Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Biri I Montecristo-S Dhe Napoleon Bonapartit

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Djaloshi Benedetto, djali i kontit de Montecristo, i ofron ndihmë të madhe Napoleon Bonapartit duke i dorëzuar një paketë dezinformatash fushmarshallit gjerman Blucher. Si rezultat, Napoleon Bonaparte fiton Betejën e Waterloo dhe e gjithë rrjedha e historisë botërore ndryshon.

  BIRI I MONTECRISTO-S DHE NAPOLEON BONAPARTIT
  SHËNIM
  Djaloshi Benedetto, djali i kontit de Montecristo, i ofron ndihmë të madhe Napoleon Bonapartit duke i dorëzuar një paketë dezinformatash fushmarshallit gjerman Blucher. Si rezultat, Napoleon Bonaparte fiton Betejën e Waterloo dhe e gjithë rrjedha e historisë botërore ndryshon.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Është sikur ushtria e Napoleon Bonapartit po përgatitet për betejën vendimtare të Waterloo-s. Benedetto, në trupin e një djali të thjeshtë rreth dymbëdhjetë vjeç, mori nga komanda detyrën për të vonuar ardhjen e kalorësisë prusiane të udhëhequr nga Blucher.
  Nuk është kaq e thjeshtë. Por djali duhej t'i thoshte këtij marshalli si vijon: ata thonë se ura është e minuar dhe ne duhet të lëvizim. Në fakt, ura ruhet mirë nga holandezët dhe nuk është e lehtë të shkosh në të.
  Por Napoleoni ka vulën e nevojshme dhe Blucher duhet t'i besojë mesazhit të djalit të dërguarit. E cila, meqë ra fjala, flet anglisht shkëlqyeshëm dhe ka flokë bjonde. Dhe mosha e re frymëzon edhe më shumë besim. Pra, ekziston një stereotip që fëmijët nuk punësohen si spiunë seriozë.
  Dhe nëse Blucher beson dhe lejon kalorësinë të ecë përreth, atëherë koha do të fitohet dhe britanikët do të mposhten.
  Benedetto shkon në Blucher me një kalë i vogël me një mesazh të rëndësishëm. Djali, natyrisht, është i veshur si një lajmëtar. Por duke galopuar, ai hoqi çizmet e tij të urryera inteligjente dhe preferon të hipë zbathur mbi një kalë, gjë që është shumë më e këndshme.
  Dhe ai, natyrisht, po argëtohet dhe është në humor të mirë. Por ju duhet të arrini në Blucher dhe djali godet kalin në anët. Dhe kali, edhe pse i vogël, është i shkathët.
  Benedetto këndoi me inat:
  Ne të gjithë shikojmë Napoleonët,
  Ne duam fitore të paimagjinueshme...
  Kështu që miliona prej nesh të luftojmë,
  Dhe në mënyrë që fëmijët të mos i dinë problemet!
  
  Që Waterloo të mos gjëmojë,
  Që gjethet të mos rrjedhin gjak ...
  Dhe në mënyrë që të mos ketë humbje,
  Fat i mirë me numrin e duhur!
  
  Tani ai është thjesht një djalë
  Dhe së shpejti do të bëhem oficer ...
  Unë kërcej nëpër fushë si një lepur,
  Le të tregojmë guximin me shembull!
  
  Unë do të dorëzoj atë që ka urdhëruar zoti,
  Edhe pse ka një rrezik të konsiderueshëm në këtë...
  Dhe shejtani ka një mijë fytyra,
  Të aftë për të na rrëzuar!
  
  Ndonjëherë më godasin në thembra,
  Dhe shkopi i fortë fishkëllen...
  Kemi luajtur fshehurazi me fatin,
  Me atë kala si monolit!
  
  Ne nuk mund të gjunjëzohemi
  Dhe nuk mund ta përkulësh me një kamxhik të fortë ...
  Në emër të brezave të ndritshëm,
  Ne do t'ju tregojmë rrugën drejt suksesit!
  
  Zoti nuk është shpesh i mëshirshëm
  Të gjithë duhet të vuajmë...
  Të pasurit dhe të varfërit janë gjithashtu të pakënaqur,
  Le të jetë koha për ndryshim!
  
  Unë besoj se paqja do të vijë në Evropë,
  Napoleoni është monark përgjithmonë...
  Të gjithë do të kemi një jetë të mirë,
  Dhe personi do të bëhet i lumtur!
  Pas kësaj kënge u bë më argëtuese. Djaloshi i dërguar e kapi mizën me gishtat e zhveshur. Dhe pastaj e hodhi me shkathtësi dhe e shtypi pak. Ai fluturoi sipër dhe u përplas në një rodhe.
  Dhe një zog e gëlltiti atë me një goditje. Kjo është vërtet qesharake.
  Benedetto këndoi:
  Rodhe rritet nën gardh,
  Një gjel është ulur në gardh!
  Dhe u bë edhe më qesharake dhe më argëtuese... Dhe djali e godet përsëri pjesën e poshtme të ponit me takat e tij të zhveshura dhe e fshikullon atë.
  Napoleoni është një personalitet i madh. Në të vërtetë, ai ishte pothuajse një gjeni, megjithëse i suksesshëm, por për momentin. Këtu komandanti Aleksandër Suvorov jetoi gjashtëdhjetë e nëntë vjet dhe fitoi deri në fund të jetës së tij. Dhe nëse ai jeton, le të themi, shtatëdhjetë e pesë vjet, ai do të luftojë Napoleonin në betejë. Le të themi në Austerlitz apo edhe më herët? Kush do të ishte atëherë Napoleoni? Ose, përkundrazi, Napoleoni do të ishte i pathyeshëm për shumë vite. Çfarë do të priste bota?
  Nga njëra anë, natyrisht, është mirë të kemi një perandori të vetme, në vend që të grindemi mes vendeve dhe popujve të vegjël. Por nga ana tjetër, të gjithë këta të afërm të shumtë të Napoleonit do të kishin krijuar shumë probleme dhe mund të ishte marrëzi. Sidomos nëse herët a vonë ky monark i madh vdiq. Po, dhe në një mënyrë ose në një tjetër ka pasur gjithmonë dhe do të ketë probleme.
  Nëse Napoleoni do të kishte dalë me një sistem më të përsosur të një perandorie të vetme.
  Merrni, për shembull, Rusinë cariste: edhe perandori ka një familje atje, por perandoria është e vetme, unitare dhe nuk është e ndarë në mbretëri të ndryshme. Dhe këtu nuk ka konkurrencë të trashë.
  Djali buzëqeshi dhe preu një gungë me saberin e tij ndërsa galoponte.
  Por Romanovët me gjenetikën e tyre të shkëlqyer nga Ruriku janë një gjë, dhe Bonapartët, ky gjak plebejak, është tjetër gjë. Dhe ka një ndryshim. Natyrisht, Benedetto nuk e dinte se çfarë e priste Rusinë dhe dinastinë Romanov në të ardhmen dhe në përgjithësi çfarë kishte të bënte francezi me një vend të huaj.
  Do të doja ta kuptoja me timen...
  Madje djali këndoi me kënaqësi, një romancë të famshme popullore, të cilën e këndoi dikur me kontin Montecristo, të cilin në atë kohë e konsideronte babanë e tij.
  Dhe romanca, duhet të them, është shumë e ndritshme dhe interesante;
  Në Gaskoni fjala "frikacak" nuk dihet,
  nuk di shpatë nëse e keni gabim Ne Gaskonët kemi shijen më të mirë në botë - Nuk na pëlqen asgjë përveç lavdisë!
  
  Mollëza të larta, të veçanta për t'u bërë - Këtu është pamja Gaskon e një djaloshi të botës. Më besoni, zotëri, nuk do të duhet të prisni gjatë - Parisi do ta dijë akomaParisi do ta dijë akomaParisi do ta njohë akoma Benedetton!
  
  Burgundi, Normandi, shampanjë ose Provence, dhe ka zjarr edhe në venat tuaja, por fati i mirë nuk ka kohë për ju, Ende në botën e bardhë, Ende në botën e bardhë, Ende në dritën e bardhë, Ka Gaskon. .
  
  Unë nuk mund të jetoj në Paris pa famë.
  E gjithë jeta ime ka kaluar - është koha të merrem me fatin. Pra, sa vjeç jeni, fëmija im? Ah, shumë, zotëri, shumë - njëzet e ca!
  
  A është dora juaj e qëndrueshme? - Ky është një tipar i vërtetë i një Gaskon me një shpirt shumë të pastër.Dhe unë kam qenë po aq i guximshëm kur Parisi njohu GasconParis njohu GasconParis njohu Gaskon Montecristo!
  
  Në Gaskoni fjala "frikacak" nuk njihet, nuk di shpatë nëse e keni gabim Ne Gaskonët kemi shijen më të mirë në botë - Nuk na pëlqen asgjë përveç lavdisë.
  
  Mollëza të larta, të veçanta për t'u bërë - Ja një vështrim Gaskon për ju me përshëndetje. Më besoni, zotëri, nuk do të duhet të prisni gjatë - Parisi do ta dijë akomaParisi do ta dijë akomaParisi do ta njohë akoma Benedetton!
  
  Burgundi, Normandi, shampanjë ose Provence, Dhe ka zjarr edhe në venat tuaja, Por fati i mirë nuk ka kohë për ju, Ende në botën e bardhë, Ende në botën e bardhë, Derisa bota e bardhë të ketë Gaskon!
  Edhe pse Benedetto nuk është tamam një gaskon, por më tepër një parizian. Por Montecristo duket se është vërtet një Gaskon.
  Epo, qëllimi tashmë është afër. Patrullat e kuajve të ushtrisë së Field Marshall Blucher janë të dukshme.
  Djali tundi çantën para hundës dhe i tregoi lejen. Dhe sigurisht që u mungonte. Luftëtari i ri ishte plot forcë dhe energji. Dhe fakti që ai dukej si djalë ngjalli më shumë besim. Në fund të fundit, fëmijët janë lulet e jetës dhe përgjithësisht pranohet se ata besojnë më shumë se të rriturit.
  Dhe djali skaut ishte i ftuar në tryezë. I dhanë një copë qengji dhe verë të mirë jeshile. Benedetto piu vetëm pakën e fundit, nga frika se mos i lirohej gjuha.
  Djali ia përcolli informacionin dhe për pak e harruan. Epo, ju mund të shijoni pushimet tuaja. Dhe në të njëjtën kohë, ndoshta mund të këndojmë, çfarë është patriotike?
  Dhe djali këndoi me ndjenjë dhe shprehje;
  Britania ime fle
  I fshehur, sekret
  E dhënë mua dhe ty
  Në agim të gjatë!
  
  Emra të çuditshëm
  Rrugët, ndërtesat
  Së shpejti kjo njohuri
  Shikoni, ja ku është e juaja
  
  Biletën, qepni në mëngën që nuk ishte e kuqe
  Kështu që ju e urreni këtë ngjyrë
  Komploti i lojës suaj është padyshim i rrezikshëm:
  Magji, luftë, dashuri, gjashtëmbëdhjetë vjet
  
  Vetëm ai që i shuante dëshpërimin në sy
  Nuk mund të tërhiqem, nuk do të fle përgjithmonë
  Shekulli me siguri do t'i mashtrojë të gjithë
  Fli, Britania ime.
  
  Fli Britani ime
  Më është dhënë nga fati
  Lumturia dhe vuajtja -
  Ju jeni vetëm
  
  Flini, lufta e Britanisë
  Herët, herët
  Shpata e zgjedhjes suaj
  I ngritur nga liqeni
  
  fundi dhe si çdo çelik këndon për gjakun,
  pi timin dhe lahet me dashuri
  në vendin mbretëror nën çatinë e brishtë me yje,
  ku mbetën të sundonin vjeshta dhe pranvera
  
  Ka kurora, jo kisha - një shtrat për engjëjt,
  Kurora u thye aksidentalisht nga një xhuxh
  Por, siç la trashëgim i ndjeri Charlie, në ëndrrat tona
  Dragonët e tij fluturojnë
  
  Fli Britani ime
  
  Takime pa lamtumire
  Ju nuk jeni ju, unë nuk jam unë
  Fjalimet për piano
  Dy duar
  
  Ekzekutime pa falje
  Unë nuk jam ju. Kush jam unë?
  Vetëm rryma e di
  Lumi i lashtë nëntokësor
  
  Dhe kjo urë e lëkundshme të çon nën hark
  Ai që ecte mbi ujë pa u mbytur
  Kadife blu e besueshme përhapet në valë
  Ecni përgjatë tij me guxim, ndërsa e gjithë bota bie në gjumë
  
  Dhe armiqtë tuaj flenë duke mbajtur zemrat e tyre,
  Miqtë janë duke fjetur, pasi ia kanë besuar fatin e tyre luanit të artë
  Edhe ai që thuhet se e ka shkelur foshnjën
  Duke fjetur me krahët e tij rreth një vejushe të bukur!
  
  Fli Britani ime
  
  Fli Britani ime
  I fshehur, sekret
  Ritmi i frymëmarrjes suaj -
  Breguja ime
  
  Vdekje të tjera përveç emrit
  Asgjë për të tregtuar
  Ylli im i pastër
  Anglia është kthyer në shtëpi
  Flini në flakët e agimit
  Fli, dashuria ime
  Ju jeni Britania ime.
  Edhe pse është e neveritshme për një francez të këndojë kështu. Por ai është me uniformën e një djali anglez.
  Dhe kështu ushtria e Blucher u nis në rrugën e gabuar. Dhe Benedetto e la atë, duke nxituar përpara. Ai është djalë dhe nuk duhet të ulet ende. Pak para se të largohej, ai arriti të fitonte dhjetë luis d'ar të artë. Dhe unë isha shumë i kënaqur me këtë. Dhe tani ai hipi mbi kalë për në Napoleon dhe priste me padurim një shpërblim të konsiderueshëm. Në fund të fundit, ai ishte në gjendje ta nxirrte atë kaq shkëlqyeshëm. Dukej sikur ai vetë të ishte Genghis Khan. Po, nëse Napoleoni, si Genghis Khan, do të kishte jetuar për shtatëdhjetë e dy vjet pa e ditur humbjen, bota do të kishte qenë ndryshe. Dhe ndoshta harmonia dhe lumturia do të mbretëronin në të. Dhe kështu, Evropa është e ndarë dhe Rusia cariste rrëmbeu për vete Mbretërinë e Polonisë. Pse është logjike kjo? Nëse je i dobët, atëherë pse të mos të rrëmbej copa?
  Benedetto filloi të këndonte teksa hipi mbi kalin e tij të bardhë;
  Vendi i francezëve është Atdheu i Shenjtë,
  Në të cilin të gjithë janë të barabartë dhe të mëdhenj.
  Të shtrirë nga skaji në skaj,
  Me një valë hapash të gjerë!
  
  Ka male në të - maja të arta,
  Dhe lumenjtë shkëlqejnë me argjend të pastër...
  Në dimër bora është si flokët e harlisur gri,
  Në pranverë, një përrua pas një bregu të fortë!
  Por më pas djali heshti duke ndjerë rrezik. Dhe kali i pastër ulërinte nga frika. Benedetto shikoi prapa - ujqërit po ecnin pas tij. Dhe kjo tashmë është serioze. Ka tashmë një tufë të tërë prej tyre këtu.
  Djali goditi takat e tij të zhveshura në kupat e kalit të tij dhe e nisi atë në një galop. Në të njëjtën kohë, djali mendoi. Ai ujk është një kafshë e poshtër. Për shembull, ai hëngri një kapuç të kuq. A është kjo një gjë e denjë nga ana e tij? Çfarë mund të thuash për ujkun?
  Benedetto u këndoi me ironi një këngë komike këtyre grabitqarëve gri;
  Po sforcohem me gjithë forcën time - dhe me të gjitha tendinat e mia,
  Por sot - përsëri si dje: Më rrethojnë, më rrethojnë - Më çojnë me gëzim në numra!
  Pas bredhave zënë pushkët me dy tyta -
  Aty fshihen gjuetarët në hije, - Ujqërit bien në dëborë, Shndërrohen në një objektiv të gjallë.
  Gjuetia është për ujqër,
  gjuetia është - për grabitqarët gri, të kalitur dhe këlysh! Rrahësit bërtasin, dhe qentë lehin deri sa të vjellin, Ka gjak në borë - dhe njolla flamujsh të kuq.
  nuk luajnë në kushte të barabarta me ujqërit
  , por dora e tyre nuk lëkundet: Duke e mbrojtur lirinë tonë me flamuj, ata godasin me siguri, me siguri.
  Ujku nuk mund të thyejë traditat -
  Me sa duket, në fëmijëri, këlyshët e verbër, Ne, këlyshët e ujkut, thithëm ujkun dhe thithëm: flamujt nuk mund t'i rrëmbesh!
  Dhe tani - gjuetia e ujqërve,
  gjuetia është - për grabitqarët gri, të kalitur dhe këlysh! Rrahësit bërtasin, dhe qentë lehin derisa të vjellin, Ka gjak në borë - dhe njolla flamujsh të kuq.
  Këmbët dhe nofullat tona janë të shpejta -
  Pse, udhëheqës, më jep një përgjigje - Ne jemi të gjuajtur dhe nxitojmë në gjuajtje dhe mos e provoni ndalimin?!
  Ujku nuk mundet, nuk duhet të bëjë ndryshe.
  Koha po më mbaron: Ai të cilit i kam destinuar buzëqeshi dhe ngriti armën.
  Gjuetia është për ujqër,
  gjuetia është - për grabitqarët gri, të kalitur dhe këlysh! Rrahësit bërtasin, dhe qentë lehin deri sa të vjellin, Ka gjak në borë - dhe njolla flamujsh të kuq.
  Dola nga bindja:
  Pas flamujve - etja për jetë është më e fortë!Vetëm - pas meje dëgjova me gëzim britmat e habitshme të njerëzve.
  Po sforcohem me gjithë forcën time - dhe me gjithë tendinat e mia,
  Por sot - jo si dje: Më rrethuan, më rrethuan - Por gjuetarët nuk mbetën pa gjë!
  Gjuetia është për ujqër,
  gjuetia është - për grabitqarët gri, të kalitur dhe këlysh! Rrahësit bërtasin, dhe qentë lehin deri sa të vjellin, Ka gjak në borë - dhe njolla flamujsh të kuq.
  Pas së cilës ujqërit e morën me të vërtetë dhe ranë pas. Për më tepër, nëse një djalë këmbëzbathur këndon, do të thotë se ai është vërtet i lezetshëm dhe është më mirë të mos ngatërrohesh me të.
  Dhe Benedetto pati kënaqësi të madhe duke marrë dhe shtypur mushkonjën me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Dhe ai vuri në dukje:
  - Ndryshova rrjedhën e historisë!
  Dhe gjithçka ndryshoi vërtet. Blucher nuk arriti në kohë dhe Napoleoni fitoi në Waterloo. Më pas radha ishte e gjermanëve. Komandanti i madh fitoi disa fitore të tjera. Përfshirë ushtrinë ruse. Por populli i Francës është shumë i lodhur nga luftërat e zgjatura. Dhe shumë burra u vranë.
  Dhe Napoleon Bonaparte ra dakord për paqen. Franca mbajti Italinë veriore, Holandën, Zvicrën dhe një pjesë të Gjermanisë, si dhe Spanjën veriore.
  Pas së cilës nuk pati luftë në Evropë për disa kohë. Vërtetë, francezët shkuan në Afrikë dhe pushtuan Algjerinë dhe Marokun. Më pas u pushtua Tunizia dhe më pas Libia dhe Egjipti. Lufta për Afrikën veriore përfundoi me sukses për Francën. Dhe pastaj në Sudan.
  Napoleoni sundoi deri në mars 1842, duke jetuar shtatëdhjetë e dy vjet, si Genghis Khan. Ai u pasua nga djali i tij, Napoleoni II. I cili shpejt u bë perandor i Perandorisë Austriake. Por kjo është një histori tjetër. Napoleoni u bë një legjendë e madhe. Dhe dinastia e tij është një dinasti e lavdishme. Dhe mbretërimi i Bonapartit është vërtet legjendar.
  Madje ishte edhe kjo këngë e kompozuar:
  Kishte një shekull të stuhishëm, një shekull të mrekullueshëm:
  Me zë të lartë, madhështor; Ishte një njeri i madh, një humbje lavdie.
  Ishte epoka e heronjve!
  Por damët u ngatërruan dhe mushkat dhe insektet u zvarritën nga të çarat.
  Çdo djalë mamaje,
  çdo i grabitur, një budalla i marrëzive në modë, duke bërë paraqitje liberale.
  Kundërshtari i despotizmit,
  oratori i barazisë, - I fryrë, i verbër dhe mjekërr, regjistrues krenar.
  vëllimet e Thiers dhe Rabeau
  dhe, si një Mirabeau i zjarrtë, lavdëron lirinë.
  Dhe shikoni: Mirabeau ynë
  i Gavrilo-s së Vjetër Për një rrufë të thërrmuar, rënkon mustaqet dhe feçkën e tij.
  Dhe shikoni: Lafaet
  Brutus ose Fabricius ynë i vendos burrat nën shtyp, së bashku me panxharin.
  
  Aventurat e FORCAVE SPECIALE DHE BIJAVE TË PERËNDISË
  SHËNIM
  Aventurat e fëmijëve të përjetshëm vazhdojnë në shkëputjen hapësinore. Në të njëjtën kohë, aventura të reja presin djalin e përjetshëm Eduard Sturgeon, duke përfshirë midis trollëve, orkëve, kukudhëve dhe krijesave të tjera të botës së fantazisë. Dhe vajzat e perëndive Demiurge gjithashtu luftojnë krah për krah me ta.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Vajza luftëtare Adala pëshpëriti:
  - Çfarë ke këtë herë, gjeni gjithmonë i ri?
  Edik u përgjigj me një buzëqeshje djaloshare:
  - Ka një përgjigje edhe për këtë!
  Një shtrëngues i madh metalik boa, me një grykë në të cilën rrotulloheshin dhëmbët e shpimit, vazhdonte të zvarritej gjithnjë e më pranë detashmentit të forcave speciale të fëmijëve. Pas këtij përbindëshi të gjatë, robotë të mëdhenj filluan të shfaqen, që duken si breshka në këmbë. Dhe ata kishin topa në kokë që gjuanin nga sistemet lazer. Vërtetë, rrezet më pak se perfekte nuk shkaktuan shumë shkatërrim.
  Djaloshi gjeniu nxori një tel të zakonshëm të derdhur me bakër dhe atij i ngjiti një bizele me një mbushje të panjohur.
  Dhe e nisi atë në drejtim të një zvarraniku kërcënues, mekanik. Teli u ngatërrua në stërvitje dhe menjëherë shkrepi. Konstruktori i madh boa filloi të dridhej.
  Djali i shtrirë në perëndim në të djathtën e Edikut thirri:
  - Uau! E bukur!
  Trupi i zvarranikut mekanik u shtrëngua dhe rrëzoi breshkat robotike që ecnin. Ata u rrotulluan dhe, duke qëlluar, filluan të qëllojnë kundër njëri-tjetrit. Dhe nga ndikimet e rrezeve lazer, armatura në të vërtetë u shtrembërua dhe metali u dogj.
  Djemtë dhe vajzat e skuadrës së sulmit nga forcat speciale të fëmijëve morën dhe hapën zjarr për të vrarë, duke përdorur automatikët e tyre lazer.
  Edik bërtiti:
  - Lëreni të qetë! Kurseni energjinë tuaj djema! Anti-pulsar!
  Ushtarët e forcave speciale të fëmijëve ndaluan të shtënat. Dhe kështu ishte tashmë e qartë se shtrënguesi gjigant boa që dridhej me trupin e tij gjymtoi dhe shtypi pothuajse të gjitha makinat. Ky është me të vërtetë një ndikim monstruoz dhe thjesht super.
  Vajza Adala i shkeli syrin komandantit të ri gjenial dhe vuri në dukje:
  - Është e mrekullueshme! Epo, ju jeni një luftëtar! Ju përdorni fuqinë e armikut kundër tij!
  Djaloshi komandanti i shkeli syrin dhe i tha:
  - Sigurisht, ne kemi nevojë për një qasje shkencore, delikate.
  Konstriktori boa, duke u dridhur, theu breshkat robotike që ecnin; ato ose shpërthyen ose u rrafshuan. Gjithashtu, bishti i tij me një valë histerike përmbysi tanket mbi vemjet që hidheshin nga portat e kështjellës.
  Ata dolën të pafuqishëm dhe qirinjtë u ndezën. Dhe dukej e lezetshme.
  Dhe predhat fluturuan nga fuçitë dhe goditën njerëzit e tyre. Dhe shumë shkatërrime të kullave të armëve.
  Si përgjigje, bateritë e armëve filluan të punojnë përsëri nga muret e kështjellës. Të dy rrezet lazer dhe predha të pompuara nga asgjësimi ranë mbi shtrënguesin mekanik boa. Të shtënat e para shpuan lëkurën e tij prej çeliku dhe titan. Filluan të ndodhin pushime. Ashtu si vrimat e krimbit, vrima u shfaqën në armaturën e këtij përbindëshi.
  Vajza që ishte në të djathtë të Edikut kërciti:
  - Këto janë fishekzjarre! Ne i dhamë atij shumë!
  Djaloshi komandanti sqaroi:
  - E kam marrë nga njerëzit e mi!
  Fëmijët luftëtarë bërtitën në unison:
  - E vërteta dhe fati janë me ne,
  Ne do të godasim fort biçikletat...
  Detyra jonë kryesore është
  Vrisni të huajt e këqij!
  Adala, kjo vajzë që ka përjetuar shumë, madje është dashur të rrëmbejë një luftëtar graviteti-magnetik, vuri në dukje:
  - Është e mrekullueshme kur ka një qasje të zgjuar dhe shkencore!
  Dhe vajza tregoi një hologram se si u arratis nga kampi i përqendrimit. Zbathur dhe i veshur me pizhame me vija, i burgosuri i ri vrapoi nëpër koren e akullt që mbulonte aeroportin. Dhe ata qëlluan drejt saj. Vajza ishte e hollë, mollëzat i shfaqeshin madje në fytyrën e saj fëminore nga dieta e detyruar e një kampi përqendrimi pune dhe një numër shkëlqente në gjoksin e pizhameve të saj. Por ajo mundi të futej në luftëtar dhe përdori kartën elektronike të vjedhur nga roja.
  Si rezultat, makina, e mbushur me elektronikë, u shkëput nga veshja.
  Dhe vajza shtypte me takat e saj të zhveshura, të rrumbullakëta, të ashpërsuara nga ecja e detyruar zbathur dhe puna e vazhdueshme e palodhur. Po, një kamp përqendrimi i punës për fëmijë nuk është një sanatorium. Por nga ana tjetër, ju zhvillon një qëndrueshmëri të tillë që është e dobishme të shkosh atje. Adala duket se është vetëm dymbëdhjetë vjeçe, por në realitet, sigurisht që është më e madhe, po ashtu është me përvojë, edhe pse jo aq me përvojë dhe e sofistikuar sa Ediku.
  Në hologram shihej se si fluturonte një aeroplan graviomagnetik me një vajzë. Mjekra e saj e mprehtë duket në imazh dhe ka një mavijosje nën syrin e saj blu me lule misri. Por vajza, e cila ka aftësitë e një piloti, shmang me shumë shkathtësi rrezet lazer që përpiqen ta rrëzojnë.
  Gishtat e saj të zhveshur e fëminorë prekin me siguri butonat e levës së kontrollit. Dhe duket e mrekullueshme.
  Adala dha një puthje dhe këndoi:
  - Në aeroplan ne nxitojmë mbi valë,
  Kuarkët shkumojnë në vorbullat eterike...
  Çfarë do t'i përcjell planetit tim -
  Fëmijë të botës subhënore, blu!
  Dhe pas saj, avionët luftarakë nxituan për të ndjekur vajzën e guximshme. Dhe duket jashtëzakonisht agresive, si një tufë e tërë shkabash. Dhe ata qëllojnë dhe duket se nuk ka asnjë shans për të shpëtuar.
  Por vajza Adala e quajti në radio djalin hero Edik dhe ai, si gjithmonë, ishte gati.
  Një luftëtare e re që dukej rreth dymbëdhjetë vjeç, megjithëse, në fakt, një luftëtar me përvojë dhe një stilist i shkëlqyer, fluturoi për ta takuar atë. Djali kishte veshur vetëm pantallona të shkurtra sportive, por me këmbët zbathur kapi dridhjen më të vogël të disqeve të tij fluturuese. Dhe ishte e qartë se djali ishte në më të mirën e tij.
  Sapo shtyp butonin me thembër të zhveshur, i bie një valë. Katër luftëtarë armik që nxitonin përpara u përplasën menjëherë. Dhe pasuan shpërthime.
  Adala bëri syrin me sytë e saj safir dhe tha:
  - Kjo është klasa më e lartë!
  Pjesa tjetër e luftëtarëve të armikut filluan të qëllojnë nga një distancë e gjatë. Trupi dhe bishti i avionit që vajza po rrëmbente u përplasën me copëza dhe mbeturina.
  Luftëtarja e re shtypi edhe më fort takat e saj të zhveshura dhe bëri një salto mbi luftëtarin.
  Por Edik, ky djalë i përjetshëm, mori dhe lëshoi flluska të vogla nga disku i tij fluturues. Ata nxituan me shpejtësi të madhe dhe dukej se u përplasën me një tufë shkabash.
  U dëgjuan shpërthime, fraktura dhe avionë armik të copëtuar. Kjo është një goditje dërrmuese.
  Djali, duke punuar me shkathtësi me këmbët e tij të zhveshura dhe të shkathëta, këndoi:
  Si jetuam duke luftuar
  Dhe pa frikë nga vdekja ...
  Kështu do të jetojmë unë dhe ti tani e tutje!
  Dhe në lartësitë e yjeve,
  Dhe heshtja malore -
  Valë deti dhe zjarr i ashpër!
  Dhe zjarr i ashpër dhe i furishëm!
  Kështu silleshin fëmijët me luftëtarët armik. Ata që mundën të mbijetonin u kthyen prapa. Dhe Adala u kthye në çetën e Edikut. Me ta kishte vetëm një pjesë të forcave speciale të fëmijëve - luftëtarë të rinj me aftësi unike.
  Tani ata po zmbrapsin një tjetër sulm nga kalaja. Me sa duket duke kuptuar se luftëtarët fëmijë luftarak dhe tepër të zhvilluar dhe inteligjentë nuk mund të fitohen me pajisje elektronike, këmbësoria u hodh në betejë.
  Vetë luftëtarët e mëdhenj të ciklit, secili dy metra e gjysmë i gjatë, shkuan në ofensivë. Ata ishin me kostume luftarake dhe dukeshin të ngathët në pamje.
  Por ata nxituan në betejë me presion kolosal dhe sulmuan si tanke. Këtu u zhvillua beteja.
  Tani mund të filloni të qëlloni. Fëmijët luftëtarë hapën zjarr mbi ta me armë lazer. Pati goditje në përbindëshat inogalact. Por ata u përgjigjën.
  Vajza dhe djali u plagosën dhe u dogjën nga rrezet e armikut.
  Edik u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Po ndez fushën mbrojtëse!
  Adala pyeti me shqetësim:
  - Dhe ne mund të qëllojmë armikun përmes tij!
  Djaloshi komandanti u përgjigj me besim:
  - Po! Sigurisht! Kjo është një dimension e gjysmë. Ajo lejon që energjia të rrjedhë nga ana juaj, por jo nga ana e armikut!
  Një djalë luftëtar me një kostum lufte me njolla të gjelbra bërtiti:
  - Ky është një mjedis i lezetshëm!
  Dhe beteja vazhdoi me forcë të pabesueshme! Dhe tani fëmijët doli të ishin plotësisht të paprekshëm. Dhe ata i shkatërruan armiqtë e tyre pa mundim. Ata, në duart e forcave speciale, ushtarët e rinj të përjetshëm, kanë lazer të pompuar me termokuark, dhe kjo është serioze. Kështu, gjatë shkrirjes termokuarku, një gram lëndë lëshon energji ekuivalente me djegien e katër miliardë tonëve qymyr. Kështu që ju mund të imagjinoni se sa kolosale është kjo fuqi.
  Por fëmijët jo gjithmonë luftojnë me armë kaq të përsosura dhe kanë epërsi teknologjike.
  Kështu Edik ndezi një video dhe një hologram me tre ngjyra, ku tregohej lufta e tij me teknologji shumë më primitive dhe njëkohësisht jo më pak të rrezikshme dhe me fëmijë që e kishin të vështirë.
  Kur Edik u zgjua pas goditjes, një djalë tjetër Pashka e shtrëngoi fuqishëm nga supi. Djali u hodh dhe zuri vështrimin e trembur të shokut të tij flokëkuq, të sapoformuar dhe pyeti:
  - Çfarë po bën?
  Pashka drejtoi gishtin në kokën e Edikut dhe mërmëriti:
  -Kush të ka rruar kështu?
  Ediku vuri dorën te flokët dhe mërmëriti i hutuar:
  - Uau... - Iriqi u shpoi poshtë gishtave dhe ata ndjenë një gungë mbresëlënëse dhe, në të njëjtën kohë, të dhimbshme.
  Pastaj Edik hodhi një vështrim në dorën e djathtë dhe pa një djegie të freskët në formën e një numri kampi. E trembëdhjetë e njohur...
  Djali tha:
  - Bravo! Kjo rezulton se nuk është një ëndërr. Unë në fakt isha i burgosur!
  Pasha shikoi partnerin e tij i hutuar dhe mërmëriti:
  -Ku të kanë vënë?
  Edik u përgjigj me një ton të trishtuar:
  - Në një burg hapësinor... Dmth në burg në një planet tjetër!
  Pashka tundi kokën... Mendoi se ky djalë i nxirë ishte çmendur. Por Ediku nuk dukej aspak i çmendur, edhe pse një sy i zi shërues i shkëlqente nën sy. Pothuajse tullac, koka e djalit biond i jepte pamjen e një krimineli ose një bandit të dëshpëruar.
  Megjithatë, djemtë nuk kanë kohë për të spekuluar më tej. Është koha për të vrapuar drejt një mëngjesi të varfër peshku dhe për të marrë përsëri lopatën.
  Por këtë herë, nuk ishte e mundur të punohej për një kohë të gjatë. Avioni sulmues reaktiv Orkmet hyri përsëri. Djemtë u fshehën në fund të llogoreve dhe bombat ajrore ranë nga lart.
  Edik tentoi të qëllonte me armë, por këtë herë avionët armik nuk mundën t'i bënin këto të shtëna. Trupat e stuhisë Orkmet janë të mbuluara me forca të blinduara të forta, të lidhura poshtë dhe nuk ka asnjë mënyrë që një plumb t'i depërtojë ata.
  Më pas djali mori granatën me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Meqenëse muskujt e këmbëve janë më të mëdhenj se ato të krahëve, mund të hedhni një "dhuratë" në një distancë shumë më të madhe me gjymtyrën e poshtme sesa me atë të sipërme.
  Djali mori frymë thellë, u kthye në shpinë dhe hodhi granatën kumulative me të gjitha forcat. Ai kaloi me një fërshëllimë dhe goditi një stuhi që po rrinte shumë poshtë. Ai humbi kontrollin dhe u nda pothuajse në gjysmë nga shpërthimi. Dhe Ediku ia tregoi hundën armikut.
  Pas kësaj, djali terminator gjeti një granatë tjetër. Siç mësohej në hapësirë: një teknikë e veçantë e goditjes me shkelm, me rrotullim të ijeve, shtrirje dhe lëvizje të gishtave. Granata, në këtë rast, fluturon shumë më larg se sa mund të ishte hedhur me dorë. Jo më kot katër vajzat endacake zotëruan edhe teknikën e hedhjes me gjymtyrët e poshtme.
  Pra, avioni i dytë sulmues reaktiv Orkmet humbet krahët dhe fluturon fillimisht në tokë. Ai shpon tokën me një forcë të tillë, sikur dëshiron të shkojë në Amerikë.
  Pashka bërtet me admirim:
  - Po, ju jeni një super luftëtar!
  Ediku me krenari fryu gjoksin dhe bërtiti:
  - Unë jam vërtet i shkëlqyeshëm ...
  Një djalë me një kokë të sapo rruar duket disi komik. Por ja ku vjen granata e tretë, duke gjetur objektivin e saj me saktësi të paepur! Epo, pas kësaj, a do të dyshojë dikush që ky djalë është një hero? Dhe jo edhe heroi i fundit, por një kalorës që do t'i udhëheqë të gjithë!
  Edik Osetrov këndoi, duke e ndjerë granatën e katërt me gishta dhe duke e hedhur me forcë:
  Gjarpri tinëzar u fsheh në çarje,
  Ëndrrat e fshehta të Rusisë për helmim...
  Por kalorësi i fuqishëm do të godasë objektivin e tij,
  Nën diellin e pastër të zemërimit ngjyra do të shkrihet!
  Ndërsa ata po këndonin, djali hodhi një granatë të pestë. Ai me shumë shkathtësi e kapi atë me këmbën e tij fleksibël dhe më pas e hodhi përsëri. Shkolla më e pasur e arteve marciale pati një efekt, duke përfshirë stërvitjen nga Amazona kozmike në një planet të largët.
  Edik zotëroi shumë atëherë dhe u bë një djalë i vërtetë super ace. Dhe tani ai hedh granatën e gjashtë. Ai me shumë shkathtësi e hedh lart, dhe ai fluturon, fjalë për fjalë duke prerë në ajër si një patina.
  Djali terminator thotë:
  Himni i Atdheut këndon në zemrat tona,
  Nuk ka njeri me te bukur ne gjithe universin...
  Shtrydheni më fort hedhësin e rrezes së kalorësit,
  Vdisni për Rusinë e dhënë nga Zoti!
  Dhe granata e shtatë, e hedhur nga djali këmbëzbathur, duke fluturuar shpejt pranë, gjen objektivin e saj.
  Pjesa tjetër e pionierëve përpiqen të imitojnë idhullin e tyre të ri, por granatat e tyre ose u bien nga këmbët ose fluturojnë më keq se nga duart e tyre. Klara, megjithatë, jep urdhrin me kohë:
  -Më lini të qetë! Vetëm Eduard Osetrov hedh granata!
  Djali është shumë krenar për besimin e dhënë ndaj tij dhe përsëri hedh dhuratën, duke i shkëputur krahun HEC-283 dhe duke bërë që makineria Orkmet të humbasë kontrollin. Dhe shpejtësia e avionit nuk i ndihmon orkët.
  Eduard Osetrov thotë me gëzim:
  Atdheu, ti je nëna ime e dashur,
  Nuk i duroj dot vuajtjet e njerezve...
  Unë jam gati të jap gjithçka që kam -
  Kaloni nëpër dhimbje, pikëllim, çdo sprovë!
  Tani granata e nëntë gjen objektivin e saj. Djali, i cili duket aq shumë si një hero japonez anime, e lëshon atë me shumë shkathtësi.
  Pas një gjuajtjeje të suksesshme, Eduardi përsëri thotë:
  Atdheu në zemrën time - luan një varg,
  Jeta do të jetë e mirë për të gjithë në botë ...
  Dhe unë ëndërroj për Atdheun - një vend të shenjtë,
  Aty ku qeshin fëmijët e lumtur!
  Shkapat e Orkmetit, pasi kanë hekurosur tokën, fluturojnë larg dhe Ediku hedh granatën e dhjetë si lamtumirë. Avioni i fundit i Orkmet-it që u rrëzua, palosi krahët së bashku dhe përfundoi në një arkivol figurativ.
  Djali u hodh nga kanali dhe tregoi një gjest fyes për orkët që po ikin. Pas tij, djem të tjerë bënë të njëjtën gjë.
  Ashtu si, njihni përbindëshat tanë, ju jeni në kovë!
  Pas kësaj, djemtë filluan të punojnë përsëri. Sulmi ajror nuk shkaktoi pothuajse asnjë viktimë tek fëmijët, vetëm dy djem u plagosën lehtë nga copëzat e bombës dhe u fashuan.
  Pionierët dhe djemtë pak më të rritur ishin në një humor luftarak. Edhe pse nuk kishte asnjë luftëtar të vetëm që kishte një dhi, nuk kishte as frikacak mes tyre. Të gjithë ata, gjysmë të uritur dhe gjysmë të zhveshur, punonin me entuziazëm të madh dhe ishin të etur që shpejt t'i kalonin orkët. Kanonada gjëmon në distancë dhe shumë shpejt automjetet e Orklerit do të arrijnë në këtë linjë.
  Katër vajza në një univers paralel sulmuan trupat e Orklichanëve dhe Trollëve, të cilët guxuan të zbarkonin në Fryma. Me ta veproi edhe një detashment i vogël i forcave speciale ruse.
  Kjo është një lloj ndërhyrjeje afatshkurtër me urdhër të perëndive ruse me qëllim ndryshimin e historisë botërore.
  Beteja ishte jashtëzakonisht e nxehtë, vajzat po përparonin. Por edhe detashmenti i forcave speciale ruse pësoi humbje të konsiderueshme. Por doli se kishte shumë armiq, kështu që këtu në një vend Orklia, Trollntsia, Mbretëria Hobbit dhe Furtia mblodhën forca të rëndësishme. Ata donin të bënin një pikë kthese mbi avancimin e ushtrisë ruse me qëllim të lirimit të Revastopolit.
  Nga katër tanket ruse, tre tashmë janë rrëzuar dhe pozicioni i luftëtarëve duket kritik.
  Por nga çadra e hapur e T-64 të thyer dhe të djegur, pjesëmarrësi më i ri në këtë betejë magjepsëse filloi të qëllonte.
  Por, në të vërtetë, çfarë duhet të bëjë një fëmijë në një luftë moderne? Vetëm ai vetë mund t'i përgjigjet kësaj. Në çdo rast, nxënësi dymbëdhjetëvjeçar i Moskës Edik Osetrov vendosi që nuk mund të ulej në një nga sanatoriumet e rehatshme të fëmijëve në Rusinë bujare. I mahnitur nga romanca unike e luftës, ai iku në front. Por ne nuk duhej të vraponim larg: armiku qëndroi afër Fronetsk dhe qëlloi pa mëshirë në qytet.
  Pothuajse para syve të Eduard Osetrovës, shkolla u shemb pasi u godit nga sistemi i raketave lëshuese të shumëfishta Uragan. Disa fëmijë që nuk patën kohë të shpëtonin u varrosën nën rrënoja dhe Anastasia Petrova, shoqja e Edikut, mori djegie të tmerrshme. Ajo vdiq për një kohë të gjatë dhe me shumë dhimbje. Dhjetë ditë agonie djallëzore... Dhe më pas, predha të rënda shkatërruan ndërtesën e banesës ku jetonin të afërmit e Eduard Osetrovës.
  Luftëtari i ri gjuan dhe e bën me shumë saktësi! Në praktikë, ai nuk ka humbje, dhe tani shtatë raundet e ardhshme janë harxhuar dhe djali po i derdh me zell në çanta.
  Afrimi i forcave të mëdha nga bregu dhe regjimentet e freskëta të zbarkimit e anuan përsëri peshoren drejt ushtrisë aleate. Është për t'u habitur që të dy perandoritë e fuqishme evropiane transportuan kaq shumë forcë në Frym. Dhe nëse jemi mësuar të luftojmë me Trollët, atëherë Orcglianët janë një armik i ri. Në përgjithësi, "Lufta Friman" është i vetmi rast në histori kur Rusia dhe Orktania janë zyrtarisht në luftë. Para kësaj, Orglia përgjithësisht konsiderohej një vend mjaft miqësor, në veçanti, ishte një aleat në betejën me Avapoleon. Por tani, është një armik i ashpër dhe ambicioz që ka frikë nga zgjerimi rus në rritje.
  Eduard Osetrov hodhi gëzhojën me këmbë të zbathur. Këtë herë ai ndryshoi pak zakonin e luftimit, duke hedhur disqe me këmbë. Por asgjë, dhe ju mund të gjuani çuditërisht me saktësi nga një pushkë snajper.
  Nuk është aq e lehtë të shohësh armiqtë në tym, dhe nuk mund të shohësh as fytyrat e tyre. Prandaj, të vdekurit, klithmat e të cilëve shpërndahen me shumë të tjerë të ngjashëm, nuk shkaktojnë emocione negative. Është sikur po luani një lojë gjuajtëse në një kompjuter, ose po goditni monitorët elektronikë në një poligon qitjeje.
  Tani, nëse mendoni se keni humbur shenjën, atëherë kjo tashmë shkakton acarim!
  Dhe armiku, duke përfituar nga epërsia e tyre numerike, shtyn prapa mbrojtësit e Revastopol. Armët e lehta, mjaft të shpejta dhe të sakta fushore të Orglikanëve po godasin dhe gozhdojnë vazhdimisht. Kjo është edhe një nga arsyet pse Rusia, që nga viti 1618 (për gati një çerek mijëvjeçari, rusët nuk humbën luftëra, por u mundën vetëm në beteja individuale!) u detyrua të dorëzohej.
  Skuadra e varfëruar e forcave speciale me tanke, luftëtarja e forcave të zeza, Victoria, urdhëroi të rigrupohen dhe të kursejnë municione sa më shumë që të jetë e mundur. Transportuesit, ishin vetëm dy prej tyre, u mbuluan me ngut me thasë rëre (këto ishin trofe) dhe mitralozat e montuara mbi to u përdorën për të qëlluar.
  Shumica e ushtarëve të forcave speciale përdorën të gjitha revistat e tyre, mirë, në përgjithësi, kjo është një histori e qartë. Tani na duhej të përdornim pushkët e kapur nga armiku për të luftuar.
  Sigurisht, gjatë një beteje kaq intensive, këto klipe pështyhen shumë shpejt. Por nuk mund të vendosësh shumë brirë në një këmbësor; ata do të pengojnë.
  Vërtetë, në vetë transportet e blinduara ka ende kuti me rezerva. Pra, ato duhet të përdoren me masë.
  Nga pesëdhjetë njerëz, vetëm rreth gjysma mbetën në këmbë dhe disa njerëz të tjerë me plagë të rënda u tërhoqën zvarrë nga fusha e betejës. Humbje serioze për një degë të shekullit të njëzet e një.
  Ju duhet të kujdeseni për njerëzit tuaj, veçanërisht pasi ata kanë hasur në një armik të guximshëm, i cili nuk do të shpërndahet në fillimet e para, madje jo shumë intensive.
  I plagosur, por ende në këmbë është edhe koloneli që ndihmon trupat ruse, Mikhail Tsarkov. Problemi kryesor është se në ngazëllimin e luftëtarëve, ata përdorën shumë municion, prandaj është shumë e vështirë të luftosh epërsinë dërrmuese numerike të armikut. Vërtetë, Tsarkov, si një luftëtar i kalitur, qëllon me masë, dhe ai ende ka një rezervë. Për shembull, ai nuk i përbuz gjuajtjet e vetme.
  Por kur armiku filloi të hidhte granata...
  Kjo është shumë e rrezikshme kur bombat tmerrësisht të shumta shpërthejnë, edhe nëse ato kanë fuqi të vogël shpërthyese.
  Djaloshi luftëtar Edik fillon të hedhë disqe të mprehta me këmbë zbathur. Por është si një llapë për të vdekurit
  Edhe pse Victoria nuk dëshiron ta bëjë këtë, jetët e ushtarëve janë më të vlefshme. Dhe karburant... Zoti e bekoftë! Sikur të kishte mulli mishi, do të kishte karburant për to!
  Zëri metalik i vajzës së Çernobogut urdhëron:
  - Ngrini helikopterët në ajër!
  Duhet thënë se avionët ofrojnë jo vetëm forcë vdekjeprurëse - në fund të fundit, edhe një helikopter ka municion të kufizuar - por edhe një ndikim moral. Për shekullin e nëntëmbëdhjetë, diçka që fluturon dhe qëllon është një kuriozitet. Pra, ka një mundësi ...
  Mbrojtësit e Revastopol tashmë po tërhiqen në zonat e jashtme të qytetit të kështjellës. Në përgjithësi, sjellja e tyre është e saktë - nëse të gjithë ushtarët vihen në betejë në periferi të fortesës, nuk do të ketë njeri që të mbrojë kështjellën. Dhe atëherë do të ketë një pykë në luftë. Kapja e Revastopolit do të jetë sinjali për Elfstrianët dhe Persianët për të hyrë në luftë.
  Dhe kështu, pasi mblodhën të gjitha forcat e tyre në një grusht mbresëlënës, Orkglichanët, Trollët dhe turqit sulmojnë...
  Ediku, duke vënë në shënjestër me qetësi armikun, filloi të nervozohej gjithashtu. Djali e kuptoi që ata po humbnin betejën dhe shpresa e vetme qëndronte në faktin se trupat e Fenshikov, të cilët ishin shumë prapa, do të kishin kohë për të mbërritur.
  Dhe të nesërmen, djemtë u përballën me prova të vërteta. Ata mezi kishin ngrënë mëngjes kur dëgjuan një gjëmim të ngjirur dhe lëvizjen e tankeve të armikut. Kjo do të thotë se fëmijëria më në fund ka mbaruar dhe një betejë pret. Disa djem tashmë kishin përvojë në luftime dhe silleshin me qetësi. Por disa nga djemtë, veçanërisht ata më të rinjtë, filluan të bëjnë bujë.
  Klara i bërtiti me zë të lartë. Fëmijët u qetësuan. Ata zunë një pozicion të fortifikuar dhe përgatitën granata, si dhe hobe për hedhjen e materialeve luftarake. Përpara kishte edhe një varg minash antitank.
  Orkët po afroheshin. Ecnin përpara ishin tanke të ulëta, të grumbulluara, por të gjata të serisë FE. Disa prej tyre tashmë kishin një formë piramidale, pothuajse të paprekshme nga disa kënde. Por shumica ishin "Dragonë" me një frëngji të zhvendosur prapa dhe FE-70 me një top 128 mm.
  I ri në dukje, Edik, përgatiti pranë tij një çantë të tërë me granata antitank. Sigurisht, ata nuk depërtojnë në forca të blinduara, por lehtë mund të thyejnë gjurmët. Përveç kësaj, tanket piramidale kanë rula të vegjël, por të shumtë, të vendosur në të gjithë fundin. Dhe shasia e tyre është jashtëzakonisht e vështirë për t'u çaktivizuar.
  Ka shumë tanke Orkmet që lëvizin. Ekziston edhe një shufër Elferikan TOR-93 dhe Phoenix-2 në pjesën e pasme. Janë më keq se ato të Orkmetit, por krijojnë një ambient shtesë. Tanku Dragon është mjaft i shkathët me një top 105 mm të aftë për të depërtuar në tanket ruse nga një distancë e gjatë dhe është i ulur. Me një plan urbanistik klasik, vetëm motori dhe transmisioni ndodhen në pjesën e përparme të rezervuarit, dhe kutia e ingranazhit është në vetë motorin.
  Automjeti me modifikim - 3, ka forca të blinduara të forta anash dhe të pasme 125 milimetra në një kënd, dhe është i vështirë për t'u marrë me granatë. Me sa duket, do të na duhet të dalim në pista.
  Si të ndaloni tanket piramidale? Këta janë në të vërtetë përbindëshat e përbindëshave!
  Dhe kundër dyqind djemve ka më shumë se treqind e pesëdhjetë makina! Pothuajse dy tanke të rënda për person, madje edhe një fëmijë! Dhe asnjë i vetëm nuk është më i vjetër se pesëmbëdhjetë, përveç komandantit të Komsomol Klara!
  Raporti i forcave është i tillë që batalioni i tyre i pinjollëve është i dënuar të mposhtet.
  Por nëse do të vdesësh, atëherë me muzikë!
  I riu Edik hodhi një granatë me dorë dhe e kapi me këmbë. Tanku i parë i Dragoit tashmë ka hyrë në zonën e shkatërrimit, që do të thotë se mund të hidhet. Djali harkon trupin e tij fleksibël dhe muskuloz, drejton këmbën dhe këmbën e poshtme dhe shtrin gishtat e zhveshur. Dhe granata fluturon qindra metra, sikur të ishte nisur nga një katapultë. Jo, nuk do ta hedhësh kurrë dorën ashtu.
  Dhe granata fishkëllen mbi iriqët antitank. Tanku Orkmet u godit në vemje, u kthye dhe... përplasi trupin e tij në kolegun e tij që po ecte në të djathtë.
  I riu Edik fishkëlliu:
  - Dhe beteja vazhdon përsëri,
  Zjarri hiperplazmatik po vlon...
  Dhe Lenini është kaq i ri -
  I jep një goditje fatale!
  Djali i frymëzuar hedh një tjetër granatë te "Dragoi". Makina rrëzohet dhe përplas partnerin e tij në të majtë. Kështu mund të ndryshoni drejtimin e lëvizjes së rezervuarit duke dëmtuar vemjen. Dhe ai hedh sytë dhe shkon në rrugën e gabuar.
  Dhe djali luftarak Edik këndon duke hedhur më shumë granata:
  - Atdheu im është errësira e gjithësisë,
  Gati për të zmbrapsur sulmin e armiqve të këqij!
  Pa ty, dashuri, nuk mund të shkoj as një ditë,
  Unë jam gati të jap jetën time për ju!
  Dhe djali terminator përsëri hedh granata me këmbët e tij, duke e detyruar Mongoose-3 të përplaset në rezervuarin piramidal të Orkmet.
  Ediku i ri edhe kërcen përpjetë nga gëzimi, wow... Pra, duhet të luftoni me Orkët. Dhe përsëri ai hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur. Ai e bën këtë shumë mirë. Granata kërcen mbi bar dhe përsëri godet rezervuarin Orkmet, duke e detyruar atë të anashkalojë anash dhe të godasë homologun e saj të lëndës drusore.
  Djali qesh dhe këndon:
  -Ngritja e fuçive të benzinës me zjarre,
  Ne pionierët hedhim në erë makina -
  Do të jetë një humbje e plotë për Orks,
  Thirrja e pionierëve: jini gjithmonë të përgatitur!
  Thirrja e pionierëve: jini gjithmonë të përgatitur!
  Dhe me çdo rresht, një granatë hidhet në drejtim të Orkleritëve, e cila bën që tanket Orkler të përplasen. Por tani viktimë është bërë edhe Elferik TOR-93. Për më tepër, kjo makinë arriti të përplaset në mënyrë që të shpërthejë në erë dy Phoenixes të saj.
  Një nga tanket më të fuqishme të zbulimit të Orkish, Royal Dragon, peshon njëqind tonë dhe ka një motor prej 1880 kuajfuqi. Dhe si u trondit ky bandit. Ai rrëzoi një cisternë dhe më pas një tjetër. Dhe tre makina digjen menjëherë.
  Dhe djali fillon të këndojë përsëri me ankth:
  Realiteti i mallkuar i keq
  Mund të të çmendë!
  E gjithë fuqia e atomit të frikshëm -
  Satani hyri me makinë në Tokë!
  Dhe duke kënduar, ai hodhi pesë granata dhe rrëzoi një duzinë tanke. Automjetet e Orkmetit afroheshin gjithnjë e më shumë dhe pionierë të tjerë filluan të hidhnin dhuratat e tyre. Në të njëjtën kohë, zjarri i kthimit nga Orks nuk u bëri praktikisht asnjë dëm djemve. Ishte si një mrekulli e vërtetë.
  Fëmijët ishin në gjendje të kapnin përbindëshin Orkish nga brirët dhe t'i bënin dush mastodonëve me granata.
  Djali i ri Edik, duke hedhur granata me këmbë gjithnjë e më intensivisht, këndoi:
  Në anijet yje ne nxitojmë nëpër valë,
  Kuarkët shkumojnë në vorbullat eterike!
  Çfarë do t'i përcjell planetit tim,
  Fëmijë të një bote të çmendur, mëkatare!
  Dhe për këtë varg, u hodhën tetë granata dhe njëzet tanke të derrit të dhjamosur u goditën dhe u përplasën kokë më kokë. Gjymtyrët e djalit të shpejtë, të cilit i mësuan artet marciale si nga perënditë, ashtu edhe nga jashtëtokësorët, ndezin gjithnjë e më shumë energji. Granatat në çantën time mbaruan. Është në rregull, do të përdoren çanta shpërthimi të bëra vetë. Dhe orkishistët kanë marrë dhe do të vazhdojnë të marrin.
  Disa tanke Orkler u hodhën në erë nga minat dhe automjetet pas tyre u përplasën me to. Pas kësaj, të gjithë morën flakë, duke ndezur zjarret e Kupalës. Është e gjitha kaq e nxehtë dhe orkët e djegur po zvarriten. Dhe kështu është e gjithë ushtria e tyre e huaj.
  Dhe Ediku luftarak do të nisë të këndojë;
  Vëllai ngriti dorën te vëllai i tij -
  Luftë mizore, gjëmim i kundërshtarit!
  Mitralozi është bërë miku juaj,
  Ka ardhur ndëshkimi për mendjemadhësinë!
  
  Çfarë duhet të bëni nëse njerëzit janë të prishur
  Kur fishkëllojnë plumbat e vrullshëm!
  Zoti më mirë prishe luftën me forcë -
  Kështu që ditët e dragoit të presë kanë mbaruar!
  
  Por ferri nuk njeh kufij dhe kufij,
  Toka po digjet në napalm, fëmijët po qajnë!
  Tani tiparet e vajzave janë zbehur -
  Për këtë, kush do të përgjigjet Zoti i Shenjtë?
  
  Epo, sa të dashur mund të vrasësh?
  Në fund të fundit, njeriu ka lindur, më besoni, për lumturinë!
  Nëna nuk e lë djalin e saj të shkojë në front,
  Dhe edhe në verë ka mot të keq gjatë luftës!
  
  Por detyra e një ushtari është një detyrë e vërtetë:
  Pse duhet të luftojmë për Atdheun?
  Në moshën gjashtëmbëdhjetë vjeç, tempulli tashmë është gri,
  Fytyrat e të vejave fatkeqe janë fryrë nga lotët!
  
  Po ç"është, a je i çmendur o vëlla?
  Jo, ju jeni të çmendur - përgjigjet i dashuri juaj!
  Për poshtërsi, kush është ushtari ynë në fron,
  Ai beson se kunati i tij është Kaini i ndyrë!
  
  Në tokë, rrjedhat e gjakut i grisin venat,
  Dhe pulsi nga thelbi do të përgjigjet me një goditje ...
  Plugu i goditur nga një predhë ngriu në fushë,
  Oh, sa i kuq është bërë dielli!
  
  Por ka besim se Jezusi do të vijë -
  Ai do të pajtojë vëllezërit dhe do të sjellë shpëtim!
  Atëherë le të harrojmë të marrim hak për rezultatin e poshtër -
  Falja mbretëroftë në shpirtrat e të gjithëve ne!
  Djali Terminator këndoi dhe hodhi pako eksplozive nga të dyja këmbët zbathur me efikasitet dhe intensitet maksimal.
  Në rreshtat e fundit, disa tanke të mbijetuar të Ferman Orkring u kthyen prapa. Më shumë se treqind mastodonë orkishistë të shkatërruar mbetën të djegur në fushë.
  Një rruazë djerse rrodhi mbi ballin e lëmuar të fëmijës. U rrokullis poshtë faqes së skuqur nga zmbrapsja, thumboi lëkurën e gërvishtur në mënyrë të pakëndshme dhe ra mbi këmishën e tejnxehur të pushkës automatike. Përshëndeti...
  Edik shpërtheu në lot me një psherëtimë:
  - Zemra ime e mjerë është gati të më shpërthejë në gjoks si guackë, por nuk ka rrugë tjetër, më beso, edhe në shtëpi, sikur qirinjtë digjen!
  Në tankun e tij fluturuan edhe granata... Dy shokë cisternë, të vegjël në shtat, por, natyrisht, luftëtarë të rritur, u përgjigjën edhe me të shtëna nga pistoleta dhe mitralozë të vegjël.
  Por armiku depërton me numra. Edik përpiqet të zgjedhë oficerët si viktima; vetë ushtarët nuk vlejnë shumë. Armiku po pëson humbje, por cisterna në të djathtë është tashmë një gomar me kokë të thyer. Kafka është grimcuar dhe truri rrjedh në një pastë të çalë, si rrëshirë nga një pemë aspen e prerë.
  Tani djali ndjeu një frikë të vërtetë. Këto nuk janë më hijet që janë në realitetin virtual, jo njësi të padëmshme që dërgoni për të therur me mijëra, por njerëz të vërtetë që sjellin vdekjen. Dhe ata...
  Një copëz e goditi djalin në ballë... Gjithçka iu errësua para syve dhe, duke i hedhur pushkën, djali u rrëzua brenda në kullë. I varur në karrige. Cisterna e mbijetuar shpenzoi plumbat e tij të fundit dhe rënkoi me keqardhje kur bajoneta shpoi gjoksin e tij të dobët.
  Edikut të plagosur e shpëtoi vetëm shfaqja e një "Peshkaqeni i Zi" në qiell. Automjeti i thjeshtë u përplas me raketa grumbulluese të mbushura me gjilpëra në gropat e grumbulluara të grenadierëve. Ata ranë si farat e lulëkuqes, duke shpërndarë hirin e tyre mbi dhjetëra fathë...
  Shfaqja e përbindëshave me krahë në fakt ngadalësoi sulmin. Kuajt ishin veçanërisht të frikësuar. Të përparmet u kthyen mbrapa, dhe të pasmet, përkundrazi, u nxitën, u ngrit një hale e përgjakshme.
  Këmbësoria e rëndë u reformua dhe u zhvendos shpejt në terren më të lartë. Edhe pse kishin mbetur vetëm pak ushtarë, një ushtar duhej të mbante dy apo edhe tre të plagosur.
  MIG-124, pasi qëlloi raketat e fundit, lëshoi breshëri të shkurtra mitralozësh. Në të njëjtën kohë, dhe kjo ide e shkëlqyer i ndodhi Natashës paraprakisht, disa fuçi baruti u hodhën nga lart. Armët më primitive për shekullin e nëntëmbëdhjetë ishin fitilat e zakonshme, këputjet e substancave më të vjetra shkatërruese.
  Por efektive...
  Një tjetër risi ishte hedhja e rrëshirës, vajit dhe alkoolit në kana prej balte. Predha të lashta, ndezëse. Nuk është gjithashtu një superarmë, por nëse ju arrijnë nga lart, atëherë!
  Është e qartë se municioni modern është pothuajse i shteruar, dhe ne duhet të kalojmë në armë më të lashta dhe arkaike. Duket sikur ndizet duke djegur të gjallë kundërshtarët. Edhe mishi qërohet nga kockat e tyre dhe skeletet e tyre janë të ekspozuar. Më pas era fillon të fyell me ta, duke tingëlluar dhe kërcitur. Radhët shemben, përzihen dhe kthehen prapa.
  Dhe këtu vjen ndihma nga Fenshikov. Natyrisht, kalorësit arritën të parët. Ndërsa nuk ka transportues të lëvizshëm, mbretëresha e fushave duhet të godasë gjithçka me gjymtyrët e saj.
  Por është një kalë, ai është një kal edhe në Afrikë.
  Bujkrobërja dhe, në të njëjtën kohë, luftëtarja e egër Domkratova, mbi kalin e saj të bukur, arritën t'i dilnin përpara të gjithëve. Gruaja e bukur fshatare godet me takat e saj të zhveshura kërpudhat e kalit dhe tund saberin e saj të ashpër.
  Pra, "trofeu" i saj i parë, një lancer i njollosur me pluhur, zmbrapsi vetëm sulmin e parë të një fshatareje të arsimuar dhe kthesa e dytë pothuajse i preu të gjithë kokën. Orktsuz nuk mundi as të bërtiste me prerje të fytit, por thjesht ra nga krupa. Dhe Domkratova këndoi:
  - Ka lule misri në fushë të hapur... Udhëtim i gjatë!
  Elena, e cila dëgjoi me dëgjimin e saj super të mprehtë, bërtiti në unison:
  - Përgjatë rrugës, ka një pyll të dendur me gra Yagami!
  Nadezhda shtoi, duke mbytur gropëzën e betejës, të gjitha këto armë dhe tehe:
  - Dhe në fund të asaj rruge, një bllok me sëpata!
  Domkratova, duke u larguar me shpejtësi nga tehu, tha pa zhurmë:
  - Oh, një herë!
  Pas kësaj fjale kalorësi Orkgli ra...
  - Po përsëri!
  Dhe këtu kalorësi Furet, pompoz si pasha, nuk pati fat.
  - Po, shumë, shumë, shumë herë!
  Në këtë pikë, Nadezhda e ndërpreu në një kërcim, duke shpërndarë një duzinë pushtuesish me këmbët e saj të këndshme:
  - Po pse po ankohesh pa pushim! Le të marrim një milion menjëherë!
  Terminatori i zjarrtë, vajza e Chernobog Victoria, duke hedhur përkrenaren e saj të çelikut në fluturim me gishtat e saj të zhveshur, bërtiti:
  - Ne mbajmë miliona në bankë dhe nuk na interesojnë ligjet!
  Elena e arsyeshme u pajtua me këtë situatë:
  - Ashtu është: nëse shkel një ligj, je kriminel, nëse shkel disa, je i vdekur, gjithçka është Zot Zot!
  Victoria shumë e zgjuar tha me zgjuarsi:
  - Siç ka thënë një shkrimtar dhe filozof i madh: asnjë ligj nuk është shkruar për budallenjtë, dhe ligjet e natyrës nuk janë të përshkruara për gjenitë!
  Vajza e Perun, Victoria hodhi me shkathtësi një fuçi barut me këmbën e saj. Ajo vështroi tabanin e saj të zhveshur, që shkëlqente nga gjaku dhe kur shpërtheu fuçi i ilaçit të ferrit, ajo cicëriu:
  - Gjuha i jepet një njeriu të zgjuar për të fshehur mendimet për gjëra të marra dhe të pakuptimta!
  Por mesa duket vajzat po e mendonin... MIG-124, i mbytur nga mungesa e karburantit, filloi të humbiste lartësinë. Pilotët me përvojë u përpoqën me dëshpërim të shpëtonin makinën, duke e ulur atë në një vend pak a shumë të qetë. Për fat të mirë, në këtë kohë rezervat e fundit të guximit midis trupave aleate ishin tharë. Për më tepër, këmbësoria heroike ruse, pasi kishte kapërcyer një distancë të madhe me marshimin e detyruar të Suvorov, tashmë po i afrohej fushës dhe kodrave të përfshira në një betejë madhështore.
  Dhe pastaj luftëtarët-magjistare më në fund shpalosën magjinë e tyre... Ishte diçka përtej fushëveprimit të perceptimit njerëzor. Ata bënë gjëra që shumë hyjnitë e nivelit më të ulët nuk mund t'i bënin.
  Magjia ferrore e Viktorias i detyroi kuajt Orkgli dhe Furets të mbuloheshin me njolla kufome dhe të kalben të gjallë. Për më tepër, me shpejtësi kolosale. Dhe mbi kalorësit e Orkglisë, luftëtarët Furets, Trollët dhe Fardinët, u shfaqën ulçera purulente të këqija, të cilat shpërthyen me ëndje...
  Ndikimi i magjisë së vajzës së Belobog, Zoya ishte i ndryshëm, por jo më pak shkatërrues. Kuajt ishin të tejmbushur me lule të ndritshme, trëndafila dhe manushaqe, dhe vetë njerëzit ishin të mbuluar me një shtresë mjalti dhe çokollatë. Shumë ushtarë filluan të lulëzojnë si shkurre të harlisura pranverore. Dhe kishte erë të freskët. Vrau edhe magjia e Belobog-ut, por e bëri shumë bukur dhe krejtësisht pa dhimbje. Kjo është dhunë e mirë. Dhe sa sytha të bukur me lule shumëngjyrëshe u shfaqën në vend të njerëzve.
  Vajza e Perun, Nadezhda, përdori më shumë se teknika të dukshme për specializimin e saj: gjuajtje nga rrufeja. Mijëra ngarkesa elektrike mbuluan raftet, duke i kthyer shumë ushtarë në hi dhe pluhur. Dhe kur një rampë elektrike kalon mbi ju në një kaskadë të trashë dhe verbuese, është më pak se e këndshme, por më shumë se vdekjeprurëse.
  Dhe Elena, vajza e Svarog, përdori një teknikë tipike për një teknik: ajo bëri që arma të qëllonte mbi njerëzit e saj.
  Armët, duke mos dëgjuar zotërinjtë e tyre, i goditën ushtarët në shpinë, dhe topat rrëzuan radhët e tëra dhe kositën radhët me një intensitet kolosal. Dhe helikopterët që depërtuan nga një univers tjetër thjesht dogjën një batalion të tërë me një raketë. Arma u bë jashtëzakonisht shkatërruese kur u ndikua nga fuqia e Svarog.
  Kështu që të katër vajzat treguan fuqinë e tyre menjëherë, duke shkatërruar dhjetëra mijëra ushtarë dhe oficerë me një goditje.
  Dhe kjo vendosi rezultatin e betejës... Kur luftëtarët e fundit Furets, Okrgli, Trolls dhe Fardin vdiqën, katër vajzat dhe luftëtarët rusë të mbijetuar iu drejtuan portalit hipermagjik dhe brenda një minute u kthyen në botën e tyre.
  
  GULLIVER DHE VISKONS BALECAL
  SHËNIM
  Gulliver, i cili është bërë sërish një djalë i përjetshëm, kryen bëma dhe tregon mençurinë dhe thëniet e tij brilante. Së bashku me të, Vikontesha shkel këmbëzbathur mbi gurët e mprehtë, këmbët e gjora dhe të nxirë të të cilëve i rezistojnë provës së rëndë me nder.
  . KAPITULLI Nr. 1.
  Pasi u bë një trup i ri, ish-kapiteni dhe udhëtari i famshëm u zgjua.
  Dhe kështu iu desh të shkelte përsëri këmbët e tij të zhveshura e fëminore mbi gurët e mprehtë të rrugës në drejtim të portit.
  Një vajzë nga një familje fisnike e mori dhe zbriti nga njëbrirëshi.
  Dhe ata ecën së bashku, duke hequr sandalet e tyre të zbukuruara me gurë të çmuar.
  Në të njëjtën kohë ajo vuri në dukje:
  - Është e nevojshme që këmbët të mos bëhen të buta, por të jenë sa më të forta dhe të qëndrueshme!
  Djaloshi Gulliver pohoi me kokë:
  - Kjo është një vërejtje shumë e mençur! Por për të qenë i sinqertë, këtu në Britani dëshira e Vikonteshës për të ecur zbathur do të dukej shumë e çuditshme!
  Vajza këndoi si përgjigje:
  E gjithë toka është ngrohur me ngrohtësi,
  Dhe unë vrapoj përgjatë saj zbathur ...
  Do të doja të ishte verë
  Nuk do të detyroheni të futeni në reshjet e dëborës!
  Djali kapiteni ra dakord:
  - Po, është shumë më mirë në verë! Është shumë bukur kur dielli po shkëlqen dhe bora shkëlqen në rrezet!
  Këtu Gulliver korrigjoi veten:
  - Doja të thosha pika vese perlash në bar!
  Vajza qeshi dhe këndoi:
  - Vesë, vesë, vesë, vesë,
  Grumbullon si një tufë grerëzash!
  Dhe më pas ajo shtoi:
  - Jo! Ky nuk është as fshat, as kopsht!
  Gulliver ra dakord:
  - As në fshat, as në kopsht! Por në çdo rast, ju dhe unë shkuam shumë mirë.
  Këmbët e foshnjës së djalit ishin shëruar brenda natës dhe ecja nuk ishte më aq e dhimbshme sa kishte qenë dje.
  Gjendja gjithashtu u përmirësua.
  Gulliver vuri në dukje:
  - Kjo është me të vërtetë ajo që nuk e kuptoj, pse ju duhen skllevër?
  Vikontesha gërhiti me përbuzje:
  - Çfarë është e pakuptueshme këtu?
  Djali tha seriozisht:
  - Ju jeni fëmijë të përjetshëm, keni durim të mirë - mund të punoni vetë!
  Vajza qeshi dhe cicëroj:
  - Pushoni këmbën tuaj të djathtë,
  Lëviz dorën e majtë...
  Është mirë të jetosh në botë,
  Pa bërë asgjë!
  Gulliver kundërshtoi:
  - Të mos bësh asgjë është e mërzitshme!
  Vikontesha qeshi dhe vuri në dukje:
  - Ata u larguan nga kasolle,
  Skuqje të mëdha...
  Djali pyeti:
  - Epo, çfarë?
  Vajza u përgjigj:
  - Ata prenë të gjithë lisat,
  Mbi arkivole!
  Dhe si do ta marrë dhe do të qeshë ky fëmijë i përjetshëm. Po, kjo është jashtëzakonisht e lezetshme.
  Gulliver e pyeti vikonteshën:
  -A je ndonjëherë serioz?
  Vajza këndoi:
  Në mbretërinë e shakave
  Ka kaluar kaq shumë...
  Asgjë, siç dihet -
  Nuk ndodh seriozisht!
  Djali u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Po, e kuptoj! Fëmijëria e përjetshme si në mendje ashtu edhe në trup!
  Vikontesha tha:
  - Qenia përcakton ndërgjegjen!
  Gulliver tundi kokën me forcë fëminore:
  - Është e vështirë të mos pajtohesh! Tani, të paktën fizikisht, ndihem shumë mirë dhe i gëzuar. Dhe madje edhe shputat e konsumuara të trupit të një fëmije gërvishten aq shpejt, bëhen të forta dhe të kallosuara, saqë nuk lëndohen më, por përkundrazi, ecja është bërë madje e këndshme.
  Vajza tundi kokën me energji dhe tha:
  - Unë mund të këndoj për këtë temë!
  Djaloshi kapiteni tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Sigurisht, këndoni! Ne do të jemi shumë të lumtur!
  Vikontesha filloi të këndonte me shumë ndjenjë dhe kënaqësi;
  Ka mrekulli në botën e re,
  Është si një përrallë me ngjyra ...
  Këtu ka një bukuri të tillë
  Nuk mund të gjesh një të metë me një tregues!
  
  Po sikur të jetë një ditë e re,
  Po vjen mbi Tokë...
  Kështu që ne nuk jemi shumë dembel të ngrihemi,
  Nuk bëhet më e ftohtë në botë!
  
  Do të ketë një dritë të re në lavdi,
  Aty ku pemët janë si karamele...
  Ne do të fillojmë të përshëndesim agimin,
  Fëmijët tanë janë në lumturi të përjetshme!
  
  Një shekull i ri po vjen,
  Ky rajon është shumë i bukur...
  Personi do të jetë i lumtur -
  Le të jetë rruga e rrezikshme!
  
  Le të lulëzojë planeti -
  Së shpejti do të jetë një parajsë e harlisur...
  Hapni një llogari fituese
  Bota do të jetë një maj rrezatues!
  
  Sa i mirë është?
  Nëse dielli shkëlqen fort...
  Një qukapiku shpon një daltë
  Të gjithë kalojnë një kohë të mrekullueshme në planet!
  
  Sa argëtuese është gjithçka me ne,
  Lugina e plotë e lumturisë...
  Besoni se do të jetë ora e agimit,
  Mesatarja e artë!
  
  Kush do të na e bënte fatin,
  Shumë i guximshëm dhe i pashëm ...
  Nëse ka një rishpërndarje,
  Atëherë bëhesh më i fuqishëm!
  
  Ne nuk do të ulim kokën
  Duke e drejtuar shpinën me krenari...
  Për petullën, gjalpin, gjizën,
  Shton menjëherë zonja!
  
  Kështu që do të ketë lumturi, e dini,
  Dhe drita me emrin e Svarog...
  Do të bëhet një parajsë e vërtetë
  Njerëzit iu lutën Zotit!
  
  Zoti dha një përgjigje:
  Duhet të punojmë me gëzim...
  Dhe pastaj do të vijë përshëndetje -
  Fytyrat do të ndriçojnë me shkëlqim!
  
  Këtu është një vajzë zbathur
  Unë hipa në një breshkë ...
  Duhet ta godasësh me grusht,
  Duke shkaktuar shumë frikë!
  
  Ku ndodh zjarri?
  Epo, ku digjet zjarri ...
  Goditje dërrmuese
  Një armik mizor po sulmon!
  
  Ne nuk do t'i dorëzohemi armikut,
  Konsideroni këtë një aspiratë...
  Kerubini drejtohet
  Krahë dhe falje armiqve!
  
  Ai do të thotë se do të ndodhë së shpejti
  Ajo që quhet fitore...
  Cirku ndodh të jetë një tendë,
  Dhe ndonjëherë qentë lehin!
  
  Së shpejti do të jetë si parajsa
  Le ta bëjmë të gjithë botën të bukur ...
  Falenderoj Lada -
  Kerubinët shkëlqejnë me ar!
  Djali Gulliver përplasi duart dhe tha me admirim:
  - Sa e dashur! Kjo është poezi! Dhe zëri i vajzës është thjesht i mrekullueshëm!
  Vajza u përgjigj me modesti:
  - Kjo është një dhuratë nga perënditë! Në përgjithësi, ajo që jepet nuk vlerësohet!
  Djali tha përsëri:
  - Është e vështirë të mos pajtohesh me këtë! Por sido që të jetë, ne nuk jemi fëmijë për sa i përket përvojës dhe njohurive jetësore!
  Vikontesha buzëqeshi dhe pyeti:
  -A mund të provosh që nuk je më fëmijë? Për më tepër, pikërisht nga inteligjenca dhe dija!
  Djaloshi Gulliver pohoi me kokë:
  - Sigurisht! Unë mund ta bëj dhe sigurisht që e dua!
  Vajza e inatosur goditi këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - Pra hajde, provoje tani!
  Djali filloi të nxirrte aforizma popullore me inat dhe ngazëllim;
  Të shohësh armikun është një gjysmë fitore, por të mbetesh i padukshëm është një fitore e plotë!
  Shampanja e fitores ndahet vetëm me tre luftëtarë; trimëri, guxim dhe nder. Megjithatë, ndryshe nga një festë njerëzore, shoku i katërt është fat, dhe aspak i tepërt!
  Nga të gjitha telashet, vdekja është më e padëmshme, sepse nuk ndodh më dhe pas saj asgjë nuk përkeqësohet!
  Në luftë, ndjenja më e mprehtë e rutinës është zbehja e ndjenjës së rrezikut!
  Është mirë të fluturosh kur je duke fluturuar mbi joentitetet - si mund të fluturosh larg nga një goditje në bythë!
  Ai që fluturon duke përdorur karburantin e lotëve të hidhur njerëzor do të fluturojë në ëndrrat e tij të ëmbla!
  Kritika e mprehtë është më e mirë se lavdërimi i trashë!
  Një person nuk dëshiron të bjerë në një vrimë për asnjë para, me përjashtim të barkut të Venusit! Për këtë ai është gati të paguajë ekstra dhe madje të japë të fundit!
  Ata që nuk e humbin kurrë dinjitetin e tyre, nuk kanë frikë të humbasin prestigjin e tyre!
  Ai që nuk këndon në kohë sprove do të ulërijë kur të kuptojë se ka vuajtur kot!
  Me gjuhën tënde mund të bluash gjithçka, përveç gurëve të gjuhës dhe kalldrëmit të mërzisë!
  Një drenushe femër është e mirë, një dre mashkull është e keqe!
  Dreri ndryshon nga një dre në atë që i pari shqetësohet nga i dyti, dhe preja shkon te dhelpra!
  Një luftëtar i vërtetë duhet të ketë karakterin e një kafshe, por jo inteligjencën e një kafshe!
  Në botën e ujqërve, çakejtë zakonisht zënë vendin e luanit!
  Nëse dëshironi që ajo të ketë një goditje të fortë që e rrëzon armikun, mos e goditni ndërsa jeni shtrirë në divan!
  Goditja më e fortë u vjen atyre që s"i japin mend patriotizmit!
  Presën e armikut e bëjnë ata që nuk i rrahin trutë dhe nuk iu vërshojnë sytë!
  Mund të fitojmë me numra, por frytet e fitores mund t'i shijojmë vetëm me aftësi!
  Një egoist që nuk dëshiron të dorëzohet patjetër do të dorëzohet përballë një problemi!
  Duke sulmuar, sigurisht, ekziston rreziku i humbjes, por duke u sulmuar, ju tashmë keni humbur!
  Mos shko majtas, djalosh, do te perfundosh ne nje grope, edhe nese, ne fakt, ke te drejte!
  Nuk mund t'i ikësh një plake me kosë me duar të pjerrëta!
  Është më mirë të jesh Ostap Bender se sa një duce i varfër!
  Dinakëri jo gjithmonë të bën të pasur, por zgjuarsia me siguri të shkatërron!
  Një dhelpër në formën e njeriut nuk është gjithmonë e ndritshme në pallto lesh, por gjithmonë e errët në qëllime!
  Një shpirt i ndritshëm zakonisht e sjell mishin në zbehje funerali!
  Një gomar mund të ulet në një fron, por nuk do t'ju detyrojë të gjunjëzoheni!
  Jo luani që ulërin fort, por ai që kafshon fort dhe godet fort!
  Nuk ka nevojë t'i vihet zjarri shtëpisë ndërsa luftoni me minjtë. Nuk ka kuptim ta ktheni vendin në një kamp përqendrimi duke u përpjekur të mposhtni korrupsionin!
  Intuita është, sigurisht, një tradhtar, por jo në kampin tuaj!
  Mos kini frikë nga një mashtrues i zgjuar - kini frikë nga një budalla i ndershëm!
  Ai që lavdëron tiranin, do të këndojë gjelin në kokat e tij!
  Tirani është si luani, madje edhe duke e ledhatuar, duke i këputur mishin dhe lëkurën me kthetrat e tij!
  Në luftë, rehatia është si çokollata në sallo, të sëmur vetëm me kufoma!
  Është zakon të ndizni qirinj në kishë, por edhe në sasinë më të madhe ata nuk janë në gjendje të shuajnë flakën e pasioneve njerëzore!
  Mund të kesh një zemër të akullt, gjak të ftohtë si uji i rrjedhshëm, por etja e një personi për sukses do të jetë gjithmonë e nxehtë!
  Nxitimi në çdo gjë çon në pasoja të këqija, përveç tentativës për vetëvrasje!
  Çdo popull mund të fitojë një konflikt, por vetëm rusët mund të fitojnë një luftë, kështu që ata nuk përpiqen të fitojnë përfitime materiale për veten e tyre!
  Fishekzjarret e luftes jane feste per te gjithe pervec frikacakeve dhe zije universale me perjashtim te budallenjve te fundit!
  Më shpesh, janë konvolucionet e drejta ato që ngatërrohen!
  Dhe ata dalin nga telashet, konvolucionet, të vendosura qartë në raftet!
  E kruan shumë gjuhën, ai që i kruhet koka nga boshllëku!
  Investimi më i mirë është në arkivolet e kundërshtarëve tuaj, megjithëse nuk është kurrë i drejtpërdrejtë!
  Ushtria nuk prodhon asgjë, por ajo më shumë sesa paguan investimin e saj nën një sundimtar trim!
  Kur njeriu fiton, pasoja është vdekja dhe poshtërimi! Kur një grua është jetë dhe kënaqësi!
  Gratë shpenzojnë më shumë për fitoret e tyre se të gjitha ushtritë në botë, por ata marrin një dëmshpërblim nga të mundurit, i cili jepet shumë më me dëshirë!
  Një grua, ndryshe nga një ushtri pa uniforma, fiton më shpejt!
  Ndryshe nga meshkujt, tek femrat fitorja e vërtetë arrihet pas dorëzimit!
  Në luftë, si në letra, ju duhet të jeni në gjendje të luftoni kundër, dhe ndryshe nga ata, përparimet duhet të ruhen dhe t'i transferohen armikut!
  Lufta është poker, por shikimi në një kartë nuk është një mashtrim, por një bëmë inteligjence!
  Të luftosh pa dinakëri është si të rrëshqitësh supë pa lugë, por për disa arsye të maturit diskutojnë vetëm këtë të fundit!
  Burrat e guximshëm po luftojnë - ndani shpejt! Nëse gratë luftojnë, është më mirë të mos luftoni!
  Në luftë çdo gjë është më e ftohtë se në jetën paqësore, përveç ballit të pjerrët të komandantit!
  Forca pa të mira e ngre qytetërimin si i varur me lak!
  Pa ia rrahur fytyrën dikujt tjetër, nuk mund të hash tënden!
  Gomari rrihet gjithmonë, por vritet vetëm kur pushon së qeni i dobishëm!
  Trimi vret armikun, frikacak vret robin!
  Iniciativa në luftë është e shtrenjtë, veçanërisht për një armik të mësuar me shabllone të lira!
  Për qeniet e rendit më të ulët, ndonjëherë përvoja e tyre negative është më e dobishme se çdo udhëzim pozitiv!
  Bukën e përditshme e ujitin me djersën e tyre, bukën e festës me gjakun e armiqve!
  Kur një politikan bluan shumë gjuhën, rezultati nuk është miell, por miell!
  Kur një vizore flet shumë, brumi mund të dalë me gëzof, por shpejt shkon keq!
  Zemra e ngurtë e një sundimtari mund ta fusë gjithë vendin në bukë!
  Politika ndryshon nga matematika në atë që në matematikë nuk mund të pjesëtosh me zero, por në politikë pjesëtosh me zero të ngurta!
  Politikani është një matematikan i shkëlqyer, por vetëm në një veprim - zbritje!
  Mund të flisni për gjithçka, por të dënoni vetëm atë që është e dobishme!
  Biseda pa kuptim është muhabet, biseda me kuptim është polemikë, biseda me përfitim është mësim dhe fitimi më i madh vjen nga heshtja!
  Vetëm një mendje e vogël merr përsipër me një numër të madh!
  Dy janë më mirë se një, por jo nëse janë shokë të vdekur!
  Lum ai që beson, e kush nuk beson, begatitë janë të dyfishta, prandaj ai ka besim në forcën dhe arsyen e tij!
  Është keq kur nuk ka frena, edhe më keq kur ngadalëson!
  Jo, djalli është i tmerrshëm ashtu siç është pikturuar, por gjëja më e tmerrshme është skica e një engjëlli të bërë nga një përzierje!
  Kafshët jetojnë në pyll - dhe njerëzit brutalë e kthejnë gjithçka në një pyll!
  Në mbretërinë e bishës ka vetëm gjela dhe papagaj, dhe shqiponjat janë zëvendësuar me shtretër pupla!
  Një dizajn i mirë është që nëse jeni vonë, do të vjetëroheni; një person i mirë, nëse jeni vonë, do të bëhet i urryer!
  Vdekja në betejë lind një palë guxim dhe marrëzi, por nëse në të njëjtën kohë lidhet një aleancë me mençuri, atëherë do të ketë një jetë fitimtare!
  Gjithçka mund të maskohet, përveç budallallëkut tuaj!
  Gjithçka mund të ekspozohet, përveç mendjes së dikujt tjetër, në të cilën jetoni ju vetë!
  Fjalimi i kuq është ilaçi më i mirë për derdhjen e gjakut të kuq!
  Metali më i fortë është plumbi i butë, nga i cili derdhen plumba!
  Plumbi më i rrezikshëm nuk është ai në plumb, por ai që mbush trurin!
  Gjëja më e mirë në botë është se nuk mund të thuash kurrë - nuk mund të jetë më keq!
  Ajo që është e keqe në botë është pikërisht në luftë, dhe pas fitores nuk mund të jetë më mirë!
  Mëshira në luftë, ndryshe nga një kurvë publike, kushton më shumë, por nuk mund të japë kënaqësi!
  Vetëm një person që është vërtet i lartësuar në shpirt nuk ka turp të tregojë mëshirë për të rënët!
  Mund të flasësh për çdo gjë, por vetëm të flasësh për këtë çështje, sepse muhabeti bosh e kthen supën në diarre të përgjakshme!
  Heshtja është flori, që jep korrozion kur hesht arbitrariteti!
  Fjalët janë argjend, që nuk lejon të shuhet burimi i ujit të gjallë të dijes dhe të së vërtetës!
  Një vend me aviacion të fortë nuk do të lihet kurrë pas!
  Dhimbja më e madhe, nga një sasi e pakët inteligjence!
  Nga qumështi që vjen nga gabimet e harkëtarëve, rriten vetëm fëmijët e fatkeqësisë dhe vuajtjes!
  Ushtrimi fizik është i nevojshëm në mënyrë që të mbarojë vetëm bateria e jetës së kundërshtarit tuaj!
  Njerëzit me mendje të shurdhër dhe ata me një ndjenjë të fortë të inferioritetit të tyre duan të ngacmojnë të tjerët!
  Gjuhët e mprehta, ndryshe nga një kamë, godasin edhe nëpër zinxhirin e marrëzisë!
  Përralla thotë mirë, por realiteti bëhet realitet keq!
  Gjithçka në botë merr fund, përveç idiotësisë njerëzore dhe konkurrencës së kafshëve!
  Jeta është shumë si një unazë, fundi i vuajtjes është i dukshëm, por nuk mund ta ndjesh kurrë!
  Gjithçka në botë merr fund, përveç idiotësisë njerëzore dhe konkurrencës së kafshëve!
  Jeta është shumë si një unazë, fundi i vuajtjes është i dukshëm, por nuk mund ta ndjesh kurrë!
  Një sy i drejtuar është mënyra më e mirë për të parandaluar që të vdekurit të dërgohen në ushtri!
  Dhe udhëzimi i saktë nuk do t'ju lejojë të humbisni rrugën që të çon pikërisht te qëllimi!
  Ferri ka vetëm një avantazh ndaj parajsës, nuk ka frikë nga dëbimi!
  Gjëja më e pakëndshme në parajsën e krishterë është se nuk mund të dëshirosh asgjë më të mirë!
  Krishti është i vetmi qengj në të cilin lepuri merr tipare luani në botën e ujqërve!
  Vdesin vetëm ata që nuk arrijnë të vrasin frikën në vetvete!
  Pavdekësinë e arrijnë ata tek të cilët frika nuk jeton fare!
  Ai që ka frikë nga një numër i madh i armikut do t'i shkurtojë aleatët e tij!
  Një minutë e shpenzuar për zbulim shpëton një shekull jetë dhe një moment triumfi!
  Ai që nuk i çmonton rrugët shpeshherë do të dështojë të mbledhë kockat!
  Dëmin më të madh armikut e bëjnë ata që nuk e humbin sensin e masës!
  Njeriu nuk i njeh kufijtë e ambicieve të tij, por matet gjithmonë me mundësitë e tij!
  Kjo është ajo që Gulliver doli - cool! Dhe gjithçka është fjalë për fjalë në një frymë. Në të vërtetë, me të vërtetë, ka fëmijë gjenialë nëse shpirti i një të rrituri ka hyrë në to.
  Vajza Vikonteshë vuri në dukje:
  - Po, kjo mund të të bëjë të çmendesh! Kështu mund të kompozoni!
  Djali kapiteni tundi me kokë:
  - Po, jeta më ka mësuar shumë! Dhe duke përfshirë këtë mençuri!
  Më pas vajza pyeti:
  - Pse nuk je mbret në vendin tënd!
  Gulliver qeshi dhe u përgjigj:
  - E dini, në një farë mënyre ideja për të luftuar për fronin nuk më ka shkuar kurrë në mendje. Por për të qenë i sinqertë, ia vlen të mendosh!
  Vikontesha këndoi:
  - Pasioni tërbohet në shpirtin e tij,
  Gjithçka që i duhet djalit është fuqia!
  Gulliver vërejti:
  - Nëse tashmë kam një mijë vjet jetë, si dhe shëndet, atëherë pse të mos ëndërroj për pushtet!
  Vajza urdhëroi:
  - Goditi me kamxhik!
  Dy djem roje morën dhe goditën Gulliverin në bustin e tij të zhveshur. Ai bërtiti.
  Vikontesha ndaloi luftëtarët:
  - Mjaft! Kjo është që ai të kuptojë dhe të dijë vendin e tij! Dhe vendi i tij është ai i një robi!
  Djali Gulliver kërciti, duke shkundur rruaza djerse në lëkurën e tij të plasur:
  - Si nuk e kuptoni! Këtu gomari i fundit do ta kuptojë!
  Vajza shtypi këmbën e saj të vogël, të gdhendur dhe kërciti:
  - Tani këndoni! Derisa hipa në kalë!
  Djaloshi kapiteni filloi të këndonte, duke e kapërcyer ngurrimin e tij;
  Shumë telashe i kanë ardhur Atdheut,
  Gjithçka përfundoi me një disfatë kolosale...
  Gëzohu që nuk ka më kalorës,
  Nderim dhe lavdërim për shtëpinë tuaj!
  
  Unë jam Gulliver, një luftëtar i madh,
  E dini, unë mund të luftoj ashpër ...
  Marsi është ky luftëtar, baba i mirë,
  Dhe thesari im i fshehur në çantën time të shpinës!
  
  Unë vrapoj zbathur në të ftohtë,
  Takat e rrumbullakëta shkëlqejnë nëpër dëborë...
  Unë do ta dorëzoj Fritz-in me forcë,
  Do të ketë fitore në maj të ashpër!
  
  Unë shkatërroj orkët me harqe,
  Duke prerë një duzinë gnome në të njëjtën kohë ...
  Më duhet të kafshoj trollin në hundë,
  U bëra një luftëtar, shumë i gëzuar!
  
  Asnjëherë për një djalë si ky
  Fundi i botës, më besoni, nuk do të vijë...
  Unë do të vrapoj përgjithmonë zbathur
  Që Kaini të mos festojë fitoren!
  
  Atdheu ynë është vendi ynë i shenjtë,
  Nuk do të pendohemi, besoni jetën tuaj...
  Edhe pse shejtani sulmon njerëzit -
  Do të ketë, do të lulëzojë pema e monarkizmit!
  
  Përshëndetje Britani, tokë trime,
  Ai përmban lavdinë më të madhe të Atdheut...
  Shën Oenomaus dikur sundoi,
  Në ditët e sotme vajzat po luftojnë me Orcizmin!
  
  Jo, ne kurrë nuk do t'i dorëzohemi armikut,
  Le të shkëlqejë dielli në planet ...
  Një yll shkëlqen fort,
  Ne do të kemi një vend të ndritshëm në parajsë!
  
  Zoti Jezus është zot i të gjithëve,
  I kryqëzuar për njerëzimin nga e keqja...
  Faleminderit njerëz
  Bëhu edhe ti të paktën pak i shenjtë!
  
  Vajza këmbëzbathur po priste kalorësin,
  Po kërkoja forca të blinduara që ishin pastruar në një shkëlqim...
  Me sa duket, një Pallas i tillë është fati,
  Për të qenë i sinqertë, takoni një kalorës me dashuri!
  
  Unë besoj se lumturia do të vijë nga përparimi,
  Të vdekurit në shkencë do të ringjallen...
  Kushdo që njeh seksin do të jetë i disponueshëm,
  Do të jemi në ekstazë - altoparlantët nuk do të çajnë!
  Vajza qeshi dhe tundi gishtin:
  - Epo, ti je njeri i shthurur! Keni harruar që jeni fëmijë tani. Dhe do të jesh fëmijë edhe për një mijë vjet. Ju madje keni një fillim për ne. Jeta e mëparshme nuk llogaritet. Ju keni ende dhjetë shekuj të plotë përpara, dhe unë kam më pak vikonteshë!
  Gulliver pohoi me kokë me një buzëqeshje:
  - Unë simpatizoj me ju!
  Vajza mërmëriti:
  - Hajde thuaj dicka gjeniale per kete teme!
  Gulliver filloi përsëri të derdhte shprehje popullore;
  Nëse doni të bëheni Zot, mos u bëni majmun me zakon të imitoni të papastërt!
  Nëse nuk doni të punoni si kau, do të përfundoni me një jakë në qafë!
  Vikontesha e ndërpreu:
  - Se nuk doja më të dëgjoja të tilla filozofi dhe aforizma! Më mirë këndoni përsëri diçka qesharake!
  Djaloshi kapiteni filloi të këndonte me një ngurrim. Ai nuk kishte forcë të kompozonte, kështu që këndoi një këngë popullore nga rebelja ruse Stenka Razin. Epo, çfarëdo që më erdhi në mendje, këndova:
  Sikur përgjatë lumit Vollga, përgjatë një lumi të gjerë,
  lundronte një varkë me hundë të mprehtë, Si rremtarë të guximshëm në një varkë, Kozakë, djem të rinj. Vetë pronari ulet në skajin, Pronari vetë, Stenka Razin i frikshëm, Përpara prej tij është një vajzë e kuqe, Një princeshë persiane e mahnitur. Stenka Razin nuk e shikon princeshën, Dhe shikon nënën e tij në Vollgë. Siç tha Stenka Razin kërcënues: "Oh, ti je një goy, Vollga, nënë e dashur! Nga nje moshe budallaqe me kenaqesh, Ne naten e gjate me perlodhesh, me tunde, me merzite ne mot te veshtire, A nuk je shok i mire per mua, dremite, i pajis kozaket e mi me miresi, se nuk te kemi dhene asgje Si e frikshme Stenka Razin u hodh këtu lart, mori princeshën persiane, e hodhi vajzën e kuqe në valë, u përkul para Nënës Vollgës.
  Stenka Razin shkoi
  në qytetin Astrakhan
  për të tregtuar mallra.
  Guvernatori filloi të kërkonte dhurata Stenka Razin solli gurë krokantë, gurë krokantë - brokadë ari Guvernatori filloi të kërkonte pallto leshi Palltoja e shtrenjtë leshi: Dyshemetë janë të reja, Njëra është kastor, tjetra është sable Stenka Razin nuk do jepja atij pallton "Ktheje, Stenka Razin, Ma jep leshin nga supi!" Nëse ia kthen, faleminderit, nëse nuk ia kthen, do ta mbyll në një fushë e hapur Mbi një lis jeshil, Mbi një lis jeshil, Dhe në një lesh qeni." Stenka Razin filloi të mendojë: "Mirë, guvernator, Merr vetes një pallto lesh, Merre një pallto leshi, Mos të ketë zhurmë. ."
  Se s'është bori kali, s'është thashetheme njerëzish, Jo
  bori borie që dëgjohet nga fusha, Por moti fishkëllon, gumëzhin, Bilbili, gumëzhin, derdhet Më fton, Stenka Razin, të bëj një shëtitje në det, në blu. : "Të lumtë, je hajdut i guximshëm, grabitës i guximshëm, grindavec i trazuar, Hip në varkat e tua të shpejta, Hap velat e tua prej liri, Vrapo përtej detit të kaltër. Unë do të të sjell tre varka: Në anijen e parë ka. ari i kuq, Në anijen e dytë ka argjend të pastër, në anijen e tretë ka një shpirt
  vajzëror .
  
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Vajza, duke shtypur këmbët e saj të vogla të zbathura, duartrokiti duart dhe cicëroj:
  - Sa e bukur është! Ju jeni vërtet një djalë mrekulli! Dhe pse duhet të jesh i rritur?
  Gulliver u përgjigj me një buzëqeshje:
  "Ndihem më mirë se kurrë në trupin e një djali!" Dhe unë jam në një humor shumë luftarak dhe pozitiv!
  Dhe djaloshi-kapiten do të spërkasë këmbët e tij të zhveshura, të vogla, të saporrejtura.
  Pastaj ai këndoi:
  Nxënës i klasës së parë, nxënës i klasës së parë,
  Sot është festa juaj...
  Ora është e bukur dhe e gëzuar,
  Takimi i parë me shkollën!
  Dhe Gulliver shkeli syrin me buzëqeshjen e tij dhëmbëbardhë. Në ato ditë, nëse Zoti ju dhëntë dhimbje dhëmbi, do të ishte një mundim i tillë! Dhe këtu është e mrekullueshme, ju jeni përgjithmonë një fëmijë dhe fjalë për fjalë njëqind për qind i lumtur - oh, oh, oh!
  Kjo është vërtet qesharake. Ti e percepton veten gjithnjë e më shumë si djalë.
  Por kishte kohë shumë të mira. Kështu ishte Gulliver në mbretërinë e magjistarëve që mund të thërrisnin edhe shpirtrat e të vdekurve. Pastaj edhe vdekja u bë e patrembur - kjo do të thotë se ka shpirtra të tjerë, dhe jeta vazhdon pas vdekjes.
  Ja sa e mrekullueshme është diçka e tillë.
  Djali vazhdoi të rrahte këmbët e tij zbathur përgjatë rrugës dhe filloi të këndojë, duke nxjerrë dhëmbët fëmijërorë;
  Përshëndetje nënë! Po mundohem t'ju shkruaj për të disatën herë. Dhe tani ti je përballë meje dhe duket sikur të gjitha problemet ikin.
  
  Hëna po noton nëpër qiell, ka heshtje në rrugë,
  Dhe vetëm nëna është zgjuar në shtëpi.
  Dhe natën ajo do të hapë derën për ju në heshtje,
  Më besoni, askush tjetër, vetëm mami.
  Dhe natën ajo do të hapë derën për ju në heshtje,
  Më besoni, askush tjetër, vetëm mami.
  
  Dhe nëse dikush ndonjëherë pushon së dashuruari me ne,
  Vetëm nëna do t'i fshijë lotët dhe do të kuptojë.
  Dhe nëse ndonjëherë shkojmë në një udhëtim të gjatë,
  Atëherë vetëm nëna ime do të na presë.
  Dhe nëse ndonjëherë shkojmë në një udhëtim të gjatë,
  Atëherë vetëm nëna ime do të na presë.
  
  si jemi ne? Po, disi të gjithë u shpërndanë. Anka vdiq dhe stjuardët u divorcuan. Po, disi gjithçka është në trazira të gjërave. Nënë! Pse jeni të heshtur?
  
  Hëna po noton nëpër qiell, ka heshtje në rrugë,
  Dhe vetëm nëna është zgjuar në shtëpi.
  Dhe natën ajo do të hapë derën për ju në heshtje,
  Më besoni, askush tjetër, vetëm mami.
  
  Edhe këtë herë nuk ndodhi asgjë me letrën time. Mami, por do të shkruaj patjetër, patjetër. Më vjen keq.
  
  Dhe natën ajo do të hapë derën për ju në heshtje,
  Më besoni, askush tjetër, vetëm mami.
  Dhe natën ajo do të hapë derën për ju në heshtje,
  Më besoni, askush tjetër, vetëm mami.
  Vajza qeshi dhe vuri në dukje:
  - Po, kështu janë gjërat... Ke menduar për nënën. Nuk kemi as mamin as babin?
  Gulliver u befasua:
  - Uau! Si është e mundur kjo? si keni lindur?
  Vikontesha u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Lejleku sjell fëmijët te njerëzit. Dhe ne kemi një dragua përrallash. Vetëm mes njerëzve përralla për lejlekun është thjesht një trillim për fëmijët e vegjël, por tek ne dragoi është i vërtetë. Sepse edhe ne jemi të vdekshëm dhe duhet të rimbushim popullsinë tonë herë pas here.
  Djaloshi kapiteni tha:
  - Një mijë vjet jetë janë akoma kaq të shkurtra! Sidomos nëse jeni gjithmonë plot forcë dhe energji!
  Vajza tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Le të fluturojë sa hap e mbyll sytë! Nuk do të keni kohë të shikoni prapa! Edhe pse nga ana tjetër, me shumë mundësi do të shiteni në një gurore, dhe atje koha ecën shumë ngadalë!
  Gulliver e mori dhe këndoi:
  - Për faktin se puna është torturë,
  Në dimër dhe pranverë...
  Përjashtimi i vetëm është
  Kur je me Satanin!
  Vikontesha u vreros:
  - Ju jeni një i krishterë kaq i zellshëm. Dhe tani më kujtohet për Satanin! Ku është besimi juaj!
  Gulliver u përgjigj sinqerisht:
  - Sigurisht që besoj në Zot,
  Dhe unë e dua Krishtin me gjithë zemrën time ...
  Kemi një humbje
  Por ajo ka një derë!
  Vajza me inat goditi këmbën e saj të vogël dhe kërciti:
  - Le të këndojmë diçka, filozof!
  Gulliver e mori atë dhe këndoi përsëri;
  Dëgjo bubullimat
  Ulërima e egër mallkoj, qaj dhe rënkim,
  Kjo është koha e llogarisë -
  Luftoni Harmagedonin, luftoni Harmagedonin!
  Vikontesha e inatosur goditi këmbën e saj të vogël të zbathur dhe bërtiti:
  - Nuk më pëlqejnë këngë të tilla!
  Kapiteni i djalit buzëqeshi me sarkazëm:
  - Si mund të mos ju pëlqen? Atëherë këndojeni vetë, nëse muzika ime nuk ju përshtatet!
  Vikontesha zhveshi dhëmbët dhe bërtiti:
  - Do ta marr dhe do ta këndoj!
  Dhe vajza e mori dhe filloi të këndojë me entuziazëm të madh, me dhëmbë të bardhë, që dukeshin si fildish;
  Dhe ne jemi vajza të guximshme kukudh,
  Ne duam të luftojmë për lavdinë e Atdheut...
  Ne kemi një element luftarak, këmbëzbathur,
  Dhe ne besojmë, do të ndërtojmë pallate elfinizmi!
  
  Nuk ka vend më të bukur për Elfin tonë,
  Në të është dielli i popujve të gjithë botës...
  Dhe le të sulmojë turma e Satanait,
  Do të bëjmë diçka më të lezetshme se Shekspiri!
  
  A e doni Atdheun tonë shekullor,
  Se historia jonë u rrit në kantiere...
  Nga kurorat më të mëdha dhe më madhështore,
  Dikur gatuanin qull spartan!
  
  Mos e hidhni Atdheun tonë në tokë,
  E cila është krenare, thjesht e shenjtë...
  Kur u betuam për shqiponjën dykrenore,
  Dhe tani çekiçi dhe drapëri është i dashur për ne!
  
  Ne do të fluturojmë më lart se qiejt,
  Ne do t'i ngremë çatitë deri në hapësirë ...
  Një kerubin i fuqishëm rri pezull mbi ne,
  Një fjalë kaq e mrekullueshme - Elfia!
  
  Nuk do të bien lot të përgjakshëm,
  Dhe Elfi nuk do të shkel thembrën e të pafeve...
  Ëndrra jonë e shenjtë do të realizohet,
  Çohuni nga kolltukët tuaj djema!
  
  Hapësirë e pakufishme, e stuhishme dhe e thjeshtë,
  Një fjalë kaq e bukur - Elfia,
  Ne do të japim një vendim të keq për Wehrmacht,
  Dhe le ta bëjmë më të lumtur Atdheun tonë!
  
  Le të lulëzojë patronimi ynë,
  Si një shkurre në ngjyrën e kokrrave të Kopshtit të Edenit...
  Ne e fshijmë me guxim armikun,
  Djali do të marrë një shpërblim nga Zoti!
  
  Nuk besoj se çfarë do të ndodhë me fitoren e Orkshizmit,
  Ecni nëpër Elfskva, duke u zhytur në rrotulla...
  Lëreni Elfinizmin e Shenjtë të sundojë në Elfia,
  Vajzat vrapojnë, këmbët e tyre ndezin kaq shpejt!
  
  Mos qani miq se ju kanë rënë burrat,
  Të gjithë të vdekurit do të ringjallen me vullnetin e Svarog...
  Kush u godit me thikë, kush ra nga arma,
  Por ne të gjithë luftuam me guxim dhe ndershmëri!
  
  Nuk e di pse e keqja mbretëron në botë,
  Pse Zoti u dha forcë kundërshtarëve...
  Kukudhët ishin shpesh të pafat në beteja,
  Edhe pse nuk ka ushtar më trim në betejë!
  
  Epo, kukudh i vogël, ti je i guximshëm, e di,
  Ti di të luftosh dhe je shumë i guximshëm...
  Mbreti i madh ulet në fron,
  E kemi zgjedhur, më besoni, jo më kot!
  
  Në atdheun tonë ka lule manushaqe,
  Pyjet smeraldi, pemët e thuprës së perlave...
  Elfia është e bukur - kurora e bukurisë,
  Të paktën Orkolf dëshiron të shkatërrojë atdheun e tij!
  
  Jo, ne vajzat kukudhë jemi luftëtarë të tillë,
  Çfarë ka në planet që është më e guximshme dhe më e ftohtë...
  Fëmijët dhe baballarët tanë le të jenë krenarë për ne,
  Le të pastrohen retë mbi Atdhe!
  
  Nuk e di se çfarë do të vijnë vajzat,
  A do të mundemi ta bëjmë të lumtur Atdheun...
  Jemi mësuar të luftojmë me një shpatë të mprehtë,
  Dhe ne fitojmë, më besoni, bukur!
  
  Nuk e di sa i fortë është armiku
  Shpirti i kukudhëve, një popull i bukur në besim...
  Ne me siguri do t'i mposhtim armiqtë tanë në betejë,
  Le ta marrim si shpërblim lirinë e shenjtë!
  
  Pra, njihni lumturinë dhe paqen në Atdhe,
  Ajo u soll me bajoneta nga mullinjtë e kukudhëve...
  Tani kerubini ynë më i fortë është
  Dhe djemtë tanë janë kaq të shkathët me goditjet e tyre!
  
  Kalojnë shekuj, efinizmi do të vijë,
  Të gjithë ata që ranë në betejë do të ngrihen trupërisht...
  Dhe rruga është përgjithmonë lart, jo një moment poshtë,
  Universi është shumë i vogël për ne edhe pa buzë!
  Vikontesha këndoi aq bukur, duke ngulur këmbët e saj shumë të këndshme, fëminore. Gulliver madje u pendua që ishte vajzë. Një vajzë më e madhe do të ishte shumë më tërheqëse. Sidomos përkulja e thembra në taban.
  Epo, në rregull, edhe kështu. Djaloshi kapiteni u përgjigj:
  - Ne nuk bëjmë asgjë të tillë, thjesht këndojmë dhe argëtohemi!
  Vajza mërmëriti:
  - Zëri i kujt do të këndonte, dhe i yti do të nuhaste!
  Dhe pati një pauzë. Djemtë që ishin bërë marinarët ecnin mbi gurë të mprehtë pothuajse pa dhimbje. Këmbët e zbathura të fëmijëve bëhen të ashpër shumë shpejt. Ky është vërtet një fakt pozitiv. Dhe sigurisht që humori rritet.
  Djemtë skllevër madje filluan të këndojnë;
  Në rrezet e diellit të ditës, shpina digjet me zjarr,
  Mbikëqyrësi nuk fle, dhe kamxhiku i është besnik.
  Kur të vijë nata, zotëria e bardhë
  do të flejë në shtratin e tij midis shtretërve me pupla të bardha.
  
  Unë, duke nxjerrë sheqer nga kallami gjithë jetën, nuk dija shpërblim tjetër përveç prangave me shkop, Dora ime nuk përkulet dhe vështrimi im i vrenjtur më rëndohet, Por zemra më rreh tmerrësisht, si alarm i zjarrtë!
  
  vrapoj dhe fshihem si hajdut, bari nuk është i lartë, qentë nuk i dëgjoj akoma, por kjo është për momentin, të nesërmen në mëngjes do më kapin, më varin nga një post, dhe djemtë-vëllezërit do shikojnë nga poshtë ballit të tyre.
  
  Tashmë po vdes nga etja, ujë s'po shoh, por një ditë të tërë liri, kush mund ta heqë!
  Kënga, natyrisht, nuk është Zoti e di se çfarë. Dhe kjo nuk shton optimizëm.
  Gulliver tha me një buzëqeshje fëminore:
  - Këto janë llojet e kthesave që ka fati! Kështu që unë po shkoj dhe nuk e di ku. Dhe çfarë pret përpara... Epo, në aventurat e mia të mëparshme kishte disi më shumë dinamikë dhe interes. Dhe këtu ka vetëm këngë, dhe ju shkelni rrotull si një robot sahati.
  Vikontesha tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Keni nevojë për dinamikë? Çfarë është e mundur kjo!
  Dhe vajza mori një kamxhik nga brezi dhe e la të rrihte Gulliver. Djali bërtiti nga dhimbja dhe kërciti:
  - Nuk e kisha fjalën fare këtë!
  Vikontesha qeshi dhe u përgjigj:
  - Por ju duhet të arsimoheni! Ndoshta mund të më tregoni ndonjë histori qesharake?
  Djali kapiteni tundi me kokë dhe filloi të thurë një histori:
  Perandori Dioklecian refuzoi të jepte dorëheqjen nga pushteti, pasi e kuptoi se pa të Perandoria Romake nuk do të mbijetonte. Për më tepër, Diolectan më në fund pati një djalë dhe trashëgimtar, me nofkën Julius, si Cezari. Perandori sundoi edhe para vitit 320, duke arritur të forcojë besimin e vjetër të Romës duke modernizuar paganizmin. Jupiteri u bë Zoti kryesor, i cili, siç doli, krijoi edhe universin.
  Doktrina e parajsës dhe e ferrit gjithashtu u ngrit dhe u forcua. Kjo do të thotë, në vend të mbretërisë së zymtë të Hadesit, u prezantua doktrina e një perandorie përrallore, ku shpirtrat e të vdekurve marrin trupa dhe jetojnë përsëri. Heronjtë luftëtarë, natyrisht, kanë edhe konkubina dhe festojnë festa. Dhe perandorët kanë fuqitë e tyre atje. Dhe sigurisht, skllevërit mbeten skllevër. Por ata që i binden zotërinjve të tyre dhe sillen mirë - ata kanë një jetë më të lehtë dhe më të mirë dhe u jepen trupa të rinj dhe të shëndetshëm pas vdekjes. Dhe skllevërit dhe të krishterët e pabindur torturohen shumë mizorisht dhe torturohen aq brutalisht sa që gjithçka që mund të bëjnë është të qajnë dhe të pendohen.
  Pas vdekjes së Dioklecianit, djali i tij Julius vazhdoi traditat e të atit. Dhe ai madje ndërmori disa fushata agresive - duke sjellë kufirin jugor të perandorisë në vetë Indi.
  Kështu lindi një dinasti e re e Dioklecianëve. Që i dha Romës stabilitet dhe prosperitet. Krishterimi gradualisht u zbeh dhe u hodh. Në të vërtetë, përralla për Krishtin gradualisht doli nga moda. Dhe të krishterët nuk mund të provonin se ata mund të bënin ndonjë gjë ose se vlenin asgjë. Dhe kështu gjithçka shkoi drejt harresës së asaj që shumë e konsideronin si një degë të judaizmit. Por midis arabëve, të cilët ende nuk ishin pushtuar nga Roma e Madhe, u shfaq Magomed.
  Në këtë kohë, romakët kishin pushtuar tashmë Indinë. Perandoria e tyre është bërë aq e madhe sa është e vështirë të menaxhohet. Në Evropë, romakët arritën në Vistula. Dhe ata pushtuan pothuajse të gjithë Gjermaninë. Dhe në jug, duke lëvizur përgjatë Nilit, ata nënshtruan Sudanin dhe Etiopinë. Por përparimi shkencor u zhvillua ngadalë.
  Dhe doli të ishte shumë e vështirë të kontrolloheshin territore të tilla nga një qendër e vetme.
  E pra, pra, arabët, të cilët ishin të varfër dhe jetonin në shkretëtirë, mbetën vetëm.
  Ashtu si romakët nuk pushtuan sllavët, të cilët jetonin shumë larg dhe në një klimë të ashpër. Dhe Kina, e cila është gjithashtu plot male, lumenj dhe shkretëtira dhe ka një popullsi të madhe. Dhe kështu Perandoria Romake është e madhe si në popullsi ashtu edhe në territor. Dhe perandorët veçanërisht nuk duan të shkojnë në Kinë.
  Dhe në Afrikë gjithashtu nuk ka rrugë apo komunikime. Epo, kishte edhe disa, përtej Oqeanit Atlantik deri në Amerikë, por edhe ata nuk ishin ende mjaft të pjekur. Edhe pse disa anije lundrojnë më larg.
  Por nën komandën e Muhamedit, trupat arabe, pasi kishin nënshtruar Arabinë Saudite, pushtuan zotërimet romake.
  Por romakët, natyrisht, kanë shumë herë më shumë popullsi dhe trupa sesa arabët.
  Megjithatë, ato janë të shpërndara nëpër provinca të shumta. Ndërkohë, trupat arabe janë në Palestinë. Dhe guvernatori romak Skorpius lufton me ta, me pesë legjione dhe kalorës të punësuar arabë. Por në momentin vendimtar të betejës, arabët kaluan në anën e Muhamedit dhe goditën romakët në pjesën e pasme.
  Dhe ndodhi një masakër e madhe dhe e përgjakshme.
  Dhe provincat romake u dogjën. Por Muhamedi vdiq papritur. Dhe trupa të shumta dhe të organizuara mirë mbërritën nga krahina të tjera. Dhe arabët u mundën.
  Dhe pastaj ata u pushtuan plotësisht. Por e gjithë kjo nuk ishte e kotë. Dhe perandori i ri i Romës, Kostandini, vendosi të huazonte diçka nga Kurani. Më parë është besimi në Zotin Më të Lartit, dhe ndalimi i perëndive dhe hyjnive të tjera. Megjithatë, vetë Perandori Romak u shpall Fytyra e Allahut dhe e Zotit Më të Lartit në Tokë dhe në botën materiale. Kështu lindi një fe e re - si Islami, por në mënyrë romake.
  Natyrisht, Namazi, Ramazani, ndalimi i ngrënies së mishit të derrit dhe pirja e verës, si dhe Haxhi në Mekë u anuluan si të panevojshme. Por, natyrisht, vetë poligamia është e legalizuar. Epo, në vend të haxhit në Mekë, haxhit në Romë. Dhe sigurisht shumë më tepër.
  Grave gjithashtu nuk u ndalohej të ecnin gjysmë lakuriq. Por sigurisht që fetë e tjera ishin të ndaluara. Duke përfshirë edhe judaizmin. Dhe nderoni edhe zotat e tjerë. Më parë, ekzistonte një Zot kryesor, Jupiteri, i cili u bë krijuesi kryesor i universit nga Romakët, por edhe perëndi të tjera mbetën si objekt adhurimi. Dhe tani është futur një ndalim total.
  Kështu u shfaq dhe mori formë monoteizmi përfundimtar.
  Perandoria Romake vazhdoi pushtimet e saj territoriale!
  Vajza e ndërpreu:
  - Kjo është, natyrisht, interesante, por le të këndojmë më mirë!
  Gulliver mori frymë thellë dhe filloi të këndonte;
  Sa shpesh endemi
  Dhe ne thjesht harrojmë
  Se bota sundohet nga kotësia.
  Ndonjëherë ne luajmë me dashuri,
  Ne nuk i vërejmë mëkatet
  Dhe ka dhimbje dhe zbrazëti në zemrën time.
  
  Refreni:
  Ejani te Jezusi dhe thuaj:
  Nuk mund të jetoj më kështu
  Unë nuk dua të mëkatoj më -
  Më vjen keq.
  Ejani te Jezusi dhe besoni
  Ajo jetë do të ndryshojë tani
  Dhe se gjaku i shenjtë i Krishtit
  Do t'ju shpëtojë.
  
  Zoti do të falë këdo
  Ai do të shërojë të sëmurët
  Mbushe zemrën me mirësi.
  Dashuria e tij është e shenjtë
  Jeton dhe fiton
  Sjell gëzim dhe paqe.
  
  Refreni:
  Ejani te Jezusi dhe thuaj:
  Nuk mund të jetoj më kështu
  Unë nuk dua të mëkatoj më -
  Më vjen keq.
  Ejani te Jezusi dhe besoni
  Ajo jetë do të ndryshojë tani
  Dhe se gjaku i shenjtë i Krishtit
  Do t'ju shpëtojë.
  Vikontesha tha me zymtësi:
  - Disi kënga nuk është shumë artistike! A mund të këndoni për Krishtin, diçka më të ndritshme dhe më të bukur?
  Gulliver ngriti supet fëminore dhe u përgjigj:
  - Dëshiron diçka të ndritshme? Por a nuk është Jezusi aq i ndritshëm sa dielli në mesditë në ekuator?
  Vajza qeshi dhe u përgjigj:
  - Epo, atëherë këndo përsëri sa më mirë që mundesh, nëse, sigurisht, je i aftë për diçka.
  Djaloshi kapiten filloi të këndonte me entuziazëm;
  Ti je jeta, ti je dritë, një besëlidhje dashurie,
  Ti je jeta, ti je dritë, një besëlidhje dashurie,
  
  Ti erdhe në jetën time dhe mbushe gjithçka me dritë,
  Më ndriçoi, më dha
  Në vendin e dhimbjes ka gëzim, hiri është shpëtim,
  Tani unë jam në besëlidhje
  
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  
  Unë dëgjoj zërin tënd, ti je pranë meje,
  Unë jam në duart tuaja, e di
  Nuk ka njeri më të çmuar se ju, ju jeni shpërblimi im,
  Përgjithmonë me ty unë...
  
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  
  Ti je jeta, ti je dritë, një besëlidhje dashurie,
  Ti je jeta, ti je dritë, një besëlidhje dashurie,
  
  Çdo ditë dua të jem më i fortë me ju,
  Vetëm me Ty jetoj, Zoti im,
  Unë do të këndoj pa pushim, do të këndoj për ty,
  Të dua më shumë se gjithë jetën.
  Çdo ditë dua të jem më i fortë me ju,
  Vetëm me Ty jetoj, Zoti im,
  Unë do të këndoj pa pushim, do të këndoj për ty,
  Të dua më shumë se gjithë jetën.
  
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  Jezus Ti je jeta ime, Ti je ajri dhe uji për mua,
  Ti je universi im, shpirti im të lavdëron.
  Vikontesha filloi të duartrokiste dhe cicëroj:
  - Është shumë më mirë kështu! Ti me të vërtetë mund të këndosh mirë djali im!
  Gulliver u përkul dhe u përgjigj:
  - Po! Unë e dua Zotin Më të Lartin Jezu Krisht, dhe sigurisht Më të Shenjtën Hyjlindëse!
  Vajza tundi kokën duke buzëqeshur:
  - Kjo eshte e mrekullueshme! Ju lutemi, këndoni për Hyjin e Shenjtë, në mënyrë që gjithçka të jetë e ndritshme dhe e bukur!
  Djali i vulosi këmbën fëmijës së tij zbathur dhe këndoi;
  Virgjëresha Mari e shenjtë, më e pastër
  Ajo lindi Shpëtimtarin, na dha dritë.
  Por fëmijët tuaj janë zbathur në dimër -
  Dhe në bodrumet e pista takojmë një agim të uritur!
  
  Në fund të fundit, si ndodhi që bota mundohet nga e keqja,
  Se ka më shumë të varfër se në arat e karkalecave.
  Se edhe i ftohti i ngrin bimët në maj,
  Se përgjigjja më e zakonshme është - nëse je i varfër, atëherë kërce!
  
  Është për të ardhur keq të japësh një qindarkë bakri për të pasurit,
  Edhe pse mamonja e tyre është fryrë në kufijtë e mirësjelljes...
  Mentori i tyre kryesor është një shkop lisi sipër nesh -
  Por do të bëhet ulërimë kur të këndojë gjeli!
  
  Zoti ju urdhëroi të ndani me të pasurit -
  Që të mos ketë të vdekur dhe të qarat nuk e mundojnë Dëgjimin e Zotit.
  Ndihmoni ata që janë të dobët - fytyrat e sjellshme thonë nga ikonat,
  Nëse je i mëshirshëm, feneri në rrugën e parajsës nuk është shuar!
  
  Por për shumë mamon i ka më të dashur shpirtrat dhe shpëtimin,
  Thonë se do blejnë shenjtorë me ar!
  Dhjami i huadhënësit ia fryu fytyrën e neveritshme -
  Dhe një zemër pa paqe është granit i ftohtë!
  
  Cila është dhimbja juaj për ne - njerëzit e varfër?
  Në pallate nuk dëgjojmë as rënkime!
  Dëshironi strehim? Mund të kesh strehë
  Nën çatinë e burgut!
  
  Pse ta jepni ty, neve,
  Çfarë kemi marrë me forcë me sukses?
  Ti ishe asgjë dhe përgjithmonë asgjë,
  Qielli nuk u dha për ty!
  
  Por vdekja u erdhi papritur,
  Siç mësoi Krijuesi i Madhërishëm!
  Tani ata janë aty ku digjet Satani
  Aty ku tradhëtari kërcas e gjëmon nga vuajtjet!
  
  Kështu që ju vendosët që i Plotfuqishmi po bën shaka -
  Duke thënë, bujari do të lartësohet?
  Dhe se vetë Jezusi është Krijuesi i mishëruar,
  Ishte gabim të thuash se minjtë e këqij do t'i hanë gjërat?
  
  Pendohuni duke lexuar lutjen e Marisë,
  Dhe duke rënë në gjunjë dhe duke u penduar - rënkim!
  Kur një fëmijë qan para jush,
  Dhe vajza zbathur dridhet nga i ftohti!
  
  Merrni portofolin tuaj të ngushtë dhe dorështrënguar,
  Le të shpenzojmë pak para me një buzëqeshje.
  Atëherë Jezusi, Perëndia i Dashurisë do të udhëheqë,
  Dhe nuk do t'ju lërë të bini në rrugën e paqëndrueshme!
  Vajza duartrokiti duart e saj të lezetshme, shumë të këndshme, duke bërtitur:
  - Bravo! është e mrekullueshme!
  Gulliver, ky fëmijë i përjetshëm, pyeti:
  - Ndoshta mund të këndosh edhe ti?
  Vikontesha tundi kokën, e ndritshme si një luleradhiqe pranvere, dhe këndoi:
  Ju shihni vetëm atë që dëshironi të shihni.
  Por a mund të jetë jeta ashtu siç e imagjinoni?
  Zemra jote është një bllok akulli dhe është e mbyllur për mua.
  Jeni të zhytur plotësisht në problemet urgjente
  Dhe ju e kaloni jetën tuaj në zemërim dhe keqardhje.
  Zemra jote është një bllok akulli dhe është e mbyllur për mua.
  Sikur ta shkrija zemrën
  Nuk do të ndaheshim kurrë.
  Më beso,
  Vetëm ju mund të rregulloni gjithçka.
  
  Nuk ka kuptim të kërkosh dikë për të fajësuar.
  Dije që edhe unë vuaj.
  Nëse të humbas, do të më thyhet zemra.
  Dashuria është si zogu, dëshiron lirinë.
  Mos lejoni që inati t'ju hajë nga brenda.
  Zemra jote është një bllok akulli dhe është e mbyllur për mua.
  
  Sikur ta shkrija zemrën
  Nuk do të ndaheshim kurrë.
  Më beso,
  Vetëm ju mund të rregulloni gjithçka.
  
  Ju shihni vetëm atë që dëshironi të shihni.
  Por a mund të jetë jeta ashtu siç e imagjinoni?
  Zemra jote është një bllok akulli dhe është e mbyllur për mua.
  
  Sikur ta shkrija zemrën
  Nuk do të ndaheshim kurrë.
  Më beso,
  Vetëm ju mund të rregulloni gjithçka.
  
  Sikur ta shkrija zemrën
  Nuk do të ndaheshim kurrë.
  Më beso,
  Vetëm ju mund të rregulloni gjithçka.
  
  Nëse do të mund ta shkrija zemrën tënde...
  
  VAJZAT NINJA KUNDËR TIRANIT
  SHËNIM
  Aventurat e katër vajzave ninja këmbëzbathur dhe guru-demiurgu i tyre përjetësisht i ri janë jashtëzakonisht emocionuese në përballjen me Zotin Tyranus dhe zuzarët e tjerë të të gjitha shtresave.
  PROLOG
  Ata treguan aventurat e katër luftëtarëve shumë të bukur, të cilët quheshin ninja. Dhe ata kishin një mësues - një djalë trembëdhjetë ose katërmbëdhjetë vjeç, shumë muskuloz. Për më tepër, ai duket vetëm si një adoleshent, por në realitet ai është një lloj perëndie pagane, i dëbuar nga parajsa në tokë. Dhe ai është shumë mijëra vjeç. Kështu djali zbathur stërvit vajzat ninja.
  Epo, kjo është shumë qesharake. Për më tepër, takat e zhveshura dhe rozë të djalit shkëlqejnë ndërsa ai kërcen.
  Dhe pastaj u shfaqën kundërshtarët e vajzave. Dy mutantë të mëdhenj - njëri me kokën e një krokodili dhe tjetri i një luani. Ata padyshim që po bëjnë diçka të keqe. Për shembull, ata vendosën të vidhnin një diamant të madh nga thesari i qytetit. Periudha kohore është afërsisht fundi i shekullit të njëzetë dhe teknologjitë e njerëzve nuk janë ende aq të lezetshme. Dhe këta mutantë kanë mitralozë lazer në duart e tyre, dhe gjithashtu rrezatim të veçantë që i bën luftëtarët praktikisht të padukshëm.
  Dhe këtu janë dy mutantë - gjysmë njeri dhe gjysmë kafshë, gjë që i bën ata jashtëzakonisht të fortë, dhe ndoshta edhe të shpejtë.
  Kështu ata hynë në sallën ku ruhet diamanti. Dhe si do qiten me sistemin e alarmit dhe xhamin antiplumb. Nga një rreze lazer, forca të blinduara transparente do të shpërthejnë.
  Krokodili dhe luani nxituan drejt diamantit, e kapën dhe e fshehën në një çantë të fortë. Natyrisht, alarmi ra. Policia ka hyrë në ndërtesë.
  Por luftëtarët mutantë, sikur të goditnin me mitralozë lazer, prenë një duzinë roje menjëherë, si një fshirës me gërshërë. Pas së cilës, luani dhe krokodili u ndezën në fushën e padukshmërisë.
  Por katër vajza tashmë po garojnë në garën e tyre, duke fluturuar me makinë në shpëtim. Guru i djalit të tyre zakonisht shfaqet papritur, dhe në rast të një momenti kritik ose emergjence.
  Vajzat këndojnë me inat:
  - Shumë shpesh telashet trokasin në derë,
  Por nuk është e vështirë të besosh te vajzat e lezetshme...
  Në fund të fundit, ju vetëm duhet t'i telefononi ata -
  Nuk duhet të prisni gjatë për miqtë!
  Ata lëvizin shumë shpejt në makinën e tyre ajrore.
  Një nga vajzat është Natasha, e cila ka flokë blu dhe është një gjeni i vërtetë teknik. Dhe, sigurisht, luftëtarët ninja vendosën syze speciale që u lejonin të shihnin, madje edhe në një fushë të veçantë që shtrembëronte lëvizjen e fotoneve.
  Kufomat e policëve të vrarë... Po, është e neveritshme. Dhe muret e shembur të muzeut. Armët e fuqishme për mutantët nga dimensioni Ygrek. Por, natyrisht, ata nuk janë më vete. Ata kanë një shef, i cili gjithashtu nuk shfaqet gjithmonë menjëherë.
  Vajzat po bllokojnë rrugën për kriminelët mutantë që janë gati të hidhen në portal.
  Ata, natyrisht, hapin zjarr nga mitralozët. Vajzat hidhen anash. Edhe pse duket disi budallaqe - të kesh kohë të devijosh nga një lazer që fluturon me shpejtësinë e dritës.
  Por kinemaja është kinema.
  Këtu është një vajzë me flokë të verdhë që hedh një copë qeramike me gishtat e saj të zhveshur. Dhe ai do të godasë makinën lazer, duke e rrëzuar atë nga duart e mutantit. Dhe një vajzë tjetër hodhi një kamë me thembër të zhveshur, ajo fluturoi mbi kokën e përbindëshit dhe goditi tubin. Ai shpërtheu dhe luanin e pushtoi avulli. Ai gjithashtu hodhi automatikun nga dhimbja dhe habia.
  Vajzat rënkonin:
  - Luftoni në kushte të barabarta!
  Si përgjigje, një mutant me kokë krokodili do t'i hedhë një makinë Mercedes mbi ta. Do të fluturojë pranë, dhe vajzat do të kërcejnë më lart. Dhe makina nxiton nën këmbët e tyre të zbathura.
  Vajzat ndezin takat e tyre të zhveshura, rozë dhe nxitojnë shpejt për t'u afruar me mutantët. Dhe muskujt e tyre rrotullohen si topa nën lëkurën e tyre të nxirë dhe elastike.
  Dhe pastaj ai shfaqet - armiku numër një, Zoti Tyranus me një kostum të zi lufte dhe një helmetë të mbyllur. Kjo do të thotë se do të ketë një betejë serioze përpara. Vajzat, natyrisht, janë të trajnuara. Luftëtari me flokë të kuq kujton sesi guruja e djalit të tyre mbante një qiri me gishtat e këmbëve të zhveshura, gati fëminore. Dhe ajo u përpoq ta shuante.
  Dhe fluturoi përpara, duke u përplasur në një mur guri. Dhe tani luftëtarja po përpiqet ta shtyjë Tiranin në stomak me thembër të zhveshur, por ai lëviz. Dhe putra e tij gërvisht shputën e zhveshur të vajzës.
  Madje ajo rënkoi nga dhimbja.
  Natasha, vajza me flokë blu, cicëroj:
  - Vajzat luftojnë për metal, për metal,
  Satani sundon shfaqjen atje, sundon shfaqjen atje!
  Dhe ajo gjithashtu sulmoi Tiranin. Një luftëtar me forca të blinduara të zeza vendosi një bllok. Por një krokodil mutant u përpoq ta lëvizte vajzën nga ana me një trung.
  Megjithatë, luftëtari iu shmang dhe trungu u përplas me Tyranus.
  Ai, pasi mori një goditje me forcë vdekjeprurëse, u përplas dhe bërtiti:
  - Idiot!
  Vajza me flokë të verdhë shtoi thembrën e saj të zhveshur në pjesën e prapme të kokës së luanit mutant dhe cicëroj:
  - Ne jemi më të fortët në botë,
  Le të thithim mutantët në tualet...
  Atdheu nuk u beson lotëve,
  Dhe ne do ta mposhtim Tiranin deri në grusht!
  Vajza me flokë të kuq kërciti dhe drejtoi gjurin nga mjekra e luanit me dy këmbë. Dhe ai shtrëngoi dhëmbët. Dhe doli të ishte një goditje shumë vdekjeprurëse.
  Dhe pastaj bisha mutant shkeli makinën me lazer dhe u lëshua një rreze me fuqi shkatërruese, të pazakontë. E cila goditi sipërfaqen e lëmuar të metalit, u reflektua dhe u godit mu nën bishtin e krokodilit.
  Ai do të ulërijë nga dhimbja e egër.
  Tyranus, megjithatë, u hodh dhe hodhi një nga vajzat ninja mbi të. Është përplasur me tullat, duke i shpërndarë produktet në drejtime të ndryshme. Kjo ishte një përballje agresive. Vajza me bikini është gërvishtur pak, duke lënë të mavijosura në lëkurën e saj prej bronzi.
  Ajo u hodh menjëherë dhe bëri një rrotullim. Dhe më pas Tiranus mori një goditje në tehun e shpatullës dhe u rrëzua.
  Gjithçka do të ishte mirë, por disa robotë luftarakë u hodhën nga portali. Dhe ata kanë blaster në duart e tyre.
  Natasha hodhi një disk të vogël, të hollë dhe të rrumbullakët drejt robotit dhe mezi ia doli t'i shmangej një shpërthimi nga një shpues. Disku goditi robotin në sy dhe shkaktoi një qark të shkurtër, duke bërë që ai të mbulohej nga një rrjetë rrufeje.
  Vajza me flokë të bardha u ngrit në duar. Dhe këmba e saj e zhveshur dhe e hijshme hodhi një bizele me eksploziv.
  Ajo ra në gojën kibernetike të robotit të madh. Dhe si do të shpërthejë. Një palë gjymtyrësh të një organizmi kibernetik përshkruan një hark dhe goditi njërën te luani dhe tjetrën te krokodili. Dhe kaq i suksesshëm. Pikërisht në pjesën e pasme të kokës. Dhe të dy banditë mutantë vdiqën.
  Vërtetë, Tyranus arriti të lëvizë vajzën ninja me flokë të verdhë përgjatë trupit anash.
  Dhe ajo fluturoi dhe u kthye disa herë gjatë fluturimit. Pastaj, megjithatë, ajo u ngrit, por pak e vështirë.
  Tiranus bërtiti: "Meow dhe Woof, le të luftojmë." Por të dy mutantët - një luan dhe një krokodil me trupat e atletëve - vazhduan të shtriheshin pa lëvizje. Dhe trupi i tyre i fuqishëm u tund.
  Natasha u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Tani ju jeni vetëm, dhe ne jemi katër! Më në fund, do të keni mbaruar.
  Tiranus bërtiti:
  - Katër kundër një, nuk është e drejtë! Dhe vajzat ninja luftojnë jashtëzakonisht sinqerisht.
  Vajza ninxha me flokë të kuqe mërmëriti:
  - Kjo është ajo që synoni? Por a është ai i sinqertë?
  Luftëtari me armaturë të zezë tha:
  - Por unë jam një horr, dhe ju, heroina pozitive! A janë metodat e së mirës në përpjesëtim me metodat e arritjes së qëllimit të së keqes?
  Natasha tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Ai ka te drejte! Unë do ta luftoj një për një!
  Vajza ninxha me flokë të kuqe ia ktheu.
  - Jo! Më mirë do të luftoja me të - një për një!
  Vajza ninxha flokëbardhë kërciti:
  - Pse po e ben kete? Ndoshta unë jam edhe më i mirë dhe më i ftohtë se ju!
  Vajza ninxha me flokë të verdhë sugjeroi:
  - Ndoshta mund të hedhim short? Apo ndoshta mund të bëjmë një lojë numërimi?
  Natasha pohoi me kokë dhe pyeti:
  - Guri apo tulla?
  Në atë moment ra një blic. Dhe u shfaq vetë guruja e djalit. Ai kishte veshur vetëm pantallona të shkurtra me një bust shumë muskuloz dhe të skalitur, por dukej jo më shumë se trembëdhjetë vjeç. Flokë bjonde me një prerje në modë djaloshare. Djaloshi demiurg me inat goditi këmbën e tij të zhveshur, të nxirë dhe të fortë, aq sa asfalti u plas dhe tha me një zë kumbues:
  - Jo! Ne kemi një rezultat prej kohësh me të! Le të luftojmë një për një - ne jemi si e mira dhe e keqja klasike!
  Tyranus pohoi me kokë me një buzëqeshje, maska e tij e zezë u shtri:
  - E shkëlqyeshme! Do të jetë një luftë shumë interesante!
  Natasha me flokë blu tha me zhgënjim:
  - Ju, si gjithmonë, keni të drejtë sensi! Por çfarë na mbetet neve?
  Djali guru u përgjigj:
  - Dhe ju kujdesuni për ta!
  Dhe ai tregoi me gishtin e dorës së djathtë në portalin ende të hapur nga ku po dilnin robotët luftarakë të armikut.
  Një vajzë ninja me flokë të kuqe vuri në dukje:
  - Epo, tani gjithçka është e drejtë! Dhe vajzat luftëtare luftojnë me dinjitet.
  Dhe të katër vajzat morën dhe nxorrën nga rripat në ijë bizele të vogla me një eksploziv të fortë. Robotët erdhën nga portali, dhe ata kishin blaster në duar. Jepu atyre frenë të lirë dhe ata do të jenë në gjendje të skllavërojnë, ose të shkatërrojnë, ose ndoshta të dyja në të njëjtën kohë, tokën!
  Dhe kështu bukuroshet i morën dhe i hodhën këto bizele me gishtat e zhveshur të këmbëve të shkathëta. Ata, që fluturonin në një hark, goditën katër robotët e avancuar pikërisht në qafë. Dhe si pas kësaj do ta marrë dhe do të shpërthejë.
  Kokat e kiborgëve u shkulën. Njëri goditi robotin pas tij, dhe ai ishte krejtësisht i shkurtër.
  Ndërkohë, djali guru dhe kundërshtari i tij, të veshur me parzmore të zeza, qëndruan përballë njëri-tjetrit.
  Zbathur, me një bust të zhveshur, shumë të spikatur, fëmija sensi dukej si një kundërshtar i parëndësishëm në sfondin e një luftëtari të madh. Tiranus është gjysmë njeri dhe gjysmë demon. Dhe gjithashtu, ai është i aftë për shumë.
  Si fillim, ai mori dhe lëshoi nga gishtat e zinj, të gjatë dhe me doreza rrufe pushteti. Ata vezulluan si një shkarkesë korona në një rrjet elektrik.
  Djaloshi luftëtar ngriti këmbën zbathur dhe rrufeja e forcës u shua menjëherë dhe sikur një shkarkesë shkoi nën asfalt.
  Luftëtari i ri tundi me kokë:
  - A doni një përgjigje?
  Tirani nxori një teh të ndritshëm, të kuq të ndezur si lulëkuqe, dhe u përgjigj:
  - Le të vendosë lufta e shpatës se cili prej nesh ka të drejtë dhe cili ka të drejtë!
  Djaloshi-guru si përgjigje nxori shpatën e tij, e cila shkëlqente blu dhe tha me një buzëqeshje:
  - Një luftë me shpatë nuk do të përcaktojë nëse dikush ka të drejtë. Do të tregojë vetëm se cili prej nesh është më teknik, më i shkathët dhe më i zgjuar!
  . KAPITULLI Nr. 1.
  Tiranus bëri goditjen e parë. Ai kreu një teknikë të trefishtë tifoz. Dhe shpata e kuqe përshkroi një hark mbi kokën e ndritshme dhe të bukur të djalit-sensei. Si përgjigje, demiurgu i ri u hodh dhe gërvishti armaturën e armikut me shpatën e tij blu dhe i shmangu me shkathtësi sulmit hakmarrës.
  Armatura e Tiranit filloi të tymonte dhe një brez kaloi nëpër të.
  Ai mërmëriti:
  - Jo keq, djalë!
  Djali guru qeshi dhe tha:
  - Më kujtohet që endem me këmbët e mia zbathur nëpër shkretëtirën e Egjiptit, kur atje nuk kishte ende piramida!
  Tiranus u përpoq të sulmonte përsëri, por djali u hodh mbi traun e shpatës dhe e goditi luftëtarin me armaturë të zezë në mjekër me thembër të zhveshur. Dhe nga goditja ai u lëkund dhe ra në njërin gju.
  Ndërkohë vajzat ninja luftuan me robotë. Ata i hodhën armikut bizele vdekjeprurëse me gishtat e tyre shumë të shkathët të zhveshur, si putrat e majmunit. Dhe këto dhurata të asgjësimit goditën armikun nga metali i huaj dhe i grisën, duke shkaktuar shpërthim.
  Dhe makinat u copëtuan. Si përgjigje, u lëshuan trarë që shkëlqenin jeshile dhe të verdhë. Por luftëtarët ninja u hodhën larg tyre, duke ndezur këmbët zbathur, të nxirë, të dalta dhe çuditërisht të shkathëta.
  Natasha ndryshoi pak taktikat e saj gjatë betejës dhe e hodhi bizelen me eksploziv më lart. Ai përshkruante një hark dhe goditi çatinë. Ai ra poshtë dhe përplasi robotët që përparonin, dy duzina menjëherë.
  Por një tank i hipjes u zvarrit nga portali. Por nuk mund ta marrësh vetëm me një bizele me eksploziv.
  Djali Guru vazhdoi të luftonte Tiranin. Tashmë e kishte nxjerrë disa herë me shpatë dritash pa marrë as një gërvishtje. Sidoqoftë, forca të blinduara të zeza e shpëtoi luftëtarin e lig nga telashet serioze.
  Djali vuri në dukje:
  -Ti ke një armëpunues të mirë!
  Tyranus tundi me kokë:
  - Xhuxhi e bëri këtë armaturë!
  Guru i ri qeshi dhe këndoi:
  - Ne mund të pushtojmë fjalë për fjalë gjithçka,
  Thyeni çdo ushtri duke luajtur...
  Le të mos ndërpritet filli i jetës sonë,
  Nuk do të bëhemi papagall pa tru!
  Beteja mes dy mjeshtrave të mëdhenj vazhdoi. Djali ishte i shpejtë dhe i vogël, dhe trupi i tij i zhdërvjellët ishte jashtëzakonisht i shkathët. Muskujt e luftëtarit të ri rrotulloheshin dhe rrodhën si valëzime në një det të stuhishëm.
  Dhe ai ishte një rend i madhësisë më i shpejtë se Tiranus.
  Vajzat ninja u përpoqën të frenonin disi robotin gjigant. Bizelet e eksplozivëve u hodhën në mënyrë të parëndësishme nga armatura që mbulonte tankun gjigant dhe robotin në një shishe. Në fillim ai u zvarrit si një tank, mezi duke u shtrydhur nëpër portal. Dhe pastaj ai e mori atë dhe u ngrit në lartësi të mëdha dhe u shfaq fuqia vdekjeprurëse.
  Vajzat mezi patën kohë t'i shpëtonin goditjeve me lazer të një roboti kaq të fuqishëm me armë.
  Dhe Natasha vuri në dukje me një buzëqeshje, duke goditur buzët e saj:
  - Po! Kjo është një tjetër surprizë nga Hyperbrain! Vetë Tiranus nuk do ta kishte menduar kurrë këtë!
  Një vajzë ninja me flokë të verdhë mori dhe hodhi një kamë, duke u përpjekur të godiste rrotullat. Por arma u tërhoq nga forca të blinduara, duke mos arritur të kapte veten.
  Luftëtari këndoi:
  Oh, forca të blinduara të rezervuarit janë të besueshme,
  Nga dikush që ka ndërmend të kafshojë...
  Por ajo nuk do të më thyejë
  Një vajzë ninja mund të luftojë gjithmonë!
  Vajza me flokë të bardha iu drejtua Natashës:
  - Epo, bëj diçka.
  Vajza me flokë blu e pyeti:
  - A e dëshironi atë?
  Si përgjigje, një e qeshur elokuente. Pastaj Natasha mori dhe hoqi nga brezi një pajisje me madhësinë e një kutie shkrepse. Dhe me gishtërinjtë e saj të zhveshur ajo e akordoi atë në një gjatësi vale të caktuar, duke u përpjekur të zgjedhë rrezatimin e nevojshëm dhe vdekjeprurës. Por asaj iu desh të hidhej prapa, pasi terminatori i madh e kapi atë dhe e goditi me rrufe vdekjeprurëse. Bëri një krater në asfalt, madje të thellë.
  Natasha klikoi takat e saj dhe këndoi:
  - Lufta është gjithmonë e lezetshme
  Pranvera fryn në qiell...
  Vitet kalojnë besoj,
  Por ne jemi të rinj përgjithmonë!
  Dhe pas kësaj, ajo dërgoi një valë me një virus krimbi në terminatorin e madh. Dhe ky shtrëngues elektrik boa i vrullshëm hyri në qarqet e një terminatori të madh roboti dhe me të vërtetë filloi të dridhej.
  Dhe djali guru dhe Tiranus vazhduan të luftonin. Dhe shpatat e tyre të dritës vezulluan dhe shkëlqenin me një flakë të ndritshme.
  Luftëtari i ri më në fund ishte në gjendje të angazhohej me të vërtetë ndaj goditjes dhe shpata e dritës së tij ia preu dorën luftëtarit të zi.
  Pastaj ai bërtiti:
  - Dreqin, dhemb!
  Djali guru qeshi dhe vuri në dukje:
  - Me siguri je djalli! Dhe unë, engjëll!
  Tiranus buzëqeshi dhe tha:
  - Por ju nuk do të vrisnit një njeri të paarmatosur, apo jo?
  Luftëtari i ri tundi me kokë:
  - Dorezohu! Ne do të gjykojmë, ndëshkojmë dhe kemi mëshirë për ju!
  Luftëtari i zi ngriti dorën e majtë dhe befas, befas, hodhi një bizele. Një bombë atomike në miniaturë shpërtheu. Dhe Tiranus u zhduk.
  Djali guru fishkëlleu:
  - Gjithmonë është kështu! Dhe si e bën atë?
  Papritur erdhi një zë nga pas:
  - Merre!
  Luftëtari i ri mezi pati kohë të hidhej larg. Një krokodil dhe një luan qëlluan drejt tij. Dhe rrezet shpuan robotin që u hodh për t'i takuar. Ai shpërtheu dhe shpërtheu. Dhe fragmente fluturuan në drejtime të ndryshme. Njëri prej tyre e goditi djalin guru në thembër. Dhe ai rënkoi.
  Por pastaj luftëtari i ri u kthye dhe këndoi:
  - Ne do të shkojmë me guxim në betejë,
  Për kauzën e ninjave...
  Ne do të mposhtim të gjithë armiqtë,
  Në emër të jetës!
  Dhe pastaj djaloshi-luftëtar goditi tempullin e luanit mutant me thembër e tij të zhveshur dhe ai u rrëzua si i rrëzuar.
  Krokodili armik tundi një copë hekurudhe dhe donte të lëvizte djalin, por ai goditi veten në gju dhe u rrëzua. Djaloshi guru e gjunjëzoi në pjesën e pasme të kokës dhe vuri në dukje:
  - Më qëndrove në rrugën për një kohë shumë të gjatë!
  Natasha, e cila kishte dërguar një mutant tjetër në hekurishte duke hedhur një bizele me eksploziv, korrigjoi:
  - Në rrugën tonë!
  Dhe luftëtarët i kapën nga krahët dy kafshët bandite të habitura.
  Djali guru tha:
  - Nëse i dorëzojmë në polici, atëherë Tiranus me pajisjet dhe robotët e tij do të shkatërrojë çdo burg dhe do t'i lirojë:
  Vajza ninja me flokë të bardha sugjeroi:
  - Le t'i ngremë një kurth zotit të zi. Ai do të nxitojë për të shpëtuar mutantët, dhe pastaj ne do ta kapim atë!
  Vajza ninja me flokë të verdhë tha:
  - Kjo ide është shumë e mirë! Por këtu është kapja: a do ta ndiejë Tyranus një kapje?
  Një vajzë ninja me flokë të kuqe vuri në dukje:
  - Këtu ka një problem tjetër. Policia mund të ngatërrohet nëse u jep atyre mutantë. Në të vërtetë, kafshët mbahen në menazheri, jo në burg!
  Natasha shkroi në Twitter:
  Kafshët bëhen gati për shkollë
  Gjeli këndoi shumë kohë më parë...
  Vërtet, mos u mundo,
  Mos shkelmoni, mos kafshoni,
  Nuk do të ndihmojë gjithsesi!
  Djali guru tha prerazi:
  - Ndoshta është më mirë t'i hedhim përsëri te Tiranus?
  Natasha ngriti supet:
  - Pse tjetër është kjo? Ne u sollëm shumë me ta!
  Luftëtari i ri vuri në dukje:
  - Sepse këta kretë janë miqtë tanë të vjetër, të cilët i rrahim vazhdimisht. Dhe kështu, Hyperbrain mund të krijojë mutantë që janë shumë më të zgjuar dhe më të shkathët!
  Vajzat ninja qeshën dhe cicërijnë:
  - Unë besoj se njerëzit nuk u thonë lamtumirë përrallave,
  Dhe ata do të mbeten miq të vërtetë përgjithmonë!
  Pas së cilës, ata morën dy kafshë të mëdha mutante me këmbët e tyre zbathur, të hijshme, të nxira, muskulore, sikur të endura nga tela çeliku, dhe ata fluturuan përgjatë një trajektoreje tangjenciale dhe fluturuan në portal.
  Pas kësaj, shkëlqimi u ndal. Pesë luftëtarë: katër vajza dhe një djalë, shikuan përreth.
  Vajza me flokë të kuqe tha:
  - Ne duhet...
  Një vajzë ninja me flokë të bardha pyeti:
  - Çfarë duhet të bëni?
  Ajo u përgjigj:
  - Hani pak akullore të mbuluar me çokollatë! Është edhe e shijshme edhe e zemëruar!
  Vajzat dhe djali guru lëvizën në rrugë. Dhe ata filluan të këndojnë me gëzim dhe kënaqësi:
  Shpata e dritës, përparim
  Le të sjellim dashuri...
  Edhe pse bota është plot stres -
  Le të shpëtojmë planetin!
  
  Le të jetë fati i tmerrshëm -
  Vdekja e keqe ka ardhur...
  Mos vdis kot
  Në fund të fundit, Atdheu ynë është i gjallë!
  Atëherë djali guru u kujtua papritur:
  - Por ne harruam gjënë më të rëndësishme - të kthejmë diamantin e vjedhur!
  Natasha bërtiti:
  - Po, ky është me të vërtetë llogaritja jonë e gabuar! Si mund të ngatërrohen kaq shumë?
  Vajza me flokë të kuqe sugjeroi:
  - Ndoshta do ta marrim kështu dhe do të nxitojmë në dimensionin e dikujt tjetër?
  Vajza ninxha me flokë të bardhë u përgjigj.
  - Jo! Kjo kërkon shumë energji. Do të ishte më mirë të zbulojmë pse ata kanë nevojë për këtë diamant.
  Djali guru pohoi me kokë:
  - Po! Ata nuk e vodhën vetëm atë. Dhe ata nuk do ta presin atë në copa për ta shitur. Me shumë mundësi, Tyranus do të dëshirojë ta përdorë atë si një lente fokusimi për armë të fuqishme.
  Natasha sugjeroi:
  - Le ta marrim atë dhe të bëjmë trukun tonë për të kryer një goditje parandaluese ndaj armikut!
  Vajza ninja me flokë të bardhë qeshi dhe tha:
  - Një diamant artificial nuk është i përshtatshëm për rolin e një fokusuesi. Ju duhet të përdorni vetëm ato natyrale. E drejtë?
  Djali guru pohoi me kokë:
  - Sigurisht! Përndryshe, pse Tyranus do të vidhte një natyrale? Është më e lehtë të bësh të tijën artificiale.
  Natasha sugjeroi:
  - Ekziston vetëm një vend tjetër në botë ku ruhet një diamant i tillë. Këtu duhet të shkojmë!
  Vajza ninxha me flokë të kuqe tha:
  - Aty ka siguri serioze. Pra, çfarë, ne i presim të gjitha në copa?
  Djali guru kundërshtoi:
  - Jo! Nuk do të bëjë. Ne nuk mund të përkulemi para grabitjes. Ne jemi pjesa e ndritur e forcës!
  Vajza ninxha me flokë të verdhë cicëroj:
  - Ne jemi të aftë për të mirë,
  Thyerja e magjisë së keqe...
  Por sigurisht që nuk ka rëndësi
  Çfarë madhësie e vogël diamanti!
  Një vajzë ninja me flokë të bardha sugjeroi:
  - Hajde, atëherë le ta kërkojmë atë diamantin për pak. Epo, mendoj se na mjafton një ditë?
  Djali guru u hodh dhe tha:
  - Një tjetër opsion është i mundur. Ne do ta marrim atë dhe do të ofrojmë të organizojmë një konkurs për heroin më të lezetshëm të Supermenit, dhe fituesi do të marrë të drejtën të mbajë një xhevahir rreth qafës për një javë të tërë. Kështu mund të bëjmë vepra të mira dhe të marrim një diamant pa u përkulur në grabitje banale!
  Natasha dyshoi:
  - A do të pranojnë të organizojnë një konkurs për këtë? Dhe t'i besoni një të huaji që ta mbajë gurin për një javë të tërë, duke rrezikuar që ai të lahet?
  Luftëtari i ri vuri në dukje:
  - Epo, para së gjithash, kujt tjetër nuk mund t'i besohet, si personazhi kryesor, Superman. Dhe së dyti, bandat në Tokio tani nuk janë më pak të shfrenuara se në Nju Jork, dhe ata do të mirëpresin vetëm idenë e pastrimit të stallat e Augean!
  Një vajzë ninja me flokë të bardhë vuri në dukje:
  - Kjo është logjike! Vërtet duhet ta provoni! Për më tepër, Tokio është qyteti më i madh në botë, dhe është interesante të shihet se si duket tani!
  Natasha shkroi në Twitter:
  - Bota ka frikë të na respektojë,
  Bërat e vajzave janë të panumërta,
  Ninjas, si gjithmonë, dinë të luftojnë,
  Dimri do të përfundojë - pranvera do të vijë!
  Djali guru tha me një buzëqeshje:
  - Kohët e fundit është shfaqur një gjë kaq e lezetshme si interneti dhe përmes tij do të dërgojmë idenë tonë!
  Vajza ninja me flokë të kuqe sugjeroi:
  - Eja pra, për t'ia bërë më të lehtë shpirtit, ta marrim dhe të sillemi keq si duhet!
  Vajza ninxha me flokë të verdhë ia ktheu.
  - Ne kapim huliganë, jo huliganë vetë!
  Vajza ninxha me flokë të bardhë cicëriu:
  - Të bësh diçka që është krejtësisht e gabuar
  Është më e ëmbël se edhe akullorja!
  Djaloshi-sensei tundi me kokë dhe tha:
  - Unë kam një modem special, do ta dërgojmë menjëherë!
  Dhe ai filloi të shkruante numra.
  Në atë moment portali u hap sërish. Një tank i vogël por shumë i lëvizshëm u hodh jashtë. Në vend të tytës së topit, ai kishte dy shpata të gjata që rrotulloheshin.
  Natasha fishkëlleu:
  - Tanket e gardhit nuk janë efektive, por janë mbresëlënëse!
  Djali guru bëri një fytyrë qesharake dhe këndoi:
  - Tre cisterna pinë treqind secila,
  Dhe pastaj, pimë njëqind!
  Artileri u zmbraps
  Sepse një tank nuk është asgjë në betejë!
  Vajza ninxha me flokë të bardha mori bizelen dhe e hodhi në rezervuarin e gardhit. Fluturoi pranë, por goditja e shpatës së makinës goditi bizelen. Dhe pati një shpërthim. Dhe maja as nuk gërvishti asgjë, por shpërthimi u shpërnda.
  Natasha vuri në dukje me një buzëqeshje që shkëlqente si fenerët e makinës në një natë të errët:
  - Uau! Nuk është kaq e thjeshtë!
  Djali guru mori me gishtërinjtë e tij të zhveshur një fragment të një bajonetë automatiku lazer nga një robot i shkatërruar i shtrirë në rrugë.
  Dhe e nisi me një gjuajtje të këmbës përgjatë trajektores. Ai fluturoi sipër dhe goditi një fuçi birre. Përplasja bëri që tyta të kthehej dhe të spërkatte lëngun e shkumëzuar mbi rezervuarin e gardhit. Si pasojë ka ndodhur një qark i shkurtër fatal.
  Një valë e shkumëzuar përshkoi makinën, rrufeja shkëlqeu, duke e ngatërruar në një rrjetë kobure. Dhe shpatat e aliazhit të çelikut u përkulën në një tub.
  Djali guru bërtiti:
  - Një, dy, tre - fshijini dritat e vëmendjes,
  Katër, tetë, pesë - vritni orkët e këqij!
  Natasha vuri në dukje:
  -Ti je vërtet i mrekullueshëm, sensi!
  Luftëtari i ri kundërshtoi:
  - Jo! Të gjithë jemi të mëdhenj dhe të parëndësishëm në mënyrën tonë!
  Natasha këndoi:
  Atë që një person nuk mund ta frenojë në asnjë mënyrë,
  Dëshira e tij për t'u bërë i Plotfuqishmi i Plotfuqishëm...
  Kështu që Toka sundon universin,
  Ju jeni sundimtari i demiurgut mbi botën ekzistuese!
  Një vajzë ninja me flokë të bardhë vuri në dukje:
  - Po, këto këngë janë thjesht të bukura! Dhe këtu nuk mund të argumentoni kundër faktit që një person po zhvillohet me hapa të mëdhenj!
  Vajza ninja me flokë të kuqe u përgjigj:
  - Çfarë është shtatë milje në krahasim me parsekët hapësinorë? Pajtohem - është e vogël!
  Vajza ninxha me flokë të verdhë këndoi:
  Toka në gropë, dheu në vrimë,
  Toka është e dukshme përmes vrimës...
  Sa i trishtuar një djalë për nënën e tij, sa një djalë është i trishtuar për nënën e tij,
  Ne jemi të trishtuar për tokën, ajo është vetëm!
  Dhe yjet, megjithatë,
  Dhe yjet, megjithatë,
  Pak më afër, por të gjithë janë gjithashtu të ftohtë,
  Dhe si orët e një eklipsi, dhe si orët e një eklipsi,
  Ne presim dritën dhe shohim ëndrrat tokësore!
  Natasha qeshi dhe kundërshtoi:
  - Dhe unë tashmë jam i lodhur nga ky planet, Tokë! Dua të transportohem në dimensionin Ygrek. Dhe kalofshi mirë atje!
  Djali guru buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Çfarë planetësh dhe çfarë dimensionesh nuk kam vizituar? Dhe pashë diçka që fjalë për fjalë mund ta griste çatinë nga menteshat e saj. Pra, ka shumë vende interesante në univers!
  Vajza ninxha me flokë të kuqe tha:
  Nga një mijë planetë
  Nuk ka një gjelbërim të tillë ...
  Nga një mijë planetë -
  Nuk ka një të preferuar të tillë!
  Natasha vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Por duhet ta pranoni, është shumë më interesante kur, për shembull, e gjeni veten në një botë ku, në vend të oksigjenit, elementi më i rëndësishëm është fluori. Dhe në këtë rast, evolucioni duhet të shkojë edhe më shpejt!
  Djali guru pohoi me kokë:
  - Ka botë të tilla, megjithëse janë të rralla. Por ju mund të lëvizni atje vetëm me një kostum luftarak, ose nën mbulesën e një fushe të fortë force!
  Portali u hap sërish. Një robot tjetër që dukej si një lepur u hodh prej tij. Dhe shumë kërcyes! Si do të kërcejë dhe do të kthehet përmbys, duke lëshuar një pulsar të zjarrtë nga goja e tij!
  Vajza ninxha me flokë të bardhë cicëriu:
  - Lepuri magjik,
  Vizaton një zero!
  Djali guru i pyeti vajzat:
  - Do ta lagim, ose do ta lëmë të jetojë!
  Natasha vuri në dukje duke qeshur:
  - Ende një lepur qesharak! Por çfarë mund të bëhet për ta bërë atë të mirë?
  Lepuri robot kërcimtar papritmas bëri një kërcim të gjatë dhe u transportua në një rrugë tjetër. Dhe tashmë kishte makina nga fundi i shekullit të njëzetë - gjithashtu mjaft të mira dhe të shpejta, me ngjyra të ndryshme.
  Vajzat ninja dhe djali guru nxituan pas tij. Ata u ngjitën nëpër shtëpi për të marrë një rrugë të shkurtër. Dhe gishtërinjtë e tyre të zhveshur e të zhveshur ngjiteshin pas mureve dhe kornizave dhe i lejonin të lëviznin nëpër struktura.
  Një vajzë ninja me flokë të bardhë vuri në dukje:
  - Vërtet, thonë të urtët, nëse ujqërit ushqehen dhe delet janë të sigurta, do të thotë se është pakësuar numri i lepurave!
  Vajza ninja me flokë të verdhë tha:
  - Si ndryshojnë lepujt nga lepujt?
  Vajza ninja me flokë të kuqe sugjeroi:
  - Lepurat janë më të dobët, atletikë dhe kanë më pak yndyrë!
  Natasha këndoi:
  Por nëse keni zemrën e lepurit,
  Edhe nëse ka krahë pas shpine...
  Mos u mundoni të fluturoni më lart.
  Krahët e çelikut do t'ju shtypin!
  Kështu ata u hodhën në rrugën tjetër. Lepuri robot shkaktoi një bllokim të vërtetë trafiku. Dhe gjërat në fakt arritën deri në përplasje. Dhe krijesa elektronike do të shpërthejë në flakë nga goja e saj. Dhe si i përdredh veshët e gomarit. Kjo në fakt doli të ishte shumë e lezetshme dhe e lezetshme.
  Natasha mori dhe i hodhi lepurit robot me këmbën e saj të zhveshur dhe të gdhendur një bizele shkatërruese me eksploziv, të cilën vetë luftëtarët e bënë sipas recetave të mësuesit të tyre.
  Por lepuri robot tundi veshët e tij të gjatë dhe të gjerë dhe bizeli fluturoi prapa. Dhe ajo pothuajse goditi Natasha dhe shokët e saj për vdekje, duke u nxituar nën këmbët e tyre të zbathura me taka rozë, të rrumbullakëta.
  Guru i djalit vuri në dukje:
  - Uau! Rezulton se kemi një problem!
  Natasha këndoi:
  Edhe pse ne nuk mund t'i zgjidhim të gjitha problemet tona,
  Nuk i zgjidh të gjitha problemet...
  Por të gjithë do të jenë më të lumtur
  Të gjithë do të argëtohen më shumë!
  Vajza ninja buzëqeshi dhe e mori atë dhe u përpoq të mbulonte lepurin robot me një hedhje të një kamë vrasëse. Dhe ai u ndez si një meteor. Por përsëri veshët e robotit të avancuar tundën dhe arma u kthye. Dhe tani Natasha duhet të ikë dhe të shmanget. Por ajo arriti të mbijetojë dhe këndoi:
  Lepuri i ferrit përballë vdekjes,
  Viktima pret në mesnatë...
  Besoj se do të kemi pavdekësi,
  Dhe lepurit do ta marrë në sy!
  Djali guru sugjeroi:
  - Po sikur të përdorim metodën tonë të lashtë, por efektive për të luftuar robotët veçanërisht të avancuar?
  Natasha pyeti me një buzëqeshje:
  - Si eshte?
  Luftëtari i ri sugjeroi:
  - Merre dhe bilbil!
  Vajza ninja me flokë të kuqe deklaroi:
  - Atëherë le ta bëjmë të gjithë së bashku!
  Vajzat dhe djemtë fusnin gishtat e këmbëve në gojë dhe fishkëllenin. Dhe disa sorra të mëdha urbane humbën vetëdijen nga tronditja dhe, duke u fikët, vrapuan poshtë. Dhe sqepat e tyre goditës, sikur morën dhe përplasën një lepur. Ajo u ngatërrua menjëherë në një rrjetë, u ndez dhe shpërtheu. Për më tepër, gjatë fluturimit, fragmentet e lepurit terminator u shndërruan në çokollata të shijshme dhe të ëmbla.
  Djali guru këndoi, duke marrë ëmbëlsirën e shijshme me këmbën e tij të zbathur:
  - Unë jam një lepur me çokollatë
  Unë jam një bastard i butë ...
  Unë jam njëqind për qind i ëmbël
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Unë jam një lepur me çokollatë
  Dhe duke prekur buzët e tua,
  Shkrihem kaq lehtë
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Pas kësaj, ai mori një kafshatë të vogël. Dhe pastaj ai e pështyu; diçka shumë e vërtetë u ndez në fytin e djalit. Dhe një zjarr shumë djegës dhe agresiv.
  Natasha vuri në dukje:
  - Mos e vendosni çdo gjellë të shijshme në gojën tuaj si një djalë i vogël!
  Vajza me flokë të bardha ninja këndoi:
  Sigurisht, fintipluskins,
  Aspak si Pushkins...
  Por megjithatë, ata ishin në gjendje të krijonin një kryevepër,
  Dhe ju jeni një djalë guru - mos ecni përpara!
  Vajzat filluan të nxirrnin njerëzit nga makinat e dëmtuara. Dhe pastaj ata u përpoqën t'i trajtonin.
  Mënyra më efektive për të përshpejtuar shërimin e plagëve është të ngjitni shputën e zhveshur të këmbës së një vajze në fytyrën e personit të dëmtuar dhe ta puthni atë.
  Pastaj transmetohet një energji shumë kolosale dhe e fuqishme shërimi, gëzimi dhe energjia e magjisë shëruese.
  Djali guru bëri të njëjtën gjë, duke futur këmbët zbathur për puthje, duke zgjedhur përfaqësues të seksit të bukur.
  Dhe në të njëjtën kohë, ai bërtiti përmes hundës:
  Vajza, vajza, vajza,
  Mos qëndroni frikacakë mënjanë...
  Më mirë t'i kryeni gjërat
  Le të lulëzojë Atdheu juaj!
  Po, puna këtu ishte interesante - ata morën rolin e mjekëve. Dhe një helikopter u shfaq në qiell. Prezantuesi televiziv Veprin o Nil fluturonte mbi të. Ajo ishte një vajzë e bukur, por në të njëjtën kohë, natyrisht, ajo ishte larg nga një ninja në një luftë.
  Megjithatë, vajzat e kishin shpëtuar tashmë dhe e kishin ndihmuar disa herë.
  Natasha tundi dorën dhe këndoi:
  Budallenjtë flasin për stresin,
  Stresi është si një dorë...
  Ata do të bëjnë një film interesant për ju,
  Në një orë tjetër!
  Veprin kërciti dhe bërtiti:
  - Përshëndetje, luftëtarë! E shoh që je bërë kaq i lezetshëm! Dhe ata tashmë kanë filluar të ngarkojnë fuqitë me magji.
  Djali guru tha:
  - Ndonjëherë është më e vështirë të ringjallësh një sesa të vrasësh një milion, ose më mirë, as ndonjëherë, por pothuajse gjithmonë!
  Kur helikopteri u ul, vajza gazetare u hodh dhe vrapoi drejt luftëtarit të ri. Ajo e puthi ne buze dhe i tha:
  Të rinj në trup dhe shpirt,
  Djalë, je fare zbathur...
  Por me mendjen tuaj, konsiderojeni veten një gjigant,
  Kjo është e drejtë, thonë njerëzit!
  Guruja këndoi në përgjigje të djalit:
  Çfarë thonë njerëzit
  Ne kujdesemi
  Do të ketë një rezultat të fortë -
  Nëse e goditni mirë!
  
  KOSPIRACIONI CHAMBERLAIN STALIN HITLER
  SHËNIM
  Lufta e Dytë Botërore nuk filloi. Britania dhe Franca lejuan Hitlerin të pushtonte Poloninë. Pas së cilës pati një pauzë të përkohshme paqësore. Megjithatë, më 23 shkurt 1950, Stalini filloi një luftë kundër Japonisë, duke kërkuar të rifitonte jugun e Sakhalin dhe tokat e tjera të humbura gjatë kohës cariste. Dhe një luftë e re e madhe filloi në Lindjen e Largët. Samurai reziston me kokëfortësi dhe Hitleri, Rajhu i Tretë i tij dhe shtetet e tjera po mbledhin forcat për të goditur BRSS.
  . KAPITULLI Nr. 1.
  Kryeministri britanik Chamberlain ishte mjaft i zgjuar për të mos i shpallur luftë Gjermanisë pas sulmit në Poloni. Wehrmacht mposhti shpejt trupat e Varshavës dhe e ndau këtë fuqi me Stalinin. Pas ca kohësh, pati një luftë midis BRSS dhe Finlandës. Ashtu si në historinë reale. Pastaj pranimi i shteteve baltike dhe Moldavisë. Pas së cilës perandoria e re sovjetike u stabilizua. Stalini pothuajse përfundoi mbledhjen e tokave sllave. Dhe Gjermania tashmë në disa vende i ka tejkaluar kufijtë e vitit 1914. Dhe me mjete diplomatike ajo gjithashtu arriti kthimin e kolonisë së Namibisë. Rajhu i Tretë u forcua dhe Hitleri ishte në kulmin e popullaritetit të tij.
  Lufta e Dytë Botërore nuk shpërtheu kurrë. Në Gjermani, ekonomia përjetoi rritje të fortë dhe u ndërtuan fabrika, duke përfshirë edhe automobilat. Dhe Hitleri madje shfuqizoi pothuajse të gjitha ligjet antisemite. Regjimi i Rajhut të Tretë po përjetonte liberalizimin.
  Gjithçka duket se është mirë edhe në BRSS. Plani i Tretë Pesëvjeçar u shpall zyrtarisht si gjithmonë i mbipërmbushur. Vërtetë, kishte probleme me bujqësinë dhe ushqimin.
  Regjimi stalinist ndoqi një politikë të stimulimit të lindshmërisë dhe ndalimit të abortit. Rritja e popullsisë u rrit. Plani i katërt pesë-vjeçar gjithashtu dukej se ishte i tejpërmbushur. Por jeta nuk u bë më e mirë në aspektin material. BRSS kishte shumë pajisje ushtarake. Për më tepër, Stalini, pasi ngriti sferën e tankeve, u mbështet në ndërtimin e një numri të madh anijesh të mëdha sipërfaqësore, përfshirë luftanijet.
  Dhe filloi një spastrim i ri i madh me represione. Madje edhe Budyonny, Voroshilov, Timoshenko, Shapochnikov dhe të tjerë u bënë viktima të saj.
  Stalini vendosi që ishte koha për të hequr qafe ekipin e vjetër, duke përfshirë Molotov dhe Kaganovich - ata dinë shumë. Edhe Beria u qëllua. Dhe pastaj pasardhësi i tij Serov. Vendin e tyre e zuri një Shelepin shumë i ri.
  Shtatëdhjetëvjetori i Stalinit u festua në mënyrë madhështore në mbarë botën. Gjithçka do të ishte mirë, por në BRSS pati përsëri spastrime masive dhe represione. Edhe kombe të tëra iu nënshtruan terrorit dhe gjenocidit. Në Gjermani, përkundrazi, liberalizimi: sistemi shumëpartiak madje është rikthyer. Dhe ç'farë? Gjithsesi, nazistët janë përtej konkurrencës dhe fitojnë lehtësisht çdo zgjedhje. Vetë Hitleri, megjithë statusin e tij si Fuhrer përgjithmonë, mbajti zgjedhje popullore për presidencën e Gjermanisë. Dhe madje edhe me disa kandidatë alternativë xhepi. Dhe sigurisht, ai fitoi.
  Fuhrer është një udhëheqës autoritar, por brenda kufijve të arsyeshëm. Dhe madje hoqi dënimin me vdekje.
  Është e vërtetë që edhe gjermanët kanë probleme. Në veçanti, politika demografike rriti popullsinë gjermane. Por territori i Rajhut të Tretë është relativisht i vogël dhe ka probleme me ushqimin. Duhet të blejmë. Është e vërtetë që ekonomia po lulëzon, por unë dua koloni.
  Në botë, Britania dhe Franca ende ruajnë kolonitë e tyre. Dhe ata nuk kanë nevojë për toka të reja - ata do të donin të tretnin tokat e tyre. Por Hitleri dëshiron të zgjerojë perandorinë, kështu që dendësia e popullsisë në Gjermani po rritet dhe ka shumë fëmijë. Dhe kjo krijon tension. Në veçanti, gjermanët duan që Perëndimi të kthehet në kufijtë e vitit 1914. Kjo do të thotë se Franca dhe Danimarka duhet të heqin një pjesë të territorit të tyre.
  Edhe Stalini, megjithëse perandoria sovjetike është e madhe, dëshiron të përfundojë koleksionin. Dhe problemet me Japoninë janë përkeqësuar veçanërisht. Në veçanti, BRSS u përpoq të rimarrë Sakhalinin e ri përmes mjeteve diplomatike. Por Japonia rezistoi. BRSS është shumë i fortë ushtarakisht dhe ka një popullsi të madhe.
  Dhe pastaj Stalinit i mbaroi durimi. Dhe më 23 shkurt 1950, në ditën e ushtrisë sovjetike, filloi lufta kundër Japonisë. Duhet thënë se Toka e Diellit në rritje mundi Rusinë cariste gjatë luftës së viteve 1904-1905. Dhe sigurisht, gjeneralët dhe autoritetet sovjetike ëndërronin për hakmarrje.
  Kështu filloi një luftë e re e madhe. BRSS luftoi për herë të fundit dhjetë vjet më parë me Finlandën. Ai arriti të pushtojë diçka, por me çmimin e humbjeve të mëdha. Dhe tani ai u përpoq të zgjeronte përsëri territorin. Dhe ky ishte mallkimi i kësaj perandorie, e cila kërkonte të zgjerohej.
  Stalini, i cili tashmë ishte shtatëdhjetë vjeç dhe kishte probleme shëndetësore, donte pushtime të reja. Të paktën kthehuni në Sakhalin jugor dhe, nëse dëshironi, kurrizin Kuril. Dhe gjithashtu të marrë kontrollin e Mançurisë dhe Port Arthur.
  Luftimet filluan me sulmin e trupave sovjetike në Sakhalin. Nuk ishte e papritur; japonezët u forcuan, hapën llogore dhe llogore.
  Por trupat sovjetike nisën tanket në ofensivë. Përfshirë IS-7 të fuqishëm. Ky automjet peshonte shtatëdhjetë e tetë tonë dhe ishte i armatosur me një armë me tytë të gjatë 130 mm. Dhe ajo kishte tetë automatikë.
  Alenka luftoi me një ekuipazh vajzash në këtë makinë. Pavarësisht dimrit, motori dhe ngrohësi i fuqishëm siguruan një temperaturë të nxehtë. Kështu vajzat u zhveshën me bikini dhe u përleshën zbathur.
  Makina po shkonte drejt pozicioneve japoneze. Tanku kishte forca të blinduara të pjerrëta dhe frëngjia e tij ishte e thjeshtë dhe e ulët.
  Trembëdhjetë modifikime të KV u shfaqën në BRSS, dhe disa arritën një peshë prej dyqind ton. Por më pas u ngrit familja IP. Makinat janë më kompakte, me një siluetë më të ulët dhe nuk kanë më aq shumë bagazhe. Megjithatë, seria KV ende nuk është tërhequr nga shërbimi. IS-7 u shfaq mjaft kohët e fundit, dhe Ushtria e Kuqe ka vetëm disa automjete të tilla.
  Dhe si të mos formohet një ekip vajzash që të jetë politikisht korrekt. Në fund të fundit, ka barazi në perandorinë e kuqe.
  Agresori në këtë rast ishte BRSS. Edhe pse MGB-ja organizoi një provokim. Japonia nuk luftoi me SHBA-në dhe Britaninë. Ata e kanë përplasur kokën me Kinën për një kohë të gjatë. Në fund, ata arritën disi një armëpushim dhe ndanë sferat e ndikimit. BRSS duhej të luftonte një ushtri të fortë dhe të madhe japoneze dhe një flotë të madhe. Prandaj, blitzkrieg që ndodhi në historinë reale në 1945 ishte joreale.
  Dhe komanda sovjetike, duke mos pasur përvojë në Luftën e Dytë Botërore, veproi në mënyrën e vjetër. Në vend të një sulmi të papritur nga forca të mëdha, betejat në Mançuria filluan me përleshje të vogla. Dhe japonezët kishin një mbrojtje të fuqishme dhe të avancuar teknologjikisht.
  Kështu që Stalini hyri në një luftë të zgjatur dhe të ashpër. Për më tepër, trupat duhej të transferoheshin nga BRSS. Popullsia, natyrisht, ishte më e madhe se në historinë reale dhe duket se edhe GDP-ja ishte më e madhe. Por cilësia e trupave dhe komandës operacionale është shumë më e ulët.
  Pjesa më e madhe në Ushtrinë e Kuqe është e vjetëruar moralisht. Edhe pse sigurisht ka shumë pajisje dhe tanke, aeroplanë dhe madje edhe anije. Por flota nuk ka përfunduar ende. Është e pamundur të ndërtosh luftanije dhe aeroplanmbajtëse të mëdhenj aq shpejt sa tanket dhe avionët.
  Por Stalini, duke pasur probleme shëndetësore dhe duke e vërejtur këtë për shtatëdhjetë vjet, nuk donte ta vononte luftën. Kështu që ai në mënyrë të parëndësishme nuk mund të qëndronte as më gjatë. Por unë dua të hyj në histori si një komandant i madh. Lufta me Finlandën nuk ishte bindëse - shumë humbje, kundër një vendi me një popullsi prej tre milionë e gjysmë. Pra, Hitleri mundi Poloninë, e cila kishte një popullsi shumë më të madhe, në tre javë me më pak humbje.
  Beteja e Khalkhin Gol ishte një betejë lokale. Dhe gjithashtu jo plotësisht e qartë, pasi BRSS humbi më shumë avionë dhe tanke sesa japonezët.
  Stalini dëshiron të hakmerret nga Japonia për disfatat e epokës cariste. Dhe tregohuni shumë të lezetshëm. Por a do të ketë sukses? Ekonomikisht, BRSS është, natyrisht, më i fortë se Japonia. Dhe popullsia është më shumë. Por flota ende nuk ka përfunduar. BRSS filloi të ndërtonte anije të mëdha sipërfaqësore shumë vonë. Meqenëse Stalini kishte frikë nga sulmi i Hitlerit dhe zhvilloi më shumë ushtrinë tokësore.
  Por Hitleri duket se po sillet në heshtje. Në të vërtetë, ai tashmë ka fitime dhe famë territoriale. Dhe luga e madhe është në gojën time. Për më tepër, Fuhrer ende kishte frikë të luftonte me Francën, Britaninë, Belgjikën dhe Holandën - ata mund të shtypnin Gjermaninë vetëm me divizione koloniale. Në historinë reale, Rajhu i Tretë u shpëtua nga fakti se Hitleri ishte në gjendje të fitonte me ritmin e goditjes, në vetëm një muaj e gjysmë. Por nëse nuk do të kishte pasur një fitore të shpejtë, atëherë çështja ka shumë të ngjarë të kishte përfunduar në humbjen e Rajhut të Tretë.
  Ashtu si BRSS, Hitleri mund të kishte fituar në parim me ritmin e blitzkrieg, por një luftë e zgjatur doli të ishte katastrofike.
  Megjithatë, Rajhu i Tretë është ekonomikisht shumë i fortë. Dhe popullsia e saj është e madhe dhe vazhdon të rritet.
  Hitleri vendosi tani për të parë se si do të shkonin gjërat për Stalinin në luftën me Japoninë. Dhe nëse Ushtria e Kuqe ngec, atëherë çfarë dreqin, ju mund të sulmoni. Në fshehtësi, diplomatët gjermanë tashmë kanë filluar punën. Në veçanti, Finlanda mund të marrë anën e Gjermanisë. Finlandezët janë të etur për të marrë përsëri Vyborg dhe tokat e tjera të pushtuara prej tyre nga Ushtria e Kuqe. Dhe Rumania gjithashtu dëshiron të hakmerret për Moldavinë e aneksuar dhe një pjesë të Bukovinës.
  Këto vende do të mbështesnin me dëshirë Gjermaninë në luftën kundër BRSS. Është më e vështirë me Bullgarinë dhe Jugosllavinë, ku regjimet janë progjermane, por popullsia është sllave dhe nuk dëshiron luftë me BRSS. Hungaria gjithashtu ka një regjim pro-gjerman, në këmbim të një pjese të Galicisë mund të bashkohet me koalicionin anti-sovjetik. Për më tepër, pas Horthy-t erdhi Salasi më radikal. Sllovakia ka një regjim zyrtarisht të pavarur pro-gjerman, por ushtria e tyre nuk është shumë e fortë.
  Ekziston edhe Turqia me ndikim të fortë gjerman. Në historinë reale, ajo nuk hyri në luftë. Por më pas turqit u kërcënuan me bombardime nga Britania dhe Shtetet e Bashkuara. Dhe tani Britania, Franca dhe Shtetet e Bashkuara shprehën menjëherë mbështetjen morale për Japoninë pas sulmit të Stalinit. Dhe Turqia mund të hyjë në luftë. Për më tepër, në Luftën e Parë Botërore, duket se Turqia nuk humbi nga Rusia, madje pushtoi rajonin e Krapit. Pse të mos provoni përsëri? Por Turqia ka ende një popullsi të madhe, edhe nëse nuk ka një ushtri shumë cilësore.
  Por aleati më i fortë i Rajhut të Tretë për sa i përket popullsisë, ekonomisë dhe ushtrisë është Italia. Ka koloni në Afrikë, duke përfshirë Etiopinë e pushtuar. Së bashku me kolonitë e saj, Italia ka një popullsi të krahasueshme me vetë Gjermaninë. Për më tepër, regjimi i Musolinit stimuloi gjithashtu një rritje të lindshmërisë. Vërtetë, vetë Musolini u plak, u shkatërrua dhe nuk donte vërtet të luftonte.
  Për më tepër, Italia nuk ka një kufi të përbashkët me BRSS dhe, edhe nëse fiton territor në Rusi, nuk do të jetë shumë e përshtatshme për ta qeverisur atë. Dhe Musolini heziton.
  Edhe pse në parim nuk është ende aq i vjetër, ai është gati katër vjet më i ri se Stalini. Dhe ai ende nuk ka hequr dorë nga ideja e krijimit të një Perandorie Romake.
  Aleatët e tjerë të Rajhut të Tretë janë: Britania, Franca, SHBA, të cilët vetë nuk duan të luftojnë me BRSS, por mund të ndihmojnë ekonomikisht nëse është e nevojshme. Po, dhe dërgoni divizione koloniale dhe vullnetarë. Franko premtoi të ndihmojë me vullnetarë dhe Salazar mund të bëjë diçka. Dhe Suedia po mendon gjithashtu për hakmarrje për humbjet e mëparshme, dhe po ashtu edhe Norvegjia. Në përgjithësi, një koalicion i tërë mund të vepronte kundër BRSS.
  Dhe pastaj puna, natyrisht, vazhdon. Por shumë do të varet nga mënyra se si do të rezistojë Japonia. Nëse lufta zgjatet, BRSS do të sulmohet. Dhe nëse ka një Blitzkrieg, atëherë ndoshta ata nuk do ta rrezikojnë atë.
  Në çdo rast, ditët e para të luftës janë më vendimtaret. Fillimi i betejës është shumë i rëndësishëm.
  Dhe tani vajzat në tankun IS-7 shkojnë në sulm. Ata ndezën ngrohësin dhe tani ishin zbathur dhe me bikini.
  Dhe ata janë shumë më të shkathët dhe më të mirë në këtë mënyrë.
  Dhe sigurisht që Alenka bën goditjen e parë në lëvizje, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur.
  Pastaj ajo këndoi:
  - Japoni, Japoni, Japoni,
  Vend i madh,
  Ka shpirtin e samurait të fuqishëm,
  Dije se ajo është kundërshtarja jonë nga i Plotfuqishmi, asaj tashmë i është dhënë,
  Por ne do ta bëjmë copë-copë!
  Të shtënat me këmbë zbathur është një taktikë e veçantë e vajzave Komsomol.
  Kështu Anyuta qëlloi drejt japonezëve me takën e saj të zhveshur dhe të rrumbullakët. Dhe ajo ra në një howitzer samurai. U kthye dhe u rrokullis nga platforma me borë.
  Vajza e mori me gëzim dhe këndoi:
  - Do ta shkatërrojmë armikun me një goditje,
  Ne do ta konfirmojmë lavdinë tonë me një shpatë çeliku...
  Nuk është më kot që vajzat janë zbathur,
  Ne do ta bëjmë copë-copë samurain!
  Kështu Alla flokëkuqe tregon edhe brezin e saj agresiv. Dhe kështu ajo e mori atë dhe shtypi thithkën e kuqe të gjirit mbi butonin, duke gjuajtur një predhë nga një armë 130 mm. Një goditje e saktë bëri që topi japonez të përmbysej.
  Dhe vajza cicëroi:
  - Unë jam më cool në botë,
  Dhe vajza është gjithmonë zbathur!
  E mori edhe vajza Maria dhe qëlloi duke shtypur levën me thembër të zhveshur. Dhe sistemi i nisjes funksionoi. Dhe mitralozët therën samurai. Maria kosi kundërshtarët dhe bërtiti:
  - Për një komunizëm të ri!
  Dhe Olimpia qëlloi gjithashtu, duke përdorur një thithkë të gjoksit me luleshtrydhe, e cila ishte shumë e shijshme.
  Dhe një varg i tërë samurai u kosi. Dhe kjo doli të ishte jashtëzakonisht e ftohtë dhe mizore.
  Olimpiada fyhej:
  - Lavdi komunizmit! Lavdi!
  Dhe përsëri, vajza, le t'i bëjmë dush japonezëve me zjarr.
  Ndërkohë, samurai kapi një djalë rreth trembëdhjetë vjeç. Ai ishte një fëmijë i pashëm, me flokë të hapur, i veshur me një kravatë të kuqe.
  Si fillim, japonezët e zhveshën deri në mbathje dhe e përzuan këmbëzbathur dhe gjysmë të zhveshur nëpër dëborë. Djali ecte, i shtyrë nga kondakët e pushkëve. Duart e tij ishin të lidhura pas tij dhe këmbët e tij të zhveshura dhe të hijshme lanë gjurmë të bukura në dëborë.
  Samurai qeshi dhe bënte shaka sarkastike. Njëri prej tyre kapi këmbën e djaloshit, kaloi pëllëmbën mbi këmbën e tij dhe bërtiti:
  - Mirë i pashëm!
  Më pas ai e goditi djalin në byth me pëllëmbë. Seryozhka u skuq nga turpi. Ishte shumë e pakëndshme të ecje zbathur në dëborë në dimër. Sidomos kur ju duhet të ecni për një kohë të gjatë dhe shputat tuaja të zhveshura madje digjen.
  Seryozhka eci nëpër dëborë, këmbët e fëmijëve të tij u bënë të kuqe të ndezur, si këmbët e një pate.
  Por djali u përpoq të mbante kokën drejt. Dhe koka e djalit është e ndritshme dhe e bukur.
  Trupi i zhveshur i Seryozhkës u hodh nga era. Djali ecte dhe këndonte me entuziazëm;
  Ne jemi pionierë, luftëtarë të guximshëm,
  Lindur dhe derdhur prej çeliku...
  Gjyshërit dhe baballarët janë krenarë për ne,
  Dhe i dashur shoku Stalin është me ne!
  
  Një vend i yni kaq i mrekullueshëm,
  Çfarë u dha komunizmi popujve...
  Ajo na është dhënë përgjithmonë nga lindja,
  Një dhuratë e lirisë proletare!
  
  Po, besimi ynë në shtegun e ndritshëm të yllit,
  Për të fluturuar më lart në aspiratë -
  Më besoni, shpirti ynë rus nuk mund të përkulet,
  Dhe nëse është e nevojshme, ne do t'i përplasim çatitë!
  
  Po, besoni Rusinë, atdheun tim,
  Fashizmi nuk do t'ju mposht kurrë ...
  Popujt e botës janë një familje miqësore,
  Dhe Stalini, Lenini i shkëlqyer, është me ne!
  
  Ne lindëm një familje të fortë,
  Në të cilin besim triumfon e vërteta...
  Unë e dua Zotin Svarog dhe Stalinin -
  Besoj se e nesërmja jonë do të jetë e ndritshme!
  
  Ne do të krijojmë një moment të ri,
  Dhe ne thjesht do të ndërtojmë një botë të bukur ...
  Mbi ne është një kerubin me krahë të artë,
  Dhe unë besoj se personi do të bëhet një hero!
  
  Atdheu ynë do të përparojë,
  Ajo është krenare dhe thjesht madhështore...
  Ne do të marrim vetëm pesë për të fituar,
  E tillë është lavdia e Atdheut tonë!
  
  Zoti krijoi fusha dhe male,
  Djem të bukur kanë lindur në botë...
  Më besoni, njerëz, ne kemi shumë forcë,
  Ne kaskadojmë nga një mitraloz!
  
  Në Rusi, biznesi ynë është modest,
  Luftoni për fëmijët e përmbytjes së kuqe...
  Ne, natyrisht, do të tregojmë klasën më të lartë -
  Në fund të fundit, rusët janë të pathyeshëm në beteja!
  
  Ne do të jemi në gjendje ta përfundojmë punën në mënyrë kërcënuese,
  Mbaro atë që nisi Lenini i mençur...
  Lëreni grabitqarin thjesht të kthehet në lojë,
  Për lavdi të brezave rrezatues!
  
  Besoj se së shpejti do të fluturojmë në Mars,
  Le të ndërtojmë një parajsë qiellore në Venus...
  Le të tregojmë klasën më të lartë në botë,
  Trishtimi dhe kimera nuk mund të na mposhtin!
  
  Në emër të familjes ne do të krijojmë lumturi,
  Të ndërtojmë kauzën e parajsës, komunizmit...
  Zoti i Plotfuqishëm midis sllavëve është Një,
  Është plot me qiellin e humanizmit!
  
  Po, besimi ynë është në Zotin Krisht,
  Në të gjithë universin e di që nuk do të shuhet...
  Në fund të fundit, Lada do të jetë me ne deri në fund,
  Që do të më japë lumturi!
  
  Sa mirë është të jetosh në Rusinë vendase,
  Në të është lumturia e pakufishme e së shkuarës...
  Jo, jeta nuk do të ndërpritet, besoj fillin,
  Dhe fisi ynë është thjesht i vrullshëm!
  
  Si vuajti Jezusi për Rusinë tonë,
  Si i dha Zoti Svarog shpata prej çeliku...
  Në fund të fundit, perënditë e dritës janë një ideal,
  Në emër të nënës sonë Rusi!
  
  Pra, pse të mos zgjidhni një yll,
  Dhe nënshtroni me të drejtë universin...
  Unë do të vij te Jezusi me gëzim,
  Në fund të fundit, biznesi ynë është puna dhe krijimi!
  
  Qoftë fitorja e lavdishme,
  Perëndesha Lada do të na ndihmojë me këtë...
  Së shpejti do të hapim një llogari të pafund,
  Ne duhet të luftojmë me guxim për Atdheun tonë!
  
  Zoti Svarog do t'u japë lumturi të gjithë njerëzve,
  Do të japë ngushëllim dhe lavdi...
  Do të ketë një poezi dhe një histori për këtë,
  Për Rusinë dhe fuqinë tonë të bardhë!
  Djali goditi këmbët zbathur në dëborë. Dhe gjurmët e tij ishin të vogla, por shumë elegante. Dhe samurai i shikonte me sy shumë të pangopur.
  Por ky është një djalë. Gjysmë e zhveshur dhe me pantallona të shkurtra, blu nga të ftohtit.
  E çuan nëpër të ftohtë dhe e çuan në një kasolle të ngrohtë.
  Aty, pa u zgjatur, e morën dhe e lidhën në raft. Më përdredhën krahët nga pas dhe më tërhoqën lart.
  Dhe më pas xhelati nga Japonia solli një pishtar në thembra të zhveshura të djalit. Kishte një erë mishi të djegur. Zjarri lëpiu shputat e zhveshura të fëmijës. Seryozhka bërtiti me dhimbje të padurueshme.
  Japonezët ulërinin:
  - Fol, qenush, cilat janë planet e komandës tënde?
  Djali u përgjigj me guxim:
  - Nuk do të them!
  Si kundërpërgjigje, ata filluan ta rrahin djalin me tela me gjemba.
  Dhe në dhomën tjetër ata torturuan një vajzë të zhveshur Komsomol. E rrahën me zinxhir çeliku, të bardhë nga vapa.
  Por vajza jo vetëm që nuk qau e as rënkoi, por edhe këndoi;
   Hapësira është pikturuar në një dritë të errët, të zymtë,
  Dhe yjet e akullt u zbehën në orbitat e tyre...
  Unë dua dashuri, por përgjigja që dëgjoj është jo,
  Zemrat e vajzave janë copëtuar!
  
  Ne na pëlqen të luftojmë me shumë guxim,
  Është shumë e egër të luftosh për Atdheun...
  Le të bëjmë përsëri provën e guximit,
  Unë jam një kalorës i botës - jo me shpirtin e një kllouni!
  
  Kur shtypëm Wehrmacht-in,
  Vajzat luftuan me guxim pranë Moskës...
  Ata luftuan kundër tufës së hordhisë kafe,
  Edhe pse armiku ka lidhje me shejtanin!
  
  Ne jemi vajza zbathur në një rrëshqitje dëbore,
  Mos kini frikë nga kundërshtari...
  Dhe pirunja e fashistit mu anash,
  Mbledhja e granatave në një grumbull nga lëkura e çantës së shpinës!
  
  Po guximi ynë në gjithçka?
  Kur Mërkuri matej me këmbë...
  Kushdo që nxiton të na thyejë,
  Mos e shkel tokën që do me çizme!
  
  Le të lavdërohet toka ruse,
  Ne u treguam njerëzve rrugën drejt universit...
  njerëzit e botës janë të gjithë një familje -
  Së shpejti do të shohim komunizmin!
  
  Po, mund ta besoni, ose të paktën mos e besoni,
  Por njeriu lind një krijesë e fortë...
  Bisha nuk do ta kapërcejë miqësinë tonë,
  Në fund të fundit, më besoni, armiqtë tanë janë të pafuqishëm kundër nesh!
  
  Në emër të Atdheut tonë të Shenjtë,
  Unë do të luftoj çdo shpirt të këqij...
  Një vajzë vrapon zbathur në dëborë,
  as që mendohet të dorëzohesh frikacakisht!
  
  Ne kemi miliona luftëtarë të egër,
  Të cilët janë të bashkuar në betejë...
  Le të lavdërojmë besimin e gjyshërve dhe baballarëve tanë,
  Në fund të fundit, vajzat janë të pathyeshme në beteja!
  
  Svarog na dha më të mprehtë në betejë,
  Ai tha se vajzat luftojnë ashpër...
  Le të realizohet ideali i Zotit
  Dhe kur fiton, ndan me jetimin!
  
  Rusia jonë, besoj, qoftë në lavdi,
  E cila në beteja pa frikë...
  Luftoni për Atdheun tuaj dhe mos kini frikë,
  E gjithë këmisha është lagur me gjak!
  
  Po, nuk ka dyshim - ne do të fshijmë të gjithë armiqtë,
  Ne kemi lindur për të qenë një fis gjigandësh...
  Nën banderolën me të kuqe trengjyrëshe,
  Le të jenë njerëzit të bashkuar përgjithmonë!
  
  Një epokë e re po vjen,
  Hapësirat janë hapur për njerëzit e hapësirës...
  Ai godet disa insekte,
  Në dreq budallallëku dhe biseda!
  
  Po, burri nuk është fare morra,
  Dhe ai qe ka lindur per te fituar pergjithmone...
  Prandaj, mos e prek stemën e lavdishme,
  Edhe pse armiku thjesht u çmend!
  
  Të mos dorëzohemi para kundërshtarit,
  As në tokë, as në qiellin blu...
  Ju djema shkruani në fletoren tuaj,
  Se anija kozmike do të ngrihet si një mjellmë e gjallë!
  
  Se ne do ta mbrojmë Tokën me shumë guxim,
  Dijeni se ne jemi vajza të guximshme...
  Këtu kerubini hap krahët,
  Ndaj tyre është hedhur një granatë!
  
  Jo, vajzat nuk do të fshihen kurrë,
  Nuk do të na gjunjëzojnë...
  Siç ishte më parë, Hitleri është i kapur,
  Kështu gëzimi i brezave do të bëhet në lavdi!
  
  Me pak fjalë, do të arrijmë yllin,
  Dhe ne do të jemi në botën e Virgjëreshës, Orionit...
  Ëndrrat e mëdha bëhen realitet
  Ne do të ndërtojmë një rend të lavdishëm, të ri!
  
  Dhe besoj se koha do të vijë shpejt,
  Kur të vrarët në betejë ringjallen...
  Fitoret do të hapin një llogari të pafund,
  Kushdo që është më i pastër në luftë do të marrë një çmim!
  
  Unë e di se ne mund t'i pajtojmë njerëzit në botë,
  Një: Arab, Hindu dhe Ortodoks...
  Zoti i Plotfuqishëm do t'i ndriçojë të gjithë,
  Dhe fati ynë me siguri do të jetë i lavdishëm!
  
  Lumturia le të presë të gjithë njerëzit përpara,
  Dhe përjetësia në gëzim të lavdishëm përgjithmonë ...
  Boshllëqet dhe zerot do të marrin fund,
  Dhe të dobëtit dhe të gjymtuarit janë shëruar!
  
  Këtu do të jetë lumturia për njerëzit përgjithmonë,
  Edhe sikur miliarda vite të kalojnë në lavdi...
  Në fund të fundit, fuqia e mendjes së njerëzve është e fortë,
  Ne kemi lindur në një fuqi hapësinore!
  
  Ne do ta pushtojmë universin me shaka,
  Ne do të ndërtojmë rrugën e galaktikës deri në fund...
  Le të ecim nëpër vakum në dashuri, duke u përdredhur,
  Le të përlëvdojmë emrin e Perëndisë Jezus!
  
  Dhe ne vetë do të fillojmë të krijojmë yjet menjëherë,
  Le të ndërtojmë qytete parsekë gjatë...
  Gjuetari së shpejti do të kthehet në lojë,
  Dhe njerëzit le të jenë mbi të gjitha!
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Betejat me Japoninë vazhduan. Trupat sovjetike ishin në gjendje të depërtonin në vijën e parë të mbrojtjes. Por samurai rezistoi me kokëfortësi. Ata nuk donin të dorëzoheshin dhe luftuan me shumë fanatizëm. Edhe minat kamikaze morën pjesë në beteja.
  Alena në tankun e saj IS-7 dhe ekuipazhi i saj tashmë kanë marrë shumë goditje.
  Por arma vrasëse e vajzave funksionoi.
  Ja një tjetër obus i përmbysur.
  Anyuta vuri në dukje, duke lëvizur këmbët e saj të zhveshura dhe të dalta:
  - Ky është kalimi ynë agresiv!
  Red Alla vuri në dukje:
  - Është mirë që armatura jonë është e trashë dhe me pjerrësi të madhe. Përndryshe do të ishte rrëmujë!
  Maria gurgulloi:
  - Po, samurai luftoni si duhet! Nesër është 1 Mars dhe nuk kemi bërë pothuajse asnjë përparim. Dhe kjo është e bezdisshme!
  Olimpia fërshëlleu, duke kënduar:
  Këtu është copëza e parë e shkrirë,
  Në ëndërr shoh Stalinin...
  Dhe e mbushur me kufoma,
  Rusia ime e dashur!
  Alenka qeshi dhe tha:
  - Kënga juaj është pa optimizëm! Le të këndojmë diçka më argëtuese dhe tërheqëse!
  Dhe vajzat e Komsomol në tank filluan të këndojnë në unison, ndërsa vazhduan të gjuanin duke përdorur gishtat e tyre të zhveshur dhe duke mos harruar të përdorin gjithashtu thithkat e kuqe të gjirit;
  
  
  
  Unë jam vajza më e fortë në botë
  Që lindi në pastërti...
  Nuk ka mua më të bukur në planet -
  Ne do të jemi të begatë kudo!
  
  Rusia qoftë më e mrekullueshme nga të gjitha,
  Vendi që pushtoi të gjithë botën...
  Le të bëhet menjëherë më interesante për njerëzit,
  Çdo luftëtar është një idhull i vërtetë!
  
  Unë do të mbroj vendin e shenjtë,
  Ku janë paraardhësit tanë, më besoni më shumë...
  Zbuloni njerëzit vajza këmbëzbathur,
  Ajo është një shqiponjë, jo një harabel!
  
  Në një jetë të kaluar kam qenë anëtar i Komsomol,
  Fashistët luftuan kaq të famshëm ...
  Dhe zëri i vajzës ishte aq i qartë,
  Dhe një shpirt i ndritshëm i ajrosur!
  
  Kam luftuar me shumë guxim afër Moskës,
  Vajza ishte zbathur në të ftohtë...
  Dhe konsidero presionin tim kaq tronditës,
  I ka thyer fytyrën Fritz-it me grusht!
  
  Për lavdinë e Jezusit flamuri ynë,
  Dhe gjithashtu Zoti më i madh Svarog ...
  Përgjithmonë Lada më e shenjtë është me ne,
  Dhe Zoti i Bardhë më i ndritshëm në botë!
  
  Ne jemi njerëz që kemi lindur në dritën e diellit,
  Yarilo na frymëzoi për heroizëm ...
  Dhe kënga e vajzave rrjedh egërsisht,
  Këtu kerubini hap krahët!
  
  Unë qëllova me saktësi nga mitralozi,
  Ajo hodhi një dhuratë me këmbën e saj zbathur...
  Unë e hodha rrjetën time te fashisti,
  Ajo duket si një vajzë e vogël!
  
  Unë e konsideroj veten një luftëtar nga Zoti,
  Ajo krijoi një botë në të cilën bukuria...
  Në emër të Svarogut më të madh,
  Bukuria lulëzon në shpirtin e një bukurosheje!
  
  Ne mbrojtëm Kremlinin nga nazistët,
  Ne ishim në gjendje të vrisnim të gjithë menjëherë ...
  Jo, vajza nuk do të shkarkohet,
  Dhe ne goditëm Krauts drejt në sy!
  
  Në emër të lavdisë së përjetshme të komunizmit,
  Unë isha një anëtar i Komsomol që luftoi zbathur...
  Ne do të shkatërrojmë kopetë e fashizmit,
  Kështu që çeliku të mos u nënshtrohet armiqve të Rusisë!
  
  Vajzat luftuan në Stalingrad,
  Thithat e tyre janë të kuqe si rubin...
  Së shpejti do të shohim komunizmin,
  Pa e ditur trishtimin dhe melankolinë!
  
  Ne jemi vajzat më të mira të Atdheut,
  Unë jam një anëtar i Komsomol pothuajse lakuriq...
  Por ajo shkatërroi Rajhun me një mitraloz,
  Se gjermanët nuk hynë në kompaninë tonë!
  
  Në emër të Rusisë më rrezatuese,
  Besoj se çdo gjë do të jetë shumë mirë...
  Jezusi i madh besoj misionin,
  Edhe pse predhat e daltës po trokasin!
  
  Në emër të Atdheut tonë të madh,
  Do ikim fashistët e këqij...
  Le të ndalojmë kopetë e hordhisë së egër,
  Edhe nëse hajduti i keq është në një sulm të furishëm!
  
  Le të shkëlqejë emri i Jezusit si dielli,
  Nëna Mari të dhëntë parajsë të madhe...
  Për Lada të Plotfuqishme ne jemi fëmijë,
  Dhe ju luftoni me guxim dhe guxim!
  
  Në emër të Atdheut tonë të madh,
  Çfarë dha komunizmi kudo...
  Unë shoh fytyrat e shenjtorëve që shkëlqejnë nga ikonat,
  Në një familje të Zotit të Bashkuar!
  
  Në emër të Svarogut të plotfuqishëm,
  Shpëtimtari Më i Larti Krisht...
  Ne duhet të jemi si Zoti i Familjes,
  Mbi të gjithë Krijuesin e Pafund!
  
  Rusia të ngrejë flamurin e saj mbi vetveten,
  Ne do të bëhemi më të fortë dhe më të mençur...
  Edhe pse Genghis Khan sulmon ashpër,
  Por ne vajzat jemi akoma më të zgjuara!
  
  Kështu që unë ju them njerëz, shkoni për të,
  Shërbejini perëndive ruse besnike ndaj nesh...
  Dhe shpëtoni shpirtrat e rusëve në betejë,
  Edhe pse ajo paketon një grusht ferri!
  
  Ne do të fitojmë, këtë e di me siguri
  Ne do të mund të mposhtim të gjithë fashistët...
  Kaini nuk do të shtypë luftëtarët e Atdheut,
  Dhe me një ulërimë kërcënuese ariu do të jetojë!
  
  Ne do të bëjmë gjithçka shumë mirë,
  Ne do të mposhtim të gjithë Fritzët dhe Mongolët....
  Në fund të fundit, lufta me vajzat është e rrezikshme,
  Populli i Rusisë e di se është i pamposhtur!
  
  Le të tregojmë të gjithë buzëqeshje kërcënuese,
  Ne do t'i thyejmë brirët Genghis Khan...
  Në emër të lavdisë së pafund,
  Fati juaj qoftë shumë i ndritshëm!
  
  Po, ne vajzat do të luftojmë bukur,
  Le të tregojmë klasën më të lartë në botë...
  Unë jam një luftëtar, dhe shpirti im nuk është një klloun ...
  Dhe Zoti do ta shpërblejë Krishtin për fitoret!
  
  Ne do të thyejmë tumen e Genghis Khan,
  Do të ketë vajza në betejë në Kalka...
  Nuk i reziston dot goditjes së ferrit
  Unë e dua Jezusin dhe Stalinin!
  
  Kështu që unë do të copëtoj armiqtë, më besoni, pa llogaritur,
  Unë mund t'i mposht ata si mishka...
  Më besoni, puna jonë është e vështirë,
  Edhe pse jeta është e brishtë si një fije mëndafshi!
  
  Në emër të Ladës, Më e Shenjtë Mari,
  Çfarë dha rinia dhe dashuria...
  Ne vajzat kemi këmbë krejtësisht të zbathura,
  Të shkelim kundërshtarin në pisllëk dhe gjak!
  
  Krishti do të vijë dhe të vdekurit do të ringjallen,
  Perun, Yarilo, Zoti i Bardhë, Svarog...
  Ata janë të bashkuar, njerëzit e dinë sinqerisht,
  Dhe mbi univers është Familja e Plotfuqishme!
  
  Me pak fjalë, lumturia jonë do të jetë e përjetshme,
  E bukur dhe e mrekullueshme prej shekujsh...
  Edhe qielli edhe toka janë në fuqi të madhe,
  Dhe pavdekësia dhe rinia përgjithmonë!
  Pas së cilës një obus 150 mm goditi frëngjinë direkt në nyjen e prapanicës. IS-7 u bllokua, dhe luftëtarët duhej të kthenin tankun dhe të largoheshin për riparime.
  Dhe pastaj do të shihni se ai do të copëtohet plotësisht. Në përgjithësi, basti i Stalinit për një blitzkrieg kundër Japonisë dështoi. Luftimet u bënë të zgjatura dhe të ashpra.
  Ndërkohë, japonezët vazhduan të drejtonin dhe pedalonin.
  Për shembull, një nga pionierët u kap. Djali është vetëm dymbëdhjetë vjeç. Dhe ata filluan të përdorin zorrë gome në thembra të tij të zhveshur. Djali vrumbulloi dhe rënkoi, por heshti.
  Pastaj rripa hekuri të ndezur u vendosën në këmbët e fëmijës së tij. Po, kishte erë si diçka të skuqur. Dhe kjo erë ishte shumë e shijshme.
  Fëmija humbi vetëdijen nga tronditja e dhimbshme.
  Por xhelatët samurai e shpuan atë me një gjilpërë në qafën e fëmijës. Dhe djali erdhi përsëri në vete.
  Dhe përbindëshat filluan t'i thyenin gishtat e këmbëve të tij të zhveshur me mashë të ndezur.
  Dhe përsëri fëmija u shua.
  Po, çfarë ishte atje? Djali vazhdoi të torturohej. Pasi mbaruan thyerjen e gishtave të këmbëve të fëmijëve, xhelatët japonezë filluan të punonin në brinjë.
  Pikërisht kështu bënë, duke thyer brinjën njëra pas tjetrës. Dhe fjalë për fjalë eshtrat e djalit po dilnin jashtë. Dhe kështu doli të ishte e dhimbshme.
  Dhe pastaj një brinjë u plas dhe u thye nën darë të nxehtë, dhe pastaj tjetra.
  Dhe dhimbja ishte e tillë që djali u shua përsëri, nga vuajtjet e egra.
  Dhe samurai këndoi dhe qeshi. Ata u argëtuan shumë.
  Dhe ata filluan të torturojnë vajzën Komsomol. Në këtë rast, elektroda u ngjitën në barkun e Venusit, anusin dhe thithkat e kuqe të gjirit.
  Pastaj e morën dhe ndezën rrymën. Dhe shkarkimet elektrike kaluan nëpër trupin e butë të vajzës.
  Dhe si ajo vuajti dhe u drodh. Sa tepër e dhimbshme ishte e gjitha. Dhe trupi i bukuroshes u drodh fjalë për fjalë. Pastaj i vendosën më shumë elektroda në gojë. Dhe përsëri ata ndezën një rrymë të tensionit të lartë. Dhe vajza filloi të shkëlqejë plotësisht.
  Kjo ishte vërtet dhimbje e pabesueshme, e egër. Dhe si bërtiti anëtari i rraskapitur i Komsomol.
  Dhe ata vazhduan ta mundojnë me tërbim të egër. Kur panë që rryma nuk po e merrte vajzën, e tërhoqën në raft.
  Ata mbërthyen këmbët e zbathura të vajzës në një bllok lisi dhe i siguruan mirë.
  Pastaj ata filluan të varnin pesha në grepa, duke e shtrirë bukurinë e zhveshur dhe muskulare.
  Vajzat ankuan, por ende nuk donin të jepnin sekrete ushtarake.
  Pastaj xhelatët japonezë i lyen me vaj shputat e zhveshura të këmbëve të saj, në mënyrë që ato të shkëlqejnë.
  Dhe ata ndezën një zjarr poshtë tyre.
  Flaka lëpiu mishngrënës takat e zhveshura, të rrumbullakëta, shumë joshëse, rozë të vajzës.
  Megjithatë, bukuroshja nuk u prish. Përkundrazi, ajo pushoi së rënkuari. Dhe ajo e mori me shumë entuziazëm dhe filloi të këndojë me ndjenjë të thellë;
  Lavdërimi i qoftë perëndeshës së pasionit Lada,
  Kush krijoi mbulesën e qiellit...
  Do të ketë një shpërblim bujar për njerëzit,
  Sepse Zoti i shenjtë është ringjallur!
  
  Nuk ka më vajza të bukura të Svarog,
  Që vrapojnë zbathur nëpër borë...
  Ne do të jemi një dhuratë për Rodin,
  Mos i shkelni vajzat me çizmet tuaja!
  
  Në fund të fundit, në Rusi ka vajza të frikshme,
  Çdo djalë është një luftëtar nga grazhdi...
  Zëri rrjedh aq fort,
  Idhulli do të shtrembërohet në një bri dhie!
  
  Ne do të luftojmë për Atdheun,
  Atdheu im i madh...
  Rusët kanë qenë gjithmonë në gjendje të luftojnë,
  Nuk ka asnjë mënyrë për t'i rezistuar atyre!
  
  Ata dhanë zemrat e tyre për Rusinë,
  Besoj se do ketë një jetë të lavdishme...
  Së shpejti do të hapim derën e hapësirës,
  Dhe le të gjejmë thirrjen tonë!
  
  Jo, le të tërbohet stuhia tani,
  Por rus nuk do të lëkundet përgjithmonë -
  Luftëtari ynë nuk dorëzohet në betejë,
  Le të realizohet ëndrra e tij!
  
  Forca jonë është me vajzat e mençura,
  Ti ke lindur vertet keshtu...
  Ne do të shkarravitim nga një mitraloz,
  Kështu që vetëm lart dhe kurrë poshtë!
  
  Jepini vendit burime të reja,
  Kështu që ajo të lulëzojë si një shkurre e harlisur me trëndafila ...
  dhe në emër të Zotit Jezus -
  Që të mos dëgjohet krisma e keqe e mallkuar!
  
  Në luftë, të gjithë njerëzit janë vëllezër,
  Por në të njëjtën kohë, shërbëtorët e shejtanit...
  Ne jemi gati të hapim krahët ndaj tyre,
  Që të gjithë të jenë besnikë ndaj Zotit të paqes!
  
  Nuk e gjunjëzoi Wehrmacht-in,
  Ne ishim në gjendje t'i mbijetojmë betejave ...
  Stalini dhe Lenini i madh janë me ne,
  Shkruaje në fletoren tënde, fëmijë!
  
  Ne do ta bëjmë Atdheun kështu,
  Se ajo vetë do të ndërtojë botën...
  Edhe pse stuhia erdhi këtu me një kosë,
  Svarog ynë është një mjeshtër i madh!
  
  Armiku sulmoi papritur dhe pabesisht,
  Ishte një vit i tmerrshëm dyzet e një...
  Por gjyshërit tanë luftuan me lavdi,
  Rod i ndihmon ata në betejë!
  
  Ne do të japim zemrën tonë për Rusinë,
  Le ta bëjmë vendin tonë më të fortë...
  Duke hapur me guxim derën e hapësirës,
  Asnjë punë e madhe!
  
  Ky është vendi im, më besoni, i shenjtë,
  Ne do të mbrojmë kalorësit e Moskës...
  Një vajzë vrapon zbathur në një borë,
  Zgjimi i një ëndrre të lashtë!
  
  Jo, ne vajzat nuk u prishëm në betejë,
  Dhe ata luftuan me guxim ...
  Dhe ndonjëherë vajzat luftuan aq shumë,
  Ka një penallti të plotë!
  
  Dije se askush nuk do të na mbytë ne rusët,
  Mund të rrafshojmë malet, me shaka...
  Duke ia kushtuar shpirtin Zotit,
  Ju i kaloni provimet me një A!
  
  Zoti lindi në kohë të vështira,
  Pranë Moskës, kur një stuhi bubullon...
  Lada fitoi miljet tona,
  Dhe le të bien lotët!
  
  Vajzat ruse janë fisnike
  Çdo virgjëreshë e bekuar ka pamjen...
  Më besoni, një zë kaq i qartë,
  Dhe grushti për vajzat është monolit!
  
  Unë besoj se gjithçka në vend do të jetë mirë,
  E di që gjithçka po lulëzon...
  Edhe pse ndonjëherë është e rrezikshme të luftosh,
  Ne do të hapim një llogari të plotë të abuzimit!
  
  Në vitin 1941 qëndruam së bashku,
  Kalorësit mbajtën Moskën...
  Së shpejti do të ketë komunizëm,
  Unë do të sjell flamurin e Atdheut!
  
  Stalingrad është bërë një rrugë e frikshme,
  Aty ku u bashkuan dy të frikshëm...
  Vajza lufton zbathur
  Burri i saj është sigurisht komunist!
  
  Aty armiku hodhi "Tigrat"
  Por kjo nuk e ndihmoi aspak ...
  Po, më kot Fuhrer mërmëriti lojërat,
  Ju jeni një planet i brishtë qelqi!
  
  Mos u jepni vajzave teka
  Nuk guxojmë të relaksohemi...
  Armiku la shumë blozë,
  Ju ende do ta kaloni provimin me një A!
  
  Rruga për në Stalingrad është sigurisht e lavdishme,
  Është vetëm dielli mbi vendin...
  Kaini i keq do të shkatërrohet,
  Ai është në Gehena me Satanin!
  
  Rusia është gjithmonë një vend i shenjtë,
  Ai përmban Perun dhe Jezu Krishtin ...
  Edhe pse ndonjëherë e vërteta është e keqe,
  Burri nuk është rritur në lumturi!
  
  Pjesa e rusëve është të luftojnë me mjeshtëri,
  Dhe mundi armiqtë e Rusisë ...
  Edhe pse Krautët kanë fuqinë e Luciferit,
  Por ushtria jonë është bërë e fuqishme!
  
  Ka shpëtim në komunizmin e botës,
  Për të kapërcyer malet e kufomave...
  Ne nuk do t'u kërkojmë falje armiqve tanë,
  Edhe nëse ariu tërbohet nga inati!
  
  Zoti Perun Ai hedh rrufe,
  Atij i pëlqen të godasë të këqijtë...
  Dhe ne jemi më të fortë se armiqtë tanë,
  Nëse një ushtri po stërvitet për betejë!
  
  Po, Svarog është një luftëtar i madh i dritës,
  Do të jetë në gjendje të bëjë diçka që nuk mund të bëhet me dorë...
  Atëherë do të jesh i denjë për lavdi,
  Rusët, më besoni, nuk janë budallenj!
  
  Gjithçka mbetet në lavdinë tonë,
  Çfarë është e bukur si ngjyra e majit...
  Do të ketë një vend për njerëzit e rënë në parajsë,
  Çfarë bërtitën me tërbim - banzai!
  
  Dije se ata nuk mund të durojnë poshtërimin,
  Ne mund të krijojmë një Eden të plotë...
  Për Rusinë do të ketë hakmarrje ndaj Krauts,
  Të paktën Sam madje i ndihmon ata!
  
  Rusët admiruan perëndimin e diellit,
  Ai rubin ndriçon rrugën...
  Do të ketë një ndëshkim të madh për të këqijtë,
  Rusia jonë nuk mund të përkulet me një krik!
  
  Ne do të fillojmë të admirojmë me zë të lartë,
  Fuqia e Atdheut të madh të elefantëve...
  Së bashku me ekipin rrezatues,
  Lada më e mirë e djemve!
  
  Vajzat vrapojnë zbathur në dimër,
  Ky është ylli i tyre i madh...
  Lepurat gjithashtu vrapojnë zbathur
  Lada do të jetë me ne përgjithmonë!
  
  Zoti krijoi planetet nga një atom,
  Ai krijoi hapësirë vetëm me një fjalë...
  Këndohen veprat e heroizmit,
  Dhe armiku merr një goditje!
  
  Do të ketë admirim të një personi,
  Të luftosh dhe të ëndërrosh gjithmonë...
  Pra, nga një moment deri në fund të kohës -
  Le të luftojnë fort në betejë!
  
  Fytyrat e diellit shkëlqejnë në distancë,
  Dhe ylberi shkëlqen, më beso...
  Dhe armiku është thjesht shumë i egër,
  Natyrisht, ai është në thelb një bishë!
  
  Ka vajza të bukura në vend,
  Se dinë të mposhtin armiqtë...
  Ata sigurisht kanë një zë të qartë,
  Djemtë më të mirë në botë!
  
  Ne rusët nuk do të zhdukemi,
  E vërteta jonë besohet në gjithçka...
  Në fund të fundit, ne do të kemi gjyqtarë të tillë,
  Le t'i bëjmë copë-copë terroristët!
  
  Vajzat tona shkëlqejnë me takat e tyre,
  Me një taban të zhveshur në ngjyrë trëndafili...
  Dhe bora shkrihet nën këmbët tuaja,
  Është nxehtë të shohësh bukurinë zbathur!
  
  Gatuaj vajza të bukura,
  Duke shtypur armikun pa mundim...
  Megjithëse transmetimi luan shumë me zë të lartë,
  Hordhi përparon në flakë!
  
  Ne mund të bëjmë gjithçka shumë mirë,
  Dhe arrini besnikërinë në ëndrrën tuaj ...
  Dhe armiku sulmon marrëzisht,
  Goditi mjekrën e tij me shpatë!
  
  Unë i njoh kalorësit tanë prej çeliku,
  Më besoni, nuk do t'i gjeni më të fortë ...
  Ata i dhanë fashistëve një shuplakë të fortë në brirë,
  Të paktën ai duket jo më shumë se njëzet!
  
  Vajzat që qeshin
  Ata zhveshën dhëmbët në lavdinë e tyre...
  Dhe sytë e tyre janë si pjata,
  Zëri është një bilbil rrezatues!
  
  Stërvitjet e vajzave janë të lezetshme,
  Dhe ata imagjinojnë tmerrin në betejë ...
  Bukuroshet janë kaq të rrëmujshme,
  Të paktën ndonjëherë bëhet me re!
  
  Imagjinoni një botë si kjo, do të ketë njerëz
  Komunizmi është lindja e fuqive më të larta...
  Dhe bukuroshja nuk do t'ju gjykojë,
  Edhe nëse një person është budalla!
  
  Tani lufta po vjen nga lindja,
  Hordhia e ferrit po sulmon...
  Me ne është forca e luftëtarit të besimit Svarog,
  Vajza e shkatërroi Khanin me një gllënjkë!
  
  E di që të gjithë mund të admirohen
  Dije kush lufton për atdheun...
  Dhe luftëtari lindi trim,
  Shkuarja në parajsë pas vdekjes!
  
  Ne do të jemi në gjendje ta bëjmë Rusinë të lumtur,
  Glorifying Rod për shekuj...
  Për hir të Nënës Shën Rusi,
  Me fuqinë e një grushti të madh!
  
  Më besoni, atdheu im është i bukur,
  Pemët e mollëve po lulëzojnë në Arktik...
  Njerëzit tanë janë të mëdhenj, ortodoksë,
  Bëra ëndrrën time realitet!
  
  Ne mund të bëjmë çdo re,
  Dhe mundi armikun e çmendur...
  Skuadra jonë e luftëtarëve po fluturon kaq shumë,
  Shndërron zvarranikët grabitqarë në lojë!
  
  Gjithçka është kaq e lezetshme në Rusi,
  Krijuesi e vuri zemrën në të...
  Sadisti Malyuta do të shtypet,
  Ëndrra do të ketë shumë forcë!
  
  Krishti do të vijë dhe bota do të ringjallet,
  Do të ketë njerëz në lavdi përgjithmonë...
  Ne luftojmë me ndershmëri për Rusinë,
  Dhe njihni dorën tonë prej çeliku!
  
  Vajzat janë të admiruara
  Çfarë mund të pushtojë hapësirën...
  Ata do të grisin çdo rrjetë,
  Një zinxhir është vetëm një fije mëndafshi për ta!
  
  Më besoni, ne kurrë nuk do të dorëzohemi,
  Nuk do të biem kurrë nën armikun...
  Nëse Fuhreri thjesht u çmend -
  Do t'i thyejmë brirët!
  
  Njeri, do të bëhesh më i fortë se të gjithë,
  A mund të pushtoni skajin e universit...
  Mos fol marrëzi, o i dobët,
  Na besoni sllavët nuk mund të thyhen!
  
  Forca e miliona njerëzve do të jetë me ne,
  Do ta përfundojmë armikun, më besoni...
  Shumë legjione vajzash,
  Ata vetëm goditën objektivin!
  
  Fitorja tashmë po vjen,
  Ne hymë në Berlin me triumf...
  Kush vdiq në kënaqësinë e xhenetit,
  Dhe kerubini i shenjtë fluturon!
  
  LUKASHENKO NUK U BËR PRESIDENT
  SHËNIM
  Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i xhepit refuzoi të regjistrojë Aleksandër Lukashenkon si kandidat për presidencën e Bjellorusisë. Dhe Vyacheslav Kebich, kryeministri dhe kreu de fakto i Bjellorusisë, fitoi. Historia shkoi ndryshe. Përfshirë Rusinë, ku Vladimir Volfovich Zhirinovsky u bë president në 1996.
  . KAPITULLI Nr. 1
  Edhe në Bjellorusi, gjithçka mund të ishte ndryshe. Vyacheslav Kebich, sundimtari de fakto i Bjellorusisë në atë kohë, urdhëroi që të bllokohej regjistrimi i Aleksandër Lukashenkos. Dhe kjo nuk çoi në trazira masive. Epo, disa kandidatë kanë më shumë, të tjerë më pak. Si rezultat, Zenon Poznyak hyri në raundin e dytë kundër Kebich. Dhe në raundin e dytë, falë mbështetjes së Rusisë, reputacionit të urryer të Zenon Poznyak dhe radikalizmit të tij të tepruar, Kebich fitoi dhe u bë presidenti i parë i Bjellorusisë.
  Vetë Lukashenko nuk u ngjit kurrë në majë. Bjellorusia ka hyrë në zonën e rublës. Dhe monedha ruse filloi të qarkullonte në të. Nga njëra anë, ky është një plus, por nga ana tjetër, ashtu si në Rusi, filluan të ndodhin vonesa në pagimin e pensioneve dhe pagave, gjë që çoi në konflikte dhe trazira të caktuara.
  Megjithatë, Kebich ishte në gjendje të mbante marrëdhënie të mira me Perëndimin. Dhe Jelcin kishte një aleat të besueshëm, por jo aq radikal. Në Rusi, rrjedha e historisë ka ndryshuar disi. Ndryshe nga Lukashenko agresive, Kebich e këshilloi Yeltsin të mos luftonte në Çeçeni. Dhe Jelcin nuk dërgoi trupa atje. Në vend të kësaj, ai u mbështet në opozitën pro-ruse. Megjithatë, konfrontimi në Çeçeni u zvarrit. Dhe ajo u bë shumëngjyrëshe. Ku janë Dudajevitët, ku janë forcat e tjera?
  Mjaft e çuditshme, mungesa e luftës në Kaukaz përfitoi Vladimir Zhirinovsky. LDPR mbeti forca kryesore dhe më popullore opozitare në Rusi. Dhe lufta kryesore në zgjedhjet presidenciale u shpalos midis Zhirinovsky dhe Yeltsin. Në parim, kjo mund të kishte ndodhur në historinë reale nëse Vladimir Volfovich nuk do të kishte mbështetur luftën në Çeçeni dhe, në këtë mënyrë, duke humbur një pjesë të konsiderueshme të elektoratit protestues.
  Dhe media promovoi në mënyrë aktive konfrontimin midis Yeltsin dhe Zhirinovsky. Kishte shumë PR, shumë propagandë. Megjithatë, ndryshe nga përballja e vërtetë: komunistët kundër Jelcinit, ku autoritetet kishin atu të caktuara propagandistike, me Zhirinovsky doli të ishte më e vështirë. Edhe pse e bënë fashist.
  Por në kushtet e krimit të shfrenuar, kaosit, korrupsionit dhe mafies, shumë rusë nuk e konsideronin fashizmin një të keqe kaq të madhe. Në fund të fundit, Lufta e Madhe Patriotike ka ndodhur shumë kohë më parë, dhe këta nuk ishin të njëjtët fashistë. Atëherë kishte fashistë të këqij gjermanë, por tani ndoshta do të ketë rusë më të mirë. Por në aspektin ekonomik, Adolf Hitleri vërtet krijoi një mrekulli në Gjermani.
  Kështu që Vladimir Volfovich ishte edhe disi krenar që u krahasua me Hitlerin dhe u përpoq të luante për këtë.
  Edhe komunistët kishin një disavantazh të madh. Njerëzit ende i mbanin mend shumë mirë - raftet bosh, mungesat totale, kartat dhe kuponat, veçanërisht nga koha e Gorbaçovit. Dhe kohët e Gorbaçovit ishin si sundimi komunist.
  Njerëzit, veçanërisht gratë, që qëndronin në radhë nuk donin të ktheheshin në kohët e vjetra komuniste. Dhe kjo luajti kundër Zyuganov. Dhe nën Hitlerin, veçanërisht para luftës, kishte kapitalizëm, që do të thotë se nuk kishte rafte bosh. Dhe vetë Zhirinovsky, megjithëse bëri shumë deklarata populiste, nuk premtoi një kthim në kohët e mëparshme. Dhe ai premtoi, para së gjithash, rendin, për të mbytur krimin dhe për t'i dhënë fund papunësisë. Por Hitleri në Gjermani e shtypi krimin, i dha fund papunësisë dhe vendosi rregull.
  Dhe në vetëm dy muaj ai pushtoi të gjithë Evropën. Kjo do të thotë, duke luajtur dhe bërë fushatë me mjeshtëri, ju mund ta ktheni krahasimin tuaj me Hitlerin në avantazhin tuaj. Pra, Jelcin e kishte një kohë shumë më të vështirë sesa me Zyuganov. Nëse kjo e fundit shkaktoi antipati në shumë tashmë në nivelin gjenetik - mungesa dhe raftet bosh, madje edhe shtypjet staliniste. Edhe në mesin e veteranëve të luftës, jo të gjithë e refuzuan fashizmin.
  Për më tepër, ishte si fashizmi ynë rus. Ekonomia nuk po shkonte mirë. Dhe edhe pa Çeçeninë, Jelcin kishte një vlerësim të ulët. Dhe vendi po shuhej, dhe kishte banditizëm dhe krim të shfrenuar. Dhe madje edhe më i madh se në historinë reale. Pra, lufta në Çeçeni çoi në një sërë kufizimesh të lirive që reduktuan krimin, por mungesa e tij në terma kriminalë vetëm e përkeqësoi atë.
  Kështu që Zhirinovsky doli të kishte shumë më tepër atu se Zyuganov.
  Duhet të theksohet se në historinë reale, Zhirinovsky dështoi keq në zgjedhjet e vitit 1996. Por arsyeja kryesore e dështimit të tij: kishte mungesë frymëzimi dhe besimi në fitoren përfundimtare. Dhe këtu është e gjithë përballja midis tij dhe Jelcinit, Zyuganov i zbehtë është në hije, dhe Zhirinovsky është në zjarr. Dhe ky politikan, kur është në punë, është me të vërtetë i aftë të bëjë mrekulli. Për më tepër, Zhirinovsky është ende i ri dhe plot forcë.
  Dhe ai nuk ikën nga debatet televizive, ndryshe nga Zyuganov, i cili tashmë kishte frikë të ngjiste kokën në ekran.
  Për më tepër, Zhirinovsky madje dukej më i ri në pamje, dhe jo tullac si Zyuganov, dhe jo me flokë gri si Yeltsin. Dhe kjo funksionoi gjithashtu në avantazhin e tij.
  Edhe pse Zyuganov ishte trembëdhjetë vjet më i ri se Yeltsin, nga pamja e jashtme ajo nuk të jepte përshtypjen e një udhëheqësi të ri dhe të freskët. Por Zhirinovsky, duke qenë pesëmbëdhjetë vjet më i ri se Jelcini dhe nga jashtë me energjinë e tij të furishme, dukej shumë më energjik dhe më i fortë se ky plak i shtyrë.
  Dhe kjo ndikoi në rrjedhën e zgjedhjeve.
  Sidoqoftë, doli që Zyuganov do të ishte i treti. Por kë duhet të mbështesë në raundin e dytë? Përballja me Jelcinin ka shkuar shumë larg. Dhe Zhirinovsky, edhe pse jo komunist, është majtist dhe jo antikomunist. Dhe ai u premton komunistëve portofol.
  Por Swan është i lidhur me gjuhën dhe budalla, dhe nuk e ka arritur kurrë. Pra, zgjedhjet ndoqën një skenar tjetër. Zhirinovsky mori më shumë vota në raundin e parë se Yeltsin, dhe në të dytin mori mbështetjen e Zyuganov. Dhe si rezultat, Yeltsin shpërtheu në raundin e dytë me një ndryshim të madh. Për më tepër, në raundin e dytë, më pak njerëz votuan për Yeltsin sesa në të parën. Dhe Vladimir Zhirinovsky u bë presidenti i ri i Rusisë. Dhe ky doli të ishte një triumf për Vladimir Volfovich.
  Megjithatë, ndryshe nga sa pritej, kursi i Rusisë nuk ka ndryshuar shumë. Zhirinovsky nuk i përkeqësoi marrëdhëniet me Perëndimin. Ai vazhdoi reformat e mëparshme me ndryshime të vogla. Dhe as komunistët në qeveri nuk ndërhynë shumë në këtë.
  Vërtetë, diçka ndryshoi. Kishte më shumë policë, të cilët u quajtën polici dhe lufta kundër krimit u bë më e ashpër.
  Përfundimisht, në vitin 1999, militantët filluan një pushtim të Dagestanit dhe Zhirinovsky u detyrua të fillonte Luftën e Kaukazit. Edhe pse nuk e donte.
  Edhe me Jugosllavinë, ishte Zhirinovsky ai që e bindi Millosheviçin të mos kalonte me bombardimet, por të pranonte kushtet e Perëndimit.
  Ekonomia filloi të rritet, megjithëse me druajtje, dhe çmimi i naftës filloi të rritet.
  Lufta në Çeçeni ishte një shans për të rritur vlerësimin e tij dhe për t'u zgjedhur përsëri për një mandat të dytë. Për më tepër, Vladimir Zhirinovsky përgatiti gjithashtu një referendum për heqjen e kufirit me dy mandate. Dhe ky ishte plani i tij për sundimin autoritar. Dhe lufta kundër Çeçenisë shkoi brutalisht. Për më tepër, ka pasur sulme terroriste në Moskë dhe Volgodonsk. Nga të cilat Zhirinovsky përfitoi me maturi dhe cinik.
  Gjatë luftës ishte më e lehtë të zgjidheshim për një mandat të dytë dhe kjo ndodhi në raundin e parë. Dhe në referendum, dy mandate u anuluan, duke e lënë Zhirinovsky pa kufizime. Kështu ndodhi.
  Në Bjellorusi në 1999, mbaruan gjithashtu pesë vitet e para të Vyacheslav Kebich. Situata ekonomike nuk ishte shumë e mirë, por filloi një rritje e ndrojtur. Plus burimet propagandistike dhe administrative. Dhe Lukashenko nuk u lejua të marrë pjesë përsëri në zgjedhje - gjithmonë ka diçka për t'u ankuar.
  Dhe Kebich u rizgjodh, megjithëse me vështirësi. Dhe përsëri Zenon Poznyak ishte kundër tij në raundin e dytë. Kebich nuk mblodhi një interes të tillë si Lukashenko në historinë reale. Por ai e mbajti fort fuqinë e tij. Në Bjellorusi, një kushtetutë e re, më autoritare u miratua në vitin 2000 dhe kushtet e Presidentit Kebich u rivendosën.
  Zhirinovsky pushtoi Çeçeninë, por Rusia duhej të bënte një luftë të zgjatur atje me partizanët.
  Problemi ishte se çeçenët tashmë ishin mësuar me pavarësinë de facto. Trupat ruse gjithashtu pësuan humbje të mëdha gjatë sulmit në Grozny. Vërtetë, Zhirinovsky kontrolloi mediat dhe arriti të shmangë një rënie të vlerësimeve dhe ndjenjën masive kundër luftës. Dhe kjo ishte gjithashtu një plus i mbretërimit të tij.
  Rritja e çmimeve të naftës dhe gazit dhe rritja ekonomike në përgjithësi forcoi pushtetin e diktatorit. Ai nuk e zgjati mandatin e tij, por fitoi rregullisht zgjedhjet presidenciale. Që ndodhi në të njëjtin vit me ato amerikane. Por pa kufi me dy afate. Politika e jashtme e Zhirinovsky ishte e kujdesshme. Ai nuk ishte një Hitler i dytë, por shumë më i përmbajtur dhe u përpoq të ruante një ekuilibër fuqie. Por në vitin 2014, Maidan ndodhi dhe ai nuk mund t'i rezistonte tundimit për t'i kthyer Krimenë Rusisë. Sidoqoftë, ndryshe nga Putini, Zhirinovsky nuk pretendoi më shumë dhe shërbimet e tij të inteligjencës nuk organizuan një revoltë në Donbass.
  Përkundrazi, gjithçka u bë me shumë kujdes. Dhe çështja përfundoi me sanksione relativisht të vogla dhe një luftë të butë të ftohtë. Në sfondin e rritjes ekonomike, le të themi se nuk është keq.
  Por më pas shpërtheu koronavirusi. Kebich, i cili përsëri rivendosi afatet e tij, vdiq. Dhe zgjedhjet e reja u mbajtën në Bjellorusi. Lukashenko tashmë ishte harruar në këtë kohë dhe u shfaqën figura të reja. Kryeministri më i ri Kolbasco, i cili u bë president, fitoi pushtetin.
  Dhe së shpejti Rusia u zhyt në zi pas vdekjes së Zhirinovsky nga koronavirusi. Dhe kjo doli gjithashtu të ishte një goditje për vendin.
  Ndërkohë, talebanët filluan një sulm në Taxhikistan. Ata depërtuan përmes mbrojtjes dhe rrethuan bazën ruse. Dhe filloi një luftë e re afgane.
  Dhe sigurisht, vajzat luftarake dhe të bukura, si gjithmonë, janë gati për të luftuar.
  Natasha qëlloi një breshëri nga mitralozi i saj, duke prerë luftëtarët talebanë. Pastaj ajo hodhi një limon me gishtat e saj të zhveshur me forcë vdekjeprurëse. Ajo i copëtoi Muxhahidët dhe këndoi:
  - Ne jemi njerëz paqësorë, por treni ynë i blinduar
  Arrita të përshpejtoja në kufijtë e kuq!
  Ne do të luftojmë për një të nesërme më të ndritshme!
  Le të puthemi!
  Dhe luftëtarja qeshi në majë të mushkërive të saj. Ajo duhet të thuhet se është kaq e trazuar.
  Zoya, e cila po shkarraviti nga një mitraloz dhe po kositte dhjetëra dushmanë, gjëmonte gjithashtu:
  - E ardhmja është lavdia jonë,
  Ne do të tregojmë klasën më të lartë!
  Dhe me gishtërinjtë e tij të zhveshur do të hedhë dhuratën vrastare të asgjësimit. Kështu është ajo, le të themi atje - një grua luftarake dhe agresive. Në të cilën ka kaq shumë energji dhe forcë.
  Agustini cicëriu me shpirt të madh dhe flokët e saj të kuq bakri u shtrinë sikur të ishin një kometë e vërtetë që flakëronte. Vajza e mori dhe shkroi në Twitter në mënyrë agresive:
  - Lavdi Atdheut tonë,
  Jeni me lart se te gjitha vendet...
  Ne jemi të denjë për urdhrin,
  Shkatërroni talebanët!
  Dhe vajza, gjithashtu, mori dhe me gishtat e saj të zhveshur, këmbët e saj të hijshme, të nxira, hodhi dhuratën vrasëse të vdekjes. Kështu përfunduam këtu, vajza shumë agresive, të ashpra dhe zbathur.
  Dhe Svetlana është gjithashtu në betejë. Dhe ai i ndërton ato nga mitralozët me forcë të madhe, vdekjeprurëse. Ajo është një luftëtare e nivelit të lartë. Qëllon me saktësi dhe saktësi.
  Dhe flokët e saj janë si të bardhë, të freskët, borë. Dhe gishtat e zhveshur hedhin dhuratat e asgjësimit me forcë vrastare.
  Svetlana këndoi me një buzëqeshje:
  - Dhe ai drejton varkën,
  Përmes shiut dhe mjegullës...
  Mizor dhe i pabesë -
  Luftëtar taleban!
  Këto vajza, duhet të them, janë të afta të lëvizin male. Dhe ata janë shumë bukur të aftë për të luftuar. Dhe ata nxjerrin dhëmbët që shkëlqejnë si perla.
  Këto janë bukuroshe. Dhe kështu Natasha ekspozoi thithkën e kuqe të gjirit dhe e shtypi atë në butonin e bazukës, duke shkatërruar dhe copëtuar talebanët.
  Ishte vërtet një paraqitje agresive dhe luftarake.
  Dhe stuhitë po luftojnë në qiell. Mbi to janë ulur vajza shumë të bukura.
  Albina shtypi butonin e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur, duke dërguar një rrufe vdekjeprurëse dhe bërtiti:
  - Vajzat fluturojnë si shqiponja,
  Ne do të mund të kapim kryeqytetin në betejë!
  Ajo është një bjonde kaq simpatike, le të themi.
  Dhe Alvina, një tjetër vajzë bionde me bikini, vazhdon të zihet. Pra, ajo shtyp thithin e gjirit të saj me luleshtrydhe mbi butonin dhe një raketë me fuqi shkatërruese kolosale fluturon jashtë. Dhe ajo do të godasë trupat talebane si e çmendur.
  Kjo është ajo që vajzat morën dhe filluan. Ata janë shumë, le të themi, agresivë dhe luftarakë.
  Sidoqoftë, natyrisht, vajzat luftojnë edhe në një tank. Edhe këtu përfaqësuesit e seksit të bukur janë në më të mirën e tyre. Dhe ata, natyrisht, janë zbathur dhe me bikini.
  Këto janë, le të themi, vjedhje të tilla të jashtëzakonshme që askush nuk mund t'i përballojë. Sapo të fillojnë, nuk do të ndalen.
  Elizabeth, duke luftuar në një tank dhe duke dërguar predha vdekjeprurëse me ndihmën e gishtërinjve të saj të zhveshur, këndoi:
  Ishte një vend kaq i mrekullueshëm
  Quhej Perandoria e Sovjetikëve...
  Satani i poshtër e shkatërroi atë,
  Është koha për të kërkuar përgjigjen e tij!
  
  Lenini e sundoi - thjesht një ideal,
  Kush e bëri mëmëdheun të madh...
  Dhe ai ia dorëzoi sundimin Stalinit ...
  Ai shtypi impulset e hordhisë së egër!
  
  Le të lulëzojë Atdheu ynë,
  Mështekna, plepat, dushqet, pemët e rrafshnaltës...
  Unë do të shkatërroj ushtrinë e fashizmit -
  Në fund të fundit, rusët janë të pathyeshëm në beteja!
  
  Rusia do të jetë dielli mbi Tokë,
  Rrezet, yjet dhe kometat e tij...
  Do të bëheni vendi më i mirë
  Në të lavdërohen veprat heroike!
  
  BRSS, kur lulëzoi në mënyrë madhështore,
  Dhe e çoi vendin për dore drejt komunizmit...
  Por tullaci e shkatërroi gomarin e tij,
  Duke ia dorëzuar fashizmit të poshtër!
  
  Por unë besoj se Rusia jonë nuk mund të kapërcehet,
  Ajo shkëlqen si dielli mbi tokë ...
  Rus i fuqishëm, Zot i ariut të bardhë,
  Dhe do të ketë një vend në një parajsë fisnike!
  
  Ju e doni Rusinë me gjithë zemër,
  Ajo është Atdheu ynë i madh...
  Edhe pse Sam hap gojën në tokë,
  Dhe përbindëshi me një mijë fytyra sulmon!
  
  Svetlana është ylli ynë i ndritshëm,
  Ajo që premton lumturi dhe liri...
  Bëni realitet një ëndërr të madhe -
  Të ndërtojmë komunizmin, besoni popullit!
  
  Askush nuk mund ta shkatërrojë vendin
  Cili emër, më besoni, është Rusia...
  Largoni Satanin nga pushteti -
  Krishti, Mesia i madh do të vijë!
  
  Dhe Lada do të jetë me ne përgjithmonë,
  Dhe ne do të ndërtojmë komunizmin praktik...
  Do të kalojnë shekuj e minuta vite,
  Do të kemi sistemin më të drejtë!
  
  Ëndrra e madhe e Atdheut tonë,
  Bëje botën më të stuhishme dhe më të bukur...
  Ne kemi male, lumenj dhe pyje -
  Gjithçka do të jetë shumë e pastër dhe e drejtë!
  
  Kryeqyteti i Atdheut tonë është Moska,
  Por Kievi dhe Minsku do të jenë gjithashtu kryeqytete...
  Hordhia mongole u mund,
  Zoti i Madhërishëm na ndihmoi të fitojmë!
  
  Jo, më besoni, rusët nuk mund të thyhen,
  Të gjithë vëllezërit sllavë do të bashkohen...
  Gjuetari së shpejti do të kthehet në lojë,
  Dhe ne jemi luftëtarë, më besoni, ne jemi gjithmonë në lëvizje!
  Vajzat në tank këndonin në kor dhe zërat e tyre ishin aq rrezatues dhe fjalë për fjalë shkëlqenin si kambana argjendi.
  Këto vajza janë thjesht super.
  Elena këndoi me shumë zell:
  - Gjithçka do të jetë shumë e lezetshme me ne vajzat,
  Ne mund të fluturojmë lehtësisht në Mars...
  Lerini ata që kanë shumë para,
  Dhe diku një ari është duke klithur dhe ulëritur egërsisht!
  Dhe Elena, me thithkën e saj të kuqe të gjirit, do të marrë dhe shtyp butonin e levës dhe një predhë me forcë të madhe vdekjeprurëse do të fluturojë jashtë.
  Vajza do të këndojë si përgjigje:
  - Ne do të shkojmë me guxim në betejë për fuqinë e sovjetikëve,
  Dhe ne do t'i fshijmë të gjithë armiqtë në luftën për këtë!
  Dhe Ekaterina, gjithashtu, do të godasë butonin me një thithë luleshtrydhe dhe le të hedhim shi plumbi mbi kundërshtarët nga mitralozët. Konkretisht kositja e tyre.
  Në të njëjtën kohë, vajza këndon:
  Le të takohemi në mbrëmje,
  Do të lagim të gjithë shpirtrat...
  Le të takohemi në mbrëmje,
  Flisni kinezisht!
  Dhe pastaj vajza do ta marrë atë dhe do të shtypë thembra e saj të zhveshur dhe të rrumbullakët në pedale. Dhe diçka shumë shkatërruese dhe vdekjeprurëse do të funksionojë. Dhe një minë tokësore me forcë kolosale do të bjerë mbi talebanët.
  Ja ku shkruajnë vajzat në Twitter:
  - Lavdi, lavdi e madhe,
  Tanket po nxitojnë përpara...
  Do të jetë një fuqi e madhe
  Kur populli gjëmonte!
  Dhe luftëtari do të qeshë.
  Dhe pastaj Euphrosyne do të marrë thithin rubin të gjirit ndërsa shtyp butonin e levës. Dhe fuqia e madhe shkatërruese kolosale e predhës së gjilpërës do të funksionojë. Kjo është kur një predhë, kur shpërthen, shpërndan hala në drejtime të ndryshme. E cila është shumë efektive dhe shkatërruese.
  Dhe pastaj vajza do të përdorë gishtat e saj të zhveshur.
  Këtu ajo po lufton ...
  Vajzat nga Rusia u përballën me talebanët. Këtu është një bukuroshe që përdori gjithashtu një thithkë të gjirit të kuq - kjo është Veronica. Dhe një predhë bazuke qëlloi me forcë vdekjeprurëse.
  Dhe ai i shpërndau muxhahidët në të gjitha drejtimet.
  Veronica e mori dhe këndoi:
  - Le të ketë një qëllim,
  Dinamo përpara...
  Në prag të një faulli -
  Një plagë e plotë!
  Dhe luftëtarja lëshon një limon me gishtat e saj të zhveshur. Dhe shpërthen dhe i shkatërron muxhahidët.
  Alice gjithashtu qëllon nga një pushkë snajper. Vret dushmans, dhe në të njëjtën kohë këndon:
  Nuk ka asgjë më të fortë se çeliku ushtarak,
  Nuk ka ushtri më të fortë në univers...
  Vajzat derdhin lumenj gjaku,
  Dhe nuk kanë rrugë tjetër!
  Angelica hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur me forcë vdekjeprurëse. Ajo grisi një duzinë muxhahedinësh dhe bërtiti:
  - Ne mund të bëjmë gjithçka, vajza të guximshme,
  Dhe ne ecim zbathur në të ftohtë!
  Pas së cilës luftëtarja shtypi thithkën e gjirit të saj me luleshtrydhe në butonin e bazukës vdekjeprurëse.
  Dhe lëshoi dhuratën e asgjësimit me forcë vdekjeprurëse. Dhe ajo vrau shumë talebanë.
  Anastasia Vedmakova sulmon muxhahidët nga ajri. Dërgon dhurata vrastare të vdekjes nga stuhia. Dhe raketat bien mbi pozicionet e talebanëve. Shumë ushtarë myslimanë vdesin nga kjo.
  Në të njëjtën kohë, vajza këndon;
  Një vend ku je i lirë,
  Në të cilin çdo Zot është një proletar.
  Ju shndërroheni në një rubla dhe një nikel,
  Në dimër ka një dhomë me diell në reshjet e dëborës.
  
  Në të ka një flamur të ndritshëm, të kuq të komunizmit -
  Që na premton pavdekësinë!
  Le ta shprehim dashurinë tonë për Atdheun në poezi -
  Do të ketë lumturi përgjithmonë, besoni!
  
  Liderët ndonjëherë janë të ndryshëm...
  Jo çdo udhëheqës është si Stalini i mençur.
  Por secili prej nesh është gjithmonë një hero,
  Kur edhe mendja edhe vullneti u forcuan!
  
  Në muajin e fundit të pranverës trima,
  Ushtarët e luftës morën Pragën.
  Ne i jemi besnikë Atdheut tonë si engjëjt,
  Urdhri na është dhënë - luftëtari nuk bën asnjë hap prapa!
  
  Nëse ka ardhur vdekja, atëherë kryqëzohu,
  Dhe Zoti fluturon në parajsë, ku ka pemë rowan ...
  Shpirti ynë do të ngjitet përgjithmonë lart,
  Ne do të pushtojmë majat e fuqishme!
  
  Në fund të fundit, pas vdekjes, jeta është përsëri një lumë,
  Në të lundrojmë si një varkë meteori!
  Lutjet e Nënës së Shenjtë të Zotit,
  Mos guxoni të toleroni disfatën dhe turpin!
  
  Perandori, sepse është drita e Zotit,
  I Plotfuqishmi urdhëroi Rusinë të sundonte!
  Nuk do të ketë fund për vitet tona të lumtura,
  Nuk ka kufizime për shërbimin - shtrëngoni çantën tuaj të shpinës!
  
  Sllavët së bashku është motoja jonë -
  Bëhu një njeri i nënshtruar ndaj pushtetit mbretëror!
  Teatri i botës është plot me aktore,
  I shqyejmë nofullat e zemërimit skëterrë!
  Akulina Orlova, duke udhëhequr betejën në anën tjetër me një avion sulmi luftarak, goditi armikun me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Cari i Rusisë nuk është i nevojshëm - ai është një parazit shtesë!
  Dhe nxjerr dhëmbët e tij perla.
  Pastaj ai shtyp thithin e rubinit në buton, duke dërguar një raketë me fuqi shkatërruese kolosale.
  Dhe si të sulmoni talebanët në një shkallë vdekjeprurëse.
  Akulina e mori dhe këndoi:
  Satani nuk do të na mundë,
  Atdheu im është më i bukuri në botë,
  Bëhu i famshëm për vendin e bukur...
  Të rriturit dhe fëmijët do të jenë të lumtur në të!
  
  Lërini zambakët e luginës të lulëzojnë në mënyrë madhështore në të,
  Dhe kerubinët luajnë një himn të mirë...
  Fuhreri do të jetë kaput,
  Rusët janë të pamposhtur në beteja!
  
  Anëtarët e Komsomol vrapojnë zbathur,
  Ata shkelin borën me taka të zhveshura...
  Hitler dukesh thjesht cool
  Do të të vrapoj në një tank!
  
  A mund t'i mposhtim nazistët?
  Si gjithmonë, ne jemi vajza zbathur...
  Kalorësi ynë më i frikshëm është ariu,
  Ai do t'i vrasë të gjithë me automatik!
  
  Jo, ne vajzat jemi tashmë shumë të lezetshme,
  Ne fjalë për fjalë i shqyejmë të gjithë armiqtë...
  Kthetrat, dhëmbët, grushtat tanë...
  Ne do të ndërtojmë një vend në një parajsë të mrekullueshme!
  
  Unë besoj se do të ketë komunizëm të ftohtë,
  Vendi po lulëzon në të, besoni këshillat...
  Dhe nazizmi i mjerë do të zhduket,
  Unë besoj se veprat tuaja do të lavdërohen!
  
  Toka do të lulëzojë egër, besoj,
  Nga fitorja jemi kthyer te fitorja...
  Mundi japonezin Nikolai,
  Samurai do të përgjigjet për poshtërsi!
  
  Ne nuk do ta lejojmë veten të anojmë,
  Le të shtypim armiqtë tanë me një goditje ...
  Lëreni gjahtarin të kthehet në lojë,
  Jo më kot e shtypëm Wehrmacht-in!
  
  
  Mos na besoni se do të dorëzohemi,
  Rusët gjithmonë kanë ditur të luftojnë...
  Ne i mprehim bajonetat me çelik,
  Fuhreri do të bëhet imazhi i një kllouni!
  
  Kështu është atdheu im,
  Në të luan fizarmonika ruse...
  Të gjitha kombet janë një familje miqësore,
  Triumfon Abeli, jo Kaini!
  
  Së shpejti BRSS do të jetë në lavdi,
  Edhe pse armiku ynë është mizor dhe i pabesë...
  Ne do të japim një shembull për trimërinë,
  Shpirti rus do të lavdërohet në beteja!
  Margarita Magnetic do të marrë gjithashtu ngjyrat e luleshtrydheve të pjekura dhe do të shtypë butonin në buton me thithin e saj. Raketa vrasëse goditi talebanët, duke i shkatërruar ata fjalë për fjalë në dhjetëra.
  Pastaj vajza këndoi:
  - Duhet të na respektojmë që të kemi frikë,
  Bërat e vajzave janë të panumërta...
  Ne dimë të luftojmë shumë mirë,
  Satani do të shkatërrohet!
  
  MOS DUHET ME KËQEN
  Në nëntor 1941, Hitleri i ofroi papritur paqe Stalinit. Një zgjidhje që duket e pamundur për këdo që e njeh situatën aktuale.
  Gjermanët, me sa duket, janë gati të marrin Moskën. Dhe pse të ofroni paqe në këtë situatë?
  Por Hitleri, siç e dini, kishte një intuitë shumë të zhvilluar. Dhe ai ndjeu se Moska nuk do të merrej. Dhe nëse po, atëherë është koha, kur Stalini të frikësohet, të ofrojë paqe. Natyrisht, jo të gjithë ushtarakët u pajtuan me këtë, por Hitleri kishte fuqi dhe autoritet.
  Për më tepër, kushtet e paqes premtuan të jenë të dobishme për gjermanët. Në fakt, Ukraina i kalon Gjermanisë dhe bashkë me tokat e zeza dhe bujqësia, si dhe Bjellorusia, shtetet baltike dhe rajoni i Smolenskut.
  Stalini, në përgjithësi, pranoi të hiqte dorë nga gjithçka që gjermanët kishin kapur tashmë.
  Sevastopoli ra në duart e gjermanëve. Si përgjigje, Krauts u larguan nga rajoni i Moskës. Leningradi mbeti pas BRSS dhe u hap një korridor për të. Gjermanët ranë dakord të largoheshin nga rajoni i Leningradit në këmbim të rajonit të Voroshilovograd dhe rajonit të Donetskut, të cilin gjermanët ende nuk e kishin pushtuar plotësisht.
  Në përgjithësi, nazistët morën Donbasin me qymyrin, metalet dhe fabrikat e tij, depozitat e boksitit dhe tokën bujqësore, të gjithë Krimenë, madje edhe një pjesë të Donit jugor. Gjermanët u larguan nga rajoni i Leningradit, Moska, Tula, një pjesë e rajoneve Rzhev, Kalinin. Në këmbim të një pjese të Donbasit, një pjesë të Donit me tokat e zeza të pasura dhe të Sevastopolit. Finlandezët morën Petrozavodsk dhe atë që arritën të kapnin. U ndamë miqësisht.
  Përveç kësaj, BRSS mori përsipër të furnizonte naftë me çmime më të ulëta se ato të tregut dhe të paguante një shpërblim të madh për të burgosurit e luftës.
  Stalini, nga frika e humbjes së luftës dhe Moskës, ra dakord me kushte të tilla. Në kulmin e sukseseve të Wehrmacht-it.
  Epo, Hitleri, i cili kishte një instinkt të mbinatyrshëm, e kuptoi se ky ishte alternativa më e mirë.
  Lufta me BRSS ka përfunduar. Nazistët fillimisht filluan të transferojnë trupa në Afrikë. Për më tepër, britanikët filluan një sulm ndaj Rommel. Epo, çfarë pastaj? Dhe Fritz mori dhe zbarkoi trupat në Maltë. Sigurisht, së pari bombardimi i britanikëve atje.
  Tjetra, sigurisht, është sulmi në Gjibraltar. Hitleri u takua personalisht me Frankon.
  E keni parë sa e fortë është Gjermania. Mundi BRSS. Ajo kapi katër milionë rusë dhe mijëra tanke. Për ne, Spanja është si një goditje në hartë. Ne do të pushtojmë nëse nuk i lejoni trupat të kalojnë. Dhe nëse ju mungon, mund të merrni diçka në Afrikë. Për më tepër, Britania është e dënuar dhe nuk do të shkojë askund!
  Franko, duke kuptuar se Spanja mund të pushtohej dhe nuk kishte asnjë shans, ra dakord.
  Sulmi në Gjibraltar ishte i suksesshëm dhe mjaft shpejt. Kalaja ka rënë. Dhe pastaj gjermanët hynë në Afrikën Ekuatoriale.
  Britanikët pësuan humbje të mëdha. Ata u kapën si pinjollë.
  Rommel mundi Britaninë në Libi dhe nisi një ofensivë në Egjipt. E pushtoi Aleksandrinë.
  Pastaj doli dhe kaloi Kanalin e Suezit. Duke u mbështetur në suksesin e tyre, gjermanët pushtuan Irakun, Kuvajtin dhe gjithë Lindjen e Mesme.
  Wehrmacht nuk humbi shumë ushtarë dhe oficerë në lindje. Dhe trupat e tij ishin më të shumta dhe më të kalitur dhe më të trajnuar se britanikët dhe veçanërisht forcat koloniale.
  Britanikët mund ta kontrollonin këtë dhe, pa dyshim, humbën. Pa BRSS, Fritz arriti të luftojë me sukses Britaninë.
  Në përgjithësi, Britania ishte e dënuar të humbiste kolonitë e saj. Ushtria e saj tokësore ishte shumë e dobët dhe me pak efektivitet luftarak për të mbajtur kolonitë kundër trupave më të shumta dhe të disiplinuara të Wehrmacht.
  Por fokusi në flotë nuk funksionoi. Pas rënies së Gjibraltarit dhe Maltës, u bë e pamundur të mbahej Afrika. Kështu që Rommel bllokoi kanalin e Suezit. Dhe edhe nga toka, gjermanët mundën britanikët me një gol. Pas luftës me BRSS, Wehrmacht u bë edhe më i fortë dhe më i sigurt në aftësitë e tij dhe fitoi përvojë të gjerë luftarake.
  Kështu u pushtua gradualisht Afrika. Dhe përmes Iranit gjermanët hynë në Indi. Atje, gjithashtu, sepotë vendas nuk donin të vdisnin për Britaninë. Në përgjithësi, gjermanët u penguan më shumë nga distancat, mungesa e rrugëve, komunikimet e zgjatura dhe problemet e furnizimit sesa nga trupat britanike.
  SHBA po mbledh pluhur për të shmangur luftën. Ata madje hoqën të gjitha sanksionet kundër Japonisë.
  Por ende samurai sulmoi portin e Perusë. Ishte e nevojshme të mbroheshim dhe të kapnim zotërimet britanike në Azi. Dhe japonezët e bënë atë.
  Shkurtimisht, në vitin dyzet e dytë dhe gjysmën e parë të dyzet e tretë, gjermanët dhe japonezët pushtuan Afrikën, Australinë dhe gjithë Azinë. Dhe në shtator 1943 pasoi zbarkimi në Britani. Pas, sigurisht, bombardimeve masive. Gjermanët përdorën Yu-288, dhe Yu-188 dhe makina të tjera.
  Pasi kishte humbur kolonitë e saj dhe e rraskapitur nga lufta e nëndetëseve, Britania nuk mund të rezistonte.
  Dhe gjermanët kishin shumë burime, dhe veçanërisht fuqinë punëtore. Ata bombarduan fjalë për fjalë të gjitha qytetet dhe fabrikat e Anglisë. Dhe pastaj, sigurisht, zbarkimi i trupave dhe përdorimi i panterave, tigrave, luanëve dhe madje edhe minjve. Epo, sigurisht, edhe tanke amfibe dhe automjete nënujore.
  "Miu" u përfundua para fillimit të operacionit, dhe ai madje luftoi. Por "Minjtë" janë shumë të rëndë.
  Ekuipazhi i Gerdës në Pantera u dallua në betejë. Pas kapjes së Britanisë, gjermanët ende luftuan me Shtetet e Bashkuara për ca kohë. I rrëzoi amerikanët nga Islanda. Por për shkak të komunikimeve të zgjeruara, kapja e Amerikës doli të ishte një detyrë e vështirë. Megjithatë, Oqeani Atlantik nuk është shaka. Veç nëse ata bombarduan një mik dhe luftuan në det.
  Nëndetëset gjermane u zhvilluan, duke përfshirë përdorimin e peroksidit të hidrogjenit, dhe fundosën pothuajse të gjithë flotën amerikane.
  Megjithatë, Shtetet e Bashkuara janë ende jashtëzakonisht të vështira për t'u kapur. Lufta u zvarrit dhe gjermanët përfundimisht morën pushtetin dhe bënë paqe.
  Më pas gjermanët iu drejtuan BRSS.
  Në vitin 1945, E-50 dhe E-75 hynë në prodhim. Hitleri ndaloi prodhimin e tankeve më të lehta se pesëdhjetë tonë, me përjashtim të një serie të vogël automjetesh zbulimi.
  Pantera peshonte dyzet e katër tonë e gjysmë. "Panther" 2 tashmë është pesëdhjetë e dy ton. E-50 tashmë ka tërhequr pothuajse gjashtëdhjetë e pesë tonë. Tanku i fundit kishte forca të blinduara ballore shumë të përshtatshme prej 150 milimetrash në byk në një kënd prej 45 gradë, dhe 185 milimetra në pjesën e përparme të frëngjisë, gjithashtu në një kënd. Një armë 88 mm me gjatësi tytë 100 EL. Dhe 82 mm forca të blinduara në anët, gjithashtu në shpatet. Në kombinim me motorin, i cili u përshpejtua në 1200 kuaj fuqi kur rritej, është një rezervuar mesatar shumë i fuqishëm.
  Plus dymbëdhjetë raunde në minutë.
  Një E-75 edhe më i rëndë që peshon më shumë se nëntëdhjetë tonë. Ky tank doli të mos ishte plotësisht i suksesshëm. Arma 128 mm kishte një shpejtësi më të ngadaltë të zjarrit, kishte një shpejtësi më të ulët të grykës dhe nuk kishte përparësi në distancë të afërt në krahasim me E-50 88 mm.
  Armatura ballore e bykut është pak më e mirë se 160 milimetra në një kënd prej 45 gradë. Megjithatë, nuk nevojitet më shumë. Mban të gjitha armët amerikane, dhe ato sovjetike gjithashtu. Mbrojtja e frëngjisë është e shkëlqyer: 252 milimetra përpara, 160 milimetra në anët dhe mbrapa. Mund të shihet se të paktën ka një mbrojtje pak a shumë të besueshme për kullën, veçanërisht anën.
  Ana e kasës është 120 mm, e cila është e pranueshme, plus që mund të varni edhe ekranet. Motori, megjithatë, është mjaft i dobët me 900 kuaj fuqi. Në përgjithësi, natyrisht, rezervuari është i papërfunduar dhe mjaft i gjatë. Më kujton një Tiger-2 mjaft të rritur me probleme të ngjashme.
  Të dyja makinat gjermane janë të papërsosura, por E-50 është, natyrisht, më praktik.
  Epo, dhe gjithashtu E-100. Por kjo makinë është edhe më e rëndë dhe ka karakteristika më të këqija të drejtimit se E-75.
  E-100, për shkak të masës së madhe, prodhohej në sasi të vogla.
  Dhe vetë ushtria në përgjithësi miratoi E-50.
  Në pranverën e vitit 1946, pikërisht më 20 prill, ditëlindja e Fuhrer-it, gjermanët u zhvendosën drejt BRSS.
  Ata kishin një numër të madh makinash dhe pajisjesh. Dhjetëra mijëra tanke të versioneve të ndryshme. BRSS gjithashtu kishte në shërbim serialet T-34-85 dhe IS-2 dhe IS-3. T-44 nuk ishte plotësisht i suksesshëm. Por T-54 nuk ishte ende gati.
  Gjermanët prodhuan E-50 dhe E-75 në sasi të mëdha.
  Pas humbjes së një pjese të konsiderueshme të vendit, Stalini ndaloi zhvillimin e automjeteve më të rënda se dyzet e shtatë tonë.
  Përveç një numri të madh të T-34-85, dhe disi më të vogla IS-2 dhe IS-3, SU-100, i cili ishte një armë vetëlëvizëse relativisht e thjeshtë dhe efektive, u prodhua në masë.
  Duhet të theksohet se tanku më masiv, T-34-85, mund të depërtonte vetëm në serinë gjermane E-50 në anën, dhe E-75, edhe nga ana, ishte shumë i fortë, dhe vetëm SU- 100 mund ta bëjnë atë, dhe madje edhe atëherë të mbyllen.
  Pra, forcat janë qartësisht të pabarabarta. Vetë tanket gjermane depërtuan në tanket sovjetike nga distanca të mëdha. Dhe vetëm IS-3 kishte mbrojtje pak a shumë të kënaqshme për ballin, dhe më pas pjesën e sipërme.
  Këtu janë gjermanët që shtyjnë nëpër territorin e BRSS.
  Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda në E-50. I fishkëllejnë këngët vetes dhe gjëmojnë.
  Ne do t'i shtypim bririn e dashit të gjithëve,
  Zoti i Plotfuqishëm do të jetë për ne!
  Dhe si do ta marrin dhe do të gjuajnë kundër armikut.
  Të tridhjetë e katërve iu hoq frëngjia. Po, ekuipazhi luftarak, nuk mund të thuash asgjë.
  Charlotte tha me pakënaqësi:
  - Megjithatë, armatura jonë nuk është shumë e mirë. Armiku mund të lidh edhe anën!
  Christina vuri në dukje:
  - Por arma është e saktë dhe vdekjeprurëse! Pra, njëri kompenson tjetrin!
  Gerda fërshëlleu:
  - Do t'i shqyejmë të gjithë!
  Ndërkohë, Natasha në SU-100 me ekuipazhin e saj po lufton kundër Fritz.
  Oleg Rybachenko doli të ishte anëtari i pestë i ekuipazhit SU-100, së bashku me Natasha, Zoya, Augustina dhe Svetlana.
  Vajzat tundën me kokë në shenjë miratimi:
  - Ju jeni një luftëtar, gjë që është e mrekullueshme!
  Natasha qëlloi kundër armikut. Predha ka goditur në ballë një automjet gjerman dhe ka bërë rikoshet. Vajza goditi këmbën e saj të zbathur me inat. Dhe ajo kontrolloi:
  - Dhe tani je djalë! Duket se jeni i mprehtë, apo jo?
  Oleg tundi me kokë. Ai është një djalë i pavdekshëm, që do të thotë se mund të bëjë shumë. Këtu është një gjerman E-75 që ecën përpara. Si ta depërtoni atë?
  Djali gjenial e kuptoi dhe i pëshpëriti predhës:
  - Ne jemi metal, të të njëjtit gjak - ti dhe unë!
  Dhe me ndihmën e këmbëve të tij të zhveshura, fëminore, ai ktheu pamjen dhe qëlloi.
  Ashtu si një tank gjerman nuk është i fortë me forca të blinduara ballore, por nëse e godet saktësisht nga skaji në skaj ose një kombinim i linjave të forcës, tanku dorëzohet. Dhe pastaj metali shpërtheu dhe kompleti luftarak filloi të shpërthejë.
  Oleg Rybachenko bërtiti:
  - Kjo është klasa më e lartë!
  Natasha gudulisi thembrën e zhveshur të djalit dhe pohoi me kokë:
  - Gjuaj!
  Oleg Rybachenko qëlloi përsëri nga SU-100. Ata qëlluan nga një distancë e gjatë, dhe më pas topi sovjetik 100 mm nuk mori tanket më të fundit gjermanë: E-50 dhe E-75. Por djali është fenomenal. Dhe ai arrin të godasë armikun.
  Djali terminator qëllon sërish. Dhe depërton përmes E-50. Ky tank është i shpejtë dhe duhet goditur. Por gjermanët po bëjnë gjithnjë e më shumë presion.
  Zoya po qëllon. Dhe shumë saktë.
  Goditi armikun në kullë. Pastaj Oleg Rybachenko qëllon përsëri. Arma prej njëqind milimetrash bën mrekulli.
  Djali gjeniu vrumbullon:
  - Do të të shqyej! Unë do t'ju shqyej! Nuk do të jetë sipas dëshirës tuaj!
  Dhe përsëri, si një djalë, ai do ta marrë dhe do ta godasë me shumë saktësi. Dhe me të vërtetë do ta copëtojë armikun.
  Pastaj do të shfaqet:
  - Unë jam një luftëtar supersonik!
  Dhe përsëri ai do të qëllojë me ndihmën e këmbës së tij të zbathur.
  Djali duket vetëm dymbëdhjetë vjeç, por ai është shumë i shpejtë dhe fenomenal.
  Këtu ajo qëlloi me gishtat e saj të zhveshur dhe Augustin.
  Dhe vajza rrëzoi E-50.
  Gjermanët po pësojnë dëme të konsiderueshme. Por orteku i tyre i tankeve po afrohet gjithnjë e më shumë. Këtu është E-100 në lëvizje. Gjithashtu forca të blinduara, armë dhe mburoja të fuqishme.
  Por vajzat dhe djali i tij gjithashtu ia dalin mbanë.
  Një makinë gjermane është djegur dhe copë-copë.
  Oleg Rybachenko këndoi:
  - Lavdi Atdheut të Shenjtë,
  Me tërbim të jashtëzakonshëm!
  Sërish djali qëlloi, goditi fashistin dhe u shkeli syrin vajzave. Dhe përsëri djali qëllon dhe shkatërron armikun.
  Le ta pranojmë, ai është një djalë luftarak. Dhe ai do t'ju godasë me një predhë. Dhe tanku "Tiger"-2, i vjetëruar, por i fuqishëm, u bë viktimë. Nga disfata po vuan edhe Panther 2 gjerman. Por ajo pothuajse pushtoi vetë Amerikën.
  Dhe tani BRSS po bën presion.
  Oleg Rybachenko gjuan dhe godet me saktësi.
  Dhe kështu ata filluan të qëllojnë me radhë dhe të këndojnë ...
  Natasha goditi këmbën e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Kjo është nga taiga ...
  Zoya gjithashtu trokiti gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti:
  - Në detet britanike...
  Agustini gjithashtu goditi predhën dhe tha:
  - Ushtria e Kuqe!
  Svetlana gjuajti raketa me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe tha:
  - Më e forta nga të gjitha!
  Oleg Rybachenko u përqesh dhe tha:
  - Dhe le Red...
  Natasha qëlloi dhe bërtiti:
  - Shtrydh fuqishëm!
  Zoya gjithashtu goditi dhe leh:
  - Bajoneta jote me dorë kallo!
  Agustini shkelmonte dhe gjëmonte:
  - Dhe ne duhet të...
  Svetlana hodhi një akuzë vdekjeprurëse dhe tha:
  - E pandalshme!
  Oleg Rybachenko qëlloi përsëri, duke qeshur:
  - Shko tek e fundit...
  Natasha dërgoi një predhë dhe bërtiti:
  - Betejë vdekëse!
  Dhe vajzat u shpërndanë, topi shkrepi derisa u mbaruan predhat.
  Po, Oleg Rybachenko është përsëri në luftë.
  Por Ushtria e Kuqe po kalon një kohë të vështirë. Gjermanët po përparojnë. Ata kanë më shumë pajisje dhe më shumë këmbësorie. Dhe japonezët po vijnë gjithashtu nga lindja.
  Nuk mund t'i rezistojë një fuqie të tillë.
  Gerda dhe ekuipazhi i saj luftojnë në E-50. Gjermanët tashmë po sulmojnë Voronezh. Lufta është e ashpër.
  Nga njëra anë, tanku gjerman është shumë i mirë si një luftëtar i llojit të vet. Por mbrojtja në bord është mjaft e dobët. Dhe ky është disavantazhi i saj, ndaj vajzat duhet të jenë vigjilente.
  Ka ende shumë T-34-85 duke u prodhuar. Kjo makinë është ende në prodhim masiv dhe topi gjerman 88 mm në 100EL korr një korrje të bollshme nga një distancë e gjatë.
  Gjithnjë e më shumë po prodhohet edhe SU-100, i cili, duke qenë një armë vetëlëvizëse, prodhohet më lehtë se një tank, por është një armë më e fortë.
  Tani, duke shtypur butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur, Gerda depërtoi tharjen sovjetike. Në një distancë të afërt, një makinë e tillë mund të jetë shumë e rrezikshme.
  Terminatorja bionde e mori dhe këndoi:
  - Nervat e mia nuk janë prej çeliku,
  Më ke marrë vërtet!
  Dhe pastaj Charlotte gjuajti një top dhe shtypi tridhjetë e katër.
  Dhe një armë që lëshon dymbëdhjetë të shtëna në minutë arrin një distancë të gjatë.
  Më pas, Christina qëllon. Dhe ai gjithashtu do ta bëjë këtë shumë saktë dhe saktë. Ajo theu një tank të Ushtrisë së Kuqe dhe bërtiti:
  - Zjarr i furishëm! Hora për Stalinin!
  Pastaj goditi edhe Magda. Ajo e bëri këtë me shumë saktësi duke përdorur gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe ajo këndoi:
  - Për lavdinë e Atdheut të përjetshëm!
  Më pas vajza shpërtheu në të qeshura...
  Makina gjermane punon pa te meta.
  Viktima e tij ishte IS-2, një tank mjaft i fuqishëm dhe i rrezikshëm, por i mbrojtur dobët nga pjesa e përparme e frëngjisë.
  Vetëm IS-3 ka mbrojtje relativisht të mirë ballore, por ky tank është ende duke u prodhuar në seri të vogla. Forma e saj e kullës është shumë komplekse. Edhe pse IS-3, siç ka treguar praktika luftarake, të paktën ka një shans për t'iu afruar automjeteve të serisë E nga një distancë e afërt.
  Tanke më të rënda nuk janë prodhuar ende në BRSS, madje edhe zhvillimi i tyre është pezulluar. Kjo, natyrisht, krijon një problem. Gjermanët kanë vetëm armën e lehtë vetëlëvizëse E-25 në serinë e tyre, por prodhimi i saj pothuajse është ngrirë. Edhe pse makina nuk është e keqe.
  Vetëm dy anëtarë të ekuipazhit dhe një metër e gjysmë lartësi. I vogël me një top 75 mm nga Panther. Gjuetar i makinave sovjetike.
  Por Fuhreri preferon pushtetin. Edhe E-50 është gradualisht inferior ndaj E-75, i cili gjithashtu është i mbuluar me mburoja në anët.
  E-75 është e vështirë për t'u depërtuar edhe në anën. Dhe gjermanët përfitojnë nga kjo në përparime...
  Dy pilotët gjermanë Alvina dhe Albina kanë arritur tashmë të tejkalojnë numrin e avionëve të rrëzuar me treqind dhe kanë marrë: Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante.
  Vajzat janë luftëtare kaq të lezetshme dhe më të lezetshmet në botë. Po, edhe nëse Huffman ka më shumë avionë të rrëzuar deri më tani, ata janë shumë më të bukur.
  Dhe, si rregull, ata luftojnë vetëm me bikini dhe zbathur.
  Alvina rrëzoi tre avionë sovjetikë nga ME-262 X e saj me topa avionësh 30 mm dhe cicëroj:
  - Unë jam pishtari i asgjësimit!
  Albina, duke gjuajtur një zjarr të ngjashëm, konfirmoi:
  - Dhe ne jemi shkatërrim të plotë:
  Dhe ajo rrëzoi katër avionë të tjerë sovjetikë...
  Luftëtarët janë shumë luftarak në humor, por buzëqeshin vazhdimisht.
  Ata i duan burrat dhe punojnë me gjuhën e tyre. Dhe ata e pëlqejnë atë. Bukuri të tilla luftarake.
  Ata rrëzuan një TU-3 sovjetik dhe e bënë copë-copë... Kjo është përshëndetja e tyre e zjarrtë.
  Vajzat, me pak fjalë, nuk ju zhgënjejnë. Dhe Ushtria e Kuqe merr prej tyre.
  Por nga ana tjetër, Anastasia dhe Mirabela po luftojnë vetëm me bikini dhe këmbëzbathur - duke grumbulluar rezultatet e tyre! Janë vajza shumë agresive.
  Dhe Anastasia rrëzoi një aeroplan gjerman dhe tha:
  - Unë jam një pilot i madh!
  Mirabela rrëzoi një makinë gjermane me top dhe kërciti:
  - Unë jam një super luftëtar!
  Vajzat janë vërtet ajo që na duhen...
  Por ata po luftojnë me Yak-9 T të vjetëruara, të cilat natyrisht nuk janë në të njëjtin nivel me avionët reaktivë gjermanë. Por bukuroshet arrijnë të luftojnë. Dhe ata i shmangen qëllimit.
  Dhe pse? Sepse janë zbathur dhe me bikini. Pra, nuk ka asnjë mënyrë për t'i prerë ato.
  Luftëtarët, siç e shohim, e kuptojnë se çfarë është lëkura e zhveshur.
  Anastasia qëlloi një tjetër luftëtar gjerman dhe bërtiti:
  - Për Atdheun!
  Mirabela preu HE-162 dhe bërtiti:
  - Për Stalinin!
  Luftëtari më i rrezikshëm gjerman është ME-262 X, ai ka pesë topa ajri, shpejtësi të madhe, krahë të fshirë dhe forca të blinduara të fuqishme.
  Është më e lehtë të rrëzosh një automjet HE-162 që është i lehtë, i lirë, por shumë i manovrueshëm.
  ME-1010 nuk ishte plotësisht i suksesshëm për gjermanët; ai është padyshim një avion i shkëlqyer për sa i përket karakteristikave të fluturimit, por krahët e tij ndryshojnë shumë dhe kërkojnë pilotë të kualifikuar. TA-183 doli të ishte më praktik, dhe gjithashtu shkon në pjesën e përparme.
  Por Hitleri preferon ME-262 X të mbrojtur shumë, me armë të fuqishme.
  Automjetet me helikë të Luftwaffe nuk janë hequr ende nga prodhimi. TA-152 është automjeti më i suksesshëm me shumë qëllime, dhe ME-309 është ende në luftim. Ata janë superiorë ndaj luftëtarëve sovjetikë në shpejtësi dhe armatim. Dhe megjithëse Yu-488 është një automjet me helikë, Yaks Sovjetik as nuk mund ta arrijë atë. Po, edhe LA-7 më i avancuar është inferior ndaj kësaj makine në shpejtësi.
  Dhe çfarë të bëni kundër avionëve bombardues: Arado, Yu-287 dhe të tjerët.
  Aviacioni sovjetik, pa avionë reaktivë, është i dobët.
  Megjithatë, Anastasia dhe Mirabela ende arrijnë të shënojnë rezultate të mira edhe në kushte të tilla.
  Kështu ata u kthyen, mbushën karburant dhe shkuan përsëri në betejë. Ata po goditen sërish nga makina gjermane. Dhe ata e bëjnë këtë me një efekt të madh.
  Askush në aviacionin Sovjetik nuk mund të krahasohet me çiftin e tyre. Përveç kësaj, vajzat bëjnë seks për të qenë më të forta. Dhe zakonisht ata gjithmonë kanë burra të ndryshëm. Dhe kjo u jep vajzave një forcë të tillë!
  Ky është një nga sekretet e suksesit të tyre fenomenal.
  Vajzat tashmë kanë marrë yllin e artë të Heroit të BRSS dhe i bëjnë syrin njëra-tjetrës.
  Ata fluturuan përsëri përreth dhe qëlluan dikë.
  Anastasia shkatërroi Yu-288, një bombardues mjaft i fuqishëm, me topin e saj të avionit 37 mm.
  Dhe Mirabela rrëzoi një avion Yu-287, duke përdorur gjithashtu të njëjtën armë 37 milimetrash. Të tilla armë bënin të mundur, me saktësinë fenomenale të vajzave, të goditnin automjetet e armikut nga larg. Edhe pse municioni ishte i kufizuar, ju rrezikonit të vdisnit.
  Vajzat godasin këmbët e tyre zbathur dhe këndojnë:
  - Skifterat fluturojnë si shqiponja,
  Ne jemi përpara për Stalinin!
  Suksesi ynë është afër qoshes
  Hapni llogarinë tuaj fituese!
  Pra, luftëtarët, natyrisht, nuk do t'i lënë fashistët nga grepi. Dhe ata do ta godasin aq fort sa do të dëmtojë Fyhrer-in.
  Anastasia Vedmakova, natyrisht, manovron. Yak-9 është më shumë se gjashtëqind kilometra, nuk do të zgjasë, me një armë të rëndë është edhe më i shkurtër, por hidhet dhe kthehet pak a shumë.
  Pak më mirë se Yak-3, i cili, megjithatë, kushton më shumë dhe kërkon duralumin me cilësi të lartë. Dhe BRSS humbi shumë territor. Dhe Yak-9 mund të prodhohet në sasi të mëdha.
  Por nuk ka asnjë mënyrë për të vazhduar me Rajhun e Tretë, së bashku me Japoninë.
  Mirabela rrëzoi ME-262 dhe këndoi:
  - Për lavdinë e Atdheut të Rusisë,
  Ne do ta bëjmë të gjithë botën më të lumtur!
  Anastasia preu një gjerman tjetër dhe bërtiti:
  - Ky është emri i dashurisë më rrezatuese!
  Dhe gjithashtu se si do të gjëmojë. Dhe ai godet Fritz-in.
  Vajzat janë, natyrisht, shumë, shumë të lezetshme.
  Ndërkohë, gjermanët po hyjnë gjithnjë e më thellë në territorin e BRSS.
  Japonezët po kënaqin gjithashtu veten. Dhe ka shumë prej tyre dhe po i shtyjnë kinezët përpara.
  Ushtarët e verdhë po përpiqen të depërtojnë. Dhe ata fjalë për fjalë i mbushin të gjitha afrimet me kufoma.
  Por ka aq shumë prej tyre sa që përfundimisht depërtojnë.
  Japonezët dhe ushtria e tyre e verdhë po sulmojnë Khabarovsk. Humbjet nuk merren fare parasysh.
  Por ata takohen atje nga vajza sovjetike.
  Alenka dhe ekipi i saj.
  Vajzat mbrojnë Khabarovsk. Ata i hedhin armikut granata me këmbë të zbathura.
  Dhe ata gjithashtu këndojnë me një qeshje:
  - Ne jemi vajza të bukura,
  Dhe disfata e të gjithë luftëtarëve...
  Zëri është aq i lartë
  Në lavdi baballarëve të çmendur!
  Dhe sërish granatat e hedhura nga këmbët zbathur të bukurosheve fluturojnë.
  Alenka, sapo jep kthesën, kosit kinezët dhe kërcit:
  - Lavdi tokës tonë!
  Anyuta do të hedhë një granatë me këmbët e saj zbathur dhe do të ulërijë:
  - Në emër të fuqive më të larta!
  Dhe ai gjithashtu do t'ju godasë me një breshëri vdekjeprurëse.
  Më pas, Angelica qëllon. Dhe ai gjithashtu hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur.
  Dhe klithma:
  - Në kufij të rinj!
  Dhe pastaj Maria do të të godasë edhe ty. Dhe ajo gjithashtu preu luftëtarët e verdhë me një hov, duke kënduar:
  - Bisht më bisht! Sy për sy!
  Dhe u bën syrin miqve të saj.
  Dhe pastaj Lojërat Olimpike do të hedhin një kuti të tërë eksplozivi mbi samurai dhe kinezët.
  Dhe do të ulërijë:
  - Për lavdinë e Atdheut!
  Dhe përsëri të pestët shkatërrojnë ushtrinë e huaj.
  Por japonezët tashmë kanë mbledhur shumë kinezë. Ata ngjiten dhe ngjiten. Dhe tufa të tëra kufomash rriten.
  Alenka gjuan, gjuan me thembër të zhveshur dhe bërtet:
  - Për Stalinin!
  Anyut gjithashtu do të hedhë një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe do të mërmërisë:
  - Mësues!
  Anxhelika do ta hedhë vijën. Ai hedh një dhuratë me këmbën e tij të zbathur dhe kërcit:
  - Për Leninin!
  Dhe pastaj Maria godet armikun. Dhe me gishtërinjtë e tij të zhveshur ai do të nisë shkatërrimin.
  Më pas kinezët shpërndahen në të gjitha drejtimet...
  Dhe pastaj Olimpiada do të marrë dhe do të shuajë fuçinë e nitroglicerinës. Dhe do t'i vrasë të gjithë.
  Dhe militaristët bien...
  Oleg Rybachenko dhe ekipi i tij janë ende duke luftuar për Tula. Gjermanët po përpiqen të rrethojnë Moskën. Qyteti i Tulës tashmë e zmbrapsi sulmin e Fritz-it në '41.
  Por armiku tani është shumë më i fortë. Dhe qëllon në mënyrë agresive. Dhe bombat po bien mbi Ushtrinë e Kuqe dhe forcat e tjera shkatërruese.
  Një armik shumë i fuqishëm. Dhe ata hedhin në betejë shumë luftëtarë të zinj, arabë dhe indianë. Dhe duket e pandalshme.
  Oleg Rybachenko qëlloi në E-75 dhe këndoi:
  Një ushtar është gjithmonë i shëndetshëm
  Ushtari është gati për çdo gjë...
  Dhe pluhur si nga qilima,
  Ne do të dalim nga rruga,
  Dhe nuk do të ndalet!
  Dhe mos i ndryshoni këmbët
  Fytyrat tona po shkëlqejnë
  Çizmet shkëlqejnë!
  Dhe sërish djali godet nazistin nga larg. Por forcat janë vërtet të pabarabarta.
  Edhe pse Tula qëndron heroikisht. Dhe në jug nazistët po i afrohen Stalingradit.
  Por çfarë mendojnë ata se do të fitojnë atje?
  Oleg Rybachenko qëllon përsëri mbi nazistët dhe këndon:
  Dhe një kaos i tillë
  mbushi universin ...
  Shumë e trishtueshme e njerëzimit -
  Duroni dhimbjen dhe vuajtjet!
  Dhe përsëri djali u vra, dhe fashist Mouse-2, një makinë shumë e frikshme, po digjej.
  Natasha vuri në dukje logjikisht:
  - Asnjë forcë nuk mund të qëndrojë kundër nesh!
  Dhe ajo i shkeli syrin djalit.
  Pastaj goditi edhe Zoya. Gjithashtu gjëmonte:
  - Për aksesin tim në fitore!
  SU-100 punon vetë dhe nuk mendon të ndalojë granatimet.
  Gjermanët gradualisht po anashkalojnë Tulën. Ata kanë shumë forca, shumë këmbësorie. Dhe tanket e markave të ndryshme po lëvizin.
  Këtu, për shembull, është i njëjti "Lev"-2, një makinë shumë e fuqishme: peshon njëqind ton, dhe armatura e përparme është 300 milimetra në një kënd. Asgjë nuk duket të kalojë.
  Por Oleg Rybachenko ende gjuan. Tregon klasën e tij më të lartë - snajper.
  Dhe ai godet veten, dhe ai godet veten ...
  Nga nazistët fluturojnë vetëm fragmente. Por ata ende nuk duan të ngadalësojnë.
  Oleg Rybachenko kërcit:
  - E ardhmja është e jona,
  Ne jemi shqiponja - Jedi!
  Dhe përsëri djali bën konike. Dhe përsëri fashistët marrin një nikel.
  Dhe ekuipazhi i tankeve të Gerda është tashmë në Stalingrad. Këtu zhvillohen beteja të tilla agresive.
  Gerda, duke qëlluar, bërtet:
  - Trupi im është hekur!
  Charlotte shtypi butonat e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Kaq e dobishme për një luftë!
  Dhe ajo i shkeli syrin partnerit të saj.
  Pastaj ajo goditi përsëri dhe theu tridhjetë e katër.
  Më pas ka qëlluar edhe Christina. Ajo theu tharësen e Ushtrisë së Kuqe dhe gjëmonte:
  - Unë jam një vajzë e çmendur! Unë do t'i shqyej të gjithë!
  Dhe më pas Magda filloi të qëllonte me këmbën e saj të zbathur.
  Vajzat nga Gjermania në përgjithësi janë mirë. Dhe ata njollosin armikun.
  . KAPITULLI Nr. 2
  Por makina e tyre u godit anash. Më duhej ta ndaloja dhe ta riparoja.
  Gerda tha me kapriçioz:
  - Po humbim kohë përsëri!
  Charlotte fërkoi këmbën e saj të zhveshur përgjatë sipërfaqes së armaturës dhe bërtiti:
  - Do të hakmerremi dhe do të fitojmë!
  Dhe pastaj ajo e mori atë dhe tregoi dhëmbët e saj. Dhe ajo lëshoi rreze dielli nga dhëmbët e saj perlë.
  Kristina e mori atë dhe bërtiti:
  - Për Atdheun pa këshilla!
  Dhe ai gjithashtu do të godasë thembrën e tij të zhveshur në armaturë!
  Magda ra dakord:
  - Dhe jo marrëzi!
  Vajzat vendosën të luanin shah tani për tani. Çift për çift. Dhe ata filluan të ndërtojnë një strategji atje.
  Loja është interesante. Por vajzat debatuan për çdo lëvizje dhe goditën kokat.
  Gerda tha me dhëmbë të zhveshur:
  - Unë do të jem aksioma më e lartë!
  Dhe si do të qeshë...
  E imagjinova adashin tim nga përralla e Andersen. Kështu ajo u kap në pyll nga grabitësit. Ata çmontuan karrocën dhe i morën pothuajse të gjitha rrobat dhe çizmet e shtrenjta të Gerdës. Kështu Gerda është përsëri këmbëzbathur dhe me thasë. Kështu dukej ajo, me duart e lidhura pas shpine.
  Ai ecën nëpër pyllin e ftohtë të vjeshtës. Tabani i zhveshur ndjen çdo përplasje, çdo përplasje, çdo degëz. Gerda është e frikësuar dhe e uritur.
  Ajo madje arriti të shërohej në pallat. Dhe ka acar në barin e vjeshtës, që të kujton të ftohtin që ajo kishte përjetuar kohët e fundit.
  Gerda buzëqeshi... Ajo mendoi se përrallës së Andersenit i mungonin qartë takat e thekura. Dhe kjo do të ishte e mrekullueshme!
  Rezervuari u riparua shpejt. Dëmi është i vogël. Edhe pse një predhë top 100 mm goditi anash. E cila mund të jetë e rrezikshme.
  Charlotte shtypi butonat e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Unë jam një shkatërrues tankesh,
  Zemra po digjet...
  Arma është vendbanimi im!
  Dhe predha shkatërroi tridhjetë e katër të tjera. Tani për tani, është T-34-85 që dominon në fushën e betejës. Dhe automjetet e rënda janë relativisht të rralla në Ushtrinë e Kuqe.
  Por më pas u shfaq IS-3. Ka një pikë të dobët: pjesën e poshtme të trupit. Balli ka një kënd të madh prirjeje. Ajo ka një formë: një feçkë pike. Por nëse goditni pjesën e poshtme të ballit, nuk do të ketë mëshirë.
  Magda përdori këmbët e saj zbathur për t'i drejtuar armën armikut. Dhe si goditi, dhe predha fluturoi.
  Dhe makina sovjetike u godit me grusht në zorrë. Kulla u shkatërrua dhe predhat filluan të shpërthejnë.
  Gerda bërtiti:
  - Dhe ju jeni një bukuroshe e synuar mirë!
  Magda bërtiti, duke tundur gjoksin e saj madhështor:
  - Askush nuk do të më ndalojë!
  Charlotte konfirmoi me besim:
  - Dhe askush nuk do të fitojë!
  Christina kërciti si përgjigje:
  - Ujqërit e këqij shtypin armiqtë!
  Gerda bërtiti:
  - Ujqër të këqij - përshëndetje heronjve!
  Nazistët rrethuan Tulën dhe fëmijët, së bashku me katër vajza, duhej të dilnin nga ring.
  Djali, vajza dhe vajza vrapojnë dhe hedhin granata me gishtat e tyre të zhveshur.
  Por nazistët pësojnë dëme dhe nuk mund t'i godasin.
  Oleg, duke qëlluar, këndoi:
  - Në emër të Atdheut të shenjtë,
  Nuk mund të gjunjëzohemi!
  Margarita hodhi dhuratën e vdekjes me këmbë të zbathur dhe kërciti:
  - Jo! Mos dorëzo kurrë!
  Natasha, duke gjuajtur dhe kërcyer, shtoi:
  - Të mos na vijë ndonjë telash në shtëpinë tonë!
  Dhe ai gjithashtu do të lëshonte një granatë vdekjeprurëse me këmbën e tij të zbathur.
  Pastaj Zoya do t'i shmanget shrapnelit dhe gjithashtu do të përdorë gishtat e saj të zhveshur për të hequr dorën nga shtypësi...
  Dhe do të ulërijë:
  - Do të jetë mirë!
  Dhe pastaj Angelica do të qëllojë kundër armikut. E kosit me inat të egër. Dhe do të gjëmojë përsëri:
  - Unë jam sharrë e çmendur!
  Dhe një granatë do të fluturojë nga thembra juaj e zhveshur.
  Dhe atëherë Svetlana do ta marrë atë dhe do t'ju godasë fort.
  Këto janë, natyrisht, vajza - ato që u sjell vdekja armiqve.
  Natasha, duke qëlluar mbi armikun, kërcit:
  - Askush nuk do të na ndalojë, as djalli nuk mund të na mundë!
  Dhe granata fluturon nga këmbët e saj zbathur në një hark. Dhe ai do të godasë dhe do të shpërndajë gjithçka, dhe shumë larg.
  Vajzat, natyrisht, janë në gjendje të kapërcejnë territorin e prekur. Në jug, luftimet janë ndezur në Stalingrad, të cilin e mban Ushtria e Kuqe. Pasi pësuan humbje kolosale, japonezët morën Khabarovsk dhe po përparonin në Vladivostok.
  Epo, ata do të takohen atje nga ata që kanë nevojë.
  Anna Witchakova përjetoi një ceremoni jo shumë të këndshme lamtumire me kalin e saj besnik fluturues. Luftëtari që u bë nëna e Mig-4, i cili rrëzoi kaq shumë avionë gjermanë, thjesht u dogj gjatë sulmeve ajrore të armadës japoneze, si dhe një numër i madh automjetesh dhe anijesh të tjera. Pasi shkaba nga Toka e Diellit në Lindje goditi qytetin, Vladivostok paraqiti një pamje të trishtuar. Megjithatë, varrimi i të vdekurve u bë në mënyrë ushtarake, modeste dhe mjaft shpejt. Pilotja Vedmakova i vuri flakën këmbëve, këmbët e vajzës ishin të mbuluara me flluska dhe kështu ajo eci zbathur, duke shkelur me kujdes gishtat e saj. Japonezët nuk i kanë përsëritur ende bastisjet; ata i kanë përqendruar përpjekjet e tyre në mbështetjen e fronteve që përparojnë. Vedmakova ecte rreth rrënojave, ato po pastroheshin energjikisht dhe midis punëtorëve kishte një numër të madh fëmijësh. Të hollë, të zbathur, me fytyra të skuqura në diellin e freskët pranveror, ata mblodhën pllaka të thyera, ngritën shtylla të rrëzuara telegrafike dhe thjesht fshinë rrugët.
  Plaku sipër djemve me kravatë pionieri, por pa këmishë (e varur veçmas, me sa duket djemtë kujdeseshin për rrobat), vrapoi drejt pilotit.
  - Po punojmë me ritëm të përshpejtuar, shoku major, gjithçka do të jetë gati së shpejti! Rrugën do ta pastrojmë, do të jetë e qetë si para luftës!
  Witcher buzëqeshi dhe i hodhi pak karamele:
  - Ja, merre! Ky është sovjetik ynë i bërë nga çokollatë natyrale, jo helm amerikan.
  Djali shkeli syrin me gëzim:
  - Dhe ne dolëm me një pseudonim të ri për amerikanët! Meqenëse tani janë bashkë me Hitlerin dhe Hirohiton, atëherë nuk janë Yankees, por Pindos!
  Vajza major u përkul para djalit:
  - Kush thua se janë?
  Pionieri i ri përsëriti:
  - Pindos! Pra, tani jemi si Yankees që na tradhtuan!
  Witcherova e përkëdheli kokën e djalit, pastaj dora e saj e madhe dhe e fortë kaloi mbi supet e holla dhe me vera të djalit. Djali ia ktheu buzëqeshjen: dhëmbët e tij ishin të bardhë dhe zgjati pëllëmbën e tij kallo. Majori i shtrëngoi dorën djalit dhe u përgjigj:
  - Duhet ta mbajmë mend emrin! Por ne nuk jemi ende në luftë me Amerikën, ndaj është e hershme të dalim me pseudonime!
  Djali kundërshtoi:
  - Amerikanët janë më keq se japonezët dhe gjermanët, sepse preferojnë të luftojnë me duart e dikujt tjetër. Sado mizorë të jenë luftëtarët e Perandorisë së Diellit që po lind, trimërinë e tyre e dinë të gjithë!
  Witcher e ndërpreu:
  - Do t'i vras këta trima! Dhe sa më shpejt që të jetë e mundur!
  Garnizoni i ri i veprimit Krotov papritur nënshkroi një urdhër jo plotësisht logjik dhe dërgoi pilotin luftëtar me një grup marinarësh në Khabarovsk. Urdhri erdhi menjëherë; ishte e nevojshme të zmbrapsnin përparimin e njësive japoneze. Witcherova, natyrisht, priste që t'i jepnin një luftëtar, por... Por fronti nuk kishte në dispozicion avionë të lirë dhe përforcimet nga qendra e tyre nuk kishin ardhur ende. Udhëtimi nga Vladivostok në Khabarovsk mori pak kohë dhe majori u hodh fjalë për fjalë nga binarët në një betejë të ndezur.
  Japonezët u përpoqën të anashkalonin qytetin e fortifikuar mirë dhe ta rrethonin atë. Luftëtarja mezi pati kohë të hidhej në llogore me automatikun e saj kur filloi sulmi.
  Witcher pyeti kapitenin Sinitsin, i cili ishte shtrirë pranë saj:
  - Pra, kjo do të thotë se armiku po planifikon taktikën e Friedrich, ose më saktë të gjeneralit Nogi, për të anashkaluar fortifikimet dhe për të na futur në prapavijë.
  Kapiteni mërmëriti i zymtë:
  - Le të përpiqet t'i vërë zjarrin bishtit të kalit rus! Ai do të goditet me thundrat aq fort sa nuk do të duket shumë!
  Piloti i asit bëri shaka:
  - Thundrat e kalit ndoshta nuk janë prej çeliku Krupp, por ato tona sovjetike!
  Fjalët e saj u ndërprenë nga ulërima e predhave. Këtu ajo shtrihet në një llogore të gërmuar gjatë, në përgjithësi ka një linjë të dukshme fortifikimesh rreth Khabarovsk, kërcënimi i një pushtimi japonez ekziston për disa vite. Predhat po shpërthejnë para dhe pas llogoreve dhe bëjnë shumë zhurmë. Në përgjithësi, shimosa e famshme japoneze krijon shumë zhurmë dhe tym. Luftëtari shikon pa frikë, madje edhe me njëfarë indiferencë. Shpërthimet e predhave gjenerojnë burime të pista, njëra prej tyre shkaktoi lëkundje të dheut. Kjo do të thotë që gjuan një armë, me një kalibër top prej treqind milimetrash të mirë. Dëgjohen rënkimet e të plagosurve... Përmes topave duken si avuj të lehtë që nuk i kap çdo vesh. Këtu piloti luftëtar ishte i mbuluar me dhe. Vajza, megjithatë, teshtiti dhe shkundi pluhurin nga gërshetat e saj të kuqe:
  - Gjithmonë është kështu, nëse shtrihesh, pis! Dhe nëse ngrihesh, më jep një ose dy duar të majta!
  Përgatitja e artilerisë doli të jetë e shkurtër, mbase japonezët nuk kishin aq shumë predha. Sulmi ka filluar. Kishte disa anije japoneze që ecnin përpara. E vogël, me një trup pak të rrumbullakosur të makinës. Tanku më i njohur i Perandorisë së Diellit në rritje: Chichiha. Witcher kujtoi karakteristikat e tij. Armatura frontale 30 mm, arma 47 mm, motori me naftë 320 kuaj fuqi. Përveç performancës së drejtimit, në të cilën kjo makinë nuk është inferiore ndaj T-34, atëherë është edhe më e keqe se T-3 gjermane e modelit 1943. Edhe në Lindjen e Largët e thërrasin, teshtini! Por meqë ra fjala, mbretëresha e fushave nuk është tanku, por këmbësoria. Provojeni, afrohuni fushave të minuara. Siç këndohet: Aty ku nuk kalon treni i blinduar, ushtar me pushkë do të zvarritet.
  Pushkët japoneze u kopjuan nga gjermani Mauser. Mitralozë, të grisura nga "Schmeister" i famshëm nga Lufta e Parë Botërore. Në përgjithësi, njerëzit me sy të ngushtë kanë dëshirë të kopjojnë më të mirën nga ana tjetër. Me siguri dizajnerët japonezë tashmë po punojnë për krijimin e një hibridi të Panthers dhe T-34!
  Nuk ka më shumë se një duzinë tanke japoneze dhe artileria sovjetike nuk po nxiton t'i takojë ato. Këmbësoria vrapon pas tyre në një vrapim, në një zinxhir të trashë tradicional. Vetë ushtarët e Tokës së Diellit në rritje janë të veshur me uniforma që janë paksa të verdha, që përputhen me ngjyrën e stepës kaki. Witcher i shikon ata, duke vlerësuar shpejt numrin e sulmuesve. Për syrin janë pesë deri në gjashtë mijë prej tyre, dhe ka më së shumti një mijë rusë të ulur në llogore, duke mbuluar këtë pjesë të frontit. Dhe armët... Ushtria e Lindjes së Largët është e pajisur në bazë të mbetjeve, dhe vetëm oficerët kanë automatikë. Epo, ajo është një major, megjithëse, pa një pozicion, e reduktuar në nivelin e një privateje.
  Kapiteni Sinits (ende një djalë shumë i ri) e pyeti Witcher.
  - Keni luftuar me gjermanët?
  Vajza u përgjigj:
  - Jo! I putha!
  Kapiteni, duke u zbehur befas, tha:
  - A ju kujtohet kufoma juaj e parë!
  Witcher, duke buzëqeshur, tundi kokën:
  "Unë jam pilot dhe kë të rrëzova, e vrava, nuk kam asnjë koncept kufoma!" Nga rruga, gjatë gjithë Luftës së Madhe Patriotike, avioni im nuk u rrëzua kurrë!
  Kapiteni fishkëlleu disi në mënyrë të sikletshme:
  - Ti je thjesht një asi! Dhe sa gjermanë të njollosur keni!
  Witcher buzëqeshi edhe më gjerë:
  - Pas të njëzetepestës, ata i dhanë yllin heroit! Dhe vetëm njëzet e tetë.
  Sinitsin bërtiti:
  - Uh-uh! Ju jeni thjesht një mjeshtër i zanatit tuaj!
  Vajza u përgjigj me modesti:
  - Nuk ka nevojë të bësh hero dikë që thjesht përmbush detyrën e tij me ndershmëri. Tani këmbësoria do të afrohet dhe ne do t'i takojmë.
  Kapiteni tërhoqi bulonin e një automatiku të rëndë, që peshonte dhjetë kilogramë të mirë. E preka qenin, lëshimi është shumë i ngushtë, prapanica ka zmbrapsje. Nuk është një makinë shumë e përshtatshme, por godet... Vërtetë, sipas thashethemeve, gjermanët tashmë kanë një mitraloz më të fuqishëm, por kush e di, nëse projektuesit sovjetikë do të dalin me diçka më të mirë. Sinits nuk mundi të rezistonte duke pyetur:
  - Pse u transferuat në këmbësorinë një pilot kaq i madh?
  Witcherova u përgjigj me gjysmë shaka, duke klikuar gjithashtu bllokimin e automatikut të saj:
  -Dhe thjesht doja të dija se si është të ulesh nën zjarr! Kjo do të ishte mirë!
  - Dhe ju duhet të keni humbur çizmet nëse do të nxitoheshit për të shkuar në vijën e parë!
  Witcherova, në fakt, duke u përpjekur të largonte më shpejt flluska, ecte si një vajzë zbathur. Edhe pse gjatë luftës shumica e grave dhe fëmijëve i tregonin takat e tyre të zhveshura në verë, kjo nuk u pranua nga oficerët, veçanërisht në vende publike. Por Witcher madje i pëlqente të nënvizonte njerëz të tillë. Ajo iu përgjigj Sinitsin thjesht:
  - Për të kursyer para, praktikisht e gjithë bota kapitaliste është kundër nesh. Në fund të fundit, çizmet konsumohen dhe kjo është puna e shumë njerëzve!
  Kapiteni ra dakord me një sy të gjallë:
  -Këmbët i ke shumë të bukura! A mund t'i përkëdheli?
  Witcher tundi gishtin:
  - Jo tani! Pastaj, nëse mbijetoni, unë do t'ju ngroh për natën.
  Sinitsin zgjeroi sytë:
  - Uau, je i shpejtë! Grave zakonisht u duhet shumë kohë për të thyer!
  Vedmakova donte të përgjigjej, por u dëgjua një shpërthim, një tank japonez që ecte përpara goditi një minë. Vajza këndoi:
  - Hitleri po ngiste një makinë, bastardi u hodh në erë nga një minë! U copëtua në fragmente - por ishte pak e dobishme!
  Një tjetër tank japonez shpërtheu, ndaloi, ktheu grykën dhe hapi zjarr ndaj llogoreve sovjetike. I treti nxitoi pas tij. Megjithatë, japonezët as që menduan të ndalonin. Sytë e ngushtë u këputën: mitralozat e tyre, të vendosur në kulla gjysmërrethore e të lëvizshme, filluan të punojnë.
  Kapiteni mërmëriti:
  - Kjo eshte fantastike! Është sikur po ecin në një paradë! Kjo është një ushtri!
  Vedmakova mori një pushkë, për fat të mirë distanca e lejuar nga këmbësoria, dhe qëlloi mbi oficerin japonez. Syri i ngushtë ra përmbys, duke e hedhur tutje pushkën me një forcë të tillë, saqë po ngatërrohej me bajonetën e saj në barin e pranverës. Japonezët e tjerë vazhduan të vrapojnë, vetëm duke anuar pak trupat e tyre, me sa duket duke shpresuar në këtë mënyrë për të shmangur humbjen, ose më mirë për të zvogëluar gjasat e saj. Vedmakova kujtoi se kështu stërvitin ushtarët në ushtrinë Quantud; kush nuk përkulet në kohë goditet në kokë me një shkop bambuje. Duket se Car-At dhe Herodit iu dha një vrapim i mirë! Megjithatë, ai flet për Nikollën II. Tani ata po luftojnë përsëri Japoninë, dhe jo në një, por në disa fronte. Megjithatë, kjo ka edhe avantazhet e saj. Vajza këndoi:
  Po vjen - Wehrmacht është hedhur në pluhur,
  Napoleoni është i mundur, i pamposhtur!
  Armiku nuk do të jetë në gjendje të shkelë flamurin sovjetik,
  Kur populli dhe partia janë të bashkuar!
  Njëra pas tjetrës, tanket e shkatërruara japoneze u ndalën, por këmbësoria e mbushur me bajoneta filloi të vraponte edhe më shpejt. Pozicionet e trupave sovjetike ishin të mbushura me ndezje, pushkët duartrokiteshin, herë pas here të ndërthurura me breshëri automatiku. Witcher gjithashtu hapi zjarr. Japonezët, duke u ngarkuar në lëvizje, qëlluan nga pushkët. Ata bërtisnin në majë të mushkërive:
  - Banzai! Rus hiqni dorë!
  Plumbat i shpuan trupat e tyre si një dash në manekine. Ra pluhur kockash i përzier me gjak. Megjithatë, shumica e plumbave, siç ndodh në betejë, humbën. Japonezët kaluan fushën e minuar, ushtarët e vegjël ishin shumë të lehtë për vrapimin e tyre për të shpërthyer dhuratat e përgatitura për tanket.
  Witcherova ndjeu zmbrapsjen mizore të automatikut mbi supin e saj, ndërsa luftëtarët e Tokës së Diellit që po lind dukeshin si përbindësha të vërtetë. Britmat e tyre histerike bëheshin gjithnjë e më të forta, fytyrat e tyre të verdha e të neveritshme shkëlqenin nga djersa. Witcher përpiqet të vrasë sa më shumë ushtarë armik që të jetë e mundur menjëherë. Vajza është e nxehtë si gjithmonë, dhe qëllon si një fole. Një klip mbaroi, futi një tjetër. Revista është shumë e madhe, e rrumbullakët dhe jo e lehtë për t'u futur në dhomë. Dhe përsëri zjarri, Japonët fluturojnë me kokë poshtë.
  Vedmakova qëlloi raundin e dytë të municionit, duke e lënë atë pa asnjë municion. Dhe syngushtët sulmojnë tashmë me granata. Ata përgjigjen me hedhje, tani ka shumë më tepër britma dhe rënkime, dhe ushtarët sovjetikë gjithashtu bien. Fragmenti preu një fije floku të vogël në kokën e Witcher. Nervat e vajzës nuk e durojnë dot, dhe ajo kërcen dhe bërtet në majë të mushkërive:
  - Për mëmëdheun për Stalinin!
  Pas saj, pjesa tjetër e luftëtarëve bërtasin, duke u hedhur nga mbulesa dhe duke tundur bajonetat e tyre. Ushtarët sovjetikë vrapojnë për të takuar japonezët, duke u përfshirë në luftime me bajonetë.
  Vedmakova pret stomakun e "samurai" më të afërt me një goditje të shpejtë. Ai bërtet dhe përpiqet të përgjigjet dhe bie si një derr i therur. Vajza thërret me kënaqësi:
  - Futbolli rus: Rusi - Japoni, dy-zero!
  Dhe me të vërtetë një japonez tjetër ra me fytin e prerë me bajonetë. Epo, piloti luftëtar e goditi të tretin në ijë. Burri me sy të ngushtë u shtri dhe vajza, duke lëvizur nga inercia, e goditi majën në sy të kundërshtarit!
  -Merre japoneze! Pse qëndroni pas barrierave!
  Goditja hakmarrëse e bajonetës grisi tunikën e majorit, doli gjak, por kjo jo vetëm që nuk e shqetësoi vajzën, por edhe i dha tërbim shtesë.
  - Vdekja e Hirohitos! - Lehte vajza, kërci i saj u përplas në tempullin me sy të ngushtë dhe vajza lëvizte me një shpejtësi të tillë, sikur të ishte helikat e një luftëtari të ri.
  Japonezët u tërhoqën, madje u tërhoqën, dhe vajza e frymëzuar shkoi në sulm, mitralozi i saj po rrotullohej si një shkop në duart e një gjiganti. Më pas erdhi një goditje e fortë në pjesën e pasme të kokës me prapanicën e një oficeri të tepruar. Ana nxori frymën:
  - Këtu është shahen-khash për ju!
  Por në përgjithësi, rusët kishin një kohë të vështirë. Pala me sy të ngushtë ka një avantazh pesëfish, dhe japonezët kanë një nivel të mirë të aftësisë fizike, dhe përveç kësaj, ata nuk po luftojnë kundër ushtarëve më të mirë të BRSS. Natyrisht, gjatë një lufte kaq të vështirë, në Lindjen e Largët dërgoheshin rekrutët e kategorisë së tretë, me karakteristika më të këqija, ose ushtarë të plagosur rëndë në betejën me nazistët. Ushtarët ranë, ndonjëherë një duzinë bajoneta u futën në një rus, ata fjalë për fjalë gjakosnin kolektivisht, por ata luftuan si heronj dhe askush nuk kërkoi mëshirë.
  Sinitsin goditi me bajonetë një oficer japonez, por u godit edhe në krah me majë. I riu e rrëzoi japonezin sulmues me një goditje në gjoks me kondakun e armës, por gjaku rridhte shumë nga ana. Dhe katër samurai nxituan drejt djalit menjëherë.
  Vedmakova e guximshme nxitoi në shpëtim, duke goditur oficerin me një bajonetë deri te tehu i shpatullave dhe duke rrëzuar një Jap tjetër nën gju.
  - Prit Petrukha! - Ajo tha.
  Ai menjëherë pasqyroi dy bajoneta të drejtuara në gjoks dhe u përgjigj:
  - Unë nuk jam Pjetri, por Arkady!
  Vajza që vrau një japonez tjetër rënkoi:
  - Në luftë, çdo emër është si trokitje e një arme me gjeli; nuk duhet ta gjuani pa gjuajtur!
  Arkady u tërhoq pak dhe bajoneta e pamëshirshme ia hapi faqen. I riu bërtiti nga dhimbja e padurueshme:
  - Nëna e Zotit!
  Witcher kundërshtoi:
  - Ndoshta unë jam nënë, por jo e Zotit! Në përgjithësi, nuk ka Zot dhe nuk ka pasur kurrë!
  Arkady u tërhoq me shpinë nga Anna dhe mërmëriti në mënyrë të paqartë:
  - Dhe çfarë mosekzistence na pret pas vdekjes?
  Vajza tundi kokën negativisht:
  - Jo! Shkenca komuniste do të ringjallë të vdekurit! Dhe ata që vdiqën në betejat për atdheun e tyre do të jenë të parët që do të kthehen në një jetë të re.
  Sinitsin tundi kokën:
  - Zoti na ruajt!
  Witcherova, pasi shtriu një japonez tjetër, bërtiti:
  - Nuk ka zot! Nëse ka një të tillë, atëherë duhet të pranojmë se krijuesi i supozuar i universit është një sadist! Dhe atij i pëlqen të torturojë krijimin!
  Në atë moment, Arkady u hap në kofshë me një bajonetë dhe për të mos rënë, ai u mbështet në luftëtarin me flokë të kuqe:
  - Dhe unë jam shumë i munduar! Thjesht e paimagjinueshme!
  Superioriteti pesë deri në gjashtë herë i ushtarëve të diellit që po lindte bëri të vetën. Pesëdhjetë samurai u vërsulën kundër tyre, duke tundur bajonetat e tyre si një ushtri e derrave. Arkady mori nja dy ula me një bajonetë në stomak, dhe më pas syri i tij u rrëzua. Kur i riu ra, i bënë njëzet herë injeksione, duke e bërë të qetë përgjithmonë. Pyes veten se çfarë ndjeu shpirti i tij teksa fluturonte: habi apo frikë, apo ndoshta lehtësim i jashtëzakonshëm pas daljes nga burgu i trupit të tij.
  Witcher ishte si nën një magji. Sigurisht, tunika e saj u shkatërrua në copa, të prera nga bajonetat. Luftëtarja doli të ishte plotësisht e zhveshur, e mbuluar me shumë gërvishtje, por samurai nuk mund t'i shkaktonte asaj një dëmtim të rëndë! Ajo luftoi dhe gjoksi i saj i zhveshur me thithka të kuqe flakë dridhej si bova në det. Dhe kyçet e zhveshura sapo u ndezën. Vajza ishte vërtet mishërimi i fuqisë shtazore dhe erotike. Thembrat e saj të zhveshura u skuqën nga gjaku, gjë që krijoi një lidhje me perëndeshën e madhe të shkatërrimit dhe të së keqes: Kali! Pothuajse të gjithë ushtarët sovjetikë ishin goditur me thikë për vdekje, beteja kishte mbaruar dhe vetëm në bukurinë e saj shkëlqyese të Afërditës, herë pas here godiste sytë e pafytyrë.
  Gjenerali japonez Nugi e pa me habi këtë mrekulli. Pastaj një mendim i kaloi në kokë. Pasoi një urdhër, i dhënë me zërin e hollë të një mushkonjash të paushqyer:
  - Hidhe një rrjetë mbi të, merre të gjallë!
  Japonezët e kursyer gjithashtu kishin rrjete. Papritmas ju duhet të merrni të gjallë një nga rusët. Dhe rrjeti është ideal për këtë. Menjëherë një duzinë kapëse hodhën pranga mbi vajzën
  Witcher luftoi sa më mirë që mundi, ajo u përpoq me të gjitha forcat për të çliruar veten. Por gjithçka ishte e kotë; japonezi i ndërgjegjshëm bëri rrjetën me shpresën se do të mbante një elefant. Vajza ishte mbështjellë plotësisht dhe e tërhiqte zvarrë në krahë. Me sa duket, suksesi taktik u arrit, aq më tepër që ky drejtim nuk mbulohej as nga artileria dhe as mitralozat.
  Vajza kujtoi fytyrën e rruar pastër të Arkadit të saj të dashur dhe frazën e saj tërheqëse:
  - Në luftë, çdo emër është si trokitje e një arme me gjeli; nuk duhet ta gjuani pa gjuajtur!
  Lindi një mendim alarmues dhe i neveritshëm, por nuk e zbuti atë! Në fund të fundit, kjo ndodh shpesh: ju thjesht ra në dashuri me një person dhe ai vdiq!
  Japonezët me sa duket pushtuan llogore të mbuluara dobët në këtë vend, duke vazhduar të anashkalojnë pozicionet e trupave sovjetike rreth Khabarovsk. Dhe ata e çuan Vedmakova-n e saj në robëri, dhe megjithëse nuk po e kapnin më, ajo u ngarkua në një makinë të blinduar të njollosur për ta çuar në pjesën e pasme. Makina është antidiluvian, ndoshta nga Lufta e Parë Botërore, kështu që në mënyrë të padukshme ai grinte pas këmbësorisë. Shpejtësia është afërsisht 12 kilometra në orë. Brr! Tanku i parë në botë, mjeti gjithëpërfshirës i Prokhorov, peshonte jo më pak, por kishte një shpejtësi prej 40 kilometrash në orë në autostradë dhe 25 në autostradë. Epo, nga njëra anë, BRSS po sulmon të gjithë Evropën, dhe nga ana tjetër, një pjesë të konsiderueshme të Azisë. Vajza është kthyer anash, me sa duket ka pasur kërcënim për t'u shtrirë në shpinë. Sa errësirë është në këtë pjesë të makinës së blinduar, me sa duket aty ndodhet pjesa e uljes, apo transporti i ushtarëve. Do të ishte mirë, sigurisht, të shpëtoja, së pari duke hequr qafe shufrat dhe litarët e fortë. Dhe si ta bëjmë atë? Vajza, natyrisht, ka aftësi, megjithëse do t'i duhet të ngacmojë, në të njëjtën kohë të heqë prangat dhe të sheh përmes zinxhirit me të cilin ishte lidhur nga këmba. Por litarët gjithashtu mund të funksionojnë mjaft mirë këtu. Puna është e lodhshme, por nëse e çojnë në territorin e Mançurisë, ajo do të ketë kohë. Vajza hoqi litarët nga lëkura e lagur, sharriti zinxhirin dhe në të njëjtën kohë mendoi. Hmm, nuk është një koalicion shaka që është krijuar kundër Rusisë Sovjetike: Për më tepër, përbindëshi më serioz është Gjermania. Një vend me teknologji të avancuar dhe trupa të forta. Për shembull, ajo dëgjoi për luftëtarin e ri ME-309. Duket sikur këta tashmë po fluturojnë. Ajo nuk ka informacione të sakta për armatimin, por sipas thashethemeve ky aeroplan ka 7! Pikat e qitjes. Kjo është një armë shumë serioze, duke pasur parasysh se YAK=9 ka vetëm dy prej tyre, dhe nuk ka asnjë mjet në luftëtarët sovjetikë që kishte më shumë se tre pikë. Mundohuni të mposhtni monstra të tillë! Epo, Fokken-Wulf është një makinë shumë serioze, superiore në armatim ndaj avionëve sovjetikë, madje e aftë të mbajë pothuajse dy tonë bomba. Tashmë në fund të vitit 1942, ai ishte i armatosur me dy topa 20 mm dhe 4 mitralozë 13 mm. Por duket se tashmë është shfaqur një lloj i ri avioni dhe bombardues gjuajtës-sulmues me dy topa 30 mm dhe katër 20 mm. Tashmë ishte një përbindësh, një përbindësh për të gjithë përbindëshat! Dhe sipas thashethemeve, një avion luftarak me tetë armë 30 mm tashmë është vënë në prodhim! Mundohuni të mposhtni një vampir të tillë! Si duan t'i përgjigjen kësaj dizajnerët sovjetikë? Vedmakova dëgjoi se po punohej në Yak-3. Një kurator nga departamenti i Beria i tha asaj për këtë. Duket se pika kryesore e avionit do të jetë pesha më e lehtë e strukturës, pa motorë dhe armë shtesë. Manovrimi është, natyrisht, i mirë, por unë do të doja një rritje të armatimit! Në fund të fundit, në boks, natyrisht, një atlet i lehtë në peshën e një pendë është më i manovrueshëm se një peshë e rëndë, por ai prapë me siguri do të humbasë ndaj tij. Nuk është më kot që ka kategori peshash, dhe midis boksierëve profesionistë, fuqia goditëse vlerësohet më së shumti. Është e nevojshme të forcohet armatimi i avionëve sovjetikë dhe vetëm atëherë do të mundet Wehrmacht... në baza të barabarta? Nga gjysma e dytë e vitit 1942, epërsia e Luftwaffe në ajër filloi të avullonte, madje në mars 1943 BRSS kishte një avantazh, por... Tradhtia e aleatëve ndryshoi ekuilibrin e fuqive. Uau, Hitleri u vra më 13 mars, dhe tani është vetëm fundi i prillit, dhe sa seriozisht ka ndryshuar ekuilibri i forcave. Kaq shpejt, nga një pozicion strategjikisht i favorshëm në një pozicion strategjik pothuajse humbës. Pothuajse sepse ka ende shpresë se Gjermania do të mposhtet para se të arrijë epërsinë strategjike dhe teknologjike ndaj BRSS. Në veçanti, aleatët mund t'i furnizojnë nazistët me sasi të mëdha avionësh, por pilotëve gjermanë do t'u duhet kohë për të mësuar se si t'i fluturojnë ato. Megjithatë, ka një ndryshim në teknologji dhe panele instrumentesh. Tanket gjithashtu kërkojnë ekuipazhe të trajnuar, dhe performanca e Chevron në dimrin rus nuk është veçanërisht e mirë. Pushka automatike M-18... Jo keq, por për nga shkalla e zjarrit është inferiore ndaj modeleve më të mira sovjetike, megjithëse është superiore në saktësi! Me pak fjalë, problemi është problemi! Ka edhe "Churchills" vërtetë të famshëm me forca të blinduara të fuqishme dhe performancë të mirë drejtimi... Sigurisht, duket se do të na duhet të luftojmë edhe me ta. Dhe sa më gjatë të zgjasë lufta, aq më shumë pajisje do të marrin nazistët. Pra, përfundimi është i thjeshtë, ne duhet t'i shkaktojmë Gjermanisë një disfatë dërrmuese në verë. Sa i përket Japonisë, është më mirë të kufizoheni në mbrojtjen aktive dhe të filloni kundërsulme duke përdorur epërsi cilësore në tanke. Por përsëri, duke kursyer energji në maksimum. Pa u tërhequr në beteja të zgjatura dhe pa ndërtuar mbrojtje në linja të përgatitura më parë. Ka ende një shans për të përdorur Ushtrinë e Kuqe Kineze, por regjimi Chiang Ka-sha e sulmoi atë me gjithë fuqinë e tij. Kështu që tani për tani mund të mbështeteni në forcat tuaja. Kur të sulmoni? Koha më e mirë është fundi i majit, kur rrugët janë plotësisht të thata dhe vijnë përforcime për trupat. Vetë Vedmakova do të kishte dhënë goditjen e saj të parë në drejtimin Oryol, dhe më pas në rajonin e Kharkovit, në mënyrë që të dëbonte gjermanët nga Donbass industrial, dhe më pas me një marshim të detyruar nëpër Ukrainë, duke kaluar menjëherë Dnieper dhe më tej në Rumani. . Sidoqoftë, është e mundur të ktheheni në veri për të çliruar Bjellorusinë dhe për të shkuar pas pjesës së pasme të grupit qendror. Ideja në tërësi është e mirë, megjithëse ka disa mangësi, ofensiva në drejtim të Oryol është më e dukshme dhe fashistët do ta presin atje. Fortifikimet do të duhet të hakohen.
  . KAPITULLI Nr. 3
  Sigurisht, armët dhe Katyushas do të vijnë në ndihmë këtu. Sistemi i fundit prodhon një efekt të fortë, veçanërisht moral. Në çdo rast, keni nevojë për shumë armë dhe Katyusha për të bombarduar mbrojtjen e armikut me predha. Në përgjithësi, përvoja e Luftës së Parë Botërore tregoi se është më e lehtë të mbrohesh sesa të sulmosh, dhe nëse Gjermania e Kaiserit nuk do t'i kishte shterur forcat e saj me ofensivën e pranverës të vitit 1918, lufta mund të kishte zgjatur edhe për disa vite të tjera. Por Lufta e Dytë Botërore vërtetoi epërsinë e taktikave sulmuese ndaj atyre mbrojtëse. Për shembull, disfata e shpejtë e Polonisë, dhe veçanërisht goditja e koalicionit të fuqishëm perëndimor të aleatëve. Nazistët mundën forcat superiore në një muaj e gjysmë, thjesht duke anashkaluar linjën e pathyeshme Maginot. Lufta në Afrikë, ku në fillim forcat superiore të Italisë u mundën nga një goditje vendimtare e britanikëve. Dhe më pas Rommel mundi trupat britanike shumë më të forta gjatë një ofensive të shpejtë. Por sigurisht shembulli më i mrekullueshëm i BRSS, në vitin 1941, ishte fatkeqësia e madhe e një ushtrie të fuqishme. Dhe operacione sulmuese hakmarrëse që rrëzojnë njësitë gjermane. Pra, gjëja kryesore është të goditni veten pa pritur presionin e tankeve të reja gjermane. Një luftë e zgjatur e prishjes bëhet pothuajse e pashpresë, përveç nëse, natyrisht, shkencëtarët sovjetikë krijojnë një armë mrekullie! Kjo e fundit është e mundur në parim; për shembull, ajo dëgjoi se ishte teorikisht e mundur të krijohej një bombë e aftë për të shkatërruar një qytet. Për më tepër, një bombë e tillë do të peshojë tre ose katër ton. Duket si një përrallë, por... Ne kemi lindur për të bërë realitet një përrallë.
  Një mënyrë edhe më tërheqëse është arma lazer e përshkruar në Hypreboloid të inxhinierit Garin. Një gjë e tillë është mjaft e aftë të shkatërrojë një ushtri të tërë tankesh, avionësh dhe anijesh. Sigurisht, krijoni një armë të tillë dhe jo vetëm Rajhu i Tretë, por edhe tradhtarët Pindos, e gjithë bota kapitaliste do të marrë fund. Dhe flamuri i ndritshëm i komunizmit do të shkëlqejë mbi planet. Por për disa arsye armë të tilla nuk janë krijuar. Pasqyrat nuk janë mënyra më e mirë për të mbledhur energjinë e djegies në një rrymë të vetme. Dhe kërkon shumë më tepër energji për të prerë anijet. Edhe pse... nëse është e përqendruar në një finesë mikron, atëherë është mjaft e mundur të priten avionë dhe luftanije. Një armë mrekullie që do të ndihmojë në shpëtimin e BRSS. Dhe këtu është efekti lazer, në një formë tjetër. Më në fund, zinxhiri ka lëshuar rrugën dhe është pothuajse i lirë, dhe ka copa litari të shtrirë përreth.
  Vedmakova u shpreh:
  - Durim dhe punë, po me ty, nuk je kufomë!
  Vajza u ngrit në këmbë dhe goditi këmbën e saj të zbathur në mbulesë. Asnjë reagim. Ajo trokiti më fort. Si përgjigje, pati sharje në japonisht dhe asnjë reagim. Pastaj Witcher filloi të këndonte i zhgënjyer. Dhe ajo këndoi me majë të zërit, si një prima donna në një festë përvjetori:
  Hordhitë e Wehrmacht janë duke u egërsuar
  Ulërima e armëve dhe përplasja e shpatave!
  Tymi rritet deri në një muaj,
  Shtrembërim i rrezeve nga qielli!
  
  Për shekujt që do të vijnë atdheu do të lavdërohet,
  Unë do të jap mishin tim për Rusinë!
  Të dua, Rusi e bukur,
  Zoti i të gjithë mbretërve është me ne!
  
  O ju korije kaçurrela të vendit,
  Tingulli i aspeneve të arta shushurimë!
  Vëllezërit skifterë ortodoksë,
  Zoti e frymëzoi ushtrinë për vepra heroike!
  
  Në ditët që janë të ftohta ose të ngrohta,
  Ndoshta reja do të sjellë pak errësirë!
  Ne jemi derra fashistë si fshesa,
  Të shkundë neverinë nga fytyra jote!
  
  Kauza e partisë sonë është vetëm,
  Luftoni për popullin Sovjetik!
  Ne këndojmë një këngë të guximshme,
  Mendimi u ngrit lart si një shqiponjë!
  
  Stalini në Mudra - ideali i një sundimtari,
  Ne po udhëhiqemi në një betejë të frikshme vdekjeprurëse!
  Flamuri i Atdheut, goditja e fituesit,
  Unë jam gati të debatoj me Pallas-fatin!
  
  Veprat e Leninit do të jenë të përjetshme,
  Ne do të ndërtojmë komunizmin e shenjtë!
  Besoni mësimet e njeriut,
  Fashizmi do të shtypet në humnerën e errësirës!
  
  I gjithë planeti është si një zog i lirë,
  Të fluturojmë drejt yjeve të largëta, drejt botëve!
  Diçka e ndritshme dhe fisnike
  Ne do të krijojmë si skulptorë!
  
  Dhe Rusia nën flamurin e kuq,
  Është sikur Edeni qiellor do të lulëzojë!
  Kauza e Leninit, vullneti i Stalinit,
  Na çoni përpara drejt arritjeve!
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova, si dhe katër vajza legjendare, dolën nga Tula dhe arritën në Moskë.
  Tani situata në kryeqytet ishte jashtëzakonisht e vështirë. Gjermanët kishin përfunduar tashmë rrethimin e tyre dhe kishte mbetur një korridor prej tridhjetë deri në dyzet kilometra, i cili bëhej gjithnjë e më i ngushtë çdo ditë.
  Gjashtë luftëtarë zunë pozicione mbrojtëse në periferi të Moskës. Pati një sulm të ashpër.
  Oleg Rybachenko qëlloi dhe këndoi me vete:
  - E ardhmja është e jona!
  Dhe djali hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe vazhdon:
  - Dhe ne do të jemi të mrekullueshëm!
  Margarita Korshunova qëllon dhe bërtet:
  - Dhe unë do të bëhem më cool!
  Dhe me këmbën e tij të zbathur do të hidhte një granatë vdekjeprurëse.
  Dhe shpërndan kundërshtarët në drejtime të ndryshme.
  Dhe më pas, në betejë, Natasha do të kosit gjermanët me një mitraloz dhe do të hedhë dhuratën e vdekjes me këmbën e saj të zbathur.
  Ja si është kjo grua...
  Në 1941, Natasha iku nga Kalaja e Brest. Ajo po shkonte në lindje. Këpucët e reja i prishën shpejt këmbët, dhe vajza i hoqi ato dhe eci zbathur.
  Nuk kishte asgjë për disa orë, dhe më pas shputat e mia të zhveshura filluan të kruhen. Pas disa orësh ata filluan të digjen dhe tashmë po shpërthyen nga dhimbja.
  Natasha, duke qenë një Moskovite, nuk ishte mësuar të ecte zbathur. Dhe sigurisht, herë pas here ajo zhytej në përrua.
  Po, doli të ishte torturë për këmbët e saj. Por vajza e re u mësua shpejt me të.
  Pastaj ajo vazhdimisht ecte zbathur, madje edhe në dëborë, dhe veshi këpucë vetëm në acar të fortë.
  Tani Natasha lufton si një perëndeshë legjendare.
  Dhe këtu Zoya hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe vrumbullon:
  - Kjo është në të vërtetë një datë e mrekullueshme!
  Dhe ai do të japë një kthesë të synuar mirë.
  Dhe gjermanët dhe mercenarët e tyre bien.
  Dhe pastaj Angelica qëllon... Dhe ajo gjithashtu gjuan me kaq saktësi të egër.
  Dhe një granatë po fluturon gjithashtu nga këmba e saj e zhveshur.
  Dhe shpërndan mercenarët.
  Pastaj Svetlana po qëllon. Dhe këmba e saj e zbathur hedh gjëra të tilla që askush nuk mund t'i rezistojë.
  Dhe i shpërndan kundërshtarët shumë larg.
  Dhe ai qëllon veten dhe i shtyp armiqtë me një valë shpërthimi.
  Këto janë vajzat e lindura në BRSS!
  Oleg Rybachenko qëllon me saktësi në këmbësorinë e armikut, duke hedhur granata automatikisht me këmbët e tij fëminore. Dhe në të njëjtën kohë djali kompozon për vete.
  Vitaliy Klitschko, pasi ka hasur në një konflikt me presidentin e ri të Ukrainës, Zelensky, ka vendosur të japë dorëheqjen si kryebashkiak i Kievit. Në fakt, pse të jeni kokëfortë dhe të kapeni pas pozicionit. Është më mirë ta zgjidhni vetë problemin.
  Dhe pasi la postin e kryetarit të bashkisë, Vitali Klitschko rifilloi karrierën e tij. Dhe menjëherë një sensacion, ai sfidon Weider për të luftuar. Pa asnjë betejë të ndërmjetme! Dhe kjo pas më shumë se tetë vitesh pushim.
  Më gjerë, natyrisht, pajtohet. Sfida u pranua!
  Dhe vjen momenti i së vërtetës. Nga njëra anë, kampioni i shumëfishtë i botës nuk është rrahur kurrë për më shumë se dymbëdhjetë vjet. Dhe nga ana tjetër, ish-kryebashkiaku i Kievit dyzet e nëntë vjeçar. Një njeri që mund të mposhtë rekordin e Hopins, por aftësia e të cilit është shumë e diskutueshme.
  Në fakt, shumë besuan se pas një pushimi kaq të gjatë, të shkosh drejt e në Weider do të ishte vetëvrasje.
  Por Vitali Klitschko është si Rocky Balboa. Vendosa të dal kundër nokaut artistit më të fuqishëm në kategorinë e peshave të rënda. Denotey Wider është një boksier që ka parë të gjithë kundërshtarët e tij të rrëzohen. Absolutisht të gjithë - përfshirë Tyson Fury!
  Po sikur Vitali Klitschko të ketë një shans?
  Por Vitali Klitschko stërvitej vazhdimisht, ruhej në formë dhe hipi me biçikletë për në punë. Dhe sigurisht ai nuk ishte aq i keq fizikisht. Dhe përveç kësaj, ai kishte një mjekër çeliku.
  Epo, Vitali Klitschko do ta marrë luftën, edhe nëse nuk është favorit.
  Oleg Rybachenko ndryshoi kapësen e automatikut të tij. Luftimet e supozuara me boksierët janë magjepsëse.
  Pra, me të vërtetë, pse Vitali Klitschko nuk kthehet në ring dhe përpiqet të thyejë rekordin e Hopins?
  Kjo do të ishte një ide shumë e fortë.
  Djali terminator qëlloi me një breshëri dhe kosi disa dhjetëra fashistë të tjerë.
  Pas kësaj djali qeshi dhe nxori gjuhën duke thënë:
  - Unë jam një super person!
  Margarita hodhi dy limonë të lidhur me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Ju jeni më cool se çdo person!
  Oleg, duke vazhduar të qëllonte, arsyetoi...
  Vitali Klitschko, në moshën dyzet e nëntë vjeç, me të vërtetë do të thyente rekordin e Hopins. Ai madje kujtoi në një konferencë për shtyp: "Unë thashë që nuk do të thyeja rekordin e Foreman, por nuk thashë asgjë për Hopins! Kështu që unë do ta marr atë dhe do të thyej rekordin e tij!"
  Sidoqoftë, nëse një pjesë e konsiderueshme e publikut pak a shumë besonte se Hopins, në moshën dyzet e tetë vjeç, do të ishte në gjendje të fitonte titullin e kampionit të botës, kishte shumë më pak besim tek Vitaliy Klitschko në dyzet e nëntë vjeç. Përfshirë për faktin se kundërshtari i tij është shumë i fortë.
  Nuk ka pasur kurrë një grushtues të tillë në historinë e kategorisë së peshave të rënda. Vërtetë, Wider nuk është më i ri, por tridhjetë e pesë vjeç nuk është dyzet e nëntë.
  Vitali Klitschko, megjithatë, është e qartë se nuk e humb optimizmin. Stërvitet fort dhe bëhet në formë. Dhe jam shumë i lumtur që hodha dorë nga rutina e të qenit kryebashkiak i Kievit.
  Në të vërtetë, nuk është një lumturi e madhe të jesh kryetar bashkie në Ukrainë, ku ka kaq shumë probleme.
  Por për luftën me Uyader, Vitali Klitschko iu ofruan para shumë të mira. Pra, në çdo rast, nuk gabova me portofolin. Emri Vitali Klitschko është i famshëm.
  Gjuhët e liga madje thoshin se Weider do të godiste një herë, dhe Vitali Klitschko do të rrëzohej vetë. Dhe pastaj ai do të marrë para dhe do të shkruajë kujtime ose trillime.
  Ose ndoshta ai do të luajë në një film.
  Nga rruga, Vladimir Klitschko gjithashtu donte të boksonte. Vetëm dinak Vladimiri zgjodhi një kundërshtar më të dobët nga kampioni i rregullt i botës. Por sido që ta shikoni, ai është një kampion dhe kjo është fantastike!
  Por Denotay Wider, pavarësisht se si e shikoni, është akoma më i miri nga më të mirët!
  Por Vitaly stërvitet furishëm. Ai është si një i ri që i jep vetes stresin maksimal. Dhe ai pati disa seanca sparring, duke treguar formë të shkëlqyer dhe qëndrueshmëri të mirë. Jo, Vitaly është gati. Dhe ai nuk hyn vetëm në ring.
  Dhe me të vërtetë, kur erdhi dita e gjykimit, artisti më i madh nokaut, Wider, pesha e rëndë më e mirë në këtë drejtim, dhe Vitali u mblodhën. Ish-kryebashkiaku i Kievit, të cilin tashmë të gjithë e kanë shlyer si boksier. Por më pas u bënë bashkë dy personalitete legjendare.
  Vitaly, i cili u bë kampion bote për herë të parë në vitin 1999. Vetëm mendoni sa kohë më parë ishte dhe kanë kaluar më shumë se njëzet vjet nga kjo ngjarje.
  Dhe Wider e ka mbajtur tashmë titullin e tij për një kohë shumë të gjatë. Dhe është pranë thyerjes së rekordit të Holmes, i cili e mbajti këtë titull për kohën më të gjatë që nga ndarja e rripave.
  Dhe sigurisht, nëse Wider ka frikë nga dikush, nuk është gjyshi Vitaly. Në të vërtetë, jo të gjithë mund të jenë Hawkins. Dhe kundërshtarët e Hawkins nuk janë aq të fuqishëm sa Weider!
  Por Vitaly, si sfidues, hyn në ring. Trupi i tij është ende i mrekullueshëm dhe muskuloz, megjithëse flokët e tij tashmë janë gri. Gjyshi Vitali, siç quhet me respekt, ose me tallje. Por përkufizimi i muskujve është si ai i një të riu.
  Vitaly tha se ishte gati. Dhe as ai, normat janë rritur pak.
  Më i gjerë është gjithashtu i dobët, i skalitur dhe më i hollë në kocka, duke peshuar më pak.
  Edhe pse ai është një grushtues i mrekullueshëm, ai ka disa probleme në mbrojtje dhe nuk është gjithmonë i mirë në këmbë. Por unë tashmë kam shumë përvojë luftarake. Për sa i përket numrit të luftimeve, ai tashmë është i barabartë me Vitali. Dhe ai ende nuk është mundur.
  Megjithatë, Vitali Klitschko i humbi dy luftimet e tij vetëm për shkak të lëndimeve dhe prerjeve. Dhe mund të thuhet gjithashtu se ai nuk u rrah.
  Por më shumë se tetë vjet diferencë, dhe pothuajse pesëdhjetë vjet moshë. Nëse Vitaly do të ishte i ri, sigurisht, ai do të kishte shanse. Por a mundet ai të mposhtë rekordin e Hopins? David Haye, tashmë në moshën tridhjetë e pesë vjeç, u bë një boksier zero.
  Por flitet shumë dhe vetëm unaza do ta tregojë. A do të thyejë Vitali Klitschko rekordin e Hopins, apo do të merret me barelë, siç premtoi Weider.
  Këtu ai del i veshur me një maskë korbi. I gjatë, shumë i thatë, madje i dobët si Koschey.
  Një palë boksierësh i krijuan probleme serioze në ring. Ky është Ostrix Kuban, i cili kryesoi me pikë dhe mposhti nokautin, dhe Tyson Fury, i cili gjithashtu kryesoi në pikë dhe arriti ta çojë luftën në barazim. Kështu që grushtuesi më i madh i të gjitha kohërave mund të rrëzohet.
  Por shanset janë pothuajse një në dhjetë në favor të Weider. Megjithatë, Vitaly është shumë i vjetër dhe ka një pushim të gjatë në karrierën e tij. Edhe vëllai i tij Vladimir këshilloi të ngrohej me disa fshatarë të fortë të mesëm. Në fakt, në Gjermani, Vitali Klitschko mund të merrte më shumë para në një luftë me një boksier mediokër, thjesht për shkak të emrit të tij të madh.
  Vitaly njihet në të gjithë botën jo vetëm si boksier, por edhe si politikan, kryebashkiak i kryeqytetit dhe hero i Maidanit.
  Jo, në çdo rast, Vitali Klitschko duhet të kishte menduar nëse ia vlente të nxitonte dhe të luftonte kundër një mali të tillë.
  Por zgjedhja është bërë: Vitali Klitschko nuk po kërkon rrugë të lehta!
  Lufta zhvillohet në Amerikë. Luhen himnet e SHBA-së dhe Ukrainës. Njoftohen të dhënat e shërbimit. Më në fund, tingëllon sinjali për betejë.
  Shumë duan të shohin spektakël dhe gjak.
  Wider filloi me kujdes, megjithëse mund të ketë gabim. Po sikur Vitaly të jetë i ndryshkur? Klitschko Sr gjithashtu nuk po nxiton. Por ju mund të shihni menjëherë se ai është i lehtë në këmbë, i dobët, muskuloz dhe i ekuilibruar mirë. Në çdo rast, ajo që shumë prisnin: që do të notonte menjëherë, nuk ndodhi.
  Klitschko punoi me besim me goditjen e tij, e mbajti atë pak më lart se zakonisht dhe vendosi blloqe.
  Dy raundet e para shkuan pa probleme. Dhe më pas Wider, siç pritej, e rriti shumë ritmin. Filloi të sulmonte dhe të sulmonte më aktivisht. Por Vitaly nuk ishte në humbje. Bllokoi goditjen dhe e përballoi atë me një goditje të majtë. Dhe befas, gjatë një sulmi të mprehtë oktapodi, ai e goditi atë në trup me dorën e djathtë. Më gjerë u dyfishua nga dhimbja.
  Vitaly nxori një gol dhe për herë të dytë në karrierën e tij, kampioni i botës dhe artisti më i mirë nokaut i të gjitha kohërave u gjend në dysheme.
  Vitali buzëqeshi... Dhe publiku gjëmonte me kënaqësi. Kjo nuk pritej nga plaku Vitali. Uau! Por duket se pesëdhjetë vjet po vijnë së shpejti! Dhe ende lëvizni dhe goditni! Ju duhet të jeni në gjendje ta bëni këtë!
  Wider u ngrit në këmbë, por filloi të tërhiqej. Vitali ngadalë filloi ta thumbonte me goditje. Dhe përsëri një deuç. Dhe e godita përsëri. Nokauti tërhiqet.
  Me vështirësi, Weider mbijetoi deri në fund të raundit. Pastaj, në atë të radhës, Vitaly punoi si numër një. Por asgjë, gjithçka shkoi sipas planit. Weider u tërhoq për disa raunde dhe dukej i pafuqishëm. Por në raundin e nëntë ai shpërtheu sërish. Dhe ata filluan të gjuanin dhe shkuan përpara. Dhe përsëri ai humbi një deuce dhe ra. Goditja e dytë.
  Vitali buzëqesh. Shkon përpara. Wider është i paqëndrueshëm në këmbë. Ai i mungon përsëri deuce pa gjetur një kundërhelm. Dhe nga goditja e radhës ai bie.
  Ai ngrihet me vështirësi, dhe arbitri e ndal luftën!
  Fitore! Vitali Klitschko, tashmë kampion bote! Dhe përsëri rripin e tij! Vërtetë, ai nuk është ende absolut, por tashmë është mbi kalë!
  Ai theu rekordin e Hopins dhe, natyrisht, për Foremanin në peshën e rëndë, u bë kampion bote për herë të katërt, duke barazuar Holyfield.
  Më gjerë, natyrisht, bërtet se lufta u ndërpre shumë herët dhe kërkon një revansh.
  Vitaly thotë se do të marrë një vendim nëse do të vazhdojë karrierën apo do të ketë disa zënka më vonë. Por të gjithë i thonë se është shumë mirë, madje më mirë se në rini dhe duhet të vazhdojë.
  Për më tepër, nuk ka asgjë për të bërë ende. Ka një kryetar bashkie në Kiev, zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale janë ende larg, pse të mos luftoni atje?
  Për tre ndeshjet e ardhshme, Vitali-t i ofrohen deri në njëqind milionë dollarë, plus një përqindje nga transmetimet.
  Natyrisht, xhekpoti është i madh dhe ish-kryebashkiaku i Kievit thotë se do ta mendojë.
  Madje, ai tregoi se është ende i aftë për shumë. Pra, pse të varrosni talentin? Dhe gjëja kryesore është se nuk ka asgjë më shumë për të bërë gjithsesi!
  Ndoshta provoni të kombinoni të gjitha rripat? Do të ishte shumë mirë!
  Vitaly pranon ofertën dhe nënshkruan një kontratë për tre luftime të tjera.
  Dhe kundërshtari i tij i radhës... Epo, sigurisht Tyson Fury! Asnjëherë i rrahur më parë, peshë e madhe. Vërtetë, ai u rrëzua nga Uydar dhe dikush më i vogël. Dhe më e rëndësishmja, ai është gjithashtu shkelës i vëllait të tij më të vogël. Epo, si mund të mos luftosh një gjë të tillë?
  Sigurisht, një luftë e re, një tarifë përrallore dhe një spektakël i madh.
  Oleg Rybachenko po qëllon përsëri mbi gjermanët dhe luftëtarët e huaj. Në përgjithësi, me të vërtetë nuk ka pothuajse asnjë gjerman në këmbësorinë. Ata po lëvizin pas tankeve E-50 dhe E-75. Dhe ata përpiqen të mos rrezikojnë.
  Këtu diku më larg mund të shihni "Panterën"-2. Ky tank, ndryshe nga historia e vërtetë, u shfaq në vitin 1943. Dhe vetë "Pantera" nuk ishte shumë masive. Po, dhe "Panther"-2 u prodhua, megjithëse shumë, por në vitin 1945, duke u përgatitur për luftën me BRSS, gjermanët mbushën fabrikat me tanke E-50 dhe E-75.
  Pavarësisht nga praktika e armëve të lehta vetëlëvizëse: E-10 dhe E-25, Fuhrer preferoi tanke më të rënda. Me vështirësi, Guderian e bindi E-50 me shpejtësi të lartë që të bëhej më i popullarizuari. Fuhrer e donte më shumë E-75, i cili nuk ishte shumë i suksesshëm dhe peshonte nëntëdhjetë tonë.
  Por tani është shfaqur një modifikim i E-75 M, me një siluetë më të ulët, më të lehtë dhe me një motor të fuqishëm. Ndoshta do të bëhet më i përhapuri në të ardhmen.
  Oleg Rybachenko, për shembull, përdor taktika dinake. Ai e merr dhe hedh një granatë në pistën E-50 me këmbën e tij të zbathur. Për shkak të kësaj, tanku kthehet dhe përplaset me kolegun e tij.
  Dhe rezultati është djegia e dy mastodoneve.
  Oleg, siç e shohim, është shumë dinak.
  Kështu vepron tani dhe gjermanët po pësojnë humbje të mëdha. Djali ka këmbë të shkathëta. Është mirë të jesh si ai, zbathur dhe i pashëm.
  Por në përgjithësi, mendimet për boksierët më vijnë në kokë. Për shembull, pse të mos rifillojë Denis Lebedev karrierën e tij? Dyzet vjet nuk janë aq të gjata. Për më tepër, konkurrentët kryesorë nga kategoria e peshave të rënda janë larguar, dhe ju mund të përpiqeni të bashkoni rripat.
  Ajo që në të vërtetë nuk duhet të bëni është të jeni gjashtë të autoriteteve. Është më mirë të merreni vetë me boksin fisnik ose të bashkoheni me opozitën.
  Kështu u bë kryebashkiak i Moskës Sergei Kovalev. Edhe pse kjo është vetëm fantazi.
  Dhe Denis Lebedev mund të bënte diçka më konstruktive. Për më tepër, është ende shumë herët për të lënë boksin të pamposhtur. Një atlet i vërtetë duhet të shkojë deri në fund.
  Wladimir Klitschko gjithashtu mund të kthehet. Por disa, si Aleksandër Ustinov, të cilët tashmë janë rrahur tre herë radhazi, nuk dalin në pension!
  Në të vërtetë, heronjtë nuk janë njerëz, por prej çeliku!
  Por le të imagjinojmë këtë skenar: Putin u rrëzua në një avion dhe ka zgjedhje të reja presidenciale në Rusi.
  Dhe çfarë shohim sot! Komunistët nuk kanë kandidatë të fortë. Grudin ka turpëruar veten dhe besueshmëria e tij është minuar. Zyuganov është shumë i vjetër dhe të gjithë janë të lodhur prej tij, dhe ai nuk ka mjaft karizëm. Suraikin dështoi në zgjedhjet e mëparshme. Personalitete të tjera pak të njohura. Zhirinovsky është gjithashtu shumë i vjetër dhe të gjithë janë të lodhur prej tij. Të tjerët në LDPR janë pak të njohur. Kë mund të rekomandoni nga opozita? Andrei Navalny është i fortë, por nuk do të lejohet të marrë pjesë në zgjedhje. Ksenia Sobchak nuk është një kandidate serioze. Demushkin ishte në burg dhe nuk u promovua shumë mirë. Edhe Udaltsov ishte në burg, megjithëse ndoshta mund të ishte mbështetur nga komunistët dhe të dilte.
  Me pak fjalë, në opozitë nuk ka konkurrentë seriozë. Pra, Medvedev, presidenti në detyrë, është ende i preferuari kryesor. Dhe nëse ka ndonjë intrigë: raundi i dytë ose menjëherë në të parën.
  Duke marrë parasysh vlerësimin e ulët të Medvedev dhe me shumë gjasa numrin e madh të kandidatëve presidencialë, një raund i dytë është mjaft i mundshëm.
  Megjithatë, Medvedev do të ketë një avantazh shumë të madh në raundin e parë, dhe një kundërshtar jo shumë të mirë në të dytin.
  Edhe pse në momentin e fundit mund të shfaqet Zelensky i tij dhe të ngatërrojë të gjitha kartat!
  Oleg Rybachenko hodhi përsëri një granatë, duke shtyrë tanket naziste. Shumë ulërima dhe granatime.
  Dhe herë pas here toka ngrihet dhe digjet pikërisht në ajër. Dhe fragmentet kthehen, duke u shkrirë.
  Oleg thotë:
  - Lavdi perandorisë sonë!
  Margarita, duke hedhur vrasësin e pranishëm me këmbën e saj të zbathur, kërciti:
  -Lavdi e madhe heronjve!
  Dhe sërish vajza do ta hedhë limonin me thembër të zhveshur.
  Fashistët po derdhen, oh dhe po derdhen.
  Nuk ka asnjë mënyrë për t'i ndaluar ata ose për t'i mposhtur edhe me një bombë vakum! Këtu ka luftëtarë kaq të lezetshëm, është thjesht e frikshme!
  Oleg bërtet:
  - Fitorja jonë në luftën e shenjtë!
  Margarita konfirmoi:
  - Me një garanci njëqind për qind!
  Dhe përsëri vajza hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur.
  Jo, këta fëmijë nuk do të dorëzohen.
  Oleg Rybachenko bërtiti:
  - Për rendin e ri sovjetik!
  Margarita qëlloi në mënyrë aktive një shpërthim dhe konfirmoi:
  - Banzai!
  Oleg, ndërkohë, u përpoq të vazhdonte të kompozonte. Epo, Vitaly po kryen një mbrojtje vullnetare kundër Tyson Fury. Ndërkohë Vladimiri ka një luftë po aq interesante me Ruizin.
  Në fakt, Ruiz ishte një kampion bote në tre versione. Pse Vladimiri nuk mund ta luftojë atë për shumë para? Një kundërshtar edhe më i përshtatshëm është se ai është dukshëm më i shkurtër dhe i shëndoshë. Vladimiri mund ta qëllojë atë me goditje të gjata.
  Është për të ardhur keq që Klitschko Jr. humbi të luftonte me të, ndërsa ai ishte kampion bote. Por do të ishte e nevojshme të lëvizni.
  Dhe si nuk e menduat këtë, Vladimir?
  Dhe kampioni i botës në tre versione tani është Usik. Megjithatë, ai shpejt arriti në fron.
  Dhe një luftë bashkimi me Vitali është e mundur. Por këto janë vetëm vlerësime për momentin.
  Vitaly duhet të mposhtë Tyson Fury-n dhe një revansh me Weider është me interes. Dhe ka shumë luftëtarë të tjerë interesantë. I njëjti Anthony Joshua. Do të ishte gjithashtu jashtëzakonisht interesante të luftosh me të. Dhe gjithashtu hakmerret për vëllain e tij.
  Vitaly krijoi një sensacion duke mposhtur Weider. Dhe çfarë mund të bëni për të zhvilluar suksesin?
  Pse të mos bëhesh boksieri i parë në botë që fiton një luftë kampionati pas pesëdhjetë vjetësh? Askush nuk e ka arritur këtë më parë!
  Eh, Vitali! Nuk ka rëndësi se çfarë kryetar bashkie keni qenë, por tani jeni njohur pa asnjë dyshim si një kampion i madh botëror!
  Por këtu është mbrojtja e parë, vullnetare e titullit. Vitaly përballet me një kundërshtar më të madh dhe më të armatosur. Jo aq i frikshëm grushtues sa Weider, por teknik dhe i shkathët, me krahë të gjatë. Dhe gjithashtu nuk është thyer ende, megjithëse është hedhur.
  Më e rëndësishmja, ai mundi ende shumë të ri Wladimir Klitschko, gjë që padyshim e bën Tyson Fury një konkurrent të frikshëm.
  Shanset ishin rreth pesëdhjetë e pesëdhjetë. Sigurisht, fitorja me nokaut ndaj Weider ishte mbresëlënëse. Por tani nuk do të jetë një grindje kundër tij, por një luftëtar teknik, të cilin ende askush nuk ka mundur ta largojë. Dhe më e rëndësishmja, fituesi i vetë Vladimirit është në agimin e forcës së tij.
  A do të jetë në gjendje Vitaly, në moshën pesëdhjetëvjeçare, të përballet me një teknik të tillë? Ky është tashmë një duel intelekte. Sidoqoftë, Wider e nënvlerësoi qartë Vitalin dhe u përpoq ta merrte atë në mënyrë joceremonike. Por kjo nuk do të funksionojë më.
  Këtu janë të dy boksierët duke u përgatitur. Vitaly, si gjithmonë, është serioz dhe i fokusuar. Ai është i sigurt dhe i qetë.
  Tyson Fury gjithashtu është duke u përgatitur. Ai është më i gjatë se Vitaly, ka krahë më të gjatë dhe do të përpiqet të përfitojë nga kjo.
  Por tani lufta do të zhvillohet në Britani dhe do të ketë një transmetim me pagesë.
  Tani Tyson Fury del i pari. Ai tregon besim të jashtëm. Tullac, i sikletshëm dhe jo shumë atletik. Nëse Vitali Klitschko do t'i ngjyroste flokët, nuk do të mund të dalloje se cili prej tyre ishte më i madh, edhe pse kishte një ndryshim prej shtatëmbëdhjetë vjetësh në moshë. Ky nuk është ende një rekord për ndeshjet e kampionatit, por tashmë po i afrohet rekordit.
  Epo, ndoshta Vitaly do të luftojë edhe me dikë më të ri se Tyson Fury.
  Vitali del nën tingujt e muzikës kërcënuese. Ata shikojnë njëri-tjetrin.
  Tyson është i shtrirë dhe nuk duket më i gjatë. Vitaly është ndoshta më i gjerë në shpatulla. Dhe më e rëndësishmja, figura e tij është shumë më e bukur, dhe muskujt e tij janë të spikatur.
  Epo, po për himnet? Së pari britanike, dhe më pas ukrainase.
  Pastaj një shkëmbim shikimesh.
  Dhe pastaj tingëllon zhurma, raundi i parë.
  Vitaly hedh një goditje të lehtë dhe lëviz mirë. Tyson përpiqet të largohet. Por Vitaly është shumë i shkathët dhe goditjet e tij lëvizin përgjatë një trajektoreje të ngathët, duke arritur në kokën e Tyson Fury.
  Gjithçka po shkon ashtu siç kanë parashikuar ekspertët. Vitaly ka shpejtësi të shkëlqyer.
  Dhe gjithçka ka sukses.
  Ai fiton raundin e parë... Më pas një minutë pushim dhe raundin e dytë. Sërish Fury nuk e ndryshon taktikën. Ai me sa duket shpreson që Vitaly të lodhet.
  . KAPITULLI Nr. 4.
  Dhe përsëri Klitschko Sr ka një avantazh të vogël. Vëllezërit dominojnë ringun.
  Vladimir mundi Ruiz Jr. me nokaut teknik një javë më parë.
  Epo, beteja vazhdon.
  Raundi i tretë u diktua përsëri nga Vitaly. Por në raundin e katërt, Tyson Fury shpërthen papritur. Ai nxiton përpara... Dhe godet deuce. Dhe ai rrëzohet.
  Çfarë donte ai? Vitaly është në gatishmëri.
  Disi Tyson e mbrojti këtë raund deri në fund. Pastaj beteja e njëanshme filloi përsëri me Vitali që dominonte. Për më tepër, kampioni i botës Klitschko Sr.
  Dhe pas tetë raundesh, Tyson Fury tërhiqet papritur. Dhe fitorja shpallet me nokaut teknik, për shkak të refuzimit për të vazhduar luftën.
  Kështu, Vitali Klitschko vendos një rekord të ri: luftëtari i parë në historinë e boksit që mbrojti titullin botëror në moshën pesëdhjetë vjeç. Dhe arritja e radhës e Hopins godet.
  Pra, tani ai me të vërtetë është bërë një supermen. Dhe ai u hakmor ndaj vëllait të tij.
  Por lufta tjetër është një revansh me Weider. Ata premtojnë tarifa shumë të mëdha. Pse mund të luftojmë me të dhe pastaj të dalim kundër Joshuas?
  Dhe atëherë mund të mendoni për një luftë bashkimi me Usik. Në përgjithësi, Vitali Klitschko, në parim, do të donte të bëhej kampioni absolut i botës. Dhe ai ka një dëshirë shumë të fortë.
  Oleg Rybachenko buzëqesh me mendimet e tij. Po, kjo është e mundur. Djali kosit një varg të tërë fashistësh dhe thotë:
  - Njerëzit të kujtojnë ty Klitschko! Njerëzit të vlerësojnë Klitschko! Njerëzit janë të uritur për ty Klitschko! Kthehu së shpejti Klitschko!
  Djaloshi gjeniu qeshi me këngën e tij gazmore dhe përsëri hodhi granatat më vdekjeprurëse nga të gjitha. Dhe tre tanke naziste përplasen.
  Megjithë rezistencën heroike të trupave sovjetike, nazistët ishin ende në gjendje të merrnin dhe të prisnin korridorin që lidh Moskën me pjesë të tjera të BRSS.
  Kështu, kryeqyteti i Rusisë është nën bllokadë të plotë. Ashtu si Leningradi është i bllokuar.
  Stalingrad po reziston ende. Gjermanët gjithashtu sulmojnë qytetet Grozny dhe Ordzhonikidze në Kaukaz. Situata është kritike. Sidomos kur Moska u rrethua plotësisht.
  Ajo ka shumë trupa dhe qindra mijëra ushtarë në milici. Por në beteja, predhat dhe municionet përdoren shumë shpejt. Ndoshta nuk do të ketë municion të mjaftueshëm. Dhe atëherë kryeqyteti do të bjerë. Dhe nuk ka aq shumë furnizime ushqimore. Edhe kjo do të marrë fund së shpejti.
  Dhe pa Moskën, do të jetë një luftë tjetër. Dhe Stalini e kupton këtë.
  Tani ai është në Kuibyshev. Por pasi nazistët depërtuan në Vollgë, ajo nuk ishte as larg vijës së frontit.
  Plus, samurai gjithashtu ushtron presion mbi ta. Ata bombardojnë dhe sulmojnë me këmbësorë të panumërt. Mund të mos ketë forcë të mjaftueshme.
  Stalini e kupton këtë dhe po përpiqet të negociojë një paqe të veçantë me Japoninë në prapaskenë. Ata thonë se madje janë gati të heqin dorë nga Lindja e Largët dhe të paguajnë dëmshpërblim me ar.
  Por Hirohito tha: ne kemi nevojë për të gjithë Siberinë, deri në Urale. Mjerisht, është e pamundur të heqësh dorë kaq shumë.
  Vladivostok tashmë është pothuajse i rrethuar. Dhe në përgjithësi gjithçka është shumë e frikshme ...
  Por disa vajza heroike luftojnë dhe nuk i nënshtrohen fashistëve dhe militaristëve japonezë.
  Makina e blinduar e burgut në të cilën udhëtonte Witcher-i këngëtar u ndal dhe u dëgjua kërcitja e hapjes së derës. Dy burra japonezë, njëri i madh dhe i trashë, tjetri i vogël dhe i hollë, u përkulën nga drita që e verboi për një moment Anastasia. Më pas, vajza, pa hezituar, goditi njërin në tempull me këmbë dhe një tjetër në nofull me një grusht të mbështjellë me zinxhir. Luftëtarët e lavdëruar të Tokës së Diellit në rritje u rrëzuan në mënyrë komike.
  Witcher madje këndoi:
  - E sfidoj njeriun për raundin e dymbëdhjetë! Në fund të fundit, unë jam një super grua dhe një Atass i plotë dhe e dërgoj armikun në një nokaut të thellë, duke demonstruar një klasë të shfrenuar në betejë!
  Vajza mori një mitraloz japonez të kopjuar nga Schmeister dhe, duke klikuar bulonën, nxitoi në kabinë. Tre japonezë të tjerë u hodhën atje dhe Vedmakova dërgoi një shpërthim zjarri drejt tyre, duke synuar kokat e tyre dhe duke buzëqeshur egërsisht.
  - Çfarë morën përbindëshat me kokë klubi!
  Transportuesi i blinduar i personelit u kap nga një luftëtare e zhveshur. Witcher leh:
  Rri pezull mbi Rusinë fatkeqe,
  Përbindëshat skëterrë që vlojnë errësirë!
  Okupatori ka sëpatën e tij të stuhishme,
  Mprehni dhe prisni kokën!
  Një komunist në një top sugjerues nuk është një peng,
  Ne nuk jemi në zgjedhë përgjithmonë!
  Do ta kthejë Rajhun e Tretë në flakë zjarri,
  Epo, ndershmëria do të shpërblehet me mirësi!
  Përkundër faktit se ajo ishte e neveritur, Vedmakova veshi një uniformë ushtarake japoneze të marrë nga të vdekurit. Sa e pakëndshme ishte, këta ushtarë nuk ishin larë për një kohë të gjatë dhe era ishte e tmerrshme. Vajza pilote bërtiti:
  - Duhet të bëhet kaq brutalizuese! Megjithatë aziatike!
  Megjithatë, transportuesi i blinduar i personelit u nis me lehtësi dhe u nis në drejtim të veriut. Automjeti kishte dy mitralozë 12 mm, në mënyrë që, nëse ishte e nevojshme, të ishte e mundur të zmbrapsnin një sulm këmbësorie. Një gjë tjetër është se forca të blinduara 20 mm nuk do t'i rezistonin kalibrit të "topave" japonezë 37 mm. Vedmakova mendoi: si e ndryshoi Rusinë ardhja e komunistëve në pushtet. Nëse në kohët cariste, ushtria japoneze ishte dukshëm më e lartë se ushtria ruse në aspektin teknik, tani, përkundrazi, ajo ka mbetur prapa. Edhe pse nuk mund të thuhet se shkenca nuk inkurajohet në Tokën e Diellit që po lind. Arsimi i mesëm i detyrueshëm u prezantua në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë. Vërtetë, cilësia e arsimit në Japoni nuk ishte e lartë. E kopjuan nga shkolla prusiane, e cila ishte pedante deri në ekstrem, dhe e thjeshtuan pak, që një mësues të kalonte sa më shumë studentë, pasi nuk kishte mjaftueshëm të arsimuar. Në përgjithësi, japonezët imitonin evropianët, për shembull britanikët në pamjen e uniformave kaki, gjermanët në formacion dhe rregullore ushtarake, amerikanët në uniformën dhe llojin e marinës dhe sistemin e funksionimit të institucioneve financiare. Vërtetë, ata kishin të tyren, për shembull, kodin Bushido, eksplozivin e famshëm shimosa (megjithëse vështirë se ishte më i mirë se ai evropian). Deri në mesin e shekullit të nëntëmbëdhjetë, Japonia ishte një vend i prapambetur mesjetar që nuk kishte as hekurudha dhe ishte i armatosur me topa. Ishte edhe më arkaike se Turqia apo Irani dhe aq më tepër Rusia cariste. Mjaft e çuditshme, ishte Amerika ajo që ndihmoi Tokën e Diellit në Lindje të shfaqej si njerëz dhe fjalë për fjalë e detyroi atë t'i bashkohej botës së qytetëruar. Kryqëzori modern me avull me predha shpërthyese bëri një përshtypje të fortë në Japoninë e prapambetur. Sidomos kur fundosi disa anije me vela, duke treguar pafuqinë e plotë të topave.
  Ndoshta amerikanët do të pendohen më shumë se një herë që e detyruan Japoninë të hapet ndaj botës. Se ata kishin rritur një konkurrent në Azi, por më pas ishte e vështirë të besohej se pas disa dekadash Toka e Diellit që po lind do të shkonte në rrugën që u deshën shekuj për Perëndimin.
  Vedmakova voziti përgjatë autostradës, duke lejuar kamionët me përforcime të kalonin përpara, si dhe transportin, dhe arsyetoi. Qeveria cariste, edhe nën Aleksandrin e Dytë, ose më mirë edhe nën Nikollën e Parë, hartoi plane për aneksimin e Kinës në Rusi. Por Nikolai zgjodhi drejtimin turk si objekt zgjerimi. Në parim, ishte më i përshtatshëm. Por Britania, e cila e urrente Rusinë, dhe Franca, e cila ishte nën ndikimin e saj, u ngritën në mbrojtje të osmanëve. Për herë të parë në një çerek mijëvjeçari (që nga viti 1612), Rusia humbi një luftë në shkallë të gjerë (betejat individuale, natyrisht, nuk llogariten, do të thoni se për gati një çerek mijëvjeçari Rusia nuk humbi një luftë si një e tërë, nga rruga, ishte nën Nikollën e Parë që arriti madhësinë e saj maksimale për sa i përket sipërfaqes). Kishte disa arsye, më e rëndësishmja ishte epërsia e fuqive perëndimore në pajisjet teknologjike të trupave të tyre. Pasi Nikolla i pari kreu vetëvrasje, fronin e mori Aleksandri II: mbase cari më i arsimuar dhe më erudit në të gjithë historinë e Rusisë. Ai filloi reformat në shkallë të gjerë, vuri në dukje robërinë dhe nën të filloi rritja e shpejtë e industrisë, ndërtimi i hekurudhave dhe termocentraleve! Por në të njëjtën kohë, heqja e skllavërisë ndodhi në kurriz të fshatarëve, pati shumë shkatërrime, shpërthyen trazira, veçanërisht ato masive në Poloni. Aleksandri arriti ta çonte Rusinë përpara, por nuk zgjidhi problemet thelbësore, madje shiti Alaskën në Amerikë për qindarka dhe i dha Ishujt Havai falas. Vërtet, ai arriti të mposht Turqinë, por Perandoria Osmane ishte shumë e dobët në atë kohë dhe u trondit nga kryengritjet. Po, humbjet e Rusisë në këtë luftë ishin në mënyrë disproporcionale të mëdha, duke dëshmuar se ushtria ruse është ende larg të qenit të përsosur, pavarësisht reformave. Sidoqoftë, edhe nën Suvorov gjithçka nuk ishte aq e qartë sa thuhet në libra. Fitoret erdhën me një çmim të konsiderueshëm dhe Katerina e Dytë, për shembull, gjatë luftës së dytë ruso-turke, e kufizoi veten në blerje territoriale relativisht modeste, madje duke braktisur pretendimet ndaj Moldavisë. Edhe pse këto toka ishin të banuara nga sllavët ortodoksë, dhe në një kohë ishin pjesë e Rusisë së Kievit. Në përgjithësi, pas çlirimit të Rusisë nga zgjedha Mongolo-Tatar, u vendos një kurs për kthimin e të gjitha tokave origjinale sllave. Kjo mori disa shekuj; për shembull, Galicia u kthye vetëm në 1939, pas çlirimit nga zgjedha polake. Dhe qyteti i Przemysl me tokat përreth mbeti me hungarezët dhe sllovakët.
  Vedmakova shikoi autostradën: nuk kishte aq shumë makina të ndryshme, por këmbësorët japonezë po marshonin. Japonia ka një popullsi prej rreth njëqind milionë, madje më shumë se Gjermania, trajnimi para rekrutimit merr gjysmën e orëve të shkollës. Lufta me BRSS është një dhuratë nga perëndia për ta, ndryshe nga lufta me SHBA. Mund të nxirrni gjithnjë e më shumë ndarje.
  Është shumë joshëse të shkrepësh një breshëri nga dy mitralozët tuaj me shpejtësi të lartë, për fat të mirë kjo mund të bëhet duke i kontrolluar ato duke përdorur një makinë hidraulike nga kabina. Por e vërteta është se atëherë ajo vetë do të ketë pak mundësi për të ikur nga këtu. Jo, është akoma më mirë ta bëni atë më afër vijës së parë ose gjatë natës. Po, duket sikur tashmë po errësohet... Atëherë ujqërit do të ngopen dhe delet do të jenë të sigurta. Edhe pse jo, ajo nuk është dele.
  Po në lidhje me Japoninë? Lufta e parë e viteve 1904-1905 humbi dhe Rusia humbi më shumë se dyqind e pesëdhjetë mijë ushtarë dhe oficerë vetëm si të burgosur. Edhe pse ushtria cariste kishte një epërsi numerike. Japonia humbi më pak se dy mijë të burgosur; madje u vendos një bonus prej njëqind rubla ari për çdo ushtar të kapur me fytyrë të verdhë dhe një mijë oficerë. Kjo faqe e historisë është shumë e pakëndshme për Rusinë. Ajo që është më e bezdisshme është se shumë brenda vendit donin që japonezët të fitonin. Për shembull, studentët në Universitetin e Moskës i dërguan urime Mikados për rënien e Port Arthur. Dhe sa u vodh: është e pamundur të renditësh!
  Vedmakova ngadalësoi gazin për të mos u përplasur me një kolonë tjetër marshimi. Vajza u betua:
  - Epo, ata janë si karkaleca! Krijesa me sy të ngushtë!
  Veshi tashmë mund të dallonte zhurmën e topave; vija e frontit po afrohej. Piloti u mërzit dhe më pas këndoi:
  Luftëtari rus nuk rënkon nga dhimbja,
  Luftëtari rus po shkatërron japonezët!
  Dhe ne kemi pikëllim të plotë,
  E gjithë mburoja e përkulur u drodh!
  Vajza përsëri heshti. Në atë luftë SHBA-ja dhe Britania e ndihmuan Japoninë me para dhe armë, por nuk kishte asnjë front në perëndim. Në të vërtetë, Toka e Diellit që po lind shpresonte që Gjermania të përfitonte nga momenti dhe të sulmonte Rusinë. Në parim, kjo ishte reale dhe e dobishme për Gjermaninë. Rusia mund t'i kundërvihej edhe Austro-Hungarisë aleate, me interesat e saj në Ballkan. Turqia, e ofenduar historikisht nga Rusia, madje duke qenë nën kontrollin financiar të Gjermanisë, mund të hyjë gjithashtu në luftë. Është gjithashtu e mundur që Italia, e cila ishte pjesë e Aleancës së Trefishtë dhe mund të pretendonte për tokat e pasura të Ukrainës, të hynte në luftë. Në çdo rast, do të kishte qenë keq për Rusinë cariste. Edhe nëse ajo humbiste në një aleancë me Antantën, atëherë një luftë në dy fronte do të përfundonte në katastrofë. Shanset që Franca t'i bashkohet betejës janë të pakta, pasi në atë kohë Britania ishte kundër Rusisë. Në përgjithësi, natyrisht, ky është një llogaritje e gabuar e Kaiserit, i cili humbi një shans të tillë. Është e mundur që edhe pas shpërthimit të Luftës së Parë Botërore, llogaritja e gabuar strategjike kryesore ishte sulmi i Fritz-it ndaj Belgjikës dhe Francës. Ndoshta nëse ata do të kishin nisur një pushtim të plotë të Rusisë, situata me Poloninë në 1939 do të ishte përsëritur. Për fat të mirë, gjermanët doli të ishin të sigurt, duke zgjedhur një luftë në dy fronte.
  Witcher, ndryshe nga shumë nga bashkatdhetarët e saj, ishte me fat: ajo arriti të lexojë Mine Kaif, dhe në origjinal. Sigurisht, Hitleri kishte të drejtë kur thoshte se ose duhej të ishim bashkë me Britaninë kundër Rusisë, ose bashkë me Rusinë kundër Britanisë. Dhe krejt logjikisht, Fuhreri i ardhshëm kritikoi ata që u përpoqën të nxirrnin në dritë kufomën e Bismarkut.
  Hitleri me të vërtetë hodhi poshtë çdo mundësi për ndonjë aleancë me Rusinë, veçanërisht kur bolshevikët erdhën në pushtet në të dhe besonte se tokat ruse duhet të bëheshin koloni gjermane.
  Kjo do të thotë se ai ishte qartazi një armik i Rusisë dhe çdo marrëveshje për Fuhrer ishte një copë letër e thjeshtë. Për më tepër, Stalini është një idiot që humbi një goditje kaq të fortë në mjekrën e tij të hapur, megjithëse ai ishte i detyruar të përgatitej për të zmbrapsur goditjen dhe për të sjellë trupat e tij në gatishmëri luftarake. Ose më mirë akoma, mbillni vetë! Ushtria gjermane gjithashtu nuk ishte gati për impulsin sulmues të ushtrisë sovjetike. Do të kishte qenë shumë e vështirë për ta, ne thjesht mund të kishim rrethuar dhe shkatërruar trupat gjermane në kazan. Çfarë lufte është kjo! Dhe kështu nisma kaloi në Wehrmacht. Dhe fronti rridhte nga perëndimi në lindje. Nuk është e qartë se në çfarë llogariste Stalini? Dhe Beria është një bir kurve. Ajo e njeh mirë atë tullac. Pse nuk e paralajmëroi Stalinin? Pse nuk ju bindi të ndërmerrni masa? Si ndodhi kjo? Në fund të fundit, Komisari i Popullit ishte një njeri dinak dhe nuk i besonte askujt! Në fund të fundit, kishte vërtet të dhëna serioze të inteligjencës, trupat e Rajhut të Tretë po tërhiqeshin deri në kufi, dhe çdo gjyshe e dytë profetizonte luftë. Në përgjithësi, kishte një ndjenjë se diçka e paepur dhe e tmerrshme po afrohej!
  Dhe vetëm Stalini dhe shoqëruesi i tij po shkelmonin bythën, sikur qëllimisht donin të humbnin dhe të shkatërronin miliona njerëz. Dhe në përgjithësi, gjeorgjiani me mustaqe nuk është një gjeni i tillë... Ai nuk arriti të mbaronte seminarin dhe, siç e pranoi Beria, ai shpesh pi. Dhe kur filloi lufta, u bë një zhurmë e përgjithshme... Dhe tani e gjithë bota ka marrë armët kundër Rusisë! Dhe këtu, sigurisht, fajin e kanë politikat jofleksibile të Stalinit. Në veçanti, përkundër faktit se fronti po mbytej nga mungesa e furnizimeve, mijëra trena u tërhoqën për të dëbuar çeçenët në Kazakistan. Dhe kjo u bë gjatë luftës, kur çdo karrocë vlen! Për shkak të kësaj, nga rruga, Mainstein arriti, megjithë epërsinë e konsiderueshme numerike të ushtrisë Sovjetike, të kryente një kundërsulm për të mposhtur trupat e Kuqe. Për shkak të mungesës së shkallëve, përforcimet nuk u vendosën në kohë, furnizimi i trupave sovjetike u ndërpre dhe si rezultat ofensiva u shua. Dhe nëse trupat tona do të ishin tani në Kiev, dhe ndoshta në Rumani, Britania dhe SHBA nuk mund të rrezikonin të tradhtonin BRSS!
  Përveç kësaj, kush për pak e vrau Hitlerin? Kështu duke e shtyrë Rajhun e Tretë drejt agresionit të ri?! Me shumë mundësi, ky ishte një operacion i drejtuar nga Beria... Në fund të fundit, në një kohë ai kuptoi se si ta përfundonte Trotsky. Në atë kohë, megjithatë, kjo ishte shkaktuar nga nevoja për të shmangur një ndarje në Ndërkombëtar. Tani kjo ka çuar në efektin e kundërt, armiqtë e Rusisë janë bashkuar. Për më tepër, armiqtë janë historikë! Ajo duhet të thotë se vetë Vedmakov ishte shumë i befasuar që Churchill bëri një fjalim të bujshëm më 24 qershor, duke njoftuar mbështetjen për BRSS. Është e çuditshme që delja erdhi tek ujku për një aleancë, nëse, natyrisht, luani britanik mund të krahasohet me një dele. Stalini, megjithatë, është një ujk tipik! Tani gjithçka është kthyer në normalitet, demokratë kapitalistë dhe fashistë kapitalistë bashkë! Por komunistët janë të bashkuar dhe të ndershëm, pa kompromis me ndërgjegjen! Ndoshta kjo është pikërisht ajo që donte Stalini? Në çdo rast, forcat e armikut u shtuan dhe Japonia tregoi nofullat e saj në lindje. Por, në përgjithësi, lëvizja e udhëheqjes së vendeve të Diellit në rritje është logjike: është e nevojshme t'u mbyllet fyti ushtarakëve të pakënaqur me lëshime të mëdha territoriale dhe dorëzim aktual, duke premtuar beteja dhe toka të reja. Nëse Shtetet e Bashkuara nuk do të kishin vendosur sanksione, ose më mirë një bllokadë, kundër Japonisë më 24 korrik, atëherë ndoshta samurai do ta kishte goditur BRSS edhe në gusht, pa pritur dimrin! Japonezët janë një popull trim dhe vështirë se do të ndaleshin nga kujtimi i Khalkhin Gol, ku, meqë ra fjala, luftuan trupat dytësore, përfshirë trupat kukull të Qeverisë Perandorake Mançuriane!
  Dhe kjo mund të rrezikojë rënien e Moskës... Edhe pse Stalini ndoshta do të preferonte të dorëzonte të gjithë Siberinë për dorëzimin e Moskës. Unë thjesht do të lija një mbulesë atje, duke shpresuar se dimri i ashpër i taigës nuk do t'u jepte japonezëve mundësinë për të përparuar shumë larg dhe për t'u lidhur me gjermanët në rajonin e Uraleve ose të Vollgës.
  Dhe atëherë, sigurisht, do të kishte probleme... Hitleri dështoi pranë Moskës dhe bëri një llogaritje të gabuar duke i shpallur luftë Shteteve të Bashkuara, pa e detyruar Japoninë të kthejë reciproke në raport me BRSS. Hitleri nuk dallohej aspak nga logjika, me antisemitizmin e tij brutal, duke kthyer kundër vetes elitën kryesore financiare, madje edhe Vatikanin. Vërtetë, kjo e rriti popullaritetin e tij midis arabëve, por ata nuk i dhanë ndihmë të konsiderueshme trupave të Rommel.
  Makina e blinduar shkoi deri në kufirin ish-sovjetik. Këtu tashmë ka pasur disa shkatërrime. Këtu shtylla e kufirit qëndron ende jashtë.
  Dhe këmbësoria japoneze, si dhe disa tanketa të lehta me topa automatikë 20 mm dhe dy mitralozë secila. Kundër këmbësorisë kineze, kjo mund të jetë një armë e mirë, por kundër T-34... Vërtetë, tanke të tilla ka pak në Lindjen e Largët, forcat kryesore janë të vendosura në perëndim. Për më tepër, janë të dukshme edhe disa automjete të blinduara dhe mortaja të transportuara në automjete të hapura. Më duhet të them se këto nuk janë mortaja të këqija, pavarësisht kalibrit të tyre të vogël...
  Witcherova hezitoi: çfarë duhet të bëj? Ka shumë japonezë, dhe me sa duket ju duhet të ktheheni në një rrugë fshati. Apo ndoshta do t'i japë përsëri një kthesë syve të ngushtë?
  Tashmë po errësohet, retë kanë mbuluar qiellin dhe shiu po vjen. Sigurisht, ju mund të rrezikoni, veçanërisht pasi japonezët janë të mbushur me njerëz, këmbësoria është në këmbë, e mbledhur në radhë të dendura. Po, ka një regjiment të tërë prej tyre, ushtarë me bark të verdhë, mjaft të shëmtuar, nuk është për të ardhur keq t'i vrasësh.
  Witcher u kryqëzua, duke mërmëritur:
  - Mos dhëntë Zoti të ketë më shumë samurai!
  Dy mitralozë 12 milimetrash të kalibrit të madh u sulmuan me breshëri krijesave me sy të ngushtë. Filloi rrahja totale. Vajza madje këndoi:
  Do ta luftojmë armikun deri në fund,
  Bëmat e ushtarëve janë të panumërta!
  Rusët kanë qenë gjithmonë në gjendje të luftojnë,
  Mos u dorëzo kur të vijnë telashet!
  12 mm është një fishek i madh dhe i mprehtë, ai depërton nëpër trupa, dhe nganjëherë disa japonezë në të njëjtën kohë. Vedmakova kontrolloi armën duke përdorur disqe hidraulike, të cilat japonezët i morën hua nga aviacioni. Në sekondat e para, luftëtarët e Perandorisë së Diellit që po lind as nuk e kuptuan se çfarë po ndodhte dhe nga erdhi sulmi. Ata thjesht ranë, duke lëshuar rrjedha gjaku nga stomaku dhe gjoksi i tyre. Ardhja e vdekjes në këtë botë në dukje të qetë ishte kaq e papritur. Edhe pse jo, deklarata e fundit duket më shumë si tallje.
  Witcher arriti të kosi disa radhë përpara se armiku të reagonte dhe të fillonte të shpërndahej. Piloti vazhdoi të qëllonte, ndërsa njëkohësisht lëvizte makinën e blinduar për të mos rënë nën zjarr nga tanket. Megjithatë, një top avioni mund të depërtojë edhe në forca të blinduara të tilla. Sidoqoftë, kjo varet edhe nga shpejtësia fillestare e predhës; në pykë është akoma më e madhe se ajo e armëve luftarake.
  Ndërsa piloti ishte me fat, japonezët nuk e kuptuan menjëherë se kush po u dërgonte vdekjen, aq më tepër që shiu pranveror filloi të pikonte, si rezultat i të cilit ndezjet u bënë të vështira për t'u dalluar. Ndoshta samurai mendoi se ata po sulmoheshin nga një detashment rus që kishte depërtuar në pjesën e pasme, kështu që tanket hapën zjarr mbi shkurret. Witcher, shtypi japonezët dhe këndoi:
  Nga skajet e largëta të oqeanit,
  Aty ku u drodh kasaforta e qiellit!
  Hordhitë e Sulltanit po nxitojnë pranë,
  Është sikur Antikrishti të jetë ringjallur!
  
  Lufta është e pamëshirshme, e keqe,
  Si një qift i zbritur në Rusi!
  Toka ime është gri me plagë,
  Shpëto nënën tënde, i lutem Zotit!
  
  Sa mizore është bota, është e tmerrshme
  Fëmija ra dhe u bë copë-copë!
  Ata lindën, duke shtyrë me dhimbje,
  Kështu vendosi Thunderer i keq!
  
  Zoti nuk njeh kufij në zemërim,
  Ai ka sjellë fatkeqësi mbi racën njerëzore!
  Dhe të gjithë që jetojnë vuajnë,
  Vetëm pikëllimi numëron fitoret!
  
  Rusia është e gjitha e zhytur në gjak,
  Sa mizor je i Plotfuqishëm!
  Ku shkoi misioni juaj?
  A është vërtet Krishti i treti, i tepërt!
  
  Pse jeni Ada dhe Eva,
  I dëboi ata nga xheneti për keqbërje!
  Ka ardhur ora për kanibalin,
  Me një bastisje më të ftohtë Mamaia!
  
  Vajzat derdhin lot këtu,
  Gjermanët më vranë prindërit!
  Ajo është zbathur dhe po bën ngricë
  E rëndë, të gjithë lumenjtë janë ngrirë!
  
  Askujt nuk i vjen keq për ne njerëzit
  Na thumbojnë mushkat ose gjarpërinjtë!
  Ndonjëherë lind një ide
  Çfarë filxhan vuajtjeje deri në buzë!
  
  Është e kotë të shpresosh te Zoti,
  Sigurisht që nuk i bën keq atij!
  Është më mirë të jetosh keq dhe keq,
  Por këtu thamë - mjaft!
  
  Kemi flamujt e komunizmit,
  Që do të thotë asnjë referencë për xhaxhain tim!
  Nuk mund ta duroj fashizmin,
  Etosi ynë është i thjeshtë: në ferr me këtë!
  
  Shpresa për duart e kallosuara,
  Për mendjen që është në kokë!
  Vullneti na çon drejt arritjeve,
  Aftësi, entuziazëm në grusht!
  
  Dhe kështu, duke matur me hapa,
  Rruga juaj drejt lirisë dhe lumturisë!
  Ne do të bëhemi perëndi të kuq,
  Askush nuk mund të na përkulë!
  Vedmakova këndoi dhe gjuajti mitralozë, gjuajti me sy të ngushtë që tashmë kishin arritur të iknin dhe të shtriheshin. Por më pas edhe fati i saj ndryshoi; disa oficerë japonezë me sa duket e kuptuan se çfarë po ndodhte dhe hodhën disa granata në makinën e blinduar. Witcher ndjeu se trupi i saj dridhej. Sidoqoftë, granatat japoneze ishin të copëtuara dhe nuk depërtuan në forca të blinduara, me sa duket të dizajnuara për t'i bërë ballë shpërthimeve të mitralozit deri në 14 milimetra në kalibër.
  Witcher qeshi:
  - Dhe pastaj në një betejë kokëfortë, një plumb endacak - një budalla! Ajo u acarua, befas u bë më e mençur dhe goditi objektivin më shpesh!
  Në një transportues të blinduar të personelit, mitralozët mundësohen nga ushqimi i rripit. Kjo jep një furnizim të madh plumbash, përveç kësaj, sigurohet ftohje me ujë, gjë që ju lejon të rrisni kohëzgjatjen e të shtënave. Prandaj, luftëtari pa ceremoni preu japonezët që po hidhnin granata ndaj saj. Por duket se luftëtarët e tjerë e kanë vënë re. Granatat fluturuan përsëri. U dëgjua një përplasje. Duket sikur njëra nga granatat ishte e rëndë, peshonte rreth një kilogram dhe ishte antitank. Japonezët tashmë ishin furnizuar me boshllëqe të ngjashme. Është i dobët ndaj Chevrons dhe T-34, por ju mund të depërtoni në një makinë të blinduar! Përmes anës së thyer, Witcher u mbulua me pluhur. Vajza u betua:
  - Po, Japonia është e vogël, por shkakton telashe të mëdha!
  Makina e blinduar filloi të përshpejtohej dhe nja dy granata copëzuese fluturuan brenda, ku shpërthyen.
  Fragmentet e kapën Witcher-in, duke grisur uniformën e tij. Si përfundim, rezervuari i thyer i gazit mori flakë. Vajza mallkoi përsëri:
  - Jo një makinë - një gjeneral! Unë do të hidhja mut me ju!
  Pasi kosita disa duzina të tjera, m'u desh të hidhesha nga kabina. Vajza e bëri këtë pa u vënë re nga ushtarët japonezë dhe u zvarrit. Ai nuk ishte i shqetësuar për veten e tij; ajo kishte veshur uniformën e ushtrisë së Tokës së Diellit që po lind. Dhe në errësirë dhe në shi nuk mund ta dallosh vërtet fytyrën tënde. Tani ju duhet të dilni nga autostrada dhe të zhdukeni në shkurret.
  Vajza u zvarrit mjaft shpejt dhe në të njëjtën kohë hasi në kufoma disa herë. Ajo mërmëriti e kënaqur:
  - Nuk është keq që i dhashë dritë samurait! Tani gjithçka që duhet të bëni është ta ruani vetë!
  Luftëtari u zhyt në shkurre dhe, duke u ngritur, filloi të ecte. Mashtroni ata, ndoshta nuk do të kapen. Në fakt, ajo bëri një luftë të denjë dhe mendoi se bëma e saj me shumë mundësi nuk do të besohej, përndryshe ndoshta, kush e di, ata do të kishin dhënë një yll tjetër hero!
  Në përgjithësi, lufta është një gjë e çuditshme, vret njerëz dhe nuk është thjesht normale, por edhe trimëri. Siç thotë Bibla, meqë ra fjala, "Nuk do të vrasësh!" Megjithatë, Perëndia urdhëroi jo vetëm të vriteshin, por të shfaroseshin plotësisht amalekitët, gratë, fëmijët, madje edhe bagëtia e tyre! Edhe pse edhe gjatë luftës, shfarosja e civilëve konsiderohet e pamoralshme dhe e poshtër.
  Megjithatë, aleatët perëndimorë bombarduan jo vetëm dhe jo aq shumë objektiva ushtarakë, sa bombarduan civilët. Kjo ishte pjesërisht për shkak të saktësisë së ulët të bombarduesve me lartësi të madhe, gjë që e bënte të vështirë goditjen e objektivave thjesht ushtarake, por gjëja kryesore ishte hakmarrja. Japonia gjithashtu mori një nxitje nga SHBA. Por nuk kishte asgjë për t'iu përgjigjur atyre! Ata thjesht nuk kishin aeroplanë me një rreze të tillë për të arritur Yankees!
  Me sa duket, amerikanët e konsideruan të mjaftueshme hakmarrjen për Portin e Perusë, ose më saktë, elita e lartë financiare vendosi të vepronte në mënyrë pragmatike dhe në të njëjtën kohë t'i jepte fund Ushtrisë së Kuqe të Maos. Japonisë iu la Mançuria si trampolinë për luftën kundër BRSS dhe iu dha liria kundër Mongolisë, dhe pjesa tjetër ishte vepër e Chiang Kai Shekut! Atëherë do të jetë e mundur të fshihet e gjithë Kina. Dhe le të rrjedh gjak Toka e Diellit që po lind në luftën me BRSS. Ajo që është më interesante këtu është ndoshta se japonezët, pasi kanë mposhtur Rusinë, po llogarisin që të përballen sërish me Amerikën duke përdorur ndihmën e Gjermanisë dhe SHBA-së, ata po mendojnë të shkatërrojnë Siberinë dhe tokat e tjera nga Japonia e rraskapitur.
  Secila palë mendon se ata vepruan me shumë zgjuarsi, veçanërisht pasi Amerika dhe Britania fituan kontrollin e territoreve të gjera pa gjuajtur asnjë të shtënë. Përndryshe, atyre do t'u duhej një kohë e gjatë dhe e lodhshme për t'i pushtuar, gjë që do të kishte marrë të paktën disa vjet; në fund të fundit këta janë ishuj!
  Vedmakova eci, duke shpresuar të kalonte vijën e parë. Është shumë e mundur të rrëshqasësh në boshllëk dhe të bashkohesh me njerëzit e tu. Ose ndoshta edhe të marrë një nga të burgosurit samurai. Epo, është afër pozicioneve më të avancuara të ushtrisë sovjetike. Përndryshe do të jetë e vështirë të zvarritet.
  . KAPITULLI Nr. 5.
  Pra, për Oligarkinë Botërore: Gjermania dhe Evropa nën BRSS konsiderohet një zonë e humbur ndikimi, madje edhe një kërcënim për perandorinë e forcuar komuniste dhe zgjerimin e mëtejshëm të bolshevizmit. Dhe për Rusinë nën Gjermaninë, ky është zgjerimi i sferave të saj të ndikimit dhe mundësia për të thithur të gjithë lëngun nga Tokat e pasura. Por kjo është me të vërtetë ajo që humbën oligarkët francezë duke humbur ndaj Gjermanisë: ata duhej të ndanin pak me Hitlerin, por ata ruajtën pjesën më të madhe të pasurisë, madje u bë më e lehtë të shfrytëzonin punëtorët - gjermanët dërrmuan sindikatat. Çfarë kanë humbur oligarkët në Baltik? Numëroni gjithë kapitalin tuaj, dhe ata që nuk patën kohë të ikin, pastaj lirinë ose jetën! Shembulli është i mahnitshëm! Pra, nuk ka asgjë për t'u habitur për këtë! Dhe nëse Hitleri nuk do të kishte qenë një antisemit kaq i zjarrtë, askush nuk do ta kishte ndihmuar BRSS!
  Duhet thënë se një nga arsyet pse Franca u prish relativisht lehtë ishte përqindja dukshëm më e ulët e hebrenjve si në popullatë në tërësi ashtu edhe në elitën financiare. Në Poloni, Britani, SHBA: ishte krejt e kundërta. Sidomos në SHBA, e cila, meqë ra fjala, shpjegon pse Yankees, pavarësisht se asnjë bombë nuk ra në Amerikë, ishin edhe më mizorë ndaj popullsisë së Gjermanisë se britanikët!
  Vishu u bë një kukull nën Wehrmacht, dhe gjermanët vozitën nëpër Paris duke luajtur harmonika. Hitleri filloi të përgatiste një pushtim të Anglisë, pa u shqetësuar për ta transferuar ekonominë në një bazë lufte dhe për të përdorur burimet e Evropës së pushtuar. Kjo i kushtoi shtrenjtë, si dhe mosgatishmëria e tij për të negociuar me anglezët dhe për të hequr dorë nga antisemitizmi. Ky i fundit, ndoshta, do ta kishte lejuar Fuhrer-in të lëshonte të gjitha forcat e tij për një luftë kundër BRSS dhe të sulmonte në maj. Vërtetë, paqja me Britaninë mund ta kishte shtyrë Stalinin të shpallte mobilizimin. Do të ishte një sinjal se armiku është tashmë në pragun e derës.
  Ose jo, në këtë rast mund të ketë ndikuar në pozicionin e SHBA-së ndaj Japonisë. Ata nuk do të provokonin Tokën e Diellit që po lind dhe perandoria e fuqishme mund të hapte një front të dytë! Kështu ndodhi tani. Vetëm në një situatë edhe më të keqe, kur ushtria e BRSS është pothuajse e shkatërruar, prodhimi i armëve ende nuk është krijuar dhe ata nuk kanë mësuar ende se si të luftojnë!
  Ky nuk është viti i dyzet e një - trupat sovjetike fituan përvojë luftarake, mësuan të luftojnë dhe të fitojnë! Kështu që tani ata nuk kanë frikë nga tanket dhe avionët e rëndë me shtatë pika zjarri në një automjet!
  Një japonez i vetmuar qëndron pranë një peme. Pra, një bedel i zakonshëm i vogël i verdhë.
  Witcher u hodh pas tij. Ajo ngriti kokën lart dhe më pas e ktheu... Kur e shtyn fort "tenxheren" e armikut lart, muskujt e qafës nuk mund të ofrojnë më rezistencë efektive dhe "tenxherja" përkulet lehtësisht!
  Epo, po një samurai më pak! Vedmakova duket e gëzuar dhe e kënaqur, madje nxjerr dhëmbët:
  - Japonia nuk do të na pushtojë kurrë! Sepse ka një luftëtar si unë!
  Në të vërtetë, në të gjithë historinë e Rusisë, vetëm Mongol-Tatarët ishin në gjendje të pushtonin! Pse ndodhi kjo dhe pse kombi i madh sllav doli i pafuqishëm, natyrisht, është një mister për më shumë se një brez!
  Arsyeja më e rëndësishme është copëtimi feudal, kur të gjithë morën një ndarje për vete: zunë pula dhe u ulën në të, duke ruajtur trashëgiminë e tyre: pa punë!
  Witcherova ndjeu se çizmet e ngushta dhe të pakëndshme japoneze po i fërkonin këmbët. Piloti vendosi që në këtë rast nuk kishte kuptim të duronte mundimin. Ajo thjesht hoqi këpucët me hundë të mprehtë që ishin të ngushta dhe i bënin presion gishtave. Ndjeva freskinë e tokës sime me këmbë të zbathura dhe u ndjeva shumë më i gëzuar! Ajo rriti ritmin e saj dhe madje filloi të kërcejë pak!
  Fakti që rusët u ndanë u bë tragjedia më e madhe e sllavëve. Në perëndim ata u nënshtruan nga Lituania dhe Polonia, dhe në lindje nga tatarët mizorë. Sidoqoftë, zgjedha nuk zgjati përgjithmonë: Moska, një qytet i vogël më parë, filloi të rritet dhe madje u shndërrua në një lloj perandorie të vogël. Ivan Kalita u bë koleksionisti i tokave ruse. Ai ishte i pari dhe jo më me fat, por më e rëndësishmja i pari! Dhe siç tingëllon në këngën bolshevike: më mirë të jesh i vdekur sesa i dyti!
  Stalini nuk është rus, kjo është pengesa e tij kryesore! Prandaj mosbesimi ndaj kombit titullar, dhe represionet masive të pajustifikuara! Jepini brirëve të derrit dhe çokut një mbretëri!
  Chuchmek në fron dhe Rusia në vath!
  Për shembull, të dy Tukhachevsky dhe Egorov ishin marshalë mjaft të aftë, çfarë tjetër mund të thuhet për pjesën tjetër të komandantëve të shtypur! Nuk mund të krahasohet me një majmun me mustaqe! Prandaj u futëm në telashe!
  Megjithatë, si ndodhi në të vërtetë që Stalini arriti të bëhej një sundimtar absolut? Një gjeorgjian analfabet u bë Zot!
  Populli rus duhet të udhëhiqet nga një car rus! Nga rruga, Romanovët nuk kishin pothuajse asnjë gjak rus dhe ndoshta kjo është arsyeja pse ata degjeneruan!
  Japonia kishte gjithashtu një formë unike të qeverisjes, ku shogun ishte në thelb më i lartë se perandori, dhe për këtë arsye kishte disa avantazhe, pasi kishte më pak shanse për të shkatërruar perandorinë për shkak të trashëgimtarit të një budallai. Për shekuj me radhë, japonezët nuk zhvilluan luftëra pushtuese, por ata luftuan në mënyrë aktive me njëri-tjetrin. Kjo pati njëfarë ndikimi në mentalitetin e këtij kombi. Por në shekullin e njëzetë, Toka e Diellit në rritje pushtoi më shumë tokë se Aleksandri i Madh! Tani është radha e Rusisë. Vetëm këto nuk janë kohë cariste, sundon partia e madhe komuniste dhe sistemi ekonomiko-politik më i avancuar dhe më i përsosur në botë!
  Witcher, megjithatë, papritmas tundi kokën. Jo çdo gjë është në rregull në sistemin politik dhe në mënyrën e qeverisjes! Për shembull, populli nuk e zgjedh kreun e shtetit si rezultat i një shprehjeje alternative të vullnetit, por çfarë ndodh... Duhet thënë se krijimi i selisë dhe dhënia e kompetencave emergjente ndaj tij nuk ishte parashikuar. qoftë me ligj apo me kushtetutë. Dhe ajo personalisht kishte dyshime të mëdha për aftësitë e seminaristit gjysmë të arsimuar! Ashtu si Beria: një njeri dinak, por i arsimuar dobët me një pikëpamje dhe erudicion jashtëzakonisht të ngushtë!
  Por tani vija e parë është edhe më afër përpara, ndezjet janë të dukshme dhe zhurma është bërë edhe më e fortë. Epo, është koha për të gjetur një gjuhë dhe... Vedmakova vuri re një shkëputje të japonezëve zvarritës. Tani ju duhet të uleni me kujdes në bishtin e tyre. Përafërsisht në të njëjtin stil si ajo sulmoi Yu-188, një bombardues shumë i shpejtë, i cili nuk është as i lehtë për t'u kapur me një MiG të shpejtë. Nga rruga, vonesat në përgjithësi nuk janë veçanërisht të manovrueshme dhe në këtë drejtim nuk janë më të mirë se Fokken-Wulfs! Epo, samurai po i afrohen hendekut, duken si desh që zvarriten drejt një pellgu nafte. Japonezët ka shumë, këtu duhet të veproni me kujdes... Këtu është kapiteni i ushtrisë së Tokës së Diellit që po lind, fytyra e tij është si ajo e marmotës. Ai bërtet diçka, duke tundur fuqishëm grushtat dhe kamën.
  Vedmakova priti me durim që samurai të ngrihej për të sulmuar dhe e goditi në pjesën e pasme të kokës me prapanicën e saj. Sidoqoftë, ai llogariti goditjen në mënyrë që "japonezët" të mos vdisnin menjëherë. Dhe më pas ajo gjuajti një breshëri nga një automatik në drejtim të japonezëve që vraponin për të sulmuar! Proorav:
  - Dinakëria në luftë është si një vela në një anije, por vetëm ajo fryn, jo ajo!
  Djali Oleg dhe vajza Margarita përleshen në Stalingrad. Ata do të qëndrojnë në këtë qytet si titanë.
  Oleg Rybachenko duket rreth dymbëdhjetë vjeç. Dhe djali hedh një granatë me këmbë të zbathur.
  Ai i hedh fashistët përreth dhe thotë:
  - Lavdi Atdheut të madh!
  Edhe Margarita jep një kthesë të synuar mirë. Kosit fashistët dhe këndon:
  - Lavdi Stalinit dhe diellit të komunizmit!
  Oleg Rybachenko pushon dhe shton:
  - Lavdi heronjve!
  Vajza qëllon dhe kosit nazistët. Hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur dhe kërcit:
  - Dhe lavdi Atdheut të madh në shekuj!
  Kështu, djali dhe vajza u ndanë me të vërtetë seriozisht. Ata qëllojnë mbi nazistët dhe hedhin granata.
  Këmba e zbathur e djalit hedh një dhuratë vrasëse. Djali thotë me tërbim të egër:
  - Po i mundojmë të gjithë!
  Margarita, duke gjuajtur dhe kositur armikun, kërcit:
  - Dhe për djallin do të ketë hanë!
  Dhe vajza, me këmbën e saj të zbathur, hedh dhuratën e vdekjes. Një luftëtar i tillë, i aftë për të kositur trupa të tëra.
  Një djalë dhe një vajzë përleshen në Stalingrad. Ata janë heronj të vërtetë. Dhe kalorës plot shpirt trim.
  Çfarë mendoi Hitleri, që pas katastrofës së 1941 rusët nuk mësuan asgjë?
  Kujt i intereson! Ushtria e Kuqe është e gatshme të përballet me përbindëshat nga seria "E", le të thonë: E-75 ton për nëntëdhjetë dhe E-100 ton për njëqind e dyzet. Nga tajga në detet britanike, Ushtria e Kuqe është më e forta.
  Një djalë dhe një vajzë zihen, që nazistët të largohen prej tyre si xhami nga vare.
  Fëmijët janë të pavdekshëm dhe nuk kanë frikë nga asgjë. Çfarë janë këta fashistë për ta? Më shumë lepuj për të gjuajtur!
  Oleg Rybachenko këndoi me një zhurmë:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, ti Hitler je dhi,
  Pse ke ardhur si gomar në Rusi...
  Ju do të merrni nga ne posaçërisht në një nikel -
  Do të hasësh një grusht të fortë djali!
  Dhe pastaj një fëmijë muskuloz hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur. Dhe dy tanke gjermane E-50 dhe E-75 përplasen kokë më kokë dhe shpërthejnë.
  Oleg Rybachenko thotë me kënaqësi:
  - Unë jam një luftëtar super i ri!
  Dhe përsëri djali jep një kthesë.
  Dhe pastaj vajza qëllon gjithashtu. Ajo godet me saktësi dhe aplikon fort. Dhe në të njëjtën kohë ai këndon:
  - Unë do t'i shtyp të gjithë fashistët dhe do t'i pres dhjamin Adolfit!
  Dhe përsëri vajza është në eksitim të plotë të shkatërrimit. Çdo gjë qëllon vetë dhe gjuan.
  Dhe një granatë fluturon përsëri nga këmba zbathur. I godet fashistët. Shpërndahet si kunja kur goditet nga një top.
  Margarita këndon:
  - Goditja e fortë është jashtëzakonisht e synuar,
  Povetkini më i lezetshëm fluturon në ring!
  Oleg Rybachenko, i pushkatuar, konfirmoi me lehtësi:
  - Povetkin është një ekzemplar i denjë dhe nuk ikën nga kundërshtarët e fortë!
  Pas kësaj djali përsëri hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe i thyen fashistët si shishe dhe kalldrëm.
  Dhe sado zgjuarsi ta bëni, nazistët përplasen. Çfarë donin ata? Nuk kishte nevojë të ndërhyhej në BRSS.
  Vetëm një gjë e shqetëson Oleg Rybachenko. Shtetet e Bashkuara tashmë kanë hequr qafe gjermanët dhe Rusia do të marrë repin për ta.
  Djali, duke hedhur përsëri një granatë me këmbë të zbathur, këndoi:
  - Mos u bëj budalla, Amerikë.
  Na jep Alaskën tani...
  Kjo është toka jonë në dy brigje -
  Nuk është më kot që një ari është një bishë e egër!
  Dhe Oleg Rybachenko dha një breshëri përsëri... Ai i kosi fashistët. Dhe përsëri gishtat e zhveshur të djalit shtrydhin granatën dhe ia hedhin armikut. Ata e shpërndajnë atë në drejtime të ndryshme.
  Djali bërtet:
  - Lavdi Rusisë!
  Margarita përsëri hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Për Carin Nikolla II!
  Djali e korrigjoi vajzën:
  - Këtu sundon Stalini, jo Nikolla II!
  Margarita pranoi menjëherë:
  - Po Stalin! Kush bëri paqe me kanibalin!
  Dhe vajza përsëri hodhi një dhuratë vrasëse me këmbën e saj të zbathur.
  Oleg Rybachenko vuri logjikisht:
  - BRSS ka nevojë për pushim! Edhe pse Rajhu i Tretë përfitoi më mirë prej tij!
  Dhe fëmijët filluan të qëllonin përsëri ...
  Gjermanët në Stalingrad dhe në vetë Stalingrad morën një ferr të tmerrshëm.
  Por në fakt, ajo me të cilën erdhën është ajo me të cilën ata largohen.
  Më saktësisht, ata vdesin. Lufta është e drejtë kaq e përgjakshme dhe e shenjtë.
  Oleg Rybachenko me të vërtetë mendon gjatë betejës se njerëzit ndonjëherë janë shumë naivë. Ose ata bëjnë një gjeni nga Stalini, ose edhe nga Lukashenko. Por për Bjellorusinë e shekullit njëzet e një, të bësh një kult personaliteti nga një fermer kolektiv është mjaft rrëqethëse. Është koha për t'u zgjuar.
  Dhe zgjidhni një udhëheqës të ri, të ri, përparimtar. Dhe mos demonstroni nivelin e inteligjencës së një fëmije në një kuti rëre.
  Lukashenko karakterizohet më së miri nga kjo anekdotë:
  Kur gjithçka bëhet më e shtrenjtë në Bjellorusi, cila është më e lira?
  Premtime nga presidenti Lukashenko!
  Dhe pse?
  Sepse nuk kushtojnë asgjë!
  Është turp për bjellorusët që ende votojnë për një diktator të tillë. Por është koha për t'u zgjuar dhe për të treguar se ata janë njerëzit e Evropës. Për shembull, në Rusi, Putini të paktën arriti të fitonte respekt për veten e tij duke aneksuar Krimenë pa gjuajtur asnjë e shtënë.
  Por kjo është për shkak të fatit të tij fenomenal. Putin ka shumë fat. Për shembull, ishim me fat që gjatë vizitës së kryeministrit izraelit, një episod i pakëndshëm ndodhi me gruan e tij në Kiev. Po, përsëri një manifestim i fatit fenomenal. Por kaq pak kthim real! Po sikur Car Nikolla të kishte një fat kaq fenomenal? Më saktësisht, ai e mori atë; në vitin 1935, Rusia kishte marrë në zotërim gjysmën e botës.
  Dhe çfarë më pas... Car Nikolla planifikoi fluturimin e tij në hapësirë më 28 maj 1935, pikërisht në ditëlindjen e tij. Fluturimi i parë në historinë e njerëzimit nga një kozmonaut femër ruse.
  Dhe në këtë botë, ndërsa BRSS është e angazhuar në mbijetesë.
  Betejat në Stalingrad janë afërsisht të njëjta si në historinë reale të vitit 1942. Vetëm këtë herë armiku është shumë më i fortë. Si në sasi për shkak të trupave koloniale ashtu edhe teknologjikisht.
  Është veçanërisht e vështirë në qiejt e Rusisë Sovjetike. Nazistët kanë shumë avionë të fortë reaktivë. Dhe disi nuk është aq e lehtë të rezistosh.
  Këtu janë pilotët gjermanë Albina dhe Alvina që mbledhin faturat për vete. Ata janë specialistë të mëdhenj në këtë çështje.
  Si mund t'i ndalojmë, për shembull, vajza të tilla gjermane me bikini me këmbë të zhveshura?
  Oleg Rybachenko i ndjen këto vajza.
  Hedh një granatë tjetër me gishtat e zhveshur. Hedh fashistët në të gjitha drejtimet dhe thotë:
  - Zemra e madhe e Rusisë!
  Dhe djali terminator qëllon në mënyrë shumë agresive. Çdo plumb godet objektivin. Dhe arabët, zezakët dhe indianët shkojnë në sulm. Mblidhet një turmë e madhe.
  Djali gjenial me këmbën e tij të zbathur përsëri hedh një granatë, përplas dy tanke të mëdha gjermane dhe fluturon:
  Shpata e samurait është me ju,
  Zemra dhe mendja janë të pastra...
  Drejton me guxim sulmin -
  Rruga e bukurisë!
  Margarita, duke qëlluar mbi armikun, qëlloi nazistët me një bazukë dhe kërciti:
  - Bukuri e jashtëzakonshme!
  Dhe luftëtarja hodhi me gishtat e saj të zhveshur një dhuratë shumë shkatërruese të vdekjes. Kundërshtarët e shtypur. Pastaj përsëri me gishtat e këmbës së saj të zbathur ajo hodhi përsëri shkatërrim të egër. Dhe dy tanke fashiste u përplasën. Edhe shkëndija dhe tymi ranë e ranë!
  Oleg bërtiti:
  - Bravo, vajzë e përjetshme!
  Margarita hodhi një limon të ri vrasës me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Ne jemi fëmijë të përjetshëm në Rrugën e Qumështit!
  Djali terminator tundi kokën dhe vazhdoi vetë betejën. Gjithçka shkon sipas planit. Më saktë, tani për tani është mirë. Dhe nazistët nuk do të depërtojnë në zonën e tyre.
  Pra, sado të përpiqen nazistët, në realitet ata do të mbyten vetëm në gjakun e tyre.
  Dhe tanket e tyre do të kthehen në skrap! Dhe flamuri rus do të shkëlqejë mbi planet!
  Oleg Rybachenko vepron me shumë energji. Ai hedh granata me këmbë zbathur dhe këndon:
  - Do të kemi gjithmonë gëzim,
  Do të ketë një ëndërr të ndritshme ...
  Dhe bukuria do të vijë -
  Zhurma do të largohet!
  Djali gjenial vepron me aktivitet, i cili rritet në raport me fluksin e gjermanëve me inat.
  Margarita vepron si numri dy. Por këmbët e zbathura të vajzës po hedhin granata gjithnjë e më aktive.
  Dhe fashistët bien nën goditjet e saj.
  Oleg Rybachenko gjithashtu gjuan... Por mendimet e tij janë në garë, duke u kthyer në të tashmen. Për atë që është në realitet.
  Në fakt, bjellorusët duket se kanë masën më të madhe të trurit në Evropë, por ata e lejojnë veten të vihen në kollare dhe të tolerojnë diktaturën e individit.
  Dhe të paktën presidenti do të ishte një lloj supermen! Dhe kështu ai është një fermer kolektiv, madje edhe pa baba të ligjshëm. Dhe duke i lejuar ata t'ju shtyjnë për kaq shumë vite.
  Dhe për më tepër, ka edhe njerëz mendjengushtë që votojnë për të.
  Po, Oleg Rybachenko madje zhvilloi rrëmujë.
  Më tregoni miq për sa kohë
  Vota për At Kolya...
  Është koha për të zgjedhur Oleg për ju -
  Për të marrë më shumë para!
  Po, sigurisht që duhen ndryshime dhe sa më shpejt të jetë e mundur. Në fakt, stanjacioni është i mbushur me pasoja të këqija.
  Për më tepër, vetë Lukashenko nuk e di se çfarë dëshiron. Herë ka të drejtë, herë ka mbetur. Ose shkon te kapitalizmi, ose te socializmi. Dhe ai nuk ka një ekip normal. Dhe nuk ka parti apo ideologji. I tillë është kulti i një personaliteti shumë mediokër dhe llafazan. Të paktën Stalini dhe Lenini e dinin se çfarë donin! Po ky diktator? Ai as nuk e di nëse është i djathtë apo i majtë!
  Jo, pa ideologji dhe parti të qëndrueshme nuk do të ketë stabilitet në shoqëri.
  Dhe gjithashtu ecni përpara!
  Stalini, për fat të keq, u bë edhe një simbol i terrorit dhe shkatërrimit, duke e kthyer komunizmin në një batak.
  Nuk kishte qeveri optimale. Dhe nën Brezhnev kishte marrëzi - si mund të emërohej një person i tillë në krye të BRSS. Dhe në rininë e tij, Brezhnjevi nuk dukej si intelektual, por në pleqëri ra në çmenduri. Dhe në përgjithësi, është turp që kreu i shtetit nuk mund të bashkojë dy fjalë pa një copë letër. Por ju duhet të keni qenë në gjendje ta bëni këtë!
  Oleg Rybachenko hodhi një granatë të dyfishtë vdekjeprurëse me këmbën e tij të zbathur dhe këndoi:
  - Por jeto si dikur,
  Por jetoni sipas Brezhnevit!
  Unë jam memec, memec, nuk mundem!
  Dhe mos e lini të shkojë stuhia e borës!
  Margarita e hodhi pakon me eksploziv me gishtat e saj të zhveshur. Ajo i shpërndau nazistët si mollët e shkundura nga një degë.
  Vajza këndoi:
  - Mollët në lulëzim,
  Këngët e Solovyov...
  Unë do të vij tek ju -
  Do të ketë përsëritje!
  Vajza buzëqeshi gjerësisht dhe verbuese. Dhëmbët e saj janë si perla, ata shkëlqejnë aq shumë.
  Po, ky çift lufton mirë.
  Oleg Rybachenko e mori dhe këndoi:
  - Grushtet tona me çelik,
  kthetra, dhëmbë e këpurdha...
  Ata janë kaq të etur për një luftë të vërtetë!
  Dhe përsëri djali terminator qëllon me shumë saktësi. Dhe pika të përgjakshme bien nga nazistët.
  Jo, nuk do të ketë mëshirë. Armiqtë do të mbyten.
  Ndërkohë, Natasha dhe ekipi i saj po luftojnë në Sukhumi.
  Nazistët sulmojnë bregdetin. Lufta është, natyrisht, shumë e pabarabartë
  Por vajzat. Kur janë pothuajse të zhveshur, është shumë mirë!
  Natasha hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur, kosi një duzinë fashistë dhe këndoi:
  - E ardhmja e botës është e jona,
  Ne vajzat jemi si Jedi!
  Zoya gjithashtu hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Ajo i shpërndau nazistët dhe bërtiti me besim:
  - Unë jam ajo që mund t'i varros të gjithë në varr!
  Aurora ndizet më pas. Gjithashtu një vajzë që kur godet, nuk është fare goditje e mizës.
  Djalli flokëkuq e mori dhe gumëzhi:
  - Unë jam ngjyra e dhelprës dhe e bukurisë më të madhe!
  Dhe përsëri do ta marrë këmbëzbathur dhe do ta hedhë dhuratën e vdekjes! Kjo është me të vërtetë vajza që ju nevojitet.
  Dhe atëherë Svetlana po çmendet! Dhe ajo do t'i shpërndajë dhe do t'i shtypë të gjithë, sikur djajtë nga i gjithë ferri të kishin hyrë në të.
  Po, vajzat këtu, natyrisht, kanë dhëmbë aq të zhveshur sa mund të heqin çdo nofull pa asnjë problem.
  Dhe nëse është e nevojshme, atëherë gjysmë koke!
  Natasha qëllon mbi armikun dhe vrumbullon:
  - Unë jam një luftëtar aq i ashpër sa që as një dem nuk do të më shkelë! Unë do t'i thyej kokën!
  Zoya konfirmoi me besim:
  - Do të thyej edhe brirët!
  Dhe këmba e zhveshur e vajzës hedh një granatë. Dhe dy tanke naziste do të përplasen.
  Dhe pastaj Aurora do t'ju godasë. Dhe do të nisë edhe një gjë vrastare me këmbë të zbathur.
  Dhe do të ulërijë:
  - Lavdi Stalinit, u bëftë më i mençur!
  Aurora është vërtet e keqe. Si është të luftosh në dy fronte? Në fund të fundit, kjo në fakt do të thotë vetëvrasje.
  Dhe pse Stalini e solli Rusinë në këtë?
  Vajza do të nisë sërish dhuratën vrasëse të vdekjes me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe ulëritës:
  - Lavdi udhëheqësit të ri!
  Epo, kjo është e drejtë! Stalini madje ka një ballë të ulët. Dhe kjo është një shenjë e inteligjencës së ulët.
  Svetlana qëllon veten. Dhe ai hedh një granatë me këmbë zbathur. Shpërndan kundërshtarët. I shkatërron dhe bërtet:
  - Lavdi perëndive ruse!
  Dhe përsëri thembra e zhveshur do të hedhë diçka shumë shkatërruese.
  Vajzat këtu janë të një kalibri të tillë që Krautët nuk do t'i marrin.
  Katër vajza janë një forcë e jashtëzakonshme. Dhe më e rëndësishmja, ata kanë veshur vetëm brekë.
  Dhe kjo u jep atyre një aftësi kolosale për të luftuar.
  Natasha po qëllon. Luftëtarët afrikanë, madje edhe indianë dhe arabë, po lëvizin si një ortek.
  Gjermanët i përdorin si ushqim topash. Përdorimi i tij në beteja pa asnjë keqardhje apo keqardhje. Dhe sigurisht, ata e marrin atë në numra.
  Sukhumi tashmë është prerë nga toka. Dhe kjo është shumë e keqe. Së shpejti do të na mbarojnë municionet dhe do të duhet të tërhiqemi.
  Por deri tani vajzat ende nuk duan të dorëzohen. Ata ëndërrojnë fitoren. Edhe pse forcat janë të pabarabarta. Dhe Moska është e rrethuar.
  Kjo e shqetëson Natashën. Ajo hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur. Shqyen armiqtë dhe këndon:
  - Nëse ka një kapital!
  Zoya gjithashtu hodhi një pako shpërthyese me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Lumi rus nuk do të thahet!
  Dhe ajo e goditi armikun me të gjitha armët, një armë pa zmbrapsje të bërë vetë, me egërsi.
  Dhe shkatërroi disa tanke ...
  Por avionët sulmues kanë filluar të shtypin nga lart.
  Po sikur të jenë reaktive?
  Aurora gjuajti raketat e saj. Goditi një makinë gjermane. E bëri të binte.
  Pas së cilës bisha me flokë të kuq guxoi:
  - Komunizmi pa kufi!
  Pastaj Svetlana filloi të qëllonte. Dhe kosi luftëtarët e zinj. Dhe pastaj e hedh limonin si këmbë të zhveshur.
  Dhe do të ulërijë:
  - Lavdi perëndive të reja!
  Natasha qëlloi mbi armikun dhe bërtiti:
  - Për perënditë ruse!
  Dhe nga gjuajtja e këmbës së saj të zbathur, avioni shpërthen.
  Këto janë vajzat Terminator. Nëse ata luftojnë, atëherë askush nuk mund t'i kontrollojë.
  Zoya gjithashtu hedh diçka te armiku që vret çdo forcë. Dhe diçka që shkatërron armikun. Dhe luftëtarja, duke nxjerrë dhëmbët, bërtet:
  - Avionët në arkivol!
  Dhe gishtat e zhveshur përsëri hedhin dhuratën e vdekjes.
  Dhe pastaj Aurora do t'i hedhë një limon armikut. Ai do ta marrë atë dhe do të ulërijë:
  - E ardhmja është e jona!
  Svetlana, duke nxjerrë dhëmbët, tha:
  - Për komunizmin dhe arritjet e reja!
  Dhe përsëri hodhi një granatë me këmbë të zbathur. Dhe ai do të vrasë të gjithë. Epo, nëse jo të gjitha, atëherë disa me siguri.
  Nazistët arritën në enë. Dhe ky është problemi i tyre. Këtu mund të shihni armën vetëlëvizëse Jagdtiger. Një makinë e vjetëruar, por shumë vdekjeprurëse. Një djalë pionier zvarritet drejt saj. Dhe ai rrëshqet një minë.
  Dhe arma vetëlëvizëse shpërthen në mënyrë të parëndësishme.
  Djali nxjerr gjuhën dhe këndon:
  - Të pimë mëmëdheut, t'i pimë Stalinit!
  Le të pimë dhe të derdhim përsëri!
  Ne pionierët do ta vrasim Hitlerin!
  Fashistët e kuptojnë. Edhe pse është e vështirë për Ushtrinë e Kuqe. Qyteti i Groznit është i rrethuar nga nazistët, por ata vazhdojnë të luftojnë atje. Edhe këtu vajzat janë në maksimumin e tyre.
  Këtu Tamara po lufton. Ajo është me rroba banje dhe zbathur. Dhe moti është i nxehtë dhe vajza është më e shkathët në këtë mënyrë. Bukuroshja po qëllon. Me këmbë të zbathur lëshon pako shpërthyese në drejtim të fashistëve dhe këndon:
  - Hitleri së shpejti do të marrë gozhdë në arkivolin e tij,
  Do të jetë si një merimangë që digjet në zjarr...
  Demonët do t'ju mundojnë në botën e krimit -
  Ata që adhuruan shejtanin!
  Dhe përsëri, një limon shumë vdekjeprurës fluturon nga thembra e zhveshur e bukuroshes dhe godet nazistët.
  Maria thotë duke qeshur:
  - Granatat do të vrasin!
  Dhe e përkëdhel Tamarën mbi supe. Dy vajza po luftojnë, dhe në krye është një flamur i kuq, i mbushur me plumba.
  Vajzat janë zbathur dhe pothuajse pa rroba, por nuk kanë ndërmend të dorëzojnë qytetin sovjetik.
  Maria këndoi një këngë të gëzuar. Dhe në të njëjtën kohë ajo qëlloi pa mëshirë dhe vrasës;
   Ka shumë njerëz të mëdhenj,
  veprat e të cilëve jetojnë me shekuj, ka shumë emra të mëdhenj, që quhen të pavdekshëm.
  
  Shumë heronj të përrallave kanë ruajtur melodinë e epikës, por më i thjeshti nga të gjithë heronjtë Dhe i dashur për të gjithë ne është një.
  
  Fëmijërinë e kaloi mes maleve, shikoi fluturimin e zogjve, mori nga malet si trashëgim bukurinë e krahëve të shqiponjës.
  
  Emri i tij, me një bubullimë, përfshiu oqeanin dhe u bë i afërt dhe i njohur për proletarët e të gjitha vendeve.
  
  Në kontinentin e Kinës, i dashur për të gjitha zemrat, ky emër shpall Phanzam - paqe, fund - pallateve.
  
  Stalini është flamuri i lumturisë, agimi i njerëzimit! Rroftë Stalini i dashur për shumë e shumë vite të gjata!
  Vajzat kënduan mirë. Veronica dhe Victoria u bashkuan me Maria dhe Tamara.
  Të katër bukuroshet janë të rrethuara, por si luftojnë.
  Këtu Maria hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe rrëzon një avion sulmues gjerman. Dhe bukuroshja kërcit:
  - Lavdi partisë sonë!
  Veronica dërgon gjithashtu një dhuratë vdekjeje me këmbën e saj të zbathur dhe HE-162 qëllohet. Dhe luftëtari bërtet:
  - Lavdia është më e lartë se lavdia!
  . KAPITULLI Nr. 6
  Victoria, duke qëlluar kundër kundërshtarëve dhe duke gjuajtur, buzëqesh:
  - Për hapësirat e ardhshme të komunizmit!
  Dhe katër bukuroshe, pothuajse të zhveshura dhe zbathur, qeshin.
  Janë të tilla vajza shqiponjë të rendit më të lartë.
  Mirabela dhe Anastasia po luftojnë në qiell. Dhe ua bëjnë edhe shpëlarjen e trurit fashistëve.
  Mirabela shkruan në Twitter duke buzëqeshur:
  Gjithçka do të jetë mirë në botë,
  Duaje atdheun tënd me pasion!
  Dhe përsëri, me gishtërinjtë e tij të zhveshur, nga dritarja e hapur, hidhte një limon. Dhe ai do të marrë një mallkim për fashistët. Një tjetër makinë e goditur bie.
  Ky është truku - duhet ta godisni ashtu.
  Anastasia thotë duke qeshur:
  - Lenini do të të kishte lavdëruar!
  Mirabela goditi disa makina gjermane me një breshëri dhe tha:
  - Edhe Stalini, pa dyshim!
  Anastasia preu tre avionë nazist dhe konfirmoi:
  - Pa asnjë dyshim!
  Vajzat janë kaq të lezetshme. Dhe më e rëndësishmja e bukur. Kanë llogaritje të nxehtësisë dhe në të njëjtën kohë të ftohtë.
  Mirabela, duke rrëzuar një aeroplan tjetër, tha:
  - Gjithçka në botën tonë është relative...
  Anastasia qeshi dhe mërmëriti me inat:
  - Pa filozofi të panevojshme!
  Dhe ajo gjithashtu hapi dritaren dhe hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Këtë herë ME-262 shpërtheu.
  Mirabela pohoi me kokë në shenjë dakordësie.
  - Ju bëtë shumë mirë!
  Anastasia, duke nxjerrë dhëmbët, shtoi:
  - Unë bëra atë që bëra!
  Dhe të dy luftëtarët shpërthyen duke qeshur. Dhe ata i shkelin syrin njëri-tjetrit.
  Po, heroizmi është mbresëlënës.
  Në verën e vitit 1946, shpërthyen beteja të ashpra për qytetin në Vollgë. Batalioni snajper i grave nën komandën e kapitenit Alena Ogurtsova mori një pozicion mbrojtës në rrënojat në rrugën Volodarsky. Pas rrënojave fshiheshin vajza me mitraloz e pushkë, të lidhura me tufa granatash.
  Vetë Alena ka veshur një tunikë me pika mbi trupin e saj të zhveshur, pantallona të shkurtra dhe këmbëzbathur. Një vajzë e bukur dhe me kurba, me ijë të forta, me bel të hollë dhe një prerje flokësh të shkurtër bob. Fytyra është shumë ekspresive, me një mjekër mashkullore dhe sy blu të shtrirë gjerësisht. Flokët kafe u grinë nga pluhuri, gjoksi i lartë, vështrim i fortë. Kapiteni Alena ka më shumë se dy vjet që lufton dhe pavarësisht rinisë ka parë shumë. Këmbët e vajzës janë të mbuluara me gërvishtje dhe mavijosje. Është më e lehtë për një vajzë të lëvizë zbathur sesa me çizme të ashpra dhe të ngathëta.
  Tabani i zhveshur ndjen dridhjen më të vogël të tokës, paralajmëron për afërsinë e një miniere dhe vetë toka mëmë shton qëndrueshmërinë. Këmbët e vajzës, nga njëra anë, janë bërë të ashpra dhe nuk kanë frikë nga metali i nxehtë, as nga rrënojat e mprehta të rrënojave, por nga ana tjetër, ato nuk kanë humbur ndjeshmërinë dhe fleksibilitetin, duke paralajmëruar përmes zhurmës së lëvizjes së tanke.
  Sweet Alenka mban një granatë me një pako shpërthimi të bashkangjitur në duar. Duhet të zvarritesh drejt tankut të frikshëm gjerman Lion, i cili po spërkat rrugët me mitralozë.
  Maria zvarritet pranë saj. Edhe ato të zbathura, si të gjitha vajzat e batalionit, rezultuan të kishin veshur çizme, duke imituar komandantin e tyre. Thembrat e saj të pluhurosura po mprehen ndërsa vajza zvarritet me të katër këmbët. Flokët e verdhë të Marias janë të pista dhe të gjata... Pak kaçurrela. Vetë vajza është e hollë, e hollë dhe e shkurtër. Ajo madje mund të ngatërrohet me një vajzë, me shpatulla të ngushta dhe një kokë në dukje të madhe.
  Por Maria tashmë ka përjetuar shumë. Ajo arriti të vizitojë robërinë fashiste, të mbijetuar nga torturat mizore dhe minierat, nga ku me një mrekulli të pakuptueshme ajo arriti të shpëtojë. Por duke parë fytyrën e saj fëminore dhe të butë, nuk do të mund të dalloje kurrë se e rrahën në taka me shkopinj gome dhe kaluan një rrymë elektrike në trupin e saj.
  Maria qëllon... Një ushtar i Rajhut të Tretë, në këtë rast një arab, bie i vdekur, duke shkelmuar rërën dhe rrënojat me surrat.
  Alenka rrëshqet një tufë granatash nën një grumbull plehrash. Tani një "Luan" nëntëdhjetë tonësh do të zvarritet këtu dhe do ta hedhë në erë. Sytë e kaltër të vajzës shkëlqejnë si safirë në një fytyrë të errët nga nxirja dhe pluhuri.
  Përvoja sugjeron që një tank i mbrojtur mirë tani do të ndryshojë pozicionin. "Luani" ka 100 mm armaturë anësore, madje edhe në një kënd. Tridhjetë e katër nuk mund të depërtojnë në të, vetëm Keveshki të rëndë kanë një shans. Por vemjet janë qëllimi. Gjëja kryesore është të privoni makinën nga lëvizshmëria ...
  Anyuta qëllon nga një mitraloz... Një ushtar me kombësi të panjohur bie. Gjermanët, pasi kanë pushtuar pjesën më të madhe të hemisferës lindore, e vlerësojnë gjakun arian dhe hedhin në betejë trupat koloniale: arabë, afrikanë, indianë, aziatikë të ndryshëm dhe evropianë. Është rritur edhe numri i polakëve - të cilët janë mësuar që në djep të urrejnë Rusinë bolshevike. Këtu po luftojnë nacionalistët ukrainas , Don-kozakët, çeçenët dhe gjithë Kaganati Kaukazian. Hitleri ngriti një ndërkombëtar të tërë.
  Ka shumë armiq...
  Anyuta i shmanget me shkathtësi zjarrit të mitralozit. Plumbi për pak çau takën e rrumbullakët të vajzës, e nxirë nga pluhuri. Kapiteni i bukur madje ndjeu një gudulisje nga sa afër fluturoi dhurata e kalibrit të madh. Vajza e kryqëzoi veten duke pëshpëritur:
  "As një plumb nuk mund të na ndalojë!"
  Maria ia kthen zjarrin... Një vajzë tjetër, Alla, është shumë flokëkuqe, me gjatësi mbi mesataren dhe me muskuj, pavarësisht nga racionet e saj të pakta. Ajo është gjithashtu një vajzë shumë e bukur, me ijë luksoze, me bel të tendosur, shpatulla të gjera jo femërore dhe gjoks të lartë.
  Alla po lufton vetëm me pantallona të shkurtra, tunika e saj u gris në copa dhe u shkërmoq në pluhur, dhe uniformat e reja nuk furnizohen nëpër Vollgë. Dhëntë Zoti që të transferojmë më shumë municion dhe pak ushqim për trupat sovjetike të rraskapitur.
  Pra Alla është thuajse e zhveshur, këmbët i ka gërvishtur, sidomos gjunjët. Një copëz goditi shputën e këmbës sime të djathtë dhe më dhemb dhe është e vështirë të eci.
  Alla me flokë të kuqe, me pluhur, thuajse lakuriq përdredh fytyrën e saj të bukur, por në të njëjtën kohë të ashpër. Vajza duke qëlluar thotë:
  - Zoti është mbi ne, Moska dhe Stalini!
  Dhe ajo ndërpreu nazistët sulmues, mezi që kishte kohë të rikthehej.
  Rrënojat dhe rrugët e ngushta e bëjnë të vështirë për tanket kërcënuese gjermane të kthehen. Pothuajse dyqind ton "Mause" nuk mund të kalojnë fare...
  Siç priste Anyuta, "Luani" voziti pak dhe vrapoi në një grumbull plehrash. Pati një shpërthim. Vemja shpërtheu dhe një palë rula të dëmtuara u larguan.
  Tanku i plagosur ndaloi dhe një predhë doli nga tyta e tij...
  Ajo gjëmonte diku larg, duke u zhdukur në gërmadha. Anyuta fërshëlleu si një gjarpër:
  - Kjo është llogaritja ime! Hapi një llogari...
  Kapiteni vajzë detyrohet të zvarritet përsëri. Gjermanët dhe satelitët e tyre nuk mund të përdorin epërsinë e tyre teknike në rrënoja. Falë Hitlerit kokëfortë, hordhitë e Rajhut të Tretë u zhytën në beteja pozicionale në një qytet mjaft të madh dhe të fortifikuar mirë.
  Maria hedh një granatë. Duke i detyruar gjermanët ose arabët e goditur të bëjnë salto, duke u kthyer përmbys. Dora e njërit prej luftëtarëve të Hitlerit është shqyer dhe në të është varur një orë angleze me një busull.
  Maria thotë me një buzëqeshje:
  - Ajo që të tregon busulla është rruga për në ferr!
  Dhe një vajzë e bukur tund një copë qeramike të mbërthyer nga thembra e saj e pluhurosur.
  Alla po shkund gjithashtu pluhurin nga gjoksi i saj i fortë dhe plot. Thithat janë pothuajse të zeza nga papastërtia dhe kruajtja. Mundohuni të lani veten. Përsëri ju duhet të varrosni veten kur automatikët gjermanë qëllojnë. Dhe zvarriteni mbi barqet tuaja.
  Batalioni i vajzave mban pozicionin e tij, megjithëse ka granatime. Dhe predha të rënda shpërthejnë dhe bombat bien nga qielli... Por asgjë nuk do ta thyejë guximin e heroinave sovjetike.
  Anyuta sheh Panterën duke u zvarritur. Epo, ky tank nuk është më aq i frikshëm.
  Mund ta godisni anash. Vajza teshtiti dhe pështyu pluhurin që po i binte në gojën e saj të hijshme. Ajo mori një granatë në dorë, të peshuar me një pako shpërthyese. Ju duhet të zvarriteni pa u vënë re. Por ka kaq shumë tym përreth.
  Anyuta filloi të zvarritet lart, duke u mbështetur në kanal me gishtat e saj të zhveshur dhe bërryla. Ajo i ngjante një maceje që përndjek një mi. Vajza kujtoi luftën nga ajo verë e tmerrshme e dyzet e një, kur Wehrmacht pushtoi pabesisht hapësirat e gjera të BRSS. A ishte vajza, pothuajse vajza, e frikësuar? Në fillim po, por më pas mësohesh. Dhe ju tashmë i perceptoni shpërthimet e vazhdueshme të predhave si një zhurmë e zakonshme.
  Dhe tani shpërtheu shumë afër. Vajza godet me shuplakë në bark. Nga lart, fragmente fluturojnë si një tufë bletësh të egra. Anyuta pëshpërit me buzë të plasaritura:
  - Në emër të drejtësisë, Zot!
  Vajza përshpejton zvarritjen e saj dhe hedh një granatë me një pako shpërthyese të bashkangjitur në një vrapim. Dhurata fluturon në një hark. Ka një shpërthim dhe forca të blinduara anësore më të hollë të Panterës i jepet rrugë. Tanku gjerman fillon të digjet dhe kompleti luftarak shpërthen.
  Anyuta pëshpërit me një buzëqeshje:
  - Faleminderit, o Jezus i Plotfuqishëm! Unë të besoj vetëm ty! Unë lutem vetëm për ju!
  Pantera është shkatërruar. Trungu i gjatë i grisur është varrosur në rrënoja. Armatura ballore, e ndarë nga armatura anësore, i ngjan një lugë.
  Anyuta, sytë e së cilës shkëlqejnë si lule misri në fytyrën e saj kafe nga pluhuri dhe nxirja, thotë:
  - Sa më shumë lis të ketë armiku, aq më e fortë është mbrojtja jonë!
  Alla është shumë seksi me brekët e zeza dhe trupin e zhveshur, të pluhurosur dhe të fortë. Vajza është shumë e zgjuar. Ajo mund të hedhë copa xhami me gishtat e saj të zhveshur.
  Tani ajo hodhi një objekt të mprehtë me këmbën e saj të hijshme të mbuluar me një shtresë pluhuri. Dhe ajo u godit me thikë drejt e në fyt fashistit. Alla e bukur tha:
  - Dhe unë jam një seks simbol, dhe një simbol i vdekjes!
  Më pas vajza u zvarrit përsëri, duke qëlluar. Anyuta gjithashtu qëlloi.
  Kapiteni i bukur, pasi kishte prerë fashistin, shkroi në Twitter:
  - Jeta është një zinxhir, dhe gjërat e vogla janë hallkat...
  Maria qëlloi, hapi kokën e Fritz-it dhe shtoi:
  - Është e pamundur të mos i kushtosh rëndësi lidhjes!
  Anyuta, përsëri duke gjuajtur me saktësi, përdhosi:
  - Por ju nuk mund të ndaleni në gjëra të vogla ...
  Maria shtoi sikur qëllonte:
  - Përndryshe zinxhiri do t'ju mbështjell!
  Një vajzë tjetër, Matryona, gjithashtu shumë e bukur, së bashku me pionierin Seryozhka, përgatitën një minë në tel. Të dy e shtynë... Një booger tinëzar u zvarrit në vemjen Tiger-2. Dhe si do të shpërthejë kjo makinë gjermane me tytë të gjatë.
  Djali biond Sergei bërtiti:
  - Rusia jonë, një parasha për ty!
  Dhe ai mezi pati kohë të hidhej larg, duke ndezur takat e tij të zeza, të rrëzuara, nga çatia që po binte.
  Matryona e përkëdheli qafën e djalit dhe tha:
  - Ti je shume i zgjuar!
  Pionieri mori rrugën për në front dhe u bashkua me batalionin e grave. Madje djali është shumë shpikës. Për shembull, ai bëri aeroplanë për të rrëzuar aeroplanët e sulmit fashist. Kur ngrihen Focke-Wulfs, ose TA-152, dëgjohet një ulërimë tepër shurdhuese.
  Gjermanët godasin nën shoqërimin e një simfonie të Wagnerit. Një melodi kaq madhështore.
  Matryona thotë me bezdi:
  - Ata ende po përpiqen të na trembin!
  Djali pionier këndoi me patos:
  - Luftëtari rus nuk ka frikë nga vdekja,
  Vdekja nën qiellin me yje nuk do të na marrë!
  Ai do të luftojë fort për Rusinë e shenjtë,
  Kam mbushur mitralozin e fuqishëm!
  Matryona, një vajzë e gjatë, muskuloze, me ijë dhe shpatulla të gjera, është një grua tipike fshatare. Rrobat u grisën në lecka gjatë betejave, këmbët e forta ishin të zhveshura, flokët ishin gërshetuar në dy gërsheta dhe ishin shumë të pluhurosur.
  Seryozhka është vetëm njëmbëdhjetë vjeç, i dobët nga kequshqyerja, një djalë i gërvishtur dhe i ndyrë, i veshur vetëm me pantallona të shkurtra. Flokët e bardhë natyral të djalit janë gri dhe brinjët e tij janë të dukshme përmes lëkurës së tij të hollë, të nxirë dhe të ndotur. Këmbët e mia ishin thyer tmerrësisht dhe të mbuluara me djegie, mavijosje dhe flluska. Vërtetë, fati e mbrojti fëmijën nga lëndimet e rënda.
  Krahasuar me të, Matryona duket e madhe dhe e trashë, megjithëse vajza nuk është aspak e trashë, por me mish të fortë, të stërvitur në kocka. Për më tepër, uria nuk dukej se ndikoi aspak në figurën e saj të bukur dhe të madhe.
  Një vajzë qëllon me një pushkë të rëndë antitank. Nuk mund të depërtosh kokë më kokë në automjetet gjermane, por ka një shans për të goditur shinat.
  Dhe "Lev" i rëndë, pasi mori një eksploziv të rëndë në shasi, filloi të frynte tym si një duhanpirës i rëndë.
  Seryozhka këndoi me sarkazëm:
  - Fritzi i qelbur, pa u menduar, ndezi një cigare në hyrje! Ai, natyrisht, u fut në telashe të mëdha!
  Matryona, duke ndezur viçat e saj muskuloze dhe të nxirë, kërceu me trokitje me këmbët e saj të zhveshura dhe të bukura. Vajza këndoi:
  - Fytyrat e shenjtorëve rusë shkëlqejnë nga ikona... Zoti na ruajt të vrasësh të paktën një mijë Kraut! Dhe nëse dikush gumëzhin më shumë se fashistët, askush, më besoni, nuk do t'ju gjykojë për këtë!
  Më pas ajo mbushi përsëri pushkën antitank dhe qëlloi përsëri. Transportuesi gjerman lëshoi përsëri një lumë tymi.
  Batalioni i vajzave shkaktoi dëme të konsiderueshme në Krauts. Por ai vetë pësoi humbje. Një vajzë u shqye përgjysmë dhe fytyra e saj u zbeh shumë, pavarësisht nga pluhuri.
  Pjesa më e madhe e Stalingradit tashmë është kapur nga nazistët, por ajo që ka mbetur nga qyteti nuk dëshiron të dorëzohet dhe të dorëzohet.
  Anyuta, ndërkohë, po përpiqet të depërtojë përmes Tigrit. Një makinë e fuqishme gjermane u godit nga një granatë në krah, por nuk u dorëzua. Kthehet për të gjuajtur topin. Vajza duhet të varroset në tokë dhe rrënoja në mënyrë që dhurata e lëshuar të mos shtypet nga vala e shpërthimit.
  Anyuta pëshpërit në heshtje:
  - Mami, babi, më fal!
  Maria hodhi një granatë në drejtim të Tigrit, e cila i shpërtheu në ballë. Vajza fërshëlleu:
  - Për faktin se drita është mësim në dimër në pranverë... E përsëris pa përjashtim se Hitleri është një bastard murtajë!
  Alla, duke thyer qëllimin e fashistëve dhe duke i spërkatur me një shpërthim zjarri, mërmëriti:
  - Në arkivol, pashë Fyhrer-in tani! Dhe ajo e goditi të mjerin mu në sy!
  Vajza me flokë të kuqe në fakt hodhi një granatë në tank me gishtat e saj të zhveshur. Ai goditi tytën... Pasoi një shpërthim dhe tyta e Tigrit u shtrembërua.
  E mori gjermani frikacak dhe u tërhoq.
  Anyuta ankoi nëpër vrimat e hundës:
  - E jona nuk do t'ju dorëzohet!
  Maria preu me një plumb të punësuarin e Hitlerit dhe këndoi:
  - Por zuzari nuk bën shaka! Duart, këmbët, po përdredh litarët rusë! I zhyt dhëmbët në zemër... E pi Atdheun në llum!
  Anyuta qeshi dhe leh:
  - Fyhreri po bërtet i egër, duke e lodhur veten!
  Maria qëlloi dhe shtoi:
  - Epo, vdekja fryn dhe buzëqesh!
  Tani është shfaqur një "Shtumrtiger" edhe më i rrezikshëm. Shkatërron ndërtesa të tëra dhe bunkerë. Për më tepër, ai nuk i afrohet pozicioneve të trupave sovjetike. Makina mbahet e fshehur nga mitralozët gjermanë.
  Anyuta sheh se është e pamundur të afrohesh me pozicionet e Kraut. Por ka Focke-Wulfs në qiell. Një nga këto automjete fluturon më afër pozicioneve sovjetike. Vajzat hapin zjarr ndaj saj.
  Alla hedh një granatë dhe thotë i tërbuar:
  - Në vdekjen e thellë nuk ka falje!
  Pas së cilës vajza qëllon nga një mitraloz. Rrotullohet shpejt. Një tank relativisht i ri gjerman "Panther"-2 me një frëngji të vogël dhe një siluetë më të ulët afrohet shpejt.
  Disa vajza hedhin granata mbi një makinë gjermane. Ajo, pasi ka marrë dhuratat, ngrin dhe nuk mund të kthehet.
  Allahu fishkëlleu dhe fërshëlleu:
  - Ky është një sulm i ri! Ne do t'i shqyejmë nofullat!
  Panther 2 bërtiti dhe qëlloi me armën e tij më të fuqishme.
  Kolona e zjarrit ndau ajrin dhe e ngrohi dhe elektrizoi menjëherë atmosferën.
  Alla qeshi, predhat kaluan pranë vajzës gjysmë të zhveshur. Flokëkuqja e paturpshme tundi ijet dhe shkroi:
  - Dhe Njutoni mundi armiqtë e tij, hodhi zgjedhën nga froni! Ai dekretoi ligjin e tij të Njutonit tek Fritz!
  Stalingradi ishte përfshirë plotësisht nga zjarret, kur gjuhët e zjarrit dukej sikur lëpinin qiellin dhe shkëndija vjollcë, portokalli dhe e kuqe flakë po kërciste! Dhe çdo shkëndijë është si një fantazmë që shpëton nga një kështjellë skëterrë.
  Anyuta, pasi rrëzoi një luftëtar gjerman, ndezi sytë e saj blu dhe këndoi:
  - Pse po ankohesh, plakë budallaqe? Më beso, është thjesht një person i çmendur që qan për ty!
  Maria këndoi ndërsa qëlloi kundër nazistëve:
  - Sa bukur është të shtrihesh në bar dhe të godasësh Krautët në kokë! Jepini Fuhrer-it një llapë dhe gjuani plumba nga një mitraloz!
  Vajza qeshi egërsisht dhe u rrotullua nga barku në shpinë. Kam bërë një biçikletë me këmbë. Një granatë fluturoi lart. Fluturuesi Focke-Wulf mori copëza nën bark dhe shpejt u ngjit lart. Me sa duket fragmente të mprehta e kanë lënduar. Krijesa fashiste mori flakë dhe filloi të humbiste pjesë të krahëve të thyer.
  Anyuta, duke parë se si Focke po humbte lartësinë, kërciti:
  - Ky është një semafor! Ka një sëpatë të varur në bord!
  Avioni gjerman shpërtheu, duke shpërndarë mbeturina në të gjitha qoshet e largëta të qiellit. Dhe ku shkoi asi fashist? Bëra kthesën time të fundit. Në rrënim shkoi xhelati, jo piloti!
  Maria teshtiti, duke shpërndarë pluhurin dhe tha:
  - Te jesh apo te mos jesh? Nuk është një pyetje!
  Alla përsëri hodhi një copë xhami me këmbën e saj, në mënyrë që ajo e goditi Fritz-in në sy dhe doli nga pjesa e pasme e kokës:
  - Unë jam një armadë tankesh! Dhe keni nevojë për trajtim!
  Gjermanët dhe satelitët e tyre u përpoqën të përparonin, duke hedhur granata para tyre. Taktika të tilla nuk funksionuan ndaj vajzave. Kështu që Seryozhka vendosi katapultën dhe si goditi armikun si përgjigje.
  Djali pionier bërtiti:
  - Santa Claus duke shqyer nofullat e Hitlerit!
  Ngarkesa e katapultës, duke përshkuar turmën e fashistëve, bëri që ata të fluturonin larg dhe në të njëjtën kohë të ktheheshin në ajër. Fritzes ranë dhe u përplasën me rrënojat e mureve.
  Tanku Tiger-2, pasi humbi ekuilibrin, u përplas me Luanin. Eh, Leva, ku është emri yt i frikshëm?
  Anyuta buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Epo, Seryozhka është e mrekullueshme!
  Djali leh në mënyrë agresive:
  - Pionieri është gjithmonë gati!
  Kapiteni i vajzës filloi të gozhdonte sërish. Dhe Matryona guduli këmbën e ngushtë të Seryozhkës, sa e vështirë është! Nuk është çudi që djali nuk ka frikë të vrapojë nëpër zjarre.
  Maria këndoi dhe tha:
  - Rinia është e mirë - pleqëria është e keqe!
  Alla, kjo flokëkuqe e gëzuar, ra dakord:
  - Nuk ka gjë më të keqe se pleqëria! Kjo është vërtet gjendja më e neveritshme nga të gjitha!
  Dhe vajza bëri një kërcim rrotullues. Ajo imagjinoi për një moment gjyshet e neveritshme. Jo, nuk mund të krahasosh një grua të vjetër me një vajzë. Dhe çfarë bukurie ka në trupat e hollë.
  Alla e mori dhe këndoi:
  - Vit pas viti rrjedh si një karvan,
  Një grua e moshuar bluan këna në një llaç...
  Po për figurën time të hollë?
  Nuk e kuptoj si u zhduk rinia ime!
  Anyuta ndezi sytë, e rrëzoi gjermanin me një goditje në ijë dhe tha:
  - Jo! Megjithatë, ka një bukuri të tillë në luftë - të mbetesh përgjithmonë i ri! Gjithmonë i dehur!
  Matryona vendosi një ngarkesë të re në katapultë. Kjo është diçka si një llaç i mirë. Vajza fërshëlleu:
  - Mos kaloni, por kaloni!
  Seryozhka ngatërroi me këmbën e tij të hollë por të shkathët dhe leh:
  - Fytyrë Fritsam!
  Dhe granata, së bashku me pakon e shpërthimit, fluturoi me shpejtësi në pozicionet naziste.
  Po, Stalingrad nuk iu dha atyre. Sulmi ka vazhduar për tre muaj që nga fundi i qershorit, por qyteti nuk është pushtuar. Nazistët arritën sukses në sektorë të tjerë të frontit, por jo në këtë.
  Anyuta qëlloi një pistoletë dhe ulëriti:
  - Gjithçka është e pamundur, ndodh e mundur... Nuk ka nevojë ta komplikojmë universin shumë!
  Dhe goditi rezervuarin e benzinës së motoçikletës. Makina shpërtheu dhe vorbullat e zjarrta ndriçuan peizazhin me tym. Dhe gjermani u shqye nga një puthë e zjarrtë.
  Kapiteni i vajzës bërtiti:
  - Më pëlqen të vras të keqen! Dhe kjo është e mira më e lartë!
  Maria goditi gjermanët me një shpërthim zjarri dhe fërshëlleu:
  - Le të luajmë porcupine!
  Alla hapi zjarr, më saktë. Disa zezakë mbetën të shtrirë në rrënojat e mbuluara me shtiza:
  - Vrite armikun! - pëshpëriti vajza.
  Maria këndoi me gaz:
  - Duke e lyer Hitlerin me buzëkuq, Mainstein me llak flokësh, do të të tërheq në robërinë e princeshës, qeni yt besnik do të të gërmojë!
  Anyuta, duke qëlluar, fërshëlleu:
  - Hajde te varemi kete mbremje, Adolf... Mos mashtroni! Hajde ne mbremje, fluturo si gyrfalcon - qe ti mundesh fort nazistet!
  Maria tha e tërbuar, duke i rrëzuar përkrenaren nga koka e stuhistit:
  - Ne mundemi! Dhe ne do të!
  Vajzat nga batalioni Lenin ndaluan përparimin e ushtrisë së huaj. Fritz shkoi përpara, duke mbushur fjalë për fjalë hapësirën me kufoma. Tanku Lion, mbi të cilin ishin mbështetur shpresat, gjithashtu nuk ndihmoi. Ja një modifikim i mjetit me një top 150 mm.
  Alla troket mbi një gur të ngjitur në thithin e saj të zhveshur. Vajza ka gjoks kaq të bukur dhe plot. Vajza hedh një granatë me këmbë. Këmba është më e fortë se krahu, dhe gjuajtja shkon më tej.
  "Luani" mori një boshllëk në pistë dhe u ndal. E qëlluar nga goja e tij e fuqishme. Një përplasje dhe një shembje.
  Alla, duke pështyrë, thotë:
  - Një luftëtar rus nuk rënkon nga dhimbja!
  Dhe përsëri vajza qëllon. Dhe ai e bën atë jashtëzakonisht saktë. Fashisti i përkulur nga kulla bie mbrapsht.
  Një vajzë me flokë të kuqe, pothuajse lakuriq thotë:
  - Është e kotë që armiku beson se ai arriti të thyejë rusët! Ai që është trim do të sulmojë në betejë, ne do t'i mundim ashpër armiqtë tanë!
  Dhe Alla nxjerr muskujt e saj të barkut, të cilët i ka shumë të përcaktuara.
  Oh, sa të bukura janë vajzat! Unë me të vërtetë nuk dua që asnjë prej tyre të vdesë.
  Ekaterina vrapoi pranë... Një vajzë shumë e bukur, me flokë të zbardhur e të bardhë. Ajo disi arrin t'i lyejë me një lloj ilaçi në mënyrë që të mos ndoten.
  Vajza është shumë e bukur, me figurën e Venusit, vetëm më e tonifikuar dhe e skalitur. Ajo ka veshur vetëm sytjena dhe brekë. Gjithçka tjetër tashmë është copëtuar. Por sa të hijshme janë këmbët! Kjo nuk është një vajzë, por një vulë përsosmërie, një kurorë bukurie.
  Ajo lëviz në një mënyrë të veçantë, si një ketër. Dhe këmbët e zbathura thjesht dridhen, dhe thembra çuditërisht mbeten të pastra. Katerina qëllon dhe fashisti merr një ulçerë në gjoks.
  Vajza thotë:
  - Besnikëria ndaj Atdheut është fjala më e lartë!
  Alla tha me një të qeshur:
  - Hiqe sytjena dhe rri me brekë si unë!
  Katerina tundi kokën negativisht:
  - Kjo nuk është e përshtatshme!
  Alla tundi ijet, gjuajti me saktësi dhe këndoi:
  - Disi anëtarët e Komsomol janë bërë të pazakontë! Të ecësh me gjoks të zhveshur kështu është shumë e pahijshme!
  Katerina qeshi dhe tha:
  - Pse t'u sjellësh gëzim Krautëve duke parë bukurinë tonë!
  Alla u përgjigj me vendosmëri:
  - Bukuria jonë është vdekjeprurëse!
  Katya qeshi dhe qëlloi në TA-200. Makina e nazistëve mori flakë. Dhe biondja e bukur u shpreh:
  - Vdekje të keqes!
  Alla qeshi:
  - Dhe jeta është e mirë!
  Katerina, duke parë që gjermani po binte, u mërzit:
  - Kjo është vlera më e lartë! Mos mendoni o fashistë se keni fituar!
  Si do të këndojë Allahu:
  - Fitorja pret! Fitorja pret... Ata që duan të thyejnë prangat! Fitorja pret! Fitorja pret! Ne do të jemi në gjendje të mposhtim nazistët!
  Një vajzë e bukur, dhe gjoksi i saj lakuriq po dridhet. Është mirë me një bust të zhveshur në vapë, që intensifikohet nga zjarri.
  Anyuta tani dukej shumë më e vendosur. Ajo qëlloi në drejtim të Krauts me një automatik dhe leh:
  - Do të të tredh!
  Dhe me të vërtetë nazistët morën dhurata dhe arkivole vdekjeprurëse! Dhe vajza u tregoi atyre idenë, le të ndërtojmë gishtat e këmbëve. Dhe ajo fishkëlleu si një bilbil grabitës. Dhe përmes gishtave të ekstremiteteve të poshtme.
  Kapiteni i vajzës është shumë i zgjuar. Dhe me gaz. Dhe aspak mizore. Edhe asaj ndonjëherë i vjen keq për ushtarët e armikut, të cilët mund të kenë fëmijë që do të qajnë për baballarët e tyre të vrarë.
  Sidoqoftë, Anyuta i largon nga vetja mendime të tilla, ato e bëjnë atë të dëshirojë të qajë. Por nuk ishin rusët që erdhën te gjermanët për të grabitur dhe vrarë. Jo, këta janë gjermanët dhe një tufë e tërë agresive të huajsh nga e gjithë bota shpërtheu në hapësirat ruse.
  Anyuta u kryqëzua dhe qëlloi në drejtim të Fritz-it, i cili po përpiqej të afrohej në heshtje me pozicionet ruse... I dolën syri dhe truri, i rrëzuar nga një plumb.
  Kapiteni i vajzës buzëqeshi dhe tha me zgjuarsi:
  - Drejt sy më sy, kokë më kokë!
  Anyuta qëlloi me saktësi dhe goditi një motoçikletë me një karrocë anësore. Makina filloi të shqyhej dhe mitralozi u hodh dhe u kthye disa herë. Pastaj surrat i shpoi rrënojat.
  Vajza fërkoi tabanin e saj të zhveshur dhe të pluhurosur mbi rrënojat. Dhe ajo mori sërish objektivin. Fytyra e saj e gëzuar dhe e re buzëqeshi e kënaqur. Vajza këndoi:
  "Jo," u thamë fashistëve, populli ynë nuk do të tolerojë që buka aromatike ruse të quhet "brod!"
  Maria bëri një goditje shumë të saktë, e cila i vuri flakën Focke-Wulf dhe cicëroj:
  Për një të poshtër, natyrisht, zgjedhja është e qartë,
  Ai është gati të tradhtojë Rusinë për dollarë...
  Por burri rus është kaq i mrekullueshëm -
  Jam gati të jap jetën për Atdheun tim!
  Vajza bëri një salto dhe u tregoi nazistëve një biskotë dhe u rrotullua dhe plumbat nuk e goditën bukuroshen.
  U shfaq Alla, kjo bukuroshe, pothuajse e zhveshur dhe e ndyrë si një djall, hodhi një granatë me të dy këmbët menjëherë. Dhe ajo kontrolloi:
  - Ajo që kam është... Për Fritz-in në anën e mprehtë!
  Matryona korrigjoi Allën:
  - E mprehtë, anash, jo anës së mprehtë!
  Vajza qeshi dhe tundi gjoksin e saj me shalqi dhe hodhi një granatë duke përdorur një granatë me një pako shpërthyese. "Tigri" u godit në tytë dhe kjo vepër e shtrembër arti iu shmang.
  Pas së cilës krijesa e Hitlerit u tërhoq. Ajo filloi të zvarritet si një breshkë e kapur në zjarr.
  Anyuta këndoi, duke shkelur syrin me gëzim:
  - Dhe Tigri po tërhiqet dhe gjermanët fshihen!
  Batalioni i vajzave manovroi nën sulmet nga ajri dhe me armë të rënda. Pastaj raketat goditën, shkëmbinjtë e thyer dhe të nxehtë u ngritën në qiell. Dhe gurët morën flakë. Për fat të mirë, asnjë nga vajzat nuk vdiq, por burrat shkuan në botën tjetër - të cilëve nuk u vjen keq! Dhe shpirtrat fluturojnë - disa në parajsë, dhe të tjerët në ferr! Aty ku shejtanët me sfurk tashmë presin ata që nuk besuan në Jezusin.
  Alla, më seksi ndër luftëtarët, është i tërbuar: a munden nazistët, me Sturmtigerin e tyre, të qëllojnë në pozicionet e trupave sovjetike dhe të vrasin luftëtarët e Kuq?
  . KAPITULLI Nr. 7
  Dhe vajza kapi një granatë me këmbët e saj zbathur dhe u rrotullua në kaskada salto. Dhe rrotullohej gjithnjë e më shpejt. Dhe pastaj, me gjithë fuqinë e saj, ajo hodhi dhuratën e vdekjes në fuçinë e gjerë të Sturmtiger. Këmbët e zhveshura dhe të nxira të bukuroshes shkëlqenin dhe një granatë fluturoi në fuçinë e gjerë. Dhe makina e fuqishme fillimisht u mbyt dhe më pas shpërtheu. Dy "Tigrat Mbretërorë" që qëndronin në anët e "Sturmtiger" u hodhën lart dhe u shpërndanë në drejtime të ndryshme. Rolet u shkëputën prej tyre dhe ata ranë, duke fluturuar si gjerdani i thyer i mbretëreshës.
  Vala e shpërthimit e hodhi Allën lart dhe vajza fluturoi me kokë poshtë. Dhe ajo u përmbys, u tund dhe u hodh. Por bukuroshja ende u ul, rrënojat e mprehta dhe gurët e grimcuar gërmuan në shputat e saj të zhveshura. Vajza kishte dhimbje, madje edhe përmes këmbës së saj të kallo, një majë e mprehtë shpoi.
  Por Alla gjeti forcën të ngrihej dhe të bërtiste:
  - Ju fashistë do të jeni në hi!
  Anyuta dhe vajzat e tjera u hodhën lart nga vala e shpërthimit dhe madje u shtypën paksa. Por asnjë nga luftëtarët e bukur nuk vdiq. Vajzat u takuan me stuhi dhe zjarr të synuar mirë. Shtypja e nazistëve të kërcyer dhe insekteve të tjera agresive që rrethonin BRSS.
  Maria këndoi me shumë entuziazëm:
  - Dhe kur boria e Zotit të na fryjë në betejë, ne do të jemi miq së bashku me Komsomol! Dhe me vullnetin e Jehovait do të jem në thirrjen qiellore!
  Alla, duke shkundur pluhurin nga thembra e saj e përgjakur, e thyer, këndoi:
  - Lenin, parti, Komsomol! Po e dërgojmë Fyhrerin në çmendinë!
  Vajzat filluan të qeshin shurdhues, dhe Seryozhka tha me alarm dhe bezdi:
  - Dhe katapulta ime nuk është aq e saktë - si këto këmbët e zhveshura dhe të forta të Allës!
  Matryona, duke përkulur muskujt e krahut, tha:
  - Kjo është në rregull! Do të dalësh me diçka tjetër. Diçka më e freskët!
  Witchakova u kthye nga vija e parë dhe mori një telefonatë urgjente në Vladivostok. Pasi pësuan humbje të mëdha dhe pothuajse rrethuan Khabarovsk (komunikimi me këtë qytet mbahej përmes Amurit), japonezët ndaluan trupat e tyre për t'u rigrupuar dhe rimbushur. Të paktën njëqind milionë Japoni me shtatëdhjetë milionë të tjerë Mançurinë dhe Tajlandën mund të transferojnë këmbësorinë me bollëk. Në një farë kuptimi, është më e lehtë të luftosh me BRSS sesa me SHBA, pasi një betejë me këtë të fundit kërkon shumë anije të shtrenjta dhe aspak avionë të lirë. Por këmbësoria me pushkë të lehta dhe të lira dhe mitralozë të kopjuar nga Schmeisters mund të furnizohen në sasi të mëdha! Çdo djalë japonez nga mosha shtatë vjeç di të montojë dhe çmontojë një mitraloz! Por sigurisht që duhet kohë për të transferuar trupa nga ishulli në kontinent. Dhe pasi të keni marrë përforcime, lëvizni përsëri thellë në territorin Sovjetik!
  Pasi mori thirrjen, Witcherova shpresonte që më në fund të merrte një luftëtar të ri dhe të luftonte në qiell. Vajza u soll në Vladivostok në një Emka. Piloti u ndje si një terminator. Bashkudhëtari rezultoi të ishte një plak me flokë të thinjur, pavarësisht moshës së shtyrë, i cili mbante vetëm vija rreshter.
  Ai me mburrje deklaroi:
  - O ju të rinj! A e dini se kam luftuar me japonezët në kohën cariste!
  Witcher pyeti me dyshim:
  - Vërtet? Apo ndoshta keni marrë edhe një kryq?
  Gjyshi, duke tundur mjekrën gri, u betua:
  - Nuk ka kryq, nuk ka medalje! Pra, ai luftoi si privat për një vit e tre muaj! Si mendoni, të gjithë mund të marrin tituj dhe medalje? Sidomos nën car, kur privatët nuk ishin shumë të favorizuar!
  Witcher ra dakord:
  - Po, nën car kishte pabarazi klasore! Por këto janë kohë të ndryshme. Meqë ra fjala, si ju pëlqejnë japonezët! Dua të them, a ishte armiku i fortë?
  Plaku u përgjigj duke ndezur dhëmbët e hekurt:
  - Jo i dobët, megjithëse nëse komanda jonë do të ishte më e zgjuar, ata nuk do të kishin hequr dorë nga Port Arthur dhe Mançuria! Ata nuk janë një armik aq i fortë.
  Emka eci ngadalë, rruga ishte dëmtuar nga bombat dhe artileria. Mund të flisnim.
  Witcher pyeti pak më qetë:
  - A ishin tanët më të fortë?
  Plaku me vrull, sikur të ishte një lodër me erë, tundi kokën disa herë:
  - Në disa mënyra, po! Për shembull, japonezët kanë njëzet herë më shumë poligone se ne. Para se të më dërgonin në front, kam marrë pjesë vetëm në tre poligone. Dhe pastaj pesë të shtëna secila. Sidoqoftë, në një përleshje zjarri, nuk mund të themi se ishim më keq se japonezët. Dhe kjo pavarësisht se ata ishin me uniforma kaki, kurse ne me pardesy të bardhë. Natyrisht pasi fituam një përvojë ushtarake. Japonezët kanë shumë më pak aftësi në çështjet ushtarake se ne, pavarësisht stërvitjes së tyre më të gjatë. Por pushkët e tyre goditën shumë më saktë se klubi ynë Mostina.
  Vedmakova ra dakord pa rezerva:
  - Po sigurisht! Ke te drejte per kete! Japonezët, si gjermanët, i kushtojnë shumë vëmendje stërvitjes së stërvitjes.
  Plaku tundi kokën:
  - Anasjelltas! Shumë më pak se sa kemi në ushtrinë cariste! Epo, nëse edhe para Luftës së Parë Botërore, ata filluan t'i stërvitnin më mirë ushtarët dhe të paktën të ndryshonin uniformat, atëherë... Jo ushtri, por një lojë e plotë marshimi!
  Witcherova vërejti, jo pa keqdashje:
  - Para luftës i kushtonim shumë rëndësi edhe marshimit nëpër parada! Me sa duket, i zgjuari mëson nga gabimet e të tjerëve, budallai mëson nga të tijat, kush nuk mëson fare, kush?
  Gjyshi tha:
  - Trajnimi është një biznes fitimprurës! Por me furnizimet në përgjithësi kishim një bllokim të plotë. Pa armë, pa gëzhoja! Ata shpesh ishin të uritur, ushtarët ishin të sëmurë - nuk kishte ilaç! Më shumë njerëz vdiqën nga tifoja dhe neveritë e tjera sesa nga plumbat japonezë. Ishte një luftë kaq e keqe. Kuropatkin është një idiot! Pa manovra anash, pa kamuflazh, ai i hodhi njerëzit drejtpërdrejt në llogore nën mitralozë. Na përdorën si mish për top. Gjithçka përfundoi shumë keq, me disfatë. Siç thonë ata, mezi i tërhoqa këmbët. Vërtetë, unë mund të jem mjaft krenar për faktin që shpëtova nga robëria! Edhe si plagë!
  Vajza, kureshtare, pyeti:
  - Dhe vetë japonezët janë bërë më të mirë ose më keq! Për sa i përket cilësive të tij luftarake.
  Plaku fillimisht ndezi një cigare të mbështjellë dhe vetëm atëherë u përgjigj:
  - Është e vështirë të gjykosh objektivisht këtë. Ushtritë kanë ndryshuar, janë shfaqur tanke, avionë dhe automatikë. Për sa i përket progresit, anijet nuk kanë ndryshuar aq shumë dhe as armët. Por marrëzia e komandës mbeti e njëjtë, kështu që prishni sulmin në Vladivostok!
  Witcher ndezi sytë e saj të gjelbër:
  - Nuk ka asnjë justifikim për këtë!
  Plaku ra dakord:
  - Dhe nuk mund të jetë! Në fund të fundit, ata e dinin se armiku po përgatiste një mashtrim të pistë dhe nuk kishte se si të reagonin ndaj tij! Sikur të më kishin ngritur. Por armëpushimi me Pindos është një shenjë e qartë se një goditje e fortë do të pasojë.
  Witcher qeshi:
  - Me Pindon?
  Gjyshi konfirmoi:
  - Po, kështu e quajnë Amerikën dhe Britaninë tani! Emri vjen nga fjala "të vjedhësh", domethënë të vjedhësh. Dhe këto janë vende parazitare, vende hajdutë që thithin gjakun e atyre që janë më budallenjtë dhe më të dobëtit!
  Piloti tundi kokën e saj të kuqe:
  - Jam dakord këtu!
  Plaku këmbënguli:
  - Dakord që komanda jonë janë idiotë, madje edhe tradhtarë! Ja si të ngremë flotën tonë, më keq se Pindos!
  Witcher kundërshtoi:
  "Ndoshta ata nuk e kishin menduar se japonezët do të godasin kaq shpejt." Në përgjithësi, Lindja e Largët ishte një vend pushimi, dhe frikacakë dhe dembelë u vendosën këtu. Në fund të fundit, në ushtri nuk duhet të punosh shumë si punëtor apo fermer kolektiv në pjesën e pasme, por merr racione të mira dhe rrogë. Nga ana tjetër, ju nuk rrezikoni jetën tuaj ndërsa shërbeni në Lindjen e Largët. Po, një parajsë për dembelët dhe frikacakët.
  Plaku kundërshtoi:
  "Ushtarët dhe oficerët nuk luftojnë aq keq." Këtu është Khabarovsk, ata ende nuk janë dorëzuar.
  Witcher ra dakord:
  - Luftëtar rus, luftëtar special! Por siç tha Brusilov: ushtarët tanë janë të shkëlqyeshëm, oficerët tanë janë të mirë, gjeneralët tanë janë mediokër, dhe cari është plotësisht i keq!
  Gjyshi bërtiti i pakënaqur:
  - Nëse komandanti ynë nuk do të ishte Kuropatkin, por Brusilov: ne do të fitonim! Mjerisht, ishte mbishkruar! Duhet thënë se nën car, gjeneralët rusë u bënë më të vegjël: nën Suvorov kishte një galaktikë të tërë komandantësh të shquar! Sidoqoftë, Stalini është gjeorgjian, dhe siç thonë ata, gjeorgjianët ...
  Gjyshi e ndërpreu Witcher:
  - Kujdes me deklarata të tilla! Kështu që ju mund të futeni në një departament të veçantë! Megjithatë, për mua Stalini nuk është aspak një gjeni! Dhe për shembull, gjuajtja e humbur e vijës në shkurt e konfirmon këtë! Nga rruga, kam dëgjuar se më 1 maj, mbrojtja ajrore sovjetike në Moskë doli e pafuqishme dhe mijëra qytetarë sovjetikë vdiqën!
  Plaku tha:
  - Faleminderit SHBA dhe Britanisë! Ata i dhanë Wehrmacht-it avionë të rinj! Për më tepër, kam dëgjuar se ka pasur sabotim masiv, për shkak të të cilit Yaks u shpërbë në ajër! Për më tepër, është Yaks krejt i ri!
  Witcher tundi kokën:
  - Kam dëgjuar për të! Vërtet e turpshme! Por shpresoj që fajtorët të ndëshkohen dhe problemi të korrigjohet!
  Gjyshi pohoi me kokë, pastaj papritmas tha:
  - Problemi kryesor është në kokat tona! Një lloj mentaliteti sovjetik! Përpjekje për ta kthyer një person në dhëmbëz, në një skllav të zakonshëm!
  Witcher nuk debatoi. Ajo heshti, duke ngulur sytë bosh nga dritarja. Tani kërcënimi i humbjes së BRSS është bërë shumë më i prekshëm. Doli se edhe Moska nuk mbrohet nga sulmet ajrore. Të paktën nuk ka mbrojtje të mjaftueshme për t'i bërë ballë një sulmi masiv ajror!
  Epo, lufta po kalon në një fazë pak më ndryshe... Vërtetë, në betejat e Stalingradit, gjermanët kishin edhe epërsi ajrore, por nuk solli fitoren e dëshiruar! Megjithatë, Krauts kishin një avantazh që nuk ishte aq dërrmues! Në fund të fundit, aeroplanët e rinj sovjetikë arrinin rregullisht në front! Por duhet thënë se niveli i stërvitjes luftarake mes pilotëve ishte shumë i ulët. Shumica e fillestarëve nuk kishin më shumë se 8 orë kohë fluturimi. Ky është një minus i madh, veçanërisht pasi gjermanët zakonisht kanë deri në 250 orë! Megjithatë, pas Stalingradit gjermanët e reduktuan programin në 150, por tani furnizimi me karburant është bërë shumë më i lehtë. Megjithatë, shfaqja e një numri të madh avionësh të rinj do të krijojë një problem edhe për Krauts.
  Nga rruga, u raportua se disa qytetarë amerikanë u kapën në mesin e pilotëve të bombarduesve të rrëzuar. Kjo e fundit nuk ka qenë aspak surprizë! Luftwaffe nuk ka pilotë të mjaftueshëm për bombarduesit e rinj, kështu që ata gjetën vullnetarë!
  Pyes veten se si komanda sovjetike do t'i përgjigjet kësaj? Në fund të fundit, nuk ka asgjë për të shkuar në Berlin? Bombarduesit strategjikë me rreze të gjatë nuk u zhvilluan në BRSS, me përjashtim të P-8. Avioni i fundit, me një shpejtësi prej pak më shumë se 400 kilometra në orë dhe i krijuar në vitin 1936, është dukshëm i vjetëruar. Përveç kësaj, kur sulmon Berlinin, ai do të lëvizë pa shoqërim ajror, dhe gjermanët mund ta kapin atë me avionët e tyre. Në fund të fundit, ata tashmë kanë radarë shumë të mirë që do të regjistrojnë lëvizjen e masës fluturuese drejt Berlinit. Po, dhe duhet kohë për të prodhuar mjaftueshëm nga këto makina për të sulmuar Gjermaninë. Gjermanët nuk janë një komb i dobët dhe e duan teknologjinë! Ata vetë janë ndoshta kombi më i disiplinuar dhe më i organizuar në Evropë apo edhe në botë! Është shumë e vështirë të fitosh vetëm, dhe gjithashtu me një Japoni të dobët në frontin e dytë.
  Gjëja më e mirë që mund të bëhet në këtë situatë është të përpiqemi të ngremë një pykë midis aleatëve dhe Gjermanisë. Por si ta bëjmë këtë? Beria tashmë e kishte udhëzuar atë të bënte diçka të ngjashme duke përdorur një shkatërrues të marrë nga amerikanët. Mund të ishte një provokim i mirë, por Anna nuk pati kohë.
  Duket se ajo nuk është fajtore - po sikur të mos jetë fati, por një shije e pakëndshme ende e gërryen atë. Sikur të kishte ardhur një ditë më parë, gjithçka do të ishte ndryshe!
  Megjithatë, nuk është e pamundur! Por ajo mbërriti sapo mori urdhër nga Beria!
  Në përgjithësi, Lavrenty Palych është mjeshtër i provokimeve. Japonia sulmoi portin e Perusë, jo pa pjesëmarrjen e tij!
  Fakti është se, si rastësisht, inteligjenca e Tokës së Diellit në rritje erdhi në posedim të dokumenteve në lidhje me planet e SHBA-së për të nisur një seri sulmesh parandaluese duke përdorur aeroplanmbajtëse, përfshirë ato me bazë në Portin e Perusë!
  Përveç kësaj, amerikanët janë budallenj: ata provokuan Japoninë në luftë, së bashku me Britaninë që vendosi një embargo për furnizimin me naftë dhe lëndë të tjera të para, por ata vetë nuk ishin gati për luftë!
  Në të vërtetë, Shtetet e Bashkuara në vitin 1941 nuk kishin forca të mjaftueshme, veçanërisht në tanke, për një luftë me Japoninë. Në vitin 1940 ata kishin vetëm 400 tanke, dhe informacioni për vitin 1941 është sekret, por nuk ka gjasa që të ketë pasur më shumë se një mijë prej tyre edhe atëherë! Kështu Amerika u hodh në luftë, duke qenë krejtësisht e papërgatitur! Epo, Japonia gjithashtu nuk është shumë e armatosur. Nëse do të kishte rreth dy mijë e gjysmë tanke dhe të lehta, atëherë, për shembull, nuk kishte fare aviacion me rreze të gjatë!
  Pra, pilotët trima të Tokës së Diellit në rritje nuk bombarduan SHBA-në! Por ata thjesht u degraduan! Dhe tani ata kanë vendosur të hakmerren ndaj BRSS, duke u mbështetur kryesisht në këmbësorinë e tyre, duke ëndërruar të përsërisin suksesin e kohës së Car Nikollës II!
  The Witcher u mërzit dhe filloi të këndonte:
  Sa e vështirë është jeta, Zot, mjerisht,
  Ti vetë vendos kurorën me gjemba!
  Jo, mos ma fryj kokën
  Një ditë e re premton probleme për ne!
  
  Ëndrrat u shpërndanë menjëherë në pluhur,
  Krimbi mizor gllabëron me pasion!
  Dhe dhimbje dhe pikëllim në sytë tuaj,
  Çfarë të frenoni, askush nuk ka fuqi!
  
  Por çfarë mundesh o Zot
  Meqenëse ai vetë u ngjit në kryqin e Golgotës!
  Ëndrrat për lumturinë janë iluzore,
  Të vejat vrumbullojnë dhe rënkojnë!
  
  Nuk ka tokë më të tmerrshme se bota,
  Skica e luftës, peneli është mbuluar me gjak!
  Shkuma histerike e eterit,
  Thyejeni ueb-in menjëherë!
  
  Dhe nëse do jetën time,
  Atëherë Zoti më hidhni në Gehena!
  Unë ende të dua,
  Në progres besoj në ndryshim!
  
  Unë besoj se një person
  I aftë për t'u bërë më i pastër dhe më i lartë!
  Se vuajtjet e shekujve do të marrin fund,
  Ne do të bëhemi si vëllai i Plotfuqishëm!
  
  Çfarë do të urdhërojmë?
  Në pafundësinë e anijeve me yje!
  Se ushtria jonë trima,
  Do të shkëlqejë më fort se kuazari!
  
  Jeta nuk do të shuhet kurrë
  Dhe të gjithë do të jenë njerëz!
  Si një rreze e pafund e vitit,
  Me një moshë të pakufishme dhe të lumtur!
  
  Komunizmi do të bëhet i vërtetë
  Besoni se do të jetë më mirë nga sa keni ëndërruar!
  Përparoni përpara, lart, jo poshtë,
  Le të ketë gëzim - jo trishtim!
  Vedmakova mbaroi këngën dhe "Emka" më në fund hyri në Vladivostok. Piloti e shikoi qytetin me kureshtje. Kishte një rritje të dukshme të shkatërrimit në Vladivostok, disa ndërtesa pinin duhan, ekipet e shuarjes po punonin në rrugë, kishte shumë adoleshentë me lopata, kazma dhe pajisje të tjera për fikjen e zjarrit.
  Gjyshi tha:
  - Nën car punonin shumë edhe të rinjtë, por pa buzëqeshje dhe entuziazëm! Edhe pse nuk do të shkoni larg me entuziazëm të plotë!
  Witcher kundërshtoi:
  - Nëse industria është motori i ekonomisë, atëherë entuziazmi është karburanti me një numër të lartë oktani!
  Plaku pohoi me kokë i lumtur:
  - Mirë flet, vajzë!
  "Emka" u ndal pranë ndërtesës së zyrës së komandantit dhe Vedmakova pothuajse doli jashtë saj. Ajo me të vërtetë donte të kthehej në kalin e saj me krahë.
  Vajza ka trokitur në zyrën ku është dërguar me fletëthirrjen. Një zë i përgjumur pasoi:
  - Hyni brenda!
  Witcher hyri brenda, duke drejtuar shpatullat me krenari. Një burrë me uniformën e një koloneli të NKVD u ul në një karrige. Një djalë kaq tullac dhe i pakëndshëm. Ai me zymtësi e pyeti pilotin:
  - Emri i plotë!
  Vajza u përgjigj shpejt:
  -Anna Petrova Witcher!
  Koloneli shtoi:
  - Grada ushtarake?
  - Major i Forcave Ajrore dhe Hero i Bashkimit Sovjetik! - tha piloti me krenari.
  Koloneli mori telefonin dhe tha shkurt:
  - Majori i Forcave Ajrore Witcher tashmë ka ardhur!
  Pastaj u kthye nga vajza.
  - Si ndihesh? Shpresoj të jeni të shëndetshëm?
  Piloti nxori dhëmbët:
  - Ndjehem mire! Gati për të luftuar si një luaneshë!
  Koloneli tundi me kokë:
  - E shkëlqyeshme! Unë mendoj se japonezët do ta vlerësojnë atë!
  U dëgjua një zhurmë, trokitje e çizmeve dhe gjashtë punonjës të thjeshtë të departamentit special, të shoqëruar nga një burrë me uniformë speciale, hynë në zyrë. Ai urdhëroi:
  - Vëri pranga këtij hajduti!
  Witcher ishte i hutuar:
  - Çfarë tjetër është kjo?
  Koloneli leh:
  - Dhe ai! Je i arrestuar shtetasi Witcher! Dhe ju do të dërgoheni në burg!
  Një burrë me uniformë speciale paralajmëroi:
  - Kjo grua di shumë mirë të luftojë! Prandaj kini kujdes!
  Witcher buzëqeshi:
  - Unë nuk do të jem përfaqësues i agjencive tona të guximshme ligjzbatuese! Telefononi Beria dhe pastroni menjëherë këtë keqkuptim!
  Koloneli gërhiti me përbuzje:
  - Ja një mënyrë tjetër për të shpërqendruar Beria! Dërgoje në burg dhe hetimi do ta zgjidhë!
  Shtriga tundi me kokë:
  - Unë jam një hero i Bashkimit Sovjetik dhe hetimi, natyrisht, do ta zgjidhë, por me Beria do të ishte më i shpejtë! Unë dua të jem në kontrollet e një aeroplan sa më shpejt të jetë e mundur!
  Koloneli ngushëlloi:
  - Gjatë luftës, askush nuk do të vonojë gjatë! Merre atë larg!
  Vedmakova eci pa rezistuar dhe u shty vetëm pak nga grykat e mitralozëve të modelit të shkurtuar që filluan të pajisen me skautë. Më pas më futën në një hinkë të zezë dhe u larguan. Anna Petrovna ishte e qetë, ajo nuk ndihej fajtore për veten e saj dhe NKVD ndoshta dinte për marrëdhënien e saj të veçantë me Beria, kështu që ata do ta zgjidhnin atë. Madje është interesante të vizitosh burgun. Një burrë i vërtetë duhet të rrisë një djalë, të shërbejë në ushtri dhe të shërbejë në burg! Pra, me siguri, luftëtari! Shumë njerëz të famshëm ishin në burg: Stalini, Lenini dhe Hitleri!
  Burgu nuk ishte i vendosur veçanërisht larg zyrës së komandantit, kështu që Vedmakova u tërhoq dhe u çua në oborr. Atje qentë rënkonin me inat, muret e gurta të birucës, të ndërtuara në shekullin e tetëmbëdhjetë, ishin të shurdhër dhe gri. Vajza ndjeu një eksitim të pavullnetshëm kur e futën brenda dhe e çuan nëpër korridor. Këtu është dritarja e regjistrimit: pyetje rutinë:
  - Emri, mbiemri, patronimi, gjinia!
  Pastaj kthehu djathtas në një dhomë me pllaka. Atje, në tavolinë, ishte ulur një oficer me uniformë NKVD dhe një përparëse lëkure, dhe me të një mjek me një pallto të bardhë dhe dy gra të moshës së mesme që tërheqin doreza të holla gome në duar.
  Roja që shoqëronte Vedmakovën me shpejtësi, me një lëvizje të praktikuar, i hoqi prangat. Oficeri urdhëroi:
  - Hiqi rrobat!
  Witcher u befasua:
  - Çfarë?
  Oficeri përsëriti me qetësi:
  - I thashë, hiqi rrobat! Kërkimi dhe kërkimi personal janë të detyrueshëm!
  Vajza u skuq:
  - Por këtu ka burra!
  Oficeri me përparëse leh:
  - Mund të të ndihmoj! Hajde, hiq leckat, kurvë!
  Vedmakova u drodh, ajo kujtoi se kur u vendos në burg, një kontroll personal është i detyrueshëm dhe filloi të hiqte rrobat e saj. Gratë e pranuan dhe ndjenë me kujdes çdo shtresë. E mbetur vetëm me brekë, Witcher u turpërua, por oficeri leh:
  -Dhe hiqi brekët, kurvë! Kërkimi do të përfundojë!
  E lënë para disa burrave krejtësisht të zhveshur (kolona që e solli qëndroi në vend, gati për të hyrë në betejë në çdo moment), vajza u turpërua dhe u përpoq ta mbulonte me duar.
  E goditën fort me shkop në të pasme:
  - Poshtë duart, kurvë!
  Witcher kërciti, por e duroi. Kur rrobat e saj mbaruan së hetuari dhe çizmet iu grisën, oficeri urdhëroi:
  - Tani kontrollojeni vetë!
  Gratë e burgut nisën nga koka. Ata i shkulën flokët me gishta me doreza, më pas shikuan në veshë, madje duke përdorur një lloj tubi me elektrik dore. Veshët u tërhoqën disa herë pas, të përkulur dhe të palakuar. Pastaj ata shikuan në vrimat e hundës:
  - Kollë, të lutem! Kjo është ajo, më e fortë!
  Vajzës iu shtyp hunda. Kjo u pasua nga një ekzaminim i gojës. Ishte krejtësisht e pakëndshme, duart e vrazhda të shtypura në gjuhë, herë pas here e tërhiqnin mbrapa, pastaj e tërhiqnin më fort, madje pothuajse duke e shqyer.
  Oficeri tha:
  - Duhet të jemi më të kujdesshëm! Ajo mund të jetë një spiune!
  Rojtarët e burgut filluan të shtypnin gishtat mbi dhëmbë, duke kontrolluar për mbushje në të cilat mund të fshiheshin informacione të rëndësishme. Witchakova u ndje e poshtëruar dhe e pështyrë; heroi i saj, BRSS, u kontrollua si një kurvë, pa humbur asgjë. Atëherë duart e grave me doreza filluan të ndjenin gjoksin e zhveshur të vajzës. Ata e gatuan atë, e ndjenë fjalë për fjalë çdo milimetër dhe e treguan me një elektrik dore. Gjoksi i vajzës u fry në mënyrë të pabesë dhe rojet e burgut shtypnin gjithnjë e më shumë, pastaj kërcitnin:
  - Jo! Këtu është e pastër!
  Më pas u ekzaminuan kërthiza dhe gishtat. Kërthiza u tërhoq, gjithashtu u përdredh dhe më pas u shpua me një gjilpërë. Gishtat u ekzaminuan jo më pak me kujdes.
  - Dhe tani një kërkim gjinekologjik! - urdhëroi oficeri.
  Rojtarët e burgut urdhëruan:
  - Përkuluni dhe hapni këmbët, ju lutem!
  Ajo që pasoi ishte gjëja më poshtëruese, kur dora me doreza e rojtarit të burgut hyri në gjirin e vajzës shumë përafërsisht. Witcher rënkoi nga dhimbja dhe poshtërimi. Dhe dora gërmoi përafërsisht në shpellën ku gruaja ruante thesarin e saj më të çmuar, i cili ishte sa i dhimbshëm dhe gudulisës. Vajza u dridh disi dhe oficeri mërmëriti me sarkazëm:
  - Kontrollojeni sa më mirë! Në fund të fundit, në vendet intime zakonisht spiunët fshehin dokumente dhe ndonjëherë mjafton një shënim i vogël për të zbuluar informacione të rëndësishme.
  Një rojtar burgu u zëvendësua nga një tjetër, pas së cilës kërkimi u bë edhe më i dhimbshëm dhe i vrazhdë. Witchakova e kuptoi se ata thjesht donin ta poshtëronin duke e kthyer kërkimin në torturë.
  Ekzaminimi i anusit ishte jo më pak i përafërt dhe u përdor gjithashtu një zorrë dhe një klizmë e madhe. Me sa duket piloti ishte vërtet i dyshuar seriozisht. Pas kësaj, kontrolli i gishtërinjve, këmbëve dhe këmbëve dukej si një gjë e vogël.
  Megjithatë, kjo nuk mbaroi me kaq; oficeri urdhëroi:
  - Tani për një radiografi të stomakut! Nuk kishte shumë gjëra që ajo mund të gëlltiste!
  Epo, nuk dhemb shumë. Këtu ishte i pranishëm një mjek, ai ekzaminoi me kujdes gjithçka, madje edhe zemrën dhe mushkëritë. Më në fund ai dha miratimin:
  - Ajo është e pastër dhe plotësisht e shëndetshme!
  Oficeri pëshpëriti me zemërim:
  - Është për të ardhur keq që do ta pushkatojmë gjithsesi! Megjithatë, le të luajë piano tani për tani!
  Piloti, i shtangur nga poshtërimi, eci i bindur si një automat. Duart e Witcher u lyen me bojë dhe u shtrydhën me kujdes në letër. Më pas ndoqën lloj-lloj matjesh, fotografim në profil, fytyrë të plotë. Më detyruan të qëndroja lakuriq për një kohë të gjatë, duke rishkruar të gjitha shenjat, plagët dhe nishanet në trup. Pas së cilës ajo u shpëla në një dush të ftohtë, i cili, megjithatë, ishte zakon në BRSS, jo vetëm për të burgosurit që u jepeshin uniformat e burgut.
  - Vishu, kurvë!
  Rroba ishte në fakt një thasë e bërë me cohë cohë dhe e qëndisur me një numër burgu. Vajzës nuk iu dhanë këpucë, duke i konsideruar me sa duket një luks të panevojshëm për armiqtë e popullit dhe kështu e çuan mezi të mbuluar në një qeli.
  Sapo kishin ndodhur arrestime masive, burgu ishte i tejmbushur dhe gumëzhinte. Vitchakova u hodh në një kafaz të ngushtë, ku tashmë kishte më shumë se njëqind gra, kryesisht vajza të reja nga radhët e ushtrisë dhe shërbëtorëve. Kur pilotja u fut në qeli, ajo nuk mundi të bënte asnjë hap të vetëm; i burgosuri rrëmbeu të gjithë dyshemenë. Në qeli ishte shumë errësirë, dritarja ishte e mbyllur, ishte e mbytur dhe mbante erë të fortë, me sa duket kova nuk ishte nxjerrë prej kohësh.
  Vajzat ishin gjysmë të zhveshura, dhe disa ishin krejtësisht të zhveshura; ua hoqën rrobat. Disa prej tyre ishin në delirim dhe kërkuan ujë. Witcher ndaloi dhe pyeti:
  - Nuk mund të bëj asnjë hap! Ku duhet te shkoj!
  - Ku të sollën atje e rri atje! - urdhëroi ajo nga errësira, ndoshta më e madhja në qeli. - Nuk ka vend për ne këtu.
  Witcherova, duke kuptuar se kjo ishte marrëzi, ende pyeti:
  - Për çfarë jeni vajza?
  Zërat pasuan:
  - Po, ja neni 58, apo edhe pa akuza fare! Për çfarë jeni?
  Witcher bëri shaka:
  - Po ajo e përdhunoi Berinë!
  U dëgjuan të qeshurat miqësore dhe pasthirrmat e vajzave:
  - Po, ajo është e jona!
  Kush kërciti nga errësira:
  - Nuk mjafton të varësh Beria!
  Një zë kërcënues e ndërpreu:
  -Mjaft! Dhe kështu tashmë më shumë se gjysmë mijë burra në oborr u pushkatuan! Mund të na nxjerrin edhe me gjithë qelinë për shëtitje!
  Witcher leh:
  - Epo, jo, nëse më çojnë në ekzekutim, nuk do të dorëzohem!
  . KAPITULLI Nr. 8
  Oleg Rybachenko vazhdoi të luftojë për një të nesërme më të ndritshme së bashku me vajzën Margarita Korshunova.
  Ata luftuan në Stalingrad. Ata luftuan me guxim kolosal. Dhe fëmijët e përjetshëm nuk menduan të tërhiqeshin dhe të dorëzoheshin para armikut.
  Por forcat ishin të pabarabarta dhe nazistët kaluan gradualisht përpara. Por shumë të ngadalta dhe të ndotura afrimet e shtëpive dhe rrugëve me kufoma mercenarësh.
  Moska ishte e rrethuar, por ende luftonte. Dhe kishte edhe vajzat e veta të bukura. Të cilët janë heronj të vërtetë.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita shkëmbyen zjarr në Stalingrad. Në të njëjtën kohë, djali u përpoq të kompozonte diçka duke përdorur AI.
  Kandidati presidencial i Bjellorusisë, Aleksandër Lukashenko nuk u lejua të marrë pjesë në zgjedhje. Ata gjetën faj që Katedralja sllave tërhoqi nënshkrimet. Si rezultat, nuk ishin gjashtë kandidatë, por pesë. Dhe lufta kryesore u shpalos midis Zenon Pozdnyak dhe Kebich. Pro-rusi dhe më i moderuar Kebich kaloi në raundin e dytë me një avantazh të lehtë. Dhe më pas ai mundi Poznyakun anti-rus me një ndryshim të madh.
  Lukashenko protestoi se ai u largua ilegalisht. Por në përgjithësi nuk kishte asgjë përveç zhurmës.
  Kebich fitoi me shumë besim. Dhe ai u bë presidenti i parë bjellorus.
  Së shpejti Bjellorusia hyri në zonën e rublës. Situata ekonomike mbeti në krizë. Nuk kishte para të mjaftueshme. Por vendi ishte në zonën e rublës.
  Kebich propozoi një proces integrimi me Rusinë. Ligjet filluan të konvergojnë, kufijtë u hapën dhe ekonomia u bashkua. U krijuan organe mbikombëtare.
  Në vitin 1999 u zhvilluan zgjedhjet e reja presidenciale në Bjellorusi. Ekonomia ishte në krizë të thellë pas dështimit të Rusisë. Por ndikimi i komunistëve është rritur shumë. Lukashenko u grind me të gjithë dhe nuk krijoi partinë e tij dhe u shty nga forcat e tjera. Lufta kryesore u zhvillua midis Kalyakin dhe Kebich. Zenon Poznyak kishte humbur popullaritetin në këtë kohë. Ashtu si Fronti Popullor Bjellorusi në tërësi.
  Komunistët u bënë më të fortë.
  Në Rusi, historia gjithashtu ka ndryshuar pak. Zyuganov fitoi pak më shumë vota për presidentin, megjithëse nuk arriti të fitojë. Lebed shërbeu si Sekretar i Këshillit të Sigurimit për disa muaj më gjatë. Por, në përgjithësi, kjo nuk është aq domethënëse. Dallimi më i rëndësishëm është se Chernomyrdin nuk u shkarkua. Dhe si rezultat, ai mbeti kryeministër edhe pas falimentimit. Sidoqoftë, Kebich, megjithë ndihmën e Chernomyrdin, humbi në raundin e dytë dhe Kalyakin u bë presidenti i Bjellorusisë.
  Dhe në Rusi, pasi Jelcin u largua, Chernomyrdin u bë president. Ekonomia ruse tashmë ka filluar të rritet dhe Viktor Stepanovich, megjithëse me shumë vështirësi, me ndihmën e Zhirinovsky, i cili zuri vendin e tretë, mundi Zyuganov.
  Kështu, në Rusi Chernomyrdin u bë president, Zhirinovsky u bë sekretar i Këshillit të Sigurimit dhe ndihmës i parë i presidentit. Putini deri më tani ka mbetur mënjanë. Zyuganov është kreu i opozitës. Primakov është ende Ministër i Punëve të Jashtme.
  Kështu që gjithçka shkoi sipas planit. Kalyakin vazhdoi procesin e integrimit, por ende jo duke u bashkuar. Ekonomitë filluan të rriteshin. Chernomyrdin udhëhoqi luftën në Çeçeni. Kam biseduar me Maskhadov. Dhe në fund arriti stabilitet atje.
  Chernomyrdin tashmë fitoi lehtësisht zgjedhjet e ardhshme kundër Zyuganov. Kalyakin gjithashtu u zgjodh lehtësisht për një mandat të dytë. Gjithçka shkoi pak a shumë pa probleme. Ekonomia bjelloruse po rritej.
  Por Kalyakin nuk kandidoi për një mandat të tretë. Pasardhësi i tij ishte kolegu i tij Novikov.
  Chernomyrdin nuk kandidoi as për një mandat të tretë. Chernomyrdin u pasua nga Zhirinovsky. Kjo e fundit, natyrisht, u bë shumë më e moderuar, por rriti presionin ndaj Bjellorusisë - duke kërkuar pranimin në Rusi.
  Novik rezistoi. Kjo është arsyeja pse ai u vu nën sanksione.
  Zhirinovsky ishte më i ngurtë dhe më shumë presion... Si rezultat, forcat pro-ruse mbajtën një referendum në Bjellorusi, i cili përkoi me një krizë të rëndë ekonomike. Dhe Bjellorusia u bë pjesë e Rusisë. Gjë që forcoi ndjenjat antiperëndimore.
  Në vitin 2014, Zhirinovsky, duke përfituar nga rasti i Maidanit në Ukrainë dhe përmbysja e Yanukovych, dërgoi trupa. Ushtria ukrainase ishte e paaftë për të luftuar dhe rusët e çarmatosën atë. Yanukovych dhe Rada me armë shpallën një referendum. Rusia e aneksoi edhe këtë republikë.
  Në mënyrë që ukrainasit të rebelohen më pak, Zhirinovsky e zhvendosi kryeqytetin e Rusisë në Kiev. Dhe kjo ndikoi në rezultatet e referendumit. Vetë Vladimir Volfovich, në zgjedhjet e ardhshme presidenciale, u zgjodh triumfalisht për një mandat të tretë, pasi kishte hequr të gjitha kufizimet në një referendum.
  Alexander Lukashenko doli në pension dhe u zhyt në harresë. Putin shërbeu si kryetar i FSB-së deri në vitin 2012, kur ishte gjashtëdhjetë vjeç. Dhe Zhirinovsky, të cilit i pëlqente të rinovonte ekipin, nuk e zëvendësoi atë me një oficer të aftë dyzet vjeçar. Guvernatori i Bjellorusisë, i cili zëvendësoi Novik, gjithashtu u bë më i ri.
  Rusia, megjithatë, u vu nën sanksionet perëndimore, por ato nuk ishin shumë të rëndësishme. Zhirinovsky luftoi në Siri dhe Irak. Ai krijoi shtetin e tij për kurdët dhe në përgjithësi veproi më me vendosmëri se Vladimir Putin. Për më tepër, Rusia nisi një sulm me raketa në Arabinë Saudite dhe rriti ndjeshëm çmimet e naftës.
  Pastaj filloi një luftë e madhe midis Iranit dhe Shteteve të Bashkuara. Gjë që fryu më tej çmimet e naftës. Ndërkohë Rusia mori dhe aneksoi shtetet baltike dhe Moldavinë. Dhe më pas, duke përfituar nga trazirat në Kazakistan pas largimit të Nazarbayev, ajo e përfshiu këtë republikë në qarkullimin e saj.
  U mbajt gjithashtu një referendum dhe Rusia fitoi një provincë tjetër.
  Restaurimi i BRSS vazhdoi gradualisht.
  Në vitin 2020, Zhirinovsky përditësoi rekordin e tij për mandatin e katërt si president i Rusisë. Nuk kishte ndërmend të largohej ende.
  Dhe Rusia po lëvizte nëpër Azinë Qendrore. Në Uzbekistan, Taxhikistan, Kirgistan, Turkmenistan, trupat ruse u shfaqën dhe u mbajtën referendume për bashkimin me Rusinë.
  Pra, vendi u rivendos brenda kufijve të dikurshëm të BRSS.
  Por kjo nuk mjaftoi për Zhirinovsky. Dhe ai, pa paragjykime të panevojshme, pushtoi Finlandën me trupa. Dhe atje, natyrisht, me një rezultat pothuajse njëqind për qind, pasi kishte mbajtur një referendum. Dhe duke e bashkuar me vete.
  Kështu, Rusia po kthente të sajën. Marrëdhëniet me Kinën janë përkeqësuar disi për shkak të pretendimeve për Port Arthur dhe dëbimit të të verdhëve nga Siberia.
  Por tani për tani, Kina kishte frikë të shante kundër Rusisë.
  Por në Alaskë pati një grusht shteti ushtarak dhe trupat ruse e pushtuan atë. Dhe ata mbajtën një referendum për kthimin në Rusi. Në të njëjtën kohë, Amerika u detyrua të njihte pavlefshmërinë e marrëveshjes për shitjen e Alaskës në Rusi.
  Kështu...
  Oleg Rybachenko ndaloi dhe filloi të qëllonte përsëri.
  Djali ka qëlluar me një breshëri dhe më pas e ka hedhur granatën me këmbë të zbathur. Ai i shpërndau fashistët dhe shkroi në Twitter:
  - Ne jemi të pamposhtur!
  Edhe Margarita qëlloi një breshëri, hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur, shtypi Fritz-in dhe bërtiti:
  - Dhe gjithmonë të bashkuar!
  Fëmijët luftuan me shumë guxim.
  Djali u përplas përsëri me një breshëri ndaj armiqve. Ai hodhi një granatë në pistë me gishtat e zhveshur. Si pasojë dy tanke janë përplasur. Oleg Rybachenko këndoi:
  - Lavdi juve, toka jonë ruse,
  Në emër të Rusisë së shenjtë,
  Familje e nderuar keshille!
  Vajza sërish e hodhi granatën me këmbë të zbathur. Ajo qëlloi një duzinë fashistë dhe këndoi:
  - Ka një lopë në mal,
  Bëhuni fëmijë të shëndetshëm!
  Djali lëshoi një breshëri, kosi Krauts dhe cicëroj:
  - Atdheu në zemrën time,
  Për fat do ta hapim derën!
  Dhe pastaj këmba e fëmijës së tij hodhi një granatë. Ai është një djalë që është vërtet një bartës vdekjeprurës i shkatërrimit.
  Margarita është gjithashtu një shigjetë me saktësi kolosale.
  Vajza e mori dhe këndoi:
  - Jo, vigjilenti nuk do të zbehet,
  Pamja e një skifteri, një shqiponje -
  Zëri i popullit është i qartë -
  Pëshpëritjen do ta shtyp gjarpri!
  Vajza, duke hedhur granata me këmbën e saj të zbathur, e mori dhe cicëroj më tej;
  Stalini jeton në zemrën time
  Kështu që ne nuk e njohim trishtimin -
  Dera e hapësirës u hap -
  Yjet shkëlqenin mbi ne!
  Dhe vajza qeshi. Ajo qëlloi me breshëri mbi fashistët. Ajo rrëzoi radhët e tyre dhe bërtiti:
  Unë besoj se e gjithë bota do të zgjohet -
  Fashizmit do t'i jepet fund...
  Dielli do të shkëlqejë shkëlqyeshëm,
  Rruga që ndriçon komunizmin!
  Dhe përsëri vajza hedh me shkathtësi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Duke i shtyrë tanket e Hitlerit kundër njëri-tjetrit.
  Edhe Natasha po lufton. Në Stalingrad, vajzat janë thjesht heronj.
  Dhe ata i këndojnë vetes me guxim:
  - Atdheu im është errësira e gjithësisë,
  Unë mund të shtyp sulmin e armiqve të këqij...
  Unë nuk mund të kaloj një ditë pa ty dashuri,
  Unë jam gati të jap jetën time për ju!
  Dhe Natasha hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur.
  Më pas, Zoya ndez. Vajza e bukur me bikini. Ai do të japë një breshëri dhe do t'i kosi fashistët.
  Dhe pastaj një dhuratë vrasëse do të fluturojë nga këmbët e saj zbathur.
  Zoya këndoi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Më pëlqen të shkatërroj armiqtë! Një vajzë e tillë!
  Dhe sërish bukuroshja do të nisë shkatërrimin me gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe pastaj Aurora shkrep gjithashtu. Djalli flokëkuq do të godasë edhe fashistët.
  Dhe një granatë e lëshuar nga këmba e saj e zbathur do t'i njollosë ushtarët e Wehrmacht-it nëpër zhavorr.
  Vajza bërtet:
  - Tili, tili, tralled, trolluar...
  Unë kam forcën për të mposhtur fashistët,
  Mezi refuzoj tani!
  Dhe përsëri luftëtari qëllon me saktësi.
  Më pas, Svetlana ndez. Dhe ajo gjithashtu hodhi një pako shpërthimi me gishtat e saj të zhveshur.
  Epo, Krauts e kuptuan.
  Vajza, për ta thënë troç, është një luftëtare shkëmbi.
  Dhe si këndon:
  - Rusia do të lavdërohet mbi tokë,
  Ne do të kemi gjithmonë një ëndërr!
  Dhe katër vajza goditën fashistët dhe si do të të godasin. Në përgjithësi, ata janë si shenjtorë nga batalioni i engjëjve të vdekjes. Dhe nazistët në Stalingrad e kuptojnë.
  Por bëhet gjithnjë e më e vështirë dhe më e vështirë.
  Stalingrad po qëndron për momentin, por nazistët ishin në gjendje të merrnin Sukhoi. Nazistët kanë gjithashtu një flotë të fortë detare. Përfshirë anijet britanike të kapur.
  Ata fjalë për fjalë vranë gjithë bregun. Dhe turqit po përparojnë nga jugu. Po bëhet shumë e frikshme.
  Natasha dhe vajzat e saj nga Sukhimi ishin në gjendje të fluturonin për në Stalingrad, duke kapur një aeroplan gjerman me kompensatë.
  Dhe tani edhe në Stalingrad. Si, sado të përpiqeni të mos e merrni këtë qytet, nazistët nuk e marrin atë.
  Natasha hedh me këmbën e saj të zbathur një dhuratë vrastare, duke i grisur nazistët në mish të grisur dhe këndon:
  - Jeta jonë do të jetë e mrekullueshme!
  Zoya, duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur, shtoi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Nëse, sigurisht, fitojmë!
  Dhe vajza tundi thithkat e saj të kuqe të ndezura.
  Aurora, duke qëlluar, bërtiti:
  - Dhe le të lavdërohet Atdheu ynë!
  Dhe ai gjithashtu do të hedhë një dhuratë vrasëse me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Do të shtypë kundërshtarët dhe do të kërcëjë:
  - Lavdi Rusisë së Madhe!
  Dhe pastaj Svetlana mori linjën dhe e dënoi atë. Unë preva njëqind nazistë. Pastaj ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Për një dritë të re të shkencës dhe prosperitetit!
  Dhe katër vajzat përsëri zihen dhe nuk do të ulin hundët.
  Natasha e mori pakon me eksploziv me dy këmbë zbathur. Dhe me gjithë forcën e saj e hodhi në një tank nazist.
  E-75, pasi u dëmtua, ndaloi dhe filloi të pinte duhan.
  Natasha këndoi:
  - Rusi qeshi, qau dhe këndoi,
  Në të gjitha epokat, kjo është arsyeja pse është Rusia!
  Më pas, Zoya mori dhe nisi vrasësin e pranishëm me gishtat e saj të zhveshur. Dhe një tjetër tank nazist ndaloi, u rrëzua.
  Zoya shkroi në Twitter:
  - Po, e ardhmja është e jona!
  Lavdi Rusisë së madhe!
  Aurora qëlloi me mitraloz. Ajo kosi shumë fashistë. Dhe pastaj ajo tha në mënyrë agresive:
  - Lavdi heronjve të BRSS!
  Dhe gjuajtja e këmbës së saj të zhveshur e dërgon granata të fluturojë përsëri. Kjo është vajza me flokë të kuqe. Thjesht një terminator i pathyeshëm.
  Dhe Svetlana e mori mbi vete dhe shtypi nazistët. Dhe ajo i preu si një sanues i mprehtë.
  Më pas ajo shkroi në Twitter:
  - Lavdi tokës së Rusisë!
  Dhe nga hedhja e këmbës së saj të zbathur fluturon një granatë fragmentimi kaq vdekjeprurëse.
  Luftëtari bërtiti:
  - Për Perandorinë Sovjetike!
  Natasha, duke qëlluar, thotë:
  - Për perandoritë më të mëdha!
  Dhe përsëri nga këmbët e saj zbathur fluturon diçka që vret fashistët me një garanci të madhe.
  Dhe vajza këndon:
  - Lavdi Atdheut tim -
  Lavdi Rusisë!
  Zoya gjithashtu hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Ajo preu një masë naziste dhe bërtiti:
  - Rusia e Madhe - lavdi e madhe!
  Dhe ajo u shkeli syrin partnerëve të saj.
  Vajzat, natyrisht, janë pothuajse të zhveshura. Në bikini, të nxirë, muskuloz, të bukur dhe me lakuar.
  Sa simpatike duken vajzat kur janë pothuajse të zhveshura! Dhe pse tjetër ka rroba?
  Më pas, Aurora qëllon në mënyrë aktive. Dhe me këmbët e tij zbathur hidhte atë që po vriste nazistët.
  Pastaj ai do të këndojë:
  - Për Atdheun e madh!
  Svetlana vazhdoi të qëllonte. Ajo preu fashistët dhe shkroi në Twitter:
  - Për arritje të mëdha!
  Dhe ai mund të lëshonte një granatë me këmbën e tij të zbathur. Dhe përsëri nazistët janë të frikësuar.
  Të lumtë vajza ruse. Ata janë njerëz të aerobatikës më të lartë.
  Dhe pastaj janë pilotët: Mirabela dhe Anastasia. Ashtu si ata do të godasin Krauts.
  Po, hordhitë e Hitlerit po ikin nga vajza të tilla.
  Luftëtaret femra luftojnë në Yak-9. Makina duket se është e vjetëruar. Por mjaft efektive. Edhe pse është inferior ndaj Luftwaffe në shpejtësi dhe armatim.
  Vajzat kanë vetëm një top 20 mm dhe një mitraloz, kundrejt ME-262 me pesë topa 30 mm.
  Por Mirabela manovron me mjeshtëri dhe qëndron pas shkabës fashiste me krahë. Dhe e qëllon. Thye metalin, djeg armikun plotësisht.
  Më pas Mirabela këndoi:
  - Më lart e më lart e më lart,
  Aeroplanët që fluturojnë si zogj...
  Ne po rrënojmë çatitë fashiste,
  Dhe trimëria e ushtarëve është përtej kufijve!
  Dhe këtu Anastasia do të shkojë dhe do të godasë nazistët. Ajo është një vajzë Terminator.
  Do të shkërmoqet fytyrat e banditëve të Hitlerit dhe do të kërcasë:
  - Lavdia e madhe do të vijë për Rusinë!
  Dhe ai gjithashtu shtyp pedalet me këmbët e tij të zbathura. Dhe një tjetër Messerschmitt bie.
  Vajzat zihen vetëm me brekë. Dhe ata ndjehen shumë mirë. Ata fluturojnë me shpejtësi në motorët më të dobët. Dhe shpëtojnë nga të shtënat e armikut.
  Mirabela, duke prerë Fritz-in, kërcit:
  - Jo sorrë, nuk mund të na mposhtni!
  Dhe përsëri luftëtari zvarritet në një distancë vrasëse.
  Dhe një makinë e re Hitleri bie.
  Vajza zbathur e di se çfarë po bën. Dhe ajo po ia del shumë.
  Këtu është një fashist që përpiqet të mbulojë një luftëtar nga distanca. Dhe ajo largohet. Dhe për ndonjë mrekulli, përsëri në bishtin e armikut.
  Dhe ai rrëzon Fritz-in, duke kërcitur:
  - Asgjë nuk është e pamundur për rusët!
  Dhe përsëri luftëtari bën një kthesë të dëshpëruar. Dhe një makinë tjetër bie, e shtyrë në shtyllë.
  Mirabela shkroi në Twitter:
  - Me të vërtetë është krijuar paqja për Rusinë!
  Dhe përsëri si rezulton. Dhe si do t'i dorëzohet armikut!
  Anastasia godet gjithashtu një makinë gjermane dhe bërtet:
  - Të gjithë toka jonë le të lavdërohet, të mos kemi hile për ne!
  Dhe vajzat po ndahen gjithnjë e më shumë!
  Çfarë mund të merret me to? Përveç nëse është një uragan agresiv!
  Më saktë, edhe një uragan nuk mund t'i mposht ata!
  Ndërkohë, Natasha lufton dhe këndon:
  - Ne do të luftojmë për Rusinë!
  Dhe gjithashtu me këmbën e tij të zbathur do të lëshojë një granatë të një kalibri vdekjeprurës.
  Dhe ai do t'i bluajë nazistët në copa metali dhe mish të përgjakur.
  Zoya gjithashtu do të hedhë një vrasës dhe të nxehtë me këmbën e saj të zbathur dhe, duke u hedhur lart, do të thotë:
  - Dhe për rendin e ri të komunizmit në mbarë botën!
  Dhe nxjerr dhëmbët.
  Më pas, Aurora qëllon fort. Ai qëllon veten, kosit fashistët dhe kërcit, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Për të arritur përparim!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur vjen diçka që mund të thyejë çdo pengesë.
  Dhe pastaj në betejën Svetlana. Kjo është një vajzë vrasëse.
  Dhe ajo është gjithashtu bjonde. Si i godet fashistët... Dhe pastaj një dhuratë vrastare fluturon nga këmbët e saj zbathur. Ai do t'i shtypë nazistët dhe do t'i kthejë në flakë djallëzore.
  Vajzat terminatore do të fërshëllejnë:
  - Lavdi fjalës time të nderit!
  Fjala komsomol!
  Luftëtarët do të qëllojnë mbi fashistët. Dhe le t'i qëllojmë si qen të tërbuar.
  Këto janë vajzat Terminator! Dhe ata shkatërrojnë nazistët - çfarë djajsh!
  Natasha tha me patos:
  - Ne do të luftojmë për socializmin,
  Për Rusinë tonë Sovjetike,
  Për një porosi të re të mrekullueshme!
  Dhe përsëri një dhuratë vdekjeprurëse fluturon nga këmba e saj e zbathur.
  Zoya gjithashtu vepron mjaft energjikisht. Shkatërron fashistët. Dhe ai nuk i zhgënjen ata. Dhe këmbët e saj të zbathura dridhen si një helikë.
  Luftëtari thotë me pasion:
  - Në emër të Rusisë së shenjtë,
  Rusia do të lavdërohet!
  Dhe përsëri luftëtari lufton me plot pasion.
  Më pas, Aurora hedh dhuratën e vdekjes me këmbën e saj të zbathur. Si janë shpërndarë fashistët në të gjitha drejtimet. Dhe ai thotë me inat:
  - Unë jam kampion bote në boks!
  Dhe atëherë Svetlana do të nisë diçka vrastare dhe shkatërruese. Dhe këmba e saj e zbathur është kaq e shkathët.
  Dhe luftëtari cicëroi:
  - Unë jam më i forti në botë,
  ne do t'i thithim nazistët në tualet -
  Atdheu nuk i beson lotit,
  Dhe ne do t'u japim trurin oligarkëve të këqij!
  . KAPITULLI Nr. 9
  Pasi mori pjesë në beteja të rënda, Vedmakova mezi flinte për disa ditë, dhe për këtë arsye, megjithë kushtet ekstreme të ngushta në qelinë e burgut, mbytjen dhe erën e keqe, ajo ra në gjumë pothuajse menjëherë.
  Ajo ëndërroi se e gjeti veten në mesjetë dhe udhëhoqi një kryengritje skllevërsh, duke u bërë një lloj Spartaku në një skaj! Pas suksesit të parë, luftëtarja trime, vajza muskulare, mblodhi rebelët dhe u ofroi të zgjidhnin udhëheqësit e tyre.
  Witcher, siç pritej, u bë kreu i një detashmenti mjaft të madh dhe propozoi heroin e fuqishëm Turan si zëvendësin e saj të parë.
  Dhe këtu skllevërit ishin unanim. Pastaj u zgjodhën kryepunëtorët. Sistemi dhjetor është më i thjeshtë dhe Witcher vendosi që asgjë nuk duhet të jetë e komplikuar.
  Të armatosur me trofe dhe duke marrë kërmijtë kacabu (në një gjumë të rëndë, nënndërgjegjja e Vedmakova luajti), ata vazhduan.
  Për të forcuar autoritetin e saj dhe për të shtrirë këmbët, Witcher eci në këmbë, duke lëvizur si një mace. Më pas vajza filloi të vraponte, duke ndjerë me shputat e zbathura guralecat e vogla e të mprehta të rrugës shkëmbore. Por luftëtarja nuk i kushtoi vëmendje dhimbjes; për më tepër, ajo ishte përpara të gjithëve. Siç doli, nuk ishte e kotë. Tre luftëtarë armik ishin të shtrirë në pritë dhe ata mund të ngrenë një alarm të parakohshëm. Udhëheqësja e kryengritjes u ngjit në një pemë dhe u hodh mbi armiqtë e saj. Lëvizjet e saj ishin si kërcimi i një hibridi tigrash dhe kobrash, një klithmë e lehtë dhe më pas heshti me kokat e prera.
  - Kështu e thyej rezistencën!
  Vedmakova nuk mund të rezistonte të luante për publikun, duke u treguar koka të prera skllevërve. Në përgjigje pati një zhurmë miratimi.
  Së shpejti u shfaqën prona me plantacione. Shtëpitë e gdhendura janë pallate të vërteta me dekorime dhe statuja. Shatërvanet dukeshin aty-këtu. Nga një statujë në formën e Zeusit me krahë fluture dhe gojë në bark, këmbë dhe gjoks: shtatë avionë po rrihnin. Fushat janë të pasura, të majme, me një pamje pambuku të artë, kokërr me thumba të mëdha, qiqra e gjëra të tjera. Shumë skllevër punonin për ta. Kishte edhe burra edhe gra, si dhe shumë fëmijë. Sigurisht, mbikëqyrës, roje. Por në përgjithësi, natyrisht, ka shumë më tepër skllevër, dhe me lopata dhe shata.
  Witcher ngriti një flamur të bërë vetë, të qepur me nxitim nga skllavet: Me imazhin e një shpate dhe një shate! Skllevërit e tjerë nxituan të sulmojnë.
  Ndërkohë në shtylla ishin varur disa skllevër e femra, me duar dhe këmbë të shpuara me gozhdë. Duket se këta fëmijë të padrejtësisë ishin të dënuar me mundime. Duke parë çlirimtarët që po afroheshin, vajza e kryqëzuar bërtiti me një zë të fortë të papritur:
  - Ka ardhur hakmarrja, rrihni pronarët!
  Udhëheqësi i Witcher, si gjithmonë, është përpara. Kërmilli i saj kacabu u rrit dhe rrëzoi dy roje menjëherë. Pjesa tjetër u tërhoq, njëri prej tyre nga frika, madje vrapoi në shtizën e tij. Nga barku i thyer dolën zorrët. Vajza buzëqeshi:
  - Ju jeni luftëtarë të dobët nëse keni frikë nga kali!
  Miloslava, e cila u bë shefi i saj, luftoi në të djathtën e saj, sëpata në duart e vajzës, si brisku i një berberi të shkathët. Në mënyrë të famshme shkurton luftëtarët.
  As Turani nuk u dorëzua. Ai lëshoi një gur që theu gjoksin e rojes dhe u fut në përleshje. Ishte e qartë se puna e palodhur i bëri mirë, jo muskujt e gurit të mullirit. Vërtetë, Witcher lëvizi më shpejt.
  Skllevërit kishin pushuar së punuari, por ende nuk kishin hyrë në përleshje. Me sa duket ata ishin të hutuar. Vërtetë, i njëjti djalë i shqetësuar, duke u hedhur tek djemtë që punonin, bërtiti:
  - Ju frikacakë! Kush është pas meje është hero, kush është pa mua është një derr i keq!
  Djemtë ishin të parët që u përgjigjën. Ata nxituan te mbikëqyrësit. Këtu është një djalë rreth katërmbëdhjetë vjeç, i cili e goditi "kujdestarin" e tij me një shatë aq fort sa koka e tij shpërtheu si një kungull. Ajo funksionoi, dhe skllevërit e tjerë, madje edhe vajzat zakonisht modeste dhe të durueshme, nxituan në betejë.
  Beteja tani u bë kaotike, por epërsia numerike, si dhe dëshpërimi, ishin në anën e skllevërve. Dhe ata, natyrisht, morën përsipër.
  Kalimi është ajo që është e vështirë të pritet nga një vajzë që ka mësuar para syve të saj. Ajo u përplas me rojen, i cili filloi ta shtypte. Kështu ajo e mashtroi, e tërhoqi shpatën dhe e goditi mu në qafë.
  - Tani kjo është ajo që unë e quaj një meze të lehtë! - bëri shaka vajza. - Kujdes të mos dehesh!
  Pasuria e parë u çlirua shpejt, shkëputja u rrit pikërisht para syve tanë. Kryengritja u përhap, duke përfshirë fushat si zjarr. Witcher galopoi, duke nxituar përpara. Kalorësit nxituan drejt tij; si rregull, ata e merrnin atë pikërisht në majë të kokës. Por rojet nuk u dorëzuan. Beteja ishte veçanërisht kokëfortë pranë shatërvanit me shtatë tela. Këtu mbjellësit dërguan rezervat e tyre të kalorësisë në betejë.
  Trim Witcher ishte i rrethuar nga të gjitha anët. Ajo u shpëtua vetëm nga shkathtësia e jashtëzakonshme e një kërmilli kacabu të majmur posaçërisht. Këtu është një sulm i saktë dhe kundërshtari i copëtuar bie. Mirëpo, vajza fillimisht u plagos në shpatull, pastaj në stomak dhe më pas thuajse iu pre këmba. Pastaj Witcher filloi të hidhte kamë të vogla. Të mprehta si brisk, hynin në sy e herë në gojë. Megjithatë, shumica e ushtarëve ishin gjysmë të zhveshur për shkak të vapës dhe për ushtarë të tillë mjaftonte të shponin gjoksin. Disa kalorës ranë, por pjesa tjetër e shtoi presionin. Kishte aq shumë shpata sa në lëvizje ngjanin me një krehër. Kështu ata derdhen nga të gjitha anët.
  Por Miloslava, Passa, Turani dhe skllevër të tjerë mbërritën me kohë. Duke u prerë në radhët, ata ecnin si një shesh patinazhi, mund të shihje se si fluturonin kufomat dhe skllevërit e armatosur nxituan në ndihmë të tyre me gjithë fuqinë e tyre.
  Këmbësoria sulmoi kalorësit, skllevërit e rraskapitur u hakmorën për dhimbjen dhe poshtërimin e tyre.
  - Rretho armikun dhe mos e lër të ikë! - I komanduar nga Witcher.
  Para syve të saj, një skllave ra me kokë të prerë, por një duzinë roje ranë pas tij.
  - Merreni me numra! - urdhëroi udhëheqësi i ri i kryengritjes.
  Gjithnjë e më shumë skllevër hynë në betejë. U pa se si djemtë hipën mbi kuajt me një nisje vrapimi, u vërsulën drejt kalorësit dhe përdorën dhëmbët e tyre dhe mprehën gurët.
  Skllevërit dukej se nuk dinin frikë; po hakmerreshin për shumë vite poshtërimit, kur askush nuk i konsideronte si njerëz. Për më tepër, shumë prej tyre kanë lindur të lirë dhe nuk e kanë harruar ende aromën marramendëse të vullnetit.
  Pasi mbaroi me shkëputjen "e montuar", Witcher vazhdoi. Pengesa e fundit serioze në rrugën e tij ishte një fëmijë i prerë nga pemë të mëdha. Aty ishin vendosur një numër mjaft i madh rojesh.
  - Kërkoni pronat dhe kapni shkallët. - bërtiti ajo. - Nëse kjo nuk mjafton, bëjini vetë.
  Skllevërit ndërtuan me nxitim pajisje sulmi.
  - Shkallët duhet të jenë të gjera, në mënyrë që shumë luftëtarë të mund të ecin përgjatë tyre në të njëjtën kohë. - theksoi Witcher.
  Në pronat e tjera masakra ishte ende e tërbuar. Në disa vende shërbëtorët kaluan në anën e rebelëve, por në disa raste ata rezistuan nga zakoni. Mbikëqyrësit u vranë shpejt - këta ishin larg nga luftëtarët më të ashpër. Detinet u bënë kështjella e fundit e rezistencës armike. Witcher, si gjithmonë, ishte i pari që u ngjit në mur. Ai u godit me një shigjetë disa herë, por luftoi dhuratat vdekjeprurëse me mburojën e tij. Luftëtari më i afërt mori një goditje aq të fortë sa, megjithëse arriti të parandalonte, ra kokë e këmbë nga muri.
  Miloslava arriti të fiksojë rojen, duke hedhur edhe armikun. Kalimi i Borëbardhës tashmë i magjepsi ushtarët e armikut me vetë pamjen e tij. Ndërsa ata shikonin gjoksin e saj që ngjallte me shpejtësi, me gjoks joshëse, vajza përplasi këmbët në ijë, dhe më pas i preu. Witcher, pasi u ngjit në mure, e copëtoi pa mëshirë. Armiku tashmë kishte humbur shpirtin e tij luftarak dhe gjithnjë e më shumë skllevër po ngjiteshin në mur. Ata depërtuan, kishte shumë shkallë dhe rojet nuk patën kohë t'i zmbrapsnin të gjitha. Në fund, megjithatë, kishte skllevër të vdekur dhe të plagosur të shtrirë përreth; sulmi nuk ishte i plotë pa humbje. Kështu skllavi dhe roja u kapën së bashku dhe ranë nga një lartësi e konsiderueshme. Ata u lënduan, por mbetën gjallë dhe vazhduan të mbyten njëri-tjetrin.
  Djali i shqetësuar, Witcher harroi të pyeste mbiemrin e tij, ishte gjithashtu në mur. Duke përfituar nga shtati i tij i vogël, ai u hodh mes këmbëve të oficerit, më pas e goditi në bythë me të dyja këmbët, duke e goditur njëkohësisht nën gjunjë. Ai fluturoi përpara, duke u përplasur në një pirun të mbajtur nga një skllav i rritur...
  - Jam kapur në atë mënyrë që kam kafshuar me dhimbje! - Djali nxori gjuhën e hollë duke ngacmuar rojet.
  - O gjarpër i vogël këmbëzbathur! - Luftëtari që qëndronte djathtas e shau dhe e preu djalin me shpatë.
  Djali devijoi edhe këtu dhe i pështyu nga tubi në sy. Sa i dëshpëruar bërtiste armiku, duke thyer radhët. Djali nuk qëndroi në ceremoni dhe e përfundoi me shpatë. Duart e fëmijës, edhe pse të holla, ishin të mprehta dhe të forta - të kalitura nga puna e palodhur.
  Presion treguan edhe djemtë e tjerë, duke u grindur si dreqin, duke u ulëritur e sharë, duke zgjedhur shprehje më të ftohta!
  Ata arritën ta pastrojnë shpejt murin, por brenda beteja e zvarritur pak, nga frika e hakmarrjes së skllevërve, pronarët luftuan të dëshpëruar. Vërtetë, barqet e rritura janë ndihmës të këqij në një luftë me skllevër të tërbuar.
  Pronari kryesor, Sheikh Samuma, u përpoq të arratisej përmes një kalimi nëntokësor. Ai mori me vete një thes me gurë dhe flori. Ndoshta ai kishte një shans, por lakmia e la atë. Një vajzë e bukur, Rakhita, madje edhe me një ngjyrë lëkure bakri, është shumë tunduese.
  - Dhe më ndiq kurvë! - Shehu e kapi nga flokët me push.
  - Nuk ka nevojë, do të shkoj vetë, zotëri! - iu lut ajo.
  - Jo kurvë! Më pëlqen të të mbaj! - buzeqeshi dinjitari sadist.
  - Por dhemb! - Robja filloi t'i tundte këmbët e zhveshura.
  - Kur të lahemi, do të urdhëroj të të varin nga flokët dhe t'i vënë zjarrin. - Shehu lëpiu buzët mishngrënës.
  - Ti je bishë! Por unë të dua, më beso!
  Vajza u shtrëngua pranë pronarit të saj, i cili ia ngjiti feçkës së tij të ndyrë në fytyrën e saj të pastër dhe filloi ta lëpijë. Pastaj dora e Rakhitës gjeti një kamë në brezin e shehut dhe, me gjithë fuqinë e saj, e zhyti në stomakun e tij të fryrë.
  - Këtu është një pjellë errësirës për ju.
  Shehu e lëshoi çantën dhe i lëshoi flokët. Duart e tij u përpoqën të mbyllnin vrimën e thellë; zorrët ranë jashtë.
  - Krijesë! Echidna! - bërtiti ai.
  - Jo! Unë bëra atë që ishte e drejtë! Sa vajza dhe burra keni torturuar? Ai madje i shtyu në shtyllë fëmijët dhe i gozhdoi në shtylla. Kjo është vetëm hakmarrje! - Bërtiti vajza.
  - Dreqin!
  - Perëndeshë! Më fshikullove! - Robja përplasi këmbën e saj në barkun e përgjakur të shehut.
  - Më rrahu pak! - fishkëlliu ai.
  - Por në mua rrjedh gjak fisnik! - Shkëlqeu dhëmbët robja këmbëzbathur.
  - Asgjë, kurvë! Trupat do të shtypin rebelimin dhe ju do të torturoheni aq shumë sa unë do t'ju dukem si një engjëll! - Shehu gjeti forcën të rrënqethë.
  - Pse ata kanë një imagjinatë më të pasur se e jotja? - Vajza nxori gjuhën.
  - Mjaft për ty! "I pasuri u shtrëngua dhe rënkoi. - E lënduar! Më sill melhem facifi.
  - Pse në tokë? - pyeti vajza me sarkazëm.
  - Unë do të të jap këtë thes me flori. - iu lut shehu.
  - Ai tashmë është i imi! Mirë, vetëm për bamirësi, ku është pomada facifi? - Vajza buzëqeshi tinëz.
  - E njihni garderobën në formën e një lope fluturuese? - belbëzoi pasaniku dhe fishkëllinte.
  - Po! E pashë kaq bukur me guralecë.
  - Pra, duhet të fusësh dorën në kokë dhe mund ta nxjerrësh lehtësisht kutinë me pomadë. Ejani mbi mua dhe më lubrifikoni. - mërmëriti shehu, gati duke humbur ndjenjat.
  - Edhe një i poshtër meriton kujdes mjekësor. Më prit mua!
  Vajza vrapoi në dhomë. Ajo nuk kujdesej për njeriun e pasur, por një vaj i tillë i vlefshëm është shumë i rrallë dhe do të ishte i dobishëm për rebelët. Dhe pastaj ajo do t'ua dorëzojë rebelëve fanatikun e urryer.
  Skllevërit kishin ikur tashmë në dhomat e tyre. Dy prej tyre panë një vajzë të bukur gjysmë të zhveshur. Djem të shëndetshëm, të uritur për dashuri femërore, nxituan drejt saj. Vajza punonte shumë, ishte muskulare dhe për këtë arsye e shtyu me lehtësi sulmuesin me këmbët e saj të forta dhe bërtiti:
  - Nëse doni të merrni para. Dije vetëm se ka një djalë agresiv në bodrum me një qese floriri.
  - Nuk na pëlqen agresioni! - kundërshtuan djemtë me ironi.
  - Por ai është edhe i pasur! - Më ngacmoi vajza.
  - Atëherë është më mirë, le të luftojmë! Ku është bodrumi? - Bënë muhabet skllevërit rebelë.
  - Ndiq dorën time atje! - Robja tundi dorën e djathtë.
  Skllevërit e rinj e të zinj nxituan atje ku tregonte goditja e saj. Vajza buzëqeshi dhe vrapoi në dhomë. Orendi ishte mjaft i pasur, por kaotik. Dhe këtu është vetë kabineti, i derdhur nga ari. Rakhita, pa u menduar dy herë, futi dorën. Ajo rrëshqiti brenda dhe në atë moment nofulla u mbyll.
  Bukuroshja bërtiti, dhëmbët e mprehtë si brisk ia prenë furçën.
  - Oh, sa e dhimbshme është! - bërtiti ajo, pastaj u shtrydh jashtë. - Kjo është shumë e keqe!
  Pavarësisht dhimbjes së egër, vajza u përpoq me ethe të fashonte dorën. Vitchakova, duke dëgjuar britmat e grave, vendosi që dikush po përdhunohej dhe shpejt hyri në dhomë. Duke parë bukuroshen e zhytur në gjak, ajo bërtiti:
  - Kush guxoi ta bënte këtë?! Unë do të tërheq dinjitetin e tij në bythë! - Në një sulm zemërimi, luftëtari mund të jetë një person i vrazhdë.
  Rakhita-s i rrodhën lotët nga sytë, jo aq nga dhimbja që ndjente, skllave nuk ishte e panjohur për t'u fshikulluar shumë herë, por nga të kuptuarit se ajo tani ishte një sakat.
  - Është ai! - Vajza tregoi me gisht dollapin.
  - Nëse po, atëherë është e tmerrshme! - Witcher e preu me forcë në kokë insektin e qeshur. Goditja e përkuli strukturën dhe ari më i butë u copëtua. Luftëtarja vazhdoi të rrihte derisa e griu dollapin në copa.
  Vajza u zbeh dukshëm dhe Passa e bardhë borë u hodh drejt saj. Ajo aplikoi me shkathtësi një turnique, duke ndaluar gjakderdhjen. Witcherova nxori dorën e prerë, gjymtyra u zbeh, por ishte akoma e ngrohtë.
  - E shkëlqyeshme! - Duhet të telefonojmë Khirov. Ndoshta ai do ta rrisë atë. - fishkëlleu me zë të lartë luftëtari.
  Passa pyeti:
  -Kush të dha idenë që të rrish dorën këtu?
  - Samma!
  - Çfarë ke vënë në vete? - U habit Witcher.
  - Jo, emri i këtij fanatik është Samuma. - korrigjoi vajza.
  - Nëse po, atëherë ai duhet të tërhiqet. - Luftëtarja ndezi sytë.
  - Ai është në bodrum dhe i plagosur rëndë. Do të keni kohë për ta kapur atë. Nëse ai nuk vdes.
  Witcher u përpoq të mbante furçën, kur papritmas ajo u shndërrua në një hardhucë të rrëshqitshme që u përpoq të largohej fshehurazi. Nëse luftëtarja nuk do të kishte qenë aq e shkathët që nga lindja, ndoshta ajo do t'ia kishte dalë. Për më tepër, ajo nuk kapi bishtin, por qafën.
  - Uau, magji e pazakontë. Duhet t'ia tregojmë Khirovit.
  Fytyra e vajzës së plagosur u bë mat dhe ajo humbi ndjenjat.
  Passa e kapi në kohë:
  - Një vajzë nervoze, por e bukur! Do të ishte turp nëse ajo do të mbetej e gjymtuar.
  - Epo, shpresoj se kjo mund të rregullohet. Vetëm Khirov humbi diku, ai premtoi të ishte pranë meje. - Witcher ngriti supin e pakënaqur.
  - Jam këtu! - U hodh magjistari nga pas derës. - Ndjej magji.
  - Dhe unë e mbaj në duar! - këputi Witcher.
  - Epo, as kjo nuk është keq! Kjo është një përzierje e një kandil deti dhe një hardhucë, e shihni se është e tejdukshme, mund të shihni tre zemra që rrahin. - Buzëqeshi luftëtari.
  - Pse është mbresëlënëse kjo? Vajza humbi krahun dhe u zëvendësua nga një kandil deti hardhucë. Unë mendoj se, përkundër gjithë shkathtësisë së një krijese të tillë, ky nuk është një zëvendësim krejt ekuivalent! - Luftëtari nuk ishte aspak i prirur të bënte shaka.
  - Por një nga pjesët e trupit mund të notojë, dhe kjo nuk është aspak e keqe. Një lloj superfuqie! - Magjistari i bëri syrin dinakërisht.
  - Nga çfarë përbëhet, sepse është një paaftësi? - Nuk e kuptova Witcher.
  - Si të thuash! Në fund të fundit, ajo nuk është më vetëm një kafshë, por një pjesë e trupit të femrës. Por menaxhimi i një kafshe është i vështirë. Tani kjo hardhucë e vogël është në gjendje të tkurret dhe të rrëshqasë nëpër çdo çarje ose të zvarritet nëpër një mur. Përveç kësaj, është praktikisht e padukshme, kjo specie është si një kameleon. - filloi të shpjegonte magjistari.
  - Pulsar! - tha ajo, duke demonstruar entuziazmin e Pass. - Nuk mendoja se kjo ishte e mundur. Prisni furçën dhe bëjeni spiun.
  - Ndodh që humbja premton telashe të mëdha, por kjo është vetëm një reflektim i një fitoreje të ardhshme. - vuri re magjistari.
  - Pra, nuk do ta zhgënjesh atë? - sqaroi Vedmakova.
  - Jo! Në luftë, trimëria dhe inteligjenca e mirë sjellin fitoren. Për të goditur, së pari duhet të shihni objektivin, përndryshe do të zhvendosni grushtin tuaj. Por për të parandaluar shfaqjen e telasheve, plaga duhet të shërohet. - u përgjigj Hirovo me zë të ulët.
  - Nuk është mirë që një vajzë të jetë e gjymtuar. Në fund të fundit, kjo do ta shpërfytyrojë atë! A mund t'i bësh asaj një dorë njeriu që duket si një gjymtyrë e vërtetë? - pyeti Witcher.
  - Do të mendoj! Ndoshta mund ta rregulloj. Në përgjithësi, shumica e magjistarëve janë shumë më të mirë në vrasjen sesa shërimin. - theksoi me theks Khirovo.
  - Jam dakord me këtë! Çdo budalla mund të sakatojë, jo çdo njeri i zgjuar mund të shërojë. - Witcher, për të qenë bindëse, madje e ktheu gishtin në tëmthët e saj.
  - Shumë xhelatë të vrazhdë - pak mjekë mjekë!
  Skllevërit e tërhoqën zvarrë pronarin e Samumit, duket sikur vdiq. Rakhita erdhi në vete, me fytyrën e përdredhur nga bezdi.
  - Përsëri i mashtroi të gjithë! Ai u largua pa paguar faturat.
  - Do ta bëj të varur! - tha Witcher. - Kufoma e tij le të jetë një paralajmërim për të gjithë ata që janë të këqij dhe lakmitarë. Një person i pangopur është gjithmonë bujar me lotët e zhgënjimit!
  - Është e arsyeshme! Po kush do ma kthejë dorën? - Vajza ishte gati të qante.
  - Këtu është ai! - tregoi udhëheqësi i kryengritjes.
  Khirov u përkul, kordoni u ndez në duart e tij.
  - Mos u shqeteso! Nuk mund të jesh i gjymtuar. Pra, Rakhita do të duhet të bëhesh një spiun i madh. Ju dëshironi të hakmerreni ndaj të gjithë të pasurve dhe të fuqishmëve në këtë perandori.
  - Sigurisht. Mos u bë skllav, i poshtëruar në pluhur! - Bërtiti vajza.
  - Kështu që ju mund të na ndihmoni! Kjo perandori qeveriset keq, kështu që varri do të korrigjojë sistemin e kurrizit! - Magjistari lëshoi një rreze energjie nga gishti tregues.
  - E çuditshme! Unë shoh shumë energji tek ju. Dhe mençuri! Unë jam gati të bashkohem me ju! - thirri robi.
  - Do të të lëndojë, por do të mund të mbizotërosh! Pa dhimbje nuk ka trimëri, pa trimëri nuk ka fitore! - deklaroi magjistari, duke demonstruar një mendësi filozofike.
  "Unë jam një grua, që do të thotë se jam mësuar të duroj." - Rakhita pohoi me kokë.
  - Kur nuk keni durim të mjaftueshëm, të kënduarit do t'ju ndihmojë! - bëri shaka Khirov.
  Të gjithë qeshën. Witcher ishte në humor të mirë. Fillimi ishte fitimtar, që do të thotë se nuk ka kohë për të humbur. Para së gjithash, është e nevojshme të formohet një ushtri skllevërsh përpara se ata të ikin. Pra, njerëzit janë si hekuri, para se të ftohet, jepini formën e dëshiruar. Vajza luftëtare doli në mur, u ngjit në mur dhe urdhëroi me një zë të zhurmshëm:
  - Shfryni grumbullin që të mblidhen të gjithë!
  Passa pyeti:
  - Edhe femrat?!
  - Po! Do të na duhet çdo shpatë. Nxitoni, por dijeni se nuk do të ketë grabitje, ne do të ndajmë gjithçka në mënyrë të barabartë.
  Mbledhja e skllevërve mori pak kohë, madje na u desh të përdornim kamxhik. Vetë Witcher u detyrua të ndihmonte ata pak që nuk humbën kokën dhe të frenonte grabitjet. Vajza i dha një shuplakë të mirë në vesh pesë prej banditëve më të zellshëm, madje njërit i preu kokën. Pika gjaku ranë në fytyrën e saj, Witcher i lëpiu me lakmi. Funksionoi. Mbledhja e përgjithshme u mbajt në errësirë nën dritën e pishtarëve. Kishte mijëra skllevër të liruar; Witcher madje vlerësoi me sy se ishin të paktën dymbëdhjetë mijë, megjithëse shumë prej tyre përfshinin fëmijë dhe gra.
  Ajo performoi nga kulla më e lartë në Detinets. Magjistari qëndroi në anën e kundërt, ai kontrolloi të gjithë grumbullimin. Skllevërit u shfrytëzuan brutalisht dhe të dobëtit ekzekutoheshin ose masakroheshin. Pra, në përgjithësi, nëse marrim parametrat fizikë, ata dukeshin si luftëtarë të mirë. Ata thjesht kanë nevojë për trajnim. Vedmakova mbajti një fjalim nxitës. Ajo shpjegoi veçanërisht me këmbëngulje nevojën e krijimit të një ushtrie të madhe çlirimtare.
  - Uniteti, guximi, vetëmohimi janë çelësat e fitores, lirisë, lumturisë! Pa disiplinë nuk ka ushtri dhe pa ushtri nuk mund të fitosh lirinë! Puna na ka bërë më të fortë, e shumëzuar me inteligjencën do të na japë lirinë dhe së bashku me fatin do të sjellë lumturi!
  Pra, le të bëhemi një dhe të hedhim zinxhirët! - foli luftëtari.
  Skllevërit shprehën miratimin e tyre me thirrje të forta! Vetëm një skllav, me shumë plagë dhe një vështrim krenar, heshti. Vështrimi i tij shprehte shkallën më ekstreme të përbuzjes.
  Witcher propozoi përsëri zgjedhjen e një udhëheqësi të vetëm të kryengritjes!
  - Komandanti është si maja e piramidës - duhet të jetë vetëm një, përndryshe edhe një strukturë kaq e fortë do të shembet!
  Skllevërit bërtisnin:
  -E drejte! Na drejtoni.
  -Ti je një luftëtar i madh dhe do të jesh udhëheqësi ynë! - Papritur, djali arriti të bërtasë të gjithë.
  Kjo e habiti Vedmakova: si është e mundur kjo? Ajo shikoi më nga afër; në duart e fëmijës kishte diçka të ngjashme me një tub, vetëm më të trashë. Dhe me ndihmën e kësaj pajisjeje ai gjëmonte.
  - Djali do të shkojë larg! Si e quajnë? - e pyeti luftëtari.
  - Dik! E mora vesh konkretisht. - sugjeroi Passa.
  - Emër i thjeshtë! - Witcher po priste qartë diçka më ekzotike.
  - Pse kompleksitet!
  -Ne shpallim votim! - njoftoi magjistari. Zëri i tij ishte aq bubullues sa palmat u drodhën. - Kushdo që është në favor që luftëtari Witcher të jetë udhëheqës, ngre dorën e djathtë! Votoni për të vërtetën, lirinë dhe nderin! Dhe jeta juaj do të bëhet e tillë që perënditë do ta kenë zili! -
  Skllevërit, të pushtuar nga entuziazmi, thuajse unanimisht ngritën duart në ajër. Ata dukeshin si një luftëtar dhe unanimiteti i tyre sugjeroi se ndoshta Khirov kishte përdorur magjinë e tij këtu.
  A nuk është e vërtetë që ardhja e tij u dha atyre lirinë dhe mundësinë për t'u ndjerë si njerëz të vërtetë. Kjo do të thotë se është e natyrshme të përshëndesësh Witcher si shi në një thatësirë. Gëzimi ishte i dukshëm në fytyrat e ish-skllevërve. Ishte si të zgjohesha.
  Këtu, në mes të gëzimit të përgjithshëm, një skllav i fuqishëm, i zbukuruar me plagë, doli përpara. Tha me zërin e tij të thellë.
  - Ka pasur dhe do të ketë shumë që duan të çojnë drejt lumturisë. Por a keni të drejtë morale për këtë!
  - Cila!? - Witcher nxori gojën plot dhëmbë. Bicepsi në krahët e tij të zhveshur u fryrë.
  - Kush je ti?! Pasardhës i një familjeje fisnike, ose i zakonshëm. Ose ndoshta edhe një skllav i arratisur si Zhissor. Ai gjithashtu premtoi shumë, por i dha fund jetës në një kunj. Dhe me të njëzet mijë skllevër. - E preu robi i fuqishëm.
  - Këtu shumë do të varet nga ne. Unë shoh plagë mbi ju, me shumë mundësi nuk keni lindur skllav, mund të dalloj plagët e shkaktuara nga kamxhiku ose shpata me shtiza! - deklaroi Vedmakova.
  - E morët me mend luftëtarin e panjohur për mua! Unë jam Count de Force, pasardhës i mbretërve të frikshëm. Por a e dini emrin e babait tuaj? - pyeti robi fisnik.
  - Fisnikëria e familjes ka të njëjtën lidhje me guximin si gjatësia e flokëve me inteligjencën! - ia ktheu Vedmakova dhe shtoi menjëherë. -Asnjë trim i të parëve tanë nuk do të ndihmojë një frikacak!
  - Ti flet bukur. Si një shaka e panairit, sa e guximshme është zemra jote? - Robi u vrenjti kërcënues.
  - Epo, sa hero je! Numëro, por u mat me një fat rob, ku ishte krenaria dhe guximi! - The Witcher tashmë ka filluar të përfundojë.
  - Unë kisha arsyet e mia për këtë. Dhe cilat, nuk keni nevojë t'i dini, më pak njohuri do të thotë se është më e lehtë të vdesësh! Unë ju sfidoj në luftimin e vdekshëm, dhe nëse jeni të guximshëm jo vetëm me fjalë, atëherë do ta pranoni sfidën! - gjëmonte konti de Force.
  - Mund të jeni të sigurt për këtë! - kërciti luftëtari.
  Skllevërit pastruan arenën. Witcher zbriti dhe kontrolloi shpatën. Kundërshtari i saj qëndroi përballë saj. Ai kishte armën e tij, dy shpata të mprehta. Për çdo rast, luftëtarja nxori një shpatë tjetër nga gjiri i saj.
  Konti de Forsa ishte shumë më i gjatë se Witcher, shumë më i gjerë në shpatulla, megjithëse nuk dukej aq muskuloz dhe i skalitur, një vajzë e denjë për t'u bërë kampione bote në fitnes. Megjithatë, nuk kishte yndyrë, dhe ligamentet e tendinit ishin të shtrënguar dhe të fryrë. Përveç kësaj, kishte një ndjenjë të përvojës së madhe në çdo lëvizje, dhe ecja e kërcimit fliste shumë. Një buzëqeshje u shfaq në fytyrat e tyre; ajo nuk ishte më përçmuese, por më tepër simpatike.
  - Epo, je në hall, vajzë! Nuk do të keni zili. - Konti i tregoi grushtin e tij.
  - Pse je kaq i sigurt në vetvete? - Acarimi i Witcher u intensifikua.
  - Kam fituar shumë luftime dhe turne. Në mbretërinë time, unë konsiderohesha një nga luftëtarët më të mirë, shumë më konsideronin edhe më të mirën. - Forsa, tundi muskujt e gjoksit, që dukeshin si dy mburoja që qëndronin pranë njëra-tjetrës.
  - Kjo sepse luftuat vetëm me fisnikërinë, dhe ata u degjeneruan dhe u majën. Tani, nëse do të shkonit mirë me një njeri të zakonshëm të talentuar, do t'ju mbetej pak nga fama! - u përgjigj me besim Witcher.
  - Qeni që leh, mirupafshim, një shkop, ose më mirë shpata ime, nuk më ka ecur poshtë shpinës! - E gjithë plotësia e arrogancës u kthye në numër.
  - Kjo është shumë interesante! Një teh i bërë nga çeliku më i fortë ndryshket në duart e një muhabeti dhe një frikacak! "Vedmakova nuk pushoi kurrë të shkëlqejë me elokuencën e saj.
  - Epo, me shumë mundësi kjo vlen për ty, bastard femër! - Gërmoi Forsa.
  - Ndoshta do të ndalojmë gardhin në gjuhë, dhe le të përdorim diçka më të fortë! - Witcher luajti një figurë elegante tetë.
  - Reciprokisht!
  Konti dhe udhëheqësi i kryengritësve dolën ballë për ballë. Shpatat lëvizën shpejt dhe goditën me forcë të plotë. Nga goditjet ranë shkëndija dhe u dëgjua një zhurmë.
  Konti sulmoi disa herë. Ai provoi teknikën e tytës së dyfishtë, por Witcher luftoi sulmet, duke vënë në dukje se kundërshtari i saj fisnik kishte shpejtësi të mirë.
  - Çfarë po luan!
  - Në vargjet e vdekjes!
  Konti lëshoi përsëri një sërë goditjesh, ai provoi kombinime komplekse. Vedmakova u tërhoq pak dhe kreu një kundërsulm, duke e kapur pak kundërshtarin e saj në gjoks.
  Ajo studioi lëvizjet e luftëtarit me përvojë, duke marrë kohën e saj për ta ulur atë. Konti buzëqeshi dhe sytë i shkëlqenin:
  - Nuk je aspak aq i thjeshtë! Ndoshta as skllav i plotë, megjithëse ecni zbathur.
  - Kam lindur i lirë dhe kam jetuar në pyll! Qafa ime nuk ka njohur kurrë një zgjedhë. Është e pamendueshme t'i nënshtrohesh forcës. Një person vërtet i lirë i nënshtrohet tre gjërave - arsyes, dashurisë, Zotit. Robi në shpirt është i nënshtruar - pasioneve, epshit, robërve të Zotit! - u përgjigj bukur Witcher.
  - Ke te drejte per kete te fundit! Ju jeni ai që keni të drejtë, këta priftërinjtë dhe priftërinjtë më ngritën! - The Count bëri një tifoz të dyfishtë, më pas një teknikë "me gocë e moluskut", por nuk pati sukses. - Do të jem i kënaqur të flas me ty për një gotë verë, përveç nëse sigurisht që të vras.
  - Një filxhan verë është si një oqean - nëse rrëmbehesh, humbet terren nën këmbë! - tha luftëtari.
  - Por ti ndihesh më i lirë. Po për këtë teknikë?
  Ai mbajti treshen, pastaj fluturën. Si përgjigje, Witcher e goditi më fort takimin. Konti u lëkund dhe u tërhoq. Pastaj konkursi vazhdoi përsëri, Forsa lëvizi si i përmbysur, ai e kuptoi se kundërshtari i tij ishte shumë i fortë për ta marrë atë në mënyrë joceremonike. Më pas, pasi e kishte mësuar Witcher-in me një sekuencë të caktuar lëvizjesh, konti ndryshoi papritur trajektoren e shpatës dhe e goditi vajzën në gjoksin muskulor, por edhe femëror. Gjaku rridhte, gërvishtja ishte e thellë. Plaga nuk e thyente Witcher-in, por përkundrazi, i dha forcë. Vajza shkoi në ofensivë, shpatat u ndezën, duke performuar një kërcim të çuditshëm. Dhe megjithëse nga jashtë dukej se luftëtarja kishte humbur plotësisht kokën dhe ishte në tërbim, jeta në pyll dhe gjuetia që në foshnjëri e mësuan atë të ruante mendjen e shëndoshë në betejën më të ashpër. Ishte e vështirë për Kontin të frenonte një presion të tillë; ai u tërhoq, me vështirësi të përballonte. Vedmakova kapi momentin kur dinjitari skllave u tërhoq, sikur ta kishte goditur me grusht nën gju. Goditja goditi tendinin dhe numërimi i dha rrugë, shpejtësia i ra. Pastaj vajza mbajti teknikën e saj, ajo doli vetë, duke e quajtur atë një dragua me nëntë koka. Vetëm një luftëtar i stërvitur mirë mund të bënte diçka të tillë. Për më tepër, sulmi i nëntë i fundit ishte pothuajse i papërmbajtshëm. Këtu bëhej fjalë për mekanikë, duke reflektuar sulmin, dora ishte shumë e dobësuar, duke i penguar sulmet, dhe për këtë arsye sulmi i fundit përfundoi. Për herë të parë, luftëtari e kreu teknikën në një partner mjaft të aftë dhe të shpejtë, dhe kur ai gulçoi, duke hedhur shpatën e tij, u bë e qartë se risia ishte një sukses.
  Konti u zbeh, ai humbi forcën e tij.
  - Ti bushtër me fat!
  - Jo ne te vertete! Fati është i paqëndrueshëm si rëra - vetëm puna e vështirë do ta lidhë atë me çimento.
  Witcher plagosi përsëri armikun e saj, por jo thellë - ajo nuk donte të vriste ose sakatonte. Duke goditur përsëri, ajo u hodh, konti u ndal mekanikisht dhe luftëtarja e rrëzoi shpatën me këmbën e saj me thumba. Dinjitori skllav doli të ishte plotësisht i paarmatosur. Witcher, duke hedhur tutje shpatat e saj, u vërsul drejt armikut dhe e goditi kontin. Duart e saj mbërthyen gjymtyrën e tij në një bravë.
  - Po dorëzohesh? - Sytë e panterës shkëlqenin.
  - Unë numëroj dorëzimin ndaj një skllavi këmbëzbathur!
  Witcher kundërshtoi me zjarr:
  - Jo një skllav, por një luftëtar për një kauzë të drejtë! Ti vetë ishe skllav dhe e kuptove se çfarë është poshtërimi, por ata janë njerëz të tjerë, jo më keq se ne. Prandaj pyesni ndërgjegjen tuaj!
  . KAPITULLI Nr. 10.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova luftuan në vijën e parë. Djali dhe vajza tashmë ishin goxha të mërzitur nga lufta e zgjatur. Vrasja dhe gjuajtja e vazhdueshme gjithashtu bëhen të mërzitshme.
  Është si një lojë. E njëjta lojë me qitje herët a vonë do të bëhet e mërzitshme.
  Fëmijët ishin lodhur duke qëlluar dhe duke hedhur vazhdimisht granata me këmbë të zbathura.
  Djali dha një kthesë. I kositur fashistët.
  Dhe tha:
  - Maeta!
  Vajza hodhi një granatë me këmbë të zbathura. Ajo i shpërndau Fritzes dhe guxoi me kënaqësi:
  - Do të kemi fitore të reja, shumë të mëdha!
  Por kjo po bëhet e mërzitshme. Edhe fakti që nga gjuajtja e këmbëve të zbathura të djalit, tanket e Hitlerit shtyhen anash.
  Oleg pastaj filloi të kompozojë.
  Një tjetër histori alternative. Zyuganov nuk votoi për kandidaturën e Stepashin dhe as tre fraksionet komuniste.
  Kjo përfundoi me shpërbërjen e Dumës së Shtetit dhe zgjedhjet e parakohshme në shtator 1999.
  Natyrisht, komunistët ishin më të fortë se kurrë. Dhe ata shkuan në zgjedhje, duke u mbështetur në arritjet e qeverisë Primakov, ku luajtën një rol të dukshëm. Blloku Unity ende nuk është krijuar. Putin nuk u shfaq si kryeministër. Dhe pushtimi i militantëve në Dagestan vetëm sa shtoi më shumë vota në të majtë dhe vrau fuqinë e autoriteteve.
  Në përgjithësi, qeveria doli të ishte e çorganizuar. NDR u dobësua dhe u shemb dhe nuk kishte parti të re të gatshme. Dhe Stepashin, duke u emëruar kryeministër, nuk e drejtoi partinë në pushtet. Dhe pastaj Jelcin e pushoi plotësisht.
  Me pak fjalë, zgjedhjet parlamentare rezultuan në një fitore dërrmuese të së majtës.
  Triumfi komunist ishte mbresëlënës. Për më tepër, blloku Primakov-Luzhkov nuk pati kohë për t'u çlodhur. Por ai gjithsesi arriti të regjistrohej së bashku me fermerët. Dhe ai zuri vendin e dytë. E treta ishte "Yabloko", e cila kishte PR të mirë. LDPR zuri vendin e katërt. Por kryesisht për faktin se kanalet pro-presidenciale e promovuan në mënyrë aktive këtë parti.
  Dhe Jelcin madje i dha, ose më saktë, i dha Zhirinovsky gradën e gjeneralit.
  Pra, gjithçka ndodhi sipas një skenari të veçantë.
  Opozita mori pushtetin në Dumën e Shtetit. Dhe Jelcin pranoi të largohej vullnetarisht, duke emëruar zyrtarisht Primakov si pasardhësin e tij. Zyuganov u bë kryeministër dhe krahu i djathtë.
  Kjo, në përgjithësi, u shkonte për shtat komunistëve. Dhe u arrit një kompromis. Basayev dhe Khattab u detyruan të largoheshin nga Dagestan. Por ata nuk dërguan trupa në vetë Çeçeni.
  Shpejt aty shpërtheu lufta civile dhe ndarja në disa fraksione.
  Rusia ndihmoi Maskhadov dhe Kadyrov. Primakov fitoi lehtësisht zgjedhjet presidenciale ruse. I dyti papritur u bë Zhirinovsky - i cili nuk kishte konkurrentë të tjerë në elektoratin e tij, dhe liberali Yavlinsky nuk ishte rivali i tij.
  Oleg Rybachenko e ndërpreu esenë e tij. Jo, nuk është interesante. Përsëri, një temë tashmë e mbuluar, pas Primakovit, Zyuganovit dhe restaurimit të BRSS. E lodhur prej saj!
  Diçka mund të jetë më interesante për të kompozuar. Për shembull, në lidhje me hapësirën.
  Djali filloi të lindte me ide.
  Kryeqyteti i ri i Perandorisë së Madhe Ruse u quajt Petrograd-Galaktik. Ajo u themelua në yjësinë e Shigjetarit, pothuajse në qendër të galaktikës. Të dy yjet dhe planetët ishin shumë më të dendur këtu sesa në periferi të Rrugës së Qumështit, ku Toka e vjetër gjeti strehë. Forcat e Konfederatës Perëndimore u dëbuan plotësisht nga thelbi. Sidoqoftë, lufta nuk kaloi pa lënë gjurmë: mijëra planetë u shkatërruan, dhe vetëm kujtimet mbetën nga Toka. Kjo ishte arsyeja kryesore e zhvendosjes së kryeqytetit në vendin më të pasur dhe më të qetë në galaktikë. Është shumë e vështirë të depërtosh këtu, prandaj, edhe në kushtet e një lufte totale hapësinore, ku vija e përparme është një koncept abstrakt dhe pjesa e pasme është një konventë, thelbi është bërë baza kryesore ruse dhe kështjella industriale. Kryeqyteti u rrit dhe gëlltiti plotësisht planetin Kishish, duke u kthyer në një metropol gjigant. Një qytet gjigant i aftë për të bërë përshtypje çdo individi të arsyeshëm. Avionë të shumtë përshkojnë qiellin e purpurt.
  Marshalli Maxim Troshev u thirr te Ministri i Mbrojtjes, Supermarshalli Igor Roerich. Takimi i ardhshëm ishte një shenjë e rritjes së ndjeshme të aktivitetit të armikut. Lufta, e lodhur nga të gjithë, gllabëroi burimet si një gyp grabitqar, triliona njerëz vdiqën në të dhe askush nuk mund të arrinte suksesin e dëshiruar. Militarizimi la gjurmë në arkitekturën e Petrograd-Galaktik. Rrokaqiejt e mëdhenj qëndrojnë në rreshta të rregullt, ato përfaqësojnë sheshe në një tabelë shahu të qytetit. Kjo i kujtoi në mënyrë të pavullnetshme marshallit formimin e armadave hapësinore. Gjatë betejës së fundit, anijet e mëdha ruse zunë gjithashtu pozicionet e tyre, pastaj papritmas thyen formacionin, duke goditur anijen e armikut. Një betejë e mirëmenduar u shndërrua në një përleshje, disa anije u përplasën, duke shpërthyer në ndezje monstruoze të ndritshme. Vakuumi u ngjyros sikur vullkane gjigante kishin shpërthyer dhe lumenj zjarri kishin rrjedhur menjëherë, përrenjtë e flakëve të ferrit kishin shpërthyer brigjet e tyre, duke i mbuluar me një valë shkatërruese. Në një betejë kaotike, suksesi shoqëroi ushtrinë e Rusisë së Madhe, por fitorja erdhi me një çmim jashtëzakonisht të lartë. Disa mijëra anije yjore u shndërruan në rrjedha grimcash elementare. Vërtetë, armiku pësoi humbje edhe më të mëdha. Rusët dinin të luftonin, por konfederata, e cila përfshinte shumë gara, u këput me furi, duke bërë rezistencë kokëfortë.
  Problemi kryesor ishte se qendra e konfederatës, e vendosur në galaktikën Thom, ishte shumë e vështirë për t'u shkatërruar. Qytetërimi i lashtë i dagëve në formë panje, që jetoi në këtë grup yjesh për miliona vjet, ngriti një kështjellë të pathyeshme dhe e rrethoi veten me një linjë të fuqishme mbrojtjeje, plot kurthe.
  Për të hyrë në këtë hapësirë "Mannerheim", e gjithë ushtria ruse nuk do të mjaftojë. Nuk ishte e mundur të përfundonte luftën. Planetët dhe sistemet ndryshuan duart shumë herë. Marshalli shikoi kryeqytetin me një ndjenjë nostalgjie. Graviolet dhe flanneurs që rrëshqiteshin ishin pikturuar me ngjyra kaki dhe qëllimi i dyfishtë i avionit ndihej kudo. Disa ndërtesa kishin formën e tankeve gjigante ose mjeteve luftarake të këmbësorisë me pista në vend të hyrjeve. Ishte qesharake të shikoje se si një ujëvarë shpërtheu nga fuçia e një rezervuari të tillë me krahë, uji blu dhe smerald pasqyronte katër "diejtë", duke luajtur me dhjetëra hije, dhe pemë ekzotike dhe lule të mëdha u rritën në trung dhe krahë, duke formuar kopshte të çuditshme të varura. Moderne, vetëm tanke gjigante rrokaqiejsh, zakonisht me formë të thjeshtë, të armatosur me shumë armë. Të jetosh në shtëpi të tilla është i përshtatshëm dhe komod, megjithëse në rast të një sulmi në kryeqytet, një ndërtesë e ngjashme do të shndërrohej në një njësi të fuqishme luftarake në pesë minuta. Kalimtarët e të gjitha klasave, madje edhe fëmijët e vegjël, ishin me uniforma ushtarake ose me veshje të organizatave të ndryshme paraushtarake. Minat kibernetike në shtëpi rrinin lart në stratosferë; në pamje ato ngjanin me topa shumëngjyrëshe. Ndriçuesit ndriçuan kasafortën e qiellit, duke përmbytur bulevardet e lëmuara të pasqyruara me rreze verbuese. Maksim Troshev nuk ishte mësuar me teprime të tilla.
  "Yjet janë shumë të dendur këtu. Dhe është shumë nxehtë për mua."
  Marshalli fshiu djersën nga balli dhe ndezi ventilimin. Fluturimi i mëtejshëm shkoi pa probleme dhe së shpejti u shfaq ndërtesa e Ministrisë së Mbrojtjes. Në hyrje ishin katër automjete luftarake. Luçiarët me gjemba me pinjollët e tyre - kafshë me nuhatje pesëmbëdhjetë herë më të fortë se ajo e qenit - rrethuan Troshevin. Pallati ciklopik i supermarshallit hyri thellë nën tokë, muret e tij të trasha strehonin topa plazma dhe lazer kaskadë. Brendësia e bunkerit të thellë ishte e thjeshtë - luksi nuk inkurajohej. Para kësaj, Troshev e pa shefin e tij vetëm në një projeksion tredimensional. Supermarshalli ishte një luftëtar i moshuar, me përvojë, njëqind e njëzet vjeç. Më duhej të zbrisja me një ashensor me shpejtësi të lartë, duke depërtuar dhjetë kilometra nën tokë.
  Pasi kaloi kordonin e rojeve elitare dhe robotëve luftarakë, marshalli hyri në zyrë, ku kompjuteri plazma simuloi një hologram të zgjeruar të galaktikës me shenjat e përqendrimit të trupave ruse dhe vendet e sulmeve të supozuara të armikut. Holograme më të vogla vareshin aty pranë; imazhet e galaktikave të tjera ishin të dukshme. Kontrolli mbi to nuk ishte i vazhdueshëm; midis yjeve u gërshetuan pamjet e shteteve të pavarura të banuara nga raca inteligjente, ndonjëherë shumë të çuditshme. Troshev nuk e shikoi këtë shkëlqim për një kohë të gjatë, ai duhej të bënte një raport tjetër. Igor Roerich dukej i ri, fytyra e tij ishte pothuajse pa rrudha dhe kishte flokë të dendur bionde. Dukej se ai mund të jetonte dhe të jetonte, por mjekësia ruse në kushtet e luftës nuk ishte shumë e interesuar për të zgjatur jetën e njeriut. Përkundrazi, ndryshimi i shpejtë i brezave nxiti evolucionin dhe ishte në dobi të përzgjedhësit të pamëshirshëm të luftës. Jetëgjatësia ishte e kufizuar në njëqind e pesëdhjetë vjet. Edhe për elitën. Epo, lindshmëria mbeti shumë e lartë, abortet ishin vetëm për fëmijët me defekt, dhe kontraceptivët ishin të ndaluar. Supermarshalli e ktheu shikimin nga Troshev kur hyri.
  - Dhe ja ku je, Maksim. Hidhni të gjitha të dhënat në kompjuter, ai do t'i përpunojë ato dhe do të japë një zgjidhje. Çfarë mund të thoni për ngjarjet e fundit?
  - Konfederatat dhe aleatët e tyre morën një mësim të mirë. Peshoret po anojnë në drejtimin tonë.Gjatë dhjetëve të fundit, shumica dërrmuese e betejave janë fituar.
  Roerich pohoi me kokë.
  - E di. Por aleatët e Konfederatëve, Dugs, u bënë dukshëm më aktivë. Ata kanë filluar të përbëjnë një kërcënim serioz.
  - Dakord.
  Roerich klikoi imazhin në hologram dhe e zmadhoi pak.
  - Para jush është galaktika Smoor. Këtu është kalaja e dytë më e madhe e Gërmuar. Këtu do të japim goditjen kryesore. Nëse kemi sukses, do të jemi në gjendje ta fitojmë luftën brenda shtatëdhjetë, maksimumi njëqind vjetësh. Dhe nëse dështojmë, lufta do të zvarritet për shumë shekuj. Ju e keni dëshmuar veten si një komandant kompetent dhe për këtë arsye ju propozoj që të drejtoni Operacionin Steel Hammer. Është e qartë?
  - Ashtu, Shkëlqesi.
  Igor u vrenjos.
  -Pse tituj të tillë? Thjesht na kontaktoni: Shoku Super-Marshall. Ku e keni marrë këtë?
  Maksimi u turpërua.
  -Unë, shoku Supermarshal, kam studiuar me Bing. Ata predikuan stilin e vjetër perandorak.
  - Qartë. Por tani perandoria është ndryshe, kryetari ka thjeshtuar zakonet dhe procedurat e mëparshme. Për më tepër, një ndërrim pushteti vjen së shpejti dhe do të kemi një vëlla të ri të madh dhe një komandant suprem. Ndoshta unë do të shkarkohem dhe nëse Operacioni Steel Hammer është i suksesshëm, ju do të emëroheni në vendin tim. Ne duhet të studiojmë paraprakisht, kjo është një përgjegjësi e madhe.
  Marshalli ishte më shumë se tre herë më i ri se Roerich, dhe për këtë arsye toni patronizues ishte shumë i përshtatshëm dhe nuk shkaktoi ofendim. Edhe pse një ndryshim i udhëheqësit është gati të ndodhë, dhe udhëheqësi i tyre i ri do të jetë më i ri se të dy. Natyrisht, kjo do të jetë më e mira.
  - Jam gati. Unë i shërbej Rusisë së madhe!
  - Pra shko. Gjeneralët e mi do t'ju plotësojnë detajet.
  Pasi përshëndeti, marshalli u largua.
  Korridoret e bunkerit ishin lyer me ngjyrë kaki. Shtabi operativ ndodhej më poshtë. Kompjuterë të shumtë fotonik dhe plazma, me një ritëm të përshpejtuar përpunuan informacionin që rrjedh nga pika të ndryshme të metagalaktikës. Kishte shumë punë rutinë përpara dhe marshalli u lirua vetëm pas një ore e gjysmë. Tani e priste një hiperhedhje e gjatë në një galaktikë fqinje. Forca të mëdha duhet të mblidhen atje, pothuajse një e gjashta e të gjithë flotës hapësinore ruse. Disa milionë yje. Pasi u zgjidhën detajet e vogla, marshalli doli në sipërfaqe. Ftohtësia e thellë ia la vendin nxehtësisë së fortë. Katër ndriçues u mblodhën në zenit dhe, të mbushur me kurora që lëpinin pa mëshirë qiellin, derdhën rrëke grimcash mbi planetin. Kaskada drite rrodhën nëpër rrugët e pasqyruara. Maxim u hodh në aeroplanin e gravitetit, ishte i rehatshëm dhe i freskët brenda, dhe nxitoi në periferi. Ai nuk kishte qenë kurrë më parë në Petrograd-Galaktika dhe donte të shihte me sytë e tij kryeqytetin, të populluar nga treqind miliardë banorë. Ai u largua nga sektori ushtarak dhe gjithçka ndryshoi dhe u bë më e gëzuar. U shfaqën ndërtesa me një përbërje origjinale; ai me siguri do t'i quante luksoze - përfaqësues të klasës së privilegjuar u vendosën në to. Gjatë luftës totale, shtresa e oligarkëve u ul, por nuk u shkatërrua plotësisht. Pallatet ishin vepra të vërteta arti. Njëra prej tyre i ngjante një kështjelle mesjetare, ku në vend të dhëmbëve të një parapeti kishte palma. Një tjetër qëndronte në këmbë të holla dhe autostrada shtrihej poshtë tij; ai dukej si një merimangë me ngjyra të ndezura, e mbuluar me yje. Shumë nga ndërtesat ku jetonin njerëzit më të varfër gjithashtu nuk ngjallnin lidhje me kazermat; përkundrazi, fasadat mbresëlënëse shkëlqenin, të zbukuruara me statuja të udhëheqësve dhe komandantëve të shekujve të kaluar. Jo çdo gjë duhet të lyhet me ngjyrë kaki, mendoi Troshev. Përveç kësaj, ndoshta qyteti më i populluar në univers duhet të ketë arkitekturë të bukur. Sektori i turizmit ishte veçanërisht i gjallë , me vendkalime lëvizëse dhe ndërtesa në formë trëndafili gjigantë, si dhe tulipanë të lulëzuar dhe të ndërthurur, margaritë të lidhura dhe kafshë ekzotike të përziera në mënyrë të ndërlikuar. Me sa duket, është interesante të jetosh në një ari ose një tigër me dhëmbë saber, kjo i bën fëmijët të lumtur. Megjithatë, edhe të rriturit habiten kur një strukturë e tillë lëviz ose luan. Dragoi rrotullues me dymbëdhjetë koka i bëri një përshtypje të pashlyeshme marshallit; burime shumëngjyrësh, të ndriçuara nga neoni, shpërthyen nga çdo gojë. Në përgjithësi, kishte shumë shatërvanë të formave më të çuditshme, që hidhnin avionë shumëngjyrësh qindra metra në ajër. Dhe sa të bukura janë, nën dritën e katër diejve, të ndërthurur në një model uji, një lojë përrallore, unike ngjyrash. Fëmijët këtu ishin të gëzuar dhe të bukur: rrobat e tyre shumëngjyrëshe u jepnin atyre një ngjashmëri me kukudhët e përrallave. Nuk kishte vetëm njerëz këtu, gjysma e audiencës ishin të huaj. Megjithatë, fëmijët e të huajve luanin të lumtur me fëmijët njerëzorë. Troshev takoi edhe bimë inteligjente. Luleradhiqe të harlisura me kokë të artë me katër këmbë dhe dy krahë të hollë. Foshnjat e tyre kishin vetëm dy këmbë dhe kokat e tyre të arta ishin të shpërndara dendur me njolla smeraldi. Maxim e njihte mirë këtë racë - Gapi, krijesa bimore tre-seksuale, paqedashëse, por me vullnetin e fatit ata u tërhoqën në një luftë gjithëpërfshirëse ndëryjore dhe u bënë aleatë natyralë të Rusisë së Madhe.
  Kishte mjaft përfaqësues të racave të tjera - kryesisht shtete dhe planetë neutralë. Ata donin të shikonin kryeqytetin e pabesueshëm të perandorisë. Këtu lufta duket e largët dhe joreale, është mijëra parsekë larg, e megjithatë, një ndjenjë ankthi nuk e la marshalin. Mendimi lindi në kokën time se në ato planete që do të duhej të sulmonin, jetonin edhe qenie inteligjente dhe miliarda krijesa të tëra që mendonin do të vdisnin. Përrenj gjaku do të derdhen, mijëra qytete dhe fshatra do të shkatërrohen. Por ai është marshalli i perandorisë dhe duhet të përmbushë detyrën e tij.
  Pasi admiroi qendrën turistike, marshalli urdhëroi që avioni i gravitetit të vendosej dhe të nisej për në zonat industriale. Shtëpitë këtu ishin pak më të ulëta, me një planimetri të thjeshtë. Fabrikat ishin të vendosura thellë nën tokë.
  Sapo avioni i gravitetit u ul, një tufë djemsh zbathur me lecka dhe produkte pastrimi nxituan menjëherë drejt tij. Ragamuffins të hollë në lecka prej kaki tashmë të lodhur, të zbehur, me vrima të mëdha të grisura. E nxirë thellë, pothuajse e zezë. Duket se lufta e stërzgjatur i detyroi të shtrëngonin rripat. Troshev filloi të ndjente simpati. Shoferi, Kapiten Fox, nuk ndante ndjenja të tilla.
  - Ejani, minj të vegjël, ikni nga këtu! Marshall po vjen! - leh ai.
  Fëmijët e pastrehë nxituan në të gjitha drejtimet, gjithçka që mund të shihnin ishin takat e tyre të pista. Është e vështirë të ecësh zbathur në një sipërfaqe që është e nxehtë nga katër "diell" njëherësh, dhe fëmijët e varfër nuk e dinin se çfarë ishin këpucët. Njëri nga djemtë, megjithatë, doli të ishte më i guximshëm se të tjerët dhe u kthye dhe tregoi gishtin e mesit. Kapiteni nxori një plasist dhe qëlloi mbi djalin e paturpshëm; ai do ta kishte vrarë, por marshalli arriti të shtyjë krahun e kapitenit në momentin e fundit. Ngarkesa kaloi, duke krijuar një krater në trotuar, fragmente guri të shkrirë ranë mbi këmbët e zhveshura të djalit dhe ai u rrëzua në asfalt. Me një përpjekje vullneti, luftëtari i ardhshëm arriti të mbajë ulërimën e tij dhe, duke duruar dhimbjen, u ngrit në këmbë. Maksim i dha kapitenit një shuplakë të fortë në fytyrë.
  - Tre ditë në roje. Kujdes, duart në krahët tuaj! - urdhëroi marshalli me një ton kërcënues - Fëmijët janë prona jonë dhe ne duhet të kujdesemi për ta dhe jo t'i vrasim. E kuptove, përbindësh?
  Dhelpra zgjati krahët anash. Ai tundi kokën shkurt.
  - Përgjigjuni sipas rregullores.
  - Po zoteri.
  Maksimi e ktheu shikimin nga djali. Ai ishte flokëbardhë me një fytyrë të pashme, dinake dhe muskulare. Nën një bluzë të grisur, ju mund të shihni barkun e tij të fortë të veshur me copa çokollate.
  -Si e ke emrin?
  - Yanesh Kowalski! - Burri i rreckosur leh në majë të mushkërive.
  - Unë shoh te ju krijimin e një luftëtari të fortë. Dëshironi të hyni në shkollën Zhukov?
  Djali u bë në depresion.
  - Do të isha i lumtur, por prindërit e mi janë punëtorë të zakonshëm dhe nuk do të mund të paguajnë për shkollimin tim.
  Marshall buzëqeshi.
  - Do të regjistroheni falas. Ti, siç e shoh, je i fortë fizikisht dhe sytë e tu flasin për aftësi mendore. Gjëja kryesore është të studioni mirë. Këto janë kohë të vështira, por kur të përfundojë lufta, edhe punëtorët do të jetojnë në kushte të mira.
  - Armiku do të mposhtet! Ne do te fitojme! - bërtiti përsëri Yanesh në majë të mushkërive.
  "Atëherë merr vendin tënd në radhët, ushtar." Dhe për fillestarët - në makinën time.
  Lisa u përkul. Djali ishte pak i ndotur dhe pjesa e brendshme do të duhej të lahej pas tij.
  Pasi u ngrit, avioni i gravitetit nxitoi në lagjet e qeverisë.
  Janesh me frymemarrje studioi shtepite e medha e te dekoruara me luks.
  - Nuk na lejojnë të hyjmë në sektorin qendror dhe kjo është shumë interesante.
  - Do të shihni mjaft më shumë.
  E megjithatë, marshalli, i shtyrë nga një ndjenjë dhembshurie, urdhëroi të fluturonte deri në qendrën turistike. Djali shikoi me të gjithë sytë, duke gllabëruar fjalë për fjalë atë që pa. Ishte e dukshme që ai donte të hidhej nga makina, të vraponte përgjatë trotuarit që lëvizte, të ngjitej në një nga xhirot që të çonin mendjen.
  Maksimi zakonisht i ashpër ishte i sjellshëm dhe i butë si kurrë atë ditë.
  - Nëse dëshironi, bëni një shëtitje në "malin e gëzimit" dhe pas kësaj ejani direkt tek unë. Merrni paratë, përndryshe nuk do t'ju lejojnë të hyni.
  Marshalli e dorëzoi copën e letrës.
  Yanesh nxitoi drejt udhëtimeve, por pamja e tij binte shumë në sy.
  Në hyrje të sallës së ninjave të hapësirës, ai u ndalua nga robotë masivë.
  -Djalë, je i veshur keq, qartë nga lagjet e varfra. Ju duhet të ndaloheni dhe të dërgoheni në stacion.
  Djali ka tentuar të arratiset, por ata e kanë goditur me armë trullosëse, duke e hedhur në asfalt. Troshev duhej të hidhej nga makina dhe të shkonte të hetonte.
  - Prit, ky kadet është me mua.
  Policët që u tërhoqën ndaluan, duke ia ngulur sytë marshallit. Maksimi ishte me uniformë fushore, por epoletat e komandantit ushtarak shkëlqenin në ngjyrë ari kundër katër diejve.
  Patrulla e lartë, një toger policie, përshëndeti.
  - Më fal, Marshall, por udhëzimet ndalojnë lejimin e lypsave në qendrën ku ne presim mysafirë nga e gjithë galaktika.
  Vetë Maxim e kuptoi që kishte bërë një gabim duke lëshuar një ragamuffin në një zonë kaq të respektueshme. Por ai nuk kishte ndërmend të demonstronte gabimin e tij.
  -Ky djalë është skaut. Ai po kryente një detyrë nga komanda e lartë.
  Togeri tundi kokën dhe shtypi butonin e pistoletës. Janesh Kowalski u hodh dhe erdhi në vete. Marshalli buzëqeshi dhe zgjati dorën. Në këtë moment, katër galaktet e huaj papritmas u mbushën me flakë. Nga pamja e jashtme, alienët i ngjanin trungjeve të pemëve të gdhendura ashpër me lëvore blu-kafe; gjymtyrët e tyre ishin të lidhura me nyje dhe të shtrembër. Përpara se përbindëshat të kishin kohë për të hapur zjarr, Maxim ra në mbulesë, duke nxjerrë një plastër. Shtigjet e zjarrta kaluan përgjatë majës, u përplasën me statujën shumëngjyrëshe, duke spërkatur piedestalin piktoresk në fotone. Troshev preu dy sulmues me një rreze lazer, dy inogalaktet e mbijetuar u zhvendosën në anët. Njëri prej tyre u kap edhe nga trau i paepur, por i dyti arriti të fshihej pas parvazit të fasadës. Përbindëshi qëlloi nga tre duart menjëherë dhe, megjithëse Maxim lëvizi shpejt, ai u godit lehtë - i ishte djegur ana dhe dora e djathtë i ishte dëmtuar. Rrezet e armikut godasin në mënyrë tangjenciale atraksionin "zambak uji i çmendur". Pasoi një shpërthim.
  Vizioni i marshallit ishte duke notuar, por ai u befasua kur pa se si Yanesh grisi një pjesë të pllakës dhe ia hodhi armikut. Maksimi ishte i mahnitur nga fuqia çnjerëzore që fshihej në këtë adoleshent me pamje të dobët... Gjuajtja doli e saktë, pikërisht në rreshtin e pesë syve. Krijesa u hodh dhe doli përpara, duke u tronditur. Kjo ishte e mjaftueshme që gjuajtja e drejtuar mirë e Maksimit t'i jepte fund jetës së përbindëshit.
  Lufta përfundoi shpejt. Gjatë saj, policia nuk ka tentuar as të hapë zjarr. Marshalli e vuri re menjëherë këtë.
  "Të gjitha më të mirat po luftojnë në pjesën e përparme, dhe në pjesën e pasme, në rrugët e qytetit, frikacakët janë ulur jashtë.
  Togeri i ushqyer mirë u zbeh. Iu afrova Maksimit.
  - Shoku Marshall, kërkoj falje, por ata kishin hedhës të rëndë të trarëve, dhe ne...
  - Dhe çfarë është kjo! - Maksimi tregoi me gisht shpërthimin në brezin e patrulluesit. - Mizat e mizave? Është për të ardhur keq, me sa duket, nuk ka punë për ju në kryeqytet. Ju nuk do të rrini duarkryq, unë do të përpiqem t'ju dërgoj në front.
  Pasi i bëri shenjë djalit, Maxim e ndihmoi të hidhej në bordin e avionit të gravitetit, dhe më pas i shtrëngoi fort dorën.
  -Epo ti je shqiponjë. Më vjen mirë që nuk gabova me ju.
  Kowalski i shkeli syrin në një mënyrë miqësore, zëri i tij dukej mjaft i lartë dhe i gëzuar.
  - Kam bërë vetëm një gjuajtje të suksesshme. Unë mund të...
  - Do të keni mundësinë. Ju diplomoni nga kolegji dhe shkoni direkt në betejë. E ke gjithë jetën përpara, ende duhet të luftosh deri në buzë.
  - Lufta është e madhe! - bërtiti djali i entuziazmuar. - Unë dua të shkoj menjëherë në front, të marr një armë me rreze ...
  - Nuk mund ta bësh menjëherë, do të vritesh në betejën e parë. Së pari merrni një specialitet.
  Yanesh nuhati i ofenduar. Ai ishte i sigurt në aftësitë e tij, ai mendoi se ai tashmë dinte të bënte shumë, përfshirë të shtënat. Ndërkohë, avioni i gravitetit po fluturonte mbi parkun e madh Michurinsky. Aty u rritën pemë gjigante, disa prej të cilave arrinin një lartësi prej disa qindra metrash. Dhe frutat ishin aq të mëdha sa, pasi të kishit ngrënë në mes, mund të jetonit brenda. Ananasi i modifikuar gjenetikisht me lëkurë të artë dukeshin të shijshëm. E vërtetë, ndryshe nga pritshmëritë, ata nuk ngjallën shumë admirim nga djali.
  - Unë kam qenë tashmë në pyje të tillë. - shpjegoi Yanesh. - Ndryshe nga rrethet qendrore, aty lejohen të gjithë. Edhe pse duhet shumë kohë për të arritur atje në këmbë.
  - Ndoshta! - tha Maksimi. - E megjithatë, admironi bimët këtu... Ka një kërpudha, një togë e tërë mund të futet nën të.
  - Thjesht një pamje e një agariku me mizë të madhe. Është e pangrënshme. Mbaj mend që mblodha një qese të tërë me copa frutash të prera. Më pëlqen pavarara - lëkura është e hollë dhe shija është absolutisht e shijshme. Fiqtë nuk janë asgjë në krahasim me të. Duhet të jeni të kujdesshëm kur prisni. Mund të shpërthejë, dhe pastaj përroi do të ishte si një ujëvarë - do të të merrte larg para se të kishe kohë të thuash një fjalë. Fruti këtu është shumë i madh. Ju duhet t'i mbani ato në pjesë në një qese plastike, dhe kjo është shumë e papërshtatshme.
  Maksimi e përkëdheli Janeshin mbi supe.
  - Jo gjithçka matet me ushqim. Le të zbresim dhe të mbledhim disa lule.
  - Një dhuratë për vajzën! Pse jo!
  Duart e djalit zgjatën drejt timonit. Kapiteni Fox goditi gishtat me zemërim.
  - Mos e prek timonin, qenush.
  Dhe menjëherë si përgjigje ai mori një qortim tjetër nga marshalli.
  "Ti ke guximin të luftosh vetëm një fëmijë."
  - Më fal, Shkëlqesi!
  Yanesh nuk mundi të mos qeshte.
  - Nëse dëshironi, provojeni. - Maksim lejohet.
  "Unë kam përvojë në simulatorë," tha Yanesh.
  Pa asnjë hije dyshimi apo frike, Kowalski vuri duart në timon dhe e drejtoi makinën poshtë. Me sa duket, ai kishte vërtet aftësi të jashtëzakonshme. Aeroplani i gravitetit kaloi me shpejtësi pranë majave të pemëve gjigante.
  Maxim nuk ndërhyri, duke e lejuar djalin të kontrollonte avionin. Duhet thënë se detyrën e tij e ka përballuar me shumë sukses, duke manovruar mes trungjeve gjigante, nuk u përplas asnjëherë, duke demonstruar teknikë virtuoze përtej viteve të tij. Megjithatë, edhe nëse do të rrëzohej, nuk do të ishte një punë e madhe; avioni i gravitetit ka një sistem të përsosur sigurie. Më në fund, ata u ulën në një vend të mbuluar me lule të vogla, por jashtëzakonisht të bukura. Dukej se magjistari i mirë i kishte shpërndarë bujarisht bizhuteritë. Gama komplekse e ngjyrave verbonte në sy dhe aroma dehëse ngjallte një kënaqësi të papërshkrueshme.
  Yanesh madje fishkëlleu me admirim. Kur zbritën, djali u hodh jashtë dhe filloi të mbledhë lule, duke marrë një krah të tërë. Maksimi ishte gjakftohtë, i pëlqente peizazhi dhe, megjithatë, diçka ishte alarmante. Ndjenjë e kërcënuar. Pasi kaloi nëpër zjarr dhe ujë, marshalli ishte mësuar t'i besonte intuitës së tij; ajo rrallë e zhgënjente. Në parim, kryeqyteti i një perandorie të madhe nuk duhet të strehojë forma jete të rrezikshme për njerëzit. Këtu ka diçka ndryshe. Maksimi i bëri shenjë djalit dhe i pëshpëriti qetësisht në vesh:
  - Ka armiq pranë nesh. Fshihi lulet dhe eja me mua.
  Sytë e Janeshit shkëlqenin.
  - Jam gati.
  Duke lënë buqetën në makinë nën mbikëqyrjen e kapitenit Fox, Maxim dhe Yanesh u zhvendosën më thellë në pyll. Sigurisht, trupat duhet të ishin thirrur dhe të krehnin zonën. Por Maxim u kap nga eksitimi. Janesh, natyrisht, ishte i pushtuar nga aspirata romantike, ai e imagjinonte veten si një oficer i zbulimit ushtarak dhe i gëzohej kësaj. Ata bënë rrugën e tyre nëpër xhungël, duke u përpjekur të mos bëjnë zhurmë. Yanesh arriti të digjte këmbët e tij të zhveshura në hithra të purpurta, por u përmbajt, megjithëse lëkura deri në gjunjë ishte e mbuluar me flluska të mëdha.
  "Kujdes," pëshpëriti Maxim. - Në pyll, rreziku fshihet në çdo fije bari.
  "Kemi nevojë për kamuflazh mbrojtës këtu," pëshpëriti Yanesh. Leckat mezi e fshehën trupin; diçka po zvarritej përgjatë këmbëve. Insektet e mëdha, siç mësoi Yaneš në shkollë, nuk i hanë njerëzit në këtë planet. Llojet më të rrezikshme të artropodëve u shkatërruan në nivel gjenetik, nuk mjaftoi që qendra e kryeqytetit të bëhej burim infeksioni apo epidemie. Ata ecën në heshtje. Papritur Maxim ngriu. Krijesat e vogla të gjalla silleshin të shqetësuara, sikur dikush t'i kishte frikësuar. Marshalli e kapi djalin për dore dhe i pëshpëriti në vesh:
  - Ka një pritë përpara!
  Maxim nxori një detektor tingulli nga xhepi dhe dëgjoi me kujdes zonën përreth. Është e drejtë, pesë luftëtarë njerëzorë dhe afërsisht i njëjti numër alienësh ishin shtrirë aty pranë. Epo, me një ekuilibër të tillë forcash, është më mirë të mos përfshiheni në betejë, por të anashkaloni armikun.
  Kështu bënë.
  Ushtari me përvojë dhe djali i gjelbër lëvizën të sinkronizuar. Na u desh të ecnim nëpër gëmusha të dendura shkurresh, të mbytura deri në kyçin e këmbës në myshk. Me shumë vështirësi, marshalli kuptoi thyerjen e zinxhirit njerëzor dhe arriti të rrëshqasë në këtë vend. Ata ishin me fat; asnjë nga alienët nuk kishte shqisa të kafshëve ose dëgjim fenomenal. Detektori i zërit tashmë mund të dallonte fjalët e folura me butësi.
  - Zotëri banor, ju po kërkoni të pamundurën nga unë.
  Si përgjigje, një zë i ngjashëm me kërcitjen.
  - Dhe ju, gjeneral, jeni mësuar të merrni para vetëm pa punuar plotësisht për to.
  Duke gjykuar nga timbri, ai i përkiste një race jo-humanoide.
  - Të kanë paguar gjysmë milioni, po çfarë? Informacion i vjetëruar në lidhje me satelitët spiun.
  "Nuk është faji im", vazhdoi të justifikohej me përtesë zëri njerëzor. - Informacioni i këtij lloji, në parim, bëhet shumë shpejt i vjetëruar. Unë nuk jam i gjithëfuqishëm.
  - Ne e kuptuam menjëherë këtë, është më e lehtë të thuash që je i dobët. Kur vjen puna për të sulmuar sistemin e Kremlinit, ju dhe bashkëpunëtorët tuaj do të keni pak përdorim.
  Maksimi u drodh. A do të vijë me të vërtetë një sulm në linjën më të fuqishme të mbrojtjes që mbulon kryeqytetin dhe të gjithë qendrën e galaktikës? Sistemi i Kremlinit, siç pretendojnë krijuesit e tij, është i pathyeshëm dhe, megjithatë, nëse armiqtë janë aktivizuar në zemër të perandorisë, kjo çon në reflektime të trishtueshme.
  - Dije, njeri, së shpejti ne do të përdorim një armë thelbësisht të re, dhe me ndihmën e saj yjet ruse do të kthehen në pluhur para se të arrijnë distancën goditëse. Atëherë ushtria jonë, si një valë gravitacionale gjithëpërfshirëse, do të vërshojë hapësirat ruse dhe do të nënshtrojë botët perandorake.
  Maxim kapi një psherëtimë në depresion; me sa duket, tradhtari nuk ishte veçanërisht i kënaqur me një perspektivë të tillë. Megjithatë, ai u përgjigj:
  - Kolona e pestë është më aktive se kurrë, dhe pushtimi juaj do të shkojë sipas planit.
  - Detyra juaj për të ardhmen e afërt është të krijoni një duzinë bastione në kryeqytet për forcat tona goditëse. Mercenarët do të depërtojnë këtu nën maskën e turistëve, do të fshihen në pyje dhe më pas do të luajnë rolin e tyre në sulmin e përgjithshëm.
  - Kështu do të jetë.
  - Dhe shiko, burrë, nëse sulmi i anijeve tona yllore dështon, do të jetë më keq për ty. Kundërzbulimi juaj do t'ju bëjë copë-copë dhe ekzekutimi juaj do të jetë i ngadaltë dhe i dhimbshëm.
  Edhe pse Maksimi nuk e pa se kush po fliste, ai ishte i sigurt se SMERSH do të ishte në gjendje ta identifikonte tradhtarin me zërin e tij.
  - Na duhen informacione për të gjitha emërimet e fundit në udhëheqjen e armikut. Gjithçka që dini.
  - Sipas informacioneve të mia, Marshalli i ri Maxim Troshev u emërua për të komanduar flotën e yjeve në galaktikën Smur. Nuk ka të dhëna të sakta për të, por...
  - Gjithçka është e qartë, rusët po përgatisin një ofensivë të madhe atje. Si gjithmone. Komandanti i ri është një sulm i papritur nga forca të mëdha.
  Maksimi u drodh, ai donte të nxitonte përpara dhe të mbyste geek. Operacioni është në rrezik.
  - Unë mendoj se është kështu. Sa i përket emërimeve të tjera...
  Tradhtari u rendit për një kohë të gjatë dhe të lodhshëm, por Maxim tashmë kishte një plan në kokën e tij. Së pari, duhet të largoheni në heshtje nga ky vend, dhe së dyti, kontaktoni urgjentisht SMERSH. Aty do të vendosin nëse do të neutralizojnë menjëherë rrjetin e spiunazhit apo do të presin. Në fund të fundit, tradhtarët e identifikuar nuk janë të rrezikshëm dhe përmes tyre mund të rrjedhë dezinformata. Gjëja kryesore nuk është performanca amatore. Mirëpo, djali, i cili deri më tani ishte ulur i qetë, lëvizi dhe vërehej se energjia rinore ishte në lulëzim.
  - Ndoshta mund t'i godasim me lazer, zotëri Marshall?
  "Jo, në asnjë rrethanë," pëshpëriti Maxim. - Për këtë është inteligjenca, për të mbledhur informacion dhe për t'i raportuar njerëzit e duhur. Nëse e shkel urdhrin, do të të qëlloj personalisht.
  Marshalli ngriti armën me rreze kërcënuese.
  Yanesh pohoi me kokë.
  - Porositë nuk diskutohen.
  Maksimit u pendua që mori djalin me vete. Po sikur të dëgjohen pëshpëritjet e tyre... Ndërkohë në detektorin e zërit u dëgjua një kërcitje dhe alieni foli sërish.
  - Thuaji "Jupiterit" se nëse nuk na ndihmon, ne mund ta japim duke sakrifikuar këtë peng. Atëherë Supremi juaj do të zemërohet dhe mëshira nuk është një nga të metat e tij.
  "Po," mendoi Maxim, "një udhëheqës duhet të jetë i ashpër". Një herë e një kohë ai ishte një nga mijëra të zgjedhurit, megjithatë, ai kishte një shans për t'u bërë udhëheqës vetëm në rast të vdekjes së papritur të diktatorit në pushtet. Një mijë zgjidhen çdo vit dhe rotacioni i fuqisë supreme ndodh çdo tridhjetë vjet. Por edhe ky shans u humb. Së pari, karakteri i Maxim ishte shumë i butë, dhe së dyti, aftësitë e tij paranormale, aq të forta në fëmijëri, filluan të dobësohen me moshën. Megjithatë, të bëhesh marshall kur nuk i ke as të dyzetat... kjo thotë diçka.
  - Mos e prek Jupiterin. Ai është shpresa juaj më e mirë. Pa të, shanset për të fituar luftën janë të papërfillshme.
  Në përgjigje Inogalakt bërtiti diçka në mënyrë të padëgjueshme. Pastaj ai tha në mënyrë të artikuluar:
  - "Jupiteri" është i vlefshëm kur është aktiv. Për shkak të mosveprimit të tij, trupat tona po pësojnë shumë humbje. Sido që të jetë, ju do t'i përcillni atij udhëzimet tona. Tani për tani mund të shkoni.
  "Kjo është ajo, ju mund të largoheni," psherëtiu Maxim me lehtësim. Në atë moment, duke përgënjeshtruar fjalët e tij, ndodhi një shpërthim. Pasoi një shkëmbim zjarri.
  - Dreqin! Ripuno sërish...
  Marshalli u përkul dhe në sytë e Yanesh shkëlqenin vetëm shkëndija të gëzueshme.
  . KAPITULLI Nr. 11
  - Ti flet me ndërgjegje! - Rriti robi kryelartë.
  - Kështu që lumturia i përket të gjithëve, dhe jo disave të zgjedhur. Për këtë kauzë të shenjtë ngrita shpatën time! - Bërtiti Witcher.
  Konti ishte skeptik:
  - Jo! Besoj se jeni të shtyrë ose nga inati ose nga epshi për pushtet! Kishte kryengritje të skllevërve, por ato përfunduan vetëm me masakra. Këto janë pasojat e çdo rebelimi.
  - Kjo nuk do të jetë një trazirë, por një revolucion. Gjëja më e rëndësishme do të ndodhë më vonë, pas fitores! - tha luftëtari me shumë entuziazëm.
  - Revolucioni? Fjalë e çuditshme, e keni menduar vetë? - u habit Forsa.
  - Jo ne te vertete! Ky term ma dha një engjëll në ëndërr. - Witcher u ndez me frymëzim.
  - Një engjëll ose një nga perënditë e zeza! Ëndrrat profetike janë mashtruese. - dyshoi numërimi.
  - Në çdo rast, ju do të keni një shans për të ndryshuar jetën e njerëzve për mirë dhe të bëheni vetë një person më i mirë! Të gjitha problemet vijnë nga egoizmi, prosperiteti është i mundur vetëm përmes përpjekjeve të përbashkëta. Një person pa ekip është si thëngjilli, pa zjarr, jep pak dritë dhe shuhet shpejt! - Ajo nxori një lumë elokuencë të Witcher-it.
  - Ju thoni që një person duhet të jetë në një ekip. Por a e dini se çfarë është natyra e kafshëve? - e pyeti Forsa me sarkazëm.
  - Dhe kafsha është më mirë në tufë! Dhe në përgjithësi, meqenëse je skllav dhe nuk u shpengua, atëherë fisnikëria u largua nga ju, me fjalë miqtë tuaj besnikë treguan ngjyrat e tyre të vërteta. Kjo do të thotë se është koha për të kërkuar shokë në një mjedis tjetër. - sugjeroi Witcher më me qetësi.
  Konti de Bor heshti për disa sekonda dhe më pas zgjati dorën:
  "Edhe pse nuk besoj në suksesin përfundimtar, të paktën tehu im do të pijë gjak."
  - Logjika nuk duhet t'i shërbejë instinkteve - mendjes së epshit! - tha Witcher.
  - Mirë, mirë, mjaft, më jep leksion! Do të ketë një luftë - do të ketë një bëmë! - Konti filloi të fshinte gjakun nga vetja.
  - Ju jeni një luftëtar me përvojë dhe trim, ju duhet të zgjidhni si drejtues skuadre! - sugjeroi luftëtari.
  - Jo keq, por nuk keni nevojë të zgjidhni çdo udhëheqës ushtarak. Duhet të ketë një parim më të rreptë të unitetit të komandës. Ju jeni zgjedhur, ndaj ju emëroni! -Konti filloi të vishte postën e tij zinxhir. Një çift djemsh nxituan në ndihmë të tij.
  - Po konkurrenca e lirë? - dyshoi Witcher.
  - Është shkatërruese për ushtrinë! - Prerë me forcë. - Ekonomia është një rizomë e shumë lastarëve, ushtria është një trung i vetëm!
  Witcher bëri shaka:
  - Por më shpesh është lisi, dhe jo për sa i përket fuqisë dhe stabilitetit, por në nivelin e kontrollit!
  Djali gjysmë i zhveshur i dha kontit një shpatë. Ai u përgjigj duke e goditur në shpinë kockore, e cila ishte rrahur më shumë se një herë. Djali rënkoi dhe u hodh prapa, duke tundur këmbët kafe.
  Witcher tha me vendosmëri:
  - Po formoj pesë legjione me përbërje të cunguar, nga dy ushtarë e gjysmë. Ju jeni caktuar të komandoni të tretën! Dhe lërini skllevërit të zgjedhin pjesën tjetër!
  Propozimi i fundit shkaktoi polemika, për pak sa nuk u kthye në zënka. Pastaj shpërtheu një përleshje, disa skllevër u plagosën dhe Witcher duhej të ndërhynte. Pasi rrëzoi më të shpejtët, ajo bërtiti:
  - Mos e përdorni stafetën! Le të kalojmë në emërimin e drejtpërdrejtë të komandantëve.
  Skllevërit nuk u mjaftuan me murmuritje, por kur luftëtari vendosi një propozim të tillë në votim, ata njëzëri ngritën duart.
  Këtu Witcher, i cili udhëhoqi kryengritjen, duhej të punonte shumë. Në fakt, është e vështirë të identifikosh një të denjë me sy, dhe ai vazhdoi t'u bënte pyetje kandidatëve të ardhshëm. Më në fund, u bënë emërime në legjione dhe komandantë të përkohshëm u emëruan në degë më të vogla.
  - Kur të mbarojnë betejat, do të shikojmë trimërinë dhe zgjuarsinë e treguar nga ushtarët! - shpjegoi vajza.
  Një nga legjionet përbëhej tërësisht nga fëmijë dhe adoleshentë. Witcher vuri djalin Bik në komandë mbi ta. Djemtë bërtitën të pakënaqur:
  - Ai është ende shumë i vogël! Ne nuk kemi nevojë për vogëlushin. Vendos mbi ne më të madhin dhe më të fortën.
  - Dhe kë dëshiron?
  - Më mungon! Ai është më i denjë!
  Një i ri atletik doli përpara; ai ishte ende djalë, por tashmë i gjatë si një lis. Vërtetë, fytyra e tij dukej e shurdhër. Vedmakova, duke e ditur mirë se sa e rëndësishme është inteligjenca për një komandant, pyeti:
  - Çfarë është shtatë tetë?
  I riu e shikoi dhe mërmëriti:
  - Une nuk e di! Gjëja kryesore janë muskujt dhe forca.
  Bik leh në altoparlant:
  - Muskujt pa tru janë një grusht mish - për të cilin tigani po qan!
  - Hesht, o bug! Do të të heq nofullën! - gjëmonte heroi i ri.
  - Kushdo që nuk e di se shtatë tetë është pesëdhjetë e gjashtë, nuk ka gjasa të jetë në gjendje të godasë grushtin e tij më larg se hunda! - Djali ia nxori gjuhën.
  Banditi i ri leh në majë të mushkërive:
  - Të sfidoj, do të luftojmë deri në vdekje!
  - Më imiton si miu-majmun! - vuri në dukje Konti de Force. - Megjithatë, kjo është e vetmja rrugëdalje e mirë.
  - Nga dy duelistet, njëri është budalla, tjetri është i poshtër! - Vura re Witcher. "Megjithëse është mirë që djemtë të ngrohen."
  Bik qëndronte përballë armikut të tij, diferenca në lartësi ishte e madhe, kundërshtari i tij ishte pesë herë më i rëndë. Fëmija, megjithatë, vështroi me përbuzje muskujt e tij të shquar; djali ishte i hollë, por i mprehtë. Fytyra e tij e rrumbullakët bënte fytyra, shpata e tij rrotullohej në duart e tij.
  - Epo, si do të luftojmë a do të bëjmë paqe! "Me tallje," pyeti ai.
  - Po unë të dua! - Atleti sulmoi djalin. Ai goditi me një shpatë, shpata e tij ishte e gjatë dhe e rëndë, me sa duket ishte me dy duar. Bik iu shmang goditjes pa u përpjekur as të kundërshtonte, por thjesht u hodh mbi trajektoren dhe e futi shpatën në urën e hundës. Djali goditi vetëm në bazë të llogaritjes - për të gërvishtur, por jo për të vrarë.
  Bruti u tërbua edhe më shumë dhe filloi të tundte shpatën e dytë. Këtu edhe Bukut iu desh të shtynte më shumë teksa iku. Takat e zhveshura të djalit u bënë më të vogla dhe tehet u vërsulën pas tyre. Papritur Bik u ndal, një tub u shfaq në dhëmbët e tij. Armiku u tund më fort dhe u vërsul me një galop kali, duke shtrirë krahët e trashë. Duke buzëqeshur shtrembër, djali pështyu dhe diçka e vogël goditi fytyrën e atletit. Bik eci anash tehut, madje goditi gjoksin e kundërshtarit me thembër të zhveshur.
  I tronditur, djaloshi i fuqishëm bërtiti i egër, pastaj këmbët e tij u dobësuan dhe filluan të rrëzohen.
  Një psherëtimë miqësore përfshiu ushtrinë; pakkush prisnin që djali i vogël të mundte gjigantin. Pastaj fëmijët bërtitën me gëzim, para së gjithash, natyrisht, më i vogli i skllevërve. Ata që janë më të vegjël dhe më të dobët janë të kënaqur të shohin se as shefi juaj kryesor nuk është i shkëlqyeshëm. Pra, edhe një fëmijë mund të bëjë diçka për kryengritjen.
  Skllevërit vrapuan drejt atletit të mundur, duke përfshirë disa mjekë vendas. Një njollë vjollce u përhap në fytyrën e ashpër dhe me flokë të rrallë të heroit të ri. Doktori tha me habi:
  - Bazilika! Një gjilpërë me helm iu godit me thikë, duke i paralizuar gjymtyrët.
  - Përkohësisht! - tha Bik. - Pastaj vjen në vete. Ai nuk do të kujtojë asgjë, ai thjesht nuk do ta vërejë turpin e tij.
  Witcher iu afrua djalit:
  -Ku mësuat të bëni helme?
  - Askund! E gjeta në një nga pronat. Të pasurit gjithashtu nuk janë të kënaqur me pozicionin e tyre në shoqëri. Pra, ata bëjnë të gjitha llojet e helmeve. Nëse ilaçi është i mbyllur, nuk ka problem, unë di të hap flokët! - Bik i shkeli syrin me dinakëri Witcher.
  - Ku? - pyeti luftëtari.
  - Një hajdut më mësoi! Ai përkohësisht doli skllav, isha në të njëjtin çift me të, punuam shumë, premë pyllin. Më tha si të hapja flokët, madje më tregoi diçka. Ai u mrekullua nga kujtesa ime dhe më pas iku. - Djali i shkeli syrin me dinakëri.
  - Dhe nuk e ndoqët? - U habit Witcher.
  - Jo! Ne të gjithë u fshikulluam për këtë arratisje gjithsesi, dhe po të kisha shpëtuar edhe unë, atëherë çdo i pesti do të ishte kryqëzuar në shtylla. Dy persona janë tashmë një komplot. - shpjegoi djali i zgjuar.
  - Barbarë! Epo, mirë, nëse jeni kaq i paharrueshëm, ndoshta takimi me Khirov do të jetë i dobishëm për ju. - sugjeroi Witcher.
  - Eshte e mundur! Kam dashur prej kohësh të bëhem më i forti dhe më i zgjuari! - Djali tregoi një top biceps.
  - Më e fortë dhe më e zgjuar se unë? - tha luftëtari me lojë.
  - Jo! Në fund të fundit, ju jeni udhëheqësi! Por me dorën e djathtë, pse jo! - Bik u ngrit në duar për një bindje më të madhe.
  - Sa më lart të fluturojë njeriu, aq më i pakënaqur është me pozicionin e tij! - Vura re Witcher.
  - Njerëzit nuk fluturojnë! Krahë kanë vetëm ata që nuk e kanë mendjen me gërvishtje! - Djali tregoi një mirëkuptim të parakohshëm.
  - Do të ketë krahë në ushtrinë tonë! Të premtoj se do të mendoj diçka. - premtoi Witcher.
  - Dhe unë të besoj, motër e madhe! Në fund të fundit, ju nuk jeni vetëm një udhëheqës, por edhe një motër apo edhe një nënë për ne. Ne do të jetojmë si një familje! - tha Bik.
  - Kreu i vendit duhet të jetë vëlla me njerëzit, jo vëlla! - Udhëheqësi i kombit është në radhë të parë shërbëtor i popullit. Megjithatë, le të lëmë shkëmbimin e komplimenteve, arma që keni adoptuar duhet të përdoret nga të tjerët. Le të bëjmë disa tuba! - urdhëroi Witcher.
  - Nuk janë me rreze të gjatë veprimi! - vuri re Passa. - Ka nevojë për përmirësim.
  - Tashmë jam duke e menduar, në fund të fundit, buzët dhe faqet bëjnë të mundur goditjen në një distancë të shkurtër. Por nëse ka diçka që zgjerohet dhe godet me forcë. Disa minerale dhe barishte. - Witcher ndjeu një tension të fortë mendor.
  Djali me sa duket dëgjoi fjalët e saj:
  - Le ta bëjmë, zgjidhni elementët! Kemi ende kohë; shumë skllevër duhet t'u tregohen teknikat bazë të luftës.
  "Ke të drejtë, vëllai im më i vogël, magjistari do të na ndihmojë me diçka." Megjithatë, derisa të na hidhen forca të mëdha, ne duhet të sulmojmë. Megjithatë, ne duhet të përgatitemi me kujdes. Është më e lehtë të gjesh një shkëmb të thatë në oqean sesa një shpikje që nuk është përdorur për qëllime ushtarake! - përmblodhi Vedmakova.
  Në fund të fundit, rebelët e kaluan ditën në stërvitje, dhe në të njëjtën kohë, Bik dërgoi zbulim.
  Një ushtri u nis nga qyteti. Jo shumë i madh, por i armatosur mirë. Një djalë skaut, duke hipur në një kacabu më të vogël krustace, madje tërhoqi vëmendjen për një absurditet:
  - Luftëtarët kanë pesë shpata dhe mezi lëvizin!
  - Kjo eshte e mire! - tha Bik. - Ose më mirë, është edhe e mrekullueshme, para se të vijnë tek ne, ata do të lodhen nga pesha e tepërt.
  Witcher vuri në dukje dinakërisht:
  -Thanë luftëtarët me përvojë, mos merrni armë më të mëdha se pesë gishta në dorën tuaj të djathtë. Epo, sigurisht jo keq, marrëzia e tyre do t'i ndihmojë ata të fitojnë më shpejt. Ndërkohë lërini skllevërit të flenë nja dy orë. Ata kishin pasur një ditë të vështirë dhe beteja nuk do të ishte e lehtë. Sa ushtarë kanë saktësisht armiqtë?
  - Pesë mijë e gjysmë. - tha Bik i sigurt. - Kjo do të thotë që nëse i shtrydhim të gjithë, atëherë në qytet nuk do të mbeten më shumë se pesëqind njerëz.
  - Kjo është mjaft e arsyeshme, do të jetë e nevojshme të afrohemi nga të gjitha anët. Natën nuk do të guxojnë të na sulmojnë; do të presin të tyret. Kjo do të thotë se ata do të ngrenë një kamp në mënyrë që të hakojnë në agim me gjithë fuqinë e tyre. Ndoshta edhe do të ndajnë trupat me qëllim të rrethimit. - sugjeroi Witcher.
  Konti de Forza kundërshtoi:
  - Unë i njoh mirë zakonet që mbretërojnë në Sulltanat, ne kemi luftuar me ta më shumë se një herë. Natën do të dërgojnë në kampin tonë disa spiunë me thasë të artë. Ata do të përpiqen t'i korruptojnë skllevërit dhe më pas t'i vënë në shtyllë ose, në rastin më të mirë, t'u heqin vrimat e hundës.
  - Dërgimi i spiunëve është një taktikë e lashtë. - Vura re, duke i shtrirë gishtat e këmbëve të Witcher. - Por ata nuk kanë kapele të padukshme, djemtë e rojeve janë aq të vëmendshëm dhe dinakë, sa do t'i kapin të gjithë. Përveç kësaj, do t'i godasim pak më afër agimit. Dhe skllevërit do të flenë më mirë dhe armiku do të bjerë në gjumë më të thellë.
  - E logjikshme! Unë do të jem i pari që do të sulmoj! - tha Bik.
  - Do të jetë e nevojshme të hiqni mbrojtëset, dhe kjo mund të bëhet me ndihmën e tubave të qitjes. - Witcher tregoi pajisjen. - Këtu është ngjitur një lloj pistoni, tre lloje barishtesh dhe vaj me karabit. Thjesht duhet të veproni me kujdes, përndryshe zmbrapsja do t'u rrëzojë dhëmbët e djemve. Ju do të merrni me vete djemtë më të zgjuar.
  - Shumë kanë përvojë të bastisjes së kopshteve dhe vjedhjes. Ata që lindën të lirë dhe ata që nuk ishin, veçanërisht skllevërit e shtëpisë, vodhën nga pronarët e tyre. - Bik i qetësoi të gjithë. - Kështu kaluam shkollën e mbijetesës.
  - Aq më mirë! Në përgjithësi, mendoj se nuk do të ketë shumë roje. Në fund të fundit, kush jemi ne për ta? Skllevërit janë budallenj! Marrëzia është më afër përulësisë - shpejtësia e mendjes është më afër poshtërësisë.
  Magjistari Khirov hyri në bisedë:
  - Ne kemi epërsi afërsisht të dyfishtë ose pak më shumë, por armiku është më i stërvitur dhe i armatosur. Dhe në ushtrinë e Sulltanatit, gratë shërbejnë vetëm në legjionin personal të të pavdekshmëve. Janë gjashtë mijë prej tyre mercenarë nga vende të ndryshme. Ne do të kemi shumë gra në ushtrinë tonë, dhe me përjashtime të rralla ato janë luftëtare më të dobëta se burrat.
  Pra, çdo betejë duhet të planifikohet me kujdes. Për më tepër, në humbjen e parë, skllevërit do të fillojnë të ikin prej nesh.
  - Fitorja si grua tërheq me shkëlqimin e saj, por zmbraps me çmimin e saj! - zgjuarsia e Witcher u ndez përsëri.
  - E shkëlqyeshme! Tani shoh që plani i operacionit është plotësisht dakord. Mbetet vetëm për të sqaruar detajet. Gjatë betejës, paniku do të fillojë në radhët e armikut dhe shumica e ushtarëve do të vrapojnë në qytetin e Zhit. - Sugjeruar nga Khirov
  - Është e qartë! Detashmenti më i fortë i skllevërve do të godasë nga pjesa e pasme, pikërisht nga drejtimi i qytetit. Ndoshta unë do ta udhëheq atë. - Sugjeruar nga Konti Forsa.
  - Nuk është e mundur, dhe ju! - sqaroi magjistari.
  "Përveç kësaj, ne kemi tenxhere me vaj dhe kam urdhëruar që t'u ngjiten fitilat." Do t'i hedhim në kamp dhe do të rrisim panikun. - sugjeroi Witcher.
  - Dhe kjo është gjithashtu e arsyeshme. - u pajtua magjistari. - Vetëm ju nuk keni përgatitur ende mjaft nga këto tarifa.
  - E drejte! Zjarri është zot i luftës dhe, si perënditë e tjera, kërkon vëmendje dhe sakrificë! Por ne nuk kishim kohë të mjaftueshme për të përgatitur gjithçka. - Vetë Witcher ndjeu turp për mendjemadhësinë e saj.
  - Herën tjetër do të jeni më të sofistikuar. Ndërkohë, nuk na shqetësonte të flinim. - Khirov u mërzit pa asnjë pretendim.
  Witcher tundi me kokë:
  - E kam zakon shtazor të fle pak e lehtë, por vëllezërit tanë meritojnë pushim.
  - Gjumi është një armë strategjike, mungesa e tij është shkaku i lodhjes, që nga ana tjetër është mikrob i disfatës. - vuri re Passa.
  Skllevërit, pasi bënin ushtrime në ajër të pastër, flinin si të vdekur. Vetëm rojet u ulën në pritë, gati për të ngritur alarmin. Asnjëherë nuk e dini se papritmas komandanti i armikut do të jetë më largpamës. Mirëpo, gjithçka shkoi mirë, me sa duket komandanti i legjionit qeveritar, Temnik Etirimon, nuk donte një betejë të paparashikueshme nate. Përveç kësaj, në errësirë është më e lehtë për një skllav të fshihet, dhe pastaj t'i kapë ato. Ose ndoshta ata thjesht do të heqin dorë, pas së cilës do të ketë tortura dhe ekzekutime. Temnik Ethyrimon lëpiu buzët e tij, është veçanërisht e këndshme të talleni me gratë e reja, të thyeni gishtat e këmbëve, t'i vini zjarrin flokëve - shumë joshëse.
  Pasi ngritën çadrat me nxitim, ushtarët ranë në gjumë. Nuk mbetën më shumë se dy duzina roje. Para se të shkonte në shtrat, Ethrimoni, së bashku me mijëra, organizuan një gosti, valltarët lakuriq tundnin hijeshitë e tyre para tyre. Ishte e bukur dhe argëtuese. Mijëvjeçarët u hodhën kocka dhe i detyruan të merrnin poza joshëse. Pastaj, pa asnjë hezitim, ata i morën në zotërim dhe, pasi plotësuan epshin e tyre shtazorë, ranë në një gjumë të dehur.
  Vdekja e tyre u zvarrit pa u vënë re. Rebelët kaluan nëpër pyll, me një tufë djemsh që lëviznin përpara. Bik, i shtypur pas një peme, i fshehur në gjethe, pa rojen e parë.
  - Ja ku është, shijshëm, mungon.
  Helmi u përmirësua pak dhe shkaktoi paralizë të menjëhershme. Një goditje në fytyrë nuk është e nevojshme, sepse luftëtarët e Sulltanatit, si rregull, ecin lehtë dhe vetëm gjoksi është i mbuluar me forca të blinduara dhe rojtari është i shtrirë përreth.
  - Ka një!
  Vetë Witcher po lëviz nga pjesa e pasme. Ajo heq rojen pa asnjë tub qitjeje. Ai thjesht hyn nga pas dhe thyen qafën.
  - Lëvizja është jetë! Vetëm mos këndoni - për paqe! Dhe kaq e trishtuar - stomaku im është bosh!
  Luftëtari u ndje pak më qesharak. Pemët përreth janë të larta dhe hardhitë janë të dukshme. Djemtë skllevër të dashur dhe më të zgjuar po zvarriten afër. Luftëtarët e rritur janë më të rëndë dhe për këtë arsye mbeten prapa. Një kafshë më e rëndë gjithmonë bën më shumë zhurmë.
  Witcher vrau një roje tjetër gjatë rrugës, i cili sapo po thithte birrë kokosi nga një balonë. Kampi u hap para tyre.
  Nuk ishte një kamp veçanërisht i madh; ushtarët flinin, ndonjëherë në tenda, ndonjëherë vetëm në bar të dendur. Nata është e ngrohtë, jo shumë roje gogësin, ata shikojnë me pavëmendje.
  Gjëja kryesore këtu është t'i hiqni ato menjëherë në mënyrë që të mos kenë kohë për të ngritur alarmin. Qyqe mjellmë, me zërin e saj të këndshëm, është më i përshtatshëm për këtë. Ajo nuk ngjall asnjë dyshim, përkundrazi, gukatimet e saj dëgjohen pothuajse vazhdimisht, por nëse ndryshoni tonin, mund ta kapni informacionin.
  Vedmakova bën pikërisht këtë. Ata i përgjigjen atij. Rojtarët nuk reagojnë; ata ishin "me fat"; vdekja doli të ishte e lehtë.
  - Një shpatë është si një pikë shiu, do të bjerë e do të shpërndahet dhe kur të ketë shumë, do të lindë fitorja!
  Witcher filloi të presë njerëzit që flinin. Nga njëra anë nuk ishte kalorësiake, por nga ana tjetër fitorja vlen për nder! Nderi është një koncept relativ dhe duhet të zbatohet kryesisht për ushtarët tuaj!
  Para së gjithash, përfundoni ata që janë të veshur më të pasur, komandantët. Shpatat zakonisht vendoseshin në një grumbull të veçantë.
  Mirëpo, brejtjet e ndërgjegjes nuk zgjatën shumë, edhe skllevërit filluan masakrën dhe si pasojë u ngrit alarmi. Kur ju sulmojnë natën, paniku është i pashmangshëm, veçanërisht nëse është me re ose me re. Skllevërit janë të gjithë gjysmë të zhveshur dhe mund të dallojnë lehtësisht njëri-tjetrin, dhe luftëtarët ngrenë kokën dhe shpesh luftojnë me njëri-tjetrin. Dhe dikush bërtet:
  - Shpëto veten!
  - Roje! Demonët po sulmojnë!
  Në kohë paniku, roli i komandantit është më i rëndësishëm se kurrë. Witcher e di këtë, dhe nxitoi në tendën kryesore vetë.
  Ethyrimoni, ende gjysmë i dehur, mezi i hapi sytë. Në përgjithësi, kushdo që pi para një zënke do të përfundojë me hangover në ferr.
  - Cfare ndodhi! Pse heshtin tubat? - bërtiti ai.
  - Tubat janë të heshtura sepse tehët këndojnë - çeliku është më i fortë se bakri! - bërtiti Witcher. Ajo u hodh mbi Ethyrimon. Temnik, natyrisht, e përdori me mjeshtëri tehun, por nuk ishte ende plotësisht i përbërë, dhe muskujt e Witcher ishin ngrohur në mënyrë të përsosur. Ajo tundej egërsisht, tehu i saj i lyer me këna mezi dukej në errësirë. Koka e fisnikut të pafat fluturoi.
  Witcherova e rrëzoi me një shqelm mijë-burrin që nxitonte drejt saj. Një komandant tjetër u hoq duke pështyrë nga një tub.
  - Pse, s'janë zgjuar vampirët!
  Përsëri një goditje e qartë e shpatës, armiku i shpuar bie! Dy mijë oficerë përpiqen t'i vijnë nga pas, por ndeshen me një balerin. Ajo klith dhe shkelm. Witcher nuk e humb momentin, ai shkurton njërën, përfundon tjetrin. Epo, një ushtri pa komandantë është si një kope delesh pa bari, një ujk, nëse nuk e ha, do ta trembë!
  Tani skllevërit rebelë, shumë të armatosur me një shkop, ose në rastin më të mirë me një bri, morën frymëzim. Taktika e gjuajtjes pesë me një ishte shumë efektive. Ishte më e lehtë të rrëzoheshe dhe të shkeleshe me këmbë.
  - Mos i lini të ikin! Pritini këmbët! - bërtiti Vedmakova përmes një përforcuesi zëri.
  Solntslava hakoi së bashku me të gjithë të tjerët. Si luanin muskujt e kësaj dive. Nuk është më kot që shumë njerëz mendojnë se një grua e zemëruar është më e keqe se një demon. Kështu ajo e preu njërin nga luftëtarët përgjysmë dhe tehu i saj, nga inercia, preu fytin e oficerit që qëndronte pas tij. Centurionët u përpoqën të rivendosnin një farë rregulli, por shpejt vdiqën. Për më tepër, Sulltanati bëri gjithçka për të siguruar që ushtari të harronte se çfarë ishte iniciativa. Rebelët, nga ana tjetër, me mjaft zgjuarsi i shtynë trupat e sulltanatit nga kërmijtë e kacabuve.
  - Mos i lini të ulen në shalë! - bërtiti Solntslava.
  Passa shtoi:
  - Kontrolloni kuajt nga zjarri.
  Kjo ndihmoi që kërmijtë e kacabuve të shpërthyen në radhët dhe shkaktuan panik shtesë. Si rezultat, duke mos ditur se çfarë të bënin, shumë luftëtarë filluan të iknin. Por kjo është pikërisht ajo që Witcher dhe skllevërit prisnin. Lufta u përshkallëzua në shfarosje dhe persekutim.
  Luftëtarja ngushtoi syrin e saj të djathtë dhe hodhi tre kamë:
  - Nuk do t'i lëmë të ikin!
  Të ikësh është më shumë marrëzi sesa frikacak! Në fund të fundit, shumica e ushtarëve nuk vdesin në betejë, por gjatë ndjekjes!
  Bik, si një djalë shumë i shpejtë, kërceu në qafën e njërit prej oficerëve dhe hipi mbi të:
  - Më shpejt kacabu!
  Kama shërbeu në vend të shtytësve dhe i gjori as që u përpoq ta hidhte.
  Witcher, duke e vërejtur këtë, bërtiti:
  - Lufta është si një lojë domino, vetëm domino të thyera nuk mund të mblidhen më - toka mban!
  - Asgjë, kockat e mia janë të reja dhe të forta! - Djali u hodh dhe e preu në qafë. Pas së cilës ai madje shpejtoi.
  Witcher u pengua mbi një kufomë; kishte disa trupa të shtrirë përreth, por diva nuk u rrëzua, por u hodh mbi ta. Pastaj ajo preu me shpata. Morali i trupave që luftonin kundër tyre u avullua dhe tani luftëtari u shndërrua në një xhelat. Madje kishte një neveri ndaj gjakut. Witcher bërtiti:
  - Në emër të nderit! Kush e hedh armën do të jetojë! Dorëzohuni, luftëtarë të Sulltanatit.
  Kishte nga ata që iu bindën urdhrit, por shumë vazhduan të iknin të dëshpëruar dhe disa ranë në gjunjë.
  Për shembull, dhjetë luftëtarë të fuqishëm iu dorëzuan Bik menjëherë. Ndoshta ata menduan se ishte më e sigurt t'ia besonin fatin e tyre një fëmije. Djali bërtiti:
  - Bie me fytyrë!
  Luftëtarët ranë poshtë. Bik eci zbathur përgjatë shpinës së tyre, pavarësisht peshës së lehtë të fëmijës, ushtarët rënkonin nga frika. Pastaj djali doli me idenë nëse ai duhej të çlirohej nga armiqtë e tij të mundur. Por më pas ai e largoi tundimin e ndyrë, sepse skllevërit duan të ndërtojnë një shoqëri më të mirë dhe të mos përsërisin rrugën e zotërinjve të tyre.
  - Mirë, jeto - tymos qiellin!
  Gradualisht beteja u shua! Edhe pse duket se masakra është e gjatë. Witcher hasi në një luftëtar mjaft të aftë. Pas një shkëmbimi brutal sulmesh, ajo më në fund e çarmatosi, më pas e trullosi.
  - Ne kemi nevojë për këto!
  Disa prej tyre hodhën rrjeta, por disa nuk rezistuan. Beteja pothuajse kishte përfunduar, vetëm fluturimi dhe ndjekja u zvarritën. Witcherova drejtoi personalisht ndjekjen dhe vrau shumë, por ajo nuk mundi të shkatërrojë të gjithë ushtrinë deri në ushtarin e fundit.
  Sidoqoftë, luftëtari i ri, me disa qindra skllevër mbi kuaj, vendosi për një aventurë të guximshme, domethënë të kapte menjëherë qytetin, i cili nuk ishte gati për mbrojtje.
  - Kjo do të jetë një lëvizje e fortë. Ne nuk do të lejojmë që pasuria të hiqet, dhe më e rëndësishmja, ne do të nxitojmë mbi supet tona.
  Disa dhjetëra ushtarë të ushtrisë së mundur ende arritën të hidheshin mbi kërmijtë e kacabuve dhe galopuan drejt portës.
  Ata nuk u hapën menjëherë, pati një sherr. Kur portat u ulën, Witcher dhe kalorësit e saj u hodhën nga prapa pyllit. Ajo bërtiti duke përdorur pajisjen e djalit:
  - Në emër të Sulltanit të madh Erifef! Përforcime të fuqishme po nxitojnë drejt jush! Nëse doni të mbroni qytetin, lërini luftëtarët të zënë vendin e tyre në mure.
  Rojet e përgjumura nuk e kuptuan menjëherë, veçanërisht pasi Witcher kishte hedhur mbi vete një mantel të pasur që ajo kishte vjedhur nga kufomat. Vetëm helmeta ia vlen, shkëlqen si një akull në diell, mirë, kush mund ta refuzojë një komandant kaq fisnik.
  Dhe zotërinjtë, burgomashti dhe fisnikët e tjerë, natyrisht, nuk flinin, ata "kujdeseshin" për njerëzit e tyre!
  Në një kodër të vogël kishte një pallat të bukur me kolona dhe statuja, të bëra në një përzierje të stileve të lashta romake dhe të lashta lindore. Përpara tij, siç është zakon në këtë vend, është një statujë e madhe e Sulltan Erifef, me një shatërvan që i del nga pas gojës. Në sallën më të madhe ishte e zhurmshme dhe argëtuese, muzika po luante - një festë ishte një mal. Fisnikët fisnikë të sulltanatit organizuan një Sabantuy. Të veshur me toga të shtrenjta të qëndisura me ar, ata shtriheshin në jastëkë të harlisur; në tavolina të ulëta kishte grumbuj pjatash, verërash dhe likeresh. Qindra llamba shkëlqenin mbi tavolina dhe mure. Në të gjithë pasurinë dhe në kolonada, vezulluan skllevër të panumërt, skllave, djem skllevër dhe ushtarë truproje që ruanin pallatin. Personalitetet pinin dolli. Kryefisniku, Sheikh du Pustemorov, ngriu në krahët e dy heteerëve të zhveshur. Ai u shtrëngua dhe rënkoi si një njeri i pushtuar, më në fund u çlirua dhe bërtiti.
  -Dhe tani është koha për të pasur luftime gladiatorësh. Dhe kaq e mërzitshme, nuk ka gjak dhe vera nuk është për shpirtin.
  Bllokimi u dëgjua dhe luftëtarët u thirrën në arenë. Sipas zakonit, luftëtarët më të lehtë dhe më të rinj duhet të luftojnë së pari. Por sheiku sapo kishte marrë një grup skllevërsh të stërvitur dhe donte të kombinonte dy lloje argëtimi: erotik dhe të përgjakshëm.
  Një zjarr po digjej në qendër të Koloseut në miniaturë, pishtarët e zgjeruar me xhami lëshonin një dritë mjaft të ndritshme me një nuancë vjollce, zhavorri i bardhë shkëlqente, duke i dhënë podiumit një pamje të gëzuar. E para që doli në skenë ishte një vajzë muskuloze dhe e hollë me një rrip lëkure. Si një gjimnast i klasit të parë, ajo bëri dy salto dhe eci me duar. Pastaj ajo qëndroi përballë princit, ngriu, duke kryqëzuar një shpatë dhe një kamë në armë të tilla që e quajtën atë një mirmillon. Përkundër faktit se vajza mund të konkurronte në një konkurs bukurie, sa e butë, prej kadifeje është lëkura dhe flokët biondë, ajo tashmë kishte një mbresë të gjerë në fytyrën e saj. Kërcimtari tjetër eci gjithashtu në duar. Armët e tij ishin një treshe dhe një rrjetë e shkurtër - një retiar. Pasi bëri një shtrirje, ai qëndroi përballë armikut. Ai ishte një djalë i ri, gati djalë, ende pa mjekër me një fytyrë të butë vajze, prania e çifteve të përzier i jepte një erotizëm të veçantë veprimit. Duket se partnerët njihen prej kohësh dhe i kanë shkelur syrin.
  - Çfarë Kaiska! Nuk e mendoja se do të takoheshim kështu! - tha djali i trishtuar.
  "Ishe një djalë i mirë, por tani shpirti yt do të çohet në flakën primordiale!" - iu përgjigj vajza me vrazhdësi.
  - Pse je kaq mizor! Ne jemi ende të virgjër, duhet të jetojmë! - tha i riu me shpresë të ndrojtur.
  - Kjo nuk do të na ndihmojë! Edhe perënditë i përçmojnë skllevërit!
  Stërvitja në shkollën e gladiatorëve ishte e vështirë dhe plagët ishin të dukshme në trupat e zhveshur me shkëlqim të luftëtarëve të rinj.
  Turma u animua, u bënë baste, britma të egra inkurajuan gladiatorët e rinj, të cilët qartësisht nuk donin të luftonin.
  Gruaja e shehut nxori një çantë lëkure.
  - Pesëdhjetë ari për Kaiska! "Ajo ndezi dhëmbët e saj të mëdhenj.
  - Le të fillojmë! Shehu dha sinjalin.
  Aq të ndryshëm dhe në të njëjtën kohë duke pasur shumë të përbashkëta, luftëtarët u bashkuan, lëvizjet e tyre ishin të shpejta dhe kaotike. Fillimisht, luftëtari me treshen tentoi të hidhte një rrjetë, por humbi dhe kundërshtari i tij, duke u hedhur i egër drejt tij, arriti ta presë në bark me një kamë. I riu u hodh prapa dhe goditi treshen në gjoks, por vetëm gërvishti pak lëkurën. Megjithatë, manovra e tij e detyroi armikun të tërhiqej. Ai u largua dhe u mbështet pas rrjetës, duke mos lejuar afrimin e gladiatorit dikur të dashur.
  - Ju burra jeni budallenj! Kjo do të thotë se ata janë të dënuar të mposhtin! - tha vajza me arrogancë.
  - Si lindi? - I riu dukej i turpëruar.
  Papritur retiarius me treshen e kapi zhavorrin me dorë dhe ia hodhi në fytyrë. Manovra pati efekt, vajza mbylli sytë dhe pikërisht në atë sekondë tresheja i shpoi barkun.
  Duke qarë nga dhimbja, gladiatori i ri u përpëlidh, por, megjithatë, arriti të fuste tehun në shpatullën e saj. Retiarius bërtiti dhe nxori armën. Shpata shkëlqeu si rrufe, thuajse ia shpoi qafën. Gladiatori u tërhoq, gjoksi i tij u pre. I riu rënkoi nga dhimbja dhe i ra tridentës. Më pas kundërshtari u hodh mbi të dhe hodhi një kamë. Lëvizja ishte mjaft e dobët dhe maja shpoi mishin e këmbës. Retiarius bërtiti dhe ra, pastaj mori kamën dhe u përpoq të ngrihej, në atë moment shpata e goditi në qafë. Tashmë duke humbur vetëdijen, ai goditi tehun myrmillon në plexusin diellor. Çifti dikur i dashuruar (si Romeo dhe Zhulieta) ranë të vdekur në zhavorr. Publiku i dehur qeshi dhe u hodh. Tre skllevër të zymtë me ballë të ulët dhe nofulla të zgjatura vrapuan në arenë; ata dogjën trupat e atyre që humbën, por morën lirinë shpirtërore, me një hekur të nxehtë. Pasi u siguruan se kishin vdekur, i lidhën me brinjë dhe i tërhoqën zvarrë nga skena. Vendi ku kishte gjak ishte i mbuluar me thëngjij.
  -Do të shkojnë të ushqehen me insekte. - Gruaja e Sheikhut Demetra nxori dhëmbët e kalit. - Është për të ardhur keq që kockat janë shumë të vogla, kafshët do të mbeten të uritur.
  - Nuk do të ketë mish dhe gatime. Është për të ardhur keq, me të vërtetë, disa prej tyre mund të kishin dalë të ishin atletë mjaft premtues! - rrëmbeu shehu.
  - Në shtratin tënd? - pyeti me sarkazëm diva.
  - Pse jo! Vajza është e bukur dhe djali mund të jetë i yti. "Sheihu kishte pikëpamje mjaft progresive, duke besuar se një grua mund të argëtonte trupin e saj të shëndoshë me një skllav të ri.
  - E vogël dhe e brishtë! A nuk kemi një palë tjetër të tillë? - e pyeti Demetra.
  - Fatkeqësisht, nuk ka! Le të shohim turnin e të rinjve që na dërguan nga shkolla fqinje. - buzeqeshi shehu.
  - Ndoshta është më mirë t'i lëmë të rriten! Përndryshe do të vrasim të gjithë të burgosurit tanë. - Papritur, gruaja e fisnikut tregoi dhembshuri.
  - Lajmi për revoltën e skllevërve është shumë i gëzueshëm dhe dua ta festoj në maksimum. - Fisniku tundi barkun.
  - Nëse, sigurisht, Etymon nuk ju del përpara! - ngacmoi vajza e shëndoshë.
  - Një mospërputhje e tillë! Aq më mirë, le t'i përfundojmë të gjithë gladiatorët tani dhe t'i privojmë budallait nga spektakli. Ejani të rinj! - rrëmbeu shehu.
  - Këta nuk janë tamam fillestarë. - Demetra lëpiu buzët
  Tingëllon përsëri gongu dhe djemtë luftëtarë vrapojnë në arenë. Ata duken rreth katërmbëdhjetë deri në pesëmbëdhjetë vjeç, me shpatulla dhe gjoks mjaft të gjerë. Ashtu si luftëtarët e mëparshëm, ai bën salto dhe vrapon me duar. Pasi kishin dalë tashmë në podium, ata vendosën armë, helmeta, forca të blinduara të gjoksit, mburoja dhe shpata. Njëra ka një teh të drejtë, ndërsa tjetra ka një teh të lakuar si saber. Barku i skalitur është i hapur dhe mbi të shihen plagët. Djali që qëndron në të djathtë ka shëruar prerje që kalonin nëpër gjoks në tre rreshta.
  Lëkura është e yndyrshme dhe me shkëlqim.
  Menaxheri njofton.
  -Luftëtarët e famshëm Fudoros me një saber të lakuar dhe Saflorov me një shpatë të drejtë performojnë në ring. Fudoros ka gjashtë luftime dhe Saflorov ka shtatë. Të gjithë rivalët e tyre ose u vranë në vend ose u vranë me thikë me vendim të popullit. Menaxheri drejtoi gishtin drejt turmës. Ata që duan të vënë bast janë shfaqur sërish. Shejhu leh.
  - Njëqind monedha ari për Saflorov.
  Bastet u përfunduan shpejt, fisnikët u betuan. Madje të dy u grindën. Njëri spërkati një gotë verë, tjetri e goditi në fytyrë me një këmbë të majme. Hetaret dhe rojet nxituan për të qetësuar publikun e tërbuar. Gruaja e shehut, perandorake, e paturpshme, e trashë, leh:
  -Përpara! Vritni!
  Gladiatorët u bashkuan. Këtë herë ata morën kohën e tyre, duke e testuar njëri-tjetrin me goditje të kujdesshme. Duke u përplasur, shpatat shkëlqenin pak, mburojat u drodhën. Publiku nuk e pëlqeu vërtet këtë kujdes; ai ulërinte me pakënaqësi dhe kockat fluturuan drejt luftëtarëve. Shehu e përmbysi tabakanë dhe u mbulua me verë dhe reçel. Pastaj pështyu dhe bërtiti me inat.
  -Nëse nuk zihesh, do të të var me kokë poshtë. Disa "jeniçerë" të egër vrapuan në podium, ata tundën shtizat, duke demonstruar goditje në shpinë të hapur. Saflorov shkoi në ofensivë, duke sulmuar furishëm, ai e goditi homologun e tij në gju. Adoleshenti u tërhoq, duke lëvizur shpatën pak anash, kundërshtari i tij preu gjoksin. Një pjatë e vidhosur dobët ra në fund. Sulmi tjetër la një gjurmë të thellë në lëkurë dhe rrjedh gjak i trashë. Fudoros u tërhoq, një nga luftëtarët me flokë e goditi në këmbë. Dhe kur djali hezitoi, Saflorov goditi helmetën e tij me një tërbim të tillë, saqë u lëkund dhe u rrëzua. Goditja bëri që "helmeta" të fluturonte, duke zbuluar një kokë të bardhë me një gungë të fryrë në ballë. Saflorov e vuri tehun në gjoksin e tij të nervozuar. I hodhi një vështrim anash "audiencës".
  Unë prisja një shenjë. Kur shumica i përshkon flokët, do të thotë të vrasësh, dhe kur shtypin pëllëmbët e tyre në një tufë, do të thotë të kesh mëshirë.
  Megjithatë, mëshira nuk u lexua në fytyrat e egra. Pothuajse të gjithë, madje edhe gratë dhe adoleshentët, e kalonin pëllëmbën mbi fyt.
  - Vdekje! Përfundoje atë!
  Gruaja e shehut leh me tallje.
  - Ai zbriti shumë lirë. Ma jep për një natë.
  Saflorov hezitoi, shtypi lehtë gjoksin e zhveshur të adoleshentit të mundur dhe u shfaq një pikë gjaku. Pastaj, i dëshpëruar, ai hodhi shpatën:
  -Nuk mundem! Ai është miku im.
  Zhurma u ndal papritur dhe pati heshtje vdekjeprurëse.
  -Çfarë! - Shehu u tërbua. -Ti refuzon të vrasësh të mundurin. Futini të dy në kafaz, pas së cilës do të ketë tortura të tmerrshme para gjithë shkollës së gladiatorëve.
  Luftëtarët vrapuan drejt Fudoros, i spërkatën ujë në fytyrë dhe më pas, për ta ndihmuar të vinte në vete më shpejt, ia dogjën thembrën e zhveshur me një hekur të nxehtë. Djali bërtiti, u hodh përpjetë dhe menjëherë i hodhën në qafë dy laso. Saflorov u përpoq të rezistonte, ai luftoi një duzinë shpata menjëherë, frika i dha forcë. Por njëri nga gjuajtësit e goditi këmbën me një shigjetë. Helmi e paralizoi të riun, por nuk e vrau. Pasi i lidhën të dy, u mbyllën në një kafaz. Saflorov u godit në brinjë me një shufër të nxehtë, lëkura e saj filloi të pijë duhan dhe djali i kalitur i duroi me guxim injeksionet. Por mesa duket tortura e dy djemve të pabindur u shty për ëmbëlsirë.
  Gruaja e shehut shkëlqeu:
  - Ata duhet të jenë bashkëshorti im. Ju e dini që unë jam shpikës.
  - E di, por shiko, mund të bëhem xheloz. Djemtë janë të bukur dhe tashmë mund të martohen. - Shehu nxori dhëmbët.
  - Me shumë mundësi, ata janë edhe të martuar! Në fund të fundit, këta janë skllevërit më të fortë dhe më të shëndetshëm që duhet të shumohen! - i shkeli syri vajza e shëndoshë.
  - Gladiatorët janë ngjyra e skllavërisë! Do të doja t'i merrja dhe t'i torturoja gratë e tyre. - buzeqeshi shehu.
  - Do t'ia dalim! Nga rruga, vajza përsëri.
  Tani gratë duhej të luftonin. Dy diva gjysmë të zhveshura të veshura vetëm me mbathje hynë në arenë. Ata ishin të lidhur me zinxhirë për qafa dhe nuk mund të ndaheshin nga njëri-tjetri. Armët: dy kamë në secilën dorë. Është e qartë se lufta do të jetë brutale dhe jo shumë e gjatë. Njëra vajzë ishte e drejtë, tjetra me flokë të zeza, të dyja me mane mjaft të gjata.
  - Për të luftuar! - gjëmonte batakçi.
  -Nuk do të vë bast! - leh gruaja e shehut. - Kjo tashmë është bërë një ogur i keq.
  Gratë e gjora u mblodhën. Ishte e frikshme, njërës prej tyre thuajse menjëherë iu këput barku, tjetra u plagos në gjoks. Duke vazhduar të prerë veten, vajzat i nxorën jashtë me këmbë, duke i shqyer mishin. I rridhte shumë gjak dhe nuk mund të largoheshin e të iknin. Më në fund, njëra prej tyre, e prerë plotësisht, i ra në gjunjë. Gruaja me flokë të zeza qeshi, duke u përpjekur ta përfundonte atë, por më pas u përplas me një goditje tinëzare nga fundi në brinjë. Duke rënkuar, ajo ishte ende në gjendje të godiste shkelësin në pjesën e pasme të kokës. Të dyja gratë e bukura e të gjymtuara u rrëzuan në zhavorr, u rrahën disa herë dhe ngrinë. "Jeniçerët" e ashpër vrapuan drejt tyre dhe i godisnin me një hekur të nxehtë. Vajzat luftëtare nuk lëviznin.
  -Përsëri, më shumë se një bast nuk funksionuan. Të dy janë të vdekur.
  Publiku mbeti i zhgënjyer, megjithëse të jesh dëshmitar i vrasjes në vetvete është shumë i këndshëm. Por askush nuk ka fituar ende.
  Në këtë situatë, vetëm një betejë e re mund ta shpëtojë çështjen. Ngrohja e lehtë ka mbaruar dhe është koha për punë serioze.
  Pesëmbëdhjetë gladiatorë me tunika portokalli të shpuar, me tre pupla të zeza në zhul, u vërsulën në arenë. Ata ishin të armatosur me shpata të shkurtra e të lakuara; në duar mbanin mburoja të vogla katrore me sipërfaqe konvekse, kokat e tyre mbroheshin me helmeta pa vizore. Pas këtij grupi vrapuan luftëtarë me tunika të kuqe të ndezur, gjithashtu me shpata të shkurtra por të drejta, me një mburojë të vogël të rrumbullakët dhe një pranga hekuri që mbulonte dorën e djathtë, të pambrojtur nga një mburojë dhe një jastëk gjuri që mbron këmbën e majtë. Puplat jeshile në helmetat e rrëshqitshme plotësuan foton.
  Duke qëndruar përballë njëri-tjetrit, ata u përkulën. Këtë herë bastet ishin për shuma shumë më të mëdha dhe floriri kalonte dorë më dorë.
  -Nuk mund të jetë që të gjithë janë vrarë! - tha gruaja e shehut. Dikush do të fitojë patjetër!
  - Pra vendosni bast, kjo është beteja e fundit. Shihni, tashmë është gdhirë! - tha shehu i lodhur me irritim.
  - Atëherë do të jetë serioze! Një mijë dhrahmi ari në të kuqe. - Gruaja e shëndoshë gulçoi.
  - Pse në to? - Pse ata? - përsëriti dy herë fisniku i habitur.
  - Sepse sytë janë më të këqij!
  Menaxheri bërtiti diçka. U dëgjua tingulli histerik i një borie. Edhe pishtarët u ndezën, sikur diçka të kishte hyrë në sytë e përbindëshave.
  Bisedat, zhurma, të qeshurat dhe pulsimi u ndalën: të gjithë sytë ishin ngulur te luftëtarët. Përplasja e parë ishte e tmerrshme: mes heshtjes shurdhuese që mbretëronte, u dëgjuan ashpër goditjet e shpatave në mburoja. Pupla, fragmente helmetash, copa mburojash të thyera fluturuan nëpër arenë dhe gladiatorët e ngazëllyer e të gulçuar goditën njëri-tjetrin goditje pas goditjeje. Nuk kishin kaluar më pak se tre minuta nga fillimi i betejës dhe gjaku tashmë ishte derdhur: katër gladiatorë u përpëlitën nga agonia dhe luftëtarët i shkelën me këmbë. Njëri nga ata që ishin shtrirë kapi këmbën e partnerit të tij dhe e ktheu këmbën. Ai fluturoi poshtë, duke prerë krahun.
  Gruaja e pangopur e princit, Demeter, hodhi një kockë të gërvishtur në unazë.
  - Të kuqtë, nëse fitoni, do t'ju jap një gotë verë!
  Siç ndodh shpesh, ndodhi e kundërta: u mposht luftëtari më i madh nga ekipi për të cilin Demeter kishte rrënjë. Tre shpata e shpuan gjoksin e gjerë menjëherë dhe një kockë e keqe mbeti në dorën e udhëheqësit të pafat.
  Shikuesit ndoqën me kënaqësi dhe tension peripecitë e përgjakshme të betejës. Ata bërtisnin si një tufë demash të plagosur. Elita vendase e furishme, e tërbuar, i inkurajoi luftëtarët. Radhët e gladiatorëve u holluan, beteja u shpërtheu në përleshje të veçanta.
  Në këtë moment, kur publiku dinjitoz po shijonte dhe "buthej" haptazi duke përplasur gjakun, rebelët trima vranë rojet e përgjumura. Pobedonostsev, së bashku me një grusht trimash, shtypi truprojat dhe ishte i pari që hyri në pallat.
  Zhurma nga afrimi i kryengritësve bëri që lufta të ndërpritet. Fisnikët, duke u lëkundur, u përpoqën të merrnin shpatat e tyre. Udhëheqësi i ri rebel bërtiti me zë të lartë:
  - Çfarë shoh! Ju vrisni njëri-tjetrin për dëfrimin e të poshtërve! Zvarranikët e ringjallur nuk janë në gjendje as të ngrenë shpatën, stomaku i tyre është shumë i penguar. Nëse ju ka mbetur edhe një grimcë krenarie, hiqni këtë neveri.
  Gladiatorët dukej se prisnin pikërisht këtë: ata nxituan drejt tufës së trashë.
  Skllevërit shërbëtorë u hodhën mënjanë, duke mos dashur të vdisnin për zotërinjtë e tyre të urryer, dhe djemtë madje filluan të hidhnin tabaka dhe ushqim mbi personalitetet.
  Demetra bërtiti:
  - Vriti te gjithe!
  Pastaj një gotë vere kristali i ra në kokë, duke e rrëzuar kurvën.
  Witcher ishte i zemëruar. Ai i preu qytetarët e pasur të qytetit, duke i copëtuar mishin.
  Nuk ishte e vështirë, por ishte e neveritshme. Pranë tij luftoi shoqëruesi i vazhdueshëm i Pasit. Bik nuk mbeti prapa dhe gladiatorët u hakmorën me rojtarët e tyre.
  Skllevërit e zymtë e ngritën menaxherin në grep, ata bërtitën:
  - Ne jemi tanët! Ata janë skllevër si ju!
  - Pra provojeni me shpatë! - Ajo bërtiti dhe qirinjtë në llambadarët e Witcher filluan të dridhen.
  Shehu u përpoq të ikte, por Bik e goditi dhe i derdhi mjaltë në jakë:
  - Epo, ku të duhet? Pa erëza.
  Solntslava preu kokat e dy fisnikëve menjëherë me një goditje dhe shtypi nofullën e një të treti me gjurin e saj. Megjithatë, nuk kishte më as pamjen e një lufte, skllevërit thjesht po hakmerreshin. Mbetjet e rojeve ikën dhe gostitë, edhe në formën më të mirë, nuk përfaqësonin një forcë serioze ushtarake. Ata u vranë të gjithë përpara se Witcher të ftohej. Vetëm kryeshehu ishte ende gjallë, Bik po tërhiqte flokët. Vedmakov e përzuri djalin e paturpshëm:
  - Ky është një person fisnik. Mund të jetë e dobishme për ne!
  . KAPITULLI Nr. 12.
  Gjermanët vazhduan sulmin e tyre në Stalingrad. Dukej se kishte mbetur shumë pak, por ishte tepër e vështirë për të kaluar të fundit. Edhe përdorimi masiv i Sturmtigers nuk ndihmoi. Edhe pse shkatërrimi që shkaktuan bombat jet ishte i madh. Një mjet tjetër ishin bombat napalm.
  Batalioni i vajzave ishte rralluar, por bukuroshet vazhdonin të luftonin. Më 20 tetor filloi të bjerë borë dhe bukuroshet ishin të gjitha zbathur. Ata lënë shenja të këndshme në mbulesën e bardhë.
  Vajzat e bukura rrotulloheshin pak në dëborë dhe bëheshin më të pastra. Matryona, pasi Seryozhka u kap, nuk mund të gjente një vend për veten e saj. Do të ishte mirë të humbisje një djalë kaq të zgjuar dhe të pashëm. Dhe çfarë e priste në robërinë fashiste? Fillimisht tortura, e më pas dënimi me vdekje!
  Djali vërtet ishte afër që të qëllohej, por përfundoi në mina. Duke punuar gjashtëmbëdhjetë orë në ditë, me racione të pakta, kamxhiku i mbikëqyrësit e priste Seryozhkën.
  Më saktë, djali është tashmë në gurore, dhe punon atje si gomar. Por është shumë më e ngrohtë nën tokë sesa në sipërfaqe. Dhe luftëtarët, për të mos ngrirë, detyrohen të kërcejnë dhe të vrapojnë. Dhe vajzat luftojnë. Këtu vjen tanku i fuqishëm i Luanit. Arma e saj është 150 mm, më efektive dhe praktike për betejat në qytet. Fritz-it e duan këtë tank, është aq mirë i mbrojtur nga anët e ndryshme.
  "Miu" zvarritet pak pas. Një automjet gjerman që peshonte dyqind tonë ishte gjithashtu i armatosur me një top 150 mm dhe një shtatëdhjetë e pesë. Shumë më praktike. Numri i mitralozëve është rritur në katër dhe nuk është e lehtë t'i afrohesh tankut.
  Anyuta, Maria dhe Alla po përpiqen të pastrojnë mastodonin së bashku. I afrohen me kujdes.
  Anyuta këndoi me entuziazëm:
  - Si jetuam, duke luftuar, dhe duke mos u frikësuar nga vdekja... Kështu që tani e tutje do të jetojmë unë dhe ti! Dhe në lartësitë me yje, dhe heshtja malore, në luftën e detit dhe zjarrin e egër! Dhe në zjarr të furishëm dhe të furishëm!
  "Mouse" ishte modifikimi i fundit, me gjashtë mitralozë, dy koaksialë me tyta dhe katër rrotullues në menteshat.
  Maria, duke u zvarritur nëpër dëborë, fërshëlleu:
  - Nuk do të dorëzohemi kurrë! Në fund të fundit, Jezusi, Zoti Më i Larti është me ne!
  Vajza, duke u afruar, hodhi pakon me eksploziv te vemja e Miut. Pati një zhurmë të madhe nën mburojë dhe rulja shpërtheu.
  Vajzat bërtitën me gëzim:
  - Merr një fashist!
  Alla tundi dorën dhe hodhi një granatë copëzuese në Fritz. Fashisti u hodh nga vala e shpërthimit dhe bashkë me të u grisën kokat e dy ushtarëve me ngjyrë të trupave koloniale.
  Bukuroshja me flokë të kuqe fishkëlliu:
  - Për Atdheun dhe Stalinin!
  Anyuta e hodhi sërish pakon me eksploziv... Këtë herë nuk pati edhe aq sukses, goditi parzmoren dhe shpërtheu në sipërfaqen e predhës së çelikut.
  Vajza tha e mërzitur:
  - Eh, u ngatërrova!
  Dhe ajo u zvarrit për një pjesë të re të eksplozivit të bërë vetë. Takat e saj të rrumbullakëta, të kuqe nga të ftohtit, shkëlqenin. Një vajzë pothuajse e zhveshur u zvarrit në dëborë, paksa e parehatshme. Por ne mund ta durojmë atë. Për më tepër, kur ndodhin granatimet, bora shkrihet.
  Anyuta madje këndoi:
  - E di që i ftohti së shpejti do të zhduket,
  Përroi do të vërshojë me zë të lartë...
  Dhe ata tashmë po vrapojnë nëpër pellgje -
  Vajzat zbathur!
  Vajza qëllon dhe arabi nga trupat koloniale shembet. Përpjekjet e armikut për të vepruar në grupe të vogla çojnë në humbje serioze.
  Topi i shkurtër i Miut shpërthen sërish. Predhat po shpërthejnë diku në tym. Dhe shumë pushime ...
  Gjermanët pothuajse e kanë kapur Stalingradin... Ka mbetur shumë pak. Por kjo është pikërisht ajo që e pengon Wehrmacht-in të përdorë bomba të mëdha dhe artileri të rëndë. Fritz i la të huajt të ecnin përpara, për të cilët nuk u vinte keq.
  Maria qëlloi me pushkë. Mercenari fashist ra dhe u rrotullua mbi gurët e rrënojave.
  Vajza fërkoi gjoksin e saj të zhveshur me thithka të kuqe flakë. Ata janë të gjithë luftëtarë luftëtarë - ata po kërcejnë me mbathje. Por nuk ka pothuajse asnjë goditje mbi to. Mesa duket lakuriqësia disi i mbron veçanërisht bukuroshet. Meqenëse ata janë në gjendje të mbijetojnë në një ferr të tillë!
  Alla shkund përzierjen e borës dhe papastërtisë dhe qëllon përsëri. Ai goditi një luftëtar të zi mu në sy. Një kurvë e zgjuar, nuk mund të thuash asgjë.
  Të tre vajzat i afrohen sërish Miut. Është e vështirë të depërtosh në një automjet që ka forca të blinduara kaq të trasha nga të gjitha anët. Por luftëtarët janë plot optimizëm. Nëse nuk mund ta shponi vetë guaskën, atëherë pse të mos e grisni fuçinë.
  Alla, duke larguar turmat e pista me këmbët e saj zbathur, këndoi:
  - E vërteta jonë, e vërteta jonë... Si rrezet e diellit! E nesërmja jonë do të jetë e ndritshme, përrenj do të rrjedhin nga malet!
  Luftëtaret femra kanë qenë prej kohësh të armatosura me MP-44 të kapur. Këta mitralozë kanë një rreze të gjatë luftarake. Bukuroshet flasin me siguri. Të zezat po bien përsëri. Ata lëshuan burime gjaku të kuq.
  Maria, duke qëlluar, me një pushkë dhe një automatik të kapur mbi supe, këndoi:
  - Merimanga tinëzare mprehu thumbin e saj,
  Dhe ai pi gjak të shenjtë, rus nga Rusia!
  Për kundërshtarin e tij, gjithçka nuk mjafton dhe ai do të vrasë,
  Kush ka dashuri për Rusinë!
  Dashuria për Rusinë!
  Vajza dërgoi një plumb në "rojën" e ndryshme që po zvarritej nga të çarat. Bukuroshja buzëqeshi, fytyra e saj edhe pse e dobësuar, ruante bukurinë dhe sharmin e saj.
  Në përgjithësi, të gjitha vajzat në batalionin e tyre janë të bukura. Këtu, për shembull, është Serafimi tatar. Babai i saj është tatar, por nëna e saj është nga Bjellorusia dhe nga Seraphima trashëgoi flokët ngjyrën e grurit të pjekur. Gjithashtu një vajzë e bukur, zbathur dhe pothuajse lakuriq. Dhe ai qëllon nga një mitraloz i kapur në breshëri të shkurtra. Dhe fashistët nga trupat e tjera po zvarriten drejt saj.
  Serafima gjuan mjaft saktë. Maria me flokë të artë u shtri pranë saj. Të dyja vajzat flasin dhe këndojnë.
  - Mëmëdheu! - Maria filloi...
  - Dhe ushtria! - vazhdoi ajo duke qëlluar Serafimin.
  Maria shkroi në Twitter:
  - Kjo...
  Duke gjuajtur dhe goditur njerëzit me ngjyrë, Seraphima raportoi:
  - Dy shtylla!
  Maria, duke buzëqeshur, shkroi në Twitter:
  - Në...
  Seraphima qëlloi dhe shtoi:
  - Cila...
  Maria, pasi preu pesë, vazhdoi:
  - Po mbahet!
  Serafima, duke gjuajtur, përshëndeti:
  - Planet!
  Maria, duke qëlluar, shkroi në Twitter:
  - Gjoksi...
  Seraphima, duke gjuajtur, purred:
  - Ne do të mbrojmë ...
  Maria theu kokën e fashistit dhe tha:
  - Ne ju....
  Serafimi i preu nazistët me plumba dhe fërshëlleu:
  - Nje vend!
  Maria, duke dërguar plumba të drejtuar mirë, shkroi në Twitter:
  - Te gjithe....
  Seraphima, duke gjuajtur gjithnjë e më saktë, shtoi:
  - Njerëz!
  Maria, duke hedhur flokët e saj të pista të artë nga balli, këndoi:
  - Rath...
  Plumb Serafimi, dhe duke dërguar të shtëna, lëshuar:
  - E juaja...
  Maria, duke e goditur në fyt fashistin, vazhdoi:
  - Ngrohtë!
  Gruaja bionde tatare, duke dërguar të shtëna, vazhdoi:
  - Retë...
  Maria, duke gjuajtur me saktësi, shtoi:
  - E bukur!
  Serafima buzëqeshi dhe cicëroj:
  - Epo dhe...
  Maria gjuajti me saktësi dhe bërtiti:
  - Diell!
  Serafima, duke qëlluar me breshëri, fërshëllei:
  - Është e nxehtë!
  Maria vazhdoi duke qeshur:
  - Automatik...
  Serafima, sikur të drejtonte zjarrin, leh:
  - Nater...
  Maria shtoi gjuajtje të drejtuara mirë:
  - Shpatull...
  Serafima shtoi duke qeshur:
  - Ushtarit!
  Maria këndoi me entuziazëm, duke gjuajtur:
  - Do të gërmoj...
  Serafima, duke drejtuar zjarr luftarak, shtoi:
  - Varri....
  Maria, pasi rrëzoi afrikanin, vazhdoi:
  - Kundërshtarit!
  Vajzave iu mbaruan municioni. Dhe ajo u detyrua të vraponte shpejt për t'u mbrojtur. Furnizimi në të gjithë Vollgën është shumë i vështirë. Bombardime dhe granatime të vazhdueshme. Këtu është një kompani përforcimi që lundron nga ana tjetër.
  Shatërvanët e spërkatjes dhe mbeturinave shpërthejnë rreth varkave. Trupat e stuhisë gjëmojnë në qiell. Focke-Wulfs po fluturojnë brenda. Dhe mbi ta hidhen bomba.
  Disa varka u shpërthyen. Ushtarët sovjetikë mbyten dhe vdesin.
  Zjarri i artilerisë armike është tashmë shumë i dendur.
  Edhe natën Fritzes mbajnë gjithçka nën zjarr. Dhe bombarduesit e tyre zhytës po nxitojnë përreth. Përfshirë gjyshin Yu-87. Edhe pse avionët reaktiv tashmë kanë hyrë në prodhim.
  Këtu është legjendar Sovjetik Yak-9. Ai lufton me gjermanin ME-309. Shkathtësia, shpejtësia dhe armët u bashkuan. Gjermani po përpiqet të mposhtë makinën sovjetike në kalimin e parë. Por ai dështon. Jak, nga ana tjetër, përpiqet të rikthehet, por nazisti shpëton për shkak të shpejtësisë së tij të madhe.
  Një gjerman më i shpejtë, me armë më të forta, kundër një rusi më të manovrueshëm. Por fluturimi i shpejtë vazhdon. Fashisti përdor shtatë pika zjarri kundër shtatë dhe godet automjetin sovjetik. Ajo humbet shpejtësinë dhe fillon të bjerë.
  Prej saj dalin rryma tymi. Dhe motori digjet ...
  Çfarë është kjo luftë! Është e vështirë të kundërshtosh një mjet kaq të fuqishëm në armatim sa ME-309, në të cilin shtatë pika zjarri kompensojnë peshën e tepërt dhe manovrimin më të dobët.
  Shpejtësia e lartë i lejon fashistit të arratiset në një zhytje, dhe pjesa e përparme e luftëtarit gjerman është e blinduar mirë.
  Anyuta po përpiqet përsëri të minojë Mouse. Vajza rrezikon jetën. Ajo tashmë është e gjitha e gërvishtur, duke u zvarritur lakuriq përgjatë fortifikimeve. E gjithë bukuria është e mbuluar me gërvishtje dhe gërvishtje. Por më pas ai hedh një granatë me një pako shpërthyese të bashkangjitur. Madje ajo goditet nga një breshëri automatiku. Duke kruar shpatullën e bukuroshes.
  Por pakoja shpërthyese goditi tytën e një topi 150 mm. Dhe gjermani tashmë ka marrë dëme të konsiderueshme. Me shumë vështirësi, automjeti lëviz nga vendi i tij dhe zvarritet përsëri në vendndodhjen e trupave të tij për të lëpirë plagët e tij.
  Focke-Wulfs dhe disa TA-152 shfaqen në qiell. Ata fillojnë të bombardojnë pozicionet sovjetike. U shfaqën gjithashtu një palë HE-183, automjete reaktiv sulmues. Këto shkaba arritën shpejtësi deri në tetëqind kilometra në orë dhe ishin pothuajse të pamundura për t'u goditur.
  Vajzat qëllojnë kundër gjermanëve. Ekziston gjithmonë një shans për të kapur armikun, pavarësisht nga mbrojtja e fuqishme e avionëve sulmues nga zjarri tokësor.
  Anyuta dhe Alla morën Luftfaustin e kapur. Kjo është një armë e përbërë nga nëntë pushkë të ndërlidhura njëzet milimetrash pa zmbrapsje.
  Mund të qëlloni sikur nga një armë e vogël kundërajrore.
  Dhe luftëtarët tregojnë nga armiku. Shtypin pa probleme fillimin... Të dyja bukuroshet mbështetën këmbët e zbathura në rrënoja, duke ndjerë zmbrapsjen e qetë.
  Një Focke-Wulf me gjashtë topa ajri fillon të pijë duhan - barku i është shqyer.
  Vajzat ulërijnë me entuziazëm:
  - Puck! Puck! Gol!
  Avionë të tjerë gjermanë fillojnë të qarkullojnë mbi kokat e vajzave. Bukuroshet hidhen në pasazhe nëntokësore, duke iu shmangur raketave Focke-Wulf.
  Anyuta ndjeu një vezullim në thembrën e saj të ashpër. Vajza bërtiti:
  - O zjarr ferri!
  Thembrat e vajzës ishin të mbuluara me flluska dhe dhembin me dhimbje. Doja të pija diçka të ftohtë.
  Dhe në sipërfaqe këputjet vazhdojnë. Bora fëshfërit nga flakët, rrënojat copëtohen. Gjermanët vërshojnë pozicionet me zjarr, por kjo nuk bën mirë. Luftëtarët u fshehën si minjtë në vrima. Lërini të hekurosen vetë.
  Alla i pëshpëriti në vesh Anyuta:
  - Unë mendoj se së shpejti nazistëve do t'u mbarojë avulli. Ata kanë shumë forcë, por në Stalingrad nuk kanë mundësi të kthehen!
  Vajza bjonde u përgjigj me krenari:
  - Ne jemi këtu si treqind spartanë! Ne zmbrapsim forcat superiore të armikut!
  Alla me flokë të kuqe qeshi dhe i bëri syrin partneres së saj:
  - Dhe ju nuk mund të na anashkaloni!
  Kur vajzat dolën në sipërfaqe, bastisja kishte mbaruar. U shfaqën ushtarë të rinj me këmbë të zeza. Ata u ngjitën përpara dhe vajzat duhej të hapnin zjarr, duke e detyruar armikun të gërmonte hundën në tokë.
  Luanët dhe Tigrat hynë përsëri në betejë. Gjermanët u përpoqën të shtypnin ushtrinë sovjetike me tanke të rënda. Herë pas here predha binte shi. "Tigri" më i prekshëm u përpoq të mos shkëputej nga formacionet e tij. Edhe mortajat gjëmuan.
  Vajzat qëlluan kundër gjermanëve dhe mercenarëve të tyre. Ndaloi kundërshtarët. Alla dhe Anyuta qëlluan në çifte. Fytyrat e armiqve u shfaqën dhe u vendosën. Pastaj një shtresë e re e armiqve të avancuar.
  Vajzat kënduan gjatë betejës.
  Alla filloi duke gjuajtur:
  - Përpara...
  Anyuta, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Nga ju...
  Alla goditi dhe shtoi:
  - Legjioni...
  Anyuta, pasi preu tre prej tyre, fërshëlleu:
  - Armiqtë...
  Allahu i gozhdoi kundërshtarët, tha:
  - Ata....
  Anyuta, pasi hoqi gjysmën e kafkës së arabit, vazhdoi:
  - Ata duan...
  Alla, duke shtypur armikun, vazhdoi:
  -Ti...
  Anyuta, duke qëlluar, pëshpëriti me inat:
  - E përulur...
  Alla, pasi e shpoi kafkën e arabit, rënkoi:
  - Shkatërroni...
  Anyuta, duke vazhduar të gozhdojë, fërshëllei:
  - Shënime...
  Alla, sikur të qëllonte, fishkëlleu:
  -Mos ki frike...
  Anyuta, pasi kishte gjuajtur një gjuajtje të saktë, rënkoi:
  - Armiku...
  Alla, duke qëlluar si snajper, vazhdoi:
  - Bajonetë...
  Anyuta, duke gjuajtur më tej, leh:
  - I aftë...
  Alla, pa pushuar së qëlluari, fërshëllei:
  - Forca...
  Anyuta, duke qëlluar me tërbim, rënkoi, duke korrigjuar shoqen e saj:
  - Guxim...
  Alla, në ekstazë të rëndë, pasi qëlloi kokat e afrikanëve, leh:
  - Forcë...
  Anyuta, duke u hedhur me armë zjarri, fërshëlleu:
  - Rrit...
  Alla, duke tundur kaçurrelat e kuqe, vazhdoi:
  - Dhe kundërshtarët ...
  Anyuta, duke e goditur arabin në bark, tha:
  -Menjëherë...
  Alla, duke gjuajtur me të gjitha kalibrat, leh:
  - Shkatërroni...
  Vajzat morën frymë. Dhe pasi qëlluan edhe pak, ata bërtitën:
  - Ne jemi kalorësit e snajperit, zëri i vrasjes është i qartë!
  Vala e avancimit të trupave koloniale u qetësua disi. Nazistët përsëri i lëvizën tanket e tyre përpara. "Tigrat"-2 u shfaqën me grykat e tyre të gjata dhe gjuanin me predha gjithçka që arrinin të vinte re.
  "Tiger"-2 kishte një formë origjinale frëngji dhe pllaka të blinduara të pjerrëta në anët. Kjo e bëri atë disi më këmbëngulës. Luftëtarët zgjodhën përsëri gjurmët e tankeve si objektivin e tyre. Fashisti duhej të jetonte si peshku në tigan.
  Anyuta hodhi një pako shpërthyese, duke shtypur rulin e përparmë të Tiger-2 dhe këndoi:
  - Të takova me një dhuratë... Sigurisht që përvijova një vend në arkivol!
  Alla fërshëlleu, duke hedhur me gëzim një pako të madhe shpërthyese mbi fashistin:
  - Por Pasaran!
  Dhe nga shpërthimi, gryka e gjatë e tankut gjerman u përdredh. Dhe Tigri Mbretëror filloi të kthehej prapa. Përsëri fashisti u plagos rëndë. Alla e mori atë dhe leh, duke hedhur një copë gotë me gishtat e saj të zhveshur:
  - Do të jesh në një arkivol lisi!
  Xhami fluturoi drejt e në fyt të një indiani, një prej trupave koloniale gjermane.
  Anyuta i shkeli syrin partnerit të saj dhe këndoi:
  - Do të fus kokën në këtë fuçi! Unë do të zhytem të gjithë!
  Alla qëlloi një breshëri nga një automatik. Gjermanët u sulmuan përsëri. Vajza fërshëlleu:
  - Ne mund të bëjmë gjithçka! Dhe ne do të fitojmë!
  Anyuta gjuajti pushkën e saj dhe tha:
  - Një fitore e madhe pret! Qofshin në lavdi gjyshërit tanë!
  Alla bëri një salto dhe u rrotullua, duke u rrotulluar si një pemë e Krishtlindjes. Vajza këndoi duke shkelur syrin:
  - Zotër sukses, ku po shkon... Zoti sukses - qeshin fashistët...
  Tanket gjermane, pa kursyer predha, e intensifikuan zjarrin e tyre. Ata derdhën dhuratat e tyre shpërthyese. Dhe ata iu afruan pozicioneve sovjetike, duke u përpjekur të shmangnin boshllëqet.
  Anyuta, duke përdorur tela, siç i mësoi rob Seryozhka, tërhoqi një minë të rëndë. "Luani" u zvarrit ngadalë drejt pozicioneve sovjetike. Arma e saj 150 mm pështyu predha herë pas here. Vajzat fërshëllejnë dhe i shkelën syrin.
  Anyuta këndoi:
  - Gjermanët-speca, fashistë-nazistët... Ju pret fundi i një pacifisti!
  Alla vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Pacifizëm... Madje është marrëzi të flasësh për pacifizëm kur flasim për nazistët!
  Anyuta goditi një arab nga roja koloniale në urën e hundës me një goditje të mirë dhe cicëroj:
  - Dhe ata janë të gjymtuar në të menduar... Dhe në punët ushtarake nuk janë aq të fortë! Së shpejti do t'i fshijmë plotësisht nga faqja e planetit Tokë!
  Alla dha një breshëri tjetër, fërkoi gjoksin e saj të zhveshur në zhavorr dhe këndoi:
  - Unë jam një kalorës rus në gjunjët e egërve... Do t'i fshij nga faqja e dheut armiqtë e Atdheut!
  Bukuroshja me flokë të kuqe i shkeli syrin, duke i hedhur sytë nga qielli. Aty rrotulloheshin "korniza", aeroplanë gjuajtës gjermanë.
  "Luani" gjerman zvarritej herë pas here, duke u ngecur në të ardhurat e papritura. Dhe arma e tij pështyu vazhdimisht.
  Anyuta, duke lëvizur një minë nën vemjen e një tanku gjerman, fërshëlleu:
  - Për Seryozhka ....
  Gjermani ndaloi dhe qëlloi përsëri. Predha shpërtheu pas vajzave.
  Anyuta kontrolloi:
  - Puçka qumështi, kush ka trurin e foshnjës!
  "Luani" qëndroi për ca kohë. Ndoshta ekuipazhi me përvojë gjermane ndjeu rrezikun përpara, ose ndoshta ata donin të përdornin kompletin e tyre luftarak. Por "Luani" qëndroi për ca kohë dhe pështyu predha vdekjeprurëse.
  Anyuta vuri në dukje se tanku gjerman ka një armë më të avancuar dhe qëllon më shpesh se KV-2. Dhe kjo, natyrisht, e bën këtë makinë shumë më të rrezikshme. Anyuta u kryqëzua dhe fërshëlleu:
  - Le të shkojnë të pabesët në ferr!
  Alla e qëlloi fashistin në plexusin diellor dhe leh:
  - Fitorja jonë është e pashmangshme! Dhe gjithçka do të përfundojë mirë!
  Edhe Anyuta e preu turkun dhe këndoi:
  - Edhe pse, duket se së shpejti jeta do të ndërpritet kur telashet t'i trokasin në bririn e zi... Kuajt qajnë dhe gjaku rrjedh si lumë dhe përsëri toka të zhduket nga poshtë këmbëve!
  Alla, pasi vrau iranianin, shtoi:
  - Por edhe toka ka kujdestarin e vet... Dhe mes yjeve janë shtrirë tek ai... Fije shpëtimtare të padukshme për të internuar Hitlerin në Kolyma!
  Vajzat, duke qëlluar, kënduan në unison:
  - Le ta thyejmë Adolfin, do ta dëmtojë atë! Besoj se do ta mposhtim fashizmin! Dhe në Rusinë tonë do të shfaqet Mesia, Zoti i popujve të të gjitha vendeve!
  Dhe luftëtarët vazhduan të gjuanin. Por këmbësoria armike u shtri dhe filloi të gjuante dhe të hidhte granata. Hordhitë fashiste u përpoqën t'i tymosnin vajzat me mortaja. Dhe duke hedhur shumë granata.
  Alla ka thënë filozofikisht:
  - Me numra mund të fitosh zgjedhjet, me aftësi mund të fitosh zgjedhje pa luftë!
  Anyuta qeshi dhe vuri në dukje:
  - Lufta është një fushë ku cilësia mposht sasinë, zgjedhjet, si rregull, janë e kundërta dhe kjo është një anekdotë!
  Luftëtarët u tërhoqën pak; granatat dhe fragmentet e tyre po binin shumë dendur. Madje Alla e kapi dhuratën e hedhur me këmbë dhe e hodhi prapa. Granata fluturoi dhe goditi nazistët në helmetat e tyre. Dhe si shpërthen...
  Dukej sikur një tufë tjetër kishte shpërthyer diku.
  Alla vuri në dukje filozofikisht:
  - Fati është lumturia e dytë, suksesi është e treta, por aftësia e parë!
  Anyuta qeshi dhe ndërhyri:
  - Fati është një shpërblim për guximin, por jo për pamaturinë!
  Alla rrëzoi syrin e një hindui nga ushtria koloniale dhe fërshëlleu:
  - Kush ka fat, i këndon shpirti!
  Anyuta buzëqeshi dhe tha:
  - Është mirë kur je me fat, do të thotë se Zoti do të të shpëtojë!
  Vajzat u bënë pak më të mprehta. Pastaj "Luani" gjerman megjithatë lëvizi përpara dhe u hodh në erë nga një minë. Vemja ka kaluar mbi një mjet shpërthyes dhe është shqyer.
  "Luani" i plagosur u rrotullua dhe u ngrit në këmbë... Luftëtarët u gëzuan dhe kënduan në majë të mushkërive:
  - Luani është sakat në të menduar, tigri është burimi i lloj-lloj telasheve... Nuk ka asgjë më interesante në botë se një person!
  Anyuta gjuajti një rresht të gjatë, pikërisht kur ushtria e huaj u ngrit në furtunë dhe këndoi:
  Kemi raketa dhe avionë,
  Shpirti më i fortë rus në botë...
  Pilotët më të mirë janë në krye -
  Armiku do të dërrmohet në pluhur dhe copë-copë!
  "Luani" duket se është dëmtuar shumë. Ajo ngriu, duke pështyrë edhe disa predha të tjera.
  U shfaq një "Panterë" e shkathët. Sidoqoftë, ajo kishte frikë të hynte më thellë në pozicionet e trupave sovjetike dhe filloi të qëllonte. Predhat fishkëllenin mbi kokat e vajzave. Dhe ata thyen rrënojat dhe zjarret.
  Anyuta përgatiti një granatë për të hedhur, gati për të kapur momentin kur tanku fashist u afrua në një distancë të arritshme. Por "Pantera" nuk është as budalla. Gjermanët qëlluan, duke i vendosur predhat në një model shahu, duke u përpjekur të mos humbisnin asnjë copë tokë. Dhe ata fjalë për fjalë hoqën çdo guralec.
  Alla, duke e prekur veten në gjoksin e saj të zhveshur, tha:
  - Taktikat e Krauts janë të meta... A do të arrijnë shumë në këtë mënyrë?
  Anyuta vërejti me zgjuarsi:
  - Një pulë godet një kokërr në një kohë, por shton peshë shumë më shpejt se një derr, i cili gëlltit copa të mëdha!
  Pantera qëlloi më shumë se tetëdhjetë fishekë dhe, pasi kishte shpenzuar municionin e tij, u kthye dhe u kthye në strofkën e tij. Në vend të tij u shfaq një mastodon i ri, Sturmtiger. Makina e mbuloi tytën e saj të gjerë me një kapak. Me sa duket, në këtë mënyrë ata po llogarisin në shpëtimin e tyre.
  "Sturmtiger" qëlloi pozicionet e trupave sovjetike nga distanca. Një raketë gjëmonte. Toka u ngrit dhe një burim i zjarrtë derdhi flakë.
  Vajzat mezi mbijetuan; ato ishin pothuajse të mbuluara me pluhur. Anyuta madje ishte paksa i shtangur. Vajza papritmas e pa veten duke hipur mbi një kalë. Dhe se ajo komandon një skuadër që sulmoi ushtrinë tatar. Dhe me luftëtarët e saj hipin mbi kuaj. Mongol-Tatarët, të paaftë për t'i bërë ballë goditjes, tërhiqen dhe vdesin me mijëra nën thundra.
  Anyuta tund dy shpata dhe rrëzon armiqtë e saj. Por vizioni u ndërpre papritmas.
  Alla e goditi partnerin në faqe, e tundi duke i thënë:
  - Epo, kaq! Tani ndaloni së shtrirë!
  Anyuta u përgjigj me zemërim:
  - Nuk pushova, por luftova!
  Vajza u hodh nga inati dhe hodhi një granatë. Dhurata fluturoi sipër dhe goditi tytën e një tanku Lev. Pasi kishte marrë dëmtime, makina rrudhoi bagazhin e saj të rëndë.
  Anyuta bërtiti në majë të mushkërive:
  - Unë jam një kalorës i Rusisë!
  Alla shkrepi një breshëri nga mitralozi i saj dhe bërtiti:
  - u përgjigj djaloshi duke vrenjtur vetullat,
  Unë dua t'i shërbej Rusisë së Shenjtë ...
  Le të derdhet një det gjaku,
  Por Zoti do të jetë në gjendje të na shpëtojë!
  Anyuta ra në rrënoja me barkun dhe gjoksin e saj të zhveshur. Pikërisht në kohë, ndërsa qindra breshëri mitralozësh u ndezën mbi kokën e saj. Vajza nxori gjuhën dhe tha:
  - Çmenduria e ushtarëve trima është shpëtimtar për gjeneralët e acaruar!
  Alla ra dakord:
  - Ushtari është trim, gjenerali llogarit, armiku është dinak, suksesi vjen vetëm me guximin e mençur!
  Vajzat hapën përsëri zjarr dhe ciceronin në solidaritet:
  Skuadrilje mbi të
  Ulërima në unison
  Adolf është një budalla i fortë -
  Bimët e Sodomës!
  U shfaq një tjetër "Luan" i blinduar. Dy ushtarë ikën prej tij, duke gjykuar nga fytyrat e tyre të errëta, ata ishin arabë. Ata u përpoqën të vendosnin një zinxhir në grep për të tërhequr tankin e avancuar nga fusha e betejës.
  Alla dhe Anyuta qëlluan, duke vrarë njëkohësisht teknikët. Luftëtarët kënduan:
  - Mos e shkatërro veten dhe ndihmo shokun tënd, ndihmo të tjerët të dalin nga zjarri!
  U shfaqën tre zezakë. Ata nxituan me zinxhirin me shpejtësi, por u qëlluan edhe nga vajzat. Për më tepër, Anyuta qëlloi me armë, duke e shtypur qenin me gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe ajo arriti të godiste kundërshtarët e saj me saktësi të jashtëzakonshme, si preciziteti i Robin Hood.
  Alla vuri në dukje:
  - Shenja nuk është ai që godet me sukses, por ai që humbet me dështim!
  Anyuta hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe fërshëlliti:
  - Njeriu më i saktë me vizionin e një kamë mund të humbasë, por është e pafalshme që një mendje e mprehtë të humbasë objektivin!
  Granata goditi mortajën dhe filloi të shpërthejë duke shpërthyer minat.
  Po, Stalingradi nuk ishte i lehtë për gjermanët. Ata morën një kështjellë të tmerrshme vdekjeje në të!
  . KAPITULLI Nr. 13.
  Më 3 nëntor, gjermanët rrethuan Tikhvinin dhe luftimet shpërthyen në vetë qytetin. Ushtria e Kuqe u tërhoq ngadalë. Shumica e qytetit të Baku tashmë është kapur, trupat sovjetike po tërhiqen në gadishull. Jerevani ende mezi po mbahet. Stalingrad është në prag të shkatërrimit.
  Por megjithatë, Stalini urdhëroi që ky qytet të mos dorëzohej. Luftimet shpërthyen edhe për Astrakhan. Krautët gjithashtu po përpiqen të avancojnë në këtë qytet. Të gjitha afrimet po bombardohen rëndë dhe infrastruktura po shkatërrohet.
  Dimri po afron... Dhe rrjedha e luftës po bëhet gjithnjë e më pak e parashikueshme. Por duket se Stalingrad nuk mund të mbahet. Furnizimi në të gjithë Vollgën pengohet nga formimi i akullit dhe bombardimet masive.
  Më 4 nëntor, nëntëdhjetë përqind e Tikhvin ishte marrë tashmë. Dhe gjermanët iu afruan territorit finlandez. Trupat sovjetike, pasi pësuan dëme të konsiderueshme, nuk mund të grumbullonin forca të mjaftueshme për të ndaluar armikun.
  Takimin e sulmuan edhe finlandezët dhe trupat kukull suedeze. Ata përdorën forca të konsiderueshme.
  Më 5 nëntor, koalicioni gjerman dhe trupat finlandeze-skandinave u bashkuan. Kështu një unazë e dyfishtë u mbyll rreth Leningradit. Një fitore e re, e madhe për Rajhun e Tretë.
  Më 6 nëntor, luftimet vazhdonin ende në sektorin verior. Nazistët zgjeruan korridorin. Situata është bërë jashtëzakonisht e vështirë. Në Tikhvin, mbetjet e fundit të rezistencës po digjeshin. Gjermanët hodhën raketa balistike në Jerevan. U publikuan tre prezantime. Shkaktoi shkatërrime dhe viktima të konsiderueshme. Por asgjë nuk u prish përfundimisht.
  Qyteti i Astrakhanit u shkëput nga toka nga pjesa tjetër e territorit sovjetik. Situata është përshkallëzuar. Luftanijet e reja gjermane dhe britanike qëlluan në Murmansk. Komandanti i garnizonit dhe shumë oficerë u vranë gjatë granatimeve.
  U bë edhe më keq.
  Dhe më 7 nëntor, nazistët hynë në Volkhov dhe më në fund shtypën rezistencën e trupave sovjetike në Tikhvin. Kështu, hendeku me Leningradin u rrit ndjeshëm. U bë e qartë se qyteti vështirë se do të mbijetonte nën rrethim.
  Më 8 nëntor, më në fund u zhvilluan testet e shumëpritura të rezervuarit Lev-2. Automjeti kishte një plan urbanistik të modifikuar. Motori, transmisioni dhe kutia e ingranazhit ishin vendosur në një vend në pjesën e përparme, dhe ndarja e luftimit ishte vendosur në pjesën e pasme.
  Me përpjekje energjike, gjermanët, nën drejtimin e Porsche, bënë makinën për përvjetorin e puçit.
  Në të vërtetë, falë siluetës së poshtme, duke ruajtur armatimin dhe armaturën e Luanit, pesha e mjetit u ul në gjashtëdhjetë tonë, me një motor 1200 kuaj fuqi. Testet luftarake treguan se rezultati ishte një tank plotësisht i pranueshëm. Pikërisht ajo që ju nevojitet!
  Një kombinim i cilësive të mira të drejtimit dhe armaturës.
  Sidoqoftë, Fuhreri nuk ishte i kënaqur me këtë. Ai kërkoi që të forcohej armatura e anëve dhe e ashpër, si dhe vendosja e një topi 88 mm me gjatësi tyta 100 EL.
  Një tjetër automjet i testuar ishte E-100. Sidoqoftë, ky tank doli të ishte shumë i rëndë: 140 tonë, por kishte mbrojtje të shkëlqyer nga të gjitha këndet dhe armët e miut. Në përgjithësi, seria "E" premtoi të bëhej jashtëzakonisht premtuese. Gjermanët me sa duket nuk humbën kohë.
  U demonstrua gjithashtu rezervuari Bars me një motor 1000 kuajfuqi; megjithatë, automjeti nuk iu duk mjaftueshëm i mbrojtur për Hitlerin.
  Në përvjetor u shfaqën edhe lloje të ndryshme avionësh. Në veçanti, aeroplanët e sulmit dhe modifikimet e ME-262. Dhe gjithashtu TA-183. Një paradë e tërë teknologjie.
  Duke përfshirë lëshuesit e fuqishëm të gazit, ata janë në gjendje të shkatërrojnë qytete dhe fshatra të tëra.
  Këtu, në fakt, u demonstruan sisteme shumë të forta shkatërrimi.
  "Panther"-2 kaloi gjithashtu prova, me peshë pesëdhjetë tonë; kishte forca të blinduara ballore 150 milimetra në një kënd dhe një top "Royal Tiger". Armatura anësore ishte 82 milimetra, e pjerrët. Një tank i tillë pak a shumë i përshtatej Hitlerit, pasi ishte në gjendje të përballonte tridhjetë e katër në luftime të ngushta.
  Në përgjithësi, nazistët pastruan menagjerinë.
  U kryen gjithashtu teste të luftëtarëve Gotha të aftë për të arritur shpejtësinë prej një mijë e njëqind kilometrash në orë.
  Me pak fjalë, i lanë rripat.
  Më 9 nëntor, Volkhov ra. Situata ka arritur kulmin. Dhe përsëri tanket sovjetike u përpoqën të kundërsulmojnë.
  Gringeta ngriu pranë armës. Churchill 2 qëndroi përballë automjeteve sovjetike dhe pështyu municion.
  Vajza e Lord Jane po numëronte goditjet. Tanket sovjetike u ngadalësuan kur hynë në hendek. Dhe menazheria gjermane përfitoi nga kjo.
  Nikoleta e mori dhe këndoi:
  - Luftëtari anglez nuk ka frikë nga vdekja,
  Nën qiellin me yje, vdekja nuk do të na marrë!
  Ai do të luftojë me guxim për luanin me kurorën,
  Unë do të ngarkoj automatikun e fuqishëm!
  Malanya tundi me kokë në shenjë miratimi:
  - Kjo është e mrekullueshme! Dhe ne do të tarifojmë gjithashtu!
  Arma funksionoi në mënyrë shumë aktive. Predhat shkëlqenin si shkrepëse duke lënë konturet në ajër. Po, kishte disa vajza energjike. Dhe më e rëndësishmja e saktë.
  Gringeta tundi kokën dhe dërgoi një predhë në bazën e frëngjisë tridhjetë e katër. Ajo mërmëriti:
  - Kjo është vdekja! Ajo do të vijë te armiqtë e mi! Dhe e di që tani e tutje, ajo është duke pritur për armiq mustaqe!
  Nikoleta tha duke buzëqeshur:
  - Të gjitha kafshët iu përkulën mustaqeshit... Që i mallkuari të dështonte!
  Gringeta qeshi përsëri dhe qëlloi duke pëshpëritur:
  - Predha ime është më e sakta. Ne patjetër do të arrijmë atje!
  Nikoleta ngriti gishtin tregues dhe tha:
  - Bang, zhurmë - nuk goditi! Lepuri gri u largua me galop!
  Gringeta, duke gjuajtur, këndoi:
  Të gjithë zgjedhin vetë
  Një grua, një fe, një rrugë...
  Për t'i shërbyer djallit ose profetit,
  Të gjithë zgjedhin vetë!
  Jane tundi kokën dhe kundërshtoi:
  - Jo sigurisht në atë mënyrë! Nëntëdhjetë e nëntë për qind e besimit të një personi përcaktohet nga lindja, jo nga njohuria. Këtu ne i përkasim Kishës Anglikane... Por nëse e shikoni, mbi çfarë baze? A është kjo zgjedhja jonë?
  Gringeta qeshi dhe tha:
  - Unë personalisht kam qenë në një familje besimtare, por tani jam gjithnjë e më shumë i prirur drejt ateizmit!
  Nikoleta qeshi dhe nxori gjuhën.
  - Ateizmi... Kjo është interesante!
  Malanya vuri në dukje filozofikisht:
  - Dhe po aq larg nga gjithçka! Kur nuk ka Zot dhe fuqi të mbinatyrshme, atëherë çdo fe është e rreme!
  Gringeta tundi kokën, duke konfirmuar me dëshirë:
  - Është si komunistët! Ata dolën me idenë se të gjitha fetë janë thjesht fantazi të njerëzve. Dhe ata ndërtuan një doktrinë mbi këtë!
  Malanya përkuli buzët me skepticizëm:
  - Dhe çfarë i pret pas vdekjes?
  Gringeta buzëqeshi mishngrënës. Ajo gjuajti një predhë, duke prerë trupin e një tanku tjetër sovjetik dhe u përgjigj:
  - Këtu mund të mendosh shumë... Edhe ringjalljen e të vdekurve nga fuqitë e shkencës!
  Malanya kujtoi, duke buzëqeshur:
  - Kam lexuar një libër për botën e së ardhmes. Tashmë ekziston një perandori hapësinore atje. Nuk ka vdekje, pleqëri, sëmundje. Dhe sigurisht uria... Vërtetë, shumica e popullsisë nuk ka punë, por ka për të gjithë.
  Për shembull, makinat jepen falas. Dhe ka makina elektronike me ndihmën e të cilave ata komunikojnë me të gjithë botën.
  Nikoleta tha shumë seriozisht:
  - Progresi po zhvillohet me shpejtësi. Shikoni këto tanke... Si kanë avancuar dhe janë bërë më të avancuar. Megjithatë, Churchill-2 nuk mund të krahasohet me Matildën.
  Malanya ra dakord:
  - Po, tanket kanë avancuar... Kjo është elegancë!
  Një tjetër sulm nga tanket sovjetike u shua dhe pati një pushim.
  Më 10 dhe 11 nëntor, gjermanët kryen operacione të vogla sulmuese, duke prerë qoshet në veri.
  Trupat sovjetike tentuan një kundërsulm në veri të Stalingradit, por patën pak sukses. Shtëpitë e fundit në qytet tashmë po rezistonin. Shkatërruar në të njëjtën kohë, në tokë. Por tani për tani Stalini ka urdhëruar që të mbahet deri në fund.
  Qyteti i Baku është pothuajse i pushtuar. Por puset e naftës po digjen dhe mes tyre ka shpërthyer lufta. Gjermanët bombardojnë vazhdimisht.
  Betejat në Astrakhan janë në kulmin e tyre...
  Më 12 nëntor, turqit filluan një sulm në Jerevan. Sulmi u zmbraps. Osmanët pësuan humbje. Por ata qëlluan përsëri. Më 13 nëntor, gjermanët pushtuan lagjet e fundit të Bakut - duke njoftuar marrjen e qytetit. Vetëm në gadishull, luftimet vazhdonin ende, dhe qielli ishte i zi me puset flakë.
  Më 14 nëntor, nazistët filluan sulmin në Murmansk. Ata përdorën artileri dhe aviacion...
  Stalingradi ishte në zjarr, por përforcimet e transferuara sovjetike bënë të mundur që të qëndronte akoma. Edhe pse vetëm në buzë të qytetit, dhe me koston e humbjeve kolosale.
  Gjatë sulmit në Murmansk, u mblodhën një armadë e madhe luftanijesh dhe mbërritën gjithashtu aeroplanmbajtëse. Qyteti ishte i shtypur si një rul plazma. Dhe ata bombarduan dhe granatuan.
  Më 15 nëntor, trupat fashiste filluan të lëvizin, duke sulmuar qytetin, portin e vetëm pa akull në Oqeanin Arktik. "Miu" morën pjesë në beteja, madje edhe tanku "Rat", të cilin nazistët donin ta provonin në praktikë.
  Megjithatë, "Rat" ishte disi zhgënjyes. Fillimisht ajo shkoi përpara dhe më pas ngeci në rrëshqitjet e dëborës. Dhe ajo u ndal në periferi të qytetit. Gjermanët nuk ishin mjaft të gatshëm për ofensivë. Por granatimet nuk u ndalën. Më 16 nëntor, nazistët praktikisht përfunduan pastrimin e puseve të naftës që digjeshin. Por një pjesë e gadishullit ishte e paarritshme për ta, për shkak të zjarreve që ishin rritur deri në qiellin e shtatë.
  Më 17 nëntor, nazistët kapën degën e fundit të deltës së Vollgës, dhe në këtë mënyrë bllokuan Astrakhanin më tërësisht. Baku është prerë prej kohësh.
  Jerevani gjithashtu u sulmua. Qyteti është në një kodër, shumë i përshtatshëm për mbrojtje, por është e vështirë ta sulmosh atë, veçanërisht me tanke.
  Më 18 nëntor, trupat sovjetike testuan përsëri forcën e mbrojtjes naziste në veri të Stalingradit. Kjo dobësoi presionin mbi atë që kishte mbetur nga viti në Vollgë, por kushtoi humbje të konsiderueshme.
  Më 19 nëntor, gjermanët ndaluan sulmin në Murmansk për shkak të humbjeve të mëdha.
  Kështu, Fuhrer-i i pushtuar nuk mundi t'i shqyejë copat e shumta nga pozicioni i tij. Planet e nazistëve për t'i dhënë fund BRSS para dimrit dështuan.
  Më e keqja nga të gjitha, Japonia pezulloi ofensivën e saj për shkak të motit të ftohtë dhe humbjeve të mëdha në fuqi punëtore. E vetmja gjë është se samurai rriti prodhimin e tridhjetë e katër panterave të tyre dhe të licencuar. Dhe ata mund të shkaktojnë telashe verën e ardhshme.
  Më 20 nëntor, gjermanët shuarën pjesërisht zjarret dhe pastruan pjesën më të madhe të gadishullit.
  Më 21 nëntor, trupat sovjetike sulmuan përsëri gjermanët dhe madje depërtuan disa kilometra në veri të Stalingradit. Nazistët duhej të dobësonin sulmin e tyre dhe të përpiqeshin të rivendosnin pozicionet.
  Përleshjet, siç thonë në raste të tilla, janë thjesht në nivel frak!
  Më 22 nëntor, nazistët u përpoqën të përparonin në rajonin e Turkmenistanit. Dhe pasi ecën dhjetë kilometra, ata u ndaluan. Por më 23 nëntor, pasi i sollën në betejë brigadat e Shahut, ata përparuan përsëri. Situata është rënduar jashtëzakonisht shumë në rajonin e Azisë Qendrore.
  Më 24 nëntor nuk pati ndryshime të rëndësishme në fronte...
  Më 25 nëntor, nazistët rifilluan sulmin e tyre në Murmansk. Njësitë e reja u hodhën në betejë. Por ende ka pak kuptim.
  Ka ardhur 26 nëntori - njëmbëdhjetë vjet nga zgjedhjet në Reichstag, pas të cilave Hitleri u emërua Kancelar i Rajhut.
  Për herë të parë, tanku më i ri E-100 u vendos në pjesën e përparme.
  Kjo ishte praktikë luftarake për një makinë të tillë.
  Rezervuari dukej mjaft i gjatë, pothuajse i rrafshuar. Prej saj dilte gryka e gjatë e një topi 128 mm. Dhe forca të blinduara ballore është në një kënd prej dyzet e pesë gradë. Dhe ai vetë është anuar nga anët.
  Tanki E-100 lëvizi falë motorit më të fundit 1500 kuajfuqi, më shpejt se Mouse. Dhe predhat u hodhën nga ai.
  Dhe brenda makinës u shfaqën katërshe gazmore Magda, Christina, Gerda dhe Charlotte.
  Vajzat lindën fëmijë për Fuhrer dhe i lanë nën mbikëqyrjen e dadove speciale nga SS.
  Dhe ata sapo kishin mbërritur në front. Vajzat janë shumë qesharake. I humbën betejat. Dhe këtu është vetëm mundësia për të provuar veten. Merrni, më në fund, këtë Sevastopol verior.
  Dhe vendosi dominimin e Rajhut të Tretë në Oqeanin Arktik. Sa mund të zvarritet vërtet lufta? Dhe të katër mendojnë: ndoshta së bashku me ta të paktën diçka mund të ndryshojë?
  Nuk është shumë e ftohtë pranë Murmansk - Rrjedha e Gjirit siguron izolim. Vajzat janë në një shpirt luftarak. Secili lindi një çift - një djalë dhe një vajzë! Kështu që ju mund të gëzoheni.
  Magda dhe Christina ishin varur rreth armëve. Rezervuari është i ri dhe i kontrolluar mjaft thjeshtë. Ai mbrohet nga anët me 120 mm armaturë të pjerrët, plus 50 mm të tjera mburojë. Kështu që ju nuk mund ta goditni makinën nga të gjitha këndet.
  Vajzat fishkëllenin një këngë. Ata ndihen mirë në zemër.
  Gerda tha me një buzëqeshje në buzët e saj qelibar:
  - Tani Hitleri dhe unë kemi pasardhës të përbashkët. Ne jemi anëtarë të familjes mbretërore!
  Charlotte qeshi ndërsa tha:
  - Dhe ka vetëm zero përpara!
  Tank "E"-100 iu afrua pozicioneve sovjetike. Gjithçka përreth u shkatërrua aq shumë sa të shtënat nga sovjetikët janë të rralla, dhe zakonisht nga armë të lehta.
  Magda drejtoi topin 128 mm dhe qëlloi në drejtim të mapisë sovjetike. Vajza bionde e mjaltit këndoi:
  - Unë jam një tigreshë, dhe kam një buzeqeshje... Dhe tigri i keq i ndau të gjithë!
  Dyzet e pesë sovjetikët u kthyen prapa, disa ushtarë rusë u vranë.
  Magda bërtiti si një mace:
  - Unë jam një supernjeri, metoda ime është e thjeshtë... Do t'ua kafshoj bishtin atyre që janë prej leshi! Dhe pastaj vajza filloi të qeshte. Epo, ashtu si një perëndeshë e çmendur.
  Vajzat prostituta të Hitlerit tronditën tankun. Dhe ata vetë u hodhën në një makinë me forca të blinduara të pjerrëta.
  Por më pas luftëtarët e kthyen makinën e tyre. Charlotte, kjo bukuroshe me flokë ngjyrë bakri, do të këndojë:
  - Klak, kliko, kliko... Rrotullon rrjedha! Kalorësia naziste hëngri të gjithë rërën!
  Dhe pas kësaj, Charlotte do të qeshte aq shumë... Madje ajo filloi të kërcasë dhëmbët. Dhe përsëri tanku u rrotullua. Gjermanët shkatërruan gardhin me tela me gjemba. Makina, me përmasat e një Tyrannosaurus rex, ulërinte në mënyrë të neveritshme. Dhe luftëtarët buzëqeshën me fytyrat e tyre të lezetshme dhe mishngrënëse.
  Vajzat mbartën dhe lindën fëmijë nga Adolf Hitleri. Dhe kjo tashmë thotë diçka. Vikse të bukura, por në të njëjtën kohë përbindësha morale. Këtu ata shtypën një ushtar sovjetik që ra nën rrota. Dhe ata shtypën një top 76 mm në tokë. Ne ecëm përgjatë saj. Çeliku ishte rrafshuar. Luftëtarët treguan aerobatikë me figura. Predhat dukeshin më të padëmshme se bizelet që tundeshin nga një fëmijë me zhurmë. Arma tjetër që E-100 rrafshoi ishte një 85 mm.
  Magda qeshi:
  - Dhe ne i shtypim rusët si çimkat!
  Christina korrigjoi shoqen e saj:
  - Më shumë si arinj! Dhe ariu është një kafshë e madhe!
  Red Charlotte shtoi, duke zhveshur këpurdhët e saj:
  - Dhe me dhëmbë!
  Tanket gjermane kaluan nëpër linjat mbrojtëse të qytetit. Trupat sovjetike luftuan me shumë kokëfortësi. Të gjithë morën armët. Edhe djem dhjetëvjeçarë luftuan në milici. Kishte edhe shumë vajza. Të gjithë banorët u mblodhën, por nuk kishte armë të mjaftueshme. Heroizmi masiv ishte i dukshëm në gjithçka. Pionierët, duke përdorur eksplozivë të bërë vetë ose tufa granatash, iu afruan tankeve naziste dhe u hodhën nën shina - duke vdekur për Atdheun e tyre.
  Tanku E-100 mori disa dëmtime. Njëri nga djemtë arriti të shtyjë një minë të rëndë. Ai ka vdekur vetë, por ka dëmtuar një makinë gjermane. Roli shpërtheu dhe një pjesë e vemjes u largua. Makina e madhe u ngadalësua. Pastaj nja dy luftëtarë hodhën tufa granatash, duke thyer gjurmët e trasha.
  E-100, pasi kaloi vijën e parë, humbi lëvizshmërinë e tij.
  Gerda drejtoi gjashtë mitralozë dhe i ndezi kur ushtarët sovjetikë u përpoqën të kundërsulmojnë. Dhjetra rusë dhe përfaqësues të popujve të tjerë të Rusisë ranë, të shpuar nga plumbat e mitralozit. Ushtarët sovjetikë, megjithatë, vrapuan përpara. Ata hodhën granata dhe vdiqën. Disa nga fragmentet arritën në E-100, por mitralozat funksionuan siç duhet. Dhe dreq Gerda është kaq e saktë. Dhe plumbat e saj pothuajse nuk shkojnë kot.
  Dhe ushtarët rusë po vdesin ...
  Christina qëlloi nga një top 75 mm me zjarr të shpejtë, predha copëzuese dhe qëlloi nga një mitraloz koaksial. Bisha me flokë të kuqe, duke shqyer ushtarët sovjetikë me plumba, fërshëlleu:
  - Unë jam bartës i vdekjes... Vetë shejtani është i afërmi im flokëkuq!
  Magda me druajtje tha:
  - Epo, mos e bëj këtë. Satani është armiku i Zotit dhe është i dënuar në liqenin e zjarrit!
  Christina goditi këmbën e saj të zhveshur në metal dhe bërtiti:
  - Po liqeni i zjarrit? Flokët e mi janë si zjarri!
  Gerda vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Vetë Fuhreri do të na falë çdo mëkat... Më saktë, vetë koncepti i mëkatit është në thelb i vjetëruar?
  Magda ngriti supet:
  - A doni të thoni se koncepti i mëkatit është i vjetëruar...
  Gerda ndezi përsëri mitralozët, duke shtypur kundërsulmin e dëshpëruar të ushtarëve rusë. Plumbat i vranë si dhurata nga ferri. E-100 në këtë modifikim është shumë i mbrojtur. Rreth tetë mitralozë, dy koaksialë me topa, dhe pjesa tjetër kontrolloheshin në menteshat. Dhe ata goditën mjaft fort.
  Gerda bërtiti me një buzëqeshje:
  - Mëkat, kjo është baza e ekzistencës së Rajhut të Tretë! Feja jonë është me të vërtetë besimi i kafshëve!
  Christina me flokë të kuqe, duke qëlluar nga një top dhe duke vrarë ushtarë rusë, këndoi:
  - Kafsha ime e përzemërt dhe e butë... I dua këpurdhët e tu, më beso! Bisha ime djallëzore dhe me fang!
  Një nga armët kundërajrore sovjetike përsëri arriti të godasë rrotullat dhe t'i thyejë ato. E-100 më në fund u ndal. Magda, megjithatë, e ndëshkoi armën e bezdisshme kundërajrore duke e mbuluar me një ngarkesë të rëndë. Epo, gjurmët ishin thyer.
  Gerda u përkul, thirri një tërheqje dhe pyeti:
  - Na nxirr jashtë, të lutem! po vdesim! Gjurmët janë thyer!
  Përgjigjja erdhi menjëherë:
  - Do të ketë një tërheqje!
  Christina këndoi me buzëqeshje:
  - Kjo është lëvizja! Armiqtë jashtë!
  Magda qëlloi në armë, të cilën ushtarët rusë po përpiqeshin ta nxirrnin për zjarr të drejtpërdrejtë. Ai theu fuçinë dhe shpërndau ushtarët sovjetikë në drejtime të ndryshme. Njëri nga ushtarët ishte shqyer në gjysmë dhe po luftonte në agoni.
  Kristianja bjonde u kryqëzua dhe ngriti sytë drejt qiellit dhe u lut:
  - Më fal, Zot! Për mëkat dhe vrasje të pavullnetshme!
  Christina qeshi dhe tha:
  - Jo, nuk mund ta bësh këtë! Duhet të jesh i fortë si një shkëmb! Bëhu një shkëmb për ne!
  Magda u përgjigj me besim:
  - Ka vetëm një shkëmb - Jezu Krishti!
  Djalli flokëkuq leh:
  - Jezusi ishte një pacifist! Dhe besimi dhe profesioni ynë është lufta!
  Tanku E-100 u mor me tërheqje dhe u tërhoq zvarrë drejt pozicioneve gjermane. Gerda tha me buzëqeshjen e mbretëreshës së borës:
  - Rolet janë pjesa më e cenueshme e rezervuarit. Dhe ne duhet ta luftojmë këtë!
  Charlotte tundi kokën.
  - Nuk mund t'i mbuloni të gjithë rrotullat me mburoja. Kjo nuk është e mundur, pasi disa nga pistat do të jenë ende të hapura!
  Magda sugjeroi:
  - Po sikur t'i bëjmë rrotullat të vegjël dhe pa paletë?
  Djalli flokëkuq qeshi dhe tregoi dhëmbë margaritar:
  - Si t'u japim më shumë shpejtësi?
  Magda fërkoi tabanin e saj të zhveshur nga metali dhe sugjeroi:
  - Po sikur të përdorim motorë elektrikë?
  Charlotte tërhoqi barkun dhe ktheu qafën:
  - Një opsion i mundshëm... Dhe tanket do të digjen më pak!
  Magda tha me lot:
  - Kur të arrijmë në ferr, ai do të digjet dhe do të flakë si pishtarë!
  Djalli me flokë të kuq bërtiti:
  - Epo, pra... Dhe engjëjt janë krijuar nga flakët e ndezura! Le të jemi engjëj!
  Kristina e mori dhe këndoi shurdhuese:
  - Unë nuk jam engjëll, por thjesht djall, por për njerëzit jam bërë shenjtor... Armiqtë do ta marrin llogarinë e tyre, nën torturën e një dhimbjeje të tillë të çoroditur!
  Vajzat heshtën... Në qiell vërtiteshin stuhitë dhe kanonada gjëmonte. Dhe bombat vazhdonin të binin e të binin... Si një breshër i vërtetë shkatërrimi dhe rrënimi.
  Murmansk po digjej dhe njerëzit po vdisnin. Gjermanët madje lëshuan një raketë balistike. Nuk është një armë shumë efektive. Do të ishte më e lehtë të hidhej një bombë prej pesë tonësh nga Yu-488; do të ishte edhe më e saktë dhe më e lirë.
  Christina ishte e para që u hodh zbathur në dëborë kur tanku u dërgua në një parking alternativ. Atje, specialistët filluan të kryejnë riparime. Vajzat u transferuan në një shtëpi të ngrohtë. U shtrimë në dyshekë. Gerda dhe Charlotte filluan të luanin shah xhepi.
  Magda dhe Christina filluan të bënin bark në mënyrë që barku i tyre të ishte i dukshëm dhe të mos u varej gjatë shtatzënisë. Luftëtarë të bukur që dridhen në ijë. Ende të freskëta, por këto janë gra që kanë sjellë në jetë fëmijë. Dhe të vdesësh nuk është aq e frikshme tani - ka dikush që të vazhdojë linjën familjare! Madje edhe me farën e një plehrave të tillë si Hitleri.
  Por vajzat nga batalioni SS Tigres, Fuhrer është me të vërtetë diçka si Zoti. Dhe jo më një zot pagan, por diçka e Plotfuqishme dhe e pakuptueshme në gjenialitetin e saj.
  Gerda luajti Gambit të Mbretit dhe zhvilloi një sulm të fortë. Charlotte mbrohej me kokëfortësi. Pati një shkëmbim goditjesh. Por gjithçka përfundoi në shkatërrim të ndërsjellë dhe një barazim. Pastaj Magda dhe Christina filluan të luanin shah. Dhe Charlotte dhe Gerda filluan të bënin bark dhe shtytje. Vajza mbajti në mënyrë aktive formë.
  Magda, duke luajtur dhe shtyrë kundërshtarin e saj, tha në mënyrë filozofike:
  - Por është ende e çuditshme ...
  Christina pyeti me një buzëqeshje të pafajshme në buzë:
  - Çfarë është e çuditshme?
  Supermeni bjond u përgjigj:
  - Fakti që të bardhët janë ngjyrat e mirësisë, por janë ata që e nisin luftën të parët!
  Djalli me flokë të kuq tha në mënyrë racionale:
  - Por ne sjellim edhe të mira... Por bolshevikët sulmuan të parët Rusinë!
  Magda këndoi si përgjigje me një ton të trishtuar:
  - Por gjithçka po lulëzon para nesh, gjithçka po digjet pas nesh...
  Christina shtoi me një zë kumbues:
  - Nuk ka nevojë të ankohem! Me ne është ai që do të vendosë gjithçka për ne!
  Gerda vazhdoi të këndonte:
  - Të gëzuar, jo të zymtë, le të kthehemi në shtëpi - atletët biondë do të jenë shpërblimi ynë!
  Pas kësaj, të katërt shpërthyen duke qeshur... Një shërbëtor adoleshent u shfaq dhe u shpërndau vajzave sanduiçe me gjalpë, djathë, sallam dhe fruta të thata. Vajzat hëngrën dhe u lodhën nga ngrohtësia. Bukuroshet dremitën. Është mirë kur je i ri dhe i shëndetshëm - lehtë mund të biesh në gjumë.
  Të nesërmen, më 27 nëntor, E-100 u restaurua vetëm pjesërisht. Vajzat nuk morën pjesë në ofensivë. Por vetëm me bikini, ne shkuam duke vrapuar zbathur nëpër reshjet e dëborës. Ata i shikonin si të çmendur, duke vrapuar në të ftohtë pothuajse të zhveshur. Por vajzat janë përgjithësisht aerobatike. Ata janë njerëz të veçantë të së ardhmes!
  Gerda kaloi në epërsi. Dhe jo vajza këmbëzbathur Gerda që ishte në përrallën e Andersen. Por edhe i guximshëm dhe i kalitur. Dhe në të njëjtën kohë ajo u bë një vrasës i lindur. Një vajzë e shpejtë me muskuj të fortë.
  Megjithatë, të katër vajzat janë të mira. Ata vrapuan me një ritëm të shpejtë për pesëdhjetë kilometra dhe u kthyen. Pastaj bëmë një sërë ushtrimesh, kënduam dhe tundëm. Ushtruam pak me gjuajtje.
  Vetëm të nesërmen tanku E-100 u riparua. Epo, nuk është aq keq. Për më tepër, kjo makinë super e rëndë kishte një rregullim origjinal të rulave, të ndryshëm nga rregullimi i shahut, i cili rriti performancën e drejtimit në dëborë, por krijonte probleme të caktuara për riparuesit jashtë zakonit. Edhe pse është thjesht më e lehtë të montoni E-100 sesa Tiger ose Panther.
  Më 28 nëntor, nazistët ishin në gjendje të depërtonin pak më thellë në Murmansk. Por rezistenca e trupave sovjetike është thjesht e pakuptueshme. Dhe madje edhe predha gjashtëmbëdhjetë inç nga luftanijet e Britanisë dhe Gjermanisë nuk mund të thyenin vullnetin e mbrojtjes.
  Por nazistët ende përparuan. Tanku E-100 mbuloi disa blloqe gjatë ditës, por përsëri dëmtoi gjurmët. Por këtë herë riparimi zgjati vetëm disa orë. Më 29 nëntor, vajzat e Terminatorit u përplasën me një tank KV-3. Automjeti sovjetik goditi disa herë parzmoren e përparme, por predhat u hodhën nga shpati. Magda goditi tankun rus, duke e bërë atë të digjej si një grumbull pishtarësh të grumbulluar.
  Christina pyeti partnerin e saj me një buzëqeshje tallëse:
  - Nuk të vjen fare keq për ata rusë?
  Magda u përgjigj sinqerisht:
  - Më vjen keq për të gjithë, edhe ata që nuk janë të denjë për keqardhje!
  Dhe vajza psherëtiu rëndë, duke i kthyer sytë nga qielli. Luftëtarët përpiqeshin të vepronin gjithnjë e më me kujdes. Në mënyrë që të mos shpërqendroheni nga riparimet. Armët 128 mm dhe 75 mm punonin si gomarë. Por tanku ende mori dëme.
  Njëri prej mureve ka shpërthyer dhe ka rënë mbi makinë. Armatura ishte e gërvishtur dhe e gërvishtur pak.
  Më 30 nëntor, nazistët përparuan edhe më tej. Në disa vende ata arritën edhe në qendër të qytetit. Por në të njëjtën ditë, një e shtënë e drejtuar mirë nga një dyzet e pesë dëmtoi grykën e një topi 128 mm dhe vajzat u detyruan të fillonin përsëri riparimet. Dhe, me sa duket, më gjatë.
  Pastaj të katër vendosën të luftonin si këmbësoria e thjeshtë në vend të një tanku. Bukuroshet u përpoqën të luftonin, duke u përleshur vetëm me bikini. Por në të ftohtë, vajzat mund të qëndronin vetëm për disa orë në këtë gjendje gjysmë të zhveshur dhe më pas vrapuan për t'u ngrohur.
  Gerda u varros në dëborë, qëlloi nga pushka më e fundit MP-44 dhe vrau ushtarët rusë në mënyrë mjaft aktive. Ja ku është, një vajzë zbathur me flokë të bardha, që goditi në kokë një kolonel të Ushtrisë së Kuqe. Dhe ajo tha:
  - Jo, unë jam ende Arian!
  Charlotte, e cila po përparonte nga ana tjetër, qeshi:
  - Ju jeni një luftëtar që u sjell vdekjen armiqve tuaj. - Pastaj vajza flokëkuqe dhe këmbëzbathur qëlloi drejt majorit dhe e goditi mu nën sy. Ajo zhveshi goxha dhëmbët. - E shihni, unë qëlloj jo më keq!
  Gerda dha një shpërthim, duke përfunduar anëtarin e Komsomol dhe kapitenin e trupave ruse, kurva tregoi dhëmbët e saj:
  - Po, ju qëlloni, por unë pashë! Si një sharrë elektrike me zinxhir!
  Charlotte hodhi një copë xhami me gishtat e saj të zhveshur. Ai goditi në qafë togerin e ushtrisë ruse dhe cicëroj:
  - Dhe ja ku jam duke luajtur me xham!
  Gerda vrapoi nëpër dëborë, duke lënë këmbë zbathur, gjurmë të hijshme. Ajo nxitoi duke u përkulur. Pastaj vajza tigër u kthye dhe bëri një salto. Ajo u përkul dhe lëvizi kokën drejt mjekrës së ushtarit sovjetik. Ai pështyu gjak. Gerda shtrëngoi fytin me këmbë të zbathura dhe e mbyti rusin.
  Djalli me flokë të kuqe Charlotte e mbyti pionierin. Kështu dolën të këqija dhe të liga vajzat.
  Magda vrau edhe ushtarë rusë, por nuk i dëmtoi fëmijët. Jo, ajo kurrë nuk do të ngrejë dorën ndaj një fëmije. Dhe në përgjithësi derdhja e gjakut nuk i jepte kënaqësi. Por megjithatë, ajo është një tigreshë nga një batalion SS dhe duhet të ndjekë urdhrat.
  Pra, Christina hodhi një kamë në një djalë që dukej rreth dymbëdhjetë vjeç. Vërtet mizore. Jo, të rriturit nuk duhet të vrasin fëmijë!
  Magda u kryqëzua dhe pëshpëriti:
  - Zot më fal! Ju më neverisni, por lufta është luftë!
  Dhe bjondja qëlloi në drejtim të snajperit rus, i cili ra, i goditur nga një goditje e saktë në urën e hundës. Mjerisht, u shfaqën katërshja e famshme. Vajzat vranë fillimisht britanikët dhe pjesërisht amerikanët, por tani janë marrë
  rusët. Të tilla janë buzeqeshjet tronditëse të Luftës së Dytë Botërore. Buzëqeshje që tregojnë dhëmbët më të vërtetë dhe të mprehtë!
  Kristina fërkoi këmbën e saj të zbathur në dru, duke u ndjerë ende e ftohtë dhe tha:
  - A është e neveritshme? Çfarë doni nga shtrigat me flokë të kuqe!
  . KAPITULLI Nr. 14.
  Gjermanët e ngrinë gradualisht aktivitetin. Përfshirë aviacionin - dhe me forcë për shkak të përkeqësimit të kushteve të motit. Nuk ishte e mundur të përfundonte plotësisht detyrat e vendosura një ditë para ofensivës. Vërtetë, Kaukazi është kapur praktikisht. Fusha e naftës në Baku është nën kontroll. BRSS humbi burimin e saj më të madh të naftës. Vërtetë, vetë gjermanët ende duhet të kalojnë kohë për të restauruar puset. Karelia, Arkhangelsk dhe një pjesë e bregdetit verior u kapën gjithashtu. Leningradi është plotësisht i shkëputur nga komunikimi me pjesën tjetër të Rusisë. Disa territore të tjera janë kapur në qendër. Gjysma e Turkmenistanit është gjithashtu e pushtuar. Japonia pushtoi tërë Mongolinë, dhe gjithashtu u fut në Azinë Qendrore dhe krijoi pjesërisht majat e urave përtej Amurit, në rajonin Usuri. Vërtetë, samurai pati sukses disi më pak. Vladivostok është plotësisht i bllokuar dhe është nën zjarr.
  Deri në Moskë kanë mbetur edhe dyqind kilometra. Dhe gjermanët tani mund të qëllojnë kryeqytetin me raketa balistike dhe të bombardojnë me avionë reaktivë. Por në dimër dhe të ftohtë, Wehrmacht humbi aftësinë për të kryer një ofensivë të mëtejshme. Për më tepër, trupat koloniale: Indianët, Afrikanët, Arabët janë shumë të ftohtë. Dhe ata humbën pjesën më të madhe të efektivitetit të tyre luftarak. Do të ishte mëkat të mos përfitonte nga një situatë e tillë. Megjithëse Ushtria e Kuqe pësoi humbje të mëdha dhe gjithashtu ishte shumë e rraskapitur.
  Në të vërtetë, Shtabi i Përgjithshëm vendosi, me gjithë vështirësitë me furnizimet dhe humbjen e Kaukazit, të kryente disa operacione të mëdha sulmuese në dimër. Edhe sikur fashistët të mos guxojnë të nxjerrin hundët në dimër, ne do t'i ngulim dhe do t'i shtypim.
  Ose, në çdo rast, ne do t'ju detyrojmë të luftoni në kushtet më të këqija të motit.
  Vasilevsky, kreu i shtabit të përgjithshëm dhe zëvendësministri i mbrojtjes, logjikisht supozoi se BRSS nuk do të ishte në gjendje të fitonte garën teknologjike kundër të gjithë Evropës dhe Afrikës me Azinë përveç kësaj.
  Në këtë drejtim, avantazhi i armikut, veçanërisht në aviacion, do të rritet vetëm gjatë dimrit. Po, sigurisht, projektuesit sovjetikë kanë zhvilluar tashmë dhe vazhdojnë të zhvillojnë tanke të reja, më të avancuara. Në veçanti, T-34-85 me një frëngji më të madhe dhe një armë të fuqishme. Epo, IS-2 me një armë 122 milimetrash është në rrugë. Por gjermanët nuk do të qëndrojnë ende. Përveç kësaj, edhe makinat e reja nuk janë aq të mira sa për të mposhtur Luanin apo ndonjë makinë të rëndë.
  Dhe nuk ka gjasa që tani do të jetë e mundur të arrihet epërsia numerike.
  Foli gjithashtu Voznesensky. Ai gjithashtu foli për një ofensivë të shpejtë:
  - Pas humbjes së Kaukazit, ushtria jonë do të përjetojë një mungesë të madhe karburanti. Më saktë, tashmë po e përjetojmë në maksimum. Megjithatë, në dimër, periudha e ditës është shumë më e shkurtër, moti është shpesh i keq dhe konsumi i karburantit gjithashtu do të reduktohet.
  Komisari i Popullit Zhdanov gjithashtu nxitoi të shtojë:
  - Përveç kësaj, ushtarët dhe xhenierët tanë hodhën në erë të gjitha puset e naftës në Kaukaz. Kjo do të thotë që Krauts nuk mund të përdorin ende vajin tonë. Por duke marrë parasysh se sa shpejt fashistët mizorë dinë të ndërtojnë dhe rivendosin gjithçka, atëherë në pranverë nafta e Baku do të derdhet në arteriet e ekonomisë së Rajhut të Tretë.
  Stalini e përmblodhi diskutimin:
  - Në fund të dhjetorit do të japim goditjen e parë të dimrit. Pyetja e vetme është se ku?
  Këtu ushtria nuk kishte më unitet. Zhukov propozoi goditjen në qendër dhe largimin e armikut nga Moska. Vasilevsky supozoi se ishte më mirë të gjente një pikë të dobët në Tikhvin. Në të njëjtën kohë, ndihmoni Leningradin, i cili mund të mos i mbijetojë bllokadës së dyfishtë.
  Rokossovsky foli në favor të një ofensivë në drejtim të Voronezh. Kishte ide për të sulmuar nazistët në Astrakhan, apo edhe afër Arkhangelsk. Stalini dëgjoi të gjitha komentet, shkarraviti diçka dhe mendoi.
  Ideja për ta larguar armikun nga Moska dukej joshëse dhe joshëse. Megjithatë, është në qendër që fashistët janë tani më të fortë dhe të ngulitur mirë.
  Dukej e palogjikshme sulmi duke kaluar Vollgën; lumi ishte i madh dhe i thellë dhe faza e parë e operacionit do të zgjatej.
  Një sulm midis Donit dhe Vollgës është i mundur, por tanët tashmë kanë mundur atje, dhe gjermanët janë gjithashtu të fortifikuar mirë.
  Ideja e Vasilevsky duket më logjike. Në veri, gjermanët janë më të dobët, dhe trupat e tyre disi kanë më pak përvojë luftarake. Për më tepër, Tikhvin u pushtua kohët e fundit; trupat gjermane u vendosën në parvaz. Por ka shumë mundësi që edhe Krautët të mendojnë në këtë mënyrë.
  Jepni gjithë fuqinë tuaj në drejtim të Voronezh? Në konfigurimin e pjesës së përparme, u formua një ballkon, të cilin do të ishte shumë racionale të përpiqeshim ta prisnim, si një gjembaç i zhdrejtë.
  Disa mendime më interesante janë për të qitur rreth Arkhangelsk. Duke marrë parasysh që Krauts do të duhet të transportojnë përforcime nëpër dete, është e arsyeshme që të ketë grurë në këtë drejtim.
  Megjithëse është e vështirë të furnizoni trupat tuaja, veçanërisht pasi flota e nëndetëseve naziste dominon plotësisht detin. Dhe kryqëzorët e rinj të nazistëve po hyjnë në shërbim. Duket se ata madje pothuajse ndërtuan luftanijen e fundosur më parë Bismarck. Për më tepër, anija e re duhet të thyejë madhësinë dhe armatimin rekord të Yamato.
  Edhe pse nga ana tjetër, pse Krauts kanë nevojë për luftanije? Të hedhin pluhur në sytë e gjithë botës? Më shqetësuese janë të dhënat për llojet e reja të armëve që po zhvillohen në Rajhun e Tretë. Sidomos për raketat dhe avionët reaktivë, dhe kjo është serioze.
  Pasi hezitoi pak, Stalini miratoi planin: të fillonte një sulm në rajonin e Tikhvin në fund të dhjetorit dhe në fillim të janarit të ndjente armikun pranë Voronezh.
  Në përgjithësi kjo dukej e logjikshme... Ndërkohë katër vajzat tashmë gjysmë të harruara vazhduan heroizmin e tyre në Frontin Lindor. Gerda dhe Charlotte dhe Christina dhe Magda von Singer - pas një pauze të shkaktuar nga fakti se të gjitha mbetën shtatzënë pothuajse njëkohësisht; pastaj lindën fëmijë të shëndetshëm dhe u kthyen në front.
  Koha ishte e ftohtë dhe bukuroshet mbërritën në datën njëzet e pesë dhjetor. Po bie borë dhe era po ju fryn kaçurrelat. Dhe ata zgjodhën jo vendin më të ngrohtë për veten e tyre - pikërisht afër Leningradit.
  Me të mbërritur, vajzat e veshura me bikini shkuan për të vrapuar nëpër borë. Në fakt, arianët e vërtetë duhet të tregojnë se nuk kanë frikë nga asnjë, madje edhe nga i ftohti më i rëndë. Një djalë ninja i ardhur nga Japonia, të cilin të gjithë e quanin Karas, vrapoi me ta.
  Ky fëmijë u bë i famshëm për pjesëmarrjen e tij në operacione speciale. Tiparet e këndshme orientale, së bashku me flokët biondë të trashëguar nga një baba i panjohur, e bënë djalin shumë të pashëm.
  Madje si kundërpërgjigje vajzat i hodhën sytë, edhe pse Karas ndoshta nuk i përshtatet ende. Por relievi i muskujve shkon si një tel, kështu që edhe këto tigresha të kalitur, që kanë përjetuar gjithçka, nuk mund të vazhdojnë me të.
  Vajzat rifituan plotësisht formën e tyre pas lindjes në bazën e stërvitjes, por jo çdo supermen mund t'i rezistojë një ritmi të tillë akullnajor.
  Christina, e cila, si Magda, von Singer, arriti të luftonte me rusët, tha:
  - Bryma dhe bora janë aleati kryesor i tyre. Dhe nuk është më e lezetshme se britanikët!
  Me të drejtë Magda vuri në dukje:
  - Nuk do ta thosha këtë. Rusët janë shumë më të fortë dhe njësitë pothuajse kurrë nuk tërhiqen!
  Charlotte, duke bërë një salto ndërsa vraponte, qeshi dhe tha:
  - Por kjo është më shumë një dobësi sesa një plus .... Unë përgjithësisht nuk i kuptoj metoda të tilla komandimi dhe kontrolli si krijimi i detashmenteve të breshërisë dhe ekzekutimet e komandantëve të njësive që tërhiqen.
  Vetë Gerda zbathur, duke u kthyer duke vrapuar dhe duke bërë një shtrirje, ra dakord:
  - Sigurisht - nën shkop nuk do të keni luftëtarë të mirë. - Këtu vajza bionde, megjithatë, u detyrua të pranonte, me një zemër që kërcasin. - Por rusët luftojnë mirë nëse kanë qëndruar tashmë për dy vjet e gjysmë. Ne do të donim mbijetesën e tyre!
  Christina gërhiti me përbuzje:
  - Po na thua?
  Gerda qeshi ndërsa tha:
  - Ne jemi elita! Sidomos Marsel!
  Asi më i mirë i të gjitha kohërave dhe popujve, megjithë ndalimin kategorik të Hitlerit, i cili dëshironte që ky simbol i pathyeshmërisë të përqendrohej ekskluzivisht në mësimdhënie - në fund të fundit, ai ishte një gjeneral-lejtnant, megjithatë nxitoi në front.
  Ose më mirë, Fuhreri e lejoi me dashamirësi të kthehej nëse gjermanët ndiheshin keq diku.
  Nazistët, natyrisht, për çdo rast, forcuan mbrojtjen e tyre dhe u përgatitën për dimër, por ata dyshuan fort se rusët do të kishin burimet për veprime sulmuese në shkallë të gjerë.
  Sidoqoftë, inteligjenca funksionoi. Kjo do të thotë, informacionet në lidhje me ofensivën e afërt për të çliruar Tikhvinin doli jashtë. Për më tepër, trupat sovjetike filluan një breshëri të fuqishme artilerie, pikërisht në kohën e Krishtlindjes.
  Ata goditën "Katyushas" dhe madje disa nga raketat e para me fuqi të lartë "Andryusha". Dhe zhurma nga shpërthimet ishte e tillë që e kapën vajzat zbathur dhe gjysmë të ngrira.
  Për fat të mirë, dëgjimi i tyre është i shkëlqyer dhe sytë e tyre shkëlqejnë.
  Vajzat shikuan njëra-tjetrën dhe arritën në përfundimin:
  - Tani le të luftojmë siç duhet!
  Dhe djali ninja Karas tha:
  - Detyra ime do të jetë të hyj në Leningrad dhe të zbuloj atje. Ju jeni shumë e bukur për të qenë një skaut!
  Magda anoi qerpikët e saj të lodhur ndërsa ajo u përgjigj:
  - Dhe ju gjithashtu... Dhe nëse rusëve u duket i çuditshëm theksi juaj?
  Karas tha logjikisht:
  - Kur flisni shumë saktë rusisht, kjo ju zbulon shumë më fort si të huaj. Në çdo rast, vrapova dhe e shtrëngova mirë kundërshtarin në krah...
  Vajzat nxituan në tankun e tyre. Në fund të fundit, ato janë cisterna testuese. Dhe ne zgjodhëm diçka të re për veten tonë. Më saktë, edhe dy tanke të rinj njëherësh, të cilët duhet të testohen në pjesën e përparme.
  Konkretisht "Laski", makina me dy anëtarë të ekuipazhit me një siluetë shumë të ulët. Modelet e para të një gjenerate të re tankesh, ku gjermanët me të vërtetë u morën seriozisht në kompaktimin e paraqitjes. Dhe disa njohuri interesante në menaxhim. Në veçanti, transmetimi elektrik dhe vendndodhja e kutisë së marsheve të montuar në motor. Dhe vetë disa çisterna ishin në fakt të shtrirë. Në këtë rast, transmisioni dhe motori ishin vendosur në pjesën e pasme, dhe vajzat u ulën rehat në bark. Dhe këmbët e tyre shtypnin ingranazhet dhe butonat nga pas, dhe duart e tyre, përkundrazi, lëviznin rehat kur ndërroheshin. Sedilja më e shtrirë është bërë me porosi dhe kopjon formën e trupit të tyre. Në të vërtetë nuk ka kullë - doli të ishte një armë vetëlëvizëse, dhe aq e ulët sa rrotullat janë të vendosura nga jashtë.
  Sigurisht, arma nuk mund të rrotullohet, por mund të rrotullohet pak. Epo, vetë luftëtari kthehet shpejt rreth boshtit të tij, duke kompensuar kështu mungesën e një frëngji.
  Magda u shpjegoi vajzave partnere:
  - Atje, tanket pa frëngji janë më të lira dhe më të ulëta. Këtu mund të rregullojmë lartësinë, duke e ulur në 1.2 metra dhe duke e ngritur në 1.5... Gati si partizanët, zvarritemi në bark.
  Me peshë 12 tonë, automjeti kishte forca të blinduara ballore të shkëlqyera prej 82 milimetrash në një kënd prirje prej 40 gradë nga horizontali në krye. Dhe pjesa e poshtme është shumë e vogël. Anët janë më pak të mbrojtura në 60 milimetra, por ato ende mbulojnë vetë rulat. Motori me 400 kuaj fuqi ofron performancë të shkëlqyer të drejtimit. Plus, vendndodhja e rrotullave dhe pezullimi bëjnë të mundur jo vetëm zvogëlimin e siluetit, por gjithashtu ofrojnë manovrim të shkëlqyeshëm përmes rrëshqitjeve të dëborës.
  Çfarëdo që mund të thuhet, menageria më e rëndë, duke filluar me Panterën, është shumë më e rëndë dhe e ngathët. Dhe në reshjet e dëborës është krejtësisht si vdekje.
  Gerda, e cila u vendos me partneren e saj prej shumë kohësh Charlotte, dhe padashur ndjeu siklet në kutinë e ngushtë, kompakte dhe të zgjatur të rezervuarit. Edhe pse, natyrisht, duhet të bëjmë haraç që mjeti me armatimin T-4 dhe armaturën më të mirë mbajti peshën prej 12 tonësh. Terminatorja bjonde u shpreh:
  - Tanket më të rehatshme ishin Tigri dhe Luani. Në këtë makinë edhe ne vajzat e kemi të vështirë të kthehemi.
  Charlotte u përgjigj:
  - Por mbrojtja... Si "Pantera" më e re, që vetëm në nëntor filloi të hynte në ushtri me byk 60 milimetrash.... Vërtetë, balli mbyllet më mirë se i yni me 120 milimetra, por ju akoma. duhet ta godas atë. Në një kënd si ky i yni, një top 85 mm do të bëjë rikoshet edhe kur të gjuhet në rrezen e zbrazët.
  Gerda gërvishti këmbën pas veshit, por kjo lëvizje e bëri gishtin e saj të mbështetej në çatinë e pjerrët dhe tha:
  - Rusët na paralajmëruan se mund të shfaqen tanke me kalibër 122 milimetra. Inteligjenca nuk fle!
  Charlotte tha e sigurt, duke fryrë faqet dhe duke shtrembëruar gojën me zemërim:
  - Inteligjenca jonë është në maksimumin e saj si gjithmonë. Vetëm ne ishim të mbyllur në një kuti të ngushtë.
  Motori i ri me 400 kuaj fuqi, siç thuhej në udhëzime, mund të fuqizohej për një kohë të shkurtër me një përzierje ujë-metaloni ose azoti. Në këtë rast, rezervuari mund të nxitonte për disa minuta me një shpejtësi mbi 100 kilometra.
  Trupat sovjetike bënë një përparim, pasi më parë kishin shpartalluar të gjitha llogoret dhe bunkerët e fashistëve. Por nazistët tërhoqën shumicën e trupave në vijën e dytë dhe të tretë. Pas së cilës ata u përpoqën të takonin këmbësorinë me zjarr artilerie dhe rreshta mitralozë.
  Përpara, natyrisht, ishin tanket në lëvizje. Meqenëse T-34-85 më i fuqishëm nuk kishte hyrë ende në prodhim masiv, T-34-76 më i vogël dhe më i lëvizshëm u sulmuan. Ata, pavarësisht humbjeve, u ngjitën në vijën e kanalit dhe përfituan nga performanca e tyre e shkëlqyer e drejtimit në dëborë.
  Dhe këtu janë makinat gjermane që përpiqen të përgjigjen. T-4 tashmë është ndërprerë, por disa prej tyre janë ende në shërbim. Mjaft e çuditshme, ata lëvizin më mirë nëpër borë sesa përbindëshat më të rinj. Për më tepër, ju ende duhet ta filloni atë për të pastruar borën që është grumbulluar midis rrotullave. Madje është qesharake sesi Krautët ziejnë ujë në kazan dhe më pas e derdhin në shina në mënyrë që kjo kore e ndyrë të shkëputet.
  Edhe tanku më i mirë gjerman "Lion" vuan nga rula të tillë. Vërtetë, në vetë modifikimet francezët e kanë marrë tashmë parasysh këtë, dhe vetë makina e tyre është në gjendje të tejkalojë një tridhjetë e katër ... Por kjo është vetëm kushtimisht e thënë kaq thjesht.
  Por nja dy tanke gjermane lëvizën... Por pjesa tjetër, si mund të them... Në krye! Vërtetë, nga "Luan" cisternat e ashpra përpiqen të godasin T-34-76 nga një distancë e gjatë. Duhet të theksohet se, duke pasur parasysh brishtësinë e armaturës së frëngjisë së hedhur të modelit sovjetik, ekziston, për fat të keq, një shans për të goditur.
  Mungesa e elementeve aliazh është aq e mprehtë sa që edhe armët Kraut 50 mm janë të rrezikshme. Megjithatë, goditjet nga një top i vogël 37 mm shkaktojnë gjithashtu shembje dhe derdhje të armaturës, ose çarje në byk dhe frëngji.
  Dobësia relative e "tridhjetë e katër" çoi në faktin se ideja e ri-pajisjes së "Panthers" me një armë më të fuqishme u shty në kohë më të mira. Ose, më saktë, më e keqja - nëse IP-të hyjnë në seri. Por deri më tani IS-1 nuk është bërë një seri masive. Por informacioni rreth IS-2 tashmë ka rrjedhur. Meqenëse shumë gjeneralë e kuptuan tashmë që BRSS ishte pothuajse i dënuar dhe nuk e panë të turpshme të tradhtonin Atdheun për para. Pra, numri i spiunëve, përfshirë edhe ata të Shtabit të Përgjithshëm, është rritur ndjeshëm.
  Këtu është një modifikim i rëndë i "Luanit" me një top 128 mm. Ai përpiqet të arrijë tridhjetë e katër me putrën e tij të gjatë... Por përpiqu ta godasë.
  Sidoqoftë, cisternat sovjetike vendosin të sulmojnë vetë Fritz. Edhe nëse merret parasysh shpejtësia e zjarrit të armëve të Wehrmacht, kjo është vetëvrasje.
  Kështu "Luani" arriti të shqyejë frëngjinë dhe katër shokë fluturuan si pëllumba në botën tjetër... Por tanket e tjera po shtyjnë edhe më fort... Tani mjeshtrit janë bërë vigjilentë për të rritur disi motorët me naftë, në mënyrë që ata mund të përshpejtojë rezervuarin edhe për një kohë të shkurtër, por pa asnjë përzierje deri në 70 kilometra. Lëreni motorin të prishet pas kësaj. Por më pas në sulm vijnë djemtë e dëshpëruar, për të cilët nuk parashikohet rikthim. Epo, çfarë pastaj? Nëse nuk mund të jetoni ndryshe, atëherë harroni mbijetesën.
  Dhe tani, si një demon nga bota me dëborë, një tank sovjetik, pasi ka zgjedhur viktimën më të shtrenjtë për vete, përplas "Luanin" e rëndë dhe vdekjeprurëse. Makina gjermane sapo kishte filluar të largohej nga hangari.
  Goditja është e fortë, tyta e makinës sovjetike përkulet. Luani është mjaft i ulët dhe trupat e të dy makinave janë rrafshuar. Dhe më pas shpërthen motori gjerman i vendosur përpara. Dhe zjarri fillon dhe nazistët ikin përmes kapakut të poshtëm.
  Jo të gjitha, sigurisht, tanket sovjetike ishin në gjendje të depërtonin në rrezen e përplasjes. Armët e Fritz-it janë duke punuar dhe bluarje. Por kushdo që ia del do ta godasë fort!
  Gerda dhe Charlotte ishin pak përpara miqve të tyre dhe e gjetën veten brenda rrezes kur makinat sovjetike ishin tashmë të dukshme. Epo, mund të qëlloni, por është më mirë të afroheni. Nga pesë kilometra larg, edhe armatura e brishtë e një tridhjetë e katër është e vështirë për t'u marrë.
  Fiery Charlotte vërejti në mënyrë filozofike:
  - Është gjithmonë kështu. Nuk mund të godasësh nga distanca!
  Gerda kundërshtoi:
  - Mundesh nëse tregohesh mjaftueshëm i kujdesshëm!
  Por deri tani situata nuk na ka detyruar të hapim zjarr nga distanca të gjata. Dhe vështirë se dikush do ta vërejë rezervuarin e tyre të lyer me të bardhë. Dhe makina funksionon aq mirë. Askush nuk mund të fajësojë shasinë.
  Dhe udhëtimi është i qetë. Automjetet sovjetike janë gjithashtu mjaft të mira dhe tashmë kanë depërtuar në vijën e parë të mbrojtjes gjermane dhe po depërtojnë në të dytën. Dhe moti ishte i keq, u ngrit një stuhi dëbore dhe aeroplanë të shumtë të Wehrmacht u rrëzuan.
  Duke marrë parasysh dobësinë numerike të aviacionit të kuq, dhe mungesën akute të karburantit, moti nuk mund të jetë më i mirë.
  Lërini Krautët të fshihen. Madje disa prej tyre kanë filluar të tundin lecka të bardha. Hitleri do të kapet...
  Gerda qëlloi nga dy kilometra larg. Në parim, kjo disfatë ende nuk është e sigurt, por duke parë se sa gjermanë arritën të gjymtojnë rusët, atëherë çfarë të presësh. Për më tepër, tridhjetë e katër janë edhe më pak këmbëngulës sesa në fillim të luftës, dhe ata nuk kanë pasur ende kohë për të zhvilluar depozita të reja. Kështu që...
  Terminatorja bjonde u shqetësua shumë kur tërhoqi këmbëzën e armës. Ajo tashmë e kishte humbur zakonin e të shtënave luftarake - përveç sulmit në Murmansk, megjithëse vazhdoi të ushtrohej në poligonet e qitjes dhe terrenet stërvitore gjatë shtatzënisë, si dhe në muajt e parë të mbretërimit të saj. Por mesa duket është më e lehtë të luftosh me bikini dhe zbathur, bëhesh njësh me makinën... Predha goditi dhe shtrembëroi frëngjinë... Jo, nuk mori flakë, por gjithsesi shoku im u detyrua të ndalonte. Dhe tani një tjetër viktimë...
  Charlotte pëshpërit:
  - Kush është mësuar të luftojë për fitore. Ai do të shkojë në varr me ne... - qëlloi Gerda dhe e korrigjoi luftëtari flokëkuq. - Ose më mirë, të gjithë së bashku do t'i çojmë armiqtë në varr.
  Borëbardha Terminatori e ndërpreu me zemërim:
  - Po, pa frymëzim, mos u huto nga kënga!
  Charlotte u lut:
  - Këndojeni vetë! Ju jeni kaq të aftë!
  Dhe Gerda, duke udhëhequr zjarrin, filloi të këndojë;
  Atdheu dhe ushtria janë dy shtylla,
  Në të cilin planeti qëndron!
  Vendi ynë do t'ju mbrojë me gjoksin tonë,
  Ushtria juaj është ngrohur nga të gjithë njerëzit!
  
  Retë janë të ftohta dhe drita është e nxehtë,
  Mitralozi i fërkoi shpatullën ushtarit!
  Jemi me ju përgjithmonë, atdheu ynë,
  Le t'i hapim një varr kundërshtarit!
  
  Po, ndonjëherë fytyra e fatit është mizore,
  Plumbi përpiqet të na shpojë zemrën!
  Ai u tërhoq pak dhe luftëtari vdiq,
  Zot hapi derën heroit!
  
  Në qiejt e pafund kemi paqe,
  Parajsa, luftëtari i bekuar nuk shkëlqen!
  Unë mbaj paqen me vete në atdheun tim,
  Fëmijët tanë do të shijojnë frytin e fitores!
  Ndërsa Gerda po këndonte, ajo mundi nëntë tanke të tjera, duke përmirësuar ndjeshëm rezultatin e saj.
  Pastaj Charlotte filloi të këndonte:
  Lartësitë tërheqëse të yjeve,
  Të çojnë në distanca të pafundme!
  Dhe njerëzit tanë të botës së mendimit,
  Ëndrra për Icarusin fluturues!
  
  Vështrimi im është i fiksuar në qiell,
  Sfera është e vështirë për t'u prekur..
  Nga vidhat e para të Arkimedit -
  Planifikimi i tyre ishte i gjatë dhe i lodhshëm!
  Këtu vajza nuk mundi të rezistonte dhe filloi të synonte dhe qëllonte veten... Ekuipazhet e tankeve sovjetike nuk u kushtuan vëmendje të shtënave, megjithëse u bashkua edhe arma vetëlëvizëse e Magdës. Megjithatë, në një stuhi dëbore nuk mund të shihni se ku, çfarë dhe si po godet. Plus, të dy tanket u fundosën dhe u bënë thuajse të padallueshme nga reshjet e dëborës. Dhe arma e re ishte më e padukshme, dhe në fund kishte një silenciator me një prizë drite. Kjo është makina më tinëzare që doli të kishte Fritz.
  Krapi kryq, i cili në atë moment ishte i varur anash, këndoi i emocionuar:
  - Nëse gratë grinden, është më mirë të mos hyni në grindje!
  Dukej se sa dëme mund të shkaktonin dy makina prej vetëm dymbëdhjetë tonësh secila? Megjithatë, në këtë rast, personeli vendos gjithçka. Vajzat praktikisht nuk humbën kurrë, megjithëse jo të gjitha goditjet ishin fatale. Tre ose katër forca të blinduara të prirura prej tridhjetë e katër veta dhanë një rikoset, rreth një duzinë goditjesh çuan në shkallë të ndryshme dëmtimi në automjete, por të llojit që mund të fiksohet lehtësisht në terren. Por rreth pesëdhjetë automjete sovjetike të blinduara me cilësi të dobët u dëmtuan rëndë.
  Për shembull, tridhjetë e katër të komandantit filluan të vjellin kur municioni shpërtheu. Frëngjia u hodh larg dhe tyta u kthye si një timon. Edhe njerëzit vdiqën.
  Ekuipazhet e tankeve sovjetike e kuptuan me vonesë se po thumboheshin dhe u përpoqën të kundërsulmojnë.
  Vajzat tigër janë shumë të ngushta, por ngarkesa e municioneve prej 82 fishekësh është mjaft e krahasueshme me Panterën. Edhe pse municioni qëndron në hundë dhe vajzat kruajnë bërrylat mbi to. Por tani për tani ka ende diçka për të qëlluar, dhe kur afroheni, është më e lehtë të goditni rusët.
  Gerda shumë shpejt kalon veten dhe, duke dërguar një tank tjetër për skrap, pëshpërit:
  - Zot më fal! Këta janë djem të guximshëm, por një nga komandantët e tyre është krejtësisht i çmendur!
  Charlotte e vuri re, duke pëshpëritur në mënyrë histerike:
  - Nëse ata vijnë mbi ne, atëherë është fundi!
  Në të vërtetë, të tridhjetë e katërt që qëlluan në lëvizje, ishin mbështjellë në tym, duke u dridhur nga tronditja. Sigurisht, goditjet e tyre janë të rralla, të shtënat janë të pasakta, por tanku po gumëzhin.
  Balli është ende i mbrojtur në mënyrë perfekte dhe armatura, çfarëdo që mund të thuhet, është e cilësisë së lartë, e çimentuar. Kjo do të thotë që sipërfaqja e fortësisë së shtuar jep një rikoshet të shkëlqyeshëm, ashtu si një lepur që kërcen.
  Por është ende e frikshme brenda, është si të ngjitesh në një daulle dhe të goditesh me shkopinj të rëndë.
  Vërtetë, kabina u nxeh shumë nga goditjet, por kur je me bikini, është edhe bukur pasi të zhytesh në borë. Por ajo që është shumë më e pakëndshme është se predha sovjetike goditi platformën e djathtë të rulit. Kjo është për performancën e drejtimit të makinës, si një levë nën sy. Edhe pse, nëse mendoni se rrotullat nuk janë të lëkundur, por një karrocë e veçantë, atëherë rezervuari ende mund të lëvizë. Kthehu dhe largohu. Kjo duhet të ishte bërë më herët. Dhe kështu mbrojtja e ashpër është më e dobët. Dhe këndi i prirjes është më i vogël. Nëse godet, mund të shpërthejë. Armët e rusëve nuk janë aq të dobëta.
  Gerda pëshpëriti, duke lëshuar përsëri dhuratën e botës së krimit nga arma e tyre gjysmë automatike:
  - Por Pasaran!
  Edhe pse kjo fjalë, ose më saktë motoja e komunistëve spanjollë, duket krejtësisht e papërshtatshme për luftëtarët tigër gjermanë. Në fund të fundit, nazistët luftuan në anën e Frankos. Edhe pse ndonjëherë ushtarët adoptojnë me dëshirë teknikat e njerëzve të tjerë.
  Gjatë gjuajtjes, Charlotte e ktheu pak armën vetëlëvizëse Laska dhe shkatërrimi i rulit të djathtë nga predha krijoi një problem për ta në këtë drejtim.
  Tanket sovjetike nuk nxituan nëpër rrëshqitjet e dëborës aq shpejt sa përgjatë autostradës, por megjithatë kërcimet e tyre të shpejta ndërhynë në qëllimin e tyre dhe ishin të shpejta.
  Këtu predhat janë duke u gjuajtur në një rreze të zbrazët.
  Dhe Gerda qëllon me shpejtësi maksimale, duke djersitur shumë. Armatura e pjerrët
  jep një rikoset në ballë, por nëse i godasin me pikë në anët...
  Charlotte bërtiti:
  - Dhe edhe nëse përfundoj në thellësi të ferrit, nuk do të kthehem në djep!
  Vajza, qëlloj deri në fund, por predhat nxitojnë nga anët dhe shpojnë duke thyer rulat. Armatura çahet dhe makina merr flakë.
  Gerda merr një vendim:
  - I hedhim në erë makinat dhe ikim!
  Charlotte bërtet me ankth:
  - Dëshiron të hedhësh hekur?
  Gerda thotë me vendosmëri:
  - Ka gjëra më të rëndësishme se metali, për shembull kornizat!
  Charlotte heq një kamerë të vogël filmi dhe bërtet:
  - Por bëmat tona do të regjistrohen përgjithmonë!
  Gerda, me gishtat e saj të zhveshur, ktheu levën që ndezi eksplozivët që mund të shpërthenin një tank eksperimental. Vajzës tigër i erdhi shumë keq që shkatërroi një vepër të tillë arti, por ku mund të shkonte nëse përndryshe ushtarët sovjetikë, të cilëve nuk u mohohet guximi, do të kapnin teknologji unike.
  Kështu ata hodhën në erë Laskën dhe u zhytën në një rrëshqitje dëbore për të shpëtuar jetën e tyre unike.
  Magda von Singer dhe Christina gjithashtu nuk donin të tërhiqeshin dhe makina e tyre u copëtua nga goditjet e sakta të predhave. Ky është fati - Pallas i pamëshirshëm i çdo lufte. Kur duhet të tërhiqesh, duke lënë zemrën. Por vajzat luftuan me mjeshtëri dhe arritën të përdorin pothuajse të gjithë municionin e tyre. Por tani ata duhej të varroseshin, si gjarpërinjtë në një rrëshqitje dëbore, dhe atje të përpiqeshin të ulen nga armët e paepura sovjetike.
  Kur jeni të djersitur dhe me bikini, të ngjiteni në thellësi të borës nuk është ideja më e këndshme. Por sa shpesh në botën tonë bëni atë që ju pëlqen? Në çdo rast, për shembull, drita arriti seriozisht të këndojë shputat e këmbëve hyjnore të Kristinës, e cila po gjuante deri në fund. Por kjo e zemëroi edhe më shumë vajzën dhe bërtiti:
  - Nderi dhe guximi nuk shiten me peshë!
  Magda, e cila ishte gjithashtu e djegur, madje edhe lëkura e saj e nxirë ishte e mbuluar me flluska, bërtiti:
  - Zjarri është nxehtësi, jo zjarr!
  Megjithatë, tanket sovjetike e lehtësuan detyrën. Të tërbuar kanë qëlluar pa mëshirë mbi "Weasels" të braktisura, duke zhytur dhjetëra predha në metalin e thyer. Në të njëjtën kohë, disa nga cisternat u përkulën nga kapakët dhe, si një kaskadë ujëvare, mbuluan vetë automjetet gjermane dhe ata që drejtonin turpësi.
  Magda u përkul kur vuri re:
  - Ata, bolshevikët, janë natyrisht trima, por jashtëzakonisht të pakulturuar!
  Christina, duke pështyrë borën që i binte në gojë, papritur tregoi drejtësi të rreptë:
  - A mendoni se luftëtarët tanë janë më të mirë?
  Magda tha me shaka:
  - Sigurisht, është më mirë që kur fitojmë. Kaukazi tashmë është i yni, pastaj Moska është vetëm nja dyqind kilometra larg... - Dhe bjondja e mjaltit i zhveshi ashpër këpurdhët e saj të gjatë. - Apo doni të mbani fjalime tradhtie?
  Christina, e cila tashmë kishte parë mjaftueshëm nga gjithçka, sapo ngriti një burim pluhuri bore me këmbën e saj dhe qeshi, duke vënë në dukje:
  - Ndonjëherë heshtja është lloji më i tmerrshëm i tradhtisë.
  Nata, stuhitë dhe reshjet e borës u dhanë katër vajzave një shans të mirë për të mbijetuar.
  . KAPITULLI Nr. 15.
  Për më tepër, kundërshtarëve nuk u shkonte mendja të krehnin borën dhe të kërkonin djaj këmbëzbathur në rrëshqitjet e dëborës. Kështu që luftëtarët, të varrosur në dëborë, u ulën dhe tanket sovjetike vazhduan përpara, duke zhvilluar një përparim. Megjithëse më shumë se njëqind makina mbetën të shtrira të thyera, të shtrembëruara,
  duke rezultuar në veprimin e vajzave tigreshe.
  Në përgjithësi, trupat sovjetike arritën disa suksese në ditët e para dhe arritën të depërtojnë ndjeshëm në formacionet e armikut.
  Fritz u tërhoq në vetë Tikhvin dhe u përpoq të fitonte një terren në qytet. Natyrisht, shtëpitë dhe zonat e banuara janë në vetvete një mbrojtje mjaft serioze nga trupat sovjetike që përparojnë.
  Katër vajzat e guximshme tigresha arritën të tërhiqen në Tikhvin. Por ata duhej të merrnin automatikët për të mbrojtur qytetin. Por për cisternat kjo nuk është kalimi më i këndshëm.
  Charlotte, duke qëlluar përsëri nga këmbësoria që përparonte, duke dërguar një tjetër ushtar të kuq në botën tjetër, u shpreh:
  - Epo, a nuk jemi ne përbindësha... Dhe ne duam të marrim edhe thesarin!
  Tikhvin pësoi dëme serioze edhe kur qyteti u pushtua nga gjermanët.
  Tani Krauts u ngritën në barrikada dhe shpresonin të ndërtonin një linjë të pathyeshme mbrojtjeje.
  Gerda hapi zjarr me të shtëna të vetme - ajo duhet të ishte kujdesur për gëzhojat e saj. Trupat sovjetike humbën shumë tanke dhe kështu këmbësoria shkoi në sulm.
  Sigurisht, nuk kishte mjaft transportues të personelit të blinduar të modeleve sovjetike. Prandaj ushtarët u dërguan në thertore. Dhe ata u pritën nga mitralozë dhe mitralozë. Të katër qëlluan mirë dhe me zgjuarsi u fshehën në barrikada.
  Gerda, pasi shtriu një ushtar tjetër sovjetik, këndoi:
  - Duhet të realizojmë një bëmë lufte - përndryshe nuk do të kemi kuptim të jetojmë!
  Beteja u përhap në të gjithë qytetin. Dhe bombat tashmë po binin nga lart, veçanërisht pasi moti ishte përmirësuar dukshëm dhe Krauts morën një fillim.
  Gerda, e tërbuar, hodhi një kamë me gishtat e saj të hijshëm të zhveshur dhe bërtiti:
  - Beteja jonë do të jetë fitimtare, përndryshe nuk mund të jetë!
  Charlotte, duke u përgjigjur po aq mirë, shtoi:
  - Ka vetëm një fitore, por një fitore të madhe!
  Gerda, duke prerë disa luftëtarë me një hov të shkurtër, shtoi:
  - Por humbja nuk është kurrë e vogël!
  Armët vetëlëvizëse sovjetike qëlluan në Tikhvin, artileria fushore dhe e rrethimit mbërriti pak më vonë. Fritz forcoi mbrojtjen e tyre dhe presionin ajror. Trupat sovjetike mblodhën avionë të rinj.
  Shfaqja e Marsejës legjendare ndryshoi në mënyrë dramatike ekuilibrin e fuqisë.
  Asi i madh fluturoi ME-309, një armë shumë e fuqishme. Dhe ai fjalë për fjalë fshiu të gjithë në rrugën e tij. Edhe ushtria sovjetike paralajmëroi në mënyrë specifike se një përbindësh i tillë ishte shfaqur në ajër.
  Vetë Marsel në asnjë mënyrë nuk e konsideronte veten një person të keq, aq më pak një person mizor. Ai besonte se duke luftuar Ushtrinë e Kuqe, ai vetëm po përmbushte detyrën e tij të shenjtë ndaj Atdheut. Për më tepër, shumë fakte për mizoritë e nazistëve nuk ishin të njohura për të. Dhe shumë i atribuohej luftës.
  Por këtu është lufta e parë super-gomar pas kthimit të tij. Bombarduesit sovjetikë, avionët sulmues dhe luftëtarët po fluturojnë. Ata qartë duan t'i japin një betejë të ashpër njësive tokësore të Wehrmacht. Por Marseli i sheh të gjitha këto dhe nga një distancë prej pesë ose gjashtë kilometrash hap zjarr, madje duke fishkëllyer nëpër hundë.
  Makineritë sovjetike dhe aset e guximshëm nuk e kishin parë ende armikun kur avionët e tyre filluan të shpërthejnë dhe krahët e tyre filluan të shkërmoqen. Marseli qëlloi pa synuar, por në mënyrë intuitive. Dukej sikur ai e dinte paraprakisht se ku do të fluturonte çdo pilot dhe do të drejtonte përbindëshin e tij me krahë. Kështu doli që një i ri me fytyrë bebe po fshinte armada me krahë.
  Viti i Ri, edhe pse i ftohtë, doli të ishte i nxehtë. Trupat sovjetike të sulmuara në mënyrë të dëshpëruar dhe këmbëngulëse u përpoqën të merrnin Tikhvin. Fritz u mbrojt me kokëfortësi, duke u përpjekur të qëndronte në qytet, ku shtrihej arteria që ushqente Leningradin e pathyeshëm. Veç kësaj, ne po flisnim për prestigjin e trupave gjermane, të cilët e kishin të vështirë dhe të turpshme të hiqnin dorë nga qytetet e mëdha.
  Me fat, moti u përmirësua dhe bombarduesit e shumtë të armikut, veçanërisht Yu-288 masiv, goditën pozicionet e trupave sovjetike dhe bombarduan komunikimet.
  Avionët sovjetikë Yak-9 dhe Lagg-5 ishin shumë inferiorë ndaj armikut në armatim dhe shpejtësi. Në veçanti, ME-309, si një dragua, rrëzoi automjetet më të dobëta sovjetike. Për më tepër, gjermanët zhvilluan një taktikë të skllevërve të dyfishtë, e cila bëri të mundur përdorimin efektiv të avantazhit të tyre numerik dhe zvogëloi disa nga problemet e manovrimit të automjeteve këmbëngulëse, të armatosura rëndë, por të rënda gjermane të Focke dhe ME të fundit. Për më tepër, avionët ME-262 filluan të shfaqen në frontet, megjithëse kjo makinë nuk është ende plotësisht e besueshme teknikisht, si dhe një modifikim më i lehtë, më i manovrueshëm dhe më i lirë i HE-162. Makina e fundit ishte më e lehtë për t'u prodhuar dhe teknikisht më e besueshme se jet Messerschmitts. Por për ta përdorur atë, kërkoheshin pilotë mjaft të kualifikuar. E cila disi zhvlerësoi cilësi të tilla pozitive të këtij zhvillimi si pesha e ulët e avionit - vetëm 1.6 ton kur është bosh, kosto e ulët dhe prodhueshmëria e prodhimit, dhe manovrimi më i mirë në botë.
  Por ata ace gjermanë që zotëruan këtë makinë i dhanë lëvdata. Huffman, piloti numër dy pas Marsejës, i cili mbeti i paarritshëm, ishte veçanërisht i suksesshëm. Duke tejkaluar rezultatin e 300 makinave të rrëzuara, Huffman mori çmimin e lartë të Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt, me gjethe lisi, shpata dhe diamante. Taktika e tij për t'u afruar sa më shumë që të jetë e mundur, dhe më pas goditja dhe kthimi prapa është më e përshtatshme në HE-162. Kështu që Huffman u tregua një mjeshtër i shquar i luftimeve të ngushta. Edhe pse rezultati i Marsejës për rrëzimin e 3117 avionëve është ende i paarritshëm.
  Për më tepër, më 2 janar 1944, ky pilot legjendar u shfaq në qiell dhe megjithatë e bindi Hitlerin, duke i kujtuar atij se trupat gjermane ishin në gjendje të keqe dhe pajisjet më të fuqishme gjermane po dorëzoheshin qartë në dëborë. Pra, është e nevojshme të sigurohet furnizim ajror për Tikhvinin e rrethuar, ku u vendosën trupat gjermane, dhe të bombardohen të gjitha afrimet drejt qytetit.
  Vajzat tigresha gjuanin në tokë dhe super asi po shënonte në qiell.
  Në ditën e parë, Marseja bëri gjashtë fluturime dhe rrëzoi më shumë se njëqind avionë sovjetikë. Vërtetë, më 4 janar moti u përkeqësua papritmas... U ngrit një stuhi dëbore dhe trupat sovjetike sulmuan qytetin.
  Katër vajzat e mrekullueshme të Terminatorit preferuan të luftojnë së bashku - krah për krah. Kaq unike e bukur dhe vdekjeprurëse. Për shkak të të ftohtit, ata u detyruan të vishnin kamuflazh dhe të luftonin me të bardha.
  Djali ninja Karas gjithashtu mbërriti për të ndihmuar. Një terminator i patrembur për fëmijë, ai nuk kishte frikë nga të ftohtit dhe luftoi vetëm me pantallona të shkurtra. Mjeti i tij i vetëm për t'u ngrohur ishte kremi i kamuflazhit, i cili e zbardhte lëkurën e tij me lëkurë çokollate nën borën që vazhdonte të binte, duke mbuluar të gjitha rrugët. Për më tepër, ai përdori në betejë hedhjen e disqeve metalike shumë të hollë dhe një shpate katana. Por, natyrisht, ai qëlloi shkëlqyeshëm, dhe nga armët e kapura. Mirëpo, vajzat nuk kanë munguar as në përdorimin e automatikëve.
  Armët e tilla janë më të fuqishme se automatikët dhe më e rëndësishmja janë më të besueshme. Sidoqoftë, pushkët e sulmit MH-44, si rregull, nuk i lanë gjermanët. Nga dimri i tretë, makina luftarake gjermane e lyer mirë ishte gati. Në veçanti, edhe në një stuhi dëbore, Focke-Wulf dhe ME, duke përdorur ngrohje, arritën të shkaktonin injeksione të dhimbshme, megjithëse të kufizuara, në trupat sovjetike.
  Gerda qëlloi me armë, duke u përpjekur të mos shikonte në drejtimin ku po binin ushtarët sovjetikë. Shumë nga luftëtarët ishin shumë të rinj, shtatëmbëdhjetë apo gjashtëmbëdhjetë vjeç. Këmbësoria u rekrutua me rrëshqitje dheu, duke grumbulluar të gjitha burimet. Në të vërtetë, shumë humbi.
  Por në mesin e Krauts ka shumë të huaj. Në veçanti, Suedia, në të cilën nazistët fituan zgjedhjet e fundit, dhe ky territor kukull është nën kontrollin e Rajhut të Tretë. Epo, dy divizione dhe katër brigada nga Suedia kanë ardhur tashmë si vullnetarë. Në vetë vend ka mitingje dhe marshime masive që kërkojnë luftë. Dhe ata mbajnë portrete të Hitlerit dhe Charles XII.
  Pra, hyrja e Suedisë në luftë të drejtpërdrejtë është çështje kohe. Spanja dhe Portugalia janë tashmë në luftë, por ato po dërgojnë trupa shumë më në jug. Dhe tani në dimër ata përgjithësisht përpiqen të ngjiten diku përtej kreshtës së Kaukazit. Korpusi brazilian me sa duket është gati të bëjë hapin drejt Azisë Qendrore, ku lëvizja Basmachi po ndizet me energji të përtërirë.
  Por këto janë të gjitha detaje; divizionet Vlasov po luftojnë gjithashtu në Tikhvin. Këta djem luftojnë me inat, duke kuptuar se në robëri i presin tortura të tmerrshme dhe një lak i pashmangshëm. Po gjermanët? Megjithatë, jo sheqer! Edhe ata do ta kenë të vështirë, shumë do të vdesin në Siberi, por megjithatë nuk do t'i varin pa dallim.
  Gerda, pasi ndryshoi kapësen dhe kosi ushtarët e veshur me pardesy gri - rusët nuk kanë mantelet e kamuflazhit të mjaftueshëm për të gjithë, imagjinoi se çfarë mund t'i priste nëse do të kapeshin... Dhe ajo buzëqeshi me seksi të mundshme, aventurë e lezetshme. Vërtetë, do të jetë më keq më vonë në Siberi. Ndërsa kjo ngricë arrin tek ju - nxehtësia e flakëhedhës është edhe më e mirë. Në shkretëtirë, ata u mësuan shpejt me rërën e nxehtë dhe vrapuan zbathur, por këtu nuk funksionoi kështu. Pas nja dy orësh në bikini në të ftohtë, filloi të dridhej dhe më duhej të ngrohesha në banjë. Atje, të rinjtë e tyre nga batalioni elitar SS ngrohën trupat e tyre me goditjet e një fshesë bredh. Epo, dhe jo vetëm me një fshesë, natyrisht - ka djem të zgjedhur, të pashëm arianë, kjo është ajo që ju nevojitet!
  Ata kanë humbur plotësisht ndrojtjen e dikurshme, ose ndoshta, përkundrazi, kanë fituar qetësinë e një maçoje femër. Por tani ata duhet të tërhiqen pak - këmbësoria sovjetike, duke mbushur afrimet me kufoma, u afruan shumë rrezikshëm dhe filluan të hedhin granata.
  Ishte e nevojshme të thyhej distanca për të mos rënë nën breshrin e fragmenteve.
  Magda mori një prerje të vogël nga një prerje dhe, si përgjigje, qëlloi tetë plumba në tre sekonda. Ushtarët sovjetikë vrapuan pothuajse pa u thyer, vetëm u përkulën pak dhe klipi gjeti viktima. Christina gjithashtu ekzekutoi tetë raunde. Djalli i kuq agresiv u shpreh:
  - Për çmendurinë e trimave, këndojmë një këngë!
  Por ushtarët sovjetikë me sa duket vendosën të vërtetojnë se kjo është mençuria e jetës. Mitralozi gjerman godet me gjithë fuqinë e tij dhe të shtënat e tij duket se nuk merren parasysh. Edhe pse ushtarët bien, ata që mbijetuan vazhdojnë të vrapojnë dhe madje të hedhin granata pothuajse pa pikë, megjithëse kjo mund të bëhet më herët.
  Krapi i kryqit hedh disqe me shumë shkathtësi, duke prerë dy ose tre ushtarë me një. Pastaj ai sulmon me shpatën e tij, e cila pret mitralozat dhe pushkët - aq lehtë sa shkrepset!
  Djali ninja është ende shumë i vogël, duket njëmbëdhjetë a dymbëdhjetë vjeç, por është kaq i shpejtë... Nuk kanë kohë ta godasin apo të mbrohen. Fëmija u rrit dhe u stërvit që nga lindja, duke i hedhur shpata foshnjës, duke e detyruar atë të zgjidhte dhe prerë shiritat, duke e zhytur në një vrimë akulli, duke vendosur mace të trajnuara posaçërisht. Epo, dhe shumë më tepër, duke e kthyer një djalë të talentuar gjenetikisht në një makinë të vërtetë vdekjeje. Nëna e tij është një ninja e gjeneratës së njëzet e pestë, babai i tij është një magjistar i fuqishëm siberian dhe një armik ideologjik i qeverisë sovjetike, "sovjetike". Gjenetika e shkëlqyer dhe stërvitja me magji e bënë djalin më të mirën mes ninjave. Dhe natyrshëm, perandori Hirohito, për t'u treguar gjermanëve se ata nuk janë supermenët më të lezetshëm, por se ka djem të lezetshëm në Japoni, e dërgoi djalin në frontin gjermano-sovjetik.
  Dhe krapi krucian (peshku kryq simbolizon krenarinë dhe vitalitetin e një samurai!) doli të ishte një luftëtar i denjë.
  Për shembull, me këmbët e tij të zbathura, paksa të skuqura nga shumë orë në të ftohtin e ashpër, ai hedh një disk çeliku më të hollë se një fije floku. Dhe në duart e tij ka dy shpata njëherësh, për ta bërë më të lehtë uljen e radhëve të dendura të armiqve. Sa i frikshëm është ky terminator fëmijë, që për herë të parë ushtarët sovjetikë, duke qenë të pambrojtur nën goditjet e shpatave dhe lëshimet e disqeve, u tërhoqën duke përjetuar frikë të vërtetë.
  Vajzat, pasi kishin ndryshuar klipet, filluan të xhirojnë edhe më shpejt, ose më saktë, edhe më shpejt.
  Kufomat e këmbësorëve ishin grumbulluar në tuma. Ata pothuajse menjëherë ngrinë në të ftohtë dhe ushtarë të rinj u ngjitën lart. Kështu u ngjitën dhe u llogaritën me humbje. Por ninja hyri në betejë dhe përsëri, sikur u lëshuan valë frike.
  Një sulm i dëshpëruar u ndez pothuajse gjatë gjithë ditës. Me koston e humbjeve të mëdha, trupat sovjetike pushtuan disa blloqe, duke i shtyrë gjermanët në një sërë linjash. Por mbështetja e dobët e artilerisë - aviacioni gjerman bombardoi linjat hekurudhore në ditët e mëparshme, duke i privuar nga furnizimet dhe shumë viktima midis njësive që përparonin, e detyroi lëvizjen e këmbësorisë të ndalonte përkohësisht.
  Pavarësisht rrezikut të taktikave të tilla, tanket u hodhën në betejë. Ishte e nevojshme të thyhej armiku afër Tikhvin derisa Fritz, duke përdorur avantazhin e tyre në teknologji, liroi qytetin.
  Dhe në këtë sulm, u mor një vendim mjaft i rrezikshëm - përdorimi i rezervuarit IS-2. Një automjet i projektuar posaçërisht si një rezervuar përparues. Meqenëse një armë e fuqishme, për shkak të shkallës së ulët të zjarrit dhe saktësisë relativisht të dobët të zjarrit, është e dobët për të luftuar tanket e njerëzve të tjerë, por mund të shkatërrojë me sukses objektivat e paarmatosur.
  Pra, edhe pse tanket në kushte urbane janë kamikazë, prapëseprapë duhet të çani pozicionet, qoftë edhe me ballë.
  Të tridhjetë e katërt do të jenë të parët që do të lëvizin. Makina relativisht të lehta dhe jo të mëdha vrapuan përgjatë një piste të ngushtë... Nga çatitë ranë mbi ta granata dhe kokteje molotovi. Më pas shpërthyen rezervuarët e kamufluar që përmbanin benzinë dhe napalm. Por humbjet e mëdha nuk i ndaluan ekuipazhet e tankeve të BRSS. Ata, duke humbur qindra makina, hynë në qendër të qytetit dhe aty hynë në një shkëmbim kokëfortë goditjesh. Edhe fishekët efektivë Faust, të cilët shkatërruan armaturën e dobët anësore të tridhjetë e katër, nuk e trembën ushtarin sovjetik.
  Tre ushtri tankesh u hodhën në betejë menjëherë. Stalini madje vendosi të braktisë goditjen e dytë në drejtim të Voronezh, për hir të një fitoreje vendimtare mbi Tikhvin dhe shpëtimin e "Djepit të Revolucionit". Edhe nëse karburanti lëshohet sipas një kufiri të rreptë, për disa orë vozitje në ditë, nafta Kaukaziane humbet dhe zhvillimi i fushave të reja kërkon kohë dhe para, burimet njerëzore të të cilave mungojnë shumë në Perandorinë Sovjetike. i lidhur nga një luftë në dy fronte.
  Por Tikhvin është arteria e Leningradit dhe rruga e jetës, dhe më e rëndësishmja, është një simbol i faktit që trupat sovjetike mund dhe janë në gjendje të mposhtin fashistë të shumtë dhe të armatosur mirë. Pra, ne nuk do të qëndrojmë në çmimin ...
  Tanku IS-2 duket mbresëlënës - është gjithashtu i ngjashëm me tridhjetë e katër, vetëm frëngji është zhvendosur edhe më shumë përpara. Sigurisht, vetë fuçi është i trashë dhe i gjatë, nuk mund të krahasohet me T-34-76, i cili ende dominon në fushën e betejës. Gjatë gjithë janarit, jo më shumë se njëqind T-34-85 do të prodhohen përmes përpjekjeve titanike.
  E vërteta është se dobësia e ballit të frëngjisë është e habitshme - është e sheshtë dhe jo shumë e blinduar.
  Krapi krucian, i cili po hidhte granata shpërthyese të vogla, por shumë të fuqishme në tanke, vrapoi drejt vajzave dhe sugjeroi:
  - Le të kapim IS-2 dhe ta ngasim atë?
  Magda e mbështeti idenë:
  - Sigurisht, le të shkojmë për një xhiro! Na mungonte blloku i prerjes.
  Gerda e paralajmëroi djalin:
  - Ky tank ka katër mitralozë!
  Karas u shkeli syrin vajzave, duke vënë re:
  - Kjo eshte e mire. Së shpejti këmbësoria do të sulmojë përsëri, dhe ju do t'i kositni ato!
  Magda e shtyu djalin ninja:
  - Nxito, terminator!
  Takat rozë shkëlqenin si krahët e mushkonjave, djali i karatesë vrapoi më shpejt se kampioni olimpik i sprintit. Si fillim, ai hodhi një gungë të vogël me një pako tymi në IS të frikshëm. Një reagim u ndez dhe u derdh tym i dendur. Në të njëjtën kohë, avionët e zinj u shpërndanë në drejtime të ndryshme, duke verbuar mitralozët.
  Pasi preu disa këmbësorë, Karas fluturoi si një kalldrëm i shkrepur nga një ballist dhe u ngjit në kullë. Kam përdorur një grep të veçantë për të hapur kapakun dhe për të tërhequr kapakun e rëndë. Atëherë gjithçka është e thjeshtë - nja dy lëkundje me dy shpata dhe pesë anëtarë të ekuipazhit të një tanku të rëndë ndanë kokat. Pas tij u hodhën edhe vajzat, pasi hodhën kamuflazhin e gëzofit dhe u gjendën sërish me bikini. Pse është ngrohtë në rezervuar gjatë vozitjes? Motori me naftë 520 kuaj fuqi e ngroh metalin mjaft mirë. Po, këmbët e zbathura të vajzës e ndjejnë vetë makinën shumë më mirë sesa përmes çizmeve speciale dimërore me thembra gome sintetike me shirita. Shërbimi gjerman i tremujorit mori parasysh përvojën e dimrave të ashpër dhe krijoi pajisje të reja në të cilat këmbët nuk ngrijnë aq shumë në të ftohtë. Është vërtet turp që Krautët morën çizmet e ndjera nga popullsia vendase dhe i tërhoqën mbi vete. Ose u mbështjellën me shalle leshi.
  Karas e puthi Magdën në buzë dhe i tha:
  - Epo, ky është rezervuari për ju! Do të luftoj ku di të vras shumë më mirë.
  Gerda, e admiruar, puthi thembrën e rrëshqitshme dhe elastike të djalit dhe tha:
  - Ju jeni një mrekulli!
  Christina shtoi:
  - Standardi i Arianit!
  - E di! - tha djali dhe u hodh në të ftohtë me një kërcim nga çadra gjysmë e hapur... Pastaj kapaku ra me një zhurmë... Dhe vajzat patën mundësinë të luftojnë me armët e armikut. Dhe arma është vërtet e fuqishme. Vetëm Lev-3 i shfaqur së fundmi, ose siç quhej edhe "Luani Mbretëror" me një top 128 mm, është më i fortë. Por ky tank është ende në pjesën e përparme në kopje të vetme. Ajo u shfaq gjatë festimit të 8 Nëntorit për Fuhrerin e pushtuar. Sigurisht, nuk është ende në serial. Meqë ra fjala, IS-2 po kalon përplasjen e parë.
  Deri më tani, edhe ekuipazhet e tankeve sovjetike nuk kanë gjuajtur asnjë e shtënë, me sa duket kanë zgjedhur objektivin e tyre me siguri.
  Christina tha me sarkazëm, duke e kthyer mekanizmin:
  - Eh, gjëra të vjetra... Këtu nuk ka automatizim dhe gjithçka duhet bërë me dorë...
  Gerda, e cila hëngri qenin duke treguar me gisht, tha:
  - Dhe pamja është e kotë dhe dukshmëria është e parëndësishme. Ata nuk janë shumë të mirë për të synuar objektivin.
  Magda, duke prekur transmisionin me këmbën e saj të zbathur dhe duke kthyer kutinë, tha:
  - E megjithatë, në krahasim me tridhjetë e katër, ka një përparim. Në veçanti, ndryshimi i marsheve është më i lehtë. Kabina është pak e ngushtë, por ju mund të lëvizni pak a shumë. Municioni me të vërtetë nuk mjafton. Njëzet e tetë predha ...
  Gerda logjikisht vuri në dukje:
  - Për të shtënat në një numër të kufizuar bunkerësh, mund të jetë e mjaftueshme, por për një betejë të plotë tankesh nuk mjafton qartë.
  Charlotte gjithashtu gjeti disa gjëra të mira në tank:
  - Por armatimi i mitralozit është i nivelit të lartë! Katër mitralozë mund të ofrojnë mbrojtje të mirë. Dhe pastaj shikova këtë "Miun" - ai ka vetëm dy "spërkatës" për një makinë të tillë ...
  Christina, duke ndezur motorin, konfirmoi:
  - Kjo eshte! A është kjo një armë për një tank kaq të rëndë prej njëqind e tetëdhjetë tonësh?
  Magda, si një panterë që kishte vrarë një buall, bërtiti:
  - Pulat qeshin!
  Motori me naftë e ka të vështirë të përshpejtojë rezervuarin. Mund të shihet se IS-2 ende lëviz në autostradë, por kur jashtë rrugës qendra e tij e gravitetit zhvendoset përpara do të ketë një efekt. Por asgjë, për sa kohë që mund të relaksoheni dhe të zgjidhni një qëllim të denjë...
  Magda hapi frëngjinë e tankut për të parë më mirë rreth saj.
  Por këtu është një tjetër IS-2, është një ide e mirë të përdoren tanke të tillë më masivisht. Pas tij janë tre IS të tjerë, por një me një top më të lehtë 85 mm. Nga rruga, më i rrezikshmi, ai është në gjendje të marrë një makinë kokë më kokë, dhe godet më shpejt ...
  Magda vendosi të gjuante nga një distancë prej dy kilometrash. Ajo urdhëroi me një ton të vogël:
  - Qëllo direkt në ballë të kullës... Dhe... E kupton!
  Makina ndaloi, nuk kishte lëvizje të qetë dhe Gerda, duke u ankuar për cilësinë e dobët të optikës, e cila ndoshta ishte e lëmuar nga adoleshentë të patrajnuar, drejtoi tytën. Vajzat ndihmuan në ngarkimin e predhës që peshonte një kilogram e gjysmë. Luftëtarja bjonde vendosi faqen e saj në këllëf dhe u përpoq të ndjente makinën e huaj. Në fund të fundit, ajo nuk kishte qëlluar kurrë më parë nga kjo armë, model 1931. I fuqishëm, por i vjetëruar, me një predhë të mprehtë që është e ndjeshme ndaj rikosetit. Në përgjithësi, arma, natyrisht, nuk ishte planifikuar për tanke. Por me sa duket modifikimi antitank i armës 107 mm, i zhvilluar në vitin 1940, doli të ishte shumë jo i besueshëm dhe u detyrua të braktiset. Dhe këtu ju duhet të godisni objektivin në kushte të dukshmërisë së dobët nga një distancë prej 2000 metrash. Po, dhe armiku do ta ketë të vështirë të përgjigjet dhe të godasë, por...
  Gerda puthi këllëfin e armës, hodhi vështrimin shpejt nga kapaku, mori me gjuhë një grusht bore, e gëlltiti, mbështeti takat e saj të zhveshura në leva dhe... qëlloi!
  Ai lëshoi aq shumë sa më ndjesi shpimi gjilpërash në kyçet e duarve dhe viçat dhe mbante erë tymi.
  E tashmja fluturoi në një hark të gjatë dhe... IS-2 përpara ndaloi, filloi të pinte duhan dhe më pas municioni filloi të shpërthejë...
  Magda u përgjigj me gëzim:
  - Pra, ua dhamë! - Dhe logjikisht, ose më mirë në mënyrë të palogjikshme, duke ngatërruar konceptet, shtoi ajo. - Nuk është njeriu që i lyen armët, por armët e njeriut!
  Gerda bërtiti:
  - Ringarkoj!
  Dhe vajzat u tensionuan ... Sigurisht, ky nuk është një "Tigër" për ta, ata duhet të djersiten, por është më argëtuese në këtë mënyrë, veçanërisht pasi një rezervuar në këmbë ftohet shpejt. Hekuri është një përcjellës i mirë.
  Herën e dytë Gerda qëlloi më shpejt dhe me siguri. IS-të vazhduan të lëviznin, dhe me sa duket ata nuk e kishin kuptuar ende se nga po qëllonin armët. Dhe ndalimi nuk është një zakon rus. Pasi ka një urdhër... Dhe predha e dytë tashmë po godet me besim objektivin...
  Gerda lëpin buzët dhe urdhëron:
  - Dhe e treta këtu ...
  Shumë vonë, IS-1 i katërt hapi zjarr në lëvizje... Dhe, çuditërisht, goditi, megjithëse nga një distancë e tillë nga një mjet në lëvizje është pothuajse e pamundur, por personeli vendos gjithçka! Sidoqoftë, distanca për një armë 85 mm është shumë e gjatë, përtej kufirit të depërtimit. Por pati një bubullimë të madhe në frëngji dhe armatura ballore u përkul. Gerda dërgoi si përgjigje "letër-parcelën" e katërt me peshë një kilogram e gjysmë... Balli i tankut IS-1 u nda dhe gjuhët portokalli u ngritën lart në qiell.
  Vajzat luftojnë bukur... Ajo ditë ishte me fat për to. Por aftësitë e ushtrisë sovjetike nuk janë të krahasueshme.
  Përkundër të gjitha përpjekjeve të Fritz, më 13 janar, me koston e përpjekjeve të mëdha dhe humbjeve kolosale, Tikhvin u mor... Njësitë individuale gjermane u përpoqën të dilnin nga rrethimi, një korridor u godit me grusht drejt tyre - gjashtë divizione gjermane në dikur me tanke të zgjedhura Lev, duke u përpjekur të shpëtonte mbrojtjen heroike.
  Djali ninja dhe katër vajza u nisën në një skuadër të veçantë në stilin e tre musketierëve. Domethënë, aty ku nuk ishte e mundur të anashkalohej në heshtje me betejë dhe mbi kufoma. Natyrisht, IS-2 duhej të braktisej, por gjatë rrugës, krejt papritur, hasëm edhe një tank të rrallë T-34-85, një automjet që supozohej të zëvendësonte armën e vjetëruar dhe të pamjaftueshme T-34-76. .
  Automjeti kishte një byk dhe shasi të ngjashme, por një frëngji më të madhe me një top me tytë të gjatë dhe të trashë. Arma ishte pak inferiore në fuqinë depërtuese ndaj Panterës, si për shkak të shpejtësisë më të ulët fillestare të predhës dhe cilësisë së municionit. Por prapë diferenca nuk dukej dërrmuese si letra me grafik 76.
  Për një "Tigër" të zakonshëm është tashmë i rrezikshëm, për një "Luan" nuk është ende - kështu që 100 milimetra të tij janë të prirur. Edhe pse nga një kënd i caktuar u shfaq një shans. Ose në pjesën e poshtme të trupit, por edhe roje të pistave.
  Tanku u hipën dhe u pastrua nga ekuipazhi i tij. Sigurisht që kishte gjak të spërkatur brenda. Vetë automjeti është plotësisht i ri, por ngarkesa e municioneve është modeste - vetëm 35 fishekë. Kabina nuk është shumë e gjerë, por është më e mirë se tridhjetë e katër e vjetra.
  Gerda vuri në dukje:
  - Dhe këtu është kulla e një komandanti. Kjo do të thotë se kemi një konkurrent të fortë. Tani rusët nuk do të jenë aq të verbër.
  Magda buzëqeshi me keqdashje dhe vuri në dukje:
  - Dhe rusët tashmë po gjuanin mirë, megjithëse me shikueshmëri më të keqe. Për më tepër, kulla është bërë më e madhe dhe më e lehtë për t'u futur!
  Gerda qeshi me zë të lartë me këtë:
  - Epo, po! Ky është problemi më i madh për cisternat tona dhe, ndoshta, përparësia kurorëzuese e këtij tanku! Provojeni, merrni!
  Charlotte këndoi:
  - Një, dy, pesë! "Tigri" doli për të gjuajtur!
  Christina mori:
  - Për të takuar T-4, këmbët më lart, krahët më gjerë!
  Dhe kështu ata vrapuan në një tank që lëvizte më lehtë se IS... Gerda kujtoi se si goditën këmbësorinë sovjetike me katër mitralozë. Ata kositën me mirësjellje, por rusët as nuk e kuptuan se ku kishte rënë mbi ta një fatkeqësi e tillë. Por, duke u nisur, ata shkuan në sulm, duke hedhur granata... Një çift prej tyre, me gjithë një distancë të mirë, fluturuan lart dhe shpërthyen në kullë. Sigurisht, për forca të blinduara prej 100 dhe 90 milimetrash, IS është si një topth për një elefant, por ai gumëzhin në mënyrë të pakëndshme. Po, dhe vemjet mund të priten.
  Kështu që më duhej të ndizja motorin dhe të tërhiqesha. Dhe më pas fishekët mbaruan. Ata kositën më shumë se njëqind ushtarë të kuq.
  Gerda u mahnit nga përbuzja për vdekjen midis popullit sovjetik. Arabët, me premtimet e tyre për hareme dhe pallate me perla, nuk e kishin afër një përkushtim të tillë. Por këta janë ateistë - njerëz që nuk besojnë në jetën e përtejme dhe në përrallat për Kopshtet e Edenit. Dhe çfarë i motivon ata të luftojnë me kaq kokëfortësi kur përfundimi i luftës është tashmë i paracaktuar dhe kjo nuk është gjë tjetër veçse tërbimi i të dënuarve?
  Kjo është tepër e vështirë për t'u kuptuar dhe kuptuar.
  Edhe pse, natyrisht, ka shumë midis tradhtarëve rusë. Gjatë gjashtë muajve të ekzistencës së saj, "Ushtria Çlirimtare" e Vlasov formoi gjashtë divizione dhe nëntë brigada të veçanta. Edhe pse, sigurisht, është e qartë se të jesh ushtar i Wehrmacht-it është më e lehtë sesa të punosh pesëmbëdhjetë deri në gjashtëmbëdhjetë orë në një makinë për racione shumë më të këqija, por megjithatë... Për disa arsye, divizionet gjermane të përbëra nga ish-të burgosur lufte nuk janë të dukshme në ballë...
  Edhe pse, megjithatë, ka pak gjermanë në robëri, dhe sovjetikë... Duket se tashmë ka më shumë se gjashtë milionë e gjysmë. Mund të mos ketë kaq shumë Vlasovitë, megjithëse shumë të burgosur u shpërndanë në divizionet kombëtare dhe legjionet e kontrolluara nga SS. Për më tepër, disa rusë u dërguan në formacionet e fisnikëve dhe monarkistëve.
  Por në çdo rast, ata arritën të merrnin Tikhvin, pavarësisht përmirësimit të motit dhe bombardimeve masive. Edhe pse ata paguan një çmim të pabesueshëm.
  Gerda mori urdhrin dhe qëlloi në tridhjetë e katër nga kategoria e peshës më të lehtë. Shpejtësia e zjarrit të armës është më e lartë, kështu që ju mund të ndiheni më të sigurt. Një herë, pastaj një të dytë, dhe në fund një tank të tretë në hale...
  Kështu që ju duhet të jeni më të kujdesshëm. Përndryshe, ata do të përplasen këtu në makinë; vetëm armatura e përparme e frëngjisë është bërë më e fortë dhe më e trashë, dhe formati është pothuajse i njëjtë. Trupi është veçanërisht i prekshëm. Dhe midis cisternave ruse ka zejtarë. Megjithatë, një i dobët nuk do të burgoset për një tank kaq të rrallë si IS-2 ose IS-1. Dhe tridhjetë e katër të formatit të zakonshëm mund të jenë me luftëtarë të zakonshëm. Nëpër çarë në kullën e komandantit, ato duken si grykat e kuajve, me një antenë në surrat. Është madje disi e papërshtatshme të gjuash një goditje të synuar në bukuri të tilla.
  Këtë herë krapi i kryqit është në kullë me vajzat, ai zgjodhi të shërbente si udhërrëfyes i tyre dhe nuk mund t'i lërë vajzat në kazan. E vërtetë, Magda vuri në dukje logjikisht:
  - Mund të largohemi pa qëlluar apo provokuar...
  Krapi kryq, duke përdredhur fytyrën si fëmijë, tha me lot:
  - Jo - pa të shtëna, nuk do të jetë interesante!
  Magda megjithatë i paralajmëroi vajzat:
  - Hapni zjarr vetëm kur nuk ka më shumë se tre ose katër automjete. Ne duhet patjetër ta sjellim këtë tank të ri të paprekur në njësitë tona.
  Gerda ra dakord:
  - Deri tani ky artikull i ri nuk është në mesin e trofeve, që do të thotë se do të jetë akoma i dobishëm për ne.
  Vajzat tigresha vazhduan gjuetinë e tyre me entuziazëm të moderuar. Ata nuk ishin shumë të suksesshëm, por shtuan shtatë tanke të tjera dhe pesë kamionë në asetet e tyre. Një herë na u desh të luftonim jashtë makinës për të rrëmbyer karburantin për karburant.
  Me pak fjalë, katër shakaxhinj të djallëzuar dolën nga kazani dhe për pak vdiqën nga zjarri i artilerisë së tyre. Vetëm një flamur i ngritur në kohë me një merimangë svastika erdhi në shpëtim.
  Tani po kalojnë hendekun dhe ka edhe nja dy buqeta me lule letre që u jepen luftëtarëve heroinë.
  Oleg Rybachenko, i cili ishte lodhur duke parë këtë film tallës, bërtiti:
  - Pse po më tregove gjithë kurvat e mallkuar! Sa herë mund të shikoni vrasjen e popullit rus!
  . KAPITULLI Nr. 16.
  Lufta është ajo që i dha Jane dhe ekipit të saj një shans për të gjetur veten në jetë. Prandaj, vajzat morën pjesë me dëshirë në fushatën në lindje. Pse jo? Kjo është edhe para edhe famë.
  Arsenali i tankeve sovjetike nuk ka ndryshuar shumë. Tanku kryesor është ende T-34-85. Forca të blinduara të shasisë dhe bykës mbetën nga vitet dyzet. I njëjti motor nafte me pesëqind kuaj fuqi, të njëjtat 45 milimetra forca të blinduara ballore në një kënd. Mbrojtje më e dobët për anët e bykut, të pambrojtur ndaj fishekëve gjermanë Faust.
  U instalua vetëm një frëngji më e madhe, me forca të blinduara ballore 90 mm dhe një top 85 mm. Tanku, natyrisht, është i vjetëruar, dhe aspak i rrezikshëm për gjermanët!
  Vajzat po drejtojnë një makinë Goering-5, një modifikim i mëvonshëm. Armatura anësore u rrit në 178 milimetra, dhe armatura e përparme në 250 në një kënd. Vetë rezervuari është i pajisur me një motor turbinë me gaz dhe përshpejton britanikët në 60 kilometra në orë.
  Jane e pyeti Gunner Gringeta:
  -A sheh mirë?
  Luftëtari fshatar u përgjigj me besim:
  - Shikueshmëria këtu është e shkëlqyer! Unë shoh gjithçka!
  Malanya qeshi dhe leh:
  - Ne do të shtypim rusët!
  Matilda konfirmoi me besim:
  - Po do ta bejme!
  Goering-5 kthesat, arma nxjerr një predhë. Kulla është shqyer nga sovjetike tridhjetë e katër. Vajzat bërtasin me kënaqësi. Ata vërtet mendojnë se kjo është e gjitha e mrekullueshme. Dhe madje është inkurajuese që ekuipazhet e tankeve sovjetike po vdesin.
  Xhejni cicëroi me një zë të butë:
  - Ne do t'i fshijmë të gjithë në hi ... Dhe Moska do të jetë nën ne!
  Sidoqoftë, pasi u përplas në fusha të minuara, tanku gjerman duhet të ndalet. Rusët u forcuan shumë fort. Dhe shumë iriq antitank. Artileria është duke granatuar në mënyrë aktive.
  Gringeta thotë e zhgënjyer:
  - Kështu del... Na hasëm në një bllok të fortë!
  Jane përgjigjet me besim të dukshëm:
  - Jo, nuk ndodh deri në mëngjes... Le të thyejmë operën!
  Makina luftarake gjermane ngeci disi. Avionët e sulmit reaktiv u shfaqën në qiell dhe u përdorën teletanke. Me sa duket ata po përpiqeshin të shkatërronin fushat e minuara.
  Ata kontrollonin makinat me eksploziv me radio. U përdorën gjithashtu lëshues të lëvizshëm gazi. Ata fjalë për fjalë bombarduan pozicionet e Ushtrisë së Kuqe me zjarr dhe flakë.
  Gringeta vuri në dukje me pakënaqësi:
  - Në luftë ka gjithnjë e më shumë pisllëk, e gjithnjë e më pak trimëri!
  Jane duhej të pajtohej me këtë:
  - Selyavi! Mjerisht, ne humbasim disi!
  Gringeta korrigjoi komandantin:
  - Përkundrazi, jo ne, por kundërshtarët tanë! Ne do të dalim nga ngërçi tani dhe do të ketë një luftë ...
  Tanku gjerman qëllonte, megjithëse asgjë nuk dukej vërtet. Jane fërkoi këmbët e saj të zbathura dhe këndoi:
  - Nuk duhet të mendojmë keq - patjetër do të zhdukemi! Ka një rrugëdalje nga labirinti, nga çdo rrugë qorre!
  Gringeta cicëroi me një buzëqeshje:
  - Ai që është i gëzuar qesh...
  Kushdo që do, do ta arrijë...
  Kush kërkon do të gjejë gjithmonë!
  Malanya, duke kënduar dhe duke shkrepur dhëmbët, shtoi:
  - Le të këndojnë me ne ata që janë mësuar të luftojnë për fitore!
  Kanonada zgjati për disa orë dhe më në fund tanket gjermane vazhduan. Ata u pritën nga artileria sovjetike dhe armë antitank të kalibrave të ndryshëm. Megjithatë, u ndje se fuqia e depërtimit nuk ishte e mjaftueshme. Gjermanët përparuan... Vetëm kur filluan të gjuanin topat 203 mm, u shfaqën automjetet e para të dëmtuara naziste.
  Jane pëshpëriti në mënyrë të pasigurt:
  - Zot... Lëreni këtë kupë të largohet nga unë!
  Gringueta tha me besim:
  - Nuk mund të kesh dy vdekje, nuk mund të shmangësh një! Pra, nëse diçka do të jetojmë në botën tjetër!
  Malanya pyeti me një pëshpëritje:
  - Si është ajo botë?
  Gringeta tha jo shumë e sigurt:
  - Mendoj se është më mirë se e jona!
  Malanya pëshpëriti në përgjigje:
  - Dhëntë Zoti që të verbërit t'i hapin sytë dhe t'u drejtojnë kurrizin gungaçëve!
  Në të vërtetë, Jane filloi të pyeste veten se si mund të ishte ajo botë. Ndoshta kjo botë është edhe më irracionale dhe më pak e sigurt. Jane rrotulloi belin e saj dhe lëvizi ijet dhe cicëroj:
  - Ky është një opsion shumë interesant - të vdesësh dhe të shkosh në botën tjetër! Pra, çfarë na pret atje? A do të takojmë atje ata që ishin të dashur për ne në Tokë apo do të na duhet të bëjmë miq të rinj?
  Gringeta lëvizi qenin me këmbën e saj të zbathur dhe fërshëlleu:
  - Do të ketë shekuj të rinj, do të ketë ndërrim brezash... Por askush nuk do ta harrojë kurrë emrin Lenin!
  Dhe ajo shpërtheu nga e qeshura, e qeshura e saj paksa e çmendur. Ajo ishte një fshatare-luftëtare që lëvizte në mënyrë aktive këmbët e saj të zhveshura dhe të hijshme dhe gishtat po luanin.
  Kam kapur një IS-3 në sytë e mi... Kjo nuk është aspak e vërtetë. Jo të gjithë do të godasin, dhe nëse e bëjnë, guaska, duke u përplasur në feçkën e pikut, mund të rikoset. Por vajza e dinte se çfarë po bënte. Ajo qëlloi dhe bërtiti:
  - Breg mjegullash, të shkatërrojmë me karrem!
  Matilda gjithashtu këndoi:
  - Dhe këtë "Agdam", hajde ta pimë zonjat! Super zonja!
  Goditja e Gringueta ishte e saktë. Predha goditi pjesën e poshtme të armaturës ballore të frëngjisë, pikërisht në hendek. Dhe prodhoi një ndikim shkatërrues pa rikoshet. Kjo është situata që është krijuar. Më saktësisht, pesë ekuipazhe tankesh sovjetike vdiqën pothuajse menjëherë. Dhe gratë angleze shtuan krimet në listën e tyre.
  Malanya gjëmonte, duke aktivizuar automatikët e saj. Disa djem ushtarë donin të zvarriteshin deri në tankun e Hitlerit.
  - Po pasaran, mos u afro, djalosh! - Një vajzë e bukur bërtiti dhe spërkati me mitraloz pionierët trima.
  Xhejn cicëroi, duke goditur thembrën e saj të zhveshur në armaturë:
  - O djem, djem, djem... U bëtë befas i padëshiruar! Me sa duket për këtë tokë të mallkuar, ju jeni shumë fisnik!
  Dhe vajzës, vajzës së zotit, i vinte keq për këta djem të zbathur, të gërvishtur e të ndyrë, që u shpuan nga plumbat e pamëshirshëm. Sa e trishtueshme dhe e vështirë është e gjitha.
  Gringeta qëlloi përsëri, depërtoi në armën vetëlëvizëse SU-100 dhe cicëroj:
  - Dhe karkaleca do të vrapojë të dorëzojë shishet!
  Malanya lëpiu buzët me gjuhën e saj të kuqe të ndezur dhe piu Coca-Cola nga një shishe plastike, duke thënë:
  - Sigurisht që jo! Më jep pak verë dhe një paketë cigare!
  Matilda, duke avancuar me kujdes tankun, fërshëlleu:
  - Cigaret janë helm...
  Jane mori ritmin dhe vazhdoi:
  - Ashtu është, thotë populli!
  Gringeta përgjigjet duke gjuajtur dhe fërshëllyer:
  - Nuk ka asgjë më të keqe se nikotina!
  Malanya qeshi dhe bërtiti:
  - Vendos një paketë cigare në kutinë e zjarrit!
  Matilda shtoi si përgjigje, duke gërvishtur thithkën e kuqe të gjoksit:
  - Ashtu është, thonë njerëzit...
  Jane përfundoi me një buzëqeshje, duke nxjerrë gjuhën jashtë.
  - Por unë pi duhan ...
  Malanya përfundoi me aplomb:
  - Dhe unë jam shumë i kënaqur!
  Vajzat qeshën, duke treguar gjuhën e tyre të gjatë, ngjyrë vishnje. Xhejni tha me një buzëqeshje:
  - Cigarja është vrasësi më efektiv, sidomos kundër klientit!
  Malanya shtoi:
  - Cigarja është si pushka e heshtur, por është vdekjeprurëse edhe në duart e një amatori!
  Gringeta qëlloi me armë dhe tha me një buzëqeshje:
  - Cigarja është snajperi më i besueshëm, gjithmonë vret!
  Matilda ngadalësoi pak tankin në kodër dhe fërshëlliti:
  - Cigarja ka shije të hidhur, por tërheq më shumë se ëmbëlsirat!
  Jane psherëtiu rëndë dhe mërmëriti:
  - Një cigare është si një vajzë e keqe, por ndarja me të është shumë më e dhimbshme!
  Gringeta qeshi, qëlloi dhe bërtiti:
  - Një cigare, ndryshe nga granata, kur hidhet, zgjat jetën!
  Vajzat heshtën. Tanku i tyre rrëshqiti përsëri, duke përfunduar në një hendek. Më duhej të dilja. Luftëtarët ishin pak nervozë. Mbrojtja sovjetike është shumë e fortë.
  Jane vërejti duke filozofuar:
  - Në luftë, rruga më e shkurtër drejt qëllimit është një manovër rrethrrotullimi, dhe e vërteta e pastër është një mashtrim i poshtër!
  Gringeta, pasi kishte thyer një top sovjetik me një goditje të drejtuar mirë, tha:
  - Me një manovër rrethrrotullimi ka shumë të ngjarë të shkurtoni rrugën drejt qëllimit tuaj!
  Malanya gjuajti automatikun dhe cicëroj:
  - Jeta është e kuqe, por ikën me gjak të kuq!
  Matilda e përmblodhi atë:
  - Në luftë jeta e humb vlerën, por merr kuptim!
  Vajzat vazhduan luftën. Ata qëlluan, dhe në të njëjtën kohë kompozuan aforizma ndërsa shkonin.
  Jane goditi me këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - Lufta është si dhëndri, i prirur ndaj tradhtisë, por nuk e lë të flejë!
  Gringeta qëlloi dhe tha me zgjuarsi:
  - Lufta është një grua epshore në gllabërimin e trupave të burrave!
  Malanya pëshpëriti në përgjigje:
  - Të gjitha moshat i nënshtrohen luftës, si dashuria, por nuk është një kalim kohe e këndshme!
  Matilda e pa të nevojshme të shtonte:
  - Lufta, si një kurtezane, është e shtrenjtë dhe e ndryshueshme, por gjithmonë lë një kujtim heroik!
  Xhejni e ktheu qenin me gishtat e saj të këndshëm e të zhveshur dhe bërtiti:
  - Në luftë nuk është si në ëndërr, nuk mund të bësh pa emocione të forta!
  Gringeta qëlloi me një buzëqeshje dhe u përgjigj:
  - Bota është e mërzitshme dhe relaksuese, lufta është interesante dhe emocionuese!
  Matilda, duke pirë e gëzuar Coke Coke, vazhdoi:
  - Lufta është gjak dhe djersë, ajo plehron fidanët që lindin guximin!
  Malanya qeshi dhe tha:
  - Sado interesant të jetë procesi i luftës, të gjithë duan fundin!
  Xhejni kaloi përsëri gishtat e saj të zhveshur mbi këllëfën e armës dhe këndoi:
  - Lufta nuk është një libër, nuk mund ta mbyllësh, nuk mund ta fshehësh nën jastëk, thjesht mund ta bësh edhe atë pis!
  Gringueta cicëriu me zemërim:
  - Lufta është fe: kërkon fanatizëm, disiplinë, nënshtrim të padiskutueshëm, por perënditë e saj janë gjithmonë të vdekshëm!
  Malanya qeshi në heshtje dhe tha:
  - Në luftë, si në një kazino, rreziku është i lartë, por fitimet janë jetëshkurtër!
  Matilda nxori dhëmbët dhe leh:
  - Ushtari është i vdekshëm, lavdia është harruar, trofetë konsumohen dhe vetëm arsyet për të filluar një masakër të re janë të pazgjidhshme!
  Jane kontrolloi në mënyrë delikate:
  "Ne e përçmojmë një vrasës nëse ai nuk është ushtar në front, dhe ne e përçmojmë një hajdut edhe më shumë nëse ai është një plaçkitës në fushën e betejës!"
  Gringeta kakarisi përsëri dhe fërshëlleu:
  - Një ushtar është një kalorës, armatura e të cilit është guximi dhe nderi! Gjeneral Baron, kurora e të cilit është maturia dhe inteligjenca!
  Malanya tha me një buzëqeshje:
  - Ushtari tingëllon krenar, privati tingëllon poshtërues!
  Matilda u përgjigj me zgjuarsi:
  - I pari që sulmon mund të vdesë, por i fundit nuk do të mbahet mend!
  Xhejni bërtiti me frymë:
  - Më mirë të jesh i pari në ndarjen e plaçkës sesa në sulm!
  Gringueta shtoi duke buzëqeshur:
  - Lufta është si gruaja, vetëm burrat i shtrin pa u prishur!
  Malanya u përgjigj me dinjitet:
  - Një grua, ndryshe nga lufta, nuk nxiton të vrasë një burrë!
  Matilda tha duke qeshur:
  - Lufta, ndryshe nga gratë, nuk kënaqet kurrë me numrin e burrave të caktuar!
  Jane ktheu përsëri levën me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  -Lufta është femra më e pangopur, asnjëherë nuk mjaftojnë meshkujt dhe ajo nuk do ta refuzojë një femër!
  Në përgjigje të kësaj, Gringetta e konsideroi të nevojshme të riprodhonte një aforizëm të mprehtë:
  "Gratë nuk u pëlqen të luftojnë, por dëshira për të vrarë një burrë nuk është shumë më e keqe se një plumb!"
  Malanya fërshëlleu si një kobër, duke nxjerrë jashtë gjuhën e saj rozë:
  - Një plumb i vogël mund të vrasë një burrë, ta bëjë të lumtur, një grua me zemër të madhe!
  Matilda shtoi me një buzëqeshje sarkastike:
  - Një zemër e madhe shpesh çon në interesa të vogla vetjake!
  Vajzat mbaruan së shkëmbyeri fjalë të mprehta dhe filluan të shikonin me vëmendje fushën e betejës. Avionët sulmues TA-311 po fluturonin në qiell, duke qëlluar në pozicionet e trupave sovjetike. Edhe pse ngadalë, koalicioni i Rajhut të Tretë po shkonte përpara. Dhe ajo arriti të freskohej pak duke gëlltitur kufomat.
  Vajzat, të mërzitura, filluan të bëjnë përsëri shaka me aforizma:
  Jane guxoi:
  "Lufta nuk ka fytyrën e një gruaje, por ajo gjakon burrat më mirë se një grua!"
  Gringeta qëlloi dhe përdhunoi:
  - Lufta nuk sjell gëzim, por kënaq instinktet agresive!
  Malanya fishkëlliu si përgjigje:
  - Gëzimi në luftë, kufomat e armiqve janë vetëm në çmim!
  Matilda, duke lëvizur nëpër vemjet, shtoi:
  - Lufta është lërimi i fushës: plehërohet me kufoma, ujitet me gjak, por del në fitore!
  Jane qëlloi dhe bërtiti në përgjigje:
  - Fitorja rritet mbi kufoma dhe gjak, por jep fryte nga të dobëtit!
  Gringeta qëlloi, duke thyer tridhjetë e katër si një gotë dhe fërshëlliti:
  - Lufta është si një lule njeriungrënëse, e ndritshme, mishngrënëse dhe me erë të keqe!
  Malanya fërkoi pedalin me këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - Lufta është nëna e përparimit dhe njerka e dembelizmit!
  Matilda do ta marrë dhe do të ulërijë:
  - Dhe në luftë nuk ka vlerë jeta e ushtarit, por gjeneralët janë edhe humbje!
  Xhejni kaloi buzën e dorës në gjoks dhe cicëroj:
  - Nëse doni paqe, futni frikën; nëse doni luftë, nxisni të qeshura!
  Gringeta e mori dhe qëlloi, duke drejtuar armën me këmbë të zbathur, duke kënduar:
  - E qeshura nuk është mëkat nëse nuk je për të qeshur në punët ushtarake!
  Malanya qeshi dhe rënkoi me sukses:
  - Lufta është si cirku, vetëm fituesi ka të qeshurën e fundit!
  Matilda ngiste tankun, duke shtypur disa pionierë dhe u përdhunua:
  - Në luftë është si në një cirk, vetëm një vrasës tinëzar, serioz!
  Vajzat heshtën përsëri. Janë të lodhur duke bërë shaka. Në përgjithësi, lufta nuk është shumë e bukur.
  Jane mendoi e mërzitur: Britania kishte humbur ndaj gjermanëve. Edhe pse sa toka pushtuan britanikët. Dhe sa nga ajo Gjermani! Britania u bë një perandori kolosale. Por ajo nuk mund t'i treste kolonitë e saj. Rajhu i Tretë i tejkaloi anglezët në fuqi dhe madje komandantët doli të ishin shumë më të fortë dhe më të aftë.
  Dhe kur nazistët erdhën në Londër, historia përfundoi për Anglinë. U ngrit një perandori e re, me fuqi të paparë. Shumë popuj dhe vende shërbejnë në trupat e saj. Dhe çfarë mund të themi: Rajhu i Tretë, duke hapur krahët, e mbyti Britaninë.
  Por në vitin 1940, pasi pushtoi Francën, Hitleri i ofroi bujarisht paqe Churchillit. Dhe ishte e nevojshme ta pranonim: arsyeja e shëndoshë diktonte që Britania nuk mund të fitonte asgjë nga lufta, qoftë edhe teorikisht, por mund të humbiste. Hitleri luftoi betejën ajrore me Anglinë me gjysmë fuqie. Me shumë vonesë, ai transferoi trupat në Afrikë. Ai shkoi në Bashkimin Sovjetik. Por e gjithë kjo vetëm e vonoi katastrofën.
  Gjermanët, duke përdorur territoret e pushtuara, gjetën forcën për të luftuar në dy fronte; Japonia mundi me besim amerikanët. Dhe pastaj Stalini e tradhtoi duke lidhur një armëpushim. Britania ra në gjunjë dhe u bë pjesë e Rajhut të Tretë.
  Shumë fitore i dhanë Wehrmacht lavdinë e pathyeshmërisë. Jane dhe miqtë e saj u bashkuan me dëshirë në ushtrinë e Hitlerit për të kërkuar lumturinë dhe gradën. Dhe atje ia dolën pjesërisht.
  Edhe çfarë? Tani ata kanë dy Atdhe: Gjermaninë e Madhe, Britaninë e Vogël.
  Xhejn piu një gllënjkë Coca-Cola dhe cicëroi:
  - Dashuria dhe vdekja, e mira dhe e keqja... Çfarë është e shenjtë, çfarë është mëkatare, vrasësit nuk i interesojnë!
  Gringeta këndoi si përgjigje, duke dërguar një tjetër predhë:
  - Dashuroni dhe guxoni, le të sundojë e keqja, por neve na është dhënë vetëm një për të zgjedhur!
  Vajzat u gëzuan pak. Epo, në fakt, aq sa mund të akordoni veten në një çelës të vogël. Ata janë të rinj, të gëzuar, energjikë dhe mjaft me fat. Ata luftojnë aq shumë dhe asnjë gërvishtje të vetme. Nëse nuk mendoni se ato do të gërvishten në rezervuar.
  Malanya tha ashpër:
  - Eh, Churchill duhet ta kishte pranuar ofertën e Hesit dhe të hynte në luftë me BRSS. Atëherë do të sundonim gjithë planetin dhe në fund do të shtypnim edhe Gjermaninë!
  Matilda këndoi me kënaqësi:
  - Gjermania është e mirë në betejë, luani britanik është më i miri!
  Malanya konfirmoi:
  - Po, luani ynë nga Britania është më i miri!
  Jane tha me një buzëqeshje:
  - Kemi ende një shans! Hitleri do të vdesë dhe Perandoria Gjermane do të shpërbëhet!
  Gringeta gjuajti një predhë dhe pjesërisht ra dakord:
  - Po, do të shembet! Ata janë grabitqarë mishngrënës, por a do të na bëjë kjo më mirë?
  Malanya vuri në dukje filozofikisht:
  - Uniteti nën një regjim të ashpër është më i mirë se kaosi dhe ngatërresa nën një regjim të butë!
  Matilda shtypi shputat e saj të zhveshura në pedale dhe leh:
  - Do të jemi edhe në Mars! Dhe përtej sistemit diellor!
  Xhejni u përgjigj me një buzëqeshje Xhokonda:
  - Së pari duhet të vendosim një regjim të unifikuar në planetin Tokë!
  Gringet, e mori dhe këndoi me zjarr:
  - Dhe ne nuk do të lejojmë që ky regjim të ndryshojë!
  Malanya tha me zgjuarsi:
  - Por që të të lë me hundë, duhet të ndërroj hundën!
  Vajzat janë me fat si gjithmonë. Tani rezervuari i tyre arrin në vijën e parë të llogoreve. Dhe gris tokën me vemjet e saj. Luftëtarët qeshin.
  - Do t'i shtypim të gjithë!
  Njëra nga armët u mbërthye midis rrotullave dhe tanku ndaloi. Vajzat dolën nga makina; ishte ende shumë i ngushtë dhe shumë nxehtë në rezervuar. Por jashtë është e rrezikshme, mund të digjesh.
  Luftëtarët nxituan, duke ndezur takat e tyre të zhveshura dhe duke brohoritur:
  - Ne jemi vajza lozonjare, shoqe të mira, mirë, le të na fshikullojnë këmbët zbathur, pumat lozonjare!
  Jane, duke vrapuar, vuri re:
  - Ja ku jemi, marinsat hapësinorë!
  Malanya konfirmoi me një buzëqeshje:
  - Edhe në hapësirë edhe në forcën e uljes!
  Dhe Gringeta e mori dhe eci në krahët e saj, duke bërtitur:
  - Unë jam një super luftëtar! Unë do t'i vras të gjithë!
  Matilda e mori si përgjigje dhe fërshëlliti:
  - Helmi pikë për pikë në Fuhrer!
  Jane qeshi dhe këndoi:
  - Goditja është e fortë, dhe Fuhreri është i gjithëfuqishëm!
  Luftëtarët vrapuan, duke shkelur këmbëzbathur, mbi rrënoja, hekur të grimcuar, shumë të nxehtë, lloje të ndryshme trarësh dhe kafka të thyera.
  Jane këndoi:
  -Do të më kuptosh... Do të më kuptosh... Do të më kuptosh dhe nuk do të gjesh vend më të mirë!
  Është e këndshme për vajzën të vrapojë, me këmbët e saj jo shumë të vrazhda, përgjatë shtegut me gjemba dhe mbeturinave. Është me të vërtetë kënaqësi e madhe.
  Gringeta këndoi:
  - Vera, dielli po shkëlqen shumë...
  Malanya mbështeti këngën:
  - Lart... Lart!
  Matilda shtoi:
  - Verë, jemi larg vdekjes! Larg!
  Luftëtarët u gëzuan dukshëm. Në të vërtetë, çfarë kënaqësie është të lëvizësh dhe të kërcesh kaq energjik.
  Jane qeshi dhe tha:
  - Vdekja është një konventë, turpi është absolut!
  Gringeta fërkoi njërën këmbë të zbathur me tjetrën dhe fërshëlleu:
  - Edhe ne do kemi pushime! Dhe me të fitorja!
  Malanya tha me skeptik:
  - Jonë apo gjermanët?
  Matilda buzëqeshi dhe këndoi:
  - Një zjarr vdekjeprurës na pret...
  Jane u përgjigj:
  - Por ai është i pafuqishëm ...
  Gringeta ulëriti si panterë:
  - Të gjithë kanë një arkivol të veçantë...
  Malanya e mori atë dhe, duke qëlluar, fërshëlleu:
  - Batalioni Boçe ka shkuar në varr!
  Matilda bërtiti përsëri:
  - Një legjion i tërë ka shkuar në varr!
  Dhe vajzat e morën dhe mjaullinë... Janë si kuajt e hollë. Dhe këmbët kaq të lezetshme, të zhveshura dhe të nxira.
  Xhejni e mori dhe fërshëlleu me kënaqësi:
  - Dhe unë jam një kobër! Dhe unë jam një kobër! Aspak arush!
  Gringeta bërtiti në përgjigje:
  - Është bukur që një kobër të fluturojë deri në re!
  Dhe vajzat thjesht do të përplasen me kokë. Shkëndijat fluturojnë nga sytë sikur po vjen ora!
  Malanya e mori dhe fërshëlleu:
  - Hitleri është kaput!
  Matilda e mbështeti atë:
  - Dhe Stalini është kaput!
  Jane tundi ijet dhe cicëroj:
  - Unë jam luftëtar i dritës, në gjunjë të egër... Do të fshij nga faqja e dheut të gjithë ata që shpifin!
  Malanya e mori dhe bërtiti:
  - Dhe Hitleri është budalla, ai pi duhan! Ai vjedh ndeshje dhe nuk e kalon natën në shtëpi!
  Matilda buzëqeshi me sarkazëm dhe e pyeti:
  - Si mendoni, a e ka Fyhreri?
  Gringeta e gjuajti hirin me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - Sigurisht që jo! Ne të katër do t'i japim një blowjob!
  Malanya rrotulloi sytë dhe pëshpëriti:
  - Oh, është shumë bukur të mbash një shufër pulsuese nefriti në gojë dhe ta ndjesh atë me gjuhë!
  Matilda pëshpëriti me frymë:
  - Sa e mrekullueshme është! Dhe gjithçka do të jetë thjesht e mrekullueshme!
  Vajzat kërcyen gjithnjë e më lart. Por tanku i tyre u riparua dhe ata duhej të ktheheshin. Luftëtarët u ngjitën prapa dhe fërshëllejnë:
  - Ky është tanku ynë! Ai do të jetë thjesht i shkëlqyeshëm!
  Jane papritur iu kujtua përralla për Robin Hood. Aty është Joe i vogël, djali u kap nga sherifi. Djali u torturua: e tërhoqën në raft dhe i skuqën takat.
  Kur flakët lëpinë shputat e zhveshura dhe të vrazhda të këmbëve të djalit... Jane ndjeu eksitimin këtu dhe ajo donte shumë seks. Këtu hynë në të. Sidomos krapi i kryqit ninja japonez. Ky djalë biond është kaq i pashëm, dhe ai ka përsosmëri shumë të madhe mashkullore. Dhe është shumë bukur të prekësh lëkurën kaq të pastër dhe të lëmuar me gjoksin tënd.
  Jane donte të fuste gishtin mes këmbëve, por ajo u turpërua dhe ndryshoi mendje. Edhe pse, me të vërtetë, një veprim i tillë është jashtëzakonisht i këndshëm!
  E bija e Zotit tha:
  - Në valën e detit dhe zjarrin e furishëm! Dhe zjarr i ashpër dhe i furishëm!
  Vajzat përsëri lëvizën Goering-5 e tyre drejt pozicioneve të trupave sovjetike. Vetë Stalini ndoshta u tremb shumë kur mësoi për përparimin e nazistëve. Vërtet, si mund të mos nervozoheni këtu? Një makinë e madhe po nxiton drejt jush, por nuk ka asgjë për t'u përgjigjur. Tridhjetë e katër, nuk mund të luftosh me serinë E. Dhe aq më tepër nga AG-të piramidale.
  Dhe Stalini me sa duket është në shok. Të paktën thirrni një kacabu që të jetë këshilltari juaj. Pa zë, pa kuptim, pa spërkatje uji! Duket se do të dështosh!
  Xhejni tha me një buzëqeshje:
  - Dhe Stalini, ndryshe nga Çërçilli, gjithmonë pranonte me dëshirë fletushkat nga Hitleri dhe shkonte për paqe!
  Gringeta këndoi me entuziazëm:
  - Më thuaj çfarë është bota! Ata do t'ju përgjigjen - dielli dhe era!
  Malanya tha me entuziazëm:
  - Dhe ne do të kemi fëmijë të fortë, të shëndetshëm!
  Matilda qeshi dhe pëshpëriti:
  - Bota nuk është një tabelë shahu, dhe Hitleri nuk është një mbret!
  Jane e korrigjoi shoqen e saj:
  - Ai është më i gjatë se mbreti! Dhe ne do ta fshijmë atë nga faqja e planetit!
  Gringeta e mori dhe bërtiti:
  - Madhështia e britanikëve, e njohur nga planeti! Fashizmi u shtyp me një goditje shpate!
  Malanya shtoi me entuziazëm:
  - Ne jemi të dashur dhe të vlerësuar nga të gjitha kombet e botës!
  Matilda, me entuziazmin e një vajze që ka gjetur dashurinë e parë, shtoi:
  - Besoj, të ndërtojmë komunizmin e shenjtë!
  Jane qeshi dhe tha:
  - Dhe nën udhëheqjen e gjermanëve, komunizmi vërtet mund të ndërtohet!
  Gringeta goditi ballin në këllëfën e armës dhe këndoi:
  - Po bëjmë shaka, komunizmin do ta ndërtojmë tani! Dhe Stalini do të jetë super dhe heroi ynë!
  Malanya shtoi, duke sqaruar:
  - Në një arkivol, sigurisht!
  Gringueta konfirmoi me lehtësi:
  - Sigurisht, në një arkivol!
  Jane tha filozofikisht:
  - Sado i madh të jetë mbreti, do të shkojë në varr, ashtu si gjahtari!
  Gringeta shtoi me një buzëqeshje keqdashëse:
  - Politikani gënjen gjithmonë, vetëm ai vdes me të vërtetë!
  Malanya shtypi gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - Pavdekësia është e vërtetë, por vdekja është iluzore!
  Matilda dha gjithashtu një aforizëm:
  - Mbretërit mund të bëjnë gjithçka, por asnjë, asnjë mbret nuk mund të shpëtojë nga varri në tokë!
  Xhejn cicëroi:
  - Jeta do të përfundojë së shpejti ...
  Gringeta e mbështetur me aplomb:
  - Së shpejti do të godasë pika!
  Malanya qëllon me mitralozë ndaj këmbësorisë sovjetike dhe fërshëllehet:
  - O mami, mami, ki mëshirë për djalin tënd!
  Matilda, duke e mbajtur me vështirësi të qeshurën, shtoi:
  - Në fund të fundit, atij nuk i ka mbetur asnjë ditë jetë!
  Jane mendoi filozofikisht:
  - Të gjithë duan të jetojnë bukur, por vetëm pak vdesin me dinjitet!
  Gringueta u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Vdekja premton telashe, nëse nuk shkëlqen nga rrezet e arritjeve!
  Malanya fërshëlleu me një zhveshje të tërbuar të dhëmbëve:
  - Një vdekje e mirë është më e mirë se një jetë e kotë!
  Matilda sfidoi:
  - Është mirë të jesh Zot në liri, por është keq të jesh djall në burg!
  Gringeta tha me një buzëqeshje helmuese:
  - Dhe ne kemi mbetur pa predha... Dakord, kjo është një tragjedi e madhe! Asnjë dhuratë e vetme asgjësimi!
  Jane gërhiti me përbuzje.
  - Do të ketë dhurata të reja dhe presidentë të tjerë!
  . KAPITULLI Nr 17.
  Në këtë ditë, 10 tetor 1947, Friedrich, si gjithmonë, një zagar dhe i palodhur, vrapoi shpejt me kalin ajror Me-362. Djali nuk ndjeu as një hije lodhjeje, ishte tepër i emocionuar dhe ende qëlloi pa humbur asnjë rrahje. Natën, ekipet e riparimit, kryesisht ato amerikane, vënë në punë disa nga pajisjet e dëmtuara. Në veçanti, "Pattons" u rrotulluan përsëri në shina, përveç kësaj, disa qindra prej këtyre automjeteve hynë në shërbim pasi u transferuan nga jashtë, përgjatë hekurudhave tashmë të krijuara. Partizanët, natyrisht, u përpoqën, por ata bënë shumë më keq se zakonisht. Në zgjedhjet e babait ukrainas, Bandera mposhti, dhe tradhtia dhe dezertimi u shtuan në radhët partizane. Plus, komandanti i lëvizjes partizane, Voroshilov, u sëmur... Dhe zëvendësimi i tij nuk u gjet me kohë... Kështu, furnizimi i grupit të goditjes ndërkombëtare të fashistëve ishte mjaft i kënaqshëm. Po, luftëtarët e guximshëm të nëntokës dhe diversantët heroikë ndonjëherë arritën sukses, por jo mbi nivelin taktik. Për më tepër, shfaqja e aleatëve të rinj të kapitulluar shkaktoi një rënie të mprehtë të besimit në fitoren e BRSS, dhe kjo çoi në faktin që elementët e lëkundur, haptas ose ndryshe fshehurazi, kaluan në anën e fashistëve.
  Numri i dezertorëve u rrit veçanërisht midis Ushtrisë së Kuqe Kraikov dhe Ushtrisë Polake. Polakët, pasi u besuan premtimeve të nazistëve dhe veçanërisht kapitalistëve perëndimorë, llogarisnin seriozisht në krijimin e një perandorie të madhe në lindje, në kurriz të Rusisë! Jo të gjithë, sigurisht, komunistët polakë i qëndruan besnikë sovjetikëve, por pjesa tjetër e hijeve politike... Liberalët janë veçanërisht të pabesueshëm... Kështu njësitë polake filluan të dorëzohen në Bulge të Moskës pothuajse menjëherë që nga fillimi i ofensivës. ... Fatmirësisht, ishin të paktë dhe kjo nuk kishte ende një ndikim vendimtar në rrjedhën e luftës.
  Friedrich bëri vetë çiftin e parë të fluturimeve, duke u shkëputur nga pilotët e tjerë. Ai pa që armiku nuk po takohej më aq dendur me hordhitë naziste me zjarr dhe pothuajse nuk kishte mbetur asnjë fushë e minuar në rrugën e pykave të tankeve. Por ushtarët sovjetikë luftuan me kokëfortësi. Këmbësoria nuk hapi zjarr dhe u përpoq, duke i lënë tanket të mbylleshin, t'u hidhte në erë gjurmët ose një tufë granatash ose t'u vinte flakën me shishe të djegshme.
  Djali Terminator kryesisht rriti rezultatin në kurriz të armëve sovjetike. Për më tepër, të shtënat nga një aeroplan horizontal, duke shmangur humbjen e kohës në një zhytje. Vërtetë, disa tanke të vendosura në pritë u shkatërruan gjithashtu. Aviacioni i BRSS ishte joaktiv. Në mëngjes, u shfaqën vetëm shtatë avionë U-2, pastaj katër Laggs. Në përgjithësi, Friedrich zhvilloi një bisedë të shkurtër me ta, duke shtypur lehtë këmbëzën... Dhe pastaj, si gjithmonë!
  Pasi shtypën pikat luftarake tashmë të dobësuara, tanket naziste u vërsulën më tej nëpër fushë dhe në llogore... Hendeqe antitank dhe iriq, megjithatë, u ndeshën edhe në këtë linjë tashmë të gjashtë dhe pjesërisht të pestë të mbrojtjes (ishin tetë prej tyre. në total). Artileritë sovjetikë ishin nervozë dhe filluan të qëllonin nga larg. Artileria fashiste ishte e pamëshirshme, dhe aviacioni... Deri më tani, si një shesh patinazhi, gjithçka ishte copëtuar. Epo, Friedrich, si gjithmonë, është përpara të gjithëve, më i gjallë dhe më i ftohtë. Ndryshimet ndodhën në formimin e trupave; Pattons, të armatosur me mitralozë të fuqishëm, morën drejtimin. Një vendim i detyruar për të reduktuar humbjet nga këmbësorët kamikaze që sakrifikojnë veten, por nuk duan të dorëzohen...
  Friedrich bëri fluturimin e tretë me shoqen e tij Helga. Këtu ata takuan për herë të parë një grumbull pak a shumë të madh avionësh sovjetikë. Midis tyre ishin edhe pesë Br-3 (nga ku u nxorrën). Mjaft e çuditshme, bombarduesit e BRSS menjëherë u kthyen mbrapa në pamjen e aceve gjermanë dhe luftëtarët nxituan drejt tyre.
  Friedrich qëlloi me qetësi makinat duke u përpjekur të afrohej. Përfshirë një ACE me një yll të heroit të BRSS në trup. Sidoqoftë, luftëtari me përvojë u përpoq të shkonte në re, por kundër një përbindëshi të tillë si Friedrich Bismarck, doli vetëm më keq. Djaloshi i terminatorit, pa humbur asnjë rrahje, rrëzoi tridhjetë e gjashtë luftëtarë dhe katër avionë sulmues menjëherë, ndezi shpejtësinë dhe u vërsul pas bombarduesve.
  Këtu, megjithatë, Friedrich zbuloi se makina e tij nuk nxitoi aq shumë dhe nuk arriti 740 kilometra të vlerësuara edhe me një motor të detyruar. Arsyeja është e qartë, Friedrich zëvendësoi armët 30 mm Mr-108 me Mr-103, të cilat, me një shpejtësi fillestare predhash prej 960 metrash në sekondë, janë shumë më efektive për të depërtuar në çatitë e tankeve dhe luftëtarëve të armikut. distanca të gjata, por pothuajse një herë e gjysmë më e rëndë dhe më e ulët me një shpejtësi zjarri prej 420 fishekësh në minutë (megjithatë, Friedrich në përgjithësi preferonte të gjuante me predha teksa binte në ekstazë!). Dhe municioni për armët u rrit veçanërisht për Frederikun. Pra, kapja me bombarduesit nuk ishte një detyrë e lehtë. Disa He-362 të shkathët ishin përpara asit të ri trim. Ata ranë si breshër mbi të mbjellat, duke shtypur dhe munduar automjetet sovjetike. Për më tepër, Br-3, duke qenë më i ngadalshëm dhe i armatosur dobët, u bë pre e lehtë për pilotët terroristë. Friedrich mbërriti në fund të festës, por megjithatë përfundoi një duzinë, duke eliminuar pesëdhjetë. Sidoqoftë, djali nuk arriti të mposhtte rekordin e tij të mëparshëm prej dyqind e pesëdhjetë e tre makina.
  Friedrich u kthye me një entuziazëm të madh në shpirt. Ai fitoi dhe po fiton! Dhe mendimet për tradhtinë time u zhdukën plotësisht. Madje i riu tha me vete:
  - Pse këto paragjykime! Atdheu është vendi ku rriten miqtë dhe fëmijët tuaj! Dhe BRSS nuk është mëmëdheu, por një burg kombesh!
  Helga i dëgjoi këto fjalë, por, duke mos kuptuar thelbin e tyre të vërtetë, konfirmoi:
  - Keni të drejtë! Dhe së shpejti do të kemi fëmijë! Edhe pse, nuk dua të shëndoshem në bark, ndërsa kjo luftë është ende duke vazhduar!
  Friedrich qeshi:
  - Kjo varet nga vullneti i Zotit të Madhërishëm. Megjithatë, Papa dhe një sërë metropolitësh janë në anën tonë!
  Fluturimi i katërt në sulm, jet Fokken-Wulf-5 u shndërrua në një gjueti për armë, pasi u kapën vetëm disa tanke. Por testi i vërtetë nuk kishte ardhur ende.
  Ushtria e Tankeve e Pestë e Gardës së Rotmistrov përfundoi transferimin nën prerje në zonën e Krasnogvardeisky. Megjithatë, nuk ishte e mundur të arrihej surprizë e plotë. Avionët e zbulimit fashist regjistruan lëvizjen e një mase të madhe tankesh dhe nazistët nxituan të merrnin kundërmasa. Rreth pesëqind njësi SS të Ushtrisë së 2-të të Panzerit SS, si dhe dyqind automjete nga rezerva strategjike, dolën për të takuar nëntëqind e pesëdhjetë tanke dhe armë vetëlëvizëse të përforcuara nga rezervat e grushtit të blinduar të Rotmistrov. Në veçanti, beteja u zhvillua në një fushë afër fermës kolektive Pervomaisky, ku granadierët dhe armët gjermane ishin vendosur në vijën e kapur.
  Friedrich dhe aset më të mirë gjermanë u thirrën për të shmangur një sulm masiv nga toka dhe ajri.
  Gjenerallejtënant Rotmistrov, heroi i Betejës së Stalingradit, zbatoi urdhrin që vinte nga vetë Komandanti i Përgjithshëm Suprem dhe besonte sinqerisht se beteja pranë Moskës nuk kishte humbur ende. Ai kishte pushtetin në duart e tij dhe kishte një fije shprese se BRSS do të rifitonte atë që kishte humbur më parë. Sidoqoftë, kolona, duke lëvizur nën fuqinë e saj, u shtri mjaft. Kjo ishte pjesërisht për shkak të dëshirës për të shmangur avionët e zbulimit të Rajhut të Tretë, ndërsa kohëzgjatja tjetër e marshimit ishte shkaktuar nga dëmtimi i linjave hekurudhore për shkak të avionëve armik.
  Sulmet e rënda të bombarduesve detyruan forcat e mëdha të tankeve të marshonin qindra kilometra nën pushtetin e tyre. Për më tepër, në marshimin e shpejtësisë maksimale ... Kjo është duke marrë parasysh njëfarë heterogjeniteti të flotës së tankeve; disa automjete u ndërruan filtra, të tjerë, përkundrazi, llojet e vjetra, përfshirë transmetimet e papërsosura, ngadalësuan motorët me naftë.
  Për shkak të ndikimit brutal dhe masiv të aviacionit armik, ushtria e pestë e goditjes ndodhej mjaft larg vijës së frontit dhe kjo e detyroi këtë rul prej çeliku të marshonte nga mbrëmja në mëngjes.
  Një grup më kompakt fashistësh tashmë po priste Rotmistrov. Ndërsa inferiorë në numrin e përgjithshëm të tankeve, nazistët ishin superiorë në cilësi: duke pasur afërsisht njëqind e gjysmë "Panthers"-5 dhe "Tigers"-5, si dhe një duzinë e gjysmë "Goering" L (anglisht automjete me armë 17 këmbë, përafërsisht e barabartë në fuqi depërtuese me një armë "Panthers"), E-50, AG-50 dhe "Patton". Shkatërruesit e tankeve Super Ferdinand ishin ende në rrugën e tyre.
  Natyrisht, do të ishte më mirë të sulmoheshin masivisht nazistët, por i frikshmi Zhukov ishte shumë i nxituar për Rotmistrov, me të drejtë nga frika se nazistët do të merrnin kundërmasa energjike. Megjithatë, ata tashmë e kanë bërë këtë...
  Por këtu ushtria sovjetike kishte një atu - kjo ishte mbulim serioz ajror... Avionët u hoqën nga drejtimi Ural dhe nga rezerva e selisë, madje hodhën në betejë automjete stërvitore, si dhe pajisje direkt nga linja e montimit. . Ky ishte shansi për të depërtuar krahun e djathtë dhe pjesën e pasme, të cilat kishin lëvizur shumë përpara pykës fashiste.
  Gjenerali Gotha dhe komandantët e tjerë, tashmë gjatë diskutimeve paraprake të planit për operacionin në Moskë, supozuan se Krasnogvardeysk me siguri do të bëhej vendi i një beteje tankesh me rezervën luftarake të ushtrive sovjetike, që do të thotë se ishte e nevojshme të kishte një plan mbulues .
  Avionët specialë gjermanë, veçanërisht Xe-362, monitoruan hapësirën ajrore, në mënyrë që beteja në Krasnogvardeysky të bëhej beteja më e madhe jo vetëm e tankeve, por edhe ajrore e Luftës së Dytë Botërore!
  Friedrich u thirr për të luftuar armikun, ai është asi më i mirë i Luftwaffe, mbreti i betejave ajrore ishte një simbol i fitores së Rajhut të Tretë. Dhe pranë tij, ose pothuajse pranë tij në dorën e djathtë, në një sulm, dhe për këtë arsye modifikim veçanërisht të fuqishëm të Fokken-Wulf-5, garoi Helga.
  Madje djali këndoi:
  - Ne po vrapojmë nëpër valë në yjet! Kuarkët shkumojnë në vorbullat eterike!
  Helga konfirmoi:
  - Krijesa të kuqe, do të goditeni! Fëmijët e botës nëntokësore skëterrë!
  Friedrich qeshi dhe tha të preferuarin e tij:
  - Hajde, larg vidhos! Engjëlli i vdekjes, vetëm fishkëlleje që të shfaqet! Ai do t'i grisë të gjitha llumrat në copa të gomarëve të tyre!
  Helga qeshi si përgjigje.
  - Epo, ju jeni mendjemprehtë!
  Friedrich ishte disi i shqetësuar për peshën në rritje të avionit të tij, lidhjen me instalimin e armëve me rreze të gjatë dhe rritjen e municioneve. Në fund të fundit, predha e një topi 30 mm është tre herë më e rëndë se ajo e një topi 20 milimetrash dhe për nga fuqia shkatërruese, ndoshta katër herë më e fuqishme, është një armë universale e aftë të shkatërrojë armaturën si në sipërfaqe. të planetit dhe në ajër! Asi i ri madje donte të hiqte dorë nga automatikët dhe të hiqte katër të kalibrit të madh, por... Helga kundërshtoi para nisjes:
  - Në fund të fundit, mund të vijë deri te luftimi i ngushtë. Më mirë ta ruani këtë atu...
  - Mjaft për Forcën Madhore dhe dy qitës! - e preu shkurt Fridrih. Për mua mjafton të gjuash nga afër. Në përgjithësi, mendoj se armatimi me mitraloz këtu është i tepruar.
  Helga qeshi e gëzuar dhe e goditi djalin në shpinë.
  - Fatkeqësisht, jo të gjithë janë kalorës kaq të pathyeshëm si ju! Shumë ace janë ende fillestarë, ata kanë nevojë për zjarr më të dendur për të siguruar që të godasin...
  Frederiku kundërshtoi në mënyrë mjaft të arsyeshme:
  - Një makinë kaq e shtrenjtë si ME-362 U nuk do t'i jepet një piloti fillestar. Ky luftëtar është për asët.
  Në vend që të përgjigjej, Helga u përplas me avionin e saj luftarak, duke ndezur takat e saj të zhveshura dhe rozë. Çfarë tjetër duhet bërë, u dëgjua thirrja e urgjencës.
  Friedrich ishte përgjithësisht i kënaqur që kishte hequr dy mitralozët e jashtëm, automjeti masiv u ngrit më lehtë dhe shpejtësia u rrit dhe krahët më të lehtë përmirësonin manovrimin. Edhe pse vetë pikat e zjarrit ishin të mbuluara nga panairet, reduktimi i tyre i shtoi dukshëm aerodinamikës së makinës. Edhe pse Me-362 për sa i përket cilësive aerodinamike ende nuk ka të barabartë midis automjeteve me piston, ai është një kalë kaq universal i luftës.
  Pemë dhe fusha të rralla ndezin poshtë... Dita është e nxehtë dhe duket se nuk do të jetë e lehtë të luftosh. Sidomos rusët, të cilët po e humbin këtë betejë të madhe. Këtu në të majtë dhe pak më poshtë është një tufë sorrash që fluturojnë... Një tufë e madhe, disa nga sorrat janë shumë të mëdha... Një shenjë ogurzezë, sorrat shoqërojnë të gjitha luftërat e kësaj bote mizore, pa sentimentalizëm. Siç këndoi Boyarsky në muzikalin e famshëm:
  - Por pse! Është e pamundur të jetosh me mendjen tënde! Por pse - jeta nuk na mëson asgjë!
  Këtu është dhunë, dhunë dhe më shumë dhunë! Mizori, mizori dhe përsëri mizori duke çimentuar kombin!
  Kopeja e sorrave duket e pafundme, ka dhjetëra, qindra mijëra të tilla, dhe ato kërcejnë që t'i dëgjosh edhe në një kasolle të mbyllur hermetikisht. Friedrich e pyeti Helgën në radio:
  - Ndoshta mund t'i godasim me automatikë?
  Vajza e asit kundërshtoi:
  - Nuk ia vlen! Çdo plumb mund të llogaritet këtu!
  Friedrich qeshi:
  - E cila është shumë e mundur! Mbreti ka fishekë në një thes nën fronin e tij.
  Grupi i parë i avionëve sovjetikë u hodh papritmas nga pas një tufe shkabash. Ata u takuan për herë të parë nga Salamanderët. Pati humbje nga të dyja palët, më shumë rusë u vranë. Friedrich hapi zjarr me vonesë dhe rrëzoi vetëm tetë makina. Por është ende një fillim i vështirë. Por disa "Salamanders"-3 gjermanë u rrëzuan dhe është e paqartë se si Me-262 arriti të kalonte përpara të gjithëve.
  Por gjëja kryesore ishte ende për të ardhur. Tufa e sorrave mbaroi, pilotët gjermanë u hodhën në hapësirën mbi fushën e Krasnogvardeisky dhe filloi.
  Një ushtri e tërë nxitoi drejt skuadronit gjerman, dhe këtu, në fakt, kishte aviacion nga disa ushtri ajrore të BRSS. Një armadë e madhe avionësh të të gjitha llojeve, por mbi të gjitha Yakov dhe disa më pak Laggs.
  Friedrich hapi zjarr nga një distancë prej më shumë se gjashtë kilometrash. Ai përsëri u zhyt në rrjedhat e ekstazës së egër, kur ju nuk synoni, por gishtat tuaj vazhdojnë të shtypin automatikisht. Kur nuk ka më konsiderata, mendime, trupi duket se është i yti, por tashmë je si një kukull e forcave të panjohura... Dhe kjo do të thotë se mishi nuk është i yti, por shpirti i botës së krimit - forca të papastra, të liga. ..
  Epo, dhe në kokën e djalit terminator, kënga filloi të tingëllonte disa herë:
  Mes miqsh, por në të njëjtën kohë të izoluar,
  I kapur nga vuajtjet, shqetësimet e trishtuara!
  Bota jonë është kaq e lodhur nga abuzimi,
  As hapësira dhe as bukuria nuk janë të dukshme!
  Ku na ke sjellë - djall i keq i keq?
  Kur një demon i keq kontrollon një ushtri!
  Ne sigurisht duam lavdi ushtarake,
  Edhe pse në zemër jam një parazit i poshtër!
  
  Një zbrazëti e tillë në shpirtin e shuar,
  Nuk ka rrugëdalje nga moçali!
  Dhe vdekja, ky kunj për plakën e pamëshirshme,
  Çfarë mbledh haraç në Rusinë e Shenjtë!
  
  Kuptimi i thjeshtë nuk shkëlqen,
  Gjithçka është në ueb, fuqi e pakufishme!
  Dëshira për të jetuar në banesën tokësore,
  Shijoni ëmbëlsinë, gëzimin, lumturinë me të dashurin tuaj!
  
  Por fati e dërgoi djalin e tij në luftë,
  Aty ku duhej të harronim paqen!
  Nuk ka nevojë të mallkosh Satanin për këtë,
  Ne vetë nuk donim asgjë tjetër!
  
  Unë jam duke kaluar nëpër shakullinë në aeroplan,
  Duke kryer një kthesë, dhe lëvizjen e nënshkrimit!
  Më besoni, luftëtari i Atdheut nuk vdiq,
  Le të luajmë një marsh funerali për llumin!
  
  Armiku është i shumtë, i fortë,
  Makina, luftarakë, raketa!
  Ne do ta bëjmë copë-copë Wehrmacht-in djallëzor,
  Bërat e Rusisë do të lavdërohen!
  Komunizmi do të vijë në tokë, besoj,
  Ne do të jetojmë të lumtur - e di me siguri!
  Xhelati i njerëzve - fashizmi, do të shkërmoqet,
  Fitorja do të jetë në mirësi, drita e majit!
  
  Atdheu, fluturim i shpejtë,
  Na dha një jetë të shenjtë!
  Himni i Atdheut këndon në zemrat tona,
  Në fund të fundit, unë luftoj ashpër për të!
  
  Dhe besoj se do të vijë një kohë e ndritshme,
  Nuk do të ketë vrasje, pleqëria do të zhduket në humnerë!
  Gara do të zhvillohet pa avantazh,
  Maja do të nxitojë drejt arritjeve të linjave!
  
  Dhe në mënyrë që të mund ta afrojmë kohën;
  Atëherë ju duhet të luftoni si një ushtar i Rusisë!
  Kështu që të arrijë të gjithë ata që nuk janë budallenj,
  Se rusët dinë gjithmonë të luftojnë!
  Një këngë e mirë patriotike tingëllonte në kokën e Friedrich-ut, por duart dhe këmbët e tij tradhtare bënë krejt të kundërtën. Përkatësisht, ata dërguan predha në avionët sovjetikë të të gjitha llojeve dhe markave. Pilotët sovjetikë u përpoqën të afroheshin dhe të fillonin një përleshje... Volka, pasi qëlloi më shumë se pesëdhjetë automjete në lëvizje, bëri një kthesë dhe shmangu të shtënat dhe tentativën e përplasjes (ai e preu këtë kamikaz me breshëri të shkurtra automatiku) . Pastaj avioni i asit të ri u zhvendos dhe duke qenë në një ekstazë luftarake, djali qëlloi shumë topa ajri. Ai kosi shumë një numër luftëtarësh sovjetikë që dilnin nga pjesa e pasme.
  Këtu vetë Friedrich pothuajse u përplas, por arriti të rrëshqasë në vijën e zjarrit dhe të vazhdojë të shfarosë kundërshtarët e tij. Kësaj radhe, viktimat e tij u bënë "Punët" me dy motorë. Një aforizëm shkëlqeu nëpër kokat e djemve (pushët gjithashtu nuk janë arra, mbretëreshat e ardhshme!). Helga bërtiti në radio:
  - Oh, mami e dashur! Sa shtypin!
  Friedrich, pasi kishte kryer një lak jo të plotë, i preu luftëtarët sovjetikë nga një distancë e madhe duke u përpjekur të kalonte pas Helgës. Njëri prej tyre ishte "Shopkeeper" (Lagg-5), kishte një yll të madh të kuq në trup... Kjo do të thotë një hero i BRSS. Vetë vajza, në një modifikim sulmues të Fokken-Wulf, qëlloi në tanket e ushtrisë së Rotmistrov që iu afruan pozicioneve gjermane. Dhe në të njëjtën kohë ajo goditi mjaft saktë, duke u zhytur me sukses.
  Friedrich vazhdonte të luftonte me avionët e armikut, duke falënderuar mendërisht furnizimet për shtimin e municioneve. Ai madje arriti të vendosë një terminator tradhtar në një tank T-34-85, duke zgjedhur atë të komandantit (kjo mund të shihet nga antenat, të cilat, pavarësisht pluhurit dhe distancës, sytë e mprehtë të Friedrich-ut i panë lehtësisht!).
  Kapaku i kapakut u godit nga tre predha njëherësh dhe tanku ndaloi...
  Ishte gjithashtu nxehtë poshtë, pararoja e Ushtrisë së Tankeve të Pestë të Gardës tashmë ishte rrokullisur drejt granatierëve SS dhe pjesëve të Korpusit të Dytë.
  Automjetet e para sovjetike u rrotulluan në kanalin antitank dhe shpejtësia e tyre u ngadalësua. Topat e zjarrit të shpejtë të Tigers-5 dhe Panthers-5 ranë mbi ta. Këtu janë të fortë gjermanët e rinj: duke luftuar në distancë; për të fituar një avantazh ndaj tyre, tanket sovjetike duhej të përfshiheshin në luftime të ngushta. Ngritja e një landfilli... Por vendimi taktik ishte i pasaktë, për të çarë fushën e hapur ku u hapën hendeqe, për të takuar makineritë që prisnin "prenë". Po, dhe të mos bien në masë në të njëjtën kohë?
  Vërtetë, Ils Sovjetike, megjithë humbjet e konsiderueshme, ende depërtuan, si një boksier i vogël që zhytet nën bllokimin e një gjiganti, drejt tankeve të armikut, duke shkaktuar dëme, përfshirë me bomba të vogla. Vërtetë, në disa "Tigra"-5 ata qëndruan në majë të rrjetës, por për shumë automjete, këmbësoria gjermane u detyrua të instalonte mbrojtje fjalë për fjalë në lëvizje.
  Frederiku mendoi se nëse rusët do të kishin kryer një sulm më të përqendruar, ata do të kishin një shans shumë më të lartë për të marrë një "shumë para" dhe një luftë të favorshme të ngushtë.
  Përplasja nga pilotët e kuq vazhdoi, por për shembull kundër Salamander-3 shumë të shkathët, kjo taktikë nuk dha frytin e pritur. Humbjet e aviacionit gjerman u rritën, si, në të vërtetë, në një masë edhe më të madhe të atyre sovjetike. Por kjo nuk ishte më një betejë e pashpërblyer. Shumë pilotë sovjetikë kishin përvojë të mirë, nuk ishte më kot që ata mbuluan Moskën, kështu që nazistët vuajtën shumë.
  Friedrich, instinktet e të cilit ishin tepër të mprehta, gjithmonë shmangte goditjet dhe godiste në mënyrë intuitive luftëtarët më të rrezikshëm sovjetikë. Përpjekja për të mposhtur liderët. Ai e bëri atë dhe funksionoi pa gabime. Meqë ra fjala, kishte një zbrazëti në kokën time dhe një mungesë të perceptimit të betejës si të tillë. Trupi ka reaguar, objektivat janë kapur, nuk ka munguar. Disa herë arriti edhe te tanket.
  Dhe qindra, nëse jo mijëra avionë të të gjitha llojeve shkëlqenin dhe dridheshin para syve tanë. Për shembull, Huffman në He-362-in e tij... Ai lufton në një mënyrë të veçantë, shpejtësi, hov të një makine reaktiv, dhe mbeturinat po fluturojnë në të gjitha drejtimet... Dhe rusët nuk janë as keq... Por ku është Kozhedub, është koha për të ndërprerë rrymën ... Friedrich po lëviz në minimum, tani nuk ka nevojë të kthehesh, goditi me masë, por vetëm, duke lëvizur pak nga disfata..
  Municionet po mbarojnë, karburanti në tanke, dhe nga pozicionet gjermane po mbërrijnë përforcime mbresëlënëse. Salamanderët, madje edhe disa Me-362 të frikshëm, janë të parët që hynë në betejë, të ndjekur nga pjesa tjetër e bandës së Hitlerit. Përsëri, duke u rrotulluar përpara... Edhe avionët sovjetikë fillojnë të tërhiqen. Kanë mbetur pa karburant dhe humbjet e tyre kanë tejkaluar çdo kufi të imagjinueshëm dhe të pakonceptueshëm. Friedrich kthehet dhe pyet Helgën:
  - Cdo gje eshte ne rregull?
  Vajza përgjigjet:
  - Aeroplani është në lëvizje! I rrëzova gjashtë tanke dhe një luftëtar...
  Friedrich fishkëlleu:
  - Po, ju më keni kaluar edhe mua në numrin e tankeve të shkatërruar. Unë personalisht kam shkatërruar vetëm pesë makina me grykë!
  Helga qeshi.
  - Sa avionë?
  - Aeroplanët? - Friedrich-ut i shkëlqenin numrat në kokë... - Saktësisht treqind e një! Rekord i ri botëror. Çfarë arritje...
  Helga bërtiti:
  - Ti je thjesht një kalorës! Jo, së shpejti perëndia e shkatërrimit. Vetë Kali i madh... Luftëtar universal!
  Friedrich korrigjoi me mirësjellje:
  - Në fakt, Kali nuk është zot, por perëndeshë e së keqes. Kjo është, një grua, megjithëse një hyjni shumë e nderuar dhe popullore në hinduizëm. Shumë tempuj janë ndërtuar për të dhe i janë bërë lutje.
  Djali papritmas vuri re se kishte gërvishtur rëndë gjurin në levë. Dhe ai u betua:
  - Dreqin! Nuk ia vlente të kthehej në një automjet kaq të armatosur.
  Helga tha me shqetësim:
  - Dhe fluturimi juaj i radhës është pa mua?
  Friedrich konfirmoi me lehtësi:
  - Po, Fokken-i juaj do të mbushet ende me karburant dhe do të ngarkohet, por i imi tashmë është gati. Vetëm mos e thuaj, vetëm kujdesu për veten!
  Helga deklaroi me vendosmëri:
  - Jo! Këshilla ime për ju është të luftoni dhe të luftoni sa më mirë që mundeni... Nëse është e mundur.
  Avionët u ulën dhe Friedrich vrapoi te makina tjetër. Kombinimi i zgjedhur i Me-362 dhe sulmit F -490 ishte optimale për superass-in e të gjitha kohërave.
  Friedrich, duke ndjerë pedalet e mprehta dhe të përafërta të Fokken-Wulf-4 me këmbët e tij zbathur, filloi të shtynte shpejtësinë dhe të këndonte së bashku:
  - Unë po fluturoj për në betejë! Unë do ta shkel krijesën në pluhur!
  Beteja në Krasnogvardeysk vazhdoi. Përveç tankeve të vetë ushtrisë së Rotmistrov, njëqind e pesëdhjetë automjete sovjetike, të marra nga krahu jugor dhe rajoni Kashirnsky i frontit Sovjetik, mbërritën gjithashtu në fushën e betejës. Vërtetë, vetëm grupi i parë i makinave ka mbërritur deri më tani. Aviacioni sovjetik gjithashtu nuk mendoi të dorëzohej, por nuk ishte ende veçanërisht aktiv.
  Frederiku filloi të punonte në tanke, duke përdorur armët e tij të krijuara posaçërisht për këtë qëllim. Sipas mendimit të tij, kalibri 37 milimetra ishte ende i përshtatshëm për këtë qëllim. Për shembull, Rudel, me armë të tilla, pa asnjë ekstazë luftarake, shkatërroi, ose më mirë, ç'është më e drejtë, rrëzoi 534 tanke gjatë gjithë luftës. Por ishte një person i zakonshëm, jo Friedrich. Djali kujtoi se si babai i tij i tha nënës së tij se efekti i kombinuar tek fëmija i bartur në mitër, përveç shfaqjes së aftësive fenomenale me përparimin e pubertetit, mund ta kthejë pasardhësit në një psikopat...
  Ndoshta ekstaza e tij luftarake dhe superfuqia e këtij luftëtari janë gjithashtu pasojë e një ndikimi, natyra e të cilit është e panjohur për të.
  Por këtu vijnë tanket, për pilotin lëvizjet e tyre duken të ngadalta, dhe aq më tepër për Friedrich. Asi i ri filloi të godasë nga një aeroplan horizontal. Thjesht qëllon dhe godet. Vezullime drite nga shpërthime të vogla, çelje të thyera. Shumë makina marrin flakë në këtë rast, pasi rezervuarët e gazit ndodhen në ndarjen e luftimit. Dhe shkatërrimi, tyta e T-34 fluturoi si gjuha e një llastiqe.
  Shpesh goditja e predhave shkaktonte shpërthimin e municionit. Dhe kjo nga ana tjetër...
  Friedrich nuk mendoi për gjëra të tilla të vogla, ai shikoi foton kur, pasi kishte pësuar humbje të mëdha dhe duke kuptuar kotësinë e përpjekjeve për të depërtuar, tanket e rojeve lëvizën rreth hendeqeve të gërmuara nga populli sovjetik.
  Por edhe këtu i priste një surprizë e pakëndshme. Dy duzina "Super Ferdinands" arritën të afroheshin. Ata, për fat të keq, kishin karakteristika më të forta lëvizëse, falë përdorimit të motorëve amerikanë.
  Automjetet sovjetike po ecnin nëpër një fushë të hapur, që do të thoshte se luftëtarët legjendar mund të godasin vetëm tre kilometra larg. Sigurisht, "Superferdinandët" humbën, por shkalla e lartë e zjarrit të armëve kundërajrore i lejoi ata të godisnin mjaft shpesh. Për më tepër, fusha ishte gërmuar shumë dhe lëruar me predha, dhe T-34-85 nuk mund të fitonte shpejtësi. Por ata ende lëviznin si një bosht gjatë një shpërthimi. Dhe Panthers-5 dhe American Witches-5 të shkathët, shkatërrues tankesh me shpejtësi të lartë, nxituan në ndihmë të Ferdinand-4.
  Friedrich u përpoq të rrëzonte (në mënyrë të pandërgjegjshme) komandantët. Edhe gishtat m'u shtrënguan nga tensioni. Dhe kishte fruta! Terminatori i ri, nga një projeksion horizontal, rrëzoi dyzet e dy tanke T-34, tre KV-s dhe dy Su-122. Mund të kishte edhe tre makina të tjera, por ato u shpërqëndruan nga një bastisje e luftëtarëve sovjetikë, dhe më e rëndësishmja, aeroplanët sulmues. Friedrich filloi të gjuante një top ajri 37 milimetrash dhe dy topa 20 milimetrash (gjithashtu mjaft shkatërrues nëse godet një dritë, një rezervuar gazi ose një motor) duke i përdorur ato.
  Janë njëzet e shtatë avionë gjithsej, dhe janë tetëmbëdhjetë Ilovë... Jo keq, duke pasur parasysh rëndësinë e çdo tanku, edhe të atyre të dëmtuar në këtë betejë kokëfortë... Disa T-34-85 u përshpejtuan dhe më në fund depërtuan për t'u mbyllur. varg. Tani "Shtrigat"-5 të blinduara lehtë amerikane shpërtheu në flakë.
  Friedrich pa avionin sulmues të Hans-Ulrich Rudel. Ky as i njohur prej kohësh, me sa duket, vendosi gjithashtu të zëvendësojë Stuka me Fokken-Wulf-5 më të fortë dhe më të shpejtë. Emblema e tij e pishtarit është e njohur për të gjithë. Ai e pyeti Frederikun:
  - Si je, Engjëll i Vdekjes!
  Djali Terminator u përgjigj:
  - Gjërat janë në Gestapo, por unë kam arritje!
  Rudel siguroi:
  - Dhe unë jam mirë! Por si arrini të qëlloni kaq saktë dhe shpejt, madje edhe nga një plan horizontal?
  Djali asi, duke qeshur, u përgjigj apo edhe këndoi:
  - E di me siguri se çdo gjë e pamundur është e mundur! Gjeni diamantin e mbretërve të Tokës në ujë të rrjedhshëm!
  - Në rregull, do të arrij deri në tridhjetë deri në fund të ditës! - premtoi Rudel.
  Kthimi, zëvendësimi i avionit dhe përsëri Me-362 origjinal, një avion që, përveç vrimave të plumbave në krahë, nuk u dëmtua nën drejtimin e Volkës. Dhe sigurisht beteja e tankeve...
  Ishte nxehtë në Krasgvardeisky. Kolonat e Ushtrisë së Pestë të Gardës dhe brigadat e hequra nga frontet e tjera u tërhoqën. Përforcime u zvarritën gjithashtu deri te gjermanët, duke përfshirë një duzinë shkatërrues tankesh amerikanë, M-18-të më të fundit me topa 110 mm. Këto automjete nuk ishin inferiore në fuqinë shkatërruese ndaj topave Tiger-5, kalibrit 105, madje mundën më mirë T-34, pasi ishin më pak të prirur për rikoshet. Vetë arma është bërë gjithashtu nga një armë anti-ajrore amerikane e konvertuar, që do të thotë se është e shpejtë. Vetëm armatura është më e dobët se ato gjermane, por gjithsesi 186 milimetra mjaftojnë për të mbajtur një predhë në ballë. Për më tepër, T-34-85 shpesh lyhet gjatë lëvizjes.
  Friedrich, ende në distancë, ndjeu cunamin që po afrohej i një valë të re avionësh të Ushtrisë së Kuqe. Kjo do të thotë se ndërsa nuk ka kohë për tanket, të cilët janë pothuajse të mbyllur fort së bashku, është më mirë të lini avionin e sulmit të kujdeset për to. Midis tyre, meqë ra fjala, mund të shihni Non-329 të armatosur dhe të blinduar shumë rëndë. Të dy avionët sulmues dhe shkatërruesit e tankeve janë të fortë. Sidomos me topat Ra-44 88 mm, të cilat depërtojnë jo vetëm në çatinë e tankut, por edhe në ballë. Vetëm në luftime ajrore, kjo makinë, për ta thënë më butë, nuk është aq e gjithanshme sa "pela e punës" Fokken-Wulf.
  Midis avionëve sulmues, Friedrich vuri re avionin e Helgës. Epo, sigurisht, përsëri në veprim.
  Djaloshi i terminatorit, duke zbritur paksa gjatë rrugës, ne do të presim tre tanke dhe një armë vetëlëvizëse-76, këndoi:
  - Do të kemi një shfaqje! Thjesht super klasi më i lartë!
  . KAPITULLI Nr. 18.
  Helga u përgjigj me gatishmëri:
  - Sigurisht qe te besoj! Nuk ia dhashë zemrën bishës! Përgjigja do t'ju jepet - e besoni apo jo?
  Në vend që të përgjigjej, Friedrich filloi të qëllonte nga një distancë e gjatë nga poshtë... Dhe më pas fitoi lartësi.
  Kishte mjaft avionë sovjetikë, por akoma më pak se herën e parë. Pilotët e Luftwaffe ndiheshin mjaft të sigurt, si një nxënës i klasës së parë që kishte rrahur një bashkëmoshatar të bezdisshëm në një shkollë të panjohur dhe fjalë për fjalë ishte pushtuar nga forca.
  Pilotët sovjetikë u bënë më dinak dhe pasi u sulmuan, ata u ndanë menjëherë në grupe, duke u përpjekur të tërhiqnin gjermanët drejt vetes. Frederiku i sulmoi ata, duke u ngjitur në kodër. Për të, megjithatë, refuzimi i armikut për të nisur një sulm të drejtpërdrejtë vetëm e bëri taktikën më të lehtë. Por luftëtarët e tjerë gjermanë hynë në betejë.
  Friedrich vuri në dukje i bezdisur se Non-362 ishin zakonisht përpara tij. Por është në rregull, nga një distancë e gjatë prej disa kilometrash, askush nuk di si të shkurtojë gjithsesi.
  Dhe "Salamanders"-3, ashtu si aeroplanët prej letre për fëmijë, kërcejnë, kërcejnë si peshkaqen në valë dhe ata vetë marrin ...
  Friedrich zgjodhi viktimën e tij, aeroplanin komandues dhe nuk pati kohë të mendonte se si u rrëzua ky aeroplan. Djali nxori një moral:
  - Mund të humbësh në luftë, ndryshe nga sporti, një herë, por mund të fitosh në luftë, ndryshe nga një lojë, pafundësisht! Sidoqoftë, vetëm pjesët e humbësit fluturojnë jashtë tabelës; fituesi vendos në tabelë edhe njësitë luftarake të rrëzuara më parë!
  Megjithatë, lufta është ndjerë edhe në fushë. Për shembull, Wittmann është tashmë një ACE mjaft i kalitur i tankeve, ai luftoi në Tiger. Ai dhe gjueti gjithashtu humbën mjaft shpesh, megjithëse tanku u kthye lehtë. Gunner Schleich mezi pati kohë të fshinte djersën nga fytyra. Ky përbindësh prej çeliku tashmë është goditur disa herë në ballë, por deri më tani ka qenë një rikoset. Wittmann bërtiti në majë të mushkërive të tij:
  - Lërini të afrohen, mos u nervozoni, ose...
  Për gjendjen njerëzore në ato kushte të tmerrshme foli edhe përshtypjet e një pjesëmarrësi në betejë, Zëvendës Shefit të Shtabit të Brigadës së 31-të të Tankeve, i cili së fundmi u bë Hero i Bashkimit Sovjetik, Grigory Penezhko. ... Imazhe të rënda mbetën para imazheve të mia mendore... U bë një gjëmim i tillë sa u shtypën daullet e veshit, gjaku rridhte nga veshët. Zhurma e vazhdueshme e motorëve, zhurma e metalit, gjëmimi, shpërthimet e predhave, zhurma e egër e hekurit të grisur... Nga të shtënat pa pikë, frëngjitë u shembën, armët përdredhën, armatimi shpërthyen, tanket shpërthyen.
  Patton-3 i rëndë i padepërtueshëm, ata u përpoqën të merrnin T-34-85 Sovjetik pothuajse pa pikë. Ai bërtiti, armatura e mbrojtur u fry. "Shtrigat"-4 rrëshqitën dhe u përpoqën të përdorin vetë manovrën. Sikur të ishte një ushtri kuajsh kalorësish të lashtë që do të mundnin njëri-tjetrin. Shpesh të dy tanket gjuanin me pikë të zbrazët dhe shpërthenin njëri-tjetrin.
  Të shtënat në rezervuarët e gazit u vunë menjëherë flakën tankeve. Kapakët u hapën dhe ekuipazhet e tankeve u përpoqën të dilnin. Grigory pa një toger të ri, gjysmë të djegur, të varur në forca të blinduara. I plagosur, ai nuk mundi të dilte nga çadra. Dhe kështu ai vdiq. Nuk kishte njeri përreth që ta ndihmonte. Ushtarët humbën ndjenjën e kohës, nuk ndjenin etje, vapë, madje as goditje në kabinën e ngushtë të tankut. Një mendim, një dëshirë - derisa jeni gjallë, mundi armikun. Ekuipazhet e tankeve sovjetike, të cilët dolën nga automjetet e tyre të shkatërruara, kërkuan në terren ekuipazhet e armikut, të cilët gjithashtu kishin mbetur pa pajisje, dhe i rrahën me pistoleta, duke u kapur dorë më dorë.
  Një imazh në stilin e surrealizmit të një kapiteni, i cili, në një lloj furi, u ngjit në armaturën e një Tiger-5 të dëmtuar gjerman dhe goditi kapakun me një mitraloz për të "tymosur" nazistët që andej. Komandanti i kompanisë së tankeve, Chertorizhsky, veproi me shumë guxim. Ai rrëzoi, përmes vorbullës së predhave, duke u thyer në anën e armikut "Tiger"-5, por ai vetë u godit. Duke u hedhur nga makina, cisternat shuan zjarrin. Dhe ata shkuan përsëri në betejë.
  Predha e fundit e Helgës shpoi çatinë e tankut të Grigory Penezhko. Predha goditi rezervuarin e gazit dhe gjithçka shpërtheu në flakë. Flakët dogjën ekuipazhet e tankeve sovjetike, duke i detyruar të hidheshin nga kapakët. Por vetë Grigori, i plagosur, nuk pati kohë të hidhej jashtë... Ai u dogj i gjallë, duke kuptuar në natyrë se çfarë është bota e krimit...
  Friedrich, duke parë që avioni armik tashmë ishte zgjuar dhe po përpiqej të fluturonte duke përdorur një veprim të kombinuar, sulmoi vetë tanket... Në të vërtetë, gjermanët e patën një kohë të vështirë, megjithëse tanket britanike Challenger më të armatosura u futën në betejë ( ekuipazhet janë gjithashtu nga djemtë e Britanisë dhe gjuajnë jashtëzakonisht saktë!) .
  Friedrich është plot energji dhe emocione djallëzore, ai është gati të fshijë i vetëm çdo gjë dhe të gjithë, edhe nëse i duhet të luftojë një ushtri të tërë tankesh dhe aq më tepër një ushtri ajrore. Por ne duhet të kthehemi, karburanti dhe municioni po mbarojnë, për këtë, ne ngrihemi, duke rrëzuar pesëdhjetë e shtatë avionë dhe duke rrëzuar tridhjetë e një tanke dhe gjashtë armë vetëlëvizëse, plus dy transportues të tjerë të blinduar, tre Katyusha, katër Andryusha, makina që u përpoqën të shkonin në pjesën e pasme.
  Helga u shpreh:
  - Rusët kanë një këngë për gratë në fshatrat tona! Dhe ne nuk kemi vetëm gra luftarake, por burra, atë që na duhet!
  Friedrich ra dakord:
  - Burrat tanë janë mirë, por gratë janë më të mira!
  Helga tha me dinakëri:
  - Një grua fiton duke derdhur lot, një burrë fiton duke i bërë ata të derdhin!
  Friedrich, duke nxjerrë dhëmbët, tha:
  - Meqenëse po bëjmë shaka, do të thotë që gjithçka nuk është aq keq sot!
  Në fluturimin tjetër duhet të fluturosh vetëm... Epo, nëse është kështu, atëherë nuk ka kuptim të dekurajosh... Është vërtet nxehtë në Fokken-Wulf me një motor të ftohur me ajër. Është shumë nxehtë, motori, plus dielli, plus pak kohë për t'u ftohur. Vetë Friedrich u habit se si nuk ishte shembur ende nën një ngarkesë kaq të egër. Në fund të fundit, është elementare ... të gjitha të brendshmet janë ngrënë ...
  Tanket sovjetike u shteruan plotësisht... Megjithatë, përforcimet mbërritën sërish te gjermanët dhe pothuajse të gjithë avionët e sulmit u hodhën në betejë... Por Rotmistrov mori edhe përforcime... Të njëjtat tanke nga një front tjetër.
  Por ajri është shumë më i qetë, megjithëse shfaqen grupe të veçanta të luftëtarëve ose avionëve sulmues.
  Friedrich përsërit taktikat e tij të mëparshme të provuara; ai tashmë e di se kjo nuk do ta zhgënjejë. Dhe gjermanët...
  Po bëhet gjithashtu një rigrupim, pasi shumica e tankeve sovjetike tashmë janë shkatërruar, atëherë mund të përpiqemi të sulmojmë veten... Wittmann vërejti me zymtësi:
  - Tetë tanke u rrëzuan... Mirë për një ditë, por keq për një ditë të tillë...
  Sulmuesi korrigjoi:
  - Në fakt dymbëdhjetë ...
  Wittman e ndërpreu:
  - Katër automjete të shkatërruara kur rusët u ngjitën në një kanal të thellë antitank nuk llogariten! Ishte elementare. Dhe municioni duhet të rimbushet ...
  Por tanket sovjetike nxituan përsëri përpara kur avioni sulmues filloi veçanërisht t'i sulmonte. Në veçanti, Friedrich, i cili gjuajti pesëdhjetë e pesë predha, nga të cilat dyzet e nëntë tanke T-34 dhe gjashtë armë vetëlëvizëse. Dhe iu deshën pesë minuta e gjysmë... Kështu ishte beteja... Sigurisht, mund të ishte më gjatë... Friedrich mendoi, pse do të qëllonte nga dy topa në të njëjtën kohë? Dhe një mjafton... Ndërkohë...
  Helga e takoi në aeroport, e puthi aq nxehtë në buzë dhe i pëshpëriti:
  - Ky është mishërimi i kalorësisë - Don Kishoti!
  - Çfarë thatë? - Fridrihu e humbi durimin.
  Vajza e korrigjoi menjëherë veten:
  - Më fal ujku i vogël... doja të thosha Lancelot!
  Djali i asit këputi:
  - Atëherë kjo është çështje tjetër! Në fund të fundit, Don Kishoti është një parodi e një kalorësi. Një lloj talljeje e kalorësisë budallaqe dhe fisnikërisë vetëmohuese!
  Helga ra dakord:
  - Në përgjithësi, e kuptoj këtë! Por...
  Friedrich e ndërpreu vajzën:
  - Në aeroplanë shpejt!
  Ekuipazhet dhe pilotët e tankeve sovjetike duket se kanë bërë një përpjekje të fundit për të kthyer valën e një beteje jashtëzakonisht të pasuksesshme. Gjenerali Gotha, si një komandant me përvojë, i cili tashmë kishte studiuar plotësisht taktikat ruse, nuk po nxitonte të sulmonte, por madje u përkul paksa për të shfrytëzuar plotësisht avantazhin në fuqinë e zjarrit. Dhe sigurisht, në prenotim. Kjo është taktika e një boksieri shtatlartë që tërhiqet përballë një të shkurtëri, punon si numri dy, por nuk e lejon pinsherin e shkurtër të mbyllë distancën dhe të fitojë avantazh. Epo, Rotmistrov nuk ka zgjidhje tjetër! Ose sulmo ose vdis! Kjo e fundit është më e mirë, megjithëse të dyja mund të kombinohen lehtësisht!
  Epo, Friedrich duhet të luftojë edhe me aviacionin... Është gjithashtu një betejë, dhe armiku është trim...
  Por së pari, djali terminator qëlloi pesëmbëdhjetë tanke sulmuese T-34-85. Kaq eterike në një shpërthim...
  Helga bërtiti:
  - Ti je perandori i ajrit! Kështu mund të lavdërohet Rajhu i Tretë!
  Frederiku iu përgjigj asaj:
  - Dhe ai tashmë është i famshëm! Dhe nuk ka nevojë për lavdërim!
  Helga bërtiti:
  - Dhe ju e lavdëroni atë edhe më shumë!
  - Do ta provoj! - gërrmoi Friedrich.
  Ai ra përsëri në një ekstazë ultra-luftarake. Mendime të çuditshme rrotulloheshin në kokën e djalit. Për shembull, çfarë do të ndodhë me të pas fitores së Rajhut të Tretë? Sigurisht, patronazhi i gruas së perandorit do t'i sigurojë atij pozicionin më të lartë dhe djali i tij do të bëhet trashëgimtari i Perandorisë së Madhe. Perspektiva emocionuese! Dhe rusët, më në fund, mësuan rendin dhe disiplinën të cilën as Stalini gjakatar gjeorgjian nuk mund t'u mësonte atyre.
  Edhe pse, sigurisht, fitorja është ende larg... Ose mbase luftëtari mund ta marrë dhe ta kthejë, duke u përplasur në Fritz. Të vrasësh disa dhjetëra automjete fashiste si kjo dhe të kthehesh në BRSS si hero?
  Por a do ta ndihmojë kjo nëse heronjtë e luftës të shpëtuar nga robëria pushkatohen dhe... Stalini nuk i beson fare askujt, ai tha se nuk ka një djalë, Yakovlev! Pra, ai, Friedrich, nuk mund të kthehet më pas... Sidomos pas asaj që bëri... Ai mund të kishte ikur në BRSS menjëherë, kur sapo iu dha Stuka. Do ta kishin falur djalin... Epo, ndoshta do ta dërgonin në batalionet e penalltisë, dhe po të kishte rrëzuar edhe disa nga nazistët... Po, kishte mundësi të kthehej... Por tani, në BRSS, nuk do ta kursejnë, është bërë shumë gjakatar...
  Friedrich mendoi, pse nuk kaloi në anën e sovjetikëve? Epo, në rregull, ai iu bashkua Hitler Jugentit kur u gjend në qendër të Berlinit; në atë kohë ai nuk kishte asnjë mundësi tjetër për të mbijetuar. Po pse i vrau komisarët? Ai thjesht mund ta kishte fikur... Pse u zgjua një bishë e egër në të... As një bishë, sepse kafshët zakonisht vrasin për të ngrënë ose për shkak të urisë. Njeriu e ktheu vrasjen në argëtim, duke u bërë më keq se një tigër...
  Çfarë i ndodhi atij që vrasja filloi të sillte gëzim dhe dëshira për t'u ngritur në Rajhun e Tretë dhe për të bërë një karrierë e konsumoi gjithë qenien e tij? Kush u bë ai, pse humbi ndjenjën e patriotizmit dhe dashurisë për popullin e tij?
  Megjithatë, a e ka vërtet një të tillë? Këtu është i njëjti gjeneral Vlasov ose Boris Alekseevich Smyslovsky. Edhe këtu ishte një personalitet i çuditshëm, i cili dukej se ishte një përfaqësues shembullor i korpusit fisnik të Rusisë cariste. Dhe ai duhej të kalonte në anën e Hitlerit dhe fashistëve të tjerë. Oficer i Ushtrisë Perandorake Ruse, kapiten. Pas Luftës Civile ai u internua në Poloni, më pas emigroi në Gjermani. Hyri në shërbim në ushtrinë gjermane. Nga viti 1928 deri në vitin 1932 ai studioi në kurset e larta në Departamentin Ushtarak (Akademia e Shtabit të Përgjithshëm) të Reichswehr-it. Gjatë Luftës së Dytë Botërore ai mori pjesë aktive në formimin e njësive vullnetare ruse. Ai besonte se gjermanët mund të kontribuonin në rivendosjen e Rusisë: "Fitorja e ushtrive gjermane duhet të na çojë në Moskë dhe gradualisht të transferojë fuqinë në duart tona. Gjermanët, edhe pas humbjes së pjesshme të Rusisë Sovjetike, do të duhet të luftojnë kundër botës anglo-saksone për një kohë të gjatë. Koha do të funksionojë në favorin tonë dhe ata nuk do të kenë kohë për ne. Rëndësia jonë si aleat do të rritet dhe do të kemi liri të plotë të veprimit politik".
  Koka e djalit ishte e mbushur me atë që kishte lexuar më parë në internet... Krejt rastësisht, vështrimi i tij hodhi një vështrim mbi faqen e librit të referencës - "bashkëpunëtorët e nazizmit janë një turp për kombin!"
  Vërtetë, në të njëjtën kohë nuk kam bashkëpunuar kurrë me gjeneralin A. A. Vlasov, pasi nuk ndaja as pikëpamjet e tij dhe as planin e tij të veprimit, por personalisht u takova me të tre herë, kryesisht me udhëzime nga Shtabi i Përgjithshëm gjerman.
  Friedrich ndërpreu mendimet e tij... Tetëdhjetë e tre aeroplanë sovjetikë u rrëzuan dhe predhat e fundit tashmë po vendosen në tanke dhe tashmë është e mundur të kthehet... Çfarë bastard që është ai... Si është fundosur ... Kurvë gjakatare! Sytë u lanë menjëherë... Pika të kripura loti rrodhën nëpër faqet e lëmuara djaloshare... Sa e hidhur, të paktën qëlloni veten!
  Pas kthimit, pamja e një Helge të lodhur, por gazmore ia ngriti menjëherë shpirtin dhe ai përsëri u vërsul në betejë... Në fund të fundit, ai është një luftëtar! Kjo do të thotë se ai ka lindur për të fituar, dhe kombi i të cilit është më i dobët, ai nuk është mik me të!
  Helga papritmas tha:
  - Pse po qante?
  Friedrich tundi kokën:
  - Sytë tashmë më lotojnë nga lodhja! Çfarë beteje! Tash e gjashtë ditë nuk i kam mbyllur sytë! Dhe para kësaj mezi flija!
  Helga ngushëlloi:
  - Kaldaja do të mbyllet dhe do të flemë pak... Ka mbetur edhe pak kohë. Pak para fitores!
  Fluturimi në Fokken-Wulfach-4, avionët e armikut nuk janë të dukshëm, dhe ka mbetur pak nga tanket. Por edhe ato që ekzistojnë duhet të përfundojnë.
  Helga pëshpërit në radio:
  - Epo, jepu atyre! Pikërisht kështu, duke përdredhur figurën tetë!
  Friedrich qesh:
  - Të rrotullosh tetë është më mirë sesa të vendosësh gjashtë në rripat e shpatullave!
  Vajza, pasi goditi makinën në një zhytje, leh:
  - Jo, është e pamundur të të imagjinoj si gjashtë. Ju tregoni racën e një mbreti.
  Gjithçka që kishte mbetur nga Ushtria e Pestë e Gardës ishin brirët dhe këmbët. Tani edhe Gota dha urdhër për të përparuar, aq më tepër që tashmë ishte mbrëmje, koha kishte kaluar mirë pasi darka dhe errësira filloi të afrohej.
  Më shumë se një mijë e njëqind tanke sovjetike të dëmtuara dhe të shkatërruara mbetën në fushën e betejës, dhe rreth treqind tanke gjermane morën disa dëme. Nga këto, rreth gjashtëdhjetë e pesë makina në asnjë rast nuk iu nënshtruan restaurimit.
  Dhe Friedrich, duke e lënë të dashurën e tij të flinte në një krevat fëmijësh, ishte ende duke fluturuar. Këtë herë ai u ridrejtua për të shtypur artilerinë. Marshimi i dëshpëruar i Rotmistov shpërqendroi një pjesë të forcave të ushtrisë së Mainshein dhe ata përparuan jo më shumë se dymbëdhjetë kilometra gjatë ditës dhe mbrëmjes. Nata ra, por stuhitë ende punonin. Pilotët sapo ndryshuan.
  Edhe një herë Friedrich u ndesh me bombarduesit e natës U-2. Makinat fluturuan pothuajse afër tokës - fluturim në nivel të ulët. Ata do të kishin pasur një shans të kalonin me një maskim të tillë, por në këtë situatë hyri në lojë instinkti djallëzor i terminatorit të ri.
  Përveç kësaj, Fridrihut papritmas u turpërua shumë nga lotët e tij dhe u tërbua... Edhe shikimi i djalit ndryshoi. Dhe fjalë krejtësisht të ndryshme, një këngë tjetër më vërshuan në kokë;
  Zemërimi përhapet në trup si një valë e zjarrtë,
  Është e pamundur ta kuptoj këtë çështje dhe çfarë nuk shkon me mua tani!
  Tani bota e krimit ka zbuluar gjithë errësirën në shpirt,
  Unë dua pallate - nuk më mjaftojnë e dashura ime dhe parajsa në një kasolle!
  
  Dhe si ndodhi gjithçka, as Zoti nuk e di,
  Unë u bëra një pleh tradhtar, por tani për tani kam vdekur!
  Nga është kjo shpallje, kush e lindi atë,
  Unë marr frymëzim nga kupa - forca të fuqishme!
  
  Djalli na tërhoqi zvarrë në një rrjetë, duke na hedhur në një rreth vicioz,
  Thjesht ndodhi që më kapën në rrjetë!
  Por unë do të heq rrjetën dhe do ta pranoj Zotin në zemrën time,
  Vetëm mos e mallkoni hënën qiellore!
  Dhe këtë e di me siguri: vëllezër në krahë!
  
  Oh më jep një shans Zot i shenjtë,
  Natyra ime, ti je tradhti dhe poshtërsi!
  Doja mish, për të shpëtuar vetëm mish,
  Dhe përfundoi në humnerë, ku urtësia e zuri gjumi!
  
  Fashisti tha: ju na shërbeni -
  Do të merrni tokë, para, tituj dhe njohje!
  Por nëse jepni shpirtin tuaj,
  Dhe ky është dënimi më i keq në botë!
  
  Por unë jam një i dobët, jam në telashe,
  Dhe i shkatërroi gjallesat në vetvete, nderin dhe ndërgjegjen e tij!
  Pra, është një fakt i vështirë
  Në fund të fundit, nuk është një roman, thjesht një histori!
  
  Çfarë duhet të bëj, shumë prapa;
  Nuk ka mbetur asgjë dhe tani është të paktën qafa juaj në lak!
  Por demoni tha, ndaloni rrëmujën,
  Na besoni, nuk e pranoj një frikacak të tillë!
  Friedrich e përfundoi këtë "vokal", duke rrëzuar "veshët" dhe më pas ndjeu lodhje të jashtëzakonshme... Dhe ajo që tashmë ka lulëzuar, që do të thotë se ka ardhur një ditë e re, 11 korriku. Dhe ai është në këmbë për shtatë ditë ...
  Pas uljes, djali mezi ia doli të vraponte drejt shtratit dhe u rrëzua menjëherë;
  Ëndrra doli të ishte shumë e tensionuar... Friedrich pa në ëndërr se ishte student dhe po dëgjonte një leksion. Për më tepër, mësuesi gjigant e tregon me aq entuziazëm dhe entuziazëm sa ju e dëgjoni pa dashje. Aty po flasim për armikun historik prej kohësh të Rusisë, Shtetet e Bashkuara. Duket se atdheu i tij më në fund ka dalë me një armë të denjë ndëshkimi;
  -Duhet ta dini se ushtria e Pentagonit ka dislokuar forcat e saj më të mira goditëse në luftën kundër dëshirës sonë për të thyer rrugën drejt botëve të tjera. I dërgova një telegram ushtrisë së NATO-s, ku deklarova se nuk do të merrja toka, se po bëja kërkime paqësore që synonin të mirën e mbarë njerëzimit. Ata nuk ia vunë veshin mesazhit tim, ata e masin secilin sipas shkallës së tyre të dyshimtë dhe egoiste të vlerave. Këta lluma megalomanë mendojnë se mund të kontrollojnë të gjithë njerëzimin. Ata mendojnë se nëse kanë një pasion maniak për kapjen dhe shkatërrimin, atëherë përfaqësuesit e tjerë të botëve të tjera duhet të kenë të njëjtin pasion kafshëror.
  Folësi ndaloi dhe dëgjoi një valë bujare duartrokitjesh. Dhe Volka gjithashtu duartrokiti fuqishëm për të, megjithëse nuk i pëlqente të pranonte autoritetin. Epo, gjigandi i fuqishëm vazhdoi:
  - Unë nuk jam kafshë apo grabitqar, por jam i aftë dhe kam ndërmend të mbrohem, e mira e qytetërimit tim varet nga lufta ime, dhe nëse armiqtë e mi dhe armiqtë e qytetërimit tim synojnë të sulmojnë, atëherë unë synoj të mbrohem. . Unë do të shkatërroj ata që qëndrojnë mes meje dhe lirisë. Ata që pothuajse e kanë skllavëruar njerëzimin, duke e konsideruar veten një komb më të lartë, jo nën juridiksionin e njerëzve, do të përballen me ndëshkim. Tashmë i kam dhënë një nikel një grupi oligarkësh, do t'u tregoj një shembull të një njeriu të aftë për të luftuar, dhe jo nën sëpatë si një dele e nënshtruar. Të gjithë duhet të bashkohemi, sepse kjo është kauza jonë e përbashkët, sepse në Tokë së shpejti nuk do të ketë asgjë për të marrë frymë. Tani tek pika. Për të mposhtur flotën amerikane dhe të NATO-s, ne kemi nevojë për rezerva të mëdha, të pakufizuara energjie, armë thelbësisht të reja dhe ne i kemi ato. Për shumë, madje edhe më të mirët prej jush, bomba me hidrogjen duket si e fundit në përsosmëri. Shumë, madje edhe më të mirët prej jush, supozojnë se nuk ka mënyra të tjera më të fuqishme për të marrë energji, me përjashtim të mundshëm të asgjësimit, i cili mund të jetë i vështirë për t'u zbatuar. Të gjithë i njihni reaksionet termonukleare, shkrirjen e atomeve të hidrogjenit dhe formimin e heliumit. Epo, dhe elementë të tjerë, duke përfshirë hekurin. Shkrirja bërthamore ka dhënë dritë për yjet për miliarda vjet. Dhe për shumë prej jush duket e pamundur që është e mundur të kryhen reaksione thelbësisht të reja sinteze: praktikisht joekzistente në natyrë. Shumë prej jush janë plot me mendime stereotipike se nëse një reagim nuk ekziston në natyrë, atëherë ai nuk mund të ekzistojë në parim. Çfarë mashtrimi absurd, shkenca e supercivilizimeve ofron një mënyrë për të marrë masa gjigante energjie në një shkallë dhe në reagime që nuk ekzistojnë në natyrë. Ju tashmë e dini ekzistencën e kuarkut: mini-grimca që përbëjnë grimcat elementare. Edhe shkenca juaj ka zbuluar qindra grimca elementare. Përveç tyre, të cilat i ka regjistruar edhe shkenca juaj, ka grimca të llojeve të ndryshme, shumë prej të cilave ju duken të çuditshme, madje edhe të tepërta. Jeni të mahnitur nga shumëllojshmëria e kuarkeve, e cila është e vështirë të shpjegohet në mënyrën e zakonshme logjike. Kohët e fundit, shkencëtarët tuaj zbuluan grimca të quajtura preon, grimcat që përbëjnë kuarket, dhe ju nuk mund t'i arrini ato dhe t'i studionit siç duhet. Epo, ju nuk keni arritur të nxirrni as kuarke nga bërthama ende. Epo, çfarë lloj energjie mund të merret përmes shkrirjes ose ndarjes së tyre: e pamatshme edhe në krahasim me një reaksion termonuklear. Edhe me nivelin modern, mjaft të ulët të shkencës tokësore, ka përllogaritje teorike që tregojnë se sa më e vogël të jetë grimca, aq më shumë energji nxjerr. Kjo sugjeron që nëse dikush do të ishte në gjendje të zotëronte një energji të tillë, atëherë do të ishte në gjendje të merrte një burim pothuajse të pakufizuar të burimeve të energjisë. Sidoqoftë, asnjë shkencëtar i vetëm tokësor nuk ka qenë në gjendje jo vetëm të rikrijojë reagimin e shkrirjes së mikrogrimcave, por edhe të nxjerrë një kuark të lirë nga bërthama.
  Edhe marrja e një kuarku të lirë dhe të palidhur nuk është ende e mundur. Cila është arsyeja që reaksionet që përfshijnë këputjen ose shkrirjen e grimcave ultra të lehta nuk kanë qenë ende të mundshme, jo vetëm të përsëriten, por edhe të regjistrohen në natyrë. Arsyeja qëndron në këtë: kjo është arsyeja pse reaksioni termonuklear është aq i vështirë sa që në mënyrë figurative quhet edhe një hero me krahë shumë të shkurtër. Për të shkaktuar një reaksion termonuklear, ju nevojitet energjia e një bombe atomike; për të shpërthyer një bombë atomike, keni nevojë për eksplozivë të zakonshëm. Për të shkaktuar një reaksion të shkrirjes së kuarkut, reagimi i një shpërthimi të një ngarkese termonukleare nuk është i mjaftueshëm; fuqia e tij nuk është e mjaftueshme për reaksionin, prandaj kuarkët super të rëndë nuk gjenden në natyrë. Nuk ka asnjë hap të ndërmjetëm, një hap që ndan dhe klasifikon reaksionet brenda sintezës atomike. Në shkrirjen termonukleare ka hapa njëri pas tjetrit, të cilët rriten për sa i përket energjisë së çliruar. Një reaksion që çliron shumë më tepër energji sesa një shpërthim termonuklear dhe që është jashtëzakonisht i rrallë: reaksioni i asgjësimit. Ndodh nga kontakti i materies dhe antimateries. Është e rrallë në natyrë, jashtëzakonisht e rrallë, sepse nuk ka pothuajse asnjë antimaterë në botën reale. Reaksioni i asgjësimit është i rrallë në natyrë; nuk ka asnjë hap të ndërmjetëm midis reaksionit të shkrirjes së elementeve dhe reaksionit termonuklear. Thelbi i problemit është se vetë antimateria nuk është bërë nga lënda e thjeshtë. Brenda sistemit tonë të dukshëm, ne nuk mund ta vëzhgojmë atë. Por nëse do të lëviznit në hapësirë dhe do të gjendeshit në kryqëzimin e universeve, në kufirin e botës dhe antibotës, atëherë do të shihnit se si vazhdon procesi i asgjësimit në një shkallë të gjerë. Thelbi i problemit doli të ishte marrja e një sasie të mjaftueshme të antimateries, domethënë materies që nuk mund të ekzistonte në botën reale. Ai do të vinte vazhdimisht në kontakt me materien e zakonshme të vërtetë, do të duhej të asgjësohej ose të shpërthente, ashtu si dy elementë kimikë të sigurtë veçmas shpërthejnë pas kontaktit. Protonet, neutronet, elektronet, në kontakt me pozitronet, antineutronet, antielektronet, do të shndërroheshin në fotone dhe grimca të tjera që nxitonin në drejtime të ndryshme. Shpejtësia e zgjerimit të tyre është kolosale dhe e kalon shpejtësinë e dritës. Po, gjatë asgjësimit në shkallë të gjerë, grimcat shkojnë mbi shpejtësinë e dritës, duke u larguar nga njëra-tjetra. Antimateria është e vështirë të merret në një mënyrë të thjeshtë, duke përshpejtuar grimcat në përshpejtuesit. Rezultati i marrë në këtë mënyrë nuk do të justifikojë kurrë kostot. E megjithatë, eksperimentalisht, u gjet një mënyrë efektive për të prodhuar antimateries në një shkallë të gjerë. Thelbi i tij është se probabiliteti i marrjes së antimateries, si materia, është afërsisht i njëjtë, që do të thotë se ndryshimi midis antimateries dhe materies së zakonshme nuk është i madh dhe nuk kërkohet shumë energji për të ndryshuar polaritetin e materies. Kjo mund të bëhet duke përdorur rrezatim jo aq të fortë nga një fushë e veçantë dhe një valë të një natyre të veçantë. Përveç kuarkeve, preonëve, ekzistojnë kreonet, rezonet, forconet, riumonet, korodonet, romonët, etj. Rrezatimi në një nivel të veçantë telepatik ndryshon strukturën e materies në nivelin kreon-rezon, vetëm pak ndryshon, duke zhvendosur strukturën e rregullimi i mikrogrimcave. Zbulimi i valëve speciale revolucionarizoi shkencën dhe shoqërinë. Por rrezatimi i kujt, çfarë niveli mund të ndryshojë llojin e materies, duke e transferuar atë në një nivel cilësisht të ri, duke ndryshuar karakteristikat e substancës. Një lloj i ri rrezatimi u zbulua gjatë studimit të aftësive njerëzore, aftësive të tij të jashtëzakonshme. Ne hitlerianët zotëruam aftësi shtesë përpara kombeve dhe popujve të tjerë. Rrezatimi i ri telepatik depërtoi përmes plumbit dhe supermaterialeve të ngurta edhe më të dendura, gjë që në vetvete tregonte një sistem të ndryshëm dhe një gamë të ndryshme rrezatimi. Edhe me nivelin tuaj të shkencës dhe qytetërimit, ekziston dhe është krijuar rrezatimi që tejkalon shpejtësinë e dritës. Nga rrezatimi radioaktiv, rrezet Alfa, Beta, Gama dhe Beta lëvizin pak më shpejt se shpejtësia e dritës, dhe me rrezatim Gamma-AS, shpejtësia e dritës është pothuajse një herë e gjysmë më e lartë. Në planetin Tokë, tashmë është zbuluar eksperimentalisht rrezatimi i valëve Klekon dhe Dare, i cili e tejkalon shpejtësinë e dritës dy herë më shumë. Vërtetë, tani për tani ato gjenerohen në mikrodoza, pa ditur as perspektivat. Do të them më shumë se ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis shpejtësisë së rrezatimit dhe aftësisë së tij për të depërtuar në materie. Sa më e shkurtër të jetë gjatësia e valës, aq më e lartë është fuqia depërtuese, aq më e lartë është shpejtësia e rrezatimit. Rrezet gama kalojnë vetëm një centimetër plumb dhe dobësohen përgjysmë. Për rrezatimet Klekon dhe Dare, fuqia depërtuese është edhe më e lartë. Rrezatimet me rreze ekstra, qofshin ato aura, teleportimi, telekineza, telepatia, kiberkineza, tormokineza, plazmakineza, kanë shpejtësinë më të lartë dhe gamën gjithëpërfshirëse. Kjo do të thotë, është në të ashtuquajturën superstrukturë shpirtërore që qëndron çelësi për të kontrolluar botët, për të zotëruar forma të paprecedentë të energjisë. Format më të reja të energjisë hapin rrugën për format më të reja të matjeve, matje të mikrobotës që janë në gjendje të depërtojnë dhe të realizohen në makrobotë, duke transferuar matjet ndërmjet grimcave mikro-themelore në botën reale, të ashtuquajturat rrotullime të hapësirës. . Një lloj i ri energjie do të japë një armë të re, do të lëshojë rreze Zet-56 dhe do të shtypë armadën e agresorit në pluhur. Tani mund të shpjegoj më hollësisht thelbin e energjisë së re dhe të përshkruaj në detaje se si lind, si dhe efektin e bashkimit, por tashmë na është vënë një ultimatum. Këta gorilla po përpiqen të na trembin, por edhe nëse kapitullojmë, nuk mund të refuzojnë tundimin për të lëruar ishullin dhe hekurosjen e tij me bomba dhe breshëri armësh të rënda. Nese nuk ka aksion ushtarak, atehere pse jankees kane mbledhur nje arme te tille?Atyre u duhet nje akt kercenimi, shembull per te gjithe boten. Jeta juaj varet edhe nga unë. Unë do t'i jap agresorit një mësim që do ta mbajë mend gjatë gjithë jetës së tij dhe kushdo që mbetet i gjallë do t'i ketë zili të vdekurit!
  Me këtë frazë, gjumi i Friedrich u ndërpre. Ai hapi sytë i furishëm. Helga qëndroi përballë tij dhe mbante një buqetë me lule në duar dhe në gishtat e këmbëve të zhveshura dhe vajzërore kishte një trëndafil, me të cilin guduliste me butësi thembrën e zhveshur rozë të djalit.
  - Epo, atëherë spërkat veten. Është koha për drekë!
  Friedrich u hodh dhe e thithi menjëherë barkun... Bah, ai kishte ngrënë pothuajse asgjë për një javë. Kam pirë vetëm çokollatë të fortifikuar të holluar me ujë. Djali shikoi diellin dhe u habit:
  - Është e çuditshme, unë qëndrova atje për rreth pesë orë, por duket shumë më pak. Nuk pata as kohë të mbaroja së dëgjuari leksionin më interesant për armët e reja!
  Helga qeshi.
  - Për armët e reja? Po, kur luftëtarët e mëdhenj luftojnë, teknologjia më e vjetër i lejon ata të mposhtin të gjithë. Por së pari, hani një supë peshku. Një çift vajzash, fansat e tu, ishin përgatitur enkas për ty. Hani dhe forca të reja do të vijnë.
  Friedrich filloi të hante me gëzim supën e peshkut, e cila i dukej si pjata më e shijshme në planetin Tokë. Djali zbrazi tenxheren dhe ndjeu një rëndim në bark. Por pavarësisht kësaj, ai u hodh i gëzuar dhe nxitoi drejt makinës.
  - Epo, Helga, le të luftojmë përsëri!
  Vajza u përgjigj me lojë:
  - Po, si!
  Dhe tani kali i besueshëm Me-362, së bashku me satelitin e pandashëm Fokken-Wulf-4, përsëri po mundon atmosferën me helikat e tij. Dhe lufta është si lufta. Frederiku e pyeti Helgën:
  - Cila është argëtimi juaj i preferuar, përveç grindjeve?
  Vajza qeshi me delikatesë dhe u përgjigj:
  - Është e vështirë edhe të thuash! Edhe pse ju e dini. Isha i interesuar për gdhendjen e drurit. Më dolën modele kaq të bukura... Dhe gjithashtu u përpoqa të shkruaj histori fantastike. Vetëm kur shkrova një çift, të gjithë filluan të qeshnin me mua. Dhe u turpërova aq shumë sa pushova së kompozuari. A e dini sa e pakëndshme është kur ata qeshin me ju!
  Friedrich ra dakord:
  - Po kuptoj! Edhe pse tani jam në kulmin e famës! Por sapo vdes, gati...
  Helga e ndërpreu:
  - Jo! Më besoni, ata nuk do të harrojnë! Unë mendoj se ushtria ajrore, ose një nga qytetet e pushtuara lindore, do të emërohet me emrin tuaj. Ose ndoshta një rrugë në Berlin!
  Friedrich qeshi:
  - Po, më ngushëllove!
  Helga shtoi mjaft seriozisht:
  - Ndoshta do të miratojnë edhe një urdhër në aviacion me portretin tuaj. Së pari, ju keni një fytyrë kaq të ëmbël, dhe së dyti, rezultati juaj, tashmë më shumë se njëzet mijë e pesëqind avionë armik, nuk ka gjasa të tejkalohet nga askush!
  Frederiku gjithashtu kundërshtoi mjaft seriozisht:
  - Jo, ata mund ta tejkalojnë atë nëse lufta me BRSS zvarritet për një kohë shumë të gjatë, ose nëse ende duhet të merren me aleatët e djeshëm. Pra, gjithçka është e mundur... Por në parim, është e mundur të arrish një mijë avionë! Dhe çfarë mund të bëj edhe këtë!
  Biseda u ndërpre, një skuadrilje e vogël luftëtarësh armik fluturoi përpara dhe më pas na u desh të merrnim armët me zell.
  Pavarësisht lodhjes dhe rraskapitjes ekstreme të ushtrisë së Hitlerit, fitorja në Krasnogvardeisky frymëzoi Krautët dhe grupin shumëfisnor për shfrytëzime të reja.
  Nazistët nuk guxuan të sulmonin Moskën dhe filluan një sulm në qytetin e Pavlovsky Posad, i vendosur në lindje, dhe zonat e fortifikuara ngjitur me të.
  Ushtarët sovjetikë, përndryshe nuk mund të kishte luftuar me guxim, por në mbrëmje korridori midis pykave gjermane ishte ngushtuar aq shumë sa që tashmë ishte qëlluar menjëherë.
  Friedrich dhe Helga u desh të merrnin përsëri tanket, të cilët po përpiqeshin të kundërsulmonin dhe të mbyllnin hendekun. Dhe pastaj ata u treguan dhe ishte e mrekullueshme. I riu arriti të kalonte pesëqind në tanke! Dhe kjo është përgjithësisht një arritje ultra-klasore!
  Friedrich ndjeu vërtet gëzim që ishte kaq i lezetshëm! Se ai është luftëtari më i mirë i të gjitha kohërave do të thotë klasa e klasave! Dhe si është për të të jetë më i gjatë dhe më i ftohtë se të gjithë! Friedrich është Ujku, që do të thotë ujk!
  Tashmë ishte errësirë dhe beteja ende nuk ishte shuar. Kolonat gjermane si nga veriu, ku po nxitonin hordhitë e të famshmit Rommel, ashtu edhe nga jugu, ku Mainstein Lane, rrethuan qytetin e Pavlovsky Posad. Tashmë në mesnatë, tanket Gotha dhe para së gjithash disa Ferdinand-4, shpërthyen në periferi të këtij fshati... Por ata u detyruan të ndalonin. Pastaj Gotha dha urdhër për të anashkaluar njësitë më kokëfortë të mbrojtjes. Në orën dy të mëngjesit, në lindje të Pavlovsky Posad, pjesë të korpusit të dytë SS dhe trupës së parë të tankeve, gjithashtu nga BRSS, dolën për t'u takuar me njëri-tjetrin. Kështu, natën e 12 tetorit 1947, një unazë bllokimi u mbyll rreth grupit ushtarak të Moskës!
  . KAPITULLI Nr 19.
  Në mëngjesin e 13 tetorit 1947, Friedrich luftoi, si gjithmonë, me vetëmohim dhe mjeshtëri. Kali i tij besnik fluturues po nxitonte drejt lartësive dhe motori, pavarësisht se djali e detyroi më shumë se një herë, funksionoi pa dështime ...
  Rezistenca e trupave sovjetike u dobësua dukshëm... Nazistët nuk guxuan ende të sulmonin Moskën, e cila ishte kthyer në një kështjellë të pathyeshme, por lëviznin drejt lindjes. Në Pavlovsky Posad, luftimet ishin ende në lëvizje të plotë; komandantët fashistë në mënyrë mjaft të arsyeshme refuzuan të përdorin tanke brenda kufijve të qytetit, duke hedhur në sulm rumunët, italianët, arabët, indianët dhe njësi të tjera të huaja.
  Friedrich mori pjesë në dy ose tre përleshje të vogla ajrore dhe pa vështirësi preu rreth një duzinë avionësh. Objektivat e tjera ishin toka: armë, obus, mortaja, Katyusha dhe, nëse ishte me fat, tanke.
  Kjo e fundit, në aspekte të tjera, nuk ndodhte shpesh. Duket se këshillave po u mbarojnë avulli. Në mesditë, kur avulli i tetorit u bë i padurueshëm, pati një qetësi të shkurtër dhe Frederiku, ose siç quhej zyrtarisht Frederiku i Madh, Bismarku, u thirr në Smolensk.
  Asi i ri i Terminatorit dukej shumë i lumtur dhe i gëzuar. Megjithëse Friedrich ishte shumë i hidhur dhe i turpëruar për tradhtinë e tij, perspektiva për të marrë çmime fashiste e bëri djalin të lumtur.
  Bashkë me të u thirr edhe Helga. Vajza ishte gjithashtu e emocionuar dhe dhëmbët e saj perla shkëlqenin nga një buzëqeshje simpatike pantere. Ajo tha:
  - E sheh, djalosh ujk, i mundëm rusët!
  Në këtë rast, Frederiku nuk e ndau aspak optimizmin:
  - Tani për tani, ky është vetëm një sukses dhe luftë e ndërmjetme... Betejat dhe betejat vetëm sa po marrin vrull. Por fillimi ishte vërtet i suksesshëm...
  Për çmimin u zgjodhën ndërtesat e komitetit rajonal të Partisë Komuniste Gjith-Bashkimi. Parkingu i madh ishte i mbushur me makina luksoze, kryesisht të prodhimit amerikan.
  Në të vërtetë, gjeneralë kukull nga ushtria amerikane, Perandoria Britanike dhe Dominion Kanadez ishin të pranishëm në sallën e asamblesë. Madje ishte një nga princat anglezë... Dhe sigurisht, vetë Hermann Goering dhe Adolf Hitleri... Vetëm kjo e habiti Fridrihun, Margaret nuk ishte me të. Është e çuditshme, ndoshta është vetëm se, duke qenë shtatzënë, kjo grua e shquar, unike nuk dëshiron të rrezikojë fëmijën e saj dhe fëmijën që mori nga asi... Në fund të fundit, lufta nuk është aspak shaka!
  Apo ndoshta ajo nuk dëshiron të komunikojë me të preferuarin e ri të Hitlerit para burrit të saj? Këtu, në përgjithësi, gjithçka është e mundur dhe është pothuajse e pamundur të lexosh atë që ka në mendjen e një gruaje kaq të bukur si Afërdita dhe dinake si Hera...
  Megjithatë, Friedrich është edhe i lumtur për këtë. Nuk mjaftonte në praninë e Fyhrer-it që të ekspozohej ndaj rrezikut të tradhtimit të emocioneve të tyre, me një gjest të pavullnetshëm ose me një fjalë të pamenduar. Në fund të fundit, burrat me brirë, veçanërisht në personin e sundimtarit të gjysmës së botës, janë shumë të rrezikshëm. Edhe për një djalë kaq të ashpër si Ai është ushtari numër një i Rajhut të Tretë!
  Shumica e atyre që mbërritën në ceremoninë e çmimeve ishin pilotë - vetë Goering ishte një ACE, një admirues i zjarrtë i teorisë së gjeneralit Dua - aviacioni, perëndia e luftërave, natyrisht, para së gjithash theksoi forcat ajrore. Por kishte edhe cisterna, mes tyre edhe i famshmi Wittmann. Dhe ceremonia e ndarjes së çmimeve filloi me kryqet e kalorësit.
  Kur u thirr Helga, vajza fjalë për fjalë galopoi si një kalë, duke goditur thembrat e saj. Ajo u dhurua me një kryq kalorësi dhe një simbol të veçantë luftarak, tanke... Përveç kësaj, vetë Fuhreri Adolf i dhuroi vajzës një saber të personalizuar me diamante, si gruaja më e mirë që u dallua si rezultat i luftimeve në Betejën e Moska.
  Wittman mori një kryq me gjethe lisi, shpata dhe diamante, dhe Kryqi i Kalorësit të Yllit me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante iu dha "foshnjës" Huffman. Asi amerikan mori një çmim edhe me pantallonat e shkurtra të zakonshme kauboj.
  Friedrich u shpërblye i fundit... Kjo ishte krejt e logjikshme, pasi ai ishte më i miri nga më të mirët. Çmimi i lartë, Ylli i Madh i Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt, dhe gjethet e lisit, shpatat dhe diamante, iu dhanë tingujve kërcënues të himnit nazist. Përveç kësaj, u dhanë katër simbole, për katërqind, pesëqind avionë dhe për katërqind, pesëqind tanke. Këto distinktivë ishin gjithashtu prej ari, dhe të pesëqindat kishin edhe diamante të imët.
  Hitleri i shtrëngoi dorën Friedrich-ut për një kohë të gjatë dhe i tha diçka me entuziazëm... Djali përpiu me sy kryqin e famshëm. Diamante të zbukuruara me gjethe lisi platini dhe doreza shpate. Në kujtesën time shkëlqeu shifra që edhe kryqet e zakonshme të kalorësit me diamante, urdhra të tillë, u dhanë vetëm njëzet e shtatë gjatë gjithë luftës. Epo, në këtë pikë ka më pak... Një shkallë më e lartë çmimi, Kryqi i Kalorësit, ku gjethet e argjendit zëvendësohen me ato të arta, nuk është vendosur ende.
  Megjithatë, çmimet nuk u ndalën me kaq. Hitleri njoftoi se Friedrich iu dha grada e Major Field Marshall i Forcave Ajrore dhe Gardës SS, me një armë të personalizuar dhe një bonus prej një milion e pesëqind mijë markash (kostoja e pesëmbëdhjetë nga "Panterat" më të reja).
  Arma me firmë ishte e njëjtë me saberin e dhënë Helgës, prej çeliku të Damaskut, me një dorezë të zbukuruar bukur me diamante dhe smeraldi.
  Frederiku nuk i rezistoi dot tundimit dhe tundi disa herë një armë të denjë për një Sulltan. Doreza ishte e rehatshme dhe saberja ishte e balancuar në mënyrë të përkryer dhe dukej e lehtë për dorën e një djali të fortë.
  Më pas erdhi fjalimi i gjeneralit amerikan Mankurt, i cili hyri në histori si autor i shprehjes popullore: vendi im mund të ketë gabim, por ky është vendi im!
  Për më tepër, ky komandant u bë i famshëm për mizorinë e tij monstruoze, përfshirë edhe ndaj robërve të luftës.
  Mankurt tha ashpër:
  - Barbarët rusë kapën shumë tokë, duke krijuar një kazermë të madhe në të cilën mbretëron kaosi i përjetshëm. Deri kur regjimi i tyre terrorist do të mundojë një të gjashtën e njerëzimit? Popujt e Rusisë presin çlirimin dhe ardhjen e ushtrisë së Evropës së lirë dhe të Shteteve të Bashkuara në tokën e tyre. Prandaj, Amerika do të bëjë çdo përpjekje për të mposhtur BRSS. Fluksi i pajisjeve dhe vullnetarëve tanë nga e gjithë bota do të intensifikohet dhe rritet! (duartrokitje e furishme). Të gjitha vendet e botës u bashkuan kundër infeksionit bolshevik. Zoti Perëndi dhe ushtria qiellore janë me ne. Përpara për fitore!
  Pas tij foli anglezi dhe më pas Fuhreri ndërpreu pjesën zyrtare të ceremonisë, duke paralajmëruar fillimin e topit. Menjëherë shumë vajza dhe gra u shfaqën gati për t'u çiftuar me heronjtë e famshëm.
  Friedrich dëshironte të zgjidhte Helgën si partnere, por ajo refuzoi papritur - duke thënë se zakoni nuk dikton vallëzimin me partnerët, ose partnerët në armët luftarake. Epo, djali zgjodhi një zonjë tjetër, aq më tepër që të gjitha gratë këtu janë të bukura - me sa duket e zgjodhën me qëllim. Friedrich buzëqeshi dhe kërceu lehtë, por mendimet e djalit ishin për diçka tjetër.
  Pra, ai mori një urdhër të lartë dhe tashmë është një marshall kryesor... Karriera e tij është në rritje, dhe për sa i përket numrit të avionëve të rrëzuar dhe tankeve të dëmtuara nuk ka të barabartë në botë! Gjithçka duket se është në rregull, por për disa arsye macet po më gërvishten në shpirt... Por nëse merrni figura të famshme, për shembull Robert Artrois, një princ i gjakut nga dega mbretërore e Capetians. Në fund të fundit, ai luftoi kundër atdheut të tij Francën dhe nuk vuajti shumë, megjithëse kishte në duar gjakun e bashkatdhetarëve.
  Dhe qindra mijëra rusë po luftojnë në anën e nazistëve. Edhe Duka i Madh Kirill Romanov deklaroi zyrtarisht mbështetjen e tij për fushatën lindore dhe çlirimin e atdheut të tij nga bolshevikët. Romanovët janë për nazistët dhe vendet perëndimore pas tyre.
  Epo, nëse princat e famshëm dhe Rajhu i Tretë janë kundër Stalinit, atëherë pse duhet të vuajë Friedrich? Për më tepër, është e mundur që të mos jenë paraardhësit e tij që jetojnë në BRSS. Epo, le të mendojmë logjikisht... Në fund të fundit, rrjedha e historisë tashmë ka ndryshuar në mënyrë dramatike. Tani bota nuk do të bëhet kurrë ndryshe, kështu që beteja e Moskës u humb nga sovjetikët... Çfarë do të thotë kjo? Dhe fakti është se, së pari, në një botë që ka ndryshuar ndjeshëm, gjasat që prindërit e tij (nga rruga, të lindur në qytete të ndryshme) të takohen dhe të fillojnë një familje bie ndjeshëm. Por mami dhe babi nuk kanë lindur as në vitin 1947... Kjo do të thotë se gjasat që të takohen dy gjyshër dhe dy gjyshe do të jenë edhe më të vogla!
  Plus, nga pikëpamja e një grupi gjenesh, çdo fëmijë është unik dhe thjesht individual. Kjo do të thotë që nëse momenti i ngjizjes ndryshon me të paktën një orë, apo edhe dhjetë minuta, atëherë nuk do të jetë më ai... Jo Friedrich me një personalitet unik dhe një grup gjenesh, por një krejtësisht i ndryshëm, ndoshta edhe i pangjashëm nga jashtë. djalë.
  Domethënë, ndërhyrja e një personi që e gjen veten në të kaluarën, sipas logjikës së gjërave, duhet të çojë në zhdukjen e shkelësit të ligjeve të pacenueshme të kohës... Dmth Friedrich, pasi është bërë i preferuari i Hitlerit, duhet të thjesht janë zhdukur! Dhe ai, dhe vëllai i tij, dhe ndoshta prindërit e tij dhe të tjerët.
  Por meqenëse asi i ri është i gjallë, i fortë dhe i shëndetshëm si askush tjetër në këtë planet fatkeq, atëherë ndoshta kjo e kaluar nuk është aspak bota e tij! Ndoshta ky nuk është as universi i tij, një lloj universi paralel, madje edhe me një vonesë kohore. Kjo do të thotë, ai, Friedrich, nuk vret paraardhësit e tij, jo bashkatdhetarët e tij, por individë të huaj që kanë vetëm një ngjashmëri të përgjithshme me të kaluarën abstrakte të djalit terminator.
  Kjo do të thotë që ai, në fakt, nuk është një tradhtar - thjesht një person, si ata nga seriale të ndryshme fantastiko-shkencore, i cili në të kaluarën përdor njohuritë e së tashmes, dhe gjithashtu është i pajisur me fuqi të jashtëzakonshme nga providenca. Epo, nëse ai është i destinuar të ketë superfuqi, atëherë është thjesht mëkat të mos i përdorësh ato! Epo, meqenëse fati, dora e djathtë e parajsës, e dërgoi fillimisht në Hitler Jugent, pastaj në Rajhun e Tretë, ai duhet të bëjë çdo përpjekje për të bërë një karrierë. Është mirë të jesh një marshall i madh në moshën katërmbëdhjetë vjeç, djaloshare, por në njëzet është më mirë të jesh një gjeneral i plotë, apo edhe një marshall i fushës. Dhe kush e di, ndoshta Rajhu i Tretë më në fund do ta tret Amerikën, dhe pastaj djali i tij do të bëhet Diktatori i parë Botëror!
  Pastaj u shfaq papritur dikush që i riu më së paku priste ta shihte: Evgenia Porsche... E gjatë, e bukur, e fortë, madje disi fshatare dhe çuditërisht joaristokratike për vajzën e një prej manjatëve më të mëdhenj të Rajhut të Tretë.
  Vërtetë, ndryshe nga takimi i mëparshëm, vajza veshi ato shumë të shtrenjta, me diamante, por në të njëjtën kohë transparente dhe duke mos fshehur hijeshitë e këmbëve të saj të hijshme, edhe pse jo të vogla.
  Për shkak të takave të larta, vajza tashmë e gjatë dukej pothuajse si një gjigante. Vetë Friedrich, një adoleshent i zakonshëm dhe akoma më i vogël për moshën e tij, ishte më i shkurtër se ajo, rreth njëzet e tre, njëzet e pesë centimetra, dhe duke marrë parasysh takat, edhe më shumë...
  Friedrich u turpërua madje, po sikur të mos bëhej kurrë më i madh se kjo vajzë gjashtë kilogramësh (që babai i saj, Porsche, i ngjante, ai nuk është gjigant, megjithëse nuk dihet se çfarë nëne ishte dhe kush i hipi nën fund! ), do të ishte më i gjatë gjithmonë ngrihej mbi të. Po, është më mirë që ajo ecte zbathur, si herën e kaluar ...
  Sidoqoftë, Evgenia e shikoi asin e ri me admirim, shtriu duart dhe e puthi në buzë:
  - Ti je kalorësi im! Drita nuk është tokësore!
  Friedrich ishte i hutuar:
  - Po, unë....
  Evgenia e ndërpreu:
  - Nuk duhen fjalë! Ju e meritoni lavdërimin. Dhe jo vetëm si pilot... - E bija e manjatit tundi flokët. - Vetëm mendoni, ju keni një dhuratë fantastike si inxhinier dhe dizajner. Ofroni ide të tilla... Gjeniu! Sipër është Leonardo Davinci.
  Friedrich bëri shaka:
  - Epo, po! Jam dakord, ky artist nuk ka fituar asnjë luftë të vetme. Edhe pse kryeveprat e tij pushtuan të gjithë botën!
  Ata filluan të kërcejnë. Edhe Evgenia ishte po aq e bukur, një patinatore figurash, por për Volkën dukej shumë e madhe... Dhe parfumi mbante një erë dehëse... Duke parë qafën e gjoksit të saj luksoz, ai ndjeu një dëshirë krejt të natyrshme për një të fortë fizikisht dhe adoleshent i zhvilluar. Për më tepër, Helga me sfidë bëri sikur nuk vuri re asgjë. Megjithatë, brezi i ri i gjermanëve u mësua se është e pahijshme që një grua të ndjejë, e lëre më të demonstrojë, xhelozi dhe se një burrë, nëse është hero lufte, është i detyruar edhe të mashtrojë. Çfarë për të përmirësuar race! Siç tha Hitleri: nuk është mëkat që një grua e martuar të lindë një fëmijë nga një burrë tjetër, me kusht që ai të ketë karakteristika fizike më të mira se burri i saj. Sidoqoftë, Evgenia e pyeti shumë seriozisht djalin:
  - Ku keni studiuar që i njihni kaq mirë parimet e kontrollit të tankeve dhe armëve vetëlëvizëse, duke shpikur një Know-How të tillë?
  Friedrich nuk mundi dhe nuk donte t'i thoshte të vërtetën, dhe një vajze të panjohur, edhe nëse babai i saj ishte një manjat, një nga dhjetë njerëzit më të pasur të Rajhut të Tretë dhe i preferuari i Hitlerit dhe Goering. Ai u përgjigj në mënyrë evazive:
  - Këtu luajnë rol hobi nga fëmijëria... Literatura e ndryshme shkencore, dëshira për të shpikur! Ju nuk keni nevojë të uleni në tryezën tuaj për të krijuar diçka të dobishme...
  Evgeniya pohoi me kokë:
  - Po, edhe unë jam e dhënë pas sportit dhe në të njëjtën kohë gërryej, apo edhe përtyp granitin e shkencës... Megjithatë, zonja Piston a duket si një miu zyre?
  Friedrich, duke nxjerrë dhëmbët e ujkut, konfirmoi:
  - Po, ju nuk dukeni fare si miu, dhe jo vetëm miu! Me shumë mundësi, edhe ju mund të krahasoheni...
  Evgenia paralajmëroi:
  - Vetëm mos e krahaso me një lopë! Ky është një aluzion mjaft i poshtër!
  Frederiku tha në mënyrë filozofike:
  - Kush ngacmon diçka që është e parëndësishme, merr gradën e dhisë! Pra... Tregu ynë është budalla.
  - A është zhargon pazari? - mori me mend Evgenia. - Në përgjithësi, e folura gjermane duket e saktë, por disi... Tepër korrekte, thekse të vendosura saktë, fjalë të qarta, tension në të folur... Dhe nuk ka theks, por ndjen diçka jo krejt vendase në këtë korrektësi.. .
  Friedrich nuk tregoi se ishte i shqetësuar:
  - Pra, çfarë nga kjo? Ndoshta ju dyshoni se unë jam një spiun sovjetik dhe se rusët sakrifikuan njëzet mijë, së bashku me amerikanët dhe gjysmë mijë avionët e tyre të panumërt, për të më depërtuar në majën e Rajhut të Tretë?
  Evgenia tundi kokën:
  - Jo unë nuk mendoj kështu! Kjo ishte e tepërt, edhe për rusët. Edhe pse ka një thënie të njohur: Rusinë nuk mund ta kuptoni me mendjen tuaj. Por mua me duket ndryshe, ndoshta je, si te them... Produkt i inxhinierise gjenetike SS. Një lloj njeriu i së ardhmes? Kam lexuar punime shkencore mbi gjenetikën dhe e di që natyra njerëzore mund të ndryshohet, përmirësohet ose përkeqësohet me ndërhyrje artificiale. Dhe cilësitë e tua mbinjerëzore si luftëtar... Kjo është kaq...
  Në vend që të përgjigjej, Friedrich uli kokën para të dashurës së tij të gjatë dhe e puthi me pasion në buzët e saj të harlisura. Pastaj tha:
  - Mos u shqetëso për kokën tënde të bukur. Nëse keni frikë se do të merrni fëmijë me defekt nga unë, atëherë më besoni, nuk është kështu! Në fakt, ndoshta do të ndryshojmë temën e bisedës.
  Evgenia ra dakord:
  -Po, është më mirë të ndryshosh! Le të flasim për tanket... Në veçanti, shtabi kryesor operativ, me në krye Guderian, nxori një detyrë konkurimi: dy lloje tankesh... Si një "Panter Perandorak" i mesëm me një top 88 mm El 100 ose më të shkurtër, por të blinduar. - armaturë shpuese dhe e pjerrët ballore të paktën 250 mm dhe një "Tigër mbretëror" i rëndë me armë të kalibrit 105 mm El100, me forca të blinduara ballore të paktën 300 ... Për më tepër, pesha e tankut të parë nuk është më shumë se pesëdhjetë. ton, dhe e dyta 65.
  Friedrich gërhiti me përbuzje, si një luan para një gopher:
  - A nuk është e vërtetë diçka e tillë? Sidomos duke pasur parasysh se është bërë shumë më e lehtë për ju me materiale të pakta, dhe bombarduesit aleatë nuk i shkatërrojnë tokat e Rajhut të Tretë!
  Evgenia u përgjigj me një psherëtimë:
  - Në parim, është e mundur, por ne nuk patëm kohë, ose më saktë nuk kemi kohë për të bërë një prototip në metal në kohën e kërkuar. Ju na dhatë disi njohuritë tuaja të shkëlqyera shumë vonë. Dhe Hitleri dëshiron që tanket e fundit të fillojnë të hyjnë në shërbim me ushtritë e Rajhut të Tretë këtë vit.
  Asi i ri u befasua:
  - Pse duhet kaq shumë kohë për të bërë një prototip?
  Vajza tundi me kokë:
  - Pak a shumë, sidomos nëse modeli është thelbësisht i ri... Është si thënia popullore: po të vozitësh, do të përfundosh në përroskë!
  Friedrich mendoi: sigurisht që ka probleme këtu... Për shembull, projektuesit sovjetikë luftuan për kaq shumë vite me krijimin e tankut IS-10, ose për dy vjet të tëra ata ngatërruan T-54. Për më tepër, ky tank është projektuar pas luftës dhe ka përvojë në betejat e Luftës së Dytë Botërore. Për më tepër, ai nuk ishte një model thelbësisht i ri, por vetëm një evolucion i mëtejshëm i T-34. Për shembull, T-44 doli të mos ishte plotësisht i suksesshëm dhe praktikisht nuk u përdor në luftime ... Pra, nuk duhet të prisni ndonjë mrekulli të veçantë.
  Tanku Tiger, duke pasur parasysh mungesën e përvojës së gjermanëve në krijimin e automjeteve të këtij lloji (përveç nëse, sigurisht, llogaritni shasinë, për shembull, tashmë ishte një "Kolosal" 150 tonësh i krijuar gjatë Luftës së Parë Botërore).
  Friedrich vuri në dukje:
  - Është e nevojshme të dizajnohet në bazë të "Panterës"-5, ose AG të krijuar tashmë. Shasia e saj e lejon atë të mbajë jo vetëm një top 88 mm, por edhe një top 128 mm, ose një obus 150 mm.
  Evgenia qeshi:
  - Por kjo është pikërisht ajo që ne bëjmë! Sidoqoftë, Porsche tashmë ka "Tigrin mbretëror" të vet, megjithëse me armë të kalibrit 88 mm. Por ndoshta ky do të jetë një model i ndërmjetëm. Kërkesa fillestare për armaturë prej 250 milimetrash u plotësua në të, megjithëse pesha është mjaft e madhe - 63 ton. Por frëngji me një kënd shumë të madh të prirjes racionale të armaturës, elegante dhe e efektshme... Mund të jetë e mundur të fitohet konkurrenca e ndërmjetme, por problemet do të lindin në të ardhmen. Por sipas njohurive tuaja, është e mundur të krijoni një tank që është i padepërtueshëm nga të gjitha anët, duke shkatërruar çdo mbrojtje. Në fund të fundit, për një automjet të avancuar, është shumë e rëndësishme të keni një mbrojtje të mirë anësore, me të cilën, për fat të keq, Panther nuk mund të mburrej për një kohë shumë të gjatë.
  Friedrich vuri në dukje:
  - Ndoshta nuk do ta prekim tani temën e tankeve... Ose më mirë, le të mbarojmë së diskutuari. Jemi si profesorë të vjetër apo si djem e vajza të reja.
  Evgeniya u pajtua:
  - Ke të drejtë, si gjithmonë, le të flasim për diçka më laike. Për shembull, për shtëpinë mbretërore britanike.
  Friedrich u përkul:
  - Çfarë teme! Le të vijë koha, nuk do të mbetet asgjë nga Fituesit. Apo mendoni se, pasi të keni kapur Moskën, tanket tona nuk do të jenë në gjendje të shtypin Londrën, e cila tashmë është kapur?
  Evgenia ndezi dhëmbët:
  - Epo, sigurisht që munden!
  Pas topit, pasoi një darkë fisnike me gatime luksoze, por pa pije të forta alkoolike. Asgjë më e fortë se gjashtë gradë. Epo, atëherë Friedrich dhe Evgenia, siç i ka hije një djali dhe një vajze, u tërhoqën në një dhomë të veçantë.
  Edhe pse përgjithësisht pranohet se biondet e gjata nuk ndryshojnë në temperament, Evgenia vërtetoi në mënyrë jashtëzakonisht bindëse të kundërtën për disa orë. Epo, Friedrich, natyrisht, nuk e humbi fytyrën as. Kështu ata ranë në gjumë, duke u përqafuar fort.
  Djali ëndërroi se ishte një ninja japonez që mori një urdhër nga Cari rus Nikolla II për të vrarë Mikado, domethënë perandorin.
  Friedrich ëndërronte se si ngjitej në mure të përafërt, duke u kapur në çarjen ose boshllëkun më të vogël me gishtat e dorës dhe këmbëve. Djali hyri në pallat, ku filloi një betejë e ashpër...
  Ninja i ri, si zakonisht, preu, goditi me thikë dhe u fryu koka armiqve të tij... Ëndrra ishte shumë kaotike, shumë gjak, copëtim dhe pak kuptim. Plus ka vajza këmbëzbathur me shpata që kërcejnë kudo... Shkurt...
  Arrita të fle jo më shumë se tre ose katër orë... Friedrich u zgjua nga vajza e dërguar duke thënë:
  - Beteja është në ecje të plotë! Nuk ka njerëz të pazëvendësueshëm, përveç njerëzve si ti, Friedrich Bismarck.
  Djali u hodh dhe, pa i thënë lamtumirë, nxitoi në pistën më të afërt.
  Dhe siç doli, ai nuk u thirr kot... Gjenerali i ushtrisë Rokossovsky mori një urdhër nga Stalini, pa pritur përqendrimin e plotë të forcave, për t'i dhënë një goditje minuese grupit të ushtrisë së Rommel. Në këtë rast, llogaritja bazohej në faktin se gjermanët nuk kishin ende kohë për të vendosur trupat e tyre për të sulmuar Voronezh. Kështu që kishte një shans për të kryer një goditje të ulët në krahun e zgjatur të trupave gjermane, të rraskapitur nga betejat e mëparshme.
  Friedrich u detyrua të hipte në një Fokken-Wulf, jo një modifikim sulmi, por një model i rregullt, me katër topa njëzet milimetrash dhe dy mitralozë. Kështu, për shkak të nxitimit të tepruar, djali u gjend pa armën që kishte rezultuar aq efektive në luftimin e tankeve. Vërtetë, ai kishte ende dhjetë bomba në trup ...
  Ishte gjithashtu nxehtë në qiell, u shfaqën avionë sulmues sovjetikë dhe luftëtarë Yaki-9. Mjetet e fundit, megjithatë, për shkak të mbrojtjes dhe mbijetesës së tyre të dobët, ishin gjithashtu të prekshme në rreze të gjatë ndaj armëve të kalibrit 20 mm. Friedrich fillimisht goditi luftëtarët në brirë, të cilët, natyrisht, kaluan përpara Ilasit më të ngadaltë. Katër topa avionësh, kjo është forca... Dy dhjetëra jakë të parë u shpërndanë, edhe pa ndonjë afrim dinake në bisht.
  Friedrich nuk u rrotullua, nuk manovroi, ai thjesht zhvendosi pak topat e ajrit dhe vibroi trupin e makinës së tij masive.
  Njëzet e pesë, njëzet e gjashtë, njëzet e shtatë... Pa humbur, mbi jakët e guximshëm, të cilët, duke pësuar humbje, megjithatë nuk fiken, por madje përpiqen të fitojnë shpejtësi... Friedrich madje u befasua disi me pse, në literaturën ushtarake sovjetike, kjo makinë e lavdishme Fokken ishte kaq e nënçmuar - Wulf. Po, ai kryen një kthesë të plotë në 22 sekonda kundrejt 19 për Yak (dhe në versionin e lehtë, Yak mund ta bëjë edhe në 17 sekonda!). Por Friedrich nuk ka nevojë të manovrojë; ai thjesht ngadalëson shpejtësinë dhe fluturon drejt tyre. Në një sekondë ju mund të goditni në të vërtetë shtatë ose tetë makina.
  Koha rrodhi tmerrësisht ngadalë për Friedrich në një gjendje ekstaze luftarake, dhe ai kishte kohë të mendonte dhe të shkarkonte municionet e tij. Në parim, përgjithësisht pranohet se edhe asi më i aftë, përfshirë edhe fenomene të tilla si Rudel, nuk është në gjendje të ndikojë seriozisht në rrjedhën e luftës. Në historinë reale, gjashtë nga aset më të mirë gjermanë shkatërruan një ushtri të tërë ajrore, por nazistët humbën pa shpresë betejën për dominim në atmosferë.
  Por në këtë rast, hedhja e kaq shumë jakëve në një vend kundër më shumë se një personi është e mbushur me rrezik... Gjashtëdhjetë e një luftëtarë u rrëzuan në më pak se një minutë. Pikërisht kështu bien krahët, ose thyhet xhami i blinduar i kabinave. Kjo e fundit është edhe më keq, pasi në këtë rast piloti nuk mund të shpëtohet. Dhe tashmë kanë mbetur pak ace me përvojë në Ushtrinë e Kuqe.
  Ndër automjetet e rrëzuara, katër i përkisnin gardianëve që rrëzuan më shumë se pesë avionë... Vetëm përsëri kjo nuk ndihmoi, sepse Volka e dinte ku të godiste dhe si... Si një gjuetar që përdor automatikun për të rrëzuar një tufë. patat. Kjo është pikërisht tufa, në një shpërthim, intuitivisht, me instinkt, duke përcaktuar dhe drejtuar lëvizjet e tytës drejt objektivit të dëshiruar, kur nuk kalon asnjë plumb. Patat, dhe në këtë rast avionët sovjetikë, rrëzohen dhe aty ku prishen kabinat dhe rrëzohen pilotët, fluturojnë drejt për ca kohë. Por disa nga krahët e tyre po humbasin...
  Friedrich kujtoi këtu filmat rreth kaubojve amerikanë me gjuajtje të mprehtë dhe filmin e famshëm me DiCaprio - "Shpejt, por i vdekur!" Por në ato ditë, kaubojët amerikanë nuk dinin mitralozë automatikë apo topa ajri me zjarr të shpejtë. Përndryshe, ata do ta kishin kuptuar se çfarë arme është kjo thjesht monstruoze për sa i përket fuqisë shkatërruese.
  Yaks në të ardhmen e afërt përfunduan dhe Friedrich u zhvendos në Ily. Këtu është më mirë t'i sulmoni ato nga lart, ose nga hemisfera e pasme. Për më tepër, do të ishte gjithashtu optimale, pa shkurtuar distancën.
  Një mënyrë tjetër është të gjuani krahët më të brishtë; nuk mund t'i varni forca të blinduara.
  IL-2 quhet me gunga. Pasi u instalua në të një ndenjëse e dytë, gjuajtësi që mbronte hemisferën e pasme u bë më i vështirë të rrëzonte një makinë të tillë për një fillestar, por më pas... Sigurisht, aerodinamika e këtij avioni u përkeqësua. Kjo do të thotë se do të jetë edhe më e lehtë me ta...
  Do të kishte qenë më e logjikshme që Ilami të shpërndahej në drejtime të ndryshme, por sistemi... Shkurt, filloi me rrahjen e stuhive legjendar. Sidoqoftë, Salamander-3 i shkathët kishte mbërritur tashmë. Ata morën edhe baltën...
  Friedrich madje mendoi se ata mund t'i dilnin përpara, pasi kishin takuar Yaks ndërsa po afroheshin... Edhe pse, kush e di... Pilotët e Luftwaffe nuk janë luftëtarë të guximshëm rusë, dhe zakonisht ata nuk hyjnë në betejë me numër të madh, por ndoshta me përjashtim të rasteve. ku krijohet një kërcënim tepër serioz për forcat tokësore .
  Friedrich, megjithatë, gjithashtu nuk ka probleme... Goditni hemisferën e blinduar të pasme me topa, ose mbuloni krahët - rezultati është i njëjtë. Dhe si bien më pas këto makina, madje lënë gjurmë në ajër... Si vija në shpinë të një skllavi të rrahur.
  Friedrich rrëzoi tridhjetë e shtatë llum dhe gjithashtu kapi dy "Punët". Përsëri njëqind, megjithëse rekordi i mëparshëm prej njëqind e një nuk është thyer. Armikut sapo i kanë mbetur disa avionë. Tani e vetmja gjë që duhet të bëjnë është të hedhin bombat dhe ata do të kthehen.
  Tanket sovjetike po shkonin tani në sulm, pa mbështetjen e aviacionit, dhe veçanërisht të artilerisë. Avionët sulmues dhe bombarduesit i sulmuan ata. Për fat të mirë për ekuipazhet e tankeve sovjetike, ata mund të përdornin karakteristikat e drejtimit të automjeteve. Por numri i avionëve të të gjitha llojeve po rritej.
  Friedrich hodhi të gjitha bombat e tij dhe u kthye në drejtim të fushës ajrore. Megjithatë, ai arriti të shihte Rudel's Fokken-Wulf-4, shkatërruesin e famshëm të tankeve.
  Asi i ri u kthye në aeroportin e tij "në shtëpi", ku e priste Pegasus Terminator Me-362.
  Friedrich, pasi zbarkoi Fokken-Wulf, i bërtiti pilotit fqinj:
  - Kushdo që ka guximin të pretendojë se F -490 është një luftëtar i keq, gënjen. Nuk ka avionë të këqij, ka vetëm pilotë të këqij.
  Lufta tjetër u reduktua vetëm në tanke luftarake. Ndërsa gjermanët nuk kishin arritur ende të nxirrnin një grusht të fuqishëm të blinduar për t'i takuar, ata sulmuan me avionë.
  Ekuipazhet trima të tankeve sovjetike kishin kaluar tashmë vijën e thyer të frontit dhe sulmuan njësinë e këmbësorisë që përbëhej nga vullnetarë arabë.
  Myslimanët, ndryshe nga sa pritej, luftuan trimërisht dhe nuk menduan të iknin, por në të njëjtën kohë vepruan jashtëzakonisht në mënyrë të pahijshme. Në veçanti, bazuka amerikane u përdor në një mënyrë disi çnjerëzore, dhe granatat edhe më shumë.
  Por sulmi i njësive sovjetike po i mbaronte avulli. Avionët sulmues fashist në veçanti përdorën bomba të shumta të vogla me ngarkesa në formë, një ide e kopjuar nga projektuesit sovjetikë, por me zbatim më të aftë. Por ekuipazhet e tankeve sovjetike nuk morën urdhrin për të varur rrjetën nga lart.
  Dhe Friedrich thjesht gjuajti me topa ajri në çatitë. Kjo është taktika më e thjeshtë. Thyejeni kapakun e kullës dhe fitoren tuaj. Dhe sa makina mund të rrëzoni kështu nëse i goditni nga një aeroplan horizontal...
  Por shpejtësia e një tanku nuk ndihmon nëse një luftëtar godet në mënyrë intuitive, pa synuar, sipas dëshirës...
  Është si një simulator me tanke, vetëm ju keni modalitetin perëndi, dhe çdo gjuajtje është e saktë, dhe ju qëlloni shpesh, shpesh...
  Tani numri i tankeve të shkatërruara i ka kaluar pesëdhjetë, kështu që Rudeli po pushon... Por më duhej të devijoja. "Veshët" u shfaqën në anën. Gjashtë prej tyre u qëlluan, dhe pjesa tjetër le të shkatërrojë Salamanderët. Në përgjithësi, lënia e këtyre punëtorëve të misrit të shkojnë në betejë gjatë ditës është një vetëvrasje e pastër.
  Tanket janë më të rëndësishme...
  Kthimi... Fluturimi në Fokken-Wulf 4, dhe Helga pranë tij.
  Vajza e pyeti:
  - Epo, çfarë të pëlqeu te Evgenia?
  Friedrich gërhiti me përbuzje në radio:
  - Pse ishe xheloze?
  Vajza qeshi:
  - Sigurisht që jo! Jemi të lirë dhe jo të martuar. Thjesht pyes veten se kush është më i mirë në shtrat, unë apo ajo!
  Frederiku u përgjigj ngrohtësisht:
  - Sigurisht, ju! Ju nuk jeni aq i madh, dhe shumë më i shkathët!
  Helga qeshi e gëzuar.
  - Nuk prisja asgjë tjetër nga ju! Por sigurisht më e mira... Uh, ajo është një miu i dizajnuar, dhe një nga gratë e pakta që është vlerësuar me Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt!
  Friedrich vuri në dukje:
  - Mendoj se gjethet e lisit janë afër jush!
  Përleshja tregoi se djali ndoshta kishte të drejtë. Helga goditi me siguri tanket. Me sa duket ajo donte të provonte se një luftëtar mund të jetë më i ashpër se një luftëtar. Edhe pse, natyrisht, ajo nuk mund të krahasohet me Friedrich.
  Së shpejti u shfaqën kolona të mëdha tankesh të automjeteve gjermane dhe amerikane. Sidomos shkatërruesit amerikanë të tankeve të shkathët dhe të gjallë "Witches"-3. Kjo ishte serioze, veçanërisht pasi automjetet sovjetike tashmë ishin shkatërruar kryesisht nga sulmet ajrore. Problematike doli edhe "Pantera"-5... Arma e tij me tytë të gjatë dhe armatura ballore e padepërtueshme... Duket se qëndresa filloi të dështonte ekuipazhet e tankeve sovjetike. Disa, duke mos dëgjuar komandantët, u kthyen prapa, duke u përpjekur të shpëtonin nga ky ferr teknotronik.
  Dhe përsëri kthimi dhe largimi, sulmi ndaj tankeve...
  Tashmë ka kaluar mesdita, po errësohet... Kundërsulmi i Ushtrisë së Kuqe u shua. Ai dhe Helga u ridrejtuan për të mbështetur një grup ushtrish gjermane që lëviznin drejt Ryazanit. Në të njëjtën kohë, ata u përpoqën të shtrydhnin ushtarët e Vatutinit në kazan...
  Gjermanët vazhdojnë të përparojnë ngadalë në lindje. Këtu ata pengohen nga qëndrueshmëria e trupave sovjetike dhe linjat mbrojtëse të Frontit të Stepës, edhe pse jo aq të dendura sa në afrimet drejt Moskës.
  Sidoqoftë, trupat e Hitlerit morën më shumë hapësirë për manovrim dhe Hoth u përpoq të anashkalonte nyjet kryesore të mbrojtjes në kolona të tilla. Në disa vende përparimi i njësive gjermane u përshpejtua...
  Frederiku e pyeti Helgën:
  - Nuk je lodhur, vajza e ëndrrave të mia?
  Luftëtarja bjonde u përgjigj:
  - Një humor i gëzueshëm largon lodhjen, më mirë se të fshikullosh lopët! Edhe pse lodhja del me qelb të përgjakur në vend të qumështit!
  Friedrich ra dakord:
  - Nuk mund të argumentosh kundër të vërtetës këtu!
  Natën, i riu vazhdoi të fluturonte, përkundër faktit se retë u rrokullisën në qiell dhe shiu u derdh. Sipas doktrinës ushtarake gjermane, aviacioni përdorej për të shtypur mbrojtjen në vijën e parë... Dhe ndryshe nga viti 1941, Luftwaffe kishte mjaft avionë falë ndihmës së Pindostanit.
  Friedrich tani sulmonte bunkerë, apo edhe objektiva më të vegjël... Natën, beteja nuk u qetësua dhe trupat sovjetike nisën kundërsulmet. Edhe pse janë të vegjël dhe mjaft kaotikë, nuk janë më pak trima...
  Natën, përveç skuadriljes U-2, nuk u ndeshën asnjë objektiv ajror. Dhe bunkerët u bombarduan... Lehtë.
  Në mëngjesin e 15 tetorit 1947, shpërtheu një betejë për qytetin dhe në të njëjtën kohë kryqëzimin hekurudhor: Elektrostal. Aty ishte shumë vapë dhe, më e rëndësishmja, Fridrihut iu bashkua shoqja e tij e pandashme Helga.
  - Epo, kalorës i madh, a po i bëjmë presion armiqve?
  Friedrich u përgjigj me gëzim:
  - Të pastrehët po shtyjnë te tezga e birrës, dhe ne po fitojmë. Dhe si fitojmë...
  Vetë qyteti i Elektrostal ishte mjaft i fortifikuar. Përveç njësive të ushtrisë, në mbrojtjen e saj morën pjesë edhe dy divizione të reja të NKVD. Megjithëse ata, në përgjithësi, nuk ishin një roje ushtarake elitare si SS, ata ishin të armatosur me artileri dhe tanke të lehta.
  Nazistët, nga ana tjetër, u përpoqën të krijonin kazanin e tyre... Anashkaloni kështjellën, mbështillini me pincë...
  Këtu, sigurisht, mbështetja e ajrit luan një rol të rëndësishëm, veçanërisht nëse qafa shtrihet.
  Helga, si tipike e një vajze, siguroi:
  - Fitorja do të jetë e jona! Përgatitni sajën tuaj për verën!
  Friedrich ra dakord:
  - Dhe jo vetëm në verë! Ne do të përdorim tanke të rënda dhe predha ajrore.
  Djali mendoi se ata ishin përsëri në ushtrinë e Mainstein, por në Perëndim njihet më mirë Rommel-i më i njohur. Meqenëse gjatë betejës i riu veproi më shumë në ekstazë, i udhëhequr nga një shpirt skëterrë, pse të mos kujtonte bëmat e lavdishme të këtij komandanti. Për më tepër, është shumë më e këndshme të kujtosh anglezët e rrahur sesa rusët e mundur!
  Rommel, pasi arriti në vijën Marret, kuptoi se ai ishte në "pozicion qendror" të Napoleonit midis dy ushtrive armike dhe tani, pasi kishte dhënë një goditje vendimtare, mund të mposhtte njërën prej tyre dhe vetëm atëherë të kthehej dhe të përballej me të dytin.
  Friedrich qeshi me vete: Napoleoni, megjithëse Leo Tolstoi dyshonte, ishte padyshim një komandant dhe sundimtar i madh. Sidomos nëse shikoni arritjet. Vetëm ai nuk i mbajti ato. Hitleri në këtë drejtim është edhe më keq... Por në parim është e mundur të krahasohet Fyhreri me Napoleonin!
  Komandanti i talentuar Rommel kuptoi edhe diçka tjetër: amerikanët dhe francezët kishin marshuar në lindje të largët në Tunizinë qendrore dhe kishin mbajtur Grykat Dorsale Lindore në Fondouk, Faid dhe Gafsa, duke mbuluar Grykat Dorsale Perëndimore 60-70 milje në perëndim.
  Doli që nëse forcat italo-gjermane kapnin Faidin dhe Gafsën dhe më pas kalonin në perëndim të Ferianës dhe Kasserinës, ata mund të shkonin direkt në bazën e madhe të furnizimit amerikan dhe selinë e tyre në Tebessa. Në Tebessa, trupat italo-gjermane u gjendën shumë në perëndim të linjës aleate në Tunizi dhe pothuajse në komunikimin e tyre. Nëse Rommel do t'i kishte kthyer tanket e tij dhe do t'i drejtonte ato në veri drejt detit, njëqind milje larg, gjermanët mund të kishin prerë të gjithë ushtrinë aleate në Tunizi ose ta detyronin atë në Algjeri.
  Mendimet e Friedrich-ut u ndërprenë nga shfaqja e dy Laggëve që shpërthyen nga pas reve... Këto u konsumuan... Dhe pastaj të shtëna të drejtuara mirë drejt armëve... Vetëm ai mund të qëllojë kështu... Katër jakë të tjerë. .. dhe aty janë ata... Dhe tani gjuaj në Katyusha... Që fragmentet të fluturojnë në të gjitha drejtimet... Një raketë tjetër... Kështu që Helga po përpiqet nga ana. I bërtet atij:
  - Hero, le ta shtyjmë më fort!
  . KAPITULLI Nr 20.
  Misioni i Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova në një botë paralele nuk ka përfunduar ende.
  Gjermanët po përparonin në drejtim të qytetit të Gorkit. E rrethuan plotësisht. Një djalë dhe një vajzë mbronin këtë qytet të madh.
  E rrethuar plotësisht, Moska po mbytej. Nazistët tashmë kanë depërtuar në Kremlin në disa vende. Pozicioni i kryeqytetit të BRSS ishte pothuajse i pashpresë. Predhat e garnizonit të Moskës po mbaronin. Dhe me rënien e kryeqytetit, do të kishte qenë një luftë tjetër.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova luftuan për qytetin në Vollgë.
  Djali dhe vajza si gjithmonë janë në humor luftarak.
  Ata gjuajnë dhe këndojnë:
  Pionierët nuk dorëzohen
  Ata nuk kanë frikë nga torturat ...
  Ata luftojnë si shqiponja
  Dërgimi i Krauts në ferr!
  
  Mes tyre ka shumë heronj,
  Shumë djem të çmendur...
  Nëse është e nevojshme, ecni në formacion -
  Karikimi i makinës!
  Dhe kështu një djalë që dukej rreth dymbëdhjetë vjeç, por në fakt një veteran i sprovuar që kishte shumë vite, Oleg Rybachenko dha një hov, duke kositur fashistët.
  Dhe pastaj ai hedh një granatë kundër armikut me këmbën e tij të zbathur.
  Dhe ai do t'i shpërndajë Krautët në të gjitha drejtimet.
  Pas së cilës djali do të këndojë:
  - Unë jam një luftëtar rus në gjunjët e egërsirave,
  do t'i fshij nga faqja e dheut armiqtë e Rusisë!
  Margarita, kjo vajzë-hero, hedh edhe një dhuratë vrasëse të vdekjes me këmbën e saj të zbathur. Ai do të nokautojë shumë nazistë dhe do të postojë në Twitter:
  - Për Rusinë e Madhe!
  Dhe ai shpërtheu përsëri në të qeshur.
  Një djalë dhe një vajzë luftojnë heroikisht. Edhe pse lufta është pothuajse e humbur. Gjermanët kishin rrethuar tashmë Orenburgun dhe shtrydhën Ushtrinë e Kuqe kudo që të mundnin.
  Më saktësisht, Orenburgu është marrë prej kohësh. Aty qëndron ende vetëm një kështjellë. Nazistët tashmë e kishin rrethuar Ufa-n.
  Për më tepër, trupat e tyre nga jugu tashmë po i afrohen Kazanit. Situata është më se kritike.
  Dhe situatën e përkeqëson edhe më shumë fakti se samurai po vjen nga lindja dhe në Azinë Qendrore ata tashmë janë bashkuar me gjermanët.
  Por fëmijët e guximshëm viktima luftojnë. Ata besojnë në fitoren e tyre. Ose të paktën janë gati të vdesin me kokën lart. Megjithatë, si është kjo vdekje? Ata janë të pavdekshëm!
  Dhe ata mbeten fëmijë për shumë vite. Dhe diku ka botë dhe misione të tjera.
  Oleg qëllon një tjetër. Pastaj ai hedh një granatë me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe këndon:
  - Stalini do të jetë me ne përgjithmonë!
  Margarita i hodhi një sy Fritzes dhe kërciti:
  - Zoti na ruajt! Ky kanibal po vjen tek ne!
  Dhe vajza e inatosur hodhi një granatë me këmbë të zbathur.
  Oleg Rybachenko vuri në dukje mjaft logjike:
  - Të gjithë deri diku jemi kanibalë!
  Dhe djali e hodhi dhuratën e vdekjes me gishtërinjtë e tij të zhveshur.
  Margarita u pajtua me këtë:
  - Deri diku, po!
  Dhe ajo gjithashtu lëshoi një armë vrasëse me këmbën e saj të zbathur, duke bërë që dy makina gjermane të përplasen së bashku.
  Oleg Rybachenko qëlloi dhe mendoi se situata e BRSS ishte, ndoshta, tashmë e pashpresë dhe nuk kishte asnjë pikë të veçantë në luftën. Kjo është arsyeja pse ata vrasin njerëz kot.
  Djali hodhi dy granata me këmbë të zbathur. Goditi vemjen, tanket gjermane të serisë "E" u përplasën së bashku.
  Fëmija Terminator këndoi:
  - Kur të vijë koha,
  Ne do të luftojmë me guxim!
  Luftëtarët në rritje në mëngjes -
  Dhe luftoni me guxim!
  Djali ishte në të vërtetë gati të shkatërronte çdo ushtri në disa minuta.
  Margarita hodhi edhe dhuratën zbathur të vdekjes dhe kërciti:
  - Për Rusinë e Madhe!
  Fëmijët janë luftëtarë aq të guximshëm sa askush nuk mund t'i shkelë kundër tyre. Ata janë luftëtarë kaq të fortë.
  Djali dhe vajza janë në një emocion të egër si gjithmonë. Dhe bashkë me to guxim, nder dhe guxim. Ata luftojnë kundër fashistëve si titanë. Dhe është e qartë se armiku nuk do të kalojë atje ku ata qëndrojnë si një shkëmb. Ndoshta edhe diçka më e fortë se shkëmbi dhe monoliti.
  Margarita, duke qëlluar, tha:
  -Ne do të jemi kampionë të planetit,
  Ne jemi gjigantë të shkollës së mesme!
  Dhe vajza do të nisë përsëri dhuratën e vdekjes me këmbën e saj zbathur dhe të gdhendur. Dhe ajo e shtypi armikun.
  Kjo vajzë është kaq e lezetshme, nuk do të mund të përdorësh asgjë kundër saj.
  Meqenëse nuk ka asnjë metodë kundër skrapit. Edhe pse, kjo nuk është një levë, por diçka edhe më vdekjeprurëse dhe e lezetshme.
  Oleg Rybachenko, qëlloi, kërciti:
  - Unë nuk jam djalë, unë jam një djalë super dhe do të jem më i gjatë se gjithë të tjerët në botë!
  Dhe përsëri, sikur të hidhte një bulon shkatërrues eksplozivi me këmbën e tij të zbathur. Dhe përsëri dy tanke gjermane përplasen së bashku.
  Luftëtari i ri është shumë militant. Por ai ndjen se këtu nuk mund ta thyejë prapanicën me kamxhik. Edhe pse nuk ka situata të pashpresa, ashtu siç nuk ka kundërshtarë të pathyeshëm.
  Djaloshi kujtoi se si i doli dicka për zgjedhjet presidenciale në Bjellorusi:
  Nuk është interesante të dëgjosh marrëzi për herë të gjashtë,
  Dhe nuk e kuptoj sa duhet t'i besoj "babait"!
  Lukashenko premtoi të ndërtojë parajsën -
  Por së bashku me dritën shkojmë në errësirë!
  Po, ishte një sfidë për sistemin dhe kultin e personalitetit. Në të vërtetë, pse një vend evropian duhet të tolerojë një diktator, sikur në mesjetë?
  Dhe Stalini është gjithashtu një diktator dhe në këtë univers ai gradualisht po fillon një luftë për të mposhtur ...
  Fëmijët heroikë luftuan edhe tre ditë të tjera. Ndërkohë, nazistët rrethuan Kazanin dhe morën Ufa.
  Luftimet u zhvilluan tashmë në vetë Kremlin. Katër vajza shtriga luftuan me nazistët duke përdorur shpata dhe disqe të holla për gjuajtje, me këmbë zbathur.
  Kremlini u dëmtua rëndë nga granatimet nga Sturmlevs, Sturmtigers, bombardimet dhe topat e mëdhenj.
  Vetë Stalini, natyrisht, është ende në Sverdlovsk. Dhe situata e BRSS duket pothuajse e pashpresë. Por Flamuri i Kuq ende po fluturon mbi kryeqytetin e Rusisë, që do të thotë se jo gjithçka ka humbur!
  Njerëzit besojnë se një pikë kthese do të vijë!
  Natasha e copëton arabin përgjysmë. Ai hedh një disk me këmbë të zbathur dhe kërcit:
  - Lavdi Atdheut të pavdekshëm! Hitleri nuk mund të na thyejë!
  Zoya gjithashtu goditi fashistin me dy sabera dhe cicëroj:
  - Jo, mos na thyej!
  Pas së cilës këmba e saj e zbathur hodhi një disk vrasës mbi nazistët.
  Dhe disa luftëtarë të zinj ranë nga muri i shkatërruar i Kremlinit.
  Më pas, Aurora qëlloi. Ajo qëlloi rrallë, por saktë. Dhe më pas ajo përdori shpatat e saj. Dhe yjet dhe svastikat e mprehta të holla fluturuan nga gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe këtu Svetlana do të hedhë një disk të mprehtë me këmbën e saj të zhveshur dhe do ta grisë Fritz-in në copa. Pastaj ai do të këndojë:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - mbrojtësi i Atdheut, ushtari i Perun!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Heronjtë e Rusisë po bien alarmin!
  Të katër ne po luftojmë këtu. Pothuajse e gjithë Moska tashmë është marrë dhe furnizimet me municione kanë marrë fund. Të dy djemtë dhe vajzat ruse po vdesin. Por ata nuk dorëzohen. Edhe pse sa ka zgjatur rrethimi?
  Vajzat në murin e Kremlinit luftojnë. Si heronj. Dhe pavarësisht dhjetorit ato janë zbathur dhe të veshura vetëm me bikini. Por ata nuk e ndjejnë të ftohtin. Përkundrazi, energjia e tyre vetëm rritet.
  Dhe disqe të mprehta, shumë të sheshta fluturojnë nga gishtat e mi të zhveshur. Të cilat po copëtojnë trupat e huaja të Wehrmacht-it.
  Luftëtarët luftojnë si heronj të luftës. Dhe me një minimum veshjesh. Bukuritë e tilla nuk turpërohen as nga tanket e mëdha të serive E dhe AG, as nga shpikjet e tjera të tmerrshme të nazistëve.
  Asnjë vajzë nuk është diçka që mund të mposhtë çdo formë fashizmi. Edhe nëse është aq e përsosur sa në këtë botë.
  Natasha preu me shpatën e saj, hodhi një disk me këmbën e saj të zbathur, duke prerë nazistët dhe këndoi:
  - Sa mirë është të jetosh në vendin sovjetik,
  Dhe sa e mrekullueshme është të shtypësh Wehrmacht-in!
  Zoya, duke drejtuar mullirin me shpata, tha:
  - Wehrmacht është bërë me dhimbje të fortë! Tani ne tashmë po mbrojmë Kremlinin!
  Dhe vajza hodhi një yll me gishtat e saj të zhveshur, duke goditur Krauts.
  Pastaj ajo këndoi:
  - Kjo është një gjueti e egër për armiqtë!
  Dhe pastaj është Aurora në betejë. Çfarë vajze flokëkuqe dhe e lezetshme. Në erën e dimrit, flokët e saj të kuq bakri valëviten si një flamur lufte. Jo, një vajzë e tillë nuk do t'i përkulet askujt.
  Dhe nga gjuajtja e këmbës së saj të zhveshur, fluturon një disk i mprehtë që pret mish dhe gjak.
  Ai pret trupat e kundërshtarëve. Dhe Aurora bërtet:
  - Unë jam një vajzë super klasi!
  Si duket Svetlana në betejë?
  Ky terminator bjond është thjesht një zjarr djallëzor dhe një tornado asgjësimi.
  Dhe gjithashtu një surprizë vrasëse fluturon nga këmbët e saj zbathur. Dhe vajza është në maksimum në luftë.
  Të katër janë në betejë. Dhe ajo as nuk duhet të tërhiqet dhe as të dorëzohet.
  Ata janë katër shtriga - thjesht super! Një kuartet i vërtetë i shkatërrimit të gjithçkaje dhe të gjithëve!
  Luftëtarët mbajnë zonën e mbrojtjes. Por Kremlini është i madh dhe nuk mund të rezistojë kudo. Forcat janë shumë të pabarabarta.
  Natasha tha me bezdi:
  - Ne vrasim, nuk fitojmë!
  Dhe vajza përsëri hodhi një akuzë vrasëse me këmbën e saj të zbathur.
  Zoya tha logjikisht teksa preu armikun e saj:
  - Nuk mund të fitosh gjithçka... Veç nëse në një lojë kompjuterike!
  Dhe vajza me flokë të artë hodhi përsëri diskun e vdekjes.
  Aurora, duke i prerë kundërshtarët e saj me shpata, cicëroj:
  - Fitorja, besoj, do të jetë e jona! Në emër të Rusisë së Shenjtë!
  Dhe nga gjuajtja e këmbëve të saj të zbathura, një dhuratë shkatërrimi fluturon.
  Dhe nazistët e prerë bien.
  Dhe pastaj Svetlana në betejë. Pret fashistët me gjuajtjet e tij. Dhe ai vepron me shkathtësi ekstreme, apo edhe të pafundme. Këmbët e saj të zbathura janë kaq të shkathëta. Dhe ata demonstrojnë shkatërrim të tmerrshëm.
  Dhe pastaj vajza këndon:
  - Lavdi Atdheut dhe botëve të reja!
  Dhe përsëri surpriza e vdekjes fluturon nga këmbët e saj zbathur.
  Dhe këtu Natasha është përsëri në betejë. Dhe ai rrëzon Krautët, duke nxituar si një kometë. Dhe bërtet në majë të mushkërive të tij:
  - Lavdi Atdheut më të madh!
  Dhe shpatat e saj fluturojnë lart si një kositës bari.
  Dhe vajza madje fillon të këndojë:
  - Lavdi Rusisë përgjithmonë,
  Ëndrra jonë do të realizohet!
  Dhe vajza dha një bumerang të mprehtë me thembër të zhveshur. Dhe ai u rrotullua dhe preu një duzinë koka të zeza dhe të errëta.
  Natyrisht, nuk ishin gjermanët ata që i vranë vajzat, por njësitë koloniale që u përdorën kundër tyre. Por edhe kjo e bën edhe më të ftohtë për luftëtarët.
  Ata janë të shkëlqyeshëm dhe të gjallë.
  Natasha i shkatërron përsëri armiqtë e saj. Dhe ajo hedh diçka të tillë me këmbët e saj zbathur.
  Dhe do të ulërijë:
  - Stalin dhe lavdi!
  Dhe pastaj Zoya. Njësoj si të lëshosh diçka vrastare. Dhe gishtat e saj të zhveshur nxjerrin mesazhin e vdekjes.
  Dhe luftëtari bërtet:
  - Nuk është e frikshme të vdesësh për një mëmëdhe si yni!
  Dhe pastaj Aurora gjithashtu do ta marrë atë dhe do të hyjë në betejë. Dhe ai gjithashtu do të nisë një bumerang me këmbët e tij zbathur. Dhe do të riformojë armiqtë.
  Pas së cilës ai këndon:
  - Për Rusinë Sovjetike! Çfarë do të sundojë mbi universin!
  Dhe pastaj në betejën Svetlana. Gjithashtu një vajzë që nuk mund të ndalet apo të ngadalësohet. Kështu rreh. Unë thjesht nuk mund t'ju shpëtoj nga një luftëtar i tillë!
  Dhe me këmbë zbathur hedh pako vrastare. Dhe ajo i vret armiqtë e saj pa asnjë keqardhje.
  Edhe pse më vonë Yarila mund të lutet për ta. Ose ndoshta Perun. Mbretëria e Çernobogut i pret pas vdekjes për mëkatarët! Por është edhe interesante në mënyrën e vet - luftërat vazhdojnë gjatë gjithë kohës! Dhe kaq shumë luftime! Pra, ndoshta nuk duhet të vajtojmë fatin e mëkatarëve shumë hidhur?
  Svetlana madje u ndje pak qesharake: nuk mund t'i keni zili të krishterët - ata do të privohen nga shumë gëzime në përjetësi. Edhe atë që kishin në planetin Tokë.
  Eh, mëkatarë të mjerë! Dhe akoma më shumë njerëz të drejtë fatkeq!
  Dhe vajza përsëri hedh dhuratën e vdekjes me këmbën e saj të gdhendur dhe të zhveshur. Pastaj ai thotë:
  - Bota do të jetë e jona! Lavdi Rusisë!
  Natasha bëri një flutur të trefishtë me shpatat e saj dhe cicëroj:
  - I qoftë lavdia e përjetshme Rusisë së madhe!
  Dhe këmbët e saj të zbathura do të hedhin diçka vrastare dhe unike. Pas së cilës thembra e zhveshur e vajzës goditi ballin e zezakut, duke e rrëzuar atë dhe pesë arabë të tjerë nga muri.
  Tjetra në betejë është Zoya. Asgjë nuk mund ta ndalojë atë. Ajo lufton hordhitë e Hitlerit. Dhe drejton një mulli të trefishtë. Ushtarët u prenë nga rënia e saj.
  Pas kësaj, vajza thotë:
  - Rusia e Përjetshme do të jetë me Svarog!
  Dhe i bën syrin partnerëve të tij.
  Tjetra në betejë është Aurora. Ajo nxitoi si një panterë. Ajo i preu të gjithëve. Dhe me këmbët e saj zbathur nisi dhuratën e vdekjes. Ajo preu shumë fashistë dhe këndoi:
  - Për formën më të lartë të Atdheut!
  Dhe pastaj Svetlana hyri në betejë. Si i shkatërron armiqtë e saj. Dhe ai vepron shumë me guxim.
  Pas së cilës dhurata e vdekjes fluturon nga këmbët e saj zbathur. Dhe ai i preu nazistët tërësisht, si brisku i berberit.
  Dhe vajza bërtet:
  - Mosha ime dhe e vërteta ime! Lavdi Rusisë së Madhe!
  Po, kjo katër lufton vërtet heroikisht. Por katër bukuroshe zbathur dhe pothuajse të zhveshura nuk janë në gjendje të fitojnë Luftën e Dytë Botërore. Dhe kështu Moska ra.
  Vajzat shpërthyen nga kryeqyteti i pushtuar, duke përdorur edhe shpatat e tyre dhe petkun e padukshmërisë.
  Ata në përgjithësi janë të aftë për shumë. Vajzat e rangut më të lartë, nuk do t'i gjeni më të gjata apo më të bukura.
  Dhe Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u larguan nga qyteti i kapur i Gorky.
  Nazistët, mjerisht, arritën sukses pothuajse kudo.
  Djali dhe vajza u larguan dhe hodhën gjilpëra me këmbë të zbathura, duke shfarosur Krautët.
  Oleg Rybachenko këndoi:
  - Jo, vigjilenti nuk do të zbehet,
  Pamja e një skifteri, një shqiponje...
  Zëri i popullit është i qartë -
  Pëshpëritjen do ta shtyp gjarpri!
  
  Unë besoj se e gjithë bota do të zgjohet -
  Fashizmit do t'i jepet fund...
  Dhe dielli do të shkëlqejë -
  Rruga që ndriçon komunizmin!
  Margarita hodhi disa gjilpëra me gishtat e këmbëve të saj zbathur dhe konfirmoi:
  - Jo, nuk do të zbehet!
  Dhe ajo qëlloi një breshëri nga një mitraloz, duke kositur dy duzina fashistë.
  Këta janë lloji i fëmijëve. E ftohtë, e palëkundur. Edhe pse në të vërtetë, kjo nuk është ajo lloj lufte. Dhe ata duhet të ikin.
  Ra Moska, ra qyteti i Gorky. Nazistët sulmojnë Kazanin. Ky është tashmë qyteti i fundit sovjetik në Vollgë. Rezistenca është heroike, por ka një ndjenjë të pashpresë në rritje.
  Nazistët kishin tanke piramidale më të avancuara nga seria AG, në të cilat asnjë armë sovjetike nuk mund të depërtonte. Dhe kjo, duhet të them, është shumë e keqe.
  Përbindëshat gjermanë përplasen vetëm kur këmbët e zbathura të një djali dhe një vajze hedhin granata në shina. Por çfarë mund të bëjë vetëm një çift kur pothuajse e gjithë bota është kundër BRSS!
  Oleg Rybachenko hodhi një granatë me këmbën e tij të zbathur, shtyu kokat AG-50 dhe AG-75 së bashku dhe më pas tha:
  - Nëse kalaja është rrugës,
  Armiku ka ndërtuar...
  Ne duhet të ecim nga pas -
  Merre pa gjuajtur!
  Margarita u pajtua me këtë:
  - Mashtrimi në luftë është një punë e madhe! Sidomos nëse forcat janë të pabarabarta!
  Oleg Rybachenko vuri në dukje:
  - Dhe unë luajta strategjinë e Antantës. Me armë të barabarta, ai shkatërroi njëqind e katërmbëdhjetë milion ushtarë armik, dhe ai vetë humbi vetëm zero. Kjo do të thotë që përmes taktikave ju mund të luftoni në të vërtetë kundër gjithë botës!
  Margarita u pajtua me këtë:
  - Shumë e mundur! Dhe luftoni dhe fitoni!
  Oleg Rybachenko hodhi këmbët e gjilpërës me gishtat e tij të zhveshur. Ai vrau tre duzina fashistë dhe tha:
  - Ne do të fitojmë në emër të Rusisë së Shenjtë!
  Djali dhe vajza vazhduan vrapimin e tyre... Mjerisht, forcat janë vërtet shumë të pabarabarta.
  Kazani u shkatërrua nga të gjitha llojet e armëve. Stalini urdhëroi që ajo të mbahej deri në pikën e fundit të gjakut. Por në realitet, shpirti luftarak i Ushtrisë së Kuqe pas rënies së Moskës ishte shumë i thyer. Të gjithë donin të vdisnin gjithnjë e më pak. Dhe nazistët janë shumë superiorë në numër dhe armë.
  Dhe avionët e tyre reaktivë po bombardojnë të gjitha qytetet dhe fshatrat që nazistët ende nuk kanë arritur t'i pushtojnë.
  Para se Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova të arrinin në Kazan, ky qytet ra.
  Ufa u mor gjithashtu. Pra, megjithë dimrin e ashpër, nazistët u zhvendosën drejt Sverdlovsk.
  Aty ndodhej selia e Stalinit. Dhe samurai erdhi nga lindja. Japonezët janë gjithashtu të fortë.
  Luftëtarët e tyre janë veçanërisht të rrezikshëm - vajzat ninja. Pavarësisht dimrit siberian, ata vërshojnë nëpër borë zbathur, ndërsa vetë kanë veshur vetëm rroba banje. Është e frikshme të imagjinosh edhe luftëtarë të tillë. Edhe pse janë shumë të bukura.
  Ja një prej tyre me flokë blu, një tjetër me flokë të verdhë, një i tretë me flokë të kuq, një i katërti me flokë të bardhë.
  Këta janë vrasësit më të bukur. Ata punojnë me një shpatë dhe hedhin disqe të hollë ose çakra në këmbësorinë. Dhe ninjat hedhin eksplozivë kundër tankeve - ato janë vetëm sa një bizele, por tanket më të rënda sovjetike fluturojnë lart në ajër dhe i bëjnë copë-copë.
  Edhe IS-7 i frikshëm nuk është pengesë për vajzat ninja. Ata janë luftëtarë të një niveli kaq të lartë sa që edhe rojet janë të pafuqishme kundër tyre.
  Këtu është një vajzë ninja me flokë blu, me gishtat e saj të zhveshur hodhi një bizele dhe tre tanke sovjetike menjëherë, fluturoi lart dhe shpërtheu në pjesë.
  Dhe pastaj është një vajzë me flokë të verdhë dhe këmbën e saj të zbathur, duke hedhur një bizele. Dhe përsëri, makinat sovjetike fluturojnë në drejtime të ndryshme dhe bëhen copë-copë. Le ta pranojmë, këta janë lloji i luftëtarëve këtu - edhe kalorësi më i guximshëm do të frikësohej para tyre.
  Dhe këtu është një vajzë ninja me flokë të kuqe në betejë. Ashtu si të hedhësh një bizele vrasëse me këmbë zbathur. Dhe nga goditja e tij, armatura e IS-12 shpërtheu.
  Kjo është vajza Terminator.
  Dhe pastaj një vajzë ninja me flokë të bardhë. Në të njëjtën mënyrë ai do ta marrë atë dhe me gjithë fuqinë e tij do t'i fusë shpatat e tij në ushtarët e Ushtrisë së Kuqe. Ai do t'i ndajë dhe do të këndojë:
  - Unë nuk jam një insekt patetik, një ninja, por jo një breshkë!
  Edhe një herë, të katër vajzat janë vrasës në betejë.
  Ushtria e Kuqe po e humb luftën në të gjitha frontet. Por ai ende përpiqet të luftojë.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova enden nëpër borën e dimrit. Ata janë fëmijë të varfër këmbëzbathur. Për trupat e pavdekshëm, ngrica nuk është aq e keqe. Këta supermenakë nuk mund të sëmuren ose të kenë të ftohtë ose ngrirje. Por megjithatë, kur i afroheni Uraleve, ngrica është e pakëndshme dhe kafshon thembrat e zhveshura të fëmijëve.
  Oleg vërejti me trishtim:
  - Nuk e dini se çfarë është më e keqja - të ftohtit dhe urisë, apo të kuptuarit se Atdheu juaj i shenjtë po humbet!
  Margarita logjikisht tha:
  - Për ne, i ftohti dhe uria nuk janë asgjë... Por fakti që humbëm nga nazistët është në të vërtetë keq!
  Oleg u pajtua me këtë:
  - Nuk mund të bëhet më keq! Në përgjithësi, pse Rajhu i Tretë është zakonisht më i suksesshëm në universet paralele sesa në universet tona?
  Margarita bëri një supozim logjik:
  - Sepse fashistët janë shumë të fortë dhe të organizuar. Dhe ne ishim me fat shumë herë. Sidomos me Stalingradin!
  Oleg Rybachenko goditi një top bore me këmbën e tij të zbathur dhe tha:
  - Po, ne ishim shumë me fat me Stalingradin! Vetë Fritz-i u fut marrëzisht në kurth!
  Margarita guxoi:
  - Duke u përpjekur të mos hyni në telashe,
  Për të mos u hutuar dhe humbur...
  Do të ishte e nevojshme të mblidhej një nikel për një qindarkë,
  Dhe përkundrazi, rilindni!
  Fëmijët gjatë rrugës sulmuan një detashment fashistësh. Më shumë se njëqind ushtarë u vranë. Njëri mbeti rob. Margarita e detyroi të riun të puthte shputat e saj shumë elastike, të kuqe nga të ftohtit. Ai e bëri atë me bindje. Dhe ai tha se gjermanët tashmë po i afroheshin Sverdlovsk dhe po e rrethonin.
  Oleg vuri në dukje:
  - Është e çuditshme që ju dhe unë, Margot, jemi më të shpejtë, por disi lëvizim si njerëz të zakonshëm ose edhe më ngadalë!
  Margarita ra dakord:
  - I kapur në një valë disfate! Me sa duket në këtë univers të gjithë janë kundër BRSS. Edhe natyra dhe hapësira!
  Oleg pastaj sugjeroi:
  - Po sikur të jetë e parëndësishme për ne të vrasim Hitlerin?
  Margarita tundi kokën negativisht:
  - Hipermagjista nuk na dha një urdhër të tillë! Pra, le të bëjmë pa shfaqje amatore. Përveç kësaj, çfarë do të bëjë kjo?
  Oleg Rybachenko u përgjigj me besim:
  - Mjaft shumë! Për më tepër, Fuhrer, ky është Fuhrer edhe në Afrikë!
  Margarita sugjeroi:
  - Le të luftojmë në front tani për tani, dhe pastaj do të shohim për Hitlerin! Siç thonë ata - nxitoni pa nxituar!
  Oleg këndoi:
  - Shpejtësia është e mirë, mos e thyeni daltën... Burri nuk është qukapiku dhe u çmend me ngut!
  Djali dhe vajza vrapuan me të gjitha forcat. Dhe arritëm të arrijmë në Sverdlovsk. Dhe ata filluan të mbronin qytetin e pushtuar nga nazistët.
  Sulmet pasuan njëri pas tjetrit.
  Fëmijët ishin zbathur. Margarita është me tunikë, dhe Oleg Rybachenko është thjesht një djalë me pantallona të shkurtra. Por ata luftuan si heronj të vërtetë dhe të pandërprerë.
  Oleg hodhi gjilpërën me gishtërinjtë e tij të zhveshur, e shpoi Fritz-in në fyt dhe cicëroj:
  - Nuk do të heqim dorë asnjë pëllëmbë tokë!
  Margarita hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe kërciti:
  -As një pikë, as një centimetër, as një centimetër!
  Një djalë dhe një vajzë u grindën në të ftohtë. Dhe me ta kishte edhe pionierë të tjerë. Dhe shumë janë gjithashtu zbathur, pavarësisht të ftohtit të egër. Dhe nëse fëmijët e pavdekshëm nuk kanë frikë nga ngrica e egër, të paktën ata nuk mund t'i dëmtojnë ata, atëherë është mjaft e rrezikshme për fëmijët e zakonshëm.
  Këtu është një pionier këmbëzbathur, të cilit edhe gishtat e tij ishin blu nga të ftohtit, dhëmbët i ftohën dhe nofulla i ishte fryrë. Djali ka shumë dhimbje. Por pavarësisht kësaj, ai merr me tërbim një tufë granata dhe i hedh nën një tank nazist dhe ai vetë bie, i goditur nga një breshëri automatiku.
  Ky është një djalë i guximshëm ...
  Ose një vajzë, këmbët e zbathura të së cilës shkëlqejnë si lulëkuqe të kuqe, shtyn një minë nën gjurmët e mastodonëve gjermanë. Ajo vdes vetë, duke bërtitur:
  - Për Atdheun dhe Stalinin!
  Është shumë e dhimbshme të jesh zbathur në dimër, në Siberi, kur nuk je i mbrojtur nga mishi i pavdekshëm.
  Edhe Oleg dhe Margarita nuk janë aq të kënaqur që janë gjysmë të zhveshur në ngrica të rënda. Por ata buzëqeshin dhe këndojnë, duke dashur të gëzojnë djemtë:
  - Eh, brymë, brymë, mos më ngri,
  mos më ngri! Kali im! Kali im!
  Krepi i bardhë!
  Djemtë dhe vajzat, duke tundur këmbët kuq e blu nga i ftohti i hidhur, kënduan:
  - Bora nuk do të na ndalojë! Bryma nuk do të na mundë! Ne jemi pionierët e Krauts! Fashisti do të rrihet fort!
  Fëmijët luftojnë mirë! Por forcat janë shumë të pabarabarta. Stalini iku nga Sverdlovsk i rrethuar në Novosibirsk. Megjithatë, japonezët tashmë po i afrohen këtij qyteti nga lindja. Ata disi nuk kanë frikë as nga ngrica e Siberisë.
  Le të marrë fund lufta.
  Por pionierët nuk dorëzohen. Dhe edhe në kohë të vështira, fëmijët këndojnë me guxim;
  Ne jemi pionierë, fëmijë të komunizmit -
  Një zjarr, një tendë dhe një bri kumbues!
  Pushtimi i fashizmit të mallkuar -
  Që pret një disfatë të furishme!
  
  Çfarë humbëm në këto beteja?
  Apo e keni fituar në beteja me armikun?
  Ne ishim vetëm fëmijë të botës -
  Dhe tani luftëtarët e Atdheut!
  
  Por Hitleri bëri një hap drejt kryeqytetit tonë,
  Ujëvara hodhi bomba të panumërta!
  Ne jemi Atdheu, edhe më i bukur se qielli -
  Tani ka ardhur perëndimi i përgjakshëm i diellit!
  
  Ne do t'i përgjigjemi ashpër agresionit -
  Edhe pse ata vetë janë, mjerisht, të vegjël në shtat!
  Por shpata është në duart e një adoleshenti të brishtë -
  Më të fortë se legjionet e shejtanit!
  
  Lërini tanket të nxitojnë ortek pas orteku,
  Dhe pushkën e ndajmë në tre!
  Lëreni policinë të synojë në mënyrë të pasme,
  Por Zoti i Shenjtë do t'i ndëshkojë ashpër!
  
  Çfarë vendosëm? bëj punën e paqes -
  Dhe për këtë, mjerisht, më duhej të qëlloja!
  Qetësia tashmë është e urryer.
  Ka edhe dhunë dhe hir!
  
  Vajza dhe unë po vrapojmë zbathur së bashku -
  Edhe pse ka rënë bora, ajo djeg një borë si qymyr!
  Por ata nuk kanë frikë, fëmijët e dinë -
  Fashisti do të futet në arkivol me një plumb!
  
  Kështu ata vranë një kompani të ndyrë Krauts,
  Dhe pjesa tjetër e frikacakëve po vrapojnë!
  Ne shkatërrojmë këmbësorinë si një kosë në betejë -
  Vera e re nuk është pengesë për ne!
  
  Fitorja është një arritje, do të jetë në maj,
  Tani stuhia e borës është me gjemba, borë e fortë!
  Djali është zbathur, motra e tij është zbathur,
  Fëmijët festuan kulmin e tyre me lecka!
  
  Nga vijnë këto forca tek ne -
  Të durosh dhimbjen, të ftohtin, atë nevojë!
  Kur një mik mati fundin e varrit,
  Kur një mik ankohet, unë vdes!
  
  Krishti na bekoi ne pionierët,
  Ai tha, Atdheun ju ka dhënë Zoti!
  Ky është besimi i parë i të gjithëve,
  Sovjetik, vend i shenjtë!
  Dhe ata vdesin me buzëqeshje në buzë. Fëmijët nuk e njohin dobësinë... Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova luftuan për një javë të tërë. Por Sverdlovsk ra. Një pjesë e garnizonit u dorëzua - duke ndjerë se situata ishte e pashpresë. Vetëm pionierët refuzuan të kapitullonin.
  Dhe një grusht djemsh të guximshëm e të zbathur bënë një përparim të dëshpëruar. Ata vrapuan nëpër reshjet e dëborës, fjalë për fjalë blu nga i ftohti i tmerrshëm. Dhe ata vdiqën nën mitralozë dhe topa.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita ishin gjithashtu goxha të gërvishtur, por prapë shpëtuan nga Sverdlovsk. Pas së cilës u transferuam në Novosibirsk. Ngrica, dimër, netë të gjata.
  Një djalë dhe një vajzë vrapojnë, janë të pikëlluar dhe shumë të inatosur.
  Margarita vuri në dukje:
  - Një hipermagjistare mund ta ndihmojë këtë botë! Përndryshe fitojnë nazistët! Kjo është vërtetë padrejtësi universale!
  Oleg Rybachenko kërceu më lart, u përdredh në një salto shtatëfish dhe tha në mënyrë mjaft logjike:
  - Ka pak drejtësi në botë! Për shembull, pse vuajnë të moshuarit? Për më tepër, pothuajse të gjithë pa përjashtim! Dhe kur një person është i ri, ai pi duhan, pi dhe bën edhe më keq, dhe është i shëndetshëm! Ku është drejtësia që vuajnë të moshuarit?
  Margarita u pajtua lehtësisht me këtë:
  - Nuk ka drejtësi në univers!
  Oleg Rybachenko pyeti disi naivisht:
  - Dhe ku po shikon Zoti?
  Margarita, kjo vajzë zbathur në një tunikë vrima, sugjeroi:
  "Ndoshta ne vetë duhet të bëhemi si perëndi që drejtësia të mbretërojë në botë!" Kjo është urtësia e Krijuesit!
  Oleg Rybachenko konfirmoi me besim:
  - Besoj se do t'i ringjallim të vdekurit!
  Vajza terminatore konfirmoi:
  - Po, besoj në këtë, sigurisht!
  Fëmijët vrapuan në Novosibirsk dhe morën pjesë në mbrojtjen e këtij qyteti.
  Ata luftuan pothuajse në qytetin e fundit të madh nën kontrollin e Ushtrisë së Kuqe.
  Stalini tashmë po negocionte me Hitlerin, duke rënë dakord të dorëzohej nëse garantohej siguria e tij personale. Fuhrer ishte gati për këtë, veçanërisht nëse partizanët qetësoheshin.
  Japonezët kishin sulmuar tashmë Novosibirsk nga lindja. Pra, praktikisht nuk kishte asnjë shans për të shpëtuar. BRSS po vdiste.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova qëlluan mbi nazistët dhe hodhën granata me këmbë të zbathura. Dhe ata ende shpresonin për diçka.
  Pranë tyre ishin pionierët. Në ngricat e forta në Siberi, të gjithë fëmijët ishin zbathur dhe me uniforma pioniere verore me kravata. Ata vdiqën si heronj.
  Këmbët e tyre ishin të kuqe si këmbët e patave dhe gishtat e tyre u bënë blu.
  Por pionierët nuk u dorëzuan.
  Ata do t'i nënshtrohen fashizmit!
  Oleg Rybachenko hodhi një granatë me këmbën e djalit të tij të zhveshur. Ai shtyu tre tanke gjermane menjëherë dhe pëshpëriti:
  - Unë besoj në fitore!
  Margarita gjithashtu hodhi një vrasës të pranishëm me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Edhe unë besova dhe do të besoj deri në fund!
  Dhe ata luftuan për qytetin e fundit sovjetik me furinë e dëshpërimit. E megjithatë ata nuk do të përkuleshin.
  Oleg Rybachenko, me qëllim që të gëzonte fëmijët pionierë pothuajse të ngrirë për vdekje, këndoi me entuziazëm të madh;
  Unë jam një luftëtar i ri i Nënës Rusi,
  Vendi i fuqishëm, atdheu i të gjitha vendeve...
  Nuk ka atdhe më të bukur në univers,
  Stalini lidhi një kravatë nën farkë!
  Të jesh pionier është një gëzim dhe një thirrje,
  Në fund të fundit, kjo do të thotë që ju jeni një shërbëtor i vendit.
  Dhe ju mund të rritni universin -
  Shkatërrimi i makinacioneve të djallit-Satanit.
  Kur erdhi vera në '41,
  Stuhia e qershorit po bubullon për ne...
  Ne nuk duam që rajoni të bëhet i varfër,
  Për lumturinë, besoni - Atdheu u krijua!
  Unë dhe vajza po presim nazistët në pritë,
  Para kësaj, ne morëm një mitraloz.
  Dhe për inat të çmendur të Hitlerit,
  Skuadra jonë mposht me sukses nazistët!
  Këmbët e zbathura të shoqeve janë bërë të ashpra,
  Tashmë bora po shpon nën thembra të zhveshura.
  I ftohti dhe buzët u bënë blu,
  Por zjarri i shenjtë ngroh shpirtrat tanë!
  Ne godasim pa ditur masat e kundërshtarëve tanë,
  Ne nuk ju japim paqe ditë e natë!
  Granatat fluturojnë në shkallë në një tufë,
  Dhe oficerët me një pushkë snajper.
  Fashistët nuk mund të gjejnë mbështetje askund,
  Detashmenti ynë pionier, trim...
  I aftë, nëse keni nevojë për të prerë malet,
  Këtu janë tanket e Hitlerit që digjen si qirinj.
  Njerëzit u mblodhën në një sulm të tërbuar -
  Për drejtësi, guxim dhe nder.
  Dhe nuk ka gumë në detin e stuhive -
  Që do të na bënte të uleshim!
  Hymë në Berlin, u bashkuam me Komsomol,
  Nga shkelja këmbëzbathur me vajza gjithë botën!
  Ne thithim mjaltin fitimtar në majin qiellor,
  Tani suksesi ynë i ndritshëm është bërë i përjetshëm!
  
  
  
  
  . ALEKSANDRI III JETOI GJASHTETETETE VJETE
  Cari e forcoi edhe ekonomikisht perandorinë. Nuk pati trazira apo revolucione, kështu që ekonomia po rritej vazhdimisht. Dhe Rusia kishte një popullsi më të madhe nga Lufta e Parë Botërore për shkak të vdekshmërisë më të ulët dhe aneksimit të rajoneve veriore të Kinës dhe Koresë. Dhe ushtria ishte më e madhe. Dhe u shfaqën tanket e para të lehta në seri, dhe shumë avionë të markave të ndryshme.
  Mjerisht, Aleksandri i Tretë nuk jetoi për të parë triumfin në Luftën e Parë Botërore, por kjo tashmë i shkoi Nikollës së Dytë.
  Mbreti i ri kishte një fron të fortë, një grua tjetër, një trashëgimtare të shëndoshë, dyqind e tetëdhjetë milionë njerëz dhe dy milionë e gjysmë ushtarë në shtetet e kohës së paqes.
  Kështu që ju mund të luftoni me guxim dhe shkathtësi! Përveç kësaj, rusët kanë edhe tanke të lehta me mitralozë, por ato të rënda sapo janë shfaqur. Ajo u zhvillua nga djali i Mendeleev.
  Kështu që ju nuk mund ta ndaloni ushtrinë mbretërore!
  Nikolla II hyri në luftë me gjermanët dhe austriakët... Trupat ruse pushtuan Galicinë, Bukovinën dhe u shkaktuan një sërë humbjesh austriakeve. Në fillim pati beteja në Prusinë Lindore, por më pas ata u hakmorrën dhe e prenë Koenigsberg. Aleatët i larguan gjermanët nga Parisi... Trupat ruse morën Krakovën dhe duke pasur një epërsi numerike, pavarësisht dimrit, vazhduan ofensivën, duke iu afruar Budapestit. Gjermania propozoi, duke parë që kjo çështje ndjente erë disfate, paqe me kushte të moderuara.
  Gjermanët ranë dakord t'i jepnin Rusisë Klaipedën dhe një pjesë të tokave në Poloni, si dhe të paguanin një dëmshpërblim. Franca u kthye në një pjesë të territorit të pushtuar më parë nën Bismarkun, dhe pak në Danimarkë.
  Austro-Hungaria lëshoi Galicinë, një pjesë të Bukovinës dhe Krakovës. Por perandoria nuk u shemb. Rusia rifitoi tokat e sllavëve, gjithçka që dikur ishte pjesë e Rusisë së Kievit dhe zgjeroi Mbretërinë e Polonisë.
  Turqia dhe Japonia nuk patën kohë të hynin në luftë, ashtu si edhe Italia. Domethënë, Lufta e Parë Botërore, në fakt, nuk ndodhi. Pra pak përleshje. Nikolla II forcoi autoritetin e tij dhe më pas sundoi në mënyrë paqësore për një kohë mjaft të gjatë.
  Rusia, megjithatë, e kaloi luftën në Afganistan - përfundimisht duke e ndarë atë me britanikët. Pastaj Irani u nda me Britaninë.
  Kështu Rusia zgjeroi zotërimet e saj. Por erdhi kriza ekonomike dhe Depresioni i Madh i vitit 1929... Në vitin 1931, Japonia, në aleancë me Turqinë, filloi një luftë kundër Rusisë cariste. Por në realitet ishte vetëvrasje. Flota cariste në Paqësor nën komandën e Kolchak mundi japonezët. Dhe ushtria tokësore në përgjithësi ishte shumë herë më e fortë.
  E njëjta gjë mund të thuhet për turqit. Ata padyshim u ngjitën kundër armikut të gabuar.
  Rusia cariste ishte në gjendje të zbarkonte trupat dhe të pushtonte Japoninë. Dhe pastaj trupat ruse më në fund pushtuan Turqinë. Kështu përfundoi epoka e Perandorisë Osmane.
  Dhe Car Nikolla II rriti lavdinë e tij dhe fuqinë e Rusisë. Ky perandor i lavdishëm sundoi deri në vitin 1936 dhe gjithashtu vdiq në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeçare.
  Ai u pasua nga Alexey II. Në përgjithësi, një burrë plotësisht i shëndetshëm i moshës tridhjetë e dy vjeç. Nëna e tij ishte ndryshe, ndaj Aleksandri i Tretë nuk e lejoi martesën fatale.
  Alexei II përfundoi pushtimin e Arabisë Saudite duke e ndarë atë me Britaninë.
  Wilhelm II mbretëroi në fronin e Gjermanisë deri në vitin 1941. Ky monark ishte në pushtet për pesëdhjetë e një vjet! Shumë kohë!
  Por tani në fron është djali i tij Ferdinand. As që mban erë si Hitleri. Histori tjetër.
  Ende ka paqe. Të gjitha kolonitë u ndanë. Musolini pushtoi Etiopinë.
  Nuk ka më asgjë për të ndarë... Britania, megjithatë, po kalon kohë të vështira. Dhe është në krizë ekonomike.
  Dhe kështu Ferdinandi i propozoi Alekseit të Dytë të ndante zotërimet koloniale të Francës dhe Britanisë. Si, me të vërtetë, sa shumë mund t'i shikoni këto toka.
  Kështu, Musolini, Ferdinandi dhe Aleksei II lidhën paktin e tyre.
  Por sigurisht, Rusia, në këtë kohë, tashmë kishte arritur të pushtonte pothuajse të gjithë Kinën dhe të bëhej shumë herë më e fortë se kushdo tjetër në ekonomi, në sferën ushtarake dhe në popullsi.
  Car Alexei miratoi, në përgjithësi, këtë propozim dhe vendosi që ata të fillonin së bashku.
  Ferdinandi nuk ishte më i ri. Dhe ai ishte i kujdesshëm.
  Megjithatë, më 15 maj 1945 filloi lufta. Gjermanët u zhvendosën përsëri
  Kundër Belgjikës...
  Dhe ushtria cariste kaloi nëpër kolonitë britanike dhe nxitoi nëpër Egjipt.
  Rusia kishte dhjetë milionë ushtarë dhe pesëqind divizione, dhe me besim
  Ajo fitoi. Dukej sikur askush nuk mund ta ndalonte.
  Në dy muaj, ushtria cariste pushtoi Indinë, Iranin jugor, zotërimet britanike në Arabinë Saudite, Egjipt, Sudan dhe pjesën më të madhe të Indokinës.
  Por gjermanët ishin në gjendje të pushtonin vetëm Belgjikën dhe u ndaluan në afrimet drejt Parisit. Në luftë hyri edhe Hollanda.
  Rusia cariste për dy muaj të tjerë kapi zotërimet e Britanisë në Azi dhe përfundoi Indonezinë. Pastaj ajo zbarkoi në Australi dhe u zhvendos nëpër Afrikë.
  Gjermanët u përpoqën të merrnin Parisin, por sulmi i tyre u zmbraps. Megjithatë, lufta po humbiste. Italia rrëmbeu gjithashtu zotërimet afrikane të Britanisë dhe Francës.
  Vetëm në muajin e pestë trupat cariste filluan të mbërrinin në Evropë. Luftimet ishin ende të ndezura në Afrikë dhe Australi, por tashmë po përfundonin. Në luftë në anën e koalicionit hyri edhe Austro-Hungaria, e dobësuar shumë nga humbja e tokës.
  Gjermanët ishin në gjendje të kapnin Holandën. Dhe ata përmirësuan pozicionin e tyre.
  Për dy muaj të tjerë, Rusia cariste përfundoi kapjen e Australisë dhe Afrikës. Dhe vetëm në fund të nëntorit, pikërisht në acar, filloi një ofensivë e re e trupave gjermano-ruse, duke anashkaluar Parisin.
  Në këtë rast, forcat ishin tashmë shumë të pabarabarta. Trupat franko-anglisht u mundën. Dhe Parisi është i rrethuar.
  Dhe në ditën e Vitit të Ri garnizoni kapitulloi ... Pastaj trupat cariste dhe gjermane pushtuan të gjithë Francën në tre javë. Pastaj filloi bombardimi i Britanisë... Dhe të gjitha kolonitë u kapën nga koalicioni.
  Britania në maj 1946, tashmë pa gjak dhe e rrëzuar nga bombat
  kapitulluar.
  Kështu përfundoi një luftë tjetër e madhe. Rusia mori pothuajse të gjitha kolonitë për vete. Gjermania mori relativisht pak, Italia rrëmbeu diçka dhe Austro-Hungaria mori një pjesë simbolike.
  Përkundër faktit se gjermanët prisnin koloni të mëdha, dhe morën shumë më pak, vetëm Marokun, por Gjermania përfshinte në përbërjen e saj: Belgjikën, Holandën dhe Francën deri në Port de Calais.
  Përveç kësaj, Rusia cariste i ktheu gjermanët në Namibi dhe atë që më parë u përkiste atyre.
  Me pak fjalë, ne e zgjidhëm disi dhe bëmë paqe ...
  Erdhi paqja... Në vitin 1953 Rusia mori bombën atomike dhe një vit më vonë e mori edhe Gjermania. SHBA-ja fitoi armë bërthamore në vitin 1960.
  Kështu, u ngrit një ekuilibër frike.
  Dhe në vitin 1955, kozmonauti i parë rus fluturoi në hapësirë, duke rrotulluar një top. Dhe në vitin 1961, rusët shkelën në Hënë.
  Dhe në 1983 në Mars! Amerikanët fluturuan në Hënë në vitin 1971, dhe gjermanët në 1984. Austro-Hungaria dhe Gjermania u bashkuan në një shtet. Suedia dhe Norvegjia u bënë pjesë e Rusisë me autonomi dhe vetëqeverisje.
  Vendet e tjera humbën gradualisht pavarësinë e tyre.
  Në vitin 1987, kozmonautët rusë fluturuan në Venus. Në 1992 në Merkur. Dhe në 1999 në Pluton.
  Sistemi diellor është zotëruar.
  U shfaqën tre perandori bërthamore: Gjermania e Madhe, SHBA dhe Rusia e Madhe.
  Alexey II gjithashtu vdiq në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeç në 1972. Ai u pasua nga djali i tij Aleksandri i katërt. Ky mbret ishte dyzet e një vjeç në kohën e ngjitjes së tij në fron. Mjaft e çuditshme, Aleksandri i Katërt jetoi për gjashtëdhjetë e tetë vjet dhe vdiq në 1999. Dhe në fron u ngjit djali i tij Vladimiri i Tretë. Në vitin 2013 u festuan katërqind vjet të dinastisë Romanov.
  Tani për tani, Rusia është vendosur fort në këmbët e saj. Por ka ende Gjermaninë dhe SHBA-në si konkurrente të saj në botë. Perandoria Cariste, së bashku me kolonitë e saj, përbënin pak më shumë se gjysmën e territorit të botës dhe më shumë se dy të tretat e popullsisë së botës. Rusia është e fortë, por jo e vetmja ende.
  Rregullon Rusinë, Vladimiri i tretë; në vitin 2019 ai mbushi gjashtëdhjetë e shtatë vjeç. Shumë pyesin veten nëse ai do të jetojë, si mbretërit e mëparshëm, gjashtëdhjetë e tetë vjet apo do t'i ndërpresë këto rastësi të çuditshme?!
  Ndërkohë, në Rusi po zhvillohen armë anti-bërthamore. Është e qartë se nuk do të ketë armë bërthamore dhe Rusia do të jetë në gjendje të përballet mjaft mirë me Gjermaninë dhe Shtetet e Bashkuara. Ka më shumë njerëz dhe më shumë ushtarë. Dhe cilësia e armëve është më e mirë!
  Por tani për tani ka armë bërthamore dhe gjithçka nuk është pushtuar ende. Por armët anti-bërthamore po zhvillohen në mënyrë shumë aktive, kështu që ka shanse të caktuara për fitore.
  
  RËNIA E GJIBRALTARIT
  Diktatori spanjoll Franko, ndryshe nga historia reale, ra dakord që trupat gjermane të sulmonin kështjellën angleze të Gjibraltarit. Në këmbim, Spanja mori disa toka britanike dhe franceze në Afrikë.
  Sulmi nën komandën e Mainstein u zhvillua natën nga 25 nëntor 1940 deri më 26 nëntor. Siç doli, britanikët nuk ishin plotësisht të gatshëm për një lëvizje të tillë ushtarake dhe nazistët arritën të kapnin një kështjellë kaq të fuqishme nga një sulm.
  Rënia e saj pati ndryshime të rëndësishme në rrjedhën e luftës. Wehrmacht ishte në gjendje të transferonte forcat në distancën më të shkurtër në Afrikë dhe britanikët u bllokuan të hynin në Detin Mesdhe nga Lindja.
  Komanda gjermane dërgoi disa divizione në Afrikën ekuatoriale. Përveç kësaj, trupat e Rommel u transferuan në Libi, disa muaj më herët se realiteti.
  Britanikët, nga ana tjetër, braktisën ofensivën kundër italianëve në Etiopi dhe filluan të forcojnë pozicionet e tyre në Egjipt. Sidoqoftë, Rommel arriti t'i dilte përpara, dhe si rezultat i një sulmi parandalues, ai mundi trupat koloniale, duke pushtuar Aleksandrinë dhe Kajron. Pozicioni i Britanisë në Afrikë u bë më i ndërlikuar. Gjermanët kishin arritur tashmë në Kanalin e Suezit dhe kërcënuan përparimin e mëtejshëm në Lindjen e Mesme. Përveç kësaj, kishte një mundësi për të lëvizur drejt Sudanit.
  Vërtet, gjërat nuk po shkonin mirë për italianët në Greqi, por ardhja e forcave shtesë nga Gjermania e shpëtoi situatën.
  Hitleri kishte një dilemë: të sulmonte BRSS apo të përfundonte Britaninë? Sukseset e Wehrmacht-it në Afrikë nxitën vendimin e dytë - t'i jepte vetes një dorë të lirë në Perëndim. Megjithëse përgatitjet ushtarake të BRSS e mbushën Fuhrerin me frikë.
  Ushtria e Kuqe po forcohej, por as gjermanët nuk rrinin duarkryq. Prodhimi i tankeve në 1941 u dyfishua në krahasim me 1940, dhe prodhimi i avionëve u rrit me gati dy herë e gjysmë.
  Nazistët kryen një bombardim dhe zbarkim në Maltë. Rommel më pas depërtoi mbrojtjen si në Kanalin e Suezit ashtu edhe në Irak, i cili ishte rebeluar kundër sundimit britanik. Gjermanët pushtuan Kuvajtin dhe gjithë Lindjen e Mesme me lehtësi relative. Stalini iu përmbajt një taktike pritje-dhe-shih. Por Churchill e vazhdoi me kokëfortësi luftën. Wehrmacht, pasi arriti në Iran, u kthye në Afrikën Jugore.
  Viti 1941 po mbaronte. Prodhimi i nëndetëseve u rrit dhe Britania humbi kolonitë e saj. SHBA u sollën në mënyrë pasive. Por Japonia nuk mund të rrinte duarkryq dhe goditi portin e Perusë më 7 dhjetor. Një luftë e re ka filluar në Paqësor. Dhe Hitleri duhej të braktiste përsëri planet për një sulm ndaj BRSS.
  Ne duhet të ndihmojmë japonezët, të kapim Iranin dhe Indinë, si dhe Afrikën e Jugut. Dhe më e rëndësishmja, vetë Britania. Për më tepër, bombarduesit amerikanë nuk janë një lodër. Ata mund t'i shkaktojnë Rajhut të Tretë shumë telashe. Dhe është më e përshtatshme për të kryer sulme bombarduese nga territori britanik.
  Kështu që Fyhreri u detyrua në vitin 1942 të braktiste idetë e pushtimit të Lindjes.
  Kishte rrezik që vetë Stalini të hapte frontin, por... Duhet të njihni karakterin e Stalinit. Ai është shumë i përmbajtur në politikën e jashtme. Lufta me Finlandën e bëri diktatorin e kuq edhe më të kujdesshëm.
  Ndërsa BRSS po grumbullon forcë. Numri i aviacionit më 1 janar 1942 arriti në tridhjetë e dy mijë automjete, dhe tanke, më shumë se njëzet e pesë mijë, plus tre mijë tanketa të tjera. Në total, Stalini planifikoi të përfundonte rekrutimin e 20 trupave të mekanizuar, me një numër total tankesh prej 32 mijë automjetesh, nga të cilat 16.5 mijë ishin KV-të më të fundit të markave të ndryshme dhe T-34. Plus, tanket T-50 ishin ende në zhvillim, megjithëse automjeti doli të ishte i lehtë.
  Gjermanët, të përballur me Matilda dhe disa tanke kryqëzor, dhe gjithashtu duke pasur informacion se britanikët po zhvillonin tanke të rënda, gjithashtu filluan të bënin mastodonët e tyre. Para së gjithash, "Tiger" me një top 88 mm, dhe i blinduar me një top të padepërtueshëm 75 mm me një tytë të gjatë.
  Kishte gjithashtu informacione për ndërtimin e tankeve sovjetike. Tanku KV-2 marshoi në paradën e 1 majit në Sheshin e Kuq dhe tridhjetë e katër kishin disa të dhëna.
  Në çdo rast, kur Speer drejtoi Ministrinë Perandorake të Armëve dhe Municioneve, zhvillimet në teknologji shkuan më shpejt. Hitleri donte të kishte tanket më të mira në botë, dhe ato më të rënda. Por deri më tani Gjermania ishte qartësisht inferiore ndaj BRSS. Si numri i makinave ashtu edhe cilësia e tyre. Në gusht 1941 filloi prodhimi i rezervuarit KV-3. Mjeti rezultoi mjaft i rëndë me 68 tonë, por i armatosur me një top 107 mm me shpejtësi fillestare predhash 800 metra në sekondë. Kjo i dha asaj një avantazh ndaj "Tigrit", i cili, nga rruga, ende nuk ishte vënë në prodhim.
  KV-5 doli të ishte edhe më i fuqishëm, peshonte 125 tonë dhe kishte dy topa. Vërtetë, një automjet kaq i rëndë krijoi më shumë probleme për ushtrinë sovjetike sesa ia vlente. Dhe në 1942, varianti KV-4 me peshë 107 tonë u miratua për shërbim. BRSS me të drejtë mund të krenohej për tanket e saj më të rënda në botë, dhe gjithashtu më të fuqishmit.
  Por Gjermania është zhvilluar mirë në aviacion. Yu-188, kur hyri në prodhim, zhvilloi një shpejtësi të krahasueshme me luftëtarët. DO-217 gjithashtu dukej mirë. Avionët reaktivë u zhvilluan gjithashtu në mënyrë aktive. Meqenëse Britania ishte objektivi kryesor, shumë më tepër vëmendje iu kushtua avionëve bombardues sesa në historinë reale.
  Gjermanët përdorën në mënyrë aktive punën e skllevërve. Një numër i madh i zezakëve u importuan nga Afrika. Punëtorët e zinj ishin të bindur, të guximshëm, por të pakualifikuar. Ato përdoreshin për punë ndihmëse.
  Por, duke kontrolluar Evropën, gjermanët mund të rekrutonin mjaft punëtorë të kualifikuar.
  Speer madje arriti të bindë Hitlerin që të mos ndiqte një program të shfarosjes së hebrenjve, por t'i përdorte ata në prodhimin e avionëve dhe pajisjeve.
  Basti ishte për një ofensivë ajrore kundër Britanisë dhe një luftë masive nëndetëse.
  Megjithatë, hyrja e Amerikës në konflikt u shtoi dhimbje koke Krautëve dhe i detyroi ata të rrisin ndjeshëm numrin e tufave të ujqërve.
  Gjermania u detyrua të promovonte me vonesë prodhimin e bombarduesve dhe avionëve strategjikë. Para së gjithash, Yu-288 dhe Yu-488 - me katër motorë. Por zhvillimi dhe përfundimi i tyre mori kohë. Modifikimi ME-109 "F" ishte përgjithësisht një kundërshtar i denjë për automjetet britanike. Por zhvillimi i ME-209 dështoi, ashtu si ME-210.
  Bombarduesi zhytës XE-177 ishte gjithashtu i pasuksesshëm. Por Speer fitoi përsëri me numra. Për më tepër, Focke-Wulf u bë luftëtari më i fuqishëm për sa i përket armatimit, duke kompensuar disa nga dobësitë e ME-109. Dhe shkolla e fluturimit të gjermanëve doli të ishte më e mirë se ajo angleze, dhe aq më tepër ajo amerikane. Në maj 1942, nazistët pushtuan Afrikën e Jugut. Dhe një skuadrilje amerikane mbërriti në Madagaskar. Beteja e Midway u humb nga amerikanët: kapiteni i rangut të tretë, i cili luajti një rol vendimtar në këtë betejë, përfundoi, për ironi, në Madagaskar. SHBA-të donin të ruanin një bazë në Afrikë dhe të mos i linin nazistët të qetësoheshin. Por kjo e përkeqësoi ndjeshëm pozicionin e tyre në Paqësor.
  Vërtetë, japonezët nuk vepruan në mënyrën më të mirë të tyre. Beteja për arkipelagun Havai u zvarrit.
  Nazistët fituan kontrollin e Afrikës dhe rezervat e mëdha të lëndëve të para strategjike, si dhe pushtuan Indinë dhe Iranin. Burimet nën kontrollin e Rajhut të Tretë janë të mëdha, por ato ende duhet të treten.
  Beteja ajrore për Britaninë nuk është aq e qartë. Duke rritur vazhdimisht prodhimin e avionëve, gjermanët ushtruan presion mbi ta, por nuk kishte dominim total. Mungesa e fuqisë strategjike të aviacionit dhe ndihma e SHBA-së pati gjithashtu ndikim, madje edhe atëherë nuk kishte mjaft nëndetëse. Dhe torpedoja mrekulli me të cilën ishin varur kaq shumë shpresa na zhgënjeu.
  Fuhreri nuk guxoi të zbarkonte në Britani në vitin 1942. Theksi u vu në forcimin e fuqisë detare dhe flotës së nëndetëseve. Në të njëjtën kohë, u ndërtuan aeroplanmbajtëse dhe luftanije. Kishte kapacitet të mjaftueshëm prodhimi, por gjithçka kërkonte kohë.
  Raketat balistike të klasit A kërkonin gjithashtu rregullim të imët. Por predha robotike V-1 filluan të prodhoheshin masivisht. Makinat relativisht të lira, që funksiononin me karburant të thjeshtë, kishin avantazhin e padyshimtë se nuk kishin nevojë për pilotë.
  Hitleri, pasi kishte fituar akses në burime të pakufizuara natyrore dhe rezerva të punës, donte të shpëtonte jetën e pilotëve gjermanë. V-1, duke qenë i lehtë për t'u prodhuar dhe pa pilot, dukej se ishte zgjidhja optimale. Dhe mijëra predha të tilla robotike kanë rënë në Londër që nga vjeshta e vitit 1942.
  Në të njëjtën kohë, gjermanët përshpejtuan zhvillimin e bombarduesit reaktiv Arado dhe raketave balistike.
  Stalini vazhdoi të priste dhe të grumbullonte forcë. Në 1942, BRSS prodhoi pesë mijë e gjysmë tanke të reja KV dhe T-34, dhe rreth një mijë marka të vjetra, rreth pesëqind të reja të lehta T-50 dhe T-60 dhe dyqind tanke amfibë. Flota e avionëve është rritur gjithashtu - rreth pesëmbëdhjetë mijë avionë të rinj dhe të vjetër kanë hyrë në shërbim. Madje kishte mungesë pilotësh. Prodhimi i Katyushas u rrit ngadalë.
  Gjermania naziste prodhoi më shumë se tridhjetë mijë avionë, por pësoi humbje të konsiderueshme në beteja. Gjermanët prodhuan rreth gjashtë mijë e gjysmë tanke. Mbi të gjitha T-3 dhe modifikimi i ri T-4 me një top me tytë të gjatë 75 mm. Janë prodhuar pak më shumë se njëqind nga "Tigrat" më të rinj, dhe "Panterat" janë ende vetëm prototipe.
  Por pushka e sulmit MP-44 e projektuar nga Schmeister filloi të hynte në seri. Ndryshe nga historia reale, makina nuk duhej të zhvillohej duke marrë parasysh mungesën e metaleve me ngjyra. Dhe kjo përshpejtoi zhvillimin e një pushke më të thjeshtë sulmi, me çeliku të lidhur.
  Kështu gjermanët filluan të fitojnë një avantazh në armët e vogla. Por atyre u duhej gjithashtu kohë që mitralozi të riarmatoste të gjitha trupat.
  Por në flotën e nëndetëseve, ku prodhimi arrinte dyzet deri në pesëdhjetë nëndetëse në muaj, gjermanët në të vërtetë nuk kanë të barabartë.
  Janë shfaqur nëndetëse me shpejtësi shumë të lartë të fuqizuara nga peroksidi i hidrogjenit. Puna në programin bërthamor është përshpejtuar gjithashtu. Për fat të mirë, ka shumë burime. Dhe as gabimi i fizikantëve gjermanë që grafiti nuk ishte i përshtatshëm si moderator nuk doli të ishte katastrofik. U ndërtuan disa fabrika për prodhimin e ujit të rëndë, përfshirë në Afrikë.
  Pra, le ta pranojmë, por reaktori bërthamor i nazistëve filloi të punojë në dhjetor 1942. Edhe pak më herët se amerikanët. Pas humbjeve në Oqeanin Paqësor, mes tyre filluan përplasjet e rënda. Dhe fondet për programin bërthamor u shkurtuan dukshëm.
  Fillimi i vitit 1943 u shënua nga deklarata e Hitlerit për Luftën Totale dhe futja e shërbimit universal të punës në territoret e pushtuara. Sulmet masive V-1 në Londër nuk e justifikuan plotësisht veten e tyre. Britanikët mësuan të zmbrapsnin pjesërisht sulme të tilla, por gjermanët mbizotëruan në numër.
  Por lufta e nëndetëseve doli të ishte vërtet katastrofike për Britaninë. Prodhimi i armëve në ishull ra ndjeshëm për shkak të mungesës së lëndëve të para. Metropoli ishte në prag të kolapsit. Për më tepër, nazistët pushtuan Madagaskarin, dhe japonezët, së bashku me nazistët, pushtuan Australinë dhe relativisht shpejt arritën dorëzimin e saj.
  Edhe pse Stalini e kuptoi rrezikun e taktikave të pritjes, ai i qëndroi besnik vetes dhe nuk u grind. Është më mirë të lihen kapitalistët të shfarosen deri në fund. Dhe ne do të shikojmë ...
  Por kjo taktikë kishte edhe të metat e saj. Duke përdorur burime të mëdha, Rajhu i Tretë tashmë po përgatiste një luftë kundër BRSS. Prodhimi i tankeve në Rajhun e Tretë arriti mesatarisht 1200 automjete në ditë në 1943, plus treqind e pesëdhjetë armë vetëlëvizëse. Për më tepër, armët vetëlëvizëse nuk janë aspak të dobëta. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Duke marrë parasysh që gjermanët nuk pësuan pothuajse asnjë humbje në tanke, tanket e tyre u rimbushën dy herë më shpejt se Ushtria e Kuqe. Dhe hendeku sasior në teknologji në favor të BRSS filloi të ngushtohej.
  Për sa i përket cilësisë, Fritz fitoi "Royal Tiger", i ngjashëm në peshë me KV-3, dhe madje pak më i lartë në fuqinë depërtuese për shkak të cilësisë së predhës dhe armaturës më të fortë ballore. Epo, KV-5 dhe KV-4 super të rënda sovjetike doli të ishin teknikisht shumë jo të besueshëm, veçanërisht shasia e tyre. Pra, përdorimi luftarak i përbindëshave të tillë ishte në dyshim.
  Dhe Stalini urdhëroi gjithashtu krijimin e KV-6 me shtatë armë dhe dy raketahedhës. Ata bënë makinën. Por doli të ishte aq i rëndë dhe i gjatë sa nuk mund ta bartje në tren ose ta vendosësh në betejë. T-34-76 është një automjet mjaft i suksesshëm, por më i dobët në luftime ballore se Pantheri ose Tiger. Dhe KV-1 dhe KV-2 janë të krahasueshme me gjermanët në peshë, por janë inferiorë ndaj Panthers dhe Tigrat në luftimet kokë më kokë. T-4 gjerman ishte i barabartë me tridhjetë e katër në armaturë dhe superior në armatim, dukshmëri dhe optikë, dhe kjo me peshë të barabartë, ose edhe më pak kur krahasohen modifikimet më të rënda.
  Shkurtimisht, Fritz është përmirësuar dhe cilësia është në nivelin e duhur. Dhe shfaqja e ME-309 dhe ME-262 dha një avantazh në cilësinë e aviacionit. Ashtu si Yu-488, bombarduesi më i mirë me katër motorë. Dhe pas tyre janë modelet jet. Të tilla si Yu-287 dhe Arado.
  Në shtator 1943, nazistët më në fund bënë një ulje të suksesshme në Britani. Pas dy javësh luftime, Anglia kapitulloi. Dhe megjithëse Churchill iku në Kanada, rezultati i luftës në Perëndim dukej një përfundim i paramenduar.
  Roosevelt, pasi humbi aleatin e tij kryesor dhe nga frika e fuqisë në rritje të Rajhut të Tretë, kërkoi paqe.
  Hitleri, pas diskutimeve me rrethin e tij, vendosi një kusht për Shtetet e Bashkuara: braktisjen e programit bërthamor dhe njohjen e të gjitha pushtimeve të Japonisë dhe Rajhut të Tretë. Dhe gjithashtu tërheqja e trupave nga Islanda, të cilën Krauts tashmë e kishin rrethuar me një flotë nëndetëse. Kontrolli i Tokës së Diellit që lind mbi Gai, ku luftimet nuk kishin pushuar ende. Përveç kësaj, Hitleri kërkoi kompensim material për Rajhun e Tretë dhe Japoninë për të gjitha shkatërrimet dhe shpenzimet ushtarake të shkaktuara nga Shtetet e Bashkuara dhe Britania.
  Edhe pse kushtet e paqes doli të ishin jashtëzakonisht të vështira, Roosevelt arriti ta shtyjë me shumë vështirësi miratimin e tyre në Kongres dhe Senat.
  Lëvizjet e Stalinit se ai nuk ishte kundër bashkimit me koalicionin e fuqive të Boshtit, dhe se ishte të paktën gati për të rimarrë Alaskën, luajtën një rol të madh në përputhjen e SHBA-së.
  Fitoi pragmatizmi amerikan, i cili doli të ishte më i lartë se entuziazmi dhe emocionet. Për më tepër, programi bërthamor i gjermanëve u zhvillua më shpejt se ai amerikan, dhe kjo ishte e mbushur me katastrofë në të ardhmen.
  Ka përfunduar faza e parë e Luftës së Dytë Botërore. Por Fuhreri tani donte t'i jepte fund BRSS.
  Papritur, taktikat e Stalinit të pritjes dhe të shikojmë dhe përkushtimi i tij për kauzën e paqes botërore luajtën një shaka të keqe. Kundër Jozefit ishin Rajhu i Tretë dhe Japonia me të gjitha burimet e Hemisferës Lindore, duke përfshirë Australinë dhe disa krye urë në botën perëndimore.
  Megjithatë, Toka e Diellit në rritje nuk e kishte përfunduar ende Kinën, por mund të kishte hapur një front të dytë. Hitleri formoi në mënyrë aktive trupa koloniale dhe legjione të huaja. Në të njëjtën kohë, prodhimi i armëve u rrit.
  Në gjysmën e parë të vitit 1944, prodhimi i tankeve dhe armëve vetëlëvizëse në Rajhun e Tretë arriti dhe tejkaloi njëqind automjete në ditë. Panther-2 tejkaloi të gjitha automjetet sovjetike për sa i përket nivelit të tij. U shfaq një tank më i avancuar gjerman, Luani, dhe së shpejti Luani Mbretëror.
  Dhe më e rëndësishmja, aviacioni reaktiv është zhvilluar në mënyrë serike. Si përgjigje, tanket T-34-85 dhe IS-1 dhe IS-2 hynë në prodhim në BRSS; askush nuk e ndërpreu as serinë KV. Tanku më i njohur i prodhimit të Rajhut të Tretë në 1944 ishte Panther-2, dhe BRSS T-34-85. Modele më të rënda u prodhuan në sasi të konsiderueshme - rreth dhjetë herë më të vogla. Dhe gjermanët nuk donin ta shtynin shumë peshën në rrugët sovjetike, dhe Stalini filloi të mos i besonte serisë KV, dhe IS-të doli të ishin shumë të papërpunuara.
  Sidoqoftë, gjermani "Panther"-2 me një armë të kalibrit 88 mm 71 L ishte superior ndaj T-34-85 në fuqinë depërtuese të armës, në forca të blinduara ballore dhe pak në forca të blinduara anësore, dhe gjithashtu nuk ishte inferior në performancën e drejtimit me një motor 900 kuajfuqi dhe peshë në 47 ton. Edhe kur pesha e tankut gjerman u rrit në 50.2 ton, doli të mos ishte fatale.
  Dhe aviacioni gjerman reaktiv nuk kishte aspak një kundërshtar të denjë.
  Hitleri vendosi që ishte më mirë të mos tërhiqte këmbët dhe filloi luftën më 22 qershor 1944. Duke hedhur treqind e pesëdhjetë divizione tona dhe të huaja, dhe njëqind e njëzet divizione satelitore në BRSS. Në anën e Rajhut të Tretë ishin: Rumania, Hungaria, Sllovakia, Kroacia, Finlanda, Suedia, Italia, Portugalia, Spanja, Bullgaria, Argjentina, Turqia.
  Gjermanët përdorën gjithashtu një numër të madh të huajsh dhe Hiwis në Wehrmacht. Në total, Rajhu i Tretë, vetëm në shkallën e parë, hodhi në betejë dymbëdhjetë milion e gjysmë ushtarë, nga të cilët jo më shumë se dyzet për qind ishin gjermanë nga kombësia. Satelitët shtuan edhe tre milionë të tjerë. Në total, skaloni i parë përmban pothuajse gjashtëmbëdhjetë milion këmbësorë, rreth tridhjetë e tre mijë tanke, më shumë se pesëdhjetë e pesë mijë avionë, rreth dyqind e pesëdhjetë armë dhe mortaja.
  Pas mobilizimit, BRSS vendosi trembëdhjetë milion e gjysmë ushtarë, por disa nga forcat duhej të mbaheshin në Lindjen e Largët dhe në rrethet e brendshme. Në eshelonin e parë kishte tetë milionë ushtarë, rreth tridhjetë mijë tanke, gati dyzet mijë avionë, rreth dyqind mijë armë dhe mortaja.
  Kështu, Rajhu i Tretë ka një epërsi të dyfishtë në këmbësorinë dhe një epërsi të pesëfishtë në lëvizshmërinë e forcës, me një mitraloz më të mirë. Vërtetë, BRSS ka shumë mitralozë, pothuajse barazi.
  Dallimi në tanke nuk është i madh, por përqindja e automjeteve të vjetruara në BRSS është më e lartë, si dhe tanket e lëshimeve të mëparshme.
  Aviacioni gjerman reaktiv nuk ka kundërshtar, dhe avionët me helikë të Rajhut të Tretë janë më të shpejtë dhe më të armatosur. Vërtetë, automjetet sovjetike janë superiore në manovrimin horizontal.
  Në artileri dhe mortaja, balanca e forcave është më afër barazisë. Edhe sasia edhe cilësia.
  Vërtetë, flota e Rajhut të Tretë është veçanërisht nëndetëse, shumë herë më e fortë se ajo sovjetike. Ashtu si Japonia, meqë ra fjala.
  Për më tepër, nazistët tashmë kanë raketa balistike të klasit A në prodhim masiv, dhe diskotekat e para janë nisur.
  Në përgjithësi, fashistët do të jenë më të fortë dhe Stalini përgatiti një mbrojtje mjaft të arsyeshme, megjithëse me vonesë. Por ne nuk patëm kohë për të bërë shumë. Linja e Stalinit doli të mos ishte restauruar plotësisht, dhe më e rëndësishmja, trupat nuk ishin të trajnuar sa duhet për të mbajtur mbrojtjen. Edhe pse u ritrajnuan në mënyrë të dëshpëruar.
  Vija kufitare e Molotovit, pas tre vitesh avancim, në përgjithësi ishte e përfunduar, por ndodhej shumë afër kufirit dhe nuk kishte thellësi të mjaftueshme. Përveç kësaj, Stalini urdhëroi ndërtimin e një shkalle të tretë përtej Dnieper, por kjo filloi vetëm pas dorëzimit të SHBA.
  Vërtetë, përveç trupave sovjetike, mund të mbështeteni në njësitë e NKVD, numri i të cilave është rritur në një milion ushtarë dhe milici. Kjo është rreth katër milionë njerëz, vetëm në qytetet perëndimore. Edhe pse, natyrisht, efektiviteti i tyre luftarak është shumë më i keq se ai i njësive të rregullta.
  Gjermanët, si në historinë reale, dhanë goditjen kryesore në qendër, duke prerë parvazin e Bialystok dhe grushtin Lviv. Ditët e para të luftimeve treguan se gjermanët, me gjithë numrin e madh të njësive të huaja, po e kryenin ofensivën pak a shumë në mënyrë koherente. Por trupat sovjetike shpesh humbasin.
  Për më tepër, efektiviteti luftarak i njësive ukrainase doli të ishte i dyshimtë. Ishin shumë dezertorë dhe ata që u dorëzuan që në ditët e para të luftës.
  Nuk ishte e mundur të frenohej armiku në betejat kufitare. Dhe pastaj Stalini bëri një gabim, duke ndaluar tërheqjen e njësive në vijën kryesore dhe duke kërkuar që fronti të drejtohej. Megjithatë, gabimi u korrigjua, por me vonesë. Gjermanët ishin në gjendje të kapnin Minskun më 28 qershor, duke thyer vijën e Stalinit në qendër.
  Konfuzioni vetëm u intensifikua. Më 30 qershor u bë hyrja e pritshme në luftën e Japonisë dhe satelitëve të saj. Kështu që ne duhej të harronim transferimin e trupave nga Lindja e Largët tani për tani.
  Përparimi gjerman në qendër po zgjerohej. U krijua një hendek i madh që ata u përpoqën me dëshpërim ta mbyllnin. Por nazistët përparuan dhe më 16 korrik hynë në Smolensk.
  Duke hedhur në betejë të gjitha rezervat e disponueshme dhe duke i vënë milicitë nën armë, Stalini dhe Zhukov ishin në gjendje të ndalonin ofensivën e Fritz-it në qendër. Por Hitleri i ktheu trupat e tij në jug. Nazistët krijuan një kazan të madh në Kiev dhe pushtuan pothuajse të gjithë Ukrainën.
  Ata bllokuan Leningradin dhe pushtuan Krimenë. Ecuria e armiqësive ishte shumë e ngjashme me 1941, si karma e vazhdueshme. Por dallimet ishin gjithashtu mjaft domethënëse. BRSS në 1941 kishte disa rezerva të lira, por tani gjithçka ishte mobilizuar tashmë. Dhe kur sulmi ndodhi në tetor, doli se nuk kishte pothuajse asgjë për të mbajtur mbrojtjen.
  Në fillim të nëntorit 1944, nazistët rrethuan Moskën, duke e detyruar Stalinin të ikte në Kuibyshev.
  Nazistët, ndryshe nga historia reale, kishin një epërsi të konsiderueshme numerike. Ata kishin mjaft divizione për të anashkaluar Moskën nga Veriu dhe Jugu. Por për njësitë sovjetike, gjithçka ishte shumë e përhapur në fronte të ndryshme.
  Në realitet, në vitin 1941, pas mobilizimeve, Stalini mori një avantazh ndaj Wehrmacht-it në numrin e personelit dhe kishte katër herë më shumë avionë dhe tanke se sa kishte Rajhu i Tretë që në fillim të luftës. Dhe në pesë muajt e parë të luftës, më shumë pajisje të BRSS u prodhuan në historinë reale.
  Por tani nazistët i kanë të gjitha atutë, sasia dhe cilësia e armëve dhe e personelit janë në anën e tyre. Dhe Ushtria e Kuqe ka të njëjtat probleme si në 1941. Përfshirë mosgatishmërinë e ukrainasve, baltëve dhe shumë kombeve të vogla për të vdekur për sistemin sovjetik. Tradhti masive dhe dezertime të viktimave të represionit, kulakëve të shpronësuar dhe njerëzve të tjerë të ofenduar të të gjitha shtresave. Përfshirë armiqtë ideologjikë të regjimit sovjetik.
  Dhe fakti që gjermanët mundën edhe Perëndimin, vetëm sa shton numrin e tradhtarëve.
  Prandaj, nuk është për t'u habitur që Moska është e rrethuar, dhe gjermanët kanë kapur Donbass, Voronezh dhe po lëvizin drejt Stalingradit.
  Dimri i vitit 1944, për fat të keq, nuk ishte aq i ftohtë dhe me borë sa në 1941. Moska, megjithatë, qëndroi heroikisht deri në fund të dhjetorit 1944. Stalingradi ra në janar 1945 dhe luftimet për të nuk zgjatën shumë. Në shkurt dhe në fillim të marsit, gjermanët dhe satelitët e tyre pushtuan plotësisht puset e naftës Kaukaz dhe Baku.
  Më pas, ofensiva vazhdoi përgjatë Vollgës. Në Saratov, në Kuibyshev, dhe më pas në Orenburg dhe Kazan.
  Stalini iku në Sverdlovsk. Kazani ra në maj. Në verë, gjermanët dhe japonezët vazhduan të lëviznin më thellë në Rusi. Rezistenca e trupave sovjetike po binte. Më 5 gusht 1945, Sverdlovsk u kap. Dhe më 3 shtator 1945, Stalini më në fund pranoi të dorëzohej. Në këmbim të jetës dhe lirisë suaj.
  Lufta e Dytë Botërore ka përfunduar. Por paqja nuk mbretëroi për shumë kohë. Pasi testoi armët bërthamore, Hitleri u bind për fuqinë e tyre shkatërruese fenomenale.
  Tani doli që Japonia dhe SHBA ishin ende në rrugën e dominimit botëror të Rajhut të Tretë. Dhe megjithëse Fuhreri pushtoi më shumë tokë se Genghis Khan, Aleksandri i Madh, Napoleoni, Perandori Trojan dhe Sulejmani i Madhërishëm së bashku, ai vendosi të mposhtte gjithashtu Japoninë.
  Pikërisht tre vjet pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, njëqind raketa balistike, ndërkontinentale me ngarkesa të fuqishme bërthamore mbuluan menjëherë Tokën e Diellit që po lind.
  Dhe pastaj filloi ofensiva e njësive tokësore të Wehrmacht dhe marinës. Gjermanët kapën relativisht shpejt zotërimet e Japonisë në Azi dhe rrafshuan vetë metropolin me tokën me bomba atomike.
  Zotërimet e Paqësorit të Tokës së Diellit në rritje ofruan pak a shumë rezistencë afatgjatë. Por në qershor 1949 gjithçka kishte marrë fund. Tani gjithçka që mbetej ishte të mposhtnin Shtetet e Bashkuara. Për më tepër, kishte një arsye. Amerikanët, në kundërshtim me marrëveshjen, ende zhvilluan armë bërthamore dhe kryen testet e tyre sekrete.
  Hitleri filloi luftën më 1 janar 1950, duke hedhur treqind raketa bërthamore ditën e Vitit të Ri.
  Një sulm shkatërrues bërthamor shkatërroi njëqind nga qytetet më të mëdha të Amerikës dhe vrau dhjetëra miliona njerëz. Një tjetër krim më i madh i Adolf Hitlerit i është shtuar listës së gjatë të mizorive më të urryera.
  Më pas filloi pushtimi i Kanadasë dhe nga jugu bashkë me diktaturat e Amerikës Latine. Amerikanët u dobësuan dhe u tronditën, por ata luftuan të dëshpëruar. Ata e kuptuan se disfata për ta nënkuptonte vetëm skllavëri dhe një vdekje të ngadaltë e të dhimbshme.
  Prandaj, ishte më e dëshpëruara nga të gjitha luftërat. Dhe zgjati për më shumë se një vit, duke e detyruar Rajhun e Tretë të heqë rreth dyqind ngarkesa të tjera bërthamore dhe të kthejë shumë toka pjellore në një shkretëtirë radioaktive.
  Por megjithatë qëllimi u arrit dhe armiku i fundit i Rajhut të Tretë u mund. Dhe pas kësaj filloi procesi i të ashtuquajturit globalizimi botëror. Marka gjermane u bë monedha e vetme botërore. Edhe vendet formalisht të pavarura u reduktuan në nivelin e kolonive të Rajhut të Tretë, me vetëm një vetëqeverisje të kufizuar lokale të ruajtur.
  Hebrenjtë dhe ciganët u shpallën të jashtëligjshëm: ata u kërkuan dhe u shkatërruan. SS kreu spastrime masive dhe shkoi në një tërbim. Ka ardhur makthi i vërtetë - ora e dragoit. Ose edhe më saktë, epoka. Fuhrer po ndërtonte një perandori të vërtetë totalitare mbarëbotërore me pretendimin për zgjerimin e hapësirës.
  Në vitin 1959, gjatë festimit të ditëlindjes së shtatëdhjetë të Fuhrer-it, u zhvillua një kurorëzimi zyrtar, një plebishit mbarëbotëror - i cili legjitimoi titullin e super-perandorit. Dhe kur Adolf Hitleri vdiq në vitin 1967, djali i tij trashëgoi titullin dhe fuqinë e tij.
  Në këtë kohë, Planeti Tokë kishte themeluar tashmë vendbanime në Hënë dhe Mars me Venusin dhe po përgatitej aktivisht për zgjerimin në botët e jashtme të yjeve... Nazistët donin një perandori universale - ndërtimin e një Rajhu Yll për të zhytur i gjithë universi në një makth.
  
  Aventurat e reja të kalorësve të dyzet ishujve
  Dimka e bëri copë-copë shpatën dhe qëndroi i shtangur, duke dridhur sytë në rrugë. Duart e tij ishin të mbuluara me gjak dhe ajo që kishte mbetur nga shpata ishte e përgjakur. Sirena u dëgjua. Rruga e qytetit veror. Dhe policia vrapon. E ndjekur nga një goditje në shpinë me shkop. Dimka mezi thotë:
  - Unë dorëzohem!
  I tërheqin duart dhe i mbyllin prangat. Djali ndjen dhimbje nga metali i futur në kyçet e dorës. Ai është dërguar në një furgon - një korb i zi.
  Dimka ndjen një përzierje zemërimi dhe frike. Kujton të kaluarën. Një ishull ku fëmijët luftuan për ekzistencën e tyre me shpata. Druri, por kur djali kapet nga inati, ato kthehen në çelik të mprehur thellë. Dimka qëndroi atje për më shumë se dy muaj. Luftoi, luftoi, u plagos dhe u plagos vetë. Madje e vrau personalisht tradhtarin. Gjithçka ishte. Dhe në fund ata fituan.
  Është për të ardhur keq që fëmijët kanë mbetur në anijen e shkatërruar. Dhe ai arriti të shpëtojë vetëm me vajzën e tij. Pas të tilla aventurash, burgu nuk dukej më shumë i çuditshëm.
  Ai e goditi me shpatë djalin huligan dhe e pa atë të shtrirë dhe një pellg gjaku doli jashtë.
  A ishte goditja fatale? Dimka ishte aq i pafat, sikur të mos kishte pasur mjaft aventura më parë. Dhe nëse ai vrau, atëherë çfarë? Burg? A do ta çojnë në një qeli të pistë, me erë të keqe me kriminelë?
  Dhe sa larg do të ulet? Ai është vetëm katërmbëdhjetë vjeç. Sipas ligjit, ata nuk kanë të drejtë të japin më shumë se dhjetë. Ndoshta gjithçka do të funksionojë!?
  Është nëntëdhjetë e dy. Një kohë kur flitet aq shumë për demokraci dhe liri, por banditizmi po forcohet.
  Voronok ndaloi dhe Dimka u nxor jashtë. Një djalë i pashëm, i nxirë me flokë të zeza, ai nuk duket si bandit, por një viktimë me pranga.
  Dimka u dërgua pothuajse menjëherë në hetues dhe prokurori.
  Më vendosën në një karrige.
  Hetuesi bëri disa pyetje rutinë dhe tha me një buzëqeshje:
  - Djali që plagove po vdes! Prandaj lutju Zotit që të mos vdesë!
  Dimka u përgjigj me një psherëtimë:
  - Nuk doja...
  Prokurori i dorëzoi shkresën:
  - Ky është një rrëfim. Nëse firmosni, do të liroheni me vetëdijen tuaj deri në gjykim. Dhe më pas, duke pasur parasysh moshën tuaj të re dhe mungesën e dosjeve policore, do të merrni një dënim me kusht!
  Dimka e shikoi letrën dhe e lexoi shpejt dhe tundi kokën negativisht:
  - Këtu thuhet se vetë adoleshenti sulmoi kompaninë. Dhe ata thjesht po më shtypnin!
  Hetuesi kishte një fytyrë si miu dhe vetulla të trasha; ai gurgulloi:
  - Nënshkruani siç ju këshillojmë! Përndryshe do të përfundoni në një qendër paraburgimi. Tani ne jemi fjalë për fjalë plot me çështje, dhe ju do të duhet të uleni deri në gjyq për një kohë shumë të gjatë. Dhe atje në një qeli me tre rreshta krevat marinari në dërrasa, një kovë në qoshe dhe pesëdhjetë djem nervozë e të uritur njësoj si ju. Lloje të ndryshme kriminelësh. Dhe edhe nëse djali që plagove do të mbetet gjallë, hetimi do të zgjasë tre vjet, dhe pastaj do të ketë edhe një vit dhe një gjyq! Vitet më të mira të jetës do t'i kaloni në ferr!
  Prokurori tundi kokën në shenjë dakordësie dhe konfirmoi:
  - Masa parandaluese për ju është ose paraburgimi, ose detyrimi me shkrim për të mos u larguar nga vendi dhe mami dhe babi do t'ju marrin. Zgjedhja është e juaja! Dhe më besoni, kolonitë për të mitur tashmë janë të mbipopulluara, dhe ata do të jenë të lumtur t'ju japin provë. Por nëse grindeni me ne, atëherë me siguri do të ketë një vend!
  Dimka e ndjeu se hetuesi dhe prokurori nuk bënin shaka. Dhe në fakt mund të kalben në burg. Ndonëse nga ana tjetër nuk është fakt se do të lirohen nëse ai firmos. A ka shumë shembuj të mashtrimit të policëve? Por gjëja kryesore në Dimka ishte kokëfortësia dhe kokëfortësia, e cila u shfaq qartë pas qëndrimit të tij në ishujt e vdekjes. Dhe djali deklaroi me vendosmëri:
  - Jo!
  Hetuesi bërtiti ashpër:
  - Çfarë nuk shkon?
  Dimka tha ashpër:
  - Unë nuk do të nënshkruaj! Më sulmuan, donin të më plagosnin me zinxhir dhe ishte vetëmbrojtje!
  Hetuesi bërtiti:
  - Mire atehere! Ai është në një qendër paraburgimi, pasi të kaloni një javë do të bëheni më të mençur!
  Prokurori tundi kokën dhe firmosi:
  - Tani për tani dy muaj në paraburgim. Por sigurisht që mund të lëshoni më herët!
  Hetuesi bërtiti:
  "Unë mendoj se paraburgimi do të jetë i mirë për djalin!"
  Dimkën e nxorrën nga zyra dhe e çuan në burg. Prangat u kërcënuan dhe zinxhiri.Djali i mbeti vetëm të kalonte rrugën. Ai duhej të pranohej atje.
  Dimka ecte i lidhur me zinxhir drejt dy policëve. U ndjeva shumë keq. Burg, qeli, të burgosur të këqij. Dhe ai e futi veten në telashe duke refuzuar të nënshkruajë një rrëfim. Edhe pse, nga ana tjetër, pas kësaj nuk do të mund ta heqësh qafe atë.
  Dimka u dërgua në dhomën e shërbimit. Emri, mbiemri, patronimi, sendet me vlerë me vete.
  Pastaj trazirat. Një oficer policie dhe dy gra me pallto të bardha e morën djalin në dhomë nga pasqyra dhe ndezën llambat shtesë. U pasua komanda:
  - Hiqi rrobat!
  Dimka psherëtiu - telashe! Thjesht pyes veten, pse gratë? Djali hoqi xhinset, bluzën, atletet dhe xhaketën. Mbeta vetëm me pantallonat e shkurtra.
  Një grua e re me një pallto të bardhë tha:
  - Ai është ndërtuar mirë!
  Oficeri bërtiti:
  - Dhe hiqi brekët! Të gjallë!
  Dimka i djegur nga turpi i hoqi edhe ato. Ai padashur u skuq dhe u mbulua. Oficeri i policisë bërtiti:
  - Kujdes! Duart poshtë! Shikoni më nga afër - është një vrasës!
  Një grua me një pallto të bardhë që dukej si një infermiere buzëqeshi dhe, duke veshur doreza të holla mjekësore, guxoi:
  - Nuk kemi parë asgjë si ata! Pusho djalë, halla do të të prekë!
  Ajo filloi të ekzaminonte trupin e Dimkës. Eca nëpër flokët e djalit, të cilat ishin rritur gjatë qëndrimit të tij në ishuj. Ajo krehte me kujdes çdo fije, duke kërkuar diçka të fshehur. Ndoshta edhe para. Më pas, ajo e ndezi dritën në veshët dhe vrimat e hundës së djalit. Ajo e bëri atë me kujdes, sikur të shpresonte të gjente diçka.
  Pastaj ajo më urdhëroi të vendosja kokën në portën e derës dhe më kapi mjekrën me duar. Ajo futi dorën në gojë. Dimka ndjeu erën dhe shijen e gomës me gjuhë. Gruaja ndjeu pas mishrave të dhëmbëve, dhëmbëve, faqeve. Kur ajo shtypi rrënjën e gjuhës, djali ndjeu një periudhë të vjella. Po, sa e pakëndshme. Dora arriti deri te bajamet dhe u bë e vështirë për të marrë frymë.
  Më në fund, gruaja e dërgoi dhe buzëqeshi:
  - Nuk ka asgjë!
  Oficeri urdhëroi:
  - Vazhdo Olga! Për shkak të rrezikshmërisë së veçantë të subjektit, kërkimi personal duhet të jetë më i plotë!
  Gruaja me të bardha filloi të ndjejë gjoksin e Dimkës. Ajo ngriti duart dhe shikoi sqetullat e saj. Dhe me forcë të papritur ajo shtypi kërthizën. Dimka gulçoi...
  Pastaj gruaja u ndal dhe pyeti:
  - Epo, tani le të ulet!
  Oficeri i policisë bërtiti:
  - Kjo nuk është plotësisht e besueshme! Shikoni edhe anusin e tij!
  Gruaja me rrobën e bardhë tundi kokën:
  - Duhet leje e posaçme për këtë! Në të njëjtën mënyrë për të kontrolluar pjesët intime të djalit!
  Oficeri urdhëroi dobët:
  - Squat, djall i vogël...
  Dimka u përgjigj me dinjitet:
  - Unë jam një djalë!
  Dhe ai filloi të ulej lehtë. U ula dhjetë herë. Pas së cilës gratë e ekzaminuan shputat e tij dhe kaluan midis gishtërinjve të tij.
  Pas së cilës Dimka u gjend në dhomën tjetër. Aty një djalë tjetër, me uniformë burgu, me flokë të shkurtër dhe me makinë shkrimi në duar, tha:
  - Cfare ka te re?
  Oficeri i policisë u përgjigj:
  - Po, dhe mjaft zagar!
  Djali qeshi dhe tha:
  - Por ai nuk është aq i frikshëm! Epo, ulu në karrige dhe unë do të të pres flokët!
  Dimka u ul. Është ende e pakëndshme të jesh lakuriq. Dhe pastaj i rruani flokët si një kriminel. Si përfundim, prerja ishte pak e mërzitshme dhe ishte e dhimbshme t'i prisja flokët. Flokët e trashë dhe të zinj ranë në dysheme. Çizmet e trokitura të të dënuarit të ri i shkelën mbi to. Dukej se me çdo fije floku largohet një copë shpirti i pavdekshëm dhe ti bëhesh gjithnjë e më pak i lirë. Dimka ishte në një humor të dëshpëruar. Përpara tij ishte një qeli burgu dhe një takim me kriminelët e mitur.
  Megjithatë, Dimka nuk u tremb kurrë nga bashkëmoshatarët e tij. Dhe pas forcimit të "Dyzet ishujve", nuk është më e frikshme. Nëse ndonjë gjë ai do të luftojë. Po burgu?
  Po një test tjetër? Ai është vetëm katërmbëdhjetë vjeç dhe e ka gjithë jetën përpara.
  
  
  ARMËT E GJAT HITLERI
  SHËNIM
  Tregon se arroganca është lumturia e dytë. Dhe Fuhrer arriti të kapte jo vetëm Britaninë në 1940, por edhe SHBA-në disa vjet më vonë. Dhe kjo sugjeron se vendosmëria jep fitore. Megjithatë, vajzat e bukura ruse mund të mposhtin hordhitë e Hitlerit!
  Në një univers tjetër, Hitleri doli të ishte më vendimtar dhe dha urdhrin për të kapur Britaninë menjëherë pas dorëzimit të Francës. Në të njëjtën kohë, Fuhrer prezantoi rekrutim universal ushtarak dhe të punës, përfshirë në territoret e okupuara. Gjermanët prodhuan dukshëm më shumë avionë sesa në historinë reale dhe ishin në gjendje të shtypnin fuqinë ajrore britanike. Më pas, duke përdorur jo vetëm ushtrinë, por edhe flotën tregtare, nazistët zbarkuan në metropol. Ata vepruan me mjaft sukses dhe pushtuan Londrën në lëvizje.
  Britania ra, u vendos një qeveri pro-gjermane dhe një mbret plotësisht legal, por simpatizant ndaj Hitlerit.
  Pas së cilës, natyrisht, gjermanët pushtuan të gjitha kolonitë e perandorisë së luanëve dhe morën kontrollin e tyre.
  Sulmi ndaj BRSS ndodhi një vit më vonë, por me tanke më të fuqishme dhe fuqinë e madhe të kolonive.
  Ushtria e Kuqe rezistoi me kokëfortësi, por megjithatë gradualisht u dorëzua dhe u tërhoq. Ishte e vështirë për të të mbante një sulm të tillë. Për më tepër, Stalini përsëri nuk e mobilizoi ushtrinë dhe u sulmua. E thyen si fshirës.
  Dhe "Tigrat" e rinj gjermanë hynë në betejë. Si u bënë presion pozicioneve sovjetike, si u dorëzuan... Ushtria e Kuqe u dorëzua, por luftoi me kokëfortësi. Gjermanët ishin shumë më të fortë.
  Por Moska ishte ende e mbajtur. Pas së cilës Fritz u kthye në jug. Stalingradi u bë një makth i vërtetë për ta.
  Qyteti në Vollgë qëndroi me kokëfortësi. Trupat sovjetike filluan vazhdimisht kundërsulme. Ata vetë pësuan humbje, por dërguan edhe armiq në botën tjetër.
  Armiku, megjithatë, mori numrin e pajisjeve dhe këmbësorisë. Hodhi trupat koloniale në betejë. Panterat ishin fjalë për fjalë të mbingarkuar në numër. U shfaq edhe tanku i fuqishëm Lev. Kjo makinë nuk depërtoi në tridhjetë e katër nga të gjitha këndet dhe këndet.
  Testimi luftarak tregoi efektivitetin e automjetit Lev në të gjitha betejat, megjithëse arma u mposht dhe shkalla e saj e zjarrit la shumë për të dëshiruar. Si dhe performanca e drejtimit.
  Por ky tank, i mbrojtur mirë nga anët e skajit në kushtet e mungesës së armëve sovjetike me fuqi të lartë depërtuese të blinduar, u tregua i fortë në përparim.
  Gjermanët megjithatë morën Stalingradin dhe ishin në gjendje të kapnin Kaukazin. Në fakt, forcat janë shumë të pabarabarta. Ka shumë ndarje të arabëve, afrikanëve dhe indianëve.
  Ata nxitojnë drejt armikut si një ortek. Trupat sovjetike nuk kanë kohë për të luftuar.
  Për më tepër, gjermanët kanë epërsi të madhe në ajër. Shumë avionë. Dhe luftëtarë shumë të fortë.
  Në veçanti, Focke-Wulf ishte dërrmues me armët dhe forca të blinduara ballore - një automjet këmbëngulës me një motor të fortë.
  Kundër saj, BRSS nuk kishte kundërshtar të barabartë në armatim dhe shpejtësi.
  ME-309 doli gjithashtu të ishte një kalë lufte shumë serioze. Gjithashtu shpejtësi të lartë. Tre topa 30 mm dhe katër mitralozë. Nuk mund t'i rezistojë një fuqie të tillë.
  Dhe gjermanët me regjimente të huaja vazhduan të lëviznin dhe të lëviznin drejt lindjes.
  
  
  Në gjysmën e dytë të majit, në Orenburg shpërthyen beteja të ashpra.
  Batalioni i vajzave, i rralluar gjatë betejave për Stalingradin, hyri në betejë me nazistët në këtë qytet, i njohur më shumë për rrethimin e famshëm të Emelyan Pugachev.
  Alenka, komandanti i batalionit, zuri vendin e saj në llogore. Vajza kapitene është shumë e bukur. Sipas traditës, vajzat në këtë batalion luftojnë zbathur vetëm me bikini. Pra, ata përdorin magjinë e tokës, e cila i jep mbrojtje të veçantë. Dhe me të vërtetë vajzat pësojnë shumë më pak humbje se pjesa tjetër e njësive.
  Jo të gjithë mund të mbijetojnë gjashtë muaj në Stalingrad.
  Pranë saj është Maria e lakuar me flokë të artë. Ai kaloi gjithashtu përmes zjarrit, ujit dhe tubacioneve të bakrit. Një provë e vështirë i priste vajzat në nxehtësinë e ferrit të Stalingradit. Ata luftuan deri në fund dhe mbijetuan. Dhe magjia e tokës së tyre të lindjes i ndihmoi ata.
  Me sa duket, kur luftoni pothuajse lakuriq, plumbat dhe copëzat praktikisht nuk ju lëndojnë.
  Maria qëllon mbi nazistët. Përpara, gjermanët, për të shpëtuar gjakun arian, tradicionalisht braktisin zezakët, arabët, hindutë dhe të huajt e tjerë. Numri i të huajve në Wehrmacht po rritet vazhdimisht dhe ata hidhen në thellësi të gjërave pa mëshirë.
  Këtu bie afrikani i vrarë nga Maria. Vajza i jep një puthje dhe i thotë:
  - Më vjen keq për ju! Ju nuk po vdisni sepse dëshironi!
  Dhe sërish vajza godet me pushkë arabin. Trupat koloniale të Wehrmacht depërtojnë. Tashmë e ngrohtë dhe e rehatshme. Fashistët po përpiqen të kapin kohën e vitit kur gjithçka është në lulëzim dhe me diell. Trupat e stuhisë gjëmojnë në qiell. Ashtu si avionët më të rinj, numri i tyre po rritet vazhdimisht, po kështu edhe TA-152, të cilët zëvendësuan Focke-Wulf-ët e vjetëruar. Megjithatë, këta të fundit janë ende në luftë.
  Maria me flokë të artë shtyu një copë qeramike me këmbën e saj të zhveshur dhe të hijshme dhe cicëroj:
  - Më copëton dheu nga një rënkim, fushat me gjak... Gjynah nuk ka vend për të rënët në parajsë, vetëm në hi, plepat qarkullojnë.
  Dhe përsëri indianja ra nga gjuajtja e saj. Po, duhet të vrasësh të huajt që janë grumbulluar si mish topash. Kush tjeter? Përndryshe, ata do t'ju vrasin.
  E kuqe Alla. Një vajzë e zjarrtë, me flokë të gjatë të kuq bakri që valëviten si një flamur luftarak e proletar. Vajza performon jo vetëm me bikini, por edhe pa sytjena. Ajo është si, ajo është e lezetshme. Dhe gjithashtu qëllon çuditërisht me saktësi. Herë pas here ushtarët bien nga të shtënat e saj me kokë të shpuar.
  Pastaj Alla hedh një granatë me gishtat e saj të zhveshur. Dhurata fluturon përgjatë një trajektoreje të thyer dhe përfundon në një turmë arabësh. Dëgjohet një shpërthim... Disa trupa të gjymtuar hidhen në ajër!
  Alla bërtet në majë të mushkërive:
  - Doja të bëja një hekur - papritmas doli të ishte një elefant!
  Anyuta, një bjonde simpatike, e nxirë dhe shumë e hollë, me lakuar, me gjatësi mesatare, por e ndërtuar në mënyrë perfekte, qëlloi gjithashtu. Ajo e goditi të pabesin në urën e hundës dhe këndoi:
  - Krahë si bletë - lule në vend të veshëve!
  Vajzat qëllojnë me shumë saktësi dhe lëvizin vazhdimisht.
  Matryona e madhe dhe me mish fitoi pak peshë pas Stalingradit. Ajo është gjithashtu një vajzë e bukur, me ijë të gjerë, por me bel relativisht të ngushtë. Ajo kaloi nëpër këtë ferr dhe humbi Seryozhka. Një pionier trim që shpik kurthe për gjermanët u kap. Nuk funksionoi shumë mirë.
  Por më pas Matryona dështoi mekanizmin dhe një minë rrëshqiti nën tankun gjerman. Pantera 2 u dëmtua dhe u ndalua, pasi ishte pickuar rëndë.
  "Minjtë" ende marrin pjesë në beteja. Ky tank dallohet për peshën e tij të rëndë dhe mbijetesën. Por u shfaq edhe "E"-100. Këto makina nuk janë më pak të mbrojtura dhe më të shkathëta. Lev-2 po lufton gjithashtu, gjithashtu një makinë, e mbrojtur mirë dhe më e lehtë se paraardhësit e saj. Për "Luanin", gjermanët shpesh përdorin një top 150 mm, i cili është më i përshtatshëm për të sulmuar qytetet. Disa "Luanë" janë të pajisur edhe me bomba-hedhës.
  Por gjermanët avancojnë me kujdes tanket dhe e hedhin këmbësorinë përpara.
  Ushtarët kolonialë ecin përpara. Muzika e çmendur drift po luhet!
  Alla lëshon një breshëri nga një automatik... Ushtarët bien dhe spërkasin si gjaku nga një shalqi i thyer me lopatë.
  Flokëkuqja thotë:
  - Për Atdheun, për Stalinin, nuk ka ushtri më të fortë! Ne luftojmë ashpër për lumturinë e njerëzve! Dhe Udhëheqësi ynë ka krahë skifteri... Ai i jep dritë shpresës! Goditja e çekiçit të çelikut na solli agimin!
  Alla këndon dhe qëllon. Ajo është vërtet e bukur. Ajo ka gjoks të nxirë, ngjyrë ulliri, me thithka të pjekura luleshtrydhe. Sa e shijshme është kjo vajzë! Është e vështirë të imagjinohet diçka më mbresëlënëse dhe tërheqëse. Djemtë e shikojnë këtë Amazon vetëm me brekë të holla.
  Vajza me flokë të kuqe rrëzoi pesë indianë dhe këndoi:
  - Kur të vijë koha, astronautika do të zhvillohet... Dhe për ne, lufta është romancë e lartë!
  Dhe vajza qeshi përsëri... Dhe përsëri hapi zjarrin e saj çuditërisht dhe çuditërisht të saktë.
  Pasi u ndeshën në një mbrojtje të fortë, gjermanët përsëri hedhin në betejë avionë sulmues dhe bombardues. Këmbësoria është tërhequr dhe mbi pozicionet e vajzave bien predha dhe bomba.
  Dhe tanket punojnë nga një distancë. Alena jep urdhrin:
  - Të gjithë fshihen në gropa!
  Dhe ajo vetë mbetet të vëzhgojë në sipërfaqe. Përgatitja e artilerisë së nazistëve është e fuqishme. Dhe bomba edhe më të rrezikshme. Disa prej tyre janë hedhur nga monstra të tilla si Yu-488 dhe TA-400 më i ri. Bombat me peshë nëntë tonë bien dhe janë të afta të shkatërrojnë gropa dhe fortifikime. Alenka u hodh lart nga vala e shpërthimit dhe takat e saj të zhveshura goditën me dhimbje një grumbull gurësh.
  Mua më janë djegur thembra. Por në të kundërt vajza kapitene nuk ka mbetur e lënduar. Dhe u hodh një bombë shumë e fuqishme, madje zhurma e saj më bllokoi veshët. Jo, nuk ka asgjë që mund të ndodhë në botë.
  Por vajzat kanë vërtet një shkallë të lakmueshme mbijetese. Ndërsa burrat po vdesin dhe po vdesin!
  Alenka kujtoi sesi i riu Julius e përkëdhelte. Si i puthi barkun, këmbët, gjunjët, kofshët dhe gjoksin e saj. Sa e këndshme është të jesh me putra nga një burrë i ri dhe i pashëm, i cili sapo ka filluar të krijojë mustaqe. Por më pas Julius vdiq në gropë, i shtypur nga një goditje e drejtpërdrejtë nga një bombë. Dhe nuk kishte mbetur as një vend i lagësht prej tij.
  I riu shkoi... ku? Në parajsë, në ferr, në harresë? Por gjëja kryesore është se ai nuk është në tokë tani. Dhe Alenka është shumë e hidhur për këtë.
  Sikur ajo ta merrte këtë kokë Hitleri në një trung peme. Lufta së shpejti do të zgjasë tre vjet. Nazistët tashmë po sulmojnë Orenburgun. Pincat e tyre u çanë shumë larg.
  Alenka u dallua për dashurinë dhe temperamentin e saj të madh. Ajo zakonisht preferonte ushtarë më të rinj dhe madje të rinj. Dhe në rastin e parë ajo filloi një lidhje. Alena pëlqente kur trupi i saj i fortë dhe i stërvitur përkëdhelej dhe prekej nga burra të pashëm. Gjatë luftës, morali u bë më i thjeshtë dhe askush nuk e shikonte veçanërisht të shtrembër për faktin që një oficer i Ushtrisë së Kuqe po ndeshej me burra.
  Alenka, si një mace, e donte përkëdheljen dhe dashurinë. Dhe për të kjo është kënaqësia më e madhe. Gjoksi, këmbët, mitra dhe qafa janë veçanërisht të ndjeshme.
  Por sa prej të dashuruarve të saj tashmë kanë kaluar në botën tjetër! Çfarë tinëzare dhe e keqe është lufta. Edhe pse burrat i qëndruan Alenkës. Sikur të ishte kaq bukuroshe doli me gjithë fytyrën, figurën dhe zërin.
  Dhe në përgjithësi, kur një grua është e re, ajo është më shpesh e bukur. Këtu janë pesë prej tyre, që ulërijnë pothuajse që nga fillimi i luftës - shumë të lezetshme... Katër vajza janë flokëbardhë dhe një është flokëkuqe. Si një yll me pesë cepa. Ata kanë kaluar shumë ferr, por kurrë nuk janë lënduar rëndë. Nëse nuk kishte gërvishtje.
  Zakonisht gjithçka në Alenka shërohej si në një qen dhe nuk kishte mbetur asnjë plagë.
  Dhe tani: bombat po bien, predhat po shpërthejnë, por asaj as që i intereson! Është e gjitha kaq qesharake!
  Edhe pse jo... Nuk ka kohë për argëtim në luftë. Dhe ndonjëherë vajzat në batalionin e saj vdesin gjithashtu. Edhe këmbët zbathur për një vajzë nuk janë garanci për pavdekësinë. Dhe në Stalingrad, në batalionet e burrave, fjalë për fjalë të gjithë vriteshin shpesh.
  Qyteti në Vollgë u mbulua me lavdi. Për gjashtë muaj ata ndaluan sulmin e hordhive të Hitlerit. Gjermanët dhe satelitët e tyre humbën rreth një milion të vrarë dhe të plagosur në betejat për Stalingradin. Vërtetë, shumica e të vdekurve ishin të huaj!
  Fuhrer solli trupa nga e gjithë Toka në Rusi! Madje kishte edhe mercenarë amerikanë, kryesisht me origjinë gjermane. Shumë indianë. India është një vend me popullsi të dendur dhe Fuhrer urdhëroi përdorimin më aktiv të burrave si ushqim për topat. Dhe merrni gratë indiane në hareme. Në fakt, lejohej të kishte disa gra në Rajhun e Tretë. Papa e dha lejen për këtë me armë. Dhe kishat e tjera miratuan. Vetë Fuhreri rishikoi pikëpamjet e tij mbi gjakun arian. Gjermanët u lejuan, pas përzgjedhjes shtesë, të kishin gra sllave, evropiane, arabe, indiane - me kusht që të mos kishin defekte fizike dhe të ishin absolutisht të shëndetshme. Martesat me gratë e zeza ishin të ndaluara, por nuk ishte e ndaluar përdorimi i grave afrikane nëpër shtëpi publike, por vetëm me kontracepsion. Pas përzgjedhjes, lejoheshin martesat me gra japoneze, tajlandeze dhe koreane.
  Por sërish kërkesat ishin për bukurinë, të dhënat e jashtme, shëndetin dhe mungesën e defekteve fizike. Tani roli i origjinës ishte në rënie. Në SS ka shumë më tepër divizione të huaja sesa gjermane. Dhe Wehrmacht u rimbushur me të huaj. Trupat koloniale përbëheshin tërësisht nga aborigjenë dhe komandoheshin nga gjermanët.
  Fuhreri mori përsipër organizimin e ushtrisë nga Genghis Khan, duke përzier popujt dhe duke formuar një ushtri të larmishme.
  Natyrisht, në kushte të tilla, BRSS gradualisht humbi luftën e acarimit. Ky dënim strategjik na detyroi të jemi veçanërisht shpikës. Por kishte një shans të papritur: Shtetet e Bashkuara, ku tashmë kishin arritur të shtypnin rebelimin e afrikanëve dhe përfaqësuesve të kombësisë latine, intensifikuan punën për bombën atomike. Dhe nëse qëndrojmë edhe për ca kohë, një armëpushim me Rajhun e Tretë është i mundur ndërkohë që lufta me Shtetet e Bashkuara të vazhdojë.
  Dhe mbase nazistët do të luftojnë në atë masë sa të mos duan më të luftojnë. Dhe atëherë Rusia Sovjetike do të mbijetojë.
  Bombardimet dhe granatimet masive të artilerisë përfunduan. Dhe sulmi fillon përsëri. Qyteti tashmë është kthyer në gërmadha, nuk ka mbetur asnjë shtëpi e vetme e paprekur. Mjerisht, armiku është shumë mizor dhe i fortë.
  Vajzat dalin në sipërfaqe dhe takojnë këmbësorët që vijnë me zjarr. Tanket po zvarriten në...
  Alyonushka, pasi qëlloi indianin, pëshpëriti:
  - Zoti i dhëntë të verbërit t'i hapin sytë dhe t'i drejtojnë kurrizin kërpudhat!
  Pas kësaj bukuroshja klikoi qepenin. Ajo mori sërish shenjën dhe gozhdoi. Ajo goditi arabin dhe ndezi sytë e saj safir. Ajo vrapoi këmbëzbathur, të lakuar, të pluhurosur mbi zhavorr. Vajza u ndje pak e gudulisur. Ajo qeshi. U bë më argëtuese. Bukuroshja qëlloi sërish.
  Alyonushka qëlloi dhe buzëqeshi... Dhe goditi. Duke i detyruar kundërshtarët të ndalojnë dhe të ngrijnë. Armiku iu përgjigj zjarrit. Ai hodhi granata dhe gjëmonte...
  Pastaj u shfaqën përsëri stuhitë. Kishte pak prej tyre, por kishte makina reaktive që fluturonin që hidhnin raketa. Nazistët hodhën granata në pozicionet e vajzave. Por këmbët e zhveshura dhe femërore dukej se mbronin nga disfata. Dhe luftëtarët, të zhytur në granatime, i mbijetuan zjarrit.
  Lëvizja e këmbësorisë armike u ndal. Nazistët u përpoqën të tymosnin të kuqtë duke hedhur raketa.
  Alenka u fsheh në hendek dhe cicëroj:
  - Por nga tajga në detet britanike... Ushtria e Kuqe është më e forta nga të gjitha!
  Alla me flokë të kuq u shtrëngua gjithashtu në hendek dhe shmangu goditjen nga fragmente. Vajza bukuroshe ka kujtuar sesi si adoleshente këndore është arrestuar pas një denoncimi.
  Më kujtohet kërkimi. Ata e kanë detyruar të renë e arrestuar të zhvishet. Dy gra të veshura me doreza ndjenë me kujdes hundën, gjarpërinjtë, gojën e vajzës dhe shikuan në pjesët e saj intime. Sa poshtëruese, e turpshme, e frikshme, e frikshme ishte. Alla kishte shumë frikë kur e sollën në qeli për ta gjetur veten në shoqërinë e kriminelëve të tjerë. Por në qeli kishte vajza si ajo, pothuajse të gjitha fëmijë të të shtypurve. Dhe gjëja më e keqe nuk u realizua.
  Por ishte e vështirë të ulesh në qeli: ishte e ngushtë dhe rojet shpesh hynin brenda. Më kanë rrahur për arsyen më të vogël dhe pa asnjë arsye. Rojeve u pëlqente veçanërisht të godisnin takat e vajzave me shkopinj. Pavarësisht të ftohtit në qeli, vajzat mbaheshin zbathur dhe këmbët i ishin fryrë nga goditjet e vazhdueshme.
  Kërkimet u bënë një tjetër fatkeqësi. Ato kryheshin disa herë në ditë dhe ishte shumë e dhimbshme, e pakëndshme dhe poshtëruese.
  Më ushqenin rrallë dhe më fshikullonin në shëtitje. Alla kaloi gjashtë muaj pas hekurave, në poshtërim të vazhdueshëm, ngacmim, rrahje dhe kërkime poshtëruese. Dhe më pas, nën Beria, ajo u dërgua në një koloni të punës për fëmijë. Edhe pa gjyq.
  Alla punonte aty nga pesë e mëngjesit deri vonë në mbrëmje me vajza të tjera. Derisa filloi lufta... Dhe vajza e rritur me flokë të kuqe iku në front. Arrita ta bëja me një duzinë vajzash të tjera.
  Rutina e saj ushtarake filloi. Por gjatë luftës, djalli me flokë të kuqe ndihej shumë më mirë sesa në koloninë e punës. Një dënim me burg dhe një dënim për fitoret ende vareshin mbi të. Por Alla, të cilit tashmë i ishin dhënë dy urdhra, nuk u prek.
  Vajza përjetoi shumë në koloni. Përfshirë dashurinë - djemtë jetonin në kazermën tjetër, dhe pavarësisht ndalimit formal, ata morën rrugën te vajzat. Dhe ata, nga ana tjetër, donin të dinin të ndaluarën. Alla, në çdo rast, e pëlqeu menjëherë. Vajza e nxehtë me flokë të kuqe ndjeu kënaqësi mëkatare.
  Megjithatë, ajo ishte e pafat edhe në luftë. Gjithmonë pas marrëdhënies seksuale, një burrë ose i ri vdiste në betejë. Dukej sikur kishte një lloj mallkimi për flokëkuqin. Për më tepër, pa asnjë përjashtim. Prandaj, pavarësisht bukurisë së saj, Alla fitoi famë dhe burrat filluan ta shmangnin atë.
  Djalli me flokë të kuqe vuante nga mungesa e vëmendjes mashkullore. Dhe ajo gjeti kënaqësi në vrasjen e burrave. Dhe ajo përsëri qëlloi kundër armikut dhe buzëqeshi si një tigreshë.
  Alla e qëlloi zezakun dhe e imagjinoi mendërisht në robëri. Ishte interesante të argëtoheshe me një burrë kaq të gjatë dhe të pashëm. Në përgjithësi, të luash një rol aktiv me një burrë është e zakonshme për një flokëkuqe. Ajo është një grua e fortë dhe e vendosur. Po për faktin se njeriu do të vritet më vonë? Epo, ajo e do shumëllojshmërinë!
  Në kohë paqeje, vajzat e Komsomol do të ishin dënuar ashpër për shthurje, por gjatë luftës, morali u bë shumë më i lirë. Kjo me sa duket është pasojë e afërsisë së vdekjes, kur departamenti special mbyll një sy ndaj shthurjes.
  Ndonjëherë Alla ndihej e turpëruar për shthurjen e saj. Kur ajo as nuk vesh sytjena me majë dhe tund gjoksin e saj të zhveshur. M'u kujtua Maria, vajza fetare që ishte ende e virgjër. Edhe pse, ajo është ndoshta më femërore dhe seksi nga të pesë. Më saktë, tërheqëse, me pafajësinë e saj engjëllore.
  Megjithatë, Maria është shumë e saktë, ndoshta edhe fenomenale në gjuajtjen e saj. Kështu ajo goditi me saktësi dy arabë me një plumb. Dhe duke buzëqeshur i pafajshëm, ai thotë:
  - Zot më fal, por unë i shërbej Atdheut tim!
  Maria është shumë e bukur... Është pak në siklet që i duhet të luftojë vetëm me bikini. Por mbron nga disfata. Kjo është vërtetuar nga praktika. Maria filloi luftën kur ishte ende vajzë. Ajo është rritur në tre vjet, por ende duket e hollë, e virgjër dhe me gjatësi normale për një vajzë. Anëtarët e tjerë të të katërt janë më të gjatë, më muskuloz dhe Matryona është në të vërtetë një lopë - megjithëse shumë e fortë.
  Maria gjuan dhe kujton Seryozhka. Djalë i varfër. Unë u kap. Dhe kjo është më e keqe se vdekja. Pra, fillimisht u përball me torturën, pastaj me ekzekutimin. Dhe nuk dihet se si do të reagojnë të tjerët për këtë.
  Maria qëlloi, u ngrit në gjunjë dhe qëlloi. Hindui i vrarë u shtri dhe lëshoi një pellg gjaku. Bukuroshja me flokë të artë thotë:
  - Eh... ti ke shumë zota, por jo parajsë!
  Maria gozhdoi përsëri, goditi dhe këndoi:
  - Faleminderit për parajsën e humbur... As për ne, as për fëmijët tanë, as për nipërit tanë... Por ata thjesht do të mësohen me tingujt mashtrues!
  Maria qëlloi, duke vrarë bashkëpunëtorët nazistë që përparonin dhe këndoi:
  - Kemi vozitur, kemi vozitur, kemi vozitur - për një kohë të gjatë ne... Rruga nga halli në telash, nga lufta në luftë! Kemi vozitur, kemi vozitur, kemi vozitur - për një kohë të gjatë... Po çajnë përrenjtë e hordhisë, lufta e përgjakshme! Luftë e përgjakshme!
  Dhe vajza e shtrëngon veten më fort në tokë. Dhe Luanët tashmë po zvarriten përpara. Tanket gjermane gjëmojnë dhe tytat e tyre dridhen.
  Maria qau dhe tha:
  - Ja ku vjen ajo, vdekja!
  Një vajzë me flokë të artë qëlloi në drejtim të një ushtari që zvarritej drejt pozicioneve të Ushtrisë së Kuqe me një pushkë, së cilës i ishte ngjitur një pamje optike.
  Shikoja si një burim gjaku spërkatej nga koka e armikut të plagosur për vdekje.
  Maria shkroi në Twitter:
  - Snajper... E ke gabim!
  Alla tha me zë të lartë:
  -Mos gjykoni nga rrobat tuaja nëse nuk doni të zgjasni këmbët!
  Maria tundi këmbët e saj të hijshme, të zhveshura dhe të nxira. Imagjinova se i riu me fytyrën e një kukudh po kalonte pëllëmbën e tij përgjatë shputës. Sa mirë ndoshta do të ishte.
  Por më pas ajo gërhiti me inat:
  - Do t'i mposht të gjithë!
  Alla, i cili vetë ishte jobesimtar dhe i shthurur, me tallje tha:
  - Dhe pa ndihmën e Zotit?
  Maria qëlloi dhe u përgjigj duke kërcitur:
  - Jo, me ndihmën e Zotit!
  Alla ndezi dhëmbët e saj perla dhe tha:
  - Por Zoti yt mësoi: nëse godet faqen e djathtë, kthehu majtas!
  Maria nuk u përgjigj menjëherë. Ajo qëlloi disa të shtëna të tjera, duke prerë kukullat fashiste. Dhe ajo tha në heshtje:
  - Por çfarë të bëni pasi të keni goditur në faqen e majtë - nuk thotë Zoti Jezus. Dhe nazistët i dhanë shumë goditje popullit tonë!
  Alla u hodh lart. Ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur, duke ngritur një kolonë të tërë pluhuri dhe bërtiti:
  - Berlini është pothuajse në fuqinë tonë... Me dylbi shohim Rajhstagun e mallkuar! Do të ketë paqe dhe lumturi në të gjithë planetin ... Unë do t'ju tregoj për këtë në poezitë e mia!
  Dhe flokëkuqja dha një shpërthim, duke prerë një varg të tërë nazistësh. Pastaj ajo goditi sërish granatë.
  Ajo është një vajzë e fortë. Në kamp ajo u detyrua të lëvizte gurët nga agimi në muzg, dhe Alla u bë një supernjeri i vërtetë. Ajo e hodhi granatën shumë më larg me këmbë sesa me duar.
  Flokëkuqja pëlqente të vraponte me thembra të zhveshura mbi qymyr ose mbi dëborë. Ajo e ka shijuar...
  Allahu e mori atë dhe depërtoi:
  - Por unë kam një pasion tjetër... Ky është pushtet, vetëm pushtet!
  Djalli flokëkuq qëlloi një breshëri, duke qëlluar Krautët dhe pasardhësit e tyre dhe bërtiti:
  - Nuk ka nevojë për ar dhe para! Dhe është e nevojshme që para meje... Njerëzit ishin në gjunjë, njerëzit ishin në gjunjë, në të gjithë sipërfaqen e tokës!
  Këmbësoria armike u ndal. Tanket lëvizën më tej. Mjetet e rënda "Lev", "Mouse", "E"-100, "Tiger"-2 - gjuanin predha. Panther 2 ishte gjithashtu i shfrenuar. Pozicionet u dogjën dhe u shkatërruan, gjarpërinjtë e tymit u ngritën në qiell.
  Njërës prej vajzave i kënduan këmbët. Ajo bërtiti dhe hapi zjarr me breshëri të gjata. Një tjetër bukuroshe i është prerë sytjena nga një copë copëz. Gjoksët e luftëtares u zbuluan dhe ajo u skuq. Fytyra e vajzës u bë e kuqe e ndezur.
  Maus, tanku më i rëndë gjerman, po godiste nga armët e tij. Dhe ai shkatërroi gjithçka në rrugën e tij.
  Por luftëtarët u hodhën pas në kohë. Ata janë kaq të shkathët. Alla hodhi një granatë te Miu. Heshti një nga automatikët gjermanë.
  E mori flokëkuqja dhe këndoi me zjarr:
  - Lërini të vrapojnë në mënyrë të ngathët - tanke të blinduara nëpër pellgje...
  Pas kësaj, vajza hodhi përsëri një granatë me këmbë të zbathur dhe goditi një automatik tjetër Mouse, duke i thyer tytën. Pas kësaj, Allahu bërtet:
  - Unë jam perëndeshë e vdekjes, të cilës Hitleri i frikësohet!
  Tanku gjerman ndaloi. Së bashku me humbjen e mitralozëve, cisternat humbën pjesën e luanit të besimit të tyre. Dhe "Miu" filloi të qëllonte nga një fuçi e shkurtër dhe filloi të përpunonte rrënojat. Një nga fragmentet goditi Allën në thembër, duke djegur kthesën e këndshme të tabanit të vajzës.
  Bukuroshja e mori dhe këndoi:
  - Xhelati më djeg takat, dhe dëgjoj të qajë!
  Me një goditje të drejtuar mirë, Maria theu pamjen optike të Miut. Dhe tanku masiv doli jashtë dhe filloi të rrotullohej. Është e qartë se ku do të shkelen verbërisht gati dyqind ton çelik. Kthehu vetëm për t'i shpëtuar më shumë telasheve.
  Më pas hyri në lojë "Lev"-2. Një makinë më e avancuar po përpiqet të trokasë të gjithë hapësirën përballë vetes me zjarrin e një topi 150 mm. Vajzat i kthejnë hundët fashistit si kundërpërgjigje.
  Maria hedh një granatë me këmbën e saj të gdhendur. E tashmja nuk arrin në tank, por e rrëzon këmbësorinë. Një afrikani madje i është shkëputur koka. Ajo kishte veshur një helmetë, u rrotullua dhe u përplas drejt e mbi një tullë.
  Vajza me flokë të artë tha:
  - Gjithçka është sipas vullnetit të Zotit... Edhe gabimet!
  Alla këndoi me entuziazëm si përgjigje:
  - Gjithçka në botë varet nga lartësitë e qiellit... Por saktësia e syve, por saktësia e syve - varet vetëm nga ne!
  Maria qëlloi përsëri. Ajo theu pamjen optike të "Lev" dhe tha në mënyrë racionale:
  - Dhe Zoti jep saktësi!
  Alla nxori dhëmbët dhe goditi këmbën e saj të zhveshur në xhamin e thyer. Ndjeva sa e këndshme ishte kur diçka e mprehtë më shpoi shputën e zhveshur. Dhe ajo bërtiti:
  - Në gjithçka keni nevojë për shkathtësi, forcim, stërvitje - përndryshe nuk do të ketë hir!
  Maria qëlloi mbi fashistin me fytyrën e degjeneruar në bark dhe këndoi:
  - Dhe për Krautët, hiri është të shkulësh lëkurën nga kafka! Dhe përtypni, përtypni, përtypni - lajeni me qelb të ngrohtë!
  Alla bëri një fytyrë, qëlloi... Ajo çau kokën dhe pëshpëriti:
  - Çfarë fjalimi të padevotshëm keni!
  Fytyra e Maria u zbeh dhe pëshpëriti:
  - Zot më fal, mëkatar!
  Alla qeshi. Ajo ishte një vajzë cinike. Dhe në koloninë e punës së fëmijëve ajo mundi ata që ishin më të dobët se ajo. Dhe ajo flokëkuqe është e paturpshme. Dhe Alla donte ta tërhiqte Maria nga flokët e saj të artë. Dhe jo me duar, këmbë.
  Dhe Alla zgjati gjymtyrën e saj të zhveshur deri te flokët me gjethe të vajzës së krishterë dhe sapo ajo i kapi fijet me gishta, ajo tërhoqi.
  Maria bërtet dhe kthehet dhe thotë:
  -A je i cmendur?
  Alla me tallje tha:
  - Pra, Zoti duroi dhe ju urdhëroi!
  Maria tundi grushtin:
  - Mos blasfemo, kurvë!
  Alla u përgjigj dhe këndoi:
  - Dhe zotin e shqyen perseri nga e qeshura - cfare me intereson mua te gjithe, e cfare me intereson ti mua!
  Maria tundi kokën dhe tha:
  - Ju rrezikoni çdo ditë! Dhe në të njëjtën kohë, duke pasur mundësinë të shkoni në ferr në një minutë, jeni të pafytyrë dhe shqiptoni fjalime të këqija!
  Flokëkuqja u grimazua. Ajo kapi një copë xhami me gishtat e saj të zhveshur dhe e hodhi në gojë. E kapa me gjuhë. Ajo përtypi gotën dhe pa u menduar dy herë piu një gllënjkë duke thënë:
  - Ferri nuk do të na kapë!
  Maria, duke rrotulluar sytë ashpër, gërrmoi:
  - Nuk do të shkosh askund! Morra zjarri!
  Alla vetëm ndezi sytë e saj smeraldi si përgjigje. Dhe ajo hodhi një granatë mbi nazistët, duke thënë:
  - Ndërsa lufta po vazhdon, le të harrojmë dallimet tona!
  Maria tha pa vend:
  - E Zotit është e Zotit dhe e Cezarit është e Cezarit!
  Alla bëri një kthesë të gjatë dhe shtoi:
  - Dhe Hitleri është djallëzor!
  Maria hapi zjarr, rrëzoi disa njerëz të tjerë dhe mendoi. Si mund të arrihet një rënie e tillë e moralit siç arriti Hitleri? Çfarë lloj bishe është në formën e njeriut? Ai tiran gjakatar që njerëzimi nuk e ka njohur që nga koha e Adamit dhe Evës. Dhe në të njëjtën kohë jashtëzakonisht me fat. Ndoshta edhe pushtuesi më me fat dhe më i suksesshëm në të gjithë historinë e njerëzimit.
  Por Rusia doli të ishte një arrë e fortë për fashizmin. Lufta në lindje do të hyjë së shpejti në vitin e saj të katërt. Po, nazistët po përparojnë. Jo shumë i shpejtë, por i sigurt. Vetëm në dimër Ushtria e Kuqe ishte në gjendje të shtrydhte pak Krauts. Dhe tani armiku po sulmon përsëri.
  Vajza qëlloi saktë dhe shumë mirë. Pasi humbi pamjet e tij optike, tanku Lev u kthye përsëri dhe filloi të ikë. Dhe "Panther"-2... Një tank me një tytë të gjatë dhe të trashë dhe një frëngji relativisht të vogël.
  Një makinë efikase. E cila rrëzoi pothuajse çdo mastodon. Këtu Alla u dallua duke hedhur granata me këmbët e saj joshëse dhe duke dëmtuar tytën.
  Djalli flokëkuq ndezi sytë me ngjyrën e detit dhe fërshëllei:
  - I thyej hundët!
  Një gjerman me surrat të thyer kthehet. Gjurmët dridhen si një makinë e shkathët. Po, vajzat shpikën një taktikë të përshtatshme dhe efektive. Goditni tytat, duke thyer tytën me granata kur armatura është e paarritshme.
  Dhe Maria e drejtuar mirë gjuan me saktësi, sikur të ishte vërtet stërmbesa e Robin Hudit. Dhe bukuroshja me flokë të artë thërret:
  - Me pretekstin e synimeve të humanizmit,
  Për të ndërtuar parajsën në tokë ...
  Hitleri kaloi në rrugën e fashizmit -
  Tempulli u ngrit nga Satanai i poshtër!
  Dhe ajo qëllon si një shenjtore e vërtetë e shfarosjes. Këmba e saj e zhveshur dhe e daltë hedh një copë xhami, duke e goditur arabin mu në qendër të ballit të tij. Dhe i biri i shkretëtirës, duke tërhequr në mënyrë refleksive këmbëzën e automatikut, pret një duzinë nga bashkëpunëtorët e tij.
  Alla vërejti me miratim:
  - Dhe ju mësoni shpejt! Dhe ju përparoni para syve tuaj!
  Luftëtarja flokëkuqe hodhi gjithashtu një copë xhami me gishtat e saj të zhveshur dhe e goditi afrikanin në sy. Ai shpërtheu, duke rënë mbi një tufë granatash. Dhe një duzinë luftëtarësh të tjerë fluturuan në qiell, ose ferr - si të vendosni për biznesin!
  Alla shkroi në Twitter:
  - Ferri do të jetë një vend i mbrapshtë, që e grisi mbulesën... Dhe shpata e shenjtë e virgjër - i preu armiqtë!
  Dhe djalli flokëkuq ktheu përsëri dhe fërshëlleu:
  - Do të ketë një arkivol për ty, vetëm me hi, dhe muzikë në zi!
  Maria hodhi menjëherë një granatë në të dy këmbët, duke gjymtuar tytën e tankut të frikshëm E-100, duke tingëlluar:
  - Për lavdinë e Zotit Krisht!
  Në universin paralel, BRSS kishte një kohë shumë të vështirë. Por Hitleri nuk e përfundoi Rusinë. Ai ishte shumë i alarmuar nga thashethemet se Shtetet e Bashkuara po përpiqeshin të krijonin një bombë atomike. Më saktësisht, as thashetheme, por raporte të inteligjencës, të cilat ishte e pamundur të fshiheshin nga inteligjenca e fuqishme gjermane. Dhe bomba atomike është një gjë e tmerrshme, edhe pse nuk është e lehtë të marrësh Rajhun e Tretë nga jashtë.
  Hitleri i propozoi Stalinit një armëpushim, i cili u pranua me kënaqësi nga diktatori që pothuajse humbi luftën. Trupat e Rajhut të Tretë sulmuan Amerikën nga të dyja anët. Si nga Argjentina ashtu edhe nga Kanadaja. Gjermanët kishin shumë trupa dhe ata u ndihmuan edhe nga japonezët, të cilët po shtypnin amerikanët nga lindja. U zhvillua një betejë e ashpër.
  Pesë vajza Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona mbërritën në Amerikë për të luftuar si vullnetare kundër hordhive të Rajhut të Tretë. Të pesë vajzat janë shumë të bukura dhe flasin anglisht. Stalini refuzoi të dërgonte të gjithë batalionin e grave, pasi kjo do të binte në kundërshtim me kushtet e paqes së lidhur me perandorinë fashiste. BRSS-së i duhej të fitonte kohë me çdo kusht ndërsa nazistët sulmonin SHBA-në.
  Pesë vajzat janë vullnetare: ato kaluan pothuajse të gjithë luftën, nga Bresti dhe Bug në Orenburg. Dhe ata po luftojnë nazistët në anën tjetër të Tokës në kryeqytetin e Hondurasit.
  Tegucigalpa është një nga kështjellat kryesore të mbrojtjes, në përballje me një turmë të larmishme. Të dy hordhitë japoneze dhe aziatike u futën në telashe. Vetë gjermanët luftuan vetëm me tanke, dhe këmbësoria ishte tërësisht nga popujt jo-arianë. Ata i çuan përpara aziatikët, zezakët dhe arabët.
  Alenka qëlloi, duke prerë dy afrikanë dhe cicëroj:
  - Vetëm një turmë e Genghis Khan!
  Maria me flokë të artë, pasi kishte prerë tre indianë me një breshëri automatiku, ngriti këmbët e saj të zhveshura dhe të nxira deri në majë. Dhe ajo tha:
  - Po bluajmë mishin e topave!
  Një fragment nga një granatë fluturoi dhe e goditi Maria në thembër e saj të zhveshur dhe të rrumbullakët. Vajzat tradicionalisht zihen me bikini dhe zbathur. Dhe kur godet me një të mprehtë tabanin e ashpër dhe vajzëror, dhemb pak.
  Bukuroshja shkeli syrin dhe qëlloi sërish... Maria është shumë e hollë, me gjatësi mesatare me një figurë perfekte.
  Alenka është më e gjatë, me gradën major, madje edhe një hero i Bashkimit Sovjetik. Por edhe thuajse e zhveshur, e mbuluar mezi nga bikini. Shumë e nxirë, por flokët e saj janë të bardha. Dhe Alenka gjuan shumë saktë. Dhe i pëlqen të hedhë granata me këmbë të zbathura.
  E bukura Alla gjuan dhe rrëzon katër arabë me një shpërthim zjarri. Flokët e saj janë të kuq, ose më mirë të kuq bakri, si një flamur proletar. Dhe kur fryjnë erërat, është si një flamur revolucioni. Vajza shkëlqen me sytë e saj smeraldi, si yje. Dhe fshin brutalisht armiqtë.
  Anyuta është gjithashtu bjonde. Dhe ai qëllon nga një mitraloz. Vajza mbolli këmbët zbathur dhe dha një breshëri. Pesë luftëtarë të ndryshëm u hodhën lart, dhe burime të kuqe gjaku fluturuan nga gjoksi dhe barku i kundërshtarëve të tyre.
  Anyuta, duke lëpirë buzët e saj të plota, cicëroj:
  - Lufta është ajër për mushkëritë...
  Vajza është shtrirë duke hedhur një granatë me këmbë të zbathur. Dëgjohen shpërthime. Disa militantë fluturojnë në drejtime të ndryshme.
  Matryona është një vajzë më e madhe dhe më e trashë. Flokët e saj janë kafe të çelët. Një grua tipike fshati, e re, me gjak e qumësht. Ajo është shumë e fortë fizikisht dhe gjuan mirë.
  Këtu vjen sërish radha. Dhe mercenarët e vrarë fashistë bien.
  Matryona, duke qëlluar, thotë:
  - Mirë, mirë, ku ke qenë? Nga gjyshja! - Vajza qëlloi, duke vrarë tre luftëtarë nazistë me mjekër dhe shtoi. - Çfarë ke ngrënë - qull! Çfarë keni pirë? Pure!
  Vajzat po mbajnë linjën. Fashistët nuk i lënë përpara. Dhe këngët miqësore zhurmojnë:
  - Ne do të shkatërrojmë të gjithë botën e dhunës,
  Deri në thelb dhe më pas...
  Ne do të ndërtojmë një botë të re, qiellore -
  Kush ishte askush, do të bëhet gjithçka!
  Alenka përsëri hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur. Shpërthimet përpara këmbësorisë. Patjetër që po bëhet më e nxehtë. Këtu vjen famëkeq "Lion"-2. Dhe pranë tij është E-50 më i avancuar. Predha janë hedhur. Një amerikani me ngjyrë iu këput koka dhe ajo u rrokullis.
  Maria u fut në një dërrasë që digjej dhe këmbët e saj të ngurtësuara pothuajse nuk e ndjenë nxehtësinë e flakës.
  Bukuroshja me flokë të artë qëlloi dhe gërvishi:
  - E kush do ta ndalë rrjedhën e lumenjve të përgjakshëm, të tërbuar...
  Maria qëlloi përsëri, duke e rrëzuar afrikanin nga armatura e E-50 dhe cicëroj.
  - Një rreze nga një shpues do të godasë tempullin tuaj, në një ndezje të keqe njeriu u zhduk!
  Vajza qëlloi sërish. Ajo ndezi këmbën e saj zbathur, të nxirë dhe të hijshme nëpër ajër. Një granatë fluturoi drejt saj. Bukuroshja me flokë të artë e mposhti me shkathtësi dhuratën me tabanin e saj të zhveshur, pothuajse pa pluhur. Granata u kthye prapa. Ajo nxitoi në radhët e militantëve të Rajhut të Tretë. Dukej sikur shalqinj po binin nga kamioni duke u thyer. U derdh aq shumë gjak.
  Maria shkroi në Twitter:
  - Vajza dështoi në provim dhe erdhi Rajhu i mallkuar. Hitleri me sa duket ishte i lodhur duke jetuar, dhe bukuroshja e tij e hëngri atë!
  Alla është gjithashtu një luftëtar pa kuptim. Ai qëllon veten me automatikë dhe thotë duke shpërndarë kufomat:
  - Për lugën e mamit! Për lugën e babit! Dhe për Kobën, një lugë! Dhe në anën tuaj në shtrat!
  Një bukuroshe me flokë të kuq bakri nis me këmbën e saj të zbathur një aeroplan prej druri. Ai fluturon drejt e drejt tankut masiv gjerman Lion. Ul në grykën e një topi 105 mm dhe ai shpërthen. Arma dështon.
  Gjermani kthehet dhe detyrohet të ikë me turp. Alla, duke fërkuar këmbën në një pjesë të ndërtesës, thotë:
  - Nëse nuk ke forcë, të duhet inteligjencë! Do të duhet të bëni pak zhurmë!
  Dhe sërish vajza qëllon shumë saktë. Flokët e saj të kuq janë si flaka e pishtarit olimpik. Vajza tërheqëse. Ajo tashmë është dalluar në ushtrinë amerikane duke demonstruar një temperament të furishëm. Ai ishte veçanërisht i mirë për të bërë ngatërresa me afrikano-amerikanët. Është kaq e pazakontë dhe e bukur me ta.
  Megjithatë, Allahu shkatërron edhe zezakët që luftojnë në ushtrinë e Rajhut të Tretë. Pse Gjermania pushtoi të gjithë Afrikën? Mundohuni të ndaloni një fuqi të tillë.
  E-50 është tanku më i ri, me një motor turbinë me gaz dhe forca të blinduara anësore dhe ballore. Nuk mund të merret me granatë. Alla e hodhi dhuratën me këmbën e saj të zhveshur, rrëzoi disa këmbësorë dhe cicëroj:
  - Oh, armatura jote e tankut është e besueshme, nga dikush që ka ndërmend të kafshojë... Vetëm dije fuqinë që ke... ja, mund të godasësh vetëm një kalë çeliku!
  Edhe Anyuta gjuajti me shumë saktësi. Dhe ajo preferoi të hidhte granata me këmbë. Gishtat e saj të zhveshur rrotulluan gjithashtu diskun e çelikut. Maja fluturoi sipër dhe u preu fytin dy militantëve fashistë. Ata hodhën mitralozin dhe tani një breshëri e trashë e kalibrit të madh kaloi nëpër zinxhirët e turmës. Një linjë e tërë luftëtarësh të huaj të rekrutuar përmes bastisjeve në ushtrinë e Rajhut të Tretë.
  Anyuta shkroi në Twitter:
  - Fati është shpërblimi i guximit! Mjafton një këngë! Le të këndojnë vetëm për shtëpinë!
  Por bukuroshja nuk ka pasur ende kohë të mungojë për shtëpinë. Edhe pse ka shumë pak vullnetarë sovjetikë në ushtrinë amerikane. Stalini nuk donte të shkëlqente, në mënyrë që të mos i jepte më vonë Hitlerit një arsye për të akuzuar Rusinë për shkeljen e kushteve të "Paqes së Kashtës".
  Pesë vajza, më të mirat në batalionin e grave, u paralajmëruan se nëse do të kapeshin, Atdheu do t'i mohonte. Dhe në këtë rast, vajzat duhet të kositin për mercenarët e parëndësishëm që u punësuan për para.
  Dhe Anyuta, dhe Alena dhe vajzat e tjera e kuptojnë se nëse kapen, i pret tortura e tmerrshme. Kështu ata vendosën, në çdo rast, të mos vriteshin nga nazistët të gjallë.
  Avionët sulmues gjermanë fluturojnë mbi pozicionet e trupave amerikane. Duke mos pritur që ata të përballeshin me një rezistencë kaq kokëfortë në kryeqytetin e Hondurasit, nazistët u mërzitën disi.
  Avionët reaktivë dhe sulmues janë të fortë. Raketat po fluturojnë, armët po gjuajnë.
  Ushtarët amerikanë po vdesin. Matryona u godit gjithashtu nga copëza në shpatullën e saj me mish. Doli gjak. Vajza heroike nxori një copë çeliku me dhëmbë dhe pështyu gjak. Dhe më pas ajo më goditi përsëri me një automatik të rëndë. Mercenarët e huaj po bien. Pothuajse të gjithë këtu janë vendas, vetëm komandantët e tyre janë gjermanë, dhe madje edhe atëherë jo gjithmonë. Vërtetë, ekuipazhet në tankun më modern E-50 janë tërësisht gjermanë. Makina ka shpejtësi dhe manovrim të mirë. Epo, ky nuk është ende modifikimi më i avancuar - ai peshon shtatëdhjetë e pesë ton. Muret po shkërmoqen nën shina. Kjo zakonisht prodhohet në tre versione me një top 105 mm, një armë sulmi 180 mm dhe një raketë 400 mm.
  Dhe çdo modifikim ka detyrën e vet. Këtu është ky tank me një armë sulmi, më i përshtatshëm për të sulmuar qytete. Dhe nuk është aq e lehtë ta shkatërrosh atë. Matryona kryqëzon veten dhe kap një granatë antitank me gishtat e saj të zhveshur, këmbën e saj të madhe, por të këndshme, me formë të bukur. Tani ju duhet ta hidhni dhuratën pikërisht në tytë për të çaktivizuar armën e mastodonit. Pesë mitralozë mbulojnë një tank modern gjerman dhe nuk është aq e lehtë t'i afrohesh.
  Matryona është shumë e fortë, dhe këmbët e saj si kalë hedhin një granatë larg. Por nuk është gjithmonë e saktë. Në çdo rast, për të goditur një objektiv të tillë si tyta e një topi 180 mm. Vajza heroike ka dyshime. Po nëse i mungon?
  Oh, nëse partneri i tyre prej kohësh Oleg Rybachenko do të kishte qenë me ta, ky pionier i guximshëm do të kishte dalë me diçka.
  Por djali vdiq në betejat për Stalingrad. Vajzat nuk e dinin fatin e tij të mëtejshëm. Por fati i shpikësit pionier ishte me të vërtetë i palakmueshëm. Në fillim, Oleg Rybachenko u torturua brutalisht, duke u përpjekur të rrëmbejë sekretet. Pas torturave, djali njëmbëdhjetë vjeçar ka përfunduar në miniera. Puna është e frikshme dhe jashtëzakonisht e vështirë. Por pionieri sovjetik, i vogël por i zgjuar, doli të ishte këmbëngulës.
  Ai arriti të mbijetonte, madje përmes labirinteve të minierave vendosi të arratisej. Dhe Oleg Rybachenko arriti të dilte. Djali u end nëpër Ballkan për ca kohë derisa u bashkua me një çetë partizane vendase. Aty u bë ndërlidhës dhe diversant.
  Në Ballkan kishte ende një lëvizje partizane mjaft të zhvilluar. Pjesërisht edhe sepse shërbimin e pushtimit e kryenin italianë, rumunë, bullgarë, shqiptarë - të cilët nuk ishin aq të gatshëm luftarak sa njësitë e rregullta të Wehrmacht-it.
  Por ende vdiqën shumë partizanë. Sidomos nga sulmet ajrore. Dhe atdhetarët e Jugosllavisë detyrohen të fshihen nëpër male, pyje, ose në rastin më të mirë në fshatra të vegjël. Një numër i madh komandantësh tashmë kanë vdekur. Situata u përkeqësua nga paqja e nënshkruar me BRSS. Tani divizione të reja ndëshkuese filluan të mbërrinin në Ballkan, duke organizuar bastisje masive dhe duke pastruar zonën.
  Oleg Rybachenko duhej të ngjitej gjithnjë e më thellë në male së bashku me partizanët.
  Matryona, megjithëse nuk e dinte fatin e të preferuarit të tyre universal, psherëtiu rëndë. Më pas ajo e shtrëngoi më fort granatën me gishtat e këmbëve të zhveshura e vajzërore dhe me gjithë forcën e saj e hodhi në tankun e armikut. E-50 sapo qëlloi, duke lëshuar një predhë vrasëse.
  Madje Matryona u drodh dhe ajo ra në gjunjë. Ai është goditur në kokë nga një kalldrëm i shkëputur nga trotuari dhe thembra e tij e zhveshur është djegur nga metali i nxehtë. Vajza fërkoi kokën e saj të shtangur me flokë të pluhurosur.
  Granata fluturoi, gati duke prekur tytën dhe goditi ballin e pjerrët të makinës. Një shpërthim gjëmonte... Por sigurisht, 250 mm forca të blinduara ballore, madje edhe në një kënd, nuk është në gjendje të depërtojë në një granatë.
  Matryona përplasi grushtin e saj në pluhur, duke ngritur një re të tërë rëre. Pastaj ajo bërtiti:
  - Vrite, vrite! Shënoni një gol në gol!
  Vajza goditi këmbën e saj në asfaltin e plasaritur. Një copëz ishte ngulur në kallot e thembrës. Lëkura në shputat e vajzës ishte e trashë si ajo e hipopotamit. Ajo jetonte në një familje të varfër dhe pothuajse kurrë nuk kishte veshur këpucë që nga lindja. Megjithatë, kjo nuk i bëri këmbët e saj të dukeshin aspak të ashpra në formë, por ishin të nxirë, të hijshme, joshëse.
  Megjithatë, Matryona i frikësoi pak burrat me gjatësinë e saj të gjatë, muskujt e fortë dhe grushtat me nyjet e zgjatura. Por vajza heroike ka karakterin më të sjellshëm, dhe ijet e gjera kombinoheshin me një bel relativisht të hollë dhe bark të skalitur. Vetëm me rroba Matryona mund të dukej mbipeshë për shkak të gjoksit të saj të madh. Me bikini, ajo duket si një atlete me bukë.
  Vajza e zhgënjyer hodhi sërish një granatë, këtë herë duke synuar shinat. Por dhurata vdekjeprurëse goditi mburojën e trashë dhe të blinduar që mbulonte rrotullat.
  Matryona e goditi veten me grusht në mjekër e mërzitur. I dhimbte nofullat. Dhe vajza heronj mallkoi:
  - Pres si kosë!
  Anyuta u përpoq gjithashtu të godiste tankun e rrezikshëm, por granata e hedhur nga këmba e vajzës humbi pak në shenjë. Dhe biondja filloi t'i afrohej makinës. Por më pas u shfaqën dy tanke të tjera - "Lion" dhe "Panther"-2, ata qëlluan në të gjitha afrimet me mitralozë. Duhej të ishim jashtëzakonisht të kujdesshëm.
  Shermani amerikan bën një udhëtim për t'iu afruar automjeteve gjermane. Ai kishte një shans për të goditur Panther 2, por vetëm në krah. Por një gjerman nuk është aq i lehtë për t'u mashtruar. Për më tepër, silueta më e gjatë e Sherman-it e bën atë të dukshëm nga një distancë e madhe.
  "Pantera" 2 pështyu një predhë dhe e goditi amerikanin direkt në ballë. Makina e gjatë u prish në gjysmë. Dhe digjej si një qiri Krishtlindjesh.
  Anyuta tha e mërzitur:
  - Oh, sa të dobëta janë tanket e tua... Më mirë teknikisht, do të bëhesh Yankee!
  Por Alenka, një luftëtare me përvojë, ishte në gjendje të afrohej me Panterën. Ajo hodhi një granatë... Dhe tyta e gjatë e makinës gjermane u përkul në borinë e një dash.
  Tanku "Panther" 2, i lançuar në prodhim në 1943. Në modifikimin e fundit më të përhapur, ai ka forca të blinduara ballore 150 mm, armaturë anësore 82 mm në një kënd dhe një top 88 mm me gjatësi tyta 71EL. Duke filluar nga viti 1945, ai u ndërpre në favor të modelit më të avancuar dhe më të mbrojtur E-50. Por tani për tani ky tank po lufton. Me një peshë prej 51 tonësh, makina ka një motor 900 kuaj-fuqi, i cili i siguron asaj performancë të mirë drejtimi.
  Dhe tani, pasi ka marrë dëme, Panther-2 kthehet dhe largohet. Alenka arrin të hedhë një tjetër granatë me këmbën e saj të zbathur. I theva rrotullat. Dhe shpejtësia e makinës gjermane u ngadalësua dukshëm.
  Alenka thotë me një vështrim të gëzuar:
  - Çfarë goditjeje! Goditja ime është dhuratë nga Zoti!
  Dhe vajza u tregoi hundën gjermanëve. Por zjarri i automatikut filloi të derdhej nga E-50. Dhe plumbat fishkëllenin mbi flokët e bardhë e disi të njollosur të Alenës. Madje, njëri prej plumbave preu një fije floku. Madje, vajza madhore u ndje paksa gudulisëse.
  Alenka shkroi në Twitter:
  - Nëse doni të jeni si një elefant, shkoni në çmendinë si bandit!
  Vajza ngriti fijen e saj të prerë me gishtërinjtë e saj. Flokët e Alenkës janë të mëndafshtë, me ngjyrë perle, por pak të pluhurosur. E megjithatë kaq e butë. Vajza i vrapoi përgjatë shputave të saj. Pak gudulisëse dhe e këndshme.
  Alenka kujtoi sesi djali e përkëdhelte. Edhe duart e tij niseshin nga shputat, duke u ngritur më lart deri te kofshët dhe në vendin më të ndjeshëm. Kur një i ri i pashëm të përkëdhel, është shumë e këndshme. Alenka pothuajse e donte atë. Asaj i pëlqente loja e dashurisë dhe u zgjua nga prekja e një trupi muskuloz mashkullor. Por Alenka nuk kishte dashuri të vërtetë, romantike, kur çmendesh për një burrë. Ajo tashmë ka ndryshuar shumë djem. Shumë nga njerëzit e saj vdiqën në betejë.
  Edhe ky ishte mallkimi i luftës. Dhe këtu në Amerikë, ka djem muskuloz dhe të zinj. Dhe gjithçka është kaq e pazakontë me ta.
  Alenka qëlloi dhe e rrëzoi zezakun. Më erdhi pak keq për djalin afrikan. Ajo vrau një burrë që luftonte për interesa të huaja për të. Në fund të fundit, gjermanët janë racistë. Ata i shikojnë zezakët si skllevër. Por në të njëjtën kohë, afrikanët po regjistrohen në divizionet e huaja të Wehrmacht-it të fryrë.
  Alenka bëri diçka si fiku me gishtat e saj të zhveshur dhe ua tregoi nazistëve. Po, vetë kombi gjerman nuk pëson asnjë dëm këtu. Tanket kanë forca të blinduara shumë të trasha për t'u depërtuar nga një granatë ose bazuka. Por njësitë vendase po vdesin.
  Alenka hedh një granatë në E-50. Ajo tundi këmbën e saj të zhveshur, të nxirë dhe hodhi, duke i përdredhur ijet. Dhe granata fluturoi në një hark të lartë. Gishtët e mi të zhveshur më lanë të ndjeja prekjen e metalit. Dhe pastaj granata shpërtheu.
  Alenka pëshpërit:
  - Zoti na bekoftë!
  Një erë e nxehtë i fryu vajzës, si e prekur nga një burrë i pashëm. Alenka po lexonte një libër për Tarzanin dhe donte shumë që ky njeri të luante me të. Do të përkëdhela gjoksin me duar të forta.
  Granata goditi tytën, por shpërtheu shumë vonë, duke fluturuar nga metali. Fragmentet u përplasën si bizele mbi parzmore. Mbeten vetëm gërvishtjet!
  Alenka nxori një granatë tjetër. Por pashë që ishte kundër personelit. Dhe armët antitank janë zhdukur.
  Vajza rënkoi e zhgënjyer. Por për të mos humbur kohë, e futa në gishtat e mi të zhveshur. Ajo ktheu këmbën, përkuli bustin, pastaj e drejtoi dhe ia hodhi këmbësorisë.
  Gjysmë duzinë luftëtarësh fluturuan lart si topa ping-pongu. Syzet e njërës prej tyre fluturuan, dhe fragmentet fluturuan nja dy qindra metra dhe kaluan nëpër shpinën e Alenkës. Sutjena shpërtheu dhe gjoksi i bukur i vajzës së madhe u zbulua.
  Vajza mbuloi automatikisht thithkat e saj. Por më pas ajo e kuptoi se nga kush duhej të kishte frikë. Dhe ajo e tundi përsëri automatikun. Ajo dha një kthesë dhe u tërhoq pak.
  Një këmbësor amerikan qëlloi me bazukë. Predha goditi tankun gjerman në anën e tij të pjerrët, por armatura 160 mm e përballoi atë, duke zmbrapsur energjinë shkatërruese. Gjermani qëlloi kundër. Arma e tij e kalibrit të madh çau murin.
  Alenka u përpoq të lidhte rripat e sytjena. Vajza mendoi se Zoya Kosmodemyanskaya ndoshta ishte vozitur në të ftohtë me pantallonat e shkurtra. Ishte në një film sovjetik që ajo u përshkrua e veshur me një këmishë apo edhe një lloj fustani. Vetëm kjo është vetëm një haraç për hipokrizinë. Në fakt, nazistët, për ta poshtëruar më tej vajzën e kapur, me siguri e kanë zhveshur atë. Dhe ushtarët e uritur gjermanë me siguri dëshironin të shihnin një vajzë të bukur dhe të zhveshur.
  Pra, në historinë reale, vajza heroinë nuk mund të mbulonte gjoksin, kështu që duart e saj ishin të lidhura pas shpine. Por ajo nuk kishte turp dhe dukej me krenari. Alenka e dinte mirë se si ishte të ecje zbathur në dëborë. Ajo ishte e guximshme dhe i pëlqente të prekte borën me shputat e saj të zhveshura. Alenka e pëlqeu dhe i pëlqeu. Por kjo është për të, tashmë e ngurtësuar nga vitet e luftës. Dhe për Zoya e re dhe urbane, kjo është me sa duket e dhimbshme. Tabanat ndjehen sikur digjen qymyr.
  Alenka hodhi sytjena e saj e zhgënjyer dhe bërtiti:
  - Turpi është koncept borgjez! Gruaja sovjetike nuk ka frikë nga asgjë dhe nuk ka turp!
  Vajza përsëri filloi të gozhdonte me automatik, ose më saktë me automatik. Metali u nxeh, në fund të fundit, Hondurasi është tropikët, mund të jetë shumë nxehtë atje në shkurt. Gishtat e Alenkës po nxehen. Ne duhet të japim gjithçka. Sot është 23 shkurt. Është dita e ushtrisë sovjetike dhe kjo kërkon luftë me gjithë zemërimin e qetë dhe të arsyeshëm.
  Alenka preu edhe pesë të tjera me plumba dhe aksidentalisht dogji faqen në këmishën e nxehtë të automatikut. Sigurisht që është e pakëndshme, flluska është e fryrë.
  Alenka u betua:
  - Epo, o Zot, pse më ke krijuar kaq shumë probleme mua dhe vendit tim!
  Flluska u kruajt... Faqja e vajzës është një vend shumë i ndjeshëm. Vajza u përpoq të gjente diçka të ftohtë për ta aplikuar në topin e fryrë. Por përpiquni të gjeni diçka interesante. Në këtë qytet të nxehtë. Për më tepër, moti ishte i kthjellët dhe era po frynte nga jugu.
  Alenka është e qartë se nuk është e qetë. Matryona hedh një granatë nga një distancë e gjatë, por përsëri pa sukses. Dhe stuhitë tashmë po fluturojnë në qiell. Automjetet gjermane kanë forca të blinduara të forta dhe shpejtësi të lartë.
  Avionët reaktivë vijnë në valë dhe duket se presin shirita liri.
  Alenka u fsheh në hendek. Raketat e copëtimit shpërthyen nga lart. Vajza ndjeu copa guri të grimcuar duke rënë nga lart me hala. Më guduliste qafën e zhveshur. Bukuroshes i janë shpuar edhe thithkat.
  Alenka pëshpëriti:
  - Ky është një masazh... Por jo një korsazh!
  Vajza ndjeu se trupi i saj pothuajse filloi të kruhej me dhimbje. Tashmë është nxehtë dhe raketat që shpërthejnë e shtojnë nxehtësinë. Dhe a është kjo një banjë?
  Alenka kujtoi një banjë natyrore ruse, me fshesa bredh. Si u godit vajza atëherë.
  Këto ishin ndjesi të tilla ekzotike.
  Alenka këndoi për të gëzuar veten:
  - Dashuri dhe vdekje! E mira dhe e keqja! Çfarë është e shenjtë, çfarë është mëkatare! Ne jemi të destinuar të kuptojmë!
  Vajza u ngrit në këmbë, shkundi gjithë këtë papastërti dhe mbeturina të mbërthyera.
  Alenka bërtiti:
  - Oh, ju do të merrni Hitlerin në brirë!
  Dhe vajza major gjuajti një breshëri në drejtim të këmbësorisë që po përpiqeshin të ngriheshin për të sulmuar. Disa militantë të rekrutuar gjatë bastisjes ranë. Alenka fshiu fytyrën e saj të pistë, ajo i pickoi sytë. Luftëtarja pështyu dhe u kryqëzua.
  Ajo hapi përsëri zjarr nga mitralozët dhe militantët po futeshin brenda. Alla me flokë të kuqe hodhi edhe një granatë me këmbë të zbathur. Të pranishmit u hodhën dhe goditën fashistët. Një duzinë njerëz u vranë.
  Flokëkuqja këndoi:
  - Ka shumë të mira në botë, por është e mbuluar me borë!
  Dhe vajza hapi zjarr me automatik, vetëm duke mos përdorur duart, por gishtat e saj të shkathët dhe këmbët zbathur.
  Alla qëlloi me saktësi dhe bërtiti:
  - Goditi! Goditi! Një tjetër goditje! Një goditje tjetër dhe më pas... Demoni i fuqishëm, dhurata e Zotit, jep një uppercut!
  Dhe vajza hodhi me duar copa xhami. Ajo i mahniti fashistët dhe shkroi në Twitter:
  - Dhe për ata që nuk duan të jetojnë në paqe... Ne u bëjmë hara-kiri!
  Japonezët u shfaqën vërtet. Këta luftëtarë me sy të ngushtë. Epo, si nuk mund të bësh hara-kiri kështu?
  Pasi shkarkoi kapësen e mitralozit, Alla mori granatën me gishta të zhveshur dhe ia hodhi samurait. Ata morën një dhuratë, disa japonezë të gjymtuar dhe fluturuan në drejtime të ndryshme.
  Alla nxori gjuhën dhe mërmëriti:
  - Unë jam një super luftëtar! Dhe armiku e vrau hiperin!
  Kinezët, të rekrutuar nga japonezët nga zonat e pushtuara të Perandorisë Qiellore, hynë në betejë. Luftëtarët kinezë ecën pa frikë dhe vajzat, pasi kishin shkarkuar automatikët e tyre, u detyruan të tërhiqen.
  Maria me këmbë të zbathura metalike fragmente suvaje dhe qelqi. Të njëjtën gjë bënë edhe vajzat e tjera. U bë shumë e vështirë.
  U shfaq Shturmlev, një makinë e fuqishme me një raketë hedhëse. Ja një që do t'ju prishë - nuk duket shumë.
  Gjuajtja e parë gjëmonte... Anyuta, Alla dhe Matryona u hodhën lart nga vala e shpërthimit, si burimi i një balene gjigante. Vajzat fluturuan disa dhjetëra metra dhe u hodhën me këmbë të zbathura drejt në zjarr.
  Vajzat u hodhën prej andej, u përvëluan dhe kënduan. Ata spërkatën thembra të zhveshur mbi thëngjij.
  Alla fërshëllei me bezdi:
  - Demi fillimisht vihet nën sëpatë, pastaj piqet! Dhe ne fillimisht u skuqëm, dhe më pas nën sëpatë!
  Dhe vajza Komsomol qeshi! Por më pas ajo u ndje e trishtuar. M'u kujtua që shoqja e saj u kap. Gjermanët e zhveshën vajzën e re dhe filluan t'i hedhin zjarr në gjoksin e saj të zhveshur. Një dhimbje kaq e tmerrshme. Vajza po bërtiste dhe lëkura e saj e butë ishte djegur. Këta janë fashistët që dolën fanatikë. Ata as që bënin pyetje dhe para kësaj ndezën edhe një zjarr, nën këmbët e zbathura të robit. Anëtari i Komsomol, në fund, nuk mundi të duronte torturat dhe vdiq nga tronditja e dhimbshme.
  Alla, duke e kujtuar këtë, goditi thëngjijtë e nxehtë. Matryona nxitoi përpara saj. Kjo vajzë e fshatit ka lëkurë të nxirë dhe nuk mund ta përballosh atë me një pishtar. Pse jo një vajzë supermen? Matryona sheh një bazukë me një predhë të hedhur nga një ushtar amerikan i vrarë. E merr me këmbë dhe e hedh në krahë. Dhe ai futet me gjithë fuqinë e tij.
  Predha fluturon dhe godet kinezin e detyruar. Shumë ulërima dhe rënkime. Masa kufomash. Dhe gjymtyrë të prera.
  Matryona këndoi një këngë të lashtë:
  - Dhe samurai fluturoi në tokë! Nën presionin e çelikut dhe zjarrit!
  Më në fund vajzat dolën me vrap nga thëngjilli. Këmbët e tyre të hijshme dhe të zbathura e morën atë.
  Anyuta, si më e buta prej tyre, u shtrëngua dhe fërkoi shputat e saj të zhveshura, duke u përpjekur të lehtësonte kruajtjen.
  Matryona, e cila kishte vrapuar zbathur në dëborë që nga fëmijëria e hershme, nuk i kushtoi vëmendje një gjëje të tillë.
  Vajza heroike këndoi:
  - Imagjinoni që jemi zhytur në qumësht të freskët... Shpërblimi është një gjë e vërtetë!
  Dhe luftëtarja mori me këmbën e saj një copë pllake të thyer dhe mjaft të rëndë. Duke e mbajtur fort me gishta të zhveshur, vajzërore, e rrotulloi dhe e nisi drejt armikut. Tre kinezë ishin viktima të së tashmes së vdekjes; kokat e tyre u shtypën.
  Alla tha me një vështrim të kënaqur, duke qëlluar në drejtim të armikut:
  - Ne jemi gra të lezetshme!
  Anyuta këndoi për të lehtësuar kruajtjen në këmbët e saj të djegura, ose më mirë të djegura:
  - Ka gra në atdheun tonë,
  Pse po ngasin një aeroplan për shaka?...
  Për ta nderi është më i vlefshëm se jeta,
  Ai lehtë mund ta vrasë kundërshtarin e tij!
  
  Ata kanë lindur për të fituar
  Për të lavdëruar Rusinë me shekuj!
  Në fund të fundit, stërgjyshërit tanë -
  Menjëherë mblodha një ushtri për ta!
  Dhe Anyuta filloi të shkarravit nga mitralozi. Dhe ajo e bëri atë me shumë mjeshtëri. Kështu që të gjithë mund të ndjejnë se ky është një luftëtar nga Zoti! Nëse jo nga i Plotfuqishmi, atëherë nga Marsi me siguri!
  Edhe Alenka qëlloi. Së bashku me Maria, ata u detyruan të tërhiqen, duke marrë klipe nga ushtarët e vdekur amerikanë. Vajzat ranë në shpinë dhe qëlluan mbrapsht me këmbë - e bënë më mirë kështu. Dhe ata e bënë atë me saktësi. Një përzierje e trupave kineze dhe afrikane përparoi mbi vajzat. Dhe luftëtarët rrahën.
  Alenka këndoi:
  - Bota nuk është një tabelë shahu...
  Maria mori këtë pasazh, duke shfarosur mercenarët verdhë e zi.
  - Dhe shifrat nuk janë një zero e rrumbullakët!
  Alenka shtoi në rreshtin e prerë të atyre verdhezi:
  - Melankolia po na sulmon!
  Maria qëlloi me saktësinë e Robin Hood dhe cicëroj:
  - Dhe kali nxiton në zjarr!
  Vajzat, duke qëlluar kundër, u tërhoqën pas fushës së minuar. Luftëtarët kinezë dhe afrikanë u përplasën me të mira. Ata filluan të shpërthejnë, ata u hodhën përpjetë, duke i copëtuar dhe u bë një rrëmujë e përgjakshme.
  Disa tanke Panther-2 u shfaqën në distancë. Ata qëllojnë dhe kanë frikë të fusin hundët. "Luan"-2 lëviz përpara dhe gjithashtu pështyn zjarr. Dhe këtu është rezervuari i flakëhedhësve Rhino, i kulluar, me tufa flakë.
  Por më i frikshmi është "Sturmlev". Raketuesi i tij nuk është veçanërisht i shpejtë, por është jashtëzakonisht shkatërrues.
  Alenka pëshpërit:
  - Rusët, rusët - jo një fat i qetë! Epo, pse na duhen telashet për të qenë më të fortë?
  Në të vërtetë, ata po luftojnë larg Rusisë. Por është e qartë se Wehrmacht, pasi ka pushtuar SHBA-në, do të kthehet për të vënë në shtrydhje BRSS. Dhe amerikanët janë kaq të ëmbël dhe të dashur për vajzat.
  Alenka gozhdon sërish, goditjet e saj duket se bëjnë kungujt dhe kokat të shpërthejnë nën lopata. Vajza goditet në këmbë nga një prerje. Një prerje më fryhet në këmbë. Bukuroshja shtypi një kockë dhe cicëriu:
  - Jo, vigjilenti nuk do të zbehet,
  Pamja e një skifteri, një shqiponje...
  Zëri i popullit është i qartë -
  Pëshpëritja do ta shtypë gjarpërin!
  
  Unë besoj se e gjithë bota do të zgjohet,
  Fashizmit do t'i jepet fund...
  Dhe dielli do të shkëlqejë -
  Rruga që ndriçon komunizmin!
  Në atë moment, Matryona, me gjithë forcën e saj, hodhi një granatë në Shturmlev. Dhe vajzat sovjetike më në fund ishin me fat. Kapaku i blinduar ra prapa, dhurata sovjetike fluturoi drejt e në fuçi të gjerë. Për një sekondë gjithçka ngriu. Dhe pastaj shpërtheu. Ishte sikur të ishte hedhur një bombë atomike. Dhe tanket gjermane u shpërndanë në drejtime të ndryshme.
  Nazistët shtypën. Pati një sulm masiv në fjalë për fjalë në të gjitha frontet. Po, re të kuqe janë mbledhur mbi Amerikë. Dhe fjalë për fjalë gjëmonte dhe sulmoi.
  Trupat amerikane u dëbuan nga Hondurasi në fund të shkurtit dhe në fillim të marsit. Luftimet u zhvendosën në Meksikën jugore. Katër vajzat e famshme zëvendësuan tankun me modifikimin më të fundit të E-50. Makina është me të vërtetë ultra-moderne, e kontrolluar nga levë, relativisht e lehtë në 65 tonë me një motor 1550 kuaj fuqi.
  Armatura e përparme është 250 mm, armatura anësore është 170, madje edhe në një kënd të konsiderueshëm. Por për shkak të kësaj, është pak e ngushtë për vajzat në tank. Nuk është aq komode këtu sa në "Tiger"-2, por makina është bërë më kompakte, veçanërisht paraqitja. Por tani tanket amerikane nuk mund të depërtojnë në tank, edhe kur gjuajnë anash në rrezen e pikës së zbrazët. Një mbrojtje e tillë mund të përballojë një goditje IS-2.
  Vajzat janë të lumtura dhe makina shkon shumë shpejt. Gerda, duke shtypur butonat e levës, thotë:
  - Kjo është një makinë! Vërtet një kryevepër!
  Charlotte përgjigjet duke thënë:
  - Anët janë shumë të pjerrëta dhe kapaku është i ngushtë, thuajse nuk ka majë. Ju nuk mund ta depërtoni një makinë të tillë, por nuk është e rehatshme!
  Gerda tha me entuziazëm:
  - Por është efektive! Dhe plotësisht i padepërtueshëm!
  Magda u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Siç e shohim, Zoti e mbron Gjermaninë!
  Christina qeshi dhe u përgjigj:
  - Ne fitojmë vetë! Dhe ky është thelbi i strategjisë sonë!
  Gerda tha me entuziazëm:
  - Deri vonë, tanku i Luanit na dukej kufiri i përsosmërisë. Dhe tani makina është njëzet e pesë tonë më e lehtë, më e lartë se Luani në armatim, armaturë dhe veçanërisht në performancën e drejtimit. Pra, Amerika nuk mund të na thyejë!
  Charlotte shpërtheu duke qeshur dhe tha:
  - Mos e prish! Ne do t'i thyejmë të gjithë vetë!
  Një Sherman u shfaq në pamjet e Magdës. Vajza e dërgoi predhën drejt e në objektiv. Ndani makinën.
  Megjithatë, duhet të pranojmë se amerikanët janë dukshëm prapa në ndërtimin e tankeve. Sherman nuk është në nivelin e duhur në luftime, dhe Pershing është vetëm pak më i mirë. Për më tepër, Pershings u shfaqën në seri vetëm në fillim të vitit 1945, dhe parametrat e tyre janë të ngjashëm me modelin e hershëm Panther. E-50 depërton tek amerikanët në një distancë prej mbi pesë kilometrash.
  Vajzat janë shumë krenare për një epërsi të tillë të armës së tyre. Dhe ata fishkëllenin këngë.
  Magda qëllon sërish, depërton, këtë herë Shermani i mbrojtur dhe cicëron:
  - E gjuajtëm topin dhe vrapuam me galop!
  Edhe ekranet e Sherman nuk ndihmuan. Dhe tanku gjerman është në rrugë. I shtyp këmbësoret me pista vemje. Vajzat bilbilin këngë në harmonikë. Gjaku spërkat nën rrotulla. Tanki lëviz mjaft shpejt, gjurmët e tij janë më të avancuara dhe të kalueshme, ndërkohë që janë relativisht të lehta.
  Vajzat fishkëllejnë... Gerda vëren:
  - Meksika është vendi i fundit në rrugën për në SHBA. Ne kemi marrë tashmë kaq shumë kryeqytete të ndryshme. Dhe ata pushtuan shumë vende! E nisëm, pushtimin e parë nga Austria dhe tani kalojmë në Mexico City! Kompania jonë ushtarake është një kompani e lavdishme!
  Christina u përgjigj logjikisht:
  - Para së gjithash, ne jemi superiorë ndaj kundërshtarëve tanë në organizim. Një shtet i vogël është Gjermania. Gjermanët janë njerëzit më të disiplinuar dhe më të organizuar në botë. Plus regjimit totalitar Nacional Socialist. E cila gjithashtu na shtoi forcën dhe strukturën. - Vajza vrapoi me këmbën e saj të zbathur përgjatë armaturës anësore të aliazhuar të bykut dhe vazhdoi. - Pastaj talentet e shkëlqyera të komandantëve tanë dhe, para së gjithash, Hitlerit. Kundërshtarët i mundëm pjesë-pjesë. Dhe më pas fituam teknologjinë më të mirë në botë. Kështu që tani na pret triumfi! Dhe Rajhu i Tretë hap krahët e tij mbi botën!
  Charlotte në mënyrë racionale vërejti:
  - Gjëja më e keqe ishte në dimrin e '42-shit. Ne u mundëm në Afrikë dhe afër Moskës. Ata u larguan nga Tikhvin dhe Rostov-on-Don. Dhe madje Kharkovi u kap nga sovjetikët. Dhe Shtetet e Bashkuara hynë në luftë kundër nesh. Atëherë dukej se peshorja nuk ishte në favorin tonë dhe një humnerë dukej përpara. Por pranvera na solli fitore të reja. Dhe që atëherë, gjithçka ka shkuar në favorin tonë!
  Magda qëlloi. Rrëzoi një armë amerikane dhe cicëroj:
  - Por megjithatë, pa ndërhyrjen e fuqive më të larta, ushtria jonë nuk do të kishte arritur të arrinte një sukses të tillë! Mundni armiqtë superiorë! Kjo është dora e djathtë e Zotit!
  
  Gerda qeshi dhe u përgjigj:
  - Jam dakord që është e Zotit! Por jo Zoti: Abrahami, Isaku dhe Jakobi! Dhe me sa duket Zoti arian, një dhe i Plotfuqishëm! Ai që krijoi universin dhe zgjodhi gjermanët si popullin e tij!
  Charlotte tundi me kokë dhe konfirmoi:
  - Sigurisht! Perëndia i Isakut nuk është Perëndia ynë! Dhe nëse hebrenjtë do të ishin vërtet populli i Perëndisë, ne nuk do të kishim fituar! Nëse po, atëherë Bibla juaj Magda është një gënjeshtër! Dhe është koha që ju të braktisni krishterimin në favor të monoteizmit arian!
  Fjalët e Charlotte tingëlluan si qitje automatiku.
  Christina shtoi:
  - Dhe ka erë tradhtie të jesh i krishterë. Në fund të fundit, ju rezulton se jeni për pacifizëm - ju godasin në faqen tuaj të djathtë, kthehuni majtas!
  Gerda e pa të nevojshme të shtonte:
  -Dhe ti mendon se shpëtimi vjen nga hebrenjtë! Dhe kjo në përgjithësi është e ngjashme me tradhtinë!
  Magda u përgjigj me druajtje:
  - Nuk mendoj kështu! Mendimi im: Zoti është vetëm! As hebre as arian!
  Charlotte ia ktheu:
  -Si nuk është ky arian! Vetëm arian dhe asgjë më pak!
  Gerda shtoi në mënyrë pajtuese:
  - Dhe gjithashtu teknologjia! Këtu kemi filluar? Në shtator 1939 ata kishin vetëm gjashtë divizione tankesh. Dhe pothuajse të gjitha tanket janë të lehta, më pak se njëzet tonë. Tani nuk e di sa divizione kemi, por ne po drejtojmë tankun më të mirë në botë. Automjeti ynë nuk ka të barabartë në armatim, armaturë, performancë të drejtimit dhe në të njëjtën kohë nuk është pengues në peshë.
  Më kujtohen testet e "Tigrit" të parë, më pas në ditëlindjen e Hitlerit më 20 prill 1042.
  Vajza ndaloi dhe, duke marrë frymë, vazhdoi.
  - Atëherë Tiger ishte tashmë tanku më i mirë në botë. Por performanca e tij e drejtimit nuk mund të konsiderohet e kënaqshme. Por arma bëri një luftë të mirë dhe armatura ishte mjaft e përshtatshme për atë moment. Dhe vetë rezervuari u kthye mirë, gjë që kompensoi shpejtësinë e ulët të rrotullimit të frëngjisë!
  Dhe në vitin 1940 ne ishim inferiorë ndaj Francës dhe Britanisë në cilësinë e tankeve dhe sasinë e tyre. Por ne fituam! Në vitin 1941, BRSS kishte tanke më të mira T-34 dhe KV se tonat, dhe disa herë më shumë automjete! Por ne ende fituam! Dhe morali është teknologji dhe arsye! Dhe shpirti është i rëndësishëm!
  Christina vuri në dukje, duke fërkuar thembrën e saj të zhveshur në pedale:
  - Nëse fituam me tanket më të këqij, atëherë do të fitojmë tani! Sigurisht, në fillim ishim më pak se armiq. Tani kemi mbledhur një turmë! Çfarë mund të na pengojë të fitojmë?
  Gerda u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Mendoj se vështirësitë kryesore janë pas nesh! Kemi edhe numra tani
  Mbipeshë. Unë nuk mendoj se kompania do të përballet me ndonjë problem kundër SHBA.
  Charlotte logjikisht vuri në dukje:
  - Nuk besoj se Amerika do të ketë asgjë kundër nesh! Sherman-i i saj është thjesht mish për top, dhe Pershing-u i saj është vetëm pak më i mirë. Ndërsa ata janë kundër tankut tonë, ata nuk kanë armë!
  Gerda e pa të nevojshme të shtonte:
  - Dhe në aviacionin reaktiv nuk kanë me çfarë t'i mbulojnë skifterët tanë. Për më tepër, duke pasur kaq shumë skllevër, ne nuk jemi inferiorë në numër ndaj Yankees!
  Christina u pajtua me këtë:
  - Kemi pajisje nga e gjithë Evropa dhe një pjesë e BRSS. Dhe punëtorët përbëjnë gjysmën e botës! Ne i kemi kaluar fabrikat tona në funksionim me tre turne dhe po ndërtojmë fabrika të reja! Amerikanët nuk do të mund të na japin një përgjigje asimetrike për shkak të sasisë. Ata nuk kanë një numër kaq të madh punëtorësh!
  Charlotte qeshi dhe lëvizi gjurin e saj në karrige, duke zhurmuar:
  - Nuk do të kenë simetri! - Vajza qëlloi në Grant dhe shtoi. - Dhe nëse pajisjet fillojnë të prodhohen, do të na mbetet vetëm të fitojmë llogari luftarake!
  Magda me druajtje tha:
  - Por kur jeta... Dmth jeta të mëson se nuk duhet të relaksohesh në momentin vendimtar!
  Gerda u pajtua me këtë, dhe duke e kthyer levën me gishtat e saj të zhveshur, bërtiti:
  - Dhe ne mbetemi vigjilentë deri në fund!
  Charlotte tërhoqi barkun e saj të skalitur dhe kujtoi:
  - Kemi bërë një rrugë të gjatë... Nga T-1 modest te gjiganti E-200. Dhe këto, natyrisht, janë pikat e piketa të fushatës heroike! Në të njëjtën mënyrë, rezervuari ynë nuk do të shkojë kurrë dëm!
  Më në fund, vajzat hasën në një duzinë tanke amerikane. Tetë Shermanë, dy Grante dhe dy Pershing. Makina e fundit kishte një siluetë më të ulët dhe nuk binte aq në sy. Është më e lehtë të godasësh një tank të gjatë. Vajzat qëllonin me radhë. Ata janë të gjithë të saktë dhe kanë reagime të shkëlqyera. I kalitur dhe i stërvitur. Pasi ka kaluar një pjesë të rëndësishme të Luftës së Dytë Botërore dhe ka vizituar vende të ndryshme të botës. Këto janë vërtet vajza të klasit të lartë.
  Dhe Shermanët filluan të shpërthejnë të parët. Dhe distanca është më shumë se pesë kilometra. Amerikanët ende nuk mund të marrin makinën e tyre.
  Gjatë gjuajtjes, Gerda vuri në dukje:
  - Arma jonë është optimale! Ai depërton çdo gjë nga një distancë e vërtetë luftarake dhe ka një furnizim mjaft të madh të predhave. Ai 128 mm do të jetë më i keq.
  Magda u pajtua me këtë. Pasi qëlloi dhe goditi Shermanin, vajza tha:
  - Furnizimi me predha për këtë kalibër është më i ulët. Por në parim, armët 88 mm nuk janë aspak të këqija!
  Charlotte qëlloi dhe ndërhyri:
  - Varet nga çfarë!
  Gerda leh ashpër:
  - Dhe ky "Sherman" dhe "Panter" do ta marrin atë. Unë mendoj se një top 75 mm me një bagazh të gjatë mund t'i kishte prerë!
  Christina qëlloi duke përdorur këmbën e saj të zhveshur dhe rënkoi:
  - Po, dhe furnizimi me predha do të ishte më i lartë!
  Magda qëlloi gjithashtu, duke shtypur levë me gishtat e saj të zhveshur. Shermani i fundit është një gomar. Goditja e radhës u transferua te Grandees. Ky tank është tashmë kaq i vjetëruar, dhe madje edhe më i blinduar se Sherman. Megjithatë, Amerika fillimisht kishte një situatë shumë më të keqe me tanket sesa Gjermania. Në vitin 1940, Shtetet e Bashkuara kishin vetëm 502 tanke dhe shumë prej tyre ishin të vjetruara. Por tashmë në 1941, amerikanët prodhuan më shumë se tre mijë tanke. Dhe Sherman u shfaq. Çfarë mund të thoni për këtë makinë? Për sa i përket armaturës ballore, ai ishte edhe pak më i lartë se T-34-76 dhe ishte pak inferior në fuqinë shkatërruese të armës. Po, dhe në performancën e drejtimit. Por optika dhe dukshmëria janë shumë më të mira se ato sovjetike.
  Më pas Sherman M 4 u shfaq në vitin 1944. Tanku ishte i krahasueshëm në armaturë dhe armatim me T-34-85 dhe disi inferior ndaj Pantherit të thjeshtë dhe shumë domethënës ndaj Panther 2. Edhe më vonë, u shfaq Sherman Firefly, me një armë më të gjatë 17 pounde. Ky tank ishte superior ndaj T-34-85 Sovjetik në armatim, por nuk ishte shumë i popullarizuar.
  Pati gjithashtu një modifikim të mbrojtur të Sherman me performancë më të keqe të drejtimit, më i rëndë, por me forca të blinduara 152 mm. Por nuk është gjithashtu më i përhapuri. Deri më tani, gratë gjermane kanë hasur vetëm M4 standarde.
  Por Grands kanë përfunduar, dhe tani ka një tank relativisht të ri Pershing.
  Gerda sugjeroi:
  - Le të afrohemi pak. Armatura e këtij përbindëshi mund të jetë më e trashë!
  Charlotte bëri një fytyrë përbuzjeje:
  - Mos u shqetëso! Është vetëm 102 milimetra. Makina peshon dyzet e dy ton, por Shermanin e la të fortë!
  Gerda qeshi dhe sugjeroi:
  - Atëherë le të gjuajmë!
  Magda zgjati këmbën e saj të daltë dhe të zhveshur. Sa gurë të ndryshëm të mprehtë, me gjemba, rërë e nxehtë shkretëtirë, gjemba të xhunglës dhe borë të Rusisë i kanë njohur shputat e saj të zhveshura, elastike dhe të këndshme. Me gishta të gjatë e të barabartë me thonj me perla, ajo shtypi butonin e levës.
  Dhe gjuajti një predhë depërtuese të blinduar me një bërthamë uraniumi. Dhe ajo cicëroj me një buzëqeshje:
  - Qoftë dritë për ty!
  Topi 105 mm ka fuqi të madhe shkatërruese. Dhe Pershing humbi gjysmën e frëngjisë së saj.
  Gerda tundi gjoksin e saj të lartë dhe të fortë dhe tha:
  - Mjerisht, "Tigri" nuk mund ta bënte këtë! Ai nuk kishte fuqi të mjaftueshme grushtuese! Por megjithatë, është më mirë se Sherman.
  Magda tha me skepticizëm:
  - Varet. Nëse vendosni ekrane në Firefly, nuk do të jetë më keq se Tigri, dhe madje edhe më mirë i mbrojtur nga balli!
  Gerda me zemërim tundi kokën me këmbën e saj. E qëlluar në tank. Dhe pasi mbaroi Pershingun e fundit, ajo shtoi:
  - "Tigri" ynë është akoma më i shtrenjtë se të gjitha këto ekzotikë perëndimore dhe perversione ruse. Besoj në fitoren tonë, edhe me tanke T-4, kështu qoftë!
  Vajzat klikuan dymbëdhjetë makina si fara. Ata as nuk qëlluan në drejtim të tyre. Distanca është shumë e gjatë për armët amerikane.
  Vajzat vozisin dhe qeshin. Mirë për ta.
  Charlotte fillon përsëri organin e njohur:
  - Jo, Magda! Ju duhet të hiqni dorë nga krishterimi një herë e përgjithmonë. Përndryshe do të jeni një tradhtar i mundshëm!
  Vajza me flokë të artë kundërshtoi:
  - Jo! Unë jam i përkushtuar ndaj Rajhut të Tretë, por nuk do të heq dorë as nga Jezu Krishti!
  Gerda goditi këmbën e saj të bukur dhe muskulare kundër armaturës me tabanin e saj të zhveshur dhe tha:
  - Por njeriu nuk duhet të heqë dorë nga Krishti! Thjesht duhet të pranoni se ai ishte një gjerman me mish, dhe jo një hebre, dhe gjithçka do të jetë mirë!
  Magda u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Gjermanisht... Po dëshmia e Biblës?
  Gerda tha ashpër:
  - Atëherë ju merrni Biblën! Nëse ka Mine Cafe!
  Magda tundi kokën negativisht:
  - Main Kaf nuk është një shpallje hyjnore. Dhe puna e një personi, madje të shquar! Unë besoj në atë që vjen nga Zoti!
  Atëherë të gjithë luftëtarët bërtitën në unison:
  - Zoti ynë është Adolf Hitleri!
  Magda u përgjigj me guxim:
  - Por nuk ishte Hitleri ai që pushtoi dhe krijoi universin!
  Gerda e inatosur goditi armaturën me thembër të rrumbullakët dhe tha:
  - Dhe kjo nuk diskutohet më nga ne! Koha do të tregojë se kush e krijoi universin!
  Charlotte sugjeroi:
  - Më mirë vajzat t'i bëjmë vetes pyetjen - çfarë do të bëjmë pas luftës?
  Christina buzëqeshi dhe sugjeroi:
  - Le të shkojmë në biznes! Kjo është më e mira që mund të bëjmë!
  Gerda tundi kokën në shenjë dakordësie me kokën e saj të bardhë borë:
  - Sigurisht, në biznes! Apo ndoshta do të luajmë në një film?
  Magda buzëqeshi dhe sugjeroi:
  - Dhe ç'farë? Ky është një vazhdim i mirë i karrierës! Në fund të fundit, filmat janë të mrekullueshëm!
  Gerda buzëqeshi, kaloi dorën mbi barkun e saj të skalitur dhe tha:
  - Kë do të luanit? Angela apo çfarë?
  Magda tha me një vështrim të turbullt:
  - Pse jo? Në fund të fundit, unë kam pamjen e duhur. Unë do t'u tregoja të gjithë besimtarëve për Jezu Krishtin! Kjo do të ishte një shpëtim!
  Gerda tundi kokën negativisht dhe shpjegoi:
  - Në fenë e re ariane nuk ekziston diçka e tillë si shpëtim. Në fakt, thelbi i urdhrit për arianët është t'i shërbejë Rajhut. Dhe pjesa tjetër - bindjuni arianëve! Pra, ne nuk shpëtohemi, por fitojmë!
  Christina është një vajzë me flokë bakri, por me një nuancë të verdhë, konfirmoi:
  - Po, ne sundojmë dhe pushtojmë! Në këtë botë ne jemi në trupat e Rajhut të Tretë. Në këtë do të kemi ushtrinë tonë. Dhe ne do të pushtojmë universe të tjera. Gjithçka në këtë botë është relative... Unë mendoj se do të ketë luftë, dhe festa, dhe prona! Një kombinim i shijimit të botës dhe një lojë emocionuese lufte!
  Charlotte, një vajzë me flokë të kuq bakri, tundi kokën në shenjë dakordësie:
  - Sigurisht! Sepse një jetë vërtet paqësore është mjaft e mërzitshme... Jemi mësuar aq shumë të luftojmë sa na është bërë bukë!
  Gerda e korrigjoi partnerin e saj:
  - Më shumë si ajri! Ose ujë të përzier me verë të ëmbël!
  Magda tha me trishtim:
  - Më vjen keq... Nganjëherë më vjen një valë keqardhjeje. Në fund të fundit, vrasja e të tjerëve është e keqe. Ne shkaktojmë dhimbje dhe vuajtje! Çfarë, fëmijë pa baba!
  Gerda tundi kokën duke thënë:
  - Të gjithë rrezikojmë! Por ngushëlloni veten! Njeriu është ende i vdekshëm! Dhe nëse mendoni për këtë, a janë tridhjetë deri në dyzet vjet vërtet kaq domethënëse në shkallën e përjetësisë? Dhe jeta e përjetshme!
  Magda u përgjigj me një psherëtimë:
  - Epo, po ta shikosh filozofikisht, atëherë është kështu... Por në realitet, kjo nuk ua lehtëson fëmijëve të vegjël!
  Charlotte tundi flokët e saj të kuq bakri dhe fërshëlleu:
  - Imagjinoni që janë nënnjerëzorë! Vetëm kafshë dhe do të ndiheni më mirë!
  Magda, duke shkundur një lot nga qerpikët e saj, u përgjigj:
  - Por ju vjen keq edhe për kafshët! Eh...në çfarë bote jetojmë! Gjithçka është thjesht e pamëshirshme! Dhe vdekja sundon koshin!
  Charlotte tha me theks, duke shkruar ndërsa shkonte:
  Le lumenj gjaku
  Rrjedha nëpër Tokë
  Lërini të rënkojnë nga dhimbjet -
  Zjarret kudo!
  Dhe le vdekjen e keqe
  Një top i furishëm sundon,
  Të gjithë duhet të vdisni
  Satani ju ka kërkuar llogari!
  Lëreni vorbullën të gllabërojë
  Rrjedha e trupave të njeriut...
  Planeti po vuan -
  Kaosi mbretëron!
  Gerda e ndërpreu partnerin e tij, duke mbuluar gojën e saj të kuqe të ndezur me këmbën e tij të zhveshur. Terminatorja bjonde bërtiti:
  - Epo, pse të jesh kaq pesimist! Lufta do të përfundojë dhe planeti do të lulëzojë si një kopsht. Unë mendoj se tashmë ka mbetur pak. Amerika nënkupton edhe gjashtë muaj të tjerë, ose më së shumti një vit. Atëherë ne do të shtypim Rusinë dhe do të mbetet vetëm Japonia. Por kjo është një çështje jetëshkurtër për ne. Më së shumti, për tre vjet të gjitha luftërat do të ndalojnë... Dhe njerëzit nuk do të vrasin më njëri-tjetrin!
  Christina sqaroi:
  - Të paktën në luftë... Unë mendoj se do të vijë koha, shumë shpejt, kur do të mbetet vetëm një perandori në botë. Dhe pastaj, në çdo rast, nuk do të ketë luftëra. Dhe mendoj se falë zhvillimit të bujqësisë dhe organizimit ideal gjerman, uria do të zhduket brenda pak vitesh. Më pas do të ndërtohen banesa për të gjithë. - Foli me entuziazëm vajza me flokë të verdhë bakri dhe një figurë muskuloze, të hollë dhe me përmasa të përsosura. "Atëherë mjekësia do të zhvillohet dhe sëmundja do të eliminohet." Ne do të fluturojmë në hapësirë, do të vendosemi në botë të ndryshme. Le ta mposhtim pleqërinë. Të gjithë njerëzit do të jenë të rinj dhe të bukur, si kukudhët e përrallave. Ose ndoshta luftëra të reja na presin në hapësirë. Pra, me yje me të huajt me tre krahë. Dhe ne do të luftojmë me guxim për idetë e fashizmit në të gjithë universin!
  Charlotte këndoi me një buzëqeshje rrezatuese në buzë:
  - Do të luftojmë për një të nesërme të ndritshme... Le të puthemi!
  Magda tha më optimiste:
  - Por është më mirë kështu! Jo luftëra të përjetshme, por krijim paqësor!
  Në atë moment makina u përplas me një minë. Tanku u drodh. Roli shpërtheu dhe makina u ngadalësua pak. Gerda thirri ekipin e riparimit në radio. Dëmtimi nuk e privoi rezervuarin nga karakteristikat e tij të drejtimit, por uli disi shpejtësinë e tij. Prandaj, rul duhet të zëvendësohet shpejt. Këtu rregullimi i pezullimit është i ndryshëm - më i përshtatshëm për riparime sesa rregullimi i shahut tipik për Tigrat dhe Panthers.
  Për më tepër, vajzat kënaqeshin duke shtrirë këmbët në xhungël. Pse të mos notosh në lumë. Rezervuari, natyrisht, është një vend i nxehtë, madje as kondicioneri nuk mund ta përballojë. Është ende jugu i Meksikës - tropikët, dhe është mjaft nxehtë në mars. Por në përgjithësi moti është qiellor.
  Lumi ishte afër dhe vajzat u zhytën në të. Nuk ka nevojë të kesh frikë nga krokodilët. Këtu po zhvillohet një luftë dhe të gjitha krijesat e gjalla kanë ikur shumë kohë më parë. Uji është i ngrohtë dhe i këndshëm për të notuar. Vajzat notuan dhe, ndërsa Gerda admironte brigjet e xhunglës, ajo tha:
  -Megjithatë, bota jonë nuk është pa hijeshitë e saj! Ndoshta do të ishte mirë të bëheshe i pavdekshëm si një malësor dhe të jetonim së bashku me njerëzimin, duke vëzhguar zhvillimin e tij. Dhe fluturoni nëpër hapësirë!
  Christina pohoi me kokë, duke thënë seriozisht:
  - Parajsë pa mëkat, jashtëzakonisht e mërzitshme... Nuk mund të humbasësh një pasuri në një kazino, apo akoma më mirë, të fitosh, apo të gjuash. Dhe lufta është magjepsëse ...
  Charlotte sugjeroi:
  - Unë mendoj se ata së shpejti do të shpikin lojëra që mund të përshkruhen në ekran - të tillë janë ushtarakët!
  Magda tha me një buzëqeshje:
  - Duhet të shkatërrosh gjithçka!
  Kristina e mori dhe këndoi:
  - Shkatërrimi është një pasion... Nuk ka rëndësi çfarë lloj pushteti!
  Gerda, duke fishkëllyer dhe gërhitës, këndoi:
  - Dua të shoh boshllëkun para meje! Në të do të ndërtoj kështjellën time, ëndrrën time!
  Charlotte qeshi dhe sugjeroi:
  - Jo, sigurisht që është mirë të luftosh! Por është edhe më mirë të fitosh!
  Christina bërtiti në majë të mushkërive:
  - Vetë dora e djathtë e qiellit e ndihmon Gjermaninë. Besimi ynë arian, monoteizmi ynë unik! Dhe ajo që nuk na vret na bën më të fortë!
  Gerda spërkati ujë dhe u përgjigj:
  - Po, jemi bërë më të fortë! Është turp që hasëm në një minë antitank.
  Christina tha e menduar:
  - Si të mbroni vemjet?
  Gerda ngriti supet muskuloze:
  - Nuk e di...
  Charlotte në mënyrë racionale vërejti:
  - Janë të mbrojtur nga gocat me mburoja, dhe nga minat... Veç nëse janë prej më të trasha që të mos grisen!
  Gerda tundi kokën:
  - Atëherë performanca e drejtimit do të ulet për shkak të rritjes së peshës. Sikur ta bënim tankun të fluturonte!
  Magda konfirmoi:
  - Kjo eshte! Në mënyrë që rezervuari të notojë në ajër dhe të mos bjerë! Dhe arriti shpejtësi prej pesëqind milje në orë!
  Charlotte, duke spërkatur, raportoi informacionin:
  - Kam dëgjuar se flota jonë ka anije speciale që fluturojnë vetëm pak pa prekur ujin! Dhe ata zhvillojnë shpejtësinë e një luftëtari të drejtuar nga helikë dhe mund të transportojnë trupa, si dhe të fitojnë epërsi në det! Ky lloj aviacioni në det do të na bëjë të pathyeshëm!
  Gerda e korrigjoi partnerin e saj:
  - Dhe ne jemi tashmë të pathyeshëm! Kjo do të na bëjë super të pathyeshëm!
  Charlotte u kthye me shpinë, goditi këmbët e saj të zhveshura dhe të dalta në ajër dhe bërtiti:
  - Kur jemi të bashkuar, jemi të pamposhtur! Ne jemi vajza ariane, vrasës në zemrat tona!
  Dhe bukuroshja u zhyt më thellë në ujë. Kam notuar pak në trashësi. Ajo goditi me taka të shoqeve të saj dhe doli. Ajo nisi një burim uji dhe bërtiti:
  - Është një pranverë e mirë në tropikët! Uji është si qumështi i freskët!
  Gerda këndoi me shaka:
  - Afrika është e tmerrshme, po, po, po... Afrika është e rrezikshme po, po, po! Mos shkoni vajza, shkoni për një shëtitje në Afrikë!
  Bukuroshet shpërthyen nga të qeshurat. Sheshi i patinazhit tashmë është zëvendësuar - ekipet e riparimit janë në maksimumin e tyre. Dhe vajzat u hodhën në tank me gjithë fuqinë e tyre. Silueta e E-50 është mjaft e ulët dhe vetë makina nuk është shumë e dukshme. Luftëtarët ndezën motorin e turbinës me gaz dhe morën shpejtësinë në pak sekonda.
  Charlotte, një cisternë me përvojë, tha:
  - Megjithatë, një motor me turbinë me gaz është shumë më i mirë se një motor dizel. Është më kompakt dhe e përshpejton rezervuarin më shpejt. Makina jonë ka manovrim të mahnitshëm!
  Gerda këndoi me shaka:
  - Ai ishte i shkujdesur dhe naiv, vajzat kishin një pamje rinore zbathur... Gjithçka përreth dukej e mrekullueshme - treqind vjet më parë!
  Christina tha me entuziazëm:
  - Jo! Komandanti ynë mahnit me sensin e tij të humorit... Edhe pse vërtet duket se kanë kaluar shekuj nga fillimi i luftës... - Vajza kaloi pëllëmbën mbi gjoksin e saj të lartë elastik dhe vazhdoi. - Në të njëjtën kohë, ndonjëherë e kap veten sikur të ishte dje! Eh, në fund të fundit, jeta e njerëzve është e shkurtër dhe disi kalon pa u vënë re!
  Gerda tha me ashpërsi:
  - Por ne nuk jemi të vjetër, apo jo? Jemi plot forcë dhe energji! Dhe rruga jonë nga fitorja në
  Fitore!
  Magda rreshtoi kullën e mitralozit, shkatërroi qelinë amerikane dhe bërtiti:
  - Po, besoj në fitoren tonë... Sidomos tani, kur i kemi të gjitha atutë. Por le të mos e vendosim qerren para kalit!
  Gerda kujtoi me një psherëtimë:
  - Albert... Më mungon ky djalë... Është e çuditshme të biesh në dashuri me një plaçkë, qoftë edhe të gjatë me fizikun e Apollonit!
  Charlotte logjikisht vuri në dukje:
  - Dhe mua më pëlqeu Alberti. Ka një bukuri të veçantë në të. Dhe në përgjithësi, adoleshentët, kur fytyrat e tyre nuk janë mbuluar ende me mjekër dhe tiparet e fytyrës nuk kanë përfunduar ende formimin e tyre, janë veçanërisht simpatikë. Dhe më e rëndësishmja, ata nuk janë aq tregtar, ata ju duan, jo paratë tuaja!
  Christina vuri në dukje racionalisht:
  - Të katër jemi aq të bukur sa meshkujt e duan trupin tonë para së gjithash. Dhe sa kemi janë tashmë të ardhurat tona!
  Gerda tha logjikisht:
  - Është më e lehtë të jesh grua! Joshni qenin mashkull dhe ai vetë do të hidhet në shtrat. Të paktën kur je i ri. Nuk do të mbeteni kurrë pa një burrë. Është e lehtë t'i tërheqësh ata. Por një burrë, për të futur një grua në shtrat, duhet të përpiqet ...
  Charlotte u përgjigj me sarkazëm:
  - Jo ti... Ne nuk jemi shumë të zgjedhur!
  Gerda tundi kokën e saj të ndritshme negativisht:
  - Jo sigurisht në atë mënyrë! Më pëlqejnë meshkujt e rinj, të pashëm dhe me kurba. Dhe unë nuk shtrihem vetëm me askënd. Si rregull, unë zgjedh njerëz atletikë. Edhe një gjeneral me bark nuk më tërheq. Dhe ne mund të zgjedhim!
  Charlotte qeshi dhe tha:
  - Për prostitutën në panel, nuk duhet të zgjedhësh. Ajo do t'i shërbejë barkut në tenxhere, tullacën dhe plakën... Kjo sigurisht është një minus i profesionit të saj!
  Gerda u përgjigj seriozisht:
  - Mund të shkoni në bordello të një ushtari... Atëherë të gjithë klientët tuaj do të jenë të rinj dhe të hollë. Dhe larmi dhe pak a shumë tërheqëse... Për shembull, nuk refuzoj kurrë një mashkull të pashëm!
  Christina qeshi dhe guxoi:
  - Po... Shumëllojshmëria është e madhe! Seksi kërkon pjata dhe erëza të ndryshme. Ne jemi të reja dhe i duam të rejat... Duam partnere atletike me trup muskuloz. Dhe disa njerëz kanë të bëjnë me burra jo shumë të pashëm. Mund vetëm të simpatizohet me këto gra!
  Charlotte këndoi me ankth:
  - Bukuria e kthen njeriun në skllav... Dhe pas vdekjes, më beso, nuk do të gjej qetësi, do t'ia jap shpirtin djallit për një natë me ty!
  Magda qëlloi në armën vetëlëvizëse të shtrigave amerikane dhe cicëroj:
  - Është mëkat, çfarë seksi është ky jashtë martese... Më mirë të lini mendime epshore!
  Charlotte u përgjigj me zemërim:
  - Dhe ti rënkove nga orgazmat jo më keq se ne... Kështu që nuk ia vlen të bezdisesh për të bërë një pride.
  Gjermanët po luftojnë kundër SHBA-së. Fatmirësisht në luftën me BRSS u janë zgjidhur duart dhe askush nuk po i pengon të sulmojnë dhe të fitojnë. Dhe ata kanë shumë heronj të mëdhenj.
  Rajhu i Tretë doli të ishte kaq i madh.
  Makina e luftës Wehrmacht përparoi përmes Meksikës. Beteja të ashpra, shumë gjak dhe metal të thyer. Njësitë e huaja të Rajhut të Tretë gjithashtu pësuan shumë humbje. Nazistët u përpoqën të mbronin arianët sa herë që ishte e mundur. Ata hodhën në betejë afrikanët, arabët, indianët dhe kinezët. Japonezët përdorën gjithashtu trupa më shumë ngjyra. Kjo e ngadalësoi disi ritmin e progresit. Vetë gjermanët ishin ulur në tanke të rënda. Fuhrer urdhëroi ndërprerjen e prodhimit të të gjithë tankeve më të lehta se pesëdhjetë tonë dhe kalimin në modelin më të ri, E-50. Dhe gjithashtu përdorni automjete të blinduara ekskluzivisht të rënda në betejat me amerikanët.
  Kjo ngadalësoi disi përparimin gjerman nëpër Meksikë. Fritz vendosi tanket më të fundit, gjuajti dhe përdori avionë sulmues reaktivë me forca të blinduara të përforcuara. Amerikanët po ktheheshin prapa. Marsi ishte i ngarkuar.
  Piloti dhe super ati Friedrich po merrte pikë. Djali luftoi në modifikimin e fundit të ME-262 "X" dhe me shumë besim i përmirësoi rezultatet e tij. Në të njëjtën kohë, duke rrëzuar objektivat ajrore dhe tokësore. Duke vrapuar pranë tij në të djathtën e tij ishte Helga. Gjithashtu një luftëtar premtues. Friedrich është bërë tashmë një legjendë e vërtetë, si një mbinjeri fantastik.
  Dhe tani djali qëllon me pesë topa ajri. Menjëherë shpërthejnë pesëdhjetë avionë amerikanë. Ato shpërthehen nga një predhë ajri. Pjesa tjetër e makinave ngriu në hutim. Ata kurrë nuk kanë parë diçka të tillë. Dhe Friedrich ndez përsëri. Dhe pesëdhjetë shkaba të tjera amerikane u hodhën në erë. Kjo është vërtet një mrekulli. Helga qëllon, rrëzon katër avionë dhe i pëshpërit djalit të asit:
  - Ju jeni një supernjeri i nivelit më të lartë!
  Avionët amerikanë po përpiqen të ikin, por linja e tretë lëpinë edhe gjysmëqind të tjera. Saktësia e Friedrich është e pabesueshme. Ai është me të vërtetë edhe një supernjeri edhe një fëmijë. Dhe njëqind e pesëdhjetë avionë amerikanë u shkatërruan. Helga arriti të rrëzojë pesë makina, pjesa tjetër e luftëtarëve gjermanë ishin edhe më të vegjël.
  Djali thotë:
  - Një pulë godet një kokërr në të njëjtën kohë dhe fiton më shumë peshë se një derr që gëlltit copa të mëdha.
  Dhe tani Friedrich mori caqet tokësore. Gertruda, duke shtypur pedalet me këmbët e saj të zbathura, mezi e mban hapin me djalin. Friedrich qëllon në një kolonë tankesh. Një shpërthim nga një zhytje vertikale shkatërron: shtatëmbëdhjetë tanke Sherman, tetë Grands, katër Pershings, nëntë armë vetëlëvizëse Witch, tre Big Toms dhe tetëmbëdhjetë transportues. Të gjitha këto makina janë të dëmtuara dhe në flakë. Kompleti luftarak brenda tyre fillon të griset. Dhe pason shkatërrimi i gjithë kolonës, fjalë për fjalë në pak sekonda.
  Helga, kjo bukuroshe bjonde rrah me këmbët e zbathura, thërret:
  - Friedrich është asi më i lezetshëm që kemi, ai është thjesht i klasit të lartë!
  Djali i tregon hundën dhe qesh... Ai kthehet rreth ME-262 dhe sërish kërkon pre. Ai ka zhvilluar intuitë. Shtatë Mustang u ndezën në retë. Dhe më pas ata u qëlluan. Më pas djali sulmoi kolonat. Ai filloi të hakmerrej ndaj të gjithëve, duke thyer si motoçikletat ashtu edhe transportuesit. Dhe askush nuk kundërshton! Amerikanët thjesht po shfarosen.
  Helga gjithashtu arrin të rrëmbejë diçka.
  Vajza lufton vetëm me bikini. Kjo është kredo e saj, shumë pilot femra e bëjnë këtë. Dhe pse vihet re se për gratë, kur veshin një minimum veshjeje, vdekja nuk vjen. Disi vajzat që luftojnë zbathur janë më me fat dhe të paprekshme. Dhe ky fenomen i detyron pilotet femra të zhvishen sa më shumë.
  Dhe në vapë është më e këndshme lakuriq. Tashmë është fundi i marsit, dhe është shumë nxehtë mbi Meksikë, dhe në vetë aeroplan motori gjithashtu shton temperaturën.
  Helga i admiron kthesat e djalit. Këtu ai shkatërron, me një lëvizje, njëzet e katër Shermanë të tjerë, gjashtë prej tyre të mbrojtur.
  Djali duket si fëmija më i zakonshëm, rreth trembëdhjetë apo katërmbëdhjetë vjeç, por ai ka një saktësi dhe forcë kaq fenomenale. Dhe gratë i rrinë djalit biond si gjilpërat në magnet. Për më tepër, Friedrich është tashmë një gjeneral kolonel i aviacionit.
  Dhe iu dha shumë urdhra. Përfshirë urdhra të tillë si Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi platini, shpata dhe diamante. Gjithashtu Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me shpata me gjethe lisi platini dhe diamante të zeza. Ylli i Kryqit të Kalorësit me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante. Një duzinë kryqe të zakonshme të kalorësit të kryqit të hekurt me shpata dhe diamante. Dhe gjithashtu Kryqi i Madh i Kryqit të Hekurt. Kupa ari dhe diamanti Luftwaffe. Diamond Tank Destroyer Star, Diamond Artillery Destroyer Star dhe shumë të tjera.
  Sapo nuk e shpërblenin Frederikun. Numri i tij i avionëve të shkatërruar i afrohet dhjetë mijë. Me arritjen e dhjetë mijë, tashmë është përgatitur një çmim i ri: Ylli i Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt, me gjethe platini, shpata dhe diamante. Dhe gjithashtu një filxhan platini Luftwaffe në diamante.
  Tani Friedrich po shkatërron një kolonë tjetër tankesh. Më pas, me një lëvizje të shkujdesur të këmbës së tij të zhveshur e djaloshare, ai rrëzon nëntëmbëdhjetë avionë amerikanë, duke përfshirë dy B-29. Po, ai me të vërtetë është një djalë tepër i lezetshëm.
  Friedrich shqipton frazën jo të padiskutueshme:
  - Djemtë e aftë bëjnë më shumë zbulime sesa pleq të shkëlqyer!
  Në të vërtetë, adoleshenti është luftëtari më i lezetshëm në botë! Dhe ai filloi të luftonte kur nuk ishte ende njëmbëdhjetë vjeç! Por koha kalon dhe djali rritet. Ai është fenomeni më i madh. Dhe ka diçka tek ai, sidomos në nivelin gjenetik, megjithëse është me gjatësi krejtësisht normale për moshën e tij, vetëm shumë muskuloz.
  Këtu ai lëshon një tjetër shpërthim... Ai qëllon tetë Airacobra dhe gjashtë P-51. Djalë i mirë, nuk mund të thuash asgjë. Pastaj ai rrëzon disa bateri, duke shkatërruar më shumë se shtatëdhjetë topa. Epo, është koha për t'u kthyer, për të rimbushur karburantin në tanke dhe kompletin e luftimit!
  Helga gjithashtu rrëzoi dy topa dhe u duk e kënaqur. Frederiku kthehet me një blerje kolosale. Një djalë kaq i gëzuar. Ai gjithashtu do të përmirësonte dukshëm rezultatet e tij. Pothuajse menjëherë, asi i ri transferohet në një tjetër avion luftarak, pa pritur që makina e tij të mbushet me karburant. Dhe Gertruda tashmë po fluturon me të. Gjithashtu një bjonde e mrekullueshme me bikini.
  Friedrich i tund me dorë dhe heq makinën e tij të shpejtë. Ky ME-262 është i aftë të përshpejtojë deri në 1200 kilometra në orë.
  Shpejtësia e çmendur dhe në të njëjtën kohë manovrimi i fortë janë karakteristikë e këtyre makinave. Friedrich qëllon në Mustangs nga një distancë - ai rrëzon tetë prej tyre dhe përshpejton.
  Gertruda qesh:
  - Epo, ju jeni një kalorës! Unë jam duke rrënjosur për ju!
  Friedrich qesh, nxjerr gjuhën dhe vrumbullon:
  - Dhe zoti Superstar! Dhe malet më binden!
  Dhe ai qëllon përsëri, duke rrëzuar një duzinë makina. Dhe ai qesh përsëri... Gertruda vëren me një të qeshur:
  - Ti, çfarë kanë frikë edhe rusët!
  Friedrich i shkeli syrin vajzës, megjithëse ajo vështirë se e pa qartë:
  - Unë mendoj se amerikanët janë më cool!
  Gertruda bërtet në përgjigje:
  - Ti je maço! Ti je maço!
  Djali qeshi dhe cicëroj:
  - Unë jam super maço!
  Gertruda fërshëlleu me zërin e saj të lidhur me kambana argjendi:
  - Hero, ju jeni një superhero i të gjitha komikeve dhe të gjitha epokave!
  Friedrich dha një kthesë. Ai rrëzoi rreth tridhjetë avionë, duke përfshirë pesë bombardues. Makina të shpërndara në ajër si konfeti të djegur. Djali buzëqeshi dhe tha:
  - Por lulja e dashurisë nuk rritet pa famë dhe sukses!
  Gertruda shtypi levën me këmbën e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Dashuria dhe lufta, zotërinj, më kapën në rrjetë! Luftë, imagjinoni marrëzi, sikur të mos kishte dashuri në botë!
  Vajza rrëzoi një avion të Forcave Ajrore të SHBA-së duke shtypur këmbëzën me gishta të zhveshur dhe vazhdoi.
  - Herë ndihmon në çdo gjë, herë dëmton me mjeshtëri... Dhe luftën e quajmë të shenjtë, e quajmë të poshtër!
  Gertruda cicëroi dhe rrëzoi një aeroplan tjetër. Dhe djali Terminator është pesëmbëdhjetë vjeç menjëherë!
  Frederiku këndoi me entuziazëm:
  - Betohemi për Fuhrerin e madh,
  Nder për të mbajtur dhe për të luftuar deri në fund...
  Sepse fuqia e tij është si dielli,
  Sepse vendi mpreh shpatën!
  Vajza hodhi këmbët e saj të zhveshura, më pas tërhoqi gjunjët deri në gjoksin e saj të plotë. Pastaj ajo këndoi:
  - Unë e dua seksin dhe heronjtë... Fyhreri është ngritur - ai do t'i vrasë të gjithë!
  Friedrich gozhdoi edhe një herë nga distanca. Rrëzoni dyzet aeroplanë me një breshëri miqësore me topa ajri.
  Djali cicëroi:
  - Dhe unë jam Zeusi dhe Poseidoni në një shishe!
  Gertruda rrëzoi avionin që super-asi kishte lënë me mëshirë për të dhe këndoi:
  - Dhe tani Aresi dhe Marsi na shikojnë me kënaqësi... Dhe e kanë të qartë se u pëlqen ajo që po ndodh në përgjithësi!
  Supermeni i ri bërtiti teksa rrëzoi një duzinë avionësh të tjerë amerikanë:
  - Unë kërcej, por kërcej ndryshe, mbi gurë, nëpër pellgje, nëpër vesë...
  Gertrude e goditi me thikë amerikanen e stuhisë duke përdorur këmbën e saj të zhveshur e të këndshme, duke fërshëllyer:
  - Kjo është dashuri! Sigurisht dashuri!
  Vajza tundi gjoksin e saj të lartë, shumë joshëse. Jo gjithçka funksionoi për bukuroshen, por avioni sulmues mori flakë dhe filloi të shpërbëhej.
  Gertruda cicëroi me dashuri:
  - Ka një makth në bebëzat e mia... Një kërcim - një goditje!
  Por ka sërish aeroplanë në qiell. Friedrich bjonde, i pashëm dërgon një linjë. Nxit nja dy duzina makina dhe cicëron:
  - Goditja ime! Ne do t'i mposhtim të gjithë armiqtë dhe do t'i bëjmë copë-copë!
  Gertruda e qëlloi luftëtarin që ishte nisur për të si çmim ngushëllimi dhe cicëroj:
  - Këmbët u prenë, kufoma u copëtua, Yankeët e poshtër vranë ushtarin!
  Friedrich qeshi, duke kujtuar trupin e fortë dhe të këndshëm të Gertrudës, vajza nuk kishte asnjë pikë yndyrë.
  Sa bukur është të përqafosh dikë të tillë. Djali bërtiti:
  - Lufta ime, kjo është lufta ime!
  Dhe kështu luftëtari i ri kaloi në objektivat tokësore. Tanket po lëvizin. Shufra vetëlëvizëse. Djali hap një zjarr tifozësh nga larg dhe këndon së bashku:
  - Ne dukemi si skifterë, fluturojmë si shqiponja... Nuk mbytemi në zjarr, nuk digjemi në ujë!
  Edhe pse, me siguri, fraza e fundit duhet të ishte kënduar pikërisht e kundërta. Por edhe në zjarr, në parim, ju mund të mbyteni, dhe uji mund të digjet.
  Friedrich kujtoi gjelin e detit për mëngjes. Si kjo, e pjekur në letër ari. Dhe këmbët ngjajnë me ato të grave. Ka shumë pilot femra në Luftwaffe. Ata janë më të mbijetueshëm se meshkujt dhe janë gjuajtës të shkëlqyer. Dhe këmbët e grave janë të stërvitura, të forta, me mish. Ju dëshironi t'i përkëdhelni, t'i prekni, t'i mashtroni.
  Ai është Friedrich tashmë një gjeneral kolonel. Një luftëtar që ka bërë një karrierë të pabesueshme, përrallore. Fenomen dhe mutant gjenetik. Me pak fjalë - supermen!
  Vetë Frederiku ishte i vetëdijshëm për rëndësinë e tij. Ai u ngrit në rastin në një moshë kaq të re për të provuar një herë e përgjithmonë se nuk ka fuqi përtej kontrollit të gjeniut arian.
  Tani djali ka djegur një kolonë të tërë. Dhe ai fluturoi. Ai është një shqiponjë e vërtetë.
  Gertruda fërkoi faqen e saj të lëmuar dhe rozë. Ajo imagjinoi Friedrich duke i puthur gjoksin. Dhe thithka e kuqe e ndezur u ngurtësua menjëherë. Eh, ky është luftëtari numër një i Rajhut të Tretë. Është sikur një ushtri e tërë po lufton. Dhe nuk i mungon asnjë predhë e vetme ajri. E cila madje duket e mbinatyrshme. Edhe pse pse duket thjesht - është e mbinatyrshme!
  Djali fillimisht qëlloi dy duzina luftëtarë mbulues, më pas sulmoi një kolonë tjetër tankesh dhe armësh vetëlëvizëse. Një nga tanket amerikane nuk dukej mjaft standard. Ju duhet të mbani mend se çfarë lloj makine është. Pastaj u shfaqën kamionë me ushtarë Yankee. Epo, ata do ta marrin atë.
  Frederiku këndoi:
  - Unë mbjell vdekjen... Mund ta shikosh vetëm me frikë... Dhe të vdesësh!
  Gertruda e përkëdheli pedalin me këmbën e saj të zbathur. Ajo me të vërtetë donte të vraponte zbathur nëpër barin e milingonave. Dhe pastaj bie në krahët e djemve. Dhe për t'u puthur dhe përkëdhelur.
  Interesante... Gertruda ishte një fashiste ideologjike. Ajo filloi të luftonte vetëm gjashtë muaj më parë, dhe më parë ishte në organizatën rinore të Hitlerit dhe arriti të punonte si mbikëqyrëse në një fabrikë ushtarake. Punëtorët e huaj duhej të monitoroheshin dhe në të njëjtën kohë të nxiteshin me kamxhik.
  Vajza gjente kënaqësi në rrahje. Ajo i pëlqente veçanërisht të godiste djemtë adoleshentë në këmbët e tyre të zbathura.
  Dhe tani ajo imagjinoi se sa bukur dhe mendjemprehtë do të ishte të piqte takat e zhveshura dhe të rrumbullakëta të Friedrich. Djali asi është shumë i pashëm, dhe këmbët e tij, gjithmonë kaq të pastra, janë vetëm të nxirë si bronzi. Por ata nuk ndoten, as në dhe as në bar. Do të ishte interesante që Friedrich ta ndjente atë. A do të bërtiste superheroi nga dhimbja, apo do të pretendonte se nuk ishte asgjë?
  Gertrudës i pëlqente të torturonte djemtë skllevër. Ajo gjithashtu pëlqente të tallte të burgosurit. Në shkollën e fluturimit, vajzat nuk ishin shumë marramendëse për marrëdhëniet e tyre. Por Gertrude doli të ishte një pilot shumë i aftë. Në vetëm gjashtë muaj, ajo fitoi Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi dhe mori të drejtën për të fluturuar me gjeneralin Friedrich.
  Djali është ende shumë i ri për të komanduar, dhe ai është një gjeneral kaq thjesht formal. Por ai lufton si një duzinë divizionesh asesh të zgjedhur.
  Gertruda ndihej e ngathët në krahasim me Friedrich. Eh, do të doja të skuqja takat e këtij djali! Dhe sillni pishtarin në këmbët e zbathura të të riut të pashëm. Ngrohni darët dhe shkulni gishtat, duke filluar nga gishti i vogël.
  Gertrudës i pëlqente të argëtohej duke hedhur qymyr në këmbët e djemve skllevër. Në punishte ishte ngrohtë dhe skllevërit e rinj punonin gjithmonë zbathur.
  Dhe si, kur digjeshin, ata kërcenin qesharak ose ulërinin. Ishte kaq e mrekullueshme. Dhe qesharake...
  Dhe shputat e vrazhda të djemve skllevër i rrihnin me një thupër. Ajo është një gardiane e mrekullueshme, mizore, me prirje sadiste. Ajo gjithashtu donte të torturonte idhullin e saj të lezetshëm. Për më tepër, ai nuk i lë asgjë asaj, terminatores bionde.
  Gertruda e mori dhe bërtiti:
  "Jam shumë i lodhur duke të rrahur, nuk mund të kap një mushkonjë në rrjetë!"
  Friedrich është bërë me kamionë. Ai ndezi zjarrin ndaj avionëve të shoqërimit dhe avionëve sulmues P-51. Automjeti i fundit është mjaft i frikshëm, ka deri në tetë mitralozë dhe raketa. Por sigurisht që nuk është i krahasueshëm me avionin ME-262. Ose edhe me XE-162, apo edhe më shumë XE-262.
  Djali ka qëlluar teksa ishte në gjendje transi.
  Fshiu më shumë se tetëdhjetë avionë, duke e lënë çiftin të divorcohej nga Gertrude. Vajzës i pëlqen shumë të gjuajë me këmbët e saj joshëse, të nxira dhe muskulare. Ajo i ka ato të veçanta - të hijshme në formë, çokollatë të lehtë.
  Vajzat në përgjithësi janë një pasion. Sidomos në ushtri, ku ata kanë hijeshi atletike dhe një karizëm të forcës. Ato vajza janë padyshim të këndshme për t'u parë, dhe ju thjesht ndjeni lumturi kur i prekni me lëkurën tuaj elastike.
  Frederiku e ktheu përsëri zjarrin e tij në linjat e fortifikuara të mbrojtjes së SHBA. Ne duhet t'i japim fund shpejt Yankees dhe më në fund të shtrëngojmë BRSS. Është e qartë se qëndrueshmëria e rusëve është një renditje e përmasave më e lartë se ajo e amerikanëve. Për më tepër, në vitin 1941, tanket më të mira kishin këshilla. E çuditshme, por Rusia nën sundimin e bolshevikëve nuk u degradua dhe nuk u hodh përsëri në Mesjetë.
  Përkundrazi, rusët kanë bërë një hap të rëndësishëm përpara. Dhe nëse gjermanët nuk do të kishin pasur një organizim kaq të fortë dhe të përsosur, vështirë se do të kishin arritur të arrinin sukses.
  Vetë Friedrich ishte me të vërtetë produkt i eksperimenteve gjenetike nga nazistët. Por djali nuk i di detajet. Është e qartë vetëm se departamenti i Himmlerit, edhe para se nazistët të vinin në pushtet, kreu eksperimente sekrete që përfshinin forcat okulte. Dhe duke gjykuar nga fenomeni i Friedrich, diçka u arrit.
  Djali, duke qëlluar në një bateri tjetër, këndoi:
  - Unë nuk jam djall, por për mua, por për mua qëllimi është bërë i shenjtë! Unë jam një engjëll, por Satani më hapi rrugën - drejt lavdisë tokësore!
  Pas së cilës avioni i tij u kthye. Predhat e ajrit kishin mbaruar dhe karburanti duhej të rimbushej. Friedrich nuk kishte frikë nga persekutimi, pasi avioni i tij ishte të paktën pesëqind kilometra në orë më i lartë se avionët amerikanë.
  Dhe me çfarë mund t'i kundërshtojnë Yankees?
  Gertruda rrëzoi disa kamionë dhe një top, si dhe një rezervuar karburanti. Flaka e kuqe digjet bukur. Vajza u bë më e lumtur. Imagjinova zjarrin që lëpinte thembra e rrumbullakët rozë të djalit dhe era e mishit të djegur që përhapej.
  Është joshëse. Edhe vetë luftëtarja donte të hante. Gertruda cicëroi:
  - Një, dy - duam të hamë! Hapni dyert më gjerë, përndryshe do të hamë kuzhinierin! - Luftëtari i ftohtë këndoi me entuziazëm një këngë për fëmijë. "Ne do t'u japim kuzhinierëve një meze të lehtë, dhe oficerët e shërbimit do të pinë, ne do të shkatërrojmë të gjithë dhomën e ngrënies dhe do të thyejmë enët!"
  Kjo e bën Gertrudën shumë qesharake. Avionët e tyre luftarakë kanë zbritur.
  Friedrich vrapon nga një avion në tjetrin. Dhe Helga zëvendëson Gertrudën.
  Përsëri djali fluturon në betejë. Si ndryshojnë Helga dhe Gertrude? Të dy luftëtarët janë bionde natyrale. Të dy janë atletikë, të fortë dhe me kurbë. Por tiparet e fytyrës së Helgës duken më të buta dhe më femërore. Por kësaj vajze i pëlqen edhe të gjuajë me këmbë.
  Frederiku këndoi, duke u ndjerë i gëzuar:
  - Vajzat e mia të bukura, pse ju pëlqejnë zerat? Unë jam mjaft efikas dhe në shumë mënyra një kerubin i plotfuqishëm!
  Helga leh si përgjigje:
  - Jo, nuk je zero! Ju jeni pafundësi!
  Djali rrëzon një duzinë avionësh amerikanë dhe rënkon:
  - Sa dhimbje, aq dhimbje! Gjermani vs Amerikë pesëmbëdhjetë zero!
  Helga afroi Mustang-in amerikan, qëlloi, e rrëzoi dhe lëpiu buzët duke thënë:
  - Dy copa salsiçe ishin shtrirë në tavolinë!
  Friedrich goditi nga një distancë e gjatë, mori njëmbëdhjetë avionë dhe cicëroj:
  - I ke thënë përralla, si vetë Fausti në ferr për Satanin!
  Helga dukej e ofenduar:
  - Dhe nuk më ke lënë asgjë! - klithi me kapriçioz vajza. - I gëlltita të gjitha vetë!
  Frederiku u përgjigj me tallje:
  - Kështu jemi ne të gjithë burra!
  Vajza kundërshtoi me një ton të rënkuar:
  - Por ti je akoma djalë!
  Djali i asit qeshi:
  - Një gjeneral kolonel nuk mund të jetë djalë!
  Helga e mori dhe këndoi:
  - Oh, çfarë njeriu je - gjeneral dhe kolonel!
  Friedrich vazhdoi të qëllonte në objektivat ajrore. Po, një as i tillë mund të sjellë shumë në betejën për epërsinë ajrore në Angli. Por ky nuk është viti i dyzetë, por i dyzet e pestë. Dhe Britania tashmë është mposhtur për mrekulli. Si ndodhi kjo?
  Pse, luani nuk i rezistoi dot ujkut gjerman. Çfarë forcash janë zgjuar në këtë botë? Pak më shumë fat nga ana e japonezëve dhe gjermanëve ndryshoi rrjedhën e luftës. Dhe ky fakt është se Wehrmacht kishte një organizim shumë të fortë. Dhe Hitleri papritur doli të ishte një organizator dhe strateg i shquar. Çfarë mund të kundërshtohet me këtë?
  Tani në vitin 1945, shpresa e Amerikës është ekonomia dhe popullsia e saj mjaft e madhe.
  Friedrich kujtoi gjithashtu karrierën e tij në boks. Si që nga fëmijëria mësova artin e vështirë të mbijetesës. Dhe ai duhej të rritej në kazermë. Në fillim ai u nënvlerësua. Por djali u bë një boksier i fortë dhe më e rëndësishmja shumë i zgjuar. Po, dhe studimi ishte i lehtë për të - ai kuptoi gjithçka fjalë për fjalë në fluturim!
  Djali mësoi disa gjuhë, përfshirë rusishten. Dhe megjithëse Frederiku luftoi me Ushtrinë e Kuqe, dhe madje demonstroi aftësi fenomenale, ai respektoi rusët. Ata ishin trima dhe këmbëngulës, luftëtarë të zotë dhe duruan heroikisht torturat.
  Vetë Friedrich ishte më shumë se një herë i mahnitur me guximin e ushtarëve sovjetikë. Por ai e kreu edhe shumë mirë detyrën e tij. Djali u bë një lloj makinerie shkatërrimi. Dhe për të është si një lojë emocionuese. Vetëm ndonjëherë zemra më dhembte nga melankolia e padurueshme. Dhe kjo melankoli e përpiu fjalë për fjalë djalin terminator në momente të caktuara, por më pas u tërhoq. Vetë Frederiku ndonjëherë nuk e dinte se çfarë donte. Gjaku i tij nuk ishte krejtësisht i përsosur dhe ai kishte gjene ruse. Kjo e hutoi djalin. Por nga ana tjetër, ai është një as i famshëm i Gjermanisë, dhe një fitues! Dhe mund të shkojë shumë larg!
  Dhe ai tashmë ka shkuar në majat e yjeve.
  Tani Friedrich hap përsëri zjarr. Ai rrëzon tridhjetë e pesë avionë dhe thotë me entuziazëm:
  - Më pëlqen të spërkat në detin e ngrohtë, të ulem në gardh si djalë! Edhe nëse nuk kam një rubla në xhep, rinia ime është e paçmuar!
  Helga u përgjigj me entuziazëm:
  - Por në të njëjtën kohë, përvoja juaj është unike!
  Vajza përfundoi aeroplanin e Forcave Ajrore të SHBA-së që i ishte dhënë me dashamirësi dhe cicëroj:
  - Çfarë lufte... Së shpejti do të jetë njëqind e zero!
  Friedrich u përgjigj me një buzëqeshje rrezatuese:
  - Po, kjo është një luftë e vërtetë. Dhe së shpejti do të ketë një mijë - zero!
  Helga rrotulloi këmbët e saj të zhveshura. Ajo donte të bëhej një delfin ose balenë vrasëse. Luftëtari bërtiti:
  - Unë jam për kthesa dhe mundësi të reja! Dhe unë dua të bëhem perëndeshë!
  Friedrich, pasi kishte rrëzuar katër avionë nga një distancë e madhe dhe duke shtuar shpejtësinë, pyeti:
  - Pse pikërisht një perëndeshë? A mund të jetë ajo ende një mbretëreshë?
  Helga buzëqeshi dhe u përgjigj seriozisht:
  - Perëndesha mund të bëjë çfarë të dojë, por mbretëreshat kanë shumë kufizime. Për shembull, nuk mund të fluturosh zbathur dhe me bikini!
  Friedrich kujtoi:
  - Princi gjithashtu donte të vraponte zbathur. Por në dimrin britanik është ftohtë. Dhe si nuk i dhimbte fyti!
  Helga u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Por mbretërit nuk sëmuren... Dhe ti dukesh si djalë mbret!
  Friedrich tha me entuziazëm:
  - Unë jam mbreti i parajsës para së gjithash, dhe jo vetëm i Britanisë!
  Helga këndoi:
  - Mbreti ynë është i zgjedhuri i qiellit, mbreti ynë u ngrit nga hiri! Mbreti ynë është lajmëtari i fatit, mbreti ynë je vetëm ti!
  Friedrich tundi gishtin nga vajza dhe u përgjigj përmes radio radiofonike:
  - Mund të çmendesh vërtet me ty!
  Helga donte të fuste diçka kaustike, por nuk i shkonte ndërmend. Në përgjithësi, Friedrich është një djalë shumë qesharak dhe i kulturuar. Një luftëtar i lindur dhe në të njëjtën kohë me erudicion të madh. Ju jeni të habitur se sa shumë kjo
  Adoleshentja e lezetshme e di. Dhe nuk pushon së mahnituri.
  Dhe djali përsëri shkarraviti objektet fluturuese. Ai rrëzoi tetëmbëdhjetë avionë dhe thirri:
  - Ku-ka-re-ku! Unë do të godas të gjithë Yankees me nxitjet e mia!
  Helga u lut:
  - Më lër, o Perandor i Aesir!
  Friedrich tha me vetëkënaqësi:
  - Merre! Është i juaji!
  Helga, shumë nervoze, rrëzoi dy avionë në tre breshëri. Dhe ajo lëpiu buzët e saj të plota. Ajo nuk u godit kurrë. Gjermanët kishin armë më të avancuara, të afta për të goditur në rreze të gjata. Dhe madje goditi objektivat tokësore.
  Friedrich miratoi suksesin e vajzës:
  - Nga një distancë e tillë godit shumë saktë. Por ju e dini, për të kursyer predha ajrore, është më mirë të lini armikun të afrohet.
  Helga u përgjigj me bezdi:
  - Por ti mund ta bësh!
  Djali tha seriozisht:
  - Por është një fenomen... Dhe ti je thjesht një vajzë e bukur!
  Helga bërtiti e ofenduar:
  - Jo! Unë jam i mprehtë!
  Friedrich u pajtua me të:
  - Për një person, i saktë!
  Vajza qeshi dhe pyeti:
  - Nuk je njeri?
  Djali qëlloi, rrëzoi pesë avionë amerikanë dhe u përgjigj seriozisht:
  - Jo, jo burrë!
  Helga shtirur habinë:
  - Dhe kush je ti?
  Frederiku u përgjigj seriozisht:
  - Unë jam një supermen!
  Vajza bjonde nxitoi të pajtohej:
  - Nuk ke nevojë as të pyesësh për këtë! Çdo gjest që bëni flet për këtë!
  Djali u përgjigj me një psherëtimë:
  - Të jesh unik do të thotë t'i imponosh vetes një barrë të madhe!
  Helga iu përgjigj kësaj:
  - Por unë do të doja të isha unike! Bëhuni bukuroshja e parë në botë!
  Frederiku tha me shumë sinqeritet:
  -Dhe ti je kaq e bukur!
  Vajza tha me koketë:
  - Si është hunda ime?
  Djali u përgjigj sinqerisht:
  - Hundë e bukur. Jo i madh, jo i vogël, thjesht i drejtë, pak i përmbysur dhe i këndshëm!
  Helga ngriti këmbët e saj të zbathura në fytyrë dhe e pyeti:
  - Si po kaloj?
  Friedrich tha me një buzëqeshje:
  - E bukur! Bjonde në çokollatë! Unë të dua!
  Helga tha me dyshim:
  - Dhe Gertruda?
  Djali tha:
  - Po Gertruda?
  Helga tha me lot:
  - Rastësisht, a nuk është më e bukur se unë?
  Frederiku tha diplomatikisht:
  - Jeni të dyja të bukura dhe të dy të denjë!
  Helga u përgjigj logjikisht:
  - Por nuk ka fytyra absolutisht identike!
  Friedrich qëlloi, rrëzoi tridhjetë avionë të tjerë dhe këndoi:
  - Çdo gjë e pamundur është e mundur në botën tonë... Të tilla mrekulli ndonjëherë shkëlqejnë në ajër!
  Helga u qetësua pak dhe cicëroj:
  - Ndoshta në botën tonë. Por unë do të doja vetëm gjëra të mira!
  Friedrich tha me entuziazëm:
  - Le të jetë kështu!
  Dhe kaloi në objektivat tokësore. Shtë e nevojshme të shtypni artilerinë, dhe asi i ri do ta bëjë atë. Dhe ai qëllon jashtëzakonisht saktë. Ose ndoshta edhe pafundësisht të sakta.
  Helga duke e parë këtë thërret:
  - Epo, ti dhe Supermeni jeni një maço i vërtetë!
  Friedrich e ndjeu të nevojshme të korrigjonte vajzën:
  - Një macho është me shumë gjasa mishërimi i forcës së kafshëve... Por mua më karakterizon një mendje e gjallë dhe llogaritëse!
  Helga pyeti papritur:
  -Ke folur me rusët?
  Frederiku u përgjigj menjëherë:
  - Sigurisht!
  Helga pyeti me interes:
  - Dhe çfarë janë ato?
  Djali qëlloi një breshëri, duke shkatërruar më shumë se pesëdhjetë armë. Dhe pastaj ai u përgjigj:
  - Si të them... Aspak budalla. Në shumë mënyra ata janë të ngjashëm me ne gjermanët. Dhe pothuajse të gjithë fëmijët e tyre mund të shkruajnë, lexojnë dhe dinë historinë.
  Helga qeshi dhe sqaroi:
  - Pra, ata nuk mund të quhen nënnjerëz?
  Frederiku tha me vendosmëri:
  - Jo! Dhe nga jashtë, rusët nuk janë aq të frikshëm. Shumë nga gratë e tyre janë flokëbardhë, ashtu si edhe fëmijët e tyre. Dhe ata mund të sillen kulturalisht. Për më tepër, rusët janë të guximshëm dhe e njohin mirë letërsinë dhe historinë e tyre.
  Helga kujton:
  - Në regjimentin ajror fqinj ka pilotë rusë.
  Lufta po vazhdon dhe Krautët po shtrëngojnë unazën rreth Amerikës.
  Lufta të ashpra shpërthyen për kryeqytetin e Meksikës - Mexico City. Pesë vajza sovjetike, si gjithmonë, janë në më të mirën e tyre. Dhe luftojnë me heroizëm të papërshkrueshëm.
  Alenka qëllon nga një automatik dhe këndon:
  - Hajde, na këndo një këngë, erë e gëzuar, erë e gëzuar...
  Luftëtarët e huaj të kositur prej saj bien, dhe kjo tingëllon e guximshme dhe e çuditshme.
  Vajza e bukur Alena. Atë natë ajo bëri dashuri me një amerikan të gjatë e të zi. Dhe ndjeva shumë kënaqësi. Në përgjithësi, afrikano-amerikanët janë mjaft qesharak. Ata duan të tregojnë shaka për presidentët e tyre. Në veçanti, Alena qeshi mirë me një anekdotë për Coolidge.
  Presidenti i Shteteve të Bashkuara dhe gruaja e tij po ecin nëpër një fermë shpendësh. I afrohen dhomës me gjela. Dhe gruaja e presidentit pyet:
  - Sa herë gjeli u shërben femrave?
  Kujdestari përgjigjet:
  - Nëntë herë, ose edhe katërmbëdhjetë!
  Zonja Coolidge kthehet nga i shoqi dhe i thotë:
  - Shiko si... Por nuk mund ta bësh këtë!
  Presidenti i ofenduar e pyet kujdestarin:
  - A e bën këtë me një femër apo me të ndryshme?
  Ai përgjigjet me gatishmëri:
  - Sigurisht me të ndryshme!
  Presidenti thotë me kënaqësi:
  - Epo, me të ndryshme, dhe mund ta bëj edhe unë!
  Alenka qeshi për një kohë të gjatë me një anekdotë të tillë, dhe më pas bjondja me temperament e vlerësoi atë në shtrat. Përsosmëria e madhe mashkullore i sjell shumë kënaqësi vajzës madhore. Pas kësaj ndiheni të gëzuar dhe të fortë.
  Ti hedh një granatë me këmbë të zbathura. Dhe shihni sesi janë shpërndarë trupat e fashistëve. Dhe gishtërinjtë e Alenkës janë kaq të këndshëm dhe të gdhendur. Nuk është çudi që burri dhe djemtë duan të shikojnë gjymtyrët e saj të poshtme.
  Alenka cicëron:
  - Muzika po luhet! Muzikë, muzikë, muzikë... Herë me trishtim, herë me helm! Rrjedh muzikë, muzikë, muzikë që ndriçon shpirtin!
  Dhe përsëri vajza hedh një granatë me këmbën e saj. Ai e bën këtë me aftësi dhe hir.
  Por Maria po qëllon nga një mitraloz. Vajza është gjithashtu shumë e bukur dhe ka takuar djem vendas. Por Maria nuk është nga ato që nxiton të shtrihet në shtrat. Ju thjesht mund të komunikoni dhe të flisni.
  Ose shikoni një film... Maria pa foton për herë të parë: "Gone with the Wind", madje edhe me ngjyra. Filmi zgjati tre orë dhe ishte mjaft mbresëlënës. Në fund të fundit, amerikanët dinë të gjuajnë.
  Vajza i bëri vërejtje mikut të saj të ri John Fraser.
  - Keni edhe filma të fortë!
  Gjoni buzëqeshi me kënaqësi.
  - Pse të habit kjo?
  Maria u përgjigj sinqerisht, duke goditur shputat e saj të zhveshura në rërë:
  - Në fakt, po... Mendova se kapitalistët nuk ishin në gjendje të bënin filma të tillë.
  Gjoni i shkeli syrin vajzës dhe iu përgjigj:
  - Dhe unë mendova se filmat tuaj ishin të gjithë propagandë!
  Maria e konfirmoi këtë me një buzëqeshje:
  - Po propagandë! Por propaganda e së vërtetës!
  Gjoni iu përgjigj duke buzëqeshur:
  - Çfarë lloj të vërtetë?
  Maria u përgjigj me patos:
  - Fakti që në vendin e sovjetikëve është jeta më e mirë për njerëzit!
  Xhon, ky djalë me ngjyrë të kuqe të lehtë tha:
  - Kjo është jeta më e mirë për njerëzit në Amerikë. Dhe ju jeni gjysmë i kapur nga Wehrmacht!
  Pas këtyre fjalëve, Maria ndjeu zemërim në vetvete. Dhe ajo u përpoq të kundërshtonte disi të sikletshme:
  - Jo gjysma, por më pak!
  Gjoni u përgjigj logjikisht:
  - Nëse ata prenë jo të gjithë këmbën, por gjysmën, atëherë kjo është tashmë pikëllim. Dhe ju në fakt kapitulluat dhe po i paguani Rajhut të Tretë një haraç të turpshëm!
  Maria korrigjoi:
  - Jo haraç, por dëmshpërblim...
  Gjoni vërejti në mënyrë racionale:
  - Ose në ballë ose në ballë!
  Maria tha e mërzitur:
  - Dhe ju po e humbisni luftën me Wehrmacht!
  Gjoni tha jo shumë i sigurt:
  - Por tani për tani ne nuk po luftojmë në territorin tonë!
  Maria nxori gjuhën...
  Më pas kaluam në një temë tjetër. Amerikani pyeti:
  - A ju pëlqen tanku Sherman?
  Maria u përgjigj sinqerisht:
  - Jo mirë. Ai është shumë i gjatë. Dhe arma është mjaft e dobët.
  John ra dakord:
  - Ndoshta Pershing-u ynë më i avancuar është. Ne kemi shpresa të caktuara për tankun e ri!
  Maria e lëshoi me dorë:
  - IS-2 ynë është ndoshta më i mirë. Dhe gjermani E-50 është përgjithësisht superior ndaj këtij modeli amerikan. Unë nuk mendoj se mund të krijoni ndonjë gjë më të mirë.
  Gjoni u ofendua:
  - Inxhinieria jonë është e fortë. Ju rusët nuk keni asgjë si B-29.
  Maria u përgjigj me besim:
  - Ende jo, por do të jetë së shpejti! Dhe në përgjithësi, teknologjia jonë do të bëhet më e fuqishmja në botë. Dhe është vetëm çështje kohe!
  Gjoni ishte skeptik:
  - BRSS ka humbur shumë. Ju nuk keni forcë për të ringjallur industrinë e rëndë. Ose zhvilloni teknologjinë. Pra hendeku me gjermanët nuk mund të kapërcehet!
  Maria nuk u pajtua me këtë:
  - Populli, nën drejtimin e partisë, do ta përballojë këtë. Jam i sigurt! Dhe ne ende do të arrijmë fitoren!
  Gjoni tha me indiferentizëm:
  - Lum ai që beson!
  Maria tha me besim:
  - Besimi duhet të bazohet në argumente të arsyeshme!
  Gjoni pyeti me habi të dukshme:
  - Nuk beson në Zot?
  Maria ngriti supet:
  - Më parë, si fëmijë, nuk e besoja dhe isha pioniere. Dhe tani... nuk e di!
  Gjoni iu përgjigj kësaj, duke grumbulluar rërën me çizmet e tij:
  - Unë besoja që fëmijë, por tani nuk besoj.
  Dhe i riu shikoi përreth. Ata folën në gropë. Ishte ngrohtë dhe drita ishte e zbehtë. Në të vërtetë, disponimi i amerikanit nuk është pozitiv. Gjermanët avancojnë dhe fitojnë. Me sa duket, ata së shpejti do të vijnë në Shtetet e Bashkuara. Tanket e Rajhut të Tretë janë dukshëm më të fortë se ato amerikane. Dhe ky është sigurisht një problem i madh. Dhe mitralozat gjermanë janë më të mirë. Ka vetëm shumë të huaj në Wehrmacht. Efektiviteti i tyre luftarak do të jetë më i ulët se ai gjerman.
  Por ata po shtypin me numra. Çfarë t'i kundërvihet Gjermanisë?
  A nuk do të funksionojë, a do të duhet të luftojmë në tokën tonë?
  Gjoni e pyeti Marinë:
  - Pse erdhët tek ne? Nuk jeni lodhur nga lufta?
  Vajza u përgjigj sinqerisht:
  - Edhe une! Dhe populli im është i lodhur nga lufta! Dhe prandaj dua që fashistët të mos na vijnë më!
  Gjoni tha jo shumë i sigurt:
  - Ne do t'i ndalojmë ata! Të paktën duhet ta ndalojnë! Amerika jonë është e fortë dhe ne nuk do të gjunjëzohemi!
  Marisë i pëlqente Gjoni. Por ndryshe nga miqtë e saj, ajo nuk nxitonte të bënte dashuri sapo takoi një burrë. Nga këto, Alla është ndoshta më temperamenti dhe nuk toleron qëndrueshmëri. Ajo mori disa të dashuruar. Ajo ka një karakter kaq të nxehtë.
  Sigurisht, një anëtar i Komsomol nuk mund të ndalonte së qeni i tillë, por kur ka një luftë, është shumë e vështirë të përmbash epshin. Rreziku në përleshje me të vërtetë ndikon në hormonet.
  Megjithatë, Alla lufton mirë. Dhe gjithashtu i pëlqen të gjuajë me këmbë.
  Maria është më modeste. Ajo ka frikë për Gjonin - ai mund të vdesë.
  Avionët e fuqishëm sulmues reaktiv të gjermanëve shkaktojnë dëme serioze në trupat mbrojtëse.
  Mexico City është një qytet i madh, malor, dhe këtu ju mund të mbani veten tuaj. Këtë e kuptojnë edhe gjermanët, të cilët duke e ekspozuar kryeqytetin ndaj bombardimeve dhe granatimeve me artileri, përpiqen ta anashkalojnë.
  Anyuta është një bjonde bukuroshe, ajo bëri një vepër të mirë. Ajo trajtonte fëmijët vendas. Ata janë gjithashtu të ndryshëm. Kryesisht kokë zeza, por ka edhe të lehta. Ata vrapojnë me lecka, këmbëzbathur. Nëse veshin këpucë, vetëm kur hyjnë në shkollë. I hollë, por i gëzuar.
  Anyuta, duke i parë ata, mendoi se fëmijëria ishte një kohë e lumtur, duke përfshirë edhe perceptimin e saj për botën. Kur i duket vetes i pavdekshëm, dhe deti është deri në gju. Edhe fëmijët luftojnë në një mënyrë të veçantë. Ata goditën njëri-tjetrin dhe u larguan duke buzëqeshur. Jo si të rriturit që mbajnë mëri për një kohë të gjatë. Jo, gjithçka është ndryshe në fëmijëri. Dhe madje edhe dielli shkëlqen më shumë dhe ajri është më i butë.
  Anyuta pëlqente verën. Dhe këtu është pothuajse gjithmonë me diell dhe ngrohtë. Oh Meksikë... Çfarë do të të presë nën pushtimin e Hitlerit? A do t'i detyrojnë fëmijët të marshojnë në formacion dhe të këndojnë himne fashiste?
  Është e vërtetë që në BRSS fëmijët, para së gjithash, pionierë, ecin në formacion dhe këndojnë këngë.
  Kjo nuk është aspak gjëja më e keqe. Por a nuk do t'i shfarosin fëmijët nëpër kampe përbindëshat fashistë?
  Nazistët nuk e përçmuan torturën dhe nuk e lejuan moshën. Një djalë njëmbëdhjetë vjeçar u dogj me një pishtar, thonj të nxehtë iu futën në këmbë dhe gishtat e dorës dhe këmbët i ishin thyer. Vajzat u varën nga tavani nga flokët e tyre dhe thembra e tyre u dogjën me zjarr. Çfarë bënë monstrat? Anyuta përfaqësonte të gjithë botën nën kontrollin e fashistëve. Dhe ajo u frikësua.
  Por tani për tani, makina vërtet barbare e Rajhut të Tretë po përparon dhe po kap gjithnjë e më shumë toka të reja. Dhe të mos ndalemi, e të mos ndërrojmë këmbët... Fytyrat na shkëlqejnë, çizmet na shkëlqejnë!
  Tanku i ri E-50 është veçanërisht i rrezikshëm, të cilin armët amerikane nuk mund ta marrin, edhe në rrezen e pikës së zbrazët.
  Anyuta thjesht shtyn një minë përgjatë telit. Një djalë vendas, Alberto, e ndihmon atë. Një djalë i tillë me flokë të hapur me pantallona të shkurtra, shumë i lezetshëm dhe i shkathët. Ai i ngjan ish të preferuarit të tij Seryozha. Ai ishte gjithashtu aq i shkathët. Vërtetë, Alberto është pak më i errët në lëkurë dhe ka flokë më të gjatë, por të çelur. Dhe kur ai buzëqesh, fytyra e tij bëhet kaq e lezetshme.
  Tani për tani ka një minë të mbërthyer nëpër rrotat e një gjermane E-50. Nga shpërthimi shpërthen vemja. Gjermani plagoset. Anyuta cicëron:
  - Do i shtrembërojmë duart fashistëve!
  Vajza përkulet mbrapa dhe zvarritet larg. Gjermani fillon të tërhiqet. Megjithatë, ajo e gërvishti atë.
  Anyuta kujton se si e gjeti veten nën okupim. Fillimi i luftës u prit me shqetësim të madh. Edhe pse shumë, veçanërisht të rinjtë, llogarisnin në një fitore të shpejtë dhe në çlirimin e Evropës. Vajza Anyuta ishte ende një adoleshente në atë kohë, dhe së bashku me fëmijët e tjerë iu nënshtruan evakuimit.
  Por Anyuta ishte e humbur. Më saktësisht, vajzës iu desh shumë kohë të bëhej gati dhe ishte vonë për në kamion. Dhe ajo priti që nazistët të vinin. Pastaj anëtarja e bukur e Komsomol përjetoi frikë. Dhe ajo eci në lindje. Këpucët ishin të reja. Vajza fërkoi këmbët dhe u detyrua të hiqte këpucët. Shkova zbathur. Lëkura në shputën është ende e butë dhe jo e ashpër. Në fillim vetëm tingëllonte pak. Pastaj filloi të nxehet dhe në fund, këmbët e mia u grumbulluan dhe më digjeshin.
  Anyuta nuk e kishte menduar kurrë se ecja zbathur mund të bëhej një mundim i tillë. Edhe ecja në bar filloi të lëndohej, dhe brendësia e vajzës shpërtheu fjalë për fjalë.
  Disi u zvarrit në kasollen e fshatit, këmbët i ishin gjakosur. Zonja me natyrë të mirë lau gjymtyrët e anëtarit adoleshent të Komsomol. Dhimbja është ulur pak. Por Anyuta tani ecte me shumë vështirësi. Kur këmbët e mia u bënë më të mira, u nisa në udhëtim me këpucë bast. Por në të njëjtën kohë, u përpoqa të ecja pa këpucë për disa kohë në mënyrë që të mësoja thembra.
  Këmbët e vajzës së re u bënë shpejt të ashpra, dhe së shpejti ajo nuk kishte frikë as nga degët dhe as konet në pyll.
  Por rruga për në vijën e parë ishte e gjatë. Këmbët e vajzës u ashpërsuan aq shumë sa thembrat e saj filluan t'i kruheshin dhe të çanin. Dhe kjo është gjithashtu e dhimbshme. Po, dhe isha pak i uritur. Më dhimbnin viçat dhe më dhembin gjunjët nga sforcimi.
  Jo kujtimet më të këndshme. Por në përgjithësi, çfarë mund të jetë e këndshme në luftë? Mjerisht, për disa arsye, që në ditët e para Ushtria e Kuqe u tërhoq. Dhe madje shumë ushtarë ikën. Dhe ky proces nuk mund të ndalej.
  Deri më tani, vetëm afër Moskës Wehrmacht është kthyer në pluhur.
  Pastaj Anyuta kompozoi poezi:
  Njëherë e një kohë Wehrmacht u mund,
  Napoleoni është i mundur, i pamposhtur...
  Armiku nuk mund të shkelë flamurin rus,
  Kur populli dhe partia janë të bashkuar!
  Është më argëtuese të ecësh me një këngë, edhe kur të bien këmbët. Ndër të tjera, adoleshentja përcillte letra në nëntokë. Për të cilën isha shumë krenare.
  Por tani Anyuta qëllon mbi kinezët dhe godet saktësisht. Ai vret me sy të ngushtë dhe qesh:
  - Unë jam një luftëtar Yak, motori më digjet... Qielli është vendbanimi im!
  Dhe ai qëllon përsëri. Vajzë e lezetshme. Ai hedh një copë gotë me këmbën e tij të zbathur. E godet luftëtarin drejt e në sy. Ai bie dhe vdes.
  Dhe Anyuta cicëron:
  - Kjo nuk është e lezetshme, por shumë e lezetshme!
  Vajza argëtohet, sepse gjithçka funksionon...
  Më e forta dhe më e madhja në ekipin e tyre, Matryona, i pëlqen të hedhë granata me këmbët e saj zbathur. Dhe ajo arrin të godasë këmbësorët. Dhe madje dëmtoni me sukses fuçinë e rezervuarit. Tani gjermani duhet të largohet.
  Matryona thotë me një buzëqeshje:
  - Dhe mjelja jo vetëm një lopë, por edhe një kalë! Duke treguar kështu se jam një supernjeri!
  Dhe vajza qëlloi përsëri, dhe me saktësi. Ajo rrëzoi tre sy të ngushtë dhe fërshëlliti:
  - Unë jam një luftëtar super klasi!
  Dhe çfarë kofshësh mishi ka Matryona. Vajza zgjodhi një të dashur për t'iu përshtatur një afrikano-amerikani dy metra. Dhe ajo bëri dashuri me të me kënaqësi. Është mirë kur përsosmëria mashkullore është aq e trashë sa krahu i një burri të rritur... Një vajzë e madhe si Matryona vlerësonte përmasat e mëdha. Dhe vajza ulërinte nga orgazma aq shumë sa i gjithë regjimenti erdhi me vrap për të dëgjuar. Çfarë buall!
  Por tani gjëja kryesore është lufta. Dhe vajza hedh granata me këmbët e saj të forta. Madje edhe kalldrëme e fragmente. Matryona është e lumtur për këtë. Edhe pse jo gjithçka në jetë ishte aq rozë.
  Në një kohë, vajza përfundoi në një koloni për vjedhjen e pesë kallinj misri. Ajo ishte shumë e uritur. Për të cilën ajo u dërgua në kamp. Rrua kokën. Dhe procedura e kërkimit ishte një tronditje e plotë për fëmijën. Ajo u detyrua të punonte atje. Matryona nuk u largua nga puna dhe preu pyllin, për fat të mirë ajo ishte në gjendje të mirë shëndetësore. Por racionet e pakta të burgut nuk mjaftuan dhe vajza hodhi gjithçka në gojë. Dhe krimbat, insektet dhe gjethet e pemëve. Këpucët prej druri të kampit ishin shumë të pakëndshme dhe Matryona preferonte të punonte zbathur, madje edhe në të ftohtë dhe në dëborë. Vajza kaloi tre vjet në një koloni, por më pas u lirua, kështu që u bë liberalizimi i pjesshëm nën Beria. Për më tepër, Matryona vazhdimisht tejkalonte normën, e cila gjithashtu u mor parasysh.
  Para së gjithash, pas kolonisë së të miturve, vajza, pasi mbërriti, nxitoi në kuzhinë dhe për herë të parë pas shumë vitesh hëngri të ngopur. Dhe në koloni, as bashkimi intensiv me goditje për vajzat e mëdha nuk ishte i mjaftueshëm. Askush nuk e ofendoi veçanërisht Matryona në koloni. Bashkëmoshatarët e saj kishin frikë nga forca e saj e jashtëzakonshme fizike dhe grushtat e mëdhenj. Matryona është shpirti më i sjellshëm, por nëse e prekni, ajo do të lëvizë aq shumë sa nuk do të duket shumë.
  Vajza ishte në gjendje të mirë me autoritetet, e bindur, lidere në prodhim dhe nuk refuzoi asnjë, qoftë edhe punën më të vështirë. Unë kurrë nuk kam qenë i sëmurë. Ajo punonte zbathur në të ftohtin e hidhur dhe nuk i dilte as hunda. Vetëm këmbët e mëdha e të hijshme u bënë të kuqe, si putrat e patës, por mbetën të ngrohta.
  Matryona madje tregoi se ajo nuhati zonën dhe kaloi pak më shumë se tre vjet në krevat marinari. Si, ajo ka qenë atje dhe ka një precedent penal. Gjykatësi i dha fëmijës rreth dhjetë vjeç për disa kallinj. Por nëse përmbushni normën e trefishtë, atëherë dita kalon në tre. Dhe Matryona u largua herët. Kështu ajo u kthye me një fustan burgu qeveritar, këmbëzbathur, e nxirë, me flokë të shkurtra, bionde dhe të prera. E bukur, me një figurë të hollë dhe një fytyrë të bukur.
  Njerëzit e shikonin atë. Matryona, me një fustan burgu gri, më i hollë dhe me flokë të prerë, dukej shumë si një murgeshë. Ngjashmëria u rrit edhe më shumë kur Matryona eci pesëqind kilometrat e mbetura për në shtëpi. Ajo me të vërtetë donte të shkelte tokën e saj të lindjes me këmbët e saj të zbathura. Dhe pastaj në Siberi, ku ajo ishte, gjithçka ishte pak më ndryshe.
  Pas borës përvëluese, ecja zbathur në bar është një përvojë lumturie. Me të mbërritur në shtëpi, Matryona mësoi se ishte shtatzënë. Kjo nuk ishte e habitshme. Vajzës i pëlqente të kishte lidhje me rojet. Trupi i saj i pjekur dhe heroik donte seks. Por meqenëse kishte disa djem sigurie me të, Matryona nuk e dinte se kush ishte babai i fëmijës.
  Por djali u rrit i madh, i shëndetshëm, flokëbardhë dhe i fortë. Tani ai mund të jetë tashmë një pionier. Ndoshta në pjesën e përparme.
  Matryona nuk e dinte fatin e fëmijës së saj. Gjatë luftës, vajza u përpoq të mos mbetej shtatzënë për të mos humbur betejat. Ekziston një tretësirë e veçantë për këtë. Vetë Matryona e konsideronte veten një Rodnover ortodoks. Një lloj përzierje e paganizmit të lashtë rus dhe ortodoksisë. Matryona komunikoi me shtrigat dhe magjistarët. Ajo gjithashtu kishte forcë.
  Pse po fitojnë gjermanët? Shtriga e moshuar i tha asaj se forcat okulte që janë në shërbim të Rajhut të Tretë arritën të rrëshqisnin Moiras, fillin e artë të jetës së fatit të rrallë, dhe ndoshta edhe unik, për Hitlerin. Dhe se tani Fuhrer ka gjetur lumturi fenomenale. As Genghis Khan nuk e kishte këtë, gjë që i dha Wehrmacht-it forcë të jashtëzakonshme. Dhe projektuesit gjermanë shpikën me sukses, dhe marshallët e fushës komanduan në krye, por kundërshtarët e tyre nuk ia dolën mirë.
  Fati sigurisht ka rëndësi. Fakti që Hitleri ishte në gjendje të mposhtte forcat superiore ishte kryesisht rezultat i fatit. Pjesërisht e natyrshme, pasi komanda perëndimore dhe pjesërisht sovjetike nuk e kuptonte plotësisht se si duhet të zhvilloheshin luftërat moderne. Por zinxhiri i rastësive të favorshme pati një ndikim edhe në Rajhun e Tretë.
  Në historinë reale, vetëm nga momenti, përkundrazi, fati u largua nga Wehrmacht dhe një numër gjërash të vogla filluan të luanin kundër nazistëve. Filloi me Betejën e famshme të Midway. Pastaj një zinxhir i tërë aksidentesh çoi në humbjen e japonezëve. Edhe pse Japonia ishte më e fortë në këtë betejë dhe kishte trupa më me përvojë dhe më të trajnuar.
  Amerika është përtej fjalëve - ekonomikisht e fortë. Por ushtria dhe marina e saj nuk janë shumë të gatshme për luftim, jo shumë të trajnuar dhe të disiplinuar. Cilësia dhe përvoja ishin në anën e Japonisë. Copë-pjesë, Toka e Diellit në Rilindje shtypi flotën amerikane. Dhe ajo fitoi. Derisa një zinxhir aksidentesh çoi në Midway. Pas së cilës fati e braktisi plotësisht Japoninë. Dhe Amerika shkoi në ofensivë, duke fituar gradualisht dorën e sipërme.
  Dhe më pas, siç shpjegoi magjistarja më e madhe (ende shumë e bukur!), fakti që Japonia ishte një aleate e Rajhut të Tretë të udhëhequr nga Hitleri luajti një rol. Dhe një pjesë e fatit të Fuhrer-it shkoi te samurai.
  Për më tepër, me një probabilitet nëntëdhjetë përqind, japonezët duhet ta kishin fituar gjithsesi këtë betejë.
  Ishte e qartë se Yankees ishin më të aftë për të tregtuar sesa për të luftuar. Gjermanët, nga ana tjetër, janë një komb i lindur luftëtarësh, të cilët gjithashtu kishin një ekonomi të fuqishme. Dhe gradualisht Wehrmacht, duke thithur të huajt dhe vendasit e të gjitha vijave, të rimbushur me tanke dhe avionë, u bë më i fortë. Dhe ai fitoi me lehtësi në rritje. Kombet e tjera nuk mund të bënin asgjë për ta kundërshtuar këtë.
  Matryona bëri një pyetje:
  - Si ta mposhtim Hitlerin?
  Shtriga ngriti supet dhe u përgjigj sinqerisht:
  - Po të mundnin, do ta kishin bërë vetë shumë kohë më parë... Por këtu duhet të debatoni me vetë fatin...
  Matryona psherëtiu rëndë. Dhe ajo pyeti përsëri:
  "A nuk do të më vrasin mua nëse shkoj të luftoj për Amerikën?"
  Shtriga u përgjigj me besim:
  - Të pestë tuaj janë në duart e dorës së djathtë qiellore. Dhe nazistët nuk mund ta shkatërrojnë atë kaq lehtë. Luftoni dhe besoni në fatin tuaj!
  Matryona buzëqeshi dhe u përgjigj me besim:
  - Besoj se mund të luftoj me dinjitet!
  Dhe me të vërtetë vajza heroike luftoi si një luaneshë e vërtetë. Gjermanët, ose më mirë skllevërit e tyre luftëtarë të huaj, morën numrin e parë. Dhe madje edhe me një goditje.
  Vajza këndoi:
  - Si dështim, premtova të shpëtoja shaminë blu!
  Dhe përsëri zjarr, i saktë dhe tepër heroik. Matryona gjuan dhe godet. Skllevërit e huaj po bien. Është më keq, natyrisht, kur tanket lëvizin. Teknologjia gjermane nuk ka të barabartë. Edhe çfarë! Rusët janë mësuar të kënaqen me pak!
  Matryona këndoi:
  - Ne jemi pionierë - fëmijë të komunizmit!
  Dhe përsëri ajo qëlloi me saktësi. Pesë vajzat punonin dhe vepronin gjithnjë e më energjikisht. Dhe predhat nuk i goditën.
  Por djemtë amerikanë vdiqën. Trupat e stuhisë ranë nga qielli. Ata fjalë për fjalë lanë pozicionet amerikane me raketa. Po punonin edhe armët. Ata u përgjigjën me zjarr tokësor disi të ngadaltë.
  Dhe kur filloi granatimi nga lëshuesit e gazit, u bë plotësisht i frikshëm. Dhe qielli dukej sikur lëpihej nga gjuhë të kuqe flakë.
  Vajzat u dogjën pak dhe u fshehën në të çarë. Granatimet u intensifikuan. Goditën edhe obusët vetëlëvizës gjermanë. Ranë bomba dhe raketa.
  Për të gëzuar miqtë e saj, Alena këndoi:
  - Pa dyshim, brezat e rinj po luftojnë për dashurinë! Edhe pse ora e dragoit është mizore, koha na ka zgjedhur për një vepër!
  Dhe Alenka qëlloi, duke mbërthyer skautin dhe përsëri u hodh në hendek. Dhe nga lart ka një oqean të tërë zjarri dhe fragmentet e gjilpërave fluturojnë larg.
  Gjermanët përdorin një avion shumë të fuqishëm TA-400 me gjashtë motorë për bombardim. Një makinë e tillë është dukshëm superiore ndaj modeleve amerikane, duke përfshirë edhe në rrezen e fluturimit. Një armë shumë e frikshme. Dhe lëshon bomba, ato të rënda me mbushje topash. Të cilat shpërndahen në qindra metra.
  TA-400 është një makinë pothuajse e paprekshme. Ajo është e fuqishme me armë të fuqishme mbrojtëse. B-29 nuk mund të krahasohet me të. Dhe si rrëzohet superbomba. I gjithë blloku dridhet kështu, duke u shembur. Dhe një fuqi e tillë demonstrohet këtu.
  Por Alenka thotë me guxim:
  -Papuanët nuk kanë dimër, rusët kanë situata të pashpresa!
  Dhe me të vërtetë, ndoshta vajza ka të drejtë. Këtu janë pesë prej tyre në vapë, dhe marrin vetëm djegie të lehta.
  Maria thotë:
  - Nadezhda është kompleksi im tokësor....
  Dhe pastaj korrigjon veten, duke lëvizur grushtin në mjekër:
  - Jo kompleks, por busull!
  Vajzat, pavarësisht zjarrit të dendur, janë ende gjallë. Allahu madje këndon:
  - Nuk dua të eci me një fije, me një fije! Tani e tutje, Lufta e Kuqe është e gjallë!
  Por sa ushtarë amerikanë vdiqën nga zjarri i artilerisë naziste? Jo më kot në historinë reale aleatët nuk guxuan të hapnin frontin para dyzet e katër.
  Shumica e ekspertëve ushtarakë besojnë se në këtë rast, trupat amerikane dhe britanike do të ishin hedhur në det. Për më tepër, ndoshta kjo nuk do të kishte praktikisht asnjë efekt në rrjedhën e armiqësive në lindje.
  Por tani amerikanët ndoshta janë të mërzitur që u sollën shumë pasiv. Se ata lejuan të pushtojnë të gjitha kolonitë angleze, dhe vetë Britaninë. Se u dhanë mundësinë fashistëve të shkatërronin BRSS, dhe tani janë të detyruar të luftojnë pothuajse vetëm.
  Dhe tani pyetja është: a do të shkelë Stalini kushtet e paqes me kashtë? Nga pikëpamja morale, sulmi ndaj Rajhut të Tretë nuk është aspak mëkat. Në fund të fundit, vetë Hitleri shkeli pabesisht paktin e mossulmimit. Por nga ana tjetër, mbetet ende çështja e përshtatshmërisë. Ndoshta gjermanët, pasi kanë rrëmbyer territorin dhe kanë luftuar për shumë vite, nuk do të shkojnë më tej. Tani ia vlen t'i provokosh?
  Për më tepër, vetë Amerika mund të dalë nga lufta duke nënshkruar në mënyrë tinëzare një armëpushim. Dhe Truman është një person edhe më i errët dhe më tinëzar se Roosevelt.
  Raketat me fuqi të lartë po lirojnë tokën... Meksiko City po bombardohet. Por kjo nuk është e gjitha. Gjermanët po sulmojnë edhe qytetet amerikane. Dhe para së gjithash, për fabrikat ushtarake. Nuk është ende shumë aktiv, kjo për shkak të komunikimeve të zgjeruara dhe largësisë së territorit të SHBA. Dhe është më e rëndësishme të mbështesim përparimin e trupave tona.
  Por, për shembull, katër raketa A-10 të kontrolluara nga radio u qëlluan në Toronto. Një sulm mjaft i kushtueshëm, por në çdo rast gjermanët treguan se ishin të aftë të qëllonin nga një distancë e gjatë dhe me saktësi. Sidoqoftë, natyrisht, një lëshim TA-400 kushton më pak se dërgimi i një rakete të tillë nga një distancë prej një mijë kilometrash.
  Por ka pajisje të afta të lëshohen në orbitën e ulët të Tokës - satelitë spiun. Për ditëlindjen e Fuhrer-it, ata premtojnë të lëshojnë një satelit të aftë për të filmuar territorin amerikan.
  Maria dogji këmbën e saj të zhveshur dhe të hijshme. Flluskat madje u fryen. Është e pakëndshme të pranosh. Është nxehtë përreth dhe nuk ka asgjë për të lehtësuar kruajtjen.
  Vajza u përpoq të imagjinonte ata pionierë, thembra e të cilëve u skuq nga xhelatët gjermanë duke përdorur një mangall.
  Ata ndoshta kishin edhe më shumë dhimbje. Por ata duruan dhe nuk e shfaqën dhimbjen duke bërtitur apo rënkuar. Dhe nëse rënkonin, ishte nga kërcëllim dhëmbësh.
  Ky është heroizmi i pionierëve dhe ajo nuk duhet të rënkojë. Vajza imagjinoi se po merrej në pyetje nga nazistët. E varën në një raft dhe i dogjën thembrën e zhveshur me një hekur të nxehtë. Dhe në vend që të rënkojë ose të bërtasë, ajo qesh në fytyrën tuaj.
  Maria kujtoi një libër që lexoi kur ishte fëmijë: "St. John's Wort". Atje, kur personazhi kryesor supozohej të torturohej, ai pranoi se nuk kishte gjasa të ishte në gjendje të këndonte në një raft si indianët. Por kur këndon, me të vërtetë ndihet më mirë.
  Dhe Maria këndoi me zë të lartë;
  Ju jeni Atdheu im i mrekullueshëm,
  I gjithë planeti është krenar për ty...
  Rusia është si një familje e vetme,
  U këndoftë në qiell në kor!
  
  Ne e ruajmë himnin e Atdheut pa hidhërim,
  Duke hedhur me krenari dyshimet në ferr...
  Mbi ne është një kerubin me krahë të artë,
  Paqja do të kthehet dhe do të jetë shumë e ndritshme!
  
  Krijuesi i Plotfuqishëm Zoti ynë,
  Hapësirat e hapura të Atdheut janë kaq të përhapura...
  Edhe pse mishi shpesh vuan në agoni,
  Por Rusia dhe unë jemi të bashkuar me shekuj!
  
  Atdheu ynë është kaq i shenjtë,
  Jo, më i fortë në shpirt se një ushtar rus!
  Një yll i ndritshëm po digjet mbi ne -
  Ne do ta shtypim kundërshtarin në betejë!
  
  Le të arrijmë majat më rrezatuese,
  Le të ngremë një flamur të kuq mbi Mars, me shaka...
  Në fund të fundit, Jezusi, Zoti gjigant është me ne,
  Janë gjashtëmbëdhjetë stema - do të ketë të tjera!
  
  Një vajzë afër Moskës luftoi me armikun,
  I mposhti me besim fashistët...
  Por zoti Marsi kapriçioz u largua,
  Dhe fatkeqësia ishte se ajo u kap!
  
  Ata drejtuan një vajzë zbathur nëpër dëborë,
  Zjarri digjej furishëm në thembrat e saj...
  Ata thyen këmbën e tyre të zhveshur në pincë,
  Dhe më rrahën fort me një zinxhir të nxehtë!
  
  Por bukuroshja duroi presionin,
  Ata torturuan një vajzë në një birucë...
  Fashisti nuk lëshoi as një rënkim të qetë,
  Pas vdekjes një anëtar i Komsomol me një çmim!
  Ka beteja të ashpra, dhe gjermanët dhe koalicioni i tyre po shkatërrojnë amerikanët nga të gjitha anët.
  Luftimet në Mexico City u zvarritën pak. Qyteti i madh është një nga më të mëdhenjtë në botë, i vendosur në male dhe është një objektiv shumë i vështirë për t'u kapur. Për më tepër, amerikanët u forcuan në Mexico City dhe paraprakisht krijuan një bazë atje dhe depo municionesh në bunkerë të thellë. Dhe kjo i lejoi ata të mbanin Mexico City edhe pasi kryeqyteti ishte i rrethuar. Edhe amerikanët nuk janë aq të thjeshtë.
  Ata besonin se gjermanët nuk do të rrezikonin të lëviznin në veri me një qytet kaq të madh fortesë në pjesën e pasme të tyre dhe do të ngecnin duke u përpjekur të nxirrnin një gjemb të tillë nga goja e tyre.
  Fuhreri kishte vërtet frikë të linte një kazan pas trupave të tij. Për më tepër, gjermanët u rimbushën me tanke më të avancuara nga seria E dhe donin të zëvendësonin tankun e tyre dikur më të njohur, Panther-2, me një që ishte më i mbrojtur dhe i armatosur dhe nuk ishte inferior në performancën e drejtimit.
  Në këto kushte, udhëheqja e Rajhut të Tretë u përball me çështjen e përdorimit të avionëve me disk.
  Por problemi ishte se avioni laminar, ndërkohë që e bënte avionin të paprekshëm, nuk bëri të mundur që të gjuante vetë prej tyre. Përveç nëse, në realitet, aeroplanët me disk mund të godasin avionët duke përdorur shpejtësinë dhe paprekshmërinë e tyre fantastike. Por me ndihmën e tyre është shumë e vështirë të bombardosh ose të lëshosh ose lëshosh raketa. Vërtetë, mund të fikni fushën laminare, të lironi ngarkesat dhe më pas ta ndizni përsëri.
  Një ide tjetër ishte të armatoseshin disqet me topa që shpërndanin rrezatim termik ose lazer. Por edhe kjo mori kohë.
  Në çdo rast, disqet fluturuese duhet të përdoren praktikisht.
  Më 13 prill, dy avionë me disk u testuan për herë të parë në luftim. Disqet fluturuese u ngritën pothuajse në heshtje. Por kishte një shkëlqim. Pastaj ata vrapuan përtej Oqeanit Atlantik për në Meksikë. Siç doli, kjo armë kishte gjithashtu një rezervë kolosale fuqie.
  Por ata u urdhëruan të luftonin vetëm mbi territorin e kontrolluar nga Wehrmacht. Sepse në asnjë rrethanë nuk duhet t'u japim vendeve të tjera teknologjinë e armëve që janë kaq përpara kohës së tyre.
  Margaret dhe Albina kontrolluan diskun e parë duke përdorur një levë. Detyra e tyre tani për tani ishte vetëm të godasin avionët amerikanë dhe nuk kërkohej një numër i madh anëtarësh të ekuipazhit.
  Pse diskotekat iu besuan vajzave? Sepse seksi i dobët është më i suksesshëm në beteja të tilla. Përqindja e humbjeve tek pilotët femra është disa herë më e vogël se ajo e meshkujve.
  Edhe pse në përgjithësi Luftwaffe ka një raport shumë të favorshëm në dëmtime. Superioriteti prek edhe stërvitjen luftarake dhe veçanërisht aviacionin reaktiv, i cili nuk ka kundërshtar të barabartë.
  Margaret dhe Albina po fluturojnë nga Evropa në Meksikë me një shpejtësi prej afërsisht dy shpejtësi zëri, por kjo nuk ndihet aspak në vetë diskun: sa e qetë është udhëtimi. Është sikur të jesh në një tren.
  Margaret tha me entuziazëm:
  - Ky është një diskutim kaq i mrekullueshëm që kemi. Si një armë përrallore - nuk duhet as shpatë as top!
  Albina sqaroi logjikisht:
  - Më shumë si një armë hapësinore, si alienët.
  Margaret, duke shtypur këmbët e saj të zhveshura dhe muskulare, këndoi:
  - Do të doja të mund të merrja pak para dhe të ushqeja alienin! Do të doja të mund të shpenzoja ca para, por ai nuk ankohet, mos pjell!
  Albina përplasi duart dhe tha:
  - Kjo është një këngë vërtet e mprehtë. Mendova se dinit vetëm të kompozoni marshime ushtarake!
  Margaret u përgjigj duke u mbështetur në dysheme. Bëri disa shtytje. Sipas traditës së pathëna, ajo kishte veshur bikini. Në përgjithësi, në Luftwaffe, pothuajse të gjitha të rejat dhe vajzat kaluan në uniformat e bikinit. Në çdo rast, nëse kushtet e motit e lejonin dhe nuk ishte shumë ftohtë. Besohej se një trup me një minimum veshjesh do të kishte kontakt më të mirë me avionin. Dhe pilotët fluturojnë me mjeshtëri në këtë rast.
  Praktika e ka konfirmuar këtë. Edhe në të ftohtë, vajzat përpiqeshin të zhvesheshin sa më shumë. Bikinet janë bërë shumë në modë.
  Kështu që nuk është çudi që vajzat ishin pothuajse të zhveshura. Dhe me figurat e tyre, bikinit shkojnë mirë. Sigurisht që në ushtri të gjitha femrat e mbajnë veten në formë dhe kanë figura të mira. Kur një grua e re i jep vetes aktivitet fizik, ajo do të duket tërheqëse në një mënyrë të dukshme. Përveç kësaj, kur vishni bikini, ajri i pastër ndihmon në djegien e yndyrës. Dhe vajzat janë kaq të holla dhe të lakuara me bark të skalitur.
  Sigurisht që kjo është bukuria, trupat e femrave të reja. Këmbët e tua, natyrisht, janë të zhveshura dhe me taban të zhveshur e ndjen makinën shumë më mirë, madje bëhesh një me të.
  Ndoshta kjo është arsyeja pse pilotët e rinj janë kaq të mirë, dhe ata grumbullojnë rezultate pa pothuajse të vdekur.
  Kush e di nëse Hitleri dështoi në historinë reale sepse neglizhoi gratë në ushtri. Por një vajzë me bikini është një luftëtare e veçantë. Fati i do ata, dhe ata vdesin shumë rrallë.
  Albina gjithashtu filloi të bënte shtytje, duke vënë re:
  - Kur lëviz, ndihesh shumë më mirë.
  Margaret ra dakord:
  - Lëvizja është jetë!
  Të dy luftëtarët ishin bionde. Dhe gjithashtu shumë e bukur. Epo, sigurisht, ata nuk do t'i besonin një prej diskove të para në një modifikim luftarak për gratë pa tipare të bukura.
  Gjithçka rreth tyre është e mirë: figurat e tyre janë plot hire atletike dhe fuqi erotike. Dhe fytyra, të reja, të freskëta, pa asnjë rrudhë apo rrudhë. Dhe flokë të harlisur, pak kaçurrelë.
  Djemtë e fiksojnë shikimin te vajza të tilla dhe mund të shikojnë me orë të tëra pa u ndalur.
  Vërtet bukuri unike, ariane, atletike.
  Albina qëndroi në duar dhe kryqëzoi këmbët e saj të holla e të nxira mbi kokë. Avioni me disk ishte në autopilot. Ishte e pamundur ta rrëzoja atë, kështu që vajzat mund të gëzoheshin dhe të ngroheshin lehtësisht.
  Dyshemeja e makinës së mrekullueshme ishte e mbuluar me plastikë të butë, jo të ndezshme dhe të ashpër.
  Margaret e ndoqi, të dyja vajzat qëndruan në duar. Dhe tërhoqën nga lart me këmbë. Ishte si të rrotulloje një biçikletë. Kaq simpatike dhe unike.
  Albina tha duke buzëqeshur:
  - Unë jam një arian i vërtetë, i pamëshirshëm ndaj armiqve të Rajhut... Personazhi im është nordik!
  Margaret qeshi dhe tha:
  - Por mua më pëlqen të bëj shaka. Të paktën ajo është gjithashtu një ariane e vërtetë! Oh, çfarë qesharake është lufta!
  Albina, duke ulur zërin në një pëshpëritje, tha:
  "E megjithatë unë mendoj se ne nuk duhet t'i kishim lënë rusët në të pasmet tona." Stalini mund të largohet nga disfata dhe goditja!
  Margaret u përgjigj me besim:
  - Kemi forcë të mjaftueshme për luftë në dy fronte! E dini, Wehrmacht tashmë ka më shumë se tridhjetë e pesë milionë ushtarë. Kryesisht të huaj. Nuk ka gjasa që rusët e rraskapitur të jenë në gjendje të mbledhin më shumë se dhjetë milionë. Por ka edhe Japoni.
  Albina pohoi me kokë në shenjë dakordësie, me kokën e bardhë si një top bore:
  - Po është e vërtetë! Ne jemi te forte! Tanku E-50, i prodhuar në masë, më në fund ka kënaqur ushtarakët tanë në të gjitha aspektet!
  Margaret qeshi dhe ndërhyri:
  - Tank? Ka zëra se ata duan të bëjnë një makinë të ngjashme nga plastika!
  Albina tundi kokën skeptike:
  - Armatura do të jetë e dobët... Edhe pse një ide interesante për operacionet e uljes!
  Margaret tha me një buzëqeshje:
  - Dhe disku ynë është prej titani. Dhe është mjaft i fortë për të përballuar të gjitha përplasjet e mundshme.
  Albina vuri në dukje me një psherëtimë:
  - Titani është një metal mjaft i shtrenjtë. Por unë mendoj se së shpejti projektuesit tanë do të krijojnë çelik shumë më të fortë!
  Margaret përplasi këmbët e saj zbathur së bashku:
  - Mendimet e mia janë një tufë kuajsh!
  Albina qeshi dhe tha:
  - Një elefant është më i mirë! Ai është më i madh!
  Margaret u hodh në krahët e saj dhe bërtiti:
  - Gjirafa është e madhe! Ai e di më mirë!
  Më pas vajzat e morën dhe e goditën me shputa. Pra, pati edhe një gjëmim. Dhe ata i buzëqeshën njëri-tjetrit.
  Albina ka thënë:
  - Jo, me luftëtarë si ne, edhe njëqind stalinë nuk na tremben!
  Margaret u rrotullua në duar dhe cicëroj:
  - Pse njëqind? Ndoshta një mijë në të njëjtën kohë?
  Albina bërtiti:
  - Jo milion!
  Margaret tha:
  - Ose një miliard e gjysmë!
  Albina bërtiti:
  - Ose një trilion e një çerek!
  Një garë e tillë dukej qesharake dhe absurde. Por në të njëjtën kohë jashtëzakonisht qesharake. Vajzat ndaluan muhabetin e tyre të padëmshëm dhe filluan të bëjnë shtytje.
  Margaret mendoi për të kaluarën e saj. Një vajzë nga një familje mjaft fisnike. Ajo u dërgua në një moshë shumë të butë në një shkollë speciale. Aty kalova disa trajnime mjaft të vështira. Ajo u mësua dhe u trajnua fizikisht. Nga njëra anë, kjo e bëri vajzën më të fortë, por nga ana tjetër, e privoi atë nga fëmijëria.
  Megjithatë, Margaret u përfshi shpejt. Përveç kësaj, shkolla kishte klube dhe argëtim. Bukuroshet notonin në pishinë, bënin gjimnastikë dhe bënin ndarjet.
  Dhe ne mësuam, duke përfshirë gjuhë të ndryshme. Sigurisht, atyre u mësuan matematikë, fizikë dhe klasikë të ndryshëm. Në kohën e saj të lirë, Margaret pëlqente të lexonte trillime shkencore. Ajo e pëlqente veçanërisht Zhyl Vernin. Zbulimet e tij shkencore u kombinuan me aventura interesante. Disa lloje shpikjesh ende nuk janë tejkaluar.
  Veçanërisht mbresëlënëse ishin predhat që mund të shkatërronin një fortesë të tërë me një të shtënë. Kjo armë mund të jetë e dobishme në një luftë të vërtetë.
  Margaret, kur dëgjoi për sulmin gjerman ndaj Polonisë, u frymëzua. Gjermanët fituan një fitore pas tjetrës dhe të gjithë thjesht e adhuruan Hitlerin. Edhe pse në fillim qëndrimi i shumë njerëzve ishte i përmbajtur. Por Fyhreri pati sukses në gjithçka. Përfshirë edhe në ekonomi. Rritja e shpejtë ekonomike, ringjallja e ushtrisë, rikthimi i Rheinland-it dhe fushave të qymyrit. Pastaj Anschluss pa gjak të Austrisë. Gjermanët u tronditën pak nga konflikti rreth Çekosllovakisë. Por më pas e pasoi Mynihu.
  Pas së cilës dukej se Gjermania kishte arritur gjithçka në mënyrë paqësore. Ajo madje u kthye në rajonin e Klaipeda. Por më pas filloi lufta me Poloninë dhe dy ditë më vonë Lufta e Dytë Botërore. Shumë, madje edhe vajzat, u trembën. Po sikur të ketë një tjetër humbje? Por brenda tre javësh Polonia u shemb, ofensiva kundër Gjermanisë Perëndimore nuk filloi dhe qetësia u krijua. Shumë menduan se tani do të kishte paqe.
  Pastaj një sulm i shpejtë në Francë. Dhe propaganda deklaroi me entuziazëm: fituam!
  Dhe Margaret u mërzit që ajo nuk mori pjesë në një triumf të tillë. Por nuk është kaq e thjeshtë. Lufta u zvarrit, Gjermania, duke luftuar, thithi një vend pas tjetrit. Dhe si një hero i përrallave ajo preu kokat e armiqve të saj. Dhe kështu Margaret shkoi në front. Si pilot. Ajo kaloi shkollën e fluturimit dhe përfundoi në qiell.
  Vajza menjëherë filloi të shënonte më shumë. Luftoi me pilotët rusë. Vura re menjëherë një dobësi të caktuar të aces sovjetike - hezitimin e tyre për t'u tërhequr. Por kjo është vetëvrasje kur luftoni kundër një avioni kaq të armatosur si ME-262.
  Margaret shkatërroi avionët sovjetikë, me mjaft sukses. Ajo nuk njihte keqardhje, megjithëse nuk e konsideronte veten mizore. Dhe vajza u grind me bikini, edhe kur ishte pak ftohtë.
  Dhe kjo ndihmoi në betejë. Asnjë herë avioni i saj nuk u rrëzua, madje as u dëmtua rëndë. Edhe pse ME-262 është përgjithësisht një makinë shumë e qëndrueshme.
  Margaret fitoi Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt. Dhe sigurisht, ajo ishte krenare për këtë. Dhe tani asaj i është besuar makina më e avancuar e shkatërrimit.
  Albina ishte gjithashtu pilot, nga një familje ushtarake. Gjithashtu një bjonde muskulare, e vlerësuar me Kryqin e Kalorësit për vepra të ndryshme, kryesisht në qiell. Por Albina arriti të luftojë pak në këmbësorinë. Ajo e tregoi edhe klasën e saj si snajperiste.
  Të dyja vajzat janë të ngjashme, por edhe të ndryshme, natyrisht, në fytyrat e tyre. Por ata kanë muskuj të spikatur, shumë të fortë fizikisht. Tani ata bënë shtytje, bënë një kënd dhe cicërimën:
  - Ne jemi luftëtarë të mëdhenj, një vend i fuqishëm... Dhe në një farë mënyre jemi shumë të egër dhe shërbëtorë të Satanit!
  Pas së cilës Albina qeshi dhe kundërshtoi:
  - Pse Satanai? Apo ndoshta një Zot i Plotfuqishëm?
  Margaret pohoi me kokë.
  - Po, nëse ushtria jonë është me fat, atëherë pa Zotin nuk mund të jetë ndryshe!
  Albina e korrigjoi shoqen e saj:
  - Jo pa Zot, por me Zot! I Plotfuqishmi i do të fortët dhe të pamëshirshmit! Arianët do t'i shtypin të gjithë!
  Margaret bërtiti me admirim:
  - Dhe ne kemi një teknologji të tillë! Avionët me disqe janë një mrekulli!
  Albina, duke bërë me energji një qoshe, ra dakord:
  - Po... Mundemi nëse duam!
  Margaret shpjegoi logjikisht:
  - Dhe kur nuk duam, mund ta bëjmë edhe ne! Shkencëtarët e detyruar nga gjysma e botës po na lërojnë!
  Vajzat filluan ta bënin këndin shumë më energjikisht. Dhe makina e tyre po rrëshqiste nëpër ajër. I ngjante një UFO. Një krijim kaq i mrekullueshëm i inxhinierisë. Diçka që u krijua përtej nivelit teknologjik që është tipik për planetin Tokë. Ndër të tjera, avioni me disk është i pajisur me disa radarë të fundit. Dëgjova bip bip...alarm!
  Vajzat u hodhën dhe vrapuan drejt ekraneve të shikimit... Ata e zmadhuan imazhin... Kështu është, një duzinë amerikane Mustang dhe katër Airacobra po fluturonin përpara. Avionët amerikanë shpërthyen nga retë. Me sa duket ata vunë re një disketë mjaft të madhe, ose e skanuan me radar. Edhe pse disqe të tilla fluturuese janë praktikisht të padukshme në radar. Por në qiell ato janë të dukshme nga një distancë e madhe.
  Dy skuadrile u përpoqën të sulmonin diskun. Margaret shtypi butonat e levës për të shpejtuar. Dhe ajo shkoi te dashi. Aq mprehtë sa grushti i një boksieri në peshën e një pendë, një disk fluturues u ndez pranë. Dhe goditi një luftëtar amerikan. Ishte sikur një prerës diamanti të kishte goditur hekurin. Shkëndijat ranë dhe rrjedha laminare e copëtoi aeroplanin në ashkël me shkëlqim.
  Albina, duke mbajtur levë me gishta të zhveshur, e ktheu me shkathtësi diskun dhe përplasi përsëri luftëtarin e Forcave Ajrore të SHBA. Ai ra në copa. Dhe terminatori bjond, duke vazhduar të lëvizte, shtypi një avion pas tjetrit.
  Margaret tha:
  - I fshijmë... Si shkumës me gomë!
  Albina qeshi dhe tha:
  - Nuk kanë shanse!
  Disketa lëvizte disa herë më shpejt se avionët amerikanë. Dhe me të vërtetë nuk kishte asnjë shans për ta lënë atë. Për më tepër, manovrimi i makinës gjermane është thjesht fenomenal. Por të përballur me një armë të re, amerikanët vepruan me mençuri: ata u shpërndanë. Dhe vajzat duhej të shpejtonin ndjeshëm ndjekjen.
  Kur u godit nga një disk, ai filloi të gumëzhinte, sikur po hiqeshin patate të skuqura. Disku i famshëm i Belonzit i dërrmoi dhe i ngatërroi të gjithë. E megjithatë ai as nuk u drodh.
  Vajzat qeshën duke ndjekur armikun. Kapërcejnë dhe rrafshuan, prenë. Ajo të kujtonte një qift që ndiqte pulat, dhe ndoshta edhe më shpejt. Dhe një prerës i tillë ishte thjesht i ngjashëm me shpatën e thesarit të Ilya Muromets. Që preu gjithçka... Dhe arriti të arrijë pothuajse gjithçka dhe ta përplasë atë.
  Vajzat gërmuan brenda dhe thuajse u hodhën nga karriget e tyre, duke u mbajtur te kapëset me duar dhe këmbë. Dhe disi ata ende mbajtën. Dhe ata mund të vazhdojnë të luftojnë.
  Por luftëtari i fundit amerikan është kapërcyer. Vajzat shkundnin rruaza djerse nga balli. Dhe përsëri ne e kaluam disketën në autopilot. Albina, duke thithur barkun e saj të skalitur, sugjeroi:
  - Ndoshta mund të hamë?
  Margaret ra dakord:
  - Kjo eshte nje ide e mire!
  Luftëtarët arritën në frigorifer. Albina shtypi butonin me gishtin e këmbës. Dolën dy tuba me përzierje ushqyese. Vajzat i morën me kujdes në duar. Mish derri të grirë imët me bizele dhe salcë domate. Në etiketën e çdo tubi ka një derr qesharak dhe një domate me një kërcell bizele.
  Vajzat filluan të thithin me kujdes, duke shtypur lehtë tubin. Margaret tha:
  - Së shpejti do të shkojmë në botët kozmike. Atëherë ndoshta një ushqim i tillë do t'u jepet astronautëve.
  Albina pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, do të ishte mirë! Fluturoni në botë të tjera, shikoni planetët fqinjë.
  Margaret fishkëlleu dhe tha në ëndërr:
  - Po, kjo është shumë interesante. Dhe si duken këta alienë? Ata ndoshta duken si njerëz. Apo ndoshta ata kanë dallime?
  Albina ngriti supet dhe sugjeroi:
  - Ndoshta mund të takojmë kukudhët. Ata janë të ngjashëm në pamje me njerëzit, por e kanë origjinën jo nga majmunët, por nga macet. Kjo është arsyeja pse ata kanë veshë me majë dhe një pamje shumë të lezetshme.
  Margaret tha me një buzëqeshje të ëmbël:
  - Thonë kukudhët nuk plaken fare!
  Albina pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Ndoshta... Por do të ishte më mirë që njerëzit të kishin një lumturi të tillë!
  Margaret thithi nga tubi. Ajo gëlltiti dhe foli:
  - Po... Nuk ka gjë më të keqe se pleqëria! Në këtë drejtim, kjo është thjesht plaga e Zotit!
  Albina e përkëdheli këmbën e saj të zhveshur. Imagjinova një djalë pranë meje. Aq i gjatë, muskuloz, si Apolloni. Apo ndoshta Hercules. Pastaj ajo e imagjinoi atë duke e përkëdhelur. Po, kjo do të ishte e mrekullueshme.
  Për të kaluar më pas në diçka më serioze. Për të përjetuar përkëdhelje të forta dhe puthje të nxehta në gjoks. Si buzë të forta mashkulli përkëdhel thithin e kuq. Dhe sa do të doja të mbetesha e re dhe tërheqëse përgjithmonë.
  Mos u plak kurrë, ji gjithmonë i ri, i hollë, atletik!
  Albina sugjeroi me shpresë të ndrojtur:
  - Ndoshta njerëzit do të shpikin diçka që të mos plaken?
  Margaret u përgjigj me besim:
  - Herët a vonë, sigurisht që pleqëria do të mposhtet... Por pyetja është, a do të jetojmë ta shohim këtë?
  Albina u përpoq të ngushëllonte shoqen e saj:
  - Nëse shkenca ariane mund të bëjë gjithçka, atëherë koha do të kalojë dhe ata do të jenë në gjendje të ringjallin të vdekurit. Dhe atëherë nuk do të ketë rëndësi kur të vdesim!
  Margaret tha me një buzëqeshje:
  Le të gëzojmë një botë pa të keqe,
  Edhe pse ndonjëherë është e vështirë të besohet...
  Fëmijët do të luajnë dhe do të qeshin,
  Dhe ne do të arrijmë pavdekësinë... ndoshta!
  Vajzat pinë nga tubat. Mish i prerë në feta, bizele dhe domate, një kombinim shumë i shijshëm dhe ushqyes. Margaret gjithashtu imagjinoi burrin e saj të ardhshëm. Aq i pompuar dhe i zgjuar, me ballë të lartë. Ajo e pëlqeu shumë Spartak. Një njeri i lindur për të qenë një sundimtar, ose një komandant i madh, doli të ishte skllav. Në lidhje me Spartakun, Margaret lexoi një roman të një shkrimtari italian. Një vepër e shkëlqyer arti, nuk do të mund ta lini poshtë.
  Vërtetë, fakti që Spartak ishte një udhëheqës fisnik trak, ka shumë të ngjarë një shpikje e autorit. Nuk dihet as nëse Spartaku ishte trak. Ai ishte vetëm pjesëtar i seksionit trak. Ka pak informacion për historinë reale të Spartak. Duket se ka lindur i lirë. Madje thonë se ka shërbyer si legjionar në ushtrinë romake. Pastaj, kur lufta u zhvendos në Traki, ai madje dezertoi dhe luftoi kundër romakëve. Ai u kap përsëri dhe u shit te gladiatorët.
  Pastaj lavdia i erdhi Spartak në arenë. Por Spartak mund të ishte gjerman. Margaret e imagjinonte veten në shtrat me këtë hero.
  Kjo është e mrekullueshme - një njeri i tillë! Gratë i duan shakatë. Margaret mendoi se Spartak ishte gjithashtu jashtëzakonisht i zgjuar. Ai fitoi fitore mbi romakët me një ushtri mjaft të dobët të organizuar skllevërsh dhe të varfërish. Edhe pse jo, udhëheqësi i gladiatorëve vendosi disiplinë të rreptë.
  Më kot konsujt u vërsulën në Spartak. Ai u shkaktoi një disfatë pas tjetrës. Por në fund tradhtia bëri të vetën. Dhe ata mundën Spartakun.
  Lufta e skllevërve nuk përfundoi me fitore. E cila mund të jetë për mirë. Pasi të kishin fituar, skllevërit do të kishin shkatërruar Perandorinë Romake, por a do të kishin qenë në gjendje të ofronin diçka në këmbim? Barbaria e plotë mund të lindë në këtë pjesë të planetëve. Atëherë krishterimi nuk do të kishte fituar një popullaritet kaq masiv. Pra, nuk do të kishte qenë perandori Kostandin, i cili e futi një fe të tillë nga lart. Dhe koha ishte objektivisht kundër krishterimit. Kështu lindi një pyetje krejtësisht logjike: a mund të vërtetoni se ringjallja e Krishtit nuk është një përrallë?
  Të gjithë dëshmitarët e ringjalljes dhe apostujt vdiqën ose u ekzekutuan, dhe më pas dishepujt e apostujve. Sigurisht, me kalimin e kohës, besimi u gërrye. Dhe vetëm premtimi i pavdekësisë nuk mjaftoi. Për më tepër, popujt e tjerë kishin idenë e tyre për parajsën. Merrni të njëjtët egjiptianë. Ata kanë një shkencë të tërë për ekzistencën e të vdekurve.
  Dhe kur pyetej për provat, me kalimin e kohës ajo u bë gjithnjë e më shumë çështje besimi. Dhe a besonte vetë Konstandini në krishterimin paqedashës, pasi kishte kaluar pothuajse të gjithë jetën e tij në luftëra? Apo ndoshta, në fund të fundit, ai ishte i frikësuar nga mosekzistenca, dhe ai donte të paktën një lloj shprese pas vdekjes? Nuk dihet... Por mos e pranoni zyrtarisht autoritetin e Krishtit, a ishte kjo e gjitha... A kanë mbijetuar të krishterët dy mijë vjet më vonë?
  Megjithatë, kjo është një histori subjuktive. Kështu që japonezët fituan në këtë botë në Midway, dhe Hitleri mori një sërë vendimesh të forta, duke përfshirë shumë më herët shpalljen e një lufte totale dhe filloi të luftojë me të gjitha forcat e tij. Dhe rezultati: gjermanët po përparojnë në të gjitha frontet. Dhe ata arritën sukses në shumë fronte.
  Margaret tha me mendime:
  - Aksidentet janë si hallka në zinxhirin e historisë, një dështim dhe një përmbysje e plotë!
  Albina shtoi:
  - Gjithçka në botë është e rastësishme, veçanërisht fati, por natyrshëm përfundoni me shumë telashe!
  Margaret mori tubin me gishtat e saj të zhveshur, e përdredhi kërcellin dhe e shtypi. Ajo thithi pak mishin dhe vuri re:
  - Por ne nuk hyjmë në telashe, ne fitojmë! Pra nuk ka nevojë për pesimizëm.
  Albina nuk kundërshtoi:
  - Është mirë të hahet drekë, është keq të mposhtet, është edhe më keq të humbasësh me veten!
  Vajzat heshtën. Pasi hëngrën, u tërhoqën për të fjetur... E pse të mos flenë edhe nja dy orë. Atëherë nuk do të ketë më kohë. Amerikanët kanë shumë avionë dhe do t'i marrin vazhdimisht.
  Vajzat u mbështetën në karriget e tyre dhe shpejt, si me urdhër, ranë në gjumë. Ata ëndërruan diçka interesante... Ata e gjetën veten në një botë të re. Ata shkojnë në rrugën e tyre. Ka shkurre dhe xhungla përreth.
  Dhe befas një djalë vrapon në takim. Kaq bionde, muskuloze, e veshur vetëm me pantallona të shkurtra. Dhe një ujk i madh, si një dem, nxiton pas tij. Vajzat hoqën automatikët nga supet e tyre dhe i goditën me breshëri zjarri. Ujku u lëndua. Ai ra duke u mbytur në gjakun e tij. Ulërima e bishës ishte tepër rrëqethëse. Dukej sikur po vinte nga pas një guri varri dhe i ngjante një përzierjeje të shenjave të thirrjes së një bualli dhe një merimange.
  Djali ndaloi. Ai shikoi drejt përpara me njëfarë habie. Djali dukej se ishte trembëdhjetë ose katërmbëdhjetë vjeç. Një fytyrë shumë e lezetshme me një mjekër burrërore, muskuj të bukur të skalitur, bark me pllakë. Flokët e saj janë të bardha si bora, të spërkatura lehtë me të verdhë, dhe lëkura e saj është e errët dhe e nxirë.
  Një adoleshente shumë e bukur që mund të varet në një poster - një arian i vërtetë. Vetëm se sytë blu janë shumë të sjellshëm. Dhe buzëqeshja është margaritar. Margaret dhe Albina iu afruan djalit dhe e pyetën njëzëri:
  - Përshëndetje! Kush je ti?
  Djali u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Unë jam Mbreti Mat! Toka e mjegullave rozë.
  Albina qeshi dhe tha:
  - Mbreti... Pse këmbëzbathur?
  Djali u përgjigj me një psherëtimë:
  - U bëra viktimë e një grushti shteti. Marshali Korshunov mori pushtetin në mbretëri. Dhe më hoqën fustanin mbretëror dhe më hodhën gjysmë të zhveshur me helikopter në një xhungël të mbushur me kafshë të egra!
  Margaret qeshi dhe zgjati dorën.
  - Kështu Madhëria juaj... Epo, çfarë, a mund t'ju ndihmojmë?
  Mbreti Mat ngriti supet i hutuar.
  - Dyshoj... Ju jeni vetëm dy, dhe ka një ushtri të tërë me armë dhe helikopterë!
  Albina, duke goditur me vendosmëri këmbën e saj të zbathur, u përgjigj:
  -Duhej të luftonim edhe ushtritë! Jo, ne jemi gati të luftojmë për një kauzë të drejtë!
  Margaret tundi gishtat në hundën e mbretit të ri:
  - Mos kini frikë, ne jemi me ju!
  - Unë nuk kam frikë! - Djali drejtoi me krenari shpatullat e tij jo shumë të gjera e me tufa. Dhe shtoi ai. - Epo, mendoj se duhet të shkojmë te nënshtetasit e mi, ata do të mbështesin mbretin.
  Albina shikoi përreth dhe pyeti:
  - Ku të shkojnë...
  Margaret shikoi përreth... Kishte një xhungël përreth. Disi të kujton Amazonën. U rritën fiere të mëdha. Kishte shumë pemë me lule. Sythat dukeshin si trëndafila, dhe petunia - me ngjyra të ndezura, si shënuesit e fëmijëve. Gjethet në pemë ishin të mëdha dhe komplekse në formë.
  Piliveza të mëdha, si albatrosët, fluturuan dhe fluturat me krahë të gjatë një metër.
  Albina hodhi një vështrim në qiell dhe bërtiti:
  - Këtu janë tre diell!
  Margaret ngriti kokën dhe bërtiti:
  - Uau! A është ky një planet tjetër?!
  Djaloshi King Matt ngriti vetullat me habi:
  - Cili planet tjetër?
  Margaret ngriti supet dhe pyeti:
  - Por kjo nuk është qartë Toka.
  Djali qeshi dhe u përgjigj:
  - Pra, ju jeni nga Toka? Nga ky planet i ashpër, ku shkëlqeu e njëjta dritë!
  Margaret buzëqeshi dhe pyeti përsëri:
  - A e njeh Tokën?
  Mbreti i ri tundi me kokë:
  - Sigurisht! Qytetërimi ynë vjen prej andej!
  Albina e shikoi djalin më me kujdes dhe tha:
  - Epo, po... Ti je si një person, vetëm e bukur!
  Mbreti Mat tundi me kokë me një kokë të ndritshme:
  - Dhe ju jeni shumë e bukur! Më ndihmo të kthej kurorën dhe unë do t'i bëj vetë gratë e mia!
  Vajzat qeshën. Margaret tha:
  - A nuk është shumë herët që të martohesh?
  Djali tundi kokën negativisht:
  - Mbretërit martohen herët! Unë tashmë kam katër gra, do të jenë gjashtë me ju, pa llogaritur haremin!
  Margaret qeshi edhe më fort.
  - Pra, ju keni një harem! Uau!
  Matt fryu gjoksin dhe u përgjigj:
  - Po një mbret pa harem? Nuk do të ishte prestigjioze! Unë jam monarku i një vendi të madh, ne tashmë kemi lëshuar një satelit në hapësirë!
  Albina e përqafoi djalin nga shpatullat dhe guxoi:
  - E dashura ime... akoma nuk e kam problem të bëhem gruaja jote!
  Mbreti i ri e puthi vajzën në faqe, pastaj në buzë dhe guxoi:
  -Ke ere kaq te shijshme... Je shume e mrekullueshme...
  Oleg Rybachenko, përveçse në këtë botë ku luftuan nazistët, u dallua në një univers tjetër. Aty ku kishte një luftë të vërtetë brutale dhe agresive hapësinore. Aty edhe djali u fut në një lloj gërvishtjeje.
  Pse ju desh të punoni jashtë pavdekësisë? Asgjë nuk vjen falas. Dhe puno shumë, djalë. Dhe të jesh vërtet pa vdekje dhe asnjë ekstrem.
  Dhe Lufta e Dytë Botërore është e ndryshme në universe të ndryshme. Dhe shpesh edhe më keq se sa ishte në historinë reale, pasi Rajhu i Tretë është shumë i fortë. Dhe ai u mund fjalë për fjalë nga një mrekulli.
  Pra, Oleg Rybachenko kryen bëmat në një botë paralele.
  Sulmi ndaj Moskës dhe beteja për Rzhev vazhduan. Duke përdorur bomba-hedhës dhe duke marrë goditje nga artileria e raketave sovjetike në përgjigje, armiku përparoi. Gjermanët u përpoqën ta merrnin atë me pajisjet dhe bombardimet e tyre të panumërta, si dhe me raketa.
  Përparimi ishte i ngadalshëm, në të gjithë tokën e djegur. Populli Sovjetik luftoi si kalorës... Rzhev u bë një Stalingrad i dytë për nazistët. Të gjithë banorët morën pjesë në betejat për të.
  Një grup i vogël pionierësh mbanin shtëpinë numër trembëdhjetë në rrugën Lenin. Djemtë dhe vajzat i lanë nazistët të afroheshin dhe qëlluan me pushkë drejt e në gojën e tyre të qeshura. Ose i hodhën armikut granata me eksploziv të bërë vetë. Dhe kështu ata kontribuan në fitoren.
  Njëmbëdhjetë vjeçari Mishka heshti, koka e tij u thye nga një prerje dhe vajza Masha u vra nga një plumb snajperi. Por pjesa tjetër e djemve luftojnë me këmbëngulje të paparë. Pashka, për shembull, hodhi një pako nën transport duke përdorur të gjitha forcat e tij, duke e detyruar makinën me këmbësorët e armikut të kthehej. Por Sturmtigers dhe Strummamont po afrohen, armë të rrezikshme për sulme në qytetet e mëdha. Pashka dhe dy djem të tjerë me të, duke rrezikuar jetën, tërheqin zvarrë një fuçi me një përzierje të dy reagentëve të lëngshëm që kur bashkohen, formojnë një eksploziv të fuqishëm. Djemtë gjysmë të zhveshur janë aq të lyer me blozë saqë janë pothuajse të padukshëm në sfondin e zbehur.
  Pashka tërheq me vështirësi. Ai është shumë i hollë, duket si një mumje e tharë me brinjë që dalin jashtë si degëza. Shtë e vështirë të tërhiqni një fuçi, por, mjerisht, granatat e thjeshta janë të pafuqishme kundër një Sturmmamont që peshon njëqind e pesëdhjetë e pesë ton dhe pa një çantë luftarake. Dy djemtë e tjerë janë edhe më të dobët. Ndonëse janë vetëm nëntë vjeç, thembra e tyre e zhveshur është aq e brirë sa që shushurijnë mbi rrënoja si letër zmerile. Në një moment, kanonada u bë pak më e qetë dhe bluarja e këmbëve të kallosuara më lodhi veshët. Djemtë në thelb ecnin zbathur gjatë gjithë vitit dhe duruan të ftohtin kur gishtat e këmbëve të tyre u kthyen në blu. Por çuditërisht, një stërvitje e tillë ekstreme në stilin spartan çoi në faktin se asnjë nga djemtë dhe vajzat nuk u sëmur.
  Dhe duke pasur parasysh mungesën e mprehtë të ilaçeve dhe antibiotikëve, shëndeti është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Por në të vërtetë, nëse vishni një fener dhe pantallona të shkurtra gjatë gjithë vitit që nga fëmijëria e hershme, atëherë definitivisht nuk do të ftoheni ose nuk do të keni dhimbje të fytit.
  Një tjetër gjë është se nuk mund të mësoheni me urinë në krahasim me ngricat. Dhe çfarë lloj ushqimi mund të ketë në një qytet pothuajse plotësisht të rrethuar? Aty ku e vetmja rrugë e hollë është qëlluar pothuajse mu.
  Pashka mori një plumb nga shpatulla dhe shtrëngoi dhëmbët duke kafshuar buzën deri sa i rrjedh gjak, që të mos rënkonte. Jo, ai nuk do t'u japë fashistëve një gëzim të tillë. Luftëtari rus nuk rënkon nga dhimbja. Djali tërhoqi fuçinë dhe u bërtiti djemve:
  - Thye kthetrat, duhet të jetosh akoma!
  Djemtë, duke kuptuar se nuk janë më të nevojshëm këtu, zvarriten shpejt. Gjunjët dhe bërrylat e tyre tashmë janë me brirë nga zvarritja në rrënoja, dhe ata gjithashtu shushurijnë. Është mirë që nuk mund ta dëgjoni në zhurmën shurdhuese.
  Pashka kryqëzohet dhe bërtet:
  - Unë i shërbej BRSS!
  Shtyn një fuçi nën gjurmët e Sturmmamont. Dëgjohet një ulërimë që nxjerr gjakun bashkë me gjakun dhe djali bëhet copë-copë. Por makina e Hitlerit nuk mund të përballojë këputjen, duke u ndarë në copa. Dhe një tytë e gjerë e një lëshuesi bombë fluturon nëpër një pjesë të shembur muri.
  Pashka vdiq, por shpirti i tij nxitoi në një univers tjetër. Vetë Chernobog e shoqëroi djalin në një univers tjetër. Ekziston një unazë kaq gjigante e Atit, shpirtrat e të vdekurve lëvizin atje. Dhe këto universe nuk janë më pjesë e sistemit Hyperveer, por janë një sistem i pavarur. Personaliteti i një personi ruhet dhe kujtesa e tij gjithashtu, dhe më pas ai mund të zbatojë përvojat e tij të jetës në universin tjetër, ku pjesa tjetër e të vdekurve jetojnë vetëm një herë. Nëse trupi vdes përsëri, shpirti do të transferohet në universin tjetër, dhe personi do të jetojë për herë të tretë... Nëse ai vdes përsëri, atëherë transferimi do të ndodhë në të katërtin. Sepse Zoti dhe Superzoti i Zotave, Gjeneruesi, është i madh mbi morinë e panumërt të krijimeve. Dhe bredhjet e shpirtit nuk do të kenë fund derisa një person të zhvillohet në një nivel të tillë që ai vetë të bëhet një Zot demiurg.
  Ky është Hiperevolucioni i shpirtit. Dhe njerëzit janë ende në nivelin më të ulët në këmbët e fronit që çon në plotfuqishmëri dhe kënaqësi të të gjitha dëshirave. Herët a vonë, çdo person do të arrijë qëllimin e tij pasi të ketë kaluar nëpër shumë lindje dhe vdekje dhe të fitojë përvojë. Mjerisht, shpresat e atyre, veçanërisht murgjve dhe martirëve, se pas vuajtjes në këtë jetë do të marrin një parajsë plot fruta të ëmbla dhe lule aromatike janë të kota. Prandaj, i Pafundmi, në Hiper-plotfuqinë e tij, Mbi-Krijuesi, ka përgatitur diçka më të mirë për njerëzit sesa thjesht parajsa. Të paktën për individët aktivë. Dhe ata që janë të dobët dhe më pak energjikë mund të mbështeten në përmbushjen e një ëndrre më modeste. Takoni familjen dhe miqtë tuaj që ishin të dashur për ju në Tokë ose në botë të tjera. Dhe jetoni me ta të lumtur në një botë të mirë: pa luftëra, uri, sëmundje, pleqëri dhe fatkeqësi të tjera. Vetëm në një parajsë të tillë nuk do të duhet të ecë një jetë dhe asnjë mishërim.
  Dhe në fakt, pas një sërë rilindjesh, një person mund të ketë një fuqi të tillë nën kontrollin e tij, saqë do të jetë në gjendje të zgjedhë formën e tij të lumturisë. Ose aktivitet dhe kënaqësi në paqe relative. Dhe kështu ndoshta edhe parajsa muhamedane me një harem, pjata dhe kërcimtarë mund të bëhet aq e mërzitshme sa një person do të zgjedhë diçka më të thjeshtë për veten e tij që është shumë më aktive!
  Sepse Zoti ka vendosur përjetësinë në zemrat e tyre! Dhe njeriu u bë një shpirt i gjallë, dhe trupi shkoi në pluhur (në elementet e tokës!) nga i cili u krijua, dhe shpirti te Zoti që e dha atë! Fryma njerëzore është fryma e Perëndisë së perëndive, Atit. Dhe shpirti është i pavdekshëm, sepse përmban një grimcë të Krijuesit të Plotfuqishëm të gjithësisë. Dhe ne nuk jemi vetëm balte. Ne jemi nipërit e perëndive Demiurge dhe të afërmve të tyre, dhe jo thjesht një krijim. Dhe Zoti vendosi përjetësinë në zemrat e tyre. Sepse Super-Zoti i Plotfuqishëm, Prindi, është përjetësia. Dhe në çdo person ekziston një grimcë e Hyjnisë Hiper-gjithfuqishme që duhet të zhvillohet në vetvete, duke përfshirë të mësuarit për të duruar vuajtjet, dhimbjen, vdekjen dhe kryerjen e bëmave.
  Djali pionier vdiq për t'u bërë princ në një univers të ri.
  Çernobogu ua tregoi këtë edhe vajzave roje... Në fund të fundit, kjo është një pamje e rrallë e botës tjetër, ajo që ndodh më vonë në Mbretërinë e Pafund të të Vdekurve.
  Pashka u zgjua me një trup të ri... Gjëja e fundit që kujtoi djali rreth njëmbëdhjetë vjeç ishte një dhimbje e fortë që i shqyen venat, muskujt, trupin kockor dhe më pas butësia dhe lumturia që pasuan. Dhe toka u largua menjëherë nga këmbët e zbathura të djalit, e cila u kthye në një monedhë të vogël argjendi dhe u zhduk pas shkëlqimit të yjeve më të shndritshëm. Dhe më pas filloi të luhej simfonia, diçka tepër madhështore.
  Dhe tani ajo është kthyer në trupin e saj, plot forcë dhe energji nga një oreks i shëndetshëm. Pashka është ende një djalë, por jo më pamja e hollë e kampit që ishte dikur, por muskuloz, i fortë dhe nxirja në lëkurën e tij nuk është krejt njerëzore, e artë e errët. Djali e ndjeu fytyrën e tij, jo, dukej krejtësisht njerëzore, me lëkurë të lëmuar dhe të pastër, dhe flokët në kokë i ndiheshin të buta dhe të mëndafshta në prekje. Vetëm se ka disa byzylykë të çuditshëm në kyçet e dorës.
  Djali theu gurin e çmuar dhe një hologram shkëlqeu. U shfaq një imazh tredimensional me ngjyra i një vajze të bukur të paimagjinueshme. Zëri i saj i argjendtë cicëronte shkëlqyeshëm:
  - Oh madhëria juaj! Lindja juaj ka ndodhur dhe prandaj do të ketë një festë në mbretëri!
  Dhe pothuajse menjëherë pas fjalëve të saj, dritat e ndritshme dhe shumëngjyrëshe u ndezën në dhomën e fronit, ku ishte djali i porsalindur i vdekur, dhe tufat e dritave të vëmendjes filluan të shkëlqejnë. Pashka e gjeti veten të çuar befas, si nga një valë, në një stadium të madh, ku u prit me gëzim nga një turmë lara-lara. Djali shikoi rreth tij dhe mbylli sytë. Në dhomën gjigante të fronit, kishte statuja dhe në majë që rrotulloheshin, llambadarë shumë të zbukuruar dhe shumëngjyrësh. Dhe rrahin avionët shumëngjyrësh të shatërvanëve.
  Dhe në përgjithësi, vetë pallati ishte futurist dhe antik në të njëjtën kohë.
  Shumica dërrmuese e audiencës ishin djem dhe vajza të bukura dhe tre herë më shumë vajza. Përveç tyre, kishte një numër të vogël krijesash të dy llojeve. Shumë i madh, dy metra i gjatë, i ngjashëm me gorillat, vetëm me veshë si krahët e lakuriqëve të natës, krijesa gri dhe kafe. Dhe individë pak më të vegjël me ngjyrë portokalli dhe të verdhë të ngjashëm me dhelprat, por kishte pak prej tyre.
  Përveç tyre, në sallë rrotulloheshin edhe burra të vegjël mekanikë, mbi rrota që mbanin ushqime mbretërore dhe pije luksoze në mbështjellës shumëngjyrësh.
  Pashka vuri re se praktikisht nuk kishte të moshuar në sallë, dhe kështu krijesat, megjithëse dukeshin si njerëz, ishin disi shumë të shndritshme me lëkurë të artë dhe flokët e tyre ishin si petale lulesh. Turmë e mirë, por shumë. Dhe veshët e tyre, jo krejt njerëzorë, duken si një syth trëndafili të prerë në gjysmë.
  Ku eshte ai? A mund të jetë parajsa? Kohët e fundit, Ortodoksia dhe pionierët janë afruar më shumë, dhe priftërinjtë premtojnë një parajsë bujare për ata që vdiqën për Atdheun.
  Ndoshta priftërinjtë nuk gënjejnë? Tani ai nuk është më një djalë zbathur, i lyer me blozë dhe i gërvishtur në betejat për Rzhev. Jo, princi qëndron para tyre. Gjithashtu ende djalë, por me çizme të ndezura të kuqe flakë të zbukuruara me gurë të çmuar, me një kostum shumë luksoz, ndonëse disi të modës së vjetër. Një shpatë shkëlqen në brez, me një dorezë të zbukuruar shumë me gurë të çmuar. Është madje e çuditshme: robotë, televizor dhe në të njëjtën kohë një mjedis kështjellë.
  Vërtetë, audienca është gjithashtu e veshur në mënyrën e vet. Djemtë janë me xhama mesjetare dhe çizme luksoze, kurse vajzat me pantofla xhami me taka të larta dhe fustane transparente që nuk e fshehin bukurinë e trupit.
  Dy vajza, ndoshta shërbëtore, vrapuan para princave: ato ishin zbathur me fustane të shkurtra të bardha dhe të zhveshura, me një rrip të hollë pëlhure me shkëlqim që mezi mbulonte gjoksin e tyre madhështor. Ata shpërndanë petale rozë me bollëk, nën thembra të princit të sapolindur.
  Pashka tani është një person mbretëror, por ai ishte një pionier i uritur, i dobët, paturpësisht i pisët. Dhe një ndjenjë krenarie mbush shpirtin e tij. Pionier i ndershëm - ka drejtësi.
  Një vajzë me rroba mbretërore dhe një i ri rreth njëzet e më shumë vjeç u shfaqën në fronin rrezatues. Ata përshëndetën Pashën, i cili u dha përshëndetjen e pionierit.
  I riu kishte veshur një kurorë dhe tha me një ton solemn:
  - Ti je kalorësi i vrarë heroikisht, të cilin perënditë e përcaktuan të ishte trashëgimtari dhe dora ime e djathtë!
  Pashka iu përgjigj me modesti:
  - Nuk e di, Madhëria juaj. Qindra e mijëra njerëz sovjetikë ranë jo më pak heroikisht se unë! Dhe unë mendoj se ata meritojnë jo më pak një shpërblim në parajsë!
  Mbreti i kësaj bote tha me një ton të rëndësishëm:
  - Këtu jemi të gjithë që një jetë kemi bërë dhe një tjetër kemi marrë. Shpërblimi nuk është gjithmonë i drejtë. Edhe unë nuk isha një nga oficerët më të mirë të ushtrisë cariste, por mora titullin mbret. Por një nga vajzat zbathur është vetë At Makhno!
  Shërbëtorja i këputi këto fjalë dhe tha:
  -Por kam mësuar kënaqësi të paarritshme për ju burra!
  Mbreti u përgjigj ashpër:
  - Ty, skllav Makhno, nuk të dhanë asnjë fjalë! Lidheni atë në shtyllën e goblinit në mënyrë që ajo të marrë pjesën e saj të qerpikëve.
  Vajza u kap nga një gorillë me veshë cipë në pesë falanga dhe u tërhoq zvarrë në një shtyllë. Vajza u përpoq të rezistonte pa sukses, por u godit ashpër me kamxhik në kofshë. Pas së cilës ajo kafshoi goblinin në putra, por u godit me grusht në mjekër dhe u ul, duke humbur vetëdijen.
  Mbreti do të kënaqej, por Pashke aspak. Nuk është mirë kur rrah një grua, edhe nëse është vetë despoti dhe banditi gjakatar Makhno. Ndonjëherë fatit i pëlqen të luajë një mashtrim me një person. Ose më saktë, perënditë Demiurge. Të poshtër ndonjëherë marrin ndëshkim pas vdekjes, por jo gjithmonë drejtpërdrejt. Disa mund të mishërohen si një sakat, disa si një skllav ose skllav. Por vetë Madhëria e Tij nuk është aspak një engjëll, por një oficer argëtues, Shwinder. Jo më keq se oficerët e tjerë, por as më mirë. Dhe unë pata fatin, si në këngën e Vysotsky, të rritesha në një monark, tashmë në jetën time të dytë. E vërtetë, jo menjëherë, por kur u vra ish-mbreti. Këtu u shfaqën më parë aftësitë e fjetura.
  Pashka shikoi dhe heshti. Ai nuk ndihej më plotësisht i lumtur. Dhe zëri jo aq i këndshëm i monarkut njoftoi:
  - Dhe tani ju duhet të merrni pjesë në ritualin tradicional gjatë kurorëzimit të princave! Tani do të bëhet dënimi i një krimineli të madh, veçanërisht të rrezikshëm të një jete të mëparshme! Sepse unë besoj se mëkatet duhet të marrin ndëshkim!
  U dëgjua një zhurmë bluarëse dhe dyshemeja përpara fronit filloi të shpërbëhej. Tingulli ishte i butë, robotët po fshinin pluhurin dhe shufra po ngrihej në qiell. U shfaq diçka e ngjashme me një shirit horizontal çeliku. Djali ishte i lidhur vetëm me zinxhirë nga duart e tij në një traversë të trashë dhe një shtangë ishte e lidhur me zinxhir në këmbët e tij. Krahët ishin përdredhur nga shpatullat muskulare dhe dukej qartë se ngarkesa po i shkaktonte dhimbje të tmerrshme djalit.
  Zoya dhe Victoria e njohën menjëherë këtë djalë muskuloz si Oleg Rybachenko dhe me një ulërimë iu drejtuan Chernobog:
  - Çfarë po bën, i errët?
  Mbizotëruesi i së Keqes Hyperuniversale u përgjigj me butësi:
  - Për fajin e këtij djali, ju nuk mund të vazhdoni të luftoni në këtë univers dhe të siguroni fitoren e BRSS! - Syri i Çernobogut u bë më i rreptë. - Dakord, ky është një krim mjaft i rëndë sa nuk mjafton as ta gatuash në vaj!
  Zoya tha me një ton lutës:
  - Por ky është mëkati më i madh i pavullnetshëm!
  Chernobog u përgjigj me një ton të guximshëm:
  - Të rrahin dëshpërimisht nëse rastësisht! Më besoni, ata e trajtuan këtë fëmijë jashtëzakonisht butësisht!
  Goblins qëndruan në skajet e Olegit të lidhur. Djali ishte krejtësisht i zhveshur dhe muskujt i ishin fryrë nga pesha e shtangës së lidhur me zinxhir në këmbë. Pashka dyshoi dhe pyeti:
  - Cili është faji i tij?
  Mbreti u përgjigj me arrogancë:
  - Fakti është se për shkak të tij, Rusia Sovjetike humbi shansin e saj të madh të shpëtimit!
  Pashka e pyeti në heshtje Oleg Rybachenko:
  - Kjo eshte e vertetë!
  Djali, duke u copëtuar nga rafti, kërcëlliu dhëmbët:
  - Po! Është faji im!
  Pasoi një urdhër lakonik nga monarku:
  - Rrahni!
  Dhe goblins goditën shpinën e djalit me zinxhirë aq fort sa mundën. Lëkura shpërtheu dhe fytyra e Oleg Rybachenko u bë e kuqe e ndezur. Por djali, duke shtrënguar nofullën dhe duke u dridhur, u mbajt dhe nuk lëshoi asnjë të qarë. Dhe goblins vazhduan regjimentin me tërbim të ftohtë. Ata goditën me gjithë fuqinë e tyre dhe prenë me siguri lëkurën e djalit.
  Pashka bëri haraç, megjithë dhimbjen e egër, Oleg Rybachenko nuk bërtiti, por vetëm mori frymë rëndë. Edhe pse torturat u intensifikuan. Zinxhirët në dorezën plastike filluan të nxehen dhe të skuqen. Pra, tani çdo goditje e re jo vetëm që preu lëkurën, por e digjte në vend me mish.
  Një erë e fortë e mishit të skuqur përhapej në dhomë. Dhimbja ishte e tmerrshme. Sytë e Olegit dilnin nga gropa, fytyra e tij u bë blu, gjaku i rridhte nga fyti, por megjithatë, me një përpjekje titanike vullneti, ai frenoi ulërimën që ishte gati t'i ikte nga fyti. Ndihej se ky djalë kishte kaluar një përvojë brutale. shkollë, përfshirë në botën e luftërave të yjeve dhe hapësirës. Oleg imagjinoi se po e rrahja me një fshesë në një banjë të nxehtë dhe u bë shumë më e lehtë.
  Zinxhirët e bardhë të nxehtë e rrahën dhe dogjën Rybachenko nga qafa deri në thembra, të cilat goblinat e goditën me dritën e dritës, por djali i djegur dhe i plagosur ende nuk donte të humbiste vetëdijen. Pashka e shikoi këtë si të magjepsur. I vinte keq për bashkëmoshatarin e tij, thuajse moshatar, por nga ana tjetër, ishte faji i tij që BRSS, që tashmë mezi po mbahej, u gjend në prag të shkatërrimit. Epo, a mund të falet vërtet diçka e tillë? Në fund të fundit, vetë Stalini bëri thirrje për të treguar pamëshirshmëri ndaj armiqve. Për më tepër, djali është shumë muskuloz dhe aspak i dobësuar, megjithëse nuk ka asnjë pikë yndyrë të tepërt.
  Kjo do të thotë që unë nuk kam përjetuar uri të vërtetë, dhe kjo gjithashtu nuk ngjall simpati...
  Një ulërimë e papritur që doli nga daullet e veshit tronditi pallatin. Muri u shemb dhe vala e shpërthimit që kalonte i shpërndau njerëzit si shishe boshe, e hodhi fronin si një tornado... Gjithçka ndodhi si gjatë një tërmeti të fortë, me një ritëm uragani. Dhe një moment më vonë u shfaqën banditë. Shumë e ngjashme me goblins, vetëm jo të zhveshur në lesh, por me uniforma.
  Nga goditja është shembur shiriti horizontal dhe traversa është thyer. I rrahur brutalisht dhe i mbuluar me djegie, Oleg Rybachenko ra mbi Pashka. E gjithë shpina dhe gjoksi i tij, që u shemb mbi princin skllav, u dogj dhe u thye. Sidoqoftë, djali ende e mbajti vetëdijen e tij dhe i pëshpëriti pionierit:
  - Ky është shansi ynë!
  Dhe nga brezi i Pashkës ai nxori një pistoletë të mbushur me diamante. Ai qëlloi një herë në pranga. Ata shpërthyen, pasuar nga dy të shtëna në prangat që i mbanin këmbët. Megjithë forcën e plotë të mundimit, Oleg Rybachenko ruajti aftësinë për të lëvizur dhe perceptimi i tij mendor ishte më i fortë se kurrë. Princi kishte disa nga magjistarët më të avancuar në mbretëri të varur nga brezi i tij.
  Dhe goblinët që shpërthyen nuk i fshehën ndjenjat dhe instinktet e tyre shtazarake. Ata donin të shkatërronin sa më shumë qenie të gjalla dhe qëlluan kudo.
  Oleg Rybachenko mezi kishte kohë ta largonte Pashkan, dhe në vendin ku djali-princi sapo ishte shtrirë, kishte vetëm një krater gjysmë metër të gjerë dhe një metër të thellë, dhe skajet e tij tymosnin dhe shkëlqenin. Vetë Rybachenko Jr hapi zjarr të sigurt mbi armikun. Pesë pushtuesit e parë goblin u prenë nga shpërthimi i parë.
  Djali u kthye dhe mori magjistarin që i kishte rënë mbretit me këmbët e tij dhe shtypi butonat me gishtat e tij të zhveshur. Në botët e hapësirës, Oleg Rybachenko ishte marrë tashmë me lloje të ngjashme armësh dhe për këtë arsye veproi me shumë besim. Një duzinë goblina të tjerë nxituan shpirtrat e tyre në botët transcendentale nga të shtënat e djalit nga duart dhe këmbët e tij.
  Dhe në përgjithësi, nuk shpërtheu asnjë betejë për shaka. Forca të rëndësishme ishin gati për të luftuar. Kur ish njerëzit ziheshin me njëri-tjetrin... Vetëm në trupa paksa të ndryshëm.
  Oleg, duke qëlluar dhe duke shmangur tërheqësit e thonjve të armikut, mendoi: kush janë këta goblinë? A janë ata njerëz dhe, nëse po, çfarë krimesh kanë kryer në planetin Tokë? Goblins zakonisht përdoreshin në përralla për të përfaqësuar të keqen dhe diçka marrëzi.
  Djaloshi endacak mori dhe hodhi kukudhët e vdekur, në të cilët u mishërua njeriu që hidhte rreze, i cili tani ishte bërë i vdekur. Dhe tani ai filloi të qëllonte me të dyja duart.
  Pashka me përvojë nxori nga brezi një tjetër magjepsës dhe filloi të qëllonte mbi agresorët gjithnjë e më shumë që vraponin e sulmonin.
  Pastaj u shfaq një disk i madh fluturues, si një luftanije, dhe gjithnjë e më shumë goblinë dhe dhelpra që rrallë shiheshin u hodhën prej saj. Megjithatë, veshë krahët (goblins) që i përkisnin mbretërisë së kukudhëve nuk ngurruan të qëllojnë kundër të afërmve të tyre. Pra shkëmbimi i goditjeve ishte në lulëzim të plotë.
  Oleg Rybachenko ishte në një listë tani. Ai lëshoi breshëri magjepsësh, duke mbledhur përbindësh rresht pas rreshti. Disa goblinë u karbonizuan nga injeksionet e dëmshme të magoplazmës, ndërsa të tjerët, duke rënë nën emetuesin e gravitetit, lëshuan burime gjaku jeshile dhe blu. Por kjo vetëm e bëri atë më të nxehtë dhe kamë me krahë të ngjashme me frikën po afroheshin.
  Ata, nga ana e tyre, u goditën me armë kundërajrore nga pallati. Të gjithë qiejt u ngjyrosën derisa u lënduan kokërdhat e syrit me një shfaqje madhështore fishekzjarre.
  Oleg Rybachenko foli në mënyrë agresive:
  Një njeri mëkatar do të marrë të tijën
  Do të jetë si një merimangë që digjet në zjarr,
  Më besoni, ky është një rast i vështirë -
  Mëkatari adhuroi shejtanin!
  Sidoqoftë, koncepti i Satanit dhe Çernobogut nuk është aspak identik. Satani është një engjëll rebel - krijim, Chernobog është hipostaza e përjetshme ekzistuese e Gjeneratorit. Dhe ky është ndryshimi kolosal mes tyre. Sepse Chernobog është një bir dhe pjesë e familjes, dhe aspak armiku i tij! Fjala Satan përkthehet si kundërshtar.
  Pashka goditi goblinin. Ajo që kishte mbetur ishin gjymtyrët e poshtme me qime. Në përgjithësi, kukudhët qëlluan në mënyrë shumë më efikase. Kush është ky djalë me krahë? Ka një gorillë!
  Pashka mezi e shmangu humbjen, por arriti të hidhej mbrapa, duke ndjerë vetëm nxehtësinë mbi supet e tij. Pëlhura e shtrenjtë e kamisolës ishte pak e djegur.
  I mishëruar si një vajzë, Plaku Makhno gjithashtu lufton dhe qëllon me shumë saktësi. Megjithatë, jo më kot ai konsiderohet si një prijës i guximshëm. Siç thotë kënga. Ju dhe unë gjithmonë e kemi shtypur të pafenë së bashku, dhe kemi udhëhequr krevat dhe rusët - një ataman i vetëm. Por atëherë isha pak i pafat me atamanët! Por ne do të jemi të bashkuar - për të keqardhur të gjithë!
  Oleg Rybachenko kosi njëqind goblinë me një shpërthim zjarri dhe tha:
  -Në luftë çdo gjë lejohet dhe gjithçka i takon atij që mund të vrasë këdo!
  Pashka u pajtua me këtë dhe filloi të qëllonte edhe më shpesh dhe, duke u përpjekur të tregonte të njëjtën saktësi si ky djalë i gjymtuar, por jo i thyer.
  Kukudhët gradualisht u konsoliduan dhe ngritën rezervat e tyre. Beteja u zhvillua në të gjithë pallatin e shkatërruar dhe të djegur plotësisht.
  Dhe përsëri u ngrit fotografia e betejave për Rzhev. Qyteti i kthyer në një grumbull gërmadhash nuk u dorëzua. Natasha, një vajzë Komsomol, duke kapur një automatik në duar, qëlloi në Krauts. Një vajzë e bukur, ajo ishte shumë e pistë dhe e hollë: lëkurë dhe kocka. Por fytyra me mjekër burrërore dhe sy të mëdhenj blu e ruajti bukurinë e saj. Natalya ishte plagosur më shumë se një herë, por ajo duroi "gërvishtjet" në këmbë. Fustani i saj chintz, shpesh i grisur dhe i qepur me nxitim, dukej si lecka lypësi. Ngjashmërinë me një lypës e shtonin këmbëzbathur, të gjitha të mbuluara me gërvishtje dhe mavijosje, megjithëse forma e bukur, harmonike e këmbëve të një luftëtari të Komsomol-it dhe çanta prej pëlhure ku vajza fshehu granatat me një përzierje ndezëse.
  Natasha dha një shpërthim, duke shkarkuar një bri tjetër. Kjo është vetëm në filma, ka supermenakë të tillë që presin një duzinë ushtarësh me një breshëri. Në një betejë të vërtetë, Zoti na ruajt që nga qindra plumba të ketë të paktën një goditje të saktë. Djali terminator Ole Rybachenko dhe vajzat roje janë një përjashtim përrallor në këtë rast.
  Por Natalya u mbështet pas murit të shembur dhe shikoi me kujdes nga pas një grumbulli tullash të thyera. Ka aq shumë rrënoja dhe barrikada në qytet sa nazistët nuk mund të përdorin tanket e tyre të forta për të depërtuar dhe detyrohen të tërhiqen në një betejë të pafavorshme këmbësorie në grupe të vogla.
  Është vapë dhe pothuajse të gjithë luftëtarët nga batalioni i grave po luftojnë zbathur dhe janë të pistë si derrat. Por nuk ka kohë për t'u larë, dhe papastërtia ndihmon për të kamufluar në Rzhevin e djegur dhe të djegur, dhe për këtë arsye për të mbijetuar. Megjithatë, vetëm më 1 janar 1943, aleatët e Rajhut të Tretë u ndërprenë. Dhe gjermanët u detyruan të linin këtë parvaz legjendar. Sa e ndihmoi kjo Ushtrinë e Kuqe në betejat për Moskën.
  Natasha e di këtë si çdokush tjetër. Dhe kështu ajo këndon një këngë për të gëzuar të gjithë luftëtarët e tjerë, shumë prej të cilëve vuajnë nga plagë të rënda;
  
  Bota është plot luftë dhe vuajtje
  Kështu ka qenë që nga agimi i kohës,
  Kur Abeli ra dhe Kaini u ngrit,
  Hurri po merr një armadë me kurora!
  
  E tillë është nevoja e njeriut,
  Të pikëllohesh mizorisht për shumë vite...
  Dhe kështu shkoi deri në fund të kohës,
  Se trimat shpërblehen vetëm me zinxhirë e me shtyllë!
  
  Por besoni në guxim, ushtari nuk do të largohet,
  Shufra e Plotfuqishme nuk do të na japë -
  Ashtu si librat e shenjtë rusë,
  Svarog i Plotfuqishmi do të vijë në Tokë!
  
  Do të vijë një epokë - ku njerëzit janë të lumtur,
  Aty ku nuk ka vuajtje dhe shuma është e lartë!
  
  Aty ku do të ketë gjithmonë hurma dhe kumbulla në mjaltë -
  Dhe të gjithë do të marrin një shpërblim si të çmendur!
  
  Populli i Rusisë sonë të dashur të pakufishme,
  Unë urdhëroj që sikur një kurorë të lulëzojë në një ditë vere...
  Dhe atëherë njerëzimi do të bëhet i fortë,
  Le të shkojmë te yjet e largët!
  
  Është e pamundur të qëndrosh në Tokën e djepit,
  Ne jemi të tërhequr nga një magnet dhe hapësira po thërret...
  Nuk është çudi, duke kontrolluar vizatimin, ne vajtuam -
  Dhe le të bëjmë një llogari të vështirë për pasurinë!
  
  Sa e mrekullueshme është mësimi vendas,
  Çfarë na dha i Plotfuqishmi përmes Vedave të tij...
  Dhe Atdheu ynë ka një unazë të artë,
  Thye prangat e zemërimit, thyej nevojat!
  
  Atdheu do të ndërtojë ëndrrën e komunizmit,
  Gjithçka do të jetë e lirë në të - lakmia do të largohet!
  Për kuazarët e largët, turizmi është më i dashur,
  Dhe një fluturim në këmbë për fëmijët drejt yllit blu!
  Pasi këndoi pjesën e saj të poezisë, Natasha hodhi një përzierje ndezëse në një automjet luftarak të këmbësorisë duke u përpjekur t'i afrohej asaj. Dhe transporti gjerman mori flakë plotësisht dhe filloi të lëshonte re flakë të zezë, të rreckosur. Vajza ishte me fat që kapaku i kapakut ishte i hapur. Dhe Krautët, të cilët po ashtu lëngonin nga vapa, shfaqën dobësi. Dhe një shishe e madhe ndezëse i mbështjellë.
  Shpërthimi nuk ndodhi, pasi vetë kutitë ishin të mbrojtura, por rripi i predhave të ngarkuara në top u bllokua dhe filloi të grisej në mënyrë agresive. Dhe kufoma e shqyer e një SS Haupman fluturoi nga kapaku.
  Por më pas një tjetër mjet luftarak këmbësorie goditi me mitralozë të rëndë. Vajza Komsomol arriti të hidhej larg, por shoku i saj dhe djali pesëvjeçar Kolya, i cili po sillte furnizime, u goditën. I gjori fëmijë, çfarë po bënte në këtë betejë? Ai i ndihmoi të rriturit me të gjitha forcat, u përpoq të drejtonte Ushtrinë e Kuqe së bashku me të gjithë të tjerët drejt fitores! Dhe tani një plumb budallai ia ka copëtuar kokën e ndritur.
  I vetmi ngushëllim ishte se nuk kishte kohë të përjetonte dhimbje.
  Por Ekaterina Yarova vdiq shumë më me dhimbje. Plumbat e kalibrit të madh i kanë grisur gjoksin dhe shpinën. Dhe ti vdes nga fazat shurdhuese të vuajtjes. Sikur të ishin mbështjellë dy gjarpërinj. Njëra është e nxehtë si zjarri, tjetra është më e ftohtë se akulli vdekjeprurës. Dhe ata e mbytin vajzën në konvulsione djallëzore. Katerina rënkoi dhe vuajti. Këmbët e saj të zhveshura, të pluhurosura, të lyera me gjak u shtrënguan në mënyrë konvulsive dhe gishtat e saj të zhveshur hodhën rrënoja me napalm të djegur.
  Natasha u zvarrit te shoqja e saj dhe i pëshpëriti:
  - Prit! Së shpejti do të ketë një tjetër! Jetë shumë më e mirë!
  Këtu vajza imagjinoi për një moment komunizmin. Një mbretëri ku është absolutisht gjithçka. Dhe të gjitha ëndrrat bëhen realitet si në një përrallë. Dhe ajo mund të takonte prindërit e saj që vdiqën nën bomba. Por, mjerisht, përralla është një gënjeshtër...
  Rrënojat e rrëzuara nga të shtënat nga një mitraloz i kalibrit të madh po bien mbi manen e ndyrë dhe gri të Natashës. Makth dhe rrëqethës. Por vajza ende pëshpërit:
  
  - Unë besoj! Shpresoj! Unë dua!
  Dhe luftëtarja hidhet papritmas dhe hedh një koktej molotov, duke futur gjithë urrejtjen e saj në këtë impuls. Shishja arrin në BMP dhe thyhet mbi të. Por kur kapaku mbyllet, makina do të digjet brenda apo jo, gjasat janë të diskutueshme. Zjarri i mitralozit vjen vonë dhe Natalya arrin të godasë tokën dhe të kapet pas betonit të thyer. Dhe të gjitha llojet e mbeturinave bien mbi shpinën e saj të gërvishtur, pothuajse të zhveshur.
  Papritur dëgjohet një gjëmim dhe të shtënat e automatikut heshtin. Ishte pionieri Leshka që arriti të afrohej me instalimin "Strela" - diçka si një faustpatron i përmirësuar nga projektuesit sovjetikë. Një armë e disponueshme, por mjaft efektive. Dhe i armatosur me dy topa ajri dhe katër mitralozë të kalibrit të madh, transporti fashist u shkatërrua. Dhe pionieri, megjithëse i vogël në shtat, është i shpejtë dhe mund të mbajë Strela-2. Tani ai po kthehet për një armë të re, të thjeshtë, pa zmbrapsje, e cila është mjaft e mundur të prodhohet duke përdorur një metodë të bërë vetë.
  Dhe në botën e Luftës së Dytë Botërore, ndodhën ngjarje të lezetshme.
  Jane, Gringueta, Malanya dhe e porsaardhura Matilda morën pjesë në zbarkimin në Kubë. Vajzat hipën në një tank Goering-4. Kjo është një makinë e re, e krijuar në bazë të evolucionit të Churchill. Ky rezervuar u lehtësua pak për të përmirësuar performancën e drejtimit. Rezultati ishte një automjet që peshonte pesëdhjetë e shtatë tonë me një top 88 mm dhe forca të blinduara 152 mm në këndin e ballit dhe 102 mm në këndin e armaturës dhe të pasme. Në mbrojtje dhe armatim, ky tank ishte inferior ndaj E-50, por kishte një motor me një fuqi deri në 1200 kuaj fuqi. Nuk kishte ende mjaft turbina me gaz për të gjitha makinat. Megjithatë, rezervuari doli të ishte i mirë. Për sa i përket nivelit të mbrojtjes, ai nuk ishte inferior ndaj Tiger-2 në pjesën e përparme, dhe madje edhe superior ndaj anës.
  Cilësia e armaturës së çimentuar është e shkëlqyer. Edhe pse vetë rezervuari është i papërsosur. Por duke pasur peshën e Tigrit, ai ka mbrojtje më të mirë. Dhe në çdo rast, me një shpejtësi të mirë.
  Jane fishkëllen një këngë.
  Gringueta shtyp këmbët e tij zbathur mbi pedale. Malanya vëren:
  - Kubanët duket se nuk duan të luftojnë fare kundër nesh!
  Gringeta qeshi dhe u përgjigj:
  - Përkundrazi, edhe ata na konsiderojnë si çlirimtarët e tyre. Çfarë është Amerika për Kubën? Përkundrazi, ata e shikojnë atë si një pushtues.
  Jane shtriu këmbët e saj të zhveshura dhe të hijshme. Rezervuari kishte pjerrësi të mëdha në anët, gjë që krijonte disa probleme për ekuipazhin, por në të njëjtën kohë rriti mbijetesën e mjetit. Armatura ballore është në një kënd prej 45 gradë, gjë që jep një rikoshet të madh. Tani ka dy Pershing kundër tyre. Ata hapën zjarr.
  Gringeta shtypi këmbët e saj të zhveshura dhe të nxira në metal dhe drejtoi armën.
  Një prej predhave amerikane goditi ballin e tankut. Kjo nuk është fatale, dhurata e vdekjes shkoi në një rikoset.
  Gringeta qëlloi duke synuar ballin e frëngjisë. Armatura ballore e Pershing është e njëjtë me trashësinë e Goering-4, dhe këndi racional i prirjes është edhe më i vogël. Pra, arma më e fuqishme 88 mm depërton në metal.
  Gringueta thotë duke lëpirë buzët:
  - Dhe të tregohesh arrogant me ëndrrat - kush mund të konkurronte... Pse një nxënës shkolle të luftojë me punks mbështetës!
  Pershing mori flakë. Kompleti i luftimit filloi të grisej. Pastaj gjëmonte, duke e shqyer më në fund kullën.
  Gringeta e zhvendosi armën në një tank tjetër. Asaj nuk i vinte aspak turp që makina e saj po lëvizte dhe iu desh të qëllonte gjatë lëvizjes. Luftëtari tashmë ka një përvojë të konsiderueshme. Hyra në të tridhjetë e katër. Dhe ata kanë frëngji më të vogla se Pershings.
  Vajza e fshatit bërtiti:
  - Unë jam më e bukura dhe më e forta!
  Ajo tashmë kishte përvojë. Për më tepër, Pershings janë të palëvizshme, që do të thotë se ato janë shumë më të lehta për t'u goditur. Kulla e thyer shkërmoqet si xhami.
  Tonet e Malanias:
  - Do të copëtohet në fragmente - përpiquni t'i gjeni!
  Matilda tha:
  - Vetëm qielli, vetëm era, vetëm gëzimi përpara!
  Pershings janë shkatërruar dhe tanku gjerman nxiton përsëri në betejë. Luftëtarët madje fillojnë të këndojnë.
  Ka një bateri përpara... Ata e kthejnë tankun e tyre për të marrë predha kokë më kokë dhe qëllojnë.
  Gringeta thotë, duke goditur këmbët e tij të zhveshura dhe të hijshme në armaturë:
  - Kam goditur vetëm një herë... Sa trim!
  Malanya shton:
  - Dhe i zoti! Sulmuesi i klasit të lartë!
  Gringueta shton:
  - Jo në vetull, por drejt në sy!
  Dhe hap zjarr për të vrarë. Ajo nuk ka frikë nga armët e armikut. Gjuan çuditërisht me saktësi. Në përgjithësi, kjo katër është e mrekullueshme. Vajzat nga Britania, e cila tashmë është bërë pjesë e Rajhut të Tretë me autonomi shumë të kushtëzuar.
  Tani vjen pushtimi i Kubës. Të shtënat shumë të sakta të Gringet heshtin armët njëra pas tjetrës. Bateria pështyn në mënyrë të dëshpëruar, por shpërthimi i armëve gradualisht zbehet.
  Jane përkëdhel kokën e lehtë të Gringet me këmbën e saj të zbathur dhe thotë:
  - Kështu që ju duhet ta mbani atë!
  Dhe vajza e zotit qesh. Thonja e saj e zhveshur është shumë gudulisëse dhe çuditërisht e këndshme nga prekje të tilla. Është si të ecësh në një kanavacë fibroze. Dhe thembra e vajzës është aq e rrumbullakët dhe joshëse.
  Gringeta gudulis shputën me gishtin tregues dhe thotë me butësi:
  - Je shumë e bukur, apo jo... Por të lutem, mos më shpërqendro nga të shtënat.
  Xhejn ia kthen qesh. Dhe cicëron me gaz:
  - Dhe mua më pëlqeni, si ju, si ju, dhe për mua nuk ka më shok në botë!
  Gringeta u përgjigj me një psherëtimë:
  - Unë i dua djemtë... Edhe pse ju jeni sigurisht bukuroshe. Pyes veten se si do të dukej djali juaj?
  Jane u përgjigj me një buzëqeshje harpi:
  - Unë mendoj se ai do të ishte shumë i pashëm dhe ju do ta donit atë!
  Gringeta rrotulloi ijet, imagjinoi se po i hynte një burrë i fuqishëm me dinjitet të madh. Çfarë kënaqësie është kjo. Sa bukur është të ndjesh peshën e Herkulit, ose akoma më mirë, të hipësh vetë mbi të. Oh, unë duhet të pres për një pauzë në luftime dhe të hidhem tek burrat. Më mirë nga SS, djemtë janë të mëdhenj.
  Jane ëndërronte edhe përkëdheljet. Me një burrë apo me një vajzë të bukur, nuk ka rëndësi. Të dyja janë të këndshme në mënyrën e tyre. Kjo është ajo që shumë njerëz nuk e kuptojnë. Si mund t'i duash të dy? Megjithatë, Xhejni nuk është me siguri nga ato zonja që quhen kurva. Ajo i pëlqen përkëdheljet dhe prekjet e trupave të fortë.
  Por bateria u shkatërrua. Tanket e Rajhut të Tretë po nxitojnë përpara. Luftëtarja aspiruese Matilda thotë me habi në zërin e saj:
  - Dhe lufta është më e lehtë se ç'mendoja... Dhe gjithashtu kisha frikë!
  Malanya tha me një të qeshur:
  - Gjëja më e vështirë është se beteja po vazhdon, dhe ju duhet të shkoni shumë... Ky është vërtet një problem.
  Matilda, e cila nuk kishte ende kohë të mësohej me humorin e ushtarit të vrazhdë, leh:
  - A nuk mendoni se është shumë vulgare?
  Gringeta këndoi si përgjigje:
  - Po ndërtojmë një botë të re dhe po mohojmë të shkuarën... Mundësojmë absurdin dhe vulgarin në fron!
  Matilda tha me gëzim:
  - Kjo është shënuar saktë... Epo, kush është Hitleri? Djali i një të dehuri dhe një fshatareje, dhe ne jemi të detyruar t'i bindemi!
  Jane e ndjeu të nevojshme të kujtonte:
  - Genghis Khan ishte edhe skllav në rininë e tij, dhe nuk dinte shkrim e këndim, por sa pushtoi... Ndonjëherë fatit i pëlqen të bëjë shaka!
  Matilda kujtoi me një psherëtimë:
  - Unë besoja në Zot... Por tani më ka humbur çdo dëshirë për të besuar në të. Nëse Zoti e lejon këtë, atëherë çfarë lloj Zoti është ai?
  Gringueta sugjeroi:
  - Ndoshta ka një Zot, por unë jam i keq? - Fshatareja fërkoi majën e hundës me gishtat e saj të zhveshur. - Duke parë botën tonë, mund ta besosh lehtësisht këtë. Se diçka e keqe dhe mizore po sundon mbi ne!
  Matilda tundi me kokë në shenjë dakordësie dhe i kujtoi:
  - Komandantët më të suksesshëm: Genghis Khan, Tamerlane, Hitler - ishin gjithashtu më mizorët. Ky është një paradoks i caktuar!
  Gringueta vuri në dukje:
  - Populli është një masë, dhe masa duhet të trajtohet si një grua, dhe një grua me dëshirë i nënshtrohet forcës. Me sa duket ajo që është mizore është në të vërtetë më e efektshmja!
  Jane gjithashtu e pa të nevojshme të kujtonte:
  - Sulltani turk më mizor, dhe ishte sundimtari më i egër dhe pushtuesi më i suksesshëm. Perandoria Osmane nuk ishte inferiore në përmasa ndaj Perandorisë Romake dhe dallohej për gjakmarrjen e saj.
  Malanya goditi këmbën e saj të zhveshur në parzmore dhe ulëriti:
  - Mizori, mizori dhe edhe nje here mizori - çimentimi i kombit!
  Gringeta qeshi dhe guxoi.
  - Do të luftojmë në tokë, në qiell, edhe në shtator... Është qesharake!
  Njësitë kubane nuk bënë rezistencë dhe u dorëzuan. Dhe nuk kishte shumë amerikanë gjatë rrugës.
  Vajzat filluan të flasin pak në tank.
  Matilda kujtoi me një vështrim të trishtuar:
  - Ne i mundëm gjermanët në Luftën e Parë Botërore. Dhe tani ne pësojmë disfatë pas disfate.
  Malanya korrigjoi Matildën:
  - Nuk durojmë më ne, por amerikanët.
  Gringeta qeshi dhe shtoi:
  - Kush janë amerikanët - ish-kolonia jonë!
  Jane qeshi dhe tha:
  - Por një koloni shumë e fortë që mundi të ndahej nga perandoria. Është për të ardhur keq, natyrisht, por pas Luftës Botërore, pasi fitoi zyrtarisht, Luani Britanik nuk u bë më i fortë. Gjermania po përjetonte një rritje të shpejtë industriale edhe para Luftës së Parë Botërore. Dhe Hitleri kombinoi fuqinë e kapitalizmit me fuqinë e një shteti totalitar fashist. Dhe dha rezultate!
  Gringueta vuri në dukje filozofikisht:
  - Demokracia humbi nga diktatura totalitare!
  Jane sqaroi:
  - Jo vetëm një diktaturë totalitare, por edhe popullore. Hitleri arriti të arrijë mbështetje reale, si me vepra ashtu edhe me propagandë. Ne, natyrisht, nuk kemi arritur të njëjtin nivel kohezioni dhe uniteti kombëtar si gjermanët. Dhe në fund të fundit, ata nuk ishin në gjendje të mbanin kolonitë, veçanërisht kur Stalini na tradhtoi.
  Malanya sugjeroi:
  - Për Churchillin, rezultati më i mirë, ose më mirë vendimi më racional, do të kishte qenë të bënte paqe me Rajhun e Tretë në korrik të vitit 1940. Në këtë rast, ne do të kishim shpëtuar të gjitha kolonitë dhe qindra mijëra jetë. Dhe vazhdimi i luftës ishte çmenduri.
  Jane sqaroi në mënyrë racionale:
  - Çmenduri në çdo rast! Nëse vetë BRSS do të kishte hyrë në luftë, suksesi i rusëve do të kishte krijuar një perandori të kuqe në Evropë dhe një kërcënim vdekjeprurës për Britaninë. Është e qartë se komunistët nuk do të ishin ndalur me kaq. - Vajza preku gjoksin e saj dhe fërkoi thembrën e saj të zhveshur me barkun e saj të mprehtë nga stërvitja dhe vazhdoi programin edukativ. - Stalini dhe komunizmi i tij janë të prirur drejt dominimit të plotë të botës. Dhe ata na sulmuan dhe u forcuan. Dhe nëse Hitleri do të kishte fituar, atëherë Rajhu i Tretë do të kishte burimet për të luftuar ne. Në një mënyrë apo tjetër, ishte marrëzi të luftoje.
  Ndoshta gjermanët, pas paqes, në përgjithësi do të fillonin të tresin atë që kishin kapur më parë dhe nuk do të shkonin askund. Dhe Churchill sillej si një idiot i hapur!
  Matilda përplasi këmbën e saj të zbathur fort mbi armaturën, duke gërmuar:
  -Churchill është me të vërtetë një idiot! Dhe është mirë që ai nuk pati kohë të arratisej në Kanada. Le të vuajë në burg!
  Jane vështroi ashpër.
  - Lëreni të vuajë! Ai ngriti të gjithë Britaninë!
  Malanya tha pas një pauze të shkurtër:
  - Edhe pse paqja me Gjermaninë gjithashtu mund të krijojë disa probleme. Duke marrë burimet e kolonive franceze dhe holandeze dhe potencialin industrial të Evropës, gjermanët patën çdo shans për të shtypur ekonominë tonë. Edhe pse kjo është ende një perspektivë afatgjatë. Megjithatë, Rajhu i Tretë u zhvillua me shpejtësi edhe pa luftë, dhe potenciali i tij u rrit me shpejtësi.
  Jane pohoi me kokë me një buzëqeshje të trishtuar.
  - Regjim i ashpër gjerman. Rendi i mishëruar... Një shtet totalitar, i pamëshirshëm. Pa demokraci të panevojshme, jep mrekulli! Dhe në ekonomi gjithashtu!
  Malanya e kundërshtoi këtë:
  - Demokracia jonë e lashtë nuk e pengoi vendin të zhvillohej dhe të bëhej i madh. Ne kishim territore me koloni që ishin më të mëdha se perandoria e Genghis Khan. Dhe në të njëjtën kohë, parlamenti ka funksionuar prej shekujsh, duke bërë ligje në vend të mbretit.
  Jane qeshi dhe tha:
  - Dhe Fuhreri arrogoi për vete të drejtën për të bërë ligje! Ai është si perandori i tyre!
  Malanya korrigjoi shoqen e saj:
  - Tani edhe këtu! Dhe ne jemi nën Fyhrer!
  Vajzat ishin të dëshpëruara... Jane u përpoq të imagjinonte se si do të ishte nëse Churchill do të kishte bërë paqe me Hitlerin në korrik 1940. Gjermania pajtohet me paprekshmërinë e Perandorisë Britanike dhe nuk kërkon as kthimin e ish-kolonive të saj. Kushti i vetëm është të marrësh me qira kopje diamanti në Namibi. Epo, kjo nuk është aq poshtëruese për britanikët. Por ajo që gjermanët kanë kapur tashmë bëhet e tyre me të drejtë. Zonat franceze në Afrikë dhe Indokinë, pothuajse e gjithë Evropa kontinentale përfshihen në sferën e ndikimit të Rajhut të Tretë. Dhe kolonitë holandeze gjithashtu. Hitleri mori gjithçka për të mos luftuar më tej, por për të tretur pasurinë e tij. Ajo tani ka koloni pothuajse si Britania. Dhe niveli i përgjithshëm i zhvillimit ekonomik është edhe më i lartë. Gjermania është në vendin e dytë, e ndjekur nga SHBA-ja, natyrisht. Dhe BRSS, falë industrializimit brutal të Stalinit, doli në vendin e tretë në botë. Potenciali ushtarak i Perandorisë Ruse u rrit. Duhet të theksohet se Stalini e zgjeroi territorin për të përfshirë tokat në perëndim, dhe tani popullsia e tij po i afrohej dyqind milionëve.
  Hitleri, i cili tani kishte një dorë të lirë, u përball me një zgjedhje: të fillonte një luftë në 1941: për të parandaluar rusët që të përgatiteshin. Shtyjeni sulmin ndaj BRSS dhe përgatituni më mirë. Këtu, natyrisht, Krauts kishin një zgjedhje. Shumë varej nga puna e agjencive të inteligjencës. Stalinit iu dhanë të dhëna që mbivlerësonin potencialin gjerman. Hitleri kishte një pikëpamje të nënvlerësuar për forcat ruse.
  Por ishte e qartë: Stalini po riarmatoste ushtrinë. U shfaqën tanke të serive KV dhe T-34, të cilat mund të përhapeshin. Avionët e fundit janë duke u prodhuar në masë dhe janë pothuajse po aq të mirë sa modelet gjermane. Llogaritja dhe numri i këmbësorisë, për shkak të rekrutimit universal.
  Gjermania gjithashtu riarmatosi tanket e saj T-3 me një armë më të fuqishme. Rriti prodhimin e Yu-88, nisi një seri modifikimesh më të fundit të ME-109 F. Në aviacionin e BRSS, ai është superior në numër, por inferior në cilësi. Rusët kanë dy mijë tanke më të fortë se gjermanët, dhe pjesa tjetër janë të lehta, por disa do të jenë më të shpejtë. Armiku është gjithashtu më i fortë. Dhe Stalini mund të marrë këmbësorinë. Në realitet, BRSS nuk është inferior ndaj Wehrmacht në potencial, dhe madje edhe më i fortë në tanke. Gjermanët kanë më shumë këmbësorie, vetëm për shkak të mobilizimit. Nëse BRSS mobilizon trupa, do të ketë më shumë.
  Nëse Hitleri do ta dinte të vërtetën, ai do të kishte menduar tre herë - a ia vlen të filloni? Ndoshta do të ishte më mirë që gjermanët ta vendosnin ekonominë në baza luftarake dhe të përdornin potencialin e vendeve të pushtuara për të fituar një avantazh ndaj armikut? Sidomos në tanke?
  Fuhreri, duke pasur territore, duke përfshirë kolonitë, jo më të vogla se BRSS dhe në një klimë më të ngrohtë, dhe një popullsi edhe më të madhe, nëse llogaritet se kë pushtoi...
  Kishte një zgjedhje - përgatitja. Formoni ndarje nga të huajt. Vëri zezakët dhe evropianët në makineri.
  Epo, nëse Hitleri do të kishte qenë një politikan i mençur me inteligjencë të mirë, ai do të ishte përpjekur, duke maksimizuar prodhimin e armëve, të përgatitej tërësisht.
  Por Fuhrer ka shumë të ngjarë të kishte sulmuar BRSS në 1941. Ai kishte tre ose katër mijë avionë të tjerë të humbur në betejën me Britaninë. Dhe falë divizionit afrikan, ka pesëqind, gjashtëqind tanke të tjera.
  Epo, Rommel do të kishte luftuar në lindje. Nazistët do të kishin pasur disa divizione shtesë tankesh. Epo, ndoshta nja dy më të motorizuara dhe një duzinë këmbësorie. Nuk ka gjasa që Fuhrer-i i sigurt në vetvete të kishte mbledhur më shumë forca.
  Dhe Stalini? Do të kisha pasur aq sa kisha më parë. Ai nuk kujdeset fare për Britaninë. Pyetja e vërtetë është, a do të kishte qenë një sulm i befasishëm?
  Nëse, si në realitet, një goditje taktike do të bëhej ende kundër trupave të papërgatitur për mbrojtje, atëherë gjithçka mund të kishte dalë më keq për Rusinë. Sidomos nëse ofensiva kishte filluar më 15 maj 1941.
  Atëherë Moska do të ishte marrë para shkrirjes së vjeshtës. Japonia do të kishte goditur nga lindja... BRSS do të kishte pak shanse. Me shumë mundësi, në 1942 lufta do të kishte përfunduar me kapjen e rajoneve kryesore të BRSS. Ose do të ishte kryer duke përdorur metoda gjysmë guerile për ca kohë.
  Mundësia e një paqeje të veçantë është gjithashtu e mundur. Ashtu si Moska mbetet, por gjermanët marrin Kaukazin në këmbim. Por edhe kjo mund të mos i përshtatet Hitlerit. Duke ditur karakterin e diktatorit numër një, ai me shumë gjasa do të bënte një luftë deri në Urale, nëse jo më tej.
  Sidoqoftë, pushtimi i BRSS do të kishte shpërqendruar forcat e rëndësishme të Rajhut të Tretë. Por kjo do të kompensohej pjesërisht nga policia vendase dhe divizionet e huaja. Po pastaj?
  A do ta trette Hitleri BRSS? Ai mund të duhet ta bëjë këtë për një kohë. Derisa lëvizja guerile u reduktua në një minimum të sigurt, të balancuar nga forcat e policisë lokale.
  Dhe pastaj? A nuk do ta sulmonte Hitleri Britaninë? Mund të bëni një pyetje, a ka nevojë ai për të?
  Tashmë ka më shumë tokë se Britania, edhe duke marrë parasysh kolonitë, por pse të mos i merrni të gjitha për vete? Dhe pastaj të dështojnë për të pushtuar të gjithë botën. Britania e parë. Pastaj, së bashku me Japoninë, ne thyejmë SHBA-në. Dhe më pas është radha e vetë Tokës së Diellit që po lind.
  Tundimi për t'u bërë diktator botëror është shumë i madh. Edhe pse, sigurisht, ndoshta Hitleri do të kishte ndaluar. Por është e vështirë të ndalosh kur je duke fituar. Dhe është e vështirë t'i rezistosh sulmit ndaj Rusisë, e cila nuk mendon për mbrojtjen, por po përgatitet drejtpërdrejt për një luftë sulmuese.
  Epo, si mund t'i besosh Stalinit nëse ai stërvit ushtrinë jo për t'u mbrojtur, por për të sulmuar dhe rrahur armikun në territorin e tij. Kushdo do të mendonte për këtë.
  Në fakt, pse BRSS mendonte vetëm për një ofensivë? E keni përgatitur vetë agresionin?
  Kishte diçka për të menduar edhe për Hitlerin. Vetëm një bombë atomike së bashku me raketat balistike si mjet transporti mund të garantojnë sigurinë e Gjermanisë. Gjermanët mund të krijonin raketa balistike. Por armët bërthamore duheshin edhe disa vite të tjera. Dhe kush do të garantojë që Stalini do të presë? Për më tepër, duke kontrolluar Evropën dhe duke pasur koloni, Gjermania është ekonomikisht më e fortë se BRSS.
  Dhe është e qartë se Stalini nuk do të përfitojë asgjë nga vonesa, pasi konkurrenca teknike kundër shkencëtarëve nga e gjithë Evropa, të bashkuar nga disiplina e hekurt gjermane, nuk është shumë premtuese.
  Pra, gjasat që Stalini të fillojë i pari është i lartë. Edhe pse, sigurisht, një sulm ndaj Rajhut të Tretë është një vendim shumë i rëndësishëm. Për më tepër, Japonia mund të hapë një front të dytë në Lindjen e Largët. Nga të gjitha pikëpamjet doli se ishte e padobishme për Stalinin të sulmonte Rajhun e Tretë. Por as pritja nuk ishte e mirë. Meqenëse nazistët, duke u mbështetur në burimet e Evropës dhe të kolonive, mund të eliminonin atutin kryesor të Rusisë - avantazhin e saj në tanke.
  Dhe në aeroplan gjithashtu. Dhe pastaj zhvilloni aviacionin reaktiv dhe fitoni një avantazh cilësor vendimtar në ajër. Pra, Stalini nuk kishte arsye të vononte shumë. Por të vendosësh të luftosh vetëm me të gjithë Evropën, plus kolonitë, dhe ndoshta edhe Japoninë... Është pothuajse vetëvrasëse. Meqenëse epërsia totale e armikut në burimet njerëzore dhe potencialin është e dukshme.
  Tiparet e karakterit tashmë luajnë një rol këtu. Por duke ditur ambiciet e Hitlerit, gjëja më e logjikshme është se ai do të sulmonte vetë Rusinë, madje edhe në vitin 1941, pa pritur për një kohë të gjatë. Dhe të gjithë e dinë vetëbesimin e Fuhrer-it. Pa asnjë dyshim, ai do të sulmojë Rusinë si një dem i çmendur. Dhe nuk do të marrë parasysh balancën reale të pushtetit. Ose ndoshta edhe gjermanët nuk e dinë, nuk e kanë idenë se çfarë do të përballen.
  Sidoqoftë, probabiliteti i fitores për Rajhun e Tretë, veçanërisht në aleancën me Japoninë, është shumë i lartë. Për më tepër, është shumë më e lehtë për Tokën e Diellit që po lind të vendosë të marrë përsipër Lindjen e Largët së bashku me nazistët sesa të luftojë me Britaninë e fuqishme dhe Shtetet e Bashkuara të zhvilluara ekonomikisht për kolonitë e Paqësorit.
  Është e qartë se Amerika dhe Anglia janë aq superiore ndaj samurajve, saqë një luftë kundër tyre është vetëvrasëse. Por Rajhu i Tretë nuk do të ndihmojë. Po BRSS? Gjermanët dhe satelitët e tyre do ta shtypin atë. Përveç kësaj, në luftë do të hyjë edhe Turqia dhe Italia, e cila nuk është e përfshirë në luftën me Britaninë. Forca të tilla do të bien mbi Stalinin.
  Këtu shanset për të qëndruar janë të rrëshqitshme, edhe nëse Rusia arrin të vendosë trupat e saj në gatishmëri luftarake përpara sulmit gjerman. Për më tepër, në historinë reale, duket se Ushtria e Kuqe arriti të hynte në një gjendje luftarake. Dhe papritura e goditjes u ndje vetëm nga ato forca që ishin afër kufirit. Dhe kjo, natyrisht, është një pjesë më e vogël e Ushtrisë së Kuqe.
  Dhe nëse mendoni se në çdo rast Rusia nuk është gati për një luftë mbrojtëse...
  Perspektivat e Stalinit nuk ishin rozë. Nëse nuk filloni vetë një sulm parandalues. Duke llogaritur në faktin se Gjermania nuk është më gati për mbrojtje. Në këtë rast, llogaritja mund të justifikohet pjesërisht. Por është e qartë për këdo që Britania mori një afat. Ndoshta BRSS, duke sulmuar së pari Rajhun e Tretë, arriti diçka për shkak të befasisë. Dhe atëherë lufta do të zvarritet. Opsioni më i mirë: asgjësimi i ndërsjellë i dy tiranëve. Dhe madje edhe Japonia, në mënyrë që ajo të ngecë edhe më shumë. Kjo është ajo ku ne mund të bazojmë llogaritjet tona.
  Siç thonë rusët: dy budallenj luftojnë, i zgjuari shikon. Në të vërtetë, pse duhet të ndërhyjnë britanikët? Lërini të dyja palët të lodhen plotësisht. Ata do të luftojnë derisa të lodhen plotësisht.
  Mendimet dhe heshtja e vajzave u thyen nga shfaqja e tre Shermanëve para tyre. Tanket e larta amerikane po lëviznin drejt Goering-4. Është e qartë se Yankees nuk janë të këqij dhe e kuptuan se ishte shumë e rëndësishme t'i afroheshe tankut gjerman, apo edhe të hipje në të. Dhe ata i përshpejtuan makinat e tyre në maksimum. Por topi Goering-4 ka një gjatësi tyta 100 EL, dhe mund të godasë nga një distancë e gjatë.
  Gringueta mbolli këmbën e saj të zbathur dhe qëlloi. Është mirë të godasësh Shermanin. Ai është aq i gjatë dhe i dukshëm. Goditja e parë është një gjuajtje shikimi. Por i dyti goditi objektivin... Frëngjia i është shkëputur Shermanit dhe mjeti duke lëvizur me inerci është ndalur dhe ka filluar të digjet.
  Jane tha me miratim:
  - Saktësia jonë nuk është inferiore ndaj arianëve!
  Gringeta gërhiti me përbuzje:
  - Dhe unë mendoj se është edhe më e mirë! Nuk keni parë ende diçka të tillë!
  Matilda, duke shtypur pedalet me këmbët e saj të zhveshura, kërciti:
  - Nuk mund të përfitosh shumë nga asgjëja!
  Malanya korrigjoi më me zgjuarsi:
  - Sado i fortë të jetë heroi, ai nuk do ta shtrydhë detin nga një gur!
  Vajzat qeshën së bashku. Dhe ata goditën njëri-tjetrin me thembra dhe thembra.
  Kallot e vrazhda madje lëshonin një shkëndijë të vogël. Luftëtarët ishin në humor shumë pozitiv.
  Gringeta qëlloi në tankun e dytë, e ndau makinën në dy pjesë dhe tha:
  - Çekiç në një arrë!
  Matilda qeshi dhe tha:
  - Ne kemi një predhë çekiç, por rusët kanë çekiç...
  Malanya kaloi pëllëmbën e Gringethes përgjatë shputës. Ndjeva ngurtësinë dhe elasticitetin e tij, duke vënë re:
  -Ke vrapuar nëpër thëngjij?
  Luftëtari i fshatit u përgjigj me gëzim:
  - Po sigurisht!
  Malanya ngushtoi sytë dhe pyeti:
  - Dhe si është kjo?
  Gringueta u përgjigj sinqerisht:
  - Kjo është shumë e bukur!
  Vajzat në tank qeshën në unison. Po, të pjekësh takat është mjaft ekzotike.
  Jane tha:
  - Zoti na ruajt nga kryeneçësia e Churchillit!
  Gringeta rrëzoi tankun e tretë, përplasi grushtin e saj në këllëfën e armës dhe tha:
  - Truman i vdekur, mjaft!
  Në të vërtetë, pas vdekjes së Roosevelt, pushteti iu dha nënpresidentit sipas kushtetutës. Por kjo ende nuk e ka ndalur luftën. Megjithëse amerikanët nuk mund të kundërshtonin ende asgjë për stërvitjen luftarake të Krauts dhe cilësinë e pajisjeve të tyre.
  Për shembull, Shermanët as nuk qëlluan, duke kuptuar se ishte e pashpresë dhe nuk do të depërtonte në forca të blinduara.
  Malanya këndoi me gëzim, duke përshpejtuar tankun e saj:
  - Po shkojmë, po shkojmë, po shkojmë në vende të largëta! Fqinjë të mirë, miq të gëzuar!
  Matilda e mori atë, vajzat ishin vërtet në një humor të gëzuar:
  - Tra, ta-ta-ta! Tra, ta-ta-ta! Ne po sjellim një mace me vete! Çizhik, qeni, Petka ngacmuesi, majmuni, papagalli, një shoqëri e tillë!
  Xhejni ia mbuloi gojën Matildës me këmbën e saj të zhveshur e të këndshme. Dhe ajo kërciti nga e qeshura.
  Po, e qeshura në fakt zgjat jetën. Amerikanët krijuan tankun Sherman, i krahasueshëm në forca të blinduara dhe armatime ballore me tridhjetë e katër dhe edhe më të mirë në dukshmëri dhe optikë, si dhe më të rehatshëm për ekuipazhin. Por në të njëjtën kohë, tanku në fakt u shndërrua në një objektiv të shkëlqyer për shkak të lartësisë së tij. Dhe britanikët e përfituan me lakmi nga kjo. Dhe performanca e drejtimit të Goering doli të ishte më e mirë.
  Xhejni përsëri imagjinoi sesi djali po e përkëdhelte... Dhe ajo gërrmoi...
  Avion sulmues reaktiv gjerman u vërsul në ajër... Dita tashmë po afrohej në mbrëmje. Dielli po shuhej ngadalë në perëndim të diellit rozë. Dhe nesër është 9 maj. Dita kur Gjermania naziste kapitulloi në historinë reale. Por tani nazistët janë në rritje!
  Jo vetëm kubanezët, por edhe amerikanët po dorëzohen në rrugën e tyre. Një brigadë e tërë zezakësh dhe mulatësh e hodhën flamurin e bardhë thuajse pa luftë.
  Vajzat dolën nga makina. Për më tepër, ju duhet të mbushni karburant.
  Jane, duke ndjekur shembullin e grave gjermane, sugjeroi:
  - Le të na puthin këmbët këta me ngjyrë!
  Matilda u vrenjos dhe tha:
  - A nuk mendon se është e shëmtuar të poshtërosh njerëzit kështu?
  E bija e zotit me paturpësi tha:
  - Por ne do të jemi të kënaqur!
  Matilda gërhiti me përbuzje:
  - Nga jargja e gojës? Zoti më ruajtë!
  Gringeta, përkundrazi, tundi me kokë në shenjë miratimi:
  - Lëreni të shkojë! do të më pëlqejë!
  Dhe vajza e fshatit bërtiti:
  - Rri në gjunjë dhe më lëpi thembrat!
  Oficeri i zi ra me fytyrë dhe i puthi këmbën e zbathur Gringuette. Luftëtarë të tjerë ranë pas tij, duke goditur me bindje takat dhe shputat e vajzave. Jane qeshi e lumtur. Ajo padyshim e ka shijuar këtë aventurë. Dhe aq më tepër kur vajzat puthin këmbët e tyre me entuziazëm.
  Vetëm Matilda qëndroi mënjanë dhe shikonte me inat me sytë e saj blu. Ajo ishte vërtet e indinjuar. Gjermanët jo vetëm që e privuan Britaninë nga pavarësia, por vendosën edhe zakone barbare. Më saktësisht, vetë britanikët i adoptojnë me entuziazëm.
  Atyre u duket se tani janë bërë kaq të ftohtë dhe të fortë. Por në fakt, kjo është poshtërsi!
  Edhe pse, natyrisht, Matilda e kuptoi që kishte një shije të veçantë në këtë. Kur Lufta e Dytë Botërore sapo po fillonte, humori mbretëroi në Britani: do t'u hedhim kapele gjermanëve. U fut ideja se Gjermania nuk ishte aspak një rival i rrezikshëm si në Luftën e Parë Botërore dhe se Hitleri ishte thjesht një llafazan.
  Humbja e Francës dhe e forcave të ekspeditës angleze ishte një tronditje e vërtetë. Dhe vetëbesimi i tepërt u zëvendësua nga frika. Ndoshta nëse Çurçilli do të merrte një vendim për paqen, pa lëshime territoriale, populli i Britanisë mori një psherëtimë të lehtësuar. Filloi një luftë dhe që në fillim ishte e pabarabartë.
  Vendimi i papritur i Fuhrer-it për të hedhur hordhitë në lindje ngjalli shpresa të reja. Më pas, shumica e britanikëve po rrënjoseshin për Rusinë dhe të gjithë ishin të mahnitur kur nazistët iu afruan Moskës. Fundi i vjeshtës dhe fillimi i dimrit lindën shpresa të reja në Britani. Trupat e Rommel u mundën, gjermanët u rrahën dhe u dëbuan nga Moska. SHBA më në fund hynë në luftë.
  Por tashmë në dimër japonezët fituan një numër fitoresh, dhe në pranverë u përkeqësua edhe më shumë. Rusët gjithashtu filluan të humbasin në një mënyrë të re. Rommel filloi një kundërsulm. Rënia e Tolbuk u bë një tragjedi e vërtetë kombëtare për të gjithë . Aty ku në pranverën e 42-shit gjermanët e kapën zogun e fatit për bisht.
  Britania humbi shpejt kolonitë e saj dhe kur zbarkimi u zhvillua në vetë metropol, ajo nuk bëri pothuajse asnjë rezistencë. Kështu ylli anglez u vendos dhe ai gjerman u ngrit. Matilda u bashkua me ushtrinë. Ajo nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të realizonte veten. Por unë nuk doja të qëndroja pranë makinës së punëtorit!
  Jane u lodh duke ndjerë se i putheshin këmbët dhe filloi të rrihte robërit e luftës. Gringeta më e fortë goditi aq fort sa i theu hundën njërit prej oficerëve. Malanya me flokë të kuq e futi armën në barkun e zezakut, duke e bërë atë të përkulej. Pas së cilës vajzat lehnin në unison, në majë të mushkërive të tyre:
  - Ne jemi super luftëtarë! Dhe t'i rrahim sërish të burgosurit, me këmbë e me kondakë pushke.
  Më 9 maj 1945, garnizoni i kryeqytetit të Meksikës kapitulloi. Amerikanët nuk mund të përballonin presionin dhe bombardimet e ashpra. Dhe municioni u konsumua shpejt, dhe përpjekjet për të vendosur furnizime nga ajri dështuan.
  Wehrmacht shtoi një tjetër kapital në asetet e tij. Numri i tyre i qyteteve kryesore të pushtuara vazhdoi të rritej...
  Katër vajzat e guximshme në E-50 u zhvendosën në veri deri në kufijtë e SHBA.
  Bukuroshet ishin në humor pozitiv. Ata ishin të etur për të luftuar dhe për në lartësitë e botëve transcendentale.
  Ndërsa tanku po lëvizte nëpër territorin e kapur tashmë nga gjermanët, të katër dolën nga makina dhe vrapuan. Dhe adoleshenti Hans u vu në krye.
  Lëreni të hipë. Dhe këto vajza luftëtare do të qëndrojnë në formë.
  Gerda, duke kërcyer mbi humoqe dhe hardhi, ndjeu kënaqësi, duke u kapur në tokën e pabarabartë me thembra të saj të vrazhdë.
  Vajza bjonde tha me një buzëqeshje:
  - Është shumë mirë të jesh i egër... Ky është stili ynë i veçantë - të vrapojmë zbathur dhe me bikini!
  Charlotte ra dakord:
  - Po, një minimum veshjesh i jep trupit një ndjenjë lirie të plotë. Në përgjithësi, është mirë të jesh vajzë. Një forcë dhe lehtësi e tillë lëvizjeje. Po bëheni gjithnjë e më të qëndrueshëm!
  Magda u shpreh:
  - Gjëja kryesore është të mos humbasësh formën! Vrapimi është shumë i dobishëm për ne!
  Christina qeshi dhe tha:
  - Dhe unë po vrapoj përgjatë një shtegu me pellgje. Nuk mund të ha, nuk mund të fle as pak!
  Charlotte qeshi dhe u përgjigj:
  - Kjo është një gjë e mirë që shkruani... Eh, Magda nuk dëshiron të na flasë më për fenë?
  Vajza me flokë të artë tundi kokën.
  - Jo! Mos i hidhni perlat tuaja para...
  Këtu Magda hezitoi, pasi vazhdimi i shoqes së saj natyrshëm mund të konsiderohej një fyerje.
  Charlotte, megjithatë, qeshi përsëri dhe leh:
  - Mendova se kishe reformuar dhe njohur monoteizmin arian!
  Magda ngriti supet dhe pyeti përsëri:
  - A është si Ariani?
  Charlotte shtriu duart:
  - Dhe kështu... Pa Trinitetin, me Një Zot!
  Gerda e konfirmoi këtë:
  - Kaq... Zoti është Një! Jezusi nuk është Zot, por vetëm një nga profetët arianë. Për më tepër, Ungjilli është përgjithësisht një shpikje çifute. Bibla është gjithashtu vetëm një mashtrim hebre. Dhe kështu nuk ka Trinitet. Ekziston një Zot i Plotfuqishëm Krijues. Hitleri është nënmbreti i tij në Tokë dhe Biri, i dashuri dhe i dërguari i tij. Më të rëndësishmit dhe mbi të gjitha profetët. Zoti ka gjithashtu lloje të ndryshme shërbëtorë dhe engjëjsh, të cilët quhen, si të thuash, perëndi të vegjël. Si Thor, Ovdi dhe të tjerë. Këta janë si kryeengjëj në nënshtrim ndaj të Plotfuqishmit. - Vajza u hodh përpjetë, bëri një salto dhe vazhdoi. - Gjithçka është përgjithësisht e thjeshtë. Monoteizmi arian nuk është i komplikuar. Gjermanët janë populli i zgjedhur i Zotit dhe ata duhet të pushtojnë dhe të sundojnë së pari botën dhe më pas universin.
  Charlotte konfirmoi:
  - E sheh Magdën. Sa e thjeshtë dhe e qartë!
  Christina vuri në dukje:
  - A duhet të sqaroj diçka?
  Charlotte buzëqeshi.
  - Cfare saktesisht?
  Christina tha:
  - Po shpëtimi nga mëkati?
  Gerda më pas mori fjalën dhe shpjegoi:
  - Dhe në fenë ariane nuk ekziston koncepti i shpëtimit. Ne jemi të gjithë gjermanë, nëse i qëndrojmë besnikë Fuhrerit dhe Rajhut të Tretë, do të shpëtohemi në botën tjetër nga zotërit tanë. Dhe kombet e tjera janë skllevërit tanë. Nëse një gjerman tradhton Fuhrerin, atëherë pas vdekjes ai do të bëhet skllav i arianëve të tjerë. Popujt jogjermanë mund të marrin nënshtetësinë gjermane për merita të veçanta. Dhe ata gjithashtu do të kenë skllevër për veten e tyre. Gjithçka është e thjeshtë dhe logjike!
  Christina shtoi:
  - Dhe nuk është mëkat për një Arian të bëjë seks. Dhe ariani gjithashtu. Fyhreri tha - është më mirë të mbetesh shtatzënë nga një hero-ushtar sesa nga një burrë, nëse ai nuk është hero!
  Magda tha:
  - Nëse Japonia do të kishte sulmuar BRSS në 1941, ne do ta kishim marrë Moskën para rënies!
  Gerda tundi gishtin nga Magda ndërsa ajo vraponte:
  - Mos u paraprini... A nuk është feja jonë ariane më e mirë se përrallat e krishtera?
  Christina shtoi:
  - Dhe nuk do të ketë seks në parajsën e krishterë! Mendoni për këtë!
  Gerda shtoi:
  - Dhe nuk do të ketë fare mëkat... Dhe kjo është kaq e mërzitshme! Edhe një ujk ulërin!
  Magda buzëqeshi dhe tha:
  - Varet nga ajo që konsiderohet mëkat. Në Bibël kishte dhjetë urdhërime. Por mos vrisni, ajo u shkel vazhdimisht. Dhe me urdhër të Zotit. Në përgjithësi, vrasja e fëmijëve është një e keqe e madhe... Por Eliseu e bëri këtë, dhe me miratimin e Zotit. Pra... Kemi një paradoks - mëkati dhe e keqja nuk janë e njëjta gjë. Dhe mëkati është mosbindje ndaj Zotit!
  Christina ngriti supet muskuloze dhe u përgjigj:
  - Pra, rezulton se e keqja do të ekzistojë në parajsën e krishterë? A nuk do të ketë thjesht mosbindje ndaj Perëndisë? Dhe kjo do të thotë se ne mund të marrim pjesë në lojëra gladiatoriale dhe orgji seksuale? Vetëm duke rrëfyer verbalisht dashurinë për Zotin?
  Magda tundi kokën:
  - Nuk mendoj kështu... Edhe pse, sigurisht, Eliseut i vjen turp duke vrarë fëmijët që e ngacmonin për tullacën e tij. Është e qartë se kjo nuk përputhet me parimin: duaje armikun tënd!
  Christina vuri në dukje logjikisht:
  - Dhe kush me mendjen e tij të drejtë ndjek parimin e dashurisë për armikun tuaj? Në përgjithësi, krishterimi është një përzierje e pacifizmit dhe judaizmit. Ne nuk jemi në të njëjtën rrugë me një fe të tillë!
  Gerda përplasi këmbën e saj të zbathur në shkurre dhe shtoi:
  - Dhe në asnjë rrethanë nuk do të jemi bashkë me hebrenjtë! Dhe Bibla Hebraike nuk është e nevojshme!
  Charlotte shtoi logjikisht:
  - Nuk ka kuptim që ne të besojmë në Bibël. Asnjë lloj - as me zemër, as me mendje! Sepse ne jemi arianë, dhe jo fara e Abrahamit sipas premtimit. Ne jemi sigurisht të huaj për Abrahamin dhe për gjithçka që ka lindur Bibla. Monoteizmi ynë është arian, dhe mohon Abrahamizmin! E vetmja gjë e përbashkët: ky është besimi në Zotin e Përjetshëm, të Gjithëpranishëm, të Plotfuqishëm. Por ja ku përfundon gjithçka!
  Magda tha me ironi:
  - Amen...
  Gerda shtoi duke buzëqeshur:
  - Është e nevojshme të futet monoteizmi arian kudo. Dhe bëni diçka si një ceremoni pagëzimi kur pranoni një fe të re. Kështu që nëse pagëzohesh, bëhesh hitlerian i vërtetë!
  Charlotte sugjeroi:
  - Ndoshta kjo duhet të bëhet një lloj simboli. Kur do të bëni tatuazh një svastikë në ballë?
  Kristina e mori dhe këndoi:
  - Hije, hije, hije Hija e Luciferit, që dridhet fort në errësirë... Svastika e Hitlerit në bark, svastika e Hitlerit në bark!
  Gerda e futi me inat partnerin në kofshë:
  - Mos qesh me simbolet tona. Për më tepër, svastika është një shenjë runike!
  Christina u përgjigj duke kapur këmbën zbathur të Gerdës dhe duke i gudulisur thembrën e saj, duke thënë:
  - Oh sa serioze jemi! Më mirë qeshni!
  Vajza e përdredhi me shkathtësi këmbën e saj të hijshme dhe të nxirë dhe kapi hundën e viksit flokëkuq me gishtat e saj të zhveshur. Ajo rënkoi dhe nxori dhëmbët. Ajo filloi të guduliste thembrën e rrumbullakët të Gerdes.
  Terminatori bjond leh:
  - Mos i fut gishtat...
  Christina ia grisi këmbën partnerit dhe kërciti:
  - Do më thyesh hundën ashtu!
  Gerda qeshi dhe cicëroj:
  - Nëse do një kumbull? Ose një krifë kali!
  Dhe luftëtarët, të cilët u ndalën për një moment, nxituan përsëri, duke u ndezur, me takat e tyre të vogla të pluhurosura të njollosura me bar. Eshtë e panevojshme të thuhet, pa asnjë dyshim, katër të gëzuarit u mblodhën së bashku.
  Christina sugjeroi ndërsa vraponte:
  - Po për të luajtur qytete?
  Gerda tundi kokën negativisht:
  - Jo shumë interesante! Sikur të shpiknim lojëra të vërteta elektronike!
  Charlotte shtriu krahët ndërsa vraponte dhe tha:
  - Çfarë... Do të ishte mirë! Për të krijuar diçka kaq elektronike dhe duke luajtur në maksimum.
  Magda u shkeli syrin miqve të saj dhe tha me një buzëqeshje:
  - Njeriu mori dhuratën e krijimit nga Krijuesi. Dhe ne njerëzit kemi mësuar të shpikim shumë. Atje, ndoshta duhet t'i jemi të paktën pak mirënjohës Krijuesit!
  Charlotte gërhiti me përbuzje dhe tha:
  - Dhe ne jemi tashmë mirënjohës! Ne jemi monoteistë arianë dhe e njohim Zotin si Atin e popullit gjerman!
  Gerda, duke u hedhur si mace, e pa të nevojshme të shtonte:
  - Por ne nuk e njohim Zotin e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit në asnjë rrethanë! Pra, nuk ka nevojë të na imponojë atë që është e huaj dhe jo-ariane!
  Magda bërtiti e dëshpëruar:
  - Unë jam për Zotin, jo për hebrenjtë!
  Gerda konfirmoi me besim:
  - Edhe unë jam për Zotin! Por jo sipas Biblës, por sipas "Lufta ime". Dhe jo për hebrenjtë, por për arianët! Dhe një arian nuk është vetëm dikush me origjinë gjermane. Aryan është një njohje e shpirtit!
  Magda këndoi:
  - Me guxim, shokë, vazhdoni,
  Le të forcojmë shpirtin tonë në luftë...
  Rruga drejt lumturisë së largët -
  Të shpojmë gjoksin!
  Charlotte tha me tallje:
  - Thith një gji të tillë, harro lopën!
  Dhe vajzat qeshën njëzëri. Ata vërtet donin të bënin dashuri. Dhe në mënyrë që buzët e djemve të lanin thithkat e kuqe me puthje. Dhe gjoksi do të fryhet dhe do të fillojë të dhemb në mënyrë të dhimbshme dhe të këndshme. Dhe kjo e bën atë kaq të mahnitshme.
  Gerda tha me zgjuarsi:
  - Seksi lëviz malet dhe thyen anijet...
  Christina do të përgjigjet dhe do të këndojë:
  - Anijet shkojnë në fund me spiranca dhe vela... Dhe pastaj gjokset e arta do të jenë tuajat. Gjoks të artë! Anijet qëndrojnë të thyera! Sekset qëndrojnë hapur... Smeraldët dhe rubinët rrjedhin si shi...
  Dhe luftëtarët kënduan në kor:
  - Nëse do të jesh i pasur, nëse do të jesh i lumtur... Qëndro me ne, Fyhrer! Ti do të jesh mbreti ynë! Ti do të jesh mbreti ynë!
  Dhe vajzat, duke nxituar me shpejtësi të plotë, goditën hardhinë e trashë që rritej në rrugën e tyre. Druri u plas dhe u nda me një kërcitje. Luftëtarët bërtitën:
  - Një gabim në tru dhe një goditje është e pashmangshme!
  Pas së cilës vajzat u rrotulluan në një kaskadë salto. Ata janë kaq të shpejtë. Si rrufeja. Dhe sytë e tyre smeraldi shkëlqejnë. Dhe sytë e tyre me të vërtetë duken si yje me gaz. Dhe sigurisht, absolutisht askush nuk mund t'i rezistojë shërbëtorëve të tillë të Fuhrer. Dhe këto janë vajza vikse. Dhe ata vranë jo vetëm amerikanë, por edhe rusë, ose më mirë sovjetikë.
  Gerda kujtoi aventurën e saj në BRSS... Më saktë, se si gëzeshin me miqtë e tyre.
  Katër vajza gjermane me bikini u përleshën me një Tigër. Të katër vajzat janë shumë të bukura: tre bionde dhe një flokëkuqe. Zakonisht gratë nuk luftonin në ekuipazhet e tankeve në Panzvala, por kjo është një histori e çmendur.
  Këtu je ose mjeshtër ose bust...
  Çdo vëzhgues i jashtëm pa se sa shkathtësi e kontrollonin vajzat "Tigrin" dhe sa joshëse ishin këmbët e tyre të zbathura ndërsa shtypnin levat.
  Një nga këto episode jo të parëndësishme të Luftës së Dytë Botërore.
  Gjerman "Tiger"-2, motori i tij që gjëmonte në heshtje, iu afrua pozicioneve sovjetike. Armët e Ushtrisë së Kuqe ishin të heshtura për momentin, duke e lënë makinën të afrohej. Por edhe gjermanët nuk janë aq të thjeshtë. Ata hapën zjarr të parët në lëvizje. Për fat të mirë, rregullimi i lëkundur i rrotullave i lejon gjermanët të përfitojnë nga qetësia e udhëtimit dhe të gjuajnë gjatë lëvizjes.
  Dhe topi 88 mm godet armën sovjetike. Charlotte me flokë të kuqe ka shikim shumë të mprehtë, plus optikë dhe dhunti të shkëlqyera të Tiger.
  
  Tanket gjermane qëllojnë në pozicionet sovjetike dhe përpiqen të provokojnë zjarrin e kundërt.
  Këtu ata kanë llogaritjet e tyre tregtare dhe tinëzare.
  Por Ushtria e Kuqe nuk gëlltit dhuratat e pakërkuara. Dhe armët sovjetike hapin zjarr. Pason një duel i vërtetë dhe derdhen predha. Gjermanët qëllojnë mjaft saktë, por edhe armët sovjetike mund t'i arrijnë. Predhat trokasin në parzmoren e Tigrit... Veshët e vajzave u bllokohen kur godasin. Për fat të mirë, në modifikimin e tyre, fletët e çelikut janë tashmë të prirur dhe dërgojnë predha në një rikoset.
  Edhe pse natyrisht nuk mund të krahasohet me E-50. Teknologjia po përmirësohet.
  Dhe topi i tij qëllon me saktësi në ndezje. Dhe më e rëndësishmja, avionët sulmues ngrihen në qiell: gjermanë, anglezë dhe amerikanë të blerë me gjysmë çmimi. Ata mbulojnë pozicionet sovjetike. Në anën e BRSS, avioni kryesor është Yak-9. Makina nuk është e keqe, por i mungon armatimi dhe përveç kësaj, një numër i konsiderueshëm i këtyre luftëtarëve kanë një masë më të rëndë se ajo standarde. Kjo do të thotë karakteristika më të këqija të fluturimit.
  Dhe gjermanët tashmë kanë makina jet.
  Disa tanke sovjetike janë varrosur në tokë, por fuqia e tyre qitëse nuk është e mjaftueshme për të depërtuar në forca të blinduara gjermane.
  Kraut të tillë të rrezikshëm ekzistonin edhe atëherë.
  Flokëkuqja buzëqesh dhe komandanti bjond ulërin:
  - Jepu rusëve pak vapë!
  Tanku Tiger-2 u prodhua në modifikimin F - me një rregullim të prirur të pllakave të blinduara. Kjo i lejon atij të trajtojë predha nga armët sovjetike 76 dhe 85 mm pa shkaktuar dëme serioze për veten e tij. Forca të blinduara me cilësi të lartë - të çimentuar.
  Krauts tashmë kishin makina të rrezikshme në atë kohë.
  Dhe vajzat brenda tank janë edhe më të larta në karakter. Sidomos gjueti me flokë të kuqe.
  Megjithatë, Magda është një super luftëtare.
  Dhe ka një betejë në qiell. Gjermanët dhe aleatët e korruptuar kanë një avantazh të madh numerik dhe, ndoshta, cilësor në anën e tyre. Ka më shumë dëshpërim dhe zemërim në anën ruse. Shumë dash ajri. Dhe kjo flet për guxim të jashtëzakonshëm. Dhe madje edhe paturpësia në kufi me çmendurinë.
  Por mjerisht, nuk mjafton vetëm guximi i çmendur.
  Gjermanët po ecin përpara. Tanket e tyre janë të ndryshme. Ekzistojnë gjithashtu "Shermans" me ekrane të modifikuara shumë, "Churchills" me armaturë 152 mm dhe "Sfiduesit" me një plan urbanistik klasik. Dhe amerikani M-16 është një makinë e rëndë. Kjo kalorësi po ngjitet drejt pozicioneve sovjetike.
  U mblodhën të gjithë rrëfimet që ishin ngjitur së bashku pas pushtimit të Britanisë nga nazistët.
  Por Rusia gjithashtu ka shumë armë dhe rezistenca është kokëfortë.
  Si gjuajtësit ashtu edhe gjuajtësit janë të stërvitur dhe plot heroizëm.
  Humbjet gjermane rriten ndërsa i afrohen llogoreve. Dhe Krautët lahen me gjak.
  Çdo hap që ata hedhin kushton humbje serioze.
  Madje vajzat godasin njërën këmbë të zhveshur kundër tjetrës dhe këndojnë duke gjuajtur:
  - Rajhu i Tretë thotë, mos lëvizni!
  - Ne jemi shqiponja-djaj dhe ndihemi shumë mirë...
  Ngritja e kantierit detar më lart!
  - Ne fluturojmë si zogj dhe armiq në një thes!
  Këngët nuk janë shumë të kuptueshme, por mjaft qesharake. Dhe ua ngrenë shpirtin fashistëve duke larë fytyrën me gjak.
  Gjermanët kapërcejnë vijën e parë të mbrojtjes, por hasin në mina. Dhe ato shkaktojnë dëme të konsiderueshme. Kryesisht shasia vuan nga minat. Më pak humbje të serisë së armëve.
  Eshtë e panevojshme të thuhet se tanket e menagjerisë naziste kanë mbrojtje themelore.
  Vajza bjonde, e cila është komandantja, vëren:
  - Megjithatë, këta rusë janë goxha helmues!
  Charlotte tund kokën si përgjigje.
  - Nepërka... Por trima!
  Bjondja Magda, e cila është shoferi, raporton:
  - Nuk ka shpërthime! Mund të vazhdojmë të ecim përpara!
  Epo, në një farë mase ky është një lajm i mirë.
  "Tigri" zvarritet ngadalë. Ai ngadalësohet shumë nga lloje të ndryshme kanalesh antitank dhe iriq. Ata bëjnë një promovim të stilit të zvarritjes së vemjeve.
  Dhe kjo u jep rusëve njëfarë prehjeje. Dhe kështu humbjet e Ushtrisë së Kuqe janë shumë të mëdha.
  Dhe vajzat me bikini mezi presin. Është nxehtë në tank dhe trupat e tyre gjysmë të zhveshur djersiten. Pastaj komandanti bjond Gerda kujtoi dimrin. Pastaj Krauts torturuan dy pionierë dhe një anëtar të Komsomol.
  Kujtimet për Gerdën lozonjare, zbathur janë shumë interesante, emocionuese dhe të këndshme. Edhe pse të tjerët do ta konsideronin atë të ndyrë.
  Ajo personalisht i grisi rrobat djemve, të cilët nuk nxitonin të zhvisheshin. E cila në vetvete është një kënaqësi. Pastaj pionierët u dëbuan në të ftohtë me pantallona të shkurtra. Vajza komandant Magda i nxiti djemtë sovjetikë të vazhdonin me kamxhik. Një nga pionierët ishte tashmë një djalë i gjatë, rreth trembëdhjetë vjeç.
  Një djalë i pashëm, flokëbardhë, me muskuj të skalitur, sigurisht i pashëm. I denjë për t'u përshkruar në një poster me mbishkrimin: "Një arian i vërtetë, i ri".
  Kur pa një anëtare gjysmë të zhveshur të Komsomol-it, të cilën e nxorën në të ftohtë edhe me brekë, burrëria e tij u ngrit dhe doli të ishte mjaft e madhe.
  Djali pionier madje u skuq nga turpi, por trupi i adoleshentit është më i fortë se mendja e tij.
  Lëmija epshore e Gerdit u zhduk. Dhe ajo me të vërtetë donte të bashkohej me një djalë të ri, madje edhe një armik.
  Sidomos kaq i pashëm dhe muskuloz.
  Pasi i ndoqi pionierët për rreth pesëmbëdhjetë minuta në të ftohtë, në mënyrë që këmbët e zbathura të djemve u bënë blu, ajo i çoi ata përsëri në kasolle.
  Me gjithë mundimin, djemtë u sollën me guxim dhe dukeshin me krenari.
  Atje ajo e kapi pionierin më të madh e të gjatë nga këmba zbathur dhe filloi ta fërkonte. Pastaj ajo ngriti duart lart e më lart dhe hoqi brekët e bardha.
  Edhe pse është bionde, ajo është shumë temperamente.
  Dhe përsosmëria e tij përfundoi në gojën e saj. Dhe çfarë kënaqësie është të thithësh një djalë të tillë të ri, madje edhe nëse ai është armiku yt. Pionieri Kolya rënkoi me ngazëllim. Virgjëresha e re ishte për herë të parë me një grua. Një çift ushtarësh të rinj gjermanë po shikonin nga dritarja, por Gerda nuk u interesua. Tani e pushtoi një djalë i gjatë me flokë të hapur. Dhe gishtat dhe thonjtë e tij gërvishtën trupin e thatë dhe të rrëmujshëm të djalit.
  Sa e pastër, e lëmuar është lëkura e tij dhe si pulson shufra e lodhit në gojën e tij. Kjo është shija më e lartë për një grua.
  Kur mbaroi, Magda gëlltiti me gëzim bollgurin e ëmbël. Pastaj ajo i tërhoqi të brendshmet djalit dhe urdhëroi:
  - Shko, thonë ata, shporta! Le të dalim jashtë, tashmë jeni ngrohur!
  Dhe kjo detyrë është mbi të gjitha, ariani i vërtetë duhet ta përfundojë torturën deri në fund. Por ajo nuk njeh keqardhje.
  Dhe përsëri djemtë i nxorrën jashtë në të ftohtë. Kolya la gjurmë këmbëzbathur pas tij, dhe Magda e ndoqi dhe psherëtiu me epsh. E çara i digjej nga emocioni dhe ajo donte shumë përkëdhelje mashkullore.
  Dhe sa joshëse janë këmbët e djalit. Ata u bënë të kuq në të ftohtë, si këmbët e sorrës.
  Pa mbaruar kohën e caktuar, ajo i ktheu djemtë prapa. Ajo puthi Kolya në buzët e tij të ftohta dhe e hodhi djalin poshtë. Ajo i grisi të brendshmet, më pas filloi të gatuajë perfeksionin me dorën e saj të nxehtë. Pionieri u zgjua sërish, nga presioni pasionant.
  Gerda puthi këmbët e djalit, të kuqe nga ngrica dhe këmbët zbathur. Ai u bë i kuq nga turpi.
  Dhe pastaj bukuroshja e kapi djalin. Shufra e tij prej nefriti hyri në shpellën e lagur të Venusit, duke dhënë kënaqësi të patregueshme.
  
  Gerda rënkoi ndërsa lëvizte, u ndje shumë mirë. Kuptimi se ajo po bënte seks me një djalë, madje edhe një armik të Rajhut të Tretë, shkaktoi emocione të jashtëzakonshme. Dhe më pas Gerda filloi të përjetonte një orgazëm të thellë.
  Pa hezituar, ajo gjëmonte si një buall.
  Ajo kurrë nuk është ndjerë aq mirë me askënd! Ajo mori një valë të tërë kënaqësie ...
  Ajo kurrë nuk kishte përjetuar diçka të tillë me burra normalë.
  Historia e flirtit të lehtë për djemtë përfundoi në mënyrë tragjike. Më në fund ata u torturuan deri në vdekje. Dhe ajo humbi të dashurin e saj Kolya. Për të cilën u pendova vërtet. Por borxhi është borxh. Disa muaj më vonë, koloneli SS Kluge e pyeti atë:
  - Keni kaluar mirë me pionierin?
  Pyetja, natyrisht, mund të jetë e rrezikshme.
  Gerda u përgjigj sinqerisht:
  - Shumë!
  Dhe vajza madje shtoi:
  - Jam gati të bëj gjithçka për të përsëritur ndjesitë.
  Kluge buzëqeshi pa dashamirësi dhe u përgjigj:
  - Epo, ka ende shumë pionierë!
  Epo, ai është një bllokues dhe nuk mund ta kuptojë zemrën e një gruaje.
  Magda kundërshtoi me zjarr:
  - Por ka vetëm një si Kolya!
  Sinqeriteti ishte i sinqertë.
  Dhe asaj iu kujtua trupi i dhimbshëm i të dashurit të saj, duke bërë seks me të në gjumë.
  Ndoshta gjëja më emocionuese është se po bëni dashuri me një kamikaz.
  Por tani gjermanët kanë kapërcyer tashmë vijën e parë të mbrojtjes, duke lënë pas tanke të thyer dhe armë të thyera sovjetike.
  Edhe pse tanket e nazistëve u bllokuan.
  Dikush vendosi një flamur me një svastika mbi bunkerin e shkatërruar.
  Merimanga, e urryer nga e gjithë bota, përhapi putrat e saj në të gjithë globin.
  Dhe në qiell, tingëlloi një simfoni Wagner, aeroplanët sulmues gjermanë, anglezë dhe amerikanë hynë në rrethin tjetër.
  Amerikanët i dhanë armët e tyre në një hua afatgjatë pa interes. Në këtë mënyrë, ata shpresonin të qetësonin Hitlerin dhe shoqëruesit e tij. Por duke bërë kështu ata po mblidhnin stuhinë mbi vete. Nuk ishte e mundur të kapej BRSS, por Krauts përparuan dhe shkaktuan dëme kolosale në Ushtrinë e Kuqe.
  Sigurisht, gjërat janë bërë shumë më keq për Rusinë. Por tani amerikanët po shihnin që pajtueshmëria e tyre të dështonte.
  Erdhi mbrëmja... Dhe pastaj nata. Vajzat vrapuan dhe ranë në gjumë pikërisht nën qiellin e hapur të majit. Katër bukuroshe. Vajzat që ju bëjnë të dridheni vetëm me pamjen e tyre.
  Gerda, pasi vrapova, pata një makth. Ishte sikur të ishte bërë sërish një vajzë e vogël. Dhe u zhyt në aventura të tmerrshme.
  Mendova për një përrallë që kisha lexuar për Gerdën. Vajza e gjorë ka lënë kopshtin e lulëzuar me verën e përjetshme dhe po ecën përgjatë rrugës së ftohtë të vjeshtës.
  Këmbët e saj zbathur shkelin në kreshtën shkëmbore. Thembrat e zhveshura, megjithatë, tashmë ishin bërë të ashpra në kopsht dhe nuk janë aq të dhimbshme. Por rruga është e gjatë, këmbët humbasin, pas disa dhjetëra kilometrash shputat fillojnë të digjen dhe viçat fillojnë të dhembin. Vajza kërkon lëmoshë që t'i jepet të paktën pak ushqim dhe të kërkojë një vend ku të qëndrojë për natën. Kush e ushqen fëmijën dhe kush jo. Por ne ishim me fat: na lejuan të kalonim natën. Vajza e zuri gjumi në sanë. Dhe ai fle shumë i qetë, pas një udhëtimi të gjatë. Por në mëngjes ju duhet të bëni përsëri, duke marrë një kore bukë si nikoqirët tuaj zemërmirë dhe të dilni në rrugë. Por këmbët më dhembin ende pas një udhëtimi të gjatë dhe është ftohtë të ecësh zbathur.
  Por kalimi i shpejtë e ngroh vajzën. Këmbët e zbathura më skuqen dhe shputat e gërvishtura në kalldrëm më thumbojnë pak. Vajza duron dhe kapërcen lodhjen, për të shpërqendruar veten nga dhimbja në këmbë, ajo shqyrton me kujdes mjedisin e saj. Ai po lëviz përgjatë rrugëve të Gjermanisë, drejt Francës. Ju mund të shihni shumë gjëra interesante në këto toka me popullsi të dendur. Ndonjëherë një shi i lehtë vjeshte fillon të bie shi. Gerda ka shumë frikë se mos ftohet.
  Ajo ka veshur vetëm një fustan të lehtë veror.
  Por gjatë qëndrimit të natës tjetër, zonja e dhembshur i erdhi keq dhe i dha një shall të ngrohtë leshi për rrugë. Dhe Gerda shkon përsëri të nesërmen. Këmbët mpihen në fillim, por më pas ngrohen. Thjesht kumbojnë në çdo venë. Është e dhimbshme të ecësh kështu, por vajza ia del mbanë, ka një qëllim dhe patjetër do ta arrijë.
  Dhe këmbët bëhen më të ashpra çdo ditë dhe rriten me kallo. Është e vështirë të shkosh kështu. Nja dy herë vajza e kaloi natën në një kashtë, ngriu natën, pastaj u ngrit me kocka të thyera. Por Gerda vazhdoi me kokëfortësi, trupi i saj u ngroh dhe u bë më i lehtë. Vajza jetonte me lëmoshë. Kjo ndihmoi, edhe pse jo rregullisht, për të ngrënë ushqim dhe për të ruajtur forcën.
  Muskujt dhembin lodhur çdo ditë, por dhimbja ishte e shurdhër. Trupi i fëmijës u përshtat shpejt me ngarkesën, dhe tani vajza ecte mesatarisht rreth gjashtëdhjetë milje në ditë dhe nuk ra nga lodhja. Këmbët e saj të zhveshura dhe të mavijosura ishin të mbuluara me një kore të fortë dhe thuajse nuk e ndjenin thumbimin e gurëve dhe të ftohtin. Vajza eci, duke kapërcyer vuajtjet. Dimrat në Evropë janë të butë. Ndonjëherë kishte borë të lagësht. Gerda la gjurmë këmbëzbathur mbi të pa e ndalur hapin e saj.
  Ajo lëvizi si e plagosur dhe derisa hyri në pallat me ndihmën e një korbi. Atje ajo i kërkoi princeshës dhe princit një palë këpucë dhe një karrocë në mënyrë që ajo të mund të vazhdonte të kërkonte Kain. Por princesha vërejti duke qeshur
  - Jeni mësuar tashmë të ecni zbathur! Pse keni nevojë për këpucë? Ata vetëm do t'ju bëjnë këmbët më të rënda! Është më mirë të shkosh si më parë dhe së shpejti do të shkosh rreth gjysmës së botës.
  Dhe Gerda duhej të shkelte përsëri këmbëzbathur, kështu që ajo nuk takoi asnjë simpati. Por këmbët e zbathura të vajzës në fakt u bënë më të ashpra dhe lëkura në thembra u bë më e fortë se ajo e çizmeve. Dhe ajo eci, duke treguar guxim të pandërprerë. Kështu ajo eci zbathur nëpër Gjermani dhe përfundoi në Francë. Dëbora e lagësht u ngjesh nën këmbët e tij të gdhendura.
  Vajza iu afrua Parisit. Atje ajo takoi fëmijët e rrugës. Po aq e rreckosur dhe zbathur sa ishte ajo. Vajza u shtrëngoi duart dhe shkëmbyen lajme. Fëmijët nga të gjitha vendet flasin një gjuhë ndërkombëtare dhe e kuptojnë njëri-tjetrin. Dhe Gerda shpejt u miqësua me ta.
  Por fëmijët janë të uritur, dhe vajza së bashku me ta bastisin hambarin e pronarit të tokës. Por policia shfaqet me disa qen të stërvitur. Një qen e kapërcen Gerdën dhe e rrëzon atë. Polici i vë prangat vajzës dhe e çon në burg.
  E gjora Gerda, duke trokitur me pranga të rënda që i prishin këmbët, endet në një burg parizian. I futën edhe në Chatelet, në një qeli të ftohtë me erë të keqe, ku janë ulur vajzat e vogla të kapura në vjedhje dhe gratë e moshuara, por pothuajse të gjitha.
  Na ushqejnë baltë të neveritshme dhe bukë bajate. Mund të kaloni më shumë se një vit në kushte të tilla çnjerëzore.
  Por Gerda thirret për t'u marrë në pyetje. Ata lyejnë me vaj në thembra dhe sjellin një mangall flakërues në këmbët e tyre të zbathura. Vajza bërtet nga dhimbja dhe humbet ndjenjat. Dhe ajo detyrohet të marrë fajin për vrasjen e një fisniku.
  Tortura vazhdon për disa ditë, fëmija fshikullohet dhe varet në një raft, por Gerda tregon guxim të jashtëzakonshëm. Nuk pranon asgjë. Dhe pastaj përdor çizmet spanjolle mbi të.
  Dërrasat shtrydhin këmbët e fëmijëve, dhe xhelati drejton në pykë. Pas goditjeve të para vajza humbet ndjenjat. Por i hedhin ujë të ftohtë, duke e detyruar të vijë në vete. Pastaj ata goditën përsëri dërrasat. Dhimbja është thjesht e frikshme. Gerda fishkëllen dhe bërtet egërsisht.
  Xhelati i dehur buzëqesh.
  Pyetësi përsërit pyetjen:
  "A e vrave Viscount de Juzac?"
  Gerda përgjigjet me një rënkim:
  - Jo!
  Pyetësi bërtet:
  - Xhelat, edhe një pykë për të! Më të trashë!
  Dhe përsëri ka një goditje, nga e cila i gjithë trupi i vajzës dridhet. Gërdës i rrjedhin lotët nga sytë, heroina e Andersen ka dhimbje të mëdha, por nuk rrëfen.
  Pyetësi bërtet:
  - Po, na pranoje! Këto janë vetëm fjalë!
  Gerda befas gjen forcën të përgjigjet qartë:
  -Fjalët janë si era, që kthen mullirin që i jep miell të mençurve dhe miell budallenjve!
  Pyetësi bërtet:
  - Dy pykë të tjera!
  Dhe përsëri çekiçi fluturon...kockat e këmbëve të fëmijëve kërcasin dhe fëmija sërish humb ndjenjat nga tronditja e dhimbjes. Gerda është sjellë në vete me një kovë me ujë të ftohtë nga bodrumi. Dhe ata vazhdojnë torturën e sofistikuar dhe në të njëjtën kohë të ngathët. Këtu, në një ves, ata shtrëngojnë njëkohësisht gishtat e vajzës. Ata shtrydhin me një ves. Gerda humbet sërish ndjenjat. Këtë herë për një kohë të gjatë. Edhe një kovë me ujë nuk mund ta sjellë në vete.
  Vajza shtrihet në një karrige torture, e zbehtë dhe e përgjakur.
  Lufta e Dytë Botërore vazhdoi, duke ndjekur rrjedhën e saj të konsumuar mirë. Gjermanët po përparonin drejt kufijve amerikanë. Amerikanët po largoheshin. Por operacioni kryesor i Rajhut të Tretë ishte zbarkimi më 15 maj në Kanada. Kjo shënoi hapjen e një fronti të dytë verior kundër Shteteve të Bashkuara. Ekranoplani i parë eksperimental mori pjesë në ulje, duke transportuar një kompani të batalionit të grave SS Tigress. Vajzat e veshura mirë, që kishin kaluar nëpër të gjitha pikat e nxehta, siguruan një terren në shirit. Amerikanët dhe kanadezët u përpoqën të sulmonin vajzat. Madeleine, komandanti i batalionit të tigresave, Frouda dhe disa vajza të tjera tashmë kishin shumë çmime. Christina dhe Magda shërbyen në këtë batalion dhe mbuluan gjysmën e botës zbathur. Nga shkretëtirat e nxehta në majat e akullta malore.
  Por tani këto vajza po mbështesin Amerikën nga ana tjetër. Dhe Madeleine dhe vajzat e saj u ngulitën në një parvaz mbrojtës dhe zmbrapsën sulmin.
  Shermanët më të njohur dhe ende të pandërprerë po ecin përpara.
  Tanket e larta amerikane ngjajnë disi me hekura të vendosur vertikalisht. Ata lëvizin pothuajse në heshtje, me trungjet e tyre të zgjatura, madje edhe duke u lëkundur pak.
  Një grua e madhe, me muskuj, Madeleine, thotë:
  - Nuk do të kemi frikë... Do të luftojmë gjithmonë!
  Luftëtarët vendosën Faustpatrons, një modifikim i përmirësuar. I aftë për të goditur në distanca deri në një kilometër dhe më pak të rëndë.
  Madeleine shtrëngon bicepsin e saj. Ajo ka një shumë të madhe dhe të stampuar. Një atlete e vërtetë femër. Qafa e saj është si ajo e një demi, krahët e saj janë si këmbët e një burri të rritur, vetëm lëkura e saj është e pastër dhe e lëmuar, dhe këmbët e saj janë si kockat e kuajve. Madeleine e do shumë seksin me burra të mëdhenj. I pëlqen kur përsosmëria është me përmasa mbresëlënëse. Kjo grua është shumë temperamente, me një fytyrë të këndshme dhe një bust madhështor. Ijet janë luksoze, dhe beli është relativisht i ngushtë.
  Të gjitha veshjet e heroit-luftëtar janë bikini. Rripi i ngushtë i pëlhurës praktikisht nuk e fsheh shalqinin, gjoksin e nxirë dhe brekët e holla janë të buta.
  Madeleine ka shumë mish të fortë, por praktikisht nuk ka yndyrë. Ajo shikon përpara me sytë e saj safir. Flokët janë të bardha, të përziera me të kuqe. Por ajo është akoma më afër biondes. Ai mban një bazukë në duar dhe shtyp pa probleme këmbëzën.
  "Sherman" më i afërt merr një dhuratë vdekjeprurëse nga skaji në fund, midis bykut dhe frëngjisë. Fuçia e saj fluturon nga inercia dhe kthehet.
  Madeleine pëshpërit:
  - Goditje perfekte!
  Frouda synon të tijën. Ai ngre këmbën e tij të zhveshur, të madhe, por të hijshme. Dhe ai gjithashtu tërheq këmbëzën.
  Dhe Sherman, i cili ishte plagosur për vdekje, filloi të rrotullohej si një boksier i rrëzuar.
  Një psherëtimë miratimi përshkoi batalionin e tigresave. Vajzat përdorën armët. Shermanët iu përgjigjën zjarrit. Veçanërisht të rrezikshme janë ato automjete që janë të armatosura me obus me tyta të shkurtra. Ata dërgojnë predha me forcë të lartë copëzuese.
  Madeleine vrumbullon në majë të mushkërive të saj:
  - Mos ki frikë, vajzë, shqiponja të bukura, le të këndojë vendi për ty!
  Dhe luftëtarët u përgjigjën njëzëri:
  - Dhe ai do të këndojë si hipopotam! Dhe ne do të marrim akullnajë në gojë!
  Ndjenja e humorit të vajzave është qartësisht prusiane. Dhe ata kënduan duke qëlluar.
  Shermanët morën flakë dhe u përmbysën. Predhat shpërthyen, shpërthyen dhe tytat u shkëputën. Rrotullat e thyera u rrokullisën. Teknika u kthye në një presje. Tanket u ndoqën nga këmbësoria. Vajzat tigresha e përshëndetën me zjarr.
  Dhe Madeleine e mori granatën me këmbën e saj të zbathur dhe e hodhi drejt e në tank. Dëmtoi vemjen dhe preu këmbësorët. Ajo është një grua e bukur dhe shumë e shëndetshme. Ndërsa hedh, ka male me kufoma.
  Edhe Frouda e hodhi granatën me këmbë, kështu që fluturon më larg se me duar dhe vuri re:
  - Genghis Khan në fund të fundit nuk arriti në Amerikë!
  Madeleine leh egërsisht:
  - Ne gjermanët zbuluam Amerikën. Dhe ajo do të na përkasë përgjithmonë!
  Tanket amerikane u ndalën, duke lejuar këmbësorinë të lëvizte përpara. Ushtarët amerikanë me sa duket morën një sasi të mjaftueshme uiski dhe nuk kishin frikë nga vdekja, ata shkuan drejt përpara. Po vdekjen? I dehur dhe deti është deri në gju!
  Madeleine do ta marrë atë dhe do të bërtasë:
  - Por Pasaran!
  Frouda rrezikoi të korrigjonte komandantin:
  - Nuk ia vlen! Kështu bërtisnin komunistët e mallkuar spanjollë!
  Madeleine hodhi një granatë me këmbën e saj të zhveshur dhe, duke qeshur, bërtiti:
  - Dhe mua më pëlqejnë komunistët! Ata kanë një shtyllë kurrizore!
  Madeleine ngriti supet duke thënë:
  - Fanatikë budallenj...
  Madeleine tundi kokën negativisht.
  - Jo, ata janë pragmatikë!
  Komandanti i madh gjerman hodhi përsëri një granatë me gishta të zhveshur dhe vazhdoi:
  - Ata vendosën se nuk ka Zot!
  Frouda e gjuajti dhuratën e vdekjes, duke thënë:
  - Djema të guximshëm!
  Madeleine e pushoi Faustpatronin e saj dhe rënkoi:
  - Ose ndoshta pragmatistë!
  Frouda heshti për pak kohë. Vajzat qëlluan me bazuka dhe faustet e tyre në tanke dhe hodhën granata. E gjithë fusha përballë tyre ishte e mbushur fjalë për fjalë me pajisje të prishura amerikane. Madeleine hodhi granata shumë fort me këmbët e saj të zhveshura. Dhe ata përshkruan një hark të madh. Dhe nën lëkurën e nxirë, pothuajse të zezë të gruas gjermane, rrokulliseshin topa muskujsh.
  Dhe jo më kot këmbët i hodhën granata deri tani. Lufta magjepsi Madeleine. Ishte e ngjashme me një banjë ruse. Ky është me të vërtetë një emocion i vërtetë. Kur hyn me dy burra të fuqishëm dhe muskuloz. Dhe të godasin sa të munden me degë bredhi. Kur djem të fortë godasin dhe gjuajnë me grushta, ju çon në Everestin e lumturisë.
  Dhe avulli rrotullohet, si kaçurrela të arta, që rrjedhin nëpër ajër. Ose gjarpërinjtë e padukshëm që rrotullohen.
  Madeline i pëlqeu. Dhe është edhe më e këndshme kur ka një mangall me qymyr nën këmbët tuaja zbathur. Atëherë ju jeni vërtet duke u argëtuar. Ata derdhin alkool mbi ju dhe më pas i vënë zjarrin këtij uji të zjarrtë.
  Dhe tani Madeleine është e emocionuar... Dhe përsëri ajo hedh një granatë me këmbët e saj zbathur. Këmbësoria armike është mbytur në sulm. Veçanërisht luftëtarët e zinj vdesin shumë . Ata fjalë për fjalë mbushin të gjitha afrimet me tuma kufomash. Ushtarët e ushtrisë amerikane të plagosur rëndë rënkojnë. Një masë të vdekurish me fytyra të shtrembëruara.
  Madeleine pëshpëriti:
  - Është turp që ju amerikanët e ndihmuat Britaninë.
  Dhe vajza heroike buzëqeshi mishngrënës. Në të vërtetë, Amerika zgjodhi bastin e gabuar. Edhe pse Franca dhe Britania i shpallën luftë Rajhut të Tretë. Dhe vetë Hitleri i shpalli luftë Shteteve të Bashkuara. Por vendimi i Fuhrer-it nuk çoi në humbjen e Gjermanisë dhe satelitëve të saj. Japonia mundi Amerikën në betejat detare. Dhe duke treguar kështu se fuqia ekonomike nuk është gjithçka.
  Ka një betejë të ashpër në qiell. Të dy Marsel dhe Huffman janë shkurtuar. Dhe piloti më legjendar i Rajhut të Tretë, Friedrich. Dhe me të është edhe partnerja e tij Helga. Sa bukur dhe efektivisht mund të luftojnë gratë. Në të njëjtën kohë, faturat thirren automatikisht.
  Helga ka goditur tashmë të katërtën makinat e saj. Kjo do të thotë se ajo ka të drejtën e Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt me diamante. Dhe kjo është shumë e nderuar për një vajzë gjysmë të zhveshur me bikini.
  Helga kujtoi se si ajo bëri dashuri me Friedrich. Djali është thjesht i adhurueshëm. I dashur si një kotele. Dhe është shumë e këndshme të jesh me të. Dhe dua të përkëdhele me orë të tëra. Adoleshentit i pëlqen shumë të përkëdhelë vajzat, gjë që është gjëja më e këndshme.
  Por më pas Helga qëllon Mustang, pastaj edhe Airacobra. Automjeti i fundit me topin 37 mm mund të jetë i rrezikshëm. Po Mustang, luftëtari më i popullarizuar i Forcave Ajrore të SHBA - me mitralozat e tij. Ajo është kundër ME-362, çfarë fshirëse është kundër titanit. Mitralozët nuk janë absolutisht të rrezikshëm.
  Por Airacobra mund të pickojë. Helga cicëron ndërsa rrëzon një tjetër Mustang jashtë rrezes.
  - Unë jam një kalë, shumë i ëmbël ... Dhe mustang-u do ta shijojë atë!
  Dhe ai shtyp këmbëzën me këmbët e tij të zbathura, të gdhendura si ato të një statuje antike.
  Friedrich qëllon njëqind makina në një betejë. Ai nuk qëndron në ceremoni. Asnjë miss i vetëm. Një makinë e vërtetë vdekjeje. Këtu faza më e rëndësishme e operacionit dhe super asi u tërhoq nga jugu. Pasi shkatërroi njëqind makina, djali terminator e transferon zjarrin në tokë. Atje ai demonstron aftësitë e tij të mbinatyrshme.
  Friedrich thotë:
  - Rezultati është njëqind zero në aeroplanë dhe njëqind e njëzet zero në tanke!
  Shumica e makinave amerikane: Shermans. Rezervuari i vjetëruar prodhohet në sasi të mëdha. Pershing ende nuk është zëvendësuar, dhe ky tank është gjithashtu pashpresë inferior ndaj gjermanit E-50.
  Dhe pastaj disqet fluturuese u shfaqën në qiell.
  Kjo është krejtësisht e pashpresë. Avionët me disk janë të paprekshëm dhe të shpejtë, duke prerë makinat amerikane në fluturim. Yankees nuk e durojnë dot dhe ikin. Vendet e uljes po zgjerohen.
  Madeleine dhe vajzat e saj qëndrojnë. Ata mbështeten nga avionë sulmues reaktiv me topa 88 mm, të cilët rrëzojnë moralin e amerikanëve. Predha të fuqishme ndanë trupat e tankeve të ushtrisë amerikane. Edhe uiski nuk mund të eklipsojë ndjenjën e frikës. Dhe luftëtarët e Amerikës, ose më mirë ajo që ka mbetur prej tyre, kthehen.
  Madeleine qesh duke thënë:
  - Ndonjëherë ju përjetoni dhimbje në botë, por është më mirë të përjetoni dhimbjen e dikujt tjetër.
  Një fragment predhe ka goditur në thembër vajzën heroike. Por kallot e forta të luftëtarit e dërguan pjesën e metalit rikoset. Kjo është ajo që do të thotë një kështjellë e vërtetë ariane. Madeleine madje gërryente me kënaqësi. Ajo ishte aq e kënaqur.
  Është gjithashtu mirë kur goditni thembra me hithra. Më saktë, kur burrat e fortë të godasin në thembra. Kjo e ndezi Madeleine. Është gjithashtu mirë kur këmbët tuaja të ashpra goditen me shkopinj gome. Gjithashtu i madh. Luftëtarja e hodhi sërish granatë me këmbë. Ajo nxori dhëmbët e kalit. Ajo është e mirë. Ai gjithashtu pëlqen të hajë!
  Merrni, për shembull, dhe gllabëroni një dele të tërë menjëherë. Pavarësisht vrazhdësisë së saj të jashtme, Madeleine ndonjëherë lexonte diçka. Për shembull, Dumas. Pra, asaj i pëlqeu shumë Porthos. Ai gjithashtu hëngri një dele të tërë në një kohë. Ky ishte vërtet një burrë kudo. Dhe oreksi i një fisniku fisnik. Dhe qengji është gjithashtu i mbushur me salcice.
  Madeleine gjithashtu mund të pinte një kovë të tërë birrë. Vajzë e fortë. Heroi luftëtar e imagjinoi veten. Ajo merr një kovë argjendi. Dhe përmban të përzgjedhura bavareze. Dhe ajo fillon të pijë me lakmi. Duke gëlltitur me padurim. Birra është e shijshme. Është mirë të pini edhe lëng domate me qumësht. Dhe gjithashtu me kova dhe fuçi të tëra.
  Madje, megjithatë, duhej të ishte e kequshqyer kur luftonte në shkretëtirë ose në male. Dhe kjo është e dhimbshme për stomakun e një femre heroike. Ajo është kaq grykëse. Dhe atij i pëlqen shumë mishi me gjak.
  Madeleine përsëri hedh granata me këmbën e saj dhe zhytet në ëndrra epshore. Si ha mish të yndyrshëm dhe pi birrë. Pra në breshëri. Është gjithashtu mirë të hani shish kebab derri me verë të kuqe. Dhe i kafshoj te gjitha...
  Madeleine gjithashtu i pëlqente torturat. Ajo i pëlqente veçanërisht të torturonte djemtë. Ky është pasioni i saj i vërtetë. I rrihni pionierët në thembra me shkopinj dhe u vini zjarrin trupave.
  Ose edhe fshijeni lëkurën delikate dhe të foshnjës me acid. Sigurisht, gjëja më e këndshme është torturimi i djemve. Por lejohen edhe vajzat. Dhe burra të rritur. Është e pakëndshme të torturosh të moshuarit, ata janë kaq të neveritshëm dhe joestetikë. Si i prish pleqëria njerëzit, duke i shpërfytyruar. Jo, është më mirë të torturosh të rinjtë.
  Madeleina kujtoi se si tre pionierë u nxorën jashtë në të ftohtë. Ata i nxitën me kamxhik. Djemtë ishin krejtësisht të zhveshur, ndaj ishte edhe më poshtëruese për ta. Madeleine është gjithashtu vetëm me një bikini. Shum qesharake. Gruaja heroike i ndoqi djemtë dhe u ngurtësua. Shikova gjurmët e tyre zbathur dhe u emocionova vetë.
  Më pas, kur pionierët u bënë blu nga të ftohtit, ajo i çoi përsëri në një kasolle të ngrohtë dhe i ngrohi, duke kaluar shpejt një pishtar mbi trupat e tyre të ngrirë.
  Madeleine e bëri këtë me mjeshtëri, duke lënë vetëm flluska të vogla rozë në lëkurë dhe duke i bërë djemtë të bërtasin nga dhimbja. Dhe kjo e bën atë të lumtur!
  Është veçanërisht interesante të kalosh gjuhën e flakës përgjatë thembrës së ndjeshme të pionierit. Ajo është ftohur më së shumti dhe pas reshjeve të acarta të dëborës, në fillim nuk i ndjen as përkëdheljet e zjarrta. Por më pas djali fillon të bërtasë, dhimbja nga ndryshimet e temperaturës është djallëzore dhe vuajtja është e padurueshme.
  Kjo është shumë më e dhimbshme sesa thjesht djegia e thembrës me një hekur të nxehtë. Dhe pionierët, të shtangur nga dhimbja e padurueshme, janë gati të bëjnë gjithçka për t'i bërë gjërat pak më të lehta.
  Madeleine dinte të ndante të torturuarit. Një nga metodat e saj të preferuara është të shtrydhë fort testikujt me putrat e saj pincer. Dhe pastaj burrat më të fortë humbën vetëdijen nga tronditja.
  Dhe, natyrisht, goditje elektrike. Këtu ju merrni një pionier dhe i lidhni elektroda... Është thjesht e neveritshme, mënyra se si një grua sillet si një xhelat. Dhe ai të torturon sikur të kishte një gur në shpirt. Më saktësisht, shpirti është prej titani, dhe zemra është prej guri.
  Sidoqoftë, Madeleine i pëlqeu shumë vetë procesi i torturës. Asaj i pëlqente ta bënte këtë. Në fund të fundit, t'u shkaktosh dhimbje të tjerëve është e ëmbël.
  Ky është morali fashist - i pamëshirshëm dhe sadist!
  Amerikanët, pasi pësuan humbje, u kthyen pas sulmeve të avionëve sulmues. Forca shtesë tani po zbarkojnë. Në veçanti, tanku më i ri E-5. Arma vetëlëvizëse më e lehtë në seri. Vetëm një anëtar i ekuipazhit. Një top 75 mm dhe dy mitralozë. Në të njëjtën kohë, lartësia është vetëm një metër, dhe trashësia e armaturës ballore është 80 milimetra në një kënd të madh prirjeje.
  Një tank i aftë për të shpuar një Sherman ose Pershing kokë më kokë, por vetë i reziston rikosetit të një predhe.
  Një armë vetëlëvizëse që është e përsosur në mënyrën e vet. Dhe më e rëndësishmja, është i shpejtë, duke përshpejtuar deri në njëqind kilometra në orë. Mundësohet nga një motor turbinë me gaz 400 kuaj fuqi.
  Një vajzë, Agna, është duke hipur në një nga makinat. Emri i saj do të thotë e dëlirë. Dhe vajza merr pjesë në operacionin e saj të parë luftarak. Ajo, natyrisht, është e stërvitur mirë, por ende nuk ka nuhatur erën e barutit. Ai është tmerrësisht i shqetësuar.
  Kontrollon rezervuarin duke përdorur një levë. Tani makinat e tyre po rrotullohen dhe po lëvizin drejt perëndimit. Është mirë kur një armë vetëlëvizëse është kaq e lehtë. Ai hidhet duke përdorur module ose parashuta.
  Madje bëhet paksa e frikshme gjatë fluturimit. Trupi juaj duket se bëhet pa peshë. Ju jeni shtrirë në bark mbi lëkurë. Depozita është e ngushtë, si një arkivol. Vetëm shtatë tonë, arma është superiore në fuqinë depërtuese të blinduar ndaj Sherman, dhe pjesa e përparme për shkak të animit të saj pasqyron predhat në mënyrë më efektive. Duhet të theksohet se cilësia e çelikut të çimentuar gjerman është njëzet për qind më e lartë se çeliku amerikan.
  Kjo e qetëson Agnën. Ata nuk do ta kalojnë atë në përpjekjen e parë. Këtu qëndron kali i punës i ushtrisë amerikane. Ky Sherman, një tank i Luftës së Dytë Botërore, është një nga më të njohurit. Në Amerikë, teknologjia për prodhimin e Shermans është përmirësuar. Ky rezervuar prodhohet në shkallën e qindra automjeteve në ditë. "Pershing", jo aq masiv. Dhe kjo është e kuptueshme, pasi Sherman ka një plan urbanistik tradicional për ndërtimin e tankeve amerikane. Kur transmetimi është në pjesën e përparme dhe motori është në pjesën e pasme. Dhe tanku doli të ishte i gjatë. Në serinë "E", gjermanët shtrënguan paraqitjen, duke rezultuar në një tank më të avancuar me një siluetë të ulët.
  Agna është duke vozitur modelin më të fundit. Dhe ajo ka një armë të fortë, me një predhë të veçantë që qëllon me përshpejtim, dhe gjithashtu me një bërthamë uraniumi. Kështu që ju mund të gjuani nga një distancë e gjatë. Dy kilometra janë të mjaftueshme.
  Për të mos rrezikuar gjatë lëvizjes, Agna godet Shermanin e ndalur. Goditja e parë është një gjuajtje shikimi. Ajo nuk ka ende përvojë të mjaftueshme për ta goditur atë herën e parë. Dhe e dyta është pikërisht në qendër të rezervuarit!
  Agna mbështeti këmbët e saj zbathur pas mureve dhe shtypi levë. Amerikanët hapën zjarr si kundërpërgjigje. Por futja në një rezervuar me një siluetë kaq të ulët nuk është e lehtë.
  Vajza e re thotë:
  - O Zot gjerman, Zot i perëndive, më mbro!
  Dhe qëllon përsëri... Tanku i saj lëviz pa probleme, dhe përveç kësaj, arma ka një stabilizues hidraulik dhe qëllon me saktësi. Po, ky Sherman nuk është shumë i suksesshëm. Duket se mund ta shihni njëqind milje larg. Nuk është çudi që Agna goditet sërish. Dhe afrohet më shumë.
  Gjëja më e vështirë në luftë është ndoshta të mos humbasësh qetësinë. Ata stërvitin shumë mirë femrat luftëtare. Por kur ata qëllojnë mbi ju, ju padashur trembeni. Po sikur të goditen dhe armatura nuk mund ta durojë?
  Por më pas Agna qëllon sërish dhe godet. Fytyra e saj shpërthen në një buzëqeshje. Mbledhja e llogarive rezulton të jetë jo aq e vështirë dhe, më e rëndësishmja, është një proces shumë i këndshëm.
  Një vajzë me fytyrën e një qengji të pafajshëm shtyp butonin e levës dhe qëllon një e shtënë. Ai buzëqesh fytyrën. Ai këndon:
  - Shpërthim! Pow! kam marrë! Si kërceu lepurushi i vogël!
  Në atë moment ra një bubullimë... Një predhë rrëshqiti mbi armaturën gjermane. Dhe hyri në një rikoset. Një prirje nga horizontali prej dyzet gradësh është mjaft e madhe, dhe vetë armatura është shumë e qëndrueshme.
  Agna goditi shputat e saj të zhveshura dhe cicëroj:
  - Si jetuam dikur... Veç një copë për simite!
  Vajza ka qëlluar sërish. Ajo mendoi se për çdo tank do të merrte një shumë të mirë parash. Të gjitha goditjet regjistrohen nga pajisjet, dhe ju mund të shihni në korniza të vogla nëse goditet apo jo. Sigurisht, jo gjithmonë; të godasësh me saktësi një objektiv do të thotë ta shkatërrosh atë! Por në këtë rast e justifikon plotësisht veten!
  Agna gozhdoi sërish. Rriti rezultatin me një goditje. Predha gjermane që shpojnë forca të blinduara goditën shumë fort. Megjithatë, në SHBA ka edhe zhvillime, por ende nuk janë shumë efektive.
  Predha e nën-kalibrit të amerikanëve është shumë e ndjeshme ndaj rikosetit. Dhe rrëshqet nga armatura.
  Agna ndez sërish. Dhe ajo i vjen keq që nuk mori një tank më të rëndë. Aty do të kishte vajza të tjera, do të ishte më argëtuese të këndoje në kor. Ose ndoshta edhe t'i jepni një çift një të riu rreth gjashtëmbëdhjetë vjeç, në mënyrë që të mos pengohet me kashtë. Eh, ajo tashmë e ka njohur dashurinë trupore - pavarësisht rinisë së saj.
  Morali në Rajhun e Tretë është mjaft i lirshëm. Tashmë po futet monoteizmi, pa hipokrizi. Vërtetë, njerëzit dërgohen në një kamp përqendrimi për homoseksualizëm. Por heteroseksualiteti inkurajohet.
  Edhe në divizionet e femrave është pothuajse e detyrueshme të shkosh në zhigolo. Përndryshe ata do të pyesin: a jeni lezbike? Apo ndoshta, edhe më keq, një i krishterë?
  Krishterimi po shtrydhet gradualisht nga Rajhu i Tretë. Dhe morali i ri thotë: një grua duhet të dojë një burrë, dhe një burrë duhet të dojë një grua. Dhe jo domosdoshmërisht në martesë!
  Një lloj inkurajimi i shthurjes!
  Agna është ende shumë e re, ajo nuk njihte asnjë fuqi tjetër përveç asaj të Hitlerit. Por edhe kjo është pak tronditëse për të.
  Vajza qëllon, dhe ajo tashmë ka dhjetë Shermans të shkatërruar dhe një Magjistare.
  Luftëtari buzëqesh dhe thotë:
  - Ai që nuk është relevant, nuk është i moralshëm!
  Gjërat shkuan mirë për ta... Dhe tanket E-5, ose më mirë jo tanket, por armët vetëlëvizëse, vazhdojnë.
  Agna nuk kishte kohë për të luftuar në Rusi. Dhe sigurisht ajo u pendua që lindi vonë. Ajo tashmë arriti në front para kohe, ajo ishte me nxitim të kishte kohë për të luftuar. Në mesin e gjermanëve ekzistonte besimi se ky vit i luftës do të ishte i fundit. Ose, të paktën, SHBA-të do të trajtohen brenda një viti. Nëse ata do të sulmojnë Rusinë apo jo, është ende një pyetje.
  Agna donte të luftonte... Siç thonë të mençurit: lufta është ajri për mushkëritë...
  Por tani ajo ka përfunduar betejën e saj të parë. Dhe mesa duket ajo e ka merituar kryqin e hekurt. Dhe sa e aftë doli të ishte.
  Ai do të bëjë një karrierë ushtarake dhe do të marrë vetes një pasuri me skllevër! Ai do t'i rrahë me kamxhik.
  Agna qeshi dhe këndoi:
  - Çdo gjë e pamundur është e mundur në botën tonë... Mund të gjuash vetëm me numërim, dy nga katër!
  Luftëtarja i shkeli syrin vetes dhe cicëroj:
  - Kështu që u bëra as në betejën e parë... E ndrydh me klas - e dua Fuhrerin!
  Tanket e tyre të shkathët vazhdojnë. Ka këmbësoria përpara. Kjo do të thotë që ju duhet të qëlloni me mitraloz dhe predha fragmentimi me eksploziv të lartë. Epo, është gjithashtu efektive.
  Agna shtyp levë me gishtërinjtë e saj. Dhe të dy automatikët fillojnë të kositin këmbësorët. Luftëtarët e zinj janë të dukshëm. Fytyrat e tyre ishin të lyera me gjak.
  Vajza e lumtur thotë:
  - Ju mund të shihni fytyrat tuaja të trishtuara... Por sepse unë jam një vrasës!
  Dhe mitralozat funksionojnë. Ata kositin të gjithë. Disa motoçikleta shpërthejnë menjëherë. Dhe ata kthehen në ajër. Rrotat dhe pjesët e hekurit fluturojnë në të gjitha drejtimet. Dhe metali fjalë për fjalë prishet.
  Dhe kur çeliku digjet, është një flakë vërtet e tmerrshme.
  Mitralozët janë sulmues dhe shumë të lëvizshëm, shumë më të avancuar se më parë.
  Tweetet e Agna:
  - Në tokë dhe nën tokë, ne do të sundojmë me Satanin!
  Dhe përsëri godet... Dhe transportuesi mori flakë, sikur të ishte kthyer në pishtar. Dhe shumë të vdekur, pirgje të tëra kufomash. Amerikanët po ikin. Ata hedhin mitralozë dhe pajisje.
  Agna kreh flokët e saj bjonde me gishta dhe thotë:
  - Një frikacak do të humbasë në hokej! Dhe kalorësi tashmë po e pret atë!
  Agne ndihet vërtet mirë tani. Duke ndier një ëndje sadiste në vetvete, vajza terminator shtyp këmbësorët që ikin. Ajo është lloji i zonjës që arrin të fitojë gjithmonë... Edhe nëse nuk ka ende përvojë.
  Luftëtari qëllon nga një top. Sapo hasa në një Sherman të gërmuar në tokë. Pra, çfarë nga kjo? Ajo e mori atë dhe e grisi në mënyrë të parëndësishme kullën e tij. Bërthama e uraniumit nuk është shaka. Plus, mbi gjithçka tjetër, uraniumi i vë flakën metalit.
  Pas kapjes së Afrikës, nazistët tani kishin shumë miniera uraniumi. Dhe Fuhrer as nuk po nxiton të krijojë një bombë atomike. Trupat e tij janë tashmë më të mirat në botë.
  Kështu nxiton me vrull dhe shpejt E-5. Shkatërron të gjitha pastrimet e këmbësorisë. Por çfarë lloj tanku duket? Nga tenxhere - dy inç!
  Agna thotë me një të qeshur në zë:
  - Ka dy probleme në botë: budallenjtë dhe rrugët... Gjermania ka rrugët më të mira në botë, por ç'të themi për budallenjtë?
  Dhe vajza qesh... Ajo përmbush qëllimin e saj...
  Friedrich po rrotullohet përsëri në makinën e tij reaktiv. Pesë topa ajri lëshojnë nga gjashtëmbëdhjetë të shtëna secili. Tetëdhjetë avionë amerikanë që tentonin të sulmonin trupat gjermane në ulje shpërthejnë.
  Djali asi thotë:
  - Unë jam siç më thonë - mos më thuaj natën!
  Pas së cilës djali lëshon një breshëri tjetër dhe shkatërron tridhjetë makina të tjera. Duke i bërë të gjitha me një buzëqeshje të lezetshme. Dhe kaq shkujdesur... Fëmijë vdekjeprurës.
  Helga thotë me admirim:
  - Ju jeni super! Ëndrra e një poeti!
  Friedrich thotë me modesti:
  - Është më e përshtatshme të flasim për një vajzë! Edhe pse nuk jam keq!
  Helga këndon:
  - Ti je Fridrih idhulli im! Ju jeni më cool në të gjithë universin dhe pushtoni botën!
  Djali jep një kthesë. Ai rrëzon gjashtëmbëdhjetë avionë të tjerë armik dhe thotë:
  - Ka nxehtësi dhe borë në botë,
  I ndershmi është i varfër - i ligu është i pasur!
  Në univers, rastësia sundon -
  Ngarkoni makinën!
  Pas së cilës djali terminator lëviz drejt objektivave tokësore. Topat e tij ajror janë të shkëlqyeshëm si në objektivat ajrore, ashtu edhe në kapakët depërtues të tankeve.
  Shermanët kanadezë. Një nga modifikimet amerikane. Beteja po zhvillohet ashpër. Friedrich thotë me entuziazëm:
  - Unë jam një person i mrekullueshëm!
  Dhe një duzinë Shermans janë thyer dhe djegur si qirinj të Krishtlindjeve. Pastaj djali bën përsëri afrimin e tij. Ai vjen nga tre armë të mëdha vetëlëvizëse "Big Tom". Ky është ndoshta më i fuqishmi nga armët vetëlëvizëse serike. Vetëm T-93 është më i madh.
  Friedrich thotë, duke parë se si janë grisur makinat e shkatërruara:
  - Djali sheh një mitraloz në ëndrrat e tij,
  Ai preferon një tank sesa një limuzinë...
  Që nga lindja, kuptimi është se
  Vrazhdësia dhe forca sundojnë universin!
  "Magjistare" është një armë vetëlëvizëse amerikane relativisht e lehtë. Është shumë më e lehtë të shkatërrosh. Djaloshi i asit qëlloi një breshëri dhe rreth njëzet e pesë armë vetëlëvizëse shpërthyen nga shpërthimi i predhave.
  Helga goditi vetëm tre makina dhe bërtiti:
  - O kalorës! Sa cool je!
  Frederiku u fry dhe tha:
  - Vetëm vezët janë më të ftohta se unë!
  Helga shtoi me kënaqësi:
  - Dhe më lart se yjet!
  Friedrich papritmas u turpërua dhe u skuq. Ai qëlloi gjashtë luftëtarë të tjerë dhe tha:
  - Modestia është stoli e burrit!
  Helga u përgjigj ashpër:
  - Por ti je vërtet gjermani i dytë!
  Friedrich buzëqeshi dhe pyeti:
  - E dyta? Kush eshte i pari?
  Helga u përgjigj me entuziazëm:
  - Vetë Fuhreri!
  Friedrich mezi i rezistoi ironisë dhe në vend të zgjuarsisë tha:
  - I heq kapelën Fyhrer-it!
  Dhe përsëri qëlloi mbi avionët amerikanë. Një djalë jashtëzakonisht, ose më saktë unike i saktë.
  Helga cicëroi, duke shtypur pedalet me këmbët e saj të zhveshura:
  - Ti je ajo që thonë - lindur nga perënditë!
  Frederiku, i fryrë, u përgjigj:
  - Edhe pse nuk jam aq i madh sa Herkuli, jam shumë i fortë!
  Helga konfirmoi me lehtësi:
  - E gjithë Gjermania është krenare për ju, dhe kjo është më shumë se gjysma e botës!
  Djali rrëzoi pesë avionë të tjerë dhe sulmoi Pershings. Katër makinat amerikane ishin të ngjashme me modelin e hershëm Panther. Me gryka mjaft të gjata dhe frëngji të lëvizshme, ato mund të paraqesin një rrezik për ndezjen e tankeve gjermane. Pastaj djali goditi kamionët. Shkatërroi tetë objektiva dhe goditi këmbën e tij të zbathur në pedale, duke u zhytur.
  Epo, kjo është thjesht pakujdesi... Për pak sa nuk u futa në një bisht. Por ai e rrafshoi makinën afër tokës.
  Helga bërtiti me frikë:
  - Oh! A është vërtet e mundur kjo?
  Frederiku u përgjigj me guxim:
  - Çdo gjë është e mundur nëse jeni të kujdesshëm!
  Helga qëlloi transportuesin nga lart dhe leh:
  - Jeta juaj është e paçmuar! Mos na bëj të rrëmbejmë zemrat tona!
  Djali u përgjigj seriozisht:
  - Dhe unë jam i magjepsur - nuk do të më marrin, as një plumb, as një bajonetë! Pra, vajzë, mos ki frikë për lëkurën time! Është më mirë të kujdesemi për të mbledhur më shumë trofe.
  Djali u hutua. U shfaq një kolonë e re tankesh. Këto ishin M-16 amerikanë të vjetëruar. Automjete të rënda me peshë 55 tonë, të armatosura me dy topa. Është e qartë se qëllimi nuk është shumë i vlefshëm. Ndoshta, amerikanët arritën të përmirësonin edhe atë që ishte e përshtatshme vetëm për metalin.
  Friedrich donte të jepte një kthesë, por Helga bërtiti:
  - Këto armë shtatëdhjetë e pesë milimetra nuk janë aspak të rrezikshme për tanket tona. Lëreni të paktën një nga aset tona të tokës të shtojë automjete të rënda në llogaritë e tyre.
  Frederiku pranoi pa dëshirë:
  - NE RREGULL! Unë nuk do të jem egoist! Lërini të jetojnë!
  Helga buzëqeshi dhe bërtiti:
  - Si ngushëllim do t'ju them se kjo nuk do të zgjasë shumë!
  Dhe në të vërtetë, disa orë më vonë, Agna shtoi në llogarinë e saj dy tanke të tjera të rënda. Pavarësisht peshës së tij, automjeti amerikan nuk kishte pothuajse asnjë avantazh në forca të blinduara ndaj Sherman. Epo, ndoshta në anët dhe të ashpër. Por gjermanët më goditën mu në ballë pa asnjë ceremoni.
  Friedrich rrëzoi dy duzina avionë të tjerë dhe u kthye për t'u transferuar në një luftëtar të ri, tashmë të mbushur me karburant dhe të ngarkuar. Nuk ka asnjë sekondë pushim për terminatorin e ri. Të gjithë në punë dhe në lëvizje. Shfaros të gjithë pa përjashtim.
  Makinë e vogël e vdekjes.
  Operacioni sulmues në Kanada u zhvillua me mjaft sukses. Gjermanët kapën disa koka urash. Më pas i bashkojmë në një të madhe.
  Më tej, ofensiva u zhvillua gjithnjë e më shpejt. Luftimet u zhvilluan me forcë të pabesueshme. Amerikanët u përpoqën të hidhnin gjermanët në det. Por në ajër, për shkak të cilësisë, dominonte Luftwaffe dhe diskotekat thjesht sollën panik në aviacion. Morali i Yankees nuk është vërtet shumë i mirë. Shumë mijëra të burgosur u shfaqën që në ditët e para. Duhet të theksohet se komanda nuk është në nivel.
  Ndërveprimi ndërmjet trupave është i organizuar shumë dobët.
  Shpesh artileria amerikane mbulon të sajën. Ka shumë mosmarrëveshje me kanadezët.
  Situata rëndohet edhe nga tradhtitë e komandës amerikane. Sidomos njerëzit me origjinë gjermane. Nuk është shumë për Yankees të luftojnë për toka të huaja.
  Duhet të theksohet se kur E-50 hyri në prodhim, Sherman ishte plotësisht i vjetëruar. Ai nuk është i aftë të depërtojë në një tank gjerman nga asnjë kënd. Por pak Pershings janë prodhuar deri më tani. Po, dhe ato janë të rrezikshme vetëm kur gjuhen në rrezen e pikës së zbrazët dhe me një predhë nën-kalibër. Por në realitet, një tank gjerman është i garantuar të depërtojë si në Pershing ashtu edhe në Sherman nga pesë kilometra larg. Ai thjesht e shtyp atë nga një distancë.
  Dhe nuk ka asnjë shans. Amerikanët ishin dukshëm prapa në tanke. Aviacioni nuk ka ende avionë luftarakë të fortë dhe të gatshëm për luftë.
  Luftëtari më i njohur, Mustang, është vetëm një arkivol me krahë. Vetëm Airacobra ka një shans të thumbojë me topin e saj 37 mm. Bombarduesit reaktivë janë ende duke u zhvilluar. Çfarë tjetër ka Hitleri? Sigurisht, diskotekat, nga të cilat ka ende pak, por janë të paprekshme. Ky është sigurisht një problem i madh për Shtetet e Bashkuara. Veçanërisht morale, pasi paprekshmëria e makinave të tilla shkakton ndjenja kapitulante.
  Epo, kush dëshiron të vdesë pasi i është nënshtruar një rrahjeje totale. Gjermanët tashmë ngjallin frikë tek të gjithë.
  Por lufta vazhdon. Vështirësia kryesore është furnizimi i trupave përtej oqeanit. Është mirë që ka një zinxhir ishujsh. Por ende nuk është e lehtë për gjermanët të transferojnë forcat. Furnizimi me municion. Kjo ngadalëson përparimin në Kanada. Amerikanët janë gjithashtu të fortë, mjaft të shumtë dhe kanë shumë pajisje. Nëse do të kishte pasur më shumë shpirt luftarak dhe organizim, ata mund të kishin hedhur në det hordhitë e Rajhut të Tretë.
  Por fati favorizon guximtarët dhe lumturia favorizon të fortët. Kreu i urës po zgjerohet.
  Më 30 maj 1945, u lëshua tanku i parë Monster i krijuar për përdorim luftarak. Automjeti kishte një bombë-hedhës shumë të fuqishëm dhe katër obusi. Sidoqoftë, ekspertët ushtarakë ishin skeptikë për një bandura të tillë. Është e mundur që thjesht të hedhësh një bombë që peshon njëzet tonë, bombardues të tillë janë më të mirë se sa të ngasin një supertank përtej oqeanit. Për më tepër, masa është aq e madhe, dhe makina është e shtrenjtë.
  Por Fuhrer personalisht insistoi të vinte "Monster" në prodhim. Avantazhi i këtij dizajni mund të konsiderohet një rreze zjarri mjaft e gjatë - deri në njëqind kilometra, aftësi relativisht e kënaqshme ndër-vend dhe forca të blinduara të trasha. Por në përgjithësi deri më tani është bërë vetëm një kopje.
  "Miu" u braktis plotësisht. Është më e lehtë të përdorësh një bateri të parëndësishme armësh të rënda sesa të ngatërrohesh kaq shumë me një tank. "Përbindëshi" në çdo rast zgjidhi problemin e lëvizjes së një lëshuesi të madh bombë 1250 mm. Disa ushtarakë besonin se nuk nevojiteshin katër obusa dhe do të ishte më mirë ta bënin tankun më të lehtë, me një armë, por më të madhe.
  Por Hitleri u tërhoq nga madhësi të mëdha. Ata arritën të prodhonin "Përbindëshi" në kohë. Por deri më tani kjo makinë nuk është treguar shumë e sigurt. Për pak sa nuk mbërtheva gjatë zbarkimit, por gjithçka doli në rregull.
  Ky supertank, ose më mirë një armë vetëlëvizëse, dhe pjesërisht një bateri, mund të sulmohej nga ajri. Prandaj, armë të posaçme vetëlëvizëse anti-ajrore rrotulluan rreth tij dhe aeroplanët reaktivë qarkulluan.
  Makina lëvizte mjaft ngadalë me vetëm 20 kilometra në orë. Dhe pastaj në tokë të sheshtë. Krahasuar me të, E-300 dukej pothuajse si një dhelpër e shkathët.
  Zhurmasin e vemjeve dhe motorët me naftë. Motorët e turbinave me gaz nuk janë ende gati për një kolos të tillë. Por në çdo rast, gjermanët mund të jenë krenarë për kryeveprën e tyre - tankun më të rëndë në botë. Fillimisht ata donin të instalonin "Dora" në "Monster". Por më pas ekspertët ushtarakë vendosën logjikisht që një raketë lëshuese do të ishte shumë më shkatërruese në ndikim.
  Dhe ç'farë? Të gjitha pritjet u realizuan! Goditjet e bombës janë vërtet shkatërruese.
  Sulmuesi kryesor ishte tradicionalisht një vajzë. Kështu ndodhi. Dhe sigurisht pothuajse e zhveshur vetëm me bikini. Është tashmë ngrohtë, plus ka nxehtësi nga motorët në vetë supertank. Dhe një ekip i përbërë nga vajza. Bukuroshe këmbëzbathur, jo më shumë se tridhjetë. Sa shpejt nxitojnë rreth mastodonit.
  Këmbët e zhveshura dhe vajzërore trokasin mirë në metal. Është shumë erotike. Adoleshenti Pjetri që shërben po i vështron vajzat. Imagjinata tërheq të gjitha llojet e fantazive. Për shembull, puthja e vajzave dhe vajzave të reja në gjoks. Unë dua të kaloj gjuhën time mbi thithkat e kuqe të ndezura, si sythat e trëndafilit.
  Pjetri e ndjen të fryhet përsosmëria e tij, aq sa duket. I riu skuqet. Përpiqet të mendojë për diçka tjetër. Për shembull, çfarë tanku të mrekullueshëm kanë. Automjeti më i madh i gjurmuar dhe në të vërtetë në botë. Godet si raketë balistike, vetëm gjuajtja kushton më pak.
  Djali, në pamundësi për të rezistuar, preku me kujdes thembrën e gruas. Vajza e shikoi adoleshentin me një buzëqeshje përçmuese. I riu ishte i pashëm, dukej rreth pesëmbëdhjetë vjeç dhe sigurisht që është edhe bukur kur të prek një i ri i pashëm.
  Dhe është pak gudulisëse... Vajza gërmon:
  - Përkëdhele pak!
  Pjetri është shumë i lumtur për këtë. Çfarë këmbë. Lëkurë e prerë, e nxirë, e pastër krejtësisht, gishta të lëmuar, thonj me shkëlqim. Lakorja e lëmuar e thembra me lëkurë elastike. Duket paksa e përafërt. Pjetri ndihet shumë i emocionuar. Ai me të vërtetë dëshiron. Mjerisht, hormonet e adoleshencës dominojnë mendjen.
  Djali e tërheq këmbën e vajzës në buzë dhe fillon të puthë. Lëkura e grave ka shije shumë të këndshme, aroma e mishit të shëndetshëm të një bukuroshe është e lezetshme dhe emocionuese. Ju puthni me lakmi, duke mbuluar shputën nga gishtat e këmbëve deri në kthesën e thembra. Dhe ndjehet e ëmbël. Dhe perfeksioni është fryrë aq shumë sa është gati të shpërthejë!
  Pjetri me të vërtetë dëshiron të fusë dorën dhe të lehtësojë veten, por është e turpshme, e pakëndshme. Oh gra, sa të dëshirueshme dhe të padisponueshme jeni.
  Dëgjohet një britmë agresive:
  - Elviza, ti nuk je në bordello! Le të shkojmë në punë!
  Vajza e nxjerr me kujdes këmbën nga duart e djalit dhe i pëshpërit:
  - Do të takohemi sonte!
  Piteri pohon me kokë me mirënjohje. Wow, sa e vështirë do të jetë të presësh deri në mbrëmje. Dhe supertanku gjigant kishte arritur tashmë në fushë dhe u zhvendos më tej drejt vijës së frontit. Makina kishte shumë gjurmë që mbulonin të gjithë pjesën e poshtme. Aftësia ndër-vend është vërtet e kënaqshme, jo inferiore ndaj tankeve të rënda gjermane. Shpejtësia mungon disi. Por në të ardhmen, kur motorët me naftë të zëvendësohen me turbina me gaz, shpejtësia do të rritet ndjeshëm.
  Por megjithatë, një kolos i tillë, edhe nga jashtë, duket si një breshkë e vërtetë dhe duket joaktive.
  Madje disa vajza u hodhën dhe vrapuan pas tankut. Duke u hedhur lart, luftëtarët nxorën dhëmbët dhe kënduan:
  - Ne jemi të gjallë dhe të shpejtë, vajzat janë të bukura! Dhe këmbët tona janë lozonjare dhe dhëmbët tanë janë kaq të mprehtë!
  Vajzat u hodhën dhe u rrotulluan. Disa prej tyre rrotulloheshin në një salto speciale. Ata fluturuan si zogj.
  Pjetri u ul në çelik për një kohë. Dhe pastaj ai u hodh dhe vrapoi. Edhe djali ishte zbathur dhe i veshur me pantallona të shkurtra. Sigurisht që është më e këndshme të vraposh pa çizme. Sidomos kur ka vajza pranë. Dhe çfarë lloj shpine, ije, gjoks dhe këmbë kanë.
  Pjetri bërtiti:
  - Lavdi Rajhut të Tretë!
  Vajzat ulërinin njëzëri:
  - Lavdi heronjve!
  Tanki gjigant kaloi një hendek të vogël. Vajzat dhe djali thjesht e kaluan atë. Dhe ata galopuan me vrull. Gjurmët e "Monsters" ishin jashtëzakonisht të trasha dhe nuk kishte asnjë mënyrë për t'i dëmtuar ato.
  Disa nga Xe-262 më të rinj fluturuan lart. Makina shumë të shpejta. Ata nxitojnë si qift, madje fryjnë pak ajër të ngrohtë. Luftëtarët janë të shkathët dhe joshëse.
  Pjetri goditi kalldrëmin me këmbën e tij pak të vështirë. Filloi të dhembte. Djali çaloi dhe nxitoi të ngjitej në platformë. Filloi të fërkonte gishtat e mavijosur. Jo shumë e bukur.
  Por në përgjithësi, jeta në Gjermani nuk është aq e lehtë. Që nga viti 1942, ekonomia ka kaluar vërtet në një bazë lufte. Dhe gjithçka filloi të funksiononte drejt frontit. Prodhimi i këpucëve verore për fëmijë ka pushuar praktikisht. Gjërat po bëheshin goxha të ngushta për djalin dhe, natyrisht, ishte më e kënaqshme në ushtri. Dhe kështu fëmijët vraponin zbathur në shkollë nga ngrica në brymë.
  Kjo është përgjithësisht e tolerueshme, madje edhe e këndshme. Por në vjeshtë ose në fillim të pranverës, natyrisht, ka më pak kënaqësi. Më duhej të vrapoja në shkollë. Dhe shputat u dogjën si në zjarr. Sidomos kur binte borë.
  Pjetrit e kujtoi këtë... Pastaj ju ngrohni gjymtyrët duke shtrënguar këmbët. Pastaj hani në mënyrë rigoroze sipas normës. Edhe pse saldimi nuk është i keq për gjermanët. Sidomos kohët e fundit, kur të korrat e pasura erdhën nga Ukraina. Dhe bananet dhe frutat e tjera vijnë nga Afrika.
  Unë isha i uritur vetëm për disa vjet. Pastaj Gjermania u ushqye nga territoret e pushtuara. Por vitet e fundit gjithçka është përmirësuar dhe racionet e mjaftueshme për familjet ishin me bollëk.
  Berlini në përgjithësi të jepte përshtypjen e një qyteti të ushqyer mirë dhe të pasur. Tashmë ka pasur mjaft projekte të reja ndërtimi.
  Lufta po vazhdonte, duke u kthyer në një drejtim të suksesshëm dhe kishte një tepricë të fuqisë punëtore. Çdo gjerman mund të blinte një skllav me kredi. Dhe kjo është e mrekullueshme, sipas fashistëve. Pjetri kishte gjithashtu një skllav personal. Ju mund të bëni çfarë të doni me të. Dhe çfarë mund të bëni me të ...
  Pjetri buzëqeshi mishngrënës. Unë me të vërtetë dua të gdhend trupin e një vajze. Djali u bë i menduar. Pse të mos i merrni atij një harem? Tashmë në Rajhun e Tretë kjo mund të bëhet pothuajse legalisht. Skllevërit shiten në ankande, ose mund t'i blini me kredi.
  Nëna e Pjetrit solli dy djem pothuajse për asgjë. Djemtë ishin indianë. Dhe ata ishin shumë të ftohtë kur duhej të punonin zbathur. Dhe nëna i nxiti me kamxhik. Njëri nga djemtë më pas u sëmur dhe vdiq. Në vend të kësaj, nëna e tij mori një djalë rus. Ata janë më të guximshëm dhe mund të përballojnë dimrin relativisht të butë gjerman pa shpenzimet e këpucëve dhe veshjeve të ngrohta.
  Një tjetër indian ishte nga një fshat malor dhe arriti të mësohej me të. Babai i Pjetrit vdiq në front. Nëna mbeti vetëm. Djemtë gradualisht u bënë pothuajse anëtarë të familjes.
  Pjetri edhe luajti me ta... Derisa u bashkua me ushtrinë. Kjo është një mundësi e mirë për të fituar para. Dhe unë pata fatin të isha në shoqërinë e vajzave që i shërbenin supertankut "Monster". Sigurisht që është prestigjioze!
  Këtu ata po ngasin një kolonë të burgosurish përpara. Amerikanët ecin me kokën ulur. Ata nuk janë në humor. Ata janë humbës. Rojet shtyjnë me kondakë pushke dhe bilbilin me kamxhik.
  Mes atyre që u dorëzuan ka ende djem shumë të rinj. Siç është tipike për adoleshentët, ata buzëqeshin shumë, veçanërisht kur shohin vajza pothuajse të zhveshura dhe të nxira duke vrapuar. Luftëtarët tundin të burgosurit dhe gjuajnë me gurë. Djemtë bilbilin mbrapsht. I tillë është shkëmbimi i ndërsjellë i kënaqësive.
  Pjetri nxori një pistoletë nga brezi. Ai donte shumë të qëllonte mbi të burgosurit.
  Një tundim vërtet kolosal. Oh, tundimi i djallit. A nuk duhet t'i gjesh vetes ndonjë sakrificë jo shumë të vlefshme?
  Pjetri vë në shënjestër një plak, dhe një të zi në atë. Kjo nuk është për të ardhur keq. Djali kërkon të kryejë vrasjen e parë në jetën e tij. Ai është gati pesëmbëdhjetë vjeç dhe ende nuk ka vrarë njeri. Për shembull, Friedrich ka kaq shumë viktima, por ai nuk është më i vjetër se Pjetri.
  Pjetri e mori dhe këndoi:
  - Mjerë ai që lufton,
  Me një gjerman të çelikut në betejë...
  Nëse armiku është i zemëruar -
  Unë do të vras bastardin!
  Dhe djali qëllon... Distanca për një pistoletë është mjaft e gjatë. Djali kishte shumë frikë se mos i mungonte. Dhe do të jetë turp. Por zezaku me flokë gri bie. Afriko-amerikanit i ka gjak në fytyrë.
  Pjetri bërtiti:
  - Do të të vras Afrikë!
  Dhe nxori dhëmbët...
  Vrasja e një robi lufte të paarmatosur nuk shqetëson askënd. Ishte si të shtypje një kacabu. Gjermanët vazhdojnë t'i largojnë të burgosurit dhe të bilbilin këngë që janë mjaft vulgare.
  Pjetri ndihej shumë i kënaqur me veten. Ai gjuajti me shumë saktësi dhe nuk humbi. Pse jo një gjuajtës?! Ai godet jashtëzakonisht saktë! Dhe ai gjithashtu pati guximin të qëllonte një njeri të paarmatosur. Dhe kjo është ajo që më frymëzon më shumë. Jo të gjithë janë të aftë për këtë!
  Djali u hodh nga super tanku dhe vrapoi pas vajzave duke bërtitur:
  - E pamë! Dhe shumë saktë!
  Sulmuesi kryesor thotë me dashuri:
  - Te lumte! Ju po rriteni si një arian i vërtetë! Por mësoni të vrisni jo vetëm të burgosurit, por edhe në betejë!
  Pjetri bërtiti përsëri:
  - Stuhia dhe Viking dhe Shpata prej çeliku!
  Po, e bëri shkëlqyeshëm. Dhimbja në gishtat e këmbëve të tij ishte shuar dhe Piteri tani po vraponte pas vajzave. Megjithatë, lufta është si një nënë. Ka kaq shumë argëtim në të.
  Për shembull, Pjetrit i pëlqente të argëtohej në shtëpi. Veçanërisht duke ndezur shkrepset dhe duke i mbajtur në thembra të djemve skllevër. Ata bërtitën egërsisht dhe u hodhën lart, duke rrotulluar furishëm sytë. Një indian ka sy kafe, dhe një rus ka sy blu. Është për të qeshur... Është gjithashtu mirë të futësh copa gazete mes gishtërinjve dhe t'i vësh flakën. Dhe është mjaft e dhimbshme. Ose me kamxhik natën robërit e rinj të rraskapitur nga puna e rëndë.
  Pjetri thithi instinktet shtazore të një fashisti të vërtetë. Dhe ai vetë u bë një bishë.
  Hitleri tha: Toka ishte në rrezik të rivendosej. Ne kemi nevojë për aq njerëz sa duhet për t'i shërbyer zotërinjve gjermanë. Kjo formoi një moral të pamëshirshëm. Dhe qëndrimi ndaj popujve të tjerë është sikur ata të ishin nënnjerëzor.
  Megjithatë, nga ana tjetër, regjimi totalitar dhe rendi i lavdëruar gjerman patën efekt. Prodhimi u rrit, dhe jo vetëm prodhimi ushtarak. Jo vetëm u rrit prodhimi i armëve, por u ndërtuan edhe rrugë, u ngritën ura, fusha ajrore të pjerrëta dhe qytete. Pra, nuk është ende e mundur të gjykohet ky regjim pa mëdyshje. Një efekt i caktuar u arrit përmes punës së skllevërve dhe një regjimi totalitar.
  Lufta vazhdoi, dhe perandoria u zhvillua dhe u rrit. Edhe fuqia edhe ekonomia.
  Pjetri vrapoi për një kohë të gjatë... Derisa u ndie i lodhur... Pastaj mori erën e dytë.
  Koha kaloi dhe dielli filloi të perëndonte. Pjetri tashmë është plotësisht i lodhur. Ai shikoi diellin e kuq dhe mendoi se kur do të përfundonte më në fund kjo ditë dhe mund të shkonte në krahët e një gruaje. Dhe kështu me radhë fluturojnë ...
  Për të shpërqendruar pak veten, Pjetri u përpoq të kujtonte historitë e babait të tij nga Fronti Lindor. Dhe gjithashtu nga perëndimi. Babai im arriti të luftojë në Poloni, Belgjikë, Francë dhe Rusi... Dhe lufta filloi me mjaft sukses. Shumë gjermanë kishin frikë se do të ishte si në Luftën e Parë Botërore. Por Hitleri doli të ishte më i mençur dhe më me fat se Wilhelm. I thyen armiqtë pjesë-pjesë. Gjermanët, duke humbur disa ushtarë, pushtuan Poloninë, dhe më pas fituan dhe shkatërruan në Francë, Belgjikë dhe Holandë.
  Lufta në lindje nuk shkaktoi shumë frikë tek askush. Fitorja pasoi fitoren. Por gjermanët ende përparuan aq shpejt sa ishte planifikuar. Të gjitha afatet kanë kaluar tashmë dhe Rusia po lufton. Dhe pastaj fatkeqësia e dimrit. Babai i Pjetrit vdiq në borën sovjetike. Ata nuk e gjetën as trupin. Pjetri shpresonte në mënyrë të paqartë që babai i tij mund të ishte në robëri dhe mbeti gjallë. Por të burgosurit u shkëmbyen dy herë. Po ktheheshim nga Rusia. Shumë u bënë të paaftë. Vërtetë, kishte relativisht pak të burgosur. Babai nuk ishte në mesin e tyre.
  Pjetri atëherë ishte ende shumë i ri për të shkuar në frontin lindor. Por ai donte të hakmerrej ndaj rusëve. Por deri në fund të kompanisë lindore djali nuk kishte kohë. Gjermanët nuk i konsideruan rezultatet e tij fitimtare, megjithëse fitimet rezultuan të rëndësishme.
  U errësua plotësisht... Supertanku ndaloi. Vajzat duhej të hanin një meze të lehtë dhe të shkonin në shtrat. Darka ishte e shpejtë, racione standarde, çokollatë, banane të thata, mish të thatë.
  Pjetri u ul pranë shokut të tij. Ajo i shkeli syrin djalit. Pse të mos argëtoheni me një të ri pa mjekër? Pjetri u ul vetëm me pantallonat e shkurtra. E skalitur, e dobët, me lëkurë të pastër dhe të nxirë. Është bukur të ndjesh diçka të tillë . Vajza e ledhati gjoksin muskuloz të Pjetrit. Djali filloi ta përkëdhelë si përgjigje.
  Ata u ndërthurën në përqafime dhe lanë njëri-tjetrin me puthje. Pjetri nuk ishte i virgjër. Ndërsa është ende në shkollë, ai do të marrë një mësim dashurie nga një prostitutë profesioniste. Në mënyrë tipike, adoleshentët rriteshin në mënyrë heteroseksuale. Duke pasur parasysh hiperseksualitetin e tyre, gratë u udhëzuan të mësonin dashurinë kur lindte dëshira. Pjetri tashmë dinte të jepte kënaqësi, dhe së shpejti vajza filloi të ankonte në mënyrë lakmuese.
  Por dashurinë nuk e shijuan për shumë kohë. Një sinjal u dëgjua. Më në fund arma duhet të shkrepë. Dhe pastaj topi i fuqishëm filloi të lëvizë. Vajzat u vërsulën përreth duke e tërhequr zvarrë predhën me çikrik.
  Supertanku Monster ishte i ngarkuar me një bombë që peshonte njëzet tonë. Dhe u përgatit për ta pështyrë në shënjestër. Arma drejtohej duke përdorur radion dhe nga lart "Rama"-5 kryente korrigjimin e zjarrit.
  Vajza gjuajtëse ndërroi të dhënat në ekran. Arma ngriu... Arma i ngjante një tume me grykë të gjerë. Dhe kështu godet gjuajtja me kërcitje. Ajo u drodh nga zmbrapsja dhe një shtyllë zjarri u vërsul në qiell. Madje vajzat ranë poshtë nga zmbrapsja, por menjëherë u hodhën lart.
  E pranishme goditëse fluturoi në një hark të lartë përtej horizontit. Kështu, topi i supertankut qëlloi të shtënë e tij të parë.
  Sulmuesi kryesor tha:
  - Në këtë rast nuk ka paqe pa luftë dhe re pa të mira! Ne shfrytëzuam shansin tonë.
  Predha fluturoi rreth njëqind kilometra në një vijë të drejtë dhe më shumë se dyqind e pesëdhjetë në një hark të lartë. Parabola e tij shpërtheu në stratosferë. Dhe ajo zbriti në një kënd ekstrem. Fluturimi zgjati disa minuta dhe një tornado e vërtetë zjarri ra në pozicionet e fortifikuara të amerikanëve. Për qindra metra, gjithçka ishte e ngjeshur dhe e shkatërruar. Ishte sikur kishte një cunami të zjarrtë. Dhe për disa batalione të këmbësorisë amerikane, erdhi vërtet dita e fundit.
  Vajza po pinte një raketë tjetër nga bomba më e fuqishme në planetin Tokë. Dhe ata po përgatiteshin të rrëzonin këtë grusht shumëtonësh mbi armikun.
  Kryepushtetja fërkoi gishtat e saj të zhveshur në rrathën metalike dhe cicëroj:
  - Por mos u dorëzo para tij dhe do ta kthesh përbindëshin në errësirë!
  U deshën tre minuta për t'u ngarkuar. Shumë, por gjuajtja është shumë herë më e fortë se çdo armë në botë. Dhe nëse godet, nuk do të duket se nuk është e mjaftueshme, as nuk do të duket mesatare.
  Vajzat janë shumë aktive. Synimi vjen dhe fuçi kthehet. Pjetri imagjinon për një moment se çfarë mund të ndodhë me të vërtetë me ata që bien nën një klub të tillë Thor. Dhe ai trembet. Kjo është goditja që vjen. Se fjalë për fjalë planeti do të dridhet.
  Dhe edhe kur një raketë po fluturon është e frikshme! Dhe duket si një pararojë e vdekjes.
  Pjetri, madje i frymëzuar, këndoi:
  - Makina e vdekjes është çmendur! Ajo fluturon pa e ditur objektivin!
  Vajza që sapo kishte fjetur me djalin vazhdoi:
  - Ne buzëqeshëm, këtë herë! Ne ecëm përgjatë shiritit të bardhë!
  Dhe dhurata e dytë ia arriti qëllimit. Ai goditi kundërshtarët e tij me një forcë të tillë shpërthyese sa gjymtyrët dhe fragmentet fluturuan larg në të gjitha drejtimet. Elementet dëmtuese u shpërndanë nëpër pozicionet e SHBA-së në shumë qindra kilometra.
  Vija e mbrojtjes po granatohej. Amerikanët e kishin si mëkatarët në ferr, nëse jo më keq.
  Qielli dhe toka ishin të përziera, gjithçka digjej dhe plasiste. Qielli po ndahej nga shpërthimet. Rrufeja shkëlqeu nëpër qiell.
  Dhe vajzat tërhoqën raketën e tretë. Si, do të ketë një pjatë shtesë për ju. Pjetrit iu kujtua Frederiku i Madh. Sulmet e tij me prerje të nënshkrimit. Mbreti ishte i ashpër si me rusët ashtu edhe me austriakët. Sigurisht, ata u mësuan në një masë të kufizuar, por nuk fshihej që rusët mundën prusianët. Përkundrazi, theksohej: meqenëse vetë Frederiku i Madh humbi nga rusët, atëherë sa i lezetshëm ishte Hitleri, i cili arriti dhe mori Orenburgun. E vërteta është se Moska ende nuk është dorëzuar.
  Djali tërhoqi çikrikun, shkeli bulonën me thembër të zhveshur dhe ndjeu dhimbje. Do të ishte mirë të vishje atlete, mendoi Pjetri. Atë natë në fund të majit dhe tashmë është shumë ftohtë në Kanada. Tashmë është nxehtë në Meksikë. Sidoqoftë, atje mund të bëni banja dielli edhe në dimër. Dhe kështu adoleshenti këmbëzbathur rrëzoi këmbët.
  Pjetri, duke kapur momentin, vuri duart në ijet e vajzës. Ajo bërtiti me zë të lartë dhe tha:
  - Jo tani, bukuroshe!
  Vajza tjetër i mbështjellë krahët rreth bustit të Pjetrit. I ledhata muskujt e tij. Ndjeva trupin pa qime dhe muskuloz. Dhe ajo puthi tehun e mprehtë të shpatullës, duke ndjerë lëkurën me buzët e saj. E kam testuar shijen. Djalit i vinte era rinie.
  Në Rajhun e Tretë nuk është zakon të fshihen instinktet. Në një farë mënyre, përkundrazi, gratë modeste ngjallin përbuzje. Ajo që supozohet se mëson nazizmi është se njeriu duhet të jetë më i natyrshëm, më afër natyrës. Kjo do të thotë që një grua duhet t'i dojë burrat, dhe më e rëndësishmja, ata të ndryshëm. Kërkoni dikë të denjë, të fortë, të zgjuar, të bukur. Dhe Pjetri është vërtet i pashëm dhe ka muskuj të grisur. Ju dëshironi ta përqafoni dhe ta mbani afër, ta përkëdhelni dhe puthni, ose ndoshta të bëni diçka më serioze.
  Një tjetër predhë rakete u vërsul drejt pozicioneve të ushtrisë amerikane. Ajo fluturoi në një hark të lartë, sikur të harkohej një panterë prej flakë. Dhe ajo mbante me vete shumë gurë varresh në versionin e zjarrit.
  Pjetri leh:
  - Ky është me të vërtetë një lojë me arkivol!
  Dhe djali qeshi me zë të lartë shurdhues. Vajzat u kthyen nga djali dhe filluan t'i gudulisnin takat. Gjithçka dukej sikur pesë ose gjashtë vajza po talleshin me një djalë të ri. Dhe Pjetri vazhdoi të qeshte dhe të qeshte me veten. Njëra prej bukurosheve i vuri në gojë thithkën e saj të kuqe të ndezur. I riu filloi ta puthte dhe ta thithte.
  Pjetri e dinte se çfarë shije ishte. Si akullore. Ashtu si luleshtrydhet e mbuluara me çokollatë. Sa e këndshme ka shije lëkura e një gruaje, si një bagel mjalti. Dhe ju e lëpini atë me aq lakmi ...
  Por edhe vajzat gudulisin dhe pinin. E cila nuk është më aq e bukur. Mirëpo, pason një britmë kërcënuese e komandantit dhe bukuroshet ikin. Thembrat e tyre rozë shkëlqejnë. Dhe kërcejnë këmbët e zhveshura.
  Dhe ajo që po ndodh në anën amerikane është një makth tipik në Rrugën e Burning Elms.
  Raketa e katërt është gjithashtu e ngarkuar në lëshuesin e bombës. Kjo është loja me domino të vdekjes. Luftëtarët janë të vendosur të fitojnë deri në fund të madh. Dhe dëshira për sukses është në zemrën e çdo gruaje të vërtetë ariane.
  Muzika e Wagner filloi të luante për ta bërë më argëtuese për vajzat lëvizjen. Kjo është një gjë shumë argëtuese për të bërë me një simfoni. Dhe raketa e katërt është instaluar. Gati për të fluturuar në lartësi të mëdha.
  Dhe nga lart bërtet TA-500 - një bombardues me tetë motorë. Diçka që duket kaq e frikshme dhe e patejkalueshme. Ndoshta vetëm disku bën një përshtypje më të frikshme.
  Dhe e parezistueshme...
  Dhe pikërisht atëherë u shfaq një disk fluturues. Ajo rrëshqiti nëpër qiell si një rreze dielli. Kjo është shpejtësia. Dhe nxiton sikur të ishte diçka tmerrësisht e lezetshme dhe kozmike.
  Pjetri madje këndoi, duke kompozuar ndërsa shkonte:
  Nën pretekstin e qëllimeve, humanizmit,
  Për të ndërtuar parajsën në tokë ...
  Fuhreri kaloi në rrugën e fashizmit,
  Një tempull i tmerrshëm iu ngrit Satanit!
  Dhe pasi bërtiti, djali nxori telin. Raketa e katërt fluturoi në ajër. Ajo përshkoi atmosferën dhe kishte një erë të qartë të ozonit në ajër.
  Dhe diku në qiell një disk po përplaste një amerikan B-29. Një makinë e madhe me krahë u dogj nga një mastodon fluturues makthi.
  Pjetri këndoi:
  - Një ndjenjë e çuditshme paqeje - nuk jeni më në të kaluarën... Në të ardhmen, ju jeni shndërruar në dritë të pafund!
  Dhe vërtet ka shumë dritë... Dhe gjithçka digjet me një flakë kaq blu. Avioni me disk përplasi një duzinë avionësh dhe u zhduk përtej horizontit.
  Pjetri vrapoi të zgjidhte një tel tjetër. Jo, lufta është vërtet e lezetshme. Edhe pse djali e imagjinonte disi ndryshe.
  Dhe pastaj pas fitores atyre do t'u jepet tokë dhe skllevër. Në varësi të kontributit ushtarak. Pjetri lëpiu buzët. Sikur të mund të merrja një harem të tërë. Ai do të argëtohej me ta. Edhe pse ka kaq shumë vajza këtu. Vetëm një serajo e tërë.
  Ai dhe nëna e tij kanë edhe një motër. Ajo i nxit skllevërit të vazhdojnë me kamxhik.
  Gjermanët mësohen se janë kombi më i lartë. Por në realitet, natyrisht, jo gjithçka është kaq e thjeshtë. Djemtë rusë janë shumë të ngjashëm me djemtë gjermanë dhe nuk janë aspak budallenj.
  A mendoni se çfarë roli t'u jepni atyre? Ata nuk duan të jenë kafshë shtëpiake. Por as ne nuk duhet ta konsiderojmë veten të barabartë. Pjetri mendonte se rusët mund të trajtoheshin si vëllezër më të vegjël. Ata luftuan mirë kundër ushtrisë së Hitlerit dhe treguan guxim.
  Por amerikanët janë këmbëngulës. Tani predha e pestë po lëshohet në Yankees. Kjo do të thotë se ata kanë një mbrojtje mjaft të fortë që duhet thyer.
  Pjetri tundi grushtin në ajër i zhgënjyer. Ai personalisht do të donte të merrte një mitraloz dhe të qëllonte. Ose ndoshta edhe më mirë, si të presësh antikitetin me shpatë. Është mjaft romantike të luftosh me çelik të ftohtë.
  Djali e mori dhe këndoi:
  Kujtova kohët e lashta - menjëherë mbi kalë,
  Bisha e paduruar nxiton me hapin...
  Nuk mund të jetoja pa Atdheun tim as edhe një ditë,
  Qoftë atdheu im më i lumtur se të gjitha vendet!
  
  Dhe në të ardhmen, galaktikat na presin,
  Hapësirat e pafundme të universit...
  Luftëtari nazist është shumë i lezetshëm,
  Dhe të gjitha krijesat do t'i nënshtrohen Rajhut!
  Vajzat dëgjuan këngën dhe bërtitën njëzëri:
  - Çfarë luftëtar! Një maço i vërtetë!
  Ekuipazhi i tankeve të Gerdës hyri në territorin amerikan. Në shtetin e famshëm të Teksasit. Vendi është i famshëm për kaubojët dhe gangsterët e tij të ashpër. Këtu rezistenca amerikane u rrit ndjeshëm dhe shpërthyen beteja të ashpra. Yankees, dikur në territorin e tyre, luftuan në mënyrë të dëshpëruar. Gjendja e Amerikës është mjaft e rëndë. Tanket dhe avionët gjermanë janë superiorë në cilësi dhe prodhohen në sasi të mëdha. Dhe ushtria e larmishme lufton shumë mirë.
  Vajzat qëlluan në drejtim të baterisë. Topi kryesor amerikan i kalibrit 76 mm nuk është aspak i rrezikshëm për E-50. Kalibri është 90 mm edhe për një ballë të pjerrët. Vetëm vemjet mund të dëmtoheshin. Luftëtarët qëlluan, si zakonisht, pa munguar. Dhe bateria heshti.
  Gerda fshiu gotën e distancave dhe tha:
  - Bëmë një punë shumë të mirë. Tani shkoni në veri!
  Magda tha me trishtim në zërin e saj:
  - Kështu bëjmë një gabim pas tjetrit. Dhe ky u bë lloji ynë i mallkimit.
  Gerda rrumbullakoi sytë me një trekëndësh dhe pyeti me habi:
  - Ku gabojmë... Gjithçka po shkon thuajse sipas planit. Meksika është pas nesh dhe tani jemi në SHBA. Dhe për këtë çështje, një armik i tillë si Amerika nuk mund të lihet prapa!
  Magda nxitoi të sqaronte:
  - E kam fjalën për gabime në kuptimin shpirtëror të fjalës. Jemi të verbër dhe të varfër në shpirt!
  Charlotte bërtiti me zemërim:
  - Duket se tashmë kemi rënë dakord që do të ndjekim monoteizmin arian. Dhe ju përsëri po përditësoni një diskutim që nuk i duhet askujt.
  Christina sugjeroi:
  - Le të diskutojmë më mirë punën e Dumas. Për shembull, konti Montecristo është një personalitet pozitiv apo negativ?
  Magda u përgjigj me zë të fortë:
  - Patjetër negative!
  Christina u skuq dhe kundërshtoi:
  - Pse po ndodh akoma kjo?
  Magda vuri në dukje logjikisht:
  - Ai nuk di të falë!
  Charlotte bërtiti:
  - Çfarë duhet t'u falim armiqve tanë?
  Magda tundi flokët e saj të artë dhe tha:
  - Nëse nuk dini të falni, atëherë dhuna nuk mund të ndalet!
  Gerda tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Ka diçka në këtë... Por a është e nevojshme të ndalet dhuna?
  Charlotte tha me besim:
  - Bota mbështetet në dhunë... Vullkani i tërbimit fluturon në shtrirje...
  Christina i bëri jehonë me entuziazëm:
  - Tension i fuqisë më të lartë... Përjetohet edhe me dhimbje edhe me frikë!
  Gerda mbaroi së kënduari me kënaqësi:
  -Vetëm frika na jep miq,
  Vetëm dhimbja të motivon të punosh!
  Prandaj e dua gjithnjë e më shumë
  Mortaja do të shpërthejë në turmë!
  Vajzat heshtën. Lëvizja e Sherman-it i shpërqendroi ata. Një e shtënë dhe tanku amerikan u thye. Në përgjithësi, kjo makinë nuk është aspak e rrezikshme për gjermanët.
  Dhe këtu vjen "Shtriga", ajo u përpoq të afrohej, dhe gjithashtu u shkatërrua. Gerda qëlloi duke shtypur levë me gishtat e saj të zhveshur.
  Ajo u bë një vajzë kaq e lezetshme Terminator. Një tank gjerman kaloi pranë, shtypi disa zezakë dhe lëshoi rrjedha gjaku.
  Magda tha me një psherëtimë:
  - Ne gjithmonë tregojmë mizori... Dhe kur do të na hyjë mëshira në zemrat tona?
  Charlotte u përgjigj:
  - Dhe atëherë kur të pushtojmë të gjithë botën! Ky do të jetë një triumf i vërtetë i vullnetit!
  Christina këndoi me kënaqësi:
  - Sy për sy, gjak për gjak... Vrapojmë në rreth - përsëri vrasim!
  Gerda nxori dhëmbët e saj të mëdhenj e të shndritshëm si perla dhe fërshëlleu:
  - Nuk njohim keqardhje! Dhe ne nuk duam ta dimë!
  Magda ngriti supet dhe tha:
  - Nuk mund të debatosh me mua... Por Zoti do të të gjykojë!
  Charlotte me qetësi tha:
  - Dhe në Bibël, hebrenjtë, me urdhër të Zotit, vranë. Kjo do të thotë, i Plotfuqishmi nuk ishte pacifist. Por akoma, shumë më tepër, më pëlqen mësimi - gjermanët janë populli i Zotit. Ky është mësim i shëndoshë shumë më i arsyeshëm se Bibla!
  Magda tundi kokën negativisht:
  -Nuk kupton asgje...
  Christina vuri në dukje logjikisht:
  - Ai që është i fortë ka të drejtë! A kemi hyrë në Teksas? Atëherë do të jemi në Nju Jork!
  Gerda qeshi dhe guxoi:
  - Suksesi na shoqëron... Siç thotë edhe kënga, me çdo dështim, di të kundërshtosh... Ndryshe nuk do të shohësh sukses!
  Vajzat ishin të hutuara. Një avion sulmues amerikan P-51 u përpoq t'i sulmonte ata nga qielli. Kjo është mjaft e rrezikshme, pasi kjo shkaba ka raketa. Magda manovroi me shkathtësi. Vajzat - secila prej tyre mund të drejtonte një tank dhe të qëllonte, dhe ta godiste me saktësi. Raketat kaluan pranë, edhe pse rrezikshëm pranë makinës. Avioni sulmues u zhyt, por u godit nga mitralozë kundërajrore. Shkaba amerikane mori vrima dhe filloi të humbasë lartësinë.
  Bishti filloi tym, copa të tëra metali, druri dhe gjëra të tjera u shkëputën.
  Gerda fërshëlleu:
  - Si kjo! Kjo dëshmon edhe një herë se kush ka të drejtë dhe thjesht i dobët!
  Magda vuri në dukje:
  - Dhe akoma fati ynë varet nga Zoti!
  Gerda bërtiti:
  - Nga Zoti Arian!
  Christina shtoi:
  - Dhe nga shkathtësia jonë... Ose ngathtësia!
  Charlotte fërshëlleu:
  - Dhe gjithashtu nga fuqia e flamurit, dhe këpurdha e mprehtë e fuqisë kozmike!
  Tanki u zhvendos përsëri dhe u detyrua të qëllonte. U shfaq "Grands"-2. Në përgjithësi, rezervuari është i ngjashëm me Sherman, por disi më i lehtë dhe pak më i gjatë. Jo arma më e avancuar, por relativisht e lirë. Sigurisht, për gjermanët është një makinë e padëmshme.
  Vajzat gjuanin me radhë, duke thyer bykat e Grands. Ata u këputën, por predhat e tyre rrëshqitën nga armatura e gjermanit. E-50 performoi si një robot, duke demonstruar aftësi dërrmuese luftarake.
  Charlotte bërtiti:
  - Goditja e çekiçit të çelikut, na zbardhi agimi!
  Gerda qëlloi automatikisht. Dhe në të njëjtën kohë m'u kujtua Hansi i bukur. Ata bënë dashuri me të, dhe gjithçka ishte e mrekullueshme! Hansi është gjithashtu një djalë i zgjuar, ai mund të tregonte shumë gjëra interesante. Për shembull, për aventurat e ndryshme të piratëve.
  Gerda i pëlqeu historia e princeshës që u bë një djalë kabine për piratët. Dhe pastaj ajo gjeti thesare, por nuk i shpenzoi ato për veten e saj, por mblodhi një ushtri dhe filloi të pushtojë botën.
  Natyrisht, imazhi i luftëtarit-komandant është shumë mbresëlënës. Si të mos e përsërisni atë. Dhe ju nuk do të blinit një libër të tillë nëse do të shtypej. Betejat në hapësirë janë gjithashtu interesante. Këtu, për shembull, është një fantazi për pushtimin e botëve të ndryshme të yjeve. Arianët trima luftojnë kundër centaurëve...
  Ndërsa Gerda po kujtonte, centaurët, domethënë "Grands" u shkatërruan. Dhe tanku gjerman përparoi më tej. Por ngadalë. Vemja hasi në një minë mjaft të fuqishme të kontrolluar me radio, dhe rul, ose më saktë disa rula, shpërtheu. Metali shpërtheu fjalë për fjalë dhe uji i nxehtë u spërkat. Gerda u betua dhe madje e shkelmonte Magdën:
  - Ky është Zoti juaj, çfarë po na bën!
  Goldilocks u përgjigj:
  - Mos blasfemo...
  Vajzat mezi kishin fjetur prej disa ditësh dhe ndërsa po ndërronin pistën e patinazhit, shkuan dhe ranë në gjumë.
  Pastaj Gerda ëndërroi përsëri për këtë ...
  Gerda u shfaq përsëri në një vizion. Vajza u bë shërbëtore e një princi fisnik. Ajo u bë një shërbëtore nderi dhe ishte e veshur me mëndafsh dhe kadife. Historia u përsërit sipas Andersen, vetëm në një version paksa të ndryshëm. Në ditën e parë, Gerda fërkoi shumë këmbët në çizmet e reja dhe kuptoi se pasuria nuk është vetëm ëmbëlsi. Dhe mëndafshit janë pak të nxehtë në verën italiane. Dhe pjatat më të shijshme nuk janë aq të mira kur keni stomakun plot.
  Nuk mund ta krahasoni ëmbëlsinë e bukës bajate me ujin e burimit nëse e hani të uritur.
  Për më tepër, Gerda duhej të mësonte gjuhë të huaja, sjellje të mira, lloje të ndryshme të mirësjelljes dhe shkencës. Dhe kjo nuk është aspak aq interesante sa të drejtosh jetën e një trapi.
  Ju mund të mbani mend se si princi ëndërroi për rolin e një lypës.
  Gerda u përpoq të mësohej me të dhe vuajti për një kohë të gjatë. Ka kaluar një vit. Dhe tashmë dukej se ajo ishte tërhequr në këtë ritëm rraskapitës të jetës si çupë nderi.
  Me ëmbëlsira çdo ditë dhe rroba të shtrenjta.
  Por në pasqyrën përballë së cilës ajo ka kryer ceremoninë është shfaqur papritur vëllai i saj i betuar Kai. Djali nuk ishte rritur fare dhe nuk kishte ndryshuar gjatë viteve të gjata të ndarjes, vetëm se ishte bërë shumë i zbehtë me një ngjyrë blu jo të shëndetshme. Në kështjellën e Mbretëreshës së Dëborës, ai dukej se ishte i ngrirë dhe ende po përpiqej të formonte fjalën "Përjetësia" nga lumet e akullit.
  Diçka që mund t'i jepte lirinë.
  Por duket se nuk ia doli. Si është të ulesh në një kështjellë akulli për shumë vite, edhe nëse nuk e ndjen të ftohtën?
  Dhe rreth jush janë arinj polarë dhe statuja akulli?
  Gerda ndjeu se vëllai i saj me emër ishte thellësisht i pakënaqur. Ka vetëm akull dhe arinj polarë përreth, ju po renditni nëpër copa akulli që shkëlqejnë si diamante. Edhe duke marrë parasysh se zemra e vëllait të përmendur është ngrirë, është ende e qartë se ai është thellësisht i pakënaqur.
  Ndoshta edhe kjo fatkeqësi është një mijë herë më e keqe kur keni ujë të ngrirë në gjoks?
  Gerda bërtiti dhe vendosi të vraponte. Ajo shkoi në dhomën e saj. Sinqerisht, kam lënë pas çizmet e mia, një fustan të shtrenjtë dhe të brendshme të holla. Ajo veshi fustanin e saj të vjetër, i cili ishte kthyer në lecka, por ishte mbajtur me kujdes. Ajo u bë e ngushtë dhe ekspozoi këmbët mbi gjunjë. Vajza është rritur dhe duket rreth trembëdhjetë vjeç, por në realitet është dhjetë vjet më e madhe. Sa kohë ka që ajo ka shkuar në kërkim të vëllait të saj të birësuar? Për trembëdhjetë vjet tani, nëse jo më shumë.
  Gerda hezitoi pak. Ndoshta merr të paktën disa këpucë... Ose largohu i veshur. Por nuk është e drejtë! Dhe për një endacak, leckat janë të duhura.
  Vajza puthi kryqin dhe kështu, zbathur, shkoi në kërkim të vëllait të saj të birësuar. Të paktën ajo tani e dinte se ai ishte shumë në veri. Rrugës ajo u prit nga rojet. Duke parë Gerdën zbathur dhe me lecka, ata u habitën:
  - A je çupë e nderit? Çfarë lloj shikimi keni?
  Gerda gënjeu:
  "E zemërova princin tim dhe ai më urdhëroi të shkoja në të katër drejtimet, në të njëjtat lecka që shkova për të shërbyer."
  Roja tha me keqardhje:
  "Do t'i thyesh të gjitha këmbët, unë do të të jap të paktën një palë këpucë." Vajza ime është rritur prej tyre, dhe ata do të jenë pikërisht koha e duhur për ty!
  Këmbët e vajzës janë vërtet aq të gdhendura, të bukura dhe të pambrojtura, saqë duke i imagjinuar mbi gurë të mprehtë, padashur ndjen një ndjenjë keqardhjeje.
  Gerda u përgjigj me modesti:
  - Nuk e kam merituar këtë... Mbaje për vete ose shite!
  Burri me mjekër tundi kokën:
  - Epo, unë jo! Rrugët e Italisë janë shumë të ashpra dhe shkëmbore për këmbët e zbathura të vajzës. Për më tepër, tashmë nuk jeni mësuar me sipërfaqen e ashpër. Është ende maj dhe nuk do të ftohet shpejt, por natën do t'ju jap një shall me push për t'u mbuluar... Derisa të gjeni pronarë të rinj të mirë!
  Është e papërshtatshme që vajza të refuzojë.
  - Faleminderit! - u përgjigj Gerda.
  Ajo mori me vete këpucë lëkure që ishin pothuajse të pa veshura - me sa duket vajza e saj i vishte ato vetëm gjatë pushimeve, dhe një shall me push, gjithashtu praktikisht i ri. Ajo falënderoi rojen zemërbutë. Këpucët ishin vërtet të rehatshme, pak të mëdha, por normale. Ishte e rehatshme të ecje në to.
  Roja i dha një kore bukë për rrugë, buzëqeshi dhe tha:
  - Kujdesuni për këpucët tuaja dhe përpiquni t'i gjeni vetes një shtëpi të mirë.
  Por, sapo ka kthyer nga këndi, vajza ka hequr këpucët dhe i ka varur në supe. Ajo donte shumë të ecte zbathur, të bënte një pushim nga këpucët e pallatit. Në fillim ishte e këndshme të ecja, pluhuri i rrugës më guduliste takat e zhveshura. Por më pas mungesa e gjatë e zakonit filloi të bënte ndikimin e saj. Thembrat e vajzës bëheshin gjithnjë e më të buta dhe ajo shpejt ndjeu pickimin e guralecave dhe djegien.
  Së shpejti, çdo hap dukej sikur të godiste takat e zhveshura me shkopinj.
  Por Gerda, e cila kishte arritur të varej në një raft në jetën e saj jo shumë të shkurtër, nuk u turpërua nga kjo. Në fund të fundit, të ecësh zbathur në një rrugë shkëmbore është më pak e dhimbshme sesa t'i pjekë thembrat nga një mangall. Edhe nëse gjatë një viti ajo, çupë e nderit, është përkëdhelur. Ajo nuk do ta durojë dot.
  Gerda shtrëngoi dhëmbët më fort dhe shtoi një hap.
  Në fund të ditës, vajzës i rridhnin gjak nga këmbët e zbathura, por ajo nuk u dorëzua dhe e zuri gjumi në një kashtë. Dhe të nesërmen u nisa përsëri përgjatë rrugës shkëmbore.
  Dhe shputat e grisura gërmuan në gurë të mprehtë, duke i shkaktuar vajzës vuajtje. Herë pas here vajza zhyste këmbët e saj të thyera në ujë dhe ftohte këmbët e prera.
  Gerda nuk mori ushqim me vete dhe ajo duhej të hante lëmoshë. Ata ia servirën me padurim një vajze të bukur me lecka.
  Në fillim Gerda donte të shiste këpucët e saj prej lëkure ose t'i ndërronte me ushqim dhe të vishte vetë këpucë, gjë që ishte më e lehtë, por më pas ndryshoi mendje. Këmbët e saj u ashpërsuan shumë shpejt, shputat u rritën me kallo dhe nuk kishte nevojë për këpucë, veçanërisht në stinën e ngrohtë. Por ajo takoi dy djem të vegjël që po vdisnin fjalë për fjalë nga uria.
  Djem shumë të hollë, lëkurë dhe kocka, trupa mezi të mbuluar me lecka, këmbë të zbathura të rrëzuara.
  Vajza i ushqeu ato që kishte mbledhur në një çantë, më pas i shiti në një dyqan tregtari, sigurisht me një zbritje të madhe, këpucë pothuajse të reja. Blemë ushqim dhe ua lamë djemve, bashkë me një shall.
  Ata hëngrën për herë të parë pas shumë vitesh.
  Sigurisht, Gerda u soll në një mënyrë bujare të krishterë. Për më tepër, ishte verë, dhe natën nuk kishte nevojë të mbulohej me një shall. Por kur mbaruan fushat bujare të Italisë, vajza që ecte në veri përfundoi në Alpe. Dhe atje është ende ngrohtë gjatë ditës, por ftohtë gjatë natës. Dhe fshatrat janë shumë më pak të zakonshëm, duhet të jesh i uritur.
  Vajza e uritur fjalë për fjalë po shtrembëron zorrët e saj.
  Një ditë pati një ngricë vere dhe leckat ngrinë. Vajza u hodh dhe grisi plotësisht fustanin. Ajo e gjeti veten të zhveshur dhe të pambrojtur. Më duhej të mbaja leckat e mia dhe të ecja shpejt. Nuk mund të flesh lakuriq natën - është një ferr i vërtetë. Gerda nuk flinte gjithë ditën dhe natën, por në mëngjes zbriti pak më poshtë dhe u ngroh dhe fjeti. Pastaj ajo eci përsëri gjithë natën dhe të nesërmen në drekë arriti në një fermë malore.
  Vajza bërtiti nga gëzimi dhe filloi të tundte krahët. Figura e saj tashmë po merrte formë dhe kur u shfaq një burrë, Gerda nxitoi të mbulohej me duar.
  Përgjigja ishte:
  - Ua, je egër!
  Pronari pranoi t'i jepte Gerdës rroba të thjeshta dhe të vjetra, por në këmbim e detyroi atë të priste dru për dy javë të tëra dhe të mbante ujë në kova me një lëkundës.
  Plus, ju gjithashtu mund të mbushni vrimën në gardh duke vendosur gurë.
  Vajza punoi deri në lodhje dhe hante vetëm bukë bajate dhe qumësht të thartë. Pronari e ftoi të qëndronte, por Gerda gënjeu duke thënë se ishte në një pelegrinazh. Me ngurrim, grushti i malit i dha asaj një lloj thesi vrima, por të paktën nuk je lakuriq. Dhe ai nuk hodhi as një copë bukë në rrugë.
  Dhe kjo është për një vajzë, duart e së cilës ishin të mbuluara me kallo nga lindja, dhe që punoi me geek deri në rraskapitje.
  Gerda duhej të shkonte me stomakun bosh. Dhe në male, fshatrat janë të rrallë, dhe vetë Alpet janë të mëdha, në majat e maleve, edhe në verë ka borë. Vajza e uritur grisi barin, tërfilin dhe përtypte kone bredhi. Në dhjetë ditë, ajo u holl aq shumë sa nuk ishte gjë tjetër veçse lëkurë dhe kocka. Nuk mund të rezistoja as duke e ngrënë ketrin të gjallë.
  Ajo nuk përbuzte të thithte akulloret, duke rrezikuar të kapte një dhimbje të fytit.
  Pastaj takova përsëri fermën. Ajo punoi fort atje për tre ditë, por hëngri mjaftueshëm dhe i dhanë për rrugë. Por gjëja më e keqe në malësi ishte i ftohti i natës. Vajza flinte ditën dhe natën shkelte mbi gurë të mprehtë me këmbët e saj të zhveshura dhe kallo. Ndonjëherë ujqit ulërinin, disa herë Gerda binte në humnerë dhe gati ra, por fati e mbrojti. Edhe pse ekziston një frikë e konsiderueshme për të ecur nëpër male gjatë natës. Dhe i uritur...
  Diçka si një ferr i akullt.
  Kur Hanibali kaloi Alpet për në Itali, gjysma e ushtrisë së tij dhe të gjithë elefantët e tij vdiqën. Dhe këtu tranzicioni është bërë nga një vajzë e vogël, mirë, madje edhe e rritur prej vitesh.
  Këmbët e saj pësuan gurë të mprehtë, thyen koren e akullit dhe trupi i saj ishte i rraskapitur, por megjithatë e mbante heroinën e guximshme mbi majat.
  Kur Gerda ishte tashmë në prag, ajo hasi në një fermë tjetër gjatë rrugës dhe përsëri kishte ushqim. Pronari doli të ishte më i sjellshëm dhe i ofroi vajzës një pallto të shkurtër leshi dhe këpucë, por Gerda nuk pranoi, duke thënë se ajo ishte mësuar tashmë me gurët dhe të ftohtin, dhe këmbët zbathur ecnin shumë më lehtë se ato të ngarkuara me këpucë. Pronari na dha një thes të tërë me ushqim për udhëtimin.
  Gerda hezitoi pak, duke shkelur gurët e mprehtë me tabanin e saj të zhveshur, por kallot në buzë ishin madje të këndshme.
  Sigurisht, kjo e bëri vajzën më të rëndë, por e lejoi atë të ecte edhe për dy javë pa u ndalur. Malësisë po i vinte fundi, malet po uleshin gjithnjë e më shumë. Dhe Gerda kaloi pjesën më të vështirë të shtegut: majën e Alpeve.
  Të bësh diçka të tillë zbathur dhe me veshje të lehta është e ngjashme me veprën e Herkulit. Dhe fëmija bëri gjithçka.
  Tani ajo e gjen veten në Zvicër, ku gjërat janë pak më të buta dhe fermat janë më të zakonshme. Tranzicioni e forcoi Gerdën, dhe ajo nuk u ftoh në male, madje as nuk u rrufua. Pse perënditë nuk i pëlqejnë të dobëtit në shpirt, por i shpërblejnë të fortit?
  Dhe kjo flet për heroizëm dhe guxim të aftë për të bluar gurë.
  Gerda vazhdoi të ecte dhe të ecte, duke ndaluar në ferma, duke punuar dhe ndonjëherë duke kënduar. Një jetë endacake është e këndshme dhe e njohur për të. Ditët filluan të kalonin më shpejt dhe më vështirë. Fati e ka mbrojtur deri tani vajzën nga njerëzit e këqij, grabitësit dhe përdhunuesit. Megjithatë, Gerda nuk është më aq e vogël dhe mund të tërheqë përdhunues. Por deri më tani gjithçka ka funksionuar mirë.
  Një herë, megjithatë, ajo u sulmua nga një grabitës. E ka rrëzuar, vajza e ka goditur me gur në kokë. Dhe pastaj, në një furi, ajo e rrahu për vdekje.
  Kështu vajza kaloi nëpër Zvicër, duke hyrë në Bavari. Vera tashmë e ka kaluar kulmin, por në fushë është ende shumë e ngrohtë, edhe gjatë natës. Dhe rrugët nuk janë aq shkëmbore. Ishte një kënaqësi e vërtetë të shkoja. Ne hasnim shpesh në vendbanime dhe nuk kishte probleme me ushqimin. Gerda, duke punuar me kohë të pjesshme, i kurseu vetes disa para dhe e përditësoi veshjen e saj me një fustan më elegant dhe të ri. Por ajo ka preferuar të ecte zbathur, aq më tepër që thembra janë bërë më të vështira se ato të çizmeve.
  Dhe pa këpucë, këmbët tuaja janë shumë më të lehta dhe më të lëvizshme.
  Por koha kaloi. Vajza u zhvendos në veri. Vera ka mbaruar dhe vjeshta ka ardhur. Ranë shira të ftohtë dhe Gerda e gjeti veten në Gjermaninë veriore. Ajo spërkati këmbët e saj të zbathura nëpër pellgje të akullta, duke ndjerë një ftohje të lehtë. Por Gerda tashmë është aq e njohur sa vendosi të mos blejë këpucë dhe një pallto leshi, duke u kufizuar në vetëm një shall leshi. Ajo përsëri preferoi të kalonte natën, vetëm ditën, dhe të shkelte natën.
  Këmbët e saj të zbathura thyen koren e akullit dhe kallot në shputa ndjenin pothuajse lumturi.
  Kështu kaloi veriun mjaft të dendur të Gjermanisë dhe arriti në det.
  Shikova dallgët që spërkatën dhe goditën bregun. Ajo i zhyti këmbët e saj të lodhura në ujë të kripur. Ajo spërkati përreth në ujë, i cili dukej pothuajse i ngrohtë.
  Nuk ka ku të shkosh më tej në rrugë tokësore dhe është e pamundur të kalosh detin. Danimarka e tij e lindjes ishte relativisht afër. Vajza papritmas donte të kthehej në vendlindjen e saj në Kopenhagë. Ndoshta gjyshja e saj është ende gjallë. Për më tepër, nuk është e qartë se si të vazhdohet më tej.
  Por Gerda u ul në një guralec buzë detit dhe, pasi mendoi, hodhi poshtë idenë e kthimit. Nëse nuk ka rrugëdalje tjetër, atëherë duhet të gjeni një anije që shkon në veri, të arrini në akull dhe më pas të lëvizni në Polin e Veriut. Sepse, ka shumë të ngjarë, kështjella e mbretëreshës së borës ndodhet atje.
  
  Epo, nëse është e nevojshme, ajo do të gjejë një anije të tillë, por tani për tani, shkoni në port.
  Pastaj Gerda e vërtetë u zgjua. Charlotte tundi shpatullën e saj duke i kujtuar:
  "Ata e riparuan vemjen shumë kohë më parë, por nuk donin të na zgjonin." Kush do t'i përfundojë amerikanët?
  Gerda vuri në dukje gjysmë në gjumë:
  - Jo për të goditur, por për të përfunduar? Ky është vetëbesim!
  Christina bërtiti:
  - Pse dyshoni akoma?
  Gerda tundi flokët e saj të bardhë borë:
  - Jo! Çfarë dyshimesh mund të ketë në parim! Se ne nuk kemi luftuar në pjesën më të madhe të botës?
  Christina qeshi:
  - Shumica e botës... Dhe kur do të jetë gjithçka!
  Magda vuri në dukje me zemërim:
  - Pa Zotin nuk arrijmë asgjë!
  Vajzat bërtitën njëzëri:
  - Mjaft! Asnjë fjalë për fenë! Ne duam të jemi të botës!
  Dhe tanku filloi të lëvizë, duke u kapur me shokët e tij. Makina rrëshqiti pa probleme. Motori i turbinës me gaz shtyhej lehtësisht dhe rezervuari u përshpejtua në autostradë në shtatëdhjetë kilometra.
  Por këtu, natyrisht, ata ecën më ngadalë përgjatë rrugës. Gerda pyeti miqtë e saj duke buzëqeshur:
  - Pyes veten, a mendoni se Uashingtoni do të duhet të kapet nga stuhia apo Amerika do të kapitullojë së pari?
  Charlotte sugjeroi:
  - Do të jetë si në një përrallë!
  Gerda buzëqeshi:
  - A është kjo si në një përrallë?
  Charlotte tha me pompozitet:
  - Sa më tutje të shkosh, aq më keq bëhet!
  Gerda papritmas tha:
  - Dhe ëndërroja që u bëra një vajzë e vogël. Pothuajse si heroina e Andersen, vetëm edhe më dramatike!
  Christina tha me dashuri:
  - Më dramatike... Hmm, po sikur Andersen të shkruante për tankun tonë?
  Charlotte konfirmoi energjikisht:
  - Kjo eshte! Është sikur tanku ynë ra në dashuri me një armë vetëlëvizëse dhe ata argumentuan se cila ishte më e ftohtë. Më pas arma vetëlëvizëse u dërgua në metal...
  Christina korrigjoi:
  - Ose ndoshta jo vetëm një armë vetëlëvizëse, por edhe një tank... Dhe ata u bënë terminatorë robotikë në të ardhmen. Dhe në vend të topave dhe mitralozëve ata mbanin blasterë luftarakë.
  Gerda këndoi:
  - Më parë ngrinin në llogore, rënkonin gjyshërit... Dhe tani hiperplazma është arbitri i fatit!
  Christina ngriti këmbët e saj të zhveshura, shumë të bukura dhe tha:
  - Unë do të krijoja një sensacion në pallatin e princërve... Dhe ju gjithashtu!
  Gerda u pajtua me këtë:
  - Kemi një katërshe simpatike!
  Magda e përkëdheli këmbën e Kristinës dhe mërmëriti:
  - Po, trupi i femrës është i bukur!
  Gerda e shikoi Magdën me dyshim:
  - Kur ka qenë hera e fundit që keni pasur një burrë?
  Vajza u përgjigj me zemërim:
  - Këtë e dini vetë!
  Charlotte sugjeroi:
  - Ndoshta mund të tallemi me të burgosurit?
  Gerda tha në mënyrë racionale:
  - Së pari ne duhet t'i kapim ata! Dhe atëherë do të kemi një fitore vendimtare! Me tortura dhe gjak!
  Charlotte, ai djall me flokë të kuqe nxori dhëmbët dhe fërshëlliti:
  - Dhe unë e dua gjakun!
  Në betejë hyri tanku mbi të cilin hipnin bukuroshet. Këtë herë, katër Pershings qëndruan në rrugë. Tanke pak më të rrezikshme qëlluan më shpesh. Luftëtarët gjuanin me radhë. Vetëm një predhë goditi E-50 dhe tanket amerikane heshtën. Lufta ishte e shkurtër, gjysmë minutë. Nuk kishte asnjë shans për t'i rezistuar armës gjermane.
  Pastaj u shfaqën Shermanët. Vajzat i goditën nga larg. Ne goditëm disa. Fqinjët përfunduan pjesën tjetër.
  Pastaj gjermanët vazhduan. Ne gjetëm një bateri me armë të braktisura. Por siç doli, jo gjithçka është aq e thjeshtë. Armët që u hodhën rezultuan të ishin kamuflazhi dhe nga pas pritës hapën zjarr të saktë dhe shkatërrues.
  U përgjigjën vajzat. Amerikanët heshtën. Por armatura e tankut të tyre u gërvisht disa herë.
  Gerda vuri në dukje:
  - Nëse do të kishim më shumë vetëbesim dhe armaturë më të dobët, do të duhej të bënim një varrim!
  Magda tha me zemërim:
  - Por atëherë do ta dinit patjetër se çfarë lloj Zoti kemi ne!
  Gerda u përgjigj ashpër:
  - Në jetën time të ardhshme do të bëhesha gjeneral dhe do të merrja komandën e ushtrisë.
  Charlotte bërtiti:
  - Do të kisha marrë dy ushtri njëherësh!
  Christina qeshi dhe shtoi:
  - Dhe ti je i vockël! Pse jo katër njëherësh!
  Gerda, duke qeshur, tha:
  - Jo, është më mirë të kesh menjëherë një miliard, ose një trilion!
  Vajzat shpërthyen së qeshuri dhe madje u përplasën me ballë. Më pas, tanku i tyre vazhdoi. Na duhej të qëllonim me automatikë. Duke kositur disa dhjetra Yankees. Këtu amerikanët luftuan më me kokëfortësi. Dhe flamuri i bardhë nuk u hodh tutje.
  U shfaqën "shtrigat", armë vetëlëvizëse që nuk janë të fuqishme, por të shkathëta. Vajzat e tyre u qëlluan, megjithëse morën disa goditje në vetvete.
  Një nga "shtrigat" madje u kthye pas një goditjeje të saktë. vajzat
  guxuar:
  - Ne jemi super!
  Dhe përsëri ata dërguan predha. Ata e vendosën atë jashtëzakonisht saktë.
  Ndërsa luftëtarët luftonin pa frikë. Por gjatë rrugës ata hasën në një bateri me armë të rënda 120 mm. Këtu tashmë duhej të manovronim. Që Zoti të mos e puthin përqafimin e tyre vdekjeprurës.
  Predhat fluturuan pothuajse afër.
  Gerda hapi zjarr nga distanca. Arma e parë amerikane ra në heshtje.
  Pastaj një goditje për të dytin, dhe më pas për të tretën.
  Magda pëshpëriti:
  - Zoti na bekoftë!
  Predha goditi pllakën e sipërme ballore të E-50, por 250 mm në një kënd e devijoi dhuratën. Por kundër armës gjermane amerikanët nuk kishin shpëtim. Lufta është boksi, por në këtë rast, nazistët rezultuan të kishin krahë shumë të gjatë.
  Charlotte tha me një të qeshur:
  - Armët e tilla... Dhe si u kthyen në mish të zier të butë!
  Gerda kundërshtoi me alarm në zërin e saj:
  - Armë kaq të mëdha mund të jenë vënë re nga avioni ynë sulmues. Në fund të fundit, ky kalibër mund të jetë i rrezikshëm për ne, veçanërisht nëse godet anash!
  Christina ankoi:
  - Unë kam një figurë fisnike, por pilotët tanë janë haqe!
  Gjithashtu gjuajti obusi 155 mm. Vërtetë, saktësia e tij nuk është e mjaftueshme për një tank gjerman. Një bandit i tillë, i mungon koordinimi. Por armiku nuk është mizë! Dhe lartësia e E-50 është rreth dy metra - rezervuari doli të ishte mjaft i ulur.
  Charlotte mbuloi obusin, duke drejtuar armët duke përdorur levë me gishtërinjtë e saj të zhveshur, dhe rënkoi:
  - Unë jam vërtet i shkëlqyeshëm!
  Christina falsifikoi një gogëllim:
  - Komplimentet tuaja janë monotone!
  Charlotte tundi me kokë në shenjë dakordësie.
  - Po! Ju treguam teknikën rutinë! Është koha për të kaluar në uppercuts!
  Magda nuk mundi të rezistonte duke u turbulluar:
  - Me ndihmën e Zotit, natyrisht!
  Në gjysmën e parë të qershorit, trupat e Rajhut të Tretë iu afruan Torontos dhe rrethuan qytetin më të madh të Kanadasë. Amerikanët u përpoqën të kapeshin pas një zone të madhe të populluar. Dhe ata sollën trupa atje. Gjermanët, sipas traditës, rrethuan qytetin, duke u përpjekur të godasin pikat më të cenueshme. Betejat më të mëdha u shpalosën me pjesëmarrjen e më shumë se një milion e gjysmë ushtarësh nga secila anë. Mitralozi amerikan ishte inferior ndaj pushkës gjermane, veçanërisht modelet më të fundit MP-54, dhe pjesa tjetër e pajisjeve edhe më shumë.
  Amerikanët nuk janë shumë elastikë në beteja. Shumë prej tyre preferuan të fshiheshin gjatë granatimeve të artilerisë apo edhe të dorëzoheshin - veçanërisht nëse futeshin në kazan.
  Nëse luftoni me gjermanët, nuk duhet të keni frikë! Dhe ushtarët sovjetikë nuk kanë frikë nga kjo, por dyshime të mëdha kanë lindur për ata amerikanë. Megjithatë, Yankees luftojnë, dhe përparimi vjen me një kosto për gjermanët.
  Supertanku Monster po përparonte drejt Torontos. Tani atij iu desh të bombardonte qytetin e fortifikuar. Sulmuesi kryesor Adala ishte disi i mërzitur për këtë. Sepse shumë civilë duhet të vdesin gjatë granatimeve.
  Kjo e re nuk ishte aspak e keqe. Por ajo është e gatshme të përmbushë detyrën e saj ndaj Rajhut të Tretë.
  Jeta është një gjë e ndërlikuar. Adala nuk ishte një gjermane e pastër. Ajo kishte një baba rus, i cili, natyrisht, i prishi imazhin. Por nëna e saj pretendoi zyrtarisht se ajo e mbante Adalën nga një gjerman. Vetë vajza ishte shumë komplekse nga këto sugjerime. Ajo shkoi në frontin lindor në vitin 1942, kur Fuhrer lejoi përdorimin e grave në luftime.
  Ajo luftoi si snajper për disa kohë. Ajo u dallua për saktësinë dhe rezultatet e mira. Mori kryqe hekuri të klasit të parë dhe të dytë. Pastaj kryqi i meritave ushtarake në argjend dhe ar. Dhe gjithashtu kryqi i snajperit, së pari në argjend, pastaj në ar. Ajo mori pjesë në sulmin e Londrës. Pastaj ajo u gjend përsëri në frontin lindor. Ajo fitoi titullin e një prej snajperëve më të mirë të Rajhut të Tretë. Ajo mori kryqin e snajperit në ar dhe me diamante, si dhe Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt.
  Ajo u caktua si gjuajtësja kryesore dhe komandanti i supertankut Monster. E cila është shumë prestigjioze.
  Adala është, sigurisht, një gjuajtëse e klasit të lartë. Dhe ajo ishte një snajpere e aftë dhe dinake. Dhe ajo ka katër gjeneralë sovjetikë dhe më shumë se dyzet oficerë. Adala i trajtoi rusët me respekt. Ata vërtet rezistuan me kokëfortësi. Vajza, për shembull, mori pjesë në sulmin në Sevastopol. Pashë heroizmin masiv të trupave sovjetike. Pastaj ajo luftoi si në periferi të Stalingradit ashtu edhe në vetë Stalingrad. Ajo gjithashtu luftoi me britanikët - gjithashtu serioze, megjithëse jo aq luftëtarë të mirë sa rusët.
  Adala i ka shpëtuar dëmtimit të rëndë, por është gërvishtur lehtë disa herë nga plumbat dhe prerjet. Pra kishte rrezik për jetën. Vajza u ngurtësua në beteja dhe tani ajo ndjehej pothuajse si një mi i pasmë. Vërtet një armë "Përbindësh" nga një distancë e gjatë dhe katërqind milimetra të tjerë forca të blinduara të aliazhit.
  Ju nuk ndiheni shumë të guximshëm në një tank të tillë. Dhe pastaj qëlloni nëpër qytet. Në fund të fundit, snajperi vret vetëm personelin ushtarak. Dhe këtu...
  Adala, duke dhënë urdhër për të qëlluar, pëshpëriti:
  - Zoti na mbajtë të pastra zemrat!
  Këtu është Pjetri që vrapon përreth. Një djalë i lezetshëm i veshur vetëm me pantallona të shkurtra që i përshtaten - të grisura, të nxirë, me një figurë të mirë. Djali është i pashëm dhe shumë vajza e shikojnë me padurim, apo edhe përpiqen ta prekin. Adala u bërtet ashpër që të mos e bëjnë shumë hapur. Po, dhe ata mund të tërheqin një adoleshent përreth. Trupi nuk është pjekur ende, janë pesëmbëdhjetë vajza të shëndetshme, plotësisht të pjekura. Është më mirë të kërkoni burra të rritur.
  Peter është nga një familje e varfër; sigurisht, ai do të ketë fat të madh për të gjetur një punë në një supertank. Këtu ata paguajnë më shumë dhe janë relativisht të sigurt.
  Por kur adoleshenti qëlloi dhe vrau robin e tij, një plak me ngjyrë, kjo e la Adalën me një shije të keqe.
  Me të vërtetë nuk mund të vrasësh një person të paarmatosur, është e shëmtuar. Ndoshta është e vërtetë që të qëllosh një të moshuar është personalisht një humbje më e vogël - nuk është aq keq. Por është ende e pakëndshme.
  Adala nuk i tha asgjë Pjetrit, por vendosi që nëse ishte e nevojshme, ajo do t'i bënte ndonjë mashtrim djalit. Ndërkohë, le të punojë... Adala e imagjinoi sesi djalin e goditnin. Pyes veten nëse ai do të bërtasë?
  Një vajzë lexoi një herë një libër për djalin e Stenka Razin.
  Një djalë rreth trembëdhjetë vjeç u arrestua së bashku me të atin. Plaku është e kuptueshme një rebel i njohur që ka derdhur rrjedha gjaku. Por djali është ende vetëm një fëmijë. Pyete atë se cilën.
  Por ndihmësi i Cornilit e vlerësoi ndryshe ish-shefin ushtarak. Dhe ai sugjeroi që djali të merrej në pyetje me pasion - po sikur të dinte se ku ndodheshin thesaret e babait të tij.
  Djali i Stenka Razin u dërgua në një bodrum torture. Djali u përpoq të shikonte drejt dhe të mbahej krenar. Edhe pse brenda ishte e frikshme. Instrumentet e torturës janë varur, oxhaku po digjet. Xhelat me helmeta të kuqe.
  Samosa iu afrua djalit, i zgjati dorën, e shtrëngoi për jakë dhe e pyeti kërcënueshëm:
  - Nëse më thua se ku e fshehu djali thesarin, do ta lëmë të lirë. Jo - do të torturojmë!
  Djali i Stenka Razin, Grishka, u përgjigj me guxim:
  - Nuk do të të them asgjë! Dhe aq më tepër për ju!
  Samosa leh:
  - Torturo djalin!
  Dhe ai personalisht tërhoqi jakën, duke grisur kaftanin e djalit. E zhveshën Grishkën dhe e tërhoqën zvarrë në raft. Djali u përpoq me dëshpërim të kthente shkelm. Por xhelatët me përvojë imobilizuan Grishkan me një goditje në qafë. Pastaj i siguruan duart pas tij dhe filluan ta ngrinin nga litari. Djali kërcëlliu dhëmbët. Xhelati e kapi djalin nga busti dhe e tundi duke e përdredhur në kyçe. Grishka filloi të marrë frymë rëndë, por mbajti një të qarë.
  Nëpunësi që u diktonte skribëve tha me zë të thellë:
  - Më thuaj, hajdut, ku e ka fshehur thesarin vëllai yt.
  Djali u përgjigj me përbuzje në zërin e tij:
  - Edhe sikur ta dija, nuk do të thoja!
  Samosa urdhëroi xhelatin:
  - Goditi! Dhjetë goditje me kujdes!
  Ekzekutuesi goditi në mënyrë të qëndrueshme. Trupi i Grishkas u drodh. Në goditjen e dhjetë torturuesi ngriu. Dhe shikoi Samosa. Gjatë ekzekutimit djali ka heshtur duke kafshuar buzën.
  Nëpunësi tha me zë të thellë:
  - Më thuaj, hajdut, ku e fshehu djali thesarin?
  Grishka bërtiti:
  - Nuk do të them!
  Samosa bërtiti:
  - Pesë goditje pa kursim!
  Xhelati e goditi djalin me një goditje gjithëpërfshirëse, duke i tronditur të gjithë trupin. Grishka bërtiti, por kafshoi buzën. Pasoi një goditje e dytë. Gjithashtu gjithëpërfshirës dhe i fortë. Grishka vazhdoi të heshte. Dhe përsëri goditja e tretë, gjaku pikonte nga lëkura e prerë.
  Samosa u vrenjos teksa djali po godiste. Sigurisht, djali mund të mos e dinte se ku e fshehu Stenka thesarin. Dhe madje, ndoshta, thesare të vërteta. Por djali duhet të merret në pyetje. Dhe hiqni sekretet prej tij.
  Pas goditjes së pestë, gjaku filloi të pikonte aktivisht.
  Nëpunësi përsëriti pyetjen. Grishka heshti.
  Samosa urdhëroi:
  - I djeg thembrën.
  Ekzekutuesi nxori një copë hekuri të nxehtë dhe e solli në tabanin e zhveshur të djalit. Ai u drodh, u përdredh dhe... humbi vetëdijen.
  Adala mendoi se do të ishte një ide e mirë ta kalonte Pjetrin në mënyrë që të mos vriste të paarmatosurit dhe të moshuarit. Pjetri bëri diçka të gabuar. Si do të ishte në një betejë të vërtetë kontakti? A nuk do të kishit turp?
  Djali i Stenka Razin, Grishka, meqë ra fjala, e dinte se ku ishte fshehur një nga thesaret e babait të tij, por heshti. Ai u soll në vete duke derdhur një kovë me ujë akulli. Pastaj Samosa urdhëroi:
  - Digjni edhe thembra tjetër me hekur!
  Këtë herë djali nuk i ra të fikët, ai u përpoq të dridhej, por këmbët e zbathura të Grishkës u mbërthyen në stoqe.
  Samosa fërshëlleu:
  - Edhe pesë rëna, pa asnjë kujdes!
  Pas goditjes së pestë, koka e ndritshme e djalit u drodh dhe Grishka humbi vetëdijen.
  Një nëpunës me përvojë në tortura këshilloi:
  - Lëreni të shkojë! Fëmija ende do të shtrihet!
  Samosa tha ashpër:
  - Hiqe qenushin! Fshijeni me vodka dhe vendoseni në shtrat... Lëreni të shkojë! Nesër do të vazhdojmë torturat!
  Grishka u hoq nga rafti dhe prerjet u fshinë me një përzierje alkooli dhe uji. Djali u shtrëngua: vodka thumboi. Pastaj Grishkës iu dha supë e nxehtë dhe e mbyllën në një qeli të nxehtë. Por për çdo rast e lidhnin djalin me zinxhir në qafë dhe e linin të flinte. Djali flinte në bark, shtrati ishte i butë. Viktimat shpesh vdesin gjatë torturave nga xhelatët dhe Samosa donte të dinte se ku i fshehu Stenka thesaret e tij.
  Pasi e lejoi Grishka të largohej dhe të flinte, të nesërmen djali u tërhoq përsëri zvarrë në dhomën e torturës. Ata e tërhoqën përsëri në raft. Nyjet tashmë të shtrira të Grishkës u bënë më të dhimbshme. Djalit iu varën pesha në këmbë. Për të shtrirë më shumë muskujt. Pastaj xhelati, duke buzëqeshur, solli një hekur të nxehtë dhe e shtypi në gjoksin e Grishkas. Djali kërcëlliu dhëmbët nga dhembja e egër.
  Samosa bërtiti:
  - Fol hajdut!
  I vinte erë djegie. Era e mishit të pjekur u intensifikua. Sytë e Grishkës u zbehën nga tronditja e dhimbjes dhe djali humbi përsëri ndjenjat. Xhelati e mori hekurin nga gjoksi dhe tha:
  - Djalë i fortë...
  Samosa bërtiti:
  - Duhet ta ndajmë... Mangalli është në këmbët tuaja!
  Xhelati i lyente me vaj shputat e djalit dhe nga larg ndezi një mangall. Takat tashmë të djegura kishin dhimbje të mëdha. Djali po merrte frymë rëndë. I ra një përzierje djerse dhe gjaku, kërcëlliu dhëmbët, por heshti. Edhe pse i kushtoi shtrenjtë. Përpjekjet ishin të dëshpëruara.
  Samosa bërtiti ashpër:
  - Do flisni! Hej, më goditi në shpinë!
  Xhelati i ra goditjeve Grishkës. Në goditjen e dhjetë, koka e djalit u drodh në mënyrë të ngadaltë dhe u rrëzua. Djali nuk ka ardhur menjëherë në vete, edhe pasi mbi të është derdhur një kovë me ujë. Samosa e goditi Grishkan në fytyrë dhe e urdhëroi:
  - Goditi përsëri!
  Deak vërejti:
  - Njeriu i zhveshur do të vdesë ...
  Samosa bërtiti:
  - Mut! Hiqeni atë nga rafti! Vazhdoni nesër!
  Grishka u hoq përsëri nga pajisja e torturës dhe u dërgua në dhomë. Djali u përplas dhe u dridh. Ai ra në një gjumë të rëndë, delirantë. Pastaj u zgjua dhe qau. Por, sapo u shfaq rojtari i burgut, ai heshti dhe e shikoi me inat. I hodhi djalit pak bukë dhe kvas. Djali nuk kishte asnjë mundësi të shpëtonte, aq më tepër që ishte i lidhur me zinxhir në qafë.
  Të nesërmen Grishka u torturua pak më ndryshe. Më ngritën deri në tavan, duke ngritur krahët në raft dhe më pas më lëshuan. Dhimbje kaq e egër që
  ndërpret frymëmarrjen. Djali u ngrit tre herë derisa humbi ndjenjat.
  Pas kësaj xhelati e rrahu përsëri me kamxhik dhe i dogji stomakun me një hekur të nxehtë. Pasi e torturuan tërësisht djalin, e liruan dhe e çuan në qeli. Xhelatët nuk arritën asgjë.
  Të nesërmen, Grishka u lidh në një raft, një mangall iu ndez nën këmbët e zbathura dhe tela e nxehtë iu vendos në shpinë dhe të pasme. Djali humbi ndjenjat disa herë gjatë torturave, por erdhi në vete. Derisa vetë xhelatët u lodhën dhe ndaluan torturat.
  Të nesërmen djaloshi u shtri dhe xhelati filloi t'i thyente gishtat e këmbëve me mashë të ndezur dhe gjithashtu t'i shtypte brinjët. Grishka ulëriti disa herë, por kërkesave për të thënë diçka iu përgjigj me muhabet.
  Dhe përsëri mori kamxhikun.
  Kaluan dy javë. Trupi fëminor i Grishkës tashmë është i rraskapitur nga torturat. Dhimbja është kudo. Nuk kishte asnjë gjak apo venë pa u prekur nga dhimbja. Fillimisht, kur e rrahën dhe e dogjën, ai donte të turret brenda dhe t'i shuante shpërthimet në trup. Por kur dhimbja përfshiu të gjithë qenien, ajo u bë e shurdhër.
  Vetë Samosa e pa që shanset për të rrëmbyer diçka nga Grishka po shuheshin para syve të tij. Ekzekutuesit provuan një ilaç të ri. Gjetëm miell. Flokët e Grishkas u rruan dhe uji i ftohtë filloi të pikonte mbi kurorën e tij. Tortura është mizore dhe efektive. Pas disa orësh, duket sikur bombat po shpërthejnë në tru. Grishka ishte pothuajse i verbër dhe i shurdhër. Ai nuk i dëgjoi më fjalët e shqiptuara nga xhelati dhe Samosa.
  Ata hoqën dorë dhe e tërhoqën zvarrë në raft përsëri. Duke mos kuptuar se çdo dhimbje për djalin ishte vetëm një ngushëllim - një shpërqendrim nga një ulçerë më e tmerrshme në tru.
  Zjarri dhe qerpiku i ndriçuan sytë.
  Grishka erdhi në vete dhe mundi të shihte xhelatët. Këtu torturuesi vendos pesha në bllokun në të cilin janë shtrënguar këmbët e djalit. Dhimbja në krahët dhe shpatullat e mia përkeqësohet, por më largon nga ferri në tru.
  Samosa gjëmon në majë të mushkërive të saj. Ai vetë është me flokë të kuqe, me mjekër:
  - Më thuaj, këlysh, ku i fshehu babai thesaret!
  Grishka tund kokën. Si kundërpërgjigje pason një goditje që trondit trupin dhe ata e goditën fort. Një tjetër xhelat, nën këmbët e zbathura të djalit, po vret vapën nën raft. Është e frikshme, por jo edhe aq e frikshme.
  Këtu qëndron Cornila, kumbari i Stenka Razin dhe një ish-shefi ushtarak. I moshuar, me mjekër gri. Në vështrimin e tij ka edhe një pamje simpatie për një fëmijë të torturuar. Një djalë me një kapelë kastor qëndron afër. Ai është qartë i nxehtë në dhomën e torturës. Dhe ka interes të dukshëm për torturimin e djalit në fytyrën e tij. Tortura vazhdon. Grishka papritmas ndjeu një forcë të madhe dhe këndoi:
  Ti je Razin, mbreti dhe babai im,
  Ai e ngriti edhe një herë popullin kundër zgjedhës...
  Unë besoj se vuajtjet do të marrin fund
  Do të ketë vetëm kamxhik dhe asgjë për djemtë!
  
  Fshatari, punëtori është tani nën zgjedhë,
  Proletari i thjeshtë shtypet nga djemtë...
  Por besoj se do t'i fshijmë të gjithë gjakpirësit,
  Le t'i këndojmë një mijë ari Atdheut tonë!
  
  Në fund të fundit, në çdo oborr viktima e djemve rënkon,
  Ka kunja dhe rafte kudo...
  Ata janë edhe më keq, konsideroni të pafe,
  Të torturojnë, hov në agoni!
  
  Por Razin kaloi nëpër beteja,
  Të gjitha duart dhe shtigjet e nevojshme...
  Me fitore erdhi Kozaku ynë i lirë,
  Për të shqyer të gjithë priftërinjtë bojar!
  
  Jo, dije se kemi dyshime,
  Në fund të fundit, ne jemi për popullin, pa dyshim...
  Tani vjen ora e depërtimit,
  Për lavdinë e brezave të tjerë...
  
  Ju jeni Razin i lirisë dhe nderit - udhëheqësi,
  Shëtiti nëpër Rusinë tonë ...
  Unë dua që ju të bëheni sovrani ynë,
  Ose më mirë akoma, një mesia universal!
  
  Le të ketë drejtësi, atëherë më besoni,
  Do të ketë një rreze drite përgjithmonë...
  Dhe bisha do të copëtohet nga despoti,
  Mund të presim agimin!
  
  Beteja po zhvillohet afër Simbirsk - një luftë,
  Ne jemi të tërbuar, luftëtarë të dhunshëm, ju e dini!
  Dhe besoj se është fati të bëhesh fitues,
  Ju lutemi jepini hekurave pak tru!
  
  Edhe pse Razin vdiq heroikisht në betejë,
  Por në përjetësi fytyra e tij është e shenjtë...
  Ai është, pa dyshim, një kalorës, një kalorës,
  Dhe kjo do të ndodhë, besoni Kremlinit në një moment!
  
  Skllavëria dhe zgjedha e djemve do të marrin fund,
  Dhe dielli do të lindë mbi planetin ...
  Vuajtja dhe mashtrimi do të zhduken përgjithmonë,
  Dhe Razin lavdërohet në poezi!
  Ndërsa djali po këndonte, të gjithë, si xhelatët ashtu edhe "audienca", qëndronin të ngrirë dhe dëgjonin. Por në fjalët e fundit Samosa shpërtheu dhe bërtiti në majë të mushkërive:
  - Goditi! Vrite ate!
  Xhelati lëshoi goditje të furishme mbi djalin. Tashmë duke humbur vetëdijen, Grishka pëshpëriti:
  - Populli i Rusisë do të jetë i lirë!
  Djalin e gjakosur e hoqën nga rafti dhe e morën me vete. Samosa fshiu djersën nga balli dhe fërshëlliti:
  - Mjaft! Na mjaftoi! Largoje bastardin dhe mbaroje me të!
  Kornila tha me hezitim:
  - A është e drejtë të ndash një fëmijë në çerek? Dhe madje publikisht? Ndoshta e mbyste në qeli?
  Samosa rënkoi, duke klikuar thembrat në dysheme.
  - Jo! Ekzekutoni! Dhe publikisht - tremujori!
  Djali konfirmoi, duke shtrënguar grushtin:
  - Le të jetë kështu! Unë konfirmoj dënimin me vdekje!
  Samosa buzëqeshi me keqdashje:
  - Grishka po çeret! Ne do të nxjerrim të gjithë farën e Razinit!
  Këtu Adala u hutua. Ajo detyrohet të japë komandën për të qëlluar. Dhe një raketë bombë që peshon njëzet tonë godet Toronton. I sjell vetes vdekjen dhe tmerrin. Adala ndjek bishtin e zjarrtë me vështrimin e saj të hutuar.
  Oh, do të ishte më mirë të ishte pilot. Sa e lezetshme dhe romantike është kjo. Këtu është një pilot-sulmues i tillë.
  Është shumë bukur në qiell.. Vajza uli kokën dhe filloi të kujtonte të paktën diçka të mirë. Por asgjë nuk më erdhi ndërmend. Përveç tregimit për djalin e Stenka Razin.
  Djali u shtri në shtrat, duke u rrotulluar dhe deliruar në gjumë. Është e vështirë të flesh kur i gjithë trupi yt është i plagosur, dhe ulcerat gjithashtu gërryhen nga kripa dhe vodka. Pesëmbëdhjetë ditët e fundit kanë qenë tortura të pastra. Tortura gjatë natës dhe deliri i rëndë gjatë ditës.
  Djali ëndërroi të atin. Stepan i fuqishëm dhe i fortë e inkurajoi djalin e tij:
  - Prit fëmijë! Populli do të të kujtojë ashtu siç e pranove vdekjen!
  Grishka, i deliruar, u përgjigj:
  - Çfarë vdekje më pret?
  Stepan tha me besim:
  - E ardhmja jonë është e mjegullt. Dhe nuk dihet se çfarë ka përpara. Por momentet tuaja të fundit në jetë do të jenë më të rëndësishmet. Mos ki turp! Mbani guximin tuaj!
  Grishka u përgjigj jo me siguri:
  - Do të jem i vendosur... Por ti, babi... A është vërtet e humbur kauza jonë e drejtë?
  Stepani tha me një zë të zhurmshëm:
  - Epo, unë jo! Unë mund të ekzekutohem, por do të vijë një Razin tjetër dhe pas tij një tjetër Razin dhe armiqtë tanë nuk do të mund të bëjnë asgjë për këtë! Do të ketë shekuj të rinj, do të ketë ndërrim brezash... Por Lenini, zoti i stuhisë, do të vijë për Razin!
  Grishka, gjithashtu duke fituar besim, tha:
  - Besoj se do të ktheheni!
  Djali u zgjua. Trupi i dhimbte mirë dhe lëkura ishte e papërpunuar. Në derë u dëgjua një zhurmë kërcitëse dhe xhelati hyri në qeli.
  Torturuesi i madh tha me një ton të butë:
  - Përshëndetje Grishka!
  Djali, papritmas u ndje i fortë, u përgjigj:
  - Xhelati nuk është shëndoshë e mirë, ndaj vdisni!
  Torturuesi tundi kokën me mirëdashje:
  - Dhe ti je një qenush i guximshëm. Kam parë dhe munduar të ndryshme... Por kurrë nuk kam parë dikë si ju! Kaq i vogël, por një strall i vërtetë!
  Grishka u përgjigj me modesti:
  - Unë kam shpirtin e babait tim!
  Xhelati sugjeroi me një buzëqeshje:
  - Le të bëjmë një marrëveshje...
  Djali shtrëngoi zinxhirin dhe gjeti forcën të ngrihej nga shtrati dhe të ulej. Grishka pyeti me interes:
  - Çfarë marrëveshje?
  Ekzekutuesi sugjeroi me një pëshpëritje:
  - Më thuaj ku është thesari i babait tënd, e unë... do të heq jakën dhe do të të nxjerr në një thes.
  Grishka hezitoi për një çast. Në të vërtetë, po sikur të mashtrosh xhelatin. Tregoji vendin e gabuar dhe përfito nga momenti dhe ik. Të shpëtoni jetën tuaj dhe t'i lini armiqtë tuaj të varur? Tundimi ishte i madh. Por djali iu kujtua babait të tij. Bleni jetën tuaj me dinakëri dhe mashtrim? Jo, ai duhet të vdesë me dinjitet në skelë!
  Grishka tundi kokën e rruar, të mavijosur dhe me gunga:
  - Jo!
  Torturuesi buzëqeshi dhe tha:
  - Nesër do të ekzekutohesh! Kjo është e sigurt... Nuk do të ketë më tortura, por nuk ka të tjerë gati për ekzekutim!
  Grishka u drodh, por u përgjigj me guxim:
  - Epo, do të ekzekutojnë... Të gjithë jemi të vdekshëm!
  Xhelati shtoi me një buzëqeshje:
  - Nuk do t'ju presin vetëm kokën! Dhe do ta hedhin në timon! Së pari do të priten krahët, pastaj këmbët dhe vetëm më pas koka. A e deshiron kete?
  Djali u drodh, u bë më i zbehtë dhe mërmëriti:
  - Meqenëse fati është i tillë... thjesht do të përpiqem ta pranoj vdekjen me dinjitet!
  Xhelati buzëqeshi dhe tha:
  - Babai juaj tashmë është dërguar në Moskë. Aty të torturojnë edhe më keq. Dhe pastaj pret edhe një rrotë çerek. Dhe ti... Gjynah që do të të ekzekutojnë! Ti je një djalë i fortë dhe do të ishte mirë të të torturoja edhe pak!
  Grishka u përgjigj ashpër:
  - Në botën tjetër do të torturoheni!
  Xhelati u largua nga qelia. Dhe Grishka u kthye dhe goditi mjekrën me grusht. Dhimbja kumbonte nëpër venat e shtrira në raft. Ndoshta ai nuk duhet ta bëjë këtë? Ishte e nevojshme të tregohej maturi dhe të mashtroje xhelatin. Dhe përpara, duke e pritur atë ...
  Djali mezi u ngrit dhe shikoi dorën e tij, të mbuluar me shenja dhe djegie? A do të ndërpritet vërtet ajo? Grishka shikoi këmbën e tij. Ajo gjithashtu ishte rrahur e gjitha, i ishin djegur shputat, i ishin thyer gishtat e këmbëve. Por ai ndoshta do të jetë ende në gjendje të ngjitet në skelë. Dhe do t'i pritet këmbët dhe krahët dhe në fund koka. Dhe pastaj shpirti do të fluturojë në parajsë ...
  Ai është ende fëmijë dhe nuk ka pasur kohë të mëkatojë. Kaloi provën e zjarrit dhe kamxhikut. Me shumë mundësi, një parajsë e merituar pret përpara, ose, në rastin më të keq, një qëndrim i shkurtër në purgator. Pyes veten nëse do ta ftojnë të rrëfehet te një prift? Megjithatë, kjo nuk është më e rëndësishme. Grishka nuk i ndjeu mëkatet e tij dhe nuk kishte më frikë nga takimi i pashmangshëm me Zotin. Dhe në parajsë është e mirë, një kopsht i mrekullueshëm, ku ka verë të përjetshme, dhe engjëjt luajnë harpa. Pse jo një vend i merituar për një djalë që vuajti tortura të rënda?
  Kjo është më mirë sesa të varesh në raft, duke të grisur lëkurën nga një kamxhik dhe gishtat të thyer me një hekur të nxehtë. Atje do të mbetesh përgjithmonë djalë dhe do të jesh përgjithmonë i ri dhe i shëndetshëm.
  U dëgjua zhurma e derës. Një vajzë u shfaq me një tabaka, dhe dy roje, si dhe Samosa. Përbindëshi buzëqeshi dhe tha:
  - Për herë të fundit në jetë, ha mirë, këlysh! Kornila është bujare! Dhe atje do t'ju presin krahët dhe këmbët!
  Grishka u përgjigj ashpër:
  - Dhe do të dënoheni... Jo në tokë, por në qiell!
  Samosa bërtiti:
  - Këlysh! Le të shohim se si bërtisni në timon!
  Grishka tha me guxim:
  - Vdekja ndonjëherë të jep pavdekësi, dhe tradhtia të jep harresë!
  Samosa i zemëruar përplasi derën dhe u largua. Mbeti vetëm xhelati. Grishka pohoi me kokë thuajse miqësore ndaj tij:
  - Këto janë festat që ne kremtojmë! Dhe ju nuk doni të vdisni!
  Xhelati me një vështrim dinakë e pyeti djalin:
  - Nuk ke menduar për shpirtin tënd?
  Grishka u përgjigj sinqerisht:
  - Nuk mendoj se kam ndonjë mëkat për t'u penduar.
  Ekzekutuesi pohoi me kokë për këtë:
  - Epo, gëzohu, bastard. Në të njëjtën kohë, pini një gotë verë. Ndoshta e para në jetën time.
  Grishka filloi të hante patën. Pas zhulit të burgut, ushqimi dukej jashtëzakonisht i shijshëm. Ishte pak e dhimbshme për djalin të përtypte, por mishi dukej i ëmbël. Dhe ajo u gëlltit në mënyrë aktive.
  Ekzekutuesi tha:
  - Po të mos ishte kumbari juaj Kornila, nuk do të kishit marrë festa të tilla.
  Grishka pyeti me një vështrim serioz:
  - Çfarë do ai?
  Torturuesi u përgjigj sinqerisht:
  - Merr thesaret e Stepanit. Përndryshe ai nuk do të kishte lëvizur.
  Grishka u përgjigj me një ton indiferent:
  - Lërini thesaret të shtrihen në tokë. Dhe do t'i shërbejë kryengritjeve të ardhshme!
  Xhelati tha me admirim:
  - Epo ti je shqiponjë! Një luftëtar i vërtetë! Epo, ju uroj suksese!
  Dhe torturuesi e la djalin. Grishka u rëndua pasi hëngri dhe piu një gotë verë të fortë. Sytë u mbyllën dhe djalin e zuri gjumi. Ai ëndërronte beteja dhe incidente të ndryshme. Është sikur ai të jetë një kalorës përrallash që shkatërron mijëra luftëtarë.
  Shenja në të djathtë - rrugë, korsi majtas!
  Dhe pastaj ai fluturon mbi një dragua. Si një hero përrallësh ...
  Të nesërmen në mëngjes Grushka u zgjua. Për herë të parë djali kishte një gjumë të qetë dhe u ndje më energjik. Xhelatët e ngritën atë. Mbi trupin e plagosur vunë thasë. Dhe ata më ngritën dhe më çuan në ekzekutim. Grishka pa bojë dhe shtiza të mprehta në agim.
  Djali ecte në hekura, gjë që ishte e papërshtatshme. E nxorën në oborr. Këmbët e zhveshura dhe të gjymta të djalit e kishin të vështirë të shkelnin kalldrëmin. Por Grishka e duroi duke shtrënguar dhëmbët dhe u përpoq të qëndronte në këmbë. Edhe pse çdo hap i këmbëve të djegura ishte i dhimbshëm. Ai doli në shesh.
  Njerëzit e panë djalin. E rruar, e mbuluar me gërvishtje dhe mavijosje, me këmbë të djegura të zhveshura, të rraskapitura.
  Grishka më shumë ngjallte keqardhje sesa urrejtje. Shumë, veçanërisht gratë, psherëtiu me dhembshuri.
  Djali u shkeli syrin dhe u tha:
  - Si, ku është e jona, nuk u zhduk!
  Dhe ai vazhdoi. Nuk kishte frikë të veçantë. Grishka ishte i sigurt se ai nuk e meritonte ferrin për veten e tij. Dhe qielli është shumë më i mirë se ekzistenca tokësore, mizore.
  Vendi i ekzekutimit ishte i rrethuar nga harkëtarë të zgjedhur të Moskës. Ka shumë roje dhe kozakë shtëpiak. Dukej se nuk ishte një fëmijë që po ekzekutohej, por një kriminel shtetëror me përmasa kozmike.
  Djali i paqëndrueshëm, duke u lëkundur, ngjiti shkallët, duke shkelur me këmbët e tij të djegura mbi dërrasat e lisit.
  Në bllok shkëlqente një sëpatë e madhe dhe e mprehur. Një xhelat masiv me një mantel të kuq ecte përreth. Kishte edhe një rrotë të destinuar për çerek.
  Grishka e kryqëzoi veten. Me të vërtetë dhemb të lëvizësh krahët.
  Lajmëtari filloi të lexonte akuzën:
  - Ky djali i Stenka Razinit, Grishka, është fajtor: për fshehjen e thesareve, për organizimin e detashmenteve rebele, për ekzekutimet dhe grabitjet e djemve, për dhunën ndaj grave etj. Ndaj ai dënohet me çarje në timon dhe me anatemë të përjetshme. Le të zbatohet dënimi.
  Grishka u drodh, por mbeti në këmbë dhe në këmbë drejt. Nëpunësi fërshëlleu:
  - Epo hajduti a është gati të pendohet para popullit?
  mendoi Grishka. Po, ai ka për çfarë të pendohet. Djali u përkul dhe tha:
  - Më falni, Don Kozakët. Unë jam fajtor para jush që nuk ju çlirova nga zgjedha boyar.
  Samosa bërtiti e dëshpëruar:
  - Ekzekutoje shpejt!
  Ndihmësit e xhelatit nxituan drejt djalit. Grishka, duke kapërcyer dhimbjen në duar, e grisi vetë thesin. Populli ishte i ekspozuar ndaj ulcerave dhe plagëve të shkaktuara nga xhelatët. Pastaj ata shtrembëruan duart e Grishkës dhe e hodhën në timon.
  Xhelati ngriti një sëpatë mbi djalin. "Tani do të fillojë": mendoi Grishka.
  Por në atë çast u dëgjua zhurma dhe lajmëtari njoftoi:
  - Mëshirë mbretërore! Për shkak të rinisë së Gregorit, dënimi me vdekje zëvendësohet me shitjen në skllavëri! Le të jetë kështu!
  Djali u ngrit nga skela dhe u përgjigj në dhomë. Filloi një jetë e re për Grishkan.
  Toronto doli të ishte një arrë mjaft e vështirë për t'u goditur. Nazistët, pasi kishin rrethuar qytetin dhe duke shmangur humbjet e panevojshme, e shkatërruan atë në mënyrë metodike me artileri dhe avionë. Shpresa të mëdha u vendosën edhe në kolonën e pestë brenda Shteteve të Bashkuara. Sulmi në Octave doli të ishte më i shpejtë dhe më i suksesshëm. Kryeqyteti i Kanadasë ra pas tre ditë luftimesh. Më 22 qershor 1945, nazistët iu afruan kufirit verior të Shteteve të Bashkuara.
  Kështu, Amerika e gjeti veten në një pozicion të kufizimit të plotë strategjik. Dhe është jashtëzakonisht e vështirë të dalësh prej saj. Nazistët festuan përvjetorin e pestë të dorëzimit të Francës, katër vjet pas sulmit ndaj BRSS dhe dy vjet pas rifillimit të operacionit lindor.
  Kështu, Fyhreri përsëri festoi me menazhin e tij me një festë dhe luftime gladiatorësh.
  Koloseu me pesëqind mijë vende u ndërtua në Berlin. Dhe u mblodhën shumë njerëz. Stadiumi është vërtet i mbipopulluar. Dhe gjithashtu mund të mbyllet për dimër me një kube xhami, të anulueshme. Fuhreri dhe grupi i tij ishin ulur në kolltuqe dhe para tyre ishin shtruar tavolina me pjata. Dhe manageria festoi.
  Hitlerit iu tregua një tank i ri "E"-400, që peshonte rreth pesëqind ton. Automjeti ishte i armatosur me dy topa të kalibrit 105 mm, një hedhës bombë 650 mm dhe dymbëdhjetë mitralozë. Gjeneralëve u la përshtypje të fortë një automjet i fuqishëm me forca të blinduara të pjerrëta 300 mm në ballë dhe 250 mm në anët. Tank ishte me të vërtetë një jack i të gjitha tregtive.
  Mbi të ishte instaluar një motor me turbinë me gaz me një fuqi rekord prej 3000 kuajsh. Dhe të gjithë ata që e panë këtë squat tank u frikësuan. Edhe pse makina dukej shumë si një breshkë. Por me tyta - armë të gjata antitank dhe një lëshues bombash të gjerë dhe më të shkurtër.
  Makina u qëllua me armë, duke treguar mbrojtje të fortë. Megjithatë, është e vështirë të transportosh me hekurudhë një bandura kaq të rëndë, të gjerë dhe të gjatë.
  Guderian e vuri në dukje këtë. Strategu më i madh i tankeve sugjeroi:
  - Mendoj se është më mirë të ndalohet zhvillimi i makinerive më të rënda se dyqind ton. Përndryshe, do të jetë pothuajse e pamundur transferimi i tyre edhe në karroca speciale.
  Mainstein ra dakord me Guderian:
  - Tanki është shumë i rëndë, një barrë e madhe. Në përgjithësi, E-50 i përshtatet mjaft mirë ushtrisë. Është më mirë ta prodhoni këtë automjet në një modifikim sulmi sesa të shpikni hibride të tilla gjigante.
  Fyhreri mërmëriti diçka jo shumë të kuptueshme. Në përgjithësi, Hitlerit nuk i pëlqente kur gjeniu i tij vihej në dyshim. Mirëpo kohët e fundit lavdërimet janë bërë të mërzitshme. Por në këtë rast, diktatori fashist i donte tanket e mëdha. Dhe nuk doja të tërhiqesha.
  Adolf tha me vendosmëri:
  - Do të jetë në serinë E-400, dhe inxhinierët tanë do të zgjidhin problemin e transportit!
  Pastaj u bë një inspektim i karabinës sulmuese MP0-55 me një plumb depërtues të shtuar. Gjë që i pëlqeu edhe Hitlerit. Si dhe transportuesit e personelit të blinduar me shpejtësi të lartë. Në përgjithësi ishte planifikuar transferimi i të gjithë këmbësorisë tek ata.
  Sidoqoftë, Fuhrer-it i pëlqenin përparimet e tankeve. U diskutua edhe për kompjuterët. Projekti i një makine të re elektronike që përdor transistorë premtoi të bëhet më efikas dhe kompakt.
  Projektuesi premtoi se së shpejti kompjuteri do të mund të luante shah.
  Hitlerit i pëlqeu kjo ide. Vetë Fuhrer u interesua për këtë lojë në kohën e tij të lirë dhe ai bëri një punë të mirë. Napoleoni gjithashtu e donte shahun dhe i krahasoi betejat e vërteta me shahun. Tani Fyhreri shpresonte t'i çonte amerikanët në Zugzwang. Dhe deri tani ka funksionuar. Ekonomia më e fuqishme në botë nuk mund t'i rezistonte Evropës së bashkuar dhe burimeve të kolonive.
  I lartë ka qenë edhe treguesi sasior i pajisjeve të prodhuara.
  Fuhreri i pushtuar, megjithatë, ishte i hutuar nga arena. Vajzat e bukura dolën për të luftuar. Dhe si nuk mund t'i shikoni ato?
  Hitleri admironte trupat gjysmë të zhveshur dhe muskuloz të vajzave dhe e imagjinonte veten si një kukudh në fantazinë e tij. Është mirë të jesh përfaqësues i këtij populli - kukudhët nuk plaken dhe jetojnë për mijëra vjet. Ata janë shumë më të fortë dhe më të shpejtë se njerëzit, dhe dallohen për natyrën e tyre të dashur. Çfarë gare!
  Fuhreri përplasi duart dhe tha:
  - Dhe as mik, as armik, por një kukudh!
  Ndërkohë vajzat u mblodhën dhe filluan të luftojnë me shpata e shpata. Një pamje tashmë e njohur për Fuhrer-in.
  Dhe Hitleri dëshiron të luftojë një dragua. Për të luftuar një hardhucë me dymbëdhjetë koka. Dhe ia preu kokën me lazer...
  Fuhrer ishte i interesuar qartë për armët lazer. Dhe jo pa arsye. Në fund të fundit, rrezet e nxehtësisë mund të përdoren për të qëlluar nga disqet fluturuese. Dhe nuk do të ketë shpëtim prej tyre.
  Fuhrer kujtoi një film ku Stella dhe Albina fluturuan në një disk duke përdorur rrezet e vdekjes. Gjithçka doli vërtet e mrekullueshme atje. Një e shtënë dhe dyqind avionë amerikanë janë përfshirë menjëherë nga flakët. Pastaj pati të shtëna të tjera. Një mundësi e mrekullueshme për aftësi luftarake. Dhe vajzat pilot janë kaq të bukura... Unë thjesht dua t'i prek njërën nga këmbët ose gjoksin e saj.
  Dhe në arenë, vajzat bien dhe thyhen, të shpuara nga shpata. Sa mizore është kjo!
  Vetë Fuhreri u ndje pak nervoz. Bukuria po vdes. Por është më mirë të torturosh dhe përdhunosh një grua sesa ta vrasësh.
  Njërës prej vajzave i është prerë dora dhe ajo ka rënë e gjakosur. Ajo ka përfunduar me një goditje nga një shpatë e mprehtë. Hitleri madje kërcen me kënaqësi. Dhe gjëmon:
  - Ky është përshpejtim! Le të ketë një qëllim!
  Himmler merr:
  - Le të ketë një gol!
  Fuhreri iu drejtua kryexhelatit të Rajhut të Tretë dhe e pyeti:
  -Po hebrenjtë?
  Himmler, duke u dukur i gëzuar, u përgjigj:
  - Ata punojnë për ne, Fyhreri im! Përfshirë sharashkat! Ne i detyruam hebrenjtë në ekonominë tonë!
  Fuhreri bërtiti me këtë:
  - Sigurohuni që të mos riprodhohen! Dhe nuk u përzie me kombet e tjera!
  Himmler tha me ngulm:
  - Po Fyhreri im!
  Hitleri e hoqi me dorë. Iu kujtua ëndrra e natës së kaluar. Disi makth dhe fantastik.
  Dukej sikur po fluturonte në një anije ylli dhe... Ata po ndiqeshin nga piratët e hapësirës. Një paketë e tërë. Pranë Fuhrer-it ishin katër vajza me bikini. Dhe një ekip tjetër i tërë së bashku me kukudhën.
  Armiku po afrohej në mënyrë të pashmangshme. I ngjante një fantazmë, nga bota e maktheve.
  Në ëndrrën e tij, Hitleri ishte një magjistar, ose më mirë një magjistar. Ai përgatiti një ilaç të improvizuar, duke qenë gati të takonte kundërshtarin e tij me armiqësi. Shkopi i tij magjik dridhej në duart e tij: një zë i hollë dukej se bip: rrezik, rrezik, rrezik!
  Adolf u pushtua nga frymëzimi, duke improvizuar për të fituar. Fuhreri i ri e përzjeu shpejt ilaçin me një përbërje të panjohur më parë. Shpërtheu mbi të.
  Pothuajse menjëherë, pranë tyre u shfaqën imazhet e tre anijeve. Ata u afruan pothuajse.
  Kukudhi urdhëroi:
  - Në shkallën më të madhe, shpërthimi i plazmës!
  Kundërshkatërruesi qëlloi të gjitha armët. Një vorbull e furishme shkatërrimi fluturoi jashtë. Distanca ishte pothuajse ekstreme; anija kryesore e yllit duhet ta kishte pasur të vështirë. Por magjistari Jarran arriti të bënte një lloj mbrojtjeje. Si rezultat, fuqia e plotë e salvos goditi brigantinin që nxitonte nga e djathta.
  Goditja e fuqishme e shtrembëroi anijen kozmike, ajo u thërrmua dhe u hodh si një top gome i shtypur nga një rrotë kamioni. Vetëm mbeturinat u shpërndanë më larg, duke derdhur hirin me thëngjij të ndezur.
  Fyhreri fishkëlleu:
  - Uau! Fuqia e forcës goditëse, por në nofullën e gabuar!
  Vajzat e bukura rreth të pushtuarit Adov qeshin.
  Christina u përgjigj:
  "Tani ne nuk mund të shmangim një luftë."
  Vajza nxitoi këmbëzbathur përgjatë kalimit të pakëndshëm në drejtim të kapakut të ajrit, dy "fitues" të varur nga njëra anë në tjetrën. Kur Christina goditi, një nga armët kërciti:
  - Forca ime përdoret nga tre e dy të qindtat për qind.
  - Hesht, mitraloz! - i bërtiti vajza terminatore. - Nuk do të jetë akoma kështu.
  Bukuroshja fluturoi pranë, duke u kthyer disa herë. Lëvizja u ngadalësua, kukudhi e kaloi gravionikën në një mënyrë të përmirësuar, e përdorur kur zbarkonte në planetë gjigantë, yje neutron dhe vrima të zeza në mënyrë të pamjaftueshme.
  Tani mjedisi rreth saj ishte bërë viskoz dhe, duke kapërcyer një pelte të tillë, ajo u shtrydh në vendin e dëshiruar pranë montimit.
  - Një luftë është një luftë, dhe asgjë nuk mund të bëhet për të.
  Tre grupe vajzash zunë vendet e tyre përgjatë murit, duke u përgatitur për një përplasje të ashpër. Çfarë po mendojnë? Në fund të fundit, shumica prej tyre po jetojnë minutat e tyre të fundit; ka një betejë të përgjakshme përpara me një armik të pamëshirshëm dhe të aftë.
  Piratët nuk japin asnjë çerek!
  Christina iu lut mendërisht Absolutit, i cili lindi një numër të panumërt perëndish dhe fesh. Vajza u hodh në dysheme dhe para se të kishte kohë për të mbështetur këmbët e saj në fiksim, pasoi një tronditje, anija kozmike e madhe u thith plotësisht në kolaps. Ishte një proces i menjëhershëm ku çdo molekulë e trupit zhvendosej.
  Ata që fluturonin pas saj, Charlotte dhe Gerda, goditën anën me një përplasje të tillë, saqë pa mbrojtje, vajzat do të ishin lyer me forca të blinduara. Dhe kështu, ata fluturuan prapa, duke kërcyer katër herë si topa ping-pongu. Kristina i mori me lehtësi dhe, duke e ndalur lëvizjen, tha:
  - Mos u mundoni as të flini, miq! Biznesi serioz sapo ka nisur!
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Ka një komandant!
  Urdhri i kukudhit u dëgjua:
  - Filloni të ecni përpara.
  Armiku ishte afër, një çast më vonë, një shesh i prerë fluturoi në të djathtë të Kristinës me një klithmë rrëqethëse dhe, për një çast, vula që u shfaq shkëlqeu me një buzë të shkrirë.
  - Hidhe në gojën e luanit! - urdhëroi Kristina dhe u hodh nga vrima, sikur të ishte zhytur në flakët e skëterrës.
  Pavarësisht errësirës, instrumentet në helmeta bënë të mundur që të shiheshin qartë piratët e mbushur me njerëz. Pjesët e plazmës fluturuan nga fituesi, vetë arma zgjidhte objektiva, duke zgjedhur armiqtë. Kristina, si një luftëtare me përvojë, nuk përjetoi as më të voglin hezitim. Një nga piratët ra nën goditjen e këmbës së saj të fortë, trupi i majmunit u shtyp dhe kockat u shpërndanë.
  Dy fitues hodhën pishtarë të harlisur e të gjatë, dhe gjithashtu prenë me impulse, duke shpuar forca të blinduara me morra. Magda dhe Charlotte fluturuan pas saj, ata, sikur nga kanaçe uji, derdhën copa lëndësh të ngrohura në miliarda gradë.
  Bukuritë e jashtme të buta, në betejë ato u transformuan plotësisht, duke i ngjanur një djalli të ferrit.
  - Kujdes, monstra! - ulëritën vajzat.
  Christina fluturoi në ajër, duke lënë një mal me kufoma pas saj, kaloi korridorin dhe menjëherë u përplas me një tank. Bumbulli i blinduar e takoi vajzën me zjarr të dendur. Çasti që iu desh makinës për të identifikuar të huajin dhe për të drejtuar armët i shpëtoi jetën Christina-s. Vajza u zhvendos në anën, dhe Magda gjithashtu arriti të largohej. Por Charlotte nuk ishte aq me fat. Një shkarkesë e fuqishme plazme e shtypi vajzën së bashku me kostumin e saj luftarak. Disa miq që fluturonin pas saj u plagosën gjithashtu.
  Vajzat ranë, njëra kishte dorën e djegur dhe tjetra këmbë.
  Megjithatë, bukuroshet funksionuan automatikisht, duke u nisur nga Weidemeester. Ngarkesa në shtëpi zgjodhi një vend në kryqëzim, duke depërtuar në forca të blinduara lëvizëse të tankut.
  Brumbulli masiv ishte i fryrë, grykat e armëve u përkulën.
  Christina konfirmoi:
  - Shkëlqyeshëm, vajza.
  Një robot sulmues i artropodëve përparoi drejt saj, duke gjuajtur lazer gravionik.
  Numërimi ishte fjalë për fjalë në sekonda. Duke u zhytur nën valën shkatërruese të hapësirës prerëse, Christina lëshoi një rrjedhje në nyjen e gjurit të robotit, duke thyer tre gjymtyrë. Mjeti luftarak u shemb, duke qëlluar në tavan, duke kafshuar muret e blinduara.
  - Me flokë të artë, kujdes. - Njëra nga vajzat bërtiti.
  Vajzat pas qëlluan nga një Weidemeester, duke e detyruar tankun që kishte avancuar nga anusi të ndalonte. Filloi të pijë tym, por nuk pushoi së qëlluari, Kristina u kthye dhe menjëherë u sulmua, trau e goditi në shpinë dhe e rrëzoi përtokë duke i thyer pothuajse kockat.
  Vajza terminatore bëri një salto, duke rrëzuar një panel ndërsa shkonte dhe duke fluturuar sipër, ajo goditi kundërshtarin e saj në gjoks me një shpatë hiperplazma, duke shkatërruar instrumentet.
  Roboti u shtrëngua ashpër dhe u trondit, trarët e armës së shpërbërë goditën piratët e tij që po përpiqeshin të depërtonin nga korridori anësor. Një robot tjetër u hodh anash, i anuar, lëngu që rridhte prej tij si gjak, nëpër të cilin kalonin flakët duke shkrirë metalin.
  Adolf Hitleri po depërtonte nga qelia tjetër. Ai sulmoi me guxim tankin me një magji. Makina u tund, qarqet u nxehën dhe ajo u kthye mbrapa, duke lëshuar një tornado të dhunshme mbi piratët. Në përgjithësi, kjo teknikë ishte krijuar për kafshët e tërbuara, jo për kiborgët, por këtë herë funksionoi. Ndoshta kjo ndodh sepse skema ishte shumë e thjeshtë, ose ndoshta fuqitë magjike të Henrit u rritën nën stres.
  Elf Buckingham urdhëroi:
  - Krasnova, merr armikun nga pas, dendësia e zjarrit është shumë e lartë, ne nuk depërtuam nga niveli i tretë.
  - Unë bindem! - Christina e kuptoi se kishte një problem. - Do të kaloj tani.
  Vajza hodhi një granatë, e cila, e kontrolluar nga një çip, u hodh nga muret disa herë, u hodh dhe rrëzoi katër piratë të tjerë. - Është fshirë! - bërtiti vajza e gëzuar duke lëpirë gjakun nga buzët e thyera.
  Ajo u ndesh me zjarr nga këndi i galerisë anësore. Ajo duhej të shtrihej dhe më pas granatat u hodhën në drejtim të saj. Vajza mezi pati kohë t'i rrëzonte, duke qëlluar me një shikim, e udhëhequr nga instinkti.
  Granatat shpërthyen, duke bërë dush të tyre me copëza plazme. Edhe Christina ndjeu vapën e zjarrtë.
  Dikush qëlloi një breshëri fitegrob. Flluskat vezulluese hiperplazmike rrëshqitën në korridor, duke skuqur ushtarët e armikut. Një robot tjetër sulmues u shkatërrua dhe një tank u shemb.
  Ndërkohë, Magda dhe Gertruda prenë kolonat e pastrimit të ajrit, si rezultat i së cilës fluori u ndez dhe shpërtheu fuqishëm, duke shembur korsaret.
  Madje vajzat bërtisnin.
  Së bashku me shokët e saj, Christina nxitoi përpara, u kthye dhe goditi një breshkë me një guaskë që zhvishej. Disa piratë të tjerë u dogjën nga një tank vartës i Fuhrer-it të pushtuar.
  Kristina preu korsirën me traun e saj dhe u hodh më tej, duke fluturuar, duke gjuajtur robotët e hutuar.
  - Çfarë, metalikë, a nuk është e ëmbël për ju?
  Gjenerali Elf tha:
  - Punoni me një mjet duke përdorur një rrotullues.
  Një instalim rrotullues fluturoi në dhomë, pasuan shpërthime, mikë dhe mish u shpërndanë.
  Christina shkundi mbeturinat nga kostumi i saj luftarak, Adolf fluturoi drejt saj nga pas dhe në vend të një arme, ai rrotulloi shkopin e tij magjik, duke prodhuar valë.
  - Çfarë, po luan? - e pyeti vajza.
  Fuhreri gurgulloi:
  - Mendoj se duhet të ngjitemi në dhomën e teknologjisë.
  Christina gërhiti me përbuzje:
  - Epo, propozimi juaj i vetëm logjik kohët e fundit.
  Ata vazhduan të lëviznin, duke qëlluar të gjithë në rrugën e tyre.
  Weidemeesters që përdornin vajzat shkatërruan armikun së bashku me ndarjet, njësitë teknologjike, gjeneratorët, kapën statuja që nuk kishin kohë të gjenin një treg, statuja, banja ari, pas të cilave piratët u përpoqën të fshiheshin.
  Në këtë pikë, Christina, papritur, luftoi dorë më dorë me perëndeshën Astarte.
  Luftëtarja e frikshme hodhi një granatë, ajo u qëllua, u shpërtheu afër, duke tundur shpatën e saj. Filloi një përleshje mes dy gardianëve me shumë përvojë.
  - Mos ndërhy, Adolf. - i bërtiti vajza të riut. "Do të përpiqem ta përballoj vetë!"
  - Dhe ju gjithashtu! - tha perëndesha kryesore e filibusters.
  Kur dy burra të aftë luftojnë, është një stuhi, por kur gratë e aftë luftojnë, është një tornado!
  Christina e kuptoi menjëherë se kundërshtari i saj ishte i stërvitur në të gjitha teknikat bazë dhe nuk do të ishte e lehtë ta mposhtte. Astarte, fillimisht, u përpoq ta merrte në arrati, por dështimi nuk e ftoi aromën. Vajza befas bëri sikur tërhiqej dhe ofroi anën e djathtë. Svetlana nuk e bleu! Ajo tregoi vetëm një goditje dhe goditi ashpër kundërshtarin e saj në të majtë. Në atë moment, ajo u përpoq në mënyrë refleksive të kapte homologen e saj dhe la anën e saj të pambrojtur. Një shpim i mprehtë i hoqi një copë mishi, vajza humbi shpejtësinë dhe këmbët e saj u shtrënguan.
  Plaga uli cilësitë luftarake të Astartes dhe lëvizjet e saj u bënë më të ngadalta. Këtu Christina bëri një manovër anësore, dhe më pas e preu me lehtësi furçën. Si kundërpërgjigje, Astarte arriti ta godiste me kokë, por ky ishte suksesi i fundit. Me lëkundjen tjetër, Svetlana shpërtheu kokën.
  - Bravo! - tha Fyhreri. - Klasa e lartë.
  - Nuk ke parë ende gjithçka.
  Përleshje trup me trup shpërthyen disa herë. Ndonjëherë ata përdornin edhe dhëmbët e tyre. Vajzat, të stërvitura mirë, vepronin, si rregull, në një ekip të vetëm dhe luftuan në luftime trup më dorë në çifte ose tre. Kjo u dha atyre një avantazh në betejën me një grup të larmishëm. Përveç kësaj, bioinxhinieria dhe përzgjedhja artificiale e gjeneve në inkubatorë pati një efekt.
  Dhe ajo që është gjithashtu e rëndësishme është se piratët u ftohën qartë. Asnjëherë më parë atyre nuk u është dashur të luftojnë një armik të fortë, që përparon, i cili nuk ka frikë nga hipja në tanke, robotë ose mallkime të magjistarëve. Dhe kur takoni diçka për herë të parë, fillon konfuzioni.
  Piratët u tërhoqën, u tërhoqën, disa bërtisnin si njerëz të pushtuar, të tjerët papritmas filluan të tërboheshin dhe të qëllonin mbi robotët e tyre. Me sa duket eksperimentet magjike të Adolfit të pushtuar i përfunduan ato.
  Ushtarët e Gjermanisë hapësinore rrëzuan zjarr të rëndë dhe përdorën shpata pa pushim.
  Edhe iriqi veproi mirë. I vogël dhe i shkathët, ai është mjaft i shkathët në granatat metalike. Dhe ai nuk qëlloi keq.
  Vajzat u tërhoqën, në një sherr të vërtetë, reagimi u përshkallëzua. Ata luftuan më mirë se në lojëra të shumta virtuale, ku u trajnuan që në foshnjëri. Megjithatë, dominonte dëshira për të mbijetuar me çdo kusht, për t'u riprodhuar më vonë. Për më tepër, i gjithë arsenali i larmishëm, përfshirë Velcro hapësinore, u përdor njëqind për qind. Edhe Adolf, që nuk ishte krejtësisht e zakonshme për të, i përdori ato. Ai futi tre piratë në pastë dhëmbësh dhe më pas përdori përsëri shkopin e tij magjik. Në një moment, një fragment goditi armën e magjisë, duke e thyer në gjysmë. Por Adolf e rivendosi shkopin me një magji:
  - Jo! Çdo magji atëherë vlen diçka nëse di të mbrohet. Gjëja më e vështirë është të mbroni shpirtin tuaj nga poshtërsia në veten tuaj! - shtoi Fuhreri i ri.
  Përsëri një lumë magjie fluturoi nga shkopi dhe ra mbi trurin elektronik. Në veçanti, ai çaktivizoi disa kurthe nëndimensionale.
  Stella e lëndoi rëndë këmbën, por vazhdoi të luftonte.
  Humbjet nga të dyja palët, veçanërisht për piratët, ishin të mëdha. Vdiqën edhe vajzat, Kristina i takoi pothuajse të gjitha vetëm dje, por çdo humbje ishte e dhimbshme. Shumë vajza luftuan, madje u plagosën. Nuk ishte pa arsye që piratët tmerruan të gjithë galaktikën; ishte e vështirë të luftosh tanket e hipjes.
  Njëri prej tyre, më i fuqishmi dhe më moderni, iku me makinë në pjesën e pasme dhe vrau pesë vajza menjëherë dhe e preu iriqin në gjysmë. Adolf e ndaloi atë me një magji të dëshpëruar, pastaj u kthye kundër armikut. Shpirti i tij u shqye nga vuajtjet; një nga vajzat, dikur, e bëri të qeshte me një sërë shakash të fundit nga bota e robotëve. Tani, i gjori ka vdekur dhe ende nuk ka mësuar si të ringjallë të vdekurit. Në këtë moment, magjistari i ri Fuhrer u përball me problemin e tij më të madh.
  Magjistari Jarran me një saber të zjarrtë qëndroi në rrugën e tij.
  - Ju keni një fëmijë, shoh, një lloj magjie të veçantë, unike. Ndoshta do të vini në anën tonë? League of Underworlds do t'ju shpërblejë bujarisht me para, dhe ndoshta edhe do t'ju japë një botë të tërë të populluar nga skllevër të bindur.
  - Pse jo galaktikën menjëherë? - pyeti Adolf me shaka.
  Magjistari nuk e kuptoi humorin:
  - Jam i sigurt që me aftësitë tuaja, krijimi i perandorisë suaj është vetëm çështje kohe. Pra, është e mundur, madje edhe një galaktikë.
  - Por mesa duket pa ty! - Fuhreri dërgoi një rreze drejt magjistarit.
  Ai e luftoi lehtësisht dhe e goditi vetë, aq sa rrobat e Hitlerit morën flakë, megjithëse ai arriti të hidhej prapa. Duke u kthyer, Fyhreri, aspak magjik, i rrëzoi flakët.
  - Çfarë more? Mos ji kaq i sigurt në vetvete, Adolf.
  Fyhreri u befasua:
  - Nga e di emrin tim?
  Si përgjigje, një buzëqeshje:
  - Magjistarët e fuqishëm si unë dinë gjithçka!
  Ai përsëri u vërsul drejt Fuhrerit të ri. Ai shmangu pulsarin e hedhur, lëshoi një rreze dhe një gjarpër fluturoi nga shkopi. Ajo qëndroi pezull në ajër dhe, për të qeshurën e magjistarit, u shkërmoq:
  "Ju nuk jeni njohur me magjinë e hipervalës, i dobët." Kjo është arsyeja pse ju mund të trajtoheni kaq lehtë. Epo, me çfarë tjetër mund t'ju kënaq?
  Adolf u hodh mbi troll, duke u përpjekur të kryente spastrimin siç i kishin mësuar dhe u hodh prapa. Pastaj Fuhreri i ri lexoi një magji: disa akullnaja ranë nga lart, gjë që shkaktoi një buzëqeshje përçmuese nga magjistari.
  - A është kjo gjithçka që mund të bësh? Si thoni per kete? - Mërmëriti magjistari një magji dhe dërgoi një valë të gjelbër.
  Rreth Adolfit u ngrit tymi dhe u shfaqën unaza. Fuhreri i ri u përpoq të hidhej larg, por ai u shtyp nga krahët e pitonëve me pika. E lidhën djalin si zinxhir dhe filluan ta mbytin. Fuhreri i ri rënkoi:
  - Vrasës!
  Magjistari qeshi:
  - Po, unë jam një uragan asgjësimi. Betohu se do të bëhesh studenti im dhe unë do të të lë të shkosh.
  - Kurrë! - iu përgjigj Hitleri i pushtuar, në kundërshtim me instinktin e vetëruajtjes.
  - Atëherë merre! - fërshëlleu magjistari.
  Një rrjedhë energjie demonike ra mbi Fuhrerin, ajo mundoi dhe grisi çdo qelizë të trupit të tij. Ishte shumë e dhimbshme, aq e dhimbshme sa doja të ulërija si ujku. Duket sikur lëkura juaj po qërohet shtresë pas shtrese dhe po derdhet me hekur të nxehtë.
  - Epo, tani do të më dëgjosh? - pyeti Jarrani me një zë të frikshëm. - Ose!
  - Jo kurrë! - tha Fuhreri me fuqinë e fundit. - Shërbimi ndaj së keqes do të shkatërrojë shpirtin, i cili është më i rëndësishëm se trupi.
  Trolli i keq qeshi:
  - Budalla, të më shërbesh është mënyra e vetme për të shpëtuar shpirtin fatkeq. Tani po e hedh në Gehena. Pasi të digjet mishi juaj, do t'ju dërgoj në një vend ku të gjitha tregimet e ferrit të njerëzve do të duken si ëndrra të ëmbla. Dridhu, fatkeq.
  Adolf pështyu:
  - Kërcënime budallaqe!
  Pasoi një ulërimë shurdhuese:
  - Atëherë digje!
  Flakët e përfshiu Hitlerin dhe lëkura e tij madje filloi të zhvishej. Ai tashmë donte të lutej për mëshirë, jo, nuk jam gati të vdes. Ose mbase, në mënyrë të pandërgjegjshme më kaloi në mendje mendimi, mund të jem në gjendje të tejkaloj armikun tim të pamëshirshëm në të ardhmen.
  Rrjedha e ujit shuai flakët dhe Fyhreri u lirua, i mbetur në lecka që mezi ia mbuluan trupin e tij të dendur me flluska. Përpara tij u shfaq Elf Buckingham. Një dritë shkëlqeu rreth gjeneralit të Gjermanisë hapësinore dhe ai buzëqeshi.
  Me një ton nënçmues tha:
  - Je ti Jarran, me sa duket dëshiron ta ofendosh fëmijën?
  Përgjigjja ishte një fishkëllimë e ndryshkur:
  - Mos u përfshi në mosmarrëveshjen tonë, kukudh! Përndryshe do të kaloni shumë keq.
  Përfaqësuesi i popullit magjepsës, duke nxjerrë dhëmbët me perla, u përgjigj:
  - E shoh, as nuk mund të betohesh në një mënyrë të sofistikuar. Disa llomotitje patetike të një foshnjeje në vend të kërcënimeve.
  Trolli ndezi këpurdhët e tij:
  "Unë do t'ju shpërndaj në atome në të gjithë galaktikën, dhe do ta ngjesh shpirtin tuaj në një vrimë të zezë dhe do ta shtrij lëkurën tuaj mbi një kuazar."
  - Pak më mirë! - Kukudhi i prerë me një pulsar. Trolli, duke u tronditur, e përballoi me vështirësi, një djegie iu shfaq në faqe.
  - Dhe ju jeni të fortë! - Fytyra e trollit u shtrembërua si një maskë e vezëve të errësirës. - Por as unë nuk jam i dobët. Ja ku shkoni!
  Magjistari dërgoi një dhuratë, të cilën kukudhi e hodhi me gjurin e tij dhe e ktheu me një kthesë.
  - Jo, nuk më ke bërë përshtypje! - u përgjigj Buckingham. Ai hodhi një vështrim nga Smith, i cili mori shkopin e tij dhe u përpoq ta godiste. - Nuk ka nevojë, miku im, shko të ndihmosh shokët e mi. Ky djalë ka shpenzuar tashmë shumë energji dhe unë mund ta përballoj vetë.
  -Ti je shumë i sigurt në vetvete, por po për këtë! - Gishtat e trollit u rritën dhe prej tyre filluan të rriten fantazma të mëdha. Këto ishin lloje të ndryshme fantazmash, dinosaurësh të fuqishëm dhe makina luftarake.
  - E shkëlqyeshme, le të luftojmë! - Dora e kukudhit u ngrit si një tifoz dhe kaskada banditë të fuqishme filluan të shpërthejnë nga poshtë saj. Fantazmat u bashkuan dhe filloi beteja e titanëve, e cila tregoi fuqi të paparë.
  Peshorja në betejën magjike tundej nga njëra anë në tjetrën, u dëgjuan ulërima dhe klithma zemërthyese.
  Adolf gjysmë i zhveshur lëvizi si një somnambulist, ai pa kufoma të shumta dhe fragmente trupash, si dhe mekanizma të thërrmuar. Kjo i dha forcë dhe ai u fut thellë në katet teknike.
  Le të më përvëlojë makthi me frymën e tij
  Të betohem, nuk do ta tradhtoj atdheun tënd!
  Mishi është grisur, i mbushur me vuajtje
  Por shpirti i një ushtari nuk do të tolerojë turpin!
  Një varg i shkurtër u formua në kokën e Fuhrerit të pushtuar. Christina luftoi përpara, duke u bërë vërtet e butë dhe e dashur për të.
  Ajo do të lindte edhe një fëmijë për të, një nga ata që ka shansin të bëhet trashëgimtar i Rajhut të Tretë.
  Vajza ecte gjithnjë e më tej, duke qëlluar majtas e djathtas. Ajo përdori plotësisht armët e kapura, madje duke përdorur edhe këmbët e saj. Në këpucë kishte një pajisje që aktivizonte tentakulat kur lëviznin gishtat e këmbëve.
  Dhe kjo ishte e përshtatshme kur përdorni armë të kapur. Gjëja më e vështirë ishte kur shoqëruesit e saj vdiqën, Christina derdhi një lot mbi çdo kufomë, shpesh mbi mbetjet mezi të dukshme.
  Vdiq Gertruda e djallëzuar, gjithmonë e gjallë. Ajo që kishte mbetur prej saj ishin këmbët e saj. Gerda ishte pak më me fat; ajo kishte vetëm një vrimë të madhe në stomak, dhe një nga zemrat e saj ishte prerë nga copëzat, prandaj, kishte ende një shans për të mbijetuar.
  Tregimtares së çuditshme të krishterë Magda i është hequr koka, si dhe nyja e shpatullave. Vërtetë, disa humbën vetëm një pjesë të trupit dhe kishte shpresë për shërimin e tyre.
  Në të vërtetë, ishte e pamundur të zbulohej skuadrilja më herët dhe ta shkatërronte atë me një bombë termopreon. Sa vajza do të ishin ende gjallë në këtë rast? A nuk mund ta bënte vërtet një kukudh këtë? Dhe për Fyhrer-in, duket se ajo Christina është gati ta urrejë këtë djalë.
  Luftimet në tokën amerikane vazhduan. Katërshja e famshme: Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda kanë kaluar tashmë Teksasin dhe kanë hyrë në Luiziana. 30 qershori është një ditë mjaft e nxehtë. Amerikanët rezistuan me shumë kokëfortësi dhe madje u përpoqën të kundërsulmojnë.
  Vajzat ndaluan tankun e tyre dhe ranë në shenjë. Ata ishin kaq të bukur. Dhe përpara ishin Shermanët dhe Pershingët.
  Gerda e mori dhe këndoi, duke gjuajtur:
  - E zezë...
  Charlotte qëlloi dhe vazhdoi:
  - Terror!
  Christina goditi me një predhë, preu frëngjinë e Shermanit dhe vazhdoi:
  - E zezë...
  Magda shkatërroi frëngjinë e Pershing dhe bërtiti:
  - Terror!
  Gerda përsëri shtyu predhën dhe sharri:
  - Në betejë...
  Charlotte goditi me shuplakë dhe kërciti:
  - Për Harmagedonin!
  Christina do të lëshojë një predhë dhe do të bërtasë:
  - Në kambanore...
  Magda qëlloi me saktësi dhe shtoi:
  - Armiqtë!
  Gerda goditi përsëri dhe fërshëllei:
  - Kryq...
  Charlotte qëlloi një predhë dhe leh:
  - Ktheje!
  Dhe vajzat qeshën njëzëri me shakanë e tyre. Ata janë vërtet këngëtarë të klasit të lartë.
  Dhe mjeshtrit e qitësve! Dhe sa saktë qëllojnë. Dhe kaq saktë, si snajperë të klasit të lartë.
  Gerda, ndërsa gjuan, fillon të këndojë:
  - Unë dua të...
  Charlotte, duke qëlluar, vazhdon:
  - Djema...
  Christina godet, bërtet:
  - Vajzat!
  Magda, duke qëlluar dhe kositur Shermanin, vazhdon:
  - Vetëm...
  Gerda, duke qëlluar, shtyn me fjalët:
  -Kur perqafohesh...
  Charlotte qëlloi një predhë dhe bërtiti:
  - Përkëdheli!
  Christina, gjithashtu duke pushuar, shkroi në Twitter:
  - I ri...
  Magda qëlloi dhe shtoi:
  - Filmi....
  Gerda, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Shiko...
  Charlotte, duke pushuar, shtoi:
  - Në hapësirë...
  Christina tha me zgjuarsi:
  - Në tapet...
  Magda, pasi qëlloi një predhë, i pëlqeu:
  - Fluturo!
  Gerda qëlloi dhe bërtiti:
  - Xhaketa...
  Charlotte qëlloi dhe shtoi:
  - Me vija...
  Christina preu me një predhë dhe fërshëlleu:
  - Në kutinë...
  Magda lëshoi dhuratën dhe i pëlqeu:
  - Pantallonat!
  Gerda bërtiti, duke gjuajtur predha:
  - Më parë....
  Charlotte, duke shtypur levë, bërtiti:
  - Mëngjes...
  Christina, duke goditur me një predhë, leh:
  -Me vajzat...
  Magda konfirmoi energjikisht:
  - Ata po ecin...
  Gerda fërshëlleu, duke qëlluar:
  - Djema!
  Charlotte këndoi përsëri6
  - Deri në mëngjes...
  Christina vazhdoi:
  -Me vajzat...
  Magda bërtiti:
  - Ata po ecin...
  Gerda leh:
  - Djema!
  Sulmi i Sherman mbaroi, pothuajse të gjitha tanket u shkatërruan dhe pjesa tjetër filloi të ikte. Dhe gjermanët gjëmojnë nga gëzimi.
  Gerda tha në mënyrë racionale:
  - Rezulton se... I kemi skuqur bishtat jankëve!
  Charlotte tha me pak bezdi në zërin e saj:
  - Dhe rusët, supozoj, janë të lumtur që ne po luftojmë me amerikanët jo për jetë, por për vdekje.
  Christina tha me një buzëqeshje:
  - Stalini mund të na godasë pas shpine!
  Magda konfirmoi me një psherëtimë:
  - Megjithatë, seriozisht, ka një shans!
  Gerda ngriti supet muskuloze dhe tha:
  - Sa për mua, nuk mendoj fare se Stalini ishte aq i guximshëm sa u grind me ne. Dhe për ne, do të ishte shumë më mirë që së pari të pushtonim Amerikën dhe Britaninë sesa të sulmonim BRSS.
  Charlotte ra dakord:
  - Në të vërtetë, është shumë më mirë të mos bësh luftë në dy fronte. Sa për Britaninë, ajo do të ishte përplasur.
  Gerda tha seriozisht:
  - Oh, vajza, madje kam shkruar një histori me AI për këtë temë.
  Charlotte i sugjeroi seriozisht partnerit të saj:
  - Epo, lexojeni!
  Dhe Gerda vazhdoi me ekspozitën;
  . Ka shumë paralele, të palosur si një tifoz i universeve-universeve. Këtu në njërën prej tyre, Hitleri vendosi të mos fillonte një luftë me BRSS në 1941 . Në fakt, nuk mund të filloni një luftë me perandorinë e madhe sovjetike me Britaninë në pjesën e pasme. Për më tepër, në "Main Kaf" Fuhreri i ardhshëm shkroi se arsyeja kryesore për humbjen e Gjermanisë në Luftën e Parë Botërore ishte se ajo duhej të luftonte në dy fronte.
  Përveç kësaj, Hitleri kujtoi me kohë profecinë e Wolf Messing se Fuhrer ishte i destinuar të humbiste dhe të thyente kurrizin në lindje.
  Kishte, dhe unë përfundova: për të bërë luftë deri në pushtimin e plotë të Britanisë. Për më tepër, rebelimi antigjerman në Jugosllavi çoi në faktin se plani Barbarossa duhej të shtyhej deri në fund të qershorit. Kjo do të thotë se mund të mos kishte pasur kohë të mjaftueshme për të kapur Moskën dhe rajonet kryesore të BRSS para dimrit. Dhe në dimër, gjermanët, gjë që është e dukshme edhe për Fuhrer-in me vetëbesim, janë plotësisht të papërgatitur për të luftuar.
  Për më tepër, kapja e Kretës u kushtoi gjermanëve humbje të mëdha në forcat zbarkuese dhe Fuhrer u ndez me urrejtje të madhe ndaj Britanisë, duke vendosur t'i jepte fund së pari.
  Një ndikim pati edhe raporti i atasheut ushtarak, i cili pa tanket më të fundit sovjetikë në paradën e 1 Majit: T-34 dhe KV-2. Tanku i fundit me një armë 152 mm bëri një përshtypje të fortë për të gjithë gjermanët e pranishëm. Hitleri, pasi u mendua pak, urdhëroi të shpejtonin punën për krijimin e tankeve të rënda. U shfaq një seri e tërë projektesh për makina të mëdha. Dhe deri në krijimin e një kalorësie masive tankesh, është më mirë të mos filloni një luftë me BRSS. Tashmë në maj, gjermanët transferuan tre divizione të tjera tankesh në Libi. Në fillim të qershorit, Rommel filloi një sulm në Tolbuk dhe, pas tre ditë luftimesh, pushtoi këtë fortesë.
  Pas së cilës gjermanët shkuan në ofensivë në Egjipt. Britanikët nuk mund t'i rezistonin forcave superiore të Wehrmacht. Gjermanët ishin më të fortë si në numër ashtu edhe në organizim. Për më tepër, trupat koloniale britanike nuk donin vërtet të luftonin. Morali i tyre ishte i ulët dhe po binte gjithnjë e më shumë.
  Tashmë në korrik, gjermanët pushtuan Egjiptin. Ata kaluan kanalin e Suezit dhe hynë në Palestinë. Anglezët ikën... Një kryengritje shpërtheu në Irak dhe gjermanët hynë atje pothuajse pa luftë. Shumë shpejt ra e gjithë Lindja e Mesme... Në gusht dhe shtator, gjermanët pushtuan qytete dhe sheshet. Dhe ata nuk u kundërshtuan nga makineria luftarake sovjetike, por nga trupat e vogla britanike, forcat koloniale që nuk ishin shumë të disiplinuara dhe të prirura për të luftuar, dhe njësitë primitive të arabëve.
  Hitleri pushtoi territore të mëdha. Në fund të shtatorit u pushtua edhe Gjibraltari. Franko, duke parë që britanikët po derdheshin jashtë dhe nga frika e pushtimit nga nazistët, pranoi të lejonte kalimin e trupave gjermane. Sulmi doli të ishte i shpejtë. Gjermanët e kryen atë me mjeshtëri dhe organizim, por vetë kalaja nuk ishte shumë gati.
  Pas së cilës gjermanët pushtuan zotërimet franceze në Afrikë pothuajse pa rezistencë. Për fat të mirë, trupat tani mund të transferohen në distancën më të shkurtër.
  Në dimër, Hitleri filloi një ofensivë të madhe në Sudan dhe Etiopi, dhe gjithashtu filloi të përparonte në Afrikën Jugore. Pas disa hezitimeve, Fuhrer vendosi: nëse marrim kontinentin e zi, atëherë ta marrim atë në tërësi. Për më tepër, britanikët nuk kanë forcën për të mbajtur pronat e tyre. Vështirësia kryesore për gjermanët nuk janë trupat britanike, të cilat janë inferiore ndaj nazistëve si në numër ashtu edhe në efektivitet luftarak, por komunikimi i zgjatur, vështirësitë me furnizimet dhe mungesa e rrugëve të nevojshme në Afrikë.
  Por gjermanët, me sistemin e tyre të ngurtë totalitar, treguan organizim të shkëlqyer dhe aftësi për të lëvizur në distanca të mëdha. Pra, në BRSS, fashistët u zhgënjyen jo nga hapësirat e mëdha - Afrika është edhe më e madhe në territor dhe popullsi se Rusia, por nga rezistenca kokëfortë dhe fanatike e Ushtrisë së Kuqe.
  Dhe sigurisht që nuk ka dimër në Afrikë.
  Në dhjetor, Japonia më në fund sulmoi portin e Perusë. Ishte e qartë se Shtetet e Bashkuara ende nuk do të lejonin që samurai të gëlltiste kolonitë britanike në Azi dhe Paqësor. Dhe kështu Japonia u detyrua të dobësonte Amerikën me një sulm të befasishëm. Dhe ia dolën. Pasuan një seri operacionesh të suksesshme në Azi. Në mars, Hitleri, nga frika se Japonia do t'i dilte përpara, pushtoi Iranin dhe prej andej gjermanët depërtuan në Indi. Është e qartë se dyqind e pesëdhjetë divizione gjermane janë më se të mjaftueshme për të kapur Indinë pothuajse të pambrojtur dhe Iranin teknikisht të prapambetur.
  Hitleri, natyrisht, duke transferuar gjithnjë e më shumë forca në Afrikë dhe Indi, mori një rrezik të madh - Stalini mund të fillonte një fushatë çlirimtare kundër Evropës.
  Por Ushtria e Kuqe nuk po nxitonte ende. Udhëheqësi i të gjitha kohërave dhe popujve grumbulloi forcë, por nuk u përpoq të ishte i pari që do t'i bashkohej luftës. Ndoshta Stalini nuk donte të merrte përgjegjësinë për luftën e madhe. Dhe kompania finlandeze nuk frymëzoi optimizëm.
  Prandaj, megjithëse trupat gjermane po përhapeshin nga Evropa, nëpër Azi dhe Afrikë, Stalini nuk po nxitonte të përfitonte nga kjo. Duhet të theksohet gjithashtu se forca e Wehrmacht-it po rritej vazhdimisht. Humbjet gjermane gjatë pushtimeve të gjera ishin të vogla dhe prodhimi industrial u rrit për shkak të punëtorëve të huaj. Për më tepër, Wehrmacht u plotësua nga Khiwis dhe formacione të ndryshme koloniale.
  Gjermanët zëvendësuan me të huaj batalionet e tyre të ndërtimit, shoferët, repartet e pasme, autokolonat etj. Ushtarët më të rinj po thirreshin në ushtri. Madje vunë nën armë edhe ushtarë shtatëmbëdhjetë vjeçarë e më të vjetër.
  Wehrmacht rriti numrin e divizioneve dhe përqindja e të huajve në të u rrit me shpejtësi. Prodhimi i armëve gjithashtu u rrit me shpejtësi. Tanku i ri Tiger hyri në prodhim si automjeti më i hershëm i rëndë që u zhvillua.
  Në maj 1942, Wehrmacht hyri në Afrikën e Jugut, pasi kishte luftuar më parë mijëra kilometra. Madagaskari ra në qershor... Amerikanët ishin të pafat, duke humbur Betejën e Midway në këtë univers. Dominimi në Oqeanin Paqësor i kaloi Japonisë. Dhe Rajhu i Tretë, pasi u përforcua me koloni nga Burma, India, në Afrikën e Jugut dhe më gjerë, rriti prodhimin e avionëve disa herë, duke kryer një sulm ajror në Britani. Gjermanët kishin bombardues të rinj të fuqishëm Yu-188 dhe DO-217. Dhe ata e shtypën Britaninë, duke bërë presion si me numra ashtu edhe me cilësi.
  Britanikët, përkundrazi, pasi humbën kolonitë e tyre dhe u përballën me një luftë nëndetëse, reduktuan prodhimin e avionëve dhe pajisjeve të tjera. Nazistët shtypën. Dhe në fund të gushtit u bë ulja. Tanke të reja gjermane Tiger morën pjesë në beteja. Betejat në Angli zgjatën pak më shumë se dy javë dhe përfunduan me dorëzim.
  Pas së cilës gjermanët vendosën qeverinë e tyre kukull dhe një mbret të ri, plotësisht legjitim të Anglisë. Vetë Britania u bë protektorat i Rajhut të Tretë. Flota e saj pothuajse tërësisht shkoi në anën gjermane.
  Stalini nuk guxoi të godiste armikun gjatë zbarkimit. Dhe kishte një pakt mossulmimi midis Gjermanisë dhe BRSS. Përveç kësaj, shteti fashist u bë shumë i fortë.
  Churchill iku në Kanada dhe u përpoq të vazhdonte luftën me ndihmën e Shteteve të Bashkuara. Por Hitleri ishte i vendosur. Pasoi operacioni Icarus, me zbarkim në Islandë. Është kapur pika e fundit nga e cila avionët amerikanë mund të arrijnë në Rajhun e Tretë.
  Pas së cilës filloi transferimi i forcave në Grenlandë. 1943 kaloi në beteja detare. Rajhu i Tretë kishte nëndetëse me peroksid hidrogjeni që lëviznin me shpejtësi deri në 35 nyje në orë dhe parakalonin anijet amerikane.
  Argjentina i shpalli luftë Shteteve të Bashkuara dhe gjermanët filluan të grumbullonin trupat e tyre atje.
  Nazistët pushtuan Zvicrën në dy ditë, dhe Suedinë në shtatë ditë, duke marrë plotësisht kontrollin e Evropës.
  U pushtua edhe Australia, megjithëse pushtimi u krye së bashku me Japoninë.
  Në pranverën e vitit 1944, Gjermania, pasi kishte grumbulluar një numër të madh mjetesh detare, zbarkoi në Kanada. Në të njëjtën kohë, trupat gjermane dhe japoneze hynë në Meksikë. Brazili, Venezuela, Kili dhe shtete të tjera i shpallën luftë Shteteve të Bashkuara. Sulmi ndaj Amerikës filloi nga të dyja palët. Gjermanët morën tankun kryesor "Panther"-2, i cili ishte dukshëm më i lartë se "Sherman" në armatim, forca të blinduara dhe performancë. Dhe aviacioni gjerman reaktiv thjesht nuk kishte të barabartë.
  Epërsia cilësore e avionëve luftarakë gjermanë: ME-262, HE-162, ME-163 ndaj amerikanëve ishte dërrmuese. Për të mos përmendur faktin që u shfaqën avionët bombardues gjermanë Arado, Yu-488 më i mirë me helikë dhe TA-400 i frikshëm me gjashtë motorë. Gjermanët kishin një avantazh ndaj Shteteve të Bashkuara në automjetet e blinduara, të cilat u rritën me ardhjen e tankeve të serisë E. "E"-25 doli të ishte veçanërisht i suksesshëm, një automjet me cilësi luftarake të blinduar të krahasueshme me "Panther"-2, por shumë më i lehtë dhe i shkathët me një siluetë më të ulët dhe forca të blinduara të pjerrëta.
  Shtetet e Bashkuara ishin të armatosur me Shermanë të gjatë dhe më të mëdhenjtë arkaikë. Ata nuk mund të depërtonin tankun kryesor gjerman Panther-2 në ballë, madje edhe afër. Dhe armatura anësore e Panther-2 ishte 82 milimetra në një kënd, dhe dha një rikoshet, tre të katërtat e goditjes.
  Pushka sulmuese gjermane MP-44 ishte gjithashtu superiore ndaj automatikëve dhe pushkëve automatike amerikane.
  Gjatë betejave, gjermanët përdorën trupat koloniale të sulmuara dhe divizionet e huaja. Forca e Wehrmacht tejkaloi gjashtëqind divizione. Në ofensivë morën pjesë tanke të rënda "Tiger"-2, më të avancuar "Tiger"-3, "Lion" dhe më kompakt "Lion"-2, i frikshëm "E"-100 dhe "Mouse"-2. .
  Në fund të vitit të dyzet e katërt, u shfaq makina "E"-50, dukshëm më e lartë në forca të blinduara ndaj "Panther"-2 dhe me një motor më të fuqishëm.
  Seria përfshinte gjithashtu tanke nëntokësore që përdoreshin nga makinat lëvizëse të tokës.
  Kjo armë pati një ndikim të fortë moral te amerikanët. Yu-287, një bombardues reaktiv më i fuqishëm dhe më i rrezikshëm, dhe modifikimet më të fundit të ME-262 me krahë të fshirë u shfaqën në ajër. Si dhe ME-1010 dhe TA-183 më të fundit, ata shkatërruan gjeneratën e re.
  Një pushkë më e avancuar MP-54 është shfaqur gjithashtu me saktësi dhe diapazon më të madh të qitjes dhe është më e lehtë.
  Epërsia cilësore e forcave të Hitlerit bëri të vetën dhe fronti amerikan u shemb. Nazistët përparuan në të gjitha drejtimet. Amerikanët nuk ishin në gjendje të bënin asgjë për ta kundërshtuar këtë. Luftëtari i tyre jet F -2 ishte i pasuksesshëm dhe kishte karakteristika të performancës edhe më të këqija se Mustang.
  Dhe luftëtarët amerikanë me helikë, edhe në parim, nuk mund të krahasoheshin me shkaba reaktivë gjermanë. Dhe aset e Luftwaffe doli të ishin më të përgatitur. Shumë prej tyre grumbullonin fatura.
  Edhe cisternat patën sukses. Sidomos Wittmann, ai luftoi në tanke të ndryshme në fund të luftës në Tiger-3 më të avancuar. Nga fundi i vitit 1944, gjermanët kishin një "Luan mbretëror" 100 tonësh, me një motor 1800 kuaj fuqi dhe një raketë 410 mm.
  Një armë efektive kundër fortifikimeve dhe ndërtesave afatgjata. Dhe më e rëndësishmja, është praktikisht i padepërtueshëm për të gjitha armët antitank të SHBA-së.
  Gjermanët përmirësonin vazhdimisht teknologjinë e tyre. "E"-50 ka arritur një nivel mbrojtjeje që është i padepërtueshëm për topin amerikan 90 mm nga të gjitha këndet.
  Transportuesit e personelit të blinduar gjermanë gjithashtu u përmirësuan, veçanërisht në forca të blinduara. Fritz krijoi Luftfaust, dhe një Faustpatron më të avancuar të aftë për të depërtuar në tanke nga një distancë prej më shumë se një kilometër.
  Dhe Pershing u shfaq vetëm në 1945, kur trupat gjermane kishin kapur tashmë Meksikën, Kanadanë dhe pjesën më të madhe të Amerikës.
  Më 2 shkurt 1945, Shtetet e Bashkuara u dorëzuan në Gjermani dhe Japoni. Trupat e fuqive të Boshtit iu afruan Nju Jorkut dhe Uashingtonit - nuk kishte më një shans.
  Dorëzimi çoi në pushtimin e Amerikës dhe kapjen e burimeve të saj. Tani e gjithë bota përbëhej ekskluzivisht nga Rajhu i Tretë me kolonitë dhe aleatët e tij. BRSS i kishte mbetur vetëm një satelit: Mongolia. Kështu, është krijuar një situatë jashtëzakonisht e rrezikshme.
  U bë e qartë se, megjithë marrëdhëniet e jashtme miqësore, Rajhu i Tretë dhe Rusia ishin gati të përfshiheshin në luftime vdekjeprurëse.
  Stalini nuk vendosi kurrë të sulmojë Gjermaninë kur ajo luftonte Britaninë dhe SHBA-në. Neutraliteti miqësor e ndihmoi Hitlerin të mposhtte dhe të pushtonte Perëndimin. Por tani është bërë e qartë se Rajhu i Tretë ka plane edhe për Rusinë. Dhe BRSS, me ideologjinë e saj komuniste, përbënte një kërcënim potencial për nacionalsocializmin.
  Hitleri po mblidhte forcat për një goditje dërrmuese. Wehrmacht u bë i shumtë, duke numëruar deri në një mijë divizione me gjak të plotë, rreth tridhjetë milionë ushtarë, nga të cilët më pak se një e treta ishin gjermanë etnikë. Ishte një forcë e madhe, e pajisur mirë me teknologji, me tanket më të fundit të serisë "E", të cilat u prodhuan në mënyrë aktive në vend të "Panterave" dhe "Tigrave" më pak të avancuar. Dhe Panther 2 mbeti një makinë e frikshme.
  Sidoqoftë, tanku kryesor gjerman ishte modifikimi "E"-50, me peshë gjashtëdhjetë e pesë tonë, me forca të blinduara anësore dhe të pasme më të trasha dhe i pajisur me një top 105 mm, me gjatësi tyta 100 EL. Kjo makinë supozohej të ishte një kundërpeshë e serisë sovjetike KV...
  Stalini gjithashtu u interesua për makinat e rënda. Në gusht 1941 filloi prodhimi serial i automjetit KV-3 me një armë me tytë të gjatë 107 mm. Disa muaj më vonë, tanku KV-5 hyri në prodhim me dy armë 107 mm dhe 76 mm me peshë 100 ton dhe forca të blinduara ballore 170 mm. Tashmë në vitin e dyzet e dytë, KV-4 hyri në prodhim, me peshë 107 tonë dhe me forca të blinduara ballore 180 mm dhe armë të ngjashme.
  Stalini i pëlqente strukturat e mëdha. KV-6 u bë një automjet me dy armë: një obus 152 mm dhe një armë antitank 107 mm. Makina peshonte më shumë se 150 tonë. Ai ishte i pajisur me dy motorë 600 kuaj fuqi njëherësh. KV-7 kishte armë të ngjashme, por armaturë edhe më të trashë prej 200 milimetrash dhe peshonte deri në 180 tonë. Në vitin 1943, hyri në prodhim edhe KV-8 me armë 152 dhe 122 mm me peshë dyqind ton.
  Por tanket super të rënda rezultuan të mos ishin më të mirët. Pesha e tepërt krijoi probleme me transportin dhe performancën e drejtimit. Sidomos me automjetet ndër-vend. Për më tepër, seria KV u karakterizua nga një disavantazh i tillë si vendndodhja e armaturës, pa kënde racionale të prirjes, gjë që zhvlerësoi disi mbrojtjen e shkëlqyer të rezervuarit.
  Por BRSS, ndryshe nga Rajhu i Tretë, nuk bëri luftëra. Lufta me Finlandën ishte e fundit. Dhe nuk kishte asnjë mundësi për të testuar pajisjet në praktikë. Dhe Stalini, duke pasur një fuqi të madhe, mori vendime të njëanshme se çfarë pajisje të vinte në shërbim. Dhe udhëheqësit i pëlqenin vërtet makinat e rënda.
  Gjermanët përdorën tanke të mëdha në praktikë. Përvoja luftarake ka treguar se një tank më i rëndë se shtatëdhjetë tonë është shumë i madh për t'u bërë hemorroide, veçanërisht gjatë transportit, për t'u prodhuar në masë për operacione luftarake.
  Dizajnerët më të mirë nga e gjithë bota më në fund krijuan një automjet që plotësonte kërkesat e ushtrisë për mbrojtje, dhe në të njëjtën kohë mund të transportohej dhe përdorej. "E"-50 u bë një makinë e tillë. Armatura e saj ballore është rritur në 250 milimetra në një pjerrësi racionale, dhe anët dhe pjesa e ashpër në 160 milimetra.
  Rezervuari doli të ishte squat dhe kishte një fuçi shumë të gjatë. Më në fund, gjermanët dhe skllevërit e tyre krijuan një makinë pak a shumë të kënaqshme. Dhe BRSS kishte disa probleme. Sidomos me rezervuarin kryesor.
  Seria KV u zhvillua në një mënyrë të gjerë: më shumë peshë, më shumë armë, më shumë kalibër. Dhe ajo, natyrisht, nuk mund të bëhej tanku kryesor.
  T-34 pretendoi rolin e tankut më të njohur. Relativisht e thjeshtë për t'u prodhuar, mund të merret në sasi. Makina, me përmirësime të vogla, filloi prodhimin masiv. Por në vitin 1943, kur gjermanët kishin një tank kryesor serik, Panther, i cili e kishte provuar veten me sukses në betejë, Krauts doli të ishte një tank masiv që ishte më i fortë. Dhe së shpejti "Panther"-2 me forca të blinduara të forta dhe një top me tytë të gjatë 88 mm, u bë e qartë se T-34 ishte shumë i vogël.
  Kishte ide të ndryshme... Përfshirë krijimin e një tanku thelbësisht të ri, T-44, dhe modernizimin e atij të mëparshmi. Stalini ishte i apasionuar pas zhvillimit të makinerive të rënda dhe ishte disi i ftohtë për ato të mesme dhe të lehta. Por T-34 ishte i mirë për shkak të prodhimit të tij masiv. U bë e qartë se seria KV nuk mund t'i rezistonte Rajhut të Tretë, i cili kishte gëlltitur kaq shumë vende në sasi. Dhe lindi një opsion kompromisi: T-34-85, kur vetëm frëngji u zëvendësua në tankun kryesor.
  Kjo bëri të mundur ruajtjen e prodhimit në masë, por kalibri 85 mm ishte ende i pamjaftueshëm për të shpuar tankun më të njohur gjerman Panther-2 ballë për ballë.
  Nuk ka asgjë për të thënë për E-50 të mëvonshëm. Në fund të viteve dyzet e katër, SU-100 u shfaq si një shkatërrues tankesh. Por ishte gjithashtu inferior ndaj "Panther"-2. Në fillim të vitit 1945, gjermanët hoqën Panterat dhe Tigrat, duke zgjedhur versionin më të rëndë të E-50, si një tank superior ndaj të gjithë kundërshtarëve të tij. Ky mjet mund të depërtonte si në KV të rënda ashtu edhe në të gjitha mjetet e tjera sovjetike. Vetëm "Lion"-2 dhe "Royal Lion" mbetën në seri, por ato gjithashtu supozohej të zëvendësoheshin nga seria e unifikuar "E".
  Gjermanët kishin epërsi ndaj BRSS në numër dhe cilësi. Përveç kësaj, Japonia po përgatitej të godiste nga lindja.
  Stalini nuk kishte informacion të plotë për potencialin e tankeve të armikut. Por BRSS kishte 60 mijë tanke në njëqind e njëzet divizione, pa llogaritur automjetet e blinduara me këmbësorinë. Prej tyre, dyzet mijë janë 35 mijë e tridhjetë e katër, dhe pesë mijë automjete të ndryshme KV. Plus një numër relativisht i vogël armësh vetëlëvizëse, vetëm disa mijëra. Kryesisht SU-100 dhe SU-152.
  Forcat janë, natyrisht, të konsiderueshme. Por nazistët, duke u mbështetur në potencialin e gjysmës së botës, nxorën shumë tanke. Ata punësuan fabrika në të gjithë Evropën, si dhe në Afrikë, Azi, Kanada, SHBA, Australi... Konsideroni të gjithë botën...
  Madhësia e flotës së tankeve gjermane u rrit me një ritëm të furishëm. Sidomos pas dorëzimit të Amerikës. Në të njëjtën kohë, nazistët u përqendruan kryesisht në serinë "E", veçanërisht "E"-50. Këto makina ishin më të avancuara teknologjikisht se Panthers dhe më efikase.
  Në pranverën e 45-ës, prodhimi i tankeve arriti në pesë mijë në muaj dhe shumica e automjeteve mund të klasifikohen si të rënda. Deri më 1 qershor 1945, nazistët kishin rreth nëntëdhjetë mijë tanke. Nga këto, shtatëdhjetë e pesë mijë u vendosën kundër BRSS. Më shumë se dhjetë mijë automjete të tjera u vendosën nga satelitët gjermanë: Turqia, Rumania, Kroacia, Sllovenia, Italia, Hungaria, Finlanda, Spanja, Portugalia dhe vendet e Amerikës Latine.
  BRSS vendosi dyzet e pesë mijë tanke dhe armë vetëlëvizëse kundër tyre në pjesën evropiane. Bilanci i forcave ishte pothuajse dy herë më i keq për Rusinë, dhe në tanke të rënda ishte tetë herë më keq. Vërtetë, makinat e satelitëve ishin më të dobëta dhe ekuipazhet ishin më pak të stërvitur, por nuk bënë ndryshim.
  Disa nga tanket sovjetike ishin në Siberi dhe Lindjen e Largët dhe ata u kundërshtuan nga Japonia me satelitët dhe kolonitë e saj. Toka e Diellit në rritje ka vendosur më shumë se tridhjetë mijë tanke, megjithëse kryesisht të mesme.
  Pjesërisht e licencuar edhe nga modelet gjermane Panther-2.
  Në aviacion, ekuilibri i forcave për BRSS është edhe më i keq. Rajhu i Tretë zhvilloi një tufë avionësh. Shtatëdhjetë mijë avionë sovjetikë kundërshtohen nga më shumë se dyqind mijë avionë gjermanë dhe njëqind mijë avionë japonezë. Nëse shtojmë përvojën luftarake, atëherë balanca e forcave është thjesht katastrofike. Sidoqoftë, BRSS kishte avionë luftarakë dhe bombardues të mirë, por nuk kishte avionë reaktivë.
  Por një avion i drejtuar me helikë nuk mund të krahasohet me një avion vulture në karakteristikat e fluturimit, madje edhe teorikisht.
  Në këmbësorinë, Wehrmacht vendosi pesëmbëdhjetë milionë ushtarë të saj dhe pesë milionë satelitë në eshelonin e parë kundër BRSS. Vetëm njëzet milionë. Dhe kjo nuk është e gjitha trupat. Japonia vendosi pesëmbëdhjetë milionë vetëm në shkallën e parë.
  BRSS kishte njëmbëdhjetë milionë ushtarë, duke humbur nga koalicioni më shumë se tre herë. Nuk ishte e mundur të rritej më tej numri i trupave, pasi ekonomia mund të shembet. Dhe kështu Stalini e rriti Ushtrinë e Kuqe pesë herë e gjysmë nga 1 shtatori 1939. Gjëja më e keqe ishte se fuqitë e Boshtit nuk kishin arritur numrin e tyre maksimal dhe mund të vazhdonin të rrisnin potencialin e tyre.
  Artileria e BRSS është shumë e fuqishme, veçanërisht antitank dhe mortaja, por... Gjithsesi, kalibri më i popullarizuar prej 76 milimetrash është tashmë pashpresë i vjetëruar, dhe 45 milimetra edhe më shumë. Ka shumë gjëra të vogla dhe nuk do të ketë mjaft tyta të vërteta antitank të kalibrit të rëndë. Nëse marrim artileri të rëndë, atëherë gjermanët kanë një epërsi dërrmuese në numër.
  Artileria raketore në BRSS, për shkak të mungesës së përdorimit luftarak, nuk është shumë e zhvilluar. Fritz në praktikë zhvilloi lëshues gazi dhe raketahedhës. Mitralozët e nazistëve janë më të avancuar. Shumë njësi fituan përvojë të pasur luftarake. Trupat marshuan në të gjithë botën.
  Pas Finlandës, Ushtria e Kuqe nuk kishte praktikë në beteja reale. Sigurisht, ky është një disavantazh i rëndësishëm.
  Me pak fjalë, Stalini nuk ka iluzione, me gjithë përpjekjet e partisë dhe regjimit totalitar, armiku është shumë më i fortë. Dhe në marinë, natyrisht, balanca e forcave është edhe më e keqe për BRSS sesa në pjesën tjetër. Në fund të fundit, nëse ndodh diçka, duhet të luftoni, të merrni parasysh pjesën tjetër të botës. Dhe me burimet e pjesës tjetër të botës, duke pasur një të gjashtën e masës tokësore dhe dyqind milionë njerëz.
  Kështu ndodhi... Stalini nuk u fut në luftë në vitin 1939, kur gjermanët harxhuan municionin e tyre pasi kaluan Poloninë. Jo në të dyzetat, kur nazistët nxituan në Paris, duke ekspozuar të pasmet e tyre. Dhe viti i dyzet e një nuk u bë një shenjë e fushatës çlirimtare, megjithëse Krauts u ngjitën në Afrikë dhe Azi. Dhe përveç kësaj, kishte kaq shumë mundësi për t'i dhënë një goditje dërrmuese fashizmit.
  Dhe tani... Tani vetë nazistët janë gati për pushtimin. Dhe një sëpatë fuqish djallëzore varej mbi vend. Duhet të kishim gjetur një rrugëdalje. Por cila?
  Stalini nuk mund të gjente një përgjigje për veten e tij. Për të shmangur luftën, ai ishte i gatshëm të bënte çdo lëshim për vendet e Boshtit. Ai dërgoi trena me lëndë të parë dhe drithë për pothuajse asgjë, uli çmimet, ofroi qira të puseve të naftës ose dhurata ari.
  Por Hitleri heshti... Ai nuk kërkoi pothuajse asgjë, por vetëm shtoi forcat e tij në kufij. Ai përfundoi armadat e tankeve dhe rriti numrin e divizioneve ajrore. Po përgatitesha për një goditje të papritur... Ndoshta jo krejtësisht e papritur.
  Është e qartë se Fuhrer kishte frikë nga BRSS dhe donte të fshinte bolshevizmin nga faqja e dheut. Por çfarë mund të kundërshtohet me të? Fashizmi është bërë rrezikshëm më i fortë. Ishte e nevojshme të dilte me diçka të veçantë dhe të fortë. Stalini po llogariste në bombën atomike, por kjo kërkonte të paktën disa vite të tjera. Për të mos përmendur nevojën për mjete transporti për të kapërcyer avionët Luftwaffe.
  Gjithnjë e më shpesh, avionët gjermanë shkelnin hapësirën ajrore të BRSS. Atyre iu ndalua që të rrëzoheshin, në mënyrë që të mos provokonin nazistët në një pushtim. Dhe kohët e fundit ka pasur raporte për disqe fluturuese misterioze që lëvizin me shpejtësi të jashtëzakonshme dhe të afta të zhduken papritmas.
  Stalini lëshoi një urdhër të fshehtë për t'u marrë me këtë, por në asnjë rrethanë për t'u dhënë nazistëve një arsye për të goditur.
  Ndërsa Gerda po thurrte historinë e saj, një tank gjerman po ecte përgjatë rrugës. Herë pas here Magda hapte zjarr. Pastaj m'u desh të ndaloja dhe të plotësoja kompletin tim luftarak. Makina gjermane u dallua për mbijetesën e saj të madhe. Disa e goditën, por predhat u hodhën si bizele. Dhe asgjë e rëndësishme përveç gërvishtjeve të lehta nuk mund t'i shkaktohej armaturës.
  Kur Gerda mbaroi punën e saj, Charlotte tha:
  - Epo, çfarë atëherë? Nuk është keq! Por tani gjëja më e rëndësishme për të shkruar është lufta me BRSS!
  Gerda premtoi solemnisht:
  - Dhe do të jetë! Edhe pse me një ekuilibër të tillë forcash, ndoshta tashmë është e qartë se kush do të fitojë!
  Charlotte tha me dyshim:
  - Varet nga shkrimtari! Një shkrues i mirë mund të shkruajë diçka që konsiderohet tepër e besueshme.
  Christina shtoi logjikisht:
  - Dhe më e rëndësishmja, është fantazi... Sidomos nëse shkruani për hapësirën!
  Gerda këndoi me një buzëqeshje:
  - Afrika është e rrezikshme, po, po, po... Por trupat e Antantës janë marrëzi! Mos shkoni, fëmijë, të sulmuar nga SHBA!
  Magda ankoi përsëri:
  - Dhe ke harruar gjënë më të rëndësishme - të Plotfuqishmin!
  Gerda bërtiti në përgjigje:
  - Epo, jo, ne e dimë këtë!
  Magda këndoi bukur:
  Pendohuni shpejt para të Plotfuqishmit,
  Përndryshe, Beelzebubi do të gllabërojë...
  Bini në gjunjë përpara Zotit të Lartë,
  Lëreni Jezusin të vijë në zemrën tuaj!
  Gerda iu përgjigj edhe kësaj melodioze:
  Fuhreri jeton në zemrën time
  Që të mos e njohim trishtimin...
  Dera e hapësirës u hap,
  Yjet shkëlqenin mbi ne!
  Magda shtrëngoi grushtat dhe tha me vendosmëri:
  - Gjithsesi, Jezusi im është më i rëndësishëm se Fyhreri juaj. Sepse Jezusi është Zot, dhe Fuhreri është thjesht një njeri!
  Garnizoni i Torontos, ose më mirë ajo që kishte mbetur prej tij, kapitulloi. Supertanku i madh "Monster" u zhvendos nën fuqinë e tij në jug. Trupat e Rajhut të Tretë u bënë gjithnjë e më të shumta. Ata kaluan Kanadanë dhe tashmë po hynin në shtetet veriore të Amerikës.
  Yankees, duke pësuar dëme, u tërhoqën. Disa prej tyre, veçanërisht afrikanë, dezertuan në rastin e parë.
  Adala së bashku me vajzat e tjera zbritën nga super tanku dhe nisën të vrapojnë. Pjetri vrapoi me ta. Djali ishte i gëzuar, i pëlqente të ishte në një ekip me vajza.
  Janë të gjitha kaq të bukura, të reja dhe me bikini. Takat e zhveshura shkëlqejnë. Viça me muskuj, të nxirë. Bukuri te mrekullueshme.
  Djalit iu kujtua kënga dhe këndoi:
  - Bukuri, bukuroshe, bukuroshe - kabare... Je krijuar vetëm për argëtim... Të dashur deri në varr në vendin tënd të shenjtë, dhe mundimi nuk të nënshtrohet!
  Vajzat gjithashtu e admirojnë adoleshentin e pashëm dhe muskuloz. Ata duan ta përkëdhelin djalin, ta përkëdhelin, ta puthin. Është një dëshirë krejtësisht e natyrshme kur sheh një të ri të pashëm. Vajzat e reja ndihen mirë, janë lozonjare dhe kërcejnë lart. Ata përpiqen të shkelin me këmbët e tyre të zbathura aty ku është me gjemba në mënyrë që të ketë një masazh.
  Ata drejtojnë një kolonë të burgosurish. Vajzat qeshin dhe gjuajnë me gurë skllevërit. Pjetri nxori gjuhën jashtë robërve të luftës dhe bërtiti:
  - Mjerë të mundurit!
  Ata thjesht përkulin kokën me dëshpërim. Vërtet mjerë. Kush do ta kishte menduar se nazistët do të vinin në SHBA. Roosevelt, po të donte, mund ta ndalonte Hitlerin duke parandaluar Mynihun. Por Yankees menduan ndryshe. Në përgjithësi, Amerika karakterizohej nga një politikë e përmbajtur dhe pa dëshirë për të hyrë në luftë. Dhe tani fashistët po e shtypin atë.
  Panther 2 kaloi me makinë pranë vajzave. Ky tank është tashmë i vjetëruar, por ende shumë më i fortë se Shermans dhe Pershings. Po, në krye të kullës ishte ulur një vajzë me bikini, duke mbajtur një flamur me një svastika mbi kokë. Ky është një flamur i kuq me një rreth të bardhë dhe një merimangë të zezë brenda.
  Makina vrapoi pranë, gjurmët e saj trokisnin. Pjetri cicëroj:
  - Një, dy, tre... Armik i çmendur, vdis!
  Djali po argëtohet... Por në të njëjtën kohë është i shqetësuar. Për shembull, dje ai pa Stalinin në ëndërr.
  Komandanti i Përgjithshëm Suprem i thinjur dhe i moshuar po diskutonte një raport të rëndësishëm në seli. Vasilevsky informoi Kryetarin e Komitetit Shtetëror të Mbrojtjes.
  tridhjetë mijë avionë brenda një jave . Plus njëqind mijë armë dhe mortaja, këto janë forca kolosale.
  Zhukov vërejti disi skeptik:
  - Në thelb ky është një tank T-34-85. Një makinë dukshëm inferiore ndaj modeleve gjermane. Përveç kësaj, me cilësinë më të keqe të armaturës. Për sa i përket aviacionit, ne dominohemi nga Yak-9, i cili është një rend i përmasave inferior ndaj avionëve reaktivë gjermanë. - Marshalli legjendar shtriu duart. - Të them të drejtën, pa epërsi cilësore në teknologji, nuk mund të fitosh me sasi!
  Stalini kërkoi nga Abakumov:
  - Sa kohë do të mbajnë gjermanët forcat kundër nesh në lindje?
  Kreu i SMERSH u përgjigj me ngurrim:
  Vetë Wehrmacht është tre milionë e gjysmë, plus rreth një milion e gjysmë njësi të tjera të policisë lokale dhe një milion satelitë. Janë rreth dhjetë mijë tanke, por ato janë më të larta se tonat në cilësi luftarake. Dhe Rajhu i Tretë ka shumë aviacion. Në beteja marrin pjesë avionë me disk, të cilët nuk mund të rrëzohen nga asgjë. - Abakumov shtriu duart dhe shtoi. - Shanset për të mposhtur një armik që është rrënjosur shumë në kohën më të shkurtër të mundshme janë të ulëta dhe ai mund të transferojë shpejt përforcime. Madhësia e Wehrmacht-it po rritet vazhdimisht dhe tashmë tejkalon tridhjetë e pesë milionë njerëz. Por është edhe Japonia me kolonitë e saj.
  Stalini bëri disa hapa rreth zyrës së gjerë dhe tha paksa i hutuar:
  - Por ndoshta një sulm është shansi ynë i vetëm... Ndërsa armiku është i lidhur nga Amerika.
  Molotov sugjeroi me kujdes:
  - Nëse Amerika bie, atëherë nuk do të kemi fare shanse...
  Udhëheqësi u pajtua me këtë:
  - E drejte! Por... Ka mundësi që Hitleri të mos na sulmojë! Në këtë rast, shanset për të mbijetuar mbeten!
  Voznesensky kujtoi:
  - Po punojmë për T-54, shoku Stalin. Ky mund të jetë një tank shumë premtues.
  Udhëheqësi tundi kokën:
  - Parametrat e llogaritur thonë se një automjet që peshon tridhjetë e gjashtë tonë nuk mund të ketë armaturë ballore më të trashë se dyqind milimetra. Por gjermani 105 do të depërtojë akoma në të. Dhe një top 100 mm nuk mjafton në asnjë rast...
  Voznesensky u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Ka propozime të ndryshme. Për shembull, krijoni një rezervuar të rëndë. Ose rrisni trashësinë e armaturës ballore në kurriz të armaturës anësore. Por ne po punojmë, shoku Stalin. Dhe për të qenë i sinqertë, dizajnerët tanë tashmë kanë arritur shumë. Në veçanti, IS-4 me 250 mm forca të blinduara ballore premton të bëhet një kryevepër e ndërtesës sonë të tankeve.
  Komandanti Suprem me zemërim tha:
  - Ne kemi nevojë për armë serioze tani, jo në të ardhmen! A e kuptoni këtë?
  Voznesensky u përgjigj me guxim:
  - Ne bëjmë gjithçka që na lejojnë aftësitë tona. Por me vetëm gjysmën e Rusisë, është jashtëzakonisht e vështirë t'i rezistosh pothuajse të gjithë botës.
  Molotov konfirmoi mjaft guxim:
  - Po! Forca shumë të pabarabarta, shoku Stalin. Dhe ne ende po krijojmë mrekulli!
  Udhëheqësi u zbut pak dhe sugjeroi:
  - Le të pushojmë e të pimë një pije... Pse jeni të gjithë kaq të trishtuar!
  Dy vajza u shfaqën me funde të shkurtra dhe këmbë të zhveshura. Ata ulën shishet e verës së kuqe dhe u përkulën para fuqive që janë.
  Beria goditi buzët dhe leh:
  - A nuk janë të bukur, shoku Stalin?
  Udhëheqësi tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Sigurisht, është bukuroshe... Këmbët zbathur u përshtaten vajzave, sidomos në verë.
  Stalini i derdhi vetes pak verë. Ai piu dhe tha me një buzëqeshje shpirtmirë:
  - Po të kishte më shumë gra në ushtri, nuk do të tërhiqeshim kaq shumë!
  Beria pohoi me kokë dhe mërmëriti:
  - Pra, le të pimë në Atdhe! Le të pimë për Stalinin! Le të pimë dhe të derdhim përsëri!
  Udhëheqësi u ul në një karrige dhe tha me mendime:
  - Dhe nëse fashizmi megjithatë fiton, në shkallë planetare... Çfarë e pret njerëzimin.
  Molotov u përgjigj me ngulm:
  - Mendoj diçka të tmerrshme!
  Zhukov vuri në dukje me maturi:
  - Disa janë të frikësuar, dhe disa do të jenë mirë!
  Stalini tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po... Kjo është një qeveri botërore. Çfarë ëndërronin komunistët. Por Hitleri do të bëjë gjithçka sipas tij. Do të ketë një epokë fashizmi. - Udhëheqësi pohoi me kokë, vajza bionde e gjatë i derdhi verë në gotën e tij. Stalini vazhdoi. "Atëherë do të vendoset një rend i ri në botë." Vërtet do të ketë një regjim të ashpër totalitar, por luftërat, krimi, uria, trazirat, terrorizmi do të zhduken... Gjithçka do të jetë njësoj si nën ne, vetëm gjermanët do të jenë në pozitë të privilegjuar. Dhe do të jetë...
  Stalini përplasi duart...
  Beria vuri në dukje:
  - Por për ne do të jetë vdekja, shoku Stalin. Apo mendoni se Fuhreri do të na bëjë guvernatorë në Rusi?
  Udhëheqësi u përgjigj seriozisht:
  - Dhe kjo nuk mund të përjashtohet! Duket se inteligjenca jonë raportoi se Hitleri tha se guvernatori më i mirë i Rusisë është Stalini!
  Ata përreth tij duartrokitën... Por askush nuk shprehu kënaqësinë e vërtetë. Do të ishte mirë t'i varnit Hitlerin dhe Stalinin në qafën e njerëzve. Ose Napoleoni.
  Vetë kryetari i Komitetit Shtetëror të Mbrojtjes e trajtoi Napoleonin me respekt. Kishte disa ngjashmëri mes burrit me kapelë me kokë dhe Hitlerit. Por Fuhreri i pushtuar doli të ishte më me fat.
  Stalini, natyrisht, e ndëshkoi veten më shumë se një herë për humbjen e një sulmi të befasishëm nga Gjermania, i cili çoi në pasoja të tmerrshme. Edhe pse informacionet mbërritën vërtet. Dhe vetë Komandanti Suprem kishte disa plane për Evropën dhe po përgatitej për luftë.
  BRSS në qershor të dyzet e një kishte njëzet e pesë mijë tanke dhe pyka, dhe afërsisht të njëjtin numër avionësh. Hitleri nuk kishte një fuqi të tillë. Në çdo rast, siç vërtetoi më vonë inteligjenca sovjetike. Po, Stalini në fakt u përgatit shumë aktivisht. Madhësia e Ushtrisë së Kuqe arriti në pesë milionë e gjysmë dhe vazhdoi të rritet. BRSS kishte afërsisht katër herë më shumë tanke dhe avionë se Wehrmacht, dhe dy herë më shumë artileri.
  Vetëm në lëvizshmëri trupat gjermane kishin epërsi. Dhe pushka Mauser qëllonte më saktë se Mosin.
  Stalini, natyrisht, kishte të dhëna të ekzagjeruara për fuqinë e Wehrmacht. Dhe unë i besova, sepse nazistët pushtuan Evropën shumë lehtë dhe shpejt. Nëse Stalini do ta dinte që Hitleri ishte kaq i dobët, ai do të kishte sulmuar i pari. Por doli të ishte një kujdes i tepruar.
  Për më tepër, Ushtria e Kuqe është pothuajse plotësisht e patrajnuar në mbrojtje. Kjo është me të vërtetë idiote - mos e sulmoni veten, por mësoni ushtrinë të sulmojë ekskluzivisht. Vetë Stalini më vonë qortoi veten dhe rrethin e tij. Por me sa duket spastrimet masive dekurajuan ushtrinë, por edhe civilët, nga çdo iniciativë. Askush nuk donte të merrte përgjegjësi dhe të debatonte me liderin.
  Meqenëse ata mësojnë vetëm sulm, kështu duhet të jetë! Përndryshe, vetë Stalini nuk po nxitonte shumë për të sulmuar; kjo nuk u mor parasysh.
  Po, lideri u kënaq në ëndrrat e dominimit të botës dhe imagjinoi mendërisht një fushatë kundër Evropës. Por të godasësh një armik kaq të fortë si Wehrmacht... Ai nuk është vetëvrasës! Duke pyetur veten, Stalini u përgjigj: se, me shumë mundësi, ai nuk do të kishte sulmuar i pari.
  Jo, nëse të paktën lufta me Francën do të ishte zvarritur dhe Gjermania do të ishte dobësuar, atëherë ka mundësi që Stalini të kishte vendosur të godiste. Por pasi e gjithë Evropa ra nën nazistët. Por atëherë është edhe më e pafalshme që Stalini nuk dha urdhër për përgatitjen e ushtrisë për mbrojtje. Kjo ia vlente humbjen e ushtrisë së rregullt në vitin 1941. Dhe pastaj, BRSS nuk kishte kohë për të vendosur forcat e saj.
  Udhëheqësi ndonjëherë e gjente veten duke pyetur veten nëse duhet të gjuante një plumb në ballë? Por kjo është e frikshme, sepse ferri i pastër mund të presë përpara. Marrëdhënia e liderit me Zotin është komplekse. Nga njëra anë, Stalini nuk foli në publik me forcë në një mënyrë ateiste. Por ai i lejoi të tjerët ta bënin atë. Një bashkim ateistësh militantë u krijua në vitet tridhjetë, tempujt u shkatërruan, kishat u hodhën në erë. Personalisht, vetë Stalini dha udhëzime - të shtrydhte priftërinjtë. Dhe ata u shtypën, u shtypën, u persekutuan.
  Stalini, në çdo rast, nuk ndërhyri në ateizmin e shfrenuar, madje e inkurajoi atë.
  Por kur filloi lufta, ose më mirë, kur Ushtria e Kuqe filloi të pësonte disfatë pas disfate, Stalini filloi të lutej me furi në gjunjë. Dhe përkuluni. Bashkimi i Ateistëve Militantë u shpërbë dhe persekutimi i kishës pushoi përkohësisht. Edhe ikonat filluan të përdoren për të mbrojtur Moskën nga sulmet ajrore.
  Megjithatë, Stalini preferoi të heshtte në publik. Nuk i thashë askujt nëse e besonte apo jo. Nuk kam vizituar kisha, nuk jam pagëzuar në publik. Pra... Vrasësi është akoma shoku Stalin. Ai vrau shumë njerëz, qëlloi shumë njerëz dhe kalbeu nëpër kampe. Dhe ai duhet të bëjë paqe me Perëndinë.
  Stalini ende donte që udhëheqësi i tij i të gjitha kombeve të nderohej si një hyjni. Dhe ai i ngriti vetes kudo monumente, varte portrete ose, gjithsesi, lejoi që të inkurajohej kulti i tij i personalitetit. Edhe pse pse të jesh hipokrit me veten. Stalinit i pëlqeu kjo dhe meritoi miratimin. Dhe si do ta shikojë Zoti faktin që udhëheqësi e ka bërë vetë të dashurin e tij objekt adhurimi.
  Po urdhërimi i dytë - mos e bëni veten idhull? Në fund të fundit, Stalini krijoi një kult të vetes!
  Ndoshta kjo është arsyeja pse Rusia po vuan dënimin nga Zoti? Dhe nuk mund ta fitoni luftën, apo edhe ta çoni atë në një rrugë më të suksesshme?
  Stalini vendosi me vete se ai, në fund të fundit, po ia rrëfente fshehurazi mëkatet e tij priftit.
  Ndërkohë porosita:
  - Le të kursejmë forcën! Dhe të gjithë duhet të punoni dy herë më shumë se më parë!
  Pas së cilës udhëheqësi i lëshoi satrapët e tij... Mendimi...
  Tanku T-34 ishte padyshim një automjet i suksesshëm. Mjaft e çuditshme, ishte gjenerali i ekzekutuar i ushtrisë Pavlov që ishte në të vërtetë kumbari i kësaj makinerie, i cili bëri shumë për zbatimin e saj. Vetë Stalini ishte i prirur të zhvillonte serinë BT, një tank me rrota dhe gjurmime. Shpejtësia e tij e madhe e mahniti liderin. Por luftimet në Mançuria dhe Finlanda treguan pafuqinë e kësaj serie në kushte jashtë rrugës.
  Dhe u krijua një tank me manovrim të mirë, një armë relativisht e fuqishme dhe për kohën e tij, e mbrojtur mirë. Vërtetë, dukshmëria e tridhjetë e katër ka lënë shumë për të dëshiruar. Por tanku tregoi efektivitetin dhe epërsinë e tij ndaj automjeteve gjermane. Derisa u shfaq Pantera.
  Është jashtëzakonisht e vështirë të krijosh një makinë të re në kushte lufte, dhe tridhjetë e katër janë shumë të vogla kundër maceve të mëdha. Tani po flasim për tankun T-54, por E-50 me një peshë kaq të ulët nuk mund të tejkalohet.
  Stalini psherëtiu rëndë. Ai lindi në një familje të varfër të një këpucari të dehur. Dhe askush nuk mendonte se ata mund të ngriheshin kaq lart. Por për fat, një prift gjeti një që vlerësoi aftësitë e Dzhugashvilit dhe e çoi atë në një shkollë teologjike dhe më pas në një seminar. Por nuk ishte e lehtë. Stalini kishte një karakter të zymtë, nuk ishte shok në shpirt dhe dallohej për izolimin e tij. Dhe seminaristët nuk e donin, e rrihnin shpesh. Stalini u përpoq të luftonte, por nuk ishte në gjendje të mirë shëndetësore dhe dora e majtë nuk funksiononte mirë.
  Stalini nuk e donte shumë Zotin, duke e konsideruar veten të privuar dhe të ofenduar. Por ai ëndërronte për një karrierë si prift dhe studioi me zell. Dhe meqenëse e kishte të vështirë të luante me djemtë, ai ia kushtoi gjithë kohën studimit dhe filloi të përmirësohej. Së pari studenti i tetë, pastaj i pesti... Kisha Ortodokse Ruse nën Carin kishte fuqi dhe autoritet të madh - pse jo një karrierë?
  Por më pas Stalini u largua nga revolucionarët. Ky mund të jetë një nga veprimet e zemrës, jo të mendjes. Dhe zemra e Stalinit bëhej gjithnjë e më e ftohtë ndaj fesë. Ishte mëkat që i pëlqente. Unë doja gra, dhe një pije dhe një tym! Dhe gjatë Kreshmës, hani mish derri të yndyrshëm, të larë me verë të kuqe. Stalini gjithashtu nuk e përjetoi dashurinë për Zotin, pasi ndihej i ofenduar nga njerëzit. Epo, pse Jozefi, pasi të gjithë nuk e pëlqejnë atë? Sidomos moshatarët?
  Stalini ishte një i dëbuar, revolucionarët janë gjithashtu të dëbuar. Luftëtarët kundër fuqive që janë... Dhe zemra e Jozefit u tërhoq drejt tyre. Edhe pse mendja ime tha: qëndroni në seminar, ju pret një karrierë e mrekullueshme kishtare. Për më tepër, Stalini dinte të fliste bukur nëse donte. Por zemra, inati ndaj Zotit dhe fuqive të tjera, doli të ishin më të rëndësishme.
  Pra, Stalini, pa mbaruar seminarin, hyri në luftën revolucionare. Edhe pse çfarë lloj revolucioni të suksesshëm mund të ketë në Rusi? Por ai ishte i zënë në punë. Ai filloi të fitonte autoritet. Por duke parë që procesi i arrestimit po shkonte ngadalë, ai vendosi të pranonte ofertën për t'u bërë informator i policisë sekrete cariste. Në parim, Koba nuk kishte zgjidhje tjetër atëherë. E futën në burg dhe i premtuan se do ta mbanin atje për një kohë të gjatë, dhe më pas kaq shumë nga këta informatorë u divorcuan.
  Stalini pranoi dhe karriera e tij u ngrit. Takoi Leninin. Ai nuk e pëlqente shumë këtë intelektual tullac, por intuita e tij i thoshte se e ardhmja i përkiste Leninit. Pra, Stalini u bë një njeri i veprimit. Ai merrej me grabitje në favor të partisë, organizonte kryengritje e greva. Dhe ai u largua me të - ai ishte një informator. E internuan në Vologda dhe prej andej Stalini arratisej vazhdimisht. Derisa, më në fund, udhëheqësi u ngopur plotësisht dhe ai u internua për katër vjet në vende më të ashpra. Kishte një revolucion të vogël në Rusi, i cili çoi në krijimin e Dumës. Stalini edhe atëherë filloi të mendojë për një karrierë politike legale: të bëhej deputet ose ministër.
  Fillimi i Luftës së Parë Botërore u perceptua nga bolshevikët me shpresën se së shpejti do të tronditej. Dhe funksionoi! Lufta vazhdoi me shkallë të ndryshme suksesi, por pas përparimit të Brusilovit, dukej se Rusia do të fitonte së shpejti. Kjo do të thotë se autokracia do të forcohet. Por në shkurt pati një grusht shteti, monarkia ra dhe erdhi koha e artë për bolshevikët.
  Lenini doli të ishte një organizator shumë më i aftë se sa mendonin, plus ai gjithashtu arriti të tërheqë Trockin. Stalini pothuajse menjëherë e urrente këtë të fundit. Por Trocki ishte i dobishëm... Revolucioni kaloi shumë shpejt. Edhe pse Zinoviev dhe Kamenev pothuajse e shkatërruan atë. Por për fat të mirë Kerensky nuk u dallua nga vendosmëria dhe inteligjenca e tij.
  Revolucioni u zhvillua shumë shpejt dhe me sukses, pothuajse pa humbje. Bolshevikët u favorizuan nga suksesi. Dhe Stalini pothuajse menjëherë u bë një nga të parët.
  Më pas erdhi lufta civile. Sukseset dhe humbjet. Trotsky luajti një rol të madh në fitoren e bolshevikëve. Dhe pas atentatit dhe plagosjes në qafë, Lenini u sëmur rëndë dhe gradualisht filloi të humbiste pushtetin. Sverdlov vdiq në rrethana të dyshimta. Trocki zhvilloi ambiciet Napoleonike. Në këtë pikë Stalinit iu desh ta shtynte veten më fort. Fushata kundër Polonisë dështoi dhe revolucioni botëror nuk funksionoi.
  Stalini pushoi së menduari dhe kujtuari. Se si ai arriti të mposht Trockin dhe të tjerët është njohur dhe përshkruar prej kohësh nga autorë të ndryshëm në Perëndim.
  Më shumë i interesuar se si të dal nga situata aktuale, për momentin.
  Megjithatë, gjëja më racionale ishte të rrezikonim dhe të fillonte një luftë kundër Gjermanisë, ndërsa ajo ishte e prangosur nga Amerika. Por vendosja për ta bërë këtë është jashtëzakonisht e vështirë. Stalini e kishte vënë re prej kohësh këtë kufizim të caktuar në vetvete. Vërtetë sulmoni dragoin? Për ta bërë këtë ju duhet të jeni Lancelot. Por Stalini preferoi kujdes.
  Dhe kishte shpresë, por çfarë i duhej Hitlerit? Ndoshta gjithçka do të funksionojë vërtet?
  Gjithsesi, Gjermania ka fituar aq shumë territor sa është e vështirë edhe për ta tretur dhe zhvilluar atë. Çfarë u duhet atyre nga Rusia kur copat më të majme janë kapur dhe së shpejti do të zhvillohen. Ekziston Ukraina dhe Kaukazi, dhe Bjellorusia, dhe shumë më tepër, duke përfshirë Turkmenistanin dhe pjesën më të madhe të Uzbekistanit.
  Udhëheqësi, për të shpërqendruar veten nga mendimet jashtëzakonisht shqetësuese, filloi të shkruante aforizma;
   Kumbimi i monedhave është më harmonik se kumbimi bosh i sofistikës, megjithatë, kjo e fundit zakonisht edukohet për të dëgjuar të parën!
  Një bjonde është gjithmonë një kokë e ndritshme, por, si rregull, vetëm në kuptimin e mirëfilltë të fjalës!
  Nëse flokët e errët nuk janë shenjë inteligjence, atëherë flokët e çelur sigurisht që nuk mund të bëhen kriter marrëzie!
  Vera e mirë nuk ruhet në një enë të keqe dhe inteligjenca e madhe nuk fshihet nën një pamje të shëmtuar!
  Ata që kanë kokë lisi dhe egoizëm egoist lejojnë t'u nxihet lëkura!
  Ai që nuk i merr parasysh të gjitha realitetet, numëron trofe vetëm në ëndrra!
  Ai që rri shumë ngec në kënetën e fjalëve!
  Ai që lëkundet shumë gjuhën e tij do të goditet nga një uragan i krijuar nga një stuhi mundësish të humbura!
  Ka gjithmonë mundësi, por është e pamundur t'i realizosh nëse ke ambicie joreale!
  Një paraqitje e spikatur është e mirë në një paradë, por në betejë pamja më e mirë është padukshmëria e plotë!
  Pianot letrare janë më të lehta për t'u riparuar kur tërhiqen nga shkurret e injorancës, në tokën e fortë të mendjes së shëndoshë dhe mjete të besueshme të shkathtësisë, shpikjes dhe fantazisë janë pranë!
  Gjithçka që çon në fitore është e mrekullueshme - të marrësh armikun, por pianot nuk llogariten!
  Natyra nuk ka mot të keq, ajo ka vetëm fëmijë që duan të përmirësojnë klimën dhe njerkë, për të cilët nuk ka asgjë të mirë në botë!
  Njerka e natyrës është ai që nuk njeh lidhje farefisnore me krijuesin e universit, por preferon ta konsiderojë veten skllav të huaj!
  Pra, le të pimë në mënyrë që të afërmit tanë të bëjnë gjithçka, dhe armiqtë tanë mund t'i bëjnë vetëm dëm vetes!
  Ju nuk mund t'i frikësoni të gjithë menjëherë, por mund t'i çoni të gjithë individualisht drejt tmerrit të çmendur!
  Ajo që krijon probleme të reja mbi të gjitha nuk është dëshira për të krijuar diçka të re që zgjidh problemet e të vjetrës!
  Pesha e madhe e këtij apo atij lloj arme tregon lehtësinë e gjykimit të atyre që e kanë porositur!
  Nuk vret arma, por ai që qëllon prej saj, por ajo shkrep, më së shpeshti vetë instrumenti i vdekjes, pasi refuzimi për të vrarë është gjithmonë vendimi i duhur për gjuajtësin!
  Kur njeriu është ujk për njeriun, nuk është aq e frikshme sa kur jemi çakejtë e njëri-tjetrit!
  Ata që nxitojnë janë gjithmonë vonë, dhe ata që nuk nguten kurrë nuk arrijnë qëllimin e tyre!
  Edhe pse vetëm shpejtësia nuk jep fitore, në mungesë të saj, armiqtë ju rrëmbejnë suksesin!
  Pse shumë kuzhinierë e prishin qullën, sepse tufa mund të shkelë vetëm një kryevepër me pavarësinë e tyre të pakët krijuese!
  Kur befason armikun tënd, gjithmonë fiton një avantazh ndaj tij, me përjashtim të marrëzisë së mahnitshme dhe marrëzisë së mahnitshme!
  Kur befason armikun tënd, gjithmonë fiton një avantazh ndaj tij, me përjashtim të marrëzisë së mahnitshme dhe marrëzisë së mahnitshme!
  Varfërimi i dorës së dhënësit mund të ndodhë fare mirë nëse marrësi nuk është dorështrënguar me dinakërinë!
  Sa më e lehtë të jetë fitorja, aq më e vështirë është të kuptosh pse ndodhi kaq lehtë dhe në përgjithësi është e pamundur të kuptosh se çfarë fatkeqësie të pengoi të fitosh epërsinë shumë më herët!
  Thelbi i Moralit është se pa të është e lehtë të fitosh, por është edhe më e lehtë të prishësh frytet e fitores!
  Ata që i kanë duart e shkurtra për vepra të mira zakonisht kanë gjuhë të gjata dhe të liga!
  Vetia e mendjes së shkurtër është të krijojë diskutime të gjata dhe demagogji me mendje të dobët!
  Shejtani fiton gjithmonë, sepse nuk ka të mira pa pasoja të këqija të përdorimit të saj!
  Ata që janë vonë për betejë mund të kalojnë vetëm paradën e fitores!
  Po, mënyra më e lehtë për të hyrë në telashe është të shpërndani mundësi për armiqtë tuaj si meli!
  Një rënie në shpirt, si një rënie në barometri, të çon në një stuhi, por vetëm në tokat tona!
  Dhe ngazëllimi i shpirtit zmbraps një pushtim uragani, më keq se çdo anticiklon!
  Kush betohet do të ndihet shumë keq kur të jetë përgjegjës për fjalët e tij të ndyra!
  Petulla e parë mund të bëhet gunga për shkak të nxitimit, por pjesa tjetër nuk zbret në fyt pikërisht për shkak të ngadalësisë së tepërt në tryezë!
  Për të parandaluar që mushkonja të gërryejë hundën tuaj, nuk duhet të humbni mprehtësinë e reagimit tuaj dhe inteligjencën nga gjaku!
  Mendja e mprehtë, ndryshe nga bajoneta e mprehtë, nuk e godet me thikë atë që ulet në fron me ndihmën e saj!
  Sa më shumë armiq të trashë si lisi, aq më shumë arkivole lisi do të ketë!
  Të kthesh faqe është turp, por ai që nuk pranoi t'i kthejë shpatullën një shoku në vështirësi, meriton dënim edhe më të madh!
  Nuk ka aq shumë njerëz të zgjuar, por qeveria abstruoze arrin t'i rregullojë në atë mënyrë që vetëm të ndërhyjnë me njëri-tjetrin!
  Kushdo që leh shumë por vrapon ngadalë do të arrijë shumë shpejt jetën e qenit!
  Jeta e një qeni është garanci vetëm për një zinxhir dhe një jakë, dhe një lukuni dhe racione, vetëm për ata që kanë arritur të shesin me fitim biletën e ujkut dhe të freskojnë erën e qenit!
  Forca duhet të kombinohet me moralin, morali me mirësinë, mirësia me mençurinë dhe urtësia me largpamësinë!
  I pari që jep premtime përfundon i fundit!
  Kush nuk digjet në zjarr, kush nuk mbytet në mut, qoftë edhe me peshën e një copëz intelektuale!
  Ju mund ta zgjidhni shpejt problemin vetëm pa nxitim!
  Gjeniu është i pajtueshëm me ligësinë, i përkushtuar vetëm me qëllime të mira dhe pasoja të mira!
  Ata i nënvlerësojnë miqtë shumë më shpesh sesa armiqtë, por ata gjithashtu duhet të pendohen për këtë jo më rrallë!
  Ata që mendojnë mbrapsht mbeten gjithmonë me hundë brenda!
  Lotët e gëzimit përzihen gjithmonë me hidhërimin, vetëm se ka gjithnjë më shumë nga këta të fundit në mesin e atyre që qeshin në punë të palodhur!
  Ka lotë krokodili, por të qeshësh me lumturi nuk i jepet zemrës së krokodilit!
  Pasi të keni vënë në çekiç pasuritë tokësore, nuk do të grumbulloni thesare në parajsë, kështu që Zoti-Zoti nuk do t'i lartësojë shërbëtorët me zgjuarsi të ulët praktike!
  Vendi i takimit nuk mund të ndryshohet me vdekjen, por ju mund të zgjidhni një peizazh shumë më të denjë për takimin e fundit të botës nënlunare!
  Spontaniteti i mendjes gjykohet jo nga mjetet e arritjes së qëllimit, por nga mjetet që mbeten pas arritjes!
  Ju mund ta mbushni barkun tuaj me diçka që është shumë e vështirë, por nuk mund të ngopeni!
  Ata që nuk kanë fyell më së shpeshti godasin me grusht në dhëmbë!
  Një ushtri pa dhëmbë mund të shmangë një goditje të furishme, por një politikan pa tru do të goditet me grusht në dhëmbë, edhe me armadën më fantastike!
  Mund të konsiderohesh i zgjuar duke heshtur, vetëm se në rastin kur duhet të përgjigjesh, fillon të flasë në gjuhën e armëve!
  Duke luajtur lojën e heshtur, ju mund të shpëtoni jetën tuaj, por mund ta bëni atë më shumë se një ekzistencë të mjerueshme vetëm duke ndarë me inteligjencë mendimin tuaj!
  Heshtjen e konsiderojnë flori vetëm ata që janë sëmurë nga ngopja skrofuloze e gjuhës kanarine!
  Të gjitha përfundimet janë të dëshirueshme për ne, përveç përfundimit të së mirës, por problemi është se është pothuajse e pamundur të arrihet një fund i mirë, dhe fundi i së mirës është pothuajse i pashmangshëm!
  Asgjë nuk mund t'i rezistojë bukurisë së pafajshme, përveç dëshirës së shëmtuar për t'u ulur në fronin e shthurjes!
  Ju mund të fitoni hirin me bukurinë, por nuk mund të paguani për mëkatet!
  Shpinën e tregojnë vetëm ata që mezi presin të mbeten me hundë!
  Një zemër e ngrohtë mund të shkrijë çdo akullnajë të indiferencës, por pa një mendje të ftohtë është e pamundur ta kthesh rrjedhën në zhvillim në një kanal konstruktiv!
  Revolucioni është si uji i vluar, ju e arrini atë pas një reagimi të ftohtë dhe më pas bërtisni nga djegiet!
  Njerëzit bëjnë gjëra të çuditshme gjatë gjithë kohës, por mrekullitë nuk ndodhin!
  Mrekullitë në sitë dalin anash nëse keni vetëm mendime të dyta!
  Surpriza në luftë është si një vela në jaht, vetëm jo aq e dukshme!
  Nëse e kapni një ushtar në befasi, do të thotë se ushtari është i keq në vëzhgim!
  Saktësia e mirësjelljes nuk është e mbretërve, por e atyre ushtarëve që e mbështesin fronin e tyre me tytat e musketave!
  Kur mbretëron paqja, ju mund ta dekoroni zemrën tuaj me harresa të mëshirës, por kur tërbohet kaosi i luftës, vetëm trëndafilat me gjemba të pamëshirsisë do ta mbrojnë shpirtin tuaj nga gëlltitja!
  Është më mirë të hapësh një llogore sesa të hapësh varrin tënd, por nëse varros talentin dhe zgjuarsinë tënde, do të varrosesh në hendekun më të thellë!
  Të jesh dorëzuar pas alkoolit e bën më të lehtë të nxitosh në sulm, por vrapimi në një kënd prej dyzet mund të çojë vetëm në një gropë varri!
  Një i dehur është më i keq se një trung budalla, i fundit mund të mbajë derën, të mbyllë vrimat, por vetë i dehuri është një vrimë e hapur, një thyes dere dhe madje rindërton trungjet budalla me copa!
  Mburrja ndryshon nga lajka në atë që nuk pret të marrë një shpërblim lajkatar për të parën, por lavdërim për të dytin!
  Njerëzimi rritet me inteligjencë, duke fekonduar veten me vese, si trëndafili me pleh organik!
  Përtacia stimulon zhvillimin e teknologjisë, zakonet e këqija - mjekësia dhe bioinxhinieria, shthurja dhe epshi i shkencës kompjuterike, dhe agresiviteti, marrë së bashku, e sjell atë në një nivel shumë herë më të lartë se nevojat natyrore!
  Përtacia të jep vetëm një nxitje për të përparuar, por për ta udhëhequr me të vërtetë duhet punë që do të mbulojë nevojat natyrore jo vetëm të dembelëve!
  Përtacia nuk është një justifikim për përtaci, por krijon probleme të tilla sa nuk do të mund të pushoni kurrë për festën!
  Përtacia të jep vetëm një nxitje për të përparuar, por për ta udhëhequr me të vërtetë duhet punë që do të mbulojë nevojat natyrore jo vetëm të dembelëve!
  Përtacia nuk është një justifikim për përtaci, por krijon probleme të tilla sa nuk do të mund të pushoni kurrë për festën!
  Kushdo që të kthehet prapa - duke menduar të shpëtojë jetën e tij - do ta njollosë veten me turp të vdekshëm!
  Duke ikur mund të shpëtosh ekzistencën, por nuk mund të shpëtosh jetën!
  Duke sulmuar heroikisht ndonjëherë humbet ekzistencën, por fiton pavdekësinë!
  Fisnikëria nuk është gjithmonë e lindur, por gjithmonë fitohet me humbje!
  Tradhtar, skllav e me veshje princi, sherbetor i Atdheut, princ e ne rang bujkrobi!
  Kush feston shumë në paqe para luftës, do të ketë pak arsye për të festuar me sukseset ushtarake!
  Durimi do të konsumojë gjithçka, përveç mendimeve ambicioze dhe ambicieve të pathyeshme!
  Një shpirt i lartësuar nuk do të bjerë kurrë në gjunjë - një shpirt i lartësuar nuk do të zbresë kurrë në botën e krimit dhe një mendje e lartë është gjithmonë e huaj ndaj pasioneve të ulëta!
  Mund të luftosh me numra, të fitosh me numra, por vetëm me aftësinë për të ruajtur fitoren dhe artin për të përfituar nga frytet e saj!
  Është më mirë që një fëmijë i fortë të jetë ashtu siç është, dhe të duket si një i rritur i fortë është gjithmonë më mirë të duket ndryshe nga ai që është!
  Por në çdo rast, është më mirë që një sundimtar të mos shfaqet kurrë i dobët - edhe nëse forca e tij kryesore është mashtrimi!
  Çmendurisht heroike, ushtari nuk bën marrëzi - komandanti bën marrëzi, duke dërguar ushtarë atje ku heroizmi bëhet i çmendur!
  Ju mund të kapërceni një rreth të tërë në një garë, mund të grumbulloni kapitalin tuaj në një transaksion biznesi, por nuk mund të arrini sukses kur barku juaj është i rrumbullakosur dhe zgjuarsia juaj është bërë e sheshtë!
  Çdo luftëtar duhet ta ketë këtë, të ketë një zemër të madhe, por pak frikë dhe një ndjenjë të madhe përgjegjësie!
  Dy arinj nuk jetojnë në të njëjtën strofkë, por dy morale bashkëjetojnë në mënyrë të përsosur në një person me mendësinë e një grabitqari!
  Një tigër në një pritë është i rrezikshëm derisa t'i humbasë këpurdhët, dhe një njeri është i pafuqishëm derisa të ndezë një shpikje të ndritshme!
  Të gjithë lodhen, vetëm dembelët i nënshtrohen lodhjes, vetëm të vdekurit nuk derdhin pika djerse!
  Mund të konsiderohesh si një barbar fitues, por kjo është më mirë sesa të jesh një barbar i humbur!
  Guximi është si këmba e një karrige; Është mirë kur kombinohet me aftësi dhe llogaritje, dhe nëse i shtoni fat, atëherë fitorja do të konsolidohet mbi një themel të fortë!
  Guximi është i mirë - sodomia është e keqe!
  Fitorja kërkon përgatitje, por ju mund të përgatiteni jo për vetë Victorian, por për planin që jep shpresë për ta siguruar atë!
  Ju mund të rregulloni një shtëpi të shtrembër ose një shëndet të dëmtuar, por një reputacion i tronditur nuk rikthehet nga modifikimet, por nga një ristrukturim rrënjësor i stilit tuaj të jetesës!
  Ata u përpoqën të rindërtonin BRSS pa shkaktuar shqetësime për banorët, por si rezultat, të gjitha lehtësitë u shkatërruan pa asnjë arsye!
  Krishterimi me besim është kundër luftërave, por mbi të gjitha ato ulërijnë nën flamujt e besimit të krishterë!
  Bota është e paparashikueshme deri në banalitet, por e llogaritur në mënyrë banale!
  Gjaku i njeriut nuk është ujë - ai nuk zbehet me kalimin e kohës, lotimi i djeg të mbjellat, vetëm ndez etjen, por gjithsesi derdh racën njerëzore!
  Është e vështirë të presësh për sukses, por në realitet mund të presësh vetëm për probleme!
  Nëse prisni motin nga deti, do të prisni një stuhi telashe dhe një tornado dështimesh!
  Gjuha është një muskul i vogël, por bën gjëra të mëdha me një numër të vogël fjalësh të thëna nga njerëz të mëdhenj!
  Helika mund të shtrëngohet në një aeroplan edhe pa karburant me ndezje, por një person pa siguresa luftarake mund të rrotullohet vetëm!
  Një i lindur si shqiponjë fluturon gjithmonë, por ai i lindur pa krahë vetëm fluturon!
  Ju mund të kultivoni një luan brenda vetes me vullnet, por shpirti i një lepuri, rezulton, është për shkak të shthurjes me dëshirë të dobët, nuk mund të korrigjohet pa dëshirë personale!
  Kur forcat e popullit nuk mund të lidhen në një fshesë të fortë, rezultati është një arkivol i rrënuar dhe një shtrat skllavi i vrimës!
  Është më e sigurt të puthësh një peshkaqen në ballë një mijë herë sesa t'i tregosh një herë të pasmet një luftëtari rus!
  Nëse pjesa e pasme është e padobishme, entuziazmi ushtarak nuk do të ndihmojë! Epo, nëse nuk ka zjarr, pjesa e pasme do të jetë dreka e armikut!
  Elokuenca e një komandanti nuk vlen asgjë pa petkat gri të ushtarëve që e dëgjojnë atë! Por pa erëzat e forta të fjalëve të kuqe dhe me lëng, nuk mund të gatuash supën e një gosti fitimtare!
  Për një budalla, heshtja është vërtet si guri i filozofit, duke i dhënë vlerën e arit një gjuhe të mbushur me plumb!
  Lufta është si një garë peshëngritjeje; nëse nuk arrihet pesha, nuk jepet çmimi; nëse armiku nuk përfundon, himni i fitores nuk luhet!
  Nëse sundimtari nuk ka mendime të larta, atëherë perandoria e tij do të shpërthejë në ajër!
  Një sundimtar duhet të shikojë gjithmonë lart, por shumë koka në re i hedh erës prosperitetin tokësor!
  Fatkeqësisht, pastruesit vijnë gjithmonë në kohë, por pëllumbat fluturojnë në vendin e gabuar!
  Kotoleta është bërë nga dikush që nuk mund të grisë armiqtë e tij! Dhe vetëm dikush që nuk ka tru si një kotele, mund të gatuajë mish të grirë!
  Një sy i zi nuk do t'i shtojë dritë dhomës, por mund të sigurojë dritë në errësirën e mërzisë kokëfortë!
  Kur thonë hajde ndezim cigaren shok, nga shprehja hajde të varemi - ka vetëm një ndryshim - metoda e vetëvrasjes është shumë më e dhimbshme dhe e rrezikshme për të tjerët!
  Ju mund t'i shërbeni kohës deri në liri, por nuk mund t'i shërbeni kohës për liri!
  Vera e mirë nuk mund të ruhet në një enë të ndyrë dhe mendimet racionale nuk mund të ekzistojnë në një trup të pistë!
  Imitimi konsiderohet një refleks majmuni, por në realitet janë njerëzit që janë më të prirur të humbasin individualitetin dhe të ndjekin parimin - si gjithë të tjerët!
  Gjenitë e vërtetë janë si kokrra ari në rërë, shkëlqejnë shkëlqyeshëm, por në radhë të parë përfundojnë në larje!
  Më shpesh, tiranët lajnë rërën e popullit me kokrra të arta gjenish për të hequr dhe larë gjithçka që është më e vlefshme se pluhuri i kalldrëmit!
  Pikëpamja jonë personale është si dylbi - ne i shikojmë të metat tona në të kundërt, i ekzagjerojmë të tjerët sa më shumë që të jetë e mundur dhe nëse duhet të analizojmë xhamin, ata gjithmonë arrijnë të mjegullohen nga marrëzia dhe rëndimi në rritje!
  Është më e zakonshme që njerëzit të mos mbjellin atë që nuk është e mirë dhe e përjetshme, por të mbjellin të mirën dhe të përjetshmen!
  Gjetja e aventurave argëtuese është me të vërtetë e ngjashme me punën e Herkulit; aventurat vijnë në bythë edhe kur përpiqesh me të gjitha forcat të largohesh prej tyre!
  Në frazën e fundit, Stalini ishte plotësisht i rraskapitur, si mendërisht ashtu edhe fizikisht. Ai u ul në një karrige dhe filloi të gërhiste.
  Kjo është një ëndërr kaq e mahnitshme që Pjetri arriti të kishte. Dhe dukej e frikshme dhe kurioze.
  Dhe supertanku "Monster" tashmë ka kaluar kufirin verior të Shteteve të Bashkuara, duke ecur nëpër territorin e tokës së lirisë. Shumë vemje gërmuan në tokë, duke lënë brazda të thella. Ishte një simbol i tufës fashiste në fyt të lirisë amerikane. Por gjëja më e keqe ndodhi kur "Përbindëshi" u ndal dhe mekanizmat e tytës filluan të tingëllojnë. Arma e tmerrshme filloi të synonte objektivin. Vajzat nxituan, duke ndezur këmbët e tyre të nxira, muskulare dhe të zhveshura. Dhe trungu u kthye.
  Adala u ul dhe shtypi butonin e levës.
  Dhe një predhë e rëndë, njëzet tonëshe u pështy. Ai fluturoi drejt një prej qyteteve amerikane.
  Pjetri bërtiti:
  - Ka ardhur koha, periudha tani është e shëndetshme! Shkatërroni liderët e rremë dhe hajdutët e vërtetë!
  Dhe disko fluturojnë në qiell, duke sulmuar avionët amerikanë. Amerikanët me të vërtetë nuk mund të ishin më keq, një forcë e tillë po nxiton drejt tyre. Dhe më e rëndësishmja, ju mund t'i rezistoni presionit vetëm me guximin tuaj. Disa amerikanë luftojnë heroikisht, por zezakët dhe disa të verdhë thjesht ikin. Ose heqin dorë, duke rënë në gjunjë.
  Pjetri pa gra të robëruara në turmë dhe nuk mundi të rezistonte. Duke kërcënuar me automatik, ai i urdhëroi të puthin këmbët e tyre djaloshare dhe të zbathura.
  Gratë rrahën buzët pa dëshirë dhe u përkulën. Këmba e adoleshentit është ende pa qime, e bukur, e nxirë, por me pluhur. Dhe është poshtëruese ta bësh atë në gjunjë ashtu. Por duhet, përndryshe e sheh në sy se do të të qëllojnë. Dhe Pjetri duket shumë i zemëruar. Doja t'i sulmoja plotësisht, por të huajt kishin turp. Epo, mjaftueshëm i poshtëroi. Dhe pse janë të pakënaqur dhe të vrenjtur? A nuk është një djalë i pashëm? Pse duken kaq të rreptë? Ndoshta ai duhet të vendosë në gojën e tyre përsosmërinë e tij tashmë të konsiderueshme? Është për të ardhur keq që ka shumë njerëz përreth.
  Ata i bërtasin djalit dhe e detyrojnë të tërheqë telin. Supertanku Monster qëllon përsëri. Ai nxjerr një ngarkesë kaq të fuqishme rakete. Dhe fluturon nëpër qiell, duke sjellë vdekje dhe shkatërrim në një lagje të tërë.
  Një E-100, një tank me dy armë, i fuqishëm dhe mjaft i shpejtë, zvarritet përpara. Provoni diçka të tillë. Makina gjermane qëllon gjithashtu, duke vënë re Shermanin që rrëshqet. Nuk është shumë e lehtë të godasësh nga një distancë. Por arma kundërajrore 128 mm është e shpejtë dhe godet mirë.
  Dhe si u hodh maja e Shermanit. Si mbeti ky tank pa gjysmën e tij? Dhe gjermanët fjalë për fjalë po zhurmojnë nga kënaqësia. Këtu është një qytet amerikan përpara.
  Policia lokale përkulet nga beli dhe bie në gjunjë duke kërkuar mëshirë.
  Shumica e banorëve vendas ikën dhe u fshehën. Dhe vetëm djemtë kureshtarë shikojnë tanket gjermane pa frikë. Dhe madje me pak kuriozitet.
  Një nga gratë gjermane nxori një kamxhik dhe filloi të rrihte djemtë amerikanë në këmbët e tyre të zhveshura. Ata klithin dhe hidhen tutje. Por ata ende duken dhe nuk ikin. Disa madje këndojnë diçka.
  Pjetri, duke ndjerë entuziazmin në vetvete, këndoi vargje që ngjanin fort me fjalët e bardit të ardhshëm sovjetik:
  -Nuk me pelqen vetja kur kam frike...
  Më mërzit kur rrihen njerëz të pafajshëm!
  Nuk më pëlqen kur hyjnë në shpirtin tim,
  Sidomos kur e pështyjnë!
  Për të mos thënë një këngë e fortë! Ndërkohë, pesë vajza sovjetike zunë pozicione në mbrojtjen amerikane. Vajzat ishin të gatshme ose të fitonin ose të vdisnin. Prandaj këndonin me shumë entuziazëm, duke kompozuar ashtu siç shkuan;
  Rusia ime e shenjtë, e madhe,
  Fushat prej ari, livadhe prej argjendi...
  Këtu diamantet kanë spërkatur tokën,
  Perlat e zgjedhura të dëborës ruse!
  
  Ti je Atdheu im më shumë se çdo gjë tjetër,
  Bilbili bie, duke gjuajtur një trill...
  Nuk ka nevojë që ushtarët të pushojnë në shtretërit e tyre,
  Kur zuzari i tërbuar shpërtheu!
  
  Këtu Wehrmacht përparon në një zhurmë të egër,
  Toka ruse po digjet nga zjarri...
  Trupat ruse po shkrihen shumë shpejt,
  Dhe familja u shkatërrua nga një bombë!
  
  Por Atdheu, edhe nëse dora e armikut është mizore,
  Ai nuk dëshiron t'i dorëzohet kundërshtarit të tij ...
  Fyhreri do ta marrë, besoj në një sy së shpejti,
  Sepse ushtria është kalitur në çelik!
  
  Këtu kemi mbyllur redoubtet afër Moskës,
  Dhe duke shtrënguar dhëmbët, luftojmë për vendin...
  Unë i di sukseset e Krauts, ato janë thjesht të ekzagjeruara,
  Të paktën Hitleri i thërret Satanit!
  
  Ne do t'i mposhtim fashistët me guxim,
  Edhe pse nazistët kanë fuqi të madhe...
  Por pastaj një tank sovjetik nxiton në heshtje,
  Dhe shqelmon anët e Fuhrer-it!
  
  Ne i shijojmë Krautët, duke i prerë afër Moskës,
  Kokat dhe frëngjitë janë si tërshëra për tanket...
  Dhe besoj se do të vijë koha e majit,
  Kur e solli një ushtar flamurin e tij në Berlin?
  
  Atëherë bota do të jetë në lumturinë e komunizmit,
  Në të, çdo luftëtar është thjesht nga grazhdi...
  Ne do t'i hedhim në humnerë luftëtarët e fashizmit,
  Thye çdo turmë, kalorësi ynë!
  
  Qyqja na tha sa do të jetojmë,
  Kjo nuk është një pyetje shumë e rëndësishme ...
  Sepse është për të ardhur keq që jeta është gjithmonë kaq e shkurtër,
  Shpresoj se Krishti do t'i ringjallë njerëzit!
  
  Por unë besoj në shkencën e komunizmit,
  Le të pushtojmë pafundësinë e universit!
  Le të hedhim një tufë bestytnish në humnerë,
  Ringjall njerëzit dhe krijesat e tjera!
  korrik 1945. Pesë vajza Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona po luftojnë në Filadelfia. Ky qytet më i madh në veri të Shteteve të Bashkuara është një lloj qendre kryesore e mbrojtjes amerikane. Trupat e Rajhut të Tretë po përparojnë, duke kërcënuar të kapin fuqinë më të pasur në botë. Dhe atëherë ata në mënyrë të pashmangshme do të bien mbi BRSS. Dhe atëherë do të jetë shumë keq.
  Komandanti i batalionit Alenka, me uniformën e saj të zakonshme: zbathur dhe e veshur vetëm me bikini.
  Një vajzë qëllon me bazukë në një tank gjerman E-25. Kjo është një makinë më e lehtë dhe më e manovrueshme, dhe ju mund të gjeni një pikë të dobët në të. Dhe godet anash, duke e detyruar gjermanin të rrotullohet. Pas së cilës Alenka lëshon një breshëri nga një mitraloz dhe kosit pesë indianë nga ushtria e Rajhut të Tretë. Ai thotë me një buzëqeshje:
  - Nuk do të kalojnë!
  Dhe ai hedh një granatë me këmbët e tij. Përsëri, fragmente fluturojnë larg, shumë humbje dhe koka të prera. Kjo nuk është hera e parë që Alenka lufton. Ajo ka një histori nga vetë Bresti. Dhe luftëtari është plot forcë dhe vendosmëri për të mbijetuar deri në fund. Aty pranë, një burrë afrikano-amerikan vdes me një stomak të shqyer. Kjo është një pamje vërtet e frikshme. Zezaku përpëlitet dhe shpirti del prej tij.
  Alenka thotë me entuziazëm:
  - Mos vdis dy herë! Asgjë në jetë nuk mund të na rrëzojë nga shala!
  Dhe përsëri ai hedh një granatë me këmbët e tij zbathur.
  Maria me flokë të artë është gjithashtu aty. Dhe hedh granata me këmbë. Ajo është një vajzë shumë e bukur dhe nga pamja e jashtme e brishtë, por shumë e shkathët. Arabët e vrarë nga trupat koloniale të Rajhut të Tretë po bien. Një njollë e kuqe flakë përhapet në fytyrën me mjekër të njërit prej tyre.
  Maria këndoi me kënaqësi:
  - Ka një lule në botë, e kuqe, e kuqe e ndezur... Lamtumirë përrallës olimpike!
  Dhe përsëri këmbët e saj të hijshme dhe të zbathura janë në lëvizje. Hidhni një granatë dhe goditni kundërshtarët. Është si një kosë që pret hithrat. Dhe vajza hedh. Ajo shkëlqen.
  Maria iu desh të duronte shumë gjëra gjatë luftës. Dhe ajo kurrë nuk do ta harrojë këtë. Dhe si në robëri e fshikulluan me tel të zhveshur në shpinë dhe thembra. Dhe si e dogjën tabanin me çakmak. Dhe gjëja më e keqe ishte kur Maria, e rraskapitur nga torturat, u çua në ekzekutim. Me këmbët e saj të djegura, vajza, gati vajzë, shkeli mbi plisat e ngrira të dheut. Këmbët e saj të zhveshura dhe me flluska kishin dhimbje të mëdha. Disa artistë gjermanë kërkuan të arrestonin Maria. Me sa duket ai donte shumë të pikturonte një foto: "një vajzë zbathur po çohet në ekzekutim". Maria e gjorë u drejtua në një rreth, u detyrua të ngrinte në një pozë piktoreske. Dhe ajo ka veshur vetëm një fustan të lehtë, të grisur, të mbuluar me njolla gjaku. Gjermani u përkul mbi të, e kapi këmbën me dorë dhe e detyroi të përkulte gishtat e djegur - për ta bërë atë të dukej më piktoreske. Dhe Maria u detyrua të qëndronte pa lëvizur, duke kërcitur dhëmbët. Dhe ata madje u përpoqën në thembra. Pastaj e fshikulluan me kamxhik dhe përsëri e çuan në hendek. Pastaj Maria iu lut mendërisht të Plotfuqishmit dhe i tha lamtumirë familjes së saj. Ajo është një tufë dhëmbësh që kërcitin nga të ftohtit e frikës. Era e akullt e vjeshtës i fryu flokët e artë. Fustani ishte shumë i shkurtër, duke zbuluar gjunjët e saj të thyer, të djegur, të mbuluar me fshikëza dhe shenja teli në këmbë. E gjithë vajza ishte e mbuluar me gërvishtje, mavijosje dhe mavijosje. E kanë rrahur me shkop gome si në kokë ashtu edhe në thembra! E gjithë pjesa e pasme është e veshur me shirita me kamxhik dhe tel. Fustani është grisur, një trup i rrahur duket përmes leckave. Por Maria përpiqet të qëndrojë në këmbë.
  Ajo do ta pranojë vdekjen dhe nuk do të kërkojë mëshirë!
  Duke mbledhur forcën e saj, vajza bërtet:
  - Rroftë Atdheu!
  Dhe ata qëllojnë drejt saj. Vajza bie... Ajo nuk e dinte se ishte një ekzekutim i rremë. Dhe ajo ra në një borë, duke humbur vetëdijen nga tensioni nervor. Pastaj pasuan më shumë tortura. Por një nga policët e xhelatit donte të argëtohej, ose më mirë ta përdhunonte, dhe në formën e saj të rraskapitur Maria mbeti një bukuroshe. Banditi nuk kishte frikë se pas torturave të rënda viktima do të rezistonte dhe e çoi në një vend të izoluar. Atje ai ishte gati ta pushtonte, por zemërimi i dha forcë Marisë. Duke mos kursyer thembrën e djegur, ajo e goditi në ijë me një tërbim të tillë dhe u ul me saktësi, saqë polici u shua nga tronditja e dhimbjes.
  Eksitimi emocional i dha forcë Marisë. Pasi i mori policit dy pistoleta, vajza pothuajse e zhveshur dhe e plagosur shkoi të depërtonte. Ajo ka arritur, duke përfituar nga befasia, të qëllojë katër roje dhe të arratiset nga portat e burgut.
  Pastaj ajo iku zbathur dhe nëpër borë. Këmbët e mia ishin ngrirë dhe nuk mund të ndjeja asgjë. Për fat të mirë, pronari e la vajzën në shtëpi dhe e la të ngrohej. Këmbët e Marias u bënë të kuqe si këmbët e sorrës dhe dhembin tmerrësisht. Por fatmirësisht nuk ka pasur ngrica.
  Vajza mori rroba të ngrohta dhe shkoi te partizanët. Dhe pastaj ajo kaloi vijën e parë. Por duke kujtuar arratisjen e saj, ajo tani u përpoq të kalonte sa më shumë kohë zbathur dhe të bënte pa këpucë edhe në dimër.
  Në verë, të jesh pothuajse lakuriq është e këndshme, veçanërisht pasi në Amerikë kjo kohë e vitit është më e ngrohtë se në Rusi.
  Dhe Maria gjithashtu mësoi të hidhte granata shumë larg me këmbët e saj. Ky është një nga avantazhet e një vajze që ecën zbathur. Ju mund të përdorni gishtërinjtë tuaj për të hedhur thika, granata, fragmente të mprehta dhe copa qeramike dhe metali. Kjo do të thotë, ju mund të bëni shumë me këmbët tuaja të hijshme. Edhe qëlloni nga automatiku. Në batalionin e tyre, vajzat luftojnë të gjitha ekskluzivisht zbathur.
  Vetëm në acar të fortë bukuroshet mund t'i mbështjellin këmbët me celofan, ose t'i lyejnë me yndyrë dhe alkool.
  Maria gjuan dhe shkëlqen.
  E kuqe Alla. Ajo është gjithashtu shumë e saktë dhe një luftëtare e fortë. Ajo ka flokë të tillë të kuq bakri që, duke u valëvitur në erë, i ngjan flamurit të revolucionit. Një vajzë e bukur dhe shumë temperamente. Madje shumë. Tashmë kishte bërë seks me shumë meshkuj. Madje bëra dashuri me tre, katër në të njëjtën kohë. Ajo e pëlqeu shumë në këtë mënyrë.
  Dhe kush do ta gjykojë Allahun? Ajo është një luftëtare e shkëlqyer dhe nuk toleron qëndrueshmërinë në dashuri. Kjo është kredo e saj. Tani vajza po hedh një copë xhami me gishtat e saj të zhveshur. Fluturon dhe godet në fyt një afrikan nga ushtria e Rajhut dhe e shpon arabin në pjesën e pasme të kokës. Ka shumë ushtarë nga Rajhu i Tretë, të rekrutuar nga bastisjet. Pjesët koloniale janë shumë të shumta. Ata po pushtojnë Amerikën.
  Alla qesh. Ajo ka një karakter të ashpër dhe ishte në një burg për të mitur. Dhe aty u ngrit mizoria dhe zagarët. Në të njëjtën kohë, edhe në burg, vajza nuk u përkul kurrë për të ofenduar të dobëtit. Sidoqoftë, kush nuk u ul nën Stalinin? Dhe Alenka gjithashtu vizitoi, megjithëse shkurtimisht, një koloni të punës së fëmijëve. Por kjo nuk e pengoi atë të ngrihej në gradën e majorit dhe të merrte yllin e Heroit të BRSS.
  Alla qëllon sërish. Pastaj lëshon një granatë me këmbë të zbathur. Pra, fluturon përgjatë një trajektoreje të thyer dhe përfundon në fuçinë e një tanku. Luftëtari me flokë të kuqe qesh:
  - Unë jam në fakt një super vajzë! Edhe në luftë edhe në shtrat!
  Pas së cilës djalli i zjarrtë i vuri flakën një copë gome me shkrepse dhe u zvarrit drejt tankut gjerman E-50. Dhe djalli me flokë të kuqe kishte një ide të çmendur: të kapte tankun e Hitlerit.
  Ajo mori një copë gome me gishtat e këmbës së saj të zbathur dhe e hodhi drejt e në tytën e hapur. Dhe gjysmë minutë më vonë u hap çeliku i tankut E-50 dhe u shfaqën gjermanët që iknin.
  Alla qëlloi Krauts me një pistoletë dhe përfundoi njërën me një copë qeramike, të hedhur gjithashtu me këmbën e saj të gdhendur dhe joshëse. Pastaj ajo u fishkëlleu miqve të saj:
  - Maria dhe Anyuta më ndjekin!
  Dhe tre vajza këmbëzbathur vetëm me bikini, duke ndezur takat e tyre të rrumbullakëta, të pluhurosura, u vërsulën në tank. Lartësia e saj nuk është më shumë se dy metra dhe bukuroshet u hodhën lehtësisht brenda. Ata gërmuan në makinë. Dhe ata fishkëllenin.
  Anyuta, kjo bjonde simpatike, tha:
  - Makinë e bukur, ka një optikë dhe dukshmëri kaq të shkëlqyer!
  Maria gjithashtu vuri në dukje:
  - Dhe kështu ata kontrollojnë tankun.
  Vajza mori levë. Ajo shtypi butonin. Frëngjia e makinës filloi të rrotullohej.
  Alla, duke nxjerrë dhëmbët, tundi me kokë:
  - Po, është një makinë e rehatshme, për fat të keq, tridhjetë e katër jonë është larg saj!
  Maria tha me frymën e një eksperti:
  - Sigurisht... Kjo armë ka një kalibër 105 mm, dhe IS-2 ynë ka një më të madh.
  Alla tundi me kokë dhe tha:
  - Por gjermanët kanë një fuçi më të gjatë. Dhe shpejtësia fillestare e predhës është shumë më e lartë se e jona.
  Maria, duke nuhatur erën e gomës së djegur, qeshi:
  - I keni pirë me shkathtësi... Si buburrecat!
  Alla bërtiti me një buzëqeshje:
  - Duhet të dini truket! Por a ju pëlqeu?
  Anyuta tundi me kokë dhe përplasi këmbën e saj në metal:
  - Pa asnjë dyshim!
  Dhe vajzat shpërthyen duke qeshur. Ne kontrolluam pak levë. Maria zuri vendin e shoferit, Alla u bë gjuetari dhe Anyuta hipi në mitralozët. Pas së cilës tanku gjerman i kapur nga vajzat ruse filloi të lëvizë. Trungu i saj ishte gati të nxirrte një masë vdekjeje.
  Alla, ky djall flokëkuq këndoi me zjarr:
  - Makina e vdekjes është çmendur! Ajo fluturon, duke thyer objektivin e saj! Ne buzëqeshëm këtë herë dhe ecëm përgjatë vijës së bardhë!
  Dhe luftëtari i zjarrtë e kapi Panterën-2 në pamjet e saj. Ajo e mori dhe qëlloi. Një predhë vdekjeprurëse me një bërthamë të varfëruar të uraniumit depërtoi pothuajse drejtpërsëdrejti përmes Panterës dhe shkaktoi shpërthimin e predhave. Vajzat ulërinin njëzëri, duke bërtitur:
  - Ne jemi të mëdhenj dhe super luftëtarë! Do t'i fshijmë të gjithë!
  Dhe Alla qëlloi përsëri në tankun Lev. Ajo nxori dhëmbët. M'u kujtua se si ajo u fshikullua në një koloni të punës së fëmijëve. Po, aty fshikulluan për shkeljen më të vogël. Dhe dhemb! Vajzat goditen me kamxhik dhe ju duhet t'i numëroni vetë goditjet. Nëse bëni një gabim, goditni përsëri derisa të humbni vetëdijen. Vajzat shpesh goditen me hithra në thembra, veçanërisht në verë. Atëherë është e vështirë të shkelësh shputat e djegura. Flluskat në këmbët e vajzave shkaktojnë dhimbje.
  Duke u ndjerë i zemëruar, Alla qëllon në Tiger-3. Shpon armaturën dhe nxjerr dhëmbët. Ajo është një luftëtare e suksesshme. Dhe ai e di se çfarë vlen. Tanku më i rrezikshëm është, natyrisht, E-50. Këtu makina po përpiqet të njohë se nga po goditen gjermanët. Alla synon vendin më të rrezikuar në kryqëzimin e kullës. Ajo tregon me saktësi dhe gudulis thembrën e saj në një cep të mprehtë. Më pas ai qëllon. Predha hidhet me shpejtësi mbi 1300 metra në sekondë. Dhe godet prapanicën e djathtë.
  Alla hidhet lart, duke thirrur:
  - Gati!
  Anyuta konfirmon:
  - Darka është shërbyer!
  Tanku gjerman fillon të digjet dhe predhat e tij shpërthejnë. Copat janë të shpërndara në të gjithë fushën.
  Maria këndon:
  - Nata shpërndau copëza yjesh nëpër qiell. Përgatitur nga Rajhu i Tretë, një arkivol i zymtë, i mërzitshëm. Dikush me sa duket fitoi para në një treg pleshtash... Dhe dikush u godit pikërisht në ballë nga një plumb!
  Alla filloi të drejtonte fuçinë në tankun Lev-2 dhe bërtiti:
  - Balli dhe arkivoli!
  Dhe ajo qëlloi në një makinë gjermane masive, por të vjetëruar. Armatura e Luanit shpërtheu si xhami nën një gur. Dhe makina gjermane filloi të grisi përsëri kompletin e saj luftarak.
  Anyuta goditi këmbët e saj zbathur dhe bërtiti:
  - Kjo është e jona, fuqia e Rusisë!
  Vajza me flokë të artë cicëronte, duke shtypur gjermanët dhe lakejtë e tyre të huaj me vemjet e saj:
  - Thjesht Maria! Dhe unë jam mesia!
  Alla qëlloi përsëri, këtë herë në E-25 dhe fërshëlliti:
  - Jo, malet nuk do të jenë të arta, u argjenduan nga guaska Aurora!
  Anyuta hapi zjarr me mitralozë. E-50 ka pesë prej tyre, njëra e ngjitur në fuçi. Dhe ata goditën fort. Trupat vendase të Rajhut të Tretë po kositin si një drapër.
  Vajza bjonde thotë:
  - Edhe pse nuk jam djalë, jam vajzë ariu!
  Dhe ndez përsëri dhe jashtëzakonisht saktë. Kaq shumë kufoma të plehrave të Hitlerit. Edhe pse jo të gjithë këtu janë plehra. Ka shumë indianë në veçanti. Hitleri rekruton trupa koloniale, duke i dërguar në masakër. Ka shumë njerëz në Indi, por nuk ka punë për të gjithë. Pra, le t'i transferojmë të gjithë burrat në mishin e topave. Ka shumë afrikanë dhe arabë.
  Mes atyre që luftojnë ka edhe ish-qytetarë sovjetikë. Ata u dërguan edhe në thertore. Disa u detyruan, e disa shkuan vullnetarisht. Dhe sovjetikët janë gjithmonë të lumtur të luftojnë kundër Amerikës.
  Alla qëllon, thyen një tank tjetër fashist dhe thotë:
  - Unë jam ajo që i vjen Hitlerit në makthet e tij.
  Maria është aq e butë dhe e brishtë nga pamja e jashtme, saqë i shtyp nazistët me vemje. Ajo nuk ka mëshirë. Mos harroni se vajza, si një naziste, kaloi një gjuhë flakë mbi shputat e saj të zhveshura e të hijshme, duke nuhatur erën e mishit të djegur. Dhe më pas, në djegiet, më rrahën me shkopinj gome. Të tillë fashistë duhen shtypur, dhënë dhe shtypur edhe ca më shumë.
  Tanku E-50 është i shkathët, me gjurmë të gjera dhe është shumë më i përshtatshëm për ta për të shtypur armiqtë e Rusisë. Është për të ardhur keq që nuk është i gjithë batalioni i tyre. Gjermanët nuk duhet të marrin frymën e vullnetarëve sovjetikë. Pra, vajzat janë vetëm pesë prej tyre duke luftuar.
  Alena përsëri nga bazuka, duke zgjedhur tanke më të lehta gjermane. Dhe Matryona, së bashku me partnerin e saj Henry Smith, një djalë i thjeshtë por i zgjuar amerikan, i rrëshqet minat nën shina.
  Gjermanët kanë shumë tanke dhe, si rregull, ata nuk sulmojnë pa to.
  Kështu që Alla rrëzoi, ose më saktë plagosi për vdekje, një tjetër E-50. Vajzat po punojnë me sukses. Por duhet të keni kujdes. Këtu vjen "Luani Mbretëror". Ky mjet ka treqind milimetra armaturë ballore dhe një top 210 mm, i cili mund të gjuhet në tanke dhe objektiva të paarmatosur. Një armë e tillë E-50 do të fryjë.
  Në këtë pikë Maria e lë tankun të lëvizë për të hipur në bord, ku armatura është dyqind milimetra e trashë dhe është më e lehtë për t'u depërtuar.
  Gjatë rrugës, vajza shtyp lloje të ndryshme fashistësh dhe Anyuta qëllon me mitraloz.
  Maria pëshpërit:
  - Na fal, Nënë e Zotit, nëse ndodh ndonjë gjë!
  Dhe Alla, pa pritur të hipë në bord, kur afrohet, gjuan nga fundi në fund dhe në majë të këndit. Dhe godet drejt. Ai depërton përmes metalit dhe "Luani Mbretëror" fillon të pijë duhan dhe të shpërthejë si tanket e tjerë të goditur më parë nga vajzat.
  Alla këndoi me një buzëqeshje:
  - Sido që të jetë, vëllezër! Dua të jetosh, vëllezër! Nuk duhet të shqetësoheni me Sekretarin e Përgjithshëm të Stalinit!
  Një predhë do të godasë armaturën ballore. Ai godet me topin e tij E-25 88 mm. Por e tashmja rrëshqiti nëpër forca të blinduara.
  Alla përgjigjet duke e shpuar makinën armike si një gjilpërë nëpër gjalpë. Pas së cilës djalli i zjarrtë thotë:
  - Stuhi, dhe shpata vikinge!
  Anyuta qëllon me mitraloz, shton:
  - Bubullima dhe vetëtima!
  Maria e shtypi kolonelin nën vemjet dhe bërtiti:
  - Kocka, yje - duke rënë me radhë!
  Tanku i tyre qëllon përsëri. Këtë herë përgjatë E-50. Sigurisht që kërkon aftësi për të depërtuar 250 milimetra të armaturës ballore në një kënd prej 45 gradë.
  Dhe këtu është E-100, një makinë e frikshme, por një model i vjetëruar. Por topi i tij 128 mm është ende i rrezikshëm. Dhe forca të blinduara ballore është pak më e dobët se ajo e E-50.
  Alla shprehet filozofikisht:
  - Ja çfarë do të thotë modeli i vjetër!
  Maria e ndërpret me zemërim:
  - Duhet të manovroni akoma për të mos u goditur! Në fund të fundit, njëqind e njëzet e tetë milimetra ...
  Dhe vajza nxitoi, duke iu shmangur predhave që peshonin njëzet e tetë kilogramë. Dhe kështu Alla qëlloi përsëri në E-100 në një modifikim të vjetëruar. Makina gjermane filloi të copëtohej. Dhe grisni në copa çeliku.
  Dhe si shpërthejnë predhat.
  Anyuta, duke qëlluar nga mitralozët, tha:
  - Në goditje e vuri gjithë fuqinë e tërbimit... E drejtoi qiellin, shkundi yjet!
  Maria shtypi një duzinë fashistë menjëherë dhe shkroi në Twitter:
  - Hap gazin! Hajde djali im - hap gazin!
  Alla qeshi dhe tha:
  - Po, duhet të jetë bukur të përplasesh me djalin. Dhe thith atë ...
  Maria u ndez nga zemërimi:
  -Sa vulgare që je, Alla!
  Djalli i zjarrit qeshi:
  - Më pëlqen të bëj shaka! Mos e merrni për zemër!
  Maria, duke vazhduar të shtypë fashistët e urryer, këndoi:
  - Zemra ime... Zemër vajze e mirë! Zemra ime, unë dua të jetoj në botë!
  Dhe luftëtari shtypi më shumë se një duzinë të tjerë. Dhe Alla qëlloi në një tjetër E-50, duke kënduar:
  - Dhe ia mata figurën me sy, dhe kur më njoftoi kontrollo...
  Anyuta qëlloi me mitraloz dhe shtoi:
  - Kam ekspozuar aksidentalisht bicepsin tim! Unë jam një vajzë, aspak e dobët!
  Alla gjuajti një predhë në Panther-2, duke thyer lehtësisht anën e saj dhe cicëroj:
  - Dhe menjëherë tanku u bë më i qetë!
  Anyuta vazhdoi të bërtiste:
  - Fritz së shpejti nuk do të jetë në parajsë!
  Alla goditi tankun Lev dhe bërtiti:
  - Me sa duket kundërshtarët nuk kanë kohë për patate të skuqura!
  Anyuta, pasi kishte kositur të gjithë rreshtin, fërshëlleu:
  - Dhe Hitleri famëkeq i lavdëruar...
  Pas kësaj, Allahu do të godasë E-25 dhe do të lëshojë:
  - Tani nuk jam në parajsë!
  Anyuta logjikisht vërejti:
  - E kemi përsëritur dy herë, jo në parajsë! Kjo quhet tautologji në këngë!
  Allahu do të përgjigjet dhe do të ulërijë:
  - Çfarë është demokracia e njerëzve? Kjo është kur Hitleri merr një nikel!
  Anyuta tha sinqerisht:
  - Po, dhe Stalini nuk është shumë i mirë! E humbi goditjen gjermane! Dhe pas katastrofës së 1941, ne nuk arritëm të tërhiqemi kurrë!
  Alla, duke goditur me armë, u pajtua me këtë:
  - Po, në vitin 1941 humbëm pothuajse të gjithë ushtrinë tonë të personelit. Është pothuajse e pamundur të shpëtosh nga një dëmtim i tillë. Dhe Hitleri arriti të mobilizojë të gjitha burimet e Evropës së pushtuar dhe një pjesë të BRSS. Dhe britanikët doli të ishin jashtëzakonisht të dobët!
  Anyuta qëlloi pesë mitralozët e tyre. Pesëdhjetë të huaj u kositën. Dhe ajo cicëroj:
  - Ne jemi më të bukurit në univers!
  Alla tundi me kokë në shenjë dakordësie dhe pas goditjes tha:
  - Trupi femëror është i bukur dhe estetikisht i këndshëm! Në këtë drejtim, ne jemi kurora e bukurisë!
  Anyuta e mori dhe këndoi me shumë entuziazëm:
  - Unë mund ta shoh furçën tënde kudo,
  Kush krijoi skajet e universit,
  Ti i ke dhënë jetë gjithë universit,
  Realizimi i dëshirave të shenjta!
  
  Zoti i Plotfuqishëm është kurora e bukurisë,
  Më ndez zemrën në ëndrra...
  Këto janë mendimet dhe ëndrrat e mia -
  Një engjëll hapi derën e parajsës!
  
  Të dua Atë i Shenjtë,
  Ti ke dhënë Birin tënd Besnik për mua!
  Kurora rrezatuese e diamantit -
  Dhe dashuria e Zotit për ju nuk është ftohur!
  
  Ti, i pakufishëm, na jep miq,
  Ju inkurajon të punoni pa përtaci...
  Prandaj e dua gjithnjë e më shumë
  Lutuni Zotit të Plotfuqishëm!
  
  Gjithçka në Univers vjen nga Ati,
  Dhe Biri i tij i Plotfuqishëm...
  Ti je Zoti Suprem i bukurisë,
  Universi, qendra dhe maja!
  
  Ekziston në ju i Plotfuqishmi për t'u bërë,
  Dhe dashuria që nuk njeh kufij...
  Lexoni një psalm në gjunjë,
  Së shpejti do të marrim krahë si zogj!
  
  I gjithë universi do të bëhet si parajsa,
  Lumturia ndërplanetare do të lulëzojë...
  Dhe guxoni, djalë, me guxim -
  Duke ia kushtuar punën tënde Jezusit!
  
  Dhe kur të vijë i Plotfuqishmi,
  Edeni do të jetë më i mirë në tokë...
  Zoti Krisht na drejton drejt shpëtimit,
  Atmosfera do të jetë një ylber i ditës!
  
  Prandaj Zoti mëson - mos mëkatoni,
  Nëse je i dobët, i Plotfuqishmi do të të ndihmojë...
  Dhe shpejtoni dhe pendohuni,
  Predikoni - mos u shqetësoni për shtratin!
  Një këngë e mirë, veçanërisht nëse gjuan në tanket gjermane duke e dëgjuar. Alla këndoi së bashku dhe qëlloi. Djalli i zjarrtë, në besimet e saj, anonte drejt paganizmit. Ajo ishte e tërhequr nga magjia, magjitë e ndryshme. Dhe asaj nuk i pëlqente shumë monoteizmi.
  Por harpia e kuqe ende këndonte dhe qëllonte. Po Jezusi? Gjithashtu një Zot i fortë!
  Por para luftës, ata mësuan se nuk ka Zot! Alla qëlloi, goditi një tjetër, të vjetëruar "Panther"-2 dhe cicëroj:
  - Po, ishte një kohë që na thoshin me seriozitet se Zoti është vetëm një iluzion!
  Maria tundi kokën fuqishëm dhe pasi shtypi disa fashistë të tjerë, ajo u përgjigj:
  - Jo, i Plotfuqishmi, nuk mund të jetë iluzion, aq më tepër që shtrohet pyetja - nga lindi gjithësia!?
  Anyuta, duke gjuajtur, duke bërë dush nazistët me plumba, e konsideroi të nevojshme të shtonte:
  - Përveç kësaj, fizikantët tashmë kanë vërtetuar se universi përbëhet pothuajse nga asgjë. Dhe se e gjithë Toka jonë mund të shtrydhet si një mollë!
  Maria e konsideroi të nevojshme, duke vazhduar të bënte presion mbi fashistët, të shtonte:
  - Dhe gjithashtu është vërtetuar se Universi po zgjerohet. Pra, ka shumë të ngjarë, dikur ishte madhësia e një atomi hidrogjeni! Mund ta imagjinoni se nga erdhi e gjitha!
  Alla, duke vazhduar të thyejë tanket, kundërshtoi racionalisht:
  - Nëse mendoni se Universi lindi nga një shpërthim, atëherë... Atëherë po thoni një gjë jashtëzakonisht absurde!
  Anyuta vuri në dukje racionalisht dhe me maturi, duke synuar automatikët me këmbët e saj të zhveshura dhe të hijshme:
  - Pikërisht për këtë them që Zoti ekziston! Tanki T-34 nuk mund të lindte nga një shpërthim në një magazinë hekuri dhe yjet nuk do të ishin formuar nga shpërthimet e kuarkut. Vetëm ekzistenca njerëzore...
  Maria, pasi shtypi një tufë tjetër nazistësh, shtoi:
  - Hedh poshtë ekzistencën e ligjit të dytë të termodinamikës. Në praktikë, ne shohim ndërlikime të vazhdueshme, dhe ligji i dytë i termodinamikës çon në vdekje! Dhe thjeshtimi!
  Anyuta, duke përdorur automatikët me gishtat e saj të zhveshur, shtoi:
  - Ky është ligji i entropisë zvogëluese. Kjo është, vdekja e përgjithshme nga nxehtësia! Pra, duhet të pranojmë se ose ligji i dytë i termodinamikës nuk ekziston, ose se ekziston një Zot Suprem që ruan rendin!
  Alla, i cili gjithashtu nuk është i huaj për shkencën, racionalisht vërejti:
  - Po teoria e termodinamikës joekuilibri? Ai shpjegon pse ligji i dytë i termodinamikës nuk është i drejtpërdrejtë!
  Anyuta qeshi dhe tha me një të qeshur, duke gozhduar fashistët:
  - A nuk është kjo një lojë me mendje boshe?
  Maria gjithashtu qeshi, por e konsideroi të nevojshme të vinte në dukje:
  - Por si mund ta shpjegojmë, për shembull, ekzistencën e Zotit? Si u shfaq Ai?
  Alla rënkoi dhe, duke nxjerrë dhëmbët, konfirmoi:
  - Kjo eshte! Si e shpjegoni këtë?
  Anyuta sugjeroi ngadalë:
  - Por ateizmi kërkon edhe besim pa shpjegim? Nga erdhi, për shembull, materia?
  Alla rrëzoi një tank tjetër Lev dhe sugjeroi:
  - Materia është e përjetshme dhe ka ekzistuar gjithmonë!
  Anyuta tha me theks në zërin e saj:
  - Si mund të ekzistonte ajo gjithmonë? Kjo kërkon edhe besim!
  Alla u përgjigj logjikisht:
  - Ashtu si ekzistenca e të Plotfuqishmit përjetësisht kërkon besim!
  Anyuta logjikisht vërejti:
  - Por i Plotfuqishmi mund të lindte njeriun dhe universin. Dhe si mundet që materia jopersonale të lindë inteligjentin!
  Alla rrëzoi një tank tjetër, këtë herë një E-50, dhe foli:
  - Teoria e evolucionit mund të shpjegojë kalimin nga e thjeshta në komplekse. Dhe e thjeshta në mënyrë evolucionare mund të krijojë kompleksin. Dhe si një mosekzistencë absolute, ajo lindi menjëherë një mendje pafundësisht të gjithëfuqishme.
  Anyuta, duke qëlluar mbi fashistët, u përgjigj me besim:
  - Por asgjë nuk lindi Zotin! I Plotfuqishmi ka ekzistuar gjithmonë! Dhe kjo është një aksiomë! Po unë pajtohem. "Vajza kosi disa dhjetëra nazistë dhe vazhdoi. - Dhe alternativa kërkon edhe më shumë besim! Imagjinoni ekzistencën e energjisë gjithmonë jopersonale dhe materies dhe hapësirës që lindin nga çfarë? Edhe nga mosekzistenca! Dhe përsëri ju duhet besim për të kuptuar një absurditet të tillë! Dmth ateistët janë në telashe të plotë! Çdo gjë ka një shkak rrënjësor. Por ku duhet të përfundojë shkaku kryesor? - Vajza shtypi gishtat e saj të zhveshur në butonat e levës, duke qëlluar shpirtrat e këqij fashistë. Dhe ajo vazhdoi. - Nëse i kërkojmë shkaqet rrënjësore që në fillim, atëherë sipas ateizmit do të përfundojmë përfundimisht në mosekzistencë. Por a mund të shkaktojë ndonjë gjë mosekzistenca ose zbrazëtia absolute? Dhe nëse shkaku fillestar shihet tek Zoti i Plotfuqishëm, atëherë të gjitha problemet zgjidhen vetë. Dhe ekzistenca e qytetërimit njerëzor, dhe inteligjenca, dhe jeta biologjike dhe planetët me yje. Por idetë ateiste, në kërkimin e shkakut rrënjësor, ende mbështeten në nevojën për të pranuar me anë të besimit. Por shpjegimi i mëtejshëm se jeta në Tokë dhe qytetërimi njerëzor është rezultat i rastësisë, kërkon shumë më tepër besim dhe supozime sesa besim në Zotin e Plotfuqishëm.
  Alla qëlloi përsëri, e theu E-50 dhe pyeti me sarkazëm:
  - Epo, le të themi se më binde... Po pse të besoj në Zotin Biblik dhe jo në Rod? Në versionin sllav të të Plotfuqishmit!
  Anyuta fishkëlliu, qëlloi dhe pasi u mendua pak, u përgjigj:
  - Sepse Bibla, edhe nëse shumë prej tyre nuk e pëlqejnë faktin që është shkruar nga hebrenjtë, ka të paktën një justifikim për Hyjninë e saj. Të paktën merrni profecitë. Dhe Rodnoverie... A ka shumë nga këta njerëz Rodnoverie? Nëse ata kanë Biblën e tyre të lashtë? Dhe unë do të doja me zemër që populli i zgjedhur i Perëndisë të ishte rusët, dhe jo hebrenjtë, që Rusia dhe jo Izraeli të ishin mbretëria e Zotit. - Vajza shtriu krahët dhe me gishta të zhveshur shtypi këmbët e saj joshëse e të nxirë mbi butonat e levës. - Por e shihni, ne nuk kemi një libër të tillë si Bibla. Dhe nuk ka as burime të besueshme se çfarë besonin paraardhësit tanë para adoptimit të krishterimit. Ky është problemi, që me gjithë të metat e Biblës, alternativat e tjera kërkojnë edhe më shumë besim dhe janë të dyshimta për sa i përket spiritualitetit të Zotit.
  Alla, pasi goditi një goditje të saktë nga Jagdtiger-2, sugjeroi:
  - Dhe nëse i Plotfuqishmi nuk e konsideronte të nevojshme të jepte fare një zbulesë për veten tënde. Dhe të gjithë librat për Zotin janë në kushte po aq të barabarta... - djalli flokëkuq buzëqeshi dhe, duke u bërë sy shoqeve, shtoi. - Domethënë, e gjithë kjo është thjesht njerëzore.
  Anyuta ndaloi në të shtënat për t'i lënë automatikët të ftoheshin dhe pyeti me dyshim:
  - A mendoni se i Plotfuqishmi mund të fshehë njohuritë për veten e tij dhe ta lërë botën të marrë rrugën e saj?
  Alla në mënyrë mjaft racionale u shpreh:
  - Shikoni botën tonë! Nazistët morën Orenburgun, sulmuan Filadelfinë, qëndruan afër Moskës dhe rrethuan Leningradin. Duke parë këtë, mendoj se nuk është e vështirë të besohet se Zoti i Plotfuqishëm e lejoi botën tonë të merrte rrugën e saj. Pëlqejeni vetë, dhe unë do t'i hedh një sy!
  Anyuta psherëtiu rëndë dhe ra dakord:
  - Po, fakti që nazistët zunë më shumë se gjysmën e botës... Ky është tmerr! Por ndoshta ky është një dënim për botën për mëkatet dhe mosbesimin!
  Alla ndezi sytë, hodhi një predhë tjetër dhe tha:
  - Por kjo tregon edhe një herë se... Se në Zotin që u përgjigjet lutjeve tona ne mund të besojmë vetëm në besim!
  Anyuta kundërshtoi me zemërim:
  - Por ne jemi të gjallë dhe jo të gjymtuar... Pra, mos mëkatoni kundër Zotit, Allah.
  Në jug, trupat gjermane sulmuan bazën më të madhe amerikane në Miami.
  Katër bukuroshet më legjendare luftuan në tankun E-50. Kështu ata thyen një bateri me armë kundërajrore në copa në copa çeliku.
  Gerda, duke lëpirë buzët mishngrënëse, tha:
  -Për hir të artit, interpretuesit bëjnë sakrifica vullnetare, për hir të artit ushtarak, dëgjuesit detyrohen të sakrifikojnë!
  Charlotte, duke krehur flokët e saj të kuq bakri me këmbën e saj të zbathur, tha:
  - Lufta është një proces magjepsës! Ne vazhdojmë të marrim qytet pas qyteti, qytet pas qyteti, derisa të shkatërrojmë të gjithë Amerikën.
  Christina tha me ëndërr:
  - Do të doja të kisha një derr me ananas tani... Jam lodhur nga saldimi i thatë!
  Magda tha me maturi:
  - Pra, ky është postimi ynë! Mos u mërzit!
  Kristina qeshi. Ajo me të vërtetë donte që dy ose tre djem ta preknin dhe ta përkëdhelnin menjëherë. Dhe ajo do të ishte flokëkuqe dhe muskulare, dhe do të klithte si një derr. Është shumë bukur kur duart e një mashkulli kalojnë mbi gishtat, këmbët dhe kyçet e këmbës. Kur të rinjtë të gudulisin thembrën dhe të lajnë këmbët e tua të hijshme me puthje.
  Madje Christina u fërkua mes këmbëve. Sa emocionuese janë mendime të tilla. Sa dua seks.
  Magda, duke parë partnerin e saj me flokë të kuqe, cicëroj:
  - Largoni mendimet epshore! Jini të rreptë me veten tuaj!
  Christina fërkoi tabanin e saj të zhveshur në metal dhe tha, duke gjëmuar:
  - O hipokrit i krishterë! Si nuk e kuptoni zërin e mishit!
  Christina imagjinonte burra. Shumë të rinj, të bukur, muskuloz që e kapin me duar dhe më pas fillon... Çfarë nuk shkon me këtë? A ëndërrojnë burrat për hareme? Pse nuk fillon haremin e saj mashkullor? Dhe bëni një orgji.
  Gerda qëlloi në një obus amerikan 240 mm dhe, me sytë e ndezur, leh:
  - Bej kujdes! Një predhë kaq e madhe është e rrezikshme për ne!
  Christina tha me dridhje:
  - Eh, do të ishte mirë të ndryshoja në Shurmlev. Ky tank, ose më mirë një mastodon, nëse godet, godet!
  Gerda kaloi këmbën e saj të zhveshur, e mbuluar vetëm nga një rrip i ngushtë pëlhure, mbi gjoksin e Kristinës. Thithat e saj u ngurtësuan menjëherë dhe vajza rënkoi me epsh.
  Gerda qeshi dhe u përgjigj:
  - Ne të katër do të duhet të shkojmë te burrat! Le të pushojmë dhe të kemi një orgji masive!
  Christina qeshi dhe tha:
  - Po, dua shumë seks! Edhe pse pak kohë më parë isha me tre djem njëherësh... Mishi po bëhet gjithnjë e më i pangopur!
  Gerda qeshi dhe qëlloi duke cicëruar:
  - Vajzat kanë nevojë për djem, është shumë mirë të jesh me ta! Sidomos kur e punoni gojën me përsosmëri të madhe mashkullore.
  Dhe luftëtari i bardhë si bora shpërtheu duke qeshur. Ajo lëpiu buzët e saj të kuqe të ndezura me gjuhën e saj rozë. Imagjinova një gjel sheqeri të madh sa një banane. Si gjuha e saj e shkathët lëpin mishin e ëmbël, të shijshëm, me erë emocionuese.
  Gerda tundi kokën. Gjatë zënkës, nuk duhet të kënaqeni me fantazitë erotike. Më mirë të qëlloni dhe të gozhdoni.
  Magda prish humorin:
  - Nëse kënaqesh me epshet e mishit, do të shkosh drejt e në ferr. Dhe atëherë do të ketë tortura të tilla ...
  Charlotte rënkoi me lakmi, duke harkuar trupin e saj muskuloz me gjoks të lartë:
  - Torturë! Wow, kur të rrahin me kamxhik ose hithër, është shumë e këndshme!
  Gerda qeshi dhe tha:
  - Për ju tortura është torturë, por kamxhiku është i rëndë!
  Magda drejtoi armën me levë. Kam kapur një Sherman të varrosur në tokë me një armë të zgjatur. Bukuroshja qëlloi. Është si të thyesh një çokollatë. Një tank amerikan është në flakë. Dhe pastaj një objektiv i ri: Pershing. Dhe ju tregoni atë dhe qëlloni me siguri. Dhe ju e shembni kullën fjalë për fjalë.
  Magda thotë pasi goditi një tank amerikan:
  - Mos mendo për djemtë. Duhet të luftojmë... Dhe zëri i epshit ta mbytë shpërthimin e një guacke!
  Gerda tundi me kokë në shenjë dakordësie. Ajo e përkëdheli këmbën dhe imagjinoi se Hansi po e përkëdhelte. Ky është një djalë i gjatë dhe muskuloz, aq i ngjashëm me posterin Arian. Kjo do të ishte shumë mirë!
  Pas së cilës vajza qëlloi në "Shtrigën". Dhe ajo shtypi anën. Dhe e ndau makinën pothuajse në gjysmë. Pas kësaj bukuroshja goditi edhe bunkerin dhe e theu atë. Edhe copat e mermerit ranë.
  Pas së cilës vajza cicëroi:
  - Doreza e sëpatës ishte prerë përgjysmë, por në ballë kishte një mbresë!
  Dhe si qesh... Tregon gjuhën e tij, aq rozë dhe të shkathët.
  Dhe më pas Christina shtyp butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, duke e copëtuar "Big Tom" në rrënoja.
  Dhe ky djall i zjarrtë, me temperament qëllon kaq saktë. Të shtëna të sakta të kombinuara me hijeshi ekstatike.
  Charlotte thotë me një buzëqeshje:
  - Kështu e mbajnë femrat një burrë: italianin me trupin e saj, amerikanin me veprat e saj, francezen me hirin dhe rusin me organizimin e partisë!
  Christina tha me besim:
  - Është më mirë kur meshkujt janë të ndryshëm... Është shumë më bukur dhe më interesant. Dhe ndryshoni të dashuruarit si doreza!
  Gerda do ta marrë atë dhe do të këndojë:
  - Burri është në birucë, e gruaja në çmendinë, burri ka ngrënë shumë dardha, e gruaja është shejtani!
  Dhe përsëri vajzat qeshin. Më pas filluan të përplaseshin me këmbët e zbathura, aq sa u binin shkëndija nga poshtë shputave. Dhe bukuroshet qeshin. Charlotte gjithashtu qëlloi, duke shtypur gishtat e këmbëve nga leva, dhe cicëroj.
  - Gerda, Gerda, Gerda! Djalli! Dhe nga keni ardhur, Gerda? Gerda, Gerda - duhet të bëhet e bukur! Vetë Satani është në këtë bukuri!
  Dhe të dyja vajzat thyen kokën me të gjitha forcat. Dhe si do të fluturojnë shkëndijat.
  Pas kësaj, vajzat bërtitën në unison:
  - Mbi ne ulërijnë skuadriljet njëzëri! Një budalla i fortë po mbjell Sodomën!
  Dhe luftëtarët përsëri goditën kokën me gjithë fuqinë e tyre. Ata me të vërtetë po argëtohen shumë. Dhe bukuroshet ulërijnë me kënaqësi! Dhe ata këndojnë si hajdutë:
  - Është kënaqësi për motrat, është kënaqësi për motrat të jetojnë... S'keni pse të shqetësoheni me Fyhrerin nazist! Çdo motër, ndonjë, çdo motër... Pranë Majamit ne do t'i shkatërrojmë me guxim Yankees!
  Është kënaqësi për vajzat, nuk mund të thuash asgjë. Disa shtete janë tashmë nën kontrollin e Wehrmacht. Dhe nazistët po përparojnë, tanket e Fritz janë sigurisht të klasit më të lartë!
  Dhe luftëtarët këndojnë në majë të mushkërive të tyre:
  - Të gjithë ata që janë kundër nesh kanë vdekur... Dhe të gjithë hajdutët do të shkojnë për ne!
  Bukuroshet thirrën njëzëri:
  - Është e frikshme - kaput!
  Luftëtarët dukej se u pëlqenin vërtet të gjitha. Ato janë kaq të bukura, muskulare dhe në fund të korrikut është nxehtë dhe trupat e vajzave të forta shkëlqejnë nga djersa. Kristina i shtyp amerikanët me vemjet e saj dhe i fishkëllen një këngë vetes. Me një ton entuziast:
  - Shkruani në fletore, në çdo faqe... Mos e humbni kokën, vetëm përzëini Yankees!
  Dhe vajza qesh me vete, nxjerr dhëmbët dhe i shkel syrin. Kujt - ndoshta Djalli.
  Gërdës, teksa po xhironte, iu kujtua një nga romanet fantastiko-shkencore që kishte lexuar. Në të, Satani u shfaq në shtëpinë e profesorit me maskën e një të riu të bukur. Dhe një histori për problemet që lindën në ferr. Po, për shkak të njerëzve të vegjël që gllabëronin entropinë pozitive, lindi një shkelje e rendit të rastësisë dhe ferri, në fakt, filloi t'i ngjante një makthi. Dhe ishte një vend mjaft i mirë. Aty mëkatarët kremtonin festa për vete, duke qenë të rinj dhe të bukur.
  Dhe dielli i butë dhe i kuq shkëlqeu përgjithmonë. Dhe pastaj filloi kjo... Nuk është çudi që ata e krahasuan botën e krimit me një kanalizim. Por në fakt aty kishte kënaqësi dhe argëtime të pastra.
  Gerda e mori dhe këndoi me zjarr:
  - Mbushni gotën me ujë zjarri,
  Së bashku me Satanin - le të pimë në metal!
  Dhe biondja e bukur godet si top. Dhe goditi një avion sulmues amerikan P-51 me fluturim të ulët. Epo, djall i vogël i zgjuar!
  Gerda buzëqeshi mishngrënës. Por amerikanët patën një shans për të ndarë Rusinë së bashku me gjermanët. Dhe tani ata vetë do të duhet të shtrihen nën Hitlerin. Dhe për ta është e pakëndshme. Atëherë amerikani praktik do të dijë se çfarë është disiplina gjermane. Dhe kjo do t'i sjellë vetëm dobi.
  Gerda këndoi:
  Duke fluturuar në mënyrë kërcënuese mbi planetin,
  Shqiponja e Rajhut të Tretë...
  Kënduar në këngët e popullit,
  Ai e ka rifituar madhështinë e tij!
  Dhe kjo e bëri shumë më të lehtë dhe më qesharake për vajzat. Dhe kishte luftëtarë të klasës më të lartë. Megjithatë, në fakt është shumë e lehtë për ta të luftojnë. Dhe ata janë në gjendje të fitojnë pa asnjë problem. Tani bateria fjalë për fjalë është prishur.
  Pastaj ata shtypën ushtarët amerikanë me vemje dhe qeshnin të emocionuar dhe treguan gjuhën e tyre. Dhe ata goditën njëri-tjetrin me këmbë të zbathura. Ata përdredhën kokën në qafë të fortë. Ne qeshnim...
  Magda, vetëm me një ton pak të vogël, tha:
  - Çfarë duhet bërë në ferr? Thjesht ktheni bishtat e djajve!
  Pas kësaj, vajzat shpërthyen së qeshuri, kështu që ju mund ta dëgjoni atë jashtë tankut. Ata janë kaq të djallëzuar dhe të gëzuar. Këta janë luftëtarë që nuk marrin asnjë mallkim.
  Wehrmacht hyri gjithnjë e më thellë në Miami. Një shesh patinazhi i vërtetë i bërë me flakë çeliku po lëvizte përpara. Dhe pajisjet u tronditën, gjurmët u përplasën. Tanket e Gjermanisë janë të forta dhe nuk kanë të barabartë për sa i përket nivelit të automjeteve. Dhe Krautët janë jashtëzakonisht krenarë për këtë. Madje ka edhe fushmarshallë shumë të fryrë që ecin përreth. E-50 jo vetëm që mbrohet mirë nga trashësia e armaturës, por ka edhe pllaka të pjerrëta.
  Provojeni këtë. Dhe amerikanët, të cilët janë kundërshtarë të gjermanëve, nuk mund të bëjnë asgjë për nazistët.
  Ushtarët e zinj dorëzohen dhe dezertojnë së pari. Ata në të vërtetë nuk duan të luftojnë për Shtetet e Bashkuara. Amerikanët me origjinë gjermane kalojnë në anën e Wehrmacht. Vetëm hebrenjtë, duke kuptuar se nuk do të kenë mëshirë, luftojnë deri në fund. Si kinezët ashtu edhe anglezët amerikanë po tregojnë qëndrueshmëri. Latinët sillen ndryshe. Disa nuk duan të luftojnë me aleatët, Gjermaninë: Brazilin, Argjentinën e të tjerë, por disa janë mjaft kokëfortë. Në përgjithësi, amerikanët demonstrojnë qëndrueshmëri relative dhe ata duhet të luftojnë përpara. Edhe pse kishte shumë të burgosur, numri shkonte në miliona.
  Duhet theksuar se amerikanët kanë një numër shumë të madh të Shermanëve. Ky tank është relativisht i lehtë për t'u prodhuar dhe është në shumë mënyra i ngjashëm me T-34 Sovjetik, vetëm më i gjatë dhe disi më keq me forca të blinduara anësore. E cila, megjithatë, nuk është e rëndësishme duke marrë parasysh se sa të forta janë armët gjermane.
  Por Krautët po mbledhin në mënyrë aktive llogari. Një galaktikë e tërë cisternash gjermane grumbulloi një numër të madh automjetesh të dëmtuara. Aces gjithashtu funksionojnë shkëlqyeshëm. Përveç Friedrich Bismarkut, i cili është jashtë konkurrencës, Marseja vjen e dyta. As Huffman nuk është i keq. Por ata e duan më pak sepse ky as shpesh dëmton avionët gjermanë. Stili luftarak i Huffman-it për të sulmuar nga një distancë e afërt, natyrisht, rrit rrezikun e goditjes nga copëzat e avionëve të rrëzuar. Marsel dhe Friedrich preferojnë të veprojnë në distancë.
  Ata ishin snajperë, shumë efikas dhe efektiv.
  Rudel është gjithashtu një as shumë i nderuar, shkatërruesi i dytë i tankeve pas Friedrich. Ky Rudel është një njeri shumë i guximshëm. Ai u qëllua dhe u plagos më shumë se një herë, por mbeti në shërbim.
  Në përgjithësi, duhet pranuar se aftësia e Luftwaffe është në një nivel të jashtëzakonshëm. Dhe se amerikanët po humbasin qartë nga gjermanët në ajër. Dhe luftëtari më i njohur amerikan, Mustang, është plotësisht i pafuqishëm në ajër.
  Gerda mori shkopin e gjel sheqerit me gishtat e saj të zhveshur dhe, duke e thithur atë, tha me mendime:
  - Është interesante... Ne do ta mposhtim Amerikën pa asnjë dyshim. Por a do të marrë vërtet Japonia kaq shumë tokë?
  Charlotte tha me tërbim në zërin e saj:
  - Jo! Kjo nuk duhet të ndodhë! Ne nuk do t'ia lëmë gjysmën e botës syve të ngushtë!
  Christina qeshi, goditi armaturën me thembër e saj të rrumbullakët dhe ulëriti:
  - Le t'i thyejmë si rusët dhe amerikanët!
  Magda tha me një ton më të butë:
  - Por ata na ndihmuan shumë në luftën me rusët dhe amerikanët. Nuk duhet të flasim me përçmim për Japoninë!
  Sytë e Charlotte shkëlqenin dhe fërshëllenin:
  - Ne i trajtojmë të tjerët ashtu siç e meritojnë! Dhe Japonia nuk bën përjashtim!
  Gerda tha në mënyrë pajtuese:
  - Jo, sigurisht, ne duhet t'i bëjmë haraç kontributit të Japonisë në Luftën e Dytë Botërore. Sidomos në betejën kundër SHBA. Ata vranë shumë amerikanë dhe fundosën pjesën më të madhe të flotës. Kështu duke na mbrojtur edhe ne!
  Christina gërhiti me përbuzje:
  - Nëse Japonia do të kishte sulmuar BRSS në 1941, Moska do të ishte marrë shumë kohë më parë. Dhe kështu lufta u zvarrit përtej çdo kohëzgjatjeje reale.
  Charlotte, ky djall me flokë të kuqe tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, viti i gjashtë i luftës po mbaron. Dhe kjo masakër nuk i duket as fundi e as skaji! Dhe duhet të pranojmë se po bëhet pak e vështirë.
  Gerda u rrotullua në bark, shtypi butonin e levës me këmbën e saj, duke rrëzuar një Sherman tjetër dhe bërtiti:
  - Por ne nuk njohim jetë tjetër... Pra, a ia vlen të urojmë për diçka tjetër!
  Magda tha me maturi:
  - Numri i vendeve në botë është shterues. Kjo do të thotë që herët a vonë do të ketë paqe dhe bashkë me të vjen edhe lumturia për njerëzit.
  Charlotte, ky djall me flokë të kuqe gërhiti me përbuzje:
  - A nuk ka lumturi në luftë?
  Magda tundi kokën:
  - Çfarë lumturie mund të ketë në vrasjen e njerëzve? Në shkatërrim, dhunë dhe pikëllim?
  Charlotte ngriti supet dhe vuri në dukje:
  - Kur isha e vogël, më pëlqente shumë të luaja me luftë dhe të godisja hithra me shkop. Ka diçka në të gjithë ne njerëzit që tërhiqet drejt shkatërrimit. Dhe shkatërrimi i gjërave të këqija!
  Christina këndoi, duke kërcyer lart e poshtë tankut:
  - Bota e krimit është shumë e tmerrshme... Ferri është më makth se ëndrrat më të tmerrshme... Por ne duam të mëkatojmë me shumë pasion, kjo është kredo e gjithë fatit të bijve tanë!
  Charlotte shtoi gjatë:
  - Dhe vajzat gjithashtu... Duhet të dini moderimin në çdo gjë, duke përfshirë edhe mëkatin!
  Gerda tha me maturi:
  - Mëkati është si speci në supë. Shumë është e keqe - ju djeg gojën, por pa të është e butë dhe pa shije!
  Magda tha me një psherëtimë:
  - Por mëkati të lodh! A nuk është ajo?
  Gerda buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Vrapimi është gjithashtu i lodhshëm, por i bën mirë shëndetit... Duhet të shërojmë trupin.
  Charlotte u hutua dhe dërgoi një predhë në Pershing. Ajo është një luftëtare shumë e saktë. Dhe ajo ka diçka për t'u treguar të tjerëve. Ajo rrëzoi një tank amerikan dhe shkroi në Twitter:
  - Unë jam një super luftëtar dhe tre herë hiper!
  Pas së cilës bukuroshja hodhi trofeun e çamçakëzit në gojë dhe shpërtheu një flluskë të tërë.
  Gerda tha me sarkazëm:
  - SHBA ka çamçakëz shumë më të mirë se tanket!
  Kristina e mori dhe këndoi:
  - Dhuna shkatërron çelikun, por fuqia e së keqes nuk zgjat përgjithmonë! Dhe bëhesh më i fortë në shpirt! Kur dora është e fortë dhe qëllimet janë humane! Ju mund të shtypni dhunën!
  Magda këndoi si përgjigje:
  Drita e Zotit na ndriçoi,
  Besimi në Zotin Krisht...
  Dhe në pendim ajo hapi -
  Zemrat tona të stuhishme!
  Dhe vajza me flokë të artë qëlloi me saktësi. Predha që ajo dërgoi përplasi makinën amerikane.
  Por Yankees tashmë po zvarriten nga nën rrënojat. Ata heqin dorë. I vënë duart në qafë dhe po dridhen nga frika. Flamujt e bardhë janë të varur. Një nga bateritë, megjithatë, nuk po nxiton të ngrejë duart.
  Gerda drejton armën dhe qëllon. Pikërisht duke dërguar guaskë pas predhe. Një vajzë shumë e mprehtë. Edhe Magda qëllon me radhë. Çfarëdo - bjonde natyrale... Bel i hollë, gjoks i lartë. Ajo e di se ku mund ta gjejë rezervuarin e burrit të saj... Por unë doja një ndryshim - bleva një pako me bojëra!
  Dhe është qesharake për vajzat, ato janë bërë kaq të lezetshme tani.
  Gerda e mori dhe këndoi:
  - Dhe ata largohen me tanke - vajzat vrapojnë ...
  Element çeliku, element çeliku!
  Charlotte qëlloi në "Magjistare" dhe këndoi:
  - Nëse doni të jeni të shëndetshëm, forcohu... Nëse keni nevojë për një tank pa frena, mos u turpëroni!
  Dhe të katër vajzat do të shpërthejnë në lot dhe do të ulërijnë. Christina buzëqeshi dhe tha:
  - Një grua me katër burra, kjo është e mrekullueshme!
  Gerda konfirmoi:
  - Sa më shumë të dashur, aq më mirë! Ne jemi hitlerianë, që do të thotë se jemi jashtë moralit borgjez!
  Charlotte tha me zemërim:
  - Moral, nga fjala pis!
  Christina qeshi dhe tha:
  - Ne jemi vajza të egra! Thjesht egërsira!
  Gerda tha me një vështrim krenar:
  - Por secili prej nesh lindi një fëmijë nën zemrën e Fuhrer-it!
  Magda u përgjigj me tërbim:
  - Nuk duhet të përkulesh kështu në nivelin e kafshëve!
  Charlotte qeshi dhe tha:
  - Ne nuk jemi thjesht kafshë, por luanesha!
  Kristina sqaroi duke tundur ijet:
  - Dhe madje edhe djajtë! Pra, morali ynë nazist është vërtet djallëzor dhe mizor!
  Gerda e mori me një buzëqeshje dhe këndoi:
  Natën para betejës, edhe për heronjtë,
  E frikshme në errësirë...
  Një pentogram nga një tempull antik po digjet,
  Zot më jep forcë... Që të mos përfundoj në varre!
  Christina tha me një buzëqeshje Xhokonda:
  - Dhe unë do të doja të bëhesha i pavdekshëm si malësori i filmit... Provoni një miliard burra, dhe një trilion goblinë dhe një sekstilion kukudhë!
  Gerda nxitoi dhe tha:
  - Kukudhët... Janë kaq të bukur dhe kanë erë lulesh dhe mjalti. Sa do të doja të bëja dashuri me ta. Është një argëtim kaq i egër.
  Christina qeshi dhe mërmëriti:
  - Kukudhët janë një ëndërr e ëmbël... Bukuria e kthen njeriun në skllav! Dhe pas vdekjes nuk do të gjejnë qetësi... Sepse në botën e krimit vajzat janë me Satanin!
  Charlotte e mori dhe këndoi me entuziazëm:
  - Mbushe gotën me ujë zjarri... Flaka do të digjet dhe do të copëtojë metalin!
  Dhe vajzat do të qeshin menjëherë... Nuk janë aspak të dobëta! Vajza të bukura dhe të lezetshme!
  Gerda e mori dhe këndoi me kënaqësi:
  - Mos kini frikë nga vdekja, mos u kapni pas frikës... Në fund të fundit, pa drejtësi nuk ka kuptim të jetosh!
  Si përgjigje, Magda qëlloi, duke dërguar një predhë drejt e në qendër dhe këndoi:
  - Në thirrjen qiellore, në thirrjen qiellore... Atje, me vullnetin e Zotit, do të jem! Dhe shpresoj miqtë e mi të dashur!
  Christina, ky djall i kuq i artë cicëroi:
  - Dhe në parajsë, a do të kem një sekstilion dashnorë kukudh?
  Magda u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Dhe të dielën ata nuk martohen dhe nuk martohen, por mbeten si engjëjt në parajsë. Dhe ju djajtë me sa duket do të çiftoheni me demonët për përjetësinë!
  Christina qeshi dhe tha:
  - Por kjo është shumë e lezetshme! Mund ta imagjinoni sa të mëdha janë karat e tyre! Dhe në përgjithësi ...
  Gerda këndoi si përgjigje:
  - Rajhu po ndërton një botë të re,
  Dhe mohon të shkuarën...
  Duke vënë në fron -
  Qesharake dhe vulgare!
  Dhe bukuroshet me këmbë të zhveshura dhe trupa gati të zhveshur, muskuloz e të nxirë shpërthejnë në të qeshura.
  Charlotte plasi grushtat dhe fërshëlleu:
  Shpërthimet gjëmuan...
  Hiri ka mbaruar -
  Ndaloni së treguari të pasmet tuaja
  Koha për të vrarë armiqtë!
  Por për momentin doli se nuk ishte mjaft koha. Amerikanët vazhduan të dorëzoheshin, me sa duket Miami ishte qyteti i radhës që do të merrej.
  U hodhën flamuj të bardhë. Të burgosurit dolën jashtë. Kur Gerda u hodh nga rezervuari, ajo zhyti qëllimisht këmbën e saj të zbathur në pellgje me vaj makinerie. Menjëherë, papastërtia, rëra dhe pluhuri u mbërthyen në këmbët e bukuroshes bjonde. Më tej, sipas traditës, të burgosurit detyroheshin të puthnin thembra të pista dhe të qelbur të vajzës.
  Të njëjtën gjë bënë edhe pjesa tjetër e bukurosheve. Thonë, le të mos kënaqen të burgosurit duke puthur këmbët zbathur. Lërini të zvarriten dhe të nuhasin. Dhe ata lëpijnë papastërtitë dhe pluhurin me gjuhën e tyre.
  Charlotte kapi hundën e amerikanes syzezë me gishtat e saj të zhveshur. Ajo u shtrëngua fort. E bëri të burgosurin të bërtasë. Dhe më pas ajo goditi ballin e saj me thembër, duke shkaktuar një përplasje. I burgosuri i luftës ra dhe humbi ndjenjat.
  Charlotte këndoi me sarkazëm:
  - Unë jam një vajzë e vërtetë kobra, dhe ju nuk do të jeni mirë nën ne!
  Pas së cilës Gerda ndoqi shembullin. Ajo gjithashtu shtrëngoi hundët me gishtat e saj të zhveshur dhe tërhoqi, pothuajse duke i shkëputur hundën dhe duke i futur thembrat në mjekër. Duke më thyer nofullën.
  Pastaj Christina bëri të njëjtën gjë. Ajo kapi shumë fort hundën e homologes së saj dhe madje nxori gjak duke i shqyer hundët.
  Magda, e emocionuar, gjithashtu i detyroi të burgosurit t'i puthnin këmbët e saj të pluhurosura, të mbuluara me vaj makinerie, por më pas ajo eci pak dhe vuri re:
  - Kjo është vulgare dhe mizore!
  Charlotte shtoi me sarkazëm:
  - Dhe ende jo në mënyrë të krishterë!
  Magda tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Me të vërtetë kështu! Ne nuk po sillemi si të krishterë!
  Djalli me flokë të kuq bërtiti si përgjigje:
  - Dhe ju gjithashtu! Pra, mos na kundërshtoni!
  Midis të burgosurve kishte skautë adoleshentë. Kristina iu afrua atyre dhe me tallje u tha:
  - Dëshironi të shijoni trupin e një gruaje?
  Djemtë hodhën shikime të uritur dhe të turpëruar ndaj vajzës pothuajse të zhveshur, shumë të bukur. Shumë prej tyre luftuan në vapë vetëm me pantallona të shkurtra dhe u mbuluan me një nxirje çokollate. Gerda u hodh drejt bratave dhe, duke tundur automatikun e saj, bërtiti:
  - Në gjunjë!
  Ata u rrëzuan menjëherë. Pas së cilës vajzat sërish, këtë herë skautët u detyruan t'u puthin këmbët. Madje djemtë kërcasin rërë në dhëmbë, por ata duruan dhe nuk guxuan të kundërshtonin.
  Gerda vrumbullon në majë të mushkërive të saj:
  - Unë jam King Kong.
  Dhe Christina hoqi sytjena dhe ekspozoi plotësisht gjoksin e saj të lartë me thithkat e kuqe flakë. Dhe ajo filloi t'ua godiste të gjithë djemve me radhë. Si, puthje.
  Djemtë u skuqën nga turpi, por të bindur u puthën. Çfarë po përjetonin? Një përzierje e frikës dhe dëshirës. Të rinjtë u emocionuan nga pamja e vajzave gjysmë të zhveshura dhe prekjet e tyre. Edhe Christina e pëlqente këtë.
  Gerda ka ekspozuar edhe gjoksin. Ajo është gjithashtu e gjatë, e shëndoshë, me thithka të kuqe, si luleshtrydhet.
  Charlotte i ndoqi ata, duke treguar trupin e saj të lakuar. Vetëm Magda u largua. I dukej e turpshme dhe vulgare.
  Në përgjithësi, ju humbni kaq shumë njerëzi në luftë. Dhe morali nazist në përgjithësi i kthen njerëzit në kafshë. Disa janë si ujqër, të tjerë si dele.
  Por nga ana tjetër, disiplina e hekurt, organizimi, pamëshirshmëria në arritjen e qëllimeve bëjnë mrekulli!
  Kështu u bë prodhim masiv tanku E-50. Për shembull, a është e mundur për amerikanët, të cilët ende po nxjerrin Shermans, të cilët ishin të dobët kundër T-4?
  Por çfarë vajzash janë të egra. Ata, të dhënë me shumë urdhra për shërbimet e tyre ushtarake, sillen kështu. Ata i detyrojnë djemtë të puthin gjoksin, këmbët dhe kofshët e tyre. Epo, a është vërtet e mundur kjo? Çfarë morali është ky? Për më tepër, ushtarët gjermanë dhe të huaj e shikojnë këtë dhe shtrembërojnë gishtat në tempujt e tyre. Si, shikoni çfarë lloj femrash kemi!
  Ata janë gati të fillojnë çiftëzimin pikërisht para të gjithëve!
  Magda bërtiti në majë të mushkërive:
  - Jo! Mos guxo ta bësh këtë! Bëhu njeri!
  Gerda bërtiti në përgjigje:
  - Mos na shqetësoni duke i mësuar djemtë!
  Magda u hodh drejt saj, hodhi disa adoleshentë dhe leh:
  -A je çmendur?! Ndaloni ekspozimin e ushtrisë së Rajhut të Tretë për tallje!
  Charlotte papritmas u turpërua dhe tha:
  - Ndoshta vërtet po shkojmë shumë larg? Ju duhet të ushtroni moderim dhe saktësi!
  Christina e tundi dhe bërtiti:
  - Mos më bezdis, mos më prek, është mirë të kënaqesh. Ata janë djem aq të bukur dhe kanë erë rinie të ëmbël!
  Gerda u kthye dhe fërshëlleu:
  - Le të shkojmë me ta, atëherë do të gëzojmë. Ju nuk mund ta bëni këtë para gjithë ushtrisë! Dhe ne do të kemi ende kohë për lojëra!
  Christina mërmëriti e zhgënjyer:
  - Pas? Atëherë nuk është i njëjti emocion si para të gjithëve! Dhe kjo është e lezetshme!
  Katër të famshmit, të cilët u bënë legjenda të gjalla: Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda, vazhduan të përparojnë në veri me tankun e tyre më të mirë deri më tani në botë, E-50. Wehrmacht tashmë po rrethonte Atlantën. Situata e Amerikës po përkeqësohej me shpejtësi.
  Sidoqoftë, betejat e tankeve vazhduan. Vajzat zmbrapsën një tjetër sulm kokëfortë nga Shermans dhe Pershings. Një tank i ri i Uashingtonit është shtuar gjithashtu, vetëm disa prej tyre tani për tani. Por kjo makinë ishte disi më e rrezikshme. Gjatësia e tytës së topit 90 mm u rrit në 73 EL, duke tejkaluar fuqinë e Tiger-2, e cila, me një predhë më të avancuar, bëri të mundur depërtimin e E-50 në anë. Vërtetë, motori për rezervuarin e ri nuk ishte gati për të njëjtat 500 kuaj fuqi me një peshë prej pesëdhjetë e shtatë tonësh dhe forca të blinduara ballore 152 milimetra.
  Magda goditi një makinë të tillë nga një distancë prej dy kilometrash dhe tha:
  - Armiku po përmirësohet me një vonesë të qartë! Dhe ai bëri një tank kaq të ngathët!
  Gerda qeshi dhe vrapoi këmbën e saj të zbathur përgjatë pedalit të makinës, duke guxuar:
  - Epo, ky është fat për ne! Dhe në përgjithësi, ne tashmë kemi hyrë kaq thellë në këtë perandori të kapitalizmit. SHBA do të bien së shpejti!
  Charlotte, ky djall me flokë të kuqe fërshëlleu:
  - Dhe do të ketë fuqi mbi botën!
  Kristina ia ftoi aromën shoqes së saj:
  - Mos i bëj lajka vetes shumë! Ekziston edhe BRSS. Dhe ky është një vend me mundësi të mëdha!
  Gërda fishkëlleu. Ajo shtypi levë dhe, pasi shkatërroi Sherman, vuri re:
  - Rusët nuk do të kenë kurrë pajisje kaq të fuqishme si tonat. Dhe më e rëndësishmja, ato nuk mund të përputhen më me numrin! Ndaj mbaje hundën lart dhe pritësin lart për të thithur! Dijeni se Rajhu i Tretë është gjithmonë me ju!
  Magda buzëqeshi dhe mezi tha:
  - Dhe Jezusi është gjithmonë me mua!
  Gerda e korrigjoi shoqen e saj:
  - Jezusi Arian!
  Magda u pajtua me këtë:
  - Ai mund të jetë arian, por ai është Biri i plotfuqishëm i Perëndisë!
  Christina guxoi duke buzëqeshur:
  - Qoftë me ne forca ariane! Ne do t'i mposhtim të gjithë dhe do të arrijmë pavdekësinë!
  Magda qëlloi përsëri. Ajo qëlloi me saktësi të mahnitshme. Sherman ende nuk është ndërprerë në Shtetet e Bashkuara dhe pavarësisht nga gushti i vitit 1945, ai nuk ka marrë një bombë atomike. Pra, situata amerikane ishte diku në mes, jashtëzakonisht e vështirë dhe absolutisht e pashpresë. Ose ndoshta edhe më afër absolutisht të pashpresë.
  Gerda kujtoi gjithashtu se si ata luftuan në një tank prej nëntëdhjetë tonësh, "Luan", i cili ishte inferior ndaj E-50 si në armatim ashtu edhe në forca të blinduara. Teknologjia gjermane është zhvilluar. Dhe nuk ka të barabartë. Vetëm gjashtëdhjetë e pesë tonë, dhe çfarë mbrojtjeje. Eh, çfarë tjetër mund të ëndërrojnë Krautët? Përveç se është e pamundur të depërtosh nga çdo kënd!
  Gerda e pyeti Magdën:
  - Më thuaj më mirë, çfarë forme duhet të jetë një tank që të mos depërtohet nga asnjë kënd?
  Vajza e krishterë u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Në formën e një piramide egjiptiane, vetëm më e zgjatur dhe e rrafshuar.
  Gerda mori lapsin në duar dhe e hodhi duke e kapur me gishtat e saj të zhveshur. Ajo skicoi me kujdes një vizatim në mur dhe vuri re:
  - Kjo është ajo që është?
  Magda tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po! Si kjo!
  Charlotte fishkëlleu dhe tha:
  - Është e thjeshtë! Por predha në të vërtetë rikoshet nga çdo kënd!
  Gerda tha seriozisht:
  - Ne duhet ta ndajmë këtë ide me projektuesit tanë. Atëherë do të merrni një tank jashtëzakonisht të fortë. Me mbrojtje perfekte!
  Magda ngriti supet duke thënë:
  - Kjo nuk është në të vërtetë puna jonë!
  Gerda tundi kokën si përgjigje:
  - Mjerë ata që janë indiferentë ndaj vendit të tyre!
  Christina vuri në dukje:
  - Po, do ta dërgojmë vetë! Kolektivisht nga të katër! Le të finalizojë idenë tonë Porsche apo kushdo tjetër!
  Gerda, me një buzëqeshje që shkëlqente më shumë se perlat, ra dakord:
  - Kështu do të jetë! Të ndajmë lavdinë, ashtu siç duhet të jetë për të gjithë!
  Magda u përgjigj në heshtje:
  -Bëj si të duash! Unë personalisht nuk jam i pangopur!
  Gerda tha me entuziazëm:
  - Në fund të fundit, lakmia është një ndjenjë e njerëzve inferiorë! Ata janë të dobët në mendje, edhe të varfërve u vjen keq!
  Dhe luftëtari grisi frëngjinë Pershing me një të shtënë. Në përgjithësi, kundërsulmi amerikan dështoi. Beteja përfundoi me mjaft sukses për Wehrmacht. Fritz nuk pësoi pothuajse asgjë. Humbjet... Po errësohej. Dhe dielli po perëndonte drejt një muzgu rubin. Atlanta premtoi se do të ishte një arrë e vështirë për t'u goditur sepse ishte një qytet i madh.
  Është e qartë se zonat e mëdha të populluara janë më të vështirat për t'u marrë. Vërtetë, fashistët, si rregull, preferonin të rrethonin dhe të mbështeteshin në gërryerje.
  Gjatë rrugës, vajzat panë armën vetëlëvizëse Big Tom. Mjaft i fuqishëm për të qenë i rrezikshëm. E kanë nokautuar... Pa ndonjë problem të veçantë për veten tonë.
  Pastaj, kur u errësua plotësisht, ndaluam dhe hëngrëm një meze të lehtë. Provuam edhe Coca-Cola amerikane dhe një sanduiç. Gerda piu dy litra të tëra dhe tha:
  - Ju ngre humorin si dhe schnapps!
  Charlotte pyeti:
  - Kush eshte ajo?
  Gerda buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - "Coca Cola"!
  Djalli flokëkuq buzëqeshi:
  - RRETH! Kjo është pija e perëndive! Ashtu si limonada, vetëm më mirë!
  Christina qeshi dhe kundërshtoi:
  - Aj! Kafja natyrale është më e mira! Por jo para gjumit!
  Magda vuri në dukje:
  - Është mëkat të pish vodka!
  Gerda e tundi me këmbën e saj të zbathur:
  - E di! Mjerë ai që përgatit pije dehëse!
  Vajzat e kaluan natën pranë vemjeve të tankut, duke zgjedhur disa rodhe si shtrat. Dhe kështu ata nuk flinin mjaftueshëm për disa netë. Ritmi i përparimit ishte i lartë. Dhe rezistenca është mjaft e fortë.
  Gerda me sa duket kishte shumë Coca-Cola; nuk ka gjasa që ajo të derdhë një dozë kaq të madhe të pijes së gazuar në vetvete. Kështu vajza me flokë ngjyrën e borës së bardhë pati makthin më natyral. Nuk duhet të pini kaq shumë pije të gazuara.
  Gerda u prangos me pranga të rënda dhe u hodh në birucën më të errët dhe më të ashpër të Chatelet. Krijesa të neveritshme u zvarritën përreth dhe vajza u sulmua nga minjtë. Ajo u detyrua të luftonte me zinxhirë dhe pranga dhe nuk mund të flinte.
  Minjtë e mëdhenj i kafshonin vazhdimisht takat e saj të zhveshura dhe ishte shumë e neveritshme dhe e dhimbshme.
  Dënimi me vdekje u shqiptua për vrasjen e një oficeri të burgut. Por shefi i Chatelet, pasi humbi oficerin e tij të dashur, urdhëroi që Gerda t'i nënshtrohej torturave më mizore.
  - Kjo vajzë e paturpshme do të përgjigjet për gjithçka!
  Dhe kështu xhelatët hynë në birucë dhe e tërhoqën zvarrë vajzën në bodrum për tortura. Gerda mezi rezistoi. Ajo e kuptoi se ishte e dënuar me vdekje. Gjithçka që ajo donte ishte të ruante guximin dhe dinjitetin gjatë ekzekutimit dhe torturave të mëparshme. Gërdës iu grisën rrobat dhe ajo u lidh lakuriq në raft. Dhe këmbët e zbathura të vajzës u shtypën në stoqe.
  Xhelati e goditi me kamxhik në shpinë të zhveshur me gjithë fuqinë e tij. Vajza shtrëngoi nofullën dhe i rezistoi goditjes dhe megjithëse lëkura i plasi, ajo as nuk bërtiti. Më pas, torturuesi vari pesha të rënda në këmbët e vajzës. Nyjet që po përdredheshin nga supet filluan të çaheshin. Trupi i zhveshur i Gerdës ishte mbuluar nga djersa dhe vajza shtrëngoi dhëmbët derisa kafshoi buzën derisa i rrjedh gjak.
  Ajo është një ariane e vërtetë dhe duhet t'i durojë torturat sa më kurajo të jetë e mundur.
  Një tjetër xhelat mori një tufë teli të nxehtë nga oxhaku dhe filloi ta fshikullonte vajzën në shpinë. Torturuesi i tretë ndezi një zjarr nën këmbët e zbathura të vajzës. Flaka filloi të guduliste shputën e zhveshur të vajzës, e cila nuk vuante nga këmbët e sheshta. Të mbushura nga vite të tëra ecje zbathur, kallot kërcitnin.
  Këmbët e vajzës ishin të nxehta, por rezistuan me kokëfortësi. Kallot në tabanin e veshur mirë po flluskonin.
  Një xhelat e vuri nxehtësinë nën raft, një tjetër e rrahu me një tel të nxehtë, i treti vari pesha në bllokun që lidhte këmbët e zhveshura të Gerdës. Tortura ishte e shumëanshme. Dhe dhimbja ishte aq e fortë sa vajza e turbullt bërtiti. Dhe më pas asaj i ra të fikët. Mbi të u derdh ujë akull dhe marrja në pyetje filloi përsëri. Xhelati i katërt filloi të qëllonte gjoksin e vajzave me pincë të nxehtë.
  Ai e përdredhi thithkën e kuqe të ndezur me një hekur të nxehtë.
  Gerda, me një përpjekje të jashtëzakonshme vullneti, mundi të mbante britmat e saj dhe madje shtrydhi një buzëqeshje të torturuar. Ajo u torturua nga të katër anët menjëherë. Ata nuk bënë pyetje, nuk kërkuan rrëfim, thjesht u hakmorën për vrasjen e oficerit.
  E kanë rrahur edhe barkun e vajzës me kamxhik.
  Një nga torturuesit tha:
  "Ajo duhet të ketë ende forcën për t'u ngjitur në skelë!" Në fund të fundit, ekziston një zakon i tillë!
  Doli doktori, ndjeu pulsin e vajzës së torturuar dhe tha:
  - Mjaft!
  Xhelati buzëqeshi dhe tha:
  - Dhe unë sapo e kam marrë vesh!
  Gerda, e cila kishte humbur edhe një herë ndjenjat, u hoq nga rafti dhe trupi i grisur u fshi me alkool. Pastaj e çuan në zonën e përbashkët të Chatelet. Në mënyrë që vajzat dhe gratë e kapura të mund të vëzhgojnë se çfarë ndodh me vrasësit e oficerëve. Gerda u lidh me zinxhirë në një kryq dhe u la në këmbë për ta parë të gjithë.
  Megjithatë, asnjë nga të burgosurit nuk tha as edhe një fjalë të betuar. Ata e donin Gerdën. Dhe oficeri që ajo vrau ishte një djall nga ferri.
  Të nesërmen torturat vazhduan. Vajza u fshikullua me një zinxhir të nxehtë dhe të gjithë gishtat e këmbës i ishin thyer me mashë të kuqe. Ata fusnin thembrat e tyre dhe vunë me hark krahët dhe këmbët në raft. Gerda humbi ndjenjat disa herë. Xhelatët ishin profesionistë, dhe vajza ishte natyrshëm e fortë dhe ata shpërndanin me mjeshtëri forcat e tyre.
  Ata thyen gishtat e këmbëve të tyre, shumë ngadalë, me dëshirë dhe kënaqësi në mizorinë e tyre.
  Gerda u torturua çdo ditë për dy javë, duke mos lënë asnjë copë lëkure të paprekur në trupin e saj. Pastaj ata gjetën një torturë të re. Flokët u rruheshin dhe uji i ftohtë hidhej pikë-pikë mbi kafkën e prerë. Pak orë më vonë, dukej sikur bombat po shpërthyen në kokën e Gerdës. Ata e vunë vajzën në shalë, duke shqyer barkun e Venusit me gjemba dhe duke i vënë flakën qimeve të saj pubike.
  Ata futën një stërvitje në anus, kështu që edhe gjaku pikonte.
  Gerda ishte rraskapitur plotësisht dhe tashmë ishte në prag të çmendurisë. Papritur erdhi një urdhër për ta çuar atë në gjykatë.
  Ky është të paktën një lloj lëshimi.
  Vajza doli para gjyqtarëve me kokë të rruar, e mbuluar me gërvishtje, mavijosje dhe djegie. Por ajo kishte forcën të qëndronte dhe të përpiqej të qëndronte në këmbë. Ish-bukuroshja dukej e frikshme, e tmerrshme pas torturave, por jo e thyer.
  Gjykatësi bërtiti:
  - Në gjunjë!
  Gjyqi kaloi shpejt, pa ceremoni të panevojshme. Dëgjuam dëshminë e ushtarëve dhe intervistuam dëshmitarët. Kujtuam rastin e mëparshëm të vrasjes së Vikontit, për të cilin Gerda nuk dëshmoi. Dhe u dënuan si shtrigë dhe vrasës i dyfishtë për t'u djegur në dru!
  Për më tepër, ata duhet ta gjuajnë atë ngadalë në pjesë!
  Gerda e dëgjoi vendimin në heshtje dhe më pas i ra të fikët. Kështu që asaj iu duk se jeta e saj kishte marrë fund.
  Një psherëtimë dhembshurie u dëgjua në të gjithë sallën.
  Vajza u dërgua në dënim me vdekje dhe u la e prangosur në stoqe. Atje ajo duhej të kalonte orët e fundit të jetës së saj.
  Në izolim, vajzës iu hoq edhe ngushëllimi që vinin nga fjalët e ngushëllimit të shokëve të saj.
  Por më pas u shfaq vajza e xhelatit. Ajo ishte me një fustan gri modest dhe solli një shportë të madhe me mollë. Ajo shikoi me dhembshuri Gerdën e studiuar dhe tha:
  - Dëshiron të shpëtohesh nga ekzekutimi?
  Vajza pohoi me kokë, me kokën e prerë. Dhe vajza e xhelatit u përgjigj:
  - Ja një nga këto mollë rinovuese! "Ajo vuri në dukje një frut të dalluar për shkëlqimin dhe lëngshmërinë e tij të jashtëzakonshme, si një rubin i madh. - Haje dhe do të bëhesh sërish një vajzë e vogël. Unë do t'ju nxjerr nga shporta dhe ne do të shpëtojmë nga kjo mbretëri.
  Ky shans u shfaq!
  Gerda tundi kokën e lodhur. Me vështirësi, shumica e dhëmbëve u rrëzuan si rezultat i torturave, ajo përtypi një mollë. Dhe ajo me të vërtetë filloi të tkurret, duke u dukur si një vajzë gjashtë apo shtatë vjeçe. Krahët, këmbët dhe koka e saj dolën lehtësisht nga stoqet. Vajza e xhelatit e fshehu Gerdën në një kosh dhe e nxori nga qelia. Ajo ishte me nxitim të largohej nga Chatelet para se të humbisnin robërit. Dhe vajza iku me valixhet e saj.
  Një sakrificë e madhe nga ana e saj.
  Vajza e xhelatit u nis me Gerdën në një udhëtim në jug të Francës, me shpresën se do të humbiste atje. Ajo ecte me këpucë lëkure, Gerda këmbëzbathur pranë saj. Por më pas, për shkak të rrugës shkëmbore, vajzës iu prishën këpucët dhe ajo mezi ecte me këmbë të përgjakur. Ishte pak më e lehtë për Gerdën, pasi ajo fillimisht kishte shputa të trashë; me sa duket, megjithë përtëritjen e fortë, trupi i vajzës ruante kujtimet e sprovave të kaluara.
  Si endej këmbëzbathur nëpër rrugët shkëmbore të Evropës, duke ecur nga Kopenhaga në Paris. Duke vizituar Berlinin dhe Vjenën në të njëjtën kohë.
  Vajza e xhelatit konsiderohej se ishte nga një familje e pasur dhe zakonisht mbante këpucë, siç është zakon në familjet pariziane jo të varfra. Dhe thembra e saj vajzërore nuk ishin mësuar me gurë, guralecë apo rrugë franceze shkëmbore. Por vajza, pasi i kishte thyer këmbët e përgjakur, tregoi guxim dhe nuk u ankua. Në një ndalesë pushimi, Gerda puthi këmbët e saj të përgjakur dhe dhimbja u qetësua, vajza e xhelatit ra në gjumë.
  Vetë Gerda i ishte shumë mirënjohëse asaj për shpëtimin e saj.
  Gradualisht, këmbët e saj u shëruan dhe u mbuluan me një kore të fortë. Vajza e xhelatit u lodh dhe jetonte me lëmoshë, dhe Gerda gjithashtu mbeti vetëm me lecka. Për dimër, vajza dhe vajza u shpërngulën në Itali. Nuk ka ngrica atje, dhe është pak a shumë e tolerueshme. Por jeta e tyre u bë jeta e vagabondëve. Kjo është, shumë i rëndë dhe i uritur. Dhe nuk kishte asnjë pikë të ndritshme në këtë jetë. Vajza e xhelatit ishte e bukur, por aspak e bukur dhe u holl plotësisht dhe u bë kallam.
  Lecka tipike, të pista.
  Por Gerda, duke u rritur, u bë një vajzë shumë e bukur dhe bukuria e saj lulëzoi çdo vit. Dhe atëherë një nga djemtë fisnikë e vuri re dhe urdhëroi të merrte në shërbim lypësin zbathur me flokë më të bardhë se bora.
  Por kjo është një histori tjetër. Gerda papritmas u ndje e frymëzuar dhe skicoi një poezi;
  Gerda po kërkonte Kain zbathur,
  Endesha nëpër reshjet e ashpra të dëborës...
  Në fund të fundit, shpirti i saj është i artë,
  Si një top dëbore e bardhë rrezatuese!
  
  Nuk e gjeta dhëndrin tim,
  Dhe ajo përfundoi me nazistët plotësisht ...
  Oh, vajzë fatkeqe Gerda,
  Pse të durosh një turp të tillë!
  
  Xhelatët kanë përgatitur raftin,
  Pasi kemi ndezur një zjarr nën këmbët tona ...
  Ata po skuqin një vajzë sikur po skuq një peshk
  Por dije se në shpirt ajo është si shqiponjë!
  
  Dhe duroi vuajtje të mëdha,
  Torturat dhe torturat janë të panumërta...
  Ata vendosën një haraç fatkeq,
  Për të bërë një vajzë të qajë!
  
  Këmbët e zbathura lëpijnë me flakë,
  Vajza po goditet furishëm me kamxhik!
  Këtu nën kupolën në Parisin e rreptë,
  Ata e çojnë Gerdën në zjarr me mantel!
  
  Vajza duron tortura të rënda,
  Dhe qesh përballë xhelatëve...
  Jo, ajo nuk do të kërkojë vdekje -
  Testi i takon asaj!
  
  Mund të përballojë torturën e ashpër,
  Jeni ideale ne durim...
  Gerda jonë ka lindur në Rusi,
  Duke pranuar Ortodoksinë me zemër!
  
  Edhe nëse i thyejnë kockat me pincë,
  Pika shpon gjoksin e bardhë...
  Dhe këmbët zbathur mbi qymyr,
  Ata e vunë Gerdën në një dhimbje të tillë sa nuk mund të marrë frymë!
  
  Vajza me krenari shkon te zjarri,
  Edhe pse fytyra juaj është e mbuluar me gjak dhe mavijosje...
  Qeshi me zë të lartë nga gëzimi,
  Edhe pse duart dhe këmbët tuaja janë të lidhura me zinxhirë!
  
  Dhe dukej se nuk kishte shpëtim,
  Putra e xhelatit ndez zjarrin...
  I kërkova Zotit falje -
  Të paktën të zgjaste gjuhët e zjarrit drejt saj!
  
  Flaka lëpin trupin me furi,
  Dhe Gerda rënkon nga dhimbja, bërtet...
  Por flamuri ende fluturon në shpirtin tim,
  Dhe në zemër ka një redoubt-monolit!
  
  Do të ketë një monument për vajzën e dritës,
  Dhe Rusia do ta kujtojë vajzën e saj...
  Gerda trimi do të lavdërohet,
  Dita do të vijë dhe nata do të shuhet!
  Pastaj Gerda në fakt u zgjua, duke goditur kokën në vemje. Ajo bërtiti e zhgënjyer:
  - Oh Zoti im! Çfarë marrëzie kam fjetur! Dhe unë nuk kam lindur fare në Rusi!
  Magda, e cila nuk flinte më, u përgjigj:
  - Dhe unë do të kem edhe makthe! Është sikur të më hodhën në një kazan, dhe nën të djajtë hidhnin dru zjarri... - Mori frymë thellë bjondja me flokë të artë dhe e vuri re. - Ndoshta kjo Cola ka efekt?
  Gerda tundi kokën negativisht:
  - Jo! Kemi vrarë shumë njerëz, me kaq po na mundon ndërgjegjja! Në fakt, ju nuk duhet të jeni të tillë xhelatë!
  Magda shkroi në Twitter:
  - Paqe... Eh, nuk di për ty, por më ka mërzitur lufta!
  Gerda tundi kokën negativisht dhe këndoi:
  - Një ushtar është gjithmonë i shëndetshëm,
  Ushtari është gati për çdo gjë...
  Kunguj si mushkonjat
  Nga të gjitha anët...
  
  Dhe nuk do të ndalet
  Dhe mos i ndërroni këmbët...
  Fytyrat tona po shkëlqejnë -
  Çizmet shkëlqejnë!
  Magda qeshi dhe kaloi pëllëmbën e saj mbi tabanin e saj, duke thënë:
  - Por ne jemi kaq zbathur... Pa çizme!
  Të dy flokëkuqtë u zgjuan. Charlotte me ngjyrë të kuqe bakri dhe Christina me bakër të artë. Luftëtarët bënin ushtrime dhe u gëzuan pak. Atlanta ishte e rrethuar. Dhe tani tanku vazhdoi.
  Qyteti amerikan u qëllua nga Sturmlevs dhe modifikime të ndryshme të tankut E. Punuan edhe hendetëset e gazit. Makina e Hitlerit funksionoi si gjithmonë pa probleme dhe pa dështime të dukshme.
  Charlotte lau dhëmbët ndërsa ecte dhe bërtiti:
  - Ne gjermanët jemi ende njerëzit më të talentuar në tokë. Të tilla janë zhvillimet tona teknologjike. Dhe kush mund të krahasohet me ne!
  Christina u përgjigj:
  - Amerika tashmë do ta ketë kaluar skenën! Dhe përpara nesh janë Moska dhe Tokio!
  Gerda i hodhi çamçakëz në gojë dhe pyeti miqtë e saj:
  - Kur do të kapitullojë SHBA?
  Magda u përgjigj menjëherë:
  - Kur do Zoti!
  Christina sugjeroi:
  - Mendoj në shtator! Për Yankees, vazhdimi i luftës do të jetë i padurueshëm!
  Charlotte qeshi dhe, duke shkelmuar anën e tankut, tha:
  - Do të ketë një qytet në Venus, dhe një fshat në Mars! Ndërkohë, ne duhet të pushtojmë planetin tonë fatkeq!
  Christina iu përgjigj kësaj:
  - Së shpejti planeti ynë do të bëhet më i lumturi në univers!
  Magda u pajtua me këtë:
  - Le të jetë kështu!
  Dhe të katër vajzat goditën ballin së bashku. Gjithçka dukej qesharake si dreq. Edhe pse është komike. Luftëtarët hapën përsëri zjarr. Këtë herë me një bateri amerikane. Ata qëlluan pa shumë emocione, vetëm duke bërë detyrën.
  Gerda e lejoi Magdën të qëllonte vetë. Dhe ajo ende po mbyllte sytë. Uau, çfarë ëndrre kishte ajo, një përshtypje kaq e fortë torture. Dhe në fakt i dhanë një emër. Ajo ngjall menjëherë një lidhje me përrallën e Andersen. Dhe Gerda thjesht nuk e pëlqeu vërtet heroinën e mbretëreshës së dëborës. Ajo është shumë budallaqe dhe jopraktike. A do të hidhërohej kaq shumë një grua e vërtetë ariane për një djalë të keq?
  Magda më tepër ëndërronte për dominimin e botës sesa për ndonjë marrëzi. Dhe ajo vetë donte ta fshikullonte djalin sesa ta shpëtonte.
  Pastaj vajzës iu kujtua Atlanta, nga një prej filmave amerikanë. Madje, duket se filmi ka qenë edhe me ngjyra. Ky qytet ishte i rrethuar atje dhe kishte një luftë civile në Shtetet e Bashkuara. Po, ndodhën ngjarje dramatike. Por tani, sigurisht, është e qartë se këto janë ende lule për Amerikën. Manaferrat përpara.
  Kështu ata rrëzuan një bateri Yankee.
  Gerda tha me një buzëqeshje tigreshe:
  - Kështu sillemi me armiqtë e Rajhut të Tretë! Dhe askush nuk do të jetë në gjendje t'i rezistojë vullnetit të Fuhrer-it!
  Magda donte të fliste për Zotin, por ndryshoi mendje. Me kë po tallet ajo? Pasi u bë një vrasës dhe një kurvë, ajo nuk është më e krishterë. Por në zemrën e saj ajo ndihet e pakëndshme. Çfarë do të ndodhë? Nëse ajo vdes dhe qëndron para Zotit. Si do të justifikohet?
  Edhe pse, sigurisht, mund t'i thuash vetes se Zoti i vërtetë nuk është ai biblik, por ai arian. Dhe ngushëllohuni me këtë. Ata thonë se Zoti Arian do t'i falë ata për shërbimin dhe kurvërinë e tyre besnike dhe mosbindjen ndaj ligjeve të nderit. Dhe do të ketë gjithashtu një shpërblim për ta.
  Magda psherëtiu dhe u ndje bosh. Kush eshte ajo? Vrases serial!
  Gerda, përkundrazi, u ndje jashtëzakonisht e sigurt. Ata thonë se ajo do të fitojë... Dhe Rajhu i Tretë fiton...
  Bateria amerikane është shkatërruar dhe E-50 vazhdon të kalojë më tej.
  Charlotte thotë me një buzëqeshje:
  - Po, mirë, po shkojmë... Por nuk është e qartë se çfarë duhet të presin njerëzit. Ka kaq shumë kaos dhe kaos në botë. Dhe ne sjellim rregull. Por ku do të përfundojnë amerikanët?
  Christina u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Kjo varet nga rrënjët e tyre evropiane. Ata nga gjermanët do të jenë më të lartë, dhe ata nga pjesa tjetër do të jenë më të ulët. Zezakët, natyrisht, do të jenë niveli më i ulët. Pra, këtu është faqosja e përafërt. Dhe çfarë mendoni se është e padrejtë?
  Charlotte tundi kokën dhe tha:
  - Një perandori e tillë do të jetë plot me njerëz të pakënaqur. Pabarazia do të fillojë të minojë nga brenda!
  Gerda kundërshtoi ashpër:
  - Është e pamundur ndryshe! Çfarë kuptimi ka atëherë të luftosh?
  Charlotte tundi me kokë në shenjë dakordësie.
  - Jo armë në vend të gjalpit, por armë për hir të gjalpit!
  Magda tha me një buzëqeshje:
  - Gjëja më e mirë është uniteti në Krishtin Jezus. Kjo është diçka që mund të bashkojë dhe bashkojë të gjithë nën mirësinë.
  Christina tundi kokën negativisht:
  - Mirësia nuk do të të çojë larg! Duhet të jesh i ashpër! Dhe në menaxhim para së gjithash.
  Gerda u pajtua me këtë:
  - Hitleri është një sundimtar i ashpër dhe në të njëjtën kohë efektiv! Fortësia e tij kontribuoi shumë në arritjet në sferën ekonomike dhe ushtarake!
  Magda vuri në dukje logjikisht:
  - Po kështu, Zoti i Plotfuqishëm në Bibël është shumë i ashpër. Nuk mund të thuash se është i butë!
  Gerda qeshi. Dhe Christina tha:
  - Po, Zoti është i ashpër në Bibël, por... Jo në anën e arianëve!
  Charlotte tha me një buzëqeshje:
  - Dhe kushdo që të marrë pushtetin mbi botën... Kjo do të jetë e vërteta për shekuj!
  Christina këndoi me buzëqeshje:
  Një diell shkëlqen në qiell,
  Planeti drejtohet nga një kumbar i vetëm!
  Në fund të fundit, fuqia fiton gjithmonë në tokë,
  Popujt e të gjitha vendeve janë në mbytjen ariane!
  Dhe mengeria e vajzërisë qeshi...
  Dhe tanku i frikshëm E-50 filloi të shkatërrojë kutinë e pilulave me predha. Kështu që Sherman, i mbushur me thasë rëre, u sulmua. Dhe trupi i tij ishte thyer me një predhë.
  Gerda e mori dhe këndoi:
  - Bëhu me mua, këndo një këngë, argëtohu Coca-Cola!
  Dhe vajza filloi të qeshte... Dhe tërhoqi shishen e plastikës me kola, duke e mbajtur me gishtat e këmbëve dhe duke i derdhur lëngun me flluska në fyt.
  Luftëtarët janë shumë të kënaqur me trofetë e tyre dhe ende ulërijnë në majë të mushkërive të tyre:
  - Ne jemi super kalorës! Do t'i fshijmë të gjithë!
  Dhe le të duartrokasim këmbët tona zbathur. Vajza të tilla të mrekullueshme. Dhe qesharake.
  Charlotte këndoi e gëzuar:
  - Por të jem i sinqertë! Ne i shfarosim të gjithë plotësisht!
  Gerda shkroi në Twitter si përgjigje:
  -Nuk mundet, nuk mundet!
  Christina tha:
  - Adolf më thuaj!
  Magda shtoi në rimë:
  - Po, patjetër!
  Dhe luftëtarët përfunduan shkatërrimin e bunkerit. Pastaj tanku i tyre vazhdoi. Dhe bukuroshet trokitnin këmbët dhe ulërinin:
  - Heil Fuhrer, na drejto në betejë... Stuhia vendos përkrenaren e tij, revolucioni ynë - nata e thikave të gjata - do ta lyejë botën kafe!
  Dhe vajzat përplasin kokën përsëri, dhe shkëndija fluturojnë nga sytë e tyre, vjen një orë e re.
  Gerda e mori dhe këndoi:
  - Hiq të gatshmen, gop-stop, gop-stop, kush do të shkojë tek e reja? Kush është i ri? Kush është i ri?
  Magda u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Fitoret tona janë vetëm pasojë e faktit se Zoti na do!
  Charlotte ia ktheu:
  -Mos u bej kaq naiv... Zotat e Wehrmacht janë shumë të fortë, por ata nuk i ndihmojnë të dobëtit. Nëse jeni besnik ndaj kauzës së Rajhut, krijoni një fuqi botërore!
  Vajza me flokë të kuqe e mori dhe nguli këmbën e saj të zbathur në këllëf. Thembrat e zhveshura dhe të vrazhda kruheshin. Dhe më pas bukuroshja e mori dhe shkroi në Twitter:
  - Lufta është një moment mes të shkuarës dhe së ardhmes, quhet jetë!
  Pesë vajza të guximshme luftuan në Çikago. Alenka, Maria, Anyuta, Alla dhe Matryona. Luftëtarët rusë, të magjepsur dhe të pathyeshëm, luftuan.
  Ata qëlluan mbi mercenarët gjermanë dhe në të njëjtën kohë biseduan.
  Alenka tha me një buzëqeshje të trishtuar:
  - Amerika po e humb luftën.
  Maria rrëzoi një përfaqësues të trupave koloniale dhe tha:
  "Unë as nuk kam llogaritur në qëndrueshmërinë e Yankees." Kjo mund të na krijojë probleme më vonë.
  Anyuta qeshi dhe tha:
  - Ne tashmë kemi pasur probleme... Nuk do të donim që ato të ndodhin më. Dhe vajza fërkoi këmbën e saj të zbathur me rrënojat e thyera dhe hodhi copëza gurësh.
  Alla shprehu mendimin e saj:
  - Gjermanët e shpenzuan barutin në luftë me ne. "Vajza qëlloi, duke prerë me një plumb një ushtar të Rajhut të Tretë dhe vazhdoi. "Ushtria jonë nuk buzëqesh shumë për thyerjen e dhëmbëve të tyre në granit".
  Matryona sugjeroi me një buzëqeshje:
  "Atëherë, le të qëllojmë aq shumë gjermanë sa të mos shqetësohen të përzihen me ne!"
  Alenka tundi kokën negativisht:
  - Këta nuk janë gjermanë, por vendas, të mbledhur nga gjysma e botës. Në përgjithësi ka diçka fazmogorike kundër nesh.
  Anyuta qeshi dhe këndoi:
  - O bisht dhe peshore! Nuk kam kapur asgjë!
  Alla me flokë të kuqe tha me ashpërsi:
  - Pse i referoheni vetes në gjininë mashkullore? Kaq budallaqe dhe tmerrësisht e shëmtuar!
  Anyuta qëlloi përsëri dhe tha me një buzëqeshje:
  - Kishte një mbret të tillë Matt... Pra, një vajzë e luajti atë në një film sovjetik!
  Alla tha me ashpërsi:
  - Ose në ballë ose në ballë!
  Matyusha e mori dhe këndoi:
  -Oh, djem, ju jeni sulmues, çantë, rrokullisje dhe thjesht gra. Ne i donim dollarët, dhëmbët e artë! Më parë kishte fraierë, por tani ata janë hajdutë!
  Alla me flokë të kuqe qeshi dhe tha:
  - Isha në burg dhe e di për çfarë bëhet fjalë!
  Matyusha drejtoi shpatullat me krenari dhe bërtiti:
  - Dhe unë e shkela zonën! Me këto këmbë të zhveshura dhe të forta!
  Alla këndoi me kënaqësi:
  - Diku në Kama, ku e njohim veten... Diku në Kama është lumi Nënë! Nuk mund ta arrini me duar, nuk mund ta arrini me këmbë, këmbë të zhveshura vajzërore!
  Dhe luftëtarët hapën zjarr nga mitralozët. Ata kositën një numër të madh luftëtarësh kolonialë.
  Bukuroshet i dinin gjërat e tyre. Dhe nëse ata goditën, ishte me entuziazëm të madh.
  Alenka këndoi:
  - Në afrimet e largëta të Atdheut,
  bilbilat cicerojnë me zë të lartë...
  Vajza nuk do të pendohet për jetën e saj,
  Drejtoje armën me këmbën tënde!
  Dhe oficeri luftëtar qeshi. Dhe ajo drejtoi bazukën me këmbën e saj të zbathur. Dhe një goditje e drejtuar mirë. E-50 i plagosur, megjithatë, nuk e humbi lëvizshmërinë, por vazhdoi të zvarritet.
  Alla këndoi me kënaqësi:
  - Ti sherben si zbukurim tavoline... Çikago...
  Më beso, ata të rrahën si një klasë të parë ...
  Dhe së shpejti Fuhreri do të thyhet si një vazo,
  Dhe do të ketë një strehë për Krautët në pulpë demi!
  Anyuta qeshi dhe këndoi:
  - Çikago, Çikago, Çikago... Bëhu prostitutë dhe buzëqesh në panel! Çikago, Çikago, Çikago, për fat të mirë, do të hapim me një mitraloz në derë!
  Maria e mori dhe këndoi:
  - Unë jam një super luftëtar! Epo, po, unë jam një peshë e rëndë! Dhe ata do të vrasin të gjithë!
  Edhe pse një vajzë kaq paqësore dhe e brishtë.
  Dhe pesë gjuan në mënyrë të shkëlqyer. Ai pret flokët e të gjithëve. Dhe e shtrin si barin e barit. Dhe vajzat bërtasin dhe bërtasin:
  - Ushtria e Kuqe shpejt! Fyhreri jashtë oborrit!
  Dhe përsëri pati të shtëna, dhe një masë kufomash!
  Maria lëpiu buzët dhe tha:
  - Dhe sa i egër jam bërë! Thjesht e tmerrshme! Ku ka shkuar bamirësia ime e krishterë!
  Alla qeshi dhe u përgjigj:
  - Ku janë vlerat tona bolshevike!
  Alenka e mori dhe këndoi me kënaqësi. Para kësaj, ajo preu dhjetë njerëz me një shpërthim dhe shkroi në Twitter:
  - Nuk ka mëshirë tek unë dhe jo pa arsye!
  Nuk më pëlqen dhuna dhe pafuqia!
  Unë dua të vras ata që kryqëzuan Krishtin!
  Vajza u shqiptua me shumë zell dhe spërkati këmbën e saj të zbathur mbi rrënojat. Luftëtarët rrihnin. Si gjithmonë, ato ishin pothuajse të zhveshura, të veshura vetëm me bikini dhe tmerrësisht seksi.
  Alla në përgjithësi preferonte të bënte dashuri me tre ose katër burra në të njëjtën kohë dhe ky ishte stili i saj. Në përgjithësi, të gjithë njerëzit janë mut, kështu që pse të mos silleni si kafshë?
  Alla shkroi në Twitter, duke qëlluar:
  - Unë jam shtrigë dhe nuk ka profesion më të bukur!
  Luftëtarja flokëkuqe përdredhi belin. Dhe ajo tundi ijet e saj të lakuara. Ajo është me të vërtetë një fotografi e sharmit dhe forcës. Ajo lloj vajze që mund të fshijë fashistët me ndarje, si laps me gomë.
  Alla, një vajzë e kalitur nga jeta. Dhe ajo nuk ka asgjë veçanërisht për t'u frikësuar. Filadelfia ka rënë. Dhe ata dolën nga rrethimi dhe pothuajse vdiqën. Por magjia i mbron vajzat nga vdekja dhe plagët.
  Dhe askush nuk do t'i ndalojë ata dhe asgjë nuk do të fitojë! Allahu gjëmon në krye të mushkërive të tij:
  - Një britmë ndëshkimi, një betejë bëhet mbi shpatat,
  Një festë vdekjeje me xhelatët dhe një shfletim gjakatar!
  Anyuta mbështeti shoqen e saj, duke kënduar së bashku:
  - Era veriore për të hipur, Viking buzë detit, roje djallëzore! Ne do të shkatërrojmë të gjithë fashistët! Dhe ne do të vrasim Adolfin!
  Alenka e goditi granata në tank me këmbën e saj të zbathur, u përkul mbrapa dhe këndoi:
  - Ne do t'i vrasim dhe shqyejmë të gjithë!
  Matryona gjëmonte si një ari:
  - Do të hakmerremi për Seryozhën!
  Dhe të gjitha vajzat bërtitën në unison:
  - Për Seryozhka, ne do të shqyejmë topat e nazistëve!
  Pas kësaj, luftëtarët nxorën dhëmbët. Dhe ata vazhduan të gjuanin sikur të mos kishte ndodhur asgjë. Ata kanë gjakftohtësinë e pitonëve, apo gjarpërinjve me dhëmbë.
  Luftëtarët me këmbë të zhveshura dukeshin vdekjeprurëse seksi.
  Matryona kujtoi se si djemtë në kamp vinin me vrap tek ata në kazermë. Dhe këto janë kujtime të këndshme. Eh, vajzat u argëtuan pak. Është bukur kur të rinjtë e ndjejnë trupin e tyre dhe i përkëdhelin gjoksin.
  Gjëja më e keqe për kampin është se ju duhet të zgjoheni herët. Dhe nëse argëtoheni shumë gjatë natës, atëherë në mëngjes dhe gjatë ditës nuk keni fare energji. Ndonjëherë vajzat që ishin shumë të dashura i zinte gjumi pikërisht në fushë. Dhe ndonjëherë ai gjithashtu i shpëtonte.
  Vajzat mbanin rreshtin. Por amerikanët që luftuan rreth tyre gradualisht u ulën dhe u tërhoqën.
  Alena vuri në dukje me alarm:
  - Së shpejti do të jemi të rrethuar.
  Anyuta qeshi me një buzëqeshje:
  - Por atëherë patjetër që nuk do të duhet të tërhiqemi!
  Alla nxori dhëmbët, preu tre indianë dhe fërshëlleu:
  - Miku im ma mbuloftë shpinën përgjithmonë, si në këtë betejë të fundit!
  Maria zbuti flokët e saj të artë, por të pluhurosur, duke guxuar:
  - Ka shumë dyer të ndryshme! Por ne jemi njerëz që jemi më besnikë ndaj rock!
  Vajzat me radhë hidhnin granata me këmbë të zbathura. mendoi Alena. Eh, nuk kishte shumë njerëz si ajo në 1941, dhe kështu na u desh të tërhiqeshim në Moskë. Por do të vijë koha dhe Ushtria e Kuqe do të marrë Berlinin.
  Me ose pa Amerikën, komunizmi do të ketë një fitore. Nuk mund të jetë që fashizmi të triumfojë.
  Luftëtarët vazhduan të luftojnë me trimëri, vendosmëria dhe etja për fitore digjej në sytë e tyre.
  Anyuta tha me besim:
  - Shpirti ynë rus është më i forti në botë!
  Matryona konfirmoi me lehtësi:
  - Po, do të jetë pikërisht kështu!
  Maria shkroi në Twitter:
  - Na ndihmoftë mbrojtja e Nënës së Zotit!
  Dhe të pesë vajzat bërtitën njëzëri:
  - Ka sakura në çdo apartament, dhe Krautët përdorin një shpatë hara-kiri!
  Dhe pas kësaj, luftëtarët filluan të hidhnin granata me këmbë të zbathura edhe më intensivisht.
  Alena e pyeti Marian me një buzëqeshje:
  - A beson ne Zot?
  Luftëtari me flokë të artë u përgjigj sinqerisht:
  - Imagjinoni po!
  Alena tundi kokën:
  - Ishte e pamundur për një Komsomol dhe një komunist të besonte në këtë!
  Maria tha me një buzëqeshje:
  - Pse atëherë Stalini urdhëroi të fluturonte rreth Moskës me ikonën, nëse ai nuk e besonte?
  Alena ngriti supet dhe tha:
  - Ndoshta kjo është thjesht psikologjike, për të mbështetur ata që besojnë?
  Maria u kryqëzua dhe tha:
  - Nga plumbat na mbrojnë edhe fuqitë më të larta! Kaq shumë njerëz rreth nesh po vdesin, por ne jemi ende gjallë!
  Alena shpërtheu duke qeshur dhe u përgjigj:
  - Vërtet ka diçka...
  Alla me flokë të kuqe vuri në dukje me dyshim:
  - A nuk përfshihen shërbimet sekrete sovjetike në faktin që Hitleri më në fund u kthye në SHBA?
  Alena hodhi një granatë ndaj nazistëve me gishtat e saj të zhveshur dhe kundërshtoi:
  - Mendoj se jo... Edhe pse...
  Maria vuri në dukje logjikisht:
  - Oktapodi fashist kërcënon të marrë edhe burimet e Amerikës. Çfarë na duhet?
  Alla e mori dhe këndoi me tallje:
  - Vetëm më thuaj, më thuaj çfarë të duhet, çfarë të duhet! Ndoshta do të të jap, ndoshta do të të jap çfarë të duash!
  Alena qeshi dhe cicëroj:
  - Këtu do të luftojmë... Dhe atje do të shohim!
  Vajzat po ziheshin ende. Dhe Seryozhka ka luajtur me ta më shumë se një herë në vit në gurore. Djali mbijetoi dhe madje u rrit. Trupi i tij u bë i thatë, i mprehtë, i fortë. Në dy vjet gurore, djali u kthye nga një fëmijë në një adoleshent. Dhe u bë shumë më e fortë.
  Një nga mbikëqyrësit gjermanë filloi ta shikonte më nga afër. Dhe ajo madje filloi një lidhje me një djalë të lezetshëm. Ajo filloi ta ushqente dhe ta mësonte se si të kënaqte një zonjë.
  Kështu, Seryozhka pati një shans për të shpëtuar. Ndërkohë djali, me ushqim të shtuar dhe me aktivitet të madh fizik, fitoi masë muskulore.
  Dhe ai e njihte dashurinë e një gruaje të rritur, mjaft të bukur. Ai nuk ndihej aq keq tani. Trupi im ishte mësuar me të, thuajse nuk lodhej nga puna e shpinës dhe pothuajse nuk më fshikullonte më.
  Matryona u pikëllua më shumë se kushdo tjetër për djalin e kapur në Stalingrad. Një humbje vërtet e madhe. Të humbasësh një fëmijë kaq të talentuar. Dhe nuk dihet se çfarë është më mirë: vdekja apo tortura të ngjashme!
  Matryona kujtoi se si ajo vetë u rrah në thembra të zhveshura me shkopinj gome në NKVD. Eshtë e panevojshme të thuhet, nuk është shumë e këndshme. Dhe këta oficerë sigurie janë monstra. Ata i rrahën takat e zhveshura vajzës me shkopinj për qejfin e tyre. Ata në të vërtetë nuk kanë nevojë për njohje, pasi e kapën gruan fshatare me kallinj.
  Dhe njëri prej tyre solli një çakmak në tabanin e vajzës dhe flaka e kuqe lëpiu thembrën e ashpër. Sigurisht që dhemb.
  Por Seryozhka u mor në pyetje nga nazistët shumë më mizorisht. Ata duhej të nxirrnin informacion. Dhe ata provuan gjithçka. Vërtetë, ata nuk ishin të gjymtuar.
  Seryozhka është ende gjallë dhe ëndërron të arratiset. Humorin e prishin mesazhet për gjithnjë e më shumë fitore të fashistëve. Këtë herë në Perëndim. Dhe SHBA-të janë tashmë në prag të shkatërrimit.
  Seryozhka e kupton që pasi kanë thyer SHBA-në, nazistët do t'i drejtohen Moskës, e cila ende nuk është marrë. Dhe kjo është e mbushur me fatkeqësi për Rusinë.
  Seryozhka mendoi se do të ishte më mirë që takat e tij t'i piqeshin me një mangall sesa të dëgjonte vazhdimisht për fitoret e Rajhut të Tretë.
  Eh, fashistët janë me fat. Me sa duket të gjitha forcat e errëta janë në anën e tyre.
  Seryozhka shkroi në Twitter:
  - Dije, mëmëdheu, të dua shumë,
  Në gjithë universin nuk ka njeri më të bukur se ti...
  Rusisë nuk do t'i hiqet rubla,
  Do të ketë paqe dhe lumturi për të gjithë brezat!
  Seryozhka kujtoi se si luftoi në ditët dhe javët e para. Çdo gjak dhe çdo damar dhembi brutalisht derisa djali u mblodh. Rezulton se trupi i fëmijës është shumë elastik dhe mund të mbajë më shumë peshë se ai vetë.
  Seryozhka u betua se do të mbijetonte në mënyrë që të hakmerrej ndaj nazistëve. Dhe se Rendi i Ri i tyre famëkeq do të përmbyset!
  Djaloshi, ndërsa punonte, iu kujtua historia e Kuprinit: "Qedri i bardhë". Aty ishte një djalë, emri i tij. Gjithashtu gjysmë i uritur, ai ecte zbathur përgjatë shtigjeve shkëmbore. Por nëse është e lehtë për një djalë të shëndetshëm të ecë zbathur përgjatë rrëpirave të malit, atëherë ndoshta ishte shumë më e vështirë për gjyshin që eci me të.
  Seryozhka dikur kishte një ëndërr. Çfarë ndodhi pak pas momentit kur djali i cirkut ia ktheu qimedredhurin e rrëmbyer.
  Natyrisht, ata nuk u larguan. Një zonjë e pasur ngriti policinë në këmbë. Dhe interpretuesit e cirkut u kapën. Më burgosën në burg. Komandanti urdhëroi:
  - Bëji një rrahje të mirë këtij çifti!
  Vathin dhe gjyshi e zhveshën dhe e vunë në trekë. Filluan të rrihnin me kamxhik. Gjyshi rënkoi dhe heshti. Seryozhka, duke shtrënguar dhëmbët, u përpoq të frenonte britmat e tij. Por ishte shumë e dhimbshme.
  Më në fund, kur shpina e tij u shndërrua në një rrëmujë të përgjakshme, gjyshi dhe djali humbën ndjenjat.
  Seryozhka erdhi në vete nga një kovë me ujë të ftohtë. Shpina i ishte djegur. Ishte e vështirë për të lëvizur. Dhe ndihmësmjeku u përkul mbi gjyshin. Burri me rrobën gri tha me indiferent:
  - Plaku u përkul mbrapa!
  Oficeri i ashpër urdhëroi ashpër:
  - Pra varroseni në varrezat e burgut. Dhe futeni qenushin në bodrum, mbajeni në pranga deri në gjyq!
  Ata e ngritën Seryozhkën për flokë dhe kështu, të zhveshur dhe të rrahur, e çuan në oborr te farkëtari. Djali ishte shumë i turpëruar dhe i lënduar. Ai ishte i mbështjellë në metal. Madje më dogjën me hekur të nxehtë. Seryozhka u përpoq të tërhiqte prangat e rënda. Ai ishte i mbyllur lakuriq, me vija në shpinë, në një bodrum të ftohtë. Kishte minjtë që kërcisnin dhe krijesa të neveritshme që zvarriteshin përreth. Kështu mundimi i djalit vazhdoi.
  Sergei ishte i ftohur, një mi e vrapoi mbi të disa herë. Ishte krejtësisht e pamundur të flinte. Për më tepër, djalit nuk u ushqye, madje as u dha ujë. Me sa duket oficeri ka marrë një ryshfet të posaçëm nga zonja për t'u dhënë një mësim sa më mizor artistëve të cirkut.
  Seryozhka kishte shumë etje dhe djali, për ta bërë më të lehtë, preku me gjuhë muret e lagura. Djali vuajti për disa orë, nga i ftohti dhe pickimi nga gjakpirësit, por më pas humbi ndjenjat, i humbur në një gjumë të rëndë.
  Djali u zgjua me një goditje kamxhiku dhe u tërhoq zvarrë drejt e në hekura në gjyq.
  Pasi në oborr, pas bodrumit të ftohtë, Sergei ndjeu një pamje lumturie. Mbi të u derdhën nja dy kova me ujë, duke larë papastërtitë dhe gjakpirësit. Më pas më dhanë disa pantallona të shkurtra për të mbuluar turpin dhe më çuan në gjyq.
  Sergei lëvizi shumë dhe kishte një çalë të fortë. Gjaku pikonte nga shpina e tij me vija.
  Gjyqtari rezultoi të ishte një i moshuar. Ai hodhi një vështrim përçmues ndaj djalit dhe pyeti për fajin e tij.
  Oficeri u përgjigj me ngulm:
  - Ai vodhi një qen shumë të shtrenjtë dhe të racës së pastër nga konti, plus sulmoi edhe portierin!
  Gjykatësi pyeti me përtesë:
  - A keni pasaportë?
  Oficeri tundi kokën negativisht:
  - Në asnjë mënyrë!
  Gjykatësi tha në mënyrë monotone:
  - Dënoj djalin, si e ka emrin...
  Oficeri nxiti:
  - Sergei, Madhëria juaj!
  Gjykatësi vazhdoi:
  - Djali Seryozhka, të burgoset në një strehë të tipit burg deri në moshën madhore. Dhe gjithashtu deri në njëqind goditje kamxhiku! Publikisht, në prani të njerëzve! Le të jetë kështu!
  Dhe gjyqtari goditi me një gjilpërë druri!
  Oficeri buzëqeshi dhe tha:
  - Tashmë e kemi goditur... Megjithatë, për nxitjen e djalit, para goditjes?
  Gjykatësi pohoi me kokë:
  - Po, nesër do të ketë rrahje! Ndërkohë, le të ulet në qeli!
  Ata e futën djalin në pjesën e pasme të kokës me bajonetë dhe roja bërtiti:
  - Shko!
  Seryozhka duhej të tërhiqte veten në pranga. Dhe disa milje. Zinxhirët e rëndë ia plasnin krahët dhe këmbët; ishte e vështirë për një djalë të dobësuar nga fshikullimi. Dhe djali mezi e tërhoqi veten zvarrë. Dhe ata e nxitën dhe e shpuan me bajoneta midis shpatullave të tij.
  Disi, djali i uritur, i rraskapitur, i etur arriti në burgun e qytetit. Atje ai u prit disi më i vetëkënaqur. Ata hoqën prangat, pastaj hoqën përsëri ujin dhe më dërguan të rruaj kokën. Djali u ndje shumë keq. Flokët u rruheshin me një brisk të mprehtë. Kjo është e pakëndshme, lëkura në kokën time është gërvishtur. Rruheshim pa sapun, nën ujë të ftohtë. Procedurë e dhimbshme. Më pas djalin e çuan në burg. Kumonte brenda. Por ende jo në birucë, pak më ngrohtë. Gardiani urdhëroi: - Çoje në çerdhe!
  Sergei ndjeu lehtësim. Dhe është pak më argëtuese pa pranga. Ai u shty në një qeli. Kishte një duzinë djemsh nga dhjetë deri në pesëmbëdhjetë vjeç. Të gjithë i kishin prerë flokët, me lecka, thuajse të gjithë ishin zbathur, përveç më të madhit, i cili kishte veshur çizmet e thyera.
  Plaku e shikoi Sergein. Një djalë i hollë, por me tel, me kokë të saporruar dhe të prerë. Vetëm me pantallona të shkurtra. Këmbët me kallo nga ecja zbathur për një kohë të gjatë, lëkurë e nxirë, shenja të freskëta nga prangat.
  Djali tha:
  - Ti je hajdut?
  Seryozhka u përgjigj sinqerisht:
  - Jo! Unë jam një interpretues cirku!
  Djali i madh, i cili dukej disi si cigan, fërshëlleu:
  - Mund të ecësh me duar!
  Seryozha thjesht u përgjigj:
  - Mund!
  I madhi gurgulloi:
  - Pra, shkoni për një shëtitje!
  Seryozhka psherëtiu rëndë:
  - Jam i lodhur dhe mund të bëj vetëm disa hapa!
  Cigani leh:
  - Beje!
  Djali e mori dhe u ngrit në krahët e tij. Koka më merrte pak nga uria, etja, rrahjet dhe lodhja.
  Por Sergei gjeti forcën për të shtrënguar duart dhe i tërbuar bëri një salto.
  Cigani tundi kokën në shenjë miratimi dhe tha:
  - Ulu me mua!
  Seryozhka u ul. Këmbët e tij po i binin pasi udhëtonte me pranga të rënda. Cigani buzëqeshi me mirëseardhje dhe nxori një copë bukë dhe sallo me qepë.
  Ofrohet:
  - Hani!
  Sergei lëpiu buzët dhe pyeti:
  - Dhe më shumë ujë!
  Cigani buzëqeshi:
  - Ka ujë! Pi, ha!
  Sergei mori enën dhe piu pak ujë. Ishte e ngrohtë dhe jo shumë e freskët. Por djali me lakmi e piu thuajse të gjithë enë. Pastaj hëngri sallo, qepë dhe bukë.
  U ndje më mirë. Cigani pyeti:
  - Përse erdhe këtu?
  Pjesa tjetër e djemve filluan të bërtasin:
  - Po, na thuaj!
  Seryozhka filloi të tregojë gjithçka ashtu siç është. Djemtë dëgjuan me vëmendje dhe bënin pyetje. Pastaj, kur Seryozhka mbaroi, cigani tha:
  - Po, ata janë njerëz mizorë... Por ju mund të ikni nga streha e burgut.
  Seryozhka ngriti supet e tij të holla dhe pyeti:
  - Si eshte atje?
  Cigani u përgjigj me gatishmëri:
  - Keq! I ushqejnë që të mos vdesin që në moshën një vjeçare: bukë, ujë, qull të neveritshëm. Ju punoni katërmbëdhjetë orë në ditë. Të rrahin edhe nëse shikon shtrembër, të fshikullojnë çdo javë. Jo, është më mirë të mos shkosh atje. E vetmja gjë më e keqe është puna e vështirë, dhe jo kudo!
  Seryozhka psherëtiu rëndë dhe tha:
  - Ik? Eshte e mundur! A është vërtet e mundur të arratisesh?
  Cigani shikoi përreth dhe u përgjigj:
  - Ky është një burg... Është një burg qyteti dhe është e vështirë të arratisesh këtu nëse nuk vjen një shans me fat. Do të jetë më e lehtë të ikësh nga streha.
  Pati një trokitje, ushqimi po shpërndahej në burg. Ishte qull i papjekur dhe bukë bajate. Sergei nuk e kishte humbur ende oreksin dhe hante racionet pa shije të burgut. Ne hëngrëm në një tryezë të përbashkët.
  Pastaj djemtë u ulën në qoshe. Të moshuarit u ngjitën në kashtë dhe luanin letra për schelbans dhe fofans. Pastaj Seryozhka tregoi disa hile me letra, të cilat i argëtuan fëmijët. Pas së cilës të burgosurit e rinj shkuan në shtrat.
  Përpara, gjithçka që e priste Seryozhka ishte një goditje. Fjetja në kashtë ishte pothuajse komode, duke pasur parasysh se djali shpesh e kalonte natën në ajër të hapur, dhe në të ftohtë, atëherë ishte pothuajse rehat në qeli. Djemtë jetuan miqësisht dhe nuk kishte njerëz që ngacmoheshin.
  Dhe ajo që e priste Sergein në mëngjes nuk ishte një zgjim i gëzueshëm. Njëqind goditje kamzhiku nuk janë shaka, veçanërisht në publik.
  Djali u lidh përsëri me zinxhirë. Dhe më çuan në shesh. E fshikulluan jo vetëm atë, por edhe tre djem.
  Njerëzit u mblodhën. Kush u soll, kush donte të shikonte spektaklin zbavitës.
  I pari që u godit ishte një djalë rreth katërmbëdhjetë vjeç. I hoqën leckat e tij dhe i shtrinë në një treshe. Krahët dhe këmbët të siguruara. Dhe xhelati me uniformë ushtarake nxori një rreth të lagur në ujë dhe e hodhi në ajër. Djali i shtrirë në kuti u drodh.
  Ekzekutuesi puthi veten dhe lajmëtari njoftoi:
  - Njëzet e pesë goditje kamxhiku!
  Një goditje i ra në shpinë të nxirë djalit. Që në kamxhikun e parë, lëkura shpërtheu dhe gjaku rrodhi. E fshikullojnë djalin në ndërgjegje. Në lëkurë shfaqen vija të kuqe dhe më pas bëhen të forta. Djali nuk e duroi dot dhe ulëriti, ulëriti paturpësi dhe u shtrëngua. Në goditjen e fundit djali humbi ndjenjat.
  Turma brohoriti dhe njerëzit treguan me gisht. Dhe ata kërcënuan se do të shtojnë më shumë.
  Pastaj ishte radha e Seryozhës. Djali kishte veshur vetëm pantallona të shkurtra dhe ata i grisën gjithashtu. Është e turpshme të jesh krejtësisht i zhveshur; ka shumë gra dhe vajza në turmë.
  Ata tregojnë me gishta. Dhe bëjnë zhurmë.
  Këmbët e zbathura të Seryozhkës ishin ngjitur në sythe dhe duart e tij ishin të lidhura me litarë në mënyrë që djali të mos hidhej dhe të ikte.
  Ekzekutuesi mori kamxhikun në duar dhe e hodhi përsëri ajrin. Lajmëtari njoftoi:
  - I burgosuri Sergei merr njëqind goditje në shpinë me kamxhik! Dhe njëzet e pesë goditje të tjera me një shkop në thembra.
  Torturuesi mori një shkop të rëndë, e peshoi në dorë dhe tha:
  - Së pari në taka, përndryshe pas goditjes nuk do të ndjejë asgjë.
  Seryozhka shtrëngoi dhëmbët me guxim, ai ishte gati të duronte gjithçka stoikisht.
  Xhelati goditi goditjen e tij të parë. Djali ndjeu se një bosht zjarri dukej se kalonte nga thembra e tij e zhveshur deri në pjesën e pasme të kokës. Një klithmë i doli nga fyti, por djali arriti të përmbahej.
  Goditja e dytë në këmbën e ashpër dhe me kallo të djalit ishte edhe më e dhimbshme. Sergei nxori fort, lotët i dolën pa dashje nga sytë.
  Ekzekutuesi goditi për herë të tretë, sikur të rrihte organet e brendshme.
  Djali po merrte frymë rëndë. I pikonte djersa. Dhe përsëri goditja erdhi. Xhelati goditi në mënyrë profesionale, pa inat e tërbim dhe me maturi. Sergei vendosi të durojë me gjithë fuqinë e tij. Duhet të mbash dhe ai do të mbajë. Asnjë rënkim, asnjë ulërimë.
  Djali duhej të ecte zbathur në dëborë, të flinte në të ftohtë dhe të bënte ushtrime gjimnastike shumë të dhimbshme. Dhe ai mund të duronte goditje të egra, duke mbajtur ulërimat e tij.
  Xhelati ka rrahur me kujdes që viktima të mos humbasë. Kur mbaroi, shputat e djalit ishin të fryrë dhe blu.
  Pastaj filloi gjëja më e rëndësishme, goditja e shpinës. Për të mos e fshikulluar deri në vdekje djalin, torturuesi e ka rrahur me llogaritje, masë, duke i shpërndarë goditjet në të gjithë lëkurën e shpinës dhe të pasmeve të djalit.
  Pas takave, dhimbja tashmë perceptohej si e mbytur. Goditjet pasuan prerje të vjetra.
  Për të hequr mendjen nga dhimbja, u kujtua Seryozhka. Si interpretues cirku, Natasha i mësoi truke të ndryshme. Kjo ishte një grua e re, një profesioniste. Për ca kohë, pasi humbi punën, u shoqërua me mulli organesh dhe djalin. Por më pas një nga të pasurit ra në dashuri me një grua të bukur dhe të hollë. E mori për shërbëtore dhe djali dhe gjyshi i tij mbetën vetëm. Dhe kjo e bëri atë më keq. Të dyve iu dhanë shumë më pak, dhe ata nuk donin t'i lejonin të hynin. Natasha ishte e bukur, me belin e një vajze dhe një fytyrë të këndshme. Ajo eci si Seryozhka, zbathur deri në acar, dhe u ul në të çarat horizontale.
  Ajo i mësoi djalit shumë hile.
  Më vjen keq që u nda me të. Por ajo ka jetën e saj, dhe ajo dhe gjyshi i saj kanë të tyren.
  Dhe tani ai ka humbur edhe gjyshin e tij dhe qimedredhurin e tij. Dhe përpara është një strehë burgu. Aty ku është shumë e frikshme.
  Djali qau pa dashje... Dhe në goditjen e fundit, të qindtën, u shua...
  Ky është vizioni që kishte Seryozha. Jo shumë argëtuese. Po djalin dhe gjyshin e tij i priste një fat i trishtë. Nuk është çudi që historia e Kuprinit doli të jetë e shkurtër.
  Epo, djali e liroi qen qimedredhur dhe çfarë më pas? Dhe pastaj po arratisja?!
  Seryozhka dëgjoi gardianin gjerman që e thërriste. Ajo është e madhe dhe ende e re. Dhe tani do të fillojë... Djali e ndjen brenda vetes se është edhe i neveritur edhe e dëshiron. Instinkti i një të riu dhe nderi i një pionieri sovjetik. E gjithë kjo po lufton brenda tij.
  Dhe të pesë vazhdojnë të luftojnë në Çikago. Ata janë të bukur, dhe shumë të gëzuar dhe të gëzuar. Mjerisht, zemrat përkeqësohen në luftë. Sa të dashuruar kanë vdekur tashmë të katërt?
  Por vajzat nuk humbasin zemrën dhe qeshin kur kundërshtari i tyre i radhës shkon te të parët e tyre.
  Alenka thotë me një buzëqeshje:
  - O lufte... ti je vetem nena jone! I mundëm të gjithë dhe do të vazhdojmë të fitojmë, besoj në të!
  Alla këndoi me inat:
  - Dhe beteja vazhdon përsëri,
  Dhe zemra ime ndihet e shqetësuar në gjoksin tim ...
  Dhe Lenini është kaq i ri,
  Dhe tetori i ri është përpara!
  Maria këndoi ndryshe:
  - Ne duhet të marrim përsipër të shkrihemi në një rrjedhë të vetme,
  Drejtoje zemrën, mendjen dhe ndjenjat te Jezusi...
  Kështu që Zoti i madh do të na ndihmojë të shpëtojmë,
  Dhe përgjithmonë e përgjithmonë le të lëvdojmë Zotin!
  Vajza me flokë ngjyrë luleradhiqe i dha një kthesë. Dhe ajo buzëqeshi, u ndje e lumtur. Pse nuk arrijnë të kompozojnë. Dhe rrëzoni kundërshtarët e Rusisë.
  Edhe nëse është në territorin e SHBA. Dhe vajzat po argëtohen shumë.
  Alyonushka nxori frymën dhe tha:
  - Do të ketë një festë në rrugën tonë - Dita e Fitores!
  Alla konfirmoi:
  - Po, sigurisht që do të jetë!
  Ndërkohë, ekuipazhi i tankeve angleze luftoi në Goering 4. Jane, Gringeta, Matilda, Malanya - një katërshe e bukur, vajzat nga Foggy Albion luftuan me amerikanët. Pas rënies së Atlantës, një pjesë e konsiderueshme e Shteteve të Bashkuara ishte tashmë nën pushtimin gjerman. Amerikanët u përpoqën të tërhiqeshin, por ata nuk bënë punën më të mirë.
  Makina e luftës Fritz lëvizte nga jugu në veri. Katër vajza angleze luftuan vetëm me bikini, të ulura në një tank të fuqishëm të blinduar.
  Gringeta, pasi depërtoi në armaturën e Shermanit, cicëriu me një buzëqeshje të gjerë në buzë:
  - Ka shumë gënjeshtra në mbarë botën! Por luftëtarët bëjnë të vërtetën!
  Jane mërmëriti me një buzëqeshje të gjerë:
  - Një politikan i fortë ka lindur për betejë,
  Frika është dobësi dhe prandaj kush ka frikë është tashmë i mundur!
  Malanya vuri në dukje:
  - Ne do të shtypim Yankees tani! Sepse fuqia është pas nesh!
  Matilda këndoi me kënaqësi:
  - Shtrigë, shtrigë, shtrigë - shpirtra të këqij! Dhe nga erdhi shtriga!
  Gringeta u përgjigj me mbështetje për impulsin:
  - Shtrigë, shtrigë, shtrigë - duhet të jesh e bukur! Dhe unë jam i mahnitur nga kjo bukuri!
  Jane tundi këmbën e saj zbathur ndaj partnerit të saj:
  - Mëkat është edhe lezbike!
  Gringeta tha me një psherëtimë:
  - Por një trup i pastër, i lëmuar, femëror është shumë më i bukur se meshkujt me qime e me erë!
  Malanya qeshi dhe tha:
  - Në të vërtetë, trupi i një gruaje është shumë më i këndshëm! Ky është një fakt i pamohueshëm! Dhe në përgjithësi ne jemi si çokollata!
  Gringeta goditi Pershingun me një goditje të mirë dhe këndoi me kënaqësi:
  - Unë jam një lepur çokollate, jam një bastard i dashur dhe njëqind për qind i ëmbël... Ho, ho, ho! Unë i dua burrat e pashëm, dhe nuk më pëlqejnë gomarët, i fut në timon... Ho, ho, ho!
  Duke goditur këmbët e saj të zhveshura dhe të dalta, Malanya këndoi:
  - Vajzat janë të ndryshme... Blu, e bardhë, e kuqe... Dhe të gjithë duan të rrotullohen në një shkop në të njëjtën mënyrë!
  Xhejni qeshi dhe pohoi me kokë në shenjë miratimi.
  - Po, seksi është i mrekullueshëm! Le të kemi më shumë, dhe më të freskët!
  Gringeta qëlloi përsëri në drejtim të Shermanit dhe tha:
  - Çurçill, çfarëdo që të thotë dikush, na vendos... Dhe tani jemi nën Gjermani!
  Xhejn fërshëllei në mënyrë agresive si përgjigje, duke trokitur njërin nga gjunjët e saj të zhveshur dhe të nxirë kundër tjetrit:
  - Lëreni të buzëqeshë kurorën e tij,
  Luani britanik do të ulërijë!
  Atdheu nuk duhet pushtuar,
  Çurçili ynë është më i lezetshmi!
  Dhe vajzat goditën kokat e tyre dhe u ranë shkëndija nga sytë. Ato vajza janë shumë të lezetshme dhe të lezetshme...
  Një tank anglez dhe në të njëjtën kohë gjerman, është disi inferior në armaturë ndaj E-50 dhe është pak më i rëndë, por arma është e njëjtë. Luftëtarët nuk janë veçanërisht të ndërlikuar për këtë. Ata janë kaq të bukur dhe të dashur!
  Jane është një vajzë e zgjuar deri në ekstrem. Dhe kështu shprehet shprehja agresive.
  Gringeta madje këndoi me një buzëqeshje:
  - Ne jemi luftëtarë dhe bija të atdheut tonë!
  Vajzat ishin jashtëzakonisht të kënaqura. Faturat po grumbulloheshin. Është mirë këtu, jo aq vapë sa në Kubë. Nazistët pushtuan një aeroplanmbajtëse të pathyeshme në brigjet e Shteteve të Bashkuara. Edhe një herë, makina ushtarake e Rajhut të Tretë doli të ishte ideale dhe e përpunuar në standardet më të larta.
  Dhe ingranazhet e tij u kthyen me shumë efikasitet.
  Kombinimi i egërsisë, mizorisë, teknologjisë së përparuar, totalitarizmit, disiplinës dhe shkencëtarëve më të mirë në botë dhanë rezultate të shkëlqyera.
  Pasi e rrëzoi Gringet dhe e goditi "Shtrigën", ajo tha:
  - Megjithatë, ne nuk kemi të njëjtin nivel organizimi si gjermanët. Dhe demokracia e kalbur ndërhyn në qeverisjen efektive!
  Xhejni e gërvishti thembrën e saj të zhveshur në pedale dhe ra dakord:
  - Demokracia është me të vërtetë më shumë një dobësi sesa një forcë! Mjerisht, ne patjetër vuajmë nga kjo!
  Gringueta tha me tërbim:
  - Epo, në ferr me të qara! Sa më e madhe të jetë vuajtja, aq më e madhe është dhurata!
  Dhe luftëtari fshatar dërgoi një predhë në qendër të tankut të frikshëm të Uashingtonit. Dhe përplasi një makinë të rrezikshme.
  Anglezet ndiheshin të sigurta. Jane bëri dashuri me një gjerman të madh dhe u argëtua shumë. Po seksi është i mrekullueshëm. Dhe unë e dua atë përsëri dhe përsëri dhe me burra të ndryshëm. Kjo është një ndezje e tillë.
  Por Gringueta bëri dashuri me një djalë. Për më tepër, duket se ai është japonez, por biond dhe shumë muskuloz.
  Një djalë kaq i pashëm. Emri i tij nuk dihet, por pseudonimi i tij është Karas. Dhe ai i përket kastës së ninjave. Një luftëtar elitar që luajti një rol të rëndësishëm gjatë Betejës së Midway. Dhe një Spartan i vërtetë.
  Jane e kishte zili Gringeta, e cila arriti të merrte një hero të tillë. Krapi kryq u tregua gjithashtu në betejat me amerikanët dhe rusët. Djalë i rrezikshëm. Por ai është tmerrësisht i pashëm, dhe muskujt e tij janë aq të spikatur, si valëzime në ujë.
  Eh, do të ishte mirë ta prekje një trup të tillë me thithkat e tua të kuqe dhe ta fërkoje.
  Dhe Karas në fakt u shqua për shumë bëma, këtu është një nga episodet;
  Por japonezët po përparonin, megjithatë, samurai arriti të marrë një fillim, edhe falë befasisë taktike. Ndoshta komandantët sovjetikë doli të ishin shumë të sigurt në vetvete, duke nënvlerësuar me sa duket armikun. Por armiku nuk është aspak i thjeshtë. Dhe të shumta në këmbësorinë.
  Por arma më e rrezikshme e japonezëve: ninja. Dhe kështu një detashment vajzash luftëtare, gra simpatike japoneze, së bashku me djalin Karas, hynë në hapësirat ruse. Akti i parë i guximshëm i ninjave ishte sulmi në Hekurudhën Trans-Siberiane. Ata arritën të shkatërrojnë një pjesë të konsiderueshme të hekurudhës dhe të hedhin në erë disa trena që transportonin trupat sovjetike. Këta ninja janë shumë të guximshëm, ata janë në gjendje të zvarriten përgjatë mureve, të kenë hipnozë, të kërcejnë nga lartësi të mëdha dhe të lëvizin shumë më shpejt se të vdekshmit e zakonshëm.
  Epo, kush do të dyshonte në një kamp të padëmshëm ciganësh: një shkëputje e luftëtarëve më të mirë në botë. Dhe ninjat janë në gjendje të transformohen menjëherë. Dhe krijoni mrekulli të vërteta.
  Por dy vajza, njëra prej tyre, pavarësisht origjinës së saj japoneze, është një bjonde natyrale, tjetra është flokëkuqe, u ngarkuan me rrëmbimin e Zhukovit.
  Stalini emëroi në mënyrë mjaft logjike një gjeneral ushtrie me përvojë në Khalkhin Gol si komandant të përgjithshëm të frontit lindor. Por ninja, si gjithmonë, është në gatishmëri dhe përpiqet të marrë iniciativën.
  Vajzat vozisnin përgjatë rrugës shkëmbore, të veshura me fustane modeste fshatare, pa i rënduar këmbët me këpucë. Ato janë të bukura dhe askush nuk do t'i dyshojë se janë japoneze, pasi tiparet e fytyrës së vajzave janë pothuajse evropiane. Dhe tiparet e saj të fytyrës janë të buta, të ëmbla dhe madje gati fëminore naive. Nën fustanet e kalikos, muskujt shumë të zhvilluar për gratë nuk duken dhe supet pak të gjera janë tipike për gratë fshatare të mësuara me punën e vështirë, siç janë krahët disi të trashë me një qafë të fortë. Vajzat mbajnë thasë me grurë dhe këndojnë në rusisht të pastër;
  Fushat, detet, e gjithë toka ruse,
  I dua hapësirat e mrekullueshme të Atdheut...
  Popujt e Atdheut janë një familje,
  Si shkëlqejnë malet me argjend!
  
  Unë jam një vajzë që ec zbathur
  Që nga toka e ngrohtë e Rusisë...
  Dhe nëse është e nevojshme, do t'ju godas me grusht,
  Bari u spërkat me dritë si perla!
  
  Unë punoj shumë në fushë, e dini,
  Lëvizja është një gëzim për mua tani ...
  Unë e di që Lada është i afërm i ngushtë,
  Dhe ne duhet të luftojmë me guxim për perënditë!
  
  Sa mirë është të shkelësh mbi guralecë,
  Tabani i mprehtë gudulis këndshëm...
  Natyra i jep syrit të popit një pesë të lartë,
  Dhe imagjinoni se gjithçka në botë është e pamasë!
  
  Do të arrijmë atje, do të arrijmë së shpejti në Moskë, besoj.
  Do të shohim edhe ndërtesat e Leningradit...
  Dhe nëse nuk keni as një rubla, mjerisht,
  Atëherë duhet ta fitoni me djersë!
  Vajzat kënduan aq mirë sa djali Troshka, i cili vraponte pas tyre, i dëgjoi dhe u hodh drejt tyre.
  Duke duartrokitur, pionieri i ri tha:
  - Ju këndoni kaq mrekullisht... A mund të këndoni ndërkombëtarisht?
  Vajzat ninja kënduan në unison:
  - Çohu, e damkosur me mallkim...
  E gjithë bota është e uritur dhe skllevër!
  Mendja jonë e indinjuar po zien,
  Gati për të luftuar deri në vdekje!
  Djali filloi të këndonte bashkë me ta, duke u hedhur pak lart e poshtë. Vajza ninxha me flokë të kuqe nuk mundi të rezistonte dhe me shkathtësi kapi këmbët e mizës me gishta. Ajo e shikoi djalin me dyshim, por ai nuk dukej se vuri re asgjë. Një pionier i zakonshëm me pantallona të shkurtra, të errëta nga një nxirë, flokë të zbardhura si gruri. Nuk ka gjasa që ky të jetë një oficer i inteligjencës ruse. E vërteta sillet në mënyrë të dyshimtë pa kujdes. Por lufta dhe japonezët po përparojnë. A nuk është pretendimi i tij gazmor?
  Dhe bisha me flokë të kuqe, me një lëvizje delikate të dorës, preku kokën e prerë të pionierit. Djali ra, duke ngritur takat, gri nga pluhuri, deri në majë, u shtrëngua nja dy herë dhe heshti. Nuk ka mbetur asnjë gjurmë e goditjes. Dukej sikur pionieri thjesht kishte humbur vetëdijen.
  Vajza e bardhë ninja me dyshim, ajo ishte pak më e butë në karakter, pyeti:
  - Pse po e ben kete? Djali i varfër mund të jetë i pastër.
  Flokëkuqja u përgjigj ashpër:
  - Nuk mund të rrezikosh! Mos harroni kodin tonë ninja: gjithçka që të çon në fitore është e mrekullueshme, për të kapur armikun, por mjetet nuk llogariten!
  Biondja tundi me kokë:
  "Dhe Hirohito tha, mos hezitoni të përdorni dhunë."
  Djalli i kuq shtoi:
  - Për më tepër, pa marrë parasysh se kush është para jush: një vajzë apo një djalë! Pra mizori, mizori, dhe përsëri mizori - çimentimi i kombit!
  Dhe luftëtari u hodh, duke rrëzuar sorrën. Kjo magjistare rrotullon këmbët me vrull.
  Ninjat mësojnë shumë. Në foshnjëri, topa hidhen ose shtyhen drejt tyre për ta mësuar atë se si të luftojë dhe të ruajë ekuilibrin. Vajzat janë në gjendje të nxitojnë me shpejtësi të madhe nëpër moçal dhe të shpërndajnë qymyr me këmbët e tyre të këndshme ose të kërcejnë në një hekur të nxehtë. Luftëtarët, në fakt, janë mishërimi i forcës së bukur, por ata vepruan shumë poshtër. Në të vërtetë, çfarë mund të jetë më e neveritshme se vrasja e një fëmije të pambrojtur, vetëm në bazë të një dyshimi të paqartë se mund të informonte komandën sovjetike.
  Por një ninja në mentalitetin e saj: është para së gjithash një vrasës. Ndërsa ende një djalë apo vajzë, një luftëtar ninja duhet të vrasë një tigër ose ujk me duart e tij të zhveshura. Dhe në momentin e fillimit, ninja kalon nëpër një labirint të tërë me kurthe, simulatorë, shtiza, derdhje plumbi të shkrirë dhe shumë krijesa. Edhe si fëmijë, këto vajza luftonin me dhëmbë e gozhdë djemve. Dhe jo vetëm me grushte, por edhe me armë.
  Me ndihmën e ilaçeve të veçanta sekrete, ninjat ishin në gjendje të shëronin plagët në mënyrë që të mos kishin mbetur as plagë. Prandaj, nuk mund të kuptosh kurrë duke parë se këtyre vajzave u është prerë gjysma e fytyrës gjatë sparringut, apo gishtat apo edhe duart. Ninjat zotëronin teknika të mrekullueshme rikuperimi. Ishte falë tyre që Lufta e parë Ruso-Japoneze përfundoi me fitoren japoneze.
  Dhe tani Terminatorët e bukur tashmë po i afroheshin regjimentit me qëllime speciale, i rrethuar nga i cili ndodhej selia e Qarkut Special të Lindjes së Largët.
  Ushtarët i përshëndetën vajzat me përshëndetje. Si përgjigje, ata i bënë të buzëqeshnin. Luftëtarët kishin gjithashtu sugjerime të forta. Wolf Messing do ta kishte mbytur veten me zili nëse do ta dinte se çfarë ishin të aftë ninjat.
  Luftëtarja bjonde, emri i të cilit ishte Ni San, u hodh te oficeri i departamentit special që po i ekzaminonte në mënyrë të dyshimtë. Dhe me padurim e puthi në buzë kolonelin e gardës.
  Ai u qetësua dhe shpërtheu në një buzëqeshje, duke guxuar:
  - Çfarë do?
  Terminatorja bjonde u përgjigj:
  - Ne kemi një raport urgjent për Georgy Konstantinovich... Ju dëshironi të na dorëzoni tek ai menjëherë.
  Ni San shtypi arterien karotide gjatë puthjes, duke e dobësuar vullnetin e saj. Tani një zonë raportimi është formuar menjëherë në tru. Koloneli tha duke buzëqeshur:
  - Kanë një raport urgjent te gjenerali. Do t'ia dorëzoj Zhukovit.
  Djalli flokëkuq Nu San (Të dyja vajzat janë motra, por me baballarë të ndryshëm!), bërtiti:
  -Ju i shërbeni mirë gjeneralit tuaj. Për këtë ju pret një shpërblim!
  Vajzat ndoqën kolonelin. Ai eci përpara si një kukull e udhëhequr nga një kukullist. Ni Sana bëri një gjest dhe ushtari i ri ra në gjunjë para saj. Është mirë të shijosh fuqinë. Nyu Sam përsëriti lëvizjen e motrës së saj dhe i riu e puthi këmbën e saj, e cila ishte e pastër pavarësisht se eci njëzet milje zbathur përgjatë rrugës shkëmbore.
  Megjithatë, kjo është ajo që ai donte, vajzat ninja janë shumë të bukura. Organizimi i tyre sekret madje kishte sekretin për të përmirësuar pamjen e tyre dhe për të ndryshuar tiparet e fytyrës. Kjo është arsyeja pse gratë japoneze janë kaq të ngjashme me gratë shumë të bukura sllave me fytyra të pafajshme.
  Ndërtesa në të cilën ndodhej Zhukovi: një kështjellë e lashtë e ndërtuar nga mongolët me mure shumë të trasha. Natyrisht, Georgy Konstantinovich u kujdes për sigurinë e tij.
  Vetëm kur vajzat përbindësh ecin përgjatë shtegut dhe ushtarët qëndrojnë roje para tyre, ka ndonjë kuptim, për fat të keq, nga një mbrojtje e tillë. Vetë kalaja si monument arkitektonik është me interes të caktuar. Dhe nuk do të jetë e lehtë të largosh trupat e ngulitura prej saj.
  Koloneli i çon vajzat drejt e te gjenerali i ushtrisë. Dhe disi të gjithë e lënë të kalojë pa shumë diskutime. Vetëm në hyrje të zyrës, sekretarja dhe dy djem të mëdhenj bllokuan rrugën dhe kërkuan dokumente. Të dy luftëtarët, duke parë me sytë e tyre naivë dhe befas me vaj, cicërijnë:
  - Ju jeni djem shumë të bukur, por ju mungon dashuria femërore!
  Djemtë e mëdhenj në përgjithësi, si rregull, janë seksualisht të shqetësuar dhe sa më të fortë të jenë muskujt, aq më shumë kanë dëshirën për të bërë dashuri dhe nivelin e testosteronit në gjak. Dhe vajzat u vendosën menjëherë në vetëdijen e tyre dhe futën ide fikse në kokat e tyre. Përveç kësaj, nëse bëni presion në qafë, atëherë edhe personi më rezistent ndaj hipnozës do të humbasë vullnetin dhe do t'i nënshtrohet ndikimit të sugjerimit.
  Djemtë e mëdhenj u zbutën, unë sekretari mora një thembër në mjekër nga flokëkuqja dhe u ula me qafë të thyer. Mesa duket Nu San ka vendosur të mos qëndrojë në ceremoni, por ta zgjidhë problemin sa më thjeshtë.
  Në kabinë ishte Zhukov dhe stafi i tij prej tetë gjeneralësh. Ne diskutuam situatën aktuale. Por doli të ishte e rëndë. Vetëm në shkallën e parë, katër milionë këmbësorë japonezë të stërvitur mirë dhe të guximshëm përparuan. Dhe japonezët përdorën me mjeshtëri epërsinë e tyre numerike. Flota e tankeve të Tokës së Diellit në rritje është mjaft e dobët, por BRSS ka gjithashtu tanket më të mira në Perëndim, veçanërisht KV dhe T-34, por këtu mbeten kryesisht mbeturina.
  Stalini kishte hequr tashmë disa nga njësitë më të gatshme luftarake nga Lindja e Largët, duke i transferuar ato në Perëndim. Dhe marrëveshja e neutralitetit me Japoninë e mposhti vigjilencën e komandës. Për disa arsye, Stalini injoroi të gjitha raportet e agresionit të afërt nga Japonia. Dhe rezultati ishte kolapsi i frontit që në ditët e para të luftimeve. Vladivostok është tashmë i rrethuar, dhe Primorye është i humbur, Khabarovsk dhe Ulaanbaatar janë marrë në lëvizje.
  Për fat të mirë, lumi i thellë Amur ngadalësoi përparimin e njësive samurai. Por japonezët zhvilluan një ofensivë duke anashkaluar Amurin përmes Mongolisë. Ata arritën të godasin nga ana e qytetit të Mançurisë, duke kapur një fshat kufitar, duke anashkaluar gjithashtu Amurin dhe këtë herë Mongolinë. Kështu u krijua një situatë kritike. Për të korrigjuar situatën, tani ishte e nevojshme të largohej një pjesë e forcave nga drejtimi perëndimor dhe të transferoheshin me nxitim në Lindjen e Largët. Dhe kjo mori kohë.
  Me sa duket japonezët po mbështeteshin në shtrirjen e komunikimeve sovjetike dhe aftësinë e tyre për të përdorur ushtrinë tokësore. Në fund të fundit, vetë popullsia e Japonisë tejkaloi njëqind milion njerëz, pa llogaritur kolonitë në Kinë dhe Kore. Kështu që ata mund të krijonin një ushtri tokësore të krahasueshme me BRSS, ose me aftësitë e Rajhut të Tretë.
  Etja për hakmarrje në Khalkhin Gol dominoi disponimin e Tokës së Diellit që po lind. Dhe asgjë nuk donte një kompromis në çështjet e marrëdhënieve midis BRSS.
  Përveç kësaj, Hirohito shpresonte që Hitleri të përfitonte nga momenti dhe të rifillonte fushatën e tij antibolshevike, të ndërprerë nga lufta me Britaninë. Dhe çfarë do të arrijë BRSS?
  Fuhreri, natyrisht, i urrente komunistët, por në këtë situatë ai e konsideroi më të rëndësishme për veten të zgjidhte veten nga Britania dhe të shmangte një luftë në dy fronte. Sukseset e gjermanëve në Libi, ku ra Tolbuk, shkatërrimi i bazës në Maltë dhe ofensiva në Egjipt dhanë një shans që Britania të përfundonte shpejt dhe Leo të zbutej në paqe. Dhe pastaj hordhitë e fuqishme të blinduara të Wehrmacht do të lëvizin nga perëndimi.
  Samurai mbështetet në këtë, si dhe në guximin e tyre dhe aviacionin e fortë, një flotë të madhe dhe me përvojë.
  Tani edhe Zhukovi edhe Stalini janë në vështirësi. A nuk është e rrezikshme tërheqja e trupave nga perëndimi dhe transferimi i tyre në lindje? Ndoshta ndaloni në këtë. A nuk do të provokonte një dobësim i tillë i forcave të Hitlerit? Nga ana tjetër, sukseset e Japonisë mund të bëhen një tundim dhe provokim edhe më i madh për Krautët.
  Vajzat ninja janë, në çdo rast, një argument i fortë në çdo luftë. Dhe tani, me një përkulje të sjellshme, ata hyjnë në zyrën ku ulen gjeneralët dhe thonë me dashuri:
  - Cili prej jush ka nevojë për qumësht të freskët?
  Zhukov doli me habi dhe tha:
  -Ku i gjetët bukuroshe të tilla?
  Djalli me flokë të kuq këndoi melodiozisht me një theks lokal siberian:
  - Stalini i sjellshëm, i mençur do të na thërrasë në betejë dhe në vend të zemrës do të ketë një motor të zjarrtë!
  Terminatorja bionde konfirmoi:
  - Gjithnjë e më lart e më lart... Përpiquni për fluturimin e zogjve tanë! Dhe çdo helikë merr frymë - qetësia e kufijve tanë!
  Bukuroshja me flokë të kuqe lëvizte me hijeshi dhe shpejtësi, lëvizjet e saj të vështira për t'u kapur për një të vdekshëm të thjeshtë. Pasoi puthja tradicionale e vdekjes. Dhe Zhukov notoi në ëndrra epshore. Pasoi një urdhër nga gjenerali i frikshëm i ushtrisë:
  - Dhe tani, zotërinj, të gjithë në xhip, dhe ne do të diskutojmë planet ushtarake në prehrin e natyrës.
  Gjeneral Koloneli Stern, meritat e të cilit në fitoren ndaj japonezëve në Mançuria nuk ishin më pak se ato të Zhukovit, u përpoq të kundërshtonte:
  - Por nuk është aq i përshtatshëm ...
  Djalli bjond puthi Stern në buzë, duke shtypur fundin nervor, duke thënë:
  - Jo, e dashur... Ti dëshiron të bësh dashuri me mua, apo jo?
  Stern shtrydhi jashtë:
  - Po, sigurisht, po!
  Djalli flokëkuq u bëri syrin të tjerëve:
  - Dhe ju djema? Në fund të fundit, pranoje, mbi të gjitha dëshiron të shkosh në gjirin e natyrës me vajza dhe barbekju. Pra, le të nxitojmë ndërsa është e ndritshme dhe e qartë!
  Sigurisht, asnjë burrë i vetëm nuk mund t'i rezistonte një oferte kaq joshëse. Për të mos përmendur hipnozën. Dhe hipnoza ninja është shumë e fortë, ashtu si një bombë hidrogjeni. Ai madje ndodh pa fjalë. Kur të bie në gjumë duke hyrë në kafazin e një tigri të fuqishëm Ussuri ose një ariu polar të egër pa armë. Dhe sigurisht një person.
  Ninjat janë shumë të fortë dhe kanë të drejta të barabarta: madje ka pak më shumë gra se burra, në mënyrë që të mos ketë masakër mes meshkujve.
  Gjeneralët nuk duken aspak si mumje të frenuar. Ata buzëqeshin gjerësisht dhe janë shumë të kënaqur me argëtimin e ardhshëm. Në fund të fundit, përkëdheljet e femrave më të mira në botë i presin përpara.
  Madje ata sollën një orkestër në gjirin e natyrës për ta bërë atë më argëtuese. Pra, për disa ka luftë, e për të tjerë ka gëzim. Vetëm gëzimi në luftë është, si rregull, iluzion. Zhukovi, i cili kaloi edhe luftën civile edhe atë të parë botërore, e kuptoi këtë si askush tjetër. Kjo është një lloj ideje e rreme e gëzimit të furishëm të grabitjeve dhe kurvave të regjimentit. Por sa tërheqëse është e gjitha.
  Dhe Bisha e Kuqe përkëdhel Zhukovin. Ajo është përgjithësisht epshore nga natyra dhe i do shumë meshkujt. Epo, si mund të refuzosh të bësh dashuri me komandantin më të famshëm rus në atë kohë. Jo, ajo nuk do ta falë kurrë veten për këtë. Dhe terminatorja bionde u fut në Stern. Ka një shpërblim shumë të lartë mbi kokën e këtij gjenerali, ndaj nuk duhet të humbisni rastin të argëtoheni të paktën pak me të. Në fund të fundit, është kaq emocionuese të përfshihesh në Eros me një përbindësh.
  Dhe fakti që ata shoqërohen nga një shoqëri e tërë autokolone është një gjë e vogël. Ushtarët do të pinë verë të helmuar nga një fuçi dhe nuk do të zgjohen kurrë.
  Flokëkuqja së bashku me Zhukovin tashmë kanë marrë gotën dhe këndojnë:
  - Dhe beteja vazhdon përsëri,
  Dhe zemra ime ndjehet e shqetësuar në gjoksin tim!
  Dhe Lenini është kaq i ri,
  Dhe tetori i ri është përpara!
  Dhe Leni është shumë i ri,
  Dhe tetori i ri është përpara!
  Vajza flokëkuqe ndezi një shkrepëse me gishta të zhveshur në mënyrë teatrale dhe filloi të ndizte një cigare duke përdorur këmbën e saj të zhveshur dhe të nxirë. Dukej e bukur dhe e pazakontë. Gjeneralët bërtisnin njëzëri dhe ia ngulnin sytë me të gjithë sytë. Dhe luftëtarët u tundën dhe hodhën një puro të ndezur nga këmba e zbathur në këmbë. Si të gjithë atletët e vërtetë, ata nuk e duronin dot duhanin.
  Por është e lehtë të luash me një cigare...
  Dhe vendosni një puro të ndezur në thembërin tuaj të zhveshur e të rrumbullakët, e cila nuk ka frikë nga thëngjilli i nxehtë.
  Vendi i piknikut u zgjodh me dashuri. Pamje të bukura nga malet, e bukur dhe me diell, pranë një përroi të pastër. Kështu që morëm nja dy derra me vete, që të shijojmë pak mish derri. Sinqerisht, vajzat ndihen mirë, e lejojnë veten të preken nga duart e burrave dhe madje të gjejnë kënaqësi në të. Në përgjithësi, luftëtarët karakterizohen nga agresiviteti në seks dhe në jetë.
  Ata madje filluan të këndojnë romanca të vogla.
  Nuk ka gjë më të bukur se dashuria
  Ajo është si dielli, që shkëlqen fort për njerëzit...
  Ndonjëherë ata i bazojnë vlerësimet në gjak,
  Dhe ata vdesin në agoni, edhe fëmijët!
  
  Fati sundon kaq mizorisht herë pas here,
  Kur përbindëshi i keq fiton ashpër...
  Zoti i egër qoftë i mëshirshëm,
  Dijeni se ai i shpëton ata që duan nga ferri!
  
  Unë besoj se gjithçka do të jetë mirë në botë,
  Dhe njerëzit do të fluturojnë si një shigjetë në Mars...
  Edhe pse universi është shumë i vështirë,
  Por mësoni të bisedoni, më besoni, është shumë mirë!
  
  Unë besoj se kështu do të jetë bota jonë,
  Komunizmin do ta ndërtojmë, me shaka e me dashuri!
  Në fund të fundit, Stalini është idhulli im, më besoni,
  Do t'ju detyrojë të marshoni në formacion miqësor!
  
  Në Rusi, çdo kalorës është një gjigant,
  Edhe nëse mban një kravatë pioniere...
  Për ne, më besoni, Zoti është gjithmonë një,
  Dhe buzëqeshja e Satanait është tmerrësisht brutale!
  
  O atdheu im i shenjtë,
  Të dua shumë me shpirt!
  Njerëzit janë të gjithë një familje e mrekullueshme për mua,
  I Plotfuqishmi na bëftë të gjithëfuqishëm!
  
  Lëreni bukurinë të sundojë me zell botën,
  Dhe vajza do ta dojë ushtarin...
  Aty ku Jezusi shkëlqen nga pastërtia,
  Dhe djalli do të vijë, më besoni, ndëshkimi!
  
  Berlini do të jetë i lirë nga armiqtë,
  Japonia do të mbajë flamurin e kuq...
  Poezia do të jetë nga poezitë e mia -
  Le të mos jetë e kotë kjo punë!
  
  Të ka vdekur djali, mos qaj nënë e dashur,
  Do të vijë koha, ai do të ngrihet si një burrë i pashëm...
  Është koha që disa të vdesin,
  Të tjerët në qiell po këndojnë një këngë!
  
  Jini të vërtetë ndaj urdhërimeve të Stalinit,
  Atëherë jeta do të bëhet e përjetshme dhe e lumtur ...
  Ëndrrat do të realizohen në realitet -
  I mbajtur me krahë në përjetësi nga kerubinët!
  Dhe disa ninja: burra dhe gra, dhe djali Karas, tashmë po bëhen gati për një piknik. Tani u ka mbetur shumë pak për të kryer kapjen dhe më pas do të jetë...
  Por me sa duket dikush nga departamenti special e ndjeu se diçka nuk ishte në rregull dhe dërgoi një regjiment të tërë për qëllime të veçanta pas Zhukovit. Tanke po vijnë, duke përfshirë T-34, si dhe transportues. Nuk ka ende helikopterë - kjo lloj pajisje nuk u krijua në 1942.
  Epo, nëse ka një luftë, do të ketë ninja në të.
  Udhëheqësi ngre harkun e tij dhe lëshon një shigjetë shpërthyese. Në pamje të parë duket si një bulon i vogël hark, me vetëm një kilogram eksploziv. Por ajo përmban fuqi të madhe shkatërrimi. Pra, vetëm një bizele për gram të përzierjes së shpikur nga ninja është në gjendje të përmbysë një rezervuar ose transportues. Dhe pastaj shpërthen, madje edhe në vetë grykën.
  Pati një përplasje, një shpërthim dhe disa tanke u varrosën nën rrënoja. Filluan të shtënat e furishme dhe ninjat shkuan në sulm. Nuk ishte e mundur të drogoheshin ushtarët sovjetikë, dhe vajzat zbathur Terminator përdorin më shumë armë tradicionale. Këtu janë hala të mprehta me helm që fluturojnë. Bukuroshet i nxorën dhe nga një lëkundje u vranë një duzinë ushtarësh.
  Pastaj luftëtarët hedhin kamë dhe lugë, duke përdorur këmbët e tyre të zhveshura për të hedhur.
  Filloi vorbulla. Luftëtarët e lezetshëm zbathur u bënë harpi të vdekjes. Ata organizuan një kërcim që piratët e interpretojnë në trekëmbësh.
  Flokëkuqja e goditi me takë në ballë oficerit, i theu kafkën dhe këndoi:
  - Unë nuk jam një insekt patetik...
  Krijesa e vogël e bardhë hoqi kokën me një goditje në këmbë dhe vazhdoi:
  - Superninja nuk është budalla!
  Dhe luftëtarët ngritën këmbët në unison, duke hedhur tre ushtarë më lart menjëherë dhe duke zhurmuar:
  - Talentet e fshehura - thurje, thurje!
  Dhe pastaj sytë e tyre shkëlqenin. Dhe ninjat qëlluan mbi trupat sovjetike nga harqet. Ata as nuk mund të përkuleshin. Tanket u rrëzuan dhe u dogjën, por IL-2 që u shfaq menjëherë shpërtheu duke marrë një shigjetë të lehtë.
  Po, kjo është Japonia, ushtria e saj sekrete e tmerrshme, e cila nuk ka të barabartë. Kështu, luftëtarët i shkatërrojnë ushtarët, duke hedhur gjilpëra të mprehta me këmbët e tyre të zhveshura dhe të hijshme dhe duke i detyruar ushtarët të bien dhe të vdesin në agoni.
  Beteja po shkon drejt greminës. Ushtarët e mbijetuar nga kompania e autokolonës përjetojnë një frikë të tillë sa ikin, dhe gjeneralët, së bashku me Zhukovin, ndjekin me bindje vajzat këmbëzbathur dhe muskulare.
  Regjimenti për qëllime speciale, pasi kishte pësuar dëme të konsiderueshme, bëri thirrje për përforcime. Por në kohën kur ata arrijnë atje, skuadra ninja do të ketë kohë për të shpëtuar. Një duzinë IL-2 në fakt përpiqen të sulmojnë nga qielli, por ata përballen me një dush bulonash dhe shigjetash me hark. Gjashtë IL-2 të parët u qëlluan në një sekondë, pasi një tjetër e gjysmë shpërtheu pjesa tjetër. Këta ninja janë gjuajtës shumë të shpejtë dhe të saktë. Aftësitë e tyre sekrete kanë ekzistuar për mijëra vjet dhe janë përsosur.
  Ata mund të bëjnë shumë gjëra. Dhe aftësitë e tyre në çështjet ushtarake janë thjesht fantastike. Këtu udhëheqësi ninja Nakasone dërgon një rrufe në hark përgjatë një trajektoreje të lartë. Ai nuk mund ta shohë objektivin, por një ngarkesë e vogël godet me saktësi çelësin KV-2 dhe depërtimi i tij shkakton grisjen e kompletit të luftimit. Domethënë, aftësitë e ninjave janë më se fantastike.
  Dhe nuk është çudi që një duzinë luftëtarësh të tillë janë në gjendje të largojnë ushtri të tëra. Një tjetër regjiment tankesh sovjetike ra nën zjarr dhe u ndal. Tanket nuk luftuan kundër shigjetave. Armatura shpërtheu nën goditjet dhe luftëtarët japonezë vetëm qeshën. Në fund të fundit, këta janë ninja - luftëtarë të së ardhmes, për të cilët asgjë nuk është e pamundur.
  Dhe të dy luftëtarët e lezetshëm i kishin lidhur tashmë gjeneralët në shalët e kuajve të tyre. Ato do të dërgohen në Japoni. Sidoqoftë, vetë ninjat do të bëjnë një marrje në pyetje të shkurtër gjatë udhëtimit dhe ata do t'i zbulojnë të gjithë pa përjashtim.
  Ose, në çdo rast, gjithçka që është e nevojshme dhe jo shumë e nevojshme!
  Ninjat kanë kuaj të veçantë; ata zhvillojnë shpejtësi më të larta se ato të cheetah. Prandaj, përpiquni t'i arrini ato. Sidoqoftë, një përpjekje e re për të sulmuar IL-2 dhe PE-2 çon vetëm në humbje midis trupave sovjetike. Këta japonezë janë shumë të fortë. Siç thonë ata, ata kanë një ndjenjë të distancës. Ata nuk humbasin, dhe harqet mund të godasin deri në dhjetë milje. Atje ata kanë një parim pak më ndryshe në punë sesa tensioni i parëndësishëm. Dhe gjithashtu sekreti i madh i luftëtarëve ninja.
  Megjithatë, ka disa rregulla... Ninjat nuk ishin pjesë e sistemit energjetik japonez. Kjo është arsyeja pse ata nuk erdhën në Khalkhin Gol. Dhe si rregull, ata luftojnë ose për para, ose kur cenohet nderi personal. Pra kapja e Zhukovit dhe shtabit të tij është e paguar dhe nuk është fakt që luftëtarët e padukshëm do të pranojnë të marrin pjesë në operacionin e radhës. Ekziston një kod nderi që ndalon kryerjen e shërbimeve ndaj autoriteteve japoneze në mënyrë joegoiste. Përndryshe, nuk do të mbetej asgjë nga Amerika.
  Megjithatë, luftëtarja me flokë të kuqe dhe shoqja e saj me flokë të hapur u pëlqenin shumë të luftonin. Dhe ajo dëshiron që banketi të vazhdojë. Sa ninja ka gjithsej? Jo më shumë se dyqind, kjo shoqëri është sekrete dhe zgjedh si studentë vetëm japonezët më të aftë dhe jo gjithmonë. Vërtetë, në çdo rast, duhet të ketë një përzierje të gjakut japonez në secilin version, dhe kërkohet meritë e veçantë.
  Organizata e tyre ndihmoi në marrjen e Port Arthur, duke kapur malin Vysokaya, duke shkatërruar kështu flotën ruse. Por tani fjala është deri tek Hirohito. Ai duhet t'u japë urdhra dhe ar ninjave.
  Dhe në Rusi, veçanërisht në Siberi, ka shumë ar dhe diamante. Pra, nëse ka sukses, do të ketë diçka për të dhënë në të ardhmen.
  Por Ni San dhe Nu San vendosën të luftojnë falas, për hir të Japonisë së Madhe.
  Stalini, pasi mësoi për rrëmbimin e Georgy Konstantinovich Zhukov dhe të gjithë stafit të tij, u tërbua dhe hodhi një zemërim. Hiri nga tubi ra edhe mbi Beria - ata thonë se ju nuk e keni anashkaluar djallin tullac.
  Lavrentiy e justifikoi veten:
  - Ky është ninja më i madh. Aftësitë e tyre janë shumë më të larta se njerëzit!
  Stalini sulmoi kreun e policisë sekrete:
  - Kështu që? Rezulton se mund të më rrëmbejnë edhe mua?
  Beria u shtri me këmbëngulje dhe bërtiti:
  - Në asnjë mënyrë, Madhëria juaj! Ne jemi gjithmonë në roje!
  Stalini tundi grushtin ndaj Komisarit Popullor të Punëve të Brendshme.
  - Shiko Lavrenty... Çfarë ndodh me mua, do të të shqye kokën!
  Kreu i policisë sekrete këndoi me gëzim një këngë popullore ruse:
  - Kam lindur i dëshpëruar. Dhe unë do të vdes i dëshpëruar! Po të thyej kokën, do ta lidh në kokën e qengjit!
  Komandanti i Përgjithshëm Suprem mbështeti Beria:
  - Oops, oops... Të dhembin fjalët e ëmbla, së shpejti do të dalim nga çmendina - gjithçka do të jetë në rregull!
  Humbja e Zhukovit është një humbje e madhe. Dhe me kapjen e tij, shpërbërja u ngrit në fronte. Stalini emëroi të preferuarin e tij Voroshilov si komandantin e ri të trupave të Lindjes së Largët. Duhet ta lëmë të rehabilitohet për kompaninë finlandeze.
  Por një takim i tillë rezultoi i pakënaqshëm. Voroshilov bërtiti shumë, shkeli këmbët, por veproi në mënyrë kaotike dhe joprofesionale. Në veçanti, ai solli trupat në betejë në pjesë dhe i lejoi japonezët të përdorin epërsinë e tyre numerike në mënyrë mjaft efektive. Për më tepër, tanket samurai, me gjithë butësinë e tyre, doli të ishin të lëvizshëm dhe të kalueshëm, gjë që nuk mund të thuhet për KV dhe automjetet sovjetike me rrota.
  Siç doli, tanku i quajtur pas Klim Voroshilov kishte jo më pak mangësi sesa marshalli karizmatik, por shumë i modës së vjetër dhe operacionalisht-taktikisht i paaftë.
  Shpesh Stalini nuk merrte vendimet më të informuara, duke u mbështetur më shumë në instinktet e tij sesa në këshillat e specialistëve. Japonezët ishin në gjendje të zbarkonin trupat dhe të kapnin pothuajse të gjithë Kamçatkën. Me përjashtim të Petropavlovsk-Kamchatsky, natyrisht. Por ky qytet, si Vladivostok, është nën bllokadë të plotë. Për më tepër, samurai, duke lëvizur në veri, tashmë po i afroheshin Magadanit.
  Kështu, fronti lindor, në kundërshtim me llogaritjet dhe vetëbesimin e tepruar të komandës sovjetike, vazhdoi të ulet.
  Gjërat nuk po dukeshin mirë as për aleatët. Më saktësisht, aleati kryesor i Britanisë, Shtetet e Bashkuara, nuk donte të hynte ende në luftë dhe ndërsa sukseset e Wehrmacht rriteshin, dëshira e tyre vetëm u dobësua.
  Schellenberg priti Dulles. Kreu i departamentit të policisë sekrete amerikane dukej si një qen i rrahur. Asnjë shkëlqim apo besim i mëparshëm.
  Natyrisht, Amerika tashmë kishte humbur më shumë se gjysmën e territorit të saj dhe po rrëshqiste në humnerë. Në fakt, nuk e shpëtuan as potenciali ekonomik, as largësia nga Evropa dhe as oqeanet e Shteteve të Bashkuara. Dhe gjithçka, siç thonë ata, shkoi në ferr.
  Dulles, duke u përkulur, mërmëriti:
  - Ne pajtohemi me çdo kusht paqeje, nëse ato nuk përmbajnë fjalën: dorëzohu!
  Schellenberg qeshi dhe tha me kapriçioz:
  - Dhe për hir të krenarisë së rreme, a jeni gati të vazhdoni t'i nënshtroni Shtetet e Bashkuara vuajtjeve monstruoze?
  Dulles psherëtiu rëndë. Pati një pauzë shtypëse. Pastaj përfaqësuesi amerikan u përpoq të thoshte me një ton më të butë:
  - Jemi gati për çdo kusht paqeje me dorëzim real, vetëm pa zyrtarizimin e saj!
  Schellenberg buzëqeshi me hidhërim dhe tha:
  - Fyhreri këmbëngul të dorëzohet! Ky është kushti i tij i domosdoshëm! Dhe Adolf Hitleri, si rregull, është jashtëzakonisht ngurrues për të ndryshuar vendimet e tij!
  Dulles ngriti supet dhe pyeti qetësisht:
  - A garantoni siguri personale për oligarkët dhe Trumanin?
  Schellenberg buzëqeshi dhe kujtoi:
  - Një herë Truman tha: nëse Gjermania fiton, ne do të ndihmojmë Rusinë, nëse Rusia fiton, ne do të ndihmojmë Gjermaninë... Dhe le të vrasin njëri-tjetrin sa më gjatë! Kjo do të thotë, Truman është një i poshtër i bukur! Dhe ne kemi nevojë për të, ju bastardë!
  Dulles pohoi me kokë në shenjë dakordësie.
  - Do të përpiqem të bindë Trumanin dhe të tjerët të dorëzohen në mëshirën e fituesit! Sa për pjesën tjetër... Kështu do të shkojë! Domethënë dua të them se jemi gati të pranojmë shtetësinë gjermane!
  Shellenberg vërejti ashpër:
  - Besnikëria ndaj Gjermanisë së madhe duhet të fitohet ende!
  Dulles u drodh dhe pyeti:
  - A nuk ka vend për njerëzit e biznesit amerikan në rendin e ri botëror?
  Schellenberg deklaroi shumë sinqerisht:
  - Pse? do të ketë! Do të bëheni një shtojcë e ekonomisë së Rajhut të Tretë.
  Dhe ju do të jeni diçka si një borgjezi koloniale.
  Dulles vuri në dukje logjikisht:
  - Nëse ruhet pasuria, atëherë kapitalistët me dëshirë do të nënshkruajnë për ju!
  Schellenberg qeshi dhe shtoi:
  - Do të mund të zgjasni ditën e punës dhe t'i shfrytëzoni më ashpër punëtorët.
  Pati një pauzë. Hynë dy vajza sllave. Ata kishin veshur vetëm bluza transparente dhe funde të shkurtra, zbathur. Ata sollën një enë të madhe argjendi me verë, patë të pjekur, mish derri të prerë me një pjatë anësore.
  Schellenberg ofroi të hante një meze të lehtë. Dhe në të njëjtën kohë ai vuri dorën në gjurin e zhveshur dhe të nxirë të shërbëtores. Po, u turpërova pak, por nuk rezistova.
  Një vajzë tjetër, duke iu bindur një shenjë nga Schellenberg, u ul me Dulles. Amerikani bëri sikur nuk e vuri re. Shefi i inteligjencës gjermane e përkëdheli këmbën e zhveshur, të nxirë dhe muskuloze të vajzës dhe gërvishi:
  - Dhe prostitucioni do të bëhet i ligjshëm në vendin tuaj, nuk do të duhet të keni frikë nga policia e moralit. Dhe me vajzat do të jetë e mundur pa frikë... Por blutë do ta kenë të vështirë!
  Dulles u përgjigj shkurt:
  - Unë nuk jam blu!
  Schellenberg buzëqeshi dhe sugjeroi:
  - Pra ndjeje! Ajo është skllave dhe nuk ka të drejtë të refuzojë!
  Dulles shtrëngoi duart dhe tha:
  - Kjo mund të tingëllojë e modës së vjetër, por unë nuk jam grua!
  Shellenberg tundi kokën:
  - Po më kot... Po ia privon vetes një kënaqësi të tillë! Të jesh femëror është një lumturi e madhe!
  Dulles e shikoi vajzën. Bjonde, e hollë, me kurbë. Bluza nuk i fshihte konturet e gjoksit dhe trupin joshës. Këmbët janë të zhveshura, të lara mirë, thembra janë pak të pluhurosura, por shumë elegante. Një vajzë që dëshironi shumë ta përkëdhelni dhe ta prekni.
  Por Dulles ishte një oficer profesionist i inteligjencës dhe dinte të kontrollonte veten. Për më tepër, nuk është fakt që ai nuk do të fotografohet.
  Shellenberg vuri duart në gjoksin e shërbëtores. Ajo zhurmoi me kënaqësi. Ajo me sa duket i pëlqeu kur një burrë i ri dhe mjaft i pashëm i preku bustin. Ose ajo po shtiret me zgjuarsi. Por Schellenberg nuk ishte aspak i trembur.
  Dulles tha shkurt:
  - Më shumë se dyqind divizione amerikane u mundën dhe u kapën. Por kemi edhe njëqind e pesëdhjetë divizione dhe milici të tjera. Ndërsa Amerika do të luftojë ende... Në Nju Jork, ndikimi i hebrenjve është i fortë. Janë hebrenjtë dhe ata që varen prej tyre që duan të luftojnë deri në fund. Pra... Epo edhe komunistët duan luftë!
  Schellenberg bëri syrin me dinakëri:
  - Kam dëgjuar se pesë nga vajzat tuaja janë shfaqur nga Rusia. Që luftojnë shumë mirë. Për ta bëhen legjenda.
  Dulles u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Dhe legjendat bëhen për Fridrihun tuaj, si dhe për katërshen e famshme. Në fakt, realiteti dhe ëndrrat shpesh ndryshojnë!
  Schellenberg tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Mundohuni t'i kapni të gjalla këto vajza!
  Dulles tundi me kokë:
  - Ne do t'ju japim këtë kënaqësi!
  Pas së cilës Schellenberg dhe Dulles u ndanë. Nuk kishte asgjë më shumë për të thënë.
  Schellenberg u hodh mbi vajzat, duke kënaqur pasionin e kafshëve me delikatesën e një derri në vapë. Ata klithnin si derra...
  Vetë Hitleri ndërkohë po argëtohej me një tjetër luftë gladiatorësh.
  Vajzat po ziheshin, katër në secilën anë. Luftëtarët kishin veshur vetëm brekë, të lyera me vaj dhe të nxirë.
  Vajzat shkëmbyen goditje dhe u hodhën thëngjij nën këmbët e zbathura. Fyhreri e shikonte këtë së bashku me tre kurva, të cilat i përkëdhelte në mënyrë refleksive. Jo shumë i aftë për të qenë burrë, Fuhreri gjeti kënaqësi në gjak dhe tortura. Atij i pëlqente veçanërisht të torturonte gratë e bukura.
  Dhe Hitleri e bëri këtë, me vetëharresë sadiste. Dhe më pas njëra nga vajzat ra, e shpuar nga shpata. Luftëtarët e zinj ia dogjën thembrën me një pishtar. Vajza u shtrëngua dhe heshti përgjithmonë. Kështu, për fashistët ishte argëtim.
  Fuhreri ishte disi i hutuar nga beteja. Ai u bë i zhytur në mendime.
  Kur nazisti numër një shkroi "Lufta ime", ai kuptoi se armiku më serioz për Gjermaninë do të ishin Shtetet e Bashkuara. Dhe unë doja të shmangja një luftë të tillë. Në fillim, Hitleri ishte i prirur të mendonte të sulmonte BRSS me një koalicion. Gjermania, natyrisht Polonia, Italia, mundësisht Britania, Japonia do të ishin mirë. Ndoshta edhe lidh Francën, Hungarinë, Rumaninë dhe vende të tjera.
  Vetë Fuhreri ende nuk besonte vërtet në forcën gjermane, se Gjermania ishte e destinuar të bëhej një hegjemon. Pra, planet e tij ishin më modeste: të përfitonte nga BRSS relativisht e dobët në vitet njëzet dhe të merrte një pjesë të tokave atje.
  Edhe pse fillimisht ishte e nevojshme të merrej pushteti në Gjermani. Zgjedhjet e vitit 1928 nuk i dhanë fashistëve as tre për qind të votave. Dukej se pushteti ishte vetëm një ëndërr. Por më pas mrekullitë e organizatës naziste, ndihma e sponsorëve dhe aftësitë oratorike të Hitlerit çuan në një rezultat pothuajse logjik. Hitleri fitoi... Edhe pse ishte në prag të dështimit.
  Dhe ai i tejkaloi pritshmëritë e votuesve. Fyhreri as nuk premtoi atë që më vonë arriti të përmbushte. Dhe elita besonte se dominimi i botës ishte jorealist.
  Fuhrer pati suksese, të cilat u shpjeguan pjesërisht nga frika nga komunizmi dhe BRSS. Ata donin të përdornin Gjermaninë kundër bolshevizmit. Me sa duket kishte konsiderata të tjera. Gjermanët do të nxjerrin gështenja nga zjarri, dhe pjesa tjetër, e çuditshme, do të ndajë plaçkën. Fuhreri arriti ta rrënjos këtë ide te të tjerët. Kjo është arsyeja pse ai mundi të pushtojë zonën e çmilitarizuar dhe madje të kryejë Anschluss të Austrisë. Dhe më pas pati një triumf në Mynih. Sudeti u bë gjerman, dhe pak më vonë Klaipeda u kthye.
  Fyhreri ra disi në eufori; ndoshta, me arsyetim më të shëndoshë, nuk duhet të kishte nxituar për të pushtuar Republikën Çeke. Pse i poshtëroni kështu aleatët tuaj? Por e kam llogaritur gabim. Pastaj gjërat nuk funksionuan as me Poloninë. Këtu, para së gjithash, çifutët morën armët, ata kërkuan të ndalonin shtrëngimin e vidave në Gjermani. Dhe përsëri Fuhreri llogariti gabim duke organizuar natën e thikave të kristalta.
  Perspektivat për Gjermaninë nuk ishin të mira. Me vetëm nëntëdhjetë divizione, nga të cilat vetëm gjashtë ishin të blinduara të lehta, ajo do të shkonte në luftë me pjesën më të madhe të botës.
  Edhe kundër Polonisë gjermanët dukeshin disi të dobët. Municion dhe bomba nuk kishte mjaftueshëm. Gjermania nuk është shumë e gatshme për luftë. Prandaj, Fyhreri vendosi të pranojë propozimin e Stalinit për një pakt. Edhe pse fillimisht ai kishte plane krejtësisht të ndryshme.
  Në përgjithësi, mbase Fuhreri nuk është aq gjeni, sa është me fat. Vendimi për të sulmuar Poloninë përmbante një rrezik kolosal. Njëqind e dhjetë divizione franceze dhe angleze thjesht do të shtypnin njëzet e tre divizione gjermane në Perëndim.
  Por kjo nuk ndodhi. Një yll me fat po shkëlqente në Gjermani. Ndodhi një mrekulli, aleatët humbën momentin. Polonia u mund po aq shpejt sa gjermanët kishin municion të mjaftueshëm. Pastaj aleatët i dhanë Gjermanisë disa muaj për t'u përgatitur.
  Gjermanët ishin me fat kur filloi lufta me Finlandën. Stalini nuk arriti të arrijë sukses të shpejtë dhe ngeci. U ngritën shpresa për paqe. Shumë ushtronin presion mbi Hitlerin dhe sugjeruan të kufizohej në pak. Domethënë, për të rivendosur kufijtë e vitit të katërmbëdhjetë në lindje, dhe për t'i dhënë Polonisë pamjen e pavarësisë.
  Edhe aleatët lanë të kuptohet se ata mund të kthehen në çështjen e kolonive.
  Por Fuhrer përfundimisht hodhi poshtë gjithçka dhe filloi të zhvillojë një luftë vendimtare. Danimarka rezistoi për një ditë, Norvegjia u kap shpejt dhe me humbje minimale.
  Dhe pastaj gjëja më e lezetshme, disfata e mrekullueshme e forcave të koalicionit superior. Katër milionë të burgosur, plaçka e njëqind e pesëdhjetë divizioneve. Plani i shkëlqyer i Mainstein dhe Hitlerit. Dhe në një goditje të rrallë fati, gjermanët me të vërtetë mund të kishin humbur. Aleatët kishin dy herë më shumë tanke, më shumë këmbësorie dhe më shumë artileri.
  Por ylli lart në qiell mbrojti Rajhun e Tretë... Vërtetë, gjërat nuk funksionuan me Britaninë. Pa paqe, pa fitore! Ofensiva ajrore dështoi. Vetë Hitleri e kuptoi përgjegjësinë e tij personale. Ishte e nevojshme të rritej prodhimi i avionëve, të mos bombardoheshin qytetet paqësore dhe të komandohej më racionalisht.
  Nuk u bë gjithçka për të organizuar uljen. Dhe kishte një shans për të fituar. Kanali anglez nuk është një ngushticë shumë e madhe; edhe një trap mund ta kapërcejë atë. Nëse Fuhreri do të kishte treguar energji dhe organizim të plotë atëherë, Britania do të kishte rënë në vitin 1940. Dhe kjo do të përshpejtonte përfundimin e Luftës së Dytë Botërore.
  Por Fuhreri, mjerisht, nuk ishte në nivelin e detyrës atëherë. Ai humbi frymëzimin e njohurive të shkëlqyera dhe ylli i tij me fat u zbeh.
  Pastaj Hitleri filloi të shqetësohej shumë për BRSS. Përgatitjet e dukshme ushtarake të Stalinit nuk mund të mos shkaktonin alarm. Kaq shumë tanke, pajisje të tjera, armë, aeroplanë. E gjithë kjo e shqetësoi Fuhrerin.
  Prandaj, në vend të një lufte vendimtare me Britaninë dhe një ofensivë në Afrikë, pasuan masa gjysmë zemre. Dhe këtu Fuhreri bëri gabime. Ishte e nevojshme të promovohej në maksimum prodhimi i armëve. OKW raportoi me saktësi se tridhjetë e gjashtë divizione tankesh ishin të nevojshme për të kapur BRSS. Por vetëm gjashtëmbëdhjetë u ndanë. Plani "Barbarossa" është një kumar i pastër: sulmi me katër herë më pak tanke dhe avionë është vdekjeprurës.
  Por Hitleri mori parasysh faktin se Ushtria e Kuqe praktikisht nuk ishte e trajnuar për të mbrojtur veten. Dhe ajo u mësua vetëm të mundte armikun në territorin e tij. Dhe ç'farë? Llogaritja ishte e justifikuar! Të papërgatitur për mbrojtje, trupat sovjetike ranë në kazan, dhe ato u shtypën dhe u thyen. I përzënë të burgosurit. Por gjermanët kishin pak forcë. Nuk kishte as mjaft stuhitë. Biplanët madje u hodhën në betejë.
  Arritëm në Moskë, pushtuam Donbassin dhe bllokuam Leningradin. Por ata nuk kishin forcë të mjaftueshme për të marrë kryeqytetin dhe dimri i mallkuar u pengua. Benzina në qymyr, për shkak të ngricave, zbërthehet në fraksione jo të djegshme. Dhe gjermanët e morën në dhëmbë!
  Dhe pastaj Japonia hyri në luftë me Shtetet e Bashkuara. Më duhej ta mbështesja. Dhe bishti i Rommel u mbërthye në Afrikë. Dimri i dyzet e një dhe dyzet e dy vjet doli të ishte kaq fatkeq. Por... Por japonezët arritën një sërë suksesesh të mëdha. Dhe pranvera i solli fitore të reja Wehrmacht-it. Dhe më e rëndësishmja, Hitleri ndjeu frymëzim të ri në vetvete dhe u bë një organizator i shkëlqyer. Ai arriti të mobilizojë Gjermaninë dhe territoret e pushtuara deri në kufi, dhe të rrisë prodhimin e armëve.
  Dhe që atëherë gjithçka filloi të përmirësohej. Tani Amerika po bie në këmbët e Rajhut të Tretë.
  Hitleri dha një shenjë... Tani djemtë po ziheshin. Gjithashtu të veshur vetëm me mbathje. Dhe një luftë kaq e përgjakshme.
  Fuhrer-it nuk i pëlqente të fliste për një kohë të gjatë. Ai së shpejti do të bëhet sundimtari i botës. As Napoleoni, as Genghis Khan, as Tamerlane nuk arritën një sukses të tillë. Kjo nuk ka ndodhur para Hitlerit dhe nuk ka gjasa të ndodhë pas tij! Ndodhi një mrekulli e vërtetë.
  Djemve u derdhën qymyr nën këmbët zbathur. Për ta bërë më të dhimbshme për ta. Djemtë vuajtën dhe Hitleri i shijoi vuajtjet. Është shumë bukur kur mund të fshikullosh djemtë. Dhe Fuhreri qeshi dhe zhveshi këpurdhët e tij të vampirëve. Ai torturoi shumë njerëz dhe i transplantoi. Dhe sa u dogjën të gjallë?
  Hitleri dogji personalisht djem dhe vajza me zjarr. Atij i pëlqente të mbante një pishtar të ndezur në gjoksin e zhveshur të vajzave. Kaloni flakën mbi takat e rrumbullakëta femërore.
  Përdorni torturat më të egra. Dhe çfarë nuk përdori Hitleri... Dhe zjarr dhe të nxehtë, tela me gjemba dhe zinxhirë të kuq nga vapa.
  Tortura më e egër... Kur vajzat e bukura digjen të gjalla... Dhe e gjithë kjo i pëlqeu maniakut me mustaqe të shkurtra.
  Hitlerit e donte shumë procesin e torturës... Atij i pëlqente jashtëzakonisht të ngiste gjilpëra të nxehta nën thonjtë e vajzave, veçanërisht gishtat e këmbëve të tyre. Dhe thyej gishtat me darë të nxehtë.
  Hitleri u tall në Gjermani dhe Fuhrer-it të ardhshëm iu desh të duronte shumë poshtërime gjatë jetës së tij vagabonde në Vjenë. Kjo e bëri atë shumë të ftohtë dhe mizor. Më saktësisht, jo i ftohtë, por agresivisht mizor. Kishte aq shumë zemërim te Hitleri, saqë fjalë për fjalë u largua nga urrejtja.
  Kjo i lejoi Fuhrer-it të kontrollonte militantët. Stuhitë më të pafytyrë iu bindën Hitlerit, kështu që ata ndjenë magnetizmin dhe urrejtjen e tij të mahnitshme.
  Hitleri i ndrydhur me energjinë e tij djallëzore. Nuk është çudi që edhe Stalini kishte frikë nga Fuhrer. E kisha frikë dhe e respektoja.
  Hitleri në fakt komunikoi me shpirtrat ferrinorë, të cilët i dhanë atij fuqi të jashtëzakonshme. Njerëzit iu bindën Fuhrer-it. Të dy trupat dhe krahët e fatit iu bindën. Fitoret pasuan njëra pas tjetrës. Triumfe që as Genghis Khan nuk i dinte. Edhe Australia u bë një koloni gjermane. Dhe shumë provinca.
  Hitleri ngriti supet - ku të shkoni pas SHBA-së? Përfundoni BRSS? Apo goditi Japoninë? Toka e Diellit në rritje ka kapur shumë toka. Por nga ana tjetër, për momentin ishte e pamundur të bëhej pa ndihmën e Japonisë. Dhe kështu Fuhreri e lejoi aleatin e tij me sy të ngushtë të rritej shumë. Hitleri madje gërmonte nga zhgënjimi: pse u çmend kaq shumë? E lejoi Japoninë të merrte kaq shumë tokë? Nga ana tjetër, ishte hapja e një fronti të dytë me Japoninë që e detyroi Stalinin të pranonte një armëpushim, gjë që bëri të mundur shtypjen e Britanisë.
  Kështu, në vend të një lufte në dy fronte, Fuhrer kaloi ekskluzivisht në Britani. Dhe ai arriti ta pushtonte atë në kohën më të shkurtër të mundshme. Pra, Stalini nuk pati as tundimin të përfitonte nga momenti dhe ta godiste pas shpine.
  Megjithatë, më pak se njëqind e njëzet divizione të zgjedhura të Rajhut të Tretë janë ende në këmbë në lindje, të gatshme për të frenuar sulmin stalinist.
  Fuhreri lejoi njërën nga vajzat të merrte nefritin, shkopin pulsues në gojën e saj. Dhe ndjeva lumturi. Sa i bukur dhe i pastër është trupi i femrës. Është shumë bukur ta përkëdhelësh, ta prekësh, ta ledhatosh. Dhe puth pikërisht në thithkat e kuqërremta.
  Fuhreri e puth vajzën drejtpërdrejt në gjoks dhe lëpinë bustin e saj me gjuhën e tij. Sa e ëmbël është. Dhe vajzat dolën të shijshme. Sa e këndshme ka shije lëkura e femrave të reja.
  Dhe kur ato skuqen, në fakt ka erë si mish qengji ose derri i skuqur. Megjithëse Fuhreri ishte vegjetarian, ai ndonjëherë e lejonte veten të hante gjoksin e grave. Ose do të thërrmojnë mish njeriu në sallatën e tij. Nuk është keq të hani trupin e një gruaje, apo djemve muskuloz. Por Hitleri i lejoi vetes shije të tilla vetëm gjatë festave: pasi mishi është i dëmshëm.
  Fuhrer-i i pëlqente gjithashtu bananet dhe ananasit. E gjithë kjo është jashtëzakonisht e shijshme.
  Dhe gjithashtu, sigurisht, torturimi i grave me strija. Varni bukuroshet në një raft, vendosni këmbët e tyre të zbathura në stoqe dhe më pas vendosni pesha. Derisa trupat të thyhen. Është mizore, sigurisht, por edhe efektive. Në këtë mënyrë ju mund të torturoni të gjitha bukuroshet.
  Një tjetër gjë interesante është ndjekja e vajzave të zhveshura në dëborë. Në përgjithësi, tortura e preferuar gjermane është e ftohtë! Është kaq interesante të shikosh sesi gishtat e vajzave bëhen blu nga të ftohtit. Dhe sa e dhimbshme është për ta. Tortura në përgjithësi ishte kënaqësia më e madhe për Hitlerin.
  Është veçanërisht qesharake kur vajzat zbathur vrapojnë fillimisht në dëborë, dhe më pas burrat SS i shtyjnë mbi qymyr me tela të nxehtë. Dhe vajzat zbatuan këmbët e tyre nga i ftohti në furrën e nxehtë!
  Fuhreri qeshi dhe tha:
  - Më pëlqen të torturoj dhe mundoj! Më pëlqen të shkaktoj dhimbje! Dhe prandaj, rroftë tortura!
  Hitlerit i pëlqente gjithashtu të torturonte djemtë. Sidomos pionierët e kapur. Këtu kishte intriga, nëse djali do të bërtiste nga dhimbjet apo jo. Pionierët zakonisht përpiqeshin të frenonin britmat e tyre duke shtrënguar dhëmbët. Fuhrer-it i pëlqente të mbante pishtarin në gjoks, të këndonte sqetullat dhe të skuqte takat e djemve. Ose sillni flakën në fytyrën tuaj. Zjarri është një gjë shumë djegëse dhe e dhimbshme, kështu që zakonisht djemtë nuk e duronin dhe filluan të bërtasin. Por kishte edhe pionierë kokëfortë që humbën ndjenjat nga tronditja e dhimbshme, por vazhduan të heshtin.
  Këtu Fuhreri me të vërtetë donte të torturonte një pionier të tillë. Dhe Hitleri urdhëroi:
  - Dërgoni këtu një nga partizanët rusë të kapur!
  Pavarësisht se Stalini dha urdhrin për të mos u zhvilluar një luftë guerile, disa fanatikë vazhduan të rezistonin, megjithëse jo në numër të madh si më parë. Dhe pionierët ishin aty.
  Duke ditur shijet e Fuhrer-it, ata i sollën një djalë rreth trembëdhjetë vjeç. Bionde, tashmë e rrahur gjatë marrjes në pyetje.
  Ata e zhveshën djalin dhe dy zonja të gjata ia përdredhën krahët, ia hodhën një tifoz dhe e tërhoqën në raft. Njëra prej tyre këndoi me kënaqësi përgjatë shpinës me vija të pionierit me pëllëmbën e saj dhe duke goditur buzët u përgjigj:
  - Dhe djali mund të më ngrohte shtratin!
  Hitleri qeshi dhe u përgjigj:
  - Po të mbetet gjallë do ta jap! Megjithatë, kjo e fundit nuk ka gjasa.
  Pionieri shtrëngoi më fort nofullën dhe e shikoi me urrejtje Fuhrerin dhe kurvat e tij.
  Djali tashmë kishte arritur të varej në raft. Ata e rrahën me kamxhik dhe një shkop gome në thembra. Vërtetë, nuk e kam provuar ende zjarrin. Fuhreri filloi i vogël. Ai ndezi çakmakun dhe flakën e kaloi mbi gjoksin e lëmuar të djalit.
  Ai shtrëngoi dhëmbët më fort dhe u tund. Flluskat iu frynë në trupin e tij të nxirë.
  Fuhreri tha prerazi me dashuri në rusisht:
  - Thuaj se Stalini është mut, dhe unë nuk do t'ju torturoj!
  Pionieri tha me vendosmëri:
  - Jo!
  Hitleri buzëqeshi dhe ngriti pishtarin. Ai e solli atë tek këmbët e zbathura të djalit. Pionieri u shtrëngua më fort, një ulërimë shpërtheu nga gjoksi i tij. Sa e dhimbshme është. Por me një përpjekje titanike djali u përmbajt.
  Fyhreri u lodh duke pjekur takat e djalit dhe e çoi pishtarin në ijë. Në këtë pikë dhimbja i kapërceu të gjitha kufijtë dhe pionieri humbi ndjenjat nga tronditja e dhimbshme.
  Hitleri uli pishtarin dhe tha me një ton të zhgënjyer:
  - Sa këmbëngulës janë, rusë! Unë jam thjesht i habitur!
  Vajzat xhelate e pyetën Fuhrerin:
  - Ta sjellësh në vete!?
  Hitleri tundi kokën dhe tha:
  - Tani do ta tretim të gjallë në acid! Unë do të hakmerrem me pionierët për kokëfortësinë e tyre!
  Ata e sollën në vete djalin lakuriq, e varën në një zinxhir dhe filluan ta zhysin ngadalë në acid. Pionieri ndjeu një dhimbje të egër nga mishi që shpërbëhej, por në vend që të lutej për mëshirë, djali filloi të këndonte;
  Atdheu im do të jetë i shenjtë,
  Është një tokë e shenjtë për pionierin...
  Skuadra është familja ime e dashur,
  Qoftë ky një shembull për të gjithë njerëzit!
  
  Për lavdinë e Atdheut tonë të shenjtë,
  Ne pionierët u betuam...
  Edhe nëse Hitleri është në lidhje me Satanin,
  Por pranë Moskës i dhamë një kohë të vështirë!
  
  Ne jemi pionierë, bij të Atdheut,
  Atdheu ynë i madh...
  Dhe ne do t'i jemi besnikë vendit deri në fund,
  Në veprën e madhe të ndërtimit të komunizmit!
  
  Unë jam një djalë, gjysmë i zhveshur dhe zbathur,
  Unë shkova në zbulim përmes borës së ashpër ...
  Dhe vdekja me një kosë fluturon para meje,
  Kërcënon t'ju lidh me pranga hekuri!
  
  Por unë hodha në erë urën për nazistët, ju e dini,
  Dërguan trenat e tyre poshtë...
  Dhe unë besoj se do të ketë parajsë në univers,
  Të ndërtojmë një kështjellë të re të komunizmit!
  
  Por më pas ndodhi, unë u çova në robëri të tmerrshme,
  Krauts po më goditnin fort në thembra...
  Ekzekutuesi derdhi napalm në shpinë,
  Më goditën me shkopinj në bark!
  
  Fashisti tinëzar përdori zjarr,
  Ai dogji brutalisht gjithë trupin e tij të hollë...
  Pionieri u mbajt me forcat e tij të fundit,
  Xhelatët e torturuan me mjeshtëri!
  
  Por djali nuk tha asgjë,
  Ai nuk ua zbuloi sekretet ruse fashistëve...
  Dhe sado që e torturonte Fyhreri,
  Ai tregoi një theks të jashtëzakonshëm!
  
  Pastaj e hodhën djalin në acid,
  Dhe pjesë-pjesë djali u shpërnda...
  Por djali foli sinqerisht,
  Se komunizmi do jepet shpejt!
  
  Se së shpejti ushtari ynë do të vijë në Berlin,
  Ai do t'i japë Krauts një pikë shumë të fortë...
  Dhe Zoti do ta rrahë Fyhrerin për vdekje,
  Dhe e gjithë menazheria, vetëm me shumicë!
  
  Dhe unë do të vdes në tortura, pionier,
  Fati nuk më la zgjidhje tjetër...
  Por unë do t'u tregoj të gjithëve një shembull,
  Dhe mund ta duroj pa rënkim, besoj raftin!
  
  Atëherë do të vijë Jezusi i Plotfuqishëm,
  Gjithçka do të ringjallet në maksimum...
  Si kazakishtja ashtu edhe rusishtja do të bashkohen,
  Ndryshime të mëdha po vijnë!
  Në fjalën e fundit, djali gjysmë i tretur humbi sërish ndjenjat...
  Fuhreri buzëqeshi dhe i bëri syrin shokut të tij:
  - Duket se nuk do të duhet të të ngrohë shtratin... E tretur!
  Ajo u përgjigj në mënyrë indiferente:
  - Do të gjejmë një tjetër... Dhe çfarë të mbetet nga kjo do ta përdorim për sapun!
  Fuhreri urdhëroi:
  - Bëni një gotë madhështore nga kafka e djalit! Ndërkohë, do të shkoj të bëj një festë të vogël me miqtë e mi!
  Fyhreri shoqërohej nga disa persona. Përfshirë projektuesin Porsche. Ky mjeshtër i shquar i tha Fuhrerit:
  - Vajzat legjendare na dhanë një ide të mrekullueshme, mbi të cilën tani po punojnë mendjet më të mira të dizajnit të Rajhut të Tretë.
  Fyhreri u emocionua:
  - Çfarë ideje?
  Porsche tha me një buzëqeshje:
  - Një tank që do të jetë i paprekshëm kur të qëllohet nga të gjitha këndet. Do të jetë diçka si një mrekulli, ose piramida e Keopsit!
  Fuhreri u përgjigj ashpër:
  - Shpresoj se mishërimi në metal nuk do të zgjasë shumë! Epo, ne jemi të fortë tani edhe pa tanke piramidale!
  Porsche ra dakord:
  - Po, ne jemi të fortë, Fyhreri im!
  Himmler vuri në dukje:
  - Prodhimi i armëve është rritur aq shumë sa me sa duket do të duhet të reduktohet së shpejti. Amerika së shpejti do të vdesë dhe nuk do të kemi nevojë për aq shumë avionë dhe veçanërisht anije për Rusinë!
  Fyhreri fishkëlleu dhe tha:
  - Bukuroshe, bukuroshe, bukuroshe kabareje... Jeni krijuar vetem per argetim!
  Pas kësaj, Hitleri i hodhi një lëkurë bananeje vajzës gjysmë të zhveshur që kërcente para tyre. Lëvozhga e goditi striptisten në byth dhe ajo kërciti si përgjigje.
  Fuhreri fërshëlleu nëpër dhëmbë:
  - Jo, jam ende larg kontrollit të gjithë botës. Ekziston edhe Japonia. Dhe për ta luftuar atë do t'ju duhen anije! Dhe ne duhet të jemi gati për këtë!
  Guderian tha me një buzëqeshje:
  - Japonia tashmë po bën një punë të mirë për të kopjuar tanket tona, veçanërisht Panther 2. Ky sigurisht nuk është një E-50, por është gjithashtu një tank serioz. Pra, do të na duhen makina të gjeneratës së re!
  Fuhreri ulëriti në majë të mushkërive të tij:
  - Na duhet një tank i ri! Ne do të luftojmë dhe duhet të luftojmë!
  Mainstein bërtiti në përgjigje:
  - Do të luftojmë shumë brutalisht... Derisa të pushtojmë gjithë botën!
  Hitleri shpërtheu në një monolog të gjatë:
  - Këtu filluam... Erdhëm në pushtet në një vend të shkatërruar. E cila u pre, dhe Gjermania fjalë për fjalë u shua. Por duke filluar nga pak, ne ishim në gjendje të rrisnim territorin e Rajhut të Tretë tridhjetë herë. Jemi bërë shumë të fortë. Në '33 nuk kishim asnjë tank. Dhe tani kemi dhjetëra mijëra tanke më të mira në botë. Nuk kishim asnjë avion luftarak dhe tani armadat tona po bllokojnë diellin. Dhe ata nuk kanë të barabartë.
  Ne filluam nga e para dhe në një garë armësh pushtuam pjesën më të madhe të botës. Dhe ata bënë atë që duket si një përrallë dhe një mrekulli. Dhe çfarë nuk mund të përsëritet më pas, dhe çfarë nuk ndodhi para nesh... Dhe çfarë nuk ndodhi në historinë e Gjermanisë. Por nuk ka pasur kurrë një nder dhe lavdi të tillë!
  Dhe në të ardhmen, kur e gjithë bota do të jetë nën ne, do të vijë epoka e luftërave të yjeve dhe fitoreve tona në hapësirë. Dhe do të ketë një numër të panumërt të këtyre fitoreve! Fituam dje, fitojmë sot dhe do të fitojmë nesër!
  Ka ende shumë luftime përpara! Do të ketë beteja aq të vështira sa që vetëm gjermanët mund t'i kapërcejnë! Dhe do të ketë fitore që do të eklipsojnë diellin! Kështu qoftë... Në SHBA jemi përballur me ekonominë më të fuqishme. Me një vend që pretendonte të ishte punishtja e botës. Dhe ata ishin në gjendje ta mposhtin atë! Fuqia jonë është aq e madhe sa mjafton për të pushtuar këtë planet. Por shkencëtarët tanë vazhdojnë të krijojnë armë të reja dhe më të rrezikshme. Ne do të pushtojmë gjithë botën... Dhe kështu do të jetë! E gjithë bota do të pushtohet nga ne dhe askush nuk do të na ndalojë kurrë!
  Katër luftëtarë Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda, përparuan nga jugu në Uashington.
  Rrugës për në kryeqytetin amerikan, u ndesh një rezistencë gjithnjë e më e ashpër.
  Aeroplani gjerman E-50 tashmë kishte marrë shumë goditje dhe ishte i mbuluar me plagë dhe gërvishtje. Makina kishte bërë një rrugë të gjatë. Edhe vajzat ishin goxha të rraskapitura.
  Por afërsia e fitores tërhoqi bukuroshet.
  Gerda tha me një buzëqeshje të ëmbël nga luftëtarja bjonde:
  - Tashmë kemi përjetuar kaq shumë në këtë jetë! A do të ketë diçka tjetër si kjo?
  Magda, duke ulur me modesti sytë, u përgjigj:
  - Gjithçka është vullneti i të Plotfuqishmit! Do të vijë koha dhe ne do të kujtojmë bëmat tona të mëparshme. Ndoshta me trishtim, ose ndoshta me krenari!
  Charlotte deklaroi me vendosmëri:
  - Epo, nuk do të trishtohem në asnjë rast! Bërat tona janë shumë të lavdishme!
  Christina këndoi:
  - Mëmëdheu i lavdishëm, gjë e shëmtuar e palavdishme!
  Gerda shkroi në Twitter:
  - Besoj se do të kemi edhe një festë tjetër!
  Charlotte gërhiti me përbuzje dhe tha:
  - Dhe në luftën tonë çdo ditë është festë!
  Magda qëlloi... Sherman u thye në gjysmë dhe shpërtheu në flakë. Vajza cicëroi:
  - Lufta është ajër i lehtë... Por më mirë ta mbushësh me lutje!
  Gerda u përgjigj ashpër:
  - O bukuroshja ime, ti ke mish epshore! Vetëm Zoti të mësoi të mos lutesh, por vetëm të lehësh!
  Vajzat qeshën, e qeshura e tyre ishte mjaft gazmore. Magda qëlloi Pershingun dhe u bë e gëzuar. Amerikanët po dorëzoheshin qartë. Deri në Uashington kishin mbetur vetëm dyqind kilometra. Tanki i tyre mund të udhëtonte përgjatë autostradës për tre orë. Por tanket nuk duhet të shkëputen nga këmbësoria. Edhe pse këmbësoria ishte e motorizuar. Por ata futën miliona mercenarë, të cilët u përdorën si ushqim topash.
  Gerda qëlloi dhe cicëroj:
  - Por unë u përgjigjem zërave dhe jam i etur të luftoj ashpër!
  Vajzat qëlluan... Charlotte, pa, mbajti Coca-Cola me gishtërinjtë e saj dhe fërshëlleu:
  - Të gjithë do të lajmë rrobat dhe do ta kalojmë provimin me një A!
  Vajzat u shkëputën pak nga ekipi i tyre dhe u sulmuan nga armët kundërajrore 105 mm. U qëlluan mbi to dhe predha ranë mbi parzmoren ballore e të pjerrët.
  Gerda u përgjigj dhe këndoi:
  - Këtu kemi mjegull dhe shi! Këtu kemi lulëzime të ftohta! Dhe kur gjuan shufrën zero, bëmat vajzërore këndohen!
  Dhe luftëtarët ankohen nga ankthi:
  - Shpresa, busulla jonë tokësore,
  Suksese, shperblime per guximin...
  Dhe mjafton një këngë,
  Kështu që ajo të këndojë vetëm për shtëpinë!
  Charlotte lëpiu buzët e saj të kuqe të ndezura dhe tha:
  - Dhe unë do të ndërtoj një pasuri të tillë për veten time! Do të ketë pallate me kolona! Dhe burimet qëllojnë në ajër!
  Christina qeshi dhe tha:
  - Ah, burime, burime, burime! Jepini atyre zemrën tuaj, me shaka! Ah, burime, burime, burime! Toka do të lulëzojë në mollë të bardha!
  Një tank gjerman po qëllonte në mënyrë të qëndrueshme një bateri anti-ajrore amerikane. Vajzat morën kohën dhe i morën me besim goditjet. Luftëtarët janë si lugët e akullores me çokollatë. Të gjithë e bëjnë atë, dhe të gjithë ia dalin. Dhe ata rrahën, rrahën, rrahën ...
  Gerda madje filloi të këndojë, duke ngritur fytin lart;
  Princesha ëndërroi për martesë,
  Por kërkesat ishin të larta...
  Ky front ka arritur idealin,
  Pse princat i morën të gjitha goditjet?
  
  Askush nuk e pëlqeu këtë princeshë,
  Askush nuk u bë ideali i saj...
  Dhe këta princa shkuan në zi,
  Dije që zemra e princeshës është metal i fortë!
  
  Por kishte një pushtues,
  Ai shkoi në luftë me princeshën ...
  Dhe ai luftoi ashpër me regjimentet e saj,
  Ndoshta duke thirrur Satanin në aleancë!
  
  Princesha e humbi këtë betejë
  Dhe përfundova në një robëri shumë të trishtuar ...
  Ky është fati i paletës së marrë,
  Dëshira për ndryshime shumë të shpejta!
  
  Më pas vajzat u dërguan në burg,
  Vura një zinxhir çeliku në qafë...
  Dhe ata filluan të fshikullojnë të renë e bukur,
  Princesha filloi të qajë dhe të ulërijë!
  
  Ajo ishte në mëndafsh, tani në lecka,
  Këpucët u grisën - vajza ishte zbathur...
  Ata po e ndjekin atë - ajo është e rraskapitur nga mishi,
  Shqiponja u josh me forcë në një kafaz!
  
  Për sa vuajtje duhet të durosh,
  Një vajzë duhet të durojë një mundim të tillë ...
  Për luksin, ngopja është një shpërblim,
  Ujku vajton dhe ariu ulërin!
  
  Princesha në miniera tani po vuan,
  Pothuajse lakuriq, zbathur në dimër...
  Mjerisht, i ligu triumfon në botën e Kainit,
  Dhe djalli dhunoi shpirtin!
  
  Bota është si ferri, e mërzitshme dhe e zezë,
  Në miniera ju tërhiqni gurë...
  Rendi i matur dhe i pangutur,
  Ju po mbani pllaka dhe tulla!
  
  E dëshpëruar, ajo iu dorëzua mbikëqyrësit,
  Dhe arriti të arratisej nga miniera ...
  Kishte vetëm pak kohë para vdekjes,
  Por hiri i Zotit u zgjua!
  
  Ajo princeshë filloi rebelimin
  Skllevërit, fshatarët njëherësh për të...
  Dhe u bë shumë interesante,
  Të gjithë janë të lodhur nga ekzistenca e tyre e mjerueshme!
  
  U mblodhën mijëra njerëz të indinjuar,
  Dhe ata shtypën ushtrinë e hordhisë ...
  Bëhuni një popull i quajtur me mallkim,
  Që të mos ndodhë më keq, dijeni problemet!
  
  Ne filluam një sulm, morëm pallatin e monarkut,
  Dhe ish-përbindëshi tani ishte në robëri!
  Shkëmbinj të tillë kërcejnë, ju mund të shihni skajet,
  Princesha do të bëjë realitet ëndrrën e saj!
  
  Tirani tani është dërguar në miniera,
  Dhe ish-skllavi në pallat...
  Mos e shkel më këtë grabujë,
  Mbretëresha ëndërron një kurorë!
  
  Ajo zgjodhi burrin e saj nga mesi i njerëzve,
  U martova me të, duke ndriçuar martesën...
  Nuk ka rëndësi prejardhja e racës,
  Ndjenja e punës në grup është më e rëndësishme!
  
  Ata kishin fëmijë dhe ishin të lumtur,
  Ky çift përfundoi duke u martuar...
  Pasardhësit janë të fortë dhe mjaft të bukur,
  Ne dëshirojmë të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë!
  
  Drejtësia mbretëroi në perandori
  Çdo njeri i pasur ndante arin atje...
  Edhe ju u tregoni njerëzve mëshirë,
  Për të mos dëgjuar britmën e hidhur e fëminore!
  Vajzat këndonin mrekullisht, dhe zërat e tyre ishin aq depërtues dhe kumbues, si trilli i një zile. Dhe u dëgjua një kompozim vërtet Hyjnor.
  Dhe mijëra amerikanë të dorëzuar marshuan me duart e tyre të ngritura. Ata ranë në gjunjë para vajzave dhe buzëqeshnin marrëzisht, të hutuar.
  Luftëtarët dolën nga tanku. Vajzat tradicionalisht ofruan këmbët e tyre të zbathura për puthje dhe buzëqeshën verbuese. Këto janë tigresha.
  Charlotte këndoi, duke u mërzitur pak:
  Lloji i gjakut në mëngë,
  Numri im serial është në mëngë!
  Më uroni fat në betejë
  Më uro fat!
  Christina konfirmoi këngën, duke shtypur këmbët e saj zbathur, duke shtrënguar hundët e ushtarëve me gishta:
  - Me çdo dështim, di si të kundërpërgjigjesh! Përndryshe nuk do të keni fat!
  Dhe vajzat qeshën aq shurdhuese saqë gojët e tyre u shtrembëruan fjalë për fjalë dhe kafkat e ushtarëve u hoqën.
  Ndonjëherë bukuroshet ekspozonin gjoksin dhe ftonin ushtarët t'i puthnin. Dhe ata goditën luftëtarët.
  Në mesin e atyre që u dorëzuan ishin djem në paraburgim për të mitur. Ata gllabëruan fjalë për fjalë me sytë e tyre vajzat luftëtare pothuajse të zhveshura. Gerda u përgjigj duke i urdhëruar djemtë të shtriheshin në shpinë dhe të ngrinin këmbët. Dhe më pas ajo filloi t'i godiste me shkopinj në thembra.
  Djemtë bërtisnin nga dhimbja. Charlotte, Christina dhe madje edhe Magda iu bashkuan ekzekutimit. Vajzat punonin me ndërgjegje me shkopinj gome. Ata i bënë djemtë të bërtasin dhe ata u shtrënguan në mënyrë të dëshpëruar. Goditja e takave të djemve me shkopinj është e këndshme për tigresat.
  Por mesa duket kjo nuk i ka mjaftuar Gerdës dhe ajo kapi pishtarin. Si, mjerë të mundurit. Dhe era e mishit të djegur e mbushi ajrin. Megjithatë, vajzat u përpoqën t'i qëllonin në këmbët e djemve për të mos i lënduar.
  Muzika po luante dhe daullet binin.
  Magda nuk pranoi të merrte pishtarin dhe, duke u skuqur, u përgjigj:
  - Jo! Është ende shumë e keqe!
  Gerda qeshi dhe mërmëriti me një zë melodioz:
  - Kush nuk është i keq? Kush nuk është i keq? Po, ai që nuk ka parë kurrë një grua!
  Charlotte, duke dolli thembrat e të burgosurve të mitur, tha:
  - Këta janë të gjithë kriminelë! Nuk është dhe aq keq të ndjesh keqardhje për ta!
  Luftëtarët qeshin menjëherë... Dhe vazhduan të skuqnin këmbët e djemve.
  Ndërkohë, Frederiku luftoi në qiell. Kundër tij dolën një palë luftarakë amerikanë më të fundit me topa 50 mm. Por sigurisht, kjo nuk e shqetësoi djalin terminator. Dhe djali vrasës mbylli distancën me amerikanët, duke treguar se armët e tyre ishin plotësisht në dorën e tij.
  Frederikut në përgjithësi i pëlqeu beteja.
  Djaloshi gjenerali bërtiti në radio:
  - Unë po dal për shkatërrim total!
  Një shpërthim i shkurtër dhe pesëdhjetë avionë amerikanë shpërthyen. Dukej sikur dikush kishte shpërndarë fishekzjarre nëpër qiell. Dhe djali e mori dhe cicëroj:
  - Unë jam një ninja e vërtetë! Dhe unë do t'i pres të gjitha!
  Dhe përsëri ai gjuajti një salvo, këtë herë duke rrëzuar shtatëdhjetë avionë. Dhe ai zhveshi dhëmbët e tij perla.
  Helga fluturoi në të djathtën e djalit dhe tha duke qeshur:
  - Ju jeni një demon i vërtetë i abuzimit! Unë jam duke rrënjosur për ju!
  Friedrich shpërtheu duke qeshur. Fëmija terminator ndezi topat e ajrit, duke rrëzuar njëzet e katër avionë të tjerë dhe më pas kaloi zjarrin në caqet tokësore.
  Fuqia kryesore e tankeve ishte ende Sherman; ishte ndoshta tanku më popullor në botë. Amerikanët të dëshpëruar, pa shumë shpresë, u përpoqën ta merrnin në numër.
  Frederiku këndoi:
  - Në yjet dhe aeroplanët! Ushtria jonë është e pamposhtur!
  Shermans u copëtua dhe shpërtheu. Përveç tyre, u shfaq një armë vetëlëvizëse me një top 155 mm, i aftë për të krijuar probleme të caktuara për tanket gjermane.
  Friedrich depërtoi kapakun e sipërm të rezervuarit dhe këndoi:
  - Do të jem ende një kampion i madh!
  Helga u përgjigj sinqerisht:
  - Dhe ju tashmë jeni një kampion i madh! Dhe askush nuk ka dyshime për ju!
  Djali fishkëlleu dhe u përgjigj:
  - Po, askush... Je i sigurt për këtë?
  Helga pëshpëriti në përgjigje:
  - Në një galaktikë tjetër, në një kontinent të pjekur!
  Friedrich shkatërroi tetëmbëdhjetë automjete në një shpërthim. Ai bëri që tanket amerikane të digjen dhe e pyeti Helgën duke buzëqeshur:
  - Çfarë doje të thuash me këtë?
  Luftëtarja bjonde u përgjigj:
  - Se ti je një supernjeri i vërtetë!
  Friedrich drejtoi balluke dhe u përgjigj:
  - Unë jam Superman dhe nuk ka probleme të tjera!
  Helga qeshi, qëlloi Shermanin dhe cicëroj:
  - Nuk ka probleme të tjera!
  Frederiku kaloi në kolonën e Pershings, duke kënduar:
  - Nuk janë këmbët tuaja ato që mund t'ju shpëtojnë! Kuajt jo të guximshëm!
  Helga goditi armën vetëlëvizëse të shtrigës dhe pëshpëriti:
  - Bej kujdes! Kujdes! Kujdes!
  Friedrich goditi armën vetëlëvizëse Mongoose dhe leh:
  - Nuk do të bëjmë shaka!
  Helga vazhdoi të qëllonte, duke brohoritur:
  - Do të të gjejmë nën tokë!
  Friedrich, pasi qëlloi pesëmbëdhjetë makina të tjera me një breshëri, shtoi:
  - Do ta nxjerrim nga uji!
  Helga vazhdoi të rrahte dhe bërtiti:
  - Do të të shqyejmë!
  Friedrich, duke vazhduar të gozhdojë, konfirmoi:
  - Do të të shqyejmë!
  Helga madje filloi të hidhej në karrigen e saj, duke ulëritur:
  - Do të të shqyejmë!
  Municioni mbaroi dhe avionët u kthyen. Duhet të mbushni me karburant dhe të plotësoni kompletin tuaj.
  Ushtria e Rajhut të Tretë po i afrohej gjithnjë e më shumë Uashingtonit. Në të njëjtën kohë, japonezët po depërtonin gjithashtu.
  Kalorësi Ninja Karas preferoi të punonte me shpatë. Ai u ngjit në heshtje në pozicionet amerikane dhe ngriti një operacion prerjeje. Djali ninja u bë një luftëtar i frikshëm. Dhe ai i shfarosi të gjithë pa përjashtim. Katana e tij prehet lehtësisht përmes metalit.
  Krapi i kryqit veproi si gjithmonë në mënyrë agresive dhe këmbëngulëse. Sulmet e tij janë, pa përjashtim, vdekjeprurëse. Përveç shpatës, djali përdori edhe hala helmuese dhe hodhi disqe të mprehta.
  Një çift vajzash ninja vepruan me të dhe e ndihmuan djalin të shfaroste amerikanët.
  Këtu është treshja e tyre, shpërtheu në fortesë dhe u zhvendos përgjatë korridoreve. Atje ata shfarosën ushtarët amerikanë.
  Krapi kryq, pasi preu oficerin, fërshëlliti:
  - Unë jam një kalorës dhe një kandidat për Zotin!
  Ninja japoneze u përgjigj:
  - Ti je perfeksion! Por edhe ne jemi të lezetshëm!
  Dhe vajza preu dy ushtarë amerikanë me një lëkundje!
  Krapi i kryqit vazhdoi të lëvizte, vrapoi mullirin dhe preu pesë përnjëherë, duke cicëruar:
  - Kjo është klasa!
  Një ninja tjetër japonez i preu të tre, duke vërejtur:
  - Këto janë arritjet tona!
  Krapi i kryqit vazhdoi të copëtonte, të spërkatte gjak dhe të gjëmonte:
  - Unë jam një tmerr i egër, fluturoj në krahët e natës!
  Gruaja japoneze, pasi i preu dy prej tyre, fërshëlleu:
  - Ne jemi thjesht të padukshëm!
  Krapi i kryqit e mori atë, hodhi gishtat e zhveshur të këmbëve të djalit, mprehte fort disqe, preu shtatë dhe këndoi:
  - Fikeni vetëdijen tuaj!
  Vajza ninja preu dhe konfirmoi:
  - Nuk dua të kuptoj!
  Krapi kryq preu gjashtë me shpata, duke performuar një flutur të trefishtë dhe shtoi:
  - Sa herë jemi bindur...
  Një vajzë tjetër ninja bëri një rrotullim dhe shtoi:
  - Ne ramë, por u ngritëm!
  Krapi kryq, duke i copëtuar amerikanët si lakra, këndoi:
  - Për dashurinë pa dyshim!
  Vajza ninja cicëronte:
  - Të rinjtë po luftojnë...
  Një tjetër bukuroshe këmbëzbathur konfirmoi:
  - Brezat!
  Krapi kryq preu disa njerëz dhe fërshëlleu:
  - Shtyp, shtyp tani!
  Vajza ninja hodhi disqe me gishtat e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Nuk je vetem! Kjo është një orë e lavdishme!
  Krapi i kryqit filloi të lëvizë edhe më shpejt. Dhe ai bërtiti si një këlysh tigri:
  - Është një orë e lavdishme! Goditi drejt e në sy!
  Vajza ninja zhyti këmbët e saj të zbathura në gjak dhe la gjurmë të këndshme në beton. Luftëtarët ishin të bukur dhe të hollë.
  Dhe ata kënduan me ankth:
  - Brezi im ha ekspres!
  Krapi kryq preu pesë dhe vazhdoi:
  - Dhe gjithashtu krijon përparim!
  Vajzat ninja përfunduan edhe disa Yankee të tjerë dhe cicërimën:
  - Unë kam një zgjedhje!
  Një tjetër bukuroshe, duke copëtuar, shtoi:
  - Elektrik dore ime, ëndrrat janë gëzimi i çdo dite!
  Krapi kryq qeshi dhe rrënimi i kundërshtarëve tha:
  - Unë do të jem diçka që nuk mund të njihet nga njerëzit e thjeshtë!
  Kështu triada e pastruan fortesën... Ajo la pas një masë kufomash. Dhe vajzat kanë edhe gjurmë joshëse.
  Ninja japoneze këndoi:
  - I ashpër dhe i fortë ...
  Një tjetër bukuroshe ka konfirmuar:
  - Dikush i plotfuqishëm!
  Dhe vajzat shpërthejnë sërish në të qeshura...
  Krapi kryq, duke lëshuar gjilpërat, duke shpuar një duzinë ushtarë amerikanë menjëherë, fërshëlleu:
  - Filluan shpërthimet!
  Vajza ninja konfirmoi duke qeshur:
  - Hiri ka mbaruar!
  Një tjetër bukuroshe shtoi duke qeshur:
  - Mos trego më të pasmet!
  Krapi kryq, i prerë në tufa, konfirmoi me një zhurmë:
  - Koha për të vrarë armiqtë!
  Vajzat ninja bërtitën njëzëri:
  - Koha për të vrarë armiqtë!
  Dhe si do të qeshin në majë të mushkërive! Ata janë kaq rrezatues dhe unikë. Secila prej tyre ka diçka të veçantë dhe unike...
  Krapi kryq ulërinte në majë të mushkërive të tij:
  - Kur jemi të bashkuar, jemi të pamposhtur!
  Dhe përsëri ninjat depërtojnë. Ata lënë pas grumbuj kufomash. Ata kanë një shkollë kaq të ashpër. Dhe luftëtarët e padukshëm mund të bëjnë shumë. Kjo është Japonia, një vend me kulturë të madhe.
  Djali ninja këndoi:
  - Harakiri... Kjo ju pret! Të marrësh armikun, por mjetet nuk kanë rëndësi!
  Dhe përsëri djali qesh! Ai me të vërtetë po argëtohet shumë. Dhe unë dua të luftoj dhe të fitoj!
  Dy vajza dhe një djalë hynë në postkomandë. Pa u zgjatur më tej, ata përfunduan dy gjeneralë. I treti ra në gjunjë dhe nxitoi të puthte këmbët e zbathura të vajzave. E morën në pyetje për një kohë të shkurtër. Ai u betua se do të jepte urdhrin për t'u dorëzuar në fortesë.
  Por Karas tundi kokën:
  - Tashmë kemi shumë të burgosur! Ju duhet të zvogëloni pak numrat tuaj.
  Dhe treshja përsëri lëvizi përgjatë korridoreve. I prenë të gjithë pa mëshirë dhe me pasionin e gjahtarëve.
  Krapi i kryqit mori, preu rreth nëntë veta dhe këndoi:
  - Bora e zezë, akull i kuq...
  Vajza ninja konfirmoi:
  - Në tokën e djegur...
  Një tjetër bukuroshe ka konfirmuar:
  - Ne i japim gjithçka Satanit!
  Krapi kryq do ta marrë dhe do të bërtasë:
  - Ha-ha-ha! Fuhrer i përgjakshëm! Çdo burger do të pritet!
  Vajza ninja preu disa ushtarë dhe këndoi:
  - Le të trashen ata burgerët... Le të mos futen as në pantallona!
  Një tjetër bukuroshe e mbështeti pasazhin:
  - Le të regjistrohen si hebrenj!
  Krapi i kryqit lëshoi gjilpërat dhe cicëroj:
  - Sikur të mos kishte luftë!
  Dhe vajzat do ta marrin dhe do të qeshin. Ata janë kaq qesharak me një kimono të zezë, dhe me këmbë të zhveshura deri në gjunjë!
  Triumvirati lëvizte përgjatë korridoreve. Vajzat nganjëherë kapnin granata të hedhura dhe i hidhnin mbrapa me gishtërinjtë e tyre të zhveshur.
  Lëvizjet e trojkës janë tepër të shpejta. Dhe në të njëjtën kohë ka shumë kufoma. Dhe nuk do të ndalet.
  Krapi kryq fërshëlleu me një buzëqeshje:
  - Unë eci ku të dua ...
  Vajza ninja, duke copëtuar mishin e njeriut, shtoi:
  - Por unë nuk i lejoj të tjerët!
  Një tjetër bukuroshe ka shkruar në Twitter:
  - Dhe ata këndojnë në dritën e ditës ...
  Krapi kryq, duke prerë gjithçka, leh:
  -Zogjtë vetëm për mua!
  Vajza ninja, duke prerë amerikanët që ranë pa sukses nën teh, u ulëritën:
  - Unë e adhuroj bukurinë!
  Një tjetër bukuroshe ninja fërshëlleu:
  - E rrethoj fronin me lule!
  Krapi i kryqit fërshëlleu në mënyrë sarkastike, duke qëlluar tehët e mprehtë:
  - Unë i dua Yankees të dashur!
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Dhe kjo është arsyeja pse unë shtyp!
  Triumvirati vazhdoi të lëvizte. Bukuroshet gumëzhinin dhe rënkonin me zë të ulët. Lëvizjet e tyre bëheshin gjithnjë e më të shpejta. Ata lëvizën si shpirtrat e shpëtuar nga Tartarusi.
  Krapi i kryqit gjëmonte në majë të mushkërive të tij:
  - Gëzuar gëzuar! Unë do t'i mund të gjithë!
  Vajza ninja këndoi:
  - Nëse merresh me grabitje, do të duhet të ikësh lakuriq!
  Dhe në konfirmim të këtyre fjalëve, vajza ekspozoi gjoksin e saj. Ajo është vërtet jashtëzakonisht e bukur. Dhe unë dua të godas thithkën e kuqe të ndezur.
  Vajzat lëvizën dhe hodhën disqe të mprehta me këmbë të zbathura. Shumë u prenë dhe u prenë me shpata. Dhe ata marshuan në një triumf ekstrem. Kokat e prera shtriheshin gjatë rrugës dhe vajzat i hodhën lart me këmbët e tyre të hijshme dhe të zhveshura.
  Krapi i kryqit këndoi me zjarr:
  - Unë jam një kalorës i zi dhe një ninja e vërtetë!
  Pas kësaj, djali preu pesë ushtarë të tjerë të ushtrisë amerikane dhe tundi shpatat e tij më befas.
  Vajzat ulërinin shurdhuese:
  - Ne jemi me ty! Këndoni një këngë, ne jemi vajza të fuqishme!
  Dhe prerja vazhdoi gjithnjë e më intensivisht! Vërtet, mos e fut gishtin në gojën e këtyre vajzave! Dhe ata do të kafshojnë dhe thithin!
  Djali nga mesi i bateristëve u frikësua dhe u gjunjëzua. Vajza ninja e la atë ta puthte tabanin e saj të zhveshur, dhe më pas ajo e mori atë dhe ia preu kokën gjithsesi. Ajo e hodhi atë me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - Unë jam një luftëtar i super klasit... Dhe do të jem më i ftohtë se vetë Marsi!
  Krapi i kryqëzuar u hodh lart, preu tetë ushtarë amerikanë dhe bërtiti:
  - Dhe unë do të jem më i ftohtë se Mickey Mouse!
  Vajza ninja qeshi, duke hedhur helmetën me këmbën e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Futboll! Futboll! Rroftë futbolli!
  Një vajzë tjetër ninja preu dhe tha:
  - Dhe unë preferoj volejbollin!
  Dhe luftëtarët ia plasën të qeshurit menjëherë... Duke treguar dhëmbët dhe këpurdhët. Një triumvirat shumë i zgjuar. Si mund të mos fitohet një sens humori nëse ninjat si fëmijë në një kafaz me tigra dhe nuk u jepen armë. Dhe atje ju përdorni fuqinë e mendimit për ta detyruar kafshën të heqë dorë nga agresioni.
  Krapi i kryqit cicëronte, duke copëtuar kockat dhe mishin:
  - Unë jam një tigër, jo një mace, ka një stomak në mua tani, çfarë i bën një uppercut vrasjes!
  Vajza ninja cicëronte:
  - Me vrasje, një uppercut, ose anasjelltas!
  Luftëtarët përplasën thembrat në derën e çelikut me gjithë fuqinë e tyre. Metali shpërtheu duke u hapur rrugën. Bukuroshet fishkëllenin nëpër vrimat e hundës:
  - Epo, le të shkojmë në Mars!
  Dhe përsëri avancim, me mish e gjak... Një masë kufomash dhe të gjymtuara. Dhe asgjë nuk do t'i ndalojë vajzat ...
  Krapi i kryqit me një buzëqeshje, pasi e preu majën përgjysmë, pëshpëriti:
  - Ne do t'i pëshpëritim fatit më shumë se një herë ...
  Vajza ninja, duke u copëtuar në mënyrën e saj, konfirmoi:
  - Le t'i pëshpëritim fatit...
  Karas qeshi dhe shtoi:
  - Mëshirë Boku! Kamë në krah!
  Dhe për të konfirmuar fjalët e tij, muzika luajti... Dhe një robot luftarak u hodh jashtë. Një nga risitë amerikane, një automjet i bërë në shina me katër mitralozë. Ninja mezi kishte kohë të hidhej në tavan përpara se të fillonin shpërthimet e zjarrit dhe fjalë për fjalë e gjithë hapësira u shpërtheu.
  Krapi i kryqit fërshëlleu i bezdisur:
  - Betohem në perandorin... Kjo është një lloj egërsie!
  Vajza ninja këndoi me zë të ulët:
  - Ishte një kohë e një epoke të dhimbshme lotësh... Kur paraardhësit e njerëzve nuk mund të numëronin yjet në qiell!
  Më pas vajzat dhe djali hodhën disqe të mprehta drejt robotit me këmbë të zbathura. Makina ndaloi dhe prej saj doli tym. Duke u zvarritur përgjatë tavanit, triumvirati hodhi bizele me eksploziv një mijë herë më të madh në fuqi se TNT dhe goditi një duzinë mitralozë të kamufluar.
  Krapi i kryqëzuar këndoi me një buzëqeshje:
  - E shoh se jemi bij të denjë! Dhe shërbëtorët e shejtanit!
  Pas së cilës triumvirati në fakt përfundoi pastrimin e fortesës. Vajzat dhe djali hapën tapa një fuçi me kvas dhe pinë një gllënjkë prej saj. Ata pinë një gllënjkë dhe gjëmuan...
  - Ne jemi ninja dhe nuk ka thirrje më të bukur!
  Vajza me flokë kuq e zi tha:
  - Në luftë çdo gjë mund të ndodhë... Por në paqe, ndonjëherë duhet të dish se kur të ndalosh!
  Karas buzëqeshi dhe papritmas pyeti:
  - Dhe nëse jemi ende të destinuar të përplasemi me Gjermaninë, atëherë çfarë do të bëjmë?
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Sipas ligjeve të karmës! Siç urdhëron ajo, kështu do të luftojmë! Dhe nëse ndodh ndonjë gjë, ajo do të përcaktojë se në cilën rrugë duhet të shkoni!
  Fab Four Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda morën pjesë në sulmin ndaj Uashingtonit. Këto janë vajza me bikini dhe bukuroshe. Rezervuari i tyre po çmontonte bateritë njëra pas tjetrës. Dizajni madhështor i armëve më prestigjioze.
  Gerda, duke qëlluar në Yankees, këndoi:
  - Ndoshta...
  Charlotte qëlloi dhe vazhdoi:
  - Ne...
  Christina gozhdoi dhe tha:
  - I ofenduar...
  Magda dërgoi një raketë, duke cicëruar:
  - Dikush...
  Gerda theu një obus 240 mm dhe lëshoi:
  - Më kot!
  Charlotte Lupanuv vazhdoi të këndonte:
  - U ra...
  Christina, duke shtypur këmbëzën, kërciti:
  - Gjashtëmbëdhjetë....
  Magda shtoi duke qeshur:
  - Megaton...
  Gerda kërciti në majë të mushkërive si përgjigje:
  - Këtu...
  Charlotte qëlloi dhe tha:
  - Po vjen...
  Christina dërgoi një predhë dhe vazhdoi:
  - Tymi..
  Magda gjuajti predhën dhe bërtiti:
  - Po digjet...
  Gerda lëshoi një dhuratë, duke thyer armën vetëlëvizëse Ujk dhe zhurmoi:
  - Tokë!
  Charlotte qëlloi përsëri predhën dhe tha:
  - Ku...
  Christina u kthye në predhë, duke kërcitur:
  - Unë qëndrova ...
  Magda shtoi një guaskë dhe heshti:
  - E bardha...
  Gerda drejtoi armën me këmbën e saj të zbathur, e goditi atë dhe bërtiti:
  - Shtëpi!
  Dhe luftëtarët shpërthyen duke qeshur... Charlotte vendosi të këndojë sërish, në stilin e saj gazmor:
  - Këtu...
  Christina qëlloi dhe vazhdoi:
  - Oh...
  Magda gozhdoi dhe tha, perla:
  - Po vjen...
  Gerda lëshoi dhuratën e vdekjes dhe cicëroj:
  - Tymi...
  Charlotte lëshoi diçka që sjell shkatërrim dhe fërshëlleu:
  - Po digjet...
  Christina goditi predhën dhe këndoi:
  - Toka...
  Magda dërgoi majën e predhës dhe tha:
  - Ku...
  Gerda hodhi një predhë dhe shtoi:
  - Unë qëndrova ...
  Charlotte goditi me një predhë:
  - Një herë e një kohë...
  Dhe Christina, duke dërguar një predhë me thembër, përfundoi në mënyrë agresive:
  - Uashington!
  Magda shtoi gjatë xhirimit:
  - Uashington!
  Gerda, pasi dërgoi një dhuratë vdekjeje, këndoi së bashku:
  - Uashington!
  Charlotte qëlloi një predhë në armën vetëlëvizëse Meduza dhe shtoi:
  - I varfër...
  Christina goditi predhën dhe shtoi:
  - E imja...
  Magda dërgoi gjithashtu një predhë, duke shtuar:
  - Heroi...
  Gerda qëlloi përsëri, duke ulëritur:
  - Uashington!
  Christina, duke qëlluar, vazhdoi të këndonte:
  - Uashington...
  Magda shtoi duke hedhur dhurata të zjarrta:
  - I varfër...
  Gerda, duke goditur kundërshtarin e saj, bërtiti:
  - E imja...
  Charlotte, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Heroi...
  Christina tha duke qeshur:
  - Uashington!
  Dhe vajzat qeshën në mënyrë sinkrone, si kandil deti gjatë një gjueti.
  Pas së cilës luftëtarët filluan të qëllonin në bunker. Amerikanët këputën, duke demonstruar guximin e tyre të paepur. Ata luftuan fort për kryeqytetin. Kishte formacione me komandantë vetëm hebrenj. Dhe kjo e rriti rezistencën.
  Tanku gjerman mori shumë goditje nga armët e armikut. Madje disa rrotulla shpërthejnë. Vajzave iu desh ta merrnin makinën dhe ta riparonin. Rezistenca kokëfortë në kryeqytetin amerikan nuk ishte e papritur.
  Supozohej se Shtetet e Bashkuara do të ofronin rezistencën më të madhe këtu. Për më tepër, hebrenjtë u dyndën nga e gjithë Amerika në Nju Jork dhe Uashington, duke armatosur gra dhe fëmijë.
  I prirur për kapitullim, Truman u detyrua të ikte dhe të shtrihej poshtë. Gjermanët ishin ende duke bombarduar dhe bombarduar kryeqytetin amerikan, duke u përpjekur të thyejnë edhe këtë arrë.
  Vjeshta po vinte dhe po bëhej më e freskët. Vajzat, megjithatë, nuk janë të ftohta as në bikini.
  Gjatë pushimit, ata morën të rinj rreth gjashtëmbëdhjetë vjeç dhe u shtrinë me ta, duke u përkëdhelur me njëri-tjetrin dhe duke pirë Coca-Cola. Gerda hoqi sytjena dhe i lejoi dy të rinjtë ta puthnin në sythat e kuq të thithkave të saj. Më saktësisht, ajo i ka inkurajuar vetë, pasi kjo është shumë e këndshme për një vajzë të fortë. Të tjerët bënë të njëjtën gjë, duke marrë një palë për vete. Edhe Magda fetare u zbut. Është bukur të prekesh nga trupa të rinj e të zhveshur të luftëtarëve muskuloz.
  Gerda buzëqeshi dhe i bëri sy biondes me flokë të artë:
  - Dhe unë shoh që ju pëlqen kur djemtë kalojnë gjuhën e tyre mbi thithkat tuaja. Si përshtatet kjo me moralin tuaj fetar?
  Magda u përgjigj me gëzim të qëllimshëm:
  - Nëse nuk mëkatoni, nuk do të pendoheni... Nëse nuk pendoheni, nuk do të shpëtoni!
  Charlotte qeshi dhe këndoi:
  - Mëkato dhe pendohu! Pendohuni dhe mëkatoni përsëri! Pendimi për mëkatin, për shpëtimin e shpirtit!
  Dhe derdhi Coca-Cola në thithkat e saj. Djemtë filluan të lëpinin gjokset më intensivisht. Charlotte lëshoi një psherëtimë epshore. Ajo me sa duket i ka pëlqyer jashtëzakonisht shumë.
  Christina vuri në dukje logjikisht:
  - Uashingtoni do të bjerë... Dhe pas kësaj, Shtetet e Bashkuara nuk do të kapitullojnë?
  Gerda, duke ndjerë puthjet në gjoks, sugjeroi:
  - Sigurisht që ata do të kapitullojnë... Por ne duhet të shkatërrojmë njësitë hebreje që do të luftojnë me fanatizëm. Dhe pas kësaj ne do të përballemi me BRSS.
  Magda, duke u përkulur, tha:
  "Ne nuk do të kemi kohë për të nisur një ofensivë në Rusi para dimrit!" Është për të ardhur keq... Ndoshta do të duhet të presim deri në maj?
  Charlotte tregoi biskotën dhe tha:
  - Edhe çfarë? Le të paraqesim punët në pronat tona gjatë kësaj kohe. Nuk mund të grindeni gjatë gjithë kohës, duhet të kujdeseni për mirëmbajtjen e shtëpisë në të njëjtën kohë!
  Gerda u pajtua me këtë:
  - Po, ia vlen të mendosh për kohën e paqes... Ne kemi para tani - pulat nuk përqepin. Do të marrim edhe tokë në Amerikë. Pra nuk ka fund puna dhe paqja!
  Kristina nxori dhëmbët, është mirë kur gjuha e të riut lëviz në thithkë dhe fërshëllejë:
  - Dhe unë do të mbjell plantacionet e mia me produkte të modifikuara gjenetikisht!
  Do të ketë shalqinj në madhësinë e fuçive, dhe mollë në madhësinë e shalqinjve!
  Magda qeshi dhe, duke nxjerrë gjuhën, cicëroj:
  - Ne jemi kandil deti vdekjeprurës, kaq të ngjashëm me shalqinjtë!
  Christina buzëqeshi dhe e puthi të riun në faqe. Pastaj ajo bërtiti:
  - Ekonomia dhe politika po shkojnë drejt globalizimit. Vetëm sipas Kautsky: hegjemonia e unifikuar dhe kontrolli i botës! Kur të krijohet një urdhër i ri!
  Gerda sugjeroi:
  - Do të jetë e mundur të tregtohet pambuku. Këtu në SHBA ka plantacione të mira pambuku.
  Charlotte e imagjinoi dhe qeshi:
  - Kjo është në kasollen e Xha Tomit... Po, në këtë libër, zezakët kanë punuar në mënyrë aktive. Ata sulmuan mbjellësit. Të vjen keq që përfundimi doli i keq... - Vajzat psherëtiu rëndë dhe e vunë re. - Më vjen keq për Evën. Ajo ishte një vajzë e mirë, e zgjuar. Ajo mund të ishte bërë një luftëtare e mirë.
  Christina tundi kokën dhe kundërshtoi:
  "Ajo është shumë e butë për të qenë një luftëtare e mirë." Një vajzë e vërtetë duhet të jetë e ashpër dhe agresive!
  Gerda këndoi si përgjigje:
  Kerubinët shkëlqejnë në qiell,
  Një tjetër ka ardhur në qiell, unë shoh fuqi ...
  Gerda qan me hidhërim nga inati -
  Pse linda vajzë?
  Christina tundi flokët e saj të kuq të artë dhe tha:
  - Por është më mirë të jesh grua sesa burrë. Për shembull, orgazma femërore është shumë më e gjatë dhe më e fortë!
  Gerda pohoi me kokë me buzëqeshjen e Gorgon Medusa:
  - Po, më e fortë! Lërini djemtë të bëjnë diçka më serioze! Mjerisht, një dëshirë e tillë është zgjuar.
  Dhe u dëgjuan ooh dhe psherëtima epshore... duke u kthyer në klithma femrash epshore.
  Por vajzat nuk janë të destinuara të shijojnë për shumë kohë kaskadën e orgazmave. Më duhej të shkoja përsëri në luftë. Më saktësisht, hipni në një tank. Armatura e tij tashmë ishte e stolisur me plagë të shumta.
  Uashingtoni nuk u dorëzua. Beteja vazhdoi për çdo bllok, madje edhe për çdo shtëpi. Rezistenca doli të ishte kokëfortë dhe viskoze.
  Gerda, duke qëlluar në bateri, këndoi:
  - Amerika...
  Charlotte qëlloi dhe vazhdoi:
  -Amerika...
  Christina gjuajti predhën dhe tha:
  -E kuptova...
  Magda goditi këmbën e saj të zbathur dhe shtoi:
  - Ajo...
  Gerda dërgoi një dhuratë dhe preu:
  - Përparim!
  Charlotte lëshoi fjalët e saj, të mprehta si predha:
  - Ku...
  Christina lëshoi municionin dhe lëshoi:
  - Jo...
  Magda goditi predhën dhe fërshëlleu:
  - Hidhe...
  Gerda preu artilerinë me sëpatë:
  - Shiko...
  Charlotte dërgoi dhuratën dhe këputi:
  - Punëtorët...
  Christina, duke dërguar një guaskë, shtoi:
  - Jo...
  Magda, duke hedhur tutje municionet, vazhdoi:
  - Vendi...
  Gerda dërgoi përsëri një predhë dhe fërshëlleu:
  - Shërbimet...
  Charlotte dërgoi një dhuratë, për fat të mirë municioni u rimbushur:
  - Prostitucioni.
  Christina dërgoi një guaskë dhe shtypi me fjalët:
  - Publike...
  Magda bërtet në majë të mushkërive të saj:
  - Shtëpia...
  Gerda fërshëlleu si një gjarpër:
  - Shtëpia...
  Charlotte, pasi qëlloi vdekjen, tha:
  - Të mbushura...
  Christina, pasi dërgoi një bosh çeliku, shtoi:
  - Një...
  Magda bërtiti si përgjigje:
  - Përpara...
  Gerda qëlloi një predhë dhe fërshëlleu:
  - Nim...
  Charlotte qëlloi dhe tha:
  - Në...
  Christina hodhi një predhë, e tëri:
  - Rruga...
  Gerda cicëroi, duke qëlluar:
  - Të gjitha...
  Charlotte fërshëlleu, duke kërcitur si sorrë:
  - Radhe...
  Christina tha me pasion:
  - Kostot...
  Magda e shpoi Shermanin si një gjilpërë dhe vazhdoi:
  - Por...
  Gerda, duke qëlluar, dha një perlë:
  - Më në fund...
  Charlotte, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Ai...
  Christina, duke vazhduar të gjuante, tha:
  - Ne shtepi...
  Magda goditi dhe fërshëlleu:
  - Në...
  Gerda lëshoi një gungë vdekjeje dhe bërtiti:
  - Një grua...
  Charlotte qëlloi dhe dha një perlë:
  - Duket...
  Christina rënkoi dhe kërciti:
  - Një...
  Magda preu me një predhë dhe tha:
  - Gruaja...
  Gerda e goditi atë me një predhë, duke fërshëllyer:
  - NË...
  Charlotte lëshoi një kosë me eksploziv të lartë, duke lehur:
  - Shtretërit...
  Christina fërshëlleu, duke qëlluar:
  - Oh...
  Magda dërgoi një predhë dhe turpëroi me turp:
  - Lakuriq...
  Christina dërgoi një tjetër vepër arti vrasëse, duke lehur:
  - Gënjeshtra...
  Vajzat shpërthyen duke qeshur; ata vërtet u argëtuan duke shkruar diçka të tillë.
  Pastaj, ndërsa gjuanin, ata filluan të kompozojnë diçka më të denjë dhe heroike. Dhe kuarteti i vajzave, funksionoi mirë:
  Le të krijohet bashkimi i zemrave, më i fortë se çeliku,
  Le të shkundim fluksin e pluhurit të përgjakshëm nga tehet!
  Dhe sytë në lot shkëlqenin si yje,
  Bëhu me mua përgjithmonë: thanë me pasion!
  
  Ne jemi me ju përgjithmonë, ëndërr e artë -
  Vajza e dritës së hënës dhe baticave të gjera...
  Nën flamurin e Shën Jezu Krishtit -
  Një kor i frikshëm kerubinësh do të ngjitet në qiell!
  
  Le të pimë verën rrezatuese të pasionit,
  Dhe artisti do t'ju japë një skicë të universit...
  Sa i hollë je - një fije e dobët e jetës -
  Djalli dëshiron të shkatërrojë plotësisht dashurinë!
  
  Kalorësi nxori shpatën e tij - duke i thirrur Krishtit:
  Kështu që një lidhje harmonike të mbretërojë në botë ...
  Dhe Maria sjell - pastërtinë hyjnore -
  Besoni se Zoti nuk do të na lërë të biem në humnerën e ferrit!
  
  Por ju mbani shpresat tuaja brenda vetes ...
  Në fund të fundit, një person nuk mund të jetë i dashur për Zotin!
  Secili prej nesh do të mbulohet me argjend deri në veshët tanë,
  Perlat dhe mjellma prej kadifeje do të fluturojnë në qiell!
  
  Vetëm nëse bie në betejë,
  Për Atdheun tuaj, që është më i vlefshëm se gjithësia...
  Dhe atëherë ne nuk kemi frikë nga napalmi i derdhur -
  Dobësia e kalorësve të dritës do të jetë e pakorruptueshme!
  
  Është mirë të jetosh në botë, por ndonjëherë është e mërzitshme,
  Dhe uria e keqe dhe i ftohti i largojnë njerëzit...
  Ne duhet të jemi nën malin Satana,
  Dhe do të jeni me fat nëse jeni i ri në zemër!
  
  Duke hyrë në univers si mik pas vdekjes:
  Do të shihni diçka që do t'ju bëjë të gulçoni dhe të buzëqeshni!
  Edhe pse në mish do të bëhesh si një fëmijë -
  Por do ta kuptoni pa problem që ishte një gabim!
  
  Përvoja e betejave të mëparshme do të jetë e dobishme, më besoni,
  Në to do të njohësh gëzimin e parajsës prej gjaku...
  Do të poshtëroni rendin ku ulëriti bisha -
  Dhe ju do ta pranoni princeshën si grua!
  
  Dhe pastaj për fronin dhe shtigjet e mëtejshme,
  Ju do të duhet të rrotulloheni rreth unazës së universit!
  Pastaj do t'ua përcjell lajmin pasardhësve të mi -
  Më besoni, më mirë studioni për sukses!
  
  A është e mundur të bëhesh Zot - kjo është një pyetje e lezetshme,
  Njeriu u krijua në ngjashmërinë e Zotit...
  Dhe megjithëse ai ende nuk e ka arritur nivelin e Hyjnisë...
  Poshtë nesh kemi yje që kërcejnë me vrull!
  
  Shkenca do të japë, më besoni - forca të fuqishme për ne,
  Sepse nga dituria do thurim litar...
  Dhe edhe nëse ai mëkatoi, është një gjë e së kaluarës Ham,
  Por atomi bëri granata për armiqtë tanë!
  
  Universi ka përshkruar vijën - dije,
  Dhe universi do ta ndjekë atë në një kaskadë...
  Dhe arritjet pa llogaritur - ka një parajsë të vërtetë,
  Për të cilat kalorësit duhet të luftojnë!
  Vajzat në fakt kënduan mirë, dhe në të njëjtën kohë shkatërruan një numër baterish dhe bunkerësh. Kemi marrë gërvishtje dhe goditje vetë...
  Na u desh të bënim një pauzë të shkurtër për të rimbushur municionin tonë. Siç thonë disa të mençur, ata bëjnë bërxolla nga vajzat e neveritshme.
  Kristina dhe Magda luajtën sërish shah. Vajza me flokë të kuqe me një nuancë të artë donte të fitonte kundër bjondes së mjaltit. Ndeshja u luajt në mënyrë të ashpër sulmuese. Magda përsëri arriti të merrte iniciativën dhe të fitonte një avantazh material.
  Nuk patëm kohë ta përfundonim lojën, pati një tjetër betejë dhe një betejë të nxehtë. Megjithatë, shiu sapo filloi të binte nga qielli. Dukshmëria është përkeqësuar. Nazistët ndiheshin qartë të pakëndshëm.
  Gerda qëlloi me një buzëqeshje, e mori dhe këndoi:
  - Shi...
  Charlotte, duke mbështetur luftëtarin, qëlloi së bashku:
  -Zbathur...
  Christina, duke goditur predhën, vazhdoi:
  - Nga...
  Magda preu dhe bërtiti:
  - Toka...
  Gerda fërshëlleu me sytë e saj shkëlqente dhe tha:
  - Kaloi...
  Charlotte goditi predhën dhe rënkoi:
  - U lagur...
  Christina lëshoi vdekjen dhe fërshëlleu:
  - Vajzat...
  Magda qëlloi një të nxehtë dhe tha:
  - Syri...
  Gerda, duke qëlluar pa ndërprerje, vazhdoi:
  - Nëse...
  Charlotte lëshoi predhën dhe fërshëlleu:
  - Qartë...
  Christina qëlloi dhe vazhdoi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Dita...
  Magda goditi dhe kërciti:
  - Kjo...
  Gerda goditi me një predhë dhe bërtiti:
  - Mirë...
  Charlotte, duke lëshuar dhuratën e vdekjes, bërtiti:
  - Një...
  Christina këputi predhën dhe bërtiti:
  - Kur...
  Magda bërtiti si një majë, duke zhurmuar:
  - Anasjelltas....
  Gerda gumëzhiste ndërsa gjuante predha:
  - Keq...
  Charlotte, duke lëshuar dhuratat e asgjësimit, këndoi:
  - Nëse...
  Christina, duke dërguar vdekjen, fërshëlleu:
  - Këngët...
  Magda, duke nxjerrë dhëmbët ashpër, tha:
  - Këndo...
  Gerda fërshëlleu dhe u hodh lart, duke qëlluar dhe goditi:
  - Kjo...
  Charlotte, duke pështyrë nga predha, shtrydhi jashtë:
  - Mirë...
  Kristina e mori dhe fërshëlliti:
  - Një...
  Magda bërtiti, duke dërguar predha:
  - Kur...
  Gerda tha me një fyell të zhveshur:
  - Anasjelltas...
  Charlotte pështyu një predhë tjetër dhe tha:
  - E trishtuar...
  Gerda qëlloi përsëri dhe tha:
  - Nëse...
  Charlotte është përgjigja, ulëriti:
  - E keqja...
  Christina, me një ton leh dhe duke gjuajtur, tha:
  -Ti...
  Magda thithi me një buzëqeshje dhe qëlloi:
  - Se...
  Gerda pështyu një pjesë të vdekjes dhe tha:
  - Gjithmonë...
  Charlotte, duke lëshuar një lumë predhash, e mbyti:
  - Lehtë...
  Christina, duke kënduar së bashku, vazhdoi:
  - Një...
  Magda, duke fërshëllyer dhe qëlluar, tha:
  - Anasjelltas...
  Gerda bërtiti në majë të mushkërive të saj:
  - Vështirë...
  Dhe përsëri kori tinëzar kaloi.
  Charlotte, duke gjuajtur, bërtiti:
  - Nëse...
  Christina, duke qëlluar, tha:
  - E keqja...
  Magda, duke nxjerrë dhëmbët, vazhdoi:
  -Ti...
  Gerda i fërshëlleu nga fyti:
  - Se...
  Charlotte vazhdoi me tërbim të madh:
  - Gjithmonë...
  Christina, duke qëlluar, tha:
  - Lehtë...
  Magda drejtoi sharmin e saj, duke qeshur:
  - Një...
  Charlotte lëshoi vdekjen dhe bërtiti:
  - Kur...
  Gerda mërmëriti ashpër:
  - Anasjelltas...
  Christina, duke lëshuar vdekjen, bërtiti:
  - Vështirë...
  Magda ngriti pak këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - DHE...
  Gerda gumëzhin në majë të mushkërive:
  - E mërzitshme!
  Pas së cilës vajzat ndaluan... Ata rimbushën municionin e tyre. Dhe se arma e tyre është e shpejtë dhe beteja është shumë intensive.
  Vajzat po argëtoheshin dhe po tregonin dhëmbët e tyre të shndritshëm. Sa e bukur është kjo tokë dhe sa duket si parajsë. Ju thjesht shkoni me të. Ose vishni një kolonë.
  Gerda dhe Charlotte filluan të luanin budallenj. Ata i mbanin letrat me shumë shkathtësi me gishtat e tyre të zhveshur dhe i përzienin me këmbët e tyre zbathur. Dukej si një kryevepër e madhe.
  Christina është shumë dinake, ajo nuk e mbaroi lojën tashmë të humbur, por menjëherë ofroi një të re. Magda nuk debatoi me partnerin e saj. Ajo gjithashtu nuk është një nga luftëtarët e fundit... Por nuk është kokëfortë.
  Christina e diversifikoi disi repertorin e saj të hapjes dhe shkoi me D2-D4. Magda u përgjigj me Mbrojtjen Indiane të Mbretit. Dhe Christina është një variant i katër pengjeve. Pasoi një luftë shumë e ashpër. Dhe White ka shumë të ngjarë të ketë një lloj avantazhi. Tashmë Magda filloi të mendonte dhe të kërkonte një rrugëdalje nga situata delikate.
  Loja u shty, dhe përsëri beteja... Këtu tashmë ishte nxehtë. Një bateri e armëve më të fundit antitank 120 mm, e aftë për të depërtuar kokë më kokë në një E-50 nga një distancë e afërt.
  Shpejtësia fillestare e predhave është 1050 metra në sekondë. Pra, me një vonesë të madhe, Yankees fituan armë pak a shumë të kënaqshme. Vërtetë, vetë tanku nuk ka hyrë ende në prodhim; vetëm armët ishin funksionale.
  Pa u afruar, vajzat filluan t'i qëllojnë...
  Gerda, duke gjuajtur nga një distancë, megjithatë vuri re:
  - Amerikanët po përparojnë qartë. Kjo është marka e tyre: të bëjnë gjithçka vonë. Por me një potencial të tillë, ata mund të kishin farkëtuar plore në shpata shumë kohë më parë.
  Charlotte këndoi, duke tundur bustin e saj dhe duke tundur kaçurrelat e saj të kuqe:
  - Djall! Djall! Shpëtoni djallin! Dikush, dikush na ndëshkoi! Na jepni, na jepni shpata në duart tona, kundër Yankees, hordhive Yankee!
  Magda, pasi shtypi armën amerikane, tha me buzëqeshjen e një princeshe:
  - Në rregull... Klasa jonë eprore do të ketë ndikim në çdo betejë... Ne kemi fituar gjithmonë, do të fitojmë tani!
  Christina goditi këmbën e saj të zbathur në armaturë dhe këndoi:
  - Akhtun, Akhtun... Foeir, Foeir!
  Katërshja e mrekullueshme angleze: Jane, Gringeta, Malanya, Matilda sulmuan Nju Jorkun. Luftëtarët luftuan në një tank squat Goering-4. Makina ishte një evolucion i Churchillit. Pak inferior në forca të blinduara dhe pak më të rëndë se E-50, por me armë të ngjashme.
  Tanku prodhohej në fabrikat angleze, në Britani, e cila u bë protektorat i Rajhut të Tretë.
  Jane qëlloi në topin amerikan dhe cicëroj:
  - Ne jemi një elektorat i madh... Le ta thyejmë protektoratin!
  Gringeta korrigjoi partnerin e saj:
  - Nuk do të thyhemi, por do të zhvillohemi... Do të bëhemi më të fortë!
  Gringeta qëlloi, theu armën amerikane dhe tha në mënyrë filozofike:
  - Çdo gjë që nuk na vret na bën më të fortë!
  Malanya qeshi dhe bërtiti:
  - Është një e vërtetë banale, por është e vështirë të besohet!
  Matilda, pasi shtypi disa ushtarë me vemjet e saj, tha:
  - Ka mundësi që e vërteta të jetë banale. Për shembull, Dielli është i verdhë, siç mund ta shihni duke parë qiellin.
  Jane shtriu buzët shumë gjerë, duke zbuluar dhëmbët e saj.
  Ajo e la Gringethe të qëllonte dhe cicëroj:
  - Dhe Dielli është mjaft i bardhë. Qielli thjesht bllokon rrezet blu dhe prodhon një nuancë të verdhë.
  Matilda qeshi dhe tha:
  - Dhe ti je kaq i zgjuar... Ajo vuri re me shkathtësi se ky është vetëm një iluzion i verdhë!
  Gringeta qëlloi përsëri, e theu bunkerin dhe cicëroj:
  - Gjithçka në botën tonë është iluzore... Vetëm ata vrasin me të vërtetë!
  Ata goditën Malanya me mitralozë dhe me shaka, ose ndoshta jo me shaka, bërtitën:
  - Apo ndoshta vdekja është një iluzion! Në fund të fundit, shpirti është i pavdekshëm dhe ndoshta për nga formimi i personalitetit është parësor!
  Gringeta qëlloi përsëri dhe këndoi:
  - Edhe pse trupi pa shpirt nuk është trup, sa i dobët është shpirti pa trup!
  Jane ndjeu një ngritje lirike në vetvete dhe shpërtheu në këngë. Dhe miqtë e saj filluan të këndojnë së bashku me të.
  Luftëtari-aristokrati filloi:
  - I fuqishem...
  Gringeta vazhdoi, duke përplasur një predhë:
  -Tanku...
  Malanya, duke qëlluar, tha:
  - Drejton...
  Matilda lëshoi dhuratën vdekjeprurëse dhe shkroi në Twitter:
  - Zjarr!
  Xhejni, duke qëlluar dhe duke nxjerrë dhëmbët si perla të mëdha, leh:
  -DHE...
  Gringeta fërshëlleu duke tundur krahët:
  - Është dërrmuese...
  Malanya qëlloi dhe tha:
  - Të gjithë...
  Matilda, duke shtypur luftëtarët me gjurmët e saj, fërshëlleu:
  - Me radhë!
  Xhejni cicëriu dhe vazhdoi:
  - Në...
  Gringeta qëlloi, duke fërshëllyer si një kobër:
  - Pamje...
  Malanya, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Luftëtar...
  Matilda goditi këmbët e saj të zbathura me gishtërinjtë e saj dhe tha:
  - Mjaft...
  Jane qeshi dhe ndezi një cigare:
  - E pjerrët...
  Gringeta qëlloi përsëri dhe fërshëlleu:
  - Le te jete...
  Malanya vendosi predhën, duke thënë:
  - Do...
  Matilda përplasi predhën në metal dhe tha:
  - Rezultati!
  Xhejn, duke vazhduar të gjuante, cicëriu:
  - Një...
  Gringet pushoi dhe mbështeti:
  - Nëse...
  Malanya gjuajti predhën dhe nxori fjalën:
  - "Tigri"...
  Matilda tha me një fërshëllimë:
  - NË...
  Jane përfundoi në mënyrë agresive:
  - Do të shkojë ...
  Gringeta ra dhe vazhdoi:
  - DHE...
  Malanya qëlloi në mënyrë agresive:
  - Do...
  Matilda shtoi me forcë:
  - NË...
  Xhejni qeshi, duke nxjerrë dhëmbët.
  - Ne...
  Gringeta hodhi rrufenë nga sytë dhe tha:
  - Zjarri...
  Malanya vazhdoi:
  - E tij...
  Matilda bërtiti:
  - Jonë...
  Jane u dorëzua me fjalët:
  - Churchill...
  Gringeta ankoi ndërsa gjuajti:
  - Do të thyhet!
  Malanya bërtiti në mënyrë agresive:
  - Provimi...
  Matilda, duke shtypur vemjet e saj, tha:
  - Do të marrësh me qira ...
  Xhejni nxori dhëmbët dhe tha:
  - Në....
  Gringeta bërtiti në majë të mushkërive të saj, duke dërguar një predhë:
  - Pesë!
  Dhe vajzat qeshën njëzëri... Beteja ishte mjaft e nxehtë. Kundërajrorët amerikanë po punonin. Armatura ballore prej 230 milimetrash i rezistoi ende goditjeve.
  Por kishte një rrezik të caktuar. Për më tepër, në fund të luftës, Shtetet e Bashkuara filluan të prodhonin predha nën-kalibër shumë të blinduar me një bërthamë tungsteni. Dhe kjo është e rrezikshme.
  Xhejni i preu shpatullën Gringeta me këmbën e saj të zbathur dhe i pëshpëriti:
  - Ju lutem mos humbisni!
  Ajo mërmëriti:
  -Bllasteri i kujt do klithte, por i yti do heshte!
  Dhe ajo qëlloi duke shkatërruar baterinë...
  Matilda, e cila ishte shoferi, vuri në dukje:
  - Duke manovruar ju mund të zvogëloni mundësinë e një goditjeje.
  Vajza shpërndau tre oficerë policie amerikane, rrymat e kuqe u spërkatën në të gjitha drejtimet dhe kockat ranë poshtë. Pastaj ajo vazhdoi:
  - Është si të jesh në një atraksion vdekjeje këtu!
  Gringeta theu një tjetër anti-ajror dhe këndoi:
  - Hordhitë e Wehrmacht janë tërbuar furishëm, dhe ne jemi fëmijët e muajit të çelikut!
  Jane zgjati këmbën e saj të zhveshur, fiku radion dhe u sugjeroi vajzave:
  - Le të këndojmë diçka qesharake...
  Gringeta buzëqeshi me helm dhe sugjeroi:
  - Për Fyhrer-in?
  Jane pohoi me kokë fuqishëm.
  - Po!
  Matilda e mbështeti idenë:
  - E drejte! Askush nuk mund të na dëgjojë!
  Jane këndoi e lumtur ndërsa gjuajti:
  - Ah...
  Gringeta e mori atë, duke gjuajtur me entuziazëm:
  - Fyhreri...
  Malanya u përgjigj ashpër, duke rënkuar:
  -Ti...
  Matilda, duke shtypur ushtarët, vazhdoi:
  - Fyhreri...
  Jane lëshoi një shpërthim entuziazmi:
  - Dhia!
  Gringeta, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Per cfare....
  Malanya, duke qëlluar, tha:
  -Kundër...
  Matilda shtypi vemjet e saj dhe tha:
  - Anglo...
  Jane vazhdoi me entuziazëm:
  -U ngjita...
  Gringeta fërshëlleu dhe bërtiti:
  -Ti....
  Malanya zhveshi këpurdhët e saj dhe leh:
  - Gomari...
  Më pas Matilda filloi të bërtiste:
  - Do të marrësh...
  Jane vazhdoi duke qeshur, gati duke u mbytur:
  - Nga...
  Gringeta qëlloi dhe tha:
  -Ti...
  Malanya i bëri jehonë entuziazmit:
  - Konkretisht...
  Matilda pëshpëriti fjalët:
  - NË...
  Xhejn, duke qëlluar me tërbim, leh:
  - Pyatak!
  Gringeta, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Do të hasni...
  Malanya mori në mënyrë agresive:
  - Në...
  Në përgjigje Matilda tha me zë të lartë:
  - E fortë...
  Jane mbështeti me entuziazëm:
  - Anglisht...
  Gringeta dërgoi një dhuratë vdekjeprurëse dhe tha:
  - Grusht!
  Malanya vazhdoi të këndonte:
  -U...
  Matilda tha, duke shtypur armën kundërajrore me gjurmët e saj:
  - Ne...
  Jane gumëzhiti dhe vazhdoi:
  - Mitralozë...
  Gringeta fërshëlleu duke gozhduar:
  - DHE...
  Malanya vazhdoi me një kërcitje:
  - Tanke...
  Matilda bërtiti:
  -U...
  Xhejn ulëriti:
  -Ne...
  Gringeta fërshëlleu në majë të mushkërive:
  -Një...
  Malanya vazhdoi me entuziazëm:
  -Ti...
  Matilda bërtiti si një buall:
  - ME...
  Jane bërtiti:
  - Automatik...
  Gringeta zhurmoi, duke nxjerrë dhëmbët:
  -Po dridhesh...
  Malanya i zemëruar tha:
  - Bugger!
  Matilda vazhdoi të këndonte:
  - Do të vrasim...
  Xhejn cicëriu, duke goditur këmbët e saj zbathur:
  -Ti...
  Gringeta cicëroj, duke gjuajtur me entuziazëm:
  - Si...
  Malanya u heshti dhe tregoi shkëndija nga dhëmbët e saj:
  - Dhia...
  Matilda gumëzhi, duke shtypur të tjerët:
  - DHE...
  Jane i bëri jehonë entuziazmit:
  - Do digjen...
  Gringet tha me inat:
  - Blu...
  Malanya fërshëlleu si një kobër e keqe:
  - Përpara...
  Matilda shtoi e tërbuar:
  - Tla...
  Dhe vajzat kënduan në unison:
  - Zjarr, zjarr, zjarr... Agoni!
  Na mbaruan municionet, por nuk na bënte keq të mbusheshim me karburant. Më duhej ta tërhiqja pak tankun. Dhe telefononi ekipin e furnizimit me radio. Vajzat pushuan pak.
  Jane fërkoi këmbën e saj të zhveshur kundër armaturës së tankut. Një vajzë e bukur me flokë bjonde, pak të arta. Aq joshëse dhe aristokratike në të njëjtën kohë.
  Bukuria e saj është ajo e një princeshe të ashpër fizikisht. Jane qëlloi dhe prezantoi djalin. Një bionde e tillë e skalitur, e pashme, muskulare, natyrale me lëkurë të nxirë. Kështu që ai ta përkëdhel... me gjuhën e tij! Xhejni buzëqeshi, oh, është mirë kur e do seksin. Dhe ka gra që nuk e pëlqejnë atë. Ata ndoshta janë shumë të pakënaqur në martesën e tyre. Edhe pse të bësh dashuri me një burrë bëhet e mërzitshme. Unë dua shumëllojshmëri. Dua përshtypje dhe aventura të reja. Dhe kërkoni burra të rinj që njëri të jetë më i bukur se tjetri! Për më tepër, Jane i pëlqente vërtet të dashuruarit me ngjyrë. Është romantike të bësh dashuri me një person me ngjyrë. Dhe është shumë bukur kur lëkura është e zezë, dhe ju fërkoni thithkat tuaja të kuqe të ndezura kundër saj. Dhe thithkat fryhen dhe bëhen më të forta. Dhe tashmë një dallgë epshore fillon të të tundë.Jane gati e vendosi dorën mes këmbëve, pasi donte një burrë. Por u turpërova para miqve të mi.
  Dhe sa doja që shufra pulsuese e lodhit të hynte në shpellën e lagur të Venusit.
  Por koka e saj filloi të binte në gjumë, dhe vajza ra në gjumë dhe pa në ëndërr për këtë;
  Këtu jemi!
  Jover Hermes buzëqeshi përsëri në mënyrë idiote dhe e gjeti veten me një kostum luksoz skafandra. Brenda ndërtesës, hologramet tredimensionale dridheshin, ku individë të ndryshëm, nga stelzanët e deri te krijesat e ndryshme të larmishme, kryenin ritualin e marrëdhënieve seksuale në mënyra të ndryshme, ndonjëherë më të egra dhe më të çoroditura në syrin e njeriut. Projeksionet 3D lëviznin dhe dukeshin të gjalla dhe të gjalla. Kishte ngjashmëri të një centauri femër dhe kandil deti radioaktiv. Pjesa e brendshme e trupave të tyre shpërtheu në shpërthime bërthamore në miniaturë gjatë çiftëzimit. Disa individë, të ngjashëm me halucinacionet narkotike të një artisti avangardë, të përshkruar në formën e hologrameve të mëdha marrëdhëniesh me shpërthimin e kaskadave të rrufesë ose spërkatjet e llavës hiperplazmike që ndryshojnë formën në fluturim dhe rrezatimin e një spektri të pakufi diversiteti. Ose spërkatjet e hiperplazmës në formën e shqiponjave trekrenore, pastaj në çast, si figura plastelinë, shndërrohen në flutura me shumë krahë, pastaj kjo është një përzierje peshqish dhe sythash lulesh që tundin petalet e tyre... Dhe kjo është krejtësisht e pabesueshme, krijesa në formë të papërshkrueshme, duke kryer një akt riprodhimi, duke ngrënë nga mjedisi energji, e detyroi atmosferën të kondensohej dhe ajo zbriste në përrenj shiu, të cilët, me të rënë në sipërfaqe, filluan menjëherë të fërshëllejnë dhe tymojnë.
  Levi dukej i shtangur dhe pulsonte sytë i hutuar... Kjo ishte përtej imagjinatës së tij, diçka që në parim është e pamundur ta imagjinojë një person i arsyeshëm. Thënia erdhi nga buzët e të riut:
  - Një person mund të imagjinojë mendërisht gjithçka - përveç vijës përtej së cilës përfundon marrëzia e pakufishme njerëzore!
  Hermesi nuk reagoi ndaj kësaj, ai shikoi me padurim në projeksionet, frymëmarrja e stelzanit u shpejtua dhe u rëndua.
  Një divë e zhveshur, e gjatë, me një frizurë shtatëngjyrëshe dhe një kamxhik neutroni me dymbëdhjetë bishta, doli nga prapa hologramit. Në fillim, stelzanka dukej e madhe, por me çdo hap zvogëlohej derisa u bë pothuajse standarde, pak më shumë se dy metra në madhësi. Ajo ecte, duke rrotulluar energjikisht ijet e saj të mrekullueshme me një fije të hollë që shkëlqente verbuese me gurë radio të varur mbi to. Këpucët me taka të larta, të veshura me flori me gurë, trokisnin fort mbi veshjen gjysmë të çmuar.
  Pas saj lëvizte një krijesë e përbërë nga shtatë topa me fytyrë me këmbë në formë bretkose, por mbi jastëkë të butë. Topat shkëlqenin si gurë të çmuar nën rrjedhat e disa ndriçuesve, dhe fytyra... Epo, vetëm Mickey Mouse në kohët e lashta, një film vizatimor ikonik për fëmijë. Stelzanka ndaloi dhe nxori dhëmbët e saj të mëdhenj trengjyrësh si një panterë grabitqare. Sytë e saj të mrekullueshëm, me imazhin e një ylli me shtatë cepa në iris, ngrinë mbi bukuroshin Leo Eraskander.
  - Çfarë juling kuazar! Nga cili kuark e keni nxjerrë?
  Hermesi hodhi sytë me dinakëri, duke shkelur syrin (ky është zakoni i keq i një hackster!) me syrin e tij të djathtë të purpurt helmues:
  - Sekreti tregtar! Unë do t'ju them për një tarifë!
  Një grua e madhe me një dorë muskulare e tërhoqi djalin e gjatë, të thurur nga muskujt e derdhur, drejt saj. Thonjtë e saj të gjatë shkëlqenin me një përzierje safirësh të spërkatur, smerald dhe ultra-plutonium.
  - Unë do t'ju paguaj një përqindje, siç është rënë dakord. Unë mendoj se është absolutisht logjike të rritet tarifa për të riun. Më shumë se një mijë e treqind femra kanë skanuar tashmë imazhin e këtij këlyshi luani. Ata thjesht do ta bëjnë copë-copë!
  Hermesi lëpiu buzët e tij të plota me gjuhën mishngrënëse:
  - Ai është më i fortë se sa mendoni! Do të mbajë lart! A ka ndonjë gjë për mua që të mos mërzitem këtu?
  Pronarja e bordellos hoqi një tufë drite portokalli nga gishtat e saj dhe pyeti, duke tërhequr flakët e drogës me hundën e saj të vogël të hijshme:
  - Dëshiron femra private, oficere apo nga alienët? Por seksi me përfaqësues jo proteina të botëve të tjera është i paligjshëm (dhe mund të jetë i rrezikshëm!), është i mundur vetëm për një tarifë shtesë. Ekziston një zgjedhje nga hermafroditët deri te magpitë...
  Hermesi e tundi rastësisht:
  - Është më mirë me femrat nga galaktikat dhe strukturat e tjera trupore; ato tashmë janë lodhur nga partnerët e tyre të përjetshëm.
  Fytyra vizatimore e një kafshe që dukej si një copë rruaza nga fustani i mbretëreshës u varros në këmbët e të riut. Hunda u zgjat me një shpatull dhe fërkoi damarët e dalë me hijeshi nën lëkurën me çokollatë të errët të djalit. Eraskander kërciti nga gudulisja e këndshme dhe spatula e ashpër u zhvendos në thembra rozë, të mbuluara me një pomadë aromatik që largon pluhurin dhe papastërtitë. Ngjyra e topave me gaz, një krijesë e mrekullueshme, filloi të ndryshojë drejt pjesës blu smerald të spektrit.
  - Dëshira e klientit është ligji. - i bërtiti kafshës së saj qesharake kryefamilja e shtëpisë së pasionit. - Kthehu Alavaleta, e ke gabim që mendon se ky djalë është shpirti më i sjellshëm. Përpara jush, në fakt, është një kafshë e vogël monstruoze, e aftë për t'u bërë një nga luftëtarët më të mirë të Perandorisë së Pakufishme në të ardhmen. - Pastaj toni i divës ndryshoi nga patetik dhe sublim në më të zakonshmin dhe madje të mërzitur. - Dhe ti, Lion Cub, më ndiq!
  "Nëse gjithçka është në rregull, unë do t'ju tregoj pallatin perandorak në kryeqytetin galaktik Greyzinar," pëshpëriti Hermesi mezi dëgjimor.
  Dorë për dore, Eraskanderi dhe pronari i bordellosë ecën pas murit të mozaikut. Prej andej erdhi zhurma e të qeshurit të një gruaje dhe shushurima e rrobave duke u hequr. Paraqitja e të riut shkaktoi zhurmë. Disa vasha lakuriq iu vërsulën, duke pirë nga lakmia e shushunjeve të uritura. Trupat; Lëkura e burrit në kafe në bronz dhe stelzanok më i lehtë u ndërthurën në një top, ai ndjeu se si, në një sulm pasioni, u kafshua fort në shpatull dhe menjëherë tre buzë vajzërore me aroma pikante po përpiqeshin të kapnin gojën e skllavit. Duart kapën flokët biondë të djalit, e mbytën duke i shkaktuar dhimbje, thonjtë e gjatë i gërmuan në shpatullat e tij. Luani punonte furishëm, si një makinë e gjallë, por mendja e tij ishte larg...
  Jane u zgjua nga një goditje e shputës së saj të zhveshur me pëllëmbën e saj.
  Gringeta i fërshëlleu partnerit të saj, ose më mirë komandantit:
  - Epo, tani kthehu në betejë!
  Xhejni qeshi dhe tha:
  - Unë jam me ju si në një luftë, dhe në një luftë si me ju ...
  Ky mitraloz mbështeti Malanya:
  - Beteja mbaroi, dhe unë jam i lumtur që shkoj në shtëpi!
  Matilda tha me ëndërr:
  - Do të doja të kisha një pasuri për veten time! Dhe ka skllevër në të!
  Gringeta qeshi dhe tha me dinakëri:
  - Pse vetëm një pasuri? Ndoshta është më mirë të kesh një univers të tërë me skllevër?
  Xhejni qeshi. Ajo donte një trup të zi. Për t'u shtrydhur dhe përkëdhelur. Eh, jo të gjithë i kuptojnë gratë. Pse janë kaq të tërhequr nga afrikanët?
  Malanya filloi të gjuante mitralozë - për fat të mirë municioni ishte rimbushur dhe cicëroj:
  - "Bummer" i lehtë, "Bummer" i lezetshëm - drita smeraldi... Ky "Bummer", bir i Fortune, nëse mund ta kapësh!
  Matilda shtoi shpejtësinë... Vajzat filluan të shkatërrojnë edhe një bunker tjetër.
  Xhejn cicëroi:
  -Ti...
  Gringeta bëri jehonë me entuziazëm:
  - Epo...
  Malanya bërtiti, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Ti e di...
  Matilda vazhdoi e tërbuar:
  - Jonë...
  Xhejni fishkëlleu, duke dërguar një predhë me gishtin e saj të zhveshur në levë:
  - Njerëz!
  Gringueta këndoi me zemërim:
  - Dashuri...
  Malanya do të bërtasë:
  - Hidrogjen!
  Matilda bërtiti:
  - Më jep një bombë hidrogjeni!
  Jane tundi kokën e saj të artë dhe këndoi:
  - Oh, nuk e besoj vetë... Në këto bestytni!
  Gringeta filloi të qëllonte në mënyrë metodike mbi baterinë me obuci. Ajo e bëri këtë me qetësi, por duke kënduar:
  - Unë çekiç si qukapiku... Dhe jam edhe pak i çmendur!
  Malanya preu nja dy duzina këmbësorësh me mitralozë dhe bërtiti:
  - Skelet Magjike!
  Matilda, duke shtyrë tankun, e mori dhe këndoi:
  - Pa nder, vend i ndritur! Nuk ka asnjë krijesë më të përkushtuar ndaj Koshcheit!
  Luftëtarët qeshën dhe Jane filloi të këndojë përsëri:
  = Gjermania...
  Gringeta bëri jehonë me entuziazëm:
  - Kjo...
  Malanya shtoi në mënyrë agresive:
  - Total...
  Matilda e korrigjoi fjalën:
  - Vetëm...
  Jane përfundoi ashpër:
  - Njofto...
  Gringeta, duke gjuajtur, cicëroj:
  - Fund...
  Malanya fërshëlleu me inat:
  - Ai do te vije...
  Matilda shau:
  - Sveta...
  Jane e verifikoi me plot gojën:
  - Për ty...
  Gringeta tha në mënyrë agresive:
  - Plumb...
  Malanya fërshëlleu si një gomë e shfryrë:
  - NË...
  Duke i shtypur të gjithë, Matilda tha:
  - Tempulli!
  Dhe vajzat kryqëzuan këmbët e tyre të zhveshura. Ata dukeshin kaq të mahnitshëm dhe joshëse.
  Xhejn cicëroi:
  - Do...
  Gringeta me dëshirë vazhdoi ta gozhdonte:
  - Për Fyhrer-in...
  Malanya fërshëlleu me tërbimin e një pantere:
  - Një lak...
  Matilda vazhdoi duke qeshur:
  - Stalini...
  Xhejni këputi me zërin e një oriole:
  - Mut...
  Gringeta fërshëlleu me zgjuarsi dhe madje goditi një obus të rëndë:
  - Në...
  Malanya e pranoi me padurim situatën:
  - Dy...
  Matilda fërshëlleu si panterë:
  - Rubla!
  Pas së cilës arma e fundit ra në heshtje. Nëntëdhjetë për qind e Nju Jorkut tashmë është kapur nga nazistët. Dhe kush tha që ka shumë pak gjermanë për të sunduar botën? Në çdo rast, ata mund të gëlltisin botën. Mijëra Yankees dorëzohen përsëri. Dhe vetëm pjesët e përbërë nga hebrenj preferojnë vdekjen sesa kapitullimin.
  Pas rënies së Nju Jorkut dhe Uashingtonit, më 25 tetor 1945, Shtetet e Bashkuara u dorëzuan. Kështu u kthye një faqe tjetër e Luftës së Dytë Botërore.
  Ushtria amerikane po çarmatosej dhe miliona ushtarë dhe milici po shkonin në kampe.
  Hitleri u gëzua... Më 30 tetor 1945, Fyhreri vizitoi Uashingtonin dhe foli në rrënojat e Shtëpisë së Bardhë.
  Fjalimi i diktatorit numër një ishte, si gjithmonë, i ndritshëm dhe i paharrueshëm. Gjermanët duartrokitën dhe amerikanët u gjunjëzuan. Fuqia më e pasur në botë ka rënë. Triumf i madh.
  Hitleri urdhëroi të përgatiste një festë në Qipro dhe të organizonte një seri të tërë luftimesh gladiatorësh.
  Në të njëjtën kohë, gjermanët filluan të grumbullojnë hebrenj në geto dhe të vendosin një rend të ri. Rajhu i Tretë filloi të treste Amerikën.
  Në të njëjtën kohë u ndanë edhe çmime për ata që u dalluan. Dhe kishte shumë prej tyre.
  Super ace, dhe një yll i vërtetë, Friedrich mori një urdhër të krijuar posaçërisht për të: Yllin e Madh, Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante. Vetëm një çmim u vendos më lart: Ylli i Madh, Kryqi i Kalorësit, Kryqi i Hekurt, me gjethe lisi platini, shpata dhe diamante.
  Janë shpërblyer edhe të tjerët. Jane mori Kryqin e Kalorësit me gjethe lisi, dhe miqtë e saj thjesht morën Kryqin e Kalorësit. Katër të mrekullueshëm morën si shpërblim: Kryqet e Kalorësit, me gjethe lisi, shpata dhe diamante, dhe ata tashmë kishin çmime të tilla. Plus kryqe ari dhe diamanti të shkatërruesve të tankeve.
  Hans Feuer, mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi dhe shpata.
  Jo keq për një burrë, nëna e të cilit është hebre dhe babai i tij norvegjez. Dhe ai u deklarua gjerman i brezit të dhjetë. Hans është i dashuri i Gerdit dhe disa vajzave të tjera. Një i ri shumë i pashëm, me flokë të hapur. Ai nuk duket aspak si një hebre, por më tepër si një poster arian.
  Gertruda dhe Stella, këta luftëtarë që luftuan në një disk, morën gjithashtu një kryq të artë të meritave ushtarake. Dhe në kryqin e kalorësit të kryqit të hekurt me gjethe lisi. Por ata u shpërblyen më shumë për listat e avionëve të shkatërruar. Avionët me disk ishin të paprekshëm, por ata nuk mund t'i gjuanin vetë. Ata përplasën vetëm avionët, pasi shpejtësia ishte pesë deri në gjashtë herë më e madhe se shpejtësia e zërit. Epo, ata gjithashtu mund të gjuanin një raketë të kontrolluar nga radio në caqet tokësore.
  Derisa disku u bë një armë e frikshme, megjithëse paprekshmëria e tij pati një ndikim të fortë moral te armiqtë e tij. Por është një gjë e shtrenjtë.
  Pilotët Margaret dhe Helga morën Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt, me gjethe lisi, shpata dhe diamante. Kjo është për rrëfimet madhështore të avionëve të rrëzuar dhe bukurinë e biondeve simpatike.
  Mori një çmim: Knight's Cross, dhe Dan, dhe gjithashtu gjethe lisi Ujku.
  Krapi i kryqit u dha nga japonezët dhe gjermanët. Atij iu dha Kryqi i Hekurt, Klasi i Parë dhe një orë e personalizuar nga Mainstein. Djali ninja mori çmimet e tij kryesore nga Perandori Hirohito. Sigurisht, luftëtarë të tjerë ninja ishin gjithashtu të talentuar. Japonia kontribuoi në pushtimin e Amerikës.
  Shumë morën çmime dhe para. Gëzimi dhe ngazëllimi pushtuan gjithë Rajhun e Tretë.
  Tanku E-50 tregoi cilësi të shkëlqyera luftarake dhe u njoh si më i miri në botë. Gjermanët përsëri e tradhtuan mentalitetin e tyre.
  Dhe më 8 nëntor 1945, sateliti i parë artificial me një videokamerë u lëshua në orbitën e ulët të Tokës.
  Vetë Fuhreri ishte ende duke festuar përvjetorin e Puçit të Mynihut në Qipro në Koloseum.
  Gjaku rridhte si një lumë në luftimet e gladiatorëve. Si gjithmonë kishte shumë orgji dhe grykësi. Gjermanët po çmendeshin fjalë për fjalë.
  Ndërkohë, Stalini, duke festuar festën e revolucionit më 7 nëntor, mblodhi Komitetin Shtetëror të Mbrojtjes.
  Ishte e nevojshme të diskutoheshin problemet aktuale. Tani duart e Hitlerit janë të lira. Dhe a nuk do të shkojë më tej drejt Rusisë? Për të përfunduar perandorinë bolshevike.
  Molotov, duke folur, tha:
  - Tani Rajhu i Tretë është bërë më i fortë se kurrë! Aftësitë e tij janë të mahnitshme! Në të vërtetë, tanku gjerman E-50 u tregua i paarritshëm për amerikanët. Dhe aviacioni reaktiv i Rajhut të Tretë nuk ka të barabartë!
  Stalini e ndërpreu Molotovin:
  - Shkurt, a jemi të dënuar?
  Komisari Popullor për Punët e Jashtme kundërshtoi:
  - Unë mendoj se jo, shoku Stalin. Gjeniu juaj dhe vullneti i paepur i popullit Sovjetik do të na çojnë patjetër në fitore!
  Stalini duartrokiti disa herë. Dhe ai tha me një buzëqeshje:
  - Mendon se gjeniu im e kompenson plogështinë tënde?
  Voznesensky, me pakënaqësi në zërin e tij, tha:
  - Po përpiqemi me të gjitha forcat, shoku Stalin. Por ka kufizime për aftësitë njerëzore! Tashmë janë prodhuar aq shumë tanke T-34-85 sa nuk ka mjaft ekuipazhe për ta!
  Zhukov me zemërim tha:
  - Gjëja kryesore nuk është sasia, por cilësia! T-34-85 është i prekshëm edhe ndaj E-5-ve të lehta dhe arma e tij nuk do të depërtojë në E-50 as në rrezen e pikës së zbrazët! Në fakt, tridhjetë e katër është moralisht dhe në fakt e vjetëruar. Por ndërrimi i ri i T-54 nuk është gati... Dhe për të qenë i sinqertë, nuk mjafton as të depërtosh në armik!
  Voznesensky tha me një ton të sigurt:
  - Ne po bëjmë gjithçka për të siguruar që T-54 të hyjë në prodhim sa më shpejt që të jetë e mundur. Por tanku duhet të bëhet relativisht i lehtë, i mbrojtur mirë dhe i armatosur mirë. Është e vështirë të arrish gjithçka menjëherë. Ne po përpiqemi dhe projektuesit po punojnë me tre turne!
  Stalini tha ashpër:
  - Sa minatorë të tillë ushqejnë morrat nëpër kampe! Dhe në përgjithësi jam i zhgënjyer me ju. Një avion luftarak i kënaqshëm ende nuk është krijuar, dhe Yak-9 është ende në prodhim masiv!
  Dizajneri Yakovlev, i zënë ngushtë, tha:
  - Kjo makinë nuk është aspak e keqe, shoku Stalin...
  Komandanti Suprem e ndërpreu:
  - A thua jo keq? Po, luftëtarët gjermanë janë dy herë më të shpejtë! Dhe armatimi është një top ajri... Një luftëtar i tillë është thjesht një përqeshje. Është vetëm një kalë me thundra të thyera!
  Yakovlev gjeti guximin të kundërshtonte:
  - E keni gabim, shoku Stalin. Yak-9 është një mjet shumë i manovrueshëm dhe është efektiv në praktikë. Dhe është e lehtë për t'u prodhuar dhe e lirë. Do të habiteshim shumë nëse do të gjendej një më e mirë.
  Stalini tundi grushtin dhe tha:
  - Nuk mund t'i mposhtni fashistët këtu në numër! Ata tani kanë gjithë botën nën thembër. Ne ende nuk do të jemi në gjendje t'i mposhtim ata në një garë numrash. Pra, ajo që mbetet është të arrihet epërsia cilësore. Dhe këtu na duhet një avion luftarak i lirë dhe praktik që është superior ndaj homologëve të tij gjermanë. Dhe ju duhet ta arrini këtë, përndryshe unë do t'ju qëlloj!
  Në fjalët e fundit, Stalini u kthye në një ulërimë. Dhe përplasi grushtin në tavolinë. Pati një pauzë të rëndë.
  Zyra e Stalinit ishte e mobiluar me piktura ku portrete të komandantëve dhe mbretërve të ndryshëm ishin pikturuar në telajo me vaj me ngjyrë.
  Këtu janë Suvorov, Kutuzov dhe Brusilov. Gjithashtu Pjetri i Madh, Ivan i Tmerrshëm, Dmitry Donskoy, Ivan Kalita, Frunze, Bagration. Një përzgjedhje mjaft interesante. U shfaq gjithashtu një portret i ri: Duka i Madh Vasily i Tretë. Ky sundimtar ishte babai i Ivanit të Tmerrshëm. Edhe pse jo aq i famshëm sa djali i tij i famshëm.
  Stalini rrallë ishte në humor të mirë. Duke humbur një pjesë të konsiderueshme të perandorisë sovjetike gjatë luftës me Rajhun e Tretë, ai kishte frikë se nazistët do të vinin përsëri. Lufta me Shtetet e Bashkuara nuk ishte shumë e zgjatur për të dhënë një pushim dhe një mundësi... Epo, për shembull, për të krijuar një bombë atomike dhe për t'u mbrojtur kundër nazistëve.
  Si mund të pranoni të mos shqetësoheni? Ndoshta, nazistët nuk do të shfaqen në dimër, por verën e ardhshme: prisni mysafirë të paftuar! Dhe kjo, natyrisht, nuk është aspak e këndshme. Por është shqetësuese... Stalini tashmë është plakur, forca dhe shëndeti i tij nuk janë të njëjta. Do të jetë jashtëzakonisht e vështirë, madje edhe më shumë e pamundur, t'i rezistosh fashistëve. Si t'i përgjigjemi fuqisë së nazistëve.
  Voznesensky, si më i guximshmi, e theu pauzën dhe tha:
  - Në paradë, shoku Stalin, ju patë prototipin tonë IS-4. Ne ia dolëm dhe bëmë një tank të ri pikërisht në kohë për festën. Automjeti ka 250 mm armaturë ballore. Dhe anët 170 mm. Me peshë 60 tonë, automjeti që rezulton është i aftë të përballojë goditjet e një topi gjerman 88 mm. Ne arritëm të bënim tankun që dëshironit, shoku Stalin.
  Udhëheqësi tha me zymtësi:
  - Por topi gjerman 105 mm E-50 do të depërtojë akoma në IS-2 në ballë. Ndërsa topi 122 mm i këtij tanku nuk do të përplasë një gjerman në armaturën ballore! Nuk e keni bërë kurrë, një makinë më e lartë se parametrat gjermanë.
  Voznesensky premtoi solemnisht:
  - IS-7 do të jetë gati së shpejti; ky tank me një top 130 mm do të kalojë IS-4 në armatim dhe armaturë ballore. Dhe atëherë mund të arrijmë shumë. Shponi parzmoren ballore të mastodonit fashist!
  Stalini u zbut pak dhe pyeti:
  - Sa do të peshojë ky tank?
  Voznesensky u përgjigj me besim:
  - Gjashtëdhjetë e tetë tonë. Relativisht pak, si Tiger-2. Nuk e dimë saktësisht se sa depërton një top gjerman me tytë 105 mm në 100 EL. Por përafërsisht, nëse predha ka karakteristika të ngjashme me nënkalibrin, atëherë... Një shpejtësi prej 1300 metrash do të sigurojë depërtim të armaturës prej 300 milimetrash në një kënd prej gjashtëdhjetë gradë nga një distancë prej 1000 metrash...
  Voznesensky hezitoi dhe pesë minuta më vonë u përgjigj:
  - Jo, me siguri, IS-7 do të jetë akoma inferior ndaj tankut gjerman në fuqinë depërtuese të armës dhe nuk do të jetë në gjendje ta kapërcejë atë në një prapanicë.
  Stalini bëri një pyetje:
  - Dhe pse? Një kalibër kaq i madh, por më pak i blinduar se gjermani?
  Voznesensky u përgjigj me një psherëtimë:
  - Cilësia e predhës gjermane është më e mirë, si dhe shpejtësia fillestare. Në këtë drejtim, edhe topi gjerman 88 mm është disi më i fortë në shpimin e blinduar në rreze të shkurtër se sa 130 mm.
  Stalini plasi gishtat dhe tha:
  - Duhet të përmirësojmë cilësinë e predhës! Ju do të punoni për të! Sa kohë mund ta shtyni kalibrin...
  Beria me lajka sugjeroi:
  - Mund të vendosni një top të kalibrit 203 mm në tank. Dhe ajo fjalë për fjalë do të fshijë armiqtë e saj!
  Stalini u përgjigj në mënyrë skeptike:
  - Pesha do të rritet, shkalla e zjarrit do të ulet, qasja nuk do të jetë konstruktive!
  Beria shtriu duart dhe tha:
  - Por përndryshe nuk do të mund të depërtojmë kokë më kokë te gjermanët... Për më tepër, IS-7 është një tank mjaft i rëndë dhe i shtrenjtë. Dhe ne nuk kemi shumë burime për të shpërdoruar makineritë.
  Stalini përplasi grushtin e tij në tavolinë dhe bërtiti:
  - IS-11 duhet të bëhet një tank me një armë 203 mm. Por unë kam nevojë për një IS-10 që do të bëhet universal. Dhe pesha e të cilit nuk do të kalojë pesëdhjetë tonë. Është e qartë?
  Voznesensky shtriu duart pafuqishëm:
  - Më pak peshë do të përkeqësojë mbrojtjen, shoku Stalin...
  Udhëheqësi sugjeroi:
  - Dhe ju e bëni ballin treqind milimetra, dhe në një kënd si IS-3, dhe armatura anësore është shumë më e dobët... Dhe mendoni për armën.
  Voznesensky vuri në dukje:
  - A mund të përpiqemi... Të krijojmë një makinë që mbrohet vetëm nga përpara? Epo, kjo është gjithashtu një arsye!
  Beria befas sugjeroi:
  - Le t'i dërgojmë të gjithë projektuesit në kampe. Ndoshta atëherë ata do të krijojnë diçka të dobishme?
  Stalini qeshi dhe me gëzim vuri në dukje:
  - Çfarë... Ide e mrekullueshme! Do të ketë më pak tundime për ta në kampe!
  Por ju duhet të bëni tanke të reja! Të tillë që Rajhu i Tretë nuk do t'u qëndronte as afër tyre!
  Voznesensky u përgjigj me përkushtim:
  - Ne do të bëjmë më të mirën!
  Beria tha me gatishmëri:
  - Do të arrestojmë të gjithë shkencëtarët! Le të punojnë nën klubet e gardës!
  Stalini bërtiti:
  - Dhe ne duhet të kemi aeroplanët më të mirë në botë, si dhe raketat! Kështu qoftë, sepse kështu thashë!
  Komisari Popullor i Punëve të Brendshme mori:
  - Fjala e gjeniut është ligj!
  Stalini tha disi me autokritikë:
  - Gjithsesi, kot nuk e sulmova Gjermaninë, ndërsa ata ishin të zënë me SHBA-në dhe Kanadanë. Ky është një gabim i madh!
  Zhukov sugjeroi menjëherë:
  - A mund të godas tani? Ndërsa trupat armike nuk janë transferuar?
  Stalini tundi kokën gri negativisht:
  - Nuk do të marr një përgjegjësi të tillë! Dhe njerëzit tanë nuk do ta pranojnë atë! Ne nuk jemi agresorë! Ne qëndrojmë për paqen dhe luftojmë për kauzën e paqes! Më jep një ligë çarmatimi!
  Vasilevsky vuri në dukje alarmante:
  - Nëse na sulmojnë, do të jetë vonë... Dhe koncepti i luftës parandaluese nuk është anuluar.
  Stalini psherëtiu rëndë. Ai derdhi një shishe verë, piu një gotë të tërë dhe tha:
  - Luftë parandaluese... Epo, ndoshta do të përparojmë nja dyqind kilometra dhe do të ndalemi. Duhet të më kishe goditur më herët! Dhe tani, do të llogarisim te gjermanët dhe japonezët për të shuar pak orekset e tyre.
  Beria ngriti zërin këtu, duke pëshpëritur:
  - Po sikur shoku Stalin... Të shtyjë së bashku Japoninë dhe Rajhun e Tretë?
  Udhëheqësi buzëqeshi dhe tha:
  - Ky do të ishte një opsion i shkëlqyeshëm... Por si ta arrini atë?
  Komisari Popullor i Punëve të Brendshme njoftoi:
  - Kemi pesë vajza që kanë kaluar gjithë luftën dhe kanë luftuar në Amerikë. Ndoshta ata mund t'i besojnë operacionin?
  Stalini buzëqeshi në mustaqet e tij dhe kërciti:
  - E ke fjalën për këto? Alenka dhe ekipi i saj?
  Beria tundi kokën me energji:
  - Po, pikërisht ata!
  Stalini ngushtoi sytë dhe pyeti:
  -Çfarë mendoni se mund të bëjnë?
  Komisari Popullor i Punëve të Brendshme gërvishti kokën dhe sugjeroi:
  - Epo, vishuni si ninja dhe sulmoni bazën gjermane! Ndoshta do të funksionojë!
  Stalini gërvishti kokën dhe u përgjigj pasi mendoi:
  - Mos nxitoni akoma! Nëse gjermanët nuk na sulmojnë, atëherë një provokim i tillë është i rrezikshëm. Për më tepër, vajzat janë krejtësisht të ndryshme nga japonezet. Mund të na bëni luftë edhe neve. Por nëse Hitleri sulmon, atëherë... mendoj se nuk do të ketë asgjë për të humbur!
  Beria tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Ashtu është, shoku Stalin! Vajzat, ky është treni ynë i blinduar në anë!
  Udhëheqësi i të gjitha kohërave dhe popujve tundi kokën e lodhur:
  - NE RREGULL! Ne kemi diskutuar tashmë gjënë kryesore! Gjëja kryesore është se ka paqe! Të gjithë janë të lodhur nga lufta!
  Enturazhi u largua nga zyra e tiranit pa shumë entuziazëm. Udhëheqësi i të gjitha kohërave dhe popujve nuk ishte në humor të mirë. Edhe pse shpirti im u bë pak më i lehtë. Në të vërtetë, nëse Rajhu i Tretë dhe Japonia do të përplaseshin kokat, do të ishte mirë! Kjo më dha një shans. Ndoshta në këtë rast do të kishte kohë të mjaftueshme për të marrë një bombë atomike. Edhe pse vetë ideja dukej si një aventurë dhe kërkonte të paktën pesë vjet të tjera.
  Pastaj Stalini papritmas u ndje i frymëzuar dhe thirri sekretarin e tij. Hyri një vajzë e re, e hollë, me flokë të zinj të lidhur në bisht. Ajo u përkul para udhëheqësit.
  Stalini urdhëroi me një zë të ashpër:
  - Le të shtypim! Unë do të diktoj, dhe ju do të shkruani mendimet e mia të mençura.
  Vajza u ul dhe filloi të tundej nën diktatin e udhëheqësit;
   Ndershmëria në luftë është e mirë kur nuk je i dobët në stërvitje, por kur të vijë beteja, mos ngurroni të përdorni dinakërinë!
  Çdokush mund të urinojë në një tualet; vetëm ata që nuk e lejojnë veten të burgosen në një kovë, mund të thithin një horr!
  Furtuna e pushtimit të Atdheut i vjen sundimtarit që pret shumë motin nga deti!
  Personalja nuk duhet të kundërshtojë publikun, përveçse kur bëhet fjalë për iluzionet e turmës, të cilat nuk mund të injorohen nga shoqëria!
  Kushdo që e vendos në heshtje shoqërinë mbi personalen, do të vendosë xhingën e parave në portofolin e tij!
  Dhe është më e ëmbël për një burrë dëbore në shkretëtirë sesa për dikë që merr një punë të lagur pa besim të zjarrtë në qetësinë e tij!
  Fati i rrallë për shkak të marrëzisë së armikut nuk do të zëvendësojë përdorimin sistematik të një mendjeje të stërvitur!
  Ju mund të humbisni më shumë se një herë në betejë, por vetëm kur dëshira juaj e vetme nuk kapërcen objektivin tuaj, për të goditur me saktësi një vend të qetë!
  Ata që e kalojnë kohën për të marrë vendime, futen në telashe dhe marrin vendime pa i menduar lëvizjet e tyre, kur edhe drapëri kalon meli!
  Puna e bëri njeriun nga majmuni, dhe lufta, puna dhe dija do të bëjnë një demiurg nga një njeri!
  E keqja është ana tjetër e medaljes së së mirës, pa të cilën shpërblimi humbet volumin dhe peshën!
  Shtytja me ata që janë afër është tipike për budallenjtë, por për të shtyrë të huajt duhet të kesh zgjuarsinë më të mprehtë!
  Nëse doni t'ia dilni me bukën e gojës, luftoni me ata që përpiqen të lajnë hesapet me ju!
  Një lugë e madhe ju dhemb gojën, një lugë e vogël ju fryn barkun nga uria dhe vetëm në rast se nuk mund të shmangni telashet për të luftuar peshën e tepërt!
  Është e vështirë të ndahesh me gjithçka, përveç kilogramëve të tepërt, dhe heqja e tyre nuk është e lehtë!
  Sa e lehtë është të fluturosh lart dhe sa e vështirë është të ngrihesh!
  Shkapat kanë edhe krahë për të hequr, por për t'u ngritur në shpirt, nuk duhet frymëzuar nga mendimet e pastruesve!
  Nëse fluturoni me gjakftohtësi vetëm për të mbijetuar, do të bëheni një flutur në dëborë!
  Miqtë e dinë në telashe, dhe armiqtë, për fat të keq, gjithmonë e sjellin atë në të!
  Heroizmi mund të korrigjojë një gabim, por kurrë nuk do të justifikojë shkujdesjen!
  Elokuenca e sundimtarit, si deliriumi i një të dehuri, ndjek një qëllim: të trulloset dhe ta largojë nga realiteti!
  Plumbi është një metodë e shkëlqyer edukative, por efektiviteti i ndikimit zvogëlohet në varësi të shpeshtësisë së përdorimit! Shpesh do të humbisni autoritetin tuaj, por nëse kapeni, do t'ju duhet të rritni zombie!
  Feja e ul njeriun krenar në nivelin e një kafshe - duke i dhënë një zgjedhje mes një dele dhe një dhie! Dhe ana e fortë e çdo feje është se, ndryshe nga ateizmi, ju keni të paktën një zgjedhje kafshërore!
  Plumbi ndihmon tretjen, veçanërisht nëse pilula është në formë fishekësh! Dhe pse? Ju kurrë nuk do të ankoheni për mungesë oreksi!
  Psikologjia e breshkave nuk kontribuon në jetëgjatësi, pasi me ritmin e kërmillit nuk mund të ecësh me shpejtësinë që të jep jetëgjatësi!
  Jo çdo gjë që shkëlqen është flori, por gjithçka që verbon armikun është e paçmuar!
  Majmuni është paraardhësi i njeriut, sjellja e të cilit nuk mund të përdoret si shembull për pasardhësit!
  Kush mund të jetojë me ujqër, nuk do të ulërijë me trishtim!
  Luani është mbreti i kafshëve, por skllavi i njeriut po e qëron lëkurën!
  Lufta është kinema, regji kolektive, performancë individuale, shpërndarje masive dhe arkëtime të zbukuruara!
  Një komandant i mirë është një alkimist, duke transfuzuar plumbat e plumbit të luftës në monedha ari të dëmshpërblimeve!
  Vdesin me turp vetëm ata që tashmë kanë vdekur për një jetë të denjë në shpirtin e tyre! Dhe nëse vdekja është e denjë, atëherë kjo është tashmë pavdekësi, që do të thotë jetë reale!
  Ata që dështojnë në çështje që nuk janë të vështirësisë djallëzore dhe kompleksitetit djallëzor, mbështeten te Zoti!
  Vetëm ata që dinë të frenojnë mendimet garuese janë në gjendje të bëjnë një hap të madh intelekti!
  Në luftë, gjithçka është e vjetër sa kodrat, vetëm problemet janë gjithmonë të reja, dhe teknologjia është e vjetëruar!
  Mund të trullosësh vetëm dikë që ka topa të ngrirë në kokë!
  Edhe lypësit në korridor mund të qëllojnë, dhe të pasurit me trimëri ushtarake janë në gjendje të godasin objektivin!
  Një budalla mund ta godasë me grusht, por vetëm një gjeni i vërtetë mund ta detyrojë atë të humbasë atë që një armik i zgjuar mban në grusht!
  Mungesa e breshërive ndaj armikut nuk është ende një arsye për të fluturuar nga kapaku i tenxhere me një mendje të vluar!
  Një humbje gjithmonë kthehet në fitore nëse mëson një mësim prej saj dhe e hedh poshtë kur ke një disfatë që nuk mund të kthehet mbrapsht!
  Humbja me një burrë të fortë ndonjëherë është e justifikueshme; humbja nga pafuqia e vullnetit tënd është gjithmonë një turp!
  Gjëja më e rëndë në jetën e përditshme është mungesa e gjërave më joserioze për jetën!
  Imagjinata e një personi nuk ka kufij, mundësi, në fakt, gjithashtu, por ende nuk do të ketë kënaqësi, për shkak të pakufishmërisë së ambicieve dhe kufizimeve të modestisë së pretendimeve!
  Progresi për njerëzimin është sigurisht i mirë, por nëse në të njëjtën kohë ju shërben personalisht, atëherë edhe më mirë!
  Krimi më i madh është mungesa e krimeve, sepse pa kaluar kufirin, do të mbetesh gjithmonë në një vend jo dhe aq më të mirë!
  Shkenca është e fortë dhe mund të bëjë gjithçka, por fuqia e saj është e pafuqishme kundër vullnetit të dobët të përdoruesit!
  Kushdo që vjen me shpatë në Rusinë e lavdishme, nëse nuk shtrihet në tokë, do të ikë me turp!
  Ndonjëherë ambiciet kolosale fshihen në pajtueshmërinë e vogël, ashtu si muskujt e fuqishëm fshehin lehtësimin gjatë një pushimi relaksues!
  Në jetë ka gjithmonë vend për heroizëm, por jo gjithmonë për heroizëm!
  Më pëlqen të luftoj, e urrej luftën, nuk e vlerësoj paqen, por dua ta pushtoj!
  Muskujt e mëdhenj nuk janë gjithmonë shenjë e mendjes së vogël, por pajisjet e mëdha gjithmonë tregojnë arrogancë gjigante!
  Ju mund të bëheni Supermen pa u larguar nga ekrani, por vetëm në një defekt të vdekur, pa lënë divan!
  Mizoria ndaj të tjerëve është mustardë e hidhur, mizoria ndaj vetes gjithashtu nuk është sheqer, por një qëndrim i butë ndaj dobësive të veta e kthen edhe një lumë mjalti në një fatkeqësi natyrore!
  Pika e betejës është duhani, nëse gjatë betejës bëni pushime tymi, dhe me gjuhën e grindjes, duke harruar se nuk jeni në një përrallë!
  Telashet vijnë vetë, vetëm se nuk janë mace, por qen të tërbuar!
  Çdo budalla mund të çmendet, por vetëm ata që janë mjaft të zgjuar për të arritur kënaqësinë e ambicieve të tyre mund të çmenden!
  Jo çdo apartament ka para, por pronari i kasolles më të varfër mund të marrë një çelës kryesor të pasurisë!
  Zjarri në zemra nuk shuhet kurrë, por ai që ka një yll në shpirt!
  Të joshur nga një shishe e hidhur, ju vetë do të ngjiteni në shishen ku është e hidhur!
  Ju mund ta ushqeni një ujk me zinxhir për një kohë të gjatë, por nuk mund ta ushqeni nëse zinxhiri ju lejon të kapeni!
  Është e mundur të rrotullohesh si burrë, edhe pse dikush që vetëm rrotullohet dhe nuk rrotullohet, nuk mund të quhet burrë!
  Vetem ata qe jane te kalbur ne shpirt dhe kasape ne moral e lejojne veten te shkulen!
  Korbi është simbol i mençurisë, por aspak ai të cilit i ka fluturuar kufoma për të goditur!
  Ai që bie me guxim nuk i nënshtrohet kalbjes, frikacaku që mbijeton erë më keq se kufoma!
  Trëndafila të bukur rriten nga balta kur shkëlqen Dielli i aspiratës së dritës dhe në kushte sere, pa u lëkundur, tek mjalti shfaqen edhe krimbat!
  Të gjithë janë dembelë, por përtacia del anash, për ata që shtrihen, duke mos dashur të hedhin e të kthehen!
  Përtacia është motori i përparimit, por jo për ata që janë bërë dembelë deri në humbjen e ambicieve të tyre!
  Nuk ka probleme të mëdha, ka vetëm njerëz të vegjël që marrin përsipër zgjidhjet e tyre!
  Njeriu i madh nuk krijon probleme të vogla për armiqtë e tij!
  Madhështia e vërtetë kënaqet me pak, por vetëm me mburrje, jo me pretendime!
  -Drita e shkencës ushtarake i çon njerëzit në errësirën e varrit, nën shpërthimet verbuese të predhave!
  Lufta nuk është për njerëzit e dobët, por i jep çdo psikopati një shans për t'u qetësuar përgjithmonë!
  Shërbëtor i përkushtuar, jo Zot - Satana!
  Ujku është një pyll i rregullt me njerëz që janë zhytur në nivelin e kafshëve, por pa kryemjekun, qenin e ujkut, ambulanca do të vijë gjithmonë te njerëzit e gabuar!
  Harrojeni "qumështin" e keq në të shtënat, nëse doni të mos harroni qumështin e freskët për fëmijët tuaj!
  Kush nuk di të zvarritet dhe shikon lart, mbulesa e tij nuk do t'i verbojë sytë!
  Për ata që e shohin ushtrinë shumë të shtrenjtë, do të jenë të lirë me rolin e tyre nën pushtim!
  Një gjeni është në një premtim, si një mbret në një karrige!
  Ashtu si një mbret në karrige, jo në fron, sepse një premtim, pa zbatim, është vetëm një karrige - një kanalizim!
  Një person mund të jetë i talentuar në gjithçka, por vetëm një gjë na është dhënë jo nga natyra, por nga edukimi - aftësia për të sakrifikuar egoizmin tonë ndaj njerëzve!
  Një bajonetë e mprehtë është më e mirë se një fjalë e mprehtë; thumbimi i fundit, si rregull, lë vetëm plagë të padukshme!
  Përparimi është, sigurisht, punë e vështirë, por është më e vështira nga të gjitha për ata që nuk duan ta ngarkojnë veten me zhvillimin shkencor dhe teknologjik!
  Një korb i urtë mund të japë këshilla, por jo atij që tashmë është duke rrahur!
  Gjarpri goditet në kokë dhe ushtria pëson disfatë, pasi ka humbur komandantin, ose, çfarë ndodh shumë më shpesh, pa pasur fare!
  Koka është një gjë që humbet shpesh, por jo nga ata që e mbajnë mbi supet e tyre të fuqishme!
  Ujqërit nuk lehin, gomarët nuk fluturojnë, por njeriu mund të sillet si qen dhe të sillet i çmendur, pa mundim!
  Kush rri kot, pret derisa gaforrja të varet në mal, do të gjunjëzohet dhe do të gaforret vetë!
  Çdo ushtar mund të vdesë, por vetëm një ushtar lisi mund të japë!
  Është, sigurisht, një tundim për të sulmuar, por ata që tundohen nga ngritja e tepërt duhet të bien!
  Gjatë jetës, ne ecim me thembra mbi tehun e thikës, por kama prerëse, për fat të keq, përfundon vetëm me një thyerje në humnerën e harresës!
  Kushdo që ofendon të dobëtin, tashmë e ka dobësuar mendjen dhe e ka rritur pavlefshmërinë e tij!
  Shpesh njerëzit thonë budallallëqe kur nuk ka asgjë për të thënë, por edhe më shpesh i bëjnë ato kur veprimet më të zgjuara, megjithëse të disponueshme, privohen nga lehtësia e mishërimit budalla!
  Një lëvizje e mirë, gjithmonë e keqe në kohë - një lëvizje e madhe vonë është gjithmonë një humbje!
  Mund të luftosh me një vend të mirë, të tregtosh me këdo, por, mjerisht, jo
  Mundësia për të treguar mëshirë edhe ndaj të denjëve nuk është fituar ende!
  Shumë armiq janë të barabartë me shumë arkivole, vetëm nëse keni forcën e një lisi dhe zgjuarsinë e një dhelpre!
  Edhe një gomar mund të urdhërojë, vetëm një luan mund të urdhërojë!
  Armiku ka lojë për drekë, ju duhet të arrini nivelin! Por nëse është vetë dreka, kjo do të thotë se nuk ka fare mësim!
  Saktësia e mirësjelljes së mbretërve dhe instrumenti i mirësjelljes, ata që pretendojnë rolin e mbretit!
  Jeta pa aventura nuk vlen asgjë, dhe pa mundësinë për t'i realizuar ato, jeta bëhet çakëll krejtësisht negativ!
  Sa lehtë njerëzit mësojnë mizorinë dhe sa e vështirë është t'i rritësh në atë nivel trajnimi, në mënyrë që të shmangin mizorinë ndaj vetes dhe t'i mbrojnë nga mizoria e të tjerëve!
  Mëshira është një ndjenjë që shuhet në procesin e evolucionit dhe futet në procesin e edukimit, por është e pamundur të edukosh mohimin e asaj që ndihmon për të mbijetuar!
  Injoranca e madhe duket e frikshme, por nuk është e rrezikshme nëse nuk është e juaja!
  Mrekullitë në jetën tonë vijnë për ata që nuk e përgjumur tundin kokën, por e mbajnë hundën nga era dhe nuk presin një mrekulli!
  Asgjë nuk është e pamundur për një person; nëse diçka nuk funksionon, kjo është vetëm sepse një grimcë e kafshës ende nuk e ka lënë plotësisht mënjanë njerëzimin e dijes dhe aftësisë!
  Kushdo që vendos që e ka përfunduar çështjen dhe mund të largohet, rrezikon të mbetet përgjithmonë në nivelin e Maurit dhe të mos gjejë Desdemonën!
  Ju mund të jeni një maur në mish, por nuk mund t'i shmangeni përgjegjësisë duke mbetur me një reputacion të bardhë!
  Jeta nuk është film, por kushton për çdo seancë!
  Kinemaja nuk është jetë, por skenari i jetës reale mbart gjithmonë më shumë intriga!
  - Skenari i të gjithëve supozon një fund të papritur, por ndryshe nga jeta reale, ai vetëm supozon!
  Fundi i jetës është gjithmonë i papritur, edhe nëse e keni pritur, por në filma është i parashikueshëm, edhe nëse e prisni me padurim!
  Fundi në një film të bën gjithmonë që të ngrihesh dhe të largohesh nga karrigia, por në jetë, kur të tjerët ngrihen me respekt, sepse ti tashmë e ke lënë vendin në diell!
  Bota jonë është plot zjarr, por fatkeqësisht jo pasion dashurie!
  Është e lehtë për një person të ndezë zemërimin, por impulset e mira në shpirt vetëm digjen!
  Kur zemërimi i drejtë digjet është mirë, është keq kur drejtësia digjet në zemërim!
  Ata që hanë crumpets pa normë marrin kone!
  Lufta është gjithmonë e pistë, por bën një punë të shkëlqyeshme për pastrimin e të ardhurave që kundërmojnë poshtërsi!
  Kushdo që hidhet nga mali pa frikë do të ngjitet në mal, por nuk do të gjejë lëndime dhe do t'i shmangë mavijosjet!
  Nuk mund të përfundojë keq për ata që nuk u mbeten kurrë nga optimizmi dhe humori i mirë!
  Ata që janë pastruar nga shkuma në shpirt do të mund të festojnë një fitore të qartë me shampanjë me shkumë!
  Shkëlqimi është shpesh i zbrazët, përveç rasteve kur kundërshtari që hodhët në erë është flakërues!
  Guximi është gjithmonë i dobishëm për kauzën, vetëm nëse është i çmendur vetëm në perceptimin e armikut!
  Sidoqoftë, çfarë nuk ndodh në botë, por askush nuk mban sëpatë, por në vend të kravatës së Stolypin, ai është gjithmonë i kërkuar!
  Jo të gjithë lindin me pupla, por të gjithë janë të aftë të rrisin një zog fluturues të madh brenda vetes!
  Ka shumë shkumë në botë, por pak mundësi për të larë ndërgjegjen!
  Shkrimtari i ushqyer është si gomari dembel, vepra e tij mban erë kalbësie të kashtës bajate!
  Fortesat i marrin trimat, por ajo që fitohet me vendosmëri ruhet vetëm me intelekt të shkathët!
  Lotët e tmerrit tuaj janë si benzina e derdhur në motorin me djegie të arrogancës së kundërshtarit, por nëse flakërojnë nga zjarri i tërbimit, gjithçka që do të mbetet nga motorët e pushtuesve është një ulërimë histerike!
  Mos e kafshoni hundën gjatë një zënke, do t'ju mbetet vetëm një hundë për të lëruar tokën!
  Një vorbull në lëvizjet e muskujve dhe teknikat e lëvizjes të çon në fitore, por truri ka kaluar në një vorbull; as përpjekje nga kundërshtari nuk është e nevojshme për të mposhtur!
  Berberi i luftës, duke krasitur filizat e jetës, ndryshe nga një berber i zakonshëm, nuk do të mbetet kurrë pa punë dhe me një mamon bosh!
  Një person, ndryshe nga një anëtar, nuk duhet të qëndrojë, përndryshe ai pushon së qeni anëtar i ekipit fitues!
  Qentë lehin mirë kur gërryen, por janë shumë të këqij kur duhet të kërkoni prenë tuaj!
  Në betejën e jetës, si në film, sytë tuaj janë të verbuar nga kornizat, vetëm këto korniza, për fat, kanë vetëm inteligjencë bardh e zi!
  Miliona njerëz përjetojnë frikën, është e panjohur për disa, por tmerri i zvogëlon milionat në zero, dhe një trim i vërtetë do të pushtojë pafundësinë!
  Sa shpesh, para shpëtimit, kur nuk ka kohë për argëtim, nuk mjafton momenti i humbur në zbavitje shkatërruese!
  Mund të jesh njeri i mirë nga të gjitha anët, por një vend i vogël në njërën anë mjafton për reputacionin e një të poshtër!
  Dhe të vdekurit nuk do të pushojnë, sepse nuk ka paqe në një univers plot lëvizje!
  Dhimbja është e bukur kur është e dobishme dhe e tmerrshme kur është e dëmshme!
  Nuk ka asnjë shans t'i dorëzohet dikujt që është frikacak dhe budalla për të çizmetuar!
  Prandaj i jepet llapë të vdekurit, që të mos nxehet shumë ferri!
  Edhe një njeri me zemër luani mund t'i palos krahët përgjithmonë nëse pavendosmëria e tij është mbyllur në një guaskë pa krahë!
  Fjala ishte në fillim, por ky fillim është aq i largët sa ndonjëherë gjërat nuk realizohen fare!
  Fshatarët janë kocka e Atdheut, punëtorët janë gjaku, biznesmenët janë truri! Njëra nuk mund të ekzistojë pa tjetrën!
  Lufta është diçka që ndodh në filmat e rëndë dhe për të rritur, por lehtësia qëndron vetëm në faktin se është e aksesueshme për t'u parë edhe nga fëmijët!
  
  
  
  
  
  CARI I MADH VASILI III
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova, megjithatë, shpejt u zhvendosën në një histori tjetër.
  Ushtria e Vasilit të Tretë rrethoi Kazanin. Komandanti, megjithatë, nuk ishte vetë cari, por vëllai i tij Dmitry.
  Viti ishte 1506, viti i parë i plotë i mbretërimit të Vasilit të Tretë, i cili forcoi ndjeshëm Moskovinë dhe forcoi centralizimin e sundimtarit. Vërtetë, ai nuk ka pushtuar shumë, por ka ambicie të mëdha!
  Dhe kështu Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova vendosën të ndihmonin Dukën e Madhe Ruse, dhe madje deri në një farë mase perandorin, për të marrë qytetin dhe kryeqytetin e Khanate.
  Djali dhe vajza e pavdekshme sulmuan Kazanin, duke tundur sabera. Ata luftuan si heronj. Duke qenë të pavdekshëm, fëmijët lëviznin më shpejt se cheetah. Dhe me gishtat e tyre të zhveshur lëshuan disqe të parapërgatitur, të mprehur që i goditën tatarët drejtpërdrejt në fyt.
  Oleg dhe Margarita nxituan shpejt dhe, duke fluturuar lart në mur, kryen mullinj, duke prerë pesë ose gjashtë luftëtarë tatarë.
  Pastaj ata filluan të prenë kundërshtarët dhe t'i lëshojnë ata, duke rrëzuar një duzinë nukkerësh në të njëjtën kohë.
  Dhe ata ranë dhe u shembën.
  Djali dhe vajza luftuan si titane. Ata dalloheshin për shkathtësinë e tyre dhe shpatat e tyre bënin pesëmbëdhjetë lëkundje në një sekondë. Dhe kështu ata e prenë armikun. Si fëmijët, ashtu edhe armët ishin të veçanta: shpata dhe shpata në të njëjtën kohë dhe prisnin pothuajse çdo metal dhe mish.
  Oleg tundi një flutur të madhe, preu një duzinë kundërshtarë menjëherë dhe bërtiti:
  - Unë jam një skuter i madh me motor!
  Dhe përsëri djali është në një sulm të furishëm.
  Dhe këtu është vajza që hedh një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe kërcit:
  - Atdheu ynë është i lavdishëm, Besnik vendas, Ortodoks! Dhe ne do të jemi në gjendje të mposhtim tatarët, dhe Kazan do të jetë nën Rusinë!
  Dhe përsëri luftëtarët e rinj, të pavdekshëm sulmojnë. Dhe ata luftojnë me furi të furishme. Ato përmbajnë një kaskadë të egër idesh dhe energjie të furishme.
  Çifti i ri në sulm. Dhe luftëtarët tatarë bien nën goditjet e tyre. Dhe luftëtarët që morën pavdekësinë dhe po punojnë për jetën e tyre të përjetshme argëtohen shumë.
  Oleg, duke prerë tatarin, bërtiti:
  - Njëqind, pas njëqind, regjiment pas regjimenti! Kalorësit rusë priten me shpatë! Besoj se fitorja do të vijë shpejt! Ne po hapim një llogari të bukur!
  Margarita hodhi një disk të mprehur me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Oleg Rybachenko, ky djalë i përjetshëm, hodhi gjithashtu një diskut me këmbën e tij të zhveshur, fëminore, por shumë të fortë dhe këndoi:
  - Mbrojtësi i Atdheut! Ushtar Perunov!
  Margarita, duke vazhduar të presë, këndoi:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Djali, duke prerë armiqtë e tij, fërshëlleu:
  - Heronjtë e Rusisë po bien alarmin!
  Kështu luftojnë fëmijët heroikë - heronj të mëdhenj! Ata kanë pasion dhe forcë për një legjion të tërë.
  Ose ndoshta dhjetë legjione! Duke i parë ata, pjesa tjetër e luftëtarëve u inkurajuan dhe filluan të nxitojnë mbi muret e Kazanit.
  Oleg, duke i ndarë tatarët, bërtiti:
  - Për Car Vasily i Tretë!
  Dhe si do të hedhë një disk të mprehur ashpër, si do të presë një duzinë kundërshtarë të Rusisë.
  Dhe përsëri flutura do të rrotullohet, e ndjekur nga mulliri. Prerja e një duzinë në një kohë. Dhe pastaj djali e merr si të dojë dhe me thembër të zhveshur e shtyn kanin në mjekër.
  Ai do të fluturojë dhe do të bjerë menjëherë në një kazan me rrëshirë të valë.
  Oleg Rybachenko bërtiti:
  - Epo, dreqin me ju!
  Margarita mori një bumerang me gishtërinjtë e saj të zhveshur, preu pesë nukkerë dhe bërtiti:
  - Lavdi Atdheut të Car Vasily!
  Oleg Rybachenko konfirmoi me entuziazëm:
  - Lavdi Rusisë së Shenjtë!
  Margarita, duke copëtuar tatarët, bërtiti:
  - Kjo nuk është ende Rusia, por Moskovia!
  Një pjesë e konsiderueshme e murit tashmë është kapur nga ushtarët rusë. Ata tashmë po depërtojnë në vetë qytetin.
  Duka i Madh Vasily e gjeti veten disi në hije për shkak të djalit të tij të madh Ivan the Terrible.
  Por në historinë reale, Kazan nuk iu nënshtrua atij. Dhe tani fëmijët po rishkruajnë dhe shtojnë atë që paraardhësit e tyre rusë nuk arritën të bënin.
  Oleg Rybachenko preu katër koka me një goditje. Djali më pas e hodhi bumerangin me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Ai preu shtatë luftëtarë të tjerë dhe bërtiti:
  - Ata u futën disi në arkivol, dhe vampiri më i fortë,
  Ai donte të më kafshonte qafën, por doli të ishte lojë!
  Dhe luftëtari i ri zemërohet ...
  Margarita ktheu vidën dhe kërciti:
  - Unë jam një kobër gati për të kërcyer!
  Dhe përsëri ai do të nisë një bumerang vrasës me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Vajza, s'ka nevojë të thuhet, është si perëndesha më e lezetshme.
  Pjesa më e madhe e Kazanit tashmë është kapur. Fëmijë të guximshëm sulmojnë pallatin e Khanit të Lartë. Ata janë plot inat dhe emocione të egra. Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova janë fëmijë Terminator. Dhe çdo lëkundje e tyre, dhe ato lëkunden shumë shpesh, janë kufoma të reja!
  Oleg Rybachenko, ndërsa luftonte, tha:
  - Por kjo betejë mund të ndryshojë shumë!
  Margarita ra dakord:
  - Ivan i Tmerrshëm pushtoi Kazanin! Dhe tani xhaxhai i tij Dmitry do ta pushtojë edhe atë!
  Djali hodhi një bumerang me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Ai preu fytin e pesë tatarëve dhe leh:
  - Për Rusinë e Madhe dhe qiellin e sllavëve!
  Margarita konfirmoi me besim:
  - Për Perandorinë më të Madhe!
  Dhe vajza hodhi gjithashtu një teh të mprehur me gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe ajo preu shumë nukkera, dhe preu disa prej tyre. Ai është një bukuri e tillë luftarake.
  Margarita është vërtet e lezetshme. Për hir të pavdekësisë, ajo pranoi të bëhej vajzë, duke braktisur trupin e saj të rritur dhe të shitej në skllavëri. Por ajo fitoi një forcë të tillë mbinjerëzore! Dhe më besoni, sigurisht që është shumë mirë edhe për të!
  Vajza lufton dhe djali lufton dhe armiqtë bien. Ata janë copëtuar dhe dobësuar.
  Kështu që fëmijët e guximshëm hyjnë në dhomën e fronit, ku ndodhet Kazan Khan.
  Ai përpiqet të largohet, por djali hedh një yll me këmbën e tij të zbathur dhe shpon pjesën e pasme të kokës së khanit. Ai që shpohet bie dhe vdes...
  Pastaj rojtarët e fëmijëve shfarosin pjesën tjetër të tatarëve. Mirëpo, këta të fundit, pasi kanë humbur zotërinë, hedhin armët dhe dorëzohen.
  Kështu Kazani ra. Tani Rusia ka hyrë në këto toka. Duka i Madh i Moskovisë Vasily vendosi disa nga tatarët në Rusi dhe vendosi disa nga rusët në Kazan.
  Pastaj u bë më mirë krejt. Duka i madh i ri rus u zgjodh gjithashtu Duka i Madh i Lituanisë. U ngjit në fron...
  Është e qartë pse - fitorja ndaj Kazanit i impresionoi shumë të gjithë. Dhe ata e kuptuan se Rusia është shumë e fortë!
  Dhe fëmijët e rojeve bënë më të mirën këtu. Ata kapën dhe mundën ushtrinë e konkurrentit kryesor të Dukës së Madhe Vasily Tretë. Dhe djali dhe vajza e pavdekshme morën kokën e aplikantit dhe ia prenë.
  Dhe ata e bënë këtë duke hedhur disqe së bashku me këmbët e tyre zbathur, ndërsa bërtisnin:
  - Sllavët duhet të bashkohen! Të gjithë do të jemi të pamposhtur!
  Dhe duke u hedhur lart dhe duke hakeruar hetmanin për vdekje, fëmijët bërtitën:
  - Ne jemi luftëtarë të një epoke të re dhe një formacioni të ftohtë!
  Pas kësaj, të burgosurit puthnin gjurmët e zhveshura të fëmijëve të lënë prej tyre në borën e freskët. Dhe do të pajtoheni që kjo është shumë e lezetshme!
  Dhe pastaj një udhëtim në Astrakhan. Kështu një fitore u çon të tjerëve.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova, së bashku me këtë Dukë të Madh, u transferuan në Astrakhan.
  Një djalë dhe një vajzë sulmuan këtë qytet të madh. Ata luftuan, edhe një herë ushtria ruse mbërriti përmes korridorit të kohës.
  Dhe përsëri ata prenë dhe hodhën bumerang me gishtat e tyre të zhveshur. Gjithçka shkoi shumë më lehtë këtu. Dhe ushtria komandohej nga vetë Vasily i Tretë. Dhe fuqia e tij ishte e madhe. Mbërritën edhe trupat e Dukatit të Madh të Lituanisë. Ata sulmuan këtë qytet.
  Dhe fëmijët e Terminatorit luftuan dhe hodhën bumerangë, disqe dhe yje. Oleg Rybachenko madje hodhi disa granata.
  Me këmbët e tyre zbathur, fëmijët hodhën gjithashtu yje të mprehtë dhe të hollë, por të aftë për të prerë disa grykë në të njëjtën kohë.
  Dhe këmbët e tyre janë vërtet mishërim i shkathtësisë, dhe forcës së shpejtë dhe shumë të egër.
  Dhe kur një vajzë hedh një bumerang me gishtat e saj të zhveshur, nuk do të jetë aspak mjaltë për armiqtë e Rusisë së shenjtë të Moskës!
  Fëmijët e Terminatorit bërtitën në unison:
  - Lavdi Vasilit të Tretë, më i madhi i carëve rusë!
  Dhe përsëri një fitore e madhe për mbretërinë ruse.
  Vasily i Tretë u kurorëzua me titullin Car, dhe u njoh zyrtarisht si Perandor. Perandoria e tij u bë e madhe. Rusët gjithashtu filluan të depërtojnë në Siberi. Dhe Khanati i Krimesë madje e njohu veten si një vasal i Rusisë.
  Pas dëbimit të mitropolitit, Vasily i Tretë e detyroi sundimtarin e ri të kishës të ndryshonte dogmat dhe të lejonte poligaminë. Kjo u shkaktua pjesërisht nga aneksimi i Kazanit, Astrakanit dhe tokave të tjera islame.
  Vetë Vasily i Tretë u martua menjëherë me princeshën Lituaneze Glinskaya dhe Tatarin Tamara. Dhe pastaj edhe në vajzën e katërt.
  Sinodi i lejoi rusët të kishin katër gra. Dhe shumë princa përfituan nga kjo.
  Lufta me Poloninë përfundoi me pushtim... Ushtria ruse ishte e fortë, dhe shumë më e madhe. Po, Oleg dhe Margarita ndihmuan. Dhe me këta fëmijë Terminator, asnjë kundërshtar nuk ka frikë.
  Dhe Vasily i Tretë u bë Mbreti i Polonisë. Perandoria u forcua. Por më pas Sulejmani i Madhërishëm erdhi në presidencën e Perandorisë Osmane. Dhe ky sundimtar pushtoi Hungarinë. Ai e rrethoi edhe Vjenën.
  Por Khanati i Krimesë u nda me Rusinë. Dhe pasoi një fushatë e re. Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova, gjithashtu, me urdhër të perëndeshës së shtrigës hiper-gjithfuqishme, u dalluan edhe këtu. Sigurisht, gjatë sulmit në Perekop. Kjo është pjesa më e fortë e mbrojtjes së tatarëve të Krimesë. Por edhe fëmijët: Oleg dhe Margarita janë shumë të lezetshëm!
  Dhe si do të nxitojnë, dhe si do të nxitojnë! Dhe si do t'i presin tatarët. Dhe me çfarë entuziazmi të egër do ta marrin përsipër këtë.
  Dhe djali hodhi një yll me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe ai preu gjashtë tatarë menjëherë.
  Dhe vajza hodhi poshtë pesë prej tyre me një hedhje ylli. Këta janë fëmijët luftarakë që rezultuan të ishin.
  Oleg dhe Margarita pastruan një pjesë të murit. Përveç kësaj, funksionoi edhe artileria. Tatarëve iu shkaktuan shumë shkatërrime. Kështu ra Khanati i Krimesë.
  Pastaj pati një betejë me ushtrinë e Sulejmanit të Madhërishëm. Këtë herë ky sulltan i madh ishte i pafat në historinë reale. Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova jo vetëm që vranë shumë turq, por edhe morën rob Sulltanin.
  Rusia i detyroi turqit të largoheshin nga Ballkani. Dhe ajo vetë themeloi kështjellat e saj atje. E morën edhe Stambollin. Konstandinopoja u ngrit përsëri.
  Vasily i Tretë u ndal përkohësisht. Ishte e nevojshme për të tretur pushtimet. Livonia pranoi t'u paguante haraç rusëve dhe pa luftë e lëshoi zotërimin e Narvës.
  Edhe në 1535, Vasily i Tretë urdhëroi ndërtimin e një qyteti port në grykën e Neva. Diçka si Petersburgu i Pjetrit të Madh. Vërtetë, Vasily e zhvendosi kryeqytetin në Kostandinopojë.
  Në 1537, rusët pushtuan Vyborg dhe u forcuan në veri nga suedezët, duke i mundur ata plotësisht.
  Gjatë sulmit në Vyborg, Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u dalluan përsëri.
  Djali dhe vajza natyrshëm kaluan pragun e kohës dhe morën pjesë në sulm.
  Kështu që Oleg hodhi një bumerang me këmbët e zbathura, rrëzoi një duzinë kundërshtarë dhe këndoi:
  - Lavdi Rusisë dhe Carit të saj Vasily i Tretë!
  Edhe Margarita hodhi diçka vdekjeprurëse me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe tha me guxim:
  - Për Rusinë e shenjtë dhe mbretëreshën e çuditshme!
  Pas kësaj, djali dhe vajza u ndanë aq shumë saqë ata prenë një pastrim të tërë nga kufomat e suedezëve.
  Në 1540-1541, trupat ruse pushtuan edhe Azinë e Vogël nga turqit. Dhe në 1545 dhe gjithashtu Mesopotamia dhe Palestina. Në mars 1547, mbreti, mezi gjashtëdhjetë e tetë vjeç, vdiq. Mbretërimi i tij prej dyzet e dy vjetësh doli të ishte i gjatë dhe shumë i lumtur me shumë pushtime për Rusinë.
  Vasili i Tretë quhej Vasili i Madh. Dhe në fron ishte një i ri, por tashmë i rritur sipas standardeve të Rusisë, Ivan Vasilyevich.
  Dhe meqenëse Vasily i Tretë jetoi më gjatë se në historinë reale, trazirat boyar u shmangën.
  Ivan Vasilyevich fillimisht vendosi të nënshtronte plotësisht Livonia, lufta në 1550 ishte e suksesshme. Artileria e fuqishme ruse i fshiu të gjithë dhe pothuajse të gjitha qytetet u kapën shpejt.
  Sigurisht, fëmijët e Terminatorit Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova morën pjesë në beteja.
  Me këmbët e tyre të zhveshura e fëminore ata hodhën gjithçka të mprehtë dhe shpuese me aq zell sa trupat Livoniane vdiqën në një numër të madh.
  Për më tepër, fëmijët qëllojnë me saktësi edhe nga topat.
  Oleg djali terminator qëlloi dhe hodhi një vrasës të pranishëm me këmbët e tij zbathur.
  Shpërndau kundërshtarët dhe bërtiti:
  - Unë jam mishërimi i shkatërrimit!
  Dhe djali do të emocionohet dhe do të ulërijë:
  - Unë jam djali i rilindjes së madhe!
  Edhe Margarita, kjo vajzë e lezetshme, do ta lëshojë vrasësin me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe do të kërcasë:
  - Unë jam vajza e perëndeshave të mëdha të asgjësimit!
  Dhe përsëri fëmijët qeshin dhe tregojnë dhëmbët. Dhe pastaj ata do të fluturojnë deri në kala. Dhe kështu të gjithë do të copëtohen. Ata nuk kanë shpata, kanë vetëm helikë. Dhe ata i shfarosin pa mëshirë Livonianët dhe ushtarët e tjerë të ushtrisë mercenare.
  Djali dhe vajza janë të gjithë zbathur, edhe në dëborë. Dhe ata fëmijë të pavdekshëm edhe si kjo!
  Pse jo? Përse ata fëmijë që kanë trup më shpejt se çdo kafshë dhe natyrisht nuk mund të falin apo sëmuren, kanë nevojë për këpucë?
  Pastaj Ivan i Tmerrshëm luftoi në Egjipt. Pasi pushtoi të gjithë veriun e Afrikës, përfshirë Marokun, brenda pak vitesh. Pastaj u pushtua Gadishulli Arabik.
  Gjermania ishte e copëtuar, Austria ishte e dobët, Spanja dhe vendet e tjera ishin të zënë me luftëra.
  Rusia cariste po lëvizte përmes Iranit drejt Indisë. Në vitin 1590, India u pushtua. Ivan i Tmerrshëm jetoi deri në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeç dhe vdiq në 1598. Dhe ai u pasua nga Ivani i Pestë. Rusia vazhdoi zgjerimin e saj drejt lindjes dhe marrjen e Kinës. Edhe pse lufta doli të jetë e gjatë, e zgjatur dhe e vështirë.
  U deshën tre luftëra për të pushtuar Kinën.
  Edhe pjesëmarrja e Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova në beteja nuk siguroi menjëherë fitoren.
  Dhe fëmijët ziheshin në episode. Ata do të vrapojnë, do të presin kinezët dhe do të ikin përsëri.
  Sigurisht, djali dhe vajza vepruan në mënyrë shumë aktive dhe efektive. Dhe me gishtat e tyre të zhveshur ata hodhën në mënyrë aktive yje, disqe dhe bumerangë të mprehtë.
  Oleg Rybachenko ka vrarë personalisht ministrin kinez të Mbrojtjes. Dhe më pas ai hedh një granatë me këmbën e një djali. Kështu që menjëherë dy duzina luftëtarë të verdhë shkuan në botën tjetër, duke thënë:
  - Lavdi Rusisë, e cila gjatë shekujve tregon rrugën e gjithësisë!
  Dhe vajza Margarita do të nisë një bumerang me këmbën e saj të zbathur, e cila është vrasëse, e cila nuk mund të ishte më e ftohtë.
  Dhe pasi mundi kundërshtarët, vajza kërcit:
  - Për një Rusi të tillë, luftoni dhe mos kini frikë!
  Dhe djali dhe vajza filluan të tundnin edhe më fort.
  Ivani i pestë vdiq në 1620, dhe punën e tij e vazhdoi djali i tij Ivan i gjashtë. Pas luftërave të vazhdueshme, Kina u pushtua përfundimisht në 1640.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova filluan të shfaqen më aktivisht në vende të ndryshme betejash dhe betejash.
  Dhe pastaj djali Oleg hodhi një bumerang dhe shpërtheu kokën e perandorit kinez. Dhe ai vetë u bë hero!
  Dhe vajza Margarita hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe rrëzoi të gjithë shtabin e armikut.
  Dhe sigurisht, falë këtyre fëmijëve të pavdekshëm, u fitua më e madhja nga fitoret e Perandorisë Ruse!
  Dhe pas fitores ndaj Kinës, Rusia Moskovite nuk ka më frikë nga askush! Dhe askush nuk do t'i ndalojë ose mundë rusët! Ata tashmë e kanë kaluar pikën pa kthim!
  Dhe Rusia e forcoi veten si një perandori e madhe. Ivani i Gjashtë sundoi për dhjetë vjet të tjera derisa pushtoi Korenë dhe pjesën më të madhe të Indokinës.
  Pas tij, Aleksandri i Parë u ngjit në fron. Mbreti i ri vazhdoi rrugën e tij të mëparshme të pushtimit. Indokina u pushtua plotësisht, dhe anijet ruse zbarkuan në Australi dhe filluan të eksplorojnë këtë kontinent. Përveç kësaj, rusët kishin hyrë edhe më herët në Alaskë dhe po lëviznin nëpër Kanada... Këtu ata tashmë ishin përballur me Francën, e cila më në fund fitoi stabilitet dhe prosperitet nën Luigji XIV, dhe Anglia, e cila po merrte vrull me shpejtësi.
  Përveç kësaj, Rusia vazhdoi të eksploronte Afrikën dhe u përball me kundërshtimin e Britanisë edhe atje. Suedia gjithashtu u forcua dhe u përpoq të sulmonte Rusinë.
  Por trupat ruse ishin në gatishmëri dhe Britania dhe Franca nuk lëvizën së bashku. Dhe trupat e Aleksandrit të parë e pushtuan këtë shtet.
  Sigurisht, të dy Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova morën pjesë në këtë.
  Fëmijët zbathur hidhnin disqe dhe copëtonin me shpata të gjata, të ngurtësuara posaçërisht.
  Ata janë kaq të lezetshëm dhe të parezistueshëm.
  Oleg Rybachenko hodhi një yll të mprehtë me gishtat e zhveshur të këmbëve të tij djaloshare, rrëzoi një duzinë suedezë dhe këndoi:
  - Për lavdinë e Rusisë së shenjtë!
  Edhe vajza Margarita e hodhi objektin vdekjeprurës me këmbë të zbathura dhe fërshëlleu:
  - Për madhështinë e Familjes së pathyeshme!
  Dhe fëmijët do të kërcejnë së bashku dhe do të godasin guvernatorin suedez në gjoks me takat e tyre të zhveshura.
  Ai fluturoi mbi dhe rrëzoi një duzinë tjetër ushtarë të armikut.
  Pas vdekjes së Aleksandrit të Parë në 1675, Car Alexei, djali i Parë i Aleksandrit u ngjit në fron. Në mënyrë tipike, trashëgimia në fron shkonte sipas vjetërsisë së djemve, dhe më pas nipërve nga djali i madh. Vasily i Tretë e vendosi këtë në mënyrë që të mos kishte më vonë luftë për fronin. Me centralizim të fortë.
  Alexei ishte i pari që u ndesh me Francën në Amerikë dhe Britaninë në Afrikë.
  Ndërkohë, trupat ruse hynë në tokat gjermane. Kapja ishte mjaft e suksesshme, pasi principatat ishin të copëtuara. Regjimentet ruse të panumërta pushtuan edhe Italinë. Kjo u pasua nga një fushatë kundër Francës. Sundimi i Luigjit Mbretit Diell përfundoi në mënyrë të palavdishme. Regjimentet ruse dhe të huaja morën Francën.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u dalluan përsëri.
  Fëmijët luftuan me shpata dhe hodhën disqe mbi ushtarët e armikut. Ata vranë shumë ushtarë.
  Djali i hodhi një yll armikut me këmbë të zbathur dhe bërtiti:
  - Unë jam një luftëtar supermen!
  Vajza gjithashtu hodhi diskun vrasës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe fishkëlliu:
  - Dhe unë jam mishërimi i hapësirës së mrekullueshme!
  Dhe si do të tregojë gjuha e tij e gjatë! Dhe më pas ai do ta godasë kontin francez në hundë me thembër të zhveshur. I është plasaritur balli.
  Dhe Oleg Rybachenko nxitoi si një meteor djallëzor, dhe nja dy duzina francezë sapo vdiqën. Dhe pastaj djaloshi e shpërthen me të shtënë nga topi i kapur.
  Dhe do të rrëzojë shumë luftëtarë. Ata përpëliten nga dhimbjet dhe vdesin!
  Dhe fëmijët e Terminatorit nxitojnë drejt vetes dhe i presin të gjithë, sikur ata vetë të ishin engjëjt e vdekjes dhe më të shpejtë se cheetah.
  Britania luftoi disi në det dhe kërkoi paqe. Rusia vazhdoi zgjerimin e saj në Amerikë. Trupat e saj kapën të gjitha kolonitë angleze dhe franceze dhe arritën në Meksikë.
  Pushtimi i Afrikës dhe Australisë përfundoi.
  Tani vetëm Spanja dhe kolonitë e saj, dhe Portugalia me kolonitë e saj, mbetën të papushtuara.
  Por kjo luftë ka ndodhur tashmë për Pjetrin e Madh, i cili fitoi pushtetin në 1700. Cari i ri, jo Romanov, por Rurikovich, shfrytëzoi rastin si një sulm ndaj tregtarëve rusë dhe dërgoi trupa në Spanjë dhe Portugali.
  Këto vende tashmë ishin në rënie dhe u mundën shpejt. Trupat ruse gjithashtu filluan të pushtojnë kolonitë. Ata ishin të dy më të shumtë dhe të pajisur dhe të armatosur më mirë. Ushtria ruse tashmë kishte barut pa tym dhe predha me eksploziv të lartë, si dhe aeroplanë luftarakë. Madje u shfaqën edhe tanke. Dhe trenat e parë të blinduar. Gjë që bëri përshtypje te kundërshtarët.
  Mitralozët e parë u shfaqën gjithashtu në ushtrinë ruse.
  Por edhe këtu Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova nuk mund të mos bënin shenjën e tyre. Ata duhet të luftojnë dhe të fitojnë pavdekësinë e tyre.
  Tani djali do të hedhë sërish një granatë me këmbë të zbathur. Dhe do t'i grisë kundërshtarët në copa. Pas së cilës do të këndohet:
  - Në emër të asaj Rusie që pushton gjithë botën dhe zemrat e njerëzve!
  Edhe vajza do të hidhte një bombë të vogël me këmbë të zbathur, por me fuqi të fortë shpërthyese. Ai do t'i shqyejë spanjollët dhe do të kërcasë:
  - Për të tillë që të ketë gjithmonë lumturi për të gjithë njerëzit!
  Dhe fëmijët, duke hedhur dhuratat e vdekjes me këmbët e tyre zbathur, kënduan:
  - Qofshin përgjithmonë të rinj dhe, vitet tona të ndritura!
  Dhe pas kësaj është si një akuzë për diçka shumë vdekjeprurëse. Dhe ata tundin shpatat e tyre ashtu.
  Ai gjak po rrjedh si një lumë dhe e gjithë toka po të zhduket nga poshtë këmbëve!
  Këta janë fëmijët! Epo, thjesht supermena me këmbë zbathur që janë pothuajse të zhveshur si në vapë ashtu edhe në të ftohtë.
  Por luftëtarë të tillë të shquar! Marka dhe klasi më i lartë! Këtu ata prenë veten dhe shkatërrojnë kundërshtarët e tyre!
  Djali dhe vajza janë si Kryeengjëjt e asgjësimit më të egër, për të cilët nuk ka pengesa dhe pengesa në rrugën drejt fitoreve dhe arritjeve të reja.
  Gjatë rrugës së tyre, qytetet dorëzohen dhe banorët dalin dhe puthin gjurmët e këmbëve të zbathura të fëmijëve të pavdekshëm dhe të mëdhenj.
  Spanja dhe Portugalia, së bashku me kolonitë e tyre, u pushtuan mjaft shpejt. Dhe kishte mbetur vetëm një Britani.
  Por në 1725, trupat e Pjetrit të Madh zbarkuan në të.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova janë përpara të gjithëve, si gjithmonë. Fëmijët janë të pavdekshëm dhe kalojnë nëpër kohë.
  Ata qëllojnë me mitralozë dhe hedhin granata vdekjeprurëse me gishtërinjtë e tyre të zhveshur.
  Ata copëtojnë britanikët dhe luftëtarët e tjerë.
  Oleg vrumbullon, qëllon dhe kosit:
  - Ne jemi luftëtarë të vëllazërisë kozmike!
  Vajza Margarita hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Dhe ne do t'i mposhtim të gjithë pa dyshim!
  Pas kësaj, vajza e goditi Dukën e Buckingham-it aq fort me thembër, saqë i theu qafën!
  Ata pushtuan Londrën dhe më në fund përfunduan pushtimin e botës.
  Kështu lindi një perandori e bashkuar. Pjetri i Madh vdiq në 1735, dhe nipi i tij Pjetri i Dytë u ngjit në fron. Ende i ri, por sundimtar i zgjuar dhe i ashpër. Rusia rriti centralizimin, u ndërtuan fabrika dhe rrugë. U shfaqën aeroplanët dhe hekurudhat u zgjeruan gjithnjë e më aktivisht.
  Pjetri i Dytë sundoi për një kohë mjaft të gjatë dhe të qëndrueshme. Në 1790 ai u pasua nga Pjetri i Tretë. Vendi ishte i begatë dhe gjithçka ishte e qetë. Tashmë flitet për zgjerimin e hapësirës.
  Dhe në 1817, u zhvillua fluturimi i parë me njerëz në hapësirë. Në 1820, Aleksandri II u bë Car. Mbreti i ri donte zhvillim më të shpejtë të hapësirës dhe eksplorimit të hapësirës.
  Në 1825, u zhvillua fluturimi i parë në Hënë. Dhe në 1845, anijet ruse fluturuan në Mars. Dhe në 1847 në Venus. Në 1850 deri në Merkur, dhe në tjetrën satelitët e Jupiterit. Kozmonautët rusë shkelën në planetin më të largët Pluton në 1860.
  Kështu vazhdoi eksplorimi i sistemit diellor. Dhe në 1917, u zhvillua fluturimi i parë jashtë sistemit diellor. Disa anije të mëdha yje shkuan në Alpha Centauri.
  Dhe në vitin 1921, te Sirius... Meqë ra fjala, aty u zbuluan disa planetë relativisht normalë. Dyzet vjet më vonë, u shfaqën anijet e para që fluturonin me shpejtësi superluminale.
  Dhe në vitin 2017, për herë të parë, një kozmonaut rus fluturoi në skajin e galaktikës.
  Ishte absolutisht e mrekullueshme.
  Në vitin 2030, u shpik makina e kohës... Dhe njerëzimi kaloi në një fazë tjetër, më të lartë zhvillimi. Edhe nëse nuk janë në fron, Rurikovich-ët janë ende ulur dhe një monarki absolute sundon perandorinë njerëzore.
  IVAN I Tmerrshem DHE AKSIDENTET
  Ivan i Tmerrshëm nuk u helmua në 1584 dhe ende u martua me një princeshë angleze. Rusia dhe Britania hynë në një traktat dhe morën ndihmën dhe aleancën ruse.
  Kishte një luftë në Siberi dhe u themeluan qytete të reja ruse, përfshirë Tobolsk.
  Në 1590, Ivan i Tmerrshëm dhe një angleze patën një djalë, Aleksandrin.
  Dhe më pas në 1591 filloi lufta me Suedinë, të cilën Rusia e luftoi së bashku me Poloninë. Po, kjo ishte një situatë e përshtatshme.
  Dhe ushtria ruse, e udhëhequr nga guvernatori Skopin-Shuisky, rrethoi Narvën.
  Këtu Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova, djali dhe vajza e pavdekshme, vendosën të ndihmojnë ushtrinë ruse. Në historinë reale kishte një rrethim të tillë, por nën Car Feodor. Dhe rusët ishin në gjendje të merrnin vetëm qytetin e Ivanit. Dhe këtu Ivan Vasilyevich ende sundon. Epo, djemtë dhe vajzat në AI janë gati të tregojnë veten. Nëse, le të themi, në ndonjë univers, Ivan i Tmerrshëm jetoi më gjatë. Edhe çfarë? Një tjetër mision!
  Në sulm kanë marrë pjesë një djalë dhe një vajzë. Ata vrapojnë përpara gjithë ushtrisë. Garoni më shpejt se cheetah. Dhe pas tyre janë çanta shpine me disqe të mprehur ashpër.
  Fëmijët terminator sulmojnë. Ata hedhin disqe nga larg me këmbë zbathur dhe këndojnë me vete:
  - Madhështia e Nënës Rusi,
  Është në zemrat dhe thjesht në shpirt...
  Ne e pyetëm shkopin e Plotfuqishëm,
  Kaloni parajsën me të dashurin tuaj në një kasolle!
  Margarita hodhi diskun, rrëzoi gjashtë suedezë dhe bërtiti:
  - Unë jam një vajzë super!
  Në fakt, Margarita ishte tashmë dyzet vjeç në kohën e rimishërimit të saj. Dhe ajo kishte shumë frikë të mos bëhej e vjetër, e shëmtuar dhe e ngathët. Dhe menjëherë pranoni, për hir të rinisë së përjetshme, të bëheni një vajzë rreth dymbëdhjetë vjeç dhe të shkoni në skllavëri për një periudhë të panjohur kohe. Dhe gjithashtu hiqni pavdekësinë tuaj duke marrë pjesë në mesi të ndryshëm.
  Por ajo, si Oleg Rybachenko, ka një trup të veçantë, me aftësi mbinjerëzore. Dhe me shpejtësi të jashtëzakonshme.
  Ata duken se janë ende fëmijë, por janë jashtëzakonisht të fortë dhe të shpejtë dhe luftëtarë tashmë me përvojë.
  Ndërsa disqet hidhen, kundërshtarët bien. Dhe nuk i merr dot as një plumb dhe as një top!
  Fëmijët e Terminatorit vrapuan drejt murit, u ngjitën me lehtësi lart dhe filluan të presin kundërshtarët e tyre me shpatat e tyre të gjata. Dhe ata presin si pesëmbëdhjetë, njëzet goditje në minutë.
  Oleg Rybachenko, duke hedhur një disk me këmbën e tij djaloshare, bërtiti:
  - Mbi kodër po farkëtojnë sëpata!
  Margarita lëshoi gjithashtu disqe me këmbën e zbathur të vajzës, duke prerë një duzinë armiq dhe këndoi:
  - Të fshikullosh kokat e dhunshme!
  Djali hodhi diskun me gishta të zhveshur, preu turmën me shpata dhe ankoi me ngazëllim:
  - Por posta me zinxhir bie për të huajt!
  Margarita mërmëriti fjalët:
  - Fjalimi rus!
  Oleg Rybachenko, duke copëtuar suedezët dhe duke hedhur disqe me këmbët e tij zbathur, këndoi:
  - Po na shkel fisi i hordhisë!
  Margarita, gjithashtu duke prerë suedezët dhe duke hedhur armë vdekjeprurëse me këmbët e saj të zbathura, këndoi:
  - Ne jemi të shtypur nga zgjedha e të pabesit!
  Oleg Rybachenko, duke vazhduar të pres, tha:
  - Por ajo po zien në venat tona ...
  Margarita, duke copëtuar dhe hedhur disqe me këmbët e saj zbathur, konfirmoi:
  - Parajsa e sllavëve!
  Djali, duke hedhur disqe dhe duke zhurmuar, bërtiti:
  - Dhe nga brigjet e Çudit!
  Vajza, duke vazhduar të hidhte disqe me këmbë të zbathura, bërtiti:
  - Tek Kolyma e akullt!
  Oleg, duke hedhur këmbën e tij të zhveshur djaloshare, bërtiti:
  - E gjithë kjo është toka jonë!
  Margarita, duke nisur gjithashtu një bumerang, tha:
  - Jemi të gjithë ne!
  Djali dhe vajza shkatërruan qindra armiq dhe luftëtarë të tjerë rusë i ndoqën, duke u derdhur mbi mure. Narva po dridhej. Dhe rënia e saj tani po bëhej e pashmangshme.
  Fëmijët terminator nuk janë aspak shaka. Kjo është diçka që është e pakuptueshme për mendjen mesatare.
  Këta janë luftëtarë të pavdekshëm. Ata shkojnë përpara dhe shkatërrojnë armikun, ose me goditje shpata ose me lëkundje të këmbëve të zbathura, nga të cilat fluturojnë disqe të mprehta. Dhe ata i rrëzojnë kundërshtarët si kacabu.
  Oleg vazhdon të përparojë me gjithë shpejtësinë e tij të egër.
  Në historinë ruse, mbretërimi i Ivanit të Tmerrshëm ishte më i gjati, dhe ishte një nga më të lavdishmit dhe në të njëjtën kohë të përgjakshëm.
  Mbreti humbi luftën e fundit dhe më të rëndësishme në Livonia. Dhe tani doja të arrij.
  Për më tepër, Rusia dhe Polonia janë në luftë në të njëjtën kohë, gjë që është shumë më e përshtatshme.
  Dhe fëmijët e Terminatorit janë në punë... Shumica e mureve tashmë janë kapur nga ushtarët rusë.
  Dhe djemtë depërtojnë në kështjellën qendrore, duke goditur armikun me tehe duke përdorur këmbët e tyre të zbathura...
  Oleg, duke rrëzuar dhjetëra suedezë, bërtet:
  - Lavdi Car Ivan!
  Margarita, duke prerë armiqtë, kërcit:
  - Lavdi e madhe Rusisë së Madhe!
  Djali dhe vajza janë luftëtarë kaq të ashpër dhe zagar. Ata i shtypin të gjithë dhe i çojnë armiqtë e tyre në ferr. Ata presin në vetvete, dhe ata presin në mënyrë të dëshpëruar dhe furishëm. Askush nuk do t'i ndalojë ata dhe askush nuk do të fitojë!
  Një djalë dhe një vajzë shtypin armikun, një djalë dhe një vajzë - një përshëndetje për heronjtë!
  Oleg Rybachenko, duke hedhur një disk me këmbën e tij të zhveshur, fëminore, përfundoi kryeguvernatorin, pas së cilës suedezët filluan të hedhin armët e tyre.
  Narva ra dhe rusët forcuan detin... Dhe polakët rrethuan Revelin.
  Trupat ruse u zhvendosën drejt Vyborg.
  Ivan i Tmerrshëm është ende në fron, dhe ushtria ruse, e bashkuar me disiplinë hekuri, është e fortë dhe e pajisur me bollëk. Gjatë rrugës, Oleg dhe Margarita morën pjesë në sulmin në disa qytete.
  Djali dhe vajza, si gjithmonë, hodhën disqe, kryesisht me këmbë dhe të copëtuara me shpata.
  Oleg preu mercenarin kryesor suedez dhe një bandë ushtarësh të tjerë, pas së cilës tha:
  - Armiqtë nuk do të arrijnë fitore mbi ne!
  Margarita konfirmoi:
  - Nuk do të gjunjëzohemi!
  Ushtria ruse iu afrua Vyborgut. Kjo është një kështjellë kyçe. Voivode Skopin-Shuisky nisi një sulm pas një breshëri të shkurtër artilerie.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova janë përpara si gjithmonë dhe luftojnë të dëshpëruar.
  E mbulojnë rrugën me kufoma.
  Oleg Rybachenko hodhi një bombë me këmbë të zbathur dhe bërtiti:
  - Askush nuk do të na ndalojë!
  Margarita, pasi nisi vrasësin, lëshoi:
  - Dhe askush nuk do të fitojë!
  Fëmijët përbindësh bërtitën në unison:
  - Ujqërit e tmerrshëm shkatërrojnë armiqtë! Dhe nuk ka nevojë për fjalë të panevojshme!
  Djali dhe vajza prenë me shpejtësi të pabesueshme. Ata ngjiteshin lehtësisht në çdo mur dhe prenë çdo kolonë. Djemtë vepruan shpejt dhe me presion të madh.
  Oleg, duke prerë kundërshtarët e tij, këndoi:
  - Ne jemi kalorësit e diellit të madh!
  Margarita, me veprimtari të egër, duke dërrmuar armiqtë, nxori:
  - Dhe qielli i madh me yje!
  Dhe fëmijët do të përdorin përsëri granata... Dhe pastaj disqe dhe yje. Kështu e prenë armikun. Me një presion dhe pasion kaq të çmendur.
  Oleg rrëzoi numërimin suedez nga muri dhe bërtiti:
  - Fitorja do të jetë e jona!
  Margarita, duke copëtuar armikun, konfirmoi:
  - Lavdi heronjve të rënë!
  Djali dhe vajza nxituan përsëri dhe e shtypën armikun me intensitet të madh. Dhe shpatat e tyre janë si krahët e mushkonjave.
  Fëmijët vepruan në një mënyrë jo të lezetshme fëminore. Dhe më e rëndësishmja, shpejt dhe pa asnjë pauzë.
  Ajo që nuk është një lëkundje është një goditje e saktë dhe mund armikun.
  Oleg, duke copëtuar suedezët, këndoi:
  - Shpërthim! Shpërthim! Shpërthim!
  Margarita, duke copëtuar mercenarët, mbaroi së kënduari:
  - Ne nuk jemi gurë, as marangozë, por nuk kemi keqardhje të hidhur!
  Djaloshi terminator, duke prerë armikun, shtoi:
  - Dhe ne jemi instalues në lartësi të mëdha dhe nga lart, ju përshëndes!
  Dhe luftëtarët e rinj u shpërndanë dhe filluan të lëvizin si topa ping-pongu që kërcejnë.
  Kështu që Oleg hakoi për vdekje komandantin e Vyborg. Dhe Margarita përfundoi me dy kundërshtarë në titullin baronial.
  Një kala tjetër ra... Suedezët, natyrisht, nuk kërkuan ende mëshirë. U zhvillua një betejë vendimtare.
  Kishte pak më pak rusë, por ata morën një pozicion të rehatshëm. Dhe Margarita dhe Oleg sulmuan armiqtë e tyre me furi të egër. Dhe duke i lënë t'i presin dhe t'i thyejnë në copa. Dhe djemtë vepruan, natyrisht, më shumë se me sukses.
  Këta suedezë u copëtuan aq shumë sa që vetëm copa mishi të përgjakshme u larguan prej tyre.
  Oleg Rybachenko këndoi, duke hedhur një bumerang me gishtat e zhveshur, i cili preu fytin e një duzinë suedezësh:
  - Dhe shoh dikë serioz! Në ëndrrën e Ivanit të Tmerrshëm!
  Margarita, gjithashtu duke prerë dhe shirë të gjithë, konfirmoi:
  - Toka në Siberi është shpërndarë - Rusia juaj e lindjes!
  Dhe me këmbën e tij të zbathur lëshon një bumerang... Dhe kufomat e armiqve fluturojnë në drejtime të ndryshme.
  Oleg Rybachenko këndoi:
  - O bisht, peshore!
  Dhe duke hedhur një granatë me këmbë të zbathur, ai shtoi:
  - Do të vras njëqind mijë!
  Margarita, duke i copëtuar edhe kundërshtarët e saj, tha:
  -Kam prerë shumë kundërshtarë!
  Dhe gjithashtu me këmbë zbathur do të marrë dhe do të nisë gjënë më vdekjeprurëse. Dhe ai ende do të kërcejë me kënaqësi.
  Dhe me takën e tij të zhveshur ai do të godasë Markezin suedez në mjekër. Ai do të fluturojë pranë dhe do të fshijë nja dy duzina nga kuajt e tyre.
  Një djalë dhe një vajzë, individë shumë aktivë dhe agresivë. Ata shkatërrojnë armikun me furi të egër. Nuk synon të ngadalësojë dhe disi të frenojë armikun.
  Dhe suedezët po pësojnë humbje të mëdha. Ushtria e tyre tashmë është lëkundur. Dhe në pamundësi për t'i bërë ballë presionit të egër, ajo u dorëzua dhe iku.
  Ndjekja filloi.
  Po, është e tillë që askush nuk mund ta ndalojë atë.
  Një djalë dhe një vajzë nxitojnë drejt vetes dhe bërtasin:
  - Lavdi heronjve që shemben mure!
  Oleg do të rrotullojë mullirin dhe do të nxjerrë:
  - Lavdi heronjve!
  Margarita prodhoi një flutur, duke vrarë gjithashtu shumë armiq dhe lëshoi:
  - Dhe lavdi për ne!
  Një djalë dhe një vajzë po zihen kaq furishëm. Dhe ata nuk do të ndalen për asnjë sekondë.
  Jo, ata po ecin gjithnjë e më shpejt. Mendimet e tyre gjithashtu kërcejnë si lepurushë.
  Këtu është guvernatori kryesor suedez. Oleg Rybachenko hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur dhe e fryn komandantin në copa. Suedezët nuk mund të ndalen tani.
  Trupat ruse po i ndjekin dhe i ndjekin. Por kjo nuk është e gjitha. Tani Ivan i Tmerrshëm vendosi të pushtonte të gjithë Suedinë. Meqenëse ai ka të rinj kaq të guximshëm.
  Margarita dhe Oleg morën tituj fisnikërie dhe tani kaluan në Stokholm.
  Një djalë dhe një vajzë vrapojnë përpara, presin kundërshtarët e tyre dhe ulërijnë:
  - Lavdi Atdheut tonë, Lavdi Car Ivan!
  Dhe këta djem janë kaq të pasionuar. Dhe kaq e paparashikueshme dhe e lezetshme.
  Njëra pas tjetrës hasin në kala. Dhe fëmijët i marrin me një shikim. Sigurisht, si gjithmonë, duke hedhur bumerang dhe disqe me gishtat e mi të zhveshur. Dhe duke i prerë suedezët me radhë. Si lakër turshi. Dhe një tjetër perandori bie.
  Këtu janë fëmijët e Terminatorit tashmë në Stokholm. Dhe flamuri suedez i grisur bie. Dhe vetë mbreti u kap me një lak dhe grupi i tij u vra. Trupat ruse marrin Stokholmin për të sulmuar. Edhe pse djali dhe vajza kanë bërë tashmë punën kryesore.
  Po, në një mënyrë kaq të lezetshme, fëmijët e rojeve përfunduan misionin e tyre të radhës. Të paktën kundër Suedisë. Mbreti i Suedisë u bë edhe Car Ivan Vasilyevich.
  Polakët morën Revel dhe gjithashtu forcuan forcën e tyre. Kishte një armëpushim të përkohshëm... Rusia fitoi daljen në dete. Një qytet madje filloi të ndërtohej në grykën e Neva.
  Në të njëjtën kohë, trupat ruse depërtuan gjithnjë e më shumë në Siberi. Ivani i Tmerrshëm tashmë në moshë të mesme ishte përmbajtur deri më tani nga një luftë e madhe me Poloninë. Edhe pse situata po nxehej.
  Për më tepër, tatarët e Krimesë ishin ende aktivë. Në 1591, Tsarevich Dmitry u vra. Dhe në 1598, të dy trashëgimtari Fedot dhe Ivan the Terrible vdiqën pothuajse njëkohësisht. Dhe djali tetë vjeçar i Ivanit të Tmerrshëm, Aleksandri i Parë, u bë mbret. Boris Godunov doli të ishte regjenti i tij.
  Në 1601, shpërtheu një luftë midis Rusisë dhe Polonisë, e cila u zhvillua në sfondin e dështimeve të mëdha të të korrave. Polakët rrethuan Smolenskun.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova morën pjesë në zmbrapsjen e sulmit. Polakët pësuan humbje të mëdha dhe u tërhoqën. Ushtria ruse e udhëhequr nga Basmanov rrethoi Polotsk në 1602 dhe e pushtoi atë. Oleg dhe Margarita u dalluan gjatë sulmit. Djali dhe vajza, si gjithmonë, vepruan në mënyrë efektive si me shpata ashtu edhe me këmbë zbathur. Pastaj ushtria ruse mori gjithashtu Vitebsk dhe Orsha dhe luftoi me ushtrinë e mbretit polak.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova ishin të parët që kuptuan ushtrinë e polakëve. Dhe ata luftuan me furi kolosale.
  Djali hodhi diskun, preu kokat e polakëve dhe bërtiti:
  - Unë jam një luftëtar super klasi!
  Dhe si pret si mulli.
  Edhe Margarita po rrotullohet. Do ta thyejë armikun me shpata dhe do të japë:
  - Unë jam ende një klasë më lart!
  Dhe me këmbën e tij të zbathur ai do të lëshojë një bumerang dhe do të shkatërrojë armiqtë e tij.
  Këto vajza janë kaq të lezetshme. Ata kanë buzëqeshjen e vërtetë të tigresave. Por djemtë janë edhe më të rrezikshëm dhe më të fortë.
  Shkatërruan armiqtë e tyre. Dhe ata këndojnë:
  - Netët blu fluturojnë si zjarre,
  Ne jemi pionierë, fëmijë punëtorësh...
  Epoka e viteve të ndritshme po afron -
  Thirrja e pionierëve është gjithmonë përgatituni!
  Thirrja e pionierëve është gjithmonë përgatituni!
  Po, është mirë të jesh në fëmijëri të përjetshme. Kur je përgjithmonë i ri dhe përgjithmonë zbathur. Dhe askush nuk është në gjendje të ndalojë presionin dhe sulmin e fëmijëve të tërbuar. Të cilët kanë lindur për të bërë realitet një përrallë.
  Dhe ata luftojnë si... Heronj të vërtetë.
  Dhe kështu luftëtarët e rinj me trupa të pavdekshëm depërtojnë te mbreti polak. Tre hetmanë u prenë dhe bumerangi i lëshuar nga Oleg Rybachenko fluturon. Dhe Sigismund bie i vrarë.
  Në të njëjtën kohë, Margarita shtypi djalin e mbretit Vladislav me një goditje të fuqishme.
  Kështu, Komonuelthit Polako-Lituanez iu pre koka. Por trupat ruse vazhdojnë të lëvizin.
  Polakët po humbasin. Ushtria e Basmanovit merr një qytet pas tjetrit. Minsku, Slutsk dhe Vilna u morën. Në të gjitha këto qytete luftën e udhëheqin fëmijë të guximshëm.
  Që nuk njohin as keqardhje as mëshirë. Dhe nëse fitojnë, fitojnë me besim.
  Kundërshtarët e Oleg Rybachenko thanë:
  - Ne jemi fëmijë, jo kimera!
  Margarita hodhi një bombë me këmbë të zbathur, duke i shqyer armiqtë dhe shtoi:
  - Apostuj të epokës së re!
  Shkurtimisht, Sejmi u mblodh dhe, me shumicë votash, ata njohën Aleksandrin Carin e parë të Rusisë si Mbret të Polonisë dhe Dukën e Madhe të Lituanisë.
  Kështu djali i Ivanit të Tmerrshëm dhe mbretëreshës angleze u bënë të madh.
  Pastaj erdhi një fushatë me austriakët kundër turqve. Kaq fitimtar dhe me pushtime të mëdha. Rusët morën Stambollin dhe donin të vazhdonin.
  Gjatë sulmit të Stambollit, natyrisht, fëmijët e Terminatorit u dalluan dhe mundën të kapnin Sulltanin. Perandoria Osmane u shemb dhe për dhjetë vjet të tjera trupat ruse pushtuan rrethinat e saj. Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u hodhën në kohë dhe morën pjesë vetëm në beteja vendimtare.
  Pas pushtimit të Perandorisë Osmane, u pushtuan edhe Sudani dhe Maroku. Dhe pastaj Irani, Pakistani dhe Afganistani.
  Aleksandri i Parë prezantoi poligaminë. Për të afruar kështu krishterimin dhe islamin, ai hoqi dogmën e Trinitetit, e cila ishte e pakuptueshme për njerëzit. Rusët morën të drejtën për të pasur katër gra.
  Ortodoksia ka ndryshuar disi, duke e njohur Muhamedin si të dërguarin e Allahut dhe një profet.
  Në të njëjtën kohë, shumica e agjërimeve u shfuqizuan dhe feja u bë më pak e rëndë.
  Gjithçka po shkonte mirë. Rusia pushtoi shpejt Indinë në 1640... Rusët hynë në Alaskë dhe u ngjitën në Oqeanin Paqësor. Ne lëvizëm nëpër Afrikë.
  Perandoria e Aleksandrit të Parë u bë e gjerë. Dhe lufta me Kinën filloi në 1650. Manchus u përpoqën të mbanin territorin.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova janë sërish në betejë. Dhe si ata shkurtuan - si terminatorë të mëdhenj.
  Lufta me Kinën do të ishte serioze. Dhe fëmijët e përjetshëm e kuptuan këtë.
  Këtu vjen beteja. Ushtria e Kinës është e madhe. Por ai rus, i nxjerrë nga shumë kombe, nuk është i vogël.
  Ka një luftë dhe një shkëmbim të ashpër goditjesh. Fëmijët përbindësh po kositin kinezët.
  Ata hedhin gjilpëra dhe disqe me gishtat e tyre të zhveshur.
  Dhe ata i rrëzojnë me qindra luftëtarët e verdhë.
  Dhe ata prenë veten dhe rrëzojnë kundërshtarët me sabera. Në të njëjtën kohë, ata veprojnë jashtëzakonisht agresivisht.
  Jo fëmijë të jashtëm, por thjesht macho. Thjesht goditje dërrmuese për të pavdekshmit. Ata shkatërrojnë të gjithë dhe i dërgojnë armiqtë e tyre në ferr.
  Oleg, duke copëtuar kundërshtarët e tij, këndon:
  - Nuk kemi frikë nga sulmet!
  Margarita, duke hedhur disqe të mprehta, kërcitje:
  - Ne do të vrasim të gjithë të këqijtë!
  Tërbimi i djalit dhe i vajzës është i ashpër.
  Ata kositin kundërshtarët e tyre dhe i këndojnë vetes...
  Një këngë nga një teatër ushtarak - Lufta e Dytë Botërore, por mjaft e përshtatshme;
  Rusia e Madhe është e famshme,
  Vendi me i bukur...
  Yjet ujiten me kadife të zezë,
  Atdheu ndriçohet me rreze!
  
  Sa heronj ka në Patronimik?
  Çdo kalorës është një luftëtar gjigant...
  Ushtria marshon në formacion miqësor,
  Në fund të fundit, populli ynë është gjithmonë i bashkuar!
  
  Ne i betohemi Stalinit të madh,
  Nder për të mbajtur dhe për të luftuar deri në fund,
  Sepse fuqia e tij është si dielli,
  Sepse drita e Zotit është vendi!
  
  Atdheu ynë do të bëhet i bukur,
  Me një shpirt gjigant populli ynë...
  Ne luftojmë thjesht, madje ftohtë,
  Dhe Wehrmacht fashist do të mposhtet!
  
  Anëtarët e Komsomol luftojnë zbathur,
  Edhe pse ngrica i kafshon thembrat...
  Dhe sytë tanë janë si disqe,
  Vajzës iu skuq hunda nga i ftohti!
  
  Ne na pëlqen të argëtohemi me djemtë,
  Trupat tanë janë shumë të nxehtë...
  Dhe fytyra kaq perfekte,
  Nëna na lindi në lavdi!
  
  Për Rusinë ne po luftojmë me Fritz-in,
  Duke mposhtur armiqtë e tërbuar...
  Unë jam një mjeshtër e tillë
  Ju ndoshta nuk mund t'i gjeni as fjalët!
  
  Le të bëhemi cool ato vajza
  Le të montojmë një mitraloz të shpejtë...
  Një zë i tillë kumbues më vodhi,
  Nuk pranohen sharjet më të egra!
  
  Ka një inat të fortë te vajzat,
  Se nuk ka si ta numërosh...
  Ne do të shohim një vend në një parajsë të mrekullueshme,
  Dhe ariu i Rusisë do t'ju mundojë!
  
  Ne jemi vajza kaq të bukura
  Nuk ka asgjë më të mirë në univers...
  Për lavdinë e Atdheut tonë - Rusisë,
  Edhe pse dukemi jo më shumë se njëzet!
  
  Dije që vajzat bëhen më të reja në luftë,
  Ata vrapojnë zbathur nëpër dëborë...
  Dhe flamujt valëviten të kuq mbi Atdhe,
  Dhe anëtari i Komsomol do të lëvizë grushtin!
  
  Fashist i keq nuk do të jetë në gjendje të mposht
  Pavarësisht se sa i lezetshëm mund të jetë ai ...
  Ne jemi vajza në madhështinë e lavdisë kryesore,
  Nën këta qiej të ndritshëm e blu!
  
  Ne do ta bëjmë perandorinë më të lumtur
  Madhështia e saj është humbja e vendeve...
  Madhështia pa brigjet e Rusisë,
  Le të kalojmë oqeanin e pafund!
  
  Po, ne vajzat jemi një flakëhedhëse e mrekullueshme,
  Hordhitë e Wehrmacht janë të afta të djegin...
  Më besoni, ne kemi presion të vërtetë,
  Do t'i mundim shumë fort fashistët!
  
  Kur vijmë në Berlin jemi anëtarë të Komsomol,
  Le t'i bëjmë Krautët të puthin këmbët e tyre...
  Dhe as orkët nuk do t'i ndihmojnë nazistët,
  Ju shkruani ne jemi cool në fletoren tuaj!
  Dhe tani kinezët e mundur po ikin. Dhe ata po ndiqen nga ushtria ruse.
  Aleksandri i Parë arriti të pushtonte Kinën, por gjithashtu vdiq në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeç në 1658, si babai i tij Ivan i Tmerrshëm. Një rastësi kaq e çuditshme: mosha e Tamerlanit. Gjithashtu, nga rruga, një komandant dhe pushtues i madh.
  Pas mbretërimit të dy mbretërve kaq të mëdhenj që pushtuan aq shumë, sundimtari i ri, Ivani i Pestë, gjithashtu nuk është i dobët. Ai është djali i Aleksandrit dhe u bë mbret në moshën dyzetvjeçare. Vazhdoi lufta në lindje. Nën atë, rusët pushtuan Indokinën dhe Korenë, arritën në Singapor... Ata u zhvendosën më tej nëpër Afrikë dhe në Australi... Gjithashtu një mbret i suksesshëm... Dhe, çuditërisht, ai gjithashtu vdiq në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeç në 1686 . Ai u pasua nga djali i tij Aleksandri II.
  Cari i ri ishte rreth tridhjetë e pesë vjeç... Nën atë, rusët arritën në Kepin e Shpresës së Mirë dhe zbarkuan në Australi dhe Zelandën e Re. Ata pushtuan Kanadanë dhe u përleshën me francezët. Aleksandri II pushtoi gjithashtu Italinë dhe Gjermaninë, ndërsa Anglia dhe Franca, dhe Spanja dhe Portugalia u grindën me njëra-tjetrën.
  Mbreti shumë i suksesshëm vdiq në 1714. Ai mbretëroi njëzet e tetë vjet dhe ishte i frytshëm.
  Djali i tij Pjetri i Madh erdhi në pushtet në moshën njëzet e katër vjeçare.
  Mbreti i ri pushtoi Francën, Spanjën, Portugalinë dhe shtrydhi Britaninë. Rusët gjithashtu pushtuan të gjithë Amerikën nën të.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova. Ata e ndihmuan Pjetrin gjatë betejës me Francën. Gjatë stuhisë së Parisit.
  Si gjithmonë, këta fëmijë mbanin shpata dhe hidhnin gjilpëra dhe disqe me gishta të zhveshur. Ata luftuan shumë mirë.
  Ata ndihmuan në stuhinë e Madridit dhe Lisbonës. I kanë marrë edhe këto toka. Dhe ata ishin jashtëzakonisht të suksesshëm. Dhe ata gjithashtu prenë shumë armiq.
  Me pak fjalë, e gjithë bota iu nënshtrua Rusisë, përveç Britanisë. Pjetri i Madh sundoi deri në 1758, dhe gjithashtu vdiq në gjashtëdhjetë e tetë, një rastësi kaq e çuditshme. Ose një sërë rastësish.
  Ai u pasua nga nipi i tij Pjetri i Dytë, një i ri rreth tetëmbëdhjetë vjeç. Ai përfundoi pushtimet e tij në 1770 dhe sulmoi Britaninë.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova morën pjesë për herë të fundit në beteja në këtë univers paralel.
  Shumë anglezë u copëtuan, shumë u kositën me yje. Dhe ata kapën monarkun britanik.
  Lufta mbaroi... Dhe fëmijët e Terminatorit përfunduan misionin. E cila ishte shumë argëtuese dhe interesante.
  
  NUK NDALËN NËN DUKER
  Hitleri nuk i ndaloi divizionet e tankeve gjermane pranë Dyuker, dhe si rezultat ndodhi në vijim - britanikët u mundën plotësisht dhe disa qindra mijëra ushtarë të Perandorisë Leo u kapën.
  Në këto kushte, Chamberlain dhe Churchill dhanë dorëheqjen së bashku.
  Kryeministri i ri, i tronditur, ra dakord pas dorëzimit të Francës në një paqe mjaft të dobishme për Britaninë e rrahur.
  Britanikët thjesht e kthyen Namibinë, e cila ishte kolonia e tyre, në Gjermani dhe Irakun dhe Palestinën në Turqi. Vetëm duke kthyer atë që u kap gjatë Luftës së Parë Botërore. Përndryshe ata ndanë rrugët miqësisht. Ata shkëmbyen të burgosur - të gjithë për të gjithë, dhe Britania u dha gjermanëve një dorë të lirë në lindje dhe njohu atë që Rajhu i Tretë kishte pushtuar tashmë.
  Epo, sigurisht, Hitleri, pasi i dha vetes një dorë të lirë me Britaninë, filloi të përgatiste një fushatë në lindje.
  Gjermanët ishin në gjendje të mblidhnin pak më shumë tanke, në kurriz të divizioneve në Francë, të cilat Rommel nuk i dërgoi atje në Afrikë. Përveç kësaj, për shkak të mungesës së bombardimeve të Britanisë, u prodhua edhe një divizion me më shumë tanke. Në përgjithësi, gjermanët morën dukshëm më shumë avionë. Në veçanti, duke shpëtuar menjëherë tre mijë automjete që në historinë reale u rrëzuan mbi Britani, plus edhe automjete nga Mesdheu, dhe mbulesa në Perëndim dhe Norvegji. Kështu, Wehrmacht mblodhi rreth një mijë tanke më shumë se historia reale, dhe pesë mijë avionë më shumë - duke dyfishuar numrin e tyre në krahasim me historinë reale. Gjermanët, natyrisht, kishin më shumë këmbësorie në kurriz të Afrikës, Francës, Norvegjisë dhe tokave të tjera. Rreth gjysmë milioni satelitë tanë dhe gjysmë milioni satelitë.
  Flota është shumë më e fortë, veçanërisht ajo italiane. Po, Musolini mund të kishte ndarë shumë më tepër trupa për luftën me Rusinë. Edhe pse sigurisht cilësia e pjesëve italiane nuk është shumë e mirë.
  Por megjithatë, një milion ushtarë shtesë, një mijë tanke, pesë mijë avionë, dhjetë mijë armë dhe mortaja janë, natyrisht, forcë.
  Plus, gjermanët llogaritën edhe në Turqinë dhe Japoninë. E cila në përgjithësi konfirmoi se ata duan të godasin.
  Në Greqi, Italia ishte fitimtare sepse ishte në gjendje të përdorte më shumë trupa kundër helenëve pa pasur nevojë të luftonte britanikët në Afrikë. Dhe gjermanët ndihmuan me aviacionin, i cili nuk u devijua. Plus ryshfet i komandantëve grekë.
  Nuk kishte rebelim në Jugosllavi. Dhe gjermanët sulmuan BRSS pak më herët, më 30 maj. Ata donin të sulmonin edhe më herët më 15 maj, por pranvera doli të ishte shumë me shi, plus divizionet e tankeve nuk kishin ende staf.
  Por BRSS doli të ishte i papërgatitur, si gjithmonë. Stalini me të vërtetë nuk donte të luftonte Rajhun e Tretë, dhe në historinë alternative edhe më shumë se në historinë reale, gjermanët kishin një dorë të lirë. Stalini nuk e donte aq shumë luftën, saqë përfundoi me një ushtri që nuk u mobilizua dhe nuk u vu në gatishmëri luftarake.
  Dhe gjermanët, si në historinë reale, nxituan përpara. Dhe akoma më me sukses, ata kanë shumë më tepër forcë, veçanërisht në ajër. Dhe kjo ndikoi në rrjedhën e luftës.
  Japonia gjithashtu solli trupa në Mançuria dhe u ftoh disi në idenë e luftës me Britaninë dhe Shtetet e Bashkuara. Të gjitha këto janë çuditërisht të forta dhe janë ende në paqe me Rajhun e Tretë. Por BRSS dukej shumë më i dobët.
  Pas rënies së Smolenskut dhe veçanërisht fatkeqësisë pranë Kievit, ku trupat sovjetike ishin të rrethuara, japonezët ende goditën trupat sovjetike.
  Dhe sulmi ndaj Moskës filloi pothuajse një muaj e gjysmë më herët se në historinë reale. Gjermanët ishin në gjendje të kthenin shpejt trupat e tyre në jug dhe të mundnin pjesën jugore të Ushtrisë së Kuqe.
  Si rezultat, kryeqyteti mundi të rrethohej në fund të shtatorit. Stalini, natyrisht, iku në Kuibyshev. Dhe gjermanët po përparonin në Donbas dhe ishin në gjendje të depërtonin në Stalingrad, dhe para kësaj kapnin Kursk dhe Voronezh. Dhe pastaj Turqia hyri në luftë.
  U bë plotësisht i ngushtë. Dhe ka shumë më tepër tradhti. Kështu që Vlasov dorëzoi Ryazanin dhe kaloi në anën e gjermanëve.
  Moska qëndroi deri në fund të dhjetorit, por përfundimisht ra. Deri në fund të vitit, gjermanët ishin në gjendje të kapnin pothuajse të gjithë Kaukazin, dhe vetëm Sevastopoli qëndroi në Krime.
  Leningradi u gjend në një bllokadë totale dhe po vdiste nga uria. Gjermanët mbyllën unazën e dyfishtë.
  Stalini u përpoq të fillonte negociatat e paqes. Por Hitleri refuzoi dhe deklaroi se ai do të pranonte vetëm dorëzimin pa kushte.
  Udhëheqja sovjetike u përpoq të krijonte të paktën diçka në Kuibyshev. Por Ushtria e Kuqe iku. Pasi pushuan pak, gjermanët në mars 1942 u zhvendosën përgjatë Vollgës, lumit Ural dhe më tej në Urale.
  Trupat sovjetike rezistuan mjaft dobët. Morali ra shumë. Dhe as masat drakoniane, ekzekutimet masive, nuk ndihmuan. Dhe ushtarët dhe oficerët vrasin oficerë specialë. Dhe nuk ka shumë rritje në horizont. Gjithnjë e më shpesh heqin dorë.
  Në përgjithësi, kur ra Moska, natyrisht, shumë besuan se lufta tashmë kishte humbur dhe ata nuk donin vërtet të vdisnin. Njerëzit ishin në depresion.
  Dhe deri në fund të prillit, gjermanët arritën në Kazan dhe morën Uralsk, duke sulmuar Orenburgun.
  Dhe gjermanët gjithashtu kaluan nëpër Azinë Qendrore, dhe këtu ata ushtruan presion të madh mbi ta.
  Në maj shpërthyen beteja të ashpra për Dushanbe. Gjermanët u përpoqën të fitonin një bazë në Azinë Qendrore.
  Alenka dhe ekipi i saj u gjendën në zonën më të ashpër. Dhe ata mbrojtën qytetin sovjetik. Pavarësisht majit, këtu ishte pak më e freskët për shkak të maleve dhe një erë e freskët po frynte nga veriu. Megjithatë, edhe në dimër, këtu nuk kishte mbulesë dëbore.
  Vajzat qëlluan kundër fashistëve që përparonin dhe mercenarëve të tyre të huaj.
  Alenka qëlloi nga një PPSh dhe fishkëlliu një këngë.
  - Mbi male, mbi lugina, një pallto dhe një shëtitje kaftan!
  Alla flokëkuqe zbathur shtoi:
  - Dhe tara-ram!
  Vajza hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe tundi kaçurrelat e saj të kuqe bakri. Ky luftëtar është i bukur.
  Por të tjerët nuk janë më keq. Anyuta e hodhi dhuratën me gishta të zhveshur dhe fërshëlliti:
  - Dhe vajza është super!
  Edhe Maria me flokë të artë qëlloi duke rrëzuar gjermanin. Edhe vajza është shumë e mirë dhe e bukur. Dhe përsëri ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të hijshme dhe të zhveshur.
  As Matryona e madhe, e lakuar, simpatike nuk tërhiqet. Ajo është e aftë të hedhë granata larg me këmbët e saj. Dhe ata fluturojnë dhe nxitojnë përgjatë një trajektoreje komplekse.
  Alenka këndoi, duke hedhur një granatë të vogël, por shkatërruese me këmbën e saj të daltë të zhveshur:
  - Por ne bëjmë raketa ...
  Anyuta e mbajti me entuziazëm:
  - Dhe ata bllokuan Yenisei!
  Alla hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - Dhe në fushën e baletit të madh...
  Maria lansoi sërish dhuratën, duke përdorur gjymtyrën e poshtme të zhveshur, duke kënduar:
  - Ne jemi përpara të tjerëve!
  Matryona hodhi një granatë me këmbën e saj të madhe, por shumë të bukur dhe harmonike dhe rënkoi:
  - Dielli...
  Alenka gjithashtu qëlloi mbi mercenarin hindu dhe fërshëlleu:
  -Shkëlqen....
  Anyuta qëlloi, rrëzoi arabin dhe fërshëlleu:
  - Lumi....
  Maria goditi plumbin dhe tha:
  - Për t'u bërë argjend...
  Marusya rrëzoi një luftëtar të zi dhe tha:
  - Doli...
  Alenka gozhdoi dhe këndoi:
  - Nga...
  Anyuta hodhi granatën me këmbën e saj të zhveshur dhe të hijshme dhe vazhdoi:
  - Tempulli...
  Alla dha një breshëri, duke prerë disa njerëz dhe kërciti:
  - Njerëz!
  Maria qëlloi dhe tha:
  - Pushime...
  Marusya mori frymë me kënaqësi, hodhi një granatë me këmbën e saj, e cila nuk kishte parë këpucë për një kohë të gjatë dhe tha:
  - Froni...
  Alenka e mori dhe fërshëlleu:
  - Në Kozak ...
  Anyuta, duke qëlluar me zhurmë, shtoi:
  - Stanica...
  Alla, me fërshëllimën e një kobre, duke gjuajtur, tha:
  - Paqësore...
  Maria qëlloi dhe tha:
  - E trembëdhjetë...
  Marusya hodhi një granatë në një distancë të madhe dhe nxori dhëmbët:
  - Viti!
  Alenka këndoi me kënaqësi, duke prerë tre arabë:
  - Dallëndyshet...
  Anyuta qëlloi, duke vrarë nazistët:
  - Ata po qarkullojnë ...
  Alla qëlloi duke fërshëllyer:
  - Dielli...
  Maria gozhdoi, duke kënduar:
  - Po shkëlqen...
  Marusya hodhi përsëri një granatë me këmbët e saj të zbathura dhe shtoi:
  - Në të bardhë...
  Alenka futi një plumb dhe tha:
  - Kopshtet...
  Anyuta fërshëlleu me një zhurmë:
  -Si...
  Alla futi një plumb dhe fërshëlleu:
  - Bora!
  Maria qëlloi dhe tha:
  - DHE...
  Marusya dërgoi një plumb duke fërshëllyer:
  - Ata po argëtohen ...
  Alenka qëlloi duke cicëruar:
  -Si...
  Anyuta rënkoi duke thënë:
  - E vogel...
  Alla vazhdoi me kënaqësi:
  - Fëmijë!
  Maria dërgoi një plumb dhe vazhdoi:
  - Ata po kërcejnë ...
  Marusya dha një shpërthim të shkurtër, duke thënë:
  - Kozakët...
  Alenka shkelmoi, hodhi një granatë me këmbën e saj të zhveshur dhe rënkoi:
  - Në një rreth!
  Anyuta qëlloi dhe cicëroj:
  - Eh-ma!
  Alla e zjarrtë dërgoi një plumb dhe gjëmonte:
  -Verë...
  Maria hodhi granatën me këmbë të zbathur dhe leh:
  - jo dimër!
  Marusya qëlloi dhe bërtiti përsëri:
  -Eh-ma!
  Alenka gozhdoi dhe gjëmonte:
  -Nëse vetëm...
  Alla hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - para...
  Maria fërshëlleu me kënaqësi dhe ra nga mitralozi:
  - errësirë...
  Marusya lëshoi një copë xhami me gishtat e saj të zhveshur, preu disa fyt dhe fërshëlleu:
  - Lumi Kuban
  Alla këndoi së bashku, duke gjuajtur:
  - dhe lumi Don,
  Maria e mori dhe këndoi, duke gjuajtur:
  - Shkoni për një shëtitje ...
  Marusya, duke hedhur gozhdën me gishtat e saj të zhveshur me një zhurmë, vazhdoi:
  - Kozak...
  Alenka qëlloi dhe leh:
  - bëj një shëtitje...
  Anyuta goditi dhe vazhdoi:
  - Mirupafshim...
  Alla i zjarrtë qëlloi dhe fërshëlleu:
  -Eh-ma!
  Maria goditi dhe tha:
  -Verë...
  Marusya e mori dhe fërshëlleu me kënaqësi, duke gjuajtur:
  - jo dimër...
  Alenka qëlloi dhe tha:
  - Eh-ma!
  Anyuta u përqesh dhe tha:
  - Mjerë...
  Alla qëlloi dhe fërshëlleu:
  - Nga mendja,
  Maria dërgoi një plumb drejt në ballë dhe bëri një hap:
  -Te gjitha...
  Marusya hodhi përsëri një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - do ta heqin...
  Alenka tha me inat:
  - nga Kozakët...
  Anyuta, duke qëlluar egërsisht, fërshëllei:
  - Epo...
  Alla e zjarrtë hodhi një granatë me gishta të zhveshur duke thënë:
  -Një...
  Maria kakasur dhe bërtiti:
  - Mirupafshim...
  Marusya e hodhi përsëri dhuratën, duke bërtitur:
  - Shkoni për një shëtitje ...
  Alenka, duke qëlluar me zhurmë, u përgjigj:
  - Mirupafshim...
  Alenka, duke i prerë mercenarët, këndoi:
  -Uh!
  Anyuta, duke prerë fashistët, tha:
  -A!
  Zjarri Alla tha:
  -Uh!
  Maria thjesht e gozhdoi dhe tha:
  - A!
  Marusya hodhi poshtë një copë qeramike me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  -Hesht...
  Edhe Alenka e hodhi dhuratën me këmbë të zbathur:
  - Kozakët...
  Anyuta e mori atë dhe cicëroj, duke gjuajtur:
  - udhëheq...
  Alla e zjarrtë e shtëpisë së drurit të zezakut bërtiti:
  - biseda...
  Maria, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Mjaft...
  Marusya u përgjigj me tërbim, duke dërguar një kaskadë zjarri me këmbën e tij:
  - në këmbë...
  Alenka Nail vazhdoi me kënaqësi:
  -burrë i vjetër...
  Anyuta, duke qëlluar me tërbim, cicëroj:
  -DHE...
  Alla hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - i pavetëdijshëm...
  Maria dërgoi një granatë me një buzëqeshje, duke thënë:
  -ata...
  Marusya fërshëlleu me tërbim, duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur:
  -Çfarë...
  Alenka, duke hedhur dhurata me këmbët e saj zbathur, tha:
  -do te mbaroje...
  Anyuta qëlloi dhe goditi shumë saktë:
  - se shpejti...
  Alla, me një buzëqeshje helmuese, hodhi barrën e vdekjes dhe tha:
  - Falas...
  Maria hodhi një granatë dhe bërtiti:
  - këto...
  Marusya rrotulloi copëzën e xhamit me gishtat e saj të zhveshur, duke leh:
  - ditë...
  Alenka, duke goditur këmbët e saj të zbathura, e strukur nga inati:
  -Botë...
  Anyuta, duke qëlluar, tha:
  - Ata do të thërrasin ...
  Alla fërshëllei i dëshpëruar, duke qëlluar:
  - kjo...
  Maria, duke qëlluar, ulëriti:
  - budalla...
  Marusya leh, duke hedhur një granatë:
  -Dhe...
  Alenka dërgoi një dhuratë për vdekje:
  - e vjeter...
  Anyuta fërshëlleu me inat të madh, duke kositur disa indianë të rekrutuar nga gjermanët:
  -Te gjitha...
  Alla, me një ulërimë dhe duke përdredhur armën, vazhdoi:
  - do të thonë...
  Maria hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - e nevojshme...
  Matryona bërtiti, duke gozhduar:
  - për skrap...
  Alenka e mori dhe cicëroj, duke gjuajtur:
  - DHE...
  Anyuta bërtiti ndërsa gjuajti:
  - e padobishme...
  Alla e zjarrtë hodhi një granatë, duke gërmuar:
  - letër...
  Maria lëshoi një bumerang me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - ata do...
  Matryona goditi granatën me thembër të zhveshur dhe këndoi në majë të mushkërive:
  -Para...
  Alenka fërshëlleu me presion, si gozhdë:
  -Me...
  Anyuta, duke hedhur me tërbim dhuratën, tha:
  - me dy koka...
  Alla i zjarrtë, pasi kishte mbjellë një mesazh vdekjeje, duke vrarë një duzinë arabë, konfirmoi me kënaqësi:
  -Shqiponja...
  Maria hodhi sërish granata dhe këndoi në ekstazë:
  -Pjepri...
  Matryona, duke hedhur një dhuratë vdekjeje në thembër e saj të ashpër, vazhdoi me furi:
  - shalqinj...
  Alenka, duke nisur me tërbim të tashmen e shkatërrimit, tha:
  - grurë...
  Alla i zjarrtë, duke fërshëllyer, përcolli:
  - rrotullon...
  Maria, në ekstazë, hodhi një granatë dhe tha:
  - Bujare...
  Matryona, me një dhuratë asgjësimi, dërrmoi një duzinë luftëtarësh dhe tha: - e begatë ...
  Alenka dërgoi një grusht me këmbën e saj të zhveshur e joshëse dhe tha:
  - buzë ...
  Anyuta fërshëlleu me inat, duke dërguar një mesazh asgjësimi:
  -DHE...
  Alla, duke qëlluar me tërbim, tha:
  - në...
  Maria dërgoi një tjetër plumb dhe zhurmoi:
  - froni...
  Matryona gozhdoi, dërgoi me këmbën e saj të zbathur, dhuratën e vdekjes, duke zhurmuar:
  -është ulur...
  Alenka, duke gjuajtur një plumb me inat, fërshëlleu:
  -V...
  Anyuta hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - Shën Petersburg...
  Alla fërshëlleu në majë të mushkërive të saj:
  - Babai...
  Maria dërgoi një pako të vogël shpërthimi me thembër të zhveshur, duke thënë:
  - Cari...
  Matryona, duke qëlluar, konfirmoi me lehtësi:
  - Nikolai.
  Alenka filloi të fërshëllejë si një kobër, duke qëlluar dhe ulëritur:
  -Vështirë...
  Anyuta hodhi një granatë me këmbën e saj të zhveshur dhe të nxirë dhe tha:
  - besoj...
  Maria qëlloi dhe tha:
  -Çfarë....
  Matryona bëri një gozhdë, më pas e hodhi dhuratën me thembër të zhveshur, duke bërtitur:
  - se shpejti...
  Alenka tha, duke qëlluar me tërbimin e një luaneshe:
  - do të kërcejë
  Anyuta bëri pure:
  - E kuqe...
  Zjarr Allahu tha ashpër:
  - e shtatëmbëdhjetë...
  Maria, me kënaqësi dhe duke fituar vrull në gjuajtje, vazhdoi:
  - viti...
  Matryona hodhi përsëri një granatë me këmbën e saj të zhveshur dhe tha:
  - Ata e dinë...
  Alenka fërshëlleu me ekstazë të entuziazmuar:
  - vetem...
  Anyuta, në një furi të egër, hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - në...
  Alla e zjarrtë cicëriu, duke hedhur dhuratën e asgjësimit:
  - qiell...
  Maria, me entuziazmin e një harpije terminatore, tha:
  - engjëjt
  Matryona, duke shkelmuar madhështinë e vdekjes me këmbën e saj të zbathur, fërshëlleu:
  - e juaja...
  Alenka hodhi një granatë me gjymtyrën e saj të poshtme të zhveshur dhe tha:
  -Çfarë...
  Anyuta e goditi sërish me dhuratën e asgjësimit dhe i tha:
  - ti...
  Alla djalli i kuq këndoi:
  - fshatarët...
  Marusya tha me zemërim, duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur:
  - ne pritje...
  Alenka hodhi përsëri granata dhe, duke mbrojtur Dushanbe, këndoi:
  -Eh-ma!
  Anyuta mbështeti në mënyrë agresive, hodhi një kamë me këmbën e saj të zhveshur dhe gishtat e këndshëm, duke zhurmuar:
  -Verë...
  Djalli i zjarrtë u përplas me ngazëllim dhe u përgjigj:
  - jo dimër,
  Maria, pasi qëlloi plumbin, tha me tërbim:
  -Eh-ma!
  Matryona dha granatën me këmbën e saj të zbathur dhe fërshëlleu:
  -Nëse vetëm...
  Alenka qëlloi përsëri, rrëzoi kinezët dhe bërtiti:
  - para...
  Anyuta shkarkoi në mënyrë agresive automatikun e saj dhe qëlloi mbi armiqtë, duke fërshëllyer:
  - errësirë...
  Maria hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe fëshfëriti:
  - Lumi Kuban...
  Matryona fërshëlleu dhe duke hedhur dhuratën e vdekjes, tha:
  - DHE...
  Alenka e mori dhe bërtiti me forcë:
  - Lumi Don...
  Anyuta bërtiti në majë të mushkërive të saj:
  - Shkoni për një shëtitje ...
  Maria hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - Kozak...
  Matryona qëlloi përsëri, rrëzoi dy zezakë dhe përdhunoi:
  - bëj një shëtitje...
  Alenka qëlloi plumbin dhe doli duke thënë me kënaqësi:
  - Mirupafshim...
  Anyuta gjëmonte si beluga dhe tha:
  - Eh-ma!
  Alla me flokë të kuqe, duke qëlluar, vazhdoi:
  -Verë...
  Maria, me ekstazë të ngazëllyer, tha:
  - jo dimër...
  Matryona leh në majë të mushkërive të saj, duke shkaktuar një shpërthim të madh në pako me këmbën e saj të zhveshur:
  - Eh-ma!
  Alenka tha me admirim, duke hedhur një granatë duke përdorur thembrën e saj të zhveshur:
  - Mjerë...
  Anyuta, duke qëlluar dhe duke kositur, rënkoi:
  - nga...
  Fire Alla vazhdoi:
  - i çmendur...
  Maria, duke qëlluar, e mori dhe tha:
  -Te gjitha...
  Matryona, duke qëlluar, fërshëlleu si një kobër, duke goditur:
  - do ta heqin...
  Alenka bërtiti me intensitet, duke goditur:
  - ti...
  Anyuta, duke qëlluar, tha me zemërim:
  - Kozak...
  Alla i zjarrtë hodhi një granatë tjetër dhe bërtiti:
  -Epo...
  Maria tha ashpër:
  -Një...
  Matryona hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - Mirupafshim...
  Alenka, duke përdorur përsëri gishtat e saj të zhveshur, hodhi limonin, duke bërtitur:
  - bëj një shëtitje...
  Anyuta gumëzhi si një grenzë dhe duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur, tha:
  - Mirupafshim...
  Maria me presion, duke lëshuar një breshëri, leh:
  - Epo...
  Matryona, duke hedhur granatën larg, kakarisi dhe gjëmonte:
  - Një...
  Alenka u përgjigj ashpër, duke e shkelmuar dhuratën që mercenarët i hodhën me shqelm:
  - Mirupafshim...
  Anyuta bërtiti, duke u hedhur mbi një granatë me këmbën e saj të zbathur:
  - Shkoni për një shëtitje ...
  Alla e hodhi dhuratën me këmbën e saj të zhveshur dhe tha:
  - Mirupafshim!
  Dhe vajzat shpërthejnë në të qeshura njëzëri... Jo, Dushanbe nuk është e lehtë për gjermanët. Megjithëse u dislokuan forca të konsiderueshme të këmbësorisë së huaj. Është e vështirë për hindutë, afrikanët dhe arabët të luftojnë në dimër, dhe për këtë arsye nazistët i dërguan në Azinë Qendrore. Këtu përdoren si mish për top. Dhe ata dërgohen për të therur. Një qytet i ri është shfaqur, duke ofruar rezistencë të ashpër: Dushanbe.
  Gjermanët bombarduan pozicionet sovjetike duke përdorur bomba të rënda dhe napalm. Ata qëlluan nga armë vetëlëvizëse dhe obusi, si dhe ngritën hendese gazi. Madje ata përdorën edhe bomba me peshë deri në dhjetë tonë. Ata e thyen Rusinë në gjunjë.
  Dushanbe u shndërrua në gërmadha që u qëlluan fjalë për fjalë në një distancë të zbrazët.
  Alenka, zbathur, e veshur vetëm me brekë, duke kompozuar ndërsa shkonte, filloi të këndonte;
  Unë jam një luftëtar i Nënës sonë Rusi,
  Një vajzë e thjeshtë, gjithmonë zbathur...
  Ndonjëherë sorrat qanin me turp,
  Por besoj se ëndrra do të realizohet!
  
  Unë u bashkua me Komsomol i uritur,
  Perla pothuajse e zhveshur ne te ftohtin...
  Por unë do ta hedh fashistin nga piedestali i tij,
  Jepini Adolfit hundën e tij të gjatë!
  
  Mos i beso vajzës Komsomol,
  Nuk do të jetë në gjendje të frenojë universin ...
  Dhe këtu dëgjohet një zë i qartë,
  Ushtria jonë është ngritur në krye të Atdheut tonë!
  
  Për Atdheun, Rusinë e Madhe,
  Lufto, të lutem, pionier pa frikë...
  Edhe pse e di se fushat janë të ujitura me gjak,
  Por më trego, ti je shembull trimërie!
  
  Për anëtarët e Komsomol, parajsa është lumturi,
  Nuk ka asnjë shqetësim për vajzën...
  Gjithçka do të jetë në fuqinë e saj krenare, të lavdishme,
  Dhe Fyhreri do të vijë në fatin e abortit!
  
  Por koha është e vështirë - Hitleri po vjen,
  Ai madje mund ta mposhtë atë të tmerrshëm...
  Ai hedh raketa me bujari si bomba,
  Të aftë për t'i kthyer të gjithë ushtarët në lojë!
  
  Por më beso, vajzat nuk e njohin frikën,
  Duke hedhur një granatë me këmbë të zbathur...
  Ajo është e zhveshur - këmisha e saj është djegur,
  Duke luftuar kundër një turme të pavetëdijshme!
  
  Nuk ka anëtarë të Komsomol - mjaft fjalë,
  Ajo nuk e di fjalën - nuk mundem!
  Dhe Krautët do të ikin si hajdutë,
  Kur vajza drejton këmbën!
  
  Po, luftoni gjysmë të zhveshur në të ftohtë,
  Më besoni, një vajzë e tillë është e destinuar...
  Ajo është ngjyra e një trëndafili të harlisur në beteja,
  Dhe ai do të vrasë Krautët, ashtu siç donte!
  
  Luftëtari Tigri, me shaka, trokiti
  U dogj në hi si napalm...
  Dhe fashisti Adolf e mori në feçkë,
  Më kot Fritz-i sulmoi Rusinë!
  
  Ushtarët nuk e dinë se çfarë do të bëjmë,
  Kur do të vijë koha e paqes në tokë...
  Por anëtarët zbathur të Komsomol tundin me kokë,
  Dhe ata hapin një llogari për të gjitha arritjet!
  
  Ata duan të arrijnë gjithçka vetë
  Nuk ka copa qielli për anëtarët e Komsomol...
  Edhe pse fytyrat do të bekohen nga ikona,
  Nuk do të hamë drekën e Luciferit!
  
  Ata rimorën një grup banditësh nga Moska,
  Edhe pse Rajhu i Tretë është i fuqishëm pa asnjë fjalë...
  Ne do të vrasim parazitët me tanke,
  Dhe errësira do të pritet nga një rreze e ndritshme e Diellit!
  
  Dhe vraponi nëpër borë zbathur,
  Nuk është aspak e vështirë për një vajzë...
  Ne nuk kemi frikë nga flakët me shkëlqim,
  Edhe pse ne e dimë këtë, është e lehtë!
  
  Bashkimi i Sovjetikëve - Atdheu është i madh,
  Në të, çdo luftëtar është një kalorës nga grazhdi...
  Nga pelenat e djalit dëgjohen zhurma,
  Dhe ju mundi turmën dhe kundërshtarët!
  Pasi nazistët pushtuan Uralet gjatë verës, duke u bashkuar me japonezët. Stalini dhe ekipi i tij shkuan në pyje dhe shpallën një luftë partizane. Dhe Fuhrer filloi të formojë divizione nga forcat lokale. Në veçanti, Ushtria Çlirimtare Ruse e Vlasovit u përdor kundër partizanëve. Dhe disa formacione monarkike. Për më tepër, perandori Vladimir III u ftua të luante rolin e princit, bashkësundimtarit nominal të Fuhrer.
  Por është thjesht nominale.
  Për momentin, Gjermania është qetësuar nga jashtë. Gjermanët kapën kolonitë e Francës, Holandës dhe tokave ruse. Kishte një paqe të nderuar me Britaninë, SHBA nuk e ka ngulur ende kokën jashtë dhe ka probleme brenda vendit dhe me ekonominë.
  Megjithatë, marrëdhëniet me Japoninë u bënë dukshëm më të ndërlikuara. Ajo pushtoi Indokinën, të cilën gjermanët e konsideronin koloninë e tyre. Dhe nazistët kujtuan gjithashtu zotërimet gjermane të kapura nga japonezët në Luftën e Parë Botërore. Si, a nuk është koha për t'i rikthyer ato? Megjithatë, ju keni vepruar në mënyrë të pandershme.
  Ndërsa thelbi dhe çështja e marrëdhënies po nxeheshin. Për më tepër, japonezët po luftonin gjithnjë e më shumë në Kinë. Dhe ata lëvizën përgjatë territorit të verdhë.
  Gjermanët ruajtën forcat e tyre duke formuar divizione të huaja nën komandën e arianëve.
  Ne morëm tanke të reja: "Tiger", "Panter", "Luan" dhe "Miu". Megjithatë, tanku i fundit doli të ishte shumë i rëndë dhe ekspertët ushtarakë e refuzuan atë.
  Gjermanët filluan të ushtrojnë presion mbi Japoninë duke kërkuar lëshime territoriale. Samurai rezistoi. Si rezultat, një luftë e re shpërtheu më 20 prill 1944. Gjermanët sulmuan japonezët dhe filluan t'i shtyjnë ata prapa.
  Betejat treguan dobësinë e forcave tokësore japoneze, por në të njëjtën kohë që Panther ishte një tank krejtësisht praktik dhe mjaft efektiv. Dhe akoma më i mirë është Panther-2 me mbrojtje anësore të përmirësuar.
  Japonezët pësuan disfatë pas disfate dhe u tërhoqën. Vajzat sovjetike morën pjesë në beteja. Ata luftuan me besim.
  Dhe këtu janë pesë vajza Komsomol në më të mirën e tyre në betejën me japonezët.
  Alenka, Anyuta, Alla, Maria dhe Matryona luftojnë si luanesha. Ata gjuajnë, hedhin granata me këmbët e tyre të zhveshura dhe të dalta dhe tundin gjoksin e tyre të zhveshur.
  Dhe në të njëjtën kohë ata edhe këndojnë;
  Nuk ka Atdhe më të bukur të Rusisë,
  Nuk ka fuqi më të bukur në botë...
  Yjet ujiten me kadife të zezë,
  Dërgoni përshëndetje për kalorësit!
  
  Anëtarët e Komsomol gjithashtu duan të luftojnë,
  Dhe vraponi zbathur me bikini,
  Vraponi nëpër reshjet e dëborës me taka të zhveshura,
  Për të goditur Krauts me grusht!
  
  Nuk ka vend më të shtrenjtë në univers,
  Cili është Atdheu im i ndritur...
  Me forcën e saj të pandryshueshme në beteja,
  Familja jonë ruse po forcohet!
  
  Ne luftuam me shpatën ortodokse,
  Dhe tani komunizmi është pas nesh...
  Njerëzit tanë janë bërë të lavdishëm në univers,
  Dhe fashizmi i keq do të hidhet në humnerë!
  
  Sa heronj ka në Atdhe?
  Në betejë, një fëmijë dhe një plak...
  Ne do të ecim nëpër Berlin në formacion,
  Besimi ynë është një monolit i fortë!
  
  Dije që Jezusi na kontrollon,
  Ai është një Zot i madh, rus, i bardhë!
  Kaini i keq do të shkatërrohet,
  Lutuni që Familja e Shenjtë të ndihmojë!
  
  Të gjithë mundemi, mund të bëjmë shumë,
  Ne mund të përballojmë çdo detyrë ...
  Mos fol marrëzi naziste,
  Unë do të fluturoj në qiell si një zog!
  
  Fuqia e Svarog-ut të fuqishëm është me ne,
  Dhe Zoti i Shenjtë Krisht...
  Kërkoni Zotin për përjetësinë
  Ji besnik ndaj Rodit deri në fund!
  
  Zoti ynë i bukur, i Shenjtë, i Plotfuqishëm,
  Se ai zgjodhi Rusinë si kurorë...
  Ne do ta shembim për të nëse kemi nevojë për çatitë,
  Përgjithmonë në zemrat tona Ti je Ati Rod!
  
  Kërkoni fat Lada,
  Le t'i japë dashuri të riut ...
  Nëse na duhet të kthejmë, ne mund të luftojmë,
  Në fund të fundit, ne kemi gjak të nxehtë!
  
  Le të krijojmë hapësirat e universit,
  Ne rusët do të fluturojmë më lart se yjet...
  Lërini vuajtjet të zhduken përgjithmonë,
  Në fund të fundit, ne kemi një Zot të Plotfuqishëm!
  
  Ne të gjithë do të ngrihemi për Rod,
  Dhe në emër të Krishtit të ndritshëm ...
  Fuhrer furry uroyu,
  Besimi ynë është i fortë dhe i pastër!
  
  Kështu e ndërtojmë kauzën e komunizmit,
  Ne do të jemi mbi të gjithë të tjerët në Atdhe, dije...
  Le të thyejmë zgjedhën e fashizmit, më besoni,
  Dhe parajsa do të vijë në univers!
  
  Zoti na dhëntë të bëhemi muskuj më të fortë,
  Dhe bëhu më i fortë në trup dhe shpirt...
  Nuk ka luftëtarë më të fuqishëm në botë,
  Le ta shtypim armikun me një dorë çeliku!
  
  Zoti i Bardhë do t'i ringjallë të gjithë, më besoni,
  Prandaj, nuk është e frikshme të vdesësh...
  Të gjithë djajtë do të shpërndahen nëpër qoshe,
  Më besoni, komunizmi nuk do të nëpërkëmbet!
  
  Dhe në emër të familjes, ne luftuam,
  Gjigandi Stalini na çoi në betejë,
  Së shpejti e shohim komunizmin,
  Dhe rusishtja dhe gjeorgjia janë të bashkuar!
  
  Së bashku do të bëhemi më të fortë se të gjithë demonët,
  Familja do të na japë forcë dhe lumturi...
  Dhe për fat nuk do të zgjasë më,
  Fakti që të hapa rrugën drejt poezisë!
  Me pak fjalë, Japonia është vërtet e keqe. Ajo humbet luftërat pa asnjë shans.
  "Panther"-2 shënon pikë për vete pa asnjë problem. Ajo është një tank super klasit. Testet luftarake kanë treguar se kjo makinë është e aftë të përballojë goditjet nga armët japoneze nga të gjitha këndet.
  Dhe në këtë tank, natyrisht, ka Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda. Luftojnë katër vajza.
  Dhe ata po qëllojnë në mënyrë aktive ndaj japonezëve. Goditjet ndodhin me monotoninë e goditjes së gozhdëve me çekan.
  Gerda, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, cicëron:
  - Unë jam një luftëtar nga një parajsë e re!
  Charlotte, duke qëlluar, nxori dhëmbët dhe bërtiti:
  - Dhe unë jam nga thellësia e hapësirës!
  Christina, duke vazhduar të gjuante, duke buzëqeshur, u përgjigj:
  - Dhe nuk ka njeri që do të më ndalonte!
  Magda qëlloi dhe tha në mënyrë agresive:
  - Unë jam një luftëtar nga spektri i ferrit!
  Dhe vajzat u shfarosën nga japonezët pa asnjë mëshirë. Ata vepruan me agresivitet të shtuar. Lëvizjet dhe shpejtësia e tyre janë të mahnitshme.
  Dhe ata vetë janë zbathur dhe me bikini. Këto janë vajzat e rojes. Edhe japonezët kanë filluar të dorëzohen.
  Dhe Krautët filluan të zbarkojnë në vetë metropol. Ata vepruan me efikasitet të jashtëzakonshëm. Në beteja mori pjesë edhe TA-152 me shumë qëllime, të cilat rezultuan të ishin më të forta se Focke-Wulf.
  Dy vajza zihen: Albina dhe Alvina.
  Gjermane simpatike, të dyja bionde. Dhe si do të godasin japonezët nga aeroplanët.
  Albina hodhi një breshëri, rrëzoi një duzinë avionësh dhe gjëmonte:
  - Unë jam një vajzë kaq e lezetshme!
  Alvina gjithashtu qëlloi, vrau një duzinë kundërshtarë dhe kërciti:
  - Thjesht një luaneshë!
  Dhe të dyja vajzat janë në tronditje totale!
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova ndihmojnë Wehrmacht të marrë Tokion. Ata ndjekin urdhrat e super shtrigës. Dhe çfarë tjetër ka për të bërë? Nuk do të rrini duarkryq dhe të shikoni ecurinë e luftës.
  Djali dhe vajza nuk mundën ta kthenin rrjedhën e luftës. Kështu doli që tani ata vetëm tundin shpatat e tyre.
  Ata presin samurai dhe hedhin granata me këmbët e tyre zbathur.
  Oleg Rybachenko preu një duzinë japoneze dhe tha:
  - Në kufi ka re të zymta...
  Margarita, duke shtypur armiqtë me shpata, vazhdoi:
  - Toka e ashpër është e mbështjellë në heshtje!
  Dhe ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur.
  Oleg vazhdoi të sulmonte armikun, hodhi një vrasës të pranishëm me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe bërtiti:
  - Në brigjet e larta të Amurit!
  Margarita, duke vazhduar të gjuante dhe duke hedhur këmbët e saj të zhveshura, shkroi:
  - Plutokratë me kosë po rrinë!
  Dhe si shpërthen vajza nga e qeshura. Dhe ai do ta marrë atë dhe do të godasë samurain ...
  Fëmijët e Terminatorit u egërsuan. Në fund ata kapën edhe vetë Mikado.
  Luftëtarët e rinj luftuan tërbuar. Ata hodhën granata me këmbë të zbathura dhe gjuanin me automatikë.
  Dhe kur u shfaqën ninjat, djali u hodhi atyre një yll me gishtat e këmbëve dhe rrëzoi pesë prej tyre.
  Dhe vajza, gjithashtu, me këmbën e saj të zbathur hodhi vrasësin dhe rrëzoi gjashtë dhe këndoi:
  - Për madhështinë e Atdheut.
  Dhe pastaj fëmijët përbindësh prenë fjalë për fjalë të gjithë rojet.
  Dhe ata morën çmime për këtë nga duart e Fuhrer. Për më tepër, ishte e mundur të jepeshin ato më të larta, duke pasur parasysh që vetë Perandori i Japonisë ishte në robëri.
  Djemtë morën Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi. E cila në vetvete është një nder.
  Fyhreri e puthi Margaritën në faqe lamtumirë dhe i tha:
  -Ju jeni arianë të vërtetë! Ju mund të shërbeni në ushtrinë time!
  Fëmijët përbindësh bërtitën:
  - Jemi të lumtur që përpiqemi t'i shërbejmë kauzës së paqes dhe prosperitetit të njerëzimit!
  Dhe ata vetë mezi i rezistuan tundimit, duke e mbytur Fuhrerin me gishtërinjtë e tyre të zhveshur. Por shtriga u dha atyre udhëzime: meqenëse BRSS u kap, atëherë lini gjermanët të bashkojnë botën.
  Në të vërtetë, Fuhrer vendosi që nuk kishte nevojë të ndalej. Dhe i shpalli luftë Britanisë.
  Në këtë kohë, 1945, gjermanët kishin marrë avionë të fortë reaktivë dhe kishin tanke të serisë E. Automjetet e reja ishin më të avancuara dhe më kompakte se ato të mëparshme. E-75 doli të ishte veçanërisht i suksesshëm, i zhvilluar sipas modelit më të fundit për ndërtimin e tankeve gjermane - një motor dhe transmision së bashku me një rregullim tërthor.
  E-75 doli të ishte i mbrojtur mirë në ballë: 200 mm në pjesën e sipërme të bykut dhe 160 mm në fund, në kënde 45 gradë. Anët e bykut janë 120 mm në pjerrësi, plus mburoja shtesë prej 50 mm, dhe frëngji është 252 mm përpara në një pjerrësi prej gjashtëdhjetë gradë, dhe anët 165 mm janë në pjerrësi të dyfishtë si në "Tiger"- 2, vetëm edhe më i madh, pasi frëngjia është dukshëm më e ulët.
  E-75, krahasuar me Tiger 2, ishte pothuajse një metër më i ulët, por më i gjatë dhe më i gjerë, dhe forca të blinduara ishte shumë më e trashë dhe më e pjerrët. Në të njëjtën kohë, pesha u rrit në vetëm shtatëdhjetë e pesë ton, e cila, me një motor prej 1250 kuajfuqish, siguroi performancë më të mirë të drejtimit se ajo e Tiger-2. Automjeti i ri gjerman ishte i kamufluar më mirë, kishte një transmetim më të besueshëm dhe më të lehtë dhe një armë më të fuqishme të dy, ose më mirë edhe katër, llojeve.
  E para është më e lehtë për të shkatërruar tanket: 88 mm 100EL, një armë ideale për gjuajtjen e objektivave, një stuhi për automjetet angleze. Më i fuqishëm, por edhe i aftë të shkatërrojë tanke 105 mm 100 EL, të godasë edhe Churchills nga një distancë e gjatë dhe të aftë për të depërtuar kokë më kokë në një Tortilla. Dhe arma kundërajrore e kalibrit 128 mm 55 EL është më e përshtatshme dhe efektive për të gjuajtur si në objektiva të paarmatosur ashtu edhe në tanke. Dhe një kalibër edhe më i madh, më afër një arme sulmi, një top 150 mm, megjithatë, i aftë për të qëlluar në tanke.
  E-75 është një automjet superior ndaj të gjitha modeleve britanike dhe amerikane, dhe vetëm tanku i rrallë Tortilla ka një shans për të goditur një gjerman nga një distancë e afërt.
  Por "Tortilla" me tetëdhjetë tonë nuk është një automjet i prodhuar në masë, dhe përveç kësaj, një armë vetëlëvizëse peshon tetëdhjetë tonë me një motor 600 kuajfuqi. Pra, u prodhuan vetëm njëzet prej tyre.
  Kështu, E-75, i cili mori përparësi dhe u bë më i prodhuari në vitin 1945, në fakt është pothuajse i paprekshëm. Por gjermanët nuk kishin nevojë për shumë tanke. Pra, forcat britanike të tankeve janë të dobëta. E-10 dhe E-25, armë vetëlëvizëse të lehta dhe me shpejtësi të lartë, luftuan mirë në xhungël. Pra... Gjermanët filluan një ofensivë në Indi dhe mundën trupat koloniale të britanikëve dhe amerikanëve pa shumë përpjekje.
  Në historinë reale, ata u mundën lehtësisht nga më të dobëtit, por këtu Wehrmacht nuk është askund afër tyre.
  Shtetet e Bashkuara nuk krijuan një bombë në 1945. Në përgjithësi, pothuajse në të gjitha universet, amerikanët e krijuan këtë armë shumë më vonë. Thjesht BRSS ishte shumë e pafat në historinë reale që SHBA-ja e bëri këtë.
  Në përgjithësi, është e qartë se ka një forcë të veçantë që rrëzon të gjitha perandoritë që arrijnë pushtetin.
  Ashtu siç ishte me Rusinë cariste, e cila humbi shansin e saj për hegjemoninë botërore, kështu ishte me BRSS, dhe kështu ka ndodhur së fundmi me SHBA-në. Po, me sa duket, telashet do ta presin Kinën kur ajo të bëhet shumë e fortë. Por është e qartë se super-shtriga po përpiqet të bashkojë njerëzimin në universe të ndryshme.
  Gjermanët tani po kapin Indinë dhe po lëvizin së bashku me turqit nëpër Egjipt. Ata fitojnë pa shumë vështirësi. Dhe problemi kryesor i tyre është shtrirja e komunikimeve, furnizimet dhe mungesa e rrugëve në shumë vende.
  Vajzat gjermane, natyrisht, luftojnë kudo që munden dhe nuk munden.
  Shella dhe Margaret mundën britanikët në Aleksandri, duke rrëzuar më shumë se dhjetë tanke. Dhe tani ata po garojnë përgjatë lumit Nil me E-50 e tyre dhe tashmë po luftojnë në Sudan.
  Tanku i tyre është një "Panterë" e përmirësuar, me forca të blinduara të trasha sa ajo e "Tiger"-2 vetëm me pjerrësi më të madhe. Vetë automjeti është dukshëm më i ulët se Panther me një frëngji të vogël, dhe faqosja është shumë e dendur. Shella, Margaret dhe Ellie janë në këtë makinë - ekuipazhi është reduktuar në tre persona. Kjo është gjithashtu një kursim i konsiderueshëm i hapësirës. Pesha e mjetit, pra, nuk i kalonte 50 tonë dhe ishte e armatosur me një top 88 mm me gjatësi tytë 100 EL. Arma është shumë e saktë dhe qëllon dymbëdhjetë të shtëna në minutë. Përveç kësaj, në krahasim me Tiger-2, ka ende 50 milimetra mburoja të varura në anët, kështu që nuk mund të depërtoni lehtë përmes një makine gjermane. Dhe motori i tij me 1200 kuaj fuqi është përforcuar.
  Tre vajza po lëvizin me makinë dhe, duke parë Churchillin, qëllojnë me saktësi. Po, tanku anglez ka një avantazh - forca të blinduara të mira ballore. Por arma është mjaft e dobët dhe jo e rrezikshme për një automjet gjerman. Edhe për E-50, i cili për shkak të mburojave të tij është shumë më i mbrojtur se Tiger-2, apo aq më tepër Pantheri i mëparshëm.
  Shella, duke qëlluar, pasi shkatërroi Shermanin nga një distancë, vërejti:
  - Ja ku po gjuajmë me vete... Dhe çfarë na pret të gjithëve më pas?
  Margaret u përgjigj:
  - Fuqi mbi botën!
  Ellie qëlloi në Churchill dhe këndoi:
  - Por unë kam një pasion tjetër, ky është pushteti, vetëm pushteti!
  Dhe vajzat me bikini shkatërruan një tank tjetër anglez, duke kënduar:
  - Nuk ka nevojë për ar dhe para! Dhe kam nevojë për njerëz që të gjunjëzohen para meje!
  Dhe Shella përsëri shtypi butonat e levës me këmbët e saj të zbathura, duke goditur armikun dhe duke zhurmuar:
  - Njerëzit ishin në gjunjë! Në të gjithë sipërfaqen e tokës!
  Luftëtarët vazhduan të qëllonin. Por tanket britanike mbaruan dhe trupat koloniale filluan të dorëzoheshin.
  Ndërkohë, Fuhrer, me këshillën e Mainstein, vendosi të kryente një aventurë të guximshme: në dhjetor 1945, gjermanët zbarkuan me guxim në Britani. Sinqerisht, askush nuk e priste këtë! Në këtë rast, një vendim i tillë doli të diktohej nga llogaritja se ishte edhe më mirë të mbijetoje natën.
  Por uji i ftohtë nuk është pengesë.
  Dhe sa fort u qitën gjermanët.
  Ekuipazhi i tankeve të Gerdës u kthye nga India. Pavarësisht të ftohtit të dimrit, vajzat luftuan këmbëzbathur dhe me bikini.
  Por tanku i tyre E-75 funksionon. Vajzat sapo kanë zbritur dhe po luftojnë në momentin më të vështirë, duke zmbrapsur sulmin e tankeve që duan t'i hedhin në det.
  Gerda zgjodhi një armë 88 mm 100 EL. Është mjaft depërtues i blinduar dhe ka një numër të madh predhash. Vajzat punojnë duke shtypur butonat e levës me gishtat e tyre të zhveshur dhe duke shfarosur britanikët. Dhe në të njëjtën kohë ata këndojnë:
  - Dhe Rajhu i madh ju tha - mos lëvizni,
  Do t'i shtypim të gjithë, do të lëvizim malet me një lëvizje!
  Gerda qëlloi, duke shtypur butonin e levës me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti me një buzëqeshje:
  - Lavdi Rajhut të Tretë!
  Charlotte gjithashtu qëlloi, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti, duke nxjerrë dhëmbët, duke e thyer Churchillin:
  - Dhe lavdi ushtrisë sonë!
  Christina shtypi butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, goditi makinën angleze dhe gjëmonte:
  - Lavdi edhe neve!
  Pastaj Magda shtypi me këmbët e saj zbathur. Ajo shtypi armikun, shkatërroi Shermanin dhe lëshoi:
  - Dhe lavdi shpirtit tonë!
  Vajzat punuan dhe shkatërruan tanke britanike.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova gjithashtu luftuan. Magjistari hiper-gjithfuqishëm urdhëroi, kështu që duhet të kryhet. Pluro për pavdekësinë tënde.
  Një djalë dhe një vajzë hodhën granata me këmbë të zbathura dhe kositnin këmbësorinë me automatikë.
  Djali Oleg e hodhi si granatë dhe theu gjurmët e një makine angleze. Ajo u kthye dhe u përplas me fqinjin e saj. Dhe të dy tanket shpërthyen.
  Djali bërtiti:
  - Lavdi atdheut tonë!
  Edhe Margarita Korshunova hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe theu gjurmët e Churchillit. Ai bëri një kthesë dhe u përplas me Sherman. Të dy tanket morën flakë dhe shkëlqenin si qirinj.
  Vajza leh:
  - Lavdi Atdheut dhe vdekje armiqve!
  Oleg Rybachenko përsëri hodhi dy granata menjëherë me këmbët e tij të zbathura. Ata goditën shinat dhe katër tanke u përplasën menjëherë. Njëri prej tyre doli të ishte "Tortilla". Dhe madje një mastodon i tillë filloi të copëtohet.
  Djali bërtiti:
  - Për ndryshimet në botë!
  Një kthesë dha edhe Margarita Korshunova. Kosi poshtë britanikët. Ajo hodhi granata me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Për një urdhër të ri panair!
  Si pasojë e hedhjes së saj, dy makina janë përplasur menjëherë dhe vajza ka qeshur.
  Oleg gjithashtu hodhi dhuratat e vrasësit me këmbën e tij të zbathur dhe tha me zgjuarsi:
  - Çfarë porosie do të thuash?
  Hedhja e të skuqurit bëri që dy makina britanike të përplasen.
  Margarita nisi dhuratën e vdekjes me gishta, shtyu dy makina dhe u përgjigj sinqerisht:
  - Definitivisht jo për gjermanisht! Por, mjerisht, është mirë që shtriga nuk na detyroi të luftojmë kundër popullit tonë!
  Oleg Rybachenko mori granatën dhe e hodhi me këmbën e tij të zbathur, e shtyu në gjurmët e Pershing dhe Churchill dhe më pas gjëmonte:
  - Unë jam një super terminator!
  Dhe si do të qeshë djali!
  Fëmijët përbindësh kositën gjithashtu këmbësorinë dhe u dhanë breshëri zjarri. Dhe çdo plumb goditi objektivin.
  Britanikët ishin dukshëm të rraskapitur. Dhe fëmijët e bukur dhe të pavdekshëm dërguan pako shkatërrimi me këmbët e tyre të zhveshura. Dhe ata shkatërruan Britaninë.
  Dhe në qiell u grindën vajza shumë të bukura, këmbëzbathur dhe me bikini: Albina dhe Alvina. Në një kohë të shkurtër, vajzat kishin rrëzuar më shumë se treqind avionë secila, duke marrë Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante.
  Por tashmë të dyja bukuroshet janë afër shifrës së katërqind makinave. Dhe pastaj i pret një shpërblim edhe më i lartë: Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante.
  Albina rrëzon një makinë angleze, e rrotullon dhe këndon:
  - Në valën e detit dhe zjarrin e furishëm!
  Pas së cilës, një shpërthim i topave 30 mm nga Me-262 "X" i tij rrëzoi pesë avionë të tjerë dhe fërshëlleu:
  - Dhe në zjarr të furishëm, dhe në zjarr të furishëm!
  Alvina shtypi butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur. Ajo preu aeroplanët britanikë me topat e saj ajror dhe gjëmonte në furi:
  - Dhe realizoni një sukses!
  Dhe shtatë avionë u thyen dhe u grisën në copa.
  Albina u kthye përsëri dhe përsëri, si një goditje, preu katër avionë armik dhe bërtiti:
  - Për këtë duhet të jetosh!
  Dhe përsëri shtyp butonin e levës me këmbë të zbathura.
  Alvina e ka goditur edhe kundërshtarin e saj. I copëtoi avionët dhe gjëmonte:
  - Për një besim të ri mijëvjeçarësh!
  Pas së cilës ajo rrëzoi tre avionë të tjerë të Forcave Ajrore Britanike.
  Vajzat në këtë betejë tejkaluan rezultatin e katërqind makinave të rrëzuara. Dhe ata arritën një nivel të ri.
  Ata u shpërblyen: Kryqet e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante.
  Dhe vetë Londra ishte nën sulm. Gjermanët nuk lejuan të rrëzoheshin dhe rrethuan kryeqytetin anglez.
  Dhe në Afrikë, Shella, Margaret dhe Ellie luftuan në vapë. Tre vajza kapën një gjeneral anglez. Dhe e detyruan t'i puthte këmbët zbathur, pak të gjelbëruara nga bari.
  Shella, Margaret dhe Ellie më pas filluan të përdhunojnë të burgosurit. Ata thjesht i zhveshën dhe pastaj i hipën në shufra pulsuese nefriti. Dhe atyre u pëlqeu vërtet.
  Pastaj vajzat filluan një gjueti dhe hëngrën të lumtura me kafshë të egra. Dhe pastaj ata u hodhën përreth si të egër.
  Dhe Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova vrapuan rreth Pallatit Buckingham. Ata e shfarosën armikun me mitralozë dhe duke hedhur granata duke përdorur këmbët e tyre zbathur.
  Dhe të dy luftëtarët kënduan me vete:
  - Ne luftojmë në stilin e supermen!
  Në të njëjtën kohë, fëmijët hodhën edhe yjet me gishta të zhveshur, të cilët goditën rojet dhe rojet e pallatit. Oleg preu një duzinë e gjysmë roje me një gjuajtje bumerang dhe bërtiti:
  - Për ushtrinë e epokës hapësinore!
  Margarita gjithashtu lëshoi një bumerang me këmbën e zbathur të vajzës, preu një duzinë kundërshtarë dhe leh:
  - Ja për gjëra të reja interesante!
  Edhe djali edhe vajza morën rrugën për në dhomën e fronit. Atje, këta fëmijë të Terminatorit shpërndanë truprojat e Churchillit. Dhe kjo figurë u zgjodh sërish kryeministër pas paqes së turpshme me Gjermaninë.
  Pas kësaj, fëmijët e shkelmuan Churchillin në mjekër me taka të zhveshura. Ai ra përmbys i vdekur.
  Kështu, kryeministri britanik dhe komandanti suprem u kap.
  Oleg Rybachenko hodhi një disk të mprehtë me këmbën e tij të zbathur, preu tetë roje dhe tha:
  - Ne nuk bëjmë asnjë punë!
  Margarita gjithashtu lëshoi një bumerang me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Por ne e bëjmë mirë!
  Kryeqyteti i Britanisë ra dhe vetë Anglia kapitulloi. Kështu u kthye një faqe tjetër e Luftës së Tretë Botërore. Vërtetë, Shtetet e Bashkuara ishin ende përpara, dhe ishte e nevojshme të hidheshim përtej oqeanit. Epo, mirë, djemtë do të ndihmojnë akoma.
  Gjermanët zbarkuan në Islandë tashmë në janar 1946. Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u nderuan me Urdhrin e Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe argjendi, shpata dhe diamante për kapjen e armikut personal të Hitlerit, Wilson Churchill. Dhe plus një kryq ari me merita ushtarake me diamante. Pse u festuan me bujari fëmijët?
  Por tani ata janë në Islandë. Oleg Rybachenko ka veshur vetëm pantallona të shkurtra, dhe Margarita Korshunova ka veshur një tunikë të re. Dhe fëmijët, natyrisht, janë zbathur. Dhe ata hedhin yje dhe granata kundër vetes.
  Dhe ngricat e janarit nuk i shqetësojnë djemtë e pavdekshëm. Një djalë dhe një vajzë shkatërrojnë kundërshtarët e tyre. Dhe i kositin me mitralozë.
  Dhe përsëri bumerangët hidhen me këmbë zbathur.
  Oleg thotë:
  - Partia jonë është e fortë!
  Margarita, duke hedhur një disk me këmbën e saj të zbathur, kërcit:
  - Mund të mos jetë e jona, por është e fortë!
  Dhe vajza po e godet me automatik... Dhe pastaj ai do t'i dorëzohet granatës me thembër të zhveshur.
  Pas së cilës fëmijët i shfarosin edhe më shumë amerikanët.
  Islanda ka rënë.
  Më pas gjermanët pushtuan Grenlandën dhe kaluan në Kanada. Atje ata tashmë ishin shumë më aktivë.
  Në Kanada, Oleg dhe Margarita luftuan në bregdet dhe zmbrapsën një sulm amerikan. Ne ishim në gjendje të zmbrapsnim sulmin. Dhe përsëri në ofensivë. Ushtria amerikane po tërhiqet. Dhe ju nuk mund ta ndaloni marshimin e djemve luftarakë.
  Gerda gjithashtu po ecën përpara me ekuipazhin e saj. Rezervuari i tij E-75 u modernizua pak duke instaluar një motor turbinë me gaz prej 1500 kuaj fuqi. Tanku tani është bërë më i shpejtë... Edhe cilësia e armaturës është përmirësuar disi.
  Por amerikanët nuk kanë asgjë të vlefshme. Vetëm Shermani i gjatë, i vjetëruar pa shpresë dhe Pershing pak më i mirë. Dhe këto tanke nuk janë rivalë të gjermanëve.
  Vërtetë, ata u përpoqën të vinin në prodhim masiv T-93, me peshë vetëm nëntëdhjetë e tre tonë, dhe me forca të blinduara ballore 305 milimetra, i vetmi me mbrojtje, madje as një tank, por një armë vetëlëvizëse. Por nuk funksionoi shumë mirë. Mirëpo, një makineri gjermane me bërthamë uraniumi e depërtoi edhe me një top 105 mm 100 EL nga një distancë e shkurtër.
  Gerda goditi me grusht Shermanin dhe ankoi:
  - Është edhe pak e mërzitshme!
  Charlotte shtypi butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Dhe do të jetë gjithçka dhe shumë e lezetshme!
  Vajza theu Pershingun.
  Dhe pastaj Christina qëlloi gjithashtu. American Grant goditi dhe gjëmonte:
  - Për një rend të ri në botë!
  Pastaj Magda qëlloi. Gjithashtu e zbathur, ajo tha:
  - Për ndryshime për mirë!
  Dhe një tjetër tank amerikan është në flakë.
  Yankees tashmë po heqin dorë. Ata po bashkojnë armët. Dhe vajza puth shputat e saj të zhveshura dhe të pluhurosura.
  Toronto e marrë. Duke zhvilluar suksesin e vajzave dhe Wehrmacht tashmë po hyjnë në territorin e Shteteve të Bashkuara.
  Disa trupa kaluan edhe nëpër Alaskë. Ata pushtuan Kanadanë dhe territorin armik nga lindja.
  Pra është krijuar një situatë kritike. Gjermanët dhe hordhitë e tyre të huaja po lëvizin nëpër Amerikë. Gjithçka është shumë e vështirë dhe e rrezikshme.
  Pesë vajza Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona mbërritën në Amerikë për të luftuar si vullnetare kundër hordhive të Rajhut të Tretë. Të pesë vajzat janë shumë të bukura dhe flasin anglisht. Stalini refuzoi të dërgonte të gjithë batalionin e grave, pasi kjo do të binte në kundërshtim me kushtet e paqes së lidhur me perandorinë fashiste. BRSS-së i duhej të fitonte kohë me çdo kusht ndërsa nazistët sulmonin SHBA-në.
  Pesë vajzat janë vullnetare: ato kaluan pothuajse të gjithë luftën, nga Bresti dhe Bug në Orenburg. Dhe ata po luftojnë nazistët në anën tjetër të Tokës në kryeqytetin e Hondurasit.
  Tegucigalpa është një nga kështjellat kryesore të mbrojtjes, në përballje me një turmë të larmishme. Të dy hordhitë japoneze dhe aziatike u futën në telashe. Vetë gjermanët luftuan vetëm me tanke, dhe këmbësoria ishte tërësisht nga popujt jo-arianë. Ata i çuan përpara aziatikët, zezakët dhe arabët.
  Alenka qëlloi, duke prerë dy afrikanë dhe cicëroj:
  - Vetëm një turmë e Genghis Khan!
  Maria me flokë të artë, pasi kishte prerë tre indianë me një breshëri automatiku, ngriti këmbët e saj të zhveshura dhe të nxira deri në majë. Dhe ajo tha:
  - Po bluajmë mishin e topave!
  Një fragment nga një granatë fluturoi dhe e goditi Maria në thembër e saj të zhveshur dhe të rrumbullakët. Vajzat tradicionalisht zihen me bikini dhe zbathur. Dhe kur godet me një të mprehtë tabanin e ashpër dhe vajzëror, dhemb pak.
  Bukuroshja shkeli syrin dhe qëlloi sërish... Maria është shumë e hollë, me gjatësi mesatare me një figurë perfekte.
  Alenka është më e gjatë, me gradën major, madje edhe një hero i Bashkimit Sovjetik. Por edhe thuajse e zhveshur, e mbuluar mezi nga bikini. Shumë e nxirë, por flokët e saj janë të bardha. Dhe Alenka gjuan shumë saktë. Dhe i pëlqen të hedhë granata me këmbë të zbathura.
  E bukura Alla gjuan dhe rrëzon katër arabë me një shpërthim zjarri. Flokët e saj janë të kuq, ose më mirë të kuq bakri, si një flamur proletar. Dhe kur fryjnë erërat, është si një flamur revolucioni. Vajza shkëlqen me sytë e saj smeraldi, si yje. Dhe fshin brutalisht armiqtë.
  Anyuta është gjithashtu bjonde. Dhe ai qëllon nga një mitraloz. Vajza mbolli këmbët zbathur dhe dha një breshëri. Pesë luftëtarë të ndryshëm u hodhën lart, dhe burime të kuqe gjaku fluturuan nga gjoksi dhe barku i kundërshtarëve të tyre.
  Anyuta, duke lëpirë buzët e saj të plota, cicëroj:
  - Lufta është ajër për mushkëritë...
  Vajza është shtrirë duke hedhur një granatë me këmbë të zbathur. Dëgjohen shpërthime. Disa militantë fluturojnë në drejtime të ndryshme.
  Matryona është një vajzë më e madhe dhe më e trashë. Flokët e saj janë kafe të çelët. Një grua tipike fshati, e re, me gjak e qumësht. Ajo është shumë e fortë fizikisht dhe gjuan mirë.
  Këtu vjen sërish radha. Dhe mercenarët e vrarë fashistë bien.
  Matryona, duke qëlluar, thotë:
  - Mirë, mirë, ku ke qenë? Nga gjyshja! - Vajza qëlloi, duke vrarë tre luftëtarë nazistë me mjekër dhe shtoi. - Çfarë ke ngrënë - qull! Çfarë keni pirë? Pure!
  Vajzat po mbajnë linjën. Fashistët nuk i lënë përpara. Dhe këngët miqësore zhurmojnë:
  - Ne do të shkatërrojmë të gjithë botën e dhunës,
  Deri në thelb dhe më pas...
  Ne do të ndërtojmë një botë të re, qiellore -
  Kush ishte askush, do të bëhet gjithçka!
  Alenka përsëri hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur. Shpërthimet përpara këmbësorisë. Patjetër që po bëhet më e nxehtë. Këtu vjen famëkeq "Lion"-2. Dhe pranë tij është E-50 më i avancuar. Predha janë hedhur. Një amerikani me ngjyrë iu këput koka dhe ajo u rrokullis.
  Maria u fut në një dërrasë që digjej dhe këmbët e saj të ngurtësuara pothuajse nuk e ndjenë nxehtësinë e flakës.
  Bukuroshja me flokë të artë qëlloi dhe gërvishi:
  - E kush do ta ndalë rrjedhën e lumenjve të përgjakshëm, të tërbuar...
  Maria qëlloi përsëri, duke e rrëzuar afrikanin nga armatura e E-50 dhe cicëroj.
  - Një rreze nga një shpues do të godasë tempullin tuaj, në një ndezje të keqe njeriu u zhduk!
  Vajza qëlloi sërish. Ajo ndezi këmbën e saj zbathur, të nxirë dhe të hijshme nëpër ajër. Një granatë fluturoi drejt saj. Bukuroshja me flokë të artë e mposhti me shkathtësi dhuratën me tabanin e saj të zhveshur, pothuajse pa pluhur. Granata u kthye prapa. Ajo nxitoi në radhët e militantëve të Rajhut të Tretë. Dukej sikur shalqinj po binin nga kamioni duke u thyer. U derdh aq shumë gjak.
  Maria shkroi në Twitter:
  - Vajza dështoi në provim dhe erdhi Rajhu i mallkuar. Hitleri me sa duket ishte i lodhur duke jetuar, dhe bukuroshja e tij e hëngri atë!
  Alla është gjithashtu një luftëtar pa kuptim. Ai qëllon veten me automatikë dhe thotë duke shpërndarë kufomat:
  - Për lugën e mamit! Për lugën e babit! Dhe për Kobën, një lugë! Dhe në anën tuaj në shtrat!
  Një bukuroshe me flokë të kuq bakri nis me këmbën e saj të zbathur një aeroplan prej druri. Ai fluturon drejt e drejt tankut masiv gjerman Lion. Ul në grykën e një topi 105 mm dhe ai shpërthen. Arma dështon.
  Gjermani kthehet dhe detyrohet të ikë me turp. Alla, duke fërkuar këmbën në një pjesë të ndërtesës, thotë:
  - Nëse nuk ke forcë, të duhet inteligjencë! Do të duhet të bëni pak zhurmë!
  Dhe sërish vajza qëllon shumë saktë. Flokët e saj të kuq janë si flaka e pishtarit olimpik. Vajza tërheqëse. Ajo tashmë është dalluar në ushtrinë amerikane duke demonstruar një temperament të furishëm. Ai ishte veçanërisht i mirë për të bërë ngatërresa me afrikano-amerikanët. Është kaq e pazakontë dhe e bukur me ta.
  Megjithatë, Allahu shkatërron edhe zezakët që luftojnë në ushtrinë e Rajhut të Tretë. Pse Gjermania pushtoi të gjithë Afrikën? Mundohuni të ndaloni një fuqi të tillë.
  E-50 është tanku më i ri, me një motor turbinë me gaz dhe forca të blinduara anësore dhe ballore. Nuk mund të merret me granatë. Alla e hodhi dhuratën me këmbën e saj të zhveshur, rrëzoi disa këmbësorë dhe cicëroj:
  - Oh, armatura jote e tankut është e besueshme, nga dikush që ka ndërmend të kafshojë... Vetëm dije fuqinë që ke... ja, mund të godasësh vetëm një kalë çeliku!
  Edhe Anyuta gjuajti me shumë saktësi. Dhe ajo preferoi të hidhte granata me këmbë. Gishtat e saj të zhveshur rrotulluan gjithashtu diskun e çelikut. Maja fluturoi sipër dhe u preu fytin dy militantëve fashistë. Ata hodhën mitralozin dhe tani një breshëri e trashë e kalibrit të madh kaloi nëpër zinxhirët e turmës. Një linjë e tërë luftëtarësh të huaj të rekrutuar përmes bastisjeve në ushtrinë e Rajhut të Tretë.
  Anyuta shkroi në Twitter:
  - Fati është shpërblimi i guximit! Mjafton një këngë! Le të këndojnë vetëm për shtëpinë!
  Por bukuroshja nuk ka pasur ende kohë të mungojë për shtëpinë. Edhe pse ka shumë pak vullnetarë sovjetikë në ushtrinë amerikane. Stalini nuk donte të shkëlqente, në mënyrë që të mos i jepte më vonë Hitlerit një arsye për të akuzuar Rusinë për shkeljen e kushteve të "Paqes së Kashtës".
  Pesë vajza, më të mirat në batalionin e grave, u paralajmëruan se nëse do të kapeshin, Atdheu do t'i mohonte. Dhe në këtë rast, vajzat duhet të kositin për mercenarët e parëndësishëm që u punësuan për para.
  Dhe Anyuta, dhe Alena dhe vajzat e tjera e kuptojnë se nëse kapen, i pret tortura e tmerrshme. Kështu ata vendosën, në çdo rast, të mos vriteshin nga nazistët të gjallë.
  Avionët sulmues gjermanë fluturojnë mbi pozicionet e trupave amerikane. Duke mos pritur që ata të përballeshin me një rezistencë kaq kokëfortë në kryeqytetin e Hondurasit, nazistët u mërzitën disi.
  Avionët reaktivë dhe sulmues janë të fortë. Raketat po fluturojnë, armët po gjuajnë.
  Ushtarët amerikanë po vdesin. Matryona u godit gjithashtu nga copëza në shpatullën e saj me mish. Doli gjak. Vajza heroike nxori një copë çeliku me dhëmbë dhe pështyu gjak. Dhe më pas ajo më goditi përsëri me një automatik të rëndë. Mercenarët e huaj po bien. Pothuajse të gjithë këtu janë vendas, vetëm komandantët e tyre janë gjermanë, dhe madje edhe atëherë jo gjithmonë. Vërtetë, ekuipazhet në tankun më modern E-50 janë tërësisht gjermanë. Makina ka shpejtësi dhe manovrim të mirë. Epo, ky nuk është ende modifikimi më i avancuar - ai peshon shtatëdhjetë e pesë ton. Muret po shkërmoqen nën shina. Kjo zakonisht prodhohet në tre versione me një top 105 mm, një armë sulmi 180 mm dhe një raketë 400 mm.
  Dhe çdo modifikim ka detyrën e vet. Këtu është ky tank me një armë sulmi, më i përshtatshëm për të sulmuar qytete. Dhe nuk është aq e lehtë ta shkatërrosh atë. Matryona kryqëzon veten dhe kap një granatë antitank me gishtat e saj të zhveshur, këmbën e saj të madhe, por të këndshme, me formë të bukur. Tani ju duhet ta hidhni dhuratën pikërisht në tytë për të çaktivizuar armën e mastodonit. Pesë mitralozë mbulojnë një tank modern gjerman dhe nuk është aq e lehtë t'i afrohesh.
  Matryona është shumë e fortë, dhe këmbët e saj si kalë hedhin një granatë larg. Por nuk është gjithmonë e saktë. Në çdo rast, për të goditur një objektiv të tillë si tyta e një topi 180 mm. Vajza heroike ka dyshime. Po nëse i mungon?
  Oh, nëse partneri i tyre i gjatë Seryozhka do të kishte qenë me ta, ky pionier trim do të kishte menduar diçka.
  Por djali vdiq në betejat për Stalingrad. Vajzat nuk e dinin fatin e tij të mëtejshëm. Por fati i shpikësit pionier ishte me të vërtetë i palakmueshëm. Në fillim, Seryozhka u torturua brutalisht, duke u përpjekur të nxirrte sekrete. Pas torturave, djali njëmbëdhjetë vjeçar ka përfunduar në miniera. Puna është e frikshme dhe jashtëzakonisht e vështirë. Por pionieri sovjetik, i vogël por i zgjuar, doli të ishte këmbëngulës.
  Ai arriti të mbijetonte, madje përmes labirinteve të minierave vendosi të arratisej. Dhe Seryozhka arriti të dilte. Djali u end nëpër Ballkan për ca kohë derisa u bashkua me një çetë partizane vendase. Aty u bë ndërlidhës dhe diversant.
  Në Ballkan kishte ende një lëvizje partizane mjaft të zhvilluar. Pjesërisht edhe sepse shërbimin e pushtimit e kryenin italianë, rumunë, bullgarë, shqiptarë - të cilët nuk ishin aq të gatshëm luftarak sa njësitë e rregullta të Wehrmacht-it.
  Por ende vdiqën shumë partizanë. Sidomos nga sulmet ajrore. Dhe atdhetarët e Jugosllavisë detyrohen të fshihen nëpër male, pyje, ose në rastin më të mirë në fshatra të vegjël. Një numër i madh komandantësh tashmë kanë vdekur. Situata u përkeqësua nga paqja e nënshkruar me BRSS. Tani divizione të reja ndëshkuese filluan të mbërrinin në Ballkan, duke organizuar bastisje masive dhe duke pastruar zonën.
  Sergei duhej të ngjitej gjithnjë e më thellë në male me partizanët.
  Matryona, megjithëse nuk e dinte fatin e të preferuarit të tyre universal, psherëtiu rëndë. Më pas ajo e shtrëngoi më fort granatën me gishtat e këmbëve të zhveshura e vajzërore dhe me gjithë forcën e saj e hodhi në tankun e armikut. E-50 sapo qëlloi, duke lëshuar një predhë vrasëse.
  Madje Matryona u drodh dhe ajo ra në gjunjë. Ai është goditur në kokë nga një kalldrëm i shkëputur nga trotuari dhe thembra e tij e zhveshur është djegur nga metali i nxehtë. Vajza fërkoi kokën e saj të shtangur me flokë të pluhurosur.
  Granata fluturoi, gati duke prekur tytën dhe goditi ballin e pjerrët të makinës. Një shpërthim gjëmonte... Por sigurisht, 250 mm forca të blinduara ballore, madje edhe në një kënd, nuk është në gjendje të depërtojë në një granatë.
  Matryona përplasi grushtin e saj në pluhur, duke ngritur një re të tërë rëre. Pastaj ajo bërtiti:
  - Vrite, vrite! Shënoni një gol në gol!
  Vajza goditi këmbën e saj në asfaltin e plasaritur. Një copëz ishte ngulur në kallot e thembrës. Lëkura në shputat e vajzës ishte e trashë si ajo e hipopotamit. Ajo jetonte në një familje të varfër dhe pothuajse kurrë nuk kishte veshur këpucë që nga lindja. Megjithatë, kjo nuk i bëri këmbët e saj të dukeshin aspak të ashpra në formë, por ishin të nxirë, të hijshme, joshëse.
  Megjithatë, Matryona i frikësoi pak burrat me gjatësinë e saj të gjatë, muskujt e fortë dhe grushtat me nyjet e zgjatura. Por vajza heroike ka karakterin më të sjellshëm, dhe ijet e gjera kombinoheshin me një bel relativisht të hollë dhe bark të skalitur. Vetëm me rroba Matryona mund të dukej mbipeshë për shkak të gjoksit të saj të madh. Me bikini, ajo duket si një atlete me bukë.
  Vajza e zhgënjyer hodhi sërish një granatë, këtë herë duke synuar shinat. Por dhurata vdekjeprurëse goditi mburojën e trashë dhe të blinduar që mbulonte rrotullat.
  Matryona e goditi veten me grusht në mjekër e mërzitur. I dhimbte nofullat. Dhe vajza heronj mallkoi:
  - Pres si kosë!
  Anyuta u përpoq gjithashtu të godiste tankun e rrezikshëm, por granata e hedhur nga këmba e vajzës humbi pak në shenjë. Dhe biondja filloi t'i afrohej makinës. Por më pas u shfaqën dy tanke të tjera - "Lion" dhe "Panther"-2, ata qëlluan në të gjitha afrimet me mitralozë. Duhej të ishim jashtëzakonisht të kujdesshëm.
  Amerikani Sherman bëri një përpjekje për t'iu afruar automjeteve gjermane. Ai kishte një shans për të goditur Panther 2, por vetëm në krah. Por një gjerman nuk është aq i lehtë për t'u mashtruar. Për më tepër, silueta më e gjatë e Sherman-it e bën atë të dukshëm nga një distancë e madhe.
  "Pantera" 2 pështyu një predhë dhe e goditi amerikanin direkt në ballë. Makina e gjatë u prish në gjysmë. Dhe digjej si një qiri Krishtlindjesh.
  Anyuta tha e mërzitur:
  - Oh, sa të dobëta janë tanket e tua... Më mirë teknikisht, do të bëhesh Yankee!
  Por Alenka, një luftëtare me përvojë, ishte në gjendje të afrohej me Panterën. Ajo hodhi një granatë... Dhe tyta e gjatë e makinës gjermane u përkul në borinë e një dash.
  Tanku "Panther" 2, i lançuar në prodhim në 1943. Në modifikimin e fundit më të përhapur, ai ka forca të blinduara ballore 150 mm, armaturë anësore 82 mm në një kënd dhe një top 88 mm me gjatësi tyta 71EL. Duke filluar nga viti 1945, ai u ndërpre në favor të modelit më të avancuar dhe më të mbrojtur E-50. Por tani për tani ky tank po lufton. Me një peshë prej 51 tonësh, makina ka një motor 900 kuaj-fuqi, i cili i siguron asaj performancë të mirë drejtimi.
  Dhe tani, pasi ka marrë dëme, Panther-2 kthehet dhe largohet. Alenka arrin të hedhë një tjetër granatë me këmbën e saj të zbathur. I theva rrotullat. Dhe shpejtësia e makinës gjermane u ngadalësua dukshëm.
  Alenka thotë me një vështrim të gëzuar:
  - Çfarë goditjeje! Goditja ime është dhuratë nga Zoti!
  Dhe vajza u tregoi hundën gjermanëve. Por zjarri i automatikut filloi të derdhej nga E-50. Dhe plumbat fishkëllenin mbi flokët e bardhë e disi të njollosur të Alenës. Madje, njëri prej plumbave preu një fije floku. Madje, vajza madhore u ndje paksa gudulisëse.
  Alenka shkroi në Twitter:
  - Nëse doni të jeni si një elefant, shkoni në çmendinë si bandit!
  Vajza ngriti fijen e saj të prerë me gishtërinjtë e saj. Flokët e Alenkës janë të mëndafshtë, me ngjyrë perle, por pak të pluhurosur. E megjithatë kaq e butë. Vajza i vrapoi përgjatë shputave të saj. Pak gudulisëse dhe e këndshme.
  Alenka kujtoi sesi djali e përkëdhelte. Edhe duart e tij niseshin nga shputat, duke u ngritur më lart deri te kofshët dhe në vendin më të ndjeshëm. Kur një i ri i pashëm të përkëdhel, është shumë e këndshme. Alenka pothuajse e donte atë. Asaj i pëlqente loja e dashurisë dhe u zgjua nga prekja e një trupi muskuloz mashkullor. Por Alenka nuk kishte dashuri të vërtetë, romantike, kur çmendesh për një burrë. Ajo tashmë ka ndryshuar shumë djem. Shumë nga njerëzit e saj vdiqën në betejë.
  Edhe ky ishte mallkimi i luftës. Dhe këtu në Amerikë, ka djem muskuloz dhe të zinj. Dhe gjithçka është kaq e pazakontë me ta.
  Alenka qëlloi dhe e rrëzoi zezakun. Më erdhi pak keq për djalin afrikan. Ajo vrau një burrë që luftonte për interesa të huaja për të. Në fund të fundit, gjermanët janë racistë. Ata i shikojnë zezakët si skllevër. Por në të njëjtën kohë, afrikanët po regjistrohen në divizionet e huaja të Wehrmacht-it të fryrë.
  Alenka bëri diçka si fiku me gishtat e saj të zhveshur dhe ua tregoi nazistëve. Po, vetë kombi gjerman nuk pëson asnjë dëm këtu. Tanket kanë forca të blinduara shumë të trasha për t'u depërtuar nga një granatë ose bazuka. Por njësitë vendase po vdesin.
  Alenka hedh një granatë në E-50. Ajo tundi këmbën e saj të zhveshur, të nxirë dhe hodhi, duke i përdredhur ijet. Dhe granata fluturoi në një hark të lartë. Gishtët e mi të zhveshur më lanë të ndjeja prekjen e metalit. Dhe pastaj granata shpërtheu.
  Alenka pëshpërit:
  - Zoti na bekoftë!
  Një erë e nxehtë i fryu vajzës, si e prekur nga një burrë i pashëm. Alenka po lexonte një libër për Tarzanin dhe donte shumë që ky njeri të luante me të. Do të përkëdhela gjoksin me duar të forta.
  Granata goditi tytën, por shpërtheu shumë vonë, duke fluturuar nga metali. Fragmentet u përplasën si bizele mbi parzmore. Mbeten vetëm gërvishtjet!
  Alenka nxori një granatë tjetër. Por pashë që ishte kundër personelit. Dhe armët antitank janë zhdukur.
  Vajza rënkoi e zhgënjyer. Por për të mos humbur kohë, e futa në gishtat e mi të zhveshur. Ajo ktheu këmbën, përkuli bustin, pastaj e drejtoi dhe ia hodhi këmbësorisë.
  Gjysmë duzinë luftëtarësh fluturuan lart si topa ping-pongu. Syzet e njërës prej tyre fluturuan, dhe fragmentet fluturuan nja dy qindra metra dhe kaluan nëpër shpinën e Alenkës. Sutjena shpërtheu dhe gjoksi i bukur i vajzës së madhe u zbulua.
  Vajza mbuloi automatikisht thithkat e saj. Por më pas ajo e kuptoi se nga kush duhej të kishte frikë. Dhe ajo e tundi përsëri automatikun. Ajo dha një kthesë dhe u tërhoq pak.
  Një këmbësor amerikan qëlloi me bazukë. Predha goditi tankun gjerman në anën e tij të pjerrët, por armatura 160 mm e përballoi atë, duke zmbrapsur energjinë shkatërruese. Gjermani qëlloi kundër. Arma e tij e kalibrit të madh çau murin.
  Alenka u përpoq të lidhte rripat e sytjena. Vajza mendoi se Zoya Kosmodemyanskaya ndoshta ishte vozitur në të ftohtë me pantallonat e shkurtra. Ishte në një film sovjetik që ajo u përshkrua e veshur me një këmishë apo edhe një lloj fustani. Vetëm kjo është vetëm një haraç për hipokrizinë. Në fakt, nazistët, për ta poshtëruar më tej vajzën e kapur, me siguri e kanë zhveshur atë. Dhe ushtarët e uritur gjermanë me siguri dëshironin të shihnin një vajzë të bukur dhe të zhveshur.
  Pra, në historinë reale, vajza heroinë nuk mund të mbulonte gjoksin, kështu që duart e saj ishin të lidhura pas shpine. Por ajo nuk kishte turp dhe dukej me krenari. Alenka e dinte mirë se si ishte të ecje zbathur në dëborë. Ajo ishte e guximshme dhe i pëlqente të prekte borën me shputat e saj të zhveshura. Alenka e pëlqeu dhe i pëlqeu. Por kjo është për të, tashmë e ngurtësuar nga vitet e luftës. Dhe për Zoya e re dhe urbane, kjo është me sa duket e dhimbshme. Tabanat ndjehen sikur digjen qymyr.
  Alenka hodhi sytjena e saj e zhgënjyer dhe bërtiti:
  - Turpi është koncept borgjez! Gruaja sovjetike nuk ka frikë nga asgjë dhe nuk ka turp!
  Vajza përsëri filloi të gozhdonte me automatik, ose më saktë me automatik. Metali u nxeh, në fund të fundit, Hondurasi është tropikët, mund të jetë shumë nxehtë atje në shkurt. Gishtat e Alenkës po nxehen. Ne duhet të japim gjithçka. Sot është 23 shkurt. Është dita e ushtrisë sovjetike dhe kjo kërkon luftë me gjithë zemërimin e qetë dhe të arsyeshëm.
  Alenka preu edhe pesë të tjera me plumba dhe aksidentalisht dogji faqen në këmishën e nxehtë të automatikut. Sigurisht që është e pakëndshme, flluska është e fryrë.
  Alenka u betua:
  - Epo, o Zot, pse më ke krijuar kaq shumë probleme mua dhe vendit tim!
  Flluska u kruajt... Faqja e vajzës është një vend shumë i ndjeshëm. Vajza u përpoq të gjente diçka të ftohtë për ta aplikuar në topin e fryrë. Por përpiquni të gjeni diçka interesante. Në këtë qytet të nxehtë. Për më tepër, moti ishte i kthjellët dhe era po frynte nga jugu.
  Alenka është e qartë se nuk është e qetë. Matryona hedh një granatë nga një distancë e gjatë, por përsëri pa sukses. Dhe stuhitë tashmë po fluturojnë në qiell. Automjetet gjermane kanë forca të blinduara të forta dhe shpejtësi të lartë.
  Avionët reaktivë vijnë në valë dhe duket se presin shirita liri.
  Alenka u fsheh në hendek. Raketat e copëtimit shpërthyen nga lart. Vajza ndjeu copa guri të grimcuar duke rënë nga lart me hala. Më guduliste qafën e zhveshur. Bukuroshes i janë shpuar edhe thithkat.
  Alenka pëshpëriti:
  - Ky është një masazh... Por jo një korsazh!
  Vajza ndjeu se trupi i saj pothuajse filloi të kruhej me dhimbje. Tashmë është nxehtë dhe raketat që shpërthejnë e shtojnë nxehtësinë. Dhe a është kjo një banjë?
  Alenka kujtoi një banjë natyrore ruse, me fshesa bredh. Si u godit vajza atëherë.
  Këto ishin ndjesi të tilla ekzotike.
  Alenka këndoi për të gëzuar veten:
  - Dashuri dhe vdekje! E mira dhe e keqja! Çfarë është e shenjtë, çfarë është mëkatare! Ne jemi të destinuar të kuptojmë!
  Vajza u ngrit në këmbë, shkundi gjithë këtë papastërti dhe mbeturina të mbërthyera.
  Alenka bërtiti:
  - Oh, ju do të merrni Hitlerin në brirë!
  Dhe vajza major gjuajti një breshëri në drejtim të këmbësorisë që po përpiqeshin të ngriheshin për të sulmuar. Disa militantë të rekrutuar gjatë bastisjes ranë. Alenka fshiu fytyrën e saj të pistë, ajo i pickoi sytë. Luftëtarja pështyu dhe u kryqëzua.
  Ajo hapi përsëri zjarr nga mitralozët dhe militantët po futeshin brenda. Alla me flokë të kuqe hodhi edhe një granatë me këmbë të zbathur. Të pranishmit u hodhën dhe goditën fashistët. Një duzinë njerëz u vranë.
  Flokëkuqja këndoi:
  - Ka shumë të mira në botë, por është e mbuluar me borë!
  Dhe vajza hapi zjarr me automatik, vetëm duke mos përdorur duart, por gishtat e saj të shkathët dhe këmbët zbathur.
  Alla qëlloi me saktësi dhe bërtiti:
  - Goditi! Goditi! Një tjetër goditje! Një goditje tjetër dhe më pas... Demoni i fuqishëm, dhurata e Zotit, jep një uppercut!
  Dhe vajza hodhi me duar copa xhami. Ajo i mahniti fashistët dhe shkroi në Twitter:
  - Dhe për ata që nuk duan të jetojnë në paqe... Ne u bëjmë hara-kiri!
  Japonezët u shfaqën vërtet. Këta luftëtarë me sy të ngushtë. Epo, si nuk mund të bësh hara-kiri kështu?
  Pasi shkarkoi kapësen e mitralozit, Alla mori granatën me gishta të zhveshur dhe ia hodhi samurait. Ata morën një dhuratë, disa japonezë të gjymtuar dhe fluturuan në drejtime të ndryshme.
  Alla nxori gjuhën dhe mërmëriti:
  - Unë jam një super luftëtar! Dhe armiku e vrau hiperin!
  Kinezët, të rekrutuar nga japonezët nga zonat e pushtuara të Perandorisë Qiellore, hynë në betejë. Luftëtarët kinezë ecën pa frikë dhe vajzat, pasi kishin shkarkuar automatikët e tyre, u detyruan të tërhiqen.
  Maria me këmbë të zbathura metalike fragmente suvaje dhe qelqi. Të njëjtën gjë bënë edhe vajzat e tjera. U bë shumë e vështirë.
  U shfaq Shturmlev, një makinë e fuqishme me një raketë hedhëse. Ja një që do t'ju prishë - nuk duket shumë.
  Gjuajtja e parë gjëmonte... Anyuta, Alla dhe Matryona u hodhën lart nga vala e shpërthimit, si burimi i një balene gjigante. Vajzat fluturuan disa dhjetëra metra dhe u hodhën me këmbë të zbathura drejt në zjarr.
  Vajzat u hodhën prej andej, u përvëluan dhe kënduan. Ata spërkatën thembra të zhveshur mbi thëngjij.
  Alla fërshëllei me bezdi:
  - Demi fillimisht vihet nën sëpatë, pastaj piqet! Dhe ne fillimisht u skuqëm, dhe më pas nën sëpatë!
  Dhe vajza Komsomol qeshi! Por më pas ajo u ndje e trishtuar. M'u kujtua që shoqja e saj u kap. Gjermanët e zhveshën vajzën e re dhe filluan t'i hedhin zjarr në gjoksin e saj të zhveshur. Një dhimbje kaq e tmerrshme. Vajza po bërtiste dhe lëkura e saj e butë ishte djegur. Këta janë fashistët që dolën fanatikë. Ata as që bënin pyetje dhe para kësaj ndezën edhe një zjarr, nën këmbët e zbathura të robit. Anëtari i Komsomol, në fund, nuk mundi të duronte torturat dhe vdiq nga tronditja e dhimbshme.
  Alla, duke e kujtuar këtë, goditi thëngjijtë e nxehtë. Matryona nxitoi përpara saj. Kjo vajzë e fshatit ka lëkurë të nxirë dhe nuk mund ta përballosh atë me një pishtar. Pse jo një vajzë supermen? Matryona sheh një bazukë me një predhë të hedhur nga një ushtar amerikan i vrarë. E merr me këmbë dhe e hedh në krahë. Dhe ai futet me gjithë fuqinë e tij.
  Predha fluturon dhe godet kinezin e detyruar. Shumë ulërima dhe rënkime. Masa kufomash. Dhe gjymtyrë të prera.
  Matryona këndoi një këngë të lashtë:
  - Dhe samurai fluturoi në tokë! Nën presionin e çelikut dhe zjarrit!
  Më në fund vajzat dolën me vrap nga thëngjilli. Këmbët e tyre të hijshme dhe të zbathura e morën atë.
  Anyuta, si më e buta prej tyre, u shtrëngua dhe fërkoi shputat e saj të zhveshura, duke u përpjekur të lehtësonte kruajtjen.
  Matryona, e cila kishte vrapuar zbathur në dëborë që nga fëmijëria e hershme, nuk i kushtoi vëmendje një gjëje të tillë.
  Vajza heroike këndoi:
  - Imagjinoni që jemi zhytur në qumësht të freskët... Shpërblimi është një gjë e vërtetë!
  Dhe luftëtarja mori me këmbën e saj një copë pllake të thyer dhe mjaft të rëndë. Duke e mbajtur fort me gishta të zhveshur, vajzërore, e rrotulloi dhe e nisi drejt armikut. Tre kinezë ishin viktima të së tashmes së vdekjes; kokat e tyre u shtypën.
  Alla tha me një vështrim të kënaqur, duke qëlluar në drejtim të armikut:
  - Ne jemi gra të lezetshme!
  Anyuta këndoi për të lehtësuar kruajtjen në këmbët e saj të djegura, ose më mirë të djegura:
  - Ka gra në atdheun tonë,
  Pse po ngasin një aeroplan për shaka?...
  Për ta nderi është më i vlefshëm se jeta,
  Ai lehtë mund ta vrasë kundërshtarin e tij!
  
  Ata kanë lindur për të fituar
  Për të lavdëruar Rusinë me shekuj!
  Në fund të fundit, stërgjyshërit tanë -
  Menjëherë mblodha një ushtri për ta!
  Dhe Anyuta filloi të shkarravit nga mitralozi. Dhe ajo e bëri atë me shumë mjeshtëri. Kështu që të gjithë mund të ndjejnë se ky është një luftëtar nga Zoti! Nëse jo nga i Plotfuqishmi, atëherë nga Marsi me siguri!
  Edhe Alenka qëlloi. Së bashku me Maria, ata u detyruan të tërhiqen, duke marrë klipe nga ushtarët e vdekur amerikanë. Vajzat ranë në shpinë dhe qëlluan mbrapsht me këmbë - e bënë më mirë kështu. Dhe ata e bënë atë me saktësi. Një përzierje e trupave kineze dhe afrikane përparoi mbi vajzat. Dhe luftëtarët rrahën.
  Alenka këndoi:
  - Bota nuk është një tabelë shahu...
  Maria mori këtë pasazh, duke shfarosur mercenarët verdhë e zi.
  - Dhe shifrat nuk janë një zero e rrumbullakët!
  Alenka shtoi në rreshtin e prerë të atyre verdhezi:
  - Melankolia po na sulmon!
  Maria qëlloi me saktësinë e Robin Hood dhe cicëroj:
  - Dhe kali nxiton në zjarr!
  Vajzat, duke qëlluar kundër, u tërhoqën pas fushës së minuar. Luftëtarët kinezë dhe afrikanë u përplasën me të mira. Ata filluan të shpërthejnë, ata u hodhën përpjetë, duke i copëtuar dhe u bë një rrëmujë e përgjakshme.
  Disa tanke Panther-2 u shfaqën në distancë. Ata qëllojnë dhe kanë frikë të fusin hundët. "Luan"-2 lëviz përpara dhe gjithashtu pështyn zjarr. Dhe këtu është rezervuari i flakëhedhësve Rhino, i kulluar, me tufa flakë.
  Por më i frikshmi është "Sturmlev". Raketuesi i tij nuk është veçanërisht i shpejtë, por është jashtëzakonisht shkatërrues.
  Alenka pëshpërit:
  - Rusët, rusët - jo një fat i qetë! Epo, pse na duhen telashet për të qenë më të fortë?
  Në të vërtetë, ata po luftojnë larg Rusisë. Por është e qartë se Wehrmacht, pasi ka pushtuar SHBA-në, do të kthehet për të vënë në shtrydhje BRSS. Dhe amerikanët janë kaq të ëmbël dhe të dashur për vajzat.
  Alenka gozhdon sërish, goditjet e saj duket se bëjnë kungujt dhe kokat të shpërthejnë nën lopata. Vajza goditet në këmbë nga një prerje. Një prerje më fryhet në këmbë. Bukuroshja shtypi një kockë dhe cicëriu:
  - Jo, vigjilenti nuk do të zbehet,
  Pamja e një skifteri, një shqiponje...
  Zëri i popullit është i qartë -
  Pëshpëritja do ta shtypë gjarpërin!
  
  Unë besoj se e gjithë bota do të zgjohet,
  Fashizmit do t'i jepet fund...
  Dhe dielli do të shkëlqejë -
  Rruga që ndriçon komunizmin!
  Në atë moment, Matryona, me gjithë forcën e saj, hodhi një granatë në Shturmlev. Dhe vajzat sovjetike më në fund ishin me fat. Kapaku i blinduar ra prapa, dhurata sovjetike fluturoi drejt e në fuçi të gjerë. Për një sekondë gjithçka ngriu. Dhe pastaj shpërtheu. Ishte sikur të ishte hedhur një bombë atomike. Dhe tanket gjermane u shpërndanë në drejtime të ndryshme.
  Dhe në qiell Albina dhe Alvina po shtypin llogaritë.
  Ata tashmë kanë rrëzuar më shumë se pesëqind avionë. Për të cilin ata morën një çmim - Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi platini, shpata dhe diamante. Dhe vajzat e aceve më të mirë të SHBA fituan.
  Dhe ja ku ata janë përsëri në qiell dhe qëllojnë poshtë me shumë vrull.
  Dhe amerikanët ngrenë putrat e tyre në majë. Kjo është rezistenca e tyre e dobët, inerte.
  Albina e mori dhe këndoi me zemërim:
  - Unë nuk fle dhe shoh mrekulli!
  Dhe me gishtat e saj të zhveshur, duke shtypur butonin e levës, vajza rrëzon një duzinë avionësh armik.
  Edhe Alvina gjuan saktë. Shtrydh një duzinë armiq dhe kërcit në mënyrë agresive, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Jam shumë i tërbuar nga inati!
  Dhe ai gjithashtu përdor gishtat e tij të zhveshur. Çfarë vajze...
  Dhe përsëri, avionët e rrëzuar amerikanë po bien përsëri. Po, ka një sulm të tillë që nuk mund të largohesh...
  Dhe Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova ikin dhe shfarosin armikun. Djali dhe vajza veprojnë në mënyrë harmonike dhe energjike. Dhe këmbët zbathur hedhin yje dhe granata.
  Këta janë fëmijët... Është e mahnitshme që Amerika nuk mund t'u rezistojë atyre. Ku janë ata dhe fitorja.
  Këtu janë trupat e Hitlerit që sulmojnë Nju Jorkun dhe Uashingtonin. Po, betejat janë shumë agresive.
  Shella, Margaret, Ellie po luftojnë për tankun e ri AG-50, i cili sapo ka hyrë në prodhim. Është një makinë në formë piramide dhe praktikisht e padepërtueshme nga të gjitha këndet.
  Shella, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, drejton armën dhe qëllon. Ai thyen armaturën e fashistit dhe i kërcënon vetes si një babunë:
  - Unë jam një vajzë, armatura e së cilës është më e fortë se titani!
  Margaret gjithashtu qëllon, godet armikun dhe bërtet në majë të mushkërive të saj:
  - Unë kam lindur në këtë mënyrë, lloji i zonjës që shtyp të gjithë armiqtë në një kuti!
  Dhe Ellie do ta marrë atë dhe do ta godasë, duke e synuar me gishtat e saj të zhveshur, duke e thyer Shermanin dhe duke kërcitur:
  - Unë jam një luftëtar i klasës super të madhe!
  Vajzat janë të shkëlqyera këtu. Dhe veprimet e tyre janë shumë agresive.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova kapën presidentin amerikan Truman.
  Ata vranë shumë roje të liderit. Dhe sigurisht ata hodhën yje me këmbët e tyre të zhveshura e fëminore. Dhe më pas më tërhoqën zvarrë në një litar. Madje Margarita e detyroi presidentin amerikan të puthte takat e saj të zhveshura, të pluhurosura dhe të rrumbullakëta. Presidenti më puthi me bindje.
  Me kapjen e tij, Shtetet e Bashkuara kapitulluan.
  Kështu përfundoi lufta e madhe. Pastaj gjermanët në të vërtetë filluan një sulm në Amerikën Latine dhe Australi, duke mbledhur të gjitha tokat. Por kjo nuk ishte më aq e rëndësishme.
  Dhe Alenka dhe ekipi i saj ende kënduan një këngë tërheqëse për të mos humbur optimizmin;
  Ne kemi një atdhe, Rusinë,
  Shtetet më të mira në botë...
  Stalini është mesia më i lartë
  Dhe me të vërtetë ekziston një ideal!
  
  Edhe pse disa herë ai pësoi disfatë,
  Dhe më shumë se një herë u rrah fort ...
  Jo, Fyhreri nuk do të falet,
  Bëhu, parazit i ndyrë i poshtër!
  
  Sa heronj ka Patronimik?
  Çdo luftëtar është thjesht një gjigant...
  Ushtria marshon në formacion kërcënues,
  Në fund të fundit, populli ynë dhe mbreti ynë janë një!
  
  Ka një botë ku Rusia është më e lumtur,
  Aty ku ka qëndruar Nikolai...
  Më besoni, gratë tona janë më të bukura,
  Luftoni për vendin dhe guxoni!
  
  Vëllezër, ne nuk mund të durojmë poshtërimin,
  Të gjithë do të ngrihemi kundër Krauts...
  Ne nuk do të tolerojmë më fyerje -
  Le ta shtypim armikun me një dorë çeliku!
  
  Ne do të luftojmë për Rusinë,
  Do të luftojmë shumë bukur...
  Lërini granatat të shpërthejnë në çantat e shpinës,
  Dije që ushtria ruse është e pamposhtur!
  
  Në atdhe, çdo biznes është i shenjtë,
  Dashuria duket e pakufishme...
  Vajzat po ecin nën mitraloz,
  Thërrmimi i mishit me zjarr të zjarrtë!
  
  Kështu që djemtë i shërbejnë Atdheut,
  Realizimi i ëndrrës suaj në botën e dashurisë...
  Jeta është e thurur nga një fije shumë e hollë,
  Nëse duhet, do të lëviz malet!
  
  
  ROMMEL NE VEND TE HITLERIT
  Oleg Rybachenko më në fund mori detyrën. Së bashku me Margaritën, ai u dërgua në Luftën e Dytë Botërore.
  Hitleri u vra në mars 1943 kur një bombë e vendosur në aeroplanin e tij shpërtheu. Nga rruga, në historinë reale kjo bombë nuk shpërtheu kurrë.
  Por në alternativë funksionoi... Fyhreri vdiq. Rommel u bë komandanti i ri suprem. Ai është më i popullarizuari në mesin e marshallëve të fushës. Për më tepër, Goering u detyrua të ndante pushtetin me Himmler, Goebbels dhe Speer.
  Rommel, si një figurë po aq e largët, i vendosi të gjithë në postin e komandantit dhe strategut suprem. Lufta me aleatët vazhdoi. Rommel evakuoi me nxitim trupat nga Afrika dhe ai ia doli ta bëjë këtë me mjaft sukses. Dhe mblodhi forcat në Siçili.
  Gjermanët gjithashtu zunë pozicione mbrojtëse në Bulge Kursk dhe forcuan plotësisht drejtimin Oryol.
  Rommel, si një strateg i shkëlqyer, parashikoi që goditja kryesore do të pasonte në Siçili dhe përforcoi trupat gjermane atje. Për më tepër, në frontin lindor kishte qetësi.
  Një tentativë zbarkimi pasoi në Siçili më 5 korrik. Por doli të ishte e pasuksesshme. Gjermanët ishin gati dhe kishin më shumë forca se në historinë reale. Përfshirë, meqë ra fjala, divizionet e evakuuara nga Afrika.
  Aleatët pësuan humbje të mëdha dhe u hodhën në det. Më shumë se pesëdhjetë mijë ushtarë britanikë dhe amerikanë u kapën.
  Stalini nisi ofensivën më 5 gusht. Në dy drejtime njëherësh: Oryol dhe Kharkov. Por gjermanët ishin mjaft të gatshëm.
  Betejat treguan avantazhin e Panterës në mbrojtje - një armë e shpejtë, e saktë dhe depërtuese e blinduar, me mbrojtje të mirë ballore. Dhe një transmetim jo i besueshëm nuk është aq i frikshëm kur një tank qëllon nga prapa një pritë.
  Si Tigrat ashtu edhe Ferdinandët performuan mirë. Ata janë gjithashtu më të fortë në mbrojtje sesa në sulm. Nga rruga, në historinë reale, 37 Ferdinands nga 89 u humbën në fushat e minuara. Dhe në mbrojtje, gjermanët mund t'i përdorin ato në mënyrë më efektive. Sidomos me forca të blinduara ballore 200 mm.
  Rommel tregoi se ishte një strateg i shquar. Kush e parashikoi dhe hamendësoi saktë se ku do të godiste armiku.
  Dhe "Pantera" tregoi se kur pjesa e përparme është e mbuluar në mënyrë të besueshme dhe joaktive, është një shkatërrues ideal tankesh, që gjuan 15 fishekë në minutë dhe depërton tridhjetë e katër në 2000 metra. Sigurisht, gjermanët dolën mjaft të fortë në mbrojtje.
  Dhe ata ishin në gjendje të mbanin pozicionet e tyre.
  Dhe pastaj ekuipazhi i tankeve të Gerdës u tregua shkëlqyeshëm. Për herë të parë, vajzat në Panterë morën pjesë në beteja dhe u treguan mirë.
  Gerda goditi një makinë sovjetike dhe bërtiti:
  - Unë jam terminatori i vdekjes!
  Pastaj Charlotte qëlloi, rrëzoi tridhjetë e katër dhe bërtiti:
  - Unë sjell edhe shkatërrim!
  Christina qëlloi më pas. Ajo hapi armikun dhe bërtiti:
  - Nuk do të pajtohemi kurrë!
  Gjuajtja tjetër, radha e Magdës, dhe kjo vajzë kërciti:
  - Presioni ynë i çmendur!
  Vajzat tashmë kishin pajisje testimi me përvojë. Pra, asgjë nuk i shqetëson ata vërtet. Ata janë nga "Pantera", gjatë provave, nga një distancë prej një kilometri, ata godasin një disk direkt me një predhë.
  Po, ndonjëherë saktësia e një gruaje mund të jetë më fenomenale sesa e një burri.
  Tashmë tanku i tyre po qëndron aty dhe qëllon në drejtim të automjeteve ruse. Dhe i rrëzon si qilim me miza.
  Gerda përsëri rrëzoi tridhjetë e katër sovjetikët dhe kërciti:
  - Unë jam ujku i Rajhut të Tretë!
  Charlotte gjithashtu qëlloi, duke rrëzuar një tank të Ushtrisë së Kuqe dhe tha:
  - As unë nuk e ha supën me lakër!
  Më pas, Christina preu makinën sovjetike dhe bërtiti:
  - Unë jam një vajzë e lezetshme!
  Dhe pastaj Magda me flokë të artë do të qëllojë. Tanku rus do të hapet dhe do të ulërijë:
  - Unë jam një terminator, jam qesharak!
  Katër vajza sprapsin sulmin. Gerda goditi përsëri makinën sovjetike dhe bërtiti:
  - Asi i zemrave!
  Charlotte përsëri qëlloi kundër armikut, goditi tridhjetë e katër dhe lëshoi:
  - Koka është si shalqi!
  Edhe Christina u godit. Ajo kosi një tank rus dhe bërtiti:
  - Terror i vërtetë!
  Magda, duke qëlluar, goditi një makinë të Ushtrisë së Kuqe dhe tha:
  - Ka një hajdut në botën e krimit!
  Vajzat rrëzuan tridhjetë e dy tanke sovjetike në një betejë, duke thyer të gjitha rekordet e mëparshme. Pse kanë tetëdhjetë predha? Dhe ekuipazhet e tankeve sovjetike nxituan me guxim përpara.
  Por me një shpejtësi të tillë zjarri - 15 raunde në minutë, dhe gamën e shkatërrimit, Panthers arritën të zmbrapsnin sulmet vetëvrasëse, duke mos dhënë asnjë shans për të hipur ose dash.
  Gjermanët ishin në gjendje të qëndronin në mbrojtje. Vetëm në disa vende trupat sovjetike u kapën paksa. Luftimet u zvarritën deri në fund të vjeshtës dhe, me koston e humbjeve të mëdha, Ushtria e Kuqe ishte në gjendje të përparonte jo më shumë se pesëmbëdhjetë kilometra në thellësi.
  Gjeniu i Rommel tregoi se gjermanët ishin mjaft të aftë për të kryer mbrojtjen aktive dhe luftën e llogoreve.
  Aleatët, të rrahur në Siçili, deri më tani vetëm kanë bombarduar. Por për këtë, Rommel dhe Speer gjetën një përgjigje të mrekullueshme: avionët luftarakë He-162. Avioni ishte superior në karakteristikat e fluturimit ndaj ME-262 dhe ishte katër herë më i lehtë, shumë herë më i lirë dhe më i lehtë për t'u prodhuar. Jo më kot e quanin luftëtare të popullit.
  Makina, e ndërtuar në tre muaj, u ngrit më 6 tetor 1943. Dhe ditë të zeza erdhën për kundërshtarët e Gjermanisë në ajër.
  Non-162 ishte i lehtë për t'u kontrolluar, i manovrueshëm dhe nuk kërkonte pilotë shumë të kualifikuar.
  Dhe Rommel ishte ende në mbrojtje. Gjermanët forcuan trupat e tyre pranë Leningradit me kohë dhe zmbrapsën ofensivën e dimrit atje. Përsëri ata zmbrapsën sulmet pranë Orelit dhe Kharkovit. Ata gjithashtu qëndruan në qendër, duke penguar marrjen e Smolenskut.
  Këtë herë Fritz mundën ta kalonin dimrin pa dëmtime serioze për veten e tyre. Dhe pastaj në pranverë ata e morën dhe u zhvendosën atje ku pritej më pak - në Karelia. Dhe ajo filloi të shëtiste rreth Murmansk. Në të njëjtën kohë, nazistët morën përsipër dhe filluan përgatitjet për të zmbrapsur sulmin aleat në Francë. Situata po nxehej.
  Dhe me të vërtetë, pothuajse e gjithë Karelia u kap nga nazistët. Dhe pastaj filloi zbarkimi në Normandi, dhe Oleg Rybachenko, ndërkohë.
   Tashmë u bë fare e errët dhe _ qëndroi ngrohtë , duke gjykuar Nga klima ukrainase natën .
  Margarita u zgjua pak më herët Dhe u ul në mbledhje _ Vera shiu intensifikuar , dhe fëmijët nxitoi fshehin nën pemë .
  kokat tashmë ndaloi rrotullohem Dhe Oleg e paqartë tha :
  - Epo si ?
  Margarita me admirim u përgjigj :
  - Ti Vetëm gjeniale !
  Rybachenko i mashtruar per veten time i gjerë gjirit Dhe me krenari tha :
  - A Çfarë Ju mendova ! E imja makinë punon !
  Vajze i indinjuar bërtiti :
  - Po më mirë do ajo fare ... jo ekzistonte ! Çfarë ne Tani do bëj ?
  Oleg e shkundi atë Me flokët ujë Dhe sinqerisht u përgjigj :
  - A Çfarë zakonisht V të tilla situatave të papërshtatshme bëj ? ne do angazhohen bëmat !
  djalë ngatërruar në veten time mbrapa xhepi Dhe i indinjuar bërtiti :
  - Po I armë ra ... Por Asgjë unë do të bëjë atë per veten time e re !
  Margarita i indinjuar tha :
  - Po ju do të bëni ... këtu ju Jo njëzet së pari shekulli ! Provoni nga pemë bluaj starship !
  Oleg vështirë gërmonte V pergjigje :
  - Tani Jo mesatare shekuj ! Çfarë e nevojshme bëj atëherë _ Dhe Unë do ta bëj ! DHE fare ne Tani të papërshtatshme , dhe Kjo tingujt me krenari !
  Vajze Me admirim u përgjigj :
  - Po sigurisht budallenj ! Vetëm V dallimet nga perralla Të gjitha më e rëndë Dhe Ku më prozaike !
  Djali është një mrekulli të sigurt deklaruar V ironike forma :
  - Oh vëllimi Çfarë dritë mësimdhënie , dimër Dhe në pranverë ... them unë pa përjashtime të gjitha shpirtrat e këqij pyll !
  Margarita në mënyrë miratuese konfirmuar :
  - Po ndjenje humor ju Jo u largua ! DHE Kjo Ndoshta të jetë Dhe ka kryesorja !
  Oleg Rybachenko u përgjigj V poster stili :
  - A kryesore autorët punët si kjo ! Partia Komuniste , Lenini , Sovjetik pushtet !
  Vajze shpërtheu në të qeshur ... A verës shiu i intensifikuar . Pemë mbuluar nga avionëve Shumë keq . Djema së shpejti u lagur përpara fijet _ A thatë Se ku .
  Shiu megjithatë , papritur ndaloi , fryu i ftohtë flladi _ te ngrohu fëmijët levizim Nga pyll . Të shtrenjta atlete shtypur , dhe Oleg i zhveshur ato , dhe Gjithashtu çorape duke qëndruar zbathur _
  Margarita të frikësuar vuri re :
  - Ti Kështu që do të ftohesh !
  djalë të sigurt deklaroi :
  - Unë kurrë Jo u ftoh ! DHE fare zbathur ecin një kënaqësi . Bëni një shëtitje Dhe ju ! Këtu Jo Moska , askush gishti në tempullit përdredhje Jo do të bëhet !
  Vajze negativ e tundi kreu :
  - Këmbët V errët do me mundesh ! I vërtetë disi __ _ Do ta kapërcej !
  Djema levizim Nga natën pyll . Oleg eci përballë : zbathur këmbët lehtë . A cfare __ _ lakuriq tabani ndjen çdo tuberkuloz , gungë , thupër , madje jep kënaqësi . vajze kjo Jo kupton dhe _ duke mbetur prapa V e tyre squelching atlete .
  Këtu Margarita është pak më ndryshe, dhe shumë më e përkëdhelur se vajza që punonte në gurore. Epo, ndodh. Disa ndërrime kronometrike ndoshta luajnë një rol.
   djalë kthehet Dhe Perpiqet brohorisni :
  - Jepi Jo shtyje ! Së shpejti le te dalim jasht te njerëz !
  Margarita në mënyrë kapriçioze thërret :
  - Po vërtetë Dhe së shpejti !
  Vajze disa pak i trashë , ndoshta i shëndoshë dhe lodhet Ku më i shpejtë , më sportiv djalë . Por atlete ik kategorikisht refuzon .
  - Jo ! NË pyll zbathur Jo shko ! Do të vidhosesh këmbët !
  Djalë negativ tronditi kreu :
  - E pakuptimta ! I Sa shume Jo i shkelur as një herë Jo prerë veten ! DHE madje ne vjeshte Kjo E madhe ngreh V pyll milje _ Rivendos pads Dhe ju do të bëhet më lehtë !
  Vajze vështirë kundërshtoi :
  - Jo ! I Jo lypës dhe _ fisnike lloj ! Ju vraponi sikur të grisura një herë Kështu që ju si .
  Djalë vrenjtur Dhe bërtiti :
  - U motër ! DHE rrah Si zonjë !
  Margarita mbeti i heshtur ... Kaloi disa orë Dhe tashmë fare lulëzoi . Madje u bë piqem dielli . I shëndoshë Dhe Jo si kjo sporte si _ Oleg vajze më në fund i mbaroi avulli Dhe u ul pushoni . Më shumë e zakonshme te ngarkesat djalë u ul afër Me saj pa dëshirë _ E gërvishtur kruarje thembra O leh _ Fishkëlliu :
  - Po Ju Jo Gerda !
  Margarita V përgjigje ankoi :
  - Unë jam i lodhur ka dua ! A në ju edhe pse një lloj _ sallam majtas ?
  djalë ngatërruar Nga xhepat _ E nxjerrë kartëmonedhë V pese qind rubla dhe _ pesëdhjetë dollarë dhe _ Gjithashtu një qindarkë vogëlsirë Dhe celular telefonit Me miniaturë video kamera . I vrenjtur ...
  NË mik xhepi doli qe ishte vetëm paketoj çamçakëz _ fëmijë mori nje cope per veten time Dhe ofruar Margarita . Vajze refuzoi :
  - U mua e saj po !
  DHE Njësoj hoqi dorë një copë V goja _ Por çamçakëz uria Jo shuan . Vetëm ndez oreksi _ Fëmijët u ul disa kohë , në heshtje . A pastaj Margarita pyeti :
  - Epo , gjeni , si Ju ju mendoni ne ushqim ?
   fëmijë të sigurt u përgjigj :
  - Verë në fund të fundit . _ Ne do të gjejmë kërpudha , manaferrat , peshku le ta ndezim peshkun zjarr ...
  Vajze grimacoi Dhe pyeti :
  - A në ju më të lehta a ka ?
  Oleg i hutuar u përgjigj :
  - Jo , unë njëjtë Jo Unë pi duhan !
  Margarita qeshi , duke vënë re :
  - Unë gjithashtu ... Por Ndonjehere atje jane rrethanat kur _ Dhe keq zakonet e dobishme .
  Djalë tundi me kokë Dhe vërejti :
  - Në shtëpi në mua më të lehta ka ... Por V Moska nga saj nuk ka dobi ...
  fëmijë të dridhura Dhe në mënyrë vendimtare tha :
  - Ne pushuam Dhe shkoi tjetër !
  Vajze pa dëshirë trëndafili Dhe nuhatur grykë :
  - Le të shkojmë !
  I ri të papërshtatshme përsëri levizim Nga pyll . Oleg te tek e tija turp Jo Shumë e dinte si _ duhet të lundruar . A busull në fëmijët Jo ishte . Kështu që Çfarë Ata konkretisht humbi . Është mirë që më shumë verës Dhe ngrohje _ DHE Kështu që Jo shume e frikshme . Në të njëjtën kohë hasi në pastrimin boronica _ U ngrit në të katër këmbët Dhe filloi gosti në e embel kokrra _
  Margarita , pasi u shua elementare uria , qeshi :
  - Këtu e shihni në ju e zezë goja ! Ju sikur race të pastër qeni Me karakter !
  Oleg të sigurt u përgjigj :
  - Jo le të humbasim ! U ne Shpresoj të jenë të fortë stomaku , dhe diarreja Jo do ta marrë !
  Fëmijët i mbushur manaferrat Dhe përsëri shkoi V mënyrë . dielli ka kaluar zenit Dhe u bë Shumë nxehtë . NË atlete këmbët preli , dhe Margarita më në fund vendosi e tyre hiq . Por Me zakone të pazakonta zbathur shko Shumë me gjemba _ Vajze ka arritur në degë , rënkoi Dhe u ul në trungun e pemës E kuptova këpucët mbrapa Dhe gjëmonte :
  - Epo Dhe pylli është plot surpriza !
  Djalë pa dëshirë konfirmuar :
  - Sigurisht ... Këtu Jo vendpushim ! Por Dhe bukuroshe një lloj _ ka ...
  Duke ecur Nga pyll , vajzë pyeti Oleg :
  - A Si do Ju ndihmoi do E kuqe Ushtria ?
  djalë i gërvishtur kurorë Dhe racionale u përgjigj :
  - Unë do të ... Sugjeruar do ato Për filloi teknologjisë T -54. Të tillë tank mund do shpejtoj duke përfunduar e dyta botë luftërat .
  Vajze Jo fare ranë dakord :
  - Mendon se e di _ pajisje tank vetëm V të përgjithshme veçoritë smogu do ato ndihmë ?
  Oleg Rybachenko ofenduar në kjo është :
  - Jo V gjeneral , i fare rreth tanke shumë Unë e di në vëllimi numri Dhe rreth aktive forca të blinduara !
  Vajze qeshi V pergjigje :
  - Epo , atëherë , hajde më mirë menjëherë teknologjisë T -90, dhe Pastaj do të kapim të gjitha paqe !
  fëmijë i gërvishtur e pasme e kokës Dhe pranoi :
  - Kam lexuar I rreth një seri , rreth viktimat V katërdhjetë e dyta vit nga njëzet së pari shekulli . Kështu që Ata Dhe ndërtuar thjeshtuar model T -54, pasi u nis e tij V prodhimit më shumë përpara betejat nën Stalingrad . DHE V rezultat çfarë BRSS fitoi Ku me shpejt se _ V realitet Dhe Me i madh efekt . Aktiv kontrolloni të tjerët idetë atëherë ... Mundeni provoni Dhe dicka __ _ më shumë komplekse - për shembull sistemi salvo zjarri " Smerch ". Por shume larg teknologjikisht ik Jo e nevojshme !
  Margarita Me kjo me dëshirë ranë dakord :
  - Jo merrem me vete ... Ah Se më shumë Dhe lazer armë bëj do të kërkojnë !
  përmes disa koha vajze përsëri u ul pushoni . Koha fluturoi disi __ _ pa u vënë re . Përsëri u errësua dhe duhej kaloni natën nën hapur qielli . Por netët V fund qershor i shkurtër Dhe të ngrohtë . DHE duke gjykuar Nga racat pemë , kjo diku __ _ në Ukrainë , me më shumë të ngrohtë klima . Kështu që fle Mund mjaft .
  Oleg Rybachenko E kam ëndërruar atë Ai një të tilla djalë - djalë kabine në vajzërore anije _ DHE vajzat janë duke vozitur e tij mbrapa dhe me radhë . As minuta paqe _ po më shumë duan prekje muskuloz trupi djem , pink . Jo i madh gëzim .
  Flini pak gjumë Jo jap , ngre V herët , dhe V duart leckë - tharë Dhe pa Togo brilante kuvertë _
  A Pastaj më shumë mendoi për të vajzat dërgoni heq tymi Me tuba _ po cfare ? Pëlhurë gomuar ! Kjo Dhe fare Duket sikur në tallje _ Por djalë nxituan përmbushin dhënë urdhëroj . Pëlhurë gomuar nga tymi i fryrë dhe Oleg vuajtur sipër deti valët V anësor Australia .
  djalë V dëshpërim filloi të këndojë ;
  I ishte thjeshtë fëmijë V vendi mbretërore ,
  Babai imja toke mjeshtër lëruar ...
  Por jetoi V ëndrrat O kalorësi hussar ,
  DHE shkop me guxim V përleshje djalin tundi !
  
  Pas në flota iku I një adoleshent ,
  Për mua në anije kalojnë dha jashtë princi ...
  Jo sheqer shërbim , ju më beso fëmijë ,
  Aty duhet të fort ndërmarrë Jo bie !
  
  Fed i varfër , por por i fshikulluar ,
  Nga takat shkop - djalë Për duke rrahur !
  Jo , jo të dëshiruar të tilla fëmijë aksione ,
  i kërkuar liri , i ri Ilya !
  
  kam ëndërruar _ Gjithashtu besoj O pasuri ,
  i kërkuar zbathur zbathur çizmet ...
  Por Nr në det , ti më beso vëllezër ,
  Të gjitha Çfarë Unë kam - ata do të më zhgënjejnë mbrapa borxhet !
  
  Por Këtu na ka ndodhur u kap private ,
  ishte Lufta i pabarabartë , i vuajtur ne ...
  DHE doli qe ishte I V pirat putra ,
  A Kjo sikur V ferr i pjekur Satanai !
  
  I fshikulluar e gjatë , si një mace me shtatë bishta ,
  Pas zbathur këmbët erdhi zjarr ...
  Piratët mundi djalë kabine Shumë e vështirë ,
  Desha ato i fortë bëj dhimbje !
  
  Djalë fort V tortura kjo mbajtur në
  As duke rënkuar , duke qarë , madje Jo psherëtiu ...
  Ai reale kalorës doli të jetë
  Tërhequr , ju e dini rrip Si kokëfortë mushkë !
  
  DHE kapiten piratët i habitur _
  Ju njeri me duket se shoh tonë ...
  DHE ndriçoi dritën filibusters fytyrat ,
  Të tillë në yoongi u shfaq shans !
  
  Ai u bë pirat Nga detet i ashpër ,
  DHE Njësoj V betejat mbytet anijet ...
  Tani iniciativë ka në djemve e re ,
  Studioni , provoni - kështu që Jo e fshiu !
  
  Pirate Sigurisht djalë hajduti ,
  Por nderon ligjet vëllazëritë Si kanun ...
  Për biseda boshe madje i thatë ,
  Por do të përshtaten Me ulërimat nxitim !
  
  djalë u rrit dhe i tejmbushur pasuri ,
  Menaxhuar Gjej per veten time nuse njeheresh ...
  Autoriteti gëzon në vëllazëritë ,
  NË një lloj _ më së paku Ai Dhe Zoti Dhe princ !
  
  Por Këtu fat ktheu shpinën egërsisht _
  E kuptova pirat i kalitur V rrënqethëse robëri ...
  U njoh në lëkura që _ të tilla me nxitim ,
  Ai kuptoi se _ të tilla kaos !
  
  Aktiv në raft në mënyrë të vendosur hero mbajtur në
  DHE asnje Jo lëshuar , jo tha ...
  Edhe pse ndaj tij premtuar madje mbretëri ,
  DHE premtimet pafund bosht !
  
  Veli Pastaj V zinxhirë përpara skela ,
  Aty përgatitur shpatë i madh xhelati ...
  Të tillë shihet në atij punë ,
  Një goditje kokat prerë !
  
  Të gjithë në lamtumirë kalorës u përkul ,
  Tha : me fal nese _ fajtor ...
  Lëkundje sëpatë - cung i mbështjellë ,
  Shpirt pirat fluturoi V ferr !
  dielli tashmë dritë lartë Dhe djalë me gëzim u hodh lart . Vajze trëndafili pa dëshirë _ I uritur fëmijët levizim Nga pyll . Margarita i çaluar , i fërkuar këmbët , të dhimbshme ankoi Dhe havjar , në e cila të akumuluara qumështore acid _ Shumë Desha është .
  djalë ndjerë veten time më të gëzuar , dhe të sigurt rrahur zbathur këmbët Nga bar pastaj _ Dhe rast , shpërthyer përpara pastaj _ duke u kthyer te vajzë .
  Por uria i mërzitur Dhe ai . Këtu Djema përsëri doli qe ishte në boronica pastrim _ Hengra pa të gjitha llojet e gjërave entuziazëm . pa të bukës Dhe Mish boronica Jo mund për të kënaqur i uritur stomakët . Pastaj përsëri le të lëvizim ...
  Edhe pse atlete Dhe e bute por _ për një kohë të gjatë ti ecen V ato ju e fërkoni atë këmbët . Vajze u ngrit këpucët Dhe e provova shko zbathur _ Djalë eci përpara , dhe i shtrirë shkop kone , degëza , degë . A Margarita u përpoq hap Nga i butë bar _ Por Të gjitha barazohet thembra më vonë disa koha bëhet shkëlqim .
  Vajze u ul dhe Pastaj Oleg sugjeroi :
  - Uluni për mua në mbrapa ! Unë do ta mbaj atë !
  Margarita dyshohet :
  - A për një kohë të gjatë nëse në ju mjaft forca , ariu yndyrore ?
  Oleg Sinqerisht u përgjigj :
  - Jo Unë e di ... Por Ju jeni duke humbur peshë drejtpërdrejt në sytë !
  Vërtet nga mungesa ushqimi vajze u bë humbin peshë po Dhe të fortë muskuloz djalë , gradualisht tharë . Mbaj ngarkesave mbrapa me shpinë Jo thjeshtë , por Ai në fund të fundit _ atlet _ DHE duhet duroj barrë .
  përmes një çift orë hipur Oleg hoqi dorë Dhe u ul . Pastaj i shtyrë ndërgjegjja Margarita shkoi vete _ Ajo thembra ishin e kuqe Dhe i gërvishtur . Por vajze disa koha mbajtur në në forcë do .
  Pas Djema hasi në shkurre manaferra _ Pak zvarritur Dhe hëngri .
  Gllabërues manaferra , margarita vuri re :
  - Vërtet? Kjo pafund pyll ?
  djalë negativ tronditi kreu :
  - Unë Kështu që Jo Unë mendoj ... Përkundrazi Total ne Vetëm doli qe ishte Jo V vetë më e mira vend .
  Margarita me përbuzje gërhiti :
  - Dhe thjesht humbi ... Këtu ajo tuajat gjeniale !
  Oleg racionale vërejti :
  - A e di Të gjitha V parim e pamundur !
  Pas çfarë djalë në mënyrë vendimtare u bë Dhe u përgjigj :
  - Le të shkojmë ! Ndoshta do të hasim në partizanë !
  Vajze e trishtuar qeshi :
  - E freskët legjendë , por besoj Me puna ...
  Shkoni Dhe V vetë në fakt Mund përpara pafundësi V pyll endacak Nga ato ose më së shumti rrugët _ Kur Është errësirë , fëmijë përsëri u ngjit lart në rodhe . Shiu Jo ishte Dhe netët ukrainase të ngrohtë .
  Oleg Rybachenko ëndërruar per veten time vazhdim ... Këtu Ai djalë kabine godet në amerikane anije ... E tij kap Dhe pyesni :
  - Ti Ruse !
  Oleg me krenari përgjigjet :
  - Unë rusisht djalë kabine !
  amerikanët duke qeshur Dhe Për filloi vendosin fshikulloj djalë mace me shtatë bisht . Në ëndërroj goditjet Jo kështu që e dhimbshme Dhe djalë duron _
  Pas ndaj tij kauterizuar cigaret te gjinjtë Dhe kërkojnë tregoj O planet komandë , sikur do djalë , i aftë dicka __ _ di .
  Pastaj fut gishtat V dera hapje Dhe shtrydh zëvendës . Por asnje tortura Jo ndihmë . Oleg Rybachenko është i heshtur Si partizan _ DHE Pastaj e tij shkaqet veten time admiral _
  Duket Me dyshimi në të lidhur me zinxhirë djali i prangosur _ Me me vija mbrapa , me mbuluar flluska pëllëmbët , dhe thembra këmbët , por veten time Perpiqet duket i dashur Dhe në mënyrë të këndshme shqipton :
  - A doni biçikletë , a ?
  Oleg Rybachenko duket Me i qëllimshëm indiferencë .
  Admirali shton Me me një buzëqeshje :
  - A skuter ?
  djalë me përbuzje gërhiti :
  - Po nuk mjafton !
  Admirali i indinjuar i ngritur vetullat Dhe pyeti :
  - Epo , mirë Makina Ford ... Imagjinoni _ Ju të tilla i vogel dhe _ në ju një Ford i tërë .
  Oleg Rybachenko pa hijet ironi sugjeroi :
  - A Ndoshta Pastaj menjëherë " Cadillac "? Çfarë për të humbur kohë për gjëra të vogla ?
  Admirali bëri disi e tillë Jo Kuptohet ironi Dhe tha :
  - Dy Cadillac dhe një Ford _ _ _ _ përveç kësaj !
  djalë ironike shtoi :
  - A Gjithashtu Celës nga apartamente ku _ paratë gënjeshtër !
  Admirali konfirmuar Me me zell :
  - Dy çelësi nga _ tre apartamente ku _ Shumë i madh paratë gënjeshtër !
  Oleg Rybachenko qeshi Dhe vërejti :
  - Po premtimet në ju ... Epo ok , une Unë do t'ju tregoj ti ku _ Dhe V e cila vend Mund Sulmi rusisht flota Dhe arritur fitore !
  Admirali i kënaqur spërkatur lart duart Dhe porositi :
  - Mbaj fisnike darkë ! Djalë Të gjitha tha !
  Pas uria Mirë hani i hollë ushqim _ djalë jam plot përpara hale , dhe Pastaj tha në _ e cila vend më mirë Total kalojnë amerikane skuadron _
  - Pastaj Ju do ta gjesh veten V e pasme admirali Trosheva Dhe rrafshoj e tij Si monedhë _
  amerikane mjaft fërkuar duart ...
  djalë njëjtë pyeti revistë Dhe bëri disa skica si _ shko Dhe lëvizin më tej .
  Çfarë njëjtë amerikane flota në të gjithë në çifte i tundur te paraprakisht i gatuar i bllokuar _ A Oleg Rybachenko u ul në shtrati ... K atij erdhi duke u tundur ijet grua _ Ajo paturpësisht sulmuar në djalë .
  Ndoshta si kjo mënyrë , admiral i kërkuar shprehin djalë kabine mirënjohje . Ose anasjelltas më shumë bëhu pis !
  Koha në ëndërroj duke ardhur shpejt , dhe Këtu amerikane skuadrilje V katrore Djalli . Çfarë njëjtë i kërkuar Yankees atje hyni , po Dhe do të marrë Nga meritë ! Këtu ajo pikënisje të sakta planifikuar trim djalë _
  Papritur deti i shkumëzuar ... trëndafil lart i madh valë , thithëse amerikane kryqëzorë Dhe luftanije _ Për më tepër Kjo ka ndodhur Kjo V disa sekonda _ Të gjitha e permbytur si _ V bankë Me birrë _ Pas çfarë Dhe mbaroi koha V përjetësinë Për skuadrilje I çmendur Dik .
  DHE anijet iku V mbretëria Neptuni ...
  Këtu dhënë Oleg përpara deti mbret _ Se monark ishte i madh Me peshku bisht Dhe ari peshore _ tronditi treshe Dhe gjëmonte :
  - Ti OBSH si kjo ?
  Oleg u hodh përpjetë , duke goditur me shuplakë djegur V mangall këmbë dhe u përgjigj :
  - Unë djalë kabine rusisht flota !
   Neptuni gërmonte Dhe pyeti :
  - Perla e imja mundesh ti ?
  Djalë buzëqeshi Dhe me guxim u përgjigj :
  - Mundem , por Për ju Jo Unë do !
  Neptuni trokiti treshe Dhe bërtiti në të gjitha fyt :
  - Peshkaqenë besnik shërbëtorët pushimi im _ i paturpshëm Olezhka !
  Djalë i shtrydhur grushta Dhe u bë Përgjigju sulmit nga duke shtypur barracuda . Ato u ngjit sikur i uritur qen _ Por djalë e tyre u takua të fortë goditje , dërgim V nokaut _ Por peshkaqenë Të gjitha më shumë Dhe me shume ... Djalë - djalë kabine i rraskapitur ...
  Tashmë lulëzoi . Margarita fle dhe _ është për të ardhur keq Zgjohu e bukur vajze _ Ajo Dhe V vetë në fakt humbur peshë dhe nga çfarë fytyrë u bë më shumë e lezetshme , e kuqe nga të freskëta rrezitje _ fëmijë ndjerë V per veten time ngjashmëri dashuri _ Ndoshta Mirupafshim përafërsisht të tilla si _ Tom Sawyer te Becky .
  I varfër vajze i uritur . A saj këmbët si kjo i gërvishtur , i butë , jo i njohur te i përafërt sipërfaqet _ dicka __ _ ajo kujtoi Gerda , apo jo? Çfarë më shumë i prishur _ A Tani kapur në herë ku _ jeta Jo mjedra _
  E madhe Vendase Lufta shumica të rënda periudhë jeta mbrapa BRSS . A Ai fëmijë mrekulli mbërthyer V pyll , dhe Jo Ndoshta asgjë ndihmë E kuqe ushtri _ Budallaqe Kjo gjithçka ... Deri çfarë njëjtë budalla !
  djalë Pak u ul dhe priti derisa _ Margarita do të zgjohet Dhe duke mbajtur jashtë asaj dorë pyeti :
  - Dhe çfarë ju a doni ?
  Vajze Sinqerisht u përgjigj :
  - Ka ... Dhe më shumë fle !
  Oleg Rybachenko në mënyrë vendimtare tronditi grusht :
  - Mjaft ! E nevojshme shko ! Ndoshta Sot ne me fat !
  Margarita bëri disa i pasigurt hapat zbathur këmbët Nga bar _ Kam shikuar në atlete , atëherë në flluska Dhe deklaroi :
  - Do të përpiqem , unë Pak Kështu që ecni ! U mua mjaft do !
  Djalë paralajmëroi :
  - Unë do shiko te _ Ju Jo E godita veten !
  Vajze Me buzeqesh _ _ e kuqe nga të freskëta rrezitje fytyra , u përgjigj :
  - Unë Unë do të përpiqem të shko shpejt !
  Fëmijët drejtuar Nga pyll ... Në fillim shko Margarita ishte Shumë e vështirë . Por vajze Shumë krenare Dhe mbajtur në në vetëvlerësim . Pas Kur muskujt ngrohur , dhimbje V këmbët Dhe mbrapa u qetësua , u bë më e lehtë . Por uria më kapi Të gjitha më të fortë . E vertete perseri _ u kap boronicë _ Por manaferrat uria tashmë Jo i kënaqur . djalë sugjeroi :
  - Është e nevojshme Gjej lumi Dhe kap peshku !
  Margarita vështirë psherëtiu :
  - Mirë Kjo ide !
  Por në lumi dil jashtë asnjë mënyrë Jo vetëm ia doli _ hasi në mënyrat përrenj . Vajze së shpejti i mbaroi avulli dhe djalë përsëri duhej bartin saj në mbrapa _ Pas lani i plagosur këmbët tek vajza V ftohtë ujë ...
  Margarita te hutohem pyeti djali :
  - A Si Ju a mendoni se e jona E kuqe ushtria do përpara kundër Krauts , ose jo ?
  Oleg Rybachenko i indinjuar :
  - Si Kjo jo ? NË vëllimi Dhe përbëhet nga kredo sovjetike të armatosur forcë për të _ mundi armik në e tij territoret . ne lindur , eja Dhe do përpara çfarë do Kjo Jo ja vlente . - Djalë V bezdi lëvizur veten time grusht Nga mollëza .
  - Këtu Unë , për shembull , vetëm pinjoll _ Jo Mund asnjë mënyrë të tërheqë ju nga pyjet _
  Margarita sqaruar , spërkatur ujë këmba :
  - Dhe veten time gjithashtu ... Ne Kështu që Me uria do të vdesim nëse ne do zvarritje !
  Djalë vështirë psherëtiu Dhe i turbulluar :
  - Jonë kockat do të gjejë përmes disa shekuj ...
  Pas çfarë Ata përsëri levizim Nga pyll ... Koha po vazhdonte Të gjitha me shpejt dhe _ Këtu përsëri u errësua ... Oleg i habitur që _ më shumë Jo të dëgjueshme ulëritës ujqit _ Por shihet Kjo ishte qetësi pyll _ Vetëm një çift një herë u dëgjua V në distancë ulërimë motorët vidhos avion _ Por madje breshër e tyre ishte me pak përdorim .
  Epo, vajza ishte me fat. Megjithatë, ajo lëvizi ngadalë. Më dhimbnin shumë këmbët dhe shpina... Ishin grumbulluar acide.
  Duke parë gjendjen e saj, Oleg sugjeroi:
  - Ndoshta duhet të shkoj vetëm? Dhe do të pushoni!
  Vajza tundi kokën me vendosmëri:
  - Jo, le të shkojmë së bashku! Jam i fortë!
  Dhe pavarësisht dhimbjeve të forta, Margarita vazhdoi. Për të mbajtur shpirtin e tij, Oleg filloi të këndonte;
  Unë jam duke ecur buzë pyllit me vajzën time,
  Unë kam një kravatë të kuqe - gjithçka përreth është e bukur ...
  Përroi cicëron me një trill argjendi,
  Le të bëhet gjithçka në botë - dashuria është e drejtë!
  
  Por bombat ranë, pylli shpërtheu,
  Fashisti po përparon, të gjitha pemët po digjen...
  Aty ku lumi gurgullonte, rëra digjej,
  Dhe fëmijët fatkeq u bënë objektiv!
  
  Okupatorët kanë ardhur dhe është e vështirë për ne,
  Është shumë e vështirë djema, pa një kore bukë...
  Gjithçka që mbeti nga varka ishte një fragment, një rrem,
  Dhe sa shkaba ka - as qielli!
  
  Luftëtarët e nëndheshëm tani janë bërë miq me njëri-tjetrin,
  Ne ecim zbathur në rrugë të ftohta...
  Kundërshtari kërcënon si një bishë e tërbuar,
  Por besoj se edhe njerëzit rreth meje janë familjarë!
  
  Lëreni trenin e pionierëve të dalë nga shinat,
  Dhe Tigrat u dogjën si një pishtar në një makth ...
  Më besoni, fashizmi është i dënuar me shkatërrim,
  Bashkë me vajzën luftojmë me guxim!
  
  Ne i bëmë policisë një luftë të guximshme,
  Besoni automatikun mbi supe, nuk është i rëndë...
  Përgjithmonë vajzë do të jem me ty
  Ne do të ndërtojmë një botë - rrezatuese dhe të re!
  
  Do të jetë e mrekullueshme për të gjithë njerëzit, më besoni,
  Fëmijë, ne i biem Krishtit në lutje...
  Tempulli ynë zëvendësohet nga një pemë e madhe bredh,
  Ndjehet mirë nën të, sikur të jeni tani në parajsë!
  
  Shpëtimi ka ardhur dhe ushtari rus,
  Fashisti e goditi fort me bajonetë...
  Shoku im dhe unë morëm një mitraloz,
  Dhe ata filluan të godasin gjermanët me shumë saktësi!
  
  Tani, me një këngë kërcënuese, shkojmë në Berlin,
  Liria do të vijë edhe në Gjermani...
  Ne po fluturojmë shpejt me një parashutë,
  Luftëtarët janë fëmijë të njerëzve të shenjtë!
  Oleg dhe Margarita, paksa të gjallëruar nga kënga, ecën nëpër pyll. Me fat, askush nuk i hasi. Sikur të gjithë banorët të kishin vdekur shumë kohë më parë. Dhe moti ndryshoi, një re u rrokullis dhe filloi të bjerë shi.
  Djemtë spërkatën nëpër pellgje. Gjendja më në fund u përkeqësua. Kaq shumë kohë në pyll, por nuk ka fund në horizont. Kështu që ju endeni si një kotele e verbër.
  Më në fund Margarita nuk duroi dot, këmbët i lëshuan dhe vajza mërmëriti:
  - Jam i dëshpëruar! Sa kohë mund të endesh kështu!
  Djali u përgjigj me një psherëtimë të thellë:
  - Ndoshta një kohë shumë të gjatë. Ky është një vend mizor dhe i shkretë, sido që ta shikoni.
  Margarita ankoi:
  - Është mizore për ne... Të ngresh veten kështu dhe të rrëzohesh... Dhe nuk mund ta ngreje makinën tënde të kohës!
  Djali psherëtiu rëndë dhe pa dëshirë u përgjigj:
  "Unë vetë nuk e prisja që të shpërthente." Por kështu ndodhi...
  Vajza tha me inat:
  - Që të vdisni!
  Djemtë nuk folën për disa orë pas kësaj. Ne hëngrëm disa manaferra. Ndjenja e urisë u shua pak nga lodhja. Këmbët e Margaritës filluan të mbuloheshin me kallo që formoheshin ngadalë. Kjo e bëri më të lehtë lundrimin në rrugë. Por thembra ishte shumë e kruar. Kokrrat tashmë po më dhembnin barkun. Natyrisht, stomaku kërkonte bukë dhe diçka tjetër.
  Dhe është e mërzitshme pa kompjuterë dhe gjëra të tjera. Për disa kohë, fëmijët ishin ende në gjendje të shikonin filma në celularët e tyre, por bateritë u mbaruan. Pas kësaj u bë vërtet e vetmuar.
  Pavarësisht verës dhe mungesës së grabitqarëve, peizazhi përreth dukej i trishtuar dhe i mërzitshëm. Dhe në përgjithësi u bë disi e frikshme.
  Oleg u përpoq të këndonte përsëri, por fjalët nuk më erdhën në mendje ... Dhe koha kalon.
  Po errësohet. Me sa duket do të na duhet të flemë sërish të uritur në ajër të hapur. Dhe kjo është e frikshme. Djali dëshiron diçka ndryshe. Por vajza tashmë kishte rënë të fikët. Dhe ju duhet të shtriheni vetë, duke rënë në gjumë.
  Ndërsa ata po rrinin pa dobi, zbarkimet në Normandi filluan. Gjermanët kishin një armë vetëlëvizëse E-10 më praktike dhe më të lirë, e cila kishte gjysmën e peshës dhe lartësisë së T-4, por me armatim të barabartë, mbrojtje më të mirë dhe lëvizshmëri shumë më të madhe. E-10 i vogël mund të depërtonte në mënyrë të përkryer në Shermans nga një distancë e shkurtër, dhe ishte vetë i padukshëm, gjë që është shumë e rëndësishme në kushtet kur armiku ka kaq shumë bombardues.
  E-10 e ka provuar veten në praktikë si një armë e shkëlqyer vetëlëvizëse dhe, më e rëndësishmja, e lirë dhe e lehtë për t'u prodhuar. Silueta e saj ishte aq e ulët sa gjurmët mbulonin plotësisht anët, duke i dhënë mbrojtje shtesë. Këndi i madh i prirjes racionale të armaturës me trashësi 80 milimetra dha një rikoshet kundër shumicës së armëve. Edhe IS-2 nuk depërtoi gjithmonë kokë më kokë në një automjet të tillë.
  Në terma praktike, arma vetëlëvizëse E-10 u tregua efektive në lartësi të mëdha për shkak të lartësisë së saj të ulët. Dhe sigurisht ajo kontribuoi në fitoren në Norvegji. Së bashku me luftëtarin e lehtë He-162 dhe bombarduesin Arado. Tanku T-4 u ndërpre si i vjetëruar dhe inferior në të gjitha aspektet ndaj E-10. Betejat treguan gjithashtu potencialin e mirë të Panterës. "Tiger"-2 nuk hyri në prodhim, si "Mouse", por u shfaq "Panther"-2. Më i lehtë se Tiger-2, ishte i barabartë në armatim dhe pak inferior në forca të blinduara. Sidoqoftë, ky tank u zëvendësua gjithashtu nga arma vetëlëvizëse E-25, e barabartë në armatim, por më e lehtë, më e lëvizshme dhe më e lehtë për t'u prodhuar. Dhe, ndoshta, më mirë të mbrojtur.
  Në Normandi, aleatët u mundën, duke humbur vetëm më shumë se gjysmë milioni të burgosur.
  Në verë, trupat sovjetike sulmuan në qendër, por ishin në gjendje të përparonin vetëm njëzet kilometra. Gjermanët e bënë vijën e tyre të tretë të mbrojtjes më të fortë dhe dy të parët tërhoqën forcat e tyre, duke lejuar që qindra mijëra predha të binin kot.
  Atje ata arritën të frenojnë Ushtrinë e Kuqe dhe t'i shkaktojnë dëme të mëdha.
  Në vjeshtë, gjermanët më në fund ishin në gjendje të pushtonin Gjibraltarin me stuhi. Franco megjithatë iu dorëzua presionit të Rommel, i cili kërcënoi të sulmonte. Përveç kësaj, flota gjermane e nëndetëseve është forcuar. Janë shfaqur nëndetëset e fuqizuara nga peroksidi i hidrogjenit. Dhe në vend të programit shumë të shtrenjtë të raketave - bombarduesit reaktivë dhe armët vetëlëvizëse E. "Panther"-2 nuk hynë kurrë në prodhim, si "Tiger"-2 dhe "Mouse", të varrosura në embrion. E-25 u bë një armë vetëlëvizëse me forca të blinduara ballore 120 mm në një kënd prej 45 gradë, anët 82 mm, plus gjurmët. Një motor 850 kuaj-fuqi i montuar në mënyrë tërthore në transmision dhe peshon tridhjetë tonë. Kur është i armatosur me 88 mm, gjatësia e tytës është 71EL.
  Një makinë e tillë, një metër e gjysmë e lartë, i kryente të gjitha detyrat në mënyrë perfekte dhe kthehej shpejt. Sigurisht, tanket e tjera u bënë të panevojshme, duke përfshirë fantazinë budallaqe të Hitlerit: Maus.
  E-25 mundi IS-2 dhe të gjitha modelet e tjera në beteja dhe u dëshmua se ishte pothuajse arma vetëlëvizëse ideale e të gjitha kohërave. Motori i fuqishëm dhe pesha relativisht e ulët bënë të mundur varjen e mburojave 90 mm në anët, gjë që e bëri automjetin të padepërtueshëm edhe nga ana për SU-100, IS-2, për të mos përmendur automjetet më të lehta.
  Gjermanët luftuan me besim kundër forcave superiore të tankeve dhe mbajtën frontin në lindje. Dhe në Perëndim, fashistët depërtuan në Marok dhe u zhvendosën nëpër Afrikë.
  Rommel vendosi racionalisht se ishte më mirë të mos sulmonte tani për tani në lindje, por të kapte Afrikën dhe Gjirin Persik. Për më tepër, kishte shpresë për një armëpushim me Stalinin.
  Në të vërtetë, pas tentativës së janarit për të sulmuar në qendër. Dhe pas humbjeve të mëdha të Ushtrisë së Kuqe dhe afër Leningradit, Stalini filloi të provonte terrenin për paqe. Por ai pranoi vetëm opsionin zero. Rommel propozoi një armëpushim për tre vjet.
  Stalini dinak, pas hezitimit, megjithatë vendosi të jepte pëlqimin. Lërini kapitalistët të shkatërrojnë njëri-tjetrin. Dhe ai do të pushojë dhe do të fitojë forcë.
  Rommel gjithashtu shpresonte se në tre vjet ai do të ishte në gjendje të mposhtte armikun në perëndim, dhe më pas të pushtonte BRSS.
  Pra, të dyja dhelprat janë dinake dhe llogaritëse.
  Ndërkohë, Oleg Rybachenko, së bashku me Margaritën, ndërmorën luftën partizane.
  Një djalë dhe një vajzë sulmuan një garnizon gjerman gjatë natës. Dhe ata i bënë një luftë. Qëlluam nja dy duzina fashistë dhe u kthyem në pyll. Pastaj ata enden dhe u kthyen për një kohë të gjatë, duke ngatërruar gjurmët e tyre.
  Por në përgjithësi, veprimi i tyre nuk ishte plotësisht i suksesshëm. Nazistët u përgjigjën duke djegur fshatin dhe duke qëlluar banorët vendas.
  Këtu në mënyrë të pashmangshme mendon: a ia vlen të jesh partizan?
  Oleg Rybachenko dhe Margarita mblodhën kërpudha dhe manaferra në pyll për ca kohë pas kësaj dhe mbajtën kokën ulur.
  Më pas ata sulmuan kolonën më larg nga zonat e banuara. Ata rrëzuan një rezervuar benzine dhe vranë një duzinë Krauts. Si përgjigje, gjermanët varën përsëri njerëzit.
  Nazistët iu përgjigjën të gjitha veprimeve partizane me ekzekutime, trekëmbëshe dhe tortura. Duke paralajmëruar posaçërisht se popullata lokale do të jetë përgjegjëse për sabotazhet dhe sulmet.
  Kjo, natyrisht, e frenoi impulsin. Të dy Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova humbën dëshirën për t'u bërë partizanë.
  Edhe djali edhe vajza thjesht u mërzitën.
  Madje djali kompozoi një humoristik;
  Një ulërimë monstruoze tronditi planetin Tuhanai - një nga më të pasurit në Perandorinë e Madhe Koloniale, kryesore e njerëzimit. Një seri e pafund rrokaqiejsh u shndërruan në hi radioaktiv nga rënia e një rakete të tmerrshme. Qielli ishte i prerë nga një vijë e zjarrtë, e thyer e përbërë nga anije yjesh monstruoze.
  -Të tokësorë, hiqni dorë!
  U bë një kërkesë e vetme, e ndjekur nga një tjetër goditje. Këtë herë nuk pati asnjë shpërthim, sipërfaqja e planetit u fry dhe kaloi në dallgë. Të gjitha gjallesat u shndërruan menjëherë në pluhur nga grimcat elementare. Kështu u hap një faqe e re në historinë njerëzore - Epoka e Luftërave Hapësinore!
  Flakët e egër të luftës gjithëpërfshirëse ndëryjore
  Fija më e hollë e botës është djegur nga një zjarr skëterrë!
  Dhe sëpata e keqe e Satanait fluturoi mbi planet
  Forconi mbrojtjen, përndryshe nuk do të mund të jetoni në botë!
  Sistemi diellor doli të ishte i mbushur plot me anije të shumta yjesh, jashtëzakonisht të ngarkuar me refugjatë fatkeq që kishin rënë në sexhde. Agresorët e rinj çnjerëzor nuk dinin mëshirë, duke përdorur taktikat e një vakumi të asgjësuar. Deri më tani askush nuk i kishte parë nga afër agresorët, madje nuk dihej struktura e tyre trupore dhe e gjithë kjo shkaktoi thashetheme të frikshme. Ata thanë se alienët po hanin fëmijët të gjallë, duke i spërkatur me izotope radioaktive dhe gjithashtu derdhnin plumb të shkrirë në barkun e grave, duke e sjellë mishin e zier në avull në gjendjen e dëshiruar. Në këto kushte, u mor vendimi i vetëm i mundshëm: shpallja e mobilizimit total, futja e një sistemi kartash, duke e transferuar të gjithë ekonominë njerëzore në baza luftarake. Fabrikat që prodhonin armët më të fundit punonin gjatë gjithë kohës, qielli blu ishte i mbuluar me smog dhe nuk kishte kohë për mjedisin. Këshilli i Sigurisë Emergjente i LOX - Liga e Sistemeve të Bashkuara Hapësinore u takua vazhdimisht, duke monitoruar nga afër ecurinë e punës mbrojtëse. Takimi i fundit ishte më alarmuesi, skautët e yjeve raportuan se armada të panumërta të armikut kishin rrethuar sistemin diellor dhe me sa duket po prisnin sinjalin e fundit për hedhjen vendimtare.
  Ultra-Marshalli Dick Phoenix ishte tmerrësisht nervoz, kishte nota histerike në fjalimin e tij. Mjekra e tij e mprehtë u drodh në fytyrën e tij ujore dhe një cung i ndezur u shkëput nga një puro Havana, duke lënë një njollë tinëzare që digjet në uniformën e tij.
  -Ka ardhur ora e gjykimit! Profecitë më të lashta për fundin e botës po bëhen të vërteta. Mijëra nëndetëse bërthamore të mbushura me armë ultra-moderne rrethuan sistemin tonë. Gjithçka që duhet të bëjmë është të lutemi dhe të pranojmë një vdekje dinjitoze!
  -Nuk jam dakord me Phoenix-in!
  Tingëlloi zëri i jashtëm i qetë i Koordinatorit Suprem Kozmik.
  "Ne nuk duhet të pranojmë që vdekja jonë është absolutisht e pashmangshme, duke iu dorëzuar një momenti dobësie si ky."
  Pavarësisht se kjo ishte një mosbindje e hapur, ultramarshalli e ndërpreu Koordinatorin.
  "Unë, si një ushtarak profesionist, deklaroj se nuk kemi as më të voglin mundësi, Arnold, të përballemi me faktet." Ka miliarda yje të armikut! Dhe shumë prej tyre janë më të mëdha se Hëna, për të mos përmendur armët, tregon qartë praktika: në sferën hapësinore ushtarake ata na kanë tejkaluar shumë herë.
  Një zhurmë e heshtur miratimi përfshiu sallën. Nuk doja ta besoja, por më dukej se Phoenix kishte të drejtë. Udhëheqësi mbipeshë u ngrit me vështirësi, duke drejtuar shpatullat e tij të gjera; Arnold Schwarkaneger po lëkundet nga netët pa gjumë, qepallat i ishin fryrë, por zëri i tij i ulët ishte i fortë dhe i ngjallte besim.
  -Të dëgjojmë Koordinatorin e Lartë Ekonomik. Ai premtoi të demonstrojë armët më të fundit të krijuara nga shkencëtarët më të mirë në planetin tonë.
  Këtë herë kori i kokave ishte më i gjallë.
  -Lëreni të demonstrojë! Ne do t'u tregojmë atyre bastardët!
  Një djalë me pantallona të shkurtra, Oleg Rybachenko, i cili kohët e fundit u emërua në rolin e kreut të kompleksit ushtarak-industrial, u ngrit në podiumin lundrues. Zëri i tij ishte i gëzuar, sytë i shkëlqenin, dukej se po merrte pjesë në një dasmë, dhe ndoshta jo në mbledhjen e fundit të këshillit të LOX-it.
  - Këta rusë të paparashikueshëm, ai gëzohet gjatë pikëllimit universal!
  U dëgjua pëshpëritja e zemëruar e ultra-marshallit dhe sytë e tij të ngushtë u kthyen të zemëruar.
  Në anën tjetër të sistemit diellor, rusët shikoheshin nga pajisje jo më pak të kujdesshme për njohjen e lëndës, të instaluara nga krijesa të çuditshme që shkëlqenin tmerrësisht në zbrazëti.
  -Një tokësor ka një sfond emocional të ngritur, të ngarkuar pozitivisht! - një zë kërciti në intervalin gama.
  Si përgjigje, pati një tingull ulëritës në të cilin kishte një shqetësim të vogël:
  -Ndoshta, njerëz të parëndësishëm arritën të krijojnë armë të rrezikshme, nuk mund të shpjegohet ndryshe se ai, ky djalë zbathur, është kaq aktivisht i ngarkuar pozitivisht.
  Pasoi një transmetim i përgjigjes së informacionit, por në valë beta.
  -Mendoj se është më mirë të përfshijmë të gjithë luftëtarët tanë në shikimin e këtij programi. Lërini të dinë se çfarë të presin nga format e paparashikueshme të jetës.
  Rrezet gama transmetuan një tjetër informacion. Krijesat e tejdukshme që shkëlqenin vazhdimisht vareshin pikërisht në vakum, ato shkëlqenin vazhdimisht nga proceset e shkrirjes së qëndrueshme termonukleare, trupat e tyre ndryshonin vazhdimisht formë. Herë shkëlqenin me yje, herë me zambakë uji, herë me kandil deti, që i ngjanin plastelinës së gjallë.
  -Forma proteinike e jetës është shumë e dobët dhe e papërsosur. Përbindëshi i lezetshëm kërciti. Prandaj, ajo nuk duhet të jetë bartëse e inteligjencës. Duke shfarosur bartësit e pazbatueshëm të inteligjencës, ne rivendosim harmoninë e universit, të shqetësuar nga rrjedha e verbër e evolucionit kaotik.
  Për t'i dhënë më shumë peshë këtij informacioni, ai u lëshua në intervalin e valëve Alfa.
  Një djalë zbathur me pantallona të shkurtra, Oleg Rybachenko, vazhdoi fjalimin e tij emocional, duke treguar me duar një projeksion tredimensional, ku avionët e rinj u riprodhuan duke përdorur grafikë kompjuterike.
  Zëri i tij ishte fëminor dhe i zhurmshëm, dhëmbët e tij të bardhë kërcitnin:
  -Këto lëshues lëshojnë raketa termo-rumen të afta për të djegur disa sisteme diellore në një gllënjkë. Dhe nga këto grykë radioje burojnë hipervalë që ju lejojnë të përkulni hapësirën, duke përdorur ato thjesht mund të merrni dhe t'i ktheni nëndetëset e armikut në një lloj fizarmonikëje, pastaj t'i shpërndani ato në pluhur. Kjo degë sferike krijon fusha forcash super të fuqishme, të padepërtueshme nga çdo armë, madje edhe nga bombat termo-ryumon.
  Koordinatori ekonomik i djalit të vogël Olezhka tashmë po derdhte djersë; renditja e llojeve të reja të armëve të mrekullueshme zgjati një orë.
  -Por këto janë të preferuarat e mia, hedhje me kalimin e kohës. Për mrekulli, koha u zhvendos në të kaluarën dhe yjet e thyera u rivendosën menjëherë. Epo, nëse armiku zhvendoset në të kaluarën, atëherë ushtarët e tij do të ulen në vazot e kopshtit dhe anijet do të shndërrohen në elementët nga të cilët janë ndërtuar.
  Fraza e fundit u prit me të qeshura të përmbajtura dhe duartrokitje të ndrojtura. Phoenix mbajti një shprehje skeptike në fytyrën e tij shqiponjë.
  -Dhe kur keni arritur të bëni kaq shumë zbulime? Kjo kundërshton logjikën dhe është absolutisht e pamundur.
  Djali me pantallona të shkurtra vulosi këmbën e tij të zbathur:
  -Për shkencën njerëzore - gjithçka është e mundur dhe do ta shihni së shpejti!
  Këtë herë duartrokitjet ishin më të forta. Ultramarshalli u turpërua pak, instinkti i tha se po mashtrohej. Duke parë me kujdes anijet e varura me xhingla, Dik Phoenix zgjati papritur një gisht me kthetra, duke shkelmuar dizajnin e tij të përpunuar.
  U dëgjua një zhurmë e hutuar:
  -Dhe çfarë lloj bulonash dhe fiksimesh të mëdha keni - gjithashtu superarmë?
  Si përgjigje, zëri i qartë i djaloshit-koordinator cicëroj:
  - Kësaj radhe jo! Por gjykoni vetë, kur të fillojë një betejë madhështore hapësinore, miliarda ngarkesa super të fuqishme do të shpërthejnë dhe çfarë do të ndodhë si rezultat i kësaj?
  U dëgjua një zë i hutuar:
  -Epo nuk e di?
  Djali gjeniu bërtiti:
  -Qielli do të dridhet fort. Dhe për të parandaluar rënien e anijeve tona kozmike, ne do t'i mbyllim me kujdes në kasafortën e parajsës.
  Kësaj radhe një deklaratë e tillë u prit me të qeshura bubulluese. Vetëm ultramarshalli u vrenjos edhe më shumë.
  -Dhe kjo është gjithçka që mund të arrini?
  Djali vazhdoi të bërtiste me energji:
  -Jo, mos kini frikë, jo të gjithë. Ne kemi përgatitur patina të shkëlqyera dhe shkopinj titani për ta bërë më të lehtë patinazhin nëpër qiell, sipërfaqja e patinave është prej diamante artificiale.
  E qeshura u bë shumë më e fortë, llambadarët lëkunden - në formë si stemat e shteteve kryesore.
  -Çfarë informacioni i pazakontë vjen nga një tokë! Ngarkesa ime pozitive rritet ndjeshëm. - Valët gama notuan nëpër hapësirë.
  -E imja gjithashtu! Është kaq e ëmbël!
  Krijesa ishte e mbushur me bojë rozë-perle. Shkëlqimi i ngjyrave u rrit.
  -Po gjithë qiellin e prishe me gypa, patina nuk ecin mirë në baltë.
  Phoenix u përfshi në një diskutim të keq. Djali rus me pantallona të shkurtra buzëqeshi një buzëqeshje të lëmuar:
  -Kemi përgatitur tashmë disa cisterna ndëryjore me sapun të lëngshëm dhe pluhur dhëmbësh. Shikoni dhëmbët e mi, së shpejti do ta shihni qiellin në diamante.
  Koordinatori Suprem, i paaftë për të rezistuar, kakarisi në majë të mushkërive. Njëri prej llambadarëve nuk e duroi dot dhe u rrëzua në një qilim të harlisur të qëndisur me perla dhe ar.
  - Çfarë të thashë! Kjo është ajo që do të thotë fiksim jo i besueshëm, por përveç bulonave dhe trekëmbëshave, ne siguruam Velcro të ftohtë.
  -E qeshura u shndërrua në kakarim të egër, madje ultramarshalli tregoi forcë të konsiderueshme të mushkërive.
  Ndërkohë, krijesat e huaja shkëlqenin më shumë se yjet; sytë e njeriut do të verboheshin menjëherë nëse do të shikonin këto kaskada të zjarrta. Alfa-Beta-Gama - dhe lloje të tjera të rrezatimit mbushën të gjithë vakumin. Brenda nëndetëseve armiqësore, nuk ishte më e mundur të dallohej një mendim i vetëm kuptimplotë. Dominonte vetëm një emocion - një ndjenjë kënaqësie e egër dhe e çmendur.
  Pasi u qetësua pak, e pyeti Ultra Marshalli.
  -Dhe nëse anijet armiqësore bien mbi ne nga lart, ato nuk kanë vida dhe Velcro.
  Djali rrezatues Oleg Rybachenko e zgjeroi edhe më shumë buzëqeshjen.
  - E kam për këtë.
  Dhe nxori një raketë tenisi dhe e tundi me gishtat e zhveshur të këmbëve të tij fëmijërore:
  -Dhe une kam.
  Ultramarshalli u zvarrit te diplomati me duar që dridheshin dhe pa pak vështirësi nxori një rrjetë të palosshme për të kapur fluturat.
  -Mendoj se kam më shumë!
  Uragani i të qeshurit i kapërceu të gjitha kufijtë, njerëzit thjesht binin në dysheme, duke u përpëlitur në konvulsione epshore.
  Ndërkohë, në hapësirën e jashtme u vu re një çmendinë e vërtetë, rrymat e rrezatimit të ndritshëm u bënë aq intensive sa që anijet luftarake dukeshin nga brenda.
  -Vendosni helmetat në kokë! Pastaj një pjatë me të huaj do të bjerë mbi ju - do të qeshni dhe do të ikni!
  Arnold u mbyt dhe shtoi fjalën e tij. Me gishta me duart e tij si një brumbull i goditur, ai gjithsesi arriti të zvarritet drejt vitrinës dhe të nxirrte një relike muzeu - helmeta e parë SS e hedhur në Tokë.
  Fraza e fundit i mbaroi të gjithë; perceptimi thjesht u çaktivizua për pak kohë. Kur autoritetet më në fund erdhën në vete, në qiellin e natës u zhvillua një shfaqje e vërtetë, shfaqja më madhështore e fishekzjarreve në të gjithë historinë e planetit, duke mbushur qiellin e natës me një shkëlqim të furishëm.
  - Shpjego çfarë është!
  Koordinatori suprem drejtoi gishtin lart në një mënyrë fëminore.
  "Asgjë e veçantë," u përgjigj Oleg Rybachenko.
  - Hapësira po qesh!
  -Gëzojnë qiejt! - vazhdoi Dik Phoenix.
  "Vakuumi po lëkundet," përfundoi Arnold Schwarkaneger.
  Një krijesë e vetmuar e tejdukshme rri pezull mbi mbeturinat vezulluese që notonin në vakum. Duke gjykuar nga përmasat e tij, ishte një fëmijë i sapolindur dhe shkëlqeu me të gjitha ngjyrat e ylberit.
  -Sa krijesa të lezetshme janë këto proteinat! Na sollën gëzim të paharrueshëm dhe për këtë meritojnë të ekzistojnë! - kërciti ajo. Lajmi i mirë u përhap në të gjitha sferat në të gjithë pafundësinë e universit të pafund!
  Pas një eseje të tillë, Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u hodhën përpara për një kohë. Që të mos humbasin asnjë moment.
  Edhe nëse këta djem janë të pavdekshëm.
  Ndërkohë, Rommel drejtoi një tjetër ofensivë fitimtare në perëndim. Në verën dhe vjeshtën e vitit 1945, gjermanët pushtuan të gjithë veriun e Afrikës dhe Lindjen e Mesme. Ata kishin pajisje më të avancuara dhe trupa me cilësi shumë më të lartë të ngurtësuar nga beteja. Si britanikët ashtu edhe amerikanët po humbnin pa shpresë ndaj Wehrmacht-it. Dhe në dhjetor 1945, pavarësisht dimrit, Rommel bëri një ulje të guximshme në Britani dhe në dhjetë ditë pushtoi metropolin me një goditje të papritur. Dhe pastaj gjatë dimrit, e gjithë Afrika dhe India u kapën.
  Japonezët luftuan më me sukses në Oqeanin Paqësor, duke qenë në gjendje të kapnin zbarkimin amerikan në Filipine. Dhe fundosni aeroplanmbajtëset dhe luftanijet e tyre.
  Pas së cilës Gjermania dhe Japonia u bashkuan. Në Britani, u formua një qeveri pro-gjermane, e kryesuar nga kryeministri Mosley dhe u vendos një mbret dashamirës ndaj Hitlerit. Shumica e flotës angleze u mor nën kontroll nga gjermanët. Dhe në pranverë, nazistët dhe japonezët pushtuan gjithashtu Australinë, dhe në verën e vitit 1946 arkipelagun Havai. Përpjekjet amerikane për të krijuar një bombë atomike dështuan. Dhe gjermanët morën plotësisht kontrollin e detit, duke pushtuar Islandën dhe Grenlandën, duke iu afruar Kanadasë. Dhe në vjeshtën e vitit 1946 filloi zbarkimi në Kanada. Çfarë donin amerikanët?
  Pa BRSS, e cila është në një armëpushim me Gjermaninë, është e pamundur të bëhet një luftë fitimtare!
  Gjermanët gjithashtu zbarkuan në Kubë në dimër. Ata kanë një armë të re të frikshme - disketa - të cilat arrijnë shpejtësi deri në pesë ose gjashtë shpejtësi zanore dhe janë të paprekshme ndaj zjarrit të armëve të vogla.
  Kështu që Amerika u pushtua në mënyrë aktive. Dhe kjo vetëm e bëri atë më argëtues dhe më emocionues.
  Gjermanët, nën komandën e të shkëlqyerit Rommel, fituan njëra pas tjetrës!
  Në dimër ata pushtuan të gjithë Kanadanë dhe në pranverën e vitit 1947 filluan një sulm ndaj Shteteve të Bashkuara. Dhe ishte e pamundur të ndalosh nazistët. Amerikanët luftuan deri më 7 gusht dhe Uashingtoni nuk ra. Dhe më 9 gusht, Shtetet e Bashkuara morën dhe kapitulluan.
  Kështu beteja përfundoi në mënyrë të palavdishme. Gjatë luftës, gjermanët zhvilluan tanke piramidale që nuk kishin të barabartë dhe ishin të padepërtueshëm nga të gjitha këndvështrimet.
  Por amerikanët nuk kishin asgjë më të mirë se Pershing. Dhe ata humbën pa shpresë luftën, duke mos marrë kurrë një bombë atomike.
  Tani Rommel kishte një dorë të lirë për luftën kundër BRSS. Për ca kohë, gjermanët dhe japonezët, megjithatë, tretën atë që kishin pushtuar tashmë.
  Stalini mori luftëtarët MIG-15 dhe T-54. Por kurrë nuk ishte e mundur të krijohej një tank i rëndë i suksesshëm. IS-4 u prodhua në seri të vogla dhe sigurisht ishte inferior ndaj serisë gjermane piramidale RE. Më i popullarizuari ishte RE-50, i cili peshonte vetëm pesëdhjetë tonë, kishte dy anëtarë të ekuipazhit dhe armaturë 250 mm nga të gjitha këndet në kënde të mëdha dhe një top 105 mm me presion të lartë.
  Ky tank, veçanërisht në mbrojtjen e tij anësore dhe të pasme, ishte dukshëm më superior ndaj T-54 Sovjetik dhe e depërtoi atë kokë më kokë nga një distancë e gjatë. Makina ruse nuk mundi të depërtonte gjermanin nga asnjë kënd. Ashtu si IS-4. Vetëm IS-7 mund të krijonte ende probleme, por ky tank nuk hyri kurrë në prodhim.
  Dështimet me automjetet e rënda e zhgënjyen shumë Stalinin. Sido që të jetë, automjeti gjerman pesëdhjetë tonësh, me motor me turbina me gaz 1800 kuaj fuqi dhe një top vdekjeprurës 1700 metra me shpejtësi fillestare predhash, mbeti i padepërtueshëm dhe i paprekshëm. IS-10 gjithashtu doli të ishte i paarmatosur. Pastaj Stalini urdhëroi zhvillimin e një IS-11 super të rëndë me armë të kalibrit 203 mm. Një armë e tillë me një tytë të gjatë mund të depërtonte në tanket gjermane. Por... Pesha e rezervuarit i kaloi njëqind tonë, gjë që nuk është më e pranueshme.
  Pra, as kjo makinë nuk doli në prodhim. Me pak fjalë, përveç IS-10, nuk kishte tanke të rënda të prodhuara në masë. Dhe ata prodhuan shumë T-54, makina që megjithatë nuk janë pengesë për gjermanët.
  Pas vdekjes së Stalinit më 5 mars 1953, Rommel vendosi të përfitonte nga trazirat në udhëheqjen sovjetike dhe nga lufta e pashmangshme për pushtet për të sulmuar Rusinë. Dhe kështu më 1 maj 1953, Wehrmacht kaloi kufijtë e BRSS. Dhe filloi një luftë e re.
  Por në BRSS me të vërtetë nuk ka unitet. Kryetari i Këshillit të Ministrave Malenkov, Komisari Popullor i Punëve të Brendshme dhe Ministria e Sigurisë së Shtetit Beria, Ministri i Punëve të Jashtme Molotov, Sekretari i Komitetit Qendror Nikita Hrushovi, Ministri i Mbrojtjes Vasilevsky. Një tufë kaq e larmishme. Udhëheqja kolektive.
  Dhe askush nuk është në krye... Dhe tanket gjermane RE-50 janë shumë të shpejtë dhe të padepërtueshëm. Ato janë optimale në karakteristikat e tyre. Dhe nuk është e nevojshme të jesh më i rëndë, dhe nëse është më i lehtë, atëherë vetëm për zbulim.
  Dhe T-54, mjerisht, është i pamjaftueshëm nga të gjitha këndvështrimet. Dhe mbrojtje, dhe armë dhe performancë ngarje.
  Në çdo rast, gjermanët janë shumë më të fortë si në ajër ashtu edhe në tokë. Brenda pak ditësh gjermanët kishin arritur tashmë në Tula.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova: mbajtën mbrojtjen në këtë qytet, të transferuar përsëri atje nga shtriga.
  Një djalë dhe një vajzë luftuan në mbrojtje.
  Djali Oleg hodhi një granatë me këmbën e tij të zbathur dhe këndoi:
  - Kush është mësuar të luftojë për Atdheun...
  Edhe Margarita, kjo vajzë, hodhi gishtat e saj të zhveshur, një vrasës i pranishëm dhe bërtiti:
  - Le të këndojë me ne!
  Oleg Rybachenko, duke drejtuar, gjuajtur dhe gjuajtur, tha me këmbët e tij zbathur:
  - Ai që është gazmor qesh!
  Margarita, duke qëlluar, duke hedhur limon me gishtat e saj të zhveshur dhe duke nxjerrë dhëmbët, konfirmoi:
  - Kush të dojë do ta arrijë!
  Djali dhe vajza bërtitën njëzëri:
  - Kush kërkon do të gjejë gjithmonë!
  Djemtë luftuan Wehrmacht-in me shumë guxim. Dhe ata hodhën granata vdekjeprurëse me këmbë të zbathura.
  Oleg Rybachenko preu kundërshtarin e tij dhe kërciti:
  - Për një Rusi të re!
  Margarita hodhi dhuratën e vdekjes me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe konfirmoi duke buzëqeshur:
  - Lufto dhe mos ki frikë!
  Fëmijët janë vërtet mishërim i agresivitetit dhe tërbimit. Kështu luftojnë kalorësit e luftës.
  Oleg Rybachenko mendoi: tani ata po luftojnë për Tula. Por a do t'i rezistojë Rusia një fuqie të tillë kolosale? Dhe samurai po përparon nga lindja.
  Dhe trupat e Rommel janë plot me mercenarë nga e gjithë bota. Më saktë, të huaj të rekrutuar përmes bastisjeve.
  Këtu është Oleg Rybachenko që shkatërron luftëtarët me ngjyrë. Dhe ai nxjerr dhëmbët dhe gjëmon:
  - Unë kam një personalitet, i cili është vërtet i mrekullueshëm!
  Dhe përsëri ai godet... Dhe një granatë e hedhur nga këmba e zbathur e djalit i shqyen fashistët.
  Edhe Margarita qëllon dhe bërtet:
  - Do të ketë fitore!
  Dhe me gishtërinjtë e tij të zhveshur ai gjithashtu hedh një dhuratë vrasëse të vdekjes, duke shpërndarë armiqtë e tij.
  Djali dhe vajza janë krejtësisht të emocionuar dhe shumë fitimtarë. Ata shkarravijnë armikun. Dhe ata kositin radhë të tëra armiqsh.
  Oleg Rybachenko bërtet:
  - Armiku nuk do të kalojë!
  Dhe ai hedh një granatë me këmbë të zbathur.
  Margarita e konfirmon këtë. Ai qëllon dhe gjëmon:
  - Vdekje armikut!
  Dhe përsëri i gjithë ky çift qëllon dhe dërgon dhurata vrasëse. Ajo e shtypi armikun dhe i tregoi dhëmbët. Dhe ai qëllon në vetvete, jashtëzakonisht saktë.
  Asnjë plumb nuk shkon dëm. Luftëtarët me pamje të re shkatërrojnë armikun. Dhe ata kositin kundërshtarët si një kosë vrasëse.
  Djali, duke hedhur një granatë me këmbë të zbathur, kërcit:
  - Për Rusinë dhe lirinë deri në fund!
  Margarita konfirmon:
  - Për Nënën Rusi!
  Dhe ai gjithashtu do të lëshonte një granatë me këmbën e tij të zbathur. Dhe shpërndan kundërshtarët.
  Pas së cilës djali dhe vajza filluan të kompozojnë aforizma të ndryshme duke gjuajtur dhe hedhur granata me këmbë të zbathura;
  Fjalimi i ëmbël i politikanit rrjedh edhe nën gurin e gënjyer të problemeve të hidhura!
  Nuk është vetëm gjuha që hidhërohet nga fjalimet e ëmbla të një politikani!
  Mos u bëni shumë të zgjuar, do të fryni!
  Propaganda e mirë do t'ju mashtrojë, jo vetëm me trurin e budallait!
  Njeriu është ujk në politikë, dhelpër në biznes, por gjithsesi trajtohet si dre!
  Një politikan zakonisht imiton një dhelpër, por lan pushin nga fytyra e tij me trillin e bilbilit!
  Në luftë është si në opera, vetëm të vdekurit nuk e falsifikojnë!
  Një kokë lisi nuk do të sigurojë një pozicion të fortë!
  Një politikan e do metalin në zë dhe ndryshkun në veprimet e tij!
  Politikan dhe prostitutë dhe tutorë në një shishe!
  Votuesit nuk u besojnë politikanëve, por gjithsesi e hedhin votën mbi besimin!
  Feja është një punë në të cilën nuk ka besim, por ka besim!
  Pse një politikan kryqëzohet kaq shumë? Kjo e bën më të lehtë për të që të gjejë portofolin tuaj!
  Politikani është hajdut xhepash që shkruan ligje për vete!
  Politikani më i ndershëm është ai që gënjen vetëm nga nevoja!
  Për një politikan gjuha është mjet prodhimi, vetëm efikasiteti i punës është në xhep!
  E ka gjuhën të vogël, por flet shumë!
  Një mijë fjalë kushtojnë më pak se një goditje, dhe një milion premtime kushtojnë një përmbushje!
  Gaforrja fishkëllen më shpesh sesa një politikan i përmbush premtimet elektorale!
  Çfarë nuk mund të bëjë Zoti i Plotfuqishëm? Premtoni më shumë se një politikan!
  Njeriut i jepet goja për të ngrënë, por politika i jepet për të fituar ushqim!
  Politikani është dinak si ferri dhe vesh petkun e engjëllit!
  Pse një personi i duhen duart - për të punuar! Dhe politikës i jepen putrat për të kapur!
  Sado i ëmbël të jetë fjalimi i një politikani, jeta është më e hidhur nga derdhja e saj!
  Zoti ka shumë ditë, por politikani ka shtatë të premte në javë!
  Xhelati ka gjithmonë shumë punë, e politika e fjalëve!
  Një politikane ëndërron pushtetin ashtu si një kurvë ëndërron seks dhe gjithashtu rrotullon prapanicën e saj!
  Në politikë nuk ka miq, nuk ka motra e vëllezër, por ka vëllezër!
  Ajo që një politikan dëshiron më shumë nga të gjitha: të vdesë si president dhe të jetojë si zot!
  Mos u besoni ujqërve në petk delesh - do të shkoni për një pallto lëkure deleje!
  Në zgjedhje ka shumë mace në thes, por edhe më shumë ujqër në petk delesh!
  Politikani ka një fjalim të ëmbël, që bën që diabeti të zhgënjehet!
  Nëse nuk doni të lëroni si mushkë, mos u bëni gomar!
  Nuk ka marrëzi më të madhe se të besosh një politikan, por injorimi i zgjedhjeve nuk mund të quhet ide e zgjuar!
  Ndryshe nga bastet, ata që japin votën për favoritin do të mbeten gjithmonë të zhgënjyer!
  Nuk ka më poshtër në politikë se ai në ndershmërinë e të cilit besonin!
  Kushdo që pëlqen të shkojë në votime i pëlqen petët në vesh!
  Politikanët nuk mund ta fshehin urinë si punë budallai!
  Mos u besoni premtimeve, por shkoni në votim!
  Kushdo që nuk beson në Zot nuk do të besojë në Harry Potter!
  Një politikan është si një Santa Claus përrallor, kështu që në realitet është ftohtë në apartamente!
  Mos ju pëlqejnë petët e veshit - do të hani më mirë!
  Politikani rënkon si ujku duke imituar dhelprën!
  Dhelpra më dinake tund bishtin në fron!
  Ka shumë dhelpra dinake në botë, e edhe më shumë sorra budallenj!
  Mos bëni një Zot nga një djall dhe një njeri të ndershëm nga një politikan!
  Sa më i lartë mali i premtimeve të politikanit, aq më i ulët e konsideron mendjen tuaj!
  Mos u mashtroni nga politika, votoni dikë që nuk është i preferuari juaj!
  Në zgjedhje, njerëzit hedhin vota, dhe ka para në bankë, por në rastin e fundit të paktën ka shanse fitimi!
  Mos u bëni lepur në politikë - dhelpra do të heqë lëkurën!
  Dhelpra nuk është kafsha më e fortë, por është më e mira për të shqyer tre lëkura!
  Kur shkoni në votime, mbani mend se nuk ka politikanë të ndershëm, por vetëm nderin tuaj!
  Një politikan mund të premtojë shumë, por veshët e tij duhet të jenë në krye!
  Më shpesh, ata që kanë shumë petë në vesh, janë të uritur!
  Një politikan është i etur për fronin si miza për mjaltë, dhe gjithashtu sjell infeksion!
  Mos u bëj gomar, mos voto dhelprën!
  Dhelpra është kafsha më e zgjuar, por në aritmetikën e jetës mund vetëm të heqë dhe të ndajë!
  Politikani flakërues duket si dhelpër, por shtiret si luan!
  Dhelpra mund të vrumbullojë si luan dhe të blejë si dele, por zakonet e tij janë ujku!
  Ka dele të zeza, por nuk ka politikanë të pastër!
  Pse një politikani i duhet një kokë? Për ta ngrënë!
  Pse një lopë ka nevojë për një fizarmonikë? Pse një politikani ka nevojë për ndërgjegje?
  Të gjithë politikanët kanë një oreks të pangopur, por nuk ka dëshirë të lërohet si dem!
  Një dhelpër e vërtetë synon gjithmonë vendin e luanit!
  Petë e veshit janë të pangrënshme, por falas!
  Djathi falas është vetëm në kurthin e miut, dhe petët falas janë vetëm në veshë!
  Një politikan i mirë i fryn mizën një elefanti, një mediokër vetëm ia fryn!
  Policia lufton, por politikani mashtron!
  Tirani i var petë në vesh, së bashku me një litar në qafë!
  Diplomacia është arti i mosmarrëveshjeve, për hir të një marrëveshjeje!
  Keni një klub, por jo tru budallenj!
  Koka është gize dhe shpesh i jep rrugë!
  Një burrë i fortë është gjithmonë një diplomat i mirë, por ai është më mirë pa diplomaci!
  Politikani ra dakord, nëse jo dakord!
  Edhe dhelprat janë të lëkura, me sytë e shqiponjës dhe me zemrën e një luani!
  Një person është gjithmonë i pakënaqur me jetën, por vdekja nuk do të thotë që mjafton!
  Kush u premton votuesve parajsën, ka më shumë gjasa t'i dërgojë në varr!
  Mos bëni një kodër mole nga një kodër, por bëni një njeri të ndershëm nga një politikan!
  Nëse doni të keni sukses në politikë, harroni ndërgjegjen dhe nderin, por mos harroni poshtërsinë dhe lajkat!
  Politikani i ndërton vetes një kala të besueshme, nga ata që kanë kokë lisi!
  Votues, mos e besoni, çdo politikan është bishë!
  Një politikan është si vodka, edhe pse është e ëmbël, padyshim që do t'ju shkaktojë dhimbje koke!
  Gjermanët megjithatë rrethuan dhe morën Tula. Në frontin jugor ata depërtuan në Stalingrad, por këtë herë ata ishin në gjendje të kapnin qytetin e Stalinit në lëvizje. Tanket e luftëtarëve të Rommel ishin shumë të shpejtë. Dhe Moska e gjeti veten në një unazë të ngushtë.
  Gjermanët dhe hordhitë e tyre të larmishme morën menjëherë Ryazan. Dhe e mbyllën bllokadën.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita u gjendën në kryeqytetin e rrethuar të BRSS.
  Nuk është kënaqësi për fëmijët e përjetshëm. Luftoni për veten tuaj, ndërsa Moska bombardohet dhe shkatërrohet.
  Djali hodhi një granatë me këmbë të zbathur, rrëzoi disa arabë dhe tha:
  - Vendi im i lindjes është i gjerë!
  Edhe vajza hodhi dhuratën e vdekjes me gishtat e saj të zhveshur, shpërndau kundërshtarët dhe bërtiti, duke përmbledhur:
  - Nuk ka ku të tërhiqesh!
  Fëmijët luftuan si këlyshë tigri. Dhe ata në mënyrë aktive rrëzuan gjermanët dhe mercenarët e tyre. Por megjithatë, çfarë mund të bëjnë një djalë dhe një vajzë kundër forcave të tilla të pabarabarta?
  Por beteja vazhdoi... Djali dhe vajza luftuan për ca kohë.
  Por pastaj u zhvendosën përsëri... Me sa duket, për të mos zgjatur agoninë e pakuptimtë. Ata u gjendën pranë Jul Cezarit. Dhe e shpëtuan nga atentati në Senat. Dhe se fëmijët janë të ftohtë dhe të pavdekshëm. Ata i prenë senatorët në lakër. Dhe ia prenë kokën. Dhe ata i hodhën një granatë dikujt duke i prerë gjymtyrët.
  Me pak fjalë, Cezari mbijetoi. Dhe ai sundoi për njëzet vjet të tjera. Dhe pastaj djali i tij dhe i Kleopatrës u ngjitën në fron.
  Me pak fjalë, u krijua një dinasti e qëndrueshme e Cezarit. Dhe Roma e lashtë vazhdoi të rritej dhe zgjerohej në mënyrë të qëndrueshme. Derisa arriti në Kinë, duke e gëlltitur edhe atë. U ngrit një perandori mbarëbotërore që kaloi gjithashtu oqeanin. Përparimi u zhvillua më shpejt se historia reale, por Krishterimi dhe Islami mbetën sekte të vogla. Romakët shkuan në hapësirë dhe pushtuan Sistemin Diellor.
  Dhe pastaj ata fluturuan drejt yjeve. Ateizmi shkencor dhe kulti i Cezarit dhe pasardhësve të tij u bënë një fe e vetme.
  Për ta bërë këtë, djali dhe vajza vetëm qëlluan disa breshëri nga një mitraloz, hodhën katër granata dhe punuan me shpata. Të pesë minutat e të shtënave dhe e gjithë historia e njerëzimit ndryshoi plotësisht. Kështu ndodh.
  Dhe në frontet e Luftës së Dytë Botërore, gjermanët morën Moskën dhe arritën në Urale. Dhe Siberia u pushtua nga Japonia.
  Kështu që Rommel pushtoi pjesën më të madhe të botës, duke pushtuar BRSS në dy muaj e gjysmë.
  Por kjo histori e luftërave nuk ka përfunduar ende. Më 1 maj 1957, Rommel sulmoi gjithashtu Japoninë. Pasoi lufta e fundit në historinë njerëzore. Samurai ishin dukshëm inferiorë ndaj Rajhut të Tretë në cilësinë e teknologjisë dhe po humbisnin pa shpresë. Por lufta zgjati më shumë se një vit derisa, më në fund, pas sulmeve bërthamore në vendin amë, Japonia ra.
  Epoka e një bote të ndarë përfundoi dhe Rommel u bë një diktator botëror.
  Më 1 maj 1959 u mbajt një referendum dhe u vendos monarkia. Rommel ia doli
  djali i tij dhe u themelua një dinasti. Dinastia botërore dhe zgjerimi i hapësirës.
  Një perandori e vetme ka sjellë rregull në planetin Tokë. Edhe në Afrikë, në çdo fshat u ndërtua një rrugë dhe u ndërtuan shtëpi të rregullta e të mira. Bujqësia u zhvillua dhe uria mori fund përgjithmonë. Dhe lindshmëria është nën kontroll. Gjithçka është siç thonë ata, porosi me porosi.
  Sistemi diellor është duke u zhvilluar dhe njerëzit tashmë po fluturojnë drejt yjeve të tjerë. Dhe Rommel hyri në histori si personaliteti dhe legjenda më e madhe! Dhe pyetja është, pse Hitleri nuk u vra më herët? Do të ishte shumë më mirë!
  
  
  
  
  PUGAÇEV TSARI I RUSISË
  Emelyan Pugachev rrethoi Orenburgun. Gjërat nuk shkuan shumë mirë për rebelët. Regjimentet mbretërore po afroheshin. Cari i vetëshpallur nuk donte të hiqte rrethimin nga Orenburgu, por ishte gjithashtu e rrezikshme të ndante trupat. Në historinë reale, rebelët megjithatë u ndanë dhe u rrahën pjesë-pjesë. Së pari afër Tatishchevo, dhe më pas afër Beloozersk. Ky vendim doli të ishte i gabuar.
  Por më pas djali Oleg Rybachenko mbërriti në kampin e Emelyan Pugachev. Përkundër kësaj, kishte ende borë, dhe ishte fundi i shkurtit - djali ishte zbathur dhe me pantallona të shkurtra.
  Ai u soll te Emelyan Pugachev. Djali eci me besim. Të vraposh zbathur në dëborë është më shumë kënaqësi sesa torturë. Sidomos në një trup të pavdekshëm.
  Djali i propozoi një plan Emelyan Pugachev:
  - Le të marrim uniformën e ushtarëve caristë, dhe ne kemi shumë uniforma të tilla, dhe të veshim rebelët dhe kozakët. Le të luajmë një betejë - si të shtënat. Dhe pastaj ne do t'i çojmë Pugachevitët e kapur në qytet. Ata do të mendojnë se këto janë trupa mbretërore dhe do të na lejojnë të hyjmë në fortifikim dhe atje do t'i sulmojmë!
  Emelyan Pugachev miratoi:
  - Epo, po jepni! Çfarë koke! Të jap titullin kapiten!
  Oleg u përkul dhe u përgjigj, duke zhurmuar me një buzëqeshje:
  - Yesaul, Yesaul, pse e braktise kalin! Dora nuk u ngrit për të qëlluar!
  Cari Kozak pohoi me kokë dhe u përgjigj:
  - Ti do të jesh adjutanti im! Ata do të rregullojnë uniformën dhe çizmet tuaja!
  Oleg vërejti me modesti:
  - Dhe këmbëzbathur është më i shkathët! Dhe unë nuk jam shumë i ftohtë me një bust të zhveshur!
  Emelyan Pugachev u bë. Ai ishte me gjatësi mesatare, i gjerë në shpatulla, dhe megjithëse Oleg ishte lartësia e një djali standard dymbëdhjetë vjeç në shekullin e njëzet e një, domethënë një metër e gjysmë, mbreti i Kozakëve nuk ishte shumë më i gjatë. Për këtë kohë, Oleg ishte tashmë një adoleshent dhe mund të luftonte në kushte të barabarta me të rriturit dhe të ishte oficer.
  Emelyan urdhëroi...
  - Epo, përgatite këtë provokim shumë fshehurazi!
  Dhe sa me zgjuarsi e përdori fjalën shkencore.
  Kozakët po përgatiteshin... Vendosën roje që të mos e dinte asnjë shpirt i gjallë. Dhe një kurth dinake po përgatitej.
  Por armiku ende po afrohej, por kishte ende pak kohë, detashmente të vogla rebelësh e sulmuan atë. Më saktë, turma mjaft të shumta, por jo shumë të organizuara.
  Emelyan Pugacheva kishte pothuajse njëzet mijë trupa të gatshme luftarake pranë Orenburgut. Në historinë reale ajo ishte e ndarë. Dhjetë mijë Pugachevitë luftuan kundër shtatë mijë trupave cariste pranë Tatishchi. Armiku ishte më i lartë se ushtria e Pugaçovit në topa dhe në numrin e pushkëve, si dhe në organizim. Por fitorja erdhi me një çmim të lartë! Për më tepër, vetë Pugachev nuk veproi shumë me guxim, duke u larguar nga fusha e betejës edhe para përfundimit të betejës.
  Tani pugachevitët kishin një shans historik për një fitore tingëlluese.
  Kështu ata veshën me uniformë më shumë se dy mijë luftëtarë të zgjedhur. I bënë të rruhen. Dhe fakti që uniformat janë të veshura është i natyrshëm. Edhe me shume. Pugachevitët kishin gjithashtu flamuj nga betejat e kapura më parë, dhe daulle, e kështu me radhë.
  Performanca ishte planifikuar të realizohej si me nota. Emelyan kishte pothuajse njëqind topa në Berd, megjithëse gjysma e tyre nuk ishin të rëndësishme. Por ka diçka për të gjuajtur.
  Të ketë pamjen e një beteje të vërtetë. Deri më tani, gjërat nuk janë aq të këqija për Pugaçevin. Gjysma e fabrikave të Uralit janë nën kontrollin e tij. Chelyabinsk është ende i frikshëm, Chika ulet fort pranë Ufa. Është ende fundi i shkurtit, dhe rezultati i luftës nuk është i qartë, dhe forcat e Golitsyn janë larg Orenburgut. Por në historinë reale, brenda një muaji do të ketë një betejë afër Tatishchevo, dhe në të humbjen e ushtrisë fshatare. Që do të çojë në dezertim masiv të rebelëve.
  Oleg është ende zbathur dhe me pantallona të shkurtra, duke dhënë urdhra dhe duke dhënë këshilla. Djali i tij pothuajse i zi nga nxirrja, por biond, i binden burrat me mjekër.
  Rebelët tashmë kanë filluar të qëllojnë. Armët gjëmojnë, dhuratat e vdekjes pështyhen... Shkatërrimi i vërtetë po vjen.
  Oleg nxjerr dhëmbët dhe vrumbullon:
  - Lavdi Atdheut tonë të shenjtë! Do të ketë një brez poetësh! Emelyan i madh, i dashur - bëmat e tua do të këndohen!
  Dhe retë tymi ngrihen. Imitimi është një betejë serioze. Këtu, natyrisht, ju duhet të tregoni gjithçka në mënyrë bindëse. Për më tepër, në rrethim, sigurisht që presin çlirimin!
  Natyrisht, ata qëllojnë në boshe për të shpëtuar topat dhe goditjet. Dhe ata përdorin barut më të keq.
  Emelyan Pugachev është ende mjaft i fortë për të marrë Orenburgun - por kalaja është e fortë! Dhe këtu keni nevojë për dinakërinë.
  Luftëtarët dhe Kozakët janë përgjithësisht gati... Më shumë se dy mijë këmbësorë dhe kalorës të maskuar dhe mbi tre mijë gjoja të burgosur. Mjaft për të pushtuar papritur një qytet.
  Oleg eci përpara të burgosurve. Nga vrapimi zbathur për një kohë të gjatë në dëborën e shkurtit, këmbët djaloshare i ishin mpirë pak. Për më tepër, ai tashmë është mësuar me vapën. Por është në rregull, gishtat e djalit të pavdekshëm nuk do të ngrijnë.
  Dhe doli vërtet e mrekullueshme.
  Oleg buzëqesh, lë gjurmë këmbëzbathur në një sfond të bardhë. Duket prekëse. Edhe disa djem nga familjet fshatare vraponin zbathur. Ata janë mjaft të ngurtësuar, edhe pse zakonisht veshin këpucë bast në dëborë.
  Pra, kjo ushtri po vjen, pasi mundi Pugachevitët, drejt Orenburgut. Dhe ata madje gumëzhinin marshimin.
  Në të vërtetë, mashtrimi është i thjeshtë, por efektiv. Portat hapen përpara tyre dhe armada e Pugachevit hyn në qytetin kryesor të këtij rajoni. Me sa duket ata janë shumë të sigurt se budallai nuk kupton asgjë, dhe ai u mund.
  Tani rebelët janë përfshirë plotësisht. Sinjali vijon dhe ata nxitojnë drejt mbrojtësve.
  Oleg preu dy oficerë menjëherë me saberin e tij. Dhe djali i dëshpëruar bërtet:
  - Dorezohu! Mbreti i ligjshëm është me ne!
  Mbrojtësit janë të hutuar. Ushtarët nuk bëjnë pothuajse asnjë rezistencë. Luftojnë kryesisht oficerë, milici tregtare dhe kozakë të pasur.
  Beteja është e ashpër, por qendrore. Gjithnjë e më shumë regjimente po nxitojnë në qytet. Dhe Kozakët, dhe burrat me kunja, dhe Tatarët me Bashkirët. Beteja është e ashpër.
  Oleg Rybachenko gjithashtu pret dhe bërtet:
  - Dorezohu! Do të ketë mëshirë, shumë para dhe liri për të gjithë ju!
  Është e qartë se forca e mbrojtësve po zvogëlohet shpejt, si dhe dëshira për të luftuar. Edhe oficerët heqin dorë. Kozakët as nuk duan të vdesin.
  Matyusha Boron, Oleg preu fytin, duke hedhur kamën me gishtat e zhveshur.
  Beteja u shua pothuajse menjëherë. Tregtarët ranë në gjunjë dhe lutën për mëshirë. Ata tërhoqën zvarrë guvernatorin gjerman dhe komandantin e kalasë. Emelyan Pugachev urdhëroi që ata të vareshin.
  Ushtarët e kapur u betuan dhe oficerëve iu ofrua një zgjedhje: ose shërbim për Car Pjetri i Tretë ose dënim me vdekje. Ndarë afërsisht në gjysmë. Disa u ekzekutuan. Disa u betuan për besnikëri ndaj Emelyan.
  Në vetë qytetin u kap një thesar i pasur dhe shumë sende me vlerë, si dhe pothuajse nëntëdhjetë topa dhe rezerva të mëdha baruti, bombash dhe topi.
  Kalaja kolosale më në fund ra pas një rrethimi të gjatë. Ushtria e Pugaçovit u rimbushur dukshëm. Dhe tani ishte e mundur të shkosh në Tatishchevo dhe t'i jepte betejë Golitsyn me forca superiore.
  Dhe vetë Oleg shkoi në Chika për të ndihmuar. Mikhelson duhet të ishte hakuar për vdekje për ta penguar atë të mposhtte rebelët pranë Ufa.
  Djali vrapoi zbathur me pantallona të shkurtra në dëborë. Me të u bashkua edhe Margarita. Vajza kishte veshur vetëm një tunikë, dhe natyrisht, as këpucë. E bukur, me flokë kaçurrela ngjyrë ari, ndonëse e pluhurosur nga puna në gurore.
  Margarita është e bukur, por ende fëmijë.
  Oleg e pyeti:
  - Nuk ishe ende plakë... Nuk pendohesh që u bëre vajzë për një kohë të gjatë!
  Margarita u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Dhe nuk ishe i moshuar, por u bëre djalë pothuajse përgjithmonë! Ju duhet të paguani për pavdekësinë, dhe kjo pagesë nuk është e tepruar!
  Oleg u pajtua me këtë:
  - Skllavëria është e përkohshme, por jeta e përjetshme është e përjetshme! Përveç kësaj, ne jemi aq të shpejtë sa nuk kemi nevojë për kuaj!
  Margarita qeshi dhe tha:
  - Sigurisht! Ne vrapojmë më shpejt se hamshorët më të pastër. Trupi i pavdekshëm është i veçantë dhe është më i rehatshëm në gurore, nën kamxhikun e mbikëqyrësit, sesa në një trup normal në një shtrat me pupla!
  Oleg Rybachenko pohoi me kokë në pajtim:
  - Nuk mund të debatosh me këtë! Kështu që ne do të jetojmë përgjithmonë!
  Dhe fëmijët e Terminatorit u shpejtuan. Oleg, natyrisht, ishte shumë i kënaqur. Ai është një fëmijë i madh.
  Edhe pse ndonjëherë dyshimet hynin në shpirtin tim: a është e mundur të vrisni oficerët e ushtrisë ruse? Kjo ka shumë të ngjarë të jetë e gabuar! Por detyra e shtrigës duhet të përfundojë. Ajo ndryshoi historinë e Rusisë dhe i dha asaj një trup të përjetshëm, të pavdekshëm, edhe nëse ishte një trup fëmijësh, por jashtëzakonisht i fortë dhe i shpejtë. Dhe për këtë duhet të paguani dhe të shërbeni.
  Dhe kush e di, ndoshta nëse Pugachev fiton, Rusia do të përfitojë vetëm?
  Djali dhe vajza e dinin afërsisht se ku ndodhej shkëputja e trupave mbretërore, në të cilën duhej të arrinte Mikhelson.
  Chika ka dymbëdhjetë mijë trupa të organizuara pranë Ufa. Dhe ai ishte afër ta merrte këtë qytet, por dy herë i mungonte pak fat dhe disiplinë.
  Sigurisht, Mikhelson ka disa herë më pak forcë, por në historinë reale, ai prapë fitoi. Pra... Ky komandant shumë i talentuar duhet të kapet ose të vritet.
  Dhe pastaj do të shohim. Pa Mikhelson, trupat ndoshta nuk do të lëvizin në Chika. Dhe atje, Oleg Rybachenko doli me një plan. Mundni Golitsyn dhe shkoni në Ufa. Merrni këtë qytet, dërgoni përforcime në Urale dhe Siberi dhe lëvizni vetë në Kazan. Atëherë rebelët do të kenë një avantazh.
  Dhe trupat e mbretëreshës do të rrihen pjesë-pjesë. Për më tepër, në çdo revolucion, ka efekte të tilla: sa më shumë fitore, aq më shumë mbështetës dhe aq më e dobët rezistenca e armikut.
  Pra, me çdo hap kryengritja do të bëhet më e fortë. Oleg ishte i sigurt për këtë.
  Dhe Margarita, vajza që vrapon më shpejt se kali i garës, është me të dhe së bashku ata do të rrëzojnë armiqtë e tyre.
  Në pritë zunë vend luftëtarët e rinj. Mikhelson me një detashment të vogël shoqërues duhej të mbërrinte në regjimentin e tij. Këtu tashmë e prisnin fëmijët e Terminatorit.
  Oleg dhe Margarita, duke tundur saberët, sulmuan eskortën. Ata prenë disa husarë menjëherë. Të tjerët tentuan të qëllonin, por plumbat nuk i goditën fëmijët e pavdekshëm. Dhe ata i shkatërruan armiqtë e tyre me tërbim të tërbuar. Dhe Oleg Rybachenko madje hodhi disqe të mprehta me gishtërinjtë e tij. Dhe Margarita e provoi këtë me këmbët e saj zbathur dhe funksionoi.
  Djali dhe vajza vranë armikun pa u zgjatur më. Mikhelson u përpoq të largohej me galop, por Oleg dhe Margarita e kapën atë. Ata e rrëzuan Mikhelson dhe e lidhën atë.
  Oleg vuri nënkolonelin mbi supet e tij dhe e çoi në Chika për gjyq.
  Fëmijët e pavdekshëm shpërndanë dhe vranë pesëdhjetë husarë, duke treguar se në këmbim të fëmijërisë së përjetshme ata morën aftësi shumë të lezetshme.
  Oleg, duke tërhequr zvarrë Mikhelson mbi supet e tij, tha:
  - Megjithatë, sa i fortë jam bërë!
  Margarita vuri në dukje:
  - Po, kjo konfirmon edhe një herë që kemi bërë zgjedhjen e duhur! Dhe pavdekësia ia vlen të punohet!
  Oleg u pajtua me këtë:
  - Lufta është shumë më interesante sesa të luash gomarët në gurore. Nuk është e vështirë në këtë trup, por është e mërzitshme!
  Margarita ra dakord:
  - Rutina vret!
  Në kampin e Çikit, dy fëmijë këmbëzbathur, ose më mirë me standardet e kësaj kohe, kur njerëzit më të vegjël ishin pak adoleshente, nuk ngjallnin shumë dyshime. Nëse je zbathur në dëborë, do të thotë se je i varfër dhe në anën e mbretit fshatar.
  Chika e shpërbleu Mikhelson për të burgosurin, duke u dhënë fëmijëve një shumë perandorake - pesëmbëdhjetë rubla ari.
  Vetë Mikhelson-it iu ofrua: ose t'i shërbeni Carit ose të vareni!
  Mikhelson preferoi lak. Por Oleg sugjeroi ta linte këtë komandant të mendonte. Në fund të fundit, ata gjithmonë do të kenë kohë për ta varur atë. Dhe Mikhelson mund të jetë shumë i dobishëm.
  Chika ra dakord:
  - Koha po mbaron!
  Oleg sugjeroi gjithashtu:
  - Ne duhet të kapim regjimentin e Carit pa komandant tani për tani! Për të mbrojtur veten.
  Chika ra dakord:
  - Goditni sa hekuri është i nxehtë!
  Dhe rebelët sulmuan trupat mbretërore. Ata sulmuan natën, Oleg dhe Margarita hoqën me kujdes rojet.
  Beteja ishte relativisht e shkurtër. Oleg, duke hedhur një disk të bërë vetë nga një kosë e thyer, vrau kolonelin, i cili po vepronte si komandant, dhe pa të morali ra. Përveç kësaj, kishte shumë rebelë, dhe kjo bëri presion mbi psikikën e ushtarëve dhe shumë oficerëve.
  Dhe kush e di, ndoshta ky është Cari i vërtetë Pjetri i Tretë. Dhe ai ka legjitimitet më të lartë se Katerina II.
  Pjesa më e madhe e regjimentit u kap. U kapën topa dhe pushkë.
  Fitore e plotë për një ushtri të papërgatitur për të zmbrapsur një sulm.
  Dhe sigurisht triumfi i Chica-s.
  Por natyrisht fëmijët vrapojnë përsëri te Pugachev. Ai do të duhet të luftojë kundër shtatë mijë trupave, përfshirë dy mijë kalorës të Princit Golitsyn. Pugachev është, natyrisht, më i shumtë, por ushtria e tij është e larmishme. Ka shumë ish-ushtarë që nuk janë të besueshëm, fshatarë të armatosur dhe të stërvitur dobët, tatarë, bashkirë dhe kalmikë.
  Bërthama më e fortë janë Kozakët Yaik. Por këta Kozakë nuk janë më të shumtët. Ka edhe Kozakë Iletsk, dhe Orenburg dhe të tjerë.
  Ata tashmë po vrapojnë drejt kalasë së Tatishçevos, ku është mbledhur një ushtri e konsiderueshme e mbretit fshatar.
  Vetë Emelyan Pugachev kalëron nëpër pozicione mbi një kalë të bardhë. Oleg Rybachenko e shikon me vëmendje këtë udhëheqës. Emelyan Pugachev ka pamjen e një sundimtari. Ai është afërsisht mesatar në gjatësi, por në kalë ai duket më i gjatë për shkak të këmbëve të shkurtra dhe shpatullave të gjera. Fizikisht, udhëheqësi rebel është i fortë. Ju mund të shihni se si ai preu dhe fuqinë e goditjes në betejë.
  Në përgjithësi, ai është mjaft i përshtatshëm për rolin e prijësit. Dhe për rolin e mbretit? Është e mundur edhe kjo.
  Ushtria e Pugaçovit është e madhe. Ai mbërriti nga mbrojtja e Iletsk, ende një i dënuar Khlopusha, duke mbledhur pesëmbëdhjetëqind njerëz të tjerë. Tani Emelyan ka më shumë se njëzet mijë luftëtarë. Është e vështirë për ta të përshtaten edhe në një kështjellë. Numëroni tre herë më shumë trupa se Golitsyn, dhe më shumë vazhdojnë të mbërrijnë.
  Dhe Pugachev ka dy herë më shumë armë. Ka mjaft rezerva baruti dhe topi.
  Mund të luftosh... Por ushtria është lara-lara. Ka burra me shtiza, dhe Bashkirë, dhe Tatarë, dhe Kalmyks, dhe Kirgize dhe Kazakë. Dhe gjithashtu shumë ish-ushtarë nga garnizone të ndryshme që nuk janë plotësisht të besueshëm. Ka edhe punëtorë të Uralit dhe pushkëtarë siberianë. Kozakët janë bërthama më e rëndësishme e ushtrisë.
  Një ushtri e madhe, por shumë lara-larta. Disa ushtarë dhe oficerë u kapën kohët e fundit në Orenburg.
  Disa pjesë janë nga pajisjet e burrave, të cilat mund të përdoren vetëm në luftime trup më trup. Dhe një turmë aziatike, jo shumë të disiplinuar dhe shpesh që nuk dinin gjuhën ruse.
  Pra, duke pasur zyrtarisht shumë më shumë trupa dhe madje edhe armë, Emelyan Pugachev është inferior ndaj armikut në cilësinë e forcës luftarake. Pra, rezultati i betejës nuk është aspak aq i qartë sa duket, bazuar në një ekuilibër thjesht formal të forcave.
  Oleg Rybachenko e kupton këtë. Ndoshta, kjo është e qartë edhe për Pugachev. Çika fitoi sepse e zuri armikun në befasi. Dhe në historinë reale, ishte Mikhelson ai që fitoi, i cili ishte në gjendje të sulmonte ushtrinë më të madhe të Çikës përpara kthesës.
  Cfare duhet te bej tani? Kalaja u forcua mirë dhe u lagu me ujë, duke i bërë shpatet e akullta dhe të rrëshqitshme. Por nuk mund të qëndroni gjatë në mbrojtje.
  Oleg i sugjeroi Emelyan:
  - Të sulmojmë vetë armiqtë, Car-Baba!
  Emelyan vuri në dukje logjikisht:
  - Nuk do të na mbulojnë me armë?
  Oleg sugjeroi:
  - Do të zbuloj armikun me Margaritën dhe do të godasim pikërisht atje ku ai e pret më pak!
  Mbreti fshatar miratoi:
  - Kjo eshte nje ide e mire!
  Dhe Oleg, me Margaritën, kapi një çantë shpine me granata dhe një palë sabera të mprehta secila u vërsul drejt armikut.
  Fëmijët vrapuan pothuajse lakuriq, djali me pantallona të shkurtra dhe vajza me tunikë. Oleg kujtoi "Spartak" të Ian. Aty ishte edhe djali Gita. Dhe një grua me tunikë të grisur, një kërcimtare, e djegur nga dielli. Djali ishte shumë kokëfortë. Ndoshta jo një skllav i trashëguar. Ndoshta është kapur . Më pas e çuan në Itali, e zhveshën dhe e nxorën në ankand. Edhe pse Gita është e pasaktë, pasi ai ishte i bronzizuar nga nxirja, atëherë me shumë mundësi e çuan në ankand të zhveshur. Dhe ai ecte aq lakuriq, duke ecur zbathur nëpër rrugët shkëmbore të Italisë. I digjeshin shputat e zhveshura, i dhimbnin viçat. Por djali nuk e uli kokën.
  Dhe blerësi filloi ta ndjejë djalin, muskujt e tij të zhvilluar natyrshëm, me sa duket të çmendur për lëkurën e tij të lëmuar. Dhe pastaj ai futi gishtat e tij të pista në gojë. Dhe Gita nuk duroi dot dhe e kafshoi.
  Më pas shpërtheu një përleshje. Po, Gita, ishte një djalë që vetë Oleg e ngatërroi me Spartak në fëmijëri. Por jo, ende një personazh i vogël.
  Pyes veten, po sikur romakët të kishin vendosur të torturonin Gitën? Në fund të fundit, skllevërit e kapur merren në pyetje nën tortura?
  Dhe hekuri i ndezur do të prekte thembrën e zhveshur të skllavit. Gita bërtiti dhe përsëriti të njëjtën gjë:
  - Skllevërit ikin dhe nuk duan të luftojnë!
  I dogjën thembrën e dytë për simetri dhe e liruan. Djali detyrohet të shkelë gishtat e këmbëve dhe kjo e lëndon mjaft. Por Gita gjithsesi arriti të arratisej gjatë kaosit.
  Ndoshta djali kishte punuar më parë në gurore. Ai mbante gurë të rëndë, djersitej shumë, merrte frymë rëndë. Kamxhiku i mbikëqyrësit e goditi atë. Është shumë e vështirë në ditët e para të punës, kur nuk të pëlqen drita. Dhe pastaj mësohesh me të. E vështira bëhet e njohur dhe e njohura bëhet e lehtë. Por ende shumë skllevër vdesin. Dhe Gita u shndërrua në një këlysh të vogël ujku.
  Oleg mendoi se ndoshta djali në librin "Spartacus" u kap pas humbjes së rebelëve. Dhe që kur ishte ende fëmijë, e dërguan të lidhur me zinxhirë në minierë. Kështu që ai do të vdiste atje ngadalë. Ose ata u torturuan, duke djegur trupin muskuloz të djalit me një shufër të nxehtë. Pastaj derdhën kripë mbi djegiet dhe thyen gishtat e këmbëve në këmbët e zbathura të skllavit të ri. Ata përdredhën nyjet e tyre. Të gjithë pyesnin se ku e fshehu Spartaku arin. Gita hesht duke shtrënguar dhëmbët. Ai ngrihet lart dhe ulet duke e tërhequr ashpër litarin.
  Dhe venat kërcasin nga dhimbje të egra. Dhe djali humbet vetëdijen. I derdhin ujë akull mbi të dhe e ringjallin. Dhe mjeku ndjen pulsin për të përcaktuar nëse është e mundur të vazhdohet tortura, apo nëse është e nevojshme t'i jepet pushim personit të torturuar, në mënyrë që më pas ta torturojë përsëri trupin e ri.
  Gita torturohet mizorisht dhe për një kohë të gjatë. I hedhin piper plagëve, i rrahin me tel të nxehtë, i shpojnë mbaresat nervore me hala dhe një zjarr digjet nën këmbët e zbathura të djalit. Dhe xhelati tërheq nxehtësinë nën raft. Dhe një erë e fortë djegieje, dhe ata nxjerrin çdo damar.
  Dhe pastaj hekuri i ndezur prek gjoksin e zhveshur të djalit dhe ai humbet vetëdijen nga dhimbja e egër. Ai laget përsëri me ujë dhe futet brenda. Xhelati shtrydh testikujt me pincë, djali ndryshohet nga vuajtjet e egra dhe bie sërish jashtë.
  Gita nën tortura... Dikush raportoi se ky ishte i preferuari i Spartak dhe e dinte se ku e varroste thesarin. Dhe romakët torturuan... Djali nuk kishte asnjë zonë të vetme të paprekur të lëkurës që të mos ishte djegur ose me vija. Por ai hesht. Dhe romakët janë të habitur me këmbënguljen e tij.
  Gruaja e Crassus është e pranishme gjatë torturës. Ajo shikon me padurim se si torturohet djali i pashëm dhe flokëbardhë. Është emocionuese. Dhe kështu ajo urdhëroi, pas një torture tjetër, t'i sillnin Gitën dhe ta vendosnin në shtrat. Ajo me të vërtetë dëshiron ta bëjë vetë.
  Ende mjaft e re dhe e fortë, gruaja hipi mbi përsosmërinë mashkullore të skllavit të ri. Gita u bë burrë për herë të parë. Pastaj iu desh t'i lëpinte pidhin me gjuhë. E cila është pak e neveritshme, por edhe e pazakontë.
  Dhe kështu gruaja e Crassus urdhëroi të ndalonin torturat dhe djali, i cili tashmë ishte rritur disi gjatë kryengritjes, filloi të ushqehej më mirë. Dhe ajo bëri dashuri me të.
  Plagët dhe djegiet në Gita u shëruan si në një qen. Dhe pasi u forcua, djali u martua me gruan epshore të Crassus dhe iku nga pasuria e saj. Pas kësaj ai u fsheh në male dhe formoi bandën e tij të skllevërve të arratisur atje. Në fund, gjithçka përfundoi mirë. Crassus vdiq gjatë luftës. Dhe Gita u lidh me Jul Cezarin dhe bëri një karrierë të mirë, u martua dhe pati një mori fëmijë. Dhe fati i Spartakut nuk dihet. Trupi nuk u gjet. Dhe nëse ai vdiq apo u shpëtua, skllevërit nuk e dinin.
  Por ata besuan se, sigurisht, shpenguesi i tyre ishte gjallë.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova: të cilët dikur ishin të rritur, dhe tani janë fëmijë të përjetshëm, të pavdekshëm, iu afruan kampit të Golitsyn. Këtu janë tre gjeneralë. Dhe trupat u tërhoqën nga kufiri ruso-suedez.
  Ndërsa Rusia cariste është në luftë me Turqinë, rebelët janë më të qetë. Nëse Golitsyn mposhtet, Pugachevitët do të jenë në gjendje të marrin më në fund iniciativën. Dhe madje pushtojnë Samara.
  Oleg dhe Margarita ecnin rreth rojeve... Po bie borë dhe nuk mund të shohësh shumë mirë.
  Djali mendoi se ndoshta ata mund të përfundonin tre gjeneralë dhe kolonel Bibikov, duke i prerë kokën ushtrisë cariste. Por kjo është e vështirë të bëhet.
  Një djalë dhe një vajzë shkelin me kujdes në dëborë. Ata përpiqen të mos lënë gjurmë. Ata janë ende fëmijë. Afrohuni me kujdes kolonave. Arma ishte e vendosur veçmas diku. Ushtria është në marshim. Nuk ka më ngrica të forta - është mars. Por ka ende borë përreth. Këmbët e zbathura të luftëtarëve të rinj mezi e ndjejnë të ftohtin, veçanërisht kur lëvizin. Ata mësohen shpejt me të ftohtin.
  Megjithatë, shumë fëmijë, edhe pa superfuqi, vrapojnë zbathur në dëborë, veçanërisht në këto kohë të vështira.
  Oleg mendoi se ai nuk kishte parë TV ose nuk kishte luajtur në kompjuter për një kohë të gjatë. Dhe se pa lojëra është disi budalla.
  Djemtë iu afruan kolonës dhe Margarita sugjeroi:
  - Po sikur t'i vëmë zjarrin magazinat e barutit?
  Oleg u vrenjos dhe pyeti:
  - A mendoni se kjo është një ide e mirë?
  Vajza logjikisht tha:
  - Pa barut, ushtria nuk është ushtri!
  Oleg tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Le te perpiqemi!
  Dhe djali me pantallona të shkurtra nxitoi drejt karrocave. Ata, së bashku me vajzën, vranë tre roje me goditje saber dhe, duke përdorur strall e duke shtuar sanë, i vunë zjarrin kolonës me barut.
  Filloi të shkëlqejë dhe një re e zezë filloi të ngrihej në qiell. Baruti filloi të shpërthejë...
  Një djalë dhe një vajzë u fshehën në kamp. U fut paniku. Golitsyn gjithashtu u hodh jashtë me dy gjeneralë. Ky princ bërtiti në mënyrë të mprehtë dhe tregoi gishtat.
  Oleg hodhi diskun me gishtërinjtë e tij të zhveshur, dhe ai fishkëlliu dhe shpoi drejt e në qafën e Golitsyn. Princi, duke shtrirë krahët, ra. Gjenerali Mansurov nxitoi drejt tij. Por duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, Margarita përdori armën. Dhe komandanti i dytë u rrëzua.
  I treti ishte Fairman, i cili luftoi me rebelët së bashku me gjeneralin Kar. Me ta është edhe kolonel Bibikov, një i afërm i shefit të gjeneralit Bibikov. Ata mund të shihen nga rripat e tyre të shpatullave me vizionin e mprehtë të fëmijëve të pavdekshëm, pavarësisht reshjeve të borës.
  Oleg dhe Margarita përsëri hodhën disqe me gishtërinjtë e tyre të zhveshur - trupat e tyre të pavdekshëm kishin një aftësi të tillë, si heronjtë e librave komikë.
  Dhe të dy bosët u vranë, kokat e tyre u hodhën në erë.
  Pas së cilës djali terminator dhe vajza e rojes filluan të hidhnin disqe ndaj oficerëve. Për fat të mirë, pas vdekjes së komandantëve, filloi paniku; të gjithëve iu duk se Pugachevitët kishin sulmuar kampin.
  Megjithatë, dy fëmijë janë gjithashtu një forcë kolosale. Dhe ata vrasin oficerët duke hedhur disqe të mprehta. Dhe ata thyejnë fytin e tyre, u plasën arteriet dhe venat.
  Fëmijët janë të vështirë për t'u njohur në reshjet e borës, dhe ata janë të maskuar në mënyrë të përkryer në reshjet e dëborës.
  Por trupat cariste e kanë të vështirë. Oleg Rybachenko, duke hedhur disqe, thotë:
  - Lavdi Rusisë së madhe!
  Dhe përsëri disku i hedhur nga gishtat e zhveshur të djalit fluturon.
  Margarit bën të njëjtën gjë, hedh një pajisje të mprehur me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtet në mënyrë agresive:
  - Për Emelyan Pugachev!
  Dhe këta fëmijë punojnë në mënyrë shumë aktive dhe efektive. Presin edhe me sabera. Dhe oficerët zgjidhen.
  Oleg Rybachenko këndon:
  - Ujqërit e bardhë dynden!
  Margarita, duke i hedhur disqe kundërshtarëve të saj me gishtat e zhveshur, këndon:
  - Vetëm atëherë gara do të mbijetojë!
  Djali, duke vazhduar të mbarojë, kosit armikun:
  - Të dobëtit vdesin, vriten!
  Vajza, duke hedhur disqe dhe duke vrarë oficerët, fërshëllehet:
  - Pastrimi i gjakut të shenjtë!
  Luftëtarët e rinj veprojnë në një mënyrë shumë të larmishme, duke hedhur granata mbi armiqtë.
  Në këtë moment, kalorësia rebele bastis kampin. Rezulton se Emelyan Pugachev vendosi të sulmonte i pari dhe lëvizi kalorësinë e tij të shumtë pas fëmijëve.
  Dhe goditja doli të ishte e papritur dhe në momentin e duhur. Banorët e stepës i derdhën ushtarët me shigjeta, Kozakët i prenë me sabera dhe kalorësit i vunë në shtiza.
  Vullneti i ushtrisë cariste u minua dhe komandantët u vranë. Këtu Emelyan Pugachev pret personalisht kolonelin e fundit me një saber dhe bërtet:
  - Fëmijët e mi, a e njihni sovranin legjitim?
  Qindra ushtarë dhe madje shumë oficerë bien në gjunjë dhe bërtasin:
  - Le ta pranojmë! Le ta pranojmë!
  Rezistenca bie. Këmbësoria dorëzohet pothuajse tërësisht, me përjashtim të disa oficerëve. Kalorësia reziston disi më gjatë. Në të ka shumë fisnikë. Por edhe kalorësit nga njerëzit e thjeshtë hedhin armët.
  Oleg dhe Margarita i prenë kalorësit me shpata dhe hedhin disqe të mprehta me gishtërinjtë e tyre të zhveshur dhe kërcitin:
  - Njerëz të mëdhenj në çdo kohë,
  Njerëz të mëdhenj - në lavdinë e Pjetrit!
  Si djali ashtu edhe vajza janë më aktivë në copëtimin dhe hedhjen. Artileria tashmë është kapur. Dhe ata i goditën kalorësit me kovë. Ka dhjetëra prej tyre të shtrirë përreth. Po ndodh një rrahje totale.
  Oleg këndoi me një buzëqeshje:
  - Cari i madh Pjetri i Parë, bëhu gjithmonë shembull për ne!
  Dhe ai gjithashtu do ta marrë atë dhe do të presë me dy shpata, duke prerë menjëherë kokat e pesë.
  Margarit, duke i prerë kundërshtarët e saj, cicëroj:
  - Zërat e mi, dhe unë jam e bukur!
  Dhe në të njëjtën mënyrë ai do ta marrë dhe do ta presë.
  Djali dhe vajza janë thjesht mishërim i asgjësimit. Dhe ata punojnë si kosë elektrike.
  Një tjetër oficer bie... Tingëllon zëri i lartë i Emelyan Pugachev:
  "Kushdo që më shërben mua do të marrë një shpërblim dhe pjesa tjetër do të humbasë."
  Meshkujt me gërsheta tashmë kanë ardhur. Dhe ata luftojnë mirë kundër kalorësisë. Dhe përrenjtë e kuajve hollohen...
  Edhe kalorësit e mbijetuar dorëzohen. Beteja fitohet sërish... Pugaçovi triumfon!
  Të burgosurit tashmë po udhëhiqen dhe betohen. Ushtarët, si rregull, i përkulen mashtruesit. Oficerët janë të ndryshëm. Kush zgjedh lakun dhe që betohet për besnikëri ndaj mbretit të ri. Për më tepër, kush e di, ndoshta një monark i vërtetë.
  Emelyan Pugachev duket shumë komandues. Është e qartë se ky është një shok që është mësuar të komandojë. Dhe fjalë për fjalë të gjithë përkulen para tij.
  Pasi argëtoi ata që refuzuan të bënin betimin, Emelyan bëri një auditim.
  U kapën shtatëdhjetë e pesë armë, që ishte shumë në atë kohë. Dhe trupat e Golitsyn mblodhën kaq shumë në kështjella. Gjysmat e topave dhe kova janë gjithashtu në vend, por pjesa më e madhe e barutit u dogj. Por nuk ka rëndësi.
  Janë më shumë se pesë mijë e gjysmë të burgosur. Ushtria është rritur.
  Mbreti i fshatarëve i dha Oleg gradën e kolonelit për bëmat e tij, dhe gradën e kolonelit Margaritës.
  Dhe ai gjithashtu dha treqind rubla.
  Po, djali vazhdoi karrierën e tij të mirë. Ju ende mund të ngriheni në gradën e marshallit të fushës.
  Dhe Emelyan së pari dha një festë ...
  Dhe në festë ata diskutuan pyetjen se çfarë të bënin më pas. Në përgjithësi, ishte e nevojshme të forconim pjesën e pasme. Sigurohuni që të merrni Ufa, dhe më parë kështjellën Verkhoyaitskaya e cila ende qëndronte jashtë. Gjithashtu dërgoni përforcime në Kungur dhe Beloborodova. Dhe pushtoi të gjitha fabrikat e Uralit. Duke marrë artileri dhe furnizime, si dhe armë.
  Në përgjithësi, atamanët u pajtuan me këtë. Dhe pasi të keni marrë Ufa, shkoni në Kazan.
  Një pyetje tjetër është çfarë të bëjmë me qytetin Yaik? Ta marrësh me stuhi, apo ta lëmë nën bllokadë tani për tani?
  Emelyan Pugachev donte të kalonte pak kohë me gruan e tij të re Ustinya dhe duke marrë një pjesë të kalorësisë ata u nisën për në qytet. Dhe Ataman Ovchinnikov mbeti përkohësisht në komandë. Ai duhej të shkonte në kështjellën Vernekhneyaitsky, në të njëjtën kohë duke mbledhur forcat e banorëve të stepës. Përforcime u dërguan në Urale. Madje ishte planifikuar të merrte Tobolsk. U grumbulluan forca të rëndësishme.
  Mbreti Kozak dhe kalorësia e tij galopuan drejt Yaitsk. Çfarëdo që mund të thuhet, ky qytet është simbolik. Por mbi të gjitha, Emelyan donte ta bënte veten trashëgimtar të fronit. Në fund të fundit, lufta është luftë. Dhe nëse vrasin, atëherë të paktën do të ketë dikush që të vazhdojë linjën familjare.
  Oleg dhe Margarita së bashku me ushtrinë kryesore, e cila po lëviz drejt kalasë Verkhneyaitsk.
  Një djalë dhe një vajzë vrapojnë dhe janë shumë të gëzuar...
  Ata madje bëjnë të çara të mençura gjatë rrugës.
  Ata shkëmbejnë aforizma;
  Oleg thotë, duke u hedhur lart, dhe Margarita në përgjigje:
  Mbreti është i fortë jo me kurorën e tij, por me kurorëzimin e suksesit!
  Njeriu nuk është ujk, por i duhet edhe më shumë një tufë!
  Pini, por mos u dehni, dhe nëse deheni, mos u kapni!
  Fjalimi i tiranit është i mjaltit, si Velcro për mizat!
  Ai që bie pas fjalëve të ëmbla është i zgjuar si miza!
  Tirani është i hidhur në vepra, por i ëmbël në fjalë!
  Ai që nuk do paqe, nuk do ta shohë festën!
  Njeriu është i madh vetëm nëse nuk e këmben veten me pak!
  Jini të durueshëm, por mos jini të padurueshëm!
  Nëse doni të fitoni atu, mos u bëni krik!
  Një goditje është më e mirë se një mijë mallkime dhe një shuplakë është më e mirë se njëqind goditje!
  Mbreti që zhvesh nënshtetasit është gjithmonë lakuriq!
  Zakonisht veshin këpucë për tu zhveshur!
  Duke vjedhur mbush xhepat, por e zbraz shpirtin!
  Tirani e do pushtetin, por urren atë mbi të cilin sundon!
  Një xhelat ndonjëherë është një profesion i domosdoshëm, por një person me kokë është i padashur!
  Një tiran mund të vritet, por nuk mund të zbardhet!
  Njeriu e do fjalën e kuqe, por ndonjëherë i rikthehet gjaku!
  Ai që shikon në të kaluarën është gjithmonë vonë!
  E ardhmja është në mjegull, por jo larg!
  Mos pështyni në të shkuarën, ata do të pështyjnë në të ardhmen!
  Tirani është, në fakt, një vampir dhe fjalimi i tij është i rrjedhshëm!
  Nëse abuzoni me ëndrrat e ëmbla, atëherë jeta nuk do të jetë mjaltë!
  Ëndrrat e ëmbla çojnë në zgjime të hidhura!
  Duke derdhur mjaltë nga goja shumë shpesh, ju tërheqni arinjtë!
  Tiranit i do gjaku dhe fjalimet e kuqe, por gjithmonë përpiqet për zbardhjen!
  Njerëzit kanë frikë nga ndryshimi, por kurrë nuk janë të kënaqur me status quo-në!
  Nëse doni të bëheni Zot, mos zgjidhni një primat si mentor!
  Delet kanë nevojë për një bari të mençur, jo për një dash budalla!
  Një vend i shenjtë nuk është kurrë bosh, por shenjtëria mund të jetë bosh!
  Njeriu si Zoti është krijues dhe si djalli i krijon probleme vetes!
  Tirani, si grerëza, ka thumb, por nuk mund t'i japë as krahë vetes!
  Politikani është dhelpër, mos u bëni votues si sorrat që humbasin bukën e përditshme!
  Edhe nëse njeriu është me shtatë hapje në ballë, kryeneçësia do ta kthejë në majmun!
  Zoti ka gjithçka, njeriu nuk ka ndjenjën e masës!
  Është e lehtë të lutesh, e vështirë të lypësh!
  Të kesh imagjinatë është e mirë - të jesh ëndërrimtar është e keqe!
  Duke pasur fuqinë e Zotit, mos u përkul para ambicieve të një primati!
  Majmuni imiton, njeriu adopton në mënyrë krijuese!
  E ardhmja nuk ka të bëjë me malet e larta, por me gjëra të mëdha!
  Rinia në zemër është e përjetshme, por pleqëria është e mërzitshme!
  Mos e përdredh bishtin si dhelpër, është më mirë ta mbash gjoksin si një rrotë!
  Burrat piqen në luftë, por nuk mund të vrasësh pa arsye!
  Lufta do të zvogëlojë shëndetin, por do të rrisë inteligjencën!
  Monedhat e arit kanë zverdhjen e tradhtisë!
  Zemër ka edhe xhelati, por me fortësinë e mprehësit të sëpatës!
  Lufto, mos vdis, mund të presësh një shekull!
  Zoti është në çdo zemër, por jo në çdo kokë!
  Ambiciet e mëdha pakësojnë lumturinë!
  Ai që dëshiron shumë ka forcën e një flluskë!
  Një perandori është si një shtëpi; ndërtimi kërkon dashuri dhe llogaritje, përndryshe çatia do të rrjedh gjak!
  Gjërat e mira nuk mjaftojnë kurrë, por gjithsesi nuk ia vlen ta teproni!
  Është fitimprurëse të jesh i pasur, është e pakëndshme vetëm kur të gjithë të qumështojnë!
  Nëse doni të jeni të fortë, mos e dobësoni mendjen tuaj!
  Muskujt bëhen më të fortë nga tkurrja, dhe aparati burokratik bëhet më efikas!
  Politikanët duan të punojnë me gjuhën e tyre, veçanërisht në tryezë!
  Nuk ka gënjeshtar më të madh se një politikan që është i bindur me fanatizëm për drejtësinë e tij!
  Zoti krijoi një grua për një burrë, por shejtani shtoi një vjehër!
  Hajduti duhet të jetë në burg, por hajduti më i madh merr fronin!
  Kush vodhi një qindarkë ishte një kriminel, kush vodhi një miliard, një financier i madh!
  Me shpirt të pashpirt nuk mund të ushqesh të uriturin me bukë të freskët!
  Sa më shumë të vjedhësh, aq më pak dënimi, por jo në botën tjetër!
  Të mos e lëshosh të shkojë vetvetiu nuk do të thotë ta mbash në mbytëse!
  Banka mund të mbështesë, por është si laku i një njeriu të varur!
  Ata që nuk kanë mbështetje shtyhen pas murit!
  Saktësia është mirësjellja e mbretërve, por maskarët mbretërorë janë veçanërisht të saktë!
  Një politikan shpesh është shakatar, por rrallë ai që thotë të vërtetën!
  Shakakut i pëlqen të presë të vërtetën, por shpesh rrezikon të goditet me thikë për vdekje!
  Kushdo që e do vodkën e urren shëndetin dhe mendjen e tij!
  Vodka është e pastër, por ju mjegullon trurin!
  Deti i dehur është deri në gju, por ai vetë është gjithmonë në gjunjë!
  Zgjidhni me maturi, pa u dehur nga vera e ëmbël nga buzët e politikanëve!
  Kur votoni për fituesin në zgjedhje, gjithmonë do të jeni të zhgënjyer; kur votoni për humbësin, gjithmonë do të jeni të mërzitur!
  Kush nuk zgjidhet do të ketë gjithmonë një ndjenjë gabimi dhe zhgënjimi!
  Të votosh për të njëjtin politikan është si një violinist që kërcen në një fije!
  Politikanët në fron duhet të ndërrohen, nuk është fakt që pjata e re është më e mirë, por në çdo rast është e freskët!
  Votoni për të rinjtë, ju vetë do të bëheni më të rinj, nëse jo në trup, atëherë në një mënyrë të re!
  Kush ulet në fron për një kohë të gjatë, bëhet hemorroide për nënshtetasit e tij!
  Sado të jenë bajonetat me gjemba, tirani arrin të ulet më gjatë mbi to!
  Një tiran i mençur nuk do t'i burgos armiqtë e tij më shumë se sa do të mashtrojë miqtë e tij!
  Ai që përshëndet tiranin do të marshojë përgjithmonë!
  Demokracia është e mirë për të zgjuarit, mesatarja për budallenjtë, por tirania është e mirë vetëm për tiranin!
  Fëmijët hartuan disa aforizma. Pastaj një detashment i vogël husarësh sulmoi. Disa u copëtuan dhe më pas u kapën.
  Kalaja Verkhneyaitskaya. Një kështjellë shumë e fuqishme dhe, pavarësisht se ishte e rrethuar nga rebelët, ajo nuk u mor kurrë.
  Fëmijët vrapojnë drejt saj, duke krijuar disa aforizma të tjera gjatë rrugës.
  Një tiran është gjithmonë i dobët në komandë: ujku i do delet dhe dridhet para luanëve!
  Një prift gënjen për hir të së vërtetës, një politikan për hir të fitimit dhe një i dehur për hir të një gote!
  Fati nuk vjen gjithmonë me drejtësi dhe zell, por gjithmonë largohet nga pakujdesia dhe dembelizmi!
  Është mirë të kesh forcën e një elefanti, më keq është shkathtësia e tij, akoma më keq është mençuria dhe shumë e keqe është obeziteti!
  Çdo gjë në botë është relative, përveç se njeriu është kërthiza e botës!
  Dëshira për të arritur fuqinë e Zotit nuk duhet të kombinohet me moralin e gorillave!
  Shkencëtarët zhvillojnë përparim, por stimulojnë dembelizmin!
  Nëse doni të jeni të shëndetshëm, vraponi, nëse nuk doni të lëndoheni, ikni!
  Fuqia e njeriut është në mendjen e tij, por dobësia e tij është në gjuhën e tij!
  Politikani është si fruti, sa më i ndritshëm, aq më helmues është!
  Një politikan është i ngjashëm me një boa constrictor, vetëm ai hap gojën dhe gëlltit shumë më shpesh!
  Tirani ka shumë dinakëri, por pak mirësjellje!
  Nëse doni të bëheni më të lartë se Zoti, do të bini më poshtë se një booger!
  Askush nuk është i përjetshëm, madje edhe perënditë jetojnë vetëm për aq kohë sa ekziston njerëzimi!
  Politikanët duan të sundojnë përgjithmonë, por nuk duan të nuhasin as nja dy minuta!
  Mos u besoni politikanëve dhe kontrolloni forcën e derës!
  Megjithatë, jo gjithçka që shkëlqen është flori, por gjithçka që shkëlqen mund të mbështillet me një rrjedhë ari në xhepin tuaj!
  Dhe ka vetëm një luftëtar në fushë kur ka shumë guxim!
  Qëndrueshmëria e më të fortëve frenon eksitimin e tërbimit të pafuqishëm të armikut!
  Mund të prishësh gjithçka në jetë, thjesht nuk mund të jetosh si një kallam!
  Dinakëria është nëna e fitores, nëse sjell me vete edhe zotërinë e një rasti të lumtur!
  Lufta është një virgjëreshë e përjetshme - ajo nuk mund të përfundojë pa gjak!
  Lufta me dorën e pangopur të prostitutës - kurrë nuk jep fitore për asgjë!
  Çdo person është si një kokërr rërë në shkretëtirë, por ndryshe nga shkretëtira më e madhe që ka skaje, kjo kokërr rërë nuk ka kufi për vetë-përmirësimin!
  Kur perënditë qeshin, të vdekshmit qajnë, kur e qeshura e perëndive bëhet bubullimë, fundi i njerëzve të dobët është i rëndë!
  Teknologjia më e avancuar është e pafuqishme me përdorimin e saj primitiv dhe mosveprimin e sofistikuar!
  Çfarë mund ta shkëpusë tapetin me yje nga menteshat? Një asteroid i marrëzisë njerëzore!
  Pa kamxhikun e represionit, një kapërcim drejt arritjeve që sjellin çlirimin për mbarë njerëzimin është i pamundur!
  Sa më e pjerrët të jetë "përdredhja" e trurit, aq më shumë forca madhore e kthen atë!
  I varfër nuk është ai që është zbathur në trup, por ai që nuk është shef në shpirt!
  Mospëlqimi për seksin shkakton moral të pashëndetshëm!
  Humori është po aq i përshtatshëm në një funeral sa një fustan ballore në një llogore!
  Ata që luajnë memec nuk do të arrijnë sukses; ata që thyejnë iluzionet arrijnë të vërtetën! Fituesi ka gjithmonë të drejtë, edhe nëse suksesi arrihet duke përdorur metoda të gabuara!
  Dhurata më e mirë nga një armik është kur i jep pushtet një idioti!
  Kushdo që duron jakën nuk do të bëhet kurrë një hamshor i dashur nga gratë!
  Liria është dyfish tërheqëse për ata që kanë arritur të skllavërojnë ndjenjat e tyre të dembelizmit dhe papërgjegjshmërisë!
  I cili shpesh nënvlerëson aftësinë e armikut për të luftuar, dhe rrallë do të marrë mundësinë për të korrur një fitore të vlefshme!
  Atij që i pëlqen të pështyjë, është gjë e vogël ta bësh të mut vetë!
  Ju mund të flisni shumë fraza të pafrytshme për Zotin, por nga kjo do të vijnë vepra të dobishme me një hundë gugulkin, e cila nuk do të rritet nga ujitja e një lumi fjalësh!
  Fituesit gjykohen nga arritjet dhe trofetë e tyre... humbësit thjesht gjykohen! Fituesi ka gjyqtarin e magjistraturës, humbësi ka gjyqtarin penal! Dikush mund të vërë në dyshim vlerën dhe domosdoshmërinë e fitores, por humbja gjithmonë dhe padyshim askujt nuk i bën mirë!
  Përfitimi i vetëm i humbjes është se ajo ju mëson të mësoni mësime dhe të rriteni duke mbjellë sukses nga lotët e derdhur të gabimeve të hidhura!
  Nëse doni të mashtroni armikun tuaj, jini një mister edhe për miqtë tuaj!
  Nëse plani i komandantit të armikut është si një libër i hapur, atëherë faqet e tij në mënyrë të pashmangshme do të njollosen me gjakun e shokëve tuaj!
  Djali dhe vajza vazhdonin të bënin shaka, teksa kontrollonin kështjellën e fortë.
  Fituesit gjykojnë vetë, duke bashkuar edhe prokurorin edhe avokatin, por verdikti gjithsesi merret jo nga ata, por nga historia!
  Sa më i thjeshtë të jetë truku, aq më e vështirë është për armikun që të shpëtojë nga pasojat e përdorimit të tij!
  Momenti i ndikimit, si një notë në një melodi, do të kumbojë pak më herët ose më vonë, dhe do të jetë false! Por nuk mund të dëgjosh as bilbilin e një publiku të zhgënjyer nga varri!
  Kur e dini se kush është armiku juaj, atëherë nuk do t'ju duhet të njihni miqtë tuaj në telashe!
  Mos e humbni iniciativën, do të humbni mjaltin e ëmbël të fitores dhe do të fitoni hidhërimin e humbjes! Kur një boksier lëkundet, ai duhet të goditet edhe më fort, përndryshe gjymtyrët e tij do të lëshojnë rrugën!
  Armiku po lundron, era e asgjësimit është në vela të tij!
  I cili, pasi ka notuar në betejë, do të mbytet në një pellg dhe do të digjet për vdekje!
  Magjia e ndyrë, si plehrat e sapunit, thumbon sytë, por jo armikun!
  Barërat e këqija rriten mirë kur rriten dobët me një reduktim të paragjykimeve budallaqe të kopshtarëve!
  Procesi më i këndshëm i të mësuarit është seksi! Dhe më e rëndësishmja, askush nuk do të refuzojë ta rimarrë atë!
  Seksi është i vetmi subjekt ku të gjithë përpiqen të vënë më shumë aksione!
  Ajo që seksi dhe studimet kanë të përbashkët është se një C është më e mirë se një D!
  Por vetëm një numër solid është vlerësimi më i kënaqshëm!
  Kush qëndron në këmbë kur është e nevojshme të sulmojë, nuk do t'i rezistojë dot as gjumit në varr!
  Ai që është gjithmonë në ngërç në jetë, shpërthen sharje!
  Ai shkon i pari me atu, është thjesht një tallje e njerëzve!
  Kushdo që dëshiron të jetë në kohë për shpërndarjen e çmimeve duhet të dërgojë me bujari dhurata në formën e prangave!
  Vakuumi nuk do të shpërthejë, dielli nuk do të pjerdhë!
  Plumbi nuk është budalla, por budallai që gjuan humbet!
  Kushdo që refuzon të ndihmojë njerëzit po humb kohën e caktuar nga Zoti për shlyerjen e mëkateve dhe pendimin!
  Vdekja nuk harron kurrë, edhe nëse herë pas here harron!
  Një luftëtar i fortë, qoftë edhe një, sjell më shumë dobi se një tufë njerëzish të dobët, ashtu si një drapër i mprehtë pret një fushë të tërë me thumba!
  Por ndonjëherë, edhe midis thumbave të një ushtrie të dobët, drapër-batyr mund të hasë në një kalldrëm të një përjashtimi të pakëndshëm!
  Nëse ka paqe, atëherë një festë bujare; nëse ka luftë, atëherë le të ketë një kupë verë fitimtare!
  Ai që është i ngathët në punët ushtarake është një kufomë e ngathët në shtrat!
  - Një luftëtar i mirë është një spiun aq i mirë sa të ndihmon të qëndisësh dhe të fitosh! Një spiun i mirë është një luftëtar i tillë, nuk e pengon atë të vrasë dhe të shmangë humbjen!
  Është e lehtë të shpërbëhesh në vapën e betejës kur humbet qetësinë gjatë stërvitjes!
  Mund të fitosh me forcë brutale, por pa diplomaci delikate nuk mund të ruash frytet e fitores!
  Ka dy probleme në luftë: gjetja e armikut të fshehur dhe shmangia e tundimit për të varrosur kokën në rërë!
  Mos ulu lypës në karrocën mbretërore, nuk do të duhet të përgjigjesh për mijëra!
  Mizoria është e nevojshme që të ketë rezultat - mos e kurseni armikun, sado i dobët të jetë ai!
  Është më mirë të mbijetosh pa mësuar shumë sesa të vdesësh pasi të mësosh diçka që gjithsesi nuk do të të jetë e nevojshme!
  Një person i pëlqen të vendosë gjithçka në një grumbull, përveç atyre telasheve që ai është gati të harrojë! Megjithatë, më së shpeshti, telashet grumbullohen te ata që harrojnë!
  Kur thonë se ju pëlqen, nuk keni nevojë të nxitoni, vendosni menjëherë, përndryshe mund t'ju mbyt fyti!
  Ju gjithashtu duhet të jeni në gjendje të humbni, por është veçanërisht e rëndësishme të mos jeni në gjendje të humbni!
  Sulmi është si era e bishtit në vela, vetëm sa intensifikon dhe thyen direkët e të tjerëve!
  Dorëzimi nuk mund të blejë jetën, por një ekzistencë e turpshme do t'ju jepet për asgjë!
  Kushdo që është mizor me njerëzit, do të bëhet pelte i gëlltitur nga djajtë në ferr!
  Një pilot i saktë snajper, më shpesh humbet kur ulet në aeroportin më të gjerë të botës së krimit!
  Sulmi është gjithmonë më efektiv se mbrojtja, sepse fytyra e një grushti është një bllok i keq!
  Ai që nuk heziton të luftojë shpejt shkon drejt suksesit!
  Argëtimi është aktiviteti më i kotë dhe i kotë që kërkon kohë, por nëse nuk ka kohë për të, pagesa për vepra të dobishme tashmë i kalon kufijtë e arsyeshëm!
  Gjëja më e pakuptimtë në jetë është argëtimi, por pa argëtim jeta nuk ka kuptim!
  Bariu duhet të kuptojë delet, por të mos mendojë si dele!
  Sundimtari duhet të jetë i tij për të mirën e nënshtetasve, por i huaj për dobësitë dhe bestytnitë e turmës!
  Të gjithë bien - vetëm ngritja e lartësuar shpirtërisht!
  Ata që nuk numërojnë predha fluturojnë në betejë!
  Çdo gjuajtje ka rëndësi, pasuria ju vlerëson shumë!
  Fëmijëria, si një hapje në një lojë shahu, i jep formë lojës në tërësi, por ndryshe nga shahu, të gjithë duan të kthehen dhe të mos largohen më nga hapja!
  I ftohti nuk është i tmerrshëm nëse zemra juaj është në zjarr dhe qetësia e akullt mbretëron në kokën tuaj!
  Ju mund të mbijetoni duke ngrirë problemet ose emocionet, por nuk mund të jetoni nëse ndjenjat tuaja janë ftohur!
  Një çakal mund të mposhtë një tigër nëse është çakall në betejë, dhe tigri në zgjedhjen e një kundërshtari!
  Djali dhe vajza mbaruan duke hedhur aforizma.
  Megjithatë, ata morën një urdhër nga shtriga për të bërë diçka dhe u larguan përkohësisht këtë herë.
  Gjatë betejës me nazistët, Oleg Rybachenko e gjeti veten në një botë paralele, ku është më e vështira për rusët.
  Pranë tij është Margarita, gjithashtu një vajzë e gatshme për të luftuar nazistët.
  Fëmijët kalojnë pak kohë duke u përgatitur për betejë. Ata janë edhe pionier edhe pionier.
  Si ndiheni kur keni kravata të kuqe rreth qafës?
  Dhe këmbëzbathur është tashmë e njohur dhe madje e pranuar... Duhet të përgatitemi për të zmbrapsur sulmin e fashistëve dhe bashkëpunëtorëve të tyre.
  Përfshirë amerikanët. Për çfarë duhet të përgatiteni? Dijeni se forcat janë të pabarabarta dhe keni nevojë për zgjuarsi.
  Fëmijët po bëhen gati, po gërmojnë kurthe dhe po shpikin me nxitim diçka.
  Oleg dhe Margarita janë në botën natyrore, dhe ata perceptohen si të tyret.
  Djali po përgatit surpriza të ndryshme për nazistët. Është kënaqësi me fëmijët e tjerë.
  Së bashku me Margaritën ndihen mjaft të lirë në shoqërinë e grave dhe djemve.
  Oleg madje vërejti me zgjuarsi:
  Heroizmi nuk ka moshë, por bëma i jep rininë shpirtit!
  Margarita u pajtua:
  "Vitet nuk janë kurrë të mjaftueshme për një sukses, por gjithmonë ka shumë shekuj kujtime!"
  Djali ndihmoi, vajza po përgatitet të zmbrapsë mbrojtjen. Duhet të luftojmë.
  Nazistët janë gati të sulmojnë. Vërtetë, Margarita u largua papritur nga pozicioni i saj. Meqenëse është vajzë, ajo u dërgua pas vijës së parë si oficere ndërlidhëse.
  Vajzat ende ngjallin më pak dyshime se djemtë. Për më tepër, Margarita është me flokë të hapur dhe fytyra e saj frymëzon besim të shtuar.
  
  Këtu ka kryesisht vajza luftëtare. Pionierët u japin dorën e ndihmës, ndërkohë që në fusha është qetësi dhe vetë djemtë me vajzat me hundë mapi luten të ndihmojnë vëllezërit e tyre më të mëdhenj. Ata punojnë edhe me shumë zell, duke u përpjekur të bëjnë më shumë, pa llogaritur forcën e fëmijëve të tyre. Kështu u frynë tmerrësisht damarët dhe sa fort, si tela bakri, damarët u dolën në duart e tyre të nxira e të kallosura dhe zbathur, aq mizorisht sa të duash të qash, këmbët e thyera të heronjve fëmijë. Në të njëjtën kohë, ata ende arrijnë të këndojnë;
  Atdheu im është Stalingrad,
  Ai përmban lule droge - një diamant vese!
  Do të ketë, besoj, një paradë të gëzueshme,
  Në një botë pa luftë - bukuri qiellore!
  
  Njeriu do të bëhet vëlla i njeriut,
  Vajza e ëndrrave të të gjithëve do të vijë...
  Nëse është e vështirë, është faji juaj,
  Lumi i ëmbël do të jetë plot me ujë!
  
  Fritz nguli feçkën e tij dhe zhveshi buzëqeshjen,
  Ai është një fashist që gjëmon - Do t'ju vras të gjithëve!
  Por si përgjigje ai u prit me një goditje -
  Ne dimë të godasim pa shumë zbukurime!
  
  Pionieri na dha një përshëndetje të madhe -
  Tregoi se është një tigër i vërtetë!
  Dhe tani luftëtarët Kraut po godasin fort,
  Koha e lojërave për fëmijë ka mbaruar për ne!
  
  Vetë Zoti Krisht urdhëroi me shaka -
  Fati juaj do të jetë mishërimi i ëndrrave tuaja!
  Një burrë në zemër është vetëm një fëmijë,
  Dhimbja në shpirtin e tij është si një kurorë me trëndafila!
  
  Pikat e shiut janë perlat e detit,
  Pasqyrimi në to i yjeve në qiej!
  Vdekja na kërcënon me një kosë të mprehtë,
  Dhe ujku tradhtar është me kocka në pyje!
  
  Por dije pionierin - një kravatë është gjak,
  Vetëm ngjyra e kuqe është e shenjtë për shekuj!
  Svarog do ta sjellë atë - na besoni dashuri,
  Hiri i qiellit - dije se është i madh!
  
  Ne ecim zbathur nëpër Berlin,
  Pionieri drejton mijëra luftëtarë!
  Dhe armiku qëndroi - një gomar nën zgjedhë,
  Dritë për të gjithë Universin - shokët tanë!
  Vajza Alena shtoi një frazë të shkurtër:
  Ata digjen alarmues në qiell,
  Sytë e këqij të Luftwaffe!
  Sikur të thoshin -
  Ka përsëri një stuhi në botë!
  Dhe stuhia me të vërtetë po afrohet, madje edhe dielli që zbret në horizont errësohet nga një përzierje e reve dhe tymit të ashpër e që kafshon sytë.
  Dëgjohet gjëmimi i largët i tankeve që po afrohen dhe avionët gumëzhinin në qiell. Së pari fluturojnë kornizat e famshme, të ndjekura nga shkaba e avionëve Arado-8. Bombardues të rrezikshëm me shumë qëllime. Ose Yu-287 shumë i manovrueshëm me krahë të shtrirë përpara. Dhe tashmë armët e fuqishme të rrethimit po gjëmojnë. Kur goditen nga predha me eksploziv të lartë, grumbuj dheu dhe terreni i shkrirë hidhen lart në qiell. Dhe akoma më të tmerrshme janë raketat e fuqishme të padrejtuara të lëshuara nga Arado-Super që copëtojnë llogoret... Dhe më pas shfaqen aeroplanët sulmues Focke-Wulf, të aftë për të zbutur çdo mbrojtje. Këtu fillon beteja. Major, i sofistikuar megjithë rininë e tij, Andrei Matrosov mban dylbi trofe me optikë të ftohtë në duar, duke parë ortekun e çelikut fashist që po afrohet. Ka shumë nazistë dhe ata janë jashtëzakonisht të fortë. Edhe këmbësoria është me rrota dhe mjete të blinduara, duke shmangur zjarrin me armë të lehta. Ata përpiqen t'i çojnë pionierët e palodhur në pjesën e pasme, por ata nuk duan të largohen dhe të kërkojnë pushkë për të luftuar.
  Nuk ka armë të mjaftueshme për të gjithë, megjithëse fëmijët vendas të vrullshëm dhe zagar sollën pushkë gjuetie dhe madje edhe harqe sportive. Djali me sy blu dhe flokë të drejtë Oleg Rybachenko madje bëri një hobe të mbushur me granata të bëra vetë me një mbushje origjinale. Ai është një shpikës i fortë. Dhe vetë hobe nuk është e thjeshtë, por nga shumë trungje - një "Katyusha" e vërtetë e bërë prej druri nga duart e pionierëve. Djemtë novatorë bënë eksplozivë duke përdorur një metodë të bërë vetë, madje bënë edhe pajisje kundërajrore. Të gjithë duan të luftojnë me guxim dhe të fitojnë. Por nuk do të mund të vdesësh me mendimin e fundit për Mëmëdheun e Shenjtë dhe të Pazëvendësueshëm.
  Majori Andrei Matrosov jep urdhrin:
  - Mos hap zjarr pa urdhër!
  Në të vërtetë, për të gjithë batalionin, ata kanë vetëm tre lëshime të paraluftës të "dyzet e pesë" (Të gjitha armët e fundit transferohen urgjentisht në drejtimin e Moskës, këtu vetëm ato që ata arritën të gdhendnin në bazë të mbetur), të cilat do të thotë se e vetmja mundësi është të lini Krautët të afrohen.
  Përpara, siç është zakon te nazistët, janë automjetet më të mbrojtura; tanket "Royal Tiger", "Lion" dhe arma vetëlëvizëse "Ferdinand"-2 me një top 128 mm. Një taktikë tipike që nga Mesjeta është përdorimi i kalorësve më të fortë dhe me teksturë në majë të pykës. Dhe nuk mund të thuhet se gjermanët ishin luftëtarë të këqij. Madje në një farë mënyre përgjithësisht pranohet të konsiderohen gjermanët si luftëtarë të lindur. Dhe teknikë të pakrahasueshëm të shkatërrimit. Këta janë fëmijët e tyre të mendjes - makina që mund të depërtohen në anë vetëm nga një kalibër prej të paktën 85 mm. Fuhrer Goering-ut të ri i pëlqeu Ferdinand-128 dhe prodhimi i kësaj makinerie u vu në prodhim. Dhe jo vetëm në modifikimin e një shkatërruesi tankesh, por me një armë sulmi. Vërtetë, prodhimi i tankeve të përparimit është ende duke u nisur. Ata duhet t'i lënë vendin automjeteve më të lehta dhe pak këmbësorisë që ka mbetur nga trupi kryesor.
  Makinat dhe motoçikletat naziste ngadalësohen herë pas here, nga frika se mos ecin përpara...
  Por djali pionier këmbëzbathur Oleg Rybachenko dëshmon se ata qëndruan këtu për një arsye. Së pari, u godit hobe e bërë nga pionierë të tjerë sipas vizatimeve të një fëmije të shkëlqyer. Doli të ishte mjaft e largët në këtë rast, pakot e grumbulluara shpërthyese, si patina akulli, ndanë armaturën dhe shtrydhën trupat e thyer të nazistëve me helmeta të rrafshuara dhe mitralozë të përdredhur. Dhe për automjetet më të rënda ka armë edhe më të ftohta! Një minë e pakët antitank, e veshur me ngjitës të bërë vetë, dhe sipër terreni që e bën të padukshëm zhvendoset mes trungjeve me ndihmën e një teli, pikërisht nën gjurmën e Luanit Mbretëror. Ky tank madje duket shumë i frikshëm, një armë kaq e madhe 128 mm, dhe fytyra grabitqare, të zemëruara janë pikturuar në të dy anët e frëngjisë. Me sa duket gjermanët po llogarisin në frikësimin e ushtarëve sovjetikë.
  Pllakat e çelikut të vemjeve shtriheshin mbi të tashmen vdekjeprurëse me një zhurmë bluarëse. Shpërthimi nuk duket shumë i fortë, por vemja është shqyer dhe tanku i Hitlerit fillon të pijë duhan si një oxhak dhe, me një shpejtësi të papritur për një përbindësh të tillë, rrotullohet si një kullë e madhe me trung.
  Djem të tjerë pionierë përdorin pajisje të ngjashme, si dhe eksplozivë të origjinës së tyre, të salduara sipas recetës novatore të Oleg Rybachenko. Meqenëse këmbësoria gjermane është frikacake, dhe tanket dhe armët vetëlëvizëse janë të pambrojtura përpara, atëherë ata do të ndëshkohen për këtë.
  Për shembull, është më mirë të mbuloni një Ferdinand-128 të rëndë me një katapultë, pasi asgjë nuk mund të depërtojë në forca të blinduara 200 mm. Dhe ai do të marrë një çati më të dobët me një garanci. Për më tepër, i shkëlqyeri Rybachenko kuptoi se si të drejtonte shpërthimin. Për ta bërë këtë, mjafton të përdorni një pajisje nga një llambë e zakonshme inkandeshente. Pastaj vakuumi do të thithë valën e shpërthimit dhe e gjithë energjia do të shkojë në një pikë. Kjo risi, së bashku me një eksploziv të veçantë të krijuar me një përzierje barishtesh dhe kërpudhash të thata, lejon që edhe një paketë e vogël shpërthyese të shkaktojë shkatërrim serioz. Dhe djemtë dhe vajzat përdorin harqet dhe llastiqet më të zakonshme me vetëm tre tela për të qëlluar mbi krijesat e çelikut të Wehrmacht. Kështu, "Tigri Mbretëror" u thye nga gjurmët e tij dhe ai, një grabitqar, i plagosur, kërciti në mënyrë histerike motorin e tij dhe hodhi një predhë pothuajse verbërisht.
  "Ujku i famshëm", me një siluetë të ulët dhe armaturë të fortë, duket si një breshkë e rrafshuar. Kjo armë vetëlëvizëse u shfaq kohët e fundit në frontin sovjeto-gjerman. Për shkak të karakteristikave të tij të mira të drejtimit, depërtueshmërisë së topit të obusit në një distancë të mirë dhe mbijetesës së tij në betejë, "Ujku" u bë menjëherë biseda e qytetit.
  Por gjurmët e saj janë ende të zakonshme, ndonëse të gjera... Megjithatë, do të ishte edhe më mirë të hidhni në erë pjesën e poshtme të makinës dhe ta bëni atë të pështyjë nga brenda me pjesë këmbimi.
  Pastaj është tashmë një breshkë, e cila u hodh nga maja e malit nga një shqiponjë e fuqishme ruse. Nga të cilat zvarriten zorrët e thyera dhe zvarriten kockat e tokës të anëtarëve të vrarë të ekuipazhit nazist.
  Lyubov Markovna preferon të godasë "Tigrin Mbretëror" me një granatëhedhës nën tytë - objektivi është vemja, dhe në mënyrë që rezervuari të humbasë aftësinë për të lëvizur, ngasja e rrotullës duhet të prishet. Një anëtare bjonde e Komsomol me flokë pak blu, kaçurrela të përdredhura, përdredhi armën në duar dhe rënkoi:
  - Do të piqni veten në një bukë për drekë!
  Këtu është një tjetër Ujk i dëmtuar, si një fregatë pirate me timon të thyer, tashmë duke rrëshqitur anash. Thit armaturën dhe përplaset me "Tigrin Mbretëror". Dhe të dy arkivolet prej çeliku në shina fillojnë të shkëlqejnë, dhe pak çaste më vonë shpërthejnë për shkak të municioneve shpërthyese. Disa mjete transporti të lehta kthehen nga shpërthimi dhe mitralozat mbyten, duke rënë në gjumë me fishekë dhe gëzhoja vetë. Këto kufoma të gërmuara më pas kthehen.
  Alesya Muravyova, e cila sapo kishte detyruar "Panterën" që u hodh përpara të rrokullisej, duke prerë gjithashtu me shkathtësi shesh patinazhi, e shprehu bukur:
  - Forca nuk është në muskujt e shtrirë, por në trurin ku nuk ka minj që shushurijnë!
  Lyubov Markovna, duke ngarkuar granatahedhësin dhe duke e peshuar në duar, është e alarmuar. Municioni është i vogël, dhe armiku është i fortë, por megjithatë, pa humbur optimizmin, ai thotë:
  - Një kokë lisi dhe një figurë prej gize janë shenjë e një trungu të kalbur të prerë në betejë!
  Dhe ai shton:
  -Edhe me trup lisi, me kuptim të shkurtuar, është vetëm një trung, nën karrigen e dikujt tjetër!
  Një duzinë makinash të rënda tashmë janë ndalur. Tanket e thyera dhe të pafuqishme që pinë duhan si vullkanet e moshuar nuk janë aspak të frikshme. Dragoi ka humbur kokat dhe lëkura e tij e blinduar do të shitet si suvenire.
  Por pjesa tjetër po i ndjek, sidomos luftëtarët e shumtë të blinduar. Heronjtë pionierë janë të kënaqur, nuk do të ikin... Këtu arma vetëlëvizëse "Ferdinand"-128 merr shpejtësi dhe... Bie me një përplasje të madhe në një vrimë të kamufluar. Trungu i trungut është i thyer dhe vetëm vemjet e gjera sipër dalin jashtë dhe lëvizin të pafuqishëm. Dhe "Pantera" e shkathët u ngrit pas tij. Gryka e saj e shëmtuar, tepër e gjatë është përkulur dhe brenda saj është si një predhë që shpon forca të blinduara që shpërthen. Dhe pastaj vetë kulla u shemb... Si një këmbë e padukshme femre, ajo goditi topin në mënyrë agresive. Një nga ekuipazhet e mëdha të tankeve gjermane u gris përgjysmë... Një çizme me një monogram të dy rrufejave të argjendta, karakteristike për SS, fluturoi. Ai ra një metër nga Oleg Rybachenko. Djaloshi pionier e mori dhe i tha:
  - Do të jetë e dobishme për një samovar, por për ne, leninistë të rinj të kalitur, nuk ka nevojë të grisim këpucët. - Dhe me një ulërimë, duke imituar një të rritur, shtoi ai. - Më mirë të grisim tanket!
  Këtu është një tjetër surprizë, dhe një tenxhere prej gize e shtyrë nga avulli shkëputi një shina të zakonshme me arrogancë flakëruese dhe shpërtheu, duke i vënë flakën tre automjeteve të tëra menjëherë.
  Alesya Muravyova, flokët e artë të së cilës nuk zbehen nga pluhuri, bërtiti:
  - Por pasaran (slogani i komunistëve spanjollë që është bërë legjendar - nuk do të kalojnë!)!
  Gratë pioniere gëzohen dhe, me gjithë tragjedinë e situatës, qeshin. Në disa vende, eksplozivët e bërë vetë fshihen në gropa të hapura. Është bërë në një mënyrë artizanale të modës së vjetër. Sigurisht, është pak më e dobët se dinamiti, por mjafton të çaktivizosh shasinë. Dhe përveç kësaj, gjeniu i djalit këmbëzbathur Oleg Rybachenko doli me një mënyrë për të bërë një përzierje shkatërruese nga tallash i zakonshëm, pleh organik dhe sanë. Është e lirë dhe e gëzuar! Dhe kur shpërthej, sytë e Nobelit do t'i dilnin nga koka në befasi!
  Fritz pësojnë humbje të mëdha, transportuesit e blinduar të personelit dështojnë, disa kalojnë nëpër zona të rrezikshme, por ata përballen duke hedhur granata dhe eksplozivë.
  Këtu edhe pionierët janë më të rrezikshëm se të rriturit. Sepse ushtarët e rinj, mendjemprehtë, ndërtuan ballistë të vegjël me avull që hedhin "dhurata" vdekjeprurëse me një shpejtësi afër shpejtësisë së mitralozit. Parimi në vetvete është pistoni, por motori rrotullon tehet e katapultave, të cilat hedhin dhuratat e vdekjes me një shpejtësi të lartë fillestare. Ata hedhin qese të veçanta me alkool të distiluar të drurit të përzier me elementë shpërthyes të bërë vetë - pothuajse i barabartë në fuqi shkatërruese me nitroglicerinën.
  Kur goditet, armatura më e hollë e mjeteve të transportit të Hitlerit lëshon rrugën, duke bërë që ekuipazhet të digjen me flakë blu. Të çmendur nga dhimbja, Krautët bërtasin me zemër dhe ikin me fytyrat e shtrembëruara nga tmerri.
  Disa prej tyre madje po heqin dorë nga teknologjia...
  E vetmja keqardhje është se ka shumë armiq, duket se von Bock vendosi të japë goditjen kryesore këtu. Duke pësuar humbje të konsiderueshme - disa nga automjetet ishin kryesisht amerikane ose franceze - duke hedhur mitraloz në gjithçka, ata iu afruan llogoreve.
  Dhe hasin në iriq... Ndërkohë, Alena tregon lehtësisht dyzet e pesë. Sigurisht, nuk mund të marrësh "Tigrin Mbretëror" dhe madje "Panterën" e përmirësuar, dhe veçanërisht "Panterën Mbretërore" në ballë, por mund të provosh anët. Për më tepër, "Pantera" në bord është e dobët, por për shkak të shpejtësisë së saj përpiqet të depërtojë më shpejt... Kështu godasin automatikët gjermanë, duke u përpjekur të trembin. Nuk ka asgjë për të thënë për transportuesit e personelit të blinduar. Të gjithë fantazmat do të rrëzohen dhe do të detyrohen të pështyjnë gjak në dyshemetë metalike të nxehta!
  Lyubov Markovna, duke hedhur një granatë në vemje, bërtet:
  - Hienat do t'i godasim me skifterë!
  Një armë e kalibrit të vogël ka shumë përparësi ndaj një të madhe - shpejtësia e zjarrit, lehtësia e kamuflimit. Dhe ata dinë të zgjedhin qëllimet.
  Edhe Luani Mbretëror shumë i lavdëruar, i cili dukej i mbrojtur në mënyrë të besueshme nga armët e kalibrit të vogël, një automjet që u bë një makth për rusët në Bulge të Saratovit, mund të goditet nëse frëngji dhe byka përplasen saktësisht nga ana. Këtu është pika e tij më e dobët. Dhe nëse futet në modalitetin luftarak, atëherë... Do të jetë keq për Krauts!
  Alesya Muravyova u bërtet atyre:
  - Do të kesh akoma Stalingrad! Dhe njëqind herë më keq se Stalingrad!
  Nazistët bërtasin, ashpër si hienat. Dhe midis djemve sovjetikë ka të vrarë dhe të plagosur. Është veçanërisht tragjike kur vdesin ushtarë të rinj që sapo kanë filluar të jetojnë. Këtu është një vajzë pioniere shumë e vogël, por e guximshme, me vështirësi në ngritjen e paketës shpërthyese, duke u hedhur nën gjurmët e tankut të mesëm T-4 "L" (ky fanatik është ende në shërbim! Pra me peshë të shtuar dhe motor më të fortë). Më vjen keq për vajzën, por më shumë e urren fashizmin se sa jetën. Pionierja e di me vendosmëri se akti i saj është heroik dhe Zoti Jezus do të hapë me gëzim dyert e parajsës për ata që vdiqën për Atdheun e tyre. Një kuti e shëmtuar me një trung të gjatë, por në dukje të hollë nga një maskë e madhe hidhet lart dhe shqyen një kullë katrore.
  Dhe ushtarët hodhën përsëri granata dhe mitralozët e kamufluar me mjeshtëri filluan të qëllojnë mbi motoçikletat që zvarriteshin drejt reprezaljeve. Dhe kokat e ushtarëve të Hitlerit shpërthejnë, si qershi të pjekura të rrëzuara nga breshri. Dhe gjaku përhapet edhe më shumë se lëngu nga manaferrat e grimcuar me lëng.
  Djaloshi gjysmë i zhveshur, shpikësi Oleg Rybachenko, fishkëlleu nëpër vrimat e hundës...
  - Koha për të mbledhur gurë nga dikush që nuk i hedh as edhe një sekondë erës!
  Kjo nuk ishte hera e parë që ai provoi truket e tij mbi nazistët. Për shembull, motorët e makinave thithin ajrin për motorët, por ç'të themi për një përzierje qymyri të klasifikuar dhe disa bimë të përziera shumë kaustike dhe gjemba me një detonator pluhuri?
  Dhe rezervuarët e gazit të motoçikletave të mëdha shpërthejnë, duke hedhur rryma zjarri të furishëm. Ndjehet sikur po ndodh një trazirë e xhindëve skëterrë. Këtu janë disa transportues të blinduar të personelit që u bashkohen gjithashtu kolegëve të tyre fatkeq. Dhe prej tyre, fragmente të blinduara fluturojnë qindra metra larg, duke e gjetur veten gjithnjë e më shumë viktima.
  Alyonushka, duke treguar "Ujkun", synon pjesën e poshtme të trupit. Është e vështirë për të arritur atje, por kjo është e vetmja mundësi për të depërtuar në armën e pamëshirshme vetëlëvizëse. Lëvizja e qetë e gishtit, dhe më pas një kthesë.
  Arma jep një zmbrapsje të butë dhe makina fashiste ndahet në gjysmë. Dhe flamuri i kuq i grisur me një svastikë të zezë në një sfond të bardhë bie në baltën e përgjakshme.
  Alyonushka pëshpërit mendime të mençura:
  - Drejtësia kërkon sakrificë, bamirësia kërkon donacione, dhe suksesi i një kauze të drejtë kërkon sakrificë!
  Alesya Muravyova shton një granatë të rëndë në anën e Panterës:
  - Vetëm sakrificat e pashmangshme në luftë do të ndihmojnë në shmangien e sakrificave të pafalshme të dorëzimit!
  Oleg Rybachenko, duke lëshuar një re tjetër pluhuri nga ballisti, që e bëri atë të kollitej në mënyrë histerike, dhe më pas e njëjta kollë bëri që motorët të shpërthyen dhe të shpërthejnë dhe bërtiti:
  - Kundërshtarit duhet t'i jepni kusur, por armikut nuk mund t'i dorëzoheni me ndryshim!
  Me kthesë, vajza e artilerisë mbështet këmbët e saj të zhveshura dhe të bukura në mënyrë që të ndjejë më mirë bioritmet e Tokës dhe frymën e barit me shputat e saj dhe qëllon përsëri, duke goditur pikërisht prapanicën tinëzare T-4.
  Anëtarja e bukur e Komsomol buzëqesh dhe bërtet:
  - Shko në ferr, plak!
  Dhe pikërisht atëherë dy gjyshërit sovjetikë me flokë gri u prenë nga një breshëri automatiku. Dhe ata ranë në zgavër, të përgjakur. Një tjetër plak i mbështjellë me një tufë granatash ra nën gjurmët e tankut Panther. Në ndarje ai bërtiti:
  - Lavdi Stalinit!
  Alyosha Muravyova vazhdoi me theksim:
  - Lavdi heronjve!
  Lyubov Markova, duke hedhur një granatë me këmbën e saj shumë fleksibël, bërtiti në mënyrë shurdhuese:
  - Ndero të vdekurit!
  Oleg Rybachenko, duke buzëqeshur dhëmbët e bardhë, shtoi:
  - Dhe të zgjuarit do të nderohen gjatë jetës së tyre!
  Me të vërtetë përpiquni t'i rezistoni një force të tillë. Për shembull, ndoshta nuk ka ende "Royal Mouse" këtu - një tank relativisht i ri, por sigurisht që ka edhe një "Leopard" në topin E-25. Por Sherman po nxiton... Në këtë rast, për disa arsye, ka pak tanke amerikane dhe britanike, megjithëse ishte von Bock ai që mori sasi të mëdha pajisjesh të huaja... Djali i shkathët Oleshka mendoi se ndoshta kishte probleme me zhvillimin e ekuipazheve ose me furnizime.
  Por është shumë më e lehtë ta kthesh Shermanin nga ana tjetër... Një endacak i gjatë vrapon mbi një tenxhere balte me një përzierje shpërthyese dhe... Vetëm një goditje e fuqishme troket mbi bastardin e blinduar mirë.
  Dhe pas tij, tanku i dytë amerikan është kositur, fjala që çon në tundimin ferrinor është kërpi nën goditjen e një drapëri. Në të tretën, për shkak të inercisë, godet kolegët e dëmtuar dhe fryrësi i vemjes, po ashtu i mundur, ngrihet lart.
  Djali gjenial Oleg bërtet:
  - Vazhdo kështu dhe vazhdo të shtysh!
  Kjo është me të vërtetë fuqia heroike ruse!
  Pas kthimit, ju duhet të justifikoni mungesën tuaj të gjatë.
  Dhe për të filluar, ata morën gjuhën. Ata e kapën një nga oficerët e kalasë me lak dhe e lidhën dhe e tërhoqën zvarrë në seli.
  Mbreti fshatar me sa duket dinte një sekret të caktuar se si të bënte një fëmijë për një grua të re dhe gruan e tij shpejt, dhe arriti të kthehej me një kalë shumë të shpejtë. Artileria ishte mbërthyer në borën e shkrirë të pranverës dhe ndërsa ushtria nuk po nxitonte të sulmonte kështjellën e konsiderueshme pa një betejë të zjarrtë.
  Emelyan Pugachev e pyeti të burgosurin në mënyrë kërcënuese:
  - Kush jam unë? Kë nderon ai?
  I burgosuri u përgjigj me guxim:
  - Ti je hajdut dhe mashtrues!
  Cari Kozak tha thatë:
  - Var!
  Shcherbatov sugjeroi:
  - Apo ndoshta e pyesni me pasion?
  Pugachev mërmëriti:
  - Vepro!
  Oficeri i kapur u tërhoq zvarrë në një kasolle torture. Megjithatë, çfarë mund të dinte ai? Përveçse ku fshihet thesari i ushtrisë. Ose ndoshta tregoni një kalim nëntokësor!
  Megjithatë, torturat janë kaq...
  Pugachev ka më shumë se dyqind armë të mira, dhe ajo, natyrisht, dëshiron ta zgjidhë çështjen me granatime, dhe jo vetëm të nisë një sulm. Dhe pastaj Ufa dhe një udhëtim në Kazan.
  Ish i dënuari Khlopusha u dërgua me një turmë dhe armë në Urale. Mbreti ka ende shumë për të bërë.
  Pasi ngriti artilerinë, ushtria e Pugachev filloi granatimet. Armët e rënda gjëmuan. Gjuajtjet e topave ranë dhe fuqia e topit doli jashtë.
  Dy mure tashmë janë shembur... Dhe Pugachevitët filluan një sulm. Forcat ishin të pabarabarta dhe garnizoni nuk bëri pothuajse asnjë rezistencë. Vetëm oficerët nuk u përpoqën të gjithë të qëllonin dhe të prenë. Oleg Rybachenko hoqi kokat e kolonelit dhe kapitenit. Ushtarët hodhën armët përpara armikut superior dhe ranë në gjunjë.
  Pugachev fitoi një fitore tjetër, relativisht të thjeshtë dhe vazhdoi. Ushtria e tij u rrit shpejt, megjithëse kishte shumë papastërti kur bora shkrihej. Në përgjithësi, vonesa pranë Orenburgut pati efektin e saj.
  Megjithatë, rënia e kësaj qendre provinciale ngriti autoritetin e Pugaçovit dhe njerëzit tani iu bashkuan atij edhe më me dëshirë. Sidomos shumë njerëz stepë erdhën me vrap.
  Dhe një turmë e madhe dhe kalorës të panumërt. Ka shumë mijëra luftëtarë, vetëm Emelyan Ivanovich ka më shumë se tridhjetë mijë, plus pesëmbëdhjetë mijë të tjerë nga Chika dhe komandantët e tjerë të mbretit fshatar.
  Vetë Pugachev vizitoi qytetin Yaitsky, në përqafimin e ëmbël të gruas së tij të re Ustinia. Ai e bëri atë një fëmijë, mundësisht një djalë. Meqenëse nevojitet një trashëgimtar, nuk e dini kurrë se çfarë mund të ndodhë në një luftë. Askush nuk është i garantuar kundër një plumbi apo gjyle të humbur. Dhe kështu ka dikush që të zgjasë linjën familjare. Megjithatë, Pugachev tashmë ka fëmijë nga ish-gruaja e tij Sofia.
  Në vetë qytetin Yaitsky, Kozakët janë vendosur fort. Përpjekja e armikut për të shpëtuar u zmbraps. Disa ushtarë u kapën, të cilët konfirmuan se në kështjellë kishte zi buke dhe së shpejti do të dorëzohej ose do të shuhej. Pra, nuk ka kuptim të sulmosh.
  Dhe Emelyan, pa shumë keqardhje, u largua nga qyteti me hamshorin e tij të egër dhe të pastër.
  Rebelët ishin të vendosur në Chelyabinsk. Komandanti i korpusit siberian, Delong, mësoi për rënien e Orenburgut dhe u tërhoq me nxitim nga qyteti. Ai ishte përgjithësisht një frikacak, duke u larguar nga kjo qendër kur u rrethua nga rebelët.
  Edhe pse në të njëjtën kohë ishte Delong ai që i shkaktoi Pugachev humbjen në historinë reale, madje e mori në befasi. Ushtria e mbretit fshatar humbi më pas katër mijë të vrarë dhe po aq të kapur. Por tani Delong po tërhiqet dhe ushtarët e tij po dezertojnë gjithnjë e më shpesh.
  Por tani për tani Kungur po mbrohet fort dhe për të marrë shpejt këtë qytet, i cili ka një rëndësi të madhe strategjike, Emelyan Pugachev dërgoi tek ai kolonel Oleg Rybachenko dhe kapitenin Margarita Korshunova.
  Një djalë dhe një vajzë, si gjithmonë, vrapojnë nëpër borën e shkrirë pranverore të zbathur dhe pothuajse të zhveshur.
  Ata janë më të shpejtë se kuajt më të shpejtë që galopojnë, dhe më e rëndësishmja, më elastike. Ata mund të vrapojnë për shumë orë pa u ngadalësuar, dhe pa asnjë shenjë lodhjeje - trupat e tyre janë të pavdekshëm, dhe për këtë arsye të paprekshëm.
  Oleg Rybachenko, natyrisht, dyshoi nëse ishte e drejtë të ndihmonte Pugachev, por ai duhej të punonte në trupin e tij të përjetshëm, të paprekshëm. Edhe nëse Katerina e Dytë ishte një mbretëreshë e mirë.
  Ajo pushtoi shumë, duke përfshirë Krimenë dhe Bjellorusinë me një pjesë të Ukrainës.
  Por kush e di, ndoshta nëse Emelyan fiton, Rusia do të arrijë edhe më shumë.
  Edhe pse kjo është një tronditje për perandorinë e krahasueshme me grushtin e shtetit të Tetorit të Leninit dhe luftën civile pasuese. Pse ata nuk e kanë copëtuar mjaft popullin rus? Mjerisht buzeqeshjet e luftes civile.
  Oleg Rybachenko vrapon në Kungur me Margaritën dhe mendon me vete.
  Megjithatë, sigurisht, shumë varet nga fati dhe fati mund ta bëjë të shkëlqyeshëm edhe një sundimtar mesatar.
  Dhe se Nikolla II ishte qartësisht më i lartë se Vladimir Putin në aftësitë dhe talentin e tij. Por ky i fundit pati fat fenomenal, jo inferior ndaj Genghis Khan.
  Një pjesë e fatit të çon te një tjetër dhe anasjelltas. Djali terminator vrapoi dhe mendoi.
  Për shembull, kapja e Salman Raduev, madje edhe në prag të zgjedhjeve presidenciale ruse, është një ngjarje shumë e pamundur. Epo, vërtet, sa janë shanset për këtë, aq më tepër që po flasim për një pleh të rrallë. Asnjë udhëheqës i vetëm i famshëm militant nuk u kap i gjallë më pas. Të gjithë vdiqën. Për më tepër, Shamil Basayev ka shumë të ngjarë të ketë qenë aksidental. Në fakt, nëse rruga e terroristit numër një ishte e njohur aq mirë sa nën të ishte vendosur një minë, atëherë çfarë e ndalonte atë që thjesht të godiste me një sulm ajror? Do të ishte shumë më e besueshme! Apo edhe të fikni gazin dhe më pas të bëni një shfaqje të madhe nga gjyqi i Basayev?
  Jo, ka shumë të ngjarë, Putini ishte me fat edhe në këtë rast, kështu që Shamil Basayev vdiq plotësisht rastësisht.
  Por le të themi se Salman Raduev vdes gjatë paraburgimit, ose e shmang kurthin fare. Putinit i mungojnë disa për qind të votave dhe zgjedhjet zhvillohen në dy raunde. Kjo tashmë është një humbje për favoritin e padiskutueshëm dhe një triumf për Zyuganov.
  Dhe ende nuk dihet se si do të kishte përfunduar raundi i dytë. Në çdo rast, elektorati i protestës do të ishte formuar dhe Putini vështirë se do të kishte fituar shumë bindshëm. Por kryesorja është se inaugurimi do të bëhej një muaj më vonë. Dhe Putini nuk do të kishte pasur kohë të propozonte reformën e Këshillit të Federatës në sesionin e pranverës. Dhe në vjeshtë do të ishte krijuar një koalicion serioz i forcave opozitare kundër tij.
  Komunistët, agrarët, Bashkimi i Forcave të Djathta, OVR dhe Yabloko do të kishin shumicën dhe do të bllokonin reformën e Këshillit të Federatës. Ata gjithashtu do të kundërshtonin shtetëzimin e NTV.
  Përballja e ashpër mes Dumës dhe presidentit aktual do të përsëritej, si me Jelcinin. Dhe në kushte të tilla, Putini mund të mos ketë vendosmërinë për të arrestuar Khodorkovsky dhe për t'i dhënë një goditje të fortë komunistëve, SPS dhe Yabloko. Për më tepër, ndryshimi në histori ndikon shumë. Dhe nëse situata do të kishte ndryshuar pak, atëherë sulmi terrorist i 11 shtatorit nuk do të kishte ndodhur. Dhe atëherë Putini do të ishte përfshirë në luftën në Afganistan dhe ka mundësi që ai të kishte zgjatur vetëm një mandat.
  Dhe diktatori i lavdëruar do të ishte larguar, i pështyrë dhe me një vlerësim zero, ashtu si Jelcin.
  Kështu ndodh, ndonjëherë nga një aksident i vogël. Por për të njëjtin Nikolla II, nëse admirali Makarov nuk do të kishte vdekur, ai do të kishte një fitore ndaj Japonisë. Dhe atëherë e gjithë Kina, natyrisht, do të bëhej ruse! Dhe atëherë Gjermania dhe Austro-Hungaria do të ishin mundur.
  Po, ju mund të shihni se si një dështim çon në një tjetër.
  Fëmijët e Terminatorit vrapuan, këmbët e tyre zbathur spërkatën në dëborë. Dhe Oleg Rybachenko, duke u ndjerë i frymëzuar, filloi të këndojë me entuziazëm, duke kompozuar ndërsa shkonte;
  Ne po luftojmë për një fat më të mirë
  Për ta bërë jetën më të lehtë për njerëzit...
  Dhe ne do të shtypim turmën e mallkuar,
  Kështu që të ketë më pak kundërshtarë të këqij!
  
  Mbi ne është një kerubin me krahë të artë,
  Për lavdinë e nënës sonë Rusi...
  Më besoni, populli i Rusisë është i pamposhtur,
  Dhe do t'i bëjë të gjithë në Tokë më të bukur!
  
  Na jepet mundësia të luftojmë për Atdheun tonë,
  Duke mbrojtur madhështinë e Atdheut...
  Dhe ndonjëherë jeta është vetëm një film,
  Edhe pse duhet të jetë një pasqyrim i parajsës!
  
  Të gjithë duhet të arrijnë ëndrrat e tyre,
  Më besoni me mençuri, komunizmi...
  Kështu që të ketë më shumë lumturi në Tokë,
  Dhe zjarret e revanshizmit nuk erdhën!
  
  Mbreti ynë është gjeniu i madh Pugaçev,
  Ai i ngriti fshatarët në një luftë të shenjtë...
  Çdo biznes do të jetë deri në supe,
  Dhe duaje vajzën djalin zbathur!
  
  Ne do të bëhemi edhe më të fortë djalli,
  Kur ne zhvendosim horizontet e shkencës...
  Idhulli është shtypur nën thundra,
  Edhe pse gjaku rrjedh nga aorta e shqyer!
  
  Po, kauza jonë është e drejtë, miq,
  Mund ta bëjmë më të lumtur atdheun tonë...
  Besoni se popujt janë të gjithë një familje,
  Rusia e madhe, më rrezatuese!
  
  Njerëzit shikojnë me guxim në horizont,
  Retë e liga të mos e mbulojnë qiellin...
  Ne do t'i japim armikut një rezultat fitues,
  Dhe do të jesh, kalorës me fat në betejë!
  
  Nuk e di fjalën frikacak
  Ne rusët nuk jemi aspak inferiorë...
  Ne kemi Svarog, Jezusin e Bardhë,
  Dhe do ta shijoni përgjithmonë majin!
  
  Vajzat dhe djemtë në një valle të rrumbullakët,
  Ne vajzat këmbëzbathur po hyjmë...
  Në fund të fundit, Zoti i plotfuqishëm Rod është për ne,
  Mos u bëj papagall pa tru o djalë!
  
  Dhe Lenini na frymëzoi të luftonim,
  Stalini i mençur e bekoi këtë...
  Kerubini i fuqishëm do të hapë krahët,
  Dhe muskujt tanë janë bërë thjesht prej çeliku!
  
  Madhështia e Atdheut do të jetë
  Se ne jemi kaq luftëtarë për Zotin...
  Le të konfirmojmë lavdinë tonë me një shpatë çeliku,
  Cila mburojë u farkëtua në Svarog!
  
  Me pak fjalë, jini besnikë ndaj Zotit,
  Për lavdinë e Rusisë më rrezatuese...
  Ne njohim vetëm shqiponjat e kalorësve,
  Zoti i Bardhë Krishti Mesia është pas nesh!
  Fëmijët kënduan bukur, zëri i tyre ishte aq i plotë dhe i qartë. Dhe në të njëjtën kohë e fortë, madhështore si opera. Disa ujqër u përpoqën t'i ndiqnin djemtë, por ata shpejt u larguan. Djemtë e pavdekshëm po nxitojnë shumë shpejt. Ata nuk e njohin dobësinë apo dyshimin. Edhe pse jo, kjo e fundit me siguri dihet. Vetë Oleg Rybachenko dyshoi fort nëse ia vlente të ndryshonte Katerinën, një Kozake të aftë, por analfabete. Megjithatë, shakaja është me të. Fëmijët, për t'u shkëputur nga udhëtimi i gjatë, filluan të hartojnë aforizma popullore. Dhe ata e bënë atë me shumë mençuri dhe bukuri.
  Këta janë fëmijët;
  Lufta është si një lojë domino, vetëm domino të thyera nuk mund të mblidhen më - toka mban!
   Fati është shpërblimi për guximin, dhe ndëshkimi për nxitimin!
  Demi është i fortë, gomari është kokëfortë, luani është fisnik dhe dhelpra është dinake, por njerëzit janë prikë të çdo zanati!
  Tiranit i pëlqen të intrigat, por nuk i pëlqen intrigat në zgjedhje!
  Politikanit i pëlqen të sundojë, por i pëlqen të punojë siç duhet!
  Për të zënë vendin e luanit duhet të jesh një dhelpër në vendin e duhur!
  Mos u bëj gomar - do të tërhiqen veshët!
  Burri nuk është mizë, por është gjithashtu i ndjeshëm ndaj fjalës së ëmbël!
  Është mirë të kesh grushta prej gize - më keq se një kokë lisi!
  Politikani më imoral i pëlqen të lexojë moral!
  Mjalti nga goja e një politikani gërryen parmendën e çelikut!
  Nuk është lufta ajo që është e keqe, por humbja është e keqe!
  Lufta nuk sjell gëzim, por fitorja sjell trofe!
  Tirani shpesh tingëllon ëmbël, por jeta me të nuk është mjaltë!
  Ata ngjiten në fronin e lartë duke përdorur teknika bazë!
  Sa më i lartë postimi, aq më i ulët është mënyra e marrjes!
  Fjalimi i ëmbël i një politikani nxjerr hidhërimin e zhgënjimit!
  Drejtpërdrejtësia e komandantit kthehet mbrapsht!
  Pozicioni më i brishtë është ai me kokë lisi!
  Këpucë për të lënë lakuriq!
  Politikani flet shumë, por gjërat e mëdha bëhen në heshtje!
  Një dhelpër mund të mposht një luan, por ai nuk mund të ushqejë një mi!
  Diktatori do të jetë shqiponjë, pa krahë në ëndrra!
  Për njeriun, paraja, si qumështi i lopës, bëhet thartë nga koprracia dhe zhduket nga bujaria!
  Ai premton pa vështirësi, është e vërtetë, po! Por pastaj, me çfarë vështirësie bën gjithçka më pas!
  Politikanit me kokë lisi i pret të njëjtin fat si trungu!
  Sa më i madh hajduti, aq më i vogël dënimi!
  Politikani nuk përçmon asgjë tjetër veç të jetuarit sipas ndërgjegjes së tij!
  Politikani ka ndërgjegje të vogël, por ambicie gjigante!
  Përndjekja e kthen luftëtarin në xhelat, frikacakun në trim, modestin në të pafytyrë!
  Fantashkencë është një garë absurditetesh dhe absurditetesh! Në të njëjtën kohë, nuk ka më zhanër shkencor dhe logjik!
  Në luftë është si në një opera - secili këndon të tijën, vetëm sufleri mund të jetë spiun!
  Gratë moderne i falin burrit gjithçka - përveç varfërisë!
  A e dini se si ndryshojnë spiunët nga oficerët e inteligjencës?
  E di! Kemi vetëm oficerë të zbulimit - të huajt janë të gjithë spiunë!
  Çfarë është më mirë me një kokë bosh apo një portofol bosh? Sigurisht, me një kokë bosh - nuk është aq e dukshme!
  Mendja është mbledhësi më i mirë i pasurisë!
  Inteligjenca dhe fat: një çift i dashuruar - ata lindin sukses, pasuri, pozicion, por shpejt ndahen!
  Burrat krenarë e kanë më të lehtë të dëgjojnë këshillat kur ato jepen nga një grua - përveç nëse është gruaja e tij!
  Një grua e mençur vlen një pasuri! Dhe një grua sipërmarrëse mund ta padisë atë!
  Kush vlerëson personalitetin tek një person dhe kush vlerëson paratë!
  Njerëzimi mund të shkatërrohet nga dy gjëra - kompjuterët dhe shkencëtarët kompjuterikë. E para do të atrofizojë mendjen, e dyta nuk do të mund të përfitojë prej saj!
  Në luftë, një granatë është një shok!
  Në përgjithësi, një shegë që tregon shaka është si një vezë Faberge e përdorur për të thyer arra!
  Talenti është si shpirti: nuk mund të hiqet, por mund të shkatërrohet!
  Hakmarrja nuk ia vlen nderimi - ndëshkimi i mirësjelljes!
  Zilia është mikrob i krimit, egoizmi është lotim, përtacia është ushqim!
  Përtacia është më e keqja nga të gjitha krimet!
  Është më mirë të vdesësh me dinjitet me shpatë sesa të jetosh si një ka i futur në stallë nga një kamxhik!
  Në luftë, guximi mund ta mposhtë dinakërinë, por dinakëria nuk mund ta mundë kurrë guximin!
  Lufta e bën jetën të tmerrshme, dhe vdekja e denjë dhe e bukur!
  Modestia është një cilësi e rrallë për një komandant, por kjo e bën atë edhe më të vlefshme!
  - Çakalli është në bashkëtingëllore me fjalën kal!
  Luani ka vetëm një avantazh ndaj çakalit - mundësinë për të vdekur me dinjitet!
  Teknologjia është xhelati i trimërisë!
  - Por nuk është e vërtetë! Në fakt, sa më i lartë niveli i teknologjisë, aq më shumë inteligjencë dhe shkathtësi kërkohet në fushën e betejës!
  Aty ku fillojnë interesat e Atdheut, mbaron mirëqenia personale!
  Liria duhet të kombinohet me disiplinën. Anarkia është antiteza e lirisë!
  Kujtesa e fortë është mentori më i mirë! Në përgjithësi, liria mund të fitohet me shpatë, por vetëm me ndihmën e arsyes mund të ruhet!
  - Kur një luftëtar i fortë shpëton një tjetër, nuk nevojitet nder i veçantë për këtë!
  Në fund të fundit, kur trimëria të digjet në zemrën tënde, do të ngresh mburojën në mbrojtje të skllevërve të tu!
  Poshtërsia e një bastard nuk është një justifikim për një person të ndershëm, pasi prania e pisllëkut nuk justifikon një person të pisët!
  Dashuria nuk është kurrë e lirë - veçanërisht nëse nuk paguani me portofolin tuaj, por me shpirtin tuaj!
  E vetmja gjë që mund të justifikojë derdhjen e gjakut është nëse si pasojë lotët ndalojnë së rrjedhur!
  Ata që shërbejnë për para nuk do të mund të krahasohen kurrë në betejë me ata që udhëhiqen nga zemra e guximshme dhe dëshira për liri!
  Loti i një fëmije është i rrezikshëm sepse kthehet në një përrua të furishëm që fshin qytetërimet!
  Pozicioni i komandantit nuk është një racion shtesë, por një përgjegjësi shtesë dhe një barrë e rëndë!
  Nuk dihet se çfarë është më e rëndësishme - të ushqesh të gjithë të uriturit apo të fshish lotët e një fëmije!
  Ari është më i butë se çeliku, por më tepër godet zemrën!
  Nuk është arma që e bën ushtarin të fortë, por arma e ushtarit!
  Një bisedë vërtet e gjatë me një automatik çon në të shtënat në vesh!
  Seksi është arma më shkatërruese, veçanërisht e rrezikshme për shkak të aksesueshmërisë së tij!
  Efektiviteti i çdo arme varet nga viktima e zgjedhur, dhe aq më tepër në seks!
  Seksi është arma më humane, ndryshe nga armët e tjera vdekjeprurëse, ai jep jetë!
  Dashuria rrallë vret, por shpesh dhemb!
  Kush shikon një gjoks të zhveshur për një kohë të gjatë, harron konturet e stemës!
  Një biçikletë me pedale është më e mirë se një Mercedes pa motor!
  Arma e vjetër është si paterica, e besueshme, por pa manovrim!
  Ecja nuk është më e shpejtë, por është më e lirë - do të kurseni veçanërisht për mjekët!
  Paraja është si një laksativ - me të, ndershmëria dhe guximi e lënë një person!
  Është më mirë të humbasësh një ditë në eksplorim sesa të vdesësh në një sekondë!
  Në luftë ka një nxitim - një vrap në varr!
  Shumica e të burgosurve janë shumë më të ndritur në shpirt dhe më të pastër në zemër se ata që i ruajnë! Një zinxhir nuk mund të jetë më moral se një i burgosur!
  Trupi i vogël është si një thikë e mprehtë, por nuk mund të mprehet!
  Lotët e një gruaje janë më të mirë se perlat, çdo pikë është një monedhë floriri!
  Një sëpatë guri dhe energji atomike duhet të aplikohen në një zemër të mirë!
  Nuk ka nevojë të kesh turp nga varfëria nëse ke një shpirt të pasur dhe një zemër prej ari!
  Përparimi mbulon bestytninë!
  Saktësia e mirësjelljes së një vrasësi dhe paturpësia e një kreditori!
  Një roje nuk kushton më shumë se një dordolec kopshti!
  Në luftë, mposhtja e një komandanti është e barabartë me fitoren!
  Një armik i papërfunduar është si një sëmundje e patrajtuar - prisni komplikime!
  Mençuria fisnike është si vera e shtrenjtë - është më mirë ta fshehësh nga ato më të ulëtat!
  Nëse hidhni dy monedha, së pari merrni jo atë që është më e madhe, por atë që është më e shtrenjtë! Dhe pjesën tjetër jepjani të varfërve!
  Humbja është gjithmonë një fatkeqësi, nëse nuk jep shumë para në këmbim!
  Vetëm një romantik i pakorrigjueshëm do të ishte i kënaqur të vdiste në duart e një zonje bukuroshe!
  Pragmatisti preferon të lindë një jetë të re!
  Guximi mund të kompensojë trajnimin e pamjaftueshëm, por trajnimi nuk kompenson kurrë guximin!
  Talenti mund të zëvendësojë arsimin, por arsimi nuk do të zëvendësojë kurrë talentin!
  Eksitimi dhe inati janë vetëm proteza trimërie dhe guximi!
  Fati, si një bletë, do të fluturojë patjetër atje ku piqet nektari i mençurisë dhe punës së palodhur!
  Krimbi, ndryshe nga shqiponja, zhduket lehtë. E ulëta është gjithmonë e fshehur, por sublime është e pambrojtur!
  Nuk është aq zinxhiri që e mban njeriun në skllavëri sesa frika - dobësia e të paktën një hallke të jep guxim!
  Është e nderuar të vdesësh për mëmëdheun, gruan, prindërit, por është edhe më mirë të jetosh për të!
  Në luftë është më e lehtë të fitosh një avantazh sesa ta realizosh atë! Kjo e fundit është e ngjashme me gjuetinë e mizave rreth një luani të mundur!
  Gjuha, pavarësisht nga madhësia e saj e vogël, është anëtari më i fortë i trupit. Ai lëviz ushtritë e miliona dhe qetëson foshnjën. I aftë për të shkatërruar dhe shpëtuar.
  Një luftëtar pa plagë është si një i pasur pa xhep!
  Një burrë ka nevojë për forcë për të jetuar, dhe një grua për të mbijetuar!
  Edhe një dash mund të ngrihet në majë midis deleve, por përpiqu të bëhesh lider midis luaneshave!
  Jeta është shumë e vlefshme për t'u tregtuar!
  Çeliku është i mprehtë, por gjuha e një gruaje është shumë më e mprehtë!
  Vepro me guxim nëse nuk mundesh me shkathtësi!
  Të shtosh një civil në skuadër do të thotë të heqësh dy ushtarë!
  Një amator me marrëzinë e tij do të mbulojë përfitimin e dhjetë specialistëve!
  Një familje e madhe është parajsë për zemrën, purgator për portofolin, ferr për armiqtë!
  Çmontimi i një kafazi është ndonjëherë më i vështirë sesa largimi i një pronari mizor!
  Për popullin rus, vodka është më e keqe se një duzinë Hitlerësh!
  Ëndrra është një tradhtar i realitetit!
  Do të kishte një arsye për të vrarë, por do të kishte gjithmonë një armë!
  Vodka është një terrorist legal!
  Alkooli është vrasësi më i madh serial! Pra hajde pimë, por le të na vrasin vetëm me alkool!
  Sado i vogël të jetë çipi elektronik, predikuesi u ngjit në të me dorën e shtrirë!
  Mitralozi është argumenti më i mirë për pendim!
  Një burrë i vërtetë duhet të jetë i guximshëm në një luftë, këmbëngulës në dashuri, mendjemprehtë në një debat!
  Vodka e papërfunduar është si një grua e pakënaqur, nuk mund të shmangësh një dhimbje koke, është më mirë të dorëzohesh!
  Lufta është loja më emocionuese, numri i pjesëmarrësve është i pakufizuar, por vazhdimisht po zvogëlohet!
  Në luftë, ndryshe nga boksi, fitorja në pikë është e ngjashme me tradhtinë, por gjyqtari nuk i jepet ryshfet!
  Shahu është logjikë dhe poezi e mishëruar në figura të thjeshta!
  Liria është si një vajzë e korruptuar, vetëm se e paguajnë jo me para, por me gjak!
  Rinia është motra e mendjemadhësisë, arroganca është motra e guximit, por vetëm duke u lidhur me përvojën e një të moshuari mund të lindë fitorja!
  Kur komandanti ka kokën të ndritur, errësohet në sytë e armikut!
  Ndjenja e kohës është një cilësi e pazëvendësueshme e një komandanti; jo më kot akrepa e minutave ka një fund të mprehtë, godet më fort se një çelik damasku i mprehur!
  Kënaqësia dhe dhimbja janë antipode, por për disa, shkaktimi i dhimbjes është kënaqësia më e lartë!
  Lufta dhe seksi japin kënaqësi, por jo në përzierje, është një furçë shumë vdekjeprurëse!
  Sa më e yndyrshme të jetë pjesa në kurth, aq më të mprehtë duhet të jenë dhëmbët e kapjes!
  Është më e vështirë të kapësh një lepur sesa të vrasësh një vigan!
  Duke vrarë bukur, ju krijoni natyra të përgjakshme të qeta, por njohësit shkojnë shumë shpejt në varret e tyre!
  Moderimi është një cilësi e mirë nëse nuk vlen për të ardhurat! Një portofol i rëndë është gjithmonë i lehtë!
  Kur një grua thotë të vërtetën, pasioni fillon të zbehet, dhe kur ajo gënjen, tradhtia lulëzon!
  Përqafimet e buta janë më mbytëse, nuk ka asgjë më të paepur se një lak i dashur!
  Borxhi është një barrë e rëndë, veçanërisht nëse nuk keni asgjë për të paguar përveç jetës tuaj. Nga ana tjetër, ju nuk mund ta huazoni atë!
  Gjumi i vdekjes është më i thelli, por jo më i ëmbël, sidomos për ata që kanë mëkatuar!
  Ndjekja është kurora e fitores dhe pa kurorë nuk ka fund fitimtar!
  Kush mbetet prapa do të duhet të arrijë për pjesën tjetër të jetës së tij me një rrahje zemre!
  Një ushtar pa zjarr, si vera e gjelbër, do të fitojë forcë me beteja, por një komandant që nuk dëshiron të mësojë është si pleh organik - ai nuk do të piqet, por vetëm do të kalbet!
  Një komandant i keq arrin të shpëtojë lëkurën e tij, një komandant i mirë shpëton ushtarët e tij nga vdekja!
  Një debutim në një betejë është i rëndësishëm sepse nëse humbisni, nuk do të merrni një bis!
  Nëse vdes një shok, mos u mërzit, qielli është pasuruar me një njeri të mirë!
  Po sikur të jetë e keqe? Pastaj u bë më e lehtë për ata që jetonin në tokë.
  Ka një të vërtetë, por ka shumë fe, që do të thotë se një besimtar ka më shumë shanse të gabojë sesa një ateist!
  Edhe nëse një ateist ka të drejtë, atëherë e vërteta e tij nuk do t'i japë fitim, por një besimtar, edhe nëse gabon, do të ketë një jetë të lumtur dhe një vdekje dinjitoze!
  Të bëhesh ateist është si të vjedhësh shpirtin!
  Besimi është si veshja, është e vështirë për t'u veshur dhe nuk mund të vishet lakuriq! Mund ta ndryshoni vetëm duke u larë dhe duke zgjedhur një stil modern! Në përgjithësi, feja është si një grua, bëhet e mërzitshme dhe është e frikshme të ndryshosh!
  Besimi, si një goditje me gisht, është vetëm një dhe vetëm budallenjtë qeshin me të!
  Lumturia është një dhëndër i zgjedhur që shkon vetëm me lirinë!
  Pse doni të vendosni një gjarpër në zemrën tuaj - hapni derën e nëntokës!
  Kjo sepse kazma dhe krahët muskuloz kërkojnë një kokë!
  Një komandant i ngjan një aktori, vetëm përsëritjet e bis nuk priten me duartrokitje, por me shuplaka në fytyrë që të çojnë në tokë!
  Dashuria është si një re, që i nënshtrohet tekave dhe derdh lot!
  Mëshira është tipar i të fortit, mizoria lind nga pasiguria dhe pasiguria është dobësi!
  Ndëshkimi i së keqes është lloji më i vlefshëm i së mirës; kërkon pastërti shpirtërore dhe guxim!
  Vendosmëria është cilësi e pazëvendësueshme e një sundimtari, ndrojtja shkatërron shtetet dhe i lë njerëzit jetimë!
  Blasteri i të cilit do të bërtiste, por i yti do të heshtte!
  Dashuria kërkon sakrificë, jo më pak se urrejtje!
  - Feja para së gjithash duhet të jetë morale, të mësojë mirësinë dhe bindjen! Thjesht mos i ktheni njerëzit në një tufë dhe mos i ndaloni të mendojnë!
  Revolucioni nuk duhet të ndryshojë llojin e skllavërisë, qëllimi i tij është liria shpirtërore me një qëndrim të vetëm - të bësh mirë!
  Asgjë nuk e bashkon njerëzimin si feja e vërtetë, e bazuar në mirësinë dhe mendjen e shëndoshë!
  - Vetëm fitorja përfundimtare e së vërtetës më të lartë mund të justifikojë një gënjeshtër! Ashtu siç kauza e paqes kërkon dhunën, është më e lehtë të sprapsësh shpatën me shpatë sesa me mburojë!
  - E vërteta është gjithmonë në pakicë, dhe pakica mund të fitojë vetëm me ndihmën e inteligjencës dhe dinakërisë! Kjo do të thotë dinakëri dhe inteligjencë, shokë besnikë të së vërtetës!
  Skllavi është para së gjithash frikacak, ka frikë se mos e humb zinxhirin!
  Tirani ka tre cilësi insektesh: thumbin e akrepit, putrat e mizës ngjitëse, rrjetën e gjakpirësit, por ai nuk është i destinuar të bëhet krahë!
  Bukuria e shpirtit, pastërtia e zemrave, fuqia e dashurisë - nuk duhet të përdhosen nga ndëshkimi i tepruar!
  Nëse ke të drejtë, drejtësia e justifikon mizorinë, por deri në atë masë sa nuk e kthen viktimën në xhelat!
  Cilësia më e vlefshme e një komandanti është të pranosh humbjen me dinjitet dhe të mësosh prej saj!
  Në luftën moderne, kushdo që fluturon fiton, dhe kush zvarritet, armiku godet!
  Fyerja është arma e një të poshtër dhe një frikacak; në përpjekje për të poshtëruar të tjerët, ai ul veten!
  Vetëm të vdekurit nuk bëjnë gabime, nëse sigurisht nuk llogaritni vendndodhjen e parajsës!
  Praktika është nëna e aftësive, në aleancë me talentin!
  Ai që është i gatshëm të mësojë do të përfitojë më shumë nga disfata - sesa arroganti i vetëkënaqur nga fitorja!
  Është më mirë të vdesësh bukur sesa të jetosh i shëmtuar!
  Për një dembel, të gjitha kohët janë të këqija, përveç gjumit!
  Në luftë, gëzimi i parakohshëm është motra e tradhtisë!
  Tehu më i përsosur prishet nga duart e pjerrëta!
  Koha në luftë është si uji, duke ngrënë mirësinë dhe humanizmin!
  Një luftëtar i ulur në pritë është si një grabitës, vetëm ai dëshiron të marrë jetën e tij dhe jo portofolin e tij.
  Për një komandant të mirë, të shpëtosh të tijin është më e rëndësishme sesa të vrasësh të huajt!
  Një numër i madh i aftësive dhe trimërisë së varrmihësit! Nëse doni të bëheni hero, mos marshoni me bindje!
  Një gënjeshtër është si një gjarpër në vendin e një qeni roje - pasi të kafshojë armikun, një tjetër patjetër do t'ju kafshojë në pikën tuaj të dobët!
  Kalorësi mund t'i lëshojë gjithçka zonjës, përveç të drejtës për të vdekur i pari!
  Një ushtar rus mund të vritet, por nuk mund të mposhtet!
  Një gjigant nuk është ai që është i madh në shtat, por ai që ka një shtrirje mendimi që arrin deri në qiell!
  Dhuna gjeneron nënshtrimin e jashtëm dhe ndez rebelimin në shpirt!
  Robëria është si një farkë e nxehtë, të ngurtëson nëse pas saj zhytesh në rrjedhën e akullt të çlirimit!
  Drejtësia ndonjëherë është e ashpër, por gjithmonë më e butë se arbitrariteti!
  Tani fëmijët këmbëzbathur vrapojnë drejt Kungurit, një kështjellë e fuqishme në të cilën ka gjashtëqind ushtarë dhe madje edhe një milici. Të frikësuar nga afrimi i Major Vereshchagin me dyqind ushtarë karriere, një turmë prej dy mijë Pugachevits ngriti rrethimin dhe u tërhoq.
  
  
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova arritën te rebelët. Në fillim ata ishin skeptikë për djalin me pantallona të shkurtra dhe vajzën me tunikë. Por dekreti me vulën e sovranit i bindi që t'i binden kolonelit. Por u bë edhe më i besueshëm kur Oleg, duke lidhur thonjtë me gishtërinjtë e tij të zhveshur, i hodhi ato te prijësi që filloi të shfaqej dhe e gozhdoi në derë nga balli i tij.
  Përveç kësaj, thashethemet tashmë kanë ardhur për një djalë që nuk ka frikë nga të ftohtit dhe vrapon më shpejt se vetë zagari.
  Djali u pranua si komandant. Dhe më pas ai propozoi një plan. Ata, së bashku me Margaritën, depërtojnë në Kungur, vrasin të gjithë oficerët dhe më pas turma hyn dhe përfundon garnizonin.
  E cila u pranua me kënaqësi.
  Dhe djali dhe vajza, këta fëmijë Terminator nxituan në Kungur. Dhe një detashment i madh rebelësh lëvizi pas tyre.
  Oleg dhe Margarita u zhvendosën drejt murit pa vonesë. Disa roje u prenë. Dhe le të presim oficerët. Filloi paniku. Majori Vereshchagin nxitoi në betejë dhe ishte një nga të parët që u vra. U vranë edhe tre kapiten.
  Fëmijët hodhën disqe të mprehur dhe copëtuar me sabera të bëra prej çeliku të ngurtësuar. Ata hodhën edhe granata të bëra vetë, por shumë të fuqishme. Nga e cila armiku fluturoi më lart dhe u copëtua. Dhe e mora nga këta fëmijë terminator.
  Dhe pastaj rebelët shkuan në betejë. Dhe gjithashtu se si ata filluan të presin dhe shkatërrojnë. Dhe garnizoni tashmë i hutuar dhe pa kokë i dorëzohet ushtrisë së të dërguarve të Pugachev.
  Fëmijët përfunduan detyrën. Dhe pasi morën Kungur, ata u kthyen me vrap, afër Ufa, ku po afrohej ushtria e madhe e Emelyan Pugachev.
  Djali dhe vajza vrapuan dhe kënduan;
  Në Atdhe, bilbilat këndojnë një psalm;
  Në të lind dielli rrezatues...
  Sjell hir - paqe, rehati,
  Dhe ju hap sytë - drita e Zotit!
  
  Ku janë zambakët e luginës dhe ku janë tufat e margaritave,
  Dhe kashtët rrjedhin me mjaltë...
  Do të bëheni të vërtetë - njihni heroin -
  Prisni brirët e mprehtë të demonëve!
  
  Tani ju po vraponi nëpër fusha zbathur,
  Vetëm një djalë i vogël - mitralozi është i rëndë!
  Dhe thembrat tuaja ftohen nën vesë -
  Gati për mat kundërshtarin!
  
  Demiurgu do të skalit natyrën,
  Krijo modele me shkëlqim të stuhishëm...
  Mjerisht, Zoti paksa i rreptë është kirurg -
  Kush nuk do t'ju japë vetëm pesë!
  
  Ne njerëzit jemi gjithashtu krijues të mrekullueshëm -
  Të aftë për të përqafuar botën tuaj të re!
  Nuk ka nevojë të tregohet turpi i deleve -
  Atëherë ushtria do të mblidhet menjëherë për betejë!
  
  Djali pionier tani është në robëri,
  Xhelati e tërhoqi në raft dhe i dha një kamxhik...
  Por njerëzit nuk e mallkojnë Satanin -
  Sepse edhe sprovat janë dhuratë!
  
  Për hapësirën - rrugët janë të gjitha me lule,
  Ata kanë ngazëllimin e një përroi të pastër...
  Dhe ne duhet të kapërcejmë frikën e ndyrë -
  Pa u fshehur në një kuti me shkathtësinë e një ngjala!
  
  Fatkeqësisht, e gjithë Toka është plot me arkivole.
  Edhe nëse është një shfaqje fetish për ta në birucë...
  Ne do ta shohim atë në Eden -
  Në fund të fundit, para Zotit ka një hero të vogël!
  
  Por njeriu në thelb është gjithashtu Zot,
  Intelektualisht, ai është një gjigant i shkathët...
  Anija largohet nga shpella e harlisur,
  Populli dhe lideri janë një pa tmerr!
  
  Karizma është gjithashtu kapital,
  Le të mos jetë e lehtë për ta vënë në qarkullim...
  Dhe nëse dikush kishte iluzione,
  Hajduti tashmë e ka mbërthyer me levë!
  
  Kur mendja jonë arrin kulmin,
  Dhe të vdekurit do të ringjallen nga përparimi shkencor...
  Do të mbulojë akullin me një qilim me lule,
  Dhe ne jemi në një marshim drejt universeve të tjera!
  Oleg Rybachenko dhe Margarita u kapën me derrin gjatë rrugës. E vranë dhe e hëngrën mishin të gjallë. Por çfarë hëngri Tarzani dhe pse janë më keq?
  Dhe ata morën mishin me vete.
  Oleg vrapoi dhe mendoi:
  Se seriali për Tarzanin ishte akoma i lezetshëm. Por ai kompozoi edhe gjëra më të ftohta. Kjo është një pjesë interesante për xhunglën dhe majmunët e egër. Por le të themi me një vajzë?
  Kjo është edhe më e mahnitshme...
  Më pas, ai dhe Margarita kompozuan disa aforizma për ta bërë më argëtuese;
  Për një politikan, të gjitha rrugët janë të shtrembër, por ato të çojnë drejt e në qëllim!
  Ari është i butë, por ka fuqi dërrmuese!
  Metali i rëndë është ari, por ngarkesa e arit është e lehtë!
  Edhe pse ari është një metal i rëndë, në sasi të mëdha ai ju bën të pathyeshëm!
  Xhelati punon me duar, por produkti çohet përpara me këmbë!
  Nëse doni të kapni fronin, kini një mbret në kokën tuaj!
  Po të duash, ai do të zërë vendin e luanit, do të jetë dhelpër në dinakëri dhe hienë në poshtërsi!
  Politikani më i suksesshëm është një dhelpër dinake dhe një tigër grabitqar, si dhe një majmun në përdorimin e marifeteve të të tjerëve!
  Kush nuk është dhelpër në politikë është gomar në jetë!
  Dhelpra lajkatare ka zakonet e ujkut!
  Dinakëria ushtarake nuk është në kundërshtim me nderin, përveçse kur kthehet kundër jush!
  Në luftë, neglizhenca është si rrëshira në mjaltë, rezulton vetëm në gjak!
  Manovra e zgjidhjes i ngjan një grepi, jo vetëm në formë, por edhe në rezultat!
  Sado të forta të jenë krahët, pa kokë nuk janë më shumë se një manekin!
  Zgjuarsia mund të krahasohet me dorën e tretë, vetëm me një lëkundje shumë më të madhe!
  Revolucioni rrjedh gjak, që çon në përmirësimin e njerëzve, djeg dhjamin, që rinovon elitën!
  Dividentët më të mëdhenj nga investimet do të marrin ata që nuk kursejnë qumështin e gjirit për fëmijët e tyre!
  Një gënjeshtër e bardhë është e vërteta e thënë në një mënyrë të re!
  Një grua është një thesar që mund të japë ryshfet më të pasurin dhe një armë që mund të rrëzojë më të fortët!
  Problemet janë një koncept i përjetshëm, edhe vdekja i zhvendos ato vetëm te të dashurit e të ndjerit!
  Lumturia është një lule që pllenohet me kocka dhe ujitet me gjak!
  - Themeli i përzier me gjak është shumë i lëkundur, ndaj vetëm në një trup të gjallë gjaku ka fuqi!
  Gjithçka mund të ndryshojë, përveç ndjenjës së përgjegjësisë dhe detyrës!
  Është keq të humbasësh jetën, por është shumë më keq të humbasësh pavdekësinë!
  Është më mirë të fluturosh për një orë sesa të zvarritesh për njëqind vjet!
  Forca është sinonim i lirisë, liria është sinonim i detyrës, detyra kërkon vetëmohim dhe heqje dorë!
  Një hero me kokë të dobët ndryshon nga një manekin në atë që ai sakaton veten!
  Psikologjia është çelësi i fitores, ju vetëm duhet të jeni në gjendje të zgjidhni bllokimin e duhur!
  Ata nuk i dërgojnë zemrat e tyre në zbulim, por nuk e presin kokën!
  Shpejtësia lind fitoren, shpejtësia sjell fat, shpejtësia është lumturia e dytë!
  Shpejtësia lind fitoren, shpejtësia sjell fat, shpejtësia është lumturia e dytë!
  Fryma e akullt e vdekjes e bën zemrën të dridhet dhe të shtrëngon zorrët e një frikacaku. Por trimi nga afërsia e një plake kockore me një kosë të mprehur: fiton mprehtësinë e reagimit, qetësinë në betejë, heqjen e dhjamit të tepërt!
  Temperamenti tek femrat shpesh bashkëjeton me modestinë - ashtu si edhe guximi tek meshkujt!
  Teknologjia është një koncept me dy tehe - nuk toleron marrëzi!
  Fruti më i ëmbël është ai që është më i vështirë për t'u zgjedhur!
  Pamaturia është e kundërta e guximit, guximi dhe llogaritja vetëm në çift do të lindë fitoren! Një gotë fitore, si një shishe vodka, për të shmangur telashet, kërkon tre gjëra: fat, inteligjencë dhe guxim!
  Vdekja nuk është kurrë e përkohshme, por jeta është e përhershme!
  Nuk ka asnjë fe të tillë që shpjegon në mënyrë logjike gjendjen ekzistuese të punëve dhe praninë e arsyes!
  Këtu keni të drejtë, por vetë mendja njerëzore nuk është gjëja më logjike në botën tonë. Ndonjëherë madje duket se asgjë nuk është më e paarsyeshme se logjika!
  Lufta pa gjak është si jeta pa dhimbje!
  Aftësia për të mbijetuar vetë është më e rëndësishme për një luftëtar sesa të vrasë armikun! Çdo luftë përfundon në paqe, dhe jeta përfundon në një funeral!
  Dashuria e një adoleshenti është si xhami: shumë e brishtë, thyhet lehtë dhe dhemb!
  Robi dhe mbreti dalin nga e njëjta bark, nëse janë të njëjtë para lindjes, atëherë pse të mos jenë të barabartë edhe pas!
  Përparimi shkencor pa zhvillimin e moralit është i barabartë me përpjekjen për të pirë duhan nga një shpërthim bërthamor!
  Pakujdesia në luftë është nëna e krimit dhe motra e tradhtisë!
  ,Buka e luftës është më e hidhura: e njomur me gjakun e vëllezërve dhe me lotët e nënave!
  Të lindësh fëmijë është shumë më e këndshme sesa të lindësh kufoma - edhe pse të dyja kërkojnë aftësi dhe pasion!
  Skllavëria fillon pa dëshirën për të mësuar dhe menduar!
  Fjalët e mençura janë të mira - veprat e mira janë më të mira!
  Jeta është gjithmonë e shkëlqyer, por vdekja është mediokre!
  Shkenca nuk është gjithçka, armët më të avancuara kërkojnë duar të afta dhe mendje fleksibël! Shpirti pushton materien!
  Çdo moment pushon së qeni i këndshëm sapo ngrin, ngrin si një copë akulli!
  Lëvizja është lumturi e vërtetë!
  Atdheu është gjëja më e shtrenjtë që ka njeriu, pa të jeta nuk ka kuptim!
  Njeriu pa atdhe është si trupi pa shpirt!
  Feja është një ngushëllim për të dobëtit - çdo fatkeqësi duket e parëndësishme nëse është e përkohshme!
  Nëse teknologjia është engjëlli mbrojtës, atëherë shpirti luftarak është Zoti i Luftës!
  Është më e lehtë të kapësh oqeanin me një lugë gjelle sesa të debatosh me një ateist!
  Kompjuteri, si një vajzë, i do të rinjtë dhe këmbëngulësit!
  Vdekja ndryshon nga një i dashur në atë që ata gjithmonë përpiqen ta shtyjnë takimin me të!
  Vdekja ndryshon nga një i dashur në atë që vjen gjithmonë në kohën e gabuar, por askush nuk e fajëson për vonesën!
  Ata që kursejnë sigurinë do të shkojnë të prishur në një funeral!
  Një ushtri e ushqyer mirë është çelësi i prosperitetit!
  Në luftë, përgatitja e mirë është si ajri për mushkëritë; një përzierje e keqe e gazrave sakaton dhe vret!
  Kur një person i jep vetes artificialisht një pamje të frikshme, kjo është një shenjë e sigurt e dobësisë shpirtërore.
  E frikshme është një ujk në petk dele, jo një dele me petk ujku!
  Nuk ka asgjë më të rëndësishme për një njeri; arti i luftës është sinonim i ekzistencës së denjë! Vdekja e një tigri është më e mirë se jeta e një qeni!
  Vdekja në luftë justifikohet vetëm kur armiku e blen me një çmim të tepërt, dhe dhënia e dhuratave armikut është e barabartë me tradhtinë.
  Armiku i skautuar është pothuajse i mundur, ju vetëm duhet të mos lejoni që shanset tuaja të shkojnë dëm!
  Kufoma e një armiku është e shtrenjtë, por një armik i gjallë do të kushtojë akoma më shumë!
  Vjedhja është një cilësi fituese!
  Në përgjithësi, jeta pa vështirësi është si supa pa erëza: shumë - ka shije të hidhur, por jo sa duhet - nuk ju shkon në fyt!
  Një njeri duhet të vrasë dhe të shpëtojë dikë të paktën një herë në jetën e tij! Për më tepër, nëse i pari është me fat, atëherë i dyti është një provë e domosdoshme guximi!
  Një kompjuter është më i mirë se një bombë atomike, është mënyra më e sigurt për të pushtuar popujt dhe për t'i bërë ata të punojnë për fituesin! Përveç kësaj, unë nuk kam frikë nga tundimi! Çdo besim atëherë vlen diçka nëse di të mbrohet!
  Në rininë, gjaku rrjedh më shpejt dhe "kazani" gatuhet më i nxehtë!
  Edhe një gomar i ngadalshëm, më keq se derri, qelbet, por mish nuk jep!
  Zjarri automatik dhe gjëmimi i një predhe janë gjërat më të mira për t'u mbajtur mend!
  Besim pa prova: se një skifter, pa krahë, mund të gërvisht, por nuk do ta lërë të fluturojë!
  Diskutimi fetar është më i pafrytshëm - pasi që të dy ata që debatojnë nuk e kanë idenë për temën për të cilën po debatojnë!
  Në garën mes përparimit shkencor dhe teknologjik dhe moralit, ky i fundit është i dënuar me rolin e një të huaji! Edhe pse njerëzimi rrezikon të bjerë në humnerën mes shkencës dhe moralit!
  Kush kursen nga shkenca grabit pasardhësit e tij dhe kushdo që grabit pasardhësit e tij do të mbetet përgjithmonë i varfër!
  Duke grabitur pasardhësit mund të bësh kapital, por nuk mund të pasurohesh!
  ! Politika është një biznes i pistë i bërë me kostume të pastra!
  E vërteta është gjithmonë e shumëanshme, por gabimi është uniform!
  Bukuria është një koncept dialektik - vetëm shëmtia është universale!
  Armët moderne, ndryshe nga vera, e duan rininë!
  Të kursesh një armik është si të ulesh në një kamë - çeliku nuk e njeh ndjenjën e ndjeshmërisë!
  Arma më e mirë është zgjuarsia, nuk kërkon shpenzime, por është e shtrenjtë!
  Kur numri i kufomave është më shumë se një, ato nga tragjedi kthehen në statistikë!
  Vrasja është si të humbasësh virgjërinë për herë të parë dhe të dhemb, pastaj me çdo akt të ri ka gjithnjë e më shumë kënaqësi!
  Një skaut i keq është ai që nuk mund të parashikojë një rrugëdalje në rast dështimi!
  Në çdo fushë tjetër, një gabim mund të kushtojë jetë dhe shëndet, dhe vetëm kur gaboheni në fe, rrezikoni të humbni pavdekësinë tuaj!
  Bisha ka fanta, njeriu ka një armë, kafsha mbështetet në muskuj, dhe njeriu në mendje! Sprovat shurdhojnë dhëmbët, por mprehin mendjen - prandaj mendja është e pavdekshme, përparimi, si një makinë lëvizjeje e përhershme, do të çojë në prosperitet!
  Edhe lajmet më të tmerrshme bëhen të zakonshme nga përsëritja e përsëritur!
  Kur një agjent punon për dy agjenci inteligjence, duke i caktuar një fëmije që përpiqet të fusë dy biberon në gojë, ai rrezikon t'i shqyejë gojën!
  Lëvizja është shiu nën të cilin rriten lulet e shëndetit dhe shata që shkul egjrat e sëmundjes!
  Të verbërit nuk mund t'i shohin të verbërit - ata shkojnë ku të duan!
  I verbëri nuk mund të çojë jashtë - nëpër rrugën e kalimtarit besnik!
  Por mos prisni për një udhëtar me shikim - ndihmoni të verbrit e varfër!
  Njeriu thyhet lehtë, nënshtrohet me vështirësi dhe shumë rrallë e arrin dashurinë nga natyra!
  Në letra, fati vjen me një kokë të ndritur, gishta të shkathët dhe një zemër të qetë!
  Në përgjithësi, krimi nuk është çokollatë; nëse pis, nuk do të bëni një jetë të ëmbël, por patjetër do të keni mbipeshë të zemrës!
  Mungesa e forcës mund të kompensojë një tepricë të inteligjencës, por asnjë tepricë e forcës nuk mund të kompensojë mungesën e inteligjencës!
  Talenti mund të zëvendësojë mungesën e edukimit, por asnjë arsim nuk mund të zëvendësojë mungesën e talentit!
  Një diamant është një xhevahir pa lustrim, por asnjë sasi e lustrimit nuk do ta kthejë qymyrin në diamant!
  Vdekja e dikujt tjetër është kënaqësi, por vdekja jote e bën zemrën tënde të shpërthejë dhe shpirti të fundoset në çizmet!
  Paraja është si papastërtia, që ngjitet pas duarve të përgjakur dhe shpirtrave të rrëshqitshëm!
  Nga të gjitha format e fanatizmit, religjioni është më irracionalja dhe më egoistja, ndaj synohet kryesisht në arritjen e pavdekësisë personale!
  Dashuria ndryshon nga përdhunimi vetëm në formën e pagesës - pagesë në natyrë për këtë veprim të fundit!
  Është më mirë të humbasësh në drejtësi sesa të fitosh në mëkat!
  Humbja e të drejtit është fitim në parajsë, fitimi i mëkatarit është grabitje e shpirtit!
  Duke mohuar Zotin, komunistët i vendosën një barrë të tepruar mbi supet e njeriut! Duke dashur të zërë vendin e të Plotfuqishmit, njeriu nuk mundi të përballonte dhimbjen e Golgotës dhe tundimet e djallit!
  Pa fuqinë e Jezusit, njerëzit, në vend që të ndërtonin një mbretëri të mirësisë dhe drejtësisë, ranë në pellgun e veseve!
  Thesaret e panumërta në shpirtin e njeriut, vetëm nëse filloni t'i plaçkitni, do të thahen shpejt pa sjellë asnjë pasuri!
  Çdo akt seksual, një thesar që ndani mes dyve dhe asnjë hajdut nuk do ta vjedhë nga zemra!
  Çdo njeri ka diçka të përbashkët me një primat, është mirë nëse fuqia, por më shpesh inteligjenca!
  Do të ishte qesharake po të mos ishte e vërtetë!
  Fatkeqësisht, ne kemi më shumë se burra të denjë dhe politikanë të ndershëm!
  Kushdo që tradhton shpirtin e tij mbetet gjithmonë në humbje - ai jep pavdekësinë për të vdekshëm!
  Fitorja ndaj një kundërshtari të fortë zakonisht kushton më shumë, por nuk do ta dhuroni për asgjë!
  Vrasja nuk mund të justifikohet me interes dhe përfitim - vetëm nderi, liria dhe Atdheu janë avokatët e dhunës!
  E mira duhet të jetë me një mitraloz,
  Goditi si çelik i tërbuar!
  Kështu që gjaku rrjedh si një ujëvarë,
  E keqja nuk ka mëshirë, vritni të gjithë!
  Nga të gjitha veprat e artit, janë kryeveprat ushtarake ato që janë ngulitur më fort në kujtesën e njerëzve dhe zgjojnë më shumë lot!
  - Një pikturë e lyer me gjak: më e ndritshme se një pikturë vaji dhe zbehet shumë më ngadalë!
  Një person i denjë e vendos drejtësinë mbi familjen dhe miqësinë! Duhet të ketë një ligj për armiqtë dhe miqtë, ashtu siç ka burri për gruan e tij!
  Prania e ligjeve të ndryshme e kthen drejtësinë në prostitutë!
  Një kundërshtar i fortë të forcon trupin dhe vullnetin, të bën më të fortë - një i dobët të korrupton shpirtin dhe të dobëson trupin, duke të bërë më të dobët!
  Kështu që rruga e vështirë jep fitore shumë më të lehtë!
  Ushtarit i jepen duart për të gjuajtur dhe truri për të ndaluar në kohë!
  Të vrasësh një budalla: është njësoj si ta godasësh me gjilpërë, të qëllosh një djalë të zgjuar është si ta godasësh me një predhë!
  Natyra është nëna e njeriut dhe nëna e një shpikësi të madh nuk mund të jetë një budallaqe e plotë! Edhe pse asaj i mungon zgjuarsia praktike!
  Plumbi është metoda më efektive edukative në komunikimin me të rinjtë, si dhe me të moshuarit!
  Vetëm efektiviteti i ndikimit zvogëlohet! Shpesh do të humbisni autoritetin tuaj, por nëse kapeni, do t'ju duhet të rritni zombie!
  Feja e ul njeriun krenar në nivelin e një kafshe - duke i dhënë një zgjedhje mes një dele dhe një dhie!
  Është më mirë t'u japësh lëkurën tënde njerëzve si një dele sesa të fërshëllesh përgjithmonë si një gjarpër!
  Në përgjithësi, koncepti i punës me kokën përfshin jo vetëm një interpretim të mirëfilltë, edhe kur bëhet fjalë për artet marciale!
  Nëse dëshiron të pasurohesh, pagëzohu si çifut; nëse dëshiron të bëhesh i prishur, merr hua nga një çifut!
  Plumbi ndihmon tretjen, veçanërisht nëse pilula është në formë fishekësh!
  Një zyrtar që nuk merr ryshfet është si një prostitutë e virgjër!
  Zakonisht, për të shpëtuar njërin duhet të vrasësh tjetrin! Ky është padyshim një ligj mizor, por rikthen ekuilibrin natyror të specieve!
  Nuk ka luftëtar më të mirë në botë se një ushtar rus dhe nuk ka tiran më të madh se një gjeneral rus!
  Luksi i tepërt është një shenjë mendjelehtësie, mendjelehtësia është një pararojë e shkatërrimit të afërt!
  Fjalë të urta nga goja e një bastard, si një burim nga një plehra!
  Ju keni avantazhin në gjatësi, por unë kam avantazhin në mendje!
  Ndonjëherë mund të vrasësh, por kurrë nuk mund ta heqësh shpresën!
  Në luftë, nëse humbisni një sekondë, mund të humbni një përjetësi!
  Një kullë e zakonshme është e dhimbshme midis rrokaqiejve, por madhështore midis kasolleve!
  Njeriu i nënshtrohet forcës, respekton mizorinë, përbuz butësinë dhe nuk e vlerëson mirësinë!
  Seksi është kura më e mirë për të gjitha sëmundjet mendore, por fatkeqësisht është e shtrenjtë dhe e vështirë për t'u marrë!
  Ai që nuk e do seksin nuk e do jetën dhe nuk i vlerëson gëzimet e mishit!
  Poezia ka të përbashkët me verën se vlera e saj rritet me kalimin e kohës, por as shekujt nuk i lënë rreshtat të zbehen e as të shuhen shkëndijat!
  Një ushtar është si një kompjuter - numëron një ose zero, por një luftëtar është një mik dhe një armik!
  Njeriu ndryshon nga kafshët në humanizëm, dhe aftësinë për të vepruar në kundërshtim me instinktet!
  Dhuna ndaj grave ndonjëherë prodhon fëmijë të shëndetshëm, por dhuna kundër natyrës prodhon vetëm monstra!
  Nëse një nënë është mizore, janë edhe fëmijët! Siç është natyra, ashtu është edhe pasardhësit e saj - njeriu!
  Miqësia kërkohet nga të fortët, ushqimi nga të pasurit dhe përkushtimi tregohet ndaj të patremburve!
  Sulmi është mënyra më e mirë për të neutralizuar avantazhin numerik të armikut - t'i detyrosh ata të luftojnë është si t'u presësh gjysmën e krahëve!
  .Për një grua dashuria është kënaqësi dhe të ardhura, për burrat është kënaqësi dhe shpenzim!
  Të shpikesh një armë të re për një person të pamoralshëm është si të sharrosh këmbët e një karrige kur të mbështillet një litar rreth qafës!
  Pas mbërritjes pranë Ufa, djemtë i raportuan Pugachev për përfundimin e detyrës.
  Mbreti fshatar u befasua që fëmijët punuan kaq shpejt. Dhe sigurisht që i shpërbleu. Ai i dhuroi secilit nga një kryq argjendi. Dhe dyqind rubla secila.
  Pastaj erdhi sulmi në Ufa. Margarita dhe Oleg, si gjithmonë, janë në ballë dhe po sulmojnë me shpejtësi.
  Ata presin armiqtë me sabera dhe hedhin bomba.
  Garnizoni i Ufa-s ishte tashmë i dobët nga uria dhe fitoret e rebelëve thyen shpirtin e tyre.
  Për më tepër, mbreti kozak ka pothuajse pesëdhjetë mijë trupa - një forcë e madhe ...
  Pasi Oleg Rybachenko vrau komandantin, luftëtarët e mbetur u dorëzuan.
  Ata u betuan, iu prenë gërshetat dhe iu bënë prerje flokësh kozake. Disa oficerë zgjodhën të bashkoheshin me Pugaçevin. A është një lak më i mirë?
  Me pak fjalë, Ufa u kap lehtë. Dhe madje edhe Cari Kozak u pendua që nuk sulmoi qytetin Yaitsky.
  Në përgjithësi, gjërat shkuan më mirë për Pugaçevin. Tani më shumë trupa mund të dërgohen në fabrikat Ural. Dhe Beloborodov është udhëzuar të marrë të gjitha qytetet dhe Tobolsk.
  Vendimi u mor përfundimisht për të shkuar në Kazan, dhe më pas në Moskë. Emelyan Pugachev madje raportoi se vetë djali i tij Tsarevich Pavel ishte bashkuar me fushatën dhe do t'ia dorëzonte fronin babait të tij. Në çdo rast, shumë e besuan këtë.
  Ushtria e Pugaçovit vazhdoi të rritej. Lajmet mbërritën për kapjen e disa fabrikave të tjera të Uralit, dhe armëve të reja, furnizimeve dhe barutit.
  Pas së cilës një ushtri e madhe u nis në një fushatë. Ajo lëvizi përgjatë lumit, përgjatë të dy brigjeve drejt Vollgës.
  Car Emelyan Pugachev ishte i gëzuar dhe i kënaqur. Deri tani gjërat po shkojnë shumë mirë për të. Në përgjithësi, rebelët nuk janë rrahur kurrë seriozisht. Dhe reputacioni i Carit të ri rus po rritet. Dhe çdo ditë me mijëra luftëtarë të rinj i bashkohen atij.
  Mbreti i vetëshpallur ka edhe shumë trupa kalorësie. Dhe gjithçka mban erën e fitores së vërtetë.
  Fëmijët endacakë vrapojnë përpara pjesës tjetër të ushtrisë. Ata janë të gëzuar dhe qeshin shumë.
  Këtu luftëtarët e rinj po sulmojnë patrullën e husarëve. Një prerje e shkurtër, disa granata të hedhura me gishta të zhveshur. Dhe luftëtarët u shkatërruan.
  Më pas ndodhet kalaja Osa. Në historinë reale, ajo u dorëzua pa luftë. Kështu që djemtë ende nuk kanë sulmuar apo vrarë askënd.
  Madje u mërzitën pak... Djemtë kënduan;
  Spartak ngriti skllevër në vepra heroike,
  Për të hedhur poshtë zgjedhën e princave të urryer ...
  Ai e ktheu fatkeqin në një tufë shqiponjash -
  Thirrja është e thjeshtë - zgjeroni ëndrrat tuaja!
  
  Tërhiqni shpatën duke luftuar,
  Dhe rrëzoni pa mëshirë armiqtë tuaj të këqij...
  Për fat të mirë, ju do të hapni shpejt rrugën si një luftëtar,
  I ndjeri do të jetojë përgjithmonë në granit!
  
  Le të marrim hënën nga qielli, nuk ka nevojë,
  Ne do të hapim hapësirat e Marsit si porta,
  Dhe besoni në Venus, unë do të vij...
  E gjithë Rruga e Qumështit do të bjerë nën shpatën e heroit!
  
  Ka yje në qiell dhe sytë e vajzave -
  Ata shkëlqejnë me safirë dhe rubin...
  Dhe mendimet e mia të egra fluturojnë -
  Kur paraardhësi ynë i brumosi anën Mamaias!
  
  Chelubey i vdekshëm bërtiti në turmë -
  Se Rusia do të humbasë nën thundrën e vorbullës...
  Thirrja e çmendur është e çuditshme - vritni të gjithë:
  Se e qeshura dhe këngët tingëlluese kanë vdekur!
  
  Përgjigja nga Peresvet u dha me zë të lartë,
  Goditja e një shtize dhe armiku në një ferr makthi...
  Zindan nuk do të presë për luftëtarin -
  Ne do të fitojmë, ju njerëz besoni në të!
  
  Shkëmbi është i pabesë - ka ditë në re,
  Jo çdo herë ka fat dhe trofe...
  Dhe qytetet tona janë zjarri, drita,
  Me sa duket nuk e mbajtëm në hap edhe betejën!
  
  Por dijeni vendin e rusit në triumf,
  Paraardhësi ynë Cezari, maqedonas i frikshëm...
  Së shpejti planetët do të kthehen në parajsë,
  Djathi me çaj është shumë i shijshëm Poshekhonsky!
  Kalaja Osa, si në historinë reale, u dorëzua pa luftë. Garnizoni dhe komandantët e tij u betuan për besnikëri ndaj mbretit kozak. Dhe pas së cilës ushtria e Pugachev vazhdoi. Marshimi fitimtar dhe duke u bashkuar me mijëra fshatarë. Një ushtri e madhe që po rritet me shpejtësi. Në lindje, Pugachevitët morën disa qytete të tjera dhe iu afruan Tobolsk, ku trupat e Delong u strehuan.
  Pothuajse të gjitha fabrikat e Uralit u morën nën kontroll nga rebelët dhe atje ka një administratë të re. Në perëndim ata morën Samarën dhe u forcuan atje. Gjithnjë e më shumë njerëz po ndjekin rebelët.
  Dhe pas mbretit fshatar ka forca të mëdha. Ka shumë nga mbështetësit e tij në vetë Kazan. Guvernator Kant, ky gjerman po dridhet fjalë për fjalë nga frika. Një detashment i vogël i dërguar për të takuar ushtrinë e Pugachev u kap. Potemkin, i cili ndodhet në Kremlinin e Kazanit, po dridhet gjithashtu nga frika.
  Çfarë mund të bëjë ai kundër një ushtrie të tillë...
  Dhe Oleg Rybachenko dhe Margarita përsëri kryejnë bëmat. Këtë herë, ata u zhvendosën në kohën e Elizabeth Petrovna. Dhe ata e kapin Fridrihun. Por kjo është një histori tjetër. Atje ai dhe Margarita u përpoqën dhe mbreti i madh i Gjermanisë, pas disfatës, u kap. Dhe rojet e tij u vranë.
  Djali dhe vajza fluturuan si një uragan, aq më tepër që Friedrich mbeti me një turmë shumë të vogël. Por këta fëmijë i prenë të gjithë dhe i sollën mbi supet e komandantit në kampin rus. Kështu Gjermania kapitulloi.
  Dhe Rusia aneksoi Prusinë Lindore.
  Dhe Elizabeta e Dytë jetoi më gjatë në gëzim. Dhe trashëgimtari Peter vdiq nga dhimbje barku hemorroide. Kështu Rusia ishte në gjendje të ruante përfitimet e saj. Por Gjermania nuk u bashkua kurrë!
  Dhe pastaj Komonuelthi Polako-Lituanez u bë plotësisht pjesë e Rusisë ...
  Epo, Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova qëndruan atje për një kohë shumë të shkurtër. Dhe ata kanë një mision të ri të ashpër!
  Por tani për tani Pugachev mund të bëjë pa to. Ka gjëra më të rëndësishme për të bërë.
   Këtu ai është Oleg Rybachenko, gjoja një atlet i madh, megjithëse relativisht i ri, që merr pjesë për Rusinë në garat mesjetare. Një kundër njëqind kalorësve të zgjedhur. Madje, për ta bërë më të sinqertë , i lidhën edhe pesha në këmbë . Po Oleg Rybachenko? Fuqitë e Supermenit fantazi kanë jetuar gjithmonë brenda tij, sepse kjo është një ëndërr dhe jo një ëndërr, por diçka fazmogorike, ku të gjitha ëndrrat e fshehura bëhen realitet.
  Kishte madje shtatë drita në qiell. Dhe secila prej tyre është ngjyra e ylberit.
  Para tij është Princi britanik Charles, i pajisur me një dhuratë të veçantë: të falë dhe të ketë mëshirë për ata që qëndrojnë para tunelit të vdekshëm, përmes të cilit hapet rruga për në një botë tjetër.
  Dhe ju jeni thjesht një djalë që jeni në një vend ku po vendoset fati pas vdekjes i një njeriu të madh.
  Oleg Rybachenko u godit me shumë dhimbje në këmbë kur vareshin pranga shtesë. Koloneli i ri mezi e përmbajti pasthirrmën që i shpëtoi nga gjoksi.
  Trupi i tij u bë edhe më rinor, njëlloj si një djalë i shkollës së mesme, dhe jo aq muskuloz si më parë.
  Dhe princi, duke pretenduar se asgjë nuk kishte ndodhur, bërtiti shurdhues, me një zhurmë të lehtë në zë:
  -Pra, tani jeni në kushte të barabarta... Subjektet e lëvizjes së kuajve të shpejtë, marshoni!
  Publiku i ulur në tribuna filloi të fishkëllejë me të madhe.
  Oleg Rybachenko, të paktën në një vizion paralel, është një supernjeri i klasit më të lartë. Këtu u pendova pak që lejova që hekurat të mbërtheheshin me vete. Në shikim të parë, njëzet paund ose nëntë kilogramë nuk është asgjë; rivalët kanë forca të blinduara jo më pak peshë. Por nëse ato janë të lidhura posaçërisht për këmbët, dhe gjymtyrët janë të lidhura me pranga, atëherë kjo nuk do t'i duket e pakuptimtë askujt.
  Ju vështirë se mund të lëvizni me trupin tuaj të dobësuar.
  Raundi i parë, të gjithë kundërshtarët e Oleg Rybachenko, i cili ishte bërë një i sapoardhur në botën e re, garuan praktikisht në një kolonë të bashkuar të mbushur me thumba. Edhe gjatë provës praktike, në stilin e një gare fantazie, luftëtarët u sollën pothuajse natyrshëm ndaj njerëzve.
  Djaloshi shkrimtar nuk ndihej aspak i qetë. Dhe forca nuk është aspak e njëjtë si më parë... Diçka nuk e pushton me energji. Dhe trupi juaj duket jo më shumë se dhjetë vjeç, por ishte dymbëdhjetë. Dhe kundërshtarët janë shumë më të mëdhenj se ju dhe vrapojnë.
  Duke kërcyer dhe thithur në stomak, duke u përshtatur me të çuditshmen
  uniforma, armë dhe ngrohje. Rrethi i madh, i jashtëm i listave ishte tetëqind e pesëdhjetë metra dhe ishte i shtrirë me tre mbulesa të ndryshme të alternuara: pllaka guri të lëmuar, guralecë të mprehtë (nganjëherë gratë dhe adoleshentët e zbathur detyroheshin t'i vraponin si ndëshkim) dhe mjeshtërisht. zhavorr i shtruar, i ngjeshur i rrumbullakët.
  Oleg Rybachenko mendoi me alarm se ndoshta do të vazhdonte të tkurret kështu derisa të shndërrohej në një embrion dhe më në fund u zhduk.
  Apo ndoshta kjo është vetëm për kohëzgjatjen e testit?
  Çdo mbulesë u ndesh katër herë, gjatësia më e madhe u gjet në gurë të mprehtë, kështu që ishte e pamundur të ruhej një ritëm uniform vrapimi në një mënyrë të zakonshme.
  Oleg Rybachenko, i cili më në fund u bë djalë, ishte i vetmi që vrapoi zbathur dhe ndjeu shputat e tij të zhveshura. Po, kushtet janë qartësisht të pabarabarta.
  Por me gjithë këtë, secili pjesëmarrës në garën vdekjeprurëse, betejën e shenjtë për të ardhmen e perandorisë, e konsideronte veten, nëse jo luftëtari më i fortë në univers, atëherë shumë më i lartë se niveli i fshatarëve mesatarë budallenj. Epo, ndonjë bastard rus nuk është rival për ta.
  Dhe është madje poshtëruese që kaq shumë prej tyre u mblodhën kundër djalit të rreckosur.
  Oleg Rybachenko, natyrisht, kishte shumë dhimbje në pjesën e poshtme të këmbës, e cila ishte mavijosur nga një goditje dërrmuese nga një vare. Pasi iu nënshtrua një "pagëzimi" të pamëshirshëm, ajo madje u fry dhe u bë blu. Oh, xhelat-farkëtar, do të doja të të godaja me nyjet e grushtit tim në tempullin tënd të mprehtë. Për ta rrëzuar ashtu, ose akoma më mirë me të njëjtën vare të rëndë, në formë diamanti! Megjithatë, nuk është kurrë vonë! Në këtë univers, djali vraponte zbathur, një kënaqësi e rrallë për një moskovit dhe një princ vendas, veçanërisht me etiketimin e tyre tepër të kujdesshëm dhe primar. Vërtetë, tani Oleg Rybachenko filloi të dukej edhe më i ri - jo më i vjetër se dhjetë, maksimumi njëmbëdhjetë vjeç, dhe këmbëzbathuria e tij djaloshare nuk dukej më e panatyrshme.
  Djaloshi kolonel brohoriti dhe këndoi:
  - Ai që është gazmor qesh! Kushdo që do, do ta arrijë! Kush kërkon do të gjejë gjithmonë!
  Ndjesitë e mprehtësisë së gurëve tani dukeshin të këndshme dhe në të njëjtën kohë ashpërsuese. Por kjo vetëm e ktheu në adoleshentin e përjetshëm, ose më saktë djalin.
  Dhe energjia që ishte tërhequr filloi të kthehej te muskujt e rinj.
  Pas rrethit të tretë, disa luftëtarë mesjetarë dhe shumë të fortë bënë një përpjekje pothuajse histerike, me ndihmën e paturpësisë së kuajve, për të shkuar përpara. Ata qortuan ndërsa ecnin dhe madje filluan gradualisht të kapnin Oleg Rybachenko, i cili nuk kishte komplekse të veçanta dhe ende ecte në bishtin e kolonës.
  Djaloshi kolonel vendosi të mos i detyronte akoma gjërat dhe të priste.
  Formacioni filloi të shtrihej pak nga pak, si barku i një boa shtrënguesi, dhe tashmë në rrethin e pestë të gjithë luftëtarët vraponin ndryshe. Jo si më parë në pjesën e pasme masive të kokës së njëri-tjetrit, por me një boshllëk mbresëlënës.
  Metali kërciti, kërciti nën çizmet e falsifikuara...
  Oleg Rybachenko me sy të mprehtë dhe me përvojë pa që ushtarët me forca të blinduara po djersiteshin dhe merrnin frymë gjithnjë e më shumë. Është e kuptueshme pse i varën zinxhirë djalit këmbëzbathur. Një djalë me trup të lehtë, ai mund të përmbyste lehtësisht një turmë të tërë luftëtarësh më të vjetër dhe më të rëndë.
   Tani njëri prej tyre, me një përpjekje të dëshpëruar, arriti, në anën tjetër, djalin e shkathët kolonel. Oleg Rybachenko shmangu përpjekjen për ta prerë atë në mënyrë të pjerrët dhe e futi shpatën e tij në kokën me brirë. Goditja që ktheu trupin ishte aq e fortë sa armiku i plasi helmeta dhe ai ra në zhavorr me kokë të përgjakur. Disa vajza, të rregullta me pallto të bardha dhe pantofla të zeza, e kapën luftëtarin e pafat.
  Asgjë nuk mund ta ndihmonte atë!
  Oleg Rybachenko, duke dëgjuar thirrjen e tyre të befasuar, vuri në dukje filozofikisht:
  - Është më mirë që një fëmijë i fortë të jetë ashtu siç është, dhe të duket si një i rritur i fortë është gjithmonë më mirë të duket ndryshe nga ai që është! Por në çdo rast, është më mirë që një sundimtar të mos shfaqet kurrë i dobët - edhe nëse forca e tij kryesore është mashtrimi!
  A nuk është koha për të punuar më energjikisht?
  Oleg Rybachenko, duke kthyer gurët e mprehtë që i mbështetën thembrat e tij, preu në armaturën e të dytit. Ai ra, por menjëherë u hodh lart dhe princi terminator përdori një rrotullues, duke goditur këmbën e tij të mavijosur në kokë, e cila tashmë ishte shëruar gjatë vrapimit. Armiku nuk e priste një sulm kaq të shpejtë dhe, pasi e humbi tempullin e mbuluar nga helmeta, si një viç i vrarë nga një shkopi i kasapit, ai u rrëzua.
  Kishte diçka për të qenë krenar! Edhe pse dhemb pak.
  Një goditje vdekjeprurëse, veçanërisht pasi copa e hekurit rriti peshën e goditjes. Pas së cilës Oleg Rybachenko luajti për audiencën edhe për ca kohë dhe e lejoi veten të kapej nga i treti - Comte de Lacafer. Ai goditi shumë lart me shpatat e tij dhe u pengua, gjë që në fakt i theu këmbën. Natyrisht, copat e hekurit të pengonin të vrapoje, por me to ndjeje se po goditje me sëpatë.
  Djaloshi kolonel nxori gjuhën dhe u hodh më lart, duke ndjerë gjithnjë e më shumë energji në vetvete.
  Pra, në fakt, ai, si Bruce Lee, Jackie Chan, Steven Seagal, dhe ndoshta edhe më mirë se të gjithë së bashku, ka më shumë kohë për të zhvilluar aftësitë e tij.
  Nëse, sigurisht, koha e pamëshirshme nuk e hedh harresën. Por ka shpresë që Margarita ta shpëtojë.
  Dhe vetëm në xhiron e nëntë, luftëtari-terminator i ri, duke kërcyer në mënyrë sfiduese, rriti shpejtësinë e tij. Në fillim, një nga një, si një motobarkë me vozë, i kapërceu të gjithë ata që ishin pak mbrapa, duke mos i goditur me mëshirë. Vërtetë, një çift prej tyre, duke mos e vlerësuar fisnikërinë e djalit, nxituan nga të dy anët, por mulliri i vrullshëm i preu, në mënyrë që kokat e tyre u larguan. Tashmë është vdekje pa asnjë shans.
  Oleg Rybachenko fërshëlleu:
  - Luftë, ka luftë!
  Diçka u ndodhi pasardhësve të vikingëve dhe saksonëve luftëtarë; ata nuk guxuan të nxitonin masivisht, por vazhduan të vrapojnë. Ndoshta epërsia e tyre numerike diktoi taktika të tilla. Apo rregullat e pashkruara të një loje vdekjeprurëse? Oleg Rybachenko , pa u nxituar me askënd, filloi të arrijë me të ashtuquajturit udhëheqës. Natyrisht, një duzinë luftëtarësh të tjerë të kurorës, madje edhe atyre që zotëronin një ose një tjetër, padyshim që nuk mund të pëlqenin këtë gjendje. Por, pasi humbi pesë, për ndonjë arsye askush nuk nxitoi për t'u hakmarrë. Me sa duket rusët e kuptuan se nuk do të dërgonin një të dobët në turneun Skopin-Shuisky që do ta shpëtonte.
  Edhe nëse është vetëm një djalë në mish, ai ka përvojën e një veterani të kalitur të shekujve të ndryshëm.
  Dhe jo vetëm në ushtrinë e Emelyan Pugachev.
  Dhe kur Oleg Rybachenko nxori gjuhën dhe ata e rritën ritmin edhe më të zhgënjyer. Por fryma e rëndë i tha të gjitha këto për një kohë të shkurtër. Ku duhet të shkojnë? Por vikingët dhe saksonët janë të fortë dhe kokëfortë. Ata do të vënë kockat, por nuk do të heqin dorë nga eshtrat e tyre. Për njëzet e një vjet, Suedia qëndroi kundër trupave ruse të Pjetrit të Madh, duke detyruar përfundimisht traktatin e paqes të zyrtarizohej jo si pushtim, por si blerje. Ata e rraskapitën shtetin rus, duke ulur popullsinë me një të pestën gjatë luftës!
  Djaloshi kolonel u hodh përpjetë, duke iu shmangur hedhjes.
  Dhe kjo ishte kur gratë lindnin dhjetë fëmijë për familje!
  Ai pasardhës i shëndetshëm është çelësi i suksesit të çdo pushteti.
  Dhe Britania në fakt arriti të fitonte luftën e saj të vetme me Rusinë, pasi kishte pushtuar pjesën më të madhe të Krimesë. Britanikët doli të ishin të fortë atëherë, për herë të parë në një çerek mijëvjeçari, duke arritur të kafshonin një pjesë të territorit nga Rusia.
  Djali goditi luftëtarin e mbetur dhe trupi pa kokë u rrëzua mbi gurë. Të tjerët filluan të merrnin frymë edhe më fort, duke u përpjekur të rrisin ritmin.
  Por këtë herë, Oleg Rybachenko do t'i lodhë ato deri në rraskapitje. Ata nuk mund të konkurrojnë me të. Rigmarole e lodhjes së një sulmuesi pa kontakt me shpejtësi pothuajse të barabarta.
  M'u kujtua përleshja intensive e zjarrit me snajperët në Çeçeni. Kjo është me të vërtetë një luftë nervash. Është shumë më e lehtë këtu. Dhe armiku do të arrijë në fundin e tij të sigurt.
  Kështu djaloshi kolonel i mbajti të tensionuar "lepujt" e tij për katër rrathë të tërë. Atëherë ata thjesht duhej të ngadalësonin këtë ritëm të egër për të lehtësuar tensionin e padurueshëm. Ne duhet të bëjmë një llogaritje të forcës, Zoti na dhashtë, të paktën një pushim të vogël. Oleg Rybachenko, i tronditur, madje hodhi një numër, hodhi shpatat, bëri një salto dhe e kapi përsëri. Pastaj përsëriti një lëvizje të ngjashme akrobatike, duke thënë:
  - Rusët po i persekutojnë gjermanët, përvoja nuk do të ndihmojë! Shkoni në ferr ju frikacakë - mish i grirë njerëzor!
  Oh, sa energji dhe forcë e egër ka në trupin e një djali.
  Kur Duc de Delonge-it iu mbush durimi deri në fund, kryekomandanti bërtiti i tërbuar:
  - Lufto, o bij lepurash të lagur!
  Edhe pse luftëtarët reaguan dobët për këtë.
  - Në një betejë të përgjakshme! - Lehte me zë të lartë princi, gati duke i shqyer kordat vokale.
  Vërtet, sa turp është të ikësh nga një djalë.
  Oleg Rybachenko buzëqeshi me dinakëri:
  - Më në fund ka diçka për të bërë!
  Epo, përvoja e tij tashmë është aq e gjerë sa nuk e shqetëson atë që kundërshtarët e tij janë shumë më të mëdhenj.
  Luftëtarët e rraskapitur nga radhët e rojeve të zakonshme ndaluan papritur dhe shpejt ngritën armët. Fisnikët që vrapojnë pas Oleg Rybachenko u ngritën menjëherë: një duel me një armik, madje edhe një "shenjt" (po, ai është një shenjtor, djalli bjond!) padyshim që do të duhet të humbasë kohë të çmuar. Këtu, në fund të fundit, një duzinë luftëtarësh jo më të këqij po nxitojnë menjëherë. Ose mund të presin për një kohë shumë të gjatë, ndoshta edhe derisa ta varrosin në një varr. Dhe nëse ndodh diçka, "djalli i vogël" grumbullohet menjëherë dhe gërmon në gur. Ata shtuan kotësinë dhe krenarinë e tyre.
  Shpejtësia le të jetë më e pjerrët dhe ata menjëherë u zhgënjyen: u dëgjua një tingëllim i dyfishtë, i shkurtër i metalit dhe viktimat e reja të betejës së shenjtë, të lagura, ranë, duke u përpëlitur të dëshpëruar në tokë.
  Djali është shumë i shpejtë dhe reagimi i tij është më i shpejtë se ai i një kobre.
  Me përvojë Oleg Rybachenko vrau kundërshtarin e tij të parë me një goditje të thjeshtë në ijë. E zakonshme, por efektive. Më vjen keq për djalin, a do të mund të riprodhohet pas kësaj? Por jo aq dramatike. Megjithatë, dhe për fat të mirë jo një djalë, viktimë e "kastrimit" në të pesëdhjetat e tij. Një person fisnik në atë, një stemë familjare me trëndafila rubin. I dyti mori një bërryl kërcyes në hundë. Ka shumë gjak dhe duket si nokaut... Ja çfarë do të thotë lëvizje shtesë e trupit. Dhe pastaj sulmoni pjesën tjetër.
  Ju jeni aq i shpejtë sa një mangustë. Kundërshtarët tuaj nuk mund të vazhdojnë.
  Njëri është goditur menjëherë me shkelma në trup me të dyja këmbët nga djali kolonel. Armatura u përkul, një mpiksje gjaku u pështyu nga pas gojës dhe tjetra u shtang nga goditja banale e një shpate mbi një përkrenare të topitur me brirë të shtrembër. Dhe kundërshtari tjetër u godit në mjekër me një dorezë çeliku. Pritet mirë nëse goditni skajin. Pjesa tjetër nxitoi te djali kolonel.
  Duket se një tufë arinjsh sulmuan këlyshin e guximshëm të ujkut.
  Por Oleg Rybachenko llogariti gjithçka saktë, ata do të lodhen dhe do të mbeten pa avull. Dhe lëvizjet nuk janë të njëjta dhe reagimi nuk është i njëjtë. Luftëtarët që janë shumë të fortë fizikisht mund të vrapojnë aq shumë me forca të blinduara, por ata që janë mësuar të luftojnë me kalë nuk janë në gjendje ta bëjnë këtë. Ata qëndruan vetëm për shkak të cilësive të tyre me vullnet të fortë. Mire bere sigurisht.
  Djali, megjithatë, nuk është i mbuluar fare, por për shkak të reagimit të tij fenomenal, ai shpëton lehtësisht.
  Oleg Rybachenko , sikur po fliste me dikë, vuri në dukje, si një Sokrat i ri:
  - Ndërsa çmendurisht heroik, një ushtar nuk bën marrëzi - komandanti bën marrëzi, duke dërguar ushtarë atje ku heroizmi bëhet i çmendur!
  Armiqtë përpiqen të ngazëllojnë veten me britma të mprehta dhe ulërima të demave.
  Por ju nuk mund të mashtroni muskujt tuaj. Dhe luftëtarët tani enden si miza të përgjumura, duke ndërhyrë me njëri-tjetrin. Për më tepër, taktika e goditjes me shkelm është e pazakontë për popujt evropianë. Nuk ka sisteme mbrojtëse të zhvilluara për të, është si alfabeti kinez.
  Dhe me mend - ata as nuk kanë dëgjuar për artet marciale!
  Dhe Oleg Rybachenko i shpejtë dhe gjithmonë i freskët përfiton nga kjo. Më pas filloi shfaqja: shkelma, shpata, gjunjë, bërryla, me shpejtësi të çmendur. Edhe gjëja më e thjeshtë - rrahja e të vegjëlve me armaturë. Dhjetë burra të fuqishëm mbetën të shtrirë, të përpëlitur, si lugat e hedhura nga shfletimi, në sipërfaqet e listave, ku vajza dhe djem vraponin, atyre iu dha menjëherë një kujdes i thjeshtë mjekësor. Dhe dikush as që duhej ta bënte; shpirti i tyre fluturoi në parajsë. Ose në ferr, në varësi të fatit tuaj. Për disa arsye, Oleg Rybachenko kujtoi hitin e famshëm të Vysotsky - shpirti juaj aspironte lart! Do të lindësh sërish me një ëndërr...
  Por nëse ke jetuar si derr, do të mbetesh derr!
  Por më pas një duzinë e dytë e buburrecave të tërbuar me shpata në vend të nofullave erdhën mbi Oleg Rybachenko. Prej tyre, vetëm tre persona të titulluar, nën drejtimin e tyre të tjerët, thuajse bënë një rezistencë të mirëkoordinuar të formuar sipas rregullave. Ata u përpoqën të qëndronin në një rresht të vetëm dhe u përpoqën, pavarësisht lodhjes, të lëviznin sa më shpejt dhe sa më shumë. Mos lejimi i kolonelit të vogël sulmues që t'i grumbullojë menjëherë në sipërfaqen e stadiumit.
  Luftëtarët këtu janë me përvojë, shumë më të mëdhenj se djali gjysmë i zhveshur, i nxirë me pranga, me këmbë të thyera dukshëm.
  Por Oleg Rybachenko fluturoi në atë mënyrë që as nuk i lejoi të rreshtoheshin; dy të parët ranë për një mashtrim të thjeshtë, duke bërë një lëkundje në kokë, ata morën goditje në trup.
  Oleg Rybachenko praktikonte gardh në shekullin e njëzetë, dhe ai nuk ishte i huaj për të.
  Dhe forca të blinduara dhe brinjët kërcasin. Dhe gjaku spërkati si një burim nga mëlçia e thyer.
  Ra mbi gurë dhe fërshëlleu si acid.
  Pastaj thembra e pamëshirshme dhe e zhveshur gjeti një tempull tjetër në Baron de Mugasak. Djaloshi kolonel rrëshqiti midis kalorësve, si një lloj brejtësi në një vrimë, dhe bërrylave dhe nofullave një herë, dy herë. Në lojërat kompjuterike, në një shumëllojshmëri të arteve marciale, edhe një goditje e lehtë në fund të mjekrës, nga pika e djathtë e majës në anën e majtë, është në gjendje të çaktivizojë plotësisht luftëtarin më këmbëngulës.
  Epo, të dukesh si djalë nuk do të thotë të jesh pinjoll.
  Mbeten edhe pesë të tjerë, por Oleg Rybachenko as që mendon të ndalojë. Një djalë i përjetshëm, duke bërë salto, duke qëndruar në duar dhe duke shkelmuar kërcin në surrat.
  Kockat dhe lëkura shpërthejnë, spërkat gjaku.
  E bukur, as Jackie Chan nuk mund të bënte më mirë. Nga rruga, një nga tehët gërvishti gjithçka në brinjët e mia të zhveshura. Por kjo është e pakuptimtë. Kështu djali-princi do të jetë edhe më i inatosur. Ju kapni shpatat në këmbë, vetëm për të mos u gjymtuar. Sa më shumë të ngroheni, aq më fuqishëm flluska fuqia tek ju. Anash, dhe një këmbë e fortë, e zhveshur në qafën e numërimit të fundit... Dreqin, djali i ujkut goditi shtypin me një kamë, pika gjaku u shfaqën në stomakun e Oleg Rybachenkos.
  Ishte e pakëndshme, sigurisht, por muskujt e fortë nuk u lanë në avantazh.
  Djaloshi kolonel thotë:
  -Lufta, ndryshe nga shahu, nuk është pa viktima dhe një lojë shahu, ndryshe nga lufta, është pa rezultat!
  Djali shkundi pikat e thërrmuara të djersës të përziera me lëngun e kuq.
  Të gjitha këto plagë ishin një gjë kaq e vogël, kështu që gjakderdhja ndaloi kur hynë katër të tjera. Shpatat u ndezën, dy luftëtarët e parë u ndalën mekanikisht dhe tehet u kthyen dhe ranë në arteriet karotide.
  Oleg Rybachenko buzëqeshi si një këlysh tigri që kap një antilopë për herë të parë.
  Dhe dy këmbët e tjera në një vend më sensual. Jo estetikisht e këndshme, por efektive për shkak të mungesës së aftësisë bllokuese.
  Po shkon mirë dhe ju jeni plot frymëzim.
  Pesë kundërshtarë të tjerë. Ata të gjithë duken si miza të përgjumura për Oleg Rybachenko. Epo, në mundje, shfaqet teknika e "përdredhjes" së "gaforres" dhe një tufë ushtarësh të vegjël të hedhur. Dhe një kërcim përfundimtar te luftëtari më i rëndë në pjesën e pasme të kokës. Ai, duke rënë, i rrëzon të tjerët. Punë e mrekullueshme!
  Djali goditi këmbën në pellgun e gjakut.
  Nuk arrijnë dot as deri në njëzet!
  Oleg Rybachenko, duke tundur bustin e tij të skalitur dhe duke tundur zinxhirët, këndoi:
  - Gjithçka është e pamundur, e di me siguri!
  Gjatë kësaj kohe, një duzinë nga luftëtarët më të ashpër kaluan skenën e përleshjes si një gur i hedhur nga një katapultë dhe galopuan përpara pothuajse gjysmë rrethi. Oleg Rybachenko, duke lëvizur me shkathtësi, duhej të rrëzonte një duzinë luftëtarësh të stërvitur. Por është edhe më mirë të mos pushoni nga lufta. Muskujt u ngrohën, prerja u zhduk pikërisht në ecjen e hamshorit luftarak. Kjo është ajo, ata janë të lodhur dhe ata duhet të jenë në pisllëk. Oleg Rybachenko nxiton dhe vidhos si një tapash, duke u rrotulluar në gishtin e këmbës, për fat të mirë ai rrëshqet në mënyrë të përsosur në pllakën e mermerit dhe pa e ulur menjëherë këmbën, ai godet katër persona me një copë hekuri në kokë.
  Si një tapash - një maja vdekjeprurëse.
  Epo, le të arrijë akoma ta godasë me kamë në gjoks. Lëkura shpërtheu, duke u mbërthyer në muskuj. E merr këtë kamë me gishta të zhveshur dhe e hedh si bumerang. Dy prej tyre iu prenë fyti. Gjaku spërkat jashtë. Dy të tjerë u prenë me shpata, dhe të tjerët me doreza (sa mund të vriten!). Nuk mund t'i bashkëngjitni një diplomë. Por luftoni pa u tërhequr.
  Nga trupi muskuloz i djalit pikon gjak. Përrenj rrjedhin nëpër relievin e hedhur.
  Oleg Rybachenko vrumbullon si një leopard dhe përsëri depërton mes sulmuesve. Siç thonë ata; Gruaja le të ketë frikë nga burri i saj dhe burri një engjëll!
  Ai është një kalorës rus - i preferuari i perëndive!
  Por në këtë rast, halla Vdekja le t'i frikësohet nipit të saj Jetës! Djaloshit kolonel i pëlqente të hidhte kamë me gishtërinjtë e tij fleksibël çnjerëzor. Ai kthehet përsëri, duke nxjerrë kundërshtarët e tij të vrazhdë dhe tani një tjetër homolog mposhtet.
  Ndërsa u bë më i ri, ai thjesht i shtoi djalit një terminator lëvizshmërie.
  Ashtu është, ai duhej ta mundte plakën e keqe me kosë dhe ajo tashmë ishte e mundur. Tani gjëja kryesore është të anashkaloni shpatat e shkatërrimit. Në luftë nuk ka gjysmë miq dhe gjysmë të huaj. Ka vetëm njëqind për qind të brendshëm dhe të jashtëm. Ka shumë partnerë-aleatë dhe akoma më shumë armiq.
  Djali u ul në një çarje horizontale dhe u ngrit menjëherë në këmbë.
  Ju mund të kapërceni një rreth të tërë, të parakaloni në një garë, mund të grumbulloni kapitalin tuaj në një transaksion biznesi, por nuk mund të arrini sukses kur barku juaj është i rrumbullakosur dhe zgjuarsia juaj është bërë e sheshtë! Armiku nuk ka taktika të qëllimshme. Kështu, një duzinë luftëtarësh vendosën të hidhnin shigjeta drejt tij dhe gjashtë u përpoqën, duke u përplasur me shpinë. Ata mendojnë se është një kurth dinakë, nëse ai vetë donte t'i sulmonte.
  Djaloshi kolonel kapi shigjetën dhe vetë e hodhi armën goditëse me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Luftëtari me një vrimë në stomak u rrëzua, duke u mbytur në gjak.
  Oleg Rybachenko buzëqeshi dhe filloi të këndojë, sepse kjo është konkurrenca e tij - e ardhmja vendimtare e Rusisë, ku koha kalon në ndërprerje dhe në kthesa të pakuptueshme ose kthesa kronologjike;
  
  Kallinj të artë -
  Si një valë shushurima e buzëve të flladit...
  Ne do t'i mbushim gotat me lojëra
  Lëreni lumin të rrjedhë me shampanjë!
  
  Atdheu ynë, Rusia bujare,
  Aty ku mbulesa e vjeshtës është e artë,
  Jo, më besoni, Atdheu është më i bukur,
  Nektar mollë e pjekur u derdh!
  
  Dhe në dimër bora e mrekullueshme e argjendtë,
  Liqenet ishin të kristalta nën patina!
  Sa e shijshme është buka jonë aromatike,
  Dhe tehu i saberit rus është i mprehtë!
  
  Çdo gjethe ka një fije smeraldi,
  Koralet shkëlqejnë në çdo syth...
  Solovyov derdh një këngë të mrekullueshme,
  Dhe në fushë është si një ndalesë prej kadifeje.
  
  Diamante me pika vese mbi bar,
  Luleradhiqja digjet si një yll!
  Ju jeni Atdheu Ortodoks,
  Jeto përgjithmonë në lavdinë e përjetshme!
  
  Bota është e bukur, edhe pse ndonjëherë buzëqesh,
  Dhe fati mund të jetë mizor,
  Por Rusia e Shenjtë është e bukur,
  Ne kemi hapur derën për të gjithë të ftuarit!
  
  Oleg Rybachenko rrëzoi tre shigjeta me shpatat e tij dhe kërceu dy të tjera, i mori me këmbët e tij të zhveshura dhe i hodhi mbi kalorësit që gjuanin, dhe shpatat ranë mbi kalorësit që përpiqeshin t'i arrinin. Një shpatë e goditi në brinjë, por më pas katër u goditën menjëherë në kokë dhe dy të tjerë u goditën me shigjeta në sy. Njëra në të djathtë, dhe tjetra në të majtë. Djaloshi kolonel sulmoi të gjashtën, duke vazhduar të këndonte;
  
  Shkencëtari shpiku me zgjuarsi një bombë,
  Çfarë po mendonte ai me kokën e të nominuarit?
  Në fund të fundit, pa moral, edhe një njeri i mençur është gomar,
  Të paktën ai merr grante për çmendurinë e tij!
  
  Të tjerëve iu dha një patentë për armën,
  Çfarë dërgon një satelit në orbitë?
  Shkencëtari nuk është një i pafuqishëm ushtarak,
  Mos gënjeni plotësisht, zotërinj!
  
  Njerëzit duhet të punojnë për luftën,
  Ata kanë një qëndrim të keq ndaj njëri-tjetrit.
  Nuk e kuptoj pse po ndodh kjo,
  A bën dikush ndonjë gjë të mirë?
  Dikush pikturon një rezervuar me bojëra uji,
  Një tjetër Katyusha do të bëjë një skicë.
  Ai ka mbledhur një mitraloz që në kopshtin e fëmijëve,
  Dhe adoleshentit tonë i pëlqen të marshojë në formimin e paradës!
  
  Mburojat nuk mund të mbulojnë të gjithë trupin, dhe vetëm manovrojnë vetë; rojet vetëm ia lehtësuan armikut prerjen e këmbëve të mbuluara dobët dhe me një teknikë të menjëhershme "gërshërë". Gjithashtu, nga rruga, nga lojërat kompjuterike. Më pas, kthehuni dhe sulmoni pjesën tjetër. Siç thonë ata, shpejtësia. Disa luftëtarë ende po përpiqen ta marrin duke hedhur, por djali kolonel është shumë i shpejtë. Shpejtësia çnjerëzore.
  Është si një gatopard që nxiton nëpër thumba.
  Dhe rezultati ishte me fat për atë që nuk u gjymtua, por vetëm u shtang
  Oleg Rybachenko e lëvizi armikun me një zinxhir - truri u shpërnda.
  Thonë se ai në fushë nuk është luftëtar. Sidoqoftë, një i vetmuar, përkundrazi, ka një numër avantazhesh në betejë. Për shembull, manovrimi, madhësia e vogël, e vështirë për t'u goditur dhe që nuk bie në sy. Armiqtë shpresonin të shkelnin Oleg Rybachenko, por nuk ishte e dukshme që djali kolonel filloi të ngadalësonte edhe pak ritmin.
  As plagët dhe as intensiteti i betejës nuk e ngadalësuan djalin.
  Përkundrazi, ai luftoi gjithnjë e më shumë me besim dhe rriti avantazhin e tij ndaj kundërshtarit të tij të rraskapitur. Për më tepër, ai gjithashtu këndoi.
  
  Në fund të fundit, epauletat janë të ndritshme në një ëndërr,
  Për ne, ndonjëherë rrezet janë më të vlefshme se dielli.
  Në fund të fundit, nuk ka vend në Tokën e mjerë,
  Aty ku dikujt nuk i rrjedh gjaku i kuq!
  
  Në fund të fundit, një njeri është një ujk për një njeri,
  Epo, ndonjëherë një qen i krimbur kumbon!
  Ai nuk do t'ju huazojë as një copë bukë,
  Jeton vetëm - e tashmja mizore!
  
  Çfarë lloj njerëzish ngriti Zoti Atë?
  Si ndodh që e keqja sundon botën?
  Mbreti i egër është një guximtar midis njerëzve,
  Dhe shoku im kryesor është vëllai agresiv Kaini!
  
  Zoti u përgjigj: kjo është zgjedhja jote,
  Falas, e vështirë, por e nevojshme...
  Mendime më të mprehta nëse i goditni me grusht në sy,
  Njerëzit bëhen memecë nëse bota është e bashkuar!
  
  Prandaj, beteja është fati juaj,
  Unë nuk do të ndryshoj asgjë për ju këtu.
  Edhe pse kaosi skëterrë mbretëron në betejë,
  Nuk ka shpresë për bukë të lehtë dhe një mrekulli!
  
  Por qëllimi im është t'ju forcoj fort,
  Për të ndërtuar ëndrra me një mendje të fuqishme,
  Kështu që filli të bëhet më i fortë se zinxhiri,
  Kështu që çdokush mund të njihet si hero në betejë!
  Djali kalorës shpërndau një tufë tjetër qensh kalorës gjatë rrugës. Nëse është luftë, veproni sikur të jetë luftë.
  Bëhuni si një ujk në një betejë me elefantët dhe do të keni një shans për të mposhtur tufën.
  Ata i hedhin kamë, kalojnë goditjet me shpata, por plagët zhduken pothuajse menjëherë, gjë që inkurajoi shumë shkrimtarin e shkëlqyer dhe kolonelin Oleg Rybachenko. Në fund të fundit, ai u bë vërtet një supernjeri, madje edhe në mish. Ose diçka si Klon Knight. Si i shkurton shkurret e hekurit, po të mos kishte thesare kaq të mrekullueshme, shpatat nuk do t'i bënin ballë një ritmi të tillë. Edhe Margarita u mërzit, po humbiste rolin e saj kryesor në çift. Të cilën, megjithatë, ajo nuk e kishte! Në fund të fundit, Oleg Rybachenko është tani udhëheqësi i padyshimtë midis viktimave. Sa i zoti është, sidomos kur godet. Kjo është centimetra e këmbës që hidhet jashtë me këmbën e djathtë në fluturimin e tre, dhe kur zbret me të majtën ajo shkelm. Më të fuqishmit janë katër, të përbërë nga Stiff One-Eyed, Anders Chirac, Balu Borka dhe një nga magjistarët më të fuqishëm druidë në Skandinavi.
  Këta të fundit, edhe para betejës, edhe ata të zgjedhur për të pirë një zierje beteje që rrit shpejtësinë dhe qëndrueshmërinë. Shpejtësia e reagimit gjithashtu. Edhe pse është e rrezikshme të pish shumë shpesh një ilaç të tillë, pas tij fle si i vdekur për tre ose katër ditë. Po, dhe duhet të nxitoni përpara se ilaçi të ndalojë së punuari. Me siguri, luftëtarët vikingë me shtatë trupa e kishin kuptuar tashmë këtë plan që të katër mund ta mposhtnin lehtësisht kundërshtarin e tyre të mbinatyrshëm.
  Megjithatë, kjo nuk e shqetësoi djalin kolonel.
  Oleg Rybachenko, megjithatë, nxitoi më tej, duke shurdhuar armikun me këngën e tij;
  
  Edhe pse duket se na kanë shtyrë në një luginë,
  Ka ardhur një makth i tmerrshëm.
  Unë mund t'i këndoj një sagë mikut tim -
  Në të cilin është ringjallur demoni skëterrë!
  
  Një alarm kërcënues tingëllon si një sirenë,
  Është sikur këtu digjet një zjarr...
  Jo të gjithë mund të jetojnë, më besoni, pa Zot,
  Por me të vërtetë ndërtoni goditjen!
  
  Djali është gjithashtu një luftëtar që nga lindja,
  Sepse çeliku dhe lava spërkat në të.
  Por unë vetëm dua të kërkoj falje,
  Se grushti im nuk është levë për kundërshtarin!
  
  Edhe pse ka më shumë gjasa vetëm trimëri,
  Ndonjëherë lufta është e nevojshme.
  Por mos e hidhni në plehra si ndërgjegjja juaj,
  Mos u ngatërroni me këtë lojë djallëzore!
  
  Kush e di nëse jeta në këtë botë
  Gjithçka në botën tonë është e vërtetë: një hije, një mirazh.
  Ne do të nxjerrim kriminelët para drejtësisë
  Kur do të jemi në gjendje të kapim guximin në çast!
  
  Dhe nëse keni humbur diçka në betejë,
  Dhe ju nuk mund ta mposhtni llumin...
  Ne do ta hapim gjithsesi, më besoni,
  Dhe le të kalojmë zerat që mungojnë!
  
  Të gjithë mund të arrijnë patjetër në betejë,
  Kur ka forcë dhe plot mendje!
  Dhe edhe një qindarkë bakri do të bjerë shi të keqen,
  Vendi do ta lavdërojë trimin në himne!
  
  Në një ëndërr, ose më saktë në një univers paralel, Oleg Rybachenko ishte tashmë aq i tërbuar sa shaloi plotësisht një kalë të bardhë.
  Një djalë me mendjen e një veterani me përvojë është i frikshëm dhe fantastik!
  Por armiku e sulmon vazhdimisht. Duke brohoritur veten dhe shokët e tyre, dukej se nuk e vunë re se sa pa mëshirë u goditën nga shpatat, apo nga këmbët e shpejta të djalit kolonel. Si mund të ishte ndryshe? Në fund të fundit, frikacakët apo të dobëtit nuk lejohen të konkurrojnë në këtë nivel. Kjo është pikërisht ngjyra e kalorësisë. Këtu një ulërimë arriti të ulte shpatën, duke dhënë një goditje. Ia preu lëkurën djalit kolonel. Dhe ç'farë?
  A mendoni se kjo e ndaloi Oleg Rybachenko?
  Ai as nuk e ndjeu dhimbjen, tashmë ishte mësuar me plagët. E shtyva përsëri dhe ishte një ndërprerje e plotë. Kështu që ju duhet të përgjigjeni me rënkime dhe nuhatje. Kjo e bën atë edhe qesharake deri në pikën e mendjes! A ka ndonjë armiq në bord? Por tani, ata e kanë përshpejtuar vrapimin e tyre dhe po bëhen më të mirë në vrapimin me shpata. Dy gjigantët lehnin si arinj të plagosur dhe ia mbyllën distancën djalit luftëtar.
  Dukej sikur dallgët goditën skelën... Djali shkëlqeu dhëmbët si perlë.
  Atëherë më erdhi keq për ta. Ai u fut nën këmbët e tyre në mënyrë që të dy u përplasën me ballin e tyre, fjalë për fjalë ranë shkëndija, megjithëse jo nga sytë, por nga helmetat e tyre. Por gjinjtë u shtrënguan dhe heshtën. Sa e ngopur me gjak ishte distanca rreth njëqind e dyzet metra. Çdo luftëtar duhet ta ketë këtë, të ketë një zemër të madhe, por pak frikë dhe një ndjenjë të madhe përgjegjësie! Po, është pak e pandershme të luftosh duke qenë i pavdekshëm, por, mjerisht, nderi është një koncept relativ në luftë. Është logjike: në fund të fundit, dy arinj nuk jetojnë në të njëjtën strofkë, por dy morale bashkëjetojnë në mënyrë të përsosur në një person me mendësinë e një grabitqari! Më të mirët nga dhjetë të tjerët tani pothuajse qëllimisht mbetën prapa, duke llogaritur në lodhjen e armikut. Po, në realitet ata mund të ofrojnë rezistencë të fortë në një përleshje. Ishte në këtë moment që katër "mbretërit e listave", të përmirësuar nga një ilaç i fuqisë magjike, donin qartë të planifikonin sulmin e tyre.
  Ashtu si çakejtë e mëdhenj, ata vendosën të kapnin këlyshin e tigrit.
  Oleg Rybachenko, natyrisht, e kuptoi këtë, por nuk kishte frikë. Pavarësisht se me çfarë argëtohet fëmija, për sa kohë që ai nuk e var veten. Por edhe çfarë lloj shkabash shfaqen në qiej. Dhe jo tipa tokësorë, megjithëse në planetin Tokë po zhvillohet një betejë. Dhe këtu, për shembull, një krijesë: e treta e parë e trupit është me gjilpërat e një iriq të madh, e dyta është si luspat e peshkut, e treta është me petale lule misri. Dhe krahët, nga poshtë, janë si ato të një fluture, dhe nga lart, si letra që luajnë. Uau, dhe filluan abortet.
  Djaloshi i përjetshëm-kolonel shkundi peshoren e mbërthyer.
  Megjithatë, mos e frikësoni atë. Dhe nuk flitej për një komplot gjenish, një taktikë tipike e Marshallit Napoleonik Davout. Merre dhe kërce nëse armiku është pinjoll. Sidoqoftë, djali-koloneli mendoi, mbase ishte e kotë që ai foli aq keq për ta - kishte një llogaritje, por për stërvitje ushtarake, fat dhe ndihmë të ndërsjellë natyrore.
  Meqenëse kjo botë është kaq e pabesë, jini tre herë më vigjilentë!
  Margarita, madje duke e nxitur, bërtiti:
  - Një tigër në pritë është i rrezikshëm derisa t'i dredhë fantazmat... dhe një njeri është i pafuqishëm derisa të shkëlqejë me një shpikje të ndritshme! - Oleg Rybachenko e mbaroi fjalinë për mikun e tij!
  Është mirë të kesh mbështetjen e të dashurit tënd.
  Ndoshta ata i kishin vënë sytë në diçka, por viktima u bë një luftëtar i vërtetë. Edhe nëse është në ëndërr!
  Ose jo në ëndërr, por diku në ndërbotë, ku shpirtrat e njerëzve kërkojnë strehim.
  Por armiqtë e rrezikshëm mbeten ende.
  Po, sapo u përpoqën të komplotonin intriga, i riu bëri sërish lëvizjen e tij, jashtë mase. Ai befas, megjithëse në parim dukej e pamundur, detyroi vrapimin, dhe shpatat tashmë po goditeshin në mënyrë që disa kalorës ranë, megjithëse edhe tehu nuk i preku. Tani një pirat i qëndroi në rrugën e tij, i mbushur gjithashtu me një ilaç, Don Cesar de Bazan. Ai, veçanërisht nën ndikimin e drogës magjike, mund të bënte rezistencë serioze. Grabitësi i detit hodhi një kamë në drejtim të Oleg Rybachenko, por djali kolonel e kapi menjëherë tehun me gishta të zhveshur dhe e hodhi prapa. Kama fluturoi përgjatë një trajektoreje komplekse dhe banditi nuk ishte në gjendje ta përballonte atë kur maja u shpua drejt e në plexusin diellor. Edhe topuzi i hedhur u kap.
  Luftëtari i ri është mbinjerëzor dhe ka përvojë të madhe.
  Djaloshi kolonel u kap me magjistarët e ndaluar dhe, ende në distancë, filloi një sulm taktikisht të papritur, duke hedhur një shkop të kapur, mbi të cilin nuk duhej të nuhaste për një kohë të gjatë. Por të gjithë ndoshta u tallën në fillim se do të duhej të luftonin me një lypës të rreckosur. Arma vdekjeprurëse kishte të veçantën se ishte edhe e magjepsur dhe fluturimi i saj shkatërrues ishte i lehtë për t'u humbur. Doli që "predha" goditi trupin e armikut me një forcë të tillë, saqë pllaka e fuqishme metalike shpërtheu dhe vetë luftëtari i magjepsur u hodh mbrapa pesë metra, duke u rrëzuar si një dem në një thertore.
  Djali bërtiti:
  - Lavdi Atdheut!
  Kjo është një klasë klasike!
  Por sulmi vazhdon.
  Në një moment tjetër, kundërshtari i radhës ra përtokë duke bërtitur me dorë të thyer dhe brinjë të çara nga goditja e shpatës së dytë. Nëse armatura nuk do të ishte kalitur në një mënyrë magjike, luftëtari i fuqishëm do të ishte prerë në mënyrë elegante në copa.
  Oleg Rybachenko u rrotullua si një majë.
  Po, as Bilani nuk do t'i ndihmojë këtu. Dhe gjithçka e pamundur është e mundur!
  Kur copëtoni me shpejtësi të plotë - pa kujdes!
  Dhe Oleg Rybachenko, në zhurmën entuziaste të audiencës, vrapoi edhe më shpejt. Nuk mund të thuash që tashmë ke fituar. Ndryshe nga bersektet famëkeqe, transi abuziv as që u zhyt në të. Duke ndihmuar për t'i hapur rrugën vetes me shpatat e tij, ai e përshpejtoi vrapimin e tij në maksimum. Megjithëse, ky mund të konsiderohet si kufi. Shpejtësia e dritës, në kundërshtim me teorinë e rreme të Ajnshtajnit, madje ndryshon, duke iu bindur ligjit të mbledhjes. Por ai u përshpejtua më shpejt se një foton. Madje dukej se kishte pushuar së prekuri gurët më të mprehtë. Dhe me një goditje ai u kap me grupin tjetër, në të cilin Magjistarët u përpoqën të organizonin rezistencë të denjë.
  Beteja u zvarrit - trupi muskuloz dhe i skalitur i djalit shkëlqeu me një përzierje gjaku dhe djerse.
  Natyrisht, të gjithë vrapuesit e mbetur kishin një mendim të caktuar: të mbesin pak prapa me ata të përparmët, dhe të shtyjnë lart me ata të pasmet dhe të shtypin engjëllin e ri tepër të egër me të gjithë turmën. Por as ndërgjegjja nuk ka të bëjë me të. Ndihej sikur vetë Nëna e Zotit ishte e pranishme dhe nuk do t'i lejonte kurrë ta bënin këtë. Dhe në fund të fundit, vetëm populli i Perëndisë mund të luftojë kështu. Një person nuk mund ta bëjë këtë! Përveç kësaj, e cila është e vërteta më e rëndësishme nga të gjitha, ata u ndaluan nga një mendim tjetër: në fund të fundit, të gjithë po iknin dhe djaloshi biond ose engjëlli i vogël duhej të luftonte, një nga një dhe me shumicë, me një gjithë ushtrinë, kundërshtarët më të aftë.
  Edhe pse djaloshi kolonel i kapërceu fare lehtë, çdo luftëtar profesionist i vërtetë e di shumë mirë se si është të kalosh nga një vrap rraskapitës në një përleshje të ashpër, madje as të ndalosh, por pa këmbët e pasme, të vazhdosh sërish ndjekjen. Kjo do të thotë, ata patën një shans për të mposhtur djallin e vogël me fytyrën e një engjëlli.
  Po, në fund të fundit, fati ndryshon!
  Oleg Rybachenko natyrisht nuk mendoi kështu:
  - Të gjithë lodhen, vetëm dembelët i nënshtrohen lodhjes, vetëm të vdekurit nuk derdhin pika djerse!
  Djali shqiptoi një frazë tërheqëse!
  Prandaj, ai ishte i etur për ta përfunduar luftën shpejt. Edhe pa pritur fundin e pashmangshëm, kalorësit kërcyen dhëmbët nga frika. Dhe nuk ka nevojë për një komandë për të luftuar. Është e këshillueshme që të merrni një justifikim nga princi për dorëzimin.
  Por a mund ta prisni këtë?
  Princi de Aregolla ndaloi grupin e tij të rraskapitur dhe u përpoq t'i rregullonte në një thes fshirjeje, sikur të joshte viktimën në një kazan me thumba dhe çeliku.
  Shtizat shkëlqenin si dhëmbë barrakude.
  Alexey, megjithatë, nuk e la atë (duke u hedhur me një goditje gjoksi në stilin e sulmeve të Suvorov), ata do të rreshtoheshin.
  Djaloshi kolonel ishte plot entuziazëm.
  Po, ka pasur njerëz në kohën tonë, jo si fisi aktual! Ju nuk jeni heronjtë! Por nuk do të ketë më viktima nga Moska. Napoleoni gjithashtu do të shtypet në Evropë, gjenialiteti i tij nuk do ta ndihmojë. Po, nuk do të kishte fare revolucion për emërimin e tij.
  Dhe në përgjithësi ne do ta bëjmë botën të bashkuar dhe të sigurt!
  Bravo! Ne nuk do të lejojmë Betejën e Borodinos! Le ta përfundojmë luftën këtu! Pastaj Oleg Rybachenko i ashpër u fut, u hodh anash, duke rrëzuar shpatat e armikut dhe duke e hedhur atë në tokë me trupin e tij. Ajo që pasoi ishte një hap tepër i gjatë përpara, të cilin as një gatopard nuk mund ta bëjë. Po, Oleg Rybachenko mori, megjithëse me vonesë, një goditje në shpatull me shpatë. Por ishte me vonesë që ai investoi shumë dhe tani vetë De Aregolla, pavarësisht ilaçit, mori një goditje dërrmuese në gjoks, nga e cila ra në shpinë.
  Një përpjekje për të kërcyer dhe një shpatë në kokë. Edhe pse ishte i mbështjellë në një ekstazë magjike, ai ende nuk ishte në gjendje të ngrihej i vetëm deri në fund të "betejës së shenjtë". Dhe Alexey zhvilloi teknikën "fuçi" të Hollivudit, e cila është një shpërqendrim dhe një goditje e vërtetë në pikën e dhimbshme. I vetmi në grup, gjithashtu një druid, duke murmuritur, hyri në një mbrojtje kaq të thellë sa që thjesht humbi momentin kur Oleg Terminatori bëri një goditje të shpejtë anash dhe luftëtari i pestë u rrëzua - i shtangur, me helmetën e tij. i thërrmuar si një nxënës shkolle në një blotter të lagur .
  Djaloshi i dinjitetit ngriti të dyja duart lart dhe bërtiti:
  - Fitore!
  Pas së cilës Oleg Rybachenko u zhvendos përsëri gjatë kryengritjes së Pugachev. Kishte ende shumë për të bërë. Ushtria e mbretit fshatar sulmoi Kazanin. Forcat ishin të pabarabarta, veçanërisht pasi mbrojtësit nuk ishin shumë të etur për të luftuar. Tregtarët vendas mbajtën një takim me mbretin kozak dhe njoftuan se do të dorëzonin qytetin. Vetëm oficerët rezistuan vërtet. Milicia vendase shkoi në krahun e mbretit. Disa nga oficerët janë edhe për Pugaçovin. Kozakët, natyrisht, gjithashtu. Dhe në historinë reale, Kazan u mor. Dhe këtu Pugachevitët janë shumë më të fortë dhe nuk janë rrahur kurrë.
  Me rënien e Kazanit, u hap rruga për në Moskë. Kremlini u kap menjëherë, Oleg Rybachenko hodhi një laso mbi Potemkin. Jo i madhi, por kushëriri i tij i dytë. Kapi gjenerallejtënantin. Dhe gjithashtu guvernatori i Kazanit. Dhe gjithashtu disa kolonel.
  Pas të cilit erdhi gjykimi: i shpejtë dhe i drejtë. Potemkin dhe guvernatori i Kazanit u varën. Dy kolonelët që ranë dakord të betoheshin për besnikëri ndaj Pugaçovit u falën. Dhe pjesa tjetër janë gjithashtu në lak. Ata zunë një thesar të madh dhe shumë furnizime.
  Më shumë se katër mijë të burgosur u liruan dhe iu bashkuan ushtrisë rebele. Dhe ata rrëmbyen armët nga fabrikat e Uralit, gati për të shkuar në frontin turk.
  Pugachev arriti sukses të madh. Carina Katerina tashmë donte të arrinte një marrëveshje me turqit. Por pasi mësuan për sukseset e mëdha të rebelëve, ata kërkuan që rusët të largoheshin nga Ballkani dhe Krimea. Dhe në përgjithësi, ktheni gjithçka që u fitua, dhe gjithashtu paguani një haraç të konsiderueshëm.
  Pas rënies së Kazanit, Pugachev u bë vërtet i rrezikshëm. Ushtria e tij u zhvendos drejt Moskës. Kozodemyansk u bë një kështjellë e fuqishme, ku u sollën shumë mallra. Melin, me një mijë ushtarë dhe dyqind kalorës, i dha betejë Pugaçovit. Por ai u mund nga një ushtri e madhe me topa. Dhe pastaj Pugachevitët pushtuan Kozodemyansk me stuhi.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita, si gjithmonë, janë në ballë të sulmit. Fëmijët janë shumë agresivë dhe të vrullshëm. Dhe është e pamundur të mbahet Kozodemyansk.
  Ushtria e Pugaçovit tashmë po i afrohej njëqind mijë ushtarëve, me cilësi të ndryshme.
  Pavarësisht diversitetit të saj, bollëku i armëve dhe trofeve e bëri këtë armadë të pathyeshme.
  Pugachevitët arritën sukses edhe në vende të tjera. Beloborodov kapi uzinën e fundit në Urale dhe u fortifikua. Rebelët morën shumicën e qyteteve dhe rrethuan Tobolsk. Dhe manastiri, i cili u kishte qëndruar rebelëve për kaq gjatë, ra. Delong u përpoq të luftonte Beloborodov, por ra në një kurth dhe trupi i tij u mund pjesërisht dhe pjesërisht u kap. Gjenerali mezi arriti të shpëtonte. Dhe së shpejti ra edhe Tobolsk.
  Sukseset pasuan njëri pas tjetrit... Rebelët e morën Saratovin pothuajse pa luftë. Dhe kjo gjithashtu u bë një arritje, shumë oficerë shkuan në anën e tyre.
  Një pjesë e forcave nga ushtria e Pugachev u zhvendos në Simbirsk, dhe një pjesë e forcave nga Samara erdhën nga jugu. Dhe trupat e mbretit kozak iu afruan Nizhny Novgorod. Këtu arra ishte më e fortë. Disa njësi arritën të mbërrinin në qytet. Edhe pse vonë.
  Por Pugachev ka një ushtri prej njëqind mijë e më shumë se treqind e pesëdhjetë armë dhe armë të shumta. Plus Syzran ra, dhe Penza pothuajse pa luftë. E gjithë Vollga u rebelua, e mbështetur nga trupat Kozake. Gjithnjë e më shumë qyteti u betua për besnikëri ndaj mashtruesit fshatar. Dhe gjithnjë e më shpesh trupat e mbretëreshës vinin në anën e tij. Kështu që Simbirsk u mor kryesisht falë tradhtisë së trupave. Rebelët u zhvendosën drejt Tsaritsyn dhe Don. Aty do të mund të mblidheshin edhe forca të konsiderueshme. Emelyan Pugachev ndihej gjithnjë e më i sigurt. Sidoqoftë, Nizhny Novgorod duhej të ishte marrë. Qyteti ishte i fortifikuar mirë dhe kishte një garnizon të konsiderueshëm.
  Megjithatë, tregtarët kazan ranë dakord me vendasit që milicia të mos bënte rezistencë. Disa oficerë ishin gjithashtu të prirur drejt një aleance me carin. Kështu që tashmë në minutat e para të sulmit, u shfaqën boshllëqe mbresëlënëse në mbrojtjen e trupave të mbretëreshës. Dhe sigurisht, e gjithë kjo nuk është e mirë për mbrojtjen.
  Ushtria e Pugaçovit është e madhe. Dhe besimi te mbreti u forcua. Me çdo fitore populli bëhet gjithnjë e më i fortë. Dhe kështu burrat dhe banorët e stepës pushtuan dyshimet. Edhe Kozakët po luftojnë me besim dhe mes tyre ka edhe Don Kozakë. Ish-ushtarët, punëtorët e Uralit dhe forca të tjera po luftojnë për Atin Car. Beteja është e ndezur.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita, si gjithmonë, janë në vendin më të vështirë, si gjithmonë në ballë të sulmit, dhe po presin oficerë dhe fisnikë. Djali dhe vajza janë vërtet terminatorë.
  Tingëllon zëri i lartë i Pugaçovit:
  - Hiqni dorë, fëmijë! Do të kesh mëshirë!
  Dhe ushtarët hedhin armët e tyre. Dhe milicia tregtare u bashkua me Pugachevitët.
  Oleg Rybachenko hedh një disk të mprehur me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe vret gjeneralin. Pas së cilës djali terminator vrumbullon:
  - Lavdëroftë toka ime e shenjtë!
  Pas së cilës endacakja Margarita hedh disqe. Dhe përsëri një komandant tjetër u vra. Po, të dy luftëtarët e rinj janë në më të mirën e tyre! Dhe ata i shkatërrojnë armiqtë e tyre siç janë shkatërruar!
  Oleg Rybachenko bërtiti:
  - Po, në Mars ose në Venus, kudo në Rusi jeni me ne!
  Dhe përsëri ai hedh një granatë me gishtat e zhveshur. Po, trupat mbretërore të Katerinës do ta marrin këtu.
  Megjithatë, beteja tashmë po shuhet. Pothuajse të gjithë ushtarët i kanë hedhur armët dhe po përfundojnë vetëm oficerë individualë. Por gjithnjë e më shumë prej tyre po shkojnë në anën e Emelyan Pugachev. Shumë njerëz ende mendojnë: a mundet një kozak i thjeshtë të jetë një komandant i tillë dhe të marrë kaq shumë qytete? Jo, është e qartë se mbreti është padyshim!
  Nizhny Novgorod ra... dhe ushtria cariste, kozake dhe fshatare lëviz më tej drejt Moskës. Deri tani nuk ka asgjë të veçantë për të mbuluar kryeqytetin. Për më tepër, shumë qytete dorëzohen pa luftë. Këtu në Ryazan ka vetëm rezistencë fokale. Dy batalione roje luftuan dhe pjesa tjetër u dorëzua.
  Sukseset e mashtruesit çuan në faktin se ai mblodhi më shumë se dyqind mijë trupa për sulmin ndaj Moskës. Dhe Selia Nënë mezi mbulohet. Ka shtatë mijë trupa të rregullta, njëzet mijë milici të tjera, por... E pabesueshme.
  Pugachevitët kapën disa regjimente që shkonin për të mbrojtur Moskën. Dhe pothuajse pa luftë ata e sollën Emelyan në betim në Tushino.
  Mbreti i ri i pranoi në shërbim. Dhe ai dha urdhër për të marrë Moskën me stuhi.
  Për më tepër, milicia tregtare nuk dëshironte të luftonte me mbretin, dhe vendasit prisnin perandorin legjitim.
  Një lajm tjetër ishte kapja e Tsaritsyn dhe kalimi i regjimenteve të Kozakëve në anën e rebelëve. Mjaft e çuditshme, qyteti Yaitsky ende rezistoi. Edhe pse ushtarët e Katerinës po vdisnin nga uria atje. Sidoqoftë, një lajm i mirë erdhi nga atje: Ustinya është padyshim shtatzënë. Kjo do të thotë se ajo së shpejti do të lindë një trashëgimtar. Ose një vajzë. Edhe pse gjyshet me përvojë thonë se me shumë mundësi është djali.
  Dhe Emelyan gjithashtu ka gëzim!
  Dhe trupat rebele filluan një sulm. Siç pritej, milicia tregtare nuk qëlloi. Ai hodhi armët dhe u dorëzua. Ushtarët gjithashtu luftuan pa dëshirë, si shumë oficerë. Dhe nuk ishte përroi i panumërt i Emelyanit që pushtoi kryeqytetin.
  Vetëm një nga vëllezërit Orlov, i cili komandonte mbrojtjen e kryeqytetit, u përpoq të krijonte diçka. Por hedhja e kamës ia shpoi fytin. Dhe ky luftëtar ra, duke e gjetur veten të vdekur. Oleg Rybachenko veproi pa të meta.
  Pas së cilës djali terminator bërtiti:
  - Për një porosi të re ruse!
  Dhe ai nxitoi përsëri në betejë. Kështu djali luftoi ashpër. Ai përmban eksitim të furishëm dhe rezultatet më të egra.
  Mbrojtja e Moskës ishte e gjerë dhe për këtë arsye muret ishin të mbuluara dobët. Gjëja më e rëndësishme ishte të mos lejohej tërheqja e njësive në Kremlin, ku ato mund të qëndronin ende.
  Por njësitë më të zgjedhura të Kozakëve mbërritën në Kremlin më herët. Dhe ata hynë në kala. Shumë ushtarë dhe madje oficerë shkuan në anën e tyre. Edhe nga Regjimenti i Gardës Semenovsky. Jo në të vërtetë, luftëtarët donin të vdisnin. Dhe kështu Kremlini ra ...
  Pugachev pushtoi Selinë Nënë dhe hipi në kryeqytet mbi një kalë të bardhë. Tani ai është pothuajse një mbret i vërtetë. Dhe me rroba luksoze. Dhe ndoshta edhe të kurorëzohen. Pjesa më e madhe e garnizonit u kap. Nga ata që bëjnë betimin, ka edhe nja dy gjeneralë dhe shumë oficerë.
  Tani Pugachev ndihet shumë më i sigurt. Edhe pse Shën Petersburgu është ende përpara, sukseset e mëdha tashmë janë arritur!
  Gjatë paradës, Oleg Rybachenko tërhoqi vëmendjen te një burrë tashmë i mesëm, i shkurtër dhe i hollë. Kishte diçka të njohur për të. Djali, natyrisht, vrapoi drejt tij; një shans i tillë nuk duhet humbur.
  Burri u hodh dhe e ngriti për jakë, duke bërtitur:
  - Je ti Alexander Vasilyevich Suvorov! Ky është dikush që nuk e prisja ta takoja!
  Burri me rroba të thjeshta tundi me kokë:
  - Dhe ky je ti kolonel Rybachenko! Sa shpejt!
  Oleg Rybachenko sqaroi:
  - Tashmë një gjeneral major! Dhe ju, Alexander Vasilyevich, duhet të jeni një marshall fushor!
  Suvorov u përgjigj sinqerisht:
  - Ndoshta! Nëse njerëzit e duan kaq shumë Pjetrin e Tretë, atëherë është kështu!
  Oleg tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Ejani në anën tonë! Ushtria le të jetë me popullin!
  Suvorov bërtiti:
  - O Zot... Po të mos ishte kaq i dashur për njerëzit Emelian yt, do ta kisha menduar edhe tre herë! Dhe kështu! Trupi im do të jetë në shërbim të tij!
  Kështu, Aleksandër Suvorov kaloi gjithashtu në anën e rebelëve dhe mbretit fshatar.
  Më në fund, zona e fortifikuar e qytetit Yaitsky ra gjithashtu. Ushtarët dhe oficerët e fundit u dorëzuan. Në jug, Astrakhani u betua për besnikëri ndaj carit, duke u dorëzuar pothuajse pa luftë. Don u bë djepi i rebelëve. Pugaçevitët u zhvendosën drejt Shën Petersburgut. Ata nuk hasën pothuajse asnjë rezistencë. Gjithnjë e më shumë rafte të reja u dorëzuan.
  Emelyan Pugachev lëvizi me triumf në triumf. Në Novgorod ai u prit me nder të madh. Dhe vetëm në vetë Shën Petersburg mund të rezistonin.
  Megjithatë, pasoi një sulm i shpejtë. Qyteti u mbrojt nga rojet e Regjimentit Preobrazhensky. Dhe disa milici.
  Por ka shumë më tepër Pugachevit dhe gjeniu i Suvorov është në anën e tyre. Ku mund të rezistoj?
  Vetë Katerina u përpoq të arratisej, por u kap, dhe vëllezërit Orlov u vranë gjatë sulmit. Alexey Orlov u hakerua për vdekje nga vetë Oleg Rybachenko. Dhe Nikita Papin shkoi në anën e Pugachev.
  Katerina e Dytë u burgos në një birucë. Pastaj ata iu përgjigjën me lecka dhe zbathur Emelyan Pugachev.
  Cari fshatar i premtoi asaj jetën dhe se do ta linte të shkonte jashtë vendit nëse ajo e njihte publikisht si burrin e saj dhe Carin Pjetri i Tretë. Përndryshe, trekëmbëshi pas kamzhikimit.
  Katerina ra dakord. Jeta është më e vlefshme. Ajo e njohu Emelianin si burrin e saj dhe u gjunjëzua. Pugachev megjithatë urdhëroi që Katka të fshikullohej tërësisht. Ish-mbretëresha u fshikullua lakuriq, mu në shesh. Dhe pastaj ata u dëbuan nga Rusia.
  Rumyantsev dhe komandantët e tjerë e njohën Pjetrin e Tretë si Car. Lufta me Turqinë vazhdoi pak më gjatë dhe përfundoi me një paqe të favorshme për Rusinë. Emelyan Pugachev kreu një sërë reformash në Rusi. Ai konfiskoi tokat nga pronarët e tokave, hoqi robërinë dhe u dha popujve të lirë. Ai i bëri postet e guvernatorëve dhe kryebashkiakëve të qyteteve të zgjedhura dhe prezantoi zemstvos.
  Rusia gradualisht u bë një vend borgjez. Nën car kishte një këshill zgjedhor, por ai kishte funksione thjesht këshillimore. Dhe kështu qeveria ishte autokratike.
  Pasi pushoi pak dhe riorganizoi ushtrinë, Pjetri i Tretë filloi një luftë të re me Turqinë. Për këtë qëllim, i gjithë pushteti mbi trupat iu dha Alexander Suvorov. Perandoria Osmane u mund shpejt dhe u pushtua. Rusia përfshiu territoret e saj në përbërjen e saj. Austria gjithashtu kapi disa. Emelyan Pugachev më vonë pushtoi Egjiptin. Dhe pastaj në veri të Afrikës. Mbretërimi i tij ishte i suksesshëm. Suvorov dhe shokët e tij shkëlqenin. Revolucioni në Francë i lejoi Rusisë të pushtonte Evropën dhe Francën. Nga fundi i shekullit të tetëmbëdhjetë, Emelyan Pugachev kishte pushtuar të gjithë Evropën. Pastaj Rusia ende luftoi një luftë me Britaninë, të cilën e përfundoi me një fitore bindëse. Pugachev sundoi deri në 1810, dhe atje ai vdiq dhe ia dorëzoi pushtetin Pjetrit djalit të tij të katërt dhe Ustinia.
  Rusia lëvizi nëpër Afrikë dhe Azi, pushtoi Indinë dhe Kinën, dhe më pas Amerikën. Nga fundi i shekullit të nëntëmbëdhjetë e gjithë bota ishte bërë ruse. Dhe njeriu fluturoi në hapësirë në vitin 1899! Dhe ai fluturoi në Mars në 1917.
  Njerëzit gjetën paqe dhe lumturi. Të paktën në këtë univers. Dhe në përgjithësi, frika e Oleg Rybachenko nuk u konfirmua.
  Fitorja e Emelyan Pugachev doli të ishte bindëse dhe e dobishme për të gjithë botën. Rusia ishte një perandori e lirë, me një parlament dhe një qeveri të fortë cariste.
  Për më tepër, ushtria e saj, e reformuar nga Suvorov, nuk kishte të barabartë.
  Dhe pa robëri, industria u zhvillua me një ritëm të përshpejtuar.
  Dhe gjithçka doli, në përgjithësi, jo e keqe. Dhe Rusia ishte me fat që dinastia ruajti stabilitetin e pushtetit. Dhe se vendi nuk u shpërbë. Dhe pati fitore, njëra pas tjetrës.
  Përveç kësaj, ekzistonte edhe një demokraci zgjedhore e guvernatorëve, kryetarëve të qyteteve dhe pleqve të fshatrave. Kjo gjithashtu u dha njerëzve mundësinë të shprehnin mendimet e tyre dhe të kishin fuqinë e tyre të plotë.
  Por mbreti nuk ishte një despot. Dhe mendimet e njerëzve u morën parasysh. Dhe jeta shpejt u bë aq e mirë për të gjithë sa njerëzit harruan se mund të ishin të pakënaqur. Dhe pak njerëz menduan për pavarësinë. Në të vërtetë, uniteti i njerëzimit është gjëja më e rëndësishme!
  Perandoria Ruse i bashkoi të gjithë... Dhe lindi një fe e re. Të cilat u bashkuan duke thithur besime të ndryshme. Dhe në fund, Buda, Magomed, Krishti dhe Krishna u pajtuan. Të gjithë u bashkuan dhe pothuajse ateistë!
  Por më pas njerëzit mësuan gjithashtu të ringjallnin të vdekurit, por kjo është një histori tjetër
  
  
  HISTORIA E NDRYSHIMEVE TË SPEER
  Speer, ky gjeni i organizimit, arriti të bindë Fuhrerin që urgjentisht të zhvillojë dhe të vërë në prodhim një avion luftarak të lehtë, të lirë, të manovrueshëm me vetëm dy topa ajri, por më i miri në botë për nga karakteristikat e fluturimit.
  Kështu lindi HE-162, jo më 6 dhjetor 1944, kur u ngrit për herë të parë në ajër, por tashmë ishte tepër vonë, por më 20 prill 1943, kur Rajhu i Tretë ishte ende plot forcë, dhe kjo mund të kishte ndikuar në rrjedhën e luftës. Për fat të mirë, motori reaktiv Yummo ishte tashmë gati për prodhim masiv. Avioni ishte bërë pothuajse tërësisht prej druri dhe vetëm armatura në ballë peshonte pesëdhjetë kilogramë. Por makina është e lehtë, e lirë dhe shumë e manovrueshme, e lehtë për t'u kontrolluar. Shpejtësia e tij tejkaloi 900 kilometra në orë, dhe pesha e zbrazët e luftëtarit ishte vetëm 1600 kilogramë. Armatimi është fillimisht dy topa avionësh 20 mm - më të fortë se Yak-9 dhe të krahasueshëm me LAGG-5.
  Një makinë mjaft e lehtë për t'u përdorur. Shkurt, luftëtar i popullit. Më e lirë se ME-109 dhe më e lehtë për t'u prodhuar, por shumë më efektive.
  HE-162 doli të ishte një armë efektive. Tashmë gjatë Betejës së Kurskut, aset gjermanë po fitonin rezultate në të. Huffman u dallua veçanërisht.
  Hitleri, natyrisht, ishte i kënaqur dhe urdhëroi që prodhimi i makinës të rritet në pesë mijë në muaj. Kjo shifër nuk mund të arrihej, por deri në fund të vitit 1943 prodhoheshin më shumë se dy mijë automjete në muaj.
  HE-162 krijoi probleme për BRSS në ajër dhe ngadalësoi disi përparimin e trupave sovjetike. Në Kursk Bulge, humbjet e tankeve gjermane ishin më pak se në historinë reale; shumë IL-2 u rrëzuan.
  Gjermanët ishin në gjendje të vononin rezistencën dhe Kharkovi dhe Orel ranë një muaj më vonë se në historinë reale.
  Por prapë Ushtria e Kuqe përparoi, megjithëse më ngadalë se në historinë reale. Falë kësaj, gjermanët arritën të fitojnë një bazë në Dnieper dhe të krijojnë një mbrojtje të fuqishme atje. Dhe më pas mbërriti arma vetëlëvizëse E-10, një shkatërrues tankesh shumë i suksesshëm.
  Gjermanët ishin në gjendje të stabilizonin frontin në lindje. Në dimër, trupat sovjetike nuk ishin në gjendje të kalonin Dnieper. Gjermanët qëndruan gjithashtu në Leningrad.
  Edhe pse aleatët përparuan në Itali. Por me një çmim shumë të lartë.
  Pasi nuk arriti të depërtonte nazistët, Ushtria e Kuqe u zhvendos në Krime. Edhe këtu betejat zgjatën më shumë se në historinë reale, por përfunduan me disfatë.
  Zbarkimi i aleatëve në Normandi përfundoi me disfatë për Britaninë dhe Shtetet e Bashkuara. Më 22 qershor, trupat sovjetike sulmuan qendrën. Por gjermanët ishin në gjendje të zmbrapsnin sulmin e forcave sovjetike. Pjesërisht për shkak të armës vetëlëvizëse të suksesshme dhe të lirë E-10. Me peshë dymbëdhjetë tonë, kjo makinë kishte forca të blinduara ballore prej 82 milimetrash në një kënd prej 45 gradë, të padepërtueshme për tridhjetë e katër sovjetikë dhe një armë si T-4. Ky mjet madje mund të depërtojë në një IS-2 në ballë në distancë të afërt, duke pasur një shans të mirë për të rikoshetuar armaturën e prirur.
  Teknologjia e re gjermane është e mirë në mbrojtje. Dhe Krautët përfitojnë nga kjo. Por makinat sovjetike nuk janë ende aq të suksesshme. T-34-85 ka një armë dhe mbrojtje mjaft të dobët, dhe lartësia është shumë e madhe. Dhe IS-2 është i prekshëm ndaj ballit të frëngjisë dhe pjesës së poshtme të bykut.
  Gjermanët ishin në gjendje të mbanin duke përqendruar forcat e tyre në qendër paraprakisht dhe duke hamendësuar drejtimin kryesor të sulmit.
  Pas humbjes së aleatëve në Normandi, ndjenjat kundër luftës u intensifikuan në Shtetet e Bashkuara dhe Britani. Për më tepër, amerikanët ishin të pafat; kur u përpoqën të zbarkonin në Filipine, transporti i tyre u sulmua nga luftanijet japoneze. Dhe ata u mbytën. Shumë pajisje dhe ushtarë vdiqën.
  Gjë që bëri gjithashtu një përshtypje të fortë te populli amerikan.
  Gjermanët, pasi zmbrapsën sulmin në qendër, transferuan disa nga trupat e tyre në Itali dhe filluan një ofensivë atje.
  "Panther"-2 mori pjesë në beteja. Gjermanët arritën të mbanin peshën në pesëdhjetë tonë duke e bërë topin 88 mm dhe tytë 71 EL, dhe vetë automjeti kishte armaturë ballore 150 mm të trashë në pjerrësi.
  Panther 2, duke qenë më i lehtë, por me një motor më të fuqishëm, doli të ishte një shkatërrues i shkëlqyer tankesh.
  Gjermanët arritën të rimarrë Napolin dhe të kapnin shumë të burgosur dhe trofe. Aleatët u larguan përsëri në Siçili. Aty donin të strehoheshin duke përdorur flotën.
  Dizajnerët gjermanë lansuan gjithashtu E-25 në prodhim. Trupat sovjetike u përpoqën të sulmonin përsëri afër Leningradit. Por gjermanët ishin gati atje. Në përgjithësi, zbulimi gjerman funksionoi mirë, veçanërisht zbulimi ajror, pasi Fritz kishte makineri avionësh që fluturonin në lartësi të mëdha dhe ishin absolutisht të paprekshëm ndaj mbrojtjes ajrore sovjetike.
  Në dimër, trupat sovjetike sulmuan përsëri qendrën, por sulmet e tyre ishin të parashikueshme. Dhe në ajër fashistët kapën dominimin e plotë. Aviacioni aleat gjithashtu humbi shumë.
  Në shkurt, nazistët kryen një operacion në Siçili dhe kapën më shumë se dyqind mijë ushtarë britanikë dhe amerikanë. Dhe në mars gjermanët goditën në jug. Ne depërtuam mbrojtjen, duke përparuar natën dhe krijuam disa kazanë.
  Trupat sovjetike filluan të tërhiqen.
  Pas vdekjes së Roosevelt, Truman i propozoi Hitlerit një armëpushim. Fashisti numër një ra dakord. Por në këmbim ai kërkoi furnizimin me derivate të naftës dhe kthimin e të burgosurve. Truman dhe Churchill ranë dakord për këtë.
  Gjermanët kishin dorë të lirë në lindje. Ata gjithashtu morën një tank të ri, E-75. Një plan urbanistik më i dendur - motori dhe transmisioni së bashku - dhe një rregullim tërthor bënë të mundur uljen e lartësisë së automjetit. Ajo të kujtonte një Tiger-2 shumë të rritur, por me një siluetë shumë më të ulët.
  Me forca të blinduara shumë më të trasha të vendosura në kënde më të mëdha, E-75 peshonte 75 tonë, me një motor 1250 kuajfuqi. Që e bëri atë mjaft të lëvizshëm dhe të besueshëm. Tanku i Mbretërisë së Bashkuar kishte dy lloje armësh. 105 mm në 100 EL për luftimin e tankeve të armikut dhe 128 mm në 55 EL, një armë më universale. Frëngjia kishte forca të blinduara të pjerrëta ballore 252 mm të trasha, dhe armaturë anësore dhe të pasme 170 mm të trasha, gjithashtu të pjerrëta. Trupi kishte 200 mm forca të blinduara në pjesën e sipërme në një kënd prej 45 gradë, dhe 160 mm në pjesën e poshtme në një kënd prej 45 gradë. Anët e bykut janë 120 mm dhe mburojat janë 90 mm të tjera.
  Kështu, me një peshë prej 75 tonësh, gjermanët krijuan një automjet jo inferior ndaj Miut në armaturë dhe armatim, megjithëse me një armë.
  E-75 nuk u depërtua nga armët sovjetike antitank, madje edhe në anën e tij, dhe padyshim që mori përparësinë e Hitlerit mbi të gjitha tanket e tjera të serisë E.
  BRSS deri më tani ka marrë vetëm IS-3, i cili është më i mbrojtur në pjesën e përparme të frëngjisë, por më i vështirë për t'u prodhuar. Kështu që Stalini urdhëroi që IS-2 dhe T-34-85 të mos hiqen nga prodhimi për momentin.
  Në verë, tanket gjermane E-75 u shfaqën për herë të parë në pjesën e përparme. Ata kanë dëshmuar se janë makina shumë efikase.
  Në të njëjtën kohë, nazistët kishin një automjet të lehtë ME-1010 me krahë që ndryshonin fshirjen e tyre, një model më të avancuar ME-262 X dhe një automjet më të armatosur, më të shpejtë dhe më të manovrueshëm XE-262. Luftëtari i popullit ka marrë të gjitha lavdërimet nga projektuesit e tij. Dhe gjithashtu bombarduesi reaktiv Yu-287, i cili tregoi aerobatikë të jashtëzakonshëm. Dhe gjithashtu marka Arado.
  Gjermanët ishin në gjendje të përparonin në Ukrainë gjatë verës dhe rimorën Donbasin. Pastaj, në vjeshtë, ata morën Kursk dhe iu afruan Voronezh. Trupat sovjetike u tërhoqën përtej Donit dhe u përpoqën të krijonin një mbrojtje atje. Dimri po afrohej.
  Diplomatët gjermanë bënë përpjekje për të përfshirë Turqinë në luftë.
  Këtu ata qarkuan dhe premtuan male prej ari.
  Stalini, duke ndier se ishte e vështirë për BRSS që t'i rezistonte teknologjisë së re gjermane, dhe krijimi i tankut të ri T-54 u përball me vështirësi të caktuara, u propozoi nazistëve një armëpushim.
  Hitleri si përgjigje kërkoi dorëzimin e Leningradit dhe Krimesë, si dhe furnizimin me bukë, vaj dhe lëndë të tjera të para falas! Dhe ktheni robërit e luftës dhe transferoni një pjesë të arit në BRSS.
  Stalini ra dakord për gjithçka përveç dorëzimit të Leningradit.
  Nazistët sulmuan Krimenë në dimër. Ata pushtuan pothuajse të gjithë gadishullin, përveç Sevastopolit. Ushtria e Kuqe u përpoq të përparonte në qendër dhe në veri, por përsëri pa sukses, duke pësuar humbje të mëdha.
  Në mars 1946, Fuhrer më në fund ra dakord për një armëpushim për një periudhë tre vjeçare. BRSS, natyrisht, furnizoi Rajhun e Tretë me lëndë të para falas dhe transferoi disa nga pajisjet e fabrikave ushtarake.
  Dhe nazistët u kthyen në Perëndim. Bomba atomike nuk ishte krijuar ende, dhe Japonia po përballej me dëshpërim kundër Amerikës. Një betejë e ashpër u ndez për çdo ishull në Oqeanin Paqësor.
  Si fillim, Hitleri arriti një marrëveshje me Frankon dhe trupat gjermane morën Gjibraltarin në befasi. Pastaj hymë në Marok. Baza britanike në Maltë u shkatërrua dhe u kap nga forcat zbarkuese. Nazistët shkuan në Afrikë.
  Pilotët e tyre, Albina dhe Alvina, u bënë shumë të fortë. Vajzat ishin në gjendje të kalonin Huffman dhe të ishin të parat që kapërcenin pengesën e pesëqind avionëve të rrëzuar në frontin lindor.
  Dhe në Perëndim, djajtë plotësisht të zhveshur në bikini u bënë një stuhi për makinat amerikane dhe angleze.
  Dhe Gerda, me ekuipazhin e saj të tankeve, po udhëtonte përmes Algjerisë me një E-75. Vajzat janë mbajtëse rekord për numrin e automjeteve të shkatërruara në frontin lindor, përpara Wittmann.
  Luftëtarët filluan të luftojnë nga Bulge Kursk dhe treguan klasën e tyre. Edhe pse Hitleri jo shumë i zgjuar dyshonte se gratë ishin të afta të luftonin. Por Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda bënë mrekulli në Panterën. Ata rezultuan të ishin ekuipazhi i dytë i tankeve pas Wittmann që mori një çmim të lartë: Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi, shpata dhe diamante. Dhe gjithashtu një kryq i meritave ushtarake në ar dhe diamante.
  Vajzat hipin dhe këndojnë:
  - Ne do të shkatërrojmë të gjithë botën pa Rajhun,
  Deri në thelb dhe më pas...
  Ne do të ndërtojmë një botë të re, të re,
  Kush ishte askush, do të bëhet gjithçka!
  Luftëtarët gjithashtu qeshin dhe nxjerrin dhëmbët. Dhe ata qëllojnë veten përsëri ...
  Ata rrëzuan një tank anglez dhe gjëmuan:
  - Ne jemi super!
  Gerda shtyp butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur, shqye frëngjinë nga Sherman dhe bërtet:
  - Unë jam perëndeshë e ardhshme!
  Pastaj Christina troket mbi tank me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtet:
  - Edhe unë jam super vajzë!
  Më pas ajo qëllon, duke thyer makinën e Charlotte-s dhe kërcit:
  - Por Pasaran!
  Dhe me predhën tjetër, Magda e përfundoi anglezin. Vajzat janë vërtet supermena.
  Dhe për të qenë i sinqertë, të gjithë janë të mundur pa përjashtim. Jemi mësuar të vrasim të gjithë armiqtë tanë, dhe vendi është në ferr, sigurisht!
  Luftëtaret femra punojnë dhe qëllojnë. Ata nuk u japin asnjë çerek kundërshtarëve të tyre.
  Disa mijëra britanikë dhe amerikanë u dorëzuan. Burrat bien në gjunjë dhe puthin këmbët e zhveshura e të pluhurosura të vajzave.
  Kështu shkon lufta... Algjeria ka rënë, dhe gjermanët janë tashmë në Libi. Sigurisht, ata fitojnë duke luajtur. Nuk ka asnjë pengesë për ta.
  Gjatë verës së vitit 1946, gjermanët pushtuan të gjithë veriun e Afrikës dhe arritën në Kanalin e Suezit. Nazistët tani kanë një armë të frikshme: avionë me disk që nuk mund të rrëzohen. Të dy britanikët dhe amerikanët u thyen nën këtë.
  Në vjeshtë, Wehrmacht u zhvendos në Sudan dhe Lindjen e Mesme. Britanikët dhe amerikanët ranë si arra të çara.
  Fshehurazi ata u përpoqën të arrinin një marrëveshje me Stalinin. Si, hapni një front të dytë.
  Diktatori i Kuq u përgjigj në mënyrë evazive... Gjatë rënies, gjermanët pushtuan të gjithë Lindjen e Mesme dhe pjesën më të madhe të Afrikës, duke arritur në Kamerun. Dhe në dimër, trupat gjermane u zhvendosën në Iran dhe më tej në Indi. Vendi i elefantëve u pushtua. Dhe më pas nazistët përparuan në pranverë në Afrikën Jugore, duke marrë më në fund kontrollin e kontinentit të zi.
  Në qershor 1947 pasoi zbarkimi në Britani... Forcat e përzgjedhura të Wehrmacht morën pjesë në beteja.
  Për herë të parë u testua një rezervuar piramidal, i cili tregoi mbrojtje të shkëlqyer nga të gjitha këndet dhe shpejtësi të lartë.
  Ekuipazhi i tankeve të Gerdës luftoi në të. Vajzat dolën jashtëzakonisht të lezetshme dhe zagare...
  Ata grumbulluan një tufë tankesh dhe armësh.
  Gerda qëlloi, rrëzoi topin anglez dhe këndoi:
  - Armiqtë tanë nuk do të na ndalojnë!
  Dhe sa do të qeshë!
  Charlotte gjithashtu do të zhveshë dhëmbët dhe do të kërcëjë:
  - Ne do të pushtojmë mbulesën e universit!
  Dhe gjithashtu do të fshijë rezervuarin.
  Më pas, Christina do t'i godasë me shuplakë, duke u ulëritur e tërbuar:
  - Çizmet shkëlqejnë në marshim!
  Dhe gjithashtu do të fshijë kullën!
  Pastaj Magda qëlloi një obus anglez dhe përdhosi:
  - Fluturim i menjëhershëm!
  Luftëtarët janë në një lartësi kolosale.
  Dhe Albina dhe Alvina nxitojnë në qiell dhe përfundojnë pajisjet angleze dhe amerikane. Ata i shtypin Krautët me këmbët e tyre të zhveshura dhe të gdhendura dhe këndojnë me vete:
  - Afrika është e rrezikshme, po, po, po!
  Afrika është e tmerrshme - po, po, po!
  Mos shkoni fëmijë! Shkoni për një shëtitje në Afrikë!
  Kështu ai goditi, në një betejë, pesëdhjetë aeroplanë midis dy.
  Kështu i shkatërrojnë me besim luftëtarët femra armiqtë e tyre.
  Britania ra në dy javë. Dhe garnizoni i Londrës kapitulloi. Pra, Rajhu i Tretë shtypi armikun e tij të rrezikshëm.
  Por SHBA mbetet ende... Duke u bashkuar me japonezët dhe duke pasur shumë burime, gjermanët fillojnë të bëjnë presion mbi amerikanët... Në gusht 1947, nazistët zbarkuan në Islandë dhe pushtuan këtë ishull, duke iu afruar Amerikës.
  Nuk është e lehtë të shkosh në SHBA. Por fashistët kanë krijuar ura në Amerikën Latine dhe po ndërtojnë forcat e tyre. Por lufta zvarritet për një kohë të gjatë. Në dimër, betejat bëheshin në det dhe në ajër. Dhe në pranverën e vitit 1948, gjermanët u përpoqën të arrinin në Grenlandë. Dhe ia dolën... Në verë, nazistët tashmë po pushtonin Kanadanë. Por betejat ishin të ashpra...
  Duke u afruar gjithnjë e më shumë me SHBA-në. Por edhe vajzat sovjetike janë në gatishmëri.
  Pesë vajza Natasha, Mirabela, Angelica, Svetlana, Olympiada mbërritën në Amerikë për të luftuar si vullnetare kundër hordhive të Rajhut të Tretë. Të pesë vajzat janë shumë të bukura dhe flasin anglisht. Stalin-Putini refuzoi të dërgonte të gjithë batalionin e grave, pasi kjo do të binte në kundërshtim me kushtet e paqes së lidhur me perandorinë fashiste. BRSS-së i duhej të fitonte kohë me çdo kusht ndërsa nazistët sulmonin SHBA-në.
  Pesë vajzat janë vullnetare: ato kaluan pothuajse të gjithë luftën, nga Bresti dhe Bug në Orenburg. Dhe ata po luftojnë nazistët në anën tjetër të Tokës në kryeqytetin e Hondurasit.
  Tegucigalpa është një nga kështjellat kryesore të mbrojtjes, në përballje me një turmë të larmishme. Të dy hordhitë japoneze dhe aziatike u futën në telashe. Vetë gjermanët luftuan vetëm me tanke, dhe këmbësoria ishte tërësisht nga popujt jo-arianë. Ata i çuan përpara aziatikët, zezakët dhe arabët.
  Natasha qëlloi, duke prerë dy afrikanë dhe cicëroj:
  - Vetëm një turmë e Genghis Khan!
  Mirabela me flokë të artë, pasi kishte prerë tre indianë me një breshëri automatiku, ngriti këmbët e saj të zhveshura dhe të nxira deri në majë. Dhe ajo tha:
  - Po bluajmë mishin e topave!
  Një fragment nga një granatë fluturoi dhe goditi Mirabela-Zoya në thembër e saj të zhveshur dhe të rrumbullakët. Vajzat tradicionalisht zihen me bikini dhe zbathur. Dhe kur godet me një të mprehtë tabanin e ashpër dhe vajzëror, dhemb pak.
  Bukuroshja shkeli syrin dhe qëlloi sërish... Mirabela është shumë e hollë, me gjatësi mesatare me një figurë perfekte.
  Natasha është më e gjatë, me gradën major, madje edhe një hero i Bashkimit Sovjetik. Por edhe thuajse e zhveshur, e mbuluar mezi nga bikini. Shumë e nxirë, por flokët e saj janë të bardha. Dhe Natasha gjuan me shumë saktësi. Dhe i pëlqen të hedhë granata me këmbë të zbathura.
  Angelica e bukur qëllon dhe vret katër arabë me një shpërthim zjarri. Flokët e saj janë të kuq, ose më mirë të kuq bakri, si një flamur proletar. Dhe kur fryjnë erërat, është si një flamur revolucioni. Vajza shkëlqen me sytë e saj smeraldi, si yje. Dhe fshin brutalisht armiqtë.
  Svetlana është gjithashtu bjonde. Dhe ai qëllon nga një mitraloz. Vajza mbolli këmbët zbathur dhe dha një breshëri. Pesë luftëtarë të ndryshëm u hodhën lart, dhe burime të kuqe gjaku fluturuan nga gjoksi dhe barku i kundërshtarëve të tyre.
  Svetlana, duke lëpirë buzët e saj të plota, cicëroj:
  - Lufta është ajër për mushkëritë...
  Vajza e shtrirë hedh një granatë me këmbë të zbathur. Dëgjohen shpërthime. Disa militantë fluturojnë në drejtime të ndryshme.
  Olimpia është një vajzë më e madhe dhe më e fortë. Flokët e saj janë kafe të çelët. Një grua tipike fshati, e re, me gjak e qumësht. Ajo është shumë e fortë fizikisht dhe gjuan mirë.
  Këtu vjen sërish radha. Dhe mercenarët e vrarë fashistë bien.
  Olimpiada, ndërsa gjuan, thotë:
  - Mirë, mirë, ku ke qenë? Nga gjyshja! - Vajza qëlloi, duke vrarë tre luftëtarë nazistë me mjekër dhe shtoi. - Çfarë ke ngrënë - qull! Çfarë keni pirë? Pure!
  Vajzat po mbajnë linjën. Fashistët nuk i lënë përpara. Dhe këngët miqësore zhurmojnë:
  - Ne do të shkatërrojmë të gjithë botën e dhunës,
  Deri në thelb dhe më pas...
  Ne do të ndërtojmë një botë të re, qiellore -
  Kush ishte askush, do të bëhet gjithçka!
  Natasha përsëri hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur. Shpërthimet përpara këmbësorisë. Patjetër që po bëhet më e nxehtë. Këtu vjen famëkeq "Lion"-2. Dhe pranë tij është E-50 më i avancuar. Predha janë hedhur. Një amerikani me ngjyrë iu këput koka dhe ajo u rrokullis.
  Mirabela shkeli mbi një dërrasë që digjej dhe këmbët e saj të ngurtësuara mezi e ndjenë nxehtësinë e flakës.
  Bukuroshja me flokë të artë qëlloi dhe gërvishi:
  - E kush do ta ndalë rrjedhën e lumenjve të përgjakshëm, të tërbuar...
  Mirabela qëlloi përsëri, duke e rrëzuar afrikanin nga armatura e E-50 dhe cicëroj.
  - Një rreze nga një shpues do të godasë tempullin tuaj, në një ndezje të keqe njeriu u zhduk!
  Vajza qëlloi sërish. Ajo ndezi këmbën e saj zbathur, të nxirë dhe të hijshme nëpër ajër. Një granatë fluturoi drejt saj. Bukuroshja me flokë të artë e mposhti me shkathtësi dhuratën me tabanin e saj të zhveshur, pothuajse pa pluhur. Granata u kthye prapa. Ajo nxitoi në radhët e militantëve të Rajhut të Tretë. Dukej sikur shalqinj po binin nga kamioni duke u thyer. U derdh aq shumë gjak.
  Mirabela shkroi në Twitter:
  - Vajza dështoi në provim dhe erdhi Rajhu i mallkuar. Hitleri me sa duket ishte i lodhur duke jetuar, dhe bukuroshja e tij e hëngri atë!
  Angelica është gjithashtu një luftëtare pa kuptim. Ai qëllon veten me automatikë dhe thotë duke shpërndarë kufomat:
  - Për lugën e mamit! Për lugën e babit! Dhe për Kobën, një lugë! Dhe në anën tuaj në shtrat!
  Një bukuroshe me flokë të kuq bakri nis me këmbën e saj të zbathur një aeroplan prej druri. Ai fluturon drejt e drejt tankut masiv gjerman Lion. Ul në grykën e një topi 105 mm dhe ai shpërthen. Arma dështon.
  Gjermani kthehet dhe detyrohet të ikë me turp. Angelica, duke fërkuar këmbën e saj në një pjesë të ndërtesës, thotë:
  - Nëse nuk ke forcë, të duhet inteligjencë! Do të duhet të bëni pak zhurmë!
  Dhe sërish vajza qëllon shumë saktë. Flokët e saj të kuq janë si flaka e pishtarit olimpik. Vajza tërheqëse. Ajo tashmë është dalluar në ushtrinë amerikane duke demonstruar një temperament të furishëm. Ai ishte veçanërisht i mirë për të bërë ngatërresa me afrikano-amerikanët. Është kaq e pazakontë dhe e bukur me ta.
  Angelica, megjithatë, shkatërron gjithashtu zezakët që luftojnë në ushtrinë e Rajhut të Tretë. Pse Gjermania pushtoi të gjithë Afrikën? Mundohuni të ndaloni një fuqi të tillë.
  E-50 është tanku më i ri, me një motor turbinë me gaz dhe forca të blinduara anësore dhe ballore. Nuk mund të merret me granatë. Angelica e hodhi dhuratën me këmbën e saj të zhveshur, rrëzoi disa këmbësorë dhe cicëroj:
  - Oh, armatura jote e tankut është e besueshme, nga dikush që ka ndërmend të kafshojë... Vetëm dije fuqinë që ke... ja, mund të godasësh vetëm një kalë çeliku!
  Svetlana gjithashtu gjuajti me shumë saktësi. Dhe ajo preferoi të hidhte granata me këmbë. Gishtat e saj të zhveshur rrotulluan gjithashtu diskun e çelikut. Maja fluturoi sipër dhe u preu fytin dy militantëve fashistë. Ata hodhën mitralozin dhe tani një breshëri e trashë e kalibrit të madh kaloi nëpër zinxhirët e turmës. Një linjë e tërë luftëtarësh të huaj të rekrutuar përmes bastisjeve në ushtrinë e Rajhut të Tretë.
  Svetlana shkroi në Twitter:
  - Fati është shpërblimi i guximit! Mjafton një këngë! Le të këndojnë vetëm për shtëpinë!
  Por bukuroshja nuk ka pasur ende kohë të mungojë për shtëpinë. Edhe pse ka shumë pak vullnetarë sovjetikë në ushtrinë amerikane. Stalin-Putini nuk donte të shkëlqente, në mënyrë që të mos i jepte më vonë Hitlerit një arsye për të akuzuar Rusinë për shkeljen e kushteve të "Paqes së Kashtës".
  Pesë vajza, më të mirat në batalionin e grave, u paralajmëruan se nëse do të kapeshin, Atdheu do t'i mohonte. Dhe në këtë rast, vajzat duhet të kositin për mercenarët e parëndësishëm që u punësuan për para.
  Dhe Svetlana, Natasha dhe vajzat e tjera e kuptojnë se nëse kapen, i presin tortura të tmerrshme. Kështu ata vendosën, në çdo rast, të mos vriteshin nga nazistët të gjallë.
  Avionët sulmues gjermanë fluturojnë mbi pozicionet e trupave amerikane. Duke mos pritur që ata të përballeshin me një rezistencë kaq kokëfortë në kryeqytetin e Hondurasit, nazistët u mërzitën disi.
  Avionët reaktivë dhe sulmues janë të fortë. Raketat po fluturojnë, armët po gjuajnë.
  Ushtarët amerikanë po vdesin. Edhe Olimpiada u godit nga copëza në shpatullën e saj me mish. Doli gjak. Vajza heroike nxori një copë çeliku me dhëmbë dhe pështyu gjak. Dhe më pas ajo më goditi përsëri me një automatik të rëndë. Mercenarët e huaj po bien. Pothuajse të gjithë këtu janë vendas, vetëm komandantët e tyre janë gjermanë, dhe madje edhe atëherë jo gjithmonë. Vërtetë, ekuipazhet në tankun më modern E-50 janë tërësisht gjermanë. Makina ka shpejtësi dhe manovrim të mirë. Epo, ky nuk është ende modifikimi më i avancuar - ai peshon shtatëdhjetë e pesë ton. Muret po shkërmoqen nën shina. Kjo zakonisht prodhohet në tre versione me një top 105 mm, një armë sulmi 180 mm dhe një raketë 400 mm.
  Dhe çdo modifikim ka detyrën e vet. Këtu është ky tank me një armë sulmi, më i përshtatshëm për të sulmuar qytete. Dhe nuk është aq e lehtë ta shkatërrosh atë. Olympias kryqëzohet dhe kap një granatë antitank me gishtat e tij të zhveshur, këmbën e tij të madhe, por të hijshme, në formë të bukur. Tani ju duhet ta hidhni dhuratën pikërisht në tytë për të çaktivizuar armën e mastodonit. Pesë mitralozë mbulojnë një tank modern gjerman dhe nuk është aq e lehtë t'i afrohesh.
  Olimpia është shumë e fortë dhe këmbët e saj si kalë hedhin një granatë larg. Por nuk është gjithmonë e saktë. Në çdo rast, për të goditur një objektiv të tillë si tyta e një topi 180 mm. Vajza heroike ka dyshime. Po nëse i mungon?
  Eh, nëse partneri i tyre i vjetër Oleg Rybachenko do të kishte qenë me ta, ky pionier trim do të kishte menduar diçka.
  Por djali vdiq në betejat për Voronezh. Vajzat nuk e dinin fatin e tij të mëtejshëm. Por fati i shpikësit pionier ishte me të vërtetë i palakmueshëm. Në fillim, Oleg Rybachenko u torturua brutalisht, duke u përpjekur të rrëmbejë sekretet. Pas torturave, djali njëmbëdhjetë vjeçar ka përfunduar në miniera. Puna është e frikshme dhe jashtëzakonisht e vështirë. Por pionieri sovjetik, i vogël por i zgjuar, doli të ishte këmbëngulës.
  Ai arriti të mbijetonte, madje përmes labirinteve të minierave vendosi të arratisej. Dhe Oleg Rybachenko arriti të dilte. Djali u end nëpër Ballkan për ca kohë derisa u bashkua me një çetë partizane vendase. Aty u bë ndërlidhës dhe diversant.
  Në Ballkan kishte ende një lëvizje partizane mjaft të zhvilluar. Pjesërisht edhe sepse shërbimin e pushtimit e kryenin italianë, rumunë, bullgarë, shqiptarë - të cilët nuk ishin aq të gatshëm luftarak sa njësitë e rregullta të Wehrmacht-it.
  Por ende vdiqën shumë partizanë. Sidomos nga sulmet ajrore. Dhe atdhetarët e Jugosllavisë detyrohen të fshihen nëpër male, pyje, ose në rastin më të mirë në fshatra të vegjël. Një numër i madh komandantësh tashmë kanë vdekur. Situata u përkeqësua nga paqja e nënshkruar me BRSS. Tani divizione të reja ndëshkuese filluan të mbërrinin në Ballkan, duke organizuar bastisje masive dhe duke pastruar zonën.
  Oleg Rybachenko duhej të ngjitej gjithnjë e më thellë në male së bashku me partizanët.
  Megjithëse Olimpia nuk e dinte fatin e të preferuarit të tyre universal, ajo psherëtiu rëndë. Më pas ajo e shtrëngoi më fort granatën me gishtat e këmbëve të zhveshura e vajzërore dhe me gjithë forcën e saj e hodhi në tankun e armikut. E-50 sapo qëlloi, duke lëshuar një predhë vrasëse.
  Madje Olimpia u drodh dhe ajo ra në gjunjë. Ai është goditur në kokë nga një kalldrëm i shkëputur nga trotuari dhe thembra e tij e zhveshur është djegur nga metali i nxehtë. Vajza fërkoi kokën e saj të shtangur me flokë të pluhurosur.
  Granata fluturoi, gati duke prekur tytën dhe goditi ballin e pjerrët të makinës. Një shpërthim gjëmonte... Por sigurisht, 250 mm forca të blinduara ballore, madje edhe në një kënd, nuk është në gjendje të depërtojë në një granatë.
  Lojërat Olimpike përplasën grushtin në pluhur, duke ngritur një re të tërë rëre. Pastaj ajo bërtiti:
  - Vrite, vrite! Shënoni një gol në gol!
  Vajza goditi këmbën e saj në asfaltin e plasaritur. Një copëz ishte ngulur në kallot e thembrës. Lëkura në shputat e vajzës ishte e trashë si ajo e hipopotamit. Ajo jetonte në një familje të varfër dhe pothuajse kurrë nuk kishte veshur këpucë që nga lindja. Megjithatë, kjo nuk i bëri këmbët e saj të dukeshin aspak të ashpra në formë, por ishin të nxirë, të hijshme, joshëse.
  Megjithatë, Lojërat Olimpike ishin pak frikësuese për burrat me gjatësinë e tyre të gjatë, muskujt e fortë dhe grushtat me kyçet e dala. Por vajza heroike ka karakterin më të sjellshëm, dhe ijet e gjera kombinoheshin me një bel relativisht të hollë dhe bark të skalitur. Vetëm me rroba Olimpia mund të shfaqej mbipeshë për shkak të gjoksit të saj të madh. Me bikini, ajo duket si një atlete me bukë.
  Vajza e zhgënjyer hodhi sërish një granatë, këtë herë duke synuar shinat. Por dhurata vdekjeprurëse goditi mburojën e trashë dhe të blinduar që mbulonte rrotullat.
  Olimpia e goditi veten me grusht në mjekër e zhgënjyer. I dhimbte nofullat. Dhe vajza heronj mallkoi:
  - Pres si kosë!
  Edhe Svetlana tentoi të godiste tankun e rrezikshëm, por granata e hedhur nga këmba e vajzës humbi lehtë. Dhe biondja filloi t'i afrohej makinës. Por më pas u shfaqën dy tanke të tjera - "Lion" dhe "Panther"-2, ata qëlluan në të gjitha afrimet me mitralozë. Duhej të ishim jashtëzakonisht të kujdesshëm.
  Amerikani Sherman bëri një përpjekje për t'iu afruar automjeteve gjermane. Ai kishte një shans për të goditur Panther 2, por vetëm në krah. Por një gjerman nuk është aq i lehtë për t'u mashtruar. Për më tepër, silueta më e gjatë e Sherman-it e bën atë të dukshëm nga një distancë e madhe.
  "Pantera" 2 pështyu një predhë dhe e goditi amerikanin direkt në ballë. Makina e gjatë u prish në gjysmë. Dhe digjej si një qiri Krishtlindjesh.
  Svetlana tha e zhgënjyer:
  - Oh, sa të dobëta janë tanket e tua... Më mirë teknikisht, do të bëhesh Yankee!
  Por Natasha, një luftëtare me përvojë, ishte në gjendje të afrohej me Panterën. Ajo hodhi një granatë... Dhe tyta e gjatë e makinës gjermane u përkul në borinë e një dash.
  Tanku "Panther" 2, i lançuar në prodhim në 1943. Në modifikimin e fundit më të përhapur, ai ka forca të blinduara ballore 150 mm, armaturë anësore 82 mm në një kënd dhe një top 88 mm me gjatësi tyta 71EL. Duke filluar nga viti 1945, supozohej se do të ndërpritej në favor të modelit më të avancuar dhe më të mbrojtur E-50. Por tani për tani ky tank po lufton. Me një peshë prej 51 tonësh, makina ka një motor 900 kuaj-fuqi, i cili i siguron asaj performancë të mirë drejtimi.
  Dhe tani, pasi ka marrë dëme, Panther-2 kthehet dhe largohet. Natasha arrin të hedhë një tjetër granatë me këmbën e saj të zbathur. I theva rrotullat. Dhe shpejtësia e makinës gjermane u ngadalësua dukshëm.
  Natasha thotë me një vështrim të gëzuar:
  - Çfarë goditjeje! Goditja ime është dhuratë nga Zoti!
  Dhe vajza u tregoi hundën gjermanëve. Por zjarri i automatikut filloi të derdhej nga E-50. Dhe plumbat fishkëllenin mbi flokët e bardhë e disi të njollosur të Natashës. Madje, njëri prej plumbave preu një fije floku. Madje, vajza madhore u ndje paksa gudulisëse.
  Natasha shkroi në Twitter:
  - Nëse doni të jeni si një elefant, shkoni në çmendinë si bandit!
  Vajza ngriti fijen e saj të prerë me gishtërinjtë e saj. Flokët e Natashës janë të mëndafshtë, me ngjyrë perla, por pak të pluhurosur. E megjithatë kaq e butë. Vajza i vrapoi përgjatë shputave të saj. Pak gudulisëse dhe e këndshme.
  Natasha kujtoi sesi djali e përkëdhelte. Edhe duart e tij niseshin nga shputat, duke u ngritur më lart deri te kofshët dhe në vendin më të ndjeshëm. Kur një i ri i pashëm të përkëdhel, është shumë e këndshme. Natasha pothuajse e donte atë. Asaj i pëlqente loja e dashurisë dhe u zgjua nga prekja e një trupi muskuloz mashkullor. Por Natasha nuk kishte dashuri të vërtetë, romantike, kur çmendesh për një burrë. Ajo tashmë ka ndryshuar shumë djem. Shumë nga njerëzit e saj vdiqën në betejë.
  Edhe ky ishte mallkimi i luftës. Dhe këtu në Amerikë, ka djem muskuloz dhe të zinj. Dhe gjithçka është kaq e pazakontë me ta.
  Natasha qëlloi dhe e rrëzoi zezakun. Më erdhi pak keq për djalin afrikan. Ajo vrau një burrë që luftonte për interesa të huaja për të. Në fund të fundit, gjermanët janë racistë. Ata i shikojnë zezakët si skllevër. Por në të njëjtën kohë, afrikanët po regjistrohen në divizionet e huaja të Wehrmacht-it të fryrë.
  Natasha bëri diçka si fiku me gishtat e saj të zhveshur dhe ua tregoi nazistëve. Po, vetë kombi gjerman nuk pëson asnjë dëm këtu. Tanket kanë forca të blinduara shumë të trasha për t'u depërtuar nga një granatë ose bazuka. Por njësitë vendase po vdesin.
  Natasha hedh një granatë në E-50. Ajo tundi këmbën e saj të zhveshur, të nxirë dhe hodhi, duke i përdredhur ijet. Dhe granata fluturoi në një hark të lartë. Gishtët e mi të zhveshur më lanë të ndjeja prekjen e metalit. Dhe pastaj granata shpërtheu.
  Natasha pëshpërit:
  - Zoti na bekoftë!
  Një erë e nxehtë i fryu vajzës, si e prekur nga një burrë i pashëm. Natasha po lexonte një libër për Tarzanin dhe donte shumë që ky njeri të luante me të. Unë do të ledhatoja gjoksin tim të zhveshur me duar të forta.
  Granata goditi tytën, por shpërtheu shumë vonë, duke fluturuar nga metali. Fragmentet u përplasën si bizele mbi parzmore. Mbeten vetëm gërvishtjet!
  Natasha nxori një granatë tjetër. Por pashë që ishte kundër personelit. Dhe armët antitank janë zhdukur.
  Vajza rënkoi e zhgënjyer. Por për të mos humbur kohë, e futa në gishtat e mi të zhveshur. Ajo ktheu këmbën, përkuli bustin, pastaj e drejtoi dhe ia hodhi këmbësorisë.
  Gjysmë duzinë luftëtarësh fluturuan lart si topa ping-pongu. Syzet e njërës prej tyre fluturuan, dhe fragmentet fluturuan nja dy qindra metra dhe vrapuan nëpër shpinën e Natashës. Sutjena shpërtheu dhe gjoksi i bukur i vajzës së madhe u zbulua.
  Vajza mbuloi automatikisht thithkat e saj. Por më pas ajo e kuptoi se nga kush duhej të kishte frikë. Dhe ajo e tundi përsëri automatikun. Ajo dha një kthesë dhe u tërhoq pak.
  Një këmbësor amerikan qëlloi me bazukë. Predha goditi tankun gjerman në anën e tij të pjerrët, por armatura 160 mm e përballoi atë, duke zmbrapsur energjinë shkatërruese. Gjermani qëlloi kundër. Arma e tij e kalibrit të madh çau murin.
  Natasha u përpoq të lidhë rripat e sytjena. Vajza mendoi se Zoya Kosmodemyanskaya ndoshta ishte vozitur në të ftohtë me pantallonat e shkurtra. Ishte në një film sovjetik që ajo u përshkrua e veshur me një këmishë apo edhe një lloj fustani. Vetëm kjo është vetëm një haraç për hipokrizinë. Në fakt, nazistët, për ta poshtëruar më tej vajzën e kapur, me siguri e kanë zhveshur atë. Dhe ushtarët e uritur gjermanë me siguri dëshironin të shihnin një vajzë të bukur dhe të zhveshur.
  Pra, në historinë reale, vajza heroinë nuk mund të mbulonte gjoksin, kështu që duart e saj ishin të lidhura pas shpine. Por ajo nuk kishte turp dhe dukej me krenari. Natasha e dinte mirë se si ishte të ecje zbathur në dëborë. Ajo ishte e guximshme dhe i pëlqente të prekte borën me shputat e saj të zhveshura. Natasha e pëlqeu dhe i dha kënaqësi. Por kjo është për të, tashmë e ngurtësuar nga vitet e luftës. Dhe për Zoya e re dhe urbane, kjo është me sa duket e dhimbshme. Tabanat ndjehen sikur digjen qymyr.
  Natasha hodhi sytjena mënjanë e inatosur dhe bërtiti:
  - Turpi është koncept borgjez! Gruaja sovjetike nuk ka frikë nga asgjë dhe nuk ka turp!
  Vajza përsëri filloi të gozhdonte me automatik, ose më saktë me automatik. Metali u nxeh, në fund të fundit, Hondurasi është tropikët, mund të jetë shumë nxehtë atje në shkurt. Gishtat e Natashës po nxehen. Ne duhet të japim gjithçka. Sot është 23 shkurt. Është dita e ushtrisë sovjetike dhe kjo kërkon luftë me gjithë zemërimin e qetë dhe të arsyeshëm.
  Natasha preu edhe pesë të tjera me plumba dhe aksidentalisht dogji faqen në këmishën e nxehtë të automatikut. Sigurisht që është e pakëndshme, flluska është e fryrë.
  Natasha u betua:
  - Epo, o Zot, pse më ke krijuar kaq shumë probleme mua dhe vendit tim!
  Flluska u kruajt... Faqja e vajzës është një vend shumë i ndjeshëm. Vajza u përpoq të gjente diçka të ftohtë për ta aplikuar në topin e fryrë. Por përpiquni të gjeni diçka interesante. Në këtë qytet të nxehtë. Për më tepër, moti ishte i kthjellët dhe era po frynte nga jugu.
  Natasha është e qartë se nuk është e qetë. Olimpiada hedh një granatë nga një distancë e gjatë, por përsëri pa sukses. Dhe stuhitë tashmë po fluturojnë në qiell. Automjetet gjermane kanë forca të blinduara të forta dhe shpejtësi të lartë.
  Avionët reaktivë vijnë në valë dhe duket se presin shirita liri.
  Natasha u fsheh në hendek. Raketat e copëtimit shpërthyen nga lart. Vajza ndjeu copa guri të grimcuar duke rënë nga lart me hala. Më guduliste qafën e zhveshur. Bukuroshes i janë shpuar edhe thithkat.
  Natasha pëshpëriti:
  - Ky është një masazh... Por jo një korsazh!
  Vajza ndjeu se trupi i saj pothuajse filloi të kruhej me dhimbje. Tashmë është nxehtë dhe raketat që shpërthejnë e shtojnë nxehtësinë. Dhe a është kjo një banjë?
  Natasha kujtoi banjën natyrale ruse, me fshesa bredh. Si u godit vajza atëherë.
  Këto ishin ndjesi të tilla ekzotike.
  Natasha këndoi për të gëzuar veten:
  - Dashuri dhe vdekje! E mira dhe e keqja! Çfarë është e shenjtë, çfarë është mëkatare! Ne jemi të destinuar të kuptojmë!
  Vajza u ngrit në këmbë, shkundi gjithë këtë papastërti dhe mbeturina të mbërthyera.
  Natasha bërtiti:
  - Oh, ju do të merrni Hitlerin në brirë!
  Dhe vajza major gjuajti një breshëri në drejtim të këmbësorisë që po përpiqeshin të ngriheshin për të sulmuar. Disa militantë të rekrutuar gjatë bastisjes ranë. Natasha fshiu fytyrën e saj të pistë, e cila i thumbonte sytë. Luftëtarja pështyu dhe u kryqëzua.
  Ajo hapi përsëri zjarr nga mitralozët dhe militantët po futeshin brenda. Edhe Angelica flokëkuqe hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Të pranishmit u hodhën dhe goditën fashistët. Një duzinë njerëz u vranë.
  Flokëkuqja këndoi:
  - Ka shumë të mira në botë, por është e mbuluar me borë!
  Dhe vajza hapi zjarr me automatik, vetëm duke mos përdorur duart, por gishtat e saj të shkathët dhe këmbët zbathur.
  Angelica qëlloi me saktësi dhe bërtiti:
  - Goditi! Goditi! Një tjetër goditje! Një goditje tjetër dhe më pas... Demoni i fuqishëm, dhurata e Zotit, jep një uppercut!
  Dhe vajza hodhi me duar copa xhami. Ajo i mahniti fashistët dhe shkroi në Twitter:
  - Dhe për ata që nuk duan të jetojnë në paqe... Ne u bëjmë hara-kiri!
  Japonezët u shfaqën vërtet. Këta luftëtarë me sy të ngushtë. Epo, si nuk mund të bësh hara-kiri kështu?
  Pasi shkarkoi kapësen e mitralozit, Angelica mori granatën me gishtat e saj të zhveshur dhe ia hodhi samurait. Ata morën një dhuratë, disa japonezë të gjymtuar dhe fluturuan në drejtime të ndryshme.
  Angelica nxori gjuhën dhe mërmëriti:
  - Unë jam një super luftëtar! Dhe armiku e vrau hiperin!
  Kinezët, të rekrutuar nga japonezët nga zonat e pushtuara të Perandorisë Qiellore, hynë në betejë. Luftëtarët kinezë ecën pa frikë dhe vajzat, pasi kishin shkarkuar automatikët e tyre, u detyruan të tërhiqen.
  Mirabel metali këmbëzbathur fragmente suvaje dhe qelqi. Të njëjtën gjë bënë edhe vajzat e tjera. U bë shumë e vështirë.
  U shfaq Shturmlev, një makinë e fuqishme me një raketë hedhëse. Ja një që do t'ju prishë - nuk duket shumë.
  Gjuajtja e parë gjëmonte... Svetlana, Angelica dhe Olimpia u hodhën lart nga vala e shpërthimit, si burimi i një balene gjigante. Vajzat fluturuan disa dhjetëra metra dhe u hodhën me këmbë të zbathura drejt në zjarr.
  Vajzat u hodhën prej andej, u përvëluan dhe kënduan. Ata spërkatën thembra të zhveshur mbi thëngjij.
  Angelica fërshëlleu me bezdi:
  - Demi fillimisht vihet nën sëpatë, pastaj piqet! Dhe ne fillimisht u skuqëm, dhe më pas nën sëpatë!
  Dhe vajza Komsomol qeshi! Por më pas ajo u ndje e trishtuar. M'u kujtua që shoqja e saj u kap. Gjermanët e zhveshën vajzën e re dhe filluan t'i hedhin zjarr në gjoksin e saj të zhveshur. Një dhimbje kaq e tmerrshme. Vajza po bërtiste dhe lëkura e saj e butë ishte djegur. Këta janë fashistët që dolën fanatikë. Ata as nuk bënë pyetje, por gjithashtu ndezën një zjarr nën këmbët e zbathura të robit. Anëtari i Komsomol, në fund, nuk mundi të duronte torturat dhe vdiq nga tronditja e dhimbshme.
  Angelica, duke kujtuar këtë, spërkati mbi thëngjij të nxehtë. Olimpiada ishte përpara saj. Kjo vajzë e fshatit ka lëkurë të nxirë dhe nuk mund ta përballosh atë me një pishtar. Pse jo një vajzë supermen? Lojërat Olimpike sheh një bazukë me një predhë të hedhur nga një ushtar amerikan i vrarë. E merr me këmbë dhe e hedh në krahë. Dhe ai futet me gjithë fuqinë e tij.
  Predha fluturon dhe godet kinezin e detyruar. Shumë ulërima dhe rënkime. Masa kufomash. Dhe gjymtyrë të prera.
  Olypiada këndoi një këngë të lashtë:
  - Dhe samurai fluturoi në tokë! Nën presionin e çelikut dhe zjarrit!
  Më në fund vajzat dolën me vrap nga thëngjilli. Këmbët e tyre të hijshme dhe të zbathura e morën atë.
  Svetlana, si më e buta prej tyre, u shtrëngua dhe fërkoi shputat e saj të zhveshura, duke u përpjekur të lehtësonte kruajtjen.
  Olimpiada, e cila vraponte zbathur në dëborë që nga fëmijëria e hershme, nuk i kushtoi vëmendje një gjëje të tillë.
  Vajza heroike këndoi:
  - Imagjinoni që jemi zhytur në qumësht të freskët... Shpërblimi është një gjë e vërtetë!
  Dhe luftëtarja mori me këmbën e saj një copë pllake të thyer dhe mjaft të rëndë. Duke e mbajtur fort me gishta të zhveshur, vajzërore, e rrotulloi dhe e nisi drejt armikut. Tre kinezë ishin viktima të së tashmes së vdekjes; kokat e tyre u shtypën.
  Angelica tha me një vështrim të kënaqur, duke qëlluar në drejtim të armikut:
  - Ne jemi gra të lezetshme!
  Svetlana, për të lehtësuar pak kruajtjen në këmbët e saj të djegura, ose më mirë të djegura, këndoi:
  - Ka gra në atdheun tonë,
  Pse po ngasin një aeroplan për shaka?...
  Për ta nderi është më i vlefshëm se jeta,
  Ai lehtë mund ta vrasë kundërshtarin e tij!
  
  Ata kanë lindur për të fituar
  Për të lavdëruar Rusinë me shekuj!
  Në fund të fundit, stërgjyshërit tanë -
  Menjëherë mblodha një ushtri për ta!
  Dhe Svetlana filloi të shkarravit nga mitralozi. Dhe ajo e bëri atë me shumë mjeshtëri. Kështu që të gjithë mund të ndjejnë se ky është një luftëtar nga Zoti! Nëse jo nga i Plotfuqishmi, atëherë nga Marsi me siguri!
  Edhe Natasha qëlloi. Së bashku me Mirabelën, ata u detyruan të tërhiqen, duke marrë video nga ushtarët amerikanë të vdekur. Vajzat ranë në shpinë dhe qëlluan mbrapsht me këmbë - e bënë më mirë kështu. Dhe ata e bënë atë me saktësi. Një përzierje e trupave kineze dhe afrikane përparoi mbi vajzat. Dhe luftëtarët rrahën.
  Natasha këndoi:
  - Bota nuk është një tabelë shahu...
  Mirabela e mori këtë pasazh, duke shfarosur mercenarët verdhezi.
  - Dhe shifrat nuk janë një zero e rrumbullakët!
  Natasha shtoi në rreshtin e prerë të verdhë e zi:
  - Melankolia po na sulmon!
  Mirabela qëlloi me saktësinë e Robin Hudit dhe cicëroj:
  - Dhe kali nxiton në zjarr!
  Vajzat, duke qëlluar kundër, u tërhoqën pas fushës së minuar. Luftëtarët kinezë dhe afrikanë u përplasën me të mira. Ata filluan të shpërthejnë, ata u hodhën përpjetë, duke i copëtuar dhe u bë një rrëmujë e përgjakshme.
  Disa tanke Panther-2 u shfaqën në distancë. Ata qëllojnë dhe kanë frikë të fusin hundët. "Luan"-2 lëviz përpara dhe gjithashtu pështyn zjarr. Dhe këtu është rezervuari i flakëhedhësve Rhino, i kulluar, me tufa flakë.
  Por më i frikshmi është "Sturmlev". Raketuesi i tij nuk është veçanërisht i shpejtë, por është jashtëzakonisht shkatërrues.
  Natasha pëshpërit:
  - Rusët, rusët - jo një fat i qetë! Epo, pse na duhen telashet për të qenë më të fortë?
  Në të vërtetë, ata po luftojnë larg Rusisë. Por është e qartë se Wehrmacht, pasi ka pushtuar SHBA-në, do të kthehet për të vënë në shtrydhje BRSS. Dhe amerikanët janë kaq të ëmbël dhe të dashur për vajzat.
  Natasha gozhdon sërish, goditjet e saj duket se bëjnë kungujt dhe kokat të shpërthejnë nën lopata. Vajza goditet në këmbë nga një prerje. Një prerje më fryhet në këmbë. Bukuroshja shtypi një kockë dhe cicëriu:
  - Jo, vigjilenti nuk do të zbehet,
  Pamja e një skifteri, një shqiponje...
  Zëri i popullit është i qartë -
  Pëshpëritja do ta shtypë gjarpërin!
  
  Unë besoj se e gjithë bota do të zgjohet,
  Fashizmit do t'i jepet fund...
  Dhe dielli do të shkëlqejë -
  Rruga që ndriçon komunizmin!
  Në atë moment, Olimpia, me të gjitha forcat e saj, hodhi një granatë në Shturmlev. Dhe vajzat sovjetike më në fund ishin me fat. Kapaku i blinduar ra prapa, dhurata sovjetike fluturoi drejt e në fuçi të gjerë. Për një sekondë gjithçka ngriu. Dhe pastaj shpërtheu. Ishte sikur të ishte hedhur një bombë atomike. Dhe tanket gjermane u shpërndanë në drejtime të ndryshme.
  Nazistët pushtuan Toronton dhe ishin ende në gjendje të hynin në atë territor të SHBA nga veriu në vjeshtë.
  Amerikanët u dorëzuan ngadalë por me siguri. Ata shpesh dorëzoheshin dhe përpiqeshin të mbanin pozicionet e tyre.
  Por gjermanët i rrahën si në tokë ashtu edhe në det.
  Tani në fund të vjeshtës gjermanët po rrethojnë Filadelfinë. Ata fitojnë një fitore pas tjetrës dhe gjëmojnë si ferr.
  Gerda dhe ekuipazhi i saj i tankeve janë në maksimumin e tyre, si gjithmonë. Dhe duke kërcitur dhëmbët, duke thyer tanket amerikane, ai këndon:
  - Kthetrat e tigrit, fuqia e çelikut,
  Shpërthim...
  Ne shohim nazizmin në distancë,
  Nga Evropa e Genghis Khan!
  Dhe me gishtat e tij të zhveshur ai shtyp levë. Dhe përsëri ata do të qëllojnë mbi amerikanët.
  Më pas Charlotte gjuan dhe gjuajtjet e saj janë të sakta. Dhe pas saj erdhi Magda, me Kristinën.
  Kështu Filadelfia ra. Gjermanët po përparojnë më tej dhe në dimër kanë arritur në Nju Jork. Dhe atje ata mundën armikun. Dhe bombat me peshë dhjetë tonë do të hidhen nga TA-500.
  Truman, pasi gjermanët rrethuan Nju Jorkun dhe Uashingtonin, ofroi paqe. Si përgjigje, një kërkesë për dorëzim të pakushtëzuar.
  Sulmi ndaj Uashingtonit pasoi në janar. Tanket piramidale gjermane luftuan.
  Në ditën e katërt të sulmit, garnizoni kapitulloi. Dhe pesë ditë më vonë, Shtetet e Bashkuara kapitulluan.
  Kështu përfundoi lufta në Perëndim... Ose më mirë thuajse mbaroi. Gjermanët vazhduan të përparonin derisa pushtuan të gjithë Amerikën Latine...
  Armëpushimi me BRSS ishte ende në fuqi. Rajhu i Tretë treti plaçkën e tij dhe formoi divizione të reja. Stalini ishte ende duke rivendosur ekonominë e shkatërruar dhe duke mbledhur forcë.
  Në fushën e ndërtimit të tankeve, BRSS nuk pati shumë sukses, duke krijuar vetëm automjetin T-54 dhe një numër të vogël tankesh IS-4. Për një kohë të gjatë nuk ishte e mundur të merrje një makinë të mirë. Dhe më 20 prill 1953, duke përfituar nga fakti se Stalini vdiq më 5 mars, Hitleri sulmoi përsëri BRSS. U bë një përpjekje për të arritur hegjemoninë mbarëbotërore.
  Pa Stalinin, trupat sovjetike rezistuan mjaft dobët. Dhe forcat ishin të pabarabarta. Për më tepër, Japonia dhe Turqia hynë në luftë.
  Një muaj më vonë, tanket piramidale gjermane rrethuan Moskën dhe pushtuan Kaukazin. Dhe tre muaj më vonë ne ishim tashmë në Urale. Mjerisht, forcat janë shumë të pabarabarta. Për më tepër, ka dallime në udhëheqjen e BRSS.
  Me pak fjalë, pas pesë muajsh luftë, BRSS u pushtua përfundimisht nga Rajhu i Tretë dhe Japonia.
  Atëherë dukej se njerëzimi më në fund kishte gjetur unitet. Por ka dy superfuqi në botë - Rajhu i Tretë dhe Japonia. Dhe Hitleri më 20 prill 1956 fillon një luftë tjetër. Sulmon Japoninë.
  Dhe vajzat marrin pjesë në betejë. Gerda është një shtrigë që sulmon samurai.
  Dhe vajza nga Ushtria e Kuqe. Natasha, Alenka, Mirabela, Maria, Olimpiada, Svetlana, Augustina, Aurora. Dhe kështu me radhë. Të gjitha këto vajza kanë një gjë të përbashkët - ato luftojnë zbathur dhe me bikini.
  Dhe ata e bëjnë atë në mënyrë shumë efektive. Ata po dërrmojnë Japoninë... Nën goditjet e shkopinjve gjermanë dhe të koalicionit, samurai vrapojnë dhe tërhiqen.
  Gerda dhe Charlotte luftojnë së bashku në një tank piramidal. Vajzat qëllojnë mbi japonezët, thyejnë makina dhe këndojnë:
  - Ne jemi super, super kampionë! Dhe ne do të shtypim të gjitha defektet!
  Gerda shtypi butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur, goditi makinën japoneze dhe shushuriti:
  - Unë jam një luftëtar me kompjuter në kokë!
  Charlotte gjithashtu qëlloi, hapi makinën e samurait dhe bërtiti:
  - Dhe rrethina ime, le të jenë më të ndritshmet dhe më të lezetshmet!
  Dhe në të njëjtën mënyrë ai do të tregojë gjuhën e tij!
  Vajzat po shkatërrojnë Japoninë... Samurai po humbasin koloni, anije dhe tanke.
  Teknologjia japoneze nuk mund të krahasohet me teknologjinë gjermane. Dhe nazistët kanë më shumë ushtarë. Pra, ata po përparojnë me mjaft sukses. Dhe samurai nuk bëjnë gjë tjetër veçse gëzohen dhe nxjerrin dhëmbët. Më saktësisht, ata janë të trishtuar, por ende i kanë nxjerrë dhëmbët.
  Disa muaj luftime, dhe Kina, Indokina dhe toka të tjera u rimorën. Nazistët gjithashtu zbarkuan në vetë Japoni.
  Atje u shpalos beteja dhe nazistët përdorën armë bërthamore. Dhe kaq shumë shkatërrim dhe shkatërrim.
  Po, samurai nuk patën fat! Ata ranë nën një klub të tillë. Fund i plotë!
  Dhe në përgjithësi gjithçka duket jashtëzakonisht qesharake.
  Vajzat sovjetike i vënë samurai në gjunjë dhe i detyrojnë të puthin këmbët e tyre zbathur.
  Bukuroshet kujtojnë sesi nazistët i zhgënjyen. Dhe kjo është shumë e lezetshme.
  Alenka dhe Natasha këndojnë:
  - Shkatërrimi është një pasion, pa marrë parasysh çfarë lloj pushteti! Autoritetet gjithmonë kanë pirë gjakun e të tjerëve! Epo, dashuria mbretëron në zemër!
  Dhe në të njëjtën mënyrë ata goditën samurain. Dhe ndërsa shtypin, dhe me mitralozë, ata kositin poshtë vijës.
  Por Tokio tashmë kishte rënë... Lufta zgjati gjashtë muaj dhe përfundoi me fitoren e Wehrmacht.
  Dhe më 1 janar 1957, gjermanët sulmuan Turqinë dhe e mundën edhe atë. Pas së cilës të gjitha vendet e tjera të botës u përfshinë në Rajhun e Tretë.
  Përfundoi formimi i një perandorie të bashkuar. Tashmë në vitin 1947, gjermanët fluturuan në hapësirë, dhe në 1958, më 20 prill, ata zbarkuan në Hënë. Kështu filloi epoka e zgjerimit të hapësirës. Hitleri vdiq në vitin 1959, dy ditë para ditëlindjes së tij të shtatëdhjetë.
  Pak para kësaj, u mbajt një referendum për krijimin e një monarkie, dhe Fuhrer arriti të emërojë një trashëgimtar. Ai u bë një nga djemtë e shumtë të Hitlerit, të fituar përmes mbarësimit artificial.
  Regjimi fashist ishte mizor, por solli rregull në Tokë. Gradualisht, gjithnjë e më shumë njerëz morën shtetësinë e perandorisë.
  Duke u zhvilluar sipas planit dhe duke përdorur arritjet e shkencës, Toka gradualisht zgjidhi problemin e urisë, epidemive dhe papunësisë.
  Nataliteti u kontrollua dhe krimi u luftua me sukses. Në vitin 1974, njerëzit fluturuan në Mars. Dhe një vit më vonë në Venus. Në 1979 në Merkur. Në 1980 në hënat e Jupiterit. Dhe në vitin 1987 ata u ulën në planetin më të largët Pluton. Eksplorimi i hapësirës ishte duke u zhvilluar.
  Në vitin 2000, Perandori i Gjermanisë dhe i gjithë planetit Tokë, Friedrich i Tretë dhe djali i Hitlerit, i dha shtetësinë e Rajhut të Tretë për të gjithë njerëzit në planetin Tokë. Dhe u shpall barazia formale e të gjitha racave dhe popujve.
  Dhe në vitin 2017 filloi ekspedita e parë ndëryjore në botë të tjera.
  Në vitin 2019, Frederiku i Tretë u vra dhe Franz u bë perandori i ri. Mbretërimi i tij ishte i shkurtër. Dy vjet më vonë, një grusht shteti ushtarak ndodhi dhe dinastia e Hitlerit më në fund ra. Dhe republikanët erdhën në pushtet.
  U paralajmërua ringjallja e demokracisë dhe e sistemit shumëpartiak. Nazizmi gradualisht u shua.
  Në vitin 2030, ai bëri thirrje për zgjedhjen e koordinatorit suprem të fuqisë njerëzore. Ishte Alenka, një magjistare luftëtare që ishte tashmë mbi njëqind vjeç. Por vajza nuk u plak fare dhe nuk ndryshoi me kalimin e viteve. Gjithmonë muskuloz dhe i ri, i freskët dhe i bukur.
  Ajo urdhëroi shkatërrimin e të gjitha monumenteve të Adolf Hitlerit dhe djegien e portreteve të tij.
  Pas së cilës Alenka vazhdoi zgjerimin e saj në hapësirë... Brenda njëqind vjetësh, njerëzit u vendosën në gjysmën e galaktikës.
  Pastaj shpërtheu një luftë me një qytetërim që merrte frymë fluor. Por nuk është aspak aq e frikshme. Tokësorët, duke pasur teknologji më të avancuar, fituan.
  Dhe pas disa shekujsh, e gjithë galaktika u bë njerëzore dhe disa fqinje.
  Dhe tani njëqind vjet të tjerë, dhe ata zbuluan një mënyrë për të udhëtuar nëpër kohë. Dhe nxirrni njerëzit nga e kaluara e tyre para se të vdesin. Dhe më pas zëvendësojini ato me biomodele.
  Pra, Hitleri u nxor jashtë para vdekjes së tij dhe u transportua në të ardhmen. Aty u zhvillua gjyqi i diktatorit më të madh të të gjitha kohërave dhe popujve. Ata vendosën ta shpallin atë fajtor për krime të tmerrshme dhe ta dënojnë me një miliard vjet burg, pasi dënimi me vdekje nuk mund të ekzistojë në një supercivilizim njerëzor.
  Hitleri u rinovua, duke e kthyer në një djalë rreth trembëdhjetë vjeç dhe u dërgua në një koloni ku u burgosën kriminelë të tjerë nazistë, të cilët gjithashtu u bënë fëmijë.
  Aty studionin, punonin, jetonin pas hekurave.
  Ata që silleshin mirë, u jepeshin kushte më të lehta: i çonin në ekskursione dhe u jepnin ushqime luksoze. Jeta ishte e mirë për të burgosurit e rinj: qeli të ndara me kamera gravitacionale, banjo dhe kompjuterë, palestra dhe kohë të lirë.
  Vërtetë, kishte pak kohë të lirë dhe më duhej të punoja fizikisht - terapi profesionale për kriminelët. Por kjo nuk është e frikshme në trupat e rinj.
  Adolf Hitleri ishte djalë dhe nuk u rrit. Por në të njëjtën kohë isha i shëndetshëm fizikisht, ndihesha mirë, kisha një tryezë të shkëlqyer. Të burgosurit kanë edhe të drejta të njeriut.
  Herë pas here, për sjellje të mirë, ish-fuhrer-in e hipnin në yjet dhe e lejuan të vizitonte botë të tjera.
  Me kalimin e kohës, terapia profesionale u zvogëlua dhe koha e argëtimit dhe lojës u rrit.
  Kaluan shekuj. Njerëzimi është përhapur në të gjithë universin. Dhe kështu, më në fund, pasoi një amnisti dhe Fuhreri u lirua. Ai nuk vuajti fare, ndryshe nga viktimat e tij të shumta. Një luftë e re e madhe sapo kishte filluar me një qytetërim fluturash nga një univers tjetër dhe ish-fuhreri doli vullnetar për ushtrinë. Dhe komandanti i tij ishte Gerda simpatike, e cila, si të gjithë banorët e perandorisë njerëzore, universale, ishte e pavdekshme dhe përgjithmonë e re.
  
  
  SEKRETARI I PËRGJITHSHËM SHELEPIN
  Historia ka ndryshuar pak dhe atentati ndaj Leonid Ilyich Brezhnev ndodhi në vitin 1965 dhe doli të ishte i suksesshëm. Kryetari i ri i KGB-së Shelepin u bë Sekretar i Përgjithshëm. Për momentin, Kosygin mbeti kryeministër. Shelepin filloi të shtrëngonte vidhat dhe të rregullonte gjërat. Dita e punës u zgjat dhe u vendosën dënime më të rënda, duke përfshirë burg për vonesë në punë dhe mosrespektim të standardeve të punës.
  Stalini u rehabilitua dhe kulti i personalitetit u rivendos. Dhe shumë shembuj të tjerë të shtrëngimit të vidave. Lufta kundër dehjes dhe reforma Kosygin.
  Dhe pastaj reforma e çmimeve.
  BRSS u zhvillua edhe më shpejt se në historinë reale nën Brezhnev, dhe Shelepin, duke kombinuar elementët e një ekonomie tregu dhe kamxhikun e ashpër stalinist, arriti rezultate të rëndësishme. Për më tepër, Shelepin, në funksion të rënies së nivelit të lindjeve, vendosi taksa drakoniane për beqarët, familjet pa fëmijë dhe familjet me një fëmijë. Aborti ishte i ndaluar dhe kontraceptivët praktikisht nuk shiteshin.
  Përfitimet e fëmijëve janë rritur.
  Kjo çoi gjithashtu në nivele më të larta të lindjeve, veçanërisht në rajonet ruse të BRSS. Rritja e popullsisë ishte shumë më e lartë se në historinë reale.
  Shelepin gjithashtu rriti potencialin e tij ushtarak, duke tejkaluar Shtetet e Bashkuara në fuqinë bërthamore dhe gjithashtu në armët konvencionale. Dhe aty ishte edhe Vietnami... Autoriteti i Shteteve të Bashkuara në botë ra dhe pati vështirësi kolosale brenda vendit.
  Filloi politika e detentit... Ajo u shoqërua me një rritje më të shpejtë ekonomike në BRSS. Menaxhimi i ashpër i Shelepin dha rezultate më të mira se stili i ngadaltë i Brezhnevit. Dhe popullsia u rrit më shpejt ...
  BRSS depërtoi gjithnjë e më shumë në Afrikë dhe në 1979 dërgoi trupa në Afganistan.
  Dhe Lojërat Olimpike të Moskës 1980 ishin një triumf kolosal! Më shumë se njëqind e pesëdhjetë olimpikë sovjetikë u dhanë me artë.
  Dhe pastaj ushtria sovjetike sulmoi dhe Iranin, ku Khomeni mori pushtetin.
  Ata i mundën iranianët mjaft shpejt, por ata pësuan disa humbje.
  Një pjesë e Iranit u bë pjesë e BRSS. Aty ku jetonin Azerbajxhanët etnikë, ata iu bashkuan Azerbajxhanit. Turkmenistani mori pjesë dhe kurdët u bënë një republikë socialiste sovjetike pas një referendumi.
  BRSS zgjeroi kufijtë e saj për herë të parë që nga viti 1945. Një pjesë e Iranit u bë irakian dhe Sadam Huseini u bashkua me Paktin e Varshavës.
  Pastaj veriu i Afganistanit me Uzbekët dhe Taxhikët hynë në BRSS.
  Pastaj pati një luftë me Pakistanin - BRSS dhe Indinë. Një territor i madh u pushtua.
  Disa vjet më vonë, referendumet u mbajtën dhe Pakistani, si dhe Irani jugor dhe Afganistani, u bënë pjesë e BRSS.
  Lufta civile shpërtheu në Jugosllavi dhe u pushtua gjithashtu nga trupat sovjetike dhe më pas Shqipëria. Pas së cilës këto vende hynë edhe në Paktin e Varshavës.
  SHBA ishte në krizë, veçanërisht nën Reagan. Pati trazira masive midis zezakëve dhe njerëzve të tjerë me ngjyrë. Ekonomia ra më tej.
  Në vitin 1977, BRSS miratoi një kushtetutë të re që e bëri formën e qeverisjes të përfaqësuar nga posti i kryetarit të BRSS më autoritare. Dhe shkëputja e republikave nga Bashkimi është e ndaluar.
  Dhe në vitin 1988 u mbajtën zgjedhjet e para presidenciale në historinë e Perandorisë Sovjetike!
  Sigurisht, Shelepin i fitoi... Duke shënuar gati njëqind për qind. BRSS arriti kulmin e zhvillimit. Në vitin 1990, trupat irakiane pushtuan Kuvajtin, Arabinë Saudite, Brunein, Emiratet e Bashkuara Arabe, Omanin...
  Çmimet e naftës janë rritur ndjeshëm...
  Kriza në Shtetet e Bashkuara është përkeqësuar. Presidenti i ri Bush fjalë për fjalë po zhytej nën goditjet e fatit. Zezakët u rebeluan... Dhe pas zgjedhjes së Bill Klintonit në vitin 1992, Shtetet e Bashkuara u ndanë plotësisht...
  Filloi një luftë civile dhe masakra.
  Në 1993, Shelepin përsëri fitoi zgjedhjet presidenciale të BRSS.
  Në vitin 1995, trupat sovjetike pushtuan Alaskën dhe një muaj më vonë mbajtën atje një referendum për bashkimin me BRSS.
  Kështu, një ëndërr tjetër u realizua - për të kthyer Alaskën, natyrisht, të shitur marrëzi, në Rusi.
  Gjithçka dukej se po shkonte sipas planit... Në vitin 1997, trupat sovjetike pushtuan Finlandën dhe mbajtën atje një referendum për përfshirjen në BRSS. Kështu u organizua një republikë tjetër sovjetike.
  Megjithatë ishte e vrazhdë!
  Pastaj kishte ende beteja në Arabinë Saudite kur shpërtheu një rebelim islamik, por ato u shtypën shpejt.
  Në 1998, Shelepin u zgjodh për një mandat të tretë.
  BRSS sulmoi Turqinë, veçanërisht pas rënies së NATO-s. Dhe ai e shtoi atë në ekipin e tij.
  Në vitin 2000, Shelepin më në fund jetoi një jetë të gjatë dhe plot ngjarje, sundoi BRSS për 35 vjet - duke mposhtur rezultatin e mëparshëm të Stalinit dhe vdiq.
  Sistemi i pushtetit ishte mjaft i qëndrueshëm dhe autoritar. Nënkryetari trashëgoi kompetencat deri në zgjedhjet e reja. Dhe u bë Genadi Zyuganov. Kush bëri një karrierë të mirë harduerike.
  BRSS për disa kohë nuk kreu konfiskime... Pas krizës, vetë Evropa hyri në CMEA dhe në Paktin e Varshavës.
  Por marrëdhëniet me Kinën janë përkeqësuar. Rivaliteti u bë më i fortë.
  Në vetë BRSS, falë politikës demografike, lindshmëria mbeti shumë e lartë. Por kjo çoi në mbipopullim dhe mungesë ushqimi.
  Ekonomia e planifikuar tashmë ishte vazhdimisht në deficit. Dhe megjithëse në industri, zhvillimi i teknologjisë dhe ndërtimi i fabrikave të reja bënë të mundur që disi të luftohet mungesa e mallrave, në bujqësi është shumë më e vështirë të rritet vëllimi duke përdorur metoda shtrënguese dhe traktorë. Nuk është aq e lehtë të përmirësosh bujqësinë.
  Në zgjedhjet e vitit 2003, Zyuganov u zgjodh me më shumë se nëntëdhjetë e nëntë për qind. Por kishte disa probleme... Sidomos me ushqimin.
  Dhe nuk ka ku ta blejë - Evropa është bërë socialiste, SHBA është përfshirë në luftë civile. Nuk mund të marrësh shumë në Brazil dhe Argjentinë. Sigurisht që ka probleme.
  BRSS u gjend në një krizë të vogël ushqimore. E cila shpejt u bë kronike, por në 2008 Zyuganov u zgjodh përsëri president. Pozicioni i diktatorit rezultoi i qëndrueshëm. Por mungesa e ushqimit u bë më e mprehtë... Në vitin 2011, përfitimet e fëmijëve u reduktuan në BRSS dhe aborti u legalizua përsëri.
  Ata filluan të luftojnë kundër lindshmërisë shumë të lartë, veçanërisht në rajonet myslimane të BRSS. Në të njëjtën kohë, makina ushtarake sovjetike po luftonte në Afrikë dhe po e shtynte Perandorinë Qiellore nga Indokina. Në vitin 2013, Zyuganov u rizgjodh përsëri.
  Por këtë herë përqindja ishte pak më e ulët. Brenda BRSS, dëshira për demokraci u intensifikua. Njerëzit donin më shumë liri. Zyuganov sugjeroi:
  - Le të lejojmë disa lojëra!
  Dhe dy të tjera të regjistruara realisht: LDPSS dhe SDPSS. Ata filluan të luanin pamjen e demokracisë. Zyuganov i dha pak më shumë liri mediave.
  Në zgjedhjet e vitit 2018, dy kandidatë luftuan kundër Zyuganov: Ksenia Sobchak dhe Vladimir Zhirinovsky. Për herë të parë, zgjedhjet u mbajtën në baza alternative. Dhe papritur, Zyuganov humbi ngushtë nga e reja Ksenia Sobchak - e cila mori njëzet e nëntë përqind të votave - pothuajse duke detyruar një raund të dytë.
  Pas së cilës të gjithë u bindën se kishte demokraci në BRSS. Në ekranet televizive u shfaqën vajza të zhveshura dhe filma aksion të përgjakshëm.
  Në politikën e jashtme, marrëdhëniet me të vetmin konkurrent të vërtetë të BRSS, Kinën, u përkeqësuan. Pse dy zogj nuk mund të shkojnë së bashku në të njëjtin planet?
  SHBA është në rënie të thellë dhe nuk mund të luajë një rol të rëndësishëm. Dhe Alaska është sovjetike. Gjithçka është kaq e pezulluar...
  BRSS është ende në mungesë dhe një krizë ushqimore, megjithëse kompleksi ushtarako-industrial po funksionon shumë mirë.
  Dhe tani, në vitin 2023, në Rusi po zhvillohen zgjedhje të reja presidenciale... Akoma më demokratike, dhe ato fitohen në mënyrë të papritur... nga kampioni botëror i boksit Sergei Kovalev. Por kjo është një histori tjetër!
  
  
  
  
  
  
  ZYUGANOV - PRESIDENT I RUSISË
  Në një nga zhvillimet alternative të historisë, në zgjedhjet e 1996, vendin e tretë e zuri jo Lebed, por Vladimir Zhirinovsky. Epo, në thelb, në historinë reale, kjo është ajo që të gjithë prisnin.
  Kush do ta kishte menduar, pas dështimit të KRO-së të udhëhequr nga Lebed në zgjedhjet parlamentare, se ai do të performonte kaq fuqishëm në zgjedhjet presidenciale ruse? Por Zhirinovsky akoma, në kushtet e konkurrencës së ashpër, zuri vendin e dytë në atë kohë, dhe ai kishte të paktën dhjetë përqind. Pra... Në çdo fitore dhe humbje ka një element fati dhe fati.
  Ashtu si triumfi i Zelensky në Ukrainë, Lukashenko në Bjellorusi dhe Putin në Rusi. Ashtu si suksesi i vetë Zhirinovsky në 1993.
  Por më pas gjërat u përkeqësuan për Mjellmën. Për më tepër, Zhirinovsky foli fuqishëm në debatet televizive dhe kërcënoi se do ta varte Jelcinin dhe tha se Duma do t'i bindej vetëm atij. Dhe ai e krahasoi veten shumë mirë me Hitlerin - duke kujtuar arritjet e këtij Diktatori të madh!
  Si në shtatë vjet ekonomia u rrit dy herë e gjysmë, papunësia u zhduk dhe lindshmëria u rrit një herë e gjysmë. Krimi është trefishuar. Dhe kështu do të jetë nën Zhirinovsky! Si për gjithçka tjetër, Zhirinovsky nuk do të organizojë gjenocid dhe nuk do të luftojë me Shtetet e Bashkuara! Dhe armët bërthamore do t'ju mbrojnë nga çdo agresion!
  E gjithë kjo u shtua dhe Zhirinovsky shënoi pesëmbëdhjetë për qind, duke zënë vendin e tretë me një diferencë të madhe.
  Dhe në radhët e Jelcinit kishte panik: ata kishin llogaritur gabim. Çfarë duhet bërë? Ata u përpoqën të fitonin Zhirinovsky në anën e tyre. Por komunistët i premtuan Vladimir Volfovich shumë më tepër: për të personalisht postin e sekretarit të këshillit të sigurimit dhe ndihmësit të presidentit për çështjet ushtarake dhe pesë poste të tjera në qeveri. Përfshirë Ministrin e Punëve të Jashtme për Mitrofanov dhe postin e Ministrit të Punëve të Brendshme për Abaltsev.
  Sigurisht, Jelcin nuk mund të premtonte kaq shumë. Shumë postime tashmë janë paguar.
  Vetëm Lebed, i cili zuri vendin e pestë, mundi të ftohej në ekipin e Yeltsin, por Yavlinsky ishte kundër të dy kandidatëve presidencialë.
  Dhe më pas Jelcin pësoi një atak në zemër nga mbingarkesa e trazirave emocionale. Nuk ka forcë për t'u ngritur dhe për të kryer një revolucion.
  Me pak fjalë, Zyuganov fitoi raundin e dytë dhe pati një ndryshim pushteti. Dhe inaugurimi përkoi me sulmin e kryeqytetit të republikës, Grozny, nga çeçenët.
  Por militantët u bllokuan. Pjesa më e madhe e tyre u shkatërruan gjatë sulmit në Grozny. Pas së cilës militantët, të udhëhequr nga Yandarbiev, përsëri kërkuan mëshirë. Por Zhirinovsky këmbënguli për të vazhduar luftën. Dhe Zyuganov e miratoi këtë. Lufta guerile vazhdoi për disa vjet, por më pas terroristët u shuan gradualisht. Në Rusi, nën komunistët, filloi një ngritje, ekonomia filloi të zhvillohej me shpejtësi.
  Kombinimi i metodave të planifikuara dhe elementeve të tregut dha rezultate mbresëlënëse. Dhe ekonomia u rrit me shpejtësi. Zyuganov u zgjodh lehtësisht në mandatin e ardhshëm, dhe më pas ndryshoi kushtetutën, e cila e lejoi atë të kandidonte për president një numër të pakufizuar herë. Kjo është ajo që u përcaktua në referendum. Dhe në 2004, Zhirinovsky u arrestua, dhe partia e tij u ndalua. Zyuganov u mor me kundërshtarët e tij politikë. Marrëdhëniet me Perëndimin janë mjaft të tensionuara. Dhe në vitin 2014, Rusia pushtoi edhe Krimenë. Si rezultat, Lufta e Ftohtë rifilloi. Dhe Rusia u vu nën sanksione. Por Zyuganov gjithashtu përfshiu juglindjen e Ukrainës në Rusi. Dhe e zgjeroi perandorinë. Kjo është shkaku i përplasjeve. Pas ardhjes së Trump në pushtet, situata u ndërlikua edhe më shumë. Rusia ka luftuar në Siri dhe ka krijuar një bazë në Venezuelë. Situata ishte në prag të luftës bërthamore. Pastaj Perëndimi ofroi opsionin e rrëzimit të komunistëve nga pushteti.
  Megjithatë, thjesht heqja e Zyuganovit ka pak dobi. Ju duhet të vendosni njeriun tuaj. Dhe më pas Natasha Sokolova u propozua për zgjedhjet presidenciale 2020!
  Natasha Sokolovskaya është lloji i vajzës që mund të mposhtë çdo kundërshtar. Dhe ai kurrë nuk do të dorëzohet. Se një plak Zyuganov është kundër saj. Që është qartazi i sëmurë dhe ka njëzet e pesë vjet që thotë të njëjtën gjë.
  Dhe këtu ka një intrigë. Për më tepër, Natasha është dyzet vjet më e re se Zyuganov dhe shumë e bukur!
  Dhe ekonomia ruse është përsëri në krizë dhe shumë mallra të panevojshme po prodhohen. Natasha është gjithashtu një hero i Federatës Ruse, si një luftëtare. Ajo, natyrisht, mund të konkurrojë me diktatorin e vjetër, të sëmurë, të mërzitshëm. Për më tepër, Zyuganov u bë shumë konservator dhe shtrydhi tregtarët privatë, kështu që kishte mungesë të shumë gjërave. Sidomos kur tregtia private u shtyp. Edhe gjalpi dhe sapuni u bënë të rrallë dhe kuponat për shumë produkte u rishfaqën. Ndërsa Zyuganov rritej, ai u bë gjithnjë e më shumë një armik i flaktë i kapitalizmit.
  Dhe ai kërkonte më shumë socializëm!
  Natasha Sokolovskaya premtoi të kthejë bollëkun e mallrave me çmime të ulëta, konkurrencë dhe pronë private. Dhe në përgjithësi, kthejeni demokracinë e vërtetë, përfshirë transferimin e kukullës! Epo, populli i lodhur nga mungesa e tiranisë së censurës, e kontrolluar nga mediat, i mbështeti me forcë të gjitha këto. Dhe Natasha mblodhi lehtësisht dy milionë nënshkrime! Ajo hyri në betejë nën parullat: "Jini të lirë dhe pasurohuni!"
  Vajza ishte shumë militante dhe erdhi në tubim e veshur vetëm me bikini dhe zbathur.
  Bukuroshja, duke ndezur takat e saj të zhveshura, cicëroj:
  - Të heqim komisarët nga fabrikat! Çdo fabrikë le të jetë e punëtorëve! Dhe toka është për fshatarët!
  Dhe ajo është një vajzë shumë e acaruar! Dhe muskujt e saj janë si çeliku i derdhur.
  Dhe si këndon;
  Unë jam skifteri i paqes dhe luftës,
  Lindur nën yllin më të ndritshëm...
  Bijtë besnikë të atdheut -
  Dashuria - e mrekullueshme, e vërtetë!
  
  Ne do të krijojmë një botë të bukur,
  Në të cilën do të ketë lumturi tani ...
  Le të shkëlqejë dielli kerubin,
  Rusia e shenjtë, e lartësuar!
  
  Ne do të realizojmë ëndrrat tona
  Nuk do të ketë gjë më të bukur në univers!
  Djali do të ngrejë shpatën dhe ti,
  Lumturia qoftë vendi juaj!
  
  Dhe në univers bukuria,
  Është koha që Atdheu im i madh të shkëlqejë!
  Edhe pse vajza vrapon zbathur,
  Më besoni, së shpejti do të jetojmë në komunizëm!
  
  Madhështia e bukurisë së maleve të larta,
  Dhe stepat e arta me një qilim aromatik!
  Ne do të fshijmë plehrat nga universi
  Më besoni, nuk do të pendohemi për jetën tonë!
  
  Dhe gjithçka në botë do të jetë mirë,
  Në fund të fundit, komunizmi do të triumfojë kudo!
  Kush ka një daltë në duar,
  Kush preferon automatikun dhe plumbat!
  
  Ajo që bëjmë do të zgjasë përgjithmonë,
  Le të ndërtojmë qytete duke bërë shaka në Mars!
  Sllavët janë tmerrësisht të fuqishëm,
  Ne do t'u themi njerëzve të botës - përshëndetje!
  
  Gjaku që rrjedh është për mbjellje,
  Tek e cila rriten farat e dashurisë!
  Qoftë mirë për të gjithë në botën nënlunare,
  Mos ji thjesht një kalorës papagall!
  Pas këngëve të tilla ju mund të kërceni, duke kërcyer dhe duke kërcyer me këmbë zbathur. Dhe vajza në përgjithësi është e mrekullueshme dhe super klas! Këtu, me gishtërinjtë e saj të zhveshur, ajo grisi portretin e Zyuganov.
  Komunistët ulërijnë dhe populli gëzohet: të gjithë duan ndryshim! Ka më shumë demokraci si në ekonomi ashtu edhe në politikë.
  Që të mund të talleni me diktatorët dhe të mëdhenjtë financiarë në media. Edhe Partia Komuniste e Federatës Ruse u bë e urryer nga njerëzit. Ata kujtonin me nostalgji kohën e Jelcinit, kur dyqanet ishin plot me mallra, dhe gra lakuriq dhe shfaqje interesante politike shfaqeshin në televizion. Kjo ishte shumë e mirë!
  Shumë kujtuan politikën interesante dhe parlamentin e turbullt. Nuk është si tani - kur në Duma ka vetëm komunistë dhe votojnë pro gjatë gjithë kohës!
  Të gjithë ishin të lodhur nga Zyuganov dhe njerëzit që jetonin keq e më keq donin ndryshim!
  E bukura Natasha Sokolova e premtoi këtë! Se do të ketë ndryshime dhe arritje të reja. Se rusët jo vetëm që do të jenë të parët që do të fluturojnë në Mars, por do të jetojnë edhe më mirë se në Shtetet e Bashkuara. Dhe se ajo do të lëvizë malet! Dhe malet do të shkrihen dhe pyjet do të digjen!
  Por tani fushata zgjedhore tashmë është duke u zhvilluar. Vajza po merr vrull. Dhe madje kërcit:
  - Do të jem si Gagarin! Dhe premton male prej ari!
  Dhe si fillon të kërcejë. Me pak fjalë, zgjedhjet u mbajtën dhe Natasha Sokolovskaya u bë presidentja e re!
  Zyuganov pati një atak në zemër! Dhe Natasha sugjeroi:
  - Le të krijojmë një shtet të vetëm me Amerikën!
  Dhe u mbajtën referendume dhe u ngrit një perandori e përbashkët!
  Këtu mbaron përralla dhe bravo për ata që e dëgjuan!
  Tsar ALEXEY NIKOLAEVICH - I MADHI
  Një tjetër AI, kur më 5 janar 1905 u bë një tentativë ndaj Carit Nikolla II. Dhe vetëm disa centimetra nuk mjaftuan që perandori të goditet me kovë. Por qoftë edhe pak... Tsar vdiq dhe djali i tij Alexei Nikolaevich Romanov u bë nominalisht monark. Dhe Nikolai Alexandrovich Romanov u emërua regjent nën të. Një njeri me inteligjencë të jashtëzakonshme, i ashpër dhe me vullnet të fortë.
  Hapat e parë të perandorit të ri ishin zëvendësimi i Kuropatkin me Brusilov dhe Rozhdestvensky me Nebogatov.
  Pozicioni i Rusisë në luftën me Japoninë ishte i vështirë. Port Arthur tashmë ka rënë. Por forcat në Mançuria janë ende të rëndësishme. Për më tepër, cilësia e trupave ruse u rrit me ardhjen e regjimenteve të zgjedhura nga pjesa evropiane e Rusisë.
  Por japonezët, përkundrazi, hodhën regjimentet e tyre më të mira në betejat e mëparshme, dhe afër Port Arthur.
  Kështu që Kuropatkin kishte çdo shans në betejën e Mukend. Vetëm Kuropatkin ishte një komandant i parëndësishëm.
  Por Brusilov është me të vërtetë një talent i madh ushtarak. Dhe gati për të luftuar një armik me forcë afërsisht të barabartë. Por ushtarët rusë kanë një pushkë më të mirë se japonezët, dhe vetë trupat do të jenë më të mirë.
  Brusilov u përgatit mirë për betejën. Mbuloi krahët dhe shkoi në mbrojtje. Dhe ai e forcoi veten. Plani i tij për betejën ishte i thjeshtë: t'i lodhte japonezët në mbrojtje, dhe më pas, kur ata ishin të rraskapitur, ta zgjidhnin çështjen me një kundërsulm.
  Brusilov, natyrisht, është një strateg, por Kuropatkin nuk është.
  Dhe beteja filloi në shkurt dhe zgjati dy javë. Ndër të tjera, Brusilov kishte njohuri, një batalion të tërë vajzash të bukura. Ai u rekrutua me nxitim nga burra beqarë dhe bukuroshe të reja, u stërvit për një muaj dhe u hodh në betejë.
  Gjëja më interesante është se të gjitha vajzat ishin zbathur. Dhe kjo u dha atyre forcë nga Toka Nënë dhe i bëri të paprekshëm ndaj plumbave dhe predhave.
  Vajzat komandoheshin nga Anastasia Orlova dhe katër ndihmësit e saj: Natasha, Zoya, Augustina dhe Svetlana.
  Pasi morën mbrojtjen dhe hapën llogore, vajzat presin japonezët... Dhe më pas samurai po zvarritet në zinxhirë të trashë. Artileria fillon të qëllojë.
  Dhe vajzat morën në dorë pushkën Mosin. Dhe le të gjuajmë nga distanca drejt japonezëve.
  Ata janë luftëtarë të mprehtë, shumë prej tyre janë gjuetarë siberianë. Ata luftojnë me këmbë të zhveshura, pavarësisht shkurtit, me funde të shkurtra dhe bark të hapur.
  Ata gjuajnë dhe këndojnë me vete:
  - Rusia ka qenë e famshme për shekuj si një shenjtore,
  Mbreti ynë i madh është thjesht Alexei,
  Ju jeni një djalë i denjë, njihni Nikollën,
  Dhe zemra është edhe më e vërtetë se mendja!
  Luftëtarët gjuajnë me saktësi dhe rrëzojnë japonezët në distancë.
  Anastasia qëllon dhe thotë:
  - Për Atdheun, një ëndërr e bukur!
  Tjetra Natasha gjuan, rrëzon japonezët dhe bërtet:
  - Për Rusinë tonë të shenjtë!
  Zoya qëllon, duke rrëzuar armikun dhe duke fërshëllyer:
  - Jo, armiku ka një shans!
  Ai gjuan me saktësi, dhe Agustini:
  - Për brezat e ardhshëm!
  Punch dhe Svetlana, duke rrëzuar dy japonezë:
  - Për emrat e shenjtë!
  Luftëtarët është e panevojshme të thonë: shumë mirë!
  Dhe japonezët po zvarriten me humbje të mëdha. Edhe pse po afrohen. Por vajzat gjuajnë me saktësi dhe pa pushim. Ata qëllojnë dhe qëllojnë. Ata qëllojnë dhe qëllojnë. Dhe ata nuk më zhgënjejnë. Dhe kur samurai u afrua shumë, vajzat filluan të hidhnin granata me këmbët e tyre zbathur. Dhe ata demonstrojnë papërkulshmërinë e tyre.
  Dhe këmbët zbathur hedhin gjëra vdekjeprurëse te samurai. Dhe tani japonezët po rrallohen në dyshime. Impulsi i tyre dobësohet. Dhe ndërsa afrohen, luftëtarët i takojnë me shpata dhe bajoneta. Ata përfundojnë samurain e fundit.
  Dhe ata këndojnë me një pamje shumë entuziaste.
  Duke rraskapitur japonezët në mbrojtje, trupat ruse të udhëhequra nga Brusilov filluan një ofensivë vendimtare dhe përzunë japonezët në jug. Brusilov, ndryshe nga Kuropatkin, veproi me vendosmëri dhe e përzuri samurain pa u ndalur. Dhe ai arriti të kapte Port Arthur menjëherë, pikërisht mbi supet e armikut.
  Vajzat zbathura të batalionit të shqiponjave të Anastasia Orlovës shpërthyen në qytet.
  Ata u vërsulën nëpër Port Arthur dhe qëlluan dhe hodhën granata kundër armikut me gishtërinjtë e tyre të zhveshur.
  Dhe ata i shtypën japonezët me sabera. Çfarë mendonin ata, se e morën Port Arthurin me tradhti? Por këtu është djalli dy! Ushtarët rusë po e rimarrin këtë qytet.
  Dhe nëse gratë tona luftojnë! Kjo në përgjithësi do të thotë se ata nuk do t'ju lënë poshtë!
  Dhe ata shkatërruan japonezët.
  Dhe të burgosurit detyrohen të gjunjëzohen dhe të puthin shputat e zhveshura dhe të pluhurosura të këmbëve të grave.
  Ata bëhen të bindur dhe madje u pëlqen.
  Një samurai jo vetëm që lëpiu shputat e Natashës me gjuhën e tij derisa ato shkëlqenin, por edhe u ngritën më lart. Vajza e lejoi atë të trajtonte diamantin e feminitetit me gjuhën e tij.
  Pas së cilës ajo gjëmonte si një mace.
  Luftëtarët bënë një punë të madhe. Dhe tani kolonat e të burgosurve po largohen. Ku ka shkuar shpirti luftarak i Japonisë?
  Port Arthur ra. Dhe më pas ushtria ruse e Brusilov u zhvendos në Kore.
  Dhe batalioni i Anastasia vrapon përpara. Ata kapin samurai gjatë rrugës dhe vajzat i detyrojnë të gjunjëzohen.
  Dhe ata puthin thembrat e tyre të pluhurosura dhe këmbët e tyre të nxira.
  Luftëtarë që luftojnë. Dhe qesharake.
  Anastasia, duke u kërcyer dhe duke hedhur disqe me gishtat e saj të zhveshur, e pyeti Natashën:
  A është mirë të luftosh?
  Vajza bjonde u përgjigj sinqerisht:
  - Sa më mirë bëhet?
  Anastasia i shkeli syrin:
  - Si është kur përdor gjuhën në pidh?
  Natasha u përgjigj sinqerisht:
  - Thjesht super!
  Kështu ata shkatërruan një tjetër batalion japonez. I lidhën të burgosurit.
  Pas së cilës u dhanë kumbulla të mira në hundë me gishtat e këmbëve të zbathura!
  Dhe vajzat po shtypin ushtrinë e samurait dhe Brusilovit, gjithçka vazhdon dhe vazhdon dhe rrit vrullin.
  Ushtria ruse arriti në jug të Koresë. Dhe pushtoi Gadishullin.
  Një pjesë e skuadronit rus u shkatërrua në Port Arthur. Dhe inxhinierët rusë filluan të ngrinin anijet dhe t'i restauronin ato.
  Megjithë humbjen e plotë të samurajve në tokë, lufta vazhdoi akoma. Në det japonezët ishin më të fortë. Por më pas erdhi Nebogatov. Gjatë rrugës, ai drejtoi skuadriljen për në Port Arthur me më mjeshtëri. Dhe kështu armada ruse u forcua. Këtu u nis edhe një skuadrilje nga Deti i Zi.
  Nebogatov ishte inferior ndaj japonezëve në forcë, por jo shumë. Në realitet, cilësia e anijeve ruse nuk është më e keqe. Janë disa prej tyre më pak në numër. Por predhat janë më forca të blinduara.
  Nebogatov shkoi në det. Togo dha betejë. Por doli që jo të gjitha predhat ruse shpërthejnë - baruti është i papërpunuar! Lagështia është e lartë.
  Por Nebogatov e ktheu skuadronin në Port Arthur me kohë dhe nuk humbi asnjë anije të vetme.
  Na u desh të kalonim kohë për të zëvendësuar predha dhe për të rimbushur forcat. Derisa skuadrilja arrin nga Deti i Zi.
  Lufta u zvarrit, ashtu si edhe kostot e saj. Të dyja palët donin të bënin paqe. Por japonezët ende zënë një pozicion dominues në det.
  Por predhat janë zëvendësuar dhe Flota e Detit të Zi është ngritur. Dhe në të njëjtën kohë, vajzat zbathur u tërhoqën gjithashtu.
  Dhe anija me vajzat u zhvendos në betejë me shpejtësi të plotë. Vajzat këmbëzbathur me bikini u hodhën dhe u rrotulluan rreth armëve. Ata drejtuan armët dhe qëlluan.
  Bukuroshet qëlluan dhe prenë anijet gjermane. Ata e bënë këtë me tërbim të egër. Luftëtarët ishin shumë seksi dhe muskuloz. Asgjë nuk krahasohet me ta. Japonezët nuk mund të luftojnë me vajza të tilla.
  Dhe tubat e goditur nga predha bien.
  Dhe luftëtarët kërcejnë dhe bërtasin:
  - Ne jemi vajza super klasi!
  Dhe ata tregojnë gjuhën e tyre! Dhe ata qëllojnë veten, duke mos lejuar që samurai të shpëtojë. Ata përgjigjen në mënyrë agresive. Por ata marrin përgjigje nga bukuroshet. Kryqëzori japonez tashmë po fundoset. Dhe vajzat kërcejnë dhe tundin këmbët e tyre zbathur. Ata janë vjedhës kaq të mëdhenj. Të cilën asgjë nuk mund ta ndalojë.
  Vajzat luftëtare luftojnë dhe kërcejnë. Dhe ata qëllojnë samurai me predha. Dhe në të njëjtën kohë ata ende ulërijnë.
  Natasha bërtet:
  - Cari i madh Aleksej! Ai do të jetë shumë i mençur!
  Zoya, duke buzëqeshur dhe duke gjuajtur, shtoi:
  - Ai është më i mençuri në botë! Do të jetë shumë e mrekullueshme!
  Kështu që Augustini, duke qëlluar mbi japonezët, këndoi së bashku:
  - Më i mençuri do të jetë!
  Tjetra Svetlana qëlloi, duke shtypur armiqtë dhe duke gërmuar:
  - Alexey është i lezetshëm!
  Anastasia qëlloi dhe tha:
  - Për Rusinë e Shenjtë!
  Dhe ai do t'ju godasë gjithashtu! Vajzat janë jashtëzakonisht të lezetshme. Dhe ata e thyejnë samurain në copa!
  Dhe pastaj luftanija japoneze u fundos. Dhe u bë shumë e frikshme për samurain.
  Dhe vajzat vrapojnë pothuajse të zhveshura dhe zbathur. Dhe ata ndezin këmbët e tyre të bukura. Në përgjithësi janë vjedhës të mrekullueshëm.
  Dhe duken më të shëndetshmet dhe të nxirura.
  Ata po rrahin samurai ...
  Sulmohet edhe një tjetër luftanije. Do të jetë e dobishme për flotën e Togos, shumë e ngushtë. Dhe anijet e Detit të Zi u tërhoqën. Ata hedhin një predhë në drejtim të armikut.
  Natasha dhe Zoya drejtuan armët e tyre dymbëdhjetë inç. Dhe si do të qëllojnë me furi të egër. Dhe luftanija do të marrë qoftë edhe një goditje dhe do të copëtohet.
  Natasha dhe Zoya kërcejnë dhe tundin këmbët e tyre të zbathura dhe ulërijnë:
  - Ne jemi shtriga dhe nuk ka më bukuroshe të bukura!
  Dhe vajzat tregojnë gjuhën e tyre. Dhe si të qisin, bëhet shumë e dhimbshme.
  Kështu ata qëlluan në anijen e Togos, armatura e saj shpërtheu, sikur çeliku të kishte zier.
  Dhe kështu anija mori përsipër dhe u mbyt.
  Natasha dhe Zoya kënduan:
  - Rusi qeshi, qau dhe këndoi! Kjo është arsyeja pse ajo është Rusia e Shenjtë!
  Dhe përsëri vajzat do ta marrin dhe do të kërcejnë lart!
  Dhe pastaj Augustini dhe Svetlana do të goditen si nga një top dymbëdhjetë inç. Kështu që anija do të marrë nga Togo, do të copëtohet dhe do të fundoset!
  Vajzat tregojnë hundët e tyre. Ata e kapën vetë Togon. Dhe i detyruan vajzat e bukura të puthin këmbët e tyre të zhveshura dhe të dalta. Togo goditi takat e zhveshura të luftëtarëve dhe lëpiu buzët e tij. Me sa duket i ka pëlqyer...
  Epo, vajzat janë super, sigurisht!
  Dhe në përgjithësi, një bukë e klasit të lartë! Dhe ata i shkelin syrin armikut, duke i thënë se nuk kemi problem të bëjmë diçka më serioze!
  Flota japoneze është fundosur. Dhe Brusilov dhe ekipi i tij filluan të zbarkojnë në vetë Japoni.
  Pra, Rusia do të ketë një provincë tjetër të madhe në ishuj. Dhe vetë sundimtari rus do të bëhet Mikado japonez.
  Në të njëjtën kohë, kërcënimi nga Toka e Diellit në rritje do të eliminohet përgjithmonë. Dhe ushtria mbretërore do të plotësohet me ushtarë luftarakë dhe trima.
  Pra, kishte një arsye për të pushtuar plotësisht Japoninë. Dhe trupat u transferuan në metropol.
  Vajzat dhe batalioni i tyre hynë në betejë me samurai në tokë. Vajzat e takuan samurajin me të shtëna të drejtuara mirë, me sabera dhe duke hedhur granata me këmbë të zbathura.
  Natasha e bukur hodhi një limon me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Për Carin dhe Atdheun!
  Dhe ajo qëlloi drejt japonezëve.
  Zoya e mrekullueshme hodhi gjithashtu një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti:
  - Për Rusinë e Parë të quajtur!
  Dhe ajo gjithashtu goditi samurain.
  Këtu Agustini flokëkuq u përplas dhe kërciti:
  - Lavdi Nënës Mbretëreshë!
  Dhe ajo gjithashtu shpoi armikun.
  Edhe Anastasia u çmend, duke lëshuar një fuçi të tërë eksplozivi me këmbët e saj të zbathura, duke i shpërndarë japonezët shumë larg:
  - Lavdia e Perandorisë së Madhe Ruse!
  Dhe Svetlana goditi. Ajo fshiu japonezët dhe iu dorëzua limonit shkatërrues me takat e saj të zhveshura.
  Ajo bërtiti në majë të mushkërive:
  - Në kufij të rinj!
  Natasha gozhdoi japonezët dhe kërciti:
  - Për Rusinë e përjetshme!
  Dhe ajo gjithashtu goditi samurain:
  E shkëlqyeshme Zoya e mori atë dhe goditi japonezët. Ajo hodhi një granatë kundër armikut me këmbë të zbathur dhe kërciti:
  - Për një perandori mbretërore të vetme dhe të pandashme!
  Dhe vajza fishkëlleu. Ishte e qartë se adoleshentja ishte bërë shumë më e madhe, gjoksi i saj ishte i lartë, beli i ngushtë dhe ijet e saj ishin me mish. Ajo tashmë kishte figurën e një gruaje të rritur, muskulare dhe të shëndetshme dhe të fortë. Dhe fytyra është shumë e re. Me vështirësi vajza e ndrydhi dëshirën për të bërë dashuri. Thjesht lërini të përkëdhelin. Dhe është më mirë me një vajzë tjetër, të paktën ajo nuk do të marrë virgjërinë e saj.
  Cool Zoya me shumë shkathtësi hedh granata mbi japonezët me këmbët e saj të zbathura. Dhe funksionon me shumë sukses.
  Augustini është një flokëkuq shumë dhe gjithashtu shumë i bukur. Dhe në përgjithësi, ka vajza kaq të mrekullueshme në batalion, thjesht shija më e lartë.
  Agustini hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur dhe cicëron:
  - Le të lavdërohet Rusia e Madhe!
  Dhe gjithashtu si rrotullohet.
  Çfarë vajzash, çfarë bukuroshe!
  Anastasia gjithashtu kërcen. Një vajzë kaq e madhe është dy metra e gjatë dhe peshon njëqind e tridhjetë kilogramë. Në të njëjtën kohë, ajo nuk është e shëndoshë, me muskuj të shkrirë dhe një kupë të një kali dramë. Ajo i do shumë meshkujt. Ëndrrat për të pasur një fëmijë. Por ende nuk funksionon. Shumë njerëz thjesht kanë frikë prej saj. Dhe një vajzë shumë agresive.
  Nuk janë burrat e saj që kërkojnë, por ajo vetë ajo që kërkon paturpësisht. Pa turp dhe siklet.
  Dhe asaj i pëlqen. Bëhuni një parti aktive.
  Në të njëjtën kohë, Anastasia është një luftëtare e mrekullueshme. Dhe ajo bëri shumë bëma. Anastasia komandon batalionin e tyre.
  Ai gjithashtu hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe bërtet:
  - Do të ketë dritë mbi vendin!
  Svetlana hedh një limon me këmbën e saj të zbathur dhe pëshpërit:
  - Lavdia e Perandorisë së Madhe Ruse!
  Zoya madhështore gjithashtu bën një hedhje me gishtat e saj të zhveshur dhe ulërimat:
  - Për lavdinë e Mëmëdheut të Shenjtë!
  Augustini bërtet:
  - Me trishtim të jashtëzakonshëm!
  Dhe një dhuratë e hedhur nga një këmbë zbathur gjithashtu fluturon.
  Pastaj Anastasia fillon të bërtasë. Ai gjithashtu hedh një tufë të tërë granatash me këmbë të zbathura.
  Dhe vajza heroike bërtet:
  - Në emër të Zotit të Bardhë!
  Natasha gjithashtu hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - Në emër të Krishtit!
  Dhe ajo qëlloi disa të shtëna.
  Dhe Anastasia filloi të qëllonte me mitraloz. Ajo e bëri atë me shumë zgjuarsi.
  Me pak fjalë, vajza është një kafshë.
  Natasha këmbëzbathur kërciti me zemërim:
  - Unë jam në fakt një supermen!
  Dhe ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur.
  Zoya këmbëzbathur gjithashtu qëlloi. Shkatërroni japonezët.
  Tweeted:
  - Lavdi Rusisë!
  Dhe me këmbën e saj të zbathur hodhi një granatë.
  Agustini tha gjithashtu:
  - Për Rusinë e Shenjtë!
  Anastasia lëshoi një kuti të tërë te japonezët. Dhe ajo e mori dhe gjëmonte me tërbim të tërbuar:
  - Për Svarog!
  Natasha e mori dhe bërtiti:
  - Për një sistem të ri!
  Dhe ajo hodhi një granatë me këmbë të zbathur!
  Svetlana bleu:
  - Për muskujt prej çeliku!
  Dhe ajo gjithashtu hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur.
  Zoya këmbëzbathur gjithashtu e mori atë dhe kërciti:
  - Për dashuri dhe magji!
  Dhe këmbët zbathur në lëvizje.
  Agustini djalli flokëkuq mori dhe hodhi një kuti granatash dhe kërciti:
  - Shkoni përtej kufijve në Mars!
  Anastasia gjithashtu do të lëshojë një fuçi dinamit dhe do të mërmërisë:
  - Për rendin botëror të Rusisë.
  Dhe Natasha leh:
  - Për një rrugë të re drejt lumturisë!
  Pas së cilës vajzat do të qeshin së bashku.
  Dhe është kaq e mrekullueshme! Vajzat janë të mrekullueshme!
  Trupat e Rusisë cariste po lëviznin drejt Tokios.
  Ushtria ruse sulmoi Tokio.
  Një djalë dhe një vajzë ecën përpara: Oleg dhe Margarita.
  Fëmijët shfarosën japonezët dhe përparuan drejt pallatit perandorak. Mikado njoftoi solemnisht se nuk do të largohej nga kryeqyteti dhe do të qëndronte atje përgjithmonë.
  Oleg gjuajti një breshëri në samurai dhe hodhi një granatë me këmbën e tij të zbathur, duke bërtitur me vete:
  - Rusia nuk do të dorëzohet kurrë!
  Margarita lëshoi gjithashtu një limon me këmbë të zbathur dhe kërciti, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Do të fitojmë ose do të vdesim!
  Dhe një batalion vajzash depërtojnë në pallatin e Mikados. Të gjitha vajzat ishin me uniformë, vetëm me brekë. Dhe këta pothuajse të zhveshur luftojnë si heroina.
  Anastasia hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërcit:
  - Nikolai, ti je një Mikado!
  Natasha gjithashtu nisi dhuratën e vdekjes me gjymtyrët e saj të zhveshura dhe bërtiti, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Mbreti ynë është më i lezetshmi!
  Dhe si do të shkëlqejë si perla! Dhe një vajzë kaq verbuese.
  Zoya këmbëzbathur gjithashtu cicëron me kënaqësi dhe lëshon një granatë me këmbën e saj të zbathur:
  - Unë jam fitues në psikologji!
  Dhe ajo tregoi gjuhën e saj.
  Shkatërron samurain e tij.
  Edhe Agustini, ai djalli flokëkuq, qëllon. Dhe ai e bën atë kaq saktë. Kosit poshtë japonezët.
  Dhe gjëmon në majë të mushkërive të tij:
  - Lavdi vendit tim të shenjtë!
  Dhe nxjerr dhëmbët!
  Svetlana, gjithashtu një grua heroike, do të lëshojë një kuti të tërë me eksploziv.
  Dhe japonezët fluturuan në të gjitha drejtimet.
  Vajzat shkojnë në ofensivë, duke shtypur kundërshtarët e tyre. Arritja e suksesit të prekshëm. Ata ndjejnë hirin kërcënues, presionin e palodhshëm dhe mungesën e dobësive. Dhe gjoksi i zhveshur është garancia më e mirë e pathyeshmërisë dhe e pathyeshmërisë.
  Anastasia, duke i prerë japonezët, cicëron:
  - Duart prej lisi, koka prej plumbi!
  Dhe ai hedh një granatë me këmbë të zbathur. Shpërndan samurai.
  Po qëllon edhe Natasha gjysmë e zhveshur.
  Thërrmon japonezët. Dhe i copëton ato në copa.
  Duke iu afruar gjithnjë e më shumë pallatit. Dhe këmba e zbathur hedh një granatë.
  Japonezët e frikësuar dorëzohen. Ata thyhen në copa.
  Terminator Girl thotë:
  - Qoftë Perun me ne!
  Zoya këmbëzbathur, një vajzë e mrekullueshme terminatore, qëllon veten dhe shkatërron militaristët. Ajo nxori dhëmbët.
  Vajza bërtiti:
  - Ne jemi kalorësit e Rusisë më të madhe!
  Vajza hodhi një granatë me këmbë të zbathur. Shpërndau armikun.
  Cool Zoya e mori dhe këndoi përsëri:
  - Suvorov e mësoi atë të shikojë përpara! Dhe nëse ngrihesh, qëndro deri në vdekje!
  Dhe ajo nxori dhëmbët duke buzëqeshur.
  Agustini i zjarrtë gjithashtu këndoi dhe leh:
  - Në kufij të rinj!
  Dhe ajo shtoi me një buzëqeshje:
  - Dhe ne jemi gjithmonë përpara!
  Svetlana vajza heroike gjithashtu goditi armikun. Ajo shpërndau rojen perandorake dhe bërtiti:
  - Për arritjet e epokës!
  Dhe përsëri granatat e hedhura nga këmbët zbathur fluturojnë.
  Vajzat shtypin armikun. Ata kujtojnë mbrojtjen heroike të Port Arthurit, e cila nuk do të harrohet në shekuj.
  Eh, si mund të humbiste një ushtri e tillë në historinë reale, madje edhe ndaj japonezëve?
  Sa turp.
  Anastasia hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe bilbil:
  - Për kufirin rus!
  Natasha gjithashtu lëshoi diçka vdekjeprurëse me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti në mënyrë të dëshpëruar, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Ja për sukseset e reja!
  Dhe ajo u dha një kthesë japonezëve.
  Dhe këtu, me taka të zhveshura, do ta marrë edhe Zoya dhe do ta rrahë. Dhe pastaj me këmbën e saj të zbathur ajo mori dhe hodhi një granatë.
  Dhe pas kësaj ajo këndoi:
  - Nuk do t'i nënshtrohemi diktateve të armikut!
  Dhe ajo zhveshi fytyrën!
  Një vajzë e bukur, shumë e re me figurën e një sportisti. Dhe shumë i guximshëm.
  Dhe Agustini do t'i japë një mallkim japonezëve. Ai i shtyp ata dhe me shumë shkathtësi hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur.
  Dhe shpërndan armiqtë sikur shishet të fluturonin nga një top.
  Vajza bërtet:
  - Çokollatë, kjo është rruga jonë!
  Augustini i pëlqen vërtet çokollata. Dhe nën mbretin, tregjet janë të mbushura me mallra. Çfarë mund të thoni për Carin Nikolla? Tani, mbreti humbës po kthehet në një të madh para syve tanë. Më saktësisht, mbreti vdiq, por djali i tij, Alexei, bëhet i madh! Dhe gjithçka që duhet për këtë është që vajzat të luftojnë në fronte.
  Dhe disa heronj fëmijë që penguan japonezët të kapnin malin Vysokaya. Kur po vendosej fati i Port Arthurit.
  Pra, Perandoria Ruse u poshtërua.
  Svetlana gjithashtu nisi një tytë vrasjeje dhe shembi murin e jashtëm të pallatit perandorak me mitralozë.
  Tani vajzat vrapojnë nëpër dhoma. Lufta po përfundon.
  Anastasia me entuziazëm thotë:
  - Besoj se më pret fati!
  Dhe përsëri ai hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur.
  Natasha, duke gjuajtur zjarr vrasës. Ndërsa qëndis kundërshtarët, ai shkruan në Twitter:
  - Me siguri do të jem me fat!
  Dhe përsëri një granatë e hedhur nga një këmbë zbathur fluturon.
  Dhe pastaj Zoya e zbathur do të goditet nga një palë bomba të lidhura të lëshuara nga këmbët e saj zbathur. Dhe do të shkatërrojë kundërshtarët.
  Pastaj ai shpërthen në të qeshura:
  - Unë jam një vajzë kometë.
  Dhe përsëri ai hedh nga vetja gjuhë të zjarrta vdekjeje.
  Dhe pastaj Augustini, kjo vajzë terminatore, tashmë po nxiton. Si i ka marrë të gjithë dhe i ka lyer të gjithë. Thjesht e mrekullueshme.
  Luftëtari që është demiurgu i vërtetë i betejës.
  Dhe ai bërtet me vete:
  - Ekuipazhi ynë ka guximin më të lartë!
  Dhe pastaj u shfaq Svetlana. Kaq i ftohtë dhe i shkëlqyeshëm. Ai i infekton të gjithë me energjinë e tij të furishme. I aftë për të mposhtur në thelb çdo armik.
  Dhe luftëtarja nxjerr dhëmbët e saj perla. Dhe ato janë më të mëdha se ato të një kali. Kjo është vajza.
  Svetlana qesh dhe gjëmon:
  - Për patëllxhanët me havjar të zi!
  Dhe vajzat bërtitën në unison në majë të mushkërive të tyre:
  - Pemët e mollëve do të lulëzojnë në Mars!
  Mikado nuk guxoi të bënte hara-kiri dhe nënshkroi dorëzimin. Car Alexei II u shpall perandori i ri i Japonisë. Në të njëjtën kohë, në Tokën e Diellit në rritje ata po përgatisin një referendum për pranimin vullnetar në Rusi.
  Lufta pothuajse ka përfunduar. Njësitë e fundit po bashkojnë armët e tyre.
  Batalioni i vajzave rreshtoi të burgosurit. Burrat duhet të gjunjëzohen dhe të puthin këmbët e zbathura të vajzave. Dhe japonezët e bëjnë këtë me shumë entuziazëm. Kjo i kënaq edhe ata.
  Sigurisht që janë bukuroshe të tilla. Dhe është në rregull që këmbët e tyre janë pak me pluhur. Është edhe më e bukur dhe më e natyrshme. Sidomos kur janë të nxirë. Dhe kaq i përafërt.
  Japonezët puthin shputat e tyre të zhveshura dhe lëpijnë buzët. Dhe vajzës i pëlqen.
  Anastasia vëren me patos:
  - Kush tha që lufta nuk është për gratë?
  Natasha qeshi si përgjigje:
  - Jo, lufta është koha më e ëmbël e pritjes për ne!
  Dhe ajo tregoi gjuhën e saj. Sa e mrekullueshme është me të vërtetë të puthesh në një mënyrë kaq të vërtetë poshtëruese.
  Ata godasin takën e zhveshur dhe të rrumbullakët të Zoykës. Vajza thotë me kënaqësi, duke bërtitur:
  - Kjo është shumë e mrekullueshme! Unë do të doja një vazhdim!
  Agustini i Kuq paralajmëroi:
  - Mbaje virgjërinë deri në martesë! Dhe do të jeni të lumtur për këtë!
  Zoya këmbëzbathur qeshi dhe tha:
  - U lavdëroftë Toka ime e Shenjtë! Por pafajësia vetëm dhemb!
  Vajza buzëqeshi fytyrën.
  Svetlana tha me krenari:
  - Kam punuar në një bordello. Dhe nuk kam nevojë për virgjërinë!
  Zoya këmbëzbathur pyeti duke qeshur:
  - Si ju pëlqeu?
  Svetlana sinqerisht dhe me vendosmëri tha:
  - Ndoshta nuk mund të ishte më mirë!
  Zoya gjysmë e zhveshur sinqerisht tha:
  - Çdo natë ëndërroj se si një burrë më pushton. Është kaq e lezetshme dhe e bukur. Dhe nuk dua asgjë tjetër.
  Svetlana i sugjeroi vajzës:
  - Pas luftës, mund të shkoni në bordello më prestigjioze në Moskë ose në Shën Petersburg. Më besoni, do t'ju pëlqejë atje!
  Zoya gjysmë e zhveshur qeshi dhe tha:
  - Duhet të mendoni për këtë!
  Natasha sugjeroi:
  - Ndoshta mund të përdhunojmë të burgosurit?
  Vajzat qeshën me këtë shaka.
  Në përgjithësi, bukuroshet këtu janë me temperament. Dhe të dashurit janë të frikshëm. Lufta i bën vajzat agresive. Luftëtarët vazhduan t'i fusnin këmbët e tyre të zhveshura dhe të pluhurosura te të burgosurit për t'u puthur. më pëlqeu.
  Pastaj filluan shfaqjet më interesante. Në mënyrë të veçantë, fishekzjarre qëllonin në qiell. U shfaqën fishekzjarre. Dhe ishte shumë argëtuese. Muzika po luante dhe daullet binin.
  Rusia cariste pushtoi Japoninë. E cila, në përgjithësi, ishte ajo që të gjithë prisnin. Autoriteti i ushtrisë ruse ishte shumë i lartë. Shumë këngë dhe vallëzime nga gra japoneze këmbëzbathur.
  Gjithçka është e bukur dhe e pasur... Edhe në Rusi ka ngazëllim për fitoren. Sigurisht, jo të gjithë ishin të lumtur. Për marksistët kjo është një goditje dërrmuese. Autoriteti i mbretit u forcua. Dhe shanset e tij janë rritur. Mbështetja në shoqëri është e madhe.
  Pas pushtimit të Japonisë, Rusia vazhdoi politikën e saj të zgjerimit në Kinë. Rajonet kineze mbajtën vullnetarisht referendume dhe iu bashkuan perandorisë. Regjenti Nikolai Romanov, ndoqi një politikë shumë të suksesshme të zgjerimit rus në juglindje. Kina u gëlltit gradualisht.
  Ekonomia e perandorisë cariste, duke shmangur trazirat revolucionare, përjetoi rritje të shpejtë ekonomike. Ajo ndërtoi rrugë, uzina, fabrika, ura dhe shumë më tepër. Vendi shiste bukë dhe shumë produkte.
  Ai prodhoi bombarduesit më të fuqishëm në botë: bombarduesit Ilya Muromets dhe Svyatogor, dhe tanket e lehta më të shpejta, Luna-2. Dhe kishte një ushtri të madhe prej tre milionë ushtarësh - një ushtri në kohë paqeje pesë herë më e madhe se ajo gjermane.
  Por Kaiser Wilhelm ende e mori atë dhe futi kokën brenda. Për më tepër, vrasja e trashëgimtarit të fronit austriak në Sarajevë u bë shkak i luftës.
  Dhe pastaj gjermanët vendosën të luftojnë në dy fronte.
  Ushtria e Carit u nis drejt tyre. Për shkak të rajoneve kineze, një ulje të vdekshmërisë duke ruajtur një shkallë të lartë të lindjeve, Rusia Cariste kishte një popullsi të madhe. Dhe ajo mund të mobilizonte një ushtri kolosale.
  Për më tepër, popullsia është kryesisht e re dhe agresive.
  Austro-Hungaria, pasi u godit, shpërtheu menjëherë. Trupat cariste shtypën lehtësisht gjermanët më të shumtë në numër dhe pushtuan Prusinë Lindore dhe rrethuan Königsberg.
  Hindenburg u përpoq të mposht rusët me një goditje, por epërsia numerike e ushtrisë cariste doli të ishte shumë e madhe. Për më tepër, mitralozët, tanket e lehta "Luna"-2 u treguan se ishin armë shumë efektive për kundërsulme.
  I mundur, Hindenburg u largua. Dhe trupat ruse nxituan në Oder. Në jug, Lvov dhe Przemysl u morën menjëherë. Ushtria cariste përparoi dhe austriakët ikën në panik dhe u dorëzuan.
  Hyrja e Turqisë në luftë bëri pak për të fituar gjermanët. Edhe pse kjo shpërqendroi disa forca. Por rusët vazhduan të përparonin në Austri. Dhe gjermanët u rrahën pranë Parisit.
  Vetëm në zonën e lumit Oder, pasi kishin dobësuar seriozisht trupat e tyre në perëndim, gjermanët ishin në gjendje të ndalonin përparimin e regjimenteve ruse.
  Por në jug ushtria cariste e përzuri armikun. Field Marshalli Brusilov është në më të mirën e tij si gjithmonë.
  Dhe më pas Budapesti u rrethua... Dhe Bratislava dhe Krakova u morën. Dhe trupat ruse po i afrohen Pragës.
  Azia e Vogël u pushtua në jug, Bagdadi ra, rusët morën Stambollin.
  Perandori Franz iu drejtua Wilhelmit me një kërkesë për të arritur paqen. Për më tepër, Italia kishte sulmuar tashmë austriakët dhe kishte hapur një front të dytë.
  Por trupat ruse nuk mund të ndalen. Pra, Praga është marrë. Dhe në dimër, regjimentet mbretërore u zhvendosën nëpër akull në Berlin. Dhe në shkurt ata përfunduan rrethimin e kryeqytetit gjerman. Dhe ata hynë në Vjenë, Austro-Hungaria u shpërbë dhe u mund.
  Më 23 shkurt 1915, Gjermania u dorëzua. Trupat ruse hynë përsëri në Berlin.
  Lufta e Parë Botërore përfundoi. Rusia fitoi shumë territore. Kufiri kalonte përgjatë Oderit. Rusia përfshiu Alpet në përbërjen e saj. Një pjesë e Austro-Hungarisë u aneksua nga Italia në Jug. Dhe Jugosllavia u bë vasal rus. Mbretëritë hungareze dhe çeke u bënë pjesë e Rusisë. Mbretëria polake përfshiu Krakovin dhe u bë e madhe. Koenigsberg u bë pjesë e provincave ruse, ashtu si Galicia dhe Bukovina. Transilvania u bë rumune. Turqia para Egjiptit dhe së bashku me Irakun, Sirinë dhe tokat arabe në Mekë u bënë territor rus. Vetëm britanikët arritën të pushtonin Basrën.
  Trupat ruse shpejt pushtuan plotësisht Arabinë Saudite. Dhe Gjermanisë iu imponuan dëmshpërblime kolosale.
  Kështu, hegjemonia ruse u ngrit në Euroazi. Për disa vite nuk pati luftëra të mëdha. Rusia dhe Britania kompletuan Iranin, duke përfshirë në përbërjen e tyre: veriun dhe qendrën e Rusisë, në jug tek britanikët. Pastaj Afganistani. Gjithashtu në veri dhe në qendër të Rusisë, në jug të Britanisë.
  Perandoria Cariste është bërë e fuqishme, por Britania është ende e fortë. Rusët lëvizën nëpër Kinë, duke përfunduar kapjen e saj.
  Ekonomitë në mbarë botën po lulëzonin... Por në vitin 1929 shpërtheu Depresioni i Madh.
  Car Alexei II mbretëron në fronin e Rusisë. Ai e ka tejkaluar sëmundjen dhe është mjaft i fortë fizikisht. Mbreti i ri sundon një vend me dhjetë milionë ushtarë në kohë paqeje dhe pothuajse ka gëlltitur Kinën. Dhe ekonomia, e cila vuajti më pak se të tjerët gjatë depresionit, kapërceu Shtetet e Bashkuara.
  Dhe pastaj Perandori i Rusisë vendosi të merrej me Amerikën? Pse e hoqën Alaskën nga perandoria për qindarka? A është kjo e drejtë? Ndoshta edhe kjo është grabitje?
  Me pak fjalë, Perandori i Gjithë Rusisë, Aleksei II, i cili tashmë u quajt i madh në vitin 1933, më 5 janar, pikërisht në ditën e vrasjes së babait të tij Nikolla II, ai filloi një luftë të re. Kundër, natyrisht, Amerikës, e cila kishte arritur kulmin e saj në depresion.
  Dhe vendet e tjera nuk kanë qenë ende në gjendje të ndërhyjnë me Rusinë. Ata thonë se amerikanët mashtruan dhe duhet të përgjigjen për këtë.
  Dhe kështu filloi sulmi në Alaskë. Pikërisht në këtë kohë, hekurudha e ndërtuar nga inxhinierët rusë për në Chukotka filloi të funksionojë.
  Dhe ushtria ruse lëvizi nëpër borë dhe borë.
  Përfshirë pesë vajza të përjetshme: Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina dhe Svetlana. Nuk janë vajza të zakonshme, por shtriga vendase. Dhe prandaj jo i plakur, por përjetësisht i ri dhe i pavdekshëm. Dhe meqenëse janë magjistare, atëherë në dimër, në natën polare dhe në ngricat e egra, ata luftojnë vetëm zbathur dhe me bikini.
  Këto vajza vrapojnë, hedhin granata me këmbë të zbathura dhe këndojnë:
  - Cari i Madh Alexei,
  Ju jeni më i mençuri në botë!
  Dhe kështu Anastasia hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur. Amerikanët po fluturojnë lart nga shpërthimet.
  Dhe vajza qëllon nga një automatik dhe bërtet:
  - Në emër të Rusisë!
  Dhe pastaj Natasha gjithashtu gjuan, duke hedhur gjithashtu dhuratën e vdekjes me gishtat e saj të zhveshur dhe duke bërtitur:
  - Bëhu realitet, ëndërr e madhe!
  Dhe ai gjithashtu do ta marrë dhe do të nxjerrë dhëmbët.
  Dhe pastaj Zoya këmbëzbathur... Takat e saj janë të kuqe të ndezura nga bora e Alaskës. Vajza bërtet në majë të mushkërive:
  - Ai do të fitojë vetëm për Rusinë e madhe!
  Dhe një granatë e hedhur nga një këmbë zbathur gjithashtu fluturon.
  Më pas vjen Agustini. Ai shtyp Yankees me mitralozë dhe hedh granata me gishtërinjtë e tij të zhveshur.
  Dhe ai gjithashtu bërtet:
  - Cari i madh Aleksej është Cari rus!
  Dhe pastaj Svetlana fillon të gjuajë... Dhe me këmbët zbathur u vërsulet amerikanëve dhe ulërin:
  - Gjithçka do të jetë mirë!
  Pesë vajza vrapojnë thuajse të zhveshura nëpër Alaskë dhe godasin amerikanët. Dhe këtu po lëvizin tanket: Nikolai-4, një model i ri me një top dhe gjashtë mitralozë. Dhe amerikanët janë duke u kositur tërësisht. Dhe pas tyre janë "Alexandra"-3, të cilat janë shumë të fuqishme dhe vdekjeprurëse. Dhe ka deri në dhjetë mitralozë.
  Dhe vajzat janë para gjithë ushtrisë, dhe ato janë gjysmë të zhveshura dhe të bukura. Ata nxitojnë drejt vetes dhe këndojnë:
  - Në emër të Rusisë së shenjtë të Carëve, të gjithë do të jenë më të lumtur - më të mençur!
  Dhe kështu ata do të shtypin një tjetër bateri amerikanësh - duke i hedhur granata me këmbët e tyre zbathur.
  Gjithnjë e më shumë Alaska po pushtohet nga trupat cariste. Me të vërtetë nuk ka kuptim të mashtrosh dhe të rrëmbesh një territor të tillë për asgjë.
  Dhe luftëtarët luftojnë për veten e tyre dhe lëvizin më thellë në mbrojtjen e armikut. Dhe ata shtypin armikun e tyre, ata shtypin fort!
  Anastasia madje vrumbullon:
  - Qoftë toka jonë e madhe dhe e pastër!
  Dhe përsëri hedh një granatë me këmbë të zbathur!
  Dhe më pas Natasha i dha radhën dhe fërshëlleu:
  - Le të jetë i famshëm Rusia jonë e lezetshme!
  Dhe në të njëjtën mënyrë ai do të marrë dhe do të godasë armiqtë e tij.
  Dhe limoni i hedhur nga gishtat e zhveshur fluturon.
  Dhe pastaj Zoya do t'i presë amerikanët me një hov dhe ulërimë:
  - Po, e ardhmja do të jetë shtrembër!
  E nisur edhe nga këmbët e zbathura të vajzës, shpërthen dhurata e vdekjes!
  Dhe pastaj Agustini do të qëllojë me automatikë. Dhe ai kosit poshtë vijës, dhe pastaj klithë në majë të mushkërive të tij:
  - Nga agimi deri në muzg!
  Dhe pastaj Svetlana agresive qëllon. Dhe ai gjithashtu përdor gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe shkarravit në mënyrë aktive:
  - Perandoria jonë e çmendur!
  Dhe përsëri, vajzë, ktheni armiqtë tuaj! Pershendetje heroines.
  Dhe kur të burgosurit amerikanë kapen, ata duhet të puthin takat e vajzave duke u gjunjëzuar. Dhe ku do të shkojnë? Ata puthen dhe ushqehen. Dhe ata ende lëpijnë buzët e tyre.
  Ata ende e duan atë ...
  Ku mund të shkoni kundër vajzave? I lanë ushtarët të zhvishen dhe të përdhunojnë. Shtrigat donin vërtet seks. Dhe kënaqësia është e madhe dhe jeni të ngarkuar me energji. Ju bëheni magjistarë. Dhe një super klasë!
  Epo, vajzat duan të vrasin, këto janë vajza. Dhe ata duan të përdhunojnë burrat, kështu duhet ta bëjnë shtrigat.
  Por shtrigat janë ende vajza të lezetshme. Dhe ata duan kur përpunohen. Dhe ata e pëlqejnë atë.
  Ushtria cariste tashmë ka kapur Alaskën. Dhe ajo nuk u ndal, por hyri në Kanada. Cfare po ndodh ketu? Kanadaja është formalisht një dominim i Britanisë. Epo, ai nuk i ndjek plotësisht rregullat, ai i lejon trupat amerikane të kalojnë nëpër të.
  Pra, ka një arsye për të goditur. Dhe flota ruse komandohet nga Kolchak. Dhe ai tashmë i ka dëbuar amerikanët nga Filipinet dhe Hawaii. Dhe atje ai pushtoi bazat e tij.
  Epo, Yankees po shtypin në det. Dhe ka vajza kaq të bukura në anije. Dhe më e rëndësishmja, luftëtarët janë pothuajse të zhveshur. Dhe është kaq e bukur. Nëse vajzat kanë veshur vetëm brekë, atëherë kjo është shumë mirë!
  Është shumë bukur të shikosh vajza të tilla. Dhe kur kapin anijet amerikane dhe kanadeze dhe tundin gjoksin e tyre të zhveshur. Kjo është absolutisht e mrekullueshme!
  Dhe vajzat godasin këmbët e tyre të zbathura në kuvertën e nxehtë dhe i presin amerikanët me shpata.
  Çdo mjet është i pafuqishëm ndaj vajzave të tilla. Në fund të fundit, këto janë vajzat për të cilat burrat ëndërrojnë. Çfarë mund të bësh kundër një bukurosheje gjoksi i së cilës është krejtësisht i zhveshur?
  Në fund të fundit, këto janë ato lloj vajzash që do t'i vështrosh sytë për orë të tëra. Dhe nuk do ta kthesh kokën. Dhe i kapin të burgosurit dhe i detyrojnë të punojnë me gjuhë, duke i kënaqur barqet e tyre epshore.
  Dhe është kaq e bukur dhe e këndshme! Nuk mund të gaboni me vajza të tilla! Ata do të presin kokat dhe do të shohin nëpër çdo venë.
  Këtu është një grup prej pesë vetash që vrapojnë nëpër Kanada. Tashmë është fundi i prillit dhe gjithçka po lulëzon. Dhe vajzat janë shumë të bukura. Dhe ata prenë amerikanët me shpatat e tyre magjike. Dhe ata hedhin disqe me gishtat e tyre të zhveshur.
  Dhe ata fishkëllejnë me vete:
  - Nuk ka Atdhe më të bukur të Rusisë,
  Lufto për të dhe mos ki frikë...
  Nuk ka vend më të bukur në univers -
  I gjithë universi është një pishtar drite, Rus'!
  Epo, vajza dhe supermena! Dhe ata i gjunjëzojnë armiqtë e goditur. Dhe pastaj të detyrojnë të puthësh thembra të tyre të zhveshur dhe të pluhurosur. Këto vajza janë absolutisht super!
  Në fund të majit, trupat ruse, pasi kishin kapur pjesën më të madhe të Kanadasë, hynë në territorin e SHBA. Luftimet shpërthyen në vetë territorin amerikan.
  Dhe pesë vajza sulmuan amerikanët, duke i shtypur brutalisht. Pasi mposhtën të gjithë batalionin, bukuroshet filluan të luanin me të burgosurit. Pasi u argëtuan mjaft me të, bënë një festë në Barbecue.
  Ata hanin mish të freskët dhe kënduan me vete.
  Ka shumë rrugë të varfra në botë,
  Si flokët e ciganit - një grumbull rrugësh!
  Ata përzënë altarët përtej pragut,
  Si një fëmijë i uritur - një horr!
  
  Shumë pirunë, një humnerë, një luginë:
  Si një djall në çdo rrugë!
  Ju nuk njihni as mik apo armik -
  Bota është ndarë në gjysma!
  
  Djali ecën zbathur në të ftohtë,
  Vetëm një shishe dëbore e ngop urinë...
  Por besoj se jeni të varfër me para,
  Të pasurit ngrohen më mirë në maj!
  
  Tërfili po rritet, dijeni për të gjithë në tokë,
  Si bëhet e artë luleradhiqe në pranverë...
  Nëse jeni i sjellshëm - një përrallë është kudo,
  Megjithatë, grabitqari mendon se ju jeni lepur!
  
  Njerëzit na hedhin nikel
  Shqyerja e fytit është një mëshirë e qartë!
  Goditjet më të forta për ne janë nga dora,
  Kështu që fryma e dytë të hapet!
  
  Vera ka mbaruar - vjeshta po vjen,
  Ka nxehtësi të madhe, flakë dhe shi në të!
  Me sa duket i Plotfuqishmi na ka shpallur rezultatin,
  Dhe artisti skicoi një hartë të botës!
  
  Unë shoh një pemë thupër në veshjen e mbretërve,
  Ari, ngjyra të ndezura rubini...
  Ju njerëz të keni zemra të mira.
  Dhe vetëm atëherë do të bëheni gjigant!
  
  Lypësit duhej të shkelnin shumë,
  Ka sërish një stuhi dëbore dhe çdo gisht po digjet...
  Lëreni të paktën një dre të më ndihmojë të ngrohem,
  Si u bë blu djali i ngrirë!
  
  Pse askush nuk e hapi derën?
  Po pse u egërsuat fare...
  Fëmija i gjorë ngriu nën dëborë...
  Besoj se engjëjt do të largojnë stuhitë e borës!
  
  Kerubinët do t'ju çojnë në parajsë,
  Vetë Jezusi do t'ju përqafojë me dashuri!
  Do të jetë, më besoni, në lumturinë e përjetshme, fëmijë,
  Në fund të fundit, Zoti shkoi në kryq për të!
  Vajzat kënduan, hëngrën dhe u kthyen në betejë. Ata janë luftëtarë të një pragu të tillë çeliku.
  Dhe ata shkatërrojnë amerikanët. Hedhja e disqeve dhe e granatave me këmbë zbathur.
  Tashmë është fundi i qershorit dhe trupat ruse kanë rrethuar Filadelfian. Tashmë një e treta e Shteteve të Bashkuara kontinentale është nën kontrollin e ushtrisë cariste ruse.
  Dhe tashmë në shumë qytete flamujt e Perandorisë Ruse po valëviten. Dhe batalione vajzash të bukura nga ushtria cariste luftojnë!
  Dhe vajzat janë vërtet kaq të mrekullueshme dhe të vrullshme. Dhe përsëri ata mundën të gjithë kundërshtarët e tyre. Dhe amerikanët po bien.
  Dhe ja ku vjen tanku: "Alexander"-4, më i riu! Dhe kundërshtarët e tij qëndrojnë kundër tij. Dhe vajzat gjithashtu shkojnë në tank: Elizabeth, Ekaterina, Elena, Aurora. Dhe ata i godasin amerikanëve në brirë.
  Si do të qëllojnë, si do të të fusin në një arkivol! Nuk mjafton për asnjë luftëtar!
  Ata thjesht hedhin duart lart dhe heqin dorë!
  Dhe vajzat shtypin armiqtë e tyre me vemjet e tyre. Dhe tanku i Elizabeth po lëviz...
  Dhe poshtë saj është si një masë gjaku, mishi, kockash.
  Dhe vajzat shkelin veten, shtypin kundërshtarët e tyre dhe këndojnë:
  - Cari sundon Rusinë me mençuri,
  Nxjerr dekrete, gjyqtarë shërbëtorë...
  Froni nuk toleron bujë dhe lehje,
  Dhe jo një metodë për të mposhtur frikën!
  Kështu lëvizin vajzat në betejë. Dhe shpirti i tyre luftarak nuk është si të përdorin një sëpatë nga poshtë një stol!
  Elizabeta tha me inat:
  - Për fronin rus!
  Dhe si qëllon! Dhe do të shtrijë një mal me kufoma!
  Këto janë vajzat që nuk duan të ndalen. Dhe ata mundën armiqtë e tyre dhe shkatërrojnë Shtetet e Bashkuara.
  Dhe tani ushtria mbretërore po udhëheq një kolonë të burgosurish. Ato duart pas qafës dhe ulën kokat.
  Ndërkohë, Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani. Por ai është ende shumë i dobët për të paraqitur një kërcënim serioz për Rusinë. Kërcënimi më serioz është Italia e Musolinit. Por me një përbindësh të tillë si Rusia, ajo nuk do të guxojë të futet në një luftë.
  Pra, tani për tani trupat ruse po kapin Amerikën dhe mbetjet e Kanadasë.
  Vajzat janë zbathur dhe me bikini duke drejtuar një tank. Ata janë shumë të fortë dhe të fortë.
  Elizabeth përmblodhi:
  - Kushdo që na vjen me ndonjë gjë, do të vdesë prej saj!
  Elena konfirmoi:
  - Patjetër!
  Dhe ajo dërgoi një predhë në një bateri amerikane. Një vajzë e tillë me pakënaqësi.
  Dhe pastaj Aurora hedh një guaskë dhe flet:
  - Unë dua të jetoj për Rusinë!
  Dhe ajo goditi një tjetër amerikan. Këto janë me të vërtetë vajzat që çdo agresor do të pengojë.
  Dhe Britania, megjithë kapjen e Kanadasë, nuk guxon të hyjë në një luftë me Rusinë - e kupton që kjo perandori është shumë e ashpër për të. Dhe nëse ai bashkohet, rusët patjetër do t'i marrin të gjitha kolonitë amerikane lehtësisht. Pra, është më mirë të mos hyni në telashe me Rusinë, ku sundon Alexei II!
  Mbreti u bë plotësisht i shëndetshëm dhe doli të ishte një pushtues i jashtëzakonshëm.
  Dhe kështu Filadelfia ra... Dhe në mes të korrikut, tanket ruse tashmë po i afrohen Uashingtonit.
  Elizabeta është gjithashtu një vajzë shtrigë, ajo ka luftuar që nga lufta ruso-turke në kohën e Aleksandrit II. Dhe kjo vajzë me një pamje të rëndësishme thotë:
  - Çka u ndal Rusia!
  Elena qëlloi në tankun primitiv amerikan dhe u përgjigj:
  - Për trimërinë e ushtarit rus!
  Cool Aurora konfirmoi:
  - Po, pikërisht për këtë! Plus edhe në guximin dhe organizimin e jashtëzakonshëm të të pasmeve heroike!
  Ekaterina u përgjigj me gëzim:
  - Lavdi Heronjve të Rusisë! Lavdi Car Alexei!
  Dhe përsëri vajza qëlloi me shumë saktësi mbi armikun.
  Luftëtarët janë të paimitueshëm!
  Dhe përsëri ata qëllojnë për shkak të të gjithë anëtarëve të tyre të bukur. Po, vajza të tilla patjetër mund të thuhet se e çojnë Rusinë cariste drejt fitores.
  Në to është dielli i majit dhe agimi i dashurisë.
  Dhe kur shtypin pedalet me këmbët e tyre zbathur, është absolutisht e adhurueshme.
  Ju vërtet dëshironi t'i doni dhe përkëdhelni këto vajza! Ata janë thjesht dielli i ndritshëm i shpresës. Dhe ata kanë poezi dhe guxim në imazhet e muzikës dhe telat lirike.
  Bateria amerikane u dorëzua. Dhe vajzat i detyruan ushtarët amerikanë që të mos puthin as këmbët e tyre, por gjurmët e këmbëve të zbathura në asfalt. Dhe burrat nuk bënë asgjë - ku mund të largoheshin nga kjo?
  Dhe luftëtarët vepruan gjithnjë e më me guxim dhe me shkëlqim.
  As Anastasia dhe partnerët e saj nuk kanë fjetur. Si gjuan, si ikën jashtë. Dhe ai do t'i copëtojë amerikanët me shpata. Ajo është thjesht një vajzë e shkëlqyeshme dhe fillon në gjysmë kthese.
  Por amerikanët u sollën keq për veten e tyre. Ata kapën një djalë të inteligjencës ruse dhe filluan ta torturojnë. Ata u zhveshën, e lidhën në një pemë dhe dogjën trupin e zhveshur të një adoleshenti me një pishtar.
  Djali u përpoq të mbante rënkimet e tij. Por në fund ai bërtiti... Djali u dogj keq.
  Vajzat u përgjigjën duke bërë përkëdheli. Dhe xhelatët u lanë me benzinë dhe iu vu zjarri. Po, bukuroshet ruse janë të tmerrshme në zemërimin e tyre. Dhe mos e ngacmoni ariun rus.
  Ka edhe beteja në qiell. Dy pilotë rusë: Albina dhe Alvina shkatërrojnë dhe shfarosin të gjithë. Ata kanë avionë të armatosur shumë fuqishëm. Me topa avionësh të aftë për të rrëzuar një amerikan me një goditje. Dhe këto vajza luftëtare vërtet tregojnë diçka të tillë. Ajo që nuk mund të thuhet në një përrallë, nuk mund të përshkruhet me stilolaps.
  Albina jep një breshëri dhe rrëzohen një duzinë avionësh amerikanë. Luftëtari është gjithashtu pothuajse i zhveshur vetëm me brekë, duke bërtitur:
  - Qoftë e Madhe Rusia Cariste!
  Dhe ai godet fjalë për fjalë të gjithë luftëtarët me radhë. Kjo është vajza.
  Por Alvina nuk është inferiore. Dhe rrëzon një duzinë avionësh menjëherë. Ajo i copëtoi dhe këndoi:
  - Për dollitë më të mëdha!
  Dhe sa e çmendur është gjithashtu! Kjo vajzë nuk bën asnjë budallallëk! Këto janë luftime për të gjitha luftimet.
  Nga rruga, për të përshpejtuar tretjen e Kinës dhe tokave të tjera në varësi të Rusisë, Car Alexei i ri vendosi poligaminë në Rusi! Dhe kjo është një lëvizje e fortë! Tani ushtarët rusë marrin gra kineze për gra dhe bëjnë fëmijë të bukur e të bardhë!
  Albina tha me një buzëqeshje:
  - Pse një burrë mund të ketë katër gra, por një grua nuk mund të ketë katër burra?
  Dhe një tjetër aeroplan amerikan rrëzohet.
  Alvina përgjigjet logjikisht:
  - Prandaj është më e vështirë për një grua të ushqejë kaq shumë parazitë!
  Dhe të dyja vajzat qeshin. Ata janë bukuri kaq të mrekullueshme dhe madhështore.
  Dhe ata pastrojnë qiellin e avionëve amerikanë.
  Pjesë të ushtrisë cariste ruse tashmë po rrethojnë Nju Jorkun. Ata i detyrojnë amerikanët të dalin dhe të dorëzohen. Vajzat janë shumë të gëzuara dhe të gëzuara.
  Tanku Alexander-4 shkatërroi një bateri amerikane. Ai riprodhoi shumë kufoma.
  Elizabeta mërmëriti me dhëmbë të zbuluar:
  - Ne jemi luftëtarë që i shërbejmë mrekullisht Carit dhe Atdheut!
  Elena qëlloi kundër armikut dhe tha:
  - Së shpejti do të ketë një rubla ari ruse!
  Dhe vajza do të qeshë aq shumë!
  Dhe dhëmbët e saj janë perla. Dhe më pas edhe Aurora do të shpërthejë së qeshuri. Vajzat janë jashtëzakonisht të emocionuara dhe kanë një bukuri të tillë sa fjalët nuk mund t'i përshkruajnë.
  Dhe ata detyrojnë garnizonin e Uashingtonit të dorëzohet!
  Luftëtarët janë kaq të pathyeshëm! Dhe shkëputja e tyre e tankeve madje do të shtypë një tigan.
  Vajzat luftojnë dhe këndojnë;
  Toka ruse është e famshme,
  Bota drejtohet nga komunizmi...
  Fushat janë të spërkatura me ar -
  Le të shkojmë drejt lart, jo poshtë!
  
  Zemrat tona digjen për Atdheun,
  Ne jemi vajza - nuk ka univers më të bukur...
  Ne do të luftojmë armiqtë tanë deri në fund,
  Besimi ynë do të ringjallet në Rodnovery!
  
  Rusia është më e fortë se të gjithë të kuqtë në botë,
  Ajo shkëlqen si dielli në univers...
  Ju luftoni për të dhe mos kini frikë,
  Qofshin në lavdi të rriturit dhe fëmijët!
  
  Rusia është shteti më i madh,
  Kur Atdheu sundohet nga Leshka...
  Një fat i tillë iu dha popullit Sovjetik,
  Qoftë i ngurtësuar nga lufta kalorësi ynë!
  
  Në Atdhe, kushdo është tani një hero,
  I aftë për ta bërë më të bukur Atdheun...
  Në emër të nënës sonë të shenjtë,
  Ana e pafund ruse e Rusisë!
  
  Ne do ta bëjmë këdo që është tiran,
  Nuk do të ketë diktaturë mbi vendin...
  Le të nënshtrohen miliona vende,
  Dhe presidenti Ruzvelt!
  
  Le të mbretërojë dragoi i tërbuar,
  Ai mendon se është në gjendje të djegë Rusinë...
  Por një humbje e furishme i pret nazistët,
  Sepse kalorësi, ju e dini, është mjaft i gjithëfuqishëm!
  
  Ne kurrë nuk do të dorëzohemi para Krauts,
  Kinezët nuk do t'i mundin as rusët...
  Një yll i ndritshëm shkëlqen mbi ne,
  Për Pashkë lyejmë ëmbëlsira dhe vezë të Pashkëve!
  
  Ju mund të arrini shumë, luftëtarë,
  Nuk bëhet më e ftohtë...
  Etërit krenarë janë krenarë për ne,
  Sepse ne po ndërtojmë një vend në parajsë!
  
  Vajzat zbathur nxitojnë nëpër dëborë,
  Ata nuk njohin frikë dhe qortim...
  Unë jam një anëtar i Komsomol duke vrapuar zbathur,
  Sepse nuk ka barriera dhe nuk ka afat!
  
  Kështu që ne kurrë nuk do të dorëzohemi para vajzave,
  Nuk do të përkulim kokën nën sëpata...
  Kur t'i vijë fatkeqësi Atdheut,
  Le ta shkelim me këmbë të zbathura!
  
  Ti i do motrat e shpatës,
  Dhe Alexey - Ndero Jezusin...
  Nuk ka nevojë të presësh luftëtarët nga supi,
  Nëse ju duhet vetëm të vraponi zbathur!
  
  
  Ne jemi vajza të një turme të madhe,
  Ne na pëlqen të luftojmë dhe nuk tërhiqemi...
  Edhe pse ndonjëherë qarkullojnë thashetheme të ndyra,
  Fitorja do të jetë në maj rrezatues!
  
  Dhe më besoni, komunizmi do të vijë me një ëndërr,
  Dhe nuk do të ketë fuqi parash në tokë ...
  Ne i japim fatit një faturë të ashpër,
  Pa çdo lloj dhune dhe dembelizmi!
  
  Me pak fjalë, së shpejti do të fluturojmë drejt yjeve,
  Dhe ne do të ngremë flamurin rus mbi univers ...
  Hapi krahët, kerubin i kuq,
  Në emër të familjes - Zoti i Rusisë!
  Ndërsa vajzat po këndonin, pothuajse të gjithë amerikanët ishin vrarë tashmë dhe garnizoni i Uashingtonit filloi të hidhte flamuj të bardhë.
  Vajzat u hodhën nga rezervuari dhe filluan të kërcejnë, duke spërkatur këmbët e tyre të zhveshura dhe të gdhendura nëpër pellgje. Dhe era i frynte manet e flokëve. Këto vajza janë bukuroshe kaq të mrekullueshme.
  Tani ata kanë organizuar një festë për të festuar marrjen e kryeqytetit të Amerikës. Ata pijnë qebap në skarë dhe pinë verë.
  Vajzat e hanë atë në mënyrë të shijshme. Dhe ata fishkëllejnë për vete lloj-lloj këngësh. Këta janë luftëtarë kaq të mrekullueshëm, mund të thuash për ta - supermen në brekë.
  Dhe ushtarët rusë ju puthin gjunjët dhe këmbët. Dhe vajzat rënkojnë dhe rënkojnë nga orgazma.
  Dhe ata kërcasin dhe kërcejnë. Ata kanë një eksitim dhe bukuri të zgjuar të fuqisë magjepsëse.
  Por luftëtarët bënin dashuri edhe me robërit e zinj dhe kjo u pëlqente të dyja palëve.
  Por tani festa ka përfunduar dhe tanket ruse po lëvizin përsëri në jug. Edhe Nju Jorku ra...
  Amerikanët po tërhiqen. Miliona janë në dispozicion për qira. Ruzvelt po vrapon. Tashmë flitet për dorëzim. Kombi rus demonstron madhështinë e tij.
  Sidomos vajzat e bukura me flokë bjonde dhe të kuqe.
  Dhe i vunë të burgosurit në gjunjë dhe kënaqen shumë kur vajzat i prekin dhe i kapin hundët dhe përsosuritë mashkullore me gishtat e tyre të zhveshur.
  Luftëtarët femra të ushtrisë ruse janë vërtet të pathyeshme!
  Dhe këtu është beteja për Atlantën.
  Për herë të parë, vajzat në Alexander 4 shohin tankun e madh amerikan të Uashingtonit. Një makinë që peshon njëqind e shtatëdhjetë tonë, në shina. Pse do të ishte dyfish e nderuar të luftosh dikë të tillë?
  Dhe vajzat qëllojnë nga një distancë dhe godasin parzmoren ballore. Dhe një shtresë e trashë metali mund ta përballojë atë.
  Elizabeta thotë e mërzitur:
  - Po, ne u futëm në telashe!
  Elena tha si ngushëllim:
  - Por as armiku nuk do të na marrë!
  Dhe ajo gjithashtu dërgoi një predhë në armik.
  Dhe pastaj është Aurora si një plumb. Dhe do të godasë objektivin me shumë saktësi. Dhe do ta kthejë armikun.
  Dhe ajo kontrolloi:
  - Unë jam kundërshtari më i ashpër!
  Ai në fakt goditi tytën e një tanku amerikan. Dhe tani banditi mund të godasë vetëm me tetëmbëdhjetë mitralozët e tij. Dhe "Alexander"-4 do të nxitojë drejt armikut. Dhe si do të fillojë të përshpejtohet, duke tundur gjurmët e saj.
  Askush nuk do ta ndalojë kurrë një gjigant të tillë.
  Fuqia e tij atletike është e pashembullt.
  Katerina këndoi:
  - Aerobatikë, ekuipazhi im vdekjeprurës!
  Dhe në të njëjtën mënyrë ai do ta marrë atë dhe do të godasë armikun.
  Dhe vajzat këtu janë të guximshme.
  Amerikani u godit përfundimisht në krah. Dhe tanku gjigant mori flakë dhe predhat e tij filluan të shpërthejnë.
  Dhe sa e çmendur është kompleti luftarak! Dhe forca të blinduara dhe gjithçka tjetër do të hiqen ...
  Dhe vajzat bërtitën njëzëri:
  - Për rrugën ruse!
  Dhe ata do të qeshin, duke nxjerrë dhëmbët!
  Kështu Atlanta ra. Dhe më 7 shtator 1933, mbetjet e ushtrive amerikane u dorëzuan. Dhe një luftë tjetër, fitimtare për Rusinë, përfundoi. Dhe sa e mrekullueshme është me të vërtetë!
  Pas fitores, Perandoria Cariste mbajti referendume në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada për t'u bashkuar me Perandorinë Cariste Ruse. Dhe vendi mbretëror u zgjerua. Dhe në përgjithësi është mirë kur sundon autokracia dhe monarkia absolute. Të gjithë janë të barabartë para mbretit dhe nuk ka dyqan që flet - parlament.
  Dhe Rusia cariste ishte një perandori e fortë dhe e qëndrueshme - unike në thelbin e saj.
  Ndërkohë, regjimi nazist u forcua në Gjermani, i cili vendosi një kurs për krijimin e Wehrmacht dhe një ushtri të fortë. Vërtetë, Hitleri theksonte vazhdimisht miqësinë e tij ndaj Rusisë cariste, megjithëse ajo preu pjesën më të madhe të territorit nga Gjermania.
  Por më pas, po, u lidh një aleancë ushtarake: Italia, Gjermania dhe Rusia. Për më tepër, Car Alexei ra dakord për aneksimin e Austrisë në Rajhun e Tretë.
  Meqenëse Britania u dobësua ekonomikisht, dhe Franca gjithashtu, qeveria cariste i shikoi seriozisht kolonitë e Francës, Britanisë dhe Holandës. Në terma thjesht ushtarakë, ushtria ruse u bë më e madhja - njëzet milionë në kohë paqeje. Dhe një numër i madh i tankeve, helikopterëve dhe madje edhe avionëve reaktivë më të mirë në botë. Flota ruse ishte gjithashtu më e fortë dhe më e madhe se ajo britanike, pasi Anglia e dobësuar nuk mund të konkurronte me perandorinë cariste ekonomikisht të fuqishme.
  Kështu që tani perandori i madh Alexei donte të merrte të gjitha kolonitë e ish-aleatëve të tij.
  Dhe ç'farë? Do ta marr!
  Më 15 maj 1940 filloi Lufta e Dytë Botërore. Rusia cariste zhvendosi trupat në jug të Iranit, Indisë, Indokinës dhe Egjiptit. Dhe Wehrmacht sulmoi Francën, Belgjikën dhe Holandën. Italia kishte kapur më parë Etiopinë dhe kishte sulmuar Somalinë britanike dhe kishte zhvendosur regjimentet në jug të Francës.
  Këtu janë vajzat shtriga që lëvizin nëpër jug të Iranit. Anastasia dhe katër shoqet e saj.
  Vajzat, si gjithmonë, janë të reja dhe zbathur. Vitet kalojnë dhe bukuroshet vetëm po lulëzojnë dhe asnjë rrudhë apo çarje në lëkurë dhe asnjë pikë yndyre në trupat e tyre të derdhur.
  Kështu ata fillojnë të shkatërrojnë trupat koloniale britanike dhe e bëjnë atë me entuziazëm të madh.
  Anastasia, duke hedhur një granatë te Persianët me këmbën e saj të zbathur dhe ulërima:
  - Luftëtarë me fuqi të pamatshme!
  Natasha gjithashtu lëshon një breshëri nga një mitraloz, shton një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtet:
  - Dhe ne nuk do të dorëzohemi kurrë!
  Më pas Zoya qëllon, gjithashtu kosit britanikët dhe persët dhe bërtet:
  - Le të sundojmë!
  Dhe atëherë Aurora do të godasë dhe do të njollosë armikun me këmbën e saj të zbathur dhe do të thotë:
  - Lulëzimi i forcës sonë!
  Dhe do të fishkëllojë përsëri!
  Dhe pastaj Svetlana do ta japë atë dhe do t'ju godasë me një mitraloz. Dhe ai gjithashtu do të dërgojë një granatë kundër armikut me gishtat e zhveshur.
  Dhe klithma:
  - Për sjellje të rafinuara!
  Dhe në Egjipt, vajzat nga ekuipazhi i Elizabeth po përparojnë në një tank. Ai është në tankun më të ri të rëndë "Alexander"-6. Makina ka një siluetë të ulët dhe peshon gjashtëdhjetë e pesë tonë. Dhe ai godet me një bombë hedhëse. Më i përshtatshëm për të luftuar fortifikimet e armikut.
  Flota e tankeve britanike është relativisht e dobët. Dhe makina më e mirë është "Matilda"-2. Por "Nikolai"-7 po lufton me të.
  Ai ka armën e përsosur antitank. Që godet nga një distancë e gjatë.
  Vajzat veprojnë me shpejtësi dhe dinakëri. Dhe tanku i tyre po zvarritet nëpër shkretëtirë. Dhe qëllon veten. Dhe lëshuesi i bombës gjëmon shumë intensivisht.
  Vajzat qeshin dhe cicërijnë:
  - Është shumë mirë në fron! Ne jemi supermen!
  Dhe përsëri ata do të qëllojnë dhe shkatërrojnë një bunker tjetër, ose një pikë të fortifikuar në Britani.
  Britanikët dorëzohen dhe dorëzohen...
  Tani para vajzave shfaqen piramidat egjiptiane. Ata i shohin dhe i shkelin syrin. A është vërtet e mundur të ndalosh bukuri të tilla?
  Por në qiell Albina dhe Alvina po luftojnë për Detin Mesdhe. Ata gjithashtu zhveshën dhëmbët e tyre perla. Dhe ata fishkëllenin këngë. Këto vajza kanë shpirt luftarak.
  Mirëpo, luftëtarët janë të vendosur të luftojnë si gjithmonë, të veshur vetëm me brekë dhe gjoks të zhveshur.
  Dhe ata tregojnë klasën e tyre kolosale luftarake. Ata qëllojnë mbi veten e tyre dhe qëllojnë veten nga topat e ajrit. Dhe kështu asgjë nuk mund t'i ndalojë vajzat. Megjithatë, beteja vazhdon, dhe britanikët po ikin nga bukuroshet. Ju nuk mund të ndaloni njerëz të tillë agresivë.
  Dhe vajzat rrëzojnë një duzinë avionësh me një shpërthim dhe qeshin me vete.
  Kështu ata fluturojnë dhe fluturojnë. Dhe të shtënat nuk ndalen.
  Albina cicëron duke qeshur:
  - Jam i pamposhtur në çdo kohë!
  Alvina, duke vazhduar të flasë, shton:
  - Nën flamurin e Pjetrit!
  Luftëtarët kërcejnë dhe në të njëjtën kohë rrëzojnë armikun.
  Tashmë kolona të të burgosurve anglezë dhe vendas po lëvizin nëpër Egjipt.
  Trupat cariste janë shumë më të forta, dhe trupat koloniale, të cilat nuk kanë shpirt luftarak, po fitojnë.
  Aleksandria ka rënë. Dhe është shumë e thjeshtë. Dhe tani trupat ruse po takohen me ato italiane.
  Paradë e përbashkët. Fishekzjarrë, procesione shumëngjyrëshe. Dhe shprehje të stuhishme përkushtimi dhe miqësie.
  Edhe italianët janë të kënaqur. Sidomos kur vajzat ruse vrapojnë zbathur nëpër shkretëtirën e nxehtë...
  Dhe në një vend tjetër, Alenka dhe regjimenti i saj i vajzërisë hynë në Delhi. Ndihet se sepotët nuk duan të luftojnë me regjimentet ruse. Dhe kjo fuqi koloniale britanike u mund edhe në këtë territor indian.
  Shumë vajza me lëkurë të errët rrethojnë ushtarët rusë dhe i përshëndesin me lule.
  Sa e bukur është gjithçka këtu. Dhe shumë lule. Dhe gjithçka ndodh mjaft bukur dhe me rregull.
  Trupat ruse tashmë po i afrohen Bombeit dhe po e pushtojnë atë pa shumë rezistencë.
  Alenka vepron shumë aktivisht dhe vrazhdë. Ajo hedh granata me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe kërcit:
  - Unë jam thjesht një supermen me bikini!
  Dhe sa mirë është që vajzat të vrapojnë gjysmë të zhveshura dhe me bikini. Ata duken kaq të shkëlqyera.
  Në koloni, rezistenca britanike është e dobët. Trupat lokale nuk mund të bëjnë një luftë të ashpër.
  Ndërkohë gjermanët po përparojnë me sukses. Së pari ata joshën britanikët në Belgjikë. Dhe pastaj, me një gjuajtje nëpër malet e Ardennes, ata ishin në gjendje të prenë njësitë angleze dhe franceze. Kështu u arrit një fitore mbresëlënëse.
  Dhe Belgjika është kapur. Dhe më 22 qershor, pas marrjes së Parisit, Franca kapitulloi, dhe pak më herët Hollanda. Kështu u arrit një fitore mbresëlënëse. Dhe gjermanët u bënë dukshëm krenarë. Dhe ushtria ruse pushtoi Indinë, jugun e Iranit, Birmaninë dhe Bangladeshin. Dhe gjithashtu e gjithë Indokina.
  Armiku ishte dukshëm duke humbur. Dhe gjermanët hynë në Spanjë dhe Portugali.
  Trupat ruse iu afruan Afrikës së Jugut. Ata u penguan jo aq nga rezistenca e Britanisë, sa nga linjat e shtrira të komunikimit dhe furnizimit. Dhe gjithashtu mungesa e rrugëve në Afrikë dhe xhunglave të pakalueshme.
  Por ushtria cariste ende kaloi gjithçka. Dhe lëvizte si një rul titani. Dhe armiku gjithnjë e më shumë u dorëzua dhe ra në gjunjë.
  Regjimentet e vajzave lëviznin, si rregull, zbathur dhe i detyronin të burgosurit të puthnin këmbët e tyre. Ndonjëherë vajzat i lejonin robërit të lanin gjoksin me puthje.
  Por më pas Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana hynë në Australi. Ata po marshojnë drejt kryeqytetit Sydney. Dhe ata këndojnë:
  - Rusia, ku të gjithë kanë shumë gra,
  Aty ku lejohet thirrja e bukur...
  Aty ku çdo njeri është si një vëlla,
  Simboli ynë, simboli ynë është Kolovrat!
  Dhe përsëri ata hedhin granata me këmbët e tyre zbathur - duke shpërndarë britanikët dhe vendasit.
  Anastasia hoqi kokën e gjeneralit britanik me një saber dhe cicëroj:
  - Për lavdinë e Atdheut!
  Dhe Natasha, me një gjuajtje të këmbës së saj të zbathur, ndau tankun. Dhe ai do të këndojë:
  - Ua, emri i Rusisë është Svarog!
  Dhe vajzat lëvizin, Zoya lëshon një breshëri nga mitralozi i saj, i ul anglezët dhe kërcit:
  - Për një porosi të re ruse!
  Këto janë vajzat! Se ata duan të vrasin! Dhe ata nuk do të ndalen! Dhe fytyrat e bukurosheve shkëlqejnë!
  Dhe këtu Agustini është si një armë zjarri. Si i kosit anglezët dhe si kërcit:
  - Për Rusinë e lindur nga lindja!
  Dhe Svetlana e gozhdon atë. Dhe me këmbën e tij të zbathur hedh një granatë vrastare dhe vdekjeprurëse.
  Dhe gjithashtu kërcit:
  - Rusia ime e madhe!
  Dhe përsëri jep një breshëri... I kosit gjermanët duke i vrarë pa asnjë ceremoni.
  Tani Sydney po heq dorë pa luftë. Dhe qytetarët dhe çelësat ushtarakë janë nxjerrë jashtë. Dhe ata shpallin Car Alexei mbretin dhe perandorin e tyre.
  Edhe ky kontinent po dorëzohet...
  Dhe anijet ruse zbarkojnë në Zelandën e Re. Në të njëjtën kohë, tanket e lehta "Peter"-8 hyjnë në Pretoria. Dhe Afrika e Jugut gjithashtu po bie. Dhe një batalion vajzash zbathur zbarkon në Madagaskar.
  Dhe vajza shumë të bukura hedhin granata me këmbë të zhveshura dhe zbarkojnë kundër armikut. Madagaskari po bie. Dhe pjesa më e madhe e Afrikës u pushtua nga ushtarët rusë.
  Rusia cariste dhe Rajhu i Tretë dhe Italia pothuajse fituan. Por mbetën vetëm vetë Britania dhe Irlanda. Dhe erdhi vjeshta, dhe më pas dimri. Gjermanët dhe avionët rusë bombarduan britanikët dhe i kthyen qytetet e tyre në gërmadha. Por Churchill refuzoi me kokëfortësi të kapitullonte.
  Në maj 1941, pasoi një ulje. Vajzat zbathur nga divizioni Tigres ishin të parat që zbarkuan. Dhe le të shkatërrojnë trupat britanike. Dhe hidhini ato me gishtat e këmbëve të zbathura.
  Britanikët u bombarduan nga vajza gjysmë të zhveshura të veshura vetëm me brekë dhe duke tundur gjoksin. Dhe ishte shumë e lezetshme.
  Dhe beteja u zhvillua nga tanket "Peter", "Nikolai", "Alexander", "Ivan", të cilat fjalë për fjalë shtypën kundërshtarët.
  Dhe këtu është tanku më i ri "Alesey"-1 i një forme piramidale. Që ka kënde racionale të prirjes nga të gjitha këndet dhe nuk mund të depërtohet.
  Në të, e shtrirë, Elizabeth dhe ekipi i saj i vajzave ishin ulur pothuajse të zhveshura vetëm me brekë.
  Katër luftëtarë të bukur, pothuajse të zhveshur, qëllojnë mbi topat anglezë dhe fjalë për fjalë rrëzohen në zjarr. Dhe vajzat qëllojnë veten dhe i mbushin me plumb nga automatikët. Dhe britanikët janë të shtrirë në qindra.
  Dhe bukuroshet luftarake kositin armikun dhe fjalë për fjalë hedhin tankun e tyre mbi kufomat. Dhe qilimat e anglezëve të vrarë janë shtrirë. Dhe vajzat janë duke hipur në një tank. Ata po shkatërrojnë Matildas dhe Churchills. Tanku i fundit mund të gërvisht vetëm automjetin e ushtrisë cariste.
  Dhe pason një fitore ruse pas tjetrës. Dhe gjermanët po përparojnë. Por tanket e tyre T-3 dhe T-4 janë kaq të dobëta në krahasim me automjetet ruse. Dhe gjithashtu ato të vogla primitive. Dhe i gjatë... Dhe tanket e ushtrisë cariste janë squat. Dhe ata e përdorin shufrën për vete, duke mos i kushtuar vëmendje goditjeve.
  Kështu që britanikët po hedhin flamuj të bardhë. Disa mijëra tanke të zgjedhura ruse u ulën në orët e para, duke hyrë fjalë për fjalë në mbrojtje.
  Anastasia mori një plumb në thembër dhe qeshi:
  - Djalosh masazhi!
  Pastaj ajo kapi hundën e gjeneralit me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe e hodhi mbi vete. Ai fluturoi sipër dhe u ul me barkun mbi bajoneta. Dhe aq shumë gjak u derdh.
  Anastasia bërtiti në mënyrë të mprehtë:
  - Lavdi Car Alexei!
  Natasha gjithashtu do të lëvizë këmbën e kundërshtarit të saj dhe do të ulërijë:
  - Për një rend të ri sllav!
  Dhe ai do të shtyjë kokën e armikut. Dhe ai do të ndajë copëzën e tij. Dhe klithma:
  - Vajza të bukura, adhuruese të lirisë - po luftojmë për një rend të ri!
  Dhe pastaj Zoya qëllon nga dy automatikë menjëherë, dhe me këmbët e saj zbathur hedh bizele me eksploziv.
  Dhe shkon te britanikët ditën e parë. Dhe pasi e morën atë, luftëtarët e perandorisë së Albionit me mjegull hedhin armët dhe janë drejt e në robëri.
  Dhe këtu Aurora hyn në betejë. Shkatërron armikun me armë. Ajo ka një mitraloz të veçantë me plumba gjurmues. Ai i shih anglezët si një tufë nuçkash.
  Dhe këtu Svetlana qëllon. Dhe shkatërron armikun.
  Qëllon me masë vdekjeprurëse... Dhe nxjerr dhëmbët.
  Dhe gjëmon në majë të mushkërive të tij:
  - Unë jam një grua, që është vërtet super!
  Dhe ai kërcen dhe hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur. Dhe do të fryjë në të gjitha pjesët dhe fragmentet.
  Dhe klithma:
  - Unë jam një supernjeri me gjoks të zhveshur!
  Dhe tani vajzat po shkelin mbi veten e tyre... Po hyjnë gjithnjë e më thellë në territorin britanik.
  Oleg Rybachenko, në trupin e një djali jo më të vjetër se njëmbëdhjetë në dukje, por me rripat e shpatullave të një majori, megjithëse ai vetë është zbathur dhe me pantallona të shkurtra, kosit anglezët. Dhe ai vepron me tërbim të tërbuar.
  Ai ndez një zjarr dhe këndon:
  - Po përjetojmë agimin dhe ngjyrën më të lartë.
  Dhe me të ishte vajza Margarita, e cila nuk u bë kurrë e rritur. Është mirë për të që të paktën nuk u bë plakë!
  Dhe kjo është shumë më keq sesa të jesh vajzë!
  Ata rrethojnë Londrën. Dhe tani po e kërcënojnë se do ta marrin. Dhe shumë armiq dorëzohen. Vetëm rojet e mbretit nuk dorëzohen dhe nuk dorëzohen. Por ata janë shkatërruar pa mëshirë. Dhe po kryejnë shfarosje totale çnjerëzore. Ky është lloji i shkatërrimit total që po ndodh. Dhe makinat janë shumë aktive.
  Dhe në qiell Albina dhe Alvina po mbledhin fatura. Vajza tashmë ka marrë të shtatë gradat e Kryqit të Shën Gjergjit. Shkalla e parë: Kryqi i Shën Gjergjit, i dyti - Kryqi i Shën Gjergjit me hark! E treta është një kryq i artë. E katërta është një kryq i artë me një hark. E pesta është një kryq ari me diamante. E gjashta është një kryq ari me diamante dhe një hark. Dhe i shtati është një yll kryq i artë me një hark dhe diamante!
  Këto vajza rrëzuan pesëdhjetë makina në një përleshje dhe i këndojnë vetes:
  - Jemi bukuroshe të tilla që jemi thjesht super dhe hiper, dhe përgjithësisht bukuroshe të mrekullueshme!
  Dhe ata do të shkelin syrin me një fang të zhveshur.
  Këto janë vajzat - Albina dhe Alvina... Dhe u pëlqen të përdhunojnë burrat. Dhe ata vetë nuk e kanë problem të punojnë me gjuhën e tyre kur shohin përsosmërinë tërheqëse mashkullore.
  Dhe se vajzat janë thjesht mishërim i epshit, dashurisë dhe pasionit!
  Sa i pëlqejnë shufrat pulsuese të lodhit.
  Luftëtarët e klasit më të lartë...
  Këtu Çurçilli po ikën nga Londra e rrethuar. Kështu që i dhanë një goditje të mirë në brirë.
  Dhe ai i tërhoqi këmbët, duke nxituar për në Brazil... Por garnizoni i Londrës kapitulloi. Dhe trupat ruse morën Irlandën pothuajse pa rezistencë. Britanikët tashmë po dorëzoheshin në ritmin e daulleve...
  Lufta e Dytë Botërore përfundoi brenda një viti me fitoren e fuqive të Boshtit. Pjesa më e madhe e Afrikës është ruse. Sidoqoftë, Gjermania dhe Italia mundën të kapnin diçka.
  Përveç kësaj, Rajhu i Tretë përfshinte gjithashtu Spanjën dhe Portugalinë.
  Dhe forcat ruse mbretëruan në Britani dhe Car Alexei u bë gjithashtu monarku britanik. Rusia gjithashtu pushtoi Suedinë pothuajse pa rezistencë, dhe Gjermania pushtoi Norvegjinë dhe, edhe më herët, Danimarkën.
  Hitleri pushtoi pjesë të mëdha të Evropës. Duke krijuar një formacion të tipit të Rajhut të Tretë me një protektorat. Dhe Rusia rikrijoi perandorinë dhe e përfshiu atë në përbërjen e saj.
  Është shfaqur një situatë paqeje përkohësisht e brishtë. Që zgjati për momentin.
  Rusia cariste dhe Gjermania po tretnin blerjet e tyre. Ata zotëruan kolonitë.
  Tsar Alexei ishte ende mjaft i ri dhe nuk mund të nxitonte për të pushtuar të gjithë botën.
  Por Hitleri disi nuk mund të rezistonte. Atij iu duk se mori shumë pak tokë në Afrikë, se Rusia ishte shumë e madhe. Dhe së bashku me djalin e Musolinit Jr., ata filluan një luftë kundër Rusisë. Luftimet filluan më 20 prill 1955, në ditëlindjen e pesëdhjetë të Fuhrer-it.
  Gjermanët zhvilluan një seri të tërë tankesh për luftën me Rusinë cariste, dhe me sa duket ata llogaritën shumë në këtë.
  Panther 5 u bë tanku kryesor i zhvilluar për luftën me Rusinë.
  Me peshë 75 tonë, kjo makinë ishte e lezetshme.
  Dhe në përgjithësi, një top 128 mm në 100EL është me të vërtetë fuqi dërrmuese. Dhe nëse ai rreh, atëherë as ushtria cariste nuk do të duket e mjaftueshme.
  Dhe ekziston një tank edhe më i fuqishëm: "Tiger"-5, i cili është edhe më i rëndë dhe më i blinduar. Dhe peshon rreth njëqind ton!
  Dhe në Rusi, rezervuari kryesor "Alexey"-4 peshon vetëm pesëdhjetë tonë dhe ka një armë të kalibrit vetëm 105 mm. Por është shumë më i avancuar, piramidal dhe me një motor turbine me gaz 1800 kuaj fuqi, pra shumë i lëvizshëm.
  Gjermani është më masiv dhe më i fuqishëm. Veçanërisht të tmerrshëm janë "Luanët"-5, me peshë dyqind ton. E cila, megjithatë, nuk i rrit shumë shanset e Hitlerit. Pra, tanket super të rënda janë shumë të shtrenjta dhe të vështira për t'u transportuar. Edhe pse ka disa avantazhe në përdorim dhe aplikim.
  Në çdo rast, Hitleri nuk e duroi dot dhe nxitoi në Rusinë cariste. Dhe filluan betejat.
  Zonat e fortifikuara të fuqishme të ushtrisë ruse ndaluan përparimin e armikut. Dhe gjermanët u mbërthyen. Dhe ushtria cariste shkoi në ofensivë në Afrikë, ku kishte shumë më tepër forcë. Dhe italianët ndjenë goditjet e para. Trupat e tyre janë shumë të dobëta dhe me disiplinë të ulët, me teknologji shumë më të prapambetur për t'i rezistuar Rusisë.
  Pas vetëm tre javësh luftime, ushtria cariste i dëboi italianët nga Somalia dhe Etiopia.
  Kam dalluar vajzat Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana. Ata janë ende aq të rinj sa ishin pesëdhjetë vjet më parë kur luftuan kundër Japonisë. Car Alexei tashmë ka nipër e mbesa, por vajzat janë ende zagarë, të ashpra, agresive dhe të guximshme.
  Dhe gjatë pesëdhjetë viteve të luftës vajzat mbetën të reja. Dhe ata nuk kanë asnjë rrudhë apo çarje në lëkurën e tyre. Ato janë aq të bukura dhe të freskëta si lulet.
  Por Oleg Rybachenko dhe partnerja e tij Margarita janë ende fëmijë - ata nuk janë pjekur fare. Të paktën nga jashtë. Por ata vrapojnë më shpejt se cheetah. Dhe as një bajonetë dhe as një plumb nuk mund t'i vrasin ata.
  Këta fëmijë duan të hedhin disqe të mprehta me këmbët e tyre zbathur. Ata janë përgjithësisht super luftëtarë!
  Dhe çdo pushtet do të gjunjëzohet!
  Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana gjithashtu luftuan me turqit nën Aleksandrin II. Dhe kjo është arsyeja pse ata tashmë janë më shumë se njëqind vjeç. Por ata nuk plaken sepse janë shtriga. Dhe për shkak se ata janë të pavdekshëm, në pushtetin e Rodnoverie.
  Dhe përfaqësuesit e racës cariste vrapojnë nëpër Etiopi dhe tashmë po masakrojnë italianët.
  Dhe përsëri i detyrojnë të puthin këmbët e tyre zbathur. Dhe vajzat, natyrisht, janë me një bukuri të papërshkrueshme dhe me pasion të zjarrtë në shpirtin e tyre. Ata nuk mund të nënçmohen në asnjë mënyrë. Janë ato që e bëjnë vendin të duket i mrekullueshëm. Dhe ata fitojnë me një garanci të madhe.
  Perandoria Cariste Ruse ishte kryesisht kontinentale dhe unike për kombin rus. Kombi rus, një përzierje e shumë popujve, dhe Rusia është si një enë shkrirjeje, mund të gëlltisë popujt e tjerë, duke i asimiluar gradualisht dhe jo duke i shtypur. Kjo është arsyeja pse perandoria mbretërore u rrit. Dalëngadalë, mbretëri pas mbretërie... Dhe tani i ka mbetur shumë pak hegjemonisë globale. Rusia ka një popullsi shumë më të madhe se Rajhu i Tretë dhe Italia.
  Pra, ajo ka çdo shans për ta kapur dhe tretur atë. Madje, duke pasur parasysh se kundërshtarët janë më të dobët. Dhe jo të gjithë janë të kënaqur me regjimin e Hitlerit dhe Musolinit.
  Në Afrikë, gjithashtu, shumë fise lokale dhe njësi koloniale mbështesin rusët. Po kështu, teknologjia ruse është më e përshtatshme për xhunglën.
  Betejat treguan se gjermanët kishin probleme edhe me Panther-5, dhe jo vetëm me Tiger-5. Po, Krautët janë dorëzuar dukshëm. Pasi ushtria cariste kaloi nëpër Etiopi dhe goditi Libinë, lundruan edhe njësitë gjermane. Sidoqoftë, në betejat në qiell, zhvillimet gjermane i befasuan aset mbretërore - veçanërisht me pajisjet në formë disko. Dhe ata shkatërruan makina ruse me tërbim të tërbuar.
  Por, sigurisht, gjermanët nuk mund të krahasohen me numrat. Dhe disko janë shumë të shtrenjta dhe ka relativisht pak prej tyre. Dhe ata vetë janë të paprekshëm, por nuk mund të qëllojnë , ata vetëm përplasen me një avion laminar. Dhe automjetet ruse të manovrueshme mund të largohen.
  Megjithatë, ushtria mbretërore në qiell është e fortë. Dhe në det është edhe më i fortë. Edhe pse Rajhu i Tretë nuk është i dobët. Por gjithsesi forcat janë të pabarabarta.
  Si për sa i përket popullsisë ashtu edhe potencialit ekonomik, Rajhu i Tretë nuk mund të përballet me Rusinë.
  Dhe nëse ka edhe vajza shumë të forta dhe të bukura që luftojnë, atëherë ka një kolaps total.
  Elizabeth dhe ekipi i saj luftojnë me përbindëshat gjermanë dhe madje arrijnë të fitojnë. Dhe ata nuk janë të turpëruar nga fakti që nazistët kanë automjete shumë më të mëdha dhe më të rënda.
  Këtu vajzat shkojnë rreth tankeve të armikut dhe i godasin pikërisht në anën. Dhe ata nuk kanë asnjë problem me armikun. Ata shkatërrojnë armikun e tyre dhe këndojnë:
  - Skuadra e tërbuar e ndërtimit! Skuadra e tërbuar e ndërtimit!
  Hitleri do të jetë mat! Hitleri do të jetë mat!
  Dhe ata e shkatërrojnë armikun me lehtësi të jashtëzakonshme. Dhe vajzat nuk mund të mos qeshin.
  Por fashistët, pasi kanë marrë një shuplakë në qafë, tërhiqen. Tashmë në Libi, disa divizione italiane po dorëzohen pothuajse pa luftë. Dhe ushtarët e ushtrisë mbretërore përparojnë. Krautët u rrëzuan nga Alpet me një goditje të fuqishme dhe trupat cariste po marshonin nëpër Itali. Vajzat zbathur nga ushtria e Musolinit Jr përshëndesin trupat me ngjyrë të ushtrisë cariste. Miliona ushtarë të të gjitha kombësive mbushin Italinë. Dhe dhjetë mijë tanke të lëvizshëm Alexey-4, të cilët, me peshë pesëdhjetë tonë, janë pothuajse të padepërtueshëm kur gjuhen nga të gjitha këndet.
  Italia, si hallka më e dobët e koalicionit, po vdes shumë shpejt... Më 30 maj, trupat cariste pushtuan Romën pothuajse pa luftë. Dhe kryeqyteti i perandorisë së Musolinit ra.
  Dhe përsëri vajzat nga ushtria ruse i detyruan këmbët e tyre të pluhurosura dhe të zbathura të puthin armikun. Ata e kuptojnë se armikut duhet t'i tregohet statusi i tij i vërtetë.
  Albina dhe Alvina, ndërsa shkruanin llogaritë, kujtuan se si luftuan shtrigat me japonezët kur Alexey ishte shtrirë në djep. Dhe ishte shumë qesharake.
  Vajzave ende nuk u është ngopur lufta dhe qëllojnë gjermanët në ajër. Madje Albina tha:
  - Pasi t'i mposhtim nazistët, çfarë më pas?
  Alvina deklaroi me bindje:
  - Le të pushtojmë Amerikën Latine!
  Albina vuri në dukje me dyshim:
  - Epo, edhe dy-tre muaj të tjerë! Dhe pastaj?
  Alvina qeshi dhe u përgjigj:
  - Supë me një mace!
  Albina tha me inat:
  - Jo, duhet të ketë një plan më realist për jetën!
  Alvina tha me entuziazëm:
  - Pra, ne do të lindim një tufë fëmijësh!
  Albina e miratoi këtë:
  - Kjo tashmë është më mirë!
  Italia tashmë është pushtuar praktikisht. Musolini Jr ikën në Francë... trupat ruse pushtojnë Sicilinë. Të gjitha pasuritë e prodhuesve të makaronave në Afrikë tashmë janë humbur. Kanë mbetur vetëm enklavat gjermane, por edhe ushtria cariste po i sulmon. Kërcënimi i humbjes së plotë të Afrikës, në një betejë me një armik më të fortë.
  Gjermanët dukej se e kishin llogaritur gabim forcën e tyre. Dhe tani ata po lundrojnë nën goditjet e trupave mbretërore.
  Dhe dhjetëra mijëra tanke janë tashmë në jug të Francës dhe kanë marrë Toulon... Vajzat me bikini po kërcejnë nëpër qytet dhe po gjunjëzojnë fashistët. Ata e detyrojnë veten të puthin takat e tyre dhe të qeshin.
  Por ju gjithashtu mund të puthni një vajzë në gjoks - ajo nuk e shqetëson!
  Kaq shumë suksese. Dhe në jug të Gjermanisë, divizionet ruse po depërtojnë gjithashtu. Dhe ata tashmë e morën Vjenën. Dhe ata po përparojnë në Mynih. Fashistët u dorëzohen goditjeve dhe ngrenë duart lart. Dhe dorëzoju vetes!
  Oleg Rybachenko është, natyrisht, ndër ata që luftojnë në ballë.
  Dhe djali kap personalisht tre gjeneralë gjermanë. Për të cilën ai merr një shpërblim të veçantë nga monarku.
  Në të njëjtën kohë, djali i përjetshëm është zbathur dhe i veshur me pantallona të shkurtra.
  Car Alexei gëzohet për fitoret. Dhe çfarë ndodhi? Vetë Hitleri djalli u fut në lak. Tanket e tij të serisë E nuk përputhen me ato piramidale.
  Car Alexei shpërblen heronjtë dhe heroinat. Dhe ai e bën atë me shumë dëshirë.
  Një mbret i tillë baba mund të dashurohet dhe respektohet vetëm. Trupat ruse tashmë i kanë dëbuar gjermanët nga Maroku. Dhe pothuajse e gjithë Afrika është territor rus. Dhe ç'farë? Kështu që u bë më mirë!
  Car Alexei i shpërbleu Albinën dhe Alvinën për aset më të mira femra të Rusisë me një çmim të ri. Yll i një kryqi platini të Shën Gjergjit me një hark dhe diamante.
  Luftëtarët e meritojnë vërtet. Dhe ata kanë një forcë të tillë. Dhe rrahën fashistët e tyre. Dhe ata arrijnë në vijën e finishit. Ushtria cariste tashmë po i afrohet rajonit të Ruhrit dhe atje po zhvillohen beteja të ashpra. Ata nuk duan t'i dorëzohen nazistëve. Dhe në Francë ata tashmë po rrethojnë Parisin. Popullsia vendase mirëpret ushtrinë cariste dhe nuk do të ndalet.
  Mund të thuash se armiku është në nivelin e dorëzimit. Hitleri po nxiton dhe tashmë është mesi i korrikut. Dhe pozicioni i gjermanëve është pothuajse i pashpresë.
  Kjo është ajo që do të thotë të kontaktosh një mbret kaq të lezetshëm si Alexei i Dytë, ose i madhi.
  Më në fund, mbetjet e trupave të Wehrmacht në Afrikë tashmë janë dorëzuar. Trupat ruse marshuan nëpër Paris. Situata po bëhej kritike për gjermanët.
  Nga fundi i korrikut, Ruhr tashmë ishte rimarrë plotësisht. Dhe trupat ruse po i afrohen Detit Baltik.
  Hitleri arratiset nga Berlini në Amerikën Latine. Trupat mbretërore hynë në Danimarkë dhe Norvegjia u çlirua edhe më herët. Pali dhe Lisbona. Sulmi në Berlin pasoi në gusht. Dhe kryeqyteti i Rajhut të Tretë u mor. Pastaj ushtria cariste, duke vazhduar ofensivën e saj, çliroi Madridin.
  E fundit që u mor ishte kalaja e Gjibraltarit në shtator. Kalaja u rrëzua... Dhe një luftë tjetër pothuajse kishte përfunduar. Doli të ishte disi çuditërisht e shkurtër dhe e lehtë.
  Car Alexei mori titullin e pushtuesit më të madh të të gjitha kohërave.
  Por Hitleri është ende gjallë dhe arriti të shpëtojë. Çfarë të bëni me këtë përbindësh? Mjaft e çuditshme, Amerika Latine nuk donte ta ekstradonte këtë tiran. Dhe më pas, më 1 maj 1957, filloi fushata e fundit kundër Amerikës Latine dhe lufta përfundimtare në historinë e planetit Tokë. Trupat përparuan pa asnjë problem. Forcat lokale ishin shumë të dobëta ushtarakisht dhe nuk mund t'i rezistonin trupave ruse.
  Elizabeth dhe ekipi i saj sapo kanë rrëzuar baterinë dhe tani armiqtë në rrugën e tyre thjesht po heqin dorë.
  Vajza tha duke qeshur:
  - Kjo është luftë!
  Katerina vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Lufta e fundit në historinë njerëzore!
  Elena sugjeroi:
  - Pra, le të bëjmë dolli për paqen! Dhe krijimi i së ardhmes!
  Madje vajzat e puthnin njëra-tjetrën në shputa të zhveshura nga kënaqësia.
  Epo, kështu gjithçka shkon mirë ...
  Anastasia dhe ekipi i saj vrapojnë dhe hedhin granata mbi kundërshtarët e tyre me gishtërinjtë e tyre të zhveshur. Ata shqyejnë armiqtë e tyre dhe nxjerrin dhëmbët.
  Natasha këndoi:
  - Unë jam vajza e një ëndrre kolosale!
  Dhe si të lëshoni një granatë vrasëse. Po, nuk mund të jesh i dobët me vajza të tilla. Ata nuk do ta falin këtë.
  Dhe ata do të avancojnë mbi veten e tyre, duke mos dhënë mëshirë për fashistët. Le në këtë rast ata nuk janë krejtësisht fashistë.
  Zoya gjithashtu hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe fëshfërit:
  - Për fitore ndaj armikut!
  Dhe pastaj Agustini qëllon nga një mitraloz dhe hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur.
  Dhe ajo kërcit:
  - Goditje e dëshpëruar!
  Dhe atëherë Svetlana do të bëjë presion mbi kundërshtarët e saj dhe do t'i hajë ata në brumë të grisur.
  Këto janë vajzat.
  Dhe ai bërtet:
  - Car Alexei është idhulli ynë!
  Meksiko City është marrë dhe Kuba është kapur. Trupat ruse po lëvizin nga veriu në jug. Dhe ata e bëjnë atë me shumë sukses. Ju nuk do t'i ndaloni ata. Dhe do të ketë një fitore të madhe.
  Dhe Albina dhe Alvina shënojnë me shumë sukses në betejën ajrore. Ata janë luftëtarë që nuk kanë nevojë të tregojnë dobësi. Ata rrëzojnë avionë që janë shumë prapa atyre rusë për nga niveli i tyre. Dhe më e rëndësishmja, vajzat zbathur në bikini janë në krye. Që i rrahin të gjithë. Dhe ata qëllojnë të gjithë ata që kapen në sherr.
  Ne kemi kaluar tashmë Nikaraguan. Armada e makinerive të ushtrisë cariste nuk mund të ndalet. Dhe trupat ruse po vijnë. Dhe gjithnjë e më shpesh, kundërshtarët heqin dorë. Dhe ata i përzënë armiqtë me kolona të burgosurish. Dhe ata e gjunjëzojnë armikun.
  Anastasia vrapon për vete dhe i bën kundërshtarët e saj të bien me fytyrë dhe t'i puthin takat e zhveshura.
  Aq shumë armiq u dorëzuan. Dhe shumë prej tyre kapitullojnë para ritmit të daulles. Dhe ata ngrenë putrat e tyre lart.
  Trupat ruse tashmë kanë arritur në Venezuelë. Situata po bëhet gjithnjë e më e qetë.
  Brazili është armiku më i madh dhe thyhet relativisht lehtë. Dhe ajo detyrohet të kapitullojë.
  Vajzat ecin nëpër Rio de Zhaneiro dhe djemtë puthin gjurmët e tyre të zhveshura.
  Natasha vëren me një qeshje:
  - Megjithatë, jeta është e mirë!
  Zoya vuri në dukje me disa dyshime:
  - Nuk është aq keq kur fle me këmbët pas murit!
  Dhe vajzat do të shpërthejnë së qeshuri. Ata me të vërtetë nuk mund të ishin më qesharak. Por çfarë mund të bëni me ta ...
  Këtu po lufton edhe djali Oleg Rybachenko. Ai ka më shumë se pesëdhjetë vjet që shërben në ushtrinë cariste. Ai u ngrit në gradën e kolonelit, ka shumë çmime dhe ende duket rreth njëmbëdhjetë vjeç. Dhe me të është vajza e përjetshme Margarita. Ajo ishte një grua e rritur dhe kishte shumë frikë se mos plakej. Dhe si rezultat, ajo mbeti një vajzë përgjithmonë. Megjithatë, ata u bënë fëmijë rreth njëqind vjet më parë. Dhe pastaj atyre u premtohet se do të rriten deri në gjashtëmbëdhjetë vjeç - që në përgjithësi është mirë! Djali, për shembull, nuk do të ketë nevojë as të rruhet!
  Një djalë dhe një vajzë hedhin granata mbi armiqtë e tyre me këmbë zbathur dhe këndojnë:
  - Gëzimi i fitoreve po zgjerohet,
  Hitleri është duke pritur për trekëmbjen!
  Këtu është bastioni i fundit i kundërshtarëve të Rusisë - Argjentina. Aty u fsheh Hitleri.
  Dhe në korrik, trupat ruse hynë në territorin argjentinas. Rezistenca ishte qendrore. Dhe kështu kryeqyteti ra pothuajse pa luftë. Dhe vetë Hitleri u gjet në gusht 1957... I varur në një lak. Me sa duket i kanë marrë të tyret dhe i kanë varur.
  Kapitulloi edhe Kili. Kështu përfundoi lufta e fundit në historinë njerëzore.
  Dymbëdhjetë vajza shtrigash - që zotëronin rininë e përjetshme - festuan fitoren e tyre. Por një djalë tjetër, Oleg Rybachenko, dukej shumë i kënaqur. Më në fund, ai mund të jetojë për kënaqësinë e tij, sa vite ka kaluar në ushtri.
  Dhe rusët shkuan në hapësirë tashmë në 1947, dhe në 1954 ata fluturuan në Hënë. Dhe në 1967 në Mars. Dhe arritje të reja të mëtejshme. Sistemi diellor u pushtua gradualisht. Në 1975, Alexey II, pasi ishte në pushtet për shtatëdhjetë vjet, u rrëzua në një aeroplan. Dhe kështu përfundoi mbretërimi i monarkut më të madh të të gjitha kohërave.
  Dhe djali i tij u bë mbreti i ri: Mikhail II. Dhe Rusia u zhvendos në zgjerimin e hapësirës.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita duke ecur në Mars në 2005. Djali vëren:
  - Kanë kaluar tashmë njëqind vjet që kur jam bërë fëmijë. Dhe a nuk është koha që unë të rritem deri në gjashtëmbëdhjetë vjeç?
  Margarita, e cila gjithashtu duket si vajzë, përgjigjet:
  - Edhe unë duhet të rritem sipas marrëveshjes! Por pse do të mbetemi fëmijë?
  Oleg ngriti supet... Një imazh i një engjëlli-demiurg me krahë u shfaq papritur para tyre.
  Krijesa e bukur tha:
  - Ju keni përfunduar një pjesë të misionit tuaj.
  Por tani hapësira ju pret! Dhe botët e hapësirës! Pra jetoni dhe luftoni!
  Oleg Rybachenko pyeti me një buzëqeshje:
  - Na ke premtuar trupa në të gjashtëmbëdhjetë!
  Engjëlli pohoi me kokë me një buzëqeshje:
  - Çfarë doni ju dhe Margarita?
  Margarita tundi kokën në shenjë dakordësie:
  - Edhe me shume?
  Engjëlli tundi kokën me një buzëqeshje dhëmbësh margaritar:
  - Kjo do të jetë për ju! Por të rritesh deri në gjashtëmbëdhjetë vjeç, do të rritesh për një mijë vjet! Dhe atëherë do të mbeteni përgjithmonë në rininë tuaj!
  Oleg dhe Margarita bërtitën në unison:
  - Nuk eshte e drejte!
  Angela tha duke buzëqeshur:
  - I tillë është çmimi i pavdekësisë! Por pranoni të jeni fëmijë të pavdekshëm shumë më mirë se të moshuarit e vdekshëm!
  Djali dhe vajza ranë dakord:
  - Po, shumë më mirë!
  Dhe ne qeshnim me te madhe!
  Vërtet, çfarë janë këta njerëz të vdekshëm? Ndërroi jetë edhe mbreti më i madh i të gjitha kohërave dhe popujve, Aleksej. Dhe ata kanë një përjetësi përpara, plot aventura rrezatuese.
  
  
  
  NAPOLEONI NUK SHKOI NË RUSI!
  . Një histori alternative, ku perandori i madh nuk shkoi në Rusi, por zhvendosi regjimentet e tij në... Turqi! Epo, sigurisht, pse jo? Pse të mos çlirohet Ballkani nga sundimi osman?
  Dhe armiku, natyrisht, nuk është shumë i fortë. Dhe para kësaj ai u rrah nga rusët.
  Dhe ushtria e Napoleonit u nis në një marshim të detyruar. Dhe ajo eci pothuajse pa hasur rezistencë nga Bosnja në Stamboll. Një pengesë: male, lumenj, kala... Dhe rezistenca e herëpashershme. Dhe popullsia i përshëndet francezët dhe evropianët si çlirimtarë.
  Napoleoni pushtoi Stambollin në 1812. Pastaj luftoi edhe në Azinë e Vogël. Arriti Oqeanin Indian dhe Mekën. Pas së cilës francezët dhe mercenarët e tyre u zhvendosën në Egjipt.
  Ndërsa Napoleoni nuk shkoi në Rusi, ai pushtoi zotërimet osmane. Ndoshta disa fallxhorë e paralajmëruan atë për dështimin e mundshëm në rast të një lufte me perandorinë cariste.
  Britanikët u përpoqën të zbarkonin në Spanjë në 1814. Napoleoni u kthye në Paris. Dhe duke mbledhur forcë, ai u zhvendos shpejt në Spanjë dhe mundi britanikët atje. Pas së cilës francezët u bënë disi më të fortë në Pyrenees.
  Trupat e tyre arritën në Marok dhe pushtuan të gjithë veriun e Afrikës dhe Sudanit.
  Kështu, ata vendosën dominimin e përgjithshëm në Detin Mesdhe. Gjibraltari u mor gjithashtu. Dhe ata gjithashtu u forcuan plotësisht. Lufta me Britaninë vazhdoi me shkallë të ndryshme suksesi. Të dyja palët ishin të lodhura nga përleshjet në det. Napoleoni, megjithatë, donte ta merrte atë me numra. Dhe u ndërtuan gjithnjë e më shumë anije, u trajnuan marinarët. Gradualisht, epërsia numerike e francezëve, të cilët kishin burime të mëdha njerëzore dhe territoriale, filloi të bënte të vetën.
  Dhe britanikët e rraskapitur filluan të dorëzoheshin. Më në fund, në 1825, u bë një ulje. Dhe Napoleoni më në fund mori Londrën. Kështu, lufta përfundoi. Dhe perandori tashmë i moshuar vendosi të pushojë dhe të angazhohet në ndërtim paqësor. E vetmja gjë është se francezët vazhduan të lëvizin nëpër Afrikë dhe të pushtojnë jugun e saj. Nikolla i Parë erdhi në pushtet në Rusi. Rusët bënë një luftë me Iranin, por megjithë fitoret ata nuk e pushtuan atë, por u kufizuan në blerje të moderuara territoriale. Pastaj Rusia u përball me luftën e Shamilit në Kaukaz dhe e gjeti veten të lidhur prej saj për një kohë të gjatë.
  Napoleoni mbretëroi deri në 1837 dhe ishte gjashtëdhjetë e tetë vjeç kur vdiq. Ai u pasua nga djali i tij Napoleoni II. Perandori i ri biond njëzet e gjashtë vjeçar ishte më parë mbreti i Italisë dhe Perandorisë Romake. Ai, natyrisht, donte të tejkalonte lavdinë e babait të tij Napoleonit të Parë.
  Dhe Napoleoni II bëri fushatën e tij të parë kundër Iranit, dhe më pas kundër Indisë. Sigurisht, ushtria më e madhe dhe më e mirëorganizuar në botë pushtoi relativisht shpejt Iranin dhe Indinë. Përfundoi edhe pushtimi i Afrikës. Franca zhvilloi luftëra në Amerikën Latine, duke u përpjekur të merrte kontrollin e kolonive të Spanjës dhe Portugalisë. Disi nuk ishte koha për Rusinë. Por francezët, pas luftërave të gjata, më në fund fituan një terren në Amerikën Latine. Napoleoni II vdiq në 1856, dhe djali i tij Napoleoni III u ngjit në fron. Në atë kohë ai ishte vetëm gjashtëmbëdhjetë vjeç. Dhe në 1858, Napoleoni III filloi fushatën e tij kundër Rusisë.
  Vendosi të tejkalojë stërgjyshin e tij. Dhe në Rusi ka ende robëri. Dhe vendi, natyrisht, është i pakrahasueshëm për sa i përket fuqisë luftarake me Francën Napoleonike.
  Napoleoni III llogariste në fitore. Dhe dy milionë ushtarë lëvizën nëpër Rusi. Ata marshuan në tre kolona: në Kiev, Moskë dhe Shën Petersburg. Por Rusia nuk kishte Kutuzov-in e saj.
  Dhe Car Aleksandri II u detyrua të ikte në Kazan. Moska dhe Shën Petersburgu dhe Kievi u kapën. Kishte trupa në të gjithë botën dhe armë më të avancuara kundër Rusisë. Edhe në ushtrinë e Napoleonit III u shfaqën tanket e para të lehta.
  Po, nuk mund t'i rezistosh një fuqie të tillë. Car Aleksandri II u ofroi paqe francezëve. Por Napoleoni III deklaroi se ai kishte nevojë për Rusinë në tërësi.
  Me pak fjalë, filloi një luftë guerile. Por Napoleoni ka shumë trupa. Përveç kësaj, Napoleoni III shpalli heqjen e skllavërisë. Kjo gjithashtu fitoi disa nga njerëzit në anën e tij. Lufta vazhdoi ende për disa vjet, dhe trupat Napoleonike arritën në Oqeanin Paqësor.
  Në fund, u gjet një kompromis. Napoleoni III u martua me vajzën e Aleksandrit II dhe u kurorëzua mbret. Dhe Rusia, si pjesë e një perandorie të madhe, mori njëfarë autonomie.
  Napoleoni III ishte ende duke luftuar në Kinë, trupat e tij arritën në Australi dhe pushtuan Indokinën. Dhe në 1877 ai vdiq dhe Napoleoni i Katërt u ngjit në fron. Një i ri katërmbëdhjetë vjeç. Stërnipi i Napoleonit të Parë dhe pasardhës nga nëna e carëve rusë. Napoleoni i Katërt përfundoi pushtimin e botës - pasi pushtoi SHBA-në dhe të gjithë ishujt e tjerë... U ngrit një perandori mbarëbotërore. Pastaj gjithçka që mbeti ishte të sulmonte hapësirën.
  Por nuk kishte trishtim, por djajtë erdhën duke trokitur. Napoleoni IV vdiq në 1894. Më saktësisht, ai vdiq duke gjuajtur në Afrikë. Dhe fronin e tij e mori një djalë, Napoleoni i Pestë, rreth katër vjeç.
  Disi pasardhësit e Napoleonit rezultuan të mos ishin shumë këmbëngulës. Dhe sigurisht, filluan telashet. Tani në Amerikën Latine, tani në Kinë, tani në Rusi.
  Por trupat shtypën trazirat dhe separatistët. Napoleoni i Pestë u rrit dhe me vendosmëri filloi të shtypte rebelimet. Pas së cilës disi planeti Tokë u qetësua. Dhe në vitin 1914, njeriu i parë fluturoi në hapësirë! Në vitin 1917, njerëzit zbritën në Hënë.
  Gradualisht, njerëzimi fitoi stabilitet. Dhe tani zgjerimi në hapësirë. Deri në vitin 1935, njerëzit kishin vizituar të gjithë planetët e sistemit diellor dhe një vendbanim kishte lindur në Hënë. Napoleoni i Pestë mbretëroi deri në vitin 1960 - gjashtëdhjetë e gjashtë vjet - një rekord midis Bonapartëve dhe vdiq në lavdi. Dhe Napoleoni i Gjashtë mori fronin. Në këtë kohë, eksperimentet e suksesshme për rinovimin e njerëzve kishin filluar tashmë. Dhe në vitin 2000, njerëzit filluan të depërtojnë në yjet fqinjë. Deri në vitin 2020, vendbanimet e para njerëzore janë krijuar jashtë planetit Tokë.
  
  IVAN I Tmerrshmi NUK ËSHTË I HHMUAR
  Sidoqoftë, Ivan i Tmerrshëm nuk u helmua në 1584 (ku e morën idenë se ai ishte helmuar fare?), por jetoi për ca kohë. Ai u martua me një princeshë angleze. Dhe në të njëjtën kohë ai pushtoi Siberinë dhe ndërtoi qytete atje. Në vitin 1590, ai pati një djalë, Aleksandrin, me një princeshë angleze. Në 1591, djali Dmitry vdiq, por rusët rimorën vitet e tyre nga suedezët. Në 1592 ata morën Narvën.
  Lufta e përbashkët e Polonisë dhe Rusisë kundër Suedisë përfundoi në 1593 me kapjen e Vyborg. Dhe humbja e luftës suedeze në 1594.
  Rusia rifitoi kështu qytetet në bregdetin Baltik, të themeluara në Narva, si dhe Vyborg. Në 1595, Ivan i Tmerrshëm urdhëroi ndërtimin e një qyteti në grykën e Neva. Kështu, Aleksandrovsk u ngrit më shumë se njëqind vjet më parë. Viti u emërua për nder të djalit të Ivanit të Tmerrshëm dhe princeshës angleze.
  Pastaj Ivan i Tmerrshëm vazhdoi të lëvizte nëpër Siberi. Luftëtarët e tij përparuan në lumin Amur. Në 1598, pasi u shërua për gjashtëdhjetë e pesë vjet - një rekord për Rusinë dhe një nga kohëzgjatjet më të gjata të një mbretërie në historinë e planetit Tokë, vdiq Ivan i Tmerrshëm. Në të njëjtin vit vdiq edhe trashëgimtari i tij, Fedot. Dhe Aleksandri i Parë u bë mbret. Ai ishte vetëm tetë vjeç në kohën e ngjitjes së tij në fron. Por Boris Godunov u bë regjent. Dhe gjithçka shkoi pak a shumë. Vërtetë, kishte edhe vite urie. Pastaj lufta me Poloninë në 1605. Atëherë për herë të parë vetë Aleksandri komandonte ushtrinë. Polakët u përpoqën të rrethonin Smolensk, por u mundën plotësisht. Rusët shkuan në ofensivë dhe morën Kievin dhe Polotsk. Polakët i dhanë tokat përgjatë Berezinës dhe Kievit në krahun e majtë të Ukrainës.
  Kishte qetësi për disa kohë. Rusia po përparonte në lindje. Ajo arriti në Oqeanin Paqësor dhe themeloi qytete të reja atje.
  Më pas erdhi fushata për në Krime, e cila përkoi me dobësimin e Turqisë. Rusia pushtoi gjithashtu Khanatin e Krimesë, së bashku me Azovin.
  Kështu u ngrit një perandori e madhe. Pas së cilës pati një luftë tjetër me polakët. Aleksandri shpalli - ne do të ripushtojmë tokat e gjithë Rusisë Kievan.
  Dhe ndodhi. Trupat ruse nën udhëheqjen e Carit dhe komandantit të madh Skopin-Shuisky ishin ende në gjendje të mposhtin polakët dhe madje morën Varshavën.
  Pas disa polemikave, Polonia e pranoi Aleksandrin e Parë si Car. Pas së cilës lindi fuqia e madhe e sllavëve. Rusia u kthye në jug në 1630. Filluan luftërat me Turqinë. Perandoria Osmane ishte në rënie dhe humbje.
  Rusia pushtoi Ballkanin, madje hyri në Kostandinopojë. Froni osman iu transferua Carit Aleksandër. Dhe tani regjimentet ruse arritën në Egjipt. Dhe në vitin 1640 ata pushtuan Mekën dhe Irakun me Kuvajtin. Duke formuar një perandori të madhe. Në 1645-1647 pati një luftë me Iranin. Dhe Persia gjithashtu iu nënshtrua Rusisë. Lufta me Perandorinë Mançu përfundoi me kapjen e Kinës veriore.
  Car Aleksandri, në funksion të rritjes së numrit të popullsisë jo-ruse, madje thirri një këshill ekumenik. U bë një ndryshim në Ortodoksinë duke lejuar katër gra.
  Që ishte pasojë e dëshirës për t'ua lehtësuar myslimanëve pranimin e Ortodoksisë dhe për të përshpejtuar Rusifikimin e tokave të pushtuara rishtazi.
  Në 1658, Car Aleksandri i parë vdiq, pasi sundoi për gjashtëdhjetë vjet, dhe gjithashtu u bë Rurikovich i madh.
  Mbreti i ri u bë Mikhail i Parë, djali i Aleksandrit të Parë. Mbreti i ri ishte tashmë dyzet vjeç. Dhe ai vazhdoi politikën pushtuese të babait të tij. Trupat ruse u zhvendosën drejt Indisë. Aty kishte luftëra.
  E cila përfundoi me vendosjen e dominimit rus atje. Pastaj pati një luftë të madhe me Kinën. Në 1671, Mikhail vdiq. Dhe luftën e vazhdoi djali i tij Alexei Rurikovich i parë. Mbreti i ri, rreth tridhjetë vjeç, komandoi me energji dhe arriti fitore të mëdha. Kina u pushtua pas disa vitesh lufte.
  Pastaj Rusia vazhdoi lëvizjet e saj në lindje dhe jug, duke pushtuar Indokinën. Derisa arritëm në Singapor. Në 1701, Alexei vdiq dhe djali i tij Pjetri filloi të ndërtojë një flotë të madhe. Rusia lëvizi nëpër ishujt në Oqeanin Paqësor dhe zbarkoi në Australi.
  Në të njëjtën kohë, kishte një dëshirë për t'u zgjeruar në Evropë. Dhe në 1715 filloi lufta me Austrinë. Trupat superiore ruse pushtuan shpejt Austrinë. Pastaj ata pushtuan Gjermaninë. Arritëm në vetë Rhine. Dhe ata pushtuan Italinë në 1721. Kështu Pjetri i Madh i preu një dritare Evropës. Së bashku me Egjiptin. Në të njëjtën kohë, rusët pushtuan Kanadanë përmes Alaskës. Në 730, Pjetri i Madh vdiq dhe froni u trashëgua nga nipi i tij Pjetri i Dytë - Rurikovich.
  Mbretërimi i tij doli të ishte aktiv: i riu filloi një luftë me Francën dhe pushtoi Kanadanë, dhe trupat ruse, të cilët kishin epërsi më të madhe numerike, morën Parisin. U pushtua edhe Holanda. Edhe pse lufta partizane u zvarrit atje. Por në fund edhe ajo u shtyp.
  Dhe më vonë në 1745, si Spanja ashtu edhe Portugalia ranë. Por edhe atje pati një luftë guerile për disa vite. Në vitin 1753, pas vdekjes së Pjetrit të Dytë, në fron u ngjit i biri i Pjetrit të Dytë, Pjetri i Tretë. Mbreti i ri vazhdoi të lëvizte nëpër Afrikë dhe Amerikë. Lufta shpërtheu në 1761 me Fuqinë e fundit të Madhe, Britaninë. Rusia nuk ishte shumë e suksesshme në det në fillim.
  Por më pas, me epërsi numerike dhe komandantë me përvojë, britanikët u mundën. Dhe pati një ulje. Dhe në 1767 Londra ra.
  Dhe në 1780 vdiq edhe Pjetri i Tretë. Djali i tij njëzet e tetë vjeçar, Pali i Parë, u ngjit në fron. Rusia nuk kishte më kundërshtarë seriozë dhe po lëvizte nëpër Afrikë dhe Amerikën Latine. Në vitin 1820, kur Pali i Parë vdiq në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeç, Rusia kishte përfunduar pushtimin e saj të gjithë botës. Dhe Ivani i Pestë u ngjit në fron në moshën dyzet e dy vjeç.
  Nuk kishte më me kë të zihej. Por shkenca nuk ka arritur ende në pikën për të pushtuar pafundësinë e hapësirës. Sidoqoftë, Ivan urdhëroi fluturime në Hënë. Për shembull, perandoria duhet të ecë përpara. Dhe në 1833, njeriu fluturoi në hapësirë për herë të parë. Dhe në 1845, rusët më në fund u ulën në Hënë.
  Perandori Ivan i Pestë vdiq në 1847. Aleksandri II trashëgoi fronin. Zgjerimi në hapësirë vazhdon. Zbarkoi në Mars në 1861. Dhe pastaj në të gjithë planetët e Sistemit Diellor.
  Dhe pastaj ata fluturuan drejt yjeve të tjerë...
  
  DONALD TRUMP NË SEDILJEN E RUZEVELTIT
  Kështu që Donald Trump e gjeti veten në vendin e Roosevelt gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ky në fakt doli të ishte një super shans! Merrni parasysh gabimet e paraardhësit tuaj. Dhe gabimi i parë: ata lejuan që BRSS të ngrihej dhe të bëhej një superfuqi.
  Donald Trump e kuptoi më mirë se kushdo tjetër: Rusia nuk duhet të lejohet të fitojë Luftën e Dytë Botërore. Megjithatë, një fitore e shpejtë e Rajhut të Tretë është gjithashtu e pafavorshme për Amerikën.
  Opsioni më i mirë: lërini të vrasin njëri-tjetrin për aq kohë sa të jetë e mundur.
  Epo, sigurisht, Donald Trump e ndihmoi pak Rusinë, para Stalingradit... Dhe nuk kishte mospërputhje të veçanta me historinë. Dhe përzuri Rajhun e Tretë nga Afrika.
  Dhe më pas ai i ofroi Hitlerit një armëpushim në këmbim të heqjes së ligjeve antisemite.
  Pas Stalingradit, gjermanët e kuptuan se në të vërtetë mund të humbnin Luftën e Dytë Botërore dhe ranë dakord me Trump. Hebrenjtë nuk do të persekutohen, por rinis tregtia...
  Dhe të burgosurit shkëmbehen. Vetë Trump bën një bombë atomike dhe përfundon Japoninë. Dhe gjermanët, pasi ndaluan bombardimet e territorit të tyre dhe mbyllën frontin e dytë, po grumbullojnë forcë.
  Fuhrer e shtyu disa herë Operacionin Citadel. Dhe edhe në korrik ai nuk filloi një ofensivë, sepse donte të testonte Tiger-2, një tank përbindësh, në betejë, dhe kjo do të thotë "Luan" dhe "Miu". Për më tepër, gjermanët filluan të formojnë divizione nga të huajt dhe të grumbullojnë forca.
  Dhe Trump e këshilloi Fuhrer-in të mos nxitonte, pasi planet e ofensivës gjermane në Kursk Bulge janë tashmë të njohura për komandën sovjetike, dhe nuk ka asgjë më marrëzi sesa të sulmosh kur armiku e di për këtë.
  Fuhreri ishte mjaft i zgjuar për të dëgjuar këshillat e mençura të Trump. Dhe ai u bë në mbrojtje.
  Ushtria e Kuqe më në fund shkoi në ofensivë në 30 gusht. Dhe u mbërthyen në mbrojtjen e armikut në thellësi. Betejat treguan se Pantera është shumë e mirë në mbrojtje, me topin e tij të zjarrit të shpejtë, i cili godet në distancë të gjatë.
  Dhe "Tigri" nuk është i keq, madje edhe "Ferdinand". Arma e fundit vetëlëvizëse në mbrojtje është mjaft e fortë. Dhe i zmbraps në mënyrë të përkryer sulmet nga kundërshtarët. Dhe "Ferdinand" po punon shumë aktivisht. Ndërsa ai godet nga një distancë, ju nuk do të jeni në gjendje as të drejtoni shpinën.
  Gjermanët ende u dorëzuan, të paktën ngadalë, por në parvazin e Oryolit. Por aviacioni sovjetik nuk dominonte më në qiell. Pa një front perëndimor, Krautët ishin të fortë. Në mesin e aceve gjermanë u dallua veçanërisht Marsel.
  Ai nuk vdiq rastësisht në Betejën e Mesdheut. Dhe tani, duke qenë një as, numri një luftoi në lindje. Dhe ky asi më i mirë i Luftwaffe, i cili brenda një kohe të shkurtër vendosi një rekord në frontin perëndimor, të cilin askush nuk e kishte thyer ndonjëherë në historinë reale, tani po luftonte në lindje.
  Marseli goditi nga distanca dhe nuk e lejoi veten të shtypej apo rrëzohej. Ai u bë një legjendë midis pilotëve gjermanë dhe sovjetikë.
  Dhe pa asnjë ekzagjerim. Ai rrëzoi avionët sulmues dhe luftëtarët.
  Për njëqind e pesëdhjetë avionë ai u nderua me Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante. Kur bëri dyqind avionë, atij iu dha Urdhri i Shqiponjës Gjermane me Diamante. Pasi arriti në treqind avionë, ai mori një çmim të vendosur posaçërisht për të: Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante. Pasi rrëzoi katërqind avionë, ai mori një kryq ari dhe diamanti me merita ushtarake dhe një Kupë Luftwaffe ari dhe diamanti. Marseja rrëzoi dyqind avionë mbi Mesdhe në vjeshtë. Gjatë dimrit dhe marsit ai rrëzoi pothuajse njëqind makina të tjera dhe u transferua në frontin lindor. Atje ai tejkaloi treqind automjete në maj 1943.
  Më pas, në shtator 1943, arriti shifrën e katërqind automjeteve. Dhe ai madje vendosi një rekord duke rrëzuar katërmbëdhjetë automjete në një betejë.
  Sigurisht, me një as të tillë, gjermanët u ndjenë më shumë se të sigurt në qiell.
  Dhe ata mund të frenonin sulmin e Ushtrisë së Kuqe duke tërhequr forcat paraprakisht. Megjithatë, trupat sovjetike përparuan, megjithëse shumë ngadalë.
  Në fund të tetorit, Ushtria e Kuqe iu afrua Orelit. Fritz-i u përpoq ta mbante këtë qytet me çdo kusht.
  Tanku Tiger-2 u përdor në betejë për herë të parë. Megjithatë, kjo makinë performoi mirë në mbrojtje, por shpeshherë defektohej. "Luani" doli edhe më keq. Ngjashëm me "Tiger"-2 i rritur, i njohur më mirë si tigri mbretëror, "Luan" kishte një armë më të fuqishme, e cila, megjithatë, ishte e panevojshme. Që nga sovjetikët, tridhjetë e katër tanke u morën me armë gjermane. Por "Luani", me peshë nëntëdhjetë tonë, nuk kishte përparësi ndaj "Tigrit" për sa i përket armaturës, por ishte më i shtrenjtë, më pak i besueshëm dhe arma më e fuqishme ishte inferiore në shkallën e zjarrit.
  Vetëm kur gjuante në një distancë të gjatë, "Luani" kishte avantazhe, por ishte pak i dobishëm, pasi tridhjetë e katër ishte pothuajse e pamundur të godiste duke lëvizur nga një distancë e tillë ku "Luani" kishte avantazhe.
  Betejat treguan se "Luani" nuk ka ndonjë avantazh në mbrojtjen e anëve dhe ballit të bykut mbi "Tiger"-2, dhe armatura më e trashë e ballit të frëngjisë vetëm ngadalëson rrotullimin e saj.
  Kjo do të thotë, doli që "Luani", në praktikë, është edhe më i keq se "Tiger"-2. Dhe për atë që rezulton, është projektuar.
  Sidoqoftë, Tiger-2 ishte relativisht i mbrojtur, ishte i padepërtueshëm edhe në anën e T-34-76, dhe për këtë arsye doli të ishte një makinë efektive, megjithëse e ngathët.
  Në të njëjtën kohë, dy pilotë u treguan mirë në betejë: Albina dhe Alvina. Që luftonte gjatë gjithë kohës zbathur me bikini. Dhe ata e bënë atë në mënyrë shumë efektive.
  Ashtu si Albina shtyp këmbëzat me këmbët e saj zbathur, ajo do të rrëzojë një pilot sovjetik.
  Dhe pastaj Alvina do të shtypë, gjithashtu, me këmbët e saj të zhveshura dhe të dalta. Dhe përsëri ai do të rrëzojë armikun.
  Vajzat punuan në mënyrë aktive dhe me errësirën e panterave. Edhe pse ata janë luftëtarë fillestarë. Por sekreti i tyre është të luftojnë me bikini dhe zbathur, atëherë askush nuk do t'ju rrëzojë!
  Beteja e Oryol u zvarrit deri në fund të nëntorit. Gjermanët mbajtën qytetin dhe Ushtria e Kuqe e sulmoi me kokëfortësi. Vetë Stalini tregoi kokëfortësi në këtë çështje. Qyteti ishte tërësisht i fortifikuar nga Krautët dhe nuk lejoi që të rrethohej.
  Në fillim të dhjetorit pati një qetësi të përkohshme, vetëm betejat u zhvilluan në qiell. Marseja tejkaloi numrin e pesëqind avionëve të rrëzuar dhe ishte i dyti në Rajhun e Tretë pas Goering që iu dha Kryqi i Madh i Kryqit të Hekurt.
  Ushtria e Kuqe ndaloi. Por në fund të dhjetorit ajo rifilloi ofensivën e saj. Pas luftimeve kokëfortë, Oryol më në fund u rrethua. Dhe pastaj merrni atë. Gjermanët u shtynë pak më shumë në qendër. Por ata ishin gati për dimër dhe luftuan shumë.
  Fritz ishin ende në gjendje të zmbrapsnin ofensivën pranë Leningradit. Pjesërisht për shkak të paralajmërimit nga Trump, i cili kishte shumë frikë nga disfata e fashistëve.
  Pasi zmbrapsën sulmin në veri, nazistët zmbrapsën disi sulmin dhe i mbijetuan dimrit... Dhe në pranverë ata filluan të grumbullojnë forcë.
  Dëme pësoi edhe Ushtria e Kuqe. Por ajo mori IS-2 dhe T-34-85. Filloi një shkëmbim goditjesh dhe më 22 qershor 1944, Ushtria e Kuqe nisi një ofensivë të madhe në qendër.
  Gjermanët u dorëzuan, por ngadalë... Trupat sovjetike përparuan pesëdhjetë kilometra në një muaj e gjysmë në një sektor mjaft të gjerë të frontit. Nazistët në përgjithësi ndryshuan disi taktikat e tyre dhe u përpoqën të ruanin forcën e tyre pa sulmuar.
  Këtu rolin e luajti qartë Trump, i cili nuk donte të fitonte as Rusia dhe as Gjermania. Por ai kishte frikë se rusët do të fitonin gjithsesi dhe e këshilloi Fuhrerin të ndërtonte një luftë në mbrojtje në mënyrë që të shteronte burimet e bolshevikëve.
  Hitleri, me gjithë agresivitetin e tij, ende shkoi në mbrojtje të thellë. Për më tepër, tanket gjermane janë të papërsosur. Dhe "Mouse" gjithashtu nuk i përmbushi pritjet, dhe vetëm në mbrojtje, pak a shumë duke u shfaqur në kundërsulme të shkurtra.
  Gjermanët ende nuk kanë arritur të kenë sukses siç duhet në teknologji. Panther 2 mund të bëhej më i fuqishëm në armatim dhe forca të blinduara, por ende nuk ka qenë e mundur të bëhet më i rëndë se pesëdhjetë tonë. Focke-Wulf ishte inferior në manovrim dhe ishte i papërfunduar.
  Me-309 doli të ishte i fuqishëm në armatim dhe i shpejtë, por më keq në manovrim. TA-152 ishte më i mirë se Focke-Wulf në karakteristikat e fluturimit dhe i armatosur fuqishëm, por gjithashtu doli të ishte më i rëndë. Vërtetë, Marseja ka zhvilluar taktika të mira për avionët që janë më të rëndë, por më të armatosur dhe më të mbrojtur.
  Gjermanët deri më tani jo vetëm e ruajtën avantazhin e tyre në qiell, por edhe e rritën për shkak të numrit të automjeteve. Edhe pse BRSS kishte edhe Yak-3 dhe LAGG-7. Por kjo ende nuk ka dhënë një avantazh.
  Por gjermanët zhvilluan ME-262. Deri në qershor, Luftwaffe kishte tashmë një mijë nga këta avionë me katër topa avionësh 30 mm. Por në betejë, ME-262 rezultoi të ishte i pamjaftueshëm i manovrueshëm dhe efektiv. Përfshirë për shkak të shpejtësisë së lartë. E vetmja gjë është se ME-262 është shumë i vështirë për t'u rrëzuar, është i blinduar dhe i mbijetueshëm, është i vështirë për t'u goditur për shkak të shpejtësisë së tij të madhe, por thyhet vetë për shkak të motorit jo shumë të besueshëm.
  Kështu që gjermanët deri më tani ishin relativisht të suksesshëm në marrjen e TA-152 dhe kishin ME-109 "K" të modernizuar, luftëtarin më të njohur të Luftës së Dytë Botërore.
  Numri i avionëve të prodhuar gjithashtu u rrit, gjë që bëri të mundur ruajtjen e epërsisë ndaj markave sovjetike. Për më tepër, automjetet gjermane ishin dukshëm më të forta në armatim dhe fuqi motorike.
  Yu-288 gjerman, i cili kombinonte shpejtësi të lartë dhe një ngarkesë të madhe bombë, doli të ishte mjaft i suksesshëm. Dhe bombarduesi i parë serik me katër motorë, Yu-488, i aftë për të bombarduar në distanca të gjata. Pika kryesore e tij ishte zona relativisht e vogël e krahut, e cila i dha një shpejtësi deri në 700 kilometra në orë, e cila ishte shumë për një bombardues në atë kohë.
  Gjermanët nuk ishin shumë të suksesshëm në fushën e ndërtimit të tankeve. Miu është i mirë në mbrojtje, por është ende i prekshëm nga ajri dhe i vështirë për t'u transportuar. "Jagdpanther" doli të ishte më i suksesshëm. Ajo prodhohej në sasi gjithnjë në rritje dhe fitoi një reputacion të mirë.
  Këtu, natyrisht, gjermanët pothuajse e përfunduan makinën, por gjithsesi ajo u kthye mirë.
  Sasia kryesore e pajisjeve gjermane u rrit, gjë që bëri të mundur rezistimin më të suksesshëm të sulmeve sovjetike. Përfshirë ofensivën në gusht në jug.
  Erdhi vjeshta e vitit 1944, trupat sovjetike nuk e morën as Kharkovin dhe ende qëndrojnë në qendër.
  Fritz-i u ndje pak më i sigurt... Stalini vazhdoi të largohej me çekiç, por pa ndihmën e Shteteve të Bashkuara ai nuk mund të fitonte garën teknologjike kundër Gjermanisë.
  Duke pasur divizione të huaja dhe shumë Hiwi, plus satelitë dhe ish-qytetarë sovjetikë, Rajhu i Tretë mund të plotësonte pak a shumë forcat e tij dhe të qëndronte në mbrojtje. Punëtorët e huaj dhe puna e skllevërve bënë të mundur prodhimin e shumë pajisjeve. Dhe para së gjithash, aviacioni reaktiv.
  Projekti i raketave V-1 dhe V-2 u braktis në favor të avionëve reaktivë dhe u shfaqën bombarduesit Arado. E cila bombardoi në mënyrë perfekte. Dhe avionët sovjetikë as nuk mund t'i kapnin.
  Hitleri gjithnjë e më shumë mbështetej në një ofensivë ajrore. Fritz-i luftonte edhe në dimër... Ushtria e Kuqe mundi të përparonte në qendër gjatë dimrit.
  Këtu, megjithëse gjermanët prisnin një sulm, ata u tronditën nga puna e artilerisë, veçanërisht nga raketahedhësi Andryusha. Por më pas divizione të shumta tankesh gjermane ishin në gjendje të ndalonin trupat sovjetike.
  Armët e reja vetëlëvizëse gjermane E-10 dhe E-25, të vogla por të shkathëta, u treguan veçanërisht efektive.
  Tiger-2 u shfaq gjithashtu me një frëngji më të ngushtë dhe më të vogël dhe një motor të fuqishëm 1000 kuajfuqi, i cili u tregua një makinë më praktike.
  Me pak fjalë, filloi një luftë me një menazheri më fitimprurëse për gjermanët.
  Hitleri me të vërtetë llogariste në tanket e serisë E, pasi ato ishin më të avancuara dhe kishin një siluetë të ulët. Në E-50, lartësia ishte përgjithësisht një metër më e ulët se ajo e Tiger-2, gjë që bëri të mundur, me forca të blinduara të barabarta, të zvogëlohej pesha e tankut në pesëdhjetë tonë me një motor 1200 kuaj-fuqi kur rritej, një armë më depërtuese dhe më e saktë.
  Kjo doli e mrekullueshme! Makina fitoi shpejtësinë dhe shpejtësinë e një përparimi. Dhe vajzat luftojnë për të. Dhe sigurisht, zbathur dhe me bikini.
  Luftimet ishin intensive, veçanërisht në pranverë, në maj. Gjermanët filluan të përpiqen të sulmojnë. Por ata ishin në gjendje të rimarrë Belgorod, i cili ishte kapur nga trupat sovjetike më parë. Luftimet vazhduan për një kohë të gjatë. Dhe tanku E-100 gjithashtu mori pjesë në betejë. Kjo makinë, e mbrojtur shumë mirë dhe me armë të fuqishme, u bë një problem i madh për trupat sovjetike.
  Pas shfaqjes së SU-100, Stalini papritur vendosi të ndryshojë doktrinën në ndërtimin e tankeve. Dhe kjo armë vetëlëvizëse filloi të prodhohej në sasi gjithnjë në rritje.
  Më tërhoqi lehtësia e prodhimit të armëve vetëlëvizëse dhe arma më e fuqishme. Dhe gjithashtu fakti që Stalini filloi të mendojë për shpëtimin e ushtarëve. Në çdo rast, në verën e vitit 1945 sulmuan vetëm gjermanët. Ata ishin në gjendje të rrethonin vetëm Rostov-on-Don dhe Oryol, dhe kjo ishte shkalla e suksesit të tyre... Në vjeshtë, Krauts u ulën në mbrojtje dhe Ushtria e Kuqe po përparonte. Dhe në dimër gjithashtu... Dhe vetëm Belgorod ishte në gjendje të luftonte.
  Kështu që të dyja armadat u ngadalësuan...
  Erdhi viti 1946. Gjermanët u përpoqën të sulmonin gjatë verës duke përdorur tanke E-50 dhe E-100 dhe E-75. Kundër tyre, Stalini kishte armët vetëlëvizëse SU-100, të cilat praktikisht zëvendësuan të gjitha llojet e tjera të armëve. Gjermanët fryheshin, por pothuajse nuk bënë përparim... Dhe në vjeshtë dhe dimër Ushtria e Kuqe po përparonte...
  Por përsëri nuk arrita asgjë.
  Tashmë është viti 1947. Gjermanët shtypin dhe avancojnë, rusët shtyjnë prapa dhe avancojnë. Asgjë nuk pati sukses.
  Këtu vjen viti 1948. U shfaq T-54, i cili, megjithatë, nuk u përhap. SU-100 është ende në shërbim. Vërtetë, kjo armë vetëlëvizëse është disi e vjetëruar. Gjermanët kanë vendin e parë në serinë mbi E-75 me një motor turbinë me gaz. Dhe tashmë ishte e mbrojtur mirë nga anët ...
  Por gjermanët ende nuk mundën të arrinin fitoren. IS-7 u prodhua në BRSS. Kush luftoi me sukses gjermanët.
  Pastaj 1949... Vija e frontit është e palëvizshme, dhe goditjet po shkëmbehen. Boksierët lëkunden dhe shkatërrojnë njëri-tjetrin.
  Pra, në vitin 1950, linja e frontit luhatet pak. Por asgjë e rëndësishme nuk ndodh.
  Dhe shkon në vitin 1951, e njëjta gjë. Asnjë ndryshim në frontin lindor. Të dyja palët ishin goxha të lodhura.
  Edhe viti 1952 shkoi. Viti i fundit i plotë i mbretërimit të Stalinit. E vetmja gjë që kishin gjermanët ishin diskotekat që ishin të paprekshme nga zjarri i armëve të vogla. BRSS ka automjetin më të njohur: SU-122 me një fuçi të gjatë, i cili ende vlerësohet si më i miri.
  Dhe në fund, 1953... Stalini vdes dhe më pas fillon kjo. Ka një luftë për pushtet në Moskë, dhe duke përfituar nga kjo, gjermanët po shkojnë në ofensivë.
  Dhe ata po përparojnë në Kaukaz. Turqia më në fund hyn në luftë.
  Unë kap të gjithë Kaukazin në pranverë, verë dhe vjeshtë dhe përfitoj një avantazh ...
  Por këtu Trump tashmë po ndërhyn. Dhe më 1 janar 1954, Shtetet e Bashkuara fillojnë bombardimet bërthamore të territorit të Rajhut të Tretë dhe... Rusisë.
  Si kjo! Trump ndërhyri në Luftën e Dytë Botërore.
  Dhe gjithçka rezulton shumë e lezetshme në mënyrën e vet! Dhe në një farë mase është e lezetshme!
  Trump i mposht me besim armiqtë e tij! Dhe ky është PR i tij djallëzor!
  Edhe ky diktator amerikan kërcen nga gëzimi!
  
  VAJZAT E BUKUR BËJNË HISTORI
  Një histori alternative në të cilën Hitleri megjithatë vendosi që ai të përfundonte së pari Britaninë dhe vetëm më pas të sulmonte BRSS. Një nga këto hapa ishte pas kapjes së Kretës dhe sulmit në Maltë. Ky i fundit ishte mjaft i suksesshëm dhe trupat e Fuhrer mundën britanikët. Hitleri mori vendimin të përfundonte me Britaninë dhe vetëm më pas të shkonte në BRSS.
  Këtu ai u ndikua nga katër vajza shtrigash. Bukuritë ariane: Gerda, Charlotte, Christina, Magda - e bindën Fuhrerin të mos shkonte ende në Rusi! Ata madje u gjunjëzuan dhe u betuan se 1941 nuk ishte koha për këtë. Përveç vajzës, ata vrapuan zbathur mbi thëngjij dhe kryen një ritual duke konfirmuar se ishte më mirë të mos shkonin në Rusi. Dhe katër bukuroshe e bindën Fuhrerin se ishte e nevojshme që vajzat të luftonin në Afrikë. Për të cilën kemi marrë pëlqimin.
  Baza britanike sulmohet nga një armadë Fritz;
  Baza më e madhe britanike dukej vërtet si ferr. Ai u sulmua nga më shumë se një mijë bombardues të mbledhur nga i gjithë fronti lindor dhe me përvojë të mirë luftarake, së bashku me luftëtarët shoqërues. Britanikët, natyrisht, kanë luftuar për një kohë të gjatë, por ata nuk e prisnin një sulm kaq të fuqishëm masiv. Në të vërtetë, kush do të besonte se Krautët do të vendosnin të ekspozonin frontin, edhe nëse armiku do të ishte qetësuar përkohësisht. Por ushtarët britanikë tani po rrihen pa mëshirë. Për shembull, anijet e tyre sulmohen nga Yu-87, "gjëja" e famshme. Jo shumë shpejt, por duke zotëruar saktësinë më të lartë (për kohën e tyre) të bombardimeve, ata mundojnë flotën britanike të fshehur në gjire. Focke-Wulfs më moderne nuk janë shumë prapa, duke përfshirë edhe vetë legjendarin von Rudel, mbretin e avionëve sulmues. I njohur për fundosjen e luftanijes më të fuqishme sovjetike, luftanijes Marat.
  Për shembull, nëntetari Richard sheh shkaba që rrokullisen nga një kodër si një sajë. Bombardues të shumtë gjermanë dalin nga një vrimë akulli si peshq grabitqarë. Anglezi tashmë i pjekur mbyll telefonin nga frika. Ai kurrë nuk kishte parë një pamje kaq të tmerrshme. Sirenat bien shumë vonë, pasi kanë shpërthyer bombat. Vala e shpërthimit hedh ushtarët britanikë, krahët dhe këmbët e prera fluturojnë në drejtime të ndryshme. Njëra nga helmetat e hekurt u nxeh dhe e goditi oficerin në fytyrë. Dhe si ai bërtet:
  - Churchill është kaput! Hitleri është i lezetshëm!
  Kundërajrorët britanikë nuk filluan të qëllojnë menjëherë, por vetëm kur ranë mijëra bomba menjëherë. Armiku llogariti gjithçka saktë: asnjë bombë e vetme nuk duhet të shkojë dëm. Pra, shtypni armikun dhe goditni. Të gjithë sektorët janë të shënuar paraprakisht në hartë. Për më tepër, britanikët e pafytyrë as nuk u maskuan siç duhet. Shumë nga armët e tyre kundërajrore qëndrojnë në pamje të qartë dhe janë të parat që fshihen.
  Këtu tyta e një arme kundërajrore 85 mm, tridhjetë e dy këmbë e gjatë, u hodh lart dhe u përkul në ajër si një timon. Pas së cilës u rrëzua, duke shtypur pesë anglezë. Njërit prej zezakëve i është çarë barku dhe i kanë rënë zorrët.
  Dhe bombat ranë, dhe gjithçka ishte në zjarr, një depo karburanti gjëmonte, ato filluan të shpërthejnë, duke shpërndarë predha pothuajse në të gjithë skeletin, pastaj u godit një magazinë tjetër. Si përfundim, sirenat e instaluara në panairet e Yu-87 dhe Focke-Wulf ulërinin në mënyrë të bezdisshme, duke shkaktuar tmerr të egër mes zezakëve dhe arabëve nga radhët e trupave koloniale. Por duket se të bardhët janë po aq të frikësuar.
  Për shembull, dy fregata britanike u përplasën, aq sa kaldaja gjëmonte. Dhe madje edhe mbeturinat e fregatave që ishin ngritur, shpërthyen në ajër si fusha të minuara, dhe kryqëzori thjesht u fundos në fund.
  Tanku anglez "Cromwell" me një surrat të shkurtër, por me shpejtësi të mirë dhe forca të blinduara ballore mjaft të fuqishme, u përshpejtua në panik dhe përplasi depon e vet, madje duke shtypur një duzinë ushtarësh të tij të shqetësuar gjatë rrugës. Kaosi u rrit. Aeroplanmbajtësja angleze filloi të ulet, dhe dreadnought i fuqishëm hapi zjarr... në bregdet, ku gëlonin ushtarët e saj.
  Dhe në këtë nëntokë, dy njerëz mbetën krejtësisht të patrazuar. Njëra prej tyre ishte një indiane, që ndezte ngadalë një tub, dhe tjetra ishte një grua, qartësisht me origjinë arabe, por me uniformë ushtarake. Ata të dy nuk i kushtojnë vëmendje vdekjes së shpejtë. Ose më mirë, një turmë e tërë kalorësish të asgjësimit po luanin një lojë të pazakontë letrash. Ishte një lojë me pesëdhjetë e dy letra me shaka, madje sipas rregullave të shpikur nga vetë lëkurëkuqja.
  Një grua arabe tha:
  - Megjithatë, ka shumë zhurmë! Dhe pse krijoni një panik të tillë?
  Njëri nga ushtarët, me shpinën e prerë nga prerjet, për pak u përplas me indianin, por ai u hodh nga shkujdesja si një kotele. Pika gjaku ranë në fytyrën me lëkurë të kuqe dhe ai i lëpiu duke buzëqeshur. Pastaj vuri re:
  - Bërja e zhurmës është për njerëzit e dobët dhe me fytyrë të zbehtë. Ne Apaches mendojmë kështu - nëse nuk ka armik, atëherë shfaqet një armik - edhe më mirë!
  Gruaja e errët tha:
  - Kjo është një dobësi tipike e atyre që pohojnë besimin e Krishtit. Ata pëlqejnë të flasin për sakrificën, por nuk e sakrifikojnë veten.
  Indiani tundi me kokë shpejt:
  - Rendi ndërtohet mbi një themel ku çimentoja është besimi dhe rëra vullnet! Besimi është një zemër prej ari, dhe vullneti është një grusht i hekurt! Vetëm njerëzit me fytyrë të zbehtë nuk kanë as njërën, as tjetrën.
  Disa ushtarë britanikë të djegur nxituan në ujë për të larë flakët. Madje vlonte nga hyrja në ujë, dëgjoheshin britma dhe rënkime të egra. Dhe rrathët e përgjakshëm zvarriteshin nëpër shkumën e detit, të trasha në fillim, pastaj gradualisht u përhapën dhe u zbehën. Dhe luftëtarët e asaj që dikur ishte perandoria më e madhe dhe më e gjerë në Tokë po humbnin pamjen e tyre njerëzore. Gruaja arabe gërhiti me përbuzje:
  - Dhe këta burra na detyrojnë të veshim burka!
  Burri i kuq, duke shikuar me dinakëri, tha:
  - Me sa duket shikimi juaj kërcënues i tremb!
  Gruaja arabe nxori dhëmbët me sarkazëm dhe tha:
  - Butësia e një gruaje është e ngjashme me qëndrueshmërinë e armaturës, vetëm shumë më vdekjeprurëse dhe më e gjithanshme në mbrojtje!
  Gjermanët preferuan të sulmonin menjëherë me të gjitha forcat e tyre, taktikat e një boksieri që, duke llogaritur në papërgatitjen e armikut, nxiton menjëherë me të gjitha forcat drejt armikut. Kur dhjetëra aeroplanë të armikut po digjen në fusha ajrore, të paaftë për t'u ngritur. Kur bombat e tyre shpërthejnë brenda Lancasters, duke shkatërruar gjithçka rreth tyre. Taktika të vështira por efektive. Kështu që simfonia e botës së krimit arriti kulmin e fuqisë së saj dhe më pas filloi të zbehej.
  Por kjo, natyrisht, nuk mbaroi këtu; divizioni ajror hyri në veprim. Ndërsa britanikët janë pas një trajtimi të tillë, ato mund të merren fare të vakëta. Për fat të mirë, aeroplanët e uljes tashmë janë prodhuar në sasitë e nevojshme dhe metodat e tërheqjes së tyre janë akorduar mirë. Ndoshta më i miri sot në botë.
  Pra, ata fluturojnë, jo si qift - më ngadalë, por mjaft shpejt, madje të shoqëruar nga muzika e Wagner - kryevepra e preferuar e Hitlerit. Kush tjetër të gjallë e mbante mend filmin "Apokalipsi", ku amerikanët përdorën këtë muzikë të veçantë kur sulmuan vietnamezët. Sa i trembi ata. Pra, këtu është Wagner, dhe motive gjëmuese, përmes amplifikatorëve. Parashutistët lyen me fosfor në fytyrat e tyre dhe u lyen; duken të mërzitur, si demonët e botës së tyre të krimit. Bazuar gjithashtu në një efekt psikologjik. Plus, disa reagentë dhe disa patate të skuqura magnezi u shtuan në fosfor për të shkaktuar një shkëlqim të paktën për një kohë të shkurtër. Kaq rrëqethës, veçanërisht në sfondin e shkëlqimit të tymosur dhe zjarreve të shumta. Madje kanë edhe mitralozë, të kamufluar edhe në formën e grykës së dragoit. Pastaj automatikët melodioz gjermanë dhe të kapur po godasin. Dhe radhët e kositura, të grisura bien në çizmet e fitimtarëve. Dhe shumë thjesht preferojnë të heqin dorë, pavarësisht nga fakti se ka shumë më shumë britanikë se gjermanë.
  Një grua indiane dhe një arabe u fshehën në një vrimë të vogël, të kamufluar me kujdes. Redskin vuri në dukje:
  - Epo, i kemi lëruar!
  Gruaja me flokë të zeza u habit:
  - A thua ne? Ndoshta e ke parasysh neve?
  Indiani tundi kokën negativisht:
  - Jo! Palefaces po mposhtin britanikët dhe kjo është një shenjë e mirë! Dhe kur të vijë koha, festa jonë do të vijë! Kur do ta çlirojnë indianët kontinentin e tyre!
  Gruaja arabe gërhiti me përbuzje:
  - Ju, rastësisht, pretendoni për pushtet në botë?
  Indiani me dashuri, sikur t'i shpjegonte një fëmije të vonuar mendërisht, buzëqeshi:
  - Ata që duan të marrin shumë, zakonisht mbeten pa asgjë! Pra, luga e madhe është e gëzuar!
  Fuhreri, natyrisht, nuk pa se çfarë po bënin skifterët dhe skifterët e tij, por në parim ai mendoi se makina ushtarake gjermane do të punonte gjithçka me saktësi. Në përgjithësi, operacionet sulmuese ushtarake gjermane deri në Bulge Kursk u kryen në një nivel të lartë profesional. Disa madje i quajnë standarde. Është madje e çuditshme që një makinë e tillë rrëshqiti dhe më pas u shkatërrua plotësisht.
  Dhe të katër vetë morën pjesë në zbarkimin në Maltë.
  Katër vajza ishin vetëm me bikini. Dhe tashmë në ajër ata hodhën granata ndaj britanikëve me këmbët e tyre të zbathura. Dhe është shumë e bukur. Këto janë vajzat.
  Dhe gjatë fluturimit, hidhen disqe të mprehur ashpër. Dhe një duzinë qafash u hapën menjëherë. Një fjalë - bukuroshe super klas. Dhe shumë seksi dhe muskuloz. Këta janë luftëtarët. Dhe me një goditje ata ndanë metalin dhe tullat. Ata kanë një fuqi kaq të furishme, të valë. Dhe le të kërcejnë me taka të zhveshura në mjekrën e ushtarëve anglezë. Ata janë aq të ndyrë.
  Dhe gjaku fluturon dhe spërkat në të gjitha drejtimet.
  Pas së cilës vajzat përdorën shpatat e tyre. Dhe ata filluan të shkatërrojnë radhët angleze. Dhe në të njëjtën kohë këndoni:
  - Ujqërit e bardhë dynden! Vetëm atëherë gara do të mbijetojë! Të dobëtit vdesin - ata vriten, duke pastruar gjakun e shenjtë!
  Vajzat këtu janë kaq të lezetshme. Thjesht e mrekullueshme!
  Dhe ata prenë çdo ushtar anglez me dy shpata. Dhe ata hedhin svastika me këmbë të zbathura, duke vrarë luftëtarë. Dhe luftëtarë të tillë të zjarrtë ...
  Dhe sulmi ajror në Maltë është shumë i fuqishëm. Fuhrer mblodhi aviacionin nga fronti lindor. Dhe Yu-88 u tregua në lavdinë e tij. Dhe sigurisht, u përdor edhe Yu-87, i cili, megjithë dominimin e luftëtarëve në ajër, u tregua shumë efektiv.
  Dhe Krauts mundën shumë fort britanikët. Dhe vajzat terminatore me këmbë zbathur janë edhe më të forta. Dhe luftëtarët këtu janë thjesht klas!
  Epo, si mund të mos admirosh vajza të tilla? Jo vajza - por thjesht pantera!
  Ata shkatërrojnë kundërshtarët e tyre. Dhe ata këndojnë:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë! Ujqërit e këqij po shqyejnë armikun!
  Ujqërit e këqij - përshëndetje heronjve!
  Dhe ata shkurtuan përsëri... Megjithatë, britanikët tashmë po dorëzohen. Dhe ata ngrenë duart lart.
  Gerda vrumbullon në anglisht:
  - Në gjunjë! Dhe më puth këmbët!
  Burrat bien me fytyrë dhe puthin këmbët e zhveshura, pak të pluhurosura të vajzës.
  Pastaj Charlotte, bisha me flokë të kuqe, i detyron ata t'i puthin këmbët. Sa e bukur është ajo.
  Në erë, flokët e saj të kuq bakri valëviten si një flamur luftarak e proletar.
  Të dy burrat dhe veçanërisht të rinjtë puthin takat e rrumbullakëta të perëndeshës. Dhe lëpinin këmbët e vrazhda të bukuroshes.
  Ata puthën këmbët e zbathura të Kristinës dhe Magdës. Edhe vajzat e aerobatikës.
  Dhe luftëtarë të tillë janë të fortë dhe muskuloz. Dhe më e rëndësishmja, këmbëzbathur dhe bukuroshe.
  Dhe figura të holla, dhe pllaka abs! Dhe ka diçka të mrekullueshme në to, diçka luftarake dhe diçka të bukur.
  Dhe çdo muskul luan, dhe topat e muskujve rrotullohen nën lëkurën e nxirë.
  Këto vajza janë super klas! Ato përmbajnë fuqinë e zemërimit dhe flakën e pasionit! Dhe besimi në fitore.
  Dhe anglezët i lajnë këmbët e tyre të zhveshura dhe të hijshme me puthje!
  Malta ra dhe u bë shumë më e lehtë transferimi i trupave në Afrikë. Fyhreri u zgjuar dhe gjëja kryesore që i erdhi në mendje ishte një mendim logjik: BRSS është një vend totalitar, që do të thotë se është i fortë. Gati dyqind milionë njerëz janë bashkuar nga ideologjia komuniste dhe ky është pushteti!
  Por në të njëjtën kohë, BRSS ka mjaft tokë dhe nuk do të sulmojë askënd.
  Pra, për të sulmuar Rusinë, duhet të përgatiteni.
  Çfarë lloj tankesh kanë gjermanët? Sinqerisht i dobët! Dhe rusët në paradën e Ditës së Majit panë KV-2 me topa 152 mm, dhe KV-1 me topa 76 mm, dhe T-34, tanke të shkathët gjithashtu me topa që depërtojnë te gjermanët.
  Dhe Fuhrer urdhëroi: të krijonin monstrat e tyre si kundërpeshë ndaj tankeve ruse. Në veçanti, "Panterat", "Tigrat", "Luanët" dhe "Minjtë". Makina të mira për kohën e tyre, por shumë të rënda.
  Të dyja të shtrenjta dhe intensive të punës! Nga ana tjetër, teknologjia gjermane mund të konkurronte në këtë rast me teknologjinë sovjetike.
  Për më tepër, gjermanët shpresonin se së shpejti do të kishin të gjithë Afrikën dhe ata do të ishin në gjendje të kapnin burime të rëndësishme të botës. Dhe do të ketë skllevër, trupa dhe njësi luftarake ...
  Në përgjithësi, luftëtarët e Wehrmacht janë të fortë ...
  Dhe vajzat janë të mrekullueshme... Dhe vjedhës të mrekullueshëm!
  Në Maltë ata ecnin dhe shquheshin për torturat e burrave. Luftëtarë të egër. I zhveshën djemtë dhe i përdhunuan me vajzat! Pse jo argëtim?
  Luftëtarët kënduan dhe bërtitën shumë:
  - Askush nuk do të na ndalojë, as djalli nuk mund të na mundë!
  Gerda dhe ekipi i saj sulmuan gjithashtu kryqëzorin anglez. Vajzat ecën përgjatë saj me shpata dhe i prenë të gjithë. Dhe në të njëjtën kohë ata hodhën disqe të mprehura me këmbët e tyre të zbathura.
  Këta janë luftëtarët e shpejtë, të cilët nuk mund të ndalohen lehtë dhe pa probleme. Ata shkojnë përpara dhe shkatërrojnë marinarët. Dhe i tundin vetes me të dyja duart. U shfaqën këto katër shtriga. Dhe shtrigat janë të pamëshirshme, krejtësisht vrasëse.
  Ata vrapojnë përgjatë kuvertës, duke ndezur takat e tyre të rrumbullakëta rozë dhe tundin shpatat e tyre si tehe helike. Ata i presin anglezët dhe i këndojnë vetes duke buzëqeshur.
  - Ne nuk jemi vajza patetike, zëri ynë është kaq i qartë! Ne i thyejmë britanikët me guxim që të mos jetë e qetë këtu!
  Dhe si do të tregojnë gjuhët! Këto janë vajzat... Terminatorë të vërtetë!
  Dhe me gishtat e tyre të zhveshur ata hedhin disqe kundër vetes dhe rrëzojnë armiqtë e tyre.
  Do ta bëjnë shumë gjakatar. Dhe u prenë fytin. Dhe kaq shumë grykë u hapën.
  Djem agresivë.
  Dhe më saktë, vajzat, me muskujt e kafshëve të egra. Dhe askush nuk mund t'i frenojë - i tillë është elementi.
  Vajzat janë të guximshme dhe pothuajse të zhveshura. Madje kanë ekspozuar gjoksin për t"u dukur më bukur.
  Gerda këndoi:
  - Dhe kryqëzori do të kapet - vajzat vrapojnë! Një element i tillë, një element i tillë!
  Vajzat janë vërtet bukuroshe të tilla që nuk mund t'i ndalosh menjëherë.
  Brenda tyre flluska energjie e furishme dhe e valë. Dhe është thjesht një uragan kaq agresiv dhe një bollëk flakë dhe nxehtësie.
  Luftëtarët janë vërtet të bukur. Dhe ata mund t'ju godasin në nofull me grusht.
  Kanë kërcime aq agresive vajzash që kanë lindur me krahë dhe këpurdha...
  Charlotte i pret anglezët dhe i kërcënon vetes:
  - Askush nuk mund të krahasohet me ne në betejë! Unë jam një ujk, një ujk i lezetshëm!
  Dhe bisha flokëkuqe godet dhe pret me shpatë...
  Kështu admirali anglez ra nën hakmarrjen e vajzave. Çfarë donte në të vërtetë? Me kë kontaktuat?
  E morën luftëtarët dhe e bënë copa!
  Christina këndoi me kënaqësi:
  - Do të ketë qebap me feta!
  Dhe ajo tregoi gjuhën e saj.
  Dhe më pas me këmbën e saj të zbathur hodhi një disk me tehe të mprehta. Dhe ajo vrau menjëherë pesë anglezë.
  Magda goditi me takë të zhveshur dhe tre anglezë fluturuan në det. Kjo vajzë është thjesht një e egër!
  Dhe të katër do të thërrasin:
  - Lavdi zotave tanë!
  Dhe ai do të presë përsëri... Qindra anglezë tashmë janë copëtuar. Dhe të mbijetuarit bien në gjunjë dhe puthin vajzat e bukura, këmbët e tyre të forta, të dalta, të zbathura.
  
  
  PRESIDENTI RUS VLADIMIR ZELENSKY
  Pas inaugurimit, Vladimir Zelensky njoftoi shpërndarjen e Radës dhe mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Kjo pritej përgjithësisht. Marrëdhëniet me Rusinë, megjithatë, mbetën të tensionuara. Vladimir Putin nuk e uroi Zelenskyn për fitoren e tij dhe nuk i njohu zgjedhjet presidenciale në Ukrainë. Por nga kjo përfitoi edhe lideri i ri i ri. Nacionalistët, të cilët e shikonin me dyshim, e njohën si të tyren. Dhe Perëndimi e kuptoi se Putini është me të vërtetë një agresor. Dhe forcoi mbështetjen për Ukrainën. Kështu filloi për shëndetin dhe mbaroi për paqen. Zelensky e mori atë dhe performoi jashtëzakonisht fuqishëm në zgjedhjet e reja për Rada. Arriti të merrte një shumicë parlamentare. Dhe më pas ai mbajti disa referendume. Përfshirë reformën kushtetuese.
  Kompetencat e presidentit u zgjeruan ndjeshëm. Përkundrazi, Rada është e kufizuar. Pas së cilës Zelensky filloi të kryejë me vendosmëri reformat dhe modernizimin.
  Në të njëjtën kohë, një lëvizje dinake u shpik në Donbass. Luftëtarit Anastasia Orlova iu ofrua një opsion interesant. Me mbështetjen e Ukrainës dhe shërbimeve të inteligjencës perëndimore, ajo do të bëhet guvernatorja e rajoneve Lugansk dhe Donetsk. Pastaj ai do të ketë anëtarësim formal në Ukrainë dhe para për restaurim dhe fuqi më të madhe personale. Dhe madje edhe ushtrinë tuaj. Kjo është, opsioni Kadyrov. Kur Rusia në fakt i dha pavarësinë Çeçenisë, vetëm formalisht e mbajti kontrollin mbi të.
  Anastasia Orlova, e cila ka ndikim te komandantët në terren, e pranoi këtë opsion. Më duhet të them se kjo grua ishte shumë e bukur, bjonde dhe zakonisht, edhe në dimër të ftohtë, vraponte zbathur.
  Anastasia i shpalli luftë udhëheqjes "vjedhëse" të Rusisë së Re. Ajo është një vajzë shumë militante dhe autoritative. Dhe ajo themeloi rezidencën e saj në Novoazovsk. Një pjesë e popullit dhe e milicisë e mbështetën atë.
  Anastasia, me një batalion vajzash zbathur, bëri disa bastisje dhe pushtoi disa qytete. Filluan betejat lokale. Kishte një tërheqje lufte.
  Anastasia veproi me mjaft mjeshtëri dhe merrte para nga jashtë. Përveç kësaj, ajo kishte mbështetje në Rusi. Përfshirë edhe nga femrat. Fakti që Putin ishte i sëmurë gjithashtu kontribuoi në sukses. Me sa duket presidenti ambicioz i Rusisë e ka tepruar veten. Dhe në këto kushte, udhëheqja në Rusi u nda. Anastasia përfitoi nga kjo dhe pushtoi Donetsk. Duke marrë mbështetje serioze.
  Lufta filloi edhe me Luganskun. Por jo shumë energjike. Milicët nuk donin të vrisnin njëri-tjetrin.
  Në fund të fundit, u mbajtën zgjedhjet për Presidentin e Novorossiya dhe Anastasia fitoi. Ajo u njoh menjëherë nga Shtetet e Bashkuara dhe Kievi. Dhe pastaj vendet e tjera perëndimore, dhe e gjithë bota!
  Zelensky e mbajti fjalën e tij, duke i dhënë Novorossia një status të veçantë brenda Ukrainës. Dhe në Donetsk flamuri verdhë-blu u valëvit përsëri.
  Paqja e shumëpritur ka ardhur.
  Zelensky luftoi në mënyrë aktive korrupsionin dhe madje prezantoi dënimin me vdekje për krimet ekonomike. Duke menaxhuar dhe formuar në mënyrë rigoroze dhe me mjeshtëri një ekip profesional, Vladimir Zelensky i dha Ukrainës ritme të larta rritjeje. Vendi po ngrihej dhe fuqia e liderit të ri po forcohej. Marrëdhëniet me Rusinë po përmirësoheshin. Çfarë kontribuoi në goditjen që mori Putinin dhe e bëri atë më pak ambicioz dhe agresiv.
  Në Rusi, popullariteti i Zelensky po rritej. Ai ishte një folës i fortë, një person simpatik, një populist. Dhe jo komunist, por as antikomunist. Popullore, si në mesin e të majtëve ashtu edhe në mesin e oligarkëve rusë. Shumë popullor në mesin e të rinjve rusë. Një intelektual dhe një djalë. Ai duket se është inteligjent, por ka kapur pushtetin e qëndrueshëm. Po, patjetër një lider, por edhe një zotëri në të njëjtën kohë! Kulturë e lartë, por e kuptueshme dhe e dashur për popullin. Një talent i vërtetë në menaxhim. Dhe një organizator i shkëlqyeshëm.
  Dhe kështu, kur kaluan pesë vjet prosperitet dhe ngritje të Ukrainës, dhe fuqia e Zelenskit më në fund ishte forcuar, pasoi një propozim i bujshëm.
  Domethënë të bashkohemi me Rusinë. Krijoni një shtet të vetëm bashkimi me një president të përbashkët me fuqi të madhe. Sigurisht, të zgjedhur nga populli.
  Dhe në Rusi elita ishte në shok. Çfarë lëvizjeje! Në këtë kohë, Putini ishte dobësuar nga një sëmundje e rëndë dhe kishte humbur popullaritetin. Kjo do të thotë se ai nuk mund të luftonte, të paktën jo plotësisht. Dhe vetë Medvedev, në përgjithësi, nuk është një luftëtar dhe është i padashur nga njerëzit.
  Dhe këtu Zelensky qartazi dëshiron të bëhet president i një shteti sindikal dhe... Shanset e tij janë reale! Së pari, Perëndimi do të donte ta shihte Vladimir Zelenskyn si president të Rusisë dhe Ukrainës! Ai u tregua një politikan tërësisht properëndimor dhe europian. Së dyti, Zelensky është i popullarizuar në Rusi dhe veçanërisht në Ukrainë. Së treti, nuk ka konkurrentë në horizont. Putini është i sëmurë rëndë, Medvedev është i dobët dhe jopopullor, Zyuganov dhe Zhirinovsky janë shumë të moshuar. Nuk ka udhëheqës të tjerë në horizont. Për më tepër, së katërti, ka mbështetje nga oligarkët e Rusisë dhe Zelensky.
  Po, është e qartë se ky është një kandidat shumë serioz për presidencën e Rusisë. Ai ka forcë, karizëm dhe një dhunti të jashtëzakonshme të oratorisë. Dhe gjithashtu mbështetjen e mediave perëndimore dhe ruse. Plus popullariteti i së resë në politikën ruse, nën udhëheqësit e vjetër dhe të mërzitshëm.
  Me pak fjalë, është edhe e papërshtatshme të refuzosh dhe e frikshme të pranosh ofertën. Putin pësoi një goditje të dytë. Medvedev u bë presidenti në detyrë i Rusisë.
  Sigurisht, është larg nga fakti që Zelensky do të fitojë patjetër. Dhe unë me të vërtetë dua të aneksoj Ukrainën. Medvedev ka dëshirë të kalojë Putinin! Por a ia vlen të marrësh një rrezik të tillë si zgjedhjet me Zelensky?
  Megjithatë, populli i Rusisë mbështeti idenë e bashkimit me Ukrainën. Qindra mijëra njerëz dolën në rrugë - duke kërkuar: unitetin e vëllezërve sllavë. Demonstruesit u përleshën me policinë në Moskë. Shumë njerëz u plagosën. Filloi të ngrihej një valë protestash.
  Komunistët më në fund e morën Zyuganovin, ose më saktë, u kalbën dhe udhëheqja më e re filloi t'i nxirrte njerëzit në rrugë. Kërkon ndryshimin e regjimit.
  Edhe nacionalistët dolën përpara dhe kishin liderët e tyre të fortë dhe ambicioz. Maidan u bë gjithnjë e më në modë. Në drejtim të policisë janë hedhur gurë dhe kokteje molotov. Pakënaqësia e akumuluar prej kohësh e njerëzve filloi të shfaqej gjithnjë e më shumë.
  Medvedev mbajti një këshill sigurie.
  Shumica e anëtarëve ishin në favor të bashkimit - duke përmendur faktin se djalli nuk është aq i tmerrshëm sa është pikturuar. Dhe burimet administrative dhe propaganda janë një forcë e madhe! Dhe se njerëzve mund t'u lahet truri tërësisht, dhe ata në përgjithësi do të votojnë për partinë në pushtet.
  Miliarderët rusë u betuan gjithashtu për besnikëri ndaj Medvedevit, i cili ishte i parashikueshëm, kishte qenë në pushtet për një kohë të gjatë dhe pak a shumë i kënaqte të gjithë.
  Miliarderi Deribasco logjikisht vuri në dukje:
  - Duhet të bëjmë një fushatë zgjedhore në stilin: Medvedev është Putin sot dhe asnjë Zelensky nuk është i rrezikshëm për ne!
  Roman Abramovich vërejti me autoritet:
  "Ne e nxorëm Jelcinin nga gropa elektorale me një vlerësim katër për qind dhe do t'ju nxjerrim edhe më shumë!" Paratë dhe mediat tona janë garancia jonë!
  Prokhorov konfirmoi:
  - Ne nuk duam taksa kaq të larta për të pasurit si në Ukrainë, dhe ne do t'ju qëndrojmë pranë të gjithëve!
  Dmitry Medvedev përplasi grushtin në tryezë dhe njoftoi:
  - Atëherë pranojmë propozimin për integrim dhe bashkim!
  Një marrëveshje bashkimi u nënshkrua midis Ukrainës dhe Rusisë. Menjëherë balanca e fuqive ndryshoi. Zgjedhjet presidenciale do të mbahen brenda tre muajve.
  Për t'u regjistruar për presidencën, mjafton ose të mbledhësh njëqind mijë nënshkrime, ose të bësh një depozitë nëntëdhjetë mijë dollarë, e cila do të kthehet vetëm nëse arrin në raundin e dytë. Këto janë rregulla vërtet qesharake. Pjesërisht e marrë nga legjislacioni rus dhe pjesërisht nga legjislacioni ukrainas.
  Natyrisht, do të ketë shumë kandidatë presidencialë; ekipi i Medvedev me sa duket mendoi se kjo do të ishte edhe më fitimprurëse për ta! Ata thonë se lëvizshmëria e elektoratit do t'u japë përparësi autoriteteve në raundin e parë. Dhe në të dytën, të gjithë do të mbështesin Medvedev. Në çdo rast, ushtruesi i detyrës së presidentit e llogariste atë. Dhe filloi...
  Anastasia Orlova, kjo Kleopatra zbathur, tha se do të ketë Zelensky kundër njëqind të tërë. Dhe se ai është Lancelot kundër dragoit Putin dhe Medvedev.
  U shpalosën sulme të ashpra në shtyp. Disa ishin në anën e Zelensky, të tjerët ishin në anën e Medvedev.
  Periudha e regjistrimit të kandidatëve ka filluar. Kishte trazira në Rusi. Djali i Dzhokhar Dudayev u shfaq në Kaukaz dhe shpalli xhihad. Dhe mori mbështetje të gjerë në rajonet islame. Shumë ekspertë dyshuan për veshët e CIA-s këtu. Për më tepër, presidenca e Trump është në fund të saj dhe ne duhet të fitojmë të paktën disa fitore. Dhe Zelensky në fronin rus është një fitore e madhe! Edhe pse, ka edhe skeptikë që pretendojnë se Zelensky mund ta bëjë Rusinë një vend të madh, shumë më të fortë, veçanërisht ekonomikisht, sesa ishte nën Putin.
  Kështu që opinioni ishte i ndarë edhe në Perëndim. Shteti i bashkuar ukrainas-rus është, natyrisht, një shoqatë e fuqishme dhe aspak një shaka. Ky mund të jetë vërtet një përbindësh. Natyrisht, edhe forcat ruse të sigurisë e mbështetën bashkimin. Për më tepër, Anastasia është një grua e lezetshme. Ajo së bashku me një batalion vajzash, të gjitha bukuroshe, ishin zbathur dhe me bikini, rrëzuan dhe mundën forcat speciale ruse. Kur mbledhin pluhur për të rrëzuar tifozin tepër të zjarrtë të Zelensky.
  Vajzat treguan se luftojnë në mënyrë përrallore zbathur dhe me bikini! Dhe grupi special "Vympel" u mund nga gra të nxehta. Si rezultat, u mor vendimi për të mos ndërhyrë dhe udhëheqja pro-ukrainase erdhi në pushtet në Novorossiya.
  Anastasia bëri fushatë për Zelenky. Në betejë, vajza dinte të hidhte disqe të mprehta, të holla, bumerangë dhe granata me këmbët e saj të zbathura. Luftëtarët e veshur me bikini janë bërë legjendarë. Një regjiment i tërë vajzash, secila prej tyre vlen një ndarje e tërë. Kjo është një forcë e madhe!
  Anastasia vrapoi nëpër dëborë, me takat e saj të kuqe dhe të zhveshura shkëlqejnë. Vajza këndoi:
  Në pafundësinë e hapësirës, më besoni, ka një ëndërr,
  Ajo është si një rreze dielli në qiell...
  Në sytë e Svarog ka paqe dhe pastërti,
  Ai është për ne, ndërsa Jezusi do të ringjallet!
  
  Ne do të lindim një fat rrezatues,
  Ajo do të shkëlqejë si dielli në maj...
  Por nuk e kuptoj se sa kohë mund të jetë i pavdekur,
  Sa fati i keq luan me ne!
  
  Mbroni atdheun tuaj, kalorës,
  Le të shkëlqejë ylli qiellor ...
  Ne mbrojmë pafundësinë e Tokës sonë amtare,
  Le të bëhet planeti një parajsë e përjetshme!
  
  Por çfarë mund të bëjë komunizmi i tmerrshëm?
  Ai do ta bëjë të gjithëfuqishëm flamurin e atdheut...
  Dhe fashizmi i furishëm do të zhduket në ferr,
  Do ta shpojmë armikun me një goditje shumë të fortë!
  
  Jepini zemrat tuaja Atdheut tonë,
  Të shkëlqejë me nxehtësi shumë të ndritshme...
  Ne do ta kalojmë betejën tonë deri në fund,
  Dhe ne do ta shkatërrojmë Fuhrerin me një goditje!
  
  Shoku Stalin zëvendësoi babanë e tij,
  Jemi fëmijë të brezave të ndryshëm...
  Hordhia do të humbasë në ferr në një furi,
  Dhe gjeniu Lenini do të tregojë rrugën për në Eden!
  
  Në Rusi çdo djalë është një gjigant,
  Dhe vajzat janë të stërvitura për të luftuar...
  Familja e Zotit të Plotfuqishëm është Një për ne,
  Ne rusët kemi qenë gjithmonë në gjendje të luftojmë!
  
  Ne do të arrijmë, së shpejti besoj se do të arrijmë gjithçka,
  Nuk ka asgjë më të lartë në univers...
  Anëtari i Komsomol ngriti rremën,
  Dhe goditi Fuhrerin në çati!
  
  Jo më komunizëm, jo më ide,
  Ata janë të bukur dhe do të sjellin lumturi!
  Dhe Fuhreri është thjesht një horr,
  Shumë tinëzare, shumë e zezë!
  
  Unë jam një vajzë - madhështia e një luftëtari,
  Zbathur, ajo vrapoi me guxim nëpër të ftohtë...
  Gërsheti im i trashë është prej ari,
  Kam ndërtuar një trëndafil të shpejtë!
  
  Mund të lindin një miliard ide
  Si të rregulloni atdheun në komunizëm...
  Nëse shihni një Fritz, goditeni fort,
  Që Adolf gjakatar të mos ulet në fron!
  
  Goditi fashistët me grusht,
  Më mirë akoma, i godisni me një vare...
  Le të ecim përgjatë Vollgës me fllad,
  Thjesht nuk na shqetëson të shtypim dhitë!
  
  Ne do të ngremë ushtarë për Atdheun,
  Vajzat nxitojnë të sulmojnë...
  Bukuroshja drejtoi automatikun,
  Ndëshkimi i Hitlerit do të jetë i dhimbshëm!
  
  Askush nuk mund t'i mposhtë rusët,
  Edhe pse ujku i fashizmit është një djall i kalitur...
  Por prapë ariu i tij është më i fortë,
  Cili urdhër po ndërton një të ri!
  
  Vraponi për Atdheun, për Stalinin,
  Anëtarët e Komsomol po nxitojnë këmbëzbathur...
  Nazistët u prenë me ujë të valë,
  Sepse rusët e mëdhenj janë më cool!
  
  Vajzat krenare do të hyjnë në Berlin,
  Ata do të lënë gjurmë zbathur...
  Mbi ta është një kerubin me krahë të artë,
  Dhe ato bëhen të argjendta si perlat e grenzës!
  Vajza këndon, por sa lufton! Në fund të fundit, ishte ajo dhe katër partnerët e saj që në një kohë e shpëtuan milicinë nga humbja e plotë në Iolaisk.
  Pastaj hynë pesë vajza me bikini dhe zbathur me një ushtri të tërë.
  Po, ishte mjaft spektakël.
  Anastasia qëlloi shumë nga mitralozi, duke prerë vijën e armikut, dhe më pas hodhi disa disqe të hollë menjëherë me gishtat e saj të zhveshur. Ato koka janë prerë.
  Dhe Anastasia do të këndojë:
  - Për Rusinë e Shenjtë!
  Natasha gjithashtu gjuajti, copëtoi armiqtë dhe kërciti, duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur, duke rrëzuar një tank:
  - Për Svarog!
  Dhe pastaj Zoya me flokë të artë i jep radhën. Dhe ai gjithashtu hedh dhuratën e vdekjes me këmbë të zbathur dhe bërtet:
  - Për të ardhmen e Rodnoverie!
  Dhe Aurora do t'i ndjekë sa më shpejt të jetë e mundur. Dhe me takën e tij të zhveshur do të lëshojë dhuratën e vdekjes, duke bërtitur:
  - Për kufij të mëdhenj!
  Dhe atëherë Svetlana do të futet brenda. Ai do të japë një breshëri, dhe pastaj nga një mitraloz, dhe me gishtat e tij të zhveshur do të dërgojë shkatërrim ...
  Dhe bukuroshja këmbëzbathur bërtet:
  - Për kthimin e Romanovëve!
  Po, Anastasia ishte një adhuruese e restaurimit të perandorisë mbretërore. Në fakt, në Rusi gjithsesi ka një car në pushtet. Pra, pse të mos krijoni një monarki legjitime? Për më tepër, gjaku i shumë brezave të mbretërve evropianë rrjedh në venat e Romanovëve. A është kjo origjinë e tyre? Çfarë lloj familjeje është Putini dhe veçanërisht Lukashenko? Kush janë ata për të qenë mbretër? Por Romanovët janë të mirosurit e Zotit!
  Anastasia dhe shoqet e saj me bikini bënë shumë mrekulli. Ajo luftoi si një djall. Por më pas ajo u grind me Putinin dhe doli në anën e Zelenskit. Në përgjithësi, Anastasia e kuptoi që Ukrainës po i bëhej padrejtësi, dhe duke pasur një ndjenjë drejtësie të ngritur, ajo ra në anën e të dobëtit!
  Anastasia dhe të pestët e saj zmbrapsën sulmin në Novoazovsk kur u përpoqën ta arrestonin si rebele. Një kolonë e tërë e forcave qeveritare u pre dhe u çarmatos.
  Pas kësaj, robërit ranë me fytyrë dhe puthën Anastasia dhe këmbët e zhveshura të pluhurosura të vajzës tjetër.
  Vajza u tha në mënyrë filozofike ushtarëve të kapur të Novorossiya:
  - Nuk dua të të vras! Ju jeni vëllezërit e mi! Dhe unë do të bëhem mbretëresha juaj!
  Në përgjithësi, Novorossiya e pranoi Anastasia pa shumë dëme ose humbje të rënda. Vërtetë, terminatori bjond preu kokën e guvernatorit të Republikës së Donetsk dhe vrau rojet e tij, të përbërë kryesisht nga kaukazianë.
  Anastasia ka qenë prej kohësh një legjendë. Në Krime, ajo bëri mrekulli të tilla sa mori yllin e Heroit të Federatës Ruse. Pa të, nuk do të kishte funksionuar aq mirë me partnerët e saj në bikini. Por më pas Anastasia u mor dhe u privua nga të gjitha çmimet ruse. Përfshirë edhe për vrasjen e forcave speciale ruse në betejë, kur u përpoqën ta largonin. Madje është ngritur një çështje penale.
  Por ata nuk guxuan të fillonin një luftë të madhe me Novorossiya praktikisht të pavarur. Për më tepër, Putini u sëmur dhe pa të askush nuk donte të merrte përgjegjësi.
  Sidomos Medvedev, i cili në përgjithësi nuk është një lider në zorrët dhe shpirtin e tij. Por kjo është pikërisht ajo që u përshtatet Arinjve për oligarkët rusë dhe rrethinat e Putinit - ata lehtë mund të manipulohen.
  Sido që të jetë, një makinë e madhe propagandistike është ngritur kundër Zelenskit. Filluan të fajësojnë të gjithë për gjithçka. Dhe se ai dyshohet se ishte një droguar, një hajdut, dhe kishte nxjerrë miliarda përmes kompanive offshore, dhe se në përgjithësi ishte homoseksual.
  Shkoi krahina të shkruante. Dhe sigurisht që kishte dëshmitarë, dhe sigurime të llojeve të ndryshme. Përfshirë akuzat për homoseksualizëm. Regjistrimi i kandidatëve sapo ka filluar dhe balta tashmë po derdhet.
  Numri i njerëzve të gatshëm për të marrë pjesë në zgjedhje, si ukrainas dhe veçanërisht rusë, doli të ishte kolosal. U ngjitën edhe komunistët edhe nacionalistët. Papritur, edhe i moshuari dhe i sëmurë Zyuganov u shfaq për të votuar. Edhe pse ai tashmë është larguar nga posti i kryetarit të Partisë Komuniste të Federatës Ruse. Afonin, Udaltsov dhe Grudinin gjithashtu shkuan në votime. Dhe në përgjithësi ka ende një tufë kandidatësh të majtë, pak të njohur, por zagarë. Dhe kaq shumë njerëz duan të kandidojnë për president! Po nëntëdhjetë mijë dollarë? A është kjo me të vërtetë një sasi kaq e madhe sipas standardeve ruse?
  Dukej sikur tanket ishin të gatshëm të ngjiteshin. Dhe biznesmenë, dhe artistë, dhe figura të estradës dhe shkrimtarë. Po, edhe shkrimtarët janë aktivë. Bëni një reklamë për veten tuaj. Dhe nëntëdhjetë mijë dollarë nuk janë aq shumë. Kështu KQZ-ja mori qindra aplikime.
  Epo, zgjedhjet! Epo, çfarë shfaqje doli të ishte! Edhe Alla Pugachev kandidoi për president. Pse jo? Alka filloi të harrojë, mund t'i kujtojë veten! Nga të moshuarit, Yuri Luzhkov u ngjit në presidencë. Me sa duket doja t'i kujtoja edhe vetes.
  Epo, natyrisht, një shfaqje e tillë nuk mund të bënte pa Vladimir Volfovich. Por këtë herë në zgjedhje morën pjesë edhe djali i tij Igor Lebedev dhe dora e djathtë Degtyarev. Ata shkuan edhe në tre kolona në zgjedhje.
  Lëvizën edhe nacionalistët. Sigurisht, legjendar Demushkin, i cili vuajti kohën në burg, dhe, interesant, "Spider", drejtuesi i "Metal Corrosion" dhe kreu i grupit rock "Kolovrat" kandiduan për president dhe shumë të tjerë.
  Epo, sigurisht që edhe këngëtarët e estradës u nisën për një fushatë. Këtu janë Philip Kirkorov dhe Nikolai Baskov. Ata gjithashtu nuk kanë asgjë për të humbur. Një roje e tillë ushtarake u vendos.
  Dhe Timothy dhe Vitas, dhe në përgjithësi shumë njerëz shkuan në një fushatë.
  Sigurisht, jo rastësisht! Plani i Medvedev ishte të emëronte një numër të madh kandidatësh që do t'i transferonin votat atij në raundin e dytë. Në përgjithësi, plani është interesant. Vlerësimi i Medvedevit është fillimisht më i ulët se ai i Zelenskit. Dhe është e pamundur të fitosh pa dinakëri!
  Por Yeltsin gjithashtu kishte një vlerësim zero, por ai ishte në gjendje të fitonte kundër Zyuganov. Vërtetë, ky i fundit i bëri zgjedhjet si invalid: humbi me qëllim!
  Dhe në këtë rast, Medvedev është kundër një personi të jashtëzakonshëm dhe shumë të talentuar.
  Pra, këtu po ndodh shumë. Në shfaqjen e Solovyov, Zelensky vazhdimisht hidhej baltë mbi të. Vërtetë, atëherë një vajzë hodhi akullore në fytyrën e Solovyov me gishtat e këmbëve të saj zbathur. Dhe ajo rrëzoi një sy. Pas së cilës u bë e qartë se nuk është e sigurt të hidhet baltë mbi Zelensky! Si, ky djalë është një shqiponjë ukrainase!
  Në përgjithësi, nuk kishte unitet në shoqërinë ruse. Shumë, shumë njerëz e mbështetën Zelenskyn. Si, gjak me të vërtetë i ri dhe ishte në gjendje të rriste Ukrainën pa çmime të larta të naftës dhe gazit! Po Medvedev? Vendi po mbytet fjalë për fjalë në dollarët e naftës dhe gazit dhe ekonomia është në stanjacion të plotë. Nuk ka rritje, vetëm papunësia po rritet.
  Medvedev në përgjithësi ka anti-vlerësimin më të lartë midis të gjithë politikanëve. Edhe pse pikërisht kjo është arsyeja pse është e dobishme për oligarkët. Sa më shumë të varemi prej tyre, aq më shumë kontrollojmë. Qeveria ruse filloi me nxitim të rrisë pagat dhe pensionet e të gjithëve. Dhe nganjëherë...
  Për më tepër, Medvedev madje propozoi uljen e moshës së pensionit me dy vjet. Si, gjithçka është për të mirën e njerëzve. Dhe u bënë ndryshime për rritjen e pensioneve dhe llogaritjen e punës pas daljes në pension si kohëzgjatje.
  Medvedev dhe zyrtarët nuk harruan. Që ata të qëndrojnë dhe të votojnë për të. Në veçanti, deklaratat publike të të ardhurave u anuluan dhe u lejuan dhurata deri në një mijë dollarë. Gjë që, natyrisht, i pëlqeu zyrtarit. Kështu është edhe leja për të pasur pasuri të paluajtshme jashtë vendit, si dhe llogari.
  Për të fituar mbi duhanpirësit, ligji kundër duhanit u lehtësua ndjeshëm. U lejua shitja e alkoolit gjatë natës, madje u legalizua edhe bixhozi. Ky i fundit u mirëprit nga oligarkët, në të vërtetë, pse të humbasësh të ardhura të tilla dhe t'i merrte nën tokë.
  Rikthehet programi "Kukulla". Filluan të shfaqnin më shumë erotikë në televizion.
  Medvedev shpalli gjithashtu një amnisti, madje urdhëroi pagesën e parave të ndihmës për të burgosurit. Dhe kjo është gjithashtu një përqindje e konsiderueshme votash. Dhe vetë të burgosurit dhe familjet e tyre.
  Në përgjithësi, Medvedev parashtroi sloganin: më shumë liri! Në të vërtetë, Rusia është e lodhur nga despotizmi i Putinit. Kur nuk do të shihni as një grua të zhveshur në TV!
  Dhe sigurisht që kishte një përpjekje për të treguar: jeta është bërë më e lirë, jeta është bërë më argëtuese!
  Medvedev gjithashtu uli çmimet e alkoolit dhe lejoi reklamimin e birrës në televizion. Në fakt, pse të shkoni shumë larg.
  Por lufta po shpërthente në Kaukaz. Pas largimit të Putinit, malësorët filluan të kërkonin edhe më shumë privilegje dhe të drejta. Dhe ambiciet e tyre vetëm sa janë rritur. Për më tepër, Turqia filloi të ushtrojë presion më aktiv në Kaukaz, ambiciet e tyre u rritën, veçanërisht pasi në Siri Erdogan mori shumë pak sipas mendimit të tij. Situata u rëndua nga rënia e çmimit të naftës dhe rrjedhimisht e çmimit të gazit. Ishte Venezuela ajo që rriti prodhimin pas përmbysjes së regjimit të Maduros. Shtetet e Bashkuara dhe Irani janë pajtuar përfundimisht dhe një qeveri e bashkuar është krijuar në Libi.
  Rënia e çmimeve të naftës ka shembur rublën ruse, ka nxitur inflacionin dhe ka zhvlerësuar rritjen e pagave dhe pensioneve.
  Dhe aktiviteti në rritje i militantëve në Kaukaz luajti kundër Medvedev.
  Ata thanë se ai nuk ishte në gjendje të ruante trashëgiminë e Putinit. Dhe çfarë në përgjithësi, siç ndodh shpesh: superylli e emëroi veten një pasardhës të dobët.
  Si SHBA, ashtu edhe vendet arabe dhe madje edhe Irani nxitën separatizmin në Kaukaz. Por u shfaqën mosmarrëveshje mes forcave të sigurisë. Disa ende donin të shihnin si president partnerin e vjetër të Putinit, Medvedev! Dhe të tjerët do të vendosnin Sergei Shoigu shumë më të njohur.
  Por kjo e fundit nuk u mbështet nga oligarkët dhe industrialistët. Ata e konsideruan atë shumë të majtë dhe miliarderët ishin të lodhur nga diktatura e një personi. Të gjithë donin një liberal në fron dhe pajtimin me Perëndimin. Medvedev, në pritje të përfundimit të periudhës së regjistrimit për kandidatët presidencialë, shkarkoi Shoigun. Çfarë shkaktoi trazira në ushtri.
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Pastaj Medvedev i dha Shoigut gradën e premtuar prej kohësh të marshallit dhe i dha postin e zëvendëskryeministrit nderi. Gjithashtu një lëvizje populiste. Por gjithsesi situata parazgjedhore nuk ishte në favor të ushtruesit të detyrës.
  Zelensky është më i ri, më i suksesshëm, më elokuent, duke shënuar pikë. Dhe edhe kur u regjistrua, më shumë se dyqind kandidatë presidencialë ruajtën udhëheqjen e tyre të padiskutueshme. Por Medvedev ende duhej të luftonte për vendin e dytë. Në mënyrë të papritur, Alla Pugacheva u bë konkurrenti i tij për të arritur në raundin e dytë. Prima donna e moshuar, e cila nuk kishte performuar për një kohë të gjatë dhe nuk ishte veçanërisht e prirur për PR, papritmas u hodh lart në renditje.
  Ndoshta ishte një reagim ndaj politikanëve të bezdisshëm. Zhirinovsky dhe Zyuganov, përkundrazi, ranë ndjeshëm në vlerësime. Populli është lodhur tmerrësisht nga të dy këta politikanë. Për më tepër, në fushën e tyre elektorale u shfaqën liderë më të rinj dhe më origjinalë.
  Demushkin, i cili mori imazhin e një dëshmori në burg, shtoi dukshëm. Suraikin ende nuk mund të fitonte një vlerësim, por një tjetër anëtar i partisë së tij, Sergei Kovalev, boksieri më i mirë profesionist rus, gjithashtu filloi të fitonte pikë.
  Në përgjithësi, Sergei Kovalev doli të ishte një djalë interesant. Ai kandidoi për postin e kryetarit të Moskës dhe, papritur për të gjithë, u bë i dyti. Ai u bashkua me Partinë Komuniste Ruse. Dhe ai gjithashtu filloi të përmirësojë vlerësimin e tij.
  Duhet të theksohet se Sergey Kovalev është një boksier shumë i madh - më i miri në mesin e rusëve, madje duke tejkaluar Kostya Tszyu.
  Sergei Kovalev është kështu një terminator dhe është rrezikshëm afër Medvedev.
  Vërtetë, shumica e shërbimeve ruse të sondazhit kanë vlerësime dhe... O. presidenti u mbivlerësua. Por promovimi ishte i plotë. Sidoqoftë, Medvedev nuk ishte shumë me fat. Pas Putinit, në një farë mënyre pasuria u bë më thumbuese. Çmimet e naftës vazhduan të bien, kursi i këmbimit të rublës gjithashtu ra dhe çmimet u rritën me shpejtësi. Kaukazi po digjej gjithnjë e më aktivisht. Dhe madje njerëzit e Kadyrov filluan të luftojnë në anën e militantëve. Kjo është situata. Dhe më pas talebanët sulmuan trupat ruse në kufirin me Taxhikistanin.
  Dhe siç doli, trupat ruse nuk ishin gati. Medvedev u ngrit përsëri. Plus, u zbulua një skandal me vjedhje në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Ministrinë e Financave. Një hije ka rënë mbi miqtë e vjetër të Medvedev. Dyshimet lindën gjithashtu se kush vodhi qindra miliarda dollarë nga Rusia. Edhe dyshimet. Dhe mediat u bënë të pafytyra...
  Zelensky e zhvilloi fushatën zgjedhore me qetësi, me profesionalizëm, si një shfaqje. Zhirinovsky, si gjithmonë, punoi më shumë për autoritetet sesa për veten e tij. Zyuganov u shaka dhe u godit me vezë të kalbura. Pastaj sërish incidente...
  Sigurisht, Ksenia Sobchak mori pjesë në zgjedhje, dhe ajo nuk mund të mos e hidhte jashtë konikun. Ajo e mori atë dhe i hodhi një tortë në fytyrë Zhirinovsky. Dhe ajo tërhoqi vëmendjen. Ndodhi gjithashtu mjaft epike.
  Alexander Povetkin gjithashtu mori pjesë në zgjedhje. Boksieri rus, pasi humbi nga Joshua, nuk mundi të rikthehej për një kohë të gjatë, më pas pati disa luftime me kundërshtarë të kalueshëm dhe u prish në një më serioz. Pasi përfundoi karrierën e tij, ai hyri në politikë dhe filloi të krijojë një parti nacionaliste.
  Deri tani pa shumë sukses.
  Povetkin, megjithatë, goditi kundërshtarin e tij në fytyrë gjatë një debati televiziv. Ai u dallua dhe kjo ia ngriti pak vlerësimin.
  Në përgjithësi, zgjedhjet ishin histerike.
  Ata bënë debate televizive: dhanë 30 sekonda për t'u përgjigjur dhe pati një sherr. Festa, zënka, skandale. Një farsë e tërë.
  Medvedev u promovua pa turp, por vlerësimi i tij praktikisht nuk u rrit. Dalja në raundin e dytë është ende në dyshim.
  Zelensky ishte përpara me një diferencë të madhe. Dhe nuk është çudi! Në pesë vjet, Vladimir arriti t'i jepte fund papunësisë dhe të rivendoste të gjitha fabrikat dhe fabrikat dhe të ndërtonte të reja.
  Një nga arritjet e Zelensky ishte zhvillimi i bujqësisë dhe burimeve alternative të energjisë.
  Në Ukrainë, në veçanti, janë shfaqur termocentrale që funksionojnë dhe ngarkohen nga ndryshimet e presionit atmosferik. Si dhe termocentralet gjeotermale. Edhe me shume. Përfshirë përdorimin e energjisë së jonosferës. Kështu ndodhi që shkenca shkoi kundër naftës dhe gazit.
  Një ndjesi e vërtetë ishte shfaqja në Ukrainë e një fabrike që prodhonte ushqim sintetik dhe e furnizonte atë në Kinë. Dhe Rusia ka reduktuar eksportet e ushqimit.
  Ka pasur edhe të nominuar mes ukrainasve. Në veçanti, Vladimir Klitschko. Boksieri i njohur pati një karrierë të vështirë. U kthye në ring: mposhti Charr dhe Tyson Fury. Por në revanshin e tretë kundër Joshuas, ai sërish humbi sërish, por fitoi shumë para. Dhe ai njoftoi tërheqjen e tij përfundimtare nga boksi.
  Por më pas ai u kthye përsëri. Ai luftoi në Kiev me Gassiev dhe fitoi. Më pas, ai pati një tjetër luftë dhe fitoi titullin e kampionit të rregullt botëror - më në fund duke thyer rekordin e Foreman dhe rekordin e Joe Louis. Pas kësaj ai shpalli nominimin e tij për president të Rusisë së bashkuar dhe Ukrainës. Dhe duhet thënë se Vladimir Klitschko midis ukrainasve është i dyti vetëm pas vetë Zelensky. Dhe megjithë moshën e tij të konsiderueshme në boks, Vladimir Klitschko tashmë gjatë fushatës zgjedhore kreu një mbrojtje të detyrueshme kundër një boksieri që ishte njëzet vjet më i ri se ai. Dhe përsëri ai fitoi me nokaut.
  Pas së cilës vlerësimi i Vladimir Klitschko u hodh, dhe ai u afrua më shumë me Medvedev, duke fituar shanse për raundin e dytë.
  Në përgjithësi, këto zgjedhje patën një favorit të padiskutueshëm: Zelensky, dhe pati një luftë shumë të ngushtë për vendin e dytë. Alla Pugacheva, e cila për pak kohë e kishte kaluar Medvedevin në luftën për vendin e dytë, filloi të tërhiqej. Në parim, ajo nuk u ndriçua nga asgjë e ndritshme. Dhe Vladimir Klitschko doli në vendin e dytë. Por elektorati i tij nuk është shumë i qëndrueshëm. Sergej Kovalev, i cili arriti të shkojë pas tre humbjeve dhe të mbledhë të katër rripat e peshave të lehta, luftoi gjithashtu në ring dhe fitoi përsëri titullin kampion.
  Dhe vlerësimi i tij u rrit përsëri. Ai gjithashtu mund të arrijë në raundin e dytë. Boksierë të tjerë ukrainas: Usik dhe Lomachenko mbështetën Zelenskyn dhe presidentët nuk ndërhynë. Edhe pse të dy nuk e kanë përfunduar ende karrierën e tyre. Pse duhet të mbarojnë? Usik mundi Joshua në pikë dhe u bë kampioni i padiskutueshëm i botës në peshat e rënda. Lomachenko endet nga një kategori peshë në tjetrën dhe ai paguhet aq shumë sa nuk dëshiron t'i japë fund karrierës së tij.
  Një fushatë zgjedhore ka edhe në SHBA. Donald po largohet pas dy mandatesh dhe ai nuk është mjaftueshëm i shëndetshëm për të kandiduar për një të tretën. Të rinjtë po konkurrojnë për president. Nga demokratët, një guvernator femër shumë e bukur me rreth tridhjetë e nëntë - ndoshta zonja më e re në mesin e kandidatëve për president. Edhe nga republikanët, nga gjeneralët e rinj-heronj të luftës kundër Iranit.
  Gjenerata e politikanëve në Shtetet e Bashkuara ka ndryshuar.
  Në Rusi, Putini mund të kishte mundur të mposhtte Zelenskin, por ai u dogj qartë në punë. Mbitensioni ka bërë të vetën! Ajo që donte ishte të mbivlerësonte forcën e tij dhe të mos i besonte rrethinës së tij. Ose mbase e helmuan edhe atë. Pas largimit të Nazarbayev, një valë tjetër demokratizimi filloi në CIS. Kazakistani u bë një republikë parlamentare. Në Bjellorusi, Lukashenko u zhduk në mënyrë të dyshimtë. Dhe presidenti u bë gjithashtu një figurë.
  Një valë tjetër erdhi. Në Turqi, parlamenti tashmë është ngritur kundër Erdoganit. Lavjerrësi u tund në drejtimin tjetër.
  Zelensky me të vërtetë ndryshoi kushtetutën në favor të më shumë autokracisë, por në Perëndim ai perceptohet si një prej tyre! Dhe referendumet zhvillohen gjatë gjithë kohës. Dhe ka liri të vërtetë të fjalës.
  Në çdo rast, Zelensky nuk ka probleme të veçanta për të fituar në raundin e dytë. Me shumë mundësi, do të jetë Medvedev ai që do të arrijë në raundin e dytë - burimet administrative mund të kapërcehen nga popullariteti i ulët dhe një mbretërim jo shumë i suksesshëm. Shumë vunë re ngjashmëritë me zgjedhjet në Ukrainë - shumë kandidatë presidencialë, udhëheqja e Zelensky, vlerësime të ulëta të qeverisë dhe anti-vlerësime të larta.
  Nëse Zelensky mund ta mposht Putinin është ende një pyetje, por Medvedev qartësisht nuk ishte në lartësinë e rolit të udhëheqësit të kombit. Dhe demokracia këtu luajti kundër autoriteteve.
  Medvedev nuk mund të përgatitej vërtet për luftën. Karakteri i tij nuk është i njëjtë. Jo një luftëtar i vërtetë!
  Por problemi me të gjitha autokracitë është se pasardhësit nuk janë shumë të mirë! Zakonisht një diktator vinte një të dobët në vend të tij për të mos e rrëzuar! Për shembull, pasardhësi i Nazarbayev ishte i kufizuar në pushtet. Dhe ai nuk e shqetëson - ai është me trup të butë!
  Por Vladimir Zelensky, gjithsesi, erdhi në pushtet nga opozita dhe nuk është i dobët.
  Duhet thënë se edhe Putini konsiderohej trupbutë dhe i dobët, prandaj u vendosën si president, pas Jelcinit me gojë të lartë. Por siç rezulton, ka djaj në kënetën e qetë!
  Dhe më pas doli që këneta nuk ishte aq e qetë në fund të fundit. Por Medvedev, me sa duket, nuk është një ujk në petkun e deleve, por me të vërtetë një dele natyrale. Dhe ai nuk mund të mbledhë forcë.
  Zhirinovsky ofendoi Zelenskyn me fyerje dhe u gjobit. Disa dhjetëra kandidatë presidencialë u tërhoqën në favor të Medvedevit, por kjo nuk dha pothuajse asgjë. Nga njerëzit e famshëm që luajtën, ishte boksieri Denis Lebedev. Ai në fakt përparoi thjesht teknikisht. Kishte edhe biznesmenë dhe figura të vogla kulturore. Nga shkrimtarët, vetëm Sergei Lukyanenko luajti në favor të Medvedev. Pjesa tjetër donin të promovonin veten. Dhe të gjithë besuan në fat.
  Medvedev është rritur mjaft. Por kishte shpresë se ushtria, burgu dhe policia do të votonin sipas urdhërit. Plus ka ryshfet të votuesve. Dhe sigurisht votimi i hershëm. Edhe këtu ka të gjitha mundësitë për sukses.
  Po, kjo është pikërisht ajo që ka nxitur rritjen e aktivitetit nga autoritetet. Jepni votim të parakohshëm. Dhe atje, natyrisht, ka falsifikim. Dhe dëshira për të votuar me zemër.
  Ndryshe nga zgjedhjet e vitit 1996, Medvedev nuk ishte në gjendje të rriste vlerësimin e tij. Jelcin, duhet të them, ishte gjithashtu me fat. Në veçanti, Dzhokhar Dudayev vdiq aksidentalisht. Çfarë lloj mize e kafshoi, nuk mori masat e zakonshme gjatë telefonatës. Në fund të fundit, nëse do të kishte ndodhur pak më herët, ata nuk do të kishin kohë të bënin grevën. Dhe pak më vonë, vetëm antena do të ishte mbuluar, dhe vetë Dzhokhar do të ishte në një distancë të sigurt. Ky është një fat i tillë në luftë dhe për propagandë.
  Dhe tani nuk mund ta përfundoni Dudajevin. Dhe nuk ka Raduev që u kap kaq marrëzisht në prag të zgjedhjeve presidenciale ruse. Por Dudayev Jr nuk dëshiron të vdesë gjatë zgjedhjeve. Dhe në përgjithësi, me sa duket triumvirati i pasardhësve: Jelcin, Putin, Medvedev po ndërpritet...
  Përpjekjet për të korruptuar votuesit u zbuluan dhe shkaktuan skandal të mëtejshëm. Patriarku nuk mbështeti askënd, duke arsyetuar: i Zotit është i Zotit dhe i Cezarit është i Cezarit. Në përgjithësi, nën Yeltsin doli disi më e lehtë. Dhe për disa arsye Kisha Ortodokse mbajti anën e Jelcinit, i cili dukej krejtësisht i pashpresë. Dhe qarqet industriale.
  Dhe më pas oligarkët rusë filluan të flirtojnë me Zelensky. Me sa duket është e pamundur të rritet Medvedev.
  Dhe humori në media filloi të ndryshojë. Zelensky u vlerësua gjithnjë e më shumë. Zhirinovsky tashmë ka filluar të thotë se adashi i tij është në të vërtetë një burrë diamanti.
  Medvedev përsëri dyfishoi pagat dhe pensionet. Por rubla më në fund u shemb. Dhe filloi inflacioni. Janë rritur edhe tarifat.
  Madje iu desh të kërkonte një kredi nga FMN-ja. Dhe nafta dhe gazi po bëhen gjithnjë e më lirë.
  Irani, Venezuela, Libia, Arabia Saudite janë duke rritur eksportet. Dhe në SHBA, është futur një metodë e re e nxjerrjes së argjilës. Kostot ranë ndjeshëm.
  Dhe pastaj vjen rënia ekonomike dhe trazirat në Kinë. Epo, është e qartë - jam i lodhur nga dominimi i Partisë Komuniste. Dhe kinezët duan lirinë dhe një sistem shumëpartiak!
  Ka pasur një ndryshim të lehtë në pushtet në Indi. Kishte një tentativë për grusht shteti dhe për të vendosur një diktaturë.
  Konfrontimi në Kaukaz është rritur ndjeshëm. Trazirat filluan edhe në Siberi. Në veçanti, separatistët janë forcuar.
  Në Britani, partia fitoi zgjedhjet: "Rilindja", megjithatë, në një koalicion me Laburistët. Mbretëresha Elizabeth është ende gjallë, por ajo ka premtuar se do të tërhiqet në njëqindvjetorin e saj, pas së cilës do të mbahet një referendum për shfuqizimin e monarkisë. Dhe posti themelues i Presidentit të Britanisë.
  Franca është e shqetësuar. Mary Lipen fitoi në vend të Macron dhe pati një përpjekje për të vendosur një diktaturë. Por vetë francezët nuk e dinë se çfarë duan, ata organizuan një Maidan të ri. Po, e paparë në shkallë. Dhe Maria u detyrua të braktiste planet radikale për të dëbuar arabët dhe të tjerët. Më pas, edhe më keq, Gjykata e Lartë anuloi zgjedhjet presidenciale dhe Maria u arrestua.
  Zgjedhjet e parakohshme u shpallën edhe në Francë. Domethënë, si gjithmonë, ka një rrëmujë kudo.
  Në Bjellorusi, pasi u mjaftua nga tirania e Lukashenkos, ata mbajtën një referendum dhe shfuqizuan plotësisht postin e presidentit. Republika u bë parlamentare dhe kryeministri i ri tha se mund të kishte aneksim në Rusi. Por pas zgjedhjeve presidenciale atje. Zelensky është shumë i popullarizuar në Bjellorusi.
  Në Kazakistan, marrëdhëniet midis presidentit dhe parlamentit janë acaruar. Kishte një kërcënim për shkarkim. Por ata ranë dakord shpejt, por pushteti i kreut të shtetit u kufizua më tej.
  Medvedev u bë gjithnjë e më nervoz. Zgjedhjet po afroheshin dhe vlerësimi i Zelensky ishte disa herë më i lartë. Vërtetë, ai nuk fiton në raundin e parë, por në çdo rast, Medvedev paloset. Ekziston vetëm një përllogaritje për të mashtruar ose trokitur jashtë.
  U zhvillua një këshill i fshehtë. Miliarderët rusë u mblodhën.
  Medvedev deklaroi drejtpërdrejt:
  - Dëshironi që një i huaj ukrainas të marrë fuqinë e madhe të presidentit të perandorisë?
  Deribasco logjikisht vuri në dukje:
  - Duam apo s"duam, me çdo qeveri duhet t"ia dalim! Zelensky nuk është komunist, dhe... Ky nuk është Zyuganov, që nuk na shkonte në asnjë rast!
  Medvedev tha në mënyrë të thatë:
  - Në Ukrainë, tatimi mbi të ardhurat është shumë më i lartë se në Rusi!
  Roman Abramovich qeshi dhe tha:
  - Kush i di dhe i numëron të ardhurat tona! Veç kësaj, ato kohët e fundit u reduktuan atje dhe pothuajse të barabarta me tonat!
  Prokhorov u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Autoritetet po ndryshojnë. Ne po qëndrojmë! Çfarë mund të rekomandoni?
  Medvedev kërciti me inat:
  - Nuk besoj se Jelcin fitoi sinqerisht!
  Deribasco u përgjigj ftohtë:
  - Nëse kundërshtari i Yeltsin nuk do të ishte Zyuganov, atëherë Borik do të kishte vërtet pak shanse. Por njerëzit ende i mbanin mend shumë mirë "hishet" e pushtetit komunist. Domethënë: rafte bosh, karta, kuponë, kartëvizita, radhë të gjata, paga pesë dollarë në muaj. Natyrisht, askush nuk donte të kthehej në këto kohë djallëzore. Për më tepër, për të humbur spektaklin, dhe shfaqjet politike, si dhe filmat me seks, e shumë më tepër. Populli donte lirinë. Dhe ata nuk votuan për Yeltsin, por kundër Scarecrow Zyuganov. Por Zelensky nuk do t'i trembë njerëzit. Ndryshe nga Putini, ai nuk do të mbyllë programin "Kukulla" dhe nuk do t'i vendosë njerëzit në letra. Viti nëntëdhjetë e gjashtë nuk mund të përsëritet. Jelcin vodhi pesë deri në gjashtë për qind, por fitoi me një diferencë prej trembëdhjetë! Pra, është pothuajse e drejtë!
  Dhe Zelensky është përpara me një epërsi të tillë sa nuk do të mund ta mposhtni!
  Medvedev bërtiti:
  - Më hodhën! Ne kemi rënë dakord!
  Roman Abramov vuri në dukje:
  - Të paktën do të na hiqen sanksionet! Dhe ju jeni një Arush ... Ju tashmë keni fituar pensionin tuaj!
  Medvedev fërshëlleu:
  - Duhet të digjesh në ferr!
  Prokhorov logjikisht vuri në dukje:
  - Nuk ka ferr! Ka vetëm një dordolec për të mbledhur para!
  Medvedev pyeti i hutuar:
  - Po? Po sikur të mos ketë Zot?
  Prokhorov buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Cili Zot? E paraqesin ndryshe!
  Roman Abramovich sugjeroi:
  - Ndoshta të bëjë një besim të ri! Kush është i pasur, Zoti e do! Kush është më i pasur është më i dashur nga i Plotfuqishmi!
  Medvedev pohoi me kokë:
  - E logjikshme! Por çfarë do të thotë populli?
  Roman Abramovich qeshi:
  - Njerëzit mund të edukohen!
  Medvedev gurgulloi:
  - Shpresoj të mbetemi miq!
  Pas kësaj ai u largua nga salla...
  Një kaleidoskop ngjarjesh vazhdoi të tërbohej në botë. Edhe Vitali Klitschko u kthye në ring dhe luftoi në stadiumin e Kievit. Ai luftoi Michael Tyson. Dy pleq, shumë të famshëm dhe të njohur. Epo, ata mblodhën shumë para. Michael Tyson, natyrisht, ra dakord për luftën, pasi ai ishte pothuajse një lypës.
  Edhe nëse Vitali Klitschko, i cili ishte më i ri dhe, më e rëndësishmja, në formë shumë më të mirë, fjalë për fjalë e mundi atë. Vladimir Klitschko tha se ai ende dëshiron të fitojë titullin e kampionit absolut të botës dhe të luftojë me Usik. Pas kësaj ai do të thyejë të gjitha rekordet, duke u bërë kampioni më i vjetër absolut i botës... Dhe mund të qetësohet. Çfarë tjetër duhet të mundë? Joe Louis tashmë është rrahur, Foreman është rrahur dhe ka fituar katër herë titullin botëror në peshën e rëndë.
  Vitali Klitschko fitoi shumë para nga lufta, shtoi thesarin dhe famën e tij dhe pati një luftë relativisht të lehtë.
  Zelensky i dha Vitaliy Klitschko Urdhrin e Artë të Ilya Muromets. Dhe kjo i dha atij simpati shtesë.
  Në botën e politikës, boksierët janë bërë të njohur në përgjithësi. Floyd Maweather u bë kandidat për President të SHBA. Formalisht i pavarur. Dhe me një vlerësim të mirë. Po për një miliarder, një boksier të pamposhtur dhe një zezak. Pse jo një pretendent?
  Floyd Maweizer mbështeti Presidentin Zelensky në zgjedhje dhe premtoi miqësi.
  Pak Floyd donin një revansh me Paquio, dhe ata mblodhën shumë para për të.
  Medvedev ishte duke humbur terren. Për të krijuar pak vlerë shokuese, ai emëroi Anatoli Kashpirovsky si Ministër të Shëndetësisë me gradën Zëvendëskryeministër. E cila, sigurisht, është një lëvizje e fortë, por jo e mjaftueshme. Nga rruga, Anatoli Kashpirovsky u bë ministri dhe zëvendëskryeministri më i vjetër në të gjithë historinë e Rusisë. Po, një rekordmen! Dmitry Medvedev gjithashtu i dha Mbretëreshës së Anglisë Urdhrin e Shën Andrew të thirrurit të Parë, madje ia dhuroi yllin hero Shoigut. Dhe ai e privoi Gorbaçovin nga urdhri i tij më i lartë. E cila, në përgjithësi, nuk është aq e bukur.
  Dhe ai gjithashtu mori dhe rivendosi Beria në gradën e Marshallit. Ndoshta për të tërhequr
  në anën e tyre të stalinistëve. Dhe Boris Nemtsov iu dha pas vdekjes Urdhri për Shërbime ndaj Atdheut, shkalla e parë. Më tej, ai e riemëroi Volgogradin me dekret të tij në Stalingrad. Gjithashtu flirtimi me stalinistët. Por edhe me liberalët. Novodvorskoy i dha pas vdekjes titullin Hero i Rusisë dhe... Stalin!
  Pas vdekjes, Medvedev i dha edhe Urdhrin e Shën Andreas të Parë të thirrurit Yuri Gagarin. Dhe ai ia rivendosi Urdhrin e Fitores Leonid Ilya Brezhnev. Papritur, Medvedev ia dhuroi Garry Kasparov yllin e artë të heroit të Rusisë.
  Gjithashtu flirtimi me liberalët. Dhe me komunistët. Edhe e juaja edhe e jona.
  Medvedev gjithashtu i dorëzoi Papa Françeskut të Parë Urdhrin e Shën Andrea të Parë.
  Gjithashtu dhurata shumë bujare nga "sundimtari i madh"! Përveç kësaj, Medvedev papritur uli përsëri moshën e pensionit për burrat dhe gratë në pesëdhjetë e pesë. E cila doli të ishte një sensacion. Dhe sërish rriti pensionet.
  Çfarë mund të bëni në prag të zgjedhjeve?
  Për më tepër, presidenti në detyrë i dha Vladimir Zhirinovsky gradën e gjeneral-lejtnant. Ashtu si, për shërbim besnik, merrni nga supi i zotit. Dhe djali i tij Igor Lebedev u emërua papritur Ministër i Punëve të Jashtme, në vend të Lavrovit të vjetër dhe të padashur në Perëndim.
  Medvedev gjithashtu i ofroi Demushkinit postin e kreut të Ministrisë së Punëve të Brendshme, por nacionalisti autoritar nuk pranoi. Nga emërimet e reja, u bë sensacion emërimi i Ksenia Sobchak si ministre e Kulturës. Ajo, duke parë që vlerësimi i saj ishte shumë i vogël, ra dakord. Por ajo kërkoi edhe postin e zëvendëskryeministres. Medvedev u pajtua me këtë.
  Edhe Yavlinsky mori pjesë në zgjedhje, por u sëmur plotësisht dhe u tërhoq për arsye shëndetësore.
  Presidenti në detyrë gjithashtu i dha atij yllin e Heroit të Rusisë.
  Mikhail Kasyanov mori Urdhrin për Shërbime ndaj Atdheut, të klasit të parë dhe postin e këshilltarit nderi ekonomik. Pse u tërhoq në favor të Medvedev. Por kjo është një pjesë shumë e vogël e përqindjes.
  Sergei Kovalev iu ofrua ministrit të Sportit, por atij iu duk jo mjaftueshëm.
  Ka pasur një konflikt me kryetarin e Gjykatës Kushtetuese. Zorkin më në fund u largua. Por kujt t'ia jap një postim të tillë? Mundësisht për një grua! Dhe ia ofruan Alla Pugachevës.
  Por këngëtarja e njohur refuzoi, duke thënë se nuk ishte për të. Medvedev megjithatë i dhuroi asaj yllin e Heroit të Rusisë. Edhe pse Alla refuzoi të vepronte në favor të tij.
  Po kush do të jetë kryetari i Gjykatës Kushtetuese? Pozicioni është i mbërthyer. Shoigu gjithashtu refuzoi - jo profilin e tij!
  Papritur, Dima Bilan ra dakord. Edhe pse sigurisht nuk është fakt që ky është profili i tij! Dhe sigurisht, të jesh këngëtar është më fitimprurëse dhe shumë më argëtuese sesa të jesh kryetar i një gjykate kushtetuese.
  Medvedev, sido që të jetë, u kap shpejt me këtë dhe ia dha yllin Heroit të Rusisë.
  Dima Bilan, megjithatë, tha se kjo ishte vetëm një shaka. Sidoqoftë, me miratimin e përgjithshëm, Lyudmila Putina u emërua kryetare e Gjykatës Kushtetuese. Ky ishte një veprim i fortë, duke pasur parasysh popullaritetin e Putinit në Rusi, por tashmë ishte disi i vonuar dhe nuk mund ta shpëtonte Medvedevin.
  Edhe pse u bënë përpjekje titanike. Por çmimet po rriteshin, kursi i këmbimit të rublës po binte, talebanët po përparonin në Taxhikistan dhe nuk kishte asgjë për të bindur votuesit.
  Në momentin e fundit, Genadi Zyuganov u emërua zëvendëskryeministër i parë në krye të bllokut social. Por kjo tashmë është një llapë për të vdekurit.
  Dhe vetë Zyuganov tashmë e ka humbur plotësisht elektoratin e tij.
  Degtyarev u emërua Prokuror i Përgjithshëm në prag të votimit. Gjithashtu një kandidat presidencial nga Partia Liberal Demokratike.
  Medvedev lëvizi dhe kërkoi mënyra të reja. Një nga lëvizjet spektakolare zgjedhore ishte dhurimi i një medalje ari të veçantë me emrin Zhukov për të gjithë veteranët e Luftës së Madhe Patriotike. Dhe një milion rubla ruse për të nisur. Por kanë mbetur shumë pak Veteranë të Luftës së Madhe Patriotike.
  Medvedev gjithashtu i dha Tereshkovës Urdhrin e Shën Andrea të Parë të thirrurit. Ndërsa ekziston një mundësi, pse të mos e shpërbleni? Pra, Anatoli Karpov mund t'i jepet një hero i Rusisë. Ai është një shahist i madh! Dhe Alekhine, dhe Botvinnik, dhe Tal dhe Spassky, Tigran - do të japin çmime pas vdekjes - aspak keq!
  Yjet e Heroit të Rusisë - kjo është e bukur!
  Është bukur të japësh çmime dhe të japësh medalje. Dhe nëse vendosim edhe një urdhër me emrin Putin. Ka katër nivele: i katërti - bronzi, i treti - argjendi, i dyti - ari, i pari - ari me diamante!
  Kjo është ajo që Medvedev është një shpikës.
  Megjithatë, edhe kjo nuk mjafton. Zelensky po vendos gjithashtu urdhra të rinj. Urdhri, për shembull, i Taras Shevchenko. Ose Taras Bulba! Ose Gogol! Pse të humbni kohë me gjëra të vogla? Dhe Urdhri me emrin Kozhedub! Ky është një lëvizje e fortë e Zelensky për të kënaqur forcat e majta. Në përgjithësi, natyrisht, Zelensky nuk është komunist, madje as i majtë. Kështu që ai mund të ketë probleme. Por komunistët në Rusi nuk kishin një udhëheqës.
  Dhe gjithashtu, Andrei Navalny? Disi të gjithë e harruan atë. A nuk keni kandiduar vërtet për president? Por Andrei Navalny ka punuar në ekipin e Zelensky për një kohë të gjatë dhe tashmë ka bërë shumë në luftën kundër korrupsionit në Ukrainë.
  Pra, askush nuk ka vdekur ende! Dhe procesi i bashkimit të dy popujve vëllazëror dhe i zgjedhjes së përgjithshme të prijësit të kombit është duke u zhvilluar.
  Edhe Andrei Navalny do të lajë Zelenskin... Si zakonisht është në zjarr.
  Dhe ai vepron me energji me presion të tërbuar.
  Dhe në të njëjtën kohë shumë delikate, në mënyrë që të mos trembin votuesit. Nuk është aspak stili i Trump.
  Dhe kohë të reja po vijnë në botë - më të sigurta dhe më të qeta. Reformat demokratike dhe laike po fillojnë në Arabinë Saudite dhe në përgjithësi ekstremizmi fetar po dobësohet. Në të vërtetë, shumë mund të lexojnë kontradiktat midis Kuranit dhe shkencës në internet dhe të pyesin veten: pse po e bëjnë këtë? Cilat janë arsyet për të konsideruar Kuranin dhe Biblën si fjalë të Zotit?
  Kur njerëzit fillojnë të mendojnë dhe të bëjnë pyetje, ata nuk janë më aq të nxituar. Në fakt, pse lind shekulli? Më shumë si frika e vdekjes! Dhe kaq pak njerëz kanë frikë të vdesin derisa të sëmuren!
  Në prag të zgjedhjeve, Medvedev rriti pagesat për pushimin mjekësor dhe përfitimet për personat me aftësi të kufizuara. Është rritur edhe prodhimi i tankeve...
  Medvedev, për t'u treguar si patriot, ngriti ndjeshëm shiritin e shpenzimeve ushtarake. Rezervuari Bear, më i rëndëi nga përbindëshat, që peshonte më shumë se njëqind tonë dhe me një reaktor bërthamor në vend të një motori, u hodh në prodhim masiv.
  Projekti Bear u zhvillua nën Putinin, me urdhër të tij personal. Ideja ishte të krijohej një tank përbindësh për të frikësuar. Automjeti rezultoi shumë i rëndë dhe i shtrenjtë, me forca të blinduara me shumë shtresa dhe dy raketahedhës në shërbim.
  E veçanta e makinës ishte shpejtësia e saj prej më shumë se njëqind kilometra në orë, me një peshë prej njëqind e pesëdhjetë tonësh dhe një rezervë fuqie kolosale falë reaktorit bërthamor.
  Vërtetë, gjatë vrapimit ndodhi një tjetër incident fatkeq - vemja shpërtheu. Dhe përsëri përshtypja doli të ishte e prishur. Medvedev u tall fjalë për fjalë.
  Dhe më pas ndodhi një episod tjetër me presidentin në detyrë - nuk mund ta imagjinoni me qëllim. Kur Medvedev u përpoq të rrëzonte një pemë para druvarëve, ajo ra në tryezën festive me ushqim. Kështu që kreu i përkohshëm i pafat i Rusisë ka turpëruar përsëri veten.
  Po, Medvedev ishte vërtet i pafat. Një pasuri e tillë është kapriçioze: shpërblen njërin, ofendon një tjetër. A ishte Nikolla II vërtet kaq i keq, për shembull, por ai u ofendua vërtet nga fuqitë më të larta. Pra, Medvedev, në përgjithësi, një person i zgjuar, fjalë për fjalë u largua me gjithçka.
  Përpjekjet për të bërë diçka ranë në rezistencë dhe kokëfortësi.
  Medvedev dukej se po dridhej në një tigan. Dhe pastaj u shfaqën probleme të tjera. Në një skandal korrupsioni ishte përfshirë edhe kryeministri në detyrë.
  Dhe këtu, natyrisht, nuk mund të ndodhte pa Andrei Navalny. Ky djalë do të përshtatet gjithmonë!
  Unë mora prova kaq shkatërruese inkriminuese për Medvedevin dhe rrethin e tij - skandali doli të ishte i mahnitshëm. Me pak fjalë, si Navalny ashtu edhe ata që ranë nën goditjen e tij dërrmuese u bënë të famshëm.
  Dhe Medvedev duhej të bënte justifikime dhe të fshinte heshtjen. Dhe gjithçka u derdh mbi të. Jo zgjedhje, thjesht tmerr.
  Në ditën e votimit, Medvedev mbërriti nën roje. Ishte e qartë se ai ishte i zymtë dhe i pasigurt. Më dridheshin duart kur mora fletën e votimit. Me urdhrin e tij të fundit, ushtruesi i detyrës së presidentit trefishoi pagat e ushtrisë dhe policisë. Dhe pesëfishi i pensionit!
  Sidoqoftë, Anastasia Orlova u tall me zgjuarsi me kandidatin për rolin e diktatorit:
  - Është e vështirë të ulesh mbi bajoneta! Këtu ai vendos një jastëk parash!
  Më pas, vajza terminatore e ka marrë dhe e ka treguar me gishtërinjtë e saj të zhveshur.
  Anastasia, natyrisht, është një vajzë që nuk do t'i fusë fjalët në xhep. I mprehtë, i fortë, i ftohtë, karizmatik.
  Dhe kaq shumë djem ranë në dashuri me të. Për më tepër, Anastasia është një bjonde shumë me temperament dhe nuk shkon në shtrat pa zgjedhur një mashkull të ri për natën. Sigurisht, ajo zgjedh meshkuj më të pashëm, atletë, muskuloz, ndonjëherë edhe shumë të rinj. Por padyshim ndryshe. Me sa duket për t'u rimbushur me energji. Dhe askush nuk e konsideron këtë luftëtar të frikshëm një kurvë.
  Përkundrazi, për një femër kaq të fortë dhe muskulare, duket shumë e lezetshme.
  Votoi edhe Anastasia, e mori fletën e votimit me gishtat e zhveshur të këmbëve të hijshme dhe kjo është një listë e tërë, ku është e vështirë të gjesh një mbiemër dhe e vendosi për vete pa paragjykime të panevojshme. Epo, është e qartë për kë!
  Pas së cilës ajo tregoi figurën e saj të madhe me gishtat e saj të zhveshur!
  Vladimir Zelensky erdhi për të votuar me një biçikletë. Ai u hodh dhe u rrotullua. Si gjithmonë, ai është luftarak dhe temperament. Napoleon Bonaparti i vërtetë.
  Dhe sigurisht, votova me shpejtësi, siç pritej.
  Vladimir Klitschko nuk u tërhoq kurrë nga zgjedhjet. Dhe ai gjithashtu votoi për veten e tij dhe tundi grushtin e tij në Medvedev.
  Në momentin e fundit, Nikolai Valuev mori yllin e heroit të Rusisë nga Medvedev dhe postin e Ministrit të Punëve të Brendshme. Mezi arrita ta filmoja. Edhe pse nuk pranoi të thotë se për kë ka votuar.
  Shumë njerëz votuan këtu: Alla Pugacheva dhe Suraikin...
  Zhirinovsky, natyrisht, nuk mund të mos bënte gjurmë. Ai e mori atë dhe grisi portretin e Vladimir Zelensky pikërisht në qendrën e votimit dhe premtoi se do ta qëllonte patjetër kur të vinte në pushtet.
  Dima Bilan këndoi gjatë votimit:
  - Gjithçka është e pamundur, e di me siguri! Bilani do të zgjidhet, ai është një kalorës i papërlyer!
  Pastaj u shfaqën yje të tjerë.
  Garry Kasparov tha se pushteti po ndryshon dhe se Medvedev do të largohet dhe bashkë me të do të përfundojë përfundimisht epoka e Putinit.
  Në të njëjtën kohë, ish-kampioni i botës tha se nuk ishte kundër rifillimit të karrierës së tij në shah. Dhe thyej rekordin e moshës të Steinitz. Dhe se Rusia së shpejti do të marrë një udhëheqës të denjë dhe demokratik, dhe epoka e carëve më në fund do të bëhet një gjë e së kaluarës.
  Dhe se Garry Kasparov shpiku shahun e tij, i cili së shpejti do të fitojë popullaritet në të gjithë botën.
  Dhe demonstroi një tabelë me njëqind qeliza. Në të u shfaqën figura të reja. Dy shaka secili: pranë mbretit dhe mbretëreshës. Për më tepër, shakaja ecën si një mbretëreshë, por godet ekskluzivisht si një kalorës. Dhe dy shigjetarë në buzë në vend të pengjeve. Shigjetarët lëvizin si pione, por gjuajnë diagonalisht në dy sheshe të tëra. Vërtetë, për shkak se ata janë në buzë të bordit, vlera e tyre është ulur disi. Por ato gjithashtu mund të kthehen në çdo formë.
  Shahu i Garry Kasparov ka tërhequr padyshim vëmendjen e njerëzve dhe gazetarëve.
  Navalny premtoi se Kasparov do të bëhej patjetër ministër.
  Ka votuar edhe Anatoli Karpov. Por ai tashmë është një ish-kampion i vjetër, kështu që ai premtoi vetëm për të këshilluar. Dhe ai tha se, me shumë mundësi, do të vinin ndryshime të mëdha. Dhe çfarë do të jetë më mirë nesër se dje!
  Tashmë në ditën e zgjedhjeve, Medvedev njoftoi se kohëzgjatja e pushimeve minimale në Rusi po rritej në tridhjetë ditë pune dhe se të gjitha gratë që lindnin dhjetë ose më shumë fëmijë do të merrnin një shpërblim prej tij: ylli i Heroit të Rusisë. Federata.
  Një lëvizje e re populiste, dhe duhet të them mjaft e fortë. Por është shumë vonë. Sidomos në ditën e zgjedhjeve, është e qartë se kjo është vetëm punë për publikun.
  Medvedev po humbiste qartë terren... Fuqia e tij e përhershme ishte shumë e lodhur nga gjithçka.
  Njerëzit donin të hidheshin nga rutina e Putinit dhe etja për ndryshim ishte pjekur. Plus, paaftësia e dukshme e Medvedevit për të qenë një personalitet i fortë doli të ishte e dukshme.
  Zelensky, duke fituar pikë dhe duke vepruar pa populizëm dhe premtime të panevojshme, eci përpara me besim.
  Këto sondazhe në exit thanë se ai ishte favorit i qartë. Por nëse Medvedev do të kalojë në raundin e dytë është ende një pyetje! Tani për tani, Vladimir Klitschko dhe Sergey Kovalev, si dhe Grudinin, mund ta sfidojnë atë për këtë vend.
  Zyuganov votoi i fundit. Ish-kryetari i vjetër, i sëmurë, i Partisë Komuniste të Federatës Ruse e kryqëzoi emrin Grudin dhe psherëtiu. Po, nuk është një barrë e lehtë të bëhesh zëvendëskryeministri i parë i Rusisë në pothuajse tetëdhjetë vjet. A ka nevojë për të?
  Dhe Zyuganov, duke marrë frymë rëndë, kërciti:
  Ne do të shkojmë përsëri në betejë
  Për fuqinë e sovjetikëve...
  Dhe si një do të vdesim -
  Në luftën për të!
  Dhe ai doli me këmbë nga kabina. Jo, së shpejti do të japë dorëheqjen.
  Koha po afrohej dhe të dhënat e para për zgjedhjet presidenciale do të fillonin të vinin. Rusia ishte në prag të ndryshimeve të mëdha. Në Bjellorusi pati edhe tubime dhe kërkesa për aleancë me Rusinë . Gjithçka bëhej gjithnjë e më e furishme dhe emocionuese.
  Pjesëmarrja në zgjedhjet presidenciale ruse arriti një rekord të lartë në historinë e zgjedhjeve alternative, pothuajse nëntëdhjetë për qind.
  Dhe sapo njoftuan se janë hapur kutitë e votimit dhe ka filluar numërimi i votave nga Lindja e Largët.
  . KAPITULLI Nr. 3.
  Rezultatet e raundit të parë filluan të rrjedhin nga Lindja e Largët. Siç thanë të gjitha sondazhet e opinionit, Zelensky ishte me besim në krye. Medvedev nuk ishte ende i dyti. Grudinin dhe Vladimir Klitschko luftuan për vendin e dytë. Në listë ishin rreth dyqind kandidatë të tjerë, kështu që ata shpërndanë votat e tyre. Sidoqoftë, Zelensky fitoi pothuajse pesëdhjetë për qind në Siberi dhe madje mund të llogariste në fitoren në raundin e parë.
  Medvedev tha në zemrat e tij:
  - Ne donim më të mirën, por votuam për argëtim!
  Zelensky ishte lakonik:
  - E vërteta fitoi!
  Të dhënat e zgjedhjeve po ndryshonin vazhdimisht, por vendi i parë i Zelensky me një diferencë të madhe mbeti i pandryshuar. Një tjetër gjë është se Grudinin dhe Klitschko u fundosën pak. Dhe Medvedev filloi të vinte në vendin e dytë, megjithëse me një hendek më shumë se trefish nga lideri. Presidenti në detyrë mori më shumë në Çeçeni, në ushtri, në një qendër paraburgimi. Epo është e qartë. Sidomos në një qendër paraburgimi. Aty është më e vështirë të monitorohet numërimi i votave.
  Medvedev, megjithatë, liroi shumë të burgosur dhe rritja nuk ishte aq e rëndësishme sa priste.
  Por me shumë vështirësi arritëm të kalojmë në raundin e dytë. Megjithëse Zelensky mori pothuajse dyzet për qind në total, Medvedev mezi mblodhi trembëdhjetë. Madje, me ryshfet të votuesve dhe shkelje. Po, Dmitry Anatolyevich doli të ishte mjaft i dobët. I treti ishte Vladimir Klitschko. Sa ndjesi e vogël, e katërta është Grudinin. Dima Bilan gjithashtu papritur doli e pesta. Sergej Kovalev doli i gjashti, megjithëse vlerësimi i tij ishte i lartë. Zhirinovsky as nuk hyri në dhjetëshen e parë këtë herë. Vërtetë, Medvedev i dha menjëherë gradën e gjeneral kolonelit për shërbimin besnik dhe yllin e Heroit të Rusisë.
  Një çmim i tillë ngushëllues për shërbëtorin tuaj besnik. Më tej, Dima Bilan mori yllin e Heroit të Rusisë dhe Urdhrin për Shërbime ndaj Atdheut, shkalla e parë.
  Por Dima tha se ai ende nuk do ta mbështeste Medvedev. Sidoqoftë, pozicioni në lidhje me Zelensky është gjithashtu i paqartë. Vetëm Vladimir Klitschko bëri thirrje hapur për vota në favor të Zelenskaya. Për më tepër, ky boksier njoftoi se do të luftonte në Moskë me kampionin olimpik të vitit 2020. Dhe se diferenca në moshë nuk e shqetëson. Se Vladimiri është më i fortë dhe më i motivuar se kurrë.
  Sidoqoftë, Medvedev ia dha yllin e heroit të Rusisë si Vladimir Klitschko ashtu edhe Vitali Klitschko. Si, ai është një njeri i drejtë. Ju vëllezër keni bërë shumë për boksin, veçanërisht Vladimir.
  Vitaly tha se gjëja më e neveritshme për Maidan është se për shkak të tij ai nuk e theu rekordin e Holmes. Por ai kishte çdo mundësi!
  Dhe befas Vitaly donte të takohej me Gassiev në Kiev. E cila shkaktoi një bujë të caktuar. Pse të mos e provoni?
  Sergey Kovalev gjithashtu dëshironte të vazhdonte karrierën e tij, duke kujtuar se Hoppins, edhe në një moshë më të madhe, mundi kampionët e botës dhe titujt e unifikuar. Dhe se tani për tani as Zelesky dhe as Medvedev nuk planifikojnë të punojnë në qeveri. Dhe ai dëshiron të luftojë.
  Djemtë kishin vërtet motivim të mjaftueshëm. Nga boksierët e tjerë, Dima Bivol shprehu dëshirën për të luftuar Kovalev.
  Medvedev negocioi me Grudin. Ai i premtoi atij male prej ari. Grudinin nuk donte asgjë më pak se postin e kryeministrit. Papritur, i moshuari Zyuganov mbështeti Medvedevin dhe i bëri thirrje Grudinin të bashkohej me ekipin e presidentit në detyrë. Por më pas në radhët e komunistëve lindën probleme dhe përçarje. Gjë që nuk u pëlqeu të dy kandidatëve.
  Por Sergei Udaltsov foli në favor të Zelenky. Thonë se mes dy të këqijave duhet të zgjedhim të cilat ende nuk i dinim!
  Nikolai Valuev propozoi një aleancë midis Zelensky dhe Medvedev: Presidenti Zelensky - Kryeministër Medvedev. Çfarë u pëlqente oligarkëve! Për më tepër, ata kujtuan se ekziston një pikë e pashprehur bashkimi: se vende të ndryshme do të kenë kryeministra dhe presidentë nga të tyret.
  Dhe meqenëse Zelensky fiton zgjedhjet presidenciale, atëherë një përfaqësues i Rusisë duhet të bëhet kryeministër. Por Medvedev është ende në raundin e dytë.
  Zelensky megjithatë tha se po, kryeministri do të jetë nga Rusia, por jo Medvedev! Sepse rusët janë ngopur me menaxhimin e tij. Dhe ajo që duhet është dikush më i aftë në ekonomi dhe me një përvojë të suksesshme, jo një dështim si ai i Medvedevit!
  Të dhënat e sondazhit social treguan se shumica e rusëve nuk donin ta shihnin Medvedevin si kryeministër. Më saktësisht, gati nëntëdhjetë për qind ishin kundër.
  Rogozin u kthye papritur nga harresa politike dhe filloi të konsiderohej si një kryeministër i mundshëm. Gjithashtu, shumë rusë donin të shihnin Andrei Navalny si kryeministër të tyre.
  Pra, rrota e historisë po rrotullohej gjithnjë e më shpejt.
  Në botë, natyrisht, Perëndimi mbështeti Zelenskin, Kina mbeti neutrale. Shumica e vendeve janë gjithashtu për Zelenskyn, i cili konsiderohej demokrat dhe perëndimor. Por Medvedev ishte partneri i Putinit për kaq shumë kohë. Ata madje folën për një tandem prej dy liderësh. Dhe është e qartë se Medvedev nuk është aspak aq i bardhë dhe me gëzof sa dëshiron të duket. Zgjedhje ka edhe në SHBA. Një garë mes një të riu republikan dhe një gruaje të re demokrate. Dhe është një shans pesëdhjetë e pesëdhjetë. Ndryshime janë të mundshme edhe në Kinë; udhëheqësi Xi ka probleme shëndetësore. Dhe duket se ka një shans që ai të pasohet nga një lider më demokratik.
  Në përgjithësi, oligarkia kineze dëshiron më shumë liri dhe demokraci, por njerëzit nuk argëtohen mjaftueshëm. Çfarë lloj zgjedhjesh janë ato kur rezultati i tyre dihet paraprakisht?
  Moda për diktaturë filloi të zhdukej. Të gjithë donin diçka më shumë sesa thjesht të ishin dhëmbëza.
  Zelensky personifikoi gjëra dhe ndryshime të reja, dhe të suksesshme në këtë. Dhe në Rusi kjo u perceptua pozitivisht. Njerëzit nuk donin burgje, kampe apo frikë të përgjithshme.
  Një brez ka ndryshuar dhe të gjithë duan ndryshim. Edhe në Kubë, ku regjimi i Kastros, i urryer nga njerëzit, ishte marramendës. Edhe nëse pushteti ishte me një emër tjetër. Në Korenë e Veriut ka gjithashtu një etje për ndryshim. Për më tepër, koreanët shpesh thoshin: monarkia nuk është për komunizmin! Dhe se diktatori i trashë duhet të shkojë!
  Dëshira për ndryshim në mbarë botën po rritej dhe Zelensky ishte në këtë valë. Dhe përparoi me sukses!
  Dhe në Korenë e Veriut pati një demonstratë proteste. Të cilat regjimi diktatorial i qëlloi me automatikë. Që u bë një tjetër tregues i barbarisë që mbretëronte në kontinent.
  Trump tha se Shtetet e Bashkuara mund ta zgjidhin problemin e kësaj diktature me forcë. Dhe se një bombë bërthamore nuk do t'i trembë ata. Më tej Trump tha se Shtetet e Bashkuara tashmë po testojnë armë të tilla që asnjë ngarkesë termonukleare nuk do të jetë e rrezikshme.
  Por koha e Trump po mbaronte. Dhe kështu ai është më i moshuari nga presidentët. Për më tepër, pas vdekjes së Carter, ai madje u bë më i moshuari midis ish-presidentëve. Uau! Dhe fati e do rininë! Nëse Trump do të kishte pasur një grua më të re si kundërshtare të tij, nuk ka gjasa që ai ta kishte mundur fare!
  Me sa duket ligji i karmës thotë: fat të mbarë të rinjve! Edhe nëse Ronald Reagan doli të ishte një përjashtim nga rregulli!
  Dhe Gorbaçovi relativisht i ri doli të ishte një dështim. Edhe nëse dikush mund të thotë se Mikhail Sergeevich kishte gabuar? Sundimtari i parë i BRSS që fliste gjuhën njerëzore. Dhe ai nuk u kuptua nga populli! Apo ndoshta jo edhe populli, por elita!
  Oh, fat i tillë! Sa fat pati dhe sa arriti Vladimir Vladimirovich Putin?
  Dhe nëse Nikolla II do të kishte pasur pak më shumë fat - për shembull, nëse Admirali Makarov do të kishte mbetur gjallë, sa e madhe dhe e fuqishme do të kishte qenë atëherë Rusia. Kina do të bëhej Rusia e Verdhë dhe e gjithë bota do të përkulej!
  Dhe kështu ata morën Krimenë të vetëm dhe u tërhoqën në konfrontim me të gjithë botën!
  Dhe Nikolla II, si një diplomat delikat, arriti të negociojë Konstandinopojën dhe Azinë e Vogël nga aleatët e tij.
  Epo, në rregull, tani Zelensky fenomenal po bëhet gjithnjë e më aktiv. Dhe zgjedhjet e dyta po afrojnë.
  Ka gjithnjë e më shumë gëzim dhe optimizëm në Ukrainë. Medvedev natyrisht propozoi një debat televiziv. Edhe pse kjo nuk ka shumë kuptim. Pozicioni i presidentit në detyrë të Rusisë nuk është shumë i fortë. Dhe nuk ka asgjë për t'u mburrur. As në ekonomi, as në politikë dhe në luftë. Situata në Kaukaz është përkeqësuar edhe më shumë. Dhe asgjë nuk mund të bëhet. As forca dhe as diplomacia nuk fiton. Marrëdhëniet po bëhen gjithnjë e më armiqësore me rrethinat e Medvedev. Askush këtu nuk e merr më seriozisht Carin. Edhe pse mbreti është ende në fron.
  Oligarkët, në përgjithësi, nuk janë kundër Zelenskit. Vetëm forcat e sigurisë, ose më saktë disa prej tyre janë të pakënaqur!
  Fshehurazi, Medvedev mblodhi një këshill sigurie. Biseda preku nëse do të anulohej raundi i dytë. Për shembull, a ka pasur shkelje? Sigurisht që ishin! Dhe ju mund të gjeni gabime me këtë dhe të anuloni rezultatet e zgjedhjeve. Pse një gjë e tillë do të konfirmohej përmes Gjykatës së Lartë? Ideja dukej mjaft e arsyeshme.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev kujtoi se në një kohë në maj 1999, Jelcin diskutoi një plan për një grusht shteti ushtarak dhe shpërndarjen e Dumës së Shtetit!
  Dhe pothuajse ndodhi. Vërtetë, as atëherë nuk kishte unitet midis forcave të sigurisë. Disa thanë se një opsion i butë është më i mirë: Gjykata e Lartë refuzon procedurën e shkarkimit për shkak të mungesës së një ligji për shkarkimin e presidentit rus. Dhe derisa të miratohet ky ligj, dhe ky është një ligj kushtetues, duhet të mblidhen dy të tretat e parlamentit dhe tre të katërtat e Këshillit të Federatës. Dhe kompetencat e Dumës do të skadojnë, dhe po ashtu edhe presidenti.
  Forcat e sigurisë më pas premtuan se do të punonin me Gjykatën e Lartë dhe do ta zgjidhnin problemin në mënyrë paqësore. Jelcin nuk donte vërtet të shkonte për një grusht shteti ushtarak me një vlerësim prej dy përqind dhe pesë sulme në zemër. Dhe forca nuk është e njëjtë, dhe mbështetja nuk është e njëjtë. Për më tepër, në vitin 1993, populli kishte ende mbështetje për atë kurs. Dhe në 1999 ajo nuk ishte më atje. Dhe kjo nuk mund të ndodhte me rezultate të tilla.
  Pra, nëse procesi i fajësimit do të kishte kaluar, me shumë mundësi do të kishte përfunduar pa të shtëna.
  Medvedev apeloi në Gjykatën e Lartë për të pavlefshme zgjedhjet.
  Por më pas, natyrisht, gjyqtarët filluan të kundërshtojnë. Që, thonë ata, edhe nëse anulohen zgjedhjet, sërish do të duhet të përsëriten. Dhe shanset e Medvedev do të bëhen më pak. Dhe trazirat popullore do të fillojnë.
  Pra, thonë ata, Dmitry më mirë të pranojë që Zelensky të bëhet president i Rusisë. Dhe përpiquni të gjeni vendin tuaj.
  Për më tepër, shumë thanë se ky klloun nuk do të kishte sukses në Ukrainë. Por duhet të ketë funksionuar! Dhe nuk duhet të bësh një tragjedi nga një kodër nishani.
  Medvedev, pasi bisedoi me gjyqtarë dhe zyrtarë të sigurisë, mori një vendim: në fund të fundit të shkojë në zgjedhje. Dhe mbaj raundin e dytë. Dhe kjo është me të vërtetë se si do të funksionojë. Ndoshta në fund të fundit do të ndodhë një mrekulli. Por jo? Kështu që nuk do ta fusin në burg.
  Në takimin e miliarderëve u shpreh gjithashtu se ata nuk janë kundër demokracisë. Dhe se Zelensky nuk është majtist dhe u përshtatet atyre. Dhe më tej, se më në fund të gjitha sanksionet perëndimore do të hiqen dhe Rusia më në fund do të kthehet në komunitetin botëror.
  Tani ka vetëm një gjë për të bërë: të zhvilloni një debat televiziv. Zelensky ra dakord, por vetëm në stadiumin Luzhniki. Sigurisht që kjo u pranua. Të kujtonte shumë fazën e kaluar tashmë me Poroshenkon. Madje, diferenca në raundin e parë ishte edhe më e madhe. Dhe anti-vlerësimi i Medvedevit është kolosal.
  Por debatet televizive janë si një njeri i mbytur që shtrëngohet pas kashtës. Mbledhja e fundit është të premten, ndërsa zgjedhjet janë të dielën.
  Medvedev, në përgjithësi, po përgatitej. Por faktet nuk janë në anën e tij. Dhe përvoja e Poroshenkos tregoi se nuk mund t'i ndryshoni faktet vetëm me retorikë. Ashtu si nuk mundën dot kryebashkiakun Luzhkov, e vetmja herë në të gjithë historinë e Moskës kur kanalet televizive qendrore punuan kundër kreut aktual të qytetit.
  Por propaganda nuk mund të tejkalonte arritjet ekonomike të kryebashkiakut të Moskës. Dhe mos votoni për Kiriyenkon, autorin e parazgjedhjes! Por ishte ai që u promovua më së shumti. Ndoshta kandidati më i pasuksesshëm u vu kundër drejtuesit të biznesit.
  Megjithatë, mediat ruse tani kanë bërë më shumë fushatë për Zelensky. Askush nuk besonte në Medvedev. Edhe Gjykata e Lartë hezitoi të dëgjonte çështjen e anulimit të zgjedhjeve.
  Deri këtu çështja është se stadiumi është i mbushur plot. Fjalë për fjalë e tejmbushur.
  Dhe ishte e qartë se po vinin polemika serioze. Sidoqoftë, nga fytyra e Medvedev ishte e qartë se ai pothuajse ishte pajtuar me disfatën. Por lëvizja e fundit duhet bërë.
  Në prag të debatit, Medvedev emëroi Vladimir Zhirinovsky si ministër të Punëve të Brendshme. Ky është gjesti i fundit i dëshpërimit. Por Zhirinovsky, duke e ditur se më shumë se tetëdhjetë përqind e votuesve ishin gati të votonin për Zelensky, nuk ishte aspak i etur të grindet me kreun e ardhshëm të shtetit. Edhe pse, natyrisht, ai e kuptoi se nuk kishte gjasa të gjente një vend në ekipin e Zelensky.
  Po, Vladimir Volfovich është i vjetër. Megjithatë, Anatoli Kashpirovsky është një ministër edhe më i vjetër i Shëndetësisë dhe zëvendëskryeministër. Por ai gjithashtu nuk është veçanërisht i etur për të bërë fushatë për Medvedev. Megjithatë, ai ka një shans për të qëndruar në ekip. Mosha është e madhe dhe kjo do të thotë përvojë. Dhe forma ime fizike është thjesht shumë e mirë.
  Nuk është çudi fenomeni Kashpirov.
  Debati në stadium nisi me një shkëmbim përshëndetjesh. Dhe vërejtje të mprehta. Por Zelensky dukej më i freskët, më i sigurt, më bindës dhe më profesional.
  Medvedev ishte shumë nervoz dhe filloi të bërtiste. Ai nuk mund të ishte bindës. Dhe gjërat janë shumë keq në vend. Populli e mbështet qartë Zelenskyn. Gjithçka është kaq e tensionuar këtu.
  Çdo fjalë e Zelenskit shoqërohet me duartrokitje dhe Medvedev është sharë. Domethënë ka një dështim të vërtetë të debatit.
  Medvedev dridhet dhe thotë:
  - Kam përvojë!
  Zelensky përgjigjet me një buzëqeshje:
  - Me një përvojë të tillë, shkoni vetëm te portierët!
  Medvedev u përgjigj:
  - Unë dhe Putin morëm Krimenë!
  Zelensky u përgjigj me zgjuarsi:
  - Një kapje hajduti dhe krahë të shkurtër!
  Dhe kështu me radhë debati vazhdoi, por Zelensky fitoi qartë. Ai ishte shumë më i zgjuar dhe më bindës se Medvedev dhe publiku u gëzua.
  Menjëherë pas debatit televiziv, ushtruesi i detyrës së Presidentit të Rusisë nxori një dekret për rritjen e pagave pesëfish dhe pensionet shtatëfish! Por tashmë dukej si një shaka.
  Njerëzit e Medvedevit vetëm qeshën. Edhe pse dukej qartë se në prag të zgjedhjeve po bënin diçka tjetër!
  Medvedev gjithashtu vendosi t'i jepte Urdhrin e Shën Andreas të Parë të thirrurit si Stalinit ashtu edhe Leninit. Ky vendim duhet thënë se është mjaft i mençur, por i vonuar. Dmitry Medvedev donte qartë të fitonte mbi komunistët. Dhe veçanërisht stalinistët. Por në të njëjtën kohë, ai mori dhe i dha yllin heroit Tukhachevsky. Ky është gjithashtu një veprim i jashtëzakonshëm dhe një përpjekje për flirtim nga liberalët.
  Medvedev në përgjithësi u përpoq të kënaqte edhe tonën edhe tuajin. Ai shpërbleu Patriarkun, Papën dhe krerët e besimeve të krishtera. Kryesisht protestantët. Madje edhe Dëshmitarët e Jehovait iu rikthyen të drejtat e tyre, por kjo ishte pak e dobishme. Gjithsesi, atyre u ndalohet të votojnë, dhe në përgjithësi kjo organizatë po vdes!
  Medvedev shpërbleu si myfti dhe lama. Ai u përpoq të fitonte të gjithë në anën e tij. Shiu i medaljeve dhe urdhrave ishte i jashtëzakonshëm. Në të njëjtën kohë, presidenti në detyrë u dha të gjithë deputetëve të Dumës së Shtetit një bonus prej miliona dollarësh secili. Sidoqoftë, kjo më tepër i trembi sesa i tërhoqi njerëzit tek ai.
  Më pas, Medvedev u përpoq të vendoste disa urdhra të rinj: Urdhri i Pjetrit të Madh, Urdhri i Ivanit të Tmerrshëm, Urdhri i Aleksandrit Çlirimtar, Urdhri i Nikollës II dhe Urdhri i Brusilov. U rivendos edhe Urdhri i Leninit dhe Stalinit.
  Medvedev u përpoq të tërhiqte një elektorat të ndryshëm në këtë mënyrë. Dhe duke vepruar sipas parimit: edhe i juaji edhe i yni! Por në këtë rast, gjithëngrënësia shkaktoi mosbesim ndaj njerëzve - thonë ata, një prostitutë politike. Njerëzit duket se kanë harruar se edhe Putin flirtoi me të majtën dhe me të djathtën. Dhe gjithashtu u përpoqa të jem një gjithshkangrënëse.
  Megjithatë, ajo që i lejohet Jupiterit nuk i lejohet demit! Putini disi që në fillim, megjithë gjurmët e pasardhësit të Jelcinit, i urryer nga njerëzit, gëzoi simpatinë si të popullit ashtu edhe të elitës. Edhe komunistët kishin frikë të flisnin kundër tij dhe votuan për ta konfirmuar kryeministër pa u grindur e pazar.
  Por Medvedev kurrë nuk u dashurua veçanërisht. Me sa duket ai ishte shumë inteligjent dhe në hijen e Putinit. Askush nuk e perceptoi atë si një luftëtar dhe sundimtar të vërtetë. Në përgjithësi, pas Putinit, disi çdo pasardhës dukej si një xhuxh politik dhe ishte diçka e gabuar. Dhe Zelensky u perceptua si karizmatik, si një princ përrallash. Dhe nuk është më një mace në thes, por një sundimtar i suksesshëm që e nxori Ukrainën nga këneta, ose më mirë nga vrima.
  Sigurisht, Ukraina vuajti para së gjithash për shkak të ndërprerjes së lidhjeve me Rusinë. Dhe këtu Poroshenko mund të mos jetë aq fajtor. Nëse diçka e tillë do të kishte ndodhur në Bjellorusi, do të ishte një dështim i plotë. Për sa i përket profesionalizmit, qeveria ukrainase është e fortë! Në Bjellorusi, përkundrazi, ka vetëm sykofantë dhe shpifës. Putin ndonjëherë kishte personalitete të forta në ekipin e tij, si Rogozin apo Tkachev, por ata u hoqën shpejt.
  Medvedev, në çdo rast, ishte një njeri që nuk dukej të ishte një sundimtar i lindur, dhe për këtë arsye ky car nuk ishte plotësisht real dhe në gjykatë.
  Në një farë mënyre ai i ngjante Gorbaçovit, të cilin njerëzit e zakonshëm në Perëndim e donin, por nuk e pëlqenin mes tyre. Pjesërisht, natyrisht, ata filluan të mos e pëlqejnë Gorbaçovin për shkak të luftës së tij me dehjen. Alkoolistët dhe pirësit, natyrisht, nuk e kanë falur mungesën e vodkës. Kishte trazira të verës. Dhe më pas cigaret u zhdukën.
  Jo, Gorbaçovi e ka të qartë se ata nuk e pëlqyen atë vetëm për shkak të tullacisë së tij. Medvedev, si kryeministër, u tregua një ekonomist shumë i dobët. Dhe edhe pa Zelensky, ai do të kishte probleme me zgjedhjen në një mandat të ri.
  Një herë Putin e tërhoqi Medvedevin nga veshët.
  Por tani Putini është larguar nga loja - ai ka dëmtuar shëndetin e tij, duke vozitur me dorë dhe duke e sforcuar veten me hokej. A ishte e nevojshme të ngjiteshe në akull në një moshë kaq të respektueshme? Sidomos pa pasur ndonjë aftësi kur ishe i ri?
  Putini u dogj, u zgjat shumë. Dhe pa të, nuk ka njeri që ta ndalojë Zelenskyn. Për më tepër, vetë Putini e drejtoi politikën e personelit në atë mënyrë që të mos kishte një pasardhës të denjë. Ashtu si Stalini, i cili bëri që Hrushovi e pasoi atë dhe falimentoi. Dhe këtu Medvedev nuk është aspak një udhëheqës adekuat i perandorisë ruse.
  Të shtunën para zgjedhjeve, të gjitha kanalet televizive ruse transmetuan një film për Zelensky. Natyrisht, me qëllim të shpifjes. Por u prezantuan pak fakte. Dhe propaganda tregoi pafuqinë e saj. Dhe shumë kanale e komentuan filmin.
  Medvedev u dha urdhra shumë gjeneralëve. Të kesh përsëri një rënie të yjeve.
  Papritur, ai vendosi gjithashtu një Urdhër të ri të Botvinnikut, tre gradë: bronzi, argjendi dhe ari. Dhe gjithashtu Urdhri i Alekhine. Dhe gjithashtu bronzi, argjendi dhe ari.
  Medvedev më tej njoftoi me dekret se Rusia do të kalojë në një ushtri profesionale brenda katër viteve. Dhe jeta e shërbimit zvogëlohet në gjashtë muaj.
  Më pas, ushtruesi i detyrës së presidentit njoftoi se veteranët e luftës dhe ata që shërbyen në pikat e nxehta do t'u jepet ylli Hero i Federatës Ruse. Çfarë është bërë një hap që nuk ka analog.
  Medvedev po kërkonte qartë një vend në histori. Më pas, presidenti në detyrë i dha Vladimir Vladimirovich Putinit pas vdekjes Urdhrin e Fitores dhe Urdhrin e Shën Andreas të thirrurit të Parë dhe yllin e madh diamanti të sapokrijuar të Heroit të Federatës Ruse.
  Kjo ishte tashmë përpjekja e fundit për të luajtur në vlerësimin e ish idhullit rus. Si, unë kam qenë Medvedev për kaq shumë vite së bashku me Putinin - më duaj me gjithë zemër dhe shpirt!
  Por mesa duket njerëzit nuk janë shumë të etur për ta dashur këtë diktator të mundshëm.
  Dhe natën nga e shtuna deri të dielën, Dmitry Anatolyevich Medvedev madje njoftoi caktimin pas vdekjes së titullit të Generalissimo Vladimir Vladimirovich Putin!
  Kjo ishte vërtet shumë e lezetshme! Si, i jap titullin idhullit të viteve të kaluara!
  Megjithatë, a do ta ndihmojë kjo Medvedev? Është e vështirë të bindësh njerëzit të votojnë për veten e tyre vetëm duke lavdëruar idhujt e tyre të mëparshëm dhe duke i shpërblyer me urdhra. Sado të bëni dush me çmime, nuk do ta ktheni Putinin. Dhe është e qartë se mbreti i vjetër është larguar dhe një mbret i ri vjen nga Kievi.
  Megjithatë, Zelensky nuk ishte në gjumë, dhe gjithashtu e shpërbleu Papën. I moshuari Françesku i Parë bekoi Presidentin e Ukrainës për arritjet e reja.
  Dhe në Bjellorusi, koalicioni pro-rus i partive ka përfunduar tashmë mbledhjen e nënshkrimeve për të mbajtur një referendum për bashkimin me Rusinë. Pritet një votim për këtë çështje. Megjithatë, Medvedev nuk është merita për këtë. Dhe këtu nisma kryesore erdhi nga Zelensky, ky idhull i miliona njerëzve.
  Kështu që tani Vladimir Zelensky po hynte në vijën e finishit...
  Votimi ka filluar në Siberi. Pjesëmarrja ishte e lartë që në fillim. Njerëzit shkuan në kutitë e votimit dhe buzëqeshën. Ishte e qartë se ata vinin për hir të ndryshimit. Dhe ajo që ata duan është e re. Të gjithë janë të lodhur dhe të lodhur nga të vjetrat.
  Edhe kënga tingëllonte në mëngjes:
  Zemrat tona kërkojnë ndryshim
  Sytë tanë kërkojnë ndryshim...
  Në të qeshurat dhe në lotët tanë,
  Dhe në pulsimet e venave!
  Ndrysho, ne presim ndryshim!
  Zgjedhjet u zhvilluan me qetësi, por pati një pjesëmarrje të madhe. Njerëzit u dyndën në zgjedhje me tufa. Nikolai Valuev ishte një nga të parët që votoi. Ai e hodhi fletën e votimit në kutinë e votimit dhe tha:
  - Le të votojmë për diçka të re!
  Më pas u shfaq Alexander Povetkin. Edhe une votova dhe dhash mendimin tim:
  - Për perënditë ruse!
  Më pas erdhi votimi. Ata hodhën fletë votimi në kuti votimi. Dhe Dima Bilan dhe Alla Pugacheva. Lev Leshchenko gjithashtu u shfaq dhe njoftoi:
  - Le të votojmë për diçka të re!
  Nikolai Baskov këndoi:
  - Valsi rus, fluturojnë krahët! Pranvera po vjen!
  Dhe gjethen e futi në koshin e plehrave.
  Pastaj u shfaqën djem të tjerë... Zelensky erdhi për të votuar me një skuter dhe bëri një salto - duke tërhequr duartrokitje. Ata votuan dhe madje recituan:
  Njihni pulsimin e zemrës dhe venave,
  Lotët e fëmijëve tanë, nënave...
  Ata thonë se ne duam ndryshim
  Hidhe zgjedhën e zinxhirëve të rëndë!
  Dhe duartrokitje të forta! Edhe pse poezitë nuk janë nga ai, por nga poeti dhe shkrimtari i famshëm Oleg Rybachenko. Por vetë Oleg Rybachenko u shndërrua në një djalë, dhe tani ai udhëton në një botë tjetër.
  Pastaj votuan boksierë të tjerë: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. I fundit u përpoq të kthehej pas pushimit. Por ai u rrah dhe më në fund u largua.
  Sofia Rotaru votoi në Kiev. Dhe ajo buzëqeshi shumë ...
  Erdhi edhe Vladimir Zhirinovsky. Ai bertiti:
  - Për një rrugë të re!
  Dhe ai ndezi epoletat e një gjenerali koloneli. Zyuganov erdhi në zgjedhje në një karrige me rrota. Dhe ai heshti gjatë gjithë kohës.
  Grudinin votoi duke buzëqeshur...
  Garry Kasparov dha një lojë të njëkohshme dhe gjithashtu hodhi votën e tij. Për më tepër, ai tha se do të luante një ndeshje me Carleson. Kështu që Anatoli Karpov dha një seancë të njëkohshme loje.
  Nga rruga, Karpov tashmë i është dhënë Urdhri i Artë i Mikhail Botvinnik.
  Pra, një pyetje tjetër është se kush është kampioni kryesor dhe më i mirë i botës këtu.
  Sigurisht që shumëçka ka ndryshuar...
  Dhe Dmitry Anatolyevich Medvedev i befasoi të gjithë përsëri. Njoftohet nga institucioni, urdhri me emrin "Oleg Rybachenko". Për më tepër, ka katër gradë njëherësh: shkalla e katërt është bronzi, shkalla e tretë është argjendi, shkalla e dytë është ari dhe shkalla e parë është ari me diamante!
  Kjo doli e mrekullueshme!
  "Lucifer's Armageddon" tashmë është shfaqur në kinema, dhe rekordet e "Avatar" dhe "Star Wars" tashmë janë thyer. Oleg Rybachenko po bëhet një superstar i vërtetë letrar!
  Medvedev krijoi gjithashtu një çmim letrar me emrin Oleg Rybachenko - me një fond çmimesh dhjetë herë më të madh se çmimi Nobel.
  Dhe kjo është përgjithësisht shumë e lezetshme!
  Pastaj Medvedev punoi gjithnjë e më shumë të dielën. Ai i dha Oleg Rybachenko Urdhrin e Shën Andrew të thirrurit të Parë dhe yllin e Heroit të Rusisë dhe yllin e madh diamanti të Heroit të Rusisë, Urdhrin e Fitores. Kjo ishte një përpjekje për të ndryshuar rrjedhën e historisë.
  Si, unë do ta trajtoj Oleg Rybachenko me mirësi, dhe gjithçka do të jetë e mrekullueshme! Në të njëjtën kohë, unë do t'i jap atij dhe marshalit titullin e Federatës Ruse!
  Dhe e diela po vjen... Tashmë dihen të dhënat e para nga sondazhet ekzekutive, të cilat thonë se Zelensky ka mbi tetëdhjetë për qind.
  Dhe rrjedha e informacionit nuk do të ndalet...
  Medvedev nuk do të votojë ende. Punimet. Këtu ai lëshon një urdhër që i jep Vladimir Volfovich gradën e gjeneralit të ushtrisë. Si, ji besnik ndaj meje.
  Edhe pse Zhirinovsky, duket se tashmë ka kaluar në anën tjetër.
  Lev Leshchenko u bë ministër pa portofol. Por kjo nuk ka më rëndësi.
  Në Kinë ka trazira. Populli kërkon demokraci - është lodhur nga despotizmi! Njeriu nuk jeton vetëm me bukë!
  Do të doja t'i thoja jo shefit tim! Sa kohë mund të ruani disiplinën me shkop në shekullin e njëzet e një?
  Gjërat nuk kanë shkuar shumë mirë në Kinë. Është e pamundur të ndjekësh binarët e komunizmit dhe të ndërtosh kapitalizëm pafundësisht. Duhen disa ndryshime. Dhe udhëheqja është shumë konservatore.
  Përveç kësaj, borgjezia e re dëshiron demokracinë dhe t'i japë fund brutalitetit policor.
  Ndikoi edhe lodhja e mënyrave të vjetra të punës! Asnjë dëshirë për të qenë dhëmbëza në sistem. Po, në Kinë të dielave, trazira të rëndësishme tronditin sistemin.
  Dhe në Shtetet e Bashkuara, një grua ka shanset më të mëdha për t'u bërë presidente. Sidoqoftë, popullariteti i Floyd Mayweather papritmas filloi të rritet. Ky boksier i pathyeshëm tashmë është ngjitur në krye të vlerësimeve.
  Me sa duket, Shtetet e Bashkuara humbën fitoret e reja dhe nuk donin as një republikan dhe as një demokrat në fron. Dhe Floyd është gjithashtu i lezetshëm!
  Dhe më pas do të ketë një tjetër debat televiziv.
  Është tashmë e diel në mbrëmje. Qendrat e votimit do të mbyllen së shpejti.
  Në minutën e fundit, më në fund u shfaq Medvedev. Me nxitim e hodhi fletën e votimit në kutinë e votimit dhe u largua pa thënë asnjë fjalë. Ora ka shënuar dhe votimi ka përfunduar.
  Tani për tani, Presidenti Medvedev u largua nga Kremlini dhe shkoi në rezidencën e tij pranë Moskës.
  Ka dy vajza në kabinë me të. Të paktën pak argëtim.
  Natasha, e ulur në të djathtë, pyeti:
  - Epo, po Dima? Tani ata do të shpallin dështimin tuaj përfundimtar!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Kanë mbetur edhe dy muaj para inaugurimit. Pra, tani për tani unë jam ende gjithçka, dhe Zelensky është vetëm Presidenti i Ukrainës!
  Alenka, e ulur në të djathtë, tha:
  - Dhe inaugurimi mund të përshpejtohet! Fuqia juaj, Dmitry Anatolyevich, ka mbaruar!
  Medvedev pyeti me lutje:
  - Por ju vajza mund ta bëni!
  Natasha u vrenjos dhe pyeti:
  - Çfarë mundemi?
  Medvedev deklaroi me besim:
  - Ndërhyni në inaugurim!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe si?
  Presidenti në detyrë u përgjigj me vendosmëri:
  - Sikur nuk e njeh veten!
  Natasha u përgjigj me zemërim:
  - Ne nuk do ta vrasim Zelenskyn!
  Medvedev kundërshtoi menjëherë:
  - Epo, pse ta vrasësh! Vetëm sigurohuni që ai vetë të heqë dorë nga kurora!
  . KAPITULLI Nr. 4.
  Vajzat qeshnin njëzëri...
  Alenka pyeti me një buzëqeshje:
  - Çfarë sugjeroni të përdorni hipnozën?
  Dmitry Anatolyevich pohoi me kokë:
  - Kjo eshte! Ti mund ta besh!
  Natasha u përgjigj për shoqen e saj:
  - Mundemi, por nuk duam!
  Medvedev u befasua:
  - Pse eshte kjo?
  Natasha u përgjigj sinqerisht:
  - Zelensky është i zgjedhuri! Dhe ju, Dmitry Anatolyevich, nuk jeni në gjendje të sundoni vendin!
  Alenka shtoi me keqardhje:
  - Dhe kjo është mjaft e qartë për të gjithë ne!
  Medvedev vuri në dukje me zemërim:
  - Nuk e kuptoni se do të bëhemi koloni e Perëndimit?
  Alenka u përgjigj me besim:
  - Përkundrazi, Perëndimi do të bëhet kolonia jonë!
  Natasha shtoi me sarkazëm:
  - Dhe me ty, Misha, Rusia nuk do të jetë gjithsesi e mrekullueshme!
  Medvedev gurgulloi:
  - Unë do t'ju jap Urdhrin e Fitores, Urdhrin e Shën Andreas të thirrurit të Parë, Urdhrin e Nikollës II dhe një yll ari në diamante...
  Natasha qeshi dhe tha:
  - Apo ndoshta ne vetë mund të bëhemi presidentë dhe t'i japim vetes treqind urdhra?
  Alenka vuri në dukje:
  - Mund t'ju hipnotizojmë dhe të bëhemi gjeneralisimoz.
  Natasha qeshi dhe vuri në dukje:
  - Ose mbase supergjeneralissimos!
  Vajzat shpërthyen së qeshuri...
  Alenka këndoi:
  - Dhe ndonjëherë edhe armiku bërtiste,
  Fshehja e frikës - se jam mbret!
  Natasha nxori dhëmbët dhe cicëroj:
  - Nuk më pëlqejnë teatrot dhe arenat,
  Aty këmbehet një milion për një rubla...
  Edhe pse ka ndryshime të mëdha përpara -
  I dua Belobog dhe Stalin!
  Dhe vajza përdori gishtat e saj të zhveshur për të shtrydhur hundën e presidentit të humbur.
  Numrat tashmë janë bërë të ditur nga Lindja e Largët. 91 për qind për Zelensky, 7,5 për qind për Medvedev, udhëheqje e sigurt e presidentit ukrainas.
  Alenka gjithashtu tërhoqi veshin e Medvedevit me gishtat e saj të zhveshur dhe fërshëlliti:
  - Epo, po për ish-presidentin, a ju ndihmuan çmimet tuaja?
  Medvedev tha me tension:
  - Nuk jam ende ish! Para inaugurimit, e vërteta!
  Vajza bërtiti:
  - Lavdi mbretit të ri!
  Vajzat e shtrigave refuzuan të ndihmonin Medvedevin si atu të fundit. Dhe tani, ndërsa presidenti në detyrë ishte ende duke u përpjekur të gjente një rrugëdalje nga një situatë e pashpresë.
  Ndoshta do të ndikoni në Gjykatën e Lartë për të anuluar rezultatet e zgjedhjeve presidenciale ruse? Kjo dukej si një tundim i madh. Por në realitet shanset dukeshin të pakta.
  Po sikur të nxjerrim një dekret dhe t'i ofrojmë secilit gjyqtar një miliard dollarë? Në fund të fundit, ai është president dhe ka pushtet që as carët nuk e kanë ëndërruar kurrë! Më saktësisht, presidenti në detyrë. Dhe në të vërtetë, nëse ofroni një miliardë dollarë të tërë, gjyqtarët nuk do të rezistojnë.
  Pse të humbni kohë me gjëra të vogla?
  Të dhënat u transmetuan përmes radios. Ndërsa Zelensky kishte nëntëdhjetë për qind, plus në Ukrainë pritej që ai të merrte pothuajse njëqind për qind. Ndoshta në zonën e rripit të kuq, për shkak të flirtimit të Medvedev me komunistët, do të ketë pak më shumë, kishte disa shanse në Kaukaz. Vërtetë, Ramzan Kadyrov duket se ka vendosur të marrë anën fituese. Ju ende mund të fitoni para në ushtri, megjithëse ushtria nuk ka dëshirë të veçantë për të shërbyer, presidenti në rënie nuk ka dëshirë.
  Në përgjithësi, pas raundit të parë, fuqia e Medvedev u dobësua. Dhe nëse ai ende mund të shpërndante çmime, atëherë përndryshe ai injorohej gjithnjë e më shumë.
  Dmitry Medvedev mbërriti në zyrën e tij dhe u përpoq të kontaktonte bankën qendrore. Shoferi e lidhi pa dëshirë.
  Ushtruesi i detyrës së Presidentit kërkoi që t'i ndahen para për nevoja urgjente.
  Kreu i Bankës Qendrore u përgjigj:
  - Nuk do të bëj asgjë derisa të marr konfirmimin nga presidenti i ri Zelensky.
  Medvedev bërtiti:
  -A je i cmendur? Unë jam ende presidenti i inaugurimit të të resë! Nëse po, atëherë duhet të më bindesh!
  Kreu i Bankës Qendrore theksoi:
  - Sipas kushtetutës nuk ju bindem! Dhe gjithsesi, pse keni nevojë për para?
  Medvedev u përgjigj me një buzëqeshje:
  - A keni nevojë për vende për emergjenca?
  Kreu i Bankës Qendrore u përgjigj me një ton të ashpër:
  - Dëshiron të ikësh?
  Medvedev leh:
  - Do të të arrestoj tani! Ushtria më bindet! Besnik Zhirinovsky është me mua!
  Kreu i Bankës Qendrore theksoi:
  - Ky e merr gjithmonë tortën! Dhe në Moskë më shumë se nëntëdhjetë për qind janë për Zelensky. Fuqia jote është mbi Misha!
  Medvedev bërtiti:
  - Por e jotja nuk filloi!
  Dhe e mbylli telefonin. Tani situata po vështirësohej. Forcat e sigurisë janë gati të refuzojnë të binden. Po, Zhirinovsky është një dhelpër. A ia vlente emërimi i tij si ministër i Punëve të Brendshme? Jepini urdhrin forcave speciale. Apo duhet të përpiqemi ende të përdorim Dumën e Shtetit?
  Është e qartë se Zelensky do të mbajë zgjedhje të reja dhe shumë deputetë nuk do të marrin mandatet e tyre. Më saktësisht, pothuajse gjithçka.
  Këtu nevojitet diçka ndryshe. Por Duma e Shtetit nuk ka gjasa të shkojë kundër popullit. Dhe ushtria nuk do të mbështesë një grusht shteti të drejtpërdrejtë ushtarak. Gjeneralët në Rusi nuk janë ata që shkojnë në luftë civile.
  Mbetet vetëm një gjë - anulimi i zgjedhjeve presidenciale në gjykatë. Ky është i vetmi shans legjitim për të zgjatur agoninë tuaj. Por ka shumë të ngjarë që do të zgjatet vetëm. Nuk ka gjasa që Medvedev të ketë një shans real për t'u rizgjedhur. Në fakt, anti-vlerësimi i tij është kolosal, madje më i keq se ai i Petro Poroshenkos.
  Medvedev mendoi gjithashtu për një opsion tjetër. Për shembull, eliminoni fizikisht Zelenskyn? Por ky është kriminalitet i plotë. Përkuluni kështu? Për më tepër, do ta prishë Medvedevin. Dhe në rastin më të mirë do të japë një afat. Sepse populli nuk do ta falë Medvedevin për një dështim kaq kolosal në zgjedhje.
  Jo, Dmitry Anatolyevich nuk do të ketë sukses. Pa mbledhur as dhjetë për qind të votave në zgjedhje, ai definitivisht nuk do të qëndrojë në pushtet.
  Medvedev iu afrua lokalit. E hapi, nxori një shishe dhe i derdhi vetes pak konjak.
  I shtrenjtë - "Napoleoni", i moshuar për dyqind vjet!
  Presidenti në detyrë piu një gotë. Më pas e kam ngrënë të dytën me limon.
  Barku im u ndie më i ngrohtë dhe mendimet e mia nxituan më shpejt. Pas gotës së tretë, Medvedev buzëqeshi dhe u ul në një karrige. U gëzua pak. Në fakt, pse i duhet ky pushtet? Përgjegjësi e plotë. Asnjë minutë kohë e lirë, as një sekondë paqeje. Gjithmonë në lëvizje, nën vëzhgimin e kamerave video. Keni frikë të thoni shumë.
  Ka shumë punë, por nuk ka kënaqësi.
  Dhe unë dua të shtrihem në shtrat me një vajzë. Luaj luftë në kompjuter.
  Në fakt, ja ku jeni president, por për të nisur një luftë të vërtetë do të mendoni dy herë. Kështu Trumpi i frikshëm nuk guxoi të sulmonte Iranin.
  Mund të flasësh shumë për luftën, por në fakt të vendosësh për të nuk është e lehtë!
  Por luftoni lojën, luftoni veten!
  Medvedev u ul në kompjuter. Kam ndezur Luftën time të preferuar të Dytë Botërore. Ai nuk kishte qenë në gjendje ta luante për një kohë të gjatë. Këtu, për të mos sforcuar shumë, përdorni kodin e mashtruesit. Si kjo...
  Dhe pastaj ju kaloni përmes teknologjisë me një ritëm uragani. Dhe ju tashmë keni IS-7, të cilët i lëshoni në regjimente, dhe vetëm T-1 kundër gjermanëve. Ekziston një ndryshim i dukshëm në forcë dhe mjete.
  Medvedev, i cili pothuajse kurrë nuk pinte, edhe për shkak të shëndetit të dobët, u gëzua dukshëm.
  Kështu i hedh armikut tankun më të shtrenjtë dhe më të rëndë të Luftës së Dytë Botërore, IS-7. Dhe e thyeni pa shumë vështirësi. Lufta po zhvillohet lehtë dhe fitimtare. Ju merrni përsipër qytet pas qyteti.
  Në përgjithësi, natyrisht, Stalini e udhëhoqi mirë vendin dhe arriti të mposht Rajhun e Tretë në më pak se katër vjet. Putin luftoi me ISIS-in më gjatë. Por gjermanët kanë teknologji shumë të lezetshme.
  Në lojë, për shembull, tanku gjerman E-75, vetëm IS-7 Sovjetik mund të luftojë kundër tij në baza të barabarta, të gjitha tanket e tjera dorëzohen. E-75 ka forca të blinduara shumë të forta. Edhe arma është superiore ndaj IS-7 sovjetike dhe është afër fuqisë shkatërruese.
  Dhe gjermanët planifikuan ta bënin këtë tank kryesorin e tyre në 1945. Po e jona?
  Medvedev psherëtiu... Ata nuk ishin në gjendje ta vendosnin IS-7 në prodhim masiv në periudhën e pasluftës. Pra, lufta zgjati më shumë, askush nuk e di se kush tjetër fitoi.
  Dmitry Anatolyevich, i dehur, këndoi:
  - E dua, vëllezër, e dua! Dua të jetosh, vëllezër! Dhe atamani ynë nuk ka pse të shqetësohet.
  Medvedevin e zuri gjumi teksa luante. Është relaksuese...
  Dhe të nesërmen u bënë të njohura rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve presidenciale.
  Pothuajse 92 për qind e votuesve votuan për Zelensky së bashku me Ukrainën dhe 6.7 për qind për Medvedev. Kështu, fitorja triumfuese e Zelensky u bë.
  Filluan festimet dhe gëzimet në vend. Më në fund, po vinte një jetë e re, siç iu duk shumëkujt, e ndritshme.
  Për momentin, Dmitry Anatolyevich Medvedev po shërben si president gjatë inaugurimit.
  Dhe ai e uroi, natyrisht, fituesin. Ku mund të shkoni? Dhe nuk ka asgjë për të numëruar gjashtë përqind.
  Ministri i Punëve të Brendshme Vladimir Zhirinovsky, megjithatë, e vizitoi Medvedevin dhe e ngushëlloi:
  - Unë votova për ty Dmitry Anatolyevich!
  Presidenti në detyrë u përgjigj në heshtje:
  - Faleminderit!
  Zhirinovsky sugjeroi:
  - Mos të vendosim në premierë?
  Medvedev tundi kokën e lyer:
  - Nuk mendoj, pas një disfate të tillë në raundin e dytë, të më japin kryeministrin. Kjo nuk do të jetë më politikisht korrekte.
  Zhirinovsky logjikisht vuri në dukje:
  - Gjithsesi, në vendin tuaj duhet të jetë dikush nga Rusia. Pra, kush nëse jo ju?
  Medvedev sugjeroi:
  - Me shumë mundësi, Andrei Navalny!
  Zhirinovsky nxori dhëmbët dhe rënkoi:
  - Andrei Navalny? Le të mos ndodhë kjo!
  Medvedev ngriti supet dhe tha i hutuar:
  -Ku po shkon?
  Zhirinovsky bërtiti:
  - Po, do t'i arrestoj të gjithë!
  Medvedev tundi dorën:
  - Mjaft! Koha jonë duket se ka mbaruar! Unë jam duke shkuar me pushime në Ishujt Kanarie. Çfarë do të bësh?
  Zhirinovsky, duke i zbehur sytë me dinakëri, u përgjigj:
  - Loboni për interesat e miqve tuaj! Derisa Zelensky mori detyrën si president i Rusisë dhe Ukrainës!
  Medvedev tha me trishtim:
  - Fatkeqësisht, kjo nuk është aq e thjeshtë... Atëherë do t'ju heqin tre lëkura!
  Zhirinovsky, duke ngushtuar sytë me dinakëri, pyeti:
  - Të lutem më bëj një marshall të Federatës Ruse! Epo, sa vlen për ju!
  Medvedev mendoi për disa sekonda dhe më pas shpalli:
  - Mirë! Unë do të bëj jo vetëm ty marshall, por edhe Beria do ta rikthej në gradën marshall! Do të jetë e drejtë!
  Zhirinovsky tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Në lidhje me Berinë, po!
  Medvedev ngushtoi sytë dhe pyeti:
  - Po në raport me ju?
  Zhirinovsky u përgjigj sinqerisht:
  - Dhe më trajto si mbret! Unë e shpërblej kë të dua!
  Medvedev tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, ashtu qoftë!
  Dhe ai urdhëroi përgatitjen e të dy dekreteve për dhënien e gradave të marshallëve.
  Presidenti në detyrë i Rusisë u gëzua. Duke menduar se tani ai mund të shijojë plotësisht lojërat kompjuterike.
  Dhe ata janë shumë argëtues për të luajtur ...
  Por në të vërtetë, pse presidenti do të bënte diçka tjetër? Tani teknologjia është zhvilluar aq shumë sa mund të jesh kushdo. Edhe nga Zoti Zot. Dhe konkretisht në lojë për të krijuar universe.
  Për shembull, në zyrën e presidentit në detyrë ka një numër të madh lojërash të ndryshme, duke përfshirë ato më moderne.
  Medvedev vendos të luajë një lojë strategjike në kohë reale. Gjermania në vitin 1939. Epo, pse po përdorni kodin e një mashtruesi? Ju shtoni vetes pesë mijë Pantera, tre mijë Tigra dhe dhjetë mijë Focke-Wulfs. Dhe ju i vendosni këto forca kundër armikut. Dhe ju sulmoni Poloninë, e cila nuk ka as një të dhjetën e këtyre forcave.
  Dhe lufta vazhdon si të doni, me një qëllim dhe fitimtar. Medvedev, për të qenë i sinqertë, është një pushtues i madh këtu. E shtyp armikun sikur shtyp kumbullat me shtypës.
  Polonia u rrafshua lehtë dhe më shpejt se në historinë reale. Ju sulmoni Francën. Ju lëshoni dhjetë mijë tanke E-75 drejt saj duke përdorur një kod mashtrues. Le ta pranojmë, makina të mrekullueshme. Të cilat janë krejtësisht të paprekshme ndaj armëve franceze, por vdekjeprurëse në distanca të gjata. Ata qëllojnë makinat e armikut.
  Medvedev madje kërcen nga gëzimi. Ashtu si në lojë, ai lëviz shpejt, dhe tashmë po merr Parisin... Dhe pastaj ç'të themi për vogëlsitë? Le të marrim në të njëjtën kohë Spanjën, që Franko të mos mërzitet shumë.
  Dhe për sulmin në Gjibraltar ne do të përdorim avionë reaktivë. Ku do të shkojnë britanikët?
  Sigurisht, në të njëjtën kohë ne përdorim fonde për të ndërtuar luftanije dhe aeroplanmbajtëse. Atëherë do të jetë e vështirë për Britaninë. Këtu janë njëqind aeroplanmbajtëse dhe dyqind anije luftarake. Kjo do të jetë një forcë kolosale.
  Dhe pastaj janë anijet zbarkuese. Ju gjithashtu bëni tanke të serisë "E"-U, një evolucion i mëtejshëm i "E". Këtu hedh një tank "E"-50-U, një makinë e tillë që nuk mund ta depërtosh nga asnjë kënd.
  Dhe le të mundojë britanikët. Këtu janë dy vajza të bukura brenda një tanku të tillë duke i bërë syrin presidentit në detyrë të Rusisë.
  Medvedev u jep atyre një puthje si përgjigje.
  Kështu do të luajmë...
  Dhe tanket e fundit po i afrohen Londrës. Dhe pa ceremoni ata marrin kryeqytetin e Anglisë.
  Medvedev këndoi:
  - Bota është e mërzitshme! Të gjithë do ta hamë macen!
  Është, natyrisht, interesante dhe e lehtë për t'u luajtur. Mora kodin e mashtrimit dhe vulos çfarë të duash. Pra, ju kapni Ballkanin dhe shkoni në Afrikë. Ju gjithashtu vulosni, dhe gjithashtu këmbësorinë. Ju bëni trupa, sikur të kishit para. Dhe territori i kapur gjithashtu jep para. Epo, provojeni, ecni nëpër Afrikë.
  BRSS është ende duke hapur frontin. Tridhjetë e katër kundër serisë E-50-U, të cilat dhjetë mijë të tjera u vulosën. Nëse E-50 është një automjet me afërsisht të njëjtin armaturë si Tiger-2, vetëm pjerrësia racionale është më e madhe, dhe armatimi është pak më i fortë dhe motori është më i fuqishëm. E-50-U, me peshë të barabartë, është i krahasueshëm me T-64 Sovjetik, madje ka një motor turbinë me gaz më të fuqishëm.
  Po, forcat nuk janë të barabarta. Këtu luftojnë breza të ndryshëm tankesh.
  Dhe Medvedev, natyrisht, po ecën me një kalë të zi.
  Forcat, natyrisht, nuk janë të krahasueshme. Ju gjithashtu mund të shtoni E-75-U, kjo është një makinë vrasëse në squat, e padepërtueshme edhe nga armët e anijeve.
  Dhe si do të shkelë veten. Asgjë nuk mund ta ndalojë atë.
  Medvedev luan si një djalë i vogël. Eh, në rregull, atëherë si. Dhe askush nuk është i etur për ta parë atë. Ai humbi dhe presidenti në detyrë u harrua.
  Të gjithë i duan vetëm fituesit.
  Dmitry Anatolyevich këndoi:
  Dhe ne sfidojmë stuhitë,
  Nga çfarë dhe pse...
  Jetoni në botë pa surpriza,
  Është e pamundur për askënd
  Fat i mirë, dështimi,
  Të gjitha kërcimet, lart e poshtë,
  Vetëm në këtë mënyrë dhe jo ndryshe,
  Vetëm në këtë mënyrë, dhe jo ndryshe!
  Rroftë surpriza!
  Surprizë! Surprizë!
  Rroftë surpriza!
  Surprizë! Surprizë!
  Rroftë surpriza!
  Dhe Medvedev u bë më i gëzuar. Tani trupat e tij kanë pushtuar Ukrainën, Bjellorusinë dhe po i afrohen në mënyrë të pashmangshme Moskës!
  Ish-presidenti rus thotë:
  - Se jeta jonë është një lojë!
  Dhe e merr kryeqytetin e BRSS me stuhi. Natyrisht, kundër ushtrisë së vitit 1941, ai ka tanke me karakteristika të viteve gjashtëdhjetë, madje edhe të shtatëdhjeta, dhe kryesorja është se ka shumë.
  Medvedev i shkel syrin vetes... Kryeqyteti Moska është marrë. Dhe tani ju mund të merrni përsipër Kaukazin... Dhe në të njëjtën kohë, merrni për vete jugun e Afrikës. Dhe do të kalojë në Argjentinë.
  Dhe prej andej sulmoni SHBA-në. Ai është një komandant i lezetshëm. Armiku mbetet prapa si në sasi ashtu edhe në cilësi të trupave.
  Medvedev këndon me entuziazëm:
  - Ne do të shkojmë me guxim në betejë! Për pushtetin e sovjetikëve! Dhe ne do t'i fshijmë të gjithë në mut në luftën për këtë!
  Medvedev u hoq përkohësisht nga loja. Ministri rus i Mbrojtjes, i cili zëvendësoi Shoigu Trubetskoy, thirri. Ai e pyeti presidentin ende në detyrë:
  - Kur do të bëjmë betimin për kreun e ri?
  Medvedev u përgjigj shkurt:
  - Aty ku duhet, në inaugurim!
  Trubetskoy vuri në dukje:
  - Presidenti i ri i një vendi të bashkuar dëshiron të inaugurohet javën e ardhshme. Që të mos kenë kohë për të vjedhur!
  Medvedev leh:
  - Kjo nuk është sipas kushtetutës dhe ligjeve tona!
  Trubetskoy vuri në dukje:
  - Dhe Jelcin e miratoi këtë kushtetutë jo sipas ligjit dhe kushtetutës së vjetër. Në fakt, shumë menduan se Putini do të propozonte një kushtetutë të re, por disi nuk ndodhi!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Nuk është ideja më e mirë që çdo president i ri të miratojë një kushtetutë të re!
  Trubetskoy kundërshtoi:
  - Por Putini mundi! Ai ishte më i ftohtë se Jelcin, dhe ju, Dmitry Anatolyevich!
  Medvedev tundi kokën dhe ra dakord:
  - Më ftohtë dhe më e rëndësishmja më me fat! Pa Putinin, gjithçka shkoi keq dhe Zelensky mori pushtetin në Rusi.
  Trubetskoy vuri në dukje:
  - Dhe Lukashenko kishte një shans, por ai humbi kohën e tij. Duhet të kishim ecur më shpejt!
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Lukashenko kishte frikë nga zgjedhjet konkurruese në Rusi. Dhe Zelensky nuk do të kishte marrë rrezik nëse zemra e Putinit nuk do ta duronte. Të menaxhosh kaq shumë vendin me dorë është djegur! Putini patjetër u dogj në punë!
  Trubetskoy sugjeroi:
  - Epo, a duhet ta pranojmë inaugurimin në një datë më të shpejtë apo jo?
  Medvedev u përgjigj me guxim:
  -Bëj si të duash! Nuk me intereson me! Do të tërhiqem në pension të nderuar dhe do të jetoj për kënaqësinë time. Ndoshta do të udhëtoj nëpër botë! Unë kam qenë tashmë edhe president edhe kryeministër për një periudhë rekord për Rusinë! Sa kohë mund të kapeni për fronin?
  Trubetskoy ra dakord:
  - Epo, nëse po, atëherë le të vijnë ndryshimet! Çfarë të bëni me Shoigu?
  Medvedev u përgjigj ftohtë:
  - Lëreni të pushojë! Pensioni i marshallit është i madh. Lëreni të udhëtojë nëpër botë. Ju lejova të keni pronë jashtë vendit!
  Trubetskoy tundi me kokë dhe tha:
  - Putin e izoloi Rusinë nga bota! Edhe pse u pikëlluam me fjalë në thellësi të shpirtit tonë, u gëzuam për vdekjen e tij! Sa për Zelensky, do të shohim! Shumë prej nesh donin urdhra si në Perëndim. Merrni si në SHBA, por punoni... Si në BRSS!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Epo, nën Stalinin, zyrtarët punonin intensivisht! Mos mendoni se ishin plot me mjaltë!
  Trubetskoy pyeti:
  - Cfare do te besh?
  Medvedev kujtoi:
  - Unë kam qenë president dhe do të tërhiqem si president. Ajo është e madhe... Dhe unë do ta shijoj jetën! Pse tjetër të punoj!
  Trubetskoy kujtoi:
  - Zelensky mund t'ju japë postin e këshilltarit me të!
  Medvedev e hoqi dorë:
  - Aj! Ai është mjaft i zgjuar pa këshillën time! Me pak fjalë - kryeni inaugurimin! Dmitry Anatolyevich dërgoi të tijën!
  Trubetskoy ra dakord:
  - Inaugurimi po!
  Medvedev e mbylli telefonin. Vendosa të përfundoj lojën. Diçka për të cilën nuk kam pasur kohë më parë. Dhe të paktën të shtypni mendërisht Shtetet e Bashkuara.
  Ose më saktë në lojë. Sidoqoftë, Sherman amerikan është i dobët kundër E-75-U. Por Shtetet e Bashkuara kanë shumë avionë, edhe nëse nuk janë aq të fuqishëm sa avionët gjermanë.
  Por cilësia, natyrisht, nuk është e njëjtë! Krauts po grumbullojnë rezultate intensive. Sidomos pilotët: Albina dhe Alvina! Dhe këto janë vajza që dallohen për entuziazmin e tyre kolosal.
  Medvedev po përparon në Amerikë nga jugu. Dhe në të njëjtën kohë tanket e tij po lëvizin nëpër Siberi. Ai po argëtohet. Nga rruga, pse të mos pushtoni ende Japoninë? Në këtë lojë ju gjithashtu mund të vrisni aleatët tuaj. Strategji e avancuar. Aplikoni kodin e mashtruesit dhe do të jeni më të fortë se kundërshtari juaj si në sasi ashtu edhe në cilësi. Jo luftë, por kënaqësi e pastër. Këtu janë makineritë e avionëve pa bisht, amerikanët as nuk mund t'i arrijnë.
  Më saktësisht, për të arritur atje. Dhe përdorni raketa të kontrolluara nga radio! Dhe ngacmojnë amerikanët. Medvedev e pëlqen shumë këtë lojë. Dhe lëvizni trupat. Meksika është marrë. Qytetet amerikane po bien njëri pas tjetrit. Një kënaqësi e tillë.
  Dhe në lindje, tanket e serisë "E"-U hyjnë në Indi. Por çfarë mund t'i kundërshtojnë britanikët? Për më tepër, Rajhu i Tretë tashmë ka grumbulluar burime dhe po prodhon teknologjinë më moderne pa një kod mashtrues.
  Por Medvedev vendosi të përmirësojë pak Panterën. Këtu është "Pantera" e parë e rregullt - forca të blinduara ballore 80 - 110 mm, forca të blinduara anësore 50 mm, një top 75 mm, gjatësia e tytës 70 EL, motori 650 kuaj fuqi. Këtu është "Panther"-2 me forca të blinduara ballore nga 120 deri në 150 milimetra, anët 60 mm, një top 88 mm me gjatësi tyta 71 EL dhe një motor 850 kuaj-fuqi. Po, një makinë serioze. Dhe është më e rëndë jo në dyzet e pesë, por pesëdhjetë tonë dhe ka një siluetë më të shkurtër.
  Por "Pantera"-3. Armatura frontale nga 150 deri në 200 milimetra, anët 82 milimetra, një armë prej 88 milimetra me një gjatësi fuçi 100 EL dhe një motor 1200 kuaj fuqi - pesha 55 ton. Pajtohem, një makinë e tillë është përgjithësisht super kundër Shermans.
  Por ka "Panter"-4. Ka forca të blinduara ballore nga 200 deri në 250 mm në pjerrësi, dhe armaturë anësore prej 160 mm. një armë 105 mm me gjatësi tytë 100 EL. Ky është tashmë një përbindësh që peshon 65 tonë dhe me një siluetë të ulët. Motorri me turbine me gaz 1500 kuaj fuqi. Sigurisht, një zhvillim i shkëlqyer serial, i aftë për të luftuar edhe me IS-7 Sovjetik. Për më tepër, IS-7 nuk ishte prodhuar në masë.
  Por ka makina më të forta. Vrapimi "Panther"-5, forca të blinduara ballore 250 bykë në një kënd prej 45 gradë, balli frëngji 300 mm në një kënd, ana 210 në një kënd, armë 128 mm në 100 EL, pesha e një tanku më të avancuar 75 ton, 2000 kuaj fuqi fuqia e turbinës me gaz të motorit . Një makinë më e lartë se të gjitha modelet sovjetike dhe amerikane. I aftë për të depërtuar IS-7 nga distanca luftarake dhe për të përballuar goditjet ballore. "Panther"-5 është përgjithësisht një teknologji e shkëlqyer. BRSS nuk ka asgjë më të fortë se IS-7. Dhe gjermanët kanë gjithashtu pesë lloje Tigrash.
  Pasi pushtoi pjesën më të madhe të territorit amerikan, Medvedev vendosi të përzënë edhe Tigrin. Epo, "Tiger" është i pari që të gjithë e njohin. Armatura e përparme është 100-110 milimetra me pothuajse asnjë pjerrësi, dhe armatura anësore është 82 milimetra pa pjerrësi. Dhe topi 88 mm, gjatësia e tytës 56 EL, është një tank vërtet ulëritës. Për dallim nga "Panthers", ku vetëm seria e parë luftoi në të vërtetë dhe kishte mostra të së dytit. Tank "Tiger"-2 i njohur më mirë si "Tigri Mbretëror".
  Armatura e përparme: 120-150 mm në pjesën e përparme të bykut në një kënd 50 gradë, 185 mm në pjesën e përparme të frëngjisë në një kënd të lehtë dhe 82 mm në anë në një kënd 60 gradë. Është i mbrojtur mirë në ballë, pak më i mirë se Tigri në anë dhe ka një top 88 mm me gjatësi tyta 71 EL. Nga tanket e prodhimit të Luftës së Dytë Botërore, më të mirat për sa i përket armatimit dhe mbrojtjes ballore, pesha 68 ton, motori 700 kuaj fuqi - mjaft i dobët në performancën e drejtimit.
  "Tiger"-3 është një automjet i projektimit. Armatura frontale është 150-200 milimetra në një kënd prej 45 gradë, pjesa e përparme e frëngjisë është 240 milimetra në një kënd. Anët 160 milimetra me mburoja të pjerrëta. Tre lloje armësh të ndryshme: një top 88 mm 100 EL, një top 105 mm 70 EL dhe një top 105 mm 100 EL me një motor 1000 1200 kuaj fuqi. Me një plan urbanistik më të dendur dhe një peshë prej 75 ton. Po, makina është serioze dhe shumë e rrezikshme. Dhe një armaturë ballore edhe më e fuqishme "Tiger"-4 250 - byk i prirur në 45 gradë, balli 300 milimetra i prirur, anët 210 milimetra, armë 128 milimetra 100 EL gjatësi fuçi, ose 150 milimetra gjatësia e fuçisë, 510 milimetra, pesha 051 EL, 56 motor turbinë me gaz me kuaj fuqi. Një tank shumë i fuqishëm.
  Por edhe më i freskët është "Tiger"-5. Armatura ballore: balli i bykut 350 mm në një kënd prej 45 gradë, balli i frëngjisë 400 mm në një kënd prej 50 mm. Anët janë të pjerrëta 300 mm. Një armë 150 mm 100 EL, ose një armë 174 mm 70 EL, ose një armë 210 mm 38 EL. Pesha është 100 ton, motori me turbinë me gaz është 2500 kuaj fuqi. Makina më e fuqishme nuk do të depërtojë as në IS-7 dhe në kantarionin. Ky mund të përdoret kundër Amerikës. Edhe pse duhet thënë se "Tiger"-5 nuk ishte as në projektet në historinë reale. Por nuk është faji i askujt që lufta përfundoi kaq shpejt.
  Por loja virtuale e tankeve mund të përmirësohet.
  Medvedev filloi të sulmojë kryeqytetin amerikan Uashington dhe qytetin më të madh të Nju Jorkut. Këtu vërtet mund të punosh dhe të fitosh.
  Edhe pse virtualisht. Këtu Uashingtoni po digjet dhe tanket gjermane po lëvizin përgjatë tij. Dhe askush nuk mund të ndalojë Tigers-5.
  Medvedev po përfundon një sulm kokëfortë ndaj kryeqyteteve amerikane dhe duket si një fitore. Por përpara është edhe Japonia.
  . KAPITULLI Nr. 5.
  Çfarë tjetër mund të bëj në lojë? Por familja e tankeve Lev nuk hyri kurrë në prodhim. Këta janë vërtet monstra këtu. Por në Luftën e Dytë Botërore, këto makina të serive të mëvonshme ishin madje të tepërta. Dhe aq më tepër kundër Japonisë me tanket e saj të vogla dhe të mesme.
  Por Dmitry Medvedev vendosi t'i largonte pak.
  Këtu është rezervuari i parë Lev, që ekziston vetëm në projekte, dhe vetëm pjesërisht i mishëruar në metal. Armatura ballore e bykës është 120 milimetra në një kënd prej 45 gradë, armatura ballore e frëngjisë është 240 milimetra në një kënd, anët janë 82 milimetra, arma është 105 milimetra, gjatësia e tytës është 70 EL, e gjithë 80 ton, motori eshte 800 kuaj fuqi. Në përgjithësi, një makinë që mund të ishte shfaqur së bashku me Tigrat dhe Panterat në Bulge Kursk. Me një armë shumë të fuqishme për kohën e saj dhe mbrojtje të shkëlqyer të ballit të frëngjisë. Por për fat të mirë ajo nuk u shfaq. Automjeti i projektit "Lev"-2. Balli i bykut është i pjerrët 250 milimetra, balli i frëngjisë është i pjerrët 300 milimetra. Anët janë të pjerrëta 200 milimetra. Armë ose 128 mm 100 EL ose 210 mm 38 EL. Pesha 100 ton, motori 1800 kuaj fuqi. Ajo nuk ka asnjë të barabartë në fuqinë e saj. Superior ndaj IS-7, i cili mund ta godasë atë vetëm në anën. Por më pas ju vozitni më tej dhe shfaqet "Lion"-3, duke ndjekur gjithashtu një përbindësh. Armatura frontale e bykut është 350 mm, frëngjitë janë 450 mm, me një pjerrësi anësore 300 mm në pjerrësi, një top 150 mm në 100 EL, ose 175 mm në 70 EL, ose 210 në 56 EL, ose një raketë lëshuese në 400 mm. Pesha është 120 ton, motori është 2500 kuaj fuqi.
  Po, kjo është një forcë e jashtëzakonshme.
  Tank "Lion"-4 është një tjetër super përbindësh. Armatura ballore e bykut është 450 mm, armatura ballore e frëngjisë është 500 mm. Anët e bykut dhe frëngjisë janë të pjerrëta 400 mm. Një top 175 mm në 100 EL, një top 210 mm në 70 EL, një raketë 500 mm. Pesha e makinës është 150 ton, motori është turbinë me gaz 3500 kuaj fuqi. Nga një distancë e gjatë depërton në të gjitha tanket, duke përfshirë IS-7 dhe amerikanin T-93. Dhe as armët detare nuk mund të depërtojnë në të. Kjo është një makinë e fuqishme dhe me një top shtesë.
  Por Lev-5 edhe më i fuqishëm është mbreti i tankeve. Armatura ballore e bykut është 600 mm në një kënd prej 45 gradë, frëngji është 800 mm e trashë, anët janë 550 mm në një kënd. Një top 210 mm në 100 EL, një top 300 mm në 70 EL, një raketë 600 mm. Pesha e makinës është 200 ton, motori i turbinës me gaz prodhon 5000 kuaj fuqi. E padepërtueshme për pothuajse të gjitha llojet e armëve, përveç raketave me fuqi të lartë , veçanërisht armëve dhe bombave të kalibrit të madh. I aftë për të qëlluar në luftanije dhe aeroplanmbajtëse. Vërtet një super tank.
  Epo, me pak fjalë, ka diçka për të luajtur. Medvedev po ushtron presion mbi Japoninë.
  Por ai është ndërprerë përsëri.
  Drejtori i FSB-së telefonon dhe thotë:
  - Dmitry Anatolyevich, do të jepni një konferencë për gazetarët?
  Medvedev deklaroi me vendosmëri:
  - Ende jo!
  - Pse?
  Presidenti në detyrë u përgjigj:
  - Kam të drejtë të jap intervista apo jo! Kështu që vendosa të mos e jap akoma!
  Drejtori i FSB-së tundi me kokë:
  - Mund të jesh i qetë tani për tani! Intervista nuk do të largohet! Por ne do të kërkojmë një vend tjetër!
  Medvedev vuri në dukje:
  - Të gjithë, qetësohuni! Sido që të jetë, pensioni i gjeneralit tuaj është i madh! Mund të jetosh pa punuar!
  Drejtori i FSB pyeti i habitur:
  - A nuk është për të ardhur keq të ndahesh me një fuqi kaq të madhe?
  Medvedev u përgjigj sinqerisht:
  - Është për të ardhur keq, sigurisht, por një person i nënshtrohet të pashmangshmes!
  Medvedev u rikthye sërish në lojë. Ish-presidenti i vendit më të madh dhe më të pasur me burime në botë më në fund ia doli mbanë. Dhe pse të mos luajnë nëse mund të bëjnë pa të tani. Edhe pse ai është ushtrues detyre i kreut të shtetit.
  Por si mund ta shmangni tundimin për të prerë veten në një lojë të tillë? Epo, trupat gjermane arritën në Chukotka. Për fat të mirë, lëvizja e pajisjeve në lojë është shumë më e lehtë sesa në realitet. Dhe ata shkojnë në Kinë. Dhe atje ata hynë në betejë me japonezët. Sigurisht, duke përdorur kodin e mashtrimit, Medvedev nxori tanket Lev-5 dhe i hodhi kundër samurajve. Dhe këto janë me të vërtetë makina super të klasit.
  Si shtypen samurai. Por ende nuk është kufiri i përsosmërisë.
  Por pse, derisa të mbarojë Lufta e Dytë Botërore, nuk është e mundur të kalosh nëpër nivele tankun më të rëndë gjerman "Mouse"?
  Ky është me të vërtetë një rishpërndarje e përsosmërisë dhe kurora e bukurisë. Më saktësisht, çfarë mund të ndodhë nëse gjigantomania evoluon.
  Medvedev filloi t'i largonte Minjtë.
  Tanku i Miut, një tank që ekziston në të vërtetë në metal, më i rëndëi nga ata që në të vërtetë ishin mishëruar në metal, ngasin dhe madje luftuan. Armatura ballore e "Mouse" është 150 mm në fund të bykut, 200 mm në pjesën e sipërme të bykut, 250 mm në pjesën e përparme të frëngjisë dhe 210 mm në anët. Siç mund ta shohim, tanku, edhe në versionin e tij të parë, është i padepërtueshëm për të gjithë tanket serike sovjetike në ballë dhe madje edhe në anën. IS-2 dhe SU-100 nuk mund të depërtonin në këtë tank nga asnjë kënd. Vetëm IS-7 mund të krijojë probleme për Maus dhe në fakt të luftojë këtë tank. Por IS-7 u shfaq vetëm pas luftës dhe nuk hyri kurrë në prodhim. Dhe "Minjtë" tashmë mund të luftonin në front në 1943. Ky tank ka dy armë: një tytë të shkurtër 75 mm dhe një 128 mm 55 EL, të aftë për të depërtuar në të gjitha tanket sovjetike, përveç IS-7 kokë më kokë. Për më tepër, IS-2 nga një distancë e gjatë. Kishte edhe një top 150 mm.
  "Mouse" peshonte 188 tonë dhe kishte një motor 1250 kuajfuqi, që ende nuk mjafton. Në përgjithësi, makina është më e forta për kohën e saj dhe nuk ka të barabartë.
  "Mouse"-2 është një automjet i projektimit. Më perfekte. Në historinë reale, makina supozohej të ishte më e ulët në siluetë dhe më e lehtë. Por në lojë, sigurisht, makina u bë më e përsosur, më e ulët në siluetë, më e dendur në paraqitje, por edhe më e rëndë. Armatura ballore e bykut të Miut është 2 350 mm. Armatura ballore e frëngjisë është 450 milimetra. Anët 300 mm. Topat janë me tytë të gjatë 75 mm dhe 150 mm 70 EL, ose një obus 210 mm, ose një raketë 400 mm. Pesha 200 ton. Motorri me turbine me gaz 2000 kuaj fuqi.
  "Mouse"-3 makinë lojrash. Perfekte gjithashtu. Armatura ballore e bykut është 600 mm, frëngjia është 800 mm, anët janë 550 mm. Armë 88 mm 100 EL, për luftimin e tankeve armike dhe 210 mm 70 EL. Ose një raketë 550 mm. Pesha e rezervuarit është 250 ton, motori i turbinës me gaz është 4000 kuaj fuqi. Tanku është pothuajse i padepërtueshëm me pothuajse të gjitha armët, përveç atyre më të fuqishme.
  "Mouse"-4 është një evolucion i ri i gjigantomanisë dhe më i avancuar. Armatura ballore e bykut është 1000 mm në një kënd prej 45 gradë, armatura ballore e frëngjisë është 1200 mm në një kënd. Anët janë të pjerrëta 850 mm. Armatimi: Top 105 mm 10EL për luftimin e tankeve armike dhe mjaft i mjaftueshëm kundër pothuajse të gjitha llojeve të mjeteve. Armë 300 mm në 70 EL, për shkatërrimin e fortifikimeve dhe të tepërta për tanke. Ose në vend të kësaj, një raketë 750 mm.
  Pesha e automjetit është 350 ton, që nuk është aq shumë për armaturë dhe armë të tilla. Edhe armët e një luftanijeje nuk mund të depërtojnë ballë për ballë në një mjet të tillë. Vetëm një goditje e drejtpërdrejtë nga një raketë e fuqishme lundrimi ose një bombë shumë e madhe mund të shkatërrojë një makinë të tillë. Nga të gjitha këndvështrimet është i padepërtueshëm nga të gjitha tanket dhe armët vetëlëvizëse të Luftës së Dytë Botërore. Motorri eshte turbine me gaz 6000 kuaj fuqi.
  Epo, "Mouse"-5 është niveli më i lartë i kësaj serie. Armatura ballore e ballit të bykut është 1600 mm në një kënd, balli i frëngjisë është 2000 mm, anët janë 1500 mm në një kënd.
  Një top 128 mm me një 100 EL për të luftuar të gjitha tanket, mjaft i mjaftueshëm kundër të gjitha markave duke përfshirë IS-7 dhe një raketë 900 mm. Armët e tjera janë jopraktike. Ka një duzinë mitralozë. Pesha e rezervuarit është 500 ton. Motori me turbine me gaz 10000 kuaj fuqi. Makina është, le të themi, vetë perfeksioni. Pothuajse asgjë nuk mund t'ju godasë në ballë. Super tank...
  Sidoqoftë, nëse dikush mendon se është e pamundur të dalësh me ndonjë gjë më të lezetshme se "Mouse"-5, atëherë kjo nuk është aspak e vërtetë. Imagjinata e autorëve të një loje të mirë për Luftën e Dytë Botërore është e pakufishme.
  Për shembull, ekziston edhe "Rat". Në historinë reale, ky tank mban rekordin për nga madhësia midis të gjitha automjeteve të projektit, madje pjesërisht u mishërua në metal.
  Tanku "Rat" ka forca të blinduara ballore 400 mm, dhe armatura anësore është gjithashtu pak e prirur. Armatimi: katër armë 210 mm, ose një armë 800 mm dhe dy obusa 150 mm, njëmbëdhjetë armë kundërajrore. Pesha është 2000 ton, motorët me naftë kanë një fuqi totale prej 10,000 kuaj fuqi.
  Tank "Rat"-2 është një evolucion i automjetit të projektimit me një plan urbanistik më të avancuar. Frontal dhe çdo forca të blinduara prej 800 mm, me një kënd të madh të prirjes racionale. Armatimi është një top 1000 mm dhe katër topa 150 mm, gjashtëmbëdhjetë armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektivat tokësore dhe ajrore. Pesha është 3000 ton, motorët me turbina me gaz, fuqia totale është 20,000 kuaj fuqi.
  "Rat"-3 është një makinë edhe më e fuqishme dhe e avancuar. Armatura 1200 - milimetra në një kënd. Armatimi: një top 1250 mm dhe gjashtë topa 150 mm. Njëzet armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektivat ajrore dhe tokësore. Pesha është 4000 ton, motorët me turbina me gaz, fuqia totale është 35,000 kuaj fuqi.
  "Rat"-4 është një makinë edhe më e fuqishme dhe më e avancuar, armaturë 1600 mm në një kënd. Armatimi - një top 1600 mm dhe nëntë topa 150 mm, njëzet e pesë armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektivat ajrore dhe tokësore. Pesha është 5000 ton, motorët me turbina me gaz, të përmirësuar, fuqia totale 50,000 kuaj fuqi.
  "Rat"-5 është rezervuari më i lezetshëm. Armatura prej 2500 milimetrash nga të gjitha anët. Armatimi: një top 2500 mm. Dhe pesëmbëdhjetë hauci 150 mm. Dyzet armë kundërajrore të afta për të qëlluar në objektiva ajrore dhe tokësore. Pesha 10,000 ton. Reaktor bërthamor si motor, fuqi mbi 100,000 kuaj fuqi.
  Tanki është në të vërtetë më i bukuri në lojë. Dhe për sa i përket peshës dhe karakteristikave të tjera.
  Epo, mund t'ia besoni sulmin e Tokios "Rat"-5. Vërtetë, është aq e shtrenjtë sa duhet të ekzekutoni kodin e mashtrimit disa herë.
  Por në përgjithësi, Medvedev mund të jetë i kënaqur. Ai luajti tërësisht.
  Dhe më në fund pashë "Rat"-5 në realitetin virtual. Si të luash mirë në mënyrë të pandershme.
  Por pastaj ata e thërrasin përsëri Medvedevin.
  Këtë herë zëvendëskryeministër i parë dhe ushtrues detyre i kryeministrit është Siluanov.
  Ai tha me një ton të trishtuar:
  - Ne humbëm Dmitry Anatolyevich! Pothuajse të gjitha fletët e votimit tashmë janë numëruar!
  Medvedev tha me zgjuarsi:
  - Më mirë të humbasësh mirë sesa të fitosh keq!
  Siluanov u befasua:
  - Si është e mundur kjo?
  Medvedev shpjegoi:
  - Nëse Vitaliy Klitschko do të ishte zgjedhur kryebashkiak i Kievit për herë të parë, rikthimi i tij në ring nuk do të kishte ndodhur. Në vend të një kampioni të madh, kryetari i bashkisë do të ishte për të qeshur!
  Siluanov u pajtua me këtë:
  - Po, keni të drejtë, Dmitry Anatolyevich! Klitschko kishte një avantazh për të humbur... Por fatkeqësisht nuk kishit asnjë gjurmë të një avantazhi të tillë!
  Medvedev këndoi si përgjigje:
  - Unë jam i lirë, si një zog në qiell,
  Unë jam i lirë, pasi kam harruar se çfarë do të thotë frika...
  Unë jam i lirë si era e egër
  Unë jam i lirë në realitet, jo në ëndërr!
  Siluanov mërmëriti:
  - Po, ju jeni thjesht një poet Dmitry Anatolyevich! Dikush mund të shkruajë vargje për ju!
  Medvedev u përgjigj seriozisht:
  - Në çdo rast, tani mund të bëj me qetësi gjënë time të preferuar - duke luajtur lojëra kompjuterike! Dhe para kësaj, për njëzet vjet tani unë mund ta përballoja këtë vetëm në ndeshje dhe fillime!
  Siluanov mërmëriti turbullisht:
  - Në lojëra?
  Medvedev konfirmoi:
  - Pikërisht lojëra! Dhe do të ishte e dobishme për ju të studioni një strategji ushtarako-ekonomike!
  Zëvendëskryeministri i parë me hezitim u shpreh:
  - Unë preferoj praktikën!
  Medvedev tha në përgjigje:
  - Realiteti i keq është i mallkuar, mund të të çmendë!
  Siluanov u përgjigj ftohtë:
  - Dëshironi të ikni nga realiteti me botën e lojërave? E lavdërueshme!
  Kishte ironi në fjalët e kryeministrit në detyrë.
  Medvedev tha:
  - Më lejoni të var yllin e heroit të Rusisë edhe për ju!
  Siluanov këshilloi:
  - Varuni zoti President!
  Medvedev qeshi dhe u përgjigj:
  - Ndoshta kjo është një ide e mirë! Ndryshe, Putin u shpërblye vetëm pas vdekjes!
  Kryeministri në detyrë u përgjigj:
  - Faleminderit zoti President!
  Medvedev vazhdoi melodiozisht:
  - Për sytë bosh budallenj...
  Siluanov këndoi së bashku:
  - Për faktin se gjithçka është e mundur ...
  Medvedev përfundoi:
  - Por nuk mund të jetosh!
  Kryeministri në detyrë u përgjigj:
  - Por seriozisht, me shumë mundësi do të më heqin! Duket se ne do të duhet të kacafyten!
  Medvedev u përgjigj ftohtë:
  - Ka shumë vende në Tokë!
  Siluanov pohoi me kokë dhe gurgulloi:
  - Me pak fjalë, zoti President, më premtove një yll hero!
  Medvedev bërtiti në majë të mushkërive:
  - Përgatit një dekret!
  I sollën një letër tjetër çmimi. Si, shkruani presidenti në detyrë.
  Në të njëjtën kohë, Medvedev ia dha atë një bandë njerëzish. Dije tonat!
  Eh, tashmë është shumë vonë dhe presidenti në detyrë i Rusisë e ka zënë gjumi.
  Ai ëndërronte një histori tjetër alternative. Ushtria cariste, e udhëhequr nga Kuropatkin, po lufton për të liruar Port Arthur. Por vetë Medvedev u shfaq në një robot luftarak, me lazer dhe predha termokuarku në madhësinë e farës së lulekuqes, por aq vdekjeprurëse sa bombat e hedhura në Hiroshima.
  Dhe si mundet Medvedev të luftojë japonezët me robotin e tij luftarak? Si u copëtuan samurai, me mijëra. Dhe si u përdorën lazerët dhe blasterët.
  Dhe ata i therën japonezët, konkretisht i therën. Dhe e preu në copa. Dhe kjo i shkatërroi radhët e tyre.
  Medvedev, i cili kishte humbur fronin e tij, gjeti kënaqësinë në betejë. Ai i kosit këta samurai që guxuan të tundnin fronin e shenjtë mbretëror.
  Por a është vërtet keq, le të themi sinqerisht, me gjithë sinqeritet, ishte nën Tsar?
  Zoti i dhuroftë çdo vendi një car të tillë si Nikolla II. Ky është një shembull i vërtetë i një sundimtari inteligjent, dhe në të njëjtën kohë një intelektual.
  Është për të ardhur keq që një jo-entitet i tillë si Kuropatkin e zhgënjeu atë. Dhe tani Medvedev është përballur me japonezët. Dhe le t'i shijojmë ato. Dhe ta bësh këtë është shumë e guximshme.
  Dhe rrezet e lazerit kositin samurai me mijëra. Edhe disa minuta betejë dhe
  Nuk ka ushtri japoneze.
  Çfarë hëngrën zotërinjtë samurai? Dhe tani ndoshta mund të fillojmë të punojmë në anijet tuaja.
  Medvedev ngriti robotin luftarak në ajër dhe nxitoi në pozicionet e flotës së Togos. Çfarë mendon ai se mund të bëjë me kalorësin rus?
  Dhe kjo është sa shpejt nxiton një robot termokuark. Tani ai është tashmë mbi det. Dhe le të fundosim flotën e Togos. Pritini armadilët, kryqëzuesit dhe krijesat e tjera të gjalla.
  Si kjo... Po sikur të hedhim edhe një bombë mini-termokuarku?
  Dhe heroi i ri e braktis atë. Një valë ngrihet dhe fundos anijet e tokës së diellit që po lind.
  Medvedev bërtet në majë të mushkërive:
  - Për Rusinë Nikolla,
  Unë do t'i bëj copë-copë të gjithë japonezët!
  Dhe përsëri, presidenti rus në detyrë shkon në ekstazë.
  Është mirë të luftosh me një robot të tillë.
  Le të mbytim samurain tuaj... Dhe nuk do të ketë Tsushima, japonezët nuk do të kenë asgjë për të luftuar.
  Anijet e fundit samurai tashmë po fundosen. Çfarë fitoreje është kjo!
  Por ka ende pjesë të tokës së diellit në rritje që bllokojnë Port Arthur. Ne duhet t'i trajtojmë vërtet ato. Për të zgjidhur të gjithë kundërshtarët e perandorisë së Car Nikollës.
  Medvedev këndon me entuziazëm:
  - Dhe samurai fluturoi në tokë,
  Nën presionin e çelikut dhe zjarrit!
  Dhe le të shkatërrojmë trupat që rrethuan Port Arthur. Vërtet ndodhi që ra një kala e fuqishme. Dhe Rusia mori një shuplakë në fytyrë. Dhe më e rëndësishmja, ishte më keq se Lufta e Krimesë. Atje, perandoria e Car Nikollës II humbi ndaj koalicionit të Anglisë, Francës, Turqisë dhe Mbretërisë së Sardenjës. Dhe ajo humbi me dinjitet. Dhe këtu është një Japoni, të cilën askush nuk e konsideroi një rival serioz.
  Rusia të mos durojë poshtërimin. Ndoshta kjo është arsyeja pse Stalini, kaq i kujdesshëm dhe i përmbajtur në politikën e jashtme, hapi një front të dytë në Lindjen e Largët kundër Japonisë. Në të vërtetë, samurai e poshtëroi shumë Rusinë cariste.
  Për këtë, shkatërrojini ato me bomba të vogla termokuarku dhe digjni me lazer.
  Kështu që unë nuk guxoj të mposht Rusinë! Oh, Zoti dhëntë që Zelensky të jetë një mbret i suksesshëm.
  Përsëri, rusët dhe ukrainasit janë të bashkuar, dhe së shpejti bjellorusët do t'u bashkohen atyre.
  Dhe do të ketë një trinitet sllavësh!
  Medvedev përfundoi japonezët pranë Port Arthurit dhe nxitoi... Rusia mundi Japoninë. Ajo mori Korenë, Mançurinë, Ishujt Kuril dhe Tajvanin. Ajo gjithashtu detyroi japonezët të paguanin një dëmshpërblim të madh.
  Car Nikolla II forcoi pozicionin e tij; revolucioni dhe mendimi i panevojshëm nuk u shfaqën.
  Rusia cariste vazhdoi të lëvizte nëpër Kinë. Dhe zgjerimi i saj në lindje.
  Por Gjermania e Kaiserit, pavarësisht se Gjermania Cariste po bëhej një fuqi e madhe dhe po rritej edhe më shpejt dhe më shumë se në historinë reale, prapëseprapë vazhdoi dhe hyri në Luftën e Parë Botërore.
  Po, në dy fronte.
  Epo, tani Medvedev ka marrë detyrën për të shkatërruar gjermanët. Ata nuk kanë asnjë arsye për të fyer Car-Baba.
  Dhe si i godet armiqtë me lazer. Dhe le t'i rrahim në Prusinë Lindore si një uragan. Medvedev qëllon në trupat gjermane duke përdorur lazer dhe rrezet e energjisë gravitacionale.
  Në të njëjtën kohë, u shfaqën vajzat. Sigurisht me bikini. Alenka dhe Natasha. Dhe lërini Krauts të presin me shpata dritash.
  Po Car Nikolla i Madh, nazistët nuk e kishin ëndërruar kurrë një gjë të tillë. Çfarë po planifikojnë kundër jush o baballarë?
  Medvedev këndon në mënyrë agresive:
  - Pjepër, shalqi, simite gruri,
  Tokë bujare, e begatë...
  Dhe ai ulet në fron në Shën Petersburg,
  At Car Nikolla!
  Data e inaugurimit u shty herët. Dhe Medvedev u la tërësisht në duart e tij. Për shembull, ndërsa jeni duke u bërë jashtë me fëmijën.
  Medvedev gjithashtu i dha Andropov pas vdekjes yllin e Heroit të Rusisë. Gjë që ndoshta duhet të ishte bërë më herët. Dhe ai nxori një dekret për ndërtimin e një monumenti për Andropov.
  Në të njëjtën kohë, presidenti në detyrë gjithashtu rivendosi Yezhov dhe Yagoda. Pse qëndroni në ceremoni këtu?
  Pastaj ai krijoi një rend të ri me emrin Bobby Fischer. Por nuk mund të thuash asgjë se ai ishte një shahist i madh. Dhe jo vetëm e mrekullueshme, por edhe skandaloze. Ai donte të ishte mbi të gjithë jo vetëm në shah.
  Dhe gjithashtu tre gradë: bronzi, argjendi dhe ari!
  Dhe sigurisht, para së gjithash, Dmitry Medvedev ua dha këtë urdhër: Garry Kasparov, Anatoly Karpov dhe... vëllezërve Klitschko!
  Dhe në të njëjtën kohë, Dmitry Medvedev vendosi Urdhrin e Vladimir Klitschko. Gjithashtu një lëvizje interesante. Tre nivele: bronz, argjend, ar.
  Dhe pastaj është Urdhri Svyatogor, një zgjidhje e shkëlqyer.
  Medvedev drejton dhe pedalon. Dhe ai e shpik këtë përsëri. Ky është një ari. Një ari për të gjithë arinjtë.
  Dhe ai ka ide të reja. Për shembull, jepini çdo rus një makinë të re.
  Ndërkohë, shkoni dhe luani në kompjuter. Ajo që Medvedev donte më shumë nga të gjitha. Pra, ai tani ka nisur një strategji të re. Lufta e niveleve të ndryshme. Për këtë donte të luante presidenti, edhe ai ish.
  Ju filloni me pesë punëtorë dhe një mijë njësi secili: qymyr, hekur, gurë, vaj, ushqim, ar.
  Dhe së pari le të ndërtojmë një qendër komunitare për të prodhuar punëtorë të rinj. Pastaj, ju filloni të zhvilloni miniera dhe bujqësi.
  Para së gjithash, natyrisht, marrja e ushqimit për të përshtatur më mirë punëtorët.
  Medvedev ka kompjuterin më të fuqishëm, më modern. Dhe ju mund të prodhoni shumë njësi.
  Ju ndërtoni një qytet dhe qendra të reja tregtare. Paratë, natyrisht, janë një problem në fillim. Derisa të ndërtoni një mint, një treg, një akademi shkencash, e kështu me radhë.
  Por Medvedev di një mënyrë universale për t'u pasuruar. Punësoni më shumë punëtorë bujqësorë dhe blini burime për bukë. Tregu është shumë i lirë për t'u ndërtuar. Dhe më pas kurseve, bleve një akademi, ndërtove një sharra dhe bëre miniera të reja. Dhe pastaj më shumë... Dhe ari rrodhi - produkti më i shtrenjtë. Sidomos kur nenexhiku e bëri. Dhe atëherë do të jetë e mundur të përmirësohen puset. Kështu rrjedh paraja shumë më argëtuese. Mund të përdoret për përmirësim. Sharra të reja, mjete të reja bujqësore, bonifikimi i tokës, kërkimi i plehrave. Një tip i ri parmendë...
  Më pas, thellimi i puseve dhe pompimi i punëtorëve të rinj. Fermat e reja. Prodhimi i mishit. Ndërtimi i shtëpive. Tek shtëpitë e mjekëve, policëve, puseve, tregjeve, arkitektëve, zjarrfikësve. E kështu me radhë... Mbledhja e taksave. Përmirësime të reja në nxjerrjen e arit. Dhe zhvillimi i hapësirave të reja dhe ndërtesave të punës.
  Dhe tashmë ka gjithnjë e më shumë para... Ka teprica dhe mund të filloni të ndërtoni baraka.
  Loja është interesante dhe sfiduese. Qyteti po rritet. Ende nuk ka luftë. Këtu mund të vendosni kohë paqeje dhe të zgjidhni një armik më të dobët... Në fakt, Medvedev ende po grumbullon forcë në strategjinë ushtarako-ekonomike.
  Është ndërtuar akademia ushtarake. Dhe ju filloni të formoni trupa. Kalorësi, këmbësoria, flakëhedhës, mortaja dhe forca të tjera. Sigurisht , artileri. Ose edhe përsëri, duke përmirësuar puset e uzinës së rezervuarit. Makinat e para janë, natyrisht, të lehta dhe primitive, por ato mund të drejtohen.
  Medvedev u rrëmbye.
  Loja e përpiu presidentin. Ju ndërtoni vetë gjithnjë e më shumë shtëpi të reja. Ato përfshijnë një shkollë skribësh, një bibliotekë dhe argëtime të niveleve të ndryshme. Qofshin muzikantë, kërcimtarë, xhonglerë, lojtarë senet, kopshte zoologjike. Ose një kazino tjetër.
  Dhe, sigurisht, tempuj për perëndi të ndryshme.
  Po, ka shumë fe të ndryshme në perandori. Është më mirë të ndërtoni tempuj të ndryshëm.
  Dhe këtu gjithçka është ndryshe. Dhe xhamitë, kishat, shtëpitë e adhurimit, tempujt budiste, stupat, perënditë pagane.
  Po, një mision i pasur. Ju gjithashtu ndërtoni ura kur kaloni lumin.
  Ka shumë punë. Organizoni edhe festa për fe të ndryshme që të mos ofendohen perënditë.
  Dhe kështu me radhë pa ndërprerje. Dhe puna në Akademinë e Shkencave vazhdon, tani një përmirësim, pastaj një tjetër. Ose një ilaç kundër brejtësve ose kundër insekteve - çfarëdo që përmirëson bujqësinë, shfaqen traktorët.
  Dhe madje edhe perënditë dërgojnë të korra të mira. Kështu që ju mund të largoni tanket dhe fabrikat e avionëve. Duke filluar me aeroplanë të lehtë, mund të arrini bombardues atomikë. Dhe numri i njësive po rritet vazhdimisht. Tashmë ka arritur në njëqind mijë.
  Medvedev luan dhe promovon teknologji të reja. Ende nuk ka frikë. Ju nuk keni pse të luftoni, ju mund të ngrini indeksin e prosperitetit dhe kulturës për popullin tuaj. Dhe kjo gjithashtu ka rëndësi. Por tani ka mjaft para dhe burime.
  Ajo që është edhe më e mirë për lojën është se puset nuk shterohen. Ju mund të nxirrni përgjithmonë burime.
  Dhe ndërtoni qytete të reja në hartë... Ose edhe kënaquni me një piramidë apo një mrekulli tjetër të botës.
  Medvedev po krijon gjithashtu kazerma të reja. Vërtetë, bollëku i trupave zvogëlon indeksin e prosperitetit. Këtu, natyrisht, lind problemi. Por tani për tani nuk ka me kë të luftojë... Por mund të futen teknologji të reja për t'i bërë tanket dhe avionët më të shpejtë. Dhe sillni bombarduesit e rëndë.
  Sidoqoftë, pse jo, duke pasur tashmë tanke të mesme, të mos kapni armikun në nivelin e mesjetës?
  Dhe Medvedev, pasi ka prodhuar më shumë tanke dhe në të njëjtën kohë duke përmirësuar parametrat e tyre, pushton shpejt vendin fqinj.
  Dhe gjithashtu aeroplanë nga lart. Dhe le të bombardojmë armikun me të gjitha forcat. Ju bini shi napalm mbi të.
  Dhe kjo nuk është një lojë sipas rregullave.
  Medvedev shijoi shkatërrimin e qytetit mesjetar. Dhe pastaj i gjithë vendi me ushtrinë e tij primitive. Ai u kënaq dhe fitoi, megjithëse avionët dhe tanket e tij morën dëmtime të vogla. Kështu doli që kapja të ishte relativisht e lehtë. Dhe pastaj përsëri ju ndërtoni një qytet në territorin e pushtuar ...
  Dhe tanket tuaja janë tashmë të rënda. Është e mundur të bashkëngjitni si mbrojtje anti-bërthamore ashtu edhe armaturë aktive.
  Medvedev tashmë kishte dhjetë orë duke luajtur dhe sytë e tij ishin të lodhur dhe filluan të ngjiteshin së bashku. Presidenti në detyrë e zuri gjumi.
  Në fillim, Medvedev po rrotullohej në diçka të paqartë. Por nuk zgjati shumë. Dhe pastaj tanku ultra-modern T-95 fluturoi lart në kodër. Tashmë ishte fundi i vjeshtës dhe rrëke shiu po goditnin armaturën.
  Medvedev tha:
  - Dita vendimtare e betejës për malin Vysokaya! Ai mali që është çelësi i të gjithë mbrojtjes së Port Arthurit. Sot është pikërisht 21 Nëntori, ose 4 Dhjetor sipas stilit të ri. - Profesori i tërbuar goditi armaturën me grusht dhe bërtiti. - Por nuk do të ketë kapje të malit Vysokaya! Skuadrilja e Paqësorit do të jetojë!
  Japonezët pothuajse kanë kapur malin Vysokaya. U zvarritën si milingona, në përrenj të dendur nga të gjitha anët. T-95 hapi zjarr me një top me zjarr të shpejtë 152 mm.
  Alenka shtypi butonin e levës dhe topi automatik goditi japonezët si një armë kundërajrore. Predha të fuqishme të fragmentimit me eksploziv të lartë rrëzuan qindra japonezë me një të shtënë.
  Natasha, nga ana tjetër, qëlloi nga tetë mitralozë të rëndë. Dhe gjithashtu preferova të përdor një levë.
  Medvedev drejtoi tankun, supermakina u ngjit me besim në shpatet e pjerrëta dhe gjurmët shtypën luftëtarët e Tokës së Diellit në rritje.
  Margarita fishkëlleu dhe tha:
  - Ne po bëjmë histori!
  Presidenti në detyrë konfirmoi me zemërim:
  - Sigurisht! Në asnjë rrethanë nuk do të lejojmë që Port Arthur të dorëzohet!
  Alenka, duke qëlluar nga një armë, gjuajti njëzet fishekë në minutë, duke pështyrë një predhë me fuqi të shtuar shkatërruese që peshonte pesëdhjetë kilogramë. Në një minutë, një ton metali dhe eksplozivi shpërtheu me saktësi.
  Dhe vajza goditi shumë saktë.
  Dhe mitralozë, secili qëllonte pesë mijë fishekë në minutë. Ose dyzet mijë plumba të mëdhenj, në një periudhë të shkurtër kohore. Dhe si u përballën me samurain? Si filluan t'i shtypnin.
  Alenka madje këndoi:
  - Dhe tufa armike fluturoi në tokë, nën presionin e çelikut dhe plumbit!
  Tanku rus funksionoi në mënyrë agresive. Këtu ai preu një mijë japonezë, këtu është i dyti. Duke i hequr ato në shtresa.
  Natasha qeshi dhe këndoi:
  - Për lavdinë e Rusisë! Të mos harrojmë kurrë Atdheun!
  Dhe përsëri qëllon nga mitralozët e kalibrit vdekjeprurës. Dhe mijëra japonezë janë të shtrirë të vdekur.
  Medvedev e mori dhe fërshëlliti:
  - Car Nikolla! Ju do të jeni të shkëlqyer.
  Dhe le të shtypim samurain e papërfunduar nën vemjet.
  Margarita vuri në dukje logjikisht:
  - Nikolla II mund të ishte më i madhi i carëve. Ai kishte çdo shans për ta bërë Kinën një provincë ruse - Rusia e Verdhë!
  Medvedev goditi samurain, u vërsul mbi ta si vemje dhe tha:
  - Le të jetë kështu!
  Predha pas predhe fluturoi jashtë. Ata u shumëzuan si pothuajse lëndë, duke kërkuar shumë më pak energji sesa rritja aktuale e atomeve dhe molekulave.
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të këndshëm, madje bërtiti:
  - Në emër të carëve rusë!
  . KAPITULLI Nr. 6.
  Arma gjëmonte dhe gjëmonte. Megjithëse, jo aq me zë të lartë, por i mbytur, ishte e mundur të flitej.
  Margarita e pyeti presidentin në detyrë:
  - Çfarë, numri i predhave është i pafund?
  Medvedev u përgjigj:
  - Kuazi-materia nuk kërkon shumë energji për t'u krijuar. Dhe mbushja e një reaktori termonuklear me ujë është po aq e lehtë sa granatimi i dardhave!
  Margarita fishkëlleu:
  - Po, kjo është e shkëlqyer! Ju mund të bëni akullore me çokollatë edhe në këtë mënyrë!
  Medvedev kundërshtoi me një psherëtimë:
  - Ende jo, por shumë shpejt, po! Gjynah që deri tani marrim vetëm kuazi-materie!
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, duke buzëqeshur me dhëmbë të mëdhenj tigresh, tha:
  - Kjo aftësi për të krijuar materie është gjithashtu thuajse hyjnore!
  Medvedev qeshi. Kishte gjithnjë e më pak japonezë përreth malit dhe gjithnjë e më shumë kufoma. Samurai u përpoq të qëllonte në tank, por më kot. Predhat kërcenin nga armatura si pika shiu.
  Presidenti në detyrë u shpreh:
  - Dhe njeriu është krijuar sipas shëmbëlltyrës dhe ngjashmërisë së Zotit.
  Alenka, duke gjuajtur predha vdekjeprurëse, tha:
  - Nëse është krijuar akoma. Ndoshta ne njerëzit jemi qenia më inteligjente, më e fortë dhe më e fuqishme në univers!
  Medvedev sugjeroi logjikisht:
  - Aq më i nevojshëm është konsolidimi i njerëzimit! Duhet të bashkohemi! Atëherë nuk do të njohim pikëllimin dhe humbjen!
  Natasha tha me besim:
  - Perandoria Cariste është e aftë të bashkojë të gjithë! Dhe bashkoni të gjithë, pa përjashtim, në një monolit!
  Dhe vajza qëlloi përsëri me automatikë. Japonezët dërrmues duke u përpjekur të hyjnë nga krahu i majtë. Granatat nuk dëmtuan tankun T-95. Dhe armët, gjithashtu nga një distancë, ose humbën, ose predhat e tyre ishin të paefektshme. Për më tepër, nuk ka armë depërtuese në asnjë vend të botës. Dhe nuk mund të depërtoni kaq lehtë në një rezervuar të tillë. Mbrojtja e tij është në nivel të lartë.
  Dhe mitralozat kositen dhe predhat fshihen. Dhe ata bëjnë gjithçka në mënyrë specifike, dhe shumë vdekjeprurëse.
  Natasha qeshi dhe tha:
  - Shumë japonezë do të mungojnë!
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Shumë e shumë!
  Dhe ajo ndezi sytë e saj safir. Dhe ka kaq shumë gjëra të ndryshme për këtë vajzë, një terminator i vërtetë.
  Luftëtarët qëllojnë. Dhe samurai rrjedh gjak. Dyzet mijë plumba dhe një ton predha në minutë, kjo është një forcë shumë e madhe shkatërruese.
  Natasha vëren:
  - Ne jemi luftëtarë që pësojmë vdekje të rëndë!
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Dhe jo vetëm vdekja, por burimi i fuqisë në të gjithë universin!
  Margarita tha me maturi:
  - Nëse Rusia cariste pushton të gjithë botën, atëherë të gjitha luftërat në historinë e njerëzimit do të marrin fund një herë e përgjithmonë!
  Medvedev ra dakord:
  - Sigurisht zemer! Askush nuk ka nevojë për luftëra! Por njerëzimi duhet të bashkohet!
  Natasha fërshëlleu me gëzimin e një pantere që vriste një dem:
  - Kur jemi të bashkuar, jemi të pamposhtur!
  Dhe ajo lëshoi shkëndija nga sytë e saj! Kjo është vajza! Ai përmban flakët e zjarrit, akullin dhe çelikun.
  Por tani japonezët e fundit po vdesin. Dhe s'ka njeri tjetër që të sulmojë malin. Më shumë se pesëdhjetë mijë luftëtarë të vrarë të Tokës së Diellit në rritje mbetën nën malin Vysokaya.
  Beteja ka mbaruar.
  Të katër zunë një vend në një kodër dhe Medvedev tha:
  "Më mirë të mos flasim me garnizonin tani për tani." Në përgjithësi, çfarë do të bëjmë?
  Alenka sugjeroi:
  - Ka ende shumë japonezë. Le të shkatërrojmë të gjithë ushtrinë Nogi.
  Margarita u pajtua lehtësisht me këtë:
  - Kjo eshte! Ne do të shtrydhim të gjithë samurai! Dhe do të jetë e mrekullueshme!
  Medvedev buzëqeshi dhe tha:
  - Dhe tanku ynë gjithashtu mund të notojë nën ujë dhe predha zjarri. Le të fundosim flotën japoneze!
  Natasha bërtiti me kënaqësi:
  - Kjo eshte! Ashtu është, le të marrim dhe të fshijmë të gjithë samurajt në det.
  Skuadrilja japoneze sapo kishte filluar bombardimin e radhës. Predha fluturuan, duke përfshirë armët prej njëmbëdhjetë dhe dymbëdhjetë inç. Dhe kjo, e shihni, është serioze.
  Tanki nxitoi drejt bregut. Alenka, duke goditur gishtat në trupin e makinës, tha:
  - Mirë, në det. Por si mund t'i jepnim iniciativën japonezëve në tokë?
  Margarita, e cila kishte disa njohuri për luftën, kujtoi:
  - Ne kishim mitralozë, dhe pushka Mosin ishte shumë më e besueshme dhe efektive se ajo japoneze. Dhe nëse jo gjithçka funksionoi në det, atëherë në tokë samurai nuk kishte asnjë shans!
  Alenka me zemërim lëvizi këmbën e saj të zhveshur përgjatë dyshemesë dhe mërmëriti:
  - Tradhti! Tradhti e parëndësishme!
  Natasha sugjeroi:
  - Do t'i varim të gjithë!
  Rezervuari hyri në ujë. Nga anët dukeshin helikat që kontrollonin makinën. Këtu është objektivi i parë: një shkatërrues japonez. Natasha shtypi butonat e levës me gishtat e saj të hollë.
  Dhe predha goditi pjesën e poshtme të anijes me forcë vdekjeprurëse. Ai e ktheu armaturën.
  Shkatërruesi mori një predhë tjetër. Natasha shtypi përsëri gishtin e këmbës.
  Dhe pastaj japonezët mbyten.
  Alenka qeshi:
  - Le të mbytemi me radhë! Mitralozët nuk janë shumë efektivë nën ujë!
  Dhe vajza shtypi levë, këtë herë duke dërguar një predhë në fund të shkatërruesit.
  Margarita u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Epo, ne kemi zonja!
  Natasha dërgoi përsëri një predhë dhe bërtiti:
  - Në emër të Rusisë, qoftë fitorja!
  Alenka pështyu predhat. Ajo hapi pjesën e poshtme të anijes së Tokës së Diellit në rritje dhe vuri re:
  - Megjithatë, fuqia cariste në Rusi nuk ishte aq e keqe sa pretendonte propaganda.
  Margarita u pajtua me këtë dhe foli me dëshirë, aq më tepër që gjithsesi nuk kishte çfarë të bënte.
  - Nën Car Nikolla II, Rusia prezantoi standardin e arit të parasë. Monedha e perandorisë u bë më e qëndrueshme dhe më e qëndrueshme në botë. Çmimet gjithashtu mbetën pothuajse të pandryshuara. Dhe nën Tsar Nikolla, pagesa arriti në tridhjetë e shtatë rubla në muaj. Në fakt, Rusia është bërë një nga vendet lider në botë për sa i përket standardeve të jetesës. Prodhimi industrial u bë i katërti në botë.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev pas gjumit, filloi të luante në kompjuter. Në këtë rast, ai po priste veten për të vazhduar strategjinë. Fuqia e forcuar kreu konfiskime. Presidenti në detyrë i Rusisë hodhi tanke në betejë.
  Dhe e rëndë.
  Është ende një lojë e mirë. E kam vozitur pak dhe kam marrë tanke më të rënda se njëqind tonë. Kur ishte president, Medvedev donte të zhvillonte tanke më të rënda se njëqind tonë. Por Putini nuk e dha atë atëherë. Por ideja dukej joshëse. Mjete super të rënda. Dhe gjashtë lloje makinash. Mbi pesë e njëqind ton.
  Por tani Medvedev po hedh tanke me motorë bërthamorë në betejë. Dhe thyen mbrojtjen e vendeve të nivelit të mesëm. Dhe përsëri kapjet. Po, shkëlqyeshëm... Për ta bërë pak më të lehtë, lidhni një këshilltar ushtarak. Dhe së bashku me të ju drejtoni shkatërrimin e armikut. Dhe kapja e tij.
  Këtu po pushtoni një perandori tjetër... Këtu lufta është më serioze, por ajo drejtohet nga një këshilltar ushtarak i nivelit të Napoleonit. Kështu që ju thjesht mund të shikoni dhe të krijoni perandorinë tuaj me një ekonomist të nivelit të Stolypin.
  Dhe Medvedev, pasi u ul në një kompjuter me një ekran gjigant për disa orë, filloi të gërhiste.
  Ai ka qenë i privuar nga gjumi për një kohë të gjatë.
  Alenka qëlloi drejt japonezëve. Pasi e fundosi kryqëzorin këtë herë, ajo këndoi:
  - Ne jemi më të fortët në botë,
  të gjithë armiqtë tanë do t'i thithim në tualet.
  Atdheu nuk u beson lotëve,
  Dhe ne do t'u japim trurin oligarkëve të këqij!
  Dhe vajza qeshi. Dhe dhëmbët e saj shkëlqenin me perla!
  Medvedev sugjeroi:
  - Meqenëse lufta me Japoninë përfundon me fitore, rritja ekonomike e Rusisë do të jetë edhe më e madhe! Dhe perandoria cariste do të bëhet vendi më i pasur!
  Alenka fundosi një tjetër shkatërrues dhe fërshëlleu:
  - Ne kemi qenë gjithmonë të pasur! Nuk kishte porosi të mjaftueshme!
  Natasha goditi luftanijen e Tokës së Diellit në rritje dhe tha:
  - Ne nuk ishim aspak inferiorë ndaj gjermanëve në Luftën e Parë Botërore. Por për shkak të kolonës së pestë na humbi fitorja!
  Alenka dërgoi gjithashtu një predhë tjetër në barkun e armadillos dhe deklaroi:
  - Sigurisht! Kolona e pestë është fajtore për gjithçka. Gjatë Luftës së Parë Botërore, gjermanët nuk mund t'i afroheshin as Minskut dhe u rrahën në Galicia. Dhe nën Stalinin, ata tashmë e panë Kremlinin me dylbi. Çfarë do të thotë kjo?
  Natasha gjuajti një predhë tjetër në fund të anijes luftarake dhe mërmëriti:
  - Tradhti! Na humbi një fitore e tillë!
  Margarita gjithashtu e konsideroi të nevojshme të kujtonte:
  - Nëse jo për tradhti, do të kishim fituar Kostandinopojën dhe Azinë e Vogël, si dhe daljen në Detin Mesdhe. Dhe ne kemi humbur kaq shumë për shkak të tradhtisë dhe kolonës së pestë!
  Alenka lëshoi një tjetër predhë:
  - Po, kjo është kolona e pestë! Sa telashe janë shkaktuar prej saj! Perandoria Ruse është një entitet unik që mund të zgjerohet në të gjithë botën dhe ta bëjë njerëzimin të bashkuar!
  Natasha mërmëriti në mënyrë agresive:
  - Sigurisht! Mund dhe do të bëja patjetër gjithçka! Dhe që njerëzimi të jetë i bashkuar dhe i pamposhtur!
  Vajza dërgoi një predhë tjetër, pas së cilës luftanija më në fund u nda. Dhe japonezët u mbytën.
  Margarita tha me alarm në zërin e saj:
  - Shiko çfarë po ndodh në botë tani? Rusia dhe SHBA janë në prag të luftës. Dhe Kina është e mbipopulluar dhe totalitare. Nuk ka rregull dhe prosperitet në botë!
  Natasha dërgoi një predhë të re, këtë herë në kryqëzor, dhe ra dakord:
  - Nuk ka rend në botë! Ne kemi nevojë për menaxhim të unifikuar!
  Alenka qëlloi predhën dhe tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Dhe një qeveri e tillë mund të bëhet një perandori cariste! Autokracia e Rusisë është garantuesi i stabilitetit dhe prosperitetit global!
  Dhe vajza dërgoi një predhë tjetër, e cila më në fund ndau kryqëzorin.
  Japonezët qartësisht ishin të çmendur. Ata qëlluan pa dallim, duke mos kuptuar se kush po i mbyste.
  Duhet theksuar se në tokë, Japonia nuk kishte shumë përparësi në numër. Dhe madje edhe në historinë reale, humbi shumë më tepër në të vrarë dhe të plagosur sesa Rusia.
  Por në det, anijet e Land of the Rising Sun, të prodhuara në Britani dhe SHBA, ishin pak më të mira se ato ruse, kryesisht të prodhuara në vend.
  Por edhe këtu epërsia cilësore e japonezëve është mjaft e parëndësishme. Dhe rusët qëllojnë, ndoshta, më saktë.
  Natasha, duke qëlluar dhe fundosur një tjetër shkatërrues, tha e bezdisur:
  - Në të vërtetë, Rusia ka mundur kundërshtarët më të fortë. Për shembull, Napoleoni!
  Alenka, pasi dërgoi një predhë në kryqëzorin e blinduar, shtoi:
  - Oh po! Napoleoni ishte një gjeni! Dhe ai ishte më i fortë, por ne e mundëm atë!
  Margarita psherëtiu rëndë dhe murmuriti:
  - Humbje ndaj japonezëve. Kjo është kaq e bezdisshme dhe fyese!
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Shumë e bezdisshme! Mjerisht, për shkak të kësaj, epoka e dinastisë Romanov përfundoi. Epoka është e lavdishme, heroike, me pushtime dhe fitore. Dhe megjithëse nuk kishim Genghis Khan-in tonë, ne jemi ngritur që nga koha e Ivan Kalitës.
  Dhe vajza dërgoi një predhë tjetër, shumë vdekjeprurëse. Dhe kryqëzori i blinduar u nda në dy pjesë.
  Natasha vazhdoi dhe me një predhë fundosi një tjetër shkatërrues. Dhe samurai ka shumë shkatërrues.
  Luftëtari i pyeti djemtë:
  - Por pyes veten pse në historinë e botës, asnjë nga perandoritë nuk arriti pushtetin absolut?
  Alenka dërgoi përsëri një predhë në barkun e një shkatërruesi tjetër dhe deklaroi:
  - Po, vërtet, pse? Të gjithë ranë. Dhe Perandoria Persiane, dhe Aleksandri i Madh dhe Perandoria Romake. Pse askush nuk e ka bashkuar njerëzimin?
  Natasha goditi këmbën e saj e zhgënjyer. Mbyti një anije tjetër dhe tha:
  - Kjo eshte! Genghis Khan krijoi një perandori që mund të shtypte të gjithë botën. Por pas vdekjes së tij, djemtë dhe nipërit e tij organizuan një përballje dhe e copëtuan perandorinë. Vetëm Rusia cariste, me sistemin e saj unitar, ishte një vend i tillë që mund të ekzistonte për shumë shekuj dhe të zgjerohej derisa të gëlltiti të gjithë globin!
  Alenka ndezi sytë dhe deklaroi, duke fundosur një shkatërrues tjetër:
  - Lavdi perandorisë së madhe të Car Nikollës! Ne nuk do t'u japim pushtet bolshevikëve të paligjshëm dhe qeverisë së përkohshme!
  Natasha gjithashtu dërgoi një predhë në anije. Ajo fundosi japonezët dhe këndoi:
  - Zoti e ruaj mbretin,
  Sovran i fortë
  Mbretëroni për lavdi,
  për lavdinë tonë!
  Mbretëroni me frikën e armiqve tuaj -
  Car Ortodoks!
  Mbretëroni me lavdi
  Për lavdinë tonë!
  Vajzat duket se janë vërtet të ndezura. Kështu e shkatërruan samurajin, do ta admironi. Dhe Medvedev ngiste tankun e tij vrasës nënujor. Në përgjithësi, kjo është një armë e lezetshme. Ai po fundos të gjithë flotën japoneze. Por kjo është një fuqi e madhe.
  Dymbëdhjetë, vetëm anije të mëdha të blinduara, dhjetëra më të vogla, duke përfshirë edhe kryqëzorë. Vetëm ka më shumë se gjashtëdhjetë shkatërrues. Duhet kohë për të shkatërruar të gjitha këto.
  Natasha, duke përfunduar një anije tjetër, e pyeti Medvedevin:
  - Si mendoni, a ekziston Zoti?
  Oficeri në detyrë buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Ne cfare kuptimi?
  Natasha dërgoi një predhë të re, duke përfunduar shkatërruesin dhe vuri në dukje:
  - Po, fetë kanë shumë versione! Ka edhe pagane edhe monoteiste! Ndonjëherë filloni të mendoni për të. Dhe ju dyshoni nëse Zoti ekziston kur ka një rrëmujë të tillë në mësime!
  Alenka ndau një tjetër shkatërrues dhe, duke qeshur, tha:
  - Po, në këtë drejtim është e vështirë të besosh në Bibël. Që vetëm Zoti të sillet në këtë mënyrë. Dhe ai madje kishte të preferuarat!
  Natasha tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Kjo eshte. Besoni se një popull është populli i Perëndisë? Kjo është qartësisht e padenjë për inteligjencë më të lartë!
  Më pas, vajza filloi të fundoste një luftanije me tonazh të madh. Luftëtari punonte.
  Por Margarita shprehu mendimin e saj:
  - Ende nuk është e qartë se si është e mundur që një Zot i dashur i shpërfytyron gratë kështu!
  Natasha u befasua:
  - Si është kjo e shëmtuar?
  Margarita u përgjigj sinqerisht:
  - Po, i kthen në plaka! Dhe çfarë mund të jetë më e neveritshme se një grua e moshuar!
  Alenka gjuajti një predhë në barkun e kryqëzorit dhe deklaroi:
  - Për disa arsye, ka gra shumë të këqija që ecin nëpër tokë, gjë që është edhe budallaqe dhe tmerrësisht e shëmtuar!
  Natasha tundi kokën dhe mbështeti:
  - Dhe jo dashamirës! Dhe jo estetikisht e këndshme!
  Luftëtarja qeshi dhe i shkeli syrin partnerit të saj. Si, ajo është kaq e lezetshme dhe agresive.
  Medvedev theksoi seriozisht:
  - Vërtet, pleqëria është shumë e keqe. I bën njerëzit të shëmtuar, të dobët, të pambrojtur. Por nga pikëpamja evolucionare, ajo ka disa avantazhe!
  Alenka u befasua. Pasi goditi një tjetër shkatërrues, ajo pyeti:
  - Çfarë avantazhesh mund të ketë në këtë gjendje të neveritshme?
  Medvedev u përgjigj seriozisht:
  - Kjo stimulon zhvillimin e shkencës dhe inteligjencës. Nëse një person nuk ndihej i lodhur, atëherë nuk do të kishte nevojë që ai të shpikte një makinë. Po kështu , dobësia e kthetrave dhe e dhëmbëve çoi në shpikjen e thikës. Kohët e ftohta dhe kohërat akullnajore na mësuan të ndezim një zjarr. Sëmundjet stimuluan zhvillimin e mjekësisë. - Presidenti në detyrë shikoi se sa me zgjuarsi Alenka dërgoi një anije tjetër japoneze në fund dhe vazhdoi. - Në shumë mënyra, dobësitë njerëzore stimuluan shkencën. Ne nuk dinim të fluturonim, por krijuam aeroplanë. Dhe ky është përparim!
  Natasha dërgoi një predhë tjetër dhe vuri në dukje:
  - Përparim. Por prapëseprapë, kur shikon plakën, bëhet kaq e neveritshme. A është vërtet e pamundur të bëhet pa shëmtinë njerëzore?
  Alenka u pajtua me këtë:
  - Edhe të rinjtë mund të shpikin një aeroplan. Pse të mbushet pleqëria e mallkuar? Kjo është e tmerrshme dhe e neveritshme!
  Margarita këndoi pa vend:
  - Unë nuk do të ndahem me Komsomol! Unë do të jem përgjithmonë i ri!
  Dhe vajza lëvizi grushtin mbi metal.
  Ndërkohë një tjetër luftanije po fundosej.
  Tanku i nëndetëseve vazhdoi të fundoste flotën japoneze. Vetë admirali Togo e gjeti veten në ujë dhe u detyrua të arratisej me varkë. Japonia kishte një flotë të madhe, por u përball me një armë thelbësisht të re. Dhe tani ajo ishte plotësisht e mundur.
  Alenka, duke vazhduar të fundoste anijet japoneze, zhveshi dhëmbët e saj, të cilët ishin shumë të mëdhenj dhe të mprehtë dhe sugjeroi:
  - Për këtë jam duke menduar. Sigurisht që duhet të ketë estetikë të trupave. Dhe është e pamundur që femrat të bëhen të shëmtuara, me lëkurë të lëmuar dhe trupa të përkulur.
  Natasha, pasi dërgoi një shkatërrues tjetër në fund, u pajtua shumë lehtë me këtë:
  - Sigurisht! Kjo është ajo që shkenca po punon!
  Të dy luftëtarët ishin në një humor shumë të gëzuar. Ata fundosin me sukses flotën armike.
  Vajzat agresive janë të afta për bëmat e mëdha.
  Margarita ndërkohë shprehu mendimin e saj:
  - Edhe fetë lindën për shkak të dobësisë së njeriut. Nëse njeriu do të ishte më i fortë, nuk do të kishte fe. Dhe sigurisht, vdekja dhe frika nga vdekja çon në faktin se një person kërkon ngushëllim për veten e tij!
  Alenka kujtoi:
  - Mora pjesë në një seancë dhe pashë diçka të mahnitshme. Pra, ka parfume!
  Natasha, me dinakërinë në zërin e saj, vuri në dukje:
  - Nuk ka asgjë të habitshme në ekzistencën e shpirtrave! Në fund të fundit, ne fluturojmë në ëndrrat tona. Kjo do të thotë se ka një shpirt, dhe si një kujtim i fluturimeve!
  Medvedev tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, ka një shpirt! Në këtë drejtim, personi është unik! Tani ndoshta mund të argëtohemi pak!
  Flota japoneze po shkrihej. Rezervuari nënujor luante rolin e një vrasësi. Margarita ishte pak e trishtuar. Së pari, ajo e gjeti veten në rolin e një shtesë. Dhe së dyti, gjë që është e bezdisshme, nuk mund të shihni gjithçka shumë mirë kur jeni nën ujë. Në përgjithësi, Pjetri kishte dyshime të forta për Perëndinë. Në fakt, pse pasi rusët adoptuan krishterimin, u ranë telashe të ndryshme. Dhe pushtimi mongolo-tatar, dhe para kësaj, copëtimi feudal i princave. Luftërat midis popullit rus.
  Kjo ishte kur, më në fund, nga koha e Ivan Kalita, filloi ringjallja e Rusisë,
  Muscovy u bë më i fortë. Derisa, për shembull, nën Ivanin e Tretë, më në fund u bë një shtet i vetëm dhe i centralizuar. Dhe hodhi zgjedhën tatar.
  Po, sigurisht, Rusia po ngrihej. Derisa u pengova në Japoni.
  Kjo shënoi fundin e historisë së monarkisë dhe dinastisë Romanov.
  Megjithatë, monarkia u largua, por autoritarizmi mbeti.
  Margarita e përkëdheli me kujdes Alenkën në shpinë. Vajza bërtiti e kënaqur. Ajo dukej se e shijonte.
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Nuk ka asgjë të keqe që një burrë të dojë një vajzë dhe një vajzë të dojë një burrë. Kjo është krejt e natyrshme. Por në të njëjtën kohë, njerëzit duhet të ruajnë mirësjelljen.
  Margarita kundërshtoi me pakënaqësi:
  - Të mos lexojmë moral. Nuk më pëlqen kjo!
  Presidenti në detyrë qeshi:
  - Dhe kush e do! Por ne duhet të përballemi me të vërtetën. Njerëzit, në këtë drejtim, janë dukshëm të ndryshëm nga kafshët!
  Margarita pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, ka një hendek të madh mes nesh!
  Alenka u përgjigj me sarkazëm:
  - Dhe ju e dini, midis jush dhe majmunit, unë nuk vërej shumë ndryshim!
  Margarita qeshi. Alenka, ndërkohë, fundosi të fundit nga dymbëdhjetë anijet e blinduara të Japonisë. Pas kësaj, vajza tha:
  - Pothuajse kemi mbaruar me flotën armike!
  Medvedev buzëqeshi me sarkazëm:
  - Po, ju jeni punëtorë të mirë! Dhe në fakt, ata janë të aftë për shumë! Në përgjithësi, unë i dua vajzat luftëtare - ato janë kaq seksi!
  Margarita rrotulloi trupin e saj dhe këndoi:
  - Më duket seksi, jam si procesor! Dhe unë lëviz si një robot - një agresor i shëndoshë!
  Pas së cilës studenti e përkëdheli Alenkën pak më me guxim. Vajza shtypte butonat e levës me gishtat e saj të gjatë dhe dukej simpatike.
  Sa të këndshme janë lëvizjet e saj.
  Imagjinata e Margaritës përshkruante një princeshë duke ecur zbathur në skelë. Kjo është kaq romantike. Dhe princesha është kaq e kuqe. Asaj iu hoqën të gjitha bizhuteritë dhe fustanin e shtrenjtë. Ajo që kishte mbetur ishte thasi. Por uniforma e burgut e nxjerr më tej hijeshinë e fytyrës së tij të ëmbël, të këndshme, të freskët, si një trëndafil. Dhe flokët e zjarrit. Sa e bukur është princesha që shkon në ekzekutim.
  Dhe ka mijëra njerëz që mbyten atje. Anijet po copëtohen, elementët po tërbohen.
  Dhe Japonia pëson një disfatë kolosale, unike. Pra, samurai me sa duket duhet të pendohen për mëkatet e tyre.
  Margarita mendoi, çfarë besojnë japonezët? Cila është feja e tyre? Ata janë paganë në fund të fundit. Por ata mundën Rusinë Ortodokse. Pas kësaj, mendoni se kush është Zoti më i fortë!
  Dhe mongolët ishin paganë, por sa territore pushtuan.
  Margarita e pyeti Alenkën:
  - Më thuaj, bukuroshe, si të pëlqen Rodnoverie?
  Vajza buzëqeshi gjerësisht dhe, pasi fundosi një shkatërrues tjetër, u përgjigj:
  - Fe shumë e mirë! Ka përralla kaq të bukura!
  Margarita e pyeti insinuativisht:
  - Mendoni për përralla? Apo ndoshta të gjitha këto perëndi ruse ekzistojnë në të vërtetë?
  Alenka ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Ndoshta ekzistojnë edhe kukudhët edhe gnomet! Çdo gjë mund të ndodhë në botën tonë. Dhe është e vështirë të thuash se çfarë ekziston në të vërtetë dhe çfarë jo!
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Deri diku, gjithçka në botën tonë ekziston. Të gjitha mendimet, ëndrrat, dëshirat tona janë ato që lëmë pas. Unë kam një teori shumë interesante të Hipernoosferës, në të cilën ekziston absolutisht gjithçka që është shpikur ndonjëherë nga njerëzit. Kjo do të thotë, mendimi ekziston përgjithmonë. Dhe ajo mbetet në disa botë të tjera paralele.
  Dmitry Medvedev u zgjua nga gjumi. Dhe përsëri ai filloi punën e tij themelore, më saktë ndërtimin e një perandorie.
  Dhe përsëri pushtimet ...
  Së pari, montoni një tank të ri që peshon një mijë tonë dhe niseni në pozicionet e armikut. Jo, sigurisht, jo vetëm një, por shumë.
  Dhe ata po lëvizin nëpër territor të huaj. Dhe në krye ka edhe avionë me bomba atomike. Po sikur t'i largojmë edhe bombat? Dhe të bëjë asgjësimin?
  Dmitry Medvedev është si gjithë të tjerët në punët e hapura.
  Dhe tani një vend tjetër bie në çizmet e një diktatori. Dhe pushtimet po vijnë. Por këtu është një armik tjetër. Vendi është gjithashtu i madh... Ju madje mund ta programoni atë. Këtu është BRSS në 1941... Ka një pushtim. Njësitë në Medvedev janë shumëzuar automatikisht gjatë shumë orëve lojë, dhe popullsia e tij tashmë është më shumë se një miliard. Kundrejt 196 milionë. Dhe teknologji më moderne. Dhe ushtarët mund të nxirren jashtë nga kazermat deri në pafundësi.
  Për fat të mirë, burimet elektronike janë të pashtershme. Dhe bëni presion mbi armikun, bëni presion mbi të.
  Dhe tanket që peshojnë një mijë tonë dërgohen në reaktorët bërthamorë në të gjithë Rusinë drejt e në Moskë.
  Dhe është praktikisht e pamundur t'i lini - asgjë nuk duhet!
  Medvedev drejton strategjinë dhe gumëzhin me vete... Më pas, ai ndalon tanket me energji bërthamore. Dhe hedh "Panterën"-2 në betejë. Një makinë që, megjithatë, është ende e aftë të mposht një tridhjetë e katër.
  Medvedev luan me veten duke ngarkuar parametra të ndryshëm të makinave... "Panterë"-2... Si të godasësh nga distanca. Dhe do të depërtojë në një tank sovjetik.
  Ju nuk do ta kaloni kështu! Sidomos në ballë, por në bord mundeni. Xhirimet janë në ritëm të plotë. Dhe të tridhjetë e katërt nxitojnë... Dhe vdesin nën goditjet e armëve...
  Ushtria po lëviz përsëri...Dhe janë shfaqur robotë luftarakë. Ata ecin vetë. Dhe predhat rrëzohen nga lazerët. Dhe ata e bëjnë atë me shumë zgjuarsi.
  Dhe vajzat virtuale sulmojnë.
  Medvedev ka një sy të zjarrtë për strategjinë. Një betejë emocionuese. Përsëri e luani vetë, ose ia dorëzoni një këshilltari ushtarak. Dhe ju shikoni përparimin e betejës.
  Ata udhëheqin tanket e tyre në ofensivë.
  Këtu mund të lëvizni përpara tanke piramidale që janë më pak të prekshme dhe të padepërtueshme nga të gjitha këndet. Ata lëvizin si një pistë patinazhi.
  Dhe vajzat vrapojnë zbathur... Dhe qëllojnë rrugës.
  Një luftë tjetër. Lodër origjinale. Dhe paratë vijnë nga puset e arit pa u tharë. Është si në një lojë, gjithçka është sipas planit, pa dështime dhe pa rënie në natyrë.
  Gjithçka nuk mbaron dhe burimet nuk zvogëlohen. Edhe pse kjo nuk duket shumë e mundshme.
  Medvedev u ndërpre nga një telefonatë. Presidenti në detyrë e mori telefonin:
  - Përshëndetje!
  Kreu i administratës presidenciale tha:
  - A jeni akoma në zyrë, Dmitry Anatolyevich?
  Medvedev u përgjigj ashpër:
  - Po! Unë jam ende president!
  Kreu i administratës tha:
  - Zelensky kërkon që pas inaugurimit të largoheni nga rezidenca.
  Medvedev pyeti duke u dridhur:
  - Dhe ku do të jetoj?
  Shefi i administratës u përgjigj:
  - Në banesën time! Fuqia juaj ka përfunduar dhe ju duhet të lironi të gjitha ambientet!
  Medvedev gurgulloi me një pëshpëritje:
  - Unë kam një kërkesë për presidentin e ri - le të ma lërë kompjuterin!
  Kreu i administratës pyeti:
  - Më jep Urdhrin e Shën Andreas së Parë dhe do t'i kërkoj Zelenskit të ketë një kompjuter për ty!
  Medvedev tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Epo, është e mundur!
  . KAPITULLI Nr. 7
  Dhe thirri ndihmësin e tij për të përgatitur një dekret. Mbi dhënien e Urdhrit të Shën Andreas të Parë të thirrurit në krye të administratës. Shablloni është gati dhe deri tani kam firmosur për përgjegjësinë.
  Pastaj Medvedev filloi të luante përsëri.
  Tani tanket e tij virtuale po i afrohen Moskës dhe po fillojnë sulmin. Ky qytet po sulmohet nga makineritë që peshojnë dy mijë tonë.
  Sidoqoftë, Medvedev gjithashtu hedh "Rat"-5 në sulm, ky është një përbindësh, jo një tank. Dhjetë mijë ton në peshë!
  Trupat po i afrohen Kremlinit... Pra Stalini po ikën. Dhe ai është kapur nga vajzat zbathur me bikini. Ata kapin hundën me gishtat e tyre të zhveshur. Dhe ata e detyrojnë Stalinin t'i puthë takat e zhveshura.
  Këtu janë trupat e perandorisë virtuale që kalojnë Moskën dhe shkojnë në Urale...
  E kapin edhe atë...
  Medvedev fillon të tundë kokën përsëri dhe fillon të ëndërrojë.
  Margarita e pyeti me sarkazëm:
  - Po, për shembull, një ndarje më klasike: parajsa dhe ferri?
  Medvedev tha me zymtësi:
  - Kjo është me shumë mundësi ideja primitive e të lashtëve për ndëshkimin pas vdekjes. Në realitet, ka shumë të ngjarë, gjithçka është disi më e ndërlikuar!
  Natasha bërtiti me kënaqësi ndërsa fundosi një nga anijet e fundit japoneze:
  - Të betuarit dhe të lashtët,
  Armiku betohet përsëri
  Më fërko
  Bluajeni në pluhur.
  Por engjëlli nuk fle,
  Dhe gjithçka do të funksionojë. Dhe gjithçka do të përfundojë mirë!
  Vajzat përfunduan flotën armike. Medvedev përshpejtoi tankin, duke ndjekur samurain. Po, ata bënë një punë të mirë këtu. Është interesante se si mund të korrigjohet historia. Rusia cariste ishte një vend i fuqishëm që po ngrihej në lartësi. Edhe pse jo të gjithë njerëzit jetuan mirë.
  Por vendi po ngrihej. Dita e punës u shkurtua. U shfaqën festat e reja. U krijua vetëqeverisja lokale. Pagat u rritën me çmime të qëndrueshme. Shkollat u hapën. Nën Car Nikolla II, shpenzimet për arsimin u rritën më shumë se gjashtë herë. Arsimi fillor u bë i detyrueshëm.
  Po, jo gjithçka ndryshoi për mirë mjaft shpejt, por sa humbi vendi për shkak të revolucionit dhe luftës civile. Sa njerëz të zgjuar vdiqën dhe u larguan nga atdheu? Dhe tani, në këtë pjesë të universit ka një shans për ta parandaluar këtë.
  Rezervuari i efektshëm notoi shpejt dhe në heshtje nën ujë. Dhe tani shkatërruesi i fundit i Tokës së Diellit në rritje është fundosur.
  Natasha tha me kënaqësi:
  - Ja sa i ri jam!
  Alenka korrigjoi vajzën, duke sqaruar:
  - Sa mirë që jemi të gjithë këtu! Ata luftuan si luanesha!
  Margarita tha e mërzitur:
  - Asgje speciale! Ne thjesht kishim teknologji më të mirë!
  Alenka qeshi dhe u përgjigj:
  - Por topat i kemi gjuajtur vetë!
  Natasha mbështeti shoqen e saj:
  - Dhe ne gjithashtu e bëmë vetë! Dhe ky është një sy i mprehtë ...
  Margarita zgjodhi:
  - Duart e zbehta!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe ju jeni një vajzë simpatike!
  Margarita tha sinqerisht:
  - Më vjen keq për japonezët. Ata vizatojnë karikatura të mrekullueshme. Më pëlqen veçanërisht hentai!
  Alenka qeshi dhe rrotulloi këmbën në ajër:
  - Hentai, kjo është e bukur! Edhe shumë i lezetshëm!
  Natasha, me buzëqeshjen e një vajze që shijoi reçelin, sugjeroi:
  - Dhe le t'i godasim edhe bythës fashistëve!
  Medvedev tundi kokën me një buzëqeshje:
  - Ide e mirë. Por le të përfundojmë së pari forcat tokësore japoneze. Dhe ne do të ndihmojmë që lufta të përfundojë më shpejt. Që fashizmi të mos shfaqet në këtë univers.
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Dhe nuk do të shfaqet, dhe Kina do të jetë e jona!
  Pasi flota japoneze u fundos, super tanku T-95 doli në sipërfaqe.
  Pastaj Medvedev filloi të ëndërronte për të gjitha llojet e marrëzive.
  Luftëtari Alenka u ngrit për mbrojtjen e Ryazan. Natasha ishte me të.
  Të dyja vajzat janë me armaturë të lehtë, me një saber në secilën dorë. Dhe nën këmbët tuaja ka disqe të veçantë, të hollë.
  Një ushtri e madhe mongolo-tatarësh ndërmori një sulm.
  Shumë shkallë të gjata mbuluan muret menjëherë. Ato ishin të ndryshme: të thurura nga trungje rrënjë, pyje pishe të rrëzuara me shufra tërthore. U përdorën gjithashtu shkallë të rënda me radhë trungje. Muret, falë ritmit të shpejtë të ndërtimit, doli të ishin më të larta se sa prisnin tatarët; shumë shkallë nuk arritën në majë. Përpara, mongolët përzunë urusët e paktë të kapur. Populli rus preferoi vdekjen sesa turpin e robërisë.
  Por mongolët ishin të pamëshirshëm.
  Duke shtyrë pa mëshirë me shtiza të mprehura, njerëzit e rraskapitur u goditën me shkelma, duke shpresuar se populli rus, duke mos dashur të vriste të vetët, do të dorëzohej. Ose, nën mbulesën e të burgosurve, depërtoni në muret e akullit. Disa nga të burgosurit vrapuan poshtë duke bërtitur, duke rrëshqitur poshtë akullit të ngrirë, duke rrëzuar nukkerët e urryer, duke shqyer shpatat nga duart e tyre dhe duke rënë menjëherë të copëtuar. Njerëzit po ngjiteshin shpejt shkallëve, nuk e kuptoni çfarë lloji dhe fisi?
  Gjysmë të zhveshur, me lecka, me një shkop në duar, me kurrizin e therur dhe të gjakosur. Burri Vaul, i veshur me forca të blinduara, kishte ngritur tashmë një sëpatë të madhe, kur ata bërtitën në mënyrë të dëshpëruar nga poshtë:
  -Mos na shkatërro, kalorës, ne jemi tanët, rusët!
  Voivode Dikoros u hodh në mur dhe bërtiti:
  -Kam erë se është e jona!
  Një thirrje e dëshpëruar e konfirmoi këtë:
  -Prit të presësh, e jotja! Nuk ka Mughlan mes nesh!
  Shumë e zgjuar Alenka bërtiti:
  -Kush e kryqëzon saktë veten është nga të tijat!
  - Pagëzohuni, o ortodoksë!
  Me një zë të tmerrshëm, kuajt u përplasën një milje larg, gjiganti Vaula-Morovin gjëmonte.
  Mbrojtësit e Ryazan miratuan:
  -E drejte! Vërtet!
  Ata unanimisht bënë jehonë në të gjitha muret:
  -Ejani, vëllezër, bëni shenjën e kryqit!
  Qindra të burgosur të rreckosur, blu nga të ftohtit, u ngjitën mbi ledhe dhe ranë, duke vazhduar të kryqëzoheshin mekanikisht. Disa morën menjëherë gurë të vendosur paraprakisht dhe i hodhën me furi mbi mongolët. Shumë banorë të Ryazanit i panë tatarët për herë të parë, madje shumë kundërshtarë tradicionalë, të njëjtët Kipçakë, u ndryshuan në rroba mongole.
  Armiqtë kishin veshur pallto të gjata leshi, aq të gjata sa u ngatërruan në buzë. Nukkerët e përzgjedhur kishin pllaka bakri dhe hekuri të varura në gjoks dhe shpinat e tyre ishin të hapura. Për të frikësuar urusët, shumë veta i lyen me gjak fytyrat e tyre tashmë të mbrapshta, të femuara.
  Por urusët nuk u zmbrapsën, duke e takuar armikun me shpata dhe sëpata. Nga goditja e fuqishme gjithëpërfshirëse e Vaulës, pesë mongolë u vranë menjëherë, goditja e dytë dhe tre të tjerë! Luftëtarët e tjerë nuk luftuan më keq. Tatarët u ngjitën në mënyrë të ngathët në boshtin e rrëshqitshëm; ata nuk mund të mbuloheshin siç duhet me mburoja ose të prisnin me shpata. Kur, me koston e humbjeve të mëdha, ushtria mongole arriti në majë, mbi ta u derdh ujë i valë dhe një armë e tmerrshme: katrani i djegur.
  Edhe gratë dhe fëmijët e vegjël derdhën ujë të përvëluar dhe gjuanin gurë e blloqe. Gjuajtjet e vogla me llastiqe me shigjeta të helmuara ishin veçanërisht të efektshme; edhe një fëmijë pesëvjeçar, ende i paaftë të tërhiqte një kordon të ngushtë me duart e tij të vogla, mund të qëllonte prej tyre. Dhe të humbasësh kur të gjuash në një masë kaq të trashë është shumë më e vështirë sesa të godasësh. Sulmi ishte dukshëm mbytës, kufomat e gjymtuara u rrokullisën në sasi të mëdha.
  Përmes një teleskopi të bërë me mjeshtëri nga kinezët, Guyuk Khan vëzhgoi nga afër betejën. Ai lëpiu buzët dhe rrahte buzët, herë pas here, duke rregulluar përkrenaren e tij të veshur me lesh të artë, e cila i ngjitej me kokëfortësi dhe bezdisje mbi ballë. Pastaj e hodhi tutje tubin me inat.
  - Luftëtarët tanë po vdesin! Burundai dhe gjarpri i verdhë vijnë tek unë!
  Turgaudët nxituan të zbatojnë urdhrin e kaganit të kurorës. Guyuk ishte gati të ulej në një karrige fildishi të gdhendur kur një dorë i shtriu butësisht mbi supin e tij:
  -Mos u shqetëso, i madh! Qetëso vështrimin tënd të egër!
  Një melodi viskoze kumbonte, që të kujton mjaft zërin e një gruaje.
  Guyuk Khan ndjeu përgjumje dhe mezi qëndronte në këmbë. Po, ai është ai. Përsëri, si një fantazmë, Gjarpri i Verdhë u shfaq para tij - personi më i tmerrshëm në ushtrinë e tij, një demon djallëzor nga Japonia e largët dhe e paarritshme.
  -Ti!
  Trashëgimtari i Kaganit të Lartë tregoi një gisht budalla! Gjarpri i verdhë vazhdoi të përhapet, herë duke u rritur, herë duke u zvogëluar:
  -Unë! Dhe unë shoh drejtpërdrejt përmes jush! Është koha për të moderuar zemërimin tuaj! Epo, më saktë, sillni të gjitha rezervat tuaja në betejë sa më shpejt të jetë e mundur! Dhe unë do t'ju ndihmoj, vëllezër, dhe do t'i bëj një befasi të tillë armikut! Lëvizja e nënshkrimit, më besoni, do të jetë e saktë!
  -Dze, dze, dze! Unë do të hedh një tumen të zgjedhur në betejë nën komandën e Burundait! Së bashku ju do të udhëheqni sulmin!
  Japonezët ndezën sytë, duke nxjerrë dhëmbët e mëdhenj të verdhë:
  -Nuk ka demonë të bardhë, dua të vras të barabartët e mi! Si një ninja e vërtetë!
  Gjarpri i verdhë ndezi hajmali e tij, një bilbil u shfaq në mënyrë të padukshme në gojën e tij dhe u dëgjua një melodi vezulluese.
  Guyuk mendoi se po talleshin, por nuk kishte as forcë dhe as dëshirë të debatonte me magjistarin e ninjas. Në këtë moment, Turgaudët e shtynë me vrazhdësi Burundain, Guyuk Khan nuk e pëlqeu këtë mbrojtës të bindur të Subudai-Baghatur.
  -Ju pikon verë! A nuk e shihni se luftëtarët më të mirë po vdesin nën muret e kryeqytetit urus? Merr menjëherë "Berkutët" dhe, pasi ka kaluar lumin, prerë me një goditje nën murin e djathtë urusët.
  Burundai me përvojë guxoi të kundërshtojë:
  -Akulli nuk është ende i fortë, nën goditjet e mijëra thundrave thjesht do të shpërthejë.
  Pa pritur, japonezi i frikshëm u përgjigj për Guyuk.
  -Shqetësimi juaj është i lavdërueshëm. Por përpjekjet tuaja janë të kota! Pluhuri magjik ka lidhur akullin në lumë më të fortë se çeliku ushtarak! Epo, hidhu përpara, ne të urdhëruam!
  -Ninxha batyr i madh e di se çfarë po thotë! Kalëroni më shpejt, po ta zotëroni breshërin, do të jap një shkollë kuajsh si shpërblim!
  Guyuk Khan bërtiti, duke tundur gishtat. Burundai nuk guxoi të kundërshtonte më - ishte i mbushur me vdekje. Mongoli me një tufë kalorësish të ashpër u zhduk nga sytë. Papritur u afrua një hije, pati një zhurmë sipër dhe një valë e fortë ajri bëri që helmeta e kaganit të kurorës të fluturonte jashtë:
  -Harakiri! Kështu fluturoi flutura! Tani urusët do të kenë një "llapë".
  Një dragua gjigant rri pezull mbi sipërfaqe, me krahët e tij të artë që i largonin rrëshqitjet e dëborës dhe gjuhët e zjarrta u derdhën nga tre gojët e tij grabitqare.
  -Mangustë e mrekullueshme!
  Guyuk nuk pati kohë as të frikësohej:
  -Ai është në gjendje të djegë të gjithë Ryazanin.
  -Jo të gjitha, por ai do t'i vërë flakën murit. Vazhdo, Godzilla ime e vogël!
  Ëndrra e mrekullueshme e Medvedev vazhdoi. Presidenti në detyrë kishte një imagjinatë kolosale.
  Një dragua i fuqishëm, me një hapje krahësh prej pesëdhjetë metrash, u ngjit në ajër. Mongolët dhe shamanët që i shoqëronin ulërinin tërbuar. Tumen, nën komandën e Burundait, fluturoi me nxitim mbi akull, disa kuaj u penguan dhe ata dhe kalorësit e tyre u shkelën menjëherë nga një masë e furishme hekuri. Ndërkohë, përbindëshi me tre koka u zhyt pa probleme në mur. Shkretëtira e kuptoi rrezikun e një sulmi ajror përpara të tjerëve. Epo, sigurisht, nuk doja t'i zbuloja atutë para kohe, por për të shpëtuar qytetin, do të më duhej të përdorja një armë të panjohur deri në atë ditë. Përbindëshi me krahë u kundërshtua nga një përbindësh mekanik që në mënyrë të paqartë dukej si një përzierje e një merimange dhe një centipede çeliku. Nga kaldaja me avull tashmë po dilte tymi. Bravo djema që hodhët qymyrin paraprakisht.
  Katapulta me avull është një ndërthurje mjeshtërore e teknologjive të një lokomotivë me avull, një çikriku, ballistësh me shumë këmbë dhe madje... një kuti muzikore. Dhe kjo bishë, e farkëtuar nga çeliku i ngurtësuar, mund të hedhë çdo gjë të dëmshme pothuajse me shpejtësinë e një mitralozi në një distancë deri në dy milje. Vajzat luftëtare ishin të parat në botë që menduan të përshtatnin një motor pistoni për hedhjen e karrigeve. Dikoros e ktheu personalisht levën, një fjongo e falsifikuar me mjeshtëri nga zinxhirët filloi të lëvizte, duke futur gurë në tehet që rrotulloheshin me shpejtësi.
  Meqenëse tatarët nxituan në një grumbull të dendur, pothuajse nuk pati humbje; përkundrazi, çdo kalldrëm me peshë, duke kërcyer, rrëzoi disa kalorës të ngutshëm. Një gjë është e keqe, shkalla e synimit është mjaft e dobët, ju ende mund të godisni Mongolët, por provoni, goditni një dragua fluturues! Përbindëshi me tre koka ktheu kokën dhe hapi nofullat e tij të gjera, me fanta, me shkëlqim diamanti.
  Flaka që ikën kaloi para mureve dhe goditi shtëpitë. U dëgjuan klithma dhe britma, disa gra gjysmë të verbëra vrapuan nëpër rrugë dhe shtëpitë morën flakë me shpejtësi të panatyrshme. Fatmirësisht, rëra dhe fuçitë e rënda me ujë, si dhe zjarrfikësit ishin në gatishmëri. Disa nga kasollet, veçanërisht ato afër murit, ishin të mbuluara me azbest rezistent ndaj zjarrit. Nën presionin miqësor, vullkani grabitqar u zbeh dhe, pasi humbi forcën e tij, u shndërrua në rrjedha tymi të zbehtë.
  Por dragoi qartë nuk donte të dorëzohej, duke dalë nga zhytja, ai u kthye me hirin e një stuhie të mbingarkuar dhe përsëri rrëzoi rrjedhat e një tornadoje të zjarrtë. Tatarët tashmë kishin arritur të arrinin në mur, kështu që flakët e furishme i goditën edhe ata. Burundai i frikshëm ishte mes viktimave; rrobat e tij luksoze morën flakë dhe ai u kthye me ulërimë të një derri të plagosur. Ushtarët rusë vuajtën gjithashtu, dhe një pjesë e akullit u shkri dukshëm, duke ekspozuar tokën dhe trungjet. Rrobat mbi Dikoros po digjeshin, por luftëtari Antonov që qëndronte në mur arriti të derdhte një kovë me ujë mbi të dhe avulli u ngrit nga posta e nxehtë me zinxhir.
  -Çfarë obsesioni djallëzor, gjynah që nuk na sheh Alenka e ftohtë!
  Dragoi u kthye përsëri dhe u përpoq të hynte në rrethin e tretë. Magjistari Savely goditi gishtat, ai arriti të lëshojë një top të vogël zjarri, goditja goditi kokën e mesme të dragoit. Shpërthimi i vogël nuk i shkaktoi ndonjë humbje të veçantë përbindëshit me tre koka, por e rrëzoi pak nga trajektorja e tij, si rezultat i së cilës dragoi qëlloi para kohe, një shakullinë e zjarrtë goditi radhët e grumbulluara të nukkerëve. Dhe përsëri ulërima të furishme, disa nga tatarët u kthyen prapa. Pikërisht atëherë Dikoros vuri re një vajzë të re shtatlartë, duke tundur me guxim dy shpata me dy tehe. Me shpejtësi çnjerëzore, ajo i copëtoi kundërshtarët e saj në lakër, dha goditje të tmerrshme me këmbët, bërrylat, madje edhe me kokën e saj, duke fluturuar si një flutur.
  Vetëm një ose më mirë dy njerëz mund të kishin shkaktuar një shkatërrim të tillë:
  - Juliana! Engjëlli i kuq, a je ti?!
  - I nuhat lulet me hundë! Nga një lartësi prej tre metrash!
  Alenka u përgjigj duke qeshur. Vajza luftëtare, me shpejtësinë e një gatopardi të çmendur, fluturoi lart në mur, duke lënë shenja gjaku mezi të dukshme në mur.
  -Mos fol, gjithçka është e qartë! Ne duhet të shuajmë pishtarin me krahë!
  Alenka fishkëlleu egërsisht, dragoi, pasi u rrafshua nga fluturimi i tij, hyri në rrethin e katërt. Një luftëtar që qëndronte afër i tha asaj:
  - Përdor katapultën, Alenka, rrëzoje me një gur.
  Vajza luftëtare leh kërcënuese.
  -Unë vetë e di më mirë se çfarë të përdor!
  Alenka mori tre zinxhirë të falsifikuar me mjeshtëri me shpejtësi rrufeje. Kjo ishte edhe ideja e vajzave të tyre luftëtare: lidhni dy ose tre gurë të vegjël, qëlloni dy ose më shumë ballistë dhe kositni, gjymtoni një rresht të tërë. Pasi vendosi katapultën me avull, Alenka u hodh mbi teh dhe goditi levën. Ajo u hodh lart, dhe tashmë në fluturim, vajza luftëtare tundi krahët, duke rrotulluar me mjeshtëri shpatat e saj, duke drejtuar lëvizjen e shpejtë dhe arriti të ulej në pjesën e pasme të dragoit, të mbushur me thumba. Përbindëshi u drodh dhe u përpoq të hidhte jashtë vajzën-kalorës të guximshme, por zinxhirët e përdredhur me mjeshtëri pushtuan gojët e mëdha - përbindëshi i frikshëm ishte shaluar plotësisht.
  -Pse ju duhen tre koka? A mungon një? Janë plot vrima, ndaj do t'i lidh me zinxhirë që të mos fluturojnë trutë e fundit!
  Vajza luftëtare qeshi me shakanë e saj të ngathët. Dragoi fitoi ndjeshëm lartësinë, më pas riprodhoi lakin e Nesterovit, muskujt nën lëkurë u drodhën, përbindëshi bëri përpjekje të dëshpëruara për të hedhur jashtë kalorësin e paftuar. Rrymat e nxehta të ajrit shpërthyen në trupin gjigant, qifti nxitoi si një gur i lëshuar nga një katapultë, ose, me shumë mundësi, një meteor. Vala atmosferike i rrëzoi tatarët nga rruga.
  Alenka guxoi:
  - Jo mbresëlënëse!
  Gjumi i presidentit në detyrë vazhdonte ende. Zoti Medvedev u nda pak, ndoshta edhe nga pikëllimi.
  Në të vërtetë, çfarë dragua dridhës ishte për vajzën terminator kur ajo kaloi nëpër ngarkesa ekstreme në dymbëdhjetë avionë të ndryshueshëm, duke u përshpejtuar në njëqind e pesëdhjetë gravitetit dhe duke u zhytur menjëherë në mungesë peshe, pastaj duke arritur përsëri kufirin e ngarkesës nënvdekjeprurëse. Çdo përfaqësues i florës dhe faunës është një krimb përballë këtij produkti të inxhinierisë gjenetike.
  Përbindëshi u përpoq të kthente kokën, duke kërcyer tmerrësisht me gojën e tij të madhe. Vajza luftëtare preu me shpatën e saj legjendare me të gjitha forcat, duke synuar vendin më të ndjeshëm - vrimën e hundës. Goditja e parë ishte e sheshtë, rruaza argjendi fluturuan nga vrima e hundës, si perlat që shkëlqenin në diell:
  "Muçima jote është e bukur, apo jo, ata thonë që një dragua mund të bëjë jashtëqitjen e arit."
  Gjarpri goditi me një dritë. Si përgjigje, Alenka e bukur dhe e shkathët preu me majë, goditja ishte e mprehtë dhe e saktë, tehu u kthye paksa i kuq dhe nga hunda e saj e madhe u shfaqën pika vese qershi-rubini. Ata ngrinë menjëherë në fluturim, duke u ndërthurur në një stoli të çuditshme.
  Vajza qeshi:
  - Cool, hajde, përsërite mashtrimin!
  Përbindëshi tashmë po dridhej, por vazhdoi të fitonte lartësi, kryeqyteti i Ryazan u bë gjithnjë e më i vogël. Këtu është në një rrotë karroce, tani në një disk, dhe këtu është në madhësinë e një kokrre lulekuqeje, duke u zhdukur më në fund pas reve. Qielli u ndez i zi, u mbush me yje të ndritshëm, ata u ngjitën në stratosferë, u bë e vështirë për të marrë frymë, shpërtheu një vakum i ftohtë. Megjithëse Alenka legjendare nuk është një person i zakonshëm, ajo nuk mund të bëjë fare pa ajër. Por, me sa duket, edhe dragoi po kruhet, zvarraniku ka konvulsione, nuk merr frymë, ndaj duhet të ulim lartësinë. Është e qartë se nuk ka dëshirë të përsëritet bëma e Ruslanit, i cili mbajti mjekrën e Chernomorets për tre ditë e tre netë. Një frazë nga një faqe interneti për fëmijë i shkëlqen në kokën e saj, dhe për disa arsye ajo me të vërtetë dëshiron ta përsërisë atë.
  Dhe vajza luftëtare thotë:
  -Jemi të një gjaku, unë dhe ti!
  Dragoi dukej se e kuptoi kuptimin, u drodh dhe ndaloi fluturimin e tij. Pastaj filloi të bjerë ngadalë.
  Luftëtarja e bukur dhe muskulare tha:
  -Mendon drejt, vëllai im me krahë! Do të kemi rezultate me ju!
  Një masakër e vërtetë ishte në lëvizje të plotë poshtë, Mongolët tashmë po rrokulliseshin larg mureve dhe Natasha madhështore vendosi që kishte ardhur momenti optimal për të goditur. Bravo o trime, e sheh menjehere, ku ka kaluar, ka mbetur nje shteg i pergjakur i shtruar dendur me kufoma. Jo vetëm këmbët dhe krahët e saj, dy gërshetat e zgjatura të Natashës mbajnë erë kamësh të endura në zinxhirë prej çeliku të ngurtësuar.
  Alenka tha me vete, duke goditur këmbën e saj:
  -Patjetër që do bëj për vete sende të tilla personale! Tani, le të ngrohim Mughlanët!
  Një flakë e egër shpërtheu si një vullkan i trefishtë nga grykët e kallajosur, tatarët u mblodhën shumë fort dhe ata thjesht u skuqën në qindra, duke u derdhur nga gryka e një zjarri djallëzor. Kuajt ishin veçanërisht të frikësuar, megjithatë, shumica e kuajve tashmë ishin zmbrapsur nga një goditje e papritur në shpinë, vetëm roja personale e Guyuk Khan mbeti nën shalë. Shpërthimi vazhdoi, duke fshirë qindra e qindra luftëtarë të vetëm në një uragan të zjarrtë. Gjarpri i verdhë pa me sy të ngushtuar kthimin e dragoit të tij të vogël.
  Luftëtari nga lindja bërtiti:
  -Tradhtar! Ju jeni të gjithë përfaqësues të familjes së dragoit, gjithmonë tradhtoni dhe i shërbeni atij që është më i fortë!
  I tërbuar, magjistari ninja u përpoq të mposhtte kalorësin e guximshëm, duke hedhur pulsarët me shpejtësi mitralozi. Luftëtarja e re Alena buzëqeshi dhe këndoi me zë të lartë:
  - Me ujë zjarri - trokitni gotën! Ju jeni një i huaj i lezetshëm - ju pështyni zjarr!
  Kjo është një vajzë - e gëzuar, me humor. Dhe pulsarët e bërë nga zjarri nuk kanë frikë prej saj.
  Alena i qëlloi me lehtësi, duke përdorur armë legjendare dhe herë pas here duke e drejtuar bishën drejt njësive të armikut. Ky flakëhedhës i ripërdorshëm me krahë është më i mirë se njëqind të tilla mekanike me kuaj.
  Ndoshta edhe ky është më i freskët se një avion sulmues, dhe si ka kaq shumë karburant dhe a nuk mbaron fitili? Ju do të duhet të studioni përbindëshin në kohën e lirë dhe të krijoni një armë të re, të paparë më parë! Shigjetat kërcejnë nga lëkura e blinduar e trashë, e ylbertë, që shkëlqen nga të gjitha ngjyrat e ylberit, si meli. Goditjet ndryshojnë vetëm për një çast ngjyrosjen: e kuqja e rubinit bëhet vjollcë-jargavan. Lilac-sapphire, përkundrazi, shndërrohet në ngjyrë portokalli të kuqe, të verdhë të artë dhe jeshile smeraldi. Kjo është shumë e bukur, është për të ardhur keq që në vapën e një beteje të përgjakshme nuk ka kohë për të shijuar spektaklin përrallor.
  Luftëtarët rusë dhe ushtarët e Legjionit të Bardhë, të formuar nga vajza, kishin shkatërruar tashmë pjesën më të madhe të ushtrisë mongole. U bë veçanërisht rrëqethëse kur hynë në lojë flakëhedhësit mekanikë; asnjë ushtri nuk mund t'i rezistonte një goditjeje të tillë të dyfishtë. Një minutë tjetër dhe do të fillojë një fluturim i çrregullt. Gjarpri i verdhë hezitoi për një çast.
  Urdhri i Batu është i qartë, për të vrarë kaganin e kurorës në qetësi, por pagesa është shumë e ulët. Jo, ai do ta vrasë më vonë, por tani për tani do ta nxjerrë nga shpatat e thyera ruse:
  - Le të largohemi, Kagan, do të të mbuloj!
  -Po mangus me tre koka? Nuk do ta lejoj ta mundojë ushtrinë time!
  Ninja këputi gishtin dhe filluan të binin shkëndija:
  "Unë mund të bëj një magji komplekse dhe ai do të kthehet në botën e tij, por pastaj nuk do të mund ta thërras atë për shtatë vjet!" Megjithatë ka një opsion! Një magji e nivelit Hale!
  -Si është kështu?
  Fytyra e Guyuk-ut, e shëndoshë dhe e fryrë përtej viteve të tij, u shtri. Ninja Killer shpjegoi:
  -Dhe kështu! Nëse unë vras mangustën e tij të bardhë, atëherë dragoi do të jetë i imi, nëse ai më vret mua, atëherë do të jetë i tij!
  Magjistari japonez pëshpëriti një mantra të gjatë, hajmali shkëlqente më e ndritshme se dielli. E mbartur nga eksitimi i shfarosjes, Alenka zbathur befas ndjeu se kurrizi fleksibël, i lëmuar i një përbindëshi të fuqishëm dhe tashmë të bindur, u zhduk nën të. Ajo e gjeti veten në ajër, duke fluturuar poshtë me shpejtësinë e një guri. Rënia nuk ishte e këndshme, por jo fatale. Pasi shpërtheu një rrëshqitje dëbore me metrazh të gjatë, luftëtari terminator sulmoi mongolët me tërbimin e një derri të plagosur. Rezistenca e fundit e organizuar ra, mbetjet e dhimbshme të ushtrisë së madhe nxituan në arratisje masive.
  Vajzat më të bukura, Alenka dhe Natasha me këmbë të zhveshura, konkurruan fjalë për fjalë në shfarosjen e nukkerëve të çorientuar. Ndërkohë, Guyuk Khan u bë praktikisht i padukshëm, kali i tij zagar po thyente të gjitha rekordet e hipodromit, kagani i trashëguar mendonte vetëm për lëkurën e tij.
  -Jo, ky nuk është një samurai! Frikacak patetik. Sa turp të shërbesh një mikado të tillë!
  Ninja leh.
  Gjarpri i verdhë nxori dy katana të fuqishme, i kryqëzoi dhe u hodh fort, një top rozë me gaz të ndarë nga tehet. Një pulsar magjik në shtëpi u nis shpejt drejt Alenkës së bukur, gjysmë të zhveshur.
  Luftëtari terminator arriti të vërejë lëvizjen, preu mpiksjen e zjarrtë në fluturim, një shpërthim i vogël i shpërndarë si rrufe, duke shpërndarë një duzinë ose dy mongolë:
  -Është djalli! Samurai i nëntokës!
  Gjarpri i Verdhë bërtiti. Ninja tashmë po përgatitej të nxitonte për të takuar Alenkën e përgjakur të zbathur, kur një mendim elementar i erdhi në kokë. "Po nëse ai nuk e vret menjëherë këtë vajzë luftëtare më të fortë, atëherë do t'i bashkohet terminatorja bionde Natasha dhe më pas pasojat do të bëhen katastrofike. Për më tepër, ajo nënshtroi dragoin dhe vetëm një luftëtar shumë i fuqishëm mund të nënshtrojë gjarprin e madh. "
  Ninja përdhosi:
  -Po ik zoqe! Unë po iki të kthehem!
  Gjarpri i verdhë, duke shpalosur mantelin e bardhë, u varros në dëborë. Pastaj, duke u mbytur, ai filloi të pëshpëriste një magji lëvizjeje.
  Alenka këmbëzbathur vazhdoi ndjekjen e saj të furishme, Natasha e ashpër nuk mbeti prapa. Me gjithë ashpërsinë e betejës, ata nuk e lanë të hiqej nga sytë asnjë çast tendën mbretërore të kaganit të kurorës.
  -Do të ikë, hajde ta kapim prijësin!
  Sugjeroi Alenka këmbëzbathur. Duke hedhur një disk me këmbën e saj të zbathur, Natasha u përgjigj rastësisht, duke vazhduar të rrafshonte me goditje të shpejta mongolët që iknin.
  -Per cfare! Ne do të sjellim gëzim shtesë për Batyga, dhe kjo është shumë njerëzore. Shpata vret lehtësisht dhe xhihangiri thjesht do t'i shqyejë lëkurën.
  Alenka, pasi preu katër me një goditje, shpërtheu duke qeshur.
  -Nëse ai nuk i thyen vetë brirët Batu! Do t'i çojmë deri në kamp, apo çfarë?
  Natasha qeshi dhe tha:
  -Batu i përpunon shumë fort pantallonat, dhe sa më pak Mooglan të mbijetojnë, aq më mirë!
  Vajzat terminatore shpejtuan ritmin e tyre, kjo të kujtonte një lojë të kapjes, nukkerët i rrahën të dëshpëruar kuajt e tyre, duke i shqyer anët e tyre të përgjakur. Me përpjekje të dëshpëruara, ata arritën të shkëputeshin pak nga kalorësit Uru, por nuk mund t'u shpëtojnë atyre që ishin projektuar më shpejt se një gatopard!
  Duke u zgjuar, Dmitry, Anatolyevich Medvedev bënë ushtrime dhe ndezën televizorin. Me rastin e fitores së Zelenskit u zhvilluan festime dhe festime mbarëkombëtare. Njerëzit u gëzuan sinqerisht për ndryshimet.
  Të gjithë donin të jetonin në një mënyrë të re, dhe më lirshëm. Inaugurimi po afrohej dhe Zelensky po fitonte fuqi të plotë. Dhe kjo gjithashtu shkaktoi entuziazëm dhe frymëzim. Si, gjithçka do të ndryshojë dhe do të jetë më mirë se dje. Dhe sllavët do të gjejnë unitet dhe Lufta e Ftohtë do të përfundojë. Ashtu si makthi autoritar i periudhës së Putinit.
  Dhe këngë të bukura tashmë këndoheshin për Zelensky... Të gjithë donin diçka të re dhe të bukur.
  Vetë Zelensky njoftoi se me dekretin e tij të parë do të anulonte imunitetin parlamentar dhe gjithashtu do të pastronte pendët e oligarkut. Zelensky gjithashtu premtoi të rrisë ndjeshëm taksat për të pasurit. Si, ata nuk kanë arsye të shëndoshen!
  Në përgjithësi, ishin planifikuar shumë gjëra për të bërë. Përfshirë ndërtimin madhështor të hekurudhës: Arkhangelsk - Chukotka, dhe më pas një tunel nëntokësor për në Alaska.
  Pse Zelensky nuk është mbret? Projektet e tij janë madhështore. Dhe në SHBA qeveria do të ndryshojë së shpejti dhe do të ketë një brez tjetër politikanësh. Të cilët gjithashtu duan ndryshim.
  Dhe tani Zelensky po qetësohet...
  Para se të hiqej kompjuteri, Medvedev hyri në lojë...
  Pas pushtimit të BRSS, është e mundur të përfshiheni me SHBA. Por së pari, le të drejtojmë sistemin e mbrojtjes raketore lazer; perandoria ka aftësi të tilla këtu. Lufta kundër SHBA - 2008! Pushtimi fillon nga Chukotka në Alaska.
  Po zhvillohet një luftë e vërtetë.
  Abrams po lufton kundër tankut Panther-7. Makina e re nuk është më aq e rëndë sa është perfekte. Dhe tregon klasën e saj absolute.
  Dhe ai shkatërron Yankees... Medvedev u mërzit disi nga lufta dhe ai ia dorëzoi kontrollin një këshilltari ushtarak të klasës Rokossovsky. Dhe ai filloi të menaxhojë ...
  Për shembull, ndërtoni diçka... Tempuj të rinj secili me shtatë fe. Apo edhe kulla të reja televizive. Dhe do të ishte mirë të ndërtoje një piramidë. Një kilometër e gjysmë e lartë. Po, do të ishte vërtet e mrekullueshme!
  Në të njëjtën kohë, Medvedev po ngre nivelin e mirëqenies. Nuk ka të bëjë vetëm me krijimin e fabrikave ushtarake.
  Ju gjithashtu mund të prodhoni televizorë, frigoriferë, kompjuterë, laptopë. Dhe ndërtoni prodhimin dhe pomponi muskujt luftarakë. Por SHBA-ja tashmë është mbizotëruese... Perandoria tashmë ka një popullsi prej më shumë se dy miliardë e gjysmë dhe është mjaft e gatshme për të luftuar një luftë kundër SHBA-së. Medvedev nxjerr dhëmbët dhe këndon:
  - Unë jam një uragan i vërtetë i të gjithë shekujve! Ai që do të sjellë shumë vdekje!
  Dhe përsëri ushtron presion mbi Amerikën. Sulmet bërthamore tashmë po shkëmbehen. Një betejë e tillë po rritet.
  . KAPITULLI Nr. 8
  Eh, le t'i shtyjmë përsëri njësitë. Dhe si do të godasim! Këtu janë vajzat e këmbësorisë që lëvizin. Të gjitha zbathur dhe me bikini. Dhe se si Yankees godasin me bajoneta, dhe si ata hedhin granata me këmbët e tyre zbathur. Ka energji të vërtetë në to. Dhe gjithçka shkëlqen, si topa merkuri që vrapojnë nën lëkurë të nxirë. Vajzat duan të vrasin - këto janë vajza!
  Dhe ata i këndojnë vetes:
  Ne jemi të guximshëm vajzat e Komsomol,
  Ne jemi Car Medvedev, një Car shumë i mençur...
  Dhe sigurisht ne kemi një zë të qartë,
  Çdo gjë për të argumentuar - shkoni për atë!
  Dhe përsëri ai hodhi granata me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Këto vajza janë fjalë për fjalë super. Dhe Yankees shtypen, duke kapur Alaskën. Dhe ata gjithashtu i këndojnë vetes:
  - Ujqërit e këqij grumbullohen së bashku! Vetëm atëherë gara do të mbijetojë! Të dobëtit vdesin, ata vriten - duke pastruar gjakun e shenjtë!
  Dhe vajzat nxitojnë në sulm duke hapur dhëmbët. Por kundër amerikanëve ka edhe "Tigrat"-7, çfarë fuqie mahnitëse. Dhe monstra të tillë nuk mund të ndalen!
  "Tiger"-7 është një top special me presion të lartë me një shpejtësi fillestare të predhës 2500 metra në sekondë. Dhe sapo ajo ta godasë, asgjë nuk do ta shpëtojë atë. Dhe Ambrams po vrapojnë në të gjitha drejtimet. Dhe shemb kullën prej tyre.
  Dhe vajza i detyron ushtarët të gjunjëzohen dhe të puthin këmbët e tyre zbathur.
  Amerikanët dorëzohen sërish. Dhe trupat e ushtrisë së Medvedev po i afrohen Nju Jorkut. Dhe qyteti tashmë është nën sulm. Ai është kapur pa asnjë ceremoni.
  Medvedev e konsideron veten një komandant të madh: ai më në fund mori Nju Jorkun.
  Dhe dikush mund të thotë se ai është më i madhi i pushtuesve. Dhe pastaj Uashingtoni.
  Dhe amerikanët dorëzohen. Presidenti amerikan u rrëzua me fytyrë dhe filloi të puthte këmbët e zbathura të vajzave. Së pari një, pastaj e dyta, me radhë.
  Kështu ai puthi një batalion të tërë vajzash zbathur. Kjo është një betejë e madhe!
  Medvedev qesh... Kështu ai pushtoi Amerikën. Por Putini nuk ishte në gjendje ta bënte këtë!
  Kjo është me të vërtetë një betejë - super! Dhe pastaj në Meksikë.
  Dhe përsëri kapjet... Dhe vajzat meksikane i bëjnë meksikanët të gjunjëzohen, dhe ata puthin takat e tyre të zhveshura. Dhe ata ulërijnë:
  - Lavdi bukurosheve!
  Po, kompjuteri mund të tregojë imazhe të mëdha me ngjyra të vajzave, me taka të zhveshura, të cilat puthen nga të burgosurit. Dhe është një emocion i tillë.
  Këtu ata janë përsëri duke udhëhequr të burgosurit - këtë herë zezakët. Dhe ata gjithashtu puthin këmbët e zbathura të vajzave.
  Dhe gjithashtu tanket po zvarriten piramidale ...
  Vajzat po lëvizin dhe ka shumë prej tyre... Në fund të fundit, ju mund t'i nxirrni të rinjtë nga burimet. Dhe zgjidhni që të gjitha njësitë të jenë vajza me bikini. Dhe kjo është kaq e bukur.
  Ata janë kryesisht flokëkuqe dhe bionde.
  Dhe ata pushtojnë një vend pas tjetrit. Luftëtarë kaq të lezetshëm. Perandoritë bien nën këmbët e tyre zbathur.
  Medvedev luan me kënaqësi... Dhe madje fishkëllen diçka nën zë.
  Si shpërthen një bombë me hidrogjen? Barbari monstruoze! Dhe i gjithë qyteti, sikur një lopë e lëpiu me gjuhë. Sa më shumë rrezatim? Dhe vajzat zbathur vrapojnë nëpër pluhur radioaktiv. Dhe thembra e tyre të zhveshura digjen.
  Medvedev luan sikur një piton po gëlltit një territor tjetër.
  Këtu është një tjetër fuqi e pushtuar në botën virtuale, dhe flamuri është rrëzuar.
  Tanket tani janë të reja me forca të blinduara aktive dhe qeramikë. Shumështresore dhe efektive.
  Dhe aeroplanmbajtëset janë moderne, dhe gjithashtu mjaft të përshtatshme. Dhe si avionët fillojnë të qëllojnë prej tyre.
  Medvedev, siç e shohim, është një president shumë i zgjuar në detyrë.
  Pra, tani zhvillimi i dronëve. Dhe kjo është e bukur. Dhe gjithashtu, avionë në formë disku. Këtu ata tashmë po shkojnë në betejë si UFO-t. Dhe pastaj, tanke piramidale.
  Presidenti amerikan Trump, një mendje e ndritur, urdhëroi ta bënte makinën të paprekshme dhe të padepërtueshme nga të gjitha këndvështrimet. Kështu u shfaq mastodoni në formën e një piramide të ulët. Dhe një makinë e tillë tregoi mbrojtje të shkëlqyer. Sidomos kundër predhave kinetike.
  Dhe tani, ky tank doli të ishte aq i suksesshëm sa nuk mund të depërtohej, dhe ai është ende në shërbim me Shtetet e Bashkuara. Madje e quajtën kështu: tanku Trump.
  Dhe çmenduria ndonjëherë i kap njerëzit kur shohin se makina është e padepërtueshme.
  Medvedev po bën një betejë të pabarabartë dhe makinat e tij tashmë kanë marrë një tjetër kapital virtual, duke e kthyer atë në një grumbull rrënojash dhe kratere që ziejnë.
  Por kjo nuk mjafton për vajzën robot. Ajo fillon të zhvillojë një gjeneratë të re armësh: bombën asgjësuese. Dhe kjo bombë është katërqind herë më e fuqishme se ajo me hidrogjen. Pra, nëse godet, nuk do të mund të mbledhësh as hirin!
  Dhe lufta tashmë po lëviz në hapësirë.
  Medvedev po përdor anije të bëra nga një aliazh i ri më i fortë dhe më i lehtë se titani. Dhe anijet ajrore fluturojnë në hapësirë, dhe robotët luftarakë luftojnë. Tashmë ka shumë modele të ndryshme në fabrikat nëntokësore.
  Dhe tani perandoria e fundit në planet bie. Dhe ç'farë? Tani në hapësirë të thellë!
  Fillon epoka e Star Wars.
  Medvedev e kupton këtë dhe shtyp fuqishëm tastierën. Ose mund të lëvizni gishtat ose të kontrolloni mendimet tuaja.
  Presidenti në detyrë vepron me mençuri dhe ndërton një flotë hapësinore për vete. Dhe lufta vazhdon.
  Zhvillimi i një bombe termokuarku edhe më të fuqishëm, veçanërisht asgjësues, është duke u zhvilluar. Dhe është njëqind mijë herë më i fuqishëm se ai i asgjësimit.
  Dhe pastaj anijet ngrihen në qiell. Dhe ata kapin satelitët e planetit. Dhe pastaj sistemet fqinje. Ata e bëjnë këtë jashtëzakonisht shpejt.
  Dhe presidenti në detyrë prodhon terminatorë në lojë. Këtu është heroi terminator. Ky është udhëtim në kohë, edhe nëse është i kufizuar.
  Medvedev bërtiti:
  - Njerëzit shkelin këmbët në tokë, po çizmet! E cila është edhe budallallëk dhe tmerrësisht e shëmtuar!
  Dhe Medvedev u bë shumë më i gëzuar. Eh femije sa te mire jeni. Sidomos nëse ata u bënë luftëtarë të hapësirës.
  Një betejë yjesh po shpaloset. Dhe shkëmbime serioze goditjesh, kur grushta të parëndësishme në zorrë. Më saktësisht, është të menduarit imagjinativ.
  Medvedev vazhdon të sulmojë:
  - Staranijet e mia janë vrastare!
  Dhe ai emëron komandantë të rinj hapësinorë në vend të tij. Dhe ajo që është një luftë, është një luftë.
  Këtu komandon Medvedev me komandantët e tij. Këtu kundër tij ngrihet koalicioni armik. Kur afrohet një armadë kaq e panumërt, është e frikshme; nga larg dukej sikur po zvarritej një mjegullnajë shumëngjyrëshe e shkëlqyeshme. Për më tepër, çdo shkëndijë është një demon i shkaktuar nga magjia e një magjistari nekromancer. Mbi dymbëdhjetë milion e gjysmë anije hapësinore ushtarake të klasave kryesore, dhe një "shtëpi rehati" e vogël e pafundme, duke marrë parasysh përforcimet që vinin vazhdimisht, numri i saj po i afrohej dyqind milionë. Pjesa e përparme shtrihej për disa parsekë; në një shkallë të tillë, edhe ultra-betejat kryesore duken si kokrra rëre në Sahara.
  Beteja e Përgjithshme po afron: Ushtria e Perandorisë Hapësinore të Medvedevit kundër "Koalicionit të Shpëtimit Total" të shumëanshëm, i cili ka vendosur, në vend të taktikave të vazhdueshme të një mbrojtjeje gjithnjë të vonë, të godasë flotën e vetë agresorit mizor.
  Ka kaq shumë anije këtu, me një shumëllojshmëri të mahnitshme, megjithëse në shumicën e rasteve kjo vetëm pengon luftimin efektiv. Epo, për shembull, një starship në formën e një klaviçeli, ose, me grykë të gjata në vend të telave, një harpë, apo edhe një kontrabas me një frëngji tank nga Lufta e Dytë Botërore. Kjo mund t'i bëjë përshtypje njerëzve të dobët, por ka më shumë gjasa të shkaktojë të qeshura sesa frikë.
  Kundërshtari i tyre është një perandori që pretendon të jetë një fuqi universale. Emirati i madh hapësinor i Medvedevit, ku gjithçka vihet në shërbim të luftës, slogani kryesor është efikasiteti dhe përshtatshmëria.
  Ndryshe nga koalicioni, anijet e yllit të presidentit në detyrë ndryshojnë vetëm në madhësi. Dhe forma është praktikisht e njëjtë, peshku i detit të thellë me pamje shumë grabitqare. Ndoshta me përjashtimin e vetëm, ato duken si kamë të trasha që vezullojnë me çelik - kapje.
  Yjet në këtë pjesë të hapësirës nuk janë shumë të dendur të shpërndara nëpër qiell, por janë shumëngjyrëshe dhe unike në spektrin e tyre të dritës.
  Për disa arsye, duke parë këta ndriçues, të vjen një ndjenjë e trishtuar sikur po shikon në sytë e engjëjve, të cilët dënojnë qeniet e gjalla të universit për sjelljen e tyre të poshtër, vërtet të egër.
  Ushtria e presidentit në detyrë nuk po nxitonte të shkonte në takim; vetëm njësi individuale të lëvizshme, me shpejtësi, duke përfituar nga shpejtësia e tyre superiore, sulmuan armikun, shkaktuan dëme dhe u tërhoqën prapa. Si përgjigje, ata u përpoqën t'i takonin me zjarr breshërie, por duke qenë më të shkathët dhe me mbrojtje të përsosur, ata ishin shumë më efektivë.
  Minat, në dukje të vogla në shkallë kozmike, u grisën si nga shpërthimi, ashtu si kryqëzorët dhe shkatërruesit. Por ne arritëm të rrëzonim një lojë të madhe. Një nga luftanijet e mëdha të koalicionit u godit, u tymosur dendur, u shtrembërua dhe u ndez paniku në bordin e anijes gjigante, si një zjarr në një pyll të thatë.
  Të huajt, të ngjashëm me jerboat vetëm me kthetra në vend të bishtit, ikin nga frika, ndërsa bërtasin dhe kërcejnë lart e poshtë. Midis tyre ka lloje më të vogla që duken si hibride të arinjve dhe rosave. Sqepat përkulen nga tmerri i egër, dëgjohen shaka, fluturojnë larg dhe pendët marrin flakë. Këtu një nga rosat e ariut u kthye përmbys, duke e kthyer kokën në një tub zjarri. Aty shkuma iu vërsul drejt e në fyt, stomaku i hoqi menjëherë këpucët dhe trupi i pajetë i zogut shpërtheu, duke spërkatur gjak me mbetjet e mishit që dilnin nga fëmija.
  Xherboat digjen dhe nxitojnë drejt moduleve të shpëtimit, por duket se sistemi që jep një shpresë fantazmë për mbijetesë është dëmtuar pa shpresë. Gjenerali i tyre, Buburreci i Bishtit, lëshon një kërcitje histerike:
  - O zotat e katrorit të rrethit universal, nga...
  Nuk ishte e mundur të përfundonte, flakët e mbuluan Shkëlqesinë e tij fatkeqe. Mishi i brejtësit inteligjent u shkërmoq në grimca elementare.
  Anija luftarake u dogj, duke nxjerrë flluska ajri në vakum, dhe më pas shpërtheu, duke u shpërndarë në shumë fragmente.
  Medvedev, pasi kishte luajtur mjaftueshëm, bëri disa porosi të tjera. Ai gjithashtu i dha Novodvorskaya pas vdekjes yllin e Heroit të Rusisë. Ai urdhëroi që Oleg Rybachenko t'i jepeshin të gjitha urdhrat dhe medaljet që ka Rusia. Dhe ai ia dorëzoi Donald Trumpit Urdhrin e Shën Andrew the First-Third. Pas së cilës Medvedevin e zuri përsëri gjumi... Askush nuk e ka shqetësuar ende.
  Pas një suksesi të tillë, Alenka u gëzua dukshëm. Kështu është edhe ekipi i saj.
  Margarita ishte e para që mori fjalën:
  - Le të përfundojmë Japoninë në det dhe t'i përfundojmë ato në tokë!
  Alenka e mbështeti ngrohtësisht këtë ide:
  - Sigurisht! Pse të lejoni vdekjen e ushtarëve të rinj rusë!
  Natasha gjithashtu foli:
  - Kuropatkin është një komandant shumë i pavendosur. Pra, nuk është fakt që ai do të jetë në gjendje të fitojë, edhe duke marrë parasysh dobësimin e japonezëve gjatë sulmit në Port Arthur!
  Medvedev e përmblodhi me vendosmëri:
  - Le të sulmojmë! Ky është shansi ynë dhe i Rusisë!
  Pas së cilës, tanku i fuqishëm dhe ultra-modern filloi të lëvizë. Po, Japonia po kalon një ditë të keqe. Dhe ata do të mallkojnë më shumë se një herë momentin kur u ka shkuar në mendje të luftojnë me Rusinë.
  Tanku po lëvizte drejt trupave japoneze. Alenka tha me kënaqësi:
  - Kam pasur një ëndërr kaq të mrekullueshme. Është sikur Natasha dhe unë po mbrojmë Ryazan nga hordhitë e Batu Khan.
  Margarita u emocionua:
  - Isha në ëndërr?
  Alenka tundi kokën negativisht:
  - Jo! Ju thjesht nuk ishit atje!
  Vajza rënkoi me bezdi:
  - Sa keq!
  Alenka këmbëzbathur qeshi dhe tha:
  - Vetëm mund të na pengosh! Por Natasha dhe unë ishim kaq të lezetshëm!
  Vajza bionde pyeti me habi:
  -Ishe i ftohtë?
  Alenka zbathur konfirmoi me lehtësi:
  - Po, shumë mirë! Dhe madje hipa në një dragua!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Ti ishe shumë e bukur mbi dragoin!
  Alenka konfirmoi me lehtësi:
  - Është si një përrallë! Aty ku ka dragonj, dhe kukudhë, dhe gjithçka magjepsëse!
  Margarita u përgjigj me një ndjenjë të sinqertë:
  - Je shumë e bukur edhe pa dragua! Vetëm një zanë, dhe një mrekulli mrekullish!
  Alenka deklaroi me besim:
  - Do t'i mposht të gjithë! Me dhe pa dragonj!
  Dhe luftëtarja tregoi grushtin e saj.
  Tanku i parë rus sulmoi japonezët, të cilët po qëndronin pranë mureve të Port Arthur. Kishte ende mjaft prej tyre. Artileria filloi punën. Në përgjigje, topi 152 mm i tankut të frikshëm, si dhe tetë mitralozë vdekjeprurëse, qëlluan. Dhe përsëri samurai filloi të kositej në qindra.
  Mitralozë - "Dragonë", një gjë shumë vdekjeprurëse. Pesë mijë plumba në minutë janë vetëm një lloj bishë.
  Japonezët ranë, të shpuar, të grisur në copa, me kafkat e tyre të shtypura. Atyre u plasën barku dhe trupat e tyre u hodhën, të hedhur lart nga goditjet dërrmuese të zjarrit.
  Shpërthyen gjithashtu predhat e copëtimit me mbushje kumulative. Ata ishin të shkëlqyer si për të shtënat në këmbësorinë dhe për të depërtuar në fundet e anijeve.
  Këto janë vajzat e Terminatorit, dhe profesori është një gjeni i vërtetë. Kështu ata filluan të shihnin samurai.
  Alenka këmbëzbathur bërtiti:
  - Le të lavdërohet shpirti rus!
  Natasha, duke shtypur butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur, dërgoi një dush plumbash dhe vazhdoi:
  - Dhe Cari ynë, Nikolla II!
  Alenka këmbëzbathur vazhdoi të dërgonte predhë pas predhe. Çdo tre sekonda fluturonte një armë vdekjeprurëse. Dhe bateritë japoneze ranë në heshtje. Dhe ushtarët me lëkurë të verdhë vdiqën në një numër të madh.
  Natasha, pasi kishte ulur disa radhë samurai, mbështeti:
  - Në zemrat tona këndon himni i Atdheut.
  Alenka me këmbë të zhveshur, duke vazhduar të pështyjë predha me mbushje vdekjeprurëse, dhe ato janë shumë më të fuqishme se plastidi, vazhdoi:
  "Nuk ka njeri më të bukur se ai në të gjithë universin."
  Natasha, duke qëlluar pa mëshirë drejt japonezëve me gishtat e saj të zhveshur, shtoi:
  - Shtrydheni më fort automatikun e kalorësit.
  Alenka zbathur, rrënimi i samurait, përfundoi:
  - Vdisni për Rusinë e dhënë nga Zoti!
  Vajzat janë vërtet të tilla, super! Bukuri madhështore. Ti i shikon dhe i admiron. Por për japonezët, kjo është vdekje e pastër. Rezervuari kaloi nëpër bateri. I rrëzoi ekipet e armëve. Ai e bëri atë shumë, shumë shpejt. Pastaj kalova nëpër llogore. Ai gjithashtu kosi shumë. Më saktësisht , jo shumë, por pothuajse të gjithë. Shfarosja rezultoi e plotë. Këtu, natyrisht, gjithçka funksionoi automatikisht. Kështu u shkatërruan japonezët.
  Alenka vuri në dukje me një të qeshur, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur të këmbëve të saj të nxira:
  - Jemi më shumë xhelatë se luftëtarë!
  Natasha qeshi dhe ra dakord:
  - Liri, gjeni dhe lavdi xhelatët!
  Dhe përsëri qëllon në përrenj. Dhe rrëzon samurain me forcë të egër.
  Margarita, e cila gjithashtu gjuajti saktë me këmbë të zbathura, racionalisht u shpreh:
  - Do të ketë më pak meshkuj homoseksualë dhe do të ketë mungesë meshkujsh në Japoni!
  Alenka këmbëzbathur shpërtheu duke qeshur dhe qëlloi përsëri:
  - Kujdes nga femrat! Gratë, kujdes!
  Kjo është, në të vërtetë, lloji i vajzës që predha, predha dhe çdo plumb hidhet prej saj. Në çdo rast, vajza është një terminator i vërtetë.
  Natasha e mori dhe këndoi:
  - Legjionet po marshojnë,
  Bajonetat e tyre shkëlqejnë.
  Ka miliona pas nesh
  O regjimente ruse!
  Askush nuk do të ndalet
  Askush nuk do ta ndërpresë...
  Lëvizja hap të reja,
  Le të fluturojmë shpejt!
  Dhe përsëri do të bjerë shi mbi armikun. Dhe nuk i lë ata të zbresin në një të qindtën e amperit.
  Alenka këmbëzbathur, duke hedhur guaskat me monotoninë e një qukapiku, fërshëlleu, sapo kishte kënduar me tallje:
  - Një, sulmues, dy sulmues, ai po lëkundet.
  Natasha, duke qëlluar, konfirmoi këngën:
  - Një goditje, dy goditje, ai është i shtrirë!
  Cool Alenka mbështetet energjikisht:
  - Një herë një dërrasë, dy dërrasa - ndërtohet një arkivol.
  Natasha këmbëzbathur, duke vazhduar të gjuante dhe të rrëzonte armikun me breshëri mitralozësh, fërshëlleu:
  - Një lopatë, dy lopata - po hapet një gropë!
  Dhe luftëtarja shkeli syrin me sytë e saj safir. Ajo është me të vërtetë një e dashur.
  Alenka këmbëzbathur pa nga afër pozicionet. Tanku funksionoi shpejt dhe praktikisht nuk kishte mbetur asgjë nga ushtria e gjeneralit Nogi. Duket se vetë komandanti është vrarë. Ne përfundojmë japonezët e fundit nga ushtria e rrethimit.
  Medvedev vuri logjikisht:
  - Ja ku ka arritur teknologjia! Katër burra vranë më shumë se tetëdhjetë e pesë mijë japonezë në pak orë.
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke buzëqeshur keq, tha:
  - Duhet të shkatërrojmë edhe pjesën tjetër! Mos lini askënd pas!
  Natasha këndoi ndërsa gjuajti në mijëra samurai të fundit:
  - Jo, malet nuk do të jenë të arta, së shpejti do t'i vrasim të gjithë armiqtë e Rusisë!
  Cool Margarita shtoi:
  - Jo, jo hemorroide, së shpejti do të jesh një kundërshtar i vdekur!
  Pasi kositën ushtrinë e gjeneralit Nogi, vajzat Terminator u ngjitën përkohësisht nga tanku dhe vrapuan zbathur nëpër dëborë. Epo, tashmë është dimër.
  Tashmë ata shkatërruan më shumë se njëqind e pesëdhjetë mijë këmbësorë. Dhe plus flotën japoneze. Sidoqoftë, mbi dyqind e pesëdhjetë mijë japonezë të tjerë qëndrojnë kundër ushtrisë së gjeneralit Kuropatkin.
  Medvedev doli nga gjumi me kokë lisi. Shëtiti pak. Pastaj luajta përsëri në kompjuter... Star Wars është i mrekullueshëm... Por diçka nuk funksionoi...
  Medvedev filloi të përsëriste strategjinë e re. Kam ndezur lojën historike: Rusia në kohën e Nikollës II. Dhe lufta me Japoninë. Kjo është një luftë kaq mizore. Ju mund të vendosni një strategji dhe të shpërndani forcat në kompjuter.
  Medvedev luajti në një nivel të lehtë, por humbi një injeksion nga japonezët dhe pësoi humbje të mëdha. Po, është e nevojshme të ndërtohet jo shumë aktivisht. Le të rinisim.
  Dhe përsëri luani me veten... Siç doli, në vendin e Kuropatkin, presidenti në detyrë nuk shkëlqen shumë... Gjithë kohën ka disa defekte, gabime.
  Më pas, Medvedev ndezi këshilltarin ushtarak dhe gjërat shkuan mirë... Dhe ai vetë mori një sy gjumë dhe u dremit në karrigen e tij.
  Alenka e bukur , duke spërkatur këmbët e saj të zbathura, e pyeti Natashën:
  - Si ndihesh duke vrarë kaq shumë njerëz?
  Vajza bjonde u përgjigj sinqerisht:
  - Nuk e di! Ndjehet sikur është një lojë kompjuterike! Ju nuk ndjeni asnjë zemërim, zemërim apo shumë gëzim!
  Alenka këmbëzbathur qeshi me bezdi:
  - Kjo është luftë!
  Natasha u shtrembërua në një salto. Takat e saj të kuqe e të rrumbullakëta vezullonin. Në përgjithësi, ajo është një vajzë e mrekullueshme, e aftë për të arritur shumë pa shumë përpjekje. Dhe nëse nuk e lajmë, thjesht e ngasim.
  Vajzat vrapuan nëpër dëborë. Trupat e tyre janë shumë ekspresivë. Gjoksi është i madh, ijet janë luksoze, si krupa e një kali, muskujt janë të spikatur. Këta janë bukuroshet-heronj. Ata kanë fuqinë më të vërtetë femërore. Kaq shumë hir. Dhe këmbët - topa muskujsh që rrotullohen nën lëkurën e nxirë.
  Tre skautë japonezë u ndeshën me ta.
  Vajzat bënin salto. Dhe si do t'i godasin samurait në mjekër me takat e tyre të zhveshura. Dhe ata në fakt thyen nofullat e tyre. Dhe ata i rrëzuan të gjithë dhëmbët. Pas kësaj, vajzat kënduan:
  - Madhështia e rusëve u njoh nga planetët,
  Ne po nxitojmë me besim lart.
  Ne jemi të dashur dhe të vlerësuar nga të gjitha kombet e botës,
  Populli i gjithë vendit po marshon drejt komunizmit!
  Dhe sërish bukuroshet shkelnin syrin me sy smeraldi. Ata duken kaq të luftuar. Luftëtarët janë aktivë. Dhe përsëri vrapim.
  Alenka këmbëzbathur u hodh. Ajo rrotulloi rrotën në ajër dhe vuri re:
  - Ne jemi shumë të lezetshëm. Ne mund të pushtojmë të gjithë botën!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Perandoresha e Planetit Tokë -
  Kjo është shumë e lezetshme!
  Dhe të dyja vajzat i shkelën syrin njëra-tjetrës. Pas së cilës u kthyem me nxitim. Në fakt, çdo ditë lufte kushton shumë për thesarin e Rusisë cariste. Dhe është koha për të përfunduar shpejt me japonezët.
  Medvedev i përshëndeti vajzat me një buzëqeshje rrezatuese:
  - Epo, vrapove?
  Alenka këmbëzbathur tha me një buzëqeshje:
  - Po vrapojmë dhe jemi gati për të luftuar!
  Natasha tha në mënyrë agresive:
  - Do t'i vrasim të gjithë!
  Medvedev tundi dorën dhe urdhëroi:
  - Atëherë, le të shkojmë!
  Alenka këmbëzbathur qeshi dhe u përgjigj:
  - Katër tona janë më vdekjeprurësit në botë!
  Natasha e kundërshtoi këtë, duke shtypur këmbën e saj të zbathur:
  - Jo në botë, por në univers!
  Dhe tanku i fuqishëm, agresiv dhe vdekjeprurës eci me të gjitha shpejtësitë. Më shumë se dyqind e pesëdhjetë mijë japonezë janë përpara. Por ka predha të mjaftueshme për një miliard ushtarë!
  Vajzat, një profesor dhe një student - ky është një ekip që do t'i shtypë të gjithë dhe do t'i kthejë në bririn e një dash. Dhe tanku fluturon drejt trupave japoneze. Ai nxiton drejt vetes kërcënuese. Ai dëshiron t'i thyejë të gjithë.
  Alenka këmbëzbathur këndoi me kënaqësi:
  Hapësirat e Rusisë - të bukura, të dashura,
  Ku janë perlat e borës, lumenjtë e pakufishëm të kristalit,
  Dhe ushtari rus dhe gjenerali janë një.
  I shenjtë është simboli i shtetit - shqiponja ortodokse, mbreti ynë!
  Dhe pastaj tanku i shpejtë u ngrit në të vërtetë. Ai fluturoi si një avion luftarak. Dhe ai u gjend përballë japonezëve. Mitralozat universale të topave dhe të dragoit filluan të punojnë përsëri . Vajzat u nisën me shumë dëshirë. Pa u zgjatur më shumë.
  Alenka qëlloi armën me gishtërinjtë e saj të zhveshur, rrëzoi japonezët dhe këndoi:
  - Lavdi Rusisë sime, Stalinit dhe Leninit, një familje!
  Dhe djalli me flokë të kuqe shkëlqen me sy smeraldi. Dhe si e dënon samurajin. Ju do të bini në dashuri.
  Dhe Natasha gjithashtu nuk është inferiore. Thrason japonezët.
  Dhe këndon:
  - Mos ngadalësoni në kthesat. Fati ynë është të fitojmë, vajza!
  Luftëtari ishte në lulëzim të plotë. Dhe kaq shpejt, duke derdhur zjarr mbi armikun.
  Dhe gishtat e zhveshur shtypin butonin e levës.
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar, tha:
  - Ka dy telashe në Rusi...
  Margarita e ndërpreu këtu:
  - Sikur të ishin dy!
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar, u pajtua me kënaqësi:
  - Po, nëse vetëm dy!
  Natasha, duke qëlluar, duke shtrirë qindra japonezë, e mori atë dhe këndoi:
  - Në dy, në dy dimra. Në dy, në dy pranvera!
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar, shtoi:
  - Do të vras japonezët dhe do të kthehem!
  Natasha qeshi dhe u përgjigj:
  - Port Arthur është i yni! Dhe ne nuk do të lejojmë askënd të marrë Mançurinë tonë!
  Dhe luftëtari përsëri shirë samurain. Rusët nuk do të humbasin ndaj japonezëve. Kjo dëshmon edhe një herë se sa e pathyeshme është Rusia!
  Alenka këmbëzbathur theu baterinë dhe bërtiti:
  - Rusia do të jetë e famshme në vendet dhe shekujt më të largët!
  Natasha gjithashtu kërciti:
  - Dhe asnjë forcë nuk do të na ndalojë!
  Dhe ajo shkatërroi disa mijëra samurai të tjerë. Pastaj rezervuari u zhvendos përpara dhe korrja vazhdoi.
  Margarita, duke parë këtë, shprehu mendimin e saj:
  - Nëse lufta fitohet kaq shkëlqyeshëm, çfarë do të bëjë Rusia më pas?
  Medvedev pa vajzat që kositnin me nxitim japonezët dhe sugjeroi:
  - Do të ketë një luftë, ose me gjermanët ose me britanikët! Por sido që të jetë, beteja me Tokën e Diellit që po lind nuk është e fundit!
  Alena, pasi shkatërroi një bateri tjetër, tha:
  - Pra, do t'ua japim gjermanëve, mirë, do t'ua japim aq shumë sa nuk do të duket e mjaftueshme!
  Natasha, shkatërruesi i samurait, shtoi:
  - Dhe Hitleri nuk do të ketë askënd për të rekrutuar në Wehrmacht!
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, deklaroi në mënyrë agresive:
  - Por më vjen keq për arianët. Kaq shumë djem të bardhë të bukur vdiqën!
  Natasha u pajtua me këtë, duke tundur kokën me trishtim:
  - Po, shumë njerëz të mirë vdiqën! Dhe për çfarë?
  Vajza goditi japonezin dhe e vuri re.
  - Dhe japonezët janë një komb i mirë, por ne jemi të detyruar të luftojmë me ta! Edhe pse kjo nuk është shumë e mirë!
  Margarita vuri në dukje logjikisht:
  - Po kafshët? A nuk e vrasin njëri-tjetrin? Por njeriu është thjesht një kafshë e rendit më të lartë!
  Medvedev buzëqeshi dhe kundërshtoi:
  - Njeriu, ndryshe nga kafshët, ka shpirt! Dhe shpirti i tij është vërtet unik dhe i pavdekshëm! Pra, ne dhe kafshët jemi një humnerë e tërë!
  Margarita e kundërshtoi këtë:
  - Dhe majmunët? Ata gjithashtu kanë një nivel të lartë inteligjence. Njëri prej tyre di tre mijë e gjysmë fjalë!
  Presidenti në detyrë u përgjigj:
  - Por ata janë të afërmit tanë!
  Alenka këmbëzbathur qëlloi drejt japonezëve dhe këndoi:
  - Unë jam një majmun! Gjithashtu një burrë!
  Natasha, duke kositur samurain, guxoi:
  - Mos ec me majmun për një shekull!
  Supertanku vazhdoi të kositte japonezët. Pse jo? Ai është vërtet një bishë e çmendur
  e cila lëshon dyzet mijë plumba në minutë. Dhe armatura e saj është e padepërtueshme për pothuajse çdo predhë. Dhe jo vetëm fillimi i shekullit të njëzetë.
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar, deklaroi në mënyrë agresive:
  - Car Nikolla bëri shumë për Rusinë, por mbeti i pavlerësuar dhe i nënvlerësuar!
  Natasha, duke derdhur zjarr mbi japonezët, ra dakord:
  - Është e drejtë! Mbreti u vra. E detyruan priftin të largohej nga froni! Dhe çfarë është bërë më mirë?
  Alenka këmbëzbathur qëlloi nga një top dhe shtoi:
  - U bë edhe më keq! Dhe në pushtet erdhën edhe më të poshtër!
  Natasha qeshi, goditi japonezin dhe tha:
  - Pra, le të luftojmë për një të ardhme më të mirë! Dhe për lirinë e Rusisë!
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar, tha:
  - Për ndryshim dhe fitore!
  Pastaj ajo tregoi grushtin e saj. Ajo është një vajzë që mund ta bëjë këtë. Atëherë edhe samurai nuk do të jetë në gjendje ta heqë qafe atë. Dhe mitralozat funksionojnë. Të gjithë po kositin dhe kositin.
  Ata në fakt lërojnë rreshta të tëra kufomash. Dhe ata pastrojnë hapësirën në mënyrë vrastare.
  Gjenerali Kuropatkin u informua se diçka e çuditshme po ndodhte me japonezët. Të shtëna, shpërthime, dikush i sulmoi.
  . KAPITULLI Nr. 9.
  Medvedev, pasi kishte fjetur pak, mori përsëri kompjuterin. Ai as nuk u rrua. Dhe përsëri ai filloi të luante në mënyrën e tij.
  Sulmi ndaj Japonisë pas kodit mashtrues me tanke dhe aeroplanë. Përfshirë bombarduesin më të mirë të Luftës së Parë Botërore, Ilya Muromets. E cila u deklarua me shumë zë. Dhe ai i goditi japonezët si një goditje gome kundër mizave.
  Dhe përpara për në Tokio ...
  Dmitry Medvedev, pasi pushtoi Japoninë, e quajti veten perandori Mikado.
  Dhe pastaj luftëra të reja ...
  Për shembull, mund të luani histori alternative. Aleksandri II i tha Bismarkut në 1875 se mosmarrëveshjet e tij me Francën ishin një çështje e brendshme midis Gjermanisë dhe francezëve. Bismarku mori përsipër dhe sulmoi Francën në 1876. Në fillim, prusianët ishin me fat dhe arritën në Paris. Por më pas ata u ngadalësuan. Dhe Britania hyri në luftë... Gjithçka do të ishte mirë, por britanikët i dhanë betejën Gjermanisë dhe u mundën. Pastaj prusianët tërhoqën forcat e tyre.
  Lufta në Perëndim u zvarrit. Francezët u mbrojtën në mënyrë të dëshpëruar. Anglia transferoi gjithnjë e më shumë forca...
  Ndërkohë Rusia pushtoi Turqinë dhe Stambollin. Britania, Franca dhe Gjermania ishin përfshirë në luftë. Dhe perandoria e Car Aleksandrit aneksoi shumë toka, duke përfshirë Irakun, duke arritur në Oqeanin Indian. Dhe Palestina, dhe tokat deri në Egjipt. Dhe kështu trupat ruse, të udhëhequra nga Skobelev, pushtuan Mekën, Medinën dhe qytete të tjera të Arabisë Saudite.
  Dhe u formua pjesa jugore e Perandorisë Ruse. Dhe Aleksandri II u bë një mbret i madh. Dhe lufta midis Gjermanisë kundër Francës dhe Britanisë zgjati dhjetë vjet.
  Dhe përfundoi në një barazim praktik.
  Aleksandri II sundoi deri në vitin 1887 dhe u bë viktimë e një atentati të kryer nën udhëheqjen e Aleksandër Uljanovit, vëllait të Leninit. Mbretërimi i tij i lavdishëm, nën të cilin Rusia ndërtoi shumë rrugë, pushtoi shumë toka dhe liroi fshatarët, përfundoi.
  Kjo alternativë ishte mënyra se si luhej ndeshja. Aleksandri i Tretë, së bashku me komandantin Skobelev, pushtuan Iranin dhe Pakistanin. Por ai gjithashtu vdiq - një kokë e vogël e ndritshme. Nën Nikolla II, Rusia zhvilloi një luftë me Japoninë që kishte tashmë një flotë në Oqeanin Indian, e cila i erdhi në ndihmë Paqësorit mjaft shpejt. Rusët mundën samurai relativisht shpejt, dhe ata kishin shumë më tepër forcë si në tokë ashtu edhe në ujë.
  Për më tepër, ushtria ruse komandohej nga ministri i shkëlqyer i Mbrojtjes Skobelev. Dhe Rusia jo vetëm që fitoi, por edhe arriti të pushtojë Japoninë. Për më tepër, Shtetet e Bashkuara nuk kishin dalë ende përtej hemisferës perëndimore dhe Britania nuk ishte aq e fortë. Për më tepër, Rusia ishte në një aleancë me Gjermaninë. Kjo e fundit mbeti pas Britanisë dhe Francës në luftën për Afrikën. Rusia cariste, pas aneksimit të Japonisë dhe pjesëve të Kinës, u bë edhe më e fortë. Rruga Delhi-Moskë po ndërtohej.
  Siç shihet nga kjo, planet e Rusisë cariste për zgjerimin në Indi dhe Kinë u zbatuan me sukses. Car Nikolla II zgjodhi anën e Gjermanisë gjatë Luftës së Parë Botërore. Gjermanët mundën Francën dhe pushtuan Belgjikën, Holandën, Danimarkën dhe Norvegjinë. Rusia pushtoi Egjiptin, pjesën më të madhe të Afrikës dhe Indokinës. Dhe gjithashtu zotërimet e Britanisë së Paqësorit. Dhe madje u ul në Australi. Dhe Australia e saj u kap.
  Pas së cilës lufta përfundoi me zbarkimin dhe pushtimin e Britanisë. Lufta e Parë Botërore ka përfunduar. Por Kaiser Wilhelm-it i dukej se Rusia kishte pushtuar tashmë shumë tokë dhe pa u përpjekur vërtet. Dhe ai ëndërroi për hakmarrje. Rusia në fakt pushtoi zona të gjera - Australinë, të gjithë Azinë, pjesën më të madhe të Afrikës, gjermanët nuk kafshuan aq shumë, dhe aq më tepër nga Portugalia dhe Spanja që ata pushtuan. Austro-Hungaria fitoi kontrollin e Italisë dhe Libisë. Rusia mori rreth tre të katërtat e Afrikës, dhe më pas pushtoi Etiopinë pak më vonë. Gjermanët arritën të copëtonin Marokun.
  Natyrisht, kjo nuk mjaftoi për Gjermaninë. Edhe pse ajo mori Francën, Belgjikën, Holandën dhe Norvegjinë, dhe Rusia nënshtroi Suedinë.
  Filluan përgatitjet e Vilhelmit për një luftë të re me Rusinë. Kriza e vitit 1929 e përkeqësoi situatën. Austro-Hungaria dhe Gjermania kontrollonin pothuajse të gjithë Evropën. Dhe një pjesë e Afrikës... Dhe Britanisë. Por kishte ende SHBA dhe Kanada. Vilhelmi dhe Nikolla II nuk kishin vendosur ende të shkonin në luftë me njëri-tjetrin. Për më tepër, Rusia më së paku donte të luftonte, duke tretur territore të gjera. Për të përshpejtuar asimilimin e tyre, Car Nikolla II madje i lejoi rusët të kishin katër gra. Ajo që u parashikua në Koncilin e Tetë Ekumenik.
  Një vendim i ngjashëm u mor në 1925. Dhe në vitin 1926, Nikolla II mori një grua tjetër. Siç doli, vendimi nuk ishte budalla. Në vitin 1929, perandori pati një vajzë tjetër. Dhe më 25 nëntor 1932, më në fund lindi një djalë i shëndetshëm. Nikolla i dytë e quajti Pjetër. Për nder të Pjetrit të Madh.
  Dhe në vitin 1933, më 15 maj, filloi një luftë e re. Gjermania i shpalli luftë Kanadasë. Si një dominim i Britanisë. Dy muaj më vonë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në krye me Roosevelt, pavarësisht krizës ekonomike, hynë në luftë me Gjermaninë. Ata nuk donin të hiqnin dorë nga Kanadaja.
  Tashmë në moshë të mesme, por agresiv, Wilhelm fillimisht u përpoq të luftonte i vetëm, pa kërkuar ndihmën ruse. Ai priste të bënte gjithçka vetë. Por nuk është aq e lehtë të pushtosh një territor të ndarë nga një oqean. Për më tepër, Shtetet e Bashkuara ndërtuan shpejt tanke dhe një ushtri. Dhe ata formuan regjimente... Lufta zgjati një vit të tërë pa shumë sukses për gjermanët. E cila arriti të kapte vetëm Islandën dhe Grenlandën. Por në Kanada ata nuk mund ta kapnin atë.
  Wilhelm iu drejtua Carit Nikolla II: "Më ndihmo, koleg". Ju jeni kushëriri dhe vëllai im. Vetë Nikolla II kishte plane për Alaskën dhe Kanadanë. Epo, vendosa që nuk janë perënditë ata që skalitin enë. Dhe e mori dhe më 25 qershor 1934 i shpalli luftë SHBA-së dhe Kanadasë. Trupat e tij lëvizën nëpër Alaskë, nëpër territorin amerikan.
  Në këtë kohë, hekurudha për në Chukotka ishte ndërtuar tashmë dhe trupat ruse po përparonin me sukses. Në anën e tyre ishte një epërsi numerike dhe tanket më të mira në botë, të lehta, të rënda dhe të mesme.
  Pra, Amerika duhej të përballej me forca të pabarabarta.
  Dhe Nikolla II, siç e shohim, është me të vërtetë mbi një kalë të bardhë. Dhe një fitore pas tjetrës. Trupat ruse po marshojnë nëpër Alaskë. Dhe ata marrin qytet pas qyteti, fshat pas fshati.
  Gjermanët po përpiqen të zbarkojnë në Kubë. Lufta po rritet. Kaiser Wilhelm i shkruan Nikollës II:
  - Unë dhe rusët kemi qenë dhe do të jemi gjithmonë të bashkuar. Dhe ne kurrë nuk do të grindemi. Pra, le të përfundojë Amerikën.
  Për shkak të komunikimeve të zgjeruara, progresi ishte pak më i ngadalshëm se sa ishte planifikuar. Por trupat cariste ruse megjithatë pushtuan të gjithë Alaskën në pesë muaj luftime dhe hynë në Kanada.
  Ruzvelt madje i ofroi paqe Rusisë, duke premtuar se do të hiqte dorë nga Alaska, por ishte tepër vonë. Lufta vazhdoi me braktisje të egër.
  Në dimrin e vitit 1935, pavarësisht kushteve të vështira të motit, trupat ruse arritën në kufijtë e SHBA-së në veri. Luftimet vazhduan në pranverë... Trupat ruse kryen një operacion pas tjetrit dhe në fund të korrikut pushtuan pothuajse të gjithë Kanadanë. Dhe në gusht ata rrethuan Filadelfian.
  SHBA gjendet në një situatë shumë të vështirë. Por ata luftuan në mënyrë të dëshpëruar... Megjithatë, nga fundi i vitit 1935, më shumë se një e treta e territorit amerikan ishte pushtuar tashmë. Dhe në dimër, sukseset cariste ishin edhe më të mëdha... Në fillim të marsit 1936, ata iu afruan Uashingtonit dhe Nju Jorkut.
  Dhe në prill u morën të dy qytetet... Lufta vazhdoi deri në gusht derisa u pushtua i gjithë territori i Shteteve të Bashkuara.
  Pastaj erdhi ofensiva në Meksikë, e kështu me radhë, në të gjithë territorin.
  Vilhelmi i propozoi Nikollës II të përfundonte ndarjen e të gjithë botës. Nikolla II ra dakord.
  Gjatë vitit 1937, e gjithë Amerika Latine u pushtua nga trupat ruse. Kështu, Nikolla II përfundoi ndarjen e botës me gjermanët. Dhe kanë mbetur vetëm tre perandori: më e madhja: ruse, pastaj gjermane dhe akoma më tej Austro-Hungaria.
  Rusia u bë kështu hegjemon botëror, por... Nikolla II është ende një car i madh, por i vdekshëm. Vdiq në gusht 1939. Dhe i moshuari Wilhelm sulmoi Rusinë më 1 shtator 1939. Ai vendosi të përfitonte nga fakti se Pjetri i Katërt ishte ende një djalë, as shtatë vjeç. Dhe ai vendosi që ndërsa regjentët sundonin Rusinë, ishte më mirë të godiste. Dy ditë më vonë në luftë hyri edhe Austro-Hungaria. Të gjitha vendet anembanë botës u tërhoqën në konfrontim. Lufta e fundit në historinë e planetit Tokë ka filluar.
  Ushtria cariste nuk kishte të barabartë për nga numri dhe cilësia e armëve. Tanket dhe avionët rusë janë ende më të mirët në botë.
  Dhe betejat e treguan këtë. Po kështu edhe komandantët e rinj të talentuar.
  Por Austro-Hungaria doli të ishte hallka e dobët që në fillim. Dhe ajo humbi pothuajse që në ditët e para. Ushtria cariste mundi austriakët, mori Lvov, dhe më pas Peremyl. Vetëm duke hequr një pjesë të forcave të tyre nga Polonia, gjermanët i shpëtuan austriakët nga disfata e plotë. Por edhe kjo kishte pak dobi. Përpjekja për të marrë Varshavën nga ushtria e Kaiserit dështoi në turp. Dhe trupat ruse i shtynë me forcë më shumë se dyqind kilometra.
  Gjermanët ndaluan trupat ruse me shumë vështirësi. I gjithë dimri kaloi në beteja. Në pranverë, betejat ishin gjithashtu në lëvizje të plotë. Trupat ruse gradualisht morën iniciativën. Ata kishin disa herë më shumë ushtarë, dhe për këtë arsye deri në verë ata ishin në gjendje t'i rraskapitnin gjermanët aq shumë në përleshjet e ndërsjella, saqë ata filluan të dorëzoheshin. Në të njëjtën kohë, filloi një ofensivë kundër Austro-Hungarisë. Në vjeshtë Budapesti ishte i rrethuar. Për më tepër, ushtria cariste pushtoi zotërimet gjermane në Kanada. Dhe në dimrin e 1940-1941, ushtria cariste preu Prusinë Lindore. Dhe deri në prill 1941 ajo arriti në Oder.
  Pozicioni i gjermanëve u bë jashtëzakonisht i vështirë. Në maj 1941, Vjena ra. Dhe gjatë verës, rusët arritën në Alpe dhe çliruan Venedikun. Hymë në rajonet jugore të Gjermanisë.
  Dhe në vjeshtë ata më në fund pushtuan Italinë. Ofensiva dimërore kundër Berlinit përfundoi me kapjen e saj më 30 janar 1942. Pas së cilës rezistenca e gjermanëve, të cilët tashmë kishin humbur të gjitha pasuritë e tyre në Afrikë, u dobësua. Rusët arritën në Rhine deri në prill. Pas së cilës, më 22 prill, mbetjet e forcave gjermane kapitulluan.
  Kështu përfundoi lufta e fundit në planetin Tokë. Përfundoi me fitoren dhe suksesin e Rusisë cariste.
  Më pas erdhi pushtimi i hapësirës së jashtme. Në vitin 1936, njeriu i parë rus fluturoi në hapësirë. Fluturoi rreth planetit Tokë. Dhe në vitin 1945, më 9 maj, rusët zbritën në Hënë.
  Ata fluturuan në Mars në 1967. Në Venus në 1969. Tek Mërkuri në vitin 1972 . Dhe në satelitët e Jupiterit në 1973. Njeriu u ul në planetin më të largët Pluton tashmë në 1980. Dhe në vitin 2003, u zhvillua fluturimi i parë jashtë sistemit diellor në historinë njerëzore. Anija ruse fluturoi për në Alaf Centauri dhe u kthye në vitin 2018.
  Që nga viti 2020, Rusia ende sundohet nga Pjetri i Katërt, i cili, falë arritjeve të mjekësisë moderne, nuk është aspak një plak. Pjetri i Katërt ka mbretëruar për tetëdhjetë e një vjet dhe mbretërimi i tij është më i gjati në historinë e botës. Ku dihen datat e sakta të mbretërimit, sigurisht.
  Epo, tani për tani, gjithçka është e qetë në botë, si gjithmonë. Dhe edhe pak i mërzitshëm... Njerëzit kanë një jetë të mirë. Vërtetë, ka probleme me mbipopullimin. Por kufizimet e lindjes tashmë po futen këtu.
  Ortodoksia është modernizuar. Priftërinjtë ishin rruar dhe veshur me uniforma me rripa supe.
  Zhvillimi i teknologjisë ka krijuar papunësi të madhe. Por edhe ky problem zgjidhet. Hiperneti është zhvilluar.
  Hulumtimet janë duke u zhvilluar dhe anije kozmike të afta të lëvizin më shpejt se shpejtësia e dritës tashmë janë krijuar. Po, mirë për Rusinë cariste dhe gjithë botën nën sundimin e Romanovëve. Kjo dinasti më e lavdishme në historinë e njerëzimit.
  At Car Nikolla. Ndërtoni një parajsë në planetin Tokë!
  Dmitry Medvedev hodhi poshtë strategjinë. Ai pushtoi të gjithë botën për carët rusë. Tregoi të menduarit e tij strategjik. Ai arriti sukses të madh dhe ra përsëri në gjumë, i veshur dhe ëndërruar si më parë.
  Kuropatkin tha:
  - Qetë! Vetëm paqe!
  Gjenerali Linevich vuri në dukje me alarm:
  - Shkëlqesia juaj, ndoshta mund të godasim tani?
  Gjenerali adjutanti Kuropatkin tha:
  - Jo! Sigurisht që jo! Mund të jetë një kurth japonez!
  Gjenerali Linevich me ndrojtje tha:
  - Ky është shansi ynë për ta fituar përfundimisht këtë luftë!
  Kuropatkin deklaroi me një zë që dridhej:
  - Durim, durim e më shumë durim!
  Linevich kundërshtoi më me zemërim:
  - Por Alexander Suvorov tha: një moment jep fitore!
  Kuropatkin mërmëriti thatë:
  - Unë komandoj këtu! Dhe ne duhet së pari të ruajmë ushtrinë. Dhe në përgjithësi, Japonisë së shpejti do t'i mbarojë avulli!
  Linevich sugjeroi:
  - Ndoshta duhet të bëjmë të paktën një zbulim?
  Kuropatkin pranoi pa dëshirë:
  - Kjo është e mundur, vetëm ki kujdes!
  Linevich bërtiti në mënyrë agresive:
  - Në emër të Carit dhe Atdheut!
  Ndërkohë, supertanku po pastronte japonezët. I rrëzoi, i qëlloi në mënyra të ndryshme.
  Alenka këmbëzbathur, duke qëlluar pa mëshirë, e pyeti presidentin në detyrë:
  - A është ky operacioni ynë i fundit?
  Medvedev pyeti me një buzëqeshje:
  - Pse mendon keshtu?
  Bisha me flokë të kuqe tha:
  - Japonezët nuk kanë më formacione të mëdha!
  Duke gozhduar dhe qëlluar samurain, Natasha gjithashtu ra dakord:
  - Por, në fakt, Japonia nuk ka asgjë tjetër për të luftuar!
  Medvedev u përgjigj me një vështrim disi të pasigurt:
  - Japonia mund të mbledhë më shumë trupa të reja dhe të blejë anije të reja nga Amerika dhe Britania. Pra, le ta pranojmë, lufta nuk ka mbaruar ende!
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar në samurai, tha:
  - Po sikur Rusia t'i ofronte paqe Japonisë me kushte të moderuara? Ne do të marrim vetëm kurrizin e Kurilit dhe gjithçka tjetër do të mbetet si para luftës?
  Presidenti në detyrë u pajtua:
  - Në këtë rast, me shumë mundësi do të ketë paqe!
  Margarita tha me zemërim:
  - Nëse jo për revolucionin, japonezët ende do të ishin mundur. Ata nuk do të shkonin askund!
  Natasha me këmbë të zhveshur, duke derdhur zjarr mbi samurai, ra dakord me gatishmëri:
  - Sigurisht! Ata nuk do të shkonin askund!
  Cool Alenka, duke i shqyer japonezët me predha, sugjeroi:
  - Le të kapim Mikado!
  Natasha u hodh lart në mënyrë agresive:
  - Të kapet Mikado? Epo, interesante!
  Margarita tha me një buzëqeshje:
  - A nuk do të ishte shumë?
  Medvedev gjithashtu shprehu dyshime:
  - A nuk është shumë kjo? Në fund të fundit, është një gjë të mbrosh veten dhe një tjetër të ndërhysh në Japoni, e cila, le ta pranojmë, gjithashtu nuk po lufton në tokat origjinale ruse!
  Alenka këmbëzbathur fërshëlleu, duke i goditur përsëri japonezët me predha:
  - A ia vlen të tregosh një mëshirë të tillë?
  Natasha, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, tundi me kokë:
  - Vërtet, pse na duhet kjo? Ne mund të kapim edhe Mikado!
  Margarita qeshi:
  - Unë jam me ju si në luftë! Dhe në luftë, si për ju!
  Medvedev u përgjigj ashpër:
  - Duhet të dish kur të ndalosh! Ne nuk jemi njerëz të rastësishëm! Ne jemi ata që e ndryshojmë seriozisht dhe me vetëdije historinë! Kështu që ju duhet të tregoni ndjenja, duke përfshirë masat!
  Alenka këmbëzbathur qëlloi dhe këndoi:
  - Eh, masë, masë! Sa shumë kolera ka!
  Supertanku po punonte në mënyrë aktive. Më shumë se njëqind e njëzet e pesë mijë japonezë janë shkatërruar tashmë. Gjysma e mbetur.
  Natasha këndoi me një buzëqeshje:
  - Ne do të shkatërrojmë të gjithë botën e dhunës,
  Në tokë dhe më pas
  Ne do të ndërtojmë një botë të re të lezetshme,
  Kështu që telashet dhe problemet të mos ekzistojnë në të!
  Alenka këmbëzbathur, duke lëshuar një zjarr shumë vdekjeprurës, fërshëllei:
  - Për një mbret të mirë dhe të drejtë!
  Margarita sugjeroi:
  - Apo ndoshta do të rrëmbejmë disa fuçi trofesh sake?
  Alenka këmbëzbathur buzëqeshi me helm:
  - Cfare deshiron te pish?
  Margarita tundi kokën negativisht:
  - Atletët nuk pinë!
  Alenka këmbëzbathur, pasi hodhi në erë një bateri tjetër, qeshi:
  - Nga pjatat e vogla!
  Natasha sugjeroi:
  - Le të pimë birrë palme. Është më e shëndetshme!
  Dhe ajo rrëzoi më shumë japonezë.
  Medvedev u përgjigj:
  - Biznesi në fillim, argëtimi më vonë!
  A nuk duhet ta dijë këtë presidenti në detyrë? A nuk ishte gjithmonë i zënë dhe i zënë?
  Po, një nga dekretet e para të presidentit në detyrë Medvedev ishte rritja e pagave të deputetëve të Dumës së Shtetit tre herë. Po deputetët? Ata shtynë zgjedhjet presidenciale. Kështu, Medvedev shërbeu si ushtrues detyre i presidentit në Rusi për një kohë mjaft të gjatë.
  Dhe kjo madje u bë një situatë unike. Kur kreu i shtetit kryen detyrat e tij për kaq kohë. Por ndryshimi nuk vjen. Më saktësisht, gjithçka ndryshoi për keq nën Medvedev. Sikur pasuria, e cila e donte kaq shumë Putinin, vendosi të hakmerret ndaj pasuesit të tij. Çfarë nuk shkon me të!
  Tanku i modernizuar T-95 vazhdoi të shfaroste samurai në progresion gjeometrik. Kjo makinë tregoi efektivitetin e saj. Dhe forca negative e tërbimit të shumëzimit të kuazi-materies.
  Alenka gjysmë e zhveshur, duke qëlluar drejt japonezëve, logjikisht vërejti:
  - Megjithatë, kjo nuk është plotësisht e saktë. Rezulton se nuk mund të bëjmë asgjë pa superarmë!
  Natasha këmbëzbathur u përgjigj me zemërim:
  - Disa fuqi më të larta e penguan Rusinë të fitonte luftën me Japoninë. Por ishte planifikuar një gjë e mirë, ungjillizimi i Kinës. Dhe nuk doli shumë e bukur!
  Margarita bëri pyetjen e qartë:
  - Po Zoti atëherë? Pse nuk e ndihmoi Ortodoksinë?
  Alenka pothuajse e zhveshur, duke dërguar predhë pas predhe, vuri në dukje:
  - Kjo eshte! Në fakt, lejoni japonezët të fitojnë mbi vendin ortodoks. Kjo është vërtet një tradhti e tillë ndaj besimit rus!
  Natasha, duke derdhur zjarr mbi japonezët, tha me zemërim:
  - Feja perandorake nuk duhet të jetë pacifiste. A është e mundur të bëhesh një vend i madh nëse jeton sipas urdhrit: nëse të godasin në faqen e djathtë, kthehu majtas!
  Alenka e lezetshme u pajtua me këtë, duke shtypur japonezët:
  - Sigurisht! Nuk kemi nevojë për pacifizëm! Duaje armikun tënd! A është ky një urdhërim?
  Margarita këndoi me entuziazëm:
  Kushdo që është njeri lind luftëtar,
  Kështu ndodhi - gorilla mori gurin.
  Kur i gjalli është i dënuar të luftojë,
  Dhe zjarri digjet nxehtë në zemër!
  
  Djali sheh një mitraloz në ëndrrat e tij,
  Ai preferon një tank sesa një limuzinë.
  Kush dëshiron të shndërrojë një qindarkë në një nikel -
  Që nga lindja ai e kupton se pushteti sundon!
  Natasha bërtiti, duke derdhur zjarr mbi japonezët me tërbimin e një vullkani flluskues:
  - Po, automatik! Dhe forca është gjëja kryesore! Ne duhet të fitojmë!
  Alenka këmbëzbathur fërshëlleu me furi dhe tërbim, duke rrëzuar japonezët:
  - Unë jam ajo që kam lindur për të fituar! Dhe asgjë më pak. Fitorja jonë do të jetë e jona!
  Natasha ra dakord, duke shtypur gishtat e zhveshur të këmbëve të saj muskulare në butonat e levës:
  - Më së miri do të jetë kështu! Ne kemi qeverisur dhe do të sundojmë gjithmonë! Dua të them, Rusia!
  Alenka këmbëzbathur, duke mposhtur japonezët, bërtiti:
  - Nuk do të gënjej, dua të sundoj! Por jo vetëm një makinë e ndryshkur, por një perandori e tërë!
  Dhe vajza tashmë ka fshirë baterinë e fundit të Tokës së Diellit që po lind. Ajo është aq bukuroshe sa duhet të jetë kampione bote. Dhe kurrë mos u dorëzoni para dobësisë dhe ndrojtjes.
  Natasha, duke qëlluar, mërmëriti:
  - Do të bëhem mbretëreshë! Ose, më mirë akoma, perandoresha!
  Alenka këmbëzbathur vazhdoi:
  - Po lufta, po lufta, ajo është grua e keqe dhe kurvë! Por prodhon djem të pashëm, thotë - vrite frikacakin në ty!
  Margarita pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Ashtu është, vrite frikacakin në vetvete! Unë mendoj se nëse Nikolla II abdikoi fronin, nuk ishte aspak për shkak të frikacakëve!
  Alenka gjysmë e zhveshur deklaroi me vendosmëri:
  - Tani ai nuk do të heqë dorë! Ne do ta forcojmë fronin mbretëror që të qëndrojë me shekuj!
  Natasha bërtiti:
  - Bëhu një Car i madh Nikolla II! Ne ju mbështesim! Nuk do të ketë revolucion - do të ketë Rusinë e Madhe!
  Më në fund, luftëtarët përfunduan me shfarosjen e ushtrisë së Tokës së Diellit që po lind. Më shumë se dyqind e pesëdhjetë mijë ushtarë dhe oficerë u vranë. Kështu, pothuajse të gjitha forcat tokësore të Japonisë u shkatërruan. Ashtu si marina pushoi së ekzistuari.
  Alenka këmbëzbathur tha me një buzëqeshje:
  - Ia vlente mundimi? Pra, doja të thosha të trembem? Pa rezistuar shumë gjatë, ushtria arriti të mposht Rusinë!
  Natasha tha me besim:
  - Rusia humbi vetëm për shkak të kolonës së pestë. Përndryshe, ne do të kishim fituar gjithsesi!
  Margarita e pyeti presidentin në detyrë:
  - Çfarë do të shkojmë për të bërë? Të kthehemi apo të vazhdojmë?
  Medvedev, i cili po humbiste energjinë, ndezi kompjuterin dhe tha:
  - Tani do të na jepet një parashikim i zhvillimit të mëtejshëm të Rusisë cariste. Nëse gjithçka shkon mirë, ne do të kthehemi.
  U dëgjua një zë i këndshëm femëror;
  Pas shkatërrimit të plotë të forcave tokësore dhe marinës japoneze, Mikado ofroi paqe. SHBA dhe Britania ranë dakord të veprojnë si ndërmjetës.
  Kushtet ishin të favorshme për Rusinë. Vendi mori kurrizin Kuril dhe Tajvanin.
  Si dhe kontrollin mbi Mançurinë, Korenë, Mongolinë. Për më tepër, Japonia pagoi gjithashtu një dëmshpërblim prej dyqind e pesëdhjetë milionë rubla ruse ari.
  Autoriteti i Car Nikollës II u rrit dhe pati një rënie në ndjenjat revolucionare. Vendi filloi një rimëkëmbje të shpejtë ekonomike. Zheltorossiya u ngrit. Një pjesë e Kinës u bë vullnetarisht pjesë e Rusisë, si dhe Koreja dhe Mongolia. Perandoria Cariste u bë më e madhe dhe popullsia e saj u rrit. Rritja ekonomike filloi më herët se në historinë reale dhe ishte më e fortë.
  Nuk kishte Duma Shtetërore dhe qeveria cariste mund të përgatitej më mirë për Luftën e Parë Botërore. Tanket e para të lehta në botë "Luna"-2 në prodhim masiv dhe bombarduesit me katër motorë "Ilya Muromets" dhe "Svyatogor" u shfaqën në Rusi. Lufta e Parë Botërore filloi gjithsesi, por ishte më e suksesshme për Rusinë.
  Meqenëse mbreti kishte një popullsi, ekonomi dhe ushtri më të madhe. Dhe pozicioni i brendshëm është më i fortë. Nuk ka Duma Shtetërore - një vatër rebelimi dhe grushti ushtarak.
  Me sukses të ndryshëm, por, në përgjithësi, me iniciativën e Rusisë dhe me fitimin e shumicës së betejave, lufta përfundoi më 7 nëntor 1915 me dorëzimin e Gjermanisë. Austro-Hungaria u shemb dhe u nda. Galicia dhe Bukovina u bënë provinca ruse. Krakovi dhe tokat përreth hynë në Mbretërinë e Polonisë, si dhe Poznan, Danzig dhe një pjesë të Prusisë Lindore. Dhe Klaipeda u bashkua me provincën baltike. U shfaq Çekosllovakia - një mbretëri brenda Rusisë.
  Rumania aneksoi Transilvaninë. Hungaria u bë një mbretëri e pavarur, por nën patronazhin e Rusisë, dhe Car Nikolla si bashkësundimtar. Austria është bërë një vend shumë i vogël. Jugosllavia u ngrit, gjithashtu nën patronazhin e Rusisë dhe nën bashkësundimtarin Nikolla II.
  Turqia është zhdukur nga harta politike e botës. Iraku dhe Palestina u bënë pjesë e Britanisë, Siria u bë pjesë e Francës, Azia e Vogël dhe Stambolli u bënë provinca ruse. Kështu, Rusia përsëri rriti territorin e saj. Por nuk mbaroi me kaq. Pastaj Gadishulli Saudit u pushtua së bashku me francezët dhe britanikët. Dhe më pas Rusia dhe Britania ndanë Iranin dhe Afganistanin. Veriu dhe qendra u bënë provinca ruse, dhe jugu një koloni britanike.
  Bota dukej se ishte bërë e qëndrueshme. Lufta vazhdoi vetëm në Kinë. Por në vitin 1929 shpërtheu një krizë e rëndë ekonomike, e cila çoi në Depresionin e Madh.
  Ndjenjat revolucionare po rriteshin përsëri në Rusi. Shpërthyen greva dhe protesta. Por kriza doli të ishte jo shumë e rëndë. Për më tepër, në 1931, lufta me Japoninë shpërtheu përsëri.
  Samurai donte hakmarrje. Por këtë herë ushtria ruse ishte më e fortë në të gjitha aspektet. Dhe Admirali Kolchak është një komandant i shkëlqyer detar.
  Japonia jo vetëm që u mund, por edhe u kap. Car Nikolla II u kurorëzua zyrtarisht Perandori Mikado i Japonisë në shkurt 1932. Kështu, Rusia u zgjerua edhe më shumë. Dhe aneksoi pothuajse të gjithë Kinën.
  Si për nga popullsia ashtu edhe për nga territori, Rusia nuk kishte të barabartë. Për më tepër, Perandoria Britanike po dobësohej. Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani në vitin 1933, por çfarë mund të bënte kundër Rusisë? Mos u mërzit. Car Nikolla II vdiq në vitin 1937, pasi kishte shijuar një mbretërim shumë të suksesshëm, i dyti më i gjatë pas Ivanit të Tmerrshëm. Dhe me pushtime rekord për nga sipërfaqja dhe popullsia.
  Sidoqoftë, jo gjithçka funksionoi për mbretin në jetën e tij personale. Trashëgimtari Alexei vdiq i ri. Për shkak të një martese të pabarabartë, vëllai i vogël Mikhail u privua nga e drejta për fronin e Rusisë.
  Kurora u trashëgua nga Kirill Romanov, i cili vdiq në vitin 1938 pa jetuar as një vit. Dhe djali i tij Vladimiri i Tretë u bë mbreti i ri. Ai u kurorëzua dhe monarku mbretëroi i lumtur deri në vitin 1992. Dhe Rusia së pari mori kolonitë nga Franca dhe Britania, së bashku me Gjermaninë. Pastaj ajo pushtoi Gjermaninë. Dhe pastaj e gjithë bota. Me pak fjalë, Cari i ri Gjergji i Parë u bë perandor botëror në 1992.
  Medvedev përfundoi shqyrtimin dhe tha:
  - Me sa duket, mjaft për këtë univers! Po kthehemi!
  Dhe të katër bërtitën:
  - Lavdi Carit Nikolla II!
  . EPILOG I NDËRMJETËM
  Medvedev u zgjua nga një telefonatë... Ai u informua se inaugurimi i Zelensky si president i Rusisë dhe Ukrainës tashmë ishte duke u zhvilluar. Dhe se, thonë ata, është koha që Dmitry Anatolyevich të largohet nga zyra.
  Medvedev u pajtua me ngurrim. Para se të largohesha, u rrua dhe u lava.
  Më pas u largua nga zyra. Ai u transportua me një automjet special. Gjatë rrugës, ata thanë se do të ishte më mirë që Medvedev të fluturonte në Ishujt Kanarie për të pushuar atje.
  Dhe Zelensky bëri një tjetër shfaqje të inaugurimit të tij. Si zakonisht, plot ngjyra me fishekzjarre dhe kërcime. Në ditën e inaugurimit, Vitali Klitschko u përlesh me Michael Tyson në stadiumin e Kievit. Boksieri i famshëm amerikan pranoi meçin për shkak të problemeve të mëdha me para. Klitschko dominoi të dymbëdhjetë raundet, por diplomatikisht nuk e nokautoi Tyson.
  Formalisht, u luajt një nga versionet e vogla të kampionit të botës.
  Pas së cilës Vitali Klitschko iu dha një rrip diamanti.
  Vladimir Zelensky mori urime nga të gjitha vendet e botës - përfshirë Kinën. Për më tepër, në Perandorinë Qiellore, trazirat popullore u intensifikuan. Njeriu nuk jeton vetëm me bukë. Njerëzit donin demokraci dhe liri. Despotizmi i Partisë Komuniste Kineze ishte ngopur; të gjithë donin lirinë.
  Zelensky është bërë pikërisht një simbol i tillë. Një simbol i forcës demokratike, pas rënies së diktaturës së shërbimeve sekrete nën Putin.
  Zelensky foli shumë për ndryshimet, ekonominë dhe arritjet e reja. Tashmë ka pasur një konkurs për postin e kryeministrit në Rusi. Ishin disa mijëra aplikantë. Procesi i përzgjedhjes ishte shumë intensiv. Dhe dukej e mrekullueshme.
  Deri tani gjithçka po shkonte mjaft mirë. Zelensky madje bëri një salto në inaugurimin e tij. Mori duartrokitje. Më pas ai demonstroi njohuritë e tij të gjuhëve të huaja. Ai veproi shumë aktivisht dhe me vrull.
  Më në fund, Zelensky e mori dhe bëri disa fjalime të tjera.
  Më tej, pas inaugurimit, pasuan vendimet e personelit. Shumë ndryshime dhe fytyra të reja në qeveri.
  Kishte një përzgjedhje të vërtetë të "komisarëve të hekurt". Një revolucion i personelit po ndodhte në Rusi.
  Zelensky nxori shumë dekrete që në ditët e para. Lejohet shitja e alkoolit gjatë natës dhe në pikat e udhëtimit. Prezantoi taksa të reja për të pasurit. I hoqi imunitetin deputetëve dhe gjyqtarëve. Rritja e prodhimit. Prezantoi tarifa për tregtinë me Kinën.
  Në Bjellorusi u mbajt një referendum për bashkimin me Rusinë. Dhe kjo shkoi gjithashtu në meritë të Zelensky. Shumica e bjellorusëve mbështetën bashkimin me Rusinë.
  Zelensky u ankua se Medvedev i ngriti shumë arna, por premtoi se inflacioni do të qetësohej. Dhe se asgjë e keqe nuk do të ndodhë.
  Në të vërtetë, rritja e çmimeve u ndal shpejt. Dhe ekonomia ruse filloi të rritet. Dhe në Kaukaz, veprimet militante disi u shuan. U bë shumë më e qetë.
  Zelensky më në fund propozoi një kandidaturë për postin e kryeministrit të Rusisë. Ajo u bë doktor i shkencave tridhjetë e dy vjeç Alexey Bolshakov. Ai fitoi konkursin me shumë besim. Dhe ai u bë kryeministër, më i riu në historinë ruse.
  Medvedev fluturoi në Ishujt Kanarie me pushime dhe mori pensionin e ish-presidentit, thjesht duke u argëtuar. Deri më tani ai nuk ka pasur asnjë problem. Por Shoigu u arrestua dhe u akuzua për përpjekje për një grusht shteti. Çfarë donte ai?
  Kishte edhe plot zgjidhje të tjera... Në Amerikë fitoi një demokrate dyzet e një vjeçare. Kështu, qeveria ndryshoi. Dhe një grua dhe kandidatja më e re në historinë e SHBA erdhi në pushtet. Epoka e Trump ka mbaruar . Por miqësia me Rusinë sapo ka filluar të lulëzojë. Natyrisht, kundër Kinës diktatoriale, Shtetet e Bashkuara dhe Perandoria e re Ruse tani ishin miq.
  Zelensky madje mbajti një referendum dhe prezantoi një emër tjetër: në vend të kësaj, Rusi - Kievan Rus. E cila gjithashtu foli shumë. Bjellorusia u bashkua me federatën. Dhe filloi ringjallja e perandorisë... Mbi baza demokratike.
  Presidentja e re grua e Shteteve të Bashkuara trashëgoi armiqësinë e Trump ndaj Kinës dhe iu përkushtua krijimit të një koalicioni. Kievan Rus u zhvillua me sukses ekonomikisht nën Zelensky. Rusia e kufizoi disi Kinën. Më pas, ajo u bashkua me NATO-n. Së shpejti në Kazakistan erdhi në pushtet një qeveri pro-ruse dhe u formua një shtet bashkimi. Rusët po shtrëngonin Azinë Qendrore larg Kinës. Konfrontimi vazhdoi të rritej.
  Zelensky zhvilloi një fushatë kundër Stalinit dhe kundër Putinit. Ai i privoi Stalinin dhe Putinin nga të gjitha çmimet që Medvedev u dha atyre.
  Por gjithçka doli në mënyrë paqësore. Edhe pse komunistët protestuan. Ne shkuam në mitingje.
  Dhe atje Leninin e nxorrën përfundimisht nga mauzoleumi. Një lloj gëzimi për shumë njerëz. Dhe Kisha Ortodokse kanonizoi Aleksandrin II dhe Ivanin e Tmerrshëm, carët rusë. Është rritur edhe numri i monumenteve të Nikollës II.
  Carizmi dhe perëndimorizmi u bënë disi modë. Ata u afruan më shumë me Evropën dhe të huajt filluan të merrnin shumë poste. Rusia është bërë pjesë e botës perëndimore dhe pas largimit të Trump, procesi i globalizimit u intensifikua. Dhe Kina ra në izolim dhe u përball me trazira të brendshme.
  Në të njëjtën kohë, Zelensky rriti lindjen në perandorinë sllave. Fluturimi i premtuar prej kohësh në Hënë më në fund u zhvillua. Dhe gjithçka funksionoi disi e mrekullueshme.
  Marrëdhëniet aleate u krijuan midis Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara, ose më saktë midis Rusisë së Kievit dhe Amerikës.
  Dhe konfrontimi është një gjë e së kaluarës. Bota është bërë gjithnjë e më globale dhe e sigurt. Edhe pse kishte luftëra. Kievan Rus, së bashku me Shtetet e Bashkuara, kryen një operacion në Libi, ku i dhanë fund islamistëve. Më pas u morëm me Lindjen e Mesme, duke krijuar baza atje bashkë me Amerikën. Kievan Rus dhe Shtetet e Bashkuara së bashku filluan të anojnë botën dhe ta shtyjnë Kinën nga Afrika. Dhe këtu nuk mund të bëjmë pa luftëra. Dhe operacionet tokësore gjithashtu.
  Si Kievan Rus dhe Shtetet e Bashkuara kryen sulme ajrore së bashku.
  Gradualisht, kinezët u dëbuan nga e gjithë bota. Dhe perandoria qiellore ra në një krizë të thellë ekonomike dhe politike.
  Dhe Kievan Rus përparoi gjithnjë e më shumë.
  Rusia nuk ka njohur kurrë norma të tilla të rritjes ekonomike. Dhe se Kina u shemb - u ngrit Kievan Rus. Dhe u rrit me shpejtësi.
  Hekurudha për në Chukotka u ndërtua në kohë rekord. E cila në vetvete është shumë e lezetshme.
  Dhe ata po gërmonin një tunel nën Alaskë. Amerikanët gjithashtu filluan të ndërtonin një hekurudhë për t'u lidhur me Rusinë. Po ndërtohej edhe një hekurudhë për në Delhi... Në të njëjtën kohë, nga Siberia po hapeshin kanale për të ujitur Azinë Qendrore.
  Një operacion i përbashkët u krye kundër Iranit nga Shtetet e Bashkuara dhe Kievan Rus. Dhe u vendos një regjim i shëndoshë laik. Pas së cilës ata filluan të gërmojnë një kanal nga Deti Kaspik në Gjirin Persik.
  NATO u zgjerua duke përfshirë vendet arabe. Në Arabinë Saudite u ngrit një parlament. Gratë filluan të hiqnin burkat e tyre. Filloi ndërtimi i një shteti laik.
  Në mediat ruse të gjithë e qortuan Putinin për ekstremizëm dhe i hodhën baltë që gati e bëri Rusinë një koloni të Kinës, por shyqyr zotit që vdiq në kohë. Ata folën edhe fjalë më të ashpra. Por kundër Medvedev u hap një çështje penale. Dhe jo vetëm një.
  Stalini u nxor nga muri i Kremlinit. Lenini shumë më herët nga mauzoleumi.
  Ka ndryshuar shumë në simbolet shtetërore. Janë shfaqur disa lloje të reja flamujsh. E verdha iu shtua flamurit rus dhe bluja zëvendësoi blunë e lehtë.
  Kjo ishte gjithashtu interesante. Stema ka ndryshuar... Ka pasur edhe një reformë monetare. Ata këmbyen para sipas raportit: një me një mijë. U shfaq standardi i arit i rublës së Kievan Rus. Në të njëjtën kohë, u ngritën para të reja dhe të vjetra - një qindarkë - gjysmë kopeku, dhe gjysmë - një çerek qindarkë.
  Gjithçka është e rregullt...
  Filluan të ringjallen edhe titujt... U shfaqën princa, baronë, kontë, markezë, madje edhe dukë. Në veçanti, Zelensky u bë Duka. Moldavia gjithashtu u bë pjesë e Kievan Rus. Tashmë është folur për zgjedhjen e mbretit.
  Por Zelensky tha se presidenti i Kievan Rus do të zgjidhet vetëm nga populli. Dhe jo më shumë se dy mandate.
  Për më tepër, Zelensky uli mandatin e presidentit rus nga gjashtë vjet në pesë. Vërtetë, Zelensky shërbeu mandatin e tij të parë për gjashtë vjet.
  Në këtë kohë, ai kishte përfunduar aneksimin e Azisë Qendrore në Rusi. Dhe rivendosi kufijtë e BRSS. Vetëm shtetet baltike mbetën të papushtuara.
  Por amerikanët nuk donin të hiqnin dorë ende. Dhe kështu ata hoqën Azinë Qendrore dhe Kaukazin.
  Një luftë e re shpërtheu në Kaukaz, midis Armenisë dhe Azerbajxhanit. Dhe ajo ecte shumë mizore. Kështu Rusia ishte në gjendje të pushtonte këto republika dhe të mbante referendume për aneksimin e tyre.
  Kështu, Zelensky rifitoi Kaukazin, duke zgjeruar Rusinë e Kievit. Le ta pranojmë, ai është një pushtues. Për më tepër, ai është edhe demokrat... Perandoria e tij u zgjerua më tej...
  Pra, Afganistani tashmë gjatë mandatit të dytë të qeverisë, dhe një pjesë e Iranit u bënë pjesë e Rusisë.
  Në Shtetet e Bashkuara, një presidente femër fitoi një mandat të dytë. Deri më tani ajo ka qenë e suksesshme në ekonomi, dhe më e rëndësishmja, arriti të eliminojë Kinën. Çfarë fitore e madhe. Dhe Kievan Rus është tani një aleat i udhëhequr nga Zelensky.
  Por, sigurisht, fuqia e Rusisë po rritet shumë shpejt. Ajo tashmë ka aneksuar veriun e Irakut.
  Borzo sillet. Kievan Rus është vendi i parë në botë për sa i përket ritmeve të rritjes! Dhe ka tejkaluar Shtetet e Bashkuara në popullsi. Dhe tashmë në Amerikë po shikojnë me alarm - a është bërë Rusia shumë e fortë?
  Për më tepër, perandoria e Kievan Rus po zgjerohet. Tani shtetet baltike janë tashmë nën kontrollin e saj. Po, ky është një problem vërtet i madh për amerikanët. Zelensky tashmë ka mbledhur të gjitha territoret e mëparshme të BRSS.
  Dhe, si Cari rus, ai vazhdon zgjerimin e tij në jug. Tani Irani dhe Iraku janë bërë tërësisht pjesë e Rusisë së Kievit. Dhe Zelensky u zgjodh lehtësisht për një mandat të dytë në raundin e parë.
  Megjithëse kishte shumë kandidatë për president, zgjedhjet ishin demokratike.
  Zelensky tha se ai nuk do të ndjekë shembullin e Lukashenkos dhe të sundojë për gjithë jetën. Për më tepër, rrethanat e zhdukjes së Lukashenkos ishin ende të paqarta. Ndoshta Rusia dhe Perëndimi thjesht nuk kishin më nevojë për të. Dhe ai u zhduk... Por Zelensky vetëm po fiton forcë. Dhe me të vërtetë, mbretërimi i tij për sa i përket suksesit eklipson paraardhësit e tij, përfshirë Pjetrin e Madh.
  Në fakt, jo të gjithë janë në gjendje të rivendosin territorin e BRSS, plus Afganistanin, Iranin dhe Irakun.
  Por Zelensky nuk ndalet me kaq. Tani si Polonia ashtu edhe Finlanda janë nën sulm - ato dikur ishin gjithashtu pjesë e perandorisë cariste. Dhe me të vërtetë në këto vende mbahen referendume dhe ata vullnetarisht bashkohen me Kievan Rus.
  Suksese ka edhe në planin shkencor. Fluturimi i shumëpritur për në Mars ka ndodhur. Aty zbarkuan kozmonautë rusë. Morën dheun dhe lanë flamurin, që ishte një triumf i madh.
  Në të njëjtën kohë, Kievan Rus mori origjinalin Port Arthur nga Kina. Dhe duke përfituar nga fakti se në Kinë kishte filluar një luftë civile, ata morën Mançurinë nën mbrojtjen e tyre.
  Në të njëjtën kohë, Kievan Rus aneksoi një pjesë të Turqisë. Ato toka që iu dhanë Rusisë sipas Traktatit të Versajës. E cila ishte gjithashtu një lëvizje shumë e fortë. Zelensky zgjeroi më tej Kievan Rusinë si një perandori. Dhe në aspektin ekonomik, doli në krye, duke kaluar Shtetet e Bashkuara.
  Epo, Kina është zhytur në makthin e një lufte civile dhe tashmë ka filluar të ndahet.
  Kievan Rus u bë një vend i fuqishëm. Dhe popullariteti i Zelensky brenda vendit u rrit aq shumë sa njerëzit filluan ta lusin Vladimirin në gjunjë që ai të mos largohej. Qindra mijëra njerëz u mblodhën.
  Zelensky, si përjashtim, mbajti një referendum duke e lejuar atë të kandidojë për një mandat të tretë si kreu i Kievan Rus.
  Lideri ka ndryshuar në SHBA. Ai tashmë është bërë republikan. Dhe jo më aq i ri - më i vjetër se Zelensky. Kështu që marrëdhëniet midis Kievan Rus dhe Shteteve të Bashkuara filluan të përkeqësohen përsëri. Rusia tashmë është bërë me dhimbje më e fortë nën Zelensky. Ata kujtuan se, së bashku me sundimin ukrainas, ky është tashmë mandati i katërt i Zelensky.
  Kjo, thonë ata, nuk u reduktuan kompetencat e Presidentit rus. E vetmja gjë që bëri Zelensky ishte futja e një amendamenti në kushtetutë, sipas të cilit Duma e Shtetit ka të drejtë të shkarkojë një ministër individual me dy të tretat e votave, ose me një shumicë të thjeshtë duke kaluar dy herë një votë mosbesimi.
  Dhe ky ndryshim nuk është aq domethënës, pasi presidenti ruajti të drejtën për të emëruar të gjithë ministrat dhe për të përcaktuar strukturën e qeverisë. Dhe në Dumën e Shtetit, mbështetësit e Zelensky kanë një shumicë kushtetuese.
  Më domethënëse ishte futja e zgjedhjeve të drejtpërdrejta për Këshillin e Federatës, si dhe lejimi i të burgosurve për të votuar.
  Por, në përgjithësi, këtu përfundoi kufizimi i kompetencave të presidentit. E drejta për të hequr guvernatorët u ruajt. Madje në sferën legjislative është zgjeruar.
  Në Shtetet e Bashkuara, Zelensky filloi të akuzohej për autoritarizëm dhe se partia, "Shërbëtor i Popullit", kontrollon pothuajse të gjitha postet në shtet. LDPR dhe Partia Komuniste e Federatës Ruse pushuan së ekzistuari. U shfaq një parti - "Një botë e drejtë" nga e majta. Në vend të LDPR, u shfaqën Patriotët e Rusisë. Por partia e Shërbëtorit të Popullit dominoi plotësisht.
  Disa reforma prekën edhe kishën. Ortodoksia legalizoi të drejtën për të pasur katër gra, duke iu afruar më shumë Islamit. Qasja ndaj ikonave ka ndryshuar disi dhe ka pasur një afrim me protestantizmin. Ata filluan të thonë më shumë: se Zoti është Një dhe se njerëzit e thjeshtë nuk janë të denjë për adhurimin e Zotit.
  Në të njëjtën kohë, Triniteti u shfuqizua si një simbol jo biblik dhe i pakuptueshëm për njerëzit e thjeshtë.
  Dhe ata prezantuan: se Zoti është Një, Zoti Atë. Por termi Perëndi Biri nuk gjendet në Bibël. Për më tepër, nuk ka asnjë term: Zoti është Fryma e Shenjtë. Pra, pse të mos thjeshtoni fenë.
  Për më tepër, një Zot që varet në një kryq nuk frymëzon besim. Nëse Ai nuk mund të mbronte veten, atëherë si do t'i mbrojë njerëzit? Shkurt, kaluam në monoteizëm. Dhe vetë Bibla ishte e përzier me mitet e lashta sllave. U ngrit Ungjilli i Velesit.
  Është intensifikuar edhe ateizmi - thonë mos u tërhiqni me përralla njerëzore. Ne kemi një planet dhe nuk ka nevojë që njerëzit të besojnë në mrekulli dhe veçanërisht në fund të botës.
  Nuk do të ketë fund të botës dhe nuk duhet të ketë. Dhe njerëzimi duhet të bëhet një perandori hapësinore dhe të arrijë në skajin e galaktikës. Po galaktikat? Më shumë si universi. Dhe pasi të keni arritur skajin e universit, shkoni në një pjesë tjetër të universit. Në fund të fundit, ka një numër të panumërt universesh. Dhe kështu ju mund të fluturoni nga një univers në tjetrin. Dhe me kalimin e kohës, mësoni të krijoni veten! Dhe do të ketë universe të reja, të pamatshme në pothuajse të gjithë hapësirën.
  Dhe planeti Tokë është vetëm djepi i njerëzimit. Dhe në të ardhmen do të ketë një perandori prej 6 miliardë deri në gjashtë miliardë shkallë universesh, dhe pa pushuar së zgjeruari dhe pushtuar më tej hapësirën.
  Dhe kreu dhe presidenti i Kievan Rus Vladimir Zelensky, si një diell i ndritshëm shprese lind mbi planet!
  Dhe e ardhmja e tij dhe e ardhmja e Kievan Rus - qoftë e ndritshme!
  
  FORCA MADHORE KUR BRSS LUFTOI PA ALEATË
  Dhe kështu filloi një ndikim i papërmbajtshëm, duke mbyllur forcat aleate më 1 janar 1943. Trupat e goditura të Rommel u ndalën në kufirin me Libinë. Dhe të gjitha bombardimet e Gjermanisë naziste u ndalën. Përpjekjet për të fluturuar drejt Londrës gjithashtu rezultuan të dështuara. Avionët gjermanë nuk u rrëzuan, por u kthyen prapa. Ndodhi një mrekulli e paparë më parë, ndarja e botës me fuqi teomagjike.
  Sidoqoftë, në fillim kjo nuk i ndihmoi shumë gjermanët. Stalingrad, ose më saktë grupi Paulus në të, ndoshta, nuk mund të shpëtohej më. Dhe trupat sovjetike ecën përpara me besim. Ofensiva në Voronezh dhe në drejtime të tjera ishte e suksesshme. Pothuajse në kohë reale, Ushtria e Kuqe çliroi Kurskun, Belgorodin dhe Kharkovin.
  Sidoqoftë, pas transferimit të divizioneve me përvojë të Rommel nga Afrika dhe atyre forcave që në historinë reale u hodhën gjithashtu në shkretëtirat algjeriane dhe tuniziane pa asnjë përfitim, kundërsulmi i famshëm i Mainstein fitoi dukshëm forcë. Meqenëse në të morën pjesë dukshëm më shumë forca gjermane, veçanërisht aviacioni.
  Dhe tridhjetë "Tigrat" krejt të rinj që u mbërthyen në Sahara pa dobi doli të mos ishin aspak të tepërt.
  Këtu ndodhi mospërputhja e parë domethënëse me historinë reale. Mainstein nisi një kundërsulm katër ditë më parë dhe, duke pasur shumë më tepër forca, përparoi më shpejt. Kharkovi u kap nëntë ditë më parë, Belgorod dymbëdhjetë, dhe në lëvizje, dhe më e rëndësishmja, u mor Kursk, i cili në historinë reale nuk iu nënshtrua Fritz.
  Një numër i konsiderueshëm i forcave gjermane u përfshinë. Gjermanët përdorën rezerva të transferuara nga Franca, pothuajse të gjitha njësitë tankiste të gatshme luftarake dhe aviacionin kryesor. Çfarëdo që mund të thuhet, pothuajse gjysma e Luftwaffe u shpërqendrua nga Fronti Perëndimor, kështu që forca të konsiderueshme në ajrin e armikut u shtuan. Dhe këtë e tha gjatë kundërofensive gjermane, e cila i ngjante një goditje drapëri.
  Po, dhe Mainstein në historinë reale i tejkaloi gjeneralët sovjetikë, por këtu ai ka njëzet divizione më shumë forca tokësore dhe, duke marrë parasysh përqendrimin e burimeve, tre herë më shumë avionë. Dhe Focke-Wulf nuk është aspak i keq nëse përdoret si duhet: shpejtësia është e lartë, armët janë të fuqishme. Ajo që është domethënëse është se F-190 është më efektiv me epërsi numerike. Meqenëse armët e tij të fuqishme e lejojnë atë të rrëzojë një aeroplan me një lëvizje, dhe ai mund të shpëtojë për shkak të shpejtësisë së lartë të zhytjes.
  Trupat sovjetike pësuan një disfatë taktike dhe u larguan nga Kursk, shumë ushtarë dhe oficerë u rrethuan. Pjesërisht, disa vdiqën, të tjerët, megjithëse një pakicë prej tyre u kapën, shumë shpëtuan, megjithëse humbën pajisjet e tyre.
  Trupat sovjetike pësuan dëme kolosale dhe ofensiva e tyre u ndal. Por tanket gjermane nuk mund të ndërtonin suksesin e tyre për shkak të fillimit të shkrirjes së pranverës.
  U shfaq një ekuilibër i përkohshëm i pushtetit.
  Megjithatë, një fuqi e re mund të hyjë gjithashtu në luftë: Japonia. Edhe samurajit i kishin hapur duart. Amerika nuk është e aksesueshme, por as nuk po sulmon. Është e vërtetë që ushtria e fortë tokësore e Japonisë po ushtron presion mbi Kinën. Këtu Chiang Kai-shek u përball me një situatë shumë të vështirë. Ose përpiquni të arrini marrëveshje me japonezët, ose luftoni, por mos merrni më mbështetje me para dhe armë nga SHBA, Britania dhe vende të tjera.
  Natyrisht, gjermanët kishin dëshirë të madhe për hapjen e një fronti të dytë për të devijuar një pjesë të forcave armike nga lindja. Megjithatë, ata pësuan humbje të konsiderueshme. Stalingradi posaçërisht mori shumë energji. Trupat sovjetike gjithashtu humbën shumë dhe një pjesë e trupave përfunduan në kazanin e Kharkovit dhe Kurskut.
  Nazistët rritën prodhimin e tyre të armëve. Falë mungesës së bombardimeve, Krauts ishin në gjendje të rrisnin prodhimin e tankeve me një shifër më domethënëse, si dhe aviacionin. Bombardimi i pengoi nazistët më shumë sesa besohet zakonisht. Për më tepër, në historinë reale, Gjermania rriti prodhimin e pajisjeve kryesisht për shkak të ristrukturimit të ekonomisë në baza luftarake dhe përdorimit gjithnjë e më aktiv të punës së skllevërve, dhe jo sepse ato u bombarduan dobët.
  Tani për tani, gjermanët pritën dhe ndërtuan tanke të reja, ekuipazhe të trajnuar, duke u mbështetur në teknologjinë moderne. Në të njëjtën kohë, pyetja mbeti e hapur: ku të fillonte ofensivën? Parvazi i Kurskut nuk ekzistonte më. Dhe kjo është një e dhënë e natyrshme. Dhe kështu si vetë gjermanët ashtu edhe Hitleri hezituan. Kishte një ide për ta marrë Leningradin me stuhi. Edhe pse në këtë rast do të ishte e nevojshme të çaheshin fortifikime të fuqishme.
  Gjeneralët gjermanë nuk donin të shkonin më në Stalingrad. Por sinqerisht, zgjedhja nuk është e gjerë. A është e mundur të sulmosh vetë Moskën? Ndërmjet udhëheqësve fashistë lindën mosmarrëveshje serioze. Mainstein, Guderian dhe Rommel madje folën në kuptimin se ishte më mirë të mos sulmonin fare, por t'i linin rusët të fusin hundët dhe t'i joshin në një kurth.
  Një plan alternativ parashikonte nisjen e një ofensive nga Gadishulli Taman dhe Rostov-on-Don; Fritz mundën të mbronin këtë qytet të fortifikuar mirë duke transferuar përforcime nga grupi ballkanik, duke zëvendësuar trupat e tyre pushtuese me ato bullgare dhe italiane.
  Fuhrer, i cili pëlqente operacionet në të cilat trupat depërtojnë në drejtime konvergjente, ishte gjithnjë e më i prirur ndaj këtij plani, por ishte i ngadalshëm për ta zbatuar atë. Në veçanti, rezervuari Panther doli të ishte kapriçioz dhe shpesh prishej, kështu që kishte nevojë për modifikime. Lejo trajnim shtesë të ekuipazhit. Dhe Fuhreri donte të vuloste më shumë "Tigra".
  Stalini përfundimisht u lodh nga kjo. Nga frika se një front i dytë do të hapej nga Japonia, e cila kishte arritur suksese të mëdha në Kinën jugore, ushtria tokësore e së cilës tashmë kishte tejkaluar shtatë milionë ushtarë dhe të dhëna për potencialin ushtarak në rritje të Rajhut të Tretë, ai vetë urdhëroi nisjen e një ofensive në drejtimet Kursk dhe Donbass. Hezitimi i Hitlerit dhe dëshira e Fuhrerit për të krijuar ndarje me qindra Tigra dhe Pantera çuan në parandalim.
  Sidoqoftë, trupat sovjetike, pasi kishin nisur ofensivën më 7 korrik 1943, nuk kishin një avantazh vendimtar në forcë. 5.56 milion trupa gjermane, rreth një milion e dyqind e pesëdhjetë mijë ushtarë satelitë, vepruan kundër 6.6 milion ushtarëve dhe oficerëve sovjetikë. Musolini, pas zhdukjes së kërcënimit të sulmit nga perëndimi dhe jugu, rriti ndjeshëm numrin e trupave italiane në lindje. Numri i njësive spanjolle gjithashtu u rrit. Salazar dërgoi gjithashtu një divizion "vullnetarësh". Luftuan gjithashtu legjionet franceze, rumunët, më aktivisht hungarezët, shqiptarët dhe divizionet e huaja në SS nga e gjithë Evropa.
  Kështu, ushtria sovjetike nuk kishte epërsi në numër, por heterogjeniteti i koalicionit uli cilësinë e forcave armike. Ushtria e Kuqe ka njëfarë epërsie numerike në tanke dhe artileri. Por tani për tani, ndoshta, "Tigrat" dhe "Panterat" nuk kanë të barabartë për sa i përket fuqisë së zjarrit dhe armaturës së kundërshtarit. Dhe T-4 fitoi epërsi në fuqinë e zjarrit të armëve ndaj T-34-76. Por BRSS ka artileri raketore, dhe gjermanët, megjithë zhvillimin e lëshuesve të gazit në veçanti, e kanë zhvilluar këtë mjaft dobët.
  Ekziston një barazi e përafërt numerike në aviacion. Luftëtarët gjermanë ME-109 "G", Focke-Wulf janë, megjithatë, më të fortë se avionët sovjetikë në armatim dhe shpejtësi, por pak më të dobët në manovrim. Por Gjermania, mjerisht, ka as më me përvojë dhe produktive. Bombarduesi Yu-188 është ndoshta më i mirë në karakteristikat e fluturimit sesa PE-2 dhe TU-3. Dhe Yu-288 filloi të hyjë në shërbim. Vërtetë, sapo ka filluar të prezantohet, si ME-309.
  Por në çdo rast, duke mos pasur një avantazh në forcë, Ushtria e Kuqe nisi një ofensivë kundër mbrojtjeve të përgatitura më parë të armikut. Dhe ajo u përball me një rezistencë kokëfortë. Por trupat sovjetike ishin të sigurta në ofensivën e tyre, pavarësisht nga humbjet, ata ecën përpara. Megjithëse ritmi mesatar i përparimit doli të ishte i ulët, një deri në dy kilometra në ditë. Armiku u këput dhe arriti të gërmonte përsëri. Ritmi i përparimit jo më pak heroik vazhdoi. Nga mesi i gushtit, me koston e humbjeve të rënda, trupat sovjetike përparuan deri në njëqind kilometra, iu afruan Kurskut dhe filluan beteja kokëfortë për vetë qytetin, duke iu afruar gjithashtu Belgorodit.
  Më 19 gusht 1943, Japonia, duke kapërcyer hezitimin, hapi një front në Lindjen e Largët. Në këtë kohë, pasi kishte pësuar një sërë humbjesh, regjimi i Chiang Kai-shek ra dakord për një paqe të favorshme për samurai. Japonezët fituan kontrollin e komunikimeve të rëndësishme dhe u çliruan nga nevoja për të zhvilluar një luftë të vështirë guerile me trupa kineze të organizuara dobët, por shumë të shumta. Por Chiang Kai-shek iu premtua mbështetje në luftën me Ushtrinë e Kuqe të Mao Ce Dunit. Japonia tashmë i ka të gjitha mjetet për të bërë luftë me BRSS. Dhe ata vendosën të mos prisnin vjeshtën me shi dhe dimrin e ashpër siberian. Për të mos përmendur faktin që Hitleri i shpalli luftë Shteteve të Bashkuara në vitin 1941, por samurai nuk e mbështeti atë. Hapja e një fronti të dytë në 1942 mund t'i kishte shpëtuar nazistët nga një disfatë dërrmuese në Stalingrad.
  Vendimi i Japonisë ishte mjaft i pritshëm. Sidoqoftë, në sulmin në Vladivostok, samurai arriti befasi taktike dhe shkaktoi dëme serioze në Flotën Sovjetike të Paqësorit.
  Në fund të gushtit, gjermanët u përpoqën të kundërsulmojnë duke përdorur një masë të tankeve të fundit. Por kundërsulmi i tyre jugor ishte në gjendje të arrinte vetëm sukses relativ. Komanda sovjetike e kishte parashikuar tashmë një mundësi të tillë dhe tërhoqi trupat e saj në linjat e tyre origjinale. Vetëm armata e kombinuar e 31-të ra në kazan dhe u shkatërrua kryesisht.
  Megjithatë, trupat sovjetike nuk e arritën qëllimin e tyre dhe pësuan humbje shumë të konsiderueshme, duke mos arritur të rimarrë territorin. Sidomos, u humbën më shumë se gjashtë mijë tanke e gjysmë, kundrejt rreth tetëqind gjermanëve. Në parkun e tankeve, avantazhi numerik kaloi tek nazistët. Në shtator, gjermanët ishin në gjendje të kapnin BRSS në prodhimin e qindra avionëve në ditë, dhe në nëntor, afërsisht në makina, duke rritur prodhimin e Panthers në 650-700 tanke në muaj. Këtu një rol të madh luajti përdorimi i burimeve nga vendet e pushtuara, kryesisht nga Franca, si dhe nga Belgjika dhe Holanda, ku u fut rekrutimi për punë.
  Gjermanët, me njëfarë vonese, në shtator nisën një ofensivë të planifikuar prej kohësh nga Rostov-on-Don dhe Gadishulli Taman. Dhe ata u përplasën me mbrojtjet kokëfortë sovjetike. Dhe Japonia filloi një ofensivë kundër Mongolisë, duke kapur Ulaanbaatar dhe Primorye. Por pak përparim është bërë atje.
  Kjo devijoi rezerva të konsiderueshme dhe pas një muaji e gjysmë luftimesh të ashpra, grupet gjermane u bashkuan. Por edhe humbjet e Fritz dolën të ishin shumë domethënëse dhe ata u detyruan të ndalonin. Por ky sukses taktik provokoi hyrjen e Turqisë në luftë dhe hapjen e një fronti të tretë në Transkaukazi.
  Tani na duhej të luftonim edhe në këtë drejtim.
  Deri në dimër, vija e frontit në Lindjen e Largët do të stabilizohet. Japonezët përparuan në rajonin Primorye nga pesëdhjetë në njëqind e njëzet kilometra, kapën më shumë se gjysmën e Mongolisë së bashku me Ulaanbaatar, por ofensiva e tyre u ndal. Turqit iu afruan Jerevanit dhe sulmuan Batumi, ata arritën të kapnin dy të tretat e qytetit të fundit. Vetë gjermanët nuk do të avancojnë shumë në vjeshtë. Dhe ata ende nuk e kanë marrë iniciativën.
  Lufta u bë gjithnjë e më e pozicionuar dhe e zgjatur. Deri në rraskapitje dhe në epërsi teknologjike. Gjatë vitit 1943, BRSS rriti prodhimin e avionëve me një herë e gjysmë nga 25 mijë në 37 mijë. Gjermania naziste nga mbi 15 mijë në 32 mijë, më shumë se dyfishi. Në muajt e fundit të vitit, gjermanët përputheshin me rezultatet e tyre të prodhimit sovjetik në avion. Dhe në tanke dhe armë vetëlëvizëse gjithashtu - me epërsi cilësore. Por BRSS gjithashtu duhet të luftojë kundër Japonisë. Për më tepër, një numër avionësh dhe tankesh prodhohen në Itali dhe vende të tjera satelitore të Rajhut të Tretë. Edhe nëse jo shumë. Plus, gjermanët, duke përfituar nga mungesa e luftës, filluan të nxjerrin dhe furnizojnë naftë nga Libia për nevojat e tyre.
  Kështu gradualisht mungesa e energjisë në Rajhun e Tretë u dobësua. Përveç kësaj, zotërimet afrikano-franceze premtuan të ishin një burim i mirë i lëndëve të para.
  Në mënyrë që nazistët të mund të furnizoheshin mirë. Si përgjigje, projektuesit e kuq përgatitën lloje të reja tankesh për Stalinin me armë 85 mm dhe 122 mm. Gjermanët ngadalësuan disi punën në Panther 2. Nuk është e lehtë të marrësh një tank me armë të fuqishme, forca të blinduara të forta dhe relativisht lëvizshmëri. Dhe "Tigri Mbretëror" doli të ishte shumë i rëndë në 68 tonë. Vetëm modernizimi i Panterës premtoi të ishte relativisht i suksesshëm. Dhe tanku T-4, me sa duket, i ka ezauruar aftësitë e tij. Gradualisht, duke filluar nga viti 1944, prodhimi i kësaj makinerie filloi të bjerë. Për të ndaluar plotësisht në prill.
  Komanda sovjetike filloi disa operacione sulmuese në dimër. Dhe Gadishulli Taman, dhe në qendër, dhe në drejtim të Leningradit, dhe afër Kurskut. Por asnjë sukses i rëndësishëm nuk u arrit askund . Armiku tashmë kishte një epërsi numerike në fuqi punëtore si në tanke ashtu edhe në avionë. Vetëm frika e motit e detyroi Fritz-in t'i përmbahej taktikave mbrojtëse.
  Një rol negativ luajti edhe rritja e numrit të dezertorëve dhe tradhtarëve, si dhe fakti që gjermanët zhvilluan aviacionin në lartësi të madhe, i cili ishte më efektiv në zbulimin nga ajri.
  Për më tepër, komanda sovjetike iu afrua disi gabimisht procesit të përqendrimit të forcave. Në veçanti, vetë taktika e fillimit të operacionit të radhës në një zonë tjetër, edhe para përfundimit të atij të mëparshëm, kishte kuptim duke pasur parasysh epërsinë numerike. Si në Luftën e Parë Botërore, duke i ndarë gjermanët. Por nëse armiku ju tejkalon, kjo e bën të vështirë arritjen e epërsisë në forca në një zonë të caktuar.
  Nëse Stalini do të kishte arritur të krijonte epërsi në një pjesë të veçantë të frontit në afërsisht një raport tre me një, atëherë ndoshta do të ishte arritur suksesi taktik.
  Dhe kështu në një sektor ka një ofensivë, në një tjetër ata po përgatiten, por në realitet është më e lehtë për gjermanët dhe aleatët e tyre të zmbrapsen. Për më tepër, Fritz tashmë kishte aeroplanë zbulimi me lartësi të madhe, me shpejtësi të lartë me optikë të shkëlqyer, gjë që i lejonte ata të gjurmonin lëvizjen e trupave. Dhe në dimër është më e vështirë të kamuflohet, dhe nata nuk është një ilaç, kështu që oficerët gjermanë të inteligjencës fituan pajisje për shikim të mirë të natës.
  "Royal Tiger" si një tank i planifikuar i përparimit u vonua në prodhimin serik dhe nuk ishte plotësisht i suksesshëm. "Panther" -2, të cilin Hitleri urdhëroi të përforcohej me forca të blinduara për ta bërë IS-2 të padepërtueshëm dhe për të instaluar një motor 900 kuajfuqi, peshonte 51 ton, madje duke marrë parasysh instalimin e një kase të aliazhit, e cila kurseu 800 kilogramë. . Por u bë e mundur forcimi i armaturës anësore deri në 82 milimetra në një kënd racional. Kjo e bëri tankin gjerman të mos ishte aq i prekshëm nga anët si modelet e mëparshme. Por përsëri, "Panther"-2 dhe "Lion"-2 në një skemë më të avancuar të paraqitjes janë ende vetëm në proces zhvillimi.
  Por gjatë dimrit, gjermanët morën plotësisht kontrollin e zotërimeve franceze në Afrikë, duke përfshirë Niger Loop. Dhe ka naftë, gaz dhe boksit, dhe rezerva edhe më të mëdha të uraniumit, veçanërisht në Kongo. De Gaulle u kap - pa ndihmën e aleatëve ai ishte i pavlerë, dhe Scorrel punoi pastër dhe me mjeshtëri.
  Kështu, deri në maj 1944, problemet e naftës u zgjidhën në masë të madhe. Të gjitha furnizimet tashmë vinin nga Libia dhe mbetej vetëm të shpoheshin gjithnjë e më shumë puse.
  Por në maj gjermanët nuk ishin ende gati për të sulmuar. Përveç Tiger, i cili ishte i vjetëruar në dizajn, ata nuk kishin një rezervuar serioz të përparimit. Vërtetë, "Tiger" ishte tashmë në prodhim masiv dhe, falë cilësisë së lartë të armaturës dhe trashësisë së anëve, si dhe armës me shkrepje të shpejtë dhe të saktë, mund të luante rolin, nëse jo një ideal. , por tank pak a shumë i tolerueshëm, duke thyer qarkullimin e trupave të BRSS .
  Komanda gjermane, pas një sërë mosmarrëveshjesh, u kthye në planin e mëparshëm të vitit 1942. Domethënë, për të nisur një ofensivë në krahët. Merrni Leningradin në një unazë të dyfishtë dhe depërtoni në Stalingrad. Për më tepër, pasi Wehrmacht braktisi zonën e spikatur Rzhev-Vyazemsky, humbi një urë e përshtatshme për një sulm ndaj Moskës. Pra, është relativisht larg kryeqytetit.
  Plani i nazistëve gjithashtu nuk është optimal, por... Në Suedi u mbajtën zgjedhjet e parakohshme parlamentare, ku nazistët arritën një fitore mbresëlënëse. Një vend me një popullsi prej tetë milionë banorësh dhe një ekonomi të zhvilluar ishte gati të hynte në luftë kundër BRSS. Figura më e njohur ishte Karli i Dymbëdhjetë. Suedezët dëshironin hakmarrje për humbjet dhe poshtërimin e mëparshëm gjatë luftërave të humbura ndaj Pjetrit të Madh dhe Aleksandrit të Parë. Kështu, e gjithë Evropa kishte luftuar tashmë kundër BRSS. Për më tepër, Franko dhe Salazar vendosën të hynin zyrtarisht në luftë për të kërkuar pjesën e tyre të plaçkës. Vetëm Zvicra mbeti zyrtarisht neutrale, por gjithashtu dërgoi një divizion vullnetarësh.
  Epërsia numerike ishte në anën e koalicionit nazist. Për më tepër, nga mesi i majit 1944, gjermanët kishin tashmë rreth një mijë avionë reaktivë ME-262 në shërbim. Vetë makina është mjaft e suksesshme, por me motorë të papërfunduar. Por gradualisht motorët u përmirësuan, u bënë më të fuqishëm, më të besueshëm dhe konsumi i karburantit u ul.
  Ofensiva filloi në jug. Fritz u përpoq të përsëriste planin e zhvilluar nga OKW për Operacionin Blau në janar 1942, por më pas u ndryshua në mënyrë arbitrare nga Hitleri. Kur po sulmoni Stalingradin nga jugu dhe nga veriu, përgjatë drejtimeve konvergjente. Por së pari, gjermanët duhej të depërtonin në Don. Tigrat fashist shkuan në sulm, por u përballën me një linjë të fortë mbrojtëse. Përparimi i Krauts doli të ishte i ngadaltë, ata u zhytën në mbrojtje në thellësi të trupave sovjetike. Duke përshkuar vetëm 35-40 kilometra në drejtim të Voronezh në dhjetë ditët e para.
  Pastaj, në dy javë luftimesh kokëfortë, nazistët përparuan vetëm dhjetë kilometra dhe, për shkak të humbjeve të mëdha, u detyruan të ndalonin.
  Ofensiva në jug u zhvillua më me sukses. Ka më pak trupa sovjetike atje dhe është më e vështirë të mbrohesh. "Pantera", "Tigrat", "Ferdinandët" e shumtë (kjo armë vetëlëvizëse doli të ishte më e përhapur për shkak të mungesës së bombardimeve strategjike!) dhe modelet e para të "Jagdtiger" dhe "Sturmtiger" veçanërisht efektiv. Gjermanët arritën të depërtojnë linjat e para të mbrojtjes dhe të fitojnë hapësirë operative.
  Në të njëjtën kohë, ushtria japoneze shkoi gjithashtu në ofensivë. Samurai rriti madhësinë e flotës së tyre të tankeve dhe automjetet e tyre të reja me peshë të mesme praktikisht nuk ishin inferiorë në armatim dhe performancë të drejtimit ndaj T-34-76, dhe madje ishin superiorë në armaturën ballore, megjithëse inferiore në mbrojtje nga anët.
  Japonia udhëhoqi ofensivën në Mongoli, ku ishte shumë më e vështirë të ruash mbrojtjen. Komanda sovjetike u përball me një mungesë rezervash, duke luftuar përsëri në të tre frontet. Dhe humbjet e personelit gjatë ofensivës së dimrit ishin të konsiderueshme.
  Ofensiva gjermane në Tikhvin, dhe finlandezët dhe suedezët nga Kanali i Detit të Bardhë, u zmbrapsën me vështirësi. Nazistët përparuan ngadalë, por pothuajse vazhdimisht. Në mesin e qershorit, në jug, trupat e Mainstein depërtuan në Stalingrad. Filloi Beteja e dytë e Stalingradit. Dhe nga fillimi i korrikut, pas rënies së Tikhvin dhe Volkhov, finlandezët, suedezët dhe gjermanët u bashkuan - duke formuar një unazë të dytë rreth qytetit të Leninit.
  Kështu, u krijua një situatë jashtëzakonisht e vështirë për forcat ushtarake sovjetike.
  Por Stalingradi nuk iu dorëzua Mainstein. Dhe kjo i pengoi gjermanët të zhvillonin një ofensivë në drejtime të tjera. Në jug, si në vitin 1942, ata arritën vetëm në Portën e Terek: duke u ngecur pranë Grozny dhe Ordzhonikidze. Luftimet e ashpra vazhduan në drejtim të Voronezh. Deri në shtator, trupat sovjetike u detyruan të tërhiqen përtej Donit. Është një ironi e fatit që në fund të tetorit vija e frontit në jug përsëriti 1942 në kohën e përparimit më të madh të nazistëve.
  Më keq ishte në veri, ku Leningradi u gjend në një rrethim total. Për më tepër, gjermanët, finlandezët dhe suedezët ishin në gjendje të kalonin mbrojtjen e Ushtrisë së Kuqe në Gadishullin Karelian, duke prerë Murmansk me tokë nga pjesa kryesore e BRSS.
  Rreth dyzet divizione sovjetike u izoluan. Megjithatë, numri i tyre ishte larg normales. Suedia kishte rreth njëzet e pesë divizione mjaft të pajisura mirë. Së bashku me finlandezët me përvojë dhe trupat gjermane, ata fituan një epërsi numerike. Dhe është jashtëzakonisht e vështirë të transferosh rezerva në Gadishullin Karelian.
  Në përgjithësi, Ushtria e Kuqe nuk mund të merrte përforcimet e nevojshme, kështu që japonezët doli të ishin papritur të fortë, numri i tyre, së bashku me trupat e kukullave, tejkaloi pesë milionë, dhe ky është në të vërtetë një front i dytë i plotë. Pra, gjithçka që duhej të bënim ishte të luftonim kundër gjermanëve dhe aleatëve të tyre.
  Gradualisht, zona e kontrollit të trupave sovjetike në Karelia u zvogëlua, dhe Murmansk u bllokua plotësisht dhe praktikisht u dënua. Kështu që flota armike dhe veçanërisht nëndetëset dominonin në det, kështu që nuk kishte asgjë për të vendosur furnizime.
  Mjerisht, në nëntor 1944 BRSS nuk kishte rezerva për të përsëritur pikën e kthesës së 1942. Pothuajse gjithçka u shpenzua për të parandaluar humbjen e Kaukazit. Për më tepër, gjermanët kryen sulmin ndaj Stalingradit në mënyrë më profesionale, dhe rezervat duhej të transferoheshin vazhdimisht atje, sikur në kraterin e Tartarus. Stalini urdhëroi të mbante qytetin në Vollgë me çdo kusht. Por duke pasur parasysh dominimin e avionëve armik në ajër, çmimi doli të ishte tepër i lartë.
  Për më tepër, Mainstein, ndryshe nga Paulus, nuk nxitonte dhe kujdesej për ushtarët. Si rezultat, raporti i humbjeve nuk ishte në favor të Ushtrisë së Kuqe.
  Hitleri nxitoi Meinstein, por marshalli dinak dinte t'i shmangej dhe t'i rezistonte presionit.
  Një nga llojet më të fuqishme të armëve ishin Sturmtigers. Ata kishin bombahedhës jashtëzakonisht të fuqishëm që lëshonin predha me peshë treqind e njëzet kilogramë. Për më tepër, predhat janë me raketa dhe shumë më të fuqishme se predhat e obusit. Ju mund t'i quani ata një përgjigje të denjë për Katyusha, megjithëse në pista. Përveç kësaj, disa bomba-hedhës u instaluan edhe në kamionë, me një rreze zjarri më të gjatë.
  Gjermanët përdorën gjithashtu lëshues gazi. Dhe sigurisht aeroplanët bombardues.
  Në dhjetor, japonezët pushtuan pothuajse të gjithë Mongolinë dhe iu afruan Vladivostok, duke pushtuar pjesërisht Primorye dhe Khabarovsk. Por gjenerali Frost i detyroi ata të ndalonin.
  Duke përfituar nga kjo, Ushtria e Kuqe organizoi një seri kundërsulmesh në krahët gjermanë që u përpoqën të kapnin atë që kishte mbetur nga Stalingrad. Çfarë, qoftë edhe një pjesë e vogël e qytetit u mbajt në fillim të vitit 1945. Gjermanët arritën disa suksese në 1944, por nuk ishin në gjendje as të pushtonin Kaukazin dhe të merrnin naftën e Baku. Vërtetë, për nevojat e tyre deri më tani ata kishin mjaft nga Rumania, Hungaria, Libia, Kameruni dhe Nigeria.
  Leningrad ishte ende nën rrethim. Rezerva të mëdha ushqimi dhe municionesh u krijuan paraprakisht, në mënyrë që qyteti të mund të mbijetonte këtë dimër, duke vazhduar të kapte forca të rëndësishme të Wehrmacht dhe aleatëve të tij.
  Udhëheqja sovjetike gjithashtu arriti të krijonte rezerva strategjike të lëndëve të para në qytetin e Leninit për prodhimin e armëve. Deri tani kjo nuk u ka dhënë shumë fashistëve.
  Por Murmansk u bllokua plotësisht. Nga dhjetë transportet që shkonin në qytet, Krauts përfunduan nëntë.
  Në janar, komanda sovjetike u përpoq të testonte forcën e gjermanëve në qendër. Sidoqoftë, nuk ishte e mundur të mposhtej mbrojtjen shumë të fuqishme dhe teknologjikisht të avancuar. Përparimi maksimal ishte pesë ose gjashtë, në rastin më të mirë jo më shumë se tetë kilometra. Dhe humbjet e divizioneve sovjetike ishin shumë domethënëse. Në shumicën e pjesëve deri në gjysmën e përbërjes.
  Por një pjesë e forcave gjermane u shpërqëndruan, duke i lejuar ata të mbanin Stalingradin... Në mars, vetë gjermanët nisën një ofensivë në portën e Terek. Ata arritën të depërtojnë vijën e mbrojtjes sovjetike dhe të rrethojnë Grozny-n dhe Ordzhonikidze-n, por Fritz-i mbeti i mbërthyer në vijën e Vedeno, Shali dhe më tej nëpër qytete.
  Vetë qyteti i Groznit mbeti në rrethim të plotë deri në maj. Në maj, Stalingrad më në fund ra. Nga qyteti dhe rrethinat e tij, si dhe nga fabrika e tankeve, praktikisht nuk ka mbetur asnjë rrënoja.
  Edhe koalicioni gjerman po i mbaronte fuqia, por Fuhrer-i donte fitoren. Në janar u kryen testet e para të suksesshme të diskut, duke arritur një shpejtësi deri në dy shpejtësi zëri dhe duke u ngritur në 18 kilometra lartësi. Në maj, disketa kishte arritur tashmë katër shpejtësi zëri dhe u hodh në një lartësi prej 30 kilometrash.
  Por makina e re, me të gjitha karakteristikat e saj të forta dhe madje unike të fluturimit, doli të jetë e ndjeshme ndaj zjarrit të vogël dhe e shtrenjtë. Problemi i cenueshmërisë u zgjidh shpejt duke lëshuar një parmendë laminare, por kjo rriti konsumin e karburantit dhe zvogëloi kohën e fluturimit të avionit. Dhe vetë aeroplani i diskut, në "shtresën" e tij laminare, nuk mund të qëllonte në mënyrë efektive.
  Por epoka e "disqeve fluturuese" kishte filluar. Për më tepër, gjermanët fituan një atu të fortë: tanke të gjeneratës së re të klasës "E". Ata ndryshonin me një peshë të ngjashme me "Tigrin Mbretëror" dhe "Panterën", një plan urbanistik shumë më i dendur dhe më i avancuar, një siluetë të ulët dhe armaturë të trashë.
  Në prodhimin masiv dhe në fushën e betejës, Panther-2 dhe Tiger-2, dhe më pas Tiger-3, performuan mirë. Automjeti i fundit, me planimetri më të dendur dhe me një frëngji të vogël, kishte forca të blinduara të forta dhe një motor 1080 kuaj fuqi. "Miu" nuk u kap kurrë. Por modifikimi "Panther", "F", performoi mirë.
  Për shkak të mungesës së elementeve aliazh, tanket sovjetike nuk kishin forca të blinduara me cilësi shumë të lartë, dhe deri më tani "Panther" e përballoi mjaft mirë rolin e saj edhe me një top 75 mm. Dhe armatura e përparme e pjerrët 120 mm mbronte me mjaft besueshmëri armën sovjetike 85 mm T-34-85. Por, mbase, arma vetëlëvizëse sovjetike SU-100 doli të ishte një kundërshtar i denjë për armaturën e zgjeruar të Pantherit. T-4 ishte tashmë jashtë prodhimit. Dhe nga tanket e prodhimit, Panther doli të ishte më i lehtë.
  Tanku i parë i avancuar për sa i përket paraqitjes së tij ishte rezervuari serial "Lion". Frëngjia e këtij rezervuari u zhvendos prapa, dhe transmisioni, motori dhe kutia e marsheve ishin vendosur në një njësi në pjesën e përparme. Si rezultat, silueta e automjetit ishte e ulët, dhe forca të blinduara me një top të fuqishëm 105 mm ishte i krahasueshëm me "Tigrin Mbretëror", dhe pjesa e përparme e frëngjisë ishte edhe më e fuqishme.
  Lëvizja e frëngjisë mbrapa i dha gjithashtu Luanit avantazhin që kur lëvizte nëpër pyll, gryka e armës së tij me tytë të gjatë nuk ngjitej aq shumë në trungjet e pemëve.
  Nazistët provuan edhe skema të tjera, dhe gjithashtu bombarduan pozicionet sovjetike me avionë të fortë.
  Japonia gjithashtu u përpoq të përparonte dhe më në fund shkëputi Vladivostok nga kontinenti.
  Gjermanët u përpoqën të depërtojnë në Moskë në qershor dhe korrik. Por linja e mbrojtjes sovjetike doli të ishte shumë e fortë dhe nazistët pësuan humbje të mëdha. Edhe tanku Lev nuk është plotësisht adekuat në ofensivë, kryesisht për shkak të mbulimit të pamjaftueshëm anësor.
  Komanda sovjetike përdori gjithnjë e më shumë në mënyrë aktive kalibrin e armës 100 mm. Është e qartë se BRSS nuk ka burime për të mposhtur tanket e armikut me të njëjtat tanke, por artileria antitank mund të përdoret masivisht.
  E-100 në modelin origjinal doli të ishte shumë i rëndë në 140 tonë, dhe armatura anësore ishte 120 milimetra (balli 240 milimetra!), madje edhe në një kënd. Kjo nuk mjaftonte më. Për të mos përmendur faktin që Minjtë janë pashpresë prapa në paraqitjen e tyre.
  Në realitet, tanku Lion dhe armët vetëlëvizëse - E-10, E-25 ishin automjete të avancuara gjermane, ku u kombinuan vendndodhja e motorit, transmetimit dhe kutisë së shpejtësisë. Sidoqoftë, gjermanët prodhuan shumë pajisje të mbetura. Për shembull, "Panterat", "Tigrat", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" me silueta mjaft të gjata që mbeten prapa në zhvillim.
  As "E"-70 nuk ishte plotësisht i suksesshëm. Automjeti ishte i pajisur me një top të fuqishëm 128 mm dhe një plan urbanistik të avancuar, por për shkak të dëshirës për të mbajtur një ngarkesë luftarake prej të paktën 80 fishekësh dhe për të mos shkuar përtej 70 tonëve, mbrojtja e tij e blinduar doli të jetë e krahasueshme me "Royal". Tiger" - model 1944 dhe i papërshtatshëm për një përparim. "Tiger"-3 mbrohet edhe më mirë. Por në E-70, u testua me sukses një motor me një turbocharger me fuqi 1200 kuajfuqi, i cili lejoi që rezervuari të arrinte një shpejtësi prej 60 kilometrash në orë në autostradë.
  Në çdo rast, tanket gjermane pësuan humbje të mëdha, ashtu si edhe këmbësoria. Si divizionet e huaja ashtu edhe satelitët e Rajhut të Tretë humbën shumë.
  Nga mesi i gushtit, gjermanët kishin përparuar vetëm 40-50 kilometra në qendër dhe nuk ishin në gjendje të fitonin hapësirë operative. Dhe humbjet rezultuan të mëdha. Në shtator, nazistët nisën një ofensivë të re në jug... Në një muaj e gjysmë luftimesh të rënda, armiku depërtoi deri në Detin Kaspik, duke prerë Kaukazin nga toka.
  Por komanda sovjetike arriti të vendoste furnizime nga deti, megjithëse me koston e dëmeve të mëdha. Në nëntor, Fritz, me koston e përpjekjeve të mëdha dhe dëmtimeve të mëdha, arriti në deltën e Vollgës. Në dhjetor, vija e frontit u stabilizua. Hendeku midis fronteve të Kaukazit dhe territorit kryesor sovjetik u rrit. Për më tepër, japonezët arritën të prenë Vladivostok, duke e vendosur qytetin sovjetik nën rrethim.
  Pavarësisht bllokadës, Murmansk arriti të qëndrojë heroikisht deri në dhjetor 1945. Por ai përsëri ra ...
  Në vitin 1946, armiqësitë vazhduan... Pozicioni i grupit të ushtrisë sovjetike në Kaukaz doli të ishte jashtëzakonisht i vështirë. Ata janë prerë nga toka dhe ekziston një kërcënim për humbjen përfundimtare të Baku.
  Stalini ndjeu rraskapitje ekstreme nervore dhe fizike. Lufta të ashpra u zhvilluan në drejtim të Tikhvin. Kishte një përpjekje për të shpëtuar Leningradin e rrethuar. Në vetë qytet, furnizimet me ushqime u lanë për më pak se gjashtë muaj dhe kartat ushqimore u shkurtuan përsëri.
  Në fillim, trupat sovjetike depërtuan në vijën e frontit, por më pas armiku, me një numër superior tankesh, arriti të kryejë një kundërsulm dhe madje të prerë një pjesë të trupave sovjetike. Shkurti kaloi në beteja të ashpra si në veri ashtu edhe në jug, ku trupat sovjetike testuan armikun dhe u përpoqën të rimarrë Stalingradin. Dhe kjo e fundit ishte pjesërisht e suksesshme. Tanket sovjetike shpërthyen në qytet, por, për fat të keq, nuk mund të dëbonin nazistët nga atje.
  Por Beteja e tretë e Stalingradit shpërtheu. Trupat sovjetike gjithashtu arritën suksese relativisht të mëdha pranë Voronezh. Por edhe atje, Fritz, duke përdorur një numër të madh njësish tankesh dhe epërsinë e tyre teknologjike, mundën të rivendosnin situatën. Në mars, helikopterët dhe disketat në formë disku filluan të marrin pjesë në armiqësi në një shkallë të gjerë. Gjermanët bënë disa përmirësime në disqet fluturuese dhe ishin në gjendje të sulmonin me raketa pozicionet sovjetike me ta. Por në praktikë, avioni me disk nuk i përmbushi pritjet si një armë mrekullie.
  Ashtu si raketa balistike von Braun doli të ishte shumë e shtrenjtë dhe me saktësi të ulët për përdorimin e saj aktiv në luftime për të justifikuar veten.
  Por gjermanët morën bombardues reaktivë pa bisht të aftë për të transportuar deri në dhjetë ton ngarkesë dhe për të fluturuar në një distancë deri në 16 mijë kilometra (!).
  Fatkeqësisht, aviacioni reaktiv sovjetik ishte ende prapa dhe armiku dominonte pothuajse plotësisht ajrin. Në çdo rast, avionët me helikë, në parim, nuk mund t'i tejkalojnë avionët reaktivë në karakteristikat e fluturimit. Dhe zhvillimet tona ishin shumë vonë. Dhe kalimi nga avionët me helikë në avionë reaktivë është shumë i dhimbshëm.
  Dhe pilotët duhet të ritrajnohen, pistat duhet të zgjerohen dhe duhet të përgatitet një lloj i veçantë karburanti. Epo, vetë motorët janë ende duke u testuar dhe debuguar!
  Gjermanët e gjetën veten të hutuar nga Stalingradi... Çuditërisht, Rajhut të Tretë dhe gjithë koalicionit po i mbaronin avulli dhe Ushtria e Kuqe ishte si një zog Feniks. Prilli dhe maji kaluan në beteja të ashpra pranë Stalingradit. Dhe madje edhe në qershor, Ushtria e Kuqe ishte ende duke u përpjekur të përparonte, duke bllokuar armikun. Por në korrik, megjithë nxehtësinë, nazistët ende lëvizën përgjatë bregut të Detit Kaspik në drejtim të Baku. Progresi ishte jashtëzakonisht i ngadalshëm. Mesatarisht 1.5 kilometra në ditë. Dagestani u tërhoq... Trupat sovjetike shtypën Fritz-in dhe aleatët e tyre në të gjitha azimutet.
  Ata mundën armikun si në qendër ashtu edhe në veri. Ata nuk u lejuan të afroheshin në Arkhangelsk... Por në shtator ritmi i përparimit gjerman në Kaukaz u përshpejtua. Forcat e grupit Kaukazian u varfëruan shumë, dhe një det prej dhjetë transporti mbërriti në kushtet e epërsisë ajrore të armikut në ajrin jo më shumë se dy ose tre. Në fund të tetorit, fashistët megjithatë hynë në Azerbajxhan. Dhe në nëntor ata përparuan në Baku. Dhe në fillim të dhjetorit, Krautët u bashkuan me turqit në Gjeorgji...
  Edhe para marsit pati beteja në Kaukaz, dhe Jerevani në përgjithësi zgjati deri në qershor 1947.
  Gjatë gjithë dimrit, Ushtria e Kuqe u përpoq pa u lodhur të përparonte. Ata e goditën keq koalicionin. Edhe pse japonezët përfundimisht morën Vladivostok në prill, kjo vetëm e lejoi BRSS të vendosej më fort nëpër Amur.
  Edhe pse Ushtria e Kuqe nuk arriti suksese të prekshme me sulmet e saj në dimër dhe në mars, ajo i dha një mësim të drejtë koalicionit. Brenda vendeve satelitore gjermane, situata u rëndua gjithnjë e më shumë. Burimet njerëzore u shteruan dhe humbjet ishin të mëdha. Barra ekonomike po bëhej krejtësisht e padurueshme. Edhe sukseset në fronte e kënaqnin europianin në rrugë gjithnjë e më pak. Dëshira për paqe bëhej gjithnjë e më e fortë.
  Por Hitleri me kokëfortësi donte të përfundonte BRSS. Megjithëse llogaritjet se Ushtria e Kuqe do të humbiste efektivitetin e saj luftarak pas humbjes së Baku nuk u realizuan. Në vitin 1946, BRSS prodhoi një numër rekord armësh: rreth 60 mijë avionë dhe 40 mijë tanke dhe armë vetëlëvizëse, 250 mijë armë dhe mortaja. Po, aviacioni sovjetik është kryesisht luftarak Yak-9, avioni sulmues IL-2, i cili është ende në prodhim. Yak-3 dhe LA-7 u prodhuan në sasi të vogla. Ende në prodhim janë PE-2 dhe TU-3. Po, aviacioni mund të konsiderohet i vjetëruar kundër monstrave të avionëve të armikut, por nuk është kështu. Ashtu si T-34-85, IS-3 dhe SU-100, pjesa tjetër e automjeteve janë në sasi të vogla.
  Dhe në vitin 1947 filloi të hynte në shërbim T-54, i cili duhej t'i jepte fund epërsisë cilësore të teknologjisë gjermane. Sigurisht, T-54, me peshë 36 tonë, nuk mund të ishte më i fortë se të gjithë tanket e armikut, por mund të konkurronte lehtësisht me Panterat dhe Tigrat.
  Tanku kryesor gjerman ishte E-50, i quajtur Lion-3. Automjeti është i ngjashëm me Luanin, por me një motor më të fuqishëm 1200 kuaj fuqi dhe forca të blinduara të trasha. Me peshë 75 ton, trashësia e armaturës anësore të tankut gjerman u rrit në 140 mm, dhe pjesa e përparme ishte 240 mm me një armë 105 mm dhe një gjatësi fuçi prej 100 el. Makina e re gjermane duhet të bëhet kryesore. Ai është superior ndaj atij sovjetik në armatim dhe armaturë, por është më shumë se dy herë më i rëndë.
  Sidoqoftë, T-54 sapo ka filluar të hyjë në prodhim.
  Por vera e vitit 1947 ishte edhe më e nxehtë. Gjermanët po përpiqen të sulmojnë përsëri Moskën. Ata gjithashtu depërtojnë në Saratov. Luftimet zvarriten deri në fund të vjeshtës. Fritz ende arrin të marrë Saratov. Por në zonën e Moskës, ata arritën të përparonin maksimumi gjashtëdhjetë deri në shtatëdhjetë kilometra. Të dy Rzhev dhe Vyazma, megjithëse ky i fundit ishte gjysmë i rrethuar, mbetën me BRSS.
  Moska nuk është pushtuar dhe nazistët dhe koalicioni i tyre brutal duhet të përballen me dimrin në llogore. Këtë herë, komanda sovjetike po shpëton njerëzit dhe po grumbullon forcë. Në veçanti, tanku T-54. Dhe më 31 dhjetor 1947 u testua me sukses MIG-15, i cili duhet t'i japë fund monopolit gjerman të avionëve reaktivë në ajër.
  Vërtetë, në shkurt 1948, Leningrad ra pas shumë vitesh rrethimi. Një goditje shumë e rëndë për prestigjin e pushtetit sovjetik.
  Pozicioni i BRSS në maj 1948 u bë i pashpresë. Gjermanët dhe koalicioni i tyre kontrollojnë Kaukazin, pastaj Vollgën në Saratov dhe Tambov me Voronezh. Pastaj në lindje të Orelit, pothuajse pranë Tulës, pastaj në Vyazma dhe afër vetë Rzhev, deri në Arkhangelsk.
  Epo, çfarë mund të bëhet tjetër në një situatë të tillë? Plus, japonezët kontrollojnë të gjithë Primorye përgjatë lumit Amur dhe kapën aleatin e tyre të vetëm: Mongolinë.
  Dhe gjatë shtatë viteve të luftës, u humbën tokat në të cilat të paktën gjysma e popullsisë së BRSS jetonte para okupimit, dhe ndoshta më shumë. Gjatë shtatë viteve të luftës, Ushtria e Kuqe humbi në mënyrë të pakthyeshme të paktën njëzet milionë ushtarë dhe oficerë. Pa llogaritur ata që u plagosën ose u gjymtuan. Pa llogaritur humbjet e mëdha nga bombardimet masive, granatimet dhe uria.
  Edhe duke marrë parasysh familjet e evakuuara, Stalinit nuk i kishin mbetur më shumë se njëqind milionë fuqi punëtore nën kontrollin e tij, ndoshta ndoshta më pak. Nga këta, çdo i pesti thirret në ushtri. Rreth njëzet milionë trupa të ndryshme. Fëmijët nga mosha pesë vjeç, pensionistët dhe personat me aftësi të kufizuara të grupit të parë dhe të dytë u lejuan të përdornin makineritë.
  Vendi është jashtëzakonisht i mobilizuar. Prodhimi i armëve në 1947 ra vetëm pak... Pra, është herët për t'i dhënë fund vendit të sovjetikëve!
  Vetë Stalini, në çdo rast, nuk mendonte kështu. Dhe Hitleri gjithashtu donte të shtrëngonte Rusinë - të merrte gjithçka menjëherë! Pra, nuk kishte asnjë kompromis.
  Në verë, gjermanët filluan një sulm të ri ndaj Moskës. Ata ende shpresonin se mund të thyenin kryeqytetin dhe t'i jepnin fund BRSS. Nga Ushtria e Kuqe, Moska mbulohej nga më shumë se tre milionë ushtarë dhe milici. Ata ishin të armatosur me dymbëdhjetë mijë tanke dhe armë vetëlëvizëse. Vërtetë, ka vetëm rreth pesëqind T-54, kryesisht T-34-85 dhe SU-100 të luftuar. IS-3 tashmë ishte ndërprerë në këtë kohë. Shumë pak tanke IS-4 u prodhuan për shkak të mosbesueshmërisë teknologjike të këtij mastodoni. U prodhuan gjashtë tanke IS-7, por kjo makinë nuk u fut në prodhim masiv. Edhe pse, ndoshta më kot. Ai mund të depërtonte në armaturën 240 mm të 75 ton Lev-3 me topin e tij 130 mm. Vërtetë, gjermanët kishin një tank më të avancuar, Luanin Mbretëror, që peshonte 100 tonë me një motor 1800 kuajfuqi dhe një 128 mm me një armë me tytë shumë të gjatë me një shpejtësi fillestare predhash 1260 metra në sekondë.
  Por Stalini humbi disi interesin për pajisjet e rënda dhe preferoi: mundësisht të vogla, por të largëta.
  Por katër luftëtarët: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda nuk menduan kështu. Dhe ata sapo morën tankun IS-7 nën kontrollin e tyre. Për më tepër, dhe në numrin shtatë. Kështu që të katërt e bënë këtë makinë me shpenzimet e tyre. Vajzat gjetën shufra ari në Siberi dhe ia dhuruan fondit të Ministrisë së Mbrojtjes. Dhe tani ata donin të qëllonin vetë nga kjo makinë e mrekullueshme.
  Dhe dita e rëndësishme e 22 qershorit 1948 sapo po afrohej. Trupat e Hitlerit po drejtonin popullsinë, duke u përpjekur të anashkalonin dhe rrethonin qytetin sovjetik të Rzhev.
  Dhe katër vajzat e perëndive demiurge ruse, si gjithmonë, vendosën të ndërhyjnë në një moment kritik për Rusinë! Ata gjithmonë e ruajnë atdheun e tyre - Rusinë - në kohën dhe vendin e duhur!
  
  
  
  
  NËSE NUK KISHTE MË KËRKESË ÇELIK
  Në përgjithësi, çuditërisht, në shumicën e universeve paralele rrjedha e Luftës së Dytë Botërore dhe e Luftës së Madhe Patriotike ishte edhe më e keqe për Rusinë sesa realiteti. Ndoshta sepse regjimi fashist që mori kontrollin e Evropës kishte shumë më tepër potencial sesa ishte në gjendje të realizonte. Kombinimi i totalitarizmit brutal dhe elementëve të tregut të ekonomisë është më efektiv se kapitalizmi liberal i Perëndimit dhe modeli i centralizuar, burokratik stalinist. Për fat të mirë, për një sërë arsyesh, objektive dhe subjektive. Për fat të madh, nazistët nuk mundën të përdornin atutë e tyre.
  Sa spiunë gjermanë dështuan vetëm sepse gjermanët përdorën një kruese inox në dokumente, dhe rusët përdorën hekur të thjeshtë? Dhe si ndikoi një gjë kaq e vogël në mënyrë vendimtare në rrjedhën e luftës?
  Në çdo rast, ekzistonte një univers paralel, ku tashmë në tetor 1941, një oficer shumë i përpiktë i inteligjencës e zbuloi aksidentalisht këtë fakt. Dokumentet origjinale sovjetike dhe ato gjermane false janë të lagura dhe... Në dokumentet sovjetike kapësja është e ndryshkur dhe kjo vërehet, por në ato gjermane jo.
  Kjo është një gjë e vogël, por ndikimi i saj në rrjedhën e Luftës së Madhe Patriotike doli të ishte shumë domethënës.
  Duke shmangur dështimet dhe duke punuar nën kontrollin e agjentëve gjermanë, ata zbuluan prova të rëndësishme të përgatitjes nga trupat sovjetike të një ofensive pranë Stalingradit. Aq bindëse sa Adolf Hitleri kokëfortë u pajtua me këtë dhe dha urdhër për të rigrupuar trupat naziste të vendosura në Vollgë. Dhe kjo kishte rëndësi.
  Nëse gjatë operacionit Rzhev-Sychov, Ushtria e Kuqe, duke pasur më shumë se dy herë më shumë forca se Wehrmacht, nuk ishte në gjendje të depërtonte mbrojtjen gjermane, atëherë në Stalingrad bilanci i forcave ishte më i favorshëm për nazistët.
  Dhe moti më 19 nëntor 1942 nuk ishte i favorshëm për operacione sulmuese. Aviacioni, veçanërisht avionët e sulmit, nuk mund të ngriheshin, dhe bombardimet e artilerisë kishin vetëm një ndikim jashtëzakonisht të kufizuar në mbrojtjen e zhvilluar të armikut. Trupat sovjetike, pasi kishin shkuar në ofensivë, u bllokuan. Edhe vendosja e trupave të tankeve nuk mund të thyente një vrimë në mbrojtjen e Hitlerit.
  Lufta të ashpra shpërthyen edhe në drejtimin Rzhev-Sychov. Ata vazhduan ditën e Vitit të Ri. Vetëm atëherë, pasi pësuan humbje të rënda, trupat sovjetike në të dy drejtimet pezulluan ofensivën e tyre. Hitleri qëndroi në Vollgë, por gjermanët filluan të mposhten në Afrikë. Churchill e quajti ofensivën e Montgomery-t në Egjipt: fundi i fillimit. Ai gjithashtu deklaroi se tani aleatët vetëm do të fitojnë.
  Në të vërtetë, Rommel, megjithë transferimin e vazhdueshëm të forcave të mëdha në Afrikë, ishte i pafat dhe ushtria e tij pësoi disfatë pas disfate. Për të siguruar zhvillimin e një lufte në dy fronte, Rajhu i Tretë duhej të shpallte mobilizim total në shkurt 1943.
  Për më tepër, qëllimet kryesore të Operacionit Blau nuk u arritën. Sidoqoftë, në dimrin e viteve 1942-1943, Wehrmacht, ndryshe nga historia reale, arriti të shmangte një disfatë serioze në lindje. Në fund të janarit, trupat sovjetike rifilluan ofensivën e tyre në qendër: operacioni i tretë Rzhev-Sychov dhe afër Stalingradit. Por nuk guxon të depërtosh një armik të ulur në një mbrojtje të fortë. Betejat tani të kujtonin Luftën e Parë Botërore. I zgjatur, pozicional. Kur ai që sulmoi humbi më shumë se ai që mbrohej.
  Operacioni Iskra për çlirimin e Leningradit u shty. Stalini donte të priste sa më shpejt parvazin e Rzhev dhe të mundte armikun në Stalingrad. Gjermanët, duke kujtuar mësimet e dimrit të kaluar, u mbrojtën në mënyrë aktive. Dhe deri më tani ata kanë arritur të zmbrapsin sulmin e trupave sovjetike. Siç doli, kur Krauts janë gati, nuk është e lehtë të thyesh mbrojtjen e tyre. Dhe cilësia e forcave të armatosura gjermane është ende në maksimumin e saj.
  Ofensiva sovjetike zgjati deri në fund të shkurtit, por kurrë nuk pati sukses.
  Në fillim të marsit, komanda sovjetike tentoi një ofensivë në drejtimin Voronezh. Pas sukseseve fillestare, Ushtria e Kuqe ra nën kundërsulmin e Mainstein. Forca të mëdha sovjetike u rrethuan dhe u detyruan të luftonin në rrugën e kthimit. Humbjet, veçanërisht në teknologji, rezultuan të mëdha, dhe gjermanët dhe aleatët e tyre arritën të fitojnë një terren në këtë drejtim dhe kapën plotësisht Voronezhin dhe periferitë e tij.
  Gjatë kundërsulmit të Mainstein, "Panterët" dhe "Tigrat" morën pjesë në betejë për herë të parë. Tanket e reja pjesërisht i përmbushën pritshmëritë e tyre. Kur përdoreshin siç duhet, ato ishin superiore ndaj automjeteve sovjetike në luftimet e ardhshme.
  Filloi shkrirja e pranverës dhe në frontin lindor mbretëroi qetësia. Luftimet e ashpra u zhvilluan në Tunizi.
  Fuhrer u përpoq të mbante një krye urë në Afrikë me çdo kusht. Për ta arritur këtë, nazistët madje vendosën të ndërmarrin një hap të paprecedentë. Ata i dhanë Frankos një ultimatum: ose ai i lejon trupat gjermane të kalojnë në Gjibraltar, ose ai përmbyset, si qeveria e Vichy. Gjeneralisimo u ftoh dhe ra dakord. Në të njëjtën kohë, ai iu drejtua qeverive të Britanisë dhe Shteteve të Bashkuara me një lutje të përlotur: të mos i shpallin luftë Spanjës, pasi kjo nuk ndodhi sipas dëshirës së tij!
  Më 15 Prill 1943, gjermanët filluan sulmin në Gjibraltar, duke hedhur Tigrat dhe Panterat më të fundit. Kalaja ra nën sulmet e qindra tankeve në dy ditë. Sulmi u komandua nga Paulus, i tërhequr nga fronti lindor. Për ironi, gjermanët ishin në gjendje të kapnin lagjet e fundit, shtëpitë e Stalingradit dhe fabrikat e Stalingradit vetëm më 1 prill 1943. Kështu, Paulus u rehabilitua pjesërisht dhe mori titullin e marshallit të fushës dhe shpatat deri te gjethet e lisit të kryqit të kalorësit për çizme.
  Kapja e Gjibraltarit bllokoi hyrjen britanike dhe amerikane nga perëndimi në Mesdhe. Dhe përveç kësaj, vetë nazistët ishin në gjendje të pushtonin Marokun në distancën më të shkurtër, duke devijuar një pjesë të forcave aleate nga Tunizia.
  Presioni mbi urën tuniziane u dobësua dhe më pas Rommel u transferua përsëri. Hitleri vendosi të ngrijë për momentin operacionet ushtarake në Lindje dhe të përpiqet të marrë kontrollin e Detit Mesdhe.
  Komanda sovjetike gjithashtu filloi t'i përmbahej taktikave të pritjes dhe shikimit. Kjo është ajo që Stalini bëri në historinë reale, dhe kjo është ajo që ai vendosi të bëjë tani. Lërini vetë kapitalistët t'i gjakosin budallenjtë. Lërini të godasin njëri-tjetrin dhe ne do të mbledhim forcat tona dhe do të godasim kur ata të jenë rraskapitur plotësisht.
  Gjermanët po mbanin ende Tunizinë veriore dhe trupat nën komandën e Marshallit të ri Paulus po përparonin në Kazablanca. Amerikanët u përballën me Tigrat dhe Panterat. Doli që Sherman-i i tyre ishte i dobët kundër tankeve të tillë, si dhe T-4 të modernizuar.
  Dhe Churchill, pas tre muaj hezitimi, megjithatë i shpalli luftë Spanjës. Sidoqoftë, në këtë kohë gjermanët kishin pushtuar tashmë tërë Marokun dhe pushtuan Algjerinë. Prandaj, kjo nuk ishte një tronditje për Frankon. Më 25 korrik, trupat gjermane pushtuan kryeqytetin e Algjerisë dhe i shkaktuan një disfatë dërrmuese britanikëve. Suksesi u lehtësua nga një kundërsulm nga Rommel, dhe humbja e papritur dhe zbarkimi i Kissilring në Maltë.
  Fronti Lindor ishte i qëndrueshëm dhe i qetë. Stalini, trupat e të cilit kishin pësuar humbje të mëdha në betejat e mëparshme, plotësoi Ushtrinë e Kuqe. Gjermanët gjithashtu formuan divizione të reja dhe i transferuan përmes ngushticës së Gjibraltarit në Detin Mesdhe.
  Aktiviteti i nëndetëseve gjermane çoi në faktin se tonazhi i flotës amerikane dhe britanike filloi të bjerë. Dhe kjo gjithashtu nuk kontribuoi në suksesin në betejat për detin më të madh jugor në Evropë.
  Situata kërcënuese në Mesdhe çoi në faktin se më 6 gusht, Churchill vendosi të zbarkonte në Francë. Por operacioni u zhvillua në kushte të pafavorshme atmosferike dhe ishte i përgatitur keq.
  Më 10 gusht, Rommel dhe Paulus u bashkuan, duke formuar një kazan të madh në Algjerinë lindore. Dhe më 19 gusht, Mainstein, mjeshtri tinëzar i kurtheve, preu trupat aleate nga bregu.
  Suksesi i Fritz u lehtësua nga pavendosmëria e amerikanëve, të cilët e konsideruan zbarkimin në Francë në 1943 të parakohshme dhe një mungesë akute të anijeve zbarkuese. Qetësi në Frontin Lindor. Për më tepër, prodhimi i aviacionit në Gjermani u dyfishua më shumë në vitin 1943, duke tejkaluar tridhjetë e dy mijë avionë në vit - për fat gjermanët kishin më shumë fuqi punëtore dhe territor nën kontrollin e tyre sesa realiteti. Dhe automjetet e reja Focke-Wulf me forca të blinduara dhe armë të forta, si dhe topa 30 milimetrash, shkaktuan shumë dëme në aviacionin aleat.
  Katastrofa në Algjeri dhe Francë e bëri gushtin 1943 vërtet të zi për aleatët.
  Stalini madje ishte i kënaqur me suksese të tilla. Por durimi i Churchillit i mbaroi. Në Lindje, edhe betejat ajrore praktikisht pushuan dhe aktiviteti partizan u ul. Gjermanët formuan gjithnjë e më shumë trupa të rinj nga ish-qytetarët sovjetikë dhe madje krijuan diçka si qeveri lokale kukull. Pra, brigada të veçanta të nacionalistëve vendas nga lindja po luftonin tashmë në Afrikë.
  Cari bullgar Boris dërgoi gjithashtu tre nga divizionet e tij më të mira në Tunizi, me sa duket duke shpresuar të merrte disa koloni për vete në kontinentin e errët.
  Në shtator, Rommel filloi një ofensivë të madhe në Egjipt. Ai arriti, duke përdorur epërsinë sasiore dhe cilësore të forcave, të pushtonte Tripolin një javë pas sinjalit për sulm.
  Britanikët dhe amerikanët pësuan disfatë pas disfate në Libi. Në këto kushte, Churchill njoftoi pezullimin e çdo ndihme për BRSS Bolshevik dhe kërkoi intensifikimin e menjëhershëm të armiqësive. Stalini bëri sikur shpërfillte ultimatumet. Edhe pse, natyrisht, u kryen përgatitjet për veprime sulmuese. Por Koba ishte dinak dhe madje u përpoq të provonte ujërat për një paqe të veçantë. Një, deri në fund të shtatorit, gjermanët pushtuan të gjithë Libinë, përfshirë Tolbuk, dhe madje depërtuan në Egjipt në Aleksandri.
  Paulus arriti të anashkalojë pikën më të rëndësishme të fortifikuar angleze dhe të shkojë në jug të Nilit. Në fakt, kjo katastrofë për Britaninë në Egjipt. Pastaj gjermanët mund të shkonin në Kanalin e Suezit dhe të shkonin në Irak, dhe më pas jo shumë larg Baku.
  Vonesa u bë e rrezikshme dhe Stalini dha urdhër për të rifilluar sulmin ndaj Rzhev, si dhe për të rimarrë Stalingradin, dhe në të njëjtën kohë për të shtypur armikun në Kaukazin e Veriut.
  Kjo do të thotë, në tetor, armiqësitë rifilluan menjëherë në tre drejtime. Dhe në nëntor edhe në Leningradsky.
  Megjithatë, nuk ishte e lehtë të depërtoje një armik i cili ishte gërmuar mirë dhe kishte tanke të rënda të fuqishme Panther dhe Tiger. Trupat sovjetike u përballën me mbrojtje të thella pozicionale. Dhe në mbrojtje, tanket e reja gjermane dhe armët vetëlëvizëse performuan mirë.
  Pra, nuk pati përparime të rëndësishme në tetor dhe nëntor. Nëse ofensiva gjermane nuk ndalet në Kanalin e Suezit. Dhe pastaj vetëm përkohësisht... Megjithatë, Paulus dhe Rommel i kthyen trupat e tyre në Sudan. Dhe ata filluan të pushtojnë Afrikën.
  Wehrmacht nuk është ende gati për të sulmuar në dimër.
  Përveç kësaj, Krauts lidhën shpresa të mëdha në Panther-2 si një makinë më e avancuar dhe Tiger-2 dhe Lion.
  Dimri kaloi në përpjekjet e Ushtrisë së Kuqe për të thyer mbrojtjen e Krauts. Por askund nuk ishte e mundur të arriheshin suksese të mëdha. Edhe nëse do të ndodhte një përparim, armiku e rivendosi situatën me një kundërsulm.
  Dhe situata sa vinte e përkeqësohej. Në Britani, në sfondin e humbjeve ushtarake, lindi një krizë politike. Një votë mosbesimi u miratua kundër kabinetit të Churchillit. Si mund të ishte ndryshe nëse Paulusi më i mençur do të rrëzonte Anglinë nga Sudani dhe Etiopia.
  Qeveria e re i ofroi Gjermanisë një paqe të veçantë. Duke pasur parasysh humbjet më të mëdha të SHBA nga flota gjermane e nëndetëseve, Roosevelt nuk kundërshtoi. Për më tepër, pozicioni i tij në Amerikë është tronditur. Dhe japonezët arritën të fitojnë disa fitore të vogla, duke ngadalësuar përparimin amerikan. Pra, këndvështrimi - kasollja jonë në buzë ka triumfuar.
  Megjithatë, Hitleri së pari parashtroi kushte të tepruara. Më pas kompromisi ishte tokat franceze dhe Egjipti, si dhe u kthye ajo që më parë i përkiste Italisë. Sudani gjithashtu bie në zotërimin e Rajhut të Tretë, por Kanali i Suezit operohet së bashku.
  Kështu, pasi i dha vetes një dorë të lirë në Perëndim, Fuhrer hodhi të gjithë forcën e tij në Lindje. Nazistët filluan ofensivën e tyre kundër Moskës në maj. Falë kolonive franceze dhe angleze, Libia tashmë kishte mjaftueshëm naftë dhe Hitleri donte të fitonte sa më shpejt që të ishte e mundur.
  Plus, Türkiye hapi edhe një front të dytë.
  Sidoqoftë, Ushtria e Kuqe tashmë tregoi forcë dhe heroizëm të jashtëzakonshëm në betejat për kryeqytetin sovjetik. Mesatarisht, ritmi i përparimit gjerman nuk e kalonte një kilometër në ditë. Deri në fund të gushtit, nazistët ishin në gjendje të përparonin një maksimum prej njëqind kilometrash me një gjerësi përparimi prej pak më shumë se treqind.
  Ata iu afruan Moskës, por vrapuan në vijën e mbrojtjes Mozhaisk. Këto ishin rezultate modeste. Për më tepër, trupat sovjetike kundërsulmuan vazhdimisht armikun. Tanket e reja sovjetike T-34-85 dhe IS-2 morën pjesë në beteja. Nuk mund të thuhet se gjermanët i humbën plotësisht avantazhet e tyre, por Ushtria e Kuqe nuk qëndroi në vend, as shkenca!
  U shfaqën luftëtarët e rinj sovjetikë Yak-3 dhe LA-7, të aftë për të konkurruar me avionët gjermanë me helikë. Vërtetë, armiku ka në këmbim atu shumë të forta reaktive. ME-262 dhe HE-162 nuk kishin analoge në botë. Hitleri vendosi gjithashtu të ndalojë prodhimin dhe zhvillimin e tankeve më të lehta se pesëdhjetë tonë. Si rezultat, T-4 dhe Panther u dorëzuan. "Panther"-2 doli të peshonte 50.2 ton dhe kishte një armë të fuqishme me një motor 900 kuajfuqi. "Tigri mbretëror" dhe "Luani" madje tejkaluan peshën e përbindëshave prej 70 tonësh. Sipas rezolutës së partisë, makinat sovjetike nuk i kalonin 47 tonë në peshë.
  Pasi nuk arritën të merrnin Moskën, nazistët e kthyen vëmendjen e tyre në Leningrad. Ata ishin vërtet të sëmurë nga ky qytet. Granatimet masive filluan në shtator. Ato përfshinin gjithashtu armë të kalibrit 1000 mm dhe predha robotike me krahë.
  Hitleri urdhëroi të merrte Leningradin me çdo kusht.
  Qyteti arriti të zmbrapsë tre sulme në shtator dhe tetor. Sidoqoftë, gjermanët ishin në gjendje të përparonin dhjetë deri në njëzet kilometra, dhe gjithashtu kapën majën e urës Peterhof. Në disa vende, njësitë e tyre hynë në qytet, duke përkeqësuar pozicionin operacional të grupit. Në nëntor 1944, pasi nazistët fituan zgjedhjet parlamentare, edhe Suedia hyri në luftë kundër BRSS.
  Ajo reklamoi në mënyrë aktive sloganin: hakmarrje për disfatat e Pjetrit të Madh dhe Aleksandrit. Divizionet e reja suedeze mbërritën në front dhe, së bashku me finlandezët, filluan një sulm ndaj qytetit nga veriu. Dhe nazistët rifilluan sulmet duke përdorur, ndër të tjera, Sturmtiger dhe Sturmaus edhe më të fuqishëm, si dhe tankun E-100, përbindëshi i parë serial në botë që peshon më shumë se njëqind tonë.
  Megjithë heroizmin dhe qëndrueshmërinë masive të ushtarëve dhe milicive sovjetike, si dhe një kundërsulm të dëshpëruar diversionist në Novgorod, qyteti nuk mund të shpëtohej. Megjithatë, tremujori i fundit nuk ra deri më 27 janar 1945, duke treguar një shembull të qëndrueshmërisë së pakufishme. Dhe vetë qyteti zgjati një bllok të tërë: 1270 ditë! Ndoshta bllokada më e gjatë e një qyteti në luftërat moderne.
  Megjithëse gjermanët dhe aleatët e tyre pësuan humbje të mëdha, qëllimi u arrit pjesërisht. Qyteti i dytë më i madh dhe më i rëndësishëm sovjetik ra dhe duart e grupit më të fuqishëm armik u çliruan.
  Në dimër luftimet ishin të ashpra. Gjermanët përdorën me gjithë fuqinë aeroplanë serialë, reaktivë. BRSS nuk kishte fuqi barazie kundër tyre. Kjo e bëri të vështirë arritjen e një avantazhi në ajër. Përkundrazi, aty dominonte armiku. Ashtu si kur tanket gjermane ruajtën avantazhet e tyre. Dhe ata madje i shtuan ato me ardhjen e serisë "E".
  Krahasuar me Tigrat dhe Panthers, tanket e serisë E kishin një plan urbanistik më të dendur, një siluetë të ulët dhe si rezultat, forca të blinduara shumë më të trasha në një kënd.
  Përgjigja e shkencës sovjetike deri më tani ishte vetëm IS-3, një mbrojtje më e fortë e ballit të frëngjisë. T-54 ishte ende në zhvillim, dhe T-44 nuk ishte më i suksesshëm.
  Hitleri, megjithatë, i ndryshoi planet e tij në maj 1945. Dhe duke u kufizuar në sulme individuale, ai kreu ofensivën kryesore në Kaukaz. Ishte më i përshtatshëm për të luftuar atje. Pra, pas kapjes së Stalingradit, furnizimi i grupit sovjetik doli të ishte i vështirë. Përveç kësaj, në shkurt, trupat sovjetike shkaktuan një disfatë të fortë mbi osmanët në Transkaukazi, duke i detyruar turqit të largoheshin nga Jerevani dhe duke çliruar rajonin e Kars.
  Gjermanët depërtuan në mbrojtjen dhe, duke kaluar përgjatë Vollgës, arritën në Detin Kaspik. Grozni ra më 15 qershor, pas luftimeve kokëfortë, Sukhumi më 23 qershor, Zugdidi më 29 të të njëjtit muaj. Tbilisi u mor në fund të korrikut së bashku me Kutaisi. Në gusht, shkaba fashiste më në fund pushtuan Dagestanin, si dhe Potin, dhe arritën në Armeni nga veriu. Në shtator ata u bashkuan me turqit dhe filloi sulmi në Baku. Qyteti kyç zgjati deri më 6 nëntor 1945. Disa beteja në male, veçanërisht në Jerevan, zgjatën deri në fund të dhjetorit.
  Beteja të ashpra u zhvilluan edhe në qendër. Gjermanët mundën t'i afroheshin Tulës dhe madje të merrnin Kalinin, por më pas u ndaluan. Megjithatë, vija e frontit është afruar dhe tashmë nuk kanë mbetur më shumë se tetëdhjetë kilometra nga kryeqyteti.
  Viti 1946 filloi me një dimër të nxehtë. Komanda sovjetike, duke dashur të parandalonte ofensivën gjermane, dëshpërimisht u vërsul drejt armikut.
  Mjerisht, avantazhi i armikut në ajër vetëm u rrit. Avionët reaktiv Luftwaffe, për fat të keq, po përmirësoheshin vazhdimisht. Janë shfaqur modifikime të reja të ME-262, duke përfshirë një me shpejtësi ultra të lartë. Gjithashtu një avion luftarak i fortë TA-183, më i avancuar me krahë të fshirë HE-262 dhe një kryevepër e vërtetë e inxhinierisë së avionëve ME-1010 me krahë të kontrolluar të fshirë.
  Dhe luftëtari kryesor i BRSS mbeti Yak-9. Makina dikur ishte e re, por tani është dukshëm e vjetëruar.
  Por Luftwaffe ka edhe Yu-287 dhe është shfaqur bombarduesi reaktiv Yu-387, TA-400, TA-500. Dhe avionët sulmues janë avionë. Dhe HE-377 është reaktiv dhe HE-477 është gjithashtu reaktiv dhe me shumë qëllime.
  Dhe seria E-70 me tanke që peshojnë sa "Tigri mbretëror", por me mbrojtje shumë më të fortë.
  Dhe kryevepra e vërtetë ishte rezervuari piramidal i treguar në metal për ditëlindjen e Fuhrer-it më 20 prill 1946. Hitleri personalisht i dha emrin "Luani Perandorak".
  Automjeti kishte formën e një piramide të zgjatur, të rrafshuar, me rula të vegjël që mbulonin të gjithë pjesën e poshtme të rezervuarit. Kështu, ajo nuk kishte një tabaka, e cila rriti ndjeshëm aftësinë ndër-vend. Për më tepër, rezervuari nuk kishte një çati, dhe armatura e tij nga të gjitha këndet kishte një kënd të lartë të prirjes racionale. Me peshë 99 tonë, automjeti ishte i armatosur me një armë kundërajrore 128 mm me gjatësi tytë 100 EL, kishte një motor 1800 kuaj fuqi dhe forca të blinduara ballore 300 mm. Për më tepër, pllakat janë në kënde të mëdha të pjerrësisë racionale, në gjysmën e parë ballore dhe 250 milimetra në gjysmën e dytë të pjerrët. Kështu, doli të ishte tanku më i fuqishëm në botë, i padepërtueshëm nga të gjitha pikat e qitjes dhe kur sulmohej me bomba nga lart.
  Fuhrer urdhëroi menjëherë që të vihej në prodhim sa më shpejt që të ishte e mundur dhe në të njëjtën kohë të krijonte një modifikim sulmi me një obus dhe një hedhës bombë.
  Kështu që nazistët u grumbulluan, ata duhej të thyheshin. Por, për fat të keq, u kap një armik shumë kokëfortë dhe teknikisht i fortë. Dhe në fund të majit, sipas traditës, kur u thanë rrugët, filloi ofensiva.
  Fritz u përpoq të anashkalonte Moskën dhe Tulën. Betejat u ndezën me intensitet dhe shtrirje të paparë. Por trupat sovjetike ishin të denja të quheshin të pathyeshme. Në tre muaj betejash të vazhdueshme, nazistët ishin në gjendje vetëm të rrethonin Tula dhe të arrinin Kashina dhe t'i afroheshin Moskës nga veriu, duke ndërprerë pjesërisht komunikimet. Luftimet po zhvilloheshin tashmë në rrugët e vetë qytetit.
  Stalini u largua nga kryeqyteti dhe u evakuua në Kuibyshev. Por nazistët filluan një sulm në Saratov në korrik. Ky qytet ra më 8 gusht. Meqenëse Kuibyshev tani e gjeti veten në mënyrë të rrezikshme afër frontit, ai komandant suprem e zhvendosi selinë e tij në Sverdlovsk. Luftimet në Moskë vazhduan në shtator. Më 18 ra Kashira. Në fillim të tetorit, kryeqyteti i BRSS ishte pothuajse i rrethuar, dhe më 29, pas luftimeve kokëfortë, ra edhe Kuibyshev. Për më tepër, gjermanët kapën Guryev dhe Uralsk.
  Nëntori ishte plot me luftime të tmerrshme. Më 7 nëntor, Krauts depërtuan në Kremlin, por u larguan nga një kundërsulm i dëshpëruar. Dhe gjatë kësaj beteje, ushtruesi i detyrës së komandantit të Moskës, Marshall Rokossovsky, vdiq!
  Dhe piloti i famshëm sovjetik Kozhedub rrëzoi aeroplanin e qindtë gjerman, duke u bërë personi i parë sovjetik që iu dha titulli katër herë Hero i BRSS. Dhe gjithashtu më 7 nëntor 1946.
  Më 4 dhjetor, unaza e bllokadës rreth Moskës u mbyll përfundimisht. Por kryeqyteti dhe mbetjet e garnizonit të tij heroik luftuan deri në Krishtlindjet ortodokse më 7 janar 1947.
  Sulmi në kryeqytet u drejtua nga Mainstein. Për këtë iu dha Urdhri i dytë i Kryqit të Madh të Kryqit të Hekurt pas Hermann Goering.
  Por lufta nuk ka përfunduar ende. Stalini nga Sverdlovsk premtoi të vazhdonte luftën. Edhe gjermanët ishin mjaft të lodhur. Në jug, trupat e tyre iu afruan Penzës dhe Ulyanovsk dhe u ndalën. Në mars, sovjetikët filluan kundërsulme. Por në prill ata u detyruan ende të largoheshin nga Ryazan. Dhe në maj, nazistët rrethuan qytetin e Gorky dhe depërtuan në Kazan nga jugu. Në qershor, Krauts pushtuan Orenburgun dhe iu afruan Ufa. Rezistenca ndaj Ushtrisë së Kuqe u dobësua, morali ra dhe filluan dezertimet masive. Megjithatë ata kanë qenë gjithmonë aty, por pas rënies së kryeqytetit janë intensifikuar shumëfish. Askujt nuk i kishte mbetur asnjë dëshirë të vdiste për Stalinin. Por njerëzit luftuan kundër fashizmit për Atdheun e tyre.
  Autoriteti i qeverisë sovjetike ra gjithashtu. Në korrik, gjermanët hynë në Sverdlovsk. Stalini dhe grupi i tij u zhvendosën në Novosibirsk. Në Urale, luftimet vazhduan deri në gusht... Gjermanët u penguan nga shtrirja e komunikimeve dhe veprimet aktive të partizanëve. Por lufta e mëtejshme tashmë e ka humbur kuptimin e saj.
  Stalini, megjithatë, ende shpresonte për diçka. Gjermanët hynë në Tobolsk në shtator. Por ato u vonuan nga shirat e dendur të vjeshtës. Afrimi i dimrit ndaloi ofensivën në Siberi, por nazistët arritën të kapnin të gjithë Azinë Qendrore. Në dimër ata nuk guxuan të shkonin në Novosibirsk. Por edhe Stalini nuk ishte mirë dhe u transferua në Vladivostok më të ngrohtë.
  Erdhi viti 1948. Nazistët tashmë ishin të armatosur me disketa. Për më tepër, u shfaqën tanke më kompakte me motorë turbojet. Në fakt, pasi bëhet më ngrohtë, mbetet vetëm që ata të marshojnë fitimtarë dhe të pushtojnë qytetet.
  Por Beria e helmoi Stalinin tashmë të sëmurë rëndë dhe i ofroi Rajhut të Tretë dorëzimin, me kusht që të ruhej pushteti sovjetik në Siberi.
  Hitleri, i cili ishte i lodhur nga lufta vetë, pothuajse u pajtua, por së pari, ai pushtoi Novosibirsk në maj 1948. Dhe dorëzimi u nënshkrua më 22 qershor 1948, në një datë simbolike - saktësisht shtatë vjet nga momenti i sulmit ndaj BRSS. Kështu përfundoi Lufta e Dytë Botërore. Shtetet e Bashkuara mundën Japoninë në vitin 1945 dhe testuan një bombë atomike. Kështu që Fyhreri nuk ka punë të shkojë jashtë shtetit.
  Beria, megjithatë, nuk sundoi për shumë kohë. Asi më i famshëm sovjetik, marshalli i ajrit dhe heroi shtatë herë i BRSS Kozhedub, do të jetë në gjendje të kryejë një grusht shteti ushtarak dhe të rrëzojë kryetarin jopopullor të Komitetit Shtetëror të Mbrojtjes. Beria dhe një numër i bashkëpunëtorëve të tij u qëlluan. Në vetë Rajhun e Tretë, në mars 1953, patriotët përfunduan Hitlerin. Dhe Goering vdiq nga abuzimi me drogën pak më herët, ndërsa Himmler u qëllua për shkak të dyshimeve për komplot.
  Pasoi një luftë e ashpër midis SS, të udhëhequr nga Schellenberg, dhe forcave të armatosura, të udhëhequra nga Generalissimo Mainstein. E gjithë kjo rezultoi në një luftë civile. Si rezultat, Rajhu i Tretë u shemb. Dhe BRSS e reduktuar filloi të rivendoste gradualisht ndikimin e saj. Historia u fut sërish në një spirale. Ngritja fantastike e Gjermanisë, e fryrë më shumë se perandoria e Genghis Khan, pastaj vdekja e udhëheqësit kryesor - kaosi dhe zhdukja.
  Dhe grumbullimi gradual i principatave, vetëm qyteti i Baikalsk u bë kryeqytet. BRSS, e ndarë në shumë provinca me provinca kukull të ngritura nga gjermanët, u bashkua përsëri. Fitorja më e madhe ishte aneksimi i Moskës, i cili hodhi poshtë zgjedhën naziste. Vërtetë, Ukraina, Bjellorusia dhe shtetet baltike, si dhe Gjeorgjia, Armenia dhe Azerbajxhani ruajtën sovranitetin e tyre. Pas rënies së Rajhut të Tretë, Shtetet e Bashkuara u bënë hegjemon botëror. Një qeveri pro-amerikane u krijua gjithashtu në Kinë.
  Por gradualisht perandoria qiellore u bë gjithnjë e më e pavarur. Në BRSS, pas diktaturës de facto të Kozhedub, u krijua një kushtetutë në thelb presidenciale, por me një kufi dy mandatesh në pushtet. Zgjedhjet u mbajtën në baza alternative dhe posti i presidentit kishte një emër tjetër: kryetar i popullit.
  Vendi kishte një ekonomi të përzier dhe me zhvillim të shpejtë.
  Por ja se si ndryshoi historia nga një kapëse letre. Ata humbën Luftën e Dytë Botërore, megjithëse luftuan trimërisht. Dhe rezultati ishte katastrofik. Për më tepër, Gjermania ishte në gjendje të fitonte madhështi vetëm për një kohë.
  Dhe Shtetet e Bashkuara po humbnin gradualisht ndikimin, bota po bëhej multipolare, që do të thotë se kishte gjithnjë e më shumë kaos në të. Përkundrazi, ka më pak rend. Dhe pothuajse njësoj si në shekullin e tanishëm njëzet e një.
  Epo, pse njerëzimi është tërhequr kaq shumë nga fragmentimi dhe kaosi?
  
  
  TROTSKY NE VEND TE STALINIT
  Fushata e Tukhachevsky kundër Varshavës doli të ishte e pasuksesshme kryesisht për fajin e Stalinit - i cili, në vend që të mbulonte krahun jugor të trupave të Kuqe që përparonin në Varshavë. ktheu Ushtrinë e Parë të Kalorësisë në drejtim të Galicisë. Për më tepër, megjithë forcat e mëdha që ishin nën komandën e Jozefit, ai arriti të mposhtet nga polakët. Ushtria e Kuqe humbi betejën e Varshavës. Polakët filluan një kundërsulm, territor të pushtuar duke përfshirë Slutsk dhe madje pushtuan Minskun për disa ditë.
  Sidoqoftë, Perëndimi atëherë nuk guxoi të financonte një luftë të mëtejshme të përgjakshme me bolshevikët. Varshava bëri paqe dhe lufta civile përfundoi shpejt.
  Por ekziston një kurs alternativ i historisë dhe një nga shumë universet paralele. Atje, Lenini urdhëroi largimin e Stalinit, i cili nuk ishte shumë i talentuar në çështjet ushtarake dhe ai kapriçioz, nga komanda e krahut jugor dhe vendosi unitetin e komandës së Tukhachevsky, duke ruajtur Budyonny mbi Kalorësinë e Parë.
  Në këtë rast, një tentativë kundërsulmi nga jugu i Varshavës dështoi dhe Ushtria e Kuqe e frymëzuar doli fitimtare në një betejë të ashpër. Kryeqyteti i Polonisë ra. Pasi qëndroi atje për një kohë dhe mori përforcime shtesë, Tukhachevsky kaloi në Lvov dhe Krakov.
  Për ca kohë, luftimet vazhduan kundër Wrangel, dhe me një sulm të mëtejshëm në Krime. Pastaj Ushtria e Kuqe pushtoi shtetet baltike në veri dhe çliroi Azerbajxhanin, Armeninë dhe Gjeorgjinë në jug. Kishte një qetësi të përkohshme. Rusia Sovjetike kishte nevojë për pushim dhe pushim të përkohshëm, gjë që u bë NEP. Por Trocki ende këmbënguli për kthimin e të gjitha tokave të Rusisë cariste. Si rezultat, në verën e vitit 1921, Ushtria e Kuqe pushtoi Finlandën, me marrëveshjen e Perëndimit.
  Në 1922, Primorye u pushtua, pastaj Sakhalin verior. Trocki, autoriteti i të cilit si Kryetar i Këshillit Revolucionar Ushtarak ishte forcuar ndjeshëm, arriti të zinte vendin e Leninit dhe të zhvendoste Stalinin, i cili ishte ulur në një rol dytësor.
  Mjaft e çuditshme, ndërsa fuqia personale forcohej, elementët e kapitalizmit u bënë gjithnjë e më të fortë në ekonomi.
  Vetë Trocki u bë një i majtë kryesisht për shkak të dëshirës për t'u bërë më i shenjtë se Papa ose më radikal se Stalini. Sidoqoftë, pasi kishte fituar pushtetin, hebreu jashtëzakonisht i talentuar vazhdoi politikën e tij të jashtme të ekuilibruar. Pa braktisur idetë komuniste, ai njëkohësisht u përpoq të fuste elementë tregu dhe të siguronte marrëdhënie të mira me vendet e tjera kapitaliste të botës.
  Rritja e Hitlerit në pushtet në Gjermani nuk solli ndryshime thelbësore në politikën botërore. Fuhrer u vendos shpejt në vendin e tij - duke ndaluar çdo heqje të kufizimeve të Versajës ose rivendosjen e rekrutimit universal dhe fuqisë ushtarake. Ashtu si nazistët u ndaluan të futnin ligje antisemite dhe shumë më tepër.
  E vetmja gjë është se nën Hitlerin, ekonomia gjermane doli nga kriza, por fashizmi nuk mori kurrë forma radikale, duke mbetur nacionalizëm i moderuar me disa tipare autoritare dhe organizata të përgjithshme rinore si Hitler Jugent.
  BRSS nën udhëheqjen e Leon Trotsky u bë një fuqi e pasur ekonomikisht me industri të rëndë të zhvilluar.
  Ekonomia e BRSS ishte më e bazuar në treg sesa ajo e Stalinit, por përmbante edhe elemente të planifikimit në formën e planeve pesëvjeçare. Shkalla e lindjeve është e lartë, veçanërisht pasi Trotsky gjithashtu ndaloi abortet - ata thonë se ka kaq shumë toka boshe në Rusi dhe nuk ka arsye që ato të hapen si vrima.
  Meqenëse madhësia e ushtrisë gjermane mbeti e kufizuar në 100 mijë, dhe Polonia ishte kthyer tashmë në një republikë sovjetike, socialiste, nuk do të kishte me kë të luftonte. Moldavia iu kthye Rusisë në vitin 1921 - duke mbledhur tokat mbretërore.
  Vetë Trocki mbështeti pak ndërkombëtarët botërorë, por qëllimi i revolucionit botëror filloi të heshtet. Pjesërisht, si në kohën e Stalinit.
  Por lufta ende erdhi nga Lindja. Japonia filloi aksionin ushtarak kundër Mongolisë. Toka e Diellit që lind, së bashku me Italinë, u bënë pushtuesit kryesorë të botës. Vërtetë, Musolini u detyrua të kufizonte ambiciet e tij në kapjen e Etiopisë - i vetmi vend në Afrikë që nuk ishte koloni e dikujt tjetër. Japonia, gjithashtu duke mos guxuar ende të luftojë vetëm me Britaninë dhe veçanërisht Shtetet e Bashkuara, u ngjit në Kinë. Dhe ajo hyri gjithnjë e më shumë këtu.
  Ka shumë kinezë dhe, me gjithë copëzimin e tyre, ata janë një kundërshtar serioz. Dhe pastaj samurai hyri në Mongoli... Betejat e rënda filluan atje në pranverën e vitit 1941.
  Trotsky vendosi që BRSS ishte tashmë mjaft e fortë për të zhvilluar një luftë në shkallë të plotë me samurai. Përveç kësaj, diktatori sovjetik donte të hakmerrej për humbjen e 1904-1905. Në tokë, Ushtria e Kuqe është qartësisht më e fortë se japonezët, veçanërisht në tanke. Por në det, Flota e Paqësorit nuk e ka arritur ende barazinë. Por Lev Davydovich nuk mund të hiqte dorë nga Mongolia.
  Ushtria e Kuqe fillimisht ndaloi përparimin e samurait. Më 20 gusht 1941, u zhvillua një ofensivë në Khalkhin Gol, e cila përfundoi me fitoren e Ushtrisë së Kuqe. Pas së cilës Trotsky kërkoi që Japonia të kthente Sakhalinin e Jugut dhe Ishujt Kuril.
  Natyrisht, pasoi një refuzim dhe filloi një luftë në shkallë të gjerë. Vetëm, ndryshe nga Lufta e Madhe Patriotike, ajo u zhvillua në territorin e huaj. Edhe pse nuk mund të thuhet se ka pasur pak gjak.
  Betejat ishin në shkallë të plotë, dhe japonezët rezistuan ashpër dhe nuk u dorëzuan. Por pothuajse të gjitha operacionet e trupave sovjetike ishin të suksesshme. Mbrojtja, pas një breshëri të fuqishme artilerie, u shpërtheu dhe tanket, duke përfshirë T-34 më të fundit të fuqishëm, LT (Leon Trotsky i rëndë!), kapërcejnë hendekun e ashpër të kufomave dhe metaleve.
  Së pari, luftëtarët e Tokës së Diellit në rritje u dëbuan nga Mançuria. U kryen disa operacione të njëpasnjëshme, të cilat zgjatën nëntë muaj nga nëntori 1941 deri në gusht 1942. Trupat sovjetike hynë në Korenë e Veriut... Beteja pati edhe në Sakhalin. Japonezët madje u përpoqën të përparonin - ata përparuan tridhjetë kilometra, por u ndaluan dhe u mbytën në gjak.
  Në shtator 1942 pati një sulm në Port Arthur. Japonezët, duke përdorur mbështetjen nga deti, u përpoqën të mbanin linjën. Trupat sovjetike depërtuan në front, por armiku arriti të ndalonte avancimin duke hedhur trupa.
  Por samurai nuk ishte në gjendje të mbante rezistencën e tyre për një kohë të gjatë. Aviacioni sovjetik mori përsipër dhe bombardoi anijet. Për më tepër, japonezët janë shumë shpërfillës ndaj jetës së tyre - ata as nuk morën parashutë në betejë. Për shkak të kësaj, pas vdekjes së elitave kryesore ajrore, rezistenca e samurai në qiell u dobësua dukshëm. Dhe aviacioni Sovjetik filloi të fitojë shumë më me besim.
  Për më tepër, zhvillimet e reja nga projektuesit sovjetikë mohuan gradualisht epërsinë e luftëtarëve japonezë në manovrim. Në dhjetor 1942, pas një sulmi tjetër të ashpër, Port Arthur u pushtua dhe Seuli ra në të njëjtin muaj.
  Muaji tjetër i vitit 1943 filloi me ofensivën e janarit në Korenë e Jugut dhe kapjen e portit të Busanit.
  Japonia po humbte betejat tokësore dhe po vuante gjithnjë e më shumë dëme në qiell dhe në det. Në shkurt 1943, Pekini u pushtua nga trupat sovjetike. Dhe në mars, pas luftimeve të ashpra, Sakhalini i Jugut u çlirua. Prilli dhe maji u shënuan nga fitore të reja për armët sovjetike në det... Flota e shtuar e nëndetëseve, aviacioni dhe anijet që vinin nga Balltiku ishin veçanërisht efektive.
  Në qershor 1943, trupat sovjetike i dëbuan japonezët nga Shangai. Duke formuar kështu zonën e tyre të okupimit.
  Në korrik dhe gusht, parashutistët dhe marinarët çliruan kreshtën Kuril nga armiku. Japonia u gjend në një situatë jashtëzakonisht të vështirë. Aviacioni Sovjetik rriti fuqinë e tij goditëse dhe bombardoi gjithnjë e më fort, dhe flota detare e Tokës së Diellit në rritje u shkri. Në tetor 1943, Trotsky mori një vendim: të sulmonte Okinawa - një provë veshjesh përpara betejës për vetë Metropolin Japonez. Betejat ishin të ashpra dhe samurai përdorte armë në masë: pilotë kamikaze.
  Beteja epike zgjati dy muaj e një javë, e cila më në fund përfundoi me rënien e Okinawa. Dhe në janar 1944, Tajvani u çlirua.
  Japonia ishte tani në prag të katastrofës së plotë ushtarake. Hirohito mund të llogariste vetëm në hyrjen e Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë në luftë në anën e tij; Gjermania fashiste në atë kohë ishte ende shumë e dobët ushtarakisht dhe Musolini nuk mund të arrinte lehtësisht Trockin në Oqeanin Paqësor.
  Por SHBA dhe Britania bënë aludime, por nuk nxituan të hyjnë në luftë. Për më tepër, një kryengritje masive anti-britanike shpërtheu në Indi. Gandi i moderuar u shty nga nacionalistët dhe të majtët më radikalë. Si rezultat, atje filloi një luftë e vërtetë. Churchill, i cili zëvendësoi Chamberlain, tregoi kokëfortësi dhe u përpoq të mbante Pakistanin dhe Indinë nën kontrollin e tij me çdo kusht. E cila çoi në një luftë të zgjatur dhe të ashpër që lidhi forcat britanike.
  Amerikanët vepruan plotësisht në mënyrë pasive në politikën e jashtme: kasollja ime është në buzë!
  Në mars 1944, trupat sovjetike, përkundër faktit se moti nuk ishte ende shumë i favorshëm, zbarkuan në Hokkaido. Luftimet zgjatën tre javë dhe përfunduan me humbjen e japonezëve. Ky sukses tronditi besimin e perandorit në paarritshmërinë e metropolit.
  Luftimet në tokë dhe det vazhduan deri më 11 maj 1944, kur Japonia e rraskapitur përfundimisht kapitulloi.
  Luftimet me pjesëmarrjen e trupave sovjetike zgjatën nga 10 prilli 1941 deri më 11 maj 1944 dhe zgjatën tre vjet e pak më shumë se një muaj. Humbjet e ushtrisë sovjetike në të vrarë dhe të vdekur nga plagët arritën në 960 mijë ushtarë dhe oficerë. Pak më shumë se gjashtëdhjetë mijë qytetarë civilë sovjetikë vdiqën gjithashtu. Nga bombardimet, granatimet e artilerisë, luftimet në Sakhalin dhe në kufirin në Primorye. Dhe rreth tre milionë njerëz u plagosën, nga të cilët katërqind mijë u bënë të paaftë.
  Në përgjithësi, BRSS fitoi një fitore të madhe dhe arriti të instalojë regjime pro-sovjetike në Kinë dhe Kore dhe pushtoi me trupat e saj të gjitha zotërimet e Tokës së Diellit në rritje.
  Autoriteti i shokut Trotsky u forcua më tej si brenda vendit ashtu edhe në arenën ndërkombëtare.
  Në 1946, lëshimi i parë i një sateliti artificial u bë në BRSS. Dhe në vitin 1950, kozmonauti i parë sovjetik u dërgua në të gjithë globin. Në Rumani, Mbreti Mikajah ra dakord të lidhte një aleancë ushtarake dhe ekonomike me BRSS. Së shpejti pushteti ndryshoi në Hungari. Dhe në Çekosllovaki, ajo është qeverisur prej kohësh, megjithëse jo saktësisht nga komunistët, por nga forcat e majta pro-sovjetike.
  Në vitin 1951, shpërtheu një luftë midis Turqisë dhe BRSS. Në këtë pikë, as Shtetet e Bashkuara dhe as Britania nuk kishin një bombë atomike, dhe fillimi i një masakre të vërtetë me një armik kaq të fuqishëm si BRSS dhe aleatët e tij ishte vetëvrasje për Perëndimin.
  Ushtria sovjetike mundi Turqinë në më pak se një muaj. Duke parë se reagimi i Perëndimit është jashtëzakonisht i ngadaltë... Shaved luftoi me indianët për një kohë të gjatë, por në fund humbi qindra mijëra ushtarë dhe humbi kontrollin mbi koloninë e saj më të madhe. Ka një krizë ekonomike në SHBA dhe zezakët po bëjnë trazira.
  Trotsky merr një vendim: dhe brenda dy muajsh Ushtria e Kuqe merr kontrollin e gjithë Lindjes së Mesme dhe Iranit, dhe një qeveri pro-sovjetike vjen në pushtet në Egjipt. Britanikët dhe francezët goditen me grusht në dhëmbë. Dhe Hitleri merr anën e BRSS dhe për këtë ai merr mundësinë në Anschluss Austria.
  De Gaulle vjen në pushtet në Francë. Ai është shumë i pakënaqur me ekspansionin sovjetik dhe flet për një kryqëzatë në Lindje, kundër bolshevizmit. Trocki, përkundrazi, ëndërron zgjerimin në Evropë, situata po nxehet.
  Adolf Hitleri, duke përfituar nga fakti që BRSS është tani në bashkim, fillon militarizimin e Gjermanisë. Dhe në Algjeri dhe Marok shpërthen një kryengritje e madhe kundër Francës.
  De Gaulle është i tërbuar dhe kërkon që Gjermania të ndalojë përgatitjet ushtarake. Si përgjigje, Fuhrer kërkon rivendosjen e kufijve të vitit 1914 dhe kërcënon të dërgojë milicinë popullore kundër armikut.
  Të dyja palët po përshkallëzojnë kërcënimet dhe po grumbullojnë trupa drejt kufijve. Trocki dinak nuk hyn në luftë, por i shet Gjermanisë tanke dhe avionë me kredi. Një betejë shpaloset mes nazistëve dhe francezëve. Belgjika hyn në luftë, por kjo vetëm sa e përkeqëson situatën për Francën, e cila është e kufizuar nga rebelimi në koloni dhe aktiviteti komunist në fronte të ndryshme. Gjermanët, megjithatë, nuk arrijnë një fitore të shpejtë, por ngecin në linjën Mangio, por pushtojnë Belgjikën. Pas një viti e gjysmë lufte, nazistët iu afruan Parisit.
  De Gaulle shkon për të nënshkruar paqen dhe ua kthen Elsarzin dhe Lorraine-n gjermanëve. Edhe Belgjika po ndahet me një pjesë të territorit të saj. Fuhreri po forcon ndikimin e tij. Në vitin 1955, BRSS teston një bombë bërthamore. Trocki përfshin Çekosllovakinë brenda BRSS. Vërtetë, një pjesë e Sudetenlandit u shkon gjermanëve, por shumë më pak kufijtë etnikë. Por ata nuk kanë asnjë arsye të tundin varkën...
  Hitleri detyrohet të përulë ambiciet e tij dhe të gëzohet që arriti të zgjerohej në Perëndim dhe në kurriz të Austrisë. Nazistët gjithashtu pushtojnë Danimarkën dhe gjithashtu rivendosin kufijtë e vitit 1914 dhe veriun e perandorisë së tyre.
  Trotsky vdiq në vitin 1960, pasi festoi ditëlindjen e tij të tetëdhjetë. Pa zakone të këqija dhe duke ruajtur aftësinë fizike, Kryetari i BRSS mbajti të menduarit e qartë deri në veprat e tij të fundit.
  Ai ia dorëzoi postin e kryetarit djalit të tij Davidit, duke themeluar kështu dinastinë e parë komuniste në botë. Në këtë kohë, BRSS kishte përjetuar një centralizim të shtuar dhe ndryshime në kushtetutë që ndalonin tërheqjen nga ajo. Hitleri gjithashtu transferoi pushtetin tek një prej djemve të tij të marrë si rezultat i fekondimit artificial, por në bazë konkurruese.
  Megjithatë, djali është ende shumë i ri, dhe pas vdekjes së Hitlerit, nazistët u ndanë dhe së shpejti krahu i majtë erdhi në pushtet. Bota është bërë më e sigurt, por rënia e sistemit kolonial ka shkaktuar një luftë të re paqëndrueshmërie. Zgjidhja ishte krijimi i një koalicioni komunist. Ofroi ndihmë të ndërsjellë dhe u përpoq të ndërtonte socializmin në kushtet e kontinentit të errët.
  Por komunizmi botëror dallohej nga një numër i madh elementesh tregu dhe ishte një sistem i kombinuar.
  Ndërkohë, kontradiktat u rritën brenda BRSS. Dominimi politik i një partie nuk i përshtatej më oligarkisë në rritje. Biznesmenët e valës së kuqe donin ndryshim dhe pushtet politik. Deri më tani, sukseset e ekonomisë së planifikuar dhe përfitimet politike e kanë kompensuar pjesërisht gjendjen opozitare. Por ndryshimet kanë ndodhur në Shtetet e Bashkuara. Doli një lider i ri, i cili, duke thyer monopolin e dy partive: Demokratike dhe Republikane, krijoi një të tretë - patriotike.
  Dhe pasi erdhi në pushtet, ai vendosi autokracinë. Në të njëjtën kohë, duke filluar një kryqëzatë kundër komunizmit. Davidi vdiq dhe pas kësaj filloi një seri e tërë komplotesh dhe betejash fraksionesh. Si rezultat, vendi u trondit. Por lufta midis fraksioneve përfundoi me marrjen e postit të kryetarit të BRSS dhe njerëzit u qetësuan.
  Kishte një zgjerim aktiv të hapësirës. Në vitin 2015, Plutoni u bë planeti i fundit që u shkel nga një astronaut njerëzor. Për një kohë të shkurtër, njerëzit mundën të vizitonin sipërfaqen e Jupiterit. Vërtetë, ata duhej të shtriheshin në banja të veçanta aromatike.
  Brenda BRSS, elementët kapitalistë u forcuan edhe më shumë. Kishte një shtresim midis të varfërve dhe të pasurve. U shfaqën miliarderë të vërtetë dhe në të njëjtën kohë anëtarë të Byrosë Politike. Komunizmi u shkri gjithnjë e më shumë me oligarkinë e financave dhe bëhej gjithnjë e më pak i ndryshëm nga kapitalizmi. Edhe tatimi mbi të ardhurat u bë linear në BRSS dhe u fut një përqindje e vetme. Kjo, natyrisht, çoi në pakënaqësi të paqartë dhe çoi në trazira të vogla.
  Por deri më tani situata nuk ka dalë jashtë kontrollit. Por në realitet, me atributet e jashtme të komunizmit, garancitë sociale kufizoheshin gjithnjë e më shumë. Në veçanti, mjekësia dhe arsimi u paguan pjesërisht dhe u shfaqën shkëmbimet e të papunëve dhe të punës.
  Victoria arriti në Vilna dhe pushoi së kujtuari botën paralele. Ajo tani duhej të vazhdonte të drejtonte ushtrinë ruse.
  Kryeqyteti i Dukatit të Madh të Lituanisë, Vilna, ra, por përpara ishte një marshim më tej në Grodno dhe Brest.
  Bjellorusët u bashkuan me dëshirë në ushtrinë ruse. Ata ranë, megjithatë, borë dhe u bë më e vështirë për ushtrinë mesjetare të lëvizte. Sidoqoftë, Duka i Madh Vasily urdhëroi të pushtonte Grodno dhe të dimonte atje. Victoria vrapoi nëpër kështjellat përreth në kërkim të dikujt tjetër për të copëtuar ose shfarosur.
  Brenda saj vlonte një etje e egër për shfarosje, por gjithnjë e më shpesh kundërshtarët e saj dorëzoheshin pa luftë.
  
  
  ORAKLET NGA FERRI I ERRËRT
  Ka, sigurisht, parashikues të ndryshëm, të dobishëm dhe të rrezikshëm.
  Por në një nga realitetet alternative ishte një magjistar që i tha nazistit një numër se si të kthehej fuqia për të ritreguar pasqyrën e Djallit. Pikat e gjakut të kuq të një fëmije të pafajshëm ranë në sipërfaqen reflektuese. Dhe ata u zhytën në çast, dhe vetë pasqyra filloi të shkëlqejë, duke rifituar dhuratat e saj. Dhe Fuhreri mësoi shumë atëherë.
  Por edhe duke ditur të ardhmen, nuk është gjithmonë e mundur ta korrigjoni atë. Në Afrikë, megjithatë, gjermanët rigrupuan trupat e tyre dhe arritën të zmbrapsnin ofensivën e nisur nga Montgomery më 23 tetor.
  Ndonëse me shumë vështirësi, ata u ndaluan nga trupa me një numër superior të fuqisë punëtore dhe pajisjeve. Sidoqoftë, njohja e vendit dhe kohës së sulmit e ndihmoi Rommel të shpërndante racionalisht njësitë e tij të pakta dhe të zmbrapste sulmin. Britanikët pësuan humbje të konsiderueshme dhe pas dy javësh luftime u detyruan të ndalonin.
  Dhe flota gjermane e nëndetëseve ishte në gjendje të shkaktonte dëme të mëdha, duke fundosur një duzinë anijesh me forca zbarkimi që planifikonin të zbarkonin në Kazablanca dhe në brigjet e Marokut. Amerikanët, duke parë mungesën e suksesit në Egjipt dhe aktivitetin e "tufave të ujqërve gjermanë", braktisën operacionin Torch.
  Gjermanët, nga ana tjetër, u përpoqën të rigruponin trupat e tyre në Stalingrad për të zmbrapsur sulmet anësore të trupave sovjetike dhe u përgatitën duke u varrosur në mbrojtje në qendër.
  Për shkak të motit të keq më 19 nëntor 1942, trupat sovjetike nuk ishin në gjendje të përdornin në mënyrë efektive aviacionin, përfshirë avionët e sulmit, dhe përgatitja e artilerisë arriti sukses jashtëzakonisht të kufizuar. Pra, duke rigrupuar forcat e tyre, gjermanët dhe aleatët e tyre ishin në gjendje të zmbrapsnin përparimin e trupave sovjetike. Vërtetë, kjo i shpërqendroi nazistët nga vetë Stalingradi, duke u dhënë një pushim ushtarëve sovjetikë që ishin heronj në qytet. Edhe pse kanë mbetur shumë pak shtëpi nën kontrollin e Ushtrisë së Kuqe.
  Fritz-i qëndroi edhe në qendër... Beteja në Stalingrad vazhdoi deri në fund të dhjetorit. Pasi nuk arriti të arrinte një përparim në front, Ushtria e Kuqe u ndal. Por nuk ishte e lehtë as për gjermanët. Ata humbën shumë gjatë sulmit në qytet, dhe megjithëse në mbrojtje raporti i humbjeve duket të jetë në favor të tyre, trupat janë ende të rraskapitur.
  Në janar, megjithë parashikimin e orakullit, gjermanët nuk ishin në gjendje të qëndronin në veri gjatë Operacionit Shkëndija. Vërtetë, luftimet zgjatën për më shumë se tre javë dhe i kushtuan Ushtrisë së Kuqe viktima të mëdha, por ata arritën të kalonin në Stalingrad me rrugë tokësore.
  Sidoqoftë, të paralajmëruar nga pasqyra e Iblisit, gjermanët ishin në gjendje të zmbrapsnin ofensivën pranë Voronezh, duke forcuar aleatët e tyre të dobët: italianët dhe rumunët. Përndryshe, mbrojtja atje do të ishte thyer.
  Dhe operacioni i tretë Rzhev-Sychov ishte i pasuksesshëm. Gjermanët përsëri, edhe pse jo pa vështirësi, zmbrapsën ofensivën sovjetike. Në vetë Stalingrad ishte nxehtë, pati beteja në janar. Paulus u zëvendësua nga Mainstein dhe ky marshall më me përvojë arriti të pushtonte qytetin e kështjellës deri më 12 shkurt. Por përsëri gjermanët paguan një çmim të madh për këtë. Në shkurt 1943, Reichstag duhej të mblidhej dhe të shpallej lufta totale. Zgjateni ditën e punës dhe përdorni punën e skllevërve në mënyrë më aktive se më parë.
  Shpallja e luftës totale bëri të mundur rritjen e prodhimit të armëve dhe formimin e divizioneve të reja. Përfshirë të huajt dhe Hiwis.
  Duke ditur se kur britanikët dhe amerikanët planifikonin të hynin në Marok, gjermanët, duke përdorur flotën e tyre të madhe nëndetëse, u dhanë goditje të dhimbshme anijeve zbarkuese - duke ndërprerë zbarkimet njëra pas tjetrës. Kjo i lejoi nazistët të lokalizonin operacionet ushtarake kundër Perëndimit dhe të përqendronin të gjitha forcat e tyre kryesore në lindje.
  Pozicioni i trupave të Rommel mbeti i vështirë, por falë pasqyrës, aviacioni fashist filloi të operonte në mënyrë më efikase, dhe kolonat përmirësonin furnizimin e grupit afrikan.
  Ofensiva e re e Montgomery në mars 1943 ishte një dështim. Këtë herë, Rommel, pasi kishte marrë të dhëna të sakta me ndihmën e magjisë djallëzore, i joshi britanikët në një kurth dhe arriti t'u shkaktonte një disfatë dërrmuese! Vërtetë, për shkak të epërsisë numerike të armikut dhe epërsisë ajrore, nuk ishte e mundur të mposhtej plotësisht Montgomery, por humbja e Britanisë ishte e dukshme. Sidomos shumë tanke u humbën dhe një numër i konsiderueshëm automjetesh u kapën si trofe.
  Britanikët tërhoqën disa linja mbrojtëse dhe u afruan më pranë Aleksandrisë. Rommel kishte nevojë për rezerva të reja dhe nazistët planifikonin të vazhdonin ofensivën në drejtimin jugor. Stalingradi ra dhe më pas ishte e mundur të përparohej përgjatë Vollgës.
  Në maj 1943, Krauts kaluan në Operacionin Dolphin. Trupat e tyre, megjithë ndihmën e orakullit, u përballën me kundërshtime shumë të forta nga Ushtria e Kuqe. Progresi ishte i ngadaltë me koston e humbjeve të rënda. Vërtetë, ndihma e një fallxhori ndikoi në rrjedhën e luftës. Wehrmacht parashikoi kundërsulme dhe nisi gjithnjë e më shumë sulme. Në mesin e qershorit, nazistët ishin afruar tashmë në deltën e Vollgës dhe arritën në Detin Kaspik.
  Pozicioni i trupave sovjetike në Kaukaz u përkeqësua nga hyrja e Turqisë në luftë më 22 qershor 1943. Dhe kjo në fakt paracaktoi rezultatin e betejës për naftën e Baku.
  Aleatët nuk ishin vendimtarë. Montgomery kaloi në mbrojtjen aktive dhe nuk mendoi më për ofensivën, dhe një ulje në Marok mbeti joreale.
  Më 10 korrik 1943, Churchill, për të devijuar një pjesë të forcave gjermane nga lindja, tentoi të zbarkonte në Francë. Sidoqoftë, zbarkimi i përgatitur keq, i shoqëruar me pavendosmërinë amerikane dhe faktin se falë një orakulli, gjermanët i dinin të gjitha detajet, rezultuan vetëm në humbjen më të madhe të britanikëve dhe amerikanëve në tokë në histori.
  Më shumë se gjashtëqind e pesëdhjetë mijë njerëz dhe shumë pajisje u kapën vetëm. Por kjo, për fat të keq, nuk e pengoi përparimin e nazistëve në jug. Në gusht, gjermanët pushtuan të gjithë Dagestanin, turqit pushtuan pothuajse të gjithë Armeninë së bashku me Jerevanin, dhe më 27 nazistët dhe osmanët u bashkuan, duke e ndarë frontin Transkaukazian në dy pjesë.
  Dhe përsëri, përpjekjet sulmuese të forcave sovjetike në sektorë të tjerë të frontit përfunduan në dështim. Armiku ishte shumë i vetëdijshëm për planet e komandës sovjetike.
  Departamenti special në Ushtrinë e Kuqe ishte i shfrenuar, u kryen represione dhe spastrime masive. Madje u pushkatuan disa dhjetëra gjeneralë dhe marshall artilerie Kulik.
  Por për sa kohë armiku kishte një armë djallëzore, asgjë nuk do të ndihmonte kundër tij.
  Muaji shtator kaloi në beteja të rënda, nazistët dhe osmanët iu afruan Bakut. Dhe në tetor, luftimet shpërthyen në vetë qytetin.
  Qyteti bregdetar po furnizohej përtej detit dhe ata po përpiqeshin dëshpërimisht ta mbanin atë. Luftimet u zvarritën dhe deri më 7 nëntor, siç ishte planifikuar, Krauts nuk arritën ta merrnin atë. Por të gjitha qytetet e tjera në Kaukaz ishin humbur tashmë në këtë kohë. Dhe në dhjetor, me koston e humbjeve kolosale, qyteti legjendar ra.
  Kaukazi ishte plotësisht i humbur, si dhe fusha më e madhe e naftës e zhvilluar në atë kohë në BRSS. Vërtetë, meqenëse të gjitha puset e naftës u hodhën në erë dhe u shkatërruan, vetë nazistët nuk mund të përfitonin shpejt nga ky avantazh.
  Kishte një qetësi në frontin lindor. Forca të mëdha tokësore gjermane u zhvendosën në Irak dhe më tej në Palestinë dhe Kanalin e Suezit për të ndihmuar Rommel. Udhëheqja sovjetike, megjithatë, vendosi të përfitonte nga pauza. Fushat e naftës tashmë janë zhvilluar në vende të tjera, duke përfshirë Siberinë. Dhe projektuesit sovjetikë punuan në tanke të reja. IS-2 dhe T-34-85 supozohej të ishin një përgjigje ndaj Panterave dhe Tigrave gjermanë.
  Prodhimi i armëve në Gjermaninë naziste ishte më i lartë se në historinë reale. Është e qartë se nazistët dhe skllevërit kanë më shumë burime, dhe bombardimet nga aleatët e demoralizuar janë më të dobëta. Kjo do të thotë se ata mund të prodhojnë më shumë hekur dhe metal me cilësi më të mirë se në realitet. Prandaj, plani i prodhimit për 600 Pantera në muaj u arrit dhe madje u tejkalua. Por kishte kufizime të tjera: koha e stërvitjes për ekuipazhet e reja. Për më tepër, "Panther", me të gjitha avantazhet e tij të padyshimta: një top me depërtim të lartë të blinduar dhe shpejtësi zjarri, shikueshmëri dhe optikë të shkëlqyer, si dhe mbrojtje të mirë ballore dhe performancë të mirë drejtimi, kishte mbrojtje anësore të dobët dhe një rregullim të tronditur. e rrotullave.
  Panther-2 doli të ishte një zhvillim më i avancuar dhe premtues. Falë një plan urbanistik shumë më të dendur me një peshë pak më të lartë prej 47 ton, Panther-2 kishte një top të fortë 88 mm me një gjatësi tytë 71 EL dhe forca të blinduara prej 120 mm në pjesën e përparme të bykut, 60 anët në një kënd, dhe 150 në ballin e frëngjisë, me motor 900 kuaj fuqi në një këllëf duralumini.
  Një makinë e tillë filloi të prodhohej në nëntor 1943, së bashku me Tiger-2. Sidoqoftë, gjermanët ende po zhvillonin makinën e tyre. Dhe ata përparuan në Lindjen e Mesme.
  Në mars 1944, gjermanët pushtuan Kuvajtin dhe arritën në Kanalin e Suezit.
  Orakulli duhej thyer që nazistët të mos kishin asnjë avantazh. Në këtë rast, vajzat kishin dëshirë ta bënin më herët, por kufizimet në ndikim i prekën ato.
  Për shembull, tani, në vend të vajzave plot magji, më 1 prill 1944, dy bukuroshe të bukura lëviznin përgjatë ballit. Fatkeqësisht, me aftësi shumë mediokre, ndikoi kufizuesi i kërcimit. Ishte pak ftohtë edhe për këmbët zbathur për të ecur në tokën pranverore të ekspozuar mezi nga bora. Në të majtë të vajzave është Vollga e thellë, në veri të Kamyshin, dhe nëse shkoni më tej, do të arrini në pozicionet gjermane pranë Stalingradit. Dhe detyra e luftëtarëve është të bëhen vajza pothuajse të zakonshme dhe të humbasin aftësitë e tyre mbinjerëzore për të neutralizuar orakullin e urryer... Megjithatë, edhe kjo tani mund të mos mjaftojë. Në fund të fundit, BRSS humbi territorin në të cilin jetonte gjysma e popullsisë para luftës, dhe një pjesë të konsiderueshme të potencialit të saj industrial, duke përfshirë, para së gjithash, naftën e përshtatshme për nxjerrje.
  Sigurisht që ka edhe shumë depozita të tjera, por që ato të funksionojnë me kapacitet të plotë, kërkohet kohë dhe para. Kjo do të thotë, situata është e tillë që edhe nëse Hitlerit i hiqet fuqia e pasqyrës së Iblisit, kjo mund të rezultojë dhimbshme e pamjaftueshme. Për më tepër, ndjenjat separatiste u intensifikuan midis aleatëve. Sidomos amerikanët. Roosevelt është i sëmurë, Gallen është qartësisht i prirur drejt pacifizmit majtist dhe perspektivat për zgjedhje të reja nuk janë shumë të gëzuara.
  Lufta në nëndetëse nuk po shkon mirë për aleatët. Numri i nëndetëseve gjermane po rritet vazhdimisht dhe cilësitë e tyre luftarake po përmirësohen. Tashmë janë shfaqur silurët e drejtuar nga nxehtësia dhe nëndetëset me peroksid hidrogjeni. Dhe flota e aleatëve po rrallohet dhe dobësohet, veçanërisht pasi peshkaqenët teknotronë të Krauts kanë mësuar të mos dalin në sipërfaqe dhe të mos zbulohen.
  Për më tepër, aktiviteti i flotës së nëndetëseve të nazistëve është më i lartë se në historinë reale: furnizimi me karburant është bërë më i lehtë, cisternat madje po mbërrijnë nga fushat libiane. Përveç kësaj, bombardimi i Rumanisë është shumë më i dobët. Dhe prodhimi i karburantit sintetik është më i lartë.
  Aleatët janë në tronditje dhe situata e tyre është e pafavorshme. Sidomos ato të brendshme politike.
  Bilanci i forcave në Frontin Lindor më 1 Prill 1944: BRSS 6.3 milion ushtarë dhe oficerë, dhe rreth 5.3 mijë tanke dhe armë vetëlëvizëse, 95 mijë armë dhe mortaja, 7.7 mijë avionë. Humbje të rënda në betejat e dimrit kur përpiqeni të mposhtni armikun. Gjermanët, duke marrë parasysh satelitët, divizionet e huaja, këmbësorinë Hiwi, kanë grumbulluar më shumë se 7.2 milion, tanke dhe armë vetëlëvizëse tashmë 8.8 mijë, armë dhe mortaja rreth 100 mijë, aviacioni 16.5 mijë automjete. Duke marrë parasysh që tanket e reja IS-2 dhe T-34-85 sapo kanë filluar të hyjnë në shërbim me Ushtrinë e Kuqe, epërsia e armikut në cilësinë e pajisjeve është e rëndësishme. Kështu, tashmë është promovuar prodhimi i "Panterave" dhe "Tigrave", të cilët përbëjnë më shumë se gjysmën e flotës së tankeve të Gjermanisë.
  Në aviacion, vlerësimet cilësore nuk janë aq të qarta. Automjetet gjermane janë superiore ndaj atyre sovjetike në shpejtësi dhe armatim, por inferiore në manovrim horizontal, ndërsa në të njëjtën kohë superiore në manovrim vertikal. Por më e rëndësishmja, avionët reaktivë u shfaqën në Fritz, kryesisht ME-262. Nga luftëtarët me helikë, më të fuqishmit për sa i përket armatimit dhe shpejtësisë ishin ME-309 dhe TA-152. Yu-488 dhe madje edhe më herët Yu-288 hynë në prodhimin serik. Këta bombardues nuk kishin të barabartë në karakteristikat e fluturimit nën ngarkesë të lartë.
  Në çdo rast, nëse marrim parasysh balancën e forcave, atëherë armiku duhet të njihet si më i fuqishëm. Përveç kësaj, nëse operacioni në Lindjen e Mesme përfundon, fashistët do të bëhen edhe më të fortë. Dhe nuk ka mbetur më shumë se një muaj para fitores së tyre përfundimtare atje. Kështu që...
  Elena e ditur teknikisht psherëtiu rëndë dhe këndoi:
  - Pa fuqi, pa forcë... Goblini ka pasur shumë për të pirë qartë! Ai vetëm pa lëvoren dhe bërtiti me turpësi!
  Zoya, e cila e ruajti kulturën e saj edhe me një veshje modeste fshatare, tundi gishtin nga shoqja e saj:
  - Të shmangim vulgaritetet... Më mirë të hartojmë një plan veprimi!
  Elena ngriti supet. Ajo ishte më e hollë se më parë dhe jo aq atletike. Edhe pse ndoshta shumë meshkujve do ta gjenin edhe më tërheqëse se më parë. Veshja e vajzës është e thjeshtë, lino, e bardhë dhe e pastër. Pak më e shkurtër se sa është zakon për gratë fshatare, duke i ekspozuar këmbët e tyre të nxira mbi gjunjë. Vajzave nuk u kishte mbetur asnjë armë apo bizhuteri. Nuk ka as një orë.
  Ata tani janë kaq fshatar, shumë të nxirë për muajin prill, por jo aq të shpejta dhe të forta. Këmbët ecin përgjatë një rruge balte të shpërndarë me guralecë. Shpatat e zhveshura, si ato të grave fshatare, janë të vrazhda dhe ndihen rehat kur shkelin në një sipërfaqe me gjemba. Kur ecni, nuk fryn ftohtë ashtu. Bryma e mëngjesit pas ngricës shkrihet, dhe këmbët nuk janë aq të mpirë dhe të lënduar.
  Në trupin e saj të mëparshëm, ajo ishte një luftëtare në përgjithësi, edhe në Antarktidë pa asnjë problem. Dhe tani këmbët e mia janë skuqur nga të ftohtit, dhe duke u ngrohur në diellin e mëngjesit, ato dhembin në mënyrë të neveritshme.
  Elena, e cila tashmë kishte harruar se trupi i njeriut mund të përjetojë ndjesi të pakëndshme nga të ftohtit dhe lodhja, tha me bezdi:
  - Të jem i sinqertë, nuk e shoh kuptimin në një ekspeditë të tillë. Ne u hodhëm në këtë ferr, të privuar nga magjia e fortë... Të mbetur zbathur dhe me një fustan të thjeshtë fshatarësh, dhe njëkohësisht, të detyruar për të shpëtuar njerëzimin nga fashizmi!
  Zoya iu përgjigj logjikisht një pasazhi të ngjashëm:
  "Por kjo është bukuria e saj!" Kështu që të mos ishte shumë e lehtë kur, duke përdorur aftësitë tona të mrekullueshme, morëm Vilna dhe qytete të tjera të Lituanisë. Është shumë më interesante dhe më e rëndësishmja kërkon imagjinatë për të mposhtur armikun në trupa të thjeshtë dhe pa superfuqi!
  Elena zakonisht goditi këmbën e saj të zbathur në një kalldrëm të madh që dilte nga balta në mes të rrugës. Por në vend që të fluturonte nga goditja, guri mbeti në vend dhe Vajza e Mençur bërtiti për dhimbjen. Gishtat ende të gjatë dhe të këndshëm u frynë menjëherë dhe u kthyen në blu. Dhe Zoya madje duhej të drejtonte disa prej tyre. Falangat e purpurta ranë në vend dhe Elena shkundi lotin që i ishte krijuar në faqe. Duhet të bësh diçka kaq budallaqe.
  Vajza e Belobog ndjeu një valë simpatie brenda vetes, ajo u pushtua nga një valë ndjeshmërie. Dhe në të njëjtën kohë, u shfaq një ndjenjë e dobësisë dhe cenueshmërisë së vet. Gozhda nën mishin blu të Elenës u plas dhe këmba e saj gjithashtu u dëmtua vërtet prekëse dhe e pambrojtur.
  E mençura, me simpati për veten, tha:
  - Ja çfarë do të thotë mish pa superfuqi... Thjesht bëhesh askush!
  Zoya tha e mërzitur:
  - Këmbët e tua të vogla do të shërohen... Do të jetosh disi!
  Vajzat u nisën përsëri përgjatë rrugës. Ata nuk kishin më të njëjtën hare të pamatur. Përveç kësaj, sa më gjatë të ecnin, aq më shumë uria e ndjente veten. Këtu u shfaqën arat e fermave kolektive... Puna për to tashmë ishte në lulëzim të plotë.
  Burrat, megjithatë, nuk dukeshin; vetëm gratë dhe fëmijët ishin të lidhur, disa në parmendë, disa në shat. Njerëzit këtu janë tmerrësisht të dobët, me fytyra të rraskapitura. Vërtetë, djemtë, duke parë vajzat e bukura, buzëqeshën dhe i tundnin me dorë, duke i përshëndetur me duar të shtrira dhe kallo.
  Zoya ofroi të ndihmonte Elenën me punën fshatare. Vajza e Svarog pranoi pa dëshirë. Ajo personalisht donte bëmat e armëve, dhe jo pjesën e vështirë të fermës kolektive. Por pasi ajo lëndoi këmbën e saj në një kalldrëm, disponimi i saj luftarak u zhduk menjëherë. Përveç kësaj, ju duhet të mendoni për legalizimin tuaj. Çfarëdo që mund të thotë dikush, ata përfunduan vetëm me fustane dhe pa pastorë.
  Po, NKVD mund t'i shpallë ata spiunë në çdo moment dhe t'i ngatërrojë. Përndryshe ata do të rezultojnë thjesht refugjatë që kanë humbur gjithçka, përfshirë dokumentet e tyre. Veshjet e tyre nuk janë shumë të reja, dhe stili me një fund më të shkurtër është tipik për fshatin bolshevik. Mund të hani aq sa do ta besojnë!
  Zoya ka lindur në fshat dhe duart dhe trupi i saj janë shumë të shkathët në vuajtje. Elena është një zonjë e qytetit, jo vetëm një moskovite. Vërtetë, ajo ka përvojë në punë arë në komunitetin Rodnover. Por ende lëvizjet nuk janë aq të lehta dhe të njohura sa ato të Zoya. Po, dhe gishtat e thyer në tokën e ftohtë dhembin në mënyrë të neveritshme.
  Megjithatë, të rejat, djemtë dhe vajzat janë të gjitha zbathur, edhe nëse natën bënte ngricë dhe rrezikoni pothuajse të ftohet. Vetëm gra të moshuara dhe gra të moshuara me këpucë bast. Nuk ka burra në dukje dhe më i madhi mbi të gjithë është një adoleshent me flokë kaçurrela, të kuqërremtë, që duket jo më shumë se pesëmbëdhjetë vjeç, me pantallona shumë të rregulluara, por me një pamje shumë ekspresive dhe një mjekër të guximshme. Ky fëmijë me një distinktiv Komsomol është më i madhi midis djemve dhe u jep urdhra të gjithëve.
  Komandanti i ri nuk e komentoi faktin se dy bukuroshet iu bashkuan. Sikur të ishte kështu, vetëkuptohet. Klima e rajonit të Vollgës është e butë dhe klima është në lëvizje të plotë, kështu që një palë duar shtesë nuk do të dëmtojë.
  Elenës së shpejti filloi t'i dhembte shpina dhe ajo kërkoi të shkonte në parmendë. Pra, është më e lehtë për trupin e një vajze mjaft të fortë, por thjesht duhet të gërmoni me kujdes thembrat tuaja në tokë të lirshme në mënyrë që gishtat e këmbëve të mos irritohen aq shumë. Por presioni në gjoks vjen në një kënd tjetër, dhe shpina, pasi është shkarkuar, nuk ndjen dhimbje.
  Vajza mendoi atëherë, sa vjeç është në të vërtetë? Ka kohë që ka kaluar njëqind! Qesharak! Ajo është një nga gratë më të vjetra në Rusinë moderne dhe në të njëjtën kohë, plot forcë dhe shëndet. Por pasi u privuan nga aftësitë e tyre magjike, ata mund të bëhen monstruozë të tillë!
  Ky mendim i jep Elenës të dridhura...
  Të gjithë punonin me entuziazëm dhe pa pushim dreke. Ose vetëm kur u errësua plotësisht, ata iu afruan zjarrit për t'u freskuar. Lumi Vollga ishte afër dhe kishte peshk në tenxhere. Por ka vetëm kaq shumë bukë, dhe disi nuk është plotësisht e pastër, me papastërti. Një shije tjetër e qepës.
  Ushqimi është i thjeshtë dhe jo shumë, duket si një delikatesë për stomakun e uritur. Ranger Girls nuk e kishin ndjerë kaq të lodhur për shumë vite. Jo, është ende shumë e dhimbshme të jesh njeri pa superfuqi. Dhe lodhesh si... gomar!
  Por është gjithashtu mirë që organizmat janë të rinj dhe të shëndetshëm. Vajzat i zuri gjumi vetë së bashku me gratë e tjera në hambar. Njëri nga djemtë mbështeti kokën në gjoksin e lartë të Zoes. Vajza endacakë ledhatoi kaçurrelat e tij bionde... Dhe ndjeu një melankoli të fortë. Ata morën gjithçka nga jeta dhe nga patronët e tyre, perënditë Demiurge: rininë e përjetshme, fuqinë, mundësinë për të pasur pasuri, fuqi, nder dhe respekt, por... Për të mbetur shtatzënë, ata duhet të flenë me një burrë të barabartë në aftësi me ta. Dhe kjo nuk është aspak e lehtë për t'u gjetur.
  Dhe nëse ka djem të tillë, atëherë ata janë në një nivel tjetër dhe në një univers tjetër. Elenës iu kujtua kënga për Gagarin dhe kjo e mërziti edhe më shumë;
  A e dini se çfarë tipi ishte ai...
  E gjithë bota e mbante në krahë!
  Vëllai i Tsingut SHPËTON PERANDORINË
  Vëllai i Car Nikollës II, Mikhail, ndryshe nga historia reale, veproi me vendosmëri. Garda Perandorake hapi zjarr ndaj rebelëve që përpiqeshin të sulmonin Pallatin e Dimrit. Pastaj Kozakët, të favorizuar nga sovrani dhe regjimentet fisnike hynë në betejë.
  Disa qindra rebelë u vranë dhe të tjerët u larguan. Policia kapi në mënyrë aktive rebelët dhe udhëheqësit e tyre. Përfaqësuesit e Dumës së Shtetit, familjet princërore, tregtarët dhe anëtarët e elitës financiare nxituan të betohen për besnikëri ndaj Tsar Nikollës dhe u betuan për besnikëri. Gjatë betejës, më shumë se gjashtëqind rebelë u vranë dhe një mijë e gjysmë u plagosën. Rojet humbën rreth njëzet njerëz të vdekur, Kozakët pesëdhjetë të tjerë.
  Një përplasje e rëndë, por autokracia mbijetoi. Komplotistët në krye nuk kishin as një mendim të vetëm dhe as një udhëheqës të vetëm. Dhe në përgjithësi, shumë prej tyre besonin se ishte e pamundur të ndryshohej forma e qeverisjes gjatë një lufte.
  Ka shumë të pakënaqur me Carin Nikolla II, por është e vështirë të ofrohet një alternativë ndaj regjimit perandorak. Për më tepër, të pasurit kanë frikë seriozisht se forma republikane e qeverisjes do të dalë shumë e dobët dhe e lirshme për të mbrojtur kapitalistët nga proletariati i uritur dhe rebel dhe pronarët e tokave nga fshatarët.
  Por vetë populli nuk do të organizojë një revolucion serioz. Bolshevikët janë ende shumë të dobët dhe të paktë në numër, revolucionarët socialistë në pjesën më të madhe besojnë se revolucioni është i mirë, por është më mirë të fitosh luftën botërore së pari.
  Me pak fjalë, u bë një trazirë dhe të gjithë dolën jashtë! Diçka si një ringjallje e përgjakshme u përsërit...Dhe heshtja!
  Nikolla II e shpërbleu vëllain e tij për vendosmërinë e tij me Urdhrin e Gjergjit të shkallës së parë dhe e ngriti në gradën e gjeneralit të përgjithshëm, duke emëruar Mikhailin të komandonte frontin perëndimor. Dhe frontet jugore dhe rumune ishin në varësi të Brusilov.
  Madhësia e ushtrisë ruse u rrit në pothuajse dhjetë milionë njerëz dhe mirëmbajtja e saj i vuri një barrë të rëndë perandorisë. Ishte e nevojshme për të përparuar.
  Sapo u thanë rrugët, ushtria cariste goditi në Galicia. Epërsia numerike ishte në anën e trupave ruse. Austriakët u dobësuan në moral dhe regjimentet e përbëra nga sllavët dezertuan në masë ose u dorëzuan. Nuk kishte mjaft njësi gjermane për të mbajtur armikun.
  Si përfundim, Shtetet e Bashkuara hynë në luftë kundër Fuqive Qendrore në prill. Dhe kështu rezultati i konfliktit ishte tashmë i paracaktuar. Gjermanët u përpoqën të rrisnin forcat e tyre në Perëndim për të mposhtur aleatët dhe nuk ishin në gjendje t'i jepnin ndihmë të konsiderueshme Austro-Hungarisë.
  Trupat ruse pushtuan Lviv dhe një numër qytetesh në Galicia. Madje u formuan disa kaldaja të vogla. Fronti austriak, i lara-lara, i thyer po shembet shumë shpejt, kështu që gjermanët duhej të kalonin në një mbrojtje të verbër në perëndim dhe të hidhnin trupa në boshllëqet që ishin krijuar.
  Duke zhvilluar suksesin e tyre, rusët iu afruan Przemysl dhe madje rrethuan qytetin. Por problemet e furnizimit dhe futja e njësive gjermane më të gatshme luftarake në betejë e ngadalësuan përparimin. Por Fronti Rumun shkoi në ofensivë, dhe pas ca kohësh edhe Fronti Perëndimor. Ky i fundit u përball me një detyrë të vështirë: të depërtonte në mbrojtjen e fuqishme gjermane, me nivele të thella.
  Vëllai i Tsar Mikhail nuk e konsideroi të turpshme, ai mësoi nga Brusilov dhe zbatoi taktika të ngjashme. Ai filloi të përgatiste një ofensivë në dymbëdhjetë vende të ndryshme menjëherë, në mënyrë që gjermanët të mos mund të përcaktonin drejtimin e sulmit kryesor. Përveç kësaj, ata përdorën në mënyrë aktive një perde tymi dhe një ofensivë gjatë natës.
  Trupat ruse në jug çliruan Bukureshtin dhe sulmi në qendër rezultoi në përparime në jug të Vilnos.
  Gjermanët duhej të forconin edhe një herë krahun e tyre jugor. Trupat gjermane që bllokuan Rigën ishin nën kërcënimin e rrethimit. Në këto kushte, Kaiser mori vendimin e vështirë për të lënë shtetet baltike dhe për të tërhequr trupat në vijën mbrojtëse prusiane.
  Gjërat nuk shkuan për unionin dhe Turqinë. Rusët dhe britanikët po përparonin në Azinë e Vogël, francezët po ushtronin presion mbi Palestinën në Siri. Osmanët po dobësoheshin dhe rënia e tyre nuk ishte larg. Përveç kësaj, bullgarët ndryshuan. Duke kuptuar se prusianët tashmë e kishin humbur luftën dhe trupat ruse, pasi kishin çliruar pjesën më të madhe të Rumanisë, kishin arritur në kufi, mbreti sllav i shpalli luftë Austrisë, Turqisë dhe Gjermanisë.
  Sigurisht, kjo u dha më shumë dhimbje koke gjermanëve. Ata nuk mund të mbanin më vijën e frontit në Lindje dhe u detyruan të tërhiqen në Vistula. Duke shpresuar se një pengesë natyrore ujore do të vononte trupat ruse.
  Aleati në perëndim arriti vetëm suksese të pjesshme, megjithëse ata tashmë po përdornin tanket në mënyrë më aktive. Por tani për tani Gjermania mbante frontin, megjithëse u detyrua të tërhiqej pak. Seksioni jugor mori shumë përpjekje.
  Epo, Rusia cariste në vjeshtë dhe dimër ia transferoi peshën kryesore të luftimeve në Perandorinë Osmane.
  Sulmi ndaj Kostandinopojës, si nga toka ashtu edhe nga deti, përfundoi me triumfin e armëve ruse. Turqia ra dhe me të Rusia mori territore të mëdha, Kostandinopojën dhe ngushticat me dalje në Detin Mesdhe.
  Vërtetë, lufta nuk ishte e mundur të përfundonte më 1917, por fryma e fitores tashmë ndihej nga të gjithë, shumë më tepër se në 1916.
  Dimri në Rusi kaloi me greva dhe demonstrata të vogla, por nuk pati përplasje serioze, pavarësisht vështirësive ushtarake. Ndoshta rubla është zhvlerësuar shumë, por është e parakohshme të flasim për zi buke.
  Megjithatë, ishte koha për t'i dhënë fund luftës dhe të gjithë e kuptuan këtë. I promovuar në fushmarshal, Brusilov propozoi të jepte goditjen kryesore në jug, ku armiku ishte më i dobët, dhe më pas të kthehej në veri.
  Gjermanët kishin tashmë tanket e tyre të para. Por numri i tyre është shumë i vogël për të pasur një ndikim të rëndësishëm në rrjedhën e luftës. Rusia gjithashtu ka automjetet e veta, veçanërisht tanket Mendeleev. Por përsëri, industria cariste nuk mund të kryejë ende prodhim masiv.
  Por prodhimi masiv i tankeve u krijua nga britanikët, amerikanët dhe francezët. Kjo do të thotë se është shfaqur një mjet i ri, i fuqishëm për të thyer mbrojtjen, i cili duhet të depërtojë në pozicionet gjermane.
  Aleatët gjithashtu duan t'i japin fund luftës shkatërruese sa më shpejt të jetë e mundur. Dhe nga fundi i marsit, ata filluan të përpiqen të depërtojnë mbrojtjen e thellë gjermane.
  Ofensiva e trupave ruse filloi sapo u thanë rrugët në jug. Trupat ruse, pas fitoreve të mëparshme, u ngritën, por austriakët mezi u mbajtën. Budapesti e gjeti veten të rrethuar tashmë në fillim të majit. Më pas nisi lëvizja drejt Vjenës dhe duke anashkaluar lumin Vistula.
  Në ofensivë kaluan edhe italianët. Edhe Japonia dërgoi një forcë ekspedite në Evropë. Gjermanët shtypën nga të gjitha anët.
  Kur trupat ruse i ishin afruar tashmë Vjenës, Austro-Hungaria kapitulloi. Aleati i fundit i Gjermanisë më në fund kishte rënë. Në Perëndim, duke përdorur taktikat e goditjes në pjesë të ndryshme të frontit, aleatët avancuan ngadalë por me siguri. Dhe trupat ruse hynë nga jugu në pjesën e pasme të frontit gjerman duke mbuluar Vistula.
  Në këto kushte, kancelari Wilhelm, duke kuptuar pozicionin e plotë e të pashpresë të Gjermanisë, shpalli ndërprerjen e të gjitha armiqësive më 22 qershor 1918. Në fakt, gjermanët kapitulluan.
  Austro-Hungaria pushoi së ekzistuari. Rusia mori Galicinë, rajonin e Krakovit, Bukovinën, një pjesë të Sllovenisë lindore dhe Hungarinë. Rumania Transilvania. Gjithçka që kishte mbetur nga Austro-Hungaria ishte Austria e vogël dhe një Hungari shumë e reduktuar. Çekosllovakia doli nën kujdesin e Rusisë.
  Perandoria Cariste mori nga Gjermania Klaipedën, Poznanin dhe daljen në dete, duke shkëputur Prusinë Lindore nga vetë metropoli përmes Danzigut.
  Gjermanisë iu desh të dorëzonte Danimarkën dhe Francën atë që kishte pushtuar më parë në shekullin e 19-të. Ajo u dënua të paguante dëmshpërblime të mëdha çdo vit dhe kufizoi potencialin ushtarak në njëqind mijë njerëz.
  Dhe sigurisht, si në historinë reale, një zonë e çmilitarizuar.
  Rusia cariste zgjeroi zotërimet e saj në jug. Perandoria Osmane, ashtu si Perandoria Austriake, pushoi së ekzistuari. Britania mori Irakun, Francën, Sirinë dhe së bashku me britanikët Palestinën. Rusia mori Armeninë, Azinë e Vogël dhe Konstandinopojën.
  Lindja e Mesme dhe Irani gjithashtu u ndanë në sfera të ndikimit. Kështu, Rusia cariste arriti blerje të rëndësishme materiale.
  Por lufta i kushtoi jetën më shumë se dy milionë e gjysmë ushtarëve, pa llogaritur civilët e vdekur, shpenzime të mëdha. Financat ranë në rrëmujë dhe vendi ra në borxhe.
  Vërtetë, aleatët ranë dakord me butësi të fshinin interesin e kredive, por megjithatë borxhi doli të ishte mjaft i madh - rreth dhjetë miliardë rubla ari.
  Por ishte e mundur të shtetëzoheshin ndërmarrjet e zotëruara më parë nga gjermanët.
  Situata politike në Rusinë cariste u stabilizua dhe autoriteti i perandorit u rrit.
  Nikolla II përfitoi nga kjo duke anuluar manifestin e tij në Dumën e Shtetit. Autokracia u rivendos përsëri dhe pushteti legjislativ i kaloi plotësisht carit.
  Kjo shkaktoi vetëm përpjekje të ndrojtura për protestë. Vendi ishte shumë i lodhur nga lufta dhe nuk donte tronditje të reja.
  Dhe ekonomia filloi një rimëkëmbje të shpejtë, të pasluftës! Rritja mesatare ishte rreth nëntë për qind në vit dhe ishte më e lartë se në Shtetet e Bashkuara.
  U krijuan industri të reja të avancuara dhe u zhvillua inxhinieria mekanike. Pagat u rritën.
  Gjatësia e ditës së punës u reduktua me ligjin e Carit nga 11.5 orë në 10.5 orë. Dhe në ditët para festave dhe para fundjavave deri në orën 9. Gjithashtu, dita e punës u reduktua në nëntë orë, nëse të paktën një pjesë e saj ishte natën.
  Pas shkëmbimit të parave, balanca solide e arit të rublës u rivendos. Në vitin 1929, paga e një punëtori arriti në 50 rubla në muaj, me çmimin e vodkës 25 kopekë për shishe. Domethënë 200 shishe në muaj. Dhe nëse e marrim në ekuivalent ari, kjo është sa 37 gramë ar të pastër.
  Vendi ka zënë vendin e dytë, i dyti vetëm pas Shteteve të Bashkuara për sa i përket prodhimit industrial. Perspektivat për perandorinë dukeshin shumë rozë, por... goditi një depresion i madh.
  Kolapsi preku të gjithë botën, përfshirë Rusinë. E vërteta ka dëmtuar më shumë Gjermaninë dhe SHBA-në. Por Rusia cariste ishte shumë e varur nga huazimet e jashtme dhe për këtë arsye nuk mund të shmangte goditjet dhe recesionin.
  Partia Bolshevike në vitet njëzetë po përjetonte një krizë. Lenini në fakt u tërhoq nga lufta praktike, revolucionare duke u zhytur në teori ... dhe duke shkruar fantashkencë.
  Vladimir Ilyich takoi Herbert Uellsin në Britani dhe ndjeu një shije për fantashkencën. Në veçanti, nga pena e Vladimir Ilyich doli një roman i madh, futurist: "Komunizmi është rruga e lumturisë"! Dhe një sërë veprash të tjera. Lenini tashmë po fitonte para të mira nga veprat e fantashkencës.
  Bolshevikët u ndanë në trockistë dhe stalinistë. Stalini vendosi të kthehej në taktikat e terrorit individual karakteristik për Narodnaya Volya. Trotsky mori një pozicion më të moderuar.
  Revolucionarët Socialistë janë ende aktivë, ndonëse nuk kishte më vrasje politike të profilit të lartë në vitet njëzet. Pozicionet e republikanëve dhe kadetëve u forcuan gradualisht. Në të vërtetë, monarkia absolute iu duk të gjithëve një relike e vjetëruar. Kështu filluan sërish trazirat, grevat, demonstratat dhe froni mbretëror filloi të dridhej.
  Monarku mund të kujtonte shumë...
  Qeveria e Nikollës II e gjeti zgjidhjen...në luftë! Për më tepër, gjeneralët kërkonin hakmarrje për humbjen nga Japonia. Dhe kjo është e kuptueshme ...
  Pas Luftës së Parë Botërore, Rusia Cariste kreu disa fushata të vogla ushtarake. Në Lindjen e Mesme, ku ata dhe aleatët e tyre kompletuan botën arabe. Në Afganistan.... Aty u zhvillua lufta bashkë me Britaninë. Rusia pushtoi rajonet veriore të Afganistanit, të populluara kryesisht nga Uzbekët dhe Taxhikët, si dhe Heratin. Britanikët, pas luftërave brutale, megjithatë nënshtruan jugun. Vetëqeverisja mbeti në qendër të Afganistanit.
  Irani ende ruante pamjen e sovranitetit, por ndarja e tij gjithashtu nuk ishte larg.
  Por përplasja kryesore e interesave ndodhi në Japoni. Për më tepër, në vitin 1931, japonezët krijuan një qeveri kukull në Mançuria dhe nisën një ofensivë në Kinë.
  Që u bë shkak për një luftë të re.
  Në këtë kohë, ushtria ruse kishte arritur të përditësonte flotën e saj të tankeve dhe të krijonte një aviacion shumë të fortë. Në ajër, Japonia ishte dukshëm inferiore, dhe ushtria tokësore e Rusisë ishte shumë më e madhe dhe, ndoshta, më e gatshme për luftim.
  Flota e Paqësorit komandohej nga admirali legjendar Kolchak. Kalorësi i Urdhrit të Shën Andreas së Parë, Brusilov, tashmë kishte vdekur në këtë kohë, por studentët e tij të aftë mbetën.
  Lufta ishte e pasuksesshme për Japoninë që në fillim. Gjeneralët rusë: Denikin, Wrangel, Kaleidin, nën komandën e përgjithshme të vëllait të Carit, Mikhail Romanov, vepruan me energji dhe shkathtësi. Ndikoi përvoja e Luftës së Parë Botërore dhe u morën parasysh gabimet në konfliktin e viteve 1904-1905.
  Tanket e lehta të Prokhorov, të cilat janë thjesht të pazëvendësueshme në luftën manovruese, dolën gjithashtu mjaft të mira. Në çdo rast, ishte tashmë një ushtri tjetër ruse dhe një luftë krejtësisht tjetër.
  Sidoqoftë, gjatë betejës së parë me samurai, nëse Kuropatkin do të zëvendësohej nga një komandant më i talentuar dhe vendimtar, rezultati i luftës, natyrisht, do të ishte krejtësisht i ndryshëm.
  Në çdo rast, brenda dy muajsh Port Arthur u rrethua nga trupat ruse dhe japonezët u rrahën. Dy muaj më vonë, e gjithë Koreja u çlirua dhe qyteti i kalasë u pushtua nga stuhia.
  Në det, betejat u ndezën gjithashtu me shkallë të ndryshme suksesi. Derisa erdhën skuadriljet nga Balltiku dhe Deti i Zi. Toka e Diellit në rritje u mund plotësisht, dhe ata madje zbarkuan trupat në Hokkaido. Japonia u detyrua të nënshkruante një paqe poshtëruese. Kthejeni Mançurinë, Port Arthurin, disa pasuri të pushtuara nga gjermanët, Sakhalin jugor dhe kreshtën Kuril. Dhe në të njëjtën kohë paguani një dëmshpërblim, një shumë të rregullt - një miliardë rubla ari.
  Fitorja forcoi përkohësisht pozitën e Autokracisë dhe më pas Depresioni i Madh i la vendin ngritjeve të shpejta ekonomike.
  Në Gjermani, si në historinë reale, Hitleri erdhi në pushtet, por ai nuk u lejua të vraponte. Në veçanti, përpjekja për të rivendosur rekrutim universal u përball me rezistencë të ashpër nga Rusia dhe Franca. Edhe pse u bënë lëshime të vogla për sa i përket potencialit ushtarak. Madhësia e ushtrisë u lejua të rritet nga njëqind mijë në dyqind e pesëdhjetë. Për më tepër, Hitleri ia ktheu Gjermanisë kontrollin e zonës së çmilitarizuar.
  Dhe problemet dinastike po krijoheshin në Rusinë cariste. Vdiq trashëgimtari i fronit, Tsarevich Alexei... Vëllait të Carit, Mikhail Romanov, iu hoq e drejta e trashëgimisë. Dhe Kirill Vladimirovich Romanov me të vërtetë u bë trashëgimtari. Por ky djalë është i zhytur në dehje dhe shthurje. Plotësisht i degraduar...
  Pra, kush do ta pasojë Carin Nikolla II? Vëllai i Carit, Mikhail, pas fitores ndaj Japonisë, mori gradën gjeneralisimo dhe gëzoi një popullaritet të madh. Ai u bë anëtari i parë i familjes mbretërore në historinë e Rusisë Perandorake që mori një gradë kaq të lartë. Dhe shumë donin ta shihnin në fronin mbretëror.
  Vërtetë, vetë Nikolla II - një jo-pijanec, pa zakone të këqija, i cili bënte rregullisht gjimnastikë - ishte akoma mjaft i fortë dhe dukej se mbretërimi i tij do të ishte më i gjati në historinë ruse. Por Stalini konceptoi atentatin më ambicioz që nga koha e Aleksandrit II. Edhe pse dukej, cila është qëllimi?
  Në çdo rast, viti 1937 doli të ishte një vit ogurzi. Car Nikolla II u vra dhe bashkë me të vdiqën edhe dy ministra, si dhe tre duzina oborrtarë dhe u shemb një pjesë e Pallatit të Dimrit.
  Terroristët përdorën sistemin e kanalizimit për të minuar dhe mbollën më shumë se një ton aminolon.
  Kështu, një incident agresiv ndërhyri në rrjedhën e historisë. Kështu përfundoi mbretërimi i Car Nikollës II. Monarku nuk filloi të quhej i madh apo i frikshëm. Ata që nuk e donin perandorin e quanin gjakatar, sepse në mbretërinë e tij u derdh shumë gjak. Kush trajtohet me respekt është Pushtues. Kështu, numri i tokave nën të në Rusi u rrit. Edhe një provincë e madhe u shfaq në Kinë: Zheltorossiya.
  Në total, mbretëria zgjati 43 vjet. Vetëm Ivan i Tmerrshëm sundoi më gjatë dhe nominalisht. Por duke qenë se ai mori fronin për tre vjet, periudha aktuale e kontrollit doli të ishte më e shkurtër.
  Por trashëgimtari legjitim, Kirill Vladimirovich Romanov, megjithatë u ngjit në fron. Ai nuk sundoi për një kohë të gjatë - rreth një vit, por arriti të ushtrojë njëfarë ndikimi në rrjedhën e historisë. Në veçanti, ai lejoi Adolf Hitlerin të kryente Anschluss të Austrisë. Duke iu referuar gjoja të drejtës së popujve për vetëvendosje dhe, gjoja, në këtë mënyrë do të ketë më shumë rregull. U pajtua me Anschluss-in e Austrisë dhe Musolinin.
  Kështu Gjermania u zgjerua dhe popullsia e saj i kaloi tetëdhjetë milionët. Për të mos përmendur që Hitleri inkurajoi lindjet. Nën Adolf Demoniac, ajo u rrit një herë e gjysmë.
  Një luftë civile shpërtheu në Spanjë, por ajo përfundoi shumë më shpejt, pasi nuk kishte Bashkimi Sovjetik, i cili i dha ndihmë koalicionit të majtë në Madrid.
  Por Franko u bë një aleat i Fuhrer-it. Dhe Cari i ri Vladimir III u përplas me Britaninë.
  Situata është vërtet e ndërlikuar. Një enigmë e mbushur me Luftën e Dytë Botërore. Dhe një raund i ri konfrontimi. Irani nuk është i ndarë, dhe ky është në fakt vendi i fundit islamik që është zyrtarisht i pavarur. Si Rusia ashtu edhe Britania kanë plane për këtë. Gjërat janë shumë konfuze në Lindjen e Mesme. Territoret e Rusisë, Francës dhe Britanisë janë të përziera dhe të vështira për t'u menaxhuar.
  Anglia po bie ekonomikisht gjithnjë e më shumë pas Rusisë dhe Gjermanisë gjithnjë e më të fuqishme. Por kolonitë më të mëdha janë ende britanike. Por fuqia e kurorës së luanit po dobësohet, Kanadaja është pothuajse e pavarur. Afrika e Jugut është gjithashtu një dominim, si Australia. Në Indi, pozicioni britanik po dobësohet. Sigurisht, ekziston një dëshirë për të shtyrë luanin.
  Hitleri po përpiqet të luajë në dy fronte. Ose ai do të marrë mbështetjen e Francës, Britanisë, Italisë dhe Japonisë. Në mënyrë që të gjithë së bashku të grumbullohen mbi Rusinë cariste dhe të ndajnë zotërimet e saj të mëdha.
  Ose kërkoni për blerje territori në Perëndim, por në një aleancë me Rusinë.
  Hitleri është një njeri i poshtër dhe joparimor dhe, në përgjithësi, nuk i intereson me kë do të hyjë në një koalicion për sa kohë që ai është i dobishëm për të.
  Cari i ri Vladimir gjithashtu ëndërron të hyjë në histori si një pushtues i madh dhe dëshiron të marrë kolonitë nga Britania dhe Franca. Në mënyrë të rreptë, nuk ka mbetur asgjë për t'u marrë nga gjermanët. Pra, një koalicion me Gjermaninë është mjaft logjik.
  Italia ka kapur Etiopinë dhe gjithashtu kërkon shfrytëzime të reja. Musolini është jashtëzakonisht ambicioz. Nuk i intereson nëse shkon në lindje apo në perëndim. Por në Francë nuk ka dëshirë të madhe mes njerëzve për të luftuar. Pacifizmi mbretëron atje dhe qeveria zgjidhet. Nuk ka asnjë mënyrë për të fituar një aleat kaq të fortë. Dhe Rusia cariste, me normën e saj tradicionalisht të lartë të lindjeve dhe shkallën e vdekshmërisë në rënie vazhdimisht, është një kundërshtar shumë i fortë. Popullsia e Rusisë cariste tashmë po rritet me rreth tre përqind në vit. Vdekshmëria foshnjore është ulur, por moda për familjet e mëdha nuk ka kaluar ende, madje edhe familjet që punojnë janë pjellore. Duke marrë parasysh blerjet territoriale, duke përfshirë Kinën me popullsi të dendur dhe Mongolinë me popullsi të rrallë, dhe në Evropë dhe Turqi, popullsia e Rusisë cariste në vitin 1940 i kaloi 400 milionë në krahasim me vitin 1913, kur ishte 180 milionë. Dhe kjo është një fuqi kontinentale... Britania dhe Franca kanë më pak se 50 milionë në metropolet e tyre, plus kolonitë. Por trupat koloniale janë të dobëta në moral dhe kanë pak aftësi luftarake. Kështu që forcat tokësore perëndimore janë shumë më të dobëta.
  Fuhreri zgjedh një aleancë me Rusinë kundër Perëndimit.
  Në vitin 1939, Çekosllovakia u nda. Gjermania përfshinte gjithashtu Sudetenland. Gjermanët forcuan ushtrinë dhe formuan kolona tankesh. Rusia cariste gjithashtu nuk qëndroi ende, duke pasur një ushtri paqeje prej pesë milionë e pesëqind divizionesh personeli.
  Në Rusinë cariste, tanke të rënda dhe avionë strategjikë, përfshirë avionë me tetë motorë, kanë qenë prej kohësh në prodhim. Franca ka vetëm rreth tridhjetë tanke të rënda, dhe ato janë të vjetruara. Britania nuk ka automjete të rënda. Epo, edhe Gjermania, asnjë më e rëndë se njëzet tonë. SHBA ka pak më shumë se katërqind tanke.
  Hitleri vendosi që nuk ia vlente të vonohej dhe goditi më 15 maj 1940. Moti është thjesht i favorshëm dhe gjithçka është gati. Ose pak a shumë gati.
  Rusia cariste filloi një sulm ndaj Indisë dhe zotërimeve të tjera koloniale. Ushtria ruse sulmoi pozicionet e mbrojtura keq. Ka relativisht pak trupa që përbëhen nga vetë britanikët dhe francezët etnikë, dhe njësitë koloniale nuk duan vërtet të vdesin për një ide apo perandori që është e huaj për ta. Në fakt, kush janë anglezët për ta? Shfrytëzues, skllavërues, grabitës apo të pafe. Nuk ka gjasa që rusët të jenë shumë më keq se ata, kështu që ata do të vdisnin për hir të perandorisë së Luanit ose Gjelit.
  Kështu, trupat cariste përparojnë, duke kapërcyer rezistencën e ngadaltë, qendrore. Por gjermanët ishin gjithashtu në gjendje të mposhtin trupat franceze, angleze, belge dhe holandeze në një muaj e gjysmë.
  Kështu, Churchill humbi mbështetjen e aleatëve të tij kryesorë. Pritja që Shtetet e Bashkuara të hynin në luftë nuk u realizua. Roosevelt nuk u dallua aspak nga vendosmëria e Stenka Razin. Dhe atëherë forca të tilla do të shkonin kundër Amerikës.
  Trupat ruse përparuan nëpër Afrikë dhe Azi në marshime; më shumë probleme vinin nga terreni dhe shtrirja e komunikimit sesa nga trupat armike. Ndikoi edhe mungesa e rrugëve, sidomos në Afrikë. Por ushtari i thjeshtë rus i kapërcen të gjitha vështirësitë në mënyrë heroike dhe stoike.
  Gjermanët mund të transferojnë trupa në Afrikë vetëm me vështirësi. Përparimi në Gjibraltar u vonua për shkak të rezistencës kokëfortë të Frankos. Dhe ne duhej të transferonim forcat nga deti. Rusët depërtuan në Afrikë, përmes Egjiptit dhe është shumë më e lehtë për ta. Italia gjithashtu rrëmben gjithçka që mund të rrëmbejë, dhe në këtë çështje Musolini ka kontrollin e një boa constrictor.
  Zbarkimi në vetë metropol nuk u bë në vitin 1940. Në betejën ajrore, kryesisht për shkak të pasivitetit të Rusisë, Britania mbijetoi. Por duhet thënë se Cari i mençur Vladimir Kirillovich nuk donte që Britania të kapitullonte para kohe, por në mënyrë mjaft racionale synonte të kapte të gjitha kolonitë e saj aziatike dhe afrikane.
  Ku do të shkojë Britania? Në fund të fundit, ajo nuk ka rezerva, pa koloni dhe lëndë të para - rënia e saj është çështje kohe.
  Në dimër dhe mars 1941, trupat ruse më në fund arritën në Afrikën e Jugut dhe mundën Dominionin e fundit Afrikan. Përpjekja britanike për t'u ulur në Madagaskar gjithashtu dështoi, dhe në maj 1941, u krye një ulje me fitoren e mëvonshme.
  Japonia luftoi në anën e Rusisë në luftë dhe arriti të rrëmbejë diçka në Oqeanin Paqësor. Vera e vitit 1941 ishte periudha e një ofensive të madhe ajrore kundër metropolit britanik.
  Aviacioni rus dhe gjerman sulmoi Londrën dhe qytetet e tjera të Perandorisë Angleze. Dhe më 8 nëntor, përvjetorin e puçit të Mynihut, më në fund u bë zbarkimi.
  Luftimet zgjatën gjashtëmbëdhjetë ditë dhe përfunduan me fitore të trupave ruse dhe gjermane.
  Kjo, në fakt, i dha fund Luftës së Dytë Botërore. Doli të ishte më pak e përgjakshme dhe e gjatë sesa në historinë reale. Dhe forcoi dhe zgjeroi dukshëm zotërimet ruse. Sidomos në Afrikë dhe Azi.
  Pasoi një periudhë relativisht paqësore. Rusia dhe Gjermania po tretnin fitimet e tyre territoriale. Rajhu i Tretë përfshinte: Belgjikën, Holandën, pothuajse gjysmën e Francës, si dhe Marokun, një pjesë të Algjerisë dhe zotërimet qendrore. Vërtetë, për shkak të pozicionit të Frankos dhe disa pavendosmërisë së Hitlerit, gjermanët nuk patën kohë të përparonin në zotërimet Ekuatoriale të Francës dhe ata ranë në duart e trupave ruse.
  Megjithatë, Gjermania mori ende një pjesë të mirë të tokës afrikane, duke tejkaluar territorin e saj në zonë. Sipërfaqja e tokave të Rajhut të Tretë, duke marrë parasysh blerjet evropiane, u trefishua më shumë. Dhe nëse llogarisim nga kufijtë që nga viti 1937, duke marrë parasysh Austrinë, Sudetin dhe Çekinë si protektorat, atëherë katër herë.
  Pra, gjermanët në tërësi kishin mjaft për të tretur, zotëruar dhe asimiluar. Për më tepër, Rusia zgjeroi zotërimet e saj koloniale dhe vështirë se mund t'i kontrollonte të gjitha këto.
  Dhe Italia mori shumë: për shembull, shumica e Sudanit, Somalia, Uganda dhe disa blerje të tjera, në veçanti Tunizia.
  Kështu, për momentin përfundoi rindarja e botës. Por siç thonë ata, me kalimin e kohës, ambiciet fillojnë të shfaqen.
  Shtetet e Bashkuara nuk filluan të punojnë seriozisht në projektin atomik. Në Gjermaninë dhe Rusinë fashiste, qëndrimi doli gjithashtu i ftohtë. Japonia nuk është ende mjaft e zhvilluar për ta nxjerrë atë, dhe Britania dhe Franca janë bërë vende vasale të Rajhut të Tretë dhe Rusisë.
  Pra shfaqja e armëve bërthamore u vonua për ca kohë.
  Por progresi, natyrisht, është i paepur. Fizikantët po punojnë, teoria po zhvillohet, si dhe eksperimentet laboratorike. Por një projekt bërthamor ka nevojë për vullnetin e shtetit. Rusia cariste tashmë kishte shumë shqetësime dhe shpenzime lidhur me zgjerimin e territorit të saj. Por Hitleri për disa arsye kishte inat kundër ideve të tilla të një programi bërthamor dhe besonte se projekti atomik vetëm do të shpenzonte shumë para.
  Për më tepër, ushtria tokësore dhe aviacioni rus ishin më të fuqishmit dhe më të shumtët në botë, dhe marina po rritej gjithashtu, veçanërisht për shkak të rritjes ekonomike.
  Gjeneralët caristë dhe marshalët preferuan të zhvillonin ndërtimin e tankeve, të ndërtonin aeroplanë, aeroplanmbajtëse dhe luftanije. Pse u duhen ndonjë përrallë për bombat bërthamore? Kjo do të thotë, si gjermanët ashtu edhe rusët ishin indiferentë ndaj këtij problemi.
  Përveç kësaj, kishte mjaft lëndë të para për të mos u shqetësuar për burimet e energjisë, të paktën në të ardhmen e afërt.
  Pra, me gjithë ftohtësinë e Pentagonit dhe Shtëpisë së Bardhë, iniciativa kaloi në mënyrë të pavullnetshme në Shtetet e Bashkuara. Për më tepër, kjo nuk është vetëm një çështje frike se rusët apo gjermanët do të shkojnë më tej dhe do të bëjnë presion mbi Botën e Re, por edhe mbi ekonominë.
  Duke humbur mundësinë për të marrë naftë nga Azia, Afrika dhe Lindja e Mesme, Shtetet e Bashkuara deri më tani kishin puset e veta në Teksas, Florida dhe filluan zhvillimin në Alaskë.
  Por popullsia amerikane po rritej. Emigracioni nuk u dekurajua në Rusi dhe popullsia vazhdoi të rritet me shpejtësi. Zezakët dhe arabët u lejuan veçanërisht me dëshirë të largoheshin për në Shtetet e Bashkuara.
  Edhe ekonomia amerikane po rritej dhe kishte gjithnjë e më shumë makina.
  Dhe filloi kërkimi për karburant bërthamor dhe një reaksion atomik që mund të siguronte energji kolosale.
  Kanë kaluar dhjetë vjet nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore. Gjermania e Hitlerit kishte një armë të re: avionë me disk të aftë jo vetëm të fluturonin me shpejtësi të jashtëzakonshme, por edhe praktikisht të mbeten të paprekshëm nga zjarri i armëve të vogla.
  Për më tepër, gjermanët arritën të lëshonin një satelit artificial mbi orbitë, dhe më e rëndësishmja, në qershor 1951, njeriun e parë në hapësirë.
  Rusia cariste u vonua pak dhe bëri përparim të plotë vetëm në gusht të këtij viti. Në Italinë fashiste ndryshimet ndodhën në të njëjtin vit. Ka vdekur Benedito Mussolini, pretendent për titullin Jul Cezar. Në përgjithësi, diktatori italian ishte i suksesshëm në qeverisje. Duke marrë parasysh pushtimet në Afrikë, përfshirë Etiopinë, territori i kontrolluar nga Italia u rrit pothuajse tre herë e gjysmë gjatë mbretërimit të tij. Përveç kësaj, Benedito në Evropë arriti të copëtojë një pjesë të Francës së bashku me Toulon.
  Por ata nuk e lanë të shkonte në Shqipëri dhe Greqi - këto janë territore brenda sferës së ndikimit të Perandorisë Ruse.
  Benedito, natyrisht, mund të quhej i madh dhe pushtues, megjithëse ushtria italiane nuk shkëlqeu shumë me bëmat e saj. Por djali dhe trashëgimtari i tij e konsideronin veten jo më keq se babai i tij.
  Dhe ai mori vjeshtën e vitit 1951 dhe pushtoi Shqipërinë dhe Greqinë... Nuk është çudi që thonë se të gjitha luftërat e mëdha fillojnë si papritmas.
  Vladimiri i Tretë madje ishte i lumtur për këtë. Zonat e Italisë në Afrikë janë të mëdha, madje më të mëdha se ato të Gjermanisë. Pra, pse të mos i merrni nëse ka një arsye të madhe?
  Trupat ruse filluan armiqësitë më 7 nëntor 1951, duke sulmuar Etiopinë, Libinë dhe Sudanin. Njësitë ruse janë më të forta, më të shumta dhe më të gatshme luftarake se ato italiane.
  Kështu ata shpejt filluan të shkatërrojnë ushtrinë e makaronave... Por askush nuk e priste që, pa asnjë paralajmërim, Adolf Hitleri do të dilte në anën e Musolinit Jr.
  Edhe pse nëse e shikoni, nuk kishte asgjë më të papritur.
  Gjermania humbi Luftën e Parë Botërore ndaj Rusisë dhe humbi pjesën më të madhe të territorit në Rusi. Dhe nëse gjermanët arritën të rifitonin atë që kishin humbur në Perëndim me interes, atëherë në Lindje, sinqerisht, ata mbetën pa asgjë.
  Pra, Hitleri me të vërtetë mbështetej në armët e tij të reja, veçanërisht në disko dhe disqe fluturuese. Për më tepër, Fuhrer besonte se këtë herë do të ishte më e lehtë të luftosh me Rusinë sesa në Luftën e Parë Botërore, pasi Gjermania dhe Italia do të drejtonin kompaninë pa pasur një front të dytë.
  Llogaritja u bë gjithashtu që Japonia, e ofenduar nga rusët, do të hynte në luftën në Lindjen e Largët dhe do të lidhte armikun atje. Ndoshta Portugalia dhe Spanja do t'i bashkohen koalicionit, si Britania dhe Franca? Ata janë shumë më afër Gjermanisë sesa Rusisë. Dhe disa shpresa u lidhën te SHBA!
  Për më tepër, Amerika ndërtoi një marinë mbresëlënëse, shumë aeroplanmbajtëse dhe modernizoi flotën e saj të tankeve - megjithëse ishte ende inferiore në sasi dhe cilësi ndaj automjeteve të ushtrisë së Botës së Vjetër.
  Sistemi shoqëror në Rusinë cariste mbeti autokratik dhe një monarki absolute. Cari dhe Perandori i Gjithë Rusisë kishin pushtet të plotë: ekzekutiv, legjislativ dhe gjyqësor. Parlamenti mungonte. Kishte një Këshill Shtetëror me persona të emëruar nga perandori, por ai kishte vetëm të drejta këshillimi. Vetë mbreti nxori ligje, si dhe dekrete. Ai kishte edhe të drejtën e ekzekutimit dhe faljes, ndonëse, natyrisht, kishte edhe një gjyq. Gjyqet e jurisë u shfuqizuan pas vrasjes së Nikollës II, kështu që gjyqësori u emërua dhe hiqej gjithashtu nga cari ose zyrtarët e caktuar nga perandori.
  Ky sistem kishte si avantazhet ashtu edhe disavantazhet e tij. Nga njëra anë, perandori mund të zgjidhte shpejt këtë apo atë problem pa asnjë mosmarrëveshje apo marrëveshje, por nga ana tjetër, përqendrimi i tepruar i pushtetit në njërën anë shtypi iniciativën dhe i dha mundësi më të mëdha burokracisë. Ajo lindi të preferuarat dhe të preferuarat e ndryshme. Vladimiri nuk dallohej nga hipokrizia e tepruar dhe besnikëria martesore. Edhe pse gratë nuk patën shumë ndikim në politikat e tij.
  Në fushën e ndërtimit të tankeve, Rusia cariste kishte shumë automjete të fuqishme dhe të rënda. Sidoqoftë, përvoja e operacioneve luftarake në Afrikë ka treguar se performanca e drejtimit të një tanku është jashtëzakonisht e rëndësishme. Si rezultat, tanku kryesor rus nuk shkoi përtej dyzet e pesë tonëve. Meqenëse më shumë pesha krijoi probleme me aftësinë ndër-country, madje edhe me gjurmët e gjera.
  Cari i donte tanket e rënda, por këshilltarët e tij e penguan perandorin që t'i vinte në prodhim masiv. Por makina prej gjashtëdhjetë tonësh ishte në dispozicion në dy mijë kopje. Dhe rezervuari më i njohur, "Nikolai" - 3, u prodhua në gjashtëdhjetë e tre mijë.
  Dhe makina peshon dyzet e pesë ton, dhe arma ka një kalibër 122 milimetra. Armatura e përparme është dyqind milimetra, pjesa e pasme dhe anët janë 120 milimetra, faqosja është klasike.
  Hitleri ishte seriozisht i interesuar për makinat e rënda. Dhe doja të kisha epërsi ndaj Nikolait në një tank prodhimi. Makina gjermane u rrit në peshë në 75 tonë dhe, ky ishte tashmë kufiri, për faktin se masa e madhe ishte jashtëzakonisht e vështirë për t'u transportuar përgjatë linjave hekurudhore.
  Automjeti gjerman ishte i armatosur me një armë 128 mm, kishte forca të blinduara ballore 250 mm dhe armaturë anësore dhe të pasme prej 180 mm. Planifikimi është gjithashtu i afërt me atë klasik.
  Numerikisht, tanku gjerman ishte tre herë inferior ndaj atij sovjetik. Për të mos përmendur vështirësitë e përdorimit të makinerive shumë të rënda.
  Sidoqoftë, pajisjet ruse janë të shpërndara në zona të gjera, dhe në sektorin evropian të frontit ka barazi të përafërt në numrin e automjeteve dhe këmbësorisë. Edhe pse në përgjithësi ushtria ruse është shumë më e madhe se ajo gjermane. Dhe Rusia ka një popullsi të madhe: përfshin Indinë, Kinën, pjesën më të madhe të Afrikës, Lindjen e Mesme, Persinë, Indokinën dhe shumë më tepër.
  Sigurisht, vendimi i Hitlerit për të sulmuar Rusinë cariste, edhe duke marrë parasysh që ai ka në krah Japoninë dhe Italinë, dhe ndoshta Francën dhe Britaninë, është një lojë kolosale. Por Fyhreri është një aventurier i madh.
  Duhet të theksohet se avionët e diskut me të cilët Rajhu i Tretë lidhi shpresa kaq të mëdha nuk janë shumë efektivë në praktikë. Krijimi i një avioni të fortë laminar çoi në konsum të madh të karburantit dhe koha e fluturimit të disqeve fluturuese doli të ishte relativisht e shkurtër. Kështu ata mund të vepronin, edhe duke marrë parasysh shpejtësinë e madhe në distanca jo veçanërisht të rëndësishme. Përveç kësaj, rrjedha laminare e mbronte diskun nga armët e vogla, por nga ana tjetër parandaloi qëllimin nga një disk fluturues.
  Pra, gjermanët mund të hidhnin vetëm raketa të kontrolluara me radio nga disketat e tyre, dhe më pas në një kënd të ngushtë, ose duke fikur rrjedhën laminare, por në të njëjtën kohë duke u bërë të pambrojtur.
  Por, në çdo rast, Hitleri vendosi të sulmonte Rusinë dhe hodhi letrat e tij në lojë. Përveç kësaj, fashisti kishte frikë se nëse Italia do të mposhtej, ata do ta sulmonin edhe atë. Ai kishte mustaqe dhe nuk i besonte askujt.
  Fillimisht, nazistët arritën sukses për shkak të befasisë së sulmit dhe organizimit më të mirë të trupave të tyre. Por koha e sulmit u zgjodh keq. Bora filloi të binte dhe tanket rrëshqitën. Fritz mund të kishte kapur një pjesë të Polonisë, duke përfshirë Krakovin, por ngeci pranë Varshavës.
  Makina ushtarake ruse po rrotullohej... Japonia, siç priste Fuhreri, hyri në luftë, por flota e saj nuk kishte epërsi ndaj Flotës Ruse të Paqësorit dhe betejat ishin afërsisht të barabarta. Dhe Japonia praktikisht nuk i shpërqendroi forcat e saj tokësore nga teatri perëndimor i operacioneve. Për më tepër, samurai ishin inferiorë ndaj rusëve në ajër, si në numër ashtu edhe në cilësi. Dhe Toka e Diellit në rritje ishte në gjendje të kapte vetëm disa ishuj të vegjël.
  Franko dhe Salazari i kujdesshëm nuk po nxitonin të hynin në luftë. Rusia është një armik shumë i fortë. Duhet të shikojmë dhe të presim. Në historinë reale, Franko e kufizoi veten gjatë Luftës së Dytë Botërore në dërgimin e një divizioni blu të vullnetarëve fashistë.
  Tani balanca e fuqisë dukej veçanërisht e pabarabartë në Afrikë.
  Italia humbi shpejt zotërimet e saj në kontinentin e errët.
  Në pranverën e vitit 1952, ushtria cariste nisi një ofensivë në Prusinë Lindore dhe ishte në gjendje të depërtonte në thellësi mbrojtjen e armikut. Nazistët patën vështirësi të braktisnin përparimin e ushtrisë cariste në Konigsberg, por trupat perandorake filluan të përparonin në Sudetenland dhe Krakov.
  Doli se tanket më të shkathët ruse ishin mjaft të afta për të luftuar një armik të rëndë, por më pak të shkathët. Divizionet kineze nën komandën e gjeneralëve rusë gjithashtu performuan mirë.
  Gjermanët u detyruan të largoheshin nga Krakov... Dhe më pas, për shkak të kërcënimit të rrethimit, ata filluan të tërhiqen nga Vistula në Oder.
  Jo, kjo nuk ishte rrjedha e luftës që priste Fuhreri i pushtuar. Por është faji im. Për më tepër, francezët dhe britanikët, pasi kishin nuhatur pushtimin fashist, nuk u përpoqën aspak të vdisnin për Fuhrer. Kështu që rimbushja u ndërpre dhe vendet vasale donin të uleshin në mënyrë të parëndësishme.
  Dhe gjërat më keq shkuan për gjermanët në front.
  Deri në dimër, gjermanët kishin humbur të gjitha pronat e tyre në Afrikë. Dhe gjatë dimrit, deri në pranverë, ata u tërhoqën plotësisht në Oder. Trupat ruse çliruan Pragën dhe Sudetenlandin dhe iu afruan Vjenës. Përveç kësaj, ata mundën Italinë dhe pushtuan Romën, Napolin dhe Sicilinë. Pra, pranvera e vitit 1953 nuk premtoi asgjë të mirë për nazistët. Megjithatë, më 8 prill 1953, Hitleri vdiq papritur. Udhëheqja e re gjermane po kërkon me dëshpërim paqen.
  Vladimir Kirillovich Romanov pranoi bujarisht. Por gjermanët e paguan shtrenjtë këtë. Kufiri i ri tani kalonte përgjatë Oderit: Belgjika, Holanda dhe Danimarka morën sovranitetin, por brenda kornizës së një shteti vasal të Perandorisë Ruse. Franca rifitoi zotërimet e saj të humbura më parë, por u bë edhe më e varur nga Rusia.
  Italia dhe Gjermania humbën të gjitha kolonitë e tyre, të cilat tani u bënë pronë e kurorës mbretërore. Edhe vetë Italia mori statusin e vasalit rus, dhe Siçilia dhe Sardenja u bënë drejtpërdrejt pjesë e perandorisë së Vladimir III.
  Gjermania gjithashtu humbi shumë nga pavarësia e saj dhe pagoi dëmshpërblime të mëdha.
  Japonia gjithashtu humbi të gjitha zotërimet e saj përveç territorit të saj dhe u detyrua të bëhej një shtet vasal. Dhe Car Vladimir Kirillovich Romanov gjithashtu mori titullin e Perandorit të Japonisë.
  Natyrisht, ajo pjesë e Australisë që më parë i përkiste Tokës së Diellit që po lind gjithashtu ra nën kontrollin rus.
  Në gusht 1953, Shtetet e Bashkuara më në fund testuan një bombë atomike. Tetë vjet më vonë, xhindi bërthamor ishte jashtë shisheve. Në çdo rast, përparimi nuk mund të ndalet. Dhe shfaqja e bombës atomike është e pashmangshme. Në skenarin më ekstrem, armët bërthamore mund të shfaqen maksimumi njëzet vjet më vonë se në realitet.
  Me njëfarë vonese, qeveria cariste filloi të zhvillonte përgjigjen e saj.
  Deri më tani, Shtetet e Bashkuara nuk mund të vendosnin të shkonin në luftë me një perandori kaq të fuqishme. Për më tepër, nuk është aq e lehtë të arrish në qendrat kryesore industriale dhe ekonomike ruse nga jashtë.
  Dhe prodhimi i ngarkesave bërthamore kërkonte kohë dhe para! Shtetet e Bashkuara kishin fondet, por koha po mbaronte. Rusia cariste, me burimet dhe potencialin e saj të fuqishëm intelektual, e plotësoi shumë shpejt hendekun në këtë fushë. Dhe në 1956, një bombë atomike u shfaq gjithashtu në Vladimir III.
  Në mënyrë të konsiderueshme inferiore ndaj Rusisë në popullsi dhe burime, SHBA-ja kapitaliste dhe demokratike gradualisht i humbi atutë e tyre.
  E vetmja gjë që ata mund të bënin ishte të përdornin armët bërthamore si një pengesë dhe të përpiqeshin të minonin Rusinë cariste nga brenda. Por deri më tani nuk ia kanë dalë.
  Vladimir Kirillovich nuk kishte pasardhës meshkuj nga gruaja e tij e parë , dhe ai u martua përsëri. Dhe ai riprodhoi një trashëgimtar, duke e quajtur atë George.
  Rusia cariste kreu zgjerimin e hapësirës. Në vitin 1959, fluturimi i një njeriu në Hënë u zhvillua rreth një vit më herët se amerikanët. Pastaj në 1971 në Mars. Bota alternative është bërë më e sigurt se realiteti.
  Në vitin 1975, njeriu u ul në Venus. Në vitin 1980 në Merkur. Në 1981 në një nga satelitët e Jupiterit. Dhe në vitin 1992, pikërisht në vitin e vdekjes së Vladimir Kirillovich Romanov, kozmonauti rus shkeli me krenari në Pluton.
  Gjergji i parë e trashëgoi kurorën në moshën tetëmbëdhjetë vjeç. Dhe në përgjithësi, mund të themi se Vladimiri i Tretë, i Madhi, e kaloi mbretërimin e tij 54-vjeçar me shumë sukses. Dhe pastaj dinastia Romanov vazhdoi.
  
  
  
  NICHOLAS I DYTË KËRKIMET MË TË LAVDISHME!
  Le të themi se Car Aleksandri i Tretë, përkundrazi, vdiq më herët: në 1987 nga një atentat i organizuar nga vëllai i madh i Leninit: Aleksandri.
  Do të dukej edhe më keq. Por jo në të vërtetë. Nikolla II u bë car më herët, dhe u martua më herët: në mënyrë që të vinte djalin e tij në fron nëse ndodh diçka. Por gruaja e tij është ndryshe, dhe trashëgimtari është i shëndetshëm, dhe Rasputin definitivisht nuk është atje. Dhe kështu në fillim, në përgjithësi, si në historinë reale: TRANSIB po ndërtohet, ekonomia po lulëzon - zgjerimi në Kinë. Vërtetë, anijet po ndërtohen në Detin Baltik një vit më parë. Dhe pak më shumë ngritje, për shkak të rritjes së hershme të gjeniut financiar Witte.
  Lufta me Japoninë nuk filloi shumë mirë, por Varyag arriti të shpëtojë, dhe admirali Makarov nuk vdiq. Historia ka ndryshuar pak dhe gjithçka po shkon pak më ndryshe. Por në historinë reale, në fakt, Varyag kishte vetëm pak kohë për të shpëtuar, dhe vdekja e Admiral Makarov ishte përgjithësisht aksidentale dhe e pamundur.
  Flota ruse, e udhëhequr nga admiral Makarov, veproi me mjaft mjeshtëri dhe fundosi anijet japoneze. Dhe më pas, kur dy luftanije japoneze u hodhën në erë në mir, Makarov sulmoi samurai dhe fundosi një duzinë e gjysmë anije të tjera.
  Domethënë gjithçka shkoi mirë. Dhe Japonia humbi epërsinë në det.
  Por në tokë, samurai doli të ishte më i dobët. Kuropatkin zmbrapsi të gjitha përpjekjet japoneze për të avancuar dhe u shkaktoi atyre dëme të mëdha. Megjithatë, ai nuk veproi shumë me vendosmëri. Por së shpejti anijet ruse mbërritën nga Deti Baltik dhe Makarov më në fund mori kontrollin e të gjitha ujërave.
  Rusët madje filluan të zbarkojnë trupa në Tajvan, dhe më pas në kreshtën Kuril.
  Derisa Theodore Roosevelt ndërhyri dhe ofroi ndërmjetësim. Rusia mori Mançurinë, Korenë, Mongolinë, zinxhirin Kuril dhe Tajvanin.
  U shfaq edhe Zheltorossiya. Kështu u formua një perandori e re.
  Sidoqoftë, mbreti nuk është bërë ende shumë i paturpshëm. Në vitin 1914 shpërtheu Lufta e Dytë Botërore. Rusia është më e përgatitur për këtë luftë: ekonomia është më e fortë, territori dhe popullsia janë më të mëdha dhe nuk ka asnjë mendim në rrugë. Për më tepër, nuk pati recesion të shkaktuar nga trazirat dhe i ashtuquajturi revolucion.
  Lufta e Parë Botërore vazhdoi me shkallë të ndryshme suksesi. Pati gabime dhe suksese të gjeneralëve rusë. Por në vitin 1915, gjermanët arritën të arrinin më pak sukses, pasi ushtria cariste ishte më e madhe dhe e furnizuar më mirë. Por megjithatë, Rusia humbi gjysmën e Polonisë dhe Galicisë. Por gjermanët nuk ishin në gjendje të hynin në Bjellorusi dhe shtetet baltike - vija e frontit kaloi përgjatë Vistula.
  Dhe në vitin e gjashtëmbëdhjetë, ushtria cariste tashmë arriti sukses të madh kundër Austrisë dhe Turqisë. Osmanët u mundën pothuajse plotësisht. Ashtu si austriakët pushtuan Przemysl dhe Krakov. Gjermania u tremb. Në pranverën e 17-ës rusët morën Stambollin. Rusia cariste gjithashtu arriti suksese të rëndësishme gjatë ofensivës së verës kundër Austrisë dhe Gjermanisë. Dhe në vjeshtë, kur trupat cariste kishin arritur tashmë në Oder, Gjermania kapitulloi. Pasoi ndarja e Austro-Hungarisë dhe Turqisë. Rusia mori Azinë e Vogël, Irakun verior dhe Stambollin. Galicia, Bukovina, mbretëritë Çekosllovake dhe Hungareze dhe Krakov. Plus Danzig, pjesë e Prusisë Lindore, rajoni Klaipeda. Rusia, pra, është forcuar shumë herë. Dhe Gjermania pagoi gjithashtu dëmshpërblime të mëdha.
  Car Nikolla II nuk po nxitonte të merrte gjithçka dhe të gjithë. Por rusët, britanikët dhe francezët ndanë Gadishullin Saudit. Pastaj britanikët dhe rusët ndanë Iranin dhe Afganistanin. Përfundoi rindarjen e botës.
  Deri në vitin 1929, e gjithë bota ishte në rritje, derisa shpërtheu Depresioni i Madh. Në vitin 1931, Japonia filloi një luftë kundër Rusisë. Dhe u mund shpejt dhe, së bashku me të gjitha zotërimet e Paqësorit, u pushtua. Dhe pastaj erdhi referendumi dhe përfshirja në Rusi.
  Duke përfituar nga dobësimi i Britanisë, Francës dhe Shteteve të Bashkuara, të kapur nga Depresioni i Madh, Car Nikolla II udhëhoqi një luftë për të pushtuar Kinën. Dhe kjo u bë pushtimi i tij i madh.
  Për të përshpejtuar disi Rusifikimin, Nikolla II mori një vendim jo modest - ai prezantoi zyrtarisht poligaminë në Rusi - duke ndryshuar teologjinë dhe dogmat e Kishës Ortodokse. Kështu u miratua reforma.
  Dhe mbreti mori një grua të dytë. Rusët u inkurajuan të martoheshin me të huaj dhe të kishin shumë fëmijë. Kina e madhe gjithashtu duhej të rusifikohej. Cila është mënyra më e mirë për ta bërë këtë? Martohuni me femra kineze!
  Në Gjermani, Hitleri nuk erdhi në pushtet. Në këtë histori, atij i mungonte pak. Shumë ekstremist. Ngacmuesi kryesor ishte fashisti Musolini, i cili pushtoi Etiopinë. Dhe ëndërrimi për t'u bërë Cezari i ri dhe Trojani u bashkuan në një.
  Në maj 1937, shpërtheu lufta midis Rusisë dhe Italisë. Siç doli, Musolini doli të ishte një vetëvrasje. Trupat ruse pushtuan të gjithë Italinë në dy muaj, dhe në tre të tjerë të gjitha kolonitë e shtetit. Rusia cariste përfshiu më në fund edhe Rumaninë dhe Jugosllavinë dhe pak më vonë Bullgarinë. Pasi ka përfunduar aneksimi i territoreve. Në vjeshtën e vitit 1939, Nikolla II vdiq. Dhe trashëgimtari i tij, Alexei II plotësisht i shëndetshëm, u bë cari i ri.
  Në këtë rast, Nikolla II mbretëroi për pesëdhjetë e dy vjet - duke tejkaluar rezultatin e Ivanit të Tmerrshëm. Dhe mbretërimi i tij doli të ishte më i suksesshmi në historinë e Rusisë, dhe pushtimet e tij ishin thjesht rekord. Asnjë mbret nuk ka kapur kaq shumë. Rusia më në fund është vendosur në Kinë dhe është forcuar në të gjitha drejtimet.
  Sidoqoftë, atëherë, nën Alexei i Dytë, filloi një periudhë e gjatë paqeje. Franca, Britania dhe SHBA nuk donin luftë. Por Gjermania u çarmatos dhe nuk kishte forcë. Kështu u krijua një situatë që u bë e qetë.
  Perandoritë koloniale vazhduan të ekzistojnë. Rusia mbeti vendi më i madh, por Britania ishte formalisht fuqia e dytë dhe ishte pak inferiore në zonë ndaj perandorisë cariste. Megjithatë, Australia, Afrika e Jugut dhe Kanadaja ishin pothuajse dominime të pavarura. Dhe në Indi... Në vitin 1968, në Indi shpërtheu një kryengritje e madhe dhe pas dy vitesh luftë britanikët u dëbuan. Por ushtria cariste hyri në territorin indian dhe shtypi protestat. Pas së cilës Britania e humbi këtë koloni dhe Rusia e fitoi atë. Së shpejti Rusia mori edhe jugun e Iranit.
  Pas Alexei të Dytë në 1969, froni u trashëgua nga Nikolla i Tretë. Perandoria Cariste ishte në rritje. Kështu Franca humbi kontrollin mbi Indokinën dhe Tajlandën në 1979. Dhe trupat mbretërore erdhën atje gjithashtu.
  Dhe në vitet tetëdhjetë dhe nëntëdhjetë, Afrika ra nën kontrollin e Rusisë cariste. Pas vitit 2001, Pjetri, djali i katërt i Alexei II, u ngjit në fronin rus.
  Rusia cariste deri në këtë kohë kishte thithur pothuajse të gjithë Afrikën, Azinë dhe kishte marrë kolonitë e vendeve të tjera, përfshirë Indonezinë. Por sigurisht që nuk shkoi kundër Australisë.
  Ka ardhur një periudhë paqeje. SHBA, Britania dhe Franca kishin armë bërthamore, Gjermania kishte fuqi ekonomike. Rusia ka fuqi ekonomike, armë bërthamore, ushtrinë më të madhe në botë dhe popullsinë. Dhe ende një monarki absolute autokratike pa parlament. Amerikanët, duke qenë një fuqi e dytë, apo edhe një superfuqi, e bënë këtë një pretendim ndaj Rusisë.
  Megjithatë, mungesa e demokracisë nuk e pengoi aspak zhvillimin e progresit. Në veçanti, në vitin 1943, në Rusinë Cariste, njeriu i parë fluturoi në hapësirë. Dhe në 1961 në Hënë. Fluturimi për në Mars u zhvillua në 1974. Dhe deri në vitin 2000, pothuajse të gjithë planetët e Sistemit Diellor ishin vizituar. Po përgatitej një ekspeditë e madhe drejt yjeve. Ajo u nis në vitin 2018 dhe u rikuperua në Alpha Centauri.
  Pra carizmi nuk e pengoi fare shkencën të lëvizte. Pjetri i Katërt i dinastisë Romanov madje deklaroi se absolutizmi i shkolluar ishte më i mirë.
  Sidomos në sfondin e skandaleve që tronditën vazhdimisht administratën e Donald Trump.
  Nikolla II ende konsiderohej mbreti më i madh i të gjitha kohërave dhe popujve. Rusia cariste mbi kalë dhe hegjemoni botëror. Rrethinat dhe kolonitë po bëhen gradualisht rusifikuar. Perandoria po merr vrull. Dhe e gjithë bota u bë një vend më i mirë.
  Dhe pse? Falë Alexander Ulyanov, vëllait të Leninit, i cili u ekzekutua për regicide. Vetë Lenini mbeti jashtë vendit. Ai u takua me Uellsin dhe gjithashtu u interesua për të shkruar fantashkencë, nga e cila u bë shumë i pasur dhe bëri emër. Dhe kështu ai u bë i famshëm, u bë i famshëm dhe i famshëm dhe u përkthye në shumë gjuhë. Stalini vdiq në burg për shkak të tuberkulozit dhe, në përgjithësi, mbeti i njohur vetëm për specialistët. Trocki shpejt u përfshi në aktivitete revolucionare dhe bëri një karrierë të mirë si zyrtar, duke u ngritur në gradën e këshilltarit aktual të fshehtë dhe zëvendësministrit. Voznesensky u bë ministër nën car dhe arriti shumë. Hrushovi mbeti një dyqanxhi i vogël dhe nuk fitoi famë. Brezhnev u ngrit në gradën e kolonelit. Andropov shërbeu në polici dhe gjithashtu u bë kolonel. Gorbaçovi u bë një biznesmen dhe showman i madh. Jelcin mbeti një dyqanxhi. Putin u ngrit në gradën e kolonelit në policinë sekrete dhe doli në pension me nder. Medvedev është një zyrtar i vogël. Zhirinovsky, themelues i gazetës dhe showman. Zyuganov u përpoq të punonte nën tokë kundër Carit. Mori një dënim me burg, më pas u bë informator i policisë sekrete. Doli në pension me gradën kapiten. Zhukov u ngrit vetëm në gradën e majorit. Vasilevsky u bë gjenerallejtënant, Shaposhnikov u bë gjeneral-lejtnant. Admirali i madh Kolchak dhe mbajtës i shumë urdhrave. Makarov gjithashtu u bë një admiral i madh, pasi kishte luftuar në Luftën e Parë Botërore. Sidoqoftë, jo në luftën e parë, por të vetmen botërore, pasi nuk pati luftë të dytë botërore. Ai u bë i famshëm... Brusilov u bë fieldmarshal dhe mbajtës i Urdhrit të Shën Andreas të Parë të thirrurit. Denikin, Wrangel, Kornilov dhe Kuropatkin u bënë fushmarshalë.
  Dhe jeta ishte e mirë nën mbretërit. Dhe çmimet nuk janë rritur për më shumë se njëqind vjet. Dhe rubla kishte një mbështetje të qëndrueshme ari prej 0.77 gram. Dhe shumë popuj jetuan mirë nën mbretin.
  Të gjithë kishin të drejta të barabarta dhe shumë e quanin veten rusë, madje edhe afrikanë. Gjërat po shkonin mirë për të gjithë nën Carin. Vetëm për hebrenjtë e fesë joortodokse mbeti kërkesa për rezidencë. Por këta u bënë gjithnjë e më pak.
  Nën car, megjithatë, pati disa probleme. Një prej tyre, lindshmëria e lartë dhe vdekjet e ulëta çuan në mbipopullim. Por kjo do të zgjidhej përmes zgjerimit të hapësirës. Përveç kësaj, zhvillimi i shkencës dhe bujqësisë bëri të mundur zgjidhjen e problemit të urisë. Kishte ushqim të mjaftueshëm për të gjithë. Por rritja e popullsisë në perandori është më shumë se tre përqind në vit. Dhe kjo kërcënoi telashe në të ardhmen.
  Qeveria cariste gjeti një rrugëdalje në zgjerimin e hapësirës. Dhe dukej e arsyeshme. Dhe u ndërtuan anije të reja yje dhe u kryen kërkime për shpejtësi superluminale.
  
  
  
  PESËDHJETË VJET E ALEKSANDRI TRE - I MADHI!
  Përpjekja për vrasjen e Aleksandrit II në 1866 ishte e suksesshme. Si rezultat, mbreti çlirimtar vdiq. Dhe Aleksandri i Tretë u ngjit në fron. Avantazhi ishte se ata nuk kishin kohë për të shitur Alaskën, dhe perandori i ri rus nuk ishte i prirur të hiqte dorë nga asnjë tokë. Edhe nëse ato janë të largëta dhe ende jo shumë të vlefshme.
  Për më tepër, ndërtimi i rrugës për në Siberi në Vladivostok filloi edhe më herët. Dhe duhet të kishte arritur në Chukotka!
  Car Aleksandri i Tretë ishte i fortë, vendimtar, me vullnet të fortë, i shëndetshëm dhe fizikisht shumë i fortë. Ai sundoi me dorë të fortë dhe nën të Rusia hyri në një periudhë të begatisë dhe arritjeve më të mëdha!
  Pra, është mirë që perandori i madh filloi të sundojë pesëmbëdhjetë vjet më herët se në historinë reale!
  Si fillim, ai shtypi ashpër të gjitha protestat e revolucionarëve dhe Narodnaya Volya. Pastaj filloi të reformonte ushtrinë dhe marinën. Me vendosjen e gjërave në rregull.
  Mbreti arriti shumë. U ndërtuan rrugë, ura, fabrika dhe vendi zhvilloi me shpejtësi kapitalizmin. Duke ruajtur autokracinë. Qeveria cariste zhvilloi luftëra të vogla, duke lëvizur nëpër Azinë Qendrore dhe duke zgjeruar ndikimin e saj atje.
  Një luftë e madhe shpërtheu me Turqinë në 1977. Shkoi edhe më mirë, më shpejt, më fitimtar me më pak humbje se në historinë reale. Gjeniu i Skobelev shkëlqeu në të në dritë të plotë!
  Trupat ruse mundën turqit me më pak dëme. Dhe arritën ta merrnin Stambollin menjëherë. Meqenëse mbërritën atje përpara skuadronit anglez. Kjo luftë ishte aq e suksesshme sa mbreti-prifti u quajt Aleksandri fitimtar! Dhe Skobelev u bë marshalli më i ri në historinë ruse.
  Turqia u nda. Britanikët pushtuan Egjiptin dhe Sudanin. Rusia mori Irakun, Palestinën, Sirinë dhe një pjesë të Arabisë Saudite, Azisë së Vogël, të gjithë Armeninë dhe Ballkanin!
  Kështu, mjaft shpejt dhe relativisht lehtë, Aleksandri i Tretë pushtoi një territor të madh. Dhe ai vazhdoi zgjerimin e tij në jug. Duke lëvizur nëpër Iran, Turkmenistan dhe më tej në Afganistan!
  Ushtria e Carit ia vuri syrin edhe Indisë! Britanikët ishin gati për të luftuar. U shfaq një aleancë e Rusisë, Gjermanisë, Austro-Hungarisë kundër Francës dhe Britanisë.
  Gjermania shkoi në ofensivë kundër Republikës së Gjelit në 1992. Britania i shpalli luftë Gjermanisë dhe Rusisë. Austro-Hungaria fitoi Bosnjën dhe Hercegovinën dhe sulmoi Italinë.
  Rusia filloi një fushatë kundër Indisë, zotërimeve franceze dhe Indokinës. Kështu filloi në fakt Lufta e Parë Botërore. Por Rusia dhe gjermanët tashmë janë bashkë!
  Rusia sulmoi edhe Egjiptin.
  Trupat cariste, me mbështetjen e popullsisë vendase, pushtojnë Indinë dhe Iranin. Ata hyjnë më tej në Indokinë. Dhe prusianët përsëri mundin francezët dhe rrethojnë Parisin.
  Më tej, republikanët refuzojnë të dorëzohen. Dhe Parisi sulmohet, shkatërrohet shumë. Gjermanët gjithashtu kapin Belgjikën dhe Holandën.
  Britania ka qenë në luftë për disa kohë. Trupat ruse pushtojnë Egjiptin dhe Sudanin. Ka një luftë në det. Ushtria ruse po lëviz nëpër Afrikë. Deri në Afrikën e Jugut. Dhe mbledh koloni për vete. Edhe gjermanët kapin disa gjëra.
  Por Austro-Hungaria është zhytur në një luftë me Italinë. Vërtetë, në 1894, gjermanët erdhën në ndihmë të austriakëve. Dhe përfundojnë pushtimin e Italisë.
  Pas së cilës vendi i portokalleve ndahet mes tyre.
  Lufta shkon në det. Dhe këtu shfaqet gjeniu i komandantit detar Admiral Makarov. E cila arrin një sërë fitoresh të shkëlqyera. Detyrimi i zonjës së deteve të kapitullojë.
  Rusia mori nën kontroll Indinë, Indokinën, pjesën më të madhe të Afrikës dhe gjithashtu Australinë, duke rrëzuar britanikët nga atje. Trupat ruse u larguan nga Britania dhe Kanadaja. Gjithashtu themelimi i një kolonie atje. Kështu, Britania humbi pothuajse të gjitha kolonitë e saj dhe Rusia i fitoi ato. Kapja e Kanadasë u lehtësua nga Rusia që ruante kontrollin mbi Alaskën. Dhe prania e një flote shumë të fuqishme. Dhe gjeniu i Admiral Makarov dhe Rozhdestvensky.
  Epo, kjo nuk është e gjitha. Rusia u zhvendos drejt Kinës. Gjithashtu shumë i suksesshëm. Dhe në 1904 filloi lufta me Japoninë.
  Por ndryshe nga historia reale, kjo luftë doli të ishte jo e vështirë, por mjaft e shpejtë. Për më tepër, flota e Japonisë ishte mjaft e dobët, ndërsa ajo e Rusisë, përkundrazi, ishte shumë e fortë. Pasi mposhtën japonezët, trupat ruse pushtuan Tokion. Dhe më pas u mbajt një referendum, dhe shumica dërrmuese e japonezëve votuan për t'u bashkuar me Rusinë.
  Car Aleksandri III fitoi një fitore të re. Pastaj erdhi aneksimi vullnetar i detyruar i Kinës. Pra rajon pas krahine, krahine pas krahine. Perandoria mbretërore arriti përmasa të mëdha. Nga SHBA, e gjithë Kanadaja dhe Alaska, e gjithë Azia, Austria, rajoni i Paqësorit. Në Afrikën e Jugut dhe zotërimin gjerman në Afrikën Perëndimore.
  Plus edhe Austro-Hungaria. Një fuqi kaq e madhe.
  Por, sigurisht, gjermanët dhe austriakët donin më shumë. Franca është ende e pushtuar nga Gjermania. Edhe Britania e ofenduar nga Rusia dëshiron luftë.
  Kaiser arriti të mbledhë një koalicion: Spanja, Portugalia, Gjermania, Austro-Hungaria dhe Suedia kundër Rusisë gjigante. Gjermanët kishin arritur të kapnin edhe Danimarkën dhe Norvegjinë gjatë luftës me Britaninë. U krijua një koalicion i fuqishëm.
  Dhe lufta filloi më 1 gusht 1917. Pikërisht në momentin kur Aleksandri i Tretë vdiq dhe Nikolla II hipi në fron. Llogaritja u bë se pa një monark kaq të madh si Aleksandri i Tretë, i cili ishte rikuperuar pesëdhjetë e një vjet, Rusia me siguri do të humbiste.
  Por Nikolla II kishte një fuqi të qëndrueshme dhe të fortë. Pa Rasputin dhe trashëgimtarin e sëmurë. Kështu që ai mund të luftonte me koalicionin.
  Dhe filloi lufta... Gjermanët shkelën si tajfun. Trupat ruse i ndeshën me kundërsulme të fuqishme. Shpërtheu një përleshje e madhe dhe e ashpër.
  Nikolla II, në përgjithësi, duke u mbështetur në një zinxhir fortesash, i lodhi plotësisht njësitë gjermane dhe austriake. Dhe më pas ai filloi një kundërsulm. Dhe në Afrikë, trupat ruse, duke përdorur tanket e para të lehta të të gjithë terrenit në botë, mposhtën plotësisht austriakët dhe gjermanët. Dhe ata pastruan Kontinentin e Errët.
  Si Suedia ashtu edhe Norvegjia u pushtuan mjaft shpejt.
  Lufta zgjati një vit e gjysmë dhe përfundoi me ushtrinë ruse, e cila ishte më e madhe dhe kishte tanke më të forta, duke pushtuar të gjithë Evropën. Pastaj Britania ra. Rusia më në fund ka vendosur dominimin mbi hemisferën lindore.
  Dhe Car Nikolla II u bë gjithashtu një pushtues i madh. Paqja mbretëroi deri në vitin 1929, kur shpërtheu Depresioni i Madh. Kriza e përgjithshme ekonomike çoi në faktin se në vitin 1931, pikërisht më 1 maj, filloi një luftë midis Rusisë dhe superfuqisë së fundit të madhe, SHBA-së!
  Ushtria e Carit e Nikollës II hyri në kufijtë e Amerikës. Forcat ishin të pabarabarta. Amerikani nuk kishte pothuajse asnjë tank dhe ishte i trajnuar dobët. Dhe Rusia i tejkaloi Shtetet e Bashkuara shumë herë më shumë. Komandantët e perandorisë cariste ishin gjithashtu më të mirë. Pra, lufta shkoi në një drejtim që në fillim. Rusia po fitonte dhe po përparonte. Dhe më 30 shtator, pas kapjes së Nju Jorkut dhe Uashingtonit, Shtetet e Bashkuara kapitulluan. Kështu u kthye një faqe tjetër në histori. Në vitin 1934, Nikolla II nisi një pushtim të Meksikës dhe më pas drejt Amerikës Latine, duke pushtuar shtetet latine. Derisa republika e fundit e pavarur e Kilit ra në dhjetor 1936.
  Kështu, Nikolla II më në fund e përfundoi historinë. Rusia cariste bashkoi të gjitha vendet dhe popujt e planetit Tokë.
  Më 7 nëntor 1937, perandori i gjithë planetit Tokë, Nikolla i Madh, u rrëzua në një aeroplan. Dhe mbretërimi i tij gjithashtu mori fund. Alesey II u bë mbret. Një trashëgimtar i shëndetshëm, i ri - rreth tridhjetë e tre. Nën atë, filloi zgjerimi i hapësirës. Kufij të rinj dhe fluturime të reja. Monarkia ishte e palëkundur. Njerëzimi është i bashkuar dhe pushton hapësirën.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Komandanti i Port Arthur vdiq, në fakt, në historinë reale, ai u plagos në kokë, por një fragment prej disa milimetrash kaloi më afër trurit. Me pak fjalë, tradhtari që dorëzoi kështjellën vdiq dhe vendin e tij e zuri heroi i mbrojtjes së Port Arthurit, Kondratenko.
  Për të forcuar mbrojtjen e kalasë, komandanti i ri shkroi të gjithë marinarët dhe artilerinë detare në breg, dhe çarmatosi skuadron, por forcoi Port Arthur.
  Si rezultat, kështjella u mbrojt plotësisht, plus veprimet e aftë të komandantit Kondratenko. Mbrojtja u zhvillua me sukses. Kondratenko forcoi me kohë mbrojtjen e kalasë Vysokaya dhe japonezët nuk ishin në gjendje ta merrnin atë.
  Nga fundi i dhjetorit, samurai ishin të lodhur nga sulmet. Në janar pati një qetësi të shkaktuar nga përpjekja e Kuropatkin për ta zhbllokuar, por nuk ishte shumë e suksesshme.
  Në shkurt pati një sulm tjetër, dhe përsëri u zmbraps me humbje të mëdha për japonezët.
  Gjatë mbrojtjes, djali Oleg Rybachenko u soll heroikisht. Në kohën e rrethimit, ky djalë kabinës ishte vetëm dhjetë vjeç. Fëmija luftoi së bashku me të rriturit dhe shkoi në misione zbulimi.
  Ai u tregua shumë trim dhe luftarak. Dhe mbrojtja mbajti. Tashmë ka ardhur marsi... Japonezët janë tërhequr sërish. E diela e përgjakshme nuk ndodhi në Rusi, sepse Car Nikolla, meqenëse Port Arthur ishte në humor të mirë, doli para njerëzve. Ushtria ruse u rimbush dhe u bë gjithnjë e më e madhe. Në fund të marsit, japonezët u përpoqën të përparonin, por forcat e Kuropatkin kishin një epërsi shumë të madhe numerike dhe zmbrapsën të gjitha sulmet.
  Dhe më mirë akoma, njësitë e General Legs u prangosën nga rrethimi i Port Arthur. Pasi pësuan humbje të mëdha, japonezët u tërhoqën. Por përsëri Kuropatkin hezitoi.
  Në fund të prillit, pasoi një sulm i ri, i cili, megjithatë, u zmbraps gjithashtu.
  Dhe Oleg Rybachenko, ky djalë trim kapi edhe një kolonel japonez, duke përdorur një kurth, natyrisht.
  Në fillim të majit, ndodhën vetëm përleshje të vogla, dhe në 25-të skuadron e Rozhdestvensky më në fund hyri në Port Arthur. Admirali i famshëm solli pesëdhjetë e një anije, duke kaluar tre oqeane menjëherë!
  Pas kësaj, mbrojtja mori përforcime. Dhe në fillim të qershorit pasoi sulmi përfundimtar në Port Arthur. Sulmi është i dëshpëruar dhe i ashpër. Edhe një herë ajo u zmbraps me humbje të mëdha ndaj japonezëve. Cari më në fund hoqi Kuropatkin dhe emëroi Linevich. Në mesin e korrikut 1905, japonezët u mundën përfundimisht. Dhe mbrojtja heroike e Port Arthurit, e cila zgjati më shumë se një vit, përfundoi.
  Kondratenko u nderua me Urdhrin e Shën Andreas të Parë të thirrurit. Dhe mori gradën e marshallit të fushës. Pastaj skuadron e Rozhdestvensky, së bashku me Port Arthur, mundi japonezët në det. Për më tepër, vetë Admirali Togo vdiq në betejë.
  Japonia u detyrua të bënte paqe me Rusinë, me ndërmjetësimin e Shteteve të Bashkuara.
  Na u desh të lëshonim Ishujt Kuril dhe Tajvanin. Rusia siguroi një protektorat mbi Korenë, Mançurinë dhe kontrollin mbi Port Arthur. Përveç kësaj, Japonia i pagoi një dëmshpërblim të madh prej një miliard jenësh ari Rusisë cariste.
  Fitorja forcoi pozitën e Car Nikollës II. Rusia zgjeroi territoret e saj dhe Zheltorossiya filloi të formohej për shkak të aneksimit vullnetar të rajoneve kineze. Asnjë Duma Shtetërore - Rusia mbeti një monarki absolute, pa parlament.
  Sigurisht, për shkak të fitores dhe stabilitetit politik, rritja ekonomike vazhdoi më herët se në historinë reale dhe ishte më e fortë.
  Lufta e Parë Botërore filloi si në historinë reale. Por ishte më e suksesshme për Rusinë. Cila ushtri ishte më e madhe dhe më e mirë, duke përfshirë reformat e Marshallit Kondratenko, dhe ekonomia ishte më e fortë, dhe autoriteti i carit ishte më i lartë.
  Lufta zgjati pak më shumë se një vit dhe përfundoi me rënien e Austro-Hungarisë dhe dorëzimin e Perandorisë Osmane dhe Gjermanisë. Dhe Bullgaria, duke parë se çfarë erë kishte, mori anën e Serbisë dhe Rusisë, siç bënë, meqë ra fjala, Italia dhe Japonia.
  Marshali Kondratenko mori gradën më të lartë - gjeneralisim. Dhe ai u bë mbajtësi i pothuajse të gjitha urdhrave, si Suvorov. Brusilov u bë fushmarshal. Admirali Kolchak, Kornilov dhe Denikin bënë karrierë. Rusia cariste i aneksoi vetes: Galicia, Bukovina, Voivodeship Krakov, rajoni i Poznanit, Klaipeda. Edhe Çekosllovakia u bë pjesë e Perandorisë Ruse. Dhe Azia e Vogël me Kostandinopojën. Dhe Irakun verior.
  Gjithçka, në përgjithësi, doli të jetë e mirë. Japonezët ndanë kolonitë gjermane me Rusinë në Oqeanin Paqësor.
  Pastaj Arabia Saudite u nda midis Rusisë, Francës dhe Britanisë. Pastaj, pas një lufte të shkurtër, Rusia dhe Britania e ndanë Iranin.
  Dhe pastaj Afganistani. Vërtetë, atje pati pak grindje. Dhe britanikët nuk ishin shumë me fat në fillim.
  Bota ka fituar stabilitet dhe prosperitet. Derisa goditi Depresioni i Madh në 1929. Rusia, pas rritjes së shpejtë, gjithashtu ra në krizë.
  Në vitin 1931, Japonia sulmoi Rusinë, duke kërkuar hakmarrje për humbjet e mëparshme.
  Por këtë herë ishte vetëvrasje. Trupat cariste mundën japonezët. Admirali Kolchak nuk është aspak i vjetër; ai tregoi gjenialitetin e tij, të krahasueshëm me Ushakov. Toka e Diellit në rritje u mund plotësisht në det dhe më pas u pushtua. Kjo u pasua nga një referendum në të cilin shumica e japonezëve votuan në favor të bashkimit me Rusinë.
  Kështu, Car Nikolla II forcoi fuqinë e tij në Oqeanin Paqësor. Rusia vazhdoi lëvizjen e saj në Kinë. Të dobësuar nga kriza, Britania, Franca dhe Shtetet e Bashkuara nuk ndërhynë në marrjen e kontrollit të Perandorisë Qiellore.
  Në vitin 1933, Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani. Ai filloi të rivendoste fuqinë e dikurshme të perandorisë së mëparshme. Dhe sigurisht ai u përpoq të mos grindet me Rusinë.
  Musolini në Itali kishte miqësi me Rusinë. Dhe ai pushtoi në heshtje Etiopinë, duke zgjeruar kolonitë e tij. U fol për krijimin e Aleancës së Trefishtë.
  Rusia cariste donte të aneksonte të gjitha kolonitë e dobësimit të Anglisë dhe Francës. Epo, edhe gjermanët dhe italianët janë të kuptueshëm. SHBA kishte planet e veta.
  Në 1937, Gjermania u bashkua me Austrinë, duke prodhuar Anschluss. Dhe në nëntor 1937, avioni i dytë nga Nikolaev u rrëzua. Mbretëria u ndërpre me shumë sukses. Nikolla II arriti fitime kolosale gjatë dyzet e tre viteve të mbretërimit të tij.
  E quanin Nikolaev i Madh! Dhe madje më i madhi, ata u bënë më të lartë se Pjetri i Madh.
  Nën Nikolla II, dita e punës u reduktua në dhjetë orë dhe shtatë vjet arsim u bë i detyrueshëm dhe falas. Paga mesatare kombëtare arriti në 75 rubla në muaj me inflacion zero dhe mbështetje ari të rublës. Monedha mbretërore ishte më e vështira dhe më e konvertueshme në botë.
  Rusia kishte ushtrinë më të madhe tokësore në botë dhe ia kalonte Britanisë dhe Shteteve të Bashkuara për nga madhësia e flotës.
  Tanket ruse ishin më të mirat në botë, ashtu si edhe avionët. Dhe helikopterët në atë kohë ishin praktikisht të vetmit në planetin Tokë. Flota e nëndetëseve më e shumta dhe cilësore. Artileria më e mirë. Teknologjitë e avancuara në televizion dhe video. Kinemaja e parë me ngjyra në botë gjithashtu filloi të xhirohej në Rusinë Cariste. Përfshirë falë pasionit të Car Nikollës II për fotografinë.
  Pas aneksimit të Kinës, Rusia zuri vendin e parë në botë për nga popullsia, duke kaluar Britaninë me të gjitha kolonitë e saj.
  Car Nikolla II reformoi Ortodoksinë dhe legalizoi poligaminë. Ky sovran i mençur arriti të bënte shumë gjëra. Dhe ai vdiq pa i pështyrë, jo i persekutuar, pa humbur Rusinë, por një njeri i madh. Dhe vetëm disa milimetra të lëvizjes së fragmentit patën një ndikim të tillë në historinë e Rusisë. Dhe thonë gjithashtu se nuk ka rastësi në histori! Kështu ndodh. Si Nikolla II ashtu edhe fenomeni i Generalissimo Kondratenko e treguan këtë.
  Por pas vdekjes së Car Nikollës, pasoi një kërcim i përkohshëm. Së pari, monarku Alexei II vdiq para se të mund të kurorëzohej. Pastaj një tjetër trashëgimtar, Kirill Vladimirovich Romanov, gjithashtu vdiq. Dhe Vladimir III u ngjit në fron në 1938. Cari është i ri, por në përgjithësi jo budalla dhe mjaft me vullnet të fortë dhe ambicioz.
  Epo, ai filloi biznesin! Rusia, Italia, Gjermania, kundër Britanisë, Francës dhe ndoshta në të ardhmen SHBA. Këtu, natyrisht, Aleanca Trefishe është shumë më e fortë.
  Në maj 1940, Gjermania sulmoi Francën, Belgjikën, Holandën dhe Britaninë. Rusia sulmoi kolonitë franceze, angleze dhe holandeze. Filloi sekuestrimi pa ceremoni i territoreve.
  Britanikët dhe francezët nuk mund t'i rezistonin ushtrisë ruse. Dhe në një muaj e gjysmë, gjermanët mposhtën dhe detyruan Francën, Belgjikën dhe Holandën të kapitullonin.
  Pastaj Fuhrer pushtoi Spanjën dhe Portugalinë, dhe pushtoi Danimarkën dhe Norvegjinë. Rusia pushtoi Suedinë.
  Lufta ishte pothuajse e njëanshme. Me mbështetjen e popullsisë vendase, Rusia pushtoi Indinë, Indokinën, Afganistanin jugor, Iranin jugor, Lindjen e Mesme dhe hyri në Egjipt.
  Sigurisht, trupat koloniale nuk mund t'i rezistonin ushtrisë cariste dhe ata nuk donin vërtet. Pushtimi i Afrikës u vonua disi për shkak të mungesës së rrugëve dhe komunikimeve të zgjatura. Gjermanët lëvizën nëpër Afrikë përmes Gjibraltarit dhe Marokut, rusët përmes Egjiptit dhe më pas Sudanit.
  Megjithatë, terreni ishte më shumë një pengesë sesa rezistenca e trupave britanike apo franceze. Kishte pak prej tyre, dhe ata ishin të armatosur dobët, dhe kryesisht nga vendasit vendas. Që as dinte dhe as donte të luftonte.
  Në vitin 1940, Hitleri nuk guxoi të zbarkonte në Britani. Ai ndërmori një ofensivë ajrore, e cila në fillim nuk ishte shumë e suksesshme. Por në pranverën e vitit 1941, avionët rusë hynë në betejë dhe Britania filloi të vihej nën presion të vdekshëm.
  Dhe në gusht, pasoi zbarkimi i trupave të përbashkëta gjermano-ruse, dhe pas dy javësh luftimesh kokëfortë, kapja e Londrës.
  Pas së cilës e gjithë hemisfera lindore, përfshirë Australinë dhe Zelandën e Re, u bë ruse, gjermane dhe italiane.
  Por kishte ende SHBA.
  Car Vladimir vendosi të sulmonte Amerikën. Në këtë vendim e mbështetën Hitleri dhe Musolini. Rajhu i Tretë zhvendosi trupat në Islandë, dhe më pas në Grenlandë dhe Kanada, dhe Rusia Cariste u zhvendos në Alaskë. Forcat janë, natyrisht, të pabarabarta. Shtetet e Bashkuara kanë një flotë tankesh mjaft të dobët dhe një popullsi shumë më të vogël se Rusia së bashku me të gjitha kolonitë e saj. Edhe pse ekonomia është e zhvilluar. Por një përbindëshi të tillë nuk mund t'i rezistohet.
  Pasi filloi ofensivën në 1943, ushtria ruse pushtoi shpejt Alaskën në dy muaj dimri. Dhe në pranverë, së bashku me gjermanët, ata pushtuan pothuajse të gjithë Kanadanë.
  Brazili, Venezuela, Meksika dhe vende të tjera i shpallën luftë Shteteve të Bashkuara.
  Filloi lëvizja e trupave ruse nëpër shtetet veriore të Amerikës. Forcat janë, natyrisht, të pabarabarta. Rusia dhe Gjermania janë më të mira si në cilësi ashtu edhe në sasi.
  Vajzat Natasha, Zoya, Aurora dhe Svetlana po luftojnë në tankun më të mirë Kondratenko-3 në botë, një automjet i lëvizshëm me një top me tyta të gjata dhe me zjarr të shpejtë. Shumë i shkathët, me një siluetë të ulët.
  Pesha e rezervuarit Kondratenko-3 është rreth dyzet ton, dhe është i mbrojtur mirë. Dhe arma, megjithë kalibrin e saj të vogël prej 76 mm, ka një shpejtësi të lartë fillestare të predhës.
  Shermans, ky tank nuk mund të depërtohet nga asnjë kënd. Kështu që...
  Vajzat, duke luftuar këmbëzbathur dhe me bikini, thjesht shkatërrojnë amerikanët dhe qeshin shumë.
  Sidomos Natasha... Dhe me gishtat e saj të zhveshur shtyp levë duke thënë:
  - Lavdi Rusisë time!
  Zoya gjithashtu gjuan. Ai e bën këtë me gishtërinjtë e tij të zhveshur, duke shtypur butonat e levës dhe duke bërtitur:
  - Dhe gjithë toka jonë amtare!
  Më pas, Aurora ndez. Ajo godet armikun dhe thotë duke nxjerrë dhëmbët:
  - Dhe fuqitë më të larta janë pas nesh!
  Dhe vajza gjithashtu shkel syrin me shumë zjarr! Ai shtyp gishtat e tij të zhveshur si butona levë.
  Dhe pastaj Svetlana qëllon. Një vajzë kaq e mprehtë dhe e shkëlqyeshme. Lëshon rreze dielli nga goja e tij. Dhe ai gjithashtu këndon:
  - Unë jam një yll botëror! Unë vrapoj më shpejt se edhe Satani!
  Me vajza si këto, vetë djalli nuk është i frikshëm. Ata po godasin amerikanët, duke rrethuar fort Çikagon.
  Dhe pa lënë askënd nga atje. Shkatërrimi është, le të themi, i parëndësishëm. Këto janë vajzat.
  Dhe kështu garnizoni i Çikagos kapitullon. Dije tonat!
  Dhe tanket ruse tashmë po i afrohen Nju Jorkut. Car Vladimir fërkon duart i kënaqur. A kanë shkuar ndonjëherë rusët kaq larg?
  Vajzat luftojnë me guxim edhe në ajër. Për shembull, një çift i lezetshëm: Maria dhe Mirabela.
  Bukuroshet zbathur dhe të veshura me bikini po mbledhin fatura. Nuk ka fjalë për fjalë asgjë për t'i kundërshtuar ata. Vajzat këtu janë kaq të bukura dhe jashtëzakonisht agresive dhe të sakta.
  Maria gjuajti një e shtënë, rrëzoi një duzinë avionësh, në një shpërthim dhe këndoi:
  - Lavdi tokës sonë amtare! Në emër të Rusisë!
  Edhe Mirabela qëlloi dhe gjëmonte:
  - Por ka një udhëheqës në fuqi të madhe,
  Ai do t'i thërrasë sllavët në betejë ...
  Ata nuk mund të përballen me Rusinë -
  Kur Vladimir mbretëron si mbret!
  
  Nga e fortë, e fortë, me një vullnet të hekurt,
  Dhe pamja është si prerja e metalit...
  Rusët nuk kanë nevojë për një jetë më të mirë -
  Kjo është vetëm ajo që njerëzit ëndërronin!
  Po, këto vajza janë mjeshtra të luftimit dhe të këndimit...
  Nga rruga, në mes të sulmit në Nju Jork, kozmonauti i parë rus fluturoi në hapësirë dhe fluturoi rreth planetit Tokë. Dhe kjo është një tjetër arritje e Rusisë Cariste nga dinastia Romanov.
  Dhe pastaj garnizoni i Nju Jorkut kapitulloi, dhe Uashingtoni shpejt ra. Dhe më 3 shtator 1943, Shtetet e Bashkuara kapitulluan plotësisht. Kështu përfundoi Lufta e Dytë Botërore, e cila filloi më 15 maj 1940. Lufta është e lavdishme dhe fitimtare për Rusinë.
  Sigurisht, edhe Hitleri edhe Musolini fituan shumë nga kjo luftë. Të dy diktatorët fituan zotërime në Afrikë, disa në Evropë dhe SHBA. Evropa përfundimisht u nda midis vendeve. Dhe pas referendumit, Bullgaria u bë mbretëria bullgare brenda Rusisë.
  Duket se bota është rishpërndarë përsëri dhe kolonitë mund të treten. Por Hitleri, natyrisht, nuk do të ishte Hitler nëse nuk do të donte më shumë. Në veçanti, mposht Rusinë. Dhe kapni territorin e saj.
  Dhe sigurisht gjermanët po llogarisnin shumë në armë të reja, më të fuqishme. Tanke të serisë "E" dhe raketa balistike, veçanërisht disqe fluturuese.
  Sidoqoftë, Rusia cariste ishte dukshëm përpara Rajhut të Tretë në raketa balistike dhe në 1951, më 12 prill, madje fluturoi në Hënë.
  Dhe tanket e serisë "E" nuk kishin një epërsi cilësore ndaj atyre ruse.
  Dhe vetëm disqet fluturuese ishin një mister. Falë rrjedhës laminare, ato rezultuan të ishin plotësisht të paprekshme ndaj çdo lloj arme të vogël. Por në të njëjtën kohë ata vetë nuk mund të qëllonin.
  Musolini vdiq dhe djali i tij pasoi në fron. Hitleri i bëri presion dhe i riu pranoi të luftonte me Rusinë. Më 20 prill 1955 filloi një luftë e re, e tretë botërore. Në anën e Hitlerit ishin: Italia, Brazili, Argjentina, Kili, Meksika, me pak fjalë, e gjithë Amerika Latine, me përjashtim të Kubës, e cila mbështeti Rusinë. Dhe nuk kishte më vende të tjera në botë! Lufta e tretë botërore filloi më 20 prill 1955. Dhe Car Vladimir u përball me sfidën më serioze të mbretërimit të tij.
  E vetmja gjë që mund ta ngushëllonte atë është se kjo luftë do të jetë e fundit në historinë e luftërave në planetin Tokë. Meqenëse në të marrin pjesë të gjitha vendet e botës!
  Epo, pasi të ketë filluar lufta, ajo duhet të bëhet! Sulmi i Hitlerit nuk ishte veçanërisht i papritur. Hungaria, Jugosllavia, pjesë e Rusisë me autonomi të kufizuar, mbreti i tyre Vladimir III. Shqipëria është e kapur nga Italia. Gjithçka është e rregullt. Gjermanët po përpiqen të avancojnë nga Prusia Lindore, Austria, Italia nga jugu. Dhe luftimet po vazhdojnë në Afrikë. Dhe koalicioni i vendeve latine kundër SHBA. Por ata nuk janë shumë aktiv atje. Vetëm tani është shpallur lufta.
  Ndërkohë, Hitleri lëvizi forcat e tij kryesore në Evropë.
  Dhe shpërtheu një luftë djallëzore. Lufta e fundit në shkallë të gjerë në historinë njerëzore.
  Gjermanët dhanë goditjen kryesore në Hungari në drejtim të Budapestit. Oleg Rybachenko luftoi atje. Ai mbeti ende një djalë rreth dhjetë vjeç. E vërtetë, shumë i fortë fizikisht, muskuloz, i shpejtë dhe më e rëndësishmja, si një malësor, i pavdekshëm. Po, shkrimtari dhe poeti Oleg Rybachenko mori pavdekësinë, por me kusht që të bëhej një djalë rreth dhjetë vjeç dhe t'i shërbente Rusisë në një trup fëminor, por shumë të fortë dhe të shpejtë. Dhe ai është fëmijë që nga 1 janari 1904. Kur u bashkua me Port Arthur si djalë kabine. Epo ai nuk është djali më i vogël, por që në fillim ishte i fortë dhe i shpejtë dhe e morën në anije.
  Për më tepër, kur ata dyshuan nëse ishte shumë i vogël, Oleg Rybachenko përkuli një monedhë bakri me gishta për një bast. Pas së cilës, pa folur, ai u ngjit në anije.
  Djali fitoi shumë çmime, duke marrë pjesë në të gjitha luftërat. U bë oficer. Por ai ende dukej si një fëmijë. Prandaj, megjithëse iu dhanë çmime për bëmat e shumta, djalit të përjetshëm nuk iu dha asgjë më e lartë se kapiteni. Dhe tani Oleg Rybachenko ka qenë në ushtri për më shumë se gjysmë shekulli. Ju keni fituar prej kohësh pensionin e oficerit, por nëse shëndeti juaj është i hekurt, atëherë pse ta lini shërbimin?
  Për më tepër, pa kompjuterë, tastierë lojërash, televizor, është disi e mërzitshme. Dhe në ushtri, ju jeni një kapiten, të paktën po vozitni ushtarë. Po, koha ende fluturon.
  Gjeneralisimo Kondratenko vdiq. Vdiq gjithashtu admirali i madh Kolchak, i cili e kaloi Ushakovin. Shumë nga njerëzit me të cilët filloi Oleg Rybachenko nuk janë më në shërbim.
  Më saktësisht, që nga rrethimi i Port Arthurit, pothuajse të gjithë veteranët kanë vdekur. Mbeti vetëm Vovka. Edhe ai atëherë ishte një djalë kabine, dhe tani ai tashmë është një gjysh me flokë gri. E vërteta ende shërben. Dhe habitet që Oleg mbetet i njëjti djalë, i cili nuk ka asnjë plagë në trup. Ky është një fenomen i njohur në të gjithë ushtrinë ruse cariste. E vërteta është se ai lufton shumë mirë.
  Djali Oleg është zbathur, është më i këndshëm dhe i shkathët për të. Ai synon armë pas arme dhe qëllon në tanket e serisë gjermane E. Makinat naziste janë thjesht të mëdha. Dhe duket se asgjë nuk i ndalon ata.
  Por djali i përjetshëm godet aq saktë sa shpon metalin. Ai pikturon Krautët, shemb kullat dhe këndon.
  - Car Vladimir, Car rus...
  Sovran ortodoks!
  Së shpejti do ta pushtojmë botën,
  Mbi të gjitha, ka kerubinë mbi ne!
  Hitleri do të marrë fund
  Dhe kushdo që dëgjoi - bravo!
  Dhe djali hedh një granatë, zbathur, me këmbën e fëmijës së tij. Greybeard Vovka vetëm tund kokën.
  Shkrimtari dhe poeti Oleg Rybachenko kaloi më shumë se pesëdhjetë vjet duke mbetur fëmijë në shekullin e njëzetë. Dhe duhet të pranoj se kam parë shumë. Duke qenë i pavdekshëm, ai kishte humbur kohë më parë çdo ndjenjë frike. Dhe lufta i kujtoi atij një lojë strategjike kompjuterike.
  Ishte e lehtë dhe argëtuese për të luajtur. Dhe ishte gjithashtu një kënaqësi për të luftuar. Është mirë kur ka vesë të mëngjesit nën këmbët e tua zbathur, dhe po lani një djalë të përjetshëm, dhe nuk je veshur sipas rregullave me pantallona të shkurtra!
  Oleg Rybachenko lejohet të vrapojë me pantallona të shkurtra dhe zbathur. Djali mësoi të ecë pa këpucë edhe në të ftohtë në Port Arthur. Në fund të fundit, një trup i pavdekshëm nuk mund të ftohet ose të sëmuret, dhe shpejt mësoheni me të ftohtin, i cili nuk shkakton dëm. Ashtu si Piter Pan. Dhe është pothuajse e këndshme të vraposh zbathur në dëborë. Kur lëvizni, i ftohti praktikisht nuk ndihet, vetëm kur jeni ulur pa lëvizur, këmbët tuaja zbathur ndjehen pak të ngurtësuara! Por për një djalë kjo është një gjë e vogël.
  Por ka edhe vajza shtrigash Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Ata marrin pjesë edhe në luftë. Por jo gjatë gjithë kohës, por në episode. Na ndihmoi të mbajmë malin Vysokaya kur ishte më e vështirë. Bukuroshet zbathur luftuan aty, dhe me bikini. Ata hodhën disqe të mprehta me gishtat e tyre të zhveshur.
  Dhe ata prenë me shpata. Dhe Oleg Rybachenko më pas gjuajti një mitraloz - ata vranë shokët e tij të vjetër. Dhe si rezultat, sulmi i samurait dështoi dhe mali Vysokaya doli të ishte i palëkundshëm!
  Dhe vajzat treguan klasin e tyre më të lartë dhe aerobatikën Valkyrie.
  Dhe tani gjermanët janë në mbrojtje. Ushtria cariste është gati për luftë. Fuhrer nuk arriti të arrijë surprizën taktike.
  Dhe trupat ruse po luftojnë me guxim. Duket se Hitleri do të mallkojë veten më shumë se një herë për fillimin e një lufte të tillë. Për më tepër, përkundër faktit se Fuhrer ka nën armë dy të tretat e Evropës dhe një të tretën e Afrikës, por ende
  ai nuk është një rival i Rusisë.
  Dhe numri i ushtarëve gjithashtu. Dhe trupat italiane janë të dobëta. Vendet e Amerikës Latine po marrin pjesë në luftë me ngadalësi. Dhe ushtria e tyre, si teknikisht ashtu edhe organizative, nuk është shumë e mirë.
  Pra, Rusia ende po e mban armikun në mbrojtje në thellësi.
  Tanku Kondratenko-6 është mjaft i aftë për të luftuar këtë seri. Dhe "Nikolai"-4 është më i rëndë dhe tregon se është një makinë shumë e fortë.
  Rusët mund të luftojnë me përbindëshat më të rëndë gjermanë.
  Sidomos në "Nikolai"-4 ku ekuipazhi i Alenka, vajza është shumë e bukur dhe me bikini.
  Armë e kalibrit 130 mm. Si i godet fashistët. Më kot Hitleri sulmoi Rusinë cariste. Ky nuk është një udhëtim i lehtë për të, por një rrahje.
  Anyuta shtypi butonin e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Për Rusinë dhe lirinë deri në fund!
  Dhe si do të qeshë bukuroshja!
  Dhe pastaj Agustini do të lëshojë një predhë kundër armikut. Do të ndajë metalin dhe do të këndojë:
  - Le t'i bëjmë zemrat të rrahin në unison!
  Dhe ai gjithashtu do të shtypë butonat e levës me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Kjo është me të vërtetë një vajzë e lezetshme!
  Dhe këtu Maria po përplaset. Dhe ai do të përçajë fashistët. Dhe shkatërroni armikun.
  Në të njëjtën kohë duke përdorur gishtat e zhveshur. Dhe ai gjithashtu do të këndojë:
  - Në emër të Atdheut tonë, Shën! Lëreni luftëtarin të jetë thjesht i lezetshëm!
  Dhe ai do të shpërthejë së qeshuri dhe do të tregojë dhëmbët!
  Dhe pastaj Lojërat Olimpike do t'ju godasin me një predhë të rëndë. Ajo është ajo që ju nevojitet, vajza - lëngu më i lëngshëm i mollës!
  Dhe përsëri vajzat depërtuan përmes E-50, rrëzuan kullën dhe qeshën.
  Alenka dërgoi një predhë, duke shtypur E-100, duke e shpuar atë. Dhe duke përdorur gishtat e zhveshur. Pse këndoi vajza:
  - Thye armikun!
  Dhe Anyuta tundet duke përdorur këmbët e saj zbathur dhe kërcit:
  - Fritz janë kaput!
  Dhe pastaj Augustini do të godasë. Gjithashtu me shumë saktësi dhe duke përdorur gishtat e zhveshur, duke guhurur:
  - Hitleri ka mbaruar!
  Dhe më pas Maria do të shtojë shumë agresivisht. Do t'i shtypë fashistët dhe do të kërcasë::
  - Dhe kush dëgjoi, bravo!
  Dhe ai do të tregojë gjuhën e tij!
  Dhe pastaj Olimpiada dërgon një predhë, duke vrarë kundërshtarët.
  Dhe gjithashtu duke përdorur këmbët zbathur dhe duke kënduar:
  - Gjithsej i shitur!
  Dhe përsëri vajza do të marrë gjuhën e saj dhe do ta tregojë.
  Kështu ata presin ...
  Gjermanët, pas një muaji luftime nga fillimi i ofensivës, përparuan nga pesëdhjetë në njëqind kilometra dhe pësuan humbje të mëdha, madje të mëdha. Dhe italianët në Afrikë u gjendën plotësisht në një kazan dhe të rrethuar. Trupat e tyre janë mposhtur në mënyrë të parëndësishme.
  Më 21 maj, Adolf Hitleri urdhëroi që të gjithë të aftë për të mbajtur armë nga mosha pesëmbëdhjetë deri në gjashtëdhjetë e pesë vjeç të thirreshin në ushtri. Ushtria cariste po krijonte rezerva.
  Siç doli, avionët gjermanë me disk nuk janë aq të frikshëm në praktikë. Vërtetë, avionët rusë mund të sulmojnë me desh. Por kjo mund të shmanget, falë manovrimit të lartë të automjeteve të ushtrisë cariste.
  Dhe shpresa e Hitlerit për një armë mrekullie të paprekshme nuk u realizua fare.
  Ushtria cariste po mbrohej ende. Linja të fuqishme mbrojtjeje, të gërmuara paraprakisht, mbrojtje e fortë. Lëreni Hitlerin t'i mbarojë avulli. Por në Afrikë ju mund të bëni presion mbi një aleat më të dobët italian.
  Nëse Fuhreri nuk do të kishte vendosur të shkonte në luftë me Rusinë cariste, ai padyshim që do të kishte hyrë në histori si një udhëheqës i madh, madje edhe më i madhi, i Gjermanisë. Dhe kështu demoni donte të sundonte botën, dhe çfarë erdhi prej tij?
  Në fund të fundit, vajzat ruse janë më të bukurat në botë.
  Oleg Rybachenko, si gjithmonë, është në ballë të betejës. As një plumb dhe as copëza nuk mund ta prekë. Ai është një djalë i ashpër dhe një djalë i lezetshëm.
  Një djalë me pantallona të shkurtra dhe zbathur, kundër nazistëve. Dhe i hedh granata dhe vrapon në shiun e plumbit.
  Po, është për të ardhur keq që Kondratenko i shkëlqyer nuk është atje, por ka komandantë të rinj dhe të aftë. Në veçanti, Field Marshall Vasilevsky, i cili tashmë u dallua gjatë Luftës së Parë Botërore. Dhe ai komandon me energji dhe mjeshtëri.
  Dhe Fritz, duke u përballur me një mbrojtje të ashpër, zhyten pa shpresë në të. Por ata ende përpiqen të depërtojnë.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i përjetshëm qesh, nxjerr dhëmbët dhe këndon:
  - Mëmëdheu im! Atdheu im i Shenjtë!
  Dhe gjithashtu si të hedhë një granatë me këmbët e tij zbathur.
  Dhe këtu Natasha, Zoya, Aurora dhe Svetlana hynë në betejë. Ato janë vajza shtrigash të përjetshme, shërbëtorë të Zotit të shenjtë të Familjes. Ata nuk luftojnë gjithmonë, përndryshe Rusia do të kishte pushtuar të gjithë botën. Por është gjithmonë efektiv dhe i mrekullueshëm.
  Vajzat duan të vrasin: këto janë vajza!
  Dhe si do të ecin nëpër fashistët dhe si do t'i godasin...
  Dhe me gishtat e tyre të zhveshur hedhin disqe, duke vrarë Krautët.
  Nazistët po zhyten dhe po vuajnë gjithnjë e më shumë humbje. Strategu i madh i Vasilevsky propozon të mposhtë nazistët dhe italianët në Afrikë. Pra, tanket ruse, të cilat janë më të shkathëta dhe kanë manovrim më të mirë, do të kenë një avantazh. Dhe në Evropë, le t'i shpëtojnë fashistëve. Kështu që ata do të shterrnin plotësisht burimet e tyre.
  Car Vladimir e pranoi këtë plan. Dhe forca të reja u transferuan në Afrikë.
  Elizabeth dhe ekuipazhi i saj luftuan në Libi, duke ndërprerë njësitë italiane. Aty është vapë dhe vajza duket bukur me bikini. Ata kanë tankun më të ri Kondratenko-6, në të cilin luftëtarët anashkalojnë pozicionet e italianëve dhe Fritzes dhe i mposhtin me besim.
  Elizabeth qëllon në një tank nga perandoria e Musolinit Jr. dhe thotë:
  - Një pallto leshi dhe një kaftan ecin nëpër dete, nëpër dallgë!
  Dhe sigurisht ai përdor gishtat e zhveshur.
  Më pas, Ekaterina qëllon. Godet përmes një makine gjermane dhe gjëmon:
  - Në Rusi, Car Vladimir është një hero!
  Elena është pas saj, duke rrahur armën vetëlëvizëse të Fritz-it dhe duke cicëruar:
  - Hora për Hitlerin për Atdheun tuaj!
  Dhe së fundi, Olimpiada do të lëshojë predhën. Do t'i shtypë Krautët, do t'i shtypë dhe do të kërcasë:
  - Rezultati do të jetë i shkëlqyer!
  Dhe ai gjithashtu përdor gishtat e zhveshur të këmbëve të fëmijëve.
  Në Afrikë, në fund të majit dhe në fillim të qershorit, trupat ruse arritën suksese të rëndësishme. Luftimet u përhapën në territorin e Libisë dhe Etiopisë. Më 12 qershor, Tripoli ra. Dhe më 15 qershor, kryeqyteti i Etiopisë u mor në lëvizje. Kështu ushtarët e Musolinit Jr filluan të derdheshin jashtë. Mjerisht, ai nuk ishte në gjendje të mbante babanë e tij.
  Dhe lavdia e tij si një pushtues gjithashtu. Por Musolini, pasi pushtoi një pjesë të kolonive angleze dhe franceze, e konsideroi veten Cezar. Por duket e pamundur të kalosh Cezarin.
  Oleg Rybachenko luftoi ndërsa komandonte baterinë. Dhe aq trimërisht sa gjermanët humbën dhjetëra tanke nga zjarri i tij çdo ditë. Madje djalit të tij iu dha një tjetër kryq i artë. Madje më në fund i dhanë gradën e merituar prej kohësh të majorit.
  Më parë, ai nuk ishte caktuar sepse duket si një fëmijë. Por djali tregoi heroizëm të jashtëzakonshëm. Dhe aftësia për të luftuar.
  Më 22 qershor 1955, trupat ruse në Afrikë më në fund pushtuan Somalinë italiane. Dhe më 25 qershor 1955, mbetjet e trupave italiane në Etiopi kapitulluan.
  Ushtria Cariste fitoi me besim. Mainstein, i cili konsiderohej komandanti më i mirë i Rajhut të Tretë, shkroi në ditarin e tij:
  - E zgjuam ariun ferr! Tani po copëtohemi!
  Nga fundi i qershorit, gjermanët kishin pësuar humbje aq të rënda sa u detyruan të pezullonin ofensivën e tyre në Evropë.
  Car Vladimir urdhëroi rritjen e presionit në Afrikë. Fillimisht Kontinenti i Errët, pastaj gjithçka tjetër - tha monarku i shquar! Më 1 korrik 1955, gjermanët u përpoqën të përparonin në Skandinavi. Dhe ata nxituan drejt Stokholmit, por vrapuan në mbrojtje shumë të dendur. Dhe ata pësuan dëme të mëdha.
  Në fillim të korrikut 1955, trupat ruse hynë në Algjerinë gjermane.
  Libia ishte tashmë nën kontrollin e Rusisë cariste. Ofensiva dhe loopet e Nigerit ishin duke u zhvilluar.
  Ekuipazhi i tankeve të Elizabeth lufton me nazistët. Është shumë nxehtë dhe vajzat madje hoqën sutjenat e tyre dhe tani kanë veshur vetëm brekë në tankun Kondratenko-6. Ata qëllojnë me saktësi mbi fashistët.
  Dhe ata duan arritje të mëdha.
  Rusia cariste është ende një vend autokratik. Dhe ende nuk ka një parlament. Dhe se revolucioni nuk ndodhi dhe Duma nuk u krijua. Vetë mbretërit nuk duan të kufizojnë fuqinë e tyre. Por Fyhreri dhe Duce janë diktatorë. Domethënë ka një luftë mes dy sistemeve me regjime autoritare.
  Por për Rusinë cariste kjo është më e natyrshme. Dhe pason një betejë kokëfortë dhe e vazhdueshme.
  Elizaveta shtyp butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur dhe qëllon një predhë. Gërryen me vete:
  - Le t'i bëjmë copë-copë nazistët!
  Edhe Ekaterina shtypi butonin e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe e lëshoi vrasësin duke gërmadhë:
  - Le ta rrëzojmë Hitlerin!
  Dhe Elena gjithashtu rreh, rrëzon fashistët dhe kërcit:
  - Do të të shqyejmë!
  Dhe gjithashtu si nxjerr dhëmbët! Dhe ai shtyp butonat e levës me këmbë të zbathura.
  Dhe pastaj Olimpiada do t'ju kthejë me kokë poshtë, dhe sa budalla do të jetë. Do të shkërmoqet të gjithë dhe do të gurgullojë:
  - Ferr i një kalimi dhe një ekuipazh!
  Mos harroni të shtypni butonat e levës me gishtërinjtë tuaj të zhveshur. Dhe mundi armikun.
  Luftëtarët janë vërtet shumë të guximshëm dhe me karakter të shkëlqyeshëm.
  Oleg Rybachenko, ndërkohë, zmbrapsi një tjetër sulm nga Fritzes dhe këndoi:
  - Për Atdheun dhe Car Vladimir - urray!
  Po, në historinë reale kishte një Perandor të tillë të vetëshpallur të Rusisë Vladimir III, kreu i Shtëpisë së Romanov. Dhe ai me të vërtetë filloi të sundojë zyrtarisht në 1938. Dhe pastaj Vladimiri doli të ishte një mbret i vërtetë dhe një mbret i madh në këtë! Vladimir Kirillovich Romanov është një car që ka çdo shans për t'u bërë perandori i gjithë Tokës!
  Pas fitores, ose më saktë duke zmbrapsur sulmin, Oleg Rybachenko filloi të luante letra me vartësit e tij. Një djalë me pantallona të shkurtra, flokëbardhë, shumë muskuloz dhe i grisur, luante me luftëtarët flokëthinjur. Çuditërisht, Oleg është më i vjetër se të gjithë. Por ky djalë preu veten.
  Duke kujtuar Port Arthurin, mbrojtjen heroike nga e cila erdhi lavdia e Rusisë. Lavdi e madhe për këtë...
  Djali i pavdekshëm tha:
  - Kështu do t'i zgjidhim të gjitha problemet tona! Së shpejti do të vijë një moment kur njerëzit nuk do të vrasin kurrë njëri-tjetrin!
  Ushtarët dhe oficerët ranë dakord:
  - Sigurisht, zoti major! Ata nuk do të vrasin!
  Oleg shikoi shiritin me medaljet e tij të shumta. Po, tashmë ka kaq shumë urdhra, pak gjeneralë i kanë ato. Dhe do të ishte mirë të merrje edhe një titull. Princi, kont, dukë!
  Duka Rybachenko - tingëllon bukur!
  Dhe djali u hodh më lart dhe u rrotullua në tavolinë.
  Gjermanët u përpoqën të sulmonin, por përsëri u zmbrapsën dhe pësuan dëme kolosale të pariparueshme.
  Gjatë korrikut, ushtria ruse arriti suksese të reja, të mëdha në Afrikë. Ndërsa pesha e ofensivës së ushtrisë cariste ishte aty. Algjeria ka shumë nga armët më të mira ruse. Dhe në fund të muajit gjermanët rrethohen dhe shkatërrohen në kazan.
  Në gusht, trupat ruse depërtuan në Marok. Vajzat luftuan në mënyrë të dëshpëruar në tankun Kondratenko-6, duke u depërtuar në pjesën e poshtme të tij.
  Herë pas here raportohej për dorëzimin e gjermanëve dhe marrjen e qyteteve.
  Luftimet u zhvilluan në Nigeri dhe në vende të ndryshme. Rusët morën si në numër, më shumë teknikë të lëvizshëm dhe mbështetjen e popullsisë vendase, të cilën fashistët racistë e kishin kthyer kundër vetes.
  Afrika me të vërtetë doli të ishte një hallkë e dobët në strategjinë e Hitlerit dhe Musolinit Jr.
  Rusia mbizotëroi atje... Dhe në shtator, duke tërhequr ngadalë forcat, ata u zhvendosën në Norvegji. Nazistët pësuan humbje kolosale. Dhe Alenka dhe ekuipazhi i saj po hipnin në tank. Tanku më i ri "Nikolai"-5 është i rëndë dhe u tregua më i avancuar se seria E.
  Edhe një tank kaq i fuqishëm si E-200 u depërtua nga arma e makinës cariste.
  Alenka, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur, fërkoi duart e kënaqur:
  - Unë jam ajo që mund të thyej Wehrmacht-in!
  Anyuta gjithashtu shtypi butonin me gishtat e saj të zhveshur, goditi me grusht makinën gjermane dhe konfirmoi:
  - Ne do ta fshijmë Wehrmacht-in në pluhur! Për pushtetin e carizmit!
  Agustini i ftohtë qëlloi dhe bërtiti:
  - Dhe ne do të jetojmë në komunizëm!
  Maria u pajtua lehtësisht me këtë:
  - Po, në komunizmin carist!
  Dhe me gishtat e saj të zhveshur ajo shtypte butonat e levës. Dhe në të njëjtën kohë ai do të godasë dhe shtypë armikun.
  Dhe pastaj Marusya kërcit:
  - Në shkallë të plotë!
  Dhe ai gjithashtu shtyp butonin e levës me gishtërinjtë e tij të zhveshur.
  Trupat ruse tashmë kanë rrethuar Oslon. Ka beteja për çdo shkurre dhe shtëpi.
  Në qendër, ushtria cariste zmbraps përsëri ofensivën gjermane. Oleg Rybachenko, si gjithmonë, është në vijën e parë dhe lufton me besim. Artileria ruse funksionon si orë.
  Gjithçka është e saktë dhe e vërtetë...
  Në tetor, trupat ruse më në fund ndërprenë Afrikën nga furnizimet nga toka, duke çliruar Marokun. Nazistët e gjetën veten në një lloj kazani.
  Edhe në kontinentin e errët. Hitleri dridhej nga inati, por nuk mund të hante asgjë për drekë.
  Po, ai erdhi në Rusi... Dimri po afrohej. Oleg Rybachenko, pavarësisht se bie borë, ende po vrapon zbathur dhe me pantallona të shkurtra. Epo, djalë - çfarëdo që të marrësh! Dhe një djalë plotësisht i patrembur.
  Dhe ai hedh granata me gishtat e zhveshur.
  Dhe këndon:
  - Lëreni të vrapojë në mënyrë të ngathët,
  Tanke të blinduara nëpër pellgje...
  Dhe ka një mitraloz në çati -
  Sulmuesi Cheburashka,
  Krokodil mitralozi!
  Shakoklyak është në sulm!
  Djaloshi terminator hodhi një granatë me gishtërinjtë e saj të zhveshur, duke shqyer nazistët dhe këndoi:
  - Dhe unë po luaj me dinamit,
  Në pamje të qartë për kalimtarët!
  Si Krautët i shmangen lakuriqëve të natës!
  Të gjithë janë shtrirë, dhe unë po shkoj!
  Dhe djali është me të vërtetë shumë qesharak! Por ai ka qenë tashmë në ushtri për më shumë se pesëdhjetë vjet. Dhe vetëm një djall i vogël! Edhe nëse është biond!
  Oleg Rybachenko përsëri hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur dhe vrumbullon:
  - Lavdi Carit dhe Nikollës dhe Vladimirit të Tretë!
  Dhe unë mendova se ata nuk duhet të ngatërrojnë Vladimir Kirillovich Romanov me Vladimir Putin! Carët e mëdhenj Romanov janë një familje e mrekullueshme! Ata që e bënë Rusinë perandorinë më të madhe!
  Dhe jo aq i llastuar nga fati sa Putini!
  Por trupat ruse po zmbrapsin një tjetër sulm.
  Nëntori po vjen. Nazistëve po u mbarojnë avulli. Por ata po hedhin rezerva të reja në betejë. Ata tashmë janë duke u përfunduar në Afrikë. Është e vështirë për fashistët.
  Kështu ata nxjerrin zemërimin e tyre mbi të burgosurit. Ata takuan bukuroshen Nikoletta. E zhveshën deri te mbathjet dhe e çuan nëpër borën e freskët të nëntorit.
  Një vajzë me duar të lidhura, pothuajse e zhveshur, ecën nëpër rrëshqitjet e dëborës, duke lënë gjurmë këmbëzbathur dhe të hijshme. Ajo eshte kaq e bukur. Dhe gjermanët e ndjekin dhe e fshikullojnë. Dhe e rrahën veten me një bukuri, i rrahën. Nga shpina e tij me vija rrjedh gjak.
  Nikoleta sapo shtrëngoi më fort dhëmbët. Dhe ai e mban kokën lart me krenari. Dhe flokët e saj të kuq bakri valëviten si një flamur proletar.
  Dhe këmbët e saj të zbathura gjithashtu u bënë të kuqe të ndezura, por vajza nuk ngre as vetullën.
  Ja çfarë guximi fenomenal ka ajo.
  Edhe pse nazistët e kanë marrë tashmë dhe e kanë futur në gjoksin e tyre të zhveshur me një pishtar. Por edhe atëherë vajza vetëm u drodh, por nuk bërtiti.
  Ajo ka besim të madh...
  Vajza është tërhequr lart në raft dhe nyjet e saj janë të përdredhur. Pastaj ata ndezin një zjarr nën këmbët e tyre të zbathura. Ai lëpin këmbët e zbathura të bukuroshes. Dhe me zinxhirë të nxehtë fshikullojnë trupin lakuriq të bukuroshes.
  Nikoleta këndoi si përgjigje;
  Unë jam Çernobogu, vajza e Zotit të keq,
  Unë krijoj kaos, mbjell shkatërrim...
  Madhështia ime nuk mund të kapërcehet,
  Vetëm hakmarrja e furishme më digjet në shpirt!
  
  Si fëmijë, një vajzë donte gjëra të mira,
  Ajo shkroi poezi dhe ushqeu macet...
  U ngrit herët në mëngjes
  Krahët e kerubinëve fluturonin sipër saj!
  
  Por mësova se çfarë është e keqja,
  Çfarë të bën të pakënaqur në këtë botë...
  Çfarë do të thotë, thuaj mirë?
  Unë u dashurova me shkatërrimin me pasion!
  
  Dhe tregoi aromën e saj vajzërore,
  Çfarë bije e shkëlqyeshme e Zotit u bë...
  Ne do të pushtojmë pafundësinë e universit,
  Të tregojmë forcë, shumë fuqishëm!
  
  Babai i madh ky Çernobog,
  Ai sjell kaos, luftëra në univers...
  Ju i luteni Svarog për të ndihmuar,
  Në fakt, ju shpërbleheni!
  
  Kështu që unë thashë, Zoti e bekoftë,
  Lëreni zemërimin të fryjë në zemrën tuaj...
  Le të ndërtojmë lumturinë, besoj, në gjak,
  Të mbushet barku deri në buzë!
  
  Unë e dua dinakërinë, poshtërsinë dhe mashtrimin,
  Si ta mashtroni tiranin Stalin...
  Nuk do të jetë e mundur të ekspozohet,
  Dhe sa mjegull ka në botë!
  
  Kështu që ajo sugjeroi të bënte një lëvizje të fortë,
  Shkatërroni të këqijtë me një goditje...
  Por unë rashë në dashuri me një Zot shumë të zi,
  Në të gjitha çështjet, edhe këto edhe ato përtej varrit!
  
  Si u mësova me të keqen?
  Dhe në zemrën time kishte tërbim, të çmendur ...
  Dëshira për gëzim, mirësi është zhdukur,
  Sapo zemërimi depërtoi nga piedestali!
  
  Por çfarë ndodh me Stalinin - ai është gjithashtu i keq,
  Këtu nuk flitet për Hitlerin...
  Genghis Khan ishte një bandit kaq i lezetshëm,
  Dhe sa shpirtra arriti të gjymtojë!
  
  Kështu që unë them pse të mbani gjërat e mira,
  Nëse nuk ka as më të voglin interes personal në të...
  Kur je qukapiku, mendja jote është një daltë,
  Dhe kur isha budalla, mendimet e mia zhdukeshin!
  
  Kjo është ajo që i them vetes dhe të tjerëve,
  Shërbejeni fuqinë si bojë e zezë...
  Atëherë ne do të pushtojmë pafundësinë e universit,
  Valët do të shpërndahen në të gjithë universin!
  
  Ne do ta bëjmë të keqen kaq të fortë
  Do t'i japë zemërimit pavdekësi,
  Ata që janë të dobët në shpirt tashmë janë marrë në erë,
  Dhe ne, njerëzit më të fortë, besojmë në këtë!
  
  Me pak fjalë, ne do të bëhemi më të fortë se të gjithë kudo,
  Le të ngremë shpatën e gjakut mbi univers...
  Dhe inati ynë do të jetë gjithashtu me të,
  Le të marrim një thirrje plot fat!
  
  Me pak fjalë, unë jam besnik ndaj Çernobogut,
  Unë i shërbej kësaj force të errët me gjithë zemër...
  Shpirti im është si krahët e shqiponjës,
  Ata që janë me Zotin e Zi janë të pamposhtur!
  Lufta midis Rusisë dhe koalicionit të Hitlerit vazhdoi. Deri në dhjetor, trupat ruse më në fund kishin përfunduar luftën kundër italianëve, duke i detyruar ata të kapitullonin në Afrikë dhe pothuajse përfunduan gjermanët atje. Norvegjia u pastrua gjithashtu nga Krauts.
  Tani ushtria cariste shkoi në ofensivë më 25 dhjetor. Shpërthyen luftime të ashpra. Në dimër, tanket ruse ishin dukshëm më të forta. Dhe depërtoi përmes mbrojtjes së armikut.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i përjetshëm vrapoi zbathur dhe me pantallona të shkurtra nëpër borë, duke kënduar:
  - Kjo është beteja jonë e fundit dhe vendimtare! Ne do të vdesim për Atdheun - ushtarët janë pas meje!
  Tanket ruse janë shumë të shpejta me motorët me turbina me gaz. Dhe fashistët nuk i ndalin dot kaq lehtë.
  Këtu "Nikolai"-5 po nxiton përpara. Në të janë pesë vajza që këndojnë të gëzuara:
  - Askush nuk do të na ndalojë, bota ruse nuk mund të mposhtet!
  Dhe ai do të shpërthejë nga një top! Kjo në fakt rezulton e mrekullueshme! Vajzat, pavarësisht të ftohtit, janë me bikini dhe zbathur. Dhe ata qëllojnë veten dhe nuk mendojnë të ndalojnë.
  Ata thjesht kanë fuqi të egër, të tërbuar.
  Alyonushka i pëlqen jo vetëm të gjuajë, megjithëse shtypi butonin e levës me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe goditi një gjerman, por edhe të shkruajë tregime.
  Për shembull, ajo shkroi se si një vajzë shkoi larg për të shpëtuar një kotele. Për tridhjetë e tre ditë kam ecur zbathur përgjatë rrugës shkëmbore, duke bërë që këmbët e mia të buta të gjakosen.
  E megjithatë ajo ishte në gjendje të gjente kafshën. Për këtë, zana plotësoi dëshirën e saj dhe vajza u martua me princin.
  Alyonushka, megjithatë, mendoi, pse i duhet një burrë në ushtrinë ruse? Është më mirë të kesh një bandë të dashuruarish. Dhe më shumë para dhe kënaqësi. Në fund të fundit, burrat janë kaq të ndryshëm. Dhe me ta, sigurisht, ju përjetoni kënaqësi në mënyra të ndryshme. Po burri? Do të mërziteni shpejt dhe do të mërziteni me të!
  Por i riu që sapo ka filluar të zbulojë botën e të rriturve është shumë më interesant.
  Dhe Alenka qëllon përsëri, duke goditur gjermanin E-100.
  Dhe ajo lëviz këmbët e saj shumë të bukura, si ato të një perëndeshë të lashtë greke.
  Dhe pastaj Anyuta qëllon. Gjithashtu me gishta të zhveshur. Dhe thyen një top gjerman.
  Pas kësaj, vajza thotë:
  - Ka shumë njerëz të zgjuar në Rusi, por Car Vladimir është më i miri i carëve!
  Agustini vuri në dukje:
  - Dhe Nikolla II nuk ishte i keq! Oh, ne nuk dinim t'i vlerësonim mbretërit!
  Maria këndoi, duke qëlluar mbi nazistët me gishtat e saj të zhveshur dhe duke buzëqeshur:
  - Ju duhet t'u bindeni rusëve, me zemër të pastër dhe më të mençur! Dhe për lavdi të Nikollës, ai është mbreti i madh i mbretërve!
  Dhe Marusya këndoi diçka ... Dhe ajo gjithashtu luajti me këmbët e saj të zbathura ...
  Trupat ruse po përparojnë. Oleg Rybachenko po lufton gjithashtu. Ai është ende një djalë dhjetë vjeç. I tillë është çmimi i pavdekësisë. Po, por sa mirë dhe i gëzuar ndihet! Ai ka kaq shumë energji dhe një rrjedhë të fortë fuqie.
  Djali hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe kërcit:
  - Unë jam një tigër, jo një mace, tani jeton në mua, jo Leopold, por një Leopard!
  Djali-major, si gjithmonë, është në flakë. Nazistët nuk mund ta ndalojnë atë.
  Më 1 janar, trupat ruse kishin pastruar plotësisht territorin e tyre nga trupat gjermane dhe italiane dhe kishin hyrë në zotërimin e Rajhut të Tretë.
  Në të njëjtën kohë, njësitë ruse hynë në Meksikë. Viti i ri 1956 ka ardhur.
  Për rusët filloi me fitore të reja. Më 7 janar, mbetjet e trupave gjermane në Afrikë kapitulluan. Dhe i gjithë Kontinenti i Zi u bë rus.
  Tani Fuhreri i pushtuar e kuptoi se ishte plotësisht i dehur. Dhe ai i propozoi Rusisë negociata.
  Për të cilën Car Vladimir u përgjigj:
  - Do të flasim vetëm për dorëzimin pa kushte të Rajhut të Tretë dhe Italisë!
  Sa fjalë të mençura! Dhe lufta vazhdon. Oleg Rybachenko është, natyrisht, në ballë të sulmit. Trupat ruse hynë në Prusinë Lindore. Linjat e mbrojtjes këtu janë të forta. Ju duhet të luftoni për të kaluar, dhe nuk do të përparoni shpejt.
  Një nga mjetet e përparimit ishte arma vetëlëvizëse me lëshuesin e bombës Alexander-4. Një mjet shumë i fuqishëm dhe vdekjeprurës.
  Dhe këtu festojnë edhe vajzat e bukura. Ata lëshojnë predha duke përdorur gishtat e tyre të zhveshur duke shtypur butonat e levës. Dhe ata shkatërrojnë bunkerët dhe kutitë e pilulave të armikut.
  Vajzat vrapojnë me guxim në dëborë - për këtë janë gratë ruse. Dhe indianët dhe kinezët janë hedhur në betejë. Këta tashmë fjalë për fjalë po mbushin me kufomat e tyre afrimet drejt llogoreve. Por ata ende arrijnë ta marrin atë.
  Ushtria ruse po futet brenda.
  Megjithatë, strategu Vasilevsky ia transferon goditjen kryesore Italisë - e cila është shumë më e dobët. Dhe kështu ushtarët rusë fitojnë njëra pas tjetrës.
  Janari doli të ishte shumë i suksesshëm. Trupat ruse përmbysën italianët dhe shaluan Alpet. Dhe në shkurt ata pushtuan Venedikun. Dhe hynë në Lorbandini. Morën edhe Poznanin. Gjermanët po tërhiqeshin. Më 2 mars, Klaipeda ra. Trupat ruse përparuan ngadalë nëpër Prusinë Lindore, mbrojtja ishte shumë e dendur. Na u desh të digjnim fjalë për fjalë shtegun me predha.
  Por në Itali, fronti i makaronave u shemb. Dhe trupat ruse nxituan në Romë. Më 30 mars 1956 filloi sulmi ndaj kryeqytetit italian. Kështu pagoi populli për ambiciet e familjes Musolini.
  Kryeqyteti i Italisë, Roma, është nën sulm. Lufta është e ashpër. Edhe pse italianët po dorëzohen gjithnjë e më shumë. Këtu përleshjet e vajzave janë shumë të bukura, si me bikini ashtu edhe zbathura. Luftëtarët hedhin granata me këmbë dhe rrëzojnë ushtarët e Musolinit.
  Vajzat këtu janë të bukura, dhe sigurisht shumë seksi. Dhe me muskujt e titanëve. Dhe mënyra se si ata hedhin granata me këmbët e tyre zbathur është thjesht e mahnitshme.
  Natasha shkon përpara dhe qëllon, ndërsa rënkon:
  - Për Atdheun e bukur në zemër, zjarri im rrezatues digjet!
  Zoya, duke qëlluar, këndon së bashku:
  - Le t'i hapim derën arritjeve! Besimi ynë dhe mbreti janë monolit!
  Dhe pastaj Aurora, me gishtat e saj të zhveshur, kurva flokëkuqe do të lëshojë disqet. Dhe italianët e prerë bien.
  Dhe pastaj Svetlana këndon në mënyrë agresive, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Do t'i vrasim të gjithë! Ne do t'i shtypim të gjithë!
  Ata hedhin disqe me këmbë të zbathura dhe bluajnë fashistët. Kështu përfundoi Musolini në duart e vajzave. Sulmi i prillit i vitit 1956 ishte i ashpër dhe shumë figurativ.
  Dhe këtu tanket po lëvizin, shtyllat ferrike të zjarrit që shpërthejnë nga trungjet e tyre.
  Vajzat po përparojnë dhe hedhin granata me këmbë të zbathura. Dhe si do të pështyjnë diçka të përgjakshme.
  Dhe ata do të qeshin ...
  Natasha këndoi me zjarr:
  - Car Vladimir, goditi Hitlerin me grusht në fytyrë!
  Dhe ai do të shkelë syrin me sytë e tij safir. Një vajzë kaq e mrekullueshme.
  Vajzat nxitojnë me tërbim të egër. Ata goditën me automatikë. Ata kositin armikun dhe i shpërndanë fashistët. Dhe pastaj Lojërat Olimpike po zhvillohen. Dhe në duart e të fuqishmit, heroi femër mban një flakëhedhës. Dhe ai do ta marrë atë dhe do t'ju godasë, por pastaj do t'ju godasë.
  Nga fashistët patate të skuqura po fluturojnë në të gjitha drejtimet. Dhe luftëtarët mund të qeshin sa të duan.
  Pastaj ai do të këndojë:
  "Musolini do të rrihet!" Miqësia jonë është monolit!
  Dhe përsëri, si një mbyllje syri me sy safir! Dhe ai do të godasë fashistët.
  çfarë deshe? Roma u pushtua në një kohë nga sllavët nën udhëheqjen e Attilës. Dhe tani rusët po e marrin atë.
  Olimpia, duke i skuqur kundërshtarët e saj të gjallë me një gjuajtës rreze, këndoi:
  - Dielli i ndritshëm i shpresës,
  Përsëri ngrihet në të gjithë vendin ...
  Rusia fiton si më parë -
  Luftëtarët e Wehrmacht po rrihen!
  
  Shqiponja ruse mbi planetin,
  Duke hapur krahët, do të ngrihet...
  Armiku do të përgjigjet -
  Ai do të mposhtet - thyhet!
  Pas rënies së Romës, trupat italiane filluan të dorëzoheshin masivisht. Perandoria e Musolinit, ky partner i vogël ushtarak i Rajhut të Tretë, po digjej.
  Trupat ruse morën Napolin pothuajse pa rezistencë dhe zbarkuan në Siçili. Edhe atje nuk hasën thuajse asnjë rezistencë. Dhe Hitleri ishte histerik.
  Në fund të majit, Italia kishte përfunduar. U kapën qindra mijëra të burgosur.
  Vajzat ruse i vunë në gjunjë dhe i detyruan t'i puthnin këmbët zbathur. Ata rrahën buzët me bindje. Disa, veçanërisht të rinjtë, e bënë këtë me entuziazëm.
  Vajzat bërtitën të kënaqura.
  Djali i përjetshëm Oleg Rybachenko i detyroi robërit e tij të puthin këmbët e tij të zhveshura dhe fëminore.
  Ata e bënë këtë me shumë dëshirë. Djemtë ishin shumë të pashëm, muskuloz dhe biondë. Vërtetë, ai është ende shumë i vogël dhe nuk donte të bënte diçka më serioze me zonjat. Por kur takat e ashpra gudulisen me gjuhë - është mirë!
  Oleg Rybachenko kapi gjeneralin dhe mori një urdhër tjetër. Për të cilën isha shumë krenare.
  Musolini Jr u tradhtua nga rrethi i tij dhe Rusia cariste mori një fitore tjetër. Por Benedito Mussolini Sr nuk jetoi për të parë turpin e tij dhe shembjen e fashizmit në Itali. Megjithatë, i njëjti fat i priste nazistët në Gjermani. Trupat ruse shkuan në ofensivë në fillim të qershorit 1956. Drejtimi kryesor i sulmit ishte Austria.
  Elizaveta dhe ekuipazhi i saj në Nikolai-5 lëvizën kundër gjermanëve. Trupat ruse kërkuan të rrethonin Vjenën.
  Fuhreri, natyrisht, e gjeti veten në një situatë të vështirë. Zotërimet e gjermanëve në Afrikë, Skandinavi dhe në pjesën më të madhe të SHBA-së u humbën. Dhe tani betejat po zhvillohen ekskluzivisht në territorin e Rajhut të Tretë. E cila, natyrisht, është më e pakëndshme për gjermanët. Trupat ruse gjithashtu hynë në Meksikë. Lady Grey de Monka komandon një ekuipazh tankesh në këtë vend.
  Dhe Elizaveta drejton "Nikolai"-5 rreth Vjenës. Kundërshtari i tij kryesor është E-50, të cilin makina e Carit depërton si një fshirës.
  Elizabeth qëlloi, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur për të shtypur butonat e levës.
  Ajo goditi një tank gjerman dhe cicëroj:
  - Ne do të japim zemrën tonë për Shën Nikollën Rus'!
  Edhe Ekaterina qëlloi me gishtat e saj të zhveshur dhe korrigjoi partnerin:
  - Ndoshta është më e saktë të thuash Vladimir!
  Elizabeth qëlloi përsëri duke përdorur gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Por megjithatë, ishte perandori Nikolla, ai që na dha popullsinë e Kinës, ai që e bëri Rusinë të pathyeshme!
  Në të vërtetë, në këmbësorinë që u dërgua për të sulmuar pozicionet gjermane, fronti ishte tërësisht kinez. Ata fjalë për fjalë na hodhën kufoma. Por ata depërtuan.
  Zakonisht rusët luftuan në avionë dhe tanke. Këmbësoria e përbërë nga kinezë, indianë, aziatikë. Ka shumë kinezë. Përveç kësaj, Nikolla II me kokë të ndritur prezantoi poligaminë gjatë reformimit të Ortodoksisë dhe burra të tjerë kinezë u dërguan në betejë. Dhe rusët marrin për gra të vejat dhe gratë e pamartuara kineze.
  Strategji dinak.
  Dhe kinezët sulmojnë, vdesin dhe thyejnë mbrojtjen gjermane.
  Elena përdor gishtat e saj të zhveshur për të shtypur butonat e levës dhe godet përsëri Krauts.
  Dhe ai këndon:
  - Për Rusinë e shenjtë, ne do të luftojmë me guxim!
  Pas së cilës vajza do ta marrë dhe do të shkelë syrin. Dhe nxjerr dhëmbët e bardhë! Dhe ajo është aq agresive.
  Dhe pastaj Lojërat Olimpike do të kthehen. Dhe ai gjithashtu do t'ju godasë me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe do t'ju shtypë.
  Pastaj ai do të bërtasë:
  - Unë jam një kobër vdekjeprurëse!
  Duhet të theksohet se rezervuari E-50 mund të jetë i rrezikshëm. Topi i tij prej 88 milimetrash me gjatësi tyta 100 EL është i shpejtë, dymbëdhjetë fishekë në minutë dhe shumë i saktë. Shpesh godet forca të blinduara dhe mund të shkaktojë dëme.
  Prandaj, vajzat përpiqen të mos lejojnë që tanku kryesor gjerman të afrohet. Sidomos nga afër, aftësia e tij depërtuese rritet ndjeshëm. Dhe bërthama në predhën gjermane është ose uranium ose tungsten. Vërtetë, pas humbjes së Afrikës dhe depozitave të uraniumit në Kongo, forca e trupave gjermane filloi të thahej.
  Dhe vajzat janë kaq të bukura, zbathur dhe të lezetshme.
  Ata i këndojnë vetes me entuziazëm:
  - Shkëlqen si një yll në të gjithë botën,
  Përmes errësirës së errësirës së pashpresë...
  Heroi i madh Car Vladimir,
  Nuk njeh dhimbje as frikë!
  
  Armiqtë tërhiqen para jush,
  Turma e njerëzve gëzohet...
  Rusia ju pranon -
  Një dorë e fuqishme sundon!
  Vajzat që luftojnë, nuk mund të thuash asgjë kundër tyre. Dhe këmbët e tyre janë aq të zhveshura dhe të gdhendura. Kur gjermanët e kapur i puthin, është e qartë se vajzave dhe burrave u pëlqen. Dhe luftëtarët bërtasin të kënaqur.
  Dhe ata zhveshën dhëmbët e tyre perla.
  Këto janë vajza kaq të lezetshme. Dhe me gishtërinjtë e saj të zhveshur, Elizabeta rrëzon një tjetër fashist.
  Pas së cilës ai bërtet:
  - Lavdi Atdheut të madh!
  Dhe kështu Katerina do të qëllojë. Ai do të përplasë një tank armik, do të vrasë Fritzes dhe do të kërcëjë:
  - Vdekje armiqve!
  Dhe aty edhe Elena shqelmon, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, duke shtypur me ta butonat e levës. Dhe ai cicëron:
  - Për Atdheun në madhështi!
  Dhe pastaj Olimpiada e shquar, gjithashtu një bjonde, do të nisë predhën. Dhe teksa cicëron:
  - Për Rusinë e madhe!
  Dhe vajzat janë plot entuziazëm.
  Këtu vjen tanku E-75. Arma e saj është më e fuqishme: 128 mm dhe mund të shkaktojë më shumë dëme. Përveç kësaj, ky tank ka mbrojtje më të mirë dhe armaturë më të trashë.
  Por Elizabeta është si e çmendur. Dhe ai do të lëshojë diçka vdekjeprurëse, duke depërtuar nga një distancë. Dhe gjithçka që ka mbetur nga gjermani janë copa metali të grisura.
  Dhe vajza do të këndojë:
  - Bukuri e shenjtë dhe ëndërr e madhe!
  Pas së cilës gjuha do të tregojë.
  Tanket gjermane E-75 kohët e fundit janë bërë më të përhapura. Ata tani kanë një armë me tytë më të gjatë, e cila u lejon atyre të luftojnë tanket ruse, veçanërisht ato më të lehta. Dhe kjo i bën Krautët më të rrezikshëm.
  Por vajzat sovjetike nuk janë të turpëruar nga kjo. Dhe ata shtypin Krautët.
  Dhe vetë luftëtarët, veçanërisht në vapë, janë me bikini dhe zbathur. Dhe ata luftojnë me shumë besim.
  Ata fitojnë pa përjashtim.
  Katerina qëlloi nazistët dhe këndoi:
  - Por të jem i sinqertë! Unë shkatërroj të gjitha Krautët pa përjashtim!
  Elena gjithashtu qëlloi me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Ne do t'i mposhtim të gjithë dhe, sigurisht!
  Olimpiada gjithashtu mundi nazistët pa mëshirë. Ajo është një kurvë e pamposhtur.
  Dhe gjithashtu me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur.
  Natasha dhe ekipi i saj luftojnë në tankun Kondratenko-6. Kjo makinë është pak më e lehtë, por më e lëvizshme se Nikolai. Sigurisht, me më pak peshë, kalibri është më i vogël dhe armatura është pak më e hollë. Kjo do të thotë se rreziku i vdekjes është shumë më i madh.
  Por vajzat, duhet të them, nuk janë aspak të turpëruara. Dhe ata luftojnë si gjigantët e betejës.
  Natasha këndon, duke qëlluar në mënyrë aktive:
  - Do të jetë fitorja jonë!
  Dhe ai shtyp butonat e levës me gishtërinjtë e tij të zhveshur.
  Zoya gjithashtu gjuan, duke përdorur këmbët e saj të zhveshura dhe kërcitje:
  - Car Vladimir përpara!
  Dhe të gjitha vajzat në kor lehnin:
  - Lavdi heronjve të rënë!
  Pas së cilës Aurora qëlloi, ktheu tankun gjerman dhe tha:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë!
  Dhe ajo gjithashtu tundi këmbët e saj zbathur.
  Dhe pastaj Svetlana u dorëzua, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, dhe ulëriti në majë të mushkërive:
  - Rusët po luftojnë furishëm!
  Dhe të gjitha vajzat bërtitën në unison:
  - Grushti i ushtarit është i fortë!
  Dhe përsëri bukuroshet nxitojnë në betejë. Ata qëllojnë veten me saktësi dhe saktësi!
  Por ekuipazhet e Jane mahnitin meksikanët. Zonja është gjithashtu shumë e zgjuar dhe e bukur.
  Dhe vajzat në ekuipazhin e saj janë zbathur dhe me bikini. Ata luftojnë me tërbim të egër dhe të qetë.
  Pastaj Gertruda qëlloi, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, dhe cicëroj:
  - Unë jam një vajzë që do t'i shkatërroj të gjithë në një sekondë!
  Dhe pastaj Malanya shpërthen në veprim. Dhe ai do të thyejë tankun latin nga larg.
  Dhe pastaj Matilda do të shkelmojë këmbët me gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe ai do të qeshë:
  - Unë jam një vajzë vërtet e mrekullueshme!
  Dhe luftëtarë të rendit më të lartë dhe më të furishëm. Ata nuk ndiejnë as dobësi dhe as zemërim.
  Ata do të të qisin në të njëjtën mënyrë.
  Dhe Alenka gjithashtu lufton me shumë besim.
  Nga fundi i qershorit, Vjena është e rrethuar. Një goditje dërrmuese iu dha Gjermanisë dhe prestigjit të saj. Në të njëjtën kohë, trupat ruse po përparojnë drejt Oderit. Ata hedhin në betejë kinezët, indianët dhe arabët. Dhe ata thyejnë mbrojtjen e Krauts.
  Hitleri, natyrisht, tashmë është në panik. Si e shtypnin vajzat në tanke dhe aeroplanë.
  Këtu janë Albina dhe Alvina, dy pilotë rusë. Edhe këmbëzbathur dhe me bikini, i rrëzojnë fashistët si dardha me shkop nga dega. Dhe për një çift ata bëjnë fjalë për fjalë mrekulli të tilla.
  Albina rrëzoi pesë avionë me një shpërthim nga luftëtari i saj Pjetri i Madh dhe këndoi:
  - Ne jemi arinj të qiellit!
  Alvina rrëzoi gjashtë avionë me një breshëri nga shqiponja e saj e luftës dhe cicëroj:
  - Dhe ne do t'i shkatërrojmë të gjithë!
  Në qiell, ky çift ishte tashmë legjendar!
  Vajzat u vlerësuan me shtatë gradë të Kryqit të Shën Gjergjit: kryq argjendi, kryq argjendi me hark, kryq ari, kryq ari me bankë. Dhe gjithashtu një kryq ari me diamante, dhe një kryq ari me diamante dhe një hark. Dhe ylli i shkallës më të lartë të një kryqi të artë, me një hark diamanti. Një çmim më i lartë - një yll i madh i një kryqi të artë, me diamante dhe një hark, u krijua kohët e fundit.
  Kështu që vajzat me të drejtë mund të krenoheshin për arritjet e tyre. Dhe gjithmonë, edhe në të ftohtë, ata luftuan vetëm me bikini dhe ekskluzivisht zbathur.
  Vajza të tilla të mrekullueshme.
  Albina qëlloi dhe këndoi:
  - Për fitoret tona më të mira!
  Alvina vazhdoi:
  - Le të krenohen me ne nipërit dhe gjyshërit tanë!
  Luftëtarët janë vërtet vajza të klasit kolosal!
  Ata rrahin fashistët në qiell dhe këndojnë:
  - Lavdi Rusisë, Lavdi! Cari ynë Vladimir është një hero! Do të ketë një fuqi në agim! Varrosni Hitlerin në tokë!
  Sigurisht, Vladimir Kirillovich Romanov mund të jetë shumë i kënaqur me luftëtarët e tij.
  Edhe nëse luftojnë, është në atë mënyrë që nuk mund të ngresh një shtizë kundër tyre!
  Vladimir Kirillovich Romanov është një car që ka çdo shans për t'i dhënë fund luftërave njëherë e përgjithmonë!
  Dhe fashistët dridhen nën goditjet e ushtrisë cariste...
  Vjena e rrethuar ra shpejt. Nga mesi i korrikut, trupat e perandorisë cariste arritën në Oder në një front të gjerë. Dhe Koenigsberg u bllokua plotësisht.
  Dhe gjermanët u tërhoqën përtej Oderit. Dhe ata u përpoqën të krijonin një linjë mbrojtjeje atje. Mbroni veten tërësisht. Por në gjysmën e dytë të korrikut, trupat ruse filluan një sulm në Hamburg... Nazistët ngadalë por me siguri u dorëzuan.
  Luftimet ishin shumë të ashpra. Disa fshatra ndërruan duart disa herë. Tanke të reja gjermane të serisë më të avancuar AG - piramidale - gjithashtu morën pjesë në beteja. Ata kishin mbrojtje të mirë nga të gjitha këndvështrimet. Por ushtria cariste ishte superiore në numër.
  Dhe një numër i madh këmbësorësh aziatikë vdiqën në fronte. Por më lejuan të lëvizja.
  Burimet njerëzore të gjermanëve gjithashtu u varfëruan. Nga fundi i gushtit, Hamburgu ishte i rrethuar dhe Mynihu gjithashtu u bllokua.
  Gjermanët humbën një territor të konsiderueshëm. Dhe ata nuk kishin me çfarë të mbanin pozitat e tyre.
  Oleg Rybachenko luftoi në radhët e para në territorin e vetë Gjermanisë. Dhe djali i përjetshëm buzëqeshte vazhdimisht dhe tregonte dhëmbët e tij perlë.
  Dhe atje ai hodhi granata me këmbët e tij të zhveshura e fëminore. Është mirë të jesh fëmijë - sa e natyrshme është të jesh në vapë vetëm me pantallona të shkurtra. Dhe meqë je i pavdekshëm, mund të jesh edhe gjysmë lakuriq në dimër pa rrezikuar të ftohesh.
  Kështu djali këndoi:
  - Zbathur, vetëm këmbëzbathur,
  Nën bubullimën e korrikut dhe zhurmën e sërfit!
  Zbathur, vetëm zbathur,
  Është e lehtë për një djalë të jetë një kauboj i lezetshëm!
  Dhe majori fëmijë vazhdon t'i shkatërrojë për vete këta fashistë. Dhe ata kundërsulmojnë në mënyrë të dëshpëruar.
  Tashmë është shtator... Shirat kanë filluar të bien... Trupat cariste, duke mbushur kufomat e kinezëve, morën Mynihun dhe Hamburgun dhe po lëvizin drejt rajonit të Ruhrit. Gjëja më e rëndësishme në industrinë gjermane.
  Dhe gjermanët po luftojnë dëshpërimisht.
  Natasha lufton në tankun e saj dhe rënkon:
  - Do të jetë jashtëzakonisht e vështirë për nazistët!
  Dhe shtypni butonat e levës me gishtërinjtë tuaj të zhveshur. Dhe ai do të gjuante me predha mbi nazistët.
  Dhe pastaj Zoya do t'ju godasë. Dhe gjithashtu me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur.
  Dhe ai gjithashtu do të këndojë:
  - Rusia është ajo që është kundër Hitlerit!
  Dhe atëherë Aurora do të bëjë një lëvizje agresive. Dhe gjithashtu me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur:
  - Për rrugën ruse!
  Dhe pas tyre Svetlana do të gjuajë gjithashtu një predhë vrasëse. Do të shpojë një tank gjerman dhe do të kërcëjë:
  - Për Carin Vladimir Kirillovich!
  Dhe ai gjithashtu do të tregojë gjuhën e tij.
  Vajzat u egërsuan këtu.
  Alenka në një tank të rëndë gjithashtu shtyp nazistët. Dhe i rrah ata nga një distancë e gjatë.
  Luftëtari këndoi:
  - Gjysmën e botës e nënshtrova me gjoksin tim!
  Dhe gjokset e Alenkës me thithkat e kuqe të ndezura.
  Dhe pastaj Anyuta do t'ju godasë me gishtat e saj të zhveshur. Do të godasë një tank fashist dhe do të flasë:
  - Unë jam një vajzë superstar! Në librat e historisë!
  Dhe ai do të zhveshë dhëmbët ...
  Dhe pastaj Agustini do të gjuajë një predhë vrasëse. Ai do të shkatërrojë nazistët dhe do të fërshëllejë:
  - Ushtria jonë qoftë më e forta!
  Dhe do të lëvizë edhe këmbët...
  Dhe Maria do t'i ndjekë ata dhe do të mundë nazistët. Ai do të rrotullohet, duke blasfemuar në mënyrë agresive:
  - Ne jemi vajza të mëdha agresive!
  Dhe atëherë Marusya do të lëshojë diçka jashtëzakonisht vrastare dhe shkatërruese mbi nazistët. Dhe me ndihmën e këmbëve të zhveshura dhe vajzërore.
  Dhe pastaj ai këndon:
  - Ne jemi një humbje totale e armiqve!
  Shtatori kaloi në beteja shumë të ashpra. Gjermanët kundërsulmuan në mënyrë të dëshpëruar. Por në tetor, kur shirat erdhën më të dendura, ushtria cariste fitoi përsëri avantazhin. Dhe ajo filloi të përparojë drejt Ruhrit. Pas një sulmi të ashpër, Koenigsberg ra. Nazistët morën një tjetër shuplakë në fytyrë.
  Dhe në jug të Francës, trupat cariste rrethuan Toulon. Pra, nazistët kaluan një kohë jashtëzakonisht të keqe.
  Hitleri ishte tërbuar, por ndërsa ishte në Berlin. Pozicioni i tij doli të ishte i dobët.
  Është e qartë se askush nuk donte të dëgjonte negociatat. Por nazistët u mbërthyen si miza.
  Në nëntor, trupat e ushtrisë cariste luftuan për të pushtuar pjesën më të madhe të rajonit të Ruhrit, duke privuar kështu Gjermaninë nga baza e saj kryesore e prodhimit.
  Në dhjetor, ushtria cariste pushtoi të gjithë jugun e Francës dhe hyri në Spanjë. Dhe në frontin gjerman, ajo më në fund pushtoi Ruhr. Për më tepër, toka të tjera gjermane u pushtuan gjithashtu. Dhe ushtria cariste zbarkoi gjithashtu në Danimarkë.
  Hitleri ishte tërbuar si një djall në kafaz, por ai nuk mund të bënte asgjë.
  Në Krishtlindjet Katolike, trupat mbretërore u zhvendosën drejt Parisit. Pavarësisht borës dhe ngricave, ekuipazhi i Natashës ishte zbathur dhe me bikini.
  Gjermanët u dorëzuan gjithnjë e më shpesh. Dhe francezët nuk donin të luftonin fare me rusët.
  Ndërsa thyente një bateri gjermane, Natasha tha:
  - Pra, në fakt, çfarë llogariste Adolf i pushtuar kur filloi një luftë me ne?
  Zoya me flokë të artë tha logjikisht:
  - Ndoshta sepse, kur të biem nën presion, do të biem si monedha nga xhepi i vrimës!
  Aurora shtypi një arrë me gishtat e saj të zhveshur. Pastaj ajo e hodhi atë në gojë dhe vuri në dukje racionalisht:
  - Historia mëson se nuk mëson asgjë!
  Svetlana shtypi gishtat e saj të zhveshur në butonin e levës. Ajo rrëzoi një top tjetër gjerman dhe u përgjigj:
  - Le të jemi luftëtarë të mëdhenj!
  Luftëtarët, siç mund ta shihni, janë vërtet të vendosur të luftojnë dhe të fitojnë.
  Oleg Rybachenko, një djalë zbathur, nxiton me pantallona të shkurtra dhe me një bust të zhveshur dhe muskuloz. Ai madje lëkundet dhe gjëmon:
  - Ne do të mundim Krauts! Ne do të mundim Krauts! Dhe shkelmoni bythën tuaj!
  Dhe djali ka dhëmbë kaq të bardhë, perla! Thjesht një terminator i ri dhe i papërkulur.
  Oleg Rybachenko gjuan duke vrapuar. Vret fashistët dhe këndon:
  - Fryma ruse është fuqia e mbretërve, mposhti Krautët!
  Djali hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe këndoi:
  - Vals rus, lind agimi - në lavdinë e mbretit!
  Ai me të vërtetë doli të ishte një djalë shumë luftarak. Dhe i rreh fashistët deri në ditën e parë.
  Dhe vajzat luftojnë në mënyrë aktive. Këtu është Mirabela... Gjithashtu një pilot i klasit të lartë. Askush nuk mund ta ndalojë atë. Ajo rrëzon Krauts dhe këndon duke nxjerrë dhëmbët:
  - Vajze e cmendur! Këtu është shenja e saj!
  Dhe ai do të marrë dhe do të lëshojë një raketë!
  Po, kështu janë gratë këtu! Kur vajzat ruse luftojnë, asnjë forcë nuk mund t'i rezistojë atyre.
  Mirabela rrëzoi shtatë aeroplanë gjermanë me një shpërthim prej pesë topash ajri dhe cicëroj:
  - Car Vladimir Kirillovich është Zoti ynë!
  Dhe vajza godet këmbët zbathur në xhami.
  Dhe gjithashtu Albina dhe Alvina po luftojnë në qiell.
  Ata ishin vjedhës kaq të mrekullueshëm. Gjithnjë e më shumë llogari të reja po mblidhen. Dhe në të njëjtën kohë ata këndojnë:
  - Në qiell jemi perfeksion! Ne jemi perfeksion aces! Nga një buzëqeshje në një gjest - përtej çdo lavdërimi!
  Albina rrëzoi katër avionë gjermanë me një breshëri dhe cicëroj:
  - Oh, çfarë lumturie! Çfarë përsosmërie në betejë!
  Alvina preu pesë avionë gjermanë dhe vazhdoi:
  - Njihni përsosmërinë në betejë! Dhe ideale e lezetshme!
  Luftëtarët kënduan në kor, duke i prerë fashistët:
  - Vajzat! Vajzat më të ftohta! vajza! Vajzat më të ftohta!
  Ata demonstruan entuziazmin e tyre agresiv. Në fakt, asnjë nga aset e Hitlerit nuk u detyrua të zbriste.
  Por fashistët, natyrisht, janë nën presion të egër.
  Hitleri është në një bunker në Berlin dhe po bombardohet atje si një kacabu. Çfarë donte ai? Fashisti numër një ka mbaruar! Ai doli kundër Rusisë cariste, dhe tani ai vetë po shtypet si një kacabu.
  Car Vladimir Kirillovich aktualisht po bën një pushim nga dimri në brigjet e Oqeanit Indian. Para tij kërcejnë vajza të bukura të racave dhe kombësive të ndryshme.
  Megjithatë, mbretit nuk e ka problem të shikojë luftimet e gladiatorëve. Për shembull, dy vajza kundër dy bukurosheve.
  Ata luftojnë me shpata plastike për të mos lënduar njëri-tjetrin. Megjithatë, ata luftojnë në mënyrë të dëshpëruar.
  Këta janë luftëtarët. Ka një shkëmbim të furishëm goditjesh. Dy bionde dhe dy flokëkuqe...
  Car Vladimir pyeti Field Marshall Vasilevsky:
  - Cila është gjëja më e vështirë në luftën me gjermanët?
  Marshalli i fushës u përgjigj sinqerisht:
  - Fito besim! Vetëm në fillim, kur armiku filloi të përparonte, nuk u ndjeva rehat. Dhe tani kemi filluar të fitojmë dhe gjithçka është e qartë për armiqtë tanë! - Marshalli Vasilevich, ky strateg i madh, pinte verë.
  Vladimir Kirillovich logjikisht vuri në dukje:
  - Është jashtëzakonisht e vështirë të fitosh gjatë gjithë kohës! Por ne u treguam të aftë për shumë! Dhe tani do të ketë kohë, dhe e gjithë bota do të bëhet paqësore!
  Marshalli Vasilevsky konfirmoi:
  - Unë besoj në të!
  Vajzat kishin mavijosje në trupin e tyre të zhveshur dhe dukeshin jashtëzakonisht nervoze.
  Ata luftuan, natyrisht, jo si në kohën e Romës së Lashtë - ata u përpoqën të mos i shkaktonin shumë dëm vetes. Por ata vepruan në mënyrë aktive.
  Ndërkohë luftimet vazhduan. Në janar, trupat cariste pushtuan Parisin në lëvizje. U mor edhe kryeqyteti i Danimarkës, Kopenhaga. Trupat gjermane po dobësoheshin. Rusët vazhduan të përparonin në vetë Gjermaninë. Fritz luftuan në mënyrë të dëshpëruar, por forca e tyre u thye.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i pavdekshëm kërceu zbathur në dëborë dhe nxitoi në sulm përpara të gjithëve, plotësisht pa frikë nga zjarri. Dhe duke fishkëllyer:
  - Kush është mësuar të luftojë për fitore,
  Ai me siguri do t'i mposhtë armiqtë e tij ...
  Ai qesh me gëzim dhe do të arrijë shumë,
  Dhe Hitleri do të goditet fort!
  Dhe këmba e zhveshur e djalit hedh një granatë! Dhe ai nxjerr dhëmbët e tij të mëdhenj me perlë përtej viteve të tij. Po, ai tashmë ka një gojë si ujku. Do të gërryejë çdo fyt.
  Dhe vajzat me tanke po lëvizin nga jugu në veri të Gjermanisë. Ata janë gati të dalin në det. Dhe vetëm tokat afër Berlinit dhe Pomeranisë do të mbeten me Krauts.
  Natasha, duke rrëzuar tanket fashiste, vërejti:
  - Dhe lufta është argëtuese në mënyrën e vet!
  Zoya, pasi goditi nazistët, ra dakord:
  - Sa më mirë bëhet! Sidomos kur fitojmë!
  Aurora, duke qëlluar me gishtat e saj të zhveshur, tha:
  - Çdo gjë e pamundur është e mundur në univers, thjesht mos të duhet pak...
  Dhe vajza me flokë të kuqe do të qeshë shumë!
  Luftëtarët dridhen nga gëzimi dhe inati i tërbuar. Dhe ata shtypin gjermanët.
  Në të njëjtën kohë, trupat cariste po përparojnë nëpër Spanjë dhe tashmë po i afrohen Seviljes.
  Olga në një transportues të blinduar të personelit qëllon mbi gjermanët dhe trupat e policisë.
  Spanjollët vendas nuk ofrojnë pothuajse asnjë rezistencë. Një tjetër shtet po bie nën sëpatën e Rusisë.
  Oleg qëlloi dhe këndoi:
  - Aerobatikë, do të jetë bash me bash!
  Dhe partneri i saj Alice shkroi në Twitter:
  - Madhështia e rusëve u njoh nga planeti,
  Fashizmi u shtyp me një goditje shpate...
  Ne jemi të dashur dhe të vlerësuar nga të gjitha kombet e botës,
  Le të durojmë carizmin e madh të shenjtë!
  Dhe vajzat do të godasin me shuplakë dhe do të shtypin gishtat e tyre të zhveshur në levë.
  Lufta midis perandorisë cariste të Vladimir Kirillovich Romanov dhe Gjermanisë fashiste vazhdon.
  Trupat ruse e kanë çliruar pothuajse plotësisht Francën nga hordhitë naziste. Shkurt 1957... Ushtria cariste çliron Portugalinë.
  Më 23 shkurt, njësitë ruse nga Danimarka dhe vetë Gjermania u bashkuan.
  Oleg Rybachenko, ky djalë i përjetshëm, spërkat në baltë me këmbët e tij zbathur. Majori fëmijë bërtet me vete në majë të mushkërive:
  - Lavdi Carit rus Vladimir të Tretë! Do ta pres Hitlerin, do ta mas me kamxhik!
  Dhe djali bërtet përsëri dhe hedh një disk të mprehur ashpër me gishtat e tij të zhveshur. Dhe do ta godasë në fyt fashistin. Dhe pastaj ai hedh një bumerang me këmbën e tij të zhveshur e fëminore dhe menjëherë preu fytin e pesë Krautëve.
  Po, ideja e keqe e Hitlerit për të sulmuar një perandori të tillë.
  Natasha dhe ekipi i saj përfundojnë gjermanët e fundit në Portugali. Rezervuari i tyre është i paepur në shkatërrim.
  Dhe ata gjithashtu shtypin butonat e levës me gishtat e tyre të zhveshur, duke kryer një shkatërrim të furishëm.
  Zoya qëlloi, theu topin gjerman dhe këndoi:
  - Për Rusinë dhe lirinë deri në fund!
  Aurora, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur, e goditi nazistin dhe cicëroj me zemërim:
  - Zoti e ruaj mbretin!
  Svetlana gjithashtu u ndy, duke shtypur butonat e levës me gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti:
  - Sovran i fortë!
  Vajzat mundin fashistët. Por më pas u shfaq një tank i ri Hitler "Mouse"-4. Një model shumë i fuqishëm - me peshë treqind ton dhe një armë 310 mm. Mund të depërtojë në një distancë të gjatë, por vetë ka forca të blinduara aq të trasha sa tanku Kondratenko-6 nuk do ta marrë atë nga asnjë kënd.
  Natasha urdhëron:
  - Vajzat, duhet të afrohemi dhe ta ngjitim në pjesën e poshtme të anës, midis rrotullave - kjo është mundësia jonë e vetme!
  Zoya goditi topin gjerman me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Fati po të jep mundësinë e fundit, por nxito! Në shi, breshër dhe borë!
  Agustini gjithashtu trokiti dhe cicëroj:
  - Mundësia e fundit, të jep fati! Rroftë ecja dhe vrapimi i përditshëm!
  Dhe gjithashtu me gishta të zhveshur, dhe si do të përdredhë. Dhe ai do të thyejë fashistët.
  Svetlana bërtiti:
  - Për kufij të rinj dhe fitore të mprehta!
  Tanku rus nxitoi, duke rritur shpejtësinë. Dhe vajzat do ta marrin dhe do të këndojnë:
  - Sovran i fortë, mosha më e lavdishme, Car ortodoks, mbretëro për lavdi, për lavdinë tonë!
  Dhe përsëri ata shpejtuan, duke u larguar nga një predhë e rëndë e dërguar nga arma që kishte gjermani "Maus"-4. Vajzat bërtitën:
  - Të mos përkulemi mbi bririn e dashit! Kështu që ti Hitler - vdis!
  Dhe tanku i tyre po përshpejtohet. Është si një boksier i vogël që sulmon një të madh. Por sigurisht që shanset janë pesëdhjetë e pesëdhjetë.
  Natasha, duke parë lëvizjen e rezervuarit, kujtoi se si ajo boksoi me një burrë në ring. Ajo humbi grushtet dhe u rrah, por ajo u mbajt. Dhe pastaj ajo këputi me besim. Dhe ajo kapi lëvizjen e armikut që po afrohej dhe e goditi atë në mjekër. I rrëzuar!
  Ajo mori një mijë rubla ari. Një vajzë e tillë luftarake. Nëse e jep, do ta japë!
  Natasha tundi këmbën e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Kjo nuk është beteja e fundit, por është vendimtare! Për lavdi të Atdheut, për Atdheun dhe nderin!
  Dhe pastaj tanku i tyre rrëshqet anash dhe dërgon një predhë... Zoya përdori gjithashtu gishtat e saj të zhveshur, një vajzë me flokë të artë dhe e shkathët si një majmun. Dhe "Mouse"-4 filloi të shpërthejë. Predhat e tij kishin shpërthyer qartë. Dhe atëherë kullat do të grisen, dhe ajo do të fluturojë lart në ajër!
  Vajzat bërtasin njëzëri:
  - Fitore! Fitore e lezetshme!
  Dhe një tank tjetër në listën e tyre!
  Më 1 mars 1957, trupat ruse filluan të kalonin Elba. Duket sikur Hitleri po shkelej.
  Djali Oleg Rybachenko, zbathur, me këmbën e fëmijës së tij, hodhi një granatë, fundosi një tank fashist dhe bërtiti:
  - Për kufij të rinj, të pandërprerë!
  Ekuipazhi i tankeve të Alenkës kthehet në lindje. Gjermania Perëndimore dhe Franca tashmë janë çliruar. Vetëm tokat midis Oderit dhe Elbës mbetën nën kontrollin nazist. Epo, edhe Britania dhe Irlanda. Forcat e fundit të nazistëve janë aty.
  Alenka, duke gjuajtur në bateritë fashiste, thotë:
  - Tsarevich Nikolai,
  Nëse duhet të mbretërosh...
  Kurrë nuk harrojmë -
  Ushtria lufton trimërisht!
  Dhe tani një predhë tjetër është dërguar me këmbë zbathur. Dhe ai ra në një armë Fritz.
  Anyuta gjithashtu gjuan me gishta të zhveshur. Ai godet fashistin dhe vrumbullon në majë të mushkërive:
  - Unë jam lloji i vajzës që e bën Hitlerin të vjellë!
  Më pas, thonjtë e zjarrtë të Agustinit. Ajo është gjithashtu një djall i vogël me gjuajtje të mprehtë dhe gjëmon:
  - Në portat e ferrit!
  Dhe përdor këmbë zbathur.
  Maria qëllon pas saj. Në të njëjtën mënyrë ai e merr dhe e godet, dhe bërtet:
  - Askush nuk do të më ndalë, tigresha, askush nuk do ta mposhtë vajzën zbathur, dhe unë do të rrihem kudo!
  Dhe pastaj Olimpiada do të shpërthejë. Dhe ai do të rrëzojë një tank gjerman, duke shqyer frëngjinë e tij si një kapak kërpudhash.
  Dhe shaka:
  - Për kufij të rinj, të lezetshëm!
  Dhe ai do të tregojë përsëri gjuhën e tij!
  Vajzat thjesht po e shtyjnë veten dhe po përparojnë në mënyrë të dëshpëruar. Dhe fashistët po mbyten nën goditjet e tyre.
  Më 2 mars 1957, forcat e fundit naziste në Portugali kapitulluan. U bë e qartë se agimi i fashizmit po perëndonte. Më saktë, a është gdhirë? Perëndimi i makthit të diellit!
  Dhe trupat ruse po përparojnë. Gjermanët po hedhin gjithnjë e më shumë armët dhe po dorëzohen.
  Ata bien në gjunjë. Të dy vajzat ruse dhe kineze puthin këmbët e tyre zbathur.
  Duket kaq e lezetshme dhe e lezetshme. Dhe fashistët po copëtohen e po presin.
  Ekuipazhi i Natashës është tashmë në trenin që do të luftojë në veri, me Krauts.
  Vajzat janë ulur në ndarjen e tyre. Ata luajnë letra duke i mbajtur me gishtat e tyre të zhveshur.
  Natasha vuri në dukje:
  - Është interesante, kur të marrim Berlinin, çfarë do të ndodhë më pas?
  Zoya u përgjigj me besim:
  - Tjetra do të jetë Londra!
  Aurora qeshi dhe pyeti përsëri:
  - Dhe pastaj?
  Zoya deklaroi me vendosmëri:
  - Amerika Latine do të jetë e jona! Nuk do të qëndrojmë në ceremoni me nazistët!
  Svetlana u pajtua me këtë:
  - Sigurisht që nuk do ta bëjmë! Le të pushtojmë të gjithë botën!
  Natasha konfirmoi me entuziazëm:
  - Dhe atëherë do të ketë paqe, në të gjithë botën!
  Vajzat këndonin në kor, duke kompozuar ndërsa shkonin;
  Lavdi Rusisë së Madhe të Carizmit,
  Aty ku Vladimiri ulet në fron...
  Ne do të shtypim hordhitë e fashizmit të keq -
  Lavdi ushtrisë dhe monolitit tonë!
  
  Zemrat u kalitën me besim të madh,
  Toka jonë Nënë me gjithë zemër...
  Ne jemi bijtë e Car Nikollës,
  Dhe ata nuk vdiqën për të kot!
  
  Atdheu ynë, ti je më i dashur se çdo gjë tjetër,
  Le të hedhim një fishekzjarre qiellore me krahë...
  Ju po luftoni edhe Atdheun,
  Epo, le të vdesin të gjithë nazistët!
  
  Hitleri donte të merrte tokat tona,
  Dhe qeni i keq tentoi të vriste mbretin...
  Por ne jemi të guximshëm, ne nuk e pranojmë këtë,
  Pra, më kot na sulmoi fashizmi!
  
  Mbreti është një sundimtar i sjellshëm dhe i mençur,
  Një shqiponjë mali fluturon mbi planet...
  Vladimiri do të jetë sundimtari i hordhisë,
  Miqësia jonë është si një monolit prej çeliku!
  
  Le t'i heqim mbështetjen nga këmbët Fritz-it,
  le të mbytet Hitleri në një lak...
  Ne do t'ia dorëzojmë turpit ekzekutimet mizore,
  Kush vepron si i keq në tokë!
  
  Forca mbretërore dhe mençuria mbretërore,
  Ai do të shkatërrojë fashistët pa masë...
  Më besoni, Hitleri bëri diçka vërtet marrëzi,
  Dhe tani jeta e tij është si një fije!
  
  Pra respektoni mbretërit e mëdhenj,
  Nuk ka Romanov më të ftohtë në Tokë...
  Në betejën e nazistëve, goditni zemrat,
  Për të hapur rrugën drejt arritjeve dhe ëndrrave!
  
  
  Pjetri i Madh na çoi në det,
  Aleksandri pushtoi Parisin...
  Po, ndonjëherë ka ndodhur pikëllimi,
  Por Rusia mbrohej nga një kerubin!
  
  Gjithçka është e bukur me ne,
  Edhe vajza edhe djem, më besoni...
  Mbreti sundon, ju e dini me të drejtë -
  Edhe sikur një bishë e keqe të rënkojë në prag!
  
  Nuk ka kufij, besoni në përsosmëri,
  Së shpejti do të ketë mbretër të komunizmit...
  Le t'i hapim dyert e lumturisë,
  Mallkuar fashizmi i shkatërruar!
  
  Për Rusinë, momenti historik nuk është vendosur,
  Më besoni, ne do ta mposhtim armikun ...
  Vajzat janë zbathur, sikur në Spartë,
  Epo, Cari ynë Vladimir është vetëm!
  
  Ne besojmë në Rod - Zotin e Madh,
  Çfarë krijoi sllavët e përsosur...
  Ne luftojmë për nder dhe liri,
  Ne godasim nazizmin!
  
  Ju jeni familja më e madhe Romanov,
  Gjithmonë do të sundojë Rusinë...
  Mbret i madh, fluturimi më i lartë,
  Satani nuk do ta thyejë shqiponjën!
  
  Për dashurinë për Rusinë e madhe,
  Ne dërgojmë ushtarë në betejë ...
  Ne lavdërojmë fytyrat e shenjtorëve nga ikonat,
  Në fund të fundit, çdo luftëtar është gjithashtu një mbret!
  
  Na digjet zemra për Atdheun,
  Ne vajzat jemi të ashpër në betejë...
  Ne do të hapim derën e hapësirës, dije
  Dhe unë do ta vras Adolfin si një kurvë!
  
  Ka mbetur vetëm pak kohë deri në Berlin,
  Ne do të hyjmë duke mbajtur lavdinë e mbretërve...
  Mosha e vjetër nuk na kërcënon vajzave,
  Më besoni, nuk do të derdhemi me ujë!
  
  Le t'i varrosim ata që janë të këqij dhe të poshtër,
  Dragoi do të mposhtet me guxim...
  Dhe ne kemi ikona të arta,
  Rodnoveria është një ligj i përjetshëm!
  
  
  
  
  Türkiye HYRË NË LUFTËN E DYTË BOTËRORE
  Më 1 shtator 1942, Turqia hyri në luftë kundër BRSS. Arsyeja është e qartë - etja për hakmarrje për humbjet e mëparshme dhe dëshira për të kapur Bakun. Veç kësaj, rol luajti edhe diplomacia gjermane, e cila u premtoi osmanëve male prej ari. Në çdo rast, turqit vendosën se nuk kishte kuptim të prisnin më dhe se ata nuk ishin pastrues, por mund të kishin edhe kohë për të luftuar.
  Si rezultat, tridhjetë divizione turke sulmuan Transkaukazinë Sovjetike.
  Brenda pak ditësh ata morën Batumin dhe mundën të rrethojnë Jerevanin.
  Si përgjigje, Stalini u detyrua të tërhiqte një pjesë të rezervave në zhvillim dhe t'i transferonte ato në Transkaukazi.
  Komanda sovjetike u detyrua të shtyjë ofensivën në Stalingrad. Gjermanët, nga ana tjetër, ishin në gjendje të arrinin më shumë në drejtimin Kaukazian dhe të merrnin Ordzhonikidze dhe Grozny. Dhe vetëm duke u tërhequr në male, trupat sovjetike ishin në gjendje të ndalonin nazistët.
  Në të njëjtën kohë, britanikët e shtynë operacionin Pishtari, nga frika e përfshirjes së Turqisë në armiqësitë kundër Britanisë.
  Nga fundi i dhjetorit 1942, nazistët megjithatë pushtuan Stalingradin. Ata u vendosën atje. Trupat sovjetike përparuan, por pa sukses në qendër - operacioni Rzhev-Sychov doli të ishte shumë i kushtueshëm. Sidoqoftë, Fuhrer ende shpalli luftë totale, pasi Rajhu i Tretë nuk kishte burime të mjaftueshme.
  Në shkurt, Ushtria e Kuqe mblodhi forcat e saj dhe u përpoq të sulmonte gjermanët nga krahët e Stalingradit. Por nazistët tashmë kishin arritur të rigruponin forcat e tyre dhe ishin gati të zmbrapsnin goditjet.
  Operacioni Pishtari gjithashtu filloi në shkurt. Gjermanët ishin gjithashtu gati dhe pas dy javësh luftime të ashpra, ndaluan britanikët.
  Amerikanët nuk kanë zbarkuar ende në Kazablanca dhe Tunizi. Luftimet në Afrikë janë ndalur sërish.
  Hitleri ende po grumbullonte forca... Në mars Ushtria e Kuqe kreu operacionin Rzhev-Sychov për të tretën herë, betejat zgjatën një muaj të tërë, pa shumë sukses.
  Në qershor, nazistët mblodhën forcën dhe lëvizën përgjatë Vollgës, duke u përpjekur të ndërpresin forcat sovjetike në Kaukaz dhe të arrijnë në Detin Kaspik.
  Tanke të reja gjermane morën pjesë në betejat: "Tigri", "Pantera", "Luani".
  Si dhe armën vetëlëvizëse "Ferdinand".
  Gjermanët ishin më të fortë se në historinë reale, të pa rrahur dhe me trupa të freskëta.
  Shtetet e Bashkuara praktikisht nuk bombarduan Rajhun e Tretë, gjë që bëri të mundur rritjen e prodhimit të tankeve dhe armëve vetëlëvizëse. Dhe gjithashtu filloni serinë "Luan". Sidoqoftë, rezervuari doli të ishte shumë i shtrenjtë dhe i rëndë; shpesh prishej dhe mbërthehej. Por armatura e saj anësore e pjerrët e trashë 100 mm e bëri automjetin një mjet të mirë përparimtar. Avantazhi i tankut Lev ishte topi i tij i fuqishëm, por disavantazhi ishte pesha e nëntëdhjetë. E cila reduktoi lëvizshmërinë e makinës.
  Betejat treguan se ky tank ende mund të bëjë diçka në tokë të sheshtë.
  Armatura anësore e Panterës doli të ishte e dobët, gjë që rriti humbjet. Tiger rezultoi të ishte rezervuari më efektiv i zbulimit. Anët e saj ishin të mbuluara me forca të blinduara 82 mm, gjë që i bëri dyzet e pesë të pafuqishëm.
  Gjermanët përparuan relativisht ngadalë. Udhëheqja sovjetike në tërësi priste pikërisht një opsion të tillë dhe përgatiti, ngriti trupa.
  Vërtetë, ndryshe nga Bulge Kursk, fashistët janë shumë më të fortë dhe më të sigurt.
  Dhe terreni është më i përshtatshëm për sulm sesa për mbrojtje. Dhe Krauts gjithashtu kanë më shumë avionë, tanke dhe këmbësorie. Dhe nuk është e lehtë të furnizosh trupat sovjetike nëpër Vollgë.
  Kështu, nazistët, duke thyer linjat e mbrojtjes, përparuan. Arritëm sukses pas suksesi.
  Pas tre muaj luftimesh kokëfortë, arritëm në Detin Kaspik.
  Stalini, duke u gjendur në një situatë të vështirë, donte të fillonte negociatat e paqes. Meqenëse është bërë e qartë se Kaukazi nuk mund të përmbahet. Por është jashtëzakonisht e vështirë të arrihet një marrëveshje me Hitlerin. Fashistët kërkojnë shumë. Dhe nëse u dorëzohesh atyre, ata do të të hanë. Po armëpushimi? Hitleri nuk e do këtu. Dhe sigurisht aleatët janë pasivë. Ata kanë frikë të vonojnë ndarjen shtesë.
  Fritzes lëviznin përgjatë bregut të Detit Kaspik. Dhe më në fund u bashkuan me turqit. Çfarë gëzimi ishte!
  Vajzat e bukura gjermane i detyruan të burgosurit sovjetikë të puthin këmbët e tyre zbathur. Ata e bënë atë me bindje. Dhe ata goditën takat e tyre të zhveshura.
  Kështu u krye kapja. Dhe gjermanët çarmatosën njësitë sovjetike.
  Pastaj Stalini i ofroi paqe Fuhrer-it - duke rënë dakord të hiqte dorë nga i gjithë Kaukazi, madje edhe Leningradi dhe Karelia. Plus paguaj njëqind vjet dëmshpërblime.
  Fyhreri, pasi u mendua pak, pranoi ofertën dhe paqja u lidh më 7 dhjetor 1943.
  Aleatët e morën këtë si tradhti! Dhe vendosën sanksione kundër Stalinit dhe BRSS!
  Dhe propaganda sovjetike e paraqiti dorëzimin aktual si një fitore të madhe. Ata thonë se, pasi u braktisën nga aleatët, ata ruajtën shtetin Sovjetik dhe Moska nuk u mor kurrë.
  Dhe nazistët, natyrisht, filluan një ofensivë nga Kaukazi në Lindjen e Mesme dhe forcuan grupin e Rommel. Në fund të marsit 1943, e gjithë Lindja e Mesme dhe Egjipti u pushtuan nga forcat fashiste superiore. Për më tepër, betejat treguan se Pantera lufton me sukses kundër Churchillëve anglezë dhe Cromwells, por këta të fundit nuk mund ta depërtojnë atë kokë më kokë.
  Për më tepër, gjermanët u ngurtësuan në betejat me rusët dhe mundën lehtësisht trupat koloniale britanike.
  Në prill, nazistët u zhvendosën në Sudan. Dhe më në fund morën Gjibraltarin, duke filluar pushtimin e Marokut. Churchill gjithashtu u përpoq të testonte ujërat për paqe. Por Hitleri, pasi i dha dorën vetes në lindje, tha jo!
  Dhe nazistët u zhvendosën nëpër Afrikë. Ata u vonuan më shumë nga komunikimet e zgjatura, rrugët e këqija apo mungesa e plotë e tyre, klima e vështirë dhe distancat e mëdha.
  Sidoqoftë, gjermanët përparuan. Dhe ata lëvizën përgjatë kontinentit të errët. Edhe pse, natyrisht, tanket e tyre, veçanërisht Tiger-2 dhe Lion, ishin mjaft të ngadaltë në xhungël. Nga rruga, gjermanët prezantuan gjithashtu një "Panterë" të lehtë në serinë e tyre, me peshë njëzet e gjashtë tonë, e cila ishte shumë e nevojshme për luftën në Afrikë.
  Siç treguan operacionet luftarake, një tank i tillë, megjithatë, nuk kishte ndonjë avantazh thelbësor ndaj T-4, përveç një motori më të fuqishëm, por edhe pllaka të blinduara të prirura.
  Nga fundi i vitit 1944, gjermanët morën armën vetëlëvizëse E-10, e cila peshonte dymbëdhjetë tonë, kishte një siluetë shumë të ulët dhe forca të blinduara shumë të pjerrëta. Një makinë e tillë është vërtet e domosdoshme për Afrikën.
  Sidomos nëse vajzat luftojnë për të. Dhe vajzat janë përgjithësisht super dhe me klas.
  Gerda dhe Charlotte udhëtojnë nëpër xhungël dhe shkatërrojnë britanikët dhe amerikanët. Këto janë me të vërtetë vajzat që ju duhen! Nuk mund të gjesh as më të ftohta në njëqind miljet e ardhshme të territorit. Vajzat duan të vrasin - këto janë vajza të lezetshme!
  Kështu ata i kapën luftëtarët e zinj dhe i detyruan të puthin këmbët e zbathura të bukurosheve. Është gjithashtu e qartë menjëherë - vjedhje e rëndë! Dhe ata luftojnë për veten e tyre, duke grushtuar makinat angleze nga një distancë e gjatë.
  Arma e tyre vetëlëvizëse po i afrohet tashmë Pretorias, kryeqytetit të Afrikës së Jugut. Vajzat qëllojnë veten, shpojnë Churchillin me një bërthamë tungsteni dhe këndojnë:
  - Në Afrikë ka peshkaqenë, në Afrikë ka gorilla, në Afrikë ka më shumë krokodilë! Ata do t'ju kafshojnë, rrahin dhe ofendojnë! Fëmijët nuk shkojnë për shëtitje në Afrikë! Në Afrikë ka një grabitës, në Afrikë ka një zuzar, në Afrikë është Barmaley i tmerrshëm! Ai do t'ju kafshojë, rrahë dhe ofendojë! Dhe vajzat e tij duhet të copëtohen!
  Në shkurt 1945, bastioni i fundit i britanikëve në Afrikë në ishullin e Madagaskarit ra.
  Kështu që tani Britania e ka humbur pozitën e saj edhe atje. Në të njëjtën kohë, gjermanët pushtuan Iranin dhe Indinë. Ata treguan forcën e tyre fenomenale.
  Dhe në maj 1945, nazistët kryen një ulje në Britani. Pas tre javësh luftimesh kokëfortë, Londra ra. Një muaj më vonë, Irlanda u kap.
  Kishte një qetësi të përkohshme në tokë, por në det lufta vazhdoi. Shtetet e Bashkuara mbetën të vetme kundër Rajhut të Tretë, aleatëve të tij dhe Japonisë. Por tani për tani, Amerika është jashtë shtetit dhe nuk mund ta marrësh kaq lehtë.
  Në Rajhun e Tretë, u prezantua rekrutimi universal i punës dhe prodhimi i avionëve dhe anijeve filloi të rritet.
  U ndërtuan si luftanije ashtu edhe aeroplanmbajtëse. Dhe sigurisht lufta e nëndetëseve ishte në ecje të plotë. Dhe atëherë nuk kishte mëshirë për askënd nga anijet amerikane.
  Në vjeshtë, ose më saktë, në nëntor të vitit 1945, gjermanët pushtuan me guxim Islandën dhe më pas krijuan ura në Argjentinë. Megjithatë, lufta në det vazhdoi për një kohë të gjatë. U deshën shumë mjete zbarkimi për të arritur në Amerikë. Dhe anijet nuk ndërtohen aq shpejt. Por sido që të jetë, Rajhu i Tretë po fitonte forcë. Viti i dyzet e gjashtë kaloi në një shkëmbim goditjesh në det. Dhe në 1947, gjermanët kishin transferuar tashmë operacionet ushtarake në Grenlandë dhe e kapën atë. Dhe nga atje nuk është shumë larg në Kanada!
  Nazistët planifikonin pushtime kolosale. Dhe në 1948, filloi një ofensivë kundër Kanadasë, dhe nga Brazili në Venezuelë së bashku me japonezët. Luftimet u zhvilluan shumë të ashpra.
  Gjermanët përparuan ngadalë por me siguri. Tanket e tyre të serisë E ishin më të avancuara se ato amerikane dhe treguan avantazhin e tyre në fushën e betejës. Por nga rruga, Yankees nuk janë aq të thjeshtë, dhe ata rezistuan me shumë kokëfortësi. Dhe ata nuk u përpoqën të dorëzoheshin.
  Edhe pse, natyrisht, kishte kaldaja. Amerikanët u futën në to. Pastaj hoqën dorë. Dhe të burgosurit puthnin këmbët e zhveshura dhe të pluhurosura të vajzave ariane.
  Së shpejti ra Kebeku dhe Toronto, pastaj qytetet e tjera. Nga maji deri në dhjetor 1948, gjermanët pushtuan pothuajse të gjithë Kanadanë, si dhe Venezuelën, Nikaraguan dhe pjesën më të madhe të Meksikës. Kjo është një situatë jashtëzakonisht e vështirë. Nga fillimi i vitit 1949, gjermanët kishin Shtetet e Bashkuara në një pincë çeliku. Më pas, më 11 janar, amerikanët tentuan të përdorin armë bërthamore për herë të parë në histori. Dhe ata nuk patën shumë sukses. Nga pesë bomba, katër vdiqën në aeroplanët e rrëzuar nga avionët gjermanë dhe njëra, kur shpërtheu, nuk shkaktoi dëme serioze në trupat gjermane.
  Si përgjigje, Krautët intensifikuan bombardimet e tyre të qyteteve dhe instalimeve ushtarake amerikane.
  Kështu që beteja vazhdoi me sukses të vazhdueshëm në favor të Wehrmacht. Kush kishte pajisje dhe stërvitje më të mirë të trupave. Po, dhe një numër i madh. Luftimet ishin shumë të ashpra. Në fillim të vitit 1949, divizionet gjermane, të huaja dhe japoneze pushtuan atë që kishte mbetur nga Meksika dhe hynë në Shtetet e Bashkuara nga veriu. Amerika është shtrydhur plotësisht. Dhe u bë e qartë se gjërat ishin të këqija për Shtetet e Bashkuara. Dhe deri në fund të verës, gjysma e territorit të perandorisë së shqiponjës, si dhe Alaska, ishin kapur tashmë.
  Gjermanët morën Uashingtonin dhe Nju Jorkun më 8 nëntor 1949. Dhe më 7 dhjetor 1949, mbetjet e ushtrisë amerikane u dorëzuan. Kështu përfundoi Lufta e Dytë Botërore. Më e përgjakshme e të gjitha luftërave dhe zgjati më shumë se dhjetë vjet!
  Dukej se paqja e shumëpritur kishte ardhur. Por Hitleri nuk donte të pranonte faktin se hegjemonia duhej të ndahej me Japoninë. Dhe më 20 prill 1953, Rajhu i Tretë sulmoi Tokën e Diellit që po lind. Një luftë e re shpërtheu. Për hegjemoninë botërore.
  Epërsia sasiore është në anën e Rajhut të Tretë, por edhe cilësore. Por japonezët po luftojnë me egërsi të madhe dhe heroizëm masiv.
  Megjithatë, nazistët ende mbizotërojnë. Megjithatë, lufta zgjati gati një vit. BRSS mbetet neutral. Stalini vdiq atje dhe ka një luftë serioze për pushtet.
  Japonia përfundimisht pushtohet nga Wehrmacht. Disa muaj më vonë, nazistët pushtuan edhe vendet e Amerikës Latine. Ata vendosin hegjemoninë mbarëbotërore.
  Reformat po ndodhin në vetë Rajhun e Tretë. Një fe e re është futur për të zëvendësuar krishterimin. Nuk ka Trinitet në të, vetëm një Zot suprem dhe i dërguari i tij - Adolf Hitler. Markë e vetme valutore, arsim i vetëm. Dhe gjithashtu poligamia e shenjtëruar nga feja. Dhe seleksionimi gjenetik është ende duke u zhvilluar në mënyrë aktive. Raca njerëzore po përmirësohet.
  BRSS ekziston ende në një formë të cunguar dhe i bën haraç nazistëve. Nikita Hrushovi sundon atje dhe përpiqet të mos ngacmojë bishën. Sidoqoftë, Hitleri tashmë ia ka nënshtruar vetes të gjithë botën. Dhe ai e shikon Rusinë si një njollë të kuqe. Por njeriu supozon dhe Zoti disponon.Më 20 prill 1957, Fuhreri u bë viktimë e një atentati pikërisht në ditëlindjen e tij. Dhe pikërisht në gjashtëdhjetë e tetë vjet mbretërimi i tiranit të egër u ndërpre. I cili pushtoi pothuajse të gjithë botën dhe donte të sulmonte përsëri BRSS më 22 qershor.
  Por siç e shohim me të, nuk funksionoi ...
  Hitleri u pasua nga Schellenberg. Hermann Goering vdiq nga abuzimi me drogën dhe grykësia. Himmleri ra në turp dhe Hitleri pushoi së besuari tek ai dhe më pas e hoqi atë. Schellenberg pasoi Himmlerin dhe mori postin e pasuesit. Përveç kësaj, Hitleri kishte fëmijë të marrë përmes fekondimit artificial. Por më i madhi prej tyre nuk ishte ende katërmbëdhjetë vjeç.
  Kështu që pasardhësit e Fuhrer nuk patën kohë për të trashëguar. Kështu Hitleri u bë perandor, por pa dinasti. Schellenberg nuk guxoi të vriste fëmijët e Fuhrer-it, por i largoi ata nga pushteti. Dhe ai vetë u bë Fuhrer dhe diktator.
  Lufta për pushtet zgjati disa vjet.
  Dhe më 1 maj 1961, Gjermania naziste megjithatë sulmoi BRSS. Kishte një përpjekje për të arritur: një planet - një perandori!
  Dhe trupat e Schellenberg ishin ende në gjendje të kapnin Moskën. Ushtria sovjetike ishte shumë inferiore në sasi dhe cilësi të pajisjeve ushtarake. Kapja e qyteteve kryesore të BRSS u zvarrit për gjashtë muaj për shkak të distancave të mëdha. Dhe pastaj lufta partizane zgjati edhe dhjetë vjet të tjera.
  Megjithatë, gjërat shpejt u qetësuan. Schellenberg ndoqi një politikë relativisht liberale dhe në vitin 1981 të gjithë rusët morën nënshtetësinë e Rajhut të Tretë. Liberalizimi përparoi gradualisht. Schellenberg vdiq menjëherë pas. Dhe shpërtheu një luftë serioze për pushtet. Më pas, si një kompromis, monarkia u rivendos dhe pasardhësi i drejtpërdrejtë i Kaiserit, Frederiku IV, u ngjit në fron. Në vitin 2001, u mbajt një referendum në të cilin të gjithë banorët e planetit Tokë morën shtetësi dhe formalisht të drejta të barabarta. Dhe në vitin 2017, kufizimet e fundit për hebrenjtë dhe romët u hoqën.
  Epokës së nacionalsocializmit i ka ardhur fundi. Megjithatë, njerëzimi është në një perandori të vetme, federale dhe monarkike. Eksploron hapësirën e jashtme.
  Në të, të gjithë janë zyrtarisht të barabartë, dhe ka një Senat dhe një Bundestag, ku deputetët zgjidhen nga e gjithë popullsia e Rajhut të Tretë. Dhe sipër tyre është Kaiser, perandori i gjithë planetit Tokë.
  Jeta, në përgjithësi, nuk është e keqe në aspektin material. Disiplina e rreptë, zhvillimi i shkencës dhe teknologjisë me organizim të shkëlqyer gjerman dhanë rezultate. Bujqësia është e shkëlqyer, nuk ka uri dhe ka një bollëk ushqimi edhe në rajonet e varfra të Afrikës. Të gjithë kanë një punë, të gjithë marrin rrogë dhe pensione. Arsimi dhe mjekësia janë falas. Po kështu, çerdhe dhe kopshte falas. Ushqimi kushton qindarka dhe çmimet për të gjitha produktet janë ngrirë për shumë vite. Kudo, edhe në Afrikë, ka rrugë; pothuajse të gjithë kanë ose një apartament ose shtëpi të veçantë. Të gjithë porsamartuarve u jepen menjëherë të paktën tre dhoma në një apartament me të gjitha lehtësitë. Ju mund të merrni një makinë ose ndonjë gjë me kredi. Madje shumë prej tyre kanë helikopterë personalë.
  Interneti është aktiv, të gjithë kanë televizorë dhe kompjuterë, dita e punës është vetëm katër orë. Të gjitha seksionet sportive janë falas, madje ju paguani për t'i ndjekur ato.
  Ata japin një pagesë të konsiderueshme për çdo fëmijë. Shërbimet komunale dhe transporti publik janë pa pagesë. Gjithçka u bë aq e rregullt dhe e rregulluar. Rrugët janë të pastra, janë shfaqur shumë robotë dhe automatizim. Rendi shembullor. Cigaret janë të ndaluara, megjithëse alkooli ende shitet, dhe birra e llojeve të ndryshme është pothuajse falas. Fëmijët në katering publik ushqehen gjithashtu falas.
  Shumë atraksione falas dhe dhoma kompjuteri.
  Vendbanimet njerëzore tashmë ekzistojnë në Hënë, Mars, Venus, Mërkur dhe hënat e Jupiterit.
  Njerëzit po përgatiten të hidhen drejt yjeve. Shumë gjëra tashmë janë shpikur.
  Me pak fjalë, doli mjaft mirë në përgjithësi. Dhe nuk kishte nevojë të përpunohej kaq shumë.
  NËSE ZYUGANOV DO TË TREGONI MË SHUMË GUXIM DHE LARGAMTHIM
  Në maj 1999, Zyuganov vendosi të mos miratojë kandidaturën e Stepashin, por të shkojë në zgjedhje të parakohshme në Duma. Komunistët dhe aleatët e tyre morën një vendim të konsoliduar për të votuar kundër Stepashin. Për më tepër, ata u ofenduan dhe u privuan nga pozitat e tyre në qeveri. Një vendim i tillë do të kishte qenë më i mundshmi në histori nëse Zyuganov nuk do të ishte një kalë trojan në kampin komunist, i cili minoi dhe kompromentoi idetë e majta.
  Zgjedhjet e parakohshme parlamentare premtuan shumë përfitime për komunistët, duke përfshirë edhe për shkak të më pak konkurrentëve dhe imazhit të dëshmorëve.
  Dhe kjo tregoi se komunistët nuk janë kapur fare për karriget e tyre, por janë më parimorë.
  Herën e dytë Yeltsin solli përsëri Stepashin, dhe më pas mori Aksenenkon për herë të tretë. Duma përsëri nuk e miratoi dhe u mor dhe u shpërbë. Zgjedhjet e reja ishin planifikuar për në shtator.
  Kokëfortësia e parlamentit ndryshoi disi rrjedhën e historisë. Bombardimi i Jugosllavisë zgjati më shumë - pasi Millosheviqi shpresonte për ndihmë nga Rusia. Dhe shpërbërja e parlamentit i dha opozitës një shans për të fituar.
  Komunistët arritën të fusin sërish në votim fajësimin e Jelcinit.
  Dhe përsëri ishte pak e shkurtër, këtë herë vetëm dy vota. Deputetët u shqetësuan për afërsinë e zgjedhjeve parlamentare dhe rrezikun e moskalimit në to.
  Duma u shpërbë dhe Jelcin emëroi Aksenenko pak të njohur si kryeministër me dekret.
  Në përgjithësi, shpresat e Zyuganovit se zgjedhjet do të mbaheshin ishin të justifikuara. Presidenti i sëmurë dhe i dobësuar nuk doli kundër kushtetutës. Dhe ai nuk rrezikoi të tejkalonte autoritetin e tij me një vlerësim prej dy përqind. Primakov, duke parë që koalicioni i tij nuk kishte kohë të formohej dhe të regjistrohej, hyri në aleancë me komunistët. Yabloko dhe Partia Liberal Demokratike shkuan në zgjedhje. Blloku i Unitetit nuk pati kohë të formohej dhe NDR u dobësua.
  Ekziston edhe pushtimi i militantëve në Dagestan dhe pavendosmëria e forcave të sigurisë gjatë zgjedhjeve.
  Komunistët së bashku me Primakovin dhe Luzhkovin arritën një fitore kolosale. Ata morën më shumë se pesëdhjetë e pesë për qind të votave. I dyti ishte blloku Yabloko, i cili gjithashtu performoi mirë, duke fituar pesëmbëdhjetë për qind. Papritur, LDPR performoi mirë, duke mbledhur më shumë se dymbëdhjetë përqind. NDR nuk e përmbushi pengesën pesë për qind - disfatë e plotë! Zhirinovsky u bë i vetmi udhëheqës pro-Kremlinit në Duma. Vërtetë, konkurrenca ishte e dobët. Sipas ligjit të ri, partitë duhet të riregjistrohen jo më vonë se një vit para zgjedhjeve dhe shumë prej tyre nuk patën kohë.
  Parlamenti u dominua përsëri nga opozita e majtë, si Yabloko me mandate të vetme, ashtu edhe LDPR në pakicë.
  Dhe sigurisht që lindi një konflikt... Pas zgjedhjes së kryetarit të Dumës së Shtetit, u miratua një votë mosbesimi ndaj qeverisë. Dhe përsëri u fol për fajësim. Këtë herë dy të tretat, do të ishte e lehtë për t'u mbledhur!
  Jelcin, pasi hezitoi, vendosi të kthejë në karrige kryeministrin Primakov dhe zëvendëskryeministrin e parë Maslyukov.
  Koalicioni i majtë ra dakord për këtë, por kompetencat e presidentit u kufizuan përkohësisht. Dhe nuk ka pothuajse asgjë deri në zgjedhjet e reja. Pas negociatave brenda koalicionit, u vendos që të emërohet Primakov për president. Luzhkov u bë kryeministër. Dhe Zyuganov mori postin e kreut të degës legjislative! Kjo është, Super Skipper! Sa i përket të resë, duhet të ishin miratuar edhe amendamentet e kushtetutës.
  Militantët u dëbuan nga Dagestan. Por ata nuk shkuan në Çeçeni. Aty shpërtheu një luftë civile. Rusia mbështeti Maskhadov dhe Kadyrov, kundër Basaev dhe Raduev.
  Primakov arriti të fitojë zgjedhjet presidenciale ruse në raundin e parë. Qeveria, megjithatë, mori kompetenca shtesë. Siç është edhe dega legjislative nën kontrollin komunist.
  Rritja ekonomike vazhdoi në Rusi, çmimet e naftës dhe gazit u rritën dhe industria u ringjall.
  Amerikanët, në përgjithësi si në realitet, pas sulmit terrorist të 11 shtatorit u përfshinë në Afganistan dhe u zhytën në Irak. Primakov u zgjodh lehtësisht për një mandat të dytë. Por në vitin 2008, ai humbi vendin e tij ndaj kryeministrit shumë të suksesshëm Yuri Luzhkov.
  Presidenti i ri vazhdoi politikën e mëparshme të aleancës me komunistët. Zyuganov u bë kryeministër.
  Për disa kohë, politika e jashtme kishte të bënte me partneritetin me Perëndimin dhe miqësinë me Kinën. Regjimi i Yanukovych është forcuar në Ukrainë. Pra, Luzhkov, ndryshe nga Putini, ndoqi një politikë më pro-ukrainase dhe vlerësoi bashkimin e shteteve sllave. Ukraina madje u bë pjesë e Bashkimit Euro-Aziatik në vitin 2016. Luzhkov shërbeu dy mandate dhe dha dorëheqjen. Zyuganov më në fund u bë president, duke fituar gjithashtu zgjedhjet mjaft lehtë. Zhirinovsky mori pjesë për herë të shtatë, të gjitha që nga viti 1991, dhe humbi përsëri.
  Në vjeshtën e vitit 2015, Rusia u përfshi në luftën në Siri dhe bombardoi atje. Trump erdhi në pushtet në Shtetet e Bashkuara. Zyuganov, pavarësisht nga komunizmi formal, vazhdoi kursin e tij të mëparshëm në ekonomi. Rusia, megjithë dominimin formal të Partisë Komuniste të Federatës Ruse, mbeti një vend tregu, demokratik dhe mesatarisht autoritar.
  Partneritet me Perëndimin dhe konkurrencë e moderuar. Ka një aleancë me Ukrainën, Bjellorusinë dhe Kazakistanin, por gjithashtu jo shumë të ngushtë. Në vitin 2020, Zyuganov u zgjodh për një mandat të dytë. Në përgjithësi, duke ulur pak rezultatin në prag të raundit të dytë. Dhe në Ukrainë, pasi u largua Yanukovych, Zelensky josistematik fitoi papritur. Nazarbayev gjithashtu u largua.
  Zyuganov tha se nuk do të ndryshojë kushtetutën dhe do të largohet pas mandatit të tij të dytë.
  Kështu, lideri i Partisë Komuniste të Federatës Ruse ende arriti të sundojë Rusinë, duke treguar pak më shumë guxim. Dhe bota doli të ishte më e sigurt dhe më e qetë se në realitet.
  Kush është Putin? Si shkoi karriera e tij? Pasi Primakov u bë kryeministër, Putini u shkarkua si shumë i afërt me Jelcinin. Duke akuzuar, në veçanti, se FSB prishi pushtimin e militantëve në Dagestan. Putin mbeti i përfshirë në politikë për disa kohë. Ai kandidoi pa sukses për Dumën e Shtetit. Më pas u bë kryebashkiak i Shën Petersburgut.
  Por më pas u largua nga politika dhe u punësua në shërbimin e sigurimit të një kompanie private. Kaq pak njerëz e kujtonin më.
  Zhirinovsky në vitin 2020 shkoi në zgjedhjet presidenciale për herë të tetë dhe humbi përsëri me një rezultat modest. Por ai ka ende një fraksion në Dumën e Shtetit. Dhe madje Zyuganov i dha atij gradën e gjeneral-majorit pas zgjedhjeve të vitit 2020. Donald Trump humbi papritur zgjedhjet ndaj një rivali të ri demokrat. Merkel dha dorëheqjen herët. Dhe shëndeti i Lukashenkos është përkeqësuar ndjeshëm.
  Në vitin 2021, kozmonautët rusë më në fund fluturuan në Hënë. Dhe ata mbollën një flamur të kuq atje! Zyuganov shpalli Afonin si pasardhësin e tij zyrtar. Epo, në përgjithësi, jeta u kthye përsëri në një rreth.
  Siç e shohim, kolapsi i Rusisë nuk ndodhi as pa Putinin. Dhe drita nuk u kthye.
  
  
  
  
  
  
  NËSE MENSHIKOV DO TË VRISHTE NIKOLAIN
  . Në të cilën Rusia cariste fitoi Luftën e Krimesë. Menshikov u vra nga një plumb endacak dhe në vend të tij zuri një komandant më i aftë. Domethënë, ndodhi një aksident dhe ndryshoi rrjedhën e historisë.
  E kundërta e asaj me Makarov. Francezët dhe britanikët u mundën pjesë-pjesë. Dhe Rusia, pasi kapi një numër të madh të burgosurish dhe trofesh, rimarrë Krimenë.
  Türkiye u mund në Transkaukazi. Ajo i dha Rusisë Karsin, Erzurumin dhe pothuajse të gjithë Armeninë. Trupat ruse pushtuan Rumaninë. Megjithatë, nuk kishte nevojë të vazhdonte ofensivën. Sulltani kërkoi paqe. Në të njëjtën kohë, Austria pushtoi Bosnjën dhe Hercegovinën.
  Turqit ranë dakord t'i jepnin autonomi Serbisë, Bullgarisë, Malit të Zi dhe Rumania u bë vasal rus. Në të njëjtën kohë, Rusia mori edhe Armeninë: Karsin, Erzerumin, Tanrogun, duke zgjeruar zotërimet e saj në jug.
  Në Francë shpërthyen trazirat dhe filloi lufta civile dhe ajo nuk mund të dërgonte më trupa. Edhe Britania u largua nga konflikti. Mbretëria e Sardenjës u dobësua gjithashtu. Austria është forcuar. Austriakët pushtuan shpejt Mbretërinë e Sardenjës, duke konsoliduar dominimin e tyre mbi Italinë.
  Së shpejti Shamili u kap, duke i dhënë fund luftës në Kaukaz. Rusia bëri një paqe fitimprurëse me Kinën, duke marrë edhe më shumë territor sesa në historinë reale, kështu që autoriteti i armëve ruse ishte më i lartë.
  Nikolla i Parë nuk e mbështeti veriun në luftën kundër jugut. Përkundrazi, ai vendosi të ndihmonte jugorët së bashku me Britaninë për të forcuar pozitat e tyre në Alaskë.
  Rusia filloi të ndërtojë qytete dhe fortesa në territorin amerikan. Madje kishte edhe projekte hekurudhore për në Chukotka. Car Nikolla përshkroi shumë. Trupat ruse pushtuan Azinë Qendrore. Ky monark vdiq në 1867. Duke e lënë Rusinë të fuqishme dhe të begatë. Djali i tij Aleksandri nuk e hoqi robërinë, por vazhdoi të lëvizte në jug. Në veçanti, ai zhvilloi një luftë fitimtare me Turqinë dhe aneksoi Kostandinopojën në Rusi. Pastaj Mesopotamia.
  Përsëri lufta me Britaninë dhe disfata e britanikëve në Azi. Aleksandri i Dytë sundoi pak më gjatë, pa bërë reforma të rëndësishme, me përjashtim të gjyqësorit, dhe duke përmirësuar disi sistemin e menaxhimit.
  Heqja e skllavërisë nuk pasoi kurrë. Por Rusia aneksoi Iranin. Cari vdiq saktësisht njëzet vjet pas Nikollës së Parë në 1887. Aleksandri i Tretë sundoi vetëm për një kohë të shkurtër, deri në 1894, por arriti të aneksojë pothuajse të gjithë Indinë në Rusi. Dhe Nikolla II vazhdoi lëvizjen e tij në Indokinë dhe në vetë Kinën.
  Kishte një luftë me Japoninë. Në përgjithësi fitimtar. Dhe pushtimi i plotë i Kinës dhe Indokinës. Dhe depërtimi deri në Australi. Por në Evropë situata doli të ishte disi ndryshe.
  Perandoria Austriake aneksoi jugun e Francës. Dhe më pas ajo mundi Prusinë, duke kapur Gjermaninë jugore. Ishte Austria ajo që u bë hegjemoni botëror. Franca u dobësua shumë nga lufta civile. Prusia nuk mund të bashkohej. Austriakët përfundimisht morën dhe pushtuan të gjithë Prusinë, si dhe pjesë të Francës lindore. U formua një perandori e madhe që u zgjerua në Afrikë. Së shpejti austriakët pushtuan edhe Belgjikën, Holandën dhe shumë toka në Afrikë. Pastaj pati një luftë midis Austrisë dhe Rusisë kundër Britanisë. Ajo përfundoi me ndarjen e Afrikës midis austriakëve dhe rusëve.
  Perandori Franz u bë me të vërtetë monarku më i madh, duke tejkaluar Napoleon Bonapartin duke pushtuar pothuajse gjysmën e Afrikës dhe pjesën më të madhe të Evropës. Franca, gjithashtu, shpejt u pushtua plotësisht, së bashku me Spanjën dhe Portugalinë. Po, gjithçka shkoi mirë, por ...
  Trashëgimtari i perandorit Franz donte t'i aneksonte Serbinë vetes! Dhe në vitin 1920 filloi një luftë e madhe midis Rusisë së Nikollës II dhe Perandorisë së Madhe Austriake.
  E gjithë Europa është në anën e Austrisë. Përveç Britanisë, e cila nuk është aq e fortë sa në historinë reale, dhe pothuajse gjysma e Afrikës. Plus, Suedia kundërshtoi Rusinë. Dhe Norvegjia dhe Danimarka u kapën nën Perandorin Franz.
  Kjo ishte gjysma e telasheve. SHBA mbeti e ndarë dhe një fuqi e vogël. Por Britania ende kontrollonte Kanadanë dhe Austrinë. Dhe pas dy muajve të parë të hezitimit, ajo hyri në betejë edhe në anën e Austrisë.
  Kështu shpërtheu një luftë e madhe. Austria dhe Anglia kundër Rusisë.
  Sigurisht, Oleg Rybachenko është pikërisht atje. Dhe ai lufton si një hero i vërtetë dhe i papërkulur.
  Djali qëllon ushtrinë e huaj me automatik dhe këndon:
  - Himni i Atdheut këndon në zemrat tona,
  Nuk ka njeri më të bukur se ajo në gjithë universin...
  Shtrydhni më fort hedhësin e trarëve të kalorësit -
  Vdisni për Rusinë e dhënë nga Zoti!
  Dhe ai rreh veten, shkatërron me automatik një ushtri nga e gjithë Evropa dhe pjesërisht nga Afrika.
  Dhe djali nuk i dorëzohet vetes. Këtu ai hedh një granatë me gishtat e zhveshur dhe kërcit:
  - Nuk do të dorëzohemi dhe nuk do të dorëzohemi!
  Dhe përsëri djali lëshon një shpërthim vdekjeprurës dhe shkatërrues. Ai nuk dëshiron t'i dorëzohet kundërshtarit të tij.
  Dhe ai i këndon vetes:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Edhe një luan nuk mund të fitojë!
  Djali është një hero i vërtetë. E pathyeshme dhe e pathyeshme. Kalorës i Besimit! Edhe nëse jo i krishterë!
  Dhe kështu sulmi austriak u zmbraps.
  Austriakët dhe britanikët kanë tanke, por Rusia ka edhe mastodonët.
  Nikolla II ka ende një popullsi shumë më të madhe, duke marrë parasysh kolonitë. Konsideroni të gjithë Azinë, Evropën Lindore, pjesë të Ballkanit, më shumë se gjysmën e Afrikës.
  Pra, Rusia është superiore në numrin e këmbësorisë. Dhe ushtarët luftojnë me shumë guxim ...
  Dhe austriakët nuk mund të rezistonin dhe u dëbuan nga Varshava. Pastaj trupat ruse përparuan në Oder dhe pushtuan Prusinë Lindore. Ra gjithashtu Galicia, së bashku me Lvov. Przemysl u rrethua. Krakovi u çlirua.
  Pastaj doli që sllavët nuk donin të luftonin me rusët dhe po dorëzoheshin masivisht.
  Betejat treguan gjithashtu se tanket ruse më të lehta dhe të shkathëta ishin më efektive se tanket më të rënda dhe më të ngathët gjermanë. Dhe në aviacion, Rusia cariste është përgjithësisht një renditje e përmasave më e fortë se cilësia e britanikëve dhe austrisë.
  Trupat ruse rifilluan ofensivën e tyre pas një pauze. Ata morën si numra ashtu edhe aftësi.
  Budapesti u rrethua dhe u pushtua. Në det, Admirali Kolchak mundi britanikët dhe pushtoi Australinë. Në tokë, trupat ruse rrethuan dhe morën Berlinin. Dhe pastaj Vjena.
  Edhe Perandoria Austriake po e humbiste betejën në Afrikë. Edhe trupi anglez u mund. Po, gjërat ishin të pakëndshme për perandorin Adolf.
  Ai nguli kokën në vendin e gabuar dhe filloi të humbiste plotësisht. Si mund t'i rezistojë një pushteti të tillë?
  Pas rënies së Vjenës, rezistenca e austriakëve u bë qendrore. Dhe së shpejti rusët pushtuan të gjithë Evropën dhe Afrikën. Në të njëjtën kohë, një sulm në Kanada filloi nga Alaska. Humbën edhe britanikët.
  Britania e gjeti veten të izoluar dhe u përpoq të ulej në ishull.
  Por është e qartë se Rusia do të mbizotërojë duke nisur një ofensivë ajrore.
  Dhe ajo bombardoi pothuajse gjithçka që ishte në sipërfaqe. Dhe më pas një forcë zbarkimi u ul në tokë, e cila e solli Britaninë në nënshtrim.
  Kështu, e gjithë hemisfera lindore, si dhe Alaska dhe Kanadaja, u bënë ruse.
  Në përgjithësi, kjo është e mrekullueshme! Nikolai i dytë bëri një pauzë të përkohshme, duke tretur pasuritë. Shtetet e Bashkuara janë ende të ndara dhe jo shumë të forta, si shtetet e tjera të varura nga Rusia.
  Në vitin 1937, Car Nikolla II u rrëzua në një aeroplan. Froni u trashëgua nga Alexei II. Ndryshe nga historia reale, trashëgimtari ishte mjaft i shëndetshëm dhe i gëzuar. Dhe në vitin 1941, ai vendosi të pushtonte gjithçka që paraardhësit e tij nuk kishin arritur të kapnin.
  Duke lënë të shkojë në planet, Toka do të jetë tashmë një perandori. Dhe ushtria ruse u zhvendos së pari në shtetet veriore të Amerikës, dhe më pas në ato jugore. Shtetet e Bashkuara nuk ishin të forta dhe u kapën shpejt. Por Meksika doli të ishte më e lehtë për t'u pushtuar. Pastaj lëvizni lart. Një nga një, duke pushtuar një vend pas tjetrit. Brazili më i madh dhe më i fortë. Por ajo zgjati më pak se një muaj.
  Dhe kështu ata pushtuan Amerikën Latine dhe Zelandën e Re. Alesei i Dytë zbriti në histori si konsumatori i të gjitha pushtimeve ruse. Dhe tashmë në vitin 1947, kozmonautët rusë shkelën në Hënë. Dhe në 1958 në Mars! Në vitin 1961 në Venus. Në 1972 në Merkur, dhe në 1973 në hënat e Jupiterit. Në vitin 1975, në moshën 71-vjeçare, Aleksi II vdiq. I mbiquajtur Përfunduesi. Dhe djali i tij Nikolla III u bë mbret. Në vitin 1980, njeriu hyri në planetin e fundit, më të largët të Sistemit Diellor - Plutonin. Nikolla III nuk sundoi për një kohë të gjatë. Vdiq në vitin 1985. Dhe në fron u ngjit djali i tij Aleksandri i katërt. Një mbret i ri rreth njëzet e shtatë vjeç. Dhe mbreti urdhëroi të përgatiteshin për të kërcyer përtej Sistemit Diellor. Dhe ata filluan të ndërtonin anije yjesh dhe një raketë fotonike. Dhe së fundi, në 2017, filloi ekspedita e parë ndëryjore.
  
  Car NICHOLAS II KA FATIN E PRESIDENTIT PUTIN
  Shkrimtari dhe poeti i famshëm Oleg Rybachenko ndjeu se diçka nuk shkonte në botë. Njerëzimi mbetet i fragmentuar ashtu siç ishte. Numri i vendeve në planetin Tokë është vetëm në rritje. Dhe nëse dikush fiton ndikim, ajo është vetëm Kina totalitare, diktatoriale. Dhe Rusia, pas përfundimit të mbretërimit të Vladimir Putin, u zhyt në një krizë të thellë. Lufta në Kaukaz po shpërthen sërish, të majtët dhe nacionalistët po rebelohen. Ekonomia është sërish në rënie dhe krimi është në rritje. Dhe Rusia fillon të shpërbëhet.
  Pavarësisht fatit të tij fenomenal, Vladimir Putin nuk ishte kurrë në gjendje të krijonte një sistem politik të fortë, të qëndrueshëm ose një ekonomi të qëndrueshme dhe me rritje të shpejtë. Shumë probleme sociale dhe ndëretnike nuk u zgjidhën. Fati i rrallë i lejoi Putinit të ruante pamjen e prosperitetit. Por sapo u largua, të gjitha absceset e pashëruara u hapën menjëherë.
  Për më tepër, kërcënimi i luftës bërthamore është afruar! Bota është në kaos, Rusia po shkon në një luftë civile në shkallë të gjerë! Kjo duhet të rregullohet urgjentisht.
  Djali lexoi në një libër se ju mund të ndryshoni fatin e njerëzve dhe t'i ndryshoni vendet! Dhe ka një cigan të fuqishëm që mund t'ia bëjë këtë çdo personi.
  Pra, pse të mos e ktheni fatin dhe fatin e Putinit dhe Nikollës II?
  Për më tepër, nëse Nikolla II është aq fenomenal i suksesshëm sa Putini, atëherë rrjedha e historisë do të ndryshojë. Dhe në shekullin e njëzet e një, Romanovët do të sundojnë në Rusi. Kjo do të thotë se Putini nuk do të ketë nevojë për fat. Ose të paktën Rusia ka fatin e Putinit.
  Dhe në shekullin e njëzetë, fati i Rusisë cariste është shumë i nevojshëm.
  Shkrimtari i njohur vendosi të shkonte te gruaja cigane. Për fat të mirë, adresa e saj ishte në internet dhe intuita e zhvilluar i tha shkrimtarit dhe poetit se ajo nuk ishte aspak sharlatane.
  Në të vërtetë, cigani nuk është i thjeshtë. Ai jeton në një rezidencë në Moskë dhe duket rreth njëzet vjeç, megjithëse ka treguar pasuri që nga kohërat sovjetike. Mund ta shihni menjëherë vajzën e përjetshme me flokë kaçurrela të zeza - ajo është e jashtëzakonshme!
  Oleg Rybachenko e pyeti:
  - Bëj një vepër të mirë! Ndryshoni fatin e Vladimir Putinit dhe Nikollës II!
  Vajza e re cigane përgjithmonë shikoi Oleg Rybachenko dhe u përgjigj:
  - Është mirë që nuk jeni egoist dhe do të hiqni dorë jo për veten tuaj, por për vendin e Rusisë! Dhe është edhe më mirë që keni energji të pasur dhe një imagjinatë të paparë, të pabesueshme, mbinjerëzore!
  Cigani i shkeli syrin dhe vazhdoi:
  - Të ndryshosh kaq shumë historinë nuk është e lehtë as për mua! Por ju, pronari i fantazisë më të fortë dhe më të pasur në botë, mund të më ndihmoni!
  Oleg Rybachenko pohoi me kokë në pajtim:
  - Unë jam gati për çdo gjë! Dhe unë do të plotësoj çdo kërkesë!
  Cigani i ri tundi me kokë dhe tha:
  -Do të të kthej në një djalë rreth dymbëdhjetë vjeç dhe do të rritesh jashtëzakonisht ngadalë dhe nuk do të bëhesh kurrë më i vjetër se katërmbëdhjetë vjeç në trup. Do të të dërgoj në një botë paralele, ku së pari do të bëhesh skllav!
  Oleg Rybachenko tha në marrëveshje:
  - Jam gati!
  Cigani tundi kokën dhe vazhdoi:
  - Do të duhet të më marrësh nëntë gurë artifakt: të zi, të bardhë, të kuq, portokalli, të verdhë, jeshile, blu, vjollcë, vjollcë. Dhe përveç kësaj, artefakti i dhjetë është kurora e Koshchei!
  Është e vështirë, por do të kesh trupin përgjithmonë të ri, të shpejtë, të fortë, elastik të një djali luftëtar. Dhe plus një intelekt të jashtëzakonshëm dhe një dhuratë fenomenale e imagjinatës. Herët a vonë, ju do të mbledhni objekte dhe do të ktheheni në botën tuaj. Dhe përgjithmonë do të jeni në trupin e një djali fenomenal të fortë dhe të shpejtë rreth katërmbëdhjetë vjeç, dhe do të jetë e pamundur të të vrasësh. Dmth do të marrësh si shpërblim edhe pavdekësinë!
  Oleg Rybachenko pohoi me kokë në pajtim:
  - Për këtë mund të ëndërrohet vetëm!
  Shtriga e re përgjithmonë tha:
  - Por dhjetë artefakte janë të miat, dhe vetëm të miat! Ata do të më japin një forcë të tillë që ju do ta meritoni më shumë se pavdekësinë! Ndërkohë do të të vë në gjumë e ti do të zgjohesh si rob në gurore. Dhe pastaj zgjuarsia juaj do t'ju tregojë se si të dilni nga kjo!
  Kur të lëvizni, unë do të jem në gjendje të ndryshoj fatin, fatin dhe fatin e Presidentit Putin dhe Carit Nikolla II. Do të mbledhësh artefakte nga botë të ndryshme për mua, dhe ndërkohë, nga fillimi i shekullit të njëzetë, historia e Rusisë do të shkojë ndryshe. Kjo do të thotë, edhe nëse nuk i mbledhni artefaktet - nëntë gurë dhe kurorën e Koshchei, Cari i Rusisë Nikolla II do të marrë ende fat, fat dhe fat të Presidentit rus Vladimir Vladimirovich Putin!
  Oleg Rybachenko buzëqeshi gjerësisht dhe u përgjigj:
  -Kjo eshte mire! Në botën e re, do të jem i qetë se rrjedha e historisë më në fund ka ndryshuar për mirë! Dhe se Rusia do të jetë në gjendje të rivendosë rendin në të gjithë botën dhe të bëhet një vend hegjemonist! Dhe një hegjemon absolut!
  Cigani i ri përgjithmonë urdhëroi:
  - Shtrihu në divan!
  Oleg Rybachenko u shtri.
  Vajza magjistare bërtiti:
  - Tani fle! Do të zgjoheni në një botë tjetër.
  Sytë e Oleg Rybachenko u mbyllën dhe ai pothuajse menjëherë ra në gjumë.
  Cigani nxori përbërësit e ruajtur paraprakisht nga enët dhe filloi të përgatiste ilaçin. Ajo ndezi gazin nën kazanin e parapërgatitur për magji. Dhe ajo filloi të hidhte gjëra të ndryshme atje, duke bërë magji. Në të njëjtën kohë, vajza e përjetshme nxori një kuvertë letrash nga xhepi dhe këndoi:
  - Oh, fati, fati, ndihmo Nikolai! Fat i mirë nga Putini, ejani Car Romanov!
  Le të fitojë Romanov
  Rregulla si Genghis Khan...
  Të sjellë fat,
  Putin duke vjedhur një dhuratë!
  
  Është më mirë për Rusinë
  Nikolla Cari i Madh...
  Genghis Khan do të bëhet më i ftohtë
  Bëhu si Vladimir Putin!
  Kazani filloi të vlonte dhe ilaçi filloi të flluskonte në të. Cigani shtroi letrat, bëri një magji dhe e hodhi kuvertën në mjegullën që vlonte... Një blic super i ndritshëm shkëlqeu, si nga një mijë dridhje fotosh. Oleg Rybachenko i fjetur u zhduk... Dhe më pas, pasi u ndez, u zhduk edhe kazani.
  Salla e gjerë ku magjistarja e madhe hodhi magjinë e saj u bë bosh dhe e qetë!
  Shtriga e re përgjithmonë tha:
  - Epo! Ndryshova rrjedhën e historisë dhe është mirë! Dhe nëse ky idealist është me fat dhe mbledh artefakte, atëherë unë do të bëhem aq i fuqishëm sa vetë Satani do të më ketë zili!
  Dhe magjistarja cigane shkëlqente me sy smeraldi!
  Dhe ndodhi një mrekulli!
  Çfarë e priste vërtet Nikollën II... Në të vërtetë, shumëçka ka ndryshuar. Nuk pati asnjë përleshje të përgjakshme gjatë kurorëzimit. Dhe zgjerimi në Kinë ishte i suksesshëm. Lufta me Japoninë, natyrisht, ndodhi. Kjo ishte përgjithësisht e pashmangshme historikisht. Është e qartë se përbindëshi përballë samurait duhej të ishte çarmatosur dhe shkatërruar. Dhe nga kjo nuk ka shpëtim. Ju nuk mund të lini rrezik në kufijtë tuaj.
  Japonia ishte e para që filloi luftën, por përpjekja e saj për të sulmuar anijet ruse ishte e pasuksesshme. Rusët nuk morën dëme të konsiderueshme dhe një duzinë shkatërrues të Tokës së Diellit në rritje u fundosën.
  "Varyag" gjithashtu arriti të shpëtojë nga rrethimi. Që doli të ishte një sukses i madh. Dhe admirali Makarov mbërriti shpejt në det dhe le të shkatërrojmë japonezët. Dhe gjenerali Kuropatkin mundi samurai në tokë dhe pushtoi plotësisht të gjithë Gadishullin Korean.
  Dhe madje Car Nikolla II mori një vendim: ai duhej të qëndronte i sigurt nga Japonia përgjithmonë! Por si? Po, trupat tokësore dhe aneksohen tërësisht në Rusi si një provincë.
  Dhe pastaj një betejë vendimtare u zhvillua në det, ku flota japoneze u përfundua më në fund nga Admirali Makarov.
  Në betejë morën pjesë edhe katër vajza! Këmbëzbathur dhe me bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Katër bukuroshe që, duke tundur saberat, hipin në anijen më të madhe të samurait.
  Natasha pret japonezët dhe bërtet:
  - Do të lyhesh, syngusht!
  Zoya preu një samurai tjetër dhe tha:
  - Dhe sytë e tu janë safir!
  Natasha, duke drejtuar mullirin, konfirmoi:
  - Sigurisht po! Sigurisht po!
  Dhe pastaj Aurora e mori përsëri dhe e goditi japonezin në mjekër me thembër të zhveshur. Ajo theu nofullën e tij dhe bërtiti:
  - Ura për mëmëdheun!
  Svetlana e mori atë, preu kokën e samurait dhe tha:
  - Për Carin Nikolla II!
  Po, sigurisht, shumë varet nga fati. Në veçanti, Admirali Makarov mbeti gjallë. Dhe ai doli të ishte Ushakovi i dytë. Sa me mjeshtëri komandon. Ai vetë është në një kryqëzor celular, ai mund të vazhdojë me gjithçka. Dhe japonezët, të cilët, nga rruga, nuk kishin një avantazh të madh në armë, u rrahën në seksione dhe taktikisht.
  Aftësia e një gjenerali ose komandanti detar mbizotëron mbi një avantazh të vogël numerik.
  Për më tepër, në këtë kohë japonezët ishin më të dobët në numër. Pra, Makarov i thyen ata. Forcon luftime të ngushta, ku anijet ruse me predha blinduese janë shumë më të forta.
  Dhe japonezët janë mposhtur. Dhe vajzat kapin një anije tjetër samurai. Dhe mbi të fluturon flamuri i perandorisë cariste!
  Çfarë janë japonezët? A nuk jeni shumë të mirë me fat? Nikolla II mori fatin e Vladimir Putinit dhe gjithçka shkoi aq mirë për të!
  Po vajzat? Katër bukuroshet me bikini janë shtrigat e Rodnover që vendosën të luftojnë për mbretin, edhe pse zakonisht nuk kanë lidhje me këtë botë.
  Por në këtë rast, është e nevojshme të ndihmohet populli rus. Dhe kjo është për shkak të fatit të Putinit. Ai nuk do ta kishte kapur kurrë Krimenë pa gjuajtur një goditje, nëse jo për të njëjtat katër vajza shtrigash. Ata ndihmuan të ndodhte një mrekulli. Por nëse Rusia kishte nevojë ta largonte Krimenë nga populli vëllazëror, është ende një pyetje. Por aneksimi i Kinës në Perandorinë Ruse është një ide e shkëlqyer! Imagjinoni sa subjekte do të ketë Cari rus - ai mund të shtypë gjithë botën!
  Me pak fjalë, vajzat këtu nuk po e humbin kohën kot. Dhe tashmë luftanija e re po sulmohet.
  Dhe përsëri ai kapet. Dhe saberat në duart e bukurosheve thjesht ndezin, dhe ato janë kaq të mprehta. Dhe kaq shumë japonezë ishin të përzier.
  Beteja në det përfundoi me fundosjen përfundimtare të skuadronit japonez dhe kapjen e admiralit Togo.
  Dhe zbarkimi filloi. Nuk kishte mjaft anije me avull dhe transporte. Dhe ata përdorën varka të gjata, i transportuan në kryqëzorë dhe luftanije dhe bënë shumë gjëra të tjera. Cari urdhëroi përdorimin e flotës tregtare gjatë zbarkimit.
  Trupat ruse mposhtën sulmin e samurajve që u përpoqën t'i hidhnin nga maja e urës. Por ushtria cariste qëndroi me guxim. Dhe sulmi masiv u zmbraps me humbje të mëdha.
  Gjatë sulmit, vajzat shtriga prenë me sabera dhe hodhën granata kundër armikut me këmbë të zbathura.
  Ata janë sigurisht në vendet më të rrezikshme. Dhe si filluan të gjuanin me automatikë. Çdo plumb është në shënjestër.
  Natasha qëlloi, hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Askush nuk është më i ftohtë se unë!
  Zoya, duke gjuajtur një mitraloz, hodhi dhuratën e vdekjes me gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti:
  - Për Carin Nikolla II!
  Aurora, duke vazhduar të gjuante nga mitralozat dhe duke u hedhur lart, u përplas dhe tha:
  - Për Rusinë e Madhe!
  Svetlana, duke vazhduar të godasë armikun, tha në mënyrë agresive, duke nxjerrë dhëmbët, duke hedhur një granatë me thembër të zhveshur:
  - Për perandorinë mbretërore!
  Luftëtarët vazhduan të rrihnin e të shihnin. Ata kanë një shpërthim të tillë energjie. Ata qëllojnë veten dhe shkatërrojnë samurain që përparon.
  Janë tashmë mijëra, dhjetëra mijëra japonezë të vrarë prej tij.
  Dhe samurai i mundur ikën... Vajzat janë shumë vdekjeprurëse kundër tyre.
  Dhe rusët po i presin samurajt me bajoneta...
  Sulmi është zmbrapsur. Dhe trupat e reja ruse zbarkojnë në bregdet. Kreu i urës po zgjerohet. Jo keq, sigurisht, për perandorinë cariste. Një fitore pas tjetrës. Dhe admirali Makarov do të ndihmojë gjithashtu me armët e tij. Duke fshirë japonezët.
  Dhe tani trupat ruse tashmë po lëvizin nëpër Japoni. Dhe orteku i tyre nuk mund të ndalet. E presin armikun copa-copa dhe e godasin me bajoneta.
  Natasha, duke sulmuar samurain dhe duke i copëtuar me sabera, këndon:
  - Ujqërit e bardhë dynden! Vetëm atëherë gara do të mbijetojë!
  Dhe si ai hedh një granatë me gishtërinjtë e tij të zhveshur!
  Zoya këndon së bashku me agresionin e ashpër. Dhe gjithashtu duke hedhur me këmbët e tij zbathur diçka unike, vdekjeprurëse:
  -Të dobëtit vdesin, vriten! Mbrojtja e mishit të shenjtë!
  Agustini, duke qëlluar mbi armikun, duke prerë me shpata dhe duke hedhur granata me gishtat e saj të zhveshur, bërtet:
  - Lufta po zhvillohet në pyllin e harlisur, kërcënime vijnë nga kudo!
  Svetlana, duke gjuajtur dhe hedhur dhuratat e vdekjes me këmbët e saj zbathur, e mori atë dhe bërtiti:
  - Por ne gjithmonë e mundim armikun! Ujqërit e bardhë përshëndesin heronjtë!
  Dhe vajzat në kor, duke shkatërruar armikun, këndojnë, duke hedhur armë vdekjeprurëse me këmbët e tyre të zbathura:
  - Në një luftë të shenjtë! Do të jetë fitorja jonë! Flamuri perandorak përpara! Lavdi heroit të rënë!
  Dhe përsëri vajzat qëllojnë dhe këndojnë në një ulërimë shurdhuese:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë! Ujqërit e bardhë shtypin armikun! Ujqërit e bardhë - përshëndetje për heronjtë!
  Vajzat ecin dhe vrapojnë... Dhe ushtria ruse po shkon drejt Tokios. Dhe japonezët po vrasin veten dhe po kositen. Ushtria ruse po lëviz. Dhe një fitore pas tjetrës.
  Car Nikolla me të vërtetë nxori një biletë me fat. Trupat ruse tashmë kanë filluar të sulmojnë kryeqytetin japonez. Dhe është e gjitha kaq e mrekullueshme.
  Vajzat këtu, natyrisht, janë përpara të gjithëve dhe presioni dhe bëmat e tyre janë në një lartësi të madhe.
  Sidomos kur hedhin granata me këmbë zbathur. Kjo në përgjithësi shkakton tronditje dhe frikë tek samurai.
  Por ja ku po i ngjiten murit të kryeqytetit japonez. Dhe ata presin njerëz dhe kuaj në lakra. Ata dërrmuan kundërshtarët e tyre në copa. Vajzat po vijnë, duke bërtitur dhe duke qeshur! Dhe me takat e tyre të zhveshura të godasin në mjekër. Japonezët po fluturojnë me kokë poshtë. Dhe ata bien në kunjat e tyre.
  Dhe luftëtarët tundin shpatat e tyre edhe më fuqishëm.
  Dhe samurai pëson disfatë pas disfate. Kështu, trupat ruse morën Tokion.
  Mikado vrapon i frikësuar, por nuk mund të fshihet askund. Dhe kështu vajzat e marrin rob dhe e lidhin!
  Fitore e madhe! Perandori japonez nënshkruan një abdikim në favor të Nikollës II. Titulli i Carit Rus është zgjatur ndjeshëm. Koreja, Mongolia, Mançuria, Ishujt Kuril, Tajvani dhe vetë Japonia bëhen provinca ruse. Edhe pse Japonia ka një autonomi të vogël, të kufizuar. Por perandori i saj është rus, një car autokratik!
  Nikolla II mbetet një monark absolut, i pakufizuar nga asgjë. Ai është Car Autokratik!
  Dhe tani edhe Perandori i Japonisë, Rusia e Verdhë, Bogdykhan, Khan, Kagan, e kështu me radhë, kështu me radhë, kështu me radhë...
  Po, më shumë fat. Vini re se fati e lejoi Putinin të pushtonte kaq shumë! Shekulli njëzet e një, mjerisht, nuk është shumë i përshtatshëm për kapje!
  Çfarë përfitimi ka Rusia nga fakti që armiku i Putinit, McCain, vdiq nga kanceri në tru? Fati, natyrisht, është kolosal, as nuk mund ta imagjinoni me qëllim - që armiku juaj të vdesë një vdekje kaq e keqe dhe e pakëndshme!
  Por kthimi specifik për Rusinë është zero.
  Por për Nikollën II, një fat dhe fat i tillë i Putinit u shndërrua në fitime të mëdha territoriale. Por në të vërtetë, pse pasuria duhet t'i japë dhurata Putinit? Epo, nga fakti që Sobchak vdiq në një kohë të tillë dhe nuk ishte e nevojshme t'i jepej posti i kreut të gjykatës kushtetuese, si është mirë për Rusinë?
  Dhe Car Nikolla II i Gjithë Rusisë është një person i jashtëzakonshëm. Natyrisht, pas një fitoreje kaq të madhe, fuqia dhe autoriteti i tij u forcua. Kjo do të thotë se disa reforma mund të kryhen. Sidomos në Ortodoksi! Lejoni fisnikët të kenë katër gra, si në Islam. Dhe gjithashtu për t'u dhënë të drejtën e një gruaje të dytë ushtarëve si shpërblim për bëmat e tyre dhe shërbimin besnik.
  Reformë e mbarë! Meqenëse numri i njerëzve të besimeve të tjera dhe të huajve në perandori është rritur, atëherë numri rus duhet të rritet. Dhe si ta bëjmë atë? Në kurriz të grave të kombeve të tjera. Në fund të fundit, nëse një rus merr tre gra kineze për gra, atëherë ai do të ketë fëmijë prej tyre, dhe kush do të jenë këta fëmijë nga kombësia?
  Sigurisht rusisht nga ana e babait tim! Dhe kjo është e mrekullueshme! Nikolla II, me një mendje progresive, ishte më fetar në pamje sesa në shpirt. Dhe sigurisht që fenë e vuri në shërbim të shtetit dhe jo anasjelltas!
  Nikolla II forcoi kështu autoritetin e tij midis elitës. Burrat e kanë kërkuar këtë për një kohë të gjatë. Dhe ai përshpejtoi Rusifikimin e periferive.
  Epo, as priftërinjtë nuk e kishin problem. Për më tepër, besimi u dobësua në shekullin e njëzetë. Dhe feja i shërbeu mbretit, duke mos besuar vërtet në Zot!
  Dhe fitoret ushtarake e bënë Nikollën popullor në mesin e njerëzve, dhe ai, i mësuar me autoritarizëm, nuk donte veçanërisht ndryshime. Rusët nuk njohën kurrë ndonjë fuqi tjetër!
  Dhe ekonomia po lulëzon, pagat po rriten. Çdo vit ka një rritje prej dhjetë për qind. Vërtet, pse të ndryshojë?
  Në vitin 1913, Car Nikolla, në 100 vjetorin e Romanovëve, e reduktoi edhe një herë ditën e punës në 10,5 orë, dhe të shtunave dhe ditëve të para pushimeve, madje në 8 orë. Është rritur edhe numri i fundjavave dhe festave. Filloi të festohej si ditë pushimi dhe data e dorëzimit të Japonisë. Dhe ditëlindja e mbretit, ditëlindja e mbretëreshës dhe dita e kurorëzimit.
  Pasi doli se trashëgimtari i fronit kishte hemofili, Car Nikolla mori veten një grua të dytë. Kështu, çështja e trashëgimisë në fron u zgjidh.
  Por një luftë e madhe po afrohej. Gjermania ëndërronte të riformonte botën. Megjithatë, Rusia cariste ishte gati për luftë.
  Në vitin 1910, rusët aneksuan Pekinin dhe zgjeruan perandorinë e tyre. Britania ra dakord për këtë në këmbim të një aleance kundër Gjermanisë.
  Ushtria mbretërore ishte më e shumta dhe më e fuqishme. Numri i saj në kohë paqeje arriti në tre milionë e një mijë regjimente. Gjermania kishte vetëm gjashtëqind mijë në kohë paqeje. Plus Austro-Hungaria, por trupat e saj nuk janë gati luftarake!
  Por gjermanët ende po planifikojnë të luftojnë me Francën dhe Britaninë. Dhe ku mund të vizatojnë dy fronte?
  Rusët kanë tanket e para të lehta në botë "Luna"-2 në prodhim masiv. Dhe bombarduesit me katër motorë "Ilya Muromets" dhe luftëtarët me mitralozë "Alexander" dhe shumë më tepër. Dhe sigurisht një flotë e fuqishme.
  Gjermania nuk ka forca të barabarta.
  Dhe gjermanët ende vendosën të sulmojnë Belgjikën dhe të anashkalojnë Parisin. Këtu nuk kishte asgjë për ta.
  Por lufta filloi gjithsesi. Gjermania bëri lëvizjen e saj fatale. Dhe trupat e saj u zhvendosën në Belgjikë. Vetëm forcat janë të pabarabarta. Trupat ruse tashmë po lëvizin nëpër Prusi dhe Austro-Hungari. Dhe tanku Luna-2 me një shpejtësi prej 40 kilometrash është tashmë një forcë kolosale.
  Për më tepër, vini re se Car Nikolla ishte me fat që filloi lufta. Vetë Cari nuk do ta kishte sulmuar Gjermaninë. Dhe kështu në anën ruse ka një epërsi të madhe, dërrmuese në forca, tanke, epërsi në artileri dhe aviacionin më të mirë në sasi dhe cilësi. Dhe një ekonomi më e fortë, pasi ishte e mundur të shmangej recesioni i shkaktuar nga revolucioni dhe disfata në luftë. Dhe kështu gjatë gjithë kohës ka një ngritje dhe sukses pas suksesi.
  Është e qartë se gjermanët ishin nën sulm. Dhe pastaj ata vetë u ngjitën me forcat kryesore, kundër Francës dhe Britanisë. Ku duhet të shkojnë?
  Merre Italinë dhe shpalli luftë Austro-Hungarisë! E vetmja plus është se Turqia hyri në luftë kundër Rusisë. Por kjo është edhe më mirë për mbretin, ai më në fund mund të marrë për vete Kostandinopojën dhe ngushticat! Kështu që...
  Dhe gjithashtu katër shtriga, besimtarë amtare të rinj përjetësisht Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana në betejë! Dhe ata tashmë do t'ju godasin! Pra do godasin edhe gjermanët edhe turqit!
  Shkrimtari dhe poeti Oleg Rybachenko u zgjua. Përgjithmonë, magjistarja e re e përmbushi premtimin e saj, duke i dhënë Nikolas II fatin e Vladimir Putinit dhe tani Oleg Rybachenko duhet ta përmbushë të tijin. Zgjimi nuk ishte i lehtë. Trupi i djalit u godit nga një kamxhik i fortë. Djali u hodh lart. Po, Oleg Rybachenko tani është një djalë muskuloz, i lidhur me zinxhirë nga krahët dhe këmbët e tij. Ju mund të shihni një trup të nxirë të zi, të thatë dhe me muskuj, me muskuj të spikatur. Një skllav vërtet i fortë dhe i guximshëm, me lëkurë të fortë që është aq e ngurtësuar sa rrahja e mbikëqyrësit nuk mund ta presë. Vrapon në mëngjes me djemtë e tjerë, duke u ngritur nga zhavorri ku skllevërit e rinj flenë krejtësisht lakuriq dhe pa batanije. Vërtetë, këtu është ngrohtë, klima është si Egjipti. Dhe djali është i zhveshur, vetëm zinxhirë. Megjithatë, ato janë mjaft të gjata dhe praktikisht nuk ndërhyjnë në ecjen ose punën. Por ju nuk mund të bëni një hap të madh në to.
  Para se të hani, shpëlani duart në rrjedhë. Ju merrni një racion: oriz pure dhe copa të kalbura peshku. Megjithatë, për një skllav të uritur, kjo duket si një delikatesë. Dhe pastaj shkoni në minierë. Dielli nuk ka lindur ende në mëngjes dhe është mjaft e këndshme.
  Këmbët e zbathura të djalit janë bërë të vrazhda dhe me brirë aq shumë sa guralecët e mprehtë nuk i lëndojnë fare, madje gudulisin këndshëm.
  Gurore ku punojnë fëmijët nën gjashtëmbëdhjetë vjeç. Sigurisht që kanë makina dhe mjete më të vogla. Por ju duhet të punoni pesëmbëdhjetë, gjashtëmbëdhjetë orë, ashtu si të rriturit.
  Erë erë e keqe, kështu që ata lehtësohen pikërisht në thëngjill. Puna është e thjeshtë: copëtoni gurët me kazma, pastaj mbajini në shporta ose në barela. Ndonjëherë ju duhet të shtyni edhe karrocën. Zakonisht djemtë e shtyjnë nga dy dhe tre. Por Oleg Rybachenko është zgjedhur i vetëm sepse është shumë i fortë. Dhe kazmën e mban në duar si i rritur. Ai duhet të kryejë një detyrë shumë më të madhe se pjesa tjetër.
  Është e vërtetë që ju japin gjithnjë e më shpesh. Tre herë në ditë, jo dy herë.
  Djali skllav, trupi i të cilit ka banuar Oleg Rybachenko, është këtu për disa vite tani. Të bindur, punëtor, të gjitha lëvizjet praktikohen deri në automatik. Vërtet mallkuar i fortë, elastik dhe praktikisht nuk njeh lodhje. Por në të njëjtën kohë, djali mezi rritet dhe tani duket jo më shumë se dymbëdhjetë, me gjatësi mesatare për këtë moshë.
  Por forca... Për disa të rritur. Një hero i ri. E cila, megjithatë, me sa duket nuk do të bëhet kurrë një i rritur dhe ai nuk do të rrisë mjekrën.
  Dhe faleminderit Zotit! Si shkrimtar dhe poet, Oleg Rybachenko nuk i pëlqente të rruhej. Ti punon për vete dhe i thyen gurët, i shkërmoq. Dhe në karrocë. Pastaj e çoni në karrocë. Është e vështirë ta shtysh atë dhe fëmijët e bëjnë këtë me radhë.
  Djemtë këtu janë pothuajse të zinj, por tiparet e fytyrës së tyre janë ose evropiane, hindu ose arabe. Për më tepër, ka shumë të tjera evropiane.
  Oleg i shikon më nga afër. Skllevërit nuk lejohen të flasin, i rrahin me kamxhik.
  Oleg Rybachenko gjithashtu hesht për momentin. Dhe ai studion. Këtu, përveç mbikëqyrësve meshkuj, ka edhe femra. Ata janë gjithashtu mizorë dhe rrihen me kamxhik.
  Për më tepër, jo të gjithë djemtë kanë lëkurë aq të fortë sa ajo e Oleg. Shumë njerëz shpërthejnë dhe gjakosen. Dhe rojet mund t'ju rrahin për vdekje. Puna është shumë e vështirë dhe djemtë, sidomos kur lind dielli, fillojnë të djersiten shumë.
  Dhe këtu nuk ka një diell, por dy. Dhe kjo e bën ditën shumë të gjatë. Dhe ka shumë punë. Djemtë nuk kanë kohë për të fjetur dhe për t'u çlodhur. Ky është një mundim i madh për ta.
  Oleg Rybachenko punoi për veten e tij, duke copëtuar dhe ngarkuar mekanikisht. I trazuar per vete...
  Dhe ai imagjinoi një foto të asaj që po ndodhte pasi Nikolla II fitoi suksesin e Presidentit rus Vladimir Putin.
  Natasha, Zoya, Aurora dhe Svetlana sulmojnë austriakët në Przemysl. Trupat ruse morën menjëherë Lvov. Dhe ata sulmojnë kështjellën më të fortë.
  Vajzat janë këmbëzbathur dhe me bikini, duke nxituar me shpejtësi nëpër rrugët e qytetit.
  Ata i presin austriakët dhe hedhin disqe të vogla me këmbë zbathur.
  Në të njëjtën kohë, vajzat këndojnë:
  - Car Nikolla është mesia ynë,
  Një sundimtar i frikshëm i Rusisë së fuqishme...
  E gjithë bota po dridhet - ku do të shkojë -
  Për Nikolai me një këngë përpara!
  Natasha pret austriakët, hedh një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe fillon të këndojë:
  - Për Rusinë!
  Zoya gjithashtu shtyp armiqtë e saj dhe këndon së bashku me aplomb:
  - Për perandorinë mbretërore!
  Dhe një granatë e hedhur nga këmba e saj zbathur fluturon! Kjo është një vajzë vrasëse. Mund të shtypni nofullën tuaj dhe të pini detin!
  Dhe Aurora gjithashtu hedh një disk me gishtat e saj të zhveshur, i shpërndan austriakët dhe kërcit:
  - Për madhështinë e Rusisë!
  Dhe ai do të nxjerrë dhëmbët e tij shumë të mprehtë! Që shkëlqejnë si fanta.
  Svetlana gjithashtu nuk harron të dorëzohet dhe vrumbullon:
  - Rusia e Nikollës së Shenjtë dhe të Pamposhtur!
  Vajza tregon një pasion të jashtëzakonshëm. Dhe me këmbë zbathur hedh gjithçka dhe hedh dhurata!
  Natasha, duke qëlluar dhe copëtuar dhe duke hedhur armë vdekjeprurëse me këmbët e saj të zbathura, kërcit:
  - Unë e dua Rusinë time! Unë e dua Rusinë time! Dhe unë do t'ju pres të gjithëve!
  Dhe Zoya gjithashtu gjuan dhe bërtet, duke hedhur diçka shpërthyese me gishtat e saj të zhveshur:
  - Cari i madh Nikolla! Le të jenë të tij edhe malet edhe detet!
  Aurora, duke bërtitur me tërbim të egër, të tërbuar dhe duke hedhur dhurata me gishtat e saj të zhveshur, bërtet:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë! Vajzat e guximshme shtypin armiqtë me këmbë të zbathura dhe taka të zhveshura!
  Dhe përsëri vajzat janë në një nxitim të egër. Ata kapin Przemysl në lëvizje dhe këndojnë, duke kompozuar ndërsa shkojnë;
  Rusia jonë e shenjtë është lavdëruar,
  Ka shumë fitore në të ardhmen...
  Vajza vrapon zbathur
  Dhe ajo nuk është më e bukur në botë!
  
  Ne jemi Rodnoverki i guximshëm,
  Shtrigat janë gjithmonë këmbëzbathur...
  Vajzat i duan shumë djemtë
  Bukuria e tij e egër!
  
  Nuk do të dorëzohemi kurrë
  Le të mos dorëzohemi para armiqve tanë...
  Edhe pse këmbët tona janë të zhveshura,
  Do të ketë shumë mavijosje!
  
  Është më mirë që vajzat të nxitojnë
  Zbathur në të ftohtë...
  Ne jemi vërtet këlyshë ujku
  Mund ta godasim me grusht!
  
  Ne nuk mund të ndalemi
  Një turmë e frikshme Fritz...
  Dhe ne nuk veshim këpucë
  Satani ka frikë nga ne!
  
  Vajzat i shërbejnë Zotit Rod,
  E cila, natyrisht, është e mrekullueshme ...
  Ne jemi për lavdi dhe liri,
  Kaiser do të jetë pak i keq!
  
  Për Rusinë, e cila është më e bukur se të gjithë,
  Luftëtarët po ngrihen ...
  Kemi ngrënë qull me yndyrë
  Luftëtarët nuk përkulen!
  
  Askush nuk mund të na ndalojë
  Fuqia e vajzave është gjigante...
  Dhe ai nuk do të derdhë lot,
  Sepse ne jemi talent!
  
  Asnjë vajzë nuk mund të përkulet,
  ato janë gjithmonë të forta...
  Ata luftojnë ashpër për Atdheun,
  Le të realizohet ëndrra juaj!
  
  Do të ketë lumturi në univers
  Dielli do të jetë mbi Tokë...
  Me urtësinë tënde të pakorruptueshme,
  Bajoneta Kaizer!
  
  Dielli gjithmonë shkëlqen mbi njerëzit,
  Mbi vendin më të gjerë,
  Të rritur dhe fëmijë të lumtur,
  Dhe çdo luftëtar është një hero!
  
  Nuk ka kurrë shumë lumturi
  Besoj se jemi me fat...
  Lëreni motin e keq të zhduket -
  Dhe turp për armiqtë!
  
  Raca jonë Zoti është kaq suprem,
  Nuk ka njeri me te bukur se Ai...
  Ne do të bëhemi më të lartë në shpirt,
  Që i keqi t'i vjellë të gjithë!
  
  Le të mposhtim armiqtë tanë, besoj
  Zoti i bardhë, rus është me ne...
  Ideja do të jetë një gëzim,
  Mos lejoni që e keqja të hyjë në pragun tuaj!
  
  Epo, me pak fjalë, për Jezusin,
  Ne do të jemi gjithmonë besnikë...
  Ai është një Zot rus, dëgjo,
  Ai gënjen se Ai është një Satana Jude!
  
  Jo, në fakt, Zoti i Plotfuqishëm,
  Familja jonë kryesore më e shenjtë...
  Sa i besueshëm është Ai çatia,
  Dhe Biri i tij-Perëndia Svarog!
  
  Epo, me pak fjalë, për Rusinë,
  Nuk ka turp te vdesesh...
  Dhe vajzat janë më të bukurat nga të gjitha,
  Një grua ka forcën e një ariu!
  
  
  PLANET NUK KANE NDRYSHUAR
  Hitleri thjesht nuk e ndryshoi planin e OKW-së dhe sulmi ndaj Stalingradit u krye nga veriu dhe jugu, nga grupet e ushtrisë A dhe B. Dhe sulmi iu besua Mainstein-it . Si rezultat, Stalingrad ra brenda dhjetë ditësh nga sulmi nga të gjitha anët. Dhe trupat sovjetike e gjetën veten të rrethuar plotësisht. Pas së cilës Wehrmacht u zhvendos përgjatë bregut të Vollgës në Detin Kaspik. Si u përgjigj Ushtria e Kuqe? Ofensiva në qendër nuk ishte shumë e suksesshme.
  Plus, Japonia fitoi Betejën e Midway, megjithëse nuk hapi një front të dytë, por pushtoi Ishujt Havai. Dhe në të njëjtën kohë, njësitë tokësore të samurajve u zhvendosën drejt Indisë. Për të mbajtur këtë koloni, Britanisë iu desh të tërhiqte disa trupa nga Egjipti, duke braktisur operacionin Torch.
  Gjermanët mbajtën iniciativën në frontin lindor. Kapja e shpejtë e Stalingradit shembi krahun jugor. Fritz rrëshqiti në Detin Kaspik dhe preu Kaukazin nga toka. Dhe pastaj Turqia hyri në luftë. Ushtria e saj, edhe pse jo shumë e fortë, është mjaft e shumtë dhe e aftë për të luftuar me guxim.
  Tashmë në ditët e para, turqit morën Batumi dhe rrethuan Jerevanin. Po, arritjet e tyre janë të mira, pasi Ushtria e Kuqe është e fiksuar nga fronti gjerman.
  Duhet të theksohet se nazistët përfituan nga fakti që trupat sovjetike hynë në betejë direkt nga trenat dhe i rrahën në pjesë. Kjo, natyrisht, ndikoi negativisht në rrjedhën e luftës.
  Stalini ishte gjithashtu nervoz dhe i trembur - ai kërkoi të mbante Kaukazin me çdo kusht.
  Me pak fjalë, mbrojtja heroike e Stalingradit nuk funksionoi dhe gjithçka u shkatërrua. Dhe madje edhe mungesa e divizioneve japoneze në Lindjen e Largët nuk ndihmoi.
  Gjermanët u zhvendosën përgjatë bregut të Detit Kaspik, në Dagestan. Për t'i ndaluar ata të mbledhin pluhur - por forcat janë të pabarabarta, përveç kësaj, Ushtria e Kuqe përjetoi vështirësi të mëdha me furnizimet. Dhe ajo u dorëzua. Dhe Krauts bombarduan në mënyrë aktive.
  Shtetet e Bashkuara pothuajse nuk e prekën Rajhun e Tretë, të hutuar nga fitoret e Japonisë. Britania u dobësua disi, dhe gjithashtu nuk u fut në telashe! Tani gjermanët kishin shumë avionë dhe vërtet mund të bënin presion mbi ta.
  Stalini tregoi cilësitë e tij më të këqija dhe shumë shpesh humbi durimin dhe bërtiste, por nuk merrte vendimet më të mira.
  Kështu humbja e Kaukazit u bë e pashmangshme.
  Tashmë po zhvillohet një betejë në kufirin me Azerbajxhanin.
  Vajzat sovjetike luftojnë në mënyrë të dëshpëruar. Këtu bukuroshet po luftojnë të dëshpëruar.
  Dhe ata nuk tërhiqen dhe nuk dorëzohen. Dhe ata zvarriten rreth pasme.
  Natasha, Zoya, Augustina dhe Svetlana tërhoqën gjeneralin gjerman nga pas. Kjo është e lezetshme. Vajzat e vunë në gjunjë dhe e detyruan t'u puthte këmbët zbathur. Ai i goditi me shumë entuziazëm! Dhe ai lëpiu takat e vajzave.
  Vajzat luftëtare në përgjithësi janë kaq seksi dhe simpatike. Pastaj ata dhanë betejën e Fritz.
  Natasha preu me një breshëri, duke prerë nazistët. Ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe cicëroj:
  - Për lavdi të madhe!
  Zoya gjithashtu qëlloi dhe kërciti:
  - Për Atdheun dhe Stalinin!
  Ajo e mori dhe e hodhi granatën me gishtat e saj të zhveshur. Ajo i shpërndau nazistët dhe bërtiti:
  - Për BRSS!
  Vajzat janë kaq të bukura dhe të mahnitshme.
  Agustini gjithashtu hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe duke nxjerrë dhëmbët, ajo e mori atë dhe fëshfëriti:
  - Unë jam shumë duke luftuar! Si një terminator!
  Dhe Svetlana gjithashtu do të nisë diçka kaq vdekjeprurëse dhe shkatërruese me gishtat e saj të zhveshur. Dhe përsëri ai do të këndojë:
  - Miqësia jonë është monolit, dhe kjo është ajo që përfaqëson!
  Katër, ata luftojnë kështu - këto janë vajza! Bukuroshet qesharake tregojnë gjuhën e tyre të gjatë si përgjigje.
  Luftëtarë të kategorisë më të lartë. Dhe si do t'ju godasin dhe si do t'ju bërtasin.
  Ata i shtypin gjermanët si manaferrat me shtypës.
  Natasha qëlloi, hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe këndoi:
  - Ne jemi luftëtarë të dritës dhe flamurit të kuq!
  Zoya gjithashtu nisi vrasësin me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - Dhe ne do të luftojmë për Leninin!
  Dhe pastaj ajo preu Augustinin, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Në emër të gëzimit të madh!
  Dhe pastaj Svetlana qëlloi dhe lëshoi granata me këmbët e saj të zbathura, duke zhurmuar:
  - Ne do ta marrim këtë dhe do ta kthejmë!
  Të katër janë duke punuar në mënyrë aktive dhe qëllojnë. Epo, në fund të fundit, këto janë vajza që dinë shumë për shfarosjen. Dhe ata nuk luftojnë kështu.
  Dhe siç duhet të jetë për terminatorët e vërtetë... Luftëtarë me fluturim të lartë. Dhe ata kanë një pasion për shkatërrimin.
  Natasha përsëri hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe fërshëlleu:
  - Unë e kuptoj këtë botë në mënyrë të përsosur si një përkeqësim i luftës së klasave!
  Zoya gjithashtu fërshëlleu, duke hedhur një granatë vdekjeprurëse, grisëse me gishtat e saj të zhveshur:
  - Cila shtëpi do të ketë një flamur të kuq!
  Dhe pastaj Agustini i dha radhën. Ajo kosi nazistët dhe hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur - duke fërshëllyer:
  - Hapësirë e madhe, kjo është toka jonë dhe të gjithë ne!
  Luftëtarët janë vërtet të aftë të grisin edhe një jastëk ngrohjeje.
  Dhe pastaj Svetlana largon një granatë me këmbën e saj të zbathur, lëshon një breshëri dhe thotë me tërbim:
  - Janë tërbuar zjarri dhe kali që përkulet!
  Vajzat, natyrisht, do të ndizen. Dhe ata i binin kokat.
  Dhe në anën gjermane, ekuipazhi i Gerdit po lufton në T-4. Përsëri, sapo të fillojë, ju nuk do të ngroheni dhe nuk do të jeni në gjendje të shtypni një presion të tillë. Vajzat kanë një zjarr kaq djallëzor në sytë e tyre.
  Ata qëllojnë veten dhe nuk japin asnjë shans shpëtimi. Dhe ju nuk mund t'i rezistoni dhëmbëve të tyre të bardhë, perlë.
  Luftëtarët janë agresivë dhe ulërijnë:
  - Aroma e egër! Ne do t'i dërgojmë të gjithë armiqtë në ferr!
  Gerda do të gjuajë, do të godasë tridhjetë e katër dhe do të kërcëjë:
  - Fitoret e ardhshme!
  Charlotte shtyp këmbëzën me këmbët e saj zbathur dhe gurgullon:
  - Do të të shqyejmë!
  Magda gjithashtu qëlloi, shkatërroi T-26 dhe tha:
  - Do ta zbulojmë.
  Dhe ajo tundi gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe Kristina gjithashtu shtyp këmbët e saj të zbathura në pedale dhe fërshëllen:
  - Gëzuar festën tonë!
  Vajzat, natyrisht, janë pothuajse të zhveshura me bikini dhe zbathur. Dhe në të njëjtën kohë jashtëzakonisht seksi.
  Dhe ata kryejnë sulme me T-4 e tyre jo shumë të përsosur, por efektiv. Dhe ata qëllojnë kundër armikut. Mos u dorëzoni për asgjë vajzave të tilla! Dhe si i zhveshën dhëmbët. Dhe si bëjnë fytyrë!
  Gerda vrumbullon me vete, duke qëlluar me gishtat e saj të zhveshur:
  - Gerda pëlqen të vrasë, kjo Gerda!
  Dhe përsëri qëllon predha.
  Dhe pastaj Charlotte qëllon me radhë dhe vrumbullon, duke rrëzuar tridhjetë e katër:
  - Do t'ua shqye barkun!
  Dhe me këmbë zbathur do të fillojë përsëri.
  Dhe pastaj Christina do të shtojë vrasësin. Gjithashtu duke përdorur gishtat e zhveshur.
  Dhe do të ulërijë:
  - Unë jam mishërimi i agresivitetit!
  Çfarë beli ka, dhe bark të skalitur!
  Dhe pastaj Magda do ta marrë atë, do ta godasë me shuplakë dhe do të ulërijë:
  - Banzai!
  Dhe këmbët e saj janë gjithashtu të zhveshura dhe të dalta!
  Katër femrat gjermane shtyjnë veten dhe fitojnë vërtet. Ajo ka aq shumë agresivitet dhe vitalitet.
  Luftëtarët përdorin shufrën dhe qëllojnë. Ata nuk e lënë Ushtrinë e Kuqe të shkojë.
  Dhe pilotet femra gjithashtu luftojnë në qiell, dhe ata e tregojnë këtë. Se shpirti i tyre është i pamatshëm.
  Këtu është Focke-Wulf më i ri gjerman. Gertruda është në të. Dhe kjo vajzë tregon se është më e ftohtë se meshkujt. Kështu i godet fashistët. Nuk u jep atyre as mëshirën më të vogël. Gertruda filloi luftën e vërtetë.
  Dhe ai qëllon një Yak Sovjetik dhe bërtet:
  - Unë jam një super vajzë!
  Pastaj ai do ta marrë atë dhe do të tregojë gjuhën e tij. Dhe përsëri ai do të marrë shfarosjen totale. Kjo është vajza. Dhe gjithashtu zbathur dhe me bikini. Dhe më pas LAGG u rrëzua dhe bërtiti përsëri:
  - Pilot gjuajtës!
  Dhe ai do të qeshë në majë të mushkërive të tij. Dhe më pas ai do të heqë PE-2. Një vajzë e tillë, e përmasave dhe klasit më të lezetshëm. Pastaj ajo përsëri kreu një manovër dhe shkatërroi Yak me topa ajri. Dhe do të përpiqet.
  - Unë jam ujku i qiellit!
  Dhe si nxjerr dhëmbët! Dhe si të bëhesh i egër! Çfarë gjyshe! Baba për të gjitha gratë!
  Por, natyrisht, fashistët po përpiqen të sulmojnë edhe në jug.
  Atje, në veçanti, piloti Helga lufton në ME-109. Dhe me kaq sukses sa fragmente po fluturojnë nga britanikët.
  Një vajzë goditi një Mustang dhe këndoi:
  - Një mjegull jargavan lundron mbi ne!
  Në përgjithësi, sa mirë është të luftosh zbathur dhe me bikini. Sa praktike është kjo! Dhe është shumë i përshtatshëm.
  Helga është një pilot. Fuhrer ishte mjaft i zgjuar për të dëgjuar këshillat dhe për të lejuar vajzat në tanke, aeroplanë dhe në ushtri. Dhe sa më mirë shkuan gjërat për Krauts.
  Ata vetë nuk e prisnin që trupat e grave të ishin kaq efektive. Këtu Helga po fiton vrull dhe llogari.
  Vajza shtyp pedalet me këmbët e zbathura dhe vrumbullon:
  - Unë jam një lopë e vogël kaq e lezetshme!
  Helga rrëzon dy avionë të tjerë anglezë dhe kërcit:
  - Pas meje ka ushtarë gjermanë me radhë!
  Dhe ajo gjithashtu rrëzoi një bombardues! Çfarë vajze! Për të gjitha vajzat, një luftëtare e madhe dhe e lezetshme. Nëse do të shfaroset, ai gjithashtu e bën këtë pa asnjë ceremoni apo keqardhje.
  Vajzat këtu janë shumë seksi!
  Dhe trupat e Rommel po çajnë shkretëtirën, pa pritur që forcat shtesë të mbërrijnë. Duhet të fitojmë, ndaj duhet. Komandanti legjendar "Dhelpra e shkretëtirës" ishte mësuar tashmë të luftonte me forca superiore. Dhe ushtarët e tij janë gjithashtu të tillë. Këtu, për shembull, është një kompani e zgjedhur e luftëtarëve femra SS. Ata u transferuan në fillim të dhjetorit, kur fronti po plasej, gjermanët po tërhiqeshin, dhe britanikët, përkundrazi, po depërtuan, duke lëshuar Tolbuk dhe duke kërcënuar të hidhnin Wehrmacht nga toka afrikane.
  Pastaj Fuhrer-i i pushtuar propozoi: transferimin e një batalioni femëror me tigresha. Jo sepse zonjat do të ndryshojnë ekuilibrin e fuqive, por që meshkujt, veçanërisht meshkujt italianë, të ndihen të turpëruar dhe të luftojnë shumë më agresivisht dhe më me shkathtësi. Në fund të fundit, nëse vajzat elitare, të ngurtësuara nga trajnimi i ashpër, janë përpara, atëherë burrat do të turpërohen shumë.
  Luftëtarët luftuan vetëm me bikini, duke përdorur kremra të veçantë për mbrojtje. Për gjashtë muaj, këmbët e tyre të zhveshura dhe vajzërore u bënë aq me brirë saqë nuk kishin frikë nga rëra e nxehtë si tigan dhe nga nxirja lëkura e tyre mori një ngjyrë çokollate të errët. Dhe shumë prej tyre tashmë kanë dhjetëra kufoma pas tyre.
  Margo dhe Shella janë dy arianë shumë të rinj, por tashmë të ngurtësuar nga beteja. Ata janë më të rinjtë në kompani, por në gjashtë muaj ata tashmë kanë fituar Kryqin e Hekurt, të Klasit të Parë (klasi i dytë, të gjithë në batalion e kishin tashmë), ata janë të pamëshirshëm dhe të sjellshëm.
  Margot kishte flokë ngjyrën e zjarrit dhe Shella ishte një bjonde e bardhë borë me një prekje mjalti. Këtu ata po luftojnë, duke zmbrapsur sulmin e tankeve britanike kundërsulmuese. Matildat, me armaturën e tyre të fuqishme, po ecin përpara. Më pas janë Cromwells të kalueshëm me predha me eksploziv të lartë dhe automjete më të lehta. Vajzat u varrosën në rërë. Është e kotë të qëllosh tanke të tilla kokë më kokë. Ne duhet të shmangim vënien e tyre, dhe më pas...
  "Matilda" dhe "Cromwell" peshojnë rreth tridhjetë tonë dhe kur kalojnë mbi llogore të gërmuara në rërën e baltës, bëhet e frikshme. Ajo derdhet në qafën tuaj të zhveshur e të nxirë dhe ju ndjeni peshën e tmerrshme të makinerive bastard mbi ju. Këtu është i njëjti "Cromwell", një hekur tipik me forca të blinduara të pjerrëta 70 mm, të cilin as një armë 88 mm nuk mund ta marrë gjithmonë. Ka erë britanike, benzinë shumë të athët dhe vaj motori. Vajzat kanë surprizat e tyre, telashet e lehta. Modelet e para të Faustpatrons. Meqenëse burrat, siç është zakon, i lënë të parat zonjat, kështu që ata testojnë armët më të fundit dhe, siç pritej, premtuese.
  Por edhe vajzat, në kundërshtim me sloganin hipokrit të nazizmit: "lufta është punë e burrit, paqja për gratë!", i futën në thellësi të gjërave.
  Sidoqoftë, këmbësoria ra prapa, që do të thotë se ka një shans për t'u ulur në llogore dhe për të fituar.
  Shella thotë me një pëshpëritje, e frikësuar të teshtitë nga rëra që bie nga kanali duke i bllokuar vrimat e hundës:
  - Vetëm plakja në fushën e betejës do t'ju lejojë të shmangni fermentimin e shampanjës së fitores që është kalbur për shkak të afateve të humbura!
  Margo ra dakord:
  - Ai që nuk ka durim do të përjetojë verën e thartë të disfatës dhe pijen e hidhur të humbjes!
  Por Matildas, Cromwells, dhe një duzinë Mongoose të lehta janë tashmë pas tyre. Tani ka ardhur ora e korrjes.
  Shella, flokët e së cilës dikur prej perde i janë thinjur nga pluhuri dhe i mbështet takat e saj të zhveshura në rërën e nxehtë, mendërisht i drejtohet Virgjëreshës Mari dhe shenjtorëve të tjerë, duke i thënë, mos më zhgënje. Gishti e shtyp putrën pa probleme në mënyrë që ngarkesa kumulative të shkojë drejtpërdrejt në rezervuarin e gazit.
  Margo tërheq këmbëzën me vete, gjithashtu ngadalë. Më pas të dyja vajzat godasin njëra-tjetrën me duar. Ngarkesat goditen direkt në sternë, pas së cilës shpërthejnë rezervuarët e gazit. Flakët portokalli spërkasin si shkumë valësh nëpër ajër dhe mallkimet e dikujt dëgjohen.
  Pastaj grykat e shkurtra të tankeve britanike përkulen nga goditjet në tuba të veçantë.
  Dhe vajzat tigresha hedhin me guxim granata mbi armiqtë. Dhe fragmentet fluturojnë në të gjitha drejtimet, duke shqyer armaturën si putra e një maceje të zjarrtë, një rrjedhë shkatërruese grimcash kumulative.
  Këtu është inati i femrave, duke thënë se femrat gjermane nuk karakterizohen aspak nga gjakftohtësia. Dhe ata dinë të luftojnë... Dhe le të mbytet sulmi.
  Është shumë më e lehtë të zmbrapsësh sulmin e këmbësorisë, i përbërë, si rregull, nga arabë dhe zezakë të rekrutuar përmes bastisjeve ose premtimeve të ndryshme. Duke parë që tanket ishin rrëzuar dhe përpara kishte rezistencë serioze, ata u tërhoqën në humbjet e para.
  Epo, dhe më pas ata kthehen plotësisht në fluturimin e përgjithshëm. Meqenëse ky është stili - ofendoni të dobëtit, kështu qoftë për monstrat!
  Kur sulmi më në fund u shua dhe vajzat vazhduan vrapimin e tyre nëpër shkretëtirë në mbrëmje, ata patën një bisedë ndërsa ecnin. Shella e pyeti Margot:
  - Mendon se do të jemi akoma në Aleksandri?
  Luftëtari i zjarrit u përgjigj me besim:
  - Mendoj se jo më vonë se nëntori, ose ndoshta në tetor, ne do të pushtojmë përfundimisht Egjiptin.
  Shella logjikisht dhe duke mos i kushtuar vëmendje kruajtjes në shputat e saj kallo, nga rëra e nxehtë, sugjeroi:
  - Kur të shkatërrohet ky gozhdë në nënbarkun tonë, baza në Maltë, furnizimi bëhet më i mirë, me ardhjen e njësive të reja, armiku nuk do të ketë më shanse.
  Margot shikoi përreth për të parë se sa kohë i kishte mbetur diellit para se të perëndonte. Që më në fund të shtriheni dhe të bëni një gjumë të mirë. Afërsia e yllit të skuqur me horizontin e qetësoi luftëtarin. Ajo me përtesë vërejti:
  - Unë mendoj se Fuhrer nuk do të mungojë të përsërisë uljen madhështore në Kretë pas Peru-Habor dhe Midway. Vetëm këtë herë ata do të shkatërrojnë Maltën.
  Shella bërtiti në qiell me një mallkim:
  - I Plotfuqishmi i ktheftë të gjitha bazat britanike në ferr.
  Dielli më në fund u fsheh pas horizontit, dita më e freskët e vitit, 21 tetori, mori fund. Dhe me të, filloi Operacioni Polar Bear. Pse e bardhë? Keqinformim dinake për t'i bërë njerëzit të mendojnë se po flasim për veriun, por në fakt lëkundja dërrmuese e boksierit është në jug.
  Baza më e madhe britanike dukej vërtet si ferr. Ai u sulmua nga më shumë se një mijë bombardues të mbledhur nga i gjithë fronti lindor dhe me përvojë të mirë luftarake, së bashku me luftëtarët shoqërues. Britanikët, natyrisht, kanë luftuar për një kohë të gjatë, por ata nuk e prisnin një sulm kaq të fuqishëm masiv. Në të vërtetë, kush do të besonte se Krautët do të vendosnin të ekspozonin frontin, edhe nëse armiku do të ishte qetësuar përkohësisht. Por ushtarët britanikë tani po rrihen pa mëshirë. Për shembull, anijet e tyre sulmohen nga Yu-87, "gjëja" e famshme. Jo shumë shpejt, por duke zotëruar saktësinë më të lartë (për kohën e tyre) të bombardimeve, ata mundojnë flotën britanike të fshehur në gjire. Focke-Wulfs më moderne nuk janë shumë prapa, duke përfshirë edhe vetë legjendarin von Rudel, mbretin e avionëve sulmues. I njohur për fundosjen e luftanijes më të fuqishme sovjetike, luftanijes Marat.
  Për shembull, nëntetari Richard sheh shkaba që rrokullisen nga një kodër si një sajë. Bombardues të shumtë gjermanë dalin nga një vrimë akulli si peshq grabitqarë. Anglezi tashmë i pjekur mbyll telefonin nga frika. Ai kurrë nuk kishte parë një pamje kaq të tmerrshme. Sirenat bien shumë vonë, pasi kanë shpërthyer bombat. Vala e shpërthimit hedh ushtarët britanikë, krahët dhe këmbët e prera fluturojnë në drejtime të ndryshme. Njëra nga helmetat e hekurt u nxeh dhe e goditi oficerin në fytyrë. Dhe si ai bërtet:
  - Churchill është kaput! Hitleri është i lezetshëm!
  Kundërajrorët britanikë nuk filluan të qëllojnë menjëherë, por vetëm kur ranë mijëra bomba menjëherë. Armiku llogariti gjithçka saktë: asnjë bombë e vetme nuk duhet të shkojë dëm. Pra, shtypni armikun dhe goditni. Të gjithë sektorët janë të shënuar paraprakisht në hartë. Për më tepër, britanikët e pafytyrë as nuk u maskuan siç duhet. Shumë nga armët e tyre kundërajrore qëndrojnë në pamje të qartë dhe janë të parat që fshihen.
  Këtu tyta e një arme kundërajrore 85 mm, tridhjetë e dy këmbë e gjatë, u hodh lart dhe u përkul në ajër si një timon. Pas së cilës u rrëzua, duke shtypur pesë anglezë. Njërit prej zezakëve i është çarë barku dhe i kanë rënë zorrët.
  Dhe bombat ranë, dhe gjithçka ishte në zjarr, një depo karburanti gjëmonte, ato filluan të shpërthejnë, duke shpërndarë predha pothuajse në të gjithë skeletin, pastaj u godit një magazinë tjetër. Si përfundim, sirenat e instaluara në panairet e Yu-87 dhe Focke-Wulf ulërinin në mënyrë të bezdisshme, duke shkaktuar tmerr të egër mes zezakëve dhe arabëve nga radhët e trupave koloniale. Por duket se të bardhët janë po aq të frikësuar.
  Për shembull, dy fregata britanike u përplasën, aq sa kaldaja gjëmonte. Dhe madje edhe mbeturinat e fregatave që ishin ngritur, shpërthyen në ajër si fusha të minuara, dhe kryqëzori thjesht u fundos në fund.
  Tanku anglez "Cromwell" me një surrat të shkurtër, por me shpejtësi të mirë dhe forca të blinduara ballore mjaft të fuqishme, u përshpejtua në panik dhe përplasi depon e vet, madje duke shtypur një duzinë ushtarësh të tij të shqetësuar gjatë rrugës. Kaosi u rrit. Aeroplanmbajtësja angleze filloi të ulet, dhe dreadnought i fuqishëm hapi zjarr... në bregdet, ku gëlonin ushtarët e saj.
  Dhe në këtë nëntokë, dy njerëz mbetën krejtësisht të patrazuar. Njëra prej tyre ishte një indiane, që ndezte ngadalë një tub, dhe tjetra ishte një grua, qartësisht me origjinë arabe, por me uniformë ushtarake. Ata të dy nuk i kushtojnë vëmendje vdekjes së shpejtë. Ose më mirë, një turmë e tërë kalorësish të asgjësimit po luanin një lojë të pazakontë letrash. Ishte një lojë me pesëdhjetë e dy letra me shaka, madje sipas rregullave të shpikur nga vetë lëkurëkuqja.
  Një grua arabe tha:
  - Megjithatë, ka shumë zhurmë! Dhe pse krijoni një panik të tillë?
  Njëri nga ushtarët, me shpinën e prerë nga prerjet, për pak u përplas me indianin, por ai u hodh nga shkujdesja si një kotele. Pika gjaku ranë në fytyrën me lëkurë të kuqe dhe ai i lëpiu duke buzëqeshur. Pastaj vuri re:
  - Bërja e zhurmës është për njerëzit e dobët dhe me fytyrë të zbehtë. Ne Apaches mendojmë kështu - nëse nuk ka armik, atëherë shfaqet një armik - edhe më mirë!
  Gruaja e errët tha:
  - Kjo është një dobësi tipike e atyre që pohojnë besimin e Krishtit. Ata pëlqejnë të flasin për sakrificën, por nuk e sakrifikojnë veten.
  Indiani tundi me kokë shpejt:
  - Rendi ndërtohet mbi një themel ku çimentoja është besimi dhe rëra vullnet! Besimi është një zemër prej ari, dhe vullneti është një grusht i hekurt! Vetëm njerëzit me fytyrë të zbehtë nuk kanë as njërën, as tjetrën.
  . KAPITULLI Nr. 5
  Dhe ka edhe një vajzë në bombarduesin gjerman. Në këtë rast Viola. Një bjonde shumë e bukur dhe partnerja e saj është Nikoleta. Dhe të dyja vajzat janë shumë seksi. Një bombë hidhet nga një lartësi. Dhe gjithashtu luftëtarët janë zbathur dhe me bikini.
  Vajzat ulërijnë me vete:
  - Ne jemi aq hajdutë sa jemi supermen!
  Nicoletta gjithashtu pështyn bomba nga trupi i avionit. Dhe shkatërron armikun. Britanikët e kuptojnë kështu.
  Viola do të lëshojë edhe një bombë vrasëse nga lart. Dhe ai do të vrasë luftëtarët e Perandorisë së Luanit.
  Dhe gjithashtu si shkon:
  - Unë fut frikën në Britani!
  Dhe ai tund këmbën e tij të zbathur. Dhe këndoni:
  - Ne do ta shqyejmë Churchillin!
  Vajzat nga Yu-188 janë shumë të mira në hedhjen e bombave. Makina e tyre eshte e re dhe me e avancuar. Dizajni i tij i armës është shumë i shpejtë.
  Kështu që vajzat dhe një luftëtar anglez u qëlluan.
  Avioni i tyre është mjaft i shpejtë. Luftëtarët përdorin përsëri këmbët e tyre zbathur për të lëshuar shkatërrimin.
  Viola bërtet:
  - Unë po i fut të gjithë armiqtë e mi në arkivol!
  Nikoleta bërtet:
  - Dhe unë e hedh armikun!
  Dhe si mund të marrë dhe të tundë këmbët zbathur!
  Këto janë vajzat dhe se si i thyejnë armiqtë. Dhe mos u ndal. Arianët e vërtetë.
  Dhe kur ata përdredhin dhe tundin cicat e tyre të zhveshura.
  Dhe ata hedhin bomba përsëri.
  Dhe ka vajza këtu, në avionë të tjerë. Këtu është Eva duke hedhur bomba. Shkatërron anglishten dhe këndon:
  - Unë jam shumë i madh!
  Dhe Eva gjithashtu pedalon me këmbët e saj zbathur.
  Por Viola do të hedhë sërish bombën dhe do të ulërijë:
  - Unë jam një vajzë e egër, dua dhjetë burra në një orë, që është shumë e lezetshme dhe e mahnitshme!
  Disa ushtarë britanikë të djegur nxituan në ujë për të larë flakët. Madje vlonte nga hyrja në ujë, dëgjoheshin britma dhe rënkime të egra. Dhe rrathët e përgjakshëm zvarriteshin nëpër shkumën e detit, të trasha në fillim, pastaj gradualisht u përhapën dhe u zbehën. Dhe luftëtarët e asaj që dikur ishte perandoria më e madhe dhe më e gjerë në Tokë po humbnin pamjen e tyre njerëzore. Gruaja arabe gërhiti me përbuzje:
  - Dhe këta burra na detyrojnë të veshim burka!
  Burri i kuq, duke shikuar me dinakëri, tha:
  - Me sa duket shikimi juaj kërcënues i tremb!
  Gruaja arabe nxori dhëmbët me sarkazëm dhe tha:
  - Butësia e një gruaje është e ngjashme me qëndrueshmërinë e armaturës, vetëm shumë më vdekjeprurëse dhe më e gjithanshme në mbrojtje!
  Gjermanët preferuan të sulmonin menjëherë me të gjitha forcat e tyre, taktikat e një boksieri që, duke llogaritur në papërgatitjen e armikut, nxiton menjëherë me të gjitha forcat drejt armikut. Kur dhjetëra aeroplanë të armikut po digjen në fusha ajrore, të paaftë për t'u ngritur. Kur bombat e tyre shpërthejnë brenda Lancasters, duke shkatërruar gjithçka rreth tyre. Taktika të vështira por efektive. Kështu që simfonia e botës së krimit arriti kulmin e fuqisë së saj dhe më pas filloi të zbehej.
  Por kjo, natyrisht, nuk mbaroi këtu; divizioni ajror hyri në veprim. Ndërsa britanikët janë pas një trajtimi të tillë, ato mund të merren fare të vakëta. Për fat të mirë, aeroplanët e uljes tashmë janë prodhuar në sasitë e nevojshme dhe metodat e tërheqjes së tyre janë akorduar mirë. Ndoshta më i miri sot në botë.
  Pra, ata fluturojnë, jo si qift - më ngadalë, por mjaft shpejt, madje të shoqëruar nga muzika e Wagner - kryevepra e preferuar e Hitlerit. Kush tjetër të gjallë e mbante mend filmin "Apokalipsi", ku amerikanët përdorën këtë muzikë të veçantë kur sulmuan vietnamezët. Sa i trembi ata. Pra, këtu është Wagner, dhe motive gjëmuese, përmes amplifikatorëve. Parashutistët lyen me fosfor në fytyrat e tyre dhe u lyen; duken të mërzitur, si demonët e botës së tyre të krimit. Bazuar gjithashtu në një efekt psikologjik. Plus, disa reagentë dhe disa patate të skuqura magnezi u shtuan në fosfor për të shkaktuar një shkëlqim të paktën për një kohë të shkurtër. Kaq rrëqethës, veçanërisht në sfondin e shkëlqimit të tymosur dhe zjarreve të shumta. Madje kanë edhe mitralozë, të kamufluar edhe në formën e grykës së dragoit. Pastaj automatikët melodioz gjermanë dhe të kapur po godasin. Dhe radhët e kositura, të grisura bien në çizmet e fitimtarëve. Dhe shumë thjesht preferojnë të heqin dorë, pavarësisht nga fakti se ka shumë më shumë britanikë se gjermanë.
  Një grua indiane dhe një arabe u fshehën në një vrimë të vogël, të kamufluar me kujdes. Redskin vuri në dukje:
  - Epo, i kemi lëruar!
  Gruaja me flokë të zeza u habit:
  - A thua ne? Ndoshta e ke parasysh neve?
  Indiani tundi kokën negativisht:
  - Jo! Palefaces po mposhtin britanikët dhe kjo është një shenjë e mirë! Dhe kur të vijë koha, festa jonë do të vijë! Kur do ta çlirojnë indianët kontinentin e tyre!
  Gruaja arabe gërhiti me përbuzje:
  - Ju, rastësisht, pretendoni për pushtet në botë?
  Indiani me dashuri, sikur t'i shpjegonte një fëmije të vonuar mendërisht, buzëqeshi:
  - Ata që duan të marrin shumë, zakonisht mbeten pa asgjë! Pra, luga e madhe është e gëzuar!
  Fuhreri, natyrisht, nuk pa se çfarë po bënin skifterët dhe skifterët e tij, por në parim ai mendoi se makina ushtarake gjermane do të punonte gjithçka me saktësi. Në përgjithësi, operacionet sulmuese ushtarake gjermane deri në Bulge Kursk u kryen në një nivel të lartë profesional. Disa madje i quajnë standarde. Është madje e çuditshme që një makinë e tillë rrëshqiti dhe më pas u shkatërrua plotësisht.
  Dhe vajzat shohin një ëndërr të ngjashme, një lloj vizioni profetik, të ndërprerë nga një urdhër i ashpër - ngrihu!
  
  
  Car MICHAEL I DYTI
  Nikolla II ishte viktimë e një atentati në Japoni. Edhe atëherë ai vdiq kur ishte trashëgimtar i fronit. Një atentat i famshëm që ka ndodhur në historinë reale. Tsarevich Nikolas u plagos, por mbijetoi mrekullisht.
  Por asnjë mrekulli nuk ndodhi. Ky fat, për carin më të pafat në të gjithë historinë e Rusisë. Nikolla vdiq... Dhe bashkë me të vdiq humbësi i madh, i cili, natyrisht, pa dashje, por megjithatë shkatërroi perandorinë dhe dinastinë mbretërore.
  Dhe në 1894, në moshën pesëmbëdhjetë vjeç, Michael II u ngjit në fron. Vëllai i Car Nikollës. Personi në përgjithësi nuk është budalla, mjaft i ashpër dhe i guximshëm. Mikhail Aleksandrovich Romanov komandoi një divizion të egër gjatë Luftës së Parë Botërore dhe u dallua në betejë. Në përgjithësi, ai ishte një burrë më i ashpër se Nikolai, më i gjatë, me një fytyrë më shprehëse. Ishte më i zgjuar? Nikolla II nuk është një person budalla, i talentuar. Por ende jo mjaftueshëm i ashpër, me vullnet të fortë dhe i lindur për të qenë mbret. Plus, sigurisht, problemet e Nikollës II, veçanërisht me gruan e tij.
  Mikhail nuk është më budalla se vëllai i tij, dhe më e rëndësishmja, ai është më me fat... Epo, Nikolai, ende një emër i keq për carët. Dhe Nikolai ishte i pari që dështoi. Që në fillim, rebelimi Decembrist. Pastaj fillimi i pasuksesshëm i luftës me Iranin. Fitorja u fitua, por nuk pati shumë pushtime. Dhe Irani nuk është apriori rival i Rusisë. Lufta me Turqinë. Gjithashtu jo shumë i suksesshëm në fillim. Dhe fitoret kushtuan shumë gjak. Dhe ka pak pushtime.
  Dhe pastaj lufta në Kaukaz për gati dyzet vjet me Shamilin. Dhe kjo është e keqe, zgjerimi ka ngrirë. Dhe së fundi, disfata në Luftën e Krimesë. Dhe sipas thashethemeve, Car Nikolla ishte i pari që kreu vetëvrasje.
  Po, ai mbret ishte i pafat. Mikaeli i Parë... Mbreti në kohën e trazirave. Ai e shpëtoi Rusinë. Ai pushtoi disa qytete nga Polonia. Përparoi pak në Siberi. Megjithatë, ai nuk jetoi gjatë. Por mbreti ishte, në përgjithësi, normal. Dhe pa shpime serioze.
  Politika e Mikhail Romanov ishte e njëjtë me atë të Nikollës II: zgjerimi në Kinë dhe Lindje. Ndërtimi i Port Arthur. Diplomaci me Gjermaninë, përgatitje për luftë me Japoninë. Sigurisht, ishte e qartë se ne nuk mund të bënim pa një luftë me Tokën e Diellit që po lind. Sa keq që po armatosej në mënyrë aktive. Dhe cari i ri donte lavdi, donte pushtim, donte të krijonte Rusinë e Verdhë. Për më tepër, ishte e qartë se Kina premtoi të bëhej një fuqi kolosale në të ardhmen, dhe do të ishte më mirë ta ndahej tani. Ndërsa është i fragmentuar.
  Japonia sulmoi skuadriljen ruse në Port Arthur.
  Pastaj u dërgua admiral Makarov. Këtë herë nuk pati vdekje. Pjesërisht sepse Mikhail nuk e lejoi Tsarevich Kirill të ndërhynte me Makarov dhe ai nuk ishte në anije. Dhe kjo ndryshoi pak rrugën.
  Admirali Makarov stërviti skuadriljen. Më pas, kur japonezët u kapën në mina, ai ishte në gjendje të sulmonte flotën togole.
  Beteja detare përfundoi me një fitore bindëse për flotën ruse. Sidoqoftë, më vonë, japonezët megjithatë rrethuan Port Arthur. Por jo për shumë kohë. Mikhail hoqi Kuropatkin, duke emëruar një komandant më të ri dhe më të aftë. Dhe përsëri fitoret u fituan në tokë.
  Japonia, në përgjithësi, u mund në det. Dhe pastaj trupat zbarkuan.
  Samurai u dorëzua. Rusia rifitoi Ishujt Kuril, pushtoi Tajvanin dhe Korenë.
  Më pas, një numër provincash kineze u bënë vullnetarisht pjesë e perandorisë, duke formuar Zheltorossiya. Perandoria mbretërore u zgjerua dhe lulëzoi.
  Pa Duma, pa demokraci të panevojshme. Jo jeta, por hiri! Zhvillimi i shpejtë i vendit. Por natyrisht Lufta e Parë Botërore ishte e pashmangshme. Dhe tani ka ardhur ora e dragoit.
  Por në këtë kohë Rusia kishte tashmë tanke të lehta "Luna"-2, tanke të rënda "Pjetri i Madh", të projektuar nga djali i Mendeleev dhe bombarduesit më të fuqishëm në botë: "Svyatogor" dhe "Ilya Muromets". E tillë ishte fuqia tashmë!
  Dhe ushtria ruse filloi të fitojë që në ditët e para. Dhe numri i trupave cariste, për faktin se Kina ishte tashmë gjysmë e aneksuar, ishte i madh.
  Trupat ruse mundën gjermanët në Prusinë lindore dhe rrethuan Königsberg. Ata morën menjëherë Lviv dhe Przemysl. Rusia kishte shumë ushtarë dhe një numër të madh tankesh të lehta dhe të lëvizshme. E cila nuk kishte të barabartë dhe tregoi forcë të jashtëzakonshme. Njëra pas tjetrës ra ushtri.
  Ushtria ruse ka pushtuar tashmë Budapestin.
  Gjermania u gjend në një situatë të vështirë. Trupat ruse tashmë po i afroheshin Oderit. Edhe Italia i shpalli luftë Austrisë. Vërtetë, Perandoria Osmane hyri në luftë kundër Rusisë. Por kjo vetëm u kthye në disfatë dhe disfatë në të gjitha frontet.
  Trupat ruse kanë kaluar tashmë Oderin. Dhe në dimër ata filluan të sulmojnë Berlinin. Nuk kishte asgjë për ta mbajtur qytetin. Pra, gjermanët kanë ende shumë forcë të lidhur në Perëndim.
  Dhe Wilhelm dhe selia e tij shpallën me nxitim paqen, ose më mirë dorëzimin.
  Lufta zgjati vetëm gjashtë muaj. Trupat ruse morën Stambollin. Dhe Turqia u pushtua nga ushtria e Car Michael II.
  Pas së cilës u përfundua paqja në Peterhof. Austro-Hungaria u shpërbë dhe pushoi së ekzistuari. Galicia dhe Bukovina u bënë provinca ruse. Republika Çeke dhe Sllovakia u bënë mbretëri të udhëhequra nga Car Michael II. Hungaria gjithashtu njohu carin rus si monark të saj.
  Krakovi dhe tokat e tjera hynë në Mbretërinë e Polonisë. Prusia Lindore u ndërpre, Danzig u bë një qytet rus. Azia e Vogël dhe pjesa më e madhe e Irakut me Bagdadin u bënë ruse. Britanikët morën vetëm provincën e Basrës dhe Palestinës, dhe Franca mori Sirinë jugore.
  U formua edhe mbretëria e Jugosllavisë, në të cilën Mihali II u bë bashkësundimtar. I rrëmbeva pak vetes dhe Italisë. Kështu, Rusia ishte në gjendje të bëhej një pushtues i madh. Dhe pësoi humbje të vogla me shpenzime të vogla. Por Gjermania ende duhej t'i paguante Rusisë pjesën më të madhe të reparacioneve. Fitore mbresëlënëse!
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Pas kësaj pati disa luftëra të tjera të vogla. Rusia pushtoi pjesën më të madhe të Afganistanit - jugu shkoi në Britani, dhe dy të tretat e Iranit - jugu ishte gjithashtu britanik. Pastaj trupat cariste, franceze dhe britanike më në fund ndanë Gadishullin Saudit. Lindi hegjemonia. Japonia gjithashtu arriti të rrëmbejë disa prona gjermane për vete.
  Deri në vitin 1929, rritja ekonomike u vu re në të gjithë botën - më e forta në Rusi. Por Depresioni i Madh pasoi. Kjo është ajo që e solli Hitlerin në pushtet në Gjermani.
  Në Rusi, gjithashtu, pati një rritje të ndjenjave revolucionare dhe sulmuese. Por në vitin 1931 shpërtheu një luftë e re me Japoninë për Kinën. Rusia ishte më e fortë, dhe flota komandohej nga pasardhësi i denjë i Admiral Makarov - Admiral Kolchak.
  Fitorja, zbarkimi dhe Japonia me të gjitha zotërimet e saj në Paqësor u bënë një provincë e Rusisë. Dhe Car Michael II dhe gjithashtu Perandori i Japonisë. Po, funksionoi shumë mirë. Por lufta për dominimin e botës nuk mbaroi.
  Hitleri po shtonte fuqinë e tij. Dhe lindi një koalicion: Gjermania, Italia, Rusia, kundër Britanisë, Francës, Holandës, Belgjikës dhe SHBA-së.
  Në vitin 1940, ushtria cariste në fakt përfundoi pushtimin e Kinës dhe u përplas me zotërimet franceze, holandeze dhe angleze.
  Hitleri e filloi luftën më 22 qershor 1941 duke pushtuar Francën. Fuhreri kishte një plan të madh dhe gjenialitetin e Mainstein. Rusia nisi një ofensivë kundër kolonive britanike dhe franceze në Azi dhe Afrikë. Kjo është një luftë kaq mizore.
  Rusia tashmë zinte vendin e parë në botë për sa i përket popullsisë, ushtria e saj ishte e pajisur me tanket dhe avionët më të mirë dhe më të avancuar. Helikopterët, luftëtarët, avionët sulmues, bombarduesit, përfshirë avionët, tashmë janë në prodhim masiv! Në përgjithësi, disi gjithçka po shkon mirë.
  Hitleri pushtoi Francën, Belgjikën, Holandën dhe Danimarkën në një muaj e gjysmë! Rusia cariste pushtoi Norvegjinë dhe Suedinë. Si dhe India, Indokina, Irani jugor, Gadishulli Saudit dhe hyri në Egjipt.
  Trupat koloniale angleze dhe franceze u dalluan për aftësinë e tyre të ulët luftarake dhe kishin një shpirt shumë të ulët ushtarak - duke u dorëzuar praktikisht pa rezistencë.
  Hitleri donte të transferohej vetë në Afrikë, por Spanja e kundërshtoi Gjermaninë. Pastaj fashistët sulmuan regjimin e Frankos dhe e mundën atë. Dhe pastaj Portugalia. Pas një sulmi të ashpër, Gjibraltari u pushtua!
  Më pas, Rusia dhe Gjermania pushtuan Afrikën. Këtu, hapësirat e mëdha, xhunglat, shkretëtirat dhe mungesa e rrugëve ishin më shumë pengesë sesa rezistenca e trupave të dobëta dhe të hutuara koloniale të Britanisë, Francës dhe Portugalisë.
  Pati një kapje territoresh. Beteja episodike, rezistencë qendrore. Tanket ruse janë akoma më të mirat dhe me manovrim të mirë, veçanërisht ai i mesëm: "Nikolai", i cili u emërua pas Tsarevich Nikolas, i vrarë nga japonezët.
  Sidoqoftë, nëse do ta dinit se nga cili fat i keq e shpëtoi Rusinë samurai Tsuda Sanzo , atëherë monumenti i tij me Kullën Eifel në Shën Petersburg do të ishte shembur. Ose mbase e keni emëruar tankun pas tij.
  Në çdo rast, "Nikolai"-3 ishte një rezervuar relativisht i lehtë - nën tridhjetë tonë, i lëvizshëm me një motor nafte. Shpejtësia e tij ishte më e lartë se ajo e tridhjetë e katër legjendare, armatura e saj ballore ishte më e trashë dhe më e pjerrët, silueta e saj ishte më e ulët dhe kishte një armë me tytë më të gjatë, megjithëse të një kalibri të ngjashëm 76 mm.
  Sido që të thuash, Rusia pushtoi më shumë se dy të tretat e Afrikës, pjesa tjetër shkoi në Gjermani dhe Itali. Dhe pas bombardimeve masive në maj 1942, pasoi një zbarkim i përbashkët i trupave ruse dhe gjermane në Britani. Luftimet zgjatën vetëm dy javë dhe Anglia dhe Irlanda ishin të pushtuara.
  Dhe një muaj më vonë ata pushtuan Irlandën.
  Amerika u soll mjaft pasive, nga frika për të hyrë në një luftë kaq të rrezikshme, por megjithatë e ndihmoi Britaninë me burime. Kështu që Hitleri, Musolini dhe Nikolla II vendosën të përfundonin fuqinë më të fuqishme ekonomikisht.
  Për më tepër, Rusia ka një kufi të përbashkët me Amerikën përgjatë Alaskës. Dhe ata tashmë kanë ndërtuar një hekurudhë për në Chukotka - e cila është shumë e dobishme për luftën!
  Dhe tani ushtria ruse cariste do të lëvizë... Dhe do të hyjë në Alaskë. Por tanket amerikane as nuk shkojnë kundër rusëve. Kjo është ajo që ndodhi.
  Trupat ruse filluan zbarkimin në Alaskë më 1 shtator 1942... Dhe ata përparuan me shumë sukses.
  Zgjerimi i shpejtë i urës. Dhe si gjithmonë, vajzat e bukura ruse marrin pjesë në beteja.
  Ata janë në tankun më të ri Nikolai-4. Luftëtarët janë zbathur, të veshur vetëm me bikini. Dhe ata kanë një armë më të fuqishme me tytë të gjatë 85 mm: Thunder Sherman.
  Tashmë është nëntor, bora ka rënë, por vajzat e bukura: Natasha, Maria, Aurora dhe Svetlana, nuk njohin asnjë veshje dhe luftojnë pothuajse lakuriq.
  Këtu luftëtarët qëllojnë dhe thyejnë me një goditje të saktë nga një predhë Sherman. Ata lanë dhëmbët. Natasha qëlloi dhe bërtiti:
  - I rrah të gjithë për mbretin!
  Dhe si ende ndez!
  Atëherë Maria do të qëllojë dhe aq saktë sa do të shqyejë frëngjinë e Shermanit.
  Ajo e mori atë dhe shkroi në Twitter:
  - Unë jam vajza që pret metal!
  Dhe më pas Aurora do të lëshojë një predhë. Dhe gjithashtu i saktë dhe i qartë.
  Luftëtari bërtet:
  - Aerobatika më e lartë!
  Dhe atëherë Svetlana do t'ju godasë me gjithë forcën e saj të furishme. Shkatërrues vajzë bjonde. Dhe klithma:
  - Unë jam një demon i ferrit!
  Dhe të katër do të marrin rrugën e tyre, duke lëvizur nëpër Alaskën jugore.
  Dhe këtu është tanku Alexander-4, gjithashtu modeli më i ri me vajza të bukura. Një armë e fuqishme me tytë të gjatë 130 mm, deri në tetë automatikë dhe një ekuipazh prej pesë vajzash të bukura me bikini.
  Ata gjithashtu shkojnë dhe gjuajnë, nokautojnë amerikanët, depërtojnë në Shermans.
  Alenka lëshoi një predhë me gishtat e saj të zhveshur dhe këndoi:
  - Për lavdinë e Car Michael!
  Ndërsa qëllonte, Anyuta mbështeti, duke kositur amerikanët:
  - Mbret i madh!
  Augustini gjithashtu goditi, theu Shermanin, duke fërshëllyer:
  - Për paqe, punë, perandori!
  Më pas, Mirabela hapi zjarr. Ajo gjithashtu theu armaturën e armikut dhe fërshëlleu:
  - Për urdhrin e ri rus!
  Dhe pastaj Olimpiada gjuajti predhën, ndërsa ajo goditi dhe gjëmonte:
  - Unë jam aq fuqi dhe dhimbje për armikun!
  Vajzat sillen mirë dhe flasin. Në sytë e tyre smeraldi dhe safiri flakët e botës së krimit.
  Dhe tanku më i ri Alexander-4, i padepërtueshëm nga të gjitha këndvështrimet, shkon përpara dhe shih amerikanët. E tillë është paraqitja dhe shkatërrimi i pakushtëzuar.
  Dhe vajzat, është acar, dhe ato janë vetëm me bikini dhe pothuajse të zhveshura - të bukura! Ne po sjellim një mace me vete!
  Alenka do të qëllojë një predhë në një makinë amerikane. Si e godet dhe këndon:
  - Unë jam një yll botëror!
  Dhe pastaj Anyuta do ta marrë atë dhe do ta lëshojë, do ta presë armikun dhe do të fërshëllejë:
  - Dhe lavdi perandorisë!
  Dhe pastaj Agustini do të goditet nga një predhë, do të kosit armikun, do të thyejë armaturën e armikut dhe do të kërcëjë:
  - Unë jam një vajzë flokëkuqe dhe pa turp!
  Dhe pastaj Mirabela do të jetë sandale. Dhe ai do të gjuajë një predhë vdekjeprurëse kundër armikut. Ai do të shqyejë kullën dhe do të bërtasë:
  - Ram nga dashi!
  Dhe pastaj do të zhvillohet Olimpiada e bukur heroike. Do të lëshojë predha më vdekjeprurëse. Ai do të shtypë tankun e armikut dhe do të bërtasë:
  - Do t'i fshij të gjithë!
  Këtu vjen një tank me peshë shtatëdhjetë tonë dhe shkatërron redoubtet e armikut. Dhe lëviz lehtësisht në dëborë - motori është më i fundit - turbina me gaz! Nuk mund ta ndalosh një makinë të tillë kaq lehtë.
  Alenka këndon:
  - Askush nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë! Ujqërit rusë po shqyejnë armikun! Ujqërit rusë - përshëndetje për heronjtë!
  Dhe përsëri, duke përdorur gishtat e zhveshur, duke shtypur këmbëzën, ai godet armikun. Çfarë vajze!
  Anyuta gjithashtu ra duke përdorur këmbët e saj të zhveshura dhe bërtiti:
  - Dhe unë jam i shkëlqyeshëm!
  Dhe pastaj Agustini lëshon një predhë dhe bërtet:
  - Unë jam një vajzë e egër!
  Dhe Mirabela do të lëshojë diçka krejtësisht vrasëse dhe ulëritës:
  - Në kufij të rinj, të pandërprerë!
  Dhe ai do të tregojë gjuhën e tij kaq rozë dhe të gjatë.
  Dhe më pas Lojërat Olimpike do të godasin dhe do të shkatërrojnë amerikanët, dhe do ta bëjnë atë shumë mirë.
  Epo, në përgjithësi, një fitore e qartë është e dukshme. Kjo betejë është fituar dhe trupat ruse dhe cariste po ecin përpara.
  Nga fundi i dhjetorit 1942, e gjithë Alaska ishte pushtuar tashmë nga ushtria cariste dhe luftimet po zhvilloheshin në Kanada.
  Përveç tankeve, pilotët femra luftojnë edhe në avionë reaktivë. SHBA ka shumë aviacion, por cilësia e tij është shumë e dobët. Nuk mund të krahasohet me avionët rusë. Të cilat e shtypin armikun me intensitetin e terminatorëve.
  Dhe vajzat Anastasia dhe Margarita në avionët e tyre "Ekaterina"-6 sa efektive mbledhin llogaritë.
  Anastasia rrëzon tetë avionë amerikanë me një shpërthim prej pesë topash avionësh dhe ulërima:
  - Unë jam thjesht një luftëtar i superklasës!
  Dhe me këmbë zbathur shtyp pedalet.
  Margarita rrëzon dhjetë avionë amerikanë me një breshëri dhe kërcit:
  - Dhe unë jam edhe një klasë më lart!
  Anastasia shtyp këmbëzat me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe flakëron armikun. Do të godasë shtatë automjete të ushtrisë amerikane dhe do të kërcëjë:
  - Unë jam një luftëtar i tillë sa mbreti është i kënaqur!
  Margarita gjithashtu do të lëshojë vrasësin dhe do të kërcëjë:
  - Dhe jo vetëm mbreti! Ne jemi shumë të bukur!
  Vajzat luftojnë dhe godasin makina të ndryshme. Ata e hedhin armikun jashtë si minj të ngordhur në një kosh plehrash. Dhe ata shkatërrojnë avionët amerikanë.
  Anastasia rrëzoi disa aeroplanë të tjerë dhe bërtiti:
  - Për shqiponjën mbretërore dykrenare!
  Margarita, duke nxjerrë dhëmbët e saj me fantazë, cicëroj:
  - Për një gjë kaq të lezetshme!
  Dhe ajo gjithashtu goditi një duzinë makina të tjera amerikane. Këto janë vajzat. Vajzat duan të vrasin. Dhe griseni atë!
  Dhe ky çift punon...
  Lëviz në objektivat tokësore. Dhe shkoni me Shermanët, duke goditur drejt tyre. Si një gjilpërë metalike. Dhe ndarja e hekurit dhe çelikut më të fortë. Kështu ndodhi rënia e tyre.
  Anastasia godet disa Shermans dhe bërtet me vete:
  - Unë jam një vajzë e aftë për shumë!
  Margarita gjithashtu godet amerikanët në tokë dhe kërcit:
  - Por asgjë nuk do të më ndalojë dhe nuk më ka ndaluar kurrë!
  Anastasia shtyp armikun, rrëzon tanket dhe bërtet:
  - Për mbretin, që nuk është më i mençur apo më i ftohtë!
  Vajzat janë sigurisht të mrekullueshme! Dhe më e rëndësishmja, në vetëm një bikini! Dhe e pamposhtur!
  Askush nuk mund t'i mposhtë apo ndalojë vajzat!
  Anastasia, duke qëlluar, bërtet në majë të mushkërive:
  - Unë jam vajza që thyej çelikun!
  Margarita, duke vazhduar të shtënat, shton:
  - Dhe çdo metal!
  Vajzat fluturojnë dhe gjuajnë... Edhe pse është ftohtë dhe dimër, kjo nuk i pengon. Luftimet po vazhdojnë në Kanada.
  Anastasia ndez përsëri dhe vrumbullon:
  - Unë jam si një djalë!
  Margarit konfirmon në mënyrë aktive dhe godet me tërbimin e një pantere:
  - Unë jam ai që jam më qesharak dhe më cool se gjithë të tjerët!
  Vajzat, siç e shihni, vërtet po llogarisin shumë dhe kanë fat të papërshkrueshëm!
  Po grumbullojnë fatura gjysmë të zhveshura! Dhe ata nuk njohin pikëllim, asnjë dyshim! Ata kanë shumë mendime të ndryshme!
  Por, me pak fjalë, bukuroshet patën fat. Ata kapën dhe sulmuan një gjeneral me katër yje me një sulm ajror. Bukuri madhështore. Ata do të të qijnë në të njëjtën mënyrë!
  Dhe përsëri tanket ruse dhe gjermane po lëvizin nëpër Kanada.
  Këtu është ekuipazhi i Gerdës, në një T-4 gjerman. Makina është sinqerisht mjaft e dobët në krahasim me makinat sovjetike. Por vajzat nuk janë të lehta - ato luftojnë zbathur dhe me bikini në të ftohtë. Dhe kjo thotë diçka!
  Le ta pranojmë, luftëtarë të tillë janë të lezetshëm! Ata nuk i njohin dyshimet dhe dobësitë! Safirët dhe diamantet po digjen në sytë e tyre! Bukuri të tilla nuk do t'i japin armikut asnjë centimetër tokë! Ata janë të shenjtë dhe të këqij në të njëjtën kohë.
  Ata lëvizin me energji kolosale.
  Dhe kështu i shtypin amerikanët.
  Gerda qëlloi duke përdorur gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Unë jam një vajzë e egër! Dhe aspak e virgjër!
  Dhe pas kësaj ai shpërthen në të qeshura.
  Nga topi qëlloi edhe Charlotte. Mund të mos jetë shumë i fuqishëm, por është i shpejtë:
  - Unë jam si një bletë e nxehtë dhe kafshuese!
  Pas së cilës bukuroshja do të marrë dhe do të tregojë gjuhën e saj të gjatë!
  Dhe pastaj Christina shuplaka dhe kërcit:
  - Dhe vokali im! Goditje Klykov!
  Dhe ai gjithashtu do të nxjerrë dhëmbët e ujkut dhe do të ulërijë:
  - Do të ketë një fitore të re!
  Luftëtarët janë vërtet kaq të ashpër dhe agresivë. Dhe ata kanë aq shumë forcë muskulore dhe zemërim të furishëm.
  Dhe Magda gjithashtu do të godasë armikun. Ai do të godasë një Sherman nga një distancë, duke e goditur me saktësi nga skaji në fund dhe do të ulërijë:
  - Unë jam një gjerman kaq i lezetshëm!
  Të katër, pavarësisht se makina nuk është më e mira, luftojnë me sukses.
  Dhe pse? Sepse ata nuk kanë pothuajse asnjë veshje! Dhe luftëtarët e shkatërrojnë armikun shumë bukur.
  Gerda vëren me krenari:
  - Ne jemi kaq të denjë për Fyhrer-in!
  Pas së cilës bukuroshja do të qëllojë përsëri dhe do të zhveshë fytyrën e saj të vogël të lezetshme.
  Luftëtarët këtu kanë një shpirt arian. Dhe ata nuk kanë frikë nga të ftohtit. Edhe pse dimri në Kanadanë Perëndimore është ende shumë i ftohtë.
  Por asgjë - vetëm këmbëzbathur dhe pothuajse lakuriq. Atëherë do të ketë fat dhe fitore!
  Këta janë luftëtarë plot me shpirt krenar.
  Edhe tani arianët nuk kanë të barabartë në këmbëngulje. Me përjashtim të vajzave ruse.
  Por Natasha në "Nikolai"-3, gjithashtu me bikini dhe zbathur, qëlloi, doli dhe eci përreth. Tanku i saj, megjithatë, është më i mirë se T-4 gjerman. Lufta këtu është e ashpër dhe shumë agresive.
  Yankees po përpiqen të rikthehen. Por Natasha rrëzoi "shtrigën" dhe fërshëlleu me një buzëqeshje dhëmbësh perla:
  - Unë jam një vajzë e tillë që askush nuk do të më afrohet!
  Dhe Maria qëlloi me saktësi mbi tanket amerikane. Ai do t'i shpojë dhe do të fërshëllejë me dhëmbë të zbuluar:
  - Asnjë forcë nuk mund të na marrë!
  Dhe pastaj Aurora do të gjuajë me radhë. Sherman u shkatërrua. Po vajza kjo është ajo që ju duhet.
  Dhe pastaj Svetlana do të japë kontributin e saj... Sa do t'i dëmtojë amerikanët.
  Ka edhe beteja në det. Flota ruse kap Filipinet.
  Dhe këtu është edhe ekipi: vajzat marinare këmbëzbathur. Po ashtu bukuroshe pothuajse të zhveshura, me bikini. Është e vërtetë që moti në Filipine është i mrekullueshëm edhe në dimër - i ngrohtë, sepse është pothuajse ekuatori.
  Dhe vajzave u pëlqen të luftojnë dhe të gjuajnë. Dhe vraponi përreth me taka të rrumbullakëta dhe këmbëzbathur. Vajzat këtu janë thjesht të bukura. Më e mira - super!
  Nga rruga, ata duan të përdhunojnë të burgosurit! I lidhin me vete dhe më pas i kalërojnë. Dhe aq sa të burgosurit humbin ndjenjat! Dhe ata organizojnë shfarosje totale për veten e tyre - ose më mirë, jo për veten e tyre, por për armiqtë e tyre.
  Ekipe kaq të lezetshme vajzash gjysmë të zhveshura. Dhe asgjë nuk mund t'i ndalojë ose t'i shtypë!
  Luftëtarët hipin në një kryqëzor amerikan. Ata kërcejnë pothuajse të zhveshur, zbathur, me muskuj që përkulen nën lëkurën e nxirë. Dhe ata i rrëzojnë me furi amerikanët. Dhe ata nuk japin as shansin më të vogël për të mbijetuar.
  Dhe tani janë të dukshme bukuroshja Stella dhe partnerja e saj Masha. Të dyja vajzat janë bionde të gjata, muskulare që i presin të gjithë. Ajo që nuk është goditje është prerja dhe copëtimi i trupave!
  Vajzat ecin përgjatë anijes amerikane. Nëse tundin dorën djathtas, është rrugë, nëse tundin në të majtë, është një rrugicë!
  Dhe vajzat nuk do të ndalen! Ata nuk u lënë asnjë shans kundërshtarëve! Po sikur të vrumbullojnë dhe të fillojnë të tundin muskujt!
  Dhe përsëri tundin shpatat e tyre dhe bërtasin:
  - Ne jemi vajza për Carin, Atdheun dhe Mikhail Romanovin!
  Dhe ata e presin atë si lakër samurai. Kështu Stella e mori atë dhe e goditi oficerin amerikan në ijë me këmbën e saj të zbathur. Ai do të fluturojë më lart dhe do të hidhet jashtë.
  Terminatori bjond do të japë:
  - Për goditjet e mia paguajnë tarifa!
  Dhe përsëri ai do të zhveshë dhëmbët dhe do të ndezë dhëmbët e tij perlë! Çfarë vajze! Lëngu dhe aroma më e madhe!
  Dhe vajzat nxitojnë drejt vetes. Dhe kalojnë si batica e një tornadoje. Ata nuk i japin armikut një shans. Ata kanë fuqi kolosale. Errësira e djajve dhe mijëra e mijëra engjëjve.
  Dhe ja ku vjen Masha, e cila pret tre koka njëherësh me dy sabera! Kjo është një vajzë - një vajzë për të gjitha vajzat!
  Të dyja bukuroshet prisnin sikur të goditnin gozhdët me shpata. Dhe nuk ka dobësi apo dyshim në veprimet e tyre. Lëvizni për veten tuaj, pa u tërhequr apo hequr dorë. Drejtësia kërkon bashkimin e njerëzimit. Një perandori, një kurorë, një qëllim dhe zgjerim në hapësirë.
  Pikërisht në këtë kohë, sateliti i parë artificial i Tokës po lëshohet në orbitë. Këtu ai po fluturon rreth globit.
  Dhe vajzat ruse me bikini luftojnë për veten e tyre. Dhe ata nuk janë inferiorë ndaj armikut. Dhe amerikanët, të copëtuar nga bukuroshet, bien. Megjithatë, vajza të klasit dhe aftësive më të larta.
  Në një kohë ata arritën të luftojnë në Japoni. Ata luftuan edhe në lartësi. Vetë perandori u kap. Ata treguan aftësitë e tyre kolosale. Ata kanë një pasion të tillë dhe aq shumë forcë muskulore. Sigurisht, vajza të tilla janë një mrekulli mrekullish!
  Ata prenë samurai në pallat. Dhe ata ishin gjithashtu pothuajse të zhveshur dhe zbathur. Vajzat që mund të bënin gjëra që habitnin armiqtë e tyre.
  Dhe ata copëtuan çdo mish dhe demonstruan mjeshtërinë e tyre. Luftëtarët, pa asnjë dyshim, përparojnë.
  Një admirali amerikan iu pre koka me një saber. Dhe si do të qeshin bukuroshet, duke zhveshur fantazmat e tyre.
  Dhe përsëri ata shkojnë në ofensivë dhe prehen. Luftëtarë të tillë janë monstra të vërtetë. Dhe në fron është Car Michael. Djali i Aleksandrit të Tretë, por jo ai. Një sundimtar më me fat, më vendimtar, më me vullnet të fortë dhe gjithashtu një sundimtar i talentuar .
  Por, sigurisht, fati ka rëndësi, plus ashpërsia edhe më e madhe - Mikhail drejtoi një luftë të paepur kundër korrupsionit, e cila pati një ndikim pozitiv në ushtri. Por njohuria më efektive është përdorimi i vajzave në bikini për qëllime ushtarake. Dhe vajzat janë shumë të bukura kur janë pothuajse të zhveshura dhe zbathur.
  Pra, betejat zhvillohen me shkallë të ndryshme suksesi. Dhe luftëtarët e bukur qëllojnë me shumë saktësi, më mirë se burrat. Dhe më e rëndësishmja, kur vajzat janë pothuajse të zhveshura, ato janë praktikisht të paprekshme. Ata nuk preken nga plumbat dhe predha. Një ushtri shumë e fortë luftëtarësh. Kjo është e bukur. Ishte ideja e Car Michael për të përdorur vajza pothuajse të zhveshura dhe zbathur, dhe kjo solli fitoren.
  Dhe vajzat në beteja gjithashtu hodhën granata dhe kamë me gishtat e tyre të zhveshur. Dhe ata treguan tërbimin e tyre të egër.
  Vajzat janë mjaft të guximshme. Dhe shumë e bukur, lozonjare dhe me këmbë në flotë. Askush nuk mund t'i mbante.
  Luftëtarët janë shumë zagar... Këmbët zbathura të një vajze janë një armë shumë efektive. Por çfarë mund të bëjnë? Shumë gjëra. Vetë thembra e zhveshur merrte energji nga toka dhe luftëtarët e bukur ishin lozonjarë.
  Më duhet të them që vajzat janë më të bukurat në botë, që të dyja janë të mrekullueshme dhe me furinë e kobrave!
  Kryqëzori amerikan kapet. Burrat e kapur ranë me fytyrë. Pas kësaj, luftëtarët fusnin këmbët në fytyrë. Dhe më detyruan të puth. Dhe vajzat gugasnin dhe thembra e tyre e zhveshur, kur lëpinin gjuhën, ndiheshin të këndshme dhe gudulisëse.
  Mirëpo bukurosheve u kënaqën që këmbët e zbathura të laheshin me puthje dhe puthjet me taka.
  Pas së cilës vajzat do të qeshin. Dhe ata lanë dhëmbët!
  Por u bë më mirë, vajzat u bënë banja dielli pak lakuriq dhe shkuan për të notuar. Këta janë luftëtarë kaq të bukur. Si mund të marrësh një këmbë të tillë dhe ta puthësh? Dhe lëpini çdo gisht.
  Vajzat janë të shkëlqyera.
  Këtu është tanku Alexander-4 në betejë përsëri. Është një nxitim dhe shkurti tashmë po vjen. Trupat vazhdojnë. Duke iu afruar gjithnjë e më shumë territorit amerikan. Vajzat janë kaq të lezetshme.
  Këtu Natasha gjuan saktë. Dhe godet me shumë saktësi.
  Vajza qëllon jashtëzakonisht saktë dhe bërtet:
  - Do ta shtypim armikun!
  Maria qëllon më pas. Mori dhe mundi armikun:
  - Unë jam super!
  Maria është një vajzë shumë e bukur dhe shumë aktive.
  Dhe këmbët e saj të zbathura janë shumë të bukura dhe të këndshme në erotizmin e tyre:
  - Do ta shkatërrojmë armikun!
  Dhe Aurora është një vajzë e tillë, dhe ajo është super, me bark dhe gjoks të zhveshur, dhe thithka kaq të fryra të kuqe flakë:
  - Unë do të thyej armiqtë dhe do ta bëj atë super!
  Dhe si i tund flokët e kuqe!
  Dhe përsëri ai do t'ju godasë me këmbët e tij të zhveshura dhe të dalta. Luftëtarë të tillë janë shumë të lezetshëm!
  Dhe atëherë Svetlana do të marrë dhe mundë armikun:
  "Unë e dua Carin dhe do t'u var një lak në qafë armiqve të mi!"
  Vajzat do të qeshin. Si u bënë zagarë dhe të ftohtë.
  Amerikanët po ikin nga vajzat. Ose heqin dorë. Ose vdesin. Luftëtarët janë kaq të bukur, dhe shumë zbathur, dhe vajzat janë kaq të mrekullueshme. Dhe të luftosh vetëm me bikini është e këndshme dhe efektive. Vajzat luftëtare janë kaq të mahnitshme.
  Natasha qëllon sërish mbi amerikanët dhe fërshëllehet:
  - Ti je vëllai im dhe unë jam vëllai yt! Ose më mirë motra ime!
  Dhe përsëri ai lëviz gjuhën e tij të gjatë. Agresive le të themi luftëtare dhe bukuroshe!
  Dhe pastaj Anyuta tund gjoksin e saj të zhveshur. Dhe ai do të bërtasë dhe do të nxjerrë dhëmbët. Dhe ai do të dërgojë një predhë te amerikanët. Dhe ai do ta marrë dhe do ta dreq.
  - E ka shkatërruar bukuroshja! Dhe ajo kërcit:
  - Unë jam një super vajzë!
  Vajza e bukur dhe e do seksin. Dhe kjo është e bukur!
  Dhe vajza e mori atë dhe e goditi - ajo u mërzit:
  - Do të fitojmë dhe do ta shkatërrojmë armikun!
  Dhe këtu Aurora do të godasë dhe do të rrahë:
  - Unë jam një mbret dhe një vajzë e lezetshme!
  Luftëtari mund të jetë një zagar.
  Vajzat qeshin me vete.
  Por Svetlana e mori atë shumë ftohtë. Dhe ajo dha tarifa të tilla për shkatërrimin e armikut dhe puthi djajtë:
  - Kjo është një aerobatikë kaq totalitare!
  Tanki është shumë i shkathët dhe vdekjeprurës. Ai godet Shermanin e dobët dhe të lartë. Pra, betejat këtu janë në favor të Rusisë cariste.
  Natasha është përsëri si një armë zjarri. Dhe ai guxon:
  - Për idhullin tuaj!
  Maria filloi të qëllonte. Vajza është shumë e bukur dhe ka flokë të artë. Nga pamja.
  Vajza u ndy, drejtoi gishtat e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Kjo është vrasje për mbretin!
  Dhe këtu Aurora qiu amerikanin. Dhe vajza ishte, le të themi, me të vërtetë jashtëzakonisht agresive dhe kërciti:
  - Për një konvikt të vërtetë!
  Dhe tani vajza u tregua vërtet e fortë.
  Dhe Svetlana është agresive dhe luftarake. Ajo goditi me këmbën e saj të zhveshur dhe e grisi armikun.
  Dhe ajo cicëroi, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Unë jam një zonjë që fluturoj si shqiponjë!
  Kështu që vajzat filluan të qieshin me forcë të egër. Dhe një agresion i tillë i bukurosheve nuk mund të ndalet. Pa u tërhequr apo përkulur.
  Natasha qëlloi përsëri dhe fërshëlleu:
  - Deri në shkatërrim të plotë!
  Dhe Maria, pa asnjë gozhdë, arriti shumë më tepër të shkatërrojë armiqtë e saj dhe filloi të thyejë kundërshtarët e saj.
  Dhe pastaj Aurora e mori atë dhe goditi armikun me një top. Dhe me shumë sukses, me magjepsje kolosale. Dhe shtypni, shtypni armikun. Dhe mbeturinat e shkrira po fluturojnë nga Sherman në të gjitha drejtimet.
  Dhe Svetlana gjithashtu do të qëllojë dhe këndojë:
  - Unë jam një vajzë e ëndrrave të mëdha dhe bukurisë së madhe!
  Luftëtarët, në fakt, demonstrojnë një vullnet të jashtëzakonshëm për të fituar.
  Nuk është më kot që perandoria u bë e lezetshme dhe e madhe. Mund të tejkalojë arritjet e Genghis Khan.
  Luftëtarët lëvizin drejt vetes... Dhe gjuajnë, gjuajnë dhe çajnë pozicionet e armikut, sikur të hapeshin me thikë. Ose më mirë, një kamë shumë e mprehtë dhe e ngurtësuar. Dhe tani trupat ruse janë vërtet të pathyeshme. Dhe mbretëria e një perandorie të madhe.
  Nëse e shikoni, ka pasur shumë luftëra dhe periudha të vështira në historinë e Rusisë. Por Nikolla II ishte thjesht i pafat në pjesën më të madhe! Ai doli të ishte një dështim. Por taktikat kanë një rëndësi të madhe. Çfarë tregoi shahisti i madh rus Alekhine. Kur filloi të luante në vend të kundërshtarit të tij, duke e kthyer tabelën dhe duke fituar. Gjeniu është gjeni.
  Me gjithë problemet e Rusisë cariste, vetëm faktori i vajzave të zhveshura zgjidhi shumë.
  Në beteja marrin pjesë edhe helikopterët. Automjete luftarake, dhe gjithashtu ekuipazhe me vajza me bikini dhe zbathur. Cila është cilësia e një ushtrie të përbërë nga vajza? Më të spikaturit. Asgjë nuk mund ta ndalojë apo mundë një ushtri të tillë.
  Pra, në këtë ushtri ka vajza zbathur dhe pothuajse të zhveshura. Ekuipazhi në helikopterin e kapitenit Varvara. A nuk është kjo e mahnitshme? Deti do të fryhet me dhunë! Dhe si do të godasin topat e avionëve. Dhe pastaj ka raketa. Këto vajza janë uragane të vërteta si tornadot.
  Ata nuk janë inferiorë ndaj armikut në asgjë. Ushtria ruse është gati për beteja dhe arritje të mëdha.
  Varvara është një vajzë e bukur me flokë kafe dhe pothuajse e zhveshur. Ndërsa ai vrumbullon në majë të mushkërive:
  - Armiqtë nuk do të kalojnë! Dhe ata nuk do të ikin!
  Dhe ai do ta marrë atë dhe do të lëshojë një shkarkesë vrasëse nga të gjithë avionët e makinës së tij më të lezetshme. Dhe do të fluturojë mbi armikun. Dhe ai e merr dhe e kosit me një kthesë shkatërruese.
  Por Olga modeste mori dhe gjuajti një raketë në pozicionet amerikane dhe fërshëlleu:
  - Kam luftuar, jo me këpucë bast, por zbathur!
  Dhe ai do të shkelë syrin me sytë e tij safir. Po, këto janë vajza - aerobatikë kaq të mahnitshme. Me të mund të pini një mal dhe të mbani dragonj të zhveshur.
  Dhe këmbët janë kaq të këndshme dhe unike! Dhe belet janë të hollë, dhe trupat janë shumë muskuloz.
  Varvara shkel bythën dhe bërtet:
  - Mund të bëj një vrimë në glob për mbretin!
  Dhe ai do të buzëqeshë fytyrën e tij të vogël dhe do të shkelë syrin.
  Luftëtarët janë në maksimumin e tyre këtu. Këtu Tatyana, gjithashtu një vajzë me bikini, do ta marrë atë dhe do të bërtasë:
  - Le të ketë një mbret mbi gjithë dheun!
  Dhe ajo do të shkëlqejë me dhëmbët e saj margaritar. Dhe nga një helikopter është vrasës si gozhdët. Dhe do të jetë vdekjeprurëse. Dhe me të vërtetë do të skuqet metali. Dhe do të shkaktojë shkatërrimin e bunkerit.
  Këto janë vajza - të gjitha vajzat janë vajza! Dhe pastaj kur të burgosurit futen brenda, ato vajza më pas puthin dhe lëpijnë këmbët e tyre të zbathura. Kjo është përgjithësisht mënyra më e sofistikuar për të poshtëruar dhe inkurajuar.
  
  ROMMEL I PAmposhtur
  Në të, ushtria e Rommel në nëntor dhe dhjetor 1941 ishte në gjendje të fitonte fitoren në Afrikë. Kjo ndodhi edhe sepse partneri i brilantit Rommel nuk bëri ato gabime të rënda që ndodhën në historinë reale.
  Si rezultat, gjermanët mundën britanikët që përparonin dhe ruajtën territorin e tyre. Në fillim, kjo nuk ndikoi në rrjedhën e betejave; në frontin lindor, gjermanët u mundën afër Moskës.
  Megjithatë, më vonë planet e Fuhrer-it ndryshuan. Rommel në këtë kohë ishte në gjendje të merrte Tolbuk dhe u zhvendos drejt Egjiptit. Hitleri vendosi të kalonte në mbrojtje të përkohshme në frontin lindor dhe tani për tani të përqendrojë përpjekjet e tij në Afrikë dhe Lindjen e Mesme.
  Megjithatë, meqenëse ofensiva në Afrikë kërkonte më pak forca, nazistët kryen disa operacione në lindje. Mundi trupat sovjetike në Kerç. Ata na rrethuan afër Kharkovit. Ata gjithashtu nxorrën një copëz në drejtim të Smolenskut. Ofensiva e ushtrisë së dytë shokuese të gjeneralit Vlasov pranë Leningradit gjithashtu përfundoi me disfatë.
  Sevastopoli ra pas rrethimit dhe sulmit. Dhe Krautët u forcuan. Luftimet u zhvilluan në parvazin e Rzhev. Këtu nazistët arritën të duronin.
  Por në Egjipt, Rommel, pasi mori përforcime, fitoi një fitore bindëse. Duke u mbështetur në suksesin e tyre, gjermanët kaluan Palestinën dhe pushtuan Irakun dhe Kuvajtin. Dhe pastaj e gjithë Lindja e Mesme - pasi ka fituar akses në naftë.
  Pas së cilës fashistët u kthyen në Sudan dhe u përpoqën të kapnin të gjithë Afrikën.
  Në të njëjtën kohë, pasoi sulmi në Gjibraltar dhe depërtimi i trupave gjermane në Marok dhe më tej në hapësirat afrikane.
  Por sukseset e gjermanëve u lehtësuan nga puna energjike në pjesën e pasme. Ku është edhe Hitleri, çfarë ka bërë më me mjeshtëri se në historinë reale.
  Pasi u zgjua, Hitleri Terminatori bëri një banjë me vajzat, hëngri mëngjes me sallatë, qull lulelakër dhe disa perime të tjera, duke shtuar djathë dhie me shumë shtresa me pak yndyrë dhe havjar. Pas së cilës ai thirri Speer, duke i paraqitur zyrtarisht ministrit të ri perandorak një dokument të nënshkruar nga ligji për fuqitë emergjente. Adolf ishte i pushtuar dhe ishte shumë gërryes:
  - Prodhimi i armëve në Rajhun e Tretë është jashtëzakonisht i ulët! Ne kemi mbetur prapa jo vetëm Britanisë ndërluftuese, por edhe BRSS totalitare. Por ne kemi nevojë për epërsi ajrore, duke rritur prodhimin e armëve të vjetra dhe duke kaluar në ato të reja. Veçanërisht aeroplanë bombardues premtues. Në fund të fundit, shpejtësia e tyre e madhe dhe tavani i lartë i sipërm i lejojnë ata të shkatërrojnë qytetet britanike pothuajse pa u ndëshkuar!
  Speer rrezatoi optimizëm:
  - Në Gjermani dhe Poloni ka një tepricë të qymyrit, në Francë ka mineral hekuri dhe ne kemi pajisje të mjaftueshme për të prodhuar shumë makina. Në fund të fundit, ne prodhojmë më shumë alumin dhe duralumin se të gjitha vendet e botës së bashku!
  Adolf i pushtuar pohoi me kokë:
  - Për momentin! Britania dhe SHBA po promovojnë gjithashtu prodhimin dhe ne duhet të mbrojmë çdo gram metal. Lërini edhe nxënësit e shkollës dhe fëmijët e tjerë nga mosha pesë vjeç të mbledhin metal. Për më tepër, pse t'i bëni krahët dhe gypin tërësisht nga duralumin. Mund të përdorni si dru ashtu edhe kanavacë. Për shembull, prodhimi i krahëve monobllok. Dhe ç'farë? Ne kemi nevojë për një avion luftarak të ri që peshon jo më shumë se dy tonë, i lehtë për t'u fluturuar, i lehtë për t'u prodhuar dhe i lirë! Numri i pjesëve të montimit duhet të reduktohet në minimum dhe duhet të gjenden gjithashtu mundësi për të ulur peshën e avionit sa më shumë që të jetë e mundur dhe për të përmirësuar vetitë e tij aerodinamike. Tani, meqë ra fjala, do të vijnë dizajnerët e avionëve, do t'i trajnojmë.
  Speer buzëqeshi:
  - Sigurisht, Fyhreri im. Me sa kuptoj unë, do të ktheni nga ushtria të gjithë punëtorët e kualifikuar?
  Adolf i poseduar konfirmoi:
  - Ne do të rekrutojmë vetëm punëtorë të rëndomtë të kualifikuar nga të huajt. Pra, është më mirë të ketë më pak dembelë, dhe për rrjedhojë partizanë. Natyrisht, ne do të zvogëlojmë numrin e forcave tokësore; nëse nuk ka luftë me BRSS, atëherë nuk kemi nevojë për aq shumë këmbësorie, por... Jo në mënyrë radikale, kështu që planifikoj të mposht Gjibraltarin dhe Maltën në të ardhmen. muaj dhe pushtojnë të gjithë veriun e Afrikës dhe më tej në Lindjen e Mesme. Do të na duhen ende njësi tokësore. Përveç kësaj, është e nevojshme të ndërtohen kantiere detare shtesë si në vetë Gjermaninë ashtu edhe në Francë, Belgjikë, Holandë dhe Norvegji. Ne kemi nevojë për aeroplanmbajtëse, luftanije dhe transportues. Dhe Deti Mesdhe do të kthehet, si të thuash, në një liqen brendagjerman. a e kuptoni?
  Speer u përkul:
  - Po, Fyhreri im! Tashmë kam urdhëruar zhvillimin e një programi ndërtimi...
  Dinak Adolf shtoi:
  - Dita e punës mund të zgjatet në 16 orë nëse planet tona të emergjencës e kërkojnë këtë. Prodhimi i avionëve duhet të rritet në njëqind avionë në ditë për vetëm nëntë muaj... Më shumë se tre herë në krahasim me atë aktual dhe nuk është aspak fakt se kjo do të mjaftojë!
  Speer nxitoi të inkurajojë Fuhrerin:
  - Pilotët tanë janë të një klase më të lartë se ata britanikë, ndaj sasia nuk është gjithçka. Dhe ne do të gjejmë mënyra të reja për të farkëtuar parmendët në shpata. Me sa kuptoj unë, prioriteti për ne është aviacioni?
  Fuhreri shtrëngoi grushtin më fort:
  - Prioriteti për ne është avionët reaktivë, bombardues dhe më pas avionë luftarakë, plus lëshimi i pajisjeve të reja dhe zhvillimi i armëve mrekullibërëse! Mirëpo, jo vetëm në fushën e aviacionit, por edhe tanke, artileri, në radhë të parë artileri reaktiv... Për këtë do të flasim më në detaje.
  Një zile u dëgjua dhe projektuesit kryesorë të avionëve të Rajhut të Tretë hynë në dhomë.
  Messerschmitt, relativisht i ri me ballë të lartë, Heinkel, tashmë i moshuar, por shumë i shkathët, i ndërtuar në mënyrë atletike Tank, Lippisch dhe disa më pak të njohur.
  Adolf i drejtoi ata te karriget dhe i urdhëroi të shtronin vizatimet në tryezë:
  - Detyra juaj është të krijoni një armë të re, shumë të fuqishme dhe moderne. Gjermania ka më shumë tunele me erë se çdo vend tjetër në botë, dhe teknologjia e shumë avionëve është shumë e prapambetur. Por vetëm në Yu-88, ju mund të rrisni ndjeshëm shpejtësinë duke i dhënë makinës një formë më të efektshme. Në veçanti, kabinës do t'i jepet një formë konveks në formë loti, e cila do të përmirësojë dukshmërinë dhe do ta bëjë pilotin më të gjerë, si dhe do të shtojë shpejtësinë duke përmirësuar aerodinamikën me pesë kilometra të mira. Plus, është e nevojshme t'i jepet një formë e efektshme pikave të qitjes si të bombarduesve ashtu edhe të gjuajtësve, rafteve të bombave dhe frenave ajrore në pozicionin jo-pune.
  Ju shkruani atë që ju them!
  Dizajnerët tundën kokën në unison:
  - Pra, padyshim një Fuhrer i madh!
  Adolf vazhdoi:
  - XE-129 - duhet të ridizajnohet në mënyrë që kutisë së armës t'i jepet një formë e thjeshtë dhe të instalohet një top i lëvizshëm avioni për të mbrojtur kundër sulmeve nga hemisfera e pasme dhe e poshtme. Përveç kësaj, ky aeroplan sulmues duhet të jetë i pajisur me një sistem përforcimin e motorit. Në të njëjtën kohë me perestrojkën, është e nevojshme të rritet prodhimi i avionëve të tillë sulmues. Sulmet e tyre shkatërruese ajrore paralizojnë veprimtarinë e britanikëve. Përveç kësaj, bombarduesi zhytës Ju-87 duhet të përdoret në Britani. Ne do të vëmë në shërbim makina të vjetruara...
  Adolf ndaloi. Dizajnerët heshtën. Fyhreri vërejti:
  Kam dyshime të mëdha për F -190. Automjeti doli të jetë i rëndë dhe jo mjaftueshëm i manovrueshëm, përveç kësaj, ai nuk ka një sistem për mbushjen e rezervuarëve me gazra inerte, të cilat zëvendësojnë karburantin e përdorur. Për shkak të kësaj, kjo makinë mund të rrëzohet edhe me një plumb ndezës. Çfarë do të thotë Tank për këtë?
  Dizajneri i famshëm SS, duke qëndruar në vëmendje, tha:
  - Kjo është e meta jonë, Fuhrer i madh. Megjithëse vendosja e tankeve duhet të konsiderohet mjaft e suksesshme, ato janë më pak të prekshme nga zjarri i armikut dhe në të njëjtën kohë mbrojnë pilotin. Sa i përket manovrimit, atëherë... Një armaturë peshon 120 kilogramë dhe nuk është aq e lehtë për ne ta lehtësojmë...
  Adolf i pushtuar sugjeroi:
  - Mundohuni të përmirësoni cilësitë aerodinamike të Fokken-Wulf. Kryesisht për shkak të uljes së peshës, është e nevojshme të përkulen majat e krahëve për të rritur kontrollueshmërinë dhe manovrimin e automjetit. Përveç kësaj, do të instalojë mbrojtje për hemisferën e pasme... Për sa i përket vendndodhjes së motorit përpara kabinës së pilotit, kjo mbron pilotin, por kërkon që mjeti të jetë i pajisur me një pajisje nxjerrjeje. Nga rruga, vetë forma e motorit mund të bëhet më e efektshme, gjë që industrialistët tanë duhet patjetër ta marrin parasysh. Nga rruga, po në lidhje me punën në ME-309?
  Messerschmitt ishte disi i tronditur:
  - Ne po punojmë për këtë, Fuhrer i madh. Karakteristikat e llogaritura premtojnë të rrisin shpejtësinë e mjetit, deri në 740 kilometra në orë, kur është i armatosur me shtatë pika zjarri! Kjo do të jetë vdekja më e fuqishme për britanikët...
  Adolf e ndërpreu:
  - Mbarimi duhet të bëhet më shpejt. Dhe ju, Speer, përshpejtoni zhvillimin e armës së re të avionit 30 milimetrash me gjuajtje të shpejtë. Mund të përdoret gjithashtu me shumë sukses për të shtënat në objektiva tokësorë dhe kundër avionëve armik! ME-309 i ri duhet të zëvendësojë ME-109 të mëparshëm. Sa i përket makinës suaj reaktiv ME-262, mjerisht, ajo ka shumë disavantazhe: peshë të madhe, besueshmëri të ulët operacionale, shkallë të tepërt të aksidenteve... Unë do të skicoj vetë avionin që na nevojitet.
  Adolf Hitler filloi të vizatonte një makinë, duke përdorur njohuritë e tij për luftëtarët modernë të avionëve. Megjithatë, jo më modernet, por rreth viteve pesëdhjetë, për t'i përshtatur me nivelin aktual të prodhimit dhe teknologjisë. Ai i kushtoi vëmendje të veçantë teknologjisë së ndryshimit të fshirjes së krahut. Duke shpjeguar të gjitha avantazhet e një dizajni të tillë:
  - Gjatë uljes dhe ngritjes, fshirja do të ulet, dhe gjatë fluturimit do të rritet. Vetëm për shkak të kësaj, një luftëtar me një motor modern ME-262 do të jetë në gjendje të përshpejtojë në 1100 kilometra në orë. Dhe pesha e tij do të jetë dukshëm më e vogël.
  Messerschmitt shikoi diagramin, rrudhi ballin e tij të lartë tullac dhe shtrydhi jashtë:
  - E shkëlqyer! Por Fyhreri im, ku e ke marrë një njohuri kaq të thellë të aerodinamikës?
  Adolf i pushtuar ngushtoi sytë me dinakëri:
  - Po aerodinamika? Një person i talentuar zakonisht është i talentuar në gjithçka! Dhe mediokriteti është mediokritet edhe në Afrikë! Çfarë nuk shkon me bombarduesin Arado? Më tregoni diagramin?
  Fuhrer-i i goditur-dhe-miss hodhi një vështrim të shpejtë dhe tundi kokën negativisht:
  - Jo, kjo nuk do të ndodhë! Ideja me karrocën nuk është e mirë, për shkak të saj avioni nuk do të rrotullohet dhe do të rrëzohet. Kërkon pajisje uljeje konvencionale të anulueshme. Merrni parasysh disa ndryshime në dizajn për aerodinamikë më të mirë. Pa shpikje të panevojshme, por me zgjuarsi.
  Adolf u çmend dhe bëri disa komente të tjera:
  - Avioni Gryphon Xe-177 ka një termocentral jashtëzakonisht jo të besueshëm. Duhet të ndërrohet menjëherë, me motorët më të fundit me pistoni, fillimisht katër që qëndrojnë veçmas. Më pas tek motorët më modernë me fuqi 2950 kuaj fuqi. Sa i përket aftësisë për të goditur nga lartësi të mëdha dhe në një zhytje, atëherë... Filloni të zhvilloni Xe-277, kjo makinë do të bëhet gjithashtu një armë armiqësore. Por gjëja kryesore janë avionët bombardues. Kjo është një detyrë prioritare. Për shembull, kështu duhet të jetë Yu-287.
  Fuhrer bëri përsëri një skicë me krahë të shtrirë përpara, duke u shpjeguar disa nuanca projektuesve. Adolf u largua seriozisht, duke treguar diagrame të caktuara. Sidomos bombarduesi pa bisht. Dhe se dizajni i një makine reaktiv me krahë fluturues është më se premtues. Dhe në të njëjtën kohë, automjeti është në gjendje të bombardojë edhe territorin amerikan. Ai tregoi drejtpërdrejt se dizajnerë nga e gjithë Evropa dhe madje edhe hebrenj duhet të përfshihen në punë. Më në fund, duke kuptuar se dizajnerët tashmë ishin mjaft të zënë, ai me mëshirë i la të shkonin, duke lënë vetëm Lippisha. Fyhreri bërtiti:
  - Dhe unë të kërkoj, Aleksandër, të qëndrosh! Ju do të keni për detyrë të krijoni armë të reja, jashtëzakonisht efektive.
  Lippisch u befasua:
  - Do të të jem mirënjohës, Fuhrer!
  Hitleri Terminatori filloi të shpjegonte:
  - Sigurisht, ju e dini teorinë e Wieselsberger, i cili dikur ishte asistent i profesor Prandtl në Göttingen. Ai ishte i pari që zhvilloi teorinë e ndikimit të ekranit në sipërfaqen e poshtme ...
  Lippisch tundi me kokë, duke buzëqeshur:
  - Ti e di mirë, Fyhreri im! Po, e di këtë teori!
  Adolf i pushtuar vazhdoi:
  - Duhet të krijojmë një ekranoplan - një lloj hibridi i një siluri dhe një hidroavioni. Ai në fakt fluturon shumë më poshtë, rreth 20-40 centimetra nga uji. Në këtë rast, masa e ajrit që mbështet varkën ekranoplan përbëhet nga dy pjesë. Njëri është një përrua i ngrirë nën krah; tjetra - mjaft e parëndësishme - del nga poshtë krahut në zonën e buzës së pasme dhe plotësohet vazhdimisht me ajër që vjen nga lart, nga maja e krahut.
  Lippisch konfirmoi me lehtësi:
  - Me të vërtetë kështu Fyhreri im!
  Adolf i pushtuar vazhdoi:
  - Megjithatë, masa kryesore e ajrit mbetet nën sipërfaqen mbajtëse dhe krijon një presion që është pothuajse i barabartë me presionin e shpejtësisë. Ajo luan rolin e një lloj sheshi patinazhi me ajër, përgjatë së cilës varka ekranoplan "rrokulliset" si orë! Personi i parë që e përdori këtë në praktikë ishte inxhinieri finlandez Kaario, i cili zhvilloi një sajë të thjeshtë drejtkëndore me krahë që rrëshqiste mbi dëborë duke përdorur një ekran dhe madje mori një patentë për të. Fatkeqësisht, ushtria nuk e vlerësoi me kohë një zbulim të tillë. Ata thonë se profesori rus Levkov ka kryer eksperimente të ngjashme... Kjo do të thotë, kjo mund të bëhet një armë e re mrekullie, e aftë të dërgojë bomba, silur dhe trupa zbarkuese në brigjet e Britanisë, me shpejtësinë e një avioni dhe në të njëjtën kohë të padukshme për radarët. Plus më shumë sulme shkatërruese ndaj anijeve angleze! Dakord?
  Lippisch u hodh me dorën e tij, kamarieret ndihmëse i derdhën pak lëng... Pasi piu pak, stilisti tha:
  - Po, kjo është një ide e pasur, megjithëse do të ketë disa probleme teknike. Për shembull, qëndrueshmëria...
  Adolf i pushtuar pohoi me kokë në një mënyrë miqësore:
  - Unë do të përshkruaj një diagram të përafërt për ju, është më mirë ta bëni atë dhe do t'i rregulloni vetë detajet e vogla teknike. Trupi duhet të jetë i gjatë, të kujton gypin e avionit, që derdhet në hundën e kabinës së delfinit, xhamat e përparme konveks dhe motorët turbojet.... Edhe pse është e mundur që motorët me pistoni të funksionojnë edhe në modelet e para. Dhe kur ky kolos tërhiqet në ujë të hapur, motorët do të gjëmojnë shurdhues dhe trupi i ngushtë grabitqar do të shpërthejë si një balenë, duke hedhur një re llak. Kini parasysh, ky kolos është i aftë të nxitojë si një luftëtar disa metra nga sipërfaqja e ujit.
  Lippisch fishkëlleu me admirim të vërtetë:
  - Ju keni një imagjinatë të pasur, Fuhrer!
  Adolf i guximshëm u frymëzua edhe më shumë:
  - Sigurisht që do të ishte një armë mrekullie. Në fund të fundit, ekranoplanët nuk kanë frikë nga ndonjë stuhi. Ata nuk kanë frikë nga akulli - ata fluturojnë mbi të. Ata nuk kërcënohen nga grykët e lumenjve me moçal dhe shkëmbinjtë bregdetarë, mbi të cilët mund të thyhen anijet e zakonshme, dhe cekëtat janë përgjithësisht si një pellg për fëmijë. Ata janë në gjendje të zbarkojnë trupa kudo: nga bregu afrikan i Skeleteve me shkëmbinjtë e tij djallëzor, në të dy brigjet e Shteteve të Bashkuara, tokat Arktike të Kanadasë dhe Alaskës. Do të kishte disa qindra nga këto makina dhe Britania do të binte në dy muaj.
  Lippisch me ndrojtje tha:
  - Dhe minierat?
  Fuhreri qeshi:
  - Pikërisht këto janë minierat! Nuk kërcënojnë as nën sipërfaqen e ujërave dhe as në cekëta! Si dhe silurët nga nëndetëset. Dhe ai vetë është një armë ideale për të luftuar nëndetëset më të avancuara, duke i goditur ato me ngarkesa në thellësi. Për më tepër, ekranoplanet mund të gjuajnë raketa dhe mina në anijet e armikut. Po, sigurisht, do t'ju prezantoj me dizajnin e bombave të drejtuara. Dhe sigurisht, zbarkimet... Një mjet ideal për dërgimin e forcave zbarkuese, jo vetëm me këmbësorinë, por edhe me tanke! Atëherë e gjithë natyra e luftës do të ndryshojë menjëherë! A e kuptoni Lippisch, çfarë biznesi ju beson Fuhreri?
  Dizajneri pyeti në mënyrë më tregtare:
  - Po çmimet?
  Adolf serioz konfirmoi:
  - Sigurisht, më bujarët, një kryq hekuri me diamante, toka, koloni, subjekte! Nëse pushtojmë të gjithë Afrikën, do të ketë tokë të mjaftueshme për të gjithë!
  Lippisch deklaroi:
  - Nëse jepen para dhe fonde, ekranoplani do të jetë gati, por... Kam edhe projekte për një luftëtar pa bisht.
  Terminatori Fuhrer nxitoi të qetësonte shpikësin:
  - Një avion bombardues pa bisht, e kam skicuar tashmë, të tjerët do të kujdesen për të. Sa i përshtatshëm dhe luftëtar! Ekranoplanet janë më të rëndësishëm sepse janë një armë thelbësisht e re... Përveç kësaj, kompania Gotha ka dizajnerë shumë të talentuar që do ta bëjnë këtë. Ndërkohë, punoni në ekranoplane. Në përgjithësi, tani kam shumë çështje urgjente, duhet të flas akoma me gjeneralët e tankeve... Urdhri do t'ju jepet...
  Lippisch e la Fuhrerin shumë të frymëzuar. Adolf mendoi se ndoshta do të ishte më mirë të fliste fillimisht me fizikanët bërthamorë për krijimin e një bombe atomike dhe, në të ardhmen, të një bombe hidrogjeni, por ai vendosi të mos bënte shumë, duke ngarkuar veten dhe njerëzit e tjerë në të njëjtën kohë.
  Kishte disa stilistë, duke përfshirë më të famshmit: Porsche dhe Aders. Në përgjithësi, nëse gjermanët kishin një epërsi cilësore ndaj sovjetikëve në aviacion dhe flotën e nëndetëseve (megjithëse jo të gjithë e pranojnë këtë!), atëherë flota e tankeve të Panzervale ishte dukshëm prapa. Në veçanti, automjetet sovjetike KV, T-28, T-34, ishin superiore ndaj atyre gjermane në armaturë dhe armatim, dhe T-34 gjithashtu në performancën e drejtimit. Sidoqoftë, armët e tankeve gjermane nuk janë mjaft të forta për Matildas dhe Cromwells anglezë, aq më pak ato që tashmë janë zhvilluar nga projektuesit e Churchills dhe Challengers. Për të mos përmendur dobësinë e armaturës së modeleve gjermane...
  Pasi i ftoi të ftuarit të ulen, Fuhreri filloi të lexojë moralin:
  - Për fat të keq, Gjermania aktualisht nuk ka një armë të besueshme antitank... Të pajisur me një armë T-3 50 mm, ata mund të godasin vetëm armaturën e Matilda ose KV... Por Matilda hyri në shërbim me Britaninë edhe para fillimit të Luftës së Dytë Botërore. Ne vetë kemi kapur Matildas, armatura e përparme e së cilës nuk mund të depërtohet. Epo, KV-të sovjetike nuk mund të depërtojnë as anash ose byk. Maksimumi që mund të bëjë makina jonë është të thyejë pistën! Kjo do të thotë, ju projektuesit na keni vënë në një pozicion të tillë që tanket e armikut janë shumë më të fortë se tonat për sa i përket armaturës, dhe "Grantet" e reja amerikane dhe "Shermans" gati për prodhim masiv janë superiorë në armatim. Për të mos folur për automjetet ruse me një top 76 mm. Dhe si e kryeni detyrën e krijimit të tankeve të reja, veçanërisht me një armë 88 mm.
  Porsche u përgjigj me konfuzion:
  - Sigurisht që ne po bëjmë zhvillime të ngjashme, Fuhrer i madh. Më 26 maj, Drejtoria e Armatimit na dha një porosi për një tank ViK -4501 45 tonësh . Duhet të jetë pikërisht kështu, me një armë kundërajrore 88 mm të shndërruar në një frëngji tankesh. Ne tashmë kemi vizatime paraprake. Ju mund të njiheni me ta, mirë.
  Fyhreri pyeti:
  - Jeni Aders?
  Ervini pohoi me kokë:
  - Në vitet dyzet, vk -3001 u testua me sukses. Një mjet i ri i rëndë, me një top 75 mm. Një armë të ngjashme kemi edhe në modelin antitank, por ende nuk është hedhur në prodhim masiv. Për më tepër, u punua për krijimin e T-6, me peshë deri në 65 tonë. Dhe një model më i lehtë prej 36 tonësh. Po provojmë Fuhrerin e madh.
  Adolf, duke e imagjinuar veten të dijë gjithçka, filloi të shqyrtonte me shpejtësi vizatimet. Këtu janë skicat e para të "Tigrit" të frikshëm, tanku më i famshëm gjerman i Luftës së Dytë Botërore. Kjo makinë u bë e famshme gjatë Bulge Kursk. Në kohët sovjetike, "Tigrat" përgjithësisht shaheshin, por më pas qëndrimi ndaj kësaj makine u bë më objektiv. Për kohën e tij, ky tank, natyrisht, nuk ishte i keq. Gjatë përleshjes së parë të madhe me KV-të tona, tre Tigrat rrëzuan dhjetë automjete sovjetike dhe ata vetë shpëtuan pa dëme. Avantazhi kryesor i këtij automjeti ishte topi i tij i fuqishëm 88 mm, i cili për një kohë të gjatë nuk kishte një kundërshtar të denjë. Megjithatë, në Kursk Bulge, pavarësisht epërsisë cilësore në teknologji, nazistët u mundën përsëri... Statistikat e përdorimit luftarak të këtij mjeti, si dhe raporti i humbjeve, flasin përgjithësisht për të si një nga mjetet më të mira të lufta e Dytë Botërore. Por të metat janë të dukshme edhe me sy të lirë. Pesha e rëndë prej 56 tonësh, me forca të blinduara prej vetëm 100 milimetrash (vetëm 80 anë!), lartësi e lartë, mungesa e këndeve racionale të pjerrësisë së armaturës dhe performanca e dobët e drejtimit. Në përgjithësi, tanku IS-2, me peshë dhjetë tonë më pak, ishte më i lartë se tigri si në armatim ashtu edhe në armatim... Por ky tank u shfaq vetëm në shkurt 1944. "Tigri mbretëror" peshonte përgjithësisht 68 tonë, me forca të blinduara ballore 180 milimetra... Sigurisht që një tank i tillë nuk ishte i përshtatshëm për luftë në Afrikë, në shkretëtirë, për ulje, është thjesht një makinë si veshi i baltës me këmbë prej balte. Jo, natyrisht, për kohën e tij, "Tigri Mbretëror" ishte shumë efektiv, ai mund të shkatërronte disa tanke armike në një betejë dhe një herë rrëzoi njëzet e pesë "Shermans" brenda një ore. Dukej se kishte informacione për njëzet e tre tanke T-34 të shkatërruar nga Tigri gjatë një beteje. Por në çdo rast, ky rezervuar është thjesht mishërimi i përdorimit joracional të fuqisë dhe peshës. Por, për shembull, tanku sovjetik T-54... Një lloj mishërimi i përdorimit racional të suksesshëm të teknologjive në fakt të mëparshme të Luftës së Dytë Botërore.
  Fuhreri deklaroi me vendosmëri:
  - Jo, zotërinj! Ky projekt nuk është i përshtatshëm! Bërja e një automjeti që peshon pesëdhjetë e gjashtë tonë me vetëm 100 milimetra armaturë... Ku është efikasiteti dhe racionaliteti ynë i lavdëruar gjerman?
  Aders me ndrojtje vërejti:
  - S-2 francez, me peshë 70 tonë, kishte forca të blinduara 45 milimetra...
  Fuhrer-Terminator e ndërpreu me zemërim:
  - Ky është një tank nga koha e Luftës së Parë Botërore. Por KV-2 ruse kishte një obus 152 milimetrash dhe peshonte 52 tonë. Por kjo është 152 milimetra, jo 88.
  Prandaj, unë ju jap detyrën e një topi 88 mm të kalibrit 71, për një tank me peshë jo më shumë se dyzet tonë dhe forca të blinduara ballore të paktën 180 milimetra, anët dhe byk 150 milimetra, një motor prej gjashtëqind , shtatëqind kuaj fuqi. Dhe ky tank duhet të vihet në prodhim masiv më së voni, pas gjashtë muajsh.
  Dizajnerët gjermanë u zbehën dhe duart e tyre dridheshin. Aleksandri i shikoi me tallje. Detyra ishte vërtet shumë e vështirë; armatim dhe forca të blinduara tipike për modelin "Royal Tiger" 1944, por ju duhet ta mbani peshën me 28 ton! Sidoqoftë, Adolf e konsideroi këtë mjaft të vërtetë dhe madje i dha Porsche një shuplakë miqësore në supe:
  - Mos u mërzitni, unë vetë do t'ju vizatoj një skemë optimale në të cilën mund të kaloni me një peshë relativisht të vogël. Unë nuk jam tiran, por racionalist. Thjesht duhet të rindërtoni shumë. Në veçanti, vendosja e transmisionit dhe motorit së bashku.
  Aders vërejti me trishtim:
  - Kjo do të na krijojë probleme të caktuara. Në veçanti, një rregullim i tillë do të ketë disavantazhet e mëposhtme.
  Adolf i ashpër e ndërpreu:
  - Sigurisht që do të ketë disa probleme, por në parim mund të eliminohen lehtësisht. Veçanërisht në aspektin teknik. Por ju mund ta poziciononi motorin shumë më kompakt, të lëvizni pezullimin dhe ... Lartësia e rezervuarit duhet të ulet në dy metra, dhe ekuipazhi duhet të vendoset i shtrirë, atëherë gjithçka do të jetë shumë më racionale.
  Fuhrer filloi të bënte një skicë, një lloj vizatimi, të tipit të tankut më të njohur sovjetik të periudhës së pasluftës, T-54. Kjo makinë ishte aq e suksesshme sa u lançua në vitin 1947 dhe u përdor gjatë betejave në Afganistan me talebanët; trupat irakiane luftuan me ushtrinë amerikane në to gjatë Stuhisë së Shkretëtirës dhe Operacionit Shock and Awe or Iraqi Freedom . Në total, u prodhuan më shumë se 70 mijë nga këto tanke. Dhe se makina ishte shumë e suksesshme. Me një peshë prej 36 tonësh, armaturë ballore 200 milimetra dhe një top të kalibrit 100 milimetra. Ky lloj luftoi me sukses si me Patonët Amerikanë ashtu edhe me Pershings gjatë Luftës Koreane. Pra, për këtë nivel teknologjik, modeli është shumë i përshtatshëm dhe real për zbatim. Dhe mjaft e lehtë për t'u prodhuar - e lirë... Sa i përket topit gjerman 88 mm 71 El, ai ishte mjaftueshëm depërtues për të gjitha tanket e Luftës së Dytë Botërore (me përjashtim të armaturës ballore të IS-3, e cila hyri në shërbim në maj 1945!). Po IS-3? Tanku është i shkëlqyeshëm për sa i përket armaturës, dhe frëngjisë, së cilës iu dha një formë pike. Vërtetë, performanca e drejtimit ishte e dobët dhe shpejt u ndërpre. Pastaj kishte disa modele të tjera, IS-4, dhe kështu me radhë derisa u vendosën në IS-10, të riemërtuar T-10 pas vdekjes së Stalinit. Dhe ky doli të ishte tanku i fundit i rëndë sovjetik. Hrushovi ndaloi çdo zhvillim të automjeteve të rënda, dhe pasardhësit e tij nuk e rishikuan këtë!
  Në përgjithësi, a u duhet gjermanëve një tank më i rëndë se dyzet ton, nëse edhe në një tank të mesëm mund të instalojnë një top që mund të depërtojë 193 milimetra armaturë në një distancë prej 1000 metrash?
  Amerikanët braktisën shpejt tanket e rënda, dhe pesha e Pershing nuk i kalonte 42 tonë, dhe Sherman në përgjithësi 32. Por pasi u bë e qartë se një luftë me BRSS do të shpërthente, u shfaq një përbindësh me një 120 mm. armë e kalibrit dhe një shpejtësi fillestare e predhës gati 1000 metra në sekondë. Sidoqoftë, amerikanët shpejt u zhgënjyen me këtë tank. Para shfaqjes së IS-10, tanku më i njohur i pasluftës ishte IS-4, me armaturë ballore 250 milimetra dhe armaturë anësore 170... Një automjet i besueshëm, megjithëse peshonte më shumë se 60 tonë. Në çdo rast, duhet të porosisni krijimin e një tanku të rëndë për Gjermaninë, por jo më shumë se 50 tonë. Për shembull, IS-10 sapo peshonte 50 tonë, kishte armaturë ballore 290 milimetra dhe një armë 125 milimetra... Meqë ra fjala, cili kalibër është më i suksesshmi? Gjatë luftës, modelet më të njohura të Sherman dhe Churchill kishin forca të blinduara 100 dhe 152 milimetra (frontale). Epo, "Tigrat Mbretërorë" e përballuan mjaft mirë ... Por "Pantera" filloi të mbetet pak pas kalibrit 75 mm, edhe nëse shpejtësia e lartë fillestare e predhës u bë e pamjaftueshme. Prandaj, u shfaqën "Panthers" me armë 88 milimetra, megjithëse vetëm në fund të luftës, dhe kishte vetëm disa prej tyre. Por fakti që Wehrmacht nuk kishte plane të riarmatoste tanke dhe armë antitank me një kalibër më të madh, sugjeron që kjo gjendje i përshtatej të gjithëve. Kishte vërtet një armë vetëlëvizëse Jagdtiger me një top 128 mm dhe forca të blinduara ballore 250 mm, por vetëm 71 prej tyre u prodhuan dhe në një sasi kaq të vogël nuk mund të ndikonin në rrjedhën e luftës. Nga rruga, ajo që është interesante është se në kohën kur Jagdtigers u dorëzuan, 43 të tjerë mbetën në shërbim, gjë që tregon mbijetueshmërinë ekstreme të një makinerie të tillë.
  Nga rruga, Stalini urdhëroi që IS-2 të armatosej menjëherë me një top 122 mm, megjithëse fuqia e tij depërtuese ishte e tepruar për tanket gjermane (përveç "Royal Tiger", por u prodhuan vetëm 458 tanke të tillë). Shumë e këshilluan diktatorin të kufizohej në një fuçi 100 mm. Dhe me të vërtetë arma vetëlëvizëse T-100 doli të ishte më e mira për sa i përket karakteristikave të saj të përgjithshme luftarake. Në fund të fundit, sa më i madh të jetë kalibri, aq më i vogël furnizimi i predhave, aq më i ulët është shkalla e zjarrit, shpejtësia fillestare e predhës, diapazoni dhe saktësia e zjarrit... Por gjermanët kishin tankun më masiv, T- 4, dhe armët vetëlëvizëse të bazuara në të, peshonin vetëm 22-24 tonë. Arma vetëlëvizëse Panzer, megjithatë, ishte shumë e suksesshme: armatimi dhe armatura ballore e Panterës ishin pothuajse identike me të tijat, me peshë dhe lartësi kaq të ulët. Do të jetë e nevojshme të urdhërohet lëshimi në prodhim i "Panzerëve" më të thjeshtë dhe të lirë.
  Po në lidhje me kalibrin e armës? Për armët antitank, një kalibër prej 128 milimetrash është shumë i madh; është më mirë ta përdorni atë si një armë sulmi dhe të zgjidhni një të ndërmjetëm prej 105 milimetrash.
  Adolf u tregoi stilistëve gjermanë diagramin:
  - Kjo është arma jonë e re sekrete! Tanki duhet t'i nënshtrohet testimit në muajt e ardhshëm. Përdorimi i tij luftarak do të jetë në vitin 1943. Ndërkohë, ju keni edhe një projekt për të krijuar një tank të rëndë me armë 105 mm. Si dhe armë të lehta vetëlëvizëse. Pra, shkoni në punë zotërinj.
  Aders kundërshtoi me druajtje:
  - Dizajni që propozuat duket tërheqës, por problemi është se ky tank nuk është në frymën e traditave tona... Dhe ekuipazhi do të jetë i pakëndshëm...
  Në vend që të përgjigjej, Adolf piu pak lëng dhe sugjeroi:
  - Ndoshta mund të hamë drekë, shokë. Në përgjithësi, ky tank mund të prodhohet në sasi të mëdha dhe nuk mendoj se amerikanët dhe britanikët do të prodhojnë diçka më të mirë para përfundimit të luftës. Dhe sot mund të hani pak mish...
  Vajzat shtruan shpejt tryezën. Aleksandri, duke kuptuar se stomaku i Fyhrer-it, i hequr nga mishi, mund të sëmurej, zgjodhi të qëndronte besnik ndaj vetes dhe hëngri vetëm një bli të vogël, ndërsa kujtoi Sobakevich nga "Shpirtrat e Vdekur". Hmm, deri tani ai duket se po bën gjithçka siç duhet. E vendos ekonominë në baza luftarake, shpall luftë totale, miraton ligje që duhej të ishin miratuar në vitin 1939... Ngadalësia e Hitlerit me militarizimin çoi në mungesë armatimesh, dhe pikërisht në aspektin sasior... Për më tepër, deputeti i famshëm- Pushkë sulmi 44... E shkëlqyer në karakteristikat e saj luftarake, një gjë që në një farë mënyre është edhe më e mirë se modelet e para të kallashnikovit. Është paksa e rëndë... Ndoshta ne mund të përdorim vërtet pushkën e sulmit AKM si bazë? Eh, do të ishte mirë të krijohej një armë që kombinon saktësinë e M-16 amerikan me shpejtësinë e zjarrit dhe besueshmërinë e AKM. Në përgjithësi, progresi po zhvillohet në mënyrë të pabarabartë. Për shembull, motorët në tanke nuk shtuan shumë fuqi, por kompjuteri u bë plotësisht i paarritshëm. Por ai ka njohuri për të ardhmen, por çfarë mund të ofrojë për shembull, për një zëvendësues nafte. Deri më tani, edhe në Amerikë nuk kanë mësuar se si të prodhojnë në mënyrë efektive benzinë nga qymyri! Pavarësisht rritjes së çmimit të naftës. Epo, çfarë tjetër mund të ofrojë. Mbrojtje dinamike, motorë turbogjeneratorë... Dhe kjo do të ndodhë, por pak më vonë, për të mos nxituar të shtroni atu. Në shtatëdhjetë vjet, përparimi ka ecur shumë përpara, por derisa të mposhtet pleqëria, sëmundja gjithashtu, dhe njeriu nuk është Zot! Për më tepër, në një farë mënyre ka edhe një regres... Për shembull, një rritje e fesë, veçanërisht në Rusi dhe hapësirën post-sovjetike, si dhe në vendet islame. Por mendimtarët e mëdhenj të Rilindjes dhe të kohës moderne parashikuan që feja gradualisht do të shuhej!
  Por çuditërisht, ekstremizmi fetar po rritet... Dhe priftërinjtë po ndërhyjnë gjithnjë e më shumë në politikën shtetërore. Dhe në këtë situatë, politika e autoriteteve është e pakuptueshme, a besojnë vërtet seriozisht se e vërteta është në Ortodoksi apo Islam? Të gjithë këta njerëz të arsimuar dhe të zgjuar? Nëse jo, atëherë cili është qëllimi i braktisjes së modelit laik të shtetësisë? Për hir të efikasitetit në menaxhimin e masave? Por është pikërisht Ortodoksia ajo që e ka dëshmuar joefektivitetin e saj si fe shtetërore... Fakti është se, duke patur një bazë formale për krishterimin dhe, para së gjithash, Testamentin e Ri, Ortodoksia ka për bazë mësimin pacifist: mos rezistoni. keq dhe duaje armikun tënd! Por në të njëjtën kohë, politika aktuale e perandorisë është agresive dhe kërkon dhunë dhe pushtim. Kjo është ajo që lind kontradiktën midis formës dhe esencës. Edhe nëse shumë njerëz nuk e kuptojnë me vetëdije këtë, ata nënndërgjegjeshëm e ndjejnë atë!
  Për shkak të kësaj, mësimi ortodoks është i paefektshëm, pa logjikë, duke u përpjekur të jetë perandorak dhe i krishterë në të njëjtën kohë. Dhe i krishterë do të thotë çifut dhe pacifist! Në fund të fundit, Bibla është shkruar pothuajse tërësisht nga çifutët, dhe ndoshta edhe tërësisht, sepse Apostulli Pal thotë se avantazhi i Judenjve është i madh sepse atyre u është besuar fjala e Zotit! Kjo do të thotë që një rus nuk duhet ta besojë Biblën! Kjo do të thotë se nevojitet një besim tjetër, por jo më i bazuar në Shkrimet Hebraike... Cilin? Ai duhet të zhvillohet nga profesionistë dhe psikologë me përvojë nën drejtimin e FSB! Atëherë shumë kontradikta do të zgjidhen me sukses...
  Duhet thënë se një fëmijë që lexon Ungjillin nuk do të bëhet kurrë një luftëtar i fortë, trim, mizor që e do Rusinë! Dhe cili vend është i famshëm në Bibël? Izrael!
  Vërtetë, vetë Adolf është i pushtuar, ky lojtar, pasi e gjeti veten në vendin e Hitlerit, nuk do të forcojë aspak persekutimin e hebrenjve. Përkundrazi, hebrenjtë e dobishëm do të gëzojnë përfitime dhe do të punojnë për Rajhun e Tretë. Nuk do të ketë marrëzi të tilla si të pushkatosh shkencëtarët apo artistët hebrenj! Por është e parakohshme të shfuqizohen ligjet antisemite. Së pari, njerëzit mund të keqkuptojnë, dhe së dyti, ky është një burim pasurie dhe një burim shumë solid! Por, sigurisht, është e mundur të zbuten politikat antisemite në këmbim të mbështetjes hebreje.
  Çfarë të bëni me Papën? Marrëdhëniet me Vatikanin nuk janë aspak ideale, por lufta e hapur do të sjellë vetëm dëm në këtë fazë. Kjo do të thotë që ju duhet të kërkoni mbështetjen e Vatikanit, por në të njëjtën kohë të këmbëngulni në interesat tuaja... Idealisht, vendosni kukullën tuaj në fronin e Pjetrit dhe gradualisht reformoni fenë...
  Porsche ia ndërpreu mendimet Adolfit:
  - Ne jemi shumë të kënaqur me darkën tuaj, Fuhrer!
  Adolf i pushtuar buzëqeshi me dashamirësi:
  - Epo, tani për tani do të takohem me Himmlerin dhe më pas do ta lë Heinseberg të arrijë. Dhe shikoni, djema: ju janë dhënë afate shumë strikte!
  Ushtria e Fuhrer-it po lëvizte nëpër Afrikë. Dhe mbajti mbrojtjen kundër BRSS.
  Në dimër, Ushtria e Kuqe nisi një ofensivë në parvazin Rzhev, por nazistët po prisnin atje dhe ishin në gjendje të zmbrapsnin goditjen. Në jug, gjermanët qëndruan gjithashtu, duke u mbajtur në drejtimet Oryol dhe Kharkov. Dhe vetëm afër Leningradit, trupat sovjetike ishin në gjendje të kryenin Operacionin Iskra, por betejat zgjatën pothuajse një muaj dhe fitorja u ble me një çmim jashtëzakonisht të lartë.
  Krauts i mbijetuan disi dimrit '42 - '43.
  Por në pranverë, shumica e Afrikës tashmë është pushtuar prej tyre. Dhe Fyhreri po teston ujërat e paqes me Britaninë.
  Churchill është disi i ftohtë për këtë. Edhe pse Britania pëson disfatë pas disfate.
  Nuk është gjithashtu e qartë me Japoninë - Beteja e Midway-it u humb nga Amerika, dhe ndërsa samurai po mposht flotën e madhe Yankee pjesë-pjesë. Dhe Amerika nuk mund të përfitojë nga epërsia e saj numerike në det dhe në ajër.
  Hitleri dëshiron të sulmojë kundër BRSS, por edhe pas shpalljes së mobilizimit të përgjithshëm, total, ai ka shumë pak forcë për këtë. Meqenëse Krautët janë të shpërndarë në të gjithë Afrikën.
  Në verë, vetë Ushtria e Kuqe është gati të përparojë. Nazistët, megjithatë, pasi pushtuan Afrikën, formojnë trupa koloniale. Dhe ata marrin burime shtesë.
  Ato përdoren për të prodhuar tanket Lion, Tiger dhe Panther. Sidoqoftë, të dhënat e dhëna përbindëshit nuk ishin plotësisht të suksesshme. Shumë e shtrenjtë, shumë e rëndë. Vërtetë, për mbrojtje Panther është një shkatërrues i mirë tankesh, me një top me zjarr të shpejtë.
  Por më i pasuksesshmi ishte "Luani", i rëndë, i shtrenjtë, por jo shumë efektiv. Arma është shumë e fuqishme kundër tridhjetë e katër sovjetikëve dhe tankeve të lehta, dhe shkalla e zjarrit është shumë më e ulët se ajo e Panterës dhe Tigrit. Dhe armatura, megjithatë, është më e mirë se ajo e "Tigrit", dhe gjithashtu në shpatet racionale. "Luani" doli të ishte si një "Panterë" e madhe që peshonte nëntëdhjetë tonë dhe një motor me tetëqind kuaj fuqi. Sidoqoftë, disi më shpejt se në historinë reale, "Tiger"-2, njëzet e dy tonë më i lehtë, hyri në prodhim. Afër nivelit të mbrojtjes me "Luanin", por më i lëvizshëm, i lehtë. Arma, megjithatë, është e kalibrit 88 mm - kundrejt 105, por mjaft e mjaftueshme për të shkatërruar të gjitha tanket sovjetike. Dhe ajo që është domethënëse është një shpejtësi më e shpejtë e zjarrit - tetë të shtëna kundrejt pesë.
  Pra, "Luani" është një fëmijë i një gjeniu gjerman, të zymtë, që nuk zuri rrënjë.
  Gjermanët pushtuan të gjithë Afrikën, përfshirë Madagaskarin, gjatë verës. Stalini priti shumë gjatë.
  Ndoshta ai vetë po llogariste te gjermanët për të nisur një ofensivë. Sidomos duke parë se si mbërrijnë tanket Lion, Tiger dhe Panther. Por Krautët ende po zgjidhnin problemet në kontinentin e errët.
  Stalini humbi momentin. Ofensiva e trupave sovjetike filloi në drejtim të Orel dhe Kharkov. Pikërisht aty ku gjermanët ishin përgatitur mirë. Dhe nuk ishte e mundur të arrihej befasi taktike. Betejat e para treguan se "Panther" performon shkëlqyeshëm në mbrojtje. Jo keq dhe "Ferdinands". Edhe ata janë të mirë.
  Dhe Tiger është një tank produktiv. Dhe ai shënon mirë. Gjermanët po mbrojnë në mënyrë aktive. Dhe përballoni goditjet e armikut. Në tre muaj luftimesh shumë kokëforta, Ushtria e Kuqe përparoi vetëm pesëmbëdhjetë kilometra. Dhe humbjet e saj ishin të konsiderueshme.
  Dy duzina avionë anglezë fluturuan mbi vajzat e kamufluara; ato ndoshta nuk vunë re asgjë dhe tashmë kishin filluar të zhdukeshin përtej horizontit, kur papritmas u dëgjuan tinguj të rinj të dyshimtë. Madeleine urdhëroi:
  - Të gjithë shtrihuni dhe mos lëvizni!
  Vajzat ngrinë, prisnin diçka. Dhe pastaj transportuesit e lehtë dhe kamionët u shfaqën nga prapa dunës. Duke gjykuar nga dizajni, ai është bërë në Angli dhe Amerikë. Ata ngadalë u zhvendosën drejt kryeqytetit të Tunizisë. Madeleine ishte pak e hutuar. Ajo besonte se vija e frontit ishte ende larg, që do të thoshte se britanikët nuk do të kishin ende kohë për t'u shfaqur. Ose më mirë, ato nuk duhet të shfaqen. Dhe këtu një kolonë e tërë nxiton. Ndonëse, ndoshta më pak se një batalion... Kush janë ata, ndonjë grup luftarak, pasi ka anashkaluar shkretëtirat e një fronti aspak të vazhdueshëm, kërkon të rrëmojë prapa. Duket logjike, megjithëse me teknologjinë ato janë të lehta për t'u dalluar në shkretëtirë. Në çdo rast, duhet t'u dërgoni radio miqve tuaj, por jo të hapni zjarr. Për më tepër, ka vetëm njëqind prej tyre, dhe ka më shumë se treqind britanikë!
  Gerda i pëshpëriti Charlotte:
  - Këta janë anglezët! Kjo është hera e parë që i shoh kaq afër!
  Miku flokëkuq, gjithashtu mjaft nervoz, u përgjigj:
  - Asgje speciale! Dhe mes tyre ka kaq shumë zezakë!
  Në të vërtetë, të paktën gjysma e anglezëve ishin me ngjyrë. Dhe kolona lëvizte ngadalë, dhe zezakët ende ulërinin... Po afroheshin gjithnjë e më shumë...
  Këtu nervat e njërës prej vajzave nuk e duruan dot dhe ajo qëlloi me automatik. Në të njëjtën sekondë, pjesa tjetër e luftëtarëve hapën zjarr dhe Madeleine leh me vonesë:
  - Zjarr!
  Disa dhjetëra anglezë u kositën menjëherë, një nga kamionët shpërtheu në flakë. Pjesa tjetër e britanikëve hapën zjarr pa dallim. Madeleine, duke kapur momentin, bërtiti:
  - Hidhni së bashku granatat sulmuese!
  Vajzat nga batalioni elitar SS "Ajo-Ujku" hedhin granata larg dhe me saktësi. Dhe se ata janë trajnuar që në fëmijëri, dhe gjithashtu i janë nënshtruar teknikave të veçanta. Kjo është kur jeni duke u stërvitur me goditje elektrike, jeni pak i ngadalshëm me hedhje dhe jeni të shokuar. Gerda dhe Charlotte gjithashtu hodhën dhuratat e tyre. Dhe britanikët janë kokë e këmbë dhe kokëposhtë... Është kaq qesharake. Ata qëllojnë rastësisht, dhe zezakët ende bërtasin në një gjuhë të pakuptueshme. Ata janë padyshim të poshtër...
  Dhe Gerda gjuan dhe gjuan, duke kënduar gjithashtu:
  - Ka një makth në nxënësit e SS! Një kërcim - një goditje! Ne jemi ujqër - metoda jonë është e thjeshtë! Nuk na pëlqen të tërheqim bishtin e maces!
  Charlotte gjithashtu rënkon si përgjigje. Plumbat e shkrepur prej saj e thyejnë kafkën në copa. Dhe pastaj nxjerrin sytë. Ja një zezak i frikësuar që godet me bajonetë partneren e tij bjonde në krah. Ai do të pështyjë gjak si përgjigje. Charlotte këndon së bashku:
  - Engjëjt e ferrit të errët me yje! Duket se gjithçka në univers do të shkatërrohet! Ju duhet të fluturoni në qiell si një skifter i shpejtë! Për të mbrojtur shpirtrat nga shkatërrimi!
  Britanikët veprojnë të paorganizuar, shumica e tyre janë ushtarë kolonialë: zezakë dhe indianë, arabë. Ata ose bien, ngrijnë, ose, përkundrazi, kërcejnë ashpër dhe fillojnë të vrapojnë si lepuj të çmendur. Megjithatë, vajzat qëllojnë me saktësi, dhe megjithëse granatat nuk fluturojnë larg, fragmentet janë të trasha! Tashmë kanë mbetur pak armiq. Madeleine bërtet në anglisht, zëri i saj është aq shurdhues saqë nuk të duhet as megafon:
  - Dorëzohuni dhe ne do t'jua kursejmë jetën! Në robëri do të keni ushqim të mirë, verë dhe seks!
  Ajo funksionoi në çast dhe një herë ata heqin dorë... Duart lart dhe...
  Ata mblodhën pesëdhjetë të burgosur, gjysma e tyre të plagosur. Madeleine urdhëroi:
  - Mbaro të plagosurit!
  "Ujqërit" qëlluan në mënyrë të pacenuar me plumba në tempujt e atyre që nuk mund të qëndronin në këmbë, dhe pjesa tjetër u ngarkua në makina dhe u dërgua në bazën më të afërt.
  Pas rërës së nxehtë të shkretëtirës, këmbët e zbathura të Gerdës janë shumë të kënaqur që ndjejnë gomën e butë. Madje ajo rënkon plot hare... Kamionët amerikanë janë shumë komod dhe nuk dridhen gjatë udhëtimit. Pasi fituan, vajzat janë të gëzuara. Charlotte e pyeti Gerdën:
  - Sa keni vrarë?
  Vajza ngriti supet e hutuar:
  - Nuk e di? Nuk isha i vetmi që qëllova... Por mendoj se ishin shumë!
  Charlotte llogariti:
  - Jemi njëqind veta, ka vrarë rreth treqind, që do të thotë tre për vëlla, pra për motër! Një fillim mbresëlënës i luftës!
  Gerda tundi dorën indiferente:
  - Kjo nuk është e rëndësishme për mua! Gjëja kryesore është se asnjë mik i vetëm nuk vdiq. Edhe pse kjo është, natyrisht, statistika, treqind armiq u shkatërruan, dhe nga ana jonë vetëm dy luftëtarë ujk u plagosën lehtë. Madje jam i habitur sesi nuk e kemi pushtuar plotësisht Afrikën ende, me luftëtarë të tillë.
  Charlotte e prishi menjëherë humorin:
  - Epo, ne humbëm nga këta luftëtarë fatkeq në të tetëmbëdhjetën!
  Gerda me zemërim tundi kokën e saj të bukur, sikur e mbuluar me borën e Vitit të Ri:
  - Kjo për shkak të tradhtisë! Por në fakt, ne ishim më pranë fitores se kurrë dhe kjo ishte e dukshme për të gjithë ata që nuk janë të verbër! Mjerisht, ne u ndërpremë!
  Charlotte ra dakord, duke gërvishtur me shkathtësi pas veshit të majtë me gishtat e saj të zhveshur:
  - Po tradhëti, sabotim, mediokritet ushtarak... Por ne ende i thyem rusët, duke i detyruar ata të dorëzohen në 1918! Oh, do të ishte mirë të bëni një shëtitje nëpër hapësirat e Rusisë, është mirë atje, por këtu është nxehtë!
  Gerda qeshi e gëzuar:
  - Por në Rusi ka ngrica kaq të rënda... Por kur vrapova zbathur nëpër borën në male, e di se çfarë torture është.
  Charlotte nxori dhëmbët:
  - Gerda e vogël vrapon zbathur nëpër borën që digjet... Kjo është simbolike, si në një përrallë... Përralla për një të pastër, ende fëmijërore dhe aspak egoiste...
  Gerda i shkeli syrin me gëzim shoqes së saj:
  - Është sikur duhet të shkojmë te Fuhrer?
  Charlotte konfirmoi:
  - Pothuajse! Ne jemi vetëm duke vozitur, jo duke vrapuar zbathur nëpër rërën e nxehtë të shkretëtirës. Dhe edhe pas fitores.
  Zezaku i lidhur mërmëriti në gjermanisht:
  - Engjëj të tmerrshëm, jam gati t'ju shërbej! Ti je perëndeshë, unë jam robi yt!
  Charlotte ledhatoi flokët kaçurrela kafe të robëres së zezë me këmbën e saj pak të ashpër:
  - Ju zezakët tashmë jeni skllevër nga natyra! Kjo, sigurisht, nga njëra anë është e mirë, dikush duhet të punojë shumë nga agimi në muzg, të bëjë punë të përulura... Por robi nga natyra e tij, nga natyra e tij e poshtër, është tradhtar dhe nuk i besohet armë. . Ne gjermanët, nga ana tjetër, jemi kombi më kulturor dhe më i organizuar në Tokë. Një komb i madh luftëtarësh, dhe jo pa arsye mercenarët gjermanë shërbenin në të gjitha ushtritë evropiane, madje edhe në Rusi, më së shpeshti në pozicione komanduese!
  Gerda tha ashpër:
  - Po, do të na shërbesh si skllav. Ne kemi menazheri të veçanta për zezakët. Dhe tani për tani gjithçka që duhet të bëni është...
  Charlotte sugjeroi:
  - Le të na puthë këmbët. Në fund të fundit, do të jetë e këndshme për ne, dhe Nigeri do të poshtërojë veten.
  Gerda tundi kokën fuqishëm:
  "Nuk e di si jeni, por është e neveritshme nëse lëkura e pastër e arianëve prek buzët e Nigerit me erë të keqe." Kështu që...
  Charlotte nuk u pajtua:
  - Jo ne te vertete! Përkundrazi, do të më pëlqente. Epo shikoni...
  Bukuroshja e zjarrtë flokëkuqe ia shtyu këmbën e vogël zezakut. Ai me entuziazëm filloi të puthte gishtat e gjatë, të lëmuar dhe të gdhendur të perëndeshës. Dhe vajza vetëm buzëqeshi me butësi si përgjigje, buzët e trasha të zezakut gudulisnin lëkurën e tij të nxirë. Gjuha e të burgosurit kaloi mbi këmbën elastike, pak të pluhurosur të vajzës. Është ende mirë kur poshtëron një burrë të fortë, gati dy metra.
  Gerda u befasua:
  - Është e çuditshme, por a nuk ndihesh i neveritur?
  Charlotte buzëqeshi:
  - Jo ne te vertete! Pse duhet të jem i neveritshëm?
  Gerda zgjodhi të heshtë: pse duhet të ndërhyjë në punët e shoqes së saj? Në fakt, ata u edukuan që një grua gjermane nuk duhet të jetë vetëm një luftëtare, por edhe një grua e dashur, e butë dhe një nënë e shëndetshme. Por ajo vetë nuk ka menduar ende për djemtë, ndoshta për shkak të tendosjes së rëndë fizike, ose thjesht nuk e ka gjetur ende ndeshjen e saj. Megjithatë, edhe Charlotte duket se është lodhur nga kjo. Ajo e goditi zezakun në hundë me kyçin e këmbës, aq sa filloi t'i rrjedhë hunda dhe i sugjeroi Gerdës:
  - Ndoshta mund të këndojmë?
  Gerda pohoi me kokë:
  - Sigurisht, do të këndojmë! Përndryshe bëhet e trishtuar!
  Vajzat filluan të këndojnë dhe miqtë e tyre u bashkuan, kështu që kënga rridhte si një ujëvarë:
  I dashuri im dhe unë po dalim nga gropa,
  Fshehja e trishtimit të çuditshëm!
  Dhe i ftohti, djegia, ftohja,
  Motivi i thyer u shpua!
  
  Këmbët zbathur në dëborë,
  Vajzat po zbardhen!
  Stuhitë e liga gjëmojnë si ujqër,
  Përçarja e tufave të shpendëve!
  
  Por vajza nuk ka frikë
  Ajo është një luftëtare e fuqishme!
  Këmisha mezi e mbulonte mishin,
  Do të fitojmë patjetër!
  
  Luftëtari ynë është më i sprovuari,
  Nuk mund ta përkulësh me vare!
  Këtu panjet lëvizin butësisht,
  Flokët e borës po të bien në gjoks!
  
  Nuk është zakon të kemi frikë,
  Mos guxo të dridhesh nga i ftohti!
  Kundërshtari është i shëndoshë me qafë demi,
  Është ngjitëse dhe e neveritshme si ngjitës!
  
  Populli ka një forcë të tillë
  Çfarë arriti riti i shenjtë!
  Për ne edhe besimin edhe natyrën,
  Rezultati do të jetë fitues!
  
  Krishti frymëzon Atdheun,
  Na thotë të luftojmë deri në fund!
  Kështu që planeti të bëhet një parajsë,
  Të gjitha zemrat do të jenë të guximshme!
  
  Njerëzit së shpejti do të jenë të lumtur
  Le të jetë jeta një kryq i rëndë ndonjëherë!
  Plumbat janë vdekjeprurës brutalisht
  Por ai që ra tashmë është ngritur!
  
  Shkenca na jep pavdekësinë,
  Dhe mendjet e të rënëve do të kthehen në detyrë!
  Por nëse ia dalim, më besoni,
  Armiku menjëherë do të prishë rezultatin!
  
  Prandaj, të paktën lutuni Zotit,
  Nuk ka nevojë të bëni gabime, jini dembel!
  Gjykatësi i Plotfuqishëm është shumë i rreptë,
  Të paktën ndonjëherë mund të ndihmojë!
  
  Atdheu është më i dashur për mua,
  Vend i shenjtë, i mençur!
  Udhëheqësi ynë, mbaji frenat më fort,
  Atdheu ka lindur për të lulëzuar!
  Vajzat nga batalioni elitar SS "Ajo-Ujku" kënduan aq bukur, dhe fjalët ishin shpirtërore. Në përgjithësi, ekziston një stereotip që një burrë SS do të thotë një xhelat! Por kjo nuk është e vërtetë. Sigurisht, kishte njësi të posaçme ndëshkuese, më së shpeshti si pjesë e divizioneve të sigurisë që kryenin operacione speciale, por shumica e divizioneve SS ishin thjesht rojet elitare të Wehrmacht. Në përgjithësi, duhet thënë se propaganda e kuqe, totalitare nuk është burimi më i besueshëm i informacionit për Luftën e Dytë Botërore. Në fund të fundit, është e qartë se drejtuesit komunistë të Agitpropit nuk mund të mos ishin të paanshëm dhe objektivisht të mbulonin ngjarjet. Pra, është e vështirë të gjykosh se ku kishte të vërtetën e vërtetë për mizoritë e nazistëve dhe ku kishte fiksion. Në çdo rast, ata që merren seriozisht me kërkime historike detyrohen të pranojnë se jo çdo luftëtar SS është një xhelat dhe një përbindësh. Përveç kësaj, para sulmit ndaj BRSS; Nazistët në përgjithësi u sollën me tolerancë në territoret e pushtuara; burimet perëndimore nuk tregojnë ndonjë mizori masive apo hakmarrje.
  Dhe tani vajzat i ndihmuan të burgosurit të dilnin nga makinat; ata i përkëdhelin në mënyrë miqësore shpatullat e gjera të burrave të ndrojtur. Më pas vajzat u ftuan të freskohen...
  Dreka ishte modeste, por një zebër u qëllua në shkretëtirë dhe secila vajzë mori një qebap të gatuar në stilin arab. Në përgjithësi, arabët, të paktën nga pamja e jashtme, ishin miqësorë dhe ata që dinin gjermanisht, madje u përpoqën të bënin shaka ose të përkëdhelnin butësisht këmbët e vajzave.
  Gerda e largoi arabin ngjitës dhe tha:
  - Unë nuk jam për ju!
  Charlotte ndoqi shembullin:
  - Merr vetes një harem!
  Gerda buzëqeshi dhe sugjeroi:
  - Por më thuaj, Charlotte, çfarë do të bëje nëse do të bëheshe gruaja e Sulltanit?
  Shoku me flokë të kuqe tha me dyshim:
  - Kjo është në fakt një lumturi e diskutueshme... Edhe pse varet nga gruaja e cilit sulltan. Nëse Perandoria e madhe Osmane do të ishte në kulmin e saj, atëherë... Madje do të ishte shumë bukur... Do të reformoja ushtrinë turke, do të përmirësoja armët... Dhe ndoshta së pari do ta ktheja shikimin nga lindja.
  Gerda ra dakord:
  - E drejte! Por është turp për Turqinë që edhe në kohën e lulëzimit të saj nuk mundi të pushtonte Iranin. Kjo ishte mjaft realiste, veçanërisht pasi ushtria persiane ishte e prapambetur. Pyes veten, Fuhrer i Madh, çfarë vendimi do të marrë: të pushtojë Turqinë, apo ta përfshijë në koalicionin e tij, duke i hedhur një kockë osmanëve, duke përfshirë disa nga tokat jo shumë të vlefshme të Iranit?
  Charlotte ngriti supet në konfuzion.
  - Nuk e di! Në fakt, kohët e fundit ka pasur zëra se ne do të sulmojmë BRSS... Ata thonë se pasuritë ruse dhe tokat e pasura të Ukrainës nuk janë të nevojshme!
  Gerda mori filxhanin e çajit me gishtat e këmbëve të zbathura dhe, me shumë shkathtësi, e ngriti në mjekër, duke derdhur lëngun kafe brenda vetes. Në të njëjtën kohë, vajza arriti të flasë:
  - Ukraina ka toka shumë të pasura, të pasura. Nën udhëheqjen e mençur gjermane dhe me kulturën tonë të lartë bujqësore, ata do të prodhojnë korrje rekord. Dhe atëherë buka jonë do të jetë më e lirë se uji. Dhe kjo do të jetë për të mirën e vetë ukrainasve, sepse qeveria sovjetike thjesht po i grabit, duke i detyruar të vdesin nga uria!
  Charlotte pohoi me kokë.
  - Ne do t'u mësojmë këtyre sllavëve kulturën tonë të madhe gjermanike! Le t'i ndriçojmë ata!
  Këtu biseda u ndërpre nga britma të vrazhda, koha e pushimit mbaroi.
  Por pas drekës vajzat u rreshtuan përsëri dhe u detyruan të marshonin nëpër shkretëtirë. Pasi hëngrën ishte e vështirë të vrapoje dhe vajzat madje ankuan pak derisa, megjithatë, trupat e tyre u ngrohën. Dhe kështu ata vrapuan si jerboa.
  Kjo është një betejë virtuale... Dhe Afrika bëhet gjermane... Dhe fronti sovjeto-gjerman...
  Në dimër, Ushtria e Kuqe përsëri shkoi në ofensivë. Ka beteja kokëfortë që po zhvillohen.
  Kristina, Magda, Margaret dhe Shella luftojnë në Panterë. Automjeti, edhe pse jo ideal, ka një armë me qitje të shpejtë, me rreze të gjatë, është mesatarisht e shkathët dhe ka armaturë të mirë ballore.
  Vajzat gjermane janë zbathur dhe me bikini, pavarësisht të ftohtit. Dhe ata zhvillojnë një betejë të manovrueshme.
  Këtu Kristina lëshon një goditje... Predha godet frëngjinë T-34-76 dhe e shpon atë. Një tank sovjetik ndalon, u rrëzua.
  Vajzat po bërtasin në majë të mushkërive:
  - E morën tanët!
  Pastaj Magda qëllon. Goditi edhe bukuroshja me flokë të artë.
  Po, pra u gris frëngjia e tridhjetë e katërve.
  Vajzat tigresha qëllojnë me radhë. Dhe shumë saktë. Kështu ata goditën një tjetër tank sovjetik.
  Margaret goditi më pas. Dhe goditi armën vetëlëvizëse SU-76. E goditur me shkathtësi. Dhe ajo këndoi:
  - Gjermania jonë djallëzore është e fortë, ajo mbron botën!
  Dhe si do të tregojë gjuha!
  Pastaj ajo goditi Shell me një top. Goditi tankun sovjetik KV-1S. Edhe vajza bëri një punë të mirë.
  Po, katër luftëtarë me bikini po luftojnë dhe nuk i tremben të ftohtit. Pasi gratë filluan të luftojnë, gjërat shkuan shumë më mirë për Rajhun e Tretë.
  Këtu janë pilotët Albina dhe Alvina në qiell. Të dyja bukuroshet janë me bikini dhe zbathur. Ata luftojnë në Focke-Wulfs. Dhe kjo është një makinë shumë serioze.
  Albina, duke gjuajtur nga topat e ajrit, thotë:
  - Kroket aktiv! Mos u pendoni për fjalët!
  Dhe si do të shkëlqejë me një buzëqeshje verbuese! Dhe ai do të rrëzojë dy avionë sovjetikë menjëherë.
  Alvina gjithashtu preu tre me topa ajri dhe cicëroj:
  - Hyrja ime do të jetë vdekjeprurëse dhe mat!
  Pas së cilës vajza nxori dhëmbët dhe tregoi dhëmbët! Ajo është e gjitha sharm, dhe plot sharm fenomenal.
  Albina pret një avion tjetër Yak-9 dhe kërcit:
  - Pse duhen pilotët sovjetikë?
  Alvina rrëzon LAGG-5 dhe me besim thotë:
  - Që ne gjermanët të mbledhim faturat!
  Çift i mrekullueshëm vajzash. Si u vendosën për të mbledhur çmime për veten e tyre. Ju me të vërtetë nuk mund të debatoni kundër bukurive të tilla. Ata rrëzojnë aeroplanë dhe nxjerrin dhëmbët.
  Dhe sekreti kryesor është se në të ftohtë, vajzat duhet të jenë zbathur dhe me bikini. Pastaj faturat do të vijnë vetë.
  Dhe kurrë mos visheni. Shkundni gjoksin tuaj të zhveshur dhe do të jeni gjithmonë në nderim të lartë!
  Albina preu një aeroplan tjetër të Ushtrisë së Kuqe dhe këndoi:
  - Në lartësi të madhe dhe pastërti yjore!
  Dhe ajo i shkeli syrin, duke u kërcyer dhe duke tundur këmbët e saj zbathur, duke zhurmuar:
  - Në valën e detit dhe zjarrin e furishëm! Dhe në një zjarr të furishëm dhe të furishëm!
  Dhe përsëri vajza rrëzon avionin me një qasje energjike.
  Dhe më pas Alvina sulmon armikun. Ai e bën atë në qoshe, nxjerr dhëmbët dhe kërcit:
  - Do të jem një super kampion bote!
  Dhe sërish makina e goditur nga vajza bie. Po, Ushtria e Kuqe e merr shumë keq.
  Dhe Albina vrumbullon me ekstazë të egër:
  - Tani jam xhelat, jo pilot!
  Rrëzon një aeroplan tjetër sovjetik dhe fërshëllehet:
  - Përkulem mbi pamjen dhe raketat po nxitojnë drejt objektivit, ka edhe një afrim përpara!
  Luftëtari vepron jashtëzakonisht agresivisht.
  Këtu të dyja vajzat po sulmojnë caqet tokësore. Albina godet tridhjetë e katërt dhe klith:
  - Ky do të jetë fundi!
  Alvina godet SU-76 dhe pëshpërit:
  - Deri në shkatërrim të plotë!
  Dhe si e tund këmbën e tij zbathur!
  Në dimër, Ushtria e Kuqe nuk ishte në gjendje të arrinte sukses të rëndësishëm. Vetëm në zonën e Rzhevit arritën të bënin një pykë të lehtë, por duke futur rezerva, gjermanët e rivendosën situatën. Krautët janë vërtet të fortë.
  Dhe në maj 1944, pasi kishin rimbushur trupat e tyre me tanke të reja, përfshirë Panther-2 më të avancuar dhe më të mbrojtur, ata shkuan në ofensivë në zonën e Kursk dhe Rostov-on-Don.
  Gjithçka nuk do të ishte aq keq nëse një numër i madh arabësh dhe zezakë nuk do të kishin marrë pjesë në ofensivë. Dhe më e rëndësishmja, Turqia gjithashtu hyri në luftë. Pra, situata është bërë jashtëzakonisht alarmante.
  Dhe Ushtria e Kuqe, duke pësuar humbje të mëdha, u tërhoq përpara forcave superiore të Wehrmacht.
  Por gjashtë vajzat e guximshme, të udhëhequra nga Alenka, luftuan ashpër me Krautët. Dhe forcat ishin qartësisht të pabarabarta.
  Alenka luftoi për Kursk, i cili u sulmua nga nazistët. Bukuroshja e dëshpëruar hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Lavdi Rusisë dhe partisë sonë të dashur!
  Pastaj Natasha lëshoi një granatë me gishtat e saj të zhveshur dhe fërshëlleu:
  - Ne kujdesemi për vajzën zbathur!
  Më pas, Anyuta dërgoi gjithashtu një dhuratë vdekjeje me gishtat e këmbëve të saj zbathur dhe u tha:
  - Do të jetë një goditje e mrekullueshme!
  Agustini flokëkuq mori dhe dërgoi një dhuratë asgjësimi me gjymtyrën e poshtme të zhveshur dhe kërciti:
  - Duke drejtuar radarin në qiell!
  Dhe më pas Maria me flokë të artë u dha vdekjen nazistëve me këmbët e saj të zhveshura.
  Dhe ajo këndoi:
  - Në Madagaskar, në shkretëtirë dhe në Sahara! Ishe kudo, pashë botën!
  Dhe pastaj Marusya hedh një tufë të tërë shputash të zhveshura të këmbëve të saj dhe këndon:
  - Në Finlandë, Greqi dhe në Australi, Suedi, do t'ju thonë se nuk ka vajza më të bukura se këto!
  Po, gjashtë vajzat luftuan shumë mirë. Por Krautët ende morën Kursk ...
  Jo, nuk mund t'u rezistosh forcave të tilla superiore. Fashistët po tregohen kokëfortë.
  Dhe çfarë do të thotë përgatitja e monstrave?
  Adolf Hitleri ishte thjesht i çmendur: duke u ndjerë si një despot i vërtetë, të cilit të gjithë i binden dhe dridhen. Po, nëse doni sukseset e Stalinit, atëherë duhet të jeni si Stalini, pa mëshirë dhe kërkues ndaj të tjerëve dhe vetes (kështu mendoi Joseph Vissarionovich në këtë renditje!). Tani shushurima është e mirë dhe makina do të fillojë të lëvizë. Në përgjithësi, Gjermania, duke marrë parasysh satelitët e saj, ka një avantazh të madh ndaj BRSS në sasinë e pajisjeve industriale, në fuqinë punëtore të kualifikuar dhe në numrin e inxhinierëve në të gjitha nivelet. Ky është një fakt, por prodhimi i armëve ende nuk është në nivelin e duhur! Gjermania mbeti pas BRSS gjatë gjithë luftës, pavarësisht nga të gjitha shkatërrimet në Rusi. Dhe nga çfarë? Sigurisht, për shkak të një kaosi të caktuar që mbretëronte në departamente të ndryshme dhe veçanërisht në industrinë ushtarake. Për më tepër, mungesa e lëndëve të para, si dhe nënvlerësimi i potencialit të armikut, luajti një rol negativ. Në veçanti, në vitin 1940, prodhimi i armëve në Gjermani ishte më i ulët se në vitin 1939 (nëse marrim parasysh totalin duke përfshirë municionet), dhe kjo përkundër faktit se lufta tashmë ishte duke u zhvilluar, dhe Rajhu i Tretë mori kontrollin e territoreve të mëdha me rezervat e kapacitetit prodhues. Epo, çfarë mund të themi për aftësitë organizative të Hitlerit? Jo shumë, shkëlqeu në industrinë ushtarake.
  Fuhreri deklaroi në një fjalim të gjatë:
  - Në çështjen e mbikëqyrjes së aviacionit, kompetencat emergjente i jepen Sauer-it. Ai do të monitorojë nga afër sasinë e pajisjeve të prodhuara dhe, jo më pak e rëndësishme, cilësinë. Për më tepër, shumë nga miqtë tuaj Goering, edhe pse dikur ishin asë të mirë, nuk janë të aftë për punë drejtuese. Jo çdo ushtar i mirë është gjithashtu një gjeneral i shquar, kështu që në vend të Erikut të varur, sfera teknike do të drejtohet nga një person nga radhët e sipërmarrësve profesionistë që është i aftë të reformojë dhe ripajis forcat e aviacionit. Në fund të fundit, Britania nuk është në gjumë, po rrit si sasinë, ashtu edhe cilësinë e forcave të saj të armatosura, dhe veçanërisht aviacionin e saj. Duhet të jemi dy koka përpara armikut, një duzinë hapash, përndryshe do të humbasim plotësisht epërsinë ndaj armikut. Prandaj duhen hapa cilësorë.
  Goering u përgjigj me ndrojtje:
  - Miqtë e mi, njerëz të dëshmuar që kanë dëshmuar efektivitetin e tyre luftarak dhe profesionalizmin.
  Diktatori i pushtuar u tërbua:
  - Apo ndoshta unë, sipas jush, harrova se kush e humbi Betejën e Britanisë? Apo kush dështoi planin katërvjeçar për zhvillimin e ekonomisë kombëtare. Apo dëshironi të goditeni edhe me shufra, madje edhe publikisht. Ndaj mbylle gojën dhe hesht para se të vish në shtyllë!
  Goering madje u përkul nga frika. Mjerisht, Fuhrer-i nuk është për t'u hutuar. Pastaj zhurma u dëgjua përsëri dhe një tjetër avion ME-262 u ngrit në qiell. Makina ishte masive dhe kishte dy motorë. Krahët janë fshirë pak, vetë luftëtari duket mjaft kërcënues. Karakteristikat e tij të shpejtësisë, për vitin 1941, janë përgjithësisht të mira, madje sipas standardeve botërore janë rekord. Vërtetë, vetë makina nuk është ende plotësisht e besueshme dhe kërkon korrigjimin e gabimeve. Diktatori fashist, megjithatë, ka dhënë tashmë karakteristikat e luftëtarëve të rinj, më të avancuar... ME-262 peshon më shumë se gjashtë tonë, që do të thotë se ka një mbingarkesë. Një avion luftarak duhet të jetë i vogël, i lirë dhe i shkathët. Në këtë drejtim, ME-163 mund të jetë mjaft i mirë, por motori i tij raketor është shumë i detyruar dhe funksionon vetëm për gjashtë minuta (ose më mirë, do të funksionojë akoma!), që do të thotë se rrezja është vetëm brenda një rrezeje prej njëqind kilometrash. . Si një bombardues i stilit Blitz ose një luftëtar mbulues për sulmet e armadës në Angli, ai, natyrisht, nuk është i përshtatshëm.
  Por ME-262 mund të mbajë një ton bomba, domethënë po aq sa Pe-2, një avion sovjetik i vijës së parë. Kjo do të thotë, një zgjidhje e shkëlqyeshme si për spastrimet e luftëtarëve ashtu edhe për trupat mbështetëse. Sidoqoftë, pse të mos krijoni një luftëtar në stilin e kometës ME-163, por pa një motor rakete, por me një motor turbojet? Ata u përpoqën të përmirësonin "Cometën" dhe dukej se rritën kohën e fluturimit në 15 minuta (ky është një distancë deri në 300 kilometra), gjë që është përgjithësisht e pranueshme për Betejën e Britanisë. Londra mund të arrihet ende nga Normandia... Edhe pse jo gjithçka është aq e dukshme, duhet gjithashtu ta bombardoni dhe të ktheheni, dhe pesëmbëdhjetë minuta nuk ishin aq të shpejta. Në të ardhmen, luftëtarët me raketa dhe avionë u njohën si një rrugë pa krye në aviacion. Por dizajni i "Cometës" është shumë interesant, me madhësinë dhe lehtësinë e saj të vogël, që do të thotë se është e lirë dhe e manovrueshme.
  Përveç kësaj, ka edhe luftëtarë shumë premtues që peshojnë përgjithësisht 800 kilogramë, avionë të tillë që mund të përdoren në beteja ajrore. Vërtetë, për shkak të distancës së tyre të shkurtër, fluturimet mbi to mund të kryhen vetëm në beteja mbrojtëse, ose të dërgohen në Londër në ... Transport, dhe më pas të kapni pilotët. Këtu do të duhet të mendoni për të. Në historinë reale, avionët nuk kishin kurrë kohë për të luftuar, dhe për disa arsye në Kore, gjeneralët e aviacionit sovjetik nuk guxuan ta provonin këtë ide. Në përgjithësi, nuk është e trishtueshme, por gjatë Luftës Koreane, piloti amerikan ishte i pari që shënoi fitore. Pra, Yankees nuk duhet të nënvlerësohen.
  Pas përfundimit të fluturimit, një vajzë e re me flokë të hapur u hodh nga kabina dhe vrapoi drejt Fuhrer-it me shpejtësi të plotë.
  Nazisti numër një i pushtuar i zgjati dorën asaj për një puthje. Ajo që është e bukur është kur vajzat të duan, dhe Fyhreri, me sa duket, është idhulluar sinqerisht nga të gjithë gjermanët, ose më saktë, pothuajse të gjithë, përveç disa të burgosurve të kampeve të përqendrimit. Piloti tha me entuziazëm:
  - Ky është thjesht një aeroplan i mrekullueshëm, ka një shpejtësi dhe fuqi të tillë. Le t'i shqyejmë të gjithë këlyshët e luanit si një shishe me ujë të nxehtë nga një zëvendësues!
  Fuhrer miratoi impulsin e vajzës:
  - Sigurisht, do ta grisim, por... Debugimi i makinës duhet të kryhet me një ritëm më të shpejtë, dhe kjo vlen veçanërisht për motorët. Këtu, natyrisht, do të nevojiten masa radikale për t'i përmirësuar ato, por nëse ka ndonjë gjë udhëheqësi-projektuesi do të ndihmojë!
  Të gjithë lehin në unison:
  - Lavdi Fuhrerit të madh! Na ndihmoftë Providenca!
  Himni i Rajhut të Tretë filloi të luhej dhe një kolonë luftëtarësh të rinj nga Hitler Jugent shkoi përpara. Djemtë nga katërmbëdhjetë deri në shtatëmbëdhjetë vjeç marshuan drejt daulles në një formacion të veçantë. Dhe më pas ndodhi gjëja më interesante: vajzat adoleshente nga Unioni i Grave Gjermane marshuan. Ishin me funde të shkurtra, këmbët e zhveshura dhe të zhveshura të bukurosheve tërhiqnin vështrimin e meshkujve. Vajzat u përpoqën të ngrinin këmbët më lart, por në të njëjtën kohë tërhoqën gishtat e këmbëve dhe vendosën me kujdes thembrat. Një pamje argëtuese e bukurosheve me figura të patëmetë... Fytyrat ishin vërtet të ndryshme dhe disa nga të rinjtë fashistë ishin disi të vrazhdë, thuajse mashkullore dhe gjithashtu i shtrembëronin. Sidomos kur i bashkonin vetullat.
  Esthete Adolf vuri në dukje:
  - Është e nevojshme që djemtë dhe vajzat të marrin stërvitje fizike në një shkallë më të madhe. Dhe e di që po bëhet shumë për këtë çështje, veçanërisht në Jungfolk, por ajo që nevojitet është gjithëpërfshirja dhe adoptimi i metodave spartane. Natyrisht, përveçse të inkurajojnë vjedhjen... Djemtë dhe vajzat tona duhet të rriten në njerëz të denjë dhe në të njëjtën kohë të pamëshirshëm.
  Komandanti suprem ndaloi. Gjeneralët heshtën, ndoshta kishin frikë të kundërshtonin, por nuk donin të konfirmonin të dukshmen. Fyhreri vazhdoi:
  - Lufta nuk është shaka, por pamëshirshmëria ndaj armiqve duhet të kombinohet me ndihmën e ndërsjellë dhe ndjenjën e vëllazërisë ndaj shokëve. Kjo është ajo që duhet t'i rrënjosim të gjithëve... Mbinjeriu i ri është i pamëshirshëm ndaj të tjerëve, por aq më tepër duhet të jetë i pamëshirshëm ndaj vetes. Sepse inferioriteti fillimisht duhet të çrrënjoset në shpirtin e dikujt dhe më pas do të ngrihet trupi i dobët i njeriut!
  Një pauzë tjetër... Gjeneralët dhe dizajnerët papritmas e kuptuan dhe filluan të duartrokasin fuqishëm. Fuhreri dukej i kënaqur:
  - Kjo është më mirë, por tani do të doja të shihja një imitim të luftimeve ajrore. Kaq e frikshme dhe gjithëshkatërruese...
  Heinkel pyeti me ndrojtje:
  - Me municion të vërtetë apo me predha, Fyhreri im?
  Nazisti numër një pohoi me kokë:
  - Sigurisht, me ato luftarake. Përveç kësaj, unë do të doja të merrja në konsideratë efektin e pajisjes së nxjerrjes. Në fund të fundit, ju po punoni për të... - Fyhreri tundi grushtat. - Kur, më në fund, të jetë gati dhe të hidhet në prodhim masiv. Në fund të fundit, një pilot me përvojë është një pilot me përvojë që duhet të mbrohet për betejat e ardhshme!
  Fuhrer-Terminator megjithatë vendosi t'u tregojë projektuesve një dizajn më modern të pajisjes së nxjerrjes. Ky sistem duhet të jetë më pak i rëndë, më i thjeshtë dhe më i lehtë. Epo, skuta e lirë, tashmë e zotëruar nga industria gjermane, është mjaft e përshtatshme për këtë qëllim.
  Diagrami duhej të vizatohej në lëvizje, por Hitleri ishte një artist vërtet i mirë, dhe ai vizatoi qartë, shpejt, linjat e diagrameve dhe kthesave ishin të njëtrajtshme dhe të qarta pa asnjë vizore apo busull. "Terminatori" mendoi se ishte e çuditshme, natyrisht, që gjermanët, duke pasur, në përgjithësi, një ideologji kaq të fortë dhe deri diku të avancuar si nacional-socializmi dhe sistemi totalitar, ia zbuluan luftën rusëve. Ndoshta kjo për faktin se ushtarët rusë ishin më të fortë dhe më elastikë se ata gjermanë dhe mësuan të luftonin më shpejt.
  Në përgjithësi, nëse shikoni rrjedhën e luftës në tërësi, atëherë rusët, ose më mirë ushtarakët sovjetikë, mësuan të luftonin, por gjermanët dukej se kishin harruar se si... Komanda e tyre merrte vendime në nivelin e parë. - nxënësit e klasës, dhe ndoshta edhe më të ulëta nëse nxënësi i klasës së parë ka përvojë në kryerjen e operacioneve ushtarake në strategji në kohë reale. Dhe fakti që ndonjëherë fëmijët e gjashtë vjeç tashmë udhëheqin me kaq shkathtësi ushtritë virtuale është diçka nga e cila ata dhe Zhukovi dhe Mainstein mund të mësojnë. Megjithatë, disa studiues i konsiderojnë si Zhukov ashtu edhe Mainstein si mediokritet. Ekzistojnë gjithashtu kontradikta në lidhje me numrin e pajisjeve, veçanërisht pajisjet franceze të kapura. Kujtesa e Hitlerit (një kujtim i mirë, veçanërisht kur ai ishte ende i shëndetshëm!) sugjeronte se kishte 3600 tanke të kapur nga francezët, një shifër shumë mbresëlënëse... Disa modele, si SiS -35, ishin superiore në armaturën e tyre ndaj T-34 vetëm në forca të blinduara ballore. Pra, ky tank mund të prodhohet lehtësisht në fabrikat franceze, përveç ndoshta duke zëvendësuar armën 47 mm me një armë me tytë të gjatë 75 mm. Në fakt, edhe kjo mund të mos jetë e mjaftueshme. Britania dhe SHBA në përgjithësi kanë vlerësuar gjithmonë armaturën mbi të gjitha në tanket e tyre. Për shembull, Churchill prej 40 tonësh kishte forca të blinduara prej 152 milimetrash kundrejt 120 për tankun e rëndë IS-2.
  Fuhrer u tha projektuesve diçka tjetër:
  - Kemi mjaft tunele me erë, ndaj kërkoni një model më optimal të avionit dhe krijoni forma të thjeshta, pa e çuar çështjen në prova të shtrenjta, ku vdesin edhe aset tanë më të mirë. Për shembull, një model i krahëve fluturues të një avioni është shumë efektiv, veçanërisht nëse trashësia dhe këndi i pjerrësisë mund të ndryshohet. Unë tashmë ju dhashë vizatimin, kështu që pa bisht duhet të jetë gati. Shpejtësia e tij e vlerësuar do të jetë deri në 1100 kilometra në orë edhe me një motor Yumo. Pra, vazhdo, por mos u trego i pafytyrë!
  Adolf i papërshtatshëm këshilloi gjithashtu se si të rritet shpejtësia e fryrjes së tubit. Ai e kapi ironinë e fshehur keq në pikëpamjet e stilistëve: si dinte kaq shumë një nëpunës i thjeshtë? A nuk besojnë në gjenialitetin e Fuhrer-it? Epo, do ta kuptojmë... ose jo, nuk do ta kuptojmë, por do t'u tregojmë atyre se jemi të arsimuar.
  Më pas pasoi dreka në ajër të pastër, shërbëtoret rregulluan tavolina e karrige. E bukur... Por çfarë reformash duhen bërë në nacionalsocializëm? Të tilla që të zvogëloni sa më shumë numrin e armiqve dhe të bëni miq. Për shembull, mos e lartësoni racën gjermane në çdo hap dhe madje mund të ndaloni ndarjen e popujve në klasa. Megjithatë, ndarja e kombeve në kombe inferiore dhe ariane ende nuk është legalizuar zyrtarisht. Kjo i thjeshton gjërat. Në përgjithësi, Hitleri filloi shfarosjen masive të hebrenjve pikërisht pas sulmit ndaj BRSS. Pse ai do të kishte ngërçe të tilla? Ndoshta ai shpresonte se sionizmi botëror do ta bekonte për luftën me bolshevizmin dhe Perëndimi do ta mbështeste. Dhe pastaj, kur Britania dhe SHBA-ja i thanë me vendosmëri, jo Wehrmacht-it, Fuhreri u tërbua? A filloi ai të hakmerrej ndaj atyre hebrenjve që mund të arrinte? Hitleri është, sigurisht, një idiot për kryerjen e Holokaustit dhe në këtë mënyrë diskreditimin e idesë së Nacional Socializmit. Tani fjalët Nazi dhe xhelat janë bërë sinonime. Shumë ngatërrojnë edhe nacionalizmin me fashizmin, ndoshta për shkak të bashkëtingëllimit të fjalës nazist. Por kjo nuk është aspak e vërtetë. Fashizmi, në parim, nuk ka asnjë lidhje të drejtpërdrejtë me nacional-socializmin. Në thelbin e tij, koncepti i fashizmit u ngrit në Francë në shekullin e nëntëmbëdhjetë dhe kishte një kuptim krejtësisht të ndryshëm.
  Një lloj thelbi i mësimeve të fashizmit në versionin e tij origjinal zbriti në vendosjen e një shpirti korporativ, një ndjenjë shoqërie midis kapitalistëve. Musolini më pas prezantoi mësimet e fashizmit në bluzat e tij të zeza. Epo, nazistët fillimisht u quajtën fashistë nga armiqtë dhe konkurrentët e tyre politikë. Për të qenë i sinqertë, nazistët vepruan mizorisht, kështu që ai fashist fitoi një kuptim abuziv, negativ. Në Rusi, dikur, nacionalistët përjetuan një rritje të caktuar, veçanërisht në fillim të viteve nëntëdhjetë, duke arritur maksimumin në 93-94. Pastaj lufta në Çeçeni çoi në një rritje të ndjenjave pacifiste në shoqëri dhe një rënie të përkohshme të nacionalizmit. Lufta në Jugosllavi dhe bombardimet e Serbisë çuan në një rritje të përkohshme të patriotizmit, por më pas ndodhi një ndarje në lëvizjen kombëtare. Në Rusi, nacionalistët kishin probleme me liderët... Ata nuk kishin Fyhrerin e tyre... Vërtetë, Zhirinovsky u krahasua me Hitlerin, madje ai e tejkaloi Adolfin në disa mënyra. Për shembull, në shpejtësinë e ngritjes politike, brenda katër viteve pas themelimit të partisë, për të zënë vendin e parë në zgjedhjet parlamentare. Por Zhirinovsky u soll në mënyrë të paarsyeshme dhe nuk arriti jo vetëm të zhvillonte sukses, por edhe të ruante atë që kishte arritur. Këtu duhet të them, para së gjithash, ishte faji i tij personal. Disiplinë e pamjaftueshme në parti, skandale në të cilat u përfshi. Por Hitleri i vërtetë nuk u ul kurrë në Reichstag dhe askush nuk shfaqi zemërimin e tij të filmit në televizion. Dhe nuk kishte vetë televizion. Megjithëse suksesi i Zhirinovsky në zgjedhjet e 1993 ishte një meritë e punës së tij të suksesshme me audiencën televizive.
  Një vajzë e bukur nga mesi i shërbëtorëve u ul pranë Fuhrer-it dhe vuri dorën e tij në gjurin e saj të zhveshur. guxuar:
  - Po mendon për diçka, Fyhreri im?
  Diktatori nazist dhe në të njëjtën kohë një lojtar virtual u zgjua. Vuri re se ende nuk e kishte mbaruar supën me perime dhe sallatën e frutave. Fuhreri e puthi vajzën në buzë, duke ndjerë aromën e saj rinore, të ëmbël dhe tha:
  - Do të shkosh në makinë me mua. Dhe të gjithë shkoni në punë, koha për të ngrënë ka mbaruar.
  Dhe përsëri, ingranazhet e shtetit, megjithëse mekanizmi jo mjaft i vajosur, filluan të rrotullohen. Në rrugën e kthimit, Fyhreri bëri dashuri me bukuroshen, madje u befasua se ku kishte kaq shumë energji dhe forcë. Në fund të fundit, ata thanë se Fyhreri ishte i pafuqishëm dhe përgjithësisht gjoja i paaftë, pasi kishte pasur sifiliz (një gënjeshtër) dhe ishte tredhur (një trillim total!). Është e vërtetë që Hitleri nuk arriti të ketë pasardhës... Epo, nesër, ai do të kujdeset vetë për këtë çështje... Ose jo, ai do të duhet të ftojë akoma Himmlerin. Në përgjithësi, në historinë reale, Fuhrer forcoi ashpër rolin e SS. Mesa duket edhe ai do të duhet të ndjekë këtë rrugë në këtë alternativë. Dhe se vartësia e policisë kriminale në strukturën e SS në tërësi është e arsyeshme, tani të gjitha të dhënat dhe dosjet do të shkrihen në një burim. Për më tepër, përdorimi i torturës kundër kriminelëve dhe ato metoda të avancuara të marrjes në pyetje që janë karakteristike për Gestapo-n dhe strukturat e tjera të policisë sekrete do të rrisin ndjeshëm shkallën e zbulimit.
  E vërteta mund të rritet dhe numri i viktimave të pafajshme mund të rritet, por... Shumica dërrmuese e burrave SS janë njerëz të denjë dhe një hetues me përvojë, si rregull, menjëherë sheh nëse një person gënjen apo thotë të vërtetën, dhe ai rrallë bën gabime. Kjo mund të gjykohet nga shumë kronika kriminale.
  Pasi kishte vendosur disa çështje të tjera aktuale dhe duke ftuar dy vajza të reja për të ngrohur shtratin, Fyhreri, duke mbështetur kokën mbi gjoksin e harlisur të zhveshur të bukuroshes, ra në gjumë...
  Këtë herë, ai iu kthye ëndrrës që kishte ndërprerë më parë, për një betejë madhështore hapësinore. Përsëri në luftëtarin e tij transparent, dhe armiku po përpiqet të sulmojë radhët e ushtrisë së Rusisë së Madhe. Dhe Fuhrer i lojës Hypernet dhe partnerja e tij, një bjonde e shëndoshë, por në të njëjtën kohë muskulare, përpiqen të veprojnë, duke ndihmuar në të njëjtën kohë njëri-tjetrin. Luftëtarët e shëmtuar të armikut po përpiqen të marrin numrat, duke përdorur epërsinë e tyre numerike. Disharmonia e armadave ushtarake të Dermostanit po bëhet gjithnjë e më e habitshme. Anijet e tyre duken gjithnjë e më të neveritshme. Kapiteni Vladislav, duke përdorur teknikën e "kovës", preu me sukses makinën në formën e një këpuce të shtrembër dhe tha:
  - Nuk është më kot që edhe Hitleri edhe Stalini kishin një baba që ishte këpucar!
  Si përgjigje, partnerja e tij bjonde i ndezi takat e saj të zhveshura dhe rozë:
  - Nuk kam nevojë për çizme apo këpucë të tjera. Me këmbët zbathur e ndjej shumë më mirë lakimin më të vogël të vakumit ose dridhjet e hapësirës! O Fyhreri im, a do të doje të bëheshe vajzë?
  Vladislav qeshi si përgjigje:
  - Do të ishte interesante për një kohë të shkurtër. Të gjithë thonë se femrat kanë orgazma shumë më të forta dhe më të gjata se meshkujt, kështu që unë me të vërtetë doja të kontrolloja nëse kjo është vërtet e vërtetë?
  Biondja qeshi:
  - Përparimi mund t'ju japë mundësinë ta përjetoni edhe këtë... Nëse, sigurisht, nuk e humbim betejën madhështore të hapësirës. Ka shumë armiq. Mund të vdesë edhe perandori Almaztiger 13, i cili nuk ka lindur ende, por tashmë është komandanti ynë.
  Personi që goditi Fuhrer-in tha:
  - Një komandant i madh, si koka në luftë, sa më e madhe të jetë, aq më e rëndë është humbja!
  Në vend që të përgjigjej, biondja filloi të kthente luftëtarin e saj. Ai bëri një gjevrek, duke shmangur mezi dashin, dhe më pas qëlloi me shumë saktësi. Makina e armikut shpërtheu në flakë dhe filloi të ndahej në copa shumë të vogla flakëruese, si farat e lulekuqes. Vajza, duke marrë çamçakëzin me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe duke e hedhur atë me aq shkathtësi sa u ul pikërisht në gjuhën e saj të dalë:
  - E bukur! Kur përtypni, atëherë hani!
  Por luftëtari i ashpër nuk ishte aq me fat; ai u godit përsëri, edhe nëse ishte në mënyrë tangjenciale dhe kapiteni-luftëtar ulërinte:
  - Sa të mërzitur më kanë marrë përkëdheljet e këtyre grave!
  Sytë e bjondes shkëlqenin:
  -Nuk je i kënaqur me përkëdheljen? Ndoshta doni diçka më serioze? Kështu jeni të gjithë të paduruar, të prirur për tradhti!
  Vladislav qeshi dhe gati gëlltiti një përgjigje të ashpër nga radhët e luftëtarëve të Dermostanit. Pamja e betejës ka ndryshuar disi. Armiku dukej i pashtershëm, duke futur gjithnjë e më shumë forca të reja në betejë. Anijet ultra-luftarake ishin veçanërisht të rrezikshme; të mëdha, si asteroidet, ato dolën ngadalë nga vakuumi, sikur të vizatoheshin me bojë simpatike (e cila u shfaq kur ndriçon një llambë mbi to). Shit-stan u përpoq para së gjithash të përkulte krahët, të kryente një manovër mbështjellëse, ndoshta për të krijuar një kazan në hapësirë.
  Trupat e Rusisë së Madhe luftuan me guxim, dhe në të njëjtën kohë ata gjithashtu nuk u larguan nga manovrat. Kështu u përdor metoda e mbrojtjes së lëvizshme, si dhe manovrat dhe zhytjet e guximshme. Për shembull, kryqëzorët e betejës dhe kapjet e ushtrisë hapësinore të Rusisë së Madhe ose u zhdukën ose, përkundrazi, u shfaqën në pjesën e pasme të kundërshtarit të makthit. I kujtonte një peshk që gjuante në një vrimë akulli - ata dolën, kapën gjahun (një lloj insekti dimëror, dhe nëse gjahtari ishte një mustak, atëherë një zog!) dhe u kthyen në vrimë. Në këtë rast, anijet e Dermostanit humbën menjëherë, filluan të grumbulloheshin së bashku, madje hapën zjarr ndaj njëra-tjetrës. Një shpërthim qesharak i plazmës me djegien e yjeve. Për shembull, edhe një ultra-luftanije, pasi kishte marrë disa goditje nga raketat termike preon, shpërtheu në flakë blu dhe jeshile. Më pas, miku i luftëtarit të madh (duke vazhduar të shkatërrojë këlyshët që po ngjiteshin si një gjethe banje!) pa një foto brenda një ultra-luftanijeje flakëruese. Dhe çfarë kolosi mbresëlënës, një ekuipazh prej dy milionë ushtarësh dhe pesëdhjetë milionë robotësh!
  Militantët brenda anijes janë të llojeve të ndryshme të plehrave: trollë, goblinë dhe disa lloje hibride, për shembull më të përhapurit: një përzierje rriqrash dhe cigaresh, ose më mirë edhe bishta cigaresh! Epo, krijesa të frikshme, si nga një film horror i vizatuar nga një narkoman.
  Krijesat duan dëshpërimisht të shpëtojnë, por në të njëjtën kohë ato përplasen me njëra-tjetrën, godasin, prenë, kafshojnë. Këtu vjen një makinë skermë, e krijuar posaçërisht për luftime me konvikt. Dhe ajo është e armatosur me shpata pothuajse plazma, jo të drejta, por të lakuar për një sërë manovrash. Makina e parë e gardhit u përplas në rrëmujën e gjallë të atyre që dilnin nga një anije e madhe që digjej nga zjarri. Menjëherë, copa mishi të copëtuar dhe trupa të djegur fluturuan në të gjitha drejtimet. Pas saj u shfaq një shoqe, ajo dukej si një merimangë, vetëm kishte të paktën tridhjetë gjymtyrë, dhe ato ishin në formën e përrenjve asgjësues, të aftë për të prerë edhe një dinosaur në gjysmë.
  Një nga oficerët e Dermostanit bërtiti:
  - Oh, mos më pre! Pengu e hëngri mbretëreshën!
  Por ai ishte i pafat, bishti i cigares me putrat e rriqrës, vetëm edhe më i neveritshëm, u përplas në antenë dhe u var i shpuar në të. Megjithatë, mënyra se si ai bërtiste nuk mund të dëgjohej më në atë kakofoni më të egër, gjithnjë në rritje. Gjuhët e flakëve princeps-plazma, kryesisht blu dhe portokalli, kapërcejnë luftëtarët e tmerruar të Shitmostanit, duke i bërë ata të skuqen. Dhe makinat e gardhit ishin të shfrenuara brenda ultra-betejës. Me sa duket ishte ngulitur qartë në programin e tyre: vrisni, vrisni dhe vrisni përsëri! Dhe nuk ka shumë rëndësi për ta se kush. Dhe në korridore dëgjohej zhurma e hiperdhomës më të tmerrshme.
  Sidoqoftë, ultra-flaka tashmë ka arritur në makinat e gardhit, si dhe shumë goblinë dhe kthetra - bishtat e cigareve tashmë janë shkërmoqur në fotone. Kështu që ultra-betejorja filloi të shpërbëhej gradualisht në disa pjesë. Edhe pse ndarja ndodhi ngadalë, nuk dukej më pak ogurzi. Sidomos në sfondin e shumë të tjerëve, ose duke u ndezur si supernova në miniaturë, ose, përkundrazi, si anije yjesh në tkurrje. Fatkeqësisht, jo vetëm i Dermostanit, por i Rusisë së Madhe.
  Për shembull, një kryqëzor me emblemën e çekiçit dhe drapërit humbi kontrollin dhe u përplas në një dreadnough të armikut. Kur dy masa përplasen me shpejtësi nën dritë, është e barabartë me përplasjen nga një raketë asgjësuese. Vjell me fuqi dërrmuese (nëse dikush mund ta thotë kështu, sigurisht). Shpërthimi lulëzoi si një tulipan me petale shumëngjyrëshe, duke konsumuar papritur gjithçka që ekzistonte rreth një duzinë kilometrash. Vladislav-Adolf tha:
  - Dhe djemtë tanë duket se janë tashmë në parajsë!
  Biondja tha në mënyrë filozofike:
  - Parajsa është i vetmi vend i mirë ku askush nuk nxiton të arrijë, edhe nëse është në vapë!
  Goditja e Hitlerit ra dakord:
  - Këto janë paradokset e universit. Ne nuk duam të përfundojmë në një vend të mirë, por e keqja na tërheq zvarrë! Pra, nuk është as e qartë se cila është më mirë, jeta apo vdekja.
  Vajza tha në mënyrë filozofike:
  - Jeta është gjithmonë më e mirë se vdekja. Nuk është më kot që pothuajse të gjithë njerëzit mendojnë kështu. Megjithatë, opinionet e njerëzve, si çdo gjë në botën tonë, janë relative.
  Fuhrer kreu një kthesë tjetër mjaft të ndërlikuar, e cila e lejoi atë të qëllonte një luftëtar me dy ulëse, dhe për këtë arsye shumë më të shtrenjtë dhe të armatosur (sa bukur shpërtheu, sikur të ishin ndezur fishekzjarre nga kombinime komplekse të materialeve piroteknike), perlat e lënda e copëtuar e shpërndarë nëpër vakum. Vladislav-Adolf vërejti:
  - Idetë e njerëzve si për natyrën ashtu edhe për Zotin janë shumë kontradiktore. Në përgjithësi, ekziston madje një koncept i një mendjeje reaktive, domethënë edhe një mendje shkatërruese, e cila e detyron një person të sillet në një mënyrë që nuk është aspak ajo që duhet të urdhërojnë instinktet pragmatike dhe konsideratat e përshtatshmërisë.
  Biondja, duke pasur vështirësi në rikuperimin nga një zhytje brutale (çfarë mund të bësh tjetër kur shtatë luftëtarë po nxitojnë drejt teje menjëherë), tha:
  - Ndaloni pragmatikën - ndizni matematikën!
  - Nuk është për të qeshur! - ia ktheu Vladislav.
  Papritur, para kapitenit të aviacionit detar, u shfaq një imazh i postës komanduese të ushtrisë së Rusisë së Madhe. Në të vërtetë, kjo është, natyrisht, një dhuratë - aftësia për të depërtuar në shenjtërinë e të shenjtëve dhe madje të njohësh, edhe nëse jo planet e dikujt tjetër, por urdhrin e dikujt.
  Këtu është, anija luftarake, flamuri mbresëlënës i ushtrisë hapësinore të Rusisë së Madhe me një diametër prej njëqind kilometrash. Dhe kjo anije natyrshëm gjithashtu lufton, sepse dhjetëra mijëra fuçi të fuqishme artilerie nuk mund të dënohen me mosveprim. Sidoqoftë, ultra-betejorja flamurtare përpiqet të veprojë në sinkron me anije të tjera të mëdha. Armikut nuk mund t'i jepet shansi më i vogël për të shkatërruar anijen, ku ndodhet komanda kryesore e skuadronit të ushtrisë hapësinore të Rusisë së Madhe.
  Çuditërisht, komandanti i përgjithshëm dhe monarku janë vetëm një embrion i shtrirë në mitër. Vetë nëna është zhytur në një gjendje animacioni të pezulluar, pasi përndryshe kryerja e detyrave të saj do të ishte shumë e dhimbshme. Dhe funksionimi i monarkut embrional tashmë të zhvilluar mjaftueshëm, i cili ka gjymtyrë dhe, më e rëndësishmja, një tru mjaft të madh, sigurohet nga njësi të shumta kibernetike. Vetë embrioni, që mbretëron mbi Perandorinë e Madhe Ruse, ndihet mjaft rehat.
  Po sigurisht dhe e rëndon nevoja, ka disa vite që është brenda nënës. Dikush mund vetëm të ëndërrojë të shkojë për vrap ose të lëvizë diçka. Dhe këto janë ëndrra të dhimbshme, sepse lindja do të thotë zhdukje e menjëhershme. Embrioni komunikon me botën e jashtme duke përdorur skanerë. Sigurisht, ato nuk tregojnë pamjen reale të komandantit embrional, por një imazh që është më i aftë të frymëzojë besim. Në veçanti, një i ri i pashëm shfaqet në formën e një mbreti të palindur. Ai u jep urdhra trupave me një zë të qartë dhe urdhërues:
  - Përdorni parimin e mbrojtjes elastike. Ashtu si mijëra vjet më parë, forcat më të dobëta, inferiore në numër, përdorën faktin e padyshimtë se një masë më e vogël është shumë më e lëvizshme se një e madhe. Meqenëse një masë e varfër karakterizohet nga inercia e parëndësishme!
  Marshalli i vajzës konfirmoi:
  - Sigurisht... Aftësia e ushtrisë për të manovruar është çelësi i fitores. Sigurisht, ekstremet duhet të shmangen. Në fund të fundit, milingona nuk është mbreti i kafshëve!
  Komandanti embrional buzëqeshi:
  - Krijesat më vdekjeprurëse janë bakteret. Edhe pse jo, ndoshta as viruse! Edhe pse një organizëm primitiv, është efektiv! Këtu armiku mblodhi forca të mëdha, pothuajse nga i gjithë universi, që do të thotë se ai ekspozoi zonat e mbetura.
  Elf Marshall Fego me bisht të purpurt dhe portokalli u shpreh:
  - Ndonjëherë një avantazh në dukje i parëndësishëm në një pjesë të kufizuar të frontit është i mjaftueshëm për të fituar. Kjo është një aksiomë e çuditshme e shumë betejave, e qytetërimeve të ndryshme!
  Perandori fetal qeshi përmes skanerëve:
  - Në këtë rast, ju po shikoni në rrënjë.
  Ndërkohë, armadat e Dermostanit u përpoqën të riorganizoheshin në lëvizje. Një rezervë shumë domethënëse iu afrua atyre nga pjesa e pasme. Mijëra anije të mëdha yje dhe miliona anije më të vogla dolën jashtë duke përdorur formacionin e ziles. Si rezultat, fuqia e zjarrtë e parazitëve u rrit ndjeshëm. Marshalli i vajzës tha me emocion:
  - Ja edhe një atu tjetër e hedhur nga kundërshtari bastard. Sidoqoftë, zbulimi ynë nuk ishte plotësisht i barabartë; mundësia e futjes së një numri kaq të madh forcash nuk ishte parashikuar.
  Hologrami i perandorit në formën e një djali goditi shpatën. Lënda shtytëse goditi portën. Ai shpërtheu pothuajse menjëherë. Së pari, ka një blic që ha sytë, dhe më pas rritja e një kërpudhe vjollce që shkatërron gjithçka brenda rrezes së armës së betejës. Djali hologram tha:
  - Ky është një gol fenomenal! Epo, kundërshtarët le të japin gjithçka. Unë kam përgatitur një surprizë për të.
  Elf Fego e shikoi foton e betejës me disa dyshime. Armada e Dermostanit dukej tmerrësisht e frikshme. Sidomos ultra-betejat, diametrat e të cilave arrinin dyqind e pesëdhjetë kilometra. Kukudhit iu kujtua papritur planeti i tij i lindjes... Natyra atje është idilike, nuk ka as insekte gjakpirëse. Dhe luanët... Epo, jo tamam luanë, por hibride me lule misri. Në përgjithësi, kjo është një kafshë e bukur: trupi është një lule misri, dhe maneja e artë zhvillohet në erë. Për më tepër, lulet e misrit ndryshojnë hije... Këtu ka shëmti të plotë, të drejtuar si kundër njerëzve, ashtu edhe kundër kukudhëve.
  Marshalli bjond tha:
  "Ne nuk e dimë se sa rezerva ka armiku, por më duket se është koha për të lëvizur regjimentin tonë të pritës."
  Perandori embrional kundërshtoi:
  - Tani nuk është koha për të treguar kartat tuaja!
  Marshalli vajza u përpoq të debatonte:
  "Nëse njerëzit tanë vdesin, nuk do të mbetet njeri për të luftuar!"
  Dhe pastaj u gjet komandanti embrional:
  "Ju nuk mund të fitoni një luftë pa viktima." Në shah mundesh, por në një betejë të vërtetë nuk mundesh! Ligji i pamëshirshëm i luftës është se humbjet janë si shiu që vadit fidanet e fitores, thjesht duhet të siguroheni që humbjet të mos shndërrohen në një rrebesh që fshin filizat! - Pastaj hologrami i dërguar nga barku i nënës u bë befas më i sjellshëm në fytyrë. - Por mos mendoni se për të zvogëluar humbjet veçanërisht nga zjarri i anijeve ultra-betejore, le të tërhiqen yjet e Rusisë së Madhe në një spirale.
  Marshalli i kukudhit mbështeti komandantin e embrionit:
  -Kjo është, kjo është e vetmja mënyrë. Nuk dihet ende se sa forca do të mund të hedhë armiku nga bota e krimit.
  Në të vërtetë, yjet e Shitmostan u përpoqën të lëviznin në një tufë të dendur. Në të njëjtën kohë, ata nuk kursyen fare municion, duke hedhur raketa në miliona, pa u kujdesur as për saktësinë e goditjes. Dukej sikur miliarda shkrepse po goditeshin nëpër vakum për t'u ndezur në hiperplazmë, për të djegur gjithçka që jetonte dhe lëvizte dhe më pas dilnin jashtë. Luftëtarët rusë qëllojnë shumë më saktë, por tmerri i madh i armikut gjëmonte, si një fishekzjarr, duke shpërndarë fragmente si konfeti. Konfetë vdekjeprurëse që rrëzuan disa varka të Dirmostanit. Dhe numri i fregatave të shkatërruara të qytetërimit bastard është plotësisht i pallogaritshëm. Është e vërtetë që anijet ruse po vdesin. Këtu kryqëzori i dëmtuar, i dëshpëruar, nxitoi si një tank rus në Kursk Bulge dhe përplasi ultra-betejën e armikut. Qindra mijëra jetë u ndërprenë menjëherë dhe zjarri u dogj, sikur të ishte hedhur në erë një tub gjigant gazi.
  Marshalli xhuxh tha me zymtësi:
  - Na përkulin, por ne nuk dorëzohemi! - Vuri re komandanti i sheshit (ose më saktë imazhi i tij holografik, vetë xhuxhi ishte në një anije tjetër të klasës Gross-Dreadnought!). - Do të ishte e nevojshme të kryheshin të paktën disa kundërsulme në linjat e komunikimit dhe furnizimit të armikut.
  Perandori Fetal buzëqeshi përmes hologramit të tij djalë.
  - Çfarë, sipas jush, jam unë një humbës!
  Marshalli xhuxh zhurmoi dhe shtriu putrat e tij:
  "Por ata nuk kursejnë fare municion." Kjo do të thotë se ata kanë mjaft. A nuk është kështu, zotëria im?
  Perandori i Embrionit kundërshtoi:
  - Jo jo si kjo! Një komandant i madh është më i vlefshëm se koka e tij, kështu që një përkrenare e kujdesit dhe një kamuflazh dinake nuk do ta dëmtojë atë! Me pak fjalë, armiku është ende në iluzionin e ëmbël se gjithçka është në rregull me të, por në fakt fitorja jonë tashmë është afër! Të godasësh në mënyrë të papritur është e barabartë me zëvendësimin e një grushti me një shpatë çeliku të aliazhuar!
  
  
  WITTMAN ËSHTË GJALL
  Një ndryshim i vogël në histori lidhet me suksesin e madh të nazistëve gjatë ofensivës në Ardennes. Nazistët përparuan më shpejt, ishin në gjendje të kalonin urat dhe të kapnin magazinat me armë, municione dhe karburant. Suksesin e lehtësoi edhe pjesëmarrja në grevë e Wittmann-it, i cili, ndryshe nga historia reale, nuk vdiq! Dhe ç'farë? Heronjtë e vërtetë nuk vdesin kurrë dhe janë të pavdekshëm! Wittman vazhdoi të luftonte dhe të grumbullonte rezultatet. Pas shkatërrimit të tankut të dyqindtë, ai u bë i pari dhe deri tani i vetmi cisternë që iu dha Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi, shpata dhe diamante.
  Gjeniu i Wittmann-it e ndryshoi pak rrjedhën e historisë. Dhe gjermanët doli të ishin pak më me fat, më të shpejtë, më efikas. Dhe ata patën sukses në atë që pothuajse ndodhi në historinë reale, por munguan vetëm disa orë. Dhe kështu magazinat u kapën dhe ushtria gjermane fitoi fuqi dërrmuese. Si rezultat, Brukseli u kap dhe qindra mijëra ushtarë britanikë dhe amerikanë u kapën.
  Stalini nuk po nxitonte ende për të sulmuar, duke dashur që aleatët të mposhten më fuqishëm në Perëndim.
  Betejat treguan se Tiger-2 është një armë shumë efektive si për sa i përket armatimit ashtu edhe armaturës ballore. Gjermanët, duke parë që Ushtria e Kuqe ishte pasive në lindje , vendosën njësi shtesë në betejë dhe filluan të ndërtojnë suksesin e tyre. Fritz fitoi gjithashtu armën më të re vetëlëvizëse E-25, e cila ishte e vogël në madhësi dhe peshë, por kishte armë të forta dhe forca të blinduara të mira, dhe më e rëndësishmja lëvizshmëri.
  Si rezultat, fitore të reja... Tani Krauts janë në Paris. Ata po marrin sërish kryeqytetin francez.
  Dhe kjo është ajo që dëshiron Stalini - që aleatët të vriten, dhe atëherë BRSS do të marrë të gjithë Evropën.
  Stalini është një dhelpër dinake... Por edhe Çërçilli nuk është idiot. Kur Roosevelt vdiq, ai dhe Truman nënshkruan një armëpushim me Rajhun e Tretë. Në të njëjtën kohë, duke tërhequr mbetjet e trupave të mundura nga Franca. Dhe sigurisht me një shkëmbim të plotë të robërve të luftës, madje edhe me furnizimin me karburant dhe furnizime të Rajhut të Tretë.
  Gjermania u përgjigj duke shfuqizuar ligjet antisemite. Megjithatë, hebrenjtë mbetën në kampe, por ata nuk u dogjën, ata u detyruan vetëm të punonin, dhe amerikanët dërguan ushqime të konservuara dhe drithëra në kampe.
  Gjermanët kishin dorë të lirë në Francë dhe Itali. Tani Stalini bëri një propozim për një paqe të veçantë. Por Hitleri e refuzoi atë. Në qershor filloi ofensiva e Fritz. Tanket e para E-50 hynë në seri. Por siç doli, makina nuk ishte plotësisht e suksesshme. Pesha e tij mbeti e lartë, gati 65 tonë, me një siluetë më të ulët se ajo e Tiger-2, por armatura ishte me të njëjtën trashësi, qartësisht e pamjaftueshme, veçanërisht në anët. Arma 88 mm me një gjatësi tytë prej 100 EL doli të ishte disi më e mirë. Ajo gjuante dymbëdhjetë të shtëna në minutë.
  Performanca e drejtimit u shtua nga një motor më i fuqishëm, duke përshpejtuar deri në 1200 kuaj fuqi. Në përgjithësi, rezervuari, natyrisht, u përmirësua në krahasim me Tiger-2 dhe kishte një pjerrësi pak më racionale të armaturës, por mbeti i prekshëm nga anët.
  E-100 ishte i mbrojtur më mirë, por pesha e tij e madhe e bënte transportin dhe përdorimin luftarak të vështirë. Më i suksesshmi ishte arma vetëlëvizëse E-25, me një siluetë shumë të ulët të armaturës së përparme prej 120 mm, një pjerrësi të madhe dhe armaturë anësore prej 82, dhe një top për Tiger-2, ishte vetë-i më i mirë. armë shtytëse e Wehrmacht dhe e Luftës së Dytë Botërore. Ai u përshpejtua në shtatëdhjetë kilometra në orë - një motor me 700 kuaj fuqi, madje edhe predha IS-2 rikoshetoi në ballë.
  Gjermanët dhanë goditjen kryesore nga Hungaria, duke u përpjekur të shpëtonin Budapestin, i cili ishte ende i rrethuar. Luftimet ishin jashtëzakonisht të ashpra.
  Ofensiva filloi më 22 qershor dhe Ushtria e Kuqe ndërtoi një mbrojtje shumë të fuqishme. Gjermanët kanë ende pak tanke të serisë E, vetëm armë vetëlëvizëse E-25 në sasi mjaft të mëdha - ato janë mjaft të lehta për t'u prodhuar dhe të lira. Këtu janë dy vajza me bikini të shtrira në të. Automjeti është më i ulët se një metër e gjysmë dhe falë kësaj, është aq mirë i mbrojtur dhe i armatosur me një peshë relativisht të ulët.
  Dy vajza, Charlotte dhe Gerda, të shtrira, qëlluan me armë sovjetike. Përpara tyre lëviznin makina të vogla, të kontrolluara me radio, duke pastruar fushat e minuara.
  Charlotte e Kuqe gjuajti topin. Ajo rrëzoi armën sovjetike dhe tundi gjoksin e saj, i mbuluar mezi nga një rrip i hollë pëlhure. Dhe ajo guxoi:
  - Zjarri i furishëm i hiperplazmës!
  Dhe pastaj Gerda do ta godasë atë, duke përdorur gishtat e saj të zhveshur. Dhe ai cicëron:
  - Unë jam një vajzë shumë e lezetshme dhe jo e keqe ...
  Arma vetëlëvizëse lëviz vetë. Dhe herë pas here ajo ndalon. Armatura e saj ballore është shumë e pjerrët, dhe kjo i jep mbrojtje të mirë. Predhat e armëve sovjetike janë të ndjeshme ndaj rikosetit. Dhe asgjë nuk kërcënon një armë të tillë vetëlëvizëse kokë më kokë. Ata ende mund të godasin anën. Por vajzat nuk po nguten. Arma efektive vetëlëvizëse e tejkalon SU-100 në fuqinë depërtuese të blindave, dhe gjithashtu është më e mbrojtur, më e lëvizshme dhe në të njëjtën kohë më e lehtë.
  Dhe Ushtria e Kuqe nuk ka mjaft mallra të thata. Kryesisht tanku T-34-85, i cili nuk është mjaftueshëm i fuqishëm me armën e tij dhe ka forca të blinduara të dobëta. Dhe arma vetëlëvizëse gjermane E-25, nga rruga, është më e lehtë, shumë më e fortë në forca të blinduara dhe armë.
  Vajzat po zihen... Shumë të bukura dhe të reja. Dhe armët e tyre vetëlëvizëse bombardojnë dhe hedhin...
  Fritz përfundimisht arriti të depërtonte në Budapest. Një fitore bindëse, e rrethuar nga njësitë sovjetike. Shumë u kapën dhe u vranë.
  Është e vërtetë që nazistët pësuan humbje të konsiderueshme. Dhe nuk ka aq shumë forcë. Epo, nëse pajisjet ende prodhohen, atëherë burimet njerëzore nuk janë të mjaftueshme.
  Dhe fëmijët dhe gratë rekrutohen në ushtri. Ose të huaj, por nuk janë mjaftueshëm të besueshëm.
  Megjithatë, luftimet vazhdojnë... Ushtria e Kuqe po reziston me shumë kokëfortësi, me shumë linja mbrojtëse. Gjermanët përparojnë edhe njëqind kilometra të tjerë dhe ndalojnë. Nuk kam forcë të mjaftueshme. Dhe vetë Ushtria e Kuqe shkon në ofensivë. Por gjithashtu nuk është shumë i suksesshëm dhe i shtyn pak mënjanë gjermanët.
  Derisa të vijë dimri... Vija e frontit stabilizohet. Në janar 1946, Ushtria e Kuqe do të përparonte në Prusinë Lindore dhe Poloni, por bëri pak përparim.
  Gjermanët nuk e tundin varkën në dimër. Betejat janë të përgjakshme. Por vija e përparme është e ngadaltë...
  Dhe fillon një periudhë karakteristike e Luftës së Parë Botërore. Vija e përparme bëhet joaktive. Gjermanët dhe divizionet e huaja përparojnë në verë, dhe Ushtria e Kuqe në dimër. Dhe askush nuk mund të arrijë sukses të rëndësishëm.
  Vit pas viti lufta vazhdon. Gjermanët janë disi përpara BRSS në zhvillimin e avionëve reaktiv. BRSS prezantoi MIG-15 në prodhim masiv vetëm në 1949. Por në këtë kohë gjermanët kishin ME-462 dhe XE-362. Dhe më e rëndësishmja, aeroplanët me disk, të cilët është e pamundur të rrëzohen nga një avion i fuqishëm laminar me armë të vogla.
  Tanket kanë serinë gjermane "E"... Në të kundërt u shfaqën T-54 dhe IS-7. Por gjermanët më pas nisën serinë AG - një piramidale më e avancuar.
  Por askush nuk kishte një avantazh. Vija e frontit mbetet në vend.
  Derisa Stalini vdiq në mars 1953...
  Dhe këtu, duke përfituar nga një konfuzion në udhëheqjen e partisë dhe luftën për pushtet, gjermanët arritën të arrinin sukses. Por më pas, pas arrestimit dhe ekzekutimit të Beria, emërimi i Vasilevsky, strategu i madh, si Komandant i Përgjithshëm Suprem, dhe forcimi i Kryetarit të Komitetit Shtetëror të Mbrojtjes Malenkov. Vija e frontit është stabilizuar brenda kufijve të Evropës.
  Ndërsa kishte një periudhë lufte për pushtet në BRSS, gjermanët ishin në gjendje të arrinin Nemanin dhe të rimarrën Ballkanin, Rumaninë, Bullgarinë, Sllovakinë, Greqinë, Shqipërinë dhe të rifitonin kontrollin e plotë mbi Evropën.
  Por vija e frontit u stabilizua përsëri tashmë në kufijtë e BRSS në 1941 ...
  Dhe më pas dhjetor 1955... Ushtria e Kuqe, sipas traditës, përparon sërish në dimër. Sa vite ka zgjatur lufta? Horror katërmbëdhjetë e gjysmë! Dhe nuk ka fund në horizont!
  Për sa kohë që Hitleri është gjallë, lufta nuk do të përfundojë. Malenkov është i prirur drejt paqes brenda të njëjtëve kufij deri më 22 qershor 1941. Por Hitleri është kokëfortë dhe dëshiron të fitojë me çdo kusht!
  Ushtria e Kuqe po përparon. Tanku më i ri IS-12 po shkon në betejë. Një automjet me një armë të kalibrit 203 mm. Është një i madh, me dhjetë mitralozë. Dhe gjashtë vajza - anëtarë të ekuipazhit. Ata provojnë modelin e parë të rezervuarit. A nuk është shumë i madh dhe i rëndë? A është makina efikase? Vajzat, pavarësisht Krishtlindjeve më 25 dhjetor dhe ngricave, janë vetëm me bikini. Vërtetë, rezervuari ka motorin më të fundit të turbinës me gaz dhe është i ngrohtë. Përveç kësaj, vetë gjashtë vajzat nuk janë të thjeshta.
  Ata kanë luftuar që nga dyzet e një. Dhe jemi mësuar të jemi pothuajse të zhveshur në çdo mot. Në fakt, kur je gjatë gjithë kohës me bikini, nuk ndjen më të ftohtë. Dhe lëkura bëhet elastike dhe e qëndrueshme.
  Vajzat drejtojnë një makinë vrasëse me këmbë të zhveshura. Ata janë vërtet të lezetshëm dhe të bukur.
  Alenka është shefi këtu dhe komandanti i ekuipazhit. Çfarë nuk ka parë vajza në katërmbëdhjetë vjet e gjysmë luftë? Ku ka qenë ajo? Fronti ka kaluar nga Bresti në Stalingrad, nga Stalingrad në Vistula dhe tani ata po përparojnë në zonën e Bialystok. Vetë Bialystok ende mbahet nga gjermanët. Vija e frontit u bë e qëndrueshme. Dhe ata hapën një sasi të mirë llogore.
  Pra, në fakt, lufta është e pafund... Dhe mund të vazhdojë edhe më shumë se një vit. Dhe çfarë do ky Hitler kokëfortë?
  Edhe këtu, SHBA dhe Britania nuk duan paqe mes BRSS dhe Rajhut të Tretë. Ata duan që të dyja palët të asgjësojnë plotësisht njëra-tjetrën.
  Vajzat në IS-12 po ecin përpara. Armatura ballore e rezervuarit është 450 mm në një kënd. Predhat kërcejnë. Dhe vajzat përgjigjen.
  Por deri më tani ka vetëm një tank të tillë në BRSS. IS-10 është tashmë në prodhim, por peshon pesëdhjetë tonë. IS-7 ende prodhohet si T-54. Në masë është shfaqur edhe T-55, por deri më tani ai sapo ka hyrë në prodhim. Gjermanët kanë tanke piramidale. Gjithashtu shumë e fortë dhe perfekte. Dhe armë me presion të lartë me tyta të shkurtra.
  Pra, lufta përpara është më e rënda. Natasha dhe Anyuta qëllojnë nga një armë e fuqishme e anijes dhe kërcitin:
  - Flamuri ynë do të jetë mbi Berlin!
  Dhe ata nxorën dhëmbët e tyre të bardhë e të perlë. Dhe vajzat me minat nuk mund t'i ndaloni.
  Dy predha godasin parzmoren ballore... Ata bëjnë rikoshet. Jo, IS-12 është një makinë serioze dhe nuk mund ta marrësh aq lehtë.
  Por IS-7, i cili po lëviz në të djathtën e vajzave, duket se është goditur nga një top me presion të lartë dhe është ndalur. Dëmtoi djalin e pashëm.
  Alenka, duke përkulur muskujt e barkut, këndon:
  - Çdo gjë e pamundur është e mundur në botën tonë, Njutoni zbuloi se dy dhe dy bëjnë katër!
  Luftimet vazhdojnë ende të pandërprera. Një top sovjetik godet gjermanët. Marusya e madhe fut predha në këllëf. Kjo është jeta dhe fati i vajzave. Dhe ata këndojnë:
  - Askush nuk do të na ndalojë, askush nuk do të na mundë! Ujqërit rusë shtypin armikun, ujqërit rusë - një përshëndetje për heronjtë!
  Augustini, duke gjuajtur me mitraloz, thotë:
  - Në një luftë të shenjtë! Do të jetë fitorja jonë! Flamuri rus përpara, lavdi heronjve të rënë!
  Dhe përsëri arma vrasëse gjëmon dhe tingëllon:
  - Askush nuk do të na ndalojë, askush nuk do të na mundë! Ujqërit rusë po shtypin armikun, ata e kanë dorën e ashpër!
  Maria, kjo vajzë me flokë të artë drejton tankun dhe kërcit:
  - Të shtypim fort fashistët!
  Gjermanët po kalojnë një kohë të vështirë, luftimet po ndezin edhe në qiell. Por deri më tani MIG-15 është inferior në shpejtësi dhe armatim ndaj markave gjermane. Beteja po zhvillohet në mënyrë të pabarabartë.
  Huffman, ky pilot i mrekullueshëm asi, bëri një karrierë të mirë gjatë viteve të luftës. Më saktë, e mrekullueshme dhe fantastike. Pasi arriti në treqind avionë, ai mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me shpata me gjethe lisi argjendi dhe diamante. Me të arritur katërqind avionët e rrëzuar, ai mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante. Për pesëqind avionë ai mori Urdhrin e Shqiponjës Gjermane me diamante dhe pas një mijë Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi platini, shpata dhe diamante. Dhe pasi arriti në dy mijë avionë, ai mori Kryqin e Madh të Kryqit të Kalorësit.
  Piloti unik ishte në gjendje të arrinte shumë fitore ajrore. Dhe ai ishte ende gjallë. Huffman së fundmi u promovua në gradën e gjeneralit. Por ai ende fluturoi si pilot privat.
  Siç thonë ata, nuk digjet në zjarr dhe nuk mbytet në ujë. Gjatë shumë viteve të luftës, Huffman fitoi instinktin e një gjahtari. Ai u bë një pilot super-legjendar dhe shumë popullor. Por ai kishte një konkurrent të fortë - Agave, i cili gjithashtu tejkaloi shifrën e dy mijë makinave të rrëzuara. Dhe ajo po arrinte hapin me Huffman. Por ajo është ende shumë e re, dhe nuk ka humbur ende një luftëtar të vetëm.
  Vajza shtypi pedalet me këmbët e saj të zhveshura dhe të dalta dhe qëlloi një breshëri topash ajri. Dhe tani katër automjete sovjetike MIG-15 u rrëzuan.
  Agava qesh dhe thotë:
  - Deri diku të gjithë jemi kurva! Por unë kam nerva prej çeliku!
  Dhe vajza kthehet përsëri. Ai rrëzon shtatë avionë të BRSS në një shpërthim - gjashtë MiG dhe një TU-4, dhe kërcit:
  - Në përgjithësi, nëse nuk jam super, atëherë jam hiper!
  Agave, natyrisht, është një kurvë. Pilot nga Luciferi. Shumë e bukur bjonde mjaltë.
  Këtu ai lëshon një tjetër breshëri dhe rrëzon tetë avionë sovjetikë MIG-15 menjëherë dhe bip:
  - Unë jam më krijuesi dhe më reagues!
  Vajza nuk është vërtet budallaqe. Ai mund të bëjë gjithçka dhe mund të bëjë gjithçka. Nuk mund ta quash private.
  Dhe këmbët e saj janë aq të nxira, kaq të këndshme...
  Por Mirabela po lufton kundër saj... Për një kohë të gjatë, Kozhedub ishte asi më i mirë sovjetik. Ai mblodhi gjashtë yje ari të heroit të BRSS, duke rrëzuar njëqind e gjashtëdhjetë e shtatë avionë. Por më pas ai vdiq. Atëherë askush nuk mund të thyente rekordin e tij. Dhe vetëm së fundmi Mirabela e ka kaluar Kozhedub. Dhe pasi rrëzoi mbi njëqind e tetëdhjetë avionë, ajo u bë një heroinë shtatë herë të BRSS.
  Kjo është një vajzë Terminator! Dikush si ajo do të ndalojë një kalë galopant dhe do të hyjë në një kasolle të djegur.
  Dhe madje edhe më i freskët.
  Mirabela pati një fat të vështirë. Përfundova në një koloni të punës për fëmijë. E zbathur dhe e veshur me një mantel gri, ajo copëtoi pyllin dhe sharrë trungjet. Ajo ishte aq e fortë dhe e shëndetshme. Në ngrica të forta ajo ecte zbathur dhe me pizhame burgu. Dhe të paktën një herë do të teshtija.
  Natyrisht, ky fenomen u vu re edhe në fronte. Për një kohë të gjatë, Mirabela luftoi në këmbësorinë, dhe më pas u bë pilot. Mirabela mori pagëzimin e saj të parë me zjarr në betejën e Moskës, ku shkoi menjëherë pas kolonisë. Dhe aty u tregua i ftohtë.
  Ajo luftoi zbathur dhe pothuajse e zhveshur në ngricën e fortë që fjalë për fjalë paralizoi Wehrmacht-in. Ajo ishte një vajzë kaq e mallkuar, e pamposhtur. Dhe ajo ia doli plotësisht.
  Mirabela besonte në fitoren e afërt të BRSS. Por koha kalon. Ka gjithnjë e më shumë viktima, por fitorja nuk vjen. Dhe bëhet vërtet e frikshme.
  Mirabela ëndërron fitore dhe arritje. Ajo ka shtatë yje të BRSS - kjo është më shumë se kushdo tjetër! Dhe dreqin, ajo i meriton çmimet e saj! Dhe ai do të vazhdojë të mbajë kryqin ushtarak. Edhe nëse Stalini vdiq, puna e tij vazhdon!
  Një vajzë hyn dhe rri jashtë... Rrezon një XE-362 gjerman dhe kërcit:
  - Aerobatikë! Dhe një ekuipazh i ri i mallkuar!
  Vërtet vajzë e lezetshme. Një kobër e vërtetë është e aftë për shumë.
  Mirabela është një yll i ri...
  Luftimet vazhdojnë për disa ditë deri sa të vijë viti i ri... Sovjetik IS-12 mori dëmtime në rrotullat dhe gjurmët - po riparohet. Po, një luftë kaq mizore dhe e pamëshirshme. Dhe sa do të zgjasë?
  Dhe gjithçka sepse Wittman i mbijetoi betejave në Perëndim.
  Vetë Wittmann luftoi në një ekuipazh tankesh për ca kohë. Pasi e çoi numërimin në treqind automjete, pa llogaritur armët, mortajat, kamionët, motoçikletat e gjëra të tjera, ai u nderua: Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante dhe u gradua gjeneral.
  Pas së cilës ai nuk luftoi më. Por ai komandonte ushtrinë e gjashtë të tankeve SS.
  Kurt Knipsel u bë asi më i suksesshëm i tankeve të Wehrmacht. Por vetëm pas pesëqind tankeve të shkatërruara, ai mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt.
  Disi ai u privua nga çmimet. Vërtetë, pasi kishte arritur një mijë tanke, ai më në fund mori: kryqin e kalorësit të kryqit të hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante.
  Kurt Knipsel është një makinë luftarake shumë efektive. Luftoi në tanke të ndryshme. Ai ishte edhe gjuajtës edhe komandant. Për një kohë të gjatë kam ecur përpara të gjithëve pa konkurrencë.
  Por bukuroshja Gerda tashmë ishte në gjendje ta arrinte atë. Vajzat luftuan mirë. Por më pas ata patën një pauzë. Të katër bukuroshet mbetën shtatzënë dhe sollën në jetë një palë: një djalë dhe një vajzë. Por pas pushimit ata e kompensuan shpejt.
  Dhe tani Gerda e ka anashkaluar Kniselin.
  Si mund të shmangin lëvizjet? Ata luftojnë zbathur dhe vetëm me bikini. Vajzat bënë një pushim tjetër, duke sjellë sërish në jetë fëmijë. Dhe tani po i afroheshim numrit prej dy mijë tankesh të shkatërruar. Dhe ata mund të mbështeteshin në një shpërblim të paparë: yllin e Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante.
  Këto janë vajzat!
  Gerda qëllon në makinën sovjetike. Ai e shqyen kullën dhe bërtet:
  - Unë jam një gjë e mallkuar!
  Dhe ai qëllon përsëri. Depërton T-54. Dhe kërcitet:
  - Atdheu Gjermani!
  Vajza po dridhet. Dhe është shumë aktive... Po, ka një brez kaq strategjik. Tashmë është viti 1956... Lufta vazhdon e vazhdon... Duke mos dashur të ndalet. Ushtria e Kuqe po përpiqet të përparojë në vende të ndryshme. Por kujdes, kanë mbetur pak burime njerëzore.
  Dhe Rusia po rrjedh gjak.
  Ushtria e Kuqe po përpiqet të përparojë drejt Rumanisë. Dhe pastaj pati breshëri të fuqishme artilerie, të shtëna dhe vrasje.
  Por armiku është duke pritur. Gjermanët kanë tankun më të njohur, AG-50. Ai është superior ndaj T-54 në mbrojtje, veçanërisht në anët dhe, ndoshta, në fuqinë depërtuese të armës, por është më i rëndë. Vërtetë, shpejtësia e gjermanit është më e lartë për shkak të motorit të turbinës me gaz.
  Tanku gjerman qëllon dhe shënon.
  Ekuipazhi i Margaretës po lufton. Lufton me gjakftohtësi. Vajzat gjermane rrëzojnë një tank sovjetik. Dhe ata kërcasin nga kënaqësia.
  Po, dhe ju nuk mund të kaloni këtu ...
  Një disk i pilotuar nga Albina dhe Alvina po qarkullon në qiell. Dy vajza bjonde goditen nga makinat sovjetike. Dhe ata e bëjnë atë me mjeshtëri. Disku krejtësisht i paprekshëm i përplas Migi dhe Tu. Makinë vrasëse. Dhe luftëtarët shtypin gishtat e tyre të zhveshur. Dhe ata nuk i japin Ushtrisë së Kuqe një shans në qiell.
  Aeroplani i diskut është diçka që shkencëtarët e BRSS nuk mund ta kopjojnë. Kjo është diçka për të cilën nuk është gjetur asnjë antidot. Dhe gjermanët ndihen shumë të sigurt në ajër. Dhe ata luftojnë si magjistarë me një shkop magjik.
  Albina, duke drejtuar diskun e saj nga armiku, kërciti:
  - Nëse ka një Zot, atëherë ai është gjerman!
  Alvina, duke shtypur armikun, konfirmoi:
  - Patjetër një gjerman!
  Dhe vajza qeshi... Në përgjithësi, edhe ajo ishte e lodhur nga lufta e pafund. Epo, gjermanët dhe rusët vrasin njëri-tjetrin. Më saktësisht, Ushtria e Kuqe dhe Wehrmacht. Por vija e përparme është ende e palëvizshme... Dhe nuk ka fund e as skaj në horizont.
  Lufta... Ky është tashmë një realitet. Luftëtarët e lindur pas fillimit të luftës po luftojnë në qiell dhe në tokë.
  Për shembull, Hans Feuer. Marrësi më i ri i Urdhrit të Kryqit të Hekurt, Klasi i Parë. Dhe më pas ai u bë marrësi më i ri i Urdhrit të Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt për kapjen e një gjenerali sovjetik.
  Po, kjo është në të vërtetë shumë e lezetshme.
  Hans Feuer është një luftëtar i dëshpëruar. Djali lufton si një gjigant, dhe është ftohtë në dimër, i veshur vetëm me pantallona të shkurtra.
  Kjo është vërtet shumë e lezetshme!
  Hansi u bë i famshëm me shekuj!
  Dhe në përgjithësi, një luftë kaq e pabesueshme dhe intensive po zhvillohet këtu... Çdo AI zbehet.
  Dhe në Rumani, Ushtria e Kuqe nuk mund të depërtojë në mbrojtjen gjermane. Të dyja palët pësuan humbje. Janari po afron... Dhe çdo ditë e më shumë vriten e plagosen.
  Çmenduria nuk ka fillim apo fund.
  Agave është përsëri në qiell dhe qëllon automjetet sovjetike. Ajo është një gjahtar dhe një grabitqar. Godet armikun.
  Makinat që ajo goditi bien poshtë. Dhe më pas vajza qëllon në forcat tokësore. Ndani IS-7. Dhe ai qesh:
  - Unë jam më i miri! Unë jam vajza që vret armiqtë!
  Dhe përsëri transferohet në objektivat ajrore. Ky është shkatërruesi i tankeve dhe i të gjitha mjeteve që fluturojnë dhe qëllojnë.
  Epo, kjo është ajo që vlon përpara. Dhe në frontin e brendshëm, shkencëtarët po përpiqen të krijojnë diçka vdekjeprurëse. Edhe pse nuk funksionon më së miri.
  Por këtu është një tank i vogël AG-5. Një makinë që peshon shtatë tonë. Kalimi i testeve luftarake. Dhe gërryen dhe gërryen armikun.
  Dhe kur të jetë koha për të kënduar, askush nuk do të na ndalojë apo na mundë!
  AG-5 nxiton dhe gjuan ndërsa shkon. Dhe një tank i tillë nuk mund të ndalet. Dhe predhat bëjnë rikoshet.
  Dhe brenda makinës ulet një djalë dhjetë vjeçar, Friedrich, dhe kërcit:
  - Dhe unë do të jem vërtet një super luftëtar!
  Dhe përsëri qëlloi... Dhe godet në qendër të kullës. Dhe fuqia e tij shkatërruese, edhe pse është e vogël në kalibër, është kolosale.
  Dhe Helga lufton në qiell. Një vajzë zbathur me bikini po shtyp faturat. Dhe gëzohet për sukseset e tij fantastike.
  Dhe Agave shkon përpara... Dhe gjithashtu lufton.
  Tashmë është shkurt i vitit 1956... Ushtria e Kuqe nuk ishte në gjendje të arrinte sukses askund. Por as gjermanët nuk mund të avancojnë. Tanke të frikshme nëntokësore po shkojnë në betejë. Por ato janë thjesht taktike.
  Vajzat nxituan nën tokë, shkatërruan një bateri armësh sovjetike dhe u kthyen.
  Në të njëjtën kohë, disa pionierë u kapën. Vajzat i zhveshën djemtë e kapur dhe filluan t'i torturojnë. Ata i rrahën pionierët me tela, më pas i pjekën me zjarr takat e tyre të zhveshura. Më pas filluan të më thyenin gishtat e këmbëve me darë të nxehtë. Djemtë ulërinin nga dhimbja e egër. Në fund, vajzat dogjën yjet në gjoks me një hekur të nxehtë dhe dërrmuan përsosuritë e tyre mashkullore me çizmet e tyre. Gjëja e fundit përfundoi me pionierët dhe ata u rrëzuan nga tronditja e dhimbshme.
  Me pak fjalë, vajzat treguan performancë të klasit të lartë. Por përsëri gjermanët nuk arritën asgjë të rëndësishme.
  Armë të fuqishme vetëlëvizëse: "Sturmmaus", qëlluan në pozicionet sovjetike. Ata bënë shumë shkatërrime dhe shkatërrime. Por një avion sulmues sovjetik rrëzoi një nga automjetet dhe Krauts u kthyen.
  Nazistët u përpoqën të përdornin disketa për të shtypur bateritë sovjetike. Kundër tyre janë përdorur iriq dhe eksplozivë. Pati një shkëmbim total goditjesh.
  Këtu janë sërish Albina dhe Alvina në diskun e tyre fluturues. Ata tregojnë duke përdorur gishtat e tyre të zhveshur duke shtypur butonat e levës dhe e bëjnë atë jashtëzakonisht me shkathtësi.
  Vajzat, natyrisht, demonstrojnë aerobatikën më të lartë. Ata tërhoqën diskun e tyre dhe një duzinë makina fluturuese sovjetike u rrëzuan.
  Albina cicëron:
  - Skuadra e tërbuar e ndërtimit! Do të ketë një rënie të yjeve!
  Dhe ai e kthen përsëri makinën e tij. Dhe vajzat shkatërrojnë Ushtrinë e Kuqe. Për më tepër, tërësisht...
  Alvina gjithashtu rrëzon një duzinë avionësh sovjetikë dhe kërcit:
  - Vajza të çmendura, dhe aspak të virgjëra!
  Kjo e fundit është e vërtetë. Çifti është argëtuar shumë me meshkujt. Dhe ajo bëri të gjitha llojet e gjërave. Vajzat i donin burrat - u kënaqën! Dhe veçanërisht nëse punoni me gjuhën tuaj.
  Një vajzë e rangut më të lartë... E torturuan pionierin... Fillimisht e zhveshën dhe i derdhën nja dy kova ujë në fyt. Pastaj sollën një hekur të nxehtë në barkun e fryrë. Dhe si u dogjën! Pionieri bërtiti nga dhimbje të egra... Kishte një erë djegëse.
  Alvina e goditi anash me një tel të nxehtë. Dhe si dëshiron të qeshë... Është shumë qesharake.
  Pastaj ajo këndoi:
  - Jam lodhur duke turbulluar të pasmet - dua të ngacmoj lumturinë time!
  Dhe sa do të qeshë! Dhe ai do të nxjerrë dhëmbët e tij perla! Kjo vajzë pëlqen të vrasë, çfarë vajze!
  Dhe këmbët e vajzës janë të gjitha të zhveshura dhe të hijshme. I pëlqen të ecë zbathur mbi thëngjij. Dhe gjithashtu për të përzënë pionierët e kapur. Ata klithin aq shumë kur i skuqen takat. Edhe Alvinës i duket shumë qesharake. Dhe Albina është gjithashtu një vajzë, le ta pranojmë - super! Si të vendosni një kundërshtar në mjekër me bërryl. Dhe ai bërtet:
  - Unë jam një vajzë e klasit më të lartë!
  Dhe nxjerr dhëmbët e tij perla. Që shkëlqejnë si të lëmuara. Dhe luftëtari është mbresëlënës! Kjo mund të jetë diçka që nuk mund të thuhet në një përrallë apo të përshkruhet me stilolaps!
  Të dy luftëtarët rrëzojnë MiG-të sovjetikë në qiell. Bukuroshet janë aktive. Nuk ka as dyshimin më të vogël në to. Dhe një bukuri kaq e egër dhe ekstatike.
  Luftëtarët kontrollojnë levë me këmbë të zbathura dhe sulmojnë makinat ruse. Ndërsa shtypin, ata do të shtypin luftëtarët, sikur të godasin kristal me një shkop. Vajzat janë të pamëshirshme dhe të pamëshirshme. Ato përmbajnë fuqinë e zemërimit dhe flakën e pasionit. Dhe besimi në fitore. Edhe sikur lufta të ketë pesëmbëdhjetë vjet. Por as ajo nuk dëshiron të përfundojë. Albina dhe Alvina janë në kulmin e popullaritetit të tyre. Dhe ata nuk duan të tërhiqen ose të ndalen për asnjë moment. Dhe ata lëvizin drejt vetes dhe godasin armikun.
  Albina, duke rrëzuar aeroplanët sovjetikë, bërtet:
  - Vajza është lodhur duke qarë, më mirë ta mbyj këpucën bast!
  Dhe si ai buzëqesh dhe ndez dhëmbët e tij perlë. Dhe si ajo tani dëshiron një burrë. Ajo pëlqen të përdhunojë burrat. Ajo është shumë e kënaqur me këtë. Ai do të të marrë dhe do të përdhunojë.
  Albina vrumbullon:
  Seksi i vajzave është seksi
  Këtu është një përparim i madh!
  Dhe luftëtari do të shpërthejë duke qeshur... Dhe le t'i vrasim përsëri të gjithë armiqtë tanë. Ajo ka shumë energji. Dhe plot forcë muskulore.
  Dhe Alvina do të ulërijë:
  - Le ta thyejmë armikun në copa!
  Dhe luftëtari do të fillojë të qeshë aktivisht! Dhe unë imagjinova se si djemtë e saj ishin duke puthur. Por le të themi se është bukur.
  Marsi tashmë na ka ardhur... Dielli po shkëlqen gjithnjë e më shumë. Në ditën e parë të pranverës, djemtë rusë vrapojnë zbathur nëpër borën e shkrirë. Ata qeshin me veten e tyre, qeshin me veten dhe u tregojnë fiqtë e tyre gjermanëve.
  Pionierë me kravata të kuqe, prerje flokësh të shkurtër, disa prej tyre edhe më të shkurtra. Ata vrapojnë dhe kërcejnë. Këmbët e tyre të zbathura vështirë se ftohen. Janë bërë shumë të vrazhda. Po vrapojnë edhe vajzat, edhe ato pa këpucë. Takat rozë e të rrumbullakëta shkëlqejnë në diell. Vajzat e mrekullueshme sovjetike. I hollë, atletik, i mësuar të mjaftohet me pak.
  Dhe të gjithë kërcejnë e përqeshin dhëmbët... Dita e parë e pranverës është gëzim dhe etje e vërtetë për dritë dhe krijim!
  Dhe ka një betejë ajrore në qiell. Mirabela, ky është piloti numër një sovjetik që rrëzon një aeroplan tjetër gjerman. Dhe si gjithmonë, vajza ka veshur vetëm bikini. Përgjithmonë i ri dhe i pashuar. E tillë është forca shpirtërore e fshehur në të.
  Mirabela, megjithatë, i pëlqen edhe kur e prekin burrat. Ajo me të vërtetë e pëlqen atë. Prandaj është pilot... Kur trupi i zhveshur dhe muskuloz i një vajze brumoset nga duart e meshkujve, është një kënaqësi e vërtetë. Dhe argëtim i madh!
  Mirabela godet një tjetër makinë naziste dhe fërshëllehet:
  - Unë jam një kurvë e blinduar!
  Madje vajza godet panelin e kontrollit me takat e saj të zhveshura dhe të rrumbullakëta. Ajo eshte e mrekullueshme. Dhe e paimitueshme.
  Mirabela del prej saj. Dhe Agave fluturon drejt saj. Më në fund, dy pilotet-luftëtare femra më të suksesshme u takuan. Ata qëllojnë me njëri-tjetrin nga një shtëpi e rrumbullakët. Ata përpiqen ta marrin atë nga distanca. Por nuk funksionon shumë mirë. Të dyja bukuroshet fluturojnë jashtë vijës së qitjes. Dhe ata zhveshën dhëmbët në mënyrë agresive. Epo, gratë janë kurva. Ata duken fort në sytë e njëri-tjetrit. Më saktë, kokë më kokë dhe qëllojnë sërish. ME-562 gjerman është akoma më i armatosur se MIG-15, dhe automjeti sovjetik u rrëzua...
  Por Mirabela arrin të tërhiqet, duke humbur avionin e saj për herë të parë në karrierën e saj fluturuese. Gjëja më e keqe është se ajo përfundoi në territorin e armikut. Dhe kjo është e keqe. Po, kthesa të tilla unike të fatit. Dhe më 1 mars 1956, bota ndryshon, por sundimi i Fuhrer-it në lojën kibernetike mbetet.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"