Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Montecristo আৰু Napoleon Bonaparte ৰ পুত্ৰ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    কাউন্ট ডি মণ্টেক্ৰিষ্টোৰ পুত্ৰ বেনেডেট্টোৱে জাৰ্মান ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ব্লুচাৰক ভুল তথ্যৰ টোপোলা এটা গতাই দি নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টক যথেষ্ট সহায় কৰে। ফলত নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টে ৱাটাৰলুৰ যুদ্ধত জয়লাভ কৰে আৰু বিশ্ব ইতিহাসৰ সমগ্ৰ গতিপথ সলনি হয়।

  MONTECRISTO আৰু NAPOLEON BONAPARTE ৰ পুত্ৰ
  ANNOTATION
  কাউন্ট ডি মণ্টেক্ৰিষ্টোৰ পুত্ৰ বেনেডেট্টোৱে জাৰ্মান ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ব্লুচাৰক ভুল তথ্যৰ টোপোলা এটা গতাই দি নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টক যথেষ্ট সহায় কৰে। ফলত নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টে ৱাটাৰলুৰ যুদ্ধত জয়লাভ কৰে আৰু বিশ্ব ইতিহাসৰ সমগ্ৰ গতিপথ সলনি হয়।
  . অধ্যায় নং ১
  যেন নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টৰ সেনাই ৱাটাৰলুৰ নিৰ্ণায়ক যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈছে। প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া এজন সাধাৰণ ল"ৰাৰ শৰীৰত বেনেডেট্টোৱে কমাণ্ডৰ পৰা ব্লুচাৰৰ নেতৃত্বত প্ৰুছিয়ান অশ্বাৰোহীৰ আগমনত বিলম্ব কৰাৰ কাম লাভ কৰিছিল।
  ইমান সহজ কথা নহয়। কিন্তু ল"ৰাজনে এই মাৰ্শ্বালজনক তলত দিয়া কথাখিনি ক"বলগীয়া হ"ল: তেওঁলোকে কয় যে দলংখন খনন কৰা হৈছে আৰু আমি ইফালে সিফালে যোৱাটো প্ৰয়োজন। আচলতে দলংখন ডাচসকলে ভালদৰে পহৰা দি আছে আৰু ইয়ালৈ যোৱাটো সহজ নহয়।
  কিন্তু নেপোলিয়নৰ হাতত প্ৰয়োজনীয় ছীল আছে, আৰু ব্লুচাৰে দূত ল"ৰাটোৰ বাৰ্তাটো বিশ্বাস কৰিব লাগিব। যিয়ে, বাইদেউ, উৎকৃষ্ট ইংৰাজী কয় আৰু শ্যামলা চুলিৰ। আৰু কম বয়সে আৰু অধিক আত্মবিশ্বাস জগাই তোলে। গতিকে শিশুক গুৰুতৰ চোৰাংচোৱা হিচাপে নিযুক্তি দিয়া নহয় বুলি এটা কু-সংস্কাৰ আছে।
  আৰু যদি ব্লুচাৰে বিশ্বাস কৰে আৰু অশ্বাৰোহী বাহিনীক ইফালে সিফালে যাবলৈ দিয়ে, তেন্তে সময় জয়ী হ"ব আৰু ব্ৰিটিছ পৰাজিত হ"ব।
  বেনেডেট্টোৱে এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ বাৰ্তা লৈ সৰু পনি এটাত উঠি ব্লুচাৰলৈ যায়। ল"ৰাটোৱে অৱশ্যে দূতৰ সাজ-পোছাক পিন্ধিছে। কিন্তু লৰচৰ কৰি থাকোঁতে তেওঁ ঘৃণিত স্মাৰ্ট বুটটো খুলিলে, আৰু খালী ভৰিৰে ঘোঁৰাত উঠিবলৈ পছন্দ কৰে, যিটো বহুত বেছি সুখদায়ক।
  আৰু তেওঁ অৱশ্যে মজা কৰি আছে আৰু ভাল মেজাজত আছে। কিন্তু ব্লুচাৰলৈ যাব লাগিব আৰু ল"ৰাটোৱে পনিটোক কাষত খুন্দা মাৰে। আৰু ঘোঁৰাটো সৰু হ"লেও চঞ্চল।
  বেনেডেট্টোৱে ক্ৰোধেৰে গাইছিল:
  আমি সকলোৱে নেপোলিয়নক চাওঁ,
  আমরা অকল্পনীয় বিজয় বিচাৰো...
  যাতে আমাৰ লাখ লাখ যুদ্ধ,
  আৰু যাতে ল"ৰা-ছোৱালীয়ে অসুবিধা নাজানে!
  
  যাতে ৱাটাৰলুৱে বজ্ৰপাত নকৰে,
  যাতে পাতৰ পৰা তেজ ওলায়...
  আৰু যাতে কোনো পৰাজয় নহয়,
  সঠিক নম্বৰৰ সৈতে শুভকামনা থাকিল!
  
  এতিয়া সি মাত্ৰ ল'ৰা
  আৰু অতি সোনকালে মই এজন বিষয়া হম...
  শহাপহুৰ দৰে পথাৰখনৰ সিপাৰে জপিয়াই যাওঁ,
  আদৰ্শৰে সাহস দেখুৱাওঁ আহক!
  
  প্ৰভুৱে যি আদেশ দিলে তাক মই ডেলিভাৰী কৰিম,
  এই ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট বিপদ আছে যদিও...
  আৰু চয়তানৰ হাজাৰ মুখ আছে,
  আমাক তললৈ নমাই আনিবলৈ সক্ষম!
  
  কেতিয়াবা মোৰ গোৰোহাত আঘাত কৰে,
  আৰু শক্তিশালী লাঠি হুইচেল...
  আমি ভাগ্যৰ লগত লুকাভাকু খেলিলোঁ,
  একক শিলৰ দৰে সেই দুৰ্গটোৰ সৈতে!
  
  আমাক আঁঠু লৈ আনিব নোৱাৰি
  আৰু আপুনি ইয়াক কঠিন চাবুকেৰে বেঁকা কৰিব নোৱাৰে...
  উজ্জ্বল প্ৰজন্মৰ নামত,
  আমি আপোনাক সফলতাৰ পথ দেখুৱাম!
  
  প্ৰভু প্ৰায়ে দয়ালু নহয়
  আমি সকলোৱে কষ্ট পাব লাগিব...
  ধনী আৰু দুখীয়াও অসুখী,
  পৰিৱৰ্তনৰ সময় হওক!
  
  মোৰ বিশ্বাস ইউৰোপলৈ শান্তি আহিব,
  নেপোলিয়ন চিৰদিনৰ বাবে ৰজা...
  আমি সকলোৱে এটা ভাল জীৱন যাপন কৰিম,
  আৰু মানুহজন সুখী হৈ পৰিব!
  এই গীতটোৰ পিছত ই অধিক মজাৰ হৈ পৰিল। মেচেঞ্জাৰ ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গডফ্লাইটো ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ নিপুণভাৱে দলিয়াই দিলে, আৰু অলপ চেপি ধৰিলে। উৰি আহি সি বাৰ্ডকত খুন্দা মাৰিলে।
  আৰু কোনোবা চৰাইয়ে এটা আঘাততে গিলি পেলালে। এইটো সঁচাকৈয়ে ধেমেলীয়া।
  বেনেডেট্টোৱে গাইছিল:
  বেৰৰ তলত বাৰ্ডক গজে,
  বেৰত কুকুৰা এটা বহি আছে!
  আৰু ই আৰু বেছি ধেমেলীয়া আৰু মজাৰ হৈ পৰিল... আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ উদং গোৰোহাৰে পনিটোৰ ঠেংত খুন্দা মাৰি তাইক চাবুকেৰে কোবালে।
  নেপোলিয়ন এজন মহান ব্যক্তিত্ব। সঁচাকৈয়ে তেওঁ সফল হ"লেও প্ৰায় প্ৰতিভাশালী আছিল যদিও আপাততঃ। ইয়াত সেনাপতি আলেকজেণ্ডাৰ চুভ"ৰভে উনষষ্ঠি বছৰ জীয়াই আছিল আৰু জীৱনৰ শেষলৈকে জয়ী হৈছিল। আৰু যদি তেওঁ জীয়াই থাকে, ধৰক, পঁচাত্তৰ বছৰ, তেন্তে তেওঁ যুদ্ধত নেপোলিয়নৰ সৈতে যুঁজিব। ধৰক অষ্টাৰলিটজত বা তাৰ আগতেও? তেতিয়া নেপোলিয়ন কোন হ"ব? বা ইয়াৰ বিপৰীতে নেপোলিয়ন বহু বছৰলৈ অজেয় হ"ব। পৃথিৱীয়ে কি আশা কৰিব?
  এফালে সৰু দেশ আৰু জনগোষ্ঠীৰ মাজত কাজিয়া কৰাৰ পৰিৱৰ্তে একক সাম্ৰাজ্য থকাটো অৱশ্যে ভাল। কিন্তু আনহাতে নেপোলিয়নৰ এই সকলোবোৰ অসংখ্য আত্মীয়ই বহুত সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিলেহেঁতেন, আৰু সেয়া আজে বাজে কথা হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। বিশেষকৈ যদি সোনকালে বা পলমকৈ এই মহান ৰজাৰ মৃত্যু হয়। হয়, আৰু কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে সমস্যা সদায় আছিল আৰু থাকিব।
  যদিহে নেপোলিয়নে একক সাম্ৰাজ্যৰ অধিক নিখুঁত ব্যৱস্থা এটা উলিয়াই আনিলেহেঁতেন।
  উদাহৰণস্বৰূপে জাৰবাদী ৰাছিয়াক লওক: সম্ৰাটৰ তাতো এটা পৰিয়াল আছে, কিন্তু সাম্ৰাজ্যখন একক, একক আৰু বিভিন্ন ৰাজ্যত বিভক্ত নহয়। আৰু ইয়াত কোনো মূৰ্খ প্ৰতিযোগিতা নাই।
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি লৰচৰ কৰি থাকোঁতে চেবাৰেৰে এটা বাম্প কাটি পেলালে।
  কিন্তু ৰুৰিকৰ পৰা পোৱা উৎকৃষ্ট জিনীয় বিজ্ঞানৰ সৈতে ৰোমানভসকল এটা কথা, আৰু বোনাপাৰ্টছ, এই প্লেবিয়ান তেজ, বেলেগ কথা। আৰু পাৰ্থক্য আছে। অৱশ্যে বেনেডেট্টোৱে নাজানিছিল যে ভৱিষ্যতে ৰাছিয়া আৰু ৰোমানভ বংশৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে, আৰু সাধাৰণতে ফৰাচীজনৰ কোনো বিদেশী দেশৰ সৈতে কি সম্পৰ্ক আছে।
  মই মোৰ সৈতে ইয়াক বুজিব বিচাৰিম...
  আনকি ল"ৰাজনে আনন্দৰে গাইছিল, বিখ্যাত লোক-ৰোমাঞ্চ, যিটো তেওঁ এটা সময়ত কাউণ্ট মণ্টেক্ৰিষ্টোৰ সৈতে গাইছিল, যাক তেওঁ সেই সময়ত নিজৰ পিতৃ বুলি গণ্য কৰিছিল।
  আৰু ৰোমাঞ্চটো, ক"ব লাগিব, অতি উজ্জ্বল আৰু আকৰ্ষণীয়;
  গাস্কোনিত "কাপুৰুষ" শব্দটো জনা নাযায়,
  ভুল হ"লে মই তৰোৱাল নাজানো।আমি গেছকনসকলৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে সৰ্বোত্তম ৰুচি - আমি গৌৰৱৰ বাহিৰে আন একো ভাল নাপাওঁ!
  
  উচ্চ গালৰ হাড়, হ"বলৈ বিশেষ - ইয়াত পৃথিৱীৰ এজন ল"ৰাৰ গেছকন লুক।বিশ্বাস কৰক ছাৰ, আপুনি বেছি সময় অপেক্ষা কৰিব নালাগিব - পেৰিছে এতিয়াও জানিবপেৰিছে এতিয়াও জানিবপেৰিছে এতিয়াও বেনেডেট্টোক চিনি পাব!
  
  বুৰ্গাণ্ডী, নৰ্মাণ্ডি, চেম্পিয়ন বা প্ৰভেন্স, আৰু আপোনাৰ শিৰাতো জুই আছে, কিন্তু সৌভাগ্যৰ আপোনাৰ বাবে সময় নাই, এতিয়াও বগা পৃথিৱীত নহয়, এতিয়াও বগা পৃথিৱীত নহয়, এতিয়াও বগা পোহৰত নাই, আছে গেছকনি .
  
  খ্যাতি অবিহনে পেৰিছত থাকিব নোৱাৰো।মোৰ
  গোটেই জীৱনটো পাৰ হৈ গ"ল - ভাগ্যৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ সময় হ"ল।তেন্তে তোমাৰ বয়স কিমান হ"ল মোৰ সন্তান?আহ, বহুত ছাৰ, বহুত - বিশ-কিছু!
  
  হাতখন স্থিৰ নেকি? - দৃঢ়!- এই একটি খুব বিশুদ্ধ আত্মা সঙ্গে একটি Gascon সত্য বৈশিষ্ট্য.
  
  গেছকনিত "কাপুৰুষ" শব্দটো জনা নাযায়, ভুল হ"লে মই তৰোৱাল নাজানো।আমি গেছকনসকলৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে সৰ্বোত্তম ৰুচি - আমি গৌৰৱৰ বাহিৰে আন একো ভাল নাপাওঁ।
  
  উচ্চ গালৰ হাড়, হ'বলৈ বিশেষ - ইয়াত শুভেচ্ছাৰে আপোনাক এটা গেছকন লুক। বিশ্বাস কৰক ছাৰ, আপুনি বেছি সময় অপেক্ষা কৰিব নালাগিব - পেৰিছে এতিয়াও জানিবপেৰিছে এতিয়াও জানিবপেৰিছে এতিয়াও বেনেডেট্টোক চিনি পাব!
  
  বুৰ্গাণ্ডী, নৰ্মাণ্ডি, চেম্পিয়ন বা প্ৰভেন্স, আৰু আপোনাৰ শিৰাতো জুই আছে, কিন্তু সৌভাগ্যৰ আপোনাৰ বাবে সময় নাই, এতিয়াও বগা পৃথিৱীত নহয়, এতিয়াও বগা পৃথিৱীত নাই, যেতিয়ালৈকে বগা পৃথিৱীত গেছকনি নাথাকে!
  যদিও বেনেডেট্টো ঠিক গেস্কন নহয়, বৰঞ্চ পেৰিছৰ। কিন্তু মণ্টেক্ৰিষ্টো যেন সঁচাকৈয়ে এজন গেছকন।
  বাৰু, লক্ষ্য ইতিমধ্যে ওচৰ চাপিছে। ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ব্লুচাৰৰ সেনাৰ ঘোঁৰাৰ টহল দেখা গৈছে।
  ল"ৰাটোৱে নাকৰ সন্মুখত থকা বেগটো জোকাৰি দি পাছটো দেখুৱাই দিলে। আৰু অৱশ্যেই তেওঁলোকে তেওঁক মিছ কৰিছিল। ডেকা যোদ্ধাজন শক্তি আৰু শক্তিৰে ভৰি আছিল। আৰু তেওঁক ল"ৰাৰ দৰে দেখা যোৱাটোৱে আৰু অধিক আত্মবিশ্বাস জগাই তুলিছিল। কাৰণ ল"ৰা-ছোৱালীয়েই জীৱনৰ ফুল আৰু প্ৰাপ্তবয়স্কতকৈ তেওঁলোক অধিক বিশ্বাসযোগ্য বুলি সাধাৰণতে মানি লোৱা হয়।
  আৰু স্কাউট ল"ৰাটোক টেবুললৈ নিমন্ত্ৰণ কৰা হ"ল। তেওঁলোকে তেওঁক এটুকুৰা মেৰ পোৱালি আৰু ভাল, সেউজীয়া মদ দিলে। জিভাখন ঢিলা হ"ব বুলি ভয় কৰি বেনেডেট্টোৱে শেষৰটো চুমুকহে দিলে।
  ল"ৰাজনে তথ্যখিনি পাছ কৰি দিলে, আৰু সিহঁতে তাৰ কথা প্ৰায় পাহৰি গ"ল। বাৰু, আপুনি আপোনাৰ ছুটী উপভোগ কৰিব পাৰে। আৰু একে সময়তে হয়তো আমি গান গাব পাৰো, দেশপ্ৰেম কি?
  আৰু ল"ৰাটোৱে অনুভৱ আৰু অভিব্যক্তিৰে গাইছিল;
  মোৰ ব্ৰিটেইন শুই থাকে
  লুকাই থকা, গোপন
  তোমাক আৰু মোক দিয়া হৈছে
  দীঘলীয়া ভোৰত!
  
  অদ্ভুত নাম
  ৰাস্তা, অট্টালিকা
  অতি সোনকালে এই জ্ঞান
  চাওকচোন, ইয়াত আপোনাৰ
  
  টিকট, ৰঙা নথকা হাতৰ আঁচলত চিলাই দিব
  যাতে আপুনি এই ৰংটোক ঘৃণা কৰে
  আপোনাৰ খেলৰ কাহিনীভাগ স্পষ্টভাৱে বিপজ্জনক:
  যাদু, যুদ্ধ, প্ৰেম, ষোল্ল বছৰ
  
  কেৱল সেইজনেই যিয়ে তেওঁৰ চকুত থকা হতাশা নিৰ্বাপিত কৰিছিল
  পিছুৱাই যাব নোৱাৰে, চিৰদিনৰ বাবে শুব নোৱাৰে
  শতিকাটোৱে নিশ্চয় সকলোকে প্ৰতাৰণা কৰিব
  শুই থকা মোৰ ব্ৰিটেইন।
  
  শুই থাকক মোৰ ব্ৰিটেইন
  ভাগ্যই মোক দিয়া
  সুখ আৰু দুখ -
  তুমি অকলশৰীয়া
  
  টোপনি, ব্ৰিটেইনৰ যুদ্ধ
  সোনকালে, সোনকালে
  আপোনাৰ নিৰ্বাচনৰ তৰোৱাল
  হ্ৰদৰ পৰা উঠা
  
  তলত আৰু যিকোনো তীখাই তেজৰ বিষয়ে গোৱাৰ দৰে,
  মোৰ পান কৰি মৰমেৰে ধুই লয়
  ভংগুৰ তৰাৰ চালৰ তলত ৰাজকীয় দেশলৈ,
  য"ত শৰৎ আৰু বসন্তই শাসন কৰিবলৈ বাকী আছিল
  
  গীৰ্জা নহয়, মুকুট আছে - ফেৰেস্তাৰ বাবে বাৰ্থ,
  ভুলবশতঃ কোনোবা বামনে মুকুটটো ভাঙি পেলালে
  কিন্তু, প্ৰয়াত চাৰ্লিয়ে উইল কৰা মতে, আমাৰ সপোনত
  তেওঁৰ অজগৰবোৰ উৰি যায়
  
  শুই থাকক মোৰ ব্ৰিটেইন
  
  বিদায় নোহোৱাকৈ সভা
  তুমি তুমি নহয়, মই মই নহয়
  পিয়ানোৰ ভাষণ
  দুখন হাত
  
  ক্ষমা নোহোৱাকৈ ফাঁচী
  মই তুমি নহয়। মই কোন?
  কেৱল কাৰেণ্টেহে জানে
  প্ৰাচীন মাটিৰ তলৰ নদী
  
  আৰু এই লৰচৰ কৰা দলংখনে তোৰণৰ তললৈ যায়
  ডুব নোযোৱাকৈ পানীৰ ওপৰত খোজ কাঢ়ি যোৱাজন
  নিৰ্ভৰযোগ্য নীলা মুগা ঢৌৰ ওপৰত বিয়পি পৰে
  গোটেই পৃথিৱীখন টোপনি যোৱাৰ সময়ত ইয়াৰ কাষেৰে সাহসেৰে খোজ কাঢ়িব
  
  আৰু তোমাৰ শত্ৰুবোৰে নিজৰ হৃদয় ধৰি শুই থাকে,
  বন্ধুসকলে নিজৰ ভাগ্য সোণালী সিংহৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰি শুই আছে
  আনকি যিজনে কেঁচুৱাটোক ভৰিৰে মোহাৰিলে বুলি কোৱা হয়
  এগৰাকী ধুনীয়া বিধৱাক কোলাত লৈ শুই থকা!
  
  শুই থাকক মোৰ ব্ৰিটেইন
  
  শুই থাকক মোৰ ব্ৰিটেইন
  লুকাই থকা, গোপন
  আপোনাৰ উশাহ-নিশাহৰ ছন্দ -
  মোৰ ব্ৰেগেট
  
  নামৰ বাহিৰে আন মৃত্যু
  ব্যৱসায় কৰিবলৈ একো নাই
  মোৰ বিশুদ্ধ তৰা
  ইংলেণ্ড পুনৰ ঘৰত সোমাইছে
  ভোৰ জুইকুৰাত শুব
  শুই থাকা মোৰ প্ৰেম
  তুমি মোৰ ব্ৰিটেইন।
  যদিও ফৰাচী এজনৰ বাবে তেনেকৈ গান গোৱাটো ঘৃণনীয়৷ কিন্তু ইংৰাজ ল"ৰাৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছে।
  আৰু সেইবাবেই ব্লুচাৰৰ সেনাই ভুল পথেৰে ৰাওনা হ"ল৷ আৰু বেনেডেট্টোৱে আগলৈ লৰালৰিকৈ তাক এৰি থৈ গ"ল। তেওঁ ল"ৰা আৰু থিয় হৈ বহি থকা উচিত নহয়। যোৱাৰ ঠিক আগতে তেওঁ দহটা সোণৰ লুই ডি অ"ৰ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু এই কথাত মই বৰ সন্তুষ্ট হৈছিলো। আৰু এতিয়া তেওঁ ঘোঁৰাত উঠি নেপোলিয়নৰ ওচৰলৈ উভতি আহিল আৰু যথেষ্ট পুৰস্কাৰৰ বাবে আগ্ৰহী হৈ পৰিল। কাৰণ, সি ইমান উজ্জ্বলভাৱে টানি উলিয়াব পাৰিছিল। যেন তেওঁ নিজেই চেংগীজ খান। হয়, চেংগিছ খানৰ দৰে নেপোলিয়নো যদি পৰাজয়ৰ কথা নাজানি বাসত্তৰ বছৰ জীয়াই থাকিলহেঁতেন তেন্তে পৃথিৱীখন বেলেগ হ"লহেঁতেন৷ আৰু হয়তো তাত সম্প্ৰীতি আৰু সুখৰ ৰাজত্ব হ"লহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই ইউৰোপ বিভক্ত হৈছে, আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়াই নিজৰ বাবে পোলেণ্ড ৰাজ্যখন দখল কৰিলে। এইটো কিয় যুক্তিসংগত? যদি আপুনি দুৰ্বল, তেন্তে আপোনাৰ পৰা টুকুৰাবোৰ কাঢ়ি নোলোৱাটো কিয়?
  বগা ঘোঁৰাত উঠি বেনেডেট্টোৱে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  ফৰাচীসকলৰ দেশ হৈছে পবিত্ৰ মাতৃভূমি,
  য'ত সকলোৱে সমান আৰু মহান।
  প্ৰান্তৰ পৰা প্ৰান্তলৈ টানি,
  বহল খোজৰ পিলৰ সৈতে!
  
  তাত পাহাৰ - সোণালী শৃংগ,
  আৰু নদীবোৰ বিশুদ্ধ ৰূপৰ সৈতে জিলিকি উঠে...
  শীতকালত নিয়ৰবোৰ ৰসাল ধূসৰ চুলিৰ দৰে,
  বসন্ত কালত এটা কঠিন পাৰৰ পিছফালে এটা নৈ!
  কিন্তু তেতিয়াই ল"ৰাটোৱে বিপদ অনুভৱ কৰি নিমাত হৈ পৰিল। আৰু শুদ্ধ ৰক্তৰ ঘোঁৰাটোৱে ভয়তে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। বেনেডেট্টোৱে পিছলৈ ঘূৰি চালে - পহুবোৰে তেওঁৰ পিছে পিছে ট্ৰট কৰি আছিল। আৰু এইটো ইতিমধ্যে গুৰুতৰ হৈ পৰিছে। ইতিমধ্যে ইয়াত গোটেই জাক এটা আছে।
  ল"ৰাটোৱে ঘোঁৰাটোৰ ক্ৰুপত নিজৰ উদং গোৰোহাত খুন্দা মাৰি লৰচৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। একে সময়তে ল"ৰাটোৱে ভাবিলে। সেই পহুটো এটা নিকৃষ্ট জন্তু। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁ সৰু ৰঙা ৰাইডিং হুড খাইছিল। তেওঁৰ ফালৰ পৰা এইটো এটা মান্য কথা নেকি? পহুৰ বিষয়ে কি ক"ব পাৰি?
  বেনেডেট্টোৱে এই ধূসৰ শিকাৰুবোৰৰ ওপৰত বিদ্ৰুপৰ সৈতে এটা কমিক গীত গাইছিল;
  মই মোৰ সমস্ত শক্তিৰে - আৰু মোৰ সকলো টেণ্ডনৰে টান হৈ আছো,
  কিন্তু আজি - আকৌ কালিৰ দৰে: মোক ঘেৰি ধৰিছে, মোক ঘেৰি ধৰিছে - আনন্দৰে মোক সংখ্যাৰ ওচৰলৈ লৈ গৈছে!
  ডাবল বেৰেলযুক্ত শটগান ফাৰ গছৰ আঁৰত ব্যস্ত -
  তাত চিকাৰীয়ে ছাঁত লুকাই আছে, - পহু নিয়ৰত ঢলি পৰিছে, জীৱন্ত লক্ষ্যলৈ পৰিণত হৈছে।
  চিকাৰ চলি আছে পহুৰ বাবে,
  চিকাৰ চলি আছে - ধূসৰ শিকাৰু, ঋতুস্ৰাৱ আৰু কুকুৰ পোৱালিৰ বাবে!
  পহুৰ সৈতে সমান চৰ্তত খেলা নাই
  , কিন্তু তেওঁলোকৰ হাত লৰচৰ নকৰে: আমাৰ স্বাধীনতাক পতাকাৰে ৰক্ষা কৰি, তেওঁলোকে আত্মবিশ্বাসেৰে আঘাত কৰে, নিশ্চিতভাৱে।
  পহুটোৱে পৰম্পৰা ভংগ কৰিব নোৱাৰে -
  দেখাত, শৈশৱত, অন্ধ কুকুৰ পোৱালি, আমি, পহুৰ পোৱালিবোৰে, মাইকী পহুটোক চুহিছিলোঁ আৰু চুহিছিলোঁ: আপুনি পতাকাবোৰ ধৰিব নোৱাৰে!
  আৰু এতিয়া - পহুৰ চিকাৰ,
  চিকাৰ চলি আছে - ধূসৰ শিকাৰু, ঋতুভিত্তিক আৰু কুকুৰ পোৱালিৰ বাবে!
  আমাৰ ভৰি আৰু চোলাবোৰ দ্ৰুত -
  কিয় নেতা, মোক এটা উত্তৰ দিয়ক - আমাক চিকাৰ কৰা হয় আৰু শ্বটলৈ লৰালৰি কৰা হয় আৰু নিষেধাজ্ঞাৰ মাজেৰে চেষ্টা নকৰিব?!
  পহুই অন্য ধৰণে কৰিব নোৱাৰে, কৰিব নালাগে।
  এতিয়া মোৰ সময় শেষ হ"ল: যাৰ ওচৰত মোৰ ভাগ্য আছে, তেওঁ হাঁহি হাঁহি বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  চিকাৰ চলি আছে পহুৰ বাবে,
  চিকাৰ চলি আছে - ধূসৰ শিকাৰু, ঋতুস্ৰাৱ আৰু কুকুৰ পোৱালিৰ বাবে!
  মই আজ্ঞাকাৰীতাৰ পৰা ওলাই আহিলোঁ:
  পতাকাৰ আঁৰত - জীৱনৰ পিয়াহ বেছি শক্তিশালী!কেৱল - মোৰ পিছফালে আনন্দৰে শুনিলোঁ মানুহৰ আচৰিত চিঞৰ।
  মই মোৰ সমস্ত শক্তিৰে - আৰু মোৰ সকলো টেণ্ডনেৰে টান হৈ আছো,
  কিন্তু আজি কালিৰ দৰে নহয়: মোক ঘেৰি ধৰিলে, ঘেৰি ধৰিলে - কিন্তু চিকাৰীসকলৰ একোৱেই নোহোৱাকৈয়ে থাকি গ"ল!
  চিকাৰ চলি আছে পহুৰ বাবে,
  চিকাৰ চলি আছে - ধূসৰ শিকাৰু, ঋতুস্ৰাৱ আৰু কুকুৰ পোৱালিৰ বাবে!
  তাৰ পিছত পহুবোৰে সঁচাকৈয়ে লৈ পিছ পৰি পৰিল। তদুপৰি খালী ভৰিৰে ল"ৰাই যদি গান গায়, তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ"ল তেওঁ সঁচাকৈয়ে শীতল আৰু তেওঁৰ লগত খেলা-ধূলা নকৰাটোৱেই ভাল৷
  আৰু বেনেডেট্টোৱে মহটোক লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে চেপি ধৰিবলৈ বৰ আনন্দ পাইছিল। আৰু তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰিলোঁ!
  আৰু সঁচাকৈয়ে সকলো সলনি হৈ গ"ল। ব্লুচাৰ সময়মতে আহি নাপালে আৰু ৱাটাৰলুত নেপোলিয়নে জয়লাভ কৰিলে। তাৰ পাছত জাৰ্মানসকলৰ পাল পৰিল। মহান সেনাপতিজনে আৰু কেইবাটাও জয় লাভ কৰে। ৰাছিয়ান সেনাৰ ওপৰত অন্তৰ্ভুক্ত। কিন্তু দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধত ফ্ৰান্সৰ জনসাধাৰণ বৰ ভাগৰি পৰিছে। আৰু অত্যধিক পুৰুষক হত্যা কৰা হ"ল।
  আৰু নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টে শান্তিৰ বাবে সন্মতি দিলে। ফ্ৰান্সে উত্তৰ ইটালী, নেদাৰলেণ্ড, চুইজাৰলেণ্ড আৰু জাৰ্মানীৰ কিছু অংশৰ লগতে উত্তৰ স্পেইনকো ধৰি ৰাখিছিল।
  ইয়াৰ পিছত কিছুদিন ইউৰোপত যুদ্ধ নহ"ল। সঁচা, ফৰাচীসকলে আফ্ৰিকালৈ গৈ আলজেৰিয়া আৰু মৰক্কো দখল কৰিছিল। তাৰ পিছত টিউনিছিয়া জয় কৰা হয়, আৰু তাৰ পিছত লিবিয়া আৰু ইজিপ্ত জয় কৰা হয়। উত্তৰ আফ্ৰিকাৰ বাবে যুদ্ধ ফ্ৰান্সৰ বাবে সফলতাৰে অন্ত পৰিল। আৰু তাৰ পিছত চুডানলৈ।
  ১৮৪২ চনৰ মাৰ্চ মাহলৈকে নেপোলিয়নে চেংগিচ খানৰ দৰে বাসত্তৰ বছৰ জীয়াই থাকি শাসন কৰিছিল। তেওঁৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ দ্বিতীয় নেপোলিয়ন ৰাজপাটত বহে। যি অতি সোনকালেই অষ্ট্ৰিয়া সাম্ৰাজ্যৰ সম্ৰাট হৈ পৰিল। কিন্তু সেয়া বেলেগ কাহিনী। নেপোলিয়ন এজন মহান কিংবদন্তি হৈ পৰিল। আৰু তেওঁৰ বংশ এটা গৌৰৱময় বংশ। আৰু বোনাপাৰ্টৰ ৰাজত্বকাল সঁচাকৈয়ে কিংবদন্তি।
  আনকি এই গীতটোও ৰচনা কৰা হৈছিল:
  ধুমুহাময় শতিকা, আচৰিত শতিকা:
  জোৰেৰে, মহিমাময়;এজন বিশাল মানুহ আছিল, গৌৰৱৰ অপচয়।
  বীৰৰ যুগ আছিল!
  কিন্তু চেকাৰবোৰ মিহলি হৈ পৰিল, আৰু ফাটবোৰৰ পৰা মিডজ আৰু পোক-পৰুৱাবোৰ হাঁহি হাঁহি ওলাই আহিল।
  প্ৰতিজন মামাৰ ল"ৰা,
  প্ৰতিজনেই লুটি লোৱা, ফেশ্বনেবল আজে বাজে কথাৰ মূৰ্খ, উদাৰ ৰূপ দেখুৱাই।
  নিৰ্ভীকতাবাদৰ বিৰোধী,
  সমতাৰ বক্তা, - ফুলি উঠা, অন্ধ আৰু দাড়ি থকা, গৌৰৱান্বিত পঞ্জীয়ক।
  থিয়াৰ্ছ আৰু ৰাব"ৰ খণ্ডবোৰ
  মুখস্থভাৱে জানে আৰু এজন উগ্ৰ মিৰাব"ৰ দৰে স্বাধীনতাক মহিমামণ্ডিত কৰে।
  আৰু চাওক: আমাৰ
  পুৰণি গাভ্ৰিলোৰ মিৰাবিউ এটা কুটিল ফ্ৰিলৰ বাবে, ই তেওঁৰ গোঁফ আৰু থুঁতিত লেচ কৰে।
  আৰু চাওক: আমাৰ লাফেট
  ব্ৰুটাছ বা ফেব্ৰিচিয়াছে মানুহবোৰক প্ৰেছৰ তলত ৰাখে, লগতে বুট।
  
  বিশেষ শক্তি আৰু দেৱতাৰ কন্যাৰ দুঃসাহসিক অভিযান
  ANNOTATION
  মহাকাশ বিচ্ছিন্নতাত চিৰন্তন সন্তানৰ দুঃসাহসিক অভিযান অব্যাহত আছে। একে সময়তে, ট্ৰল, অৰ্ক, এলফ আৰু কল্পনা জগতৰ অন্যান্য জীৱৰ মাজতকে ধৰি চিৰন্তন ল'ৰা এডুয়াৰ্ড ষ্টাৰজিনৰ বাবে নতুন দুঃসাহসিক অভিযান অপেক্ষা কৰি আছে। আৰু ডেমিউৰ্জ দেৱতাৰ কন্যাসকলেও তেওঁলোকৰ লগত কাষে কাষে যুঁজ দিয়ে।
  . অধ্যায় নং ১
  যোদ্ধা ছোৱালী আদালাই ফুচফুচাই ক'লে:
  - এইবাৰ তোমাৰ কি আছে, চিৰদিনৰ বাবে ডেকা জিনিয়াছ?
  এডিকে ল"ৰাৰ দৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াৰো উত্তৰ আছে!
  ড্ৰিলৰ দাঁত ঘূৰি থকা মুখখনেৰে এটা বিশাল ধাতুৰ ব"য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰ শিশুৰ বিশেষ বাহিনীৰ ডিটেচমেণ্টৰ ওচৰলৈ আৰু ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। এই দীঘলীয়া দানৱটোৰ পিছে পিছে খোজকাঢ়ি যোৱা কচ্ছপৰ দৰে দেখাত ডাঙৰ ডাঙৰ ৰবটবোৰ ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ মূৰত লেজাৰ ব্যৱস্থাৰ পৰা গুলী চলোৱা কামান আছিল। সঁচা, নিখুঁততকৈ কম ৰশ্মিবোৰে বিশেষ ধ্বংস কৰা নাছিল।
  ল"ৰা জিনিয়াছে তামৰে ঢালি দিয়া এটা সাধাৰণ তাঁৰ উলিয়াই আনিলে, আৰু তাৰ লগত তেওঁ অজ্ঞাত ভৰ্তিৰে মটৰ এটা সংলগ্ন কৰিলে।
  আৰু ইয়াক এটা ভয়ংকৰ, যান্ত্ৰিক সৰীসৃপৰ দিশত নিক্ষেপ কৰিলে। ড্ৰিলবোৰত তাঁৰডাল জটিল হৈ পৰিল আৰু লগে লগে স্পাৰ্ক হৈ গ"ল। বিশাল বোৱা কনষ্ট্ৰিক্টৰটোৱে কঁপিবলৈ ধৰিলে।
  এডিকৰ সোঁহাতত পশ্চিম দিশত পৰি থকা ল"ৰাটোৱে বাজি উঠিল:
  - ৱাঃ! ধুনীয়া!
  যান্ত্ৰিক সৰীসৃপৰ শৰীৰটোৱে লৰচৰ কৰি খোজ কাঢ়ি যোৱা ৰবটিক কচ্ছপবোৰক তললৈ নমাই পেলালে। সিহঁতে ঘূৰি ঘূৰি গুলী চলাই ইজনে সিজনৰ ওপৰত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। আৰু লেজাৰ ৰশ্মিৰ প্ৰভাৱৰ পৰা কৱচটো আচলতে বিকৃত হৈ পৰিল আৰু ধাতুটো জ্বলি গ"ল।
  শিশু বিশেষ বাহিনীৰ আক্ৰমণকাৰী দলৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে নিজৰ লেজাৰ মেচিনগান ব্যৱহাৰ কৰি হত্যাৰ বাবে লৈ গুলীচালনা কৰে।
  এডিক চিঞৰি উঠিল:
  - এৰি দিয়ক! আপোনাৰ শক্তি ৰাহি কৰক বন্ধুসকল! এণ্টি-পালচাৰ!
  শিশু বিশেষ বাহিনীৰ জোৱানৰ গুলীচালনা বন্ধ কৰি দিলে। আৰু সেইবাবেই ইতিমধ্যে স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে শৰীৰৰ সৈতে টিচকি থকা বিশাল ব"য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰটোৱে প্ৰায় সকলো গাড়ীকে অক্ষম কৰি পেলায় আৰু থেতেলিয়াই পেলালে। এইটো সঁচাকৈয়ে এটা দানৱীয় প্ৰভাৱ আৰু মাত্ৰ চুপাৰ।
  ছোৱালী আদালাই ডেকা জিনিয়াছ কমাণ্ডাৰজনলৈ চকু টিপিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - বৰ ভাল লাগিছে! বাৰু, তুমি এজন যুঁজাৰু! আপুনি শত্ৰুৰ শক্তি তেওঁৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰে!
  ল"ৰা সেনাপতিজনে তাইলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - অৱশ্যেই আমাক এটা বৈজ্ঞানিক, সূক্ষ্ম পন্থাৰ প্ৰয়োজন।
  ব'য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰটোৱে লৰচৰ কৰি খোজ কাঢ়ি থকা ৰবটিক কচ্ছপবোৰ ভাঙি পেলালে, হয় বিস্ফোৰণ ঘটিল নহয় সমতল হৈ পৰিল। লগতে, হিষ্টেৰিক ঢৌৰে তেওঁৰ ঠেংখনে দুৰ্গৰ গেটৰ পৰা জপিয়াই ওলাই অহা কেটাৰপিলাৰৰ টেংকবোৰ ওলোটা কৰি পেলালে।
  সিহঁত অসহায় হৈ পৰাত চাকি জ্বলি উঠিল। আৰু শীতল যেন লাগিছিল।
  আৰু গোলাবোৰ বেৰেলৰ পৰা উৰি ওলাই আহি নিজৰ মানুহক খুন্দা মাৰিলে। আৰু অস্ত্ৰ টাৱাৰ বহুত ধ্বংস।
  ইয়াৰ উত্তৰত পুনৰ দুৰ্গৰ দেৱালৰ পৰা অস্ত্ৰৰ বেটাৰীয়ে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে। লেজাৰ ৰশ্মি আৰু এনিহিলেচন-পাম্প কৰা প্ৰজেক্টাইল দুয়োটাই যান্ত্ৰিক ব'য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ ওপৰত বৰষুণ দিলে। প্ৰথম গুলীবোৰে তেওঁৰ ষ্টীল আৰু টাইটানিয়ামৰ ছালখন বিন্ধিলে। বিৰতি হ"বলৈ ধৰিলে। কৃমিগহ্বৰৰ দৰে এই দানৱৰ কৱচত ফুটা দেখা গ"ল।
  এডিকৰ সোঁফালে থকা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এইবোৰ আতচবাজী! আমি তেওঁক বহুত ডাঙৰ ডিল দিলোঁ!
  ল"ৰা সেনাপতিজনে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - নিজৰ মানুহৰ পৰাই পাইছো!
  যোদ্ধা শিশুসকলে একেলগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - সত্য আৰু ভাগ্য আমাৰ লগত আছে,
  'আমি বাইকবোৰ কঠিনভাৱে আঘাত কৰিম...
  আমাৰ মূল কাম হ"ল
  দুষ্ট এলিয়েনবোৰক হত্যা কৰক!
  আদালা, এই ছোৱালীজনীয়ে যিয়ে বহুত অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে, আনকি মাধ্যাকৰ্ষণ-চুম্বকীয় যুঁজাৰু বিমান এখনো হাইজেক কৰিবলগীয়া হৈছে, তেওঁ লক্ষ্য কৰিছে:
  - যেতিয়া স্মাৰ্ট আৰু বৈজ্ঞানিক পদ্ধতি থাকে তেতিয়া আচৰিত লাগে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে কনচেনট্ৰেচন কেম্পৰ পৰা কেনেকৈ পলায়ন কৰিলে তাৰ এটা হ"ল"গ্ৰাম দেখুৱালে। খালী ভৰিৰে আৰু ডাঠ পায়জামা পিন্ধি যুৱক বন্দীজনে বিমানবন্দৰটো ঢাকি ৰখা বৰফৰ খোলাটোৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল। আৰু তাইক গুলীচালনা কৰিলে। ছোৱালীজনী পাতল আছিল, আনকি শ্ৰমিক কনচেনট্ৰেচন কেম্পৰ বলপূৰ্বক খাদ্যৰ ফলত তাইৰ শিশুসুলভ মুখখনত গালৰ হাড় দেখা গৈছিল আৰু পায়জামাৰ বুকুত এটা নম্বৰ জিলিকি আছিল। কিন্তু তাই যুঁজাৰু বিমানখনত উঠি চকীদাৰৰ পৰা চুৰি হোৱা ইলেক্ট্ৰনিক কাৰ্ডখন ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  ফলত ইলেক্ট্ৰনিকছ ভৰ্তি মেচিনটো আৱৰণৰ পৰা ওলাই আহিল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে জোৰকৈ খোজ কঢ়া আৰু অহৰহ কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফলত ৰুক্ষ হৈ পৰা উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। হয়, শিশু শ্ৰমিক কনচেনট্ৰেচন কেম্প চেনেটৰিয়াম নহয়। কিন্তু আনহাতে, তাত ইমান সহনশীলতা গঢ় লৈ উঠে যে তালৈ যোৱাটো উপযোগী৷ আদালাৰ বয়স মাত্ৰ বাৰ বছৰ যেন লাগে, কিন্তু বাস্তৱত অৱশ্যে তাই ডাঙৰ, আৰু তাইও অভিজ্ঞ, যদিও এডিকৰ দৰে অভিজ্ঞ আৰু অত্যাধুনিক নহয়।
  হ"ল"গ্ৰামত দেখা গৈছিল যে কেনেকৈ এজনী ছোৱালীৰ সৈতে এখন গ্ৰেভিওমেগনেটিক বিমান উৰি আছে। তাইৰ চোকা চিবুকটো ছবিখনত দেখা গৈছে, আৰু তাইৰ কৰ্ণফ্লাৱাৰ নীলা চকুৰ তলত এটা ঘাঁ আছে। কিন্তু পাইলটৰ দক্ষতা থকা ছোৱালীজনীয়ে তাইক গুলীয়াই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰা লেজাৰৰ ৰশ্মিবোৰ অতি নিপুণভাৱে এৰাই চলিছে।
  তাইৰ উদং, শিশুসুলভ আঙুলিবোৰে আত্মবিশ্বাসেৰে নিয়ন্ত্ৰণ জয়ষ্টিক বুটামবোৰ আঙুলিয়াই দিয়ে। আৰু দেখাত বৰ ভাল।
  আদালাই চুমা এটা উৰুৱাই গাইছিল:
  - বিমানত আমি ঢৌৰ ওপৰেৰে লৰালৰিকৈ যাওঁ,
  Quarks ইথার ভর্টিস মধ্যে ফেনা...
  মোৰ গ্ৰহলৈ কি কঢ়িয়াই দিম -
  উপচন্দ্ৰ, নীলা জগতৰ সন্তান!
  আৰু তাইৰ পিছফালে যুঁজাৰু বিমানে সাহসী ছোৱালীজনীক খেদিবলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। আৰু দেখাত অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক, গোটেই জাক শগুণৰ দৰে। আৰু গুলীচালনা কৰে, আৰু পলায়নৰ কোনো সম্ভাৱনা নাই যেন লাগে।
  কিন্তু ছোৱালী আদালাই ৰেডিঅ"ত নায়ক ল"ৰা এডিকক মাতিলে, আৰু তেওঁ সদায়ৰ দৰেই সাজু হৈ পৰিল।
  প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লগা এজন যুৱ যোদ্ধা, যদিও আচলতে এগৰাকী অভিজ্ঞ যুঁজাৰু আৰু মেধাৱী ডিজাইনাৰ, তাইক লগ কৰিবলৈ উৰা মাৰিলে। ল"ৰাটোৱে মাত্ৰ স্প"ৰ্টছ শ্বৰ্ট পিন্ধিছিল যদিও খালী ভৰিৰে তেওঁৰ উৰি থকা চচৰটোৰ আটাইতকৈ সৰু কম্পনটো ধৰিলে। আৰু ল"ৰাটো যে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  উদং গোৰোহাৰে বুটামটো টিপিলেই এটা ঢৌ বাজি উঠে। আগবাঢ়ি যোৱা চাৰিখন শত্ৰুৰ যোদ্ধা বিমান একেলগে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়। আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আদালাই নীলাচল চকুৰে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণী!
  বাকী শত্ৰুৰ যোদ্ধাসকলে বহু দূৰৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে হাইজেক কৰি থকা বিমানখনৰ ফিউজেজ আৰু ঠেংত শ্ব্ৰেপনেল আৰু ধ্বংসাৱশেষৰ টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিছিল।
  যুৱতী যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ উদং গোৰোহা দুটা আৰু বেছিকৈ হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু যুঁজাৰু বিমানখনৰ ওপৰত ছমাৰচাল্ট কৰিলে।
  কিন্তু এডিক, এই চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে নিজৰ উৰি থকা চচৰটোৰ পৰা সৰু সৰু বুদবুদবোৰ লৈ লঞ্চ কৰিলে। তীব্ৰ বেগেৰে লৰালৰিকৈ গৈ যেন শগুণৰ জাক এটাত খুন্দা মাৰিলে।
  বিস্ফোৰণ, ভাঙন আৰু শত্ৰুৰ বিমানবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰাৰ শব্দ শুনা গ"ল। এইটো এটা চেপি ধৰা আঘাত।
  উদং, চঞ্চল ভৰিৰে নিপুণভাৱে কাম কৰা ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  আমি কেনেকৈ যুঁজি জীয়াই আছিলো
  আৰু মৃত্যুক ভয় কৰা নাই...
  এতিয়াৰ পৰা তুমি আৰু মই এনেকৈয়ে জীয়াই থাকিম!
  আৰু তৰাৰ উচ্চতাত,
  আৰু পাহাৰৰ নিস্তব্ধতা -
  সাগৰৰ ঢৌ আৰু তীব্ৰ জুই!
  আৰু তীব্ৰ, আৰু উগ্ৰ জুই!
  শত্ৰুৰ যোদ্ধাৰ লগত শিশুসকলে এনেদৰে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। যিসকলে জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হৈছিল তেওঁলোকে পিছুৱাই গ"ল। আৰু আদালা এডিকৰ ডিটেচমেণ্টলৈ উভতি গ"ল৷ তেওঁলোকৰ লগত শিশুৰ বিশেষ বাহিনীৰ এটা অংশহে আছিল - অনন্য দক্ষতা থকা ডেকা যোদ্ধা।
  এতিয়া তেওঁলোকে দুৰ্গৰ পৰা আন এটা আক্ৰমণ বিকৃত কৰিছে। আপাত দৃষ্টিত এই কথা উপলব্ধি কৰি যে যুঁজাৰু আৰু অত্যধিক বিকশিত আৰু বুদ্ধিমান শিশু যোদ্ধাক ইলেক্ট্ৰনিক গেজেটৰ সহায়ত জয়ী কৰিব নোৱাৰি, পদাতিক বাহিনীক যুদ্ধত পেলোৱা হ"ল।
  ডেৰ-দুই মিটাৰকৈ ওখ ডাঙৰ ডাঙৰ চাইকেল যোদ্ধাসকলে নিজেই আক্ৰমণত আগবাঢ়িল। কম্বেট ছুট পিন্ধিছিল আৰু চেহেৰাত অনাড়ম্বৰ যেন লাগিছিল।
  কিন্তু তেওঁলোকে প্ৰচণ্ড হেঁচাত যুদ্ধত লৰালৰিকৈ ওলাই আহি টেংকৰ দৰে আক্ৰমণ কৰিলে। এইখিনিতে যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল।
  এতিয়া শ্বুটিং আৰম্ভ কৰিব পাৰিব। শিশু যোদ্ধাসকলে তেওঁলোকৰ ওপৰত লেজাৰ বন্দুকেৰে গুলীচালনা কৰে। ইনোগেলেক্ট দানৱৰ ওপৰত হিট হৈছিল। কিন্তু তেওঁলোকে উত্তৰ দিলে।
  শত্ৰুৰ ৰশ্মিৰ ফলত আহত আৰু জ্বলি ছাই হৈ পৰে ছোৱালী আৰু ল"ৰাটো।
  এডিক হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই প্ৰটেক্টিভ ফিল্ডখন অন কৰি আছো!
  আদালাই উদ্বিগ্নতাৰে সুধিলে:
  - আৰু আমি ইয়াৰ মাজেৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলাব পাৰো!
  ল"ৰা সেনাপতিজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - হয়! নিশ্চিতভাৱে! এইটো ডেৰ মাত্ৰা। ই আপোনাৰ ফালে শক্তি বৈ যাবলৈ দিয়ে, কিন্তু শত্ৰুৰ ফালে নহয়!
  সেউজীয়া দাগ থকা যুদ্ধ চুট পিন্ধা এজন যোদ্ধা ল"ৰাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এইটো এটা শীতল পৰিৱেশ!
  আৰু যুদ্ধখন অবিশ্বাস্য শক্তিৰে চলি থাকিল! আৰু এতিয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ সম্পূৰ্ণ অক্ষম হৈ পৰিল। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ শত্ৰুবোৰক অনায়াসে ধ্বংস কৰি পেলালে। বিশেষ বাহিনীৰ চিৰদিনৰ বাবে যুৱ সৈনিকৰ হাতত তেওঁলোকৰ হাতত থাৰ্মোকুৱাৰ্ক পাম্প কৰা লেজাৰ আছে আৰু এইটো গুৰুতৰ। এইদৰে থাৰ্মোকুৱাৰ্ক সংযোজনৰ সময়ত এক গ্ৰাম পদাৰ্থই চাৰি বিলিয়ন টন কয়লা দহনৰ সমতুল্য শক্তি নিৰ্গত কৰে। গতিকে এই শক্তি কিমান বিশাল সেইটো আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰে।
  কিন্তু শিশুৱে সদায় এনে নিখুঁত অস্ত্ৰৰে যুদ্ধ নকৰে আৰু প্ৰযুক্তিগত শ্ৰেষ্ঠত্বও থাকে।
  গতিকে এডিকে এটা ভিডিঅ" আৰু তিনি ৰঙৰ হ"ল"গ্ৰাম অন কৰিলে, য"ত তেওঁৰ যুঁজখন বহুত বেছি আদিম প্ৰযুক্তিৰ সৈতে আৰু একে সময়তে কম বিপজ্জনক নহয়, আৰু কঠিন সময় পাৰ কৰা শিশুসকলৰ সৈতে দেখা গ"ল।
  আঘাতৰ পিছত যেতিয়া এডিক সাৰ পালে, আন এজন ল"ৰা পস্কাই জোৰেৰে কান্ধত ধৰি জোকাৰিলে। ল"ৰাটোৱে জপিয়াই উঠি ৰঙা চুলিৰ নতুনকৈ মিন্ট কৰা সতীৰ্থজনৰ ভয়ংকৰ চাৱনিটো ধৰি সুধিলে:
  - আপুনি কি কৰিছে?
  পস্কাই এডিকৰ মূৰলৈ আঙুলিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  -কোনে তোমাক তেনেকৈ চুলি কাটিলে?
  এডিকে চুলিত হাতখন থৈ বিভ্ৰান্তিত বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বাহ... - হেজহগটোৱে সিহঁতৰ আঙুলিৰ তলত বিন্ধিলে, আৰু সিহঁতে এটা আকৰ্ষণীয় আৰু একে সময়তে বিষাদজনক গোট এটা অনুভৱ কৰিলে।
  তেনেতে এডিকে সোঁহাতলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু কেম্প নম্বৰৰ ৰূপত সতেজ জ্বলা-পোৰা এটা দেখা পালে। তেৰশতম...
  ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - ব্ৰাভো! এইটো সপোন নহয় বুলি ওলাই পৰে। আচলতে মই কাৰাগাৰত আছিলোঁ!
  পাছাই বিভ্ৰান্তিৰে নিজৰ সংগীলৈ চাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  -ক'ত থৈছিল তোমাক?
  এডিকে দুখৰ সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - মহাকাশ কাৰাগাৰলৈ... অৰ্থাৎ আন এটা গ্ৰহৰ জেললৈ!
  পস্কাই মূৰটো জোকাৰিলে... সি ভাবিলে যে এই টেনড ল'ৰাটো পাগল হৈ গৈছে। কিন্তু এডিকক একেবাৰে পাগল যেন নালাগিল যদিও চকুৰ তলত এটা নিৰাময় ক"লা চকু জিলিকি আছিল। প্ৰায় টান হৈ পৰা শ্যামলা ল"ৰাটোৰ মূৰটোৱে তেওঁক অপৰাধী, বা হতাশগ্ৰস্ত গুণ্ডা যেন কৰি তুলিছিল।
  অৱশ্যে আৰু জল্পনা-কল্পনা কৰিবলৈ ল"ৰাকেইটাৰ সময় নাই। সামান্য মাছৰ ব্ৰেকফাষ্ট এটালৈ দৌৰি আকৌ কোদালটো তুলি লোৱাৰ সময় হ"ল৷
  কিন্তু এইবাৰ বেছি দিন কাম কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল। অৰ্কমেট জেট আক্ৰমণাত্মক বিমানখনে পুনৰ সোমাই আহিল। ল"ৰাকেইটা খাদবোৰৰ তলত লুকাই থাকিল, ওপৰৰ পৰা আকাশী বোমা বৰষুণ দিলে।
  এডিকে বন্দুকৰ পৰা গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও এইবাৰ শত্ৰুৰ বিমানে এই গুলীবোৰ ল"ব নোৱাৰিলে। অৰ্কমেট ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰবোৰৰ তলত কঠিন, মিশ্ৰিত কৱচেৰে ঢাকি থোৱা থাকে, আৰু গুলী এটাই ইহঁতৰ ভিতৰত সোমাব পৰাৰ কোনো উপায় নাই।
  তাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো লৈ গ"ল। যিহেতু ভৰিৰ পেশীবোৰ বাহুৰ পেশীতকৈ ডাঙৰ, গতিকে ওপৰৰ অংশতকৈ তলৰ অংগটোৰ সৈতে বহু বেছি দূৰত্বত "উপস্থিত" নিক্ষেপ কৰিব পাৰি।
  ল"ৰাটোৱে দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ পিঠিত ওলোটা হৈ গোটেই শক্তিৰে ক্ৰমবৰ্ধমান গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিলে। ই হিচকি এটা মাৰি উৰি গৈ পাৰ হৈ গ"ল আৰু বহুত তললৈ উৰি থকা ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰ এটাত খুন্দা মাৰিলে। তেওঁ নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই বিস্ফোৰণৰ ফলত প্ৰায় আধালৈ বিভক্ত হৈ পৰে। আৰু এডিকে শত্ৰুক নাক দেখুৱালে।
  ইয়াৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে আন এটা গ্ৰেনেড পাইছিল। মহাকাশত তেওঁক শিকোৱাৰ দৰে: লাথি খোৱাৰ এক বিশেষ কৌশল, নিতম্ব ঘূৰোৱা, আঙুলিৰ প্ৰসাৰণ আৰু গতিৰ সৈতে। গ্ৰেনেডটো, এই ক্ষেত্ৰত, হাতেৰে নিক্ষেপ কৰিব পৰাতকৈ বহু দূৰলৈ উৰি যায়। অকলশৰীয়া নহয় যে চাৰিজনী ছোৱালী ৰেঞ্জাৰেও তলৰ অংগৰে নিক্ষেপ কৰাৰ কৌশল আয়ত্ত কৰিছিল৷
  গতিকে দ্বিতীয়খন অৰ্কমেট জেট আক্ৰমণকাৰী বিমানখনে ডেউকা হেৰুৱাই নাকেৰে প্ৰথমে মাটিত উৰি যায়। ইমান জোৰেৰে মাটি বিন্ধিছে, যেন তেওঁ আমেৰিকালৈ যাব বিচাৰে।
  পস্কাই প্ৰশংসাৰে উচ্চাৰণ কৰে:
  - হয়, তুমি এজন ছুপাৰ ফাইটাৰ!
  এডিকে গৌৰৱেৰে বুকুখন ফুলাই গৰ্জন কৰিলে:
  - মই সঁচাকৈয়ে মহান...
  সদ্য চুলি কাটি লোৱা ল"ৰা এটাক কিছু হাস্যৰসময়ী যেন লাগে। কিন্তু ইয়াত আহিছে তৃতীয়টো গ্ৰেনেড, অদম্য সঠিকতাৰে নিজৰ লক্ষ্য বিচাৰি পাইছে! বাৰু, ইয়াৰ পিছত কোনোবাই সন্দেহ কৰিবনে যে এই ল"ৰাজন নায়ক? আৰু শেষৰ নায়কজনো নহয়, সকলোকে নেতৃত্ব দিব পৰা নাইট!
  এডিক অচেট্ৰভে খালী আঙুলিৰে চতুৰ্থ গ্ৰেনেডটোৰ প্ৰতি অনুভৱ কৰি জোৰকৈ দলিয়াই গাইছিল:
  কূটনৈতিক সাপটোৱে ফাটটোত লুকাই থাকিল,
  লুকাই চুৰকৈ ৰাছ' বিষক্ৰিয়াৰ সপোন...
  কিন্তু শক্তিশালী নাইটে নিজৰ লক্ষ্যত আঘাত কৰিব,
  খঙৰ স্বচ্ছ ৰ"দৰ তলত ৰংটো গলি যাব!
  সিহঁতে গান গাই থাকোঁতে ল"ৰাটোৱে পঞ্চমটো গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তেওঁ অতি নিপুণভাৱে নমনীয় ভৰিখনেৰে ইয়াক বাধা দিলে, আৰু তাৰ পিছত আকৌ পেলাই দিলে। যুদ্ধ কলাৰ আটাইতকৈ চহকী বিদ্যালয়খনৰ প্ৰভাৱ পৰিছিল, য"ত আছিল দূৰৈৰ গ্ৰহত মহাজাগতিক আমাজনৰ প্ৰশিক্ষণ।
  তেতিয়া এডিকে বহুত আয়ত্ত কৰিছিল আৰু এজন প্ৰকৃত ছুপাৰ এছ বয় হৈ পৰিছিল। আৰু এতিয়া সি ষষ্ঠ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তেওঁ অতি নিপুণভাৱে ইয়াক ওপৰলৈ পেলাই দিয়ে, আৰু ই উৰি যায়, আক্ষৰিক অৰ্থত স্কেটৰ দৰে বতাহৰ মাজেৰে কাটি যায়।
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাটোৱে কয়:
  আমাৰ অন্তৰত গাইছে মাতৃভূমিৰ গীত,
  ইয়াতকৈ ধুনীয়া কোনো নাই সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত...
  নাইটৰ বিম থ্ৰ'ৱাৰটো আৰু টানকৈ চেপি লওক,
  ঈশ্বৰে দিয়া ৰাছিয়াৰ বাবে মৰি যাওক!
  আৰু খালী ভৰিৰ ল"ৰাটোৱে নিক্ষেপ কৰা সপ্তম গ্ৰেনেডটোৱে দ্ৰুতগতিত উৰি গৈ নিজৰ লক্ষ্য বিচাৰি পায়।
  বাকী অগ্ৰগামীসকলে তেওঁলোকৰ নতুন মূৰ্তিটো অনুকৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তেওঁলোকৰ গ্ৰেনেড হয় ভৰিৰ পৰা সৰি পৰে নহয় হাতৰ পৰা ওলোৱাতকৈ বেয়াকৈ উৰি যায়। ক্লাৰাই অৱশ্যে সময়মতে আদেশ দিয়ে:
  -মোক এৰি দিয়ক! কেৱল এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভেহে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে!
  ল"ৰাজনে তেওঁৰ ওপৰত ৰখা আস্থাক লৈ অতি গৌৰৱ কৰে, আৰু আকৌ উপহাৰটো পেলাই দিয়ে, HEC-283 ৰ ডেউকাটো ফালি পেলায়, আৰু অৰ্কমেট মেচিনটোৱে নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলায়। আৰু জেটৰ গতিবেগে অৰ্কবোৰক সহায় নকৰে।
  এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে আনন্দৰে কৈছে:
  পিতৃভূমি, তুমি মোৰ প্ৰিয় মা,
  মানুহৰ দুখ সহ্য কৰিব নোৱাৰো...
  মোৰ সকলোখিনি দিবলৈ সাজু -
  যন্ত্ৰণা, দুখ, যিকোনো পৰীক্ষাৰ মাজেৰে যাওক!
  এতিয়া নৱম গ্ৰেনেডে নিজৰ লক্ষ্য বিচাৰি পায়। ইমানেই জাপানী এনিমে হিৰোৰ দৰে দেখা ল"ৰাজনে অতি নিপুণভাৱে লঞ্চ কৰে।
  সফল থ্ৰ"ৰ পিছত এডৱাৰ্ডে পুনৰ উচ্চাৰণ কৰে:
  মোৰ হৃদয়ত গৃহভূমি - এটা ডোঙা বাজে,
  জীৱনটো পৃথিৱীৰ সকলোৰে বাবে ভাল হ'ব...
  আৰু মই সপোন দেখিছোঁ পিতৃভূমি - এখন পবিত্ৰ দেশ,
  য'ত সুখী ল'ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহে!
  মাটি ইস্ত্ৰী কৰি অৰ্কমেট শগুনবোৰ উৰি যায় আৰু এডিকে বিদায় হিচাপে দশম গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিয়ে। গুলীয়াই পেলোৱা শেষৰখন অৰ্কমেট বিমানখনে ডেউকা দুটা ভাঁজ কৰি এটা ৰূপক কফিনত শেষ হৈ গ"ল।
  ল"ৰাটোৱে খাদৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি পলায়ন কৰা অৰ্কবোৰক অপমানজনক ইংগিত এটা দেখুৱালে। তেওঁৰ পিছে পিছে আন ল"ৰাবোৰেও একে কাম কৰিলে।
  যেনে, আমাৰ দানৱবোৰক চিনি পাওক, তুমি বাল্টিটোৰ কাষৰ!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাকেইটাই আকৌ কাম কৰিবলৈ ধৰিলে। বিমান আক্ৰমণত শিশুসকলৰ প্ৰায় কোনো লোকৰ মৃত্যু হোৱা নাছিল, মাত্ৰ দুজন ল"ৰাহে বোমাৰ টুকুৰাত সামান্য আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল আৰু বেণ্ডেজ লগোৱা হৈছিল।
  অগ্ৰগামী আৰু অলপ ডাঙৰ ল"ৰাবোৰৰ যুঁজৰ মনোভাৱ আছিল। যদিও ছাগলীৰ চুলি থকা এজনো যুঁজাৰু নাছিল, তথাপিও তেওঁলোকৰ মাজত কোনো কাপুৰুষ নাছিল। আধা অনাহাৰে আৰু আধা উলংগ হৈ থকা সকলোৱেই অতি উৎসাহেৰে কাম কৰিছিল আৰু অৰ্কসকলৰ ওচৰত সোনকালে প্ৰতিশোধ ল"বলৈ আগ্ৰহী আছিল। দূৰৈত কেননেডে গুঞ্জৰিত হয়, আৰু অতি সোনকালে অৰ্কলাৰৰ বাহনবোৰে এই লাইনত উপনীত হ"ব।
  সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে ফ্ৰাইমাত অৱতৰণ কৰিবলৈ সাহস কৰা অৰ্কলিচান আৰু ট্ৰলৰ সৈন্যক আক্ৰমণ কৰে। ৰাছিয়াৰ বিশেষ বাহিনীৰ এটা সৰু দলেও তেওঁলোকৰ সৈতে কাম কৰিছিল।
  বিশ্ব ইতিহাস সলনি কৰাৰ লক্ষ্যৰে ৰাছিয়াৰ দেৱতাৰ নিৰ্দেশত এক প্ৰকাৰৰ হ্ৰস্বম্যাদী হস্তক্ষেপ।
  যুদ্ধখন অত্যন্ত গৰম আছিল, ছোৱালীবোৰ আগবাঢ়ি গৈছিল। কিন্তু ৰাছিয়াৰ বিশেষ বাহিনীৰ দলটোৱেও যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয়। কিন্তু বহুত শত্ৰু দেখা গ"ল, গতিকে ইয়াত এটা ঠাইত অৰ্কলিয়া, ট্ৰলনচিয়া, হবিট কিংডম আৰু ফুৰ্টিয়াই উল্লেখযোগ্য শক্তি গোটাইছিল। ৰেভাষ্টোপল মুকলি কৰাৰ লক্ষ্যৰে আগবাঢ়ি যোৱা ৰাছিয়াৰ সেনাই তেওঁলোকে এটা টাৰ্নিং পইণ্ট কৰিব বিচাৰিছিল।
  ৰাছিয়াৰ চাৰিখন টেংকৰ ভিতৰত তিনিটা টেংক ইতিমধ্যে নক আউট কৰা হৈছে আৰু যুঁজাৰুসকলৰ অৱস্থান যেন জটিল।
  কিন্তু ভঙা আৰু জ্বলি যোৱা টি-৬৪ৰ মুকলি হেচৰ পৰাই এই মোহনীয় যুদ্ধৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া অংশগ্ৰহণকাৰীজনে গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু, সঁচাকৈয়ে, আধুনিক যুদ্ধত শিশুৱে কি কৰা উচিত? ইয়াৰ উত্তৰ তেওঁ নিজেই দিব পাৰে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে মস্কোৰ বাৰ বছৰীয়া স্কুলীয়া ল"ৰা এডিক অচেট্ৰভে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁ উদাৰ ৰাছিয়াৰ কোনোবা এটা আৰামদায়ক শিশু চেনেটৰিয়ামত বহিব নোৱাৰিব। যুদ্ধৰ অনন্য ৰোমাঞ্চত মোহিত হৈ তেওঁ সন্মুখলৈ পলায়ন কৰে। কিন্তু আমি বহু দূৰলৈ দৌৰিব নালাগিল: শত্ৰুৱে ফ্ৰনেটস্কৰ ওচৰত থিয় হৈ নিৰ্দয়ভাৱে চহৰখনলৈ গুলীচালনা কৰিলে।
  এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰ"ভাৰ চকুৰ প্ৰায় সন্মুখতে উৰাগানৰ মাল্টিপল লঞ্চ ৰকেট ব্যৱস্থাৰ আঘাতত বিদ্যালয়খন ভাঙি পৰে। পলাবলৈ সময় নোপোৱা কেইবাটাও শিশুক ধ্বংসাৱশেষৰ তলত পুতি থোৱা হয় আৰু এডিকৰ বন্ধু আনাষ্টেছিয়া পেট্ৰ"ভাই ভয়ংকৰভাৱে জুইত জাহ যায়। বহুদিন আৰু অতি বেদনাদায়কভাৱে তাইৰ মৃত্যু হয়। দহ দিনৰ নৰকীয় যন্ত্ৰণা... আৰু তাৰ পিছত, গধুৰ গোলাবোৰে এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰ"ভাৰ আত্মীয়সকলে বাস কৰা এপাৰ্টমেণ্ট বিল্ডিংটো ধ্বংস কৰি পেলালে।
  ডেকা যোদ্ধাজনে গুলী মাৰি অতি নিখুঁতভাৱে কৰে! কাৰ্যক্ষেত্ৰত তেওঁৰ কোনো মিছ নাই, এতিয়া পিছৰ সাতটা ৰাউণ্ড ব্যৱহাৰ হৈ গৈছে, আৰু ল"ৰাটোৱে ব্যস্ত হৈ সেইবোৰ বেগত ঢালি দিছে।
  উপকূলৰ পৰা বৃহৎ বাহিনী আৰু সতেজ লেণ্ডিং ৰেজিমেণ্টৰ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে পুনৰ মিত্ৰশক্তিৰ সেনাৰ ফালে পাল্লাখন হেলনীয়া হৈ পৰিল। আচৰিত কথা যে দুয়োটা শক্তিশালী ইউৰোপীয় সাম্ৰাজ্যই ফ্ৰাইমলৈ ইমান শক্তি পৰিবহণ কৰিছিল। আৰু যদি আমি ট্ৰ"লৰ লগত যুঁজিবলৈ অভ্যস্ত, তেন্তে অৰ্কগ্লিয়ানসকল নতুন শত্ৰু। সাধাৰণতে "ফ্ৰাইমান যুদ্ধ" ইতিহাসত একমাত্ৰ ক্ষেত্ৰ যেতিয়া ৰাছিয়া আৰু অৰ্কটানিয়া আনুষ্ঠানিকভাৱে যুদ্ধত লিপ্ত হয়। ইয়াৰ আগতে অৰ্গ্লিয়াক সাধাৰণতে মোটামুটি বন্ধুত্বপূৰ্ণ দেশ বুলি গণ্য কৰা হৈছিল, বিশেষকৈ এভাপোলিয়নৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত ই মিত্ৰ দেশ আছিল। কিন্তু এতিয়া, ই এক তীব্ৰ আৰু অভিলাষী শত্ৰু যিয়ে ৰাছিয়াৰ ক্ৰমবৰ্ধমান সম্প্ৰসাৰণৰ আশংকা কৰে।
  এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে খালী ভৰিৰে শ্বেল কেচিংটো টছ কৰিলে। এইবাৰ তেওঁ ভৰিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি যুঁজ দিয়াৰ অভ্যাসটো অলপ সলনি কৰিলে। কিন্তু একো নহয়, আৰু স্নাইপাৰ ৰাইফলৰ পৰা আচৰিত ধৰণে সঠিকভাৱে গুলী চলাব পাৰি।
  ধোঁৱাত শত্ৰুক দেখাটো ইমান সহজ নহয়, আৰু তেওঁলোকৰ মুখখনো দেখা নাপায়৷ গতিকে মৃতক, যাৰ মৃত্যুমুখী কান্দোন আন বহুতো অনুৰূপৰ লগত বিলীন হৈ যায়, তেওঁলোকে নেতিবাচক আৱেগৰ সৃষ্টি নকৰে। ই যেন আপুনি কম্পিউটাৰত শ্বুটাৰ গেম খেলিছে, বা শ্বুটিং ৰেঞ্জত ইলেক্ট্ৰনিক মনিটৰত খুন্দা মাৰিছে৷
  এতিয়া যদি আপুনি অনুভৱ কৰে যে আপুনি নিৰ্দিষ্ট স্থানটো হেৰুৱাই পেলাইছে, তেন্তে ইয়াৰ ফলত ইতিমধ্যে বিৰক্তিৰ সৃষ্টি হয়!
  আৰু শত্ৰুৱে তেওঁলোকৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সুযোগ লৈ ৰেভাষ্টোপলৰ ৰক্ষকসকলক পিছুৱাই দিয়ে। অৰ্গ্লিকানসকলৰ লঘু, মোটামুটি দ্ৰুত গুলী চলোৱা আৰু সঠিক ফিল্ড গানবোৰে হাতুৰীৰে কোবাইছে আৰু অহৰহ নখ জোকাৰিছে। ১৬১৮ চনৰ পৰা (প্ৰায় এক চতুৰ্থাংশ সহস্ৰাব্দৰ বাবে ৰাছিয়াই যুদ্ধত পৰাস্ত হোৱা নাছিল, বৰঞ্চ কেৱল ব্যক্তিগত যুদ্ধতহে পৰাস্ত হৈছিল!) ৰাছিয়াই হাৰ মানিবলৈ বাধ্য হোৱাৰ অন্যতম কাৰণো এইটোৱেই।
  টেংকৰ সৈতে ক্ষীণ হৈ পৰা বিশেষ বাহিনীৰ দলটোৱে কৃষ্ণাংগ বাহিনীৰ যোদ্ধা ভিক্টোৰিয়াই পুনৰ গোট খাই যিমান পাৰি গোলাবাৰুদ ৰাহি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। পৰিবহণকাৰীবোৰ, মাত্ৰ দুটা আছিল, খৰখেদাকৈ বালিৰ মোনাৰে ঢাকি থোৱা হৈছিল (এইবোৰ ট্ৰফী আছিল) আৰু সেইবোৰত লগোৱা মেচিনগানবোৰ গুলী চলাবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  বিশেষ বাহিনীৰ বেছিভাগ সৈনিকেই নিজৰ সকলো আলোচনী ব্যৱহাৰ কৰি পেলাইছিল, ভাল, সাধাৰণতে, ই এটা স্পষ্ট কাহিনী৷ এতিয়া আমি প্ৰতিশোধ ল"বলৈ শত্ৰুৰ পৰা বন্দী ৰাইফল ব্যৱহাৰ কৰিবলগীয়া হ"ল।
  অৱশ্যে ইমান তীব্ৰ যুদ্ধৰ সময়ত এই ক্লিপবোৰ অতি সোনকালে থু পেলোৱা হয়। কিন্তু এজন পদাতিক সৈনিকৰ ওপৰত বহু শিং ফিট কৰিব নোৱাৰি, সেইবোৰে বাধা দিব৷
  সঁচা, সাজসজ্জিত পৰিবহণসমূহত নিজেই এতিয়াও সংৰক্ষিত বাকচ আছে। গতিকে সেইবোৰ কমকৈ ব্যৱহাৰ কৰা উচিত।
  পঞ্চাশজন মানুহৰ ভিতৰত মাত্ৰ আধামানহে থিয় হৈ থাকিল আৰু গুৰুতৰ আঘাতপ্ৰাপ্ত আৰু দুজনমানক যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ পৰা টানি অনা হ"ল। একবিংশ শতিকাৰ এটা শাখাৰ বাবে গুৰুতৰ লোকচান।
  আপুনি আপোনাৰ মানুহৰ যত্ন লোৱাটো প্ৰয়োজন, বিশেষকৈ যিহেতু তেওঁলোকে এনে এজন সাহসী শত্ৰুৰ সন্মুখীন হৈছে যিয়ে প্ৰথম, আনকি বৰ তীব্ৰ নহয়, ছালভোত সিঁচৰতি নহ"ব।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যক সহায় কৰা কৰ্ণেল মিখাইল ছাৰ্কভও আহত হৈছে যদিও এতিয়াও ভৰিৰ ওপৰত আছে। মূল সমস্যাটো হ"ল যুঁজাৰু বিমানৰ উত্তেজনাত তেওঁলোকে অত্যধিক গোলাবাৰুদ ব্যৱহাৰ কৰি পেলায়, যাৰ বাবে শত্ৰুৰ আপ্লুত সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াটো অতি কঠিন। সঁচা, ছাৰ্কভে এজন অভিজ্ঞ যোদ্ধাৰ দৰে কমকৈ গুলী চলায়, আৰু তেওঁৰ এতিয়াও ৰিজাৰ্ভ আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁ একক শ্বটক অৱজ্ঞা নকৰে।
  কিন্তু যেতিয়া শত্ৰুৱে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে...
  ভয়ংকৰভাৱে অসংখ্য বোমা বিস্ফোৰণ হ"লে এইটো অতি বিপজ্জনক হয়, যদিও ইয়াৰ বিস্ফোৰক শক্তি সৰু।
  যোদ্ধা ল"ৰা এডিকে খালী ভৰিৰে চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু মৃতকৰ বাবে পল্টিছৰ দৰে
  যদিও ভিক্টোৰিয়াই এই কাম কৰিব নিবিচাৰে, তথাপিও সৈনিকৰ জীৱন অধিক মূল্যৱান। আৰু ইন্ধন... ভগৱানে তেওঁক আশীৰ্বাদ কৰক! মাংস পিহি লোৱা যন্ত্ৰ থাকিলে তেওঁলোকৰ বাবে ইন্ধন থাকিলহেঁতেন!
  চেৰ্নোবগৰ কন্যাৰ ধাতুৰ কণ্ঠই আদেশ দিয়ে:
  - হেলিকপ্টাৰবোৰ বতাহত উঠাওক!
  ক"ব লাগিব যে বিমানে কেৱল মাৰাত্মক শক্তিয়েই নহয় - কাৰণ, হেলিকপ্টাৰ এখনতো সীমিত গোলাবাৰুদ থাকে - কিন্তু নৈতিক প্ৰভাৱো দিয়ে। ঊনবিংশ শতিকাৰ বাবে উৰি যোৱা আৰু গুলী চলোৱা কিবা এটা কৌতুহলৰ বিষয়। গতিকে এটা সুযোগ আছে...
  ইতিমধ্যে ৰেভাষ্টোপলৰ ৰক্ষকসকলে দুৰ্গ চহৰৰ বাহিৰৰ ৰেডউটলৈ পিছুৱাই গৈছে। সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ আচৰণ শুদ্ধ - যদি সকলো সৈনিকক দুৰ্গটোৰ বাহিৰত যুদ্ধত ৰখা হয়, তেন্তে দুৰ্গ ৰক্ষা কৰিবলৈ কোনো নাথাকিব। আৰু তেতিয়া যুদ্ধত কুটিল হ"ব। ৰেভাষ্টোপল দখল কৰাটোৱেই হ"ব এলফষ্ট্ৰিয়ান আৰু পাৰ্চীসকলৰ বাবে যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ সংকেত।
  আৰু সেয়ে, একটি আকৰ্ষণীয় মুষ্টিমেয় তাদের সব বাহিনী একত্রিত করে, Orkglichans, Trolls এবং Turks আক্রমণ...
  শান্তভাৱে শত্ৰুক লক্ষ্য কৰি এডিকো নাৰ্ভাছ হ"বলৈ ধৰিলে। ল"ৰাজনে বুজিলে যে তেওঁলোকে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে আৰু একমাত্ৰ আশাটো আছিল যে বহু পিছ পৰি থকা ফেনশ্বিকভৰ সৈন্যই আহিবলৈ সময় পাব।
  আৰু পিছদিনা ল"ৰাকেইটাৰ সন্মুখীন হ"ল প্ৰকৃত পৰীক্ষা। ব্ৰেকফাষ্ট কৰিয়েই সিহঁতে হুৰহুৰাই গুঞ্জৰিত শব্দ আৰু শত্ৰুৰ টেংকৰ গতিৰ শব্দ শুনিলে। অৰ্থাৎ অৱশেষত শৈশৱ শেষ হ"ল, আৰু এটা যুদ্ধই অপেক্ষা কৰি আছে। কিছুমান ল"ৰাৰ ইতিমধ্যে কাজিয়া কৰাৰ অভিজ্ঞতা আছিল আৰু শান্ত আচৰণ কৰিছিল। কিন্তু ল"ৰাবোৰৰ কিছুমানে বিশেষকৈ সৰু ল"ৰাবোৰে হুলস্থুল কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ক্লাৰাই ডাঙৰ মাতেৰে সিহঁতক চিঞৰিলে। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ শান্ত হৈ পৰিল। তেওঁলোকে দুৰ্গম স্থান গ্ৰহণ কৰি গ্ৰেনেডৰ লগতে যুদ্ধ সামগ্ৰী নিক্ষেপ কৰাৰ বাবে স্লিং প্ৰস্তুত কৰিছিল। সন্মুখত এণ্টি টেংক মাইনৰো শাৰী পাতি আছিল।
  অৰ্কবোৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। আগবাঢ়ি যোৱা আছিল এফ ই ছিৰিজৰ নিম্ন, কুঁজা, কিন্তু দীঘল টেংক। ইতিমধ্যে কেইবাটাও পিৰামিডৰ আকৃতি আছিল, কেইবাটাও কোণৰ পৰা প্ৰায় অক্ষম। কিন্তু গৰিষ্ঠসংখ্যক আছিল "ড্ৰেগন" যাৰ টাৰেট পিছলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হৈছিল, আৰু ১২৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা এফ ই-৭০।
  চেহেৰাত ডেকা এডিকে নিজৰ ওচৰতে এণ্টি টেংক গ্ৰেনেডৰ গোটেই বেকপেক এটা সাজু কৰি তুলিলে। অৱশ্যে ইহঁতে কৱচত ভেদ নকৰে, কিন্তু ইহঁতে সহজেই ট্ৰেক ভাঙিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও পিৰামিডৰ দৰে টেংকৰ গোটেই তলৰ অংশত সৰু সৰু কিন্তু অসংখ্য ৰোলাৰ থাকে। আৰু তেওঁলোকৰ চেছিছ নিষ্ক্ৰিয় কৰাটো অত্যন্ত কঠিন।
  বহুত অৰ্কমেটৰ টেংক চলি আছে। আনকি পিছফালে এলফেৰিকান টি অ" আৰ-৯৩ আৰু ফিনিক্স-২ৰ ৰডো আছে। অৰ্কমেটৰ তুলনাত বেয়া যদিও ইয়াৰ ফলত অতিৰিক্ত পৰিৱেশৰ সৃষ্টি হয়। ড্ৰেগন টেংকটো যথেষ্ট চঞ্চল আৰু ইয়াৰ ১০৫ মিমি কামান আছে যিয়ে ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰত বহু দূৰৰ পৰা সোমাই যাব পাৰে আৰু ই কুঁজৰাই থাকে। ক্লাছিক লেআউটৰ সৈতে কেৱল ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছন টেংকৰ সন্মুখত থাকে, আৰু গিয়াৰবক্স ইঞ্জিনটোৰ ওপৰতে থাকে।
  মডিফিকেচনৰ সৈতে বাহনখন - ৩, কাষ আৰু পিছফালে কোণত ১২৫ মিলিমিটাৰ শক্তিশালী কৱচ আছে, আৰু গ্ৰেনেডৰ সৈতে লোৱাটো কঠিন। দেখাত আমি ট্ৰেকত খুন্দা মাৰিব লাগিব।
  পিৰামিডৰ টেংক কেনেকৈ বন্ধ কৰিব? এইবোৰ আচলতে দানৱৰ দানৱ!
  আৰু দুশ ল"ৰাৰ বিপৰীতে তিনিশ পঞ্চাশখনতকৈও অধিক গাড়ী! প্ৰতিজনৰ বাবে প্ৰায় দুটা গধুৰ টেংক, আনকি এটা শিশুও! আৰু এজনো পোন্ধৰ বছৰৰ বয়সৰ নহয়, কমছমোলৰ কমাণ্ডাৰ ক্লাৰাৰ বাহিৰে!
  শক্তিৰ ভাৰসাম্য এনেকুৱা যে তেওঁলোকৰ চোষক বেটেলিয়নটো পৰাস্ত হোৱাৰ নিৰ্ধাৰিত।
  কিন্তু যদি আপুনি মৰিবলৈ গৈ আছে, তেন্তে সংগীতৰ সৈতে!
  ডেকা এডিকে হাতেৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ভৰিৰে ধৰিলে। প্ৰথমখন ড্ৰেগন টেংক ইতিমধ্যে ধ্বংস অঞ্চলত প্ৰৱেশ কৰিছে, অৰ্থাৎ ইয়াক নিক্ষেপ কৰিব পাৰি। ল"ৰাটোৱে নিজৰ নমনীয়, পেশীবহুল শৰীৰটোক খোলা কৰি ভৰি আৰু ভৰিৰ তলৰ অংশটো পোন কৰি উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টানি লয়। আৰু গ্ৰেনেডটো শ শ মিটাৰ উৰি যায়, যেন কেটাপুল্টৰ দ্বাৰা নিক্ষেপ কৰা হয়। নাই, কেতিয়াও এনেকৈ হাতখন দলিয়াই নিদিবা।
  আৰু গ্ৰেনেডে এণ্টি টেংক হেজহগবোৰৰ ওপৰত হুইচেল মাৰে। অৰ্কমেট টেংকখন কেটাৰপিলাৰত খুন্দা মাৰিলে, ঘূৰি আহিল আৰু... সোঁফালে খোজ কাঢ়ি যোৱা সহকৰ্মীজনৰ গাত খুন্দা মাৰিলে।
  ডেকা এডিকে হুইচেল মাৰিলে:
  - আৰু যুদ্ধখন আকৌ চলি থাকে,
  হাইপাৰপ্লাজমিক অগ্নি উতলি আছে...
  আৰু লেনিন ইমান সৰু -
  এটা মাৰাত্মক আঘাত!
  ল"ৰাটোৱে অনুপ্ৰাণিত হৈ "ড্ৰেগন"ৰ ফালে আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। গাড়ীখন খুন্দা মাৰি বাওঁফালে তেওঁৰ সংগীক ৰেম কৰে। এইদৰেই আপুনি প্ৰকৃততে কেটাৰপিলাৰটোৰ ক্ষতি কৰি টেংকৰ গতিৰ দিশ সলনি কৰিব পাৰে। আৰু চকু টিপিয়াই ভুল পথলৈ যায়।
  আৰু যুঁজাৰু ল"ৰা এডিকে আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গান গায়:
  - মোৰ জন্মভূমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ অন্ধকাৰ,
  দুষ্ট শত্ৰুৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সাজু!
  তোমাৰ অবিহনে প্ৰেম, মই এদিনো যাব নোৱাৰো,
  তোমাৰ বাবে মই মোৰ প্ৰাণ দিবলৈ সাজু!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে আকৌ ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, যাৰ ফলত মংগুজ-৩খন পিৰামিডৰ দৰে অৰ্কমেট টেংকত খুন্দা মাৰে।
  ডেকা এডিক আনকি আনন্দত জপিয়াই পৰে, বাহ... গতিকে আপুনি অৰ্কসকলৰ সৈতে যুঁজিব লাগে। আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। এই কামটো তেওঁ বৰ ভালকৈ কৰে। গ্ৰেনেডটোৱে ঘাঁহনিৰ ওপৰত উফৰি পৰে আৰু পুনৰ অৰ্কমেট টেংকটোত খুন্দা মাৰে, যাৰ ফলত ই কাষলৈ লৰচৰ কৰি লম্বাৰিং সমকক্ষটোক ৰেম কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  ল"ৰাটোৱে হাঁহিছে আৰু গাইছে:
  -জুইৰ সৈতে গেছলিনৰ বেৰেল ওপৰলৈ তুলিব,
  আমি অগ্ৰগামীসকলে গাড়ী উৰুৱাই দিওঁ -
  অৰ্কছৰ বাবে ই সম্পূৰ্ণ পৰাজয় হ"ব,
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ: সদায় সাজু থাকক!
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ: সদায় সাজু থাকক!
  আৰু প্ৰতিটো শাৰীৰ লগে লগে অৰ্কলেৰাইটৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা হয়, যাৰ ফলত অৰ্কলাৰৰ টেংকবোৰ সংঘৰ্ষ হয়। কিন্তু এতিয়া এলফেৰিক টি অ" আৰ-৯৩ও ইয়াৰ বলি হৈছে। তদুপৰি এই গাড়ীখনে দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল যাৰ ফলত ইয়াৰ দুখন ফিনিক্স উৰুৱাই দিছিল।
  অৰ্কিছৰ অন্যতম শক্তিশালী ব্ৰেকথ্ৰু টেংক ৰয়েল ড্ৰেগন, যাৰ ওজন এশ টন আৰু ইয়াৰ ইঞ্জিন ১৮৮০ হৰ্চপাৱাৰ। আৰু এই গুণ্ডাটো কেনেকৈ জোকাৰি গ"ল। তেওঁ এখন টেংকাৰ গুলীয়াই পেলালে, আৰু তাৰ পিছত আন এখন টেংকাৰ। আৰু তিনিখন গাড়ী একেলগে জ্বলি আছে।
  আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে, যন্ত্ৰণাত:
  দুষ্ট অভিশপ্ত বাস্তৱ
  ই আপোনাক পাগল কৰি তুলিব পাৰে!
  ভয়ংকৰ পৰমাণুৰ সকলো শক্তি -
  চয়তানে পৃথিৱীলৈ ঠেলি দিলে!
  আৰু গান গাই থাকোঁতে পাঁচটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ডজন ডজন টেংক উলিয়াই দিলে। অৰ্কমেটৰ বাহনবোৰ ওচৰ চাপি আহিল আৰু আন আন অগ্ৰগামীসকলেও নিজৰ উপহাৰবোৰ পেলাবলৈ ধৰিলে। একে সময়তে অৰ্কছৰ পৰা উভতি অহা গুলীটোৱে ল"ৰাকেইটাৰ কাৰ্যতঃ কোনো ক্ষতি কৰা নাছিল। প্ৰকৃত অলৌকিকতাৰ দৰে আছিল।
  শিশুসকলে অৰ্কিছ দানৱটোৰ শিং ধৰি মাষ্টোডনবোৰত গ্ৰেনেডৰ বৰষুণ দিবলৈ সক্ষম হয়।
  ভৰিৰে গ্ৰেনেড অধিক তীব্ৰভাৱে নিক্ষেপ কৰি সৰু ল"ৰা এডিকে গাইছিল:
  তাৰকা জাহাজত আমি ঢৌৰ ওপৰেৰে লৰালৰিকৈ যাওঁ,
  ইথাৰ ঘূৰ্ণীত কোৱাৰ্ক ফেন!
  মোৰ গ্ৰহলৈ কি কঢ়িয়াই দিম,
  উন্মাদ, পাপী পৃথিৱীৰ সন্তান!
  আৰু এই পদটোৰ বাবে আঠটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা হ"ল, আৰু চৰ্বিযুক্ত হাঁহৰ টেংকৰ বিশটা খুন্দা মাৰি মুখামুখিকৈ সংঘৰ্ষ হ"ল। দেৱতা আৰু এলিয়েন উভয়ে যুদ্ধ কলা শিকোৱা দ্ৰুতবেগী ল"ৰাটোৰ অংগবোৰ অধিক শক্তিশালীভাৱে জিলিকি উঠে। মোৰ বেকপেকত থকা গ্ৰেনেডবোৰ শেষ হৈ গ"ল। ঠিকেই আছে, ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰণৰ বেগ ব্যৱহাৰ কৰা হ"ব। আৰু অৰ্কিছসকলে লাভ কৰিছে আৰু লাভ কৰি থাকিব।
  কেইবাখনো অৰ্কলাৰ টেংক মাইনে উৰুৱাই দিয়ে আৰু পিছফালে থকা বাহনবোৰে সেইবোৰৰ লগত খুন্দা মাৰে। ইয়াৰ পিছত সকলোৰে জুই জ্বলি উঠিল, কুপালাৰ অগ্নিকুণ্ড জ্বলাই দিলে। ইমান গৰম, আৰু জ্বলি যোৱা অৰ্কবোৰ হাঁহি হাঁহি ওলাই আহিছে৷ আৰু তেওঁলোকৰ সমগ্ৰ বিদেশী সেনাবাহিনীও তেনেকুৱাই।
  আৰু যুঁজি থকা এডিকে গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰিব;
  ভায়েকে ভায়েকৰ ফালে হাত দাঙিলে -
  নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ, বিৰোধীৰ গৰ্জন!
  মেচিনগানটো তোমাৰ বন্ধু হৈ পৰিছে,
  তুচ্ছতাৰ বাবে প্ৰতিশোধ আহিছে!
  
  মানুহ ভাঙিলে কি কৰিব
  যেতিয়া ডেচিং গুলীবোৰে ইফালে সিফালে হুইচেল মাৰে!
  ভগৱানে বলপূৰ্বক যুদ্ধ ভাঙি পেলোৱা ভাল -
  যাতে চিকাৰ অজগৰৰ দিন শেষ হয়!
  
  কিন্তু নৰকে কোনো সীমা আৰু সীমা নাজানে,
  নপালমত জ্বলিছে পৃথিৱী, ল"ৰা-ছোৱালীয়ে কান্দিছে!
  এতিয়া ছোৱালীবোৰৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ শেঁতা হৈ পৰিছে -
  ইয়াৰ বাবে পবিত্ৰ প্ৰভুৱে কাৰ উত্তৰ দিব?
  
  বাৰু, আপোন কিমানজনক মাৰিব পাৰিবা?
  কাৰণ, মানুহৰ জন্ম হয় বিশ্বাস কৰক, সুখৰ বাবে!
  মাকে পুত্ৰক সন্মুখলৈ যাবলৈ নিদিয়ে,
  আৰু গৰমৰ দিনতো যুদ্ধৰ সময়ত বেয়া বতৰ থাকে!
  
  কিন্তু এজন সৈনিকৰ কৰ্তব্য প্ৰকৃত কৰ্তব্য:
  আমি কিয় পিতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিব লাগে?
  ষোল্ল বছৰ বয়সত ইতিমধ্যে মন্দিৰটো ধূসৰ হৈ পৰিছে,
  দুর্ভগীয়া বিধৱাসকলৰ মুখখন চকুলোৰে ফুলি উঠে!
  
  কিন্তু কি, পাগল নেকি ভাই?
  নাই, আপুনি পাগল - আপোনাৰ প্ৰিয়জনে উত্তৰ দিয়ে!
  নিকৃষ্টতাৰ বাবে, সিংহাসনত আমাৰ সৈনিক কোন,
  তেওঁৰ বিশ্বাস যে তেওঁৰ দেউতাকেই হৈছে লেতেৰা কয়িন!
  
  পৃথিৱীত তেজৰ ধাৰাবোৰে শিৰাবোৰ ফালি পেলায়,
  আৰু কোৰৰ পৰা নাড়ীয়ে এটা আঘাতৰ সৈতে সঁহাৰি দিব...
  খোলাৰে আঘাত কৰা নাঙলখন পথাৰত নিথৰ হৈ পৰিল,
  অ", সূৰ্য্য কিমান ৰঙা হৈ পৰিছে!
  
  কিন্তু যীচু আহিব বুলি বিশ্বাস আছে -
  তেওঁ ভাইসকলৰ মাজত মিলন ঘটাই পৰিত্ৰাণ আনিব!
  তাৰ পিছত নিকৃষ্ট স্ক'ৰৰ প্ৰতিশোধ ল'বলৈ পাহৰি যাওঁ -
  আমাৰ সকলোৰে আত্মাত ক্ষমাৰ ৰাজত্ব কৰক!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে গাইছিল আৰু দুয়োখন খালী ভৰিৰ পৰা বিস্ফোৰক পেকেট সৰ্বোচ্চ কাৰ্যক্ষমতা আৰু তীব্ৰতাৰে নিক্ষেপ কৰিছিল।
  শেষৰ শাৰীবোৰত ফাৰ্মান অৰ্ক্ৰিঙৰ জীয়াই থকা কেইখনমান টেংক পিছলৈ ঘূৰি গ"ল। তিনিশৰো অধিক ধ্বংসপ্ৰাপ্ত অৰ্কিছ মাষ্টোডন পথাৰত জ্বলি থকা অৱস্থাত এৰি থৈ গ"ল।
  ঘামৰ গুটি এটা শিশুটিৰ মসৃণ কপালৰ তললৈ দৌৰি গ"ল। ই ৰিকোইল ৰঙা হৈ পৰা গালখনৰ তললৈ গুটিয়াই গুচি গ"ল, আঁচোৰ পৰা ছালখন অপ্ৰীতিকৰভাৱে চেপি ধৰিলে আৰু অটোমেটিক ৰাইফলৰ অতি উত্তাপিত ব্ৰিচটোৰ ওপৰত পৰিল। Hissed...
  এডিকে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি কান্দি উঠিল:
  - মোৰ দুখীয়া হৃদয়খন খোলাৰ দৰে বুকুত বিস্ফোৰণ হ"বলৈ সাজু, কিন্তু আন কোনো উপায় নাই, বিশ্বাস কৰক, ঘৰতো, যেন চাকি জ্বলিছে!
  গ্ৰেনেডো তেওঁৰ টেংকত উৰি গ"ল... দুখন সহযোগী টেংকাৰ, আকাৰত সৰু, কিন্তু, অৱশ্যেই, প্ৰাপ্তবয়স্ক যুঁজাৰু বিমানেও পিষ্টল আৰু সৰু মেচিনগানৰ গুলীৰে উত্তৰ দিলে।
  কিন্তু শত্ৰুৱে সংখ্যাৰে ভাঙি যায়। এডিকে বিষয়াক ভুক্তভোগী হিচাপে বাছি ল'বলৈ চেষ্টা কৰে;সৈন্যৰ নিজৰ মূল্য বেছি নহয়। শত্ৰুৰ ক্ষতি হৈছে যদিও সোঁফালে থকা টেংকাৰখন ইতিমধ্যে মূৰ ভঙা গাধ। মূৰৰ খুলিটো থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়, আৰু মগজুবোৰ কাটি লোৱা এছপেন গছৰ পৰা ৰেজিনৰ দৰে লংপেণ্ট পেষ্ট কৰি ওলাই যায়।
  এতিয়া ল"ৰাটোৱে প্ৰকৃত ভয় অনুভৱ কৰিলে। এইবোৰ এতিয়া ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটিত থকা ছাঁবোৰ নহয়, হাজাৰ হাজাৰত বধ কৰিবলৈ পঠোৱা নিৰাপদ ইউনিট নহয়, মৃত্যুক অনা বাস্তৱ মানুহহে। আৰু তেওঁলোকে...
  এটা শ্ব্ৰেপনেলে ল"ৰাটোৰ কপালত চেপেটাকৈ খুন্দা মাৰিলে... চকুৰ সন্মুখত সকলো আন্ধাৰ হৈ গ"ল, আৰু ৰাইফলটো পেলাই দি ল"ৰাটোৱে টাৱাৰৰ ভিতৰত প্লপ হৈ গ"ল। চকীখনত চেগি। জীয়াই থকা টেংকাৰখনে শেষৰ গুলীবোৰ খৰচ কৰিলে আৰু বেয়নেটে তেওঁৰ দুৰ্বল বুকুখন বিন্ধিলে কৰুণভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  আকাশত "ব্লেক শ্বাৰ্ক"ৰ আবিৰ্ভাৱতহে আহত এডিক ৰক্ষা পৰিল। ষ্ট্ৰীমলাইন কৰা বাহনখনে গ্ৰেনেডিয়াৰৰ জমা হোৱা হাঁহৰ গুৰিবোৰত বেজীৰে ভৰা ক্লাষ্টাৰ ৰকেটবোৰ খুন্দা মাৰিলে। ডজন ডজন ফাটমত নিজৰ ছাই সিঁচৰতি কৰি পপিৰ গুটিৰ দৰে পৰিল...
  পাখি থকা দানৱৰ আবিৰ্ভাৱে আচলতে আক্ৰমণৰ গতি লেহেমীয়া কৰি তুলিছিল। বিশেষকৈ ঘোঁৰাবোৰ ভয় খাইছিল। আগফালৰবোৰে পিছলৈ ঘূৰি গ"ল আৰু পিছৰবোৰে বিপৰীতে লৰচৰ কৰিলে, ৰক্তাক্ত ডাম্প এটাৰ সৃষ্টি হ"ল।
  গধুৰ পদাতিক বাহিনীয়ে সংস্কাৰ কৰি দ্ৰুতগতিত ওখ ঠাইলৈ গুচি গ"ল। যদিও মাত্ৰ কেইজনমান সৈনিক বাকী আছিল, তথাপিও এজন সৈনিকে দুজন বা আনকি তিনিজন আহতকো কঢ়িয়াই নিব লগা হৈছিল।
  এম আই জি-১২৪ বিমানে শেষৰ ৰকেট নিক্ষেপ কৰি চুটি মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ঘটালে। একে সময়তে, আৰু এই উজ্জ্বল ধাৰণাটো নাটাছাৰ মনলৈ আগতীয়াকৈ আহিল, ওপৰৰ পৰা কেইবাটাও বাৰুদৰ কেগ পেলাই দিয়া হ"ল। ঊনবিংশ শতিকাৰ আটাইতকৈ আদিম অস্ত্ৰ আছিল সাধাৰণ ৱিক, ধ্বংসাত্মক পদাৰ্থৰ ভিতৰত আটাইতকৈ প্ৰাচীন পদাৰ্থৰ ফাটি যোৱা।
  কিন্তু ফলপ্ৰসূ...
  আন এটা নতুনত্ব আছিল মাটিৰ জগতত ৰেজিন, তেল আৰু এলক"হল পেলোৱা। প্ৰাচীন, জ্বলন্ত খোলা। ই কোনো ছুপাৰৱেপনও নহয়, কিন্তু যদি ওপৰৰ পৰা আপোনাৰ ওচৰলৈ যায়, তেন্তে!
  এইটো স্পষ্ট যে আধুনিক গোলাবাৰুদ প্ৰায় শেষ হৈ গৈছে, আৰু আমি অধিক প্ৰাচীন আৰু প্ৰাচীন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰলৈ স্থানান্তৰিত হ"ব লাগিব। যেন জ্বলি উঠে, বিৰোধীক জীৱন্তে জ্বলাই দিয়ে। আনকি মাংসেও হাড়ৰ খোলা উলিয়াই কংকাল উন্মুক্ত হৈ পৰে। তাৰ পিছত বতাহে সিহঁতৰ লগত খেলা-ধূলা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, টিংটিং আৰু ক্ৰেকলিং। ৰেংকবোৰ ভাঙি যায়, মিহলি হৈ পিছুৱাই যায়।
  আৰু ইয়াত ফেনশ্বিকভৰ পৰা সহায় আহিছে। স্বাভাৱিকতে অশ্বাৰোহী সৈন্যসকল প্ৰথমে আহিছিল। মোবাইল পৰিবহণকাৰী নথকা সময়ত পথাৰ ৰাণীয়ে নিজৰ অংগ-প্ৰত্যংগৰে সকলো ঠেলা মাৰিবলগীয়া হয়।
  কিন্তু ঘোঁৰা, আফ্ৰিকাতো সি ঘোঁৰা৷
  দাসী ছোৱালীজনী আৰু একে সময়তে তাইৰ ধুনীয়া ঘোঁৰাত উঠি উগ্ৰ যোদ্ধা ডমক্ৰাটোভাই সকলোতকৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হ"ল। ধুনীয়া কৃষক মহিলাগৰাকীয়ে উদং গোৰোহাৰে ঘোঁৰাৰ ক্ৰুপত লাথি মাৰি তীব্ৰভাৱে চেবাৰ জোকাৰি দিয়ে।
  গতিকে তাইৰ প্ৰথম "ট্ৰফী", ধূলিৰে দাগ পৰা লেন্সাৰে এগৰাকী শিক্ষিত কৃষক মহিলাৰ প্ৰথম আক্ৰমণকহে প্ৰতিহত কৰিলে আৰু দ্বিতীয়টো টুইষ্টে তেওঁৰ গোটেই মূৰটো প্ৰায় কাটি পেলালে। ডিঙি কাটি চিঞৰিও অৰ্কটছুজে চিঞৰিব নোৱাৰিলে, কিন্তু কেৱল ক্ৰুপৰ পৰা পৰি গ"ল। আৰু ডমক্ৰাটোভাই গাইছিল:
  - এখন মুকলি পথাৰত কুঁহিয়াৰৰ ফুল... এটা দীঘলীয়া যাত্ৰা!
  ছুপাৰ-একিউট শ্ৰৱণ ক্ষমতাৰে শুনা এলিনাই একেলগে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ৰাস্তাৰ কাষে কাষে যগমী নাৰীৰ সৈতে ঘন অৰণ্য!
  যুদ্ধৰ হুলস্থুল, এই সকলোবোৰ বন্দুক আৰু ব্লেড ডুবাই নাদেজদাই আৰু ক"লে:
  - আৰু সেই ৰাস্তাটোৰ শেষত কুঠাৰেৰে এটা চপিং ব্লক!
  ডমক্ৰাটোভাই ব্লেডৰ পৰা দ্ৰুতগতিত আঁতৰি গৈ কোনো গৰ্জন নকৰাকৈয়ে ক"লে:
  - অ" এবাৰ!
  এই শব্দৰ পিছত Orkgli ৰাইডাৰ পতিত...
  - হয় আকৌ!
  আৰু ইয়াত পাছাৰ দৰে আড়ম্বৰপূৰ্ণ ফুৰেটছৰ অশ্বাৰোহীজন ভাগ্যৰ বাহিৰত আছিল।
  - হয় বহুত বহুত বহুত বাৰ !
  এইখিনিতে নাদেজদাই জাঁপ মাৰি বাধা দিলে, তাইৰ ৰূপৱতী ভৰি দুখনে গোটেই ডজন আক্ৰমণকাৰীক সিঁচৰতি কৰি পেলালে:
  - হয়, বাৰে বাৰে কিয় হুমুনিয়াহ কাঢ়িছা! লগে লগে লাখ টকা পাওঁ!
  চেৰনোবগ ভিক্টোৰিয়াৰ কন্যা অগ্নিময় টাৰ্মিনেটৰজনে উৰণৰ সময়ত নিজৰ ষ্টীল হেলমেটটো খালী আঙুলিৰে দলিয়াই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আমি বেংকত লাখ লাখ টকা ৰাখোঁ আৰু আইনৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিওঁ!
  যুক্তিবাদী এলিনাই এই পৰিস্থিতিৰ সৈতে একমত হৈছিল:
  - ঠিকেই কৈছে: এটা আইন ভংগ কৰিলে অপৰাধী, কেইবাটাও ভংগ কৰিলে মৰি গ'ল, সকলো প্ৰভু ঈশ্বৰ!
  অতি স্মাৰ্ট ভিক্টোৰিয়াই হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এজন মহান লেখক আৰু দাৰ্শনিকে কোৱাৰ দৰে: কোনো নিয়ম মূৰ্খৰ বাবে লিখা নহয়, আৰু প্ৰকৃতিৰ নিয়ম প্ৰতিভাশালীৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত নহয়!
  পেৰুণৰ কন্যা ভিক্টোৰিয়াই নিপুণভাৱে ভৰিৰে বাৰুদৰ কেগ এটা পেলাই দিলে। তেজেৰে জিলিকি থকা তাইৰ উদং তলুৱাটোলৈ চালে আৰু যেতিয়া নৰকীয় ঔষধৰ বেৰেলটো বিস্ফোৰণ হ"ল, তাই চিঞৰি উঠিল:
  - স্মাৰ্ট মানুহক ভাষা দিয়া হয় মূৰ্খ আৰু অৰ্থহীন কথাৰ চিন্তা লুকুৱাবলৈ!
  কিন্তু আপাত দৃষ্টিত ছোৱালীকেইজনীয়ে ভাবি আছিল... ইন্ধনৰ অভাৱত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰা এম আই জি-১২৪ৰ উচ্চতা কমিবলৈ ধৰিলে। অভিজ্ঞ পাইলটসকলে গাড়ীখনক বচাবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল, কম বেছি পৰিমাণে মসৃণ ঠাইত অৱতৰণ কৰিছিল। সৌভাগ্যক্ৰমে এই সময়লৈকে মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যৰ মাজৰ শেষ সাহসৰ মজুত শুকাই গৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও চুভ"ৰভৰ বলপূৰ্বক যাত্ৰাৰে বিশাল দূৰত্ব অতিক্ৰম কৰি বীৰ ৰাছিয়ান পদাতিক সৈন্যই ইতিমধ্যে খেলপথাৰৰ কাষ চাপি আহিছিল আৰু পাহাৰবোৰে এক ভয়ংকৰ যুদ্ধত আগুৰি ধৰিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত যোদ্ধা-যাদুকৰীসকলে অৱশেষত নিজৰ যাদু মুকলি কৰি দিলে... সেয়া আছিল মানুহৰ উপলব্ধিৰ পৰিসৰৰ বাহিৰৰ কিবা এটা। বহু নিম্নস্তৰৰ দেৱতাই কৰিব নোৱাৰা কাম তেওঁলোকে কৰিছিল।
  ভিক্টোৰিয়াৰ নৰকীয় যাদুৱে অৰ্ক্লি আৰু ফুৰেটছ ঘোঁৰাবোৰক মৃতদেহৰ দাগেৰে আবৃত হৈ জীয়াই থাকি পচিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। তদুপৰি বিশাল গতিৰে। আৰু Orkgli ঘোঁৰাচালক, Furets যোদ্ধা, Trolls আৰু Fardins, purulent জঘন্য আলচাৰ আবিৰ্ভাৱ, যি gusto সহ বিস্ফোৰণ...
  বেলোবগৰ কন্যা জোয়াৰ যাদুৰ প্ৰভাৱ বেলেগ আছিল, কিন্তু কম ধ্বংসাত্মক নাছিল। ঘোঁৰাবোৰত উজ্জ্বল ফুল, গোলাপ আৰু বেঙুনীয়া ফুলেৰে ভৰি পৰিছিল আৰু মানুহবোৰ নিজেই মৌ আৰু চকলেটৰ তৰপেৰে ঢাকি থোৱা আছিল। বহু সৈনিকে ৰসাল বসন্তৰ জোপোহাৰ দৰে ফুলিবলৈ ধৰিলে। আৰু সতেজ গোন্ধ ওলাইছিল। বেলোবগৰ যাদুও মাৰিলে, কিন্তু ই অতি সুন্দৰকৈ আৰু সম্পূৰ্ণ বেদনাহীনভাৱে কৰিলে। এয়া ভাল হিংসা। আৰু মানুহৰ সলনি কি ধুনীয়া ধুনীয়া কলিবোৰ বহুৰঙী ফুলৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  পেৰুনৰ কন্যা নাদেজ্ডাই তেওঁৰ বিশেষজ্ঞতাৰ বাবে স্পষ্ট কৌশলতকৈও অধিক কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিছিল: বিজুলীৰ পৰা গুলী চলোৱা। হাজাৰ হাজাৰ বিদ্যুৎ চাৰ্জে শ্বেলফবোৰ ঢাকি ৰাখিছিল, যাৰ ফলত বহুতো সৈনিক ছাই আৰু ধূলিলৈ পৰিণত হৈছিল। আৰু যেতিয়া বৈদ্যুতিক ৰেম্প এটা ডাঠ আৰু চকু কপালত তুলিব পৰা কেছকেডত আপোনাৰ ওপৰেৰে পাৰ হৈ যায়, তেতিয়া ই সুখকৰতকৈ কম, কিন্তু মাৰাত্মকতকৈও বেছি।
  আৰু স্বৰ"গৰ ছোৱালী এলিনাই এজন কাৰিকৰী বিদ্যাবিদৰ সাধাৰণ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিছিল: তেওঁ নিজৰ মানুহৰ ওপৰত অস্ত্ৰটো গুলীয়াইছিল।
  বন্দুকবোৰে নিজৰ মালিকৰ কথা নুশুনি সৈনিকসকলৰ পিঠিত আঘাত কৰিলে আৰু কামানবোৰে গোটেই ৰেংকবোৰ উলিয়াই পেলালে আৰু প্ৰচণ্ড তীব্ৰতাৰে ৰেংকবোৰ তললৈ কাটি পেলালে। আৰু আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা ভাঙি যোৱা হেলিকপ্টাৰবোৰে কেৱল এটা ৰকেটেৰে এটা সম্পূৰ্ণ বেটেলিয়ন জ্বলাই দিলে। স্বৰগৰ শক্তিৰ প্ৰভাৱত এই অস্ত্ৰটো অত্যন্ত ধ্বংসাত্মক হৈ পৰিছিল।
  গতিকে চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে একেলগে নিজৰ শক্তি দেখুৱালে, এটা আঘাততে লাখ লাখ সৈনিক আৰু বিষয়াক ধ্বংস কৰিলে।
  আৰু এইটোৱেই যুদ্ধৰ ফলাফল নিৰ্ণয় কৰিলে... যেতিয়া শেষৰ ফুৰেটছ, অক্ৰগ্লি, ট্ৰলছ আৰু ফাৰ্ডিনৰ যোদ্ধাসকলৰ মৃত্যু হ'ল, চাৰিগৰাকী ছোৱালী আৰু জীয়াই থকা ৰাছিয়ান যোদ্ধাসকলে হাইপাৰমেজিক পৰ্টেলৰ ফালে ঘূৰি গ'ল, আৰু এক মিনিটৰ ভিতৰতে নিজৰ জগতখনলৈ উভতি গ'ল।
  
  গুলিভাৰ আৰু বেলকেল ভিস্কোনেছ
  ANNOTATION
  পুনৰ চিৰন্তন ল"ৰা হৈ পৰা গুলিভাৰে কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰি নিজৰ জ্ঞান আৰু উজ্জ্বল কথাবোৰ দেখুৱাইছে। তেওঁৰ সৈতে একেলগে ভিস্কাউণ্টেছে খালী ভৰিৰে চোকা শিলবোৰত ভৰি দিয়ে, যাৰ দুখীয়া, টেন কৰা ভৰি দুখনে তীব্ৰ পৰীক্ষাটোক সন্মানেৰে সহ্য কৰে।
  . অধ্যায় নং ১।
  ডেকা শৰীৰ হৈ পৰাৰ পিছত সাৰ পাই উঠিল প্ৰাক্তন কেপ্তেইন আৰু বিখ্যাত ভ্ৰমণকাৰীজন।
  আৰু সেইবাবেই তেওঁ বন্দৰৰ দিশৰ ৰাস্তাৰ চোকা শিলবোৰত আকৌ নিজৰ উদং, শিশুসুলভ ভৰি দুখন ভৰিৰে ঠেলি দিব লগা হ"ল।
  এটা সম্ভ্ৰান্ত পৰিয়ালৰ ছোৱালী এজনীয়ে সেইটো লৈ নিজৰ ইউনিকৰ্ণৰ পৰা নামি আহিল।
  আৰু বহুমূলীয়া শিলেৰে সজোৱা চেণ্ডেল খুলি দুয়ো একেলগে খোজ কাঢ়িলে।
  একে সময়তে তাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ভৰি দুখন কোমল নহয়, কিন্তু যিমান পাৰি কঠিন আৰু টেকসই হোৱাটো প্ৰয়োজনীয়!
  বয় গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - এইটো বৰ বুদ্ধিমানৰ মন্তব্য! কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ইয়াত ব্ৰিটেইনত ভিস্কাউণ্টেছৰ খালী ভৰিৰে যোৱাৰ ইচ্ছাটো বৰ আচৰিত যেন লাগিব!
  উত্তৰত ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল-
  গোটেই পৃথিৱীখন উষ্ণতাৰে উষ্ণ হৈছে,
  আৰু মই খালী ভৰিৰে ইয়াৰ কাষেৰে দৌৰি যাওঁ...
  গ্ৰীষ্মকাল হ"লে ভাল আছিল
  আপুনি জোৰকৈ নিয়ৰৰ ঢৌত সোমাব নোৱাৰিব!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মান্তি হ"ল:
  - হয়, গৰমত বহুত ভাল! ৰ"দটো যেতিয়া জিলিকি থাকে আৰু ৰশ্মিৰ মাজত নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্টবোৰ জিলিকি উঠে তেতিয়া ইমান ভাল লাগে!
  ইয়াত গুলিভাৰে নিজকে শুধৰাই দিলে:
  - ঘাঁহনিৰ ওপৰত মুকুতা শিশিৰৰ টোপাল বুলি ক"ব মন গ"ল!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - শিশিৰ, শিশিৰ, শিশিৰ, শিশিৰ,
  ভেকুলীৰ জাকৰ দৰে গুঞ্জৰিত হৈ আছে!
  আৰু তাৰ পিছত তাই আৰু ক"লে:
  - নহয়! এইখন গাঁও নহয়, বাৰীও নহয়!
  গুলিভাৰে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - গাঁৱলৈও নহয় বাৰীলৈও নহয়! কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আপোনাৰ আৰু মোৰ মাজত বৰ মিল আছিল।
  ল"ৰাটোৰ কেঁচুৱা ভৰি দুখন ৰাতিটোৰ ভিতৰতে ভাল হৈ গৈছিল, আৰু খোজ কঢ়াত কালিৰ দৰে বিষ হোৱা নাছিল।
  মেজাজটোও ভাল হৈ গ"ল।
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সেইটো সঁচাকৈয়ে মই বুজি পোৱা নাই, তোমাক দাস কিয় লাগে?
  ভিস্কাউণ্টেছে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইয়াত কি বুজিব নোৱাৰা?
  ল"ৰাজনে গুৰুত্বসহকাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমালোক চিৰন্তন সন্তান, তোমাৰ ভাল সহনশীলতা আছে - তুমি নিজেই কাম কৰিব পাৰিবা!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি চিঞৰি ক"লে:
  - আপোনাৰ সোঁ ভৰিখন ঠেলি দিয়ক,
  আপোনাৰ বাওঁ হাতখন জোকাৰি দিয়ক...
  পৃথিৱীত জীয়াই থকাটো ভাল,
  একো নকৰাকৈয়ে!
  গুলিভাৰে আপত্তি কৰিছিল:
  - একো নকৰাটো বিৰক্তিকৰ!
  ভিস্কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - জুপুৰিৰ পৰা ওলাই আহিল,
  বিশাল rednecks...
  ল"ৰাটোৱে সুধিলে:
  - বাৰু, তেন্তে কি?
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - সকলো ওক গছ কাটি পেলালে,
  কফিনবোৰৰ ওপৰত!
  আৰু কেনেকৈ এই চিৰন্তন সন্তানে লৈ হাঁহিব। হয়, এইটো অত্যন্ত শীতল।
  গুলিভাৰে ভিছকাউণ্টেছক সুধিলে:
  -আপুনি কেতিয়াবা ছিৰিয়াছ হয় নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  কৌতুক ৰাজ্যত
  ইমান দিন হ'ল...
  একো নাই, জনা যায় -
  চিৰিয়াছলি নহয়!
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, মই বুজি পাওঁ সেইটো! মন আৰু শৰীৰ দুয়োটাতে চিৰন্তন শৈশৱ!
  ভিস্কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - সত্তাই চেতনা নিৰ্ধাৰণ কৰে!
  গুলিভাৰে নিজৰ শিশুসুলভ মূৰটো জোৰেৰে মাত দিলে:
  - মান্তি নোহোৱাটো কঠিন! এতিয়া শাৰীৰিকভাৱে হ"লেও মোৰ বৰ ভাল আৰু আনন্দময় অনুভৱ হৈছে। আৰু আনকি শিশুৰ শৰীৰৰ জীৰ্ণ তলুৱাবোৰো ইমান সোনকালে মোটা হৈ পৰে, আৰু শক্তিশালী আৰু কেলাছ হৈ পৰে যে আৰু বিষ নহয়, কিন্তু ইয়াৰ বিপৰীতে খোজ কঢ়াটো আনকি সুখদায়ক হৈ পৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে শক্তিশালীভাৱে মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - এই বিষয়টোৰ ওপৰত মই গান গাব পাৰোঁ!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই, গান! আমি বহুত সুখী হম!
  ভিস্কাউণ্টেছে অতি অনুভূতি আৰু আনন্দৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  নতুন জগতত অলৌকিকতা,
  ৰঙীন সাধুকথাৰ দৰে...
  ইয়াত তেনেকুৱা সৌন্দৰ্য্য আছে
  পইণ্টাৰৰ সহায়ত কোনো ত্ৰুটি বিচাৰি নাপাব!
  
  বাৰু, নতুন দিন হ"লে কি হ"ব,
  ই পৃথিৱীৰ ওপৰেৰে আহি আছে...
  গতিকে আমি উঠিবলৈ বেছি এলেহুৱা নহয়,
  পৃথিৱীত ইয়াৰ শীতলতা আৰু নহয়!
  
  মহিমাত নতুন পোহৰ আহিব,
  য'ত গছবোৰ মিঠাইৰ দৰে...
  আমি ভোৰক শুভেচ্ছা জনাবলৈ আৰম্ভ কৰিম,
  আমাৰ ল'ৰা-ছোৱালীবোৰ চিৰন্তন সুখত!
  
  এটা নতুন শতিকা আহি আছে,
  এই অঞ্চলটো ইমান সুন্দৰ...
  ব্যক্তিজন সুখী হ'ব -
  পথটো বিপদজনক হওক!
  
  গ্ৰহটো ফুলি উঠক -
  শীঘ্ৰে একটি ৰসাল স্বৰ্গ হ'ব...
  এটা বিজয়ী একাউণ্ট খোলক
  পৃথিৱীখন হ"ব এখন উজ্জ্বল মে"!
  
  কিমান ভাল হৈছে?
  যদি সূৰ্য্য উজ্জ্বলভাৱে উজ্জ্বল হৈ আছে...
  কাঠফুলা এটাই চেলেং ড্ৰিল কৰে
  গ্ৰহটোত সকলোৰে এক সুন্দৰ সময় পাৰ কৰিছে!
  
  আমাৰ লগত সকলো কিমান মজাৰ,
  সুখৰ সম্পূৰ্ণ উপত্যকা...
  বিশ্বাস কৰক ৰাতিপুৱাৰ ঘণ্টা হ"ব,
  সোণালী মানে!
  
  আমাৰ ভাগ্য কোনে বনাব,
  অতি সাহসী এবং সুদর্শন...
  যদি পুনৰ বিতৰণ হয়,
  তেতিয়া আপুনি অধিক শক্তিশালী হৈ পৰে!
  
  আমি মূৰটো তললৈ নমাই নিদিওঁ
  গৌৰৱেৰে মোৰ পিঠিখন পোনে পোনে...
  পেনকেক, মাখন, কটেজ চীজৰ বাবে,
  পৰিচাৰিকাগৰাকীয়ে লগে লগে আৰু কয়!
  
  গতিকে সুখ থাকিব, জানেনে,
  আৰু স্বৰগ নামৰ সৈতে পোহৰ...
  প্ৰকৃত স্বৰ্গত পৰিণত হ"ব
  মানুহে ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰিছিল!
  
  প্ৰভুৱে এটা উত্তৰ দিলে:
  আমি আনন্দত কাম কৰিব লাগিব...
  আৰু তেতিয়া হেল্ল' আহিব -
  মুখবোৰ উজ্জ্বলভাৱে পোহৰ হৈ উঠিব!
  
  ইয়াত এজনী ছোৱালী খালী ভৰিৰে
  মই এটা কচ্ছপত উঠিলোঁ...
  মুঠিৰে ঘুচা মাৰিব লাগিব,
  বহুত ভয়ৰ সৃষ্টি কৰিছে!
  
  জুই ক'ত হয়?
  বাৰু, ক'ত জুই জ্বলি আছে...
  থেতেলিয়াই পেলোৱা আঘাত
  এজন নিষ্ঠুৰ শত্ৰুৱে আক্ৰমণ কৰিছে!
  
  আমি শত্ৰুৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ নকৰো,
  এই এক আকাংক্ষা বিবেচনা...
  কেৰুব পোন হয়
  ডেউকা আৰু শত্ৰুৰ প্ৰতি ক্ষমা!
  
  তেওঁ ক"ব সোনকালে হ"ব
  বিজয় বোলা কি...
  চাৰ্কাছটো হঠাতে এটা তম্বু,
  আৰু কেতিয়াবা কুকুৰে ভুকুৱায়!
  
  অতি সোনকালে স্বৰ্গৰ দৰে হৈ পৰিব
  গোটেই পৃথিৱীখনক সুন্দৰ কৰি লওঁ আহক...
  লাডাক ধন্যবাদ জনাইছো -
  কৰূবসকলে সোণেৰে জিলিকি উঠে!
  ল"ৰা গুলিভাৰে হাত চাপৰি মাৰি প্ৰশংসাৰে ক"লে:
  - কিমান মৰমলগা! এয়া কবিতা! আৰু ছোৱালীজনীৰ মাতটো কেৱল অলৌকিক!
  ছোৱালীজনীয়ে বিনয়ীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো দেৱতাৰ উপহাৰ! সাধাৰণতে যি দিয়া হয় তাৰ শলাগ লোৱা নহয়!
  ল"ৰাজনে আকৌ মন্তব্য কৰিলে:
  -এই কথাত মতানৈক্য হোৱাটো কঠিন! কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে অভিজ্ঞতা আৰু জীৱন জ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত আমি শিশু নহয়!
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  -আপুনি যে এতিয়া শিশু নহয়, সেই কথা প্ৰমাণ কৰিব পাৰিবনে? তদুপৰি ঠিক বুদ্ধিমত্তা আৰু জ্ঞানৰ দ্বাৰা!
  বয় গুলিভাৰে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! মই কৰিব পাৰো আৰু অৱশ্যেই বিচাৰো!
  ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - গতিকে আহকচোন, এতিয়াই প্ৰমাণ কৰক!
  ল"ৰাজনে খং আৰু উত্তেজনাত জনপ্ৰিয় এফ"ৰিজমবোৰ উলিয়াই দিবলৈ ধৰিলে;
  শত্ৰুক দেখাটো আধা জয়, কিন্তু নিজে অদৃশ্য হৈ থকাটো সম্পূৰ্ণ জয়!
  বিজয়ৰ চেম্পিয়ন কেৱল তিনিজন যোদ্ধাৰ সৈতেহে ভাগ কৰা হয়; শৌৰ্য্য, সাহস আৰু সন্মান। অৱশ্যে মানুহৰ ভোজৰ দৰে নহয়, চতুৰ্থ বন্ধুজন ভাগ্য, আৰু একেবাৰেই অতিৰিক্ত নহয়!
  সকলো বিপদৰ ভিতৰত মৃত্যু আটাইতকৈ নিৰাপদ, কাৰণ ই আৰু কেতিয়াও নহয় আৰু ইয়াৰ পিছত একো বেয়া নহয়!
  যুদ্ধত ৰুটিনৰ আটাইতকৈ তীব্ৰ অনুভূতিটোৱেই হ"ল বিপদৰ অনুভূতিৰ নিস্তেজতা!
  অসত্তাৰ ওপৰত উৰি থাকোঁতে উৰি যোৱাটো ভাল - গাধত লাথি মাৰিলে কেনেকৈ উৰি যাব পাৰি!
  তিতা মানুহৰ চকুলোৰ ইন্ধন ব্যৱহাৰ কৰি যি উৰি যায়, তেওঁ মধুৰ সপোনত উৰি যাব!
  মূৰ্খ প্ৰশংসাতকৈ হাস্যৰসময়ী সমালোচনাই ভাল!
  শুক্ৰৰ গৰ্ভৰ বাহিৰে কোনো টকাৰ বাবে এজন ব্যক্তিয়ে গাঁতত পৰিব নিবিচাৰে! ইয়াৰ বাবে তেওঁ অতিৰিক্ত ধন দিবলৈ সাজু আৰু আনকি শেষটো দিবলৈও সাজু!
  যিসকলে কেতিয়াও নিজৰ স্বাভিমান হেৰুৱাব নোৱাৰে, তেওঁলোকে নিজৰ প্ৰতিপত্তি হেৰুৱাবলৈ ভয় নকৰে!
  যিজনে পৰীক্ষাৰ সময়ত গান গাই নাথাকে, তেওঁ যেতিয়া উপলব্ধি কৰিব যে তেওঁ অসাৰভাৱে কষ্ট পাইছিল, তেওঁ হাউলি উঠিব!
  জিভাৰে জিভা বান্ধি ৰখাৰ শিল আৰু নিস্তেজতাৰ শিলগুটিৰ বাহিৰে সকলো পিহিব পাৰি!
  মাইকী হৰিণ ভাল, মতা হৰিণ বেয়া!
  হৰিণ এলকতকৈ পৃথক কাৰণ প্ৰথমটোক দ্বিতীয়টোৱে আমনি কৰে আৰু চিকাৰ শিয়ালৰ ওচৰলৈ যায়!
  প্ৰকৃত যোদ্ধাৰ জীৱ-জন্তুৰ চৰিত্ৰ থাকিব লাগিব, কিন্তু জন্তুৰ বুদ্ধিমত্তা নহয়!
  পহুৰ জগতত সাধাৰণতে সিংহৰ ঠাইত শহাপহুই লয়!
  যদি আপুনি বিচাৰে যে ইয়াৰ এটা প্ৰবল আঘাত হওক যিয়ে শত্ৰুক তললৈ নমাই দিব, তেন্তে চোফাত পৰি থকাৰ সময়ত ইয়াক আঘাত নকৰিব!
  যিসকলে দেশপ্ৰেমক একো ধিক্কাৰ নিদিয়ে তেওঁলোকৰ ওপৰত আটাইতকৈ প্ৰবল আঘাত!
  শত্ৰুৰ চপটো সেইসকলে কৰে যাৰ মগজু মাৰপিট কৰা নহয় আৰু চকু প্লাৱিত নহয়!
  সংখ্যাৰে আমি জয়ী হ"ব পাৰো, কিন্তু দক্ষতাৰেহে জয়ৰ ফল উপভোগ কৰিব পাৰো!
  হাৰ মানিব নোখোজা এজন অহংকাৰীয়ে সমস্যাৰ সন্মুখত নিশ্চয় হাৰ মানিব!
  আক্ৰমণ কৰিলে অৱশ্যে পৰাজয়ৰ আশংকা থাকে, কিন্তু আক্ৰমণ কৰিলে আপুনি ইতিমধ্যে হেৰুৱাই পেলাইছে!
  বাওঁফালে নাযাবা ল"ৰা, আচলতে তোমাৰ কথা ঠিকেই হ"লেও গাঁত এটাত শেষ হ"বা!
  হেলনীয়া হাতৰ কাঁচি লৈ বুঢ়ীৰ পৰা আঁতৰি যাব নোৱাৰি!
  দুখীয়া ডান্সতকৈ অষ্টাপ বেণ্ডাৰ হোৱাই ভাল!
  ধূৰ্ততাই আপোনাক সদায় ধনী কৰি তোলা নহয়, কিন্তু কৌশলে আপোনাক নিশ্চয় ধ্বংস কৰে!
  মানুহৰ ৰূপত শিয়াল এটা সদায় ফাৰ কোটত উজ্জ্বল নহয়, কিন্তু উদ্দেশ্যত সদায় ক"লা!
  এজন উজ্জ্বল আত্মাই সাধাৰণতে মাংসক অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াৰ ম্লানলৈ আনে!
  গাধ এটা সিংহাসনত বহিব পাৰে, কিন্তু ই আপোনাক আঁঠু ল"বলৈ বাধ্য নকৰে!
  জোৰেৰে গৰ্জন কৰা সিংহ নহয়, জোৰেৰে কামোৰা আৰু জোৰেৰে আঘাত কৰা সিংহ!
  নিগনিৰ লগত যুঁজি ঘৰত জুই লগাব নালাগে। দুৰ্নীতিক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি দেশখনক কনচেনট্ৰেচন কেম্পলৈ ৰূপান্তৰিত কৰি লাভ নাই!
  অন্তৰ্দৃষ্টি অৱশ্যে বিশ্বাসঘাতক, কিন্তু আপোনাৰ শিবিৰত নহয়!
  স্মাৰ্ট প্ৰৱঞ্চকক ভয় নকৰিব - সৎ মূৰ্খক ভয় কৰক!
  যিয়ে অত্যাচাৰীক প্ৰশংসা কৰিব, তেওঁ নিজৰ বিচনাত কুকুৰাটোক কাউৰ মাৰিব!
  অত্যাচাৰী সিংহৰ দৰে, আনকি তাক চুমা খাই, নখেৰে মাংস আৰু ছাল ছিঙি পেলায়!
  যুদ্ধত আৰাম চৰ্বিত চকলেটৰ দৰে, ই কেৱল মৃতদেহৰ সৈতে বেমাৰত পেলায়!
  গীৰ্জাত মমবাতি জ্বলোৱাৰ প্ৰথা, কিন্তু বৃহৎ পৰিমাণে হ"লেও মানুহৰ আবেগৰ শিখা নুমুৱাবলৈ সক্ষম নহয়!
  আপোনাৰ হৃদপিণ্ড বৰফৰ দৰে হ"ব পাৰে, তেজ বৈ যোৱা পানীৰ দৰে ঠাণ্ডা হ"ব পাৰে, কিন্তু এজন মানুহৰ সফলতাৰ পিয়াহ সদায় গৰম হৈ থাকিব!
  সকলো কামতে লৰালৰি কৰিলে বেয়া পৰিণতিৰ সৃষ্টি হয়, আত্মহত্যাৰ চেষ্টাৰ বাহিৰে!
  যিকোনো মানুহেই সংঘাতত জয়ী হ"ব পাৰে, কিন্তু যুদ্ধত কেৱল ৰাছিয়ানসকলেহে জয়ী হ"ব পাৰে, গতিকে তেওঁলোকে নিজৰ বাবে বস্তুগত লাভ লাভ কৰিবলৈ চেষ্টা নকৰে!
  যুদ্ধৰ আতচবাজী কাপুৰুষৰ বাহিৰে সকলোৰে বন্ধৰ দিন, আৰু শেষ মূৰ্খৰ বাহিৰে সাৰ্বজনীন শোক!
  বেছিভাগ সময়তে পোনে পোনে বিভ্ৰান্তিৰ সৃষ্টি হয়!
  আৰু সিহঁতে বিপদৰ পৰা ওলাই আহে, কনভল্যুচন, স্পষ্টকৈ শ্বেলফত ৰখা!
  জিভাখন খুচৰিছে সি, শূন্যতাৰ বাবে মূৰটো খজুৱতি কৰে!
  সৰ্বোত্তম বিনিয়োগ আপোনাৰ বিৰোধীৰ কফিনত, যদিও ই কেতিয়াও প্ৰত্যক্ষ নহয়!
  সেনাই একো উৎপাদন নকৰে, কিন্তু এজন সাহসী শাসকৰ অধীনত কৰা বিনিয়োগৰ মূল্যতকৈও বেছি!
  মানুহ যেতিয়া জয়ী হয় তেতিয়া তাৰ পৰিণাম মৃত্যু আৰু অপমান! যেতিয়া এগৰাকী নাৰী জীৱন আৰু আনন্দ!
  পৃথিৱীৰ সকলো সেনাবাহিনীতকৈ মহিলাসকলে নিজৰ জয়ৰ বাবে অধিক খৰচ কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে পৰাজিতসকলৰ পৰা ক্ষতিপূৰণ লয়, যিটো বহুত বেছি ইচ্ছাকৃতভাৱে দিয়া হয়!
  ইউনিফৰ্ম নথকা সেনাবাহিনীৰ দৰে নহয় এগৰাকী মহিলাই বেছি খৰকৈ জয়ী হয়!
  পুৰুষৰ দৰে নহয়, নাৰীৰ বাবে আত্মসমৰ্পণৰ পিছত প্ৰকৃত জয়!
  যুদ্ধত, কাৰ্ডৰ দৰেই, আপুনি প্ৰতিশোধ ল"ব পৰাটো প্ৰয়োজন, আৰু তেওঁলোকৰ দৰে নহয়, অগ্ৰগতিসমূহ ৰক্ষা কৰি শত্ৰুক হস্তান্তৰ কৰিব লাগিব!
  যুদ্ধ হৈছে পকাৰ, কিন্তু কাৰ্ড এখনত উকি মাৰিলে কেলেংকাৰী নহয়, বুদ্ধিমত্তাৰ কৃতিত্বহে!
  ধূৰ্ততা অবিহনে যুঁজ দিয়াটো চামুচ অবিহনে চূপ চেপি ধৰাৰ দৰেই, কিন্তু কিবা কাৰণত প্ৰুডসকলে কেৱল পিছৰটোৰ বিষয়েহে আলোচনা কৰে!
  ডেচিং পুৰুষে যুঁজি আছে - সোনকালে পৃথক কৰক! নাৰীয়ে যদি কাজিয়া কৰে, তেন্তে কাজিয়া নকৰাটোৱেই ভাল!
  যুদ্ধত সেনাপতিৰ ঢাল খোৱা কপালৰ বাহিৰে সকলো শান্তিপূৰ্ণ জীৱনতকৈ শীতল!
  ভাল অবিহনে শক্তিয়ে সভ্যতাক ফাঁচী লৈ ফাঁচী দিয়া মানুহৰ দৰে উত্থাপন কৰে!
  আন কাৰোবাৰ মুখখন মাৰপিট নকৰাকৈ নিজৰ খাব নোৱাৰি!
  গাধটোক সদায় মাৰপিট কৰা হয়, কিন্তু ব্যৱহাৰ বন্ধ হ"লেহে হত্যা কৰা হয়!
  সাহসীয়ে শত্ৰুক হত্যা কৰে, কাপুৰুষে দাসক হত্যা কৰে!
  যুদ্ধত পদক্ষেপ ব্যয়বহুল, বিশেষকৈ সস্তীয়া টেমপ্লেটত অভ্যস্ত শত্ৰুৰ বাবে!
  নিম্নস্তৰৰ সত্তাৰ বাবে কেতিয়াবা যিকোনো ইতিবাচক নিৰ্দেশনাতকৈ তেওঁলোকৰ নিজৰ নেতিবাচক অভিজ্ঞতাই অধিক উপযোগী হয়!
  ঘামৰ দ্বাৰা নিত্য ৰুটি, আৰু শত্ৰুৰ তেজেৰে ছুটীৰ ৰুটি!
  এজন ৰাজনীতিবিদে যেতিয়া জিভাখন বহুত পিহি লয়, তেতিয়া তাৰ ফল আটা নহয়, আটাহে হয়!
  যেতিয়া কোনো শাসকে বহুত কথা কয়, তেতিয়া পিঠাগুৰিটো ফুলি উঠিব পাৰে, কিন্তু সোনকালে বেয়া হৈ যায়!
  এজন শাসকৰ কঠিন হৃদয়ে গোটেই দেশখনকে ৰুটিৰ টুকুৰাত ৰাখিব পাৰে!
  ৰাজনীতি গণিতৰ পৰা পৃথক এইটোৱেই যে গণিতত আপুনি শূন্যৰে ভাগ কৰিব নোৱাৰে, কিন্তু ৰাজনীতিত আপুনি কঠিন শূন্যৰে ভাগ কৰে!
  ৰাজনীতিবিদ এজন মেধাৱী গণিতজ্ঞ, কিন্তু মাত্ৰ এটা কাৰ্য্যত - বিয়োগ!
  সকলো কথা ক"ব পাৰি, কিন্তু লাভজনক তাকহে গৰিহণা দিব!
  অৰ্থবিহীন কথা-বতৰা হ"ল আড্ডা, অৰ্থৰ সৈতে কথোপকথন বিতৰ্ক, লাভৰ সৈতে কথোপকথন হৈছে শিক্ষাদান, আৰু মৌন হৈ থকাৰ পৰাই আটাইতকৈ বেছি লাভ হয়!
  মাত্ৰ এটা সৰু মন এটাই বৃহৎ সংখ্যাৰ সৈতে ঠাই লয়!
  এজনতকৈ দুজন ভাল, কিন্তু মৃত সতীৰ্থ হ"লে নহয়!
  যি বিশ্বাস কৰে তেওঁ ধন্য, আৰু যিয়ে বিশ্বাস নকৰে, তেওঁৰ আশীৰ্বাদ দুগুণ হয়, গতিকে তেওঁৰ নিজৰ শক্তি আৰু যুক্তিৰ ওপৰত আস্থা থাকে!
  ব্ৰেক নথকা সময়ত বেয়া, লেহেমীয়া কৰিলে আৰু বেয়া!
  নাই, চয়তানক অংকন কৰা ধৰণটো ভয়ংকৰ, কিন্তু আটাইতকৈ ভয়ংকৰ কথাটো হ"ল মংগ্ৰেলে কৰা এজন ফেৰেস্তাৰ স্কেচ!
  অৰণ্যত জীৱ-জন্তুৱে বাস কৰে - আৰু নিষ্ঠুৰ মানুহে সকলোকে ঘাঁহনিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  জন্তুৰ ৰাজ্যত কেৱল কুকুৰা আৰু কপৌ আছে, আৰু ঈগলৰ ঠাইত পাখিৰ বিচনা আছে!
  এটা ভাল ডিজাইন হ'ল দেৰি হ'লে অচল হৈ পৰিব;ভাল মানুহ, দেৰি হ'লে ঘৃণিত হৈ পৰিব!
  যুদ্ধত মৃত্যুৱে এযোৰ সাহস আৰু মূৰ্খামিৰ জন্ম দিয়ে, কিন্তু একে সময়তে যদি জ্ঞানেৰে মিত্ৰতা কৰা হয়, তেন্তে বিজয়ী জীৱন হ"ব!
  সকলোকে ছদ্মবেশত ৰাখিব পাৰি, নিজৰ মূৰ্খামিৰ বাহিৰে!
  সকলো উন্মোচিত হ"ব পাৰে, আন কাৰোবাৰ মনটোৰ বাহিৰে, যিটোত আপুনি নিজেই বাস কৰে!
  ৰঙা তেজ বোৱাৰ বাবে ৰঙা বাক্যই সৰ্বোত্তম প্ৰতিকাৰ!
  আটাইতকৈ কঠিন ধাতুটো হ"ল কোমল সীহ, যাৰ পৰা গুলী নিক্ষেপ কৰা হয়!
  আটাইতকৈ বিপদজনক সীহটো গুলীত থকাটো নহয়, মগজু ভৰাই পেলোৱাটোৱেই!
  পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ভাল কথাটো হ"ল ইয়াতকৈ বেয়া হ"ব নোৱাৰে বুলি কেতিয়াও ক"ব নোৱাৰি!
  পৃথিৱীত যিটো বেয়া সেয়া যুদ্ধত ঠিকেই আছে, আৰু জয়ৰ পিছত ইয়াতকৈ ভাল হ"ব নোৱাৰে!
  যুদ্ধত দয়া, ৰাজহুৱা বেশ্যাৰ দৰে নহয়, খৰচ বেছি, কিন্তু সন্তুষ্টি দিব নোৱাৰে!
  যিজন ব্যক্তিয়ে সঁচাকৈয়ে আত্মাত উচ্চতা লাভ কৰিছে, তেওঁহে পতিতসকলক দয়া দেখুৱাবলৈ লাজ নকৰে!
  যিকোনো কথাই ক"ব পাৰি, কিন্তু কথাটোৰ কথাহে ক"ব পাৰি, কাৰণ খালী কথা-বতৰাবোৰে চূপটোক ৰক্তাক্ত ডায়েৰিয়ালৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  মৌনতা সোণ, যিয়ে স্বেচ্ছাচাৰীতাক নিস্তব্ধ কৰিলে জাৰণ দিয়ে!
  কথাবোৰ ৰূপ, যিয়ে জ্ঞান আৰু সত্যৰ জীৱন্ত পানীৰ উৎস বাহিৰলৈ ওলাই যাবলৈ নিদিয়ে!
  শক্তিশালী বিমান পৰিবহণ থকা দেশ কেতিয়াও পিছ পৰি নাথাকিব!
  আটাইতকৈ ডাঙৰ দুখ, সামান্য পৰিমাণৰ বুদ্ধিমত্তাৰ পৰা!
  ধনুৰ্বিদৰ ভুলৰ পৰা ওলোৱা গাখীৰৰ পৰা কেৱল দুৰ্ভাগ্য আৰু দুখ-কষ্টৰ সন্তানহে ডাঙৰ হয়!
  শাৰীৰিক ব্যায়ামৰ প্ৰয়োজন যাতে কেৱল আপোনাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীৰ লাইফ বেটাৰী শেষ হয়!
  নিস্তেজ মন আৰু নিজৰ হীনমন্যতাৰ প্ৰবল ভাৱ থকা মানুহে আনক জোকাই ভাল পায়!
  চোকা জিভাবোৰে ডেগাৰৰ দৰে নহয়, মূৰ্খামিৰ চেইন মেইলৰ মাজেৰেও ছুৰীৰে আঘাত কৰে!
  সাধুটোৱে ভালকৈয়ে কয়, কিন্তু বাস্তৱতা বেয়াকৈয়ে সঁচা হয়!
  মানুহৰ মূৰ্খামি আৰু জীৱ-জন্তুৰ প্ৰতিযোগিতাৰ বাহিৰে পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই শেষ হৈ যায়!
  জীৱনটো বহুত আঙঠিৰ দৰে, দুখৰ অন্ত দেখা যায়, কিন্তু কেতিয়াও অনুভৱ কৰিব নোৱাৰি!
  মানুহৰ মূৰ্খামি আৰু জীৱ-জন্তুৰ প্ৰতিযোগিতাৰ বাহিৰে পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই শেষ হৈ যায়!
  জীৱনটো বহুত আঙঠিৰ দৰে, দুখৰ অন্ত দেখা যায়, কিন্তু কেতিয়াও অনুভৱ কৰিব নোৱাৰি!
  মৃত লোকক সেনাবাহিনীত যোগদান কৰাত বাধা দিয়াৰ বাবে এটা ভাল লক্ষ্যৰে চকুৱেই হ"ল সৰ্বোত্তম উপায়!
  আৰু সঠিক নিৰ্দেশনাই আপোনাক লক্ষ্যলৈ হুবহু যোৱা পথটো এৰি যাবলৈ নিদিয়ে!
  স্বৰ্গতকৈ নৰকৰ এটাই সুবিধা, বহিষ্কাৰৰ ভয় নাই!
  খ্ৰীষ্টান স্বৰ্গত আটাইতকৈ অপ্ৰীতিকৰ কথাটো হ"ল যে ইয়াতকৈ ভাল কামো কৰিব নোৱাৰি!
  খ্ৰীষ্টই একমাত্ৰ মেৰ পোৱালি যাৰ মাজত শহাপহুই পহুৰ জগতখনত সিংহৰ বৈশিষ্ট্য লয়!
  যিসকলে নিজৰ মাজতে ভয়ক হত্যা কৰাত ব্যৰ্থ হয় তেওঁলোকৰহে মৃত্যু হয়!
  যাৰ মাজত ভয় একেবাৰেই জীয়াই নাথাকে, অমৰত্ব লাভ কৰে!
  যিজনে শত্ৰুৰ বৃহৎ সংখ্যকক ভয় কৰে তেওঁ নিজৰ মিত্ৰসকলক শ্বৰ্টচেঞ্জ কৰিব!
  চোৰাংচোৱাগিৰিত কটোৱা এটা মিনিটে জীৱনৰ শতিকা আৰু জয়ৰ মুহূৰ্ত ৰক্ষা কৰে!
  যিজনে ৰাস্তাবোৰ ভাঙি নিদিয়ে তেওঁ বহু সময়ত হাড় সংগ্ৰহ কৰাত ব্যৰ্থ হ"ব!
  শত্ৰুৰ আটাইতকৈ বেছি ক্ষতি হয় যিসকলে নিজৰ অনুপাতবোধ হেৰুৱাব নোৱাৰে!
  এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ উচ্চাকাংক্ষাৰ সীমা নাজানে, কিন্তু তেওঁক সদায় তেওঁৰ সম্ভাৱনাৰ দ্বাৰা জুখিব পাৰি!
  এইটোৱেই গুলিভাৰে ভাবিছিল - শীতল! আৰু সকলো আক্ষৰিক অৰ্থত এটা উশাহতে। সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে প্ৰতিভাৰ সন্তান আছে যদিহে তেওঁলোকৰ মাজত কোনো প্ৰাপ্তবয়স্কৰ আত্মাই প্ৰৱেশ কৰিছে।
  ভিস্কাউণ্টেছ ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, এইটোৱে আপোনাক পাগল কৰি তুলিব পাৰে! তেনেকৈয়ে ৰচনা কৰিব পাৰি!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মাত দিলে:
  - হয়, জীৱনে মোক বহুত শিকাইছে! আৰু এই জ্ঞান অন্তৰ্ভুক্ত কৰি!
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  - তুমি তোমাৰ দেশত কিয় ৰজা নহয়!
  গুলিভাৰে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - জানেনে, কেনেবাকৈ সিংহাসনৰ বাবে যুঁজ দিয়াৰ ধাৰণাটো মোৰ মনলৈ কেতিয়াও নাহিল। কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ভাবিবলগীয়া কথা!
  ভিস্কাউণ্টেছে গাইছিল:
  - আবেগ তেওঁৰ আত্মাত ক্ৰোধ,
  ল"ৰাটোক মাত্ৰ শক্তিৰ প্ৰয়োজন!
  গুলিভাৰে মন্তব্য কৰে যে:
  - যদি মোৰ ইতিমধ্যে হাজাৰ বছৰীয়া জীৱন আছে, লগতে স্বাস্থ্যও আছে, তেন্তে ক্ষমতাৰ সপোন কিয় নাভাবিব!
  ছোৱালীজনীয়ে আদেশ দিলে:
  - তাক চাবুকেৰে মাৰিব!
  দুজন গাৰ্ড ল"ৰাই গুলিভাৰক লৈ তাৰ উদং ধড়ত আঘাত কৰিলে। সি চিঞৰি উঠিল।
  ভিস্কাউণ্টেছে যোদ্ধাসকলক ৰখাই দিলে:
  - পৰ্যাপ্ত! এইটো যাতে সি বুজি পায় আৰু নিজৰ ঠাই জানে! আৰু তেওঁৰ স্থান এজন দাসৰ!
  ল"ৰাটোৱে গুলিভাৰে তাৰ ফাটি যোৱা ছালখনৰ ঘামৰ গুটিবোৰ জোকাৰি জোকাৰি গ"ল:
  - কেনেকৈ বুজি নাপাবা ! ইয়াত শেষৰ গাধটোৱে বুজিব!
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ সৰু, চেলেকি লোৱা ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি চিঞৰিলে:
  - এতিয়া গান গাওক! ঘোঁৰাত উঠি যোৱালৈকে!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে নিজৰ অনিচ্ছাক জয় কৰি গান গাবলৈ ধৰিলে;
  বহু বিপদ আহিছে ফাদাৰলেণ্ডলৈ,
  'এই সকলোবোৰ এটা বিশাল পৰাজয়ত শেষ হ'ল...
  আনন্দ কৰক আৰু নাইট নাই,
  আপোনাৰ ঘৰলৈ সন্মান আৰু প্ৰশংসা!
  
  মই গুলিভাৰ, এজন মহান যুঁজাৰু,
  জানেনে, মই তীব্ৰভাৱে যুঁজিব পাৰো...
  মংগল এই যোদ্ধা, ভাল পিতৃ,
  আৰু মোৰ বেকপেকত লুকাই থকা মোৰ ধন!
  
  ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে দৌৰি আছো,
  বৃত্তাকার হিল তুষার জুড়ে ফ্ল্যাশ...
  মই ফ্ৰিটজখন জোৰকৈ ডেলিভাৰী কৰিম,
  তীব্ৰ মে" মাহত বিজয় হ"ব!
  
  মই ক্ৰছব'ৰ সহায়ত অৰ্ক ধ্বংস কৰো,
  একাধিক ডজন gnomes কাটি...
  নাকত ট্ৰলটো কামোৰাৰ প্ৰয়োজন আছে,
  মই যোদ্ধা হৈ পৰিলোঁ, বৰ উল্লাসিত!
  
  এনেকুৱা ল"ৰাৰ বাবে কেতিয়াও নহয়
  পৃথিৱীৰ অন্ত, বিশ্বাস কৰক, নাহিব...
  মই চিৰদিনৰ বাবে খালী ভৰিৰে দৌৰিম
  যাতে কয়িনে বিজয়ৰ উদযাপন নকৰে!
  
  আমাৰ জন্মভূমি আমাৰ পবিত্ৰ দেশ,
  আমি আক্ষেপ নকৰো, আপোনাৰ জীৱনক বিশ্বাস কৰক...
  যদিও চয়তানে লোকসকলক আক্ৰমণ কৰে -
  থাকিব, ৰাজতন্ত্ৰৰ গছ ফুলিব!
  
  শিলাবৃষ্টি ব্ৰিটেইন, বীৰ ভূমি,
  ইয়াত পিতৃভূমিৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ গৌৰৱ আছে...
  এসময়ত চেন্ট অইনোমাছে শাসন কৰিছিল,
  আজিকালি ছোৱালীবোৰে অৰ্চিছমৰ লগত যুঁজিছে!
  
  নাই, আমি কেতিয়াও শত্ৰুৰ ওচৰত নমস্কাৰ নকৰোঁ,
  গ্ৰহত সূৰ্য্য উজ্জ্বল হওক...
  এটা তৰা উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠে,
  স্বৰ্গত আমাৰ উজ্জ্বল স্থান হ"ব!
  
  ঈশ্বৰ যীচু সকলোৰে প্ৰভু,
  মানৱতাৰ বাবে ক্ৰুচত দিয়া দুষ্টতাৰ দ্বাৰা...
  ধন্যবাদ তেওঁক মানুহবোৰ
  অলপ হ'লেও পবিত্ৰ হওক!
  
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীয়ে নাইটৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল,
  মই বিচাৰি আছিলো কৱচ যিটো এটা জিলিকিবলৈ পৰিষ্কাৰ কৰা হৈছিল...
  দেখাত এনে পল্লা ভাগ্য,
  সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মৰমেৰে এজন নাইটক লগ কৰক!
  
  মোৰ বিশ্বাস প্ৰগতিৰ পৰাই সুখ আহিব,
  বিজ্ঞানৰ মৃত লোকক পুনৰুত্থান কৰা হ'ব...
  যিয়ে যৌন সম্পৰ্ক জানে তেওঁ উপলব্ধ হ'ব,
  আমি আনন্দত থাকিম - স্পীকাৰবোৰ ফাটি নাযায়!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি আঙুলিটো জোকাৰিলে:
  - বাৰু, তুমি এজন অশ্লীল মানুহ! তুমি পাহৰিলা যে তুমি এতিয়া শিশু। আৰু তুমি আৰু হাজাৰ বছৰ শিশু হৈ থাকিবা। আনকি আপোনাৰ আমাৰ ওপৰত হেড ষ্টাৰ্টও আছে। পূৰ্বৰ জীৱনৰ হিচাপ নাই। আপোনাৰ সন্মুখত এতিয়াও সম্পূৰ্ণ দহটা শতিকা আছে, আৰু মোৰ ভিস্কাউণ্টেছ কম!
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - তোমাৰ প্ৰতি মোৰ সহানুভূতিশীল!
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আহকচোন, এই বিষয়টোৰ ওপৰত কিবা এটা জিনিয়াছ কওক!
  গুলিভাৰে আকৌ জনপ্ৰিয় অভিব্যক্তি ঢালিবলৈ ধৰিলে;
  যদি আপুনি ঈশ্বৰ হ"ব বিচাৰে তেন্তে অশুচিক অনুকৰণ কৰাৰ অভ্যাসত বান্দৰ নহ"ব!
  ম'হৰ দৰে কাম কৰিব নিবিচাৰিলে শেষত ডিঙিত কলাৰ লগোৱা হ'ব!
  ভিস্কাউণ্টেছে বাধা দিলে:
  - যে মোৰ আৰু এনে দৰ্শন আৰু এফোৰিজম শুনিবলৈ মন নাযায়! আকৌ কিবা এটা ধেমেলীয়া গোৱা ভাল!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে কিছু অনিচ্ছাৰে গান গাবলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ ৰচনাৰ শক্তি নাছিল, সেয়েহে তেওঁ ৰাছিয়াৰ বিদ্ৰোহী ষ্টেংকা ৰাজিনৰ লোকগীত এটা গাইছিল। বাৰু, যি মনলৈ আহিল, মই গাইছিলো:
  যেন ভলগা নদীৰ কাষেৰে, বহল
  নদীৰ কাষেৰে, চোকা নাকৰ নাও এখন পালতোলা, নাওত সাহসী আঁহত চলোৱাৰ দৰে, কছাক, ডেকা ল'ৰা ষ্টেংকা ৰাজিনে ৰাজকুমাৰীলৈ নাচায়, আৰু ভলগাত নিজৰ মাকলৈ চায় 'আপুনি মোক আনন্দিত কৰিছিল, দীঘলীয়া ৰাতিটোৰ ভিতৰত তুমি মোক লুকাইছিলা, জোকাৰিছিলা, তুমি মোক ৰুক্ষ বতৰত বিৰক্ত কৰা, তুমি মোৰ বাবে ভাল মানুহ নহয়নে? তথাপিও৷
  ষ্টেনকা ৰাজিন
  সামগ্ৰীৰ ব্যৱসায় কৰিবলৈ
  অষ্ট্ৰাখান চহৰলৈ গৈছিল।
  ৰাজ্যপালে উপহাৰ দাবী কৰিবলৈ ধৰিলে।ষ্টেংকা ৰাজিনে খৰখৰীয়া শিল, খৰখৰীয়া শিল-সোণৰ ব্ৰকেড আনিলে।ৰাজ্যপালৰ ফাৰ কোট দাবী কৰিবলৈ ধৰিলে।ডাঙৰ দামী ফাৰ কোট: মজিয়াবোৰ নতুন, এটা বিভাৰ, আনটো চেবল।ষ্টেংকা ৰাজিনে নকৰে ষ্টেনকা ৰাজিন, মোক তোমাৰ কান্ধৰ পৰা ফাৰ কোটটো দিয়ক!" যদি আপুনি ঘূৰাই দিয়ে, ধন্যবাদ; মুকলি পথাৰ সেউজীয়া ওক গছৰ ওপৰত, সেউজীয়া ওক গছৰ ওপৰত, আৰু কুকুৰৰ ছালৰ কোট পিন্ধি।" ষ্টেংকা ৰাজিনে ভাবিবলৈ ধৰিলে: "ভাল, গৱৰ্ণৰ। নিজৰ বাবে এটা ফাৰ কোট লওক। নিজৰ বাবে এটা ফাৰ কোট লওক, কোনো শব্দ নহ"ব ৷"
  যে ঘোঁৰাৰ ট্ৰুম্পেট নহয়, মানুহৰ উৰাবাতৰি নহয়,
  পথাৰৰ পৰা শুনা ট্ৰুম্পেটাৰ ট্ৰুম্পেট নহয়, কিন্তু বতৰৰ হুইচেল, হুমুনিয়াহ, হুইচেল, হুমুনিয়াহ, ঢালি।মোক ষ্টেংকা ৰাজিনক সাগৰত, নীলাত খোজ কাঢ়িবলৈ মাতিছে : "ভাল কৰিলা, তুমি এজন সাহসী ডকাইত, তুমি ডেছিং ডকাইত, তুমি উত্তাল ব্ৰাউলাৰ, তুমি তোমাৰ দ্ৰুত নাওত উঠি, তোমাৰ লিনেন পাল মেলি, নীলা সাগৰৰ সিপাৰে দৌৰা।মই তোমাৰ বাবে তিনিখন নাও আনিম: প্ৰথমখন জাহাজত আছে ৰঙা সোণ, দ্বিতীয় জাহাজত বিশুদ্ধ ৰূপ, তৃতীয়
  জাহাজত
  কুমাৰী আত্মা।"
  . অধ্যায় নং ২।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং সৰু ভৰি দুখন চেপি ধৰি হাত চাপৰি মাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - কিমান মৰমলগা! আপুনি সঁচাকৈয়ে এজন অলৌকিক ল"ৰা! আৰু আপুনি এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক হোৱাৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  "ল"ৰাৰ শৰীৰত আগতকৈ ভাল লাগিছে!" আৰু মই অতি যুঁজাৰু আৰু ইতিবাচক মুডত আছো!
  আৰু ল"ৰা-কেপ্তেইনে নিজৰ উদং, সৰু, সদ্য টেন কৰা ভৰি দুখন ছিটিকি দিব।
  তাৰ পিছত তেওঁ গাইছিল:
  প্ৰথম শ্ৰেণী, প্ৰথম শ্ৰেণী,
  আজি আপোনাৰ ছুটী...
  ঘন্টাটো সুন্দৰ আৰু আনন্দময়,
  স্কুলৰ সৈতে প্ৰথম সাক্ষাৎ!
  আৰু গুলিভাৰে বগা দাঁতৰ হাঁহিটোৰে চকু টিপিয়াই দিলে। সেই সময়ত যদি ভগৱানে নকৰক আপোনাৰ দাঁতৰ বিষ হ"লে তেনেকুৱা যাতনা হ"লহেঁতেন! আৰু ইয়াত ই আচৰিত, আপুনি চিৰদিনৰ বাবে শিশু আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত এশ শতাংশ সুখী - অ", অ", অ"!
  এইটো সঁচাকৈয়ে ধেমেলীয়া। আপুনি নিজকে ল"ৰা হিচাপে অধিক আৰু অধিক অনুভৱ কৰে।
  কিন্তু বহুত ভাল সময় আছিল। সেইদৰেই গুলিভাৰ আছিল যাদুকৰৰ ৰাজ্যত যিয়ে আনকি মৃতকৰ আত্মাকো মাতিব পাৰিছিল। তাৰ পিছত মৃত্যুও নিৰ্ভী হৈ পৰিল - ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল আন আত্মা আছে, আৰু মৃত্যুৰ পিছতো জীৱন চলি থাকে।
  ইমানেই ডাঙৰ এনেকুৱা কিবা এটা।
  ল"ৰাটোৱে বাটৰ কাষেৰে খালী ভৰি দুখন প্লপ কৰি থাকিল আৰু শিশুসুলভ দাঁতবোৰ উলিয়াই গান গাবলৈ ধৰিলে;
  নমস্কাৰ মা! অগণন বাৰৰ বাবে আপোনালোকলৈ লিখিবলৈ চেষ্টা কৰিছো। আৰু এতিয়া তুমি মোৰ সন্মুখত আছা আৰু যেন সকলো সমস্যা নাইকিয়া হৈ যায়৷
  
  আকাশৰ ওপৰেৰে ভাঁহি আছে চন্দ্ৰ, ৰাস্তাত নিস্তব্ধতা,
  আৰু ঘৰত কেৱল মায়েহে সাৰ পাই আছে।
  আৰু ৰাতি তাই মনে মনে তোমাৰ বাবে দুৱাৰখন খুলি দিব,
  বিশ্বাস কৰক, আন কোনো নহয়, কেৱল মা।
  আৰু ৰাতি তাই মনে মনে তোমাৰ বাবে দুৱাৰখন খুলি দিব,
  বিশ্বাস কৰক, আন কোনো নহয়, কেৱল মা।
  
  আৰু যদি কোনোবাই কেতিয়াবা আমাক ভালপোৱা বন্ধ কৰে,
  মাকেহে চকুপানী মচি বুজিব।
  আৰু যদি আমি কেতিয়াবা দীঘলীয়া যাত্ৰাত যাওঁ,
  তেতিয়া কেৱল মায়েহে আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিব।
  আৰু যদি আমি কেতিয়াবা দীঘলীয়া যাত্ৰাত যাওঁ,
  তেতিয়া কেৱল মায়েহে আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিব।
  
  আমাৰ অৱস্থা কেনেকুৱা? হয়, কেনেবাকৈ সকলোৱে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আংকাৰ মৃত্যু হ"ল, আৰু ষ্টুয়াৰ্ডসকলৰ বিবাহ বিচ্ছেদ হ"ল। হয়, কেনেবাকৈ সকলো কথাৰ অস্থিৰতা। মা! কিয় মনে মনে আছা?
  
  আকাশৰ ওপৰেৰে ভাঁহি আছে চন্দ্ৰ, ৰাস্তাত নিস্তব্ধতা,
  আৰু ঘৰত কেৱল মায়েহে সাৰ পাই আছে।
  আৰু ৰাতি তাই মনে মনে তোমাৰ বাবে দুৱাৰখন খুলি দিব,
  বিশ্বাস কৰক, আন কোনো নহয়, কেৱল মা।
  
  এইবাৰো মোৰ চিঠিখনৰ লগত একো নহ"ল। মা, কিন্তু মই নিশ্চয় লিখিম, নিশ্চিতভাৱে। মই দুঃখিত.
  
  আৰু ৰাতি তাই মনে মনে তোমাৰ বাবে দুৱাৰখন খুলি দিব,
  বিশ্বাস কৰক, আন কোনো নহয়, কেৱল মা।
  আৰু ৰাতি তাই মনে মনে তোমাৰ বাবে দুৱাৰখন খুলি দিব,
  বিশ্বাস কৰক, আন কোনো নহয়, কেৱল মা।
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, কথাবোৰ এনেকুৱাই... তুমি মাকৰ কথা ভাবিছিলা। আমাৰ মা বা দেউতাও নাই নেকি?
  গুলিভাৰ আচৰিত হ"ল:
  - ৱাঃ! এইটো কেনেকৈ সম্ভৱ? জন্ম কেনেকৈ?
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - শসাই মানুহৰ ওচৰলৈ শিশু আনে। আৰু আমাৰ এটা সাধুকথাৰ অজগৰ আছে। কেৱল মানুহৰ মাজত ষ্টৰ্কৰ বিষয়ে কোৱা সাধুটো সৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে মাত্ৰ কল্পকাহিনী, কিন্তু আমাৰ বাবে অজগৰটো বাস্তৱ। কাৰণ আমিও মৰ্ত্যলোক আৰু সময়ে সময়ে আমাৰ জনসংখ্যা পুনৰ ভৰাই তোলাৰ প্ৰয়োজন।
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মন্তব্য কৰিলে:
  - হাজাৰ বছৰৰ জীৱন এতিয়াও ইমান চুটি! বিশেষকৈ যদি আপুনি সদায় শক্তি আৰু শক্তিৰে ভৰি থাকে!
  ছোৱালীজনীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - চকুৰ পলকতে উৰি যাওক! পিছলৈ ঘূৰি চাবলৈ সময় নাপাব! যদিও আনহাতে, সম্ভৱতঃ আপুনি এটা শিলৰ কুৱেৰীত বিক্ৰী কৰা হ"ব, আৰু তাত সময় অতি লাহে লাহে আগবাঢ়ি যায়!
  গুলিভাৰে লৈ গাইছিল:
  - শ্ৰম যে নিৰ্যাতন সেই বিষয়ে,
  শীতকালীন আৰু বসন্তত...
  ইয়াৰ একমাত্ৰ ব্যতিক্ৰম হ"ল
  যেতিয়া আপুনি চয়তানৰ লগত থাকে!
  ভিস্কাউণ্টেছে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে:
  - তুমি ইমানেই উদ্যমী খ্ৰীষ্টান। আৰু এতিয়া ইতিমধ্যে চয়তানৰ কথা মনত পৰিছে! তোমাৰ বিশ্বাস ক'ত!
  গুলিভাৰে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই মই ঈশ্বৰক বিশ্বাস কৰোঁ,
  আৰু মই খ্ৰীষ্টক মোৰ সমস্ত হৃদয়েৰে ভাল পাওঁ...
  আমি লোকচান পাইছিলোঁ
  কিন্তু ইয়াৰ দুৱাৰ আছে!
  ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ উদং সৰু ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - কিবা এটা গান যাওঁ দাৰ্শনিক!
  গুলিভাৰে তুলি লৈ আকৌ গাই গ"ল;
  বজ্ৰপাতৰ শব্দ শুনা
  বন্য হাউল গালি, কান্দোন আৰু হুমুনিয়াহ,
  এই হিচাপৰ সময় -
  আৰ্মাগেডনৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ক, আৰ্মাগেডনৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ক!
  ভিস্কাউণ্টেছে খঙেৰে তাইৰ সৰু খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - এনেকুৱা গান মোৰ ভাল নালাগে!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে কটু হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - ভাল নাপাব কেনেকৈ? তাৰ পিছত নিজেই গাইব, যদি মোৰ সংগীত আপোনাৰ লগত খাপ নাখায়!
  ভিস্কাউণ্টেছে দাঁত উদঙাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - লৈ গাই যাম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ বৰ উৎসাহেৰে গান গাবলৈ ধৰিলে, দাঁতবোৰ বগা, হাতীদাঁতৰ দৰে দেখা গ"ল;
  আৰু আমি ডেছিং এলফ ছোৱালী,
  'আমি পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে যুঁজি ভাল পাওঁ...
  আমাৰ এটা যুঁজি থকা, খালী ভৰিৰে উপাদান আছে,
  আৰু আমি বিশ্বাস কৰোঁ, আমি এলফিনিজমৰ ৰাজপ্ৰসাদ নিৰ্মাণ কৰিম!
  
  আমাৰ এলফৰ বাবে ইয়াতকৈ ধুনীয়া দেশ নাই,
  তাৰ মাজতে সমগ্ৰ বিশ্বৰ জনগোষ্ঠীৰ সূৰ্য্য...
  আৰু চয়তানৰ দলটোৱে আক্ৰমণ কৰক,
  আমি শ্বেক্সপীয়েৰতকৈও শীতল কিবা এটা কৰিম!
  
  আপুনি আমাৰ শতিকাৰ মাতৃভূমিক ভাল পায় নেকি,
  যে আমাৰ ইতিহাস নিৰ্মাণ স্থানত বৃদ্ধি পাইছিল...
  আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু ভয়ংকৰ পুষ্পমাল্যৰ পৰা,
  এবাৰ তেওঁলোকে স্পাৰ্টান দাইল ৰান্ধিছিল!
  
  আমাৰ পিতৃভূমি মাটিত পেলাই নিদিব,
  যি গৌৰৱান্বিত, সহজতে পবিত্ৰ...
  যেতিয়া আমি দুমূৰীয়া ঈগলৰ শপত খাইছিলো,
  আৰু এতিয়া হাতুৰী আৰু কাঁচি আমাৰ প্ৰিয়!
  
  আমি আকাশতকৈও ওপৰলৈ উৰি যাম,
  'আমি ছাদবোৰ মহাকাশলৈকে উত্থাপন কৰিম...
  আমাৰ ওপৰত এটা শক্তিশালী কেৰুব উৰি আছে,
  ইমান ডাঙৰ শব্দ - এলফিয়া!
  
  কোনো ৰক্তাক্ত চকুলো নপৰে,
  আৰু এলফ কাফিৰৰ গোৰোহা ভৰিৰে নাযায়...
  আমাৰ পবিত্ৰ সপোন পূৰণ হ"ব,
  তোমালোকৰ চোফাবোৰৰ পৰা উঠি যা ল'ৰাহঁত!
  
  সীমাহীন স্থান, ধুমুহাময় আৰু সহজ,
  ইমান ধুনীয়া শব্দ - এলফিয়া,
  আমি ৱেৰমাচ্টৰ ওপৰত এটা বেয়া ৰায় দিম,
  আৰু আমাৰ মাতৃভূমিক অধিক সুখী কৰি তোলোঁ!
  
  আমাৰ পিতৃনাম ফুল হওক,
  ইডেন বাগানৰ জামু ৰঙ এটা জোপোহাৰ দৰে...
  আমি লৰালৰিকৈ শত্ৰুক ঝাড়ু দি লৈ যাওঁ,
  ল"ৰাটোৱে ভগৱানৰ পৰা পুৰস্কাৰ লাভ কৰিব!
  
  অৰ্কশ ধৰ্মৰ বিজয়ৰ লগে লগে কি হ"ব বিশ্বাস নকৰো,
  Elfskva মাধ্যমে হাঁটা, রোলার মধ্যে raking...
  পবিত্ৰ এলফিনিজমে এলফিয়াত শাসন কৰক,
  ছোৱালীবোৰ দৌৰিছে, ভৰি দুখন ইমান বেগেৰে জিলিকি আছে!
  
  বন্ধুসকল, তোমাৰ স্বামীবোৰ পৰিল বুলি কান্দিব নালাগে,
  সব মৃত Svarog ইচ্ছা দ্বারা পুনৰুত্থান হবে...
  কাক ছুৰীৰে আঘাত কৰা হ"ল, কোন বন্দুকৰ পৰা পৰিল,
  কিন্তু আমি সকলোৱে সাহসেৰে আৰু সততাৰে যুঁজিলোঁ!
  
  নাজানো কিয় পৃথিৱীত বেয়াই ৰাজত্ব কৰে,
  কিয় প্ৰভুৱে বিৰোধীসকলক শক্তি দিলে...
  যুদ্ধত এলফবোৰ প্ৰায়ে দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল,
  যদিও যুদ্ধত ইয়াতকৈ সাহসী সৈনিক নাই!
  
  বাৰু, সৰু এলফ, তুমি সাহসী, তুমি জানো,
  আপুনি যুঁজিব জানে আৰু অতি সাহসী...
  মহান ৰজা সিংহাসনত বহি আছে,
  আমি তেওঁক নিৰ্বাচিত কৰিলোঁ, বিশ্বাস কৰক, অসাৰ নহয়!
  
  আমাৰ পিতৃভূমিত ভিলেট ফুল আছে,
  পান্না বন, মুকুতা বার্চ গাছ...
  এলফিয়া সুন্দৰ - সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট,
  অন্ততঃ অৰ্কলফে নিজৰ গৃহভূমি ধ্বংস কৰিব বিচাৰে!
  
  নাই, আমি এলফ-গাৰ্লবোৰ এনেকুৱা যুঁজাৰু,
  গ্ৰহত কি আছে যে সাহসী আৰু শীতল...
  আমাৰ সন্তান আৰু পিতৃয়ে আমাক লৈ গৌৰৱ কৰক,
  পিতৃভূমিৰ ওপৰত ডাৱৰবোৰ পৰিষ্কাৰ হওক!
  
  ছোৱালীবোৰ কিলৈ আহিব নাজানো,
  আমি পিতৃভূমিক সুখী কৰিব পাৰিমনে...
  চোকা তৰোৱালেৰে যুঁজ দিয়াত আমি অভ্যস্ত,
  আৰু আমি জয়ী হওঁ, বিশ্বাস কৰক, সুন্দৰকৈ!
  
  নাজানে শত্ৰু কিমান শক্তিশালী
  এলফ এর আত্মা, বিশ্বাসে সুন্দর একটি জনগোষ্ঠী...
  আমি নিশ্চয় আমাৰ শত্ৰুক যুদ্ধত পৰাস্ত কৰিম,
  আহক আমি পুৰস্কাৰ হিচাপে পবিত্ৰ স্বাধীনতা লাভ কৰো!
  
  গতিকে পিতৃভূমিত সুখ আৰু শান্তি জানি লওক,
  'এলফ-মিল' দ্বারা বেয়নেট উপর আনা ছিল...
  এতিয়া আমাৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী কেৰুব হৈছে
  আৰু আমাৰ ল"ৰাবোৰ নিজৰ আঘাতত ইমানেই নিপুণ!
  
  শতিকা পাৰ হৈ যায়, এলফিনিজম আহিব,
  যুদ্ধত পতিত হোৱা সকলোৱে শাৰীৰিকভাৱে উঠিব...
  আৰু বাটটো চিৰদিনৰ বাবে ওপৰলৈ, এমুহূৰ্তও তললৈ নহয়,
  প্ৰান্ত নথকাকৈও বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন আমাৰ বাবে বহুত সৰু!
  ভিস্কাউণ্টেছে ইমান ধুনীয়াকৈ গাইছিল, তাইৰ অতি ৰূপৱতী, শিশুসুলভ ভৰি দুখন ঠেলি দিছিল। আনকি গুলিভাৰে তাই ছোৱালী বুলিও অনুশোচনা কৰিছিল। ডাঙৰ ছোৱালী এজনী বহুত বেছি আকৰ্ষণীয় হ"ব। বিশেষকৈ তলুৱাত গোৰোহাৰ বেঁকা।
  বাৰু, ঠিক আছে, তথাপিও। ল"ৰা কেপ্তেইনে উত্তৰ দিলে:
  - আমি তেনেকুৱা একো নকৰো, কেৱল গান গাই মজা কৰি লওঁ!
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - যাৰ মাত গাইছিল, আৰু তোমাৰ মাতটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব!
  আৰু থমকি ৰ"ল। নাৱিকসকল হৈ পৰা ল"ৰাবোৰে এতিয়া প্ৰায় কোনো বিষ নোহোৱাকৈ চোকা শিলৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িছিল। শিশুৰ উদং ভৰি খুব সোনকালে ৰুক্ষ হৈ পৰে। সঁচাকৈয়ে এয়া এক ইতিবাচক তথ্য। আৰু অৱশ্যেই মেজাজটো বাঢ়ি যায়।
  আনকি দাস ল"ৰাবোৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  দিনৰ ৰ"দৰ ৰশ্মিত পিঠি জুইত জ্বলি উঠে,
  চোৱাচিতাকাৰী শুই নাথাকে আৰু চাবুক তেওঁৰ প্ৰতি বিশ্বাসী।
  ৰাতি আহিলে
  বগা পাখিৰ বিচনাৰ মাজত নিজৰ বিচনাত শুই পৰিব বগা ভদ্ৰলোকজন।
  
  মই, গোটেই জীৱন বেতৰ পৰা চেনি উলিয়াই, লাঠিৰে কফ এটাৰ বাহিৰে আন কোনো পুৰস্কাৰ নাজানিছিলো।মোৰ হাতখন বেঁকা নহয় আৰু মোৰ ডাৱৰীয়া দৃষ্টি গধুৰ, কিন্তু মোৰ হৃদয়খনে ভয়ংকৰভাৱে স্পন্দন কৰে, অগ্নিময় এলাৰ্মৰ দৰে!
  
  চোৰৰ দৰে দৌৰি লুকাই থাকোঁ, ঘাঁহ ওখ নহয়, কুকুৰবোৰৰ কথা এতিয়াও শুনা নাই, কিন্তু সেয়া মাত্ৰ এতিয়াৰ বাবে।পিছদিনা ৰাতিপুৱা ধৰিব, পোষ্ট এটাত ওলোমাই দিব, আৰু ল'ৰা-ভাইয়ে কৰিব কপালৰ তলৰ পৰা চাওক।
  
  ইতিমধ্যে পিয়াহত মৰিছো, পানী দেখা নাই, কিন্তু গোটেই দিনটো স্বাধীনতা, কোনে কাঢ়ি নিব পাৰে!
  গীতটো অৱশ্যে ভগৱানে জানে কি নহয়। আৰু ই আশাবাদ যোগ নকৰে৷
  গুলিভাৰে শিশুসুলভ হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইবোৰেই ভাগ্যৰ ধৰণৰ টুইষ্ট! গতিকে মই যাম আৰু ক"ত নাজানো৷ আৰু আগলৈ কি অপেক্ষা কৰি আছে... বাৰু, মোৰ আগৰ দুঃসাহসিক অভিযানবোৰত কেনেবাকৈ অধিক গতিশীলতা আৰু আগ্ৰহ আছিল। আৰু ইয়াত কেৱল গীত আছে, আৰু আপুনি ঘড়ীৰ কাঁটাৰ দৰে ৰবটৰ দৰে খোজ কাঢ়ি ঘূৰি ফুৰে।
  ভিস্কাউণ্টেছে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - গতিশীলতা লাগে নেকি? এইটো কি সম্ভৱ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে বেল্টৰ পৰা চাবুক এটা লৈ গুলিভাৰক মাৰিবলৈ দিলে। ল"ৰাটোৱে বিষত হাউলি উঠিল আৰু কুকুৰাই ক"লে:
  - মই একেবাৰেই বুজাব বিচৰা নাছিলোঁ!
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু শিক্ষিত হোৱাটো প্ৰয়োজন! হয়তো আপুনি মোক কিবা এটা ধেমেলীয়া কাহিনী ক"ব পাৰে?
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মাত দিলে আৰু এটা কাহিনী ব"বলৈ ধৰিলে:
  সম্ৰাট ডাইক্লিটিয়ানে ক্ষমতাৰ পৰা পদত্যাগ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল, কিয়নো তেওঁ বুজি পাইছিল যে তেওঁৰ অবিহনে ৰোমান সাম্ৰাজ্য জীয়াই নাথাকিব। তদুপৰি অৱশেষত ডাইলেক্টানৰ ছিজাৰৰ দৰে জুলিয়াছ নামৰ এজন পুত্ৰ আৰু উত্তৰাধিকাৰী হ"ল। ৩২০ চনৰ আগতেও সম্ৰাটে শাসন কৰিছিল, পৌত্তলিক ধৰ্মক আধুনিকীকৰণ কৰি ৰোমৰ পুৰণি বিশ্বাসক শক্তিশালী কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বৃহস্পতি গ্ৰহ মূল ঈশ্বৰ হৈ পৰিল, যিজনে, যিদৰে দেখা গ"ল, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডকো সৃষ্টি কৰিলে।
  স্বৰ্গ আৰু নৰক উভয়ৰ মতবাদো উত্থান ঘটিল আৰু শক্তিশালী হ"ল। অৰ্থাৎ হেডিছৰ ম্লান ৰাজ্যৰ পৰিৱৰ্তে সাধুকথাৰ সাম্ৰাজ্যৰ মতবাদ প্ৰৱৰ্তন কৰা হ"ল, য"ত মৃতকৰ আত্মাই মৃতদেহ গ্ৰহণ কৰি পুনৰ জীয়াই থাকে। যোদ্ধা নায়কসকলৰ অৱশ্যে উপপত্নীও থাকে আৰু ভোজ-ভাত পালন কৰে। আৰু সম্ৰাটসকলৰ তাত নিজস্ব ক্ষমতা আছে। আৰু অৱশ্যেই দাসসকল দাস হৈয়েই থাকে। কিন্তু যিসকলে নিজৰ মালিকৰ আজ্ঞা পালন কৰে আৰু ভাল আচৰণ কৰে - তেওঁলোকৰ জীৱনটো সহজ আৰু উন্নত হয় আৰু মৃত্যুৰ পিছত তেওঁলোকক ডেকা আৰু সুস্থ শৰীৰ দিয়া হয়। আৰু অবাধ্য দাস আৰু খ্ৰীষ্টানসকলক অতি নিষ্ঠুৰভাৱে অত্যাচাৰ কৰা হয়, আৰু ইমানেই নিৰ্মমভাৱে অত্যাচাৰ কৰা হয় যে তেওঁলোকে মাত্ৰ কান্দিব আৰু অনুতাপ কৰিব পাৰে।
  ডাইক্লিটিয়ানৰ মৃত্যুৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ জুলিয়াছে পিতৃৰ পৰম্পৰা অব্যাহত ৰাখিছিল। আৰু আনকি তেওঁ কেইবাটাও আগ্ৰাসী অভিযান হাতত লৈছিল - সাম্ৰাজ্যৰ দক্ষিণ সীমান্ত ভাৰতলৈ নিজেই আনিছিল।
  আনকি এনেদৰেই ডাইক্লিটিয়ানৰ নতুন বংশৰ জন্ম হ"ল। যিয়ে ৰোমক স্থিতিশীলতা আৰু সমৃদ্ধি প্ৰদান কৰিছিল। ক্ৰমান্বয়ে খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম ম্লান হৈ পৰিল আৰু শূন্য হৈ পৰিল। সঁচাকৈয়ে খ্ৰীষ্টৰ বিষয়ে কোৱা সাধুটো ক্ৰমান্বয়ে ফেশ্বনৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। আৰু খ্ৰীষ্টানসকলে প্ৰমাণ কৰিব নোৱাৰিলে যে তেওঁলোকে যিকোনো কাম কৰিব পাৰে বা কোনো মূল্যৱান। আৰু সেইবাবেই বহুতে ইহুদী ধৰ্মৰ এটা শাখা বুলি গণ্য কৰা কথাটো বিস্মৃতিৰ দিশে আগবাঢ়িল। কিন্তু এতিয়াও মহান ৰোমে জয় কৰিব নোৱাৰা আৰবসকলৰ মাজত মাগোমেডৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল।
  এই সময়লৈকে ৰোমানসকলে ইতিমধ্যে ভাৰত জয় কৰিছিল। তেওঁলোকৰ সাম্ৰাজ্য ইমানেই বিশাল হৈ পৰিছে যে ইয়াক পৰিচালনা কৰাটো কঠিন। ইউৰোপত ৰোমানসকলে ভিষ্টুলাত উপস্থিত হয়। আৰু তেওঁলোকে প্ৰায় সমগ্ৰ জাৰ্মানী জয় কৰিলে। আৰু দক্ষিণে নীল নদীৰ কাষেৰে আগবাঢ়ি গৈ চুডান আৰু ইথিওপিয়াক বশ কৰিলে। কিন্তু বৈজ্ঞানিক অগ্ৰগতি লাহে লাহে বিকশিত হৈছিল।
  আৰু একেটা কেন্দ্ৰৰ পৰা এনে ভূখণ্ড নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো অতি কঠিন হৈ পৰিল।
  বাৰু, গতিকে দুখীয়া আৰু মৰুভূমিত বাস কৰা আৰবসকল অকলশৰীয়া হৈ পৰিল।
  ঠিক যেনেকৈ ৰোমানসকলে স্লাভসকলক জয় কৰা নাছিল, যিসকলে বহু দূৰৈত আৰু কঠোৰ জলবায়ুত বাস কৰিছিল। আৰু চীন, যিখনো পাহাৰ, নদী, মৰুভূমিৰে ভৰপূৰ, আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা বৃহৎ। আৰু সেয়েহে জনসংখ্যা আৰু ভূখণ্ড দুয়োটা দিশতে ৰোমান সাম্ৰাজ্য বৃহৎ। আৰু বিশেষকৈ সম্ৰাটসকলে চীনলৈ যাব নিবিচাৰে৷
  আৰু আফ্ৰিকাতো কোনো পথ বা যোগাযোগ ব্যৱস্থা নাই। বাৰু, কিছুমানো আছিল, আটলাণ্টিক মহাসাগৰৰ সিপাৰে আমেৰিকালৈকে, কিন্তু সেইবোৰো এতিয়াও যথেষ্ট পৰিপক্ক হোৱা নাছিল। যদিও কিছুমান জাহাজে আৰু দূৰলৈ যাত্ৰা কৰে।
  কিন্তু মহম্মদৰ আদেশত আৰব সৈন্যই চৌদি আৰৱক বশ কৰি ৰোমান সম্পত্তি আক্ৰমণ কৰে।
  কিন্তু ৰোমানসকলৰ জনসংখ্যা আৰু সৈন্য অৱশ্যে আৰবসকলতকৈ বহুগুণ বেছি।
  কিন্তু অসংখ্য প্ৰদেশত সিঁচৰতি হৈ আছে। ইয়াৰ মাজতে আৰব সৈন্য পেলেষ্টাইনত আছে। আৰু ৰোমান গৱৰ্ণৰ স্কৰ্পিয়াছে তেওঁলোকৰ সৈতে যুদ্ধ কৰে, পাঁচটা লিজিয়ন আৰু ভাড়াতীয়া আৰব অশ্বাৰোহী সৈন্যৰ সৈতে। কিন্তু যুদ্ধৰ নিৰ্ণায়ক মুহূৰ্তত আৰবসকলে মহম্মদৰ কাষলৈ গৈ ৰোমানসকলক পিছফালে আঘাত কৰিলে।
  আৰু এটা ডাঙৰ আৰু ৰক্তাক্ত হত্যাকাণ্ড সংঘটিত হৈছিল।
  আৰু ৰোমান প্ৰদেশবোৰ জ্বলি উঠিল। কিন্তু মহম্মদৰ হঠাৎ মৃত্যু হয়। আৰু আন প্ৰদেশৰ পৰা অসংখ্য আৰু সুসংগঠিত সৈন্য আহিছিল। আৰু আৰবসকল পৰাজিত হ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোক সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰা হ"ল। কিন্তু এই সকলোবোৰ অসাৰ নহ"ল। আৰু ৰোমৰ নতুন সম্ৰাট কনষ্টেণ্টাইনে কোৰাণৰ পৰা কিবা এটা ধাৰলৈ লোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আগতে সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰৰ ওপৰত বিশ্বাস আছে , আৰু অন্য দেৱতা আৰু দেৱতাৰ ওপৰত নিষেধাজ্ঞা আছে। কিন্তু ৰোমান সম্ৰাটক নিজেই আল্লাহৰ মুখ আৰু পৃথিৱী আৰু বস্তুগত জগতৰ সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ বুলি ঘোষণা কৰা হৈছিল। এইদৰেই এটা নতুন ধৰ্মৰ জন্ম হ"ল - ইছলামৰ দৰে, কিন্তু ৰোমান পদ্ধতিৰে।
  অৱশ্যে নমাজ, ৰমজান, গাহৰিৰ মাংস খোৱা আৰু মদ খোৱা নিষেধাজ্ঞাৰ লগতে মক্কালৈ হজ্জ অপ্ৰয়োজনীয় বুলি বাতিল কৰা হৈছিল। কিন্তু, অৱশ্যেই বহুবিবাহ নিজেই বৈধ। বাৰু, মক্কালৈ হজ্জৰ সলনি ৰোমলৈ হজ। আৰু অৱশ্যেই বহুত বেছি।
  মহিলাসকলেও আধা উলংগ হৈ খোজ কঢ়াত বাধা নাছিল। কিন্তু অৱশ্যেই আন ধৰ্মবোৰ নিষিদ্ধ কৰা হৈছিল। ইহুদী ধৰ্মকে ধৰি। আৰু আন দেৱতাকো সন্মান কৰা। পূৰ্বতে বৃহস্পতি নামৰ এজন প্ৰধান ঈশ্বৰ আছিল, যাক ৰোমানসকলে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ মূল সৃষ্টিকৰ্তা কৰিছিল যদিও আন দেৱতাও পূজাৰ বস্তু হিচাপে থাকি গ"ল। আৰু এতিয়া সম্পূৰ্ণ নিষেধাজ্ঞা প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছে।
  এইদৰেই চূড়ান্ত একশ্বৰবাদৰ আবিৰ্ভাৱ আৰু আকৃতি ল"লে।
  ৰোমান সাম্ৰাজ্যই নিজৰ ভূখণ্ড বিজয় অব্যাহত ৰাখিলে!
  ছোৱালীজনীয়ে বাধা দিলে:
  - এইটো অৱশ্যে আকৰ্ষণীয়, কিন্তু ভালকৈ গান গাই যাওক!
  গুলিভাৰে দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ গান গাবলৈ ধৰিলে;
  আমি কিমান সঘনাই বিচৰণ কৰোঁ
  আৰু আমি মাত্ৰ পাহৰি যাওঁ
  যে জগতখন অসাৰতাই শাসন কৰে।
  কেতিয়াবা আমি প্ৰেমত খেলো,
  আমি পাপ লক্ষ্য নকৰো
  আৰু অন্তৰত বিষ আৰু শূন্যতা আছে।
  
  কোৰাছ:
  যীচুৰ ওচৰলৈ আহি কওক:
  মই আৰু এনেকৈ জীয়াই থাকিব নোৱাৰো
  মই আৰু পাপ কৰিব নিবিচাৰো -
  মই দুঃখিত.
  যীচুৰ ওচৰলৈ আহি বিশ্বাস কৰক
  সেই জীৱনটো এতিয়া সলনি হ"ব
  আৰু যে খ্ৰীষ্টৰ পবিত্ৰ তেজ
  আপোনাক বচাব।
  
  প্ৰভুৱে কাকো ক্ষমা কৰিব
  তেওঁ ৰোগীক সুস্থ কৰিব
  আপোনাৰ হৃদয়খন দয়াৰে ভৰাই থওক।
  তেওঁৰ প্ৰেম পবিত্ৰ
  জীয়াই থাকে আৰু জয়ী হয়
  আনন্দ আৰু শান্তি আনে।
  
  কোৰাছ:
  যীচুৰ ওচৰলৈ আহি কওক:
  মই আৰু এনেকৈ জীয়াই থাকিব নোৱাৰো
  মই আৰু পাপ কৰিব নিবিচাৰো -
  মই দুঃখিত.
  যীচুৰ ওচৰলৈ আহি বিশ্বাস কৰক
  সেই জীৱনটো এতিয়া সলনি হ"ব
  আৰু যে খ্ৰীষ্টৰ পবিত্ৰ তেজ
  আপোনাক বচাব।
  ভিছকাউণ্টেছে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কেনেবাকৈ গানটো বৰ কলাত্মক নহয়! আপুনি খ্ৰীষ্টৰ বিষয়ে গাব পাৰিবনে, যিটো অধিক উজ্জ্বল আৰু সুন্দৰ কিবা এটা?
  গুলিভাৰে শিশুসুলভ কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কিবা উজ্জ্বল বস্তু বিচাৰে নেকি? কিন্তু যীচু বিষুৱৰেখাত দুপৰীয়া সূৰ্য্যৰ দৰে উজ্জ্বল নহয়নে?
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, তেন্তে আপুনি যিমান পাৰে আকৌ গান গাওক, যদি, অৱশ্যেই, আপুনি কিবা এটা কৰিবলৈ সক্ষম।
  ল"ৰা কেপ্তেইনে উৎসাহেৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  তুমি জীৱন, তুমি পোহৰ, প্ৰেমৰ নিয়ম,
  তুমি জীৱন, তুমি পোহৰ, প্ৰেমৰ নিয়ম,
  
  তুমি মোৰ জীৱনলৈ আহি সকলো পোহৰেৰে ভৰাই দিলা,
  মোক আলোকিত কৰিলে, দিলে
  দুখৰ ঠাইত আনন্দ, অনুগ্ৰহ হৈছে পৰিত্ৰাণ,
  এতিয়া মই চুক্তিত আছো
  
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  
  তোমাৰ মাত শুনিছোঁ, তুমি মোৰ কাষত,
  মই তোমাৰ হাতত, মই জানো
  তোমাতকৈ মূল্যৱান কোনো নাই, তুমিয়েই মোৰ পুৰস্কাৰ,
  চিৰদিনৰ বাবে আপোনাৰ সৈতে মই...
  
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  
  তুমি জীৱন, তুমি পোহৰ, প্ৰেমৰ নিয়ম,
  তুমি জীৱন, তুমি পোহৰ, প্ৰেমৰ নিয়ম,
  
  প্ৰতিদিনে মই তোমাৰ লগত আৰু শক্তিশালী হৈ থাকিব বিচাৰো,
  কেৱল তোমাৰ দ্বাৰাই মই জীয়াই আছো, মোৰ ঈশ্বৰ,
  মই অবিৰতভাৱে গান গাইম, তোমাৰ বাবে গান গাইম,
  গোটেই জীৱনতকৈ তোমাক বেছি ভাল পাওঁ।
  প্ৰতিদিনে মই তোমাৰ লগত আৰু শক্তিশালী হৈ থাকিব বিচাৰো,
  কেৱল তোমাৰ দ্বাৰাই মই জীয়াই আছো, মোৰ ঈশ্বৰ,
  মই অবিৰতভাৱে গান গাইম, তোমাৰ বাবে গান গাইম,
  গোটেই জীৱনতকৈ তোমাক বেছি ভাল পাওঁ।
  
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  যীচু তুমি মোৰ জীৱন, তুমি মোৰ বাবে বায়ু আৰু পানী,
  তুমি মোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, মোৰ আত্মাই তোমাৰ প্ৰশংসা কৰে।
  ভিস্কাউণ্টেছে হাত চাপৰি বজাবলৈ ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এইদৰে বহুত ভাল! সঁচাকৈয়ে ভালকৈ গাব পাৰিবা মোৰ ল"ৰা!
  গুলিভাৰে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়! মই সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ যীচু খ্ৰীষ্টক ভাল পাওঁ, আৰু অৱশ্যেই অতি পবিত্ৰ থিওটোকোছক!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - এইটো মৰমলগা! অনুগ্ৰহ কৰি অতি পবিত্ৰ থিওটোকোছৰ বিষয়ে গান গাওক, যাতে সকলো উজ্জ্বল আৰু সুন্দৰ হয়!
  ল"ৰাটোৱে তাৰ খালী ভৰিৰে শিশুটিৰ ভৰিত ষ্টাম্প মাৰি গাই গাইছিল;
  পবিত্ৰ, অতি বিশুদ্ধ কুমাৰী মেৰী
  তাই ত্ৰাণকৰ্তাক জন্ম দিলে, আমাক পোহৰ দিলে।
  কিন্তু তোমাৰ সন্তানবোৰ শীতকালত খালী ভৰিৰে -
  আৰু লেতেৰা বেছমেণ্টত আমি লগ পাওঁ ভোকাতুৰ ভোৰ!
  
  কাৰণ, কেনেকৈ হ"ল যে পৃথিৱীখন বেয়াৰ যন্ত্ৰণাত,
  যে ফৰিং পথাৰতকৈ দুখীয়া মানুহ বেছি।
  যে ঠাণ্ডাইও মে", ২০২০ত গছবোৰ জমা কৰি পেলায়।
  যে আটাইতকৈ সাধাৰণ উত্তৰটো হ'ল - যদি আপুনি দুখীয়া, তেন্তে নাচক!
  
  ধনীক তামৰ পইচা এটা দিলেও দুখ লাগে,
  যদিও তেওঁলোকৰ ধন শালীনতাৰ সীমাত ফুলি উঠিছে...
  তেওঁলোকৰ মূল গুৰু আমাৰ ওপৰত ওক গছৰ লাঠি -
  কিন্তু কুকুৰা কাউৰী হ"লেই গৰ্জন হৈ পৰিব!
  
  প্ৰভুৱে তোমালোকক ধনীসকলৰ লগত ভাগ কৰিবলৈ আজ্ঞা দিছিল -
  যাতে মৃত নাথাকে আৰু কান্দিলে ঈশ্বৰৰ শ্ৰৱণ ক্ষমতাক যন্ত্ৰণা নিদিয়ে।
  দুৰ্বল সকলক সহায় কৰক - দয়ালু মুখবোৰে আইকনৰ পৰা কয়,
  দয়া কৰিলে স্বৰ্গৰ বাটত থকা বিকন নুমাই যোৱা নাই!
  
  কিন্তু বহুতৰে বাবে ধনে আত্মা আৰু পৰিত্ৰাণক অধিক প্ৰিয় কৰি ৰাখে;
  সোণেৰে সাধু কিনিম বুলি কয়!
  ধনদাতাৰ চৰ্বিয়ে তাৰ ঘৃণনীয় মুখখন ফুলি উঠিল -
  আৰু শান্তি নথকা হৃদয় এখন ঠাণ্ডা গ্ৰেনাইট!
  
  আমাৰ - সামান্য মানুহৰ বাবে আপোনাৰ কি কষ্ট?
  ৰাজপ্ৰসাদত আমি হুমুনিয়াহও শুনা নাপাওঁ!
  আশ্ৰয় বিচাৰে নেকি? আশ্ৰয় লাভ কৰক
  কাৰাগাৰৰ চালৰ তলত!
  
  কিয় দিব তোমাক, আমাক,
  আমি বলপূৰ্বকভাৱে কি সফলতাৰে লৈছো?
  তুমি একো নাছিলা আৰু চিৰদিনৰ বাবে একো নাছিলা,
  আকাশখন তোমাৰ বাবে দিয়া হোৱা নাছিল!
  
  কিন্তু অপ্ৰত্যাশিতভাৱে তেওঁলোকৰ মনলৈ মৃত্যু আহিল,
  সৰ্বশক্তিমান সৃষ্টিকৰ্তাই শিকোৱাৰ দৰে!
  এতিয়া তেওঁলোক য'ত চয়তানে জ্বলি থাকে
  য'ত দেশদ্ৰোহীয়ে দুখ-কষ্টৰ পৰা ক্ৰিক আৰু গৰ্জন কৰে!
  
  গতিকে আপুনি সিদ্ধান্ত লৈছিল যে সৰ্বশক্তিমানে ধেমালি কৰি আছে -
  কোৱা, উদাৰসকলক উচ্চ কৰা হ"ব?
  আৰু যে যীচু নিজেই সৃষ্টিকৰ্তা অৱতাৰ,
  দুষ্ট নিগনিবোৰে বস্তুবোৰ খাব বুলি কোৱাটো ভুল আছিল নেকি?
  
  মৰিয়মৰ প্ৰাৰ্থনা পঢ়ি অনুতাপ কৰক,
  আৰু আঁঠু লৈ অনুতাপ কৰি - হুমুনিয়াহ কাঢ়ি!
  যেতিয়া আপোনাৰ সন্মুখত শিশুৱে কান্দে,
  আৰু খালী ভৰিৰ ছোৱালীজনী ঠাণ্ডাত কঁপিছে!
  
  আপোনাৰ টান আৰু কৃপণালি মানিবেগটো লওক,
  হাঁহি এটা মাৰি অলপ টকা খৰচ কৰোঁ আহক।
  তেতিয়া প্ৰেমৰ ঈশ্বৰ যীচুৱে নেতৃত্ব দিব,
  আৰু ই আপোনাক অস্থিৰ পথত পৰিবলৈ নিদিয়ে!
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ মৰমলগা, অতি ৰূপৱতী হাত দুখন হাত চাপৰি মাৰিলে, উচ্চাৰণ কৰি:
  - ব্ৰাভো! আচৰিত কথা!
  এই চিৰন্তন সন্তান গুলিভাৰে সুধিলে:
  - হয়তো তুমিও গান গাব পাৰিবা?
  বসন্তকালীন ডেণ্ডেলিয়নৰ দৰে উজ্জ্বল ভিস্কাউণ্টেছে মূৰটো জোকাৰি গাই গ"ল:
  আপুনি কেৱল যি চাব বিচাৰে তাকেই দেখে।
  কিন্তু জীৱনটো আপুনি কল্পনা কৰা ধৰণে হ"ব পাৰেনে?
  তোমাৰ হৃদয়খন বৰফৰ টুকুৰা, আৰু মোৰ ওচৰত বন্ধ হৈ আছে।
  আপুনি সম্পূৰ্ণৰূপে জৰুৰী সমস্যাত নিমগ্ন হৈ আছে
  আৰু আপুনি আপোনাৰ জীৱনটো খং আৰু অনুশোচনাৰ ওপৰত কটায়।
  তোমাৰ হৃদয়খন বৰফৰ টুকুৰা, আৰু মোৰ ওচৰত বন্ধ হৈ আছে।
  যদি মই তোমাৰ হৃদয়খন গলিব পাৰিলোহেঁতেন
  আমি কেতিয়াও বিচ্ছেদ নকৰো।
  মোক বিশ্বাস কৰক,
  কেৱল আপুনিহে সকলো ঠিক কৰিব পাৰিব।
  
  দোষী কাৰোবাক বিচাৰি কোনো লাভ নাই।
  জানি থওক যে মইও কষ্ট পাইছো।
  তোমাক হেৰুৱালে মোৰ হৃদয় ভাঙি যাব।
  প্ৰেম চৰাইৰ দৰে, স্বাধীনতাৰ বাবে হাহাকাৰ কৰে।
  ভিতৰৰ পৰা ক্ষোভই আপোনাক খাবলৈ নিদিব।
  তোমাৰ হৃদয়খন বৰফৰ টুকুৰা, আৰু মোৰ ওচৰত বন্ধ হৈ আছে।
  
  যদি মই তোমাৰ হৃদয়খন গলিব পাৰিলোহেঁতেন
  আমি কেতিয়াও বিচ্ছেদ নকৰো।
  মোক বিশ্বাস কৰক,
  কেৱল আপুনিহে সকলো ঠিক কৰিব পাৰিব।
  
  আপুনি কেৱল যি চাব বিচাৰে তাকেই দেখে।
  কিন্তু জীৱনটো আপুনি কল্পনা কৰা ধৰণে হ"ব পাৰেনে?
  তোমাৰ হৃদয়খন বৰফৰ টুকুৰা, আৰু মোৰ ওচৰত বন্ধ হৈ আছে।
  
  যদি মই তোমাৰ হৃদয়খন গলিব পাৰিলোহেঁতেন
  আমি কেতিয়াও বিচ্ছেদ নকৰো।
  মোক বিশ্বাস কৰক,
  কেৱল আপুনিহে সকলো ঠিক কৰিব পাৰিব।
  
  যদি মই তোমাৰ হৃদয়খন গলিব পাৰিলোহেঁতেন
  আমি কেতিয়াও বিচ্ছেদ নকৰো।
  মোক বিশ্বাস কৰক,
  কেৱল আপুনিহে সকলো ঠিক কৰিব পাৰিব।
  
  যদি মই তোমাৰ হৃদয়খন গলিব পাৰিলোহেঁতেন...
  
  টাইৰানাছৰ বিৰুদ্ধে নিঞ্জা ছোৱালী
  ANNOTATION
  চাৰিগৰাকী খালী ভৰিৰে নিঞ্জা ছোৱালীৰ দুঃসাহসিক অভিযান আৰু তেওঁলোকৰ চিৰকালৰ বাবে ডেকা গুৰু-ডেমিউৰ্জ লৰ্ড টাইৰানাছ আৰু সকলো ডাঠৰ অন্যান্য খলনায়কৰ সৈতে মুখামুখি হোৱাত অত্যন্ত ৰোমাঞ্চকৰ।
  PROLOGUE
  তেওঁলোকে অতি ধুনীয়া চাৰিজন যোদ্ধাৰ দুঃসাহসিক অভিযান দেখুৱাইছিল, যাক নিঞ্জা বুলি কোৱা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকৰ এজন শিক্ষক আছিল - তেৰ-চৈধ্য বছৰীয়া ল"ৰা, অতি পেশীবহুল। তদুপৰি তেওঁক দেখাত কেৱল কিশোৰৰ দৰে, কিন্তু বাস্তৱত তেওঁ কোনো ধৰণৰ পৌত্তলিক দেৱতা, স্বৰ্গৰ পৰা পৃথিৱীলৈ বহিষ্কাৰ কৰা। আৰু তেওঁৰ বয়স বহু হাজাৰ বছৰ। গতিকে খালী ভৰিৰ ল"ৰাটোৱে নিঞ্জা ছোৱালীবোৰক প্ৰশিক্ষণ দিয়ে।
  বাৰু, এইটো যথেষ্ট ধেমেলীয়া। তদুপৰি ল"ৰাটোৱে জপিয়াই থকাৰ সময়তে উদং গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠে৷
  আৰু তেতিয়াই ছোৱালীকেইজনীৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী আবিৰ্ভাৱ হ"ল। দুটা ডাঙৰ মিউটেণ্ট - এটাৰ মূৰ কুমিৰৰ, আৰু আনটো সিংহৰ। তেওঁলোক স্পষ্টভাৱে বেয়া কিবা এটাৰ ওপৰত উঠিছে। উদাহৰণস্বৰূপে, চহৰৰ কোষাগাৰৰ পৰা এটা ডাঙৰ হীৰা চুৰি কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। সময়সীমাটো প্ৰায় বিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে আৰু মানুহৰ প্ৰযুক্তি এতিয়াও ইমান শীতল হোৱা নাই। আৰু এই মিউটেণ্টবোৰৰ হাতত লেজাৰ মেচিনগান থাকে, আৰু লগতে বিশেষ বিকিৰণ থাকে যিয়ে যুঁজাৰু বিমানবোৰক কাৰ্যতঃ অদৃশ্য কৰি তোলে।
  আৰু ইয়াত দুটা মিউটেণ্ট আছে - আধা মানুহ আৰু আধা প্ৰাণী, যিয়ে ইহঁতক অস্বাভাৱিকভাৱে শক্তিশালী কৰি তোলে, আৰু হয়তো আনকি দ্ৰুত।
  গতিকে হীৰা ৰখা হলটোত প্ৰৱেশ কৰিলে। আৰু এলাৰ্ম চিষ্টেম আৰু বুলেটপ্ৰুফ গ্লাছৰ সৈতে কেনেকৈ চুদিব। লেজাৰ ৰশ্মিৰ পৰা স্বচ্ছ কৱচ বিস্ফোৰণ হ"ব।
  কুমিৰ আৰু সিংহটোৱে হীৰাটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈ ধৰি এটা মজবুত মোনাত লুকুৱাই ৰাখিলে। অৱশ্যে এলাৰ্মটো বাজি উঠিল। অট্টালিকাটোত ফাটি যায় আৰক্ষী।
  কিন্তু মিউটেণ্ট যোদ্ধাসকলে লেজাৰ মেচিনগানেৰে আঘাত কৰাৰ দৰে একেলগে ডজন ডজন গাৰ্ড কাটি পেলালে, কেঁচিৰে ব্লটাৰৰ দৰে। ইয়াৰ পিছত সিংহ আৰু কুমিৰে অদৃশ্যতাৰ পথাৰত ঘূৰি আহিল।
  কিন্তু ইতিমধ্যে চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে তেওঁলোকৰ দৌৰত দৌৰিছে, উদ্ধাৰৰ বাবে উৰণীয়া গাড়ী। তেওঁলোকৰ ল"ৰা গুৰুজন সাধাৰণতে হঠাতে দেখা দিয়ে, আৰু কোনো জটিল মুহূৰ্ত বা জৰুৰীকালীন অৱস্থাত।
  ছোৱালীবোৰে খঙেৰে গান গায়:
  - বহু সময়ত বিপদে দুৱাৰত টোকৰ মাৰে,
  কিন্তু শীতল ছোৱালীক বিশ্বাস কৰাটো কঠিন নহয়...
  কাৰণ, মাত্ৰ তেওঁলোকক মাতিব লাগিব -
  বন্ধুৰ বাবে বেছি সময় অপেক্ষা কৰিব নালাগে!
  নিজৰ এয়াৰ গাড়ীখনত অতি বেগেৰে গতি কৰে।
  ছোৱালীবোৰৰ ভিতৰত এগৰাকী নাটাছা, তেওঁৰ চুলি নীলা আৰু প্ৰকৃত কাৰিকৰী প্ৰতিভাশালী। আৰু, অৱশ্যেই, নিঞ্জা যোদ্ধাসকলে বিশেষ চশমা পিন্ধিছিল যিয়ে তেওঁলোকক চাবলৈ অনুমতি দিছিল, আনকি ফ"টনৰ গতি বিকৃত কৰা বিশেষ ক্ষেত্ৰতো।
  হত্যা কৰা আৰক্ষী বিষয়াৰ মৃতদেহ... হয়, ঘৃণনীয়। আৰু সংগ্ৰহালয়ৰ ভাঙি যোৱা দেৱালবোৰ। Ygrek মাত্ৰাৰ পৰা মিউটেণ্টৰ বাবে শক্তিশালী অস্ত্ৰ। কিন্তু, অৱশ্যেই, তেওঁলোক নিজাববীয়াকৈ নহয়। তেওঁলোকৰ এজন বছ আছে, যিজনো সদায় লগে লগে দেখা নাযায়৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে পৰ্টেলত জপিয়াই পৰিবলৈ সাজু হোৱা মিউটেণ্ট অপৰাধীৰ বাবে বাট বন্ধ কৰি দিছে।
  তেওঁলোকে অৱশ্যে মেচিনগান ব্লাষ্টাৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে কাষলৈ জপিয়াই পৰে। যদিও ইয়াক একপ্ৰকাৰ মূৰ্খ যেন লাগে - পোহৰৰ বেগত উৰি যোৱা লেজাৰৰ পৰা বিচ্যুতি ঘটাবলৈ সময় পোৱা।
  কিন্তু চিনেমা চিনেমা।
  ইয়াত হালধীয়া চুলিৰ এগৰাকী ছোৱালীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে চিৰামিকৰ টুকুৰা এটা পেলাইছে। আৰু তেওঁ লেজাৰ মেচিনটোত খুন্দা মাৰিব, মিউটেণ্টৰ হাতৰ পৰা উলিয়াই দিব। আৰু আন এজনী ছোৱালীয়ে খালী গোৰোহাৰে ডেগাৰ এটা দলিয়াই দিলে, সেইটো দানৱটোৰ মূৰৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ পাইপটোত খুন্দা মাৰিলে। ফাটি গ"ল আৰু সিংহটো ভাপেৰে আগুৰি ধৰিলে। বিষ আৰু আচৰিত হৈ মেচিনগানটোও পেলাই দিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সমান চৰ্তত যুঁজ দিয়ক!
  ইয়াৰ উত্তৰত কুমিৰৰ মূৰ থকা মিউটেণ্টে তেওঁলোকৰ ওপৰত মাৰ্চিডিজ গাড়ী নিক্ষেপ কৰিব। ই উৰি যাব, আৰু ছোৱালীবোৰে আৰু ওপৰলৈ জপিয়াই যাব। আৰু গাড়ীখন সিহঁতৰ খালী ভৰিৰ তলত লৰালৰিকৈ যায়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ উদং গোলাপী গোৰোহা ফিচফিচাই মিউটেণ্টবোৰৰ ওচৰ চাপিবলৈ খৰধৰকৈ লৰালৰিকৈ যায়। আৰু তেওঁলোকৰ পেশীবোৰ টেন কৰা আৰু ইলাষ্টিক ছালৰ তলত বলৰ দৰে গুটিয়াই থাকে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ আবিৰ্ভাৱ হয় - শত্ৰু এক নম্বৰ, ক'লা যুদ্ধ চুট আৰু বন্ধ হেলমেট পিন্ধা লৰ্ড টাইৰানাছ। অৰ্থাৎ আগলৈ এক গুৰুতৰ যুদ্ধ হ"ব। ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত। ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনৰ মনত আছে তেওঁলোকৰ ল"ৰা গুৰুজনে কেনেকৈ উদং প্ৰায় শিশুসুলভ ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে চাকি এটা ধৰিছিল। আৰু তাই তাক নুমুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  আৰু শিলৰ বেৰ এখনত খুন্দা মাৰি উৰি পাৰ হৈ গ"ল। আৰু এতিয়া যোদ্ধাজনে তাইৰ উদং গোৰোহাৰে টাইৰানাছক পেটত ঠেলি দিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, কিন্তু সি লৰচৰ কৰে। আৰু তাৰ পাখিটোৱে ছোৱালীজনীৰ উদং তলুৱাটো আঁচোৰ মাৰি পেলায়।
  আনকি তাই বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  নীলা চুলিৰ ছোৱালীজনী নাটাছাই চিঞৰি উঠিল:
  - মেয়েরা ধাতুর জন্য যুদ্ধ, ধাতুর জন্য,
  চয়তানে তাত শ্ব"টোক শাসন কৰে, তাত শ্ব"টোক শাসন কৰে!
  আৰু তাই টাইৰানাছকো আক্ৰমণ কৰিছিল। ক"লা কৱচ পিন্ধা এজন যোদ্ধাই ব্লক এটা ৰাখিলে। কিন্তু এটা মিউটেণ্ট কুমিৰে ছোৱালীজনীক কাষৰ পৰা ল"গ এটাৰে লৰচৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  কিন্তু যোদ্ধাজনে ডজ কৰিলে আৰু লগটোৱে টাইৰানাছৰ লগত খুন্দা মাৰিলে।
  তেওঁ মাৰাত্মক বলৰ আঘাত পাই দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - মূৰ্খ!
  হালধীয়া চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে মিউটেণ্ট সিংহৰ মূৰৰ পিছফালে নিজৰ উদং গোৰোহাটো যোগ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী,
  টয়লেটত মিউটেন্ট তিয়াই যাওঁ আহক...
  মাতৃভূমিয়ে চকুলোত বিশ্বাস নকৰে,
  আৰু আমি টাইৰানাছক ঘুচা মাৰি দিম!
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চিকচিকিয়া কৰি দুভৰি সিংহৰ চিবুকটোৰ ফালে আঁঠুটো আঙুলিয়াই দিলে। আৰু সি দাঁতবোৰ টিপিলে। আৰু ই অতি মাৰাত্মক হিট হৈ ওলাল।
  আৰু তাৰ পিছত মিউটেণ্ট জন্তুটোৱে লেজাৰ মেচিনটোত ভৰি দিলে আৰু ধ্বংসাত্মক, অস্বাভাৱিক শক্তিৰ ৰশ্মি এটা ওলাই গ"ল। যিটোৱে ধাতুৰ পলিচ কৰা পৃষ্ঠত খুন্দা মাৰিলে, প্ৰতিফলিত হৈ কুমিৰৰ ঠেংৰ ঠিক তলত খুন্দা মাৰিলে।
  বনৰীয়া যন্ত্ৰণাত সি গৰ্জন কৰিব।
  টাইৰানাছে অৱশ্যে জপিয়াই উঠি নিঞ্জা ছোৱালী এজনীক তেওঁৰ ওপৰেৰে দলিয়াই দিলে। ই ইটাৰ কামৰ লগত খুন্দা মৰাৰ ফলত বিভিন্ন দিশত সামগ্ৰীবোৰ সিঁচৰতি হৈ পৰে। এইটো আছিল এক আক্ৰমণাত্মক শ্ব"ডাউন। বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীজনীৰ ব্ৰঞ্জৰ ছালত ঘাঁ হৈ অলপ আঁচোৰ খাইছিল।
  তাই লগে লগে জপিয়াই উঠি এটা ঘূৰণীয়া কৰিলে। আৰু তেতিয়াই টাইৰানাছে কান্ধৰ ব্লেডত আঘাত পাই তললৈ পৰিল।
  সকলো ঠিকেই থাকিলহেঁতেন, কিন্তু পৰ্টেলৰ পৰা দুটামান কম্বেট ৰবট জপিয়াই ওলাই আহিল। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত ব্লাষ্টাৰ আছে।
  নাটাছাই ৰবটটোৰ ফালে সৰু পাতল ঘূৰণীয়া ডিস্ক এখন দলিয়াই দিলে আৰু ব্লাষ্টাৰৰ পৰা হোৱা বিস্ফোৰণ এটাক কষ্টেৰে ডজ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। ডিস্কটোৱে ৰবটটোৰ চকুত খুন্দা মাৰি শ্বৰ্ট চাৰ্কিটৰ সৃষ্টি কৰাৰ ফলত ৰবটটো বিজুলীৰ জালত আবৃত হৈ পৰে।
  বগা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে হাতৰ ওপৰত থিয় হ"ল। আৰু তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিখনে বিস্ফোৰকেৰে মটৰ এটা দলিয়াই দিলে।
  ডাঙৰ ৰবটটোৰ চাইবাৰনেটিক মুখত পৰিল। আৰু কেনেকৈ বিস্ফোৰণ হ"ব। চাইবাৰনেটিক জীৱৰ এযোৰ অংগই এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰি এটা সিংহত আৰু আনটো কুমিৰত আঘাত কৰিলে। আৰু ইমান সফল। ঠিক মূৰৰ পিছফালে। আৰু দুয়োটা মিউটেণ্ট গুণ্ডা মৃত অৱস্থাত অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  সঁচা, টাইৰানাছে শৰীৰৰ কাষেৰে হালধীয়া চুলি থকা নিঞ্জা ছোৱালীজনীক কাষলৈ লৈ যাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আৰু তাই উৰি গ"ল আৰু উৰণত কেইবাবাৰো ওলোটা হৈ গ"ল। তাৰ পিছত অৱশ্যে তাই উঠিল, কিন্তু অলপ জোৰেৰে।
  টাইৰানাছে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে: "মিউ আৰু উফ, যুঁজ দিওঁ।" কিন্তু দুয়োটা মিউটেণ্ট - খেলুৱৈৰ শৰীৰ থকা এটা সিংহ আৰু কুমিৰ - নিশ্চল হৈ পৰি থাকিল। আৰু তেওঁলোকৰ শক্তিশালী ধড়বোৰ দোল খাই উঠিল।
  নাটাছাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - এতিয়া তুমি অকলশৰীয়া, আৰু আমাৰ চাৰিজন! শেষত আপোনাৰ কাম শেষ হ"ব।
  টাইৰানাছে গৰ্জন কৰিলে:
  - চাৰিৰ বিপৰীতে এটা, সেইটো ন্যায্য নহয়! আৰু নিঞ্জা ছোৱালীয়ে অত্যন্ত সৎভাৱে যুঁজ দিয়ে।
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এইটোৱেই নেকি আপুনি লক্ষ্য ৰাখিছে? কিন্তু তেওঁ সৎ নেকি?
  ক"লা কৱচ পিন্ধা যোদ্ধাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু মই খলনায়ক, আৰু তোমালোক, ইতিবাচক নায়িকা! ভালৰ পদ্ধতিবোৰ বেয়াৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ পদ্ধতিৰ সমানুপাতিক নেকি?
  নাটাছাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - সি ঠিকেই কৈছে! মই তেওঁৰ লগত এজন এজনকৈ যুঁজিম!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে।
  - নহয়! মই তেওঁৰ লগত যুঁজিলেই ভাল পাম - এজন এজনকৈ!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - কিয় এনে কৰি আছা? হয়তো মই তোমাতকৈও ভাল আৰু শীতল!
  হালধীয়া চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি লট মাৰিব পাৰিম? নে হয়তো আমি গণনাৰ খেল এটা কৰিব পাৰো?
  নাটাছাই মাত দিলে আৰু সুধিলে:
  - শিল নে ইটা?
  সেই মুহূৰ্ততে এটা জিলিকনি আহিল। আৰু ল"ৰা গুৰুজন নিজেই আবিৰ্ভাৱ হ"ল। মাত্ৰ অতি পেশীবহুল আৰু ভাস্কৰ্য্যময় ধড়ৰ চুটি কাপোৰ পিন্ধিছিল যদিও তেওঁৰ বয়স তেৰ বছৰতকৈ বেছি নাছিল। ফেশ্বনেবল ল"ৰাৰ দৰে কাটি থকা শ্যামলা চুলি। ডেমিউৰ্জ ল"ৰাজনে খঙেৰে নিজৰ উদং, টেন কৰা, শক্তিশালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে যাতে দালি ফাটি গ"ল আৰু গুঞ্জৰিত মাতেৰে ক"লে:
  - নহয়! তেওঁৰ লগত আমাৰ দীৰ্ঘদিনীয়া স্ক"ৰ আছে! আহকচোন এজন এজনকৈ যুঁজ দিওঁ - আমি ক্লাছিক ভাল আৰু বেয়াৰ দৰে!
  টাইৰানাছে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে, তেওঁৰ ক"লা মুখাখন টানি থোৱা আছিল:
  - মহান! বৰ আকৰ্ষণীয় যুঁজ হ"ব!
  নীলা চুলিৰে নাটাছাই হতাশাৰে ক"লে:
  - তুমি সদায়ৰ দৰেই সঠিক চেন্সেই! কিন্তু আমাৰ বাবে কি বাকী আছে?
  গুৰু ল"ৰাজনে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমি সিহঁতৰ যত্ন লোৱা!
  আৰু তেওঁ সোঁহাতৰ আঙুলিৰে এতিয়াও খোলা পৰ্টেলটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে, য"ৰ পৰা শত্ৰুৰ যুদ্ধৰ ৰবটবোৰ ওলাই আহিছিল।
  ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, এতিয়া সকলো ফেয়াৰ! আৰু যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে মৰ্যাদাৰে যুঁজ দিয়ে।
  আৰু চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে নিতম্বৰ বেল্টৰ পৰা এটা শক্তিশালী বিস্ফোৰকেৰে সৰু সৰু পটল লৈ উলিয়াই আনিলে। পৰ্টেলৰ পৰা ৰবটবোৰ আহিছিল, আৰু তেওঁলোকৰ হাতত ব্লাষ্টাৰ আছিল। তেওঁলোকক মুক্ত নিয়ন্ত্ৰণ দিয়ক, আৰু তেওঁলোকে পৃথিৱীখনক দাসত্বত ৰাখিব পাৰিব, বা ধ্বংস কৰিব পাৰিব, বা হয়তো দুয়োটাকে একে সময়তে!
  আৰু সেইবাবেই সুন্দৰীসকলে এই পটলবোৰ লৈ নিজৰ চঞ্চল ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে পেলাই দিলে। চাপত উৰি থকা সেইবোৰে চাৰিটা উন্নত ৰবটৰ ঠিক ডিঙিত খুন্দা মাৰিলে। আৰু তাৰ পিছত কেনেকৈ সি সেইটো লৈ বিস্ফোৰণ ঘটাব।
  চাইবৰ্গৰ মূৰবোৰ ফাটি গ"ল। এটাই পিছফালে থকা ৰবটটোত খুন্দা মাৰিলে, আৰু ই সম্পূৰ্ণ শ্বৰ্ট চাৰ্কিট হৈ গ"ল।
  ইফালে ক"লা কৱচ পিন্ধা গুৰু ল"ৰাটো আৰু তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনে ইজনে সিজনৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিলে।
  খালী ভৰিৰে, উলংগ, অতি বিশিষ্ট ধড়ৰ সৈতে, শিশু চেন্সেইটোক ডাঙৰ যুঁজাৰু বিমানৰ পটভূমিত এক গুৰুত্বহীন প্ৰতিদ্বন্দ্বী যেন লাগিছিল। টাইৰানাছ আধা মানুহ আৰু আধা দানৱ। আৰু লগতে, তেওঁ বহুত কৰিবলৈ সক্ষম।
  আৰম্ভণিতে তেওঁ নিজৰ ক"লা, দীঘল, গ্ল"ভছ পিন্ধা আঙুলিবোৰৰ পৰা শক্তিৰ বিজুলীৰ পোহৰ ল"লে আৰু এৰি দিলে। বৈদ্যুতিক নেটৱৰ্কত কৰ"না নিৰ্গমনৰ দৰে জিলিকি উঠিল।
  ল"ৰা যুঁজাৰুজনে খালী ভৰিখন ওপৰলৈ তুলিলে, আৰু বাহিনীৰ বিজুলী একেবাৰেই নুমাই গ"ল, আৰু যেন এটা নিৰ্গমন দালিৰ তললৈ গ"ল।
  ডেকা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - উত্তৰ বিচাৰে নেকি?
  টাইৰানাছে পপিৰ দৰে ৰঙা ৰঙৰ জিলিকি থকা এটা উজ্জ্বল ব্লেড আঁকি উত্তৰ দিলে।
  - তৰোৱাল যুদ্ধই সিদ্ধান্ত লওক আমাৰ কোনটো সঠিক আৰু কোনটো ভুল!
  উত্তৰত ল"ৰা-গুৰুৱে নীলা জিলিকি থকা নিজৰ তৰোৱালখন উলিয়াই হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - তৰোৱালৰ যুঁজে কোনোবাই সঠিক নে নহয় সেইটো নিৰ্ণয় নকৰে। ই কেৱল দেখুৱাব যে আমাৰ কোনজন অধিক কাৰিকৰী, নিপুণ আৰু দ্ৰুতবুদ্ধিসম্পন্ন!
  . অধ্যায় নং ১।
  টাইৰানাছে প্ৰথম লুংগটো কৰিলে। তেওঁ ট্ৰিপল ফেন টেকনিক প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। আৰু ৰঙা তৰোৱালখনে ল"ৰা-চেন্সেইৰ উজ্জ্বল, ধুনীয়া মূৰটোৰ ওপৰত এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰিছিল। ইয়াৰ উত্তৰত ডেকা ডেমিউৰ্জে জপিয়াই নীলা তৰোৱালেৰে শত্ৰুৰ কৱচ খোঁচ মাৰিলে আৰু প্ৰতিশোধমূলক আক্ৰমণৰ পৰা নিপুণভাৱে আঁতৰি গ"ল।
  টাইৰানাছৰ কৱচবোৰে ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে আৰু তাৰ মাজেৰে এটা ৰেখা দৌৰি গ"ল।
  সি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বেয়া নহয় ল'ৰা!
  গুৰু ল"ৰাজনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - মিচৰৰ মৰুভূমিৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে বিচৰণ কৰাৰ কথা মনত আছে যেতিয়া তাত এতিয়াও পিৰামিড নাছিল!
  টাইৰানাছে আকৌ আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ল"ৰাটোৱে তৰোৱালৰ ৰশ্মিৰ ওপৰেৰে জপিয়াই ক"লা কৱচ পিন্ধা যোদ্ধাজনৰ উদং গোৰোহাৰে চিবুকত লাথি মাৰিলে। আৰু আঘাতৰ পৰা সি লৰচৰ কৰি এটা আঁঠুত পৰিল।
  ইফালে নিঞ্জা ছোৱালীবোৰে ৰবটৰ সৈতে যুঁজিছিল। বান্দৰৰ পাখিৰ দৰে অতি চঞ্চল খালী আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত হত্যাকাৰী মৃত্যুৰ পটল নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু এই বিনাশৰ উপহাৰবোৰে বিদেশী ধাতুৰ পৰা শত্ৰুক আঘাত কৰি সিহঁতক ফালি পেলায়, যাৰ ফলত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আৰু গাড়ীবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। ইয়াৰ উত্তৰত সেউজীয়া আৰু হালধীয়া ৰঙৰ জিলিকি থকা ৰশ্মিবোৰ মুকলি কৰা হ"ল। কিন্তু নিঞ্জা যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে জিলিকি উঠিল, টেন কৰা, চেলেং কৰা আৰু আচৰিত ধৰণে চঞ্চল ভৰি দুখন জিলিকি উঠিল।
  যুদ্ধৰ সময়ত নাটাছাই নিজৰ কৌশল অলপ সলনি কৰি বিস্ফোৰকেৰে মটৰখিনি ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। ইয়াত এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰা হৈছিল আৰু ছাদত খুন্দা মাৰিছিল। ই তললৈ পৰি আগবাঢ়ি যোৱা ৰবটবোৰক খুন্দা মাৰিলে, একেলগে দুডজন।
  কিন্তু পৰ্টেলৰ পৰা বৰ্ডিং টেংক এটা খোজ কাঢ়ি ওলাই আহিল। কিন্তু কেৱল বিস্ফোৰক থকা মটৰৰ লগত লৈ যাব নোৱাৰি৷
  গুৰু ল"ৰাজনে টাইৰানাছৰ সৈতে যুঁজি থাকিল। ইতিমধ্যে সি কেইবাবাৰো লাইটছেবাৰেৰে উলিয়াই আনিছিল যদিও আঁচোৰও নাপালে। অৱশ্যে ক"লা কৱচটোৱে দুষ্ট যোদ্ধাজনক গুৰুতৰ বিপদৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে।
  ল"ৰাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  -তোমাৰ এজন ভাল বন্দুকৰ মিস্ত্ৰী আছে!
  টাইৰানাছে মাত দিলে:
  - বামনটোৱে এই কৱচটো বনাইছিল!
  ডেকা গুৰুজনে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - আমি আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো জয় কৰিব পাৰো,
  খেলা দ্বারা কোনো সেনাবাহিনী ভাঙি...
  আমাৰ জীৱনৰ সূতাত বাধা নাথাকিব,
  আমি মগজুহীন কপৌ নহওঁ!
  দুয়োজন মহান প্ৰভুৰ মাজত যুদ্ধ চলি থাকিল। ল"ৰাটো আছিল দ্ৰুত আৰু সৰু, আৰু তাৰ লেহেমীয়া শৰীৰটো অত্যন্ত চঞ্চল আছিল। ডেকা যোদ্ধাৰ পেশীবোৰ ধুমুহাময় সাগৰত ঢৌৰ দৰে গুটিয়াই বৈ গৈছিল।
  আৰু তেওঁ টাইৰানাছতকৈ এক ক্ৰমৰ দ্ৰুত আছিল।
  নিঞ্জা ছোৱালীকেইজনীয়ে কেনেবাকৈ বিশাল ৰবটটোক সংযত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এটা বটলত বিশাল টেংক আৰু ৰবটটো ঢাকি ৰখা কৱচৰ পৰা বিস্ফোৰক পটল তুচ্ছভাৱে উফৰি গ"ল। প্ৰথমতে সি টেংকৰ দৰে হাঁহি হাঁহি ওলাই আহিল, পৰ্টেলটোৰ মাজেৰে কষ্টেৰে চেপি ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ তাক লৈ বহু উচ্চতালৈ উঠিল, আৰু মাৰাত্মক শক্তিৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  বন্দুক লৈ ইমান শক্তিশালী ৰবটৰ লেজাৰ শ্বটৰ পৰা ছোৱালীকেইজনীয়ে সাৰিবলৈ সময় কষ্টেৰে পাইছিল।
  আৰু নাটাছাই ওঁঠত চেপা মাৰি হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়! এইটো হাইপাৰব্ৰেইনৰ আন এক আচৰিত কথা! টাইৰানাছে নিজেই এই কথা কেতিয়াও ভবা নাছিল!
  হালধীয়া চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে ৰোলাৰবোৰত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰি ডেগাৰ এটা লৈ দলিয়াই দিলে। কিন্তু অস্ত্ৰটো কৱচৰ পৰা উফৰি গ"ল, নিজকে চেপি ধৰিব নোৱাৰিলে।
  যোদ্ধাই গাইছিল:
  অ", টেংকৰ কৱচ নিৰ্ভৰযোগ্য,
  কোনোবাই যি কামোৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে...
  কিন্তু তাই মোক ভাঙিব নোৱাৰে
  এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে সদায় যুঁজিব পাৰে!
  বগা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে নাটাছাৰ ফালে ঘূৰি চালে:
  - বাৰু, কিবা এটা কৰক।
  নীলা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  - সেইটো বিচাৰে নেকি?
  উত্তৰত এটা বাকপটু হাঁহি। তাৰ পাছত নাটাছাই বেল্টৰ পৰা মেচবক্সৰ সমান যন্ত্ৰ এটা লৈ আঁতৰাই দিলে। আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই ইয়াক এটা নিৰ্দিষ্ট তৰংগদৈৰ্ঘ্যত টিউন কৰিলে, প্ৰয়োজনীয় আৰু মাৰাত্মক বিকিৰণ নিৰ্বাচন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু তাই পিছলৈ জপিয়াই পৰিবলগীয়া হ"ল, কিয়নো বিশাল টাৰ্মিনেটৰটোৱে তাইক ধৰি মাৰাত্মক বিজুলীৰে আঘাত কৰিলে। ই দালিত এটা ক্ৰেটাৰ বনাইছিল, তেতিয়া এটা গভীৰ।
  নাটাছাই নিজৰ উদং গোৰোহাত ক্লিক কৰি গাই গ"ল:
  - যুদ্ধ সদায় শীতল
  বসন্ত আকাশে উত্তেজিত হয়...
  বছৰবোৰ পাৰ হৈ যায়, মোৰ বিশ্বাস,
  কিন্তু আমি চিৰদিনৰ বাবে ডেকা!
  আৰু তাৰ পিছত তাই বিশাল টাৰ্মিনেটৰটোলৈ কৃমি ভাইৰাছৰ সৈতে এটা ঢৌ পঠিয়াই দিলে। আৰু এই হুলস্থুলীয়া ইলেক্ট্ৰিক ব"য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰটোৱে এটা বিশাল ৰবট টাৰ্মিনেটৰৰ চাৰ্কিটবোৰত সোমাই গ"ল, আৰু ই সঁচাকৈয়ে লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু গুৰু ল"ৰা আৰু টাইৰানাছে যুঁজি থাকিল। আৰু তেওঁলোকৰ লাইটছেবাৰবোৰ জিলিকি উঠিল আৰু উজ্জ্বল শিখাৰে জিলিকি উঠিল।
  অৱশেষত যুৱ যোদ্ধাজনে সেই আঘাতৰ প্ৰতি সঁচা অৰ্থত প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হ"বলৈ সক্ষম হ"ল আৰু তেওঁৰ লাইটছেবাৰে ক"লা যোদ্ধাজনৰ হাতখন কাটি পেলালে।
  তাৰ পাছত সি চিঞৰি উঠিল:
  - ধিক্কাৰ, বিষ হৈছে!
  গুৰু ল"ৰাজনে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি চাগে চয়তান! আৰু মই, ফেৰেস্তা!
  টাইৰানাছে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু নিৰস্ত্ৰ মানুহক হত্যা নকৰিবা নহয়নে?
  ডেকা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - পৰিত্যাগ কৰা! আমি তোমাক বিচাৰ কৰিম, শাস্তি দিম আৰু দয়া কৰিম!
  ক"লা যোদ্ধাজনে বাওঁহাতখন ওপৰলৈ তুলি লৈ হঠাতে হঠাতে মটৰ এটা দলিয়াই দিলে। এটা ক্ষুদ্ৰ পাৰমাণৱিক বোমা বিস্ফোৰণ ঘটিল। আৰু টাইৰানাছ নোহোৱা হৈ গ"ল।
  গুৰু ল"ৰাটোৱে হুইচেল মাৰিলে:
  - সদায় এনেকুৱাই! আৰু কেনেকৈ কৰে?
  হঠাৎ পিছফালৰ পৰা এটা মাত আহিল:
  - পাওক!
  ডেকা যোদ্ধাজনে জপিয়াই আঁতৰি যাবলৈ সময় পালে কষ্টেৰে। এটা কুমিৰ আৰু এটা সিংহই তেওঁক গুলীয়াইছিল। আৰু সিহঁতক লগ কৰিবলৈ জপিয়াই ওলোৱা ৰবটটোক ৰশ্মিয়ে বিন্ধিলে। বিস্ফোৰণ ঘটি বিস্ফোৰণ ঘটিল। আৰু খণ্ডবোৰ বিভিন্ন দিশত উৰি গ"ল। তাৰে এজনে গুৰু ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাত খুন্দা মাৰিলে। আৰু সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  কিন্তু তেতিয়া ডেকা যোদ্ধাজনে ঘূৰি আহি গাই গ"ল:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম,
  নিঞ্জা এর কার্যের জন্য...
  আমি সকলো শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম,
  জীৱনৰ নামত!
  আৰু তাৰ পিছত ল"ৰা-যোদ্ধাজনে নিজৰ উদং গোৰোহাৰে মিউটেণ্ট সিংহৰ মন্দিৰত খুন্দা মাৰিলে, আৰু সি তললৈ পৰিল যেন তললৈ পৰিল।
  শত্ৰুৰ কুমিৰটোৱে ৰেলৰ টুকুৰা এটা দোলা দি ল"ৰাটোক লৰচৰ কৰিব বিচাৰিলে, কিন্তু তেওঁ আঁঠুত খুন্দা মাৰি তললৈ পৰিল। ল"ৰা গুৰুৱে তেওঁক মূৰৰ পিছফালে আঁঠু লৈ লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি মোৰ বাটত বহুত দীঘলীয়া সময় ৰৈ আছিলা !
  বিস্ফোৰক পদাৰ্থৰে মটৰ এটা দলিয়াই ধাতুৰ স্ক্ৰেপ কৰিবলৈ আন এজন মিউটেণ্ট পঠোৱা নাটাছাই শুধৰাই দিলে:
  - আমাৰ বাটত!
  আৰু যোদ্ধাসকলে স্তম্ভিত ডাকাত দুটাৰ বাহুত ধৰিলে।
  গুৰু ল"ৰাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি আমি তেওঁলোকক আৰক্ষীৰ হাতত গতাই দিওঁ, তেন্তে টাইৰানাছে নিজৰ সঁজুলি আৰু ৰবটৰ সৈতে যিকোনো কাৰাগাৰ ভাঙি মুক্ত কৰিব:
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - ক'লা প্ৰভুৰ বাবে এটা ফান্দ পাতি দিওঁ। তেওঁ মিউটেণ্টক উদ্ধাৰ কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিব, আৰু তাৰ পিছত আমি তেওঁক ধৰিম!
  হালধীয়া চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - এই ধাৰণাটো বৰ ভাল! কিন্তু ইয়াত ধৰাটো হ"ল: টাইৰানাছে ধৰাৰ অনুভৱ কৰিবনে?
  ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াত আৰু এটা সমস্যা আছে। মিউটেণ্ট দিলে আৰক্ষী বিভ্ৰান্ত হ"ব পাৰে। সঁচাকৈয়ে জীৱ-জন্তুবোৰক কাৰাগাৰত নহয়, মেনেজাৰীত ৰখা হয়!
  নাটাছাই টুইট কৰিছিল।
  জীৱ-জন্তুবোৰ স্কুলৰ বাবে সাজু হয়
  'ককেৰেল'ই বহু আগতেই কাউৰ মাৰিছিল...
  সঁচাকৈয়ে, চেষ্টা নকৰিব,
  লাথি মাৰিব নালাগে, কামোৰিব নালাগে,
  যিয়েই নহওক কোনো সহায় নহ"ব!
  গুৰু ল"ৰাজনে জোৰ দি ক"লে:
  - হয়তো সিহঁতক টাইৰানাছৰ ওচৰলৈ ঘূৰাই পেলোৱাটোৱেই ভাল?
  নাটাছাই কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে:
  - এইটো আৰু কিয়? আমি সিহঁতৰ লগত ইমান টিংকিং কৰিলোঁ!
  যুৱ যোদ্ধাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কাৰণ এই ক্ৰেটিনবোৰ আমাৰ পুৰণি বন্ধু, যাক আমি অনবৰতে মাৰপিট কৰোঁ। আৰু সেয়েহে, হাইপাৰব্ৰেইনে বহুত বেছি স্মাৰ্ট আৰু চঞ্চল মিউটেণ্ট সৃষ্টি কৰিব পাৰে!
  নিঞ্জা ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ বিশ্বাস মানুহে সাধুকথাৰ পৰা বিদায় নিদিয়ে,
  আৰু তেওঁলোক চিৰদিনৰ বাবে প্ৰকৃত বন্ধু হৈ থাকিব!
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে, ৰূপৱতী, টেন কৰা, পেশীবহুল ভৰি দুখন লৈ গ"ল, যেন তীখাৰ তাঁৰৰ পৰা বোৱা, স্পৰ্শকীয় ট্ৰেজেক্টৰীৰে উৰি গ"ল আৰু পৰ্টেলটোত উৰি গ"ল।
  ইয়াৰ পিছত গ্লো বন্ধ হৈ গ"ল। পাঁচজন যোদ্ধা: চাৰিজনী ছোৱালী আৰু এজন ল"ৰা, চাৰিওফালে চালে।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমরা উচিত...
  বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে সুধিলে:
  - কি কৰা উচিত?
  তাই উত্তৰ দিলে:
  - চকলেটেৰে ঢাকি থোৱা আইচক্ৰীম খাওক! সুস্বাদু আৰু খং দুয়োটা!
  ছোৱালীকেইজনী আৰু গুৰু ল"ৰাটো ৰাস্তাৰে আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকে আনন্দ আৰু আনন্দৰে গান গাবলৈ ধৰিলে।
  পোহৰৰ তৰোৱাল, প্ৰগতি
  আহক ভালপোৱা আনি...
  যদিও পৃথিৱীখন মানসিক চাপেৰে ভৰি আছে -
  আহকচোন গ্ৰহটোক বচাওঁ!
  
  ভাগ্য ভয়ানক হওক -
  দুষ্ট মৃত্যু আহিছে...
  অসাৰ মৰিব নালাগে
  কাৰণ আমাৰ মাতৃভূমি জীয়াই আছে!
  তেতিয়া গুৰু ল"ৰাটোৰ হঠাৎ মনত পৰিল:
  - কিন্তু আমি আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো পাহৰিলোঁ - চুৰি হোৱা হীৰাটো ঘূৰাই দিবলৈ!
  নাটাছাই চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, এইটো সঁচাকৈয়ে আমাৰ ভুল হিচাপ! ইমান গোলমাল কেনেকৈ হ"ব পাৰে?
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি এনেকৈ লৈ আন কাৰোবাৰ মাত্ৰাত লৰালৰিকৈ সোমাই যাম?
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে।
  - নহয়! ইয়াৰ বাবে অত্যধিক শক্তিৰ প্ৰয়োজন। আমি জানিলে ভাল হ"ব যে তেওঁলোকক এই হীৰাটো কিয় লাগে৷
  গুৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - হয়! কেৱল চুৰি কৰা নাছিল। আৰু বিক্ৰী কৰিবলৈ টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটিব নোৱাৰিব৷ সম্ভৱতঃ টাইৰানাছে ইয়াক শক্তিশালী অস্ত্ৰৰ বাবে ফ"কাচিং লেন্স হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব বিচাৰিব।
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - তাৰ পিছত লওঁ আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত প্ৰি-ইম্পটিভ ষ্ট্ৰাইক দিবলৈ নিজৰ কৌশল বনাওঁ!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কৃত্ৰিম হীৰা ফ"কাচাৰৰ ভূমিকাত উপযোগী নহয়। কেৱল প্ৰাকৃতিক ব্যৱহাৰ কৰিব লাগিব। শুদ্ধ?
  গুৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! নহ"লে টাইৰানাছে কিয় প্ৰাকৃতিক এটা চুৰি কৰিব?নিজৰ, কৃত্ৰিম এটা বনোৱাটো সহজ।
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - পৃথিৱীৰ আন এখন ঠাইত এনে হীৰা জমা হৈ থাকে। এইখিনিতে আমি যাব লাগে!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাত গুৰুতৰ নিৰাপত্তা। গতিকে কি, আমি সকলোবোৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰি লওঁ?
  গুৰু ল"ৰাটোৱে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! নহ"ব। আমি ডকাইতিৰ ওচৰত কুঁজৰাই থাকিব নোৱাৰো। আমি শক্তিৰ উজ্জ্বল অংশ!
  হালধীয়া চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি ভাল কাম কৰিবলৈ সক্ষম,
  দুষ্ট বানান ভংগ...
  কিন্তু অৱশ্যেই ইয়াৰ কোনো গুৰুত্ব নাই
  কি যে সৰু হীৰা আকাৰ!
  বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আহকচোন, তেনেহ'লে অলপ সময় সেই হীৰাটো বিচাৰি লওঁ। বাৰু, মই ভাবো আমাৰ বাবে এটা দিনেই যথেষ্ট?
  গুৰু ল"ৰাটোৱে জপিয়াই উঠি ক"লে:
  - আন এটা বিকল্প সম্ভৱ। আমি ইয়াক লৈ আটাইতকৈ শীতল ছুপাৰমেন নায়কৰ বাবে প্ৰতিযোগিতা আয়োজন কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিম, আৰু বিজয়ীয়ে গোটেই এসপ্তাহৰ বাবে ডিঙিত মণি পিন্ধাৰ অধিকাৰ পাব। এইদৰে আমি ভাল কাম কৰিব পাৰো আৰু সাধাৰণ ডকাইতিৰ ওচৰত কুঁজৰাই নোযোৱাকৈ হীৰা এটা পাব পাৰো!
  নাটাছাই সন্দেহ কৰিলে:
  - ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে প্ৰতিযোগিতা আয়োজন কৰিবলৈ সন্মত হ"বনে? আৰু শিলটো ধুই যোৱাৰ আশংকা কৰি গোটেই এসপ্তাহ ধৰি শিলটো কঢ়িয়াই নিবলৈ অচিনাকি মানুহ এজনক বিশ্বাস কৰা?
  যুৱ যোদ্ধাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, প্ৰথম কথা, মূল চৰিত্ৰ ছুপাৰমেনৰ দৰে আৰু কাক বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰি। আৰু দ্বিতীয়তে, টকিঅ"ত এতিয়া নিউয়ৰ্কতকৈ কম গেংৰ প্ৰকোপ নাই, আৰু তেওঁলোকে কেৱল অ"জেনৰ গোহালি পৰিষ্কাৰ কৰাৰ ধাৰণাটোকহে আদৰণি জনাব!
  বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এইটো যুক্তিসংগত! আপুনি সঁচাকৈয়ে চেষ্টা কৰা উচিত! তদুপৰি টকিঅ" বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ চহৰ, আৰু এতিয়া ইয়াৰ ৰূপ কেনেকুৱা হৈছে সেয়া চাবলৈ আগ্ৰহী!
  নাটাছাই টুইট কৰিছিল।
  - পৃথিৱীয়ে আমাক সন্মান কৰিবলৈ ভয় কৰে,
  ছোৱালীবোৰৰ কৃতিত্ব অগণন,
  নিঞ্জাবোৰে সদায়ৰ দৰেই যুঁজিব জানে,
  শীত শেষ হ'ব - বসন্ত আহিব!
  গুৰু ল"ৰাজনে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - শেহতীয়াকৈ ইণ্টাৰনেটৰ দৰে ইমান শীতল বস্তু এটা ওলাইছে, আৰু ইয়াৰ জৰিয়তে আমি আমাৰ ধাৰণাটো পঠাম!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - তেন্তে আত্মাৰ বাবে সহজ কৰি তুলিবলৈ লওঁ আৰু যিদৰে বেয়া আচৰণ কৰোঁ!
  হালধীয়া চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে।
  - আমি নিজে গুণ্ডা নহয়, গুণ্ডা ধৰিব পাৰো!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - সম্পূৰ্ণ ভুল কাম কৰা
  আনকি আইচক্ৰীমতকৈও মিঠা!
  ল"ৰা-চেন্সেইয়ে মাত দি ক"লে:
  - মোৰ এটা বিশেষ মডেম আছে, আমি এতিয়াই পঠাম!
  আৰু তেওঁ নম্বৰ টাইপ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  সেই মুহূৰ্ততে পৰ্টেলটো আকৌ খোল খালে। সৰু কিন্তু অতি চলন্ত টেংক এটা জপিয়াই ওলাই আহিল। কামানৰ নলীৰ সলনি তেওঁৰ দুখন দীঘল তৰোৱাল ঘূৰি আছিল।
  নাটাছাই হুইচেল মাৰিলে:
  - ফেন্সিং টেংক ফলপ্ৰসূ নহয়, কিন্তু ই আকৰ্ষণীয়!
  গুৰু ল"ৰাটোৱে ধেমেলীয়া মুখ এখন কৰি গাইছিল:
  - তিনিখন টেংকাৰে তিনিশকৈ পানী খালে,
  আৰু তাৰ পিছত, আমি এশটা পান কৰিলোঁ!
  আৰ্টিলাৰীমেনজনক পিছুৱাই দিয়া হ"ল
  কাৰণ যুদ্ধত টেংক একো নহয়!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে মটৰটো লৈ ফেন্সিং টেংকত পেলাই দিলে। উৰি গ"ল যদিও মেচিনৰ তৰোৱালৰ আঘাতে মটৰত খুন্দা মাৰিলে। আৰু বিস্ফোৰণ ঘটিল। আৰু টিপটোৱে একো খোঁচ মাৰিবও নোৱাৰিলে, কিন্তু বিস্ফোৰণটো নোহোৱা হৈ গ"ল৷
  আন্ধাৰ ৰাতি গাড়ীৰ হেডলাইটৰ দৰে জিলিকি থকা হাঁহি এটাৰে নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৱাঃ! ইমান সহজ কথা নহয়!
  পথত পৰি থকা ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ৰবটৰ পৰা লেজাৰ মেচিনগানৰ বেয়নেটৰ এটা খণ্ড উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুৰু ল"ৰাটোৱে তুলি লৈছিল।
  আৰু ট্ৰেজেক্টৰীৰ কাষেৰে ভৰিখন নিক্ষেপ কৰি লঞ্চ কৰিলে। সি উৰি গৈ বিয়েৰৰ বেৰেল এটাত খুন্দা মাৰিলে। এই আঘাতৰ ফলত বেৰেলটো ওলোটা হৈ ফেনিং টেংকটোৰ ওপৰত ফেনযুক্ত তৰল পদাৰ্থ ছিটিকি পৰে। ফলত মাৰাত্মক শ্বৰ্ট চাৰ্কিটৰ সৃষ্টি হয়।
  ফেনযুক্ত ঢৌ এটাই গাড়ীখনৰ ওপৰেৰে ধুই গ"ল, বিজুলী জ্বলি উঠিল, গাড়ীখনক মকৰাজালত আবদ্ধ কৰি পেলালে। আৰু মিশ্ৰণ ষ্টীলৰ তৰোৱালবোৰ কুটিল হৈ এটা নলীত পৰিণত হ"ল।
  গুৰু ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - এটা, দুটা, তিনিটা - স্পটলাইট মচি,
  চাৰি, আঠ, পাঁচ - দুষ্ট orcs হত্যা!
  নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  -তুমি সঁচাকৈয়ে মহান, চেন্সেই!
  যুৱ যোদ্ধাজনে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! আমি সকলোৱে নিজৰ নিজৰ ধৰণেৰে মহান আৰু তুচ্ছ দুয়োটা!
  নাটাছাই গাইছিল:
  যিটো ব্যক্তিয়ে কোনো ধৰণে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰে,
  সৰ্বশক্তিমান সৰ্বশক্তিমান হ'বলৈ তেওঁৰ ইচ্ছা...
  যাতে পৃথিৱীয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক শাসন কৰে,
  আপুনি বৰ্তমানৰ পৃথিৱীখনৰ ওপৰত ডেমিউৰ্জ শাসক!
  বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - হয়, এই গীতবোৰ কেৱল মৰমলগা! আৰু ইয়াত আপুনি এই কথাটোৰ বিৰুদ্ধে যুক্তি দিব নোৱাৰে যে এজন ব্যক্তিয়ে জাঁপ মাৰি বিকশিত হৈছে!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - মহাকাশ পাৰ্চেকৰ তুলনাত সাত মাইল কি? একমত - ই ক্ষুদ্ৰ!
  হালধীয়া চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  পোৰ্টহলত মাটি, পৰ্টহলত মাটি,
  পোর্টহল মাধ্যমে পৃথিবী দৃশ্যমান হয়...
  পুত্ৰই মাকক লৈ কেনেকৈ দুখ কৰে, পুত্ৰই মাকক লৈ কেনেকৈ দুখ কৰে,
  পৃথিৱীখনক লৈ আমি দুখী, ই অকলশৰীয়া!
  আৰু তৰাবোৰ, তথাপিও,
  আৰু তৰাবোৰ, তথাপিও,
  অলপ ওচৰ চাপি, কিন্তু সকলো ঠাণ্ডাও,
  আৰু গ্ৰহণৰ ঘন্টাৰ দৰে, আৰু গ্ৰহণৰ ঘন্টাৰ দৰে,
  আমি পোহৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো আৰু পাৰ্থিৱ সপোন দেখিছো!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি আপত্তি কৰিলে:
  - আৰু মই ইতিমধ্যে এই গ্ৰহটোৰ পৰা ভাগৰি পৰিছো, পৃথিৱী! মই ইগ্ৰেক মাত্ৰালৈ পৰিবহণ কৰিব বিচাৰো। আৰু তাত ভাল সময় কটাওক!
  গুৰু ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কি কি গ্ৰহ আৰু কি কি মাত্ৰা মই ভ্ৰমণ কৰা নাই? আৰু মই এনেকুৱা কিবা এটা দেখিলোঁ যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত ছাদখন তাৰ হিঞ্জৰ পৰা ফালি পেলাব পাৰে। গতিকে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বহুতো আমোদজনক ঠাই আছে!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  হাজাৰ গ্ৰহৰ
  তেনেকুৱা সেউজীয়া...
  হাজাৰ গ্ৰহৰ -
  তেনেকুৱা প্ৰিয় নাই!
  নাটাছাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু আপুনি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব, ই বহুত বেছি আকৰ্ষণীয় যেতিয়া, উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি নিজকে এনে এখন পৃথিৱীত পায় য"ত অক্সিজেনৰ পৰিৱৰ্তে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ মৌলটো হ"ল ফ্ল"ৰিন। আৰু এই ক্ষেত্ৰত বিৱৰ্তন আৰু বেছি দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িব লাগে!
  গুৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - এনেবোৰ জগত আছে যদিও সেইবোৰ বিৰল। কিন্তু আপুনি কেৱল কম্বেট ছুট পিন্ধি, বা শক্তিশালী বলক্ষেত্ৰৰ আৱৰণতহে তালৈ যাব পাৰিব!
  পৰ্টেলটো আকৌ খোল খালে। তাৰ পৰা শহাপহুৰ দৰে দেখা আন এটা ৰবট জপিয়াই ওলাই আহিল। আৰু অতি বাউন্সি! কেনেকৈ জপিয়াই ওলোটা হ"ব, মুখৰ পৰা অগ্নিময় পালছাৰ এটা মুকলি কৰি দিব!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - যাদু শহাপহু,
  এটা শূন্য আঁকে!
  গুৰু ল"ৰাজনে ছোৱালীকেইজনীক সুধিলে:
  - আমি তাক তিয়াই দিম, নহ"লে জীয়াই থাকিবলৈ দিম!
  নাটাছাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এতিয়াও এটা মজাৰ শহাপহু! কিন্তু তেওঁক ভাল কৰিবলৈ কি কৰিব পাৰি?
  উঠা-নমা কৰা ৰবট শহাপহুটোৱে হঠাতে দীঘলীয়া জাঁপ এটা মাৰি আন এটা ৰাস্তালৈ লৈ যোৱা হয়। আৰু ইতিমধ্যে বিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে গাড়ী আছিল - যথেষ্ট মান্য আৰু দ্ৰুত, বিভিন্ন ৰঙৰ।
  নিঞ্জা ছোৱালী আৰু গুৰু ল"ৰাটোৱে তাৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। চৰ্টকাট এটা ল"বলৈ ঘৰবোৰৰ মাজেৰে বগাই গ"ল। আৰু সিহঁতৰ উদং, ধৰিব পৰা ভৰিৰ আঙুলিবোৰ বেৰ আৰু কৰ্নিচত আঁকোৱালি লৈছিল, আৰু সিহঁতক গঠনবোৰৰ মাজেৰে গতি কৰিবলৈ দিছিল।
  বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - সঁচাকৈয়ে জ্ঞানীসকলে কয়, যদি পহুবোৰক খুৱাই দিয়া হয় আৰু ভেড়াবোৰ সুৰক্ষিত হয় তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ"ল শহাপহুৰ সংখ্যা কমিছে!
  হালধীয়া চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - শহাপহু শহাপহুৰ পৰা কেনেকৈ পৃথক?
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - শহাপহু ক্ষীণ, এথলেটিক আৰু কম চৰ্বি থাকে!
  নাটাছাই গাইছিল:
  কিন্তু যদি আপোনাৰ শহাপহুৰ হৃদয় আছে,
  যদিও আপোনাৰ পিঠিৰ পিছফালে ডেউকা আছে...
  ওপৰলৈ উৰিবলৈ চেষ্টা নকৰিব।
  তীখাৰ ডেউকাবোৰে আপোনাক চেপি ধৰিব!
  সেয়ে দুয়ো জপিয়াই কাষৰ ৰাস্তাটোলৈ গ"ল। ৰবট শহাপহুটোৱে প্ৰকৃত যান-জঁটৰ সৃষ্টি কৰিলে। আৰু আচলতে কথাবোৰ আনকি সংঘৰ্ষৰ পৰ্যায়লৈও আহিল। আৰু ইলেক্ট্ৰনিক জীৱটোৱে তাৰ মুখৰ পৰা জুইৰ শিখাত ফাটি যাব। আৰু কেনেকৈ গাধৰ কাণ দুখন মেলি দিয়ে। এইটো আচলতে অতি শীতল আৰু শীতল হৈ পৰিল।
  নাটাছাই নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে ৰবট শহাপহুটোৰ ওপৰত বিস্ফোৰকৰে ধ্বংসাত্মক মটৰ এটা লৈ দলিয়াই দিলে, যিটো যোদ্ধাসকলে নিজেই নিজৰ গুৰুৰ ৰেচিপি অনুসৰি বনাইছিল।
  কিন্তু ৰবট শহাপহুটোৱে দীঘল বহল কাণ দুখন জোকাৰিলে আৰু মটৰটো উৰি আহিল। আৰু তাই নাটাছা আৰু তাইৰ সংগীসকলক প্ৰায় আঘাত কৰি হত্যা কৰিলে, গোলাপী, ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে খালী ভৰিৰ তলত লৰালৰিকৈ।
  ল"ৰা গুৰুৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৱাঃ! দেখা গ"ল আমাৰ এটা সমস্যা আছে!
  নাটাছাই গাইছিল:
  যদিও আমি আমাৰ সকলো সমস্যা সমাধান কৰিব নোৱাৰো,
  সকলো সমস্যা সমাধান কৰা হোৱা নাই...
  কিন্তু সকলোৱে বেছি সুখী হ"ব
  সকলোৱে আৰু মজা পাব!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি লৈ গ"ল আৰু ৰবট শহাপহুটোক হত্যাকাৰী ডেগাৰ এটা নিক্ষেপ কৰি ঢাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু সি উল্কাপিণ্ডৰ দৰে জিলিকি উঠিল। কিন্তু আকৌ উন্নত ৰবটটোৰ কাণ দুখনে হাত জোকাৰিলে, আৰু অস্ত্ৰটো উৰি গ"ল। আৰু এতিয়া নাটাছাই পলাই গৈ ডজ কৰিবলগীয়া হৈছে। কিন্তু তাই জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু গাইছিল:
  মৃত্যুৰ সন্মুখত নৰকৰ শহাপহু,
  মাজনিশা অপেক্ষা কৰি আছে ভুক্তভোগী...
  মোৰ বিশ্বাস আমাৰ অমৰত্ব থাকিব,
  আৰু শহাপহুটোৱে চকুত পাব!
  গুৰু ল"ৰাজনে পৰামৰ্শ দিলে:
  - বিশেষকৈ উন্নত ৰবটৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ আমাৰ প্ৰাচীন কিন্তু ফলপ্ৰসূ পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰিলে কি হ"ব?
  নাটাছাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কেনেকুৱা হৈছে?
  ডেকা যোদ্ধাজনে পৰামৰ্শ দিলে:
  - লৈ হুইচেল মাৰিব!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে এইদৰে কৈছিল:
  - তেনেহলে আমি সকলোৱে মিলি কৰি লওঁ!
  ছোৱালী আৰু ল"ৰাবোৰে উদং ভৰিৰ আঙুলি মুখত ভৰাই হুইচেল মাৰিলে। আৰু কেইবাটাও ডাঙৰ, চহৰীয়া কাউৰীয়ে শ্বকত চেতনা হেৰুৱাই পেলালে আৰু অজ্ঞান হৈ তললৈ লৰালৰিকৈ নামি আহিল। আৰু সিহঁতৰ আঘাত কৰা ঠোঁটবোৰ, যেন সিহঁতে শহাপহু এটা লৈ ঠেলি মাৰিলে। লগে লগে ই এটা জালত আবদ্ধ হৈ পৰিল, স্ফুলিংগ আৰু বিস্ফোৰণ ঘটিল। তদুপৰি উৰণৰ সময়ত টাৰ্মিনেটৰ শহাপহুৰ খণ্ডবোৰ সুস্বাদু আৰু মিঠা চকলেটলৈ পৰিণত হৈছিল।
  গুৰু ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে সুস্বাদু মিঠাইটো তুলি লৈ গাইছিল:
  - মই চকলেট শহাপহু
  মই এজন কোমল হাৰামী...
  মই এশ শতাংশ মিঠা
  অ" অ" অ" অ" অ"!
  মই চকলেট শহাপহু
  আৰু ওঁঠ দুটা চুই,
  ইমান সহজে গলি যাওঁ
  অ" অ" অ" অ" অ"!
  ইয়াৰ পিছত তেওঁ সৰুকৈ কামোৰ মাৰিলে। আৰু তাৰ পিছত সি থু পেলালে;ল"ৰাটোৰ ডিঙিত অতি বাস্তৱিক কিবা এটা জ্বলি উঠিল। আৰু অতি জ্বলন্ত আৰু আক্ৰমণাত্মক জুই।
  নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - সৰু ল"ৰাৰ দৰে প্ৰতিটো সোৱাদযুক্ত ট্ৰিট মুখত নাভাবিব!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  অৱশ্যে ফিন্টিপ্লাস্কিন,
  Pushkins ৰ দৰে একেবাৰেই নহয়...
  কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে এটা মাষ্টাৰপিছ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল,
  আৰু তুমি গুৰু ল"ৰা - আগবাঢ়ি নাযাবা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ক্ষতিগ্ৰস্ত গাড়ীৰ পৰা মানুহক উলিয়াই আনিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ চিকিৎসা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  ঘাঁ ভাল হোৱাৰ আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ উপায় হ"ল ছোৱালী এজনীৰ ভৰিৰ উদং তলুৱাটো আঘাতপ্ৰাপ্ত ব্যক্তিজনৰ মুখত লগাই চুমা খাবলৈ দিয়া।
  তাৰ পিছত নিৰাময়, আনন্দ আৰু নিৰাময় যাদুৰ শক্তিৰ এক অতি বিশাল আৰু শক্তিশালী শক্তি সঞ্চাৰিত হয়।
  গুৰু ল"ৰাটোৱেও একে কামেই কৰিলে, চুমা খাবলৈ খালী ভৰি দুখন সোমাই দিলে, ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধি বাছি লৈ।
  আৰু একে সময়তে নাকেৰে গুণগুণাই উঠিল:
  ছোৱালী, ছোৱালী, ছোৱালী,
  কাপুৰুষ কাপুৰুষ থিয় নাথাকিব...
  কামবোৰ সম্পন্ন কৰাটো ভাল
  আপোনাৰ মাতৃভূমি ফুলি উঠক!
  হয়, ইয়াত কামবোৰ আকৰ্ষণীয় আছিল - তেওঁলোকে ডাক্তৰৰ ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছিল। আৰু আকাশত এখন হেলিকপ্টাৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। টিভি উপস্থাপক ভেপ্ৰিন অ" নীলে ইয়াৰ ওপৰত উৰি আছিল। তাই আছিল এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, কিন্তু একে সময়তে অৱশ্যে তাই কাজিয়াত নিঞ্জাৰ পৰা বহু দূৰত আছিল।
  অৱশ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে ইতিমধ্যে তাইক বচাইছিল আৰু কেইবাবাৰো সহায় কৰিছিল।
  নাটাছাই হাত জোকাৰি গাইছিল:
  মূৰ্খ মানুহে মানসিক চাপৰ কথা কয়,
  মানসিক চাপ হাতৰ দৰে...
  তেওঁলোকে আপোনাৰ বাবে এখন আকৰ্ষণীয় ছবি নিৰ্মাণ কৰিব,
  আৰু এঘণ্টাৰ পাছত!
  ভেপ্ৰিনে চিঞৰি উঠিল আৰু চিঞৰিলে:
  - নমস্কাৰ, যুঁজাৰুসকল! দেখিছোঁ তুমি ইমান শীতল হৈ পৰিছা! আৰু ইতিমধ্যে তেওঁলোকে শক্তিসমূহৰ ওপৰত যাদুৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  গুৰু ল"ৰাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - কেতিয়াবা লাখক হত্যা কৰাতকৈ এজনক পুনৰুত্থান কৰাটো অধিক কঠিন, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে কেতিয়াবাও নহয়, কিন্তু প্ৰায় সদায়!
  হেলিকপ্টাৰখন অৱতৰণ কৰাৰ লগে লগে ছোৱালী সাংবাদিকজন জপিয়াই পৰি ডেকা যোদ্ধাজনৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল। তাই তাৰ ওঁঠত চুমা খাই ক"লে:
  দেহ আৰু আত্মাত ডেকা,
  ল'ৰা, তুমি সম্পূৰ্ণ খালী ভৰিৰে...
  কিন্তু মনতে নিজকে দৈত্য বুলি গণ্য কৰক,
  ঠিকেই কৈছে, মানুহে কয়!
  গুৰুজনে ল"ৰাটোৰ উত্তৰত গাইছিল-
  মানুহে কি কয়
  আমি গুৰুত্ব দিওঁ
  শক্তিশালী ফলাফল হ'ব -
  যদি আপুনি ইয়াক মান্যভাৱে আঘাত কৰে!
  
  CHAMBERLAIN STALIN HITLER ৰ ষড়যন্ত্ৰ
  ANNOTATION
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হোৱা নাছিল। ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সে হিটলাৰক পোলেণ্ড দখল কৰিবলৈ অনুমতি দিছিল। ইয়াৰ পিছত সাময়িকভাৱে শান্তিপূৰ্ণ বিৰতি হ"ল। কিন্তু ১৯৫০ চনৰ ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীত ষ্টেলিনে জাপানৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে, ছাখালিনৰ দক্ষিণ অংশ আৰু জাৰৰ সময়ত হেৰুৱা অন্যান্য ভূমি পুনৰ দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। আৰু সুদূৰ পূবত আৰম্ভ হ"ল নতুন বৃহৎ যুদ্ধ। চামুৰাইসকলে হঠকাৰীভাৱে প্ৰতিহত কৰে আৰু হিটলাৰ, তেওঁৰ থাৰ্ড ৰাইচ আৰু অন্যান্য ৰাষ্ট্ৰসমূহে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিবলৈ বাহিনী গোটাইছে।
  . অধ্যায় নং ১।
  ব্ৰিটিছ প্ৰধানমন্ত্ৰী চেম্বাৰলেনে পোলেণ্ডৰ আক্ৰমণৰ পিছত জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা নকৰাকৈয়ে স্মাৰ্ট আছিল। ৱেৰমাখ্টে দ্ৰুতগতিত ৱাৰ্ছৰ সৈন্যক পৰাস্ত কৰি এই ক্ষমতা ষ্টেলিনৰ সৈতে বিভক্ত কৰে। কিছু সময়ৰ পাছত ইউ এছ এছ আৰ আৰু ফিনলেণ্ডৰ মাজত যুদ্ধ হয়। বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই। তাৰ পিছত বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰ আৰু মলদোভাৰ যোগদান। ইয়াৰ পিছত নতুন ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্য সুস্থিৰ হৈ পৰিল। ষ্টেলিনে স্লাভিক ভূমি সংগ্ৰহ প্ৰায় সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে কিছুমান ঠাইত ১৯১৪ চনৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিছে। আৰু কূটনৈতিক উপায়েৰে তাই নামিবিয়াৰ উপনিবেশৰ উভতি অহাটোও লাভ কৰিছিল। তৃতীয় ৰাইখ শক্তিশালী হৈ উঠিল আৰু হিটলাৰ জনপ্ৰিয়তাৰ শিখৰত উপনীত হ"ল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ কেতিয়াও আৰম্ভ নহ"ল। জাৰ্মানীত অৰ্থনীতিৰ প্ৰবল বৃদ্ধি হৈছিল আৰু অটোম"বাইলৰ বাবেকে ধৰি কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আৰু হিটলাৰে আনকি প্ৰায় সকলো যিহুদী বিৰোধী আইন বাতিল কৰিছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ শাসন ব্যৱস্থাই উদাৰীকৰণৰ সন্মুখীন হৈছিল।
  ইউ এছ এছ আৰতো যেন সকলো ঠিকেই আছে। তৃতীয় পঞ্চবাৰ্ষিক পৰিকল্পনা আনুষ্ঠানিকভাৱে সদায়ৰ দৰেই অতিমাত্ৰা পূৰণ হোৱা বুলি ঘোষণা কৰা হ"ল। সঁচা, কৃষি আৰু খাদ্যৰ সমস্যা আছিল।
  ষ্টেলিনবাদী শাসন ব্যৱস্থাই জন্মৰ হাৰক উদ্দীপিত কৰা আৰু গৰ্ভপাত নিষিদ্ধ কৰাৰ নীতি গ্ৰহণ কৰিছিল। জনসংখ্যা বৃদ্ধি বাঢ়িল। চতুৰ্থ পঞ্চবাৰ্ষিক পৰিকল্পনাও যেন অতিমাত্ৰা পূৰণ হ"ল। কিন্তু বস্তুগত দিশত জীৱনটো ভাল নহ"ল। ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত আছিল অত্যধিক সামৰিক সঁজুলি। তদুপৰি ষ্টেলিনে টেংক গোলকটো উত্থাপন কৰি যুদ্ধজাহাজকে ধৰি বৃহৎ সংখ্যক বৃহৎ পৃষ্ঠীয় জাহাজ নিৰ্মাণৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিছিল।
  আৰু দমনৰ সৈতে নতুন ডাঙৰ পাৰ্জ আৰম্ভ হ"ল। আনকি বুডয়নি, ভ"ৰ"শ্বিলভ, টিমোচেংকো, শ্বাপোচনিকভ আদিও ইয়াৰ বলি হৈছিল।
  ষ্টেলিনে সিদ্ধান্ত ল"লে যে মল"টভ আৰু কাগানোভিচকে ধৰি পুৰণি দলটোৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ সময় আহি পৰিছে - তেওঁলোকে বহুত বেছি জানে। বেৰিয়াকো গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়। আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী চেৰভ। তেওঁলোকৰ ঠাই ল"লে এজন অতি সৰু শ্বেলেপিনে।
  ষ্টেলিনৰ সত্তৰতম জন্মদিন সমগ্ৰ বিশ্বতে ভয়ংকৰভাৱে উদযাপন কৰা হৈছিল। সকলো ঠিকেই থাকিলহেঁতেন, কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত আকৌ গণ শুদ্ধিকৰণ আৰু দমন ঘটিল। আনকি সমগ্ৰ জাতিবোৰকো সন্ত্ৰাস আৰু গণহত্যাৰ বলি হৈছিল। জাৰ্মানীত ইয়াৰ বিপৰীতে উদাৰীকৰণ: আনকি বহুদলীয় ব্যৱস্থাটোও ঘূৰি আহিছে। আৰু কি? সকলো একেই, নাজীসকল প্ৰতিযোগিতাৰ বাহিৰত আৰু যিকোনো নিৰ্বাচনত সহজেই জয়ী হয়। হিটলাৰে নিজেই আজীৱন ফুৰাৰৰ মৰ্যাদা থকাৰ পিছতো জাৰ্মানীৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে জনপ্ৰিয় নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰিছিল। আৰু আনকি দুজনমান পকেট বিকল্প প্ৰাৰ্থীৰ সৈতেও। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ জয়ী হৈছিল।
  ফুৰাৰ এজন স্বৈৰাচাৰী নেতা, কিন্তু যুক্তিসংগত সীমাৰ ভিতৰত। আৰু আনকি মৃত্যুদণ্ডও বিলুপ্ত কৰিলে।
  জাৰ্মানসকলৰো সমস্যা আছে সঁচা৷ বিশেষকৈ জনগাঁথনি নীতিয়ে জাৰ্মান জনসংখ্যা বৃদ্ধি কৰিলে। কিন্তু থাৰ্ড ৰাইচৰ ভূখণ্ড তুলনামূলকভাৱে সৰু আৰু খাদ্যৰ সমস্যাও আছে। আমি কিনিব লাগিব। অৰ্থনীতিৰ উত্থান ঘটিছে সঁচা, কিন্তু মই কলনী বিচাৰো।
  বিশ্বত ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সে এতিয়াও নিজৰ উপনিবেশ অক্ষুণ্ণ ৰাখিছে। আৰু তেওঁলোকক নতুন মাটিৰ প্ৰয়োজন নাই - তেওঁলোকে নিজৰ মাটি হজম কৰিব বিচাৰিব। কিন্তু হিটলাৰে সাম্ৰাজ্যখন সম্প্ৰসাৰণ কৰিব বিচাৰিছে, গতিকে জাৰ্মানীত জনসংখ্যাৰ ঘনত্ব বাঢ়িছে আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ সংখ্যাও বহুত। আৰু ইয়াৰ ফলত উত্তেজনাৰ সৃষ্টি হয়। বিশেষকৈ জাৰ্মানীয়ে বিচাৰে যে পশ্চিমীয়া দেশসমূহ ১৯১৪ চনৰ সীমান্তলৈ ঘূৰি আহক। অৰ্থাৎ ফ্ৰান্স আৰু ডেনমাৰ্কে নিজৰ ভূখণ্ডৰ এটা অংশ এৰি দিব লাগিব।
  ষ্টেলিনেও যদিও ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্য বিশাল, তথাপিও সংগ্ৰহটো সম্পূৰ্ণ কৰিব বিচাৰে। আৰু বিশেষকৈ জাপানৰ সমস্যা আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছে। বিশেষকৈ ইউ এছ এছ আৰে কূটনৈতিক উপায়েৰে যুৱক ছাখালিনক পুনৰ লাভ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু জাপানে প্ৰতিৰোধ কৰিলে। ইউ এছ এছ আৰ সামৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা বৃহৎ।
  আৰু তাৰ পিছত ষ্টেলিনৰ ধৈৰ্য্য শেষ হৈ গ"ল৷ আৰু ১৯৫০ চনৰ ২৩ ফেব্ৰুৱাৰী, ছোভিয়েট সেনাৰ দিনত জাপানৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। ক"ব লাগিব যে ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ যুদ্ধৰ সময়ত লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে জাৰবাদী ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰিছিল। আৰু অৱশ্যেই ছোভিয়েট জেনেৰেল আৰু কৰ্তৃপক্ষই প্ৰতিশোধৰ সপোন দেখিছিল।
  এইদৰেই আৰম্ভ হ"ল এক নতুন ডাঙৰ যুদ্ধ। ইউ এছ এছ আৰে শেষবাৰৰ বাবে দহ বছৰ আগতে ফিনলেণ্ডৰ সৈতে যুঁজিছিল। তেওঁ কিবা এটা জয় কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, কিন্তু বহু লোকচানৰ মূল্যত। আৰু এতিয়া তেওঁ পুনৰ ভূখণ্ড বৃদ্ধি কৰাৰ চেষ্টা কৰিলে। আৰু এইটোৱেই আছিল এই সাম্ৰাজ্যৰ অভিশাপ, যিয়ে সম্প্ৰসাৰণ কৰিব বিচাৰিছিল।
  ইতিমধ্যে সত্তৰ বছৰীয়া আৰু স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাত ভুগি থকা ষ্টেলিনে নতুন বিজয় বিচাৰিছিল। অন্ততঃ দক্ষিণ ছাখালিন আৰু ইচ্ছা কৰিলে কুৰিল ৰিজলৈ উভতি যাওক। আৰু লগতে মানচুৰিয়া আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"ব।
  যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল ছোভিয়েট সৈন্যই ছাখালিনৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ পৰা। হঠাতে হোৱা নাছিল, জাপানীসকলে নিজকে শক্তিশালী কৰি তুলিছিল, খাদ আৰু খাদ খান্দিছিল।
  কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যই আক্ৰমণৰ বাবে টেংক নিক্ষেপ কৰে। শক্তিশালী আই এছ-৭কে ধৰি। এই বাহনখনৰ ওজন আছিল আঠসত্তৰ টন আৰু ইয়াত আছিল ১৩০ মিলিমিটাৰ দীঘল নলীযুক্ত বন্দুক। আৰু তাইৰ হাতত আঠটা মেচিনগান আছিল।
  এই গাড়ীখনত আলেংকাই ছোৱালীৰ এটা দলৰ সৈতে যুঁজিছিল। শীতকালৰ মাজতো শক্তিশালী ইঞ্জিন আৰু হিটাৰে গৰম উষ্ণতা প্ৰদান কৰিছিল। গতিকে ছোৱালীকেইজনীয়ে বিকিনিলৈকে কাপোৰ খুলি খালী ভৰিৰে যুঁজিলে।
  গাড়ীখন জাপানী পজিচনৰ ফালে গৈ আছিল। টেংকটোৰ কৱচ ঢাল আছিল, আৰু ইয়াৰ টাৰেটটো সুশৃংখলিত আৰু নিম্ন আছিল।
  ইউ এছ এছ আৰত কেভিৰ তেৰটা পৰিৱৰ্তন দেখা গ"ল আৰু কিছুমানৰ ওজন দুশ টন হ"ল। কিন্তু তাৰ পিছত আই পি পৰিয়ালটোৰ জন্ম হ"ল। গাড়ীবোৰ অধিক কমপেক্ট, তলৰ চিলোৱাট, আৰু ইমান ট্ৰাংক আৰু নাই। অৱশ্যে কেভি ছিৰিজ এতিয়াও সেৱাৰ পৰা প্ৰত্যাহাৰ কৰা হোৱা নাই। আই এছ-৭ যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ আবিৰ্ভাৱ হৈছে, আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ হাতত এনে বাহন মাত্ৰ কেইখনমানহে আছে।
  আৰু কেনেকৈ ছোৱালীৰ এটা ক্ৰু গঠন নকৰে যাতে ই ৰাজনৈতিকভাৱে শুদ্ধ হয়। কাৰণ, ৰঙা সাম্ৰাজ্যত সমতা আছে।
  এই ক্ষেত্ৰত আগ্ৰাসী আছিল ইউ এছ এছ আৰ। যদিও এম জি বিয়ে প্ৰৰোচনাৰ মঞ্চস্থ কৰিছিল। জাপানে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুঁজ দিয়া নাছিল। বেছি দিন ধৰি চীনৰ সৈতে মূৰ বাট মাৰি আছে। শেষত তেওঁলোকে কেনেবাকৈ যুদ্ধবিৰতিৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল আৰু প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰসমূহ বিভাজিত কৰিছিল। ইউ এছ এছ আৰে শক্তিশালী আৰু অসংখ্য জাপানী সেনা আৰু বিশাল বহৰৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হৈছিল। গতিকে ১৯৪৫ চনত বাস্তৱ ইতিহাসত যি ব্লিটজক্ৰিগ ঘটিছিল সেয়া আছিল অবাস্তৱ।
  আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ কোনো অভিজ্ঞতা নথকা ছোভিয়েট কমাণ্ডে পুৰণি পদ্ধতিৰে কাম কৰিছিল। বৃহৎ বাহিনীৰ হঠাৎ আক্ৰমণৰ পৰিৱৰ্তে মানচুৰিয়াত সৰু সৰু সংঘৰ্ষৰ দ্বাৰা যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। আৰু জাপানীসকলৰ আছিল শক্তিশালী আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে উন্নত প্ৰতিৰক্ষা।
  গতিকে ষ্টেলিনে দীৰ্ঘদিনীয়া আৰু তিক্ত যুদ্ধত লিপ্ত হ"ল। তদুপৰি ইউৰোপীয় ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা সৈন্য বদলি কৰিবলগীয়া হৈছিল। জনসংখ্যা অৱশ্যে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ বেছি আছিল আৰু জিডিপিও বেছি আছিল যেন লাগে। কিন্তু সৈন্য আৰু অপাৰেচনেল কমাণ্ডৰ মানদণ্ড বহু কম।
  ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বহুখিনি নৈতিকভাৱে পুৰণি। যদিও অৱশ্যেই বহুত সঁজুলি আৰু টেংক আৰু বিমান আনকি জাহাজো আছে। কিন্তু বহৰখন এতিয়াও সম্পূৰ্ণ হোৱা নাই। টেংক আৰু বিমানৰ দৰে দ্ৰুতগতিত যুদ্ধজাহাজ আৰু বৃহৎ বিমানবাহী জাহাজ নিৰ্মাণ কৰাটো অসম্ভৱ।
  কিন্তু ষ্টেলিনে স্বাস্থ্যজনিত সমস্যাত পৰা আৰু সত্তৰ বছৰ ধৰি সেই কথা লক্ষ্য কৰি যুদ্ধত বিলম্ব কৰিব বিচৰা নাছিল। গতিকে তেওঁ তুচ্ছভাৱে আৰু বেছি দিন টিকি থাকিব নোৱাৰিলে। কিন্তু মই এজন মহান সেনাপতি হিচাপে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হ"ব বিচাৰো। ফিনলেণ্ডৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধখন পতিয়ন যোগ্য নাছিল - অত্যধিক লোকচান, সাড়ে তিনি লাখ জনসংখ্যাৰ দেশৰ বিৰুদ্ধে। গতিকে হিটলাৰে বহুত বেছি জনসংখ্যা থকা পোলেণ্ডক তিনি সপ্তাহত কম লোকচানেৰে পৰাস্ত কৰিলে।
  খালখিন গোলৰ যুদ্ধ আছিল স্থানীয় যুদ্ধ। আৰু লগতে সম্পূৰ্ণ স্পষ্ট নহয়, যিহেতু ইউ এছ এছ আৰে জাপানীতকৈ অধিক বিমান আৰু টেংক হেৰুৱাইছিল।
  ষ্টেলিনে জাপানৰ পৰা জাৰ যুগৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ ল"ব বিচাৰে। আৰু নিজকে বৰ শীতল বুলি দেখুৱাওক। কিন্তু তেওঁ সফল হ"বনে? অৰ্থনৈতিকভাৱে ইউ এছ এছ আৰ অৱশ্যে জাপানতকৈ শক্তিশালী। আৰু জনসংখ্যা বেছি। কিন্তু বহৰখন এতিয়াও সম্পূৰ্ণ হোৱা নাই। ইউ এছ এছ আৰে বহু পলমকৈ বৃহৎ পৃষ্ঠৰ জাহাজ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। যিহেতু ষ্টেলিনে হিটলাৰৰ আক্ৰমণৰ আশংকা কৰিছিল আৰু স্থলসেনাক অধিক বিকশিত কৰিছিল।
  কিন্তু হিটলাৰে যেন মনে মনে আচৰণ কৰিছে। সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ ইতিমধ্যে টেৰিটৰিয়েল লাভ আৰু খ্যাতি আছে। আৰু ডাঙৰ চামুচখন মোৰ মুখত। তদুপৰি ফুৰাৰে তেতিয়াও ফ্ৰান্স, ব্ৰিটেইন, বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডৰ সৈতে যুঁজিবলৈ ভয় কৰিছিল - তেওঁলোকে কেৱল ঔপনিৱেশিক বিভাজনেৰে জাৰ্মানীক চেপি ধৰিব পাৰে। বাস্তৱ ইতিহাসত থাৰ্ড ৰাইখক ৰক্ষা কৰা হৈছিল কাৰণ হিটলাৰে ব্লিটজৰ গতিৰে, মাত্ৰ ডেৰ মাহৰ ভিতৰতে জয়লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু যদিহে ক্ষন্তেকীয়া জয় নহ"লহেঁতেন, তেন্তে কথাটো থাৰ্ড ৰাইচৰ পৰাজয়ত শেষ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি।
  ইউ এছ এছ আৰৰ দৰেই হিটলাৰেও নীতিগতভাৱে ব্লিটজক্ৰিগৰ গতিৰে জয়ী হ"ব পাৰিলেহেঁতেন যদিও দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধ বিপৰ্যয়জনক হৈ পৰিল।
  থাৰ্ড ৰাইচ অৱশ্যে অৰ্থনৈতিকভাৱে অতি শক্তিশালী। আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা বৃহৎ আৰু বৃদ্ধি পাইয়েই আছে।
  জাপানৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত ষ্টেলিনৰ বাবে কেনে হ"ব সেয়া চাবলৈ হিটলাৰে এতিয়াৰ বাবে সিদ্ধান্ত লৈছিল। আৰু যদি ৰেড আৰ্মী ডুব যায়, তেন্তে কি হ"ল, আপুনি আক্ৰমণ কৰিব পাৰে। গোপনে ইতিমধ্যে জাৰ্মান কূটনীতিবিদসকলে কাম আৰম্ভ কৰিছে। বিশেষকৈ ফিনলেণ্ডে জাৰ্মানীৰ পক্ষ ল"ব পাৰে। ফিনসকলে ভাইবৰ্গ আৰু ৰঙা সেনাই তেওঁলোকৰ পৰা জয় কৰা অন্যান্য ভূমিসমূহ পুনৰ দখল কৰিবলৈ আগ্ৰহী। আৰু ৰোমানিয়াইও সংযুক্ত মলদোভা, আৰু বুকোভিনাৰ এটা অংশৰ প্ৰতিশোধৰ বাবে হাহাকাৰ কৰে।
  এই দেশসমূহে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত জাৰ্মানীক স্বেচ্ছাই সমৰ্থন কৰিব। বুলগেৰিয়া আৰু যুগোস্লাভিয়াৰ ক্ষেত্ৰত ই অধিক কঠিন, য"ত শাসন ব্যৱস্থা জাৰ্মান সমৰ্থক, কিন্তু জনসংখ্যা স্লাভিক আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ নিবিচাৰে। হাংগেৰীৰ জাৰ্মান সমৰ্থক শাসন ব্যৱস্থাও আছে, ইয়াৰ বিনিময়ত গালিচিয়াৰ এটা অংশ ই ছোভিয়েট বিৰোধী মিত্ৰজোঁটত যোগদান কৰিব পাৰে। তদুপৰি হৰ্থীৰ পিছত আহিল অধিক উগ্ৰ চালাছি। শ্লোভাকিয়াত আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন জাৰ্মান সমৰ্থক শাসন ব্যৱস্থা আছে যদিও তেওঁলোকৰ সেনাবাহিনী বৰ শক্তিশালী নহয়।
  জাৰ্মান প্ৰভাৱ প্ৰবল টুৰ্কিয়েও আছে। বাস্তৱ ইতিহাসত তাই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল। কিন্তু তাৰ পিছত ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ পৰা তুৰ্কীসকলক বোমা বিস্ফোৰণৰ ভাবুকি দিয়া হৈছিল। আৰু এতিয়া ষ্টেলিনৰ আক্ৰমণৰ পিছত ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স আৰু আমেৰিকাই লগে লগে জাপানৰ প্ৰতি নৈতিক সমৰ্থন প্ৰকাশ কৰিলে। আৰু তুৰ্কিয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। তদুপৰি প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত তুৰস্কই ৰাছিয়াৰ হাতত পৰাস্ত হোৱা নাছিল যেন লাগে, আনকি কাৰ্প অঞ্চলটোও জয় কৰিছিল। আকৌ চেষ্টা নকৰিলে কিয়? কিন্তু তুৰস্কত এতিয়াও বৃহৎ জনসংখ্যা আছে, যদিও তাত বৰ উচ্চমানৰ সেনাবাহিনী নাই।
  কিন্তু জনসংখ্যা, অৰ্থনীতি আৰু সেনাৰ ক্ষেত্ৰত থাৰ্ড ৰাইচৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী মিত্ৰ দেশ ইটালী। বন্দী ইথিওপিয়াকে ধৰি আফ্ৰিকাত ইয়াৰ উপনিবেশ আছে। উপনিবেশসমূহৰ সৈতে একেলগে ইটালীৰ জনসংখ্যা জাৰ্মানীৰ সৈতে তুলনাযোগ্য। তদুপৰি মুছলিনীৰ শাসন ব্যৱস্থাই জন্মৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ বাবেও উদ্দীপিত কৰিছিল। সঁচা, মুছলিনি নিজেই বুঢ়া হৈ পৰিছিল, জৰাজীৰ্ণ হৈ পৰিছিল আৰু আচলতে যুঁজিব বিচৰা নাছিল।
  তদুপৰি ইটালীৰ ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে কোনো উমৈহতীয়া সীমা নাই আৰু ৰাছিয়াত ভূখণ্ড লাভ কৰিলেও ইয়াক শাসন কৰাটো বৰ সুবিধাজনক নহ"ব। আৰু মুছলিনীয়ে দ্বিধাবোধ কৰে।
  যদিও নীতিগতভাৱে তেওঁৰ বয়স এতিয়াও ইমান বয়স হোৱা নাই, তথাপিও তেওঁ ষ্টেলিনতকৈ প্ৰায় চাৰি বছৰ সৰু। আৰু তেওঁ এতিয়াও ৰোমান সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তোলাৰ ধাৰণাটো এৰি দিয়া নাই।
  তৃতীয় ৰাইচৰ আন মিত্ৰ দেশসমূহ হ"ল: ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স, আমেৰিকা, যিবোৰে নিজেই ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুঁজিব নিবিচাৰে, কিন্তু প্ৰয়োজন হ"লে অৰ্থনৈতিকভাৱে সহায় কৰিব পাৰে। হয়, আৰু ঔপনিৱেশিক বিভাগ আৰু স্বেচ্ছাসেৱক পঠাওক। ফ্ৰাংকোৱে স্বেচ্ছাসেৱকসকলৰ সৈতে সহায় কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল আৰু চালাজাৰে হয়তো কিবা এটা কৰিব। আৰু ছুইডেনেও পূৰ্বৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ লোৱাৰ কথা ভাবিছে, নৰৱেও। সাধাৰণতে এটা সম্পূৰ্ণ মিত্ৰজোঁটে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিব পাৰে।
  আৰু তাৰ পিছত কামটো অৱশ্যেই চলি থাকে। কিন্তু জাপানে কেনেকৈ প্ৰতিহত কৰে তাৰ ওপৰত বহু কথা নিৰ্ভৰ কৰিব। যুদ্ধখন টানি নিলে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰা হ"ব। আৰু যদি ব্লিটজক্ৰিগ হয়, তেন্তে হয়তো তেওঁলোকে ইয়াৰ ৰিস্ক নল"ব৷
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনবোৰেই আটাইতকৈ নিৰ্ণায়ক। যুদ্ধৰ আৰম্ভণি ইমানেই গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  আৰু এতিয়া আই এছ-৭ টেংকৰ ছোৱালীবোৰে আক্ৰমণত নামি পৰে। হিটাৰ অন কৰি এতিয়া খালী ভৰিৰে বিকিনি পিন্ধিছিল।
  আৰু এই ধৰণে তেওঁলোক বহুত বেছি নিপুণ আৰু ভাল।
  আৰু অৱশ্যেই আলেংকাই খোজৰ সময়ত প্ৰথমটো শ্বট লয়, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি।
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - জাপান, জাপান, জাপান,
  মহান দেশ,
  শক্তিশালী চামুৰাইৰ আত্মা আছে,
  জানি লোৱা যে তাই সৰ্বশক্তিমানে আমাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী, তাইক ইতিমধ্যে দিয়া হৈছে,
  কিন্তু আমি তাইক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাম!
  খালী ভৰিৰে গুলী চলোৱাটো কমছমল ছোৱালীৰ এক বিশেষ কৌশল।
  গতিকে আন্যুতাই নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। আৰু তাই চামুৰাই হাউইটজাৰত পৰিল। ই ওলোটা হৈ বৰফৰ প্লেটফৰ্মৰ পৰা গুটিয়াই গুচি গ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত লৈ গাইছিল:
  - আমি এটা আঘাতেৰে শত্ৰুক ধ্বংস কৰিম,
  আমি এটা ইস্পাতৰ তৰোৱালৰে আমাৰ গৌৰৱ নিশ্চিত কৰিম...
  অকলশৰীয়া নহয় যে ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে,
  আমি চামুৰাইক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাম!
  গতিকে ৰঙা চুলিৰ আল্লাইও নিজৰ আক্ৰমণাত্মক ধাৰাটো দেখুৱাইছে। আৰু সেইবাবেই তাই সেইটো লৈ বুটামটোত থকা বুটামটোৰ স্কাৰলেট নিপলটো টিপিলে, ১৩০ মিমি বন্দুকৰ পৰা প্ৰজেক্টাইল এটা গুলিয়াই দিলে। এটা নিখুঁত আঘাতৰ ফলত জাপানী কামানটো ওলোটা হৈ পৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - মই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল,
  আৰু ছোৱালীজনী সদায় খালী ভৰি!
  ছোৱালী মাৰিয়াইও লৈ গুলী চলালে, উদং গোৰোহাৰে লিভাৰটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। আৰু লঞ্চ চিষ্টেমে কাম কৰিলে। আৰু মেচিনগানে চামুৰাইক হত্যা কৰিলে। মাৰিয়াই বিপক্ষক তললৈ কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - নতুন সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু অলিম্পিয়াছেও গুলী চলালে, ষ্ট্ৰবেৰী ব্ৰেষ্ট নিপল ব্যৱহাৰ কৰি, যিটো বৰ সুস্বাদু আছিল।
  আৰু গোটেই শাৰী চামুৰাই কাটি পেলোৱা হ"ল। আৰু এইটো অত্যন্ত শীতল আৰু নিষ্ঠুৰ হৈ পৰিল।
  অলিম্পিকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ! গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ ছোৱালীবোৰ, জাপানীসকলক জুইৰ বৰষুণ দিওঁ।
  ইফালে চামুৰাইয়ে প্ৰায় তেৰ বছৰীয়া ল"ৰা এটা ধৰিলে। ৰঙা টাই পিন্ধা এজন সুদৰ্শন, গোলা চুলিৰ শিশু।
  আৰম্ভণিতে জাপানীসকলে তেওঁৰ আণ্ডাৰপেণ্টলৈকে কাপোৰ খুলি খালী ভৰিৰে আৰু আধা উলংগ হৈ নিয়ৰৰ মাজেৰে ঠেলি দিলে। ৰাইফলৰ গুটিৰ জোৰত ল"ৰাটোৱে খোজ কাঢ়ি গ"ল। পিছফালে হাত দুখন বান্ধি থোৱা আছিল আৰু উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখনে নিয়ৰত ধুনীয়া ধুনীয়া ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গৈছিল।
  চামুৰাইজনে খিকিন্দালি কৰি কটু কৌতুক কৰিলে। এজনে ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিখন ধৰি ভৰিৰ ওপৰেৰে হাতৰ তলুৱাখন চলাই গৰ্জন কৰিলে:
  - ভাল সুদৰ্শন!
  তাৰ পাছত ল"ৰাটোৰ গাধত হাতৰ তলুৱাৰে চৰ মাৰিলে। লাজত চেৰিঅ"ঝ্কা লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল। শীতকালত নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো বৰ অপ্ৰীতিকৰ আছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া আপুনি বহু সময় খোজ কাঢ়িবলগীয়া হয় আৰু আপোনাৰ উদং তলুৱাবোৰ আনকি জ্বলি থাকে।
  চেৰিঅ"ঝকাই নিয়ৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, তেওঁৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰি দুখন হাঁহৰ ভৰিৰ দৰে ৰঙা হৈ পৰিল।
  কিন্তু ল"ৰাটোৱে মূৰটো পোনে পোনে ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু ল"ৰাটোৰ মূৰটো উজ্জ্বল আৰু ধুনীয়া৷
  চেৰিঅ"ঝকাৰ উলংগ ধড়টো বতাহে উৰুৱাই লৈ গ"ল। ল"ৰাটোৱে উৎসাহেৰে খোজ কাঢ়ি গাইছিল;
  আমি অগ্ৰগামী, সাহসী যোদ্ধা,
  জন্ম এবং ইস্পাত থেকে নিক্ষেপ...
  আমাৰ বাবে দাদা-দেউতা গৌৰৱ কৰে,
  আৰু প্ৰিয় কমৰেড ষ্টেলিন আমাৰ লগত আছে!
  
  আমাৰ এনে এখন আচৰিত দেশ,
  সাম্যবাদে জনসাধাৰণক কি দিলে...
  জন্মৰ পৰাই তাই আমাক চিৰদিনৰ বাবে দিয়া হৈছিল,
  সৰ্বহাৰা স্বাধীনতাৰ উপহাৰ!
  
  হয়, উজ্জ্বল নক্ষত্ৰ পথত আমাৰ বিশ্বাস,
  আকাংক্ষাত অধিক উৰিবলৈ -
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ ৰাছিয়ান আত্মাক বেঁকা কৰিব নোৱাৰি,
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে আমি ছাদবোৰ ৰেম কৰিম!
  
  হয়, বিশ্বাস ৰাছিয়া, মোৰ জন্মভূমি,
  ফেচিবাদে আপোনাক কেতিয়াও পৰাস্ত নকৰে...
  পৃথিৱীৰ জনগোষ্ঠীবোৰ এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল,
  আৰু ষ্টেলিন, মেধাৱী লেনিন আমাৰ লগত আছে!
  
  আমি জন্ম দিলোঁ এটা শক্তিশালী পৰিয়াল,
  য'ত বিশ্বাস, সত্যই জয়লাভ কৰে...
  মই Svarog ঈশ্বৰ আৰু ষ্টালিন ভাল পাওঁ -
  মোৰ বিশ্বাস আমাৰ কাইলৈ উজ্জ্বল হ"ব!
  
  আমি এটা নতুন মুহূৰ্তৰ সৃষ্টি কৰিম,
  আৰু আমি কেৱল এখন সুন্দৰ পৃথিৱী গঢ়িম...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  আৰু মোৰ বিশ্বাস ব্যক্তিজন নায়ক হৈ পৰিব!
  
  আমাৰ পিতৃভূমি সমৃদ্ধিশালী হ"ব,
  তাই গৌৰৱান্বিত আৰু সহজতে মহিমামণ্ডিত...
  আমি মাত্ৰ জয়ী হোৱাৰ বাবে পাঁচটা পাম,
  আমাৰ পিতৃভূমিৰ গৌৰৱ এনেকুৱা!
  
  প্ৰভুৱে পথাৰ আৰু পৰ্বত সৃষ্টি কৰিলে,
  ভাল ল'ৰাবোৰৰ জন্ম হৈছিল পৃথিৱীত...
  বিশ্বাস কৰক ৰাইজ, আমাৰ যথেষ্ট শক্তি আছে,
  আমি মেচিনগানৰ পৰা কেছকেড কৰো!
  
  ৰাছিয়াত আমাৰ ব্যৱসায় সামান্য,
  ৰঙা বানপানীৰ সন্তানৰ বাবে যুঁজ...
  আমি অৱশ্যে উচ্চতম শ্ৰেণীটো দেখুৱাম -
  কাৰণ, যুদ্ধত ৰাছিয়ানসকল অজেয়!
  
  আমি কামটো ভয়ংকৰভাৱে শেষ কৰিব পাৰিম,
  জ্ঞানী লেনিন কি আৰম্ভ...
  শিকাৰুটোক কেৱল খেললৈ পৰিণত হওক,
  উজ্জ্বল প্ৰজন্মৰ মহিমাৰ বাবে!
  
  মোৰ বিশ্বাস আমি অতি সোনকালে মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিম,
  শুক্ৰ উপর একটি স্বর্গ স্বর্গ নির্মাণ...
  পৃথিৱীৰ সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণীক দেখুৱাওঁ,
  দুখ আৰু চাইমেৰাই আমাক জয় কৰিব নোৱাৰে!
  
  পৰিয়ালৰ নামত আমি সুখ সৃষ্টি কৰিম,
  স্বৰ্গ, সাম্যবাদৰ কাৰণ নিৰ্মাণ কৰোঁ আহক...
  স্লাভসকলৰ মাজত সৰ্বশক্তিমান প্ৰভু এক,
  মানৱতাবাদৰ স্বৰ্গৰে ভৰপূৰ!
  
  হয়, আমাৰ বিশ্বাস প্ৰভু খ্ৰীষ্টত,
  গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত মই জানো যে ই ম্লান নহ'ব...
  কাৰণ শেষলৈকে লাডা আমাৰ লগত থাকিব,
  যিয়ে মোক সুখ দিব!
  
  নেটিভ ৰাছিয়াত থাকি কিমান ভাল,
  তাইৰ মাজত অতীতৰ সীমাহীন সুখ...
  নাই, জীৱনত বাধা নাথাকিব, মই বিশ্বাস কৰোঁ সূতা,
  আৰু আমাৰ জনগোষ্ঠীটো কেৱল গ্ৰুভি!
  
  আমাৰ ৰুছৰ বাবে যীচুৱে কেনেকৈ কষ্ট পাইছিল,
  ভগৱান স্বৰগে কেনেকৈ দিলে তীখাৰ তৰোৱাল....
  কাৰণ, পোহৰৰ দেৱতাসকল এটা আদৰ্শ,
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ নামত!
  
  গতিকে কিয় এটা তৰা বাছি লোৱা নহয়,
  আৰু সঠিকভাৱে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক বশ কৰক...
  মই আনন্দৰে যীচুৰ ওচৰলৈ আহিম,
  কাৰণ আমাৰ ব্যৱসায় কাম আৰু সৃষ্টি!
  
  গৌৰৱময় জয় আহক,
  এই ক্ষেত্ৰত দেৱী Lada আমাক সহায় কৰিব...
  আমি অতি সোনকালে এটা অন্তহীন একাউণ্ট খুলিম,
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিব লাগিব!
  
  ভগৱান স্বৰগে সকলো মানুহকে সুখ দিব,
  সান্ত্বনা আৰু মহিমা দিব...
  এই বিষয়ে এটা কবিতা আৰু এটা কাহিনী থাকিব,
  ৰাছ' আৰু আমাৰ বগা শক্তিৰ বাবে!
  ল"ৰাটোৱে নিজৰ উদং ভৰি দুখন নিয়ৰত ঠেলি দিলে। আৰু তেওঁৰ ভৰিৰ ছাপ সৰু আছিল, কিন্তু অতি মাৰ্জিত। আৰু চামুৰাইয়ে অতি লোভী চকুৰে সিহঁতৰ ফালে চালে।
  কিন্তু এইজন ল'ৰা। আধা উলংগ আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি, ঠাণ্ডাৰ পৰা নীলা।
  ঠাণ্ডাৰ মাজেৰে লৈ গৈ গৰম জুপুৰি এটালৈ লৈ গ"ল।
  তাত আৰু কোনো কথা নকৰাকৈয়ে তাক লৈ ৰেকত ৰছীৰে বান্ধি দিলে। পিছফালৰ পৰা মোৰ বাহু দুটা মেৰিয়াই মোক ওপৰলৈ টানি লৈ গ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত জাপানৰ পৰা অহা জল্লাদে ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাত মশাল এটা আনিলে। জ্বলা মাংসৰ গোন্ধ এটা ওলাই আহিল। জুইয়ে চেলেকিলে শিশুটিৰ উদং তলুৱা। অসহ্য বিষত চেৰিঅ"ঝকাই চিঞৰি উঠিল।
  জাপানীসকলে গৰ্জন কৰিলে:
  - কথা কোৱা কুকুৰ পোৱালি, তোমাৰ কমাণ্ডৰ পৰিকল্পনা কি?
  ল"ৰাটোৱে সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই নকওঁ!
  ইয়াৰ প্ৰত্যুত্তৰত তেওঁলোকে ল"ৰাটোক কাঁইটীয়া তাঁৰেৰে প্ৰহাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু কাষৰ কোঠাটোত তেওঁলোকে এগৰাকী উলংগ কমছমোল ছোৱালীক অত্যাচাৰ কৰিছিল। গৰমৰ পৰা বগা হোৱা তীখাৰ শিকলিৰে তাইক মাৰিলে।
  কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে কেৱল কান্দিব বা হুমুনিয়াহ কাঢ়িবই নাছিল, আনকি গানও গাইছিল;
   মহাকাশক অন্ধকাৰ, ম্লান পোহৰত ৰং কৰা হৈছে,
  আৰু বৰফৰ তৰাবোৰ নিজৰ কক্ষপথত ম্লান হৈ পৰিল...
  মই প্ৰেম বিচাৰো, কিন্তু শুনা উত্তৰটো হ"ল নহয়,
  ছোৱালীবোৰৰ হৃদয় টুকুৰা টুকুৰকৈ ভাঙি গৈছে!
  
  আমি বৰ সাহসেৰে যুঁজি ভাল পাওঁ,
  মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজ দিয়াটো অতি বনৰীয়া...
  আকৌ এবাৰ সাহসৰ পৰীক্ষা লওঁ আহক,
  মই পৃথিৱীৰ নাইট - ক্লাউনৰ আত্মাৰ লগত নহয়!
  
  আমি যেতিয়া ৱেৰমাখটক চেপি ধৰিলোঁ,
  ছোৱালীবোৰে মস্কোৰ কাষত সাহসেৰে যুঁজিছিল...
  তেওঁলোকে বাদামী গোটৰ জাকটোৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে,
  যদিও শত্ৰুৰ সম্পৰ্ক চয়তানৰ সৈতে!
  
  আমি তুষাৰপাতৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে ছোৱালী,
  বিৰোধীক ভয় নকৰিব...
  আৰু ফেচিষ্টৰ পিটচফৰ্ক ঠিক কাষতে,
  বেকপেকৰ চামৰাৰ পৰা স্তূপত গ্ৰেনেড সংগ্ৰহ কৰা!
  
  কিন্তু সকলোতে আমাৰ সাহসৰ কথা কি ক"ব?
  বুধ গ্ৰহ যখন ভৰিৰে জোখা হৈছিল...
  যিয়ে আমাক ভাঙিবলৈ লৰালৰি কৰে,
  ভালপোৱা মাটি বুটেৰে ভৰি নিদিব!
  
  ৰাছিয়ান ভূমি মহিমামণ্ডিত হওক,
  আমি মানুহক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পথ দেখুৱালোঁ...
  পৃথিৱীৰ মানুহবোৰ সকলো এটা পৰিয়াল -
  আমি সোনকালে সাম্যবাদ দেখিম!
  
  হয়, বিশ্বাস কৰিব পাৰি, বা অন্ততঃ বিশ্বাস নকৰিব,
  কিন্তু মানুহ জন্মতে এক শক্তিশালী জীৱ...
  জন্তুটোৱে আমাৰ বন্ধুত্বক জয় নকৰিব,
  কাৰণ বিশ্বাস কৰক আমাৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ শত্ৰু শক্তিহীন!
  
  আমাৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ নামত,
  মই যিকোনো দুষ্ট আত্মাৰ সৈতে যুঁজিম...
  এজনী ছোৱালীয়ে নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে দৌৰিছে,
  কাপুৰুষাৰে হাৰ মানিবলৈও চিন্তাও নাই!
  
  আমাৰ লাখ লাখ উগ্ৰ যোদ্ধা,
  যি যুদ্ধত একত্ৰিত হয়...
  আহক আমি আমাৰ ককা-আইতা আৰু পিতৃ-মাতৃৰ বিশ্বাসক মহিমামণ্ডিত কৰোঁ,
  কাৰণ যুদ্ধত ছোৱালী অজেয়!
  
  স্বৰোগে আমাক যুদ্ধত আটাইতকৈ চোকা দিলে,
  তেখেতে কয় যে ছোৱালীবোৰে তীব্ৰ যুঁজ দিয়ে...
  ভগৱানৰ আদৰ্শ বাস্তৱায়িত হওক
  আৰু জিকিলে অনাথৰ লগত শ্বেয়াৰ কৰে!
  
  আমাৰ ৰুছ', মোৰ বিশ্বাস, গৌৰৱত হওক,
  যি ভয় ছাড়া যুদ্ধত...
  আপোনাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজ দিয়ক আৰু ভয় নকৰিব,
  গোটেই চাৰ্টটো তেজেৰে তিতি গৈছে!
  
  হয়, কোনো সন্দেহ নাই - আমি সকলো শত্ৰুক ঝাড়ু দিম,
  আমি জন্ম হৈছিল দৈত্য জনগোষ্ঠী হ'বলৈ...
  তিনিৰঙী ৰঙা লিখা বেনাৰখনৰ তলত,
  মানুহ চিৰদিনৰ বাবে একত্ৰিত হওক!
  
  এটা নতুন যুগ আহি আছে,
  মহাকাশৰ মানুহৰ বাবে স্থান মুকলি হৈছে...
  তেওঁ কিছুমান পোক-পৰুৱাক ডেচ কৰে,
  মূৰ্খামি আৰু কথাৰে নৰকলৈ!
  
  হয়, মানুহজন একেবাৰেই লুজ নহয়,
  আৰু যিজনে চিৰদিনৰ বাবে জয়ী হ'বলৈ জন্ম লৈছিল...
  গতিকে গৌৰৱময় জাতীয় পতাকা স্পৰ্শ নকৰিবা,
  যদিও শত্ৰুৱে কেৱল উন্মাদ হৈ পৰিল!
  
  বিৰোধীৰ ওচৰত হাৰ নামানো আহক,
  পৃথিৱীত নহয়, আনকি নীলা আকাশতো নহয়...
  তোমালোকে বহীত লিখি থোৱা,
  যে মহাকাশযানখনে ফ্ৰিস্কি হাঁসৰ দৰে উৰা মাৰিব!
  
  যে আমি অতি সাহসেৰে পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰিম,
  জানি থওক আমি সাহসী ছোৱালী...
  ইয়াত কেৰুবে ডেউকা মেলিছে,
  তেওঁলোকৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা হ"ল!
  
  নাই, ছোৱালী কেতিয়াও উটুৱাই নিব নোৱাৰিব,
  আমাক আঁঠু লৈ নানিব...
  আগৰ দৰেই হিটলাৰ কাপুত,
  এইদৰে প্ৰজন্মৰ আনন্দ গৌৰৱত হ"ব!
  
  মুঠতে আমি তৰাৰ ওচৰ পাম,
  আৰু আমি কন্যা ৰাশিৰ জগতত থাকিম, অৰিয়ান...
  ডাঙৰ ডাঙৰ সপোনবোৰ বাস্তৱায়িত হয়
  আমি এটা গৌৰৱময়, নতুন ব্যৱস্থা গঢ়িম!
  
  আৰু মোৰ বিশ্বাস সময় সোনকালে আহিব,
  যখন যুদ্ধত নিহতসকলক পুনৰুত্থান কৰা হয়...
  বিজয়ে এটা অন্তহীন একাউণ্ট খুলিব,
  যুঁজখনত যিয়ে আটাইতকৈ পৰিষ্কাৰ হ"ব তেওঁ লাভ কৰিব পুৰস্কাৰ!
  
  মই জানো আমি পৃথিৱীৰ মানুহৰ মাজত মিলন ঘটাব পাৰো,
  এক: আৰব, হিন্দু আৰু অৰ্থডক্স...
  সৰ্বশক্তিমান প্ৰভুৱে সকলোকে আলোকিত কৰিব,
  আৰু আমাৰ ভাগ্য নিশ্চয় গৌৰৱময় হ"ব!
  
  সন্মুখৰ সকলো মানুহৰ বাবে সুখে অপেক্ষা কৰি থাকক,
  আৰু চিৰকালৰ বাবে গৌৰৱময় আনন্দত অনন্তকাল...
  ফাঁক আৰু শূন্যৰ অন্ত পৰিব,
  আৰু দুৰ্বল আৰু পংগুবোৰ সুস্থ হৈ উঠে!
  
  ইয়াত চিৰদিন মানুহৰ বাবে সুখ থাকিব,
  কোটি কোটি বছৰ গৌৰৱত পাৰ হ'লেও...
  কাৰণ মানুহৰ মনৰ শক্তি শক্তিশালী,
  আমি জন্ম লৈছিলো মহাকাশ শক্তিত!
  
  আমি ধেমালিতে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰিম,
  আমি শেষলৈকে তাৰকাৰাজ্যৰ পথ নিৰ্মাণ কৰিম...
  প্ৰেমত শূন্যতাৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যাওঁ, টুইষ্টিং,
  আহক আমি ঈশ্বৰ যীচুৰ নামক মহিমামণ্ডিত কৰোঁ!
  
  আৰু আমি নিজেই একেলগে তৰাবোৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিম,
  দীর্ঘ শহর parsecs নির্মাণ...
  চিকাৰীজন অতি সোনকালে খেললৈ পৰিণত হ"ব,
  আৰু মানুহবোৰ সকলোতকৈ ওপৰত হওক!
  . অধ্যায় নং ২।
  জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ চলি থাকিল। ছোভিয়েট সৈন্যই প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখৰ লাইন ভাঙিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু চামুৰাইয়ে জেদীভাৱে প্ৰতিহত কৰিলে। তেওঁলোকে হাৰ মানিব নোখোজা আৰু অতি উন্মাদনাৰে যুঁজিছিল। আনকি কামিকাজে খনিবোৰেও যুদ্ধবোৰত অংশ লৈছিল।
  আই এছ-৭ টেংকত থকা আলেনা আৰু তেওঁৰ ক্ৰুৱে ইতিমধ্যে বহু হিট লাভ কৰিছে।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ হত্যাকাৰী বন্দুকটোৱে কাম কৰিলে।
  ইয়াত আন এটা হাউইটজাৰ ওলোটা হৈ গৈছে।
  আন্যুতাই তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন লৰচৰ কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটো আমাৰ আক্ৰমণাত্মক পথ!
  ৰেড আল্লাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ কৱচ ডাঠ আৰু ডাঙৰ ঢালত হোৱাটো ভাল৷ নহ"লে গোলমাল হৈ পৰিলহেঁতেন!
  মাৰিয়াই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - হয়, চামুৰাইয়ে যিদৰে যুঁজিব লাগে! কাইলৈ ১ মাৰ্চ, আৰু আমি প্ৰায় কোনো অগ্ৰগতি লাভ কৰা নাই। আৰু এইটো বিৰক্তিকৰ!
  অলিম্পিয়াছে হিচকি উঠিল, গাই:
  ইয়াত প্ৰথম গলি যোৱা পেচটো আছে,
  'এটা সপোনতে মই ষ্টালিনক দেখিছোঁ...
  আৰু মৃতদেহেৰে আৱৰ্জনা,
  মোৰ প্ৰিয় ৰুছ'!
  আলেংকাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আপোনাৰ গীতটো আশাবাদহীন! আহকচোন আৰু মজাৰ আৰু আকৰ্ষণীয় কিবা এটা গাই যাওঁ!
  আৰু টেংকত থকা কমছমোল ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে গান গাবলৈ ধৰিলে, একে সময়তে উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলাই থাকিল আৰু স্তনৰ ৰঙা নিপলবোৰো ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ নাপাহৰিব;
  
  
  
  মই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী ছোৱালী
  যি বিশুদ্ধতাত জন্ম হৈছিল...
  গ্ৰহত ইয়াতকৈ ধুনীয়া মোৰ নাই -
  আমি সকলোতে সমৃদ্ধিশালী হম!
  
  ৰাছিয়া সকলোতকৈ আচৰিত হওক,
  সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰা দেশখন...
  লগে লগে মানুহৰ বাবে অধিক আকৰ্ষণীয় হৈ উঠক,
  যিকোনো যোদ্ধা প্ৰকৃত মূৰ্তি!
  
  পবিত্ৰ দেশ ৰক্ষা কৰিম,
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষ ক'ত, মোক আটাইতকৈ বেছি বিশ্বাস কৰক...
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীক বিচাৰি উলিয়াওক,
  তাই ঈগল, চৰাই নহয়!
  
  এটা অতীত জীৱনত মই কমছমোলৰ সদস্য আছিলোঁ,
  ফেচিষ্টসকলে ইমান বিখ্যাতভাৱে যুদ্ধ কৰিছিল...
  আৰু ছোৱালীজনীৰ মাতটো ইমানেই স্পষ্ট আছিল যে,
  আৰু এটা উজ্জ্বল বায়ুমণ্ডলীয় আত্মা!
  
  মই মস্কোৰ ওচৰত অতি সাহসেৰে যুদ্ধ কৰিলোঁ,
  ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনী...
  আৰু মোৰ হেঁচাক ইমানেই আচৰিত বুলি গণ্য কৰক,
  তাই মুষ্টিৰে ফ্ৰিটজৰ মুখখন ভাঙি পেলালে!
  
  আমাৰ পতাকা যীচুৰ মহিমাৰ কাৰণে,
  আৰু লগতে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ঈশ্বৰ স্বৰগ...
  চিৰকালৰ বাবে অতি পবিত্ৰ লাডা আমাৰ লগত আছে,
  আৰু পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ উজ্জ্বল বগা ঈশ্বৰ!
  
  আমি সূৰ্য্যৰ পোহৰত জন্ম লোৱা মানুহ,
  Yarilo আমাক বীৰত্ব অনুপ্ৰাণিত...
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ গান বনৰীয়াকৈ বৈ যায়,
  ইয়াত কেৰুবে ডেউকা মেলিছে!
  
  মেচিনগানৰ পৰা সঠিকভাৱে গুলী চলালোঁ,
  খালী ভৰিৰে উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিলে...
  মই মোৰ জালখন ফেচিষ্টৰ ওপৰত দলিয়াই দিলোঁ,
  দেখাত তাইক সৰু ছোৱালীৰ দৰে!
  
  মই নিজকে ঈশ্বৰৰ পৰা অহা যোদ্ধা বুলি গণ্য কৰোঁ,
  তেখেতে এখন পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিছিল য'ত সৌন্দৰ্য্য...
  মহান স্বৰগৰ নামত,
  এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যৰ আত্মাত সৌন্দৰ্য্য ফুলি উঠে!
  
  আমি ক্ৰেমলিনক নাজীৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলোঁ,
  আমি একেলগে সকলোকে হত্যা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো...
  নাই, ছোৱালীজনীক ডিচচাৰ্জ কৰা নহ"ব,
  আৰু আমি ক্ৰাউটসকলৰ চকুত খুন্দা মাৰিলোঁ!
  
  সাম্যবাদৰ চিৰন্তন মহিমাৰ নামত,
  মই এজন Komsomol সদস্য আছিলোঁ যিয়ে খালী ভৰিৰে যুঁজিছিলোঁ...
  আমি ফেচিবাদৰ জাকবোৰ ধ্বংস কৰিম,
  যাতে সেই তীখাই ৰুছৰ শত্ৰুৰ ওচৰত বলি নহয়'!
  
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধ কৰিছিল,
  তাৰ নিপল ৰুবি হিসাবে ৰঙা হয়...
  আমি সোনকালে কমিউনিজম দেখিম,
  দুখ আৰু বিষাদ নজনাকৈয়ে!
  
  আমি পিতৃভূমিৰ শ্ৰেষ্ঠ ছোৱালী,
  মই এজন Komsomol সদস্য প্ৰায় উলংগ...
  কিন্তু তাই মেচিনগানেৰে ৰাইচক ধ্বংস কৰিলে,
  যে জাৰ্মানসকলে আমাৰ কোম্পানীত সোমাব পৰা নাছিল!
  
  আটাইতকৈ উজ্জ্বল ৰাছিয়াৰ নামত,
  মোৰ বিশ্বাস সকলো বহুত ভাল হ'ব...
  মহান যীচুৱে মিছন বিশ্বাস কৰে,
  যদিও চেলেলৰ খোলাবোৰে টোকৰ মাৰিছে!
  
  আমাৰ মহান মাতৃভূমিৰ নামত,
  আমি দুষ্ট ফেচিষ্ট পলাই যাম...
  বনৰীয়া জাকৰ জাকবোৰ বন্ধ কৰা যাওক,
  যদিও দুষ্ট চোৰটোৱে ক্ৰোধিত আক্ৰমণত লিপ্ত হয়!
  
  যীচুৰ নাম সূৰ্য্যৰ দৰে উজ্জ্বল হওক,
  মা মেৰী মহান স্বৰ্গ দিয়ক...
  লাডা সৰ্বশক্তিমানৰ বাবে আমি সন্তান,
  আৰু আপুনি সাহসেৰে যুঁজি সাহস কৰে!
  
  আমাৰ মহান মাতৃভূমিৰ নামত,
  সাম্যবাদে কি দিলে সকলোতে...
  আইকনবোৰৰ পৰা জিলিকি থকা সন্তসকলৰ মুখবোৰ দেখিছোঁ,
  এটা ইউনাইটেড লৰ্ড পৰিয়ালত!
  
  সৰ্বশক্তিমান স্বৰূপৰ নামত,
  ত্ৰাণকৰ্তা সৰ্বোচ্চ খ্ৰীষ্ট...
  আমি পৰিয়ালৰ ঈশ্বৰৰ দৰে হ"ব লাগিব,
  সকলো অসীম সৃষ্টিকৰ্তাৰ ওপৰত!
  
  ৰুছে নিজৰ বেনাৰখন নিজৰ ওপৰত উঠাওক,
  আমি শক্তিশালী আৰু জ্ঞানী হ'ম...
  যদিও চেংগী খানে তীব্ৰ আক্ৰমণ কৰে,
  কিন্তু আমি ছোৱালীবোৰ এতিয়াও স্মাৰ্ট!
  
  গতিকে মই আপোনালোকক কওঁ মানুহবোৰ, ইয়াৰ বাবে যাওক,
  আমাদের বিশ্বাসী রাশিয়ান দেবতাদের পরিবেশ...
  আৰু যুদ্ধত ৰাছিয়ানসকলৰ আত্মা ৰক্ষা কৰক,
  যদিও ই এটা নৰক ঘুষি পেক কৰে!
  
  আমি জয়ী হম, এই কথা মই নিশ্চিতভাৱে জানো
  আমি সকলো ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হম...
  কয়িনে পিতৃভূমিৰ যোদ্ধাসকলক চেপি ধৰিব নোৱাৰে,
  আৰু এটা ভয়ংকৰ গৰ্জনেৰে ভালুকটো জীয়াই থাকিব!
  
  আমি সকলো খুব ভালকৈ কৰিম,
  আমি সকলো Fritzes আৰু Mongols পৰাস্ত কৰিম....
  কাৰণ ছোৱালীৰ লগত কাজিয়া কৰাটো বিপদজনক,
  ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে জানে যে তেওঁলোক অজেয়!
  
  আহক আমি সকলোৱে ভাবুকিপূৰ্ণ হাঁহি দেখুৱাওঁ,
  আমি চেংগিছ খানৰ শিং ভাঙিম...
  অন্তহীন মহিমাৰ নামত,
  আপোনাৰ ভাগ্য অতি উজ্জ্বল হওক!
  
  হয়, আমি ছোৱালীবোৰে ধুনীয়াকৈ যুঁজ দিম,
  পৃথিৱীৰ সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণীক দেখুৱাওঁ আহক...
  মই এজন যোদ্ধা, আৰু মোৰ আত্মা কোনো ক্লাউন নহয়...
  আৰু ঈশ্বৰে খ্ৰীষ্টক জয়ৰ বাবে পুৰস্কৃত কৰিব!
  
  আমি চেংগীজ খানৰ টুমেন ভাঙিম,
  কলকাত যুদ্ধত থাকিব ছোৱালী...
  নৰকীয় আঘাতক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে
  মই যীচু আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ!
  
  গতিকে মই শত্ৰুক কাটি পেলাম, বিশ্বাস কৰক, গণনা নকৰাকৈ,
  মই তেওঁলোকক midges ৰ দৰে পৰাস্ত কৰিব পাৰো...
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ কাম কঠিন,
  যদিও জীৱনটো ৰেচমৰ সূতাৰ দৰে ভংগুৰ!
  
  লাডাৰ নামত, পবিত্ৰ মৰিয়ম,
  যৌৱন আৰু প্ৰেমে কি দিলে...
  আমি ছোৱালীবোৰৰ ভৰি সম্পূৰ্ণ উদং,
  বিৰোধীক লেতেৰা আৰু তেজত ভৰিৰে গচকি দিওঁ!
  
  খ্ৰীষ্ট আহিব আৰু মৃতসকল পুনৰুত্থান হ"ব,
  Perun, Yarilo, সাদা ঈশ্বৰ, Svarog...
  তেওঁলোক একত্ৰিত, মানুহে সঁচাকৈয়ে জানে,
  আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত সৰ্বশক্তিমান পৰিয়াল!
  
  মুঠতে আমাৰ সুখ চিৰন্তন,
  শতিকাজুৰি সুন্দৰ আৰু বিস্ময়কৰ...
  আকাশ-পৃথিৱী উভয় শক্তিত আছে;
  আৰু অমৰত্ব আৰু যৌৱন চিৰদিনৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ১৫০ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰে টাৰেটটোত পোনে পোনে বাট জইণ্টত খুন্দা মাৰিলে। আই এছ-৭ জাম হৈ গ"ল, আৰু যোদ্ধাসকলে টেংকখন ঘূৰাই মেৰামতিৰ বাবে ওলাই যাবলগীয়া হ"ল।
  আৰু তেতিয়াই দেখিব যে তেওঁ সম্পূৰ্ণৰূপে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিব। সাধাৰণতে জাপানৰ বিৰুদ্ধে ব্লিটজক্ৰিগৰ ওপৰত ষ্টেলিনৰ বাজি বিফল হ"ল। যুদ্ধ দীঘলীয়া আৰু তীব্ৰ হৈ পৰিল।
  ইফালে জাপানীসকলে ষ্টিয়াৰিং আৰু পেডেল মাৰি থাকিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, এজন অগ্ৰগামী ধৰা পৰিল। ল"ৰাটোৰ বয়স মাত্ৰ বাৰ বছৰ। আৰু তেওঁৰ উদং তলুৱাত ৰবৰৰ নলী ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, কিন্তু নিমাত হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত তেওঁৰ সন্তানৰ ভৰিত ৰঙা গৰম লোহাৰ ফিটা লগালে। হয়, কিবা এটা ভাজি লোৱাৰ দৰে গোন্ধ আছিল। আৰু এই গোন্ধটো বৰ ৰুচিকৰ আছিল।
  বেদনাদায়ক জোকাৰণিৰ ফলত শিশুটিয়ে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  কিন্তু চামুৰাই জল্লাদে শিশুটিৰ ডিঙিত বেজীৰে বিন্ধিলে। আৰু ল"ৰাটোৰ পুনৰ জ্ঞান আহিল।
  আৰু দানৱবোৰে ৰঙা গৰম টংৰে তাৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ভাঙিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু আকৌ শিশুটি অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  হয়, কি আছিল? ল"ৰাটোক অত্যাচাৰ চলি থাকিল। শিশুৰ ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি শেষ কৰাৰ পিছত জাপানী জল্লাদসকলে পাচলিৰ কাম কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ঠিক সেইটোৱেই কৰিলে, এটাৰ পিছত এটাকৈ পাচলি ভাঙি। আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত ল"ৰাটোৰ হাড়বোৰ ওলাই আহিছিল। আৰু সেইবাবেই বেদনাদায়ক হৈ পৰিল।
  আৰু তাৰ পিছত গৰম টংবোৰৰ তলত এটা পাচলি ফাটি ভাঙি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত আনটো।
  আৰু বিষটো এনেকুৱা আছিল যে ল"ৰাটো আকৌ অজ্ঞান হৈ পৰিল, বনৰীয়া দুখ-কষ্টৰ পৰা।
  আৰু চামুৰাই গাই হাঁহিলে। ইমান মজা কৰিছিল সিহঁতৰ।
  আৰু কমছমোল ছোৱালীজনীক অত্যাচাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। এই ক্ষেত্ৰত শুক্ৰৰ গৰ্ভ, মলদ্বাৰ আৰু স্তনৰ ৰঙা নিপলত ইলেক্ট্ৰ"ড সংলগ্ন কৰা হৈছিল।
  তাৰ পিছত তেওঁলোকে লৈ কাৰেণ্ট অন কৰিলে। আৰু ছোৱালীজনীৰ কোমল শৰীৰৰ মাজেৰে বৈদ্যুতিক নিৰ্গমন চলিছিল।
  আৰু তাই কেনেকৈ কষ্ট পাইছিল আৰু কঁপি উঠিছিল। কিমান অবিশ্বাস্যভাৱে কষ্টদায়ক আছিল এই সকলোবোৰ। আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ শৰীৰটো আক্ষৰিক অৰ্থত কঁপি উঠিল। তাৰ পিছত তাইৰ মুখত আৰু ইলেক্ট্ৰ"ড দিলে। আৰু আকৌ তেওঁলোকে হাই ভল্টেজ কাৰেণ্ট অন কৰিলে। আৰু ছোৱালীজনী সম্পূৰ্ণ জিলিকিবলৈ ধৰিলে।
  এইটো সঁচাকৈয়ে আছিল অবিশ্বাস্য, বন্য বিষ। আৰু ক্লান্ত কমছমোলৰ সদস্যজনে কেনেকৈ চিঞৰি উঠিল।
  আৰু তেওঁলোকে তাইক বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে যন্ত্ৰণা দি থাকিল। কাৰেণ্টে ছোৱালীজনীক লৈ যোৱা নাই বুলি দেখি ৰেকত টানি লৈ গ"ল।
  ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰি দুখন ওক গছৰ ব্লক এটাত চেপি ধৰি ভালদৰে সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিলে।
  তাৰ পিছত উলংগ, পেশীবহুল সৌন্দৰ্য্যক টানি টানি হুকত ওজন ওলোমাবলৈ ধৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, কিন্তু তথাপিও সামৰিক গোপনীয়তা দিব নিবিচাৰিলে।
  তাৰ পাছত জাপানী জল্লাদসকলে তাইৰ ভৰিৰ উদং তলুৱাত তেল লগালে, যাতে ভৰি দুখন জিলিকি উঠিল।
  আৰু তেওঁলোকৰ তলত জুই জ্বলাই দিলে।
  শিখাই মাংসভোজীভাৱে ছোৱালীজনীৰ উদং, ঘূৰণীয়া, অতি প্ৰলোভনমূলক, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা চেলেকিলে।
  অৱশ্যে সৌন্দৰ্য্য ভাঙি যোৱা নাছিল। বিপৰীতে তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িব বন্ধ কৰি দিলে। আৰু তাই বৰ উৎসাহেৰে লৈ গভীৰ অনুভূতিৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  প্ৰশংসা হওক আবেগ দেৱী লাডা,
  স্বৰ্গৰ আৱৰণ কোনে সৃষ্টি কৰিলে...
  মানুহৰ বাবে উদাৰ পুৰস্কাৰ থাকিব,
  কাৰণ পবিত্ৰ ঈশ্বৰ পুনৰুত্থান হৈছে!
  
  স্বৰোগৰ আৰু ধুনীয়া কন্যা নাই,
  যে তেওঁলোকে তুষাৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰে...
  আমি ৰডৰ বাবে আশীৰ্বাদ হম,
  বুটেৰে ছোৱালীক ভৰিৰে মোহাৰিব নালাগে!
  
  কাৰণ, ৰাছিয়াত ভয়ংকৰ ছোৱালী আছে,
  প্ৰতিটো ল'ৰা গোহালিৰ পৰা যোদ্ধা...
  মাতটো ইমান জোৰেৰে বৈ যায়,
  খলনায়কটোক ছাগলীৰ শিঙত পেচোৱা হ"ব!
  
  আমি পিতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিম,
  মোৰ ডাঙৰ মাতৃভূমি...
  ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছে,
  সিহঁতক প্ৰতিহত কৰাৰ কোনো উপায় নাই!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে তেওঁলোকে নিজৰ হৃদয় দিলে,
  মোৰ বিশ্বাস এটা গৌৰৱময় জীৱন হ'ব...
  আমি অতি সোনকালে মহাকাশৰ দুৱাৰ মুকলি কৰিম,
  আৰু আমাৰ আহ্বান বিচাৰি লওঁ আহক!
  
  নাই, এতিয়া ধুমুহাই ক্ৰোধ কৰক,
  কিন্তু ৰাছিয়ানজন চিৰদিনৰ বাবে দোদুল্যমান নহয় -
  আমাৰ যোদ্ধা যুদ্ধত হাৰ নামানে,
  তেওঁৰ সপোন বাস্তৱায়িত হওক!
  
  আমাৰ শক্তি প্ৰজ্ঞা ছোৱালীৰ লগত,
  আপুনি সঁচাকৈয়ে এইদৰে জন্ম হৈছিল...
  আমি মেচিনগানৰ পৰা লিখিম,
  যাতে কেৱল ওপৰলৈ আৰু কেতিয়াও তললৈ নহয়!
  
  দেশক নতুন সম্পদ দিয়ক,
  যাতে ই গোলাপ ফুলৰ ৰসাল জোপোহাৰ দৰে ফুলে...
  আৰু ঈশ্বৰ যীচুৰ নামত -
  যাতে অভিশপ্ত দুষ্ট ক্ৰাঞ্চ শুনা নাযায়!
  
  যুদ্ধত সকলো মানুহ ভাই-ভনী,
  কিন্তু একে সময়তে চয়তানৰ দাসসকলে...
  আমি তেওঁলোকৰ আগত আমাৰ বাহু মেলিবলৈ সাজু,
  যাতে সকলোৱে শান্তিৰ ঈশ্বৰৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হয়!
  
  ৱেৰমাখটক আঁঠুলৈ আনিব পৰা নাছিল,
  'আমি যুদ্ধৰ পৰা ৰক্ষা পাবলৈ সক্ষম হৈছিলো...
  ষ্টেলিন আৰু মহান লেনিন আমাৰ লগত আছে,
  বহীত লিখি থওক ল"ৰা!
  
  আমি মাতৃভূমিক এনেকৈ কৰিম,
  যে তাই নিজেই পৃথিৱীখন গঢ়ি তুলিব...
  যদিও বজ্ৰপাতটোৱে ইয়ালৈ আহিছিল,
  আমাৰ স্বৰগ এজন মহান মাষ্টৰ!
  
  শত্ৰুৱে হঠাতে আৰু বিশ্বাসঘাতকতাৰে আক্ৰমণ কৰিলে,
  এটা ভয়ংকৰ বছৰ আছিল একচল্লিশ...
  কিন্তু আমাৰ দাদাসকলে গৌৰৱময়ভাৱে যুঁজিছিল,
  ৰডে তেওঁলোকক যুদ্ধত সহায় কৰে!
  
  আমি ৰাছিয়াৰ বাবে আমাৰ হৃদয় দিম,
  আমাৰ দেশক শক্তিশালী কৰোঁ আহক...
  সাহসেৰে মহাকাশৰ দুৱাৰখন খুলি,
  ডাঙৰ কথা নহয়!
  
  এইখন মোৰ দেশ, বিশ্বাস কৰক, পবিত্ৰ,
  আমরা মস্কো এর নাইট রক্ষা করবেন...
  খালী ভৰিৰে দৌৰিছে এজনী ছোৱালী,
  এটা প্ৰাচীন সপোনক জাগ্ৰত কৰা!
  
  নাই, আমি ছোৱালীবোৰ যুদ্ধত ভাঙি যোৱা নাছিলো,
  আৰু তেওঁলোকে সাহসেৰে যুঁজিছিল...
  আৰু কেতিয়াবা ছোৱালীবোৰে ইমান জোৰেৰে যুঁজিছিল,
  সম্পূৰ্ণ পেনাল্টি আছে!
  
  জানি থওক যে আমাক ৰাছিয়ানক কোনেও ডিঙি চেপি হত্যা নকৰে,
  আমি পাহাৰ সমতল কৰিব পাৰো, ধেমালিতে...
  আপোনাৰ আত্মাক ঈশ্বৰৰ ওচৰত উৎসৰ্গা কৰা,
  আপুনি পৰীক্ষাত এৰে উত্তীৰ্ণ হয়!
  
  ঈশ্বৰৰ জন্ম হৈছিল বিপদৰ সময়ত,
  মস্কো কাছাকাছি, যখন একটি ধুমুহা বজ্ৰপাত...
  লাডাই আমাৰ মাইল উপাৰ্জন কৰিলে,
  আৰু চকুপানী সৰি যাওক!
  
  ৰাছিয়াৰ ছোৱালীবোৰ সম্ভ্ৰান্ত
  প্ৰতিগৰাকী ধন্য কুমাৰীৰ ৰূপ আছে...
  বিশ্বাস কৰক, ইমান স্পষ্ট মাত,
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ মুঠিটো একক!
  
  মোৰ বিশ্বাস দেশৰ সকলো বস্তুৱেই মহান হ"ব,
  মই জানো সকলো ফুলি উঠিছে...
  যদিও কেতিয়াবা যুদ্ধ কৰাটো বিপদজনক হয়,
  আমি গালি-গালাজৰ সম্পূৰ্ণ একাউণ্ট খুলিম!
  
  ১৯৪১ চনত আমি একেলগে থিয় হৈছিলো,
  নাইট মস্কো ধরে...
  অতি সোনকালে সাম্যবাদ হ"ব,
  পিতৃভূমিৰ পতাকা লৈ আহিম!
  
  ষ্টেলিনগ্ৰাড হৈ পৰিছে এক ভয়ংকৰ পথ,
  য'ত দুটা ভয়ংকৰ একেলগে আহিছিল...
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে কাজিয়া কৰে
  তাইৰ স্বামী অৱশ্যেই কমিউনিষ্ট!
  
  তাতে শত্ৰুৱে "বাঘ" দলিয়াই দিলে।
  কিন্তু ই তেওঁক একেবাৰেই সহায় কৰা নাছিল...
  হয়, বৃথাই ফুৰাৰে গুণগুণাই খেলবোৰ,
  আপুনি এটা ভংগুৰ কাঁচৰ গ্ৰহ!
  
  ছোৱালীক হুইম নিদিব
  আমি নিজকে শিথিল কৰাৰ সাহস নকৰো...
  শত্ৰুৱে অত্যধিক কুঁহিয়াৰ এৰি থৈ গ"ল,
  তেতিয়াও আপুনি এ নম্বৰেৰে পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হ"ব!
  
  ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ যোৱা পথটো নিশ্চয় গৌৰৱময়,
  দেশৰ ওপৰত মাত্ৰ সূৰ্য্য...
  দুষ্ট কয়িন ধ্বংস হ"ব,
  তেওঁ চয়তানৰ লগত গেহেন্নাত আছে!
  
  ৰুছ' সদায় পবিত্ৰ দেশ,
  একটি Perun এবং যীশু খ্রীষ্ট অন্তর্ভুক্ত...
  যদিও কেতিয়াবা সত্য বেয়া,
  মানুহজন সুখলৈ ডাঙৰ হোৱা নাই!
  
  ৰাছিয়ানসকলৰ অংশ হ"ল নিপুণভাৱে যুঁজ দিয়া,
  আৰু ৰাছিয়াৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰক...
  যদিও ক্ৰাউটসকলৰ লুচিফাৰৰ শক্তি আছে,
  কিন্তু আমাৰ সেনাবাহিনী শক্তিশালী হৈ পৰিছে!
  
  পৃথিৱীৰ সাম্যবাদত পৰিত্ৰাণ আছে,
  মৃতদেহ পর্বত অতিক্রম কৰিবলৈ...
  আমি আমাৰ শত্ৰুৰ পৰা ক্ষমা বিচৰা নাই,
  যদিও ভালুকটোৱে ক্ৰোধত উগ্ৰপন্থী হৈ আছে!
  
  ঈশ্বৰ পেৰুণ তেওঁ বিজুলী নিক্ষেপ কৰে,
  তেখেতে দুষ্টক আঘাত ভাল পায়...
  আৰু আমি আমাৰ শত্ৰুতকৈও শক্তিশালী,
  যদি কোনো সেনাই যুদ্ধৰ বাবে প্ৰশিক্ষণ লৈ আছে!
  
  হয়, স্বৰগ পোহৰৰ মহাযোদ্ধা,
  হাতেৰে কৰিব নোৱাৰা কাম এটা কৰিব পাৰিব...
  তেতিয়া তুমি মহিমাৰ যোগ্য হবা,
  ৰাছিয়ানসকল, বিশ্বাস কৰক, মূৰ্খ নহয়!
  
  সকলো আমাৰ মহিমাত ৰৈ যায়,
  মে' মাহৰ ৰঙৰ দৰে সুন্দৰ কি...
  স্বৰ্গত পতিত মানুহৰ বাবে ঠাই থাকিব,
  কি চিঞৰি উঠিল সিহঁতে - বাঞ্জাই!
  
  জানি লোৱা যে তেওঁলোকে অপমান সহ্য কৰিব নোৱাৰে,
  আমি এটা সম্পূৰ্ণ ইডেন সৃষ্টি কৰিব পাৰো...
  ৰাছিয়াৰ বাবে ক্ৰাউটসকলৰ ওপৰত প্ৰতিশোধ ল"ব,
  অন্ততঃ ছেমে আনকি তেওঁলোকক সহায় কৰে!
  
  ৰাছিয়ানসকলে সূৰ্যাস্তৰ প্ৰশংসা কৰিছিল,
  যে ৰুবি পথ আলোকিত...
  দুষ্টৰ ডাঙৰ প্ৰতিশোধ হ"ব,
  আমাৰ ৰুছ'ক জেকেৰে বেঁকা কৰিব নোৱাৰি!
  
  আমি জোৰেৰে প্ৰশংসা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিম,
  হাতী মহান মাতৃভূমি শক্তি...
  উজ্জ্বল দলটোৰ সৈতে একেলগে,
  পুত্ৰৰ শ্ৰেষ্ঠ লাডা!
  
  শীতকালত ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে দৌৰে,
  এই তেওঁলোকৰ মহান তাৰকা...
  শহাপহুবোৰো খালী ভৰিৰে দৌৰে
  লাডা আমাৰ লগত চিৰদিন থাকিব!
  
  ঈশ্বৰে এটা পৰমাণুৰ পৰা গ্ৰহ সৃষ্টি কৰিছিল,
  তেখেতে মাত্ৰ এটা শব্দৰে স্থান সৃষ্টি কৰিছিল...
  বীৰত্বৰ কৰ্ম গোৱা হয়,
  আৰু শত্ৰুৱে আঘাত পায়!
  
  মানুহৰ প্ৰশংসা থাকিব,
  সদায় যুঁজিবলৈ আৰু সপোন দেখিবলৈ...
  গতিকে এক মুহূৰ্তৰ পৰা সময়ৰ শেষলৈকে -
  যুদ্ধত কঠোৰ যুঁজ দিয়ক!
  
  দূৰৈত সূৰ্য্যৰ মুখবোৰ জিলিকি উঠে,
  আৰু ৰামধেনু জিলিকি উঠে, বিশ্বাস কৰক...
  আৰু শত্ৰু মাথোঁ অতি বনৰীয়া,
  স্বাভাৱিকতে তেওঁ মূলতঃ এটা জন্তু!
  
  দেশত ধুনীয়া ছোৱালী,
  যে তেওঁলোকে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব জানে...
  তেওঁলোকৰ নিশ্চয়কৈ স্পষ্ট মাত আছে,
  পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ পুত্ৰ!
  
  আমি ৰাছিয়ানসকল নোহোৱা হৈ নাযাওঁ,
  আমাৰ সত্য সকলোতে বিশ্বাস কৰা হয়...
  কাৰণ আমাৰ এনেকুৱা বিচাৰক থাকিব,
  সন্ত্ৰাসবাদীক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাওঁ আহক!
  
  আমাৰ ছোৱালীবোৰে গোৰোহাৰে জিলিকি উঠে,
  একটি খালি গোলাপ-রঙের তলুৱা সঙ্গে...
  আৰু তোমাৰ ভৰিৰ তলত নিয়ৰৰ ঢৌ গলি যায়,
  খালী ভৰিৰে সৌন্দৰ্য্য দেখিলে গৰম!
  
  কু ভাল ছোৱালী,
  অনায়াসে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছে...
  যদিও ধাৰাটোৱে বৰ জোৰেৰে বাজিছে,
  ভিৰটোৱে জুইৰ শিখাত আগবাঢ়ি যায়!
  
  আমি সকলো কৰিব পাৰো অতি শীতল,
  আৰু আপোনাৰ সপোনত নিষ্ঠা অৰ্জন...
  আৰু শত্ৰুৱে মূৰ্খৰ দৰে আক্ৰমণ কৰে,
  তাৰ দাড়িত তৰোৱালেৰে আঘাত কৰক!
  
  মই আমাৰ ষ্টীলৰ নাইটসকলক চিনি পাওঁ,
  বিশ্বাস কৰক, আপুনি তেওঁলোকক ইয়াতকৈ শক্তিশালী বিচাৰি নাপাব...
  ফেচিষ্টসকলক শিঙত কঠোৰ চৰ মাৰিলে,
  অন্ততঃ তেওঁক বিশতকৈ বেছি দেখা নাযায়!
  
  হাঁহি থকা ছোৱালী
  তেওঁলোকে নিজৰ গৌৰৱত দাঁত উদঙাই দিলে...
  আৰু তেওঁলোকৰ চকু চচৰৰ দৰে,
  মাতটো এটা উজ্জ্বল নাইটিংগেল!
  
  ছোৱালীবোৰৰ ৱৰ্কআউটবোৰ শীতল,
  আৰু তেওঁলোকে যুদ্ধৰ ভয়ানকতা কল্পনা কৰে...
  সৌন্দৰ্য্যবোৰ ইমানেই গ্ৰুভি,
  অন্ততঃ কেতিয়াবা ডাৱৰীয়া হৈ পৰে!
  
  এনে এখন পৃথিৱী কল্পনা কৰক, মানুহ থাকিব
  কমিউনিজম উচ্চ শক্তিৰ জন্ম...
  আৰু সৌন্দৰ্য্যই তোমাক বিচাৰ নকৰিব,
  মানুহ এজন মূৰ্খ হ"লেও!
  
  এতিয়া পূবৰ পৰা যুদ্ধ আহি আছে,
  হেলিশ হর্ড আক্রমণ করা হয়...
  আমাৰ লগত আছে বিশ্বাস যোদ্ধা স্বৰগৰ শক্তি,
  ছোৱালীজনীয়ে এটা গিলাচতে খানটোক ধ্বংস কৰি পেলালে!
  
  মই জানো সকলোকে প্ৰশংসা কৰিব পাৰি
  'পিতৃভূমি'ৰ বাবে কোনে যুঁজে জানে...
  আৰু যোদ্ধাজন সাহসী জন্ম হৈছিল,
  মৃত্যুৰ পিছত স্বৰ্গলৈ যোৱা!
  
  আমি ৰুছৰ সুখী কৰিব পাৰিম,
  শতিকাসমূহৰ বাবে গৌৰৱময় ৰড...
  মাতৃ সন্ত ৰাছিয়াৰ স্বাৰ্থত,
  ডাঙৰ মুঠিৰ শক্তিৰে!
  
  বিশ্বাস কৰক মোৰ জন্মভূমি ধুনীয়া,
  আপেল গাছ আর্কটিক ফুলি আছে...
  আমাৰ মানুহবোৰ মহান, অৰ্থডক্স,
  মোৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰিলে!
  
  আমি যিকোনো ডাৱৰ বনাব পাৰো,
  আৰু উন্মাদ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰক...
  আমাৰ যুঁজাৰু বিমানৰ দলটো ইমানেই উৰি আছে,
  শিকাৰু সৰীসৃপক খেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  
  ৰাছিয়াত সকলো ইমান শীতল,
  সৃষ্টিকৰ্তাই তাৰ হৃদয় ৰাখিলে...
  চেডিষ্ট মাল্যুতাক চেপি ধৰা হ"ব,
  সপোনটোৰ যথেষ্ট শক্তি থাকিব!
  
  খ্ৰীষ্ট আহিব আৰু জগত পুনৰুত্থান হ"ব,
  চিৰদিনৰ বাবে গৌৰৱত মানুহ থাকিব...
  আমি ৰাছিয়াৰ হৈ সততাৰে যুঁজ দিওঁ,
  আৰু আমাৰ তীখাৰ হাতখন চিনি পাওক!
  
  ছোৱালীবোৰক প্ৰশংসা কৰা হয়
  মহাকাশ জয় কৰিব পাৰে কি...
  যিকোনো জাল ফালি পেলাব,
  এটা শিকলি তেওঁলোকৰ বাবে মাথোঁ ৰেচমৰ সূতা!
  
  বিশ্বাস কৰক, আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো,
  আমি কেতিয়াও শত্ৰুৰ অধীনত নপৰো...
  যদি Fuhrer কেৱল উন্মাদ হৈ পৰিল -
  আমি তাৰ শিংবোৰ ভাঙি দিম!
  
  মানুহ, আপুনি সকলোতকৈ শক্তিশালী হ"ব,
  আপনি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰান্ত জয় কৰিব পাৰেনে...
  আজে বাজে কথা নকবা, দুৰ্বল,
  আমাক বিশ্বাস কৰক স্লাভক ভাঙিব নোৱাৰি!
  
  লাখ লাখৰ শক্তি আমাৰ লগত থাকিব,
  আমি শত্ৰুক শেষ কৰিম, বিশ্বাস কৰক...
  বহুতো কুমাৰী লিজিয়ন,
  মাত্ৰ লক্ষ্যত আঘাত কৰিলে!
  
  ইতিমধ্যে বিজয় আহি আছে,
  আমরা বিজয়ে বার্লিন প্রবেশ...
  যি জান্নাতৰ সুখত মৃত্যুবৰণ কৰিলে,
  আৰু পবিত্ৰ কেৰুব উৰি যায়!
  
  LUKASHENKO ৰাষ্ট্ৰপতি হোৱা নাছিল
  ANNOTATION
  পকেট কেন্দ্ৰীয় নিৰ্বাচন আয়োগে আলেকজেণ্ডাৰ লুকাচেংকোক বেলাৰুছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী হিচাপে পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰে। আৰু বেলাৰুছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী তথা বাস্তৱিক মুৰব্বী ব্যাচেছলাভ কেবিচে জয়লাভ কৰে। ইতিহাস বেলেগ ধৰণেৰে গ"ল। ৰাছিয়াকে ধৰি, য"ত ১৯৯৬ চনত ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচ জিৰিনোভস্কি ৰাষ্ট্ৰপতি হৈছিল।
  . অধ্যায় নং ১
  বেলাৰুছতো সকলো বেলেগ হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। সেই সময়ত বেলাৰুছৰ বাস্তৱিক শাসক ভ্যাচেছলাভ কেবিচে আলেকজেণ্ডাৰ লুকাচেংকোৰ পঞ্জীয়ন বন্ধ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত গণ অশান্তিৰ সৃষ্টি নহ"ল। বাৰু, কিছুমান প্ৰাৰ্থীৰ বেছি, আন কিছুমানৰ কম। ফলত কেবিচৰ বিৰুদ্ধে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত প্ৰৱেশ কৰে জেনন প"জনিয়াকে। আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত ৰাছিয়াৰ সমৰ্থন, জেনন পজনিয়াকৰ ঘৃণনীয় সুনাম আৰু তেওঁৰ অত্যধিক উগ্ৰবাদৰ বাবেই কেবিচে জয়লাভ কৰি বেলাৰুছৰ প্ৰথম ৰাষ্ট্ৰপতি হয়।
  লুকাচেংকো নিজেই কেতিয়াও শীৰ্ষত উঠিব পৰা নাছিল। বেলাৰুছে ৰুবল জ"নত প্ৰৱেশ কৰিছে। আৰু তাত ৰাছিয়াৰ মুদ্ৰাৰ প্ৰচলন হ"বলৈ ধৰিলে। এফালে এইটো এটা প্লাছ, কিন্তু আনফালে ৰাছিয়াৰ দৰেই পেঞ্চন আৰু দৰমহা প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত পলম হ"বলৈ ধৰিলে, যাৰ ফলত কিছুমান সংঘাত আৰু অশান্তিৰ সৃষ্টি হ"ল।
  তথাপিও কেবিচে পশ্চিমৰ সৈতে ভাল সম্পৰ্ক বজাই ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু য়েলচিনৰ এজন নিৰ্ভৰযোগ্য মিত্ৰ আছিল, কিন্তু ইমান উগ্ৰ মিত্ৰ নাছিল। ৰাছিয়াত ইতিহাসৰ গতিপথ কিছু সলনি হৈছে। আক্ৰমণাত্মক লুকাচেংকোৰ দৰে নহয়, কেবিচে য়েলচিনক চেচেনিয়াত যুদ্ধ নকৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল। আৰু য়েলচিনে তালৈ সৈন্য পঠোৱা নাছিল। বৰঞ্চ তেওঁ ৰাছিয়া সমৰ্থক বিৰোধীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিছিল। কিন্তু চেচেনিয়াত এই সংঘৰ্ষ টানি টানি লৈ গ"ল। আৰু তাই ৰঙীন হৈ পৰিল। ক"ত আছে ডুডায়েভীসকল, ক"ত আছে আন শক্তিবোৰ?
  অদ্ভুতভাৱে ককেছাছত যুদ্ধৰ অনুপস্থিতিয়ে ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিক উপকৃত কৰিছিল। এল ডি পি আৰ ৰাছিয়াৰ মূল আৰু জনপ্ৰিয় বিৰোধী শক্তি হৈয়েই থাকিল। আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ মূল সংগ্ৰামৰ সূচনা হৈছিল জিৰিনোভস্কি আৰু য়েলচিনৰ মাজত। নীতিগতভাৱে যদি ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচে চেচেনিয়াৰ যুদ্ধক সমৰ্থন নকৰিলেহেঁতেন আৰু তাৰ ফলত প্ৰতিবাদী ভোটাৰৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশ হেৰুৱালেহেঁতেন তেন্তে বাস্তৱ ইতিহাসত এনেকুৱা হ"ব পাৰিলেহেঁতেন ।
  আৰু সংবাদ মাধ্যমে য়েলচিন আৰু জিৰিনোভস্কিৰ মাজত হোৱা সংঘাতক সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰচাৰ কৰিছিল। জনসংযোগৰ প্ৰচণ্ড, অপপ্ৰচাৰ। কিন্তু প্ৰকৃত সংঘাতৰ দৰে নহয়: য়েলচিনৰ বিৰুদ্ধে কমিউনিষ্টসকলে, য"ত কৰ্তৃপক্ষৰ হাতত কিছুমান অপপ্ৰচাৰৰ ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছিল, জিৰিনোভস্কিৰ সৈতে ই অধিক কঠিন হৈ পৰিল। যদিও তেওঁলোকে তেওঁক ফেচিষ্ট কৰি তুলিছিল।
  কিন্তু অবাধ অপৰাধ, বিশৃংখলতা, দুৰ্নীতি আৰু মাফিয়াৰ পৰিস্থিতিত বহু ৰাছিয়াই ফেচিবাদক ইমান ডাঙৰ বেয়া বুলি গণ্য কৰা নাছিল। কাৰণ, মহান দেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধ বহু আগতেই হৈছিল, আৰু এইসকল একে ফেচিষ্ট নাছিল। তেতিয়া বেয়া জাৰ্মান ফেচিষ্ট আছিল, কিন্তু এতিয়া হয়তো ইয়াতকৈ ভাল ৰাছিয়ান থাকিব। কিন্তু অৰ্থনৈতিক দিশৰ পৰা এডলফ হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে জাৰ্মানীত এক অলৌকিকতাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  গতিকে ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচে আনকি হিটলাৰৰ সৈতে তুলনা কৰাত কেনেবাকৈ গৌৰৱ কৰিছিল, আৰু এই বিষয়ে খেলিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  কমিউনিষ্টসকলৰো এটা ডাঙৰ অসুবিধা আছিল। মানুহে এতিয়াও বহুত ভালকৈ মনত পেলাইছিল - খালী শ্বেলফ, সম্পূৰ্ণ নাটনি, কাৰ্ড আৰু কুপন, বিশেষকৈ গৰ্বাচেভৰ সময়ৰ। আৰু গৰ্বাচেভৰ সময় কমিউনিষ্ট শাসনৰ দৰেই আছিল।
  বিশেষকৈ মহিলাসকলে শাৰী পাতি থিয় হোৱা লোকসকলে পুৰণি কমিউনিষ্ট যুগলৈ উভতি যাব বিচৰা নাছিল। আৰু এইটোৱে জিউগানভৰ বিৰুদ্ধে খেলিছিল। আৰু হিটলাৰৰ দিনত বিশেষকৈ যুদ্ধৰ আগতে পুঁজিবাদ আছিল, অৰ্থাৎ খালী শ্বেলফ নাছিল। আৰু জিৰিনোভস্কিয়ে নিজেই যদিও বহু জনপ্ৰিয়তাবাদী বক্তব্য দিছিল, তথাপিও পূৰ্বৰ সময়লৈ ঘূৰি অহাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া নাছিল। আৰু তেওঁ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল, প্ৰথমে আদেশ, অপৰাধক ডিঙি চেপি হত্যা কৰা, আৰু নিবনুৱা সমস্যাৰ অন্ত পেলোৱা। কিন্তু জাৰ্মানীত হিটলাৰে অপৰাধ দমন কৰি নিবনুৱা সমস্যাৰ অন্ত পেলাই শৃংখলা আনিলে।
  আৰু মাত্ৰ দুমাহতে তেওঁ সমগ্ৰ ইউৰোপ জয় কৰিলে। অৰ্থাৎ নিপুণভাৱে খেলা-ধূলা কৰি আৰু প্ৰচাৰ চলাই আপুনি হিটলাৰৰ সৈতে আপোনাৰ তুলনাক আপোনাৰ সুবিধালৈ ঘূৰাই আনিব পাৰে। গতিকে জিউগানভতকৈ য়েলচিনৰ বহুত কঠিন সময় আছিল। যদি পিছৰটোৱে ইতিমধ্যে জিনীয় পৰ্যায়ত বহুতৰে বিদ্বেষৰ সৃষ্টি কৰিছিল - অভাৱ আৰু খালী শ্বেলফ, আনকি ষ্টেলিনবাদী দমনও। আনকি যুদ্ধৰ প্ৰবীণ সৈনিকসকলৰ মাজতো সকলোৱে ফেচিবাদক নাকচ কৰা নাছিল।
  তদুপৰি আমাৰ ৰাছিয়ান ফেচিবাদৰ দৰেই আছিল। অৰ্থনীতিৰ অৱস্থা ভাল নাছিল। আৰু চেচেনিয়াৰ অবিহনেও য়েলচিনৰ ৰেটিং কম আছিল। আৰু দেশখন মৰি গৈ আছিল, আৰু তাত আছিল অবাধ ডাকাত আৰু অপৰাধ। আৰু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও ডাঙৰ। গতিকে চেচেনিয়াৰ যুদ্ধৰ ফলত স্বাধীনতাৰ ওপৰত কেইবাটাও বাধা আৰোপ কৰা হৈছিল যিয়ে অপৰাধ হ্ৰাস কৰিছিল, কিন্তু অপৰাধমূলক ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ অনুপস্থিতিয়ে ইয়াক আৰু বেয়া কৰি তুলিছিল।
  গতিকে জিৰিনোভস্কিৰ হাতত জিউগানভতকৈ বহু বেছি ট্ৰাম্প কাৰ্ড দেখা গ"ল।
  মন কৰিবলগীয়া যে বাস্তৱ ইতিহাসত ১৯৯৬ চনৰ নিৰ্বাচনত জিৰিনোভস্কি দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ব্যৰ্থ হৈছিল। কিন্তু তেওঁৰ ব্যৰ্থতাৰ মূল কাৰণ: চূড়ান্ত বিজয়ৰ প্ৰতি প্ৰেৰণা আৰু বিশ্বাসৰ অভাৱ আছিল । আৰু ইয়াত তেওঁ আৰু য়েলচিনৰ মাজত গোটেই সংঘাত, মলিন জিউগানভ ছাঁত, আৰু জিৰিনোভস্কি জুইত জ্বলি আছে। আৰু এই ৰাজনীতিবিদজন, যেতিয়া তেওঁ ৰোলত থাকে, তেতিয়া সঁচাকৈয়ে অলৌকিক কাম কৰিবলৈ সক্ষম। তদুপৰি জিৰিনোভস্কি এতিয়াও ডেকা আৰু শক্তিৰে ভৰা।
  আৰু তেওঁ টিভিৰ বিতৰ্কৰ পৰা পলাই নাযায়, ইতিমধ্যে পৰ্দাত মূৰটো ঠেলি দিবলৈ ভয় কৰা জিউগানভৰ দৰে নহয়।
  ইয়াৰ উপৰিও জিৰিনোভস্কিক দেখাত সৰুও দেখা গৈছিল, আৰু জিউগানভৰ দৰে টান নাছিল, আৰু য়েলচিনৰ দৰে ধূসৰ চুলিৰ নাছিল। আৰু এইটোৱেও তেওঁৰ সুবিধাৰ বাবে কাম কৰিলে।
  যদিও জিউগানভ য়েলচিনতকৈ তেৰ বছৰ সৰু আছিল, বাহ্যিকভাৱে তাই এগৰাকী ডেকা আৰু সতেজ নেতাৰ আভাস দিয়া নাছিল। কিন্তু য়েলচিনতকৈ পোন্ধৰ বছৰ সৰু আৰু বাহ্যিকভাৱে নিজৰ উন্মাদ শক্তিৰে জিৰিনোভস্কিক এই পৰিচালিত বুঢ়া মানুহজনতকৈ বহুত বেছি শক্তিশালী আৰু শক্তিশালী যেন লাগিছিল।
  আৰু ইয়াৰ ফলত নিৰ্বাচনৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পৰিছিল।
  অৱশ্যে দেখা গ"ল যে জিউগানভ তৃতীয় স্থানত থাকিব। কিন্তু দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত তেওঁ কাক সমৰ্থন কৰিব লাগে? য়েলচিনৰ সৈতে হোৱা সংঘাত বহু দূৰলৈ গৈছে। আৰু জিৰিনোভস্কি কমিউনিষ্ট নহ"লেও বাওঁপন্থী, কমিউনিষ্ট বিৰোধী নহয়। আৰু তেওঁ কমিউনিষ্টসকলক পৰ্টফলিঅ"ৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
  কিন্তু শ্বোৱান জিভা বান্ধি থোৱা আৰু মূৰ্খ, আৰু কেতিয়াও ইয়াৰ ওচৰলৈ যোৱা নাছিল। গতিকে নিৰ্বাচনত এক বেলেগ দৃশ্যপট অনুসৰণ কৰা হ"ল। প্ৰথম ৰাউণ্ডত য়েলচিনতকৈ জিৰিনোভস্কিয়ে অধিক ভোট লাভ কৰে আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত জিউগানভৰ সমৰ্থন লাভ কৰে। আৰু ফলত য়েলচিনে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত বৃহৎ পাৰ্থক্যৰে উৰুৱাই দিলে। তদুপৰি দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত প্ৰথমটোতকৈ কম লোকে য়েলচিনক ভোট দিছিল। আৰু ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কি ৰাছিয়াৰ নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি হৈছিল। আৰু এইটো ভ্লাদিমিৰ ভলফোভিচৰ বাবে জয়লাভ হৈ পৰিল।
  কিন্তু আশাৰ বিপৰীতে ৰাছিয়াৰ গতিপথত বিশেষ পৰিৱৰ্তন হোৱা নাই। জিৰিনোভস্কিয়ে পশ্চিমৰ সৈতে সম্পৰ্ক আৰু বেয়া কৰা নাছিল। তেওঁ পূৰ্বৰ সংস্কাৰসমূহ সৰু সৰু সংশোধনীৰে অব্যাহত ৰাখিলে। আৰু চৰকাৰৰ কমিউনিষ্টসকলেও ইয়াত বেছি হস্তক্ষেপ কৰা নাছিল।
  সঁচা, কিবা এটা সলনি হ"ল৷ পুলিচ বেছি হ"ল, যাৰ নাম পুলিচ ৰখা হ"ল আৰু অপৰাধৰ বিৰুদ্ধে যুঁজখন কঠোৰ হৈ পৰিল।
  অৱশেষত ১৯৯৯ চনত উগ্ৰপন্থীয়ে দাগেস্তানত আক্ৰমণ চলায় আৰু জিৰিনোভস্কিয়ে ককেছাছ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিবলৈ বাধ্য হয়। যদিও সি বিচৰা নাছিল।
  আনকি যুগোস্লাভিয়াৰ সৈতেও জিৰিনোভস্কিয়েই মিলোচেভিচক বোমা বিস্ফোৰণৰ মাজেৰে নাযাবলৈ, পশ্চিমৰ চৰ্তসমূহ মানি ল"বলৈ পতিয়ন নিয়াইছিল।
  ভয়ংকৰভাৱে হ"লেও অৰ্থনীতিৰ বৃদ্ধি হ"বলৈ ধৰিলে আৰু তেলৰ দাম বৃদ্ধি হ"বলৈ ধৰিলে।
  চেচেনিয়াৰ যুদ্ধখন আছিল তেওঁৰ ৰেটিং বৃদ্ধি কৰাৰ আৰু দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে পুনৰ নিৰ্বাচিত হোৱাৰ সুযোগ। তদুপৰি ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিয়েও দুটা কাৰ্যকালৰ সীমা বিলুপ্ত কৰি গণভোট প্ৰস্তুত কৰিছিল। আৰু এইটোৱেই আছিল তেওঁৰ স্বৈৰাচাৰী শাসনৰ পৰিকল্পনা। আৰু চেচেনিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ নিৰ্মমভাৱে চলিল। তদুপৰি মস্কো আৰু ভলগোডনস্কত সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল। যিটো জিৰিনোভস্কিয়ে বিচক্ষণ আৰু কুৎসিত সুবিধা লৈছিল।
  যুদ্ধৰ সময়ত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচিত হোৱাটো সহজ আছিল আৰু প্ৰথম ৰাউণ্ডত এনেকুৱাই হৈছিল। আৰু গণভোটত দুটা কাৰ্যকাল বাতিল কৰা হয়, যাৰ ফলত জিৰিনোভস্কিৰ কোনো বাধা নাছিল। তেনেকৈয়ে হ"ল।
  ১৯৯৯ চনত বেলাৰুছত ব্যাচেছলাভ কেবিচৰ প্ৰথম পাঁচ বছৰৰো অন্ত পৰিল। অৰ্থনৈতিক অৱস্থা বৰ ভাল নাছিল যদিও কিছু ভীৰু বৃদ্ধি আৰম্ভ হ"ল। প্লাছ অপপ্ৰচাৰ আৰু প্ৰশাসনিক সম্পদ। আৰু লুকাচেংকোক পুনৰ নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া নহ"ল - অভিযোগ কৰিবলগীয়া কিবা এটা সদায় থাকে।
  আৰু অসুবিধাৰ সৈতে হ"লেও কেবিচ পুনৰ নিৰ্বাচিত হ"ল। আৰু আকৌ দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত জেনন পজনিয়াক তেওঁৰ বিৰুদ্ধে আছিল। কেবিচে বাস্তৱ ইতিহাসত লুকাচেংকোৰ দৰে আগ্ৰহ সংগ্ৰহ কৰা নাছিল। কিন্তু তেওঁ নিজৰ ক্ষমতাক দৃঢ়ভাৱে ধৰি ৰাখিছিল। বেলাৰুছত ২০০০ চনত নতুন, অধিক স্বৈৰাচাৰী সংবিধান গ্ৰহণ কৰা হয় আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি কেবিচৰ কাৰ্যকাল পুনৰ নিৰ্ধাৰণ কৰা হয়।
  জিৰিনোভস্কিয়ে চেচেনিয়া দখল কৰিছিল যদিও ৰাছিয়াই তাত পক্ষপাতীসকলৰ সৈতে দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধ কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  সমস্যাটো আছিল যে চেচেনসকল ইতিমধ্যে বাস্তৱিক স্বাধীনতাৰ প্ৰতি অভ্যস্ত হৈ পৰিছিল। গ্ৰ"জনীৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ সময়ত ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰো যথেষ্ট লোকচান হয়। সঁচা যে জিৰিনোভস্কিয়ে সংবাদ মাধ্যমক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল আৰু ৰেটিং হ্ৰাস আৰু গণ যুদ্ধবিৰোধী আৱেগৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু এইটোও তেওঁৰ ৰাজত্বকালৰ এটা প্লাছ আছিল।
  তেল আৰু গেছৰ মূল্য বৃদ্ধি আৰু অৰ্থনৈতিক বিকাশে সাধাৰণতে একনায়কত্ববাদীৰ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। তেওঁ কাৰ্যকাল বৃদ্ধি কৰা নাছিল, কিন্তু নিয়মিতভাৱে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত জয়ী হৈছিল। যিটো আমেৰিকাৰ সকলৰ লগত একে বছৰতে ঘটিছিল। কিন্তু দুটা কাৰ্যকালৰ সীমা নোহোৱাকৈ। জিৰিনোভস্কিৰ বৈদেশিক নীতি সতৰ্ক আছিল। তেওঁ দ্বিতীয় হিটলাৰ নাছিল, বৰঞ্চ বহুত বেছি সংযত আছিল আৰু শক্তিৰ ভাৰসাম্য বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু ২০১৪ চনত মাইদান ঘটিল, আৰু তেওঁ ক্ৰিমিয়াক ৰাছিয়ালৈ ঘূৰাই অনাৰ প্ৰলোভনক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। কিন্তু পুটিনৰ দৰে জিৰিনোভস্কিয়ে ইয়াতকৈ বেছি দাবী কৰা নাছিল আৰু তেওঁৰ চোৰাংচোৱা সংস্থাই ডনবাছত বিদ্ৰোহৰ আয়োজন কৰা নাছিল।
  ইয়াৰ বিপৰীতে সকলো কাম অত্যন্ত সাৱধানে কৰা হৈছিল। আৰু তুলনামূলকভাৱে সামান্য নিষেধাজ্ঞা আৰু মৃদু শীতল যুদ্ধৰে বিষয়টোৰ অন্ত পৰিল। অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধিৰ পটভূমিত ধৰি লওক ই বেয়া নহয়।
  কিন্তু তাৰ পিছতে কৰ"না ভাইৰাছৰ সংক্ৰমণ। পুনৰ সময়সীমা পুনৰ নিৰ্ধাৰণ কৰা কেবিচৰ মৃত্যু হয়। আৰু বেলাৰুছত নতুন নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ"ল। এই সময়লৈকে লুকাচেংকোক ইতিমধ্যে পাহৰি গৈছিল আৰু নতুন নতুন অংকৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল। ৰাষ্ট্ৰপতি হোৱা কনিষ্ঠ প্ৰধানমন্ত্ৰী কলবাস্কোৱে ক্ষমতা লাভ কৰে।
  আৰু অতি সোনকালেই কৰ"নাত জিৰিনোভস্কিৰ মৃত্যুৰ পিছত ৰাছিয়া শোকত ডুব গ"ল। আৰু এইটোও দেশৰ বাবে এক আঘাত হৈ পৰিল।
  ইফালে তালিবানে তাজিকিস্তানত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি ৰাছিয়াৰ ঘাটিটো ঘেৰি ধৰিলে। আৰু আৰম্ভ হ"ল নতুন আফগান যুদ্ধ।
  আৰু অৱশ্যেই যুঁজি থকা আৰু ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ সদায়ৰ দৰেই যুঁজিবলৈ সাজু।
  নাটাছাই নিজৰ মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটাই তালিবানৰ যোদ্ধাসকলক কাটি পেলায়। তাৰ পিছত তাই মাৰাত্মক শক্তিৰে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু এটা দলিয়াই দিলে। তাই মুজাহিদীনক টুকুৰা টুকুৰ কৰি গাইছিল:
  - আমি শান্তিপ্ৰিয় মানুহ, কিন্তু আমাৰ সাজসজ্জিত ৰেল
  ৰঙা সীমালৈকে ত্বৰান্বিত কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ!
  আমি যুঁজ দিম কাইলৈৰ উজ্জ্বল!
  চুমা খাওঁ!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাঁহিলে। তাইক ইমান গ্ৰুভি বুলি ক"ব লাগিব।
  মেচিনগানৰ পৰা লিখা-মেলা কৰি কেইবা ডজন ডাছমেনক কাটি পেলোৱা জোয়াইও গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ গৌৰৱ,
  আমি সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণী দেখুৱাম!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সি নিক্ষেপ কৰিব ধ্বংসৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ। তাই এনেকুৱাই, ধৰক তাত - এগৰাকী যুঁজি থকা আৰু আক্ৰমণাত্মক মহিলা৷ য"ত ইমান শক্তি আৰু শক্তি আছে।
  অগাষ্টিনে মহান আত্মাৰে চিঞৰি উঠিল আৰু তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি এনেদৰে বিয়পি পৰিল যেন ই এটা প্ৰকৃত ধুমকেতু জ্বলি আছে। ছোৱালীজনীয়ে লৈ আক্ৰমণাত্মকভাৱে টুইট কৰিলে:
  - আমাৰ মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ,
  আপনি সব দেশতকৈ উচ্চ...
  আমি আদেশৰ যোগ্য,
  তালিবানক ধ্বংস কৰক!
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও লৈ গ"ল আৰু খালী আঙুলিৰে, তাইৰ ৰূপৱতী, টেন কৰা ভৰি দুখনে, মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰটো দলিয়াই দিলে। এইদৰেই আমি ইয়াত শেষ হ"লোঁ, অতি আক্ৰমণাত্মক, কঠিন আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালী।
  আৰু স্বেটলানাও যুদ্ধত আছে। আৰু তেওঁ সেইবোৰ মেচিনগানৰ পৰা বৃহৎ, মাৰাত্মক শক্তিৰে নিৰ্মাণ কৰে। তাই এগৰাকী শীৰ্ষস্থানীয় যোদ্ধা। সঠিক আৰু সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে।
  আৰু তাইৰ চুলিখিনি বগা, সতেজ, নিয়ৰৰ দৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে হত্যাকাৰী শক্তিৰে বিনাশৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  স্বেতলানাই হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - আৰু তেওঁ নাওখন পৰিচালনা কৰে,
  বৰষুণ আৰু কুঁৱলীৰ মাজেৰে...
  নিষ্ঠুৰ আৰু বিশ্বাসঘাতক -
  তালিবান যোদ্ধা!
  এই ছোৱালীবোৰ, মই ক"ব লাগিব, পাহাৰ লৰচৰ কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু ইহঁত অতি সুন্দৰকৈ যুঁজিবলৈ সক্ষম। আৰু মুকুতাৰ দৰে জিলিকি থকা দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে।
  এইবোৰ সৌন্দৰ্য্য। আৰু সেইবাবেই নাটাছাই নিজৰ স্তনৰ ৰঙা নিপলটো উন্মোচন কৰি বাজুকাৰ বুটামটোত টিপি তালিবানক ধ্বংস কৰি ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  এইটো সঁচাকৈয়ে আছিল এক আক্ৰমণাত্মক আৰু যুঁজাৰু প্ৰদৰ্শন।
  আৰু ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰসকলে আকাশত যুঁজি আছে। তাৰ ওপৰত বৰ ধুনীয়া ছোৱালী বহি আছে।
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলে, মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী বল্ট এটা পঠিয়াই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ছোৱালীবোৰ ঈগলৰ দৰে উৰি যায়,
  আমি যুদ্ধত ৰাজধানী দখল কৰিবলৈ সক্ষম হম!
  তাই ইমান মনোমোহা শ্যামলা, ধৰক।
  আৰু বিকিনি পিন্ধা আন এগৰাকী শ্যামলা ছোৱালী এলভিনাই যুঁজ দি থাকে। গতিকে তাই বুটামটোত স্তনৰ ষ্ট্ৰবেৰী নিপলটো টিপিলে, আৰু বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ৰকেট এটা উৰি ওলাই যায়। আৰু তাই তালিবান সৈন্যক পাগলৰ দৰে আঘাত কৰিব।
  এইটোৱেই ছোৱালীবোৰে লৈ আৰম্ভ কৰিলে। ধৰক, তেওঁলোক অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু যুদ্ধপ্ৰিয়।
  অৱশ্যে অৱশ্যে ছোৱালীবোৰেও টেংকত যুঁজ দিয়ে। ইয়াতো ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধিসকল নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে। আৰু তেওঁলোক অৱশ্যে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধিছে।
  এইবোৰ ধৰক ইমানেই উল্লেখযোগ্য চুৰি যে কোনেও মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰে। এবাৰ আৰম্ভ কৰিলেই বন্ধ নহ"ব৷
  টেংকত যুঁজি উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত মাৰাত্মক গোলা পঠিয়াই এলিজাবেথে গাইছিল:
  ইমানেই আচৰিত দেশ আছিল
  ইয়াক ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্য বুলি কোৱা হৈছিল...
  নিকৃষ্ট চয়তানে তাক ধ্বংস কৰিলে,
  তেওঁৰ সঁহাৰিৰ আহ্বান জনোৱাৰ সময় আহি পৰিছে!
  
  লেনিনে ইয়াক শাসন কৰিছিল - মাত্ৰ এটা আদৰ্শ,
  মাতৃভূমিক কোনে মহান কৰি তুলিছিল...
  আৰু তেওঁ ষ্টেলিনৰ হাতত ৰাজত্বকাল অৰ্পণ কৰে...
  বনৰীয়া গোটটোৰ ইমপালছনবোৰ সি চেপি ধৰিলে!
  
  আমাৰ মাতৃভূমি ফুলি উঠক,
  Birches, পপলার, ওক, rowan গাছ...
  ফেচিবাদৰ সেনাক ধ্বংস কৰিম -
  কাৰণ, যুদ্ধত ৰাছিয়ানসকল অজেয়!
  
  ৰাছিয়া হ"ব পৃথিৱীৰ ওপৰত সূৰ্য্য,
  তাৰ ৰশ্মি আৰু তৰা আৰু ধুমকেতু...
  তুমি শ্ৰেষ্ঠ দেশ হৈ পৰিবা
  ইয়াত বীৰত্বৰ কামৰ মহিমামণ্ডিত!
  
  ইউ এছ এছ আৰ, যেতিয়া ই ভয়ংকৰভাৱে ফুলি উঠিছিল,
  আৰু তেওঁ দেশখনক হাত ধৰি সাম্যবাদৰ দিশে লৈ গ'ল...
  কিন্তু টানটোৱে নিজৰ গাধটো ধ্বংস কৰিলে,
  নিকৃষ্ট ফেচিবাদৰ ওচৰত এৰি দিয়া!
  
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস আমাৰ ৰুছ'ক জয় কৰিব নোৱাৰি,
  তাই পৃথিৱীৰ ওপৰত সূৰ্য্যৰ দৰে জিলিকি উঠে...
  মাইটি ৰাছিয়ান, হোয়াইট বিয়াৰ গড,
  আৰু এখন সম্ভ্ৰান্ত স্বৰ্গত স্থান থাকিব!
  
  আপুনি ৰাছিয়াক অন্তৰেৰে ভাল পায়,
  তেখেত আমাৰ মহান মাতৃভূমি...
  যদিও ছেমে মাটিত মুখ মেলিছে,
  আৰু হাজাৰ মুখ থকা দানৱটোৱে আক্ৰমণ কৰে!
  
  স্বেতলানা আমাৰ উজ্জ্বল তৰা,
  সুখ আৰু স্বাধীনতাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি কি...
  এটা মহান সপোন বাস্তৱায়িত কৰক -
  সাম্যবাদ গঢ়ি তোলোঁ, ৰাইজক বিশ্বাস কৰক!
  
  কোনেও দেশক থেতেলিয়াই পেলাব নোৱাৰে
  যি নাম, বিশ্বাস কৰক, ৰাছিয়া...
  ক্ষমতাৰ পৰা চয়তানক আঁতৰাই পেলাওক -
  খ্ৰীষ্ট মহান মচীহ আহিব!
  
  আৰু লাডা আমাৰ লগত চিৰদিন থাকিব,
  আৰু আমি ব্যৱহাৰিক সাম্যবাদ গঢ়িম...
  শতিকা আৰু মিনিট বছৰ পাৰ হৈ যাব,
  আমাৰ হাতত হ"ব আটাইতকৈ ন্যায়সংগত ব্যৱস্থা!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিৰ ডাঙৰ সপোন,
  বিশ্বের সবচেয়ে ধুমুহাময় এবং সুন্দর...
  আমাৰ পাহাৰ, নদী আৰু অৰণ্য আছে -
  সকলো বৰ পৰিষ্কাৰ আৰু ন্যায্য হ"ব!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিৰ ৰাজধানী হৈছে মস্কো,
  কিন্তু কিয়ভ আৰু মিনস্ক ৰাজধানীও হ'ব...
  মংগোলীয় দলটো পৰাস্ত হ"ল,
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে আমাক জয়ী হোৱাত সহায় কৰিলে!
  
  নাই, বিশ্বাস কৰক, ৰাছিয়ানসকলক ভাঙিব নোৱাৰি,
  সব স্লাভিক ভাই একত্রিত হবে...
  চিকাৰীজন অতি সোনকালে খেললৈ পৰিণত হ"ব,
  আৰু আমি যুঁজাৰু, বিশ্বাস কৰক, আমি সদায় গতিশীল!
  টেংকত থকা ছোৱালীকেইজনীয়ে কোৰাছত গাইছিল আৰু তেওঁলোকৰ মাতবোৰ ইমানেই উজ্জ্বল আছিল আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত ৰূপৰ ঘণ্টাৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল।
  এই ছোৱালীবোৰ মাত্ৰ ছুপাৰ।
  এলিনাই অতি আত্মবিশ্বাসেৰে গাইছিল:
  - আমাৰ ছোৱালীবোৰৰ লগত সকলো বৰ শীতল হব,
  আমি সহজে মংগল গ্ৰহলৈ উৰিব পাৰো...
  যিসকলৰ প্ৰচুৰ মুদ্ৰা আছে,
  আৰু ক"ৰবাত ভালুক এটাই বনৰীয়াকৈ চিঞৰি চিঞৰি গৰ্জন কৰি আছে!
  আৰু এলিনাই তাইৰ ৰঙা বুকুৰ নিপলটোৰে জয়ষ্টিক বুটামটো লৈ টিপিব, আৰু অতি মাৰাত্মক শক্তিৰ এটা প্ৰজেক্টাইল উৰি ওলাই যাব।
  উত্তৰত ছোৱালীজনীয়ে গান গাব-
  - আমি সাহসেৰে ছোভিয়েটৰ ক্ষমতাৰ বাবে যুদ্ধত নামিম,
  আৰু ইয়াৰ বাবে যুঁজত আমি সকলো শত্ৰুক মচি পেলাম!
  আৰু একাটেৰিনাও ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল এটাৰে বুটামটো মাৰিব আৰু মেচিনগানৰ পৰা বিপক্ষৰ ওপৰত সীহৰ বৰষুণ ঢালি দিওঁ। বিশেষকৈ সিহঁতক তললৈ কাটি পেলোৱা।
  একে সময়তে ছোৱালীজনীয়ে গান গায়-
  সন্ধিয়া লগ পাওঁ,
  আমি সকলো আত্মা তিয়াই দিম...
  সন্ধিয়া লগ পাওঁ,
  চীনা ভাষা কওক!
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাটো পেডেলত হেঁচা মাৰি ধৰিব। আৰু অতি ধ্বংসাত্মক আৰু মাৰাত্মক কিবা এটাই কাম কৰিব। আৰু তালিবানৰ ওপৰত পৰিব বিশাল শক্তিৰ লেণ্ডমাইন।
  এইখিনিতে ছোৱালীকেইজনীয়ে টুইট কৰে:
  - মহিমা, মহান মহিমা,
  ট্যাংক আগলৈ হুলস্থুল কৰি আছে...
  ই এক মহান শক্তি হ"ব
  যেতিয়া ৰাইজে গৰ্জন কৰিলে!
  আৰু যোদ্ধাই হাঁহিব।
  আৰু তাৰ পিছত ইউফ্ৰ"চিনে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলেই স্তনৰ ৰুবি নিপলটো ল"ব। আৰু বেজীৰ প্ৰজেক্টাইলৰ বিশাল, বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিয়ে কাম কৰিব। এইটো হ"ল যেতিয়া এটা খোলা এটাই বিস্ফোৰণ ঘটালে বেজীবোৰ বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰে। যিটো অতি ফলপ্ৰসূ আৰু ধ্বংসাত্মক।
  আৰু তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিব।
  ইয়াত তাই যুঁজি আছে...
  ৰাছিয়াৰ ছোৱালীবোৰে তালিবানৰ বিৰুদ্ধে পুংখানুপুংখভাৱে যুঁজিছিল। ইয়াত এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য আছে যিয়ে স্কাৰলেট ব্ৰেষ্ট নিপলও ব্যৱহাৰ কৰিছিল - এইগৰাকী হৈছে ভেৰ"নিকা। আৰু মাৰাত্মক শক্তিৰে গুলী চলালে বাজুকাৰ খোলা এটা।
  আৰু তেওঁ মুজাহিদীনক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰি পেলালে।
  ভেৰনিকাই লৈ গাইছিল:
  - এটা লক্ষ্য হওক,
  আগলৈ ডাইনেমো...
  ফাউলৰ পথত -
  এটা সম্পূৰ্ণ ঘাঁ!
  আৰু যোদ্ধাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু এটা লঞ্চ কৰে। আৰু ই বিস্ফোৰণ ঘটাই মুজাহিদীনক ধ্বংস কৰে।
  এলিছে স্নাইপাৰ ৰাইফলৰ পৰাও গুলী চলায়। দুচমানক হত্যা কৰে, আৰু একে সময়তে গায়:
  সামৰিক তীখাতকৈ শক্তিশালী একোৱেই নাই,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইয়াতকৈ শক্তিশালী সেনাবাহিনী নাই...
  ছোৱালীবোৰে তেজৰ নদী ঢালি দিলে,
  আৰু তেওঁলোকৰ আন কোনো উপায় নাই!
  এঞ্জেলিকাই মাৰাত্মক শক্তিৰে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তাই ডজন ডজন মুজাহিদীন ফালি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমি সকলো কৰিব পাৰো, ডেচিং ছোৱালী,
  আৰু আমি ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ো!
  ইয়াৰ পিছত যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ স্তনৰ ষ্ট্ৰবেৰী নিপলটো মাৰাত্মক বাজুকাৰ বুটামটোত টিপি দিলে।
  আৰু মাৰাত্মক শক্তিৰে বিনাশৰ উপহাৰ মুকলি কৰি দিলে। আৰু তাই বহুত তালিবানক হত্যা কৰিছিল।
  আনাষ্টেছিয়া বেডমাকোভাই বতাহৰ পৰা মুজাহিদীনক আক্ৰমণ কৰে। ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰৰ পৰা মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ পঠায়। আৰু তালিবানৰ স্থানত ৰকেট বৰষুণ দিয়ে। ইয়াৰ ফলত বহু মুছলমান সৈনিকৰ মৃত্যু হয়।
  একে সময়তে ছোৱালীজনীয়ে গান গায়;
  যিখন দেশত আপুনি মুক্ত,
  য'ত প্ৰতিজন প্ৰভু এজন সৰ্বহাৰা।
  আপুনি এটা ৰুবল আৰু এটা নিকেললৈ পৰিণত হয়,
  শীতকালত নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্টত ছ"লাৰিয়াম থাকে।
  
  ইয়াত সাম্যবাদৰ উজ্জ্বল, ৰঙা পতাকা আছে -
  যিয়ে আমাক অমৰত্বৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে!
  পিতৃভূমিৰ প্ৰতি আমাৰ প্ৰেম কবিতাত প্ৰকাশ কৰোঁ আহক -
  চিৰদিন সুখ থাকিব, বিশ্বাস কৰক!
  
  নেতা কেতিয়াবা বেলেগ হয়...
  প্ৰতিজন নেতা জ্ঞানী ষ্টেলিনৰ দৰে নহয়।
  কিন্তু আমাৰ প্ৰত্যেকেই সদায় নায়ক,
  যেতিয়া মন আৰু ইচ্ছা দুয়োটা শক্তিশালী হৈ উঠিল!
  
  বীৰ বসন্তৰ শেষ মাহত,
  যুদ্ধৰ সৈন্যই প্ৰাগ দখল কৰিলে।
  আমি ফেৰেস্তাৰ দৰে আমাৰ মাতৃভূমিৰ প্ৰতি বিশ্বাসী,
  আমাক আদেশ দিয়া হৈছে - যুঁজাৰুজনে এখোজ পিছুৱাই নাযায়!
  
  যদি মৃত্যু আহিছে, তেন্তে নিজকে ক্ৰছ কৰক,
  আৰু প্ৰভুৱে স্বৰ্গলৈ উৰি যাওক, য'ত ৰ'ৱান গছ আছে...
  আমাৰ আত্মা চিৰকাল ওপৰলৈ উঠি যাব,
  আমি শক্তিশালী শৃংগ জয় কৰিম!
  
  কাৰণ মৃত্যুৰ পিছত জীৱনটো আকৌ নদী,
  ইয়াত আমি উল্কাপিণ্ডৰ নাওৰ দৰে পালতোলা!
  পবিত্ৰ ঈশ্বৰৰ আমন্ত্ৰণ,
  পৰাজয় আৰু লাজ সহ্য কৰিবলৈ সাহস নকৰিবনে!
  
  সাম্ৰাজ্য, কাৰণ ই ঈশ্বৰৰ পোহৰ,
  সৰ্বশক্তিমানে ৰাছিয়াক শাসন কৰিবলৈ আদেশ দিলে!
  আমাৰ সুখৰ বছৰবোৰৰ অন্ত নাথাকিব,
  সেৱাৰ কোনো সীমা নাই - বেকপেকটো টান কৰক!
  
  স্লাভ একেলগে আমাৰ মূলমন্ত্ৰ -
  ৰাজশক্তিৰ বশৱৰ্তী মানুহ হওক!
  পৃথিৱীৰ ভ্ৰাম্যমাণ থিয়েটাৰ অভিনেত্ৰীৰে ভৰি আছে,
  আমি নৰকীয় খঙৰ চোলাবোৰ ফালি পেলাওঁ!
  যুদ্ধ আক্ৰমণাত্মক বিমান এখনত সিপাৰে যুদ্ধৰ নেতৃত্ব দি আকুলিনা অৰলোভাই শত্ৰুক খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে লাথি মাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ৰাছিয়াৰ জাৰৰ প্ৰয়োজন নাই - তেওঁ এটা অতিৰিক্ত পৰজীৱী!
  আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে।
  তাৰ পিছত বুটামটোত থকা ৰুবি নিপলটো টিপিলে, বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ৰকেট এটা বাহিৰলৈ পঠিয়াই দিয়ে।
  আৰু তালিবানক কেনেকৈ মাৰাত্মক পৰিসৰত আক্ৰমণ কৰিব পাৰি।
  আকুলিনাই লৈ গাইছিল:
  চয়তানে আমাক পৰাস্ত নকৰে,
  মোৰ জন্মভূমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া,
  সুন্দৰ দেশৰ বাবে বিখ্যাত হওক...
  ইয়াত প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু সুখী হ"ব!
  
  তাত উপত্যকাৰ শেৱালিবোৰ মহৎভাৱে ফুলি উঠক;
  আৰু কৰববোৰে এটা মান্য গীত বাজে...
  ফুহৰাৰ কাপুট হ'ব,
  যুদ্ধত ৰাছিয়ান অজেয়!
  
  খালী ভৰিৰে দৌৰিছে কমছমোলৰ সদস্য,
  তেখেতে নিজৰ খালী গোৰোহাৰে নিয়ৰৰ ওপৰত ভৰি দিয়ে...
  হিটলাৰ তুমি দেখাত মাত্ৰ শীতল
  টেংকত উঠি তোমাক দৌৰাই দিম!
  
  আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিব পাৰোনে?
  সদায়ৰ দৰেই আমি খালী ভৰিৰে ছোৱালী...
  আমাৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ নাইটজন হৈছে ভালুক,
  মেচিনগানেৰে সকলোকে মাৰি পেলাব!
  
  নাই, আমি ছোৱালীবোৰ ইতিমধ্যে বৰ শীতল,
  আমি আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো শত্ৰুক বিভাজিত...
  আমাৰ নখ, দাঁত, মুঠি...
  আমি এখন আচৰিত স্বৰ্গত ঠাই গঢ়িম!
  
  মোৰ বিশ্বাস শীতল সাম্যবাদ থাকিব,
  দেশখন ইয়াত ফুলি উঠিছে, পৰামৰ্শ বিশ্বাস কৰক...
  আৰু দুখজনক নাজীবাদ নোহোৱা হৈ যাব,
  মোৰ বিশ্বাস আপোনাৰ কৰ্মৰ মহিমামণ্ডিত হ'ব!
  
  ভূমি বনৰীয়াকৈ ফুলিব, মোৰ বিশ্বাস,
  বিজয়ৰ পৰা আমি বিজয়লৈ ঘূৰি আহিছো...
  জাপানী নিকোলাইক পৰাস্ত কৰক,
  চামুৰাইয়ে নীচতাৰ উত্তৰ দিব!
  
  আমি নিজকে হেলনীয়া হ"বলৈ নিদিওঁ,
  আমাৰ শত্ৰুক এটা আঘাতেৰে চেপি পেলাওঁ আহক...
  চিকাৰীক খেললৈ পৰিণত হওক,
  অকলশৰীয়া নহয় যে আমি ৱেৰমাকটক চেপি ধৰিলোঁ!
  
  
  আমাক হাৰ মানিবলৈ বিশ্বাস নকৰিবা,
  ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুদ্ধ কৰিব জানে...
  আমি আমাৰ বেয়নেটবোৰ তীখাৰে চোকা কৰিলোঁ,
  ফুৰাৰজন ক্লাউনৰ প্ৰতিচ্ছবি হৈ পৰিব!
  
  মোৰ জন্মভূমি এনেকুৱা,
  ৰাছিয়ান একৰ্ডিয়ন ইয়াত বাজে...
  সকলো জাতি এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল,
  হাবেলে জয়লাভ কৰে, কয়িনে নহয়!
  
  অতি সোনকালে ইউ এছ এছ আৰ গৌৰৱত থাকিব,
  যদিও আমাৰ শত্ৰু নিষ্ঠুৰ আৰু বিশ্বাসঘাতক...
  আমি শৌৰ্য্যৰ বাবে আদৰ্শ দাঙি ধৰিম,
  যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ আত্মাক মহিমামণ্ডিত কৰা হ"ব!
  মাৰ্গাৰিটা মেগনেটিকেও অতি পকা ষ্ট্ৰবেৰীৰ ৰং লৈ নিপলৰ সহায়ত বুটামটোৰ বুটামটো টিপিব। হত্যাকাৰী ক্ষেপণাস্ত্ৰই তালিবানক আঘাত কৰি আক্ষৰিক অৰ্থত কেইবা ডজনো ধ্বংস কৰি পেলায়।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - ভয় কৰিবলৈ আমাক সন্মান কৰিব লাগিব,
  ছোৱালীৰ শোষণ অগণন...
  আমি বৰ শীতল যুঁজিব জানো,
  চয়তানক ধ্বংস কৰা হ"ব!
  
  ONISH ৰ লগত সহ্য নকৰিব
  ১৯৪১ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত হিটলাৰে অভাৱনীয়ভাৱে ষ্টেলিনক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। প্ৰকৃত পৰিস্থিতিৰ সৈতে পৰিচিত কাৰোবাৰ বাবে অসম্ভৱ যেন লগা সমাধান।
  জাৰ্মানীয়ে যেন মস্কোক দখল কৰিবলৈ ওলাইছে। আৰু এই পৰিস্থিতিত শান্তি কিয় আগবঢ়াব?
  কিন্তু হিটলাৰৰ, আপুনি জানে, তেওঁৰ আছিল অতি বিকশিত অন্তৰ্দৃষ্টি। আৰু তেওঁ অনুভৱ কৰিছিল যে মস্কোক লোৱা নহ"ব। আৰু যদি আছে, তেন্তে সময় আহি পৰিছে, যেতিয়া ষ্টেলিনক ভয় খুৱাই, শান্তি আগবঢ়োৱাৰ৷ স্বাভাৱিকতে সকলো সামৰিক পুৰুষে এই কথাত একমত হোৱা নাছিল যদিও হিটলাৰৰ ক্ষমতা আৰু কৰ্তৃত্ব আছিল।
  তদুপৰি শান্তিৰ পৰিস্থিতি জাৰ্মানসকলৰ বাবে উপকাৰী হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আচলতে ইউক্ৰেইন জাৰ্মানী আৰু ইয়াৰ লগে লগে ক"লা মাটি আৰু কৃষিৰ লগতে বেলাৰুছ, বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰ আৰু স্মোলেনস্ক অঞ্চললৈ পাৰ হৈ যায়।
  সাধাৰণতে ষ্টেলিনে জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে দখল কৰা সকলো বস্তু এৰি দিবলৈ সন্মত হৈছিল।
  চেভাষ্টোপল জাৰ্মানীৰ হাতত পৰিল। ইয়াৰ উত্তৰত ক্ৰাউট পৰিয়ালে মস্কো অঞ্চল এৰি যায়। লেনিনগ্ৰাড ইউ এছ এছ আৰৰ পিছফালে থাকিল আৰু ইয়াৰ বাবে এটা কৰিডৰ টানি অনা হ"ল। জাৰ্মানসকলে লেনিনগ্ৰাড অঞ্চল এৰি যোৱাৰ বিনিময়ত ভৰ"শ্বিলোভ"গ্ৰাড অঞ্চল আৰু ডনেটস্ক অঞ্চল এৰিবলৈ সন্মত হয়, যিটো অঞ্চল জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিব পৰা নাছিল।
  সাধাৰণতে নাজীয়ে কয়লা, ধাতু আৰু কাৰখানা, বক্সাইটৰ আৱৰ্জনাৰ লগতে কৃষিভূমি, সমগ্ৰ ক্ৰিমিয়া, আনকি দক্ষিণ ডনৰ এটা অংশও ডনবাছক গ্ৰহণ কৰিছিল। জাৰ্মানসকলে লেনিনগ্ৰাড অঞ্চল, মস্কো, টুলা, ৰজেভৰ অংশ, কেলিনিন অঞ্চল এৰিলে। ডনবাছৰ এটা অংশ, চহকী ক"লা মাটিৰে ডনৰ এটা অংশ আৰু চেভাষ্টোপলৰ বিনিময়ত। ফিনসকলে পেট্ৰ"জাভ"ডস্ক আৰু তেওঁলোকে যিখিনি দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল সেইখিনি পাইছিল। আমি সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণভাৱে বিদায় ললোঁ।
  ইয়াৰ উপৰিও ইউ এছ এছ আৰে বজাৰৰ মূল্যতকৈ কম মূল্যত তেল যোগান ধৰাৰ দায়িত্ব লয়, আৰু যুদ্ধবন্দীসকলৰ বাবে বৃহৎ মুক্তিপণ দিয়াৰ দায়িত্ব লয়।
  যুদ্ধ আৰু মস্কোত পৰাস্ত হোৱাৰ আশংকাত ষ্টেলিনে এনে চৰ্তত সন্মতি দিছিল। ৱেৰমাখ্টৰ সফলতাৰ একেবাৰে শিখৰত।
  বাৰু, অলৌকিক প্ৰবৃত্তি থকা হিটলাৰে উপলব্ধি কৰিলে যে এইটোৱেই আটাইতকৈ উত্তম বিকল্প।
  ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ শেষ। নাজীয়ে প্ৰথমে আফ্ৰিকালৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। তদুপৰি ব্ৰিটিছে ৰমেলৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে। বাৰু, তেন্তে কি হ"ব? আৰু ফ্ৰিটজে মাল্টাত সৈন্যবাহিনী লৈ অৱতৰণ কৰিলে। অৱশ্যে প্ৰথমে তাত ব্ৰিটিছক বোমা বিস্ফোৰণ কৰা।
  ইয়াৰ পিছত অৱশ্যে জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণ। হিটলাৰে ব্যক্তিগতভাৱে ফ্ৰাংকোৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰে।
  যেনে, আপুনি দেখিলে জাৰ্মানী কিমান শক্তিশালী। ইউ এছ এছ আৰক পৰাস্ত কৰে। তাই চাৰি মিলিয়ন ৰাছিয়ান আৰু বহু হাজাৰ টেংক বন্দী কৰিছিল। আমাৰ বাবে স্পেইন মানচিত্ৰত ষ্ট্ৰ"কৰ দৰে। সৈন্যক পাৰ হ"বলৈ নিদিলে আমি দখল কৰিম৷ আৰু মিছ কৰিলে আফ্ৰিকাত কিবা এটা পাব পাৰি। তদুপৰি ব্ৰিটেইন নিৰ্ধাৰিত আৰু ক"লৈকো নাযায়!
  স্পেইনক দখল কৰিব পৰা যাব আৰু কোনো সুযোগ নাই বুলি উপলব্ধি কৰি ফ্ৰাংকোৱে মান্তি হ"ল।
  জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণ সফল হৈছিল, আৰু যথেষ্ট সোনকালে। দুৰ্গটো খহি গৈছে। আৰু তাৰ পিছত জাৰ্মানসকলে বিষুৱীয় আফ্ৰিকাত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  ইংৰাজৰ বিপুল লোকচান হৈছিল। চোকাৰ দৰে বন্দী হৈ গ"ল।
  ৰমেলে লিবিয়াত ব্ৰিটেইনক পৰাস্ত কৰি ইজিপ্তত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আলেকজেণ্ড্ৰিয়া বন্দী।
  তাৰ পাছত ওলাই গৈ ছুৱেজ খাল পাৰ হৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ সফলতাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি জাৰ্মানীয়ে ইৰাক, কুৱেইট আৰু সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য দখল কৰে।
  ৱেৰমাখ্টে পূব দিশত বেছি সৈনিক আৰু বিষয়া হেৰুৱাব পৰা নাছিল। আৰু তেওঁৰ সৈন্যবাহিনী ব্ৰিটিছ আৰু বিশেষকৈ ঔপনিৱেশিক বাহিনীতকৈ অধিক সংখ্যক আৰু অধিক অভিজ্ঞ আৰু উন্নত প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত আছিল।
  ইংৰাজে এই কথা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰিলে আৰু নিঃসন্দেহে হেৰুৱালে। ইউ এছ এছ আৰ অবিহনে ফ্ৰিটজে ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে সফলতাৰে যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  সাধাৰণতে ব্ৰিটেইনে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱাবলগীয়া হৈছিল। ইয়াৰ স্থলসেনা অতি দুৰ্বল আৰু যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা কম আছিল যাতে উপনিবেশসমূহক ৱেৰমাখ্টৰ অধিক সংখ্যক আৰু অনুশাসিত সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল।
  কিন্তু বহৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়াটোৱে কাম কৰা নাছিল। জিব্ৰাল্টাৰ আৰু মাল্টাৰ পতনৰ পিছত আফ্ৰিকাক ধৰি ৰখাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিল। গতিকে ৰমেলে ছুৱেজ খালটো বন্ধ কৰি দিলে। আৰু আনকি স্থলপথেৰেও জাৰ্মানীয়ে ব্ৰিটিছক এটা গ"লেৰে পৰাস্ত কৰিছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধৰ পিছত ৱেৰমাচ্টে আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু নিজৰ সামৰ্থ্যৰ ওপৰত অধিক আত্মবিশ্বাসী হৈ পৰে, আৰু যুদ্ধৰ বিস্তৃত অভিজ্ঞতা লাভ কৰে।
  এইদৰেই ক্ৰমান্বয়ে আফ্ৰিকা জয় কৰা হ"ল। আৰু ইৰাণৰ মাজেৰে জাৰ্মান ভাৰতত প্ৰৱেশ কৰিলে। তাতো স্থানীয় চিপাহীয়ে ব্ৰিটেইনৰ বাবে মৰিব বিচৰা নাছিল। সাধাৰণতে জাৰ্মানসকলক ব্ৰিটিছ সৈন্যতকৈ দূৰত্ব, পথৰ অভাৱ, টানি যোগাযোগ আৰু যোগানৰ সমস্যাৰ বাবে অধিক বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  যুদ্ধৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ ধূলি গোটাইছে আমেৰিকাই। আনকি জাপানৰ বিৰুদ্ধে থকা সকলো নিষেধাজ্ঞা উঠাই ল"লে।
  কিন্তু তথাপিও চামুৰাইয়ে পেৰু বন্দৰ আক্ৰমণ কৰিলে। নিজকে ৰক্ষা কৰি এছিয়াত ব্ৰিটিছৰ সম্পত্তি জব্দ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। আৰু জাপানীসকলেও কৰিলে।
  মুঠতে বাইচল্লিশ বছৰ আৰু তেৰচল্লিশ বছৰৰ প্ৰথমাৰ্ধত জাৰ্মান আৰু জাপানীয়ে আফ্ৰিকা, অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু সমগ্ৰ এছিয়া দখল কৰিলে। আৰু ১৯৪৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰা হয়। অৱশ্যে বৃহৎ বোমা বিস্ফোৰণৰ পিছত। জাৰ্মানীয়ে ইউ-২৮৮, আৰু ইউ-১৮৮, আৰু অন্যান্য মেচিন ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  উপনিবেশ হেৰুৱাই ছাবমেৰিন যুদ্ধত ক্লান্ত হৈ পৰা ব্ৰিটেইনে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে।
  আৰু জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছিল অত্যধিক সম্পদ, আৰু বিশেষকৈ শ্ৰমিক। ইংলেণ্ডৰ সকলো চহৰ আৰু কাৰখানাত আক্ষৰিক অৰ্থত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটাইছিল। আৰু তাৰ পিছত অৱশ্যেই সৈন্যৰ অৱতৰণ আৰু পেন্থাৰ, টাইগাৰ, লায়ন্স আনকি মাউছৰ ব্যৱহাৰ। বাৰু, অৱশ্যেই, উভচৰ টেংক আৰু পানীৰ তলৰ বাহনও।
  "মাউছ" অভিযান আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই সম্পূৰ্ণ হৈছিল, আনকি তেওঁ যুঁজিছিল। কিন্তু "মাউছ"বোৰ বৰ গধুৰ।
  পেন্থাৰ জাহাজত থকা গেৰ্ডাৰ দলটোৱে যুদ্ধত নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। ব্ৰিটেইন দখল কৰাৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে আমেৰিকাৰ সৈতে কিছুদিন যুদ্ধ কৰিছিল। আইচলেণ্ডৰ পৰা আমেৰিকানক বাহিৰ কৰি দিলে। কিন্তু বৰ্ধিত যোগাযোগৰ বাবে আমেৰিকা দখল কৰাটো এটা কঠিন কাম হৈ পৰিল। তথাপিও আটলাণ্টিক মহাসাগৰ কোনো ধেমালি নহয়। যদিহে তেওঁলোকে বন্ধুক বোমা বিস্ফোৰণ কৰি সাগৰত যুদ্ধ নকৰে।
  হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইড ব্যৱহাৰ কৰাকে ধৰি জাৰ্মান ছাবমেৰিনৰ বিকাশ ঘটি আমেৰিকাৰ প্ৰায় সমগ্ৰ বহৰ ডুবাই পেলায়।
  অৱশ্যে আমেৰিকাক ধৰি ৰখাটো এতিয়াও অত্যন্ত কঠিন। যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল আৰু অৱশেষত জাৰ্মানীয়ে ঠাই ল"লে আৰু শান্তি স্থাপন কৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানসকলে ইউ এছ এছ আৰৰ ফালে মুখ কৰিলে।
  ১৯৪৫ চনত ই-৫০ আৰু ই-৭৫ বিমান উৎপাদন আৰম্ভ হয়। হিটলাৰে পঞ্চাশ টনতকৈ লঘু টেংক উৎপাদনত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল, কেৱল গোপন বাহনৰ সৰু শৃংখলাৰ বাহিৰে।
  পেন্থাৰৰ ওজন আছিল সাড়ে চৌকুৰি টন। "পেন্থাৰ" ২ ইতিমধ্যে বাৱন্ন টন হৈছে। ইতিমধ্যে ই-৫০ বিমানে প্ৰায় পয়ষষ্ঠি টন টানিছে। শেষৰ টেংকটোৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত হুলত ১৫০ মিলিমিটাৰ আৰু টাৰেটৰ সন্মুখত ১৮৫ মিলিমিটাৰ অতি মান্য ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল, সেইটোও কোণত। ১০০ ই এলৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিমি বন্দুক। আৰু কাষত ৮২ মিলিমিটাৰ কৱচ, ঢালতো। বুষ্ট কৰিলে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰলৈ গতি বৃদ্ধি কৰা ইঞ্জিনৰ সংমিশ্ৰণত ই এক অতি শক্তিশালী মধ্যমীয়া টেংক।
  প্লাছ প্ৰতি মিনিটত বাৰটা ৰাউণ্ড।
  নব্বৈ টনতকৈও অধিক ওজনৰ আৰু গধুৰ ই-৭৫। এই টেংকটো সম্পূৰ্ণ সফল নহ"ল বুলি ওলাই পৰিল। ১২৮ মিলিমিটাৰ বন্দুকটোৰ গুলীৰ হাৰ লেহেমীয়া, মুখৰ বেগ কম আৰু ৮৮ মিলিমিটাৰ ই-৫০ৰ তুলনাত ওচৰৰ পৰা ইয়াৰ কোনো সুবিধা নাছিল।
  ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১৬০ মিলিমিটাৰতকৈ অলপ ভাল হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ। অৱশ্যে ইয়াতকৈ বেছি প্ৰয়োজন নাই। সকলো আমেৰিকান বন্দুক ধৰি ৰাখে, আৰু ছোভিয়েট বন্দুকো। টাৰেটৰ সুৰক্ষা অতি উত্তম: সন্মুখত ২৫২ মিলিমিটাৰ, কাষ আৰু পিছফালে ১৬০ মিলিমিটাৰ। দেখা যায় যে অন্ততঃ টাৱাৰটোৰ বাবে কম বেছি পৰিমাণে নিৰ্ভৰযোগ্য সুৰক্ষা আছে, বিশেষকৈ কাষৰ।
  কেছৰ কাষটো ১২০ মিলিমিটাৰ, যিটো গ্ৰহণযোগ্য, ইয়াৰ উপৰিও আপুনি স্ক্ৰীণ ওলোমাই দিব পাৰে। ইঞ্জিনটো অৱশ্যে ৯০০ হৰ্চপাৱাৰত যথেষ্ট দুৰ্বল। মুঠতে অৱশ্যে টেংকটো আধৰুৱা আৰু যথেষ্ট ওখ। মোক মনত পেলাই দিয়ে একেধৰণৰ সমস্যা থকা এটা মোটামুটি ডাঙৰ হোৱা টাইগাৰ-২ৰ কথা।
  জাৰ্মান গাড়ী দুয়োখনেই অসম্পূৰ্ণ যদিও ই-৫০ অৱশ্যেই অধিক ব্যৱহাৰিক।
  বাৰু, আৰু ই-১০০ও। কিন্তু এই গাড়ীখন ই-৭৫তকৈও গধুৰ আৰু ইয়াৰ ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্য বেয়া।
  ই-১০০, ইয়াৰ বৃহৎ ভৰৰ বাবে, কম পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হৈছিল।
  আৰু সামৰিক বাহিনীয়ে নিজেই সাধাৰণতে ই-৫০ক অনুমোদন জনাইছিল।
  ১৯৪৬ চনৰ বসন্ত কালত ঠিক ২০ এপ্ৰিলত, ফুৰাৰৰ জন্মদিনত জাৰ্মানসকলে ইউ এছ এছ আৰৰ ফালে আগবাঢ়ি যায়।
  তেওঁলোকৰ হাতত আছিল বৃহৎ সংখ্যক গাড়ী আৰু সঁজুলি। বিভিন্ন সংস্কৰণৰ লাখ লাখ টেংক। ইউ এছ এছ আৰত ছিৰিয়েল টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২ আৰু আই এছ-৩ বিমানো সেৱাত আছিল। টি-৪৪ সম্পূৰ্ণ সফল নহ"ল। কিন্তু টি-৫৪ এতিয়াও সাজু হোৱা নাছিল।
  জাৰ্মানীয়ে ই-৫০ আৰু ই-৭৫ বিমান বৃহৎ পৰিমাণে উৎপাদন কৰিছিল।
  দেশৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশ হেৰুৱাৰ পিছত ষ্টেলিনে সাতাল্লিশ টনতকৈ অধিক গধুৰ বাহনৰ বিকাশত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰে।
  বৃহৎ সংখ্যক টি-৩৪-৮৫, আৰু কিছু সৰু আই এছ-২ আৰু আই এছ-৩ৰ উপৰিও তুলনামূলকভাৱে সহজ আৰু ফলপ্ৰসূ স্বয়ংচালিত বন্দুক আছিল এছ ইউ-১০০ গণ উৎপাদন কৰা হৈছিল।
  মন কৰিবলগীয়া যে আটাইতকৈ ডাঙৰ টেংক টি-৩৪-৮৫খনে কাষৰ পৰাহে জাৰ্মান ই-৫০ ছিৰিজত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰিছিল আৰু ই-৭৫, আনকি কাষৰ পৰাও, অতি কঠিন আছিল, আৰু কেৱল এছ ইউ- ১০০ য়ে কৰিব পাৰিছিল, আৰু তেতিয়াও বন্ধ।
  গতিকে শক্তিবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান। জাৰ্মান টেংকবোৰে নিজেই বহু দূৰৰ পৰা ছোভিয়েট টেংকবোৰত সোমাইছিল। আৰু কেৱল আই এছ-৩ৰহে কপালৰ বাবে কম বেছি পৰিমাণে সন্তোষজনক সুৰক্ষা আছিল, আৰু তাৰ পিছত ওপৰৰ অংশটোৰ বাবে।
  ইয়াত জাৰ্মানসকলে ইউ এছ এছ আৰৰ ভূখণ্ডৰ মাজেৰে ঠেলি দিছে।
  ই-৫০ত গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডা। নিজৰ মাজতে গান হুইচেল মাৰি গৰ্জন কৰে।
  আমি সকলোৰে ভেড়াৰ শিং থেতেলিয়াই দিম,
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ আমাৰ বাবে হ"ব!
  আৰু কেনেকৈ লৈ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলাব।
  চৌত্ৰিশজনৰ টাৰেটটো উৰি গৈছিল। হয়, কম্বেট ক্ৰু, একো ক"ব নোৱাৰি৷
  চাৰ্লটে অসন্তুষ্টিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - তথাপিও আমাৰ কৱচ বৰ ভাল নহয়। শত্ৰুৱে আনকি কাষটো হুকও কৰিব পাৰে!
  ক্রিষ্টিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু বন্দুকটো সঠিক আৰু মাৰাত্মক! গতিকে এজনে আনজনৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়ে!
  গেৰ্ডাই হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলোকে ফালি পেলাম!
  ইফালে SU-100 বিমানত নাটাছাই নিজৰ ক্ৰুৰ সৈতে ফ্ৰিটজৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে।
  নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা আৰু স্বেটলানাৰ সৈতে অলেগ ৰাইবাচেংকো এছ ইউ-১০০ৰ ক্ৰুৰ পঞ্চমজন সদস্য হিচাপে পৰিগণিত হয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অনুমোদন জনাই মাত দিলে:
  - তুমি এজন যুঁজাৰু, যিটো বৰ ভাল!
  নাটাছাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলালে। গোলাটোৱে জাৰ্মান বাহন এখনৰ কপালত খুন্দা মাৰি ৰিকোচেট কৰে। ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ উদং ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে। আৰু তাই চেক কৰিলে:
  - আৰু এতিয়া তুমি ল'ৰা! তুমি চোকা যেন লাগে নহয়নে?
  অলেগে মাত দিলে। সি অমৰ ল'ৰা, মানে সি বহুত কৰিব পাৰে। ইয়াত আগবাঢ়িছে জাৰ্মান ই-৭৫ এখন। কেনেকৈ ভাঙিব পাৰি?
  ল"ৰা জিনিয়াছে সেইটো বুজি পাই প্ৰজেক্টাইলটোক ফুচফুচাই ক"লে:
  - আমি ধাতু, একে তেজৰ - তুমি আৰু মই!
  আৰু উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰ সহায়ত তেওঁ দৃষ্টিশক্তি ঘূৰাই গুলী চলালে।
  যেনেকৈ জাৰ্মান টেংক এখন ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ সৈতে শক্তিশালী নহয়, কিন্তু যদি আপুনি ইয়াক হুবহু শেষৰ পৰা শেষলৈ বা বল ৰেখাৰ সংমিশ্ৰণত আঘাত কৰে, তেন্তে টেংকটোৱে হাৰ মানি লয়। আৰু তাৰ পিছত ধাতুটো ফাটি গ"ল আৰু কম্বেট কিটটো বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণী!
  নাটাছাই ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটোত টিকটিকিয়াই মাত দিলে:
  - নিক্ষেপ কৰা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এছ ইউ-১০০ৰ পৰা পুনৰ গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকে বহু দূৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত ১০০ মিলিমিটাৰ ছোভিয়েট কামানে শেহতীয়া জাৰ্মান টেংক ই-৫০ আৰু ই-৭৫ লোৱা নাছিল। কিন্তু ল"ৰাটো ফেনমেনেল। আৰু শত্ৰুক আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে আকৌ গুলী মাৰে। আৰু ই ই-৫০ৰ মাজেৰে ভাঙি যায়। এই টেংকটো দ্ৰুত আৰু ইয়াক খুন্দা মাৰিব লাগিব। কিন্তু জাৰ্মানসকলে সদায় অধিক জোৰেৰে ঠেলি দিছে।
  জোয়াই গুলী চলাই আছে। আৰু অতি সঠিকভাৱে।
  টাৱাৰত শত্ৰুক আঘাত কৰক। তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ গুলীচালনা কৰে। এশ মিলিমিটাৰ বন্দুক এটাই আচৰিত কাম কৰে।
  ল'ৰা জিনিয়াছে গৰ্জন কৰে:
  - তোমাক চিঙি দিম! মই তোমাক ফালি পেলাম! আপোনাৰ পছন্দৰ নহ'ব!
  আৰু আকৌ ল"ৰাৰ দৰে ল"ব আৰু খুব সঠিককৈ মাৰিব৷ আৰু ই সঁচাকৈয়ে শত্ৰুক ছিন্নভিন্ন কৰিব।
  তাৰ পিছত ই প্ৰদৰ্শন কৰিব:
  - মই এজন ছুপাৰছনিক যুঁজাৰু!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰ সহায়ত গুলী মাৰিব।
  ল"ৰাটোক দেখাত মাত্ৰ বাৰ বছৰীয়া, কিন্তু তেওঁ অতি দ্ৰুত আৰু অসাধাৰণ।
  ইয়াত তাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি আৰু অগাস্টিনৰ সহায়ত শ্বুটিং কৰিছিল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ই-৫০খন দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰিলে।
  জাৰ্মানীৰ যথেষ্ট ক্ষতি হৈছে। কিন্তু তেওঁলোকৰ টেংকৰ হিমস্খলন ওচৰ চাপি আহিছে। ইয়াত চলি আছে ই-১০০। লগতে শক্তিশালী কৱচ, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, আৰু ঢাল।
  কিন্তু তেওঁৰ ছোৱালী আৰু ল"ৰাবোৰেও তাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যায়।
  এখন জাৰ্মান গাড়ীত জুই জ্বলি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - পবিত্ৰ পিতৃভূমিৰ মহিমা,
  অপাৰ্থিৱ ক্ৰোধৰ সৈতে!
  আকৌ ল"ৰাটোৱে গুলী চলালে, ফেচিষ্টজনক ভাঙি পেলালে আৰু ছোৱালীকেইজনীলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে গুলী মাৰি শত্ৰুক ধ্বংস কৰে।
  মুখ খুলি কওঁ, সি যুঁজি থকা ল'ৰা। আৰু সি তোমাক খোলাৰে মাৰিব। আৰু পুৰণি কিন্তু শক্তিশালী "টাইগাৰ"-২ টেংকখন ভুক্তভোগী হৈ পৰিল। জাৰ্মান পেন্থাৰ ২ য়েও পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈছে। কিন্তু তাই আমেৰিকা নিজেই প্ৰায় জয় কৰিলে।
  আৰু এতিয়া ইউ এছ এছ আৰয়ে হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শ্বুট কৰে আৰু সঠিকভাৱে আঘাত কৰে।
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে পাল পাতি গুলী চলাবলৈ ধৰিলে আৰু গান গাইবলৈ ধৰিলে...
  নাটাছাই খালী ভৰিখনত লাথি মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - এই taiga থেকে হয়...
  জোয়াইও তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত টিপ মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ব্রিটিশ সমুদ্র...
  অগাস্টিনেও খোলাটোত খুন্দা মাৰি ক"লে:
  - ৰেড আৰ্মি!
  শ্বেতলানাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মিছাইল নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  - সকলোতকৈ শক্তিশালী!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চুদিলে আৰু ক'লে:
  - এবং লাল যাওক...
  নাটাছাই গুলী মাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - শক্তিশালীভাৱে চেপি!
  জোয়াইও চৰ মাৰি ভুকুৱাইছিল:
  - একটি calloused হাত সঙ্গে আপনার বেয়নেট!
  অগাস্টিনে লাথি মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু আমি...
  স্বেটলানাই মাৰাত্মক অভিযোগ উত্থাপন কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - বন্ধ কৰিব নোৱাৰা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাঁহি হাঁহি আকৌ গুলী চলালে:
  - শেষৰটোলৈ যাওক...
  নাটাছাই এটা খোলা পঠিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - মৰ্ত্যলোক যুদ্ধ!
  আৰু ছোৱালীবোৰ বিয়পি পৰিল, কামানে গুলী চলালে যেতিয়ালৈকে গোলাবোৰ শেষ নহ"ল।
  হয়, অলেগ ৰাইবাচেংকো আকৌ যুদ্ধত নামি পৰিছে।
  কিন্তু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ অসুবিধা হৈছে। জাৰ্মানসকল আগবাঢ়িছে। তেওঁলোকৰ হাতত অধিক সঁজুলি আৰু অধিক পদাতিক বাহিনী আছে। আৰু জাপানীসকলো পূবৰ পৰা আহি আছে।
  এনে শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  ই-৫০ত গেৰ্ডা আৰু তেওঁৰ ক্ৰুৱে যুঁজ দিয়ে। ইতিমধ্যে জাৰ্মানীয়ে ভ"ৰনেজত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। যুদ্ধ তীব্ৰ।
  এফালে জাৰ্মান টেংকখন নিজৰ ধৰণৰ যুঁজাৰু বিমান হিচাপে অতি ভাল। কিন্তু জাহাজত থকা সুৰক্ষা যথেষ্ট দুৰ্বল। আৰু এইটোৱেই ইয়াৰ অসুবিধা, গতিকে ছোৱালীবোৰ সজাগ হোৱা উচিত।
  এতিয়াও বহু পৰিমাণে টি-৩৪-৮৫ বিমান উৎপাদন হৈ আছে। এই বাহনখন এতিয়াও গণ উৎপাদন চলি আছে, আৰু ১০০ ই এলত থকা জাৰ্মান ৮৮ মিমি কামানে বহু দূৰৰ পৰাই প্ৰচুৰ পৰিমাণে শস্য চপাইছে।
  SU-100 ৰ উৎপাদনো ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাইছে, যিটো স্বয়ংচালিত বন্দুক হোৱাৰ বাবে টেংকতকৈ উৎপাদন কৰাটো সহজ যদিও ই অধিক শক্তিশালী অস্ত্ৰ।
  এতিয়া খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গেৰ্ডাই ছোভিয়েট ড্ৰাইংটো ভাঙি পেলালে। ওচৰৰ পৰা চালে এনে গাড়ী খুবেই বিপদজনক হ"ব পাৰে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - মোৰ স্নায়ুবোৰ ষ্টীলৰ নহয়, ৷
  সঁচাকৈয়ে মোক পাইছা!
  আৰু তাৰ পিছত চাৰ্লটে কামান এটা গুলিয়াই চৌত্ৰিশটাক চেপি ধৰিলে।
  আৰু প্ৰতি মিনিটত বাৰটা গুলী চলোৱা বন্দুক এটাই বহু দূৰলৈকে যায়।
  ইয়াৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই গুলীচালনা কৰে। আৰু তেওঁ এই কামটোও অতি সঠিক আৰু সঠিকভাৱে কৰিব। তাই ৰেড আৰ্মিৰ টেংক এখন ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - উত্তেজিত অগ্নি! ষ্টেলিনৰ বাবে হুৰহুৰাই!
  তাৰ পিছত মাগদাইও আঘাত কৰিলে। তাই এই কামটো অতি নিখুঁতভাৱে কৰিছিল তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - চিৰন্তন পিতৃভূমিৰ মহিমাৰ বাবে!
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি যায়...
  জাৰ্মান মেচিনটোৱে ত্ৰুটিহীনভাৱে কাম কৰে।
  ইয়াৰ বলি হৈছিল আই এছ-২, যিটো যথেষ্ট শক্তিশালী আৰু বিপজ্জনক টেংক আছিল, কিন্তু টাৰেটৰ সন্মুখৰ অংশই ইয়াক বেয়াকৈ সুৰক্ষিত কৰিছিল।
  কেৱল আই এছ-৩ৰহে তুলনামূলকভাৱে ভাল ফ্ৰন্টাল প্ৰটেকচন আছে যদিও এই টেংকটো এতিয়াও সৰু সৰু ছিৰিজত উৎপাদন কৰা হৈছে। ইয়াৰ টাৱাৰৰ আকৃতি অতি জটিল। যদিও যুদ্ধৰ অনুশীলনে দেখুৱাইছে যে আই এছ-৩ৰ অন্ততঃ ওচৰৰ পৰা ই-ছিৰিজৰ বাহনৰ কাষ চাপিবলৈ সুযোগ আছে।
  ইউ এছ এছ আৰত এতিয়াও গধুৰ টেংক উৎপাদন হোৱা নাই, আনকি ইয়াৰ উন্নয়নও স্থগিত ৰখা হৈছে। ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। জাৰ্মানীৰ ছিৰিজত মাত্ৰ ই-২৫ লাইট স্বয়ংচালিত বন্দুকহে আছে যদিও ইয়াৰ উৎপাদন প্ৰায় নিথৰ হৈ পৰিছে। যদিও মেচিনটো বেয়া নহয়।
  মাত্ৰ দুজন ক্ৰু মেম্বাৰ আৰু ডেৰ মিটাৰ উচ্চতা। পেন্থাৰৰ পৰা ৭৫ মিমি কামানৰ সৈতে সৰু। ছোভিয়েট গাড়ীৰ চিকাৰী।
  কিন্তু ফুহৰাৰে ক্ষমতাক বেছি পছন্দ কৰে। আনকি ই-৫০খনো ই-৭৫তকৈও ক্ৰমান্বয়ে নিম্নগামী হৈ আহিছে, যিটোও কাষত ঢালেৰে আবৃত।
  ই-৭৫ কাষলৈও সোমাই যোৱাটো কঠিন। আৰু জাৰ্মানসকলে এই সুবিধা লয় ব্ৰেকথ্ৰুত...
  ইতিমধ্যে দুজন জাৰ্মান পাইলট আলভিনা আৰু আলবিনাই তললৈ পেলোৱা বিমানৰ সংখ্যা তিনিশ অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে আৰু লাভ কৰিছে: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ।
  ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল যোদ্ধা আৰু পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল। হয়, হাফমেনৰ এতিয়ালৈকে অধিক বিমান নিক্ষেপ কৰিলেও সেইবোৰ বহুত বেছি ধুনীয়া।
  আৰু, নিয়ম অনুসৰি, তেওঁলোকে কেৱল বিকিনি পিন্ধি আৰু খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে।
  এলভিনাই নিজৰ এম ই-২৬২ এক্সৰ পৰা ৩০ মিমি বিমানৰ কামানেৰে তিনিখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মই বিনাশৰ মশাল!
  একেধৰণৰ জুই চলোৱা আলবিনাই নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - আৰু আমি সম্পূৰ্ণ ধ্বংস:
  আৰু তাই আৰু চাৰিখন ছোভিয়েট বিমান কাটি পেলালে...
  যোদ্ধাসকলৰ মেজাজত অতি যুঁজাৰু, কিন্তু তেওঁলোকে অনবৰতে হাঁহি থাকে।
  পুৰুষক ভাল পায় আৰু জিভাৰে কাম কৰে। আৰু তেওঁলোকে ভাল পায়। এনে যুঁজাৰু সুন্দৰী।
  তেওঁলোকে ছোভিয়েট টি ইউ-৩ এখন গুলীয়াই টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলালে... এইটো তেওঁলোকৰ অগ্নিময় অভিবাদন।
  ছোৱালীবোৰে মুঠতে নিৰাশ নকৰে। আৰু ৰঙা সেনাই তেওঁলোকৰ পৰা লাভ কৰে।
  কিন্তু আনহাতে, আনাষ্টেছিয়া আৰু মিৰাবেলাইও কেৱল বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে যুঁজি আছে - নিজৰ স্ক"ৰ ৰেক আপ কৰি! বৰ আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী।
  আৰু আনাষ্টেছিয়াই জাৰ্মান বিমান এখন গুলীয়াই পেলাই ক"লে:
  - মই এজন ডাঙৰ পাইলট!
  মিৰাবেলাই কামানেৰে জাৰ্মান গাড়ী এখন গুলীয়াই পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ!
  ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে আমাৰ প্ৰয়োজন...
  কিন্তু তেওঁলোকে পুৰণি য়াক-৯ টি বিমানত যুঁজি আছে, যিবোৰ স্বাভাৱিকতে জাৰ্মান জেট বিমানৰ সমতুল্য নহয়। কিন্তু সুন্দৰীসকলে যুঁজিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু গুলীয়াই পেলোৱাৰ পৰা বিৰত থাকে।
  আৰু কিয়? কাৰণ তেওঁলোক খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি থাকে। গতিকে সেইবোৰ কাটি পেলোৱাৰ কোনো উপায় নাই।
  যোদ্ধাসকলে আমি দেখাৰ দৰে উদং ছাল কি বুজি পায়।
  আনাষ্টেছিয়াই আন এগৰাকী জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমানক গুলীয়াই হত্যা কৰি চিঞৰিলে:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে!
  মিৰাবেলাই HE-162 কাটি গৰ্জন কৰিলে:
  - ষ্টেলিনৰ বাবে!
  আটাইতকৈ বিপজ্জনক জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমানখন হৈছে ME-262 X, ইয়াত পাঁচটা বায়ু কামান, বিশাল গতি, ঝাড়ু দিয়া ডেউকা, আৰু শক্তিশালী কৱচ আছে।
  লঘু, সস্তীয়া, কিন্তু অতি কৌশলগত HE-162 বাহন এখন গুলীয়াই পেলোৱাটো সহজ।
  জাৰ্মানীৰ বাবে এম ই-১০১০ সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল;উৰণৰ বৈশিষ্ট্যৰ ক্ষেত্ৰত ই নিঃসন্দেহে এক উৎকৃষ্ট বিমান, কিন্তু ইয়াৰ ডেউকাবোৰে ঝাড়ু সলনি কৰে আৰু ইয়াৰ বাবে উচ্চ যোগ্য পাইলটৰ প্ৰয়োজন হয়। টি এ-১৮৩ অধিক ব্যৱহাৰিক হৈ উঠিল, আৰু সন্মুখলৈও যায়।
  কিন্তু হিটলাৰে অতিশয় সুৰক্ষিত ME-262 X খনক বেছি পছন্দ কৰে, য"ত শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে।
  লুফ্টৱাফেৰ প্ৰপেলাৰ চালিত বাহনসমূহৰ উৎপাদন এতিয়াও পৰ্যায়ক্ৰমে বন্ধ কৰা হোৱা নাই। টি এ-১৫২ হৈছে আটাইতকৈ সফল বহুমুখী বাহন, আৰু এম ই-৩০৯ এতিয়াও যুদ্ধত আছে। গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানতকৈ তেওঁলোক উচ্চ। আৰু যদিও ইউ-৪৮৮ প্ৰপেলাৰ চালিত বাহন, ছোভিয়েট ইয়াকে ইয়াক ধৰিবও নোৱাৰে। হয়, আনকি অধিক উন্নত LA-7 খনো গতিৰ ফালৰ পৰা এই গাড়ীখনতকৈ কম।
  আৰু জেট বোমাৰু বিমানৰ বিৰুদ্ধে কি কৰিব লাগে: আৰাডো, ইউ-২৮৭ আৰু অন্যান্য।
  জেট বিমান নথকা ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণ দুৰ্বল।
  অৱশ্যে এনে অৱস্থাতো আনাষ্টেছিয়া আৰু মিৰাবেলাই এতিয়াও ভাল স্ক"ৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  গতিকে তেওঁলোক উভতি আহি ইন্ধন ভৰাই পুনৰ যুদ্ধত নামিল। আকৌ জাৰ্মান গাড়ীয়ে খুন্দা মাৰিছে। আৰু তেওঁলোকে বৰ প্ৰভাৱ পেলাই কৰে।
  ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ কোনোৱেই তেওঁলোকৰ যুটিৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰে। তদুপৰি ছোৱালীয়ে অধিক শক্তিশালী হ"বলৈ যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰে। আৰু সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ সদায় বেলেগ বেলেগ পুৰুষ থাকে। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা ছোৱালীবোৰক ইমান শক্তি পোৱা যায়!
  এয়াই তেওঁলোকৰ অসাধাৰণ সফলতাৰ অন্যতম ৰহস্য।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ সোণৰ তাৰকা লাভ কৰিছে, আৰু ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াইছে।
  আকৌ উৰি ফুৰি কাৰোবাক গুলীয়াই মাৰি পেলালে।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ ৩৭ মিলিমিটাৰ বিমানৰ কামানেৰে যথেষ্ট শক্তিশালী বোমাৰু বিমান ইউ-২৮৮ বিমানখন কাটি পেলালে।
  আৰু মিৰাবেলাই ইউ-২৮৭ জেট বিমানখন গুলীয়াই পেলায়, লগতে একেটা ৩৭ মিলিমিটাৰ বন্দুক ব্যৱহাৰ কৰি। এনে বন্দুকৰ ফলত ছোৱালীকেইজনীৰ অসাধাৰণ সঠিকতাৰে দূৰৰ পৰা শত্ৰুৰ বাহনত খুন্দা মৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল । যদিও গোলাবাৰুদ সীমিত আছিল, তথাপিও মৃত্যুৰ আশংকা আছিল।
  ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে চৰ মাৰি গান গায়:
  - ঈগলৰ দৰে উৰাজাহাজ বাজ,
  আমি ষ্টেলিনৰ বাবে আগবাঢ়িছো!
  আমাৰ সফলতা মাত্ৰ চুকটোৰ ওচৰত
  আপোনাৰ বিজয়ী একাউণ্টটো খুলিব!
  গতিকে যোদ্ধাসকলে অৱশ্যে ফেচিষ্টসকলক হুকটোৰ পৰা আঁতৰাই নিদিয়ে। আৰু তেওঁলোকে তেওঁক ইমানেই জোৰেৰে আঘাত কৰিব যে ই ফুৰাৰক আঘাত দিব।
  এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভাই অৱশ্যেই কৌশল কৰে। ইয়াক-৯ ছশ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক, ই স্থায়ী নহ"ব, গধুৰ বন্দুকৰ সৈতে ই আৰু চুটি, কিন্তু ই কম বেছি পৰিমাণে টছ আৰু ঘূৰি থাকে।
  Yak-3 তকৈ অলপ ভাল, যাৰ দাম অৱশ্যে অধিক আৰু ইয়াৰ বাবে উচ্চমানৰ ডুৰালুমিনৰ প্ৰয়োজন হয়। আৰু ইউ এছ এছ আৰে বহু ভূখণ্ড হেৰুৱালে। আৰু ইয়াক-৯ বিপুল পৰিমাণে উৎপাদন কৰিব পাৰি।
  কিন্তু জাপানৰ সৈতে একেলগে থাৰ্ড ৰাইচৰ লগত খোজ মিলাব পৰাৰ কোনো উপায় নাই।
  মিৰাবেলাই এম ই-২৬২ গুলীয়াই হত্যা কৰি গাইছিল:
  - ৰাছিয়াৰ মাতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে,
  আমি সমগ্ৰ বিশ্বক অধিক সুখী কৰিম!
  এনাষ্টেছিয়াই আন এজন জাৰ্মানক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - এইটোৱেই আটাইতকৈ উজ্জ্বল প্ৰেমৰ নাম!
  আৰু লগতে কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব। আৰু তেওঁ ফ্ৰিটজক আঘাত কৰে।
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে বৰ বৰ শীতল।
  ইফালে জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ ভূখণ্ডৰ ভিতৰলৈ গভীৰ আৰু গভীৰতালৈ আগবাঢ়িছে।
  জাপানীসকলেও নিজকে ভোগ কৰি আছে। আৰু তেওঁলোকৰ বহুত আছে আৰু তেওঁলোকে চীনাসকলক আগুৱাই লৈ গৈছে।
  হালধীয়া জোৱানসকলে ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো এপ্ৰ"চতে মৃতদেহ আৱৰ্জনা কৰি পেলায়।
  কিন্তু ইমানেই বেছি যে শেষত ভাঙি সোমাই যায়।
  জাপানী আৰু তেওঁলোকৰ হালধীয়া সেনাই খাবাৰোভস্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। লোকচানৰ হিচাপ একেবাৰেই লোৱা নহয়।
  কিন্তু তাত তেওঁলোকক লগ পায় ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটো।
  ছোৱালীয়ে খাবাৰভস্কক ৰক্ষা কৰে। খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তেওঁলোকেও হাঁহি হাঁহি গান গায়।
  - আমি ধুনীয়া ছোৱালী,
  আৰু সকলো যুঁজাৰুৰ পৰাজয়...
  মাতটো ইমান ডাঙৰ
  উন্মাদ পিতৃসকলৰ মহিমাত!
  আৰু আকৌ সুন্দৰীবোৰৰ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডবোৰ উৰি যায়।
  আলেংকাই পাক দিয়াৰ লগে লগে চীনাসকলক তললৈ কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - আমাৰ দেশৰ মহিমা!
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰিব:
  - উচ্চ শক্তিৰ নামত!
  আৰু তেওঁ আপোনাক মাৰাত্মক বিস্ফোৰণেৰেও আঘাত কৰিব।
  ইয়াৰ পিছত এঞ্জেলিকাই গুলী চলায়। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - নতুন সীমান্তলৈ!
  আৰু তেতিয়া মাৰিয়াই তোমাকো মাৰিব। আৰু তাইও হালধীয়া যুঁজাৰুবোৰক ফাটি গাই কাটি পেলালে, গাই:
  - ঠেংৰ দ্বাৰা ঠেং! চকুৰ বিপৰীতে চকু!
  আৰু তাইৰ বন্ধুবোৰলৈ চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকত চামুৰাই আৰু চীনাসকলৰ ওপৰত গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰা হ"ব।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  আৰু পুনৰ পাঁচজনে বিদেশী সেনাক ধ্বংস কৰে।
  কিন্তু জাপানীসকলে ইতিমধ্যে বহু চীনা লোকক গোটাই লৈছে। বগাই বগাই যায়। আৰু গোটেই মৃতদেহৰ টিলাবোৰ বাঢ়ি যায়।
  আলেংকাই গুলী মাৰে, খালী গোৰোহাৰে নিক্ষেপ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ষ্টেলিনৰ বাবে!
  আন্যুতে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটাও নিক্ষেপ কৰি বিৰবিৰাই থাকিব:
  - শিক্ষকসকল!
  এঞ্জেলিকাই লাইনটো পেলাই দিব। খালী ভৰিৰে উপহাৰ এটা দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - লেনিনৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত মাৰিয়াই শত্ৰুক আঘাত কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ ধ্বংস আৰম্ভ কৰিব।
  তাৰ পিছত চীনা সকলো দিশতে সিঁচৰতি...
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকে নাইট্ৰ"গ্লিচাৰিনৰ বেৰেলটো লৈ নুমুৱাব। আৰু ই সকলোকে মাৰি পেলাব।
  আৰু মিলিটাৰিষ্ট পতন...
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু তেওঁৰ দলটোৱে এতিয়াও টুলাৰ হৈ যুঁজি আছে। মস্কোক ঘেৰাও কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে জাৰ্মানীয়ে। ইতিমধ্যে টুলা চহৰে '৪১ চনত ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছিল।
  কিন্তু শত্ৰু এতিয়া বহুত শক্তিশালী। আৰু ই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুলীচালনা কৰি আছে। আৰু ৰঙা সেনাবাহিনী, আৰু অন্যান্য ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ওপৰত বোমা বৰষুণ দি আছে।
  এজন অতি শক্তিশালী শত্ৰু। আৰু তেওঁলোকে অত্যধিক কৃষ্ণাংগ যোদ্ধা, আৰব, ভাৰতীয়ক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। আৰু ইয়াক বন্ধ কৰিব নোৱাৰা যেন লাগে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ই-৭৫ত গুলীচালনা কৰি গাইছিল:
  এজন সৈনিক সদায় সুস্থ
  সৈনিকজন যিকোনো কামৰ বাবে সাজু...
  আৰু কাৰ্পেটৰ পৰা হোৱা ধূলি,
  আমি ৰাস্তাৰ পৰা ওলাই যাম,
  আৰু ৰৈ নাথাকিব!
  আৰু ভৰি দুখন সলনি নকৰিবা
  আমাৰ মুখবোৰ জিলিকি আছে
  বুট জিলিকি উঠে!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে দূৰৰ পৰা নাজীজনক ঘুচা মাৰে। কিন্তু শক্তিবোৰ সঁচাকৈয়ে অসমান।
  যদিও তুলা বীৰত্বৰে থিয় দিছে। আৰু দক্ষিণত নাজী ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ কাষ চাপিছে।
  কিন্তু তাত তেওঁলোকে কি জয়ী হ"ব বুলি ভাবে?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে আৰু গায়:
  আৰু এনে বিশৃংখলতাই
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড ভৰাই পেলালে...
  মানৱতাৰ দুখজনক লট -
  যন্ত্ৰণা আৰু দুখ সহ্য কৰক!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোক হত্যা কৰা হ"ল, আৰু ফেচিষ্ট মাউছ-২, অতি ভয়ংকৰ মেচিনটো জ্বলি উঠিল।
  নাটাছাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কোনো শক্তি আমাৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিব নোৱাৰে!
  আৰু তাই ল"ৰাটোলৈ চকু টিপিয়াই দিলে।
  তাৰ পিছত জোয়াইও মাৰিলে। লগতে গৰ্জন কৰিলে:
  - মোৰ জয়ৰ প্ৰৱেশৰ বাবে!
  SU-100 য়ে নিজৰ বাবে কাম কৰে আৰু গোলাবৰ্ষণ বন্ধ কৰাৰ কথা নাভাবে।
  জাৰ্মানীয়ে ক্ৰমান্বয়ে তুলাক বাইপাছ কৰি আছে। তেওঁলোকৰ বহুত বাহিনী আছে, বহুত পদাতিক বাহিনী আছে। আৰু বিভিন্ন ব্ৰেণ্ডৰ টেংক চলি আছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত একেটা "লেভ"-২, অতি শক্তিশালী মেচিন: ইয়াৰ ওজন এশ টন, আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচৰ কোণত ৩০০ মিলিমিটাৰ। একোৱেই যেন পাৰ হৈ নাযায়।
  কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এতিয়াও গুলী চলায়। তেওঁৰ উচ্চতম শ্ৰেণী দেখুৱাইছে - স্নাইপাৰ।
  আৰু তেওঁ নিজকে আঘাত কৰে, আৰু তেওঁ নিজকে আঘাত কৰে...
  নাজীৰ পৰা মাত্ৰ টুকুৰাবোৰহে উৰি যায়। কিন্তু তেওঁলোকে এতিয়াও লেহেমীয়া কৰিব নিবিচাৰে৷
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ,
  আমি ঈগল - জেডি!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে কনিক কৰে। আৰু আকৌ ফেচিষ্টসকলে এটা নিকেল পায়।
  আৰু গেৰ্ডাৰ টেংকৰ ক্ৰু ইতিমধ্যে ষ্টেলিনগ্ৰাডত আছে। ইয়াত এনে আগ্ৰাসী যুদ্ধ চলি আছে।
  গেৰ্ডা, গুলীচালনা, চিঞৰিছে:
  - মোৰ শৰীৰটো লোহা!
  চাৰ্লটে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - যুঁজৰ বাবে ইমানেই উপযোগী!
  আৰু তাই নিজৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  তাৰ পাছত আকৌ খুন্দা মাৰি চৌত্ৰিশটা ভাঙি পেলালে।
  তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাও গুলীচালনা কৰিলে। ৰেড আৰ্মীৰ ড্ৰাইয়াৰটো ভাঙি তাই গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - মই এজনী পাগল ছোৱালী! সকলোকে ফালি পেলাম!
  আৰু তাৰ পিছত মাগডাই খালী ভৰিৰে গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  জাৰ্মানীৰ ছোৱালীবোৰে সাধাৰণতে ভাল ফলাফল দেখুৱাইছে। আৰু শত্ৰুক লেপ দিয়ে।
  . অধ্যায় নং ২
  কিন্তু তেওঁলোকৰ গাড়ীখন কাষতে খুন্দা মাৰিলে। ৰৈ মেৰামতি কৰিব লগা হ"ল৷
  গেৰ্ডাই মনস্তাত্ত্বিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি আকৌ সময় নষ্ট কৰি আছো!
  চাৰ্লটে কৱচৰ পৃষ্ঠত খালী ভৰিখন ঘঁহি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আমি প্ৰতিশোধ লৈ জয়ী হম!
  আৰু তাৰ পিছত তাই লৈ দাঁত দেখুৱাই দিলে। আৰু তাই মুকুতা দাঁতৰ পৰা সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি এৰি দিলে।
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ চিঞৰি ক"লে:
  - উপদেশ অবিহনে মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ কৱচত নিজৰ উদং গোৰোহাটোও চৰ মাৰিব!
  মাগডাই মান্তি হ"ল:
  - আৰু কোনো আজে বাজে কথা নাই!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এতিয়াৰ বাবে দবা খেলাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। দম্পতীৰ বাবে দম্পতী। আৰু তাত তেওঁলোকে এটা কৌশল গঢ়ি তুলিবলৈ ধৰিলে।
  খেলখন আকৰ্ষণীয়। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰতিটো খোজক লৈ তৰ্ক কৰিছিল আৰু মূৰ বাট মাৰিছিল।
  গেৰ্ডাই উদং দাঁত এটাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - মই হ'ম সৰ্বোচ্চ স্বতন্ত্ৰতা!
  আৰু তেওঁ কেনেকৈ হাঁহিব...
  এণ্ডাৰছনৰ সাধুকথাৰ পৰাই মোৰ নামটোৰ কল্পনা কৰিলোঁ৷ সেয়ে তাইক হাবিত ধৰা পৰিল ডকাইতৰ হাতত। তেওঁলোকে গাড়ীখন ভাঙি পেলালে, আৰু গেৰ্ডাৰ প্ৰায় সকলো কাপোৰ আৰু দামী বুট কাঢ়ি লৈ গ"ল। গতিকে গেৰ্দা আকৌ খালী ভৰিৰে আৰু বস্তা পিন্ধিছে। পিঠিৰ পিছফালে হাত দুখন বান্ধি থোৱা তাইৰ চেহেৰাটো এনেকুৱাই।
  শৰতৰ ঠাণ্ডা অৰণ্যৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ে। উদং তলুৱাটোৱে প্ৰতিটো বাম্প, প্ৰতিটো বাম্প, প্ৰতিটো ডাল অনুভৱ কৰে। গেৰ্ডা ভয় খাইছে আৰু ভোকত আছে।
  আনকি তাই ৰাজপ্ৰসাদত সুস্থ হৈ উঠিবলৈও সক্ষম হ"ল। আৰু শৰৎকালীন ঘাঁহনিত হিম, শেহতীয়াকৈ তাই অনুভৱ কৰা ঠাণ্ডাৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে।
  গেৰ্ডাই হাঁহিলে... তাই ভাবিলে যে এণ্ডাৰছনৰ সাধুটোত টোষ্ট কৰা হিলৰ অভাৱ স্পষ্ট। আৰু সেয়া বৰ ভাল হ"ব!
  টেংকটো সোনকালে মেৰামতি কৰা হ"ল। ক্ষতি সামান্য। যদিও ১০০ মিমি কামানৰ গোলা এটাই কাষত খুন্দা মাৰিলে। যিটো বিপদজনক হ"ব পাৰে।
  চাৰ্লটে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি গাইছিল:
  - মই টেংক ধ্বংসকাৰী,
  হৃদয় জ্বলি আছে...
  বন্দুক মোৰ বাসস্থান!
  আৰু খোলাটোৱে আৰু চৌত্ৰিশটা ভাঙি পেলালে। এতিয়াৰ বাবে যুদ্ধক্ষেত্ৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছে টি-৩৪-৮৫। আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীত গধুৰ বাহন তুলনামূলকভাৱে বিৰল।
  কিন্তু তাৰ পিছত আই এছ-৩ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ইয়াৰ এটা দুৰ্বল বিন্দু আছে: শৰীৰৰ তলৰ অংশ। কপালৰ হেলনীয়া কোণ বৃহৎ। ইয়াৰ এটা আকৃতি আছে: পাইক থুঁতৰি। কিন্তু কপালৰ তলৰ অংশত খুন্দা মাৰিলে দয়া নাথাকিব।
  মাগডাই খালী ভৰিৰে বন্দুকটো শত্ৰুৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। আৰু কেনেকৈ খুন্দা মাৰিলে, আৰু প্ৰজেক্টাইলটো উৰি গ"ল।
  আৰু ছোভিয়েট মেচিনটোৰ আন্ত্ৰিক অংশত ঘুচা মাৰিলে। টাৱাৰটো ফাটি যোৱাৰ লগতে গোলাবোৰ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে।
  গেৰ্ডাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আৰু তুমি এগৰাকী সু-লক্ষ্যৰ সৌন্দৰ্য্য!
  মাগডাই তাইৰ ভয়ংকৰ স্তন দুটা জোকাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মোক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  চাৰ্লটে আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আৰু কোনেও জয়ী নহ"ব!
  উত্তৰত ক্ৰীষ্টিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - দুষ্ট পহু শত্রু থেতেল!
  গেৰ্ডাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - দুষ্ট পহু - নায়কসকলক চেলুট!
  নাজীয়ে তুলাক ঘেৰি ধৰিলে আৰু ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাই চাৰিগৰাকী ছোৱালীৰ সৈতে মিলি ৰিঙৰ পৰা ওলাই আহিবলগীয়া হ"ল।
  ল"ৰা, ছোৱালী আৰু ছোৱালীয়ে দৌৰি দৌৰি উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  কিন্তু নাজীয়ে ক্ষতিগ্ৰস্ত হয় আৰু তেওঁলোকক আঘাত কৰিব নোৱাৰে।
  অলেগ, ফায়াৰিং, গাইছিল:
  - পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ নামত,
  আমাক আঁঠু লৈ আনিব নোৱাৰি!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - নহয়! কেতিয়াও ডেলিভাৰী নকৰিব!
  শ্বুটিং আৰু জাম্পিং কৰা নাটাছাই লগতে কয়:
  - আমাৰ ঘৰলৈ কোনো অসুবিধা নাহে !
  আৰু খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰিব।
  তাৰ পিছত Zoya shrapnel dodge হ'ব আৰু এছাড়াও তার খালি ভৰিৰ আঙুলি ব্যবহার করবে crushing এক এৰি...
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - বৰ ভাল হ'ব!
  আৰু তেতিয়া এঞ্জেলিকাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলাব। বনৰীয়া ক্ৰোধত তাক তললৈ কাটি পেলায়। আৰু ই পুনৰ গৰ্জন কৰিব:
  - মই পাগল কটাৰী!
  আৰু আপোনাৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা গ্ৰেনেড উৰি যাব।
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই লৈ আপোনাক জোৰেৰে আঘাত কৰিব।
  এইবোৰ অৱশ্যে ছোৱালী - মৃত্যুৱে শত্ৰুৰ বাবে কি আনে।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি নাটাছাই চিঞৰি উঠে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিব, চয়তানেও আমাক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা গ্ৰেনেডটো চাপত উৰি যায়। আৰু তেওঁ আঘাত কৰিব, আৰু সকলোকে সিঁচৰতি কৰিব, আৰু বহু দূৰলৈ।
  ছোৱালীয়ে অৱশ্যে ক্ষতিগ্ৰস্ত ভূখণ্ড অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হয়। দক্ষিণে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ হাতত থকা ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধৰ জুই জ্বলিছে। বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হোৱাৰ পিছত জাপানীসকলে খাবাৰোভস্কক দখল কৰি ভ্লাডিভষ্টকত আগবাঢ়িছিল।
  বাৰু, তেওঁলোকক তাত প্ৰয়োজন হোৱাসকলে পূৰণ কৰিব।
  আন্না উইচাকোভাই নিজৰ বিশ্বাসী উৰণীয়া ঘোঁৰাটোৰ সৈতে বৰ এটা সুখকৰ নহয় বিদায়ী অনুষ্ঠানৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। ইমানবোৰ জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা মিগ-৪ৰ মাতৃ হোৱা যুঁজাৰু বিমানখন জাপানী আৰ্মাডাৰ বিমান আক্ৰমণৰ সময়ত কেৱল জ্বলি গৈছিল, লগতে আন যথেষ্ট সংখ্যক বাহন আৰু জাহাজো জ্বলি গৈছিল। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ পৰা অহা শগুনে চহৰখন চেপি ধৰাৰ পিছত ভ্লাডিভষ্টকে এটা দুখজনক দৃশ্য উপস্থাপন কৰিলে। কিন্তু মৃতকৰ অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়া সামৰিক পদ্ধতিৰে, বিনয়ী আৰু যথেষ্ট ক্ষীপ্ৰতাৰে কৰা হৈছিল। পাইলট ভেডমাকোভাই তাইৰ ভৰি দুখন জুই লগাই দিলে, ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন ফোহাই ঢাকি দিলে আৰু সেয়েহে তাই খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে, ভৰিৰ আঙুলিত সাৱধানে ভৰি দিলে। জাপানীসকলে এতিয়াও এই অভিযান পুনৰাবৃত্তি কৰা নাই, তেওঁলোকে আগবাঢ়ি যোৱা ফ্ৰণ্টসমূহক সমৰ্থন কৰাত নিজৰ প্ৰচেষ্টা কেন্দ্ৰীভূত কৰিছে। ভেডমাকোভাই ধ্বংসাৱশেষৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল, ইয়াক শক্তিশালীভাৱে পৰিষ্কাৰ কৰা হৈছিল আৰু শ্ৰমিকসকলৰ মাজত বৃহৎ সংখ্যক শিশু আছিল। পাতল, খালী ভৰিৰে, বসন্তৰ সতেজ ৰ"দত মুখ ৰঙা হৈ পৰা, ভঙা টাইলছ ৰেক কৰি, সৰি পৰা টেলিগ্ৰাফৰ খুঁটা ওপৰলৈ তুলি লৈ আৰু কেৱল ৰাস্তাবোৰ ঝাড়ু দিলে।
  ল"ৰাবোৰৰ ওপৰৰ ডাঙৰজনে পাইয়নিয়াৰ টাই পিন্ধি, কিন্তু চাৰ্ট নোহোৱাকৈ (এইটো পৃথকে ওলমি আছিল, আপাত দৃষ্টিত ল"ৰাকেইটাই কাপোৰৰ যত্ন লৈ আছিল), পাইলটৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল।
  - আমি ত্বৰান্বিত গতিত কাম কৰি আছো কমৰেড মেজৰ, সোনকালে সকলো সাজু হ"ব! আমি ৰাস্তাটো ঝাড়ু দিম পৰিষ্কাৰ কৰিম, যুদ্ধৰ আগৰ দৰেই মসৃণ হ"ব!
  উইচাৰে হাঁহি এটা মাৰি তালৈ মিঠাই এটা দলিয়াই দিলে:
  - ইয়াত, লৈ যা! এইটো আমাৰ ছোভিয়েট প্ৰাকৃতিক চকলেটৰ পৰা নিৰ্মিত, আমেৰিকাৰ বিষৰ পৰা নহয়।
  ল"ৰাটোৱে আনন্দত চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - আৰু আমি আমেৰিকানসকলৰ বাবে এটা নতুন ডাকনাম লৈ আহিলোঁ! যিহেতু এতিয়া তেওঁলোক হিটলাৰ আৰু হিৰোহিটোৰ সৈতে একেলগে আছে, তেন্তে তেওঁলোক য়েংকি নহয়, পিণ্ডো!
  ছোৱালী মেজৰজনে ল"ৰাটোৰ আগত প্ৰণাম কৰিলে:
  - কোন বুলি কৈছিলা?
  যুৱ অগ্ৰগামীজনে আওৰাই ক"লে:
  - পিণ্ডোছ! গতিকে এতিয়া আমি আমাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰা য়েংকিছৰ দৰে!
  উইচেৰ"ভাই ল"ৰাটোৰ মূৰত চুমা খালে, তাৰ পিছত তাইৰ ডাঙৰ, শক্তিশালী হাতখন ল"ৰাটোৰ পাতল, শিৰাযুক্ত কান্ধৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। ল"ৰাটোৱে উত্তৰত হাঁহিলে: তাৰ দাঁতবোৰ বগা হৈ পৰিছিল, আৰু তাৰ কেল"ছড হাতৰ তলুৱাখন আগবঢ়াই দিলে। মেজৰজনে ল"ৰাটোৰ হাতখন জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমি নামটো মনত ৰাখিব লাগিব! কিন্তু আমি এতিয়াও আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধত হোৱা নাই, গতিকে ডাকনাম উলিওৱাটো অকালপক্ক!
  ল"ৰাটোৱে আপত্তি কৰিলে:
  - আমেৰিকানসকল জাপানী আৰু জাৰ্মানতকৈ বেয়া, কাৰণ তেওঁলোকে আন কাৰোবাৰ হাতেৰে যুঁজিবলৈ পছন্দ কৰে। উদীয়মান সূৰ্য্য সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকল যিমানেই নিষ্ঠুৰ নহওক কিয়, তেওঁলোকৰ বীৰত্ব সকলোৱে জানে!
  উইচাৰে বাধা দিলে:
  - এই বীৰ মানুহবোৰক মই মাৰি দিম! আৰু যিমান পাৰি সোনকালে!
  নতুন অভিনয় গেৰিছন ক্ৰ"টভে অভাৱনীয়ভাৱে সম্পূৰ্ণ যুক্তিসংগত নহয় আদেশত স্বাক্ষৰ কৰি যোদ্ধা পাইলটজনক নাৱিকৰ এটা দলৰ সৈতে খাবাৰোভস্কলৈ পঠিয়াই দিলে। লগে লগে এই আদেশ আহিল;জাপানী ইউনিটৰ আগমনক প্ৰতিহত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিল। উইচেৰোভাই অৱশ্যে আশা কৰিছিল যে তেওঁলোকে তাইক এখন যুঁজাৰু বিমান দিব, কিন্তু... কিন্তু ফ্ৰণ্টৰ হাতত কোনো বিনামূলীয়া বিমান নাছিল, আৰু তেওঁলোকৰ কেন্দ্ৰৰ পৰা শক্তিবৰ্ধক এতিয়াও আহি পোৱা নাছিল। ভ্লাডিভষ্টকৰ পৰা খাবাৰোভস্কলৈ যাত্ৰাত কম সময় লাগিছিল আৰু মেজৰজনক আক্ষৰিক অৰ্থত ৰেলৰ পৰা পেলাই দিয়া হৈছিল উতলি থকা যুদ্ধত।
  জাপানীসকলে সুদৃঢ় চহৰখন বাইপাছ কৰি ঘেৰি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আক্ৰমণ আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে যোদ্ধাগৰাকীয়ে মেচিনগান লৈ খাদত জপিয়াই পৰিবলৈ সময় নাপালে।
  উইচাৰে তাইৰ কাষত শুই থকা কেপ্তেইন চিনিটচিনক সুধিলে:
  - গতিকে ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল শত্ৰুৱে ফ্ৰেড্ৰিখ বা অধিক নিখুঁতভাৱে ক'বলৈ গ'লে জেনেৰেল নোগিৰ কৌশল পৰিকল্পনা কৰি আছে যাতে দুৰ্গসমূহ বাইপাছ কৰি আমাক পিছফালে খেদি পঠিয়াব পাৰে।
  কেপ্তেইনে ম্লান হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ৰাছিয়াৰ ঘোঁৰাটোৰ ঠেংত জুই জ্বলাবলৈ চেষ্টা কৰক! খুৰাৰে ইমান জোৰেৰে খুন্দা মাৰিব যে বেছি যেন নালাগিব!
  এছ পাইলটে ধেমালিতে ক"লে:
  - ঘোঁৰাৰ খুৰাবোৰ হয়তো ক্ৰুপ ষ্টীলৰ নহয়, আমাৰ ছোভিয়েট ষ্টীলৰহে!
  তাইৰ কথাবোৰত বাধা আহিল খোলাৰ হাউলি। ইয়াত তাই দীঘলীয়াকৈ খন্দা খাদ এটাত পৰি আছে, সাধাৰণতে খাবাৰোভস্কৰ চাৰিওফালে দুৰ্গৰ এটা উল্লেখযোগ্য ৰেখা আছে, জাপানী আক্ৰমণৰ ভাবুকি কেইবাবছৰ ধৰি আছে। খাদবোৰৰ সন্মুখ আৰু পিছফালে খোলাবোৰ বিস্ফোৰণ হৈ আছে, আৰু সিহঁতে বহুত শব্দ কৰে। সাধাৰণতে বিখ্যাত জাপানীজ শ্বিমোছাই বহুত শব্দ আৰু ধোঁৱাৰ সৃষ্টি কৰে। যোদ্ধাজনে ভয় নোহোৱাকৈ চায়, আনকি কিছু উদাসীনতাৰেও। খোলাৰ বিস্ফোৰণে লেতেৰা ফোয়াৰাৰ সৃষ্টি কৰে, ইয়াৰে এটাৰ ফলত মাটি কঁপি উঠে। অৰ্থাৎ বন্দুক এটাই গুলী চলাই আছে, ভাল তিনিশ মিলিমিটাৰৰ কামানৰ কেলিবাৰ। আহতসকলৰ হুমুনিয়াহ শুনা যায়... কামানৰ গুলীৰ মাজেৰে তেওঁলোকক যেন লঘু বাষ্প যেন লাগে যিবোৰ প্ৰতিটো কাণে ধৰিব নোৱাৰে। ইয়াত যোদ্ধা পাইলটজনক মাটিৰে আবৃত কৰা হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে অৱশ্যে হাঁচি মাৰি ৰঙা ব্ৰেইডৰ ধূলিখিনি জোকাৰি দিলে:
  - সদায় এনেকুৱাই, শুই থাকিলে লেতেৰা হৈ যায়! আৰু উঠিলে বাওঁহাত এখন বা দুখন দিয়া!
  আৰ্টিলাৰীৰ প্ৰস্তুতি চুটি হৈ পৰিল, হয়তো জাপানীসকলৰ হাতত ইমানবোৰ গোলা নাছিল। আৰম্ভ হৈছে আক্ৰমণ। আগলৈ কেইবাখনো জাপানীজ টাক ৰাইডিং কৰি আছিল। সৰু, মেচিনৰ দেহটো অলপ ঘূৰণীয়া। উদীয়মান সূৰ্য্যৰ সাম্ৰাজ্যৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক: চিচিহা। উইচাৰে নিজৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ মনত পেলালে। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৩০ মিমি, বন্দুক ৪৭ মিমি, ডিজেল ইঞ্জিন ৩২০ হৰ্চপাৱাৰ। ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সৰ বাহিৰেও, য"ত এই মেচিনটো টি-৩৪তকৈ কম নহয়, তেন্তে ই ১৯৪৩ চনৰ মডেলৰ জাৰ্মান টি-৩তকৈও বেয়া। আনকি সুদূৰ পূবতো তেওঁলোকে তেওঁক মাতে, হাঁচি! কিন্তু বাইদেউ পথাৰৰ ৰাণী টেংক নহয়, পদাতিক বাহিনী। চেষ্টা কৰক, মাইনফিল্ডৰ কাষ চাপিব। গোৱাৰ দৰে: য"ত সাজসজ্জিত ৰে"ল পাৰ হ"ব নোৱাৰে, তাত ৰাইফল লৈ সৈনিকে খোজ কাঢ়িব।
  জাৰ্মান ৰাইফলবোৰ জাৰ্মান মাউজাৰৰ পৰা কপি কৰা হৈছিল। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ বিখ্যাত "শ্বমাইষ্টাৰ"ৰ পৰা ফালি পেলোৱা চাবমেচিনগান। সাধাৰণতে সংকীৰ্ণ চকুৰ মানুহৰ আনফালৰ পৰা শ্ৰেষ্ঠখিনি নকল কৰাৰ হেঁপাহ থাকে। নিশ্চয় জাপানী ডিজাইনাৰসকলে ইতিমধ্যে পেন্থাৰ আৰু টি-৩৪ৰ হাইব্ৰিড তৈয়াৰ কৰাৰ কাম কৰি আছে!
  ডজনতকৈ অধিক জাপানী টেংক নাই আৰু ছোভিয়েট আৰ্টিলাৰীয়ে তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা নকৰে। পদাতিক সৈন্যই তেওঁলোকৰ পিছে পিছে দৌৰি যায় জগত, পৰম্পৰাগত ডাঠ শিকলিৰে। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ সৈন্যসকলে নিজেই খাকী ষ্টেপৰ ৰঙৰ লগত মিল থকা অলপ হালধীয়া ৰঙৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছে। উইচাৰে তেওঁলোকৰ ফালে চায়, আক্ৰমণকাৰীৰ সংখ্যা দ্ৰুতভাৱে মূল্যায়ন কৰে। চকুৰ দৃষ্টিত ইয়াৰে পাঁচৰ পৰা ছয় হাজাৰ, আৰু সন্মুখৰ এই অংশটো আবৰি থকা খাদবোৰত বহি থকা সৰ্বাধিক হাজাৰ ৰাছিয়ান আছে। আৰু অস্ত্ৰ... সুদূৰ পূবৰ সেনাবাহিনী অৱশিষ্ট ভিত্তিত সজ্জিত, আৰু কেৱল বিষয়াসকলৰ হাততহে চাবমেচিনগান আছে। বাৰু, তাই এগৰাকী মেজৰ, যদিও, কোনো পদ নোহোৱাকৈ, ব্যক্তিগত স্তৰলৈ হ্ৰাস কৰা।
  কেপ্তেইন চিনিটছে (এতিয়াও অতি সৰু ল"ৰা) উইচাৰক সুধিলে।
  - জাৰ্মানীৰ লগত যুঁজিছিলা নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! মই সিহঁতক চুমা খালোঁ!
  হঠাতে শেঁতা পৰা কেপ্তেইনে মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমাৰ প্ৰথম মৃতদেহটো মনত আছেনে!
  উইচাৰে হাঁহি হাঁহি মূৰ জোকাৰিলে:
  "মই পাইলট, আৰু যাক গুলীয়াই মাৰি পেলালোঁ, মই তেওঁক মাৰি পেলালোঁ, মোৰ মৃতদেহৰ কোনো ধাৰণা নাই!" বাইদেউ, সমগ্ৰ মহাদেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ সময়ছোৱাত মোৰ বিমানখন কেতিয়াও গুলীয়াই পেলোৱা হোৱা নাছিল!
  কেপ্তেইনে কিছু অস্বস্তিকৰভাৱে হুইচেল মাৰিলে:
  - তুমি মাত্ৰ এচ! আৰু আপোনাৰ কিমান লেতেৰা জাৰ্মান আছে!
  উইচাৰে আৰু বহল হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - পঁচিশৰ পিছত তেওঁলোকে নায়ক তাৰকাক বঁটা দিলে! আৰু মাত্ৰ আঠাইশ।
  সিনিচিনে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - উহ-উহ! আপুনি কেৱল আপোনাৰ কলাৰ এজন নিপুণ!
  ছোৱালীজনীয়ে বিনয়ীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - নায়কক কেৱল সৎভাৱে নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰা মানুহ বনোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। এতিয়া পদাতিক বাহিনী ওচৰলৈ আহিব, আৰু আমি তেওঁলোকক লগ পাম।
  কেপ্তেইনে ভাল দহ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ গধুৰ চাবমেচিনগানৰ বল্টটো টানিলে। কুকুৰটোক চুই দিলোঁ, লঞ্চটো বৰ টাইট, বাটটোৰ ৰিকোইল আছে। ই বৰ সুবিধাজনক মেচিন নহয়, কিন্তু ই আঘাত কৰে... সঁচা, উৰাবাতৰি অনুসৰি জাৰ্মানসকলৰ হাতত ইতিমধ্যে অধিক শক্তিশালী মেচিনগান আছে, কিন্তু কোনে জানে, ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে ইয়াতকৈ ভাল কিবা এটা উলিয়াব নেকি? ছিনিটছে এইটো সুধিবলৈ প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে:
  - ইমান ডাঙৰ পাইলট এজনক কিয় পদাতিক বাহিনীলৈ বদলি কৰা হ"ল?
  উইচেৰোভাই আধা ধেমালিতে উত্তৰ দিলে, লগতে তাইৰ চাবমেচিনগানৰ জামটো ক্লিক কৰিলে:
  -আৰু মই মাত্ৰ জানিব বিচাৰিছিলো জুইৰ তলত বহিলে কেনেকুৱা হয়! সেইটো শীতল হ"ব!
  - আৰু ফ্ৰন্ট লাইনত উপনীত হ'বলৈ ইমান খৰখেদা কৰিলে নিশ্চয় বুটজোৰ হেৰাই গ'ল!
  উইচেৰোভাই আচলতে ফোহাবোৰ দ্ৰুতগতিত আঁতৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰি খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ দৰে ঘূৰি ফুৰিছিল। যদিও যুদ্ধৰ সময়ত বেছিভাগ মহিলা আৰু শিশুৱে গৰমৰ দিনত খালী গোৰোহা দেখুৱাইছিল, বিশেষকৈ ৰাজহুৱা স্থানত বিষয়াসকলৰ মাজত এই কথা মানি লোৱা হোৱা নাছিল। কিন্তু উইচাৰে আনকি তেনেকুৱা মানুহক উজ্জ্বল কৰি তুলিবলৈ ভাল পাইছিল। তাই চিনিটচিনক সহজভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - ধন সঞ্চয়ৰ স্বাৰ্থত কাৰ্যতঃ সমগ্ৰ পুঁজিবাদী বিশ্বই আমাৰ বিৰোধী। কাৰণ বুটবোৰ ক্ষয় যায়, আৰু এইটো বহুতৰে কাম!
  অধিনায়কে চঞ্চল চকু টিপিয়াই মান্তি হ"ল:
  -আপোনাৰ ভৰি দুখন বৰ ধুনীয়া! মই সিহঁতক পোহপাল দিব পাৰিমনে?
  উইচাৰে আঙুলি জোকাৰিলে:
  - এতিয়া নহয়! তাৰ পিছত বাচি থাকিলে ৰাতিটোৰ বাবে গৰম কৰি দিম৷
  সিনিচিনে চকু দুটা ডাঙৰ কৰিলে:
  - বাহ, তুমি বেগেৰে গৈছা! সাধাৰণতে মহিলাসকলে ভাঙিবলৈ বহু সময় লাগে!
  ভেডমাকোভাই উত্তৰ দিব বিচাৰিলে, কিন্তু বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা গ"ল, আগবাঢ়ি গৈ থকা জাপানী টেংক এখনে খনি এটাত খুন্দা মাৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - হিটলাৰে গাড়ী চলাই আছিল, হাৰামীটোক খনিৰে উৰুৱাই দিলে! ছিন্নভিন্ন হৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল - কিন্তু ইয়াৰ কোনো কাম নাছিল!
  আন এখন জাপানী টেংক বিস্ফোৰণ হৈ ৰৈ মুখখন ঘূৰাই ছোভিয়েট খাদবোৰত গুলীচালনা কৰিলে। তৃতীয়জনে তাৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। জাপানীসকলে অৱশ্যে ৰৈ যোৱাৰ কথাও ভবা নাছিল। সংকীৰ্ণ চকুৰবোৰে ছিটিকি উঠিল: অৰ্ধবৃত্তাকাৰ, চলনশীল টাৱাৰত অৱস্থিত তেওঁলোকৰ মেচিনগানবোৰে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে।
  কেপ্তেইনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এইটো বৰ ভাল কথা! যেন পেৰেডত খোজ কাঢ়িছে! এইটো এটা সেনাবাহিনী!
  ভেডমাকোভাই ৰাইফল এটা তুলি লৈছিল, ভাগ্য ভাল যে পদাতিক বাহিনীৰ দূৰত্বৰ অনুমতি দিছিল আৰু জাপানী বিষয়াজনক গুলীয়াইছিল। নেৰ"-আইডে ৰাইফলটো ইমান জোৰেৰে পেলাই দিলে যে বসন্তৰ ঘাঁহনিত বেয়নেটৰ সৈতে ফুচফুচাই থাকিল। আন জাপানীসকলে দৌৰি থাকিল, মাত্ৰ শৰীৰটো অলপ হেলনীয়া কৰি, আপাত দৃষ্টিত এইদৰে পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰাৰ আশাত। ভেডমাকোভাই মনত পেলাইছিল যে কোৱাণ্টুড সেনাবাহিনীত সৈন্যক এইদৰে প্ৰশিক্ষণ দিয়ে;যিজনৰ সময়ত নমস্কাৰ নহয়, তেওঁক বাঁহৰ লাঠিৰে মূৰত আঘাত কৰা হয়। এনে লাগে যেন ছাৰ-ফাদাৰ আৰু হেৰোদক ভাল দৌৰ দিয়া হৈছিল! অৱশ্যে তেওঁ দ্বিতীয় নিকোলাছৰ কথা কৈছে। এতিয়া তেওঁলোকে আকৌ জাপানৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছে, আৰু এটাত নহয়, কেইবাটাও ফ্ৰণ্টত। অৱশ্যে ইয়াৰ সুবিধাও আছে। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  আহি আছে - ৱেৰমাখটক ধূলিত পেলোৱা হৈছে,
  নেপোলিয়ন পৰাজিত, অজেয়!
  শত্ৰুৱে ছোভিয়েট পতাকা ভৰিৰে গচকিব নোৱাৰিব,
  যেতিয়া ৰাইজ আৰু দল একত্ৰিত হয়!
  ইটোৰ পিছত সিটোকৈ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত জাপানী টেংকবোৰ ৰৈ গ"ল যদিও বেয়নেটেৰে ফুলি উঠা পদাতিক সৈন্যই আৰু বেছি বেগেৰে দৌৰিবলৈ ধৰিলে। ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত ফ্লেছ, ৰাইফলৰ হাত চাপৰি, মাজে মাজে মেচিনগানৰ গুলীৰ মাজত জুই জ্বলি উঠিছিল। উইচাৰেও গুলীচালনা কৰে। খোজত ৰিলোড কৰি থকা জাপানীসকলে ৰাইফলৰ পৰা গুলী চলালে। হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - বানজাই! ৰুছ হাৰ মানিব!
  গুলীবোৰে তেওঁলোকৰ মৃতদেহবোৰ ৰেমৰডৰ দৰে বিন্ধি মেনেকিনত পৰিণত কৰিলে। তেজ মিহলি হাড়ৰ ধূলি সৰি পৰিল। কিন্তু যুদ্ধত হোৱাৰ দৰে বেছিভাগ গুলীই হেৰুৱাই পেলালে। জাপানীসকলে মাইনফিল্ড পাৰ হৈ গ"ল, সৰু সৰু সৈন্যবোৰ তেওঁলোকৰ দৌৰাৰ বাবে বৰ লঘু আছিল যাতে টেংকৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰা উপহাৰবোৰ বিস্ফোৰণ কৰিব পৰা নাছিল।
  উইচেৰোভাই কান্ধত মেচিনগানৰ নিষ্ঠুৰ ৰিক"ইল অনুভৱ কৰিলে, আনহাতে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ যুঁজাৰুবোৰক প্ৰকৃত দানৱ যেন লাগিল। তেওঁলোকৰ হিষ্টেৰিক চিঞৰবোৰ অধিক শক্তিশালী হৈ আহিল, হালধীয়া ঘৃণনীয় মুখবোৰ ঘামত জিলিকি উঠিল। উইচাৰে একেলগে যিমান পাৰি সিমান শত্ৰু সৈনিকক হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। ছোৱালীজনী সদায়ৰ দৰেই গৰম, আৰু বাহৰ দৰে গুলী চলায়। এটা ক্লিপ শেষ হৈ গ"ল, আন এটা সুমুৱাই দিলে। আলোচনীখন বৰ ডাঙৰ, ঘূৰণীয়া আৰু চেম্বাৰত সোমাই যোৱাটো সহজ নহয়। আৰু আকৌ জুই, জাপবোৰ ওলোটাকৈ উৰি যায়।
  ভেডমাকোভাই দ্বিতীয় ৰাউণ্ডৰ গোলাবাৰুদ গুলীয়াইছিল, যাৰ ফলত তাইৰ কোনো ধৰণৰ গোলাবাৰুদ নাছিল। আৰু সংকীৰ্ণ চকুৰ সকলে ইতিমধ্যে গ্ৰেনেডেৰে আক্ৰমণ কৰিছে। তেওঁলোকে থ্ৰ"ৰে উত্তৰ দিয়ে, এতিয়া বহুত বেছি চিঞৰ-বাখৰ আৰু হুমুনিয়াহ, আৰু ছোভিয়েট সৈন্যও পৰে। সেই খণ্ডটোৱে উইচাৰৰ মূৰৰ চুলিৰ সৰু সূতা এটা কাটি পেলালে। ছোৱালীজনীৰ স্নায়ুৱে সহ্য কৰিব নোৱাৰে, আৰু তাই জপিয়াই উঠি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - ষ্টেলিনৰ বাবে মাতৃভূমিৰ বাবে!
  তাইৰ পিছে পিছে বাকী যুঁজাৰুসকলে আৱৰণৰ পৰা জপিয়াই বেয়নেট জোকাৰি চিঞৰি উঠে। ছোভিয়েট সৈন্যই জাপানীসকলক লগ কৰিবলৈ দৌৰি যায়, বেয়নেট যুদ্ধত লিপ্ত হয়।
  বেদমাকোভাই দ্ৰুত আঘাতেৰে ওচৰৰ "চামুৰাই"ৰ পেটটো কাটি পেলায়। চিঞৰি চিঞৰি উত্তৰ দিবলৈ চেষ্টা কৰি বধ গাহৰিৰ দৰে পৰি যায়। ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত উচ্চাৰণ কৰে:
  - ৰাছিয়ান ফুটবল: ৰাছিয়া - জাপান, দুটা-শূন্য!
  আৰু সঁচাকৈয়ে আন এজন জাপানী বেয়নেটেৰে ডিঙি কাটি পৰিল। বাৰু, যোদ্ধা পাইলটে তৃতীয়জনৰ গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে। সংকীৰ্ণ চকুৰ মানুহজনে টানিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে জড়তাৰে গতি কৰি টিপটো বিপক্ষৰ চকুত ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে!
  -জাপানীজ পাওক! বাধাৰ আঁৰত থিয় হ"ব লাগে কিয়!
  বেয়নেটৰ প্ৰতিশোধমূলক আঘাতে মেজৰৰ টিউনিকটো ফালি পেলালে, তেজ ওলাই গ"ল, কিন্তু ইয়াৰ ফলত ছোৱালীজনীক আমনি কৰাই নহয়, অতিৰিক্ত ক্ৰোধো হৈ পৰিল।
  - হিৰোহিটোৰ মৃত্যু! - ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তাইৰ ঠেংখন সংকীৰ্ণ চকুৰ মন্দিৰটোত খুন্দা মাৰিলে, আৰু ছোৱালীজনীয়ে ইমান বেগেৰে গতি কৰিলে, যেন তাই নতুন যুঁজাৰু বিমানৰ প্ৰপেলাৰ।
  জাপানীসকলে পিছুৱাই গ"ল, আনকি পিছুৱাই গ"ল, আৰু অনুপ্ৰাণিত ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণত নামিল, তাইৰ মেচিনগানটো দৈত্যৰ হাতত ক্লাবৰ দৰে ঘূৰি আছিল। তাৰ পিছত এজন অতি উদ্যমী বিষয়াৰ গুদত মূৰৰ পিছফালে কঠিন আঘাত আহিল। আন্নাই উশাহ এৰিলে:
  - ইয়াত তোমাৰ বাবে শ্বেহেন-খাছ!
  কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে ৰাছিয়ানসকলে কঠিন সময় পাৰ কৰিছিল। সংকীৰ্ণ চকুৰ পক্ষৰ পাঁচগুণ সুবিধা আছে, আৰু জাপানীসকলৰ শাৰীৰিক ফিটনেছৰ মাত্ৰা ভাল, আৰু ইয়াৰ উপৰিও তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰৰ শ্ৰেষ্ঠ সৈনিকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া নাই। স্বাভাৱিকতে ইমান কঠিন যুদ্ধৰ সময়ত তৃতীয় শ্ৰেণীৰ সৈনিক, বেয়া বৈশিষ্ট্যৰ বা নাজীৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত গুৰুতৰভাৱে আহত হোৱা সৈনিকক সুদূৰ পূবলৈ পঠিওৱা হৈছিল। সৈন্যসকল পৰিল, কেতিয়াবা ডজন বেয়নেটক এজন ৰাছিয়ানত ঠেলি দিয়া হৈছিল, আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁলোকৰ পৰা সামূহিকভাৱে তেজ ওলাইছিল, কিন্তু তেওঁলোকে নায়কৰ দৰে যুঁজিছিল, আৰু কোনেও দয়া বিচৰা নাছিল।
  চিনিচিনে বেয়নেটেৰে এজন জাপানী বিষয়াক ছুৰীৰে আঘাত কৰে যদিও টিপটোৰে কাষতো আঘাত কৰে। যুৱকজনে আক্ৰমণকাৰী জাপানীজনক বন্দুকৰ গুটিৰে বুকুত আঘাত কৰি পেলাই দিলে যদিও কাষৰ পৰা তেজবোৰ অত্যধিক প্ৰচুৰ পৰিমাণে বৈ গ"ল। আৰু চাৰিজন চামুৰাইয়ে একেলগে ল"ৰাজনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল।
  সাহসী বেডমাকোভাই উদ্ধাৰৰ বাবে লৰালৰিকৈ গৈ বিষয়াজনক বেয়নেটেৰে কান্ধৰ ব্লেডলৈকে ছুৰীৰে আঘাত কৰি আন এজন জাপক আঁঠুৰ তলত পেলাই দিলে।
  - পেট্ৰুখাক ধৰি ৰাখক! - তাই ক"লে।
  লগে লগে তেওঁ বুকুখনলৈ লক্ষ্য কৰি দুটা বেয়নেট প্ৰতিফলিত কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই পিটাৰ নহয়, আৰ্কাডি!
  আন এজন জাপানীক হত্যা কৰা ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - যুদ্ধত প্ৰতিটো নামেই কক কৰা বন্দুকৰ ক্লিকৰ দৰে;
  আৰ্কাডি অলপ পিছুৱাই গ"ল আৰু নিৰ্দয় বেয়নেটে তেওঁৰ গালখন ফালি পেলালে। অসহ্য যন্ত্ৰণাত যুৱকজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ভগৱানৰ মাতৃ!
  উইচাৰে আপত্তি কৰিছিল:
  - হয়তো মই মা, কিন্তু ভগৱানৰ নহয়! সাধাৰণতে ঈশ্বৰ নাই, আৰু কেতিয়াও নাছিল!
  আৰ্কাডিয়ে আন্নাৰ ফালে পিঠি দি পিছুৱাই গ"ল আৰু অস্পষ্টভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু মৃত্যুৰ পিছত আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে কি অস্তিত্ব?
  ছোৱালীজনীয়ে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নহয়! কমিউনিষ্ট বিজ্ঞানে মৃতক পুনৰুত্থান কৰিব! আৰু যিসকলে নিজৰ গৃহভূমিৰ বাবে যুদ্ধত মৃত্যুবৰণ কৰিলে তেওঁলোকক প্ৰথমে নতুন জীৱনলৈ ঘূৰি আহিব।
  সিনিচিনে মূৰ জোকাৰিলে:
  - ভগৱানে নকৰক!
  উইচেৰোভাই আন এজন জাপানীক থৈ চিঞৰি উঠিল:
  - কোনো ভগৱান নাই! যদি আছে, তেন্তে আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ কথিত সৃষ্টিকৰ্তাজন এজন চেডিষ্ট! আৰু তেওঁ সৃষ্টিক অত্যাচাৰ কৰি ভাল পায়!
  সেই মুহূৰ্ততে আৰ্কাডীৰ উৰুত বেয়নেটেৰে কাটি পেলোৱা হ"ল আৰু নপৰিবলৈ তেওঁ ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনৰ ওপৰত হেলান দিলে:
  - আৰু মই বৰ যন্ত্ৰণাত ভুগিছো! সৰলভাৱে কল্পনাতীত!
  উদীয়মান সূৰ্য্যৰ সৈন্যৰ পাঁচ-ছয়গুণ শ্ৰেষ্ঠত্বই নিজৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিলে। পঞ্চাশজন চামুৰাই তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে লৰালৰিকৈ আহিল, পোৰকুপাইনৰ সৈন্যবাহিনীৰ দৰে বেয়নেট জোকাৰিলে। আৰ্কাডিয়ে পেটত বেয়নেট লৈ দুটামান উলাৰ পাইছিল, আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ চকুটো নোক আউট কৰা হৈছিল। ডেকাজন পৰিলে বিশ বাৰ বেজী দি সি চিৰদিনৰ বাবে নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। মই ভাবো তেওঁ উৰি যোৱাৰ সময়ত তেওঁৰ আত্মাই কি অনুভৱ কৰিছিল: আচৰিত বা ভয়, বা হয়তো তেওঁৰ শৰীৰৰ কাৰাগাৰৰ পৰা ওলাই যোৱাৰ পিছত অবিশ্বাস্য সকাহ।
  উইচাৰজন যেন এটা মন্ত্ৰৰ তলত আছিল। অৱশ্যে তাইৰ টিউনিকটো বেয়নেটেৰে কাটি পেলোৱা টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল। যোদ্ধাজন সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ পৰিল, বহু আঁচোৰেৰে আবৃত, কিন্তু চামুৰাইয়ে তাইৰ ওপৰত এটাও গুৰুতৰ আঘাত দিব নোৱাৰিলে! তাই যুঁজিলে আৰু ৰঙা নিপল থকা তাইৰ উলংগ স্তন দুটা সাগৰত বয়ৰ দৰে কঁপি উঠিল। আৰু খালী ভৰিৰ গোৰোহাবোৰ মাত্ৰ জিলিকি উঠিল। ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে আছিল প্ৰাণী আৰু কামুক শক্তিৰ মূৰ্তি। তাইৰ উদং তলুৱা তেজেৰে ৰঙা হৈ পৰিল, যাৰ ফলত ধ্বংস আৰু অশুভৰ মহান দেৱী: কালিৰ লগত এক সঙ্গতিৰ সৃষ্টি হ"ল! ইতিমধ্যে প্ৰায় সকলো ছোভিয়েট সৈন্যকে ছুৰীৰে আঘাত কৰি হত্যা কৰা হৈছিল, যুদ্ধ শেষ হৈছিল আৰু কেৱল ইয়াৰ জিলিকি থকা আফ্ৰ"ডাইটৰ সৌন্দৰ্য্যতহে মাজে মাজে ই অহংকাৰী সংকীৰ্ণ চকুৰ মানুহক আঘাত কৰিছিল।
  জাপানী জেনেৰেল নুগীয়ে এই অলৌকিকতাক আচৰিত হৈ চালে। তেনেতে মূৰত এটা চিন্তা জিলিকি উঠিল। তাৰ পিছত এটা আদেশ হ"ল, যিটো অনডাৰফেড মহৰ পাতল মাতত দিয়া হ"ল:
  - তাইৰ ওপৰত জাল এটা দলিয়াই দিয়ক, তাইক জীয়াই লৈ যাওক!
  ৰাহি কৰা জাপানীসকলৰো নেটৱৰ্ক আছিল। হঠাতে ৰাছিয়ানসকলৰ এজনক জীয়াই ৰাখিব লাগিব। আৰু ইয়াৰ বাবে নেটৱৰ্ক আদৰ্শ। লগে লগে ডজন ডজন কেচাৰে ছোৱালীজনীৰ ওপৰত বেণ্ডী নিক্ষেপ কৰিলে
  উইচাৰে যিমান পাৰে প্ৰতিশোধ ল"লে, তাই নিজকে মুক্ত কৰিবলৈ সকলো শক্তিৰে চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু এই সকলোবোৰ অসাৰ হৈ পৰিল;বিবেকবান জাপানীসকলে হাতী এটাক সহায় কৰিব বুলি আশাৰে জালখন সাজিলে। ছোৱালীজনীক সম্পূৰ্ণৰূপে চেপি ধৰি কোলাত টানি লৈ গ"ল। দেখাত কৌশলগত সফলতা লাভ কৰা হৈছিল, বিশেষকৈ যিহেতু এই দিশটো আৰ্টিলাৰী বা মেচিনগানেও সামৰি লোৱা নাছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ প্ৰিয় আৰ্কাডীৰ পৰিষ্কাৰকৈ চেভ কৰা মুখখন, আৰু তাইৰ কেচফ্ৰেজটো মনত পেলালে:
  - যুদ্ধত প্ৰতিটো নামেই কক কৰা বন্দুকৰ ক্লিকৰ দৰে;
  এটা আতংকজনক আৰু ঘৃণনীয় চিন্তাৰ সৃষ্টি হ"ল, কিন্তু ই সেইটো মসৃণ কৰিব নোৱাৰিলে! কাৰণ, প্ৰায়ে এনেকুৱাই হয়: আপুনি মাত্ৰ এজন ব্যক্তিৰ প্ৰেমত পৰিল আৰু তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল!
  এই ঠাইত জাপানীসকলে আপাত দৃষ্টিত বেয়াকৈ আবৃত খাদ দখল কৰিছিল, খাবাৰোভস্কৰ চাৰিওফালে ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থান বাইপাছ কৰি গৈছিল। আৰু তেওঁলোকে তাইৰ বেদমাকোভাক বন্দী কৰি লৈ গ"ল আৰু যদিও তাইক আৰু লৈ যোৱা নহ"ল, তথাপিও তাইক পিছফালে নিবলৈ এখন দাগযুক্ত সাজসজ্জিত গাড়ীত ভৰাই থোৱা হ"ল। মেচিনটো জলপ্লাৱনৰ পূৰ্বৰ, সম্ভৱতঃ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ, গতিকে লক্ষ্যহীনভাৱে তেওঁ পদাতিক বাহিনীৰ পিছফালে কুটি কুটিছিল। গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত প্ৰায় ১২ কিলোমিটাৰ। ব্ৰৰ! বিশ্বৰ প্ৰথমখন টেংক প্ৰখৰভৰ অল টেৰেইন বাহনখনৰ ওজন কম নাছিল যদিও ঘাইপথত ঘণ্টাত ৪০ কিলোমিটাৰ আৰু ঘাইপথত ২৫ কিলোমিটাৰ বেগ আছিল। বাৰু, এফালে ইউ এছ এছ আৰে সমগ্ৰ ইউৰোপক আক্ৰমণ কৰি আছে, আৰু আনফালে এছিয়াৰ এটা উল্লেখযোগ্য অংশ। ছোৱালীজনীয়ে কাষলৈ ঘূৰি গ"ল, আপাত দৃষ্টিত পিঠিত পৰি থকাৰ ভাবুকি আহিছিল। সাজসজ্জিত গাড়ীখনৰ এই অংশটোত কিমান আন্ধাৰ, আপাত দৃষ্টিত ইয়াত লেণ্ডিং ছেকচন, বা সৈন্যৰ পৰিবহণ ব্যৱস্থা আছে। পলায়ন কৰাটো অৱশ্যে ভাল হ"ব, প্ৰথমে ৰড আৰু মজবুত ৰছীবোৰৰ পৰা মুক্তি পালে। আৰু কেনেকৈ কৰিব? ছোৱালীজনীৰ অৱশ্যে দক্ষতা আছে, যদিও তাই টিংকাৰ কৰিব লাগিব, একে সময়তে হেণ্ডকাফবোৰ খুলিব লাগিব, আৰু ভৰিখনেৰে বান্ধি থোৱা শিকলিডালৰ মাজেৰে কটাৰী কৰিব লাগিব। কিন্তু ইয়াত ৰছীও যথেষ্ট উপযুক্ত হ"ব পাৰে। কামটো বিৰক্তিকৰ যদিও তেওঁলোকে তাইক মানচুৰীয়া ভূখণ্ডলৈ লৈ গ"লে তাইৰ সময় থাকিব। ছোৱালীজনীয়ে তিতা ছালৰ পৰা ৰছীবোৰ আঁতৰাই শিকলিডাল কাটিলে আৰু একে সময়তে ভাবিলে। হুমম, ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে গঠন হোৱা কৌতুক মিত্ৰজোঁট নহয়: তদুপৰি আটাইতকৈ গুৰুতৰ দানৱটো হ"ল জাৰ্মানী। উন্নত প্ৰযুক্তি আৰু শক্তিশালী সৈন্যৰে ভৰা এখন দেশ। উদাহৰণস্বৰূপে তাই নতুন এম ই-৩০৯ যুঁজাৰু বিমানৰ কথা শুনিছিল। ইতিমধ্যে এইবোৰ যেন উৰি গৈছে। তাইৰ হাতত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ বিষয়ে সঠিক তথ্য নাই, কিন্তু উৰাবাতৰি অনুসৰি এই বিমানখনত সাতটামানো আছে! ফায়াৰিং পইণ্ট। এইটো এটা অতি গুৰুতৰ অস্ত্ৰ, এইটো বিবেচনা কৰিলে যে YAK=9 ৰ মাত্ৰ দুটাহে আছে, আৰু ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানত তিনিটাতকৈ অধিক পইণ্ট থকা কোনো বাহন নাই। এনে দানৱক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক! বাৰু, ফকেন-উলফ এটা অতি গুৰুতৰ যন্ত্ৰ, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বিমানতকৈ উচ্চ, আনকি প্ৰায় দুটন বোমা কঢ়িয়াই নিব পৰা। ইতিমধ্যে ১৯৪২ চনৰ শেষৰ ফালে তেওঁ দুটা ২০ মিমি কামান আৰু ৪ ১৩ মিমি মেচিনগান লৈ সজ্জিত আছিল। কিন্তু এনে লাগে যেন ইতিমধ্যে দুটা ৩০ মিমি আৰু চাৰিটা ২০ মিমি কামান থকা নতুন ধৰণৰ যুঁজাৰু আক্ৰমণকাৰী বিমান আৰু বোমাৰু বিমান। ইতিমধ্যে ই আছিল এটা দানৱ, সকলো দানৱৰ বাবে এটা দানৱ! আৰু উৰাবাতৰি অনুসৰি ইতিমধ্যে ৩০ মিমিৰ আঠটা বন্দুক থকা এখন বিমান যুঁজাৰু বিমান নিৰ্মাণৰ কাম আৰম্ভ কৰা হৈছে! এনে ভূতক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক! ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে ইয়াৰ প্ৰতি কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব বিচাৰে? ভেডমাকোভাই শুনিলে যে ইয়াক-৩ৰ কাম চলি আছে। বেৰিয়াৰ বিভাগৰ এজন কিউৰেটৰে তাইক এই কথা ক"লে। এনে লাগে যেন বিমানখনৰ মূল আকৰ্ষণ হ"ব গঠনৰ লঘু ওজন, অতিৰিক্ত ইঞ্জিন আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নাথাকিব। কৌশলগত ক্ষমতা অৱশ্যেই ভাল, কিন্তু মই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ বৃদ্ধি বিচাৰিম! কাৰণ বক্সিঙত অৱশ্যে পাখিৰ ওজনৰ এজন লঘু খেলুৱৈ হেভিৱেটতকৈ বেছি কৌশলগত, কিন্তু তথাপিও তেওঁৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাটো প্ৰায় নিশ্চিত। অসাৰ নহয় যে ওজনৰ শিতান আছে, আৰু পেছাদাৰী বক্সাৰৰ মাজত ষ্ট্ৰাইকিং শক্তিক আটাইতকৈ বেছি মূল্য দিয়া হয়। ছোভিয়েট বিমানৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, আৰু তেতিয়াহে ৱেৰমাকটক পৰাস্ত কৰা হ"ব... সমানে? ১৯৪২ চনৰ দ্বিতীয়াৰ্ধৰ পৰা বতাহত লুফ্টৱাফেৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব বাষ্পীভৱন হ"বলৈ ধৰিলে, আনকি ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহলৈকে ইউ এছ এছ আৰৰ সুবিধা আছিল, কিন্তু... মিত্ৰশক্তিৰ বিশ্বাসঘাতকতাই শক্তিৰ ভাৰসাম্য সলনি কৰি পেলালে। বাহ, ১৩ মাৰ্চত হিটলাৰক হত্যা কৰা হৈছিল, আৰু এতিয়া মাত্ৰ এপ্ৰিল মাহৰ শেষ, আৰু শক্তিৰ ভাৰসাম্য কিমান গুৰুতৰভাৱে সলনি হৈছে। ইমান সোনকালে, কৌশলগতভাৱে সুবিধাজনক স্থানৰ পৰা কৌশলগতভাৱে প্ৰায় হেৰুৱা স্থানলৈ। প্ৰায় কাৰণ এতিয়াও আশা আছে যে জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত কৌশলগত আৰু প্ৰযুক্তিগত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰাৰ আগতে পৰাস্ত হ"ব। বিশেষকৈ মিত্ৰশক্তিয়ে নাজীক বৃহৎ পৰিমাণৰ বিমান যোগান ধৰিব পাৰে যদিও জাৰ্মান পাইলটসকলে সেইবোৰ কেনেকৈ উৰুৱাব লাগে শিকিবলৈ সময়ৰ প্ৰয়োজন হ"ব। তথাপিও প্ৰযুক্তি আৰু ইনষ্ট্ৰুমেণ্ট পেনেলৰ পাৰ্থক্য আছে। টেংকৰ বাবেও প্ৰশিক্ষিত ক্ৰুৰ প্ৰয়োজন হয়, আৰু ৰাছিয়াৰ শীতকালত চেভ্ৰনৰ প্ৰদৰ্শন বিশেষ ভাল নহয়। অটোমেটিক ৰাইফল এম-১৮... বেয়া কথা নহয়, কিন্তু গুলীৰ হাৰত ই শ্ৰেষ্ঠ ছোভিয়েট মডেলতকৈ কম, যদিও ইয়াৰ সঠিকতা উচ্চ! মুঠতে সমস্যাটোৱেই সমস্যা! শক্তিশালী কৱচ আৰু ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ সৈতে সঁচাকৈয়ে বিখ্যাত "চাৰ্চিল"বোৰো আছে... অৱশ্যে, দেখা গৈছে যে আমিও তেওঁলোকৰ সৈতে যুঁজিব লাগিব। আৰু যুদ্ধ যিমানেই বেছি দিন চলিব সিমানেই নাজীয়ে অধিক সঁজুলি লাভ কৰিব। গতিকে সিদ্ধান্তটো সহজ, আমি গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মানীৰ ওপৰত এক চেপেটা পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰিব লাগিব। জাপানৰ কথা ক"বলৈ গ"লে টেংকত গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি সক্ৰিয় প্ৰতিৰক্ষাত নিজকে সীমাবদ্ধ কৰি ৰখাটোৱেই উত্তম। কিন্তু আকৌ শক্তি সৰ্বাধিক ৰাহি কৰা। দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধত টানি নোযোৱাকৈ, আৰু পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা লাইনত প্ৰতিৰক্ষা গঢ়ি তোলা। চীনৰ ৰঙা সেনাবাহিনীক ব্যৱহাৰ কৰাৰ সুযোগ এতিয়াও আছে যদিও চিয়াং কা-ছা শাসনে সৰ্বশক্তিৰে আক্ৰমণ কৰিলে। গতিকে এতিয়াৰ বাবে আপুনি নিজৰ শক্তিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে। কেতিয়া আক্ৰমণ কৰিব? মে" মাহৰ শেষৰ ফালে, যেতিয়া পথবোৰ সম্পূৰ্ণ শুকান হৈ পৰে আৰু সৈন্যৰ বাবে শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আহি পৰে। ভেডমাকোভাই নিজেই প্ৰথম আঘাত অৰিয়েল দিশত, আৰু তাৰ পিছত খাৰ্কভ অঞ্চলত, জাৰ্মানসকলক ঔদ্যোগিক ডনবাছৰ পৰা খেদি পঠিয়াবলৈ দিলেহেঁতেন, আৰু তাৰ পিছত ইউক্ৰেইনৰ ওপৰেৰে বলপূৰ্বক পদযাত্ৰা কৰি, লগে লগে ডনিপাৰ পাৰ হৈ আৰু আৰু অধিক ৰোমানিয়ালৈ . কিন্তু উত্তৰ দিশলৈ ঘূৰি বেলাৰুছক মুক্ত কৰি কেন্দ্ৰীয় গোটৰ পিছফালে যোৱা সম্ভৱ। সামগ্ৰিকভাৱে ধাৰণাটো ভাল, যদিও কিছুমান অভাৱ আছে, অৰিয়েল দিশত আক্ৰমণাত্মকতা আটাইতকৈ স্পষ্ট আৰু তাত ফেচিষ্টসকলে ইয়াৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিব। দুৰ্গসমূহ হেক কৰিব লাগিব।
  . অধ্যায় নং ৩
  অৱশ্যে ইয়াত বন্দুক আৰু কাত্যুছা কামত আহিব। পিছৰ ব্যৱস্থাটোৱে এক প্ৰবল, বিশেষকৈ নৈতিক প্ৰভাৱ পেলায়। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষাত গোলাৰে বোমাবৰ্ষণ কৰিবলৈ বহুত বন্দুক আৰু কাত্যুছাৰ প্ৰয়োজন হয়। সাধাৰণতে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছিল যে আক্ৰমণ কৰাতকৈ প্ৰতিৰক্ষা কৰাটো সহজ আৰু ১৯১৮ চনৰ বসন্তকালীন আক্ৰমণৰ সৈতে কাইজাৰৰ জাৰ্মানীয়ে যদি নিজৰ বাহিনীক ক্লান্ত কৰা নাছিল তেন্তে যুদ্ধখন আৰু কেইবাবছৰ ধৰি চলিব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধই প্ৰতিৰক্ষামূলক কৌশলতকৈ আক্ৰমণাত্মক কৌশলৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব প্ৰমাণ কৰিলে। উদাহৰণস্বৰূপে, পোলেণ্ডৰ দ্ৰুত পৰাজয়, আৰু বিশেষকৈ মিত্ৰশক্তিৰ শক্তিশালী পশ্চিমীয়া মিত্ৰজোঁটত আঘাত কৰা। নাজীয়ে ডেৰ মাহত উচ্চ শক্তিক পৰাস্ত কৰিলে, কেৱল অদৃশ্য মেজিনট লাইনক বাইপাছ কৰিলে। আফ্ৰিকাত যুদ্ধ, য"ত প্ৰথমতে ইটালীৰ উচ্চ বাহিনী ব্ৰিটিছৰ নিৰ্ণায়ক আঘাতত পৰাস্ত হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত ৰমেলে দ্ৰুত আক্ৰমণৰ সময়ত বহুত শক্তিশালী ব্ৰিটিছ সৈন্যক পৰাস্ত কৰে। কিন্তু অৱশ্যেই ইউ এছ এছ আৰৰ আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় উদাহৰণ, ১৯৪১ চনত, আছিল এক শক্তিশালী সেনাৰ মহান দুৰ্যোগ। আৰু প্ৰতিশোধমূলক আক্ৰমণাত্মক অভিযান যিয়ে জাৰ্মান ইউনিটসমূহক নক আউট কৰে। গতিকে মূল কথাটো হ"ল নতুন জাৰ্মান টেংকৰ হেঁচালৈ অপেক্ষা নকৰাকৈ নিজকে আঘাত কৰা। দীৰ্ঘদিনীয়া ক্ষয়-ক্ষতিৰ যুদ্ধ প্ৰায় আশাহীন হৈ পৰে, যদিহে, অৱশ্যেই, ছোভিয়েট বিজ্ঞানীসকলে কোনো অলৌকিক অস্ত্ৰ সৃষ্টি নকৰে! পিছৰটো নীতিগতভাৱে সম্ভৱ;উদাহৰণস্বৰূপে তাই শুনিছিল যে তাত্ত্বিকভাৱে এখন চহৰ ধ্বংস কৰিব পৰা বোমা সৃষ্টি কৰাটো সম্ভৱ। তদুপৰি এনে বোমা এটাৰ ওজন তিনি-চাৰি টন হ"ব। সাধুকথা যেন লাগিছে, কিন্তু... আমি এটা সাধুক সাধুকথা সাধন কৰিবলৈ জন্ম লৈছো।
  ইয়াতকৈও আকৰ্ষণীয় উপায় হ"ল অভিযন্তা গাৰিনৰ হাইপ্ৰেব"ল"ইডত বৰ্ণনা কৰা লেজাৰ অস্ত্ৰটো। এনে এটা বস্তুৱে টেংক, বিমান, জাহাজৰ এটা সম্পূৰ্ণ সেনাবাহিনী ধ্বংস কৰিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম। অৱশ্যে এনে অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰক আৰু কেৱল থাৰ্ড ৰাইখেই নহয়, বিশ্বাসঘাতক পিণ্ডোছ, সমগ্ৰ পুঁজিবাদী বিশ্বৰ অন্ত পৰিব। আৰু সাম্যবাদৰ উজ্জ্বল পতাকাখন গ্ৰহটোৰ ওপৰত জিলিকি উঠিব। কিন্তু কিবা কাৰণত এনে অস্ত্ৰ সৃষ্টি হোৱা নাই। দাপোন শক্তি একক ধাৰাত সংগ্ৰহ কৰিবলৈ দাপোন সৰ্বোত্তম উপায় নহয়। আৰু জাহাজ কাটিবলৈ বহুত বেছি শক্তিৰ প্ৰয়োজন হয়। যদিও... যদি ইয়াক মাইক্ৰন মিহিতালৈকে কেন্দ্ৰীভূত কৰা হয়, তেন্তে বিমান আৰু যুদ্ধজাহাজ কাটিব পৰাটো যথেষ্ট সম্ভৱ। এটা অলৌকিক অস্ত্ৰ যিয়ে ইউ এছ এছ আৰক বচাবলৈ সহায় কৰিব। আৰু ইয়াত লেজাৰ ইফেক্ট, বেলেগ ৰূপত। শেষত শিকলিটোৱে বাট এৰি দিলে আৰু ই প্ৰায় মুক্ত হৈ পৰিছে, আৰু চাৰিওফালে ৰছীৰ টুকুৰা পৰি আছে।
  ভেডমাকোভাই প্ৰকাশ কৰিছে:
  - ধৈৰ্য্য আৰু কাম, যদি তোমাৰ লগত, তুমি মৃতদেহ নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে থিয় হৈ খালী ভৰিখন কভাৰিঙৰ ওপৰত টোকৰ মাৰিলে। কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া নাই। তাই আৰু জোৰেৰে টোকৰ মাৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত জাপানী ভাষাত গালি-গালাজ হৈছিল আৰু কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া নাছিল। তেতিয়া উইচাৰে হতাশাত গান গাবলৈ ধৰিলে। আৰু তাই কণ্ঠৰ শীৰ্ষত গান গাইছিল, এনিভাৰ্চেৰী পাৰ্টিত প্ৰাইমা ড"নাৰ দৰে:
  ৱেৰমাখ্টৰ ভিৰ বন্য হৈ পৰিছে
  বন্দুকৰ গৰ্জন আৰু তৰোৱালৰ সংঘৰ্ষ!
  এমাহলৈকে ধোঁৱা বাঢ়ে,
  স্বৰ্গৰ পৰা অহা ৰশ্মিৰ বিকৃতি!
  
  আগন্তুক শতিকাবোৰলৈ পিতৃভূমি মহিমামণ্ডিত হ"ব,
  ৰাছিয়াৰ বাবে মোৰ মাংস দিম!
  মই তোমাক ভাল পাওঁ, ধুনীয়া ৰুছ',
  সকলো ৰজাৰ প্ৰভু আমাৰ লগত আছে!
  
  অ", দেশৰ কোঁচা বাগিচা,
  সোণালী এছপেনৰ শব্দই হুলস্থুল কৰে!
  অৰ্থডক্স বাজ্য ভাইসকল,
  ভগৱানে সেনাবাহিনীক বীৰত্বৰ কামত অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল!
  
  ঠাণ্ডা বা উষ্ণ দিনত
  হয়তো ডাৱৰে কিছু আন্ধাৰ আনিব!
  আমি ঝাড়ুৰ দৰে ফেচিষ্ট গাহৰি,
  তোমাৰ মুখৰ পৰা ঘৃণনীয়তাক জোকাৰিবলৈ!
  
  আমাৰ দলৰ কাৰণ কেৱল,
  ছোভিয়েট জনসাধাৰণৰ বাবে যুঁজ দিয়ক!
  আমি এটা সাহসী গীত গাই,
  চিন্তাটোৱে ঈগলৰ দৰে ওপৰলৈ উৰি গ"ল!
  
  মুদ্ৰাত ষ্টেলিন - এজন শাসকৰ আদৰ্শ,
  আমাক এক ভয়ংকৰ মৰ্ত্যৰ যুদ্ধলৈ লৈ যোৱা হৈছে!
  মাতৃভূমিৰ বেনাৰ, বিজয়ীৰ পেষ্টল,
  পল্লাছ-ভাগ্যৰ লগত তৰ্ক কৰিবলৈ সাজু!
  
  লেনিনৰ কৰ্ম চিৰন্তন,
  আমি পবিত্ৰ সাম্যবাদ গঢ়িম!
  মানুহৰ শিক্ষাক বিশ্বাস কৰা,
  ফেচিবাদক থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব অন্ধকাৰৰ অগাধত!
  
  গোটেই গ্ৰহটো এটা মুক্ত চৰাইৰ দৰে,
  উৰি যাওঁ দূৰৰ তৰাবোৰলৈ, জগতবোৰলৈ!
  কিবা এটা উজ্জ্বল আৰু উচ্চবৰ্ণৰ
  আমি ভাস্কৰ্য শিল্পীৰ দৰে সৃষ্টি কৰিম!
  
  আৰু ৰঙা বেনাৰৰ তলত ৰাছিয়া,
  যেন স্বৰ্গীয় এডেন ফুলিব!
  লেনিনৰ কাৰণ, ষ্টেলিনৰ ইচ্ছা,
  আমাক কৃতিত্বৰ দিশত আগুৱাই লৈ যাওক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাৰ লগতে চাৰিগৰাকী কিংবদন্তি ছোৱালীয়ে টুলাৰ পৰা নামি মস্কো পালেহি।
  এতিয়া ৰাজধানীৰ পৰিস্থিতি অত্যন্ত কঠিন হৈ পৰিছিল। ইতিমধ্যে জাৰ্মানসকলে ঘেৰি ৰখাটো সম্পূৰ্ণ কৰিছিল আৰু ত্ৰিশৰ পৰা চল্লিশ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কৰিড"ৰ এটা থাকি গ"ল, যিটো প্ৰতিদিনে সংকীৰ্ণ হৈ আহিছিল।
  মস্কোৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত ছয়জন যোদ্ধাই প্ৰতিৰক্ষামূলক স্থান গ্ৰহণ কৰে। তীব্ৰ আক্ৰমণ সংঘটিত হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুলী চলাই নিজৰ মাজতে গাইছিল:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ!
  আৰু ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি কয়:
  - আৰু আমি মহান হ'ম!
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই গুলীয়াই চিঞৰিছে:
  - আৰু মই হ'ম আটাইতকৈ শীতল!
  আৰু খালী ভৰিৰে সি মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছিল।
  আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বীক বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত নাটাছাই মেচিনগানেৰে জাৰ্মানসকলক কাটি পেলাব আৰু খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই দিব।
  এই মহিলাগৰাকী কেনেকুৱা...
  ১৯৪১ চনত নাটাছাই ব্ৰেষ্ট দুৰ্গৰ পৰা পলায়ন কৰে। তাই পূব দিশলৈ গৈ আছিল। নতুন জোতাযোৰে তাইৰ ভৰি দুখন খৰধৰকৈ চেপি ধৰিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইবোৰ খুলি খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে।
  দুঘণ্টামান একোৱেই নহ"ল, তেতিয়াই মোৰ উদং তলুৱাখন খজুৱতি হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু দুঘণ্টামানৰ পাছত সিহঁত জ্বলিবলৈ ধৰিলে আৰু ইতিমধ্যে বিষত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল।
  নাটাছা মাস্কোভিট হোৱাৰ বাবে খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াত অভ্যস্ত নাছিল। আৰু অৱশ্যেই মাজে মাজে তাই ধাৰাটোত ডুব গৈছিল।
  হয়, তাইৰ ভৰিৰ বাবে অত্যাচাৰ হৈ পৰিল। কিন্তু সৰু ছোৱালীজনীয়ে সোনকালে অভ্যস্ত হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত তাই অনবৰতে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল, আনকি নিয়ৰৰ মাজতো, আৰু কেৱল তীব্ৰ হিমত জোতা পিন্ধিছিল।
  এতিয়া নাটাছাই কিংবদন্তি দেৱীৰ দৰে যুঁজে।
  আৰু ইয়াত জোয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰে:
  - এইটো আচলতে এটা ডাঙৰ ডেট!
  আৰু তেওঁ সু-নিৰ্দেশিত পাক দিব।
  আৰু জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়া সৈন্য পতিত হয়।
  আৰু তাৰ পিছত এঞ্জেলিকাই গুলী চলায়... আৰু তাইও ইমান বন্যভাৱে সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰাও এটা গ্ৰেনেড উৰি আছে।
  আৰু ভাড়াতীয়াক সিঁচৰতি কৰে।
  তাৰ পিছত স্বেটলানাই গুলী চলাই আছে। আৰু তাইৰ উদং ভৰিখনে এনেকুৱা বস্তু পেলাই দিয়ে যাক কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু বিৰোধীক বহু দূৰলৈ সিঁচৰতি কৰে।
  আৰু তেওঁ নিজকে গুলীয়াই মাৰে, আৰু শত্ৰুক বিস্ফোৰণৰ ঢৌৰে চেপি ধৰে।
  এইবোৰেই হৈছে ইউ এছ এছ আৰত জন্মগ্ৰহণ কৰা ছোৱালী!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শত্ৰুৰ পদাতিক বাহিনীৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে, নিজৰ শিশুসুলভ ভৰিৰে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু একে সময়তে ল"ৰাটোৱে নিজৰ বাবে ৰচনা কৰে।
  ইউক্ৰেইনৰ নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি জেলেনস্কিৰ সৈতে সংঘাতৰ সন্মুখীন হোৱা ভিটালি ক্লিচকোৱে কিয়ভৰ মেয়ৰৰ পদৰ পৰা পদত্যাগ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। আচলতে কিয় জেদী হৈ পদত আঁকোৱালি ল"ব লাগে। সমস্যাটো নিজে সমাধান কৰাই ভাল।
  আৰু মেয়ৰৰ পদ এৰি যোৱাৰ পিছত ভিটালি ক্লিচকোৱে পুনৰ নিজৰ কেৰিয়াৰ আৰম্ভ কৰে। আৰু লগে লগে এটা চেনচেচন, তেওঁ ৱেইডাৰক যুঁজিবলৈ প্ৰত্যাহ্বান জনায়। কোনো মধ্যৱৰ্তী যুদ্ধ নোহোৱাকৈ! আৰু এইটো আঠ বছৰতকৈও অধিক সময়ৰ বিৰতিৰ পিছত।
  বহল অৱশ্যে এই কথাত একমত। প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰা হৈছে!
  আৰু সত্যৰ মুহূৰ্ত আহে। এফালে মাল্টিপল ৱৰ্ল্ড চেম্পিয়নগৰাকীয়ে বাৰ বছৰতকৈ অধিক সময় কেতিয়াও পৰাস্ত হোৱা নাই। আৰু আনহাতে, কিয়ভৰ উনচল্লিশ বছৰীয়া প্ৰাক্তন মেয়ৰগৰাকীয়ে। যিজন ব্যক্তিয়ে হপিন্সৰ অভিলেখক পৰাস্ত কৰিব পাৰে, কিন্তু যাৰ ফিটনেছ অতিশয় প্ৰশ্নবোধক।
  আচলতে বহুতে বিশ্বাস কৰিছিল যে ইমান দীঘলীয়া বিৰতিৰ পিছত পোনে পোনে ৱেইডাৰৰ ওচৰলৈ যোৱাটো আত্মহত্যা হ"ব।
  কিন্তু ভিটালি ক্লিচকো ৰকি বালব"য়াৰ দৰেই। হেভিৱেট বিভাগৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী নকআউট আৰ্টিষ্টজনৰ বিৰুদ্ধে উঠিবলৈ সিদ্ধান্ত লৈছিলো। ডেনোটি ৱাইডাৰ এজন বক্সাৰ যিয়ে নিজৰ সকলো প্ৰতিদ্বন্দ্বীক পতন কৰা দেখিছে। একেবাৰে সকলোৱে - টাইছন ফিউৰীকে ধৰি!
  গতিকে ভিটালি ক্লিচ্কোৱে যদি সুযোগ পায় তেন্তে কি হ"ব?
  কিন্তু ভিটালি ক্লিচকোৱে অহৰহ প্ৰশিক্ষণ লৈছিল, চেম্পল ৰাখিছিল আৰু চাইকেল চলাই কামলৈ গৈছিল। আৰু অৱশ্যেই শাৰীৰিকভাৱে সি ইমান বেয়া নাছিল৷ আৰু ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ ষ্টীলৰ চিবুক আছিল।
  বাৰু, ভিটালি ক্লিচকোৱে যুঁজখন ল"ব, যদিও তেওঁ প্ৰিয় নহয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ মেচিনগানৰ ক্লিপটো সলনি কৰিলে। বক্সাৰৰ সৈতে হোৱা কথিত যুঁজবোৰ মনোমোহা।
  গতিকে, সঁচাকৈয়ে, ভিটালি ক্লিচকোৱে কিয় ৰিঙলৈ ঘূৰি আহি হোপিন্সৰ অভিলেখ ভংগ কৰিবলৈ চেষ্টা নকৰে?
  এইটো এটা অতি শক্তিশালী ধাৰণা হ"ব।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে এটা বিস্ফোৰণ ঘটাই আৰু কেইবা ডজন ফেচিষ্টক কাটি পেলালে।
  তাৰ পিছত ল"ৰাজনে হাঁহি হাঁহি জিভাখন উলিয়াই ক"লে।
  - মই এজন চুপাৰ মানুহ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে বান্ধি থোৱা দুটা নেমু দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - তুমি যিকোনো মানুহতকৈ শীতল!
  Oleg, শ্বুটিং অব্যাহত, যুক্তি...
  উনচল্লিশ বছৰ বয়সত ভিটালি ক্লিচকোৱে সঁচাকৈয়ে হপিন্সৰ অভিলেখ ভংগ কৰিবলৈ ওলাইছিল। আনকি তেওঁ সংবাদমেলত স্মৰণ কৰি কয় যে, "মই কৈছিলো যে মই ফ"ৰমেনৰ অভিলেখ ভংগ কৰিবলৈ যোৱা নাই, কিন্তু হপিন্সৰ বিষয়ে একো কোৱা নাছিলো! গতিকে মই ল"ম আৰু তাৰ অভিলেখটো অতিক্ৰম কৰিম!"
  কিন্তু যদি জনসাধাৰণৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশই কম বেছি পৰিমাণে বিশ্বাস কৰিছিল যে আঠচল্লিশ বছৰ বয়সত হপিন্সে বিশ্ব চেম্পিয়নৰ খিতাপ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব, তেন্তে উনচল্লিশ বছৰ বয়সত ভিটালি ক্লিচ্কোৰ ওপৰত বিশ্বাস বহু কম আছিল। তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী অতি শক্তিশালী হোৱাৰ বাবেও অন্তৰ্ভুক্ত।
  হেভিৱেট বিভাগৰ ইতিহাসত এনে পাঞ্চাৰ কেতিয়াও হোৱা নাই। সঁচা, ৱাইডাৰ আৰু ডেকা নহয়, কিন্তু পঁত্ৰিশ বছৰীয়া বয়স উনচল্লিশ নহয়।
  ভিটালি ক্লিচকোৱে অৱশ্যে স্পষ্টভাৱে আশাবাদ হেৰুৱাব নোৱাৰে। তেওঁ কঠোৰ প্ৰশিক্ষণ লয় আৰু চেপত থাকে। আৰু মই অতি আনন্দিত যে মই কিয়ভৰ মেয়ৰ হোৱাৰ ৰুটিনটো পেলাই দিলোঁ৷
  সঁচাকৈয়ে ইউক্ৰেইনত মেয়ৰ হোৱাটো বৰ সুখৰ কথা নহয়, য"ত ইমানবোৰ সমস্যা আছে।
  কিন্তু উয়াডাৰৰ সৈতে হোৱা যুঁজৰ বাবে ভিটালি ক্লিচকোক বহুত ভাল ধনৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল। গতিকে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, মই মানিবেগটোৰ লগত কোনো ভুল কৰা নাছিলো। ভিটালি ক্লিচ্চকো নামটো বিখ্যাত।
  আনকি দুষ্ট জিভাই কৈছিল যে ৱেইডাৰে এবাৰ আঘাত কৰিব, আৰু ভিটালি ক্লিচকো নিজেই তললৈ পৰিব। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ টকা লাভ কৰি স্মৃতিগ্ৰন্থ বা কল্পকাহিনী লিখিব।
  বা হয়তো সি চিনেমা এখনত অভিনয় কৰিব।
  বাইদেউ ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৱেও বক্সিং কৰিব বিচাৰিছিল। কেৱল ধূৰ্ত ভ্লাদিমিৰে নিয়মীয়া বিশ্ব চেম্পিয়নৰ মাজৰ পৰা দুৰ্বল প্ৰতিদ্বন্দ্বীক বাছি লৈছিল। কিন্তু যিমানেই নাচাওক কিয়, তেওঁ এজন চেম্পিয়ন আৰু সেয়া শীতল!
  কিন্তু ডেনোটে ৱাইডাৰ, আপুনি যিমানেই নাচাওক কিয়, তথাপিও শ্ৰেষ্ঠৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ!
  কিন্তু ভিটালিয়ে উন্মাদভাৱে প্ৰশিক্ষণ লয়। তেওঁ যেন এজন যুৱকে নিজৰ ওপৰত সৰ্বাধিক মানসিক চাপ দিছে। আৰু তেওঁৰ কেইবাটাও স্পাৰিং চেচন আছিল, উৎকৃষ্ট ফৰ্ম আৰু ভাল সহনশীলতা দেখুৱাইছিল। নহয়, Vitaly সাজু হৈছে। আৰু তেওঁ কেৱল ৰিঙত সোমাই নাযায়৷
  আৰু সঁচাকৈয়ে যেতিয়া বিচাৰৰ দিন আহিল, তেতিয়া এই ক্ষেত্ৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ নকআউট আৰ্টিষ্ট, ৱাইডাৰ, শ্ৰেষ্ঠ হেভিৱেট আৰু ভিটালি একেলগে আহিল। ইতিমধ্যে সকলোৱে বক্সাৰ বুলি লিখি থৈ গৈছে কিয়ভৰ প্ৰাক্তন মেয়ৰগৰাকীক। কিন্তু তেতিয়াই দুজন কিংবদন্তি ব্যক্তিত্ব একত্ৰিত হ"ল।
  ১৯৯৯ চনত প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিশ্ব চেম্পিয়ন হোৱা ভিটালি। ভাবি চাওকচোন কিমান দিনৰ আগতে আৰু এই অনুষ্ঠানৰ বিশ বছৰতকৈও অধিক পাৰ হৈ গ"ল।
  আৰু ৱাইডাৰে ইতিমধ্যে অতি দীৰ্ঘদিন ধৰি নিজৰ খিতাপ দখল কৰি আছে। আৰু বেল্ট বিভাজনৰ পিছত আটাইতকৈ বেছি সময় এই খিতাপ দখল কৰা হোমছৰ অভিলেখো ভংগ কৰাৰ ওচৰ চাপিছে।
  আৰু অৱশ্যেই ৱাইডাৰে যদি কাৰোবাক ভয় কৰে, তেন্তে সেয়া দাদা ভিটালি নহয়। সঁচাকৈয়ে সকলোৱে হকিন্স হ"ব নোৱাৰে। আৰু হকিন্সৰ বিৰোধীসকল ৱেইডাৰৰ দৰে শক্তিশালী নহয়!
  কিন্তু ভিটালিয়ে প্ৰত্যাহ্বানকাৰী হিচাপে ৰিঙত প্ৰৱেশ কৰে। ইতিমধ্যে তেওঁৰ শৰীৰটো ভয়ংকৰ আৰু পেশীবহুল যদিও চুলিখিনি ইতিমধ্যে ধূসৰ হৈ পৰিছে। দাদা ভিটালি, যিদৰে তেওঁক সন্মানেৰে, বা উপহাসেৰে কোৱা হয়। কিন্তু পেশীৰ সংজ্ঞাটো এজন যুৱকৰ দৰেই।
  ভিটালীয়ে ক"লে যে তেওঁ সাজু হৈ আছে। আৰু তেওঁৰো নহয়, হাৰ অলপ বৃদ্ধি পাইছে।
  বহলটোও ক্ষীণ, ভাস্কৰ্য্যযুক্ত আৰু হাড়ত পাতল, ওজন কম।
  যদিও তেওঁ এজন ভয়ংকৰ পাঞ্চাৰ, তথাপিও তেওঁৰ কিছুমান ডিফেন্সিভ ইছ্যু আছে আৰু ভৰিৰ ওপৰত সদায় ভাল নহয়। কিন্তু মোৰ ইতিমধ্যে যুঁজৰ বহু অভিজ্ঞতা আছে। যুঁজৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁ ইতিমধ্যে ভিটালিৰ সমান। আৰু তেওঁ এতিয়াও পৰাজিত হোৱা নাই।
  কিন্তু ভিটালি ক্লিচকোৱে কেৱল আঘাত আৰু কাটি যোৱাৰ বাবে দুখন যুঁজত পৰাস্ত হয়। আৰু তেওঁক মাৰপিট কৰা হোৱা নাছিল বুলিও ক"ব পাৰি।
  কিন্তু আঠ বছৰৰ অধিক ব্যৱধান, আৰু প্ৰায় পঞ্চাশ বছৰ বয়স। ভিটালি সৰু হ"লে অৱশ্যে তেওঁৰ সুযোগ থাকিলহেঁতেন। কিন্তু তেওঁ হপিন্সৰ অভিলেখক পৰাস্ত কৰিব পাৰিবনে? ইতিমধ্যে পঁয়ত্ৰিশ বছৰ বয়সত ডেভিদ হেই শূন্য বক্সাৰ হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু বহুত কথা আছে আৰু আঙঠিটোৱেহে ক"ব। ভিটালি ক্লিচকোৱে হপিন্সৰ অভিলেখ ভংগ কৰিবনে, নে ৱেইডাৰে প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াৰ দৰে তেওঁক ষ্ট্ৰেচাৰত লৈ যোৱা হ"ব।
  ইয়াত তেওঁ কাউৰী মাস্ক পিন্ধি ওলাই আহে। ওখ, অতি শুকান, আনকি কোচেৰ দৰে ক্ষীণ।
  এযোৰ বক্সাৰে ৰিঙত তেওঁৰ বাবে গুৰুতৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। এইজন হৈছে কিউবাৰ অষ্ট্ৰিক্স, যিয়ে পইণ্টত আগবাঢ়ি নকআউটত পৰাস্ত কৰে, আৰু টাইছন ফিউৰী, যিয়েও পইণ্টৰ ক্ষেত্ৰত আগবাঢ়ি যুঁজখন ড্ৰ"লৈ আনিবলৈ সক্ষম হয়। গতিকে সৰ্বকালৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ পাঞ্চাৰজন হয়তো বাষ্ট হ"ব পাৰে।
  কিন্তু অ"ডছ প্ৰায় দহৰ ভিতৰত এটা ৱেইডাৰৰ পক্ষত। তথাপিও ভিটালি বহুত বয়সীয়াল আৰু তেওঁৰ কেৰিয়াৰত দীঘলীয়া বিৰতি আছে। আনকি তেওঁৰ ভাতৃ ভ্লাদিমিৰেও দুজনমান শক্তিশালী মধ্যম কৃষকৰ লগত গৰম হ"বলৈ পৰামৰ্শ দিছিল। আচলতে জাৰ্মানীত ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে মধ্যমীয়া বক্সাৰৰ সৈতে যুঁজি অধিক ধন পাব পাৰে, বিশুদ্ধ তেওঁৰ ডাঙৰ নামৰ বাবে।
  ভিটালি কেৱল বক্সাৰ হিচাপেই নহয়, ৰাজনীতিবিদ, ৰাজধানীৰ মেয়ৰ, ময়দানৰ নায়ক হিচাপেও সমগ্ৰ বিশ্বতে পৰিচিত।
  নাই, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে ভাবিব লাগিছিল যে এনে পাহাৰৰ বিৰুদ্ধে লৰালৰিকৈ যুঁজি যুঁজ দিয়াৰ যোগ্যতা আছে নেকি?
  কিন্তু বাছনি কৰা হৈছে: ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে সহজ উপায় বিচৰা নাই!
  যুঁজখন আমেৰিকাত সংঘটিত হয়। আমেৰিকা আৰু ইউক্ৰেইনৰ গীত বজোৱা হয়। সেৱাৰ অভিলেখ ঘোষণা কৰা হয়। শেষত যুদ্ধৰ সংকেত বাজি উঠে।
  বহুতে দৰ্শন আৰু তেজ চাব বিচাৰে।
  ৱাইডাৰে সাৱধানে আৰম্ভ কৰিলে যদিও তেওঁৰ ভুল হ"ব পাৰে। ভিটালি যদি মৰিছা পৰা হয় তেন্তে কি হ"ব? ক্লিচকো ছিনিয়ৰৰো কোনো খৰখেদা নাই। কিন্তু লগে লগে দেখা যায় যে তেওঁৰ ভৰি দুখন লঘু, ক্ষীণ, পেশীবহুল আৰু ভালদৰে ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰা। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বহুতে যিটো আশা কৰিছিল: যে ই লগে লগে ভাঁহি যাব, সেয়া নহ"ল।
  ক্লিচ্কোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে নিজৰ জাবৰ সৈতে কাম কৰিছিল, সাধাৰণতকৈ অলপ ওখকৈ ধৰিছিল আৰু ব্লক স্থাপন কৰিছিল।
  প্ৰথম দুটা ৰাউণ্ড সুকলমে চলিল। আৰু তাৰ পিছত ৱাইডাৰে আশা কৰা মতে টেম্পো বহুত বৃদ্ধি কৰিলে। তেওঁ অধিক সক্ৰিয়ভাৱে আক্ৰমণ আৰু আক্ৰমণ কৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু ভিটালিৰ কোনো লোকচান হোৱা নাছিল। আঘাতটো ব্লক কৰি বাওঁফালৰ জাবৰ সৈতে লগ পালে। আৰু হঠাৎ চোকা অক্টোপাছৰ আক্ৰমণৰ সময়ত তেওঁৰ শৰীৰত সোঁহাতেৰে খুন্দা মাৰিলে। বিষত ৱাইডাৰ দুগুণ হৈ পৰিল।
  ভিটালিয়ে ডুচ টানিলে আৰু কেৰিয়াৰত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে বিশ্ব চেম্পিয়ন আৰু সৰ্বকালৰ শ্ৰেষ্ঠ নকআউট শিল্পীজনে নিজকে মজিয়াত বিচাৰি পালে।
  ভিটালিয়ে হাঁহিলে... আৰু দৰ্শকে আনন্দত গৰ্জন কৰিলে। বুঢ়া ভিটালিৰ পৰা এইটো আশা কৰা হোৱা নাছিল। ৱাঃ! কিন্তু পঞ্চাশ বছৰ যেন সোনকালে আহি আছে! আৰু তথাপিও লৰচৰ কৰি মাৰিব! এই কামটো কৰিব পৰাটো প্ৰয়োজন!
  ৱাইডাৰে থিয় হ"ল, কিন্তু পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে। ভিটালিয়ে লাহে লাহে তাৰ জবটোৰে তাক চেপিবলৈ ধৰিলে। আৰু আকৌ এটা ডিউচ। আৰু মই আকৌ মাৰিলোঁ। নকআউট পিছুৱাই যায়।
  অসুবিধাৰ সৈতে ৱেইডাৰ ৰাউণ্ডৰ শেষলৈকে বাচি থাকিল। তাৰ পিছত পিছৰটোত ভিটালিয়ে এক নম্বৰ হিচাপে কাম কৰিলে। কিন্তু একো নহ"ল, সকলো পৰিকল্পনা অনুযায়ী হৈ গ"ল। ৱেইডাৰে কেইবাটাও ৰাউণ্ড পিছুৱাই গ"ল আৰু অসহায় যেন লাগিল। কিন্তু নৱম ৰাউণ্ডত তেওঁ পুনৰ বিস্ফোৰণ ঘটালে। আৰু কোব নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু আকৌ এটা ডুচ মিছ কৰি পৰিল। দ্বিতীয় নকডাউন।
  ভিটালিয়ে হাঁহিলে। আগবাঢ়ি যায়। ৱাইডাৰ ভৰিৰ ওপৰত অস্থিৰ হৈ পৰিছে। প্ৰতিষেধক বিচাৰি নোপোৱাকৈয়ে আকৌ ডিউচটো মিছ কৰে। আৰু পিছৰ আঘাতৰ পৰাই সি পৰে।
  তেওঁ কষ্টেৰে উঠি যায়, আৰু ৰেফাৰীয়ে যুঁজখন বন্ধ কৰি দিয়ে!
  বিজয়! ভিটালি ক্লিচকো, এতিয়া বিশ্ব চেম্পিয়ন! আৰু তাৰ বেল্টটো আকৌ! সঁচা, তেওঁ এতিয়াও নিৰপেক্ষ নহয়, কিন্তু তেওঁ ইতিমধ্যে ঘোঁৰাত উঠিছে!
  তেওঁ হপিন্সৰ অভিলেখ ভংগ কৰিলে আৰু অৱশ্যেই হেভিৱেট ফৰমেনৰ বাবে তেওঁ চতুৰ্থবাৰৰ বাবে বিশ্ব চেম্পিয়ন হৈ হলিফিল্ডৰ সমান হ"ল।
  ৱাইডাৰে অৱশ্যে চিঞৰিছে যে যুঁজখন বহু সোনকালে বন্ধ হৈ গৈছিল আৰু পুনৰ মেচৰ দাবী জনাইছে।
  ভিটালীয়ে কয় যে তেওঁ নিজৰ কেৰিয়াৰ অব্যাহত ৰাখিব নে পিছত আৰু কেইটামান যুঁজ হ"ব সেই সন্দৰ্ভত সিদ্ধান্ত ল"ব। কিন্তু সকলোৱে তেওঁক কয় যে তেওঁ বহুত ভাল, যৌৱনতকৈও ভাল, আৰু তেওঁ আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰয়োজন আছে।
  তদুপৰি এতিয়াও কৰিবলগীয়া একো নাই। কিয়ভত আন এজন মেয়ৰ আছে, সংসদ আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন এতিয়াও বহু দূৰত, তাত কিয় যুঁজ দিয়া নহয়?
  পৰৱৰ্তী তিনিখন যুঁজৰ বাবে ভিটালিক এক কোটি ডলাৰ পৰ্যন্ত প্ৰস্তাৱ দিয়া হয়, লগতে সম্প্ৰচাৰৰ পৰা শতাংশ।
  অৱশ্যে জেকপটটো ডাঙৰ, আৰু কিয়ভৰ প্ৰাক্তন মেয়ৰে কয় যে তেওঁ এই বিষয়ে চিন্তা কৰিব।
  আচলতে তেওঁ দেখুৱাই দিলে যে তেওঁ এতিয়াও বহুত কামত সক্ষম। গতিকে প্ৰতিভাক কিয় কবৰ দিব লাগে? আৰু মূল কথাটো হ"ল যে যিয়েই নহওক ইয়াতকৈ বেছি কাম নাই!
  হয়তো সকলো বেল্ট একত্ৰিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক? সেইটো ইমানেই ডাঙৰ হ"ব!
  ভিটালিয়ে এই প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰি আৰু তিনিখন যুঁজৰ বাবে চুক্তিবদ্ধ হয়।
  আৰু তেওঁৰ পৰৱৰ্তী প্ৰতিদ্বন্দ্বী... বাৰু, অৱশ্যেই টাইছন ফিউৰি! আগতে কেতিয়াও পৰাস্ত হোৱা নাই, ডাঙৰ হেভিৱেট। সঁচা, তেওঁক উয়দাৰ আৰু সৰু কোনোবাই পেলাই দিলে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁ সৰু ভাইটিৰ অপৰাধীও। বাৰু, তেনেকুৱা কিবা এটাৰ লগত কেনেকৈ যুঁজিব নোৱাৰি?
  অৱশ্যে, নতুন যুঁজ, আৰু এটা কল্পনাতীত মাচুল, আৰু এটা ডাঙৰ দৃশ্য।
  জাৰ্মান আৰু বিদেশী যোদ্ধা বিমানৰ ওপৰত পুনৰ গুলীচালনা কৰিছে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে। সাধাৰণতে পদাতিক বাহিনীত সঁচাকৈয়ে জাৰ্মান প্ৰায় নাই। ই-৫০ আৰু ই-৭৫ টেংকৰ পিছফালে আগবাঢ়িছে। আৰু ৰিস্ক নল"বলৈ চেষ্টা কৰে।
  ইয়াত আৰু ক"ৰবাত আপুনি "পেন্থাৰ"-২ দেখা পাব। এই টেংকটো বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে নহয়, ১৯৪৩ চনতহে আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। আৰু "পেন্থাৰ" নিজেই বেছি বিশাল নাছিল। হয়, আৰু "পেন্থাৰ"-২ উৎপাদন হৈছিল যদিও বহুত, কিন্তু ১৯৪৫ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাই জাৰ্মানীয়ে কাৰখানাবোৰ ই-৫০ আৰু ই-৭৫ টেংকেৰে ভৰাই পেলালে।
  লঘু স্ব-চালিত বন্দুকৰ সকলো ব্যৱহাৰিকতা সত্ত্বেও: ই-১০ আৰু ই-২৫, ফুহৰাৰে গধুৰ টেংক পছন্দ কৰিছিল। কষ্টেৰে গুডেৰিয়ানে তীব্ৰবেগী ই-৫০ক আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় কৰি তুলিবলৈ বুজাই দিলে। ফুহৰাৰে ই-৭৫ক বেছি ভাল পাইছিল, যিটো বৰ বেছি সফল নহ"ল আৰু নব্বৈ টন ওজন আছিল।
  কিন্তু এতিয়া ই-৭৫ এমৰ এটা পৰিৱৰ্তন দেখা গৈছে, ইয়াৰ চিলোৱাট কম, লঘু আৰু শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে। হয়তো ভৱিষ্যতে ই আটাইতকৈ ব্যাপক হৈ পৰিব।
  উদাহৰণস্বৰূপে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ধূৰ্ত কৌশল ব্যৱহাৰ কৰে। লৈ সি খালী ভৰিৰে ই-৫০ ট্ৰেকত গ্ৰেনেড দলিয়াই দিয়ে। ইয়াৰ বাবেই টেংকখন ঘূৰি সহকৰ্মীজনৰ লগত খুন্দা মাৰে।
  আৰু ফলত দুটা মাষ্টোডন জ্বলি উঠে।
  আমি দেখাৰ দৰে অলেগ অতি ধূৰ্ত।
  এতিয়া তেওঁ এইদৰেই কাম কৰে, আৰু জাৰ্মানসকলে যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে। ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন চঞ্চল। তাৰ দৰে খালী ভৰি আৰু সুদৰ্শন হোৱাটো ভাল।
  কিন্তু সাধাৰণতে বক্সাৰৰ বিষয়ে চিন্তা মোৰ মূৰত আহে। উদাহৰণস্বৰূপে, ডেনিছ লেবেডেভে নিজৰ কেৰিয়াৰ পুনৰ আৰম্ভ নকৰে কিয়? চল্লিশ বছৰ ইমান দীঘল নহয়। তদুপৰি হেভিৱেট বিভাগৰ মূল প্ৰতিযোগীসকল গুচি গৈছে, আৰু আপুনি বেল্টসমূহক একত্ৰিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব পাৰে।
  আপুনি আচলতে যিটো কৰা উচিত নহয় সেয়া হ"ল কৰ্তৃপক্ষৰ ছয়জন হোৱা। নিজেই উচ্চবৰ্ণৰ বক্সিং লোৱাটোৱেই ভাল নহয় বিৰোধী দলত যোগদান কৰাটোৱেই ভাল৷
  এইটো যেন চাৰ্গেই কোভালেভ কেনেকৈ মস্কোৰ মেয়ৰ হৈছিল। যদিও এইটো কেৱল কল্পনা।
  আৰু ডেনিছ লেবেডেভে আৰু গঠনমূলক কিবা এটা কৰিব পাৰে। তদুপৰি বক্সিং অপৰাজিত হৈ এৰিবলৈ এতিয়াও সোনকালে৷ এজন প্ৰকৃত খেলুৱৈয়ে শেষলৈকে যাব লাগিব।
  ৱলাডিমিৰ ক্লিচকোও ঘূৰি আহিব পাৰে। কিন্তু ইতিমধ্যে একেৰাহে তিনিবাৰকৈ পৰাস্ত হোৱা আলেকজেণ্ডাৰ উষ্টিনভৰ দৰে কিছুমানে অৱসৰ লোৱা নাই!
  সঁচাকৈয়ে নায়ক মানুহ নহয়, পোনে পোনে তীখাৰ পৰা ওলাই!
  কিন্তু এই দৃশ্যপটটো কল্পনা কৰোঁ আহক: পুটিন এখন বিমানত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়, আৰু ৰাছিয়াত নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন চলি আছে।
  আৰু আজি আমি কি দেখিবলৈ পাওঁ! কমিউনিষ্টসকলৰ শক্তিশালী প্ৰাৰ্থী নাই। গ্ৰুডিনে নিজকে বদনাম কৰিছে আৰু তেওঁৰ বিশ্বাসযোগ্যতাও ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে। জিউগানভৰ বয়স বহুত বেছি আৰু সকলোৱে তেওঁক লৈ ভাগৰি পৰিছে, আৰু তেওঁৰ পৰ্যাপ্ত কাৰিজমা নাই। পূৰ্বৰ নিৰ্বাচনত ব্যৰ্থ হৈছিল ছুৰাইকিন। আন কম পৰিচিত ব্যক্তিত্ব। জিৰিনোভস্কিও বহুত বয়সীয়াল আৰু সকলোৱে তেওঁক লৈ ভাগৰি পৰিছে। এল ডি পি আৰৰ আন কিছুমানৰ বিষয়ে বহুত কমেইহে জনা যায়। বিৰোধীৰ পৰা আৰু কাক পৰামৰ্শ দিব পাৰে? আন্দ্ৰেই নাভালনী শক্তিশালী, কিন্তু তেওঁক নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া নহ"ব। ক্চেনিয়া সোবচাক কোনো গুৰুতৰ প্ৰাৰ্থী নহয়। ডেমুছকিন কাৰাগাৰত আছিল আৰু বৰ ভালকৈ পদোন্নতি পোৱা নাছিল। উডাল্টছভও কাৰাগাৰত আছিল যদিও হয়তো তেওঁক কমিউনিষ্টসকলে সমৰ্থন কৰি ওলাই আহিব পাৰিলেহেঁতেন।
  মুঠতে বিৰোধী দলত কোনো গুৰুতৰ প্ৰতিযোগী নাই। গতিকে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি মেডভেডেভ এতিয়াও মূল প্ৰিয়। আৰু যদি কিবা কুটিলতা হয়: দ্বিতীয় ৰাউণ্ড বা লগে লগে প্ৰথম ৰাউণ্ডত।
  মেডভেডেভৰ কম ৰেটিং, আৰু সম্ভৱতঃ বৃহৎ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীৰ কথা বিবেচনা কৰিলে দ্বিতীয়টো ৰাউণ্ড যথেষ্ট সম্ভৱ।
  অৱশ্যে প্ৰথম ৰাউণ্ডত মেডভেডেভে অতি বৃহৎ সুবিধা লাভ কৰিব, আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত বৰ ভাল নহয় প্ৰতিদ্বন্দ্বী।
  যদিও একেবাৰে শেষ মুহূৰ্তত তেওঁৰ নিজৰ জেলেনস্কিয়ে দেখা দিব পাৰে আৰু সকলো কাৰ্ড বিভ্ৰান্ত কৰিব পাৰে!
  নাজী টেংকবোৰ ঠেলি দি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বহুত গৰ্জন আৰু গোলাবৰ্ষণ।
  আৰু মাজে মাজে পৃথিৱীখন উৰা মাৰি ঠিক বতাহত জ্বলি থাকে। আৰু খণ্ডবোৰ ওলোটা হৈ গলি যায়।
  অলেগে কয়:
  - আমাৰ সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা!
  মাৰ্গাৰিটাই উপস্থিত হত্যাকাৰীজনক খালী ভৰিৰে পেলাই দি চিঞৰি উঠিল:
  -বীৰসকলক বৰ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে উদং গোৰোহাটোৰে নেমুটো টছ কৰিব।
  ফেচিষ্টসকলে ঢালি দিছে, অ" আৰু ঢালিছে।
  ভেকুৱাম বোমাৰেও তেওঁলোকক ৰখাব বা পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি! ইয়াত ইমান শীতল যোদ্ধা আছে, ই কেৱল ক্ৰিপি!
  অলেগ গৰ্জন কৰে:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত আমাৰ জয়!
  মাৰ্গাৰিটাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - এশ শতাংশ নিশ্চয়তাৰে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে।
  নাই, এই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে স্পষ্টভাৱে কেৱল হাৰ মানিব নোৱাৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - নতুন ছোভিয়েট অর্ডার জন্য!
  মাৰ্গাৰিটাই সক্ৰিয়ভাৱে এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াই নিশ্চিত কৰিলে:
  - বানজাই!
  ইফালে অলেগে ৰচনা কৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। বাৰু, ভিটালিয়ে টাইছন ফিউৰীৰ বিৰুদ্ধে স্বেচ্ছামূলক প্ৰতিৰক্ষা চলাই আছে। ইফালে ৰুইজৰ সৈতে ভ্লাদিমিৰৰ সমানেই আকৰ্ষণীয় যুঁজ।
  আচলতে ৰুইজ আছিল তিনিটা সংস্কৰণত বিশ্ব চেম্পিয়ন। বহুত টকাৰ বাবে ভ্লাদিমিৰে তেওঁৰ লগত যুঁজিব নোৱাৰে কিয়? তাতোকৈ সুবিধাজনক প্ৰতিদ্বন্দ্বী হ"ল তেওঁ যথেষ্ট চুটি আৰু মোটা। ভ্লাদিমিৰে তেওঁক দীঘলীয়া জাবেৰে গুলীয়াই মাৰিব পাৰে।
  বিশ্ব চেম্পিয়ন হৈ থকাৰ সময়ত ক্লিচকো জুনিয়ৰে তেওঁৰ সৈতে যুঁজিবলৈ হেৰুৱাই পেলোৱাটো দুখৰ কথা। কিন্তু লৰচৰ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব।
  আৰু এই কথা কেনেকৈ নাভাবিলা ভ্লাদিমিৰ?
  আৰু তিনিটা সংস্কৰণৰ বিশ্ব চেম্পিয়ন এতিয়া উছিক। অৱশ্যে তেওঁ সোনকালে সিংহাসনত উপস্থিত হ"ল।
  আৰু ভিটালিৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ যুঁজ সম্ভৱ। কিন্তু এইবোৰ এতিয়াৰ বাবে মাত্ৰ অনুমানহে।
  ভিটালিয়ে টাইছন ফিউৰীক পৰাস্ত কৰিব লাগিব, আৰু ৱেইডাৰৰ সৈতে ৰিমেচ এখন আগ্ৰহৰ বিষয়। আৰু আৰু বহুতো আকৰ্ষণীয় যুঁজাৰু আছে। একেই এন্থনী জোছুয়া। তেওঁৰ লগত যুঁজিবলৈও অত্যন্ত আকৰ্ষণীয় হ"ব। আৰু লগতে ভায়েকৰ প্ৰতিশোধ লব।
  ভিটালিয়ে ৱেইডাৰক পৰাস্ত কৰি এক চাঞ্চল্যৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু সফলতা বিকাশৰ বাবে আপুনি কি কৰিব পাৰে?
  পঞ্চাশ বছৰৰ পাছত চেম্পিয়নশ্বিপৰ যুঁজত জয়ী হোৱা বিশ্বৰ প্ৰথমজন বক্সাৰ নহয় কিয়? এই কামটো আগতে কোনেও মেনেজ কৰা নাই!
  এহ, ভিটালি! আপুনি কিয়ভৰ কেনেকুৱা মেয়ৰ আছিল সেয়া ডাঙৰ কথা নহয়, কিন্তু এতিয়া আপুনি কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈয়ে এজন মহান বিশ্ব চেম্পিয়ন হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰিছে!
  কিন্তু ইয়াত খিতাপটোৰ প্ৰথম, স্বেচ্ছামূলক প্ৰতিৰক্ষা। ভিটালিয়ে ডাঙৰ আৰু দীঘল হাতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক সন্মুখীন হ"ব। ৱেইডাৰৰ দৰে ভয়ংকৰ পাঞ্চাৰ নহয়, কিন্তু কাৰিকৰী আৰু চঞ্চল, দীঘল হাতৰ। আৰু লগতে এতিয়াও ভাঙি যোৱা নাই, যদিও ইয়াক পেলাই দিয়া হৈছে।
  আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল তেওঁ এতিয়াও অতি কম বয়সীয়া ৱলাডিমিৰ ক্লিচকোক পৰাস্ত কৰিছিল, যিয়ে নিঃসন্দেহে টাইছন ফিউৰীক এক ভয়ংকৰ প্ৰতিযোগী কৰি তুলিছে।
  অ"ডছ আছিল প্ৰায় পঞ্চাশ-পঞ্চাশ। অৱশ্যে ৱেইডাৰৰ বিৰুদ্ধে নকআউটৰ জয় আকৰ্ষণীয় আছিল। কিন্তু এতিয়া তেওঁৰ বিৰুদ্ধে গুৰুগুৰু নহয়, এজন কাৰিকৰী যুঁজাৰু হ"ব, যাক এতিয়াও কোনেও আউটবক্স কৰিব পৰা নাই। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, ভ্লাদিমিৰৰ বিজয়ীজন নিজেই তেওঁৰ শক্তিৰ আৰম্ভণিতে আছে।
  পঞ্চাশ বছৰ বয়সত ভিটালিয়ে এনে এজন টেকনিচিয়ানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পাৰিবনে? এয়া ইতিমধ্যে বুদ্ধিৰ ডুৱেল। কিন্তু ৱাইডাৰে ভিটালিক স্পষ্টভাৱে তুচ্ছজ্ঞান কৰিছিল আৰু তেওঁক অনাড়ম্বৰভাৱে ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু এইটোৱে আৰু কাম নকৰিব৷
  ইয়াত দুয়োজন বক্সাৰে সাজু হৈছে। ভিটালি সদায়ৰ দৰেই গুৰুতৰ আৰু মনোনিৱেশ কৰা। তেওঁ আত্মবিশ্বাসী আৰু শান্ত।
  টাইছন ফিউৰীয়েও প্ৰস্তুতি চলাইছে। ভিটালিতকৈ ওখ, হাত দুখন দীঘল আৰু ইয়াৰ সুবিধা ল"বলৈ চেষ্টা কৰিব।
  কিন্তু এতিয়া এই যুঁজখন ব্ৰিটেইনত হ"ব, আৰু ইয়াত পেইড সম্প্ৰচাৰ হ"ব।
  এতিয়া টাইছন ফিউৰী প্ৰথমে আউট। তেওঁ বাহ্যিক আত্মবিশ্বাস প্ৰদৰ্শন কৰে। টান, অস্বস্তিকৰ, আৰু বৰ এথলেটিক নহয়। ভিটালি ক্লিচকোৱে যদি তেওঁৰ চুলিত টিণ্টিং কৰে, তেন্তে বয়সৰ সোতৰ বছৰৰ পাৰ্থক্য থাকিলেও তেওঁলোকৰ কোনজন ডাঙৰ সেইটো ক"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন। চেম্পিয়নশ্বিপৰ যুঁজৰ বাবে এতিয়াও এইটো অভিলেখ নহয় যদিও ইতিমধ্যে অভিলেখৰ কাষ চাপিছে।
  বাৰু, হয়তো ভিটালিয়েও টাইছন ফিউৰীতকৈ সৰু কোনোবা এজনৰ লগত যুঁজিব।
  ভাবুকিপূৰ্ণ সংগীতৰ শব্দত ভিটালি ওলাই আহে। ইজনে সিজনৰ ফালে চায়।
  টাইছন স্লাউচ আৰু ওখ যেন নালাগে। কান্ধত ভিটালি হয়তো বহল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁৰ ফিগাৰ বহুত বেছি ধুনীয়া, আৰু পেশীবোৰো বিশিষ্ট।
  বাৰু, গীতবোৰৰ কথা কি ক"ব? প্ৰথমে ব্ৰিটিছ, আৰু তাৰ পিছত ইউক্ৰেইনীয়।
  তাৰ পিছত চকুৰ আদান-প্ৰদান।
  আৰু তাৰ পিছত বাগল বাজি উঠে, প্ৰথম ৰাউণ্ড।
  ভিটালিয়ে লাইট জাব এটা নিক্ষেপ কৰে আৰু ভালদৰে গতি কৰে। টাইছনে যাবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু ভিটালি অতি নিপুণ, আৰু তেওঁৰ আঘাতবোৰ এটা অনাড়ম্বৰ ট্ৰেজেক্টৰীৰে আগবাঢ়ি যায়, টাইছন ফিউৰীৰ মূৰত উপনীত হয়।
  বিশেষজ্ঞসকলে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰা মতে সকলো চলি আছে। ভিটালিৰ গতি অতি উত্তম।
  আৰু সকলো সফল হয়।
  প্ৰথম ৰাউণ্ডত জয়ী হয়... তাৰ পিছত এমিনিট জিৰণি আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ড। আকৌ ফিউৰিয়ে কৌশল সলনি নকৰে। তেওঁ আপাত দৃষ্টিত আশা কৰিছে যে ভিটালি ভাগৰি পৰিব।
  . অধ্যায় নং ৪।
  আৰু আকৌ ক্লিচকো ছিনিয়ৰৰ সামান্য সুবিধা আছে। ভাতৃদ্বয়ে ৰিঙত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰে।
  এসপ্তাহ পূৰ্বে ভ্লাদিমিৰে ৰুইজ জুনিয়ৰক কাৰিকৰী নকআউটত পৰাস্ত কৰিছিল।
  বাৰু, যুদ্ধ চলি আছে।
  তৃতীয় ৰাউণ্ডটো আকৌ ভিটালীয়ে ডিক্টেট কৰিলে। কিন্তু চতুৰ্থ ৰাউণ্ডত হঠাতে টাইছন ফিউৰীৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। সি লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি যায়... আৰু ডিউচত খুন্দা মাৰে। আৰু তেওঁক তললৈ নমাই দিয়া হয়।
  তেওঁ কি বিচাৰিছিল? ভিটালি সতৰ্ক হৈ আছে।
  কেনেবাকৈ টাইছনে এই ৰাউণ্ডটো শেষলৈকে ৰক্ষা কৰিলে। তাৰ পিছত পুনৰ একপক্ষীয় যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল আৰু ভিটালিয়ে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিলে। তদুপৰি বিশ্ব চেম্পিয়ন ক্লিচকো ছিনিয়ৰে স্পষ্টভাৱে কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল।
  আৰু আঠটা ৰাউণ্ডৰ পিছত হঠাতে টাইছন ফিউৰীয়ে আঁতৰি যায়। আৰু কাৰিকৰী নকআউটৰ দ্বাৰা জয় ঘোষণা কৰা হয়, যুঁজখন অব্যাহত ৰাখিবলৈ অস্বীকাৰ কৰাৰ বাবে।
  এইদৰে ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে এক নতুন অভিলেখ গঢ়িলে: বক্সিং ইতিহাসৰ প্ৰথমগৰাকী যুঁজাৰু যিয়ে পঞ্চাশ বছৰ বয়সত বিশ্ব খিতাপ ৰক্ষা কৰে। আৰু হপিন্সৰ পৰৱৰ্তী কৃতিত্বই আঘাত কৰে।
  গতিকে এতিয়া তেওঁ সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে এজন ছুপাৰমেন হৈ পৰিছে। আৰু তেওঁ নিজৰ ভায়েকৰ প্ৰতিশোধ ল"লে।
  কিন্তু পৰৱৰ্তী যুঁজখন হ"ব ৱেইডাৰৰ সৈতে ৰিমেচ। অতি বৃহৎ মাচুলৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে। আমি কিয় তেওঁৰ লগত কাজিয়া কৰিব পাৰো, আৰু তাৰ পিছত যিহোচূৱাৰ বিৰুদ্ধে উঠিব পাৰো?
  আৰু তাৰ পিছত আপুনি উছিকৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ যুঁজৰ কথা ভাবিব পাৰে। সাধাৰণতে ভিটালি ক্লিচকোৱে নীতিগতভাৱে নিৰপেক্ষ বিশ্ব চেম্পিয়ন হ"ব বিচাৰে। আৰু তেওঁৰ এটা অতি প্ৰবল ইচ্ছা আছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ চিন্তাত হাঁহিছে। হয়, এইটো সম্ভৱ। ল"ৰাজনে ফেচিষ্টৰ গোটেই শাৰী এটা কাটি পেলাই কয়:
  - মানুহে আপোনাক মনত পেলায় Klitschko! মানুহে আপোনাক শলাগ লয় Klitschko! মানুহে তোমাৰ বাবে ভোকত আছে Klitschko! সোনকালে উভতি আহক Klitschko!
  ল"ৰা জিনিয়াছজনে তেওঁৰ উল্লাসিত গীতটো শুনি হাঁহিলে আৰু আকৌ সকলোতকৈ মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু তিনিটা নাজী টেংকৰ সংঘৰ্ষ হয়।
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰোধৰ পিছতো নাজীয়ে তেতিয়াও মস্কোক ইউ এছ এছ আৰৰ অন্যান্য অংশৰ সৈতে সংযোগ কৰা কৰিড"ৰটো লৈ কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এইদৰে ৰাছিয়াৰ ৰাজধানী সম্পূৰ্ণ অৱৰোধৰ অধীনত আছে। ঠিক যেনেকৈ লেনিনগ্ৰাড ব্লক কৰা হৈছে।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডে এতিয়াও প্ৰতিৰোধ কৰি আছে। ককেছাছৰ গ্ৰ"জনি আৰু অৰ্ডজোনিকিজে চহৰতো জাৰ্মানীয়ে ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। পৰিস্থিতি সংকটজনক। বিশেষকৈ যেতিয়া মস্কো সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰিলে।
  ইয়াৰ বহুতো সৈন্য আছে, আৰু মিলিচীয়াত লাখ লাখ সৈনিক আছে। কিন্তু যুদ্ধত গোলা আৰু গোলাবাৰুদ অতি সোনকালে শেষ হৈ যায়। হয়তো তাত পৰ্যাপ্ত গোলাবাৰুদ নাথাকিব। আৰু তেতিয়া ৰাজধানী খহি পৰিব। আৰু ইমান খাদ্য সামগ্ৰীও নাই। এইটোও সোনকালে শেষ হ"ব।
  আৰু মস্কোৰ অবিহনে ই হ"ব আন এক যুদ্ধ। আৰু ষ্টেলিনে এই কথা বুজি পাইছে।
  এতিয়া তেওঁ কুইবিশ্বেভত আছে। কিন্তু নাজীয়ে ভলগালৈ ভাঙি যোৱাৰ পিছত ই ফ্ৰণ্ট লাইনৰ পৰাও বেছি দূৰত নাছিল।
  প্লাছ চামুৰাইয়েও তেওঁলোকৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছিল। অগণন পদাতিক বাহিনীৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আক্ৰমণ কৰে। যথেষ্ট শক্তি নাথাকিবও পাৰে।
  ষ্টেলিনে এই কথা বুজি পাইছে আৰু পৰ্দাৰ আঁৰত জাপানৰ সৈতে পৃথক শান্তিৰ আলোচনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আনকি সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চল ত্যাগ কৰি সোণৰ ক্ষতিপূৰণ দিবলৈও সাজু বুলি কয়।
  কিন্তু হিৰোহিটোৱে ক"লে: আমাক সকলো চাইবেৰিয়াৰ প্ৰয়োজন, উৰাললৈকে। হায়, ইমানখিনি এৰি দিয়াটো অসম্ভৱ।
  ইতিমধ্যে ভ্লাডিভষ্টকক প্ৰায় ঘেৰি ধৰিছে। আৰু সাধাৰণতে সকলো অতি ভয়ংকৰ...
  কিন্তু কিছুমান বীৰ ছোৱালীয়ে যুঁজ দিয়ে আৰু ফেচিষ্ট আৰু জাপানী মিলিটাৰিষ্টৰ ওচৰত বলি নহয়।
  গায়ক উইচাৰে যাত্ৰা কৰা সাজসজ্জিত কাৰাগাৰৰ গাড়ীখন ৰৈ গ"ল, আৰু দুৱাৰখন খোলাৰ ক্ৰিক শব্দ শুনা গ"ল। এজন ডাঙৰ আৰু মোটা, আনজন সৰু আৰু পাতল দুজন জাপানী মানুহে আনাষ্টেছিয়াক ক্ষণিকৰ বাবে অন্ধ কৰি পেলোৱা পোহৰৰ পৰা হেলান দি ওলাই আহিল। তাৰ পাছত ছোৱালীজনীয়ে কোনো সংকোচ নকৰাকৈয়ে এজনক মন্দিৰত শিকলিৰে, আৰু আন এজনৰ চোলাত শিকলিৰে মেৰিয়াই মুষ্টিৰে আঘাত কৰিলে। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ গৌৰৱ কৰা যোদ্ধাসকলক হাস্যৰসময়ীভাৱে নক আউট কৰা হৈছিল।
  উইচাৰে আনকি গাইছিল:
  - মানুহজনক দ্বাদশ ৰাউণ্ডৰ বাবে প্ৰত্যাহ্বান জনাইছো! কাৰণ মই এগৰাকী ছুপাৰ মহিলা আৰু সম্পূৰ্ণ আটাছ, আৰু মই শত্ৰুক গভীৰ নকআউটলৈ পঠিয়াই দিওঁ, যুদ্ধত অলংকৃত শ্ৰেণী প্ৰদৰ্শন কৰি!
  ছোৱালীজনীয়ে শ্বমাইষ্টাৰৰ পৰা কপি কৰা জাপানীজ মেচিনগান এটা তুলি লৈ বল্টটোত ক্লিক কৰি ককপিটলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। তাত আৰু তিনিজন জাপানীয়ে জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু ভেডমাকোভাই তেওঁলোকৰ মূৰৰ ফালে লক্ষ্য কৰি আৰু হিংস্ৰ হাঁহি এটা মাৰি তেওঁলোকৰ ফালে জুইৰ বিস্ফোৰণ পঠালে।
  - ক্লাবৰ মূৰৰ দানৱবোৰে কি পালে!
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজখন বন্দী কৰে এগৰাকী উলংগ ভদ্ৰমহিলা যোদ্ধাই। উইচাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  দুৰ্ভাগ্যজনক ৰাছিয়াৰ ওপৰত উৰি,
  উতলি থকা আন্ধাৰ নৰকীয় দানৱ!
  দখলদাৰৰ হাতত আছে তেওঁৰ ধুমুহাময় কুঠাৰ,
  চোকা কৰি মূৰটো কাটিব!
  কিউ বল পিন্ধা কমিউনিষ্ট পণ্য নহয়,
  আমি চিৰদিনৰ বাবে যোৰত বান্ধ খাই থকা নাই!
  থাৰ্ড ৰাইচক ফায়াৰব্ৰেণ্ডলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব,
  বাৰু, সততাৰ পুৰস্কাৰ হ"ব ভাল কাম!
  বিতৃষ্ণাত ভুগি থকাৰ পিছতো ভেডমাকোভাই মৃতকৰ পৰা লোৱা জাপানী সামৰিক ইউনিফৰ্ম পিন্ধিলে। কিমান অপ্ৰীতিকৰ আছিল, এই সৈনিকসকলে বহুদিন ধোৱা নাছিল আৰু গোন্ধটোও ভয়ংকৰ আছিল। ছোৱালী পাইলটে হাউলি উঠিল:
  - ইমান নিষ্ঠুৰ হৈ পৰিছে নিশ্চয়! এছিয়ান যদিও!
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজখনে অৱশ্যে সহজেই ষ্টাৰ্ট কৰি উত্তৰ দিশলৈ ৰাওনা হ"ল। বাহনখনত ১২ মিমিৰ দুটা মেচিনগান আছিল, যাতে প্ৰয়োজন হ"লে পদাতিক আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰাটো সম্ভৱ হৈছিল। আন এটা কথা হ"ল ২০ মিলিমিটাৰৰ কৱচে ৩৭ মিলিমিটাৰ জাপানী "কামান" ৰ কেলিবাৰ সহ্য কৰিব নোৱাৰিলেহেঁতেন । ভেডমাকোভাই ভাবিলে: কমিউনিষ্টসকলৰ ক্ষমতালৈ অহাটোৱে ৰাছিয়াক কেনেকৈ সলনি কৰিলে। যদি জাৰবাদী যুগত জাপানী সেনা কাৰিকৰী দিশত ৰাছিয়াৰ সেনাতকৈ যথেষ্ট উচ্চ আছিল, এতিয়া ইয়াৰ বিপৰীতে ই পিছ পৰি আছে। যদিও উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশত বিজ্ঞানক উৎসাহিত কৰা নহয় বুলি ক"ব নোৱাৰি। ঊনবিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে বাধ্যতামূলক মাধ্যমিক শিক্ষাৰ প্ৰচলন হয়। সঁচা, জাপানত শিক্ষাৰ মানদণ্ড উচ্চ নাছিল। তেওঁলোকে ইয়াক চৰম পৰ্যায়লৈকে পেডেন্টিক প্ৰুছিয়ান স্কুলৰ পৰা কপি কৰিছিল আৰু ইয়াক অলপ সৰল কৰি তুলিছিল, যাতে এজন শিক্ষকে যিমান পাৰি সিমান ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব পাৰে, যিহেতু শিক্ষিত মানুহ পৰ্যাপ্ত নাছিল। সাধাৰণতে জাপানীসকলে ইউৰোপীয়সকলক অনুকৰণ কৰিছিল, যেনে- খাকী ইউনিফৰ্মৰ ৰূপত ব্ৰিটিছ, গঠন আৰু সামৰিক নিয়মত জাৰ্মান, ইউনিফৰ্ম আৰু নৌসেনাৰ প্ৰকাৰ পিন্ধা আমেৰিকান, আৰু বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠান পৰিচালনাৰ ব্যৱস্থা। সঁচা, তেওঁলোকৰ নিজৰ আছিল, উদাহৰণস্বৰূপে, বুচিডো ক"ড, বিখ্যাত শ্বিমোছা বিস্ফোৰক (যদিও ইউৰোপীয়তকৈ ই ভাল নাছিল বুলি ক"ব নোৱাৰি)। ঊনবিংশ শতিকাৰ মাজভাগলৈকে জাপান আছিল এখন পিছপৰা মধ্যযুগীয় দেশ য"ত ৰে"লপথও নাছিল আৰু কামানৰ গুলীৰে সজ্জিত আছিল। ই তুৰ্কিয়ে বা ইৰাণতকৈও অধিক প্ৰাচীন আছিল, আৰু তাতোকৈ বেছি জাৰবাদী ৰাছিয়াতকৈও প্ৰাচীন আছিল। অদ্ভুত কথাটো হ"ল, আমেৰিকাইহে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানক মানুহ হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰাত সহায় কৰিছিল আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত ইয়াক সভ্য বিশ্বত যোগদান কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। বিস্ফোৰক গোলা থকা আধুনিক ষ্টীম ক্ৰুজাৰে পিছপৰা জাপানত এক প্ৰবল ছাপ পেলাইছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ কেইবাখনো পালতোলা জাহাজ ডুবাই দিছিল, কামানৰ গুলীৰ সম্পূৰ্ণ অসহায়তা দেখুৱাইছিল।
  হয়তো আমেৰিকানসকলে এবাৰতকৈও অধিক অনুশোচনা কৰিব যে তেওঁলোকে জাপানক বিশ্বৰ আগত নিজকে মুকলি কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। যে তেওঁলোকে এছিয়াত এজন প্ৰতিযোগীক ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল, কিন্তু তেতিয়া বিশ্বাস কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল যে কেইটামান দশকৰ পাছত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনে পশ্চিমৰ বাবে শতিকাজুৰি লোৱা পথটো ল"ব।
  ভেডমাকোভাই ঘাইপথৰ কাষেৰে গাড়ী চলাইছিল, যাৰ ফলত শক্তিবৰ্ধক বাহিনী থকা ট্ৰাকবোৰো আগবাঢ়ি যাব পৰা গৈছিল, লগতে পৰিবহণৰ ব্যৱস্থাও হৈছিল আৰু যুক্তি দিছিল। আনকি দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ অধীনত বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে প্ৰথম নিকোলাছৰ অধীনতো জাৰ চৰকাৰে চীনক ৰাছিয়াৰ সৈতে সংযুক্ত কৰাৰ পৰিকল্পনা ৰচনা কৰিছিল। কিন্তু নিকোলাই তুৰ্কী দিশটোক সম্প্ৰসাৰণৰ বস্তু হিচাপে বাছি লৈছিল। নীতিগতভাৱে ই অধিক সুবিধাজনক আছিল। কিন্তু ৰাছিয়াক ঘৃণা কৰা ব্ৰিটেইন আৰু ইয়াৰ প্ৰভাৱত থকা ফ্ৰান্সে অট্টোমানসকলৰ পক্ষত থিয় দিছিল। সহস্ৰাব্দৰ চতুৰ্থাংশৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে (১৬১২ চনৰ পৰা) ৰাছিয়াই বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল (ব্যক্তিগত যুদ্ধ, অৱশ্যেই, গণনা কৰা নহয়, আপুনি বুজাব বিচাৰিছে যে প্ৰায় এক চতুৰ্থাংশ সহস্ৰাব্দৰ বাবে ৰাছিয়াই যুদ্ধত পৰাস্ত হোৱা নাছিল যেনেকৈ বাইদেউ, নিকোলাছ দ্য ফাৰ্ষ্টৰ অধীনতেই ই ক্ষেত্ৰফলৰ ক্ষেত্ৰত সৰ্বোচ্চ আকাৰ লাভ কৰিছিল)। কেইবাটাও কাৰণ আছিল, তাৰ ভিতৰত আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল পশ্চিমীয়া শক্তিসমূহৰ সৈন্যৰ প্ৰযুক্তিগত সঁজুলিৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব। নিকোলাছে প্ৰথম আত্মহত্যা কৰাৰ পিছত সিংহাসন দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে দখল কৰে: সম্ভৱতঃ ৰাছিয়াৰ সমগ্ৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ শিক্ষিত আৰু পাণ্ডিত্যশীল জাৰ। তেওঁ বৃহৎ পৰিসৰৰ সংস্কাৰ আৰম্ভ কৰিছিল, দাসত্বক লক্ষ্য কৰিছিল আৰু তেওঁৰ অধীনত উদ্যোগৰ দ্ৰুত বৃদ্ধিৰ লগে লগে ৰেলপথ আৰু বিদ্যুৎ কেন্দ্ৰ নিৰ্মাণ আৰম্ভ হৈছিল! কিন্তু একে সময়তে কৃষকৰ মূল্যত দাসত্ব বিলুপ্তি ঘটিল, বহুত ধ্বংসলীলা হ"ল, দাঙ্গা আৰম্ভ হ"ল, বিশেষকৈ পোলেণ্ডত বৃহৎ বৃহৎ দাঙ্গা। আলেকজেণ্ডাৰে ৰাছিয়াক আগুৱাই নিবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও মৌলিক সমস্যা সমাধান নকৰিলে, আনকি আলাস্কাক আমেৰিকাক পইচাত বিক্ৰী কৰি হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ বিনামূলীয়াকৈ দিলে। সঁচা, তেওঁ তুৰস্কক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, কিন্তু সেই সময়ত অট্টোমান সাম্ৰাজ্য অতি দুৰ্বল আছিল আৰু বিদ্ৰোহৰ দ্বাৰা জোকাৰি গৈছিল। হয়, এই যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ লোকচান অসমতাপূৰ্ণভাৱে বৃহৎ আছিল, যিয়ে প্ৰমাণ কৰিলে যে সংস্কাৰৰ পিছতো ৰাছিয়াৰ সেনা এতিয়াও নিখুঁত হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত। কিন্তু চুভ"ৰভৰ দিনতো সকলো কথা কিতাপত কোৱাৰ দৰে স্পষ্ট নাছিল। বিজয়ৰ মূল্য যথেষ্ট আছিল আৰু উদাহৰণস্বৰূপে দ্বিতীয় ৰাছিয়া-তুৰ্কী যুদ্ধৰ সময়ত দ্বিতীয় কেথেৰিনে নিজকে তুলনামূলকভাৱে সামান্য ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণত সীমাবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল, আনকি মলদোভাৰ দাবীও পৰিত্যাগ কৰিছিল। যদিও এই ভূমিসমূহত অৰ্থডক্স স্লাভসকলে বাস কৰিছিল, আৰু এটা সময়ত কিয়ভান ৰাছৰ অংশ আছিল। সাধাৰণতে মংগোল-তাটাৰ যোৰৰ পৰা ৰাছিয়া মুক্ত হোৱাৰ পিছত সকলো মূল স্লাভিক ভূমি ঘূৰাই অনাৰ পথ নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছিল। ইয়াৰ বাবে কেইবা শতিকা সময় লাগিছিল;উদাহৰণস্বৰূপে গালিচিয়াক ১৯৩৯ চনতহে ঘূৰাই অনা হৈছিল, পোলেণ্ডৰ যোৰৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ পিছত। আৰু চাৰিওফালৰ ভূমিৰ সৈতে প্ৰজেমিছল চহৰখন হাংগেৰী আৰু শ্লোভাকসকলৰ হাতত থাকিল।
  ভেডমাকোভাই ঘাইপথটোলৈ চালে: ইমানবোৰ বেলেগ বেলেগ গাড়ী নাছিল, কিন্তু জাপানী পদাতিক সৈন্যই মাৰ্চ কৰি আছিল। জাপানৰ জনসংখ্যা প্ৰায় এক কোটি, আনকি জাৰ্মানীতকৈও অধিক, প্ৰি-কনস্ক্ৰিপচন প্ৰশিক্ষণে স্কুলৰ সময়ৰ আধা সময় লয়। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধ তেওঁলোকৰ বাবে ঈশ্বৰৰ দান, আমেৰিকাৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ দৰে নহয়। আপুনি অধিক আৰু অধিক বিভাজন মন্থন কৰিব পাৰে।
  আপোনাৰ দুটা তীব্ৰবেগী মেচিনগানৰ পৰা ফাটি যোৱাটো অতি প্ৰলোভনজনক, সৌভাগ্যক্ৰমে ককপিটৰ পৰা হাইড্ৰলিক ড্ৰাইভ ব্যৱহাৰ কৰি নিয়ন্ত্ৰণ কৰি এই কাম কৰিব পাৰি। কিন্তু সত্যটো হ"ল তেতিয়া তাইৰ নিজেই ইয়াৰ পৰা ওলাই অহাৰ সুযোগ কম হ"ব৷ নাই, তথাপিও ফ্ৰণ্ট লাইনৰ ওচৰত বা ৰাতি কৰাটো ভাল৷ হয়, ইতিমধ্যে আন্ধাৰ হোৱা যেন লাগিছে... তেতিয়া পহুবোৰ ভৰি পৰিব আৰু ভেড়াবোৰ সুৰক্ষিত হ"ব৷ যদিও নাই, তাই ভেড়া নহয়।
  গতিকে জাপানৰ কথা কি ক"ব? ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ প্ৰথম যুদ্ধখন হেৰুৱাইছিল আৰু ৰাছিয়াই কেৱল দুই লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক সৈনিক আৰু বিষয়াক বন্দী হিচাপে হেৰুৱাইছিল। যদিও জাৰ সেনাৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। জাপানে দুহাজাৰতকৈও কম বন্দী হেৰুৱাইছিল, আনকি বন্দী হোৱা প্ৰতিজন হালধীয়া মুখৰ সৈনিক আৰু হাজাৰ বিষয়াৰ বাবে এশ সোণৰ ৰুবলৰ বোনাছ স্থাপন কৰা হৈছিল। ইতিহাসৰ এই পৃষ্ঠাটো ৰাছিয়াৰ বাবে অতি অপ্ৰীতিকৰ। আটাইতকৈ বিৰক্তিকৰ কথাটো হ"ল দেশৰ ভিতৰৰ বহুতেই বিচাৰিছিল যে জাপানীসকলে জয়ী হওক৷ উদাহৰণস্বৰূপে, মস্কো বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ পতনৰ বাবে মিকাডোলৈ অভিনন্দন প্ৰেৰণ কৰিছিল। আৰু কিমান চুৰি হ"ল: তালিকাভুক্ত কৰাটো অসম্ভৱ!
  ভেডমাকোভাই গেছটোৰ গতি লেহেমীয়া কৰিলে যাতে আন এটা মাৰ্চিং কলামৰ লগত সোমাই নাযায়। ছোৱালীজনীয়ে শপত খালে:
  - বাৰু, সিহঁত ফৰিংৰ দৰে! সংকীৰ্ণ চকুৰ জীৱ!
  কাণে ইতিমধ্যে কামানৰ গৰ্জন অনুভৱ কৰিব পাৰিছিল, সন্মুখৰ লাইন ওচৰ চাপি আহিছিল। পাইলটে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে আৰু তাৰ পিছত গাই গ"ল:
  ৰাছিয়ান যোদ্ধাজনে বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰে,
  ৰাছিয়াৰ যোদ্ধাই জাপানীক ধ্বংস কৰি আছে!
  আৰু আমাৰ একেবাৰে দুখ আছে,
  গোটেই বেঁকা ঢালখন কঁপি উঠিল!
  ছোৱালীজনী আকৌ নিমাত হৈ পৰিল। সেই যুদ্ধত আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে জাপানক ধন আৰু অস্ত্ৰৰে সহায় কৰিছিল যদিও পশ্চিমত কোনো ফ্ৰণ্ট নাছিল। সঁচাকৈয়ে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে আশা কৰিছিল যে জাৰ্মানীয়ে সেই মুহূৰ্তটোৰ সুযোগ লৈ ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিব। নীতিগতভাৱে এইটো আছিল বাস্তৱিক, আৰু জাৰ্মানীৰ বাবে উপকাৰী। বাল্কনত স্বাৰ্থ থকা মিত্ৰ দেশ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়েও ৰাছিয়াৰ বিৰোধিতা কৰিব পাৰে। ঐতিহাসিকভাৱে ৰাছিয়াৰ দ্বাৰা ক্ষুন্ন হোৱা, আনকি জাৰ্মানীৰ আৰ্থিক নিয়ন্ত্ৰণত থকা তুৰস্কেও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে। ট্ৰিপল এলায়েন্সৰ অংশ আৰু ইউক্ৰেইনৰ চহকী ভূমিৰ ওপৰত দাবী কৰিব পৰা ইটালীয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাটোও সম্ভৱ। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বাবে বেয়া হ"লহেঁতেন। এণ্টেণ্টেৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি তাই পৰাস্ত হ"লেও তেতিয়া দুটা ফ্ৰণ্টৰ যুদ্ধ দুৰ্যোগত শেষ হ"ব। ফ্ৰান্সে যুদ্ধত যোগদান কৰাৰ সম্ভাৱনা ক্ষীণ, কিয়নো সেই সময়ত ব্ৰিটেইন ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে আছিল। সাধাৰণতে অৱশ্যে এনে সুযোগ হেৰুৱাই পেলোৱা কাইজাৰৰ এইটো এটা ডাঙৰ ভুল হিচাপ। সম্ভৱ যে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ পিছতো মূল কৌশলগত ভুল হিচাপ আছিল বেলজিয়াম আৰু ফ্ৰান্সৰ ওপৰত ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণ। হয়তো তেওঁলোকে ৰাছিয়াত সৰ্বাত্মক আক্ৰমণ চলালে ১৯৩৯ চনত পোলেণ্ডৰ সৈতে হোৱা পৰিস্থিতিৰ পুনৰাবৃত্তি হ"লহেঁতেন। সৌভাগ্যক্ৰমে জাৰ্মানসকলে অতি আত্মবিশ্বাসী হৈ পৰিল, দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধ বাছি ল"লে।
  উইচাৰে বহু দেশবাসীৰ দৰে নহয়, ভাগ্য ভাল আছিল: তাই মাইন কাইফ পঢ়িবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু মূল গ্ৰন্থখনত। অৱশ্যে হিটলাৰে যেতিয়া কৈছিল যে হয় ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে একেলগে থকাটো প্ৰয়োজনীয়, নহয় ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াৰ সৈতে একেলগে থকাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু একেবাৰে যুক্তিসংগতভাৱে ভৱিষ্যতৰ ফুহৰাৰে বিছমাৰ্কৰ মৃতদেহটো পোহৰলৈ আনিবলৈ চেষ্টা কৰাসকলক সমালোচনা কৰিছিল।
  হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াৰ সৈতে কোনো ধৰণৰ মিত্ৰতাৰ কোনো সম্ভাৱনা নাকচ কৰিছিল, বিশেষকৈ যেতিয়া ইয়াত বলছেভিকসকলে ক্ষমতালৈ আহিছিল আৰু ৰাছিয়াৰ ভূমিসমূহ জাৰ্মান উপনিবেশ হ"ব লাগে বুলি বিশ্বাস কৰিছিল।
  অৰ্থাৎ তেওঁ স্পষ্টভাৱে ৰাছিয়াৰ শত্ৰু আছিল আৰু ফুহৰাৰৰ বাবে যিকোনো চুক্তি আছিল এক সাধাৰণ কাগজ। তদুপৰি ষ্টেলিন তেওঁৰ মুকলি চিবুকত ইমান প্ৰবল আঘাত হেৰুৱাই পেলোৱাৰ বাবে এজন মূৰ্খ যদিও তেওঁ সেই আঘাতক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সাজু হ"বলৈ বাধ্য হৈছিল আৰু নিজৰ সৈন্যক যুদ্ধৰ বাবে প্ৰস্তুতিৰ বাবে আনিবলৈ বাধ্য হৈছিল। বা তাতোকৈ ভাল, নিজেই ৰোপণ কৰক! জাৰ্মান সেনাও ছোভিয়েট সেনাৰ আক্ৰমণাত্মক অনুভূতিৰ বাবে সাজু নাছিল। তেওঁলোকৰ বাবে ই অতি কঠিন হ"লহেঁতেন;আমি কেৱল কলড্ৰনত থকা জাৰ্মান সৈন্যক ঘেৰি ধ্বংস কৰিব পাৰিলোহেঁতেন। এইটো কি যুদ্ধ! আৰু সেইবাবেই এই পদক্ষেপ ৱেৰমাখ্টৰ হাতলৈ গ"ল। আৰু ফ্ৰণ্টটো পশ্চিমৰ পৰা পূবলৈ বৈ গৈছিল। ষ্টেলিনে কিহৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল সেয়া স্পষ্ট নহয়? আৰু বেৰিয়া এগৰাকী কুকুৰৰ পুত্ৰ। তাই তাক টান ভালকৈ চিনি পায়। তেওঁ ষ্টেলিনক কিয় সকীয়াই নিদিলে? তেওঁ আপোনাক কিয় ব্যৱস্থা ল"বলৈ মান্তি কৰা নাছিল? এইটো কেনেকৈ হ"ল? কাৰণ পিপলছ কমিছনাৰ এজন ধূৰ্ত মানুহ আছিল আৰু কাকো বিশ্বাস কৰা নাছিল! কাৰণ, সঁচাকৈয়ে গুৰুতৰ চোৰাংচোৱাৰ তথ্য আছিল, থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈন্যই সীমান্তলৈকে টানি আনিছিল আৰু প্ৰতিগৰাকী দ্বিতীয় আইতাই যুদ্ধৰ ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল। সাধাৰণভাৱে এটা অনুভৱ হৈছিল যে কিবা এটা অদম্য আৰু ভয়ংকৰ কথা ওচৰ চাপি আহিছে!
  আৰু কেৱল ষ্টেলিন আৰু তেওঁৰ দলটোৱে গাধত লাথি মাৰি আছিল, যেন ইচ্ছাকৃতভাৱে লাখ লাখ মানুহক হেৰুৱাই ধ্বংস কৰিব বিচাৰিছে। আৰু সাধাৰণতে গোঁফ পিন্ধা জৰ্জিয়ানজন ইমান প্ৰতিভাশালী নহয়... তেওঁ চেমিনাৰী শেষ কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল, আৰু বেৰিয়াই তাইক স্বীকাৰ কৰা মতে তেওঁ প্ৰায়ে মদ খায়। আৰু যেতিয়া যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল, তেতিয়া সাধাৰণ হুলস্থুলীয়া পৰিৱেশৰ সৃষ্টি হৈছিল... আৰু এতিয়া গোটেই বিশ্বই ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে অস্ত্ৰ তুলি লৈছে! আৰু ইয়াত অৱশ্যেই ষ্টেলিনৰ অনমনীয় নীতি দোষী। বিশেষকৈ যোগানৰ অভাৱত ফ্ৰণ্টটোৱে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ থকাৰ পাছতো চেচেনসকলক কাজাখস্তানলৈ বিতাড়িত কৰিবলৈ হাজাৰ হাজাৰ ৰে"ল পুনৰ আহ্বান কৰা হৈছিল। আৰু এইটো যুদ্ধৰ সময়ত কৰা হৈছিল, যেতিয়া প্ৰতিখন বগিৰ গুৰুত্ব থাকে! ইয়াৰ বাবেই বাইদেউ মেইনষ্টাইনে ছোভিয়েট সেনাৰ সংখ্যাগতভাৱে উল্লেখযোগ্য শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সত্ত্বেও ৰঙা সৈন্যক পৰাস্ত কৰিবলৈ পাল্টা আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। স্তৰৰ অভাৱৰ বাবে সময়মতে শক্তিবৰ্ধক বাহিনী নিয়োগ কৰা নহ'ল, ছোভিয়েট সৈন্যৰ যোগানত ব্যাঘাত জন্মিলে আৰু ফলস্বৰূপে আক্ৰমণৰ কাম শেষ হৈ গ'ল। আৰু যদি আমাৰ সৈন্য এতিয়া কিয়ভত থাকিলহেঁতেন, আৰু হয়তো ৰোমানিয়াত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাই হয়তো ইউ এছ এছ আৰক বিশ্বাসঘাতকতা কৰাৰ আশংকা নকৰিলেহেঁতেন!
  তাৰোপৰি হিটলাৰক কোনে প্ৰায় হত্যা কৰিছিল? এইদৰে থাৰ্ড ৰাইচক নতুন আগ্ৰাসনলৈ ঠেলি দিয়া?! সম্ভৱতঃ এইটো বেৰিয়াৰ নেতৃত্বত চলোৱা অপাৰেচন আছিল... কাৰণ, এটা সময়ত তেওঁ ট্ৰটস্কিক কেনেকৈ শেষ কৰিব লাগে সেইটো বুজি পাইছিল। সেই সময়ত অৱশ্যে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিভাজন এৰাই চলাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বাবেই এনে হৈছিল। এতিয়া ইয়াৰ বিপৰীত প্ৰভাৱ পৰিছে, ৰাছিয়াৰ শত্ৰুবোৰ একত্ৰিত হৈছে। তদুপৰি শত্ৰুবোৰ ঐতিহাসিক! তাই ক"ব লাগিব যে ২৪ জুনত চাৰ্চিলে ইউ এছ এছ আৰক সমৰ্থন কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰি চাঞ্চল্যকৰ ভাষণ দিয়াত ভেডমাকোভ নিজেই অতি আচৰিত হৈছিল। আচৰিত কথা যে ভেড়াটোৱে মিত্ৰতাৰ বাবে পহুৰ ওচৰলৈ আহিছিল, যদিহে অৱশ্যেই ব্ৰিটিছ সিংহটোক ভেড়াৰ লগত তুলনা কৰিব পাৰি। ষ্টেলিন অৱশ্যে এজন সাধাৰণ পহু! এতিয়া সকলো স্বাভাৱিক অৱস্থালৈ ঘূৰি আহিছে, পুঁজিবাদী গণতন্ত্ৰ আৰু পুঁজিবাদী ফেচিষ্ট একেলগে! কিন্তু কমিউনিষ্টসকল ঐক্যবদ্ধ আৰু সৎ, বিবেকৰ লগত আপোচ নকৰাকৈ! হয়তো ষ্টেলিনে ঠিক এইটোৱেই বিচাৰিছিল? যিকোনো ক্ষেত্ৰতে শত্ৰুৰ বাহিনী বৃদ্ধি পালে আৰু জাপানে পূব দিশত নিজৰ চোলা দেখুৱালে। কিন্তু, সাধাৰণতে, উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশসমূহৰ নেতৃত্বৰ এই পদক্ষেপ যুক্তিসংগত: নতুন যুদ্ধ আৰু ভূমিৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দি বিশাল ভূখণ্ডৰ ৰেহাই আৰু প্ৰকৃত আত্মসমৰ্পণত অসন্তুষ্ট সামৰিক বাহিনীৰ ডিঙি নিস্তব্ধ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। যদিহে আমেৰিকাই ২৪ জুলাইত জাপানৰ বিৰুদ্ধে নিষেধাজ্ঞা বা সঁচাকৈয়ে অৱৰোধ আৰোপ নকৰিলেহেঁতেন, তেন্তে হয়তো আগষ্ট মাহতো ছামুৰাইয়ে ইউ এছ এছ আৰত আঘাত হানিলেহেঁতেন, শীতকালৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈ! জাপানীসকল সাহসী জনগোষ্ঠী আৰু তেওঁলোকক খালখিন গোলৰ স্মৃতিয়ে প্ৰায়েই ৰখাব নোৱাৰে, য"ত, বাইদেউ, মানচুৰিয়ান সাম্ৰাজ্যবাদী চৰকাৰৰ পুতলা সৈন্যকে ধৰি গৌণ সৈন্যই যুদ্ধ কৰিছিল!
  আৰু ইয়াৰ ফলত মস্কোৰ পতন বিপন্ন হ'ব পাৰে... যদিও ষ্টেলিনে হয়তো মস্কোৰ আত্মসমৰ্পণৰ সলনি সমগ্ৰ চাইবেৰিয়া এৰি দিয়াটো পছন্দ কৰিব। মই কেৱল তাতেই আৱৰণ এৰি দিম, এই আশাত যে কঠোৰ টাইগা শীতকালে জাপানীসকলক বেছি দূৰলৈ আগবাঢ়ি যোৱাৰ সুযোগ নিদিয়ে আৰু উৰাল বা ভলগা অঞ্চলৰ জাৰ্মানসকলৰ সৈতে সংযোগ স্থাপনৰ সুযোগ নিদিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত অৱশ্যেই সমস্যা হ"ব... মস্কোৰ ওচৰত হিটলাৰে বিফল হৈ আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰি ভুল হিচাপ কৰিলে, ইউ এছ এছ আৰৰ সম্পৰ্কত জাপানক প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিবলৈ বাধ্য নকৰাকৈ। হিটলাৰক যুক্তিৰ দ্বাৰা একেবাৰেই পৃথক কৰা হোৱা নাছিল, তেওঁৰ নিষ্ঠুৰ যিহুদী বিৰোধীতাই মূল আৰ্থিক অভিজাত শ্ৰেণী আৰু আনকি ভেটিকানক নিজৰ বিৰুদ্ধে ঘূৰাই আনিছিল। সঁচা, ইয়াৰ ফলত আৰবসকলৰ মাজত তেওঁৰ জনপ্ৰিয়তা বৃদ্ধি পালে, কিন্তু তেওঁলোকে ৰমেলৰ কৰ্পছক বিশেষ সহায় আগবঢ়োৱা নাছিল।
  সাজসজ্জিত গাড়ীখনে পূৰ্বৰ ছোভিয়েট সীমান্তলৈকে আগবাঢ়িল। ইতিমধ্যে ইয়াত কিছু ধ্বংস হৈছে। ইয়াত সীমান্তৰ স্তম্ভটো এতিয়াও ওলাই আছে।
  আৰু জাপানী পদাতিক বাহিনীৰ লগতে ২০ মিলিমিটাৰ অটোমেটিক কামান আৰু দুটাকৈ মেচিনগান থকা কেইবাটাও লঘু টেংকেট। চীনৰ পদাতিক বাহিনীৰ বিৰুদ্ধে এইটো এটা ভাল অস্ত্ৰ হ"ব পাৰে, কিন্তু টি-৩৪ৰ বিৰুদ্ধে... সঁচা, সুদূৰ পূবত এনে টেংক কম, মূল বাহিনী পশ্চিমত পিন ডাউন। ইয়াৰ উপৰিও আৰু দুখনমান সাজসজ্জিত বাহন আৰু মুকলি ওপৰৰ বাহনত পৰিবহণ কৰা মৰ্টাৰ দেখা যায়। মই ক'ব লাগিব যে এইবোৰ বেয়া মৰ্টাৰ নহয়, সৰু কেলিবাৰ সত্ত্বেও...
  উইচেৰোভাই দ্বিধাবোধ কৰিলে: মই কি কৰিম? জাপানীজ বহুত আছে, আৰু আপাত দৃষ্টিত দেশৰ ৰাস্তা এটালৈ ঘূৰিব লাগিব। নে হয়তো এতিয়াও সংকীৰ্ণ চকুৰ মানুহক এটা পাক দিব?
  ইতিমধ্যে আন্ধাৰ হৈছে, আকাশখন ডাৱৰে আবৰি ধৰিছে, বৰষুণ আহি আছে৷ অৱশ্যে আপুনি ৰিস্ক ল"ব পাৰে, বিশেষকৈ যিহেতু জাপানীসকল একেলগে ভিৰ হৈ আছে, পদাতিক বাহিনী থিয় হৈ আছে, ঘন ৰেংকত গোট খাই আছে। হয়, তেওঁলোকৰ এটা গোটেই ৰেজিমেণ্ট আছে, হালধীয়া পেটৰ সৈন্য, যথেষ্ট জঘন্য, তেওঁলোকক হত্যা কৰাটো দুখৰ কথা নহয়৷
  উইচাৰে নিজকে ক্ৰছ কৰিলে, বিৰবিৰাই:
  - ভগৱানে নকৰক আৰু চামুৰাই থাকিব!
  দুটা বৃহৎ কেলিবাৰৰ ১২ মিলিমিটাৰ মেচিনগানে সংকীৰ্ণ চকুৰ জীৱবোৰৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটালে। মুঠ মাৰপিট আৰম্ভ হ"ল। আনকি ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  আমি শত্ৰুৰ লগত শেষলৈকে যুদ্ধ কৰিম,
  সৈনিকৰ কৰ্ম অগণন!
  ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছে,
  বিপদ আহিলে হাৰ নামানিব!
  ১২ মিলিমিটাৰ এটা ডাঙৰ আৰু চোকা কাৰ্টিজ, ই শৰীৰৰ মাজেৰে বিন্ধি যায়, আৰু কেতিয়াবা এটা সময়ত কেইবাটাও জাপানী। ভেডমাকোভাই হাইড্ৰলিক ড্ৰাইভ ব্যৱহাৰ কৰি এই অস্ত্ৰটো নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল, যিটো জাপানীসকলে বিমান পৰিবহণৰ পৰা ধাৰ লৈছিল। প্ৰথম চেকেণ্ডত উদীয়মান সূৰ্য্য সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলে কি হৈ আছে আৰু আক্ৰমণ ক"ৰ পৰা আহিছে সেই কথাও বুজি নাপালে। পেট আৰু বুকুৰ পৰা তেজৰ সোঁত মুক্ত কৰি সিহঁত কেৱল পৰিল। এই আপাত দৃষ্টিত নিশ্চিন্ত পৃথিৱীখনত মৃত্যুৰ আগমন ইমানেই অভাৱনীয় আছিল। যদিও নাই, শেষৰ বক্তব্যটো বেছিকৈ ঠাট্টা-মস্কৰাৰ দৰে দেখা গৈছে।
  শত্ৰুৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাৰ আগতে উইচাৰে কেইবাটাও ৰেংক তললৈ কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয় আৰু সিঁচৰতি হ"বলৈ ধৰিলে। পাইলটে গুলীচালনা কৰি থাকিল, একে সময়তে সাজসজ্জিত গাড়ীখন লৰচৰ কৰিলে যাতে টেংকেটৰ পৰা গুলীৰ সন্মুখীন নহয়। তথাপিও বিমানৰ কামানে এনে কৱচতো ভেদ কৰিব পাৰে। কিন্তু ই প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগৰ ওপৰতো নিৰ্ভৰ কৰে;ৱেজত ই এতিয়াও যুঁজাৰু বন্দুকতকৈ বেছি।
  পাইলটজনৰ ভাগ্য ভাল আছিল যদিও জাপানীসকলে তৎক্ষণাত ধৰিব পৰা নাছিল যে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ কোনে মৃত্যু পঠিয়াইছে, বিশেষকৈ বসন্তকালীন বৰষুণ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল। সম্ভৱতঃ চামুৰাইসকলে ভাবিছিল যে তেওঁলোকক পিছফালে ভাঙি যোৱা ৰাছিয়াৰ এটা ডিটেচমেণ্টে আক্ৰমণ কৰিছে, গতিকে টেংকেটবোৰে জোপোহাবোৰত গুলীচালনা কৰিলে। উইচাৰে জাপানীসকলক চেপি ধৰিলে আৰু গাইলে:
  সাগৰৰ দূৰৈৰ প্ৰান্তৰ পৰা,
  য'ত কঁপি উঠিল স্বৰ্গৰ ভল্ট!
  চুলতানৰ ভিৰবোৰ লৰালৰিকৈ গৈ আছে,
  যেন খ্ৰীষ্টবিৰোধী পুনৰুত্থান হৈছে!
  
  যুদ্ধ নিৰ্দয়, দুষ্ট,
  ৰুছৰ ওপৰত ঘুৰি নামি অহাৰ দৰে!
  মোৰ ভূমি ঘাঁৰে ধূসৰ,
  মাক বচাওক, ভগৱানৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰিছো!
  
  পৃথিৱীখন কিমান নিষ্ঠুৰ, ভয়ংকৰ
  শিশুটি পৰি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল!
  বেদনাত ঠেলি দি জন্ম দিলে,
  গতিকে দুষ্ট থাণ্ডাৰজনে সিদ্ধান্ত ল"লে!
  
  ঈশ্বৰে ক্ৰোধৰ কোনো সীমা নাজানে,
  তেওঁ মানৱ জাতিৰ ওপৰত বিপৰ্যয় কঢ়িয়াই আনিছে!
  আৰু জীয়াই থকা সকলোৱে কষ্ট পায়,
  কেৱল শোকে জয়ৰ হিচাপ!
  
  ৰাছিয়া সকলো তেজেৰে তিতি গৈছে,
  আপুনি কিমান নিষ্ঠুৰ সৰ্বশক্তিমান!
  আপোনাৰ মিছন ক"লৈ গ"ল?
  খ্ৰীষ্ট সঁচাকৈয়ে তৃতীয়, অতিৰিক্ত নেকি!
  
  আদা আৰু হৱা কিয়,
  অন্যায়ৰ বাবে তেওঁলোকক জান্নাতৰ পৰা বহিষ্কাৰ কৰিলে!
  সময় আহি পৰিছে নৃশংস,
  শীতল অভিযানৰ সৈতে মামাইয়া!
  
  ছোৱালীবোৰে ইয়াত চকুলো টুকিলে,
  জাৰ্মানীয়ে মোৰ মাক-দেউতাকক হত্যা কৰিলে!
  তাই খালী ভৰিৰে আৰু জমা হৈ পৰিছে
  তীব্ৰ, সকলো নদী নিথৰ হৈ পৰিছে!
  
  আমাৰ মানুহৰ প্ৰতি কোনেও দুখ নকৰে
  হয় মিডজ বা সাপে আমাক চেপি ধৰে!
  কেতিয়াবা কোনো ধাৰণা এটাৰ সৃষ্টি হয়
  কি যে কষ্টৰ পাত্ৰ!
  
  ঈশ্বৰৰ ওপৰত আশা কৰাটো অসাৰ,
  অৱশ্যে ইয়াৰ দ্বাৰা তেওঁৰ কোনো ক্ষতি নহয়!
  বেয়া আৰু বেয়াকৈ জীয়াই থকাটোৱেই ভাল,
  কিন্তু ইয়াত আমি ক"লোঁ - যথেষ্ট!
  
  আমাৰ হাতত সাম্যবাদৰ বেনাৰ আছে,
  যাৰ অৰ্থ মোৰ ককাৰ কোনো উল্লেখ নাই!
  ফেচিবাদ মই সহ্য কৰিব নোৱাৰো,
  আমাৰ ইথ"ছটো সহজ: সেইটোৰ সৈতে নৰকলৈ!
  
  কেলাছ হাতৰ ওপৰত আশা,
  মূৰত থকা মনটোলৈ!
  ইচ্ছাই আমাক সাফল্যলৈ লৈ যায়,
  দক্ষতা, উৎসাহ মুঠিত!
  
  আৰু সেইবাবেই, খোজত জুখি,
  আপোনাৰ স্বাধীনতা আৰু সুখৰ পথ!
  আমি ৰঙা দেৱতা হম,
  আমাক কোনেও বেঁকা কৰিব নোৱাৰে!
  ভেডমাকোভাই গান গাই মেচিনগান গুলিয়াইছিল, ইতিমধ্যে পলাই গৈ শুবলৈ সক্ষম হোৱা সংকীৰ্ণ চকুৰ মানুহবোৰক গুলীয়াইছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ ভাগ্যও সলনি হ'ল, কেইবাজনো জাপানী বিষয়াই আপাত দৃষ্টিত কি হৈছে সেইটো উপলব্ধি কৰি সাজসজ্জিত গাড়ীখনৰ ওপৰত কেইবাটাও গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। উইচাৰে অনুভৱ কৰিলে তাইৰ শৰীৰটো কঁপি উঠিছে। কিন্তু জাপানী গ্ৰেনেডবোৰ খণ্ডিত হৈছিল আৰু কৱচৰ ভিতৰত সোমাই নাছিল, আপাত দৃষ্টিত ১৪ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ পৰ্যন্ত মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ সহ্য কৰিব পৰাকৈ ডিজাইন কৰা হৈছিল।
  উইচাৰে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আৰু তাৰ পিছত জেদী যুদ্ধত এটা বিপথগামী গুলী - মূৰ্খ! তাই খিংখিঙীয়া হৈ পৰিল, হঠাতে বুদ্ধিমান হৈ পৰিল আৰু লক্ষ্যত বেছিকৈ খুন্দা মাৰিলে!
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজত মেচিনগান বেল্ট ফিডৰ দ্বাৰা চালিত হয়। ইয়াৰ ফলত গুলীৰ বৃহৎ যোগান পোৱা যায়, ইয়াৰ উপৰিও পানী শীতল কৰাৰ যোগান ধৰা হয়, যাৰ ফলত গুলী চলোৱাৰ সময় বৃদ্ধি পায়। সেয়ে অনুষ্ঠান অবিহনে যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা জাপানীসকলক কাটি পেলালে। কিন্তু আন যোদ্ধাসকলে যেন লক্ষ্য কৰিলে। গ্ৰেনেড আকৌ উৰি গ"ল। এটা ক্ৰেচ শুনা গ"ল। দেখাত এটা গ্ৰেনেড গধুৰ, প্ৰায় এক কিলোগ্ৰাম ওজনৰ, আৰু এণ্টি টেংক আছিল। ইতিমধ্যে জাপানীসকলকো একেধৰণৰ খালী ঠাই যোগান ধৰা হৈছিল। চেভ্ৰন আৰু টি-৩৪ৰ বিৰুদ্ধে ই দুৰ্বল, কিন্তু আপুনি এখন সাজসজ্জিত গাড়ীত ভেদ কৰিব পাৰে! ভঙা ফালটোৰ মাজেৰে উইচাৰত ধূলিৰ বৰষুণ পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে শপত খালে:
  - হয়, জাপান সৰু, কিন্তু ইয়াৰ ফলত ডাঙৰ অসুবিধাৰ সৃষ্টি হয়!
  সাজসজ্জিত গাড়ীখনৰ গতিবেগ বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে আৰু ভিতৰত দুটামান খণ্ডিত গ্ৰেনেড উৰি গ"ল, য"ত সেইবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ল।
  টুকুৰাবোৰে উইচাৰক ধৰিলে, ইউনিফৰ্ম ফালি পেলালে। তাৰ ওপৰত ভঙা গেছৰ টেংকিটোত জুই লাগিল। ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গালি পাৰিলে:
  - মেচিন নহয় - জেনেৰেল! মই তোমাৰ ওপৰত গোবৰ পেলাই দিলোঁহেঁতেন!
  আৰু দুডজনমান তললৈ কাটি পেলোৱাৰ পিছত কেবৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিবলগীয়া হ"ল৷ ছোৱালীজনীয়ে জাপানী সৈন্যৰ চকুত নপৰাকৈয়ে এই কাম কৰিলে আৰু হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়ি গ"ল। তেওঁ নিজৰ বাবে চিন্তিত নাছিল, তাই পিন্ধিছিল লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ সেনাবাহিনীৰ ইউনিফৰ্ম। আৰু আন্ধাৰ আৰু বৰষুণত আপুনি সঁচাকৈয়ে মুখখন ধৰিব নোৱাৰে৷ এতিয়া ঘাইপথৰ পৰা নামি জোপোহাৰ মাজত হেৰাই যাব লাগিব।
  ছোৱালীজনীয়ে যথেষ্ট খৰকৈ হাঁহিলে আৰু একে সময়তে দুবাৰমান মৃতদেহৰ সন্মুখীন হ"ল। তাই সন্তুষ্ট হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বেয়া নহয় যে মই চামুৰাইক পোহৰ দিলোঁ! এতিয়া মাত্ৰ নিজেই ৰক্ষা কৰিব লাগিব!
  যোদ্ধাজনে জোপোহাবোৰত ডুব মাৰি উঠি আহি খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। সিহঁতক বোকা বচাওক, হয়তো ধৰা নপৰে। আচলতে তাই এটা মান্য যুঁজ দিলে আৰু ভাবিলে যে তাইৰ এই কৃতিত্ব বিশ্বাস কৰা নহ"ব, নহ"লে হয়তো, কোনে জানে, তেওঁলোকে আন এজন নায়ক তাৰকা দিলেহেঁতেন!
  সাধাৰণতে যুদ্ধ এটা আচৰিত কথা, আপুনি মানুহক হত্যা কৰে আৰু ই কেৱল স্বাভাৱিক নহয়, বৰঞ্চ সাহস৷ বাইবেলে কোৱাৰ দৰে, বাইদেউ, "তুমি হত্যা নকৰিবা!" তথাপিও ঈশ্বৰে কেৱল হত্যা কৰিবলৈ নহয়, অমালেকীয়াসকলক, তেওঁলোকৰ পত্নী, সন্তান আৰু আনকি পশুধনকো সম্পূৰ্ণৰূপে নিঃশেষ কৰিবলৈ আজ্ঞা দিছিল! যদিও যুদ্ধৰ সময়তো সাধাৰণ নাগৰিকৰ নিঃশেষক অনৈতিক আৰু নিকৃষ্ট বুলি গণ্য কৰা হয়।
  কিন্তু পশ্চিমীয়া মিত্ৰ দেশসমূহে কেৱল সামৰিক লক্ষ্যত বোমা বিস্ফোৰণ কৰাই নহয় আৰু ইমানেই নহয় যে সাধাৰণ নাগৰিকক বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল। ইয়াৰ আংশিক কাৰণ আছিল উচ্চ উচ্চতাৰ বোমাৰু বিমানৰ সঠিকতা কম, যাৰ বাবে বিশুদ্ধ সামৰিক লক্ষ্যত আঘাত কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল যদিও মূল কথাটো আছিল প্ৰতিশোধ। জাপানেও আমেৰিকাৰ পৰা বুষ্ট লাভ কৰিছিল। কিন্তু সিহঁতৰ উত্তৰ দিবলৈ একো নাছিল! তেওঁলোকৰ হাতত কেৱল য়েংকিছলৈ যাবলৈ ইমান ৰেঞ্জৰ বিমান নাছিল!
  আপাত দৃষ্টিত আমেৰিকানসকলে পেৰু বন্দৰৰ প্ৰতিশোধ লোৱাটো যথেষ্ট বুলি গণ্য কৰিছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে শীৰ্ষ বিত্তীয় অভিজাত শ্ৰেণীয়ে প্ৰাগমেটিকভাৱে কাম কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল, আৰু একে সময়তে মাওৰ ৰঙা সেনাবাহিনীৰ অন্ত পেলাইছিল। জাপানক ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ বাবে স্প্ৰিংবৰ্ড হিচাপে মানচুৰিয়াক এৰি দিয়া হৈছিল, আৰু মংগোলিয়াৰ বিৰুদ্ধে মুক্ত হাত দিয়া হৈছিল, আৰু বাকীখিনি চিয়াং কাই শ্বেকৰ কাম আছিল! তেতিয়া সমগ্ৰ চীনক ঝাড়ু দিয়া সম্ভৱ হ"ব। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনে ৰক্তক্ষৰণ কৰক। ইয়াত আটাইতকৈ আমোদজনক কথাটো হ"ল হয়তো জাপানীসকলে ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰি জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকাৰ সহায় ব্যৱহাৰ কৰি পুনৰ আমেৰিকাৰ প্ৰতিশোধ লোৱাৰ ভৰসা কৰিছে, তেওঁলোকে ক্লান্ত জাপানৰ পৰা চাইবেৰিয়া আৰু অন্যান্য দেশসমূহ কাঢ়ি লোৱাৰ কথা ভাবিছে।
  প্ৰতিটো পক্ষই ভাবে যে তেওঁলোকে অতি চতুৰতাৰে কাম কৰিছিল, বিশেষকৈ যিহেতু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে এটাও গুলী নিক্ষেপ নকৰাকৈয়ে বিশাল ভূখণ্ডৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰিছিল। নহ'লে তেওঁলোকক জয় কৰিবলৈ তেওঁলোকে বহুত আৰু বিৰক্তিকৰ সময় ল'ব লগা হ'লহেঁতেন, যিটোৱে অন্ততঃ কেইবাবছৰ সময় লাগিলহেঁতেন;এইবোৰ আটাইবোৰৰ পিছতো দ্বীপ!
  ফ্ৰণ্ট লাইন পাৰ হোৱাৰ আশাত ভেডমাকোভাই খোজ কাঢ়ি গ"ল। ফাঁকটোত পিছলি গৈ নিজৰ মানুহৰ লগত যোগ দিয়াটো যথেষ্ট সম্ভৱ৷ বা হয়তো চামুৰাই বন্দী এজনকো লৈ যাব পাৰে। বাৰু, ছোভিয়েট সেনাৰ আটাইতকৈ উন্নত স্থানৰ ওচৰত। অন্যথা টানিবলৈ টান হব।
  . অধ্যায় নং ৫।
  গতিকে বিশ্ব অলিগাৰ্চিৰ বাবে: ইউ এছ এছ আৰৰ অধীনত জাৰ্মানী আৰু ইউৰোপক প্ৰভাৱৰ হেৰুৱা অঞ্চল বুলি গণ্য কৰা হয়, আনকি শক্তিশালী কমিউনিষ্ট সাম্ৰাজ্য আৰু বলছেভিজমৰ অধিক সম্প্ৰসাৰণৰ বাবেও ভাবুকি বুলিও গণ্য কৰা হয়। আৰু জাৰ্মানীৰ অধীনত ৰাছিয়াৰ বাবে এইটোৱেই হৈছে ইয়াৰ প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰসমূহৰ সম্প্ৰসাৰণ আৰু ধনী লেণ্ডছৰ পৰা সকলো ৰস চুহি উলিওৱাৰ সম্ভাৱনা। কিন্তু আচলতে জাৰ্মানীৰ হাতত পৰাস্ত হৈ ফৰাচী অলিগাৰ্চসকলে এইটোৱেই হেৰুৱাইছিল: তেওঁলোকে হিটলাৰৰ সৈতে অলপ ভাগ কৰিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু তেওঁলোকে বেছিভাগ সম্পদ ধৰি ৰাখিছিল, আৰু আনকি শ্ৰমিকসকলক শোষণ কৰাটোও সহজ হৈ পৰিছিল - জাৰ্মানসকলে ট্ৰেড ইউনিয়নবোৰক চেপি ধৰিছিল। বাল্টিকত অলিগাৰ্চসকলে কি হেৰুৱাইছে? আপোনাৰ সকলো ৰাজধানী গণনা কৰক, আৰু যিসকলৰ পলাবলৈ সময় নাছিল, তেতিয়া স্বাধীনতা বা জীৱন! উদাহৰণটো আচৰিত! গতিকে ইয়াত কোনো আচৰিত কথা নাই! আৰু হিটলাৰ যদি ইমান উগ্ৰ যিহুদী বিৰোধী নহ"লহেঁতেন তেন্তে ইউ এছ এছ আৰক কোনেও সহায় নকৰিলেহেঁতেন!
  ক"ব লাগিব যে ফ্ৰান্স তুলনামূলকভাৱে সহজে ভাঙি পৰাৰ এটা কাৰণ আছিল সামগ্ৰিকভাৱে জনসংখ্যা আৰু আৰ্থিক অভিজাত শ্ৰেণী দুয়োটাতে ইহুদীৰ শতকৰা হাৰ যথেষ্ট কম হোৱা। পোলেণ্ড, ব্ৰিটেইন, আমেৰিকাত: ইয়াৰ একেবাৰে বিপৰীত আছিল। বিশেষকৈ আমেৰিকাত, যিয়ে, বাইদেউ, বুজাইছে যে আমেৰিকাৰ ওপৰত এটাও বোমা নপৰা সত্ত্বেও য়েংকিসকলে জাৰ্মানীৰ জনসংখ্যাৰ প্ৰতি ব্ৰিটিছতকৈও বেছি নিষ্ঠুৰ আছিল!
  ভিছু ৱেৰমাখ্টৰ অধীনত পুতলা হৈ পৰিছিল আৰু জাৰ্মানসকলে গাড়ী চলাই পেৰিছত হাৰমনিকা বজাইছিল। হিটলাৰে ইংলেণ্ড আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি আৰম্ভ কৰিলে, অৰ্থনীতিক যুদ্ধৰ ভিত্তিলৈ স্থানান্তৰিত কৰি বিজয়ী ইউৰোপৰ সম্পদ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আমনি নকৰাকৈ। ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ মূল্য বহুত ক্ষতি হ"ল, ইংৰাজৰ সৈতে আলোচনা কৰি যিহুদী বিৰোধীতা ত্যাগ কৰিবলৈ তেওঁৰ অনিচ্ছাও। পিছৰটোৱে হয়তো ফুহাৰাৰক ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ বাবে নিজৰ সকলো বাহিনী মুকলি কৰি মে" মাহত পুনৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ অনুমতি দিলেহেঁতেন। সঁচা, ব্ৰিটেইনৰ সৈতে শান্তিয়ে ষ্টেলিনক সংগঠনৰ ঘোষণা কৰিবলৈ ঠেলি দিব পাৰিলেহেঁতেন। ইতিমধ্যে শত্ৰু দুৱাৰমুখত থকাৰ সংকেত হ"ব।
  বা নহয়, যিটো ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ প্ৰভাৱ জাপানৰ প্ৰতি আমেৰিকাৰ স্থিতিত পৰিব পাৰে। তেওঁলোকে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশক উচটনি নিদিব, আৰু শক্তিশালী সাম্ৰাজ্যই দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিব পাৰিব! এতিয়া সেইটোৱেই হ"ল। মাথোঁ তাতোকৈ বেয়া পৰিস্থিতিত যেতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ সেনাবাহিনী প্ৰায় ধ্বংস হৈ যায়, তেতিয়াও অস্ত্ৰৰ উৎপাদন প্ৰতিষ্ঠা হোৱা নাই, আৰু তেওঁলোকে এতিয়াও যুঁজিবলৈ শিকিব পৰা নাই!
  এইটো একচল্লিশ বছৰ নহয় - ছোভিয়েট সৈন্যই যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল, যুঁজিবলৈ শিকিছিল আৰু জয়ী হৈছিল! গতিকে এতিয়া তেওঁলোকে ভয় নকৰে এটা বাহনত সাতটা ফায়াৰিং পইণ্ট থকা গধুৰ টেংক আৰু বিমানক!
  এজোপা গছৰ কাষত থিয় হৈ আছে এজন অকলশৰীয়া জাপানী মানুহ। গতিকে এটা সাধাৰণ সৰু হালধীয়া ডামি।
  উইচাৰে পিছফালে জপিয়াই উঠিল। তাই মূৰটো ওপৰলৈ জোকাৰিলে আৰু তাৰ পিছত পেলাই দিলে... যেতিয়া আপুনি শত্ৰুৰ "পাত্ৰ"টো তীব্ৰভাৱে জোকাৰিলে, ডিঙিৰ পেশীবোৰে আৰু ফলপ্ৰসূ প্ৰতিৰোধ দিব নোৱাৰে আৰু "পাত্ৰটো" সহজেই কুটিল হৈ পৰে!
  বাৰু, এজন কম চামুৰাইৰ কথা কি ক"ব! বেডমাকোভাক উল্লাসিত আৰু সন্তুষ্ট যেন লাগে, আনকি তাই দাঁত উদঙাই দিয়ে:
  - জাপানে আমাক কেতিয়াও জয় নকৰে! কাৰণ মোৰ দৰে যুঁজাৰুও আছে!
  সঁচাকৈয়ে ৰুছৰ সমগ্ৰ ইতিহাসত কেৱল মংগোল-তাটাৰসকলেহে জয় কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল! কিয় এনেকুৱা হ"ল আৰু মহান স্লাভিক জাতিটো কিয় অসহায় হৈ পৰিল, সেয়া অৱশ্যেই এটাতকৈ অধিক প্ৰজন্মৰ বাবে এক ৰহস্য!
  আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণটো হ"ল সামন্তীয় খণ্ডিতকৰণ, যেতিয়া সকলোৱে নিজৰ বাবে এটা আবণ্টন লৈছিল: তেওঁলোকে কুকুৰা আৰম্ভ কৰিছিল আৰু তাত বহিছিল, নিজৰ উত্তৰাধিকাৰ পহৰা দিছিল: কামৰ বাহিৰত!
  উইচেৰোভাই অনুভৱ কৰিলে যে টান আৰু অস্বস্তিকৰ জাপানীজ বুটবোৰে তাইৰ ভৰি দুখন ঘঁহিছে। পাইলটে সিদ্ধান্ত ল"লে যে এই ক্ষেত্ৰত যন্ত্ৰণা সহ্য কৰি লাভ নাই। তাই কেৱল টান হৈ থকা ব্লান্ট নাকৰ জোতাযোৰ খুলি আঙুলিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। মোৰ জন্মভূমিৰ শীতলতা খালী ভৰিৰে অনুভৱ কৰিলোঁ আৰু বহুত বেছি আনন্দ অনুভৱ কৰিলোঁ! তাইৰ গতি বৃদ্ধি কৰিলে আৰু আনকি অলপ জপিয়াবলৈও ধৰিলে!
  ৰাছিয়ানসকলৰ বিভাজন হোৱাটো স্লাভসকলৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ট্ৰেজেডী হৈ পৰিছিল। পশ্চিমে লিথুৱেনিয়া আৰু পোলেণ্ডে আৰু পূবে নিষ্ঠুৰ টাটাৰসকলে তেওঁলোকক বশ কৰিছিল। এই যোৰটো অৱশ্যে চিৰদিন নাথাকিল: পূৰ্বতে সৰু চহৰ মস্কোৰ বৃদ্ধি হ"বলৈ ধৰিলে আৰু আনকি এক প্ৰকাৰৰ সৰু সাম্ৰাজ্যলৈও পৰিণত হ"ল। ইভান কলিতা ৰাছিয়াৰ মাটিৰ সংগ্ৰাহক হৈ পৰিল। তেওঁ প্ৰথম আছিল আৰু আটাইতকৈ ভাগ্যৱান নাছিল, কিন্তু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো আছিল প্ৰথম! আৰু বলছেভিক গীতটোত যেন শুনা যায়: দ্বিতীয়তকৈ মৃত হোৱাটোৱেই ভাল!
  ষ্টেলিন ৰাছিয়ান নহয়, এইটোৱেই তেওঁৰ মূল অসুবিধা! সেয়েহে টাইটেল জাতিটোৰ ওপৰত অনাস্থা, আৰু ব্যাপক অযুক্তিকৰ দমন! গাহৰিৰ শিং দিয়ক, আৰু চকক ৰাজ্য দিয়ক!
  সিংহাসনত চুচমেক আৰু ভাঁজত ৰুছৰ!
  উদাহৰণস্বৰূপে, টুখাচেভস্কি আৰু এগ"ৰভ দুয়োজনেই যথেষ্ট সক্ষম মাৰ্শ্বাল আছিল, বাকী দমন কৰা সেনাপতিসকলৰ বিষয়ে আৰু কি ক"ব পাৰি! গোঁফ থকা বান্দৰৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰি! সেইবাবেই আমি বিপদত পৰিলোঁ!
  কিন্তু আচলতে কেনেকৈ হ"ল যে ষ্টেলিনে এজন নিৰপেক্ষ শাসক হ"বলৈ সক্ষম হ"ল? এজন নিৰক্ষৰ জৰ্জিয়ানক ঈশ্বৰ বনোৱা হ"ল!
  ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণক ৰাছিয়াৰ জাৰে শাসন কৰিব লাগিব! বাইদেউ, ৰোমানভহঁতৰ ৰাছিয়ান তেজ প্ৰায় নাছিল আৰু হয়তো সেইবাবেই তেওঁলোকৰ অৱক্ষয় ঘটিছিল!
  জাপানৰ চৰকাৰৰ এক অনন্য ৰূপও আছিল, য"ত শ্বোগুন মূলতঃ সম্ৰাটতকৈ উচ্চ আছিল, আৰু সেয়েহে ইয়াৰ কিছু সুবিধাও আছিল, কিয়নো মূৰ্খৰ উত্তৰাধিকাৰীৰ বাবে সাম্ৰাজ্যখন ধ্বংস কৰাৰ সম্ভাৱনা কম আছিল। যুগ যুগ ধৰি জাপানীসকলে বিজয়ৰ যুদ্ধ কৰা নাছিল যদিও ইজনে সিজনৰ লগত সক্ৰিয়ভাৱে যুঁজিছিল। ইয়াৰ ফলত এই জাতিৰ মানসিকতাত কিছু প্ৰভাৱ পৰিল। কিন্তু বিংশ শতিকাত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনে মহান আলেকজেণ্ডাৰতকৈ অধিক ভূমি জয় কৰিছিল! এতিয়া ৰাছিয়াৰ পাল৷ কেৱল এইবোৰ জাৰবাদী সময়, মহান কমিউনিষ্ট দলৰ শাসন, আৰু পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ উন্নত আৰু নিখুঁত অৰ্থনৈতিক আৰু ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থা নহয়!
  উইচাৰে অৱশ্যে হঠাতে মূৰটো জোকাৰিলে। ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থাত আৰু চৰকাৰৰ বাটত সকলো ঠিক নহয়! উদাহৰণস্বৰূপে, ৰাইজে বিকল্প ইচ্ছা প্ৰকাশৰ ফলস্বৰূপে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন নকৰে, কিন্তু কি হয়... ক"ব লাগিব যে মুখ্য কাৰ্যালয় সৃষ্টি আৰু ইয়াক জৰুৰীকালীন ক্ষমতা প্ৰদানৰ ব্যৱস্থা কৰা হোৱা নাছিল হয় আইনৰ দ্বাৰা নহয় সংবিধানৰ দ্বাৰা। আৰু তাইৰ ব্যক্তিগতভাৱে অৰ্ধশিক্ষিত চেমিনাৰিয়ানজনৰ সামৰ্থ্যক লৈ বৰ সন্দেহ আছিল! ঠিক বেৰিয়াৰ দৰেই: এজন ধূৰ্ত মানুহ, কিন্তু অতি সংকীৰ্ণ দৃষ্টিভংগী আৰু পাণ্ডিত্যৰ সৈতে দুৰ্বল শিক্ষিত!
  কিন্তু এতিয়া সন্মুখৰ লাইন আগলৈ আৰু ওচৰ চাপিছে, ফ্লেছবোৰ দেখা গৈছে, গৰ্জন আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ পৰিছে। বাৰু, এটা ভাষা বিচাৰি উলিওৱাৰ সময় আৰু... বেডমাকোভাই খোজ কাঢ়ি যোৱা জাপানীসকলৰ এটা বিচ্ছিন্নতা লক্ষ্য কৰিলে। এতিয়া তেওঁলোকৰ ঠেংত সাৱধানে বহিব লাগিব। প্ৰায় একে শৈলীতে যিদৰে তাই ইউ-১৮৮, অতি দ্ৰুত বোমাৰু বিমানক আক্ৰমণ কৰিছিল, যিটো দ্ৰুত মিগক ধৰিবলৈও সহজ নহয়। বাইদেউ, সাধাৰণতে লেগ বিশেষভাৱে কৌশলগত নহয় আৰু এই ক্ষেত্ৰত ফকেন-উলফতকৈ ভাল নহয়! বাৰু, চামুৰাইবোৰ খাদটোৰ কাষ চাপি আহিছে, দেখাত তেলৰ ডোঙা এটাৰ ফালে খোজ কাঢ়ি যোৱা বেটাৰিং মেৰবোৰৰ দৰে। জাপানী বহুত আছে, ইয়াত সাৱধানে কাম কৰিব লাগিব... ইয়াত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সেনাবাহিনীৰ কেপ্তেইন, তেওঁৰ মুখখন মাৰ্মটৰ দৰে। জোৰেৰে মুঠি আৰু ডেগাৰ জোকাৰি সি কিবা এটা চিঞৰি উঠে।
  বেডমাকোভাই ধৈৰ্য্যৰে অপেক্ষা কৰিলে যে চামুৰাই উঠি আক্ৰমণ কৰি তাৰ মূৰৰ পিছফালে গুদেৰে আঘাত কৰিলে। অৱশ্যে তেওঁ আঘাতৰ হিচাপ কৰিলে যাতে "জাপানী" সকলৰ লগে লগে মৃত্যু নহয়। আৰু তাৰ পিছত তাই আক্ৰমণ কৰিবলৈ দৌৰি থকা জাপানীসকলৰ ওপৰত চাবমেচিনগানৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণ ঘটাইছিল! Proorav:
  - যুদ্ধত ধূৰ্ততা জাহাজৰ পালৰ দৰে, কিন্তু কেৱল ই ফুলি উঠে, তাই নহয়!
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত ল'ৰা অলেগ আৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাৰ মাজত যুঁজ। এই চহৰখনত টাইটানৰ দৰে থিয় দিব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ বয়স প্ৰায় বাৰ বছৰ যেন লাগে। আৰু ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  তেওঁ ফেচিষ্টসকলক ইফালে সিফালে দলিয়াই কয়:
  - মহান মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  মাৰ্গাৰিটাইও এটা ভাল লক্ষ্যৰে টাৰ্ণ দিয়ে। ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলায় আৰু গায়:
  - ষ্টেলিন আৰু কমিউনিজমৰ সূৰ্য্যৰ মহিমা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুলীচালনা কৰে আৰু যোগ কৰে:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  ছোৱালীজনীয়ে নাজীক গুলীয়াই কাটি পেলায়। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আৰু যুগ যুগ ধৰি মহান মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ!
  এইদৰে ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে আন্তৰিকতাৰে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল। নাজীক গুলীয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিখনে এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে। ল"ৰাজনে বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে কয়:
  - আমি সকলোকে অত্যাচাৰ কৰি আছো!
  মাৰ্গাৰিটা, শত্ৰুক গুলীয়াই আৰু তললৈ কাটি, squeaks:
  - আৰু চয়তানৰ বাবে ঘাঁহ বনোৱা হ"ব!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দিয়ে। এনে এজন যোদ্ধা, প্ৰকৃততে সমগ্ৰ সৈন্যক কাটি পেলাব পৰা।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ মাজত কাজিয়া। তেওঁলোক প্ৰকৃত নায়ক। আৰু সাহসী মনোভাৱেৰে ভৰা নাইট।
  হিটলাৰে কি ভাবিছিল, যে ১৯৪১ চনৰ দুৰ্যোগৰ পিছত ৰাছিয়াই একো শিকিব পৰা নাছিল?
  কোনে চিন্তা কৰে! ৰঙা সেনাই "ই" ছিৰিজৰ দানৱবোৰৰ সন্মুখীন হ"বলৈ সাজু হৈছে, তেওঁলোকে কওক: নব্বৈৰ বাবে ই-৭৫ টন, আৰু এশ চল্লিশৰ বাবে ই-১০০ টন। টাইগাৰ পৰা ব্ৰিটিছ সাগৰলৈকে ৰঙা সেনাবাহিনী আটাইতকৈ শক্তিশালী।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ মাজত কাজিয়া হয়, যাতে নাজীসকলে তেওঁলোকৰ পৰা আঁতৰি যায়, হাতুৰীৰ হাতুৰীৰ কাঁচৰ দৰে।
  শিশু অমৰ আৰু একো ভয় নকৰে। তেওঁলোকৰ বাবে এই ফেচিষ্টসকল কি? চিকাৰ কৰিবলৈ অধিক শহাপহু!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰি গাইছিল:
  - এহ, হিটলাৰ, এহ হিটলাৰ, তুমি হিটলাৰ ছাগলী,
  'আপুনি কিয় এটা গাধ হিচাপে ৰাছিয়ালৈ আহিছিল...
  আপুনি আমাৰ পৰা বিশেষভাৱে এটা নিকেলত লাভ কৰিব -
  এটা শক্তিশালী ল'ৰাৰ মুঠিৰ সন্মুখীন হ'ব!
  আৰু তাৰ পিছত পেশীবহুল ল"ৰা এটাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু দুখন জাৰ্মান টেংক ই-৫০ আৰু ই-৭৫ মুখামুখিকৈ সংঘৰ্ষ হৈ বিস্ফোৰণ ঘটে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনন্দৰে কৈছে:
  - মই এজন ছুপাৰ ইয়ং ফাইটাৰ!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটোৱে এটা পাক দিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়েও গুলী মাৰে। তাই সঠিকভাৱে আঘাত কৰে আৰু দৃঢ়ভাৱে প্ৰয়োগ কৰে। আৰু একে সময়তে তেওঁ গায়-
  - মই সকলো ফেচিষ্টক থেতেলিয়াই পেলাম, আৰু এডলফৰ চৰ্বি ট্ৰিম কৰিম!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী ধ্বংসৰ সম্পূৰ্ণ উত্তেজনাত। সকলো নিজেই গুলীয়াই গুলীয়াই।
  আৰু খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ এটা গ্ৰেনেড উৰি যায়। ই ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰে। বলত খুন্দা মাৰিলে পিনৰ দৰে সিঁচৰতি হয়।
  মাৰ্গাৰিটাই গায়:
  - শক্তিশালী আঘাত ব্যতিক্ৰমীভাৱে সু-লক্ষ্য,
  আটাইতকৈ শীতল প"ভেটকিন ৰিঙত উৰি যায়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো, গুলীচালনা, সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - Povetkin এটা যোগ্য নমুনা, আৰু শক্তিশালী বিৰোধীৰ পৰা পলায়ন নকৰে!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাটোৱে আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ফেচিষ্টসকলক বটল আৰু শিলৰ দৰে ভাঙি পেলায়।
  আৰু আপুনি যিমানেই চতুৰতাৰে নকৰক কিয়, নাজীৰ সংঘৰ্ষ হয়। তেওঁলোকে কি বিচাৰিছিল? ইউ এছ এছ আৰৰ লগত হস্তক্ষেপ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  মাত্ৰ এটা কথাই অলেগ ৰাইবাচেংকোক আমনি কৰে। ইতিমধ্যে আমেৰিকাই জাৰ্মানসকলৰ পৰা মুক্তি পাইছে, আৰু ৰাছিয়াই তেওঁলোকৰ বাবে ৰেপ ল"ব।
  খালী ভৰিৰে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ল"ৰাটোৱে গাই গ"ল:
  - মূৰ্খ নহ"বা আমেৰিকা।
  আমাদের আলাস্কা এখন দেখুন...
  এইখন আমাৰ দুটা পাৰৰ মাটি -
  ভালুক যে এক উগ্ৰ জন্তু, সেয়া অকলশৰীয়া নহয়!
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ এটা বিস্ফোৰণ দিলে... তেওঁ ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলালে। আৰু আকৌ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে গ্ৰেনেডটো চেপি শত্ৰুৰ ফালে দলিয়াই দিয়ে। বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰে।
  ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ!
  মাৰ্গাৰিটাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয়ৰ বাবে!
  ল"ৰাজনে ছোৱালীজনীক শুধৰাই দিলে:
  - ইয়াত ষ্টেলিনে শাসন কৰে, দ্বিতীয় নিকোলাছ নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই সহজেই মান্তি হ"ল:
  - হয় ষ্টেলিন! কোনে নৃশংসজনৰ লগত শান্তি কৰিলে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা দলিয়াই দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ইউ এছ এছ আৰক বিৰতিৰ প্ৰয়োজন! যদিও থাৰ্ড ৰাইচে ইয়াৰ অধিক সুবিধা লৈছিল!
  আৰু ল'ৰা-ছোৱালীবোৰে আকৌ গুলী চলাবলৈ ধৰিলে...
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডত নিজেই জাৰ্মানসকলে ভয়ংকৰ নৰক লাভ কৰিছিল।
  কিন্তু আচলতে তেওঁলোকে যিটো লৈ আহিছিল, সেইটোৱেই লৈ গুচি যায়।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ মৃত্যু হয়। যুঁজখন ইমান ৰক্তাক্ত আৰু পবিত্ৰ সঠিক।
  যুদ্ধৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সঁচাকৈয়ে ভাবে যে মানুহ কেতিয়াবা অত্যধিক বোকামী হয়। হয় তেওঁলোকে ষ্টেলিনৰ পৰা এজন প্ৰতিভাশালী কৰি তোলে, নহয় আনকি লুকাচেংকোৰ পৰাও। কিন্তু একবিংশ শতিকাৰ বেলাৰুছৰ বাবে এজন সামূহিক কৃষকৰ পৰা ব্যক্তিত্বৰ কাল্ট গঢ়ি তোলাটো যথেষ্ট ভয়ংকৰ। বুদ্ধিমান হোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।
  আৰু এজন নতুন, ডেকা, প্ৰগতিশীল নেতা নিৰ্বাচন কৰক। আৰু বালিৰ বাকচত কেঁচুৱাৰ বুদ্ধিমত্তাৰ স্তৰ প্ৰদৰ্শন নকৰা।
  এই উপাখ্যানটোৰ দ্বাৰা লুকাচেংকোৰ বৈশিষ্ট্য সৰ্বোত্তম:
  বেলাৰুছত যেতিয়া সকলো বস্তুৱেই ব্যয়বহুল হৈ পৰে, তেতিয়া আটাইতকৈ সস্তা কি?
  ৰাষ্ট্ৰপতি লুকাচেংকোৰ পৰা প্ৰতিশ্ৰুতি!
  আৰু কিয়?
  কাৰণ সেইবোৰৰ একো খৰচ নাছিল!
  এতিয়াও এনে একনায়কত্ববাদীক ভোট দিয়া বেলাৰুছবাসীৰ বাবে লাজৰ কথা। কিন্তু বুদ্ধিমান হৈ দেখুৱাবলৈ সময় আহি পৰিছে যে তেওঁলোক ইউৰোপৰ মানুহ৷ উদাহৰণস্বৰূপে ৰাছিয়াত পুটিনে অন্ততঃ গুলীও নিক্ষেপ নকৰাকৈয়ে ক্ৰিমিয়াক নিজৰ নিজৰ প্ৰতি সন্মান লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কিন্তু ইয়াৰ কাৰণ হৈছে তেওঁৰ অসাধাৰণ ভাগ্য। পুটিনৰ বহুত ভাগ্য আছে। উদাহৰণস্বৰূপে আমি ভাগ্য ভাল আছিলো যে ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভ্ৰমণৰ সময়ত কিয়ভত তেওঁৰ পত্নীৰ সৈতে এটা অপ্ৰীতিকৰ পৰিঘটনা ঘটিছিল। হয়, আকৌ অসাধাৰণ ভাগ্যৰ প্ৰকাশ। কিন্তু ইমান কম প্ৰকৃত ৰিটাৰ্ণ! ছাৰ নিকোলাছৰ যদি ইমান অসাধাৰণ ভাগ্য থাকিলহেঁতেন তেন্তে কি হ"লহেঁতেন? অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে তেওঁ পাইছিল, ১৯৩৫ চনলৈকে ৰাছিয়াই বিশ্বৰ আধা অংশ দখল কৰি লৈছিল।
  আৰু ইয়াৰ পিছত কি হ"ব... ছাৰ নিকোলাছে ১৯৩৫ চনৰ ২৮ মে"ত মহাকাশলৈ উৰণৰ সময় নিৰ্ধাৰণ কৰিছিল, ঠিক তেওঁৰ জন্মদিনত। মানৱ জাতিৰ ইতিহাসত ৰাছিয়াৰ এগৰাকী মহিলা মহাকাশচাৰীৰ প্ৰথম উৰণ।
  আৰু এই পৃথিৱীত, যি সময়ত ইউ এছ এছ আৰ জীয়াই থকাৰ কামত নিয়োজিত হৈ আছে।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ যুদ্ধবোৰ ১৯৪২ চনৰ বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰেই প্ৰায় একে। মাথোঁ এইবাৰ শত্ৰু বহুত বেছি শক্তিশালী। ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ বাবে আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে দুয়োটাতে।
  বিশেষকৈ ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ আকাশত ই কঠিন। নাজীৰ হাতত বহুত শক্তিশালী, জেট বিমান আছে। আৰু কেনেবাকৈ ইয়াক প্ৰতিহত কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  ইয়াত জাৰ্মান পাইলট আলবিনা আৰু এলভিনাই নিজৰ বাবে বিল সংগ্ৰহ কৰি আছে। এই বিষয়ত তেওঁলোক মহান বিশেষজ্ঞ।
  উদাহৰণস্বৰূপে, উদং ভৰিৰে বিকিনি পিন্ধা এনে জাৰ্মান ছোৱালীক আমি কেনেকৈ ৰখাব পাৰো?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এই ছোৱালীকেইজনীক অনুভৱ কৰে।
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ফেচিষ্টসকলক সকলো দিশলৈ দলিয়াই কয়:
  - ৰাছিয়াৰ বিগ হৃদয়!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে অতি আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুলী চলায়। প্ৰতিটো গুলী লক্ষ্যত আঘাত কৰে। আৰু আৰব, কৃষ্ণাংগ, ভাৰতীয়ই আক্ৰমণত নামি পৰে। এক বিশাল জনসমাগম গোট খায়।
  খালী ভৰিৰে ল"ৰা জিনিয়াছজনে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, দুখন ডাঙৰ জাৰ্মান টেংকত খুন্দা মাৰে আৰু উৰণ:
  চামুৰাই তৰোৱাল তোমাৰ লগত আছে,
  হৃদয় আৰু মন বিশুদ্ধ...
  সাহসেৰে আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিয়ে -
  সৌন্দৰ্য্যৰ বাট!
  মাৰ্গাৰিটাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি বাজুকাৰে নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - অসাধাৰণ সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ এক অতি ধ্বংসাত্মক উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিলে। থেতেলিয়াই পেলোৱা প্ৰতিদ্বন্দ্বী। তাৰ পাছত আকৌ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই আকৌ বন্য ধ্বংস নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু দুটা ফেচিষ্ট টেংকৰ সংঘৰ্ষ। আনকি স্ফুলিংগ আৰু ধোঁৱাও সৰি পৰিল!
  অলেগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ভাল কৰিলা, চিৰন্তন ছোৱালী!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে নতুন হত্যাকাৰী নেমু এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - আমি ক্ষুদ্ৰপথৰ চিৰন্তন সন্তান!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে মাত দিলে আৰু নিজেই যুদ্ধখন আগবঢ়াই নিলে। সকলো পৰিকল্পনা অনুসৰি হয়। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে এতিয়াৰ বাবে ঠিকেই আছে। আৰু নাজীয়ে নিজৰ অঞ্চলত ব্ৰেক থ্ৰু নকৰিব।
  গতিকে নাজীয়ে যিমানেই চেষ্টা নকৰক কিয়, বাস্তৱত তেওঁলোকে কেৱল নিজৰ তেজত শ্বাক কৰিব।
  আৰু তেওঁলোকৰ টেংকবোৰ স্ক্ৰেপ মেটাললৈ পৰিণত হ"ব! আৰু ৰাছিয়াৰ পতাকাখন গ্ৰহটোৰ ওপৰত জিলিকি উঠিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অতি শক্তিৰে অভিনয় কৰে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গায়-
  - আমাৰ সদায় আনন্দ থাকিব,
  উজ্জ্বল সপোন থাকিব...
  আৰু সৌন্দৰ্য্য আহিব -
  হুলস্থুল নোহোৱা হৈ যাব!
  ল"ৰা জিনিয়াছে কাৰ্যকলাপৰ সৈতে কাম কৰে, যিটো ক্ৰোধত জাৰ্মানসকলৰ আগমনৰ অনুপাতে বৃদ্ধি পায়।
  মাৰ্গাৰিটাই দুটা নম্বৰৰ কাম কৰে। কিন্তু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰি দুখনে অধিক সক্ৰিয়ভাৱে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছে।
  আৰু ফেচিষ্টসকল ইয়াৰ আঘাতত পৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও গুলী মাৰে... কিন্তু তেওঁৰ চিন্তাবোৰ দৌৰিছে, বৰ্তমানলৈ ঘূৰি আহিছে। বাস্তৱত যিটো আছে তাৰ প্ৰতি।
  আচলতে ইউৰোপৰ ভিতৰতে বেলাৰুছিয়ানসকলৰ মগজুৰ ভৰ আটাইতকৈ বেছি যেন লাগে, কিন্তু তেওঁলোকে নিজকে কলাৰ পিন্ধি ব্যক্তিজনৰ একনায়কত্ববাদ সহ্য কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে।
  আৰু অন্ততঃ সভাপতিজন কোনো ধৰণৰ ছুপাৰমেন হ"ব! আৰু সেইবাবেই তেওঁ এজন সামূহিক কৃষক, আনকি আইনী পিতৃৰ অবিহনেও। আৰু তেওঁলোকে আপোনাক ইমান বছৰ ধৰি ইফালে সিফালে ঠেলি দিবলৈ দিয়া।
  আৰু তাতোকৈ ডাঙৰ কথা, তেওঁক ভোট দিয়া সংকীৰ্ণ মনৰ মানুহো আছে৷
  হয়, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনকি ডিটিও বিকশিত কৰিছিল।
  বন্ধুসকল কিমান দিনলৈ কওকচোন
  Father Kolya জন্য ভোট...
  আপোনাৰ বাবে অলেগ নিৰ্বাচন কৰাৰ সময় আহি পৰিছে -
  অধিক টকা পাবলৈ!
  হয়, অৱশ্যেই পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন আৰু যিমান পাৰি সোনকালে। আচলতে স্থবিৰতা বেয়া পৰিণতিৰে ভৰি থাকে।
  তদুপৰি লুকাচেংকোৱে নিজেই নাজানে তেওঁ কি বিচাৰে। কেতিয়াবা তেওঁ ঠিকেই, কেতিয়াবা বাওঁফালে। হয় পুঁজিবাদলৈ যায়, নহয় সমাজবাদলৈ যায়। আৰু তেওঁৰ কোনো স্বাভাৱিক দল নাই৷ আৰু কোনো দল বা মতাদৰ্শ নাই। এনেকুৱাই হৈছে অতি মধ্যমীয়া আৰু কথা কোৱা ব্যক্তিত্বৰ কাল্ট। অন্ততঃ ষ্টেলিন আৰু লেনিনে জানিছিল যে তেওঁলোকে কি বিচাৰে! আৰু এই একনায়কত্ববাদীজন? সি সোঁ নে বাওঁ তাকো নাজানে!
  নাই, মতাদৰ্শ আৰু সুস্থিৰ দল অবিহনে সমাজত কোনো স্থিৰতা নাথাকিব।
  আৰু আগবাঢ়ি যোৱাও!
  ষ্টেলিন, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, কমিউনিজমক ব"গীমেনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰি সন্ত্ৰাস আৰু ধ্বংসৰ প্ৰতীক হৈ পৰিল।
  অনুকূল চৰকাৰ নাছিল। আৰু ব্ৰেজনেভৰ অধীনত আছিল উন্মাদনা - এনে এজন ব্যক্তিক কেনেকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ মুৰব্বী নিযুক্তি দিব পাৰি। আৰু যৌৱনত ব্ৰেজনেভক বুদ্ধিজীৱীৰ দৰে দেখা নাছিল যদিও বৃদ্ধ বয়সত তেওঁ উন্মাদনাত পৰিল। আৰু সাধাৰণতে ৰাষ্ট্ৰৰ মুৰব্বীয়ে কাগজ এখন নোহোৱাকৈ দুটা শব্দক সূতাৰে বান্ধিব নোৱাৰাটো লজ্জাজনক৷ কিন্তু আপুনি এই কামটো কৰিব পৰা উচিত আছিল!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক ডাবল গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - কিন্তু আগৰ দৰেই জীয়াই থাকক,
  কিন্তু ব্ৰেজনেভৰ মতে জীয়াই থাকক!
  মই বোবা, বোবা, নোৱাৰো!
  আৰু নিয়ৰৰ ধুমুহাক যাবলৈ নিদিব!
  মাৰ্গাৰিটাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটো দলিয়াই দিলে। ডালৰ পৰা জোকাৰি যোৱা আপেলৰ দৰে তাই নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি পেলালে।
  ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - ফুল ফুলা আপেল গছ,
  Solovyov এর সুর...
  তোমাৰ ওচৰলৈ আহিম -
  ৰিহেচ হ"ব!
  ছোৱালীজনীয়ে বহল আৰু চকু কপালত তুলিব পৰা হাঁহি এটা মাৰিলে। তাইৰ দাঁতবোৰ মুকুতাৰ দৰে, ইমান জিলিকি উঠে।
  হয়, এই দম্পতীয়ে ভালকৈ কাজিয়া কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - ইস্পাত, নখ, দাঁত এবং fangs সঙ্গে আমাদের মুষ্টি
  ...
  প্ৰকৃত যুঁজৰ বাবে তেওঁলোক ইমানেই আগ্ৰহী!
  আৰু আকৌ টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে অতি নিখুঁতভাৱে গুলী চলায়। আৰু নাজীৰ পৰা ৰক্তাক্ত টোপালবোৰ বৰষুণ হয়।
  নাই দয়া নাথাকিব। শত্ৰুৱে শ্বাক কৰিব।
  ইফালে নাটাছা আৰু তাইৰ দলটোৱে চুখুমিত যুঁজি আছে।
  নাজীয়ে উপকূলত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। যুঁজখন অৱশ্যে অতি অসমান
  কিন্তু ছোৱালী। যেতিয়া সিহঁত প্ৰায় উলংগ হৈ থাকে, তেতিয়া বৰ ভাল লাগে!
  নাটাছাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ডজন ডজন ফেচিষ্টক কাটি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - পৃথিৱীৰ ভৱিষ্যত আমাৰ,
  আমি ছোৱালীবোৰ জেডিৰ দৰে!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তাই নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মই যিয়ে সকলোকে কবৰত কবৰ দিব পাৰো!
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই গুলীচালনা কৰে। লগতে এগৰাকী ছোৱালী যিয়ে, যেতিয়া তাই আঘাত কৰে, তেতিয়া আৰু মাখিৰ আঘাত নহয়।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে তাক লৈ গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - মই শিয়ালৰ ৰং, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ সৌন্দৰ্য্যৰ!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে লৈ মৃত্যুৰ উপহাৰ পেলাই দিব! সঁচাকৈয়ে এইজনীয়েই আপোনাৰ প্ৰয়োজনীয় ছোৱালীজনী।
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানা পাগল হৈ পৰিছে! আৰু তাই সকলোকে সিঁচৰতি কৰি থেতেলিয়াই পেলাব, যেন তাইৰ ভিতৰলৈ গোটেই নৰকৰ পৰা চয়তান সোমাইছে।
  হয়, ইয়াৰ ছোৱালীবোৰৰ অৱশ্যে ইমানেই উদং দাঁত আছে যে কোনো ধৰণৰ সমস্যা নোহোৱাকৈ যিকোনো চোলা ফালি পেলাব পাৰে।
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে তেতিয়া আধা মূৰ!
  নাটাছাই শত্ৰুক গুলীয়াই গৰ্জন কৰে:
  - মই ইমান কঠিন যোদ্ধা যে ম"হ এটাও মোক ভৰিৰে মোহাৰিব নোৱাৰে! মই তাৰ মূৰটো ভাঙি দিম!
  জোয়াই নিশ্চিতভাৱে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - মইও শিংবোৰ ভাঙি দিম!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিখনে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু দুটা নাজী টেংকৰ সংঘৰ্ষ হ"ব।
  আৰু তেতিয়া অৰোৰাই আপোনাক আঘাত কৰিব। আৰু খালী ভৰিৰে হত্যাকাণ্ড এটাও লঞ্চ কৰিব।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - ষ্টেলিনৰ মহিমা, তেওঁ আৰু জ্ঞানী হৈ উঠক!
  অৰোৰা সঁচাকৈয়ে দুষ্ট। দুটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিলে কেনেকুৱা হয়? কাৰণ, ইয়াৰ অৰ্থ আচলতে আত্মহত্যা।
  আৰু ষ্টেলিনে ৰাছিয়াক কিয় এনেলৈ আনিলে?
  ছোৱালীজনীয়ে পুনৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰটো লঞ্চ কৰিব আৰু চিঞৰিব:
  - নতুন নেতালৈ গৌৰৱ!
  বাৰু, ঠিকেই কৈছে! আনকি ষ্টেলিনৰ কপালটোও নিম্ন। আৰু এয়া কম বুদ্ধিমত্তাৰ লক্ষণ।
  স্বেটলানাই নিজকে গুলীয়াই মাৰে। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। বিৰোধীক সিঁচৰতি কৰে। সিহঁতক ধ্বংস কৰি চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়ান দেৱতা গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ উদং গোৰোহাটোৱে বৰ ধ্বংসাত্মক কিবা এটা দলিয়াই দিব।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমানেই কেলিবাৰৰ যে ক্ৰাউটহঁতে সিহঁতক ল"ব নোৱাৰে।
  চাৰিগৰাকী ছোৱালী এক প্ৰচণ্ড শক্তি। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁলোকে কেৱল পেণ্টীহে পিন্ধিছে।
  আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকে যুঁজিবলৈ এক বিশাল ক্ষমতা লাভ কৰে।
  নাটাছাই গুলী চলাই আছে। আফ্ৰিকান যোদ্ধা আনকি ভাৰতীয় আৰু আৰবেও হিমস্খলনৰ দৰে গতি কৰিছে।
  জাৰ্মানসকলে ইয়াক কামানৰ খাদ্য হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰে। কোনো কৰুণা বা অনুশোচনা নোহোৱাকৈ যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰা। আৰু অৱশ্যেই সংখ্যাত লয়।
  ইতিমধ্যে স্থলপথেৰে কাটি পেলোৱা হৈছে সুখুমী। আৰু এইটো বৰ বেয়া। অতি সোনকালে আমাৰ গোলাবাৰুদ শেষ হৈ যাব আৰু পিছুৱাই যাব লাগিব।
  কিন্তু এতিয়ালৈকে ছোৱালীবোৰে এতিয়াও হাৰ মানিব নিবিচাৰে৷ তেওঁলোকে জয়ৰ সপোন দেখে। যদিও শক্তিবোৰ অসমান। আৰু মস্কোক ঘেৰি ধৰিছে।
  এই কথাই নাটাছাক চিন্তিত কৰে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে তাই। শত্ৰুক ছিন্নভিন্ন কৰি গান গায়:
  - ৰাজধানী থাকিলে!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ৰাছিয়াৰ নদী শুকাই নাযায়!
  আৰু তাই শত্ৰুক সকলো বন্দুকৰে, ঘৰতে বনোৱা ৰিক"ইললেছ অস্ত্ৰৰে, উগ্ৰতাৰে আঘাত কৰিলে।
  আৰু ধ্বংস কৰি পেলালে দুটামান টেংক...
  কিন্তু আক্ৰমণাত্মক বিমানবোৰে ওপৰৰ পৰা হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  গতিকে যদি তেওঁলোক প্ৰতিক্ৰিয়াশীল হয় তেন্তে কি হ"ব?
  অৰোৰাই নিজৰ ৰকেট লঞ্চাৰটো গুলীয়াই দিলে। জাৰ্মান গাড়ী এখনত খুন্দা মাৰিলে। তাইক পৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  তাৰ পিছত ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সীমাহীন কমিউনিজম!
  তেতিয়া স্বেটলানাই গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। আৰু ক"লা যুঁজাৰুবোৰক কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত উদং ভৰিৰ দৰে নেমুটো দলিয়াই দিয়ে।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - নতুন দেৱতাসকলৰ মহিমা!
  নাটাছাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি চিঞৰিলে:
  - ৰাছিয়ান দেৱতাসকললৈ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই বিমানখন বিস্ফোৰণ ঘটে।
  এইবোৰ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী। যদি তেওঁলোকে যুঁজ দিয়ে, তেন্তে তেওঁলোকক কোনেও নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰে।
  জোয়াইও শত্ৰুৰ ওপৰত কিবা এটা নিক্ষেপ কৰে যিয়ে যিকোনো শক্তিক হত্যা কৰে। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰা কিবা এটা। আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠে:
  - কফিনলৈ বিমান!
  আৰু উদং আঙুলিয়ে আকৌ মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তেতিয়া অৰোৰাই শত্ৰুৰ ওপৰত নেমু এটা দলিয়াই দিব। তেওঁ তাক লৈ গৰ্জন কৰিব:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ!
  স্বেতলানাই দাঁত উদং কৰি ক"লে।
  - সাম্যবাদ আৰু নতুন কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। আৰু তেওঁ সকলোকে হত্যা কৰিব। বাৰু, যদি সকলো নহয়, তেন্তে কিছুমান নিশ্চিতভাৱে।
  নাজীয়ে জগটোৰ ভিতৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। আৰু সেইটোৱেই তেওঁলোকৰ সমস্যা। ইয়াত আপুনি জাগডটিগাৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো দেখা পাব। এখন পুৰণি গাড়ী, কিন্তু অতি মাৰাত্মক। এজন অগ্ৰগামী ল"ৰাই তাইৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহিল। আৰু খনি এটা পিছলি পেলায়।
  আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকটো তুচ্ছভাৱে বিস্ফোৰণ ঘটে।
  ল"ৰাটোৱে জিভাখন উলিয়াই গাইছে:
  - মাতৃভূমিলৈ পান কৰা যাওক, ষ্টেলিনলৈ পান কৰা যাওক!
  পান কৰি আকৌ ঢালি দিওঁ!
  আমি অগ্ৰগামীসকলে হিটলাৰক হত্যা কৰিম!
  ফেচিষ্টসকলে পায়। যদিও ৰঙা সেনাৰ বাবে কঠিন। গ্ৰ"জনী চহৰখন নাজীয়ে আগুৰি ধৰিছে যদিও তাত এতিয়াও যুঁজি আছে। ইয়াতো ছোৱালীবোৰ নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে।
  ইয়াত তামাৰা যুঁজি আছে। গা ধোৱা চুট পিন্ধি খালী ভৰিৰে। আৰু বতৰ গৰম আৰু ছোৱালীজনী এইফালে অধিক চঞ্চল। সৌন্দৰ্য্যই গুলী চলাই আছে। খালী ভৰিৰে তেওঁ ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰে আৰু গায়:
  - হিটলাৰে অতি সোনকালে তেওঁৰ কফিনত নখ লাভ কৰিব,
  জুইত জ্বলি থকা মকৰা এটাৰ দৰে হ'ব...
  পাতালত অসুৰে তোমাক অত্যাচাৰ কৰিব -
  যিসকলে চয়তানক পূজা কৰিছিল!
  আৰু আকৌ, সুন্দৰীগৰাকীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা অতি মাৰাত্মক নেমু উৰি নাজীসকলক ভাঙি পেলায়।
  মাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - গ্ৰেনেড মাৰিব!
  আৰু তামাৰাৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিয়ে। দুগৰাকী ছোৱালীয়ে যুঁজি আছে, আৰু ওপৰত ৰঙা পতাকা এখন, গুলীৰে ভৰি আছে।
  ছোৱালীকেইজনী খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় কাপোৰ নোহোৱাকৈয়ে আছে যদিও ছোভিয়েট চহৰখন আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ উদ্দেশ্য নাই।
  মাৰিয়াই এটা উল্লাসিত গীত গাইছিল। আৰু একে সময়তে তাই নিৰ্দয়ভাৱে আৰু হত্যাকাৰীভাৱে গুলীচালনা কৰিলে;
   যুগ যুগ ধৰি চলি থকা বহু মহান ব্যক্তি,
  যিসকলৰ কৰ্মই যুগ যুগ ধৰি জীয়াই আছে, বহুতো মহান নাম আছে, যাক অমৰ বুলি কোৱা হয়।
  
  বহুতো সাধুকথাৰ নায়কে মহাকাব্যৰ সুৰ ধৰি ৰাখিছে, কিন্তু সকলো নায়কৰ ভিতৰত আটাইতকৈ সহজ আৰু আমাৰ সকলোৰে প্ৰিয় এজন।
  
  তেওঁ শৈশৱ পাহাৰৰ মাজত কটালে, চৰাইৰ উৰণ চাইছিল, পাহাৰৰ পৰা উত্তৰাধিকাৰ হিচাপে লাভ কৰিছিল ঈগলৰ ডেউকাৰ সৌন্দৰ্য্য।
  
  বজ্ৰপাতৰ সৈতে তেওঁৰ নামটোৱে সাগৰৰ ওপৰেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু সকলো দেশৰ সৰ্বহাৰাৰ মাজত ঘনিষ্ঠ আৰু চিনাকি হৈ পৰিল।
  
  চীনৰ মূল ভূখণ্ডত, সকলো হৃদয়ৰ প্ৰিয়, এই নামে ঘোষণা কৰে ফানজাম - শান্তি, অন্ত - ৰাজপ্ৰসাদবোৰলৈ।
  
  ষ্টেলিন হৈছে সুখৰ পতাকা, মানৱতাৰ ভোৰ! বহুত বহুত দীঘলীয়া বছৰ জীয়াই থাকক প্ৰিয় ষ্টেলিন!
  ছোৱালীবোৰে ভালকৈ গাইছিল। ভেৰ"নিকা আৰু ভিক্টোৰিয়াই মাৰিয়া আৰু তামাৰাৰ লগত যোগ দিলে।
  চাৰিওজনী সুন্দৰীক আগুৰি আছে, কিন্তু কেনেকৈ যুঁজিছে।
  ইয়াত মাৰিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি জাৰ্মান আক্ৰমণকাৰী বিমান এখন গুলীয়াই পেলায়। আৰু সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ দলটোক গৌৰৱ!
  ভেৰ"নিকাইও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠায়, আৰু HE-162 গুলীয়াই পেলোৱা হয়। আৰু যোদ্ধাই গৰ্জন কৰে:
  - গৌৰৱ মহিমাতকৈ উচ্চ!
  . অধ্যায় নং ৬
  ভিক্টোৰিয়াই বিপক্ষক গুলীয়াই গুলী চলাই হাঁহিছে:
  - সাম্যবাদৰ ভৱিষ্যতৰ বিস্তাৰৰ বাবে!
  আৰু প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে চাৰিগৰাকী সুন্দৰীয়ে হাঁহিছে।
  তেনেকুৱা উচ্চতম স্তৰৰ ঈগল ছোৱালী।
  মিৰাবেলা আৰু আনাষ্টেছিয়াই আকাশত কাজিয়া কৰি আছে। আৰু ফেচিষ্টসকলৰ মগজুও ধুৱাই দিয়ে।
  মিৰাবেলাই হাঁহি হাঁহি টুইট কৰে:
  পৃথিৱীত সকলো ঠিকেই থাকিব,
  আপোনাৰ গৃহভূমিক আবেগিকভাৱে ভাল পাওক!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে খোলা খিৰিকীৰে নেমু এটা দলিয়াই দিব। আৰু ফেচিষ্টৰ কথাও সি এটা ধিক্কাৰ দিব৷ আন এখন হিট গাড়ী বাগৰি পৰে।
  এইটোৱেই ট্ৰিক - তেনেকৈয়ে মাৰিব লাগিব।
  এনাষ্টেছিয়াই হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - লেনিনে তোমাক প্ৰশংসা কৰিলেহেঁতেন!
  মিৰাবেলাই এটা ফাটিৰে জাৰ্মান গাড়ী দুখনমান গুলীয়াই পেলায়, আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - ষ্টেলিন, কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈয়েও!
  আনাষ্টেছিয়াই তিনিখন নাজী বিমান কাটি নিশ্চিত কৰে যে:
  - কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ!
  ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথা ধুনীয়া। ইহঁতৰ গৰম আৰু একে সময়তে ঠাণ্ডাৰ হিচাপ থাকে।
  আন এখন বিমান গুলীয়াই পেলোৱা মিৰাবেলাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো আপেক্ষিক...
  এনাষ্টেছিয়াই খিকিন্দালি কৰি খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - অপ্ৰয়োজনীয় দৰ্শন নোহোৱাকৈ!
  আৰু তাইও খিৰিকীখন খুলি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে। এইবাৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল এম ই-২৬২।
  মিৰাবেলাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - তুমি বৰ ভাল কৰিলা!
  এনাষ্টেছিয়াই দাঁত উদঙাই দি আৰু ক"লে:
  - মই যি কৰিলোঁ!
  আৰু দুয়োজন যোদ্ধাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। আৰু ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  হয়, বীৰত্ব আকৰ্ষণীয়।
  ১৯৪৬ চনৰ গ্ৰীষ্মকালত ভলগা নদীৰ ওপৰত চহৰখনৰ বাবে তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। কেপ্তেইন আলেনা অগুৰ্টছ"ভাৰ কমাণ্ডত মহিলা স্নাইপাৰ বেটেলিয়নে ভ"লোডাৰ্স্কি ষ্ট্ৰীটৰ ধ্বংসাৱশেষত প্ৰতিৰক্ষামূলক স্থান গ্ৰহণ কৰে। গ্ৰেনেডৰ বাণ্ডিলেৰে বান্ধি মেচিনগান আৰু শ্বটগান লৈ ছোৱালীবোৰে ধ্বংসাৱশেষৰ আঁৰত লুকাই আছিল।
  আলেনাই নিজেই উলংগ শৰীৰৰ ওপৰত দাগযুক্ত টিউনিক, চুটি পেণ্ট আৰু খালী ভৰিৰে পিন্ধিছে। এগৰাকী ধুনীয়া আৰু বক্ৰ ছোৱালী, মজবুত নিতম্ব, পাতল কঁকাল, আৰু চুটি বব চুলি কাটি। মুখখন অতি প্ৰকাশভংগী, পুৰুষসুলভ চিবুক আৰু বহল চেট নীলা চকু। ধূলিৰ পৰা ধূসৰ হৈ পৰা বাদামী চুলি, উচ্চ বুকু, কঠিন ৰূপ। কেপ্তেইন আলেনাই দুবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি যুঁজি আছে আৰু যৌৱনকাল সত্ত্বেও তেওঁ বহুত দেখিছে। ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন ঘৰ্ষণ আৰু ঘাঁৰে আবৃত। ৰুক্ষ আৰু অনাড়ম্বৰ বুট পিন্ধাতকৈ খালী ভৰিৰে ঘূৰি ফুৰাটো ছোৱালীৰ বাবে সহজ।
  উদং তলুৱাটোৱে মাটিৰ সামান্যতম কম্পন অনুভৱ কৰে, খনিৰ ওচৰত থকাৰ সতৰ্কবাণী দিয়ে আৰু পৃথিৱী মাতৃয়ে নিজেই সহনশীলতা বৃদ্ধি কৰে। ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন এফালে ৰুক্ষ হৈ পৰিছে, আৰু গৰম ধাতুলৈ, বা ধ্বংসাৱশেষৰ চোকা ধ্বংসাৱশেষবোৰলৈ ভয় কৰা নাই, কিন্তু আনফালে সংবেদনশীলতা আৰু নমনীয়তা হেৰুৱাই পেলোৱা নাই, গতিৰ গৰ্জনৰ মাজেৰে সতৰ্ক কৰি দিছে টেংক।
  ছুইট আলেংকাই হাতত বিস্ফোৰণৰ টোপোলা সংলগ্ন কৰি গ্ৰেনেড লৈ আছে। ৰাজপথত মেচিনগান ছটিয়াই থকা ভয়ংকৰ জাৰ্মান লায়ন টেংকটোলৈ খোজ কাঢ়ি যাব লাগিব।
  মাৰিয়াই তাইৰ কাষত হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়ি যায়। লগতে খালী ভৰিৰে বেটেলিয়নৰ সকলো ছোৱালীৰ দৰে সিহঁতেও বুট পিন্ধি নিজৰ সেনাপতিক অনুকৰণ কৰি ওলাই আহিল। ছোৱালীজনীয়ে চাৰিও ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে তাইৰ ধূলিময় তলুৱাবোৰ চোকা হৈ আহিছে। মাৰিয়াৰ হালধীয়া চুলিখিনি লেতেৰা আৰু দীঘল... অলপ কোঁচা। ছোৱালীজনী নিজেই চিকন, ক্ষীণ আৰু চুটি। আনকি তাইক ছোৱালী বুলি ভুল কৰিব পাৰি, কান্ধ দুটা সৰু আৰু মূৰটো ডাঙৰ যেন লগা।
  কিন্তু মাৰিয়াই ইতিমধ্যে বহু অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে। নিষ্ঠুৰ নিৰ্যাতনৰ পৰা ৰক্ষা পৰি তাই ফেচিষ্ট বন্দীত্ব আৰু খনিবোৰ ভ্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, য"ৰ পৰা কোনোবা বুজিব নোৱাৰা অলৌকিকতাৰ দ্বাৰা তাই পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু তাইৰ শিশুসুলভ, কোমল মুখখনলৈ চাই কেতিয়াও গম পোৱা নাযাব যে সিহঁতে তাইক ৰবৰৰ লাঠিৰে গোৰোহাত কোবাইছিল আৰু তাইৰ শৰীৰৰ মাজেৰে বৈদ্যুতিক সোঁত পাৰ হৈ গৈছিল।
  মাৰিয়া গুলীয়াই... থাৰ্ড ৰাইচৰ এজন সৈনিক, এই ক্ষেত্ৰত এজন আৰব, মৃত্যুমুখত পৰে, তেওঁৰ মুখৰ সহায়ত বালি আৰু ধ্বংসাৱশেষক লাথি মাৰি।
  আলেংকাই জাবৰৰ থোপা এটাৰ তলত গ্ৰেনেডৰ গোট এটা পিছলি পেলায়। এতিয়া নব্বৈ টন ওজনৰ "সিংহ" এটাই ইয়াত হাঁহি হাঁহি উৰুৱাই দিব। ছোৱালীজনীৰ নীলা চকু দুটা টেন আৰু ধূলিৰ পৰা ক"লা মুখ এখনত নীলাচলৰ দৰে জিলিকি উঠে।
  অভিজ্ঞতাৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে এটা সু-সুৰক্ষিত টেংকে এতিয়া স্থান সলনি কৰিব। "লায়ন"ৰ কাষৰ কৱচ ১০০ মিলিমিটাৰ, আৰু আনকি কোণত। চৌত্ৰিশজনে ইয়াত ভেদ কৰিব নোৱাৰে, কেৱল গধুৰ কেভেস্কিৰহে সুযোগ আছে। কিন্তু কেটাৰপিলাৰেই লক্ষ্য। মূল কথাটো হ'ল গাড়ীখনক গতিশীলতাৰ পৰা বঞ্চিত কৰা...
  মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটি আনুতাই... পৰিল অজ্ঞাত জাতিৰ এজন জোৱান। পূব গোলাৰ্ধৰ বেছিভাগ অঞ্চল জয় কৰি জাৰ্মানসকলে আৰ্য্য তেজক লালন-পালন কৰে আৰু ঔপনিৱেশিক সৈন্যক যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰে: আৰব, আফ্ৰিকান, ভাৰতীয়, বিভিন্ন এছিয়ান আৰু ইউৰোপীয়। পোলেণ্ডৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পাইছে - যিসকলক দোলনাৰ পৰাই বলছেভিক ৰাছিয়াক ঘৃণা কৰিবলৈ শিকাইছে। ইউক্ৰেইনৰ জাতীয়তাবাদী, ডন কছাক, চেচেন, আৰু সমগ্ৰ ককেচীয়ান কাগানাটে ইয়াত যুঁজি আছে। হিটলাৰে এটা সম্পূৰ্ণ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয়ক ডাঙৰ-দীঘল কৰিলে।
  বহু শত্ৰু...
  আন্যুতাই মেচিনগানৰ গুলীৰ পৰা নিপুণভাৱে ডজ কৰে। গুলীটোৱে ছোৱালীজনীৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহাটো প্ৰায় ফাটি পেলালে, ধূলিৰে ক"লা হৈ পৰিল। আনকি ডাঙৰ কেলিবাৰৰ উপহাৰটো কিমান ওচৰলৈ উৰি গ"ল তাৰ পৰাও ধুনীয়া কেপ্তেইনজনে এটা টিকটিকিয়া অনুভৱ কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে ফুচফুচাই নিজকে ক্ৰছ কৰিলে:
  "গুলি এটাও আমাক ৰখাব নোৱাৰে!"
  মাৰিয়াই উত্তৰত গুলী চলায়... আন এগৰাকী ছোৱালী আল্লা, অতি ৰঙা চুলিৰ, গড় উচ্চতাৰ ওপৰৰ, আৰু পেশীবহুল, সামান্য ৰেচনৰ সত্ত্বেও। তাইও এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, বিলাসী নিতম্ব, টান কঁকাল, অনাৰীৰ দৰে বহল কান্ধ, আৰু ওখ স্তন।
  আল্লাই কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি যুঁজি আছে, তাইৰ টিউনিকটো ছিন্নভিন্ন হৈ ধূলিত পৰি গৈছে, আৰু ভলগা নদীৰ সিপাৰে নতুন ইউনিফৰ্ম যোগান ধৰা নহয়। ভগৱানে অনুমতি দিয়ক যে আমি ক্লান্ত ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে আৰু কিছু গোলাবাৰুদ আৰু অলপ খাদ্য স্থানান্তৰিত কৰোঁ।
  গতিকে আল্লা প্ৰায় উলংগ, ভৰি দুখন খোঁচ খাইছে, বিশেষকৈ আঁঠু দুটা। মোৰ সোঁ ভৰিৰ তলুৱাত এটা শ্ব্ৰেপনেলে খুন্দা মাৰিলে, আৰু বিষ হয় আৰু খোজ কাঢ়িবলৈ কঠিন৷
  ৰঙা চুলিৰ, ধূলিময়, প্ৰায় উলংগ আল্লাই তাইৰ ধুনীয়া, কিন্তু একে সময়তে কঠিন মুখখন পেচায়। ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰি কয়:
  - প্ৰভু আমাৰ ওপৰত, মস্কো আৰু ষ্টেলিন!
  আৰু তাই আক্ৰমণকাৰী নাজীসকলক কাটি পেলায়, পিছলৈ ঘূৰি যাবলৈ সময় কষ্টেৰে।
  ধ্বংসাৱশেষ আৰু সৰু সৰু ৰাস্তাবোৰে ভয়ংকৰ জাৰ্মান টেংকবোৰক ঘূৰিবলৈ অসুবিধাৰ সৃষ্টি কৰে। প্ৰায় দুশ টন "Mauses" একেবাৰে পাছ কৰিব নোৱাৰে...
  অন্যুতাই আশা কৰা মতে "সিংহ"টোৱে অলপ গাড়ী চলাই জাবৰৰ থোপা এটাত সোমাই পৰিল। বিস্ফোৰণ ঘটিল। কেটাৰপিলাৰটো ফাটি গ"ল আৰু এযোৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত ৰোলাৰ উৰি গ"ল।
  আঘাতপ্ৰাপ্ত টেংকটো ৰৈ গ'ল আৰু তাৰ বেৰেলৰ পৰা এটা শ্বেল উৰি গ'ল...
  দূৰৈৰ ক"ৰবাত গুঞ্জৰিত হৈ ধ্বংসাৱশেষত হেৰাই গ"ল। আন্যুতাই সাপৰ দৰে হিচকি উঠিল:
  - এইটো মোৰ হিচাপ! একাউন্ট খোলা...
  ছোৱালী কেপ্তেইনে আকৌ হাঁহি হাঁহি আঁতৰি যাবলৈ বাধ্য হয়। জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহসমূহে ধ্বংসাৱশেষত নিজৰ কাৰিকৰী শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰে। জেদী হিটলাৰৰ কৃপাত থাৰ্ড ৰাইচৰ ভিৰটোৱে মোটামুটি বৃহৎ আৰু সুদৃঢ় চহৰ এখনত অৱস্থানৰ যুদ্ধত ডুব গৈছিল।
  মাৰিয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। হিট জাৰ্মান বা আৰবক ছমাৰচল্ট কৰিবলৈ বাধ্য কৰা, ওলোটাকৈ। হিটলাৰৰ এজন যোদ্ধাৰ হাত ফাটি গৈছে, আৰু তাত কম্পাছ থকা ইংৰাজী ঘড়ী এটা ওলমি আছে।
  মাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - কম্পাছে যি দেখুৱাইছে সেয়াই হৈছে নৰকৰ পথ!
  আৰু এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ধূলিময় গোৰোহাৰ পৰা আবদ্ধ চিৰামিকৰ টুকুৰা এটা জোকাৰি দিয়ে।
  আল্লাইও তাইৰ দৃঢ়, ভৰ্তি বুকুখনৰ ধূলিবোৰ জোকাৰি পেলাইছে। নিপলবোৰ মলিৰ বাবে প্ৰায় ক"লা আৰু খজুৱতি হয়। নিজকে ধুবলৈ চেষ্টা কৰক। আকৌ জাৰ্মান চাবমেচিনগানে গুলী চলালে নিজকে কবৰ দিব লাগিব । আৰু পেটত খোজ কাঢ়িব।
  গোলাবৰ্ষণ হ"লেও ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে নিজৰ স্থান দখল কৰি আছে। আৰু গধুৰ গোলা বিস্ফোৰণ হয়, আৰু আকাশৰ পৰা বোমা সৰি পৰে... কিন্তু একোৱেই ছোভিয়েট নায়িকাসকলৰ সাহস ভাঙিব নোৱাৰে।
  আন্যুতাই পেন্থাৰক হাঁহি হাঁহি পাৰ হৈ যোৱা দেখিছে। বাৰু, এই টেংকটো আৰু ইমান ভয়ংকৰ নহয়।
  কাষত ঘুচা মাৰিব পাৰে। ছোৱালীজনীয়ে হাঁচি মাৰি তাইৰ ৰূপৱতী মুখত পৰি থকা ধূলিখিনি থু পেলালে। তাই হাতত গ্ৰেনেড এটা লৈ গ"ল, তাৰ ওজন বিস্ফোৰণৰ টোপোলা এটাৰে। লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে খোজ কাঢ়ি উঠিব লাগিব। কিন্তু চাৰিওফালে ইমান ধোঁৱা।
  আনুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলি আৰু কঁকালৰে নলাৰ ওপৰত জিৰণি লৈ ওপৰলৈ খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। তাইক নিগনি এটাক খেদি ফুৰা মেকুৰীৰ দৰে আছিল। ছোৱালীজনীয়ে একচল্লিশ বছৰৰ সেই ভয়ংকৰ গ্ৰীষ্মকালৰ পৰাই যুদ্ধৰ কথা মনত পেলাইছিল, যেতিয়া ৱেৰমাচ্টে বিশ্বাসঘাতকতাৰে ইউ এছ এছ আৰৰ বিশাল বিস্তৃত অঞ্চল আক্ৰমণ কৰিছিল। ছোৱালীজনী, প্ৰায় ছোৱালীজনী, ভয় খাইছিল নেকি? প্ৰথমতে হয়, কিন্তু তাৰ পিছত অভ্যস্ত হৈ পৰে। আৰু আপুনি ইতিমধ্যে খোলাৰ অহৰহ বিস্ফোৰণক এটা সাধাৰণ শব্দ হিচাপে অনুভৱ কৰিছে।
  আৰু এতিয়া ই অতি ওচৰতে বিস্ফোৰণ ঘটিল। ছোৱালীজনীয়ে পেটত চৰ মাৰে। ওপৰৰ পৰা খণ্ডবোৰ বনৰীয়া মৌমাখিৰ জাকৰ দৰে উৰি যায়। আনুতাই ফাটি যোৱা ওঁঠেৰে ফুচফুচাই কয়:
  - ন্যায়ৰ নামত প্ৰভু!
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ক্ৰ"লটো ত্বৰান্বিত কৰে আৰু তাৰ পিছত দৌৰি আৰম্ভ কৰি সংলগ্ন বিস্ফোৰক টোপোলা এটাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। উপহাৰটো চাপত উৰি যায়। বিস্ফোৰণ ঘটে আৰু পেন্থাৰৰ পাতল কাষৰ কৱচটোৱে ঠাই এৰি দিয়ে। জাৰ্মান টেংকখন জ্বলিবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু কম্বেট কিটটো বিস্ফোৰণ ঘটে।
  আন্যুতাই হাঁহি এটা মাৰি ফুচফুচাই কয়:
  - ধন্যবাদ, হে সৰ্বশক্তিমান যীচু! অকল তোমাক বিশ্বাস কৰোঁ! অকল তোমাক প্ৰাৰ্থনা কৰিছোঁ!
  পেন্থাৰ ধ্বংস হৈ যায়। ফাটি যোৱা দীঘল ডালটো ধ্বংসাৱশেষত পুতি থোৱা আছে। কাষৰ কৱচৰ পৰা পৃথক ফ্ৰন্টাল কৱচটো স্কুপৰ দৰে।
  মুখত কুঁহিয়াৰৰ ফুলৰ দৰে জিলিকি থকা অন্যুতাই ধূলি আৰু টেনৰ বাবে বাদামী হৈ কৈছে।
  - শত্ৰুৰ যিমানেই বেছি ওক গছ থাকে, আমাৰ প্ৰতিৰক্ষা সিমানেই শক্তিশালী!
  ক"লা পেণ্টী আৰু উলংগ, ধূলিময়, শক্তিশালী শৰীৰটো পিন্ধি আল্লা বৰ চেক্সি। ছোৱালীজনী বৰ চতুৰ। তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কাঁচৰ টুকুৰা পেলাব পাৰে।
  এতিয়া তাই ধূলিৰ তৰপেৰে ঢাকি থোৱা তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিখনেৰে চোকা বস্তু এটা দলিয়াই দিলে। আৰু ই পোনে পোনে ফেচিষ্টৰ ডিঙিত ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে। ধুনীয়া আল্লাই কৈ উঠিল:
  - আৰু মই যৌন প্ৰতীক, আৰু মৃত্যুৰ প্ৰতীক!
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে আকৌ হাঁহি হাঁহি গুলী মাৰিলে। আন্যুতাইও গুলী চলালে।
  ফেচিষ্টক কাটি পেলোৱা ধুনীয়া অধিনায়কগৰাকীয়ে টুইট কৰি কয় যে-
  - জীবন একটি শৃংখল, এবং সামান্য কথা লিংক...
  মাৰিয়াই গুলী চলালে, ফ্ৰিটজৰ মূৰটো কাটি পেলালে আৰু লগতে ক"লে:
  - লিংকটোক গুৰুত্ব নিদিয়াটো অসম্ভৱ!
  আন্যুতাই আকৌ সঠিকভাৱে গুলী চলাই ৰাস্প কৰিলে:
  - কিন্তু সৰু সৰু কথাত ভাৱিব নোৱাৰি...
  মাৰিয়াই গুলী চলোৱাৰ দৰে আৰু ক"লে:
  - নহ'লে শিকলিয়ে তোমাক আৱৰি ধৰিব!
  আন এগৰাকী ছোৱালী মেট্ৰিওনাও অতি ধুনীয়া, অগ্ৰগামী চেৰিঅ"ঝ্কাৰ সৈতে মিলি তাঁৰত খনি এটা প্ৰস্তুত কৰিলে। দুয়োজনে ঠেলি দিলে... এজন কূটনৈতিক বুগাৰে টাইগাৰ-২ কেটাৰপিলাৰটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। আৰু এই দীঘল নলীৰ জাৰ্মান মেচিনটো কেনেকৈ বিস্ফোৰণ হ"ব।
  শ্যামলা ল"ৰা চাৰ্গেইয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আমাৰ ৰাছিয়া, আপোনাৰ বাবে এটা পৰশা!
  আৰু সি জপিয়াই যাবলৈ সময় নাপালে, ক"লা, ন"ক ডাউন গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল, সৰি পৰা চালৰ পৰা।
  মেট্ৰিয়নাই ল"ৰাটোৰ ডিঙিত চুমা খাই ক"লে:
  - তুমি বৰ স্মাৰ্ট!
  অগ্ৰগামীজনে সন্মুখলৈ গৈ মহিলা বেটেলিয়নত যোগদান কৰিলে। আনকি ল"ৰাটো বৰ উদ্ভাৱনীমূলক। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁ ফেচিষ্ট আক্ৰমণকাৰী বিমানক গুলীয়াই পেলাবলৈ বিমান নিৰ্মাণ কৰিছিল। যেতিয়া ফকে-উলফ বা টি এ-১৫২ বিমান উঠি যায়, তেতিয়া অবিশ্বাস্যভাৱে কাণ বন্ধ কৰি পেলোৱা গৰ্জন শুনা যায়।
  জাৰ্মানসকলে ৱেগনাৰ চিম্ফনীৰ সংগীতত আঘাত কৰে। এনে এক মহিমামণ্ডিত সুৰ।
  মেট্ৰিয়নাই বিৰক্তিৰে কয়:
  - এতিয়াও আমাক ভয় খুৱাবলৈ চেষ্টা কৰি আছে!
  অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৱে পেথ"ছৰ সৈতে গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান যোদ্ধাজনে মৃত্যুক ভয় নকৰে,
  তৰাৰে ভৰা আকাশৰ তলত মৃত্যুৱে আমাক লৈ নাযায়!
  তেওঁ পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে কঠোৰ যুঁজিব,
  মই শক্তিশালী মেচিনগানটো লোড কৰিলোঁ!
  ওখ, পেশীবহুল, বহল নিতম্ব আৰু কান্ধৰ ছোৱালী মেট্ৰিয়ানা এগৰাকী সাধাৰণ কৃষক মহিলা। যুদ্ধৰ সময়ত কাপোৰবোৰ ফাটি গৈছিল, শক্তিশালী ভৰি দুখন উদং আছিল, চুলি দুটা বেঁকা হৈ আছিল আৰু অতি ধূলিময় আছিল।
  চেৰিঅ"ঝকাৰ বয়স মাত্ৰ এঘাৰ বছৰ, পুষ্টিহীনতাৰ বাবে পাতল, আঁচোৰ খোলা আৰু লেতেৰা ল"ৰা, মাত্ৰ চুটি কাপোৰ পিন্ধিছে। ল"ৰাটোৰ স্বাভাৱিকতে বগা চুলিখিনি ধূসৰ হৈ পৰিছে, আৰু তাৰ পাতল, টেন আৰু লেতেৰা ছালৰ মাজেৰে তাৰ পাচলিবোৰ দেখা গৈছে। মোৰ ভৰি দুখন ভয়ংকৰভাৱে ভাঙি গৈছিল আৰু পোৰা, ঘাঁ আৰু ফোহা আদিৰে আবৃত হৈ পৰিছিল। সঁচা, ভাগ্যই শিশুটিক গুৰুতৰ আঘাতৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল।
  তেওঁৰ তুলনাত মেট্ৰিয়ানাক ডাঙৰ আৰু মোটা যেন লাগে, যদিও ছোৱালীজনী একেবাৰে মোটা নহয়, কিন্তু হাড়ত শক্তিশালী, প্ৰশিক্ষিত মাংস। তদুপৰি ভোকে তাইৰ পৰ্টলী আৰু ডাঙৰ ফিগাৰটো যেন একেবাৰেই প্ৰভাৱিত কৰা নাছিল।
  এগৰাকী ছোৱালীয়ে গধুৰ এণ্টি টেংক ৰাইফল গুলিয়াইছে। জাৰ্মান বাহনত মুখামুখিকৈ সোমাব নোৱাৰি, কিন্তু ট্ৰেকত খুন্দা মৰাৰ সুযোগ আছে।
  আৰু চেছিছত গধুৰ বিস্ফোৰক পাই গধুৰ "লেভে" গধুৰ ধূমপায়ীৰ দৰে ধোঁৱা উৰুৱাবলৈ ধৰিলে।
  Seryozhka কটুভাৱে গাইছিল:
  - দুৰ্গন্ধময় ফ্ৰিটজে, চিন্তা নকৰাকৈয়ে, প্ৰৱেশদ্বাৰত চিগাৰেট জ্বলাই দিলে! সি অৱশ্যে ডাঙৰ বিপদত পৰিল!
  পেশীবহুল, টেন কৰা পোৱালিবোৰ জিলিকি থকা মেট্ৰিয়নাই উদং ধুনীয়া ভৰি দুখনেৰে টেপ ডান্স কৰিছিল। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - রাশিয়ান সাধু আইকন থেকে মুখ ফ্ল্যাশ... ভগৱান আপনি অন্ততঃ এক হাজাৰ Krauts হত্যা নিষেধ! আৰু যদি কোনোবাই ফেচিষ্টতকৈ বেছি গুঞ্জৰিত কৰে, তেন্তে তাৰ বাবে আপোনাক কোনেও বিচাৰ নকৰে, বিশ্বাস কৰক!
  তাৰ পিছত তাই এণ্টি টেংক ৰাইফলটো পুনৰ লোড কৰি আকৌ গুলী চলালে। জাৰ্মান পৰিবহণ জাহাজখনে পুনৰ ধোঁৱাৰ ধাৰা এৰি দিলে।
  ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে ক্ৰাউটসকলৰ যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰে। কিন্তু তেওঁ নিজেই লোকচানৰ সন্মুখীন হ"ল। এজনী ছোৱালী আধা ফাটি গ"ল, ধূলিৰ মাজতো তাইৰ মুখখন ইমান শেঁতা হৈ পৰিল।
  ইতিমধ্যে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বেছিভাগ অঞ্চল নাজীয়ে দখল কৰিছে যদিও চহৰখনৰ যিখিনি বাকী আছে সেয়া হাৰ মানি আত্মসমৰ্পণ কৰিব নিবিচাৰে।
  ইফালে আন্যুতাই টাইগাৰক ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। এখন শক্তিশালী জাৰ্মান গাড়ীৰ কাষত গ্ৰেনেডে খুন্দা মাৰিলে যদিও বলি নহ"ল। কামানটো গুলিয়াবলৈ ঘূৰি যায়। ছোৱালীজনীয়ে নিজকে মাটি আৰু ধ্বংসাৱশেষত পুতিবলগীয়া হয় যাতে এৰি দিয়া উপহাৰটো বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে চেপি নাযায়।
  আন্যুতাই মনে মনে ফুচফুচাই কয়:
  - মা দেউতা ক্ষমা কৰিব!
  মাৰিয়াই টাইগাৰৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, যিটো গ্ৰেনেড কপালত বিস্ফোৰণ ঘটিল। ছোৱালীজনীয়ে হিচকি উঠিল:
  - বসন্ত কালত শীতকালত পোহৰ যে শিক্ষা, সেই বিষয়ে... ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ আওৰাই কওঁ যে হিটলাৰ এজন মহামাৰী হাৰামী!
  ফেচিষ্টসকলৰ লক্ষ্য ভাঙি জুইৰ বিস্ফোৰণ ছটিয়াই আল্লাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কফিনত, এতিয়া ফুৰাৰটো দেখিলোঁ! আৰু তাই দুখীয়া মানুহজনৰ ঠিক চকুত লাথি মাৰিলে!
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে আচলতে খালী আঙুলিৰে টেংকত গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। ই বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে... তাৰ পিছত এটা বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু টাইগাৰৰ বেৰেলটো বিকৃত হৈ পৰিল।
  কাপুৰুষ জাৰ্মানজনে সেইটো লৈ পিছুৱাই গ"ল।
  আন্যুতাই নাকৰ ফুটাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ তোমাৰ ওচৰত নমস্কাৰ নহয়!
  মাৰিয়াই গুলীৰে হিটলাৰৰ ভাড়াঘৰ কাটি গাইছিল:
  - কিন্তু খলনায়কে ধেমালি কৰা নাই! হাত ভৰি, সি ৰাছিয়াৰ ৰছীবোৰ পেলাইছে! ই হৃদয়ৰ ভিতৰতে দাঁত ডুবাই পেলায়... ই পিতৃভূমিক ড্ৰেগলৈকে পান কৰে!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি ভুকুৱাই ক"লে:
  - Fuhrer বন্যভাৱে চিঞৰিছে, নিজকে টান!
  মাৰিয়াই গুলীচালনা কৰিলে আৰু লগতে ক"লে:
  - বাৰু, মৃত্যুৱে ফুচফুচাই হাঁহিছে!
  এতিয়া আৰু অধিক বিপজ্জনক "শুমৰ্টিগাৰ"ৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। ই সমগ্ৰ অট্টালিকা আৰু বাংকাৰ ধ্বংস কৰে। তদুপৰি ই ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানৰ কাষ চাপিব নোৱাৰে। জাৰ্মান মেচিনগানাৰে গাড়ীখন আৱৰি ৰাখিছে।
  আন্যুতাই দেখিছে যে ক্ৰাউটৰ স্থানৰ ওচৰলৈ যোৱাটো অসম্ভৱ। কিন্তু আকাশত ফকে-উলফ আছে। ইয়াৰে এখন বাহন ছোভিয়েটৰ স্থানৰ ওচৰলৈ উৰি যায়। ছোৱালীকেইজনীয়ে তাইৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  আল্লাই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ক্ৰোধিতভাৱে কয়:
  - গভীৰ মৃত্যুত ক্ষমা নাই!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে মেচিনগানৰ পৰা ফাটি যায়। সোনকালে পিছলৈ ৰোল কৰে। সৰু টাৰেট আৰু তলৰ চিলোৱাটৰ সৈতে তুলনামূলকভাৱে নতুন জাৰ্মান টেংক "পেন্থাৰ"-২ দ্ৰুতগতিত ওচৰ চাপি আহে।
  কেইবাগৰাকীও ছোৱালীয়ে জাৰ্মান গাড়ীত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। উপহাৰবোৰ পাই তাই ফ্ৰীজ হৈ পৰে আৰু ঘূৰিব নোৱাৰে।
  আল্লাই হুইচেল মাৰি হিচকি মাৰিলে:
  - এইটো এটা নতুন আক্ৰমণ! আমি তাইৰ চোলাবোৰ ফালি পেলাম!
  পেন্থাৰ ২ য়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিজৰ অধিক শক্তিশালী অস্ত্ৰটো গুলীয়াই দিলে।
  জুইৰ স্তম্ভটোৱে বতাহ বিভাজিত কৰি নিমিষতে বায়ুমণ্ডল গৰম আৰু বিদ্যুৎস্পৃষ্ট কৰি তুলিলে।
  আল্লাই খিকিন্দালি কৰিলে, খোলাবোৰ আধা উলংগ ছোৱালীজনীৰ কাষেৰে উৰি গ"ল। নিৰ্লজ্জ লাল চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে নিতম্ব জোকাৰি লিখি লিখিলে:
  - আৰু নিউটনে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিলে, সিংহাসনৰ পৰা যোৰটো পেলাই দিলে! তেওঁ ফ্ৰিটজৰ ওচৰত নিজৰ নিউটনৰ নিয়মটো ডিক্রী কৰিলে!
  ষ্টেলিনগ্ৰাড সম্পূৰ্ণৰূপে জুইয়ে আগুৰি ধৰিছিল, যেতিয়া জুইৰ জিভাই আকাশখন চেলেকি থকা যেন লাগিছিল আৰু বেঙুনীয়া, কমলা আৰু ৰঙা ৰঙৰ স্ফুলিংগবোৰে ক্ৰিক শব্দ কৰিছিল! আৰু প্ৰতিটো স্ফুলিংগ নৰকীয় দুৰ্গৰ পৰা পলায়ন কৰা ভূতৰ দৰে।
  জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমান এখনক খেদি পঠিয়াই আন্যুতাই নীলা চকু দুটা জিলিকিলে আৰু গাই গ"ল:
  - কিয় হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আছা বোকা বুঢ়ী? বিশ্বাস কৰক, আপোনাৰ বাবে কান্দি থকা এজন পাগল মানুহহে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই ধ্বনি দিলে:
  - ঘাঁহনিত শুই Krauts মূৰত আঘাত কৰাটো কিমান ভাল! ফুহৰাৰক এটা পাউল্টিচ দিয়ক আৰু মেচিনগানৰ পৰা গুলী মাৰিব!
  ছোৱালীজনীয়ে বনৰীয়াকৈ খিকিন্দালি কৰি পেটৰ পৰা পিঠিলৈকে গুলীয়াই গ"ল। ভৰিৰে চাইকেল এখন বনালো। এটা গ্ৰেনেড ওপৰলৈ উৰি গ"ল। উৰি থকা ফকে-উলফে পেটৰ তলত শ্ব্ৰেপনেল লাভ কৰিছিল আৰু দ্ৰুতগতিত ওপৰলৈ উৰি গৈছিল। আপাত দৃষ্টিত চোকা খণ্ডবোৰে তেওঁক আঘাত কৰিছিল। ফেচিষ্ট জীৱটোত জুই লাগিল আৰু ভঙা ডেউকাৰ টুকুৰাবোৰ হেৰাই যাবলৈ ধৰিলে।
  ফকে কেনেকৈ উচ্চতা হেৰুৱাইছে সেয়া দেখি আন্যুতাই ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - এইটো এটা চেমাফোৰ! জাহাজত কুঠাৰ ওলমি আছে!
  জাৰ্মান বিমানখন বিস্ফোৰণ হৈ আকাশৰ সকলো দূৰৈৰ চুকত ধ্বংসাৱশেষ সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু ফেচিষ্ট এচ ক"লৈ গ"ল? মোৰ শেষ পাল পাতিলোঁ। জল্লাদ ধ্বংস হ"ল, পাইলট নহয়!
  ধূলি বিয়পাই দি মাৰিয়াই হাঁচি মাৰি ক"লে:
  - হ'ব নে নহ'ব? প্ৰশ্ন নহয়!
  আল্লাই আকৌ ভৰিৰে গ্লাছৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই দিলে, যাতে ই ফ্ৰিটজৰ চকুত খুন্দা মাৰি মূৰৰ পিছফালৰ পৰা ওলাই আহিল:
  - মই টেংক আৰ্মাডা! আৰু চিকিৎসাৰ প্ৰয়োজন!
  জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহবোৰে তেওঁলোকৰ সন্মুখত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এনে কৌশলে ছোৱালীৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰা নাছিল। গতিকে চেৰিয়াজ্কাই কেটাপল্টটো নিয়োগ কৰিলে, আৰু ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ই কেনেকৈ শত্ৰুক আঘাত কৰিলে।
  অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰি ক"লে:
  - হিটলাৰৰ চোলা ফালি থকা চান্টাক্লজ!
  ফেচিষ্টৰ ভিৰটোক বিন্ধি পেলোৱা কেটাপল্ট চাৰ্জে তেওঁলোকক আঁতৰি উৰিবলৈ বাধ্য কৰালে আৰু একে সময়তে বতাহত ওলোটা হৈ পৰিল। ফ্ৰিটজবোৰ পৰি দেৱালৰ ধ্বংসাৱশেষত ভাঙি পৰিল।
  ভাৰসাম্য হেৰুৱাই টাইগাৰ-২ টেংকখনে লায়নৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়। এহ, লেভা, তোমাৰ ভয়ংকৰ নামটো ক"ত?
  অন্যুতাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, Seryozhka মহান!
  ল"ৰাটোৱে আক্ৰমণাত্মকভাৱে ভুকুৱাই ক"লে:
  - অগ্ৰগামীজন সদায় সাজু!
  ছোৱালী কেপ্তেইনে আকৌ নখ জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু মেট্ৰিয়নাই চেৰিয়াজকাৰ সৰু ভৰিখন টিকটিকিয়াই দিলে, কিমান কঠিন! ল"ৰাটোৱে জুইৰ মাজেৰে দৌৰিবলৈ ভয় নকৰাটো আচৰিত কথা নহয়।
  মাৰিয়াই ধ্বনি দি ক"লে:
  - যৌৱন ভাল - বাৰ্ধক্য বেয়া!
  এই আনন্দময় লাল চুলিৰ আল্লাই মান্তি হ"ল:
  - বাৰ্ধক্যতকৈ বেয়া একো নাই ! সঁচাকৈয়ে এইটোৱেই আটাইতকৈ ঘৃণনীয় অৱস্থা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ফ্লিপ জাম্প এটা কৰিলে। তাই ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ঘৃণনীয় আইতাকৰ কল্পনা কৰিলে। নাই, বুঢ়ীক ছোৱালীৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰি৷ আৰু চিকন শৰীৰত কি সৌন্দৰ্য্য আছে।
  আল্লাই লৈ গাইছিল:
  - বছৰৰ পিছত বছৰ কাৰাভানৰ দৰে বৈ যায়,
  একটি বৃদ্ধা একটি মর্টার মধ্যে হেনা পিসা...
  আৰু মোৰ চিকন ফিগাৰটোৰ কথা কি ক"ব?
  বুজি পোৱা নাই মোৰ যৌৱন কেনেকৈ নোহোৱা হৈ গ"ল!
  আন্যুতাই চকু দুটা জিলিকি উঠিল, জাৰ্মানজনক গ্ৰাইণ্ডত আঘাত কৰি তললৈ নমাই দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - নহয়! তথাপিও যুদ্ধত এনেকুৱা এটা মনোমোহাতা আছে - চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হৈ থাকিবলৈ! সদায় মদ্যপান কৰি!
  মেট্ৰিয়নাই কেটাপল্টত নতুন চাৰ্জ এটা দিলে। এইটো এটা ভাল মৰ্টনৰ দৰে কিবা এটা। ছোৱালীজনীয়ে হিচকি উঠিল:
  - পাছ নকৰিবা, পাছ কৰা!
  চেৰিঅ'ঝকাই পাতল কিন্তু চঞ্চল ভৰিখনেৰে হুলস্থুল কৰিলে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - Fritsam মুখ!
  আৰু বিস্ফোৰণৰ পেকেজটোৰ সৈতে গ্ৰেনেডটোও পূৰ্ণ গতিৰে নাজীৰ স্থানলৈ উৰি গ"ল।
  হয়, ষ্টেলিনগ্ৰাড তেওঁলোকক দিয়া হোৱা নাছিল। জুন মাহৰ শেষৰ পৰা তিনি মাহ ধৰি এই আক্ৰমণৰ ঘটনা সংঘটিত হৈ আছে যদিও চহৰখন বন্দী হ"ব পৰা নাই। নাজীয়ে ফ্ৰণ্টৰ অন্যান্য খণ্ডত সফলতা লাভ কৰিছিল যদিও এইটোত নহয়।
  আন্যুতাই পিষ্টল গুলিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সকলো অসম্ভৱ, সম্ভৱ হয়... বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনক বৰ জটিল কৰি তোলাৰ প্ৰয়োজন নাই!
  আৰু মটৰ চাইকেলৰ গেছ টেংকিত খুন্দা মাৰিলে। গাড়ীখন বিস্ফোৰণ ঘটিল, আৰু অগ্নিময় ঘূৰ্ণীবতাহে ধোঁৱাময় পৰিৱেশটো আলোকিত কৰি তুলিলে। আৰু জাৰ্মানজনক অগ্নিময় পাখি এটাই ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  ছোৱালী কেপ্তেইনে চিঞৰিলে:
  - বেয়াক হত্যা কৰি ভাল পাওঁ! আৰু এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ ভাল!
  মাৰিয়াই জাৰ্মানসকলক জুইৰ বিস্ফোৰণেৰে আঘাত কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - পোৰকুপাইন খেলো আহক!
  আল্লাই গুলীচালনা কৰিলে, অধিক সঠিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে। বৰশীৰে ঢাকি থোৱা ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত কেইবাটাও কৃষ্ণাংগ পৰি থাকিল:
  - শত্ৰুক হত্যা কৰা! - ছোৱালীজনীয়ে ফুচফুচাই ক"লে।
  মাৰিয়াই চঞ্চলভাৱে গাইছিল:
  - লিপষ্টিকেৰে হিটলাৰক, হেয়াৰস্প্ৰেৰে মেইনষ্টেইনক ৰং কৰি মই তোমাক ৰাজকুমাৰীৰ বন্দীত্বলৈ টানি নিম, তোমাৰ বিশ্বাসী কুকুৰটোৱে তোমাক চেপি ধৰিব!
  আন্যুতা, গুলী চলাই, হিচকি উঠিল:
  - আজি সন্ধিয়া নিজকে ওলোমাই থওঁ এডলফ... মূৰ্খামি কৰা বন্ধ কৰক! সন্ধিয়া আহকচোন, গিৰ্ফালকনৰ দৰে উৰি যাওক - যাতে নাজীক জোৰেৰে পৰাস্ত কৰিব পাৰি!
  ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰৰ মূৰৰ পৰা হেলমেটটো পেলাই দি মাৰিয়াই খঙত ক"লে:
  - আমি পাৰোঁ! আৰু আমি কৰিম!
  লেনিন বেটেলিয়নৰ ছোৱালীয়ে বিদেশী সেনাৰ অগ্ৰগতি বন্ধ কৰি দিলে। ফ্ৰিটজে আগবাঢ়ি গ"ল, আক্ষৰিক অৰ্থত সেই ঠাইখিনি মৃতদেহেৰে আৱৰ্জনা কৰি পেলালে। আশা পিন কৰা লায়ন টেংকটোৱেও সহায় কৰা নাছিল। ইয়াত ১৫০ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতে বাহনখনৰ এটা পৰিৱৰ্তন দিয়া হৈছে।
  আল্লাই তাইৰ উদং নিপলত আবদ্ধ হৈ থকা শিল এটা উফৰাই পেলায়। ছোৱালীজনীৰ ইমান ধুনীয়া আৰু ভৰপূৰ স্তন। ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ভৰিখন বাহুতকৈ শক্তিশালী, আৰু নিক্ষেপটোৱে আৰু অধিক যাত্ৰা কৰে।
  "লায়ন" ট্ৰেকত এটা ফাঁক পাই ৰৈ গ'ল। তাৰ শক্তিশালী মুখৰ পৰা গুলী। এটা দুৰ্ঘটনা আৰু এটা পতন।
  আল্লাই থু পেলাই কয়:
  - এজন ৰাছিয়ান যোদ্ধাই বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে গুলী মাৰে। আৰু তেওঁ অত্যন্ত সঠিকভাৱে কৰে। টাৱাৰৰ পৰা ওলাই হেলান দি থকা ফেচিষ্টজন পিছলৈ পৰি যায়।
  ৰঙা চুলিৰ প্ৰায় উলংগ ছোৱালী এজনীয়ে কয়:
  - শত্ৰুৱে ৰাছিয়ানসকলক ভাঙি পেলাবলৈ সক্ষম হোৱা বুলি বিশ্বাস কৰাটো অসাৰ! যি সাহসী তেওঁ যুদ্ধত আক্ৰমণ কৰিব, আমি আমাৰ শত্ৰুক তীব্ৰভাৱে প্ৰহাৰ কৰিম!
  আৰু আল্লাই পেটৰ পেশীবোৰ গুটিয়াই উলিয়াই দিয়ে, যিবোৰ তাই অতি সংজ্ঞায়িত কৰিছে।
  অ", ছোৱালীবোৰ কিমান ধুনীয়া! সঁচাকৈয়ে মই নিবিচাৰো যে তেওঁলোকৰ কোনোৱেই মৰি যাওক৷
  একাটেৰিনা দৌৰি গ"ল... এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, ফুলি উঠা বগা চুলিৰ। তাই কেনেবাকৈ সিহঁতক কোনো ধৰণৰ ঔষধেৰে লেতেৰা কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া, শুক্ৰৰ আকৃতিৰ সৈতে, মাত্ৰ অধিক টোন আৰু ভাস্কৰ্য্যযুক্ত। তাই পিন্ধিছে মাত্ৰ ব্ৰা আৰু পেণ্টী। বাকী সকলো ইতিমধ্যে ছিন্নভিন্ন হৈ গৈছে। কিন্তু ভৰি দুখন কিমান ৰূপৱতী! এয়া ছোৱালী নহয়, কিন্তু নিখুঁততাৰ মোহৰ, সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট।
  তাই বিশেষ ধৰণেৰে গতি কৰে, কাছৰ দৰে। আৰু খালী ভৰি দুখন মাত্ৰ টিপটিপিয়াই থাকে, আৰু গোৰোহাবোৰ আচৰিত ধৰণে পৰিষ্কাৰ হৈ থাকে। কেথেৰিনে গুলী মাৰে, আৰু ফেচিষ্টজনৰ বুকুত আলচাৰ হয়।
  ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - মাতৃভূমিৰ প্ৰতি আনুগত্যই সৰ্বোচ্চ শব্দ!
  আল্লাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ব্ৰা খুলি মোৰ দৰে পেণ্টীত থাকক!
  কেথেৰিনে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - এইটো উপযুক্ত নহয়!
  আল্লাই নিতম্ব জোকাৰিলে, সঠিকভাৱে গুলী চলালে আৰু গাই গ"ল:
  - কেনেবাকৈ কমছমোলৰ সদস্যসকল অস্বাভাৱিক হৈ পৰিছে! তেনেকৈ খালী বুকুৰে ঘূৰি ফুৰাটো বৰ অশ্লীল!
  কেথেৰিনে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ সৌন্দৰ্য্য চাই ক্ৰাউটসকলক আনন্দ কিয় আনিব!
  আল্লাই নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ সৌন্দৰ্য্য মাৰাত্মক!
  কাতিয়াই খিকিন্দালি কৰি টি এ-২০০ খনলৈ গুলীচালনা কৰিলে। নাজীৰ গাড়ীত জুই লাগিল। আৰু ধুনীয়া শ্যামলাজনীয়ে ফুচফুচাই ক"লে:
  - অশুভলৈ মৃত্যু!
  আল্লাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আৰু জীৱনটো ভাল!
  জাৰ্মানজন পৰি থকা দেখি কেথেৰিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ মূল্য! ফেচিষ্টসকল, আপুনি জয়ী হৈছে বুলি নাভাবিব!
  আল্লাহে কেনেকৈ গাইব:
  - বিজয় অপেক্ষা! বিজয় অপেক্ষা কৰি আছে... যিসকলে শিকলি ভাঙিব বিচাৰে! বিজয়ৰ অপেক্ষা! বিজয়ৰ অপেক্ষা! আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিব পাৰিম!
  এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু তাইৰ উলংগ স্তন দুটা কঁপিছে। গৰমত উলংগ ধড় থাকিলে ভাল, যিটো জুইয়ে তীব্ৰতৰ কৰি তোলে।
  আন্যুতাক এতিয়া বহুত বেছি দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ যেন লাগিল। তাই ছাবমেচিনগানেৰে ক্ৰাউটসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - মই তোমাক কেষ্ট্ৰেট কৰি দিম!
  আৰু সঁচাকৈয়ে নাজীয়ে লাভ কৰিছিল মাৰাত্মক উপহাৰ আৰু কফিন! আৰু ছোৱালীজনীয়ে তেওঁলোকক এই ধাৰণাটো দেখুৱাই দিলে, ভৰিৰ উদং আঙুলি নিৰ্মাণ কৰোঁ আহক। আৰু তাই ডকাইতৰ নাইটিংগেলৰ দৰে হুইচেল মাৰিলে। আৰু তলৰ অংশৰ আঙুলিৰ মাজেৰে।
  ছোৱালী কেপ্তেইনজন বৰ স্মাৰ্ট। আৰু জিলিকি থকা। আৰু একেবাৰে নিষ্ঠুৰ নহয়। তাইৰো কেতিয়াবা শত্ৰু সৈনিকৰ প্ৰতি দুখ লাগে, যাৰ সন্তান হ"ব পাৰে যিয়ে হত্যা কৰা পিতৃৰ বাবে কান্দিব।
  আন্যুতাই অৱশ্যে এনে চিন্তাবোৰ নিজৰ পৰা খেদি পঠিয়াই দিয়ে, সেইবোৰে তাইক কান্দিবলৈ ইচ্ছা জগাই তোলে। কিন্তু জাৰ্মানীৰ ওচৰলৈ লুটপাত আৰু হত্যা কৰিবলৈ অহা ৰাছিয়ানসকল নাছিল। নাই, এইবোৰ জাৰ্মান আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা অহা এটা গোটেই আক্ৰমণাত্মক বিদেশী দল ৰাছিয়াৰ মহাকাশত বিস্ফোৰণ ঘটাইছে।
  আন্যুতাই নিজকে ক্ৰছ কৰি ৰাছিয়াৰ পজিচনৰ ওচৰলৈ নিৰৱে আহিবলৈ চেষ্টা কৰা ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে... গুলীৰ দ্বাৰা নোক আউট হোৱা তেওঁৰ চকু আৰু মগজুটো লিক হৈ ওলাই গ"ল।
  ছোৱালী কেপ্তেইনে হাঁহি এটা মাৰি হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - চকুৰ পৰা চকুলৈ পোনে পোনে, মূৰৰ পৰা মূৰলৈ!
  অন্যুতাই সঠিক গুলীচালনা কৰি চাইডকাৰেৰে মটৰ চাইকেল এখনত খুন্দা মাৰে। গাড়ীখন ফাটিবলৈ ধৰিলে আৰু মেচিনগানখন উৰি গৈ কেইবাবাৰো ওলোটা হৈ গ"ল। তাৰ পাছত তাৰ মুখখনে ধ্বংসাৱশেষবোৰ বিন্ধিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ধূলিময় তলুৱাটো ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত ঘঁহি দিলে। আৰু তাই আকৌ লক্ষ্য কৰিলে। তাইৰ উল্লাসিত ডেকা মুখখনে সন্তুষ্টিৰে হাঁহিলে। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  "নাই," আমি ফেচিষ্টসকলক ক"লোঁ, আমাৰ মানুহে ৰাছিয়াৰ সুগন্ধিযুক্ত ৰুটিক "ব্ৰড!"
  মাৰিয়াই অতি সঠিক শ্বট এটা মাৰিলে, যিয়ে ফকে-উলফত জুই জ্বলাই দিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  এজন কুলাংগাৰ বাবে অৱশ্যে পছন্দটো স্পষ্ট,
  ডলাৰৰ বাবে ৰাছৰ বিশ্বাসঘাতকতা কৰিবলৈ তেওঁ সাজু...
  কিন্তু ৰাছিয়ান মানুহজন ইমানেই আচৰিত -
  মই মোৰ মাতৃভূমিৰ বাবে প্ৰাণ দিবলৈ সাজু!
  ছোৱালীজনীয়ে ছামাৰছল্ট এটা কৰি নাজীসকলক কুকিজ এটা দেখুৱালে, আৰু ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি ফুৰিলে, আৰু গুলীবোৰে সৌন্দৰ্য্যক আঘাত কৰা নাছিল।
  আল্লা আবিৰ্ভাৱ হ"ল, প্ৰায় উলংগ, আৰু চয়তানৰ দৰে লেতেৰা এই সৌন্দৰ্য্যই দুয়োখন ভৰিৰে একেলগে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। আৰু তাই চেক কৰিলে:
  - মোৰ যি আছে... চোকা ফালে থকা ফ্ৰিটজলৈ!
  মেট্ৰিয়নাই আল্লাক শুধৰাই দিলে:
  - চোকা, কাষলৈ, চোকা কাষলৈ নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি তৰমুজৰ স্তন দুটা জোকাৰিলে, আৰু বিস্ফোৰণৰ টোপোলা থকা গ্ৰেনেড ব্যৱহাৰ কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। "টাইগাৰ" বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে, আৰু এই বেঁকা শিল্পকৰ্মটোৱে ডজ কৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত হিটলাৰৰ জীৱটোৱে পিছুৱাই গ"ল। তাই জুইত ধৰা কচ্ছপৰ দৰে হাঁহিবলৈ ধৰিলে।
  অন্যুতাই আনন্দত চকু টিপিয়াই গাইছিল:
  - আৰু বাঘ পিছুৱাই গৈছে আৰু জাৰ্মান লুকাই আছে!
  আকাশ আৰু গধুৰ বন্দুকৰ আক্ৰমণত ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে কৌশল ৰচনা কৰিছিল। তাৰ পাছত ৰকেট লঞ্চাৰবোৰে খুন্দা মাৰিলে, ভঙা, গৰম শিলবোৰ আকাশলৈ উঠি আহিল। আৰু শিলবোৰত জুই লাগিল। ভাগ্য ভাল যে ছোৱালীবোৰৰ কোনো এজনৰ মৃত্যু নহ"ল, কিন্তু পুৰুষবোৰ গ"ল আন পৃথিৱীলৈ - যিসকলৰ ইমান দুখ নাই! আৰু আত্মাবোৰ উৰি যায় - কোনোৱে স্বৰ্গলৈ, আৰু কোনোবাই নৰকলৈ! য'ত পিচফৰ্ক লৈ চয়তানবোৰে ইতিমধ্যে যীচুত বিশ্বাস নকৰাসকলৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  যোদ্ধাৰ ভিতৰত আটাইতকৈ চেক্সি আল্লা ক্ৰোধিত হৈ পৰিছে: নাজীয়ে তেওঁলোকৰ ষ্টাৰমটাইগাৰৰ সৈতে ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত গুলী চলাই ৰঙা যোদ্ধাসকলক হত্যা কৰিব পাৰিবনে?
  . অধ্যায় নং ৭
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা ধৰি ছমাৰচাল্টৰ ধাৰাবাহিকতাত ঘূৰি গ"ল। আৰু ই অধিক দ্ৰুতগতিত ঘূৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত তাইৰ সকলো শক্তিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো ষ্টাৰমটাইগাৰৰ বহল নলীটোত পেলাই দিলে। সুন্দৰীগৰাকীৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন জিলিকি উঠিল আৰু বহল বেৰেলটোৰ ভিতৰলৈ গ্ৰেনেড এটা উৰি গ"ল। আৰু শক্তিশালী গাড়ীখনে প্ৰথমে শ্বাক কৰি তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটালে। "ষ্টাৰমটাইগাৰ"ৰ কাষত থিয় হৈ থকা "ৰয়েল টাইগাৰ" দুটাক ওপৰলৈ পেলাই দি বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ পৰিল। ৰোলাৰবোৰ সিহঁতৰ পৰা ফাটি গ"ল, আৰু ৰাণীৰ ভঙা হাৰটোৰ দৰে উৰি গৈ পৰিল।
  বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে আল্লাক ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, আৰু ছোৱালীজনী ওলোটাকৈ উৰি গ"ল। আৰু তাইক ওলোটা কৰি জোকাৰি পেলোৱা হ"ল আৰু পেলাই দিয়া হ"ল। কিন্তু সৌন্দৰ্য্যই তথাপিও অৱতৰণ কৰিলে, চোকা ধ্বংসাৱশেষ আৰু থেতেলিয়াই পেলোৱা শিলবোৰে তাইৰ উদং তলুৱাত খান্দিলে। ছোৱালীজনীৰ বিষ হৈছিল, আনকি তাইৰ কেলাছ ভৰিখনৰ মাজেৰেও এটা চোকা বিন্দু বিন্ধিছিল।
  কিন্তু আল্লাই থিয় হৈ চিঞৰিবলৈ শক্তি পাইছিল:
  - তোমালোক ফেচিষ্টসকল ছাইত পৰিব!
  অন্যুতা আৰু আন ছোৱালীকেইজনীক বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু আনকি অলপ চেপি ধৰিলে। কিন্তু ধুনীয়া যোদ্ধাৰ এজনো মৃত্যুবৰণ কৰা নাছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে হাৰিকেন আৰু সুনিৰ্দেশিত জুইৰ সন্মুখীন হ"ল। ইউ এছ এছ আৰক ঘেৰি ধৰা জঁপিয়াই পৰা নাজী আৰু অন্যান্য আক্ৰমণাত্মক পোক-পৰুৱাক দমন কৰা।
  মাৰিয়াই অতি উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - আৰু যেতিয়া প্ৰভুৰ শিঙাই আমাক যুদ্ধত উৰুৱাই দিব, তেতিয়া আমি কমছমোলৰ লগত একেলগে বন্ধুত্ব কৰিম! আৰু যিহোৱাৰ ইচ্ছাৰ দ্বাৰাই মই স্বৰ্গীয় নামকৰণত থাকিম!
  তেজ ওলোৱা, ভঙা তলুৱাবোৰৰ ধূলিবোৰ জোকাৰি জোকাৰি আল্লাই গাইছিল:
  - লেনিন, দল, Komsomol! আমি ফুৰাৰক উন্মাদ ঘৰলৈ পঠিয়াইছো!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাণ বন্ধ কৰি হাঁহিবলৈ ধৰিলে আৰু চেৰিঅ"ঝ্কাই আতংক আৰু বিৰক্তিৰে ক"লে:
  - আৰু মোৰ কেটাপল্টটো ইমান সঠিক নহয় - আল্লাৰ এই উদং আৰু শক্তিশালী ভৰি দুখনৰ দৰে!
  বাহুৰ পেশীবোৰ মোচোকা খাই মেট্ৰিয়নাই ক"লে:
  - ঠিকেই আছে! আপুনি আৰু কিবা এটা ভাবিব। ইয়াতকৈ শীতল কিবা এটা!
  উইচাকোভা ফ্ৰণ্ট লাইনৰ পৰা উভতি আহি ভ্লাডিভষ্টকলৈ জৰুৰী ফোন আহিল। বিপুল ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ খাবাৰোভস্কক প্ৰায় ঘেৰি ধৰি (এই চহৰখনৰ সৈতে আমুৰৰ জৰিয়তে যোগাযোগ বজাই ৰখা হৈছিল) জাপানীসকলে পুনৰ গোট খাবলৈ আৰু পুনৰ সৈন্য সৈন্যবাহিনীক বন্ধ কৰি দিলে। কমেও এক কোটি জাপানে আৰু সত্তৰ নিযুত মানচুৰিয়া আৰু থাইলেণ্ডে পদাতিক বাহিনীক প্ৰচুৰ পৰিমাণে স্থানান্তৰ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। এটা নিৰ্দিষ্ট অৰ্থত আমেৰিকাতকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুঁজ দিয়াটো সহজ, কিয়নো পিছৰটোৰ সৈতে যুঁজিবলৈ বহুত দামী জাহাজৰ প্ৰয়োজন হয় আৰু কোনো কাৰণতে সস্তীয়া বিমানৰ প্ৰয়োজন নহয়। কিন্তু শ্বমাইষ্টাৰৰ পৰা কপি কৰা লঘু আৰু সস্তীয়া ৰাইফল আৰু মেচিনগান লৈ পদাতিক বাহিনীক বৃহৎ পৰিমাণে যোগান ধৰিব পাৰি! সাত বছৰ বয়সৰ পৰা প্ৰতিজন জাপানী ল"ৰাই মেচিনগান এটা গোট খোৱা আৰু বিভাজিত কৰিব জানে! কিন্তু অৱশ্যেই দ্বীপটোৰ পৰা মহাদেশখনলৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সময় লাগে। আৰু শক্তিবৰ্ধক লাভ কৰি আকৌ ছোভিয়েট ভূখণ্ডৰ গভীৰতালৈ আগবাঢ়ি যাওক!
  ফোনটো পাই উইচেৰোভাই আশা কৰিলে যে অৱশেষত তাই নতুন যুঁজাৰু বিমান লাভ কৰিব আৰু আকাশত যুঁজিব। ছোৱালীজনীক এমকা এখনত উঠি ভ্লাডিভষ্টকলৈ অনা হৈছিল। পাইলটজনে টাৰ্মিনেটৰ যেন অনুভৱ কৰিলে। সহযাত্ৰীজন বয়স বৃদ্ধি হোৱাৰ পিছতো ধূসৰ চুলিৰ বুঢ়া মানুহ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, যিয়ে কেৱল চাৰ্জেণ্টৰ ৰেখা পিন্ধিছিল।
  তেওঁ গৌৰৱেৰে ক"লে:
  - অ' ডেকা ল'ৰা! জানেনে যে মই জাপানীসকলৰ সৈতে জাৰৰ সময়ত যুঁজিছিলোঁ!
  উইচাৰে সন্দেহেৰে সুধিলে:
  - সঁচাকৈ? নে হয়তো আপুনিও ক্ৰুচ পাইছে?
  ধূসৰ দাড়ি জোকাৰি দাদাই শপত খালে:
  - ক্ৰছ নাই, পদক নাই! গতিকে এবছৰ তিনিমাহ প্ৰাইভেট হিচাপে যুঁজিলে! আপুনি কি ভাবে, সকলোৱে খিতাপ আৰু পদক লাভ কৰিব পাৰে? বিশেষকৈ জাৰৰ অধীনত যেতিয়া প্ৰাইভেটসকলক বৰ বেছি অনুকূল কৰা হোৱা নাছিল!
  উইচাৰে মান্তি হ"ল:
  - হয়, জাৰৰ অধীনত শ্ৰেণী বৈষম্য আছিল! কিন্তু এইবোৰ বেলেগ বেলেগ সময়। বাইদেউ, জাপবোৰক কেনেকুৱা লাগে! মানে শত্ৰু শক্তিশালী আছিল নেকি?
  বুঢ়াই লোহাৰ দাঁত জিলিকি উত্তৰ দিলে।
  - দুৰ্বল নহয়, যদিও আমাৰ কমাণ্ড বেছি স্মাৰ্ট হ'লে তেওঁলোকে প'ৰ্ট আৰ্থাৰ আৰু মানচুৰিয়া এৰি নিদিলেহেঁতেন! ইমান প্ৰবল শত্ৰু নহয়।
  এমকাই লাহে লাহে গাড়ী চলাইছিল, ৰাস্তাটো বোমা আৰু আৰ্টিলাৰীয়ে ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিছিল। আমি কথা পাতিব পাৰিলোঁ।
  উইচাৰে অলপ বেছি মনে মনে সুধিলে:
  - আমাৰবোৰ আৰু শক্তিশালী আছিল নেকি?
  বুঢ়াজনে দ্ৰুতগতিত, যেন তেওঁ বতাহৰ দৰে খেলনা, দুবাৰমান মাত দিলে:
  - কিছুমান দিশত, হয়! উদাহৰণস্বৰূপে, জাপানীসকলৰ শ্বুটিং ৰেঞ্জ আমাতকৈ বিশগুণ বেছি। সন্মুখলৈ পঠোৱাৰ আগতে মই মাত্ৰ তিনিটা শ্বুটিং ৰেঞ্জতহে অংশ লৈছিলো। আৰু তাৰ পিছত পাঁচটাকৈ শ্বট। অৱশ্যে গুলীচালনাত আমি জাপানীতকৈও বেয়া আছিলোঁ বুলি ক"ব নোৱাৰো। আৰু এইটো সত্ত্বেও যে তেওঁলোকে খাকী ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল, আৰু আমি বগা অভাৰকোট পিন্ধি আছিলো। স্বাভাৱিকতে আমি কিছু সামৰিক অভিজ্ঞতা লাভ কৰাৰ পিছত। জাপানীসকলৰ সামৰিক বিষয়ত আমাতকৈ বহু কম ক্ষমতা আছে, যদিও তেওঁলোকৰ দীঘলীয়া প্ৰশিক্ষণ আছে। কিন্তু তেওঁলোকৰ ৰাইফলবোৰে আমাৰ মষ্টিনা ক্লাবতকৈ বহুত বেছি সঠিকভাৱে আঘাত কৰিলে।
  ভেডমাকোভাই সংৰক্ষণ নোহোৱাকৈয়ে সন্মতি দিলে:
  - হয়, নিশ্চয়! সেই বিষয়ে আপুনি ঠিকেই কৈছে! জাৰ্মানসকলৰ দৰেই জাপানীসকলেও ড্ৰিল প্ৰশিক্ষণৰ প্ৰতি অত্যধিক মনোযোগ দিয়ে।
  বুঢ়াই মূৰ জোকাৰিলে:
  - বিপৰীতে! জাৰ সেনাবাহিনীত আমাৰ যি আছে তাতকৈ বহু কম! বাৰু, যদি প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ আগতেই তেওঁলোকে সৈনিকক ভালদৰে প্ৰশিক্ষণ দিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, আৰু অন্ততঃ ইউনিফৰ্ম সলনি কৰিছিল, তেন্তে... সেনাবাহিনী নহয়, সম্পূৰ্ণ মাৰ্চিং গেম!
  উইচেৰোভাই মন্তব্য কৰিলে, কু-অভিপ্ৰায় অবিহনে নহয়:
  - যুদ্ধৰ আগতে আমিও পেৰেডত মাৰ্চিং কৰাত বহুত গুৰুত্ব দিছিলো! দেখাত স্মাৰ্টজনে আনৰ ভুলৰ পৰা শিকে, মূৰ্খজনে নিজৰ ভুলৰ পৰা শিকে, কোনে একেবাৰেই শিকিব নোৱাৰে, কোনে?
  দাদাই মন্তব্য কৰিলে:
  - প্ৰশিক্ষণ এটা লাভজনক ব্যৱসায়! কিন্তু যোগানৰ ক্ষেত্ৰত সাধাৰণতে আমাৰ সম্পূৰ্ণ ব্লক হৈছিল। বন্দুক নাই, কাৰ্টিজ নাই! প্ৰায়ে ভোকত লাগিছিল, সৈনিকবোৰ বেমাৰ হৈছিল - ঔষধ নাছিল! জাপানী গুলীতকৈ টাইফাছ আৰু অন্যান্য ঘৃণনীয় কামত অধিক লোকৰ মৃত্যু হৈছিল। ইমান বেয়া যুদ্ধ আছিল। কুৰোপাটকিন এজন ইডিয়ট! কোনো ফ্লেংকিং কৌশল নাছিল, কোনো ছদ্মবেশ নাছিল, তেওঁ মানুহক পোনপটীয়াকৈ মেচিনগানৰ তলত খাদত পেলাই দিছিল। আমাক কামানৰ ঘাঁহ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। এই সকলোবোৰৰ অন্ত পৰিল অতি বেয়াকৈ, পৰাজয়ত। কোৱাৰ দৰে মই ভৰি দুখন টানি কষ্টেৰেই গ"লোঁ৷ সঁচা, মই বন্দীত্বৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাৰ বাবে যথেষ্ট গৌৰৱ কৰিব পাৰো! ঘাঁৰ দৰেও!
  ছোৱালীজনীয়ে কৌতুহলী হৈ সুধিলে:
  - আৰু জাপানীসকল নিজেই ভাল বা বেয়া হৈ পৰিছে! তেওঁৰ যুঁজাৰু গুণৰ ক্ষেত্ৰত।
  বুঢ়াজনে প্ৰথমে গুটিয়াই থোৱা চিগাৰেট এটা জ্বলাই দিলে, আৰু তেতিয়াহে উত্তৰ দিলে:
  - এই কথাটো বস্তুনিষ্ঠভাৱে বিচাৰ কৰাটো কঠিন। সেনাবাহিনী সলনি হৈছে, টেংক, বিমান, চাবমেচিনগানৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। প্ৰগতিৰ ক্ষেত্ৰত জাহাজবোৰৰ ইমান পৰিৱৰ্তন হোৱা নাই, বন্দুকবোৰৰও ইমান পৰিৱৰ্তন হোৱা নাই। কিন্তু কমাণ্ডৰ মূৰ্খামি একেই থাকিল, গতিকে ভ্লাডিভষ্টকক আক্ৰমণ কৰাটো গোলমাল কৰি পেলাওক!
  উইচাৰে তাইৰ সেউজীয়া চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  - ইয়াৰ কোনো অজুহাত নাই !
  বুঢ়াই মান্তি হ"ল:
  - আৰু হ"ব নোৱাৰে! কাৰণ, তেওঁলোকে জানিছিল যে শত্ৰুৱে এটা লেতেৰা কৌশল প্ৰস্তুত কৰিছে, আৰু তাৰ প্ৰতি কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাৰ কোনো উপায় নাছিল! যেন তেওঁলোকে মোক চেট আপ কৰি থৈছে। কিন্তু পিণ্ডোৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধবিৰতিৰ স্পষ্ট লক্ষণ যে ইয়াৰ পিছত এটা প্ৰবল আঘাত হ"বলৈ ওলাইছে।
  উইচাৰে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - Pindos সঙ্গে?
  দাদাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, এতিয়া তেওঁলোকে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনক সেইটোৱেই কয়! "চুৰি কৰা" শব্দৰ পৰাই নামটো আহিছে, অৰ্থাৎ চুৰি কৰা। আৰু এইবোৰ পৰজীৱী দেশ, চোৰ দেশ যিয়ে মূৰ্খ আৰু দুৰ্বল সকলৰ তেজ চুহি খায়!
  পাইলটে তাইৰ ৰঙা মূৰটো মাত দিলে:
  - মই ইয়াত মান্তি!
  বুঢ়াজনে জোৰ দি ক"লে:
  - আমাৰ আদেশ মূৰ্খ, আনকি বিশ্বাসঘাতক বুলিও একমত! আমাৰ বহৰখন এইদৰেই স্থাপন কৰিব লাগে, পিণ্ডোতকৈও বেয়া!
  উইচাৰে আপত্তি কৰিছিল:
  "হয়তো তেওঁলোকে ভবা নাছিল যে জাপানীসকলে ইমান সোনকালে আঘাত কৰিব।" সাধাৰণতে সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চল বিশ্ৰামৰ স্থান আছিল আৰু ইয়াত কাপুৰুষ আৰু এলেহুৱা মানুহে বসতি স্থাপন কৰিছিল। কাৰণ সেনাবাহিনীত পিছফালে শ্ৰমিক বা সামূহিক কৃষকৰ দৰে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব নালাগে, কিন্তু ভাল ৰেচন আৰু দৰমহা পায়। আনহাতে, সুদূৰ পূবত সেৱা আগবঢ়াই থাকোঁতে আপুনি নিজৰ জীৱন বিপন্ন নকৰে। হয়, শিথিল আৰু কাপুৰুষৰ বাবে স্বৰ্গ।
  বুঢ়াই আপত্তি কৰিলে:
  "সৈনিক আৰু বিষয়াই ইমান বেয়াকৈ যুঁজিব নোৱাৰে।" ইয়াত খাবাৰোভস্ক, এতিয়াও তেওঁলোকে আত্মসমৰ্পণ কৰা নাই৷
  উইচাৰে মান্তি হ"ল:
  - ৰাছিয়ান যোদ্ধা, বিশেষ যোদ্ধা! কিন্তু ব্ৰুচিলভে কোৱাৰ দৰে: আমাৰ সৈন্যসকল উৎকৃষ্ট, আমাৰ বিষয়াসকল ভাল, আমাৰ জেনেৰেলসকল মধ্যমীয়া, আৰু জাৰজন সম্পূৰ্ণ বেয়া!
  দাদাই অসন্তুষ্ট হৈ গুণগুণাই উঠিল:
  - যদি আমাৰ সেনাপতি কুৰোপাটকিন নহয়, কিন্তু ব্ৰুচিলভ হ'লহেঁতেন: আমি জয়ী হ'লোহেঁতেন! হায়, ই অভাৰৰাইট হৈ গ"ল! ক"ব লাগিব যে জাৰৰ অধীনত ৰাছিয়াৰ জেনেৰেলসকল সৰু হৈ পৰিল: ছুভ"ৰভৰ অধীনত আছিল অসাধাৰণ সেনাপতিৰ এটা গোটেই তাৰকাৰাজ্য! তথাপিও, ষ্টেলিন এজন জৰ্জিয়ান, আৰু তেওঁলোকে কোৱাৰ দৰে, জৰ্জিয়ান...
  দাদাই উইচাৰক বাধা দিলে:
  - এনে বক্তব্যৰ লগত সাৱধান হওক! গতিকে আপুনি এটা বিশেষ বিভাগত সোমাব পাৰে! অৱশ্যে মোৰ বাবে ষ্টেলিন কোনো কাৰণতে প্ৰতিভাশালী নহয়! আৰু উদাহৰণস্বৰূপে ফেব্ৰুৱাৰী মাহত মিছ কৰা লাইন-পাঞ্চে এই কথা নিশ্চিত কৰিছে! বাইদেউ, শুনিছোঁ যে ১ মে"ত মস্কোত ছোভিয়েট এয়াৰ ডিফেন্স অসহায় হৈ পৰিল আৰু বহু হাজাৰ ছোভিয়েট নাগৰিকৰ মৃত্যু হ"ল!
  বুঢ়াজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনক ধন্যবাদ! তেওঁলোকে ৱেৰমাকটক নতুন বিমান দিলে! তদুপৰি শুনিলোঁ যে গণ ভেঙুচালি হৈছে, যাৰ বাবে য়াকসকল বতাহত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল! তদুপৰি, ই একেবাৰে নতুন য়াকছ!
  উইচাৰে মূৰ দুপিয়াই ক"লে:
  - খবৰ পাইছোঁ! সঁচাকৈয়ে লজ্জাজনক! কিন্তু দোষীক শাস্তি দিয়া হ'ব আৰু সমস্যাটো শুধৰোৱা হ'ব বুলি আশা কৰিলোঁ!
  দাদাই মাত দিলে, তাৰ পিছত হঠাতে ক"লে:
  - মূল সমস্যাটো আমাৰ মূৰত! এক প্ৰকাৰৰ ছোভিয়েট মানসিকতা! এজন মানুহক কগলৈ, সাধাৰণ দাসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ প্ৰয়াস!
  উইচাৰে তৰ্ক কৰা নাছিল। খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ উকা দৃষ্টিৰে চাই তাই নিমাত হৈ পৰিল। এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ পৰাজয়ৰ ভাবুকি বহুত বেছি স্পষ্ট হৈ পৰিছে। দেখা গ"ল যে আনকি মস্কোকো বিমান আক্ৰমণৰ পৰা সুৰক্ষিত নহয়। অন্ততঃ বিশাল বিমান আক্ৰমণ সহ্য কৰিব পৰাকৈ ইয়াৰ সুৰক্ষা নাই!
  বাৰু, যুদ্ধখন অলপ বেলেগ পৰ্যায়লৈ আগবাঢ়িছে... সঁচা, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ যুদ্ধবোৰত জাৰ্মানসকলৰো বায়ু আধিপত্য আছিল, কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা আকাংক্ষিত জয় আহিব পৰা নাছিল! অৱশ্যে ক্ৰাউটসকলৰ এটা সুবিধা আছিল যিটো ইমান আৱৰি ধৰা নাছিল! কাৰণ, নিয়মিতভাৱে সন্মুখত নতুন ছোভিয়েট বিমান আহিছিল! কিন্তু ক"ব লাগিব যে পাইলটসকলৰ মাজত যুদ্ধ প্ৰশিক্ষণৰ মাত্ৰা অতি কম আছিল। বেছিভাগ নতুনৰেই ৮ ঘণ্টাৰ অধিক বিমানৰ অভিজ্ঞতা নাছিল। এইটো এটা ডাঙৰ মাইনাছ, বিশেষকৈ যিহেতু জাৰ্মানসকলৰ হাতত সাধাৰণতে ২৫০ ঘণ্টালৈকে সময় থাকে! কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে এই কাৰ্যসূচী ১৫০ লৈ হ্ৰাস কৰিলে যদিও এতিয়া ইন্ধনৰ যোগান বহুত সহজ হৈ পৰিছে। কিন্তু বৃহৎ সংখ্যক নতুন বিমানৰ উত্থানে ক্ৰাউটসকলৰ বাবেও সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব।
  বাইদেউ, খবৰ আহিছিল যে অৱনমিত বোমাৰু বিমানৰ পাইলটৰ মাজত কেইবাজনো আমেৰিকান নাগৰিক বন্দী হৈছিল। পিছৰটো একেবাৰেই আচৰিত হৈ নাহিল! নতুন বোমাৰু বিমানৰ বাবে লুফ্টৱাফেত পৰ্যাপ্ত পাইলট নাই, গতিকে তেওঁলোকে স্বেচ্ছাসেৱক বিচাৰি পালে!
  মই ভাবো ইয়াৰ প্ৰতি ছোভিয়েট কমাণ্ডে কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব? কাৰণ, বাৰ্লিনলৈ যাবলৈ একোৱেই নাই? পি-৮ৰ বাহিৰে ইউ এছ এছ আৰত দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ কৌশলগত বোমাৰু বিমান নিৰ্মাণ কৰা হোৱা নাছিল। ঘণ্টাত ৪০০ কিলোমিটাৰৰ অলপ বেছি গতিৰে চলা আৰু ১৯৩৬ চনত সৃষ্টি হোৱা শেষৰখন বিমান স্পষ্টভাৱে পুৰণি। ইয়াৰ উপৰিও বাৰ্লিনক আক্ৰমণ কৰাৰ সময়ত ই বিমান এস্কৰ্ট অবিহনে গতি কৰিব, আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ বিমানেৰে ইয়াক বাধা দিব পাৰিব। কাৰণ, ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ হাতত অতি ভাল ৰাডাৰ আছে যিয়ে বাৰ্লিনৰ ফালে উৰণীয়া ভৰৰ গতি ৰেকৰ্ড কৰিব। হয়, আৰু জাৰ্মানীক আক্ৰমণ কৰিব পৰাকৈ এই মেচিনবোৰ যথেষ্ট উৎপাদন কৰিবলৈ সময় লাগে। জাৰ্মানসকল দুৰ্বল জাতি নহয় আৰু প্ৰযুক্তি ভাল পায়! তেওঁলোক নিজেই হয়তো ইউৰোপ বা আনকি বিশ্বৰ আটাইতকৈ অনুশাসিত আৰু অতি সংগঠিত জাতি! অকলে জয়ী হোৱাটো অতি কঠিন, আৰু দ্বিতীয় ফ্ৰণ্টত দুৰ্বল জাপানৰ সৈতেও।
  এই পৰিস্থিতিত কৰিব পৰা আটাইতকৈ ভাল কামটো হ"ল মিত্ৰশক্তি আৰু জাৰ্মানীৰ মাজত এটা ৱেজ চলাবলৈ চেষ্টা কৰা। কিন্তু এইটো কেনেকৈ কৰিব? বেৰিয়াই ইতিমধ্যে আমেৰিকানসকলৰ পৰা পোৱা ডেষ্ট্ৰয়াৰ ব্যৱহাৰ কৰি একেধৰণৰ কাম কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল। ভাল প্ৰৰোচনা হ"ব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু আন্নাৰ সময় নাছিল।
  যেন তাই দোষী নহয় - ভাগ্য নহ"লে কি হ"ব, কিন্তু এটা অপ্ৰীতিকৰ আফটাৰটেষ্টে এতিয়াও তাইক চেপি ধৰিছে৷ যেন হয়তো তাই এদিন আগতে আহি পোৱা হ"লে সকলো বেলেগ হ"লহেঁতেন!
  অৱশ্যে ই অসম্ভৱ নহয়! কিন্তু বেৰিয়াৰ পৰা অৰ্ডাৰ পোৱাৰ লগে লগে তাই আহি পালেহি!
  সাধাৰণতে লাভ্ৰেন্টি পেলিচ প্ৰৰোচনাত নিপুণ। জাপানে পেৰু বন্দৰক আক্ৰমণ কৰিলে, তেওঁৰ অংশগ্ৰহণ অবিহনে নহয়!
  কথাটো হ"ল, যেন আকস্মিকভাৱে, পেৰু বন্দৰত ভিত্তি কৰি বিমানবাহী জাহাজ ব্যৱহাৰ কৰি আমেৰিকাই ধাৰাবাহিকভাৱে প্ৰতিৰোধমূলক আক্ৰমণ চলোৱাৰ পৰিকল্পনাৰ নথি-পত্ৰ লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ চোৰাংচোৱাৰ হাতত আহিল!
  ইয়াৰ উপৰিও আমেৰিকানসকল মূৰ্খ: তেওঁলোকে জাপানক যুদ্ধৰ বাবে উচটনি দিছিল, লগতে ব্ৰিটেইনে তেল আৰু অন্যান্য কেঁচামালৰ যোগানৰ ওপৰত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল, কিন্তু তেওঁলোক নিজেই যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল!
  সঁচাকৈয়ে ১৯৪১ চনত আমেৰিকাৰ জাপানৰ সৈতে যুদ্ধৰ বাবে বিশেষকৈ টেংকত পৰ্যাপ্ত বাহিনী নাছিল। ১৯৪০ চনত তেওঁলোকৰ হাতত আছিল মাত্ৰ ৪০০ টা টেংক, আৰু ১৯৪১ চনৰ বিষয়ে তথ্য গোপন, কিন্তু তেতিয়াও হাজাৰতকৈ অধিক টেংক থকাৰ সম্ভাৱনা নাই! গতিকে আমেৰিকাই যুদ্ধত জপিয়াই পৰিল, সম্পূৰ্ণ অপ্ৰস্তুত হৈ! বাৰু, জাপানো বৰ সশস্ত্ৰ নহয়। যদি ইয়াৰ প্ৰায় ডেৰ-দুহাজাৰ টেংক আছিল, আৰু লঘু আছিল, তেন্তে উদাহৰণস্বৰূপে, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বিমান পৰিবহণ একেবাৰেই নাছিল!
  গতিকে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ বীৰ পাইলটসকলে আমেৰিকাত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নাছিল! কিন্তু সিহঁতে মাত্ৰ স্ক্ৰু কৰি পেলালে! আৰু এতিয়া তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত প্ৰতিশোধ লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে, মূলতঃ তেওঁলোকৰ পদাতিক বাহিনীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি, দ্বিতীয় ছাৰ নিকোলাছৰ সময়ৰ সফলতাৰ পুনৰাবৃত্তিৰ সপোন দেখিছে!
  উইচাৰজন বিৰক্ত হৈ গান গাবলৈ ধৰিলে:
  জীৱনটো কিমান কষ্টকৰ প্ৰভু, হায়,
  তুমি নিজেই পিন্ধা কাঁইটৰ মুকুট!
  নাই, মোৰ মূৰটো উৰুৱাই নিদিব
  এটা নতুন দিনে আমাৰ বাবে সমস্যাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে!
  
  সপোনবোৰ লগে লগে ধূলিলৈ সিঁচৰতি হৈ পৰিল,
  নিষ্ঠুৰ কৃমিটোৱে আবেগেৰে চেপি ধৰে!
  আৰু তোমাৰ চকুত দুখ আৰু দুখ,
  কি ৰোধ কৰিব, কাৰো হাতত ক্ষমতা নাই!
  
  কিন্তু কি ভগৱান আপুনি কৰিব পাৰে
  যিহেতু তেওঁ নিজেই গলগোথাৰ ক্ৰুচত উঠিছিল!
  সুখৰ সপোনবোৰ মায়াময়,
  বিধৱাই গৰ্জন কৰে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ে!
  
  পৃথিৱীতকৈ ভয়ানক কোনো পৃথিৱী নাই,
  যুদ্ধৰ স্কেচ, ব্ৰাছ তেজেৰে ঢাকি থোৱা!
  ইথাৰৰ হিষ্টেৰিক ফেন,
  লগে লগে ৱেবটো ভাঙি পেলাওক!
  
  আৰু যদি মোৰ জীৱনটো বিচাৰে,
  তেতিয়া ঈশ্বৰে মোক গেহেন্নাত পেলাই দিয়ক!
  মই এতিয়াও তোমাক ভাল পাওঁ,
  আগবাঢ়িছে মই পৰিৱৰ্তনত বিশ্বাস কৰোঁ!
  
  মই বিশ্বাস কৰোঁ যে এজন ব্যক্তি
  পৰিষ্কাৰ আৰু উচ্চ হ"বলৈ সক্ষম!
  যে যুগ যুগৰ দুখ-কষ্টৰ অন্ত পৰিব,
  আমি সৰ্বশক্তিমান ভাইৰ দৰে হৈ যাম!
  
  আমি কি আজ্ঞা দিম?
  তৰা জাহাজৰ বিশালতাত!
  যে আমাৰ বীৰ সেনাবাহিনী,
  কোৱাছাৰতকৈও শক্তিশালীভাৱে জিলিকি উঠিব!
  
  জীৱন কেতিয়াও ওলাই নাযায়
  আৰু সকলোৱে মানুহ হ'ব!
  বছৰৰ অন্তহীন ৰশ্মিৰ দৰে,
  সীমাহীন আৰু আনন্দময় বয়সৰ সৈতে!
  
  সাম্যবাদ বাস্তৱত পৰিণত হ"ব
  বিশ্বাস কৰক আপুনি সপোনতো ভবাতকৈও ভাল হ"ব!
  আগবাঢ়ি যোৱা, ওপৰলৈ, তললৈ নহয়,
  আনন্দ হওক - দুখ নাথাকক!
  ভেডমাকোভাই গীতটো শেষ কৰিলে আৰু অৱশেষত "এমকা" ভ্লাডিভষ্টকত প্ৰৱেশ কৰিলে। পাইলটে কৌতুহলৰে চহৰখনলৈ চালে। ভ্লাডিভষ্টকত ধ্বংসলীলা লক্ষণীয়ভাৱে বৃদ্ধি পাইছিল, কিছুমান অট্টালিকাত ধূমপান হৈছিল, ৰাজপথত জুই নিৰ্বাপনৰ দলে কাম কৰি আছিল, বেলচা, পিক আৰু অন্যান্য জুই নিৰ্বাপনৰ সঁজুলি লৈ বহুতো কিশোৰ-কিশোৰী আছিল।
  দাদাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ছাৰৰ অধীনত যুৱক-যুৱতীসকলেও কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল, কিন্তু হাঁহি আৰু উৎসাহ নোহোৱাকৈ! যদিও নিৰ্মল উৎসাহেৰে বহু দূৰলৈ নাযাব!
  উইচাৰে আপত্তি কৰিছিল:
  - যদি উদ্যোগ অৰ্থনীতিৰ ইঞ্জিন, তেন্তে উচ্চ অক্টেন সংখ্যাৰ ইন্ধন হৈছে উৎসাহ!
  বুঢ়াই আনন্দত মাত দিলে:
  - তুমি ভালকৈ কথা কোৱা ছোৱালী!
  "এমকা" কমাণ্ডেণ্টৰ অফিচ বিল্ডিঙৰ ওচৰত ৰৈ গ'ল আৰু বেডমাকোভা প্ৰায় দৌৰি ওলাই গ'ল। তাইৰ সঁচাকৈয়ে ডেউকা থকা ঘোঁৰাটোত উঠিব বিচাৰিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে চমনত পঠোৱা অফিচত টোকৰ মাৰিলে। তাৰ পিছত টোপনিৰ মাত এটা আহিল:
  - সোমাই আহাঁ!
  গৌৰৱেৰে কান্ধ দুটা পোন কৰি উইচাৰ সোমাই আহিল। এন কে ভি ডিৰ কৰ্ণেলৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এজন মানুহ চকী এখনত বহি আছিল। ইমান টান আৰু অপ্ৰীতিকৰ ল'ৰা। তেওঁ ম্লান হৈ পাইলটক সুধিলে:
  - সম্পূৰ্ণ নাম!
  ছোৱালীজনীয়ে খৰধৰকৈ উত্তৰ দিলে:
  -আন্না পেট্ৰভা উইচাৰ!
  কৰ্ণেলে লগতে কয়:
  - সামৰিক পদবী?
  - বায়ুসেনা মেজৰ আৰু ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ নায়ক! - পাইলটে গৌৰৱেৰে ক"লে।
  কৰ্ণেলে ফোনটো তুলি লৈ চমুকৈ ক"লে:
  - বায়ুসেনাৰ মেজৰ উইচাৰ ইতিমধ্যে আহি পাইছে!
  তাৰ পাছত ছোৱালীজনীৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  - কেনে লাগিছে? আশাকৰোঁ আপুনি সুস্থ হৈ আছে?
  পাইলটে দাঁত উদঙাই দিলে:
  - মোৰ ভাল লাগিছে! সিংহনীৰ দৰে যুঁজিবলৈ সাজু!
  কৰ্ণেলে মাত দিলে:
  - মহান! মই ভাবো জাপানীসকলে ইয়াৰ শলাগ ল"ব!
  হুলস্থুল, বুটৰ চিঞৰ-বাখৰ, বিশেষ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এজন ব্যক্তিৰ সৈতে বিশেষ বিভাগৰ ছয়জন সাধাৰণ কৰ্মচাৰীয়ে অফিচত ফাটি গ"ল। তেওঁ আদেশ দিলে:
  - এই চোৰটোৰ ওপৰত হেণ্ডকাফ লগাওক!
  উইচাৰ বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিছিল:
  - এইটো আৰু কি?
  কৰ্ণেলে ভুকুৱাই ক"লে:
  - আৰু সেইজনী! আপুনি গ্ৰেপ্তাৰ হৈছে, নাগৰিক উইচাৰ! আৰু তোমাক কাৰাগাৰলৈ পঠিওৱা হ"ব!
  বিশেষ ইউনিফৰ্ম পৰিহিত এজন ব্যক্তিয়ে সকীয়াই দিলে:
  - এই মহিলাগৰাকীয়ে বৰ ভালকৈ যুঁজিব জানে! গতিকে সাৱধান হওক!
  উইচাৰে হাঁহিলে:
  - মই আমাৰ বীৰ আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থাৰ প্ৰতিনিধি নহ'ম! বেৰিয়াক ফোন কৰক আৰু এই ভুল বুজাবুজি একেলগে পৰিষ্কাৰ কৰক!
  কৰ্ণেলে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইয়াত বেৰিয়াক বিচলিত কৰাৰ আন এটা উপায়! তাইক কাৰাগাৰলৈ পঠিয়াওক, তদন্তই সমাধান কৰিব!
  ডাইনীজনীয়ে মাত দিলে:
  - মই ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ নায়ক আৰু তদন্তই অৱশ্যেই ইয়াক সমাধান কৰিব, কিন্তু বেৰিয়াৰ সৈতে ই দ্ৰুত হ"ব! মই যিমান পাৰো সোনকালে বিমানৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকিব বিচাৰো!
  কৰ্ণেলে সান্ত্বনা দিলে:
  - যুদ্ধৰ সময়ত কোনেও বেছি দিন পলম নকৰে! তাইক লৈ যোৱা!
  ভেডমাকোভাই প্ৰতিহত নকৰাকৈয়ে খোজ কাঢ়িছিল আৰু স্কাউটৰ সৈতে সজ্জিত হ"বলৈ আৰম্ভ কৰা চুটি কৰা মডেল মেচিনগানবোৰৰ মুখখনে মাত্ৰ অলপ ঠেলি দিছিল। তাৰ পিছত মোক ক"লা ফানেল এটাত ভৰাই গাড়ী চলাই গ"ল। আন্না পেট্ৰ"ভনা শান্ত আছিল, তাই নিজকে দোষী অনুভৱ কৰা নাছিল আৰু এন কে ভি ডিয়ে হয়তো বেৰিয়াৰ সৈতে তাইৰ বিশেষ সম্পৰ্কৰ কথা জানিছিল, গতিকে তেওঁলোকে সেইটো সমাধান কৰি দিব। আনকি কাৰাগাৰলৈ যোৱাটোও আকৰ্ষণীয়। এজন প্ৰকৃত মানুহে পুত্ৰক ডাঙৰ-দীঘল কৰিব লাগিব, সেনাবাহিনীত সেৱা আগবঢ়াব লাগিব, আৰু কাৰাগাৰত সময় কটাব লাগিব! গতিকে, সম্ভৱতঃ, যোদ্ধাজন! বহুতো বিখ্যাত ব্যক্তি কাৰাগাৰত আছিল: ষ্টেলিন, লেনিন আৰু হিটলাৰ!
  কাৰাগাৰখন কমাণ্ডেণ্টৰ কাৰ্যালয়ৰ পৰা বিশেষ দূৰত নাছিল, সেয়েহে বেডমাকোভাক উলিয়াই আনি চোতাললৈ লৈ যোৱা হ"ল। তাত কুকুৰবোৰে খঙেৰে গুৰগুৰাই উঠিল, অষ্টাদশ শতিকাত নিৰ্মিত ডাঞ্জনৰ শিলৰ দেৱালবোৰ নিস্তেজ আৰু ধূসৰ হৈ পৰিছিল। ভিতৰলৈ আনি কৰিড"ৰেৰে লৈ যোৱাত ছোৱালীজনীয়ে এক অনাকাংক্ষিত উত্তেজনা অনুভৱ কৰিলে। ইয়াত পঞ্জীয়ন উইণ্ড' আছে: ৰুটিন প্ৰশ্নসমূহ:
  - প্ৰথম নাম, শেষ নাম, পিতৃনাম, লিংগ!
  তাৰ পিছত সোঁফালে ঘূৰি টাইলছৰ কোঠা এটাত সোমাই যাওক। তাতে টেবুলত এন কে ভি ডিৰ ইউনিফৰ্ম আৰু চামৰাৰ এপ্ৰ"ন পিন্ধা এজন বিষয়া বহি আছিল আৰু তেওঁৰ লগত বগা কোট পিন্ধা ডাক্তৰ আৰু হাতত পাতল ৰবৰৰ গ্ল"ভছ টানি থকা দুগৰাকী আদবয়সীয়া মহিলা।
  বেদমাকোভাৰ লগত যোৱা চকীদাৰজনে খৰধৰকৈ অভ্যাস কৰা গতিৰে তাইৰ হাতৰ বেণ্ডবোৰ আঁতৰাই দিলে। বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  - কাপোৰ খুলি লোৱা!
  উইচাৰ আচৰিত হ"ল:
  - কি?
  বিষয়াজনে শান্তভাৱে আওৰাই ক"লে:
  - মই কলো, কাপোৰ খুলি লোৱা! সন্ধান আৰু ব্যক্তিগত সন্ধান বাধ্যতামূলক!
  ছোৱালীজনী লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল:
  - কিন্তু ইয়াত পুৰুষ আছে!
  এপ্ৰ"ন পিন্ধা বিষয়াজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই তোমাক সহায় কৰিব পাৰিমনে! আহকচোন, তোমাৰ চেপাবোৰ খুলি পেলাওক, বেশ্যা!
  ভেডমাকোভা কঁপি উঠিল, তাইৰ মনত পৰিল যে কাৰাগাৰত ৰখাৰ সময়ত ব্যক্তিগত অনুসন্ধান বাধ্যতামূলক আৰু তাই কাপোৰ খুলিবলৈ ধৰিলে। মহিলাসকলে মানি লৈছিল আৰু প্ৰতিটো চিলাই সযতনে অনুভৱ কৰিছিল। কেৱল পেণ্টী পিন্ধি থৈ যোৱা উইচাৰ লাজত পৰিল, কিন্তু বিষয়াজনে ভুকুৱাই ক"লে:
  -আৰু পেণ্টী খুলি পেলাওক, কুকুৰ! সন্ধান সম্পূৰ্ণ হ'ব!
  সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ কেইবাজনো মানুহৰ সন্মুখত এৰি থৈ যোৱা (তাইক লৈ অহা কনভয়টো যিকোনো মুহূৰ্ততে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সাজু হৈ থিয় হৈ আছিল) ছোৱালীজনীয়ে লাজত পৰি তাইক হাতেৰে ঢাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  তাইৰ নিতম্বত লাঠিৰে জোৰেৰে আঘাত কৰিলে:
  - হাত তললৈ, কুকুৰ!
  উইচাৰে ক্ৰ"ক কৰিলে, কিন্তু সহ্য কৰিলে। যেতিয়া তাইৰ কাপোৰবোৰ অনুসন্ধান কৰা শেষ হ"ল আৰু তাইৰ বুটবোৰ ফালি পেলোৱা হ"ল, তেতিয়া বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  - এতিয়া নিজেই চাওক!
  মহিলা জেইলাৰসকলে মূৰৰ পৰা আৰম্ভ কৰিলে। গ্লভছ পিন্ধা আঙুলিৰে চুলিখিনি টাউল কৰিলে, তাৰ পিছত কাণত চালে, আনকি টৰ্চৰ সৈতে কোনো ধৰণৰ টিউব ব্যৱহাৰ কৰিলে। কাণ দুখন কেইবাবাৰো পিছলৈ টানি অনা হৈছিল, বেঁকা আৰু বেঁকা নোহোৱাকৈ। তাৰ পাছত তেওঁলোকে নাকৰ ফুটালৈ চালে।
  - কাহ, প্লিজ! সেইটোৱেই হ"ল, শক্তিশালী!
  ছোৱালীজনীৰ নাক চেপি ধৰিলে। ইয়াৰ পিছতে মুখৰ পৰীক্ষা কৰা হয়। সম্পূৰ্ণ অপ্ৰীতিকৰ আছিল, ৰুক্ষ হাত দুখনে জিভাত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল, মাজে মাজে পিছলৈ টানিছিল, তাৰ পিছত আৰু জোৰেৰে টানিছিল, আনকি প্ৰায় ফালি পেলাইছিল।
  বিষয়াজনে ক"লে।
  - আমি অধিক সাৱধান হোৱাটো প্ৰয়োজন! তাই চোৰাংচোৱা হ"ব পাৰে!
  জেইলাৰসকলে দাঁতবোৰত আঙুলি টিপিবলৈ ধৰিলে, য"ত গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য লুকুৱাব পৰাকৈ ভৰোৱা বস্তু আছে নেকি চাবলৈ ধৰিলে। উইচাকোভাই নিজকে অপমানিত অনুভৱ কৰিলে আৰু থু পেলালে, তাইৰ নায়ক ইউ এছ এছ আৰক বেশ্যাৰ দৰে বিচাৰি উলিওৱা হ'ল, একো হেৰুৱাই নোপোৱাকৈ। তেনেতে মহিলাৰ হাতমোজা পিন্ধা হাত দুখনে ছোৱালীজনীৰ উদং স্তন দুটা অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে ইয়াক গুড়ি কৰিছিল, আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰতিটো মিলিমিটাৰ অনুভৱ কৰিছিল আৰু টৰ্চ এটাৰে দেখুৱাইছিল। ছোৱালীজনীৰ স্তন দুটা বিশ্বাসঘাতকতাৰে ফুলি উঠিল আৰু জেইলাৰসকলে আৰু বেছিকৈ হেঁচা মাৰি ধৰিলে, তাৰ পিছত কুটিল হ"ল:
  - নহয়! ইয়াত পৰিষ্কাৰ!
  ইয়াৰ পিছত নাভি আৰু আঙুলি পৰীক্ষা কৰা হ"ল। নাভিটো পিছলৈ টানি আনিও পেচোৱা হৈছিল আৰু তাৰ পিছত বেজীৰে বিন্ধিছিল। আঙুলিবোৰো কম সাৱধানে পৰীক্ষা কৰা নহ"ল।
  - আৰু এতিয়া স্ত্ৰীৰোগ বিশেষজ্ঞৰ সন্ধান! - বিষয়াই নিৰ্দেশ দিলে।
  জেইলাৰসকলে আদেশ দিলে:
  - কুঁজৰাই ভৰি দুখন মেলি দিয়ক, অনুগ্ৰহ কৰি!
  ইয়াৰ পিছত যিটো হ"ল সেয়া আছিল আটাইতকৈ অপমানজনক কথাটো, যেতিয়া জেইলাৰৰ হাতমোজা পিন্ধা হাতখন ছোৱালীজনীৰ বুকুত যথেষ্ট মোটামুটিকৈ সোমাই গ"ল৷ উইচাৰে বিষ আৰু অপমানত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু হাতখনে মোটামুটিকৈ সেই গুহাটোত খান্দিলে য"ত মহিলাগৰাকীয়ে নিজৰ আটাইতকৈ মূল্যৱান ধন ৰাখিছিল, যিটো বেদনাদায়ক আৰু টিকটিকিয়া দুয়োটা আছিল। ছোৱালীজনীয়ে কিছু লৰচৰ কৰিলে, আৰু বিষয়াজনে কটুভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - যিমান পাৰি ভালদৰে পৰীক্ষা কৰক! কাৰণ, অন্তৰংগ ঠাইতহে সাধাৰণতে চোৰাংচোৱাই নথি-পত্ৰ লুকুৱাই ৰাখে, আৰু কেতিয়াবা গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য বিচাৰি উলিয়াবলৈ সৰু টোকা এটাই যথেষ্ট।
  এজন জেইলাৰৰ ঠাইত আন এজন জেইলাৰৰ ঠাইত তালাচী চলোৱাটো আৰু অধিক বেদনাদায়ক আৰু অভদ্ৰ হৈ পৰিল। উইচাকোভাই উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকে কেৱল অনুসন্ধানক নিৰ্যাতনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰি তাইক অপমান কৰিব বিচাৰিছে।
  মলদ্বাৰৰ পৰীক্ষাও কম ৰুক্ষ নাছিল, আৰু অন্ত্ৰ আৰু ডাঙৰ এনিমাও ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আপাত দৃষ্টিত পাইলটজনক সঁচাকৈয়ে গুৰুতৰভাৱে সন্দেহ কৰা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত আঙুলি, ভৰি আৰু ভৰি চেক কৰাটো সৰু কথা যেন লাগিল।
  কিন্তু এই কথা ইয়াতেই শেষ নহ"ল, বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  - এতিয়া পেটৰ এক্স-ৰেৰ বাবে! তাই গিলিব পৰাকৈ বেছি নাছিল!
  বাৰু, ইমান কষ্ট নাই। ইয়াত এজন ডাক্তৰ উপস্থিত আছিল, তেওঁ সকলো ভালদৰে পৰীক্ষা কৰিছিল, আনকি হৃদযন্ত্ৰ আৰু হাওঁফাওঁও। অৱশেষত তেওঁ অনুমতি দিলে:
  - তাই পৰিষ্কাৰ আৰু সম্পূৰ্ণ সুস্থ!
  বিষয়াজনে খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - দুখ লাগে আমি তাইক যিয়েই নহওক গুলীয়াই দিম! অৱশ্যে এতিয়াৰ বাবে তেওঁক পিয়ানো বজাওক!
  অপমানত স্তম্ভিত হৈ পৰা পাইলটজনে অটোমেটনৰ দৰে আজ্ঞাকাৰীভাৱে খোজ কাঢ়িলে। উইচাৰৰ হাত দুখন ৰং লগাই কাগজত সাৱধানে চেপি থোৱা আছিল। তাৰ পিছত সকলো ধৰণৰ জোখ-মাখ অনুসৰণ কৰিলে, প্ৰফাইলত ফটো উঠিল, সম্পূৰ্ণ মুখখন। মোৰ শৰীৰৰ সকলো চিন, দাগ আৰু তিল পুনৰ লিখি মোক যথেষ্ট সময় উলংগ হৈ থিয় হ"বলৈ বাধ্য কৰালে। ইয়াৰ পিছত তাইক ঠাণ্ডা শ্বাৱাৰত ধুই পেলোৱা হৈছিল, যিটো অৱশ্যে ইউ এছ এছ আৰত প্ৰথা আছিল, কেৱল কাৰাগাৰৰ ইউনিফৰ্ম দিয়া বন্দীসকলৰ বাবেই নহয়।
  - সাজ-পোছাক পিন্ধা, কুকুৰ!
  চোলাটো আচলতে আছিল বাৰ্লেপৰ বস্তাৰে নিৰ্মিত আৰু কাৰাগাৰৰ নম্বৰ এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা। ছোৱালীজনীক জোতা দিয়া নহ"ল, আপাত দৃষ্টিত সেইবোৰক জনসাধাৰণৰ শত্ৰুৰ বাবে অপ্ৰয়োজনীয় বিলাসীতা বুলি গণ্য কৰি, আৰু সেয়েহে তেওঁলোকে তাইক কষ্টেৰে ঢাকি থোৱাকৈয়ে এটা কোঠালৈ লৈ গ"ল।
  গণ গ্ৰেপ্তাৰ মাত্ৰ হৈছিল, কাৰাগাৰত ভিৰ আৰু হুলস্থুল আছিল। ভিটচাকোভাক এটা সংকীৰ্ণ পিঞ্জৰাত পেলাই দিয়া হ"ল, য"ত ইতিমধ্যে এশৰো অধিক মহিলা আছিল, বেছিভাগেই সামৰিক আৰু চাকৰৰ মাজৰ সৰু ছোৱালী। পাইলটজনক যেতিয়া কোঠাটোলৈ অনা হ"ল, তাই এখোজো আগবঢ়াব নোৱাৰিলে, বন্দীজনে গোটেই মজিয়াখন অগোছাল কৰি পেলালে। কোঠাটোত বৰ আন্ধাৰ আছিল, খিৰিকীখনত বৰ্ড লগোৱা আছিল, বন্ধ হৈ আছিল আৰু তীব্ৰ গোন্ধ ওলাইছিল, আপাত দৃষ্টিত বাল্টিটো বহুদিনৰ পৰা উলিয়াই নিয়া হোৱা নাছিল।
  ছোৱালীবোৰ আধা উলংগ আছিল, আৰু কিছুমান সম্পূৰ্ণ উলংগ আছিল;তেওঁলোকে কাপোৰ-কানি কাঢ়ি লৈ গৈছিল। কেইবাজনো ডিলিৰিয়া হৈ পানী বিচাৰিছিল। উইচাৰে ৰৈ সুধিলে:
  - মই এটাও খোজ দিব নোৱাৰো! ক'লৈ যাম!
  - ক'ত তোমাক তালৈ লৈ আহিছিল আৰু তাতেই থাকক! - তাই আন্ধাৰৰ পৰাই অৰ্ডাৰ দিলে, চাগে কোঠাটোৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ। - আমাৰ ইয়াত ঠাই নাই।
  এইটো মূৰ্খামি বুলি উপলব্ধি কৰি উইচেৰভাই তথাপিও সুধিলে:
  - ছোৱালীবোৰ কিহৰ বাবে আছা?
  অনুসৰণ কৰিলে কণ্ঠ:
  - হয়, ইয়াত ৫৮ নং অনুচ্ছেদ, বা আনকি একেবাৰেই চাৰ্জ নোহোৱাকৈও! কিহৰ বাবে আছা?
  উইচাৰে ধেমালি কৰিলে:
  - হয়, তাই বেৰিয়াক ধৰ্ষণ কৰিছিল!
  ছোৱালীবোৰৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ হাঁহি আৰু উচ্চাৰণ শুনা গ"ল:
  - হয়, তাই আমাৰ!
  আন্ধাৰৰ পৰা কোনে চিঞৰি উঠিল:
  - বেৰিয়াক ওলোমাই দিলেই নহ"ব!
  এটা ভাবুকিপূৰ্ণ মাতে বাধা দিলে:
  -পৰ্যাপ্ত! আৰু সেইবাবেই ইতিমধ্যে চোতালত আধা হাজাৰতকৈও অধিক মানুহক গুলীয়াই হত্যা কৰা হ"ল! আমাক গোটেই চেলটো লৈ ফুৰিবলৈও উলিয়াই আনিব পাৰি!
  উইচাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, নাই, মোক ফাঁচীলৈ লৈ গ"লে মই হাৰ নামানো!
  . অধ্যায় নং ৮
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাৰ সৈতে একেলগে উজ্জ্বল কাইলৈৰ বাবে যুঁজ দি থাকিল।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধ কৰিছিল। তেওঁলোকে প্ৰচণ্ড সাহসেৰে যুঁজিছিল। আৰু চিৰন্তন সন্তানসকলে পিছুৱাই গৈ শত্ৰুৰ ওচৰত হাৰ মানিবলৈ ভবা নাছিল।
  কিন্তু শক্তিসমূহ অসমান হৈ পৰাত নাজীসকল ক্ৰমান্বয়ে আগবাঢ়ি গ"ল। কিন্তু অতি লেহেমীয়া আৰু ঘৰ আৰু ৰাস্তাৰ কাষ চাপি অহা পথবোৰ ভাড়াতীয়াৰ মৃতদেহেৰে আৱৰ্জনা কৰি পেলোৱা।
  মস্কোক ঘেৰি ধৰিছিল, কিন্তু তথাপিও যুঁজি আছিল। আৰু ইয়াৰ নিজস্ব ধুনীয়া ছোৱালীও আছিল। যিসকল সঁচা অৰ্থত নায়ক।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাৰ মাজত গুলীচালনা হয়। একে সময়তে ল"ৰাটোৱে এআই ব্যৱহাৰ কৰি কিবা এটা ৰচনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  বেলাৰুছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী আলেকজেণ্ডাৰ লুকাচেংকোক নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া নহ"ল। স্লাভিক কেথেড্ৰেলে স্বাক্ষৰ প্ৰত্যাহাৰ কৰাত তেওঁলোকে দোষ বিচাৰি পালে। ফলত ছয়জন নহয়, পাঁচজন প্ৰাৰ্থী আছিল। আৰু মূল সংগ্ৰামৰ সূচনা হৈছিল জেনন পজডনিয়াক আৰু কেবিচৰ মাজত। ৰাছিয়াৰ সমৰ্থক আৰু অধিক মধ্যপন্থী কেবিচে সামান্য সুবিধা লৈ দ্বিতীয় ৰাউণ্ডলৈ আগবাঢ়িল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ ৰাছিয়া বিৰোধী পজনিয়াকক ডাঙৰ পাৰ্থক্যৰে পৰাস্ত কৰিলে।
  লুকাচেংকোৱে প্ৰতিবাদ কৰিছিল যে তেওঁক অবৈধভাৱে আঁতৰাই দিয়া হৈছে। কিন্তু সাধাৰণতে কোলাহলৰ বাহিৰে একো নাছিল।
  কেবিচে অতি আত্মবিশ্বাসেৰে জয়লাভ কৰে। আৰু তেওঁ হৈছিল বেলাৰুছৰ প্ৰথমজন ৰাষ্ট্ৰপতি।
  অলপ পিছতে বেলাৰুছে ৰুবল জ"নত প্ৰৱেশ কৰিলে। অর্থনৈতিক পৰিস্থিতি সংকটত ৰৈ গ"ল৷ টকা পইচা নাছিল। কিন্তু দেশখন আছিল ৰুবল জ"নত।
  কেবিচে ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ প্ৰক্ৰিয়াৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। আইনবোৰ একত্ৰিত হ"বলৈ ধৰিলে, সীমান্ত মুকলি হ"ল আৰু অৰ্থনীতি একত্ৰিত হ"ল। অতিৰাষ্ট্ৰীয় সংস্থাৰ সৃষ্টি কৰা হৈছিল।
  ১৯৯৯ চনত বেলাৰুছত নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হয়। ৰাছিয়াৰ ডিফল্টৰ পিছত অৰ্থনীতি গভীৰ সংকটত পৰিছিল। কিন্তু কমিউনিষ্টৰ প্ৰভাৱ বহু পৰিমাণে বাঢ়িছে। লুকাচেংকোৰ সকলোৰে লগত কাজিয়া হৈছিল আৰু তেওঁ নিজৰ দল গঠন কৰা নাছিল, আৰু আন শক্তিয়ে তেওঁক এফালে ঠেলি দিছিল। মূল সংগ্ৰাম সংঘটিত হৈছিল কল্যাকিন আৰু কেবিচৰ মাজত। এই সময়লৈকে জেনন পজনিয়াকে জনপ্ৰিয়তা হেৰুৱাই পেলাইছিল। ঠিক সামগ্ৰিকভাৱে বেলাৰুছৰ জনপ্ৰিয় ফ্ৰণ্টৰ দৰেই।
  কমিউনিষ্টসকল আৰু শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  ৰাছিয়াতো ইতিহাস অলপ সলনি হৈছে। ৰাষ্ট্ৰপতিৰ হৈ জিউগানভে অলপ বেছি ভোট লাভ কৰিলে যদিও তেওঁ জয়ী হ"ব নোৱাৰিলে। লেবেডে আৰু দুমাহমান নিৰাপত্তা পৰিষদৰ সম্পাদক হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰিছিল। কিন্তু, সাধাৰণতে, এইটো ইমান তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নহয়। আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ পাৰ্থক্যটো হ"ল চেৰন"মিৰ্ডিনক বৰ্খাস্ত কৰা হোৱা নাছিল। আৰু ফলত ডিফল্ট হোৱাৰ পিছতো তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈয়েই থাকিল। কেবিচে অৱশ্যে চেৰন"মিৰ্ডিনৰ সহায়ৰ পিছতো দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত পৰাস্ত হয় আৰু কলিয়াকিন বেলাৰুছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হয়।
  আৰু ৰাছিয়াত য়েলচিন যোৱাৰ পিছত চেৰন"মিৰ্ডিন ৰাষ্ট্ৰপতি হৈছিল। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ অৰ্থনীতি বৃদ্ধি পাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে আৰু ভিক্টৰ ষ্টেপানোভিচে যদিও অতি কষ্টেৰে তৃতীয় স্থান দখল কৰা জিৰিনোভস্কিৰ সহায়ত জিউগানভক পৰাস্ত কৰে।
  এইদৰে ৰাছিয়াত চেৰনোমিৰ্ডিন ৰাষ্ট্ৰপতি হয়, জিৰিনোভস্কি নিৰাপত্তা পৰিষদৰ সম্পাদক আৰু ৰাষ্ট্ৰপতিৰ প্ৰথম সহায়ক হয়। এতিয়ালৈকে পুটিন একাষৰীয়া হৈ আছে। জিউগানভ হৈছে বিৰোধীৰ মুৰব্বী। প্ৰিমাকভ এতিয়াও বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী।
  গতিকে সকলো পৰিকল্পনা অনুযায়ী হৈ গ"ল। কল্যাকিনে সংহতিৰ প্ৰক্ৰিয়াটো অব্যাহত ৰাখিলে, কিন্তু এতিয়াও একত্ৰিত হোৱা নাই। অৰ্থনীতিৰ বৃদ্ধি হ"বলৈ ধৰিলে। চেচনিয়াত যুদ্ধৰ নেতৃত্ব দিছিল চেৰনমিৰ্ডিনে। মাস্কাদোভৰ লগত কথা পাতিলোঁ। আৰু শেষত তাত স্থিৰতা লাভ কৰিলে।
  ইতিমধ্যে পৰৱৰ্তী নিৰ্বাচনত জিউগানভৰ বিৰুদ্ধে সহজেই জয়লাভ কৰিছে চেৰনোমিৰ্ডিনে। দ্বিতীয়টো কাৰ্যকাললৈও সহজেই নিৰ্বাচিত হৈছিল কল্যাকিন। সকলো কম বেছি পৰিমাণে সুকলমে হৈ গ"ল। বেলাৰুছৰ অৰ্থনীতি বৃদ্ধি পাইছিল।
  কিন্তু কল্যাকিনে তৃতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচনত অৱতীৰ্ণ নহ"ল। তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী আছিল তেওঁৰ সহযোগী নভিকভ।
  চেৰন"মিৰ্ডিনেও তৃতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচনত অৱতীৰ্ণ নহ"ল। চেৰনোমিৰ্ডিনৰ পিছত জিৰিনোভস্কি ৰাজপাটত বহে। পিছৰটো অৱশ্যে বহুত বেছি মধ্যমীয়া হৈ পৰিল, কিন্তু বেলাৰুছৰ ওপৰত হেঁচা বৃদ্ধি কৰিলে - ৰাছিয়াত যোগদানৰ দাবী।
  নভিকে প্ৰতিহত কৰিলে। যাৰ বাবে তেওঁ নিষেধাজ্ঞাৰ আওতালৈ আহিছিল।
  জিৰিনোভস্কি অধিক কঠিন আৰু অধিক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰা হৈছিল... ফলত বেলাৰুছত ৰাছিয়া সমৰ্থক শক্তিসমূহে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰিছিল, যিটো ভয়াৱহ অৰ্থনৈতিক সংকটৰ সৈতে সংগতি ৰাখিছিল। আৰু বেলাৰুছ ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰিল। যিয়ে পশ্চিমীয়া বিৰোধী আৱেগক শক্তিশালী কৰি তুলিছিল।
  ২০১৪ চনত ইউক্ৰেইনৰ মাইডান আৰু ইয়ানুকোভিচৰ পতনৰ সুযোগ লৈ জিৰিনোভস্কিয়ে সৈন্য প্ৰেৰণ কৰে। ইউক্ৰেইনৰ সেনা যুদ্ধত অক্ষম হৈ পৰিছিল আৰু ৰাছিয়াই ইয়াক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলাইছিল। বন্দুকৰ গুলীত য়ানুকোভিচ আৰু ৰাডাই গণভোটৰ কথা ঘোষণা কৰে। ৰাছিয়াই এই গণৰাজ্যখনকো নিজৰ লগত খাপ খুৱাই ল"লে।
  ইউক্ৰেইনৰ লোকসকলে কম বিদ্ৰোহ কৰিবলৈ জিৰিনোভস্কিয়ে ৰাছিয়াৰ ৰাজধানী কিয়ভলৈ স্থানান্তৰিত কৰে। আৰু ইয়াৰ প্ৰভাৱ গণভোটৰ ফলাফলত পৰিল। পৰৱৰ্তী ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচে নিজেই গণভোটত সকলো নিষেধাজ্ঞা বিলুপ্ত কৰি তৃতীয়বাৰৰ বাবে বিজয়ীভাৱে নিৰ্বাচিত হয়।
  আলেকজেণ্ডাৰ লুকাচেংকোৱে অৱসৰ গ্ৰহণ কৰি পাহৰণিৰ মাজত ডুব যায়। ২০১২ চনলৈকে পুটিনে এফ এছ বিৰ অধ্যক্ষ হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰিছিল, তেতিয়া তেওঁৰ বয়স আছিল ষাঠি বছৰ। আৰু দলটোক সজীৱ কৰি তুলিবলৈ ভালপোৱা জিৰিনোভস্কিয়ে তেওঁৰ ঠাইত কোনো চল্লিশ বছৰীয়া সক্ষম বিষয়াক নিযুক্তি দিয়া নাছিল। নভিকৰ ঠাইত বেলাৰুছৰ গৱৰ্ণৰজনো সৰু হৈ পৰিল।
  ৰাছিয়া অৱশ্যে পশ্চিমীয়া নিষেধাজ্ঞাৰ আওতালৈ আহিছিল যদিও সেইবোৰ বেছি তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নাছিল। জিৰিনোভস্কিয়ে ছিৰিয়া আৰু ইৰাকত যুদ্ধ কৰিছিল। তেওঁ কুৰ্দসকলৰ বাবে নিজাকৈ ৰাষ্ট্ৰ সৃষ্টি কৰিছিল আৰু সাধাৰণতে ভ্লাদিমিৰ পুটিনতকৈ অধিক নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰিছিল। তদুপৰি ৰাছিয়াই ছৌদি আৰৱত ক্ষেপণাস্ত্ৰ আক্ৰমণ চলাই তেলৰ মূল্য তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি কৰিলে।
  তাৰ পিছত ইৰাণ আৰু আমেৰিকাৰ মাজত এক বৃহৎ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। যিয়ে তেলৰ দাম আৰু অধিক বৃদ্ধি কৰিলে। ইফালে ৰাছিয়াই বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰ আৰু মলদোভাক লৈ নিজৰ সংলগ্ন কৰি লয়। আৰু তাৰ পিছত নাজাৰবায়েভৰ বিদায়ৰ পিছত কাজাখস্তানত হোৱা অস্থিৰতাৰ সুযোগ লৈ তাই এই গণৰাজ্যখনক নিজৰ প্ৰচলনত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে।
  গণভোটও অনুষ্ঠিত হয় আৰু ৰাছিয়াই আন এখন প্ৰদেশ অধিগ্ৰহণ কৰে।
  ক্ৰমান্বয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ পুনৰুদ্ধাৰৰ কাম আগবাঢ়িল।
  ২০২০ চনত জিৰিনোভস্কিয়ে ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে চতুৰ্থ কাৰ্যকালৰ বাবে নিজৰ অভিলেখ আপডেট কৰে। তাৰ এতিয়ালৈকে যোৱাৰ কোনো উদ্দেশ্য নাছিল।
  আৰু ৰাছিয়াই মধ্য এছিয়াৰ মাজেৰে গতি কৰি আছিল। উজবেকিস্তান, তাজিকিস্তান, কিৰ্গিস্তান, তুৰ্কমেনিস্তানত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই হাজিৰ হৈ ৰাছিয়াত যোগদানৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হয়।
  গতিকে ইউ এছ এছ আৰৰ পূৰ্বৰ সীমাৰ ভিতৰত দেশখন পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হ"ল।
  কিন্তু জিৰিনোভস্কিৰ বাবে এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল। আৰু তেওঁ অপ্ৰয়োজনীয় পক্ষপাতিত্ব নোহোৱাকৈয়ে সৈন্যৰে ফিনলেণ্ড দখল কৰিলে। আৰু তাত অৱশ্যেই প্ৰায় এশ শতাংশ ফলাফলৰ সৈতে, গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি। আৰু তাইক নিজৰ লগত যোগ দি।
  এইদৰে ৰাছিয়াই নিজৰ ঘূৰাই দি আছিল। প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওপৰত দাবী আৰু চাইবেৰিয়াৰ পৰা হালধীয়াসকলক উচ্ছেদ কৰাৰ বাবে চীনৰ সৈতে সম্পৰ্ক কিছু অৱনতি ঘটিছে।
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে চীনে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ ভয় কৰিছিল।
  কিন্তু আলাস্কাত সামৰিক অভ্যুত্থান ঘটিছিল আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সেই অভ্যুত্থান দখল কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে ৰাছিয়ালৈ উভতি অহাৰ ক্ষেত্ৰত গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে। একে সময়তে আমেৰিকাই আলাস্কা ৰাছিয়াক বিক্ৰী কৰাৰ চুক্তিৰ অবৈধতাক স্বীকাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  গতিকে...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে থমকি ৰৈ আকৌ শ্বুটিং আৰম্ভ কৰিলে।
  ল"ৰাজনে ফাটি যোৱাৰ পিছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিলে। তেওঁ ফেচিষ্টসকলক সিঁচৰতি কৰি টুইট কৰিছিল।
  - আমি অজেয়!
  মাৰ্গাৰিটাইও এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ফ্ৰিটজক চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আৰু সদায় একত্ৰিত!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অতি সাহসেৰে যুঁজিলে।
  ল"ৰাটোৱে আকৌ এটা বিস্ফোৰণেৰে শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰিলে। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ট্ৰেকত গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। ফলত দুটা টেংকৰ সংঘৰ্ষ হয়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - আপোনাৰ মহিমা, আমাৰ ৰাছিয়ান ভূমি,
  পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ নামত,
  প্ৰিয় পৰামৰ্শ পৰিয়াল!
  ছোৱালীজনীয়ে পুনৰ উদং ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিলে। তাই ডজন ডজন ফেচিষ্টক গুলীয়াই হত্যা কৰি গাইছিল:
  - পাহাৰত গৰু আছে, ৷
  সুস্থ সন্তান হওক!
  ল"ৰাজনে এটা ফাটি মাৰিলে, ক্ৰাউটবোৰক তললৈ কাটি দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ হৃদয়ত গৃহভূমি,
  ভাগ্য ভাল যে আমি দুৱাৰখন খুলি দিম!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ সন্তানৰ ভৰিখনে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। সঁচাকৈয়ে ধ্বংসৰ মাৰাত্মক বাহক।
  মাৰ্গাৰিটাও এক বিশাল সঠিকতাৰ কাঁড়।
  ছোৱালীজনীয়ে লৈ গাইছিল:
  - নাই, সজাগজন ম্লান নহ"ব,
  বাজ, ঈগলৰ চেহেৰা -
  ৰাইজৰ মাত স্পষ্ট -
  ফুচফুচানিটো সাপে থেতেলিয়াই পেলাব!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ আৰু চিঞৰি উঠিল;
  ষ্টেলিন মোৰ হৃদয়ত বাস কৰে
  যাতে আমি দুখ নাজানো -
  মহাকাশৰ দুৱাৰখন খোল খালে -
  আমাৰ ওপৰত তৰাবোৰ জিলিকি উঠিল!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। তাই ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াইছিল। তাই সিহঁতৰ ৰেংকবোৰ নোক আউট কৰি চিঞৰি উঠিল:
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব -
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  সূৰ্য্য উজ্জ্বলভাৱে জিলিকিব,
  সাম্যবাদক আলোকিত কৰা পথ!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে নিপুণভাৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। হিটলাৰৰ টেংকবোৰ ইটোৱে সিটোৰ বিৰুদ্ধে ঠেলি দিয়া।
  নাটাছাও যুঁজি আছে। ষ্টেলিনগ্ৰাডত ছোৱালীবোৰ কেৱল নায়ক।
  আৰু তেওঁলোকে নিজকে সাহসেৰে গান গায়।
  - মোৰ জন্মভূমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ অন্ধকাৰ,
  মই দুষ্ট শত্ৰুৰ আক্ৰমণ থেতেলিব পাৰো...
  তোমাৰ মৰম অবিহনে মই এদিনো যাব নোৱাৰো,
  তোমাৰ বাবে মই মোৰ জীৱনটো দিবলৈ সাজু!
  আৰু নাটাছাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  ইয়াৰ পিছত জোয়াই গুলী চলায়। বিকিনি পিন্ধা ধুনীয়া ছোৱালী। তেওঁ এটা ফাটি দিব আৰু ফেচিষ্টক কাটি পেলাব।
  আৰু তেতিয়া তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ উৰি যাব।
  জোয়াই দাঁত উদং কৰি গাইছিল:
  - শত্ৰুক ধ্বংস কৰি ভাল পাওঁ! এনে এজনী ছোৱালী!
  আৰু আকৌ সৌন্দৰ্য্যই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ধ্বংস আৰম্ভ কৰিব।
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাইও গুলী চলায়। ৰঙা চুলিৰ চয়তানেও ফেচিষ্টক আঘাত কৰিব।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডে শিলগুটিৰ ওপৰেৰে ৱেৰমাখ্টৰ সৈন্যসকলক লেপি পেলাব।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - Tili, tili, trawled, troled...
  ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰাৰ শক্তি মোৰ আছে,
  এতিয়া মই প্ৰায়েই নাকচ কৰিব নোৱাৰো!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  ইয়াৰ পিছত স্বেটলানাই গুলী চলায়। আৰু তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰণৰ টোপোলা এটাও দলিয়াই দিলে।
  বাৰু, ক্ৰাউটসকলে পাইছিল।
  ছোৱালীজনী, স্পষ্টকৈ ক"বলৈ গ"লে, এগৰাকী শিলৰ যোদ্ধা।
  আৰু তেওঁ কেনেকৈ গায়:
  - ৰুছ' পৃথিৱীৰ ওপৰত মহিমামণ্ডিত হ'ব,
  আমাৰ সদায় এটা সপোন থাকিব!
  আৰু চাৰিজনী ছোৱালীয়ে ফেচিষ্টক মাৰিলে আৰু কেনেকৈ মাৰিব আপোনাক। সাধাৰণতে তেওঁলোক মৃত্যুৰ ফেৰেস্তাৰ বেটেলিয়নৰ পৰা অহা সন্তসকলৰ দৰে। আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ নাজীয়ে পায়।
  কিন্তু কঠিন আৰু কঠিন হৈ পৰে।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডে এতিয়াৰ বাবে ধৰি ৰাখিছে যদিও নাজীয়ে চুখোইক ল"বলৈ সক্ষম হৈছিল। নাজীৰ এটা শক্তিশালী নৌসেনাৰ বহৰো আছে। বন্দী ব্ৰিটিছ জাহাজকে ধৰি।
  আক্ষৰিক অৰ্থত সমগ্ৰ উপকূলত দাগ পেলাইছিল। আৰু তুৰ্কীসকলে দক্ষিণৰ পৰা আগবাঢ়িছে। বৰ ভয়ংকৰ হৈ পৰিছে।
  সুখিমিৰ নাটাছা আৰু তাইৰ ছোৱালীবোৰে জাৰ্মানীৰ প্লাইউড বিমান এখন বন্দী কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ উৰা মাৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  আৰু এতিয়া ষ্টেলিনগ্ৰাডতো। যেনে, এই চহৰখন নল"বলৈ যিমানেই চেষ্টা নকৰক কিয়, নাজীয়ে নলয়৷
  নাটাছাই খালী ভৰিৰে এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে, নাজীসকলক ফাটি যোৱা মাংসত ফালি পেলায় আৰু গায়:
  - আমাৰ জীৱনটো আচৰিত হ"ব!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি জোয়াই দাঁত উদং কৰি আৰু ক"লে:
  - যদি অৱশ্যেই আমি জয়ী হওঁ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ৰঙা নিপল দুটা জোকাৰিলে।
  অৰোৰা, গুলীচালনা, গৰ্জন:
  - আৰু আমাৰ পিতৃভূমি মহিমামণ্ডিত হওক!
  আৰু তেওঁ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে উপহাৰ এটা হত্যাকাৰীও দলিয়াই দিব। ই বিৰোধীক চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰিব:
  - গ্ৰেট Rus' গৌৰৱ!
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই লাইনটো লৈ চুদিলে। এশজন নাজী কাটি পেলালোঁ। তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - বিজ্ঞান আৰু সমৃদ্ধিৰ নতুন পোহৰৰ বাবে!
  আৰু চাৰিজনী ছোৱালী আকৌ যুঁজিছে, আৰু নাক তললৈ নমাবলৈ যোৱা নাই।
  নাটাছাই দুখন খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটো তুলি ল"লে। আৰু তাইৰ সকলো শক্তিৰে তাই নাজী টেংক এটাত পেলাই দিলে।
  ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা ই-৭৫ বিমানখনে বন্ধ হৈ ধূমপান কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  নাটাছাই গাইছিল:
  - ৰুছে হাঁহি হাঁহি কান্দি গাইছিল,
  সকলো যুগতে, সেইবাবেই ই ৰুছৰ!
  ইয়াৰ পিছত জোয়াই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে উপস্থিত হত্যাকাৰীজনক লৈ লঞ্চ কৰিলে। আৰু আন এটা নাজী টেংক ৰৈ গ"ল, নক আউট হ"ল।
  জোয়াই টুইট কৰিছিল।
  - হয়, ভৱিষ্যত আমাৰ!
  মহান ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  অৰোৰাই মেচিনগান গুলিয়াই দিলে। তাই বহুত ফেচিষ্টক কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ক"লে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কসকলৰ মহিমা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখনৰ নিক্ষেপটোৱে গ্ৰেনেডটো আকৌ উৰিবলৈ পঠিয়াই দিয়ে। এইজনেই ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনী। কেৱল এজন অজেয় টাৰ্মিনেটৰ।
  আৰু স্বেটলানাই নিজৰ ওপৰত লৈ নাজীসকলক চেপি ধৰিলে। আৰু তাই চোকা ঘাঁহ বনোৱাৰ দৰে কাটি পেলালে।
  তাৰ পিছত তাই টুইট কৰিছিল:
  - ৰাছিয়াৰ দেশলৈ গৌৰৱ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই এনে এটা মাৰাত্মক খণ্ডিত গ্ৰেনেড উৰি যায়।
  যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ছোভিয়েট সাম্রাজ্যের জন্য!
  গুলীচালনা কৰি থকা নাটাছাই কয়:
  - সাম্ৰাজ্যৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠৰ বাবে!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা কিবা এটা উৰি যায় যিয়ে ফেচিষ্টসকলক হত্যা কৰে এক বিশাল নিশ্চয়তাৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গাইছে:
  - মোৰ মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ -
  ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তাই নাজীৰ এটা গোট কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - গ্ৰেট ৰাছিয়া - মহান গৌৰৱ!
  আৰু তাই নিজৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই দিলে।
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে প্ৰায় উলংগ। বিকিনিত, টেন, পেশীবহুল, ধুনীয়া, আৰু বক্ৰ।
  প্ৰায় উলংগ হৈ থাকিলে ছোৱালীবোৰক কিমান মনোমোহা দেখা যায়! আৰু কাপোৰ-কানি আৰু কিয়?
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই সক্ৰিয়ভাৱে গুলীচালনা কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে নাজীক হত্যা কৰা বস্তুবোৰ পেলাই দিব।
  তাৰ পিছত তেওঁ গাইব:
  - মহান পিতৃভূমিৰ বাবে!
  শ্বেতলানাই গুলী চলাই থাকিল। ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলালে আৰু টুইট কৰিলে যে:
  - মহান কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব পাৰিছিল। আৰু আকৌ নাজীসকল ভয় খাইছে।
  ভাল কাম কৰিলে ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰ। তেওঁলোক উচ্চতম এৰোবেটিকছৰ মানুহ।
  আৰু তাৰ পিছত পাইলটসকল: মিৰাবেলা আৰু এনাষ্টেছিয়া। ঠিক যেনেকৈ সিহঁতে ক্ৰাউটবোৰক চৰ মাৰিব।
  হয়, হিটলাৰৰ ভিৰ এনে ছোৱালীৰ পৰা পলাই গৈছে।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে ইয়াক-৯ত যুঁজ দিয়ে। গাড়ীখন যেন পুৰণি হৈ গৈছে। কিন্তু যথেষ্ট ফলপ্ৰসূ। যদিও গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ই লুফ্টৱাফেতকৈ কম।
  ছোৱালীকেইজনীৰ হাতত মাত্ৰ এটা ২০ মিমি কামান আৰু এটা মেচিনগান আছে, বনাম এম ই-২৬২ৰ হাতত পাঁচটা ৩০ মিমি কামান আছে।
  কিন্তু মিৰাবেলাই নিপুণভাৱে কৌশল কৰি পাখি থকা ফেচিষ্ট শগুনটোৰ পিছফালে সোমাই যায়। আৰু তাক গুলীয়াই মাৰে। ধাতু উলিয়াই পেলায়, শত্ৰুক সম্পূৰ্ণৰূপে জ্বলাই দিয়ে।
  তাৰ পাছত মিৰাবেলাই গাইছিল:
  - উচ্চ আৰু উচ্চ আৰু উচ্চ,
  পক্ষী মত উড়ন্ত বিমান...
  আমি ফেচিষ্টৰ চাল ভাঙিছো,
  আৰু সৈনিকৰ বীৰত্ব সীমাৰ বাহিৰত!
  আৰু ইয়াত আনাষ্টেছিয়াই নাজীক লাথি মাৰিব। তাই এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  ই হিটলাৰৰ ডাকাতবোৰৰ মুখবোৰ চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰি উঠিব:
  - ৰুছৰ বাবে মহান গৌৰৱ আহিব'!
  আৰু খালী ভৰিৰে পেডেলবোৰো হেঁচা মাৰি ধৰে। আৰু আন এজন মেছাৰশ্বমিট পৰি যায়।
  ছোৱালীবোৰে কেৱল পেণ্টী পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। আৰু তেওঁলোকৰ বৰ ভাল লাগে। দুৰ্বল ইঞ্জিনত ইহঁতে দ্ৰুতগতিত উৰি থাকে। আৰু শত্ৰুৰ গুলীৰ পৰা পলায়ন কৰে।
  মিৰাবেলা, ফ্ৰিট্জ কাটি, squeaks:
  - কাউৰী নাই, আমাক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে হত্যাকাৰী দূৰত্বলৈ খোজ কাঢ়ি ওলাই আহে।
  আৰু এটা নতুন হিটলাৰ মেচিন সৰি পৰে।
  খালী ভৰিৰ ছোৱালীজনীয়ে জানে তাই কি কৰি আছে। আৰু তাই বৰ ভাল কাম কৰি আছে।
  ইয়াত এজন ফেচিষ্টে দূৰৰ পৰা এজন যোদ্ধাক ঢাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু তাই গুচি যায়। আৰু কোনোবা অলৌকিকতাৰ দ্বাৰা, আকৌ শত্ৰুৰ ঠেংত।
  আৰু সি ফ্ৰিট্জক খুন্দিয়াই পেলায়, চিঞৰি চিঞৰি:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে একোৱেই অসম্ভৱ নহয়!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে হতাশজনক মোড় এটা মাৰে। আৰু আন এখন গাড়ী পৰি যায়, খোলাত ঠেলি দিয়া।
  মিৰাবেলাই টুইট কৰিছিল।
  - সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াৰ বাবে শান্তিৰ সৃষ্টি হৈছে!
  আৰু আকৌ কেনেকৈ হয়। আৰু শত্ৰুৰ ওচৰত কেনেকৈ হাৰ মানিব!
  এনাষ্টেছিয়াইও জাৰ্মান গাড়ী এখনত খুন্দা মাৰি চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ সকলো দেশ মহিমামণ্ডিত হওক, আমাৰ বাবে কোনো কৌশল নাথাকক!
  আৰু ছোৱালীবোৰ অধিক বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছে!
  তেওঁলোকৰ সৈতে কিহে মোকাবিলা কৰিব পাৰে? যদিহে আক্ৰমণাত্মক হাৰিকেন নহয়!
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে হাৰিকেনেও তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  ইফালে নাটাছাই কাজিয়া কৰে আৰু গান গায়:
  - আমি ৰাছিয়াৰ বাবে যুঁজিম!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে তেওঁ মাৰাত্মক কেলিবাৰৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু তেওঁ নাজীসকলক পিহি ধাতু আৰু ৰক্তাক্ত মাংসৰ টুকুৰা কৰি পেলাব।
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী আৰু ৰঙা গৰম এটা দলিয়াই দিব আৰু জপিয়াই উঠি ক"ব:
  - আৰু সমগ্ৰ বিশ্বতে সাম্যবাদৰ নতুন ব্যৱস্থাৰ বাবে!
  আৰু দাঁত উদঙাই দিয়ে।
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই জোৰেৰে গুলী চলায়। তেওঁ নিজকে গুলীয়াই পেলায়, ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলায় আৰু দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠে:
  - অগ্ৰগতি লাভৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাই এনেকুৱা কিবা এটা ওলাই আহে যিয়ে যিকোনো বাধা ভাঙি পেলাব পাৰে।
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত স্বেতলানা। এইজনী এনেকুৱা হত্যাকাৰী ছোৱালী।
  আৰু তাইও শ্যামলা। কেনেকৈ তাই ফেচিষ্টসকলক চেপি ধৰে... আৰু তাৰ পিছত তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ উৰি যায়। তেওঁ নাজীসকলক চেপি ধৰিব আৰু তেওঁলোকক পৈশাচিক শিখালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব।
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰে হিচকিব:
  - মোৰ সন্মানৰ বাক্যৰ মহিমা!
  Komsomol শব্দ!
  যোদ্ধাসকলে ফেচিষ্টৰ ওপৰত গুলী চলাব। আৰু উন্মাদ কুকুৰৰ দৰে গুলীয়াই মাৰি দিওঁ।
  এইবোৰ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী! আৰু নাজীক ধ্বংস কৰে - কি চয়তান!
  নাটাছাই পেথোছৰ সৈতে ক"লে:
  - আমি সমাজবাদৰ বাবে যুঁজ দিম,
  আমাৰ ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ বাবে,
  এটা নতুন ডাঙৰ অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়।
  জোয়াইও যথেষ্ট শক্তিশালীভাৱে কাম কৰে। ফেচিষ্টসকলক ধ্বংস কৰে। আৰু তেওঁলোকক নিৰাশ নকৰে৷ আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখন প্ৰপেলাৰৰ দৰে টিপটিপিয়াকৈ জিলিকি উঠে।
  যোদ্ধাজনে আবেগিকভাৱে কয়:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ নামত,
  ৰাছিয়াক মহিমামণ্ডিত কৰা হ"ব!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে সম্পূৰ্ণ আবেগেৰে যুঁজে।
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই দিয়ে। কেনেকৈ ফেচিষ্টসকল সকলো দিশতে সিঁচৰতি হৈ আছে। আৰু তেওঁ ক্ৰোধেৰে কয়:
  - মই বিশ্ব বক্সিং চেম্পিয়ন!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই হত্যাকাৰী আৰু ধ্বংসাত্মক কিবা এটা আৰম্ভ কৰিব। আৰু তাইৰ উদং ভৰিখন ইমান চঞ্চল।
  আৰু যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - মই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী,
  আমি নাজীক টয়লেটত তিয়াই দিম -
  মাতৃভূমি বিশ্বাস নকৰে চকুলো,
  আৰু আমি দুষ্ট অলিগাৰ্চবোৰক তেওঁলোকৰ মগজু দিম!
  . অধ্যায় নং ৯
  গধুৰ যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰি ভেডমাকোভাই কেইবাদিনো প্ৰায়েই টোপনি নাহিল আৰু সেয়েহে কাৰাগাৰৰ কোঠাটোৰ চৰম সংকীৰ্ণ পৰিস্থিতি, বন্ধা আৰু দুৰ্গন্ধৰ মাজতো প্ৰায় লগে লগে টোপনি গ"ল।
  তাই সপোনত দেখিছিল যে তাই নিজকে মধ্যযুগত পাইছিল আৰু দাস বিদ্ৰোহৰ নেতৃত্ব দিছিল, স্কাৰ্ট পিন্ধা এক প্ৰকাৰৰ স্পাৰ্টাকাছ হৈ পৰিছিল! প্ৰথম সফলতাৰ পিছত সাহসী যোদ্ধা পেশীবহুল ছোৱালীজনীয়ে বিদ্ৰোহীসকলক গোটাই লৈ তেওঁলোকৰ নেতা বাছনি কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে।
  উইচাৰে আশা কৰা মতে এটা যথেষ্ট বৃহৎ ডিটেচমেণ্টৰ মুৰব্বী হৈ পৰিল আৰু শক্তিশালী নায়ক টুৰানক তাইৰ প্ৰথম ডেপুটি হিচাপে প্ৰস্তাৱ দিলে।
  আৰু ইয়াত দাসসকল একমত আছিল। তাৰ পিছত ফৰমেনসকলক বাছনি কৰা হ"ল। দশমিক ব্যৱস্থাটোৱেই আটাইতকৈ সহজ আৰু উইচাৰে সিদ্ধান্ত লৈছিল যে একোৱেই জটিল হ"ব নালাগে।
  ট্ৰফীৰে সজ্জিত আৰু তেতেলীৰ শামুক লৈ (গধুৰ টোপনিত ভেডমাকোভাৰ অৱচেতন মনটোৱে খেলিলে) তেওঁলোকে আগবাঢ়ি গ"ল।
  নিজৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু ভৰি দুখন টানিবলৈ উইচাৰে মেকুৰীৰ দৰে লৰচৰ কৰি খোজকাঢ়ি খোজ কাঢ়িছিল। তেনেতে ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ তলুৱাৰে শিলৰ ৰাস্তাটোৰ সৰু সৰু চোকা শিলগুটিবোৰ অনুভৱ কৰি দৌৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু যোদ্ধাগৰাকীয়ে বিষৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে, তদুপৰি তাই সকলোতকৈ আগত আছিল। যিদৰে দেখা গ"ল, সেয়া অসাৰ নাছিল। শত্ৰুৰ তিনিখন যোদ্ধা বিমান এম্বুছত পৰি আছিল, আৰু তেওঁলোকে অকালতে এলাৰ্ম বজাব পাৰিছিল। বিদ্ৰোহৰ নেত্ৰীগৰাকীয়ে গছত উঠি শত্ৰুৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল। তাইৰ গতিবিধিবোৰ বাঘ-কব্ৰাৰ সংকৰ নৃত্যৰ দৰে, সামান্য কান্দোন আৰু তাৰ পিছত কটা মূৰবোৰ লৈ নিমাত হৈ পৰিল।
  - এইদৰেই মই প্ৰতিৰোধ ভাঙি লওঁ!
  ভেডমাকোভাই জনসাধাৰণৰ বাবে খেলাটো প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে, দাসসকলক কটা মূৰ দেখুৱাই। ইয়াৰ উত্তৰত অনুমোদনৰ গৰ্জন উঠিল।
  অলপ পিছতে বাগিচা থকা বাগিচাবোৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। খোদিত ঘৰবোৰ সজ্জা আৰু মূৰ্তিৰে ভৰা প্ৰকৃত ৰাজপ্ৰসাদ। ইফালে সিফালে ফোয়াৰাবোৰ দেখা গৈছিল। পেট, ভৰি আৰু বুকুত পখিলাৰ ডেউকা আৰু মুখ থকা জিউছৰ আকৃতিৰ এটা মূৰ্তিৰ পৰা: সাতটা জেটে কোবাই আছিল। পথাৰবোৰ চহকী, চৰ্বিযুক্ত, সোণালী কপাহ, ডাঙৰ ডাঙৰ ডাল থকা শস্য, চজিনা আদিৰ আভাস। বহুতো দাসে তেওঁলোকৰ বাবে কাম কৰিছিল। পুৰুষ-মহিলা উভয়ৰে লগতে বহু ল"ৰা-ছোৱালীও আছিল। অৱশ্যে তত্বাৱধায়ক, প্ৰহৰী। কিন্তু সাধাৰণতে অৱশ্যে আৰু বহুত দাস আছে, আৰু বেলচা আৰু কোদাল লৈ।
  উইচাৰে দাসীসকলে খৰখেদাকৈ চিলাই কৰা ঘৰতে বনোৱা বেনাৰ এখন ওপৰলৈ তুলিলে: তৰোৱাল আৰু কোদামৰ প্ৰতিমূৰ্তিৰে! আন আন দাসসকলে আক্ৰমণ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল।
  ইফালে কেইবাজনো পুৰুষ-মহিলা দাস খুঁটাত ওলমি আছিল, হাত-ভৰি নখ বিন্ধি আছিল। এনে লাগে যেন এই অন্যায়ৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ অত্যাচাৰৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত আছিল। ওচৰ চাপি অহা মুক্তিদাতাসকলক দেখি ক্ৰুচত দিয়া ছোৱালীজনীয়ে অভাৱনীয়ভাৱে প্ৰবল মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰতিশোধ আহিল, মালিকক মাৰিব!
  উইচাৰৰ নেতাজন সদায়ৰ দৰেই আগবাঢ়ি আছে। তাইৰ তেঁতেলীৰ শামুকটোৱে ওপৰলৈ উঠি আহি দুজন প্ৰহৰীক একেলগে ভাঙি পেলালে। বাকীবোৰে পিছুৱাই গ"ল, এজনে ভয়ত, আনকি নিজৰ বৰশীৰ লগতো দৌৰি গ"ল। ভঙা পেটৰ পৰা অন্ত্ৰ ওলাই আহিল। ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে:
  - ঘোঁৰাটোক ভয় কৰিলে দুৰ্বল যোদ্ধা!
  তাইৰ স্কোৱায়াৰ হোৱা মিলছলাভাই সোঁহাতেৰে যুঁজিছিল, ছোৱালীজনীৰ হাতত কুঠাৰবোৰ, এজন নিপুণ নাপিতৰ ৰেজাৰৰ দৰে। গতিকে বিখ্যাতভাৱে যুঁজাৰু কাটি পেলায়।
  তুৰানেও সহ্য কৰা নাছিল। তেওঁ এটা শিল নিক্ষেপ কৰি চকীদাৰৰ বুকু ভাঙি যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। এইটো স্পষ্ট আছিল যে কঠোৰ পৰিশ্ৰমে তেওঁক ভাল কৰিলে, মিলৰ শিলৰ পেশীবোৰে নহয়। সঁচা, উইচাৰে আৰু বেছি বেগেৰে আগবাঢ়িল।
  দাসবোৰে কাম কৰা বন্ধ কৰি দিছিল যদিও এতিয়াও যুঁজত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল। আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোক বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিছিল। সঁচা, সেই একেটা অস্থিৰ ল"ৰাই কাম কৰা ল"ৰাবোৰৰ ওচৰলৈ জপিয়াই আহি চিঞৰি উঠিল:
  - তোমালোক কাপুৰুষ! মোৰ পিছফালে যিজন নায়ক, মোৰ অবিহনে যি আছে তেওঁ লেতেৰা গাহৰি!
  ল"ৰাবোৰে প্ৰথমে উত্তৰ দিলে। তেওঁলোকে অভাৰচিয়াৰসকলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ ক"লে। ইয়াত প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া এজন ল"ৰাই নিজৰ "গাৰ্ডিয়ান"ক কোৰেৰে ইমান জোৰেৰে আঘাত কৰিলে যে তেওঁৰ মূৰটো কুমলীয়া ডালিমৰ দৰে বিস্ফোৰণ ঘটিল। ই কাম কৰিলে আৰু আন দাসবোৰ, আনকি সাধাৰণতে বিনয়ী আৰু ধৈৰ্য্যশীল ছোৱালীবোৰেও যুদ্ধত লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল।
  যুদ্ধখন এতিয়া বিশৃংখল হৈ পৰিল যদিও সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ লগতে হতাশাও দাসসকলৰ পক্ষত আছিল। আৰু তেওঁলোকে অৱশ্যেই দায়িত্ব ল"লে।
  চকুৰ সন্মুখতে শিকি অহা ছোৱালী এজনীৰ পৰা পাছ কৰাটো যিটো আশা কৰাটো কঠিন। তাই চকীদাৰজনৰ লগত যুঁজিলে, যিয়ে তাইক হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ ধৰিলে। গতিকে তাই তাক প্ৰতাৰণা কৰি তৰোৱালখন পিছলৈ টানি ডিঙিত ঠিক আঘাত কৰিলে।
  - এতিয়া সেইটোকে মই জলপান বুলি কওঁ! - ছোৱালীজনীয়ে ধেমালি কৰিলে। - মদ্যপান নকৰিবলৈ সাৱধান হওক!
  প্ৰথম বাগিচাখন সোনকালে মুক্ত হ"ল, আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে বিচ্ছিন্নতা বাঢ়ি গ"ল। বিদ্ৰোহ বিয়পি পৰিল, পথাৰবোৰ জুইৰ দৰে আগুৰি ধৰিলে। উইচাৰে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। ৰাইডাৰসকলে তেওঁৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল;নিয়ম অনুসৰি তেওঁলোকে মূৰৰ ওপৰলৈকে পাইছিল। কিন্তু চকীদাৰসকলে হাৰ নামানিলে। বিশেষকৈ সাতডালৰ ফোয়াৰাৰ ওচৰত যুদ্ধখন আছিল জেদী। ইয়াত ৰোপণকাৰীসকলে নিজৰ অশ্বাৰোহী বাহিনীৰ সংৰক্ষিত বাহিনীক যুদ্ধলৈ পঠিয়াইছিল।
  সাহসী উইচাৰক চাৰিওফালে ঘেৰি ৰখা হৈছিল। বিশেষভাৱে মোটা কৰা তেঁতেলী শামুক এটাৰ অসাধাৰণ চঞ্চলতাইহে তাইক ৰক্ষা কৰিলে। ইয়াত এটা সঠিক আক্ৰমণ আৰু কটা প্ৰতিদ্বন্দ্বী পৰি যায়। অৱশ্যে প্ৰথমে ছোৱালীজনীৰ কান্ধত, তাৰ পিছত পেটত, আৰু তাৰ পিছত ভৰিখন প্ৰায় কাটি পেলোৱা হয়। তাৰ পিছত উইচাৰে সৰু সৰু ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। ৰেজাৰ চোকা, চকুত আৰু কেতিয়াবা মুখত সোমাইছিল। অৱশ্যে গৰমৰ বাবে বেছিভাগ সৈনিক আধা উলংগ হৈ আছিল, আৰু এনে সৈনিকৰ বাবে বুকুত বিন্ধিবলৈ যথেষ্ট আছিল। কেইবাজনো অশ্বাৰোহী পৰিল যদিও বাকীসকলে চাপ বাঢ়িলে। ইমানেই তৰোৱাল আছিল যে গতি কৰিলে কম্বলৰ দৰে হৈ পৰিছিল। গতিকে চাৰিওফালৰ পৰা ঢালি দিয়ে।
  কিন্তু মিলোস্লাভা, পাছা, টুৰাণ আৰু আন আন দাসসকল সময়মতে আহি পালেহি। ৰেংকত কাটি সিহঁতে স্কেটিং ৰিঙৰ দৰে খোজ কাঢ়িছিল, আপুনি দেখিব পাৰিছিল যে কেনেকৈ মৃতদেহবোৰ উৰি গৈছিল আৰু অস্ত্ৰধাৰী দাসসকলে সকলো শক্তিৰে তেওঁলোকক সহায় কৰিবলৈ খৰখেদাকৈ আহিছিল।
  পদাতিক সৈন্যই অশ্বাৰোহীসকলক আক্ৰমণ কৰিলে, ক্লান্ত দাসসকলে তেওঁলোকৰ যন্ত্ৰণা আৰু অপমানৰ প্ৰতিশোধ ল"লে।
  - শত্ৰুক ঘেৰি ধৰিব আৰু পলাবলৈ নিদিব! - Witcher দ্বারা আদেশ.
  তাইৰ চকুৰ সন্মুখত এটা দাস কাটি মূৰটো লৈ পৰিল, কিন্তু ডজন ডজন প্ৰহৰী তাৰ পিছে পিছে পৰিল।
  - সংখ্যাত লওক! - বিদ্ৰোহৰ যুৱ নেতাই নিৰ্দেশ দিলে।
  অধিক সংখ্যক দাস যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। দেখা গ"ল যে কেনেকৈ ল"ৰাকেইটাই দৌৰাৰ আৰম্ভণিৰে ঘোঁৰাবোৰৰ ওপৰত উঠিছিল, আৰোহীসকলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈছিল আৰু দাঁত আৰু চোকা শিল ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  দাসসকলে যেন কোনো ভয় নাজানিছিল, বহু বছৰৰ অপমানৰ প্ৰতিশোধ লৈছিল, যেতিয়া তেওঁলোকক কোনেও মানুহ বুলি গণ্য কৰা নাছিল। তদুপৰি তেওঁলোকৰ বহুতেই জন্মতে মুক্ত হৈ আজিও পাহৰা নাই ইচ্ছাৰ মদ্যপান কৰা সুগন্ধি।
  "মাউণ্টেড" ডিটেচমেণ্টৰ সৈতে শেষ কৰি উইচাৰে আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁৰ বাটত শেষৰটো গুৰুতৰ বাধা আছিল ডাঙৰ ডাঙৰ গছৰ পৰা কাটি পেলোৱা এটা শিশু। তাত যথেষ্ট সংখ্যক চকীদাৰ নিয়োজিত আছিল।
  - এষ্টেটসমূহ অনুসন্ধান কৰক আৰু জখলাবোৰ ধৰি লওক। - তাই চিঞৰি উঠিল। - এইটো যথেষ্ট নহয় যদি নিজেই বনাওক।
  দাসসকলে খৰখেদাকৈ আক্ৰমণৰ যন্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছিল।
  - চিৰিবোৰ বহল হ"ব লাগে, যাতে একে সময়তে বহু যোদ্ধাই খোজ কাঢ়িব পাৰে। - উইচাৰে আঙুলিয়াই দিলে।
  আন আন বাগিচাবোৰত তেতিয়াও হত্যাকাণ্ড চলি আছিল। কিছুমান ঠাইত চাকৰসকলে বিদ্ৰোহীসকলৰ কাষলৈ গৈছিল যদিও কিছুমান ঠাইত অভ্যাসৰ বাবে প্ৰতিহত কৰিছিল। তত্বাৱধায়কসকলক সোনকালে হত্যা কৰা হ"ল - এইবোৰ আছিল আটাইতকৈ কঠিন যোদ্ধাৰ পৰা বহু দূৰত। ডেটিনেট শত্ৰুৰ প্ৰতিৰোধৰ শেষ দুৰ্গ হৈ পৰিল। সদায়ৰ দৰেই উইচাৰেই প্ৰথমে বেৰত উঠিছিল। কেইবাবাৰো কাঁড় মাৰিছিল যদিও ঢালেৰে মাৰাত্মক উপহাৰবোৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। ওচৰৰ যোদ্ধাজনে ইমানেই প্ৰবল আঘাত পালে যে যদিও তেওঁ পেৰি কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, তথাপিও তেওঁ বেৰৰ পৰা মূৰৰ ওপৰেৰে গোৰোহাত পৰিল।
  মিলোস্লাভাই গাৰ্ডক হুক কৰিবলৈ সক্ষম হয়, শত্ৰুকো পেলাই দিলে। ইতিমধ্যে স্নো-হোৱাইট পাছে নিজৰ চেহেৰাৰে শত্ৰুৰ সৈন্যক মুগ্ধ কৰি তুলিছিল। সিহঁতে তাইৰ দ্ৰুতগতিত ওপৰলৈ উঠি অহা বুকুখনলৈ চাই থকাৰ সময়তে, প্ৰলোভনমূলক স্তনেৰে, ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ভৰি দুখন গ্ৰাইণ্ডত সোমাই দিলে, আৰু তাৰ পিছত কাটি পেলালে। উইচাৰে দেৱালত উঠি নিৰ্দয়ভাৱে কাটি পেলালে। শত্ৰুৱে ইতিমধ্যে যুদ্ধৰ মনোভাৱ হেৰুৱাই পেলাইছিল আৰু অধিক সংখ্যক দাস দেৱালত উঠি আহিছিল। সিহঁতে ভাঙি গ"ল, বহুত চিৰি আছিল, আৰু চকীদাৰসকলে সকলোকে খেদি পঠিয়াবলৈ সময় নাপালে। তলত অৱশ্যে মৃত আৰু আহত দাসবোৰ পৰি আছিল;আক্ৰমণটো লোকচান নোহোৱাকৈ সম্পূৰ্ণ হোৱা নাছিল। গতিকে দাস আৰু প্ৰহৰীজনে একেলগে যুঁজি যথেষ্ট উচ্চতাৰ পৰা পৰিল। আঘাত পাইছিল যদিও সিহঁত জীয়াই থাকি ইজনে সিজনক শ্বাক কৰি থাকিল।
  অস্থিৰ ল"ৰাটো, উইচাৰে নিজৰ শেষ নামটো সুধিবলৈ পাহৰিলে, বেৰখনতো আছিল। সৰু আকাৰৰ সুযোগ লৈ সি বিষয়াজনৰ ভৰিৰ মাজত জপিয়াই পৰিল, তাৰ পিছত দুয়ো ভৰিৰে গুদত লাথি মাৰিলে, একেলগে আঁঠুৰ তলত খুন্দা মাৰিলে। তেখেতে আগলৈ উৰি গ'ল, এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক দাসৰ দ্বাৰা ধৰা এটা পিচফৰ্কত খুন্দা মাৰি...
  - এনেকৈ ধৰা পৰিলোঁ যে কষ্টেৰে কামুৰিলোঁ! - ল"ৰাটোৱে চকীদাৰক জোকাই জোকাই নিজৰ পাতল জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  - অ" সৰু খালী ভৰিৰ সাপ! - সোঁফালে থিয় হৈ থকা যুঁজাৰুজনে ল"ৰাটোক গালি পাৰি তৰোৱালেৰে কাটি পেলালে।
  ল"ৰাটোৱে ইয়াতো বিচ্যুত হৈ পাইপৰ পৰা চকুত থু পেলালে। শত্ৰুৱে কিমান হতাশ হৈ চিঞৰি উঠিল, ৰেংক ভাঙি। ল"ৰাজনে অনুষ্ঠানত থিয় নহ"ল আৰু তৰোৱাল এখনেৰে শেষ কৰিলে। শিশুটিৰ হাত দুখন পাতল হ"লেও স্নায়ুযুক্ত আৰু শক্তিশালী আছিল - কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ দ্বাৰা টেম্পাৰ কৰা।
  বাকী ল"ৰাবোৰেও হেঁচা দেখুৱাইছিল, নৰকৰ দৰে যুঁজিছিল, চিঞৰিছিল আৰু গালি পাৰিছিল, শীতল অভিব্যক্তি বাছি লৈছিল!
  তেওঁলোকে সোনকালে দেৱালখন পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল যদিও ভিতৰত যুদ্ধখন অলপ টানি লৈ গ"ল, দাসসকলৰ প্ৰতিশোধৰ আশংকাত মালিকসকলে হতাশ হৈ যুঁজিলে। সঁচা, উন্মাদ দাসৰ সৈতে হোৱা যুঁজত ডাঙৰ ডাঙৰ পেটবোৰ বেয়া সহায়ক।
  মূল মালিক শ্বেখ চামুমাই মাটিৰ তলৰ পথেৰে পলায়ন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। লগত লৈ গ"ল শিল আৰু সোণৰ মোনা এটা। হয়তো তেওঁৰ সুযোগ আছিল, কিন্তু লোভে তেওঁক নিৰাশ কৰিলে। এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী ৰাখিতা, আনকি তামৰ ছালৰ ৰং থকাও ই অত্যধিক প্ৰলোভন৷
  - আৰু মোক বিচ্চ অনুসৰণ কৰক! - শ্বেখে তাইক ফুলি উঠা চুলিখিনিত ধৰিলে।
  - প্ৰয়োজন নাই, মই নিজেই যাম ছাৰ! - তাই ভিক্ষা কৰিলে।
  - বেশ্যা নহয়! তোমাক কঢ়িয়াই লৈ ফুৰি ভাল পাওঁ! - চেডিষ্টিক গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে হাঁহিলে।
  - কিন্তু বিষ হয়! - দাসজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰি দুখন জোকাৰিবলৈ ধৰিলে।
  - আমি যেতিয়া ধুই পেলাওঁ তেতিয়া তোমাক চুলিত ওলোমাই জুই লগাবলৈ আদেশ দিম। - শ্বেখে মাংসভোজীভাৱে ওঁঠ দুটা চেলেকিলে।
  - তুমি জন্তু! কিন্তু মই তোমাক ভাল পাওঁ, বিশ্বাস কৰক!
  ছোৱালীজনীয়ে নিজকে নিজৰ ওচৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, মালিকে নিজৰ লেতেৰা থুঁতৰিটো তাইৰ পৰিষ্কাৰ মুখখনত আঁকোৱালি লৈ তাইক চেলেকিবলৈ ধৰিলে। তেনেতে ৰাখিতাৰ হাতখনে শ্বেখৰ বেল্টত ডেগাৰ এটা পাই গোটেই শক্তিৰে ফুলি উঠা পেটটোত ডুবাই দিলে।
  - ইয়াত তোমাৰ বাবে আন্ধাৰৰ এটা পোনা আছে।
  শ্বেখে বেগটো পেলাই চুলিখিনি এৰি দিলে। তাৰ হাত দুখনে দ গাঁতটো বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে;অন্ত্ৰবোৰ ওলাই পৰিল।
  - জীৱ! ইচিডনা! - সি গুৰগুৰাই উঠিল।
  - নহয়! মই যি ন্যায্য আছিল তাকেই কৰিলোঁ! কিমান ছোৱালী আৰু পুৰুষক অত্যাচাৰ কৰিছে? আনকি ল"ৰা-ছোৱালীকো খেদি খেদি খুঁটাত পেলাই দিছিল। এয়া মাথোঁ প্ৰতিশোধ! - ছোৱালীজনীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  - ধিক্কাৰ!
  - দেৱী! তুমি মোক কোবালে! - দাসে শ্বেখৰ ডাঠ, তেজ ওলোৱা পেটটোত ভৰিখন সোমাই দিলে।
  - মোক অলপ মাৰিলে! - সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - কিন্তু মোৰ মাজত সম্ভ্ৰান্ত তেজ বৈ থাকে! - খালী ভৰিৰ দাসজনে দাঁত জিলিকি উঠিল।
  - একো নাই বেশ্যা! সৈন্যই বিদ্ৰোহ দমন কৰিব, আৰু তোমাক ইমানেই অত্যাচাৰ কৰা হ"ব যে মই তোমাৰ বাবে এজন ফেৰেস্তা যেন লাগিব! - শ্বেখে গুৰুগুৰু কৰাৰ শক্তি পালে।
  - তোমাৰ তুলনাত তেওঁলোকৰ কল্পনাশক্তি বেছি চহকী কিয়? - ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  - তোমাৰ বাবে যথেষ্ট! "ধনী মানুহজনে লৰচৰ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - আঘাত লগা! মোৰ বাবে ফেচিফি মলম আনি দিয়া।
  - পৃথিৱীত কিয়? - ছোৱালীজনীয়ে কটুক্তিৰে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - এই সোণৰ মোনাটো দিম। - শ্বেখে ভিক্ষা কৰিলে।
  - সি ইতিমধ্যে মোৰ! ঠিক আছে, মাত্ৰ চেৰিটিৰ বাবে, ফেচিফি মলম ক"ত? - ছোৱালীজনীয়ে ধূৰ্ত হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - উৰন্ত গৰুৰ আকৃতিৰ ৱাৰ্ডৰবটো জানেনে? - ধনী মানুহজনে থতমত খাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - হয়! শিলগুটিৰে ইমান ধুনীয়া দেখিলোঁ।
  - গতিকে মূৰত হাত থ"ব লাগিব, আৰু মলম থকা বাকচটো সহজেই উলিয়াই ল"ব পাৰি। মোৰ ওপৰেৰে আহি মোক লুব্ৰিকেট কৰক। - শ্বেখজনে প্ৰায় চেতনা হেৰুৱাই বিৰবিৰাই উঠিল।
  - এজন কুণ্ডলীও চিকিৎসাৰ যোগ্য। মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰক!
  ছোৱালীজনী দৌৰি গৈ কোঠাটোত সোমাই গ"ল। তাই ধনী মানুহজনৰ কথা চিন্তা কৰা নাছিল যদিও ইমান মূল্যৱান মলম অতি বিৰল আৰু বিদ্ৰোহীসকলৰ বাবে উপযোগী হ"ব। আৰু তাৰ পিছত তাই ঘৃণিত ফ্ৰিকটোক বিদ্ৰোহীসকলৰ হাতত তুলি দিব।
  ইতিমধ্যে দাসবোৰ নিজৰ নিজৰ কোঠালৈ পলাই গৈছিল। দুজনে দেখিলে এগৰাকী ধুনীয়া অৰ্ধনগ্ন ছোৱালী। নাৰী মৰমৰ ভোকাতুৰ সুস্থ ল"ৰাবোৰে তাইৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। ছোৱালীজনীয়ে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল, পেশীবহুল আছিল, সেয়েহে আক্ৰমণকাৰীক শক্তিশালী ভৰি দুখনেৰে সহজেই আঁতৰাই ঠেলি দিছিল আৰু চিঞৰিছিল:
  - টকা পাব বিচাৰিলে। মাত্ৰ জানি থওক যে বেছমেণ্টত সোণৰ বেগ এটা লৈ এজন আক্ৰমণাত্মক ল"ৰা আছে।
  - আমি আক্ৰমণাত্মকতা ভাল নাপাওঁ! - ল'ৰাকেইটাই বিড়ম্বনাৰ দৰে আপত্তি কৰিলে।
  - কিন্তু তেওঁ ধনীও! - ছোৱালীজনীয়ে মোক জোকাইছিল।
  - তেনেহ"লে ভাল, যুঁজ দিওঁ! বেছমেণ্ট ক'ত? - বিদ্ৰোহী দাসবোৰে আড্ডা মাৰিলে।
  - তাত মোৰ হাতৰ পিছে পিছে যোৱা! - দাসজনে তাইৰ সোঁহাতখন জোকাৰিলে।
  ডেকা, ক"লা দাসবোৰে তাইৰ পেষ্টলে আঙুলিয়াই দিয়া ঠাইলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি কোঠাটোলৈ দৌৰি গ"ল। আচবাববোৰ যথেষ্ট চহকী আছিল, কিন্তু বিশৃংখল আছিল। আৰু ইয়াত সোণৰ পৰা ঢালি দিয়া কেবিনেটটো নিজেই। ৰাখিতাই দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে হাতখন সোমাই দিলে। তাই ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল আৰু সেই মুহূৰ্ততে চোলাটো বন্ধ হৈ গ"ল।
  ৰেজাৰ চোকা দাঁত দুটাই ব্ৰাছ কাটি চিঞৰি উঠিল সুন্দৰীয়ে।
  - অ", কিমান কষ্ট লাগে! - তাই চিঞৰি উঠিল, তাৰ পিছত চেপি ওলাই আহিল। - এইটো ইমান নীচ!
  বনৰীয়া বিষৰ মাজতো ছোৱালীজনীয়ে জ্বৰত বেণ্ডেজ লগাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। মহিলাসকলৰ চিঞৰ শুনি ভিটচাকোভাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে কাৰোবাক ধৰ্ষণ কৰা হৈছে আৰু খৰধৰকৈ কোঠাটোত সোমাই পৰিল। তেজেৰে তিতি থকা সৌন্দৰ্য্যক দেখি তাই চিঞৰি উঠিল:
  - এই কামটো কৰিবলৈ কোনে সাহস কৰিলে?! তাৰ মৰ্যাদা টানিম তাৰ গুদৰ ওপৰলৈ! - খঙৰ জুইকুৰাত যোদ্ধাজন অভদ্ৰ মানুহ হ"ব পাৰে।
  ৰখিতাৰ চকুৰ পৰা চকুলো বৈ আহিল, ইমানেই তাই অনুভৱ কৰা কষ্টৰ পৰা নহয়, দাসজন বহুবাৰ চাবুকেৰে কোবাবলৈ অচিনাকি নাছিল, কিন্তু এতিয়া তাই যে পংগু হৈ পৰিছে সেই উপলব্ধিৰ পৰা।
  - ই সি! - ছোৱালীজনীয়ে আলমাৰীটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  - যদি আছে, তেন্তে ভয়ংকৰ! - উইচাৰে হাঁহি থকা পোকটোৰ মূৰত জোৰকৈ কাটি পেলালে। আঘাতে গঠনটো বেঁকা কৰি পেলালে, আৰু কোমল সোণটো চিপ হৈ গ"ল। যোদ্ধাগৰাকীয়ে লকাৰটো টুকুৰা টুকুৰ নকৰালৈকে কোবাই থাকিল।
  ছোৱালীজনী লক্ষণীয়ভাৱে শেঁতা হৈ পৰিল আৰু বৰফৰ দৰে বগা পাছাজনীয়ে তাইৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল। তাই নিপুণভাৱে টৰ্নিকেট এটা লগালে, তেজ ওলোৱা বন্ধ কৰি দিলে। উইচেৰোভাই কটা হাতখন উলিয়াই দিলে, অংগটো শেঁতা হৈ পৰিল, কিন্তু তথাপিও গৰম হৈ আছিল।
  - মহান! - আমি খিৰভক ফোন কৰিব লাগিব। হয়তো সি ডাঙৰ কৰিব। - যোদ্ধাজনে জোৰেৰে হুইচেল মাৰিলে।
  পাছাই সুধিলে:
  -ইয়াত হাতখন ঠেলি দিয়াৰ ধাৰণা কোনে দিলে?
  - সাম্মা!
  - নিজৰ মাজত কি ৰাখিলা? - উইচাৰ আচৰিত হ"ল।
  - নাই, এই ফ্ৰিকটোৰ নাম চামুমা। - ছোৱালীজনীক শুধৰাই দিলে।
  - যদি আছে, তেন্তে তেওঁক কোৱাৰ্টাৰ কৰা প্ৰয়োজন। - যোদ্ধাই চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  - বেছমেণ্টত আছে আৰু গুৰুতৰভাৱে আহত হৈছে। তেওঁক ধৰিবলৈ আপোনাৰ সময় থাকিব। যদি তেওঁৰ মৃত্যু নহয়।
  উইচাৰে ব্ৰাছটো ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, যেতিয়া হঠাতে ই এটা পিছল টিকটিকিলৈ পৰিণত হৈ লুকাই চুৰকৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যোদ্ধাগৰাকী জন্মৰ পৰাই ইমান নিপুণ নহ"লে হয়তো তাই সফল হ"লহেঁতেন। তদুপৰি তাই ঠেংখন নহয়, ডিঙিটোও ধৰিলে।
  - বাহ, অস্বাভাৱিক যাদু। আমি খিৰভক দেখুৱাব লাগিব।
  আহত ছোৱালীজনীৰ মুখখন মেট হৈ পৰিল আৰু তাইৰ চেতনা হেৰাই গ"ল।
  পাছাই তাইক সময়ত ধৰিলে:
  - এগৰাকী নাৰ্ভাছ ছোৱালী, কিন্তু ধুনীয়া! তাই পংগু হৈ থাকিলে লাজৰ কথা হ"ব।
  - বাৰু, আশাকৰোঁ এইটো ঠিক কৰিব পৰা যাব। কেৱল খিৰভহে ক"ৰবাত বাদ পৰিল, মোৰ কাষত থকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে। - উইচাৰে অসন্তুষ্ট হৈ কান্ধটো জোকাৰিলে।
  - মই ইয়াত আছো! - যাদুকৰজন দুৱাৰৰ পিছফালৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল। - মোৰ যাদু অনুভৱ হৈছে।
  - আৰু মই হাতত ধৰি ৰাখোঁ! - উইচাৰে স্নেপ কৰিলে।
  - বাৰু, সেইটোও বেয়া নহয়! এইটো এটা জেলিফিছ আৰু এটা টিকটিকিৰ মিশ্ৰণ, আপুনি দেখিছে ই অৰ্ধস্বচ্ছ, তিনিটা হৃদয়ৰ ধপধপনি দেখা যায়। - ৱাৰলকজনে হাঁহিলে।
  - এইটো কিয় আকৰ্ষণীয়? ছোৱালীজনীয়ে বাহু হেৰুৱাই তাৰ ঠাইত টিকটিকি জেলিফিছ। মই ভাবো, এনে জীৱৰ সকলো নিপুণতাৰ মাজতো এইটো একেবাৰে সমতুল্য প্ৰতিস্থাপন নহয়! - যোদ্ধাজনৰ কোনো কাৰণতে ধেমালিৰ প্ৰতি প্ৰৱল নাছিল।
  - কিন্তু শৰীৰৰ এটা অংগ ভাঁহি থাকিব পাৰে, আৰু এইটো একেবাৰে বেয়া নহয়। এক প্ৰকাৰৰ মহাশক্তি! - যাদুকৰজনে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে।
  - ইয়াত কিহৰ দ্বাৰা গঠিত, কাৰণ ই এটা অক্ষমতা? - উইচাৰক মই বুজি পোৱা নাছিলো।
  - কেনেকৈ কওঁ! কাৰণ, এতিয়া ই কেৱল এটা জন্তু নহয়, নাৰী শৰীৰৰ এটা অংশ হৈ পৰিছে। কিন্তু এটা প্ৰাণী পৰিচালনা কৰাটো কঠিন। এতিয়া এই ক্ষুদ্ৰ টিকটিকিটো সংকুচিত হৈ যিকোনো ফাটৰ মাজেৰে পিছলি যাব পাৰে বা বেৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যাব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ই কাৰ্যতঃ অদৃশ্য, এই প্ৰজাতিটো কেমেলিয়নৰ দৰে। - যাদুকৰজনে বুজাবলৈ ধৰিলে।
  - পালছাৰ! - পাছৰ উৎসাহ প্ৰদৰ্শন কৰি তাই ক"লে। - এইটো সম্ভৱ বুলি মই ভবা নাছিলো। ব্ৰাছটো কাটি চোৰাংচোৱাগিৰি কৰি লওক।
  - এনেকুৱাও হয় যে পৰাজয়ে ডাঙৰ বিপদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, কিন্তু এয়া ভৱিষ্যতৰ জয়ৰ প্ৰতিফলন মাথোঁ। - যাদুকৰজনে লক্ষ্য কৰিলে।
  - গতিকে তাইক বিচলিত নকৰিবা? - বেদমাকোভাই স্পষ্ট কৰি দিলে।
  - নহয়! যুদ্ধত শৌৰ্য্য আৰু সদ্বুদ্ধিয়ে জয় কঢ়িয়াই আনে। আঘাত কৰিবলৈ প্ৰথমে লক্ষ্যটো চাব লাগিব, নহ"লে মুঠিটো স্থানান্তৰিত হ"ব। কিন্তু অসুবিধা নহ"বলৈ হ"লে ঘাঁটো ভাল হ"ব লাগিব। - হিৰোভোৱে মৃদুভাৱে উত্তৰ দিলে।
  - ছোৱালী এজনী পংগু হোৱাটো ভাল নহয়। কাৰণ, ইয়াৰ ফলত তাইৰ ৰূপ বিকৃত হ"ব! তাইক প্ৰকৃত অংগ যেন লগা মানুহৰ হাত বনাব পাৰিবানে? - উইচাৰে সুধিলে।
  - মই ভাবিম! হয়তো মই ঠিক কৰিব পাৰিম। সাধাৰণতে বেছিভাগ যাদুকৰই নিৰাময় কৰাতকৈ হত্যা কৰাত বহুত ভাল। - খিৰোভোৱে জোৰ দি জোৰ দিলে।
  - সেই কথাত মই একমত! যিকোনো মূৰ্খই পংগু কৰিব পাৰে, প্ৰতিজন স্মাৰ্ট মানুহেই সুস্থ কৰিব নোৱাৰে। - উইচাৰে পতিয়ন নিয়াবলৈ ক"বলৈ গ"লে আনকি তাইৰ মন্দিৰত আঙুলিও পেলাই দিলে।
  - বহুতো অভদ্ৰ জল্লাদ - চিকিৎসা কৰা চিকিৎসক কম!
  দাসবোৰে চামুমৰ মালিকক টানি লৈ গ"ল, তেওঁৰ মৃত্যু হোৱা যেন লাগে। বিৰক্তিত মুখখন কুটিল হৈ পৰা ৰাখীতাৰ জ্ঞান আহিল।
  - সি আকৌ সকলোকে প্ৰতাৰণা কৰিলে! বিল নিদিয়াকৈ তেওঁ গুচি গ"ল।
  - মই তাক ফাঁচী দিম! - উইচাৰে ক'লে। - নীচ আৰু লোভী সকলোৰে বাবে তেওঁৰ মৃতদেহটো সতৰ্কবাণী হওক। এজন লোভী মানুহ সদায় হতাশাৰ চকুলোৰে উদাৰ!
  - যুক্তিসংগত! কিন্তু মোৰ হাত কোনে ঘূৰাই দিব? - ছোৱালীজনী কান্দিবলৈ সাজু হৈছিল।
  - ইয়াত সি! - বিদ্ৰোহৰ নেতাই ইংগিত দিলে।
  খিৰভে প্ৰণাম কৰিলে, হাতত ৰছীডাল পোহৰ হৈ গ"ল।
  - চিন্তা নকৰিবা! পংগু হ'ব নোৱাৰি। গতিকে ৰাখীতা তুমি ডাঙৰ চোৰাংচোৱা হব লাগিব। এই সাম্ৰাজ্যৰ সকলো ধনী-শক্তিশালী লোকৰ পৰা প্ৰতিশোধ ল"ব বিচাৰে।
  - নিশ্চিতভাৱে. দাস নহবা, ধূলিত অপমানিত! - ছোৱালীজনীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  - গতিকে আপুনি আমাক সহায় কৰিব পাৰে! এই সাম্ৰাজ্যখন দুৰ্বলভাৱে পৰিচালিত, গতিকে কবৰটোৱে কুঁজা ব্যৱস্থাটোক শুধৰাই দিব! - যাদুকৰজনে তৰ্জনী আঙুলিৰ পৰা শক্তিৰ ৰশ্মি এটা এৰি দিলে।
  - আচৰিত! তোমাৰ মাজত বহুত শক্তি দেখিছোঁ। আৰু প্ৰজ্ঞা! মই আপোনাৰ লগত যোগদান কৰিবলৈ সাজু! - দাসজনে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  - ই আপোনাক আঘাত দিব, কিন্তু আপুনি জয়ী হ'ব পাৰিব! বেদনা অবিহনে শৌৰ্য নাই, শৌৰ্য্য অবিহনে জয়! - যাদুকৰজনে দাৰ্শনিক মানসিকতা প্ৰদৰ্শন কৰি কয়।
  "মই এগৰাকী মহিলা, অৰ্থাৎ মই সহ্য কৰাত অভ্যস্ত।" - ৰাখীতাই মাত দিলে।
  - যেতিয়া আপোনাৰ যথেষ্ট ধৈৰ্য্য নাথাকিব, তেতিয়া গাই গাই সহায় কৰিব! - খিৰভে ধেমালি কৰিলে।
  সকলোৱে হাঁহিলে। উইচাৰৰ মেজাজ ভাল আছিল। আৰম্ভণি বিজয়ী আছিল, অৰ্থাৎ সময় নষ্ট কৰিবলৈ নাই। প্ৰথমতে দাসসকলে পলাই যোৱাৰ আগতে দাসৰ সেনাবাহিনী গঠন কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। গতিকে মানুহ লোহাৰ দৰে, ঠাণ্ডা হোৱাৰ আগতেই ইয়াক আকাংক্ষিত আকৃতি দিয়ক। যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে বেৰত ওলাই আহি মঞ্চত উঠি বজ্ৰপাতৰ মাতেৰে আদেশ দিলে:
  - সকলোকে গোট খুৱাবলৈ মাষ্টাৰটো উৰুৱাই দিয়ক!
  পাছাই সুধিলে:
  - মহিলাও?!
  - হয়! আমাক প্ৰতিখন তৰোৱালৰ প্ৰয়োজন হ"ব। খৰখেদা কৰক, কিন্তু জানি থওক যে ডকাইতি নহ'ব, আমি সকলো সমানে ভাগ কৰিম।
  দাসবোৰ সংগ্ৰহ কৰিবলৈ কিছু সময় লাগিছিল, আনকি আমি চাবুক ব্যৱহাৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল। মূৰ হেৰুৱাই নোপোৱা কেইজনমানক সহায় কৰি ডকাইতি ৰোধ কৰিবলৈ উইচাৰে নিজেই বাধ্য হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে পাঁচজন আটাইতকৈ উদ্যমী ডাকাতক কাণত ভালকৈ চৰ মাৰিলে, আনকি এজনৰ মূৰটোও কাটি পেলালে। তেজৰ টোপালবোৰ তাইৰ মুখত পৰিল, উইচাৰে লোভত চেলেকি পেলালে। কাম কৰিলে। আন্ধাৰত মশালৰ পোহৰত সাধাৰণ সমাৱেশ অনুষ্ঠিত হৈছিল। হাজাৰ হাজাৰ মুক্ত দাস আছিল;আনকি উইচাৰে চকুৰে অনুমান কৰিছিল যে কমেও বাৰ হাজাৰ আছিল যদিও ইয়াৰে বহুতৰে শিশু আৰু মহিলাও আছিল।
  ডেটিনেটছৰ সৰ্বোচ্চ টাৱাৰৰ পৰাই তাই অনুষ্ঠান পৰিৱেশন কৰিছিল। যাদুকৰজন বিপৰীত ফালে থিয় হৈ থাকিল, সমগ্ৰ সমাৱেশটো তেওঁ নিয়ন্ত্ৰণ কৰি ৰাখিলে। দাসসকলক নিৰ্মমভাৱে শোষণ কৰা হৈছিল আৰু দুৰ্বলসকলক মৃত্যুদণ্ড দিয়া হৈছিল বা বধ কৰা হৈছিল। গতিকে সাধাৰণতে যদি আমি শাৰীৰিক পৰিমাপ লওঁ তেন্তে তেওঁলোকক ভাল যুঁজাৰু যেন লাগিছিল। তেওঁলোকক মাত্ৰ প্ৰশিক্ষণৰ প্ৰয়োজন। বেদমাকোভাই জ্বলন্ত ভাষণ দিলে। বিশেষকৈ তাই অধ্যৱসায়ীভাৱে এটা বৃহৎ মুক্তি সেনা গঠনৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ে বুজাই দিলে।
  - একতা, সাহস, নিস্বাৰ্থতাই জয়, স্বাধীনতা, সুখৰ চাবিকাঠি! অনুশাসন অবিহনে সেনাবাহিনী নাথাকে, আৰু সেনাবাহিনী অবিহনে স্বাধীনতা লাভ কৰিব নোৱাৰি! কামে আমাক শক্তিশালী কৰি তুলিছে, বুদ্ধিৰ দ্বাৰা গুণ কৰিলে আমাক স্বাধীনতা দিব, আৰু ভাগ্যৰ লগত মিলি সুখ কঢ়িয়াই আনিব!
  গতিকে এক হৈ শিকলিবোৰ পেলাই দিওঁ আহক! - যোদ্ধাজনে কথা ক"লে।
  দাসসকলে জোৰেৰে চিঞৰ-বাখৰেৰে অনুমোদন প্ৰকাশ কৰিলে! মাথোঁ এজন দাস, বহু দাগ আৰু গৌৰৱময় চাৱনি, নিমাত হৈ আছিল। তেওঁৰ দৃষ্টিত আটাইতকৈ চৰম মাত্ৰাৰ অৱজ্ঞা প্ৰকাশ পাইছিল।
  উইচাৰে পুনৰ বিদ্ৰোহৰ এজনক নেতা বাছি লোৱাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে!
  - সেনাপতিজন পিৰামিডৰ ওপৰৰ দৰে - এটাহে থাকিব লাগিব, নহ"লে ইমান শক্তিশালী গাঁথনিও ভাঙি যাব!
  দাসসকলে চিঞৰি উঠিল:
  -শুদ্ধ! আমাক নেতৃত্ব দিয়ক।
  -আপুনি এজন মহান যোদ্ধা আৰু আমাৰ নেতা হ'ব! - অভাৱনীয়ভাৱে ল'ৰাটোৱে কোনোমতে সকলোকে চিঞৰিবলৈ ধৰিলে।
  এই কথাই বেডমাকোভাক আচৰিত কৰি তুলিলে: আনকি এইটো কেনেকৈ সম্ভৱ? তাই আৰু ভালদৰে চালে;শিশুটোৰ হাতত ব্ল"পাইপৰ দৰে কিবা এটা আছিল, মাত্ৰ ডাঠ। আৰু এই যন্ত্ৰটোৰ সহায়ত সি গুঞ্জৰিত হৈ উঠিল।
  - ল'ৰাটো বহু দূৰলৈ যাব! তাৰ নাম কি? - যোদ্ধাজনে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - ডিক! বিশেষভাৱে গম পালোঁ৷ - পাছাই পৰামৰ্শ দিলে।
  - সহজ নাম! - উইচাৰে স্পষ্টভাৱে আৰু বিদেশী কিবা এটা আশা কৰিছিল।
  - জটিলতা কিয়!
  -আমি ভোট ঘোষণা কৰিছো! - যাদুকৰজনে ঘোষণা কৰিলে। তেওঁৰ মাতটো ইমানেই বজ্ৰপাতৰ দৰে হৈ পৰিছিল যে কলগছবোৰ কঁপি উঠিছিল। - যিয়ে যোদ্ধা উইচাৰক নেতা হোৱাৰ পক্ষত আছে, তেওঁৰ সোঁহাতখন ওপৰলৈ তুলি লওক! সত্য, স্বাধীনতা আৰু সন্মানৰ বাবে ভোট দিয়ক! আৰু তোমাৰ জীৱনটো এনেকুৱা হৈ পৰিব যে দেৱতাই ঈৰ্ষা কৰিব! -
  উৎসাহেৰে আপ্লুত হোৱা দাসসকলে প্ৰায় সৰ্বসন্মতিক্ৰমে বতাহত হাত দাঙিলে। তেওঁলোকক দেখাত যোদ্ধা যেন লাগিছিল আৰু তেওঁলোকৰ একমতৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰিছিল যে হয়তো খিৰভে ইয়াত নিজৰ যাদু ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  তেওঁৰ আগমনে তেওঁলোকক স্বাধীনতা আৰু প্ৰকৃত মানুহৰ দৰে অনুভৱ কৰাৰ সুযোগ দিয়াটো সঁচা নহয়নে। অৰ্থাৎ খৰাং সময়ত বৰষুণৰ দৰে উইচাৰক সম্ভাষণ জনোৱাটো স্বাভাৱিক। পূৰ্বৰ দাসসকলৰ মুখত আনন্দ দেখা গৈছিল। সাৰ পোৱাৰ দৰেই লাগিছিল।
  ইয়াত সাধাৰণ আনন্দৰ মাজতে দাগেৰে চহকীভাৱে সজোৱা এজন শক্তিশালী দাস আগবাঢ়ি আহিল। গভীৰ মাতেৰে সি ক"লে।
  - সুখৰ দিশত আগুৱাই নিব বিচৰা বহুতেই হৈছে আৰু থাকিব। কিন্তু ইয়াৰ ওপৰত আপোনাৰ নৈতিক অধিকাৰ আছেনে!
  - কোনটো!? - উইচাৰে দাঁতেৰে ভৰা মুখখন উদঙাই দিলে। তাৰ উদং বাহু দুটাৰ বাইচেপছটো উখহি উঠিল।
  - আপুনি কোন?! সম্ভ্ৰান্ত পৰিয়ালৰ বংশধৰ, বা সাধাৰণ মানুহৰ। বা হয়তো জিছ"ৰৰ দৰে পলায়ন কৰা দাসেও। তেওঁও বহুত প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল, কিন্তু বাজিত নিজৰ জীৱন শেষ কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ লগত বিশ হাজাৰ দাস। - শক্তিশালী দাসজনে তাক কাটি পেলালে।
  - ইয়াত বহুত নিজৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব। মই তোমাৰ ওপৰত দাগ দেখিছোঁ, তুমি সম্ভৱতঃ দাস হৈ জন্ম লোৱা নাছিলা, মই বৰশীৰে চাবুক বা তৰোৱালৰ ফলত হোৱা ঘাঁবোৰ পৃথক কৰিব পাৰো! - বেডমাকোভাই কয়।
  - মোৰ অচিনাকি যোদ্ধাটো আপুনি অনুমান কৰিলে! মই কাউণ্ট ডি ফৰ্চ, ভয়ংকৰ ৰজাৰ বংশধৰ। কিন্তু তুমি তোমাৰ দেউতাকৰ নাম জানো? - সম্ভ্ৰান্ত দাসজনে সুধিলে।
  - পৰিয়ালৰ আভিজাত্যৰ লগত সাহসৰ সম্পৰ্ক যিদৰে বুদ্ধিমত্তাৰ লগত চুলিৰ দৈৰ্ঘ্যৰ সম্পৰ্ক! - ভেডমাকোভাই উত্তৰ দিলে আৰু লগে লগে যোগ দিলে। -আমাৰ পূৰ্বপুৰুষৰ কোনো শৌৰ্য্যই কাপুৰুষক সহায় নকৰে!
  - তুমি ধুনীয়াকৈ কথা কোৱা। মেলাৰ ঠাট্টা-মস্কৰাৰ দৰে আপোনাৰ হৃদয়খন কিমান সাহসী? - দাসজনে ভাবুকি দি ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।
  - বাৰু, তুমি কি নায়ক! গণনা কৰক, কিন্তু তোমাক এটা দাস ভাগ্যৰ লগত জোখা হৈছিল, ক"ত আছিল তোমাৰ অহংকাৰ আৰু সাহস! - উইচাৰ ইতিমধ্যে বতাহ ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  - ইয়াৰ মোৰ মোৰ কাৰণ আছিল। আৰু কোনবোৰ, আপুনি জনাটো প্ৰয়োজন নাই, কম জ্ঞানৰ অৰ্থ হ"ল মৰিবলৈ সহজ! মই আপোনাক মৰ্ত্যৰ যুদ্ধৰ প্ৰত্যাহ্বান জনাইছো, আৰু যদি আপুনি কেৱল শব্দৰে নহয়, তেন্তে আপুনি প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰিব! - কাউন্ট ডি ফৰ্চে গৰ্জন কৰিলে।
  - সেইটো নিশ্চিত হ'ব পাৰিবা! - যোদ্ধাজনে থৰক-বৰককৈ ক"লে।
  দাসসকলে ৰঙ্গমঞ্চখন মুকলি কৰি দিলে। উইচাৰ নামি আহি তৰোৱালখন চেক কৰিলে। তাইৰ বিপৰীতে থিয় হৈ থাকিল তাইৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী। তেওঁৰ নিজা অস্ত্ৰ আছিল, দুটা চোকা চোকা তৰোৱাল। ঠিক যদিহে যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ বুকুৰ পৰা আন এখন তৰোৱাল উলিয়াই আনিলে।
  কাউন্ট ডি ফৰ্ছা উইচাৰতকৈ বহুত ওখ আছিল, কান্ধত বহুত বহল আছিল যদিও তেওঁক ইমান পেশীবহুল আৰু ভাস্কৰ্য্যময় যেন নালাগিছিল, ফিটনেছত বিশ্ব চেম্পিয়ন হোৱাৰ যোগ্য ছোৱালী। কিন্তু চৰ্বি নাছিল, টেণ্ডন লিগামেণ্টবোৰ টান হৈ ফুলি উঠিছিল। ইয়াৰ উপৰিও প্ৰতিটো গতিবিধিতে এক বৃহৎ অভিজ্ঞতাৰ অনুভূতি আছিল আৰু জপিয়াই যোৱা খোজটোৱেও বহু কথাই কৈছিল। তেওঁলোকৰ মুখত হাঁহি এটা ওলাই আহিল;সেয়া আৰু অৱজ্ঞাসূচক নাছিল, বৰঞ্চ সহানুভূতিশীল আছিল।
  - বাৰু, তুমি বিপদত পৰিছা ছোৱালী! ঈৰ্ষা নহব। - কাউণ্টে তাইক মুঠিটো দেখুৱাই দিলে।
  - ইমান আত্মবিশ্বাসী কিয়? - উইচাৰৰ বিৰক্তি তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল।
  - বহু যুঁজ আৰু টুৰ্ণামেণ্টত জয়ী হৈছিলো। মোৰ ৰাজ্যত মোক এজন শ্ৰেষ্ঠ যুঁজাৰু বুলি গণ্য কৰা হৈছিল, বহুতে মোক আনকি শ্ৰেষ্ঠ বুলিও গণ্য কৰিছিল। - ফৰ্চাই, বুকুৰ পেশীবোৰ জোকাৰিলে, যিবোৰ দেখাত দুখন ঢালৰ দৰে থিয় হৈ আছে।
  - কাৰণ আপুনি কেৱল আভিজাত্যৰ সৈতে যুঁজিছিল, আৰু তেওঁলোক অৱক্ষয় হৈছিল আৰু মোটা হৈ পৰিছিল। এতিয়া যদি কোনো প্ৰতিভাৱান সাধাৰণ মানুহৰ লগত মিলি গ"লহেঁতেন তেন্তে আপোনাৰ খ্যাতিৰ বাকী থাকিলহেঁতেন! - উইচাৰে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে।
  - ঘেউ ঘেউ কৰা কুকুৰ, বাই, লাঠি বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে মোৰ তৰোৱালখন মোৰ পিঠিৰ তললৈ খোজ কাঢ়ি যোৱা নাই! - অহংকাৰৰ সকলো পূৰ্ণতা গণনালৈ ঘূৰি আহিল।
  - এইটো বৰ আকৰ্ষণীয়! আটাইতকৈ শক্তিশালী তীখাৰে নিৰ্মিত ব্লেড এখন চেটাৰবক্স আৰু কাপুৰুষৰ হাতত মৰিছা পৰে! "ভেডমাকোভাই কেতিয়াও নিজৰ বাকপটুতাৰে জিলিকি থকাটো বন্ধ কৰা নাছিল।
  - বাৰু, এইটো আপোনাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি, মহিলা হাৰামী! - ফৰ্চাই গুৰগুৰাই উঠিল।
  - হয়তো আমি জিভাত বেৰ দিয়া বন্ধ কৰি দিম, আৰু আৰু শক্তিশালী কিবা এটা ব্যৱহাৰ কৰোঁ! - উইচাৰে এটা মাৰ্জিত ফিগাৰ আঠৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল।
  - পাৰস্পৰিকভাৱে!
  কাউণ্ট আৰু বিদ্ৰোহীৰ নেতাজন মুখামুখি হ"ল। তৰোৱালবোৰে খৰধৰকৈ গতি কৰি সম্পূৰ্ণ জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। আঘাতৰ পৰা স্ফুলিংগ পৰিল আৰু এটা ৰিং শব্দ শুনা গ"ল।
  কাউণ্টে কেইবাবাৰো আক্ৰমণ চলাইছিল। তেওঁ ডাবল বেৰেল কৌশলটো চেষ্টা কৰিছিল যদিও উইচাৰে আক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল, লক্ষ্য কৰিছিল যে তাইৰ সম্ভ্ৰান্ত প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ গতি যথেষ্ট।
  - কি খেলি আছা!
  - মৃত্যুৰ ডোঙাৰ ওপৰত!
  কাউণ্টে আকৌ ধাৰাবাহিকভাৱে আঘাত কৰিলে, তেওঁ জটিল সংমিশ্ৰণৰ চেষ্টা কৰিলে। ভেডমাকোভাই অলপ পিছুৱাই গৈ পাল্টা আক্ৰমণ চলাই প্ৰতিপক্ষৰ বুকুত সামান্য ধৰিলে।
  তাই অভিজ্ঞ যোদ্ধাজনৰ গতিবিধি অধ্যয়ন কৰিছিল, সময় উলিয়াই তেওঁক তললৈ নমাই আনিছিল। কাউণ্টে হাঁহিলে আৰু চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  - তুমি ইমান সহজ একেবাৰেই নহয়! হয়তো সম্পূৰ্ণ দাসও নহয়, যদিও আপুনি খালী ভৰিৰে যায়।
  - মই জন্মতে মুক্ত হৈ হাবিত বাস কৰিছিলো! মোৰ ডিঙিয়ে কেতিয়াও যোৰ চিনি পোৱা নাই। জোৰ-জবৰদস্তিৰ বশৱৰ্তী হোৱাটো অকল্পনীয়। প্ৰকৃততে মুক্ত ব্যক্তিয়ে তিনিটা বস্তুৰ বশৱৰ্তী হয় - যুক্তি, প্ৰেম, ঈশ্বৰ। তেওঁৰ আত্মাত থকা দাসজন বশ - আবেগ, কামনা, ঈশ্বৰৰ সেৱকৰ ওচৰত! - উইচাৰে ধুনীয়াকৈ উত্তৰ দিলে।
  - শেষৰটোৰ কথা ঠিকেই কৈছা! আপুনিয়েই সঁচাকৈয়ে সঠিক, এই পুৰোহিত আৰু পুৰোহিতসকলে মোক স্থাপন কৰিলে! - কাউণ্টে ডাবল ফেন কৰিছিল, তাৰ পিছত "ক্লেমশ্বেল" কৌশল কৰিছিল, কিন্তু সফল নহ"ল। - তোমাৰ লগত ৱাইনৰ গিলাচ খাই কথা পাতিবলৈ পাই মই আনন্দিত হম , যদিহে অৱশ্যেই তোমাক মাৰি পেলাওঁ।
  - মদৰ মগ এটা সাগৰৰ দৰে - যদি আপুনি কঢ়িয়াই নিয়া হয়, তেন্তে ভৰিৰ তলত মাটি হেৰুৱাই পেলায়! - যোদ্ধাজনে ক"লে।
  - কিন্তু আপুনি মুক্ত অনুভৱ কৰে। এই কৌশলটো কেনেকুৱা হ"ব?
  তেওঁ ত্ৰিশূলটো ধৰিলে, তাৰ পিছত পখিলাটো। ইয়াৰ উত্তৰত উইচাৰে সভাখনত আৰু বেছিকৈ আঘাত কৰিলে। কাউণ্টে লৰচৰ কৰি পিছুৱাই গ"ল। তাৰ পিছত আকৌ প্ৰতিযোগিতা চলি থাকিল, ফৰ্চাই ঘাঁ হোৱাৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে, সি বুজি পালে যে তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনীক অতি শক্তিশালী আৰু তাইক অনাড়ম্বৰভাৱে ল"ব নোৱাৰে। তাৰ পাছত উইচাৰক এটা নিৰ্দিষ্ট ক্ৰমৰ গতিৰ লগত অভ্যস্ত কৰি কাউণ্টে অভাৱনীয়ভাৱে তৰোৱালখনৰ ট্ৰেজেক্টৰী সলনি কৰি ছোৱালীজনীৰ পেশীবহুল, কিন্তু নাৰীসুলভ বুকুখনত আঘাত কৰিলে। তেজ বৈ গ"ল, আঁচোৰটো গভীৰ হৈ পৰিল। ঘাঁটোৱে উইচাৰক ভাঙিব পৰা নাছিল, কিন্তু ইয়াৰ বিপৰীতে তাইক শক্তি দিছিল। ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল, তৰোৱাল জিলিকি উঠিল, এটা অদ্ভুত নৃত্য প্ৰদৰ্শন কৰিলে। আৰু যদিও বাহিৰৰ পৰা এনে লাগিছিল যেন যোদ্ধাগৰাকীয়ে মূৰটো সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলাইছে আৰু ক্ৰোধত পৰিছে, তথাপিও হাবিত জীৱন আৰু শৈশৱৰ পৰা চিকাৰে তাইক আটাইতকৈ তীব্ৰ যুদ্ধত নিজৰ বিবেক বজাই ৰাখিবলৈ শিকাইছিল। কাউণ্টৰ বাবে এনে চাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো কঠিন আছিল, তেওঁ পিছুৱাই গ'ল, পেৰিং কৰাত অসুবিধা পাই। ভেডমাকোভাই সেই মুহূৰ্তটো ধৰিলে যেতিয়া দাস গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে পিছুৱাই গ"ল, যেন তাই তেওঁৰ আঁঠুৰ তলত ঘুচা মাৰিলে। আঘাতটোৱে টেণ্ডনত খুন্দা মাৰিলে আৰু কাউণ্টটোৱে ঠাই এৰি দিলে, তেওঁৰ গতি কমি গ"ল। তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ কৌশলটো ধৰিলে, তাই নিজেই ভাবিলে, ইয়াক ন মূৰৰ অজগৰ বুলি ক"লে। কেৱল এজন সু-প্ৰশিক্ষিত যুঁজাৰুৱেহে এনেকুৱা কিবা এটা টানিব পাৰিছিল। তদুপৰি শেষৰ নৱমটো আক্ৰমণ প্ৰায় অপ্ৰতিৰোধ্য আছিল। ইয়াত ই আছিল যান্ত্ৰিকতাৰ কথা, আক্ৰমণক প্ৰতিফলিত কৰা, হাতখন অত্যধিক দুৰ্বল হৈছিল, আক্ৰমণবোৰ পেৰিং কৰা হৈছিল, আৰু সেয়েহে শেষৰ আক্ৰমণটো শেষ হৈছিল। প্ৰথমবাৰৰ বাবে যোদ্ধাজনে মোটামুটি দক্ষ আৰু দ্ৰুত সংগীৰ ওপৰত এই কৌশলটো প্ৰদৰ্শন কৰিলে আৰু যেতিয়া তেওঁ তৰোৱালখন পেলাই হাঁহিলে, তেতিয়া স্পষ্ট হৈ পৰিল যে নতুনত্বটো সফল।
  কাউন্ট শেঁতা হৈ পৰিল, তেওঁৰ শক্তি হেৰুৱাই পেলালে।
  - তুমি ভাগ্যৱান কুকুৰ!
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! ভাগ্য বালিৰ দৰে অস্থিৰ - কঠোৰ পৰিশ্ৰমেহে চিমেণ্টেৰে বান্ধিব।
  উইচাৰে পুনৰ শত্ৰুক আঘাত কৰিলে, কিন্তু গভীৰভাৱে নহয় - তাই হত্যা বা অক্ষম কৰিব বিচৰা নাছিল। আকৌ আঘাত কৰি তাই লুংগ কৰিলে, কাউণ্টে যান্ত্ৰিকভাৱে পেৰি কৰিলে আৰু যোদ্ধাজনে তাইৰ ক্লাব ভৰিৰে তৰোৱালখন উলিয়াই দিলে। দাস গণ্যমান্য ব্যক্তিজন সম্পূৰ্ণ নিৰস্ত্ৰ হৈ পৰিল। উইচাৰে তৰোৱালবোৰ পেলাই শত্ৰুৰ ফালে লৰালৰিকৈ গৈ কাউণ্টক ট্ৰিপ কৰি পেলালে। তাইৰ হাত দুখনে তাৰ অংগটো তলা এটাত চেপি ধৰিলে।
  -হাৰ মানিছে নেকি? - পেন্থাৰৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  - খালী ভৰিৰে দাসৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰাটো মই গণনা কৰোঁ!
  উইচাৰে তীব্ৰ আপত্তি কৰিলে:
  - দাস নহয়, ন্যায্য কাৰণৰ যুঁজাৰু! আপুনি নিজেই দাস আছিল আৰু অপমান কি বুজি পাইছিল, কিন্তু তেওঁলোক আন মানুহ, আমাতকৈ বেয়া নহয়। গতিকে নিজৰ বিবেকক সুধিব!
  . অধ্যায় নং ১০।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই ফ্ৰণ্ট লাইনত যুঁজিছিল। ল"ৰা-ছোৱালীজন ইতিমধ্যে দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধখনৰ পৰা যথেষ্ট বিৰক্ত হৈ পৰিছিল। অনবৰতে হত্যা আৰু গুলীচালনাও বিৰক্তিকৰ হৈ পৰে।
  খেলৰ দৰে। একেটা শ্বুটিং খেলেই সোনকালে বা পিছত বিৰক্তিকৰ হৈ পৰিব।
  খালী ভৰিৰে গুলীচালনা আৰু অনবৰতে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ভাগৰি পৰিছিল শিশুসকল।
  ল"ৰাটোৱে এটা পাক দিলে। ফেচিষ্টসকলক তললৈ কাটি পেলালে।
  আৰু ক"লে।
  - মায়েটা!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে ছোৱালীজনীয়ে। তাই ফ্ৰিট্জবোৰক সিঁচৰতি কৰি আনন্দত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ নতুন, অতি ডাঙৰ জয় হ"ব!
  কিন্তু এইটো বিৰক্তিকৰ হৈ পৰিছে। আনকি ল"ৰাটোৰ খালী ভৰি নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই হিটলাৰৰ টেংকবোৰ কাষলৈ ঠেলি দিয়াটোও৷
  তাৰ পিছত অলেগে ৰচনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আন এক বিকল্প ইতিহাস। জিউগানভে ষ্টেপাছিনৰ প্ৰাৰ্থীত্বৰ পক্ষত ভোট নিদিলে আৰু তিনিটা কমিউনিষ্ট ফৈদেও ভোট নিদিলে।
  ইয়াৰ অন্ত পৰে ১৯৯৯ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৰাজ্যিক ডুমা ভংগ আৰু আগতীয়া নিৰ্বাচনৰ লগে লগে।
  অৱশ্যে কমিউনিষ্টসকল আগৰ তুলনাত অধিক শক্তিশালী আছিল। আৰু তেওঁলোকে প্ৰিমাকভ চৰকাৰৰ কৃতিত্বৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল, য"ত তেওঁলোকে লক্ষণীয় ভূমিকা পালন কৰিছিল। ইউনিটি ব্লক এতিয়াও সৃষ্টি হোৱা নাই। প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে উপস্থিত নহ"ল পুটিন। আৰু দাগেস্তানত উগ্ৰপন্থীৰ আগ্ৰাসনে বাওঁপন্থীসকলৰ অধিক ভোট যোগ কৰি কৰ্তৃপক্ষৰ ক্ষমতাক হত্যা কৰিলে।
  সাধাৰণতে চৰকাৰখন অসংগঠিত হৈ পৰিল। এন ডি আৰ দুৰ্বল হৈ পতন ঘটিল, আৰু কোনো নতুন ৰেডিমেড পাৰ্টি নাথাকিল। আৰু ষ্টেপাছিনে প্ৰধানমন্ত্ৰী নিযুক্তি লাভ কৰি ক্ষমতাত থকা দলটোক নেতৃত্ব দিয়া নাছিল। আৰু তাৰ পিছত য়েলচিনে তেওঁক সম্পূৰ্ণৰূপে চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰিলে।
  মুঠতে সংসদীয় নিৰ্বাচনৰ ফলত বাওঁপন্থীৰ ভূমিস্খলন বিজয়।
  কমিউনিষ্টৰ জয় আকৰ্ষণীয় আছিল। ইয়াৰ উপৰিও প্ৰিমাকোভ-লুজকভ ব্লকৰ আৰামৰ সময় নাছিল। কিন্তু তথাপিও তেওঁ কৃষকৰ লগত একেলগে পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু তেওঁ দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰে। তৃতীয়টো আছিল "য়াবলোকো", যাৰ জনসংযোগ ভাল আছিল। এলডিপিআৰে চতুৰ্থ স্থান লাভ কৰে। কিন্তু বহুলাংশে কাৰণ ৰাষ্ট্ৰপতি সমৰ্থক চেনেলসমূহে এই দলটোক সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰচাৰ কৰিছিল।
  আৰু য়েলচিনে আনকি জিৰিনোভস্কিক জেনেৰেলৰ পদবীও দিছিল বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে প্ৰদান কৰিছিল।
  গতিকে এটা বিশেষ দৃশ্যপট অনুসৰি সকলো ঘটিছিল।
  ৰাজ্যিক ডুমাত বিৰোধীয়ে ক্ষমতা দখল কৰে। আৰু য়েলচিনে স্বেচ্ছাই গুচি যাবলৈ সন্মত হয়, আনুষ্ঠানিকভাৱে প্ৰিমাকভক তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। জিউগানভ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু সোঁহাতৰ মানুহ হৈছিল।
  সাধাৰণতে এইটো কমিউনিষ্টসকলৰ বাবে উপযুক্ত আছিল। আৰু আপোচত উপনীত হ"ল। বাছায়েভ আৰু খাট্টাবক দাগেস্তানৰ পৰা বাহিৰ কৰিবলৈ বাধ্য কৰা হয়। কিন্তু তেওঁলোকে চেচেনিয়ালৈ নিজেই সৈন্য প্ৰেৰণ কৰা নাছিল।
  তাত অতি সোনকালেই গৃহযুদ্ধ আৰু কেইবাটাও দলত বিভাজনৰ সূচনা হ"ল।
  ৰাছিয়াই মাস্কাডভ আৰু কাদিৰভক সহায় কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত প্ৰাইমাকভে সহজেই জয়লাভ কৰে। দ্বিতীয়জন অভাৱনীয়ভাৱে জিৰিনোভস্কি হৈ পৰিল - যাৰ ভোটাৰত আন কোনো প্ৰতিযোগী নাছিল, আৰু উদাৰবাদী ইয়াভলিনস্কি তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তেওঁৰ ৰচনাখনৰ মাজত বাধা দিলে। নাই, ই আকৰ্ষণীয় নহয়। আকৌ, ইতিমধ্যে আলোচনা কৰা এটা বিষয়, প্ৰিমাকভ, জিউগানভ, আৰু ইউ এছ এছ আৰ পুনৰুদ্ধাৰৰ পিছত। ভাগৰি পৰিলোঁ!
  কিবা এটা ৰচনা কৰাটো হয়তো অধিক আকৰ্ষণীয় হ"ব পাৰে। যেনে, মহাকাশৰ বিষয়ে।
  ল"ৰাটোৱে আইডিয়া উলিয়াবলৈ ধৰিলে।
  মহান ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ নতুন ৰাজধানীখনৰ নাম আছিল পেট্ৰ"গ্ৰাড-গালাকটিক। ইয়াৰ প্ৰতিষ্ঠা হৈছিল তাৰকাৰাজ্যৰ প্ৰায় একেবাৰে কেন্দ্ৰত থকা ধনু নক্ষত্ৰমণ্ডলত। ক্ষুদ্ৰপথৰ বাহিৰৰ অঞ্চলতকৈ ইয়াত তৰা আৰু গ্ৰহ দুয়োটা বহুত ঘন আছিল, য"ত পুৰণি পৃথিৱীয়ে আশ্ৰয় পাইছিল। পশ্চিম কনফেডাৰেট বাহিনীক সম্পূৰ্ণৰূপে মূলৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হৈছিল। কিন্তু যুদ্ধখন কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈয়ে পাৰ নহ"ল: হাজাৰ হাজাৰ গ্ৰহ ধ্বংস হৈ গ"ল, আৰু পৃথিৱীৰ স্মৃতিহে বাকী থাকিল। তাৰকাৰাজ্যখনৰ আটাইতকৈ ধনী আৰু শান্তিপূৰ্ণ স্থানলৈ ৰাজধানীখন স্থানান্তৰিত কৰাৰ মূল কাৰণ এইটোৱেই আছিল। ইয়াত ব্ৰেক থ্ৰু কৰাটো অতি কঠিন, গতিকে সম্পূৰ্ণ মহাকাশ যুদ্ধৰ পৰিস্থিতিতো, য"ত ফ্ৰণ্ট লাইনটো এটা বিমূৰ্ত ধাৰণা আৰু পিছফালৰটো এটা কনভেনচন, মূল ৰাছিয়াৰ মূল ভিত্তি আৰু ঔদ্যোগিক দুৰ্গ হৈ পৰিছে। ৰাজধানীখন ডাঙৰ হৈ কিশিছ গ্ৰহটো সম্পূৰ্ণৰূপে গিলি পেলালে আৰু এখন বিশাল মহানগৰলৈ পৰিণত হ"ল। যিকোনো যুক্তিবাদী ব্যক্তিক আপ্লুত কৰিব পৰা এখন বিশাল চহৰ। বেঙুনীয়া ৰঙৰ আকাশখন কাটি অসংখ্য বিমান।
  মাৰ্শ্বাল মেক্সিম ট্ৰ"শ্বেভক প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী ছুপাৰ মাৰ্শ্বাল ইগ"ৰ ৰ"ৰিচৰ ওচৰলৈ মাতি অনা হয়। আগন্তুক বৈঠকত শত্ৰুৰ কাৰ্যকলাপ তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পোৱাৰ লক্ষণ আছিল। সকলোৰে পৰা ভাগৰি পৰা যুদ্ধই লুণ্ঠনকাৰী ফানেলৰ দৰে সম্পদ গ্ৰাস কৰিলে, তাত ট্ৰিলিয়ন লোকৰ মৃত্যু হ"ল, কোনেও আকাংক্ষিত সফলতা লাভ কৰিব নোৱাৰিলে। সামৰিককৰণে পেট্ৰ"গ্ৰাড-গালাকটিকৰ স্থাপত্যত নিজৰ ছাপ পেলাইছিল। বিশাল আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ পৰিপাটিকৈ শাৰী পাতি থিয় হৈ আছে, ইহঁতে চহৰৰ দবা ফলকত বৰ্গক্ষেত্ৰক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে। ইয়াৰ ফলত মাৰ্শ্বালক অনিচ্ছাকৃতভাৱে মহাকাশ আৰ্মাডা গঠনৰ কথা মনত পৰিল। যোৱা যুদ্ধৰ সময়ত ৰাছিয়াৰ বৃহৎ ষ্টাৰশ্বিপেও নিজৰ স্থান দখল কৰিছিল, তাৰ পিছত হঠাতে ফৰ্মেচন ভাঙি শত্ৰুৰ ফ্লেগশ্বিপত খুন্দা মাৰিছিল। এটা সুচিন্তিত যুদ্ধই মেলিলৈ পৰিণত হ"ল, কিছুমান জাহাজৰ সংঘৰ্ষ হ"ল, দানৱীয়ভাৱে উজ্জ্বল জিলিকনিত বিস্ফোৰণ ঘটিল। শূন্যতাটো এনেকুৱা ৰঙীন হৈ পৰিল যেন বিশাল আগ্নেয়গিৰিবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটিছে আৰু জুইৰ নদীবোৰ একেলগে বৈ গৈছে, নৰকীয় শিখাৰ ধাৰাবোৰে পাৰবোৰ ফাটি গৈছে, ধ্বংসাত্মক ঢৌৱে সেইবোৰ আবৰি ধৰিছে। বিশৃংখল যুদ্ধত সফলতাই গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ লগত গৈছিল যদিও বিজয়ৰ মূল্য অত্যন্ত বেছি আছিল। কেইবাহাজাৰ তৰাজাহাজ মৌলিক কণিকাৰ ধাৰালৈ পৰিণত হ"ল। সঁচা, শত্ৰুৰ আৰু অধিক লোকচান হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলে যুঁজিব জানিছিল যদিও বহু জাতিকে ধৰি কনফেডাৰেচনে ক্ৰোধিতভাৱে ছিন্নভিন্ন হৈ জেদী প্ৰতিৰোধৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  মূল সমস্যাটো আছিল যে থম তাৰকাৰাজ্যত অৱস্থিত কনফেডাৰেচনৰ কেন্দ্ৰটো ধ্বংস কৰাটো অতি কঠিন আছিল। লাখ লাখ বছৰ ধৰি এই তৰাৰ থুপটোত বাস কৰা মেপেল আকৃতিৰ ডাগবোৰৰ প্ৰাচীন সভ্যতাই এটা অদম্য দুৰ্গ স্থাপন কৰিছিল আৰু নিজকে ফান্দেৰে ভৰা শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাৰে আগুৰি ধৰিছিল।
  এই স্থান "মেনাৰহাইম" ভাঙিবলৈ হ"লে সমগ্ৰ ৰাছিয়ান সেনাই যথেষ্ট নহ"ব। যুদ্ধৰ অন্ত পেলোৱা সম্ভৱ নাছিল। গ্ৰহ আৰু ব্যৱস্থাৰ হাত সলনি হৈছিল বহুবাৰ। মাৰ্শ্বালে নষ্টালজিয়াৰ অনুভৱেৰে ৰাজধানীখনৰ চাৰিওফালে চালে। খৰখেদাকৈ চলি থকা গ্ৰেভিওলেট আৰু ফ্লেনাৰবোৰ খাকী ৰঙেৰে ৰং কৰা হৈছিল আৰু বিমানখনৰ দ্বৈত উদ্দেশ্য সকলোতে অনুভৱ হৈছিল। কিছুমান অট্টালিকাৰ আকৃতি আছিল বিশাল টেংক বা পদাতিক যুদ্ধ বাহনৰ দৰে আৰু প্ৰৱেশদ্বাৰৰ সলনি ট্ৰেক আছিল। এনে এটা পাখিযুক্ত টেংকৰ নলীৰ পৰা জলপ্ৰপাত এটা কেনেকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, নীলা আৰু পান্নাৰ পানীয়ে চাৰিটা "সূৰ্য্য"ক প্ৰতিফলিত কৰিছিল, ডজন ডজন ছাঁৰ সৈতে খেলিছিল, আৰু ডাল আৰু ডেউকাত বিদেশী গছ আৰু বিশাল ফুল গজি উঠিছিল, গঠন হৈছিল সেয়া চাবলৈ ধেমেলীয়া আছিল অদ্ভুত ওলমি থকা বাগিচা। আধুনিক, কেৱল বিশাল আকাশচুম্বী টেংক, সাধাৰণতে আকৃতিত সুশৃংখলিত, বহু বন্দুকৰে সজ্জিত। এনে ঘৰত থকাটো সুবিধাজনক আৰু আৰামদায়ক যদিও ৰাজধানীত আক্ৰমণ হ"লে একেধৰণৰ অট্টালিকা এটা পাঁচ মিনিটৰ ভিতৰতে শক্তিশালী যুদ্ধ ইউনিটলৈ পৰিণত হ"ব। সকলো শ্ৰেণীৰ পথচাৰী, আনকি সৰু ল"ৰা-ছোৱালীও সেনাবাহিনীৰ পোছাক পিন্ধি বা বিভিন্ন অৰ্ধসামৰিক সংগঠনৰ কাপোৰ পিন্ধি আছিল। হোমিং চাইবাৰ মাইনবোৰ ষ্ট্ৰেট'স্ফিয়াৰত ওখকৈ উৰি আছিল, দেখাত সেইবোৰ ৰঙীন বলৰ দৰে আছিল। লুমিনেৰীবোৰে স্বৰ্গৰ ভল্টটো আলোকিত কৰি মসৃণ দাপোনযুক্ত বুলেভাৰ্ডবোৰক চকু কপালত তুলিব পৰা ৰশ্মিৰে উপচি পেলাইছিল। মেক্সিম ট্ৰ"শ্বেভ এনে অতিমাত্ৰাত অভ্যস্ত নাছিল।
  "ইয়াত তৰাবোৰ বেছি ঘন। আৰু মোৰ বাবে বৰ গৰম।"
  মাৰ্শ্বালে কপালৰ ঘাম মচি ভেন্টিলেচন অন কৰিলে। পৰৱৰ্তী বিমানখন কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈয়ে গ"ল আৰু অলপ পিছতে প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ ভৱনটো আবিৰ্ভাৱ হ"ল। প্ৰৱেশদ্বাৰত চাৰিখন যুদ্ধ বাহন আছিল। চুষকবোৰৰ সৈতে ডালযুক্ত লুচিয়াৰবোৰে - কুকুৰতকৈ পোন্ধৰগুণ শক্তিশালী ঘ্ৰাণশক্তি থকা জীৱ-জন্তুবোৰে - ট্ৰ"শ্বেভক আগুৰি ধৰিলে। ছুপাৰমাৰ্শ্বালৰ চাইক্ল"পিয়ান প্ৰাসাদটো মাটিৰ গভীৰতালৈ গৈছিল, ইয়াৰ ডাঠ দেৱালত প্লাজমা কামান আৰু কেছকেডিং লেজাৰ আছিল। গভীৰ বাংকাৰটোৰ ভিতৰৰ অংশটো আছিল সহজ - বিলাসীতাক উৎসাহিত কৰা হোৱা নাছিল। ইয়াৰ আগতে ট্ৰ"শ্বেভে নিজৰ বছক কেৱল ত্ৰিমাত্ৰিক প্ৰজেকচনতহে দেখিছিল। ছুপাৰমাৰ্শ্বাল আছিল এশ বিশ বছৰীয়া এজন বৃদ্ধ, অভিজ্ঞ যোদ্ধা। মাটিৰ তলত ভাল দহ কিলোমিটাৰ ভেদ কৰি তীব্ৰবেগী লিফট এখনত নামিব লগা হ"ল৷
  অভিজাত প্ৰহৰী আৰু যুদ্ধ ৰবটৰ কৰ্ডন পাৰ হৈ মাৰ্শ্বালজনে কাৰ্যালয়টোত প্ৰৱেশ কৰিলে, য"ত প্লাজমা কম্পিউটাৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ কেন্দ্ৰীভূতকৰণ আৰু কল্পিত শত্ৰুৰ আক্ৰমণৰ স্থানৰ চিন থকা তাৰকাৰাজ্যখনৰ এটা বিস্তাৰিত হ"ল"গ্ৰাম অনুকৰণ কৰিলে। ওচৰতে সৰু সৰু হ'ল'গ্ৰাম ওলমি আছিল;অন্য তাৰকাৰাজ্যৰ ছবি দেখা গৈছিল। ইহঁতৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ অবিৰত নাছিল, তৰাবোৰৰ মাজত বিচ্ছিন্ন হৈ আছিল বুদ্ধিমান, কেতিয়াবা অতি অদ্ভুত জাতিৰ বসবাস কৰা স্বাধীন ৰাষ্ট্ৰৰ আভাস। ট্ৰ"শ্বেভে এই ভৱিষ্যৎ বেছি দিনলৈ উকি মাৰি নাথাকিল, তেওঁ আন এটা প্ৰতিবেদন দিব লগা হ"ল। ইগ"ৰ ৰ"ৰিচক সৰু যেন লাগিছিল, মুখখন প্ৰায় বলিৰেখামুক্ত আছিল আৰু ডাঠ শ্যামলা চুলি আছিল। এনে লাগিছিল যেন তেওঁ জীয়াই থাকিব পাৰে আৰু জীয়াই থাকিব পাৰে, কিন্তু যুদ্ধকালীন পৰিস্থিতিত ৰাছিয়াৰ চিকিৎসা বিজ্ঞানে মানুহৰ আয়ুস দীঘলীয়া কৰাৰ বাবে বেছি আগ্ৰহী নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে প্ৰজন্মৰ দ্ৰুত পৰিৱৰ্তনে বিৱৰ্তনক প্ৰেৰণা যোগাইছিল আৰু নিৰ্দয় যুদ্ধ নিৰ্বাচকজনৰ লাভৰ বাবেই আছিল। আয়ুস এশ পঞ্চাশ বছৰত সীমাবদ্ধ আছিল। আনকি অভিজাত শ্ৰেণীৰ বাবেও। বাৰু, জন্মৰ হাৰ অতি বেছি হৈয়েই থাকিল, গৰ্ভপাত কেৱল ত্ৰুটিপূৰ্ণ শিশুৰ বাবেহে আছিল, আৰু গৰ্ভনিৰোধক নিষিদ্ধ আছিল। ছুপাৰমাৰ্শ্বালে সোমাই অহাৰ লগে লগে ট্ৰ"শ্বেভৰ ফালে চকু ঘূৰাই দিলে।
  - আৰু ইয়াত তুমি আছা মেক্সিম। সকলো তথ্য কম্পিউটাৰত ডাম্প কৰক, ই ইয়াক প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰিব আৰু এটা সমাধান প্ৰদান কৰিব। শেহতীয়া পৰিঘটনাৰ বিষয়ে আপুনি কি ক"ব পাৰে?
  - কনফেডাৰেট আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলে এটা ভাল শিক্ষা লাভ কৰিলে। আমাৰ দিশত পাল্লাখন টিপিছে।যোৱা দহটাত যুদ্ধৰ বিপুল সংখ্যক জয়ী হৈছে।
  ৰ"ৰিচে মাত দিলে।
  - মই জানো। কিন্তু কনফেডাৰেটৰ মিত্ৰ দল ডাগসকল লক্ষণীয়ভাৱে অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিল। গুৰুতৰ ভাবুকিৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  - সহমত.
  ৰ"ৰিচে হ"ল"গ্ৰামত থকা ছবিখন ক্লিক কৰি অলপ ডাঙৰ কৰিলে।
  - আপোনাৰ আগত স্মুৰ তাৰকাৰাজ্য। ইয়াত দ্বিতীয় বৃহত্তম ডাগ দুৰ্গ। ইয়াতেই আমি মূল আঘাত দিম। সফল হ"লে আমি সত্তৰ, সৰ্বাধিক এশ বছৰৰ ভিতৰত যুদ্ধত জয়ী হ"ব পাৰিম। আৰু যদি আমি বিফল হওঁ তেন্তে যুদ্ধখন বহু শতিকালৈকে টানি নিব। আপুনি নিজকে এজন দক্ষ সেনাপতি বুলি প্ৰমাণ কৰিছে, আৰু সেয়েহে মই প্ৰস্তাৱ দিছো যে আপুনি অপাৰেচন ষ্টীল হামাৰৰ নেতৃত্ব দিব। স্পষ্ট হৈ পৰিছে নেকি?
  - ঠিকেই কৈছে মহামহিম।
  ইগৰে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।
  -এনে উপাধি কিয়? আমাৰ সৈতে যোগাযোগ কৰক: কমৰেড ছুপাৰ-মাৰ্শ্বাল। এইটো ক"ৰ পৰা তুলি লৈছিলা?
  মেক্সিমে লাজ অনুভৱ কৰিলে।
  -মই কমৰেড ছুপাৰমাৰ্শ্বাল বিঙৰ ওচৰত পঢ়িছিলো। তেওঁলোকে পুৰণি সাম্ৰাজ্যবাদী শৈলীৰ প্ৰচাৰ কৰিছিল।
  - পৰিষ্কাৰ. কিন্তু এতিয়া সাম্ৰাজ্য বেলেগ, অধ্যক্ষই পূৰ্বৰ ৰীতি-নীতি আৰু পদ্ধতি সৰল কৰি তুলিছে। তদুপৰি ক্ষমতাৰ পৰিৱৰ্তন অতি সোনকালে আহি আছে, আৰু আমাৰ নতুন জ্যেষ্ঠ ভাই আৰু সৰ্বোচ্চ সেনাপতি হ"ব। হয়তো মোক চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰা হ"ব, আৰু যদি অপাৰেচন ষ্টীল হামাৰ সফল হয় তেন্তে মোৰ ঠাইত আপোনাক নিযুক্তি দিয়া হ"ব। আমি আগতীয়াকৈ অধ্যয়ন কৰিব লাগিব, এয়া এক বৃহৎ দায়িত্ব।
  মাৰ্শ্বালজন ৰ"ৰিচতকৈ তিনিগুণতকৈও অধিক সৰু আছিল, আৰু সেয়েহে পৃষ্ঠপোষকতামূলক সুৰটো অতি উপযুক্ত আছিল আৰু ই কোনো ক্ষোভৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল। যদিও নেতা সলনি হ"বলৈ ওলাইছে, আৰু তেওঁলোকৰ নতুন নেতা দুয়োজনতকৈ সৰু হ"ব। স্বাভাৱিকতে এইটোৱেই হ"ব সৰ্বোত্তম।
  - মই সাজু হৈছো। মই মহান ৰাছিয়াৰ সেৱা কৰোঁ!
  - গতিকে যাওক। মোৰ জেনেৰেলসকলে আপোনালোকক সবিশেষ পূৰণ কৰিব।
  চেলুট দিয়াৰ পিছত মাৰ্শ্বাল গুচি গ"ল।
  বাংকাৰ কৰিডৰবোৰত খাকী ৰং কৰা হৈছিল। তলত অপাৰেচনেল মুখ্য কাৰ্যালয় আছিল। অসংখ্য ফ"টনিক আৰু প্লাজমা কম্পিউটাৰে ত্বৰান্বিত গতিৰে মেটাগেলেক্সীৰ বিভিন্ন বিন্দুৰ পৰা বৈ অহা তথ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰিছিল। আগলৈ বহুত ৰুটিন কাম আছিল, মাৰ্শ্বালক ডেৰ ঘণ্টাৰ পিছতহে মুকলি কৰি দিয়া হ"ল। এতিয়া ওচৰৰ তাৰকাৰাজ্য এখনলৈ দীঘলীয়া হাইপাৰজাম্প এটাই তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। তাত বিশাল বাহিনী গোট খাব লাগিব, সমগ্ৰ ৰাছিয়াৰ মহাকাশ বহৰৰ প্ৰায় ষষ্ঠাংশ। কেইবা নিযুত ষ্টাৰশ্বিপ। সৰু সৰু কথাবোৰ নিষ্পত্তি হোৱাৰ পিছত মাৰ্শ্বালজন ওপৰলৈ উঠি আহিল। গভীৰ শীতলতাই তীব্ৰ গৰমৰ ঠাই ল"লে। চাৰিজন লুমিনেৰীয়ে শিখৰত গোট খাই আকাশখন নিৰ্দয়ভাৱে চেলেকি থকা মুকুটৰে ফুলি উঠি গ্ৰহটোৰ ওপৰত কণিকাৰ ধাৰা ঢালি দিলে। আইনাৰে আবৃত ৰাস্তাবোৰেৰে পোহৰৰ ঢৌ বৈ আহিছিল। মেক্সিমে মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখনত জপিয়াই পৰিল, ভিতৰত আৰামদায়ক আৰু শীতল আছিল, আৰু লৰালৰিকৈ বাহিৰৰ অঞ্চললৈ গ"ল। তেওঁ আগতে কেতিয়াও পেট্ৰ"গ্ৰাড-গালাক্টিকালৈ যোৱা নাছিল আৰু তিনিশ বিলিয়ন বাসিন্দাৰে বসবাস কৰা ৰাজধানীখন তেওঁ নিজৰ চকুৰে চাব বিচাৰিছিল। তেওঁ সামৰিক খণ্ড এৰিলে, আৰু সকলো সলনি হৈ অধিক আনন্দময় হৈ পৰিল। মৌলিক ৰচনাৰ অট্টালিকাবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ'ল;তেওঁ হয়তো সেইবোৰক বিলাসী বুলি ক'ব - সেইবোৰত বসতি স্থাপন কৰা বিশেষ সুবিধাপ্ৰাপ্ত শ্ৰেণীৰ প্ৰতিনিধি। সম্পূৰ্ণ যুদ্ধৰ সময়ত অলিগাৰ্চৰ স্তৰটো কমি আহিল যদিও সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস নহ"ল। ৰাজপ্ৰসাদবোৰ আছিল প্ৰকৃত শিল্পকৰ্ম। ইয়াৰে এটা মধ্যযুগীয় দুৰ্গৰ দৰে আছিল, য"ত পেৰাপেটৰ দাঁতৰ সলনি কলগছ আছিল। আন এজনে পাতল ভৰিৰে থিয় হৈ আছিল, আৰু ফ্ৰীৱে"খন তেওঁৰ তলত বিস্তৃত হৈ আছিল;তেওঁক তৰাৰে আবৃত উজ্জ্বল ৰঙৰ মকৰা যেন লাগিছিল। দৰিদ্ৰ লোকসকলে বাস কৰা বহুতো অট্টালিকাইও বেৰেকৰ সৈতে সংযোগৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল, ইয়াৰ বিপৰীতে আকৰ্ষণীয় মুখাৱয়ববোৰ জিলিকি উঠিছিল, বিগত শতিকাৰ নেতা আৰু সেনাপতিৰ মূৰ্তিৰে সজাই থোৱা আছিল। সকলো বস্তুতে খাকী ৰং কৰা উচিত নহয়, ট্ৰ"শ্বেভে ভাবিলে। ইয়াৰ উপৰিও হয়তো বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ জনবহুল চহৰখনত সুন্দৰ স্থাপত্য থাকিব লাগে। পৰ্যটন খণ্ডটো বিশেষকৈ ৰঙীন আছিল , চলন্ত খোজকাঢ়ি যোৱা পথ আৰু বিশাল গোলাপৰ দৰে আকৃতিৰ অট্টালিকা, লগতে ফুলি থকা আৰু আন্তঃসংলগ্ন টিউলিপ, ষ্ট্ৰং ডেইজী আৰু জটিলভাৱে মিহলি বিদেশী প্ৰাণীৰ সৈতে। দেখাত ভালুক বা চেবাৰ দাঁত থকা বাঘৰ মাজত থকাটো আকৰ্ষণীয়, ই শিশুসকলক সুখী কৰে। কিন্তু এনে এটা গাঁথনি গতি কৰিলে বা খেলিলে প্ৰাপ্তবয়স্কসকলো আচৰিত হয়। বাৰটা মূৰৰ ঘূৰ্ণনশীল অজগৰটোৱে মাৰ্শ্বালৰ ওপৰত এক অমলিন ছাপ পেলাইছিল;প্ৰতিটো মুখৰ পৰা নিয়নেৰে আলোকিত বহুৰঙী ফোয়াৰাবোৰ ওলাই আহিছিল। সাধাৰণতে, তাত আছিল অতি অদ্ভুত আকৃতিৰ বহুতো ফোয়াৰা, যিয়ে বহুৰঙী জেট বিমান শ শ মিটাৰ বতাহত পেলাই দিছিল। আৰু কিমান ধুনীয়া, চাৰিটা সূৰ্য্যৰ পোহৰত, পানীৰ আৰ্হিত আন্তঃসংলগ্ন হৈ, ৰঙৰ এক কল্পনাতীত, অনন্য খেল। ইয়াৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ আছিল আনন্দময় আৰু ধুনীয়া: তেওঁলোকৰ ৰঙীন কাপোৰে তেওঁলোকক সাধুকথাৰ এলফৰ সৈতে সাদৃশ্য দিছিল। ইয়াত কেৱল মানুহ নাছিল, আধা দৰ্শক আছিল এলিয়েন। তথাপিও অচিনাকি মানুহৰ সন্তানে আনন্দৰে মানুহৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ লগত খেলিছিল। ট্ৰ"শ্বেভেও বুদ্ধিমান উদ্ভিদৰ সন্মুখীন হৈছিল। চাৰিখন ভৰি আৰু দুখন পাতল হাতৰ ৰসাল সোণালী মূৰৰ ডেণ্ডেলিয়ন। তেওঁলোকৰ কেঁচুৱাবোৰৰ ভৰি দুখনহে আছিল আৰু সোণালী মূৰবোৰত পান্নাৰ দাগ ঘনকৈ বিয়পি আছিল। মেক্সিমে এই জাতিটোক ভালদৰে জানিছিল - গাপি, তিনিযৌন উদ্ভিদ জীৱ, শান্তিপ্ৰেমী, কিন্তু ভাগ্যৰ ইচ্ছাত তেওঁলোক এক সৰ্বোচ্চ আন্তঃনক্ষত্ৰ যুদ্ধৰ মাজলৈ টানি অনা হৈছিল আৰু গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ প্ৰাকৃতিক মিত্ৰ হৈ পৰিছিল।
  আন জাতিৰ - বেছিভাগেই নিৰপেক্ষ ৰাষ্ট্ৰ আৰু গ্ৰহৰ প্ৰতিনিধি যথেষ্ট আছিল। তেওঁলোকে সাম্ৰাজ্যৰ অবিশ্বাস্য ৰাজধানীখনলৈ চাব বিচাৰিছিল। ইয়াত যুদ্ধখন দূৰৈৰ আৰু অবাস্তৱ যেন লাগে, হাজাৰ হাজাৰ পাৰ্চেক দূৰত, আৰু তথাপিও, এটা অস্বস্তিকৰ অনুভৱে মাৰ্শ্বালক এৰি যোৱা নাছিল। মোৰ মূৰত চিন্তাটো আহিল যে যিবোৰ গ্ৰহত সিহঁতে আক্ৰমণ কৰিব লাগিব, সেইবোৰত বুদ্ধিমান সত্তাবোৰো জীয়াই থাকে আৰু সম্পূৰ্ণ কোটি কোটি চিন্তাশীল জীৱৰ মৃত্যু হ"ব। তেজৰ ধাৰাবোৰ বোৱা হ"ব, হাজাৰ হাজাৰ নগৰ-গাঁও ধ্বংস হ"ব। কিন্তু তেওঁ সাম্ৰাজ্যৰ মাৰ্শ্বাল, আৰু নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰিব লাগিব।
  পৰ্যটন কেন্দ্ৰটোৰ প্ৰশংসা কৰাৰ পিছত মাৰ্শ্বালে মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখন নিয়োগ কৰি উদ্যোগিক অঞ্চললৈ ৰাওনা হ"বলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। ইয়াৰ ঘৰবোৰ অলপ তলৰ আছিল, সাধাৰণ বিন্যাসৰ সৈতে। কাৰখানাবোৰ মাটিৰ গভীৰতম অৱস্থাত আছিল।
  মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখন অৱতৰণ কৰাৰ লগে লগে খালী ভৰিৰ ল"ৰাৰ জাক এটাই চেলেং আৰু চাফাই সামগ্ৰী লৈ লগে লগে তাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল। ইতিমধ্যে ভাগৰুৱা, ম্লান হৈ পৰা খাকী ৰঙৰ টুকুৰাত পাতল ৰেগামাফিন, ডাঙৰ ডাঙৰ ফুটা ফুটা। গভীৰভাৱে টেন কৰা, প্ৰায় ক"লা। এনে লাগে যেন দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধই তেওঁলোকক বেল্ট টান কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। ট্ৰ"শ্বেভে সহানুভূতি অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। চালক কেপ্তেইন ফক্সেও এনে আৱেগ ভাগ কৰা নাছিল।
  - আহা সৰু নিগনিবোৰ, ইয়াৰ পৰা ওলাই যা! মাৰ্শ্বেল আহি আছে! - সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  গৃহহীন ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সকলো দিশলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল, সিহঁতে দেখা পালে মাথোঁ সিহঁতৰ লেতেৰা গোৰোহা। চাৰিটা "সূৰ্য্য"ৰ পৰা একেলগে গৰম হোৱা পৃষ্ঠত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো কঠিন , আৰু দুখীয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে জোতা কি নাজানিছিল৷ এজন ল"ৰা অৱশ্যে আনবোৰতকৈ সাহসী হৈ ঘূৰি ঘূৰি মধ্যমা আঙুলিটো দেখুৱাই দিলে। কেপ্তেইনে ব্লাষ্টাৰ এটা উলিয়াই অহংকাৰী ল"ৰাটোক গুলীয়াই হত্যা কৰিলেহেঁতেন, কিন্তু মাৰ্শ্বালে শেষ মুহূৰ্তত কেপ্তেইনৰ বাহুটো ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হ"ল। চাৰ্জটো উৰি গৈ ফুটপাথত এটা ক্ৰেটাৰ সৃষ্টি কৰিলে, গলিত শিলৰ টুকুৰাবোৰ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰি দুখনত পৰিল আৰু সি দালিৰ ওপৰত ভাঙি পৰিল। ইচ্ছাৰ প্ৰচেষ্টাত ভৱিষ্যত যোদ্ধাজনে নিজৰ চিঞৰটো বন্ধ কৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু যন্ত্ৰণা সহ্য কৰি থিয় হ"ল। মেক্সিমে অধিনায়কৰ মুখত কঠিন চৰ মাৰিলে।
  - তিনিদিন গাৰ্ডহাউচত। মনোযোগ, কাষত হাত! - মাৰ্শ্বালে ভাবুকিপূৰ্ণ সুৰত আদেশ দিলে - ল'ৰা-ছোৱালী আমাৰ সম্পত্তি, আৰু আমি সিহঁতৰ যত্ন ল'ব লাগিব, আৰু মাৰিব নালাগে। বুজি পাইছেনে, দানৱ?
  শিয়ালে কাষত বাহু দুটা মেলি দিলে। সি কুটিলভাৱে মাত দিলে।
  - নিয়ম অনুসৰি উত্তৰ দিব।
  - হয় ছাৰ।
  মেক্সিমে ল"ৰাটোৰ ফালে চকু ঘূৰাই দিলে। ধুনীয়া, ধূৰ্ত মুখখন, পেশীবহুল আছিল গোলা চুলি। ফটা টি-চাৰ্টৰ তলত চকলেট বাৰেৰে ৰেখাপাত কৰা তেওঁৰ শক্তিশালী এবছটো দেখা যায়।
  -আপোনাৰ নাম কি?
  - ইয়ানেশ কোৱালস্কি! - চেঙেলীয়া মানুহজনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত ভুকুৱাই উঠিল।
  - তোমাৰ মাজত এজন শক্তিশালী যোদ্ধাৰ মেকিংছ দেখিছোঁ। আপুনি জুকোভ স্কুলত প্ৰৱেশ কৰিব বিচাৰেনে?
  ল"ৰাটো হতাশ হৈ পৰিল।
  - মই ভাল পাম, কিন্তু মোৰ মা-দেউতা সাধাৰণ শ্ৰমিক আৰু মোৰ পঢ়া-শুনাৰ খৰচ দিব নোৱাৰিব।
  মাৰ্শ্বলে হাঁহিলে।
  - আপোনাক বিনামূলীয়াকৈ নামভৰ্তি কৰা হ'ব। তুমি, মই দেখাৰ দৰে, শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী, আৰু তোমাৰ চকুৱে মানসিক ক্ষমতাৰ কথা কয়। মূল কথাটো হ"ল ভালকৈ পঢ়া-শুনা কৰা। এইবোৰ কঠিন সময়, কিন্তু যুদ্ধ শেষ হ"লে শ্ৰমিকসকলেও ভাল অৱস্থাত জীয়াই থাকিব।
  - শত্ৰুৰ পৰাজয় হ'ব! আমি জয়ী হম! - য়ানেশে আকৌ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল।
  "তেন্তে ৰেংকত নিজৰ ঠাই লোৱা সৈনিক।" আৰু আৰম্ভণিৰ বাবে - মোৰ গাড়ীত।
  লিজাই মুখখন কুটিলে। ল"ৰাটো অলপ লেতেৰা আছিল, আৰু তাৰ পিছত ভিতৰৰ অংশটো ধুব লাগিব।
  উঠি আহি মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখন চৰকাৰী কোৱাৰ্টাৰত লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল।
  জনেশে বেটেড ব্ৰেথ লৈ বিশাল, বিলাসীভাৱে সজাই তোলা ঘৰবোৰ অধ্যয়ন কৰিলে।
  - আমাক কেন্দ্ৰীয় খণ্ডত সোমাবলৈ দিয়া হোৱা নাই, আৰু এইটো ইমানেই আকৰ্ষণীয়।
  - আৰু যথেষ্ট দেখিবা।
  আৰু তথাপিও মমতাৰ অনুভূতিৰ দ্বাৰা পৰিচালিত মাৰ্শ্বালে পৰ্যটন কেন্দ্ৰটোলৈ উৰা মাৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। ল"ৰাটোৱে গোটেই চকুৰে চালে, আক্ষৰিক অৰ্থত যি দেখিলে তাক গ্ৰাস কৰি পেলালে। লক্ষ্যণীয় হ"ল যে তেওঁ গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই নামিব বিচাৰিছিল, চলন্ত ফুটপাথটোৰে দৌৰিবলৈ বিচাৰিছিল, মনটো উৰুৱাই নিয়া ৰাইডবোৰৰ এটাত উঠিব বিচাৰিছিল।
  সাধাৰণতে কঠোৰ মেক্সিমজন সেইদিনা আগৰ দৰেই দয়ালু আৰু কোমল আছিল।
  - ইচ্ছা কৰিলে "আনন্দৰ পাহাৰ"ত উঠি যাওক, আৰু তাৰ পিছত পোনে পোনে মোৰ ওচৰলৈ আহক। টকাখিনি লওক, নহ"লে তেওঁলোকে আপোনাক সোমাবলৈ নিদিয়ে৷
  মাৰ্শ্বালে কাগজখন আগবঢ়াই দিলে।
  য়ানেশে ৰাইডবোৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল যদিও তেওঁৰ চেহেৰাটো বেছিকৈ দেখা গ"ল।
  মহাকাশ-নিঞ্জা হলৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত তেওঁক ৰখাই দিলে বিশাল ৰবটে।
  -ল'ৰা, তুমি বেয়া সাজ-পোছাক পিন্ধা, স্পষ্টকৈ দুখীয়া চুবুৰীৰ। আপোনাক আটক কৰি ষ্টেচনলৈ লৈ যাব লাগে।
  ল"ৰাজনে পলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু তেওঁলোকে ষ্টন গানেৰে আঘাত কৰি ডালিৰ ওপৰত পেলাই দিলে। ট্ৰ"শ্বেভে গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই নামি তদন্ত কৰিবলৈ যাবলগীয়া হ"ল।
  - ৰ"বা, এই কেডেটজন মোৰ লগত আছে।
  টানি অনা আৰক্ষীকেইজন মাৰ্শ্বালৰ ফালে চাই ৰৈ গ"ল। মেক্সিমে ফিল্ড ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল যদিও মিলিটাৰী কমাণ্ডাৰৰ ইপ"লেটবোৰ চাৰিটা সূৰ্য্যৰ বিপৰীতে সোণৰ উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠিছিল।
  আৰক্ষীৰ লেফটেনেণ্ট জ্যেষ্ঠ টহলদাৰীজনে চেলুট দিলে।
  - ক্ষমা কৰিব মাৰ্শ্বাল, কিন্তু নিৰ্দেশনাই ভিক্ষাৰীক কেন্দ্ৰটোত প্ৰৱেশ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰে য'ত আমি তাৰকাৰাজ্যৰ সকলো ঠাইৰ পৰা অতিথি গ্ৰহণ কৰো।
  মেক্সিমে নিজেই বুজি পাইছিল যে ইমান সন্মানীয় অঞ্চলত ৰাগামাফিন এটা এৰি দি তেওঁ ভুল কৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ ভুল প্ৰদৰ্শন কৰাৰ কোনো উদ্দেশ্য নাছিল।
  -এই ল'ৰাটো স্কাউট। তেওঁ হাই কমাণ্ডৰ পৰা এটা এচাইনমেণ্ট চলাই আছিল।
  লেফটেনেণ্টে মাত দি পিষ্টলৰ বুটামটো টিপিলে। জেনেছ কোৱালস্কিয়ে জোকাৰণি মাৰি জ্ঞানলৈ আহিল। মাৰ্শ্বালে হাঁহি এটা মাৰি হাতখন আগবঢ়াই দিলে। এই মুহূৰ্ততে চাৰিটা এলিয়েন তাৰকাৰাজ্যই হঠাতে ৰশ্মি নিক্ষেপকাৰীৰে ব্ৰেষ্ট কৰি উঠিল। বাহিৰৰ পৰা এলিয়েনবোৰ নীলা-বাদামী ৰঙৰ বাকলি থকা ৰুক্ষ কাটি লোৱা গছৰ ডালৰ দৰে আছিল, ইহঁতৰ অংগবোৰ গাঁঠি আৰু বেঁকা আছিল। দানৱবোৰে গুলী চলাবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই মেক্সিমে কভাৰটোৰ ওপৰত পৰি ব্লাষ্টাৰ এটা উলিয়াই আনিলে। ওপৰৰ ফালে পাৰ হৈ যোৱা অগ্নিময় পথবোৰে ৰঙীন মূৰ্তিটোৰ লগত খুন্দা মাৰি চিত্ৰময় পেডেষ্টেলটোক ফ"টনত ছটিয়াই দিলে। ট্ৰ"শ্বেভে লেজাৰ ৰশ্মিৰে দুজন আক্ৰমণকাৰীক কাটি পেলায়, জীয়াই থকা ইনোগেলেক্ট দুটা কাষলৈ গুচি গ"ল। এজনো অদম্য ৰশ্মিটোৱে ধৰিলে যদিও দ্বিতীয়জনে মুখমণ্ডলৰ লেজৰ আঁৰত লুকাই থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল। দানৱটোৱে একেলগে তিনিখন হাতৰ পৰা গুলী চলালে আৰু যদিও মেক্সিমে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল, তথাপিও তেওঁক সামান্য আঘাত কৰা হ"ল - তেওঁৰ কাষটো জ্বলি গ"ল আৰু তেওঁৰ সোঁহাতখন ক্ষতিগ্ৰস্ত হ"ল। শত্ৰুৰ ৰশ্মিয়ে স্পৰ্শকীয়ভাৱে "উন্মাদ জলশেৱা" আকৰ্ষণত আঘাত কৰে। ইয়াৰ পিছতে এক বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  মাৰ্শ্বালৰ দৃষ্টিশক্তি সাঁতুৰি আছিল যদিও য়ানেছে কেনেকৈ ফলকখনৰ টুকুৰা এটা ফালি শত্ৰুৰ ফালে দলিয়াই দিলে সেয়া দেখি তেওঁ আচৰিত হ"ল। এই দুৰ্বল চেহেৰাৰ কিশোৰজনৰ মাজত লুকাই থকা অমানৱীয় শক্তি দেখি মেক্সিম আচৰিত হৈ পৰিল... থ্ৰ"টো সঠিক হৈ পৰিল, ঠিক পাঁচটা চকুৰ শাৰীত। জীৱটোৱে জোকাৰণি মাৰি আগবাঢ়ি গ"ল, লৰচৰ কৰি। দানৱটোৰ জীৱন শেষ কৰিবলৈ মেক্সিমৰ সুনিৰ্দেশিত শ্বটৰ বাবে এইটোৱেই যথেষ্ট আছিল।
  যুঁজখন সোনকালে শেষ হ"ল। ইয়াৰ সময়ত আৰক্ষীয়ে গুলীচালনা কৰিবলৈও চেষ্টা কৰা নাছিল। মাৰ্শ্বালে লগে লগে এই কথা লক্ষ্য কৰিলে।
  "সকলো শ্ৰেষ্ঠসকলে সন্মুখত যুঁজি আছে, আৰু পিছফালে, চহৰৰ ৰাজপথত, কাপুৰুষসকলে বাহিৰত বহি আছে।
  ভালদৰে খুৱাই খোৱা লেফটেনেণ্টজন শেঁতা হৈ পৰিল। মই মেক্সিমৰ কাষ চাপিলোঁ।
  - কমৰেড মাৰ্শ্বাল, মই ক্ষমা বিচাৰিছো, কিন্তু তেওঁলোকৰ গধুৰ ৰশ্মি নিক্ষেপকাৰী আছিল, আৰু আমি...
  - আৰু সেইটো কি! - মেক্সিমে পেট্ৰ"লমেনৰ বেল্টত থকা ব্লাষ্টাৰটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। - ফ্লাই swatter? দুখৰ কথা, দেখাত, ৰাজধানীত আপোনাৰ বাবে কাম নাই৷ তুমি অলস বহি নাথাকিবা, মই তোমাক সন্মুখলৈ পঠিয়াবলৈ চেষ্টা কৰিম৷
  ল"ৰাটোক ইংগিত দি মেক্সিমে তাক মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখনত জপিয়াই উঠিবলৈ সহায় কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত দৃঢ়তাৰে হাতখন জোকাৰিলে।
  -বাৰু, তুমি ঈগল। ভাল লাগিল তোমাৰ বিষয়ে মোৰ ভুল হোৱা নাছিল।
  কোৱালস্কিয়ে বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে চকু টিপিয়াই ক"লে, মাতটো যথেষ্ট জোৰেৰে আৰু আনন্দময় যেন লাগিল।
  - মই মাত্ৰ এটা সফল থ্ৰ' কৰিলোঁ। মই পাৰিলোঁ...
  - আপোনাৰ সুযোগ পাব। কলেজৰ পৰা স্নাতক হৈ পোনে পোনে যুদ্ধলৈ যায়। আপোনাৰ সন্মুখত আপোনাৰ গোটেই জীৱন, তথাপিও আপুনি সীমালৈকে যুঁজিব লাগিব।
  - যুদ্ধ মহান! - ল'ৰাটোৱে উৎসাহেৰে উচ্চাৰণ কৰিলে। - মই লগে লগে সন্মুখলৈ যাব বিচাৰো, এটা বিম বন্দুক তুলি লওঁ...
  - লগে লগে কৰিব নোৱাৰি, প্ৰথম যুদ্ধত মাৰিব। প্ৰথমে বিশেষত্ব এটা লওক।
  য়ানেশে ক্ষুব্ধ হৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তেওঁ নিজৰ সামৰ্থ্যৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী আছিল, তেওঁ ভাবিছিল যে তেওঁ ইতিমধ্যে শ্বুটিংকে ধৰি বহু কাম কৰিব জানে। ইফালে বিশাল মিচুৰিনস্কি পাৰ্কৰ ওপৰেৰে উৰি আছিল মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখন। তাত বিশাল বিশাল গছ গজিছিল, কিছুমানে কেইবাশ মিটাৰ উচ্চতাত উপনীত হৈছিল। আৰু ফলবোৰ ইমানেই বিশাল আছিল যে মাজৰ অংশ খাই ভিতৰত থাকিব পাৰিছিল। সোণালী ছালৰ জিনীয়ভাৱে পৰিৱৰ্তিত আনাৰসবোৰ ৰুচিকৰ যেন লাগিছিল। সঁচা, আশাৰ বিপৰীতে তেওঁলোকে ল"ৰাজনৰ পৰা বিশেষ প্ৰশংসাৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল।
  - মই ইতিমধ্যে এনে হাবিলৈ গৈছো। - য়ানেশে বুজাই দিলে। - কেন্দ্ৰীয় জিলাৰ বিপৰীতে তাত সকলোকে অনুমতি দিয়া হৈছে। যদিও খোজকাঢ়ি যাবলৈ বহু সময় লাগে।
  - হয়তো! - মেক্সিমে ক'লে। - আৰু তথাপিও, ইয়াৰ গছ-গছনিবোৰৰ প্ৰশংসা কৰক... এটা ভেঁকুৰ আছে, তাৰ তলত গোটেই প্লাটুন এটা সোমাব পাৰে।
  - মাত্ৰ এটা ডাঙৰ মাখি এগাৰিক আভাস। ই অখাদ্য। মনত আছে মই গোটেই বেগ এটা কাটি লোৱা ফলৰ টুকুৰা গোটাইছিলো। মই পাভাৰৰা ভাল পাওঁ - ছালখন পাতল আৰু সোৱাদ একেবাৰে সুস্বাদু। ইয়াৰ তুলনাত ডুমুৰ একো নহয়। কাটিলে সাৱধান হ"ব লাগিব। হয়তো ফাটি যাব, আৰু তেতিয়া ধাৰাটো জলপ্ৰপাতৰ দৰে হ"ব - আনকি শব্দ এটাও উচ্চাৰণ কৰিবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই ই আপোনাক লৈ যাব। ইয়াৰ ফলবোৰ বৰ ডাঙৰ। প্লাষ্টিকৰ বেগত অংশ অংশকৈ কঢ়িয়াই নিব লাগে, আৰু ইয়াৰ বাবে অতি অসুবিধা হয়।
  মেক্সিমে জানেশৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে।
  - সকলো বস্তু খাদ্যৰ দ্বাৰা জুখিব নোৱাৰি। তললৈ নামি ফুল কেইটামান ছিঙি লওঁ।
  - ছোৱালীজনীৰ বাবে এটা উপহাৰ! কিয় নহয়!
  ল"ৰাটোৰ হাত দুখনে ষ্টিয়াৰিঙৰ ফালে আগবঢ়াই দিলে। কেপ্তেইন ফক্সে খঙেৰে আঙুলিত আঘাত কৰিলে।
  - ষ্টিয়াৰিং চুব নালাগে কুকুৰ পোৱালি।
  আৰু লগে লগে উত্তৰত তেওঁ মাৰ্শ্বালৰ পৰা আন এটা ধমক পালে।
  "আপোনাৰ সাহস মাত্ৰ এটা শিশুৰ লগত যুঁজিবলৈ।"
  - ক্ষমা কৰিব মহামহিম!
  য়ানেশে হাঁহি নোহোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে।
  - ইচ্ছা কৰিলে চেষ্টা কৰি চাব। - মেক্সিম অনুমতি দিয়া হৈছে।
  য়ানেছে কয়, "মোৰ চিমুলেটৰৰ অভিজ্ঞতা আছে।
  সন্দেহ বা ভয়ৰ ছাঁ নোহোৱাকৈয়ে কোৱালস্কিয়ে ষ্টিয়াৰিঙৰ ওপৰত হাত থৈ গাড়ীখন তললৈ নিৰ্দেশ দিলে। দেখাত সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ আছিল উল্লেখযোগ্য ক্ষমতা। মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখনে বিশাল গছৰ শিখৰৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল।
  মেক্সিমে কোনো হস্তক্ষেপ নকৰিলে, যাৰ ফলত ল"ৰাটোৱে বিমানখন নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰিলে। ক"ব লাগিব যে তেওঁ নিজৰ কামটোৰ সৈতে অতি সফলতাৰে মোকাবিলা কৰিছিল, বিশাল ট্ৰাংকৰ মাজত কুটিলতা চলাইছিল, তেওঁ কেতিয়াও দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হোৱা নাছিল, তেওঁৰ বছৰৰ পাছতো ভাৰ্চুৱেল কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। কিন্তু দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হ"লেও ই কোনো ডাঙৰ কথা নহ"ব, মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখনৰ এটা নিখুঁত সুৰক্ষা ব্যৱস্থা আছে। অৱশেষত সৰু সৰু কিন্তু কল্পনাতীতভাৱে ধুনীয়া ফুলেৰে বিয়পি থকা এটা ক্লিয়াৰিংত বহিল। ভাল যাদুকৰজনে যেন উদাৰতাৰে গহনাবোৰ সিঁচৰতি কৰি পেলাইছিল। ৰঙৰ জটিল পৰিসৰে চকু দুটা স্তম্ভিত কৰি তুলিছিল আৰু মাদক গোন্ধটোৱে অবৰ্ণনীয় আনন্দৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  আনকি য়ানেশে প্ৰশংসাত হুইচেল মাৰিলে। যেতিয়া সিহঁত অৱতৰণ কৰিলে, ল"ৰাটোৱে জপিয়াই ওলাই আহি ফুল ছিঙিবলৈ ধৰিলে, গোটেই বাহু এটা তুলি লৈ। মেক্সিম আছিল ঠাণ্ডা ৰক্তৰ, তেওঁ প্ৰাকৃতিক দৃশ্যটো ভাল পাইছিল আৰু তথাপিও কিবা এটা আতংকজনক আছিল। ভাবুকি অনুভৱ কৰা। জুই আৰু পানীৰ মাজেৰে পাৰ হৈ মাৰ্শ্বালজনে নিজৰ অন্তৰ্দৃষ্টিক বিশ্বাস কৰাত অভ্যস্ত আছিল;ই তেওঁক নিৰাশ কৰাটো খুব কমেইহে দেখা গৈছিল। নীতিগতভাৱে এখন মহান সাম্ৰাজ্যৰ ৰাজধানীত মানুহৰ বাবে বিপজ্জনক জীৱৰূপক আশ্ৰয় দিয়া উচিত নহয়। ইয়াত বেলেগ কিবা এটা আছে। মেক্সিমে ল"ৰাটোক ইংগিত দি কাণত মনে মনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - আমাৰ ওচৰত শত্ৰু আছে। ফুলবোৰ লুকুৱাই মোৰ লগত আহক।
  জনেশৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  - মই সাজু হৈছো।
  কেপ্তেইন ফক্সৰ তত্বাৱধানত গাড়ীত ফুলৰ থোপাটো এৰি মেক্সিম আৰু য়ানেছে অৰণ্যৰ গভীৰতালৈ আগবাঢ়ি গ"ল। অৱশ্যে সৈন্যক মাতি আনি সেই অঞ্চলটো কম্বল কৰা উচিত আছিল। কিন্তু মেক্সিমক উত্তেজনাত বন্দী কৰা হ"ল। জানেশ অৱশ্যে ৰোমান্টিক আকাংক্ষাৰ আৱদ্ধ আছিল;তেওঁ নিজকে সামৰিক চোৰাংচোৱা বিষয়া হিচাপে কল্পনা কৰিছিল আৰু তাত আনন্দিত হৈছিল। হুলস্থুল নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰি জংঘলৰ মাজেৰে খোজ দিলে। বেঙুনীয়া ৰঙৰ নেটলত য়ানেছে নিজৰ উদং ভৰি দুখন জ্বলাবলৈ সক্ষম হ"ল যদিও আঁঠুলৈকে ছালখন ডাঙৰ ডাঙৰ ফোহাৰে আবৃত হ"লেও নিজকে সংযত কৰিলে।
  "সাৱধান হওক" মেক্সিমে ফুচফুচাই ক"লে। - হাবিত ঘাঁহৰ প্ৰতিটো ব্লেডত বিপদ লুকাই থাকে।
  "আমাক ইয়াত সুৰক্ষামূলক ছদ্মবেশৰ প্ৰয়োজন" য়ানেশে ফুচফুচাই ক"লে। চেলেংবোৰে মৃতদেহটো কষ্টেৰে লুকুৱাই ৰাখিছিল;ভৰিৰ কাষেৰে কিবা এটা খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। ডাঙৰ পোকে, যিদৰে য়ানেছে স্কুলত শিকিছিল, এই গ্ৰহৰ মানুহক নাখায়। আৰ্থ্ৰ"পডৰ আটাইতকৈ বিপজ্জনক প্ৰজাতিবোৰ জিনীয় পৰ্যায়ত ধ্বংস হৈছিল;ৰাজধানীৰ কেন্দ্ৰটো সংক্ৰমণ বা মহামাৰীৰ উৎস হৈ পৰাটো যথেষ্ট নাছিল। মনে মনে আগবাঢ়ি গ"ল সিহঁত। হঠাতে মেক্সিম নিথৰ হৈ পৰিল। সৰু সৰু জীৱবোৰে অস্থিৰ আচৰণ কৰিলে, যেন কোনোবাই ভয় খুৱাইছে। মাৰ্শ্বালে ল"ৰাটোৰ হাতত ধৰি কাণত ফুচফুচাই ক"লে:
  - আগলৈ এম্বুছ!
  মেক্সিমে পকেটৰ পৰা চাউণ্ড ডিটেক্টৰ এটা উলিয়াই চৌপাশৰ ঠাইখিনি ভালদৰে শুনিলে। ঠিকেই কৈছে, ওচৰতে পাঁচটা মানৱ যোদ্ধা আৰু প্ৰায় একে সংখ্যক এলিয়েন পৰি আছিল। বাৰু, এনে শক্তিৰ ভাৰসাম্য থাকিলে যুদ্ধত লিপ্ত নহৈ শত্ৰুক বাইপাছ কৰাটোৱেই ভাল।
  সেইটোৱেই তেওঁলোকে কৰিলে।
  অভিজ্ঞ সৈনিকজন আৰু সেউজীয়া ল"ৰাটোৱে একেলগে গতি কৰিলে। আমি ঘন জোপোহাৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িবলগীয়া হ"ল, শৈবালৰ মাজত গোৰোহাৰ গভীৰতালৈকে ডুব যাবলগীয়া হ"ল৷ বৰ কষ্টেৰে মাৰ্শ্বালে মানৱ শৃংখলৰ বিচ্ছেদটো বুজি পালে আৰু এই ঠাইতে পিছলি যাবলৈ সক্ষম হ"ল। তেওঁলোকৰ ভাগ্য ভাল আছিল, কোনো এজন এলিয়েনৰ প্ৰাণী ইন্দ্ৰিয় বা অসাধাৰণ শ্ৰৱণ ক্ষমতা নাছিল। শব্দ ডিটেক্টৰটোৱে ইতিমধ্যে কোমলকৈ কোৱা শব্দবোৰ পৃথক কৰিব পাৰিছিল।
  - মিষ্টাৰ ৰেচিডেণ্ট, আপুনি মোৰ পৰা অসম্ভৱ কথা বিচাৰিছে।
  ইয়াৰ উত্তৰত কুঁহিয়াৰ খেতিৰ দৰে মাত এটা।
  - আৰু আপুনি সাধাৰণ, সম্পূৰ্ণ কাম নকৰাকৈয়ে কেৱল টকা লোৱাত অভ্যস্ত।
  টিম্বাৰৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে তেওঁ আছিল অমানৱীয় জাতিৰ।
  - তোমাক ডেৰ লাখ টকা দিলে, তেন্তে কি? চোৰাংচোৱা উপগ্ৰহৰ বিষয়ে পুৰণি তথ্য।
  "মোৰ দোষ নহয়" মানুহৰ মাতটোৱে এলাহতে নিজকে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰি থাকিল। - এই ধৰণৰ তথ্য নীতিগতভাৱে অতি সোনকালে পুৰণি হৈ পৰে। মই সৰ্বশক্তিমান নহয়।
  - আমি লগে লগে এই কথা বুজিলোঁ, তুমি দুৰ্বল বুলি কোৱাটো সহজ। ক্ৰেমলিন ব্যৱস্থাক আক্ৰমণ কৰাৰ কথা আহিলে আপুনি আৰু আপোনাৰ সহযোগীসকলৰ কোনো কাম কম হ"ব।
  মেক্সিম কঁপি উঠিল। সঁচাকৈয়ে ৰাজধানী আৰু তাৰকাৰাজ্যখনৰ সমগ্ৰ কেন্দ্ৰটো সামৰি লোৱা আটাইতকৈ শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাডালত আক্ৰমণ হ"বনে? ক্ৰেমলিন ব্যৱস্থাটো, ইয়াৰ সৃষ্টিকৰ্তাসকলে দাবী কৰা মতে, অদম্য আৰু তথাপিও যদি সাম্ৰাজ্যখনৰ একেবাৰে হৃদয়ত শত্ৰু সক্ৰিয় হৈ পৰিছে, তেন্তে ইয়াৰ ফলত দুখজনক প্ৰতিফলন ঘটে।
  আঘাতজনক দূৰত্ব পোৱাৰ আগতেই ধূলিলৈ পৰিণত হ"ব । তেতিয়া আমাৰ সেনাই সৰ্বভেদকাৰী মহাকৰ্ষণীয় তৰংগৰ দৰে ৰাছিয়াৰ মহাকাশক বানপানীত বুৰাই পেলাব আৰু সাম্ৰাজ্যবাদী জগতসমূহক বশ কৰিব।
  মেক্সিমে হতাশ হৈ হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়িলে, আপাত দৃষ্টিত বিশ্বাসঘাতকজন এনে সম্ভাৱনাত বিশেষ সুখী নাছিল। অৱশ্যে তেওঁ উত্তৰ দিলে:
  - পঞ্চম স্তম্ভটো আগৰ তুলনাত অধিক সক্ৰিয়, আৰু আপোনাৰ আক্ৰমণ পৰিকল্পনা অনুসৰি চলিব।
  - অদূৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে আপোনাৰ কাম হ"ল আমাৰ ষ্ট্ৰাইক ফৰ্চৰ বাবে ৰাজধানীত এক ডজন দুৰ্গ সৃষ্টি কৰা। পৰ্যটকৰ বেশত ভাড়াতীয়া সৈন্যই ইয়াত অনুপ্ৰৱেশ কৰি হাবিত লুকাই থাকিব, তাৰ পিছত সাধাৰণ আক্ৰমণত নিজৰ ভূমিকা পালন কৰিব।
  - তেনেকৈয়ে হ"ব।
  - আৰু চাওক বন্ধু, আমাৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰৰ আক্ৰমণ বিফল হ"লে আপোনাৰ বাবে আৰু বেয়া হ"ব। আপোনাৰ নিজৰ প্ৰতিবুদ্ধিমত্তাই আপোনাক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব, আৰু আপোনাৰ ফাঁচী লেহেমীয়া আৰু বেদনাদায়ক হ"ব।
  যদিও মেক্সিমে কোনে কথা পাতিছে দেখা নাপালে, তথাপিও তেওঁ নিশ্চিত আছিল যে SMERSH এ তেওঁৰ মাতেৰে বিশ্বাসঘাতকজনক চিনাক্ত কৰিব পাৰিব।
  - শত্ৰুৰ নেতৃত্বত শেহতীয়া সকলো নিযুক্তিৰ বিষয়ে আমাক তথ্য লাগে। আপুনি জনা সকলো কথা।
  - মোৰ তথ্য অনুসৰি স্মুৰ তাৰকাৰাজ্যৰ তাৰকা বহৰৰ কমাণ্ড হিচাপে যুৱ মাৰ্শ্বাল মেক্সিম ট্ৰ"শ্বেভক নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। তেখেতৰ বিষয়ে কোনো সঠিক তথ্য নাই যদিও...
  - সকলো স্পষ্ট, ৰাছিয়াই তাত এটা ডাঙৰ আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাইছে। সদায়ৰ দৰেই। নতুন সেনাপতিজনক হঠাতে বৃহৎ বাহিনীৰ আক্ৰমণ।
  মেক্সিমে কঁপি উঠিল, সি আগবাঢ়ি লৰালৰিকৈ গীকটোক ডিঙি চেপি হত্যা কৰিব বিচাৰিলে। অপাৰেচনটো বিপদত পৰিছে।
  - মই ভাবো তেনেকুৱাই। অন্যান্য নিযুক্তিৰ বাবে...
  বিশ্বাসঘাতকজনে বহুদিন আৰু বিৰক্তিকৰভাৱে তালিকাভুক্ত কৰিলে, কিন্তু মেক্সিমৰ মূৰত ইতিমধ্যে এটা পৰিকল্পনা আছিল। প্ৰথমতে, আপুনি এই ঠাইখন নিৰৱে ওলাই যাব লাগিব, আৰু দ্বিতীয়তে, জৰুৰীভাৱে SMERSH ৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব লাগিব। তাত তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"ব যে চোৰাংচোৱা নেটৱৰ্কটো তৎক্ষণাত নিষ্ক্ৰিয় কৰিব নে অপেক্ষা কৰিব। কাৰণ চিনাক্ত কৰা বিশ্বাসঘাতকসকল বিপজ্জনক নহয়, আৰু তেওঁলোকৰ জৰিয়তে ভুল তথ্য ফাদিল হ"ব পাৰে। মূল কথাটো হ"ল কোনো অপেশাদাৰী প্ৰদৰ্শন। অৱশ্যে এতিয়ালৈকে শান্ত হৈ বহি থকা ল"ৰাটোৱে লৰচৰ কৰিলে, যৌৱনৰ শক্তি যে পূৰ্ণ গতিত চলি আছে সেয়া লক্ষ্যণীয় হ"ল।
  - হয়তো আমি সিহঁতক লেজাৰেৰে মাৰিব পাৰিম মিষ্টাৰ মাৰ্শ্বাল?
  "নাই, কোনো কাৰণতে" মেক্সিমে ফুচফুচাই ক"লে। - চোৰাংচোৱা তথ্য সেইটোৱেই, তথ্য সংগ্ৰহ কৰি সঠিক মানুহক খবৰ দিয়া। যদি আপুনি আদেশ ভংগ কৰে তেন্তে মই আপোনাক ব্যক্তিগতভাৱে গুলীয়াই মাৰিম।
  মাৰ্শ্বালে ভাবুকি দি নিজৰ বিম গানটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  য়ানেশে মাত দিলে।
  - অৰ্ডাৰৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা নহয়।
  ল"ৰাটোক লগত লৈ যোৱাৰ বাবে মেক্সিমে অনুশোচনা কৰিলে। সিহঁতৰ ফুচফুচানি শুনা গ"লে কি হ"ব... ইফালে চাউণ্ড ডিটেক্টৰটোত এটা চিঞৰ-বাখৰ শুনা গ"ল, আৰু এলিয়েনে আকৌ কথা ক"লে।
  - "বৃহস্পতি"ক কওক যে যদি তেওঁ আমাক সহায় নকৰে তেন্তে আমি এই পণ্যক বলি দি তেওঁক দিব পাৰো। তেতিয়া তোমাৰ পৰম মহান ক্ৰোধিত হ"ব, আৰু দয়া তেওঁৰ অন্যতম অভাৱ নহয়।
  "হয়," মেক্সিমে ভাবিলে, "এজন নেতা নিশ্চয় কঠিন।" এসময়ত তেওঁ নিৰ্বাচিত হাজাৰজনৰ ভিতৰত এজন আছিল যদিও শাসকীয় একনায়কত্ববাদীজনৰ হঠাৎ মৃত্যু হ"লেহে তেওঁৰ নেতা হোৱাৰ সুযোগ আছিল। প্ৰতি বছৰে হাজাৰটা বাছনি কৰা হয় আৰু ত্ৰিশ বছৰৰ মূৰে মূৰে পৰম শক্তিৰ ঘূৰ্ণন ঘটে। কিন্তু এই সুযোগটোও হেৰুৱাই পেলোৱা হ"ল। প্ৰথমতে, মেক্সিমৰ চৰিত্ৰটো অতি কোমল আছিল, আৰু দ্বিতীয়তে, শৈশৱত ইমান শক্তিশালী তেওঁৰ প্যাৰানাৰ্মেল ক্ষমতাবোৰ বয়সৰ লগে লগে দুৰ্বল হ"বলৈ ধৰিলে। অৱশ্যে চল্লিশ বছৰ নহওঁতেই মাৰ্শ্বাল হোৱাটোৱে... সেইটোৱে কিবা এটা কয়।
  - বৃহস্পতি স্পৰ্শ নকৰিবা। তেওঁ আপোনাৰ শ্ৰেষ্ঠ আশা। ইয়াৰ অবিহনে যুদ্ধত জয়ী হোৱাৰ সম্ভাৱনা নগণ্য।
  ইনোগালাক্টে উত্তৰত অশ্ৰৱণীয়ভাৱে কিবা এটা হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাৰ পাছত তেওঁ স্পষ্টভাৱে ক"লে:
  - সক্ৰিয় হ"লে "বৃহস্পতি" মূল্যৱান। তেওঁৰ নিষ্ক্ৰিয়তাৰ বাবে আমাৰ সৈন্যই অত্যধিক লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে। যিয়েই নহওক, আপুনি আমাৰ নিৰ্দেশনা তেওঁৰ ওচৰলৈ প্ৰেৰণ কৰিব। এতিয়াৰ বাবে আপুনি যাব পাৰিব।
  "সেইটোৱেই হ"ল, আপুনি যাব পাৰে" মেক্সিমে সকাহ পাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। সেই মুহূৰ্ততে তেওঁৰ কথা খণ্ডন কৰি বিস্ফোৰণ ঘটিল। তাৰ পাছত গুলীচালনা হয়।
  - ধিক্কাৰ! পুনৰ কাম কৰক...
  মাৰ্শ্বালজনে কুঁজৰাই গ"ল, আৰু য়ানেছৰ চকুত কেৱল আনন্দৰ জিলিকনি জিলিকি উঠিল।
  . অধ্যায় নং ১১
  - তুমি বিবেকৰ কথা কোৱা! - অহংকাৰী দাসজনে গুৰগুৰাই উঠিল।
  - যাতে সেই সুখ সকলোৰে, নিৰ্বাচিত কেইজনমানৰ নহয়। এই পবিত্ৰ কাৰণে মই মোৰ তৰোৱাল উঠালোঁ! - উইচাৰে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  কাউণ্টে সন্দেহ প্ৰকাশ কৰিছিল:
  - নহয়! মোৰ বিশ্বাস হয় আপুনি ক্ষোভৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হয় নহয় ক্ষমতাৰ প্ৰতি লোভৰ দ্বাৰা পৰিচালিত! দাস বিদ্ৰোহ হৈছিল যদিও গণহত্যাতহে শেষ হৈছিল। যিকোনো বিদ্ৰোহৰ পৰিণতি এইবোৰ।
  - এয়া দাঙ্গা নহয়, বিপ্লৱ হ'ব। আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ব পিছত, জয়ৰ পিছত! - যোদ্ধাজনে বৰ উৎসাহেৰে ক"লে।
  - বিপ্লৱ? অদ্ভুত শব্দ, আপুনি নিজেই ভাবিছিল নেকি? - ফৰ্চা আচৰিত হ"ল।
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! এই শব্দটো মোক সপোনত এজন ফেৰেস্তাই দিছিল। - উইচাৰ প্ৰেৰণাৰে চুইচ অন কৰিলে।
  - এজন ফেৰেস্তা বা ক'লা দেৱতাৰ এজন! ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক সপোনবোৰ প্ৰতাৰণামূলক। - কাউণ্টে সন্দেহ কৰিলে।
  - যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আপুনি মানুহৰ জীৱনটো ভালৰ দিশত সলনি কৰি নিজে এজন ভাল মানুহ হোৱাৰ সুযোগ পাব ! সকলো বিপদ স্বাৰ্থপৰতাৰ পৰাই আহে, সমৃদ্ধি সম্ভৱ কেৱল উমৈহতীয়া প্ৰচেষ্টাৰে। দল নথকা মানুহ কয়লাৰ দৰে, জুই নথকা, অলপ পোহৰ দিয়ে আৰু সোনকালে নুমাই যায়! - তাই উইচাৰৰ বাকপটুতাৰ এটা ধাৰা উলিয়াই দিলে।
  - আপুনি কয় এজন ব্যক্তি দলত থাকিব লাগে। কিন্তু প্ৰাণী প্ৰকৃতি কি জানেনে? - ফৰ্চাই কটুভাৱে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - আৰু জন্তুটোৰ অৱস্থা জাকত ভাল! আৰু সাধাৰণতে যিহেতু আপুনি এজন দাস আৰু মুক্তিপণ দিয়া হোৱা নাছিল, তেতিয়া আভিজাত্যই আপোনাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, শব্দৰে আপোনাৰ বিশ্বাসী বন্ধুসকলে তেওঁলোকৰ প্ৰকৃত ৰং দেখুৱাই দিলে। অৰ্থাৎ বেলেগ পৰিৱেশত সতীৰ্থ বিচৰাৰ সময় আহি পৰিছে। - উইচাৰে অধিক শান্তভাৱে পৰামৰ্শ দিলে।
  কাউন্ট ডি বৰে কেইছেকেণ্ডমান নিমাত হৈ থাকিল, আৰু তাৰ পিছত হাতখন আগবঢ়াই দিলে:
  "যদিও মই চূড়ান্ত সফলতাত বিশ্বাস নকৰো, অন্ততঃ মোৰ ব্লেডখনে তেজ খাব।"
  - যুক্তিয়ে প্ৰবৃত্তিৰ সেৱা কৰা উচিত নহয় - কামনাৰ মন! - উইচাৰে ক'লে।
  - বাৰু, ঠিক আছে, যথেষ্ট, মোক বক্তৃতা দিয়ক! যুদ্ধ হ'ব - কৃতিত্ব হ'ব! - কাউণ্টে নিজৰ পৰা তেজ মচিবলৈ ধৰিলে।
  - আপুনি এজন অভিজ্ঞ আৰু সাহসী যোদ্ধা, আপোনাক স্কোয়াড লিডাৰ হিচাপে নিৰ্বাচিত কৰা উচিত! - যোদ্ধাই পৰামৰ্শ দিলে।
  - বেয়া নহয়, কিন্তু প্ৰতিজন সামৰিক নেতাক নিৰ্বাচন কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই। আদেশৰ ঐক্যৰ কঠোৰ নীতি থাকিব লাগিব। আপোনাক নিৰ্বাচিত কৰা হৈছে, গতিকে আপুনি নিযুক্তি দিয়ে! -কাউণ্টে চেইন মেইল লগাবলৈ ধৰিলে। দুজনমান ল"ৰাই তেওঁৰ সহায়ৰ বাবে লৰালৰিকৈ আহিল।
  - মুক্ত প্ৰতিযোগিতাৰ কথা কি ক"ব? - উইচাৰে সন্দেহ কৰিলে।
  - সেনাবাহিনীৰ বাবে ই ধ্বংসাত্মক! - বল কাটি পেলোৱা। - অৰ্থনীতি বহু গুলীৰ ৰাইজম, সেনাবাহিনী একক ডাল!
  উইচাৰে ধেমালি কৰিলে:
  - কিন্তু বেছিভাগ সময়তে ই ওক, আৰু শক্তি আৰু স্থিৰতাৰ ক্ষেত্ৰত নহয়, নিয়ন্ত্ৰণৰ স্তৰত!
  আধা উলংগ ল"ৰাটোৱে কাউণ্টৰ হাতত তৰোৱাল এখন আগবঢ়াই দিলে। ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁ এবাৰতকৈও অধিক কোবাই খোৱা হাড়ৰ পিঠিত চৰ মাৰিলে। ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি পিছলৈ জপিয়াই পৰিল, তাৰ বাদামী ভৰি দুখন লৰচৰ কৰি।
  উইচাৰে নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - মই ট্ৰাংকেটেড কম্পোজিচনৰ পাঁচটা লিজিয়ন গঠন কৰি আছো, ডেৰ-দুজনকৈ সৈনিক। তৃতীয়ক আদেশ দিবলৈ আপোনাক নিযুক্ত কৰা হৈছে! আৰু বাকীবোৰ দাসসকলে বাছি লওক!
  শেষৰ প্ৰস্তাৱটোৱে বিতৰ্কৰ সৃষ্টি কৰিছিল, প্ৰায় কাজিয়ালৈ পৰিণত হৈছিল। তাৰ পিছত আচলতে কাজিয়া আৰম্ভ হয়, কেইবাজনো দাস আহত হয় আৰু উইচাৰে হস্তক্ষেপ কৰিবলগীয়া হয়। দ্ৰুততমবোৰক পেলাই দি তাই চিঞৰি উঠিল:
  - লাঠি ব্যৱহাৰ বন্ধ কৰক! সেনাপতিৰ পোনপটীয়া নিযুক্তিৰ দিশলৈ আগবাঢ়ো আহক।
  দাসসকলে গুণগুণাই সন্তুষ্ট নহ"ল যদিও যোদ্ধাজনে যেতিয়া এনে এটা প্ৰস্তাৱ ভোটত দিলে, তেতিয়া তেওঁলোকে সৰ্বসন্মতিক্ৰমে হাত দাঙিলে।
  ইয়াত বিদ্ৰোহৰ নেতৃত্ব দিয়া উইচাৰে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিবলগীয়া হৈছিল। আচলতে চকুৰে যোগ্য এজনক চিনাক্ত কৰাটো কঠিন, আৰু তেওঁ সম্ভাৱ্য প্ৰাৰ্থীসকলক প্ৰশ্ন কৰি থাকিল। শেষত লিজিয়নবোৰত নিযুক্তি দিয়া হ"ল আৰু সৰু সৰু শাখাবোৰত অস্থায়ী সেনাপতি নিযুক্তি দিয়া হ"ল।
  - যুদ্ধ শেষ হ'লে আমি সৈন্যই দেখুওৱা শৌৰ্য্য আৰু কৌশল চাম! - ছোৱালীজনীয়ে বুজাই দিলে।
  ইয়াৰে এটা লিজিয়ন সম্পূৰ্ণৰূপে শিশু আৰু কিশোৰ-কিশোৰীৰে গঠিত আছিল। উইচাৰে ল"ৰা বিকক তেওঁলোকৰ ওপৰত কমাণ্ড কৰি দিলে। ল"ৰাকেইটাই অসন্তুষ্ট হৈ চিঞৰি উঠিল:
  - সি এতিয়াও বৰ সৰু! আমাক কণমানিটোৰ প্ৰয়োজন নাই। আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু শক্তিশালীক আমাৰ ওপৰত ৰাখক।
  - আৰু কাক বিচাৰিছা?
  - মোৰ তোমালৈ মনত পৰিছে! তেওঁ আটাইতকৈ যোগ্য!
  এজন এথলেটিক ডেকা আগবাঢ়ি আহিল;তেওঁ এতিয়াও ল'ৰা আছিল, কিন্তু ইতিমধ্যে ওক গছৰ দৰে ওখ। সঁচা, তেওঁৰ মুখখন যেন নিস্তেজ হৈ পৰিছিল। এজন সেনাপতিৰ বাবে চোৰাংচোৱা তথ্য কিমান গুৰুত্বপূৰ্ণ সেই কথা ভালদৰে জানি বেডমাকোভাই সুধিলে:
  - সাত আঠ কি?
  ডেকাজনে তাইৰ ফালে চাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই নাজানো! মূল কথাটো হ"ল পেশী আৰু শক্তি।
  বিকে লাউডস্পীকাৰত ভুকুৱাই ক"লে:
  - মগজুবিহীন পেশীবোৰ এমুঠি মাংস - যাৰ বাবে কেৰাহীখনে কান্দিছে!
  - চুপ থাক, তুমি বাগ! তোমাৰ চোলাটো উৰুৱাই দিম! - ডেকা নায়কে গৰ্জন কৰিলে।
  - যিয়ে সাত আঠ ছয়পঞ্চাশ বুলি নাজানে, তেওঁ নাকতকৈ বেছি মুঠি মাৰিব পৰাৰ সম্ভাৱনা নাই! - ল'ৰাটোৱে জিভাখন তাৰ ফালে উলিয়াই দিলে।
  ডেকা গুণ্ডাটোৱে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত ভুকুৱাই ক"লে:
  - মই তোমাক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছো, আমি মৃত্যুৰ আগলৈকে যুঁজিম!
  - তুমি মোক নিগনি-বান্দৰৰ দৰে অনুকৰণ কৰা! - কাউন্ট ডি ফৰ্চ লক্ষ্য কৰা হৈছে। - অৱশ্যে এইটোৱেই একমাত্ৰ মান্য উপায়।
  - দুজন ডুৱেলিষ্টৰ ভিতৰত এজন মূৰ্খ, আনজন কুটিল! - উইচাৰক লক্ষ্য কৰিলোঁ। "যদিও ল"ৰাবোৰে ৱাৰ্ম আপ কৰাটো ভাল।"
  বিক শত্ৰুৰ বিপৰীতে থিয় হৈ আছিল, উচ্চতাৰ পাৰ্থক্য আছিল ডাঙৰ, প্ৰতিদ্বন্দ্বী পাঁচগুণ গধুৰ আছিল। শিশুটিয়ে অৱশ্যে নিজৰ বিশিষ্ট পেশীবোৰলৈ অৱজ্ঞাৰে উকি মাৰিলে;ল"ৰাটো পাতল, কিন্তু তাঁৰযুক্ত। ঘূৰণীয়া মুখখনে মুখ বনাইছিল, হাতত তৰোৱালখন ঘূৰি আছিল।
  - বাৰু, আমি কেনেকৈ যুঁজিম বা শান্তি কৰিম! "মকিং কৰি" সি সুধিলে।
  - হয়, মই তোমাক ভাল পাওঁ! - খেলুৱৈজনে ল"ৰাটোক আক্ৰমণ কৰিলে। তেওঁ বেকহেণ্ডেৰে আঘাত কৰিছিল, তেওঁৰ তৰোৱালখন দীঘল আৰু গধুৰ আছিল, আপাত দৃষ্টিত দুহাতৰ আছিল। বিকে পেৰি কৰিবলৈও চেষ্টা নকৰাকৈয়ে আঘাতটো ডজ কৰিলে, কিন্তু কেৱল ট্ৰেজেক্টৰীৰ ওপৰেৰে জপিয়াই নাকৰ দলঙত তৰোৱালখন সোমাই দিলে। ল"ৰাটোৱে কেৱল হিচাপৰ ওপৰত ভিত্তি কৰিহে আঘাত কৰিলে - আঁচোৰ মাৰিবলৈ, কিন্তু মাৰিবলৈ নহয়।
  পশুটোৱে আৰু বেছি ক্ৰোধিত হৈ দ্বিতীয়খন তৰোৱালখন দোলা দিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত আনকি বুকে পলাই যোৱাৰ লগে লগে আৰু বেছি জোৰেৰে ঠেলিবলগীয়া হৈছিল। ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহা সৰু হৈ আহিল আৰু ব্লেডবোৰে সিহঁতৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। হঠাৎ বিক ৰৈ গ"ল, দাঁতত পাইপ এটা ওলাই আহিল। শত্ৰুৱে আৰু বেছি জোৰেৰে দোল খাই ঘোঁৰাৰ খোজেৰে লৰালৰিকৈ ডাঠ বাহু দুটা বহলকৈ মেলি দিলে। বেঁকা হাঁহি এটা মাৰি ল"ৰাটোৱে থু পেলালে আৰু সৰু কিবা এটাই খেলুৱৈজনৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে। বিকে ব্লেডবোৰৰ কাষেৰে কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, আনকি খালী গোৰোহাৰে প্ৰতিপক্ষৰ বুকুত খুন্দা মাৰিলে।
  লৰচৰ কৰি শক্তিশালী ল"ৰাটোৱে বনৰীয়াকৈ চিঞৰি উঠিল, তাৰ পিছত ভৰি দুখন দুৰ্বল হৈ ভাঙিবলৈ ধৰিলে।
  বন্ধুত্বপূৰ্ণ হুমুনিয়াহ এটাই সেনাবাহিনীটোৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল, কমেইহে আশা কৰিছিল যে সৰু ল"ৰাটোৱে দৈত্যটোক পৰাস্ত কৰিব। তাৰ পাছত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আনন্দত চিঞৰি উঠিল, প্ৰথমে অৱশ্যে দাসবোৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ সৰুটো। যিসকল সৰু আৰু দুৰ্বল তেওঁলোকে আপোনাৰ মূল বছজনো মহান নহয় বুলি দেখি আনন্দিত হয়। গতিকে এটা শিশুৱেও বিদ্ৰোহৰ বাবে কিবা এটা কৰিব পাৰে।
  স্থানীয় দুজনমান চিকিৎসককে ধৰি পৰাজিত খেলুৱৈজনৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিল দাস। ডেকা নায়কজনৰ ৰুক্ষ, কম চুলিৰ মুখখনত বেঙুনীয়া ৰঙৰ দাগ এটা বিয়পি পৰিল। ডাক্তৰে আচৰিত হৈ ক"লে:
  - বেচিলিকা! বিষ থকা বেজী এটা ছুৰীৰে আঘাত কৰি তেওঁৰ অংগ-প্ৰত্যংগ পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত হৈ পৰে।
  - অস্থায়ীভাৱে! - ক'লে বিকে। - তাৰ পিছত তেওঁৰ জ্ঞান আহে। তেওঁৰ একো মনত নাথাকিব, তেওঁ কেৱল নিজৰ লাজটো লক্ষ্য নকৰিব৷
  উইচাৰে ল"ৰাটোৰ ওচৰ পালেগৈ:
  -বিহ বনাবলৈ ক'ত শিকিলা?
  - ক'তো নাই! এটা বাগিচাত পাইছিলোঁ। ধনী মানুহবোৰো সমাজত নিজৰ স্থানত সুখী নহয়। গতিকে তেওঁলোকে নানা ধৰণৰ বিষ তৈয়াৰ কৰে। যদি ঔষধটো ছীল কৰা হয়, কোনো সমস্যা নাই, মই তলা খুলিব জানো! - বিকে উইচাৰক ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে।
  - ক"ত? - যোদ্ধাজনে সুধিলে।
  - এজন চোৰে মোক শিকাইছিল! তেওঁ সাময়িকভাৱে দাস হৈ পৰিল, মইও তেওঁৰ সৈতে একে যোৰত আছিলো, আমি কষ্ট কৰিলোঁ, হাবি কাটিলোঁ। তলা খুলিবলৈ কৈছিল, আনকি কিবা এটাও দেখুৱাইছিল। মোৰ স্মৃতি দেখি তেওঁ আচৰিত হৈ তাৰ পিছত পলাই গ"ল। - ল"ৰাটোৱে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই ক"লে।
  - আৰু তুমি তাৰ পিছে পিছে যোৱা নাছিলা? - উইচাৰ আচৰিত হ"ল।
  - নহয়! এই পলায়নৰ বাবে আমি সকলোৱে যিকোনো প্ৰকাৰে কোব খাইছিলো, আৰু যদি মইও পলায়ন কৰিলোঁহেঁতেন, তেন্তে প্ৰতি পঞ্চমজনক স্তম্ভত ক্ৰুচত দিয়া হ"লহেঁতেন। ইতিমধ্যে দুজন লোকৰ ষড়যন্ত্ৰ। - তাঁৰীয়া ল'ৰাটোৱে বুজাই দিলে।
  - বৰ্বৰ! বাৰু ঠিক আছে, যদি আপুনি ইমান স্মৰণীয় হয়, তেন্তে হয়তো খিৰভক লগ পোৱাটো আপোনাৰ বাবে উপযোগী হ"ব। - উইচাৰে পৰামৰ্শ দিলে।
  - সম্ভৱ হৈছে! মই বহুদিনৰ পৰাই আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু চতুৰ হ"ব বিচাৰিছো! - ল"ৰাটোৱে বাইচেপছ বল এটা দেখুৱাই দিলে।
  - মোতকৈ শক্তিশালী আৰু চতুৰ? - যোদ্ধাজনে চঞ্চলভাৱে ক"লে।
  - নহয়! কাৰণ, তুমিয়েই নেতা! কিন্তু সোঁহাতেৰে, কিয় নহয়! - বিকে অধিক বুজাবুজিৰ বাবে হাতৰ ওপৰত থিয় হ"ল।
  - মানুহ যিমানেই ওপৰলৈ উৰি যায়, সিমানেই নিজৰ স্থানত অসন্তুষ্ট হয়! - উইচাৰক লক্ষ্য কৰিলোঁ।
  - মানুহ উৰি নাযায়! যিসকলৰ মন গ্ৰ"ভেলিং কৰাত অভ্যস্ত নহয় তেওঁলোকৰহে ডেউকা থাকে! - ল"ৰাটোৱে এটা অকাল বুজাবুজি দেখুৱালে।
  - আমাৰ সেনাবাহিনীত ডেউকা থাকিব! কিবা এটা ভাবিম বুলি কথা দিছোঁ। - উইচাৰে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে।
  - আৰু মই বিশ্বাস কৰোঁ ডাঙৰ বাইদেউ! কাৰণ, আপুনি কেৱল এগৰাকী নেতা নহয়, আমাৰ বাবে এগৰাকী ভগ্নী বা আনকি এগৰাকী মাতৃও। আমি এটা পৰিয়াল হিচাপে জীয়াই থাকিম! - বিকে ক'লে।
  - দেশৰ নেতাজন মানুহৰ ভাই হ'ব লাগে, ভাই নহয়! - জাতিৰ নেতা প্ৰথম আৰু প্ৰধানকৈ জনসাধাৰণৰ সেৱক। অৱশ্যে প্ৰশংসাৰ আদান-প্ৰদান এৰি দিওঁ;আপুনি যি অস্ত্ৰ গ্ৰহণ কৰিলে সেয়া আনে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। পাইপ কেইটামান বনাওঁ! - উইচাৰে আদেশ দিলে।
  - সিহঁত যথেষ্ট দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ নহয়! - পাছাই লক্ষ্য কৰিলে। - উন্নতিৰ প্ৰয়োজন।
  - ইতিমধ্যে ভাবিছোঁ, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো ওঁঠ আৰু গালে অলপ দূৰৈত আঘাত কৰাটো সম্ভৱ কৰি তোলে৷ কিন্তু যদি কিবা এটা আছে যিয়ে নিজকে বিস্তাৰ কৰি জোৰেৰে আঘাত কৰে। কিছু খনিজ আৰু বনৌষধি। - উইচাৰে এটা প্ৰবল মানসিক উত্তেজনা অনুভৱ কৰিলে।
  ল"ৰাজনে আপাত দৃষ্টিত তাইৰ কথা শুনিলে:
  - কৰোঁ আহক, উপাদানবোৰ নিৰ্বাচন কৰক! আমাৰ হাতত এতিয়াও সময় আছে;বহু দাসক যুদ্ধৰ মৌলিক কৌশল দেখুৱাব লাগিব।
  "আপুনি ঠিকেই কৈছে মোৰ সৰু ভাই, যাদুকৰজনে আমাক কিবা এটাত সহায় কৰিব।" অৱশ্যে আমাৰ ওপৰত বৃহৎ বাহিনী নিক্ষেপ নকৰালৈকে আমি আক্ৰমণ কৰিব লাগিব। অৱশ্যে আমি সাৱধানে প্ৰস্তুতি চলাব লাগিব। সামৰিক কামত ব্যৱহাৰ নোহোৱা উদ্ভাৱনতকৈ সাগৰত শুকান শিল বিচাৰি পোৱাটো সহজ! - ভেডমাকোভাই সাৰাংশ দিলে।
  কাৰণ, বিদ্ৰোহীয়ে দিনটো অনুশীলনত কটালে, একে সময়তে বিকে গোপনীয়তা পঠিয়াই দিলে।
  নগৰৰ পৰা সৈন্যবাহিনী ৰাওনা হ"ল। বৰ ডাঙৰ নহয়, কিন্তু ভালদৰে অস্ত্ৰৰে সজ্জিত। সৰু ক্ৰুষ্টেচিয়ান তেতেলীত উঠি এজন বয় স্কাউটে আনকি এটা অৰ্থহীন কথাৰ প্ৰতিও দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল:
  - যোদ্ধাসকলৰ পাঁচটা তৰোৱাল আছে, আৰু সিহঁতে কষ্টেৰে লৰচৰ কৰিব পাৰে!
  - সেইটো ভাল কথা! - ক'লে বিকে। - বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আচৰিত কথাও, আমাৰ ওচৰলৈ অহাৰ আগতে অতিৰিক্ত ওজনৰ বাবে ক্লান্ত হৈ যাব৷
  উইচাৰে ধূৰ্তভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - অভিজ্ঞ যোদ্ধাসকলে কৈছিল, সোঁহাতত পাঁচ আঙুলিতকৈ ডাঙৰ অস্ত্ৰ নলব। বাৰু, অৱশ্যে বেয়া নহয়, তেওঁলোকৰ মূৰ্খামিই তেওঁলোকক দ্ৰুতভাৱে জয়ী কৰাত সহায় কৰিব। ইয়াৰ মাজতে দাসবোৰক দুঘণ্টামান শুবলৈ দিয়ক। তেওঁলোকৰ দিনটো কঠিন আছিল, আৰু যুদ্ধখন সহজ নহ"ব। শত্ৰুৰ হুবহু কিমান সৈনিক আছে?
  - সাড়ে পাঁচ হাজাৰ। - বিকে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে। - ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল আমি যদি সকলোবোৰ চেপি ধৰিম তেন্তে চহৰখনত পাঁচশতকৈ বেছি মানুহ নাথাকিব।
  - এইটো যথেষ্ট যুক্তিসংগত, চাৰিওফালৰ পৰা কাষ চাপিব লাগিব। ৰাতি আমাক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস নকৰিব, নিজৰ কাটিব। অৰ্থাৎ তেওঁলোকে এটা শিবিৰ স্থাপন কৰিব যাতে তেওঁলোকে ভোৰভোৰাই সকলো শক্তিৰে হেক কৰিব পাৰে। হয়তো ঘেৰাওৰ উদ্দেশ্যে সৈন্যকো ভাগ কৰি দিব। - উইচাৰে পৰামৰ্শ দিলে।
  কাউন্ট ডি ফৰ্জাই আপত্তি কৰিছিল:
  - চুলতানিত ৰাজত্ব কৰা অভ্যাসবোৰ মই ভালদৰে জানো;আমি সেইবোৰৰ সৈতে এবাৰতকৈও অধিক যুঁজিছো। ৰাতি তেওঁলোকে সোণৰ মোনা লৈ কেইবাজনো চোৰাংচোৱাক আমাৰ শিবিৰলৈ পঠিয়াব। তেওঁলোকে দাসসকলক উৎকোচ দিবলৈ চেষ্টা কৰিব আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকক ঠেং মাৰি বা উত্তম ক্ষেত্ৰত নাকৰ ফুটা ফালি পেলাব।
  - চোৰাংচোৱা পঠোৱাটো এটা প্ৰাচীন কৌশল। - উইচাৰৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টানি লক্ষ্য কৰিলোঁ৷ - কিন্তু সিহঁতৰ অদৃশ্যতাৰ টুপি নাই, গাৰ্ড ল"ৰাবোৰ ইমানেই পৰ্যবেক্ষক আৰু ধূৰ্ত, সিহঁতে সকলোকে ধৰিব৷ তাৰোপৰি আমি সিহঁতক ভোৰ হোৱাৰ অলপ ওচৰত মাৰিম। আৰু দাসবোৰ ভালকৈ শুব আৰু শত্ৰুবোৰ আৰু গভীৰ টোপনিত পৰিব।
  - যুক্তিসংগত! মই প্ৰথমে আক্ৰমণ কৰিম! - ক'লে বিকে।
  - গাৰ্ডবোৰ আঁতৰাই পেলাব লাগিব, আৰু এই কামটো শ্বুটিং টিউবৰ সহায়ত কৰিব পাৰি। - উইচাৰে ডিভাইচটো দেখুৱাই দিলে। - ইয়াত এক প্ৰকাৰৰ পিষ্টন সংলগ্ন হৈ থাকে, তিনিবিধ বনৌষধি, আৰু কাৰ্বাইডযুক্ত তেল। মাত্ৰ সাৱধানে কাম কৰিব লাগিব, নহ"লে ৰিকোইলে ল"ৰাবোৰৰ দাঁত উলিয়াই পেলাব। আটাইতকৈ চতুৰ ল"ৰাবোৰক লগত লৈ যাবা।
  - বহুতৰে বাৰীত অভিযান চলাই চুৰি কৰাৰ অভিজ্ঞতা আছে। যিসকল মুক্ত জন্ম হৈছিল, আৰু যিসকল নাছিল, বিশেষকৈ ঘৰুৱা দাস, তেওঁলোকে নিজৰ মালিকৰ পৰা চুৰি কৰিছিল। - বিকে সকলোকে শান্ত কৰিলে। - গতিকে আমি জীয়াই থকাৰ বিদ্যালয়খনৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"লোঁ৷
  - সকলোতকৈ ভাল! সাধাৰণতে মই ভাবো যে তাত বেছি গাৰ্ড নাথাকিব। কাৰণ, আমি তেওঁলোকৰ বাবে কোন? দাসবোৰ মূৰ্খ! মূৰ্খামি নম্ৰতাৰ ওচৰত - মনৰ দ্ৰুততা খলনায়কৰ ওচৰত।
  যাদুকৰ খিৰভে কথা-বতৰাত প্ৰৱেশ কৰিলে:
  - আমাৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব প্ৰায় দুগুণ বা অলপ বেছি, কিন্তু শত্ৰুৰ প্ৰশিক্ষণ আৰু সশস্ত্ৰ। আৰু চুলতানতাৰ সেনাবাহিনীত মহিলাসকলে কেৱল অমৰৰ ব্যক্তিগত লিজিয়নতহে সেৱা আগবঢ়ায়। ইয়াৰে ছয় হাজাৰ বিভিন্ন দেশৰ ভাড়াতীয়া সৈন্য। আমাৰ সেনাবাহিনীত বহু মহিলা থাকিব, আৰু বিৰল ব্যতিক্ৰম বাদ দি তেওঁলোক পুৰুষতকৈ দুৰ্বল যোদ্ধা।
  গতিকে প্ৰতিখন যুদ্ধৰ বাবে সযতনে পৰিকল্পনা কৰাটো প্ৰয়োজন। তদুপৰি প্ৰথম পৰাজয়তে দাসবোৰে আমাৰ পৰা পলাই যাবলৈ আৰম্ভ কৰিব।
  - নাৰী হিচাপে বিজয়ে নিজৰ উজ্জ্বলতাৰে আকৰ্ষণ কৰে, কিন্তু তাৰ দামেৰে বিকৃত কৰে! - উইচাৰৰ বুদ্ধিমত্তা আকৌ জিলিকি উঠিল।
  - মহান! এতিয়া দেখিছোঁ যে অপাৰেচন প্লেন সম্পূৰ্ণ সহমতত উপনীত হৈছে। বাকী আছে মাথোঁ সবিশেষ স্পষ্ট কৰা। যুদ্ধৰ সময়ত শত্ৰুৰ শাৰীত আতংক আৰম্ভ হ"ব আৰু বেছিভাগ সৈন্যই ঝিট চহৰলৈ দৌৰিব। - Khirov দ্বারা পরামর্শ
  - স্পষ্ট হৈ পৰিছে! দাসৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী বিচ্ছিন্নতাই পিছফালৰ পৰা, কেৱল চহৰৰ দিশৰ পৰাই আঘাত কৰিব। হয়তো মই তেওঁক নেতৃত্ব দিম। - কাউন্ট Forsa দ্বারা পরামর্শ.
  - সম্ভৱ নহয়, আৰু তুমি! - যাদুকৰজনে স্পষ্ট কৰি দিলে।
  "তাৰ বাহিৰেও আমাৰ হাতত তেলৰ পাত্ৰ আছে, আৰু মই সেইবোৰত ৱিক লগাবলৈ আদেশ দিলোঁ।" আমি সিহঁতক শিবিৰত পেলাই দিম আৰু আতংক বৃদ্ধি কৰিম। - উইচাৰে পৰামৰ্শ দিলে।
  - আৰু এইটোও যুক্তিসংগত। - যাদুকৰজনে মান্তি হ"ল। - মাত্ৰ আপুনি এই চাৰ্জৰ পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে এতিয়াও প্ৰস্তুত কৰা নাই।
  - শুদ্ধ! অগ্নি যুদ্ধৰ দেৱতা আৰু আন দেৱতাৰ দৰে ইয়াৰ বাবেও মনোযোগ আৰু ত্যাগৰ প্ৰয়োজন! কিন্তু সকলো প্ৰস্তুত কৰিবলৈ আমাৰ হাতত পৰ্যাপ্ত সময় নাছিল। - উইচাৰে নিজেই তাইৰ ৰোটেনেছৰ বাবে লাজ অনুভৱ কৰিছিল।
  - পৰৱৰ্তী সময়ত আপুনি অধিক অত্যাধুনিক হ'ব। ইয়াৰ মাজতে আমাক শুবলৈ আমনি কৰা নাছিল৷ - খিৰভে কোনো অভিনয় নকৰাকৈ হাঁহিলে।
  উইচাৰে মাত দিলে:
  - মোৰ এটা জন্তুৰ দৰে অভ্যাস আছে যে মই অলপ আৰু লাহে লাহে শুইছো, কিন্তু আমাৰ ভাইসকলে জিৰণি লোৱাৰ যোগ্য।
  - টোপনি এটা কৌশলগত অস্ত্ৰ, ইয়াৰ অভাৱেই ক্লান্তিৰ কাৰণ, যিটো পাছলৈ পৰাজয়ৰ বীজাণু। - পাছাই লক্ষ্য কৰিলে।
  দাসসকলে শুদ্ধ বতাহত ব্যায়াম কৰাৰ পিছত মৃতকৰ দৰে শুইছিল। কেৱল চকীদাৰসকলেহে এম্বুছত বহিছিল, এলাৰ্ম বজাবলৈ সাজু। আপুনি কেতিয়াও নাজানে যে হঠাতে শত্ৰুৰ সেনাপতিজন অধিক দূৰদৰ্শী হ"ব। কিন্তু সকলো ঠিকেই হ"ল, আপাত দৃষ্টিত চৰকাৰী লিজিয়নৰ অধিনায়ক টেমনিক এটিৰিমনে অভাৱনীয় নিশাৰ যুদ্ধ বিচৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও আন্ধাৰত এজন দাসৰ বাবে লুকাই থকাটো সহজ হয়, আৰু তাৰ পিছত সিহঁতক ধৰিব পৰা যায়। বা হয়তো তেওঁলোকে কেৱল হাৰ মানিব, তাৰ পিছত নিৰ্যাতন আৰু ফাঁচী হ"ব। টেমনিক ইথিৰিমনে ওঁঠ দুটা চেলেকিলে, বিশেষকৈ যুৱতীক উপহাস কৰা, ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি দিয়া, চুলিত জুই লগোৱাটো ভাল লাগে - অতি প্ৰলোভনজনক।
  খৰখেদাকৈ তম্বু স্থাপন কৰি সৈন্যসকল টোপনি গ"ল। দুডজনতকৈ অধিক চকীদাৰ বাকী নাথাকিল। শুই উঠাৰ আগতে ইথ্ৰিমনে হাজাৰ হাজাৰ লোকৰ সৈতে মিলি ভোজৰ ব্যৱস্থা কৰিলে, উলংগ নৃত্যশিল্পীসকলে তেওঁলোকৰ সন্মুখত নিজৰ মনোমোহাতা জোকাৰিলে। ধুনীয়া আৰু মজাৰ আছিল। সহস্ৰাব্দৰ লোকসকলে তেওঁলোকৰ ওপৰত হাড় দলিয়াই প্ৰলোভনমূলক ভংগীমা ল"বলৈ বাধ্য কৰাইছিল। তাৰ পাছত কোনো সংকোচ নোহোৱাকৈ সিহঁতে সেইবোৰক নিজৰ দখল কৰি নিজৰ পশু কামনা পূৰণ কৰি মদ্যপানৰ টোপনিত পৰিল।
  তেওঁলোকৰ মৃত্যু লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে সোমাই আহিল। বিদ্ৰোহীসকলে হাবিৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল, ল"ৰাৰ জাক আগবাঢ়ি আহিল। গছ এজোপাত হেঁচা মাৰি ধৰি, পাতত লুকাই থকা বিকে প্ৰথম চকীদাৰজনক দেখিলে।
  - ইয়াত সি, সুস্বাদুভাৱে, হেৰাই গৈছে।
  বিষটো অলপ উন্নত হৈ তৎক্ষণাত পক্ষাঘাতৰ সৃষ্টি হৈছিল। মুখত আঘাতৰ প্ৰয়োজন নাই, কাৰণ চুলতানৰ যোদ্ধাসকলে নিয়ম অনুসৰি লাহে লাহে খোজ কাঢ়ে আৰু কেৱল বুকুখন কৱচেৰে ঢাকি থোৱা থাকে আৰু চকীদাৰজন ইফালে সিফালে পৰি থাকে।
  - এটা আছে!
  উইচাৰ নিজেই পিছফালৰ পৰা আগবাঢ়িছে। তাই কোনো শ্বুটিং টিউব নোহোৱাকৈ গাৰ্ডটো আঁতৰাই পেলায়। মাত্ৰ পিছফালৰ পৰা সোমাই আহি ডিঙি ভাঙি যায়।
  - আন্দোলনেই জীৱন! মাত্ৰ গান গাব নালাগে - শান্তিৰ বাবে! আৰু ইমান দুখ - পেটটো খালী!
  যোদ্ধাজনে অলপ ধেমেলীয়া অনুভৱ কৰিলে। চাৰিওফালৰ গছবোৰ ওখ আৰু লতাবোৰ দেখা যায়। ওচৰতে মৰমৰ আৰু চতুৰ দাস ল"ৰাবোৰে খোজ কাঢ়িছে। প্ৰাপ্তবয়স্ক যোদ্ধাসকল গধুৰ আৰু সেয়েহে পিছ পৰি পৰে। গধুৰ জন্তুৱে সদায় বেছি শব্দ কৰে।
  উইচাৰে বাটত আন এজন চকীদাৰক হত্যা কৰিলে, যিজনে মাত্ৰ ফ্লাস্কৰ পৰা নাৰিকল বিয়েৰ চুহি আছিল। তেওঁলোকৰ সন্মুখত শিবিৰটো মুকলি হৈ পৰিল।
  বিশেষ ডাঙৰ শিবিৰ নাছিল, সৈনিকসকলে শুইছিল, কেতিয়াবা তম্বুত, কেতিয়াবা কেৱল ডাঠ ঘাঁহনিত। ৰাতিটো গৰম, বহুত চেণ্ট্ৰিয়ে হাঁহিব নোৱাৰে, অসাৱধানতাৰে চায়।
  ইয়াত মূল কথাটো হ"ল একেলগে আঁতৰাই পেলোৱা যাতে এলাৰ্ম বজাবলৈ সময় নাপায়। ইয়াৰ বাবে সুখদায়ক কণ্ঠৰ হাঁস কোকিল বেছি উপযুক্ত। তাই কোনো সন্দেহৰ সৃষ্টি নকৰে, বিপৰীতে তাইৰ হুমুনিয়াহ প্ৰায় অবিৰতভাৱে শুনা যায়, কিন্তু সুৰ সলনি কৰিলে তথ্য ধৰিব পাৰি।
  বেডমাকোভাই ঠিক তেনেকুৱাই কৰে। তেওঁলোকে তেওঁক উত্তৰ দিয়ে। চকীদাৰসকলে কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ নকৰে, তেওঁলোক "ভাগ্যৱান" আছিল, মৃত্যু সহজ হৈ উঠিল।
  - এটা তৰোৱাল বৰষুণৰ টোপালৰ নিচিনা, সৰি সিঁচৰতি হৈ যাব, আৰু যেতিয়া বহুত হ"ব তেতিয়া বিজয়ৰ জন্ম হ"ব!
  উইচাৰে শুই থকা মানুহবোৰক কাটি পেলাবলৈ ধৰিলে। এফালে ই অশ্বাৰোহী নাছিল যদিও আনফালে জয় সন্মানৰ যোগ্য! সন্মান এটা আপেক্ষিক ধাৰণা আৰু ইয়াক মূলতঃ আপোনাৰ সৈনিকসকলৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰয়োগ কৰা উচিত!
  প্ৰথমে যিসকল অধিক ধনী সাজ-পোছাক, সেনাপতিসকলক শেষ কৰি দিয়ক। সাধাৰণতে তৰোৱালবোৰ এটা সুকীয়া স্তূপত ৰখা হৈছিল।
  কিন্তু বিবেকৰ যন্ত্ৰণা বেছি দিন নাথাকিল, দাসসকলেও হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰিলে আৰু ইয়াৰ ফলত আতংকৰ সৃষ্টি হ"ল। ৰাতি আক্ৰমণ হ"লে বিশেষকৈ ডাৱৰীয়া বা ডাৱৰীয়া হ"লে আতংক অনিবাৰ্য। দাসবোৰ সকলো অৰ্ধনগ্ন আৰু ইজনে সিজনক সহজেই পৃথক কৰিব পাৰে, আৰু যোদ্ধাসকলে মূৰ বাট মাৰি প্ৰায়ে ইজনে সিজনৰ লগত যুঁজ দিয়ে। আৰু কোনোবাই চিঞৰিছে:
  - নিজকে বচাওক!
  - ৰক্ষা কৰা! দানৱে আক্ৰমণ কৰি আছে!
  আতংকৰ সময়ত সেনাপতিৰ ভূমিকা পূৰ্বতকৈ অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ। উইচাৰে এই কথা জানে, আৰু মূল তম্বুটোলৈ নিজেই লৰালৰিকৈ গ"ল।
  এতিয়াও আধা মদ্যপান কৰি থকা ইথিৰিমনে চকু দুটা কষ্টেৰে মেলিলে। সাধাৰণতে কাজিয়াৰ আগতে যিকোনো ব্যক্তিয়ে মদ্যপান কৰিলে শেষত নৰকত হেংগ অভাৰ হ"ব।
  - কি হৈছে! পাইপবোৰ কিয় নিস্তব্ধ? - সি চিঞৰি উঠিল।
  - পাইপবোৰ নিস্তব্ধ কাৰণ ব্লেডবোৰে গান গায় - ষ্টীল তামতকৈও মজবুত! - উইচাৰে চিঞৰি উঠিল। তাই ইথিৰিমনৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল। টেমনিক অৱশ্যে ব্লেডখন নিপুণভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিছিল, কিন্তু এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে গঠন হোৱা নাছিল আৰু উইচাৰৰ পেশীবোৰ নিখুঁতভাৱে গৰম হৈ পৰিছিল। তাই বনৰীয়াকৈ দোল খালে, তাইৰ হেনা ৰং কৰা ব্লেডখন আন্ধাৰত প্ৰায়েই দেখা পোৱা নাছিল। অভাগ্যৱান সম্ভ্ৰান্তজনৰ মূৰটো উৰি গ"ল।
  উইচেৰোভাই তাইৰ ফালে লৰালৰিকৈ অহা হাজাৰ মানুহজনক লাথি মাৰি পেলাই দিলে। আন এজন সেনাপতিক নলীৰ পৰা থু পেলাই আঁতৰাই দিয়া হ"ল।
  - কিয়, ভূতবোৰ সাৰ পোৱা নাই!
  আকৌ তৰোৱালৰ এটা স্পষ্ট আঘাত, বিন্ধি যোৱা শত্ৰু পৰি যায়! দুহাজাৰ বিষয়াই পিছফালৰ পৰা তেওঁৰ ওপৰত আহিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু এজন নৃত্যশিল্পীৰ লগত মুখামুখি হয়। তাই চিঞৰি চিঞৰি লাথি মাৰে। উইচাৰে সেই মুহূৰ্তটো মিছ নকৰে, এটা কাটি আনটো শেষ কৰে। বাৰু, সেনাপতি নথকা সৈন্যবাহিনী মেৰপালক নথকা ভেড়াৰ জাকৰ দৰে;এটা পহুই যদি নাখায়, তেন্তে ইয়াক ভয় খুৱাব!
  এতিয়া বিদ্ৰোহী দাসসকলে, বহুতেই লাঠি বা উত্তম ক্ষেত্ৰত শিং লৈ সজ্জিত, প্ৰেৰণা ল"লে। এটাত পাঁচটা নিক্ষেপ কৰাৰ কৌশলটো অতি ফলপ্ৰসূ আছিল। ওপৰলৈ পৰি ভৰিৰ তলত ভৰিৰে গচকি যোৱাটো সহজ হৈ পৰিছিল।
  - সিহঁতক আঁতৰি যাবলৈ নিদিবা! ভৰি দুখন কাটি দিয়া! - ভেডমাকোভাই ভইচ এম্প্লিফায়াৰৰ জৰিয়তে চিঞৰিলে।
  ছল্টস্লাভাই আন সকলোৰে সৈতে হেক কৰিলে। এই ডিভাৰ পেশীবোৰে কেনেকৈ খেলিছিল। বহুতে খঙাল নাৰীক দানৱতকৈও বেয়া বুলি ভবাটো অসাৰ নহয়৷ গতিকে তাই যোদ্ধা এজনক আধা কাটি পেলালে আৰু তাইৰ ব্লেডে জড়তাৰে পিছফালে থিয় হৈ থকা বিষয়াজনৰ ডিঙি কাটি পেলালে। শতপতিসকলে কিছু শৃংখলাৰ আভাস ঘূৰাই আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও সোনকালে মৃত্যুমুখত পৰিছিল। তদুপৰি চুলতানাই সৈনিকজনে যাতে উদ্যোগ কি সেয়া পাহৰি যায় তাৰ বাবে সকলো কাম কৰিছিল। বিদ্ৰোহীসকলে পাছলৈ যথেষ্ট চতুৰতাৰে চুলতান সৈন্যক তেঁতেলীৰ শামুকৰ পৰা আঁতৰাই ঠেলি দিলে।
  - সিহঁতক চেদলত বহিবলৈ নিদিব! - Solntslava চিঞৰিলে।
  Passa added:
  - অগ্নি ঘোঁৰা নিয়ন্ত্ৰণ।
  ইয়াৰ ফলত সহায় হ"ল, তেতেলীৰ শামুকে শাৰীত ফাটি অতিৰিক্ত আতংকৰ সৃষ্টি কৰিলে। ফলত কি কৰিব নাজানি বহু যোদ্ধা পলাবলৈ ধৰিলে। কিন্তু উইচাৰ আৰু দাসসকলে ঠিক এইটোৱেই অপেক্ষা কৰি আছিল। এই যুঁজখন তীব্ৰতৰ হৈ পৰে নিঃশেষ আৰু নিৰ্যাতনলৈ।
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে সোঁ চকুটো সৰু কৰি তিনিটা ডেগাৰ দলিয়াই দিলে:
  - আমি সিহঁতক যাবলৈ নিদিওঁ !
  পলাই যোৱাটো কাপুৰুষতকৈ মূৰ্খামি বেছি! কাৰণ, বেছিভাগ সৈন্যই যুদ্ধত নহয়, খেদি ফুৰাৰ সময়ত মৃত্যুবৰণ কৰে!
  বিকে অতি বেগী ল"ৰাৰ দৰে এজন অফিচাৰৰ ডিঙিত জপিয়াই তাক চলাই গ"ল:
  - দ্ৰুত তেঁতেলী!
  স্পাৰৰ সলনি ডেগাৰটোৱে সেৱা আগবঢ়াইছিল, আৰু বেচেৰাটোৱে পেলাবলৈও চেষ্টা কৰা নাছিল৷
  উইচাৰে এই কথা লক্ষ্য কৰি চিঞৰিলে:
  - যুদ্ধ ডমিনোৰ খেলৰ দৰে, কেৱল ভঙা ডমিনোহে আৰু সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰি - পৃথিৱীখনে ধৰি ৰাখে!
  - একো নাই, মোৰ হাড়বোৰ ডেকা আৰু মজবুত! - ল"ৰাটোৱে জপিয়াই পৰি ডিঙিত কাটি পেলালে। ইয়াৰ পিছত আনকি তেওঁৰ গতিবেগ বৃদ্ধি পালে।
  উইচাৰে এটা মৃতদেহৰ ওপৰত উজুটি খালে;আশে-পাশে কেইবাটাও মৃতদেহ পৰি আছিল, কিন্তু ডিভাজন নপৰিল, বৰঞ্চ সেইবোৰৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। তাৰ পিছত তাই তৰোৱালেৰে কাটিলে। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি থকা সৈন্যৰ মনোবল বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল আৰু এতিয়া যোদ্ধাজন জল্লাদলৈ পৰিণত হ"ল। আনকি তেজৰ প্ৰতিও বিদ্বেষৰ সৃষ্টি হৈছিল। উইচাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - সন্মানৰ নামত! যিয়ে নিজৰ অস্ত্ৰ পেলাই দিব তেওঁ জীয়াই থাকিব! আত্মসমৰ্পণ কৰক, চুলতানৰ যোদ্ধাসকল।
  আদেশ পালন কৰা লোকো আছিল যদিও বহুতে হতাশ হৈ পলাই গৈ থাকিল আৰু কিছুমানে আঁঠু লৈ পৰিল।
  যেনে, দহটা শক্তিশালী যোদ্ধা বিকক একেলগে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। হয়তো তেওঁলোকে ভাবিছিল যে তেওঁলোকৰ ভাগ্য এটা শিশুৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰাটো অধিক নিৰাপদ। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - মুখত পৰি!
  যোদ্ধাসকল তললৈ পৰি গ"ল। বিকে তেওঁলোকৰ পিঠিৰ কাষেৰে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে, শিশুটিৰ ওজন লঘু হোৱাৰ পিছতো সৈন্যসকলে ভয়ত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তেতিয়া ল"ৰাটোৰ মনলৈ আহিল যে তেওঁ নিজৰ পৰাজিত শত্ৰুৰ পৰা নিজকে সকাহ দিব লাগে নেকি। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁ সেই নিকৃষ্ট প্ৰলোভনক খেদি পঠিয়ালে, কাৰণ দাসসকলে এখন উন্নত সমাজ গঢ়িব বিচাৰে, আৰু নিজৰ মালিকৰ পথৰ পুনৰাবৃত্তি নকৰে।
  - ঠিক আছে, লাইভ - আকাশ ধোঁৱা!
  লাহে লাহে যুদ্ধখন ম্লান হৈ পৰিল! যদিও গণহত্যা দীঘলীয়া যেন লাগে। উইচাৰজনে এজন যথেষ্ট দক্ষ যোদ্ধাৰ সন্মুখীন হ"ল। নিৰ্মম আক্ৰমণৰ আদান-প্ৰদানৰ পিছত অৱশেষত তাই তাক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলালে, তাৰ পিছত স্তম্ভিত কৰি পেলালে।
  - আমাক এইবোৰ লাগে!
  কিছুমানৰ ওপৰত জাল নিক্ষেপ কৰিছিল যদিও কিছুমানে প্ৰতিহত কৰা নাছিল। যুদ্ধখন প্ৰায় শেষ হৈ গ"ল, মাথোঁ উৰণ আৰু খেদি ফুৰাটোৱে টানি লৈ গ"ল। উইচেৰোভাই ব্যক্তিগতভাৱে খেদাৰ নেতৃত্ব দিছিল আৰু বহুতকে হত্যা কৰিছিল যদিও শেষৰ সৈনিকলৈকে সমগ্ৰ সৈন্যবাহিনীক ধ্বংস কৰিব পৰা নাছিল।
  তথাপিও ঘোঁৰাত উঠি কেইবাশ দাস লৈ যুৱ যোদ্ধাজনে এটা সাহসী দুঃসাহসিক অভিযানৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, অৰ্থাৎ প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে সাজু নোহোৱা চহৰখন তৎক্ষণাত দখল কৰিবলৈ।
  - এইটো এটা শক্তিশালী পদক্ষেপ হ'ব। আমি ধন-সম্পত্তি কাঢ়ি নিবলৈ নিদিওঁ, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল আমি কান্ধত লৰালৰিকৈ সোমাই যাম৷
  পৰাজিত সেনাবাহিনীৰ কেইবা ডজন সৈন্যই এতিয়াও তেঁতেলীৰ শামুকবোৰৰ ওপৰত জপিয়াই লৰচৰ কৰি গেটখনলৈ গ"ল।
  লগে লগে খোলা নাছিল, কাজিয়া হ"ল৷ গেটবোৰ নামি অহাত উইচাৰ আৰু তাইৰ ঘোঁৰাচালকসকলে হাবিৰ পিছফালৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল। ল"ৰাটোৰ যন্ত্ৰটো ব্যৱহাৰ কৰি তাই চিঞৰি উঠিল:
  - মহান চুলতান এৰিফেফৰ নামত! শক্তিশালী শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আপোনাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিছে! যদি আপুনি নগৰখনক ৰক্ষা কৰিব বিচাৰে তেন্তে যোদ্ধাসকলক দেৱালত নিজৰ ঠাই ল"বলৈ দিয়ক।
  বিশেষকৈ উইচাৰে মৃতদেহৰ পৰা চুৰি কৰা চহকী চোলা এটা নিজৰ ওপৰত পেলাই দিয়াৰ বাবে টোপনি যোৱা প্ৰহৰীসকলে লগে লগে গম নাপালে। কেৱল হেলমেটটোৰ মূল্য আছে, ৰ"দত বৰফৰ দৰে জিলিকি উঠে, ভাল, ইমান সম্ভ্ৰান্ত সেনাপতিক কোনে নাকচ কৰিব পাৰে।
  আৰু ভদ্ৰলোক, বাৰ্গমাষ্টাৰ আৰু আন সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে অৱশ্যে শুই নাছিল, তেওঁলোকে নিজৰ মানুহৰ "যত্ন" লৈছিল!
  সৰু পাহাৰ এটাত প্ৰাচীন ৰোমান আৰু প্ৰাচীন পূবৰ শৈলীৰ মিশ্ৰণেৰে নিৰ্মিত স্তম্ভ আৰু মূৰ্তিৰে ভৰা এটা ধুনীয়া ৰাজপ্ৰসাদ আছিল। এই দেশৰ প্ৰথা অনুসৰি তেওঁৰ সন্মুখত চুলতান এৰিফেফৰ এটা বিশাল মূৰ্তি, মুখৰ পিছফালৰ পৰা এটা ফোয়াৰা ওলাই আহিছে। আটাইতকৈ ডাঙৰ হলঘৰটোত কোলাহল আৰু মজা আছিল, সংগীত বাজি আছিল - এটা ভোজ আছিল এটা পাহাৰ। চুলতানৰ সম্ভ্ৰান্ত সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে এটা সাবন্তুয় মঞ্চস্থ কৰিছিল। সোণেৰে এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা দামী টোগা পিন্ধি তেওঁলোকে ৰসাল আঠুৱাত পৰি আছিল, নিম্ন টেবুলত বাচন-বৰ্তন, ৱাইন আৰু লিকুৰৰ স্তূপ আছিল। টেবুল-বেৰত শ শ লেম্প জিলিকি উঠিছিল। গোটেই বাগিচাখন আৰু স্তম্ভবোৰত ৰাজপ্ৰসাদটো পহৰা দি থকা অগণন দাস, দাসী, দাসী ল"ৰা আৰু দেহৰক্ষী সৈন্যই জিলিকি উঠিছিল। বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলে টোষ্টৰ চুমুক দিলে। মুখ্য সম্ভ্ৰান্ত শ্বেখ ডু পুষ্টেমৰভ দুজন উলংগ হেটেৰাৰ কোলাত নিথৰ হৈ পৰিল। সি লৰচৰ কৰি উঠিল আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, অৱশেষত নিজকে মুক্ত কৰি চিঞৰি উঠিল।
  -আৰু এতিয়া গ্লেডিয়েটৰৰ যুঁজৰ সময় আহি পৰিছে৷ আৰু ইমানেই বিৰক্তিকৰ, তেজ নাই, আৰু মদ আত্মাৰ বাবে নহয়।
  বাগল বাজিল আৰু যুঁজাৰুসকলক ৰঙ্গমঞ্চলৈ মাতি অনা হ"ল। প্ৰথা অনুসৰি লঘু আৰু কম বয়সীয়া যোদ্ধাসকলে প্ৰথমে যুদ্ধ কৰিব লাগে। কিন্তু শ্বেখজনে মাত্ৰ প্ৰশিক্ষিত দাসৰ এটা গোট পাইছিল, আৰু দুবিধ মনোৰঞ্জন একত্ৰিত কৰিব বিচাৰিছিল: কামুক আৰু ৰক্তাক্ত।
  ক্ষুদ্ৰ কলছিয়ামৰ মাজত জুই জ্বলি আছিল, কাঁচেৰে বৰ্ধিত টৰ্চবোৰে বেঙুনীয়া ৰঙৰ টিণ্টৰ সৈতে যথেষ্ট উজ্জ্বল পোহৰ এটা উলিয়াইছিল, বগা শিলগুটিবোৰ জিলিকি উঠিছিল, মঞ্চখনক এক উল্লাসিত ৰূপ দিছিল। প্ৰথমে মঞ্চত দৌৰি আহিছিল চামৰাৰ বেল্ট পিন্ধা এগৰাকী পেশীবহুল আৰু চিকন ছোৱালী। প্ৰথম শ্ৰেণীৰ জিমনাষ্টৰ দৰে তাই দুটা ছমাৰচাল্ট কৰিছিল আৰু হাতত খোজ কাঢ়িছিল। তাৰ পাছত তাই ৰাজকুমাৰৰ বিপৰীতে থিয় হৈ নিথৰ হৈ পৰিল, এনে অস্ত্ৰত তৰোৱাল আৰু ডেগাৰ পাৰ হৈ তেওঁলোকে তেওঁক মিৰিলন বুলি কয়। ছোৱালীজনীয়ে সৌন্দৰ্য্য প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিব পৰাৰ পিছতো, ছাল আৰু শ্যামলা চুলিখিনি কিমান কোমল, মুগাৰ দৰে, ইতিমধ্যে তাইৰ মুখত এটা বহল দাগ আছিল। পিছৰ জাম্পাৰজনো হাতৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িলে। তেওঁৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছিল ত্ৰিশূল আৰু চুটি জাল - অৱসৰপ্ৰাপ্ত। এটা ষ্ট্ৰেচ কৰি তেওঁ শত্ৰুৰ বিপৰীতে থিয় হ"ল। তেওঁ আছিল এজন ডেকা, প্ৰায় ল"ৰা, এতিয়াও দাড়িহীন, কোমল ছোৱালীৰ দৰে মুখ;মিশ্ৰিত দম্পতীৰ উপস্থিতিয়ে ক্ৰিয়াটোক এক বিশেষ কামুকতা প্ৰদান কৰিছিল। এনে লাগে যেন সংগী দুজনে ইজনে সিজনক বহুদিনৰ পৰা চিনি পাই চকু টিপিয়াইছে।
  - কি Caisca! এনেকৈ লগ পাম বুলি ভবা নাছিলোঁ! - ল"ৰাটোৱে দুখ মনেৰে ক"লে।
  "তুমি ভাল ল"ৰা আছিলা, কিন্তু এতিয়া তোমাৰ আত্মাক আদিম শিখালৈ লৈ যোৱা হ"ব!" - ছোৱালীজনীয়ে অভদ্ৰভাৱে উত্তৰ দিলে।
  - ইমান নিষ্ঠুৰ কিয়! আমি এতিয়াও কুমাৰী, আমি জীয়াই থাকিব লাগিব! - যুৱকজনে ভীৰু আশাৰে ক"লে।
  - এইটোৱে আমাক একো সহায় নকৰে! আনকি দেৱতাসকলেও দাসক তুচ্ছজ্ঞান কৰে!
  গ্লেডিয়েটৰ স্কুলত প্ৰশিক্ষণ কঠিন আছিল আৰু যুৱ যুঁজাৰুসকলৰ উলংগ চিকচিকিয়া শৰীৰত দাগবোৰ দেখা গৈছিল।
  ভিৰটো সজীৱ হৈ উঠিল, বাজি ধৰা হ"ল, বন্য চিঞৰ-বাখৰে যুৱ গ্লেডিয়েটৰসকলক উৎসাহিত কৰিলে, যিসকলে স্পষ্টভাৱে যুঁজিব নিবিচাৰিলে।
  শ্বেখৰ পত্নীয়ে চামৰাৰ বেগ এটা উলিয়াই আনিলে।
  - কাইস্কাৰ বাবে পঞ্চাশ সোণ! "তাই ডাঙৰ ডাঙৰ দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল।
  - আৰম্ভ কৰোঁ আহক! শ্বেখে সংকেত দিলে।
  ইমান বেলেগ আৰু একে সময়তে বহুত মিল থকাৰ বাবে যোদ্ধাসকল একত্ৰিত হ"ল, তেওঁলোকৰ গতিবিধি দ্ৰুত আৰু বিশৃংখল আছিল। প্ৰথমে ত্ৰিশূল থকা যোদ্ধাজনে জাল পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু মিছ কৰিলে আৰু তেওঁৰ ওপৰত বনৰীয়াকৈ জপিয়াই প্ৰতিপক্ষই ডেগাৰেৰে পেটত কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল। যুৱকজনে পিছলৈ জপিয়াই ত্ৰিশূলটোৰ বুকুত খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু ছালখন অলপ আঁচোৰ মাৰিলে। অৱশ্যে তেওঁৰ এই কৌশলে শত্ৰুক পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য কৰালে। এসময়ৰ প্ৰিয় গ্লেডিয়েটৰজনক ওচৰ চাপিবলৈ নিদি তেওঁ আঁতৰি গৈ জালৰ ওপৰত হেলান দিলে।
  - তোমালোক মানুহবোৰ মূৰ্খ! অৰ্থাৎ তেওঁলোক পৰাজয়ৰ নিৰ্ধাৰিত! - ছোৱালীজনীয়ে অহংকাৰেৰে ক"লে।
  - তেওঁৰ জন্ম কেনেকৈ? - যুৱকজনক লাজ লগা যেন লাগিল।
  হঠাৎ ত্ৰিশূল থকা ৰেটিয়াৰিয়াছে হাতেৰে শিলগুটিটো ধৰি মুখত পেলাই দিলে। কৌশলটোৰ প্ৰভাৱ পৰিল, ছোৱালীজনীয়ে চকু দুটা মুদি দিলে আৰু ঠিক সেই চেকেণ্ডতে ত্ৰিশূলে তাইৰ পেটটো বিন্ধিলে।
  বিষত চিঞৰি চিঞৰি ডেকা গ্লেডিয়েটৰগৰাকীয়ে কুটিল হৈ পৰিল, কিন্তু, তথাপিও, ব্লেডখন তাইৰ কান্ধত ডুবাই দিবলৈ সক্ষম হ"ল। ৰেটিয়াৰিয়াছে চিঞৰি চিঞৰি অস্ত্ৰটো উলিয়াই আনিলে। তৰোৱালখন বিজুলীৰ দৰে জিলিকি উঠিল, প্ৰায় ডিঙিত বিন্ধিলে। গ্লেডিয়েটৰজন পিছুৱাই গ"ল, বুকুখন কাটি গ"ল। ডেকাজনে বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ত্ৰিশূলটো পেলাই দিলে। তাৰ পিছত প্ৰতিপক্ষই তেওঁৰ ওপৰত জপিয়াই এটা ডেগাৰ দলিয়াই দিলে। দোলনাটো যথেষ্ট দুৰ্বল আছিল, আৰু টিপে ভৰিৰ মাংস বিন্ধিছিল। ৰেটিয়াৰিয়াছে চিঞৰি পৰিল, তাৰ পিছত ডেগাৰটো তুলি লৈ উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, সেই মুহূৰ্ততে তৰোৱালখনে তেওঁৰ ডিঙিত খুন্দা মাৰিলে। ইতিমধ্যে চেতনা হেৰুৱাই তেওঁ মাইৰিলনৰ ব্লেডখন সৌৰ প্লেক্সছত খুন্দা মাৰিলে। এসময়ৰ প্ৰেমময় দম্পতীহাল (ৰোমিঅ" আৰু জুলিয়েটৰ দৰে) শিলগুটিত পৰি মৃত্যুমুখত পৰিল। মদ্যপান কৰা দৰ্শকে হাঁহি হাঁহি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। নিম্ন কপাল আৰু ওলাই থকা চোলাৰ তিনিজন ম্লান দাস ৰঙ্গমঞ্চলৈ দৌৰি আহিল, যিসকলে হেৰুৱাইছিল, কিন্তু আধ্যাত্মিক স্বাধীনতা লাভ কৰিছিল, তেওঁলোকৰ মৃতদেহ গৰম লোহাৰে জ্বলাই দিছিল। মৃত বুলি নিশ্চিত কৰি তেওঁলোকে পাচলিৰে হুক কৰি মঞ্চৰ পৰা টানি লৈ গ"ল। তেজ থকা ঠাইখন কয়লাৰে ঢাকি থোৱা আছিল।
  -পোক-পৰুৱা খাবলৈ যাব। - শ্বেখৰ পত্নী ডিমিটাৰে ঘোঁৰাৰ দাঁত উদঙাই দিলে। - হাড়বোৰ বেছি সৰু হোৱাটো দুখ লাগে, জীৱ-জন্তুবোৰ ভোকত থাকিব।
  - মাংস আৰু ৰন্ধা-বঢ়া নাথাকিব। দুখৰ কথা, সঁচাকৈয়ে, তেওঁলোকৰ দুজনমান যথেষ্ট আশাব্যঞ্জক খেলুৱৈ হ"ব পাৰিলেহেঁতেন! - শ্বেখে গুৰগুৰাই উঠিল।
  - তোমাৰ বিচনাত? - ডিভাই কটুভাৱে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - কিয় নহয়! ছোৱালীজনী ধুনীয়া, আৰু ল"ৰাটো আপোনাৰ হ"ব পাৰে। "শ্বেখৰ দৃষ্টিভংগী আছিল যথেষ্ট প্ৰগতিশীল, তেওঁ বিশ্বাস কৰিছিল যে এগৰাকী পত্নীয়ে এজন ডেকা দাসৰ সৈতে নিজৰ ডাঠ শৰীৰটোক ভালদৰে আমোদ দিব পাৰে।
  - সৰু আৰু ভংগুৰ! আমাৰ এনেকুৱা আৰু এযোৰ নাই নেকি? - ডিমিটাৰে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে নাই! ওচৰৰ স্কুলৰ পৰা আমালৈ পঠোৱা ডেকা শ্বিফটটো চাওঁ আহক। - শ্বেখে হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - হয়তো সিহঁতক ডাঙৰ হ"বলৈ দিলে ভাল! নহলে আমি আমাৰ সকলো বন্দীক হত্যা কৰিম। - অভাৱনীয়ভাৱে সম্ভ্ৰান্তজনৰ পত্নীয়ে মমতা দেখুৱালে।
  - দাস বিদ্ৰোহৰ খবৰটো বৰ আনন্দদায়ক আৰু মই ইয়াক সম্পূৰ্ণৰূপে উদযাপন কৰিব বিচাৰিছো। - সম্ভ্ৰান্তই পেটটো জোকাৰিলে।
  - যদিহে, অৱশ্যেই, Etymon আপোনাৰ আগত নাহে! - মোটা ছোৱালীজনীয়ে জোকাইলে।
  - এনেকুৱা এটা অসত্তা! তাতোকৈ ভাল, এতিয়াই সকলো গ্লেডিয়েটৰক শেষ কৰি মূৰ্খটোক দৰ্শনৰ পৰা বঞ্চিত কৰোঁ আহক। নতুনকৈ আহকচোন! - শ্বেখে গুৰগুৰাই উঠিল।
  - এইবোৰ ঠিক নতুন নহয়। - ডিমিটাৰে তাইৰ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে
  আকৌ গং বাজি উঠে আৰু যোদ্ধা ল"ৰাবোৰে দৌৰি গৈ ৰঙ্গমঞ্চত সোমাই যায়। প্ৰায় চৈধ্যৰ পৰা পোন্ধৰ বছৰ বয়সৰ দেখা যায়, কান্ধ আৰু বুকু মোটামুটি বহল। পূৰ্বৰ যুঁজাৰুসকলৰ দৰে তেওঁও ছামাৰছল্ট কৰে আৰু হাতত দৌৰে। ইতিমধ্যে মঞ্চত দৌৰি ওলাই আহি তেওঁলোকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, হেলমেট, বুকুৰ কৱচ, ঢাল আৰু তৰোৱাল পিন্ধিলে। এটাৰ ব্লেড পোন, আনটোৰ ব্লেড চেবাৰৰ দৰে বক্ৰ। ভাস্কৰ্য্য কৰা এবছ খোলা আৰু তাৰ ওপৰত দাগ দেখা যায়। সোঁফালে থিয় হৈ থকা ল"ৰাটোৰ বুকুৰ ওপৰেৰে তিনিটা শাৰীত দৌৰি যোৱা কাটাবোৰ ভাল হৈছে।
  ছালখন উদাৰতাৰে তেলযুক্ত আৰু চিকচিকিয়া।
  মেনেজাৰে ঘোষণা কৰে।
  -বক্ৰ চেবাৰৰ সৈতে বিখ্যাত যুঁজাৰু Fudoros আৰু পোন তৰোৱালৰ সৈতে Saflorov ৰিঙত প্ৰদৰ্শন কৰে। ফুড"ৰছৰ ৬খন আৰু ছাফ্ল"ৰভৰ ৭খন যুঁজ। তেওঁলোকৰ সকলো প্ৰতিদ্বন্দ্বী হয় থিতাতে হত্যা কৰা হৈছিল নহয় ৰাইজৰ সিদ্ধান্তত ছুৰীৰে আঘাত কৰি হত্যা কৰা হৈছিল। মেনেজাৰে ভিৰৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। বাজি মাৰিব খোজা সকল আকৌ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। শ্বেখে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - ছাফ্লোৰভৰ বাবে এশটা সোণৰ মুদ্ৰা।
  বাজি সোনকালে সমাপ্ত হ"ল, সম্ভ্ৰান্তসকলে শপত খালে। আনকি দুয়োৰে মাজত কাজিয়াও হৈছিল। এজনে মদৰ গিলাচ ছটিয়াই দিলে, আনজনে মোটা ভৰি এখনেৰে তেওঁৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে। উত্তেজিত জনসাধাৰণক শান্ত কৰিবলৈ হেটেৰা আৰু চকীদাৰে লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। শ্বেখৰ পত্নী, আদেশী, অহংকাৰী, মোটা, ঘেউ ঘেউলে:
  -আগলৈ! হত্যা!
  গ্লেডিয়েটৰসকলে একত্ৰিত হ"ল। এইবাৰ সময় উলিয়ালে, ইজনে সিজনক সাৱধানে আঘাত কৰি পৰীক্ষা কৰিলে। সংঘৰ্ষ হৈ তৰোৱালবোৰ অলপ জিলিকি উঠিল, ঢালবোৰ কঁপি উঠিল। এই সতৰ্কবাণী জনসাধাৰণে সঁচাকৈয়ে ভাল নাপালে, ই অসন্তুষ্টিত হাউলি উঠিল আৰু হাড়বোৰ যোদ্ধাসকলৰ ফালে উৰি গ"ল। শ্বেখে ট্ৰেখন ওলোটা কৰি মদ আৰু জামেৰে ঢাকি থোৱা হৈ পৰিল। তাৰ পাছত খঙেৰে থু পেলাই চিঞৰি উঠিল।
  -কাজিয়া নকৰিলে ওলোটাকৈ ওলোমাই থৈ দিম। কেইবাজনো হেঁচা মাৰি ধৰা বনৰীয়া "জানিছাৰী" মঞ্চত দৌৰি আহিল, তেওঁলোকে বৰশী জোকাৰিলে, মুকলি পিঠিত পোক প্ৰদৰ্শন কৰিলে। ছাফ্ল"ৰভে আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল, ক্ৰোধিত আক্ৰমণ কৰিলে, তেওঁ সমকক্ষৰ আঁঠুত লাথি মাৰিলে। কিশোৰজনে পিছুৱাই গ"ল, তৰোৱালখন অলপ কাষলৈ লৈ গ"ল, প্ৰতিপক্ষই বুকুৰ ওপৰেৰে কাটি পেলালে। বেয়াকৈ স্ক্ৰু কৰা প্লেট এখন তললৈ পৰি গ"ল। পৰৱৰ্তী আক্ৰমণে ছালত গভীৰ চিন ৰাখিলে আৰু ডাঠ তেজ বৈ গ"ল। ফুড"ৰ"ছে পিছুৱাই গ"ল, লোমশ যুঁজাৰু এজনে তেওঁৰ ভৰিত আঘাত কৰিলে। আৰু যেতিয়া ল"ৰাটোৱে দ্বিধাবোধ কৰিলে, তেতিয়া ছাফ্ল"ৰভে ইমানেই ক্ৰোধত হেলমেটটোত খুন্দা মাৰিলে যে তেওঁ লৰচৰ কৰি ভাঙি পৰিল। জোকাৰণিৰ ফলত "হেলমেট"টো উৰি গ"ল, কপালত ফুলি উঠা এটা বগা মূৰ দেখা গ"ল। ছাফ্ল"ৰভে ব্লেডখন স্নায়বিকভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰা বুকুখনৰ ওচৰত থৈ দিলে। তেওঁ "দৰ্শক"লৈ কাষলৈ চালে।
  চিন এটাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিলো। যেতিয়া সংখ্যাগৰিষ্ঠই চুলিৰ মাজেৰে দৌৰি যায়, তেতিয়া তাৰ অৰ্থ হ"ল হত্যা কৰা, আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে হাতৰ তলুৱা তলাত হেঁচা মাৰি ধৰে, তেতিয়া তাৰ অৰ্থ হ"ল দয়া কৰা।
  অৱশ্যে উগ্ৰ মুখবোৰত দয়া পঢ়া নহ"ল। প্ৰায় সকলোৱে, আনকি মহিলা আৰু কিশোৰীয়েও ডিঙিৰ ওপৰেৰে হাতৰ তলুৱা চলাইছিল।
  -মৃত্যু! তেওঁক শেষ কৰি পেলাওক!
  শ্বেখৰ ঘৈণীয়েকে ঠাট্টা কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সি বৰ সস্তাতে নামিল। মোক এৰাতিৰ বাবে দিয়া।
  পৰাজিত কিশোৰজনৰ উলংগ বুকুত লাহেকৈ হেঁচা মাৰি ধৰি ছাফ্ল"ৰভে দ্বিধাবোধ কৰিলে আৰু এটোপাল তেজ ওলাল। তাৰ পাছত হতাশ হৈ তেওঁ তৰোৱালখন পেলাই দিলে।
  -মই নোৱাৰোঁ! সি মোৰ বন্ধু।
  হঠাৎ হুলস্থুল বন্ধ হৈ গ"ল আৰু মৃত্যুমুখী নিস্তব্ধতা।
  -কি! - শ্বেখৰ খং উঠিল। -আপুনি পৰাজিতক হত্যা কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰে। দুয়োকে পিঞ্জৰাবদ্ধ কৰক, তাৰ পিছত সমগ্ৰ গ্লেডিয়েটৰ স্কুলৰ সন্মুখত ভয়ংকৰ নিৰ্যাতন হ"ব।
  যোদ্ধাসকলে দৌৰি গৈ ফুড"ৰ"ছৰ ওচৰলৈ আহি তেওঁৰ মুখত পানী ছটিয়াই দিলে আৰু তাৰ পাছত তেওঁক সোনকালে জ্ঞান লাভ কৰাত সহায় কৰিবলৈ তেওঁৰ উদং গোৰোহাটো গৰম লোহাৰে জ্বলাই দিলে। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল, জপিয়াই উঠিল আৰু লগে লগে ডিঙিত দুটা লেচ" দলিয়াই দিলে। ছাফ্ল"ৰভে প্ৰতিহত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, একেলগে ডজন ডজন তৰোৱালৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে, ভয়ে তেওঁক শক্তি দিলে। কিন্তু শ্বুটাৰ এজনে তেওঁৰ ভৰিখনত কাঁড় মাৰিলে। বিষটোৱে যুৱকজনক পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰি পেলালে, কিন্তু হত্যা নকৰিলে। দুয়োকে বান্ধি থৈ পিঞ্জৰা এটাত আবদ্ধ কৰি ৰখা হৈছিল। ছাফ্ল"ৰভৰ পাচলিত গৰম ৰডেৰে আঘাত কৰা হ"ল, তাইৰ ছালত ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে আৰু অভিজ্ঞ ল"ৰাজনে সাহসেৰে বেজীবোৰ সহ্য কৰিলে। কিন্তু আপাত দৃষ্টিত দুজন অবাধ্য ল"ৰাৰ নিৰ্যাতন ডেজাৰ্টৰ বাবে পিছুৱাই দিয়া হৈছিল।
  শ্বেখৰ পত্নীয়ে জিলিকি উঠিল:
  - সিহঁত মোৰ হাবি হব লাগে। আপুনি জানে যে মই উদ্ভাৱনীমূলক।
  - জানো, কিন্তু চাওকচোন, মোৰ হয়তো ঈৰ্ষা হ"ব। ল'ৰাকেইটা ধুনীয়া আৰু ইতিমধ্যে বিয়া পাতিব পাৰে। - শ্বেখে দাঁত উদঙাই দিলে।
  - বেছিভাগেই, সিহঁতৰ বিয়াও হৈছে! কাৰণ এইবোৰেই হৈছে বংশবৃদ্ধি হোৱা উচিত আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু সুস্থ দাস! - মোটা ছোৱালীজনীয়ে চকু টিপিয়াই ক"লে।
  - গ্লেডিয়েটৰ বন্ধনৰ ৰং! মই যদি তেওঁলোকক পাই তেওঁলোকৰ পত্নীক অত্যাচাৰ কৰিব পাৰিলোহেঁতেন। - শ্বেখে হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - আমি বনাই দিম! বাইদেউ আকৌ ছোৱালীবোৰ।
  এতিয়া মহিলাসকলে যুঁজিব লগা হ"ল। কেৱল কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধা দুগৰাকী অৰ্ধনগ্ন ডিভাই ৰঙ্গমঞ্চত প্ৰৱেশ কৰিলে। ডিঙিত শিকলিৰে বান্ধি ইটোৱে সিটোৰ পৰা পৃথক কৰিব পৰা নাছিল। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: প্ৰতিখন হাতত দুটাকৈ ডেগাৰ। স্পষ্টভাৱে যুঁজখন নিষ্ঠুৰ হ"ব আৰু বেছি দীঘলীয়া নহ"ব। এগৰাকী ছোৱালী গোলাপ, আনজনী ক"লা চুলিৰ, দুয়োৰে চুলিৰ গুৰি যথেষ্ট দীঘল।
  -যুদ্ধ কৰিবলৈ! - গুণ্ডাটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে।
  -মই বাজি নকৰো! - শ্বেখৰ ঘৈণীয়েকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - এয়া ইতিমধ্যে বেয়া শংকা হৈ পৰিছে।
  দুখীয়া মহিলাসকল একত্ৰিত হ"ল। ভয়ংকৰ আছিল, প্ৰায় লগে লগে এজনীৰ পেট ফাটি গৈছিল, আনজনৰ বুকুত আঘাত পাইছিল। নিজকে কাটি গৈ থাকি ছোৱালীকেইজনীয়ে মাংস ফালি ভৰিৰে বাহিৰলৈ ওলাই আহিল। বহুত তেজ বৈ যোৱাৰ বাবে সিহঁতে আঁতৰি যাব নোৱাৰি পলাই যাব নোৱাৰিলে। অৱশেষত সম্পূৰ্ণ কাটি পেলোৱা এজনী আঁঠু লৈ পৰিল। ক"লা চুলিৰ মহিলাগৰাকীয়ে হাঁহিলে, তাইক শেষ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু তাৰ পিছত তলৰ পৰা পাচলিলৈকে এটা কূটনৈতিক আঘাতৰ সন্মুখীন হ"ল। হুমুনিয়াহ কাঢ়ি তাই তেতিয়াও অপৰাধীজনৰ মূৰৰ পিছফালে আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। দুয়োগৰাকী ধুনীয়া, অংগচ্ছেদ কৰা মহিলাই শিলগুটিৰ ওপৰত ঢলি পৰিল, কেইবাবাৰো উৰি ফুৰিলে আৰু নিথৰ হৈ পৰিল। চেঁচা "জানিছাৰী" বোৰে দৌৰি আহি সিহঁতৰ ওচৰলৈ আহি গৰম লোহাৰে সিহঁতক খুন্দা মাৰিলে। যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে লৰচৰ কৰা নাছিল।
  -আকৌ এটাতকৈ অধিক বাজিৰ কাম নহ"ল৷ দুয়োৰে মৃত্যু হৈছে।
  জনসাধাৰণ হতাশ হৈছিল যদিও হত্যাকাণ্ডৰ সাক্ষী হোৱাটো নিজৰ মাজতে অতি সুখদায়ক। কিন্তু এতিয়ালৈকে কোনেও জয়ী হোৱা নাই।
  এই পৰিস্থিতিত নতুন যুদ্ধইহে বিষয়টো বচাব পাৰিছিল। সহজ ৱাৰ্ম আপ শেষ হৈ গ"ল আৰু গুৰুতৰ ব্যৱসায়ৰ সময় আহি পৰিছে৷
  ছিদ্ৰযুক্ত কমলা ৰঙৰ টিউনিক পিন্ধা পোন্ধৰজন গ্লেডিয়েটৰ, তেওঁলোকৰ স্লাইমত তিনিটা ক"লা পাখি, লৰালৰিকৈ ৰঙ্গমঞ্চলৈ আহিল। চুটি, বক্ৰ তৰোৱালৰে সজ্জিত আছিল; তেওঁলোকৰ হাতত উত্তল পৃষ্ঠৰ সৰু বৰ্গক্ষেত্ৰৰ ঢাল আছিল, মূৰটো ভিজাৰ নথকা হেলমেটৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত আছিল। এই গোটৰ আঁৰত উজ্জ্বল ৰঙা টিউনিক পিন্ধা যুঁজাৰু বিমান দৌৰি ওলাই আহিছিল, চুটি কিন্তু পোন তৰোৱালও পিন্ধি, সৰু ঘূৰণীয়া ঢাল আৰু সোঁহাতখন ঢাকি ৰখা লোহাৰ হেণ্ডকাফ, ঢালৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত নহয়, আৰু বাওঁ ভৰিখনক ৰক্ষা কৰা আঁঠুৰ পেড। পিছল হেলমেটবোৰৰ সেউজীয়া পাখিবোৰে ছবিখন সম্পূৰ্ণ কৰি তুলিলে।
  ইজনে সিজনৰ বিপৰীতে থিয় হৈ প্ৰণাম কৰিলে। এইবাৰ বাজিবোৰ বহুত ডাঙৰ ধনৰ বাবে আছিল আৰু হাতৰ পৰা হাতলৈ সোণ বৈ গৈছিল।
  -এইটো হ"ব নোৱাৰে যে তেওঁলোক সকলোকে হত্যা কৰা হ"ল! - শ্বেখৰ পত্নীয়ে ক"লে। কোনোবাই নিশ্চয় জয়ী হ"ব!
  - গতিকে আপোনাৰ বাজি ৰাখক, এইটোৱেই শেষ যুদ্ধ। চাওক, ইতিমধ্যে ভোৰ হৈছে! - ভাগৰুৱা শ্বেখে খিংখিঙেৰে ক"লে।
  - তেতিয়া ছিৰিয়াছ হ'ব! ৰঙা ড্ৰাকমাবোৰৰ ওপৰত হাজাৰ সোণৰ ড্ৰাকমা। - মোটা মহিলাগৰাকীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সিহঁতৰ ওপৰত কিয়? - সিহঁত কিয়? - সম্ভ্ৰান্ত মানুহজনে আচৰিত হৈ দুবাৰ আওৰাই ক"লে।
  - কাৰণ চকু দুটা নীচ!
  মেনেজাৰে কিবা এটা চিঞৰি উঠিল। এটা ট্ৰুম্পেটৰ হিষ্টেৰিক শব্দ বাজি উঠিল। আনকি টৰ্চবোৰেও চকু টিপিয়াই উঠিল, যেন দানৱবোৰৰ চকুত কিবা এটা সোমাই গৈছে।
  কথা-বতৰা, কোলাহল, হাঁহি, চম্পিং বন্ধ হৈ গ"ল: সকলোৰে চকু যুঁজাৰুসকলৰ ওপৰত নিবদ্ধ হৈ পৰিল। প্ৰথম সংঘৰ্ষটো আছিল ভয়ংকৰ: ৰাজত্ব কৰা কাণ বন্ধ কৰা নিস্তব্ধতাৰ মাজত ঢালত তৰোৱালৰ আঘাত তীব্ৰভাৱে শুনা গ"ল। পাখি, হেলমেটৰ টুকুৰা, ভঙা ঢালৰ টুকুৰাবোৰ ৰঙ্গমঞ্চখনৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল আৰু উত্তেজিত, হাঁহি থকা গ্লেডিয়েটৰসকলে ইজনে সিজনক আঘাতৰ পিছত আঘাত কৰিলে। যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ তিনি মিনিটতকৈও কম সময় পাৰ হৈ গ"ল আৰু ইতিমধ্যে তেজ বৈ গৈছিল: চাৰিজন গ্লেডিয়েটৰ যন্ত্ৰণাত কুটিল হৈ পৰিছিল আৰু যুঁজাৰুসকলে তেওঁলোকক ভৰিৰে মোহাৰি পেলাইছিল। ইফালে সিফালে পৰি থকা এজনে তেওঁৰ সংগীৰ ভৰিখন ধৰি ভৰিখন ঘূৰাই দিলে। বাহুটো কাটি সি তললৈ উৰি গ"ল।
  ৰাজকুমাৰৰ অতৃপ্ত পত্নী ডিমিটাৰে চেপি ধৰা হাড় এটা ৰিঙত পেলাই দিলে।
  - ৰেডছ, জিকিলে মই তোমাক ৱাইন এগিলাচ দিম!
  প্ৰায়ে হোৱাৰ দৰে ইয়াৰ বিপৰীতটো হ"ল: ডিমিটাৰে ৰুটিং কৰি থকা দলটোৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ যুঁজাৰুজন পৰাস্ত হ"ল। তিনিখন তৰোৱালে একেলগে বহল বুকুখন বিন্ধিলে, দুৰ্ভাগ্যজনক নেতাজনৰ হাতত এটা অসময়ৰ হাড় ৰৈ গ"ল।
  দৰ্শকে যুদ্ধৰ ৰক্তাক্ত পৰিৱৰ্তনক আনন্দ আৰু উত্তেজনাৰে অনুসৰণ কৰিছিল। আঘাতপ্ৰাপ্ত ম"হৰ জাকৰ দৰে চিঞৰি উঠিল। স্থানীয় অভিজাত শ্ৰেণীয়ে উন্মাদভাৱে, ক্ষোভিত হৈ, যোদ্ধাসকলক উৎসাহিত কৰিলে। গ্লেডিয়েটৰসকলৰ শাৰী পাতল হৈ পৰিল, যুদ্ধখন পৃথক পৃথক সংঘৰ্ষত বিভক্ত হ"ল।
  এই মুহূৰ্তত যেতিয়া গণ্যমান্য জনসাধাৰণে উপভোগ কৰি আছিল আৰু মুকলিকৈ তেজ লেপ কৰি "গুফ" কৰিছিল, তেতিয়া সাহসী বিদ্ৰোহীসকলে টোপনি যোৱা প্ৰহৰীসকলক হত্যা কৰিছিল। প"বেড"ন"চেভে এমুঠিমান সাহসী মানুহৰ সৈতে মিলি দেহৰক্ষীসকলক চেপি ধৰিলে আৰু প্ৰথমে ৰাজপ্ৰসাদত প্ৰৱেশ কৰে।
  বিদ্ৰোহীৰ ওচৰ চাপি অহাৰ কোলাহলে যুদ্ধত বাধা দিবলৈ বাধ্য কৰালে। সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে লৰচৰ কৰি তৰোৱাল তুলি ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলে। যুৱ বিদ্ৰোহী নেতাজনে জোৰেৰে চিঞৰিলে:
  - মই যি দেখিছোঁ! কুণ্ডলীৰ আমোদৰ বাবে আপুনি ইজনে সিজনক হত্যা কৰে! পুনৰুজ্জীৱিত সৰীসৃপবোৰে তৰোৱাল এখনো তুলিব নোৱাৰে, পেটটো অত্যধিক বাধা। যদি আপোনাৰ মাজত অহংকাৰৰ কণা এটাও বাকী আছে, তেন্তে এই ঘৃণনীয় কামটো কাটি পেলাওক।
  গ্লেডিয়েটৰসকলে যেন ঠিক এইটোৱেই অপেক্ষা কৰি আছিল: তেওঁলোকে মেদবহুল জাকটোৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  চাকৰ দাসবোৰে নিজৰ ঘৃণিত মালিকৰ বাবে মৰিব নিবিচাৰি এফালে জপিয়াই পৰিল আৰু আনকি ল"ৰাবোৰে গণ্যমান্য ব্যক্তিসকলৰ ওপৰত ট্ৰে আৰু খাদ্য পেলাবলৈ ধৰিলে।
  ডিমিটাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - সিহঁত সকলোকে মাৰি পেলাওক!
  তেতিয়াই তাইৰ মূৰত স্ফটিক ৱাইনৰ গিলাচ এটা পৰি কুকুৰজনীক নোক আউট কৰি পেলালে।
  উইচাৰৰ খং উঠিল। চহৰৰ ধনী নাগৰিকসকলক তেওঁ কাটি পেলালে, তেওঁলোকৰ মাংস টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে।
  কঠিন নাছিল যদিও ঘৃণনীয় আছিল। পাছৰ অহৰহ সংগীজনে তাৰ কাষতে যুঁজিছিল। বিক পিছ পৰি নাথাকিল আৰু গ্লেডিয়েটৰসকলে নিজৰ জেইলাৰৰ ওপৰত প্ৰতিশোধ ল"লে।
  ম্লান দাসবোৰে মেনেজাৰজনক হুকত তুলি দিলে, তেওঁলোকে চিঞৰিলে:
  - আমি নিজৰ! তেওঁলোকো তোমালোকৰ দৰেই দাস!
  - গতিকে তৰোৱালেৰে প্ৰমাণ কৰক! - তাই চিঞৰি উঠিল, আৰু উইচাৰৰ চেণ্ডেলিয়াৰৰ মমবাতিবোৰ লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  শ্বেখে পলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু বিকে তেওঁক ট্ৰিপ কৰি কলাৰত মৌ ঢালি দিলে:
  - বাৰু, ক'ত লাগে তোমাৰ? কোনো জুতি লোৱা নাই।
  ছল্টস্লাভাই এবাৰতে দুজন সম্ভ্ৰান্ত লোকৰ মূৰ কাটি পেলালে আৰু তৃতীয়জনৰ চোলাটো আঁঠুৰে চেপি ধৰিলে। কিন্তু যুঁজৰ আভাসও আৰু নাছিল, দাসসকলে কেৱল প্ৰতিশোধ লৈছিল। প্ৰহৰীৰ অৱশিষ্টসকল পলাই গ"ল আৰু ভোজ-ভাতবোৰে, আনকি উত্তম অৱস্থাতো, কোনো গুৰুতৰ সামৰিক বাহিনীক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা নাছিল। উইচাৰ ঠাণ্ডা হোৱাৰ আগতেই তেওঁলোক সকলোকে হত্যা কৰা হৈছিল। কেৱল মুখ্য শ্বেখ জীয়াই আছিল, বিকে চুলি টানি আছিল। ভেডমাকোভে অহংকাৰী ল"ৰাটোক খেদি পঠিয়ালে:
  - এইটো এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি। আমাৰ বাবে হয়তো কামত আহিব!
  . অধ্যায় নং ১২।
  জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওপৰত আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখিলে। বাকী থকা যেন লাগিল, কিন্তু শেষৰটোৰ মাজেৰে পাৰ হোৱাটো অবিশ্বাস্যভাৱে কঠিন আছিল। আনকি ষ্টাৰমটাইগাৰৰ ব্যাপক ব্যৱহাৰেও কোনো সহায় কৰা নাছিল। যদিও জেট বোমাবোৰে কৰা ধ্বংসলীলা আছিল বিশাল। আন এটা উপায় আছিল নাপালম বোমা।
  ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটো পাতল হৈ গৈছিল যদিও সুন্দৰীবোৰে তেতিয়াও যুঁজি আছিল। ২০ অক্টোবৰত বৰফ পৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু সুন্দৰীবোৰ সকলো খালী ভৰিৰে। বগা বিচনাৰ ঢাকনিখনত ৰূপৱতী চিন থৈ যায়।
  ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে নিয়ৰৰ মাজত অলপ গুটিয়াই ঘূৰি পৰিষ্কাৰ হৈ পৰিল। চেৰিয়াজকাক বন্দী কৰাৰ পিছত মেট্ৰিয়নাই নিজৰ বাবে ঠাই বিচাৰি নাপালে। ইমান স্মাৰ্ট আৰু হেণ্ডচাম ল'ৰা এটাক হেৰুৱালে ভাল হ'ব। আৰু ফেচিষ্ট বন্দীত্বত তেওঁৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছিল? প্ৰথমে নিৰ্যাতন, তাৰ পিছত মৃত্যুদণ্ড!
  ল"ৰাটো সঁচাকৈয়ে গুলীবিদ্ধ হোৱাৰ ওচৰ চাপিছিল যদিও শেষত খনিবোৰত পৰিল। দিনটোত ষোল্ল ঘণ্টা কাম কৰি, সামান্য ৰেচন লৈ, অভাৰচিয়াৰৰ চাবুকটোৱে চেৰিঅ"ঝ্কাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ল"ৰাটো ইতিমধ্যে শিলৰ কুৱেৰীত আছে, আৰু তাত গাধৰ দৰে কাম কৰে। কিন্তু পৃষ্ঠতকৈ মাটিৰ তলত বহুত উষ্ণ৷ আৰু যোদ্ধাসকলে জমা নহ"বলৈ জপিয়াই দৌৰিবলৈ বাধ্য হয়। আৰু ছোৱালীবোৰৰ কাজিয়া। ইয়াত আহিছে শক্তিশালী লায়ন টেংকটো। ইয়াৰ বন্দুক ১৫০ মিলিমিটাৰ, চহৰখনৰ যুদ্ধৰ বাবে অধিক ফলপ্ৰসূ আৰু ব্যৱহাৰিক। ফ্ৰিটজে এই টেংকটো ভাল পায়, ইয়াক বিভিন্ন ফালৰ পৰা ইমান ভালকৈ সুৰক্ষিত কৰা হৈছে।
  "মাউচ" অলপ পিছফালে খোজ কাঢ়িছে। দুশ টন ওজনৰ জাৰ্মান বাহন এখনো ১৫০ মিমি কামান আৰু পঁচাত্তৰটা কামানেৰে সজ্জিত আছিল। গতিকে বহুত বেছি ব্যৱহাৰিক। মেচিনগানৰ সংখ্যা চাৰিটালৈ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু টেংকৰ ওচৰলৈ যোৱাটো সহজ নহয়।
  আন্যুতা, মাৰিয়া আৰু আল্লাই একেলগে মাষ্টোডনটো গুজিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। সাৱধানে তেওঁৰ কাষ চাপে।
  আন্যুতাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - আমি কেনেকৈ জীয়াই আছিলো, যুঁজিছিলো, আৰু মৃত্যুৰ ভয় নকৰিলোঁ... গতিকে এতিয়াৰ পৰা তুমি আৰু মই জীয়াই থাকিম! আৰু তৰাৰ উচ্চতাত, আৰু পাহাৰৰ নিস্তব্ধতাত, সাগৰীয় যুদ্ধ আৰু তীব্ৰ জুইত! আৰু ক্ৰোধিত আৰু ক্ৰোধিত জুইত!
  "মাউছ" আছিল শেহতীয়া পৰিৱৰ্তন, ছটা মেচিনগান, দুটা বেৰেলৰ সৈতে ক'এক্সিয়েল আৰু চাৰিটা হিঞ্জত ঘূৰি থকা।
  নিয়ৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থকা মাৰিয়াই হিচকি উঠিল:
  - আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো ! কাৰণ, যীচু সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে!
  ওচৰ চাপি আহি ছোৱালীজনীয়ে বিস্ফোৰক টোপোলাটো মাউছৰ কেটাৰপিলাৰটোৰ ফালে দলিয়াই দিলে। ঢালৰ তলত জোৰকৈ শব্দ কৰি ৰোলাৰটো ফাটি গ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আনন্দত চিঞৰি উঠিল:
  - এজন ফেচিষ্ট পাওক!
  আল্লাই হাতখন দোলা দি ফ্ৰিটজৰ ফালে এটা খণ্ডিত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ফেচিষ্টজনক ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু তেওঁৰ লগতে ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ দুজন কৃষ্ণাংগ সৈনিকৰ মূৰটোও ফালি পেলালে।
  ৰঙা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই হুইচেল মাৰিলে:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  আন্যুতাই আকৌ বিস্ফোৰক টোপোলাটো দলিয়াই দিলে... এইবাৰ ইমান সফল নহ"ল, কৱচত খুন্দা মাৰি ষ্টীলৰ খোলাটোৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰক্ত হৈ ক"লে:
  - এহ, মই গোলমাল কৰিলোঁ!
  আৰু তাই ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক নতুন অংশ এটা বিচাৰি হাঁহিলে। ঠাণ্ডাৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰা তাইৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। প্ৰায় উলংগ ছোৱালী এজনীয়ে অলপ অস্বস্তিত পৰি নিয়ৰৰ মাজত হাঁহি হাঁহি সোমাই গ"ল। কিন্তু আমি সহ্য কৰিব পাৰো। তদুপৰি গোলাবৰ্ষণ হ"লে বৰফ গলি যায়।
  আনুতাই আনকি গাইছিল:
  - মই জানো যে ঠাণ্ডা সোনকালে নাইকিয়া হ'ব,
  ধাৰাটো জোৰেৰে লৰালৰিকৈ যাব...
  আৰু ইতিমধ্যে সিহঁতে ডোঙাবোৰৰ মাজেৰে দৌৰি গৈ আছে - ৷
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী!
  ছোৱালীজনীয়ে গুলী মাৰে, আৰু ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ পৰা অহা আৰবজন ভাঙি যায়। শত্ৰুৱে সৰু সৰু গোটত কাম কৰাৰ প্ৰচেষ্টাত গুৰুতৰ লোকচানৰ সৃষ্টি হয়।
  মাউছৰ চুটি কামানটোৱে আকৌ খণ্ডিতকৰণৰ গুলী চলায়। ধোঁৱাৰ মাজত ক"ৰবাত খোলা বিস্ফোৰণ ঘটিছে। আৰু বহুত বিৰতি...
  জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰিছে... বাকী আছে বহুত কম। কিন্তু ঠিক এইটোৱেই ৱেৰমাখটক বৃহৎ বোমা আৰু গধুৰ আৰ্টিলাৰী ব্যৱহাৰ কৰাত বাধা দিয়ে। ফ্ৰিটজে বিদেশীক আগবাঢ়ি যাবলৈ দিলে, যাৰ প্ৰতি তেওঁলোকে দুখ অনুভৱ কৰা নাছিল।
  মাৰিয়াই নিজৰ ৰাইফলটো গুলীয়াই দিলে। ফেচিষ্ট ভাড়াতীয়া সৈনিকজন পৰি ধ্বংসাৱশেষৰ শিলবোৰৰ ওপৰেৰে গুটিয়াই গুটিয়াই পৰিল।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং স্তন দুটা ৰঙা নিপলেৰে ঘঁহিলে। তেওঁলোক সকলোৱেই যোদ্ধা যোদ্ধা - আণ্ডাৰপেণ্ট পিন্ধি ইফালে সিফালে জপিয়াই আছে। কিন্তু সেইবোৰৰ ওপৰত প্ৰায় কোনো হিট নাই। আপাত দৃষ্টিত নগ্নতাই কেনেবাকৈ বিশেষকৈ সৌন্দৰ্য্যক সুৰক্ষা দিয়ে। যিহেতু তেওঁলোকে এনে নৰকত জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম!
  আল্লাই নিয়ৰ আৰু মলিৰ মিশ্ৰণটো জোকাৰি জোকাৰি আকৌ গুলীয়াই মাৰে। এটা ক"লা যুঁজাৰু বিমানৰ ঠিক চকুত খুন্দা মাৰিলে। এগৰাকী স্মাৰ্ট কুকুৰ, একো ক"ব নোৱাৰি।
  তিনিওজনী ছোৱালী আকৌ মাউছৰ কাষ চাপিছে। ইমান ডাঠ কৱচ থকা বাহনত চাৰিওফালৰ পৰা সোমাই যোৱাটো কঠিন। কিন্তু যোদ্ধাসকল আশাবাদেৰে ভৰপূৰ। যদি আপুনি খোলাটো নিজেই বিন্ধিব নোৱাৰে, তেন্তে বেৰেলটো ফালি পেলাব নালাগে কিয়।
  খালী ভৰিৰে লেতেৰা ডালবোৰ লাথি মাৰি আল্লাই গাইছিল:
  - আমাৰ সত্য, আমাৰ সত্য... সূৰ্য্যৰ ৰশ্মিৰ দৰে! আমাৰ কাইলৈ উজ্জ্বল হ"ব, পাহাৰৰ পৰা বৈ আহিব নৈ!
  মহিলা যোদ্ধাসকলে দীৰ্ঘদিন ধৰি বন্দী এমপি-৪৪ বিমানেৰে সজ্জিত হৈ আহিছে। এই মেচিনগানবোৰৰ যুদ্ধৰ দূৰত্ব দীঘলীয়া। সুন্দৰীবোৰে আত্মবিশ্বাসেৰে জুই জ্বলাই দিয়ে। ক"লাবোৰ আকৌ পৰি আছে। তেওঁলোকে ৰঙা তেজৰ ফোয়াৰা উলিয়াই দিলে।
  কান্ধত ৰাইফল আৰু বন্দী মেচিনগান দুয়োটা লৈ গুলীচালনা কৰি থকা মাৰিয়াই গাইছিল:
  - কূটনৈতিক মকৰাটোৱে তাৰ ডংটো চোকা কৰিলে,
  আৰু তেওঁ ৰাছিয়াৰ পৰা পবিত্ৰ, ৰাছিয়ান তেজ খায়!
  তেওঁৰ বিৰোধীৰ বাবে সকলো যথেষ্ট নহয় আৰু তেওঁ হত্যা কৰিব,
  ৰাছিয়াৰ প্ৰতি কাৰ মৰম আছে!
  ৰাছিয়াৰ প্ৰতি প্ৰেম!
  ছোৱালীজনীয়ে ফাটবোৰৰ পৰা হাঁহি হাঁহি ওলাই অহা বিভিন্ন ধৰণৰ "গাৰ্ড"জনলৈ গুলী পঠিয়াই দিলে। সৌন্দৰ্য্যই হাঁহিলে, তাইৰ মুখখন যদিও ক্ষীণ হৈ পৰিছিল, তথাপিও নিজৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু মনোমোহাতা ধৰি ৰাখিছিল।
  সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ বেটেলিয়নৰ সকলো ছোৱালী ধুনীয়া। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত টাটাৰ চেৰাফিম আছে। তাইৰ পিতৃ টাটাৰ, কিন্তু মাক বেলাৰুছৰ, আৰু চেৰাফিমাই উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে পোৱা চুলিৰ পৰা পকা ঘেঁহুৰ ৰং। লগতে এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ। আৰু তেওঁ বন্দী মেচিনগানৰ পৰা চুটি চুটি বিস্ফোৰণত গুলী চলায়। আৰু আন সৈন্যৰ ফেচিষ্টসকলে তাইৰ ফালে খোজ কাঢ়িছে।
  চেৰাফিমাই যথেষ্ট সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে। সোণালী চুলিৰ মাৰিয়া তাইৰ কাষতে শুই পৰিল। দুয়োজনী ছোৱালীয়ে জুই জ্বলাই গান গায়।
  - মাতৃভূমি! - মারিয়া আৰম্ভ...
  - আৰু সেনাবাহিনী! - তাই চেৰাফিমক গুলীয়াই আগবাঢ়ি গ"ল।
  মাৰিয়াই টুইট কৰিছিল।
  - এইটো...
  ৰঙীন লোকসকলক গুলীয়াই আঘাত কৰি চেৰাফিমাই ৰিপ"ৰ্ট কৰিছে:
  - দুটা স্তম্ভ!
  মাৰিয়াই হাঁহি হাঁহি টুইট কৰিলে:
  - উপর...
  চেৰাফিমাই গুলী চলাই লগতে কয়:
  - কোনটো...
  পাঁচটা কৰ্তন কৰি মাৰিয়াই আৰু ক"লে:
  - ধৰি ৰাখিছে!
  চেৰাফিমা, গুলীচালনা, চেলুট:
  - গ্ৰহ!
  মাৰিয়া, শ্বুটিং, টুইট:
  - বুকু...
  চেৰাফিমা, গুলীচালনা, purred:
  - আমি ৰক্ষা কৰিম...
  মাৰিয়াই ফেচিষ্টজনৰ মূৰটো ভাঙি ক"লে:
  - আমি তুমি....
  চেৰাফিমে নাজীসকলক গুলীৰে কাটি হিচকি মাৰিলে:
  - এখন দেশ!
  ভাল লক্ষ্যৰে গুলী প্ৰেৰণ কৰি মাৰিয়াই টুইট কৰিছিল:
  - সকলো....
  চেৰাফিমাই অধিক আৰু অধিক সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰি আৰু কয়:
  - লোক!
  কপালৰ পৰা লেতেৰা সোণালী চুলিখিনি পেলাই দি মাৰিয়াই গাইছিল:
  - ৰথ...
  চেৰাফিম বুলেট, আৰু শ্বট পঠোৱা, জাৰি কৰা হৈছে:
  - আপনার...
  ফেচিষ্টজনৰ ডিঙিত আঘাত কৰি মাৰিয়াই আৰু ক"লে:
  - উষ্ণ!
  শ্যামলা টাটাৰ মহিলাগৰাকীয়ে শ্বট পঠিয়াই আগবাঢ়ি গ"ল:
  - মেঘ...
  সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰি মাৰিয়াই লগতে কয়:
  - ঠাণ্ডা!
  চেৰাফিমাই হাঁহিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ভাল এবং...
  মাৰিয়াই সঠিকভাৱে গুলীয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - সূৰ্য!
  চেৰাফিমাই বিস্ফোৰণত গুলী চলাই হিচকি উঠিল:
  - গৰম হৈছে!
  মাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - স্বয়ংক্রিয়...
  চেৰাফিমাই জুই নিৰ্দেশ দিয়াৰ দৰে ভুকুৱাইলে:
  - Nater...
  মাৰিয়াই ভাল লক্ষ্যৰে শ্বট যোগ কৰিলে:
  - কান্ধ...
  চেৰাফিমাই হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - সৈনিকজনলৈ!
  মাৰিয়াই উৎসাহেৰে গাইছিল, শ্বুটিং কৰিছিল:
  - মই খান্দি যাম...
  যুঁজাৰু বিমানৰ গুলীচালনা চলোৱা চেৰাফিমাই লগতে কয় যে:
  - কবৰ....
  আফ্ৰিকানজনক খেদি পঠিওৱাৰ পিছত মাৰিয়াই আৰু ক"লে:
  - বিৰোধীলৈ!
  ছোৱালীবোৰৰ গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গ"ল। আৰু তাই আশ্ৰয় বিচাৰি খৰধৰকৈ দৌৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। ভলগা নদীৰ সিপাৰে যোগান অতি কঠিন। অহৰহ বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণ। ইয়াত সিফালৰ পৰা জাহাজ চলাই থকা এটা শক্তিবৰ্ধক কোম্পানী।
  নাওবোৰৰ চাৰিওফালে স্প্ৰে আৰু ধ্বংসাৱশেষৰ ফোয়াৰা বিস্ফোৰণ ঘটে। আকাশত ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰে গৰ্জন কৰে। ফকে-উলফছ উৰি আহিছে। আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত বোমা নিক্ষেপ কৰা হয়।
  কেইবাখনো নাও ভাঙি যায়। ছোভিয়েট সৈন্য ডুব গৈ মৃত্যুমুখত পৰে।
  শত্ৰুৰ আৰ্টিলাৰীৰ গুলী ইতিমধ্যে অতি ঘন হৈ পৰিছে।
  ৰাতিও ফ্ৰিটজে সকলো জুইৰ তলত ৰাখে। আৰু তেওঁলোকৰ ডাইভ বোমাৰু বিমানবোৰে লৰালৰিকৈ ঘূৰি ফুৰিছে। দাদা ইউ-৮৭কে ধৰি। যদিও ইতিমধ্যে জেট বিমানে উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিছে।
  ইয়াত আছে কিংবদন্তি ছোভিয়েট ইয়াক-৯। তেওঁ জাৰ্মান এম ই-৩০৯ৰ সৈতে যুঁজে। চঞ্চলতা, গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ একেলগে আহিল। জাৰ্মান খেলুৱৈগৰাকীয়ে প্ৰথম পাছত ছোভিয়েট মেচিনক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। কিন্তু তেওঁ বিফল হয়। য়াকে পাছলৈ পিছ পৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰে যদিও ইয়াৰ তীব্ৰ গতিৰ বাবে নাজীয়ে পলায়ন কৰে।
  এজন দ্ৰুতগতিত জাৰ্মান, শক্তিশালী অস্ত্ৰৰে, অধিক কৌশলগত ৰাছিয়ানৰ বিৰুদ্ধে। কিন্তু দ্ৰুত উৰণ অব্যাহত আছে। ফেচিষ্টে সাতটাৰ বিপৰীতে সাতটা ফায়াৰিং পইণ্ট ব্যৱহাৰ কৰে, আৰু ছোভিয়েট বাহনখনত খুন্দা মাৰে। তাইৰ গতি হেৰুৱাই পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  তাৰ পৰা ধোঁৱাৰ ধাৰাবোৰ ওলাই আহে। আৰু ইঞ্জিন জ্বলি যায়...
  কি এই যুদ্ধ! এম ই-৩০৯ৰ দৰে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত শক্তিশালী বাহনৰ বিৰোধিতা কৰাটো কঠিন, য"ত সাতটা ফায়াৰিং পইণ্টে অতিৰিক্ত ওজন আৰু দুৰ্বল কৌশলৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়ে।
  তীব্ৰ গতিৰ বাবে ফেচিষ্টজনে ডুব মাৰি পলায়ন কৰিব পাৰে আৰু জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমানখনৰ সন্মুখভাগ ভালদৰে সাজসজ্জিত।
  আন্যুতাই আকৌ মাউছক ভেঙুচালি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ জীৱন বিপন্ন কৰিছে। ইতিমধ্যে তাই সকলো খোঁচ মাৰিছে, দুৰ্গবোৰৰ কাষেৰে উলংগ হৈ খোজ কাঢ়িছে। সকলো সৌন্দৰ্য্য আঁচোৰ আৰু আঁচোৰেৰে আবৃত। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁ এটা বিস্ফোৰক টোপোলা সংলগ্ন কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আনকি মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণেও তাইক আঘাত কৰে। সুন্দৰীৰ কান্ধত খোঁচ মাৰি।
  কিন্তু বিস্ফোৰক টোপোলাটোৱে ১৫০ মিমি কামানৰ নলীত খুন্দা মাৰে। আৰু ইতিমধ্যে জাৰ্মানগৰাকীয়ে যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰিছে। অতি কষ্টেৰে বাহনখনে নিজৰ ঠাইৰ পৰা আগবাঢ়ি গৈ নিজৰ ঘাঁবোৰ চেলেকিবলৈ ঘূৰি আহি নিজৰ সৈন্যৰ স্থানলৈ উভতি যায়।
  আকাশত ফকে-উলফ আৰু কেইবাখনো টি এ-১৫২ বিমান দেখা যায়। তেওঁলোকে ছোভিয়েটৰ স্থানত গোলাবৰ্ষণ আৰম্ভ কৰে। নতুন HE-183, আক্ৰমণাত্মক জেট বাহনৰ এযোৰও দেখা গ"ল। এই শগুনবোৰে ঘণ্টাত আঠশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত গতি লাভ কৰিছিল আৰু আঘাত কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ আছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জাৰ্মানসকলক উত্তৰত গুলীচালনা কৰে। স্থল গুলীৰ পৰা আক্ৰমণাত্মক বিমানক শক্তিশালী সুৰক্ষা দিয়াৰ পিছতো শত্ৰুক ধৰাৰ সুযোগ সদায় থাকে।
  আন্যুতা আৰু আল্লাই বন্দী লুফ্টফাষ্টক উদ্ধাৰ কৰে। এইটো হৈছে নটা আন্তঃসংলগ্ন বিশ মিলিমিটাৰ ৰিক"ইললেছ ৰাইফলৰে গঠিত অস্ত্ৰ।
  সৰু এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট বন্দুকৰ পৰা যেন গুলী চলাব পাৰি।
  আৰু যোদ্ধাসকলে শত্ৰুৰ ফালে আঙুলিয়াই দিয়ে। তেওঁলোকে মসৃণভাৱে আৰম্ভণিটো টিপি দিয়ে... দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে মসৃণ পিছুৱাই যোৱাটো অনুভৱ কৰি ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত খালী ভৰি দুখন থৈ দিলে।
  ছটা বায়ু কামান থকা এটা ফকে-উলফে ধোঁৱা উলিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰে - ইয়াৰ পেটটো ফাটি যায়।
  ছোৱালীবোৰে উৎসাহেৰে গৰ্জন কৰে:
  - পাক! পাক! লক্ষ্য!
  আন জাৰ্মান বিমানবোৰে ছোৱালীকেইজনীৰ মূৰৰ ওপৰেৰে ঘূৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। ফকে-উলফ ৰকেটক ডজ কৰি ভূগৰ্ভস্থ পথত দৌৰি যায় সুন্দৰীসকলে।
  আন্যুতাই তাইৰ মোটা গোৰোহাটোত টিপটিপিয়া যেন অনুভৱ কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে গুণগুণাই উঠিল:
  - অ' নৰকীয় জুই!
  ছোৱালীজনীৰ তলুৱাত ফোহা ঢাকি থোৱা আছিল আৰু বিষত বিষ হৈছিল। ঠাণ্ডা কিবা এটা পোক মাৰিব মন গ"ল।
  আৰু উপৰিভাগত ফাটি যোৱাবোৰ অব্যাহত থাকে। জুইৰ শিখাৰ পৰা নিয়ৰে হিচকি উঠে, ধ্বংসাৱশেষবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে। জাৰ্মানীয়ে পজিচনবোৰ জুইৰে বানপানী কৰি পেলায়, কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা বিশেষ উপকাৰ নহয়। যোদ্ধাসকলে গাঁতত নিগনিৰ দৰে লুকাই থাকিল। নিজকে ইস্ত্ৰী কৰিবলৈ দিয়ক।
  আল্লাই আন্যুতাৰ কাণত ফুচফুচাই ক"লে:
  - মই ভাবো যে অতি সোনকালে অৱশেষত নাজীৰ ভাপ শেষ হ"ব। তেওঁলোকৰ বহুত শক্তি আছে, কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডত তেওঁলোকৰ ঘূৰি যোৱাৰ কোনো সুযোগ নাই!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে গৌৰৱেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমি ইয়াত তিনিশ স্পাৰ্টানৰ দৰে আছো! আমি উচ্চমানৰ শত্ৰু বাহিনীক বিকৃত কৰোঁ!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাই খিকিন্দালি কৰি তাইৰ সংগী ছোৱালীজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - আৰু আমাক বাইপাছ কৰিব নোৱাৰিবা!
  যেতিয়া ছোৱালীকেইজন পানীৰ ওপৰত উঠিল, তেতিয়া অভিযান শেষ হৈ গ"ল। নতুন ক"লা পদাতিক সৈন্যৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তেওঁলোক আগলৈ উঠি গ"ল, আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে গুলী চলাবলগীয়া হ"ল, যাৰ ফলত শত্ৰুৱে তেওঁৰ নাক মাটিত খান্দিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  লায়ন্স আৰু টাইগাৰছ পুনৰ যুদ্ধত নামিল। জাৰ্মানীয়ে গধুৰ টেংকেৰে ছোভিয়েট সেনাক হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। মাজে মাজে খোলা বৰষুণ হৈছিল। অধিক দুৰ্বল "বাঘে" নিজৰ গঠনৰ পৰা আঁতৰি নাযাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। মৰ্টাৰবোৰেও বজ্ৰপাত কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। বিপক্ষক নক আউট কৰিলে। আল্লা আৰু অন্যুতাই যোৰকৈ গুলী চলালে। শত্ৰুৰ মুখবোৰ আবিৰ্ভাৱ হৈ থিতাপি লৈছিল। তাৰ পিছত আগবাঢ়ি যোৱা শত্ৰুৰ নতুন স্তৰ।
  যুদ্ধৰ সময়ত ছোৱালীকেইজনীয়ে গান গাইছিল।
  আল্লাই আৰম্ভ কৰিলে, গুলীচালনা কৰি:
  - আগতে...
  আন্যুতা, গুলীচালনা কৰি, আগবাঢ়ি গ"ল:
  - আপনি দ্বারা...
  আল্লাই আঘাত কৰি আৰু ক"লে:
  - লিজিয়ন...
  তিনিটা কাটি আন্যুতাই হিচকি উঠিল:
  - শত্রু...
  আল্লাহে বিৰোধীসকলক পেলাই দিলে, ফুচফুচাই ক"লে:
  - তেওঁলোক....
  আৰবৰ মূৰৰ খুলিৰ আধা অংশ উৰুৱাই আনুতাই আৰু ক"লে:
  - তেওঁলোকে বিচাৰে...
  শত্ৰুক চেপি ধৰি আল্লাই আৰু ক"লে:
  - আপুনি...
  আন্যুতা, গুলীচালনা, খঙত হিচকি উঠিল:
  - নম্ৰ...
  আল্লাই আৰবৰ মূৰৰ খুলিটো বিন্ধি গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ধ্বংস কৰা...
  আন্যুতাই নখ জোকাৰি গৈ হিচকি উঠিল:
  - টোকা...
  আল্লাই গুলী চলোৱাৰ দৰে হুইচেল মাৰিলে:
  - ভয় নকৰিবা...
  আন্যুতাই সঠিক গুলী মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শত্ৰু...
  স্নাইপাৰৰ দৰে গুলীচালনা কৰি আল্লাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - বেয়নেট...
  আন্যুতাই আৰু গুলী চলাই ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - সক্ষম...
  আল্লাই গুলী চলোৱা বন্ধ নকৰাকৈয়ে হিচকি উঠিল:
  - বল...
  খঙত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই বন্ধুক শুধৰাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - সাহস...
  আল্লাই তীব্ৰ আনন্দত আফ্ৰিকানসকলৰ মূৰত গুলী মাৰি ভুকুৱাই ক"লে:
  - শক্তি...
  বন্দুকৰ গুলীত জপিয়াই থকা আন্যুতাই হিচকি উঠিল:
  - বৃদ্ধি কৰা...
  ৰঙা কুঁহিয়াৰবোৰ জোকাৰি আল্লাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - আৰু বিৰোধী...
  আন্যুতাই আৰবজনৰ পেটত খুন্দা মাৰি ক"লে:
  - পোনছাটেই...
  আল্লাই সকলো কেলিবাৰৰ গুলীচালনা কৰি ভুকুৱাইলে:
  - ধ্বংস কৰা...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উশাহ এটা ল"লে। আৰু আৰু অলপ গুলী চলোৱাৰ পিছত চিঞৰি উঠিল:
  - আমি স্নাইপাৰ ৰাইফলৰ নাইট, হত্যাৰ মাতটো স্পষ্ট!
  আগবাঢ়ি যোৱা ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ ঢৌ কিছু কমি আহিল। নাজীয়ে পুনৰ নিজৰ টেংকবোৰ আগুৱাই লৈ গ"ল। "বাঘ"-২ দীঘল মুখৰ সৈতে দেখা দিলে আৰু লক্ষ্য কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা সকলো বস্তুতে গোলা মাৰিলে।
  "টাইগাৰ"-২ৰ এটা মূল টাৰেটৰ আকৃতি আৰু কাষত ঢালযুক্ত কৱচ প্লেট আছিল। ইয়াৰ ফলত তেওঁ কিছু বেছি দৃঢ় হৈ পৰিল। যোদ্ধাসকলে পুনৰ টেংকৰ ট্ৰেকবোৰক নিজৰ লক্ষ্য হিচাপে বাছি লৈছিল। ফেচিষ্টজনে কেৰাহীত মাছৰ দৰে জীয়াই থাকিব লগা হৈছিল।
  আন্যুতাই এটা বিস্ফোৰক টোপোলা দলিয়াই টাইগাৰ-২ৰ সন্মুখৰ ৰোলাৰটো চেপি ধৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - তোমাক উপহাৰ দি লগ পাইছিলোঁ... অৱশ্যেই কফিনত ঠাই এখনৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিছিলোঁ!
  আল্লাই আনন্দৰে ফেচিষ্টজনৰ ফালে এটা ডাঙৰ বিস্ফোৰক টোপোলা দলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - কিন্তু পাছাৰণ!
  আৰু বিস্ফোৰণৰ পৰা জাৰ্মান টেংকৰ দীঘল মুখখন কুটিল। আৰু ৰয়েল টাইগাৰ পিছলৈ ঘূৰি আহিবলৈ ধৰিলে। আকৌ ফেচিষ্টজন গুৰুতৰভাৱে আহত হ"ল। আল্লাই ল"লে আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গিলাচৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই ভুকুৱাই ক"লে:
  - তুমি ওক গছৰ কফিনত থাকিবা!
  গ্লাছটো ঠিক ঔপনিৱেশিক জাৰ্মান সৈন্যৰ ভিতৰত এজন ভাৰতীয়ৰ ডিঙিত উৰি গ"ল।
  আন্যুতাই নিজৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই গাইছিল:
  - এই বেৰেলটোত মূৰটো ডুবাই দিম! সকলোকে ডুবাই দিম!
  আল্লাই মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটালে। জাৰ্মানসকলক পুনৰ আক্ৰমণৰ বলি হ"ল। ছোৱালীজনীয়ে হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলো কৰিব পাৰো! আৰু আমি জয়ী হম!
  আন্যুতাই ৰাইফলটো গুলিয়াই ক"লে:
  - এটা ডাঙৰ জয়ৰ অপেক্ষা! আমাৰ দাদাসকল গৌৰৱত থাকক!
  আল্লাই ছামাৰছল্ট এটা কৰিলে আৰু বৰদিনৰ গছৰ দৰে ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি ফুৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে চকু টিপিয়াই গাইছিল:
  - মিষ্টাৰ সফলতা, ক'লৈ গৈ আছা... মিষ্টাৰ সফলতা - ফেচিষ্টসকলে হাঁহে...
  জাৰ্মান টেংকে গোলা ৰক্ষা নকৰাকৈয়ে নিজৰ গুলী তীব্ৰতৰ কৰি তুলিলে। বিস্ফোৰক উপহাৰ ঢালি দিলে। আৰু তেওঁলোকে ব্যৱধান এৰাই চলিবলৈ চেষ্টা কৰি ছোভিয়েটৰ অৱস্থানৰ কাষ চাপিল।
  বন্দী চেৰিঅ"ঝ্কাই শিকাই দিয়াৰ দৰে আন্যুতাই তাঁৰ ব্যৱহাৰ কৰি এটা গধুৰ খনি টানি আনিলে। "লায়ন" লাহে লাহে ছোভিয়েট পজিচনৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গ'ল। ইয়াৰ ১৫০ মিমি বন্দুকটোৱে মাজে মাজে গোলা থু পেলাইছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে হিচকি উঠিল আৰু চকু টিপিয়াই দিলে।
  আন্যুতাই গাইছিল:
  - জার্মান-জলকীয়া, ফেচিষ্ট-নাজী... একটি শান্তিবাদী শেষ আপনার অপেক্ষা!
  আল্লাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - শান্তিবাদ... নাজীৰ কথা কওঁতে শান্তিবাদৰ কথা কোৱাটোও মূৰ্খামি!
  আন্যুতাই নাকৰ দলঙত থকা ঔপনিৱেশিক প্ৰহৰীৰ এজন আৰবক ভালদৰে লক্ষ্য কৰি গুলী মাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আৰু চিন্তাত পংগু... আৰু সামৰিক বিষয়ত ইমান শক্তিশালী নহয়! অতি সোনকালে আমি সেইবোৰ পৃথিৱী গ্ৰহৰ মুখৰ পৰা সম্পূৰ্ণৰূপে মচি পেলাম!
  আল্লাই আৰু এটা ফাটি মাৰিলে, তাইৰ উদং বুকুখন শিলগুটিত ঘঁহি গাই গ"ল:
  - মই বনৰীয়া আঁঠুৰ ওপৰত ৰাছিয়ান নাইট... মই পৃথিৱীৰ পৰা পিতৃভূমিৰ শত্ৰুবোৰক ঝাড়ু দিম!
  ৰঙা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই আকাশলৈ এবাৰ চকু ফুৰাই চকু টিপিয়াই দিলে। "ফ্ৰেম", জাৰ্মান গুনাৰ বিমান, তাত ঘূৰি আছিল।
  জাৰ্মান "সিংহ"টোৱে মাজে মাজে খোজ কাঢ়ি ওপৰলৈ উঠি আহিছিল, বতাহৰ ফলত আবদ্ধ হৈ পৰিছিল। আৰু তেওঁৰ বন্দুকটোৱে অনবৰতে থু পেলাই আছিল।
  জাৰ্মান টেংকৰ কেটাৰপিলাৰৰ তললৈ খনি এটা লৈ যোৱা আন্যুতাই হিচকি উঠিল:
  - Seryozhka জন্য....
  জাৰ্মানজনে ৰৈ আকৌ গুলী চলালে। ছোৱালীকেইজনীৰ পিছফালে গোলাটো বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আন্যুতাই পৰীক্ষা কৰিলে:
  - গাখীৰৰ খোলা, যাৰ মগজু কেঁচুৱাৰ!
  "সিংহ" কিছু সময় থিয় হৈ থাকিল। হয়তো জাৰ্মান অভিজ্ঞ ক্ৰুৱে আগন্তুক বিপদ অনুভৱ কৰিছিল, বা হয়তো তেওঁলোকে নিজৰ কম্বেট কিটটো ব্যৱহাৰ কৰিব বিচাৰিছিল। কিন্তু "সিংহ"টোৱে কিছু সময় থিয় হৈ মাৰাত্মক খোলা থু পেলালে।
  আন্যুতাই লক্ষ্য কৰে যে জাৰ্মান টেংকত অধিক উন্নত বন্দুক আছে আৰু কেভি-২তকৈ বেছিকৈ গুলী চলায়। আৰু ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে এই গাড়ীখন বহুত বেছি বিপজ্জনক হৈ পৰে। আন্যুতাই নিজকে ক্ৰছ কৰি হিচকি উঠিল:
  - দুষ্ট নৰকলৈ যাওক!
  আল্লাই ফেচিষ্টজনক সৌৰ প্লেক্সছত গুলীয়াই গুলীয়াই ভুকুৱাইলে:
  - আমাৰ জয় অনিবাৰ্য! আৰু সকলো ভালেই শেষ হ"ব!
  আন্যুতাইও তুৰ্কীজনক কাটি গাইছিল:
  - যদিও, এনে লাগে যেন জীৱনটো অতি সোনকালে তাৰ ক'লা শিংটোত বিপদে টোকৰ মাৰিলেই বাধা আহিব... ঘোঁৰাবোৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু নদীৰ দৰে তেজ বৈ যায়, আৰু আকৌ তোমাৰ ভৰিৰ তলৰ পৰা পৃথিৱীখন নোহোৱা হৈ যায়!
  ইৰাণীজনক হত্যা কৰি আল্লাই লগতে কয়।
  - কিন্তু পৃথিৱীৰ নিজস্ব ৰক্ষকও আছে... আৰু তৰাৰ মাজত তেওঁৰ ওচৰলৈ টানি দিয়া হৈছে... হিটলাৰক কলিমালৈ নিৰ্বাসিত কৰিবলৈ অদৃশ্য ৰক্ষাকাৰী সূতা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গুলীচালনা কৰি একেলগে গাইছিল:
  - এডলফ ভাঙি যাওঁ, ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ আঘাত হ'ব! মোৰ বিশ্বাস আমি ফেচিবাদক পৰাস্ত কৰিম! আৰু আমাৰ ৰাছিয়াত মচীহ আবিৰ্ভাৱ হ"ব, সকলো দেশৰ জনগোষ্ঠীৰ প্ৰভু!
  আৰু যোদ্ধাসকলে গুলী চলাই থাকিল। কিন্তু শত্ৰুৰ পদাতিক বাহিনীয়ে শুই থাকি গ্ৰেনেড গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। ফেচিষ্ট দলটোৱে মৰ্টাৰৰ গুলীৰে ছোৱালীকেইজনীক ধোঁৱা উলিয়াই নিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু বহুত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা।
  আল্লাই দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - সংখ্যাৰে নিৰ্বাচনত জয়ী হ'ব পাৰে, দক্ষতাৰে যুদ্ধবিহীন নিৰ্বাচনত জয়ী হ'ব পাৰে!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুদ্ধ এনেকুৱা এটা ক্ষেত্ৰ য'ত গুণগত মানক পৰাস্ত কৰে, নিৰ্বাচন, নিয়ম অনুসৰি, ইয়াৰ বিপৰীত আৰু এইটো এটা উপাখ্যান!
  যোদ্ধাসকল অলপ পিছুৱাই গ"ল;গ্ৰেনেড আৰু ইয়াৰ টুকুৰাবোৰ অতি ডাঠকৈ পৰি আছিল। আনকি আল্লাই ভৰিৰে পেলোৱা উপহাৰটো ধৰি পিছলৈ পেলাই দিলে। গ্ৰেনেড উৰি নাজীসকলৰ হেলমেটত খুন্দা মাৰিলে। আৰু ই কেনেকৈ বিস্ফোৰণ ঘটে...
  যেন ক"ৰবাত আন এটা বাণ্ডিল বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আল্লাই দাৰ্শনিকভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ভাগ্য দ্বিতীয় সুখ, সফলতা তৃতীয়, কিন্তু প্ৰথম দক্ষতা!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি মাজতে ক"লে:
  - ভাগ্য সাহসৰ পুৰস্কাৰ, কিন্তু অসাৱধানতাৰ বাবে নহয়!
  আল্লাই ঔপনিৱেশিক সেনাৰ পৰা এজন হিন্দুৰ চকু উলিয়াই হিচকি মাৰিলে:
  - যাৰ ভাগ্য ভাল, তাৰ আত্মাই গায়!
  অন্যুতাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ভাগ্য ভাল হ"লে ভাল, তাৰ অৰ্থ হ"ল ভগৱানে তোমাক বচাব!
  ছোৱালীবোৰ অলপ বেছি হাস্যৰসময়ী হৈ পৰিল। তাৰ পিছত জাৰ্মান "লায়ন" তথাপিও আগবাঢ়ি গ'ল আৰু এটা খনিৰ দ্বাৰা উৰুৱাই পেলালে। এটা বিস্ফোৰক যন্ত্ৰৰ ওপৰেৰে দৌৰি যোৱা কেটাৰপিলাৰটো ফাটি যায়।
  আহত "সিংহ"টোৱে ঘূৰি ঘূৰি থিয় হ"ল... যোদ্ধাসকলে আনন্দিত হৈ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গাই গ"ল:
  - সিংহ চিন্তাত পংগু, বাঘ সকলো ধৰণৰ বিপদৰ উৎস... মানুহতকৈ বেছি আমোদজনক পৃথিৱীত একোৱেই নাই!
  আন্যুতাই দীঘলীয়া শাৰী এটা গুলিয়াই দিলে, ঠিক যেতিয়া বিদেশী সেনাই ধুমুহাত উঠি গাই গ"ল:
  আমাৰ হাতত ৰকেট আৰু বিমান আছে,
  বিশ্বের সবচেয়ে শক্তিশালী রাশিয়ান আত্মা...
  শ্ৰেষ্ঠ পাইলটৰ নেতৃত্বত আছে -
  শত্ৰুক ধূলি আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিব!
  "সিংহ" যেন বেয়াকৈ ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে। তাই আৰু দুটামান খোলা থুই নিথৰ হৈ পৰিল।
  এটা চঞ্চল "পেন্থাৰ" আবিৰ্ভাৱ হ'ল। কিন্তু তাই ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানৰ গভীৰতালৈ যাবলৈ ভয় কৰিছিল, আৰু গুলী চলাবলৈ ধৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীৰ মূৰৰ ওপৰেৰে খোলাবোৰে হুইচেল মাৰিলে। আৰু ধ্বংসাৱশেষ আৰু জুই ভাঙি পেলালে।
  ফেচিষ্ট টেংকখন সুলভ দূৰত্বত ওচৰ চাপি অহা মুহূৰ্তটো ধৰিবলৈ সাজু হৈ আন্যুতাই নিক্ষেপ কৰিবলৈ গ্ৰেনেড এটা সাজু কৰিলে। কিন্তু "পেন্থাৰ"ও মূৰ্খ নহয়। জাৰ্মানীয়ে গুলীচালনা কৰিলে, গোলাবোৰ চেকাৰবৰ্ডৰ আৰ্হিত ৰাখি, মাটিৰ এটাও টুকুৰা বাদ নিদিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰতিটো শিলগুটি ৰেক কৰি উলিয়াই আনিলে।
  আল্লাই নিজৰ উদং বুকুখনত চুমা খাই মন্তব্য কৰিলে:
  - Krauts" কৌশল ত্ৰুটিপূৰ্ণ... এই ধৰণে তেওঁলোকে বহুত অৰ্জন কৰিবনে?
  আন্যুতাই হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কুকুৰা এটাই এটা সময়ত এটা শস্য চেপি ধৰে, কিন্তু ডাঙৰ ডাঙৰ টুকুৰা গিলি পেলোৱা গাহৰিতকৈ বহুত বেছি সোনকালে ওজন বৃদ্ধি পায়!
  পেন্থাৰে আশীটাতকৈও অধিক গুলী চলালে আৰু গোলাবাৰুদ খৰচ কৰি ঘূৰি ঘূৰি নিজৰ গুহালৈ উভতি গ"ল। ইয়াৰ ঠাইত এটা নতুন মাষ্টোডন ষ্টাৰমটাইগাৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। মেচিনটোৱে তাৰ বহল বেৰেলটো টুপিৰে ঢাকি ৰাখিছিল। দেখাত এইদৰে তেওঁলোকে নিজকে বচাবলৈ ভৰসা কৰিছে।
  "ষ্টাৰমটাইগাৰ"-এ দূৰৰ পৰাই ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত গুলীচালনা কৰে। এটা ৰকেটে বজ্ৰপাত কৰিলে। পৃথিৱীখন ওপৰলৈ উঠিল আৰু এটা অগ্নিময় ফোয়াৰা এটাই জুইৰ শিখা ঢালি দিলে।
  ছোৱালীকেইজনী কষ্টেৰে বাচিল, মোটামুটি ধূলিৰে ঢাকি থোৱা আছিল। অন্যুতা আনকি অলপ স্তম্ভিত হৈ পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে হঠাৎ নিজকে ঘোঁৰাত উঠি থকা দেখিলে। আৰু যে তাই টাটাৰ সেনাক আক্ৰমণ কৰা এটা স্কোয়াডৰ কমাণ্ড কৰে। আৰু তাইৰ যোদ্ধাসকলৰ সৈতে ঘোঁৰাত উঠি। আঘাত সহ্য কৰিব নোৱাৰা মংগোল-তাটাৰসকলে পিছুৱাই যায় আৰু খুৰাৰ তলত হাজাৰ হাজাৰ মৃত্যুমুখত পৰে।
  আন্যুতাই দুখন তৰোৱাল জোকাৰি শত্ৰুবোৰক কাটি পেলায়। কিন্তু দৃষ্টিশক্তিত হঠাৎ বাধা আহিল।
  আল্লাই তাইৰ সংগীৰ গালত চৰ মাৰিলে, জোকাৰিলে, ক"লে:
  - বাৰু, সেইটোৱেই হ"ল! এতিয়া ইফালে সিফালে শুই থকা বন্ধ কৰক!
  আন্যুতাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই জিৰণি লোৱা নাছিলো, কিন্তু যুঁজিছিলো!
  ছোৱালীজনীয়ে খঙত জপিয়াই উঠি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। উপহাৰটো উৰি গৈ লেভ টেংকৰ বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে। ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱাৰ বাবে গাড়ীখনে নিজৰ ওজনী ট্ৰাংকটো বলিৰেখা কৰি পেলালে।
  আন্যুতাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - মই ৰাছৰ নাইট'!
  আল্লাই তাইৰ মেচিনগানৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণ গুলিয়াই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ল'ৰাটোৱে ভ্ৰু কোঁচাই উত্তৰ দিলে,
  মই পবিত্ৰ Rus' সেৱা কৰিব বিচাৰো...
  তেজৰ সাগৰ এটা ছিটিকি যাওক,
  কিন্তু ঈশ্বৰে আমাক ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব!
  উদং পেট আৰু বুকুখন লৈ আনুতা ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত পৰিল। ঠিক সময়ত, যেতিয়া তাইৰ মূৰৰ ওপৰেৰে শ শ মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ জিলিকি উঠিল। ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন উলিয়াই ক"লে:
  - সাহসী সৈনিকৰ উন্মাদনা অস্পষ্ট সেনাপতিৰ বাবে জীৱন ৰক্ষাকাৰী!
  আল্লাই মান্তি হ"ল:
  - সৈনিকজন সাহসী, জেনেৰেলে হিচাপ কৰি আছে, শত্ৰু ধূৰ্ত, সাফল্য কেৱল জ্ঞানী সাহসেৰেহে আহে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ গুলীচালনা কৰিলে আৰু সংহতিৰ চিঞৰ মাৰিলে:
  তেওঁৰ ওপৰত স্কোয়াড্ৰন
  একেলগে গৰ্জন কৰা
  এডলফ এজন শক্তিশালী মূৰ্খ -
  চদোম উদ্ভিদ!
  আন এটা সাজসজ্জিত "সিংহ"ৰ আবিৰ্ভাৱ হ'ল। দুজন সৈনিক তেওঁৰ পৰা পলাই গ"ল, তেওঁলোকৰ ক"লা মুখৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে তেওঁলোক আৰব আছিল। উন্নত টেংকখন যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ পৰা টানি আনিবলৈ হুকত শিকলি এটা লগাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  আল্লা আৰু আন্যুতাই গুলীচালনা কৰিলে, একেলগে টেকনিচিয়ানসকলক হত্যা কৰিলে। যোদ্ধাসকলে গাইছিল:
  - নিজকে ধ্বংস নকৰিবা আৰু সতীৰ্থক সহায় নকৰিবা, আনক জুইৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ সহায় কৰক!
  তিনিজন কৃষ্ণাংগ লোক আবিৰ্ভাৱ হ"ল। যিমান পাৰে বেগেৰে শিকলিডাল লৈ লৰালৰিকৈ গৈছিল যদিও ছোৱালীকেইজনীয়েও গুলীচালনা কৰিছিল। তদুপৰি অন্যুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কুকুৰটোক হেঁচা মাৰি ধৰি বন্দুকটো গুলিয়াই দিলে।
  আৰু তাই ৰবিন হুডৰ নিখুঁততাৰ দৰে বিপক্ষক অসাধাৰণ নিখুঁতভাৱে আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আল্লাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - মাৰ্কটো সফলতাৰে আঘাত কৰাজন নহয়, বিফলতাৰ সৈতে মিছ কৰাজনহে!
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই হিচকি মাৰিলে:
  - ডেগাৰৰ দৃষ্টিশক্তি থকা আটাইতকৈ সঠিক ব্যক্তিয়ে মিছ কৰিব পাৰে, কিন্তু চোকা মন এটাই লক্ষ্য হেৰুৱাই পেলোৱাটো ক্ষমা কৰিব নোৱাৰা!
  গ্ৰেনেডটোৱে মৰ্টাৰত খুন্দা মাৰি বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰে, যাৰ ফলত খনিবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটে।
  হয়, জাৰ্মানসকলৰ বাবে ষ্টেলিনগ্ৰাড সহজ নাছিল। তাত তেওঁলোকে এটা ভয়ংকৰ মৃত্যুৰ দুৰ্গ পাইছিল!
  . অধ্যায় নং ১৩।
  ৩ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে টিখভিনক ঘেৰি ধৰিলে আৰু চহৰখনতেই যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। ৰঙা সেনা লাহে লাহে পিছুৱাই গ"ল। ইতিমধ্যে বাকু চহৰৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰা হৈছে, ছোভিয়েট সৈন্যই উপদ্বীপটোলৈ পিছুৱাই গৈছে। ইয়েৰেভানে এতিয়াও কষ্টেৰে ধৰি ৰাখিছে। ষ্টেলিনগ্ৰাড ধ্বংসৰ দিশে আগবাঢ়িছে।
  কিন্তু তথাপিও ষ্টেলিনে এই চহৰখনক আত্মসমৰ্পণ নকৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল। অষ্ট্ৰাখানৰ বাবেও যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। এই চহৰখনত ক্ৰাউটসকলেও আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। সকলো এপ্ৰ"চত প্ৰচণ্ড বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হৈছে আৰু আন্তঃগাঁথনি ধ্বংস কৰা হৈছে।
  শীতকাল ওচৰ চাপি আহিছে... আৰু যুদ্ধৰ গতিপথ কমকৈয়ে ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য হৈ পৰিছে। কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডক ধৰি ৰাখিব নোৱাৰি যেন লাগে। বৰফ গঠন আৰু বৃহৎ বোমা বিস্ফোৰণৰ বাবে ভলগা নদীৰ সিপাৰে যোগানত বাধাৰ সৃষ্টি হৈছে।
  ৪ নৱেম্বৰত ইতিমধ্যে নব্বৈ শতাংশ তিখভিন লোৱা হৈছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে ফিনলেণ্ডৰ ভূখণ্ডৰ কাষ চাপিল। যথেষ্ট ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুক ৰখাব পৰাকৈ পৰ্যাপ্ত বাহিনী সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ফিন আৰু পুতলা ছুইডেনৰ সৈন্যইও এই বৈঠকত আক্ৰমণ চলায়। তেওঁলোকে উল্লেখযোগ্য শক্তি ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  ৫ নৱেম্বৰত জাৰ্মান মিত্ৰজোঁট আৰু ফিনলেণ্ড-স্কেণ্ডিনেভিয়ান সৈন্য একত্ৰিত হয়। এইদৰে লেনিনগ্ৰাডৰ চাৰিওফালে এটা ডাবল ৰিং বন্ধ কৰি দিয়া হ"ল। তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে এক নতুন, ডাঙৰ জয়।
  ৬ নৱেম্বৰতো উত্তৰ খণ্ডত যুদ্ধ চলি আছিল। নাজীয়ে কৰিডৰটো সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে। পৰিস্থিতি অত্যন্ত কঠিন হৈ পৰিছে। টিখভিনত প্ৰতিৰোধৰ শেষ অৱশিষ্টবোৰ জ্বলি উঠিছিল। জাৰ্মানীয়ে ইয়েৰেভানত বেলিষ্টিক মিছাইল নিক্ষেপ কৰে। তিনিটা উপস্থাপন মুকলি কৰা হয়। যথেষ্ট ধ্বংস আৰু হতাহতিৰ সৃষ্টি কৰে। কিন্তু অৱশেষত একোৱেই ভাঙি যোৱা নাছিল।
  আষ্ট্ৰাখান চহৰখন ছোভিয়েট ভূখণ্ডৰ বাকী অংশৰ পৰা স্থলপথেৰে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছিল। পৰিস্থিতি তীব্ৰতৰ হৈ পৰিছে। নতুন জাৰ্মান আৰু ইংৰাজ যুদ্ধজাহাজে মুৰ্মানস্কত গুলীচালনা কৰে। গোলাবৰ্ষণৰ সময়ত গেৰিছন কমাণ্ডেণ্টৰ লগতে বহু বিষয়া নিহত হয়।
  আৰু বেয়া হৈ গ"ল।
  আৰু ৭ নৱেম্বৰত নাজীয়ে ভলখভত সোমাই অৱশেষত টিখভিনত ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ দমন কৰে। এইদৰে লেনিনগ্ৰাডৰ সৈতে ব্যৱধান তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পালে। স্পষ্ট হৈ পৰিল যে ঘেৰাও কৰিলে চহৰখন প্ৰায়েই জীয়াই নাথাকিব।
  ৮ নৱেম্বৰত অৱশেষত বহু প্ৰত্যাশিত লেভ-২ টেংকৰ পৰীক্ষা অনুষ্ঠিত হয়। বাহনখনৰ বিন্যাস পৰিৱৰ্তিত আছিল। ইঞ্জিন, ট্ৰেন্সমিছন আৰু গিয়াৰবক্স আগফালে এটা ঠাইত আছিল, আৰু পিছফালে যুঁজৰ ডবাটো আছিল।
  শক্তিশালী প্ৰচেষ্টাৰে পৰ্ছেৰ নেতৃত্বত জাৰ্মানীয়ে পুটচৰ বৰ্ষপূৰ্তিৰ বাবে গাড়ীখন নিৰ্মাণ কৰিছিল।
  সঁচাকৈয়ে তলৰ চিলোৱাটৰ বাবেই লায়নৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচ বজাই ৰাখি বাহনখনৰ ওজন ষাঠি টনলৈ হ্ৰাস পাইছিল, ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছিল। যুদ্ধ পৰীক্ষাত দেখা গ"ল যে ফলাফলটো সম্পূৰ্ণ গ্ৰহণযোগ্য টেংক। ঠিক যি লাগে!
  ভাল ড্ৰাইভিং আৰু কৱচৰ গুণৰ সংমিশ্ৰণ।
  ফুৰাৰ অৱশ্যে এই কথাত সন্তুষ্ট নহ"ল। তেওঁ কাষ আৰু ষ্টাৰনৰ কৱচ শক্তিশালী কৰাৰ লগতে ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান স্থাপনৰ দাবী জনায়।
  পৰীক্ষা কৰা আন এখন বাহন হৈছে ই-১০০। এই টেংকখন অৱশ্যে অতি গধুৰ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল: ১৪০ টন, কিন্তু ইয়াৰ সকলো কোণৰ পৰা উৎকৃষ্ট সুৰক্ষা আৰু মাউছৰ অস্ত্ৰ আছিল। সাধাৰণতে "ই" ধাৰাবাহিকখনে অত্যন্ত আশাব্যঞ্জক হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। জাৰ্মানসকলে আপাত দৃষ্টিত কোনো সময় নষ্ট কৰা নাছিল।
  ১০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনযুক্ত বাৰ্ছ টেংকটোও প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছিল;কিন্তু হিটলাৰৰ বাবে বাহনখন পৰ্যাপ্ত সুৰক্ষিত যেন নালাগিল।
  বৰ্ষপূৰ্তিত বিভিন্ন ধৰণৰ বিমানো প্ৰদৰ্শন কৰা হয়। বিশেষকৈ আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু এম ই-২৬২ৰ পৰিৱৰ্তন। আৰু লগতে টি এ-১৮৩। প্ৰযুক্তিৰ এক গোটেই পেৰেড।
  শক্তিশালী গেছ লঞ্চাৰকে ধৰি ইহঁতে সমগ্ৰ চহৰ আৰু গাঁও ভাঙি পেলাবলৈ সক্ষম।
  ইয়াত আচলতে অতি শক্তিশালী ধ্বংস ব্যৱস্থা প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছিল।
  "পেন্থাৰ"-২ য়েও পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হৈছিল, ইয়াৰ ওজন আছিল পঞ্চাশ টন;ইয়াৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ১৫০ মিলিমিটাৰ কোণত, আৰু এটা "ৰয়েল টাইগাৰ" কামান আছিল। কাষৰ কৱচটো আছিল ৮২ মিলিমিটাৰ, ঢালযুক্ত। এনে টেংক কম বেছি পৰিমাণে হিটলাৰৰ বাবে উপযুক্ত আছিল, কিয়নো ই ঘনিষ্ঠ যুদ্ধত চৌত্ৰিশটা সময় সহ্য কৰিব পাৰিছিল।
  সাধাৰণতে নাজীয়ে মেনেজাৰী চাফা কৰি পেলালে।
  ঘণ্টাত এক হাজাৰ এশ কিলোমিটাৰ গতিবেগ লাভ কৰিব পৰা গোথা যোদ্ধা বিমানৰ পৰীক্ষাও কৰা হৈছিল।
  মুঠতে তেওঁলোকে নিজৰ বেল্টবোৰ এৰি দিলে।
  ৯ নৱেম্বৰত ভলখভৰ পতন ঘটে। পৰিস্থিতিয়ে চৰম সীমাত উপনীত হৈছে। আৰু আকৌ ছোভিয়েট টেংকে প্ৰত্যাক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  বন্দুকৰ ওচৰত গ্ৰীংগেটা নিথৰ হৈ পৰিল। চাৰ্চিল ২ য়ে ছোভিয়েট বাহনৰ বিপৰীতে থিয় হৈ গোলাবাৰুদ থু পেলালে।
  লৰ্ড জেনৰ ছোৱালীয়ে হিট গণনা কৰি আছিল। খাদটোত প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে ছোভিয়েট টেংকবোৰৰ গতি কমি গ"ল। আৰু জাৰ্মান মেনেজাৰীয়ে ইয়াৰ সুযোগ লৈছিল।
  নিকোলেটাই ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - ইংৰাজ যোদ্ধাই মৃত্যুক ভয় নকৰে,
  তৰাৰে ভৰা আকাশৰ তলত মৃত্যুৱে আমাক নলয়!
  সি মুকুট লৈ সিংহৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিব,
  মই শক্তিশালী মেচিনগানটো লোড কৰি দিম!
  মালন্যাই অনুমোদন জনাই মাত দিলে:
  - এই টকটকে! আৰু আমিও চাৰ্জ লম!
  বন্দুকটোৱে অতি সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল। খোলাবোৰ বতাহৰ মাজেৰে ৰূপৰেখা এৰি যোৱা মেচৰ দৰে জিলিকি উঠিল। হয়, কিছুমান শক্তিশালী ছোৱালী আছিল। আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল সঠিক।
  গ্ৰীংগেটাই মূৰ দুপিয়াই চৌত্ৰিশটা টাৰেটৰ গুৰিলৈ এটা খোলা পঠালে। তাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এয়া মৃত্যু! তাই আহিব মোৰ শত্ৰুৰ ওচৰলৈ! আৰু মই এতিয়াৰ পৰা জানো, তাই গোঁফ পিন্ধা শত্ৰুৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  নিকোলেটাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - সকলো জীৱ-জন্তুৱে গোঁফযুক্তটোক প্ৰণাম কৰিলে... যাতে অভিশপ্তটো বিফল হয়!
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ হাঁহিলে আৰু হিচকি মাৰি গুলী চলালে:
  - মোৰ প্ৰজেক্টাইলটোৱেই আটাইতকৈ সঠিক। আমি নিশ্চয় তাত উপনীত হ"ম!
  নিকোলেটাই তৰ্জনী আঙুলিটো ওপৰলৈ তুলি ক"লে:
  - বেং, বেং - আঘাত কৰা নাছিল! ধূসৰ শহাপহুটোৱে লৰচৰ কৰি গুচি গ"ল!
  গ্ৰিংগেটা, ফায়াৰিং, গাইছিল:
  সকলোৱে নিজৰ বাবে বাছি লয়
  এগৰাকী নাৰী, ধৰ্ম, এটা ৰাস্তা...
  চয়তান বা ভাববাদীৰ সেৱা কৰিবলৈ,
  সকলোৱে নিজৰ বাবে বাছি লয়!
  জেনে মূৰ জোকাৰি আপত্তি কৰিলে:
  - সেই ধৰণে নিশ্চয় নহয়! মানুহৰ ৯৯ শতাংশ বিশ্বাস জন্মৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰিত হয়, জ্ঞানৰ দ্বাৰা নহয়। ইয়াত আমি এংলিকান গীৰ্জাৰ অন্তৰ্গত... কিন্তু যদি আপুনি চায়, তেন্তে কি ভিত্তিত? এইটো আমাৰ পছন্দ নেকি?
  গ্ৰিংগেটাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মই ব্যক্তিগতভাৱে এটা বিশ্বাসী পৰিয়ালত আছিলো, কিন্তু এতিয়া মই নাস্তিকতাৰ প্ৰতি অধিক প্ৰৱল হৈ পৰিছো!
  নিকোলেটাই খিকিন্দালি কৰি জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  - নাস্তিকতা... এইটো আকৰ্ষণীয়!
  মালন্যাই দাৰ্শনিকভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আৰু সকলোৰে পৰা সমানে দূৰৈত! যেতিয়া ঈশ্বৰ নাথাকে আৰু অলৌকিক শক্তি নাথাকে, তেতিয়া যিকোনো ধৰ্ম মিছা!
  গ্ৰীংগেটাই মূৰ দুপিয়াই স্বেচ্ছাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - কমিউনিষ্টৰ দৰেই! সকলো ধৰ্ম মানুহৰ কল্পনা মাথোঁ বুলি তেওঁলোকে এই ধাৰণাটো লৈ আহিছিল। আৰু ইয়াৰ ওপৰত তেওঁলোকে এটা মতবাদ গঢ়ি তুলিছিল!
  মলন্যাই সন্দেহ কৰি ওঁঠ দুটা কুটিলে:
  - আৰু মৃত্যুৰ পিছত তেওঁলোকৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে?
  গ্ৰীংগেটাই মাংসভোজী হাঁহি এটা মাৰিলে। তাই গোলা এটা মাৰি আন এখন ছোভিয়েট টেংকৰ হুল কাটি খুলি দিলে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াত বহুত কথা ভাবিব পাৰিবা... আনকি বিজ্ঞানৰ শক্তিৰে মৃতকৰ পুনৰুত্থান!
  মালন্যাই হাঁহি হাঁহি সোঁৱৰাই দিলে:
  - ভৱিষ্যতৰ জগতখনৰ বিষয়ে এখন কিতাপ পঢ়িলোঁ। ইতিমধ্যে তাত মহাকাশ সাম্ৰাজ্য আছে। মৃত্যু, বাৰ্ধক্য, বেমাৰ নাই। আৰু অৱশ্যেই ভোক... সঁচা, জনসংখ্যাৰ বেছিভাগৰে কাম নাই, কিন্তু সকলোৰে বাবে যথেষ্ট আছে।
  যেনে গাড়ী বিনামূলীয়াকৈ দিয়া হয়। আৰু ইলেক্ট্ৰনিক মেচিন আছে যাৰ সহায়ত তেওঁলোকে সমগ্ৰ বিশ্বৰ লগত যোগাযোগ কৰে।
  নিকোলেটাই যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - প্ৰগতি দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছে। এই টেংকবোৰ চাওকচোন... কেনেকৈ আগবাঢ়িছে আৰু অধিক উন্নত হৈছে। তথাপিও চাৰ্চিল-২ক মাটিল্ডাৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  মালন্যাই সন্মত হ"ল:
  - হয়, টেংকবোৰ আগবাঢ়িছে... এইটো ছিক!
  ছোভিয়েট টেংকৰ আন এটা আক্ৰমণ ফিজল হৈ গ"ল আৰু বিৰতি হ"ল।
  ১০ আৰু ১১ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে উত্তৰ দিশত চুক কাটি সৰু সৰু আক্ৰমণাত্মক অভিযান চলাইছিল।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ উত্তৰ দিশত ছোভিয়েট সৈন্যই পাল্টা আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰিছিল যদিও সফলতা লাভ কৰা নাছিল। মহানগৰীৰ শেষৰ ঘৰবোৰে ইতিমধ্যে ধৰি ৰাখিছিল। একে সময়তে ধ্বংস হৈ গ"ল, মাটিত। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে ষ্টেলিনে শেষলৈকে ধৰি ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  বাকু চহৰখন প্ৰায় দখল কৰা হৈছে। কিন্তু তৈল কূপ জ্বলি আছে আৰু তাৰ মাজত কাজিয়া আৰম্ভ হৈছে। জাৰ্মানীয়ে অবিৰতভাৱে বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আছে।
  Astrakhan যুদ্ধ তাদের শিখরে হয়...
  ১২ নৱেম্বৰত তুৰ্কীয়ে ইয়েৰেভানত আক্ৰমণ চলায়। আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰা হ"ল। অট্টোমানসকলে লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। কিন্তু আকৌ গুলীচালনা কৰিলে। ১৩ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে বাকুৰ শেষৰ চতুৰ্থাংশ দখল কৰে - চহৰখন দখল কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। কেৱল উপদ্বীপটোত যুদ্ধ এতিয়াও চলি আছিল আৰু আকাশখন জ্বলি থকা কূপেৰে ক"লা হৈ পৰিছিল।
  ১৪ নৱেম্বৰত নাজীয়ে মুৰ্মানস্কত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। তেখেতে আৰ্টিলাৰী আৰু বিমান পৰিবহণ ব্যৱহাৰ কৰিছিল...
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত জুই জ্বলি উঠিছিল যদিও বদলি কৰা ছোভিয়েট শক্তিবৰ্ধক বাহিনীসমূহে এতিয়াও থিয় দি থকাটো সম্ভৱ কৰি তুলিছিল। যদিও কেৱল চহৰৰ প্ৰান্তলৈকে, আৰু বিশাল লোকচানৰ মূল্যত।
  মুৰ্মানস্ক আক্ৰমণৰ সময়ত যুদ্ধজাহাজৰ এটা বৃহৎ আৰ্মাডা গোট খাইছিল আৰু বিমানবাহী জাহাজো আহিছিল। প্লাজমা ৰোলাৰৰ দৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে চহৰখন। আৰু বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণ কৰে।
  ১৫ নৱেম্বৰত ফেচিষ্ট সৈন্যই গতি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰ্কটিক মহাসাগৰৰ একমাত্ৰ বৰফমুক্ত বন্দৰ চহৰখনক আক্ৰমণ কৰে। যুদ্ধবোৰত "নিগনি"য়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, আনকি "নিগনি" টেংকটোও, যিটো নাজীয়ে কাৰ্যক্ষেত্ৰত চেষ্টা কৰিব বিচাৰিছিল।
  অৱশ্যে "নিগনি" কিছু হতাশাজনক আছিল। তাই প্ৰথমে আগবাঢ়ি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত বৰফৰ ঢৌত আবদ্ধ হৈ পৰিল। আৰু তাই চহৰৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত ৰৈ গ"ল। জাৰ্মানসকল আক্ৰমণৰ বাবে একেবাৰে সাজু নাছিল। কিন্তু গোলাবৰ্ষণ বন্ধ নহ"ল। ১৬ নৱেম্বৰত নাজীয়ে কাৰ্যতঃ জ্বলি থকা তেলৰ কূপবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰাৰ কাম সম্পূৰ্ণ কৰিলে। কিন্তু উপদ্বীপটোৰ এটা অংশ তেওঁলোকৰ বাবে দুৰ্গম হৈ পৰিছিল, সপ্তম স্বৰ্গৰ বিন্দুলৈকে বৃদ্ধি পোৱা জুইৰ বাবে।
  ১৭ নৱেম্বৰত নাজীয়ে ভলগা বদ্বীপৰ শেষ শাখাটো দখল কৰে, আৰু তাৰ ফলত আষ্ট্ৰাখানক অধিক পুংখানুপুংখভাৱে বাধা দিয়ে। বাকু বহুদিনৰ পৰা কাটি গৈছে।
  ইয়েৰেভানতো ধুমুহাৰ সৃষ্টি হৈছিল। চহৰখন পাহাৰৰ ওপৰত, প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে অতি সুবিধাজনক যদিও বিশেষকৈ টেংকৰ সহায়ত ইয়াক ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰাটো কঠিন।
  ১৮ নৱেম্বৰত ছোভিয়েট সৈন্যই পুনৰ ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ উত্তৰত নাজী প্ৰতিৰক্ষাৰ শক্তি পৰীক্ষা কৰে। ইয়াৰ ফলত ভলগা জাহাজত বছৰৰ বাকী থকাখিনিৰ ওপৰত হেঁচা দুৰ্বল হৈ পৰিল যদিও ইয়াৰ ফলত যথেষ্ট লোকচান হ"ল।
  ১৯ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ লোকচানৰ বাবে মুৰ্মানস্কত আক্ৰমণ বন্ধ কৰি দিয়ে।
  এইদৰে আত্মহত্যা কৰা ফুহৰাৰে নিজৰ স্থানৰ পৰা অসংখ্য ছিদ্ৰবোৰ ফালি পেলাব নোৱাৰিলে। শীতকালৰ আগতেই ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলোৱাৰ নাজীৰ পৰিকল্পনা বিফল হ"ল।
  আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল ঠাণ্ডা বতৰ আৰু জনশক্তিৰ বৃহৎ ক্ষতিৰ বাবে জাপানে নিজৰ আক্ৰমণ স্থগিত ৰাখিছিল। মাথোঁ চামুৰাইসকলে নিজৰ চৌত্ৰিশজনীৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি পেন্থাৰৰ অনুজ্ঞাপত্ৰ দিলে। আৰু অহা গ্ৰীষ্মকালত তেওঁলোকে অসুবিধাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।
  ২০ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে জুই আংশিকভাৱে নিৰ্বাপিত কৰি উপদ্বীপটোৰ বেছিভাগ অংশ পৰিষ্কাৰ কৰি পেলায়।
  ২১ নৱেম্বৰত ছোভিয়েট সৈন্যই পুনৰ জাৰ্মান সৈন্যক আক্ৰমণ কৰে আৰু আনকি ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ উত্তৰ দিশত কেইবা কিলোমিটাৰ দূৰত সোমাই যায়। নাজীয়ে নিজৰ আক্ৰমণ দুৰ্বল কৰি স্থান ঘূৰাই আনিবলৈ চেষ্টা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  এনে ক্ষেত্ৰত কোৱাৰ দৰে যুঁজবোৰ কেৱল ফ্ৰেক লেভেলতহে!
  ২২ নৱেম্বৰত নাজীয়ে তুৰ্কমেনিস্তান অঞ্চলত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু দহ কিলোমিটাৰ খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ পিছত তেওঁলোকক ৰখাই দিয়া হ"ল। কিন্তু ২৩ নৱেম্বৰত শ্বাহৰ ব্ৰিগেডবোৰক যুদ্ধলৈ আনি পুনৰ আগবাঢ়িল। মধ্য এছিয়া অঞ্চলত পৰিস্থিতি অত্যন্ত ভয়াৱহ হৈ পৰিছে।
  ২৪ নৱেম্বৰত ফ্ৰণ্টত কোনো বিশেষ পৰিৱৰ্তন হোৱা নাছিল...
  ২৫ নৱেম্বৰত নাজীয়ে পুনৰ মুৰ্মানস্কত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। নতুন ইউনিট যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰা হ"ল। কিন্তু এতিয়াও যুক্তি কম।
  ২৬ নৱেম্বৰ আহিল - ৰাইচষ্টাগৰ নিৰ্বাচনৰ এঘাৰ বছৰ, তাৰ পিছত হিটলাৰক ৰাইচৰ চ্যান্সেলৰ নিযুক্তি দিয়া হয়।
  প্ৰথমবাৰৰ বাবে সন্মুখত মোতায়েন কৰা হ"ল নতুন ই-১০০ টেংক।
  এনে এটা যন্ত্ৰৰ বাবে এইটো আছিল যুদ্ধৰ অভ্যাস।
  টেংকটো যথেষ্ট দীঘল যেন লাগিছিল, প্ৰায় চেপেটা হৈ গৈছে। তাৰ পৰা ১২৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ দীঘল মুখখন ওলাই আহিছিল। আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচ পঞ্চল্লিশ ডিগ্ৰী কোণত থাকে। আৰু তেওঁ নিজেই কাষৰ পৰা হেলনীয়া হৈ আছে।
  শেহতীয়া ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ বাবেই ই-১০০ টেংকটোৱে মাউছতকৈ অধিক দ্ৰুতগতিত গতি কৰিছিল। আৰু খোলাবোৰ তেওঁৰ পৰা উফৰি গ"ল।
  আৰু গাড়ীৰ ভিতৰত ওলাই আহিল উল্লাসিত চাৰিজনী মাগডা, ক্ৰীষ্টিনা, গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লট।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ফুহৰাৰৰ বাবে সন্তান জন্ম দিছিল, আৰু এছ এছৰ বিশেষ নেনীৰ তত্বাৱধানত এৰি থৈ গৈছিল।
  আৰু তেওঁলোক মাত্ৰ সন্মুখত উপস্থিত হৈছিল। ছোৱালীবোৰ বৰ ধেমেলীয়া। যুদ্ধবোৰ মিছ কৰিছিল। আৰু ইয়াত মাত্ৰ নিজকে প্ৰমাণ কৰাৰ সুযোগ। শেষত এই উত্তৰ চেভাষ্টোপলটো লওক।
  আৰু আৰ্কটিক মহাসাগৰত তৃতীয় ৰাইচৰ আধিপত্য প্ৰতিষ্ঠা কৰে। সঁচাকৈয়ে যুদ্ধখন আৰু কিমান দিন টানি নিয়া হ"ব? আৰু চাৰিওজনে ভাবে: হয়তো তেওঁলোকৰ লগত মিলি অন্ততঃ কিবা এটা সলনি হ"ব পাৰে?
  মুৰ্মানস্কৰ ওচৰত ই বেছি হিমশীতল নহয় - গালফ ষ্ট্ৰিমে ইনচুলেচন প্ৰদান কৰে। ছোৱালীবোৰৰ কাজিয়াৰ মুড। প্ৰত্যেকেই জন্ম দিলে এহাল দম্পতী - এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী! গতিকে আপুনি আনন্দ কৰিব পাৰে।
  মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনা বন্দুকৰ চাৰিওফালে ওলমি আছিল। টেংকটো নতুন আৰু যথেষ্ট সহজভাৱে নিয়ন্ত্ৰিত। ইয়াক কাষৰ পৰা ১২০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া কৱচৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত কৰা হৈছে, লগতে আন ৫০ মিলিমিটাৰ ঢাল। গতিকে গাড়ীখন সকলো কোণৰ পৰা খুন্দা মাৰিব নোৱাৰি৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গান এটা হুইচেল মাৰিলে। হৃদয়ত তেওঁলোকে বৰ ভাল অনুভৱ কৰে।
  গেৰ্ডাই এম্বাৰ ওঁঠত হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এতিয়া হিটলাৰ আৰু মোৰ উমৈহতীয়া সন্তান আছে। আমি ৰাজপৰিয়ালৰ সদস্য!
  চাৰ্লটে মন্তব্য কৰি থাকোঁতে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আৰু আগলৈ মাথোঁ শূন্য!
  টেংক "ই"-১০০ ছোভিয়েটৰ স্থানৰ কাষ চাপিল। চাৰিওফালৰ সকলোবোৰ ইমানেই ধ্বংস হৈছিল যে ছোভিয়েটৰ পৰা অহা গুলী বিৰল, আৰু সাধাৰণতে লঘু বন্দুকৰ পৰা।
  মাগডাই ১২৮ মিমি কামানটো লক্ষ্য কৰি ছোভিয়েট মেগপাইৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। মৌ শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - মই বাঘিনী, আৰু মোৰ হাঁহি এটা আছে... আৰু দুষ্ট বাঘে সকলোকে ফালি পেলালে!
  ছোভিয়েট পঞ্চল্লিশজন পিছুৱাই গ"ল, কেইবাজনো ৰাছিয়ান সৈন্য নিহত হ"ল।
  মাগডাই মেকুৰীৰ দৰে গুণগুণাই উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰমেন, মোৰ পদ্ধতি সহজ... ঊলৰ ঠেংখন কামোৰ দিম! আৰু তেতিয়াই ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিবলৈ ধৰিলে। বাৰু, ঠিক এগৰাকী পাগল দেৱীৰ দৰেই।
  হিটলাৰৰ বেশ্যা ছোৱালীবোৰে টেংকটো জোকাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে নিজেই ঢাল খোৱা কৱচৰে এখন গাড়ীত জপিয়াই উঠিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত যোদ্ধাসকলে নিজৰ গাড়ীখন ঘূৰাই দিলে। তামৰ ৰঙৰ চুলিৰ এই সৌন্দৰ্য্য চাৰ্লটে গাইব:
  - ক্লাক, ক্লিক, ক্লিক... ধাৰাটো ৰোল! নাজী অশ্বাৰোহীয়ে সকলো বালি খাই পেলালে!
  আৰু তাৰ পিছত চাৰ্লটে ইমান জোৰেৰে হাঁহিব... আনকি তাই দাঁতবোৰো চেপা মাৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু আকৌ টেংকিটো ঘূৰি গ"ল। জাৰ্মানসকলে কাঁইটীয়া তাঁৰৰ বেৰখন ভাঙি পেলালে। টাইৰানোচ"ৰাছ ৰেক্সৰ সমান মেচিনটোৱে নিকৃষ্টভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে। আৰু যোদ্ধাসকলে তেওঁলোকৰ মৰমলগা আৰু মাংসভোজী মুখখন চাই হাঁহিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এডলফ হিটলাৰৰ পৰা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল আৰু সন্তান জন্ম দিছিল। আৰু এইটোৱে ইতিমধ্যে কিবা এটা কয়। ধুনীয়া ভিক্সন, কিন্তু একে সময়তে নৈতিক দানৱ। ইয়াত তেওঁলোকে চকাৰ তলত পৰি যোৱা এজন ছোভিয়েট সৈনিকক চেপি ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে ৭৬ মিলিমিটাৰৰ কামান এটা মাটিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। আমি তাৰ কাষেৰে গাড়ী চলাই গ"লোঁ৷ তীখাটো চেপেটা হৈ পৰিল। যোদ্ধাসকলে ফিগাৰ এৰোবেটিক্স দেখুৱাইছিল। শিশু এটাই হুলস্থুল কৰি জোকাৰি যোৱা মটৰতকৈও খোলাবোৰ অধিক নিৰাপদ যেন লাগিল। ই-১০০ য়ে চেপেটা কৰা পৰৱৰ্তী বন্দুকটো আছিল ৮৫ মিমি বন্দুক।
  মাগডাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আৰু আমি ৰাছিয়ানসকলক বেডবাগৰ দৰে চেপি পেলাওঁ!
  ক্ৰীষ্টিনাই তাইৰ বন্ধুক শুধৰাই দিলে:
  - ভালুকৰ দৰে বেছি! আৰু ভালুকটো এটা ডাঙৰ জন্তু!
  ৰেড চাৰ্লটে নিজৰ দাঁত উদঙাই দি আৰু ক"লে:
  - আৰু দাঁতযুক্ত!
  জাৰ্মান টেংকে চহৰৰ প্ৰতিৰক্ষা লাইনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই অতি হঠকাৰীভাৱে যুদ্ধ কৰিছিল। সকলোৱে অস্ত্ৰ তুলি ধৰিলে। আনকি দহ বছৰীয়া ল"ৰাবোৰেও মিলিচীয়াত যুঁজিছিল। ছোৱালীও বহুত আছিল। সকলো বাসিন্দা গোট খাইছিল যদিও পৰ্যাপ্ত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নাছিল। গণ বীৰত্ব সকলোতে স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক বা গ্ৰেনেডৰ গোট ব্যৱহাৰ কৰি নাজী টেংকৰ কাষ চাপি নিজকে ট্ৰেকৰ তলত পেলাই দিলে - নিজৰ মাতৃভূমিৰ বাবে মৃত্যুমুখত পৰিল।
  ই-১০০ টেংকটোৱে কেইবাটাও ক্ষতিপূৰণ লাভ কৰে। ল"ৰা এজনে গধুৰ খনিৰ মাজেৰে ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হ"ল। তেওঁ নিজেই মৃত্যুবৰণ কৰে যদিও জাৰ্মান গাড়ী এখনৰ ক্ষতিসাধন কৰে। ৰোলাৰটো ফাটি গ"ল আৰু কেটাৰপিলাৰটোৰ এটা অংশ উৰি গ"ল। ডাঙৰ গাড়ীখনৰ গতি কমি গ"ল। তাৰ পাছত দুজনমান যোদ্ধাই গ্ৰেনেডৰ গোট নিক্ষেপ কৰি ডাঠ ট্ৰেকবোৰ ভাঙি পেলালে।
  ফ্ৰণ্ট লাইন পাৰ হৈ যোৱা ই-১০০ বিমানখনে নিজৰ গতিশীলতা হেৰুৱাই পেলালে।
  গেৰ্ডাই ছটা মেচিনগান নিক্ষেপ কৰিছিল আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই প্ৰতিহত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত সেইবোৰ অন কৰিছিল। ডজন ডজন ৰাছিয়ান আৰু ৰাছিয়াৰ অন্যান্য জনগোষ্ঠীৰ প্ৰতিনিধি মেচিনগানৰ গুলীত বিন্ধি পৰিল। ছোভিয়েট সৈন্যসকলে অৱশ্যে আগবাঢ়ি দৌৰি গ"ল। গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মৃত্যুবৰণ কৰে। কিছুমান খণ্ড ই-১০০ত উপনীত হ"ল যদিও মেচিনগানে সঠিকভাৱে কাম কৰিলে। আৰু ধিক্কাৰ গেৰ্ডা ইমান সঠিক। আৰু তাইৰ গুলীবোৰ প্ৰায় কেতিয়াও অসাৰ নহয়।
  আৰু ৰাছিয়ান সৈন্য মৃত্যুমুখত পৰিছে...
  ক্ৰীষ্টিনাই দ্ৰুত গুলী চলোৱা ৭৫ মিলিমিটাৰ কামানৰ পৰা গুলী চলাইছিল, খণ্ডিত গোলা আৰু সমাক্ষীয় মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাইছিল। গুলীৰে ছোভিয়েট সৈন্যক ফালি পেলোৱা ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে হিচকি উঠিল:
  - মই মৃত্যুৰ বাহক... চয়তান নিজেই মোৰ ৰঙা চুলিৰ আত্মীয়!
  মাগডাই ভয়ংকৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, তেনেকুৱা নকৰিবা৷ চয়তান ঈশ্বৰৰ শত্ৰু আৰু জুইৰ হ্ৰদৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত!
  ক্ৰীষ্টিনাই ধাতুটোত খালী ভৰিখন চৰ মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - জুইৰ হ্ৰদটোৰ কথা কি ক"ব? মোৰ চুলিবোৰ জুইৰ দৰে!
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - Fuhrer নিজেই আমাক কোনো পাপ ক্ষমা কৰিব... অধিক নিখুঁতভাৱে ক'বলৈ গ'লে পাপৰ ধাৰণাটোৱেই মূলতঃ পুৰণি?
  মাগডাই কান্ধত হাত থৈ ক"লে:
  - আপুনি ক'ব বিচাৰেনে যে পাপৰ ধাৰণাটো পুৰণি...
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ হতাশজনক প্ৰতিআক্ৰমণ দমন কৰি গেৰ্ডাই আকৌ মেচিনগানবোৰ অন কৰিলে। গুলীবোৰে তেওঁলোকক নৰকৰ উপহাৰৰ দৰে মাৰি পেলালে। এই পৰিৱৰ্তনত ই-১০০ অতি শক্তিশালীভাৱে সুৰক্ষিত। আঠটা মেচিনগান, দুটা কামানৰ সৈতে সমাক্ষীয় আৰু বাকীবোৰ হিঞ্জত নিয়ন্ত্ৰিত আছিল। আৰু তেওঁলোকে যথেষ্ট জোৰেৰে আঘাত কৰিলে।
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - পাপ, এইটোৱেই তৃতীয় ৰাইচৰ অস্তিত্বৰ ভিত্তি! আমাৰ ধৰ্ম সঁচাকৈয়ে জীৱ-জন্তুৰ বিশ্বাস!
  ৰঙা চুলিৰ ক্ৰীষ্টিনাই কামানৰ পৰা গুলী চলাই ৰাছিয়ান সৈন্যক হত্যা কৰি গাইছিল:
  - মোৰ মৰমলগা আৰু কোমল জন্তুবোৰ... তোমাৰ দাঁতবোৰ ভাল পাওঁ, বিশ্বাস কৰক! মোৰ নৰকীয় আৰু দাঁত থকা জন্তুটো!
  ছোভিয়েট বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ এটাই পুনৰ ৰোলাৰবোৰত খুন্দা মাৰি ভাঙিবলৈ সক্ষম হয়। অৱশেষত ই-১০০ বন্ধ হৈ গ"ল। মাগডাই অৱশ্যে বিৰক্তিকৰ বিমান বিৰোধী বন্দুকটোক গধুৰ চাৰ্জেৰে ঢাকি শাস্তি দিছিল। বাৰু, ট্ৰেকবোৰ ভাঙি গৈছিল।
  গেৰ্ডাই চকু টিপিয়াই টিগ এটা মাতি সুধিলে:
  - আমাক উলিয়াই আনিব, প্লিজ! আমি মৰি আছো! ট্ৰেকবোৰ ভাঙি গৈছে!
  লগে লগে উত্তৰ আহিল:
  - টাগ এটা আহিব!
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - এই পদক্ষেপ! শত্ৰু বাহিৰ!
  মাগডাই বন্দুকটোলৈ গুলীচালনা কৰে, যিটো বন্দুক ৰাছিয়ান সৈন্যই প্ৰত্যক্ষ গুলীৰ বাবে উলিয়াই আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ই বেৰেলটো ভাঙি পেলালে আৰু ছোভিয়েট সৈন্যক বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰি পেলালে। এজন জোৱান আধা ফাটি যোৱা আৰু যন্ত্ৰণাত সংগ্ৰাম কৰি আছিল।
  শ্যামলা খ্ৰীষ্টানগৰাকীয়ে নিজকে ক্ৰছ কৰি আকাশলৈ চকু তুলি প্ৰাৰ্থনা কৰিলে:
  - মোক ক্ষমা কৰি দিয়া প্ৰভু! অনিচ্ছাকৃত পাপ আৰু হত্যাৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - নাই, তেনেকুৱা কৰিব নোৱাৰি! শিলৰ দৰে কঠিন হ"ব লাগিব! আমাৰ বাবে শিল হওক!
  মাগডাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এটা শিল আছে - যীচু খ্ৰীষ্ট!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - যীচু আছিল এজন শান্তিবাদী! আৰু আমাৰ বিশ্বাস আৰু বৃত্তি যুদ্ধ!
  ই-১০০ টেংকখন ট"ত তুলি লৈ জাৰ্মানীৰ পজিচনৰ ফালে টানি অনা হৈছিল। গেৰ্ডাই নিয়ৰ ৰাণীৰ হাঁহিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰোলাৰবোৰ টেংকৰ আটাইতকৈ দুৰ্বল অংশ। আৰু আমি ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব!
  চাৰ্লটে মূৰ জোকাৰিলে।
  - গোটেই ৰোলাৰবোৰ ঢালেৰে ঢাকিব নোৱাৰিব। এইটো সম্ভৱ নহয়, কিয়নো কিছুমান ট্ৰেক এতিয়াও খোলা থাকিব!
  মাগডাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি যদি ৰোলাৰবোৰ সৰু আৰু পেলেট নথকা কৰি লওঁ তেন্তে কি হ"ব?
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে খিকিন্দালি কৰি মুকুতাৰ দৰে দাঁত দেখুৱালে:
  - সিহঁতক অধিক গতি কেনেকৈ দিব?
  মাগডাই নিজৰ উদং তলুৱাটো ধাতুটোৰ ওপৰত ঘঁহি পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি যদি ইলেক্ট্ৰিক মটৰ ব্যৱহাৰ কৰো তেন্তে কি হ"ব?
  চাৰ্লটে পেটটো টানি ডিঙিটো পেলাই দিলে:
  - এটা সম্ভাৱ্য বিকল্প... আৰু টেংকবোৰ কম জ্বলিব!
  মাগডাই কান্দি কান্দি ক"লে:
  - আমি যেতিয়া নৰক পাম, তেতিয়া ই জ্বলি উঠিব আৰু টৰ্চৰ দৰে জ্বলি উঠিব!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বাৰু, গতিকে... আৰু উজ্জ্বল শিখাৰ পৰা ফেৰেস্তা সৃষ্টি হয়! আহক আমি ফেৰেস্তা হওঁ!
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ কাণ বন্ধ কৰি গাইছিল:
  - মই ফেৰেস্তা নহয়, কেৱল চয়তান, কিন্তু মানুহৰ বাবে মই সাধু হৈ পৰিছো.... শত্ৰুৱে নিজৰ হিচাপ পাব, এনে অপাৰ্থিৱ যন্ত্ৰণাৰ অত্যাচাৰত!
  ছোৱালীবোৰ নিমাত হৈ পৰিল... আকাশত ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰবোৰে ঘূৰি আছিল, আৰু কামানৰ গুলীটোৱে গৰ্জন কৰি উঠিল। আৰু বোমাবোৰ সৰি পৰি থাকিল... ধ্বংস আৰু ধ্বংসৰ প্ৰকৃত শিলাবৃষ্টিৰ দৰে।
  মুৰ্মানস্ক জ্বলি আছিল আৰু মানুহৰ মৃত্যু হৈছিল। আনকি জাৰ্মানীয়ে বেলিষ্টিক মিছাইলও নিক্ষেপ কৰিছিল। বৰ ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ নহয়। ইউ-৪৮৮ৰ পৰা পাঁচ টন বোমা নিক্ষেপ কৰাটো সহজ হ"ব, ই অধিক সঠিক আৰু সস্তা দুয়োটা হ"ব।
  টেংকখন বিকল্প পাৰ্কিং লটলৈ লৈ যোৱাৰ সময়ত ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰথমে খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজলৈ জপিয়াই ওলাই আহিছিল। তাত বিশেষজ্ঞই মেৰামতিৰ কাম আৰম্ভ কৰিলে। ছোৱালীকেইজনী উষ্ণ ঘৰলৈ গুচি গ"ল। আমি বিচনাবোৰত শুই পৰিলোঁ। গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে পকেট দবা খেলিবলৈ ধৰিলে।
  মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনাই এবছ কৰিবলৈ ধৰিলে যাতে তেওঁলোকৰ পেটটো প্ৰধানকৈ দেখা যায় আৰু গৰ্ভাৱস্থাত লৰচৰ নহয়। কঁকালত কঁপি থকা ধুনীয়া যোদ্ধা। এতিয়াও সতেজ, কিন্তু এইসকল মহিলা যিয়ে সন্তান জন্ম দিছে। আৰু মৰি যোৱাটো এতিয়া ইমান ভয়ংকৰ নহয় - পৰিয়ালৰ বংশ আগবঢ়াই নিবলৈ কোনোবা আছে! আনকি হিটলাৰৰ দৰে কুটিল মানুহৰ বীজৰ সৈতেও।
  কিন্তু এছ এছ টাইগ্ৰেছ বেটেলিয়নৰ ছোৱালীবোৰ, ফুৰাৰ সঁচাকৈয়ে ভগৱানৰ দৰেই। আৰু এতিয়া পৌত্তলিক দেৱতা নহয়, বৰঞ্চ সৰ্বশক্তিমান আৰু নিজৰ প্ৰতিভাৰ অবুজ কিবা এটা।
  গেৰ্ডাই ৰজাৰ গেম্বিট খেলি শক্তিশালী আক্ৰমণৰ বিকাশ ঘটায়। চাৰ্লটে জেদীভাৱে নিজকে ৰক্ষা কৰিলে। আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হ"ল। কিন্তু এই সকলোবোৰ পাৰস্পৰিক ধ্বংস আৰু ড্ৰ"ত শেষ হ"ল। তাৰ পিছত মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনাই দবা খেলিবলৈ ধৰিলে। আৰু চাৰ্লট আৰু গেৰ্ডাই এবছ আৰু পুচ-আপ কৰিবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে চেপত ৰাখিলে।
  মাগডাই প্ৰতিদ্বন্দ্বীক খেলি ঠেলি দি দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু এতিয়াও আচৰিত...
  ওঁঠত নিৰীহ হাঁহি এটা লৈ ক্ৰীষ্টিনাই সুধিলে:
  - কি আচৰিত কথা?
  শ্যামলা ছুপাৰমেনজনে উত্তৰ দিলে:
  - বগা মানুহ যে ভালৰ ৰং, কিন্তু তেওঁলোকেহে প্ৰথমে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু আমি ভালো আনো... কিন্তু বলছেভিকে প্ৰথমে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিলে!
  ইয়াৰ উত্তৰত মাগডাই দুখৰ সুৰেৰে গাইছিল:
  - কিন্তু আমাৰ আগত সকলো ফুলি আছে, পিছফালে সকলো জ্বলি আছে...
  ক্ৰীষ্টিনাই ৰিং কণ্ঠত আৰু ক"লে:
  - হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নালাগে! আমাৰ লগত আছে সেইজন যিয়ে আমাৰ বাবে সকলো সিদ্ধান্ত ল"ব!
  গেৰ্ডাই গাই থাকিল:
  - আনন্দময়, ম্লান নহয়, ঘৰলৈ উভতি আহোঁ - শ্যামলা খেলুৱৈ আমাৰ পুৰস্কাৰ হ'ব!
  তাৰ পিছত চাৰিওজনে হাঁহি হাঁহি ফুটি উঠিল... এজন কিশোৰ চাকৰ উপস্থিত হৈ ছোৱালীকেইজনীক মাখন, পনিৰ, চচ্চেজ, আৰু শুকান ফলৰ সৈতে চেণ্ডুইচ বিতৰণ কৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে খাই উষ্ণতাত ক্লান্ত হৈ পৰিল। সুন্দৰীবোৰ টোপনি গ"ল। সৰু আৰু সুস্থ হৈ থাকিলে ভাল - সহজেই টোপনি যাব পাৰে।
  পিছদিনা ২৭ নৱেম্বৰত ই-১০০ আংশিকভাৱেহে পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে আক্ৰমণত অংশ লোৱা নাছিল। কিন্তু মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি আমি খালী ভৰিৰে তুষাৰপাতৰ মাজেৰে জগিং কৰিলোঁ৷ প্ৰায় উলংগ হৈ ঠাণ্ডাত দৌৰি ঘূৰি ফুৰা পাগলৰ দৰে সিহঁতৰ ফালে চালে। কিন্তু ছোৱালীবোৰ সাধাৰণতে এৰোবেটিকছ। তেওঁলোক ভৱিষ্যতৰ বিশেষ মানুহ!
  গেৰ্ডাই আগভাগ লৈছিল। আৰু এণ্ডাৰছনৰ সাধুকথাত থকা খালী ভৰিৰে ছোৱালী গেৰ্ডাজনী নহয়। কিন্তু সাহসী আৰু অভিজ্ঞও। আৰু একে সময়তে তাই জন্মগত হত্যাকাৰী হৈ পৰিল। মজবুত পেশী থকা এগৰাকী বেগী ছোৱালী।
  অৱশ্যে চাৰিওজনী ছোৱালী ভাল। পঞ্চাশ কিলোমিটাৰ দ্রুত বেগেৰে দৌৰি উভতি আহিছিল। তাৰ পিছত আমি ধাৰাবাহিকভাৱে ব্যায়াম কৰিলোঁ, গান গাইলোঁ আৰু দোল খালোঁ। আমি অলপ শ্বুটিঙৰ অনুশীলন কৰিলোঁ।
  পিছদিনাহে ই-১০০ টেংক মেৰামতি কৰা হ"ল। বাৰু, সেইটো ইমান বেয়া নহয়। তদুপৰি এই ছুপাৰ-হেভি গাড়ীখনত ৰোলাৰৰ এটা মৌলিক ব্যৱস্থা আছিল, যিটো চেকাৰবৰ্ডৰ ব্যৱস্থাৰ পৰা পৃথক, যিয়ে নিয়ৰত গাড়ী চলোৱাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিছিল, কিন্তু অভ্যাসৰ বাহিৰত মেৰামতি কৰা লোকসকলৰ বাবে কিছুমান সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। যদিও টাইগাৰ বা পেন্থাৰতকৈ ই-১০০ মাউণ্ট কৰাটো মাত্ৰ সহজ।
  ২৮ নৱেম্বৰত নাজীয়ে মুৰ্মানস্কৰ অলপ গভীৰতালৈ সোমাই যাবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ কেৱল বুজিব নোৱাৰা। আৰু ব্ৰিটেইন আৰু জাৰ্মানীৰ যুদ্ধজাহাজৰ পৰা ষোল্ল ইঞ্চিৰ গোলাও প্ৰতিৰক্ষাৰ ইচ্ছা ভাঙিব পৰা নাছিল।
  কিন্তু নাজীসকলে তেতিয়াও আগবাঢ়িছিল। ই-১০০ টেংকে দিনটোত দুটামান ব্লক সামৰি লৈছিল যদিও পুনৰ ট্ৰেকবোৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিছিল। কিন্তু এইবাৰ মেৰামতিৰ কামত মাত্ৰ কেইঘণ্টামান সময় লাগিল। ২৯ নৱেম্বৰত টাৰ্মিনেটৰৰ ছোৱালীবোৰে কেভি-৩ টেংকৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়। ছোভিয়েট বাহনখনে ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত দুবাৰমান খুন্দা মাৰিলে যদিও গোলাবোৰ ঢালৰ পৰা উফৰি গ"ল। মাগডাই ৰাছিয়াৰ টেংকটোত উত্তৰত আঘাত কৰিলে, যাৰ ফলত টেংকখন ষ্টেক কৰা টৰ্চৰ স্তূপৰ দৰে জ্বলি উঠিল।
  ক্রিষ্টিনাই উপহাস কৰা হাঁহি এটা মাৰি নিজৰ সংগীক সুধিলে:
  - সেই ৰাছিয়ানসকলৰ প্ৰতি তোমাৰ একেবাৰেই দুখ নালাগেনে?
  মাগডাই আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - সকলোৰে বাবে মোৰ দুখ লাগে, আনকি কৰুণাৰ যোগ্য নহয়!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকাশলৈ চকু ঘূৰাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। যোদ্ধাসকলে অধিক সাৱধানে কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যাতে মেৰামতিৰ দ্বাৰা অন্যমনস্ক নহয়। ১২৮ মিমি আৰু ৭৫ মিমি বন্দুকবোৰে গাধৰ দৰে কাম কৰিছিল। কিন্তু তেতিয়াও টেংকটোৰ ক্ষতি হ"ল।
  ইয়াৰে এখন বেৰ বিস্ফোৰণ হৈ গাড়ীখনৰ ওপৰত পৰিল। কৱচটো আঁচোৰ মাৰি অলপ ডেণ্ট হৈ গৈছিল।
  ৩০ নৱেম্বৰত নাজীয়ে আৰু অধিক আগবাঢ়িছিল। কোনো কোনো ঠাইত চহৰৰ মাজমজিয়াও পালেহি। কিন্তু সেইদিনা পঞ্চল্লিশৰ পৰা সুনিৰ্দেশিত গুলীত ১২৮ মিমি কামানৰ মুখৰ ক্ষতি হ"ল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে পুনৰ মেৰামতি আৰম্ভ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। আৰু, আপাত দৃষ্টিত, অধিক দীঘলীয়া।
  তাৰ পিছত চাৰিওজনে টেংকৰ সলনি সাধাৰণ পদাতিক বাহিনীৰ দৰে যুঁজ দিয়াৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। কেৱল বিকিনি পিন্ধি যুঁজি যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল সুন্দৰীসকলে। কিন্তু ঠাণ্ডাত ছোৱালীকেইজনীয়ে এই অৰ্ধ উলংগ অৱস্থাত কেইঘণ্টামানহে থিয় হ"ব পাৰিছিল, তাৰ পিছত গৰম হ"বলৈ দৌৰিছিল।
  গেৰ্ডাই নিজকে নিয়ৰৰ মাজত পুতি থৈ শেহতীয়া এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলৰ পৰা গুলী চলাই ৰাছিয়াৰ সৈন্যক যথেষ্ট সক্ৰিয়ভাৱে হত্যা কৰে। ইয়াত তাই, বগা চুলিৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালী, যিয়ে ৰেড আৰ্মিৰ এজন কৰ্ণেলৰ মূৰত আঘাত কৰিছিল। আৰু তাই ক"লে।
  - নাই মই এতিয়াও আৰ্য!
  সিফালৰ পৰা আগবাঢ়ি যোৱা চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - তুমি শত্ৰুৰ মৃত্যু কঢ়িয়াই অনা যোদ্ধা। - তাৰ পাছত ৰঙা চুলিৰ খালী ভৰিৰ ছোৱালীজনীয়ে মেজৰজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি চকুৰ ঠিক তলত খুন্দা মাৰিলে। তাই যথেষ্ট দাঁত উদঙাই দিলে। - বুজিছা, মই ইয়াতকৈ বেয়াকৈ গুলী চলোৱা নাই!
  গেৰ্ডাই এটা বিস্ফোৰণ দিলে, কমছমোলৰ সদস্য আৰু ৰাছিয়ান সৈন্যৰ কেপ্তেইনক শেষ কৰি, কুকুৰজনীয়ে তাইৰ দাঁত দেখুৱালে:
  - হয়, তুমি গুলীচালনা, কিন্তু মই দেখিলোঁ! চেইনচ"ৰ দৰে!
  চাৰ্লটে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কাঁচৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই দিলে। তেওঁ ৰাছিয়ান সেনাৰ লেফটেনেণ্টৰ ডিঙিত আঘাত কৰিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু ইয়াত মই, কাঁচৰ লগত খেলা-ধূলা কৰি আছো!
  গেৰ্ডাই নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, খালী ভৰিৰে, ৰূপৱতী ভৰিৰ ছাপ এৰি গ"ল। তাই তললৈ নমাই লৰালৰিকৈ গ"ল। তাৰ পিছত বাঘৰ ছোৱালীজনীয়ে ওলোটাকৈ ছমাৰচাল্ট কৰিলে। তাই পেলাই দি মূৰটো ছোভিয়েট সৈনিকজনৰ চিবুকৰ ফালে লৰচৰ কৰিলে। সি তেজ থু পেলালে। গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰে ডিঙিটো চেপি ধৰি ৰাছিয়ানজনক ডিঙি চেপি ধৰিলে।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তান চাৰ্লটে অগ্ৰগামীজনক ডিঙি চেপি হত্যা কৰিলে। ছোৱালীবোৰ ইমানেই জঘন্য আৰু দুষ্ট হৈ পৰিল।
  মাগডাই ৰাছিয়াৰ সৈন্যকো হত্যা কৰিছিল যদিও শিশুসকলৰ কোনো ক্ষতি কৰা নাছিল। নাই, তাই কেতিয়াও শিশুৰ ওচৰত হাত দাঙিব নোৱাৰে। আৰু সাধাৰণতে তেজ বোৱাই তাইক আনন্দ নিদিলে। কিন্তু তথাপিও তাই এছ এছ বেটেলিয়নৰ বাঘিনী, আৰু আদেশ মানি চলিব লাগিব।
  গতিকে ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লগা ল"ৰা এটাৰ ওপৰত ডেগাৰ দলিয়াই দিলে। সঁচাকৈয়ে নিষ্ঠুৰ। নাই, প্ৰাপ্তবয়স্কই শিশুক হত্যা কৰা উচিত নহয়!
  মাগডাই নিজকে ক্ৰছ কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - প্ৰভু মোক ক্ষমা কৰি দিয়ক! তুমি মোক ঘৃণা কৰা, কিন্তু যুদ্ধ যুদ্ধ!
  আৰু শ্যামলাজনে ৰাছিয়ান স্নাইপাৰজনক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে, যিজন পৰি পৰিল, নাকৰ দলঙত নিখুঁত আঘাতত আঘাত কৰিলে। হায়, বিখ্যাত চাৰিজন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰথমে ব্ৰিটিছ আৰু আংশিকভাৱে আমেৰিকানক হত্যা কৰিছিল যদিও এতিয়া তেওঁলোকে ঠাই লৈছে
  ৰাছিয়ান। এনেকুৱাই হৈছে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ হুলস্থুলীয়া হাঁহি। আটাইতকৈ বাস্তৱিক, আৰু চোকা দাঁত দেখুৱাই দিয়া হাঁহি!
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ খালী ভৰিখন কাঠৰ ওপৰত ঘঁহিলে, এতিয়াও ঠাণ্ডা অনুভৱ কৰি, আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - ঘৃণনীয় নেকি? ৰঙা চুলিৰ ডাইনীবোৰৰ পৰা কি বিচাৰে!
  . অধ্যায় নং ১৪।
  জাৰ্মানসকলে ক্ৰমান্বয়ে কাৰ্যকলাপ নিশ্চিহ্ন কৰি পেলালে। বিমান পৰিবহণকে ধৰি - আৰু বতৰৰ অৱনতি ঘটাৰ বাবে বলপূৰ্বকভাৱে। আক্ৰমণৰ আগদিনা নিৰ্ধাৰণ কৰা কামবোৰ সম্পূৰ্ণৰূপে সম্পূৰ্ণ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল। সঁচা, ককেছাছ কাৰ্যতঃ বন্দী কৰা হৈছে। নিয়ন্ত্ৰণত আছে বাকু তৈলক্ষেত্ৰ। ইউ এছ এছ আৰে তেলৰ সৰ্ববৃহৎ উৎস হেৰুৱাই পেলালে। সঁচা, জাৰ্মানসকলে নিজেই এতিয়াও কূপবোৰ পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সময় কটাবলগীয়া হৈছে। কাৰেলিয়া, আৰ্খাংগেলস্ক আৰু উত্তৰ উপকূলৰ কিছু অংশও বন্দী কৰা হয়। ৰাছিয়াৰ বাকী অংশৰ সৈতে লেনিনগ্ৰাডৰ যোগাযোগ সম্পূৰ্ণৰূপে বিচ্ছিন্ন। কেন্দ্ৰত আন কিছুমান ভূখণ্ড দখল কৰা হয়। তুৰ্কমেনিস্তানৰ আধা অংশও দখল কৰা হৈছে। জাপানে সমগ্ৰ মংগোলিয়া দখল কৰে, আৰু লগতে মধ্য এছিয়াত নিজকে সোমাই দিয়ে আৰু আংশিকভাৱে আমুৰৰ সিপাৰে, উছুৰি অঞ্চলত দলঙৰ শিখৰ সৃষ্টি কৰে। সঁচা, চামুৰাই কিছু কম সফলতা লাভ কৰিছিল। ভ্লাডিভষ্টক সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ আছে আৰু গুলীচালনাৰ সন্মুখীন হৈছে।
  দুশ কিলোমিটাৰ বাকী আছে মস্কোলৈ। আৰু জাৰ্মানীয়ে এতিয়া বেলিষ্টিক মিছাইলেৰে ৰাজধানীত গুলী চলাব পাৰিব আৰু জেট বিমানেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিব পাৰিব। কিন্তু শীতকাল আৰু ঠাণ্ডাত ৱেৰমাচ্টে আৰু অধিক আক্ৰমণ চলাব পৰা ক্ষমতা হেৰুৱাই পেলালে। তদুপৰি ঔপনিৱেশিক সৈন্য: ভাৰতীয়, আফ্ৰিকান, আৰব অতি ঠাণ্ডা। আৰু তেওঁলোকে যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা বেছিভাগেই হেৰুৱাই পেলালে। এনে পৰিস্থিতিৰ সুবিধা নোলোৱাটো পাপ হ"ব। যদিও ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বৃহৎ লোকচান হৈছিল আৰু লগতে বহু ক্লান্ত হৈ পৰিছিল।
  সঁচাকৈয়ে জেনেৰেল ষ্টাফে যোগানৰ সকলো অসুবিধা আৰু ককেছাছৰ ক্ষতিৰ মাজতো শীতকালত কেইবাটাও বৃহৎ আক্ৰমণাত্মক অভিযান চলাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে। শীতকালত ফেচিষ্টসকলে নাক উলিয়াই দিবলৈ সাহস নকৰিলেও আমি পিন কৰি থেতেলিয়াই পেলাম৷
  বা, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, আমি আপোনাক আটাইতকৈ বেয়া বতৰত যুঁজিবলৈ বাধ্য কৰিম।
  জেনেৰেল ষ্টাফৰ মুৰব্বী আৰু প্ৰতিৰক্ষা উপ-মন্ত্ৰী ভাচিলেভস্কিয়ে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে ধৰি লৈছিল যে ইউ এছ এছ আৰে এছিয়াৰ উপৰিও সমগ্ৰ ইউৰোপ আৰু আফ্ৰিকাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰযুক্তিগত দৌৰত জয়ী হ"ব নোৱাৰিব।
  এই ক্ষেত্ৰত বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ সুবিধা শীতকালতহে বাঢ়িব। হয়, অৱশ্যেই ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে ইতিমধ্যে নতুন, অধিক উন্নত টেংক বিকশিত কৰিছে আৰু বিকশিত কৰি আছে। বিশেষকৈ ডাঙৰ টাৰেট আৰু শক্তিশালী বন্দুক থকা টি-৩৪-৮৫। বাৰু, ১২২ মিলিমিটাৰ বন্দুক থকা আই এছ-২ বাটত আছে। কিন্তু জাৰ্মানসকলে থিয় হৈ নাথাকিব। ইয়াৰ উপৰিও নতুন গাড়ীবোৰো লায়ন বা যিকোনো গধুৰ গাড়ীক পৰাস্ত কৰিব পৰাকৈ ভাল নহয়।
  আৰু এতিয়া সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰাটো সম্ভৱ হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই।
  ভোজননেচেনস্কিয়েও কথা কয়। তেওঁ দ্ৰুত আক্ৰমণৰ বাবেও মাত মাতিছিল:
  - ককেছাছ হেৰুৱাৰ পিছত আমাৰ সেনাবাহিনীত ইন্ধনৰ তীব্ৰ নাটনি হ"ব। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে আমি ইতিমধ্যে ইয়াক সম্পূৰ্ণৰূপে অনুভৱ কৰি আছো। কিন্তু শীতকালত দিনৰ সময় বহু কম হয়, বতৰ প্ৰায়ে বেয়া হয় আৰু ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰো কমি যাব।
  পিপলছ কমিছনাৰ ঝ্ডানভেও লৰালৰিকৈ যোগ দিলে:
  - ইয়াৰ উপৰিও আমাৰ সৈনিক আৰু চেপাৰে ককেছাছৰ সকলো তেলৰ কুঁৱা উৰুৱাই দিলে। অৰ্থাৎ ক্ৰাউটসকলে এতিয়াও আমাৰ তেল ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰে। কিন্তু নিষ্ঠুৰ ফেচিষ্টসকলে কিমান সোনকালে সকলো নিৰ্মাণ আৰু পুনৰুদ্ধাৰ কৰিব জানে, সেইটো বিবেচনা কৰিলে বসন্ত কালত বাকু তেল থাৰ্ড ৰাইচৰ অৰ্থনীতিৰ ধমনীবোৰলৈ বৈ যাব।
  ষ্টেলিনে আলোচনাৰ সাৰাংশ দাঙি ধৰিলে:
  - ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে আমি প্ৰথম শীতকালীন আঘাত মাৰিম। মাথোঁ প্ৰশ্ন ক"ত?
  ইয়াত সামৰিক বাহিনীৰ আৰু ঐক্য নাছিল। জুকোভে কেন্দ্ৰত আক্ৰমণ কৰি শত্ৰুক মস্কোৰ পৰা আঁতৰাই খেদি পঠোৱাৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। ভাচিলেভস্কিয়ে ধৰি লৈছিল যে টিখভিনত এটা দুৰ্বল বিন্দু বিচাৰি পোৱাটোৱেই ভাল। একে সময়তে লেনিনগ্ৰাডক সহায় কৰক, যিয়ে হয়তো দুগুণ অৱৰোধৰ পৰা বাচিব নোৱাৰিব।
  ৰ"ক"ছ"ভস্কিয়ে ভ"ৰনেজৰ দিশত আক্ৰমণৰ সপক্ষে কথা কয়। আষ্ট্ৰাখানত, আনকি আৰ্খাংগেলস্কৰ ওচৰতো নাজীক আক্ৰমণ কৰাৰ ধাৰণা আছিল। ষ্টেলিনে সকলো মন্তব্য শুনি কিবা এটা লিখিলে আৰু ভাবিলে।
  শত্ৰুক মস্কোৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ ধাৰণাটো প্ৰলোভনমূলক আৰু প্ৰলোভনজনক যেন লাগিছিল। কিন্তু কেন্দ্ৰতেই এতিয়া ফেচিষ্টসকল আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু ভালদৰে শিপাই আছে।
  ভলগা নদী পাৰ হৈ আক্ৰমণ কৰাটো অযুক্তিকৰ যেন লাগিছিল, নদীখন বৃহৎ আৰু গভীৰ আছিল আৰু অভিযানৰ প্ৰথম পৰ্যায়টো দীঘলীয়া হ'ব।
  ডন আৰু ভলগাৰ মাজত আক্ৰমণ সম্ভৱ, কিন্তু আমাৰ ইতিমধ্যে তাত পৰাস্ত হৈছে, আৰু জাৰ্মানসকলো ভালদৰে সুৰক্ষিত।
  ভাচিলেভস্কিৰ ধাৰণাটোৱেই আটাইতকৈ যুক্তিসংগত যেন লাগে। উত্তৰত জাৰ্মানসকল দুৰ্বল, আৰু তেওঁলোকৰ সৈন্যৰ কেনেবাকৈ যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা কম। তদুপৰি শেহতীয়াকৈ টিখভিন দখল কৰা হৈছিল;জাৰ্মান সৈন্য লেজত থিয় হৈ আছিল। কিন্তু ক্ৰাউটসকলেও এইদৰে চিন্তা কৰাটো যথেষ্ট সম্ভৱ।
  ভোৰনেজৰ দিশত আপোনাৰ সকলো শক্তি দিয়ক? সন্মুখৰ কনফিগাৰেচনত এটা বেলকনি গঠন কৰা হৈছিল, যিটো কাটিবলৈ চেষ্টা কৰাটো অতি যুক্তিসংগত হ"ব, তিৰ্যক ছ" থিষ্টলৰ দৰে।
  আৰু কিছুমান আকৰ্ষণীয় চিন্তা হৈছে আৰ্খাংগেলস্কৰ চাৰিওফালে চুদাচুদি কৰা। ক্ৰাউটসকলে সাগৰৰ ওপৰেৰে শক্তিবৰ্ধক বাহিনী পৰিবহণ কৰিব লাগিব বুলি বিবেচনা কৰিলে এই দিশত শস্য থকাটো যুক্তিসংগত।
  যদিও নিজৰ সৈন্যক যোগান ধৰাটো কঠিন, বিশেষকৈ যিহেতু নাজীৰ চাবমেৰিন বহৰে সাগৰত সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছে। আৰু নাজীৰ নতুন ক্ৰুজাৰ সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিছে। আনকি আগতে ডুব যোৱা যুদ্ধজাহাজ বিছমাৰ্কখনো তেওঁলোকে প্ৰায় নিৰ্মাণ কৰিছিল যেন লাগে। তদুপৰি নতুন জাহাজখনে ইয়ামাটোৰ অভিলেখ সৃষ্টিকাৰী আকাৰ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ভাঙিব লাগে।
  যদিও আনহাতে ক্ৰাউটসকলক যুদ্ধজাহাজৰ প্ৰয়োজন কিয়? গোটেই পৃথিৱীৰ চকুত ধূলি পেলাই দিব? অধিক চিন্তনীয় কথাটো হ"ল থাৰ্ড ৰাইচত নিৰ্মাণ কৰা নতুন ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ তথ্য। বিশেষকৈ মিছাইল আৰু জেট বিমানৰ বিষয়ে, আৰু এইটো গুৰুতৰ।
  অলপ দ্বিধাবোধ কৰাৰ পিছত ষ্টেলিনে পৰিকল্পনাত অনুমোদন জনায়: ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে টিখভিন অঞ্চলত আক্ৰমণ চলোৱা, আৰু জানুৱাৰী মাহৰ আৰম্ভণিতে ভ"ৰনেজৰ ওচৰত শত্ৰুক অনুভৱ কৰা।
  সাধাৰণতে এইটো যুক্তিযুক্ত যেন লাগিল... ইফালে ইতিমধ্যে আধা পাহৰি যোৱা চাৰিজনী ছোৱালীয়ে ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টত নিজৰ বীৰত্ব অব্যাহত ৰাখিলে। গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লট আৰু ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডা ভন চিংগাৰ - তেওঁলোক সকলোৱে প্ৰায় একেলগে গৰ্ভৱতী হোৱাৰ বাবে বিৰতিৰ পিছত; তাৰ পিছত তেওঁলোকে সুস্থ সন্তান জন্ম দি সন্মুখলৈ উভতি আহিল।
  বতৰটো ঠাণ্ডা আছিল আৰু ডিচেম্বৰৰ পঁচিশ তাৰিখে আহিছিল সুন্দৰীসকল। বৰফ পৰিছে আৰু বতাহে আপোনাৰ কুঁহিয়াৰবোৰ উৰুৱাইছে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে আটাইতকৈ উষ্ণ ঠাইখন বাছি লোৱা নাছিল - ঠিক লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰতে।
  আহি পোৱাৰ লগে লগে বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীকেইজনীয়ে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিবলৈ গ"ল। আচলতে প্ৰকৃত আৰ্য্যই দেখুৱাব লাগিব যে তেওঁলোকে কোনো, আনকি তীব্ৰ ঠাণ্ডাকো ভয় নকৰে। জাপানৰ পৰা অহা এজন নিঞ্জা ল"ৰা, যাক সকলোৱে কাৰাছ বুলি মাতিছিল, তেওঁলোকৰ লগত দৌৰিছিল।
  এই ল"ৰাটোৱে বিশেষ অপাৰেচনত অংশগ্ৰহণৰ বাবে বিখ্যাত হৈ পৰিছিল। সুখদায়ক প্ৰাচ্যৰ বৈশিষ্ট্যৰ লগতে অচিনাকি পিতৃৰ পৰা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে পোৱা শ্যামলা চুলিয়ে ল"ৰাটোক অতি সুন্দৰ কৰি তুলিছিল।
  আনকি ছোৱালীকেইজনীয়ে ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁৰ ফালে চকু ফুৰালে যদিও কাৰাছ এতিয়াও তেওঁলোকৰ বাবে হয়তো মিল নাই। কিন্তু পেশীবোৰৰ সকাহ তাঁৰৰ দৰে চলি থাকে, যাৰ বাবে সকলো অভিজ্ঞতা লাভ কৰা এই অভিজ্ঞ বাঘিনীবোৰেও তাৰ লগত খোজ মিলাব নোৱাৰে।
  ট্ৰেইনিং বেছত সন্তান জন্ম দিয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে নিজৰ আকৃতি ঘূৰাই পালে যদিও প্ৰতিজন ছুপাৰমেনে ইমান হিমবাহৰ গতি সহ্য কৰিব নোৱাৰে।
  মাগডাৰ ভন চিংগাৰৰ দৰে ৰাছিয়ানসকলৰ সৈতে যুঁজিবলৈ সক্ষম হোৱা ক্ৰীষ্টিনাই মন্তব্য কৰিছিল:
  - হিম আৰু বৰফ ইহঁতৰ মূল মিত্ৰ। আৰু ইংৰাজতকৈও শীতল নহয়!
  মাগডাই সঠিকভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই তেনেকৈ নকওঁ। ৰাছিয়ানসকল বহুত শক্তিশালী আৰু ইউনিটবোৰে প্ৰায় কেতিয়াও পিছুৱাই নাযায়!
  জগিং কৰি থাকোঁতে ছামাৰছল্ট কৰি থকা চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু এইটো এটা প্লাছতকৈ বেছি দুৰ্বলতা.... মই সাধাৰণতে বেৰেজ ডিটেচমেণ্ট সৃষ্টি আৰু পিছুৱাই যোৱা ইউনিটৰ কমাণ্ডাৰক ফাঁচী দিয়াৰ দৰে আদেশ আৰু নিয়ন্ত্ৰণৰ পদ্ধতি বুজি নাপাওঁ।
  খালী ভৰিৰে গেৰ্ডাই নিজেই দৌৰি থাকোঁতে ওলোটা হৈ ষ্ট্ৰেচ কৰি মান্তি হ"ল:
  - অৱশ্যেই - লাঠিৰ তলত ভাল যোদ্ধা নাপাব৷ - ইয়াত শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে অৱশ্যে স্বীকাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল, ক্ৰিক ক্ৰিকিং হৃদয়েৰে। - কিন্তু ৰাছিয়ানসকলে ইতিমধ্যে ডেৰ-দুবছৰ ধৰি থিয় দি থাকিলে ভাল যুঁজ দিয়ে। আমি তেওঁলোকৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতা বিচাৰিম!
  ক্রিষ্টিনাই অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাক কৈছা নেকি?
  গেৰ্ডাই মন্তব্য কৰি থাকোঁতে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আমি অভিজাত শ্ৰেণী! বিশেষকৈ মাৰ্চেল!
  সকলো সময় আৰু জনগোষ্ঠীৰ শ্ৰেষ্ঠ এছ, হিটলাৰৰ শ্ৰেণীগত নিষেধাজ্ঞাৰ পিছতো, যিয়ে বিচাৰিছিল যে এই অজেয়তাৰ প্ৰতীকটোৱে কেৱল শিক্ষকতাত মনোনিৱেশ কৰক - আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো তেওঁ আছিল এজন লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল, তথাপিও তেওঁ সন্মুখলৈ লৰালৰিকৈ গৈছিল।
  বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, জাৰ্মানসকলৰ ক"ৰবাত বেয়া লাগিলে ফুৰাৰে কৃপা কৰি তেওঁক উভতি যাবলৈ অনুমতি দিলে।
  নাজীসকলে অৱশ্যে, কোনো কাৰণতে, নিজৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তিশালী কৰি শীতকালৰ বাবে সাজু হ"ল, কিন্তু তেওঁলোকে তীব্ৰ সন্দেহ কৰিছিল যে ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত বৃহৎ পৰিসৰৰ আক্ৰমণাত্মক কাৰ্য্যৰ বাবে সম্পদ থাকিব।
  অৱশ্যে চোৰাংচোৱাই কাম কৰিলে। অৰ্থাৎ তিখভিনক মুক্ত কৰাৰ বাবে আগতীয়া আক্ৰমণৰ তথ্য লিক আউট হৈছিল। তদুপৰি ছোভিয়েট সৈন্যই বৰদিনৰ ঠিক সময়তে শক্তিশালী আৰ্টিলাৰী বেৰেজ আৰম্ভ কৰিলে।
  তেওঁলোকে "কাট্যুছা" আৰু আনকি প্ৰথম উচ্চ শক্তিৰ ৰকেট লঞ্চাৰ দুটামান "আন্দ্ৰ্যুছা"কো আঘাত কৰে। আৰু বিস্ফোৰণৰ পৰা অহা গৰ্জনটো এনেকুৱা আছিল যে খালী ভৰিৰে আধা হিমায়িত ছোৱালীবোৰে ধৰিলে।
  সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁলোকৰ শ্ৰৱণ ক্ষমতা অতি উত্তম আৰু চকু দুটা জিলিকি উঠে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ইজনে সিজনৰ ফালে চাই এই সিদ্ধান্তত উপনীত হ"ল:
  - এতিয়া সঠিককৈ যুঁজ দিওঁ!
  আৰু নিঞ্জা ল"ৰা কাৰাছে ক"লে:
  - মোৰ কাম হ'ব লেনিনগ্ৰাডত প্ৰৱেশ কৰি তাত ৰিকন'ইটাৰ কৰা। তুমি স্কাউট হ"বলৈ বৰ ধুনীয়া!
  মাগডাই উত্তৰ দিওঁতে চকুৰ পতা দুটা হেলনীয়াকৈ ক"লে:
  - আৰু তুমিও... আৰু যদি ৰাছিয়ানসকলে তোমাৰ উচ্চাৰণটো অদ্ভুত বুলি ভাবে?
  কাৰাছে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - যেতিয়া আপুনি ৰাছিয়ান ভাষা বেছি শুদ্ধকৈ কয়, তেতিয়া ই আপোনাক এজন বিদেশী হিচাপে বহুত বেছি শক্তিশালীভাৱে প্ৰকাশ কৰে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, মই দৌৰিলোঁ, আৰু ফ্লেংকত থকা বিৰোধীজনৰ ওপৰত এটা ভাল চেপি দিলোঁ...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ টেংকৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। টেষ্ট টেংকাৰ, আটাইবোৰৰ পিছতো। আৰু আমি নিজৰ বাবে নতুন কিবা এটা বাছি লৈছিলো। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে একেলগে দুটা নতুন টেংকো, যিবোৰ সন্মুখত পৰীক্ষা কৰিব লাগিব।
  অৰ্থাৎ "লাস্কি", অতি কম চিলোৱাটৰ দুজন ক্ৰু মেম্বাৰ থকা গাড়ী। নতুন প্ৰজন্মৰ টেংকৰ প্ৰথম মডেল, য"ত জাৰ্মানসকলে সঁচাকৈয়ে বিন্যাসটো সংকুচিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিছিল। আৰু কিছুমান আকৰ্ষণীয় পৰিচালনাৰ ন"-হাউ। বিশেষকৈ ইলেক্ট্ৰিক ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিনত মাউণ্ট কৰা গিয়াৰবক্সৰ স্থান। আৰু দুখনমান টেংকাৰ নিজেই আচলতে পৰি আছিল। এই ক্ষেত্ৰত ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন পিছফালে ৰখা হৈছিল, আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে পেটত আৰামত বহিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখনে পিছফালৰ পৰা গিয়াৰ আৰু বুটাম টিপিছিল আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে হাত দুখনে শ্বিফ্ট কৰাৰ সময়ত আৰামত লৰচৰ কৰিছিল। আটাইতকৈ হেলান আসনখন ক্ৰম অনুসৰি তৈয়াৰ কৰা হয় আৰু তেওঁলোকৰ শৰীৰৰ আকৃতি কপি কৰা হয়। সঁচাকৈয়ে টাৱাৰ নাই - স্বয়ংচালিত বন্দুক বুলি ওলাই পৰিল, আৰু ইমানেই নিম্ন যে ৰোলাৰবোৰ বাহিৰলৈ অৱস্থিত।
  অৱশ্যে বন্দুকটো ঘূৰিব নোৱাৰে যদিও অলপ ঘূৰিব পাৰে। বাৰু, যুঁজাৰু বিমানখনে নিজেই নিজৰ অক্ষৰ চাৰিওফালে দ্ৰুতগতিত ঘূৰি থাকে, যাৰ ফলত টাৰেটৰ অভাৱৰ ক্ষতিপূৰণ হয়।
  মাগডাই তাইৰ সংগী ছোৱালীবোৰক বুজাই দিলে:
  - তাত টাৰেট নথকা টেংকবোৰ সস্তা আৰু কম। ইয়াত আমি উচ্চতা সামঞ্জস্য কৰিব পাৰো, ১.২ মিটাৰলৈ নমাই ১.৫ লৈ বৃদ্ধি কৰিব পাৰো... প্ৰায় পক্ষপাতিত্ববাদীৰ দৰেই আমিও পেটত খোজ কাঢ়ি ফুৰো।
  ১২ টন ওজনৰ এই বাহনখনৰ ওপৰত অনুভূমিকৰ পৰা ৪০ ডিগ্ৰী হেলনীয়া কোণত ৮২ মিলিমিটাৰৰ উৎকৃষ্ট ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল। আৰু তলৰটো বৰ সৰু। ৬০ মিলিমিটাৰত কাষবোৰ কম সুৰক্ষিত যদিও তথাপিও ইহঁতে ৰোলাৰবোৰ নিজেই ঢাকি ৰাখে। ৪০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনে উৎকৃষ্ট ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন প্ৰদান কৰে। প্লাছ, ৰোলাৰসমূহৰ অৱস্থান আৰু ছাচপেনচনে কেৱল চিলোৱাট হ্ৰাস কৰাই নহয়, বৰফৰ ড্ৰিফ্টৰ জৰিয়তেও উৎকৃষ্ট পৰিচালনা ক্ষমতা প্ৰদান কৰে।
  যিয়েই নহওক, পেন্থাৰৰ পৰা আৰম্ভ কৰি গধুৰ মেনেজাৰীটো বহুত বেছি ডাঙৰ আৰু অনাড়ম্বৰ। আৰু তুষাৰপাতৰ ওপৰত ই সম্পূৰ্ণ মৃত্যুৰ দৰে৷
  দীৰ্ঘদিনীয়া সংগী চাৰ্লটৰ সৈতে থিতাপি লোৱা গেৰ্ডা আৰু অনিচ্ছাকৃতভাৱে টেংকৰ সংকীৰ্ণ, কমপেক্ট আৰু দীঘলীয়া বাকচটোত তাইৰ অস্বস্তি অনুভৱ হৈছিল। যদিও অৱশ্যেই আমি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাব লাগিব যে টি-৪ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু শ্ৰেষ্ঠ কৱচ থকা বাহনখনে ১২ টন ওজন ৰাখিছিল। ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আটাইতকৈ আৰামদায়ক টেংকবোৰ আছিল বাঘ আৰু সিংহ। এই গাড়ীখনত আমি ছোৱালীবোৰেও ঘূৰিবলৈ বহুত কষ্ট পাওঁ।
  চাৰ্লটে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু সুৰক্ষা... নতুন "পেন্থাৰ"ৰ দৰে, যিটোৱে মাত্ৰ নৱেম্বৰ মাহত ৬০ মিলিমিটাৰ হাল লৈ সেনাবাহিনীত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল.... সঁচা, কপালখন ১২০ মিলিমিটাৰেৰে আমাৰ তুলনাত ভালকৈ বন্ধ, কিন্তু আপুনি তথাপিও মাৰিব লাগিব। আমাৰ দৰে কোণত ৮৫ মিলিমিটাৰৰ কামান এটা পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত গুলী চলালেও ৰিকোচেট হ"ব।
  গেৰ্ডাই কাণৰ পিছফালে ভৰিখন খোঁচ মাৰিলে, কিন্তু এই গতিবিধিয়ে তথাপিও তাইৰ ভৰিৰ আঙুলিটো ঢালযুক্ত চালখনৰ ওপৰত থিয় কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়াই আমাক সকীয়াই দিছিল যে ১২২ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ টেংক দেখা দিব পাৰে। বুদ্ধিয়ে টোপনি নাহে!
  গাল দুখন ফুলাই আৰু খঙত মুখখন পেলাই দি চাৰ্লটে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমাৰ বুদ্ধিমত্তা সদায়ৰ দৰেই সৰ্বোত্তম ৰূপত আছে। কেৱল আমি এটা সংকীৰ্ণ বাকচত আবদ্ধ হৈ আছিলো।
  নিৰ্দেশনা অনুসৰি ৪০০ হৰ্চপাৱাৰৰ নতুন ইঞ্জিনটো পানী-মিথালন বা নাইট্ৰজেনৰ মিশ্ৰণেৰে কম সময়ৰ বাবে বুষ্ট কৰিব পৰা যাব। এনে ক্ষেত্ৰত টেংকখনে ১০০ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক বেগত কেইবা মিনিট ধৰি লৰালৰিকৈ যাব পাৰে।
  ছোভিয়েট সৈন্যই এক অগ্ৰগতি লাভ কৰিছিল, ইয়াৰ পূৰ্বে ফেচিষ্টসকলৰ সকলো খাদ আৰু বাংকাৰত সাঁথৰ হৈ পৰিছিল। কিন্তু নাজীয়ে বেছিভাগ সৈন্যক দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় লাইনলৈ আঁতৰাই পেলালে। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে আৰ্টিলাৰী গুলী আৰু মেচিনগানৰ শাৰীৰে পদাতিক বাহিনীক লগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  আগলৈ অৱশ্যে চলন্ত টেংক আছিল। যিহেতু অধিক শক্তিশালী টি-৩৪-৮৫ এতিয়াও গণ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল, সেয়েহে সৰু আৰু অধিক চলন্ত টি-৩৪-৭৬ বিমানখনক আক্ৰমণ কৰা হৈছিল। লোকচান যিয়েই নহওক কিয়, তেওঁলোকে ট্ৰেঞ্চ লাইনত উঠি বৰফৰ মাজত গাড়ী চলোৱাৰ উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শনৰ সুবিধা লৈছিল।
  আৰু ইয়াত জাৰ্মান গাড়ীবোৰে সঁহাৰি জনাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ইতিমধ্যে টি-৪ বন্ধ কৰা হৈছে যদিও ইয়াৰে কেইবাখনো এতিয়াও সেৱাত আছে। অদ্ভুতভাৱে নতুন দানৱবোৰতকৈ বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে সিহঁতে ভালদৰে গতি কৰে। তদুপৰি ৰোলাৰবোৰৰ মাজত জমা হোৱা বৰফবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ এতিয়াও ইয়াক আৰম্ভ কৰিব লাগিব। আনকি ক্ৰাউটসকলে কেনেকৈ কলহত পানী উতলাই তাৰ পিছত ট্ৰেকত ঢালি দিয়ে যাতে এই নিকৃষ্ট খোলাটো ওলাই যায়, সেয়াও ধেমেলীয়া৷
  আনকি শ্ৰেষ্ঠ জাৰ্মান টেংক "লায়ন"ও এনে ৰোলাৰৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়। সঁচা, পৰিৱৰ্তনবোৰতে ফৰাচীসকলে ইতিমধ্যে এই কথা লক্ষ্য কৰিছে, আৰু তেওঁলোকৰ গাড়ীখনে নিজেই চৌত্ৰিশখনক আউটপাৰ্ফৰ্ম কৰিবলৈ সক্ষম... কিন্তু এইটো কেৱল চৰ্তসাপেক্ষভাৱে ইমান সহজ।
  কিন্তু জাৰ্মান টেংক দুখনমান লৰচৰ কৰিলেই... কিন্তু বাকীবোৰ, কেনেকৈ ক"ম... ওপৰত! সঁচা, "লায়ন"ৰ পৰা কঠিন টেংকাৰে বহু দূৰৰ পৰা টি-৩৪-৭৬ত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। মন কৰিবলগীয়া যে, ছোভিয়েট ডিজাইনৰ কাষ্ট টাৰেটৰ কৱচৰ ভংগুৰতাক লক্ষ্য কৰিলে, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, আঘাত কৰাৰ সুযোগ আছে।
  মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱ ইমানেই তীব্ৰ যে ৫০ মিমি ক্ৰাউট বন্দুকো বিপজ্জনক। কিন্তু ৩৭ মিলিমিটাৰৰ সৰু কামানৰ পৰা আঘাত কৰিলেও কৱচৰ ভাঙি যায় আৰু কৱচ ছিঙি যায়, বা হাল আৰু টাৰেটৰ ফাট মেলে।
  "চৌত্ৰিশজন"ৰ আপেক্ষিক দুৰ্বলতাৰ বাবেই "পেন্থাৰ"ক অধিক শক্তিশালী বন্দুকৰে পুনৰ সজ্জিত কৰাৰ ধাৰণাটো উন্নত সময়লৈ পিছুৱাই দিয়া হ'ল। বা, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, আটাইতকৈ বেয়া - যদি আইপিসমূহ ছিৰিজলৈ যায়। কিন্তু এতিয়ালৈকে আই এছ-১ গণ ছিৰিজত পৰিণত হোৱা নাই। কিন্তু আই এছ-২ সম্পৰ্কীয় তথ্য ইতিমধ্যে ফাদিল হৈছে। যিহেতু বহু জেনেৰেলে ইতিমধ্যে বুজি পাইছিল যে ইউ এছ এছ আৰ প্ৰায় নিঃশেষ হৈ গৈছে, আৰু ধনৰ বাবে মাতৃভূমিক বিশ্বাসঘাতকতা কৰাটো লজ্জাজনক বুলি নাভাবিলে। গতিকে জেনেৰেল ষ্টাফত থকা চোৰাংচোৱাকে ধৰি চোৰাংচোৱাৰ সংখ্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে।
  ইয়াত ১২৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতে "লায়ন"ৰ গধুৰ পৰিৱৰ্তন কৰা হৈছে। দীঘল পাখিৰে চৌত্ৰিশৰ ওচৰ পাবলৈ চেষ্টা কৰে... কিন্তু মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  কিন্তু ছোভিয়েট টেংকাৰবোৰে নিজেই ফ্ৰিটজক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ৱেৰমাচ্ট বন্দুকৰ গুলীৰ হাৰ লক্ষ্য কৰিলেও এইটো আত্মঘাতী।
  গতিকে "সিংহ"টোৱে টাৰেটটো ফালি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু চাৰিজন বন্ধু পাৰ চৰাইৰ দৰে উৰি গ"ল পৰলোকলৈ... কিন্তু আন টেংকবোৰে আৰু বেছি জোৰেৰে ঠেলি দিছে... এতিয়া শিল্পীসকলে ডিজেল ইঞ্জিনবোৰ কেনেবাকৈ বুষ্ট কৰিবলৈ সজাগ হৈ পৰিছে, যাতে তেওঁলোকে... কম সময়ৰ বাবেও টেংকটোক ত্বৰান্বিত কৰিব পাৰে, কিন্তু কোনো মিশ্ৰণ নোহোৱাকৈ ৭০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত। ইয়াৰ পিছত ইঞ্জিনটো ভাঙি যাবলৈ দিয়ক। কিন্তু তাৰ পিছত হতাশগ্ৰস্ত ল"ৰাবোৰ আক্ৰমণত আহে, যাৰ বাবে উভতি অহাৰ কল্পনা কৰা হোৱা নাই। বাৰু, তেন্তে কি হ"ব? যদি আপুনি অন্য ধৰণে জীয়াই থাকিব নোৱাৰে, তেন্তে জীয়াই থকাৰ কথা পাহৰি যাওক৷
  আৰু এতিয়া বৰফৰ পৃথিৱীৰ পৰা অহা এটা দানৱৰ দৰে নিজৰ বাবে আটাইতকৈ দামী ভুক্তভোগীক বাছি লৈ ছোভিয়েট টেংকে গধুৰ আৰু মাৰাত্মক "সিংহ"টোক ৰেম কৰে। জাৰ্মান গাড়ীখনে হেংগাৰৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল মাত্ৰ।
  আঘাত জোৰ, ছোভিয়েট গাড়ীৰ বেৰেল বেঁকা হৈ পৰে। লায়ন যথেষ্ট নিম্ন আৰু দুয়োখন গাড়ীৰ শৰীৰ চেপেটা। আৰু তাৰ পিছত সন্মুখত অৱস্থিত জাৰ্মান ইঞ্জিনটো বিস্ফোৰণ ঘটে। আৰু জুই আৰম্ভ হয় আৰু নাজীসকলে তলৰ হেচ্চৰ মাজেৰে পলায়ন কৰে।
  অৱশ্যে সকলো ছোভিয়েট টেংকেই ৰেমিং ৰেঞ্জলৈকে ভাঙি যাব পৰা নাছিল। ফ্ৰিটজৰ বন্দুকবোৰে কাম কৰি আছে আৰু পিহি আছে। কিন্তু যি সফল হ"ব তেওঁ জোৰেৰে আঘাত কৰিব!
  গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লট বন্ধুতকৈ অলপ আগবাঢ়ি আছিল আৰু ইতিমধ্যে ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ দেখা পোৱাৰ সময়ত নিজকে ৰেঞ্জৰ ভিতৰত পাইছিল। বাৰু, গুলী চলাব পাৰি, কিন্তু ওচৰলৈ যোৱাটোৱেই ভাল৷ পাঁচ কিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰা চৌত্ৰিশৰ ভংগুৰ কৱচকো লোৱাটো কঠিন।
  অগ্নিময় চাৰ্লটে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - সদায় এনেকুৱাই থাকে। দূৰৰ পৰা মাৰিব নোৱাৰি!
  গেৰ্ডাই আপত্তি কৰিছিল:
  - যথেষ্ট সাৱধান হ'লে পাৰে!
  কিন্তু এতিয়ালৈকে পৰিস্থিতিয়ে আমাক বহু দূৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰিবলৈ বাধ্য কৰাব পৰা নাই। আৰু তেওঁলোকৰ বগা ৰং কৰা টেংকটো প্ৰায় কোনেও লক্ষ্য কৰিব নোৱাৰে। আৰু গাড়ীখন ইমান ভালকৈ চলে। চেছিছত কোনেও দোষ দিব নোৱাৰে।
  আৰু ৰাইডটো মসৃণ। ছোভিয়েট বাহনবোৰো যথেষ্ট ভাল আৰু ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ প্ৰথম লাইনটো ভাঙি দ্বিতীয়টো লাইন ভাঙিছে। আৰু বতৰ বেয়া আছিল, বৰফৰ ধুমুহা আহিল আৰু অসংখ্য ৱেৰমাচ্ট বিমান নোক আউট হ"ল।
  ৰঙা বিমান পৰিবহণৰ সংখ্যাগত দুৰ্বলতা, আৰু ইন্ধনৰ তীব্ৰ নাটনি বিবেচনা কৰিলে বতৰটো ইয়াতকৈ ভাল হ"ব নোৱাৰে।
  ক্ৰাউটসকলক লুকাই থাকিবলৈ দিয়ক। আনকি কিছুমানে বগা চেলেং জোকাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। হিটলাৰ কাপুট হ'ব...
  দুই কিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰা গেৰ্ডাই গুলীচালনা কৰে। নীতিগতভাৱে এই পৰাজয় এতিয়াও নিশ্চিত নহয়, কিন্তু ৰাছিয়াই কিমানজন জাৰ্মানক পংগু কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল সেয়া দেখিলে, তেতিয়া কি আশা কৰিব পাৰি। তদুপৰি চৌত্ৰিশটা যুদ্ধৰ আৰম্ভণিতকৈও কম দৃঢ়, আৰু তেওঁলোকে এতিয়াও নতুন জমা ধন গঢ়ি তুলিবলৈ সময় পোৱা নাই। তেন্তে...
  বন্দুকৰ ট্ৰিগাৰ টানিলে ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজন বৰ চিন্তিত হৈ পৰিল। ইতিমধ্যে তাই যুদ্ধ গুলী চলোৱাৰ অভ্যাস হেৰুৱাই পেলাইছিল - মুৰ্মানস্কৰ ওপৰত হোৱা আক্ৰমণৰ বাহিৰে, যদিও গৰ্ভাৱস্থাৰ লগতে ৰাজত্বকালৰ প্ৰথম মাহবোৰতো শ্বুটিং ৰেঞ্জ আৰু প্ৰশিক্ষণ ক্ষেত্ৰত অনুশীলন কৰি থাকিল। কিন্তু দেখাত বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়াটো সহজ, মেচিনৰ লগত এক হৈ পৰে... খোলাটোৱে টাৰেটটোক খুন্দা মাৰি বেঁকা কৰি পেলালে... নাই, জুই লাগিল, কিন্তু মোৰ বন্ধুজনে যিয়েই নহওক ৰৈ থাকিবলৈ বাধ্য হ"ল৷ আৰু এতিয়া আন এজন ভুক্তভোগী...
  চাৰ্লটে ফুচফুচাই কয়:
  - বিজয়ৰ বাবে যুঁজ দিয়াত কোন অভ্যস্ত। আমাৰ লগত সি কবৰলৈ যাব... - গেৰ্ডাই গুলী চলালে, আৰু ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে তাইক শুধৰাই দিলে। - বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আমি সকলোৱে মিলি আমাৰ শত্ৰুক কবৰলৈ লৈ আহিম।
  স্নো হোৱাইট টাৰ্মিনেটৰে খঙেৰে বাধা দিলে:
  - হয়, প্ৰেৰণা নাই, গীতটোৰ প্ৰতি বিচলিত নহ"ব!
  চাৰ্লটে অনুৰোধ কৰিলে:
  - নিজে গান গাই! তুমি ইমান সক্ষম!
  আৰু গেৰ্ডাই জুইৰ নেতৃত্ব দি গান গাবলৈ ধৰিলে;
  গৃহভূমি আৰু সেনাবাহিনী দুটা স্তম্ভ,
  যাৰ ওপৰত গ্ৰহটো থিয় হৈ আছে!
  আমাৰ দেশে তোমাক আমাৰ স্তনেৰে ৰক্ষা কৰিব,
  আপোনাৰ সৈন্যবাহিনী সকলো ৰাইজে উষ্ণ কৰি তুলিছে!
  
  ডাৱৰবোৰ শীতল, আৰু পোহৰ গৰম,
  মেচিনগানে সৈনিকজনৰ কান্ধত ঘঁহিলে!
  আমি তোমাৰ লগত চিৰদিন, আমাৰ জন্মভূমি,
  বিৰোধীৰ বাবে কবৰ খান্দো আহক!
  
  হয়, কেতিয়াবা ভাগ্যৰ মুখখন নিষ্ঠুৰ,
  গুলীটোৱে আমাৰ হৃদয় বিন্ধিবলৈ চেষ্টা কৰে!
  তেওঁ অলপ পিছুৱাই গ"ল আৰু যুঁজাৰুজনৰ মৃত্যু হ"ল,
  প্ৰভু নায়কৰ দুৱাৰ খুলি দিয়ক!
  
  অগাধ আকাশত আমাৰ শান্তি আছে,
  জান্নাত, ধন্য যোদ্ধা জিলিকি নাথাকে!
  মই মোৰ পিতৃভূমিত শান্তি কঢ়িয়াই লৈ ফুৰো,
  আমাৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে জয়ৰ ফলৰ সোৱাদ ল"ব!
  গেৰ্ডাই গান গাই থকাৰ সময়তে আৰু নটা টেংকক পৰাস্ত কৰি তাইৰ স্ক"ৰ যথেষ্ট উন্নত হয়।
  তাৰ পিছত চাৰ্লটে গান গাবলৈ ধৰিলে:
  মোহনীয় তৰাৰ উচ্চতা,
  অন্তহীন দূৰত্বলৈ লৈ যায়!
  আৰু আমাৰ চিন্তা জগতৰ মানুহ,
  ইকাৰছ উৰুৱাই যোৱাৰ সপোন!
  
  মোৰ দৃষ্টি আকাশলৈ নিবদ্ধ হৈ আছে,
  গোলকটো স্পৰ্শ কৰাটো কঠিন..
  প্ৰথম আৰ্কিমিডিছ স্ক্ৰুৰ পৰা -
  সেইবোৰৰ পৰিকল্পনা কৰাটো দীঘলীয়া আৰু বিৰক্তিকৰ আছিল!
  ইয়াত ছোৱালীজনীয়ে প্ৰতিৰোধ কৰিব নোৱাৰি নিজকে লক্ষ্য কৰি গুলী চলাবলৈ ধৰিলে... ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুৱে গুলীবোৰৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে যদিও মাগডাৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱেও যোগ দিলে। তথাপিও বৰফৰ ধুমুহাত আপুনি সঁচাকৈয়ে দেখা নাপায় যে ই ক"ত, কি আৰু কেনেকৈ আঘাত কৰিছে৷ প্লাছ, দুয়োটা টেংক ডুব গ"ল আৰু বৰফৰ ড্ৰিফ্টৰ পৰা প্ৰায় পৃথক কৰিব নোৱাৰা হৈ পৰিল। আৰু নতুন বন্দুকটো অধিক অদৃশ্য আছিল, আৰু শেষত লাইট আউটলেট থকা চাইলেন্সাৰ এটা আছিল। এইটোৱেই হৈছে ফ্ৰিটজৰ আটাইতকৈ কূটনৈতিক মেচিন।
  সেই মুহূৰ্তত কাষত ওলমি থকা ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে উত্তেজনাত গাইছিল:
  - মহিলাৰ কাজিয়া হ"লে কাজিয়াত নপৰা ভাল!
  এনে লাগিছিল যেন মাত্ৰ বাৰ টনকৈ দুখন গাড়ীয়ে কিমান ক্ষতি কৰিব পাৰে? অৱশ্যে এই ক্ষেত্ৰত কৰ্মীয়ে সকলো সিদ্ধান্ত লয়। ছোৱালীকেইজনীয়ে কাৰ্যতঃ কেতিয়াও মিছ কৰা নাছিল যদিও সকলো হিটেই মাৰাত্মক নাছিল। চৌত্ৰিশটা তিনি-চাৰিটা হেলনীয়া কৱচে ৰিকোচেট দিছিল, প্ৰায় ডজন ডজন ইমপেকচনে বাহনবোৰৰ বিভিন্ন মাত্ৰাৰ ক্ষতি কৰিছিল, কিন্তু পথাৰত সহজে ঠিক কৰিব পৰা ধৰণৰ। কিন্তু নিম্নমানৰ কৱচৰ প্ৰায় পঞ্চাশখন ছোভিয়েট বাহনৰ গুৰুতৰ ক্ষতিসাধন হয়।
  উদাহৰণস্বৰূপে, গোলাবাৰুদ বিস্ফোৰণ হ"লেই কমাণ্ডাৰৰ চৌত্ৰিশজন বমি হ"বলৈ ধৰিলে। টাৰেটটো বহু দূৰলৈ পেলাই দিয়া হ"ল আৰু বেৰেলটো ষ্টিয়াৰিঙৰ দৰে ঘূৰি গ"ল। মানুহৰ মৃত্যুও হ"ল।
  ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুৱে পলমকৈ উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকক চেপা খাইছে আৰু পাল্টা আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  বাঘৰ ছোৱালীবোৰ অতি সংকীৰ্ণ যদিও ৮২ গুলীৰ গোলাবাৰুদৰ বোজা পেন্থাৰৰ সৈতে যথেষ্ট তুলনাযোগ্য। যদিও গোলাবাৰুদ নাকত থিয় হৈ থাকে আৰু ছোৱালীবোৰে সেইবোৰৰ ওপৰত কঁকাল খোঁচ মাৰি ধৰে। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে এতিয়াও কিবা এটা গুলী চলাবলগীয়া আছে, আৰু ওচৰ চাপিলে ৰাছিয়ানসকলক আঘাত কৰাটো সহজ হৈ পৰে।
  গেৰ্ডাই অতি সোনকালে নিজকে ক্ৰছ কৰে আৰু স্ক্ৰেপৰ বাবে আন এটা টেংক পঠিয়াই ফুচফুচাই কয়:
  - ভগৱানে মোক ক্ষমা কৰিব! এইবোৰ সাহসী ল"ৰা, কিন্তু তেওঁলোকৰ এজন সেনাপতি সম্পূৰ্ণ পাগল!
  চাৰ্লটে হিষ্টেৰিকভাৱে ফুচফুচাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি সিহঁত আমাৰ ওপৰত উঠি আহে, তেন্তে শেষ!
  সঁচাকৈয়ে, খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে গুলী চলোৱা চৌত্ৰিশজন, ধোঁৱাই আবৃত হৈ পৰিছিল, জোকাৰণিৰ পৰা কঁপি উঠিছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ হিট বিৰল, শ্বটবোৰ শুদ্ধ নহয়, কিন্তু টেংকটোৱে গুণগুণাই আছে।
  কপালখন এতিয়াও নিখুঁতভাৱে সুৰক্ষিত আৰু কৱচ, যিয়েই নহওক কিয়, উচ্চমানৰ, চিমেণ্টেৰে সজ্জিত। অৰ্থাৎ বৃদ্ধি পোৱা কঠিনতাৰ পৃষ্ঠই শহাপহুই জপিয়াই পৰাৰ দৰেই এক উৎকৃষ্ট ৰিকোচেট দিয়ে।
  কিন্তু ভিতৰত এতিয়াও ভয়ংকৰ, ঢোলৰ ওপৰত উঠি গধুৰ লাঠিৰে আঘাত পোৱাৰ দৰেই৷
  সঁচা, হিটবোৰৰ বাবে কেবিনটো বৰ গৰম হৈ পৰিছিল, কিন্তু বিকিনি পিন্ধিলে বৰফৰ ড্ৰিফ্টত ডুব যোৱাৰ পিছতো ভাল লাগে৷ কিন্তু ইয়াতকৈ বহুত বেছি অপ্ৰীতিকৰ কথাটো হ"ল ছোভিয়েটৰ খোলাটোৱে ৰোলাৰৰ সোঁফালৰ এপ্ৰ"নত খুন্দা মাৰিলে। এইটো গাড়ীৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সৰ বাবে, চকুৰ তলত ক"ৰ"বাৰৰ দৰে। যদিও, যদি আপুনি বিবেচনা কৰে যে ৰোলাৰবোৰ লৰচৰ কৰা নহয়, কিন্তু এটা পৃথক গাড়ী, তেন্তে টেংকটো তেতিয়াও লৰচৰ কৰিব পাৰে। ঘূৰি ঘূৰি নিজকে এৰি যাওক। এই কাম আগতেই কৰিব লাগিছিল। আৰু সেয়েহে ষ্টাৰন প্ৰটেকচন দুৰ্বল। আৰু হেলনীয়া কোণটো সৰু। যদি খুন্দা মাৰে তেন্তে হয়তো ভাঙি যাব পাৰে। ৰাছিয়ানসকলৰ বন্দুক ইমান দুৰ্বল নহয়।
  গেৰ্ডাই ফুচফুচাই ক"লে, আকৌ তেওঁলোকৰ অৰ্ধস্বয়ংক্ৰিয় বন্দুকৰ পৰা পাতালৰ উপহাৰটো মুকলি কৰি দিলে:
  - কিন্তু পাছাৰণ!
  যদিও এই শব্দটো বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে স্পেনিছ কমিউনিষ্টসকলৰ মূলমন্ত্ৰ জাৰ্মান বাঘ যোদ্ধাৰ বাবে সম্পূৰ্ণ অনুপযুক্ত যেন লাগে। কাৰণ নাজীয়ে ফ্ৰাংকোৰ পক্ষত যুঁজিছিল। যদিও কেতিয়াবা সৈন্যই স্বেচ্ছাই আনৰ কৌশল গ্ৰহণ কৰে।
  গুলী চলাওঁতে চাৰ্লটে লাস্কা স্বয়ংচালিত বন্দুকটো অলপ ঘূৰাই দিলে আৰু সোঁফালৰ ৰোলাৰটো খোলাটোৱে ধ্বংস কৰিলে এই ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ল।
  ছোভিয়েট টেংকবোৰে ঘাইপথৰ কাষৰ দৰে দ্ৰুতগতিত বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যোৱা নাছিল যদিও তথাপিও ইহঁতৰ দ্ৰুত জপিয়াই তেওঁলোকৰ লক্ষ্যত বাধা দিছিল আৰু দ্ৰুত আছিল।
  ইয়াত গোলাবোৰ পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত নিক্ষেপ কৰা হৈছে।
  আৰু গেৰ্ডাই তীব্ৰ বেগত গুলী চলায়, প্ৰচুৰ ঘামচি ওলায়। হেলনীয়া কৱচ
  'এইটোৱে কপালত এটা ricochet দিয়ে, কিন্তু যদি তেওঁলোকে কাষত পইণ্ট-ব্লেংক আঘাত কৰে...
  চাৰ্লটে চিঞৰিলে:
  - আৰু নৰকৰ গভীৰতাত শেষ হ"লেও মই দোলনালৈ উভতি নাযাওঁ!
  ছোৱালীবোৰ, মই শেষলৈকে গুলী চলাওঁ, কিন্তু খোলাবোৰে কাষৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহি বিন্ধি ৰোলাৰবোৰ ভাঙি পেলায়। কৱচ ফাটি যায় আৰু গাড়ীখনত জুই লাগে।
  গেৰ্ডাই এটা সিদ্ধান্ত লয়:
  - আমি গাড়ীবোৰ উৰুৱাই দি গুচি যাওঁ!
  চাৰ্লটে যন্ত্ৰণাত উচ্চাৰণ কৰে:
  - লোহা নিক্ষেপ কৰিব মন গৈছে নেকি?
  গেৰ্ডাই নিৰ্ণায়কভাৱে কয়:
  - ধাতুতকৈও গুৰুত্বপূৰ্ণ বস্তু আছে, যেনে ফ্ৰেম!
  চাৰ্লটে এটা সৰু চিনেমাৰ কেমেৰা ফালি চিঞৰি কয়:
  - কিন্তু আমাৰ কৃতিত্ব চিৰদিনৰ বাবে ৰেকৰ্ড হৈ থাকিব!
  গেৰ্ডাই খালী আঙুলিৰে পৰীক্ষামূলক টেংক এটা উৰুৱাই পেলাব পৰা বিস্ফোৰক জ্বলোৱা লিভাৰটো ঘূৰাই দিলে। এনে এটা শিল্পকৰ্ম ধ্বংস কৰি বাঘ ছোৱালীজনীয়ে বৰ দুখ পাইছিল যদিও অন্যথা সাহসৰ পৰা বঞ্চিত নহ"ব নোৱাৰা ছোভিয়েট সৈন্যই অনন্য প্ৰযুক্তি বন্দী কৰিলে তাই ক"লৈ যাব পাৰিব।
  গতিকে তেওঁলোকে লস্কাখন উৰুৱাই নিয়ৰ ড্ৰিফ্টত ডুব মাৰি নিজৰ অনন্য জীৱন ৰক্ষা কৰিলে।
  মাগডা ভন চিংগাৰ আৰু ক্ৰীষ্টিনাইও পিছুৱাই যাব নিবিচাৰিছিল আৰু সঠিক গোলাৰ আঘাতত তেওঁলোকৰ গাড়ীখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল। এয়াই নিয়তি - যিকোনো যুদ্ধৰ নিৰ্দয় পল্লা। যেতিয়া পিছুৱাই যাবলগীয়া হয়, হৃদয়খন এৰি। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিপুণভাৱে যুঁজিলে, আৰু প্ৰায় সকলো গোলাবাৰুদ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। কিন্তু এতিয়া তেওঁলোকে নিজকে কবৰ দিবলগীয়া হ"ল, নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্টত সাপৰ দৰে, আৰু তাতেই অদম্য ছোভিয়েট বন্দুকৰ পৰা বাহিৰত বহিবলৈ চেষ্টা কৰিবলগীয়া হ"ল।
  ঘামচি ওলোৱা আৰু বিকিনি পিন্ধিলে বৰফৰ গভীৰতালৈ উঠি যোৱাটো আটাইতকৈ সুখকৰ ধাৰণা নহয়। কিন্তু আমাৰ পৃথিৱীত আপুনি কিমানবাৰ আপোনাৰ সন্তুষ্ট কাম কৰে? উদাহৰণস্বৰূপে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে পোহৰে গুৰুতৰভাৱে শেষলৈকে গুলী চলাই থকা ক্ৰীষ্টিনাৰ ঐশ্বৰিক ভৰিৰ তলুৱাটো ছিঙি পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত ছোৱালীজনী আৰু বেছি খং উঠিল আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - সন্মান আৰু সাহস ওজনেৰে বিক্ৰী নহয়!
  মাগডাইও জুইত পোৰা, আনকি তাইৰ টেন কৰা ছালখনো ফোহাৰে ঢাকি থোৱা আছিল, তাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - জুই তাপ, জুই নহয়!
  ছোভিয়েট টেংকে অৱশ্যে কামটো সহজ কৰি তুলিছিল। ক্ৰোধত তেওঁলোকে কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ পৰিত্যক্ত "ৱেইজেল"বোৰক গুলীচালনা কৰি ডজন ডজন খোলা ভঙা ধাতুটোত ডুবাই পেলালে। একে সময়তে কিছুমান টেংকাৰে হেচৰ পৰা ওলাই আহি জলপ্ৰপাতৰ ঢালৰ দৰে জাৰ্মান বাহনবোৰক আৰু অশ্লীল কথা চলোৱাসকলক ঢাকি ৰাখিছিল।
  মাগডাই লক্ষ্য কৰিলেই চকু টিপিয়াই উঠিল:
  - তেওঁলোক, বলছেভিকসকল, অৱশ্যেই, সাহসী, কিন্তু অত্যন্ত অসংস্কৃতি!
  মুখত পৰি থকা নিয়ৰখিনি থু পেলাই ক্ৰীষ্টিনাই অভাৱনীয়ভাৱে কঠোৰ ন্যায় দেখুৱালে:
  - আমাৰ যোদ্ধাবোৰ ভাল বুলি ভাবিছানে?
  মাগডাই ধেমালিতে মন্তব্য কৰিলে:
  - অৱশ্যে আমি জয়ী হোৱাৰ পৰাই ভাল৷ ককাছাছ ইতিমধ্যে আমাৰ, তাৰ পিছত মস্কো মাত্ৰ দুশ কিলোমিটাৰ দূৰত... - আৰু মৌ শ্যামলাগৰাকীয়ে কঠোৰভাৱে তাইৰ দীঘল দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। - নে দেশদ্ৰোহৰ ভাষণ কঢ়িয়াই নিব বিচাৰে?
  ইতিমধ্যে সকলোবোৰ যথেষ্ট দেখা ক্ৰীষ্টিনাই মাত্ৰ ভৰিৰে বৰফৰ ধূলিৰ ফোয়াৰা এটা তুলি লৈ খিকিন্দালি কৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - কেতিয়াবা মৌনতাই আটাইতকৈ ভয়ংকৰ ধৰণৰ প্ৰতাৰণা।
  ৰাতি, তুষাৰপাত আৰু বৰফৰ ঢৌৱে চাৰিওগৰাকী ছোৱালীক জীয়াই থকাৰ সুযোগ দিছিল।
  . অধ্যায় নং ১৫।
  তদুপৰি নিয়ৰ কম্বল কৰি নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্টত খালী ভৰিৰ চয়তান বিচাৰি উলিওৱাটোও বিৰোধীৰ মনলৈ অহা নাছিল। গতিকে নিয়ৰত পুতি থোৱা যোদ্ধাসকলে পিছলৈ বহিল আৰু ছোভিয়েট টেংকবোৰে আগবাঢ়ি গ"ল, এক অগ্ৰগতি গঢ়ি তুলিলে। যদিও এশৰো অধিক গাড়ী ভঙা, বিকৃত,
  যাৰ ফলত বাঘিনী ছোৱালীৰ ক্ৰিয়া হয়।
  সাধাৰণতে ছোভিয়েট সৈন্যই প্ৰথম কেইদিনমানৰ ভিতৰতে কিছু সফলতা লাভ কৰিছিল আৰু শত্ৰুৰ গঠনত যথেষ্ট ভেদ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ফ্ৰিটজে নিজেই টিখভিনৰ ওচৰলৈ পিছুৱাই গৈ চহৰখনত ভৰি দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। স্বাভাৱিকতে ঘৰ আৰু আৱাসিক অঞ্চলবোৰ নিজৰ মাজতে আগবাঢ়ি যোৱা ছোভিয়েট সৈন্যৰ পৰা যথেষ্ট গুৰুতৰ সুৰক্ষা।
  সাহসী চাৰিগৰাকী বাঘিনী ছোৱালী কোনোমতে তিখভিনলৈ পিছুৱাই যাবলৈ সক্ষম হ"ল। কিন্তু চহৰখন ৰক্ষা কৰিবলৈ তেওঁলোকে চাবমেচিনগান ল"বলগীয়া হৈছিল। কিন্তু টেংকাৰৰ বাবে এইটো আটাইতকৈ সুখকৰ খেল নহয়।
  আগন্তুক পদাতিক বাহিনীৰ পৰা উভতি গুলী চলাই, আন এজন ৰঙা সৈনিকক পৰলোকলৈ পঠিয়াই চাৰ্লটে প্ৰকাশ কৰিলে:
  - বাৰু, আমি দানৱ নহয়নে... আৰু আমিও ধনখিনি পাব বিচাৰো!
  জাৰ্মানীয়ে চহৰখন দখল কৰাৰ সময়তো টিখভিনৰ গুৰুতৰ ক্ষতি হয়।
  এতিয়া ক্ৰাউটসকলে বেৰিকেডবোৰ মাউণ্ট কৰিলে আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ এক অদম্য ৰেখা গঢ়ি তোলাৰ আশা কৰিলে।
  গেৰ্ডাই একক গুলীৰে গুলীচালনা কৰিলে - তাই নিজৰ কাৰ্টিজৰ যত্ন লোৱা উচিত আছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই অত্যধিক টেংক হেৰুৱাইছিল আৰু সেয়েহে পদাতিক সৈন্যই আক্ৰমণ চলাইছিল।
  অৱশ্যে ছোভিয়েট মডেলৰ সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ পৰ্যাপ্ত নাছিল। সেইবাবেই সৈনিকবোৰক বধ কৰিবলৈ পঠিওৱা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকক মেচিনগান আৰু মেচিনগানে সাক্ষাৎ কৰিছিল। চাৰিওজনে ভাল গুলী চলাই চতুৰতাৰে বেৰিকেডত লুকাই থাকিল।
  গেৰ্ডাই আন এজন ছোভিয়েট সৈনিকক শুৱাই দি গাইছিল:
  - আমি যুদ্ধৰ এটা কৃতিত্ব সম্পন্ন কৰিব লাগিব - নহ"লে আমি জীয়াই থকাৰ কোনো যুক্তি নাপাম!
  সমগ্ৰ চহৰখনতে যুদ্ধ চলিছিল। আৰু ইতিমধ্যে ওপৰৰ পৰা বোমা পৰি আছিল, বিশেষকৈ বতৰৰ লক্ষণীয় উন্নতি হোৱাৰ বাবে, আৰু ক্ৰাউটসকলে হেড ষ্টাৰ্ট পাইছিল।
  গেৰ্ডাই খঙত নিজৰ ৰূপৱতী উদং আঙুলিৰে ডেগাৰ এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - আমাৰ যুদ্ধ বিজয়ী হ'ব, নহ'লে হ'ব নোৱাৰে!
  চাৰ্লটেও ঠিক তেনেদৰেই ভালকৈ গুলীচালনা কৰি লগতে কয়:
  - এটাই জয়, কিন্তু এটা ডাঙৰ!
  গেৰ্ডাই চুটি বিস্ফোৰণেৰে কেইবাজনো যুঁজাৰু বিমান কাটি পেলালে আৰু লগতে কয়:
  - কিন্তু পৰাজয় কেতিয়াও সৰু নহয়!
  টিখভিনৰ ওপৰত ছোভিয়েট স্বচালিত বন্দুক, ফিল্ড আৰু ঘেৰাও আৰ্টিলাৰী অলপ পিছত আহিল। ফ্ৰিটজে নিজৰ প্ৰতিৰক্ষা আৰু বায়ুৰ চাপ শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই নতুন বিমান একত্ৰিত কৰিলে।
  কিংবদন্তি মাৰ্চেইলৰ আবিৰ্ভাৱে শক্তিৰ ভাৰসাম্য নাটকীয়ভাৱে সলনি কৰি পেলালে।
  মহান এচে উৰুৱাইছিল এম ই-৩০৯, যিটো অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰ। আৰু তেওঁ আক্ষৰিক অৰ্থত নিজৰ বাটত থকা সকলোকে উটুৱাই লৈ গ"ল। আনকি ছোভিয়েট সেনাইও বিশেষভাৱে সকীয়াই দিছিল যে এনে এটা দানৱ বতাহত আবিৰ্ভাৱ হৈছে।
  মাৰ্চেলে নিজেই কোনো কাৰণতে নিজকে দুষ্ট বুলি গণ্য কৰা নাছিল, নিষ্ঠুৰ মানুহ বুলিও কম। তেওঁ বিশ্বাস কৰিছিল যে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সৈতে যুঁজি তেওঁ কেৱল মাতৃভূমিৰ প্ৰতি থকা পবিত্ৰ কৰ্তব্য পালন কৰি আছে। তদুপৰি নাজীসকলৰ অত্যাচাৰৰ বহু তথ্য তেওঁৰ বাবে গম পোৱা নাছিল। আৰু অত্যধিক যুদ্ধৰ বাবে জগৰীয়া কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ইয়াত তেওঁৰ উভতি অহাৰ পিছত প্ৰথম ছুপাৰ-এছ ফাইট। ছোভিয়েট বোমাৰু বিমান, আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু যুঁজাৰু বিমান উৰি আছে। তেওঁলোকে স্পষ্টভাৱে ৱেৰমাখ্টৰ গ্ৰাউণ্ড ইউনিটসমূহক এক তীব্ৰ যুদ্ধ দিব বিচাৰে। কিন্তু মাৰ্চেলে এই সকলোবোৰ দেখি পাঁচ-ছয় কিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰে, আনকি নাকেৰে হুইচেলও মাৰে।
  ছোভিয়েট মেচিন আৰু সাহসী এছবোৰে এতিয়াও শত্ৰুক প্ৰকৃততে দেখা নাছিল যেতিয়া তেওঁলোকৰ বিমানবোৰ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে আৰু ডেউকাবোৰ ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ ধৰিলে। মাৰ্চেলে লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে গুলী চলালে, কিন্তু স্বজ্ঞাতভাৱে। যেন তেওঁ আগতীয়াকৈ জানিছিল যে প্ৰতিজন পাইলটে ক"ত উৰিব আৰু নিজৰ ডেউকাযুক্ত দানৱটোক নিৰ্দেশনা দিব। গতিকে দেখা গ"ল যে কেঁচুৱা মুখৰ এজন যুৱকে ডেউকাযুক্ত আৰ্মাডাছ ঝাড়ু দি লৈ গৈছে।
  নতুন বছৰটো যদিও হিমশীতল, তথাপিও গৰম হৈ পৰিল। ছোভিয়েট সৈন্যই হতাশ আৰু অহৰহ আক্ৰমণ চলাই তিখভিনক ল"বলৈ চেষ্টা কৰে। ফ্ৰিটজে জেদীভাৱে নিজকে ৰক্ষা কৰিলে, চহৰখনত থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, য"ত অদৃশ্য লেনিনগ্ৰাডক খাদ্য দিয়া ধমনীখন পৰি আছিল। ইয়াৰ উপৰিও আমি জাৰ্মান সৈন্যৰ প্ৰতিপত্তিৰ কথা কৈ আছিলো, যিসকলে বৃহৎ চহৰ এৰি দিয়াটো কঠিন আৰু লজ্জাজনক বুলি অনুভৱ কৰিছিল।
  ভাগ্যৰ মতে বতৰৰ উন্নতি ঘটিল আৰু শত্ৰুৰ অসংখ্য বোমাৰু বিমানে বিশেষকৈ বিশাল ইউ-২৮৮ বিমানে ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত চেপা মাৰি ধৰি যোগাযোগ ব্যৱস্থাত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটালে।
  ছোভিয়েট বিমান ইয়াক-৯ আৰু লেগ-৫ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ তুলনাত বহু কম আছিল। বিশেষকৈ এম ই-৩০৯ বিমানে অজগৰৰ দৰে দুৰ্বল ছোভিয়েট বাহনবোৰক ন"ক আউট কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে ডাবল-স্লেভ কৌশল উদ্ভাৱন কৰিছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ সংখ্যাগত সুবিধা ফলপ্ৰসূভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল আৰু শেহতীয়া ফকে আৰু এম ইৰ টেনচিয়াছ, গধুৰ অস্ত্ৰধাৰী, কিন্তু গধুৰ জাৰ্মান বাহনৰ কিছুমান কৌশলগত সমস্যা হ্ৰাস পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও এই মেচিনটো এতিয়াও কাৰিকৰীভাৱে সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰযোগ্য নহয় যদিও ইয়াৰ লগতে এইচ ই-১৬২ৰ লঘু, অধিক কৌশলগত আৰু সস্তা পৰিৱৰ্তন। পিছৰটো মেচিন জেট মেছাৰশ্বমিটতকৈ নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আৰু কাৰিকৰীভাৱে অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য আছিল। কিন্তু ইয়াক চলাবলৈ মোটামুটি উচ্চ যোগ্যতাসম্পন্ন পাইলটৰ প্ৰয়োজন আছিল। যিয়ে এই উন্নয়নৰ ইতিবাচক গুণসমূহৰ কিছু পৰিমাণে বিমুদ্ৰাকৰণ কৰিলে যেনে বিমানখনৰ ওজন কম - খালী হ"লে মাত্ৰ ১.৬ টন, উৎপাদনৰ কম খৰচ আৰু নিৰ্মাণযোগ্যতা, আৰু বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্বোত্তম কৌশল।
  কিন্তু এই মেচিনটো আয়ত্ত কৰা সেই জাৰ্মান এছসকলে ইয়াৰ প্ৰশংসা লাভ কৰিছিল। বিশেষকৈ অপ্ৰাপ্য হৈ থকা মাৰ্চেইলৰ পিছত দুটা নম্বৰৰ পাইলট হাফমেনে বিশেষভাৱে সফলতা লাভ কৰিছিল। ৩০০খন গাড়ীৰ তললৈ নমাই অনাৰ ফলাফল অতিক্ৰম কৰি হাফমেনে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছৰ উচ্চ বঁটা লাভ কৰে। যিমান পাৰি ওচৰ চাপি অহা, আৰু তাৰ পিছত আঘাত কৰি উভতি উৰি যোৱাৰ তেওঁৰ কৌশল HE-162 ত আটাইতকৈ সুবিধাজনক। গতিকে হাফমেনে নিজকে ঘনিষ্ঠ যুদ্ধৰ এজন অসাধাৰণ মাষ্টাৰ হিচাপে দেখুৱাইছিল। যদিও মাৰ্চেইলৰ ৩১১৭খন বিমান নিক্ষেপ কৰা ফলাফল এতিয়াও লাভ কৰিব নোৱাৰা।
  তদুপৰি ১৯৪৪ চনৰ ২ জানুৱাৰীত এই কিংবদন্তি পাইলটজনে আকাশত আবিৰ্ভাৱ হয় আৰু তথাপিও হিটলাৰক বুজাই দিলে, তেওঁক সোঁৱৰাই দিলে যে জাৰ্মান সৈন্যৰ অৱস্থা বেয়া, আৰু অধিক শক্তিশালী জাৰ্মান সঁজুলিবোৰে স্পষ্টভাৱে নিয়ৰৰ মাজত হাৰ মানিছে। গতিকে জাৰ্মান সৈন্যই বসতি স্থাপন কৰা আশে-পাশে থকা টিখভিনলৈ বিমান যোগানৰ ব্যৱস্থা কৰা আৰু চহৰখনৰ সকলো কাষ চাপিব পৰা ঠাইত বোমা বিস্ফোৰণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়।
  বাঘী ছোৱালীবোৰে মাটিত গুলী চলাই আছিল, আৰু ছুপাৰ এছে আকাশত গ"ল দি আছিল।
  প্ৰথম দিনাই মাৰ্ছেইলে ছটা ছৰ্টী কৰি এশৰো অধিক ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰে। সঁচা, ৪ জানুৱাৰীত হঠাতে বতৰৰ অৱনতি ঘটিল... বৰফৰ ধুমুহা আহিল, আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই চহৰখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  ভয়ংকৰ চাৰিগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীয়ে একেলগে যুঁজিবলৈ পছন্দ কৰিছিল - কান্ধৰ পৰা কান্ধলৈ। ইমান অনন্য সুন্দৰ আৰু মাৰাত্মক। ঠাণ্ডাৰ বাবে তেওঁলোকে ছদ্মবেশ পিন্ধি বগা কাপোৰ পিন্ধি যুঁজিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  নিঞ্জা ল"ৰা কাৰাছেও সহায় কৰিবলৈ আহি পালেহি। নিৰ্ভীক চাইল্ড টাৰ্মিনেটৰ, তেওঁ ঠাণ্ডালৈ ভয় কৰা নাছিল আৰু কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি যুঁজিছিল। তেওঁৰ গৰম ৰখাৰ একমাত্ৰ উপায় আছিল কেমফ্লেজ ক্ৰীম, যিয়ে তেওঁৰ চকলেট ছালৰ ছালখন বৰফৰ তলত বগা কৰি পেলাইছিল, যিটো বৰফৰ তলত বগা হৈ পৰিছিল, সকলো ৰাস্তা ঢাকি ৰাখিছিল। তদুপৰি তেওঁ যুদ্ধত অতি পাতল ধাতুৰ ডিস্ক আৰু কাটানা তৰোৱাল নিক্ষেপ কৰিছিল। কিন্তু, অৱশ্যেই, তেওঁ উৎকৃষ্টভাৱে গুলী চলাইছিল, আৰু বন্দী অস্ত্ৰৰ পৰা। অৱশ্যে ছোৱালীকেইজনীয়েও অটোমেটিক ৰাইফল ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰা বঞ্চিত হোৱা নাছিল।
  এনে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ চাবমেচিনগানতকৈ অধিক শক্তিশালী, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য। কিন্তু এম এইচ-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলে নিয়ম অনুসৰি জাৰ্মানসকলক নিৰাশ কৰা নাছিল। তৃতীয় শীতকাললৈকে ভালদৰে তেল দিয়া জাৰ্মান যুদ্ধ যন্ত্ৰটো সাজু হৈ উঠিছিল। বিশেষকৈ বৰফৰ ধুমুহাতো ফকে-উলফ আৰু এম ইয়ে হিটিং ব্যৱহাৰ কৰি ছোভিয়েট সৈন্যৰ ওপৰত বেদনাদায়ক, যদিও সীমিত, বেজী দিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  গেৰ্ডাই অফহেণ্ড গুলী চলাইছিল, ছোভিয়েট সৈন্যসকল য"ত পৰিছে সেই দিশটোলৈ নাচাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যোদ্ধাসকলৰ বহুতেই আছিল অতি কম বয়সীয়া, সোতৰ-ষোল্ল বছৰীয়া। ভূমিস্খলনত পদাতিক বাহিনীক নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, সকলো সম্পদ ৰেক কৰি। সঁচাকৈয়ে বহুত হেৰাই গ"ল।
  কিন্তু ক্ৰাউটৰ মাজত বিদেশী বহুত আছে। বিশেষকৈ শেহতীয়াকৈ অনুষ্ঠিত হোৱা নিৰ্বাচনত নাজীয়ে জয়লাভ কৰা ছুইডেন আৰু এই পুতলা ভূখণ্ড তৃতীয় ৰাইচৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। বাৰু, ছুইডেনৰ পৰা দুটা ডিভিজন আৰু চাৰিটা ব্ৰিগেড ইতিমধ্যে স্বেচ্ছাসেৱক হিচাপে আহিছে। দেশখনতেই যুদ্ধৰ দাবীত ৰেলী আৰু গণ পদযাত্ৰা হয়। আৰু তেওঁলোকে হিটলাৰ আৰু দ্বাদশ চাৰ্লছৰ প্ৰতিকৃতি পিন্ধে।
  গতিকে ছুইডেনৰ প্ৰত্যক্ষ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাটো সময়ৰ কথা। ইতিমধ্যে স্পেইন আৰু পৰ্তুগালে যুদ্ধত নামিছে যদিও বহু দূৰলৈ দক্ষিণলৈ সৈন্য প্ৰেৰণ কৰিছে। আৰু এতিয়া শীতকালত ইহঁতে সাধাৰণতে ককেছাছৰ ৰিজৰ সিপাৰে ক"ৰবাত উঠিবলৈ চেষ্টা কৰে। ব্ৰাজিলৰ কৰ্পছে আপাত দৃষ্টিত মধ্য এছিয়ালৈ জাঁপ মাৰিবলৈ সাজু হৈছে, য"ত বাছমাচি আন্দোলনে নৱীকৃত জোৰেৰে জ্বলি উঠিছে।
  কিন্তু এই সকলোবোৰ সবিশেষ;টিখভিনত ভ্লাছভ বিভাগেও যুঁজি আছে। এই ল"ৰাবোৰে খঙেৰে যুঁজে, উপলব্ধি কৰে যে বন্দী অৱস্থাত তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে ভয়ংকৰ নিৰ্যাতন আৰু এটা অনিবাৰ্য ফান্দ। জাৰ্মানসকলৰ কথা কি ক"ব? অৱশ্যে চেনি নহয়! তেওঁলোকৰো কষ্ট হ"ব, চাইবেৰিয়াত বহুতৰে মৃত্যু হ"ব, কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে নিৰ্বিচাৰে ওলোমাই নিদিয়ে।
  ক্লিপটো সলনি কৰি ধূসৰ অভাৰকোট পিন্ধা সৈন্যসকলক কাটি পেলোৱাৰ পিছত গেৰ্ডাই - ৰাছিয়ানসকলৰ সকলোৰে বাবে পৰ্যাপ্ত ছদ্মবেশৰ ৰব নাই, কল্পনা কৰিলে যে তেওঁলোকক বন্দী কৰিলে তেওঁলোকৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰিব পাৰে... আৰু তাই সম্ভাৱ্য চেক্সি, শীতল দুঃসাহসিক অভিযান। সঁচা, চাইবেৰিয়াত পিছত আৰু বেয়া হ"ব। এই হিম আপোনাৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ লগে লগে - ফ্লেমথ্ৰ'ৱাৰৰ তাপ আৰু ভাল। মৰুভূমিত সিহঁতে সোনকালে গৰম বালিৰ লগত অভ্যস্ত হৈ খালী ভৰিৰে দৌৰি ঘূৰি ফুৰিছিল যদিও ইয়াত তেনেকুৱা নহ"ল৷ ঠাণ্ডাত বিকিনি পিন্ধি দুঘণ্টামান থকাৰ পিছত কঁপিবলৈ ধৰিলে আৰু গা ধোৱা ঘৰত গৰম হ"ব লগা হ"ল। তাত তেওঁলোকৰ অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়নৰ ডেকাসকলে স্প্ৰুচ ঝাড়ুৰ কোবত নিজৰ শৰীৰটো গৰম কৰি তুলিলে। বাৰু, আৰু কেৱল ঝাড়ুৰে নহয়, অৱশ্যেই - নিৰ্বাচিত, সুদৰ্শন আৰ্য ল"ৰা আছে, সেইটোৱেই আপোনাৰ প্ৰয়োজন!
  তেওঁলোকৰ আগৰ লাজ সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলাইছে, বা হয়তো ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁলোকে এগৰাকী নাৰী মাচোৰ শিথিলতা লাভ কৰিছে। কিন্তু এতিয়া তেওঁলোকে অলপ পিছুৱাই যাব লাগিব - ছোভিয়েট পদাতিক সৈন্যই, এপ্ৰ"চবোৰ মৃতদেহেৰে ভৰাই, অতি বিপজ্জনকভাৱে ওচৰলৈ আহি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  টুকুৰা-টুকুৰ শিলাবৃষ্টিৰ তলত নপৰিবলৈ দূৰত্ব ভাঙিব লাগিছিল।
  মাগডাই শ্ব্ৰেপনেলৰ পৰা সৰুকৈ কাটিছিল আৰু ইয়াৰ উত্তৰত তিনি ছেকেণ্ডত আঠটা গুলী গুলিয়াইছিল। ছোভিয়েট সৈন্যসকলে প্ৰায় ভাঙি নোযোৱাকৈ দৌৰিছিল, মাত্ৰ অলপ তললৈ নমাইছিল আৰু ক্লিপটোৱে ভুক্তভোগীক বিচাৰি পাইছিল। ক্ৰীষ্টিনাইও আঠটা ৰাউণ্ড ডিচচাৰ্জ কৰে। আক্ৰমণাত্মক ৰঙা চয়তানে নিজকে প্ৰকাশ কৰিলে:
  - সাহসীৰ উন্মাদনালৈ, আমি এটা গান গাইছো!
  কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যসকলে আপাত দৃষ্টিত এইটোৱেই যে জীৱনৰ জ্ঞান সেই কথা প্ৰমাণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। জাৰ্মান আক্ৰমণাত্মক মেচিনগানে নিজৰ সকলো শক্তিৰে আঘাত কৰে, আৰু ইয়াৰ গুলীবোৰ যেন আওকাণ কৰা হয়। যদিও সৈন্যসকল পৰি যায়, তথাপিও যিসকলে ৰক্ষা পৰে তেওঁলোকে দৌৰি থাকে আৰু আনকি প্ৰায় পইণ্ট-ব্লেংক গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰে যদিও এই কাম আগতেই কৰিব পাৰি।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে অতি নিপুণভাৱে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে, এজনৰ সৈতে দুজন বা তিনিজন সৈনিকক কাটি পেলায়। তাৰ পিছত তেওঁ নিজৰ তৰোৱালেৰে আক্ৰমণ কৰে, যিয়ে মেচিনগান আৰু ৰাইফল কাটি পেলায় - মেচিনৰ দৰেই সহজে!
  নিঞ্জা ল"ৰাটো এতিয়াও বহুত সৰু, দেখাত এঘাৰ-বাৰ বছৰীয়া, কিন্তু ইমান বেগেৰে... সিহঁতৰ তাক মাৰিবলৈ বা নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ সময় নাই। শিশুটিক জন্মৰ পৰাই ডাঙৰ-দীঘল কৰি প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল, কেঁচুৱাটোৰ ওপৰত তৰোৱাল নিক্ষেপ কৰিছিল, ফিতা খুলিবলৈ বাধ্য হৈছিল, বৰফৰ গাঁত এটাত ডুবাই দিছিল, বিশেষভাৱে প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত মেকুৰী স্থাপন কৰিছিল। বাৰু, আৰু বহুত কিবাকিবি, জিনীয়ভাৱে মেধাৱী ল"ৰা এটাক প্ৰকৃত মৃত্যুৰ যন্ত্ৰলৈ ৰূপান্তৰিত কৰা। তেওঁৰ মাক পঁচিশ প্ৰজন্মৰ নিঞ্জা, পিতৃ এজন শক্তিশালী চাইবেৰিয়ান যাদুকৰ, আৰু ছোভিয়েট, "ছোভিয়েট" চৰকাৰৰ মতাদৰ্শগত শত্ৰু। উৎকৃষ্ট জেনেটিক্স আৰু যাদুৰ প্ৰশিক্ষণে ল"ৰাটোক নিঞ্জাৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ কৰি তুলিছিল। আৰু স্বাভাৱিকতে সম্ৰাট হিৰোহিটোৱে জাৰ্মানসকলক দেখুৱাবলৈ যে তেওঁলোক আটাইতকৈ শীতল ছুপাৰমেন নহয়, কিন্তু জাপানত শীতল ল"ৰা আছে, ল"ৰাটোক জাৰ্মান-ছোভিয়েট ফ্ৰণ্টলৈ পঠিয়াই দিলে।
  আৰু ক্ৰুচিয়ান কাৰ্প (ক্ৰুচিয়ান মাছে এজন চামুৰাইৰ গৌৰৱ আৰু সজীৱতাৰ প্ৰতীক!) এজন যোগ্য যোদ্ধা হিচাপে ওলাই পৰিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, তিতা ঠাণ্ডাত বহু ঘণ্টাৰ পৰা অলপ ৰঙা পৰা উদং ভৰিৰে চুলিতকৈও পাতল ষ্টীলৰ ডিস্ক এটা পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁৰ হাতত একেলগে দুখন তৰোৱাল আছে, যাতে শত্ৰুৰ ঘন শাৰী কাটিবলৈ সহজ হয়। এই চাইল্ড টাৰ্মিনেটৰটো কিমান ভয়ংকৰ, যে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ছোভিয়েট সৈন্যসকলে তৰোৱাল আৰু ডিস্কৰ লঞ্চৰ আঘাতত প্ৰতিৰক্ষাহীন হৈ প্ৰকৃত ভয়ৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰি পিছুৱাই গ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ক্লিপ সলনি কৰি আৰু বেছি বেগেৰে, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আৰু বেছি বেগেৰে শ্বুটিং কৰিবলৈ ধৰিলে।
  পদাতিক সৈন্যৰ মৃতদেহবোৰ টিলাত গোট খাইছিল। প্ৰায় লগে লগে ঠাণ্ডাত সিহঁত নিথৰ হৈ পৰিল আৰু নতুন সৈন্যই সিহঁতৰ ওপৰলৈ উঠি আহিল। এইদৰেই তেওঁলোকে বগাইছিল আৰু লোকচানৰ হিচাপ কৰিছিল। কিন্তু নিঞ্জা যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে আৰু আকৌ, যেন ভয়ৰ ঢৌ নিৰ্গত হ"ল।
  প্ৰায় গোটেই দিনটো হতাশজনক আক্ৰমণ চলি থাকিল। বৃহৎ লোকচানৰ মূল্যত ছোভিয়েট সৈন্যই দুটামান ব্লক দখল কৰি জাৰ্মানসকলক কেইবাটাও লাইনত পিছুৱাই নিলে। কিন্তু দুৰ্বল আৰ্টিলাৰী সমৰ্থন - জাৰ্মান বিমান পৰিবহণে পূৰ্বৰ দিনত ৰেলপথত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল, যোগানৰ পৰা বঞ্চিত কৰিছিল আৰু আগবাঢ়ি যোৱা ইউনিটৰ মাজত বহুত হতাহতি হৈছিল, পদাতিক আন্দোলন সাময়িকভাৱে বন্ধ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  এনে কৌশলৰ আশংকা থকাৰ পিছতো টেংক যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ফ্ৰিটজে নিজৰ সুবিধা ব্যৱহাৰ কৰি চহৰখন মুকলি নকৰালৈকে টিখভিনৰ ওচৰত শত্ৰুক ভাঙি পেলোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  আৰু এই আক্ৰমণত এটা যথেষ্ট বিপদজনক সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল - আই এছ-২ টেংক ব্যৱহাৰ কৰা। বিশেষভাৱে ব্ৰেকথ্ৰু টেংক হিচাপে ডিজাইন কৰা এখন বাহন। যিহেতু এটা শক্তিশালী অস্ত্ৰ, ইয়াৰ গুলীৰ হাৰ কম আৰু গুলীৰ সঠিকতা তুলনামূলকভাৱে কম হোৱাৰ বাবে, আনৰ টেংকৰ সৈতে যুঁজিবলৈ বেয়া, কিন্তু ই অসজ্জিত লক্ষ্য সফলতাৰে ধ্বংস কৰিব পাৰে।
  গতিকে, চহৰৰ পৰিস্থিতিত থকা টেংকবোৰ আত্মঘাতী বোমাৰু হ"লেও, তথাপিও আপুনি পজিচনবোৰ ভাঙি পেলাব লাগিব, আনকি কপালেৰেও।
  চৌত্ৰিশজনে প্ৰথমে লৰচৰ কৰিব। তুলনামূলকভাৱে লঘু আৰু ডাঙৰ নহয় গাড়ীবোৰে এটা সৰু ট্ৰেকত দৌৰিছিল... ছাদৰ পৰা গ্ৰেনেড আৰু মলটভ ককটেইল বৰষুণ দিলে। তাৰ পিছত গেছলিন আৰু নাপালম থকা ছদ্মবেশত টেংক বিস্ফোৰণ ঘটিল। কিন্তু প্ৰচণ্ড লোকচানে ইউ এছ এছ আৰৰ টেংক ক্ৰুসকলক ৰখাব পৰা নাছিল। শ শ গাড়ী হেৰুৱাই তেওঁলোকে চহৰৰ মাজমজিয়া ভাঙি সোমাই গ"ল আৰু তাতেই তেওঁলোকৰ মাজত হঠকাৰী আঘাতৰ আদান-প্ৰদানত সোমাই পৰিল। আনকি চৌত্ৰিশজনৰ দুৰ্বল পাৰ্শ্ব কৱচ ধ্বংস কৰা কাৰ্যকৰী ফাউষ্ট কাৰ্টিজেও ছোভিয়েট সৈনিকজনক ভয় খুৱাব পৰা নাছিল।
  একেলগে তিনিটা টেংক সেনাক যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰা হ"ল। আনকি ষ্টেলিনে টিখভিনৰ ওপৰত নিৰ্ণায়ক জয় আৰু "বিপ্লৱৰ দোলনা" ৰক্ষাৰ স্বাৰ্থত ভ"ৰনেজৰ দিশত দ্বিতীয়টো আক্ৰমণ পৰিত্যাগ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কঠোৰ সীমা অনুসৰি ইন্ধন জাৰি কৰিলেও প্ৰতিদিনে দুঘণ্টামান গাড়ী চলালে ককেচীয়ান তেল হেৰাই যায়, আৰু নতুন ক্ষেত্ৰৰ উন্নয়নৰ বাবে সময় আৰু ধনৰ প্ৰয়োজন হয়, যাৰ মানৱ সম্পদৰ ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্যত যথেষ্ট অভাৱ দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধৰ দ্বাৰা বান্ধ খাই থকা।
  কিন্তু টিখভিন হৈছে লেনিনগ্ৰাডৰ ধমনী আৰু জীৱনৰ পথ, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ই এই কথাটোৰ প্ৰতীক যে ছোভিয়েট সৈন্যই অসংখ্য আৰু সুসজ্জিত ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰিব পাৰে আৰু সক্ষম। গতিকে, আমি দামত থিয় নহ"ম...
  আই এছ-২ টেংকটো দেখাত আকৰ্ষণীয় - ইয়াৰো চৌত্ৰিশটা টেংকৰ সৈতে মিল আছে, মাত্ৰ টাৰেটটোক আৰু অধিক আগুৱাই নিয়া হৈছে। অৱশ্যে বেৰেলটো নিজেই ডাঠ আৰু দীঘল, এতিয়াও যুদ্ধক্ষেত্ৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰা টি-৩৪-৭৬ৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি। গোটেই জানুৱাৰী মাহত টাইটানিক প্ৰচেষ্টাৰ জৰিয়তে এশতকৈ অধিক টি-৩৪-৮৫ বিমান নিৰ্মাণ কৰা নহ"ব।
  সত্যটো হ"ল টাৰেটৰ কপালৰ দুৰ্বলতা আকৰ্ষণীয় - ই সমতল আৰু বেছি ডাঠকৈ সাজসজ্জিত নহয়।
  টেংকবোৰত সৰু কিন্তু অতি শক্তিশালী বিস্ফোৰক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি থকা ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে ছোৱালীকেইজনীৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহি পৰামৰ্শ দিলে:
  - আই এছ-২ ধৰি চলাওঁ আহক?
  মাগডাই এই ধাৰণাটো সমৰ্থন কৰিছিল:
  - অৱশ্যে, ৰাইড কৰিবলৈ যাওঁ! আমি চপিং ব্লকটো মিছ কৰিলোঁ।
  গেৰ্ডাই ল"ৰাটোক সকীয়াই দিলে:
  - এই টেংকটোত চাৰিটা মেচিনগান আছে!
  কাৰাছে ছোৱালীকেইজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - সেইটো ভাল কথা. অতি সোনকালেই পদাতিক সৈন্যই আকৌ আক্ৰমণ কৰিব, আৰু আপুনি তেওঁলোকক কাটি পেলাব!
  মাগডাই নিঞ্জা ল'ৰাটোক ঠেলি দিলে:
  - খৰখেদা কৰক, টাৰ্মিনেটৰ!
  গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা মহৰ ডেউকাৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল, কাৰাটেৰ ল"ৰাটোৱে অলিম্পিক স্প্ৰিণ্ট চেম্পিয়নতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰিছিল। আৰম্ভণিতে তেওঁ ধোঁৱাৰ টোপোলা এটা লৈ সৰু গোট এটা ভয়ংকৰ আই এছৰ ফালে দলিয়াই দিলে। এটা প্ৰতিক্ৰিয়া জ্বলি উঠিল আৰু ডাঠ ধোঁৱা ওলাই আহিল। একে সময়তে ক"লা জেট বিমানবোৰ বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ মেচিনগানাৰসকলক অন্ধ কৰি পেলালে।
  কেইবাজনো পদাতিক সৈন্যক কাটি পেলোৱাৰ পিছত কাৰাছে বেলিষ্টাৰ পৰা গুলী চলোৱা শিলৰ দৰে উৰি টাৱাৰটোৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল। মই বিশেষ হুক এটা ব্যৱহাৰ কৰি হেচ্চটো খুলি গধুৰ ঢাকনিখন পিছলৈ টানিলোঁ। তেতিয়া সকলো সহজ - দুখন তৰোৱালৰ দুটামান দোলন আৰু গধুৰ টেংকৰ ক্ৰুৰ পাঁচজন সদস্যৰ মূৰ বিভাজিত। ছোৱালীকেইজনীয়েও তেওঁৰ পিছে পিছে জপিয়াই সোমাই আহিল, নিজৰ ছালৰ ছদ্মবেশটো পেলাই দি আকৌ বিকিনি পিন্ধি আহিল। গাড়ী চলাওঁতে টেংকত কিয় গৰম হয়? ৫২০ হৰ্চপাৱাৰৰ ডিজেল ইঞ্জিনে ধাতুক যথেষ্ট ভালদৰে গৰম কৰে। হয়, ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰি দুখনে গাড়ীখন নিজেই বহুত ভাল অনুভৱ কৰে, ৰিবযুক্ত কৃত্ৰিম ৰবৰৰ তলুৱা থকা বিশেষ শীতকালীন বুটৰ জৰিয়তে নহয়। জাৰ্মান কোৱাৰ্টাৰমাষ্টাৰ সেৱাই কঠোৰ শীতকালৰ অভিজ্ঞতাক লক্ষ্য কৰি নতুন সঁজুলি সৃষ্টি কৰিছিল য"ত ভৰি দুখন ঠাণ্ডাত ইমান জমা নহয়। সঁচাকৈয়ে লজ্জাজনক কথা যে ক্ৰাউটসকলে স্থানীয় জনসাধাৰণৰ পৰা ফেল্ট বুট লৈ নিজৰ পিন্ধি টানি লৈছিল। বা তেওঁলোকে নিজকে পশমৰ স্কাৰ্ফত মেৰিয়াই লৈছিল।
  কাৰাছে মাগদাৰ ওঁঠত চুমা খাই বিদায় লৈ ক"লে:
  - বাৰু, এইটো তোমাৰ বাবে টেংক! মই য"ত বহুত ভালকৈ মাৰিব জানো তাতেই যুঁজিম।
  গেৰ্ডাই প্ৰশংসাত ল"ৰাটোৰ পিছল, ইলাষ্টিক গোৰোহাটোত চুমা খাই ক"লে:
  - তুমি এক অলৌকিক!
  ক্ৰীষ্টিনাই লগতে কয়:
  - আৰ্যৰ মানদণ্ড!
  - ম‍ই জানো! - টমবয়ে ক"লে আৰু আধা খোলা হেচ্চৰ পৰা এটা জপিয়াই ঠাণ্ডাত জপিয়াই ওলাই আহিল... তাৰ পিছত ঢাকনিখন গৰ্জন কৰি পৰিল... আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে শত্ৰুৰ অস্ত্ৰৰে যুঁজিবলৈ সুযোগ পালে। আৰু বন্দুকটো সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী। কেৱল শেহতীয়াকৈ আবিৰ্ভাৱ হোৱা লেভ-৩ বা ইয়াক ১২৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা "ৰয়েল লায়ন" বুলিও কোৱা হৈছিল, ই অধিক শক্তিশালী। কিন্তু এই টেংকটো এতিয়াও একক কপিত সন্মুখত আছে। ৮ নৱেম্বৰৰ উদযাপনৰ সময়ত ইয়াক ভূত-প্ৰেত কৰা ফুহৰাৰক দেখুওৱা হৈছিল। অৱশ্যে এতিয়াও ধাৰাবাহিকখনত নাই। বাইদেউ, আই এছ-২ৰ প্ৰথম ৰান ইন চলি আছে।
  এতিয়ালৈকে ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুৱেও এটাও গুলী চলোৱা নাই, আপাত দৃষ্টিত নিশ্চিতভাৱে নিজৰ লক্ষ্য বাছি লৈছে।
  ক্ৰীষ্টিনাই ব্যৱস্থাটো ঘূৰাই কটুভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এহ, পুৰণি বস্তু... ইয়াত কোনো অটোমেচন নাই আৰু সকলো হস্তচালিতভাৱে কৰিব লাগিব...
  আঙুলিয়াই দি থাকোঁতে কুকুৰটোক খোৱা গেৰ্ডাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু দৃশ্যটো বেয়া আৰু দৃশ্যমানতা অগুৰুত্বপূৰ্ণ। টাৰ্গেটক লক্ষ্য কৰি লোৱাত বৰ ভাল নহয়।
  মাগডাই খালী ভৰিৰে ট্ৰেন্সমিছনটো চুই বাকচটো ঘূৰাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তথাপিও চৌত্ৰিশজনৰ তুলনাত কিছু অগ্ৰগতি হৈছে। বিশেষকৈ গিয়াৰ সলনি কৰাটো সহজ। কেবিনটো অলপ সংকীৰ্ণ যদিও কম বেছি পৰিমাণে লৰচৰ কৰিব পাৰি। গোলাবাৰুদ সঁচাকৈয়ে যথেষ্ট নহয়। আঠবিংশ শেল...
  গেৰ্ডাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সীমিত সংখ্যক বাংকাৰত গুলী চলোৱাৰ বাবে ই যথেষ্ট হ'ব পাৰে, কিন্তু পূৰ্ণাংগ টেংক যুদ্ধৰ বাবে ই স্পষ্টভাৱে যথেষ্ট নহয়।
  চাৰ্লটেও টেংকটোত কিছুমান ভাল বস্তু পাইছিল:
  - কিন্তু মেচিনগানৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ শীৰ্ষ মানৰ! চাৰিটা মেচিনগানে ভাল সুৰক্ষা দিব পাৰে। আৰু তাৰ পিছত মই এই "মাউছ"টোলৈ চালোঁ - ইয়াত এনে এখন গাড়ীৰ বাবে মাত্ৰ দুটা "স্পিটাৰ" আছে...
  ইঞ্জিনটো ৰিভিং কৰি ক্রিষ্টিনাই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - সেইটোৱে! এশ আশী টনৰ ইমান গধুৰ টেংকৰ বাবে এইটো অস্ত্ৰ নেকি?
  ম"হ মাৰি পেলোৱা পেন্থাৰৰ দৰে মাগডাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - কুকুৰাবোৰে হাঁহে!
  ডিজেল ইঞ্জিনটোৱে টেংকটো ত্বৰান্বিত কৰাত অসুবিধা পায়। দেখা যায় যে আই এছ-২ এতিয়াও ঘাইপথত গাড়ী চলায়, কিন্তু যেতিয়া অফ-ৰোড হ"ব তেতিয়া ইয়াৰ মাধ্যাকৰ্ষণ কেন্দ্ৰ আগলৈ স্থানান্তৰিত হ"লে ইয়াৰ প্ৰভাৱ পৰিব। কিন্তু একো নাই, যেতিয়ালৈকে আপুনি শিথিল হ'ব পাৰে আৰু এটা যোগ্য লক্ষ্য বাছি ল'ব পাৰে...
  মাগডাই টেংকৰ টাৰেটটো খুলিলে যাতে তাইৰ চাৰিওফালে ভালকৈ দেখা যায়।
  কিন্তু ইয়াত আন এটা আই এছ-২ আছে, এনে টেংক অধিক ব্যাপকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো ভাল। তেওঁৰ পিছফালে আৰু তিনিটা আই এছ, কিন্তু এটাত ৮৫ মিমিৰ লঘু কামান। বাইদেউ, আটাইতকৈ বিপজ্জনক, তেওঁ এটা গাড়ী মুখামুখিকৈ ল'বলৈ সক্ষম, আৰু দ্ৰুতভাৱে আঘাত কৰে...
  মাগডাই দুই কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা গুলী চলোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। তাই সৰু সুৰত অৰ্ডাৰ দিলে:
  - টাৱাৰৰ কপালত পোনে পোনে গুলী মাৰিব... আৰু... বুজিছা!
  গাড়ীখন ৰৈ গ"ল, মসৃণ চলাচল নহ"ল আৰু সম্ভৱতঃ অপ্ৰশিক্ষিত কিশোৰ-কিশোৰীয়ে পলিচ কৰা অপটিক্সৰ নিম্নমানৰ অভিযোগ কৰি গেৰ্ডাই বেৰেলটো লক্ষ্য কৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ডেৰ পাউণ্ড ওজনৰ প্ৰজেক্টাইলটো লোড কৰাত সহায় কৰিছিল। শ্যামলা যোদ্ধাগৰাকীয়ে গালখন ব্ৰিচৰ ওচৰত থৈ এলিয়েন গাড়ীখন অনুভৱ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কাৰণ, এই বন্দুকটোৰ পৰা তাই আগতে কেতিয়াও গুলী চলোৱা নাছিল, মডেল ১৯৩১। শক্তিশালী, কিন্তু অচল, ৰিকোচেটৰ প্ৰতি সংবেদনশীল নোমযুক্ত প্ৰজেক্টাইলৰ সৈতে। সাধাৰণতে বন্দুকটো অৱশ্যে টেংকৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰা হোৱা নাছিল। কিন্তু আপাত দৃষ্টিত ১৯৪০ চনত বিকশিত হোৱা ১০৭ মিমি বন্দুকৰ এণ্টি টেংক মডিফিকেচন অত্যন্ত অবিশ্বাস্য হৈ পৰিল আৰু ইয়াক পৰিত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। আৰু ইয়াত আপুনি ২০০০ মিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা দুৰ্বল দৃশ্যমান পৰিস্থিতিত লক্ষ্যত আঘাত কৰিব লাগিব । হয়, আৰু শত্ৰুৰ বাবে সঁহাৰি আৰু আঘাত কৰাটো কঠিন হ'ব, কিন্তু...
  গেৰ্ডাই বন্দুকৰ ব্ৰিচত চুমা খালে, খৰধৰকৈ হেচৰ বাহিৰলৈ চালে, জিভাৰে এমুঠিমান নিয়ৰ তুলি লৈ গিলি পেলালে, উদং গোৰোহা দুটা লিভাৰত থৈ... গুলী চলালে!
  ইমানেই ওলাই আহিল যে মোৰ হাতৰ কব্জি আৰু পোৱালিবোৰত টিংটিং শব্দ হৈ পৰিল, আৰু ধোঁৱাৰ দৰে গোন্ধ ওলাল।
  ...
  মাগডাই আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - গতিকে আমি সিহঁতক দিলোঁ! - আৰু যুক্তিসংগতভাৱে, বা সঁচাকৈয়ে অযুক্তিকৰভাৱে, ধাৰণাবোৰ বিভ্ৰান্ত কৰি, তাই লগতে ক'লে। - অস্ত্ৰ ৰং কৰা মানুহ নহয়, মানুহৰ অস্ত্ৰহে!
  গেৰ্ডাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - পুনঃলোড!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে টেনচনত পৰিল... অৱশ্যেই এইটো তেওঁলোকৰ বাবে "টাইগাৰ" নহয়, ঘামচি ওলাব লাগে, কিন্তু এইদৰে বেছি মজা লাগে, বিশেষকৈ থিয় হৈ থকা টেংক এটা সোনকালে ঠাণ্ডা হৈ যোৱাৰ বাবে। লোহা এটা ভাল পৰিবাহী।
  দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে গেৰ্ডাই অধিক দ্ৰুত আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে শ্বট দিলে। আই এছবোৰে গতি কৰি থাকিল, আৰু আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে এতিয়াও ধৰিব পৰা নাছিল যে বন্দুকবোৰ ক"ৰ পৰা গুলী চলি আছে। আৰু ৰৈ যোৱাটো ৰাছিয়াৰ প্ৰথা নহয়। 'এবাৰ এটা অৰ্ডাৰ আছে... আৰু দ্বিতীয়টো শ্বেল ইতিমধ্যে আত্মবিশ্বাসেৰে লক্ষ্যত আঘাত কৰি আছে...
  গেৰ্ডাই তাইৰ ওঁঠ চেলেকি আদেশ দিয়ে:
  - আৰু ইয়াত তৃতীয়টো...
  বহু দেৰিকৈ চতুৰ্থ আই এছ-১খনে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে গুলীচালনা কৰিলে... আৰু, আচৰিত কথাটো হ"ল, ই খুন্দা মাৰিলে, যদিও চলন্ত বাহনৰ পৰা ইমান দূৰৰ পৰা ই প্ৰায় অসম্ভৱ, কিন্তু কৰ্মীয়ে সকলো সিদ্ধান্ত লয়! কিন্তু ৮৫ মিমি বন্দুকৰ বাবে দূৰত্ব অতি দীঘল, ভেদ সীমাৰ বাহিৰত। কিন্তু টাৰেটটোত এটা ডাঙৰ বজ্ৰপাত হ"ল আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচটো বেঁকা হৈ গ"ল। গেৰ্ডাই উত্তৰত ডেৰ পাউণ্ড ওজনৰ চতুৰ্থটো "চিঠি-পাৰ্চেল" পঠিয়াই দিলে... আই এছ-১ টেংকৰ কপালখন ফাটি গ"ল আৰু কমলা ৰঙৰ জিভাবোৰ আকাশলৈ ওপৰলৈ উৰি গ"ল।
  ছোৱালীবোৰে ধুনীয়াকৈ কাজিয়া কৰে... সেই দিনটো সিহঁতৰ বাবে ভাগ্য ভাল আছিল। কিন্তু ছোভিয়েট সেনাৰ সামৰ্থ্য তুলনামূলক নহয়।
  ফ্ৰিটজৰ সকলো প্ৰচেষ্টা সত্ত্বেও, ১৩ জানুৱাৰীত, বহু প্ৰচেষ্টা আৰু বিশাল লোকচানৰ মূল্যত, টিখভিনক লৈ যোৱা হয়... ব্যক্তিগত জাৰ্মান ইউনিটসমূহে ঘেৰাওৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তেওঁলোকৰ ফালে এটা কৰিডৰত ঘুচা মাৰিলে - ছটা জাৰ্মান বিভাগত এবাৰ নিৰ্বাচিত লেভ টেংকৰ সৈতে, বীৰ প্ৰতিৰক্ষাক বচাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  নিঞ্জা ল"ৰাটো আৰু চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে তিনিজন মাস্কেটিয়াৰৰ ষ্টাইলত এটা পৃথক দলত নিজৰ স্থান দখল কৰিলে। অৰ্থাৎ য"ত যুদ্ধৰ সৈতে আৰু মৃতদেহৰ ওপৰেৰে নিৰৱে বাইপাছ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল। স্বাভাৱিকতে আই এছ-২ পৰিত্যাগ কৰিবলগীয়া হৈছিল যদিও বাটত একেবাৰে অভাৱনীয়ভাৱে আমি এটা বিৰল টি-৩৪-৮৫ টেংকো পাইছিলোঁ, যিখন বাহনে পুৰণি আৰু অপৰ্যাপ্ত শক্তিশালী টি-৩৪-৭৬ বন্দুকৰ ঠাই ল"ব লাগিছিল .
  বাহনখনৰ হাল আৰু চেছিছ একেধৰণৰ আছিল যদিও দীঘল নলীযুক্ত আৰু ডাঠ কামান থকা ডাঙৰ টাৰেট আছিল। প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগ কম আৰু গোলাবাৰুদৰ মানদণ্ড দুয়োটাৰে বাবে বন্দুকটোৰ ভেদ শক্তি পেন্থাৰতকৈ অলপ কম আছিল। কিন্তু তথাপিও পাৰ্থক্যটো ৭৬ গ্ৰাফ পেপাৰৰ দৰে আপ্লুত যেন নালাগিল।
  এটা সাধাৰণ "বাঘ"ৰ বাবে ই ইতিমধ্যে বিপদজনক, এটা "সিংহ"ৰ বাবে ই এতিয়াও নহয় - গতিকে ইয়াৰ ১০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। যদিও এটা নিৰ্দিষ্ট কোণৰ পৰা এটা সুযোগ দেখা গ"ল। বা শৰীৰৰ তলৰ অংশত, কিন্তু ট্ৰেক গাৰ্ডো।
  টেংকখনত উঠি তাৰ ক্ৰুৰ পৰা মুক্ত কৰা হ"ল। অৱশ্যে ভিতৰত তেজ ছিটিকি পৰিছিল। বাহনখন নিজেই সম্পূৰ্ণ নতুন যদিও গোলাবাৰুদৰ বোজা সামান্য - মাত্ৰ ৩৫ গুলী। কেবিনটো বৰ বহল নহয় যদিও পুৰণি চৌত্ৰিশটাতকৈ ভাল।
  গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু ইয়াত এটা সেনাপতিৰ টাৱাৰ আছে। অৰ্থাৎ আমাৰ এজন শক্তিশালী প্ৰতিযোগী আছে। এতিয়া ৰাছিয়ানসকল ইমান অন্ধ নহ"ব।
  মাগডাই দুৰ্নীতিপৰায়ণভাৱে হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু ৰাছিয়ানসকলে ইতিমধ্যে ভাল শ্বুটিং কৰি আছিল, যদিও দৃশ্যমানতা বেয়া আছিল। ইয়াৰ উপৰিও টাৱাৰটো ডাঙৰ হৈ পৰিছে আৰু সোমাবলৈ সহজ হৈ পৰিছে!
  এই কথা শুনি গেৰ্ডাই জোৰেৰে হাঁহিলে:
  - বাৰু, হয়! আমাৰ টেংকাৰৰ বাবে এইটোৱেই আটাইতকৈ ডাঙৰ সমস্যা আৰু সম্ভৱতঃ এই টেংকৰ মুকুট পিন্ধা সুবিধা! চেষ্টা কৰক, পাওক!
  চাৰ্লটে গাইছিল:
  - এটা, দুটা, পাঁচ! "টাইগাৰ" গুলী চলাবলৈ ওলাই আহিল!
  ক্ৰীষ্টিনাই তুলি লৈছিল:
  - টি-৪ লগ কৰিবলৈ, ভৰি দুখন ওখ, বাহু বহল!
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে আই এছতকৈও সহজে চলাচল কৰা টেংক এখনত উঠি লৰালৰিকৈ ওলাই গ"ল... গেৰ্ডাৰ মনত পৰিল যে তেওঁলোকে কেনেকৈ ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক চাৰিটা মেচিনগানেৰে আঘাত কৰিছিল। তেওঁলোকে মান্যভাৱে কাটি পেলালে, কিন্তু ৰাছিয়ানসকলে গম পোৱা নাছিল যে তেওঁলোকৰ ওপৰত এনে দুৰ্ভাগ্য ক"ত পৰিছে। কিন্তু, ৰাওনা হোৱাৰ পিছত তেওঁলোকে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আক্ৰমণত নামি পৰিল... মান্য দূৰত্ব থকাৰ পিছতো দুটামানে ওপৰলৈ উৰি গ"ল আৰু টাৱাৰটোৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটালে। অৱশ্যে ১০০ আৰু ৯০ মিলিমিটাৰ কৱচৰ বাবে আই এছ হাতীৰ বাবে পেলেটৰ দৰে, কিন্তু ই অপ্ৰীতিকৰভাৱে গুঞ্জন কৰে। হয়, আৰু কেটাৰপিলাৰবোৰ কাটিব পাৰি।
  গতিকে ইঞ্জিনটো ষ্টাৰ্ট কৰি পিছুৱাই যাব লগা হ"ল। আৰু তাৰ পিছত কাৰ্টিজবোৰ শেষ হৈ গ"ল। এশৰো অধিক ৰঙা সৈনিকক কাটি পেলালে।
  ছোভিয়েট মানুহৰ মাজত মৃত্যুৰ প্ৰতি থকা অৱজ্ঞা দেখি গেৰ্ডা আচৰিত হৈ পৰিছিল। হাৰেম আৰু মুকুতাৰ ৰাজপ্ৰসাদৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰে আৰবসকলৰ এনে সমৰ্পণৰ ওচৰত ক"তো নাছিল। কিন্তু এইসকল নাস্তিক - যিসকলে ইদন উদ্যানৰ বিষয়ে মৃত্যুৰ পিছৰ জীৱন আৰু সাধুকথাত বিশ্বাস নকৰে। আৰু যুদ্ধৰ ফলাফল ইতিমধ্যে পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত হৈ থকাৰ সময়ত আৰু এইটো নিৰ্ধাৰিত লোকৰ ক্ৰোধৰ বাহিৰে আন একো নহয়, তেতিয়া তেওঁলোকক ইমান জেদীভাৱে যুঁজিবলৈ কিহে প্ৰেৰণা দিয়ে?
  এই কথাটো বুজিবলৈ আৰু বুজিবলৈ অবিশ্বাস্যভাৱে কঠিন।
  যদিও অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ দেশদ্ৰোহীৰ মাজত বহুত আছে। অস্তিত্বৰ ছমাহত ভ্লাছভৰ "লিবাৰেচন আৰ্মী"-এ ছটা ডিভিজন আৰু নটা পৃথক ব্ৰিগেড গঠন কৰিছিল। যদিও, অৱশ্যেই, এইটো স্পষ্ট যে বহুত বেয়া ৰেচনৰ বাবে মেচিনত পোন্ধৰৰ পৰা ষোল্ল ঘণ্টা কাম কৰাতকৈ ৱেৰমাখ্টৰ সৈনিক হোৱাটো সহজ, কিন্তু তথাপিও... কিবা কাৰণত প্ৰাক্তন যুদ্ধবন্দীৰে গঠিত জাৰ্মান বিভাগবোৰ তেনেকুৱা নহয় ফ্ৰন্টত দৃশ্যমান...
  যদিও অৱশ্যে বন্দীত্বত জাৰ্মান কম, আৰু ছোভিয়েট... ইতিমধ্যে সাড়ে ছয় নিযুততকৈও অধিক যেন লাগে। ইমানবোৰ ভ্লাছ"ভিট নাথাকিবও পাৰে, যদিও বহু বন্দীক এছ এছৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা ৰাষ্ট্ৰীয় বিভাগ আৰু লিজিয়নলৈ সিঁচৰতি কৰা হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও কিছুমান ৰাছিয়ানক সম্ভ্ৰান্ত আৰু ৰাজতন্ত্ৰবাদী গঠনলৈ পঠিওৱা হৈছিল।
  কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বতৰ উন্নতি আৰু বৃহৎ বোমা বিস্ফোৰণৰ মাজতো তেওঁলোকে তিখভিনক লৈ যাবলৈ সক্ষম হ"ল। যদিও তেওঁলোকে অবিশ্বাস্য মূল্য দিছিল।
  গেৰ্ডাই অৰ্ডাৰ লাভ কৰি লঘু ওজনৰ শাখাৰ পৰা চৌত্ৰিশত শ্বট দিলে। বন্দুকৰ গুলীৰ হাৰ বেছি, গতিকে আপুনি অধিক আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিব পাৰে। এবাৰ, তাৰ পিছত এটা চেকেণ্ড, আৰু শেষত ডাম্পলৈ এটা তৃতীয় টেংক...
  গতিকে আপুনি অধিক সাৱধান হোৱাটো প্ৰয়োজন। নহ'লে ইয়াত গাড়ীখনৰ ওপৰত সিহঁতক ঠেলি দিয়া হ'ব;কেৱল টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰটোহে শক্তিশালী আৰু ডাঠ হৈ পৰিছে, আৰু ফৰ্মেটটো প্ৰায় একেই। বিশেষকৈ হালটো দুৰ্বল। আৰু ৰাছিয়াৰ টেংকাৰৰ মাজত শিল্পীও আছে। অৱশ্যে আই এছ-২ বা আই এছ-১ৰ দৰে বিৰল টেংকৰ বাবে দুৰ্বল এজনক জেলত ভৰোৱা নহ"ব। আৰু সাধাৰণ ফৰ্মেটৰ চৌত্ৰিশজন সাধাৰণ যুঁজাৰুৰ সৈতে হ"ব পাৰে। সেনাপতিৰ টাৱাৰৰ স্লটৰ মাজেৰে ঘোঁৰাৰ মুখৰ দৰে দেখা যায়, মুখত এন্টেনা থাকে। আনকি এনে সুন্দৰীসকলৰ ওপৰত লক্ষ্য কৰি গুলী চলোৱাটোও কেনেবাকৈ অসুবিধাজনক৷
  এইবাৰ ক্ৰুচিয়ান কাৰ্প ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে টাৱাৰত আছে, তেওঁ তেওঁলোকৰ গাইড হিচাপে কাম কৰিবলৈ বাছি লৈছিল আৰু ছোৱালীকেইজনীক কলহত এৰিব নোৱাৰে। সঁচা, মাগডাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আমরা গুলিয়া বা উত্তেজনা ছাড়া যাব পাৰে...
  শিশুৰ দৰে মুখখন পেলাই ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে কান্দি কান্দি ক"লে:
  - নাই - শ্বুটিং নকৰাকৈয়ে আকৰ্ষণীয় নহ"ব!
  তথাপিও মাগডাই ছোৱালীকেইজনীক সকীয়াই দিলে:
  - তিনি চাৰিখনতকৈ অধিক বাহন নাথাকিলেহে মুকলি গুলীচালনা কৰক। আমি নিশ্চিতভাৱে এই নতুন টেংকটো অক্ষত অৱস্থাত আমাৰ ইউনিটলৈ আনিব লাগিব।
  গেৰ্ডাই সন্মত হ"ল:
  - এতিয়ালৈকে এই নতুন বস্তুটো ট্ৰফীৰ ভিতৰত নাই, অৰ্থাৎ ই আমাৰ বাবে এতিয়াও উপযোগী হ"ব।
  বাঘী ছোৱালীবোৰে মধ্যমীয়া উৎসাহেৰে চিকাৰ অব্যাহত ৰাখিলে। বৰ বেছি সফল নহ"লেও তেওঁলোকে সম্পত্তিত আৰু সাতটা টেংক আৰু পাঁচখন ট্ৰাক যোগ কৰিলে। এবাৰ ইন্ধন ভৰোৱাৰ বাবে ইন্ধন ল"বলৈ গাড়ীৰ বাহিৰত যুঁজিবলগীয়া হৈছিল।
  মুঠতে চাৰিজন দুষ্ট প্ৰেংকষ্টাৰে কলহৰ পৰা নামি নিজৰ আৰ্টিলাৰীৰ জুইত প্ৰায় মৃত্যুবৰণ কৰিলে। কেৱল সময়মতে উত্তোলন কৰা এখন পতাকা স্বস্তিকা-মকৰা লৈহে সহায়ৰ হাত আগবঢ়াইছিল।
  এতিয়া খাদ পাৰ হৈ গৈছে আৰু আনকি কাগজৰ ফুলৰ দুটামান ফুলৰ থোপাও আছে যিবোৰ নায়িকা যোদ্ধাসকলক দিয়া হৈছে।
  এই উপহাস কৰা চিনেমাখন চাই ভাগৰি পৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - কিয় মোক সকলো অভিশপ্ত কুকুৰ দেখুৱাই আছা! ৰাছিয়াৰ মানুহৰ হত্যাকাণ্ড কিমানবাৰ চাব পাৰি!
  . অধ্যায় নং ১৬।
  যুদ্ধই জেন আৰু তাইৰ দলটোক জীৱনত নিজকে বিচাৰি উলিওৱাৰ সুযোগ দিছিল। সেয়ে ছোৱালীকেইজনীয়ে স্বেচ্ছাই পূব দিশৰ অভিযানত অংশ লৈছিল। কিয় নহয়? এয়া ধন আৰু খ্যাতি দুয়োটা।
  ছোভিয়েট টেংক অস্ত্ৰভাণ্ডাৰৰ বিশেষ পৰিৱৰ্তন হোৱা নাই। মূল টেংকখন এতিয়াও টি-৩৪-৮৫। চেছিছ আৰু হালৰ কৱচ চল্লিশৰ দশকৰ পৰাই আছিল। পাঁচশ হৰ্চপাৱাৰৰ একেটা ডিজেল ইঞ্জিন, কোণত একেটা ৪৫ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ। হালৰ কাষৰ বাবে দুৰ্বল সুৰক্ষা, জাৰ্মান ফাউষ্ট কাৰ্টিজৰ প্ৰতি দুৰ্বল।
  মাত্ৰ এটা ডাঙৰ টাৰেট স্থাপন কৰা হৈছিল, য"ত আছিল ৯০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আৰু ৮৫ মিলিমিটাৰ কামান। টেংকটো অৱশ্যে পুৰণি, আৰু জাৰ্মানসকলৰ বাবে একেবাৰেই বিপদজনক নহয়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গ"ৰিং-৫ গাড়ী চলাই আছে, যিটো পিছৰ পৰিৱৰ্তন। কাষৰ কৱচ ১৭৮ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰা হ"ল, আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচ কোণত ২৫০ লৈ বৃদ্ধি কৰা হ"ল। টেংকটো নিজেই গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনেৰে সজ্জিত আৰু ইংৰাজৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ৬০ কিলোমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰে।
  জেনে গুনাৰ গ্ৰীংগেটাক সুধিলে:
  -ভালকৈ চাব পাৰিছানে?
  কৃষক যোদ্ধাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াত দৃশ্যমানতা অতি উত্তম! মই সকলো দেখিছোঁ!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি ৰাছিয়ানসকলক থেতেলিয়াই পেলাম!
  মাটিল্ডাই আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, আমি কৰিম!
  গ"ৰিং-৫ ঘূৰিলে, বন্দুকটোৱে এটা খোলা থু পেলায়। টাৱাৰটো ছোভিয়েট চৌত্ৰিশৰ পৰা ফালি পেলোৱা হৈছে। ছোৱালীবোৰে আনন্দত চিঞৰি উঠে। তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে এই সকলোবোৰ মহান বুলি ভাবে। আৰু আনকি ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুসকলৰ মৃত্যু হোৱাটোও উৎসাহজনক৷
  জেনে মৃদু মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি সকলোকে ছাই কৰি মচি দিম... আৰু মস্কো আমাৰ তলত থাকিব!
  কিন্তু মাইনফিল্ডত উজুটি খাই জাৰ্মান টেংকখন ৰৈবলগীয়া হৈছে। ৰাছিয়ানসকলে নিজকে অতি টানকৈ সুদৃঢ় কৰি তুলিছিল। আৰু বহুত এণ্টি টেংক হেজহগ। আৰ্টিলাৰীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে গোলাবৰ্ষণ কৰি আছে।
  গ্ৰীংগেটাই হতাশাত কয়:
  - এইদৰেই হ'ল... আমি এটা হাৰ্ড ব্লকৰ সন্মুখীন হ'লোঁ!
  জেনে আপাত আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিয়ে:
  - নাই, ৰাতিপুৱালৈকে নহয়... অপেৰাখন ভাঙি চাওঁ!
  জাৰ্মান যুদ্ধ বাহনখন কিছু স্থবিৰ হৈ পৰিল। আকাশত জেট আক্ৰমণকাৰী বিমান দেখা গ"ল, আৰু টেলিটেংক ব্যৱহাৰ কৰা হ"ল। আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে মাইনফিল্ডবোৰ ধ্বংস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে বিস্ফোৰকেৰে গাড়ী নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। মোবাইল গেছ লঞ্চাৰো ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আক্ষৰিক অৰ্থত ৰঙা সেনাৰ স্থানত জুই আৰু শিখাৰে বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল।
  গ্ৰীংগেটাই অসন্তুষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত অধিক আৰু অধিক মলি, আৰু কম আৰু কম সাহস!
  জেনে এই কথাত একমত হ"বলগীয়া হৈছিল:
  - চেলিয়াভি! হায়, আমি কেনেবাকৈ হেৰুৱাওঁ!
  গ্ৰীংগেটাই সেনাপতিজনক শুধৰাই দিলে:
  - বৰঞ্চ আমি নহয়, আমাৰ বিৰোধী! আমি এতিয়া অচলাৱস্থাৰ পৰা ওলাই আহিম, আৰু যুঁজ হ"ব...
  জাৰ্মান টেংকখনে গুলী চলাই আছিল যদিও প্ৰকৃততে একো দেখা পোৱা নাছিল। জেনে খালী ভৰি দুখন ঘঁহি ঘঁহি গাইছিল:
  - আমি বেয়াকৈ চিন্তা কৰা উচিত নহয় - আমি নিশ্চয় নোহোৱা হৈ যাম! লেবিৰিন্থৰ পৰা ওলাই অহাৰ বাট আছে, যিকোনো ডেড এণ্ডৰ পৰা!
  গ্ৰীংগেটাই হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - যি উল্লাসিত হাঁহে...
  যিয়ে বিচাৰে ইয়াক অৰ্জন কৰিব...
  যি বিচাৰে তেওঁ সদায় বিচাৰি পাব!
  গান গাই আৰু দাঁত জিলিকি থকা মালন্যাই আৰু ক"লে:
  - বিজয়ৰ বাবে যুঁজ দিয়াত অভ্যস্ত সকলে আমাৰ লগত গান গাওক !
  কেইবা ঘণ্টা ধৰি কামানৰ আক্ৰমণ চলিল আৰু তাৰ পিছত অৱশেষত জাৰ্মান টেংকবোৰ আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকক ছোভিয়েট আৰ্টিলাৰী আৰু বিভিন্ন কেলিবাৰৰ এণ্টি টেংক গানে সাক্ষাৎ কৰে। কিন্তু অনুভৱ কৰা হৈছিল যে ভেদ শক্তি স্পষ্টভাৱে যথেষ্ট নহয়। জাৰ্মানসকলে আগবাঢ়ি গ"ল... ২০৩ মিলিমিটাৰ কামানৰ গুলী আৰম্ভ হ"লেহে প্ৰথম ক্ষতিগ্ৰস্ত নাজী বাহনবোৰ দেখা দিলে।
  জেনে অনিশ্চিতভাৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - প্ৰভু... মোৰ পৰা এই পাত্ৰটো পাৰ হৈ যাওক!
  গ্ৰীংগুৱেটাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - দুটা মৃত্যু হ"ব নোৱাৰে, এটাক এৰাই চলিব নোৱাৰি! গতিকে যদি কিবা আছে আমি পৰলোকত জীয়াই থাকিম!
  মালন্যই ফুচফুচাই সুধিলে:
  - সেই পৃথিৱীখন কেনেকুৱা?
  গ্ৰীংগেটাই বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমাৰতকৈ ভাল বুলি ভাবো!
  উত্তৰত মলন্যাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভগৱানে অন্ধসকলক চকু মেলি কুঁজকুমাৰ পিঠি পোন কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ক!
  সঁচাকৈয়ে জেনে ভাবিবলৈ ধৰিলে যে সেই পৃথিৱীখন কেনেকুৱা হ"ব পাৰে। হয়তো এই পৃথিৱীখন আৰু অধিক অযুক্তিকৰ আৰু কম নিৰাপদ। জেনে কঁকালটো ঘূৰাই নিতম্ব দুটা লৰচৰ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো এটা অতি আকৰ্ষণীয় বিকল্প - মৰি পৰলোকলৈ যোৱা! গতিকে তাত আমাৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে? পৃথিৱীত আমাৰ প্ৰিয় লোকসকলক আমি তাত লগ পাম নে নতুন বন্ধুত্ব গঢ়িব লাগিব?
  গ্ৰিংগেটাই খালী ভৰিৰে কুকুৰটোক লৰচৰ কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - নতুন শতিকা আহিব, প্ৰজন্মৰ পৰিৱৰ্তন হ'ব... কিন্তু লেনিনৰ নামটো কোনেও কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰে!
  আৰু তাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল, তাইৰ অলপ উন্মাদ হাঁহিটো। তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন সক্ৰিয়ভাৱে লৰচৰ কৰি থকা এগৰাকী যোদ্ধা-কৃষক আছিল আৰু আঙুলিবোৰে খেলি আছিল।
  চকুত আই এছ-৩ এখন ধৰিলোঁ... সেয়া সঁচা হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত। সকলোৱে আঘাত নকৰে, আৰু যদি আঘাত কৰে, পাইকৰ থুঁতিত খুন্দা মাৰি খোলাটোৱে ৰিকোচেট কৰিব পাৰে। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে জানিছিল তাই কি কৰি আছে। তাই গুলী চলালে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - কুঁৱলীৰ পাৰ, লোভনীয়াৰে ধ্বংস কৰোঁ আহক!
  মাটিল্ডাই অতিৰিক্তভাৱে গাইছিল:
  - আৰু এই "আগদাম", লেডিজবোৰক পান কৰোঁ আহক! চুপাৰ মেডাম!
  গ্ৰীংগুৱেটাৰ শ্বটটো সঠিক আছিল। খোলাটোৱে টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ তলৰ অংশত খুন্দা মাৰিলে, ঠিক ফাঁকটোৰ ভিতৰত। আৰু ই ৰিকোচেটিং নকৰাকৈয়ে ধ্বংসাত্মক প্ৰভাৱ পেলাইছিল। এই পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে প্ৰায় লগে লগে পাঁচটা ছোভিয়েট টেংক ক্ৰুৰ মৃত্যু হয়। আৰু ইংৰাজ মহিলাসকলে নিজৰ তালিকাত অপৰাধ সংযোজন কৰিলে।
  মেচিনগানবোৰ সক্ৰিয় কৰি মালন্যাই গৰ্জন কৰিলে। কেইবাজনো ল"ৰা সৈন্যই হিটলাৰৰ টেংকৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহিব বিচাৰিছিল।
  - কিন্তু পাছাৰণ, ওচৰলৈ নাহি ল"ৰা! - এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে চিঞৰি উঠিল আৰু সাহসী অগ্ৰগামীসকলৰ ওপৰত মেচিনগানৰ গুলী ছটিয়াই দিলে।
  জেনে চিঞৰি উঠিল, কৱচত তাইৰ উদং গোৰোহাটো টিপিলে:
  - অ' ল'ৰা, ল'ৰা, ল'ৰা... আপুনি হঠাৎ অবাঞ্চিত হৈ পৰিল! আপাত দৃষ্টিত এই অভিশপ্ত ভূমিৰ বাবে আপুনি অতি সম্ভ্ৰান্ত!
  আৰু ছোৱালীজনী, প্ৰভুৰ ছোৱালীজনীয়ে নিৰ্দয় গুলীৰে বিন্ধি যোৱা এই খালী ভৰিৰে, খোঁচ মাৰি থকা, লেতেৰা ল"ৰাবোৰৰ প্ৰতি দুখ পাইছিল। কিমান দুখৰ আৰু কঠিন এই সকলোবোৰ।
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ গুলী চলালে, SU-100 স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৰ ভিতৰত সোমাই গ"ল আৰু চিঞৰিলে:
  - আৰু ফৰিংটোৱে বটলবোৰ গতাই দিবলৈ দৌৰিব!
  মালন্যাই ৰঙা জিভাখনেৰে ওঁঠ দুটা চেলেকি প্লাষ্টিকৰ বটলৰ পৰা কোকাকোলাৰ চুমুক দি ক"লে:
  - অৱশ্যেই নহয়! মোক মদ আৰু চিগাৰেটৰ পেকেট এটা দিয়ক!
  মাটিল্ডাই সাৱধানে টেংকটো আগুৱাই লৈ গৈ হিচকি উঠিল:
  - সিগারেট বিষ হয়...
  জেনে ছন্দটো তুলি লৈ আগবাঢ়ি গ"ল:
  - ঠিকেই কৈছে, মানুহে কয়!
  গ্ৰিংগেটাই গুলীচালনা আৰু হিচকি মাৰি উত্তৰ দিয়ে:
  - নিকোটিনতকৈ বেয়া একো নাই !
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - জুইৰ বাকচত চিগাৰেটৰ পেকেট এটা থৈ দিয়ক!
  মাটিল্ডাই উত্তৰত বুকুৰ ৰঙা নিপলটো খোঁচ মাৰি আৰু ক"লে:
  - ঠিকেই কৈছে, মানুহে কয়...
  জেনে জিভাখন উলিয়াই হাঁহি এটা মাৰি শেষ কৰিলে।
  - কিন্তু মই ধূমপান...
  মালন্যাই আকৰ্ষণেৰে শেষ কৰিলে:
  - আৰু মোৰ বৰ ভাল লাগিল!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ দীঘল চেৰী ৰঙৰ জিভাখন দেখুৱাই হাঁহিলে। জেনে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বিশেষকৈ গ্ৰাহকৰ বিৰুদ্ধে চিগাৰেটটোৱেই আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ হত্যাকাৰী!
  মালন্যাই লগতে কয়:
  - চিগাৰেট এটা নিৰৱ ৰাইফলৰ দৰে, কিন্তু অপেশাদাৰৰ হাততো ই মাৰাত্মক!
  গ্ৰীংগেটাই বন্দুকটো গুলিয়াই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - চিগাৰেটটোৱেই আটাইতকৈ নিৰ্ভৰযোগ্য স্নাইপাৰ, ই সদায় হত্যা কৰে!
  মাটিল্ডাই পাহাৰৰ ওপৰত টেংকটো অলপ লেহেমীয়া কৰি হিচকি উঠিল:
  - চিগাৰেটৰ সোৱাদ তিতা, কিন্তু মিঠাইতকৈ বেছি আকৰ্ষণ কৰে!
  জেনে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু বিৰবিৰাই উঠিল:
  - চিগাৰেট এটা বেয়া ছোৱালীৰ দৰে, কিন্তু তাৰ পৰা বিদায় লোৱাটো বহুত বেছি কষ্টদায়ক!
  গ্ৰিংগেটাই খিকিন্দালি কৰিলে, গুলী চলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - গ্ৰেনেডৰ দৰে নহয়, চিগাৰেট নিক্ষেপ কৰিলে আয়ুস দীঘলীয়া হয়!
  ছোৱালীকেইজনী নিমাত হৈ পৰিল। তেওঁলোকৰ টেংকখন আকৌ ছিটিকি পৰিল, খাৱৈত শেষ হ"ল। মই ওলাই আহিব লগা হ"ল। যোদ্ধাসকল অলপ অস্থিৰ হৈ পৰিল। ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষা অতি শক্তিশালী।
  জেনে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - যুদ্ধত লক্ষ্যৰ আটাইতকৈ চুটি পথটো হ"ল ঘূৰণীয়া কৌশল, আৰু বিশুদ্ধ সত্যটো হ"ল এক নিকৃষ্ট প্ৰতাৰণা!
  গ্ৰিংগেটাই ভাল লক্ষ্যৰে ছোভিয়েট কামান এটা ভাঙি পেলোৱাৰ পিছত মন্তব্য কৰিলে:
  - এটা ঘূৰণীয়া কৌশলৰ সৈতে আপুনি আপোনাৰ লক্ষ্যৰ পথ চুটি কৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  মালন্যাই মেচিনগানটো গুলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - জীৱনটো ৰঙা, কিন্তু ৰঙা তেজেৰে ওলাই যায়!
  মাটিল্ডাই ইয়াৰ সাৰাংশ দাঙি ধৰিলে:
  - যুদ্ধত জীৱনে মূল্য হেৰুৱাই পেলায়, কিন্তু অৰ্থ আহৰণ কৰে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিলে। তেওঁলোকে গুলী চলাইছিল, আৰু একে সময়তে যোৱাৰ লগে লগে এফ"ৰিজম ৰচনা কৰিছিল।
  জেনে খালী ভৰিৰে লাথি মাৰি ক"লে:
  - যুদ্ধ দৰাৰ দৰে, বিশ্বাসঘাটকতাৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত, কিন্তু ইয়াক নিদ্ৰাহীন হৈ পৰিবলৈ নিদিয়ে!
  গ্ৰীংগেটাই গুলী চলালে আৰু হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - যুদ্ধ পুৰুষৰ শৰীৰ ভক্ষণত কামুক নাৰী!
  উত্তৰত মালন্যাই হিচকি উঠিল:
  - সকলো বয়সেই যুদ্ধৰ বশৱৰ্তী, প্ৰেমৰ দৰে, কিন্তু ই কোনো সুখকৰ খেল নহয়!
  মাটিল্ডাই যোগ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - যুদ্ধ, এগৰাকী কৰ্টেছনৰ দৰে, ব্যয়বহুল আৰু পৰিৱৰ্তনশীল, কিন্তু ই সদায় বীৰত্বপূৰ্ণ স্মৃতি এৰি যায়!
  জেনে কুকুৰটোক তাইৰ ৰূপৱতী, উদং আঙুলিৰে ঘূৰাই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - যুদ্ধত সপোনৰ দৰে নহয়, প্ৰবল আৱেগ অবিহনে থাকিব নোৱাৰে!
  গ্ৰিংগেটাই হাঁহি এটা মাৰি গুলী চলালে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - পৃথিৱীখন বিৰক্তিকৰ আৰু শিথিল, যুদ্ধ আকৰ্ষণীয় আৰু ৰোমাঞ্চকৰ!
  আনন্দৰে ক"ক চুমুক দি মাটিল্ডাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - যুদ্ধ হৈছে তেজ আৰু ঘাম, ই সাহস জন্ম দিয়া পুলিবোৰক সাৰ দিয়ে!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধৰ প্ৰক্ৰিয়া যিমানেই আকৰ্ষণীয় নহওক কিয়, সকলোৱে শেষ বিচাৰে!
  জেনে আকৌ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ বন্দুকৰ ব্ৰিচৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - যুদ্ধ কিতাপ নহয়, বন্ধ কৰি দিব নোৱাৰি, আঠুৱাৰ তলত লুকুৱাব নোৱাৰি, লেতেৰাও কৰিব পাৰি!
  গ্ৰীংগুৱেটাই আকৰ্ষণৰ সৈতে চিৰকি উঠিল:
  - যুদ্ধ এটা ধৰ্ম: ইয়াৰ বাবে ধৰ্মান্ধতা, অনুশাসন, নিঃসন্দেহে বশৱৰ্তী হোৱাৰ প্ৰয়োজন, কিন্তু ইয়াৰ দেৱতাসকল সদায় মৰ্ত্যলোক!
  মলন্যাই মনে মনে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত, কেচিনোৰ দৰে, ৰিস্ক বেছি, কিন্তু জয় অল্পকালীন!
  মাটিল্ডাই দাঁত উদং কৰি ভুকুৱাইলে:
  - সৈনিকজন মৰ্ত্যলোক, গৌৰৱ পাহৰি যায়, ট্ৰফীবোৰ ক্ষয় যায়, আৰু নতুন হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰাৰ কাৰণবোৰহে অদৃশ্য!
  জেনে সূক্ষ্মভাৱে পৰীক্ষা কৰিলে:
  "আমি এজন হত্যাকাৰীক তুচ্ছজ্ঞান কৰো যদিহে তেওঁ সন্মুখৰ সৈনিক নহয়, আৰু চোৰক আমি আৰু বেছি তুচ্ছজ্ঞান কৰো যদি তেওঁ যুদ্ধক্ষেত্ৰত লুটপাতকাৰী হয়!"
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - সৈনিক এজন নাইট যাৰ কৱচ সাহস আৰু সন্মান! জেনেৰেল বেৰন, যাৰ মুকুট হৈছে বিচক্ষণতা আৰু বুদ্ধিমত্তা!
  মলন্যাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - সৈনিকজন গৌৰৱান্বিত যেন লাগে, ব্যক্তিগতটো অপমানজনক যেন লাগে!
  মাটিল্ডাই হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰথমে আক্ৰমণ কৰাজন মৰিব পাৰে, কিন্তু শেষৰজনৰ মনত নাথাকিব!
  জেনে উশাহ লৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আক্ৰমণ কৰাতকৈ লুটপাতৰ ভাগ-বতৰা কৰাত প্ৰথম হোৱাটোৱেই ভাল!
  Gringueta হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক'লে:
  - যুদ্ধ নাৰীৰ দৰে, ভাঙি নোযোৱাকৈয়ে কেৱল পুৰুষক শুৱাই দিয়ে!
  মলন্যই মৰ্যাদাৰে উত্তৰ দিলে:
  - যুদ্ধৰ দৰে নাৰীয়ে পুৰুষক হত্যা কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা নকৰে!
  মাটিল্ডাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - যুদ্ধ, মহিলাৰ দৰে, নিযুক্তি দিয়া পুৰুষৰ সংখ্যাত কেতিয়াও সন্তুষ্ট নহয়!
  জেনে খালী আঙুলিৰে আকৌ লিভাৰটো ঘূৰাই ক"লে:
  -যুদ্ধই আটাইতকৈ অতৃপ্ত নাৰী, তাইৰ বাবে পুৰুষ কেতিয়াও যথেষ্ট নহয়, আৰু তাই নাৰীক নাকচ নকৰে!
  ইয়াৰ উত্তৰত গ্ৰীংগেটাই এটা হাস্যৰসময়ী এফোৰিজম পুনৰুত্পাদন কৰাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  "নাৰীয়ে যুঁজি ভাল নাপায়, কিন্তু পুৰুষক হত্যা কৰাৰ হেঁপাহ গুলীতকৈ বেছি বেয়া নহয়!"
  মালন্যাই কব্ৰাৰ দৰে হিচকি উঠিল, গোলাপী জিভাখন উলিয়াই দিলে:
  - সৰু গুলী এটাই এজন পুৰুষক হত্যা কৰিব পাৰে, তেওঁক সুখী কৰিব পাৰে, ডাঙৰ হৃদয়ৰ নাৰীক!
  মাটিল্ডাই কটু হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - এটা ডাঙৰ হৃদয়ে প্ৰায়ে সৰু সৰু স্বাৰ্থত নেতৃত্ব দিয়ে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাস্যৰসময়ী মন্তব্যৰ আদান-প্ৰদান শেষ কৰি যুদ্ধক্ষেত্ৰখনলৈ মনোযোগেৰে চাবলৈ ধৰিলে। টি এ-৩১১ আক্ৰমণাত্মক বিমানে আকাশত উৰি আছিল, ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত গুলীচালনা কৰিছিল। যদিও লাহে লাহে থাৰ্ড ৰাইচৰ মিত্ৰজোঁট আগবাঢ়িছিল। আৰু মৃতদেহবোৰ গিলি তাই নিজকে অলপ সতেজ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  বিৰক্ত হৈ ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ কৌতুক কৰিবলৈ ধৰিলে:
  জেনে cooed:
  "যুদ্ধত নাৰীৰ মুখ নাথাকে, কিন্তু ই পত্নীতকৈ পুৰুষক ভালকৈ তেজ দিয়ে!"
  গ্ৰিংগেটাই গুলী চলালে আৰু ৰাস্প কৰিলে:
  - যুদ্ধই আনন্দ নিদিয়ে, কিন্তু আক্ৰমণাত্মক প্ৰবৃত্তিক সন্তুষ্ট কৰে!
  উত্তৰত মালন্যাই হুইচেল মাৰিলে:
  - যুদ্ধত আনন্দ, শত্ৰুৰ মৃতদেহ কেৱল মূল্যত!
  কেটাৰপিলাৰবোৰৰ মাজেৰে স্ক্ৰল কৰি মাটিল্ডাই আৰু ক"লে:
  - যুদ্ধ হৈছে পথাৰত হাল বোৱা: ইয়াক মৃতদেহেৰে সাৰ দিয়া হয়, ইয়াক তেজেৰে জলসিঞ্চন কৰা হয়, কিন্তু ই জয়ত ওলাই আহে!
  জেনে গুলী চলালে আৰু উত্তৰত গুণগুণাই উঠিল:
  - মৃতদেহ আৰু তেজৰ ওপৰত বিজয় বাঢ়ে, কিন্তু দুৰ্বলৰ পৰা ফল দিয়ে!
  গ্ৰীংগেটাই চৌত্ৰিশটা গিলাচৰ দৰে ভাঙি গুলী চলালে আৰু হিচকি উঠিল:
  - যুদ্ধ হৈছে মানুহ খোৱা ফুলৰ দৰে, উজ্জ্বল, মাংসভোজী আৰু বেয়া গোন্ধযুক্ত!
  মালন্যাই খালী ভৰিৰে পেডেলটো ঘঁহি ফুচফুচাই ক"লে:
  - যুদ্ধ হৈছে প্ৰগতিৰ মাতৃ আৰু এলাহৰ সতিনী!
  মাটিল্ডাই ইয়াক লৈ গৰ্জন কৰিব:
  - আৰু যুদ্ধত এজন সৈনিকৰ জীৱন মূল্যৱান নহয়, কিন্তু জেনেৰেলসকল আনকি ক্ষতি!
  জেনে হাতৰ ধাৰে বুকুৰ ওপৰেৰে দৌৰাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - শান্তি বিচাৰিলে ভয়ৰ সৃষ্টি কৰক;যুদ্ধ বিচাৰিলে হাঁহিৰ প্ৰৰোচনা কৰক!
  গ্ৰীংগেটাই লৈ গুলী চলালে, খালী ভৰিৰে অস্ত্ৰটো আঙুলিয়াই দি গাই গাই:
  - সামৰিক বিষয়ত হাঁহিৰ পাত্ৰ নহ'লে হাঁহি পাপ নহয়!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি সফলতাৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - যুদ্ধ চাৰ্কাছৰ দৰে, বিজয়ীজনৰহে শেষ হাঁহি!
  মাটিল্ডাই টেংকখন চলাই দুজনমান অগ্ৰগামীক চেপি ধৰিলে আৰু ৰাস্প কৰিলে:
  - যুদ্ধত ই চাৰ্কাছৰ দৰেই, মাত্ৰ এজন কূটনৈতিক, গুৰুতৰ হত্যাকাৰী!
  ছোৱালীকেইজনী আকৌ নিমাত হৈ পৰিল। ধেমালি কৰি ভাগৰি পৰিছে। সাধাৰণতে যুদ্ধ বৰ ধুনীয়া নহয়।
  জেনে বিৰক্ত হৈ ভাবিলে: ব্ৰিটেইন জাৰ্মানীৰ হাতত পৰাস্ত হৈছে। যদিও ইংৰাজে কিমান ভূমি দখল কৰিছিল। আৰু সেই জাৰ্মানীৰ কিমান! ব্ৰিটেইন এখন বিশাল সাম্ৰাজ্যত পৰিণত হ"ল। কিন্তু তাই নিজৰ কলনীবোৰ হজম কৰিব পৰা নাছিল। থাৰ্ড ৰাইচে ক্ষমতাত ইংৰাজক অতিক্ৰম কৰিলে আৰু আনকি সেনাপতিসকলো বহুত শক্তিশালী আৰু সক্ষম হৈ উঠিল।
  আৰু যেতিয়া নাজী লণ্ডনলৈ আহিল, তেতিয়া ইংলেণ্ডৰ বাবে ইতিহাসৰ অন্ত পৰিল। এক নতুন সাম্ৰাজ্যৰ জন্ম হ"ল, অভূতপূৰ্ব শক্তিৰে। ইয়াৰ সৈন্যবাহিনীত বহুতো জনগোষ্ঠী আৰু দেশে সেৱা আগবঢ়ায়। আৰু আমি কি ক"ম: থাৰ্ড ৰাইচে ডেউকা মেলি ব্ৰিটেইনক ডুবাই পেলালে।
  কিন্তু ১৯৪০ চনত ফ্ৰান্স জয় কৰি হিটলাৰে চাৰ্চিলক উদাৰতাৰে শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। আৰু ইয়াক মানি লোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল: সাধাৰণ জ্ঞানে নিৰ্দেশ দিছিল যে ব্ৰিটেইনে যুদ্ধৰ পৰা একো লাভ কৰিব নোৱাৰে, আনকি তাত্ত্বিকভাৱেও, কিন্তু হেৰুৱাব পাৰে। হিটলাৰে আধা শক্তিৰে ইংলেণ্ডৰ সৈতে আকাশী যুদ্ধখন যুঁজিছিল। বহু পলম কৰি তেওঁ আফ্ৰিকালৈ সৈন্য বদলি কৰে। তেওঁ ছোভিয়েট ইউনিয়নলৈ যায়। কিন্তু এই সকলোবোৰে বিপৰ্যয়ক পিছুৱাই দিলে।
  দখল কৰা ভূখণ্ড ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মানীয়ে দুটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিবলৈ শক্তি বিচাৰি পালে;জাপানে আত্মবিশ্বাসেৰে আমেৰিকানক পৰাস্ত কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত ষ্টেলিনে যুদ্ধবিৰতি সমাপ্ত কৰি তেওঁক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে। ব্ৰিটেইন আঁঠু লৈ থাৰ্ড ৰাইচৰ অংশ হৈ পৰে।
  বহু বিজয়ে ৱেৰমাখ্টক অজেয়তাৰ গৌৰৱ অৰ্জন কৰিছিল। জেন আৰু তেওঁৰ বন্ধুসকলে স্বেচ্ছাই হিটলাৰৰ সেনাবাহিনীত যোগদান কৰি সুখ আৰু পদবী বিচাৰিছিল। আৰু তাত তেওঁলোকে আংশিকভাৱে সফল হ"ল।
  গতিকে কি? এতিয়া তেওঁলোকৰ দুখন হোমলেণ্ড আছে: গ্ৰেটাৰ জাৰ্মানী, লিটিল ব্ৰিটেইন।
  জেনে কোকাকোলাৰ চুমুক এটা খাই চিঞৰি ক"লে:
  - প্ৰেম আৰু মৃত্যু, ভাল বেয়া... কি পবিত্ৰ, কি পাপ, হত্যাকাৰীয়ে একো গুৰুত্ব নিদিয়ে!
  গ্ৰীংগেটাই উত্তৰত গাইছিল, আন এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াইছিল:
  - প্ৰেম আৰু সাহস, বেয়াই শাসন কৰক, কিন্তু আমাক বাছি ল'বলৈ এটাহে দিয়া হৈছে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ উল্লাস কৰিলে। বাৰু, আচলতে, যিমানেই আপুনি নিজকে এটা সৰু চাবিত টিউন কৰিব পাৰে। ডেকা, আনন্দময়, শক্তিশালী আৰু যথেষ্ট ভাগ্যৱান। ইমান কাজিয়া কৰে আৰু এটাও আঁচোৰ নাই। যদিহে আপুনি বিবেচনা নকৰে যে সিহঁতে টেংকত আঁচোৰ মাৰিব।
  মালন্যাই কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এহ, চাৰ্চিলে হেছৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰি ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব লাগিছিল। তাৰ পিছত আমি সমগ্ৰ গ্ৰহটোক শাসন কৰিম, আৰু শেষত আমি জাৰ্মানীকো চেপি ধৰিম!
  মাটিল্ডাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - জাৰ্মানী যুদ্ধত ভাল, ব্ৰিটিছ সিংহ শ্ৰেষ্ঠ!
  মালন্যায়ে নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, ব্ৰিটেইনৰ পৰা অহা আমাৰ সিংহটোৱেই শ্ৰেষ্ঠ!
  জেনে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - আমাৰ এতিয়াও সুযোগ আছে! হিটলাৰৰ মৃত্যু হ"ব আৰু জাৰ্মান সাম্ৰাজ্য ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিব!
  গ্ৰিংগেটাই এটা প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই আংশিকভাৱে সন্মতি দিলে:
  - হয়, ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিব! মাংসভোজী শিকাৰু, কিন্তু ইয়াৰ ফলত আমাক আৰু ভাল হ"বনে?
  মালন্যাই দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কঠিন শাসনৰ অধীনত ঐক্যই কোমল শাসনৰ অধীনত বিশৃংখলতা আৰু লেতেৰা হোৱাতকৈ ভাল!
  মাটিল্ডাই পেডেলত নিজৰ উদং তলুৱাটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - আমিও মংগল গ্ৰহত থাকিম! আৰু সৌৰজগতৰ বাহিৰত!
  জেনে জিঅ"কণ্ডা হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰথমে আমি পৃথিৱী গ্ৰহত এক ঐক্যবদ্ধ শাসন ব্যৱস্থা স্থাপন কৰিব লাগিব!
  গ্ৰীংগেট, লৈছিল আৰু আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - আৰু আমি এই শাসন ব্যৱস্থা সলনি হ"বলৈ নিদিওঁ!
  মালন্যাই হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু তোমাক নাকেৰে এৰি যাবলৈ হ"লে নাক সলনি কৰিব লাগিব!
  ছোৱালীবোৰ সদায়ৰ দৰেই ভাগ্য ভাল। এতিয়া তেওঁলোকৰ টেংকটোৱে প্ৰথম শাৰীৰ খাদত উপনীত হয়। আৰু নিজৰ কেটাৰপিলাৰেৰে মাটি ফালি পেলায়। যোদ্ধাসকলে হাঁহে।
  - আমি সকলোকে থেতেলিয়াই পেলাম!
  এটা বন্দুক ৰোলাৰৰ মাজত আবদ্ধ হৈ পৰিল, আৰু টেংকটো ৰৈ গ"ল। ছোৱালীকেইজনী গাড়ীৰ পৰা নামি গ"ল;তেতিয়াও টেংকত বৰ সংকীৰ্ণ আৰু বেছি গৰম আছিল। কিন্তু বাহিৰত ৰিস্কি, আপুনি জ্বলি যাব পাৰে৷
  যোদ্ধাসকলে উদং গোৰোহা জিলিকি উঠিল আৰু জপ কৰিলে:
  - আমি চঞ্চল ছোৱালী, ভাল বন্ধু, ভাল, সিহঁতে আমাৰ খালী ভৰি, চঞ্চল কুগাৰবোৰক চাবুকেৰে কোবাবলৈ দিয়ক!
  জেন, দৌৰি, লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াত আমি আছো, স্পেচ মেৰিন!
  মালন্যাই হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - মহাকাশ আৰু অৱতৰণ বাহিনী দুয়োটাতে!
  আৰু গ্ৰীংগেটাই সেইটো লৈ কোলাত লৈ ঘূৰি ফুৰিলে, হাউলি উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ! সকলোকে মাৰি দিম!
  মাটিল্ডাই উত্তৰত লৈ হিচকি উঠিল:
  - Fuhrer মধ্যে ড্রপ দ্বারা বিষ ড্রপ!
  জেনে খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - আঘাত শক্তিশালী, আৰু Fuhrer সৰ্বশক্তিমান!
  যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে খোজ দি দৌৰি গ"ল, ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰেৰে, চেপি ধৰা, অতি উত্তাপিত লোহা, বিভিন্ন ধৰণৰ ৰশ্মি আৰু ভঙা মূৰৰ খুলি।
  জেনে গাইছিল:
  -তুমি মোক বুজিবা... তুমি মোক বুজিবা... তুমি মোক বুজিবা, আৰু ইয়াতকৈ ভাল দেশ বিচাৰি নাপাবা!
  ছোৱালীজনীয়ে দৌৰিবলৈ ভাল লাগে, ভৰি দুখন বেছি ৰুক্ষ নহয়, কাঁইটীয়া পথ আৰু ধ্বংসাৱশেষৰ কাষেৰে। সঁচাকৈয়ে বৰ মজাৰ কথা।
  গ্ৰীংগেটাই গাইছিল:
  - গ্ৰীষ্মকালীন, সূৰ্য্য উচ্চ জ্বলি আছে...
  মালন্যাই গীতটি সমৰ্থন কৰিছিল:
  - উচ্চ... উচ্চ!
  মাটিল্ডাই লগতে কয়:
  - গ্ৰীষ্মকাল, আমি মৃত্যুৰ পৰা বহু দূৰত! দূৰ!
  যোদ্ধাসকলে লক্ষণীয়ভাৱে উল্লাস কৰিলে। সঁচাকৈয়ে ইমান শক্তিশালীভাৱে লৰচৰ আৰু জপিয়াই পৰাটো কি আনন্দৰ কথা।
  জেনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - মৃত্যু এটা নিয়ম, অপমান এটা নিৰপেক্ষ!
  গ্ৰীংগেটাই এখন খালী ভৰি আনখন ভৰি ঘঁহি হিচকি উঠিল:
  - আমাৰো ছুটী হ"ব! আৰু তাৰ লগে লগে জয়!
  মলন্যাই সন্দেহ কৰি ক"লে:
  - আমাৰ নে জাৰ্মান?
  মাটিল্ডাই হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - একটি মাৰাত্মক অগ্নি আমাদের অপেক্ষা...
  জেনে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু সি শক্তিহীন...
  গ্ৰিংগেটাই পেন্থাৰৰ দৰে হাউলি উঠিল:
  - সকলোৰে এটা পৃথক কফিন আছে...
  মালন্যাই লৈ গ"ল আৰু গুলী মাৰি হিচকি উঠিল:
  - বোচে বেটেলিয়ন নিজৰ কবৰলৈ গৈছে!
  মাটিল্ডাই উত্তৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - গোটেই লিজিয়ন এটা কবৰলৈ গৈছে!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে তাক লৈ মিউই মাৰিলে... সিহঁত চিকন ঘোঁৰাৰ দৰে। আৰু ইমানেই মৰমলগা, উদং আৰু টেন কৰা ভৰি দুখন।
  জেনে লৈ আনন্দত হিচকি উঠিল:
  - আৰু মই কব্ৰা! আৰু মই এজন কব্ৰা! ভালুক একেবাৰেই নহয়!
  গ্ৰীঞ্জেটাই উত্তৰত চিঞৰি উঠিল:
  - কব্ৰা এটাই ডাৱৰৰ ওপৰলৈ উৰি যোৱাটো ভাল!
  আৰু ছোৱালীবোৰে মাত্ৰ মূৰত খুন্দা মাৰিব। চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ উৰি যায় যেন ঘন্টা আহি আছে!
  মালন্যাই লৈ হিচকি উঠিল:
  - হিটলাৰ কাপুট!
  মাটিল্ডাই তাইক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - আৰু ষ্টেলিন কাপুট!
  জেনে নিতম্ব দুটা জোকাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই পোহৰৰ যোদ্ধা, তোমাৰ আঁঠুৰ ওপৰত বনৰীয়া... মই পৃথিৱীৰ পৰা নিন্দা কৰা সকলোকে ঝাড়ু দিম!
  মালন্যই লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু হিটলাৰ মূৰ্খ, ধঁপাত খায়! মেচ চুৰি কৰি ঘৰতে ৰাতিটো কটাব নোৱাৰে!
  মাটিল্ডাই কটু হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কি ভাবে, ফুৰাৰৰ আছে নেকি?
  গ্ৰীংগেটাই খালী ভৰিৰে ছাইখিনি লাথি মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - অৱশ্যেই নহয়! আমি চাৰিজনে তাক ব্লজব এটা দিম!
  মালন্যাই চকু দুটা মুদি ফুচফুচাই ক"লে:
  - অ", স্পন্দনশীল জেডৰ ৰড এটা মুখত ধৰি জিভাৰে অনুভৱ কৰিলে বৰ ভাল লাগে!
  মাটিল্ডাই উশাহ এটা লৈ ফুচফুচাই ক"লে:
  - কিমান ডাঙৰ কথা! আৰু সকলোবোৰ কেৱল ডাঙৰ হ"ব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ওপৰলৈ ওপৰলৈ জপিয়াই উঠিল। কিন্তু তেওঁলোকৰ টেংকি মেৰামতি কৰি ঘূৰি আহিবলগীয়া হ"ল। যোদ্ধাসকলে পিছলৈ উঠি হিচকি উঠিল:
  - এইটো আমাৰ টেংক! তেওঁ কেৱল মহান হ"ব!
  জেনৰ হঠাৎ মনত পৰিল ৰবিন হুডৰ বিষয়ে কোৱা সাধুকথাটো। সৰু জো আছে, ল"ৰাটোক শ্বেৰিফে বন্দী কৰি লৈ গ"ল। ল"ৰাটোক অত্যাচাৰ কৰা হ"ল: তেওঁলোকে তাক ৰেকত টানি আনি তাৰ গোৰোহা ভাজি দিলে।
  যেতিয়া জুইৰ শিখাই ল"ৰাটোৰ ভৰিৰ উদং, ৰুক্ষ তলুৱা চেলেকিলে... জেনে ইয়াত উত্তেজনা অনুভৱ কৰিলে, আৰু তাই সঁচাকৈয়ে যৌনতা বিচাৰিছিল। ইয়াত তেওঁলোকে তাত প্ৰৱেশ কৰিলে। বিশেষকৈ জাপানী নিঞ্জা ক্ৰুচিয়ান কাৰ্প। এই শ্যামলা ল"ৰাটো ইমানেই ধুনীয়া, আৰু তেওঁৰ পুৰুষসুলভ নিখুঁততা অতি ডাঙৰ। আৰু ইমান পৰিষ্কাৰ আৰু মসৃণ ছালখন স্তনেৰে স্পৰ্শ কৰিলে ইমান ভাল লাগে।
  জেনে ভৰি দুখনৰ মাজত আঙুলিটো সোমাব বিচাৰিছিল যদিও লাজ পাই তাইৰ মন সলনি হ"ল। যদিও, সঁচাকৈয়ে, এনে কাৰ্য্য অত্যন্ত সুখদায়ক!
  প্ৰভুৰ কন্যাই ক"লে।
  - সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত! আৰু তীব্ৰ, আৰু উগ্ৰ জুই!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ নিজৰ গ"ৰিং-৫খন ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানৰ ফালে লৈ গ"ল। নাজীৰ অগ্ৰগতিৰ কথা জানিব পাৰি ষ্টেলিনে নিজেই হয়তো প্ৰায় ফ্ৰিক্ আউট হৈছিল। সঁচাকৈয়ে ইয়াত নাৰ্ভাছ নহ"ব কেনেকৈ? এটা প্ৰকাণ্ড মেচিন আপোনাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিছে, কিন্তু উত্তৰ দিবলৈ একো নাই। চৌত্ৰিশ বছৰ, ই ছিৰিজৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব নোৱাৰি৷ আৰু তাতোকৈ বেছি পিৰামিডাল এ জিৰ পৰা।
  আৰু ষ্টেলিন আপাত দৃষ্টিত স্তম্ভিত হৈ পৰিছে। অন্ততঃ তেঁতেলী এটাক আপোনাৰ উপদেষ্টা হ"বলৈ মাতিব। কোনো শব্দ নাই, কোনো অৰ্থ নাই, নাই পানীৰ ছিটিকনি! দেখাত আপুনি পেচাব লাগিব!
  জেনে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ষ্টেলিনে চাৰ্চিলৰ দৰে নহয়, সদায় স্বেচ্ছাই হিটলাৰৰ পৰা হেণ্ডআউট গ্ৰহণ কৰিছিল আৰু শান্তিৰ বাবে গৈছিল!
  গ্ৰীংগেটাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - কওকচোন পৃথিৱীখন কি! তেওঁলোকে আপোনাক উত্তৰ দিব - সূৰ্য্য আৰু বতাহ!
  মলন্যাই উৎসাহেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ শক্তিশালী, সুস্থ সন্তান হ"ব!
  মাটিল্ডাই খিকিন্দালি কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - পৃথিৱীখন দবা ফলক নহয়, আৰু হিটলাৰ ৰজা নহয়!
  জেনে তাইৰ বন্ধুক শুধৰাই দিলে:
  - ৰজাতকৈও ওখ! আৰু আমি ইয়াক গ্ৰহটোৰ মুখৰ পৰা ঝাড়ু দিম!
  গ্ৰীংগেটাই লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - গ্ৰহটোৱে স্বীকৃতি দিয়া ব্ৰিটিছৰ মহত্ত্ব! ফেচিবাদক তৰোৱালৰ আঘাতত চেপি ধৰা হ"ল!
  মালন্যাই উৎসাহেৰে আৰু ক"লে:
  - আমাক পৃথিৱীৰ সকলো জাতিৰ প্ৰিয় আৰু প্ৰশংসা!
  প্ৰথম প্ৰেম বিচাৰি পোৱা ছোৱালী এজনীৰ উৎসাহেৰে মাটিল্ডাই লগতে কয়।
  - মোৰ বিশ্বাস, পবিত্ৰ কমিউনিজম গঢ়ি তোলোঁ!
  জেনে হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু জাৰ্মানীৰ নেতৃত্বত সঁচাকৈয়ে কমিউনিজম গঢ়ি তুলিব পাৰি!
  গ্ৰীংগেটাই বন্দুকৰ ব্ৰিচত কপালত খুন্দা মাৰি গাইছিল:
  - আমি ধেমালি কৰিছো, আমি এতিয়া সাম্যবাদ গঢ়িম! আৰু ষ্টেলিন হ"ব আমাৰ ছুপাৰ আৰু হিৰো!
  মালন্যাই আৰু কয়, স্পষ্ট কৰি:
  - এটা কফিনত অৱশ্যে!
  Gringueta সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - অৱশ্যে, এটা কফিনত!
  জেনে দাৰ্শনিকভাৱে ক"লে:
  - ৰজা যিমানেই মহান নহওক কিয়, সি কবৰলৈ যাব, ঠিক চিকাৰীৰ দৰেই!
  Gringeta এটা ক্ষতিকাৰক হাঁহি মাৰি যোগ কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে সদায় মিছা কথা কয়, কেৱল তেওঁহে প্ৰকৃততে মৰে!
  মালন্যাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা ক্লিক কৰি ক"লে:
  - অমৰত্ব বাস্তৱ, কিন্তু মৃত্যু মায়া!
  মাটিল্ডাই এটা এফোৰিজমও আগবঢ়াইছিল:
  - ৰজাই যিকোনো কাম কৰিব পাৰে, কিন্তু এজনো নহয়, এজনো ৰজাই কবৰৰ পৰা পৃথিৱীলৈ পলায়ন কৰিব নোৱাৰে!
  জেনে চিঞৰি উঠিল:
  - জীৱন অতি সোনকালে শেষ হ'ব...
  Gringetta aplomb সহ সমৰ্থিত:
  - বিন্দুটোৱে সোনকালে আঘাত কৰিব!
  মালন্যাই ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক মেচিনগান গুলিয়াই দিয়ে, আৰু হিচকি মাৰে:
  - অ' মামী, মামী, তোমাৰ ল'ৰাটোক কৰুণা কৰক!
  হাঁহিটো ধৰি ৰাখিবলৈ অসুবিধা পাই মাটিল্ডাই লগতে ক"লে:
  - কাৰণ তেওঁৰ জীয়াই থাকিবলৈ আৰু এদিনো নাই !
  জেনে দাৰ্শনিকভাৱে ভাবিলে:
  - সকলোৱে ধুনীয়াকৈ জীয়াই থাকিব বিচাৰে, কিন্তু মৰ্যাদাৰে মৰি যায় দুই এজনে!
  গ্ৰীংগুৱেটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মৃত্যুৱে বিপদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, যদিহে ই কৃতিত্বৰ ৰশ্মিৰে জিলিকি উঠে!
  মালন্যাই ক্ৰোধিতভাৱে দাঁত উলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - এটা ভাল মৃত্যু এটা বেয়া জীৱনতকৈ ভাল!
  মাটিল্ডাই প্ৰত্যাহ্বান জনাইছিল:
  - স্বাধীনতাত ভগৱান হোৱাটো ভাল, কিন্তু কাৰাগাৰত চয়তান হোৱাটো বেয়া!
  গ্ৰিংগেটাই বিষাক্ত হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ খোলা শেষ হৈ গৈছে... একমত, এইটো এটা বিশাল ট্ৰেজেডী! বিনাশৰ এটাও উপহাৰ নাই!
  জেনে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - নতুন উপহাৰ আৰু অন্যান্য সভাপতি থাকিব!
  . অধ্যায় নং ১৭।
  ১৯৪৭ চনৰ ১০ অক্টোবৰৰ আজিৰ দিনটোতে সদায়ৰ দৰেই গ্ৰেহাউণ্ড আৰু অক্লান্ত ফ্ৰেড্ৰিচে দ্ৰুতগতিত এয়াৰ হৰ্চ মি-৩৬২ত দৌৰিছিল। ল"ৰাটোৱে ভাগৰৰ ছাঁও অনুভৱ কৰা নাছিল, সি বেছি উত্তেজিত হৈ পৰিছিল, আৰু তথাপিও এটা স্পন্দন নোপোৱাকৈয়ে গুলী চলাইছিল। ৰাতি মেৰামতিৰ দলসমূহে, মূলতঃ আমেৰিকাৰ দলসমূহে, ক্ষতিগ্ৰস্ত কিছুমান সঁজুলি কাৰ্যক্ষম কৰি পেলায়। বিশেষকৈ "পেটন"বোৰ পুনৰ ট্ৰেকত ঘূৰাই দিয়া হ"ল, ইয়াৰ উপৰিও এই বাহনসমূহৰ দুশমান বহিঃৰাজ্যৰ পৰা স্থানান্তৰিত হোৱাৰ পিছত, ইতিমধ্যে প্ৰতিষ্ঠিত ৰে"লপথৰ কাষেৰে সেৱাত প্ৰৱেশ কৰে। পক্ষপাতীসকলে অৱশ্যে চেষ্টা কৰিছিল, কিন্তু তেওঁলোকে সাধাৰণতকৈ বহু বেছি বেয়া কাম কৰিছিল। ইউক্ৰেইনৰ পিতৃৰ নিৰ্বাচনত বাণ্ডেৰা পৰাস্ত হয় আৰু দলীয় শাৰীত বিশ্বাসঘাতকতা আৰু পৰিত্যাগ বৃদ্ধি পায়। প্লাছ, পক্ষপাতী আন্দোলনৰ সেনাপতি ভ'ৰ'শ্বিলভ অসুস্থ হৈ পৰিল... আৰু তেওঁৰ সলনি সময়মতে পোৱা নগ'ল... এইদৰে ফেচিষ্টৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ধৰ্মঘট গোটৰ যোগান যথেষ্ট সন্তোষজনক আছিল। হয়, সাহসী ভূগৰ্ভস্থ যুঁজাৰু আৰু বীৰ ভেঙুচালিকাৰীয়ে কেতিয়াবা সফলতা লাভ কৰিছিল, কিন্তু কৌশলগত স্তৰৰ ওপৰত নহয়। ইয়াৰ উপৰিও নতুন আত্মসমৰ্পণ কৰা মিত্ৰশক্তিৰ উত্থানৰ ফলত ইউ এছ এছ আৰৰ বিজয়ৰ ওপৰত বিশ্বাস তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পালে আৰু ইয়াৰ ফলত মুকলিকৈ বা অন্যথা গোপনে দোল খাই থকা উপাদানসমূহ ফেচিষ্টৰ পক্ষলৈ গ"ল।
  বিশেষকৈ ক্ৰাইকোভ ৰঙা সেনা আৰু পোলেণ্ড সেনাবাহিনীৰ মাজত পলায়নৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পালে। নাজী আৰু বিশেষকৈ পশ্চিমীয়া পুঁজিপতিসকলৰ প্ৰতিশ্ৰুতি বিশ্বাস কৰি পোলেণ্ডে ৰাছিয়াৰ মূল্যত পূবত এক মহান সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তোলাৰ ওপৰত গুৰুত্বসহকাৰে ভৰসা কৰিছিল! পোলেণ্ডৰ কমিউনিষ্ট সকলোৱেই অৱশ্যে ছোভিয়েটৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হৈ নাথাকিল, কিন্তু বাকী ৰাজনৈতিক ছাঁবোৰ... লিবাৰেলসকল বিশেষভাৱে অবিশ্বাস্য... গতিকে আক্ৰমণৰ আৰম্ভণিৰ পৰাই পোলেণ্ডৰ ইউনিটসমূহে মস্কো বাল্জৰ ওপৰত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে ... সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁলোকৰ সংখ্যা কম আছিল আৰু ইয়াৰ যুদ্ধৰ গতিপথত এতিয়াও নিৰ্ণায়ক প্ৰভাৱ পৰা নাছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে প্ৰথম দুখনমান বিমান নিজেই কৰিছিল, আন পাইলটৰ পৰা আঁতৰি আহিছিল। তেওঁ দেখিলে যে শত্ৰুৱে আৰু ইমান ঘনভাৱে নাজী দলটোক জুইৰে লগ কৰা নাই, আৰু টেংকৰ ৱেজৰ বাটত প্ৰায় কোনো মাইনফিল্ড বাকী নাথাকিল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যই হঠকাৰীভাৱে যুদ্ধ কৰিছিল। পদাতিক সৈন্যই গুলীচালনা কৰা নাছিল আৰু টেংকবোৰ বন্ধ কৰিবলৈ দি নিজৰ ট্ৰেক বা গ্ৰেনেডৰ গোট এটা উৰুৱাই দিবলৈ বা জ্বলনীয় বটলেৰে জুই লগাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে মূলতঃ ছোভিয়েট বন্দুকৰ মূল্যত স্ক"ৰ বৃদ্ধি কৰিছিল। তদুপৰি অনুভূমিক বিমানৰ পৰা শ্বুটিং কৰিলে, ডাইভত সময় নষ্ট নকৰাকৈ। সঁচা, এম্বুছত থকা কেইবাটাও টেংকো ধ্বংস হৈছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ বিমান পৰিবহণ নিষ্ক্ৰিয় হৈ পৰিছিল। ৰাতিপুৱা মাত্ৰ সাতখন ইউ-২ বিমানহে দেখা দিলে, তাৰ পিছত চাৰিখন লেগ। সাধাৰণতে ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁলোকৰ লগত চুটি কথা-বতৰা পাতিলে, ট্ৰিগাৰটো লাহে লাহে টিপিলে... আৰু তাৰ পিছত, সদায়ৰ দৰেই!
  ইতিমধ্যে দুৰ্বল হৈ পৰা যুদ্ধ বিন্দুবোৰ দমন কৰি নাজী টেংকবোৰে খেলপথাৰৰ সিপাৰে আৰু খাদবোৰৰ ভিতৰলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই গ'ল... ইতিমধ্যে এই ইতিমধ্যে ষষ্ঠ আৰু আংশিকভাৱে পঞ্চম প্ৰতিৰক্ষা লাইনত টেংক বিৰোধী খাদ আৰু হেজহগৰো সন্মুখীন হ'ল (ইয়াৰে আঠটা আছিল মুঠতে). ছোভিয়েট আৰ্টিলাৰী জোৱানসকল অস্থিৰ হৈ দূৰৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। 'ফেচিষ্ট আৰ্টিলাৰী নিৰ্দয় আছিল, আৰু বিমান পৰিবহণ... এতিয়ালৈকে স্কেটিং ৰিঙৰ দৰে সকলোবোৰ টুকুৰা টুকুৰ হৈ গৈছিল। বাৰু, ফ্ৰেড্ৰিচ সদায়ৰ দৰেই সকলোতকৈ আগবাঢ়ি আছে, অধিক উত্তেজিত আৰু শীতল। সৈন্য গঠনত পৰিৱৰ্তন ঘটিল;শক্তিশালী মেচিনগানেৰে সজ্জিত পেটনসকলে আগভাগ লৈছিল। 'কামিকাজে ইনফেণ্ট্ৰিমেন'ৰ পৰা লোকচান হ্ৰাস কৰাৰ এটা বাধ্যতামূলক সিদ্ধান্ত যিয়ে নিজকে বলিদান দিয়ে কিন্তু হাৰ মানিব নিবিচাৰে...
  বন্ধু হেলগাৰ সৈতে ফ্ৰেড্ৰিচে তৃতীয়খন বিমান যাত্ৰা কৰিছিল। ইয়াত তেওঁলোকে প্ৰথমবাৰৰ বাবে কম-বেছি পৰিমাণে বৃহৎ ছোভিয়েট বিমানৰ এটা গোট লগ পাইছিল। ইয়াৰ ভিতৰত আনকি পাঁচখন Br-3 (য"ৰ পৰা খান্দি উলিওৱা হৈছিল) আছিল। অদ্ভুতভাৱে জাৰ্মান এছক দেখা পাই ইউ এছ এছ আৰৰ বোমাৰু বিমানবোৰে লগে লগে পিছুৱাই গ"ল আৰু যুঁজাৰু বিমানবোৰে তেওঁলোকৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে শান্তভাৱে ওচৰলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰি গাড়ীবোৰক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে। ফিউজেজত ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ তাৰকা থকা এছকে ধৰি। অভিজ্ঞ যোদ্ধাজনে অৱশ্যে ডাৱৰৰ মাজলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ফ্ৰেড্ৰিখ বিছমাৰ্কৰ দৰে দানৱৰ বিৰুদ্ধে কথাটো আৰু বেয়া হ"ল। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে এটাও বিট নোপোৱাকৈয়ে ছয়ত্ৰিশখন যুঁজাৰু বিমান আৰু চাৰিখন আক্ৰমণাত্মক বিমান একেলগে গুলীয়াই পেলায়, গতি অন কৰি বোমাৰু বিমানৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ইয়াত অৱশ্যে ফ্ৰেড্ৰিচে আৱিষ্কাৰ কৰিলে যে তেওঁৰ গাড়ীখন ইমান খৰখেদা কৰা নাছিল, আৰু বলপূৰ্বক ইঞ্জিনেৰেও ৭৪০ আনুমানিক কিলোমিটাৰ পাৰ হোৱা নাছিল। কাৰণটো স্পষ্ট, ফ্ৰেড্ৰিচে ৩০ মিমি মিষ্টাৰ-১০৮ বন্দুকৰ ঠাইত মিষ্টাৰ-১০৩ বন্দুক লৈছিল, যিবোৰৰ প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইল গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ৯৬০ মিটাৰৰ সৈতে, টেংক আৰু শত্ৰুৰ যুঁজাৰু বিমানৰ চাদত বহুত বেছি ফলপ্ৰসূ দীঘলীয়া দূৰত্বত, কিন্তু প্ৰায় ডেৰগুণ গধুৰ আৰু কম আৰু প্ৰতি মিনিটত ৪২০ ৰাউণ্ড গুলীৰ হাৰত (কিন্তু ফ্ৰেড্ৰিচে সাধাৰণতে ট্ৰেন্সত পৰি থকাৰ সময়ত একক গোলা গুলিয়াবলৈ পছন্দ কৰিছিল!)। আৰু বন্দুকৰ বাবে গোলাবাৰুদ বিশেষকৈ ফ্ৰেডেৰিকলৈ বৃদ্ধি কৰা হ"ল। গতিকে, বোমাৰু বিমানৰ লগত খোজ পেলোৱাটো সহজ কাম নাছিল। কেইবাখনো চঞ্চল He-362 বিমান সাহসী যুৱ এছতকৈ আগবাঢ়ি আছিল। শস্যৰ ওপৰত শিলাবৃষ্টিৰ দৰে পৰি ছোভিয়েট বাহনবোৰক চেপি ধৰি অত্যাচাৰ কৰিছিল। তদুপৰি Br-3 লেহেমীয়া আৰু দুৰ্বল অস্ত্ৰধাৰী হোৱাৰ বাবে সন্ত্ৰাসবাদী পাইলটৰ বাবে সহজ চিকাৰ হৈ পৰিছিল। ফ্ৰেড্ৰিখ ভোজৰ শেষত আহি পালে, কিন্তু তথাপিও ডজন শেষ কৰিলে, পঞ্চাশটা নক আউট কৰিলে। কিন্তু ল"ৰাটোৱে পূৰ্বৰ দুশ তেপন্নখন গাড়ীৰ অভিলেখ অতিক্ৰম কৰাত ব্যৰ্থ হয়।
  ফ্ৰেড্ৰিখ আত্মাত অতি উৎসাহ লৈ উভতি আহিল। তেওঁ জয়ী হৈছিল আৰু জয়ী হৈ আছে! আৰু মোৰ বিশ্বাসঘাটকতাৰ চিন্তাবোৰ সম্পূৰ্ণৰূপে নাইকিয়া হৈ গ"ল। আনকি যুৱকজনে মনতে ক"লে:
  - কিয় এই পক্ষপাতিত্ববোৰ! গৃহভূমি হৈছে য'ত আপোনাৰ বন্ধু-বান্ধৱী আৰু সন্তান ডাঙৰ হয়! আৰু ইউ এছ এছ আৰ মাতৃভূমি নহয়, জাতিসমূহৰ কাৰাগাৰহে!
  হেলগাই এই কথাবোৰ শুনিলে, কিন্তু ইয়াৰ প্ৰকৃত সত্তা বুজি নাপাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - ঠিকেই কৈছা! আৰু অতি সোনকালে আমাৰ সন্তান হ"ব! যদিও, এই যুদ্ধ চলি থকাৰ সময়ত পেটৰ মোটা হ"ব নিবিচাৰো!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে:
  - সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ ইচ্ছাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। অৱশ্যে পোপ আৰু কেইবাজনো মহানগৰ আমাৰ পক্ষত আছে!
  আক্ৰমণৰ চতুৰ্থখন বিমান জেট ফকেন-উলফ-৫ বিমানখন বন্দুকৰ চিকাৰলৈ পৰিণত হৈছিল, যিহেতু মাত্ৰ দুটামান টেংকহে ধৰা পৰিছিল। কিন্তু প্ৰকৃত পৰীক্ষাটো আহিবলগীয়া আছিল।
  ৰটমিষ্ট্ৰভৰ পঞ্চম গাৰ্ডছ টেংক আৰ্মীয়ে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কি অঞ্চললৈ আণ্ডাৰকাটিং ট্ৰেন্সফাৰ সম্পূৰ্ণ কৰে। অৱশ্যে সম্পূৰ্ণ আচৰিত হোৱাটো সম্ভৱ নহ"ল। ফেচিষ্ট গোপনীয়তা বিমানে বৃহৎ ভৰ টেংকৰ গতিবিধি লিপিবদ্ধ কৰিছিল আৰু নাজীয়ে প্ৰতিকাৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিছিল। ২য় এছ এছ পেঞ্জাৰ সেনাৰ প্ৰায় পাঁচশ এছ এছ ইউনিটৰ লগতে কৌশলগত সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ পৰা দুশ বাহনে ৰটমিষ্ট্ৰভৰ সাজসজ্জিত মুঠিৰ সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ দ্বাৰা শক্তিশালী কৰা নশ পঞ্চাশখন টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকক লগ কৰিবলৈ ওলাই আহিল। বিশেষকৈ পাৰ্ভোমাইস্কিৰ সামূহিক ফাৰ্মৰ ওচৰৰ এখন খেলপথাৰত যুদ্ধখন হৈছিল, য"ত বন্দী লাইনত জাৰ্মান গ্ৰেনেডিয়াৰ আৰু বন্দুক আছিল।
  স্থল আৰু আকাশৰ পৰা হোৱা বৃহৎ আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰিবলৈ ফ্ৰেড্ৰিখ আৰু শ্ৰেষ্ঠ জাৰ্মান এছক মাতি অনা হৈছিল।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ যুদ্ধৰ নায়ক লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল ৰটমিষ্ট্ৰভে উচ্চতম সেনাধ্যক্ষৰ পৰা অহা আদেশ নিজেই পালন কৰিছিল আৰু আন্তৰিকতাৰে বিশ্বাস কৰিছিল যে মস্কোৰ ওচৰৰ যুদ্ধখন এতিয়াও পৰাস্ত হোৱা নাই। তেওঁৰ হাতত ক্ষমতা আছিল আৰু ইউ এছ এছ আৰে পূৰ্বে হেৰুৱাই পেলোৱা শক্তিখিনি পুনৰ লাভ কৰিব বুলি আশাৰ আভাস এটা দেখা গ"ল। কিন্তু নিজৰ শক্তিৰ অধীনত গতি কৰা স্তম্ভটো যথেষ্ট টানিব পৰা হৈ পৰিল। ইয়াৰ কাৰণ আংশিকভাৱে থাৰ্ড ৰাইচৰ গোপনীয়তা বিমান এৰাই চলাৰ ইচ্ছা আছিল, আনহাতে এই পদযাত্ৰাৰ আন সময়ছোৱা শত্ৰুৰ বিমানৰ বাবে ৰেলপথৰ ক্ষতিৰ বাবে হৈছিল।
  প্ৰচণ্ড বোমাৰু আক্ৰমণৰ ফলত বৃহৎ টেংক বাহিনীয়ে নিজৰ শক্তিৰ অধীনত শ শ কিলোমিটাৰ পথ যাত্ৰা কৰিবলৈ বাধ্য হয়। তদুপৰি, সৰ্বোচ্চ গতিৰ মাৰ্চত... এইটো টেংক বহৰৰ কিছু বৈষম্যৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি কৰা হৈছে;কিছুমান বাহনৰ ফিল্টাৰ সলনি কৰা হৈছিল, আন কিছুমানৰ বিপৰীতে পুৰণি ধৰণৰ, অসম্পূৰ্ণ ট্ৰেন্সমিছনকে ধৰি, ডিজেল ইঞ্জিনৰ গতি মন্থৰ কৰা হৈছিল।
  শত্ৰুৰ বিমান পৰিবহণৰ নিৰ্মম আৰু ব্যাপক প্ৰভাৱৰ বাবে পঞ্চম শ্বক আৰ্মী ফ্ৰণ্ট লাইনৰ পৰা যথেষ্ট দূৰত অৱস্থিত আছিল আৰু ইয়াৰ ফলত এই ষ্টীল ৰোলাৰটোৱে সন্ধিয়াৰ পৰা পুৱালৈকে মাৰ্চ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  ইতিমধ্যে ফেচিষ্টৰ এটা অধিক কম্পেক্ট দলে ৰটমিষ্ট্ৰভৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। মুঠ টেংকৰ সংখ্যাত কম হ"লেও নাজীসকল গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত উচ্চমানৰ আছিল: প্ৰায় ডেৰশটা "পেন্থাৰ"-৫ আৰু "টাইগাৰ"-৫, লগতে ডেৰ ডজন "গ"ৰিং" এল (ইংৰাজী ১৭ ফুটৰ বন্দুক থকা বাহন, যাৰ ভেদ শক্তি প্ৰায় বন্দুক "পেন্থাৰ"), ই-৫০, এজি-৫০ আৰু "পেটন"ৰ সমান। ছুপাৰ ফাৰ্ডিনাণ্ড টেংক ধ্বংসকাৰী জাহাজবোৰ তেতিয়াও বাটত আছিল।
  অৱশ্যে নাজীসকলক সামূহিকভাৱে আক্ৰমণ কৰাটো ভাল আছিল, কিন্তু ভয়ংকৰ জুকভে ৰটমিষ্ট্ৰভৰ বাবে অত্যধিক খৰখেদা কৰিছিল, সঠিকভাৱে ভয় কৰিছিল যে নাজীয়ে শক্তিশালী প্ৰতিকাৰৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিব। অৱশ্যে ইতিমধ্যে তেওঁলোকে তেনে কৰিছে...
  কিন্তু ইয়াত ছোভিয়েট সেনাৰ এটা ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছিল - এইটো আছিল গুৰুতৰ এয়াৰ কভাৰ... বিমানবোৰ উৰালৰ দিশৰ পৰা আৰু মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ পৰা আঁতৰাই পেলোৱা হৈছিল, আনকি তেওঁলোকে প্ৰশিক্ষণৰ বাহনকো যুদ্ধলৈ দলিয়াই দিছিল, লগতে এছেম্বলি লাইনৰ পৰা পোনে পোনে সঁজুলিও পেলাই দিছিল . এইটোৱেই আছিল ফেচিষ্ট ৱেজৰ বহু আগুৱাই যোৱা সোঁফালৰ ফ্লেংক আৰু পিছফালৰ অংশটো ভাঙি যোৱাৰ সুযোগ।
  জেনেৰেল গ"থা আৰু অন্যান্য সেনাপতিসকলে ইতিমধ্যে মস্কো অভিযানৰ পৰিকল্পনাৰ প্ৰাৰম্ভিক আলোচনাৰ সময়ত ধৰি লৈছিল যে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্ক নিশ্চিতভাৱে ছোভিয়েট সেনাৰ যুদ্ধ সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ সৈতে টেংক যুদ্ধৰ স্থান হ"ব, অৰ্থাৎ কভাৰ প্লেন থকাটো প্ৰয়োজনীয় .
  বিশেষ জাৰ্মান বিমানে বিশেষকৈ Xe-362 বিমানে আকাশমাৰ্গ নিৰীক্ষণ কৰিছিল, যাতে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কিৰ ওপৰত হোৱা যুদ্ধখন দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ টেংকেই নহয়, আকাশী যুদ্ধও হ"ব লাগিছিল!
  ফ্ৰেড্ৰিখক শত্ৰুৰ লগত যুঁজিবলৈ মাতি অনা হৈছিল, তেওঁ লুফ্টৱাফেৰ শ্ৰেষ্ঠ এছ, বিমান যুদ্ধৰ ৰজা আছিল তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ প্ৰতীক। আৰু তেওঁৰ কাষত, বা প্ৰায় কাষতে তেওঁৰ সোঁহাতত, আক্ৰমণৰ সময়ত, আৰু সেয়েহে ফকেন-উলফ-৫ৰ বিশেষভাৱে শক্তিশালী পৰিৱৰ্তনত, হেলগা দৌৰিছিল।
  আনকি ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  - আমি ষ্টাৰশ্বিপত ঢৌৰ মাজেৰে দৌৰি আছো! ইথাৰ ঘূৰ্ণীত কোৱাৰ্ক ফেন!
  হেলগাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - ৰঙা জীৱ, আপুনি আঘাত পাব! মাটিৰ তলৰ নৰক জগতৰ সন্তান!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহি হাঁহি ক"লে যে তেওঁৰ প্ৰিয়:
  - আহকচোন, স্ক্ৰুৰ পৰা আঁতৰি! মৃত্যুৰ দেৱদূত, মাত্ৰ তেওঁক উপস্থিত হ"বলৈ হুইচেল মাৰিব! সি সকলো কুঁহিয়াৰ ফালি পেলাব সিহঁতৰ গাধৰ টুকুৰা কৰি!
  উত্তৰত হেলগাই খিকিন্দালি কৰিলে।
  - বাৰু, তুমি হাস্যৰসময়ী!
  ফ্ৰেড্ৰিখ তেওঁৰ বিমানৰ ওজন বৃদ্ধি, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ অস্ত্ৰ স্থাপনৰ সৈতে সংযোগ আৰু গোলাবাৰুদ বৃদ্ধিৰ বাবে কিছু চিন্তিত আছিল। কাৰণ, ৩০ মিলিমিটাৰ কামানৰ প্ৰজেক্টাইল ২০ মিলিমিটাৰ কামানৰ তুলনাত তিনিগুণ গধুৰ আৰু ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত, হয়তো চাৰিগুণ শক্তিশালী, ই এক সাৰ্বজনীন অস্ত্ৰ যিয়ে পৃষ্ঠ দুয়োটাতে কৱচ ধ্বংস কৰিব পাৰে গ্ৰহৰ আৰু বায়ুত! ডেকা এছে আনকি মেচিনগান এৰিব বিচাৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ চাৰিটা বৃহৎ কেলিবাৰ আঁতৰাব বিচাৰিছিল, কিন্তু... হেলগাই যোৱাৰ আগতে আপত্তি কৰিছিল:
  - কাৰণ, ই হয়তো ক্ল"জ কম্বেটলৈ নামি আহিব। এই ট্ৰাম্প কাৰ্ডখন সংৰক্ষণ কৰাটো ভাল...
  - Force Majeure আৰু দুজন শ্বুটাৰৰ বাবে যথেষ্ট! - ফ্ৰেড্ৰিচে চমুকৈ কাটি পেলালে। মোৰ বাবে ওচৰৰ পৰা গুলী চলোৱাটোৱেই যথেষ্ট। সাধাৰণতে মই ভাবো ইয়াত মেচিনগানৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ অত্যধিক।
  হেলগাই আনন্দত খিকিন্দালি কৰি ল"ৰাটোৰ পিঠিত চৰ মাৰিলে।
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আপোনাৰ দৰে সকলোৱেই ইমান অজেয় নাইট নহয়! অনেক aces এতিয়াও নবীন, তাদের ঘন অগ্নি নিশ্চিত হার প্রয়োজন...
  ফ্ৰেডেৰিক যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - ME-362 U ৰ দৰে দামী গাড়ী নবীন পাইলটক দিয়া নহ"ব। এই যুঁজাৰুজন এচৰ বাবে।
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে হেলগাই নিজৰ যুঁজাৰু আক্ৰমণকাৰী বিমানখনৰ লগত সোমাই পৰিল, উদং গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু কি কৰিব, জৰুৰীকালীন ফোনটো বাজি উঠিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে সাধাৰণতে আনন্দিত হৈছিল যে তেওঁ বাহিৰৰ মেচিনগান দুটা আঁতৰাই দিলে, বিশাল বাহনখনে সহজে উৰা মাৰিলে আৰু গতি বৃদ্ধি পালে আৰু লঘু ডেউকাবোৰে পৰিচালনাৰ ক্ষমতা উন্নত কৰিলে। যদিও ফায়াৰ পইণ্টবোৰ নিজেই ফেয়াৰিঙৰ দ্বাৰা আবৃত আছিল, তথাপিও ইয়াৰ হ্ৰাসে গাড়ীখনৰ বায়ুগতিবিদ্যাত লক্ষণীয়ভাৱে যোগ দিছিল। যদিও বায়ুগতিবিদ্যাৰ গুণৰ ক্ষেত্ৰত Me-362 ৰ পিষ্টন বাহনৰ মাজত এতিয়াও কোনো সমান নাই, তথাপিও ই ইমানেই সাৰ্বজনীন যুদ্ধৰ ঘোঁৰা।
  তলত বিৰল গছ-গছনি আৰু পথাৰবোৰ জিলিকি উঠে... দিনটো গৰম আৰু দেখাত যুঁজ দিয়াটো সহজ নহ"ব৷ বিশেষকৈ ৰাছিয়ানসকলে, যিসকলে এই বিশাল যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে। ইয়াত বাওঁফালে আৰু অলপ তলত কাউৰীৰ জাক এটা উৰি আছে... এটা বৃহৎ জাক, কিছুমান কাউৰী বহুত ডাঙৰ... এটা অশুভ চিন, কাউৰীয়ে এই নিষ্ঠুৰ, আৱেগহীনতাহীন পৃথিৱীখনৰ সকলো যুদ্ধৰ লগত সংগতি ৰাখিছে। বিখ্যাত মিউজিকেলখনত বয়ৰস্কিয়ে গোৱাৰ দৰে:
  - কিন্তু কিয়! মনৰ দ্বাৰা জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ! কিন্তু কিয় - জীৱনে আমাক একো শিকাব নোৱাৰে!
  ইয়াত হিংসা, হিংসা আৰু অধিক হিংসা! নিষ্ঠুৰতা, নিষ্ঠুৰতা আৰু আকৌ এবাৰ নিষ্ঠুৰতাই জাতিটোক চিমেণ্ট কৰি তুলিছে!
  কাউৰীৰ জাকটো যেন অন্তহীন, দহ লাখ, লাখ লাখ আছে, আৰু ইহঁতে এনেদৰে কাউৰ মাৰিছে যাতে হাৰ্মেটিকভাৱে বন্ধ কৰা কেবিন এটাতো শুনিব পাৰি। ফ্ৰেড্ৰিচে ৰেডিঅ"ত হেলগাক সুধিলে:
  - হয়তো আমি সিহঁতক মেচিনগানেৰে মাৰিব পাৰিম?
  এচ ছোৱালীজনীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - ইয়াৰ মূল্য নাই! প্ৰতিটো গুলী ইয়াত গণনা কৰিব পাৰি!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে:
  - যিটো যথেষ্ট সম্ভৱ! ৰজাৰ সিংহাসনৰ তলত এটা মোনাত কাৰ্টিজ আছে।
  ছোভিয়েট বিমানৰ প্ৰথমটো গোট হঠাতে শগুনৰ জাক এটাৰ আঁৰৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল। প্ৰথমে তেওঁলোকক লগ পাইছিল ছালামাণ্ডাৰসকলে। দুয়োপক্ষৰ লোকচান হৈছিল, অধিক ৰাছিয়ান লোকৰ মৃত্যু হৈছিল। ফ্ৰেড্ৰিচে দেৰিকৈ গুলীচালনা কৰি মাত্ৰ আঠখন গাড়ীহে গুলীয়াই পেলায়। কিন্তু তথাপিও মোটামুটি আৰম্ভণি। কিন্তু জাৰ্মান "ছালামেণ্ডাৰ"-৩ দুখনমান গুলীয়াই হত্যা কৰা হ"ল, আৰু মে-২৬২ বিমানখনে কেনেকৈ সকলোতকৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হ"ল সেয়া স্পষ্ট নহয়।
  কিন্তু মূল কথাটো আহিবলগীয়া আছিল। কাউৰীৰ জাক শেষ হ"ল, জাৰ্মান পাইলটসকলে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কি খেলপথাৰৰ ওপৰৰ মহাকাশলৈ জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু আৰম্ভ হ"ল।
  এটা সম্পূৰ্ণ সেনাই জাৰ্মান স্ক্ৱাড্ৰনৰ ফালে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল আৰু ইয়াত আচলতে ইউ এছ এছ আৰৰ কেইবাটাও বিমান সেনাৰ পৰা বিমান পৰিবহণ আহিছিল। সকলো ধৰণৰ বিমানৰ বিশাল আৰ্মাডা, কিন্তু সকলোতকৈ বেছি ইয়াকভ আৰু কেইটামান কম লেগ।
  ছয় কিলোমিটাৰতকৈও অধিক দূৰত্বৰ পৰা গুলীচালনা কৰে ফ্ৰেড্ৰিচে। সি আকৌ বন্য সমাধিৰ ধাৰাত ডুব গ"ল, যেতিয়া আপুনি লক্ষ্য নকৰে, কিন্তু আপোনাৰ আঙুলিবোৰে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে টিপি থাকে। যেতিয়া আৰু বিবেচনা, চিন্তা নাথাকে, তেতিয়া শৰীৰটো আপোনাৰ যেন লাগে, কিন্তু আপুনি ইতিমধ্যে অজ্ঞাত শক্তিৰ পুতলাৰ দৰে... আৰু তাৰ অৰ্থ হ"ল মাংস আপোনাৰ নহয়, কিন্তু পাতালৰ আত্মা - অশুচি, অশুভ শক্তি। .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
  বাৰু, আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৰ মূৰত গীতটো কেইবাবাৰো বাজিবলৈ ধৰিলে:
  বন্ধুৰ মাজত, কিন্তু একে সময়তে নিৰ্জন,
  দুখ, দুখৰ চিন্তাত বন্দী!
  আমাৰ পৃথিৱীখন ইমানেই ভাগৰি পৰিছে গালি-গালাজত,
  বিস্তৃতি বা সৌন্দৰ্য্যও দেখা নাযায়!
  আমাক ক'লৈ লৈ আহিছা - দুষ্ট দুষ্ট চয়তান?
  যেতিয়া কোনো দুষ্ট দানৱে এটা সৈন্যবাহিনী নিয়ন্ত্ৰণ কৰে!
  আমি নিশ্চয় সামৰিক গৌৰৱ বিচাৰো,
  যদিও হৃদয়ত মই এজন নিকৃষ্ট পৰজীৱী!
  
  নিৰ্বাপিত আত্মাত এনে শূন্যতা,
  বোকাময় ঠাইখিনিৰ কোনো বাট নাই!
  আৰু মৃত্যু, এই বাজি নিৰ্দয় বুঢ়ীক,
  পবিত্ৰ ৰুছত কি কৰ সংগ্ৰহ কৰে'!
  
  সহজ বুজাবুজি জিলিকি নাথাকে,
  সকলো ৱেবত আছে, সীমাহীন শক্তি!
  পাৰ্থিৱ বাসস্থানত বাস কৰাৰ ইচ্ছা,
  আপোনাৰ প্ৰেয়সীৰ লগত মিঠা, আনন্দ, সুখৰ সোৱাদ!
  
  কিন্তু ভাগ্যই তেওঁৰ পুত্ৰক যুদ্ধলৈ পঠিয়াই দিলে,
  য'ত আমি শান্তিৰ কথা পাহৰিবলগীয়া হৈছিল!
  ইয়াৰ বাবে চয়তানক অভিশাপ দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাই,
  আমি নিজেই আন একো বিচৰা নাছিলোঁ!
  
  ঘূৰ্ণীবতাহৰ মাজেৰে কাটি বিমানখনত উঠি আছো,
  এটা টুইষ্ট পৰিৱেশন কৰি, আৰু স্বাক্ষৰ খোজ!
  বিশ্বাস কৰক, পিতৃভূমিৰ যোদ্ধাৰ মৃত্যু হোৱা নাছিল,
  লেতেৰাৰ বাবে অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াৰ মাৰ্চ খেলো আহক!
  
  শত্ৰু অসংখ্য, শক্তিশালী,
  গাড়ী, যুঁজাৰু বিমান, মিছাইল!
  আমি নৰকীয় ৱেৰমাখটক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাম,
  ৰাছিয়াৰ কাৰ্যকলাপৰ মহিমামণ্ডিত হ"ব!
  সাম্যবাদ আহিব পৃথিৱীলৈ, মোৰ বিশ্বাস,
  আমি সুখেৰে জীয়াই থাকিম - মই নিশ্চিতভাৱে জানো!
  মানুহৰ জল্লাদ - ফেচিবাদ, ছিন্নভিন্ন হ'ব,
  বিজয় হ"ব দয়াত, মে" মাহৰ পোহৰ!
  
  পিতৃভূমি, দ্ৰুত উৰণ,
  ই আমাক এটা পবিত্ৰ জীৱন দিলে!
  আমাৰ অন্তৰত গাইছে মাতৃভূমিৰ গীত,
  কাৰণ মই তাইৰ বাবে তীব্ৰ যুঁজ দিওঁ!
  
  আৰু মোৰ বিশ্বাস এটা উজ্জ্বল সময় আহিব,
  হত্যা নাথাকিব, বাৰ্ধক্য অগাধত হেৰাই যাব!
  দৌৰখন প্ৰান্ত নোহোৱাকৈয়ে বিকশিত হ"ব,
  শীৰ্ষই লাইনৰ কৃতিত্বলৈ লৰালৰি কৰিব!
  
  আৰু যাতে আমি সময়ক ওচৰলৈ আনিব পাৰো;
  তেতিয়া ৰুছৰ সৈনিকৰ দৰে যুঁজিব লাগিব'!
  যাতে মূৰ্খ নহয় সকলোৰে ওচৰ পায়গৈ,
  যে ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুঁজিব জানে!
  ফ্ৰেড্ৰিচৰ মূৰত এটা ভাল দেশপ্ৰেমমূলক গীত শুনা গ"ল যদিও তেওঁৰ বিশ্বাসঘাতক হাত-ভৰি দুখনে ইয়াৰ সম্পূৰ্ণ বিপৰীত কাম কৰিলে। অৰ্থাৎ তেওঁলোকে সকলো ধৰণৰ আৰু ব্ৰেণ্ডৰ ছোভিয়েট বিমানলৈ গোলা পঠিয়াইছিল। ছোভিয়েট পাইলটসকলে ওচৰ চাপি যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিলে... খোজকাঢ়ি থকা অৱস্থাত পঞ্চাশখনতকৈও অধিক বাহন গুলীয়াই ভলকাই এটা পাক মাৰি গুলী আৰু ৰেমিং প্ৰচেষ্টা এৰাই চলিলে (তেওঁ এই কামিকাজটো চুটি মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণেৰে কাটি পেলালে)। . তাৰ পাছত ডেকা এচৰ বিমানখন স্থানান্তৰিত হ"ল, আৰু যুদ্ধৰ সমাধিত থকাৰ বাবে ল"ৰাজনে বহুত বিমান কামান গুলিয়াই দিলে। ই পিছফালৰ পৰা ওলাই অহা কেইবাখনো ছোভিয়েট যোদ্ধাক বহু পৰিমাণে কাটি পেলালে।
  ইয়াত ফ্ৰেড্ৰিচে নিজেই প্ৰায় ৰেম হৈ পৰিছিল, কিন্তু জুইৰ ৰেখাত সোমাই বিপক্ষক নিঃশেষ কৰি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল। এইবাৰ টুইন ইঞ্জিনৰ "প"নছ" তেওঁৰ বলি হ"ল। ল"ৰাকেইটাৰ মূৰত এটা এফ"ৰিজম জিলিকি উঠিল (প"নবোৰো বাদাম নহয়, ভৱিষ্যতৰ ৰাণী!)। হেলগাই ৰেডিঅ"ত চিঞৰি উঠিল:
  - অ' প্ৰিয় মামী! কেনেকৈ হেঁচা মাৰি ধৰে!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এটা অসম্পূৰ্ণ লুপ কৰি হেলগাৰ পিছফালে যাবলৈ চেষ্টা কৰি বহু দূৰৰ পৰা ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানক কাটি পেলালে। ইয়াৰে এজন আছিল "শ্বপকিপাৰ" (লেগ-৫), ফিউজেজত এটা ডাঙৰ ৰঙা তৰা আছিল... ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল ইউ এছ এছ আৰৰ এজন নায়ক। ছোৱালীজনীয়ে নিজেই ফকেন-উলফৰ আক্ৰমণাত্মক পৰিৱৰ্তন কৰি জাৰ্মানীৰ ঘাটিৰ কাষ চাপি অহা ৰটমিষ্ট্ৰভৰ সেনাৰ টেংকবোৰত গুলীচালনা কৰে। আৰু একে সময়তে তাই যথেষ্ট সঠিকভাৱে আঘাত কৰিলে, সফলতাৰে ডাইভিং কৰিলে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে তেতিয়াও শত্ৰুৰ বিমানেৰে যুঁজি আছিল, মানসিকভাৱে গোলাবাৰুদ বৃদ্ধিৰ বাবে যোগানৰ বাবে ধন্যবাদ জনাইছিল। আনকি তেওঁ টি-৩৪-৮৫ টেংকত এটা ট্ৰেইটৰ টাৰ্মিনেটৰ ৰোপণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, কমাণ্ডাৰৰ টেংকটো বাছি লৈছিল (এইটো এন্টেনাৰ পৰাই দেখা যায়, যিটো ধূলি আৰু দূৰত্বৰ মাজতো ফ্ৰেড্ৰিচৰ চোকা চকুৱে সহজেই দেখিছিল!)।
  হেচ কভাৰটো একেলগে তিনিটা শ্বেলেৰে খুন্দা মাৰিলে আৰু টেংকটো বন্ধ হৈ গ'ল...
  তলতো গৰম আছিল, পঞ্চম গাৰ্ড টেংক আৰ্মীৰ আগশাৰীৰ দলটোৱে ইতিমধ্যে এছ এছ গ্ৰেনেডিয়াৰ আৰু দ্বিতীয় কৰ্পছৰ কিছু অংশৰ ফালে গুটিয়াই গৈছিল।
  প্ৰথম ছোভিয়েট বাহনবোৰে টেংক বিৰোধী খাৱৈত গুটিয়াই পৰিল আৰু তেওঁলোকৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল। টাইগাৰছ-৫ আৰু পেন্থাৰছ-৫ৰ ৰেপিড ফায়াৰ কামানবোৰে তেওঁলোকৰ ওপৰত বৰষুণ দিলে। এইখিনিতে নতুন জাৰ্মানসকল শক্তিশালী: দূৰৈৰ পৰা যুঁজি;তেওঁলোকৰ ওপৰত সুবিধা লাভ কৰিবলৈ ছোভিয়েট টেংকসমূহে ঘনিষ্ঠ যুদ্ধত লিপ্ত হ"বলগীয়া হৈছিল। লেণ্ডফিল স্থাপন... কিন্তু কৌশলগত সিদ্ধান্তটো ভুল আছিল, খাদ খান্দি থকা মুকলি পথাৰখন ফালি পেলোৱা, "চিকাৰ"ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা মেচিনবোৰক লগ কৰা। হয়, আৰু একে সময়তে গণ নপৰিব?
  সঁচা, ছোভিয়েট ইলছ, যথেষ্ট লোকচানৰ পিছতো, তথাপিও এটা দৈত্যৰ জামৰ তলত ডুব যোৱা সৰু বক্সাৰৰ দৰে, শত্ৰুৰ টেংকৰ ফালে সোমাই গৈছিল, সৰু সৰু বোমাকে ধৰি ক্ষতিসাধন কৰিছিল। সঁচা, কিছুমান "টাইগাৰ"-৫ত তেওঁলোকে জালৰ ওপৰত থিয় হৈ আছিল, কিন্তু বহু বাহনৰ বাবে জাৰ্মান পদাতিক সৈন্যই আক্ষৰিক অৰ্থত চলাচলতে সুৰক্ষা স্থাপন কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  ফ্ৰেডেৰিক ভাবিছিল যে যদি ৰাছিয়াই অধিক কেন্দ্ৰীভূত আক্ৰমণ চলালেহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকে "বহুত ধন" আৰু সুবিধাজনক ঘনিষ্ঠ যুঁজ পোৱাৰ সম্ভাৱনা বহু বেছি হ"লহেঁতেন।
  ৰঙা পাইলটসকলৰ ৰেমিং চলি থাকিল, কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে অতি চঞ্চল চালামেণ্ডাৰ-৩ৰ বিৰুদ্ধে এই কৌশলে আশা কৰা ধৰণে ফল নিদিলে। জাৰ্মান বিমান পৰিবহণৰ লোকচান বৃদ্ধি পালে, সঁচাকৈয়ে, ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ লোকচানৰ দৰেই। কিন্তু এয়া আৰু অপ্ৰতিদানৰ যুদ্ধ নাছিল। বহু ছোভিয়েট পাইলটৰ মান্য অভিজ্ঞতা আছিল, তেওঁলোকে মস্কোক সামৰি লোৱাটো অসাৰ নাছিল, গতিকে নাজীয়ে বহুত ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল।
  প্ৰবৃত্তি অবিশ্বাস্যভাৱে চোকা আছিল ফ্ৰেড্ৰিচে সদায় আঘাত এৰাই চলিছিল আৰু অন্তৰ্দৃষ্টিৰে আটাইতকৈ বিপজ্জনক ছোভিয়েট যোদ্ধাসকলক আঘাত কৰিছিল। নেতাসকলক নোক আউট কৰাৰ চেষ্টা। তেওঁ কৰিলে, আৰু ই মিছফাইয়াৰ নোহোৱাকৈয়ে কাম কৰিলে। বাইদেউ, মোৰ মূৰত এটা শূন্যতা আছিল, আৰু যুদ্ধখনক তেনেকৈয়ে ধাৰণা কৰাৰ অভাৱ আছিল। মৃতদেহটোৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে, টাৰ্গেট ধৰা পৰিল, কোনো মিছ নহ"ল। কেইবাবাৰো আনকি টেংকবোৰলৈকে গৈছিল।
  আৰু বহু শতাধিক নহ"লেও সকলো ধৰণৰ বিমান আমাৰ চকুৰ সন্মুখত জিলিকি উঠিল আৰু টিপটিপিয়া হ"ল। উদাহৰণস্বৰূপে, হাফমেন তেওঁৰ He-362... তেওঁ বিশেষ ধৰণেৰে যুঁজে, গতি, জেট গাড়ীৰ জোকাৰণি, আৰু ধ্বংসাৱশেষ সকলো দিশতে উৰি আছে... আৰু ৰাছিয়ানসকলো বেয়া নহয়... কিন্তু কোঝেডুব ক"ত, শক্তি কাটি পেলোৱাৰ সময়... ফ্ৰেড্ৰিচে নূন্যতমভাৱে আগবাঢ়িছে, এতিয়া ঘূৰি যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই, কমকৈ আঘাত, কিন্তু মাত্ৰ, পৰাজয়ৰ পৰা অলপ আগবাঢ়িছে..
  গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গৈছে, টেংকবোৰত থকা ইন্ধনও শেষ হৈ গৈছে, আৰু জাৰ্মানীৰ স্থানৰ পৰা আকৰ্ষণীয় শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আহি আছে। ছালামেণ্ডাৰ, আনকি কেইখনমান ভয়ংকৰ মি-৩৬২ বিমানেও প্ৰথমে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে, তাৰ পিছত হিটলাৰৰ বাকী দলটোৱে। আকৌ আগবাঢ়ি গৈ... ছোভিয়েট বিমানবোৰো পিছুৱাই যাবলৈ আৰম্ভ কৰে। তেওঁলোকৰ ইন্ধন শেষ হৈ গৈছে, আৰু তেওঁলোকৰ লোকচানে কল্পনা কৰিব নোৱাৰা আৰু কল্পনা কৰিব নোৱাৰা সকলো সীমা অতিক্ৰম কৰিছে। ফ্ৰেড্ৰিচে উভতি আহি হেলগাক সুধিলে:
  - সকলো ঠিকেই আছে?
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিয়ে:
  - বিমানখন চলি আছে! মই ছয়টা টেংক আৰু এটা যুঁজাৰু বিমান নক আউট কৰিলোঁ...
  ফ্ৰেড্ৰিচে হুইচেল মাৰিলে:
  - হয়, ধ্বংস হোৱা টেংকৰ সংখ্যাত তুমি মোকো চেৰ পেলালা। মই ব্যক্তিগতভাৱে মাত্ৰ পাঁচখন গাড়ীহে মুখৰ সৈতে ধ্বংস কৰিলোঁ!
  হেলগাই খিকিন্দালি কৰিলে।
  - কিমানখন বিমান?
  - বিমান? - ফ্ৰেড্ৰিচৰ মূৰত সংখ্যাবোৰ জিলিকি উঠিল... - ঠিক তিনিশ এক! নতুন বিশ্ব অভিলেখ। কি কৃতিত্ব...
  হেলগাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - তুমি মাত্ৰ এজন নাইট! নাই, অতি সোনকালে ধ্বংসৰ দেৱতা। মহান কালি নিজেই... সাৰ্বজনীন যোদ্ধা!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিনয়েৰে শুধৰাই দিলে:
  - আচলতে কালি দেৱতা নহয়, অশুভৰ দেৱী। অৰ্থাৎ এগৰাকী নাৰী যদিও হিন্দু ধৰ্মত অতি শ্ৰদ্ধা আৰু জনপ্ৰিয় দেৱতা। তাইৰ বাবে বহুতো মন্দিৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু তাইৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰা হৈছে।
  ল"ৰাটোৱে হঠাতে লক্ষ্য কৰিলে যে লিভাৰত আঁঠুটো গুৰুতৰভাৱে খোঁচ মাৰিছে। আৰু তেওঁ শপত খালে।
  - ধিক্কাৰ! ইমান গধুৰ অস্ত্ৰধাৰী বাহন এখনত পাক দিয়াৰ যোগ্য নাছিল।
  হেলগাই উদ্বেগেৰে ক"লে:
  - আৰু তোমাৰ পৰৱৰ্তী বিমানখন মোৰ অবিহনে?
  ফ্ৰেড্ৰিচে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, আপোনাৰ ফকেনত এতিয়াও ইন্ধন ভৰোৱা আৰু চাৰ্জ কৰা হ'ব, কিন্তু মোৰটো ইতিমধ্যে সাজু হৈ আছে। মাত্ৰ নক"বা, মাত্ৰ নিজৰ যত্ন লওক!
  হেলগাই নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - নহয়! আপোনালোকক মোৰ পৰামৰ্শ হ'ল যিমান পাৰে যুঁজি যুঁজিব... যদি সম্ভৱ হয়।
  বিমানবোৰ অৱতৰণ কৰিলে আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে পিছৰ গাড়ীখনৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল। Me-362 আৰু এছাল্ট F -490ৰ নিৰ্বাচিত সংমিশ্ৰণ সকলো সময়ৰ ছুপাৰএছৰ বাবে অনুকূল আছিল।
  ফকেন-উলফ-৪ৰ চোকা, ৰুক্ষ পেডেলবোৰ খালী ভৰিৰে অনুভৱ কৰি ফ্ৰেড্ৰিচে গতি ঠেলিবলৈ ধৰিলে আৰু গান গাই গ"ল:
  - মই যুদ্ধলৈ উৰা মাৰিছো! মই জীৱটোক ধূলিত ভৰি দিম!
  ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কত যুদ্ধ চলি থাকিল। ৰটমিষ্ট্ৰভৰ সেনাৰ টেংকৰ উপৰিও দক্ষিণ ফ্লেংক আৰু ছোভিয়েট ফ্ৰণ্টৰ কাছিৰ্নস্কি অঞ্চলৰ পৰা লোৱা এশ পঞ্চাশখন ছোভিয়েট বাহনও যুদ্ধক্ষেত্ৰত উপস্থিত হয়। সঁচা, এতিয়ালৈকে গাড়ীৰ প্ৰথমটো গোটহে আহিছে। ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণেও হাৰ মানিবলৈ ভবা নাছিল যদিও এতিয়াও বিশেষ সক্ৰিয় নাছিল।
  এই উদ্দেশ্যে বিশেষভাৱে সৃষ্টি কৰা নিজৰ বন্দুক ব্যৱহাৰ কৰি ফ্ৰেডেৰিক টেংকবোৰৰ কাম আৰম্ভ কৰিলে। তেওঁৰ মতে কেলিবাৰ ৩৭ মিলিমিটাৰ এতিয়াও এই কামৰ বাবে অনুকূলভাৱে উপযোগী আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, ৰুডেলে এনে বন্দুকৰে কোনো যুদ্ধ সমাধি নোহোৱাকৈ ধ্বংস কৰিলে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ইয়াতকৈও ন্যায্য কথাটো হ"ল, গোটেই যুদ্ধখনত ৫৩৪টা টেংক নোক আউট কৰিলে। কিন্তু এজন সাধাৰণ মানুহ আছিল, ফ্ৰেড্ৰিচ নহয়। ল'ৰাটোৱে মনত পেলালে যে কেনেকৈ দেউতাকে মাকক কৈছিল যে গৰ্ভত কঢ়িয়াই অনা শিশুটিৰ ওপৰত সংযুক্ত প্ৰভাৱে যৌৱনকাল বৃদ্ধিৰ লগে লগে অসাধাৰণ ক্ষমতাৰ প্ৰকাশৰ উপৰিও সন্তানটোক মনোৰোগীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰে...
  হয়তো তেওঁৰ যুদ্ধ সমাধি, আৰু এই যোদ্ধাৰ মহাশক্তিও এটা প্ৰভাৱৰ পৰিণতি, যাৰ প্ৰকৃতি তেওঁৰ বাবে অজ্ঞাত।
  কিন্তু ইয়াত টেংকবোৰ আহিছে, পাইলটৰ বাবে সিহঁতৰ গতি লেহেমীয়া যেন লাগে, আৰু ফ্ৰেড্ৰিচৰ বাবে তাতোকৈ বেছি। ডেকা এছজনে অনুভূমিক বিমানৰ পৰা অফহেণ্ড মাৰিবলৈ ধৰিলে। ই মাত্ৰ গুলী মাৰি আঘাত কৰে। সৰু সৰু বিস্ফোৰণৰ পৰা পোহৰৰ জিলিকনি, ভাঙি যোৱা হেচ্চ। এই ক্ষেত্ৰত বহু গাড়ীত জুই লাগে, যিহেতু গেছৰ টেংকবোৰ যুদ্ধৰ ডবাত থাকে। আৰু ধ্বংস, টি-৩৪ৰ বেৰেলটো গুলীৰ জিভাৰ দৰে উৰি গ"ল।
  প্ৰায়ে আঘাতপ্ৰাপ্ত গোলাবোৰৰ ফলত গোলাবাৰুদ বিস্ফোৰণ ঘটে। আৰু এই পাছলৈ...
  ফ্ৰেড্ৰিচে এনে ক্ষুদ্ৰ কথাৰ কথা নাভাবিলে, তেওঁ ছবিখন চাই থাকিল যেতিয়া গধুৰ লোকচানৰ সন্মুখীন হৈ আৰু ভাঙি যোৱাৰ চেষ্টাৰ অসাৰতা উপলব্ধি কৰি গাৰ্ডৰ টেংকবোৰে ছোভিয়েট জনসাধাৰণে খন্দা খাদবোৰৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল।
  কিন্তু ইয়াতো এটা অপ্ৰীতিকৰ আশ্চৰ্য্য তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। দুডজন "ছুপাৰ ফাৰ্ডিনাণ্ড" ওচৰ চাপিবলৈ সক্ষম হ"ল। তেওঁলোকৰ, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, আমেৰিকাৰ ইঞ্জিনৰ ব্যৱহাৰৰ বাবেই গাড়ী চলোৱাৰ বৈশিষ্ট্য অধিক শক্তিশালী আছিল।
  ছোভিয়েট বাহনবোৰে মুকলি পথাৰ এখনৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল, যাৰ অৰ্থ আছিল মাত্ৰ তিনি কিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰাই কিংবদন্তি যুঁজাৰু বিমানবোৰে আক্ৰমণ কৰিব পাৰিছিল। অৱশ্যে "ছুপাৰফাৰ্ডিনাণ্ড" সকলে মিছ কৰিলে, কিন্তু বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ গুলীৰ উচ্চ হাৰে তেওঁলোকক যথেষ্ট সঘনাই আঘাত কৰিবলৈ অনুমতি দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও পথাৰখন যথেষ্ট পৰিমাণে খান্দি খোলাৰে হাল বাইছিল, আৰু টি-৩৪-৮৫ বিমানে গতি লাভ কৰিব নোৱাৰিলে। কিন্তু তথাপিও বিস্ফোৰণৰ সময়ত খাদৰ দৰে গতি কৰিছিল। আৰু পেন্থাৰছ-৫ আৰু চঞ্চল আমেৰিকান উইচছ-৫, তীব্ৰবেগী টেংক ধ্বংসকাৰী বিমানে ফাৰ্ডিনাণ্ড-৪ক সহায় কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে সেনাপতিসকলক (বিশুদ্ধভাৱে অৱচেতনভাৱে) নক আউট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আনকি মোৰ আঙুলিবোৰো টেনচনত সংকীৰ্ণ হৈ পৰিছিল। আৰু ফল-মূল আছিল! অনুভূমিক প্ৰজেকচনৰ পৰা ডেকা টাৰ্মিনেটৰটোৱে বাৰকুৰিটা টি-৩৪ টেংক, তিনিটা কেভি- আৰু দুখন ছু-১২২ক ন"ক আউট কৰিলে। আৰু তিনিখন গাড়ী হ"ব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানৰ অভিযানত তেওঁলোক অন্যমনস্ক হৈ পৰিল, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল আক্ৰমণাত্মক বিমান। ফ্ৰেড্ৰিচে সেইবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি ৩৭ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ বায়ু কামান আৰু ২০ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দুটা কামান (লাইট বা গেছৰ টেংক বা ইঞ্জিনত খুন্দা মাৰিলেও যথেষ্ট বিধ্বংসী) গুলিয়াবলৈ ধৰিলে।
  মুঠতে সাতাইশখন বিমান, আৰু আঠাইশখন ইলভ... বেয়া নহয়, প্ৰতিখন টেংকৰ গুৰুত্ব বিবেচনা কৰিলে, আনকি এই জেদী যুদ্ধত ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা বিমানবোৰো... কেইবাখনো টি-৩৪-৮৫ বিমানে ত্বৰান্বিত কৰিলে আৰু অৱশেষত বন্ধ হৈ গ"ল পৰিসৰ. এতিয়া লঘু সাজসজ্জিত আমেৰিকান "ডাইনী"-৫ বোৰ জুইত জাহ গ"ল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে হান্স-উলৰিচ ৰুডেলৰ আক্ৰমণাত্মক বিমানখন দেখিছিল। এই দীৰ্ঘদিনীয়া বিখ্যাত এছজনেও যেন ষ্টুকাৰ ঠাইত শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত ফকেন-উলফ-৫ ব্যৱহাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। তেওঁৰ মশালৰ প্ৰতীকটো সকলোৱে চিনি পায়। তেওঁ ফ্ৰেডেৰিকক সুধিলে:
  - কেনে আছা মৃত্যুৰ এঞ্জেল!
  টাৰ্মিনেটৰ বয়ে উত্তৰ দিলে:
  - কথাবোৰ গেষ্টাপোত আছে, কিন্তু মোৰ সাফল্য আছে!
  ৰুডেলে আশ্বাস দিলে:
  - আৰু মোৰ ভালেই আছো! কিন্তু ইমান সঠিক আৰু দ্ৰুতভাৱে শ্বুটিং কৰিবলৈ কেনেকৈ সক্ষম হয়, আনকি অনুভূমিক বিমানৰ পৰাও?
  এচ ল"ৰাজনে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে বা আনকি গাই গ"ল:
  - মই নিশ্চিতভাৱে জানো যে অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ! বৈ যোৱা পানীত পৃথিৱীৰ ৰজাসকলৰ হীৰা বিচাৰি পাওক!
  - ঠিকেই আছে, দিনটোৰ শেষলৈকে ত্ৰিশজনলৈকে ধৰিম! - ৰুডেলে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে।
  উভতি অহা, বিমানখন সলনি কৰা, আৰু আকৌ মূল Me-362, যিখন বিমানে ডেউকাত গুলীৰ ফুটাৰ বাহিৰেও ভলকাৰ নেতৃত্বত কোনো ক্ষতি কৰা নাছিল। আৰু অৱশ্যেই ট্যাংক যুদ্ধ...
  ক্ৰাছগভাৰ্ডেইস্কিত গৰম আছিল। আন ফ্ৰণ্টৰ পৰা আঁতৰোৱা পঞ্চম গাৰ্ড আৰ্মী আৰু ব্ৰিগেডবোৰৰ স্তম্ভবোৰ ওপৰলৈ উঠি আহিল। শক্তিবৰ্ধক বাহিনীও জাৰ্মানীৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহিছিল, য"ত আছিল ডজন ডজন আমেৰিকান টেংক ধ্বংসকাৰী, ১১০ মিলিমিটাৰ কামান থকা শেহতীয়া এম-১৮। এই বাহনবোৰ ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত টাইগাৰ-৫ কামান, কেলিবাৰ ১০৫তকৈ কম নাছিল আৰু আনকি টি-৩৪কো ভালকৈ পৰাস্ত কৰিছিল, কিয়নো ইহঁত ৰিকোচেটৰ প্ৰৱণতা কম আছিল। বন্দুকটো নিজেই আমেৰিকাৰ ৰূপান্তৰিত এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট বন্দুকৰ পৰাও তৈয়াৰ কৰা হৈছে, অৰ্থাৎ ই দ্ৰুত গুলীচালনা কৰে। কেৱল কৱচ জাৰ্মানতকৈ দুৰ্বল যদিও তথাপিও ১৮৬ মিলিমিটাৰ কপালত প্ৰজেক্টাইল ধৰি ৰাখিবলৈ যথেষ্ট। তদুপৰি টি-৩৪-৮৫ বিমানখন চলাচলৰ সময়ত প্ৰায়ে লেপ দিয়া হয়।
  এতিয়াও দূৰৈত থকা ফ্ৰেড্ৰিচে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বিমানৰ নতুন ঢৌৰ ওচৰ চাপি অহা চুনামী অনুভৱ কৰিলে। অৰ্থাৎ প্ৰায় টানকৈ একেলগে বন্ধ হৈ থকা টেংকবোৰৰ বাবে সময় নাথাকিলেও আক্ৰমণাত্মক বিমানক যত্ন ল"বলৈ দিয়াটোৱেই ভাল। ইয়াৰ ভিতৰত বাইদেউ অতি গধুৰ অস্ত্ৰধাৰী আৰু সাজসজ্জিত নন-৩২৯ বিমান দেখা যায়। আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু টেংক ধ্বংসকাৰী দুয়োখনেই শক্তিশালী। বিশেষকৈ ৮৮ মিলিমিটাৰ ৰা-৪৪ কামানৰ সৈতে, যিবোৰ কেৱল টেংকৰ চালতে নহয়, কপালতো সোমাই যায়। কেৱল আকাশী যুদ্ধতহে এই মেচিনটো, মৃদুভাৱে ক"বলৈ গ"লে, "ৱৰ্ক মেৰ" ফকেন-উলফৰ দৰে বহুমুখী নহয়।
  আক্ৰমণাত্মক বিমানবোৰৰ মাজত ফ্ৰেড্ৰিচে হেলগাৰ বিমানখন লক্ষ্য কৰিলে। বাৰু, অৱশ্যেই, পুনৰ কৰ্মত।
  বাটত অলপ নামি আমি তিনিটা টেংক আৰু এটা স্বয়ংচালিত বন্দুক-৭৬ কাটিম বুলি টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে গাই গ"ল:
  - আমাৰ এটা শ্ব' হ'ব! সহজতে সৰ্বোচ্চ ছুপাৰ ক্লাছ!
  . অধ্যায় নং ১৮।
  হেলগাই সহজেই উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই মই তোমাক বিশ্বাস কৰোঁ! জন্তুটোক মই মোৰ হৃদয় নিদিলোঁ! উত্তৰ আপোনাক দিয়া হ'ব - বিশ্বাস কৰে নে নকৰে?
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে ফ্ৰেড্ৰিচে তলৰ পৰা বহু দূৰৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে... আৰু তাৰ পিছত উচ্চতা লাভ কৰিলে।
  ছোভিয়েট বিমান যথেষ্ট আছিল যদিও প্ৰথমবাৰৰ তুলনাত তথাপিও কম। লুফ্টৱাফেৰ পাইলটসকলে যথেষ্ট আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিছিল, যেনেকৈ এজন প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰই অচিনাকি স্কুলত এজন বিৰক্তিকৰ সমনীয়াক পৰাস্ত কৰিছিল আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত শক্তিৰে আপ্লুত হৈছিল।
  ছোভিয়েট পাইলটসকল অধিক ধূৰ্ত হৈ পৰিল আৰু আক্ৰমণৰ বলি হোৱাৰ বাবে তেওঁলোকে লগে লগে গোটত বিভক্ত হৈ জাৰ্মানসকলক নিজৰ ফালে টানি নিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ফ্ৰেডেৰিক পাহাৰত উঠি সিহঁতক আক্ৰমণ কৰিলে। তেওঁৰ বাবে অৱশ্যে শত্ৰুৱে প্ৰত্যক্ষ আক্ৰমণ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰাটোৱে কৌশলটো সহজ কৰি তুলিলে। কিন্তু আন জাৰ্মান যোদ্ধা বিমান যুদ্ধত নামিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিৰক্ত হৈ লক্ষ্য কৰিলে যে নন-৩৬২ বিমান সাধাৰণতে তেওঁৰ আগত থাকে। কিন্তু ঠিকেই আছে, কেইবা কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা যিকোনো প্ৰকাৰে কাটিব নাজানে৷
  আৰু "ছালামেণ্ডাৰ"-৩, ঠিক শিশুৰ কাগজৰ বিমানৰ দৰে, জপিয়াই, ঢৌত হাঁহৰ দৰে জপিয়াই, আৰু তেওঁলোকে নিজেই পায়...
  ফ্ৰেড্ৰিচে নিজৰ ভুক্তভোগী কমাণ্ড প্লেনখন বাছি লৈছিল আৰু এই বিমানখন কেনেকৈ গুলীয়াই পেলোৱা হৈছিল সেই কথা ভাবিবলৈ সময় নাপালে। ল"ৰাজনে এটা নৈতিকতা আঁকিলে:
  - আপুনি যুদ্ধত পৰাস্ত হ'ব পাৰে, ক্ৰীড়াৰ দৰে নহয়, এবাৰ, কিন্তু যুদ্ধত জয়ী হ'ব পাৰে, খেলৰ দৰে নহয়, অন্তহীনভাৱে! কিন্তু ব"ৰ্ডৰ পৰা কেৱল পৰাজিতজনৰ টুকুৰাবোৰহে উৰি যায়;বিজয়ীয়ে আনকি পূৰ্বে তললৈ পেলোৱা যুদ্ধ ইউনিটবোৰকো ব"ৰ্ডত ৰাখে!
  অৱশ্যে খেলপথাৰতো এই যুঁজ অনুভৱ কৰা হৈছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, উইটমেন ইতিমধ্যে যথেষ্ট অভিজ্ঞ টেংক এছ, তেওঁ টাইগাৰৰ ওপৰত যুঁজিছিল। তেওঁ আৰু গুনাৰজনেও যথেষ্ট সঘনাই মিছ কৰিছিল যদিও টেংকখন সহজেই ঘূৰি গৈছিল। গুনাৰ শ্ব্লেইচে মুখৰ পৰা ঘাম মচিবলৈ সময় পালে কষ্টেৰে। এই তীখাৰ দানৱটোৰ কপালত ইতিমধ্যে কেইবাবাৰো আঘাত পাইছে যদিও এতিয়ালৈকে ই ৰিকোচেট হৈ পৰিছে। উইটমেনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - সিহঁতক ওচৰ চাপিবলৈ দিয়ক, নাৰ্ভাছ নহ"ব, বা...
  যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰা এজন ৩১ নং টেংক ব্ৰিগেডৰ ডেপুটি চিফ অফ ষ্টাফৰ ছাপ, যিজন শেহতীয়াকৈ ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ হিৰো হোৱা গ্ৰীগৰী পেনেজকোৱেও সেই ভয়ংকৰ পৰিস্থিতিত মানৱ অৱস্থাৰ বিষয়ে কয়। ... মোৰ মানসিক প্ৰতিচ্ছবিৰ সন্মুখত গধুৰ প্ৰতিচ্ছবি ৰৈ গ'ল... ইমানেই গৰ্জন হ'ল যে কাণৰ ড্ৰামবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰিলে, কাণৰ পৰা তেজ বৈ আহিল। ইঞ্জিনৰ অবিৰত গৰ্জন, ধাতুৰ গুঞ্জন, গৰ্জন, গোলাৰ বিস্ফোৰণ, ফটা লোহাৰ বন্য হুলস্থুল... পইণ্ট-ব্লেংক গুলীৰ পৰা টাৰেটবোৰ ভাঙি গ"ল, বন্দুকবোৰ পেচ খালে, কৱচ ফাটি গ"ল, টেংকবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ল।
  অভেদ্য গধুৰ পেটন-৩, তেওঁলোকে ছোভিয়েট টি-৩৪-৮৫ক প্ৰায় পইণ্ট-ব্লেংক ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, ঢালযুক্ত কৱচটো উখহি উঠিল। "ডাইনী"-৪ য়ে পিছলি গৈ নিজেই কৌশলটো ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যেন ই প্ৰাচীন নাইটৰ ঘোঁৰা সৈন্যই ইজনে সিজনক পৰাস্ত কৰিবলৈ ওলাইছে। প্ৰায়ে দুয়োটা টেংকেই পইণ্ট ব্লেংক গুলী চলাই ইজনে সিজনক উৰুৱাই দিছিল।
  গেছৰ টেংকত গুলী চলালে নিমিষতে টেংকবোৰত জুই জ্বলি উঠে। হেচ্চবোৰ খোল খালে আৰু টেংকৰ ক্ৰুৱে ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। গ্ৰীগৰীয়ে দেখিলে যে এজন যুৱ লেফটেনেণ্ট, আধা জ্বলি যোৱা, কৱচত ওলমি আছে। আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈ তেওঁ হেচৰ পৰা ওলাই আহিব নোৱাৰিলে। আৰু সেইবাবেই তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল। ওচৰে পাজৰে তেওঁক সহায় কৰিবলৈ কোনো নাছিল। সৈন্যসকলে সময়ৰ জ্ঞান হেৰুৱাই পেলালে, টেংকৰ সংকীৰ্ণ কেবিনত পিয়াহ, গৰম, আনকি আঘাতও অনুভৱ কৰা নাছিল। এটা চিন্তা, এটা ইচ্ছা - জীয়াই থকাৰ সময়ত শত্ৰুক পৰাস্ত কৰক৷ ছোভিয়েট টেংক ক্ৰুৱে নিজৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত বাহনৰ পৰা নামি শত্ৰুৰ ক্ৰু বিচাৰি পথাৰত বিচাৰি ফুৰিছিল, যিসকলো সঁজুলি নোহোৱাকৈয়ে ৰৈ গৈছিল আৰু হাতে হাতে যুঁজি পিষ্টলেৰে প্ৰহাৰ কৰিছিল।
  অতিবাস্তৱবাদৰ শৈলীৰ এখন ছবি, যিজন কেপ্তেইন, যিয়ে কোনো ধৰণৰ উন্মাদনাত, ক্ষতিগ্ৰস্ত জাৰ্মান টাইগাৰ-৫ৰ কৱচৰ ওপৰত উঠি মেচিনগানেৰে হেচ্চটোত খুন্দা মাৰিলে যাতে তাৰ পৰা নাজীসকলক "ধোঁৱা উলিয়াব পৰা যায়"। টেংক কোম্পানীটোৰ কমাণ্ডাৰ চেৰ্টৰিজস্কিয়ে অতি সাহসেৰে কাম কৰিলে। তেওঁ নোক আউট কৰিলে, গোলাৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ মাজেৰে, শত্ৰুৰ "টাইগাৰ"-৫ৰ কাষত ভাঙি গ'ল, কিন্তু তেওঁ নিজেই আঘাতপ্ৰাপ্ত হ'ল। গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই নামি টেংকাৰে জুই নুমুৱালে। আৰু তেওঁলোক পুনৰ যুদ্ধলৈ গ"ল।
  হেলগাৰ শেষ খোলাটোৱে গ্ৰীগৰী পেনেজকোৰ টেংকৰ চালখন বিন্ধিলে। খোলাটোৱে গেছৰ টেংকিটোত খুন্দা মাৰিলে আৰু সকলোবোৰ জুইৰ শিখাত ফাটি গ"ল। জুইৰ শিখাই ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুসকলক জ্বলাই পেলাইছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে হেচৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ বাধ্য হৈছিল। কিন্তু আঘাতপ্ৰাপ্ত গ্ৰীগৰী নিজেই জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ সময় নাপালে... তেওঁ জীৱন্তে জ্বলি গ'ল, প্ৰকৃতিত বুজি পাই পাতাল জগতখন কি...
  শত্ৰুৰ বিমানখনে ইতিমধ্যে বুদ্ধিমান হৈ পৰা আৰু সংযুক্ত ক্ৰিয়া ব্যৱহাৰ কৰি উৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰা দেখি ফ্ৰেড্ৰিচে নিজেই টেংকবোৰ আক্ৰমণ কৰিলে... সঁচাকৈয়ে জাৰ্মানসকলে কঠিন সময় পাৰ কৰিলে, যদিও আটাইতকৈ বেছি অস্ত্ৰধাৰী ব্ৰিটিছ চেলেঞ্জাৰ টেংকবোৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে ( ক্ৰুসকলো ব্ৰিটেইনৰ পুত্ৰৰ আৰু অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে!)।
  ফ্ৰেড্ৰিখ আসুৰিক শক্তি আৰু উত্তেজনাৰে ভৰি আছে, তেওঁ এককভাৱে সকলো আৰু সকলোকে ঝাড়ু মাৰি লৈ যাবলৈ সাজু, যদিও তেওঁ এটা সম্পূৰ্ণ টেংক সেনাবাহিনীৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হয়, আৰু তাতোকৈ বেছি বিমান সেনাবাহিনীৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হয়। কিন্তু আমি উভতি যাব লাগিব, ইন্ধন আৰু গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গৈ আছে, ইয়াৰ বাবে আমি উৰা মাৰিছো, সাতপঞ্চাশখন বিমান গুলীয়াই একত্ৰিশখন টেংক আৰু ছটা স্বয়ংচালিত বন্দুক, লগতে আৰু দুখন সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ, তিনিখন কাট্যুছা, চাৰিখন আন্দ্ৰুছা, পিছলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰা গাড়ী ৷
  হেলগাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ আমাৰ গাঁৱৰ মহিলাৰ বিষয়ে এটা গীত আছে! আৰু আমাৰ হাতত কেৱল যুঁজি থকা মহিলাই নহয়, পুৰুষো আছে, আমাক যি লাগে!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আমাৰ পুৰুষবোৰ ঠিকেই আছে, কিন্তু মহিলাবোৰ ভাল!
  হেলগাই ধূৰ্তভাৱে ক"লে:
  - চকুপানী ঢালি নাৰীয়ে জয়ী হয়, পুৰুষে চকুপানী ঢালি দি জয়ী হয়!
  ফ্ৰেড্ৰিচে দাঁত উদং কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি যিহেতু ধেমালি কৰি আছো, তাৰ মানে আজি সকলো ইমান বেয়া নহয়!
  পৰৱৰ্তী বিমানত আপুনি অকলে উৰা মাৰিব লাগিব... বাৰু, যদি তেনেকুৱাই হয়, তেন্তে নিৰুৎসাহিত হোৱাৰ কোনো লাভ নাই... এয়াৰ কুল ইঞ্জিন থকা ফকেন-উলফত সঁচাকৈয়ে গৰম৷ বৰ গৰম, ইঞ্জিন, লগতে ৰ"দ, লগতে ঠাণ্ডা হ"বলৈ সময় কম৷ আনকি ফ্ৰেড্ৰিচে নিজেও আচৰিত হৈছিল যে ইমান বনৰীয়া বোজাৰ তলত তেওঁ এতিয়াও কেনেকৈ ভাঙি পৰা নাই। কাৰণ, ই প্ৰাথমিক... ভিতৰৰ সকলোবোৰ খাই পেলোৱা হৈছে...
  ছোভিয়েট টেংকবোৰ সম্পূৰ্ণৰূপে ক্ষয় হৈ গ"ল... তথাপিও জাৰ্মানসকলৰ হাতত পুনৰ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আহিল, আৰু প্ৰায় সকলো আক্ৰমণাত্মক বিমান যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰা হ"ল... কিন্তু ৰটমিষ্ট্ৰ"ভেও শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰিলে... একেবোৰ টেংক আন এটা ফ্ৰণ্টৰ পৰা।
  কিন্তু বতাহ বহুত শান্ত যদিও যুঁজাৰু বিমান বা আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ পৃথক পৃথক গোট দেখা দিয়ে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁৰ পূৰ্বৰ প্ৰমাণিত কৌশলবোৰ পুনৰাবৃত্তি কৰে;তেওঁ ইতিমধ্যে জানে যে ই তেওঁক নিৰাশ নকৰে। আৰু জাৰ্মানী...
  ছোভিয়েট টেংকৰ বেছিভাগেই ইতিমধ্যে ধ্বংস হোৱাৰ বাবে পুনৰ গ্ৰুপিংও চলি আছে, তেতিয়া আমি নিজকে আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব পাৰো... উইটমেনে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আঠটা টেংক নক আউট হ'ল... এদিনৰ বাবে ভাল, কিন্তু এনে এটা দিনৰ বাবে বেয়া...
  গুনাৰে শুধৰাই দিলে:
  - আচলতে বাৰ...
  উইটমেনে বাধা দিলে:
  - ৰাছিয়ানসকলে টেংক বিৰোধী দ খাৱৈৰ মাজেৰে বগাই যোৱাৰ সময়ত চাৰিখন ধ্বংস হোৱা বাহনৰ হিচাপ নাই! ই আছিল প্ৰাথমিক। আৰু গোলাবাৰুদ পুনৰ ভৰোৱা প্ৰয়োজন...
  কিন্তু বিশেষকৈ আক্ৰমণাত্মক বিমানবোৰে তেওঁলোকৰ ওপৰত উঠিবলৈ ধৰাত ছোভিয়েট টেংকবোৰে আকৌ আগবাঢ়ি গ"ল। বিশেষকৈ ফ্ৰেড্ৰিচে পঞ্চাশটা গোলা গুলিয়াইছিল, ইয়াৰে উনচল্লিশটা টি-৩৪ টেংক আৰু ছটা স্বয়ংচালিত বন্দুক। আৰু তাৰ বাবে সাড়ে পাঁচ মিনিট সময় লাগিল... যুদ্ধখন এনেকুৱাই হৈছিল... অৱশ্যে, ইয়াতকৈও বেছি হ"ব পাৰিলেহেঁতেন... ফ্ৰেড্ৰিচে ভাবিলে, একে সময়তে দুটা কামানৰ পৰা কিয় গুলী চলাব? আৰু এটাই যথেষ্ট... ইয়াৰ মাজতে...
  হেলগাই তেওঁক বিমানবন্দৰত লগ পাইছিল, তেওঁৰ ওঁঠত ইমান গৰম চুমা খাইছিল আৰু ফুচফুচাই কৈছিল:
  - এই chivalry মূৰ্তকৰণ - ডন Quixote!
  - কি ক'লা? - ফ্ৰেড্ৰিচৰ খং হেৰুৱাই পেলালে।
  লগে লগে ছোৱালীজনীয়ে নিজকে শুধৰাই দিলে:
  - ক্ষমা কৰিব সৰু পহু... ক'ব মন গ'ল লেন্সেলট!
  এচ বয়জনে স্নেপ কৰিলে:
  - তেন্তে সেয়া বেলেগ কথা! কাৰণ ডন কুইক্সোট এজন নাইটৰ পেৰ"ডি। মূৰ্খ অশ্বাৰোহী আৰু নিস্বাৰ্থ আভিজাত্যৰ এক প্ৰকাৰৰ উপহাস!
  হেলগাই মান্তি হ"ল:
  - সাধাৰণতে মই এই কথা বুজি পাওঁ! কিন্তু...
  ফ্ৰেড্ৰিচে ছোৱালীজনীৰ কথাত বাধা দিলে:
  - বিমানত দ্ৰুতভাৱে!
  ছোভিয়েট টেংক ক্ৰু আৰু পাইলটসকলে যেন এক অত্যন্ত অসফল যুদ্ধৰ জোৱাৰ ঘূৰাই দিয়াৰ শেষ প্ৰচেষ্টা চলাইছে। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ কৌশল ভালদৰে অধ্যয়ন কৰা অভিজ্ঞ সেনাপতি হিচাপে জেনেৰেল গ"থাই আক্ৰমণ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল, আনকি অগ্নিশক্তিৰ সুবিধা সম্পূৰ্ণৰূপে লাভ কৰিবলৈ অলপ পিছুৱাই গৈছিল। আৰু অৱশ্যেই বুকিঙৰ ক্ষেত্ৰত। এই কৌশল এজন ওখ বক্সাৰৰ যিয়ে চুটি বক্সাৰৰ সন্মুখত পিছুৱাই যায়, দুটা নম্বৰ হিচাপে কাম কৰে, কিন্তু চুটি পিনচাৰক দূৰত্ব বন্ধ কৰি সুবিধা লাভ কৰিবলৈ নিদিয়ে। বাৰু, ৰটমিষ্ট্ৰভৰ হাতত আন কোনো উপায় নাই! হয় আক্ৰমণ কৰক নহয় মৰি যাওক! পিছৰটো ভাল, যদিও দুয়োটাকে সহজেই একত্ৰিত কৰিব পাৰি!
  বাৰু, ফ্ৰেড্ৰিচে বিমান পৰিবহণৰ সৈতেও যুঁজিব লাগিব... ই এটা যুদ্ধও, আৰু শত্ৰু সাহসী...
  কিন্তু প্ৰথমে টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে পোন্ধৰখন আক্ৰমণাত্মক টি-৩৪-৮৫ টেংক গুলীয়াইছিল। গতিকে ইথাৰিয়েল এক বিস্ফোৰণত...
  হেলগাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - তুমি বায়ুৰ সম্ৰাট! এইদৰেই হয়তো তৃতীয় ৰাইচৰ মহিমামণ্ডিত হ"ব পাৰে!
  ফ্ৰেডেৰিক তাইক উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তেওঁ ইতিমধ্যে বিখ্যাত! আৰু প্ৰশংসা কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই!
  হেলগাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু তুমি তেওঁক আৰু অধিক মহিমামণ্ডিত কৰা!
  - চেষ্টা কৰিব! - ফ্ৰেড্ৰিচে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  তেওঁ পুনৰ আল্ট্ৰা কম্বেট ট্ৰেন্সত পৰিল। ল'ৰাটোৰ মূৰত অদ্ভুত চিন্তাবোৰে ঘূৰি ফুৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ পিছত তেওঁৰ কি হ"ব? অৱশ্যে সম্ৰাটৰ পত্নীৰ পৃষ্ঠপোষকতাই তেওঁক সৰ্বোচ্চ পদবী প্ৰদান কৰিব, আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ মহাসাম্ৰাজ্যৰ উত্তৰাধিকাৰী হ"ব। ৰোমাঞ্চকৰ সম্ভাৱনা! আৰু ৰাছিয়ানসকলে অৱশেষত শৃংখলা আৰু অনুশাসন শিকিলে, যাৰ প্ৰতি ৰক্তাক্ত জৰ্জিয়ান ষ্টেলিনেও তেওঁলোকক শিকাব নোৱাৰিলে।
  যদিও, অৱশ্যেই, জয় এতিয়াও বহু দূৰত... বা হয়তো যুঁজাৰু বিমানখনে ইয়াক লৈ ঘূৰিব পাৰে, ফ্ৰিটজৰ সৈতে খুন্দা মাৰিব পাৰে। এনেদৰে কেইবা ডজন ফেচিষ্ট বাহন হত্যা কৰি নায়ক হিচাপে ইউ এছ এছ আৰলৈ উভতি যাবনে?
  কিন্তু এইটোৱে তেওঁক সহায় কৰিবনে যদি বন্দীত্বৰ পৰা পলায়ন কৰা যুদ্ধ নায়কসকলক গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়, আৰু... ষ্টেলিনে কাকো একেবাৰেই বিশ্বাস নকৰে, তেওঁ কৈছিল যে তেওঁৰ ল"ৰা নাই, ইয়াকোভলেভ! গতিকে তেওঁ, ফ্ৰেড্ৰিচে আৰু উভতি যাব নোৱাৰে... বিশেষকৈ তেওঁ যি কৰিলে তাৰ পিছত... তেওঁ লগে লগে ইউ এছ এছ আৰলৈ পলায়ন কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, যেতিয়া তেওঁক মাত্ৰ ষ্টুকা দিয়া হৈছিল। ল'ৰাটোক ক্ষমা কৰি দিলেহেঁতেন... বাৰু, হয়তো পেনাল বেটেলিয়নলৈ পঠিয়াই দিলেহেঁতেন, আৰু যদি তেওঁ নাজী কিছুমানকো গুলীয়াই পেলালেহেঁতেন... হয়, ঘূৰি অহাৰ সুযোগ পালেহেঁতেন... কিন্তু এতিয়া, ইন... ইউ এছ এছ আৰ, তেওঁলোকে তেওঁক ৰেহাই নিদিয়ে, তেওঁ অতি ৰক্তাক্ত হৈ পৰিছে...
  ফ্ৰেড্ৰিচে ভাবিলে, তেওঁ কিয় ছোভিয়েটৰ কাষলৈ যোৱা নাছিল? বাৰু, ঠিক আছে, তেওঁ হিটলাৰ জুজেণ্টত যোগদান কৰিছিল যেতিয়া তেওঁ নিজকে বাৰ্লিনৰ মাজমজিয়াত পাইছিল;সেই সময়ত তেওঁৰ জীয়াই থকাৰ আন কোনো সুযোগ নাছিল। কিন্তু কিয় কমিছাৰসকলক হত্যা কৰিলে? সি কেৱল বন্ধ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন... কিয় তাৰ মাজত হঠাতে বনৰীয়া জন্তু এটা সাৰ পাই উঠিল... আনকি জন্তু এটাও নহয়, কাৰণ সাধাৰণতে জীৱ-জন্তুৱে খাবলৈ বা ভোকৰ বাবেই হত্যা কৰে। মানুহে হত্যাক মজালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে, বাঘতকৈও বেয়া হৈ পৰিল...
  তেওঁৰ কি হ"ল যে হত্যাকাণ্ডই আনন্দ কঢ়িয়াই আনিবলৈ ধৰিলে আৰু থাৰ্ড ৰাইখত উঠি কেৰিয়াৰ গঢ়ি তোলাৰ ইচ্ছাই তেওঁৰ সমগ্ৰ সত্তাক গ্ৰাস কৰি পেলালে? কোন হৈ পৰিল তেওঁ দেশপ্ৰেম আৰু জনসাধাৰণৰ প্ৰতি থকা স্নেহ কিয় হেৰুৱালে?
  অৱশ্যে তেওঁৰ সঁচাকৈয়ে আছেনে? ইয়াত একেজন জেনেৰেল ভ্লাছভ বা বৰিছ আলেকচিভিচ স্মিছলভস্কি। ইয়াতো আছিল এজন অদ্ভুত ব্যক্তিত্ব, যি যেন জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সম্ভ্ৰান্ত দলৰ আদৰ্শ প্ৰতিনিধি আছিল। আৰু তেওঁ হিটলাৰ আৰু অন্যান্য ফেচিষ্টৰ পক্ষলৈ যাব লাগিছিল। ৰাছিয়ান ইম্পেৰিয়েল আৰ্মীৰ বিষয়া, কেপ্তেইন। গৃহযুদ্ধৰ পিছত তেওঁ পোলেণ্ডত আৱদ্ধ হৈ থাকে, তাৰ পিছত জাৰ্মানীলৈ প্ৰব্ৰজন কৰে। জাৰ্মান সেনাবাহিনীত সেৱাত যোগদান কৰে। ১৯২৮ চনৰ পৰা ১৯৩২ চনলৈকে তেওঁ ৰাইচৱেৰৰ সামৰিক বিভাগ (জেনেৰেল ষ্টাফ একাডেমী)ৰ উচ্চ পাঠ্যক্ৰমত অধ্যয়ন কৰে। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত তেওঁ ৰাছিয়াৰ স্বেচ্ছাসেৱী ইউনিট গঠনত সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। তেওঁৰ মতে জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়া পুনৰুদ্ধাৰত অৰিহণা যোগাব পাৰে: "জাৰ্মান সেনাৰ বিজয়ে আমাক মস্কোলৈ লৈ যাব লাগে আৰু ক্ৰমান্বয়ে ক্ষমতা আমাৰ হাতলৈ হস্তান্তৰ কৰিব লাগে। ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ আংশিক পৰাজয়ৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে দীৰ্ঘদিন ধৰি এংলো-চেক্সন বিশ্বৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব। সময়ে আমাৰ পক্ষত কাম কৰিব, আৰু তেওঁলোকৰ আমাৰ বাবে সময় নাথাকিব। মিত্ৰ হিচাপে আমাৰ গুৰুত্ব বৃদ্ধি পাব, আৰু আমাৰ ৰাজনৈতিক কাৰ্য্যৰ সম্পূৰ্ণ স্বাধীনতা থাকিব।"
  ইণ্টাৰনেটত আগতে পঢ়া কথাবোৰেৰে ল"ৰাটোৰ মূৰটো ভৰি পৰিছিল... একেবাৰে আকস্মিকভাৱে তেওঁৰ চকুৱে ৰেফাৰেন্স বুকখনৰ পৃষ্ঠাটোৰ ওপৰেৰে এবাৰ চকু ফুৰালে - "নাজীবাদৰ সহযোগীসকল জাতিটোৰ বাবে এক অপমানজনক!"
  সঁচা, একে সময়তে মই কেতিয়াও জেনেৰেল এ এ ভ্লাছভৰ সৈতে সহযোগিতা কৰা নাছিলো, যিহেতু তেওঁৰ মতামত বা তেওঁৰ কাৰ্য্য পৰিকল্পনাৰ কোনোটোৱেই মই ভাগ কৰা নাছিলো, কিন্তু মই ব্যক্তিগতভাৱে তেওঁক তিনিবাৰ লগ পাইছিলো, মূলতঃ জাৰ্মান জেনেৰেল ষ্টাফৰ নিৰ্দেশনাত।
  ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁৰ চিন্তাত বাধা দিলে... তেৰাশীখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল, আৰু শেষৰ গোলাবোৰ ইতিমধ্যে টেংকবোৰত ৰোপণ কৰা হৈছে, আৰু ইতিমধ্যে উভতি অহা সম্ভৱ হৈছে... কি হাৰামী তেওঁ... কেনেকৈ ডুব গৈছে ... ৰক্তাক্ত বেশ্যা! চকু দুটা লগে লগে তিতি গ"ল... মসৃণ ল"ৰাৰ দৰে গাল দুখনৰ পৰা নিমখীয়া চকুলোৰ টোপালবোৰ বৈ আহিল... কিমান তিতা, অন্ততঃ নিজকে গুলীয়াই দিব!
  উভতি অহাৰ লগে লগে ভাগৰুৱা কিন্তু উল্লাসিত হেলগাৰ দৃশ্যই লগে লগে তেওঁৰ মনোবল বৃদ্ধি কৰিলে, আৰু তেওঁ আকৌ যুদ্ধত লৰালৰিকৈ নামি গ"ল... তেওঁ এজন যোদ্ধা, আটাইবোৰৰ পিছতো! ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল তেওঁ জয়ী হ"বলৈ জন্ম লৈছে, আৰু যাৰ জাতি দুৰ্বল, তেওঁ তাৰ লগত বন্ধুত্ব নকৰে!
  হেলগাই হঠাতে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিয় কান্দি আছিলা?
  ফ্ৰেড্ৰিচে মূৰ জোকাৰিলে:
  - মোৰ চকু দুটা ইতিমধ্যে ভাগৰুৱা হৈ পৰিছে! কি যুদ্ধ! এতিয়া ছয় দিন চকু মুদি থকা নাই! আৰু তাৰ আগতে মই প্ৰায়েই শুইছিলো!
  হেলগাই সান্ত্বনা দিলে:
  - বয়লাৰটো বন্ধ হৈ যাব আৰু আমি অলপ শুই যাম... অলপ সময় বাকী আছে। মাত্ৰ বিজয়ৰ অলপ আগতে!
  ফকেন-উলফাক-৪ত উৰণ, শত্ৰুৰ বিমান দেখা নাযায়, আৰু টেংকৰ অলপ বাকী আছে। কিন্তু যিবোৰ আছে সেইবোৰো শেষ কৰাটো প্ৰয়োজন।
  হেলগাই ৰেডিঅ"ত ফুচফুচাই কয়:
  - বাৰু, সিহঁতক দিয়ক! ঠিক তেনেকৈয়ে, আঠৰ অংকটো পেলাই দি!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিছে:
  - কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপত ছয় পোৱাতকৈ আঠ ঘূৰোৱাটো ভাল!
  ডুব গৈ গাড়ীখনত খুন্দা মাৰি ছোৱালীজনীয়ে ভুকুৱাই ক"লে:
  - নাই, তোমাক ছয় বুলি কল্পনা কৰাটো অসম্ভৱ৷ আপুনি এজন ৰজাৰ জাত দেখুৱাইছে।
  পঞ্চম গাৰ্ড আৰ্মীৰ পৰা বাকী আছিল মাথোঁ শিং আৰু ভৰি। এতিয়া গোথাইও আগবাঢ়ি যোৱাৰ আদেশ দিলে, বিশেষকৈ যিহেতু ইতিমধ্যে সন্ধিয়া হৈছিল, ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত সময় ভালদৰে পাৰ হৈ গৈছিল আৰু আন্ধাৰ ওচৰ চাপিবলৈ ধৰিছিল।
  এহেজাৰ এশৰো অধিক ক্ষতিগ্ৰস্ত আৰু ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ছোভিয়েট টেংক যুদ্ধক্ষেত্ৰত থাকিল আৰু প্ৰায় তিনিশ জাৰ্মান টেংক কিছু ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়। ইয়াৰে প্ৰায় পয়ষষ্ঠিখন গাড়ী কোনো কাৰণতে পুনৰুদ্ধাৰৰ আওতাত নাছিল।
  আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে প্ৰেমিকাক বিচনাত শুবলৈ এৰি থৈ গৈছিল, তেতিয়াও উৰি আছিল। এইবাৰ আৰ্টিলাৰী দমন কৰিবলৈ ইয়াক পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰা হ"ল। ৰটমিষ্টভৰ হতাশগ্ৰস্ত যাত্ৰাই মেইনশ্বেইনৰ সেনাবাহিনীৰ এটা অংশক অন্যমনস্ক কৰি পেলালে আৰু দিনটো আৰু সন্ধিয়া তেওঁলোকে বাৰ কিলোমিটাৰতকৈ বেছি আগবাঢ়িব নোৱাৰিলে। ৰাতি হ"ল যদিও ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰসকলে তেতিয়াও কাম কৰি আছিল। পাইলটবোৰ মাত্ৰ সলনি হৈ গ"ল৷
  আকৌ এবাৰ ফ্ৰেড্ৰিচে ইউ-২ নৈশ বোমাৰু বিমানৰ সন্মুখীন হ"ল। গাড়ীবোৰ মাটিৰ প্ৰায় ওচৰত উৰি গৈছিল - নিম্নস্তৰৰ উৰণ। এনে ছদ্মবেশ লৈ তেওঁলোকে পাৰ হোৱাৰ সুযোগ পালেহেঁতেন, কিন্তু এই পৰিস্থিতিত ডেকা টাৰ্মিনেটৰৰ পৈশাচিক প্ৰবৃত্তিটোৱেই কামত আহিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ফ্ৰেড্ৰিচৰ চকুপানীত হঠাতে বৰ লাজ পালে, আৰু তেওঁৰ খং উঠিল... আনকি ল"ৰাটোৰ দৃষ্টিও সলনি হৈ গ"ল। আৰু সম্পূৰ্ণ বেলেগ শব্দ, এটা বেলেগ গীত মোৰ মূৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল;
  ক্ৰোধ শৰীৰৰ মাজেৰে বিয়পি পৰে অগ্নিময় ঢৌৰ দৰে,
  এই কথাটো আৰু মোৰ কি হৈছে এতিয়া বুজি পোৱাটো অসম্ভৱ!
  এতিয়া পাতালে আত্মাৰ সকলো অন্ধকাৰ প্ৰকাশ কৰিছে,
  মোক ৰাজপ্ৰসাদ লাগে - মোৰ প্ৰেয়সী আৰু এটা জুপুৰিৰ স্বৰ্গ মোৰ বাবে যথেষ্ট নহয়!
  
  আৰু এই সকলোবোৰ কেনেকৈ হ"ল, ভগৱানেও নাজানে,
  মই বিশ্বাসঘাতক কুটিল হৈ পৰিলোঁ, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে মই মৰিলোঁ!
  এই প্ৰকাশ ক'ৰ পৰা, কোনে ইয়াক জন্ম দিলে,
  মই কাপৰ পৰা প্ৰেৰণা লওঁ - শক্তিশালী শক্তি!
  
  চয়তানে আমাক জালত টানি লৈ গ"ল, আমাক এটা দুষ্ট চক্ৰত পেলাই দিলে,
  মাত্ৰ এনেকুৱাই হ"ল যে জালত আবদ্ধ হৈ পৰিলোঁ!
  কিন্তু মই জালটো ফালি পেলাম, আৰু ঈশ্বৰক হৃদয়ত গ্ৰহণ কৰিম,
  মাত্ৰ স্বৰ্গীয় চন্দ্ৰক গালি নিদিব!
  আৰু এই কথাটো মই নিশ্চিতভাৱে জানো: ভাই-ভনীসকল!
  
  অহ মোক এটা সুযোগ দিয়ক পবিত্ৰ প্ৰভু,
  মোৰ স্বভাৱ, তুমি দেশদ্ৰোহ আৰু নিকৃষ্টতা!
  মই মাংস বিচাৰিছিলো, কেৱল মাংসক ৰক্ষা কৰিবলৈ,
  আৰু শেষত তেওঁ অগাধত পৰিল, য'ত প্ৰজ্ঞা টোপনি গ'ল!
  
  ফেচিষ্টে ক"লে: তুমি আমাৰ সেৱা কৰা -
  মাটি, টকা, উপাধি আৰু স্বীকৃতি লাভ কৰিব!
  কিন্তু যদি আপুনি নিজৰ আত্মাক ত্যাগ কৰে,
  আৰু এইটোৱেই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ বেয়া শাস্তি!
  
  কিন্তু মই দুৰ্বল, বিপদত পৰিছো,
  আৰু তেওঁ নিজৰ মাজত থকা জীৱবোৰ, নিজৰ সন্মান আৰু বিবেকক ধ্বংস কৰি পেলালে!
  গতিকে হওক, ই এটা কঠিন তথ্য
  কাৰণ, উপন্যাস নহয়, কেৱল কাহিনীহে!
  
  মই কি কৰিম, বহু পিছলৈ;
  একো বাকী নাই আৰু এতিয়া অন্ততঃ আপোনাৰ ডিঙিটো ফান্দত!
  কিন্তু অসুৰে ক"লে, অগোছাল বন্ধ কৰা,
  বিশ্বাস কৰক, এনে কাপুৰুষ মই মানি নলওঁ!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই "কণ্ঠ"টো শেষ কৰিলে, "কাণ দুখন" তললৈ নমাই দিলে আৰু তাৰ পিছত তেওঁ অত্যন্ত ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলে... আৰু যিটো ইতিমধ্যে ফুলি উঠিছে, অৰ্থাৎ এটা নতুন দিন আহিছে, ১১ জুলাই। আৰু তেওঁ ভৰিৰ ওপৰত থিয় হৈ থকা সাত দিন হ"ল...
  অৱতৰণ কৰাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে বিচনাৰ ওচৰলৈ দৌৰিবলৈ কষ্টেৰে সক্ষম হ"ল আৰু লগে লগে পৰিল;
  সপোনটো বৰ উত্তেজনাপূৰ্ণ হৈ পৰিল... ফ্ৰেড্ৰিচে সপোন দেখিলে যে তেওঁ এজন ছাত্ৰ আৰু বক্তৃতা শুনি আছে। তদুপৰি বিশাল শিক্ষকজনে ইমান উৎসাহ আৰু উগ্ৰতাৰে কয় যে আপুনি অনিচ্ছাকৃতভাৱে শুনি থাকে। তাত আমি ৰাছিয়াৰ দীৰ্ঘদিনীয়া ঐতিহাসিক শত্ৰু আমেৰিকাৰ কথা কৈছো। এনে লাগে যেন অৱশেষত তেওঁৰ জন্মভূমিয়ে প্ৰতিশোধৰ যোগ্য অস্ত্ৰ এটা উলিয়াই আনিছে;
  -আপুনি জনা উচিত যে পেন্টাগন সেনাই আন জগতৰ পথ ভংগ কৰাৰ আমাৰ ইচ্ছাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ ষ্ট্ৰাইক বাহিনী নিয়োগ কৰিছে। মই নাটোৰ সামৰিক বাহিনীলৈ টেলিগ্ৰাম পঠালোঁ, য"ত মই উল্লেখ কৰিলোঁ যে মই মাটি দখল কৰিবলৈ যোৱা নাই, মই সকলো মানৱ জাতিৰ লাভৰ লক্ষ্যৰে শান্তিপূৰ্ণ গৱেষণা কৰি আছো। তেওঁলোকে মোৰ বাৰ্তাক গুৰুত্ব নিদিলে, তেওঁলোকে নিজৰ সন্দেহজনক আৰু স্বাৰ্থপৰ মূল্যবোধৰ স্কেল অনুসৰি সকলোকে জুখিছিল। এই মেগালমেনিয়াক স্কামবোৰে ভাবে যে তেওঁলোকে সকলো মানৱতাক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে। তেওঁলোকে ভাবে যে যদি তেওঁলোকৰ বন্দী আৰু ধ্বংসৰ প্ৰতি উন্মাদ আবেগ আছে, তেন্তে আন জগতৰ আন প্ৰতিনিধিসকলৰো একেটা জন্তুৰ আবেগ থাকিব লাগে।
  বক্তাজনে থমকি ৰ"ল আৰু হাতচাপৰিৰ উদাৰ ঢৌ এটা শুনিলে। আৰু ভলকাইও তেওঁৰ বাবে জোৰেৰে হাত চাপৰি বজাইছিল যদিও তেওঁ কৰ্তৃত্ব স্বীকাৰ কৰিবলৈ ভাল নাপালে। বাৰু, শক্তিশালী দৈত্যটোৱে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - মই কোনো প্ৰাণী বা শিকাৰু নহয়, কিন্তু মই নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম আৰু উদ্দেশ্য, মোৰ সভ্যতাৰ মংগল মোৰ সংগ্ৰামৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল, আৰু যদি মোৰ শত্ৰু আৰু মোৰ সভ্যতাৰ শত্ৰুৱে আক্ৰমণ কৰাৰ মনস্থ কৰে, তেন্তে মই নিজকে ৰক্ষা কৰাৰ অভিপ্ৰায় . মোৰ আৰু স্বাধীনতাৰ মাজত থিয় দিয়াসকলক মই ধ্বংস কৰিম। যিসকলে মানৱতাক প্ৰায় দাসত্বত ৰাখিছে, নিজকে উচ্চ জাতি বুলি গণ্য কৰি, মানুহৰ অধীনস্থ নহয়, তেওঁলোকে প্ৰতিশোধৰ সন্মুখীন হ"ব লাগিব। ইতিমধ্যে মই অলিগাৰ্চৰ এটা দলক এটা নিকেল দিছো, তেওঁলোকক যুঁজিব পৰা ব্যক্তিৰ উদাহৰণ দেখুৱাম, আৰু বশৱৰ্তী ভেড়াৰ দৰে কুঠাৰ তললৈ নগ"ল। আমি সকলোৱে একত্ৰিত হ"ব লাগিব, কাৰণ এইটোৱেই আমাৰ উমৈহতীয়া কাৰণ, কাৰণ পৃথিৱীত অতি সোনকালে উশাহ ল"বলৈ একো নাথাকিব। এতিয়া কথালৈ। আমেৰিকা আৰু নাটোৰ বহৰক পৰাস্ত কৰিবলৈ আমাক বৃহৎ, সীমাহীন শক্তিৰ মজুত, মৌলিকভাৱে নতুন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ প্ৰয়োজন, আৰু আমাৰ হাতত সেইবোৰ আছে। বহুতৰে বাবে, আনকি আপোনালোকৰ শ্ৰেষ্ঠসকলৰ বাবেও হাইড্ৰজেন বোমাটো যেন নিখুঁততাৰ চূড়ান্ত। বহুতেই, আনকি আপোনালোকৰ শ্ৰেষ্ঠসকলেও ধৰি লৈছে যে শক্তি আহৰণৰ সম্ভাৱ্য আন কোনো উপায় নাই, সম্ভাৱ্য বিনাশৰ বাহিৰে, যিটো কাৰ্যকৰী কৰাটো কঠিন হ"ব পাৰে। আপোনালোক সকলোৱে জানে তাপপাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়া, হাইড্ৰজেন পৰমাণুৰ সংযোজন আৰু হিলিয়ামৰ গঠন। বাৰু, আৰু লোহাকে ধৰি অন্যান্য উপাদান। কোটি কোটি বছৰ ধৰি পাৰমাণৱিক সংযোজনে তৰাবোৰক পোহৰ প্ৰদান কৰি আহিছে। আৰু আপোনালোকৰ বহুতৰে বাবে মৌলিকভাৱে নতুন সংশ্লেষণ বিক্ৰিয়া সম্পন্ন কৰাটো সম্ভৱপৰ যেন নালাগে: প্ৰকৃতিত কাৰ্যতঃ অস্তিত্বহীন। আপোনালোকৰ বহুতেই এই কু-সংস্কাৰেৰে ভৰি আছে যে যদি কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকৃতিত নাথাকে, তেন্তে নীতিগতভাৱে ইয়াৰ অস্তিত্ব থাকিব নোৱাৰে। কি যে অৰ্থহীন মোহ, অতিসভ্যতাৰ বিজ্ঞানে প্ৰকৃতিত নথকা বিক্ৰিয়াত এক পৰিসৰত আৰু বিক্ৰিয়াত বিশাল শক্তিৰ ভৰ লাভ কৰাৰ উপায় প্ৰদান কৰে। আপুনি ইতিমধ্যে কোৱাৰ্কৰ অস্তিত্ব জানে: মৌলিক কণা গঠন কৰা মিনি-কণা। আনকি আপোনাৰ বিজ্ঞানেও শ শ মৌলিক কণা আৱিষ্কাৰ কৰিছে। আপোনাৰ বিজ্ঞানেও লিপিবদ্ধ কৰা সেইবোৰৰ বাহিৰেও বিভিন্ন ধৰণৰ কণা আছে, যাৰ বহুতো আপোনাৰ বাবে অদ্ভুত যেন লাগে, আনকি অতিৰিক্ত যেন লাগে। কোৱাৰ্কৰ বৈচিত্ৰ্য দেখি আপুনি আচৰিত হয়, যিটো সাধাৰণ যুক্তিসংগতভাৱে বুজাবলৈ কঠিন। মাত্ৰ শেহতীয়াকৈ আপোনাৰ বিজ্ঞানীসকলে প্ৰিয়ন নামৰ কণাবোৰ আৱিষ্কাৰ কৰিলে, যিবোৰ কণাবোৰে কোৱাৰ্ক গঠন কৰে আৰু আপুনি সেইবোৰৰ ওচৰলৈ গৈ সেইবোৰক সঠিকভাৱে অধ্যয়ন কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল। বাৰু, আপুনি এতিয়াও নিউক্লিয়াছৰ পৰা কোৱাৰ্কও উলিয়াবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। বাৰু, ইহঁতৰ সংযোজন বা বিভাজনৰ জৰিয়তে কেনেধৰণৰ শক্তি লাভ কৰিব পাৰি: তাপপাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াৰ তুলনাতও অজুখিব নোৱাৰা। আধুনিক, যথেষ্ট নিম্ন স্তৰৰ পাৰ্থিৱ বিজ্ঞানৰ সৈতেও তাত্ত্বিক গণনা আছে যিয়ে দেখুৱাইছে যে কণাটো যিমানেই সৰু সিমানেই ই অধিক শক্তি আহৰণ কৰে। ইয়াৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে যদি কোনোবাই এনে শক্তি আয়ত্ত কৰিবলৈ সক্ষম হ"লহেঁতেন তেন্তে শক্তি সম্পদৰ প্ৰায় সীমাহীন উৎস লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"লহেঁতেন। কিন্তু এজনো পাৰ্থিৱ বিজ্ঞানীয়ে অণুকণাবোৰৰ সংযোজনৰ বিক্ৰিয়াটো পুনৰ সৃষ্টি কৰাই নহয়, আনকি নিউক্লিয়াছৰ পৰা মুক্ত কোৱাৰ্ক এটাও উলিয়াব পৰা নাই।
  আনকি এটা মুক্ত, অবান্ধি ৰখা কোৱাৰ্ক পোৱাটোও এতিয়াও সম্ভৱ নহয়। কি কাৰণত অতি পোহৰৰ কণিকাৰ ফাটি বা সংযোজনৰ সৈতে জড়িত বিক্ৰিয়াবোৰ এতিয়াও সম্ভৱ হোৱা নাই, কেৱল পুনৰাবৃত্তি হোৱাই নহয়, আনকি প্ৰকৃতিতো লিপিবদ্ধ কৰা হৈছে। কাৰণটো ইয়াতেই নিহিত হৈ আছে: এই কাৰণেই তাপপাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াটো ইমানেই কঠিন যে ইয়াক ৰূপকভাৱে আনকি অতি চুটি বাহুৰ নায়ক বুলিও কোৱা হয়। তাপ পাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়া হ"বলৈ হ"লে পৰমাণু বোমাৰ শক্তিৰ প্ৰয়োজন হয়, পাৰমাণৱিক বোমা বিস্ফোৰণ কৰিবলৈ সাধাৰণ বিস্ফোৰক লাগে। কোৱাৰ্ক সংযোজন বিক্ৰিয়াৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ হ"লে তাপপাৰমাণৱিক আধানৰ বিস্ফোৰণৰ বিক্ৰিয়াই যথেষ্ট নহয়;বিক্ৰিয়াটোৰ বাবে ইয়াৰ শক্তি যথেষ্ট নহয়, যাৰ বাবে প্ৰকৃতিত অতিগধুৰ কোৱাৰ্ক পোৱা নাযায়। কোনো মধ্যৱৰ্তী পদক্ষেপ নাই, এনে এটা পদক্ষেপ যিয়ে পাৰমাণৱিক সংশ্লেষণৰ ভিতৰত বিক্ৰিয়াবোৰক পৃথক কৰি শ্ৰেণীভুক্ত কৰে। তাপপাৰমাণৱিক সংযোজনত ইটোৰ পিছত সিটো পদক্ষেপ থাকে, যিবোৰ মুক্ত শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত বৃদ্ধি পায়। তাপপাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণতকৈ বহু বেছি শক্তি নিৰ্গত কৰা বিক্ৰিয়া, আৰু যিটো অতি বিৰল: বিনাশ বিক্ৰিয়া। ই পদাৰ্থ আৰু প্ৰতিপদাৰ্থৰ সংস্পৰ্শৰ পৰাই আহে । ই প্ৰকৃতিত বিৰল, অত্যন্ত বিৰল, কাৰণ বাস্তৱ জগতত প্ৰায় কোনো প্ৰতিপদাৰ্থ নাই। বিনাশ বিক্ৰিয়াটো প্ৰকৃতিত বিৰল;মৌলৰ সংযোজন বিক্ৰিয়া আৰু তাপপাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াৰ মাজত কোনো মধ্যৱৰ্তী পদক্ষেপ নাথাকে। সমস্যাটোৰ মূল কথাটো হ"ল এন্টিমেটাৰ নিজেই সৰল পদাৰ্থৰ পৰা গঠিত নহয়। আমাৰ দৃশ্যমান ব্যৱস্থাৰ ভিতৰত আমি ইয়াক নিৰীক্ষণ কৰিব নোৱাৰো। কিন্তু যদি আপুনি মহাকাশত গতি কৰি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সংযোগস্থলত, পৃথিৱী আৰু বিশ্ব বিৰোধী সীমাত নিজকে বিচাৰি পায়, তেন্তে আপুনি দেখিব যে বিনাশৰ প্ৰক্ৰিয়াটো বৃহৎ পৰিসৰত কেনেকৈ আগবাঢ়িছে। সমস্যাটোৰ মূল কথাটো হ"ল পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ এন্টিমেটাৰ অৰ্থাৎ বাস্তৱ জগতত অস্তিত্ব ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰা পদাৰ্থ লাভ কৰা। ই অহৰহ প্ৰকৃত সাধাৰণ পদাৰ্থৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিব, ইয়াক ধ্বংস বা বিস্ফোৰণ হ"ব লাগিব, ঠিক যেনেকৈ দুটা পৃথক নিৰাপদ ৰাসায়নিক মৌল সংস্পৰ্শলৈ আহিলে বিস্ফোৰণ ঘটে। প্ৰ"টন, নিউট্ৰন, ইলেক্ট্ৰন, পজিট্ৰন, এন্টিনিউট্ৰন, এন্টিইলেক্ট্ৰনৰ সংস্পৰ্শলৈ আহি বিভিন্ন দিশত লৰালৰিকৈ যোৱা ফ"টন আৰু অন্যান্য কণালৈ পৰিণত হ"ব। ইহঁতৰ প্ৰসাৰণৰ গতি বিশাল আৰু পোহৰৰ গতি অতিক্ৰম কৰে। হয়, বৃহৎ পৰিসৰৰ বিনাশৰ সময়ত কণাবোৰ পোহৰৰ গতিৰ ওপৰলৈ যায়, ইটোৱে সিটোৰ পৰা আঁতৰি যায়। এন্টি মেটাৰ সহজভাৱে পোৱাটো কঠিন, ত্বৰণকাৰীত থকা কণাবোৰক ত্বৰান্বিত কৰি। এইদৰে পোৱা ফলাফলে কেতিয়াও খৰচৰ ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে। আৰু তথাপিও পৰীক্ষামূলকভাৱে বৃহৎ পৰিসৰত এন্টিমেটাৰ উৎপাদনৰ এক ফলপ্ৰসূ উপায় পোৱা গৈছিল। ইয়াৰ মূল কথাটো হ"ল পদাৰ্থৰ দৰে প্ৰতিপদাৰ্থ পোৱাৰ সম্ভাৱনা প্ৰায় একে, অৰ্থাৎ প্ৰতিপদাৰ্থ আৰু সাধাৰণ পদাৰ্থৰ মাজৰ পাৰ্থক্য বেছি নহয় আৰু পদাৰ্থৰ মেৰুত্ব সলনি কৰিবলৈ বেছি শক্তিৰ প্ৰয়োজন নহয়। বিশেষ ক্ষেত্ৰৰ পৰা ইমান শক্তিশালী নহয় বিকিৰণ আৰু বিশেষ প্ৰকৃতিৰ ঢৌ ব্যৱহাৰ কৰি এই কাম কৰিব পাৰি। কোৱাৰ্ক, প্ৰিয়নৰ উপৰিও ক্ৰিয়েন, ৰেজন, ফৰ্কন, ৰিউমন, ক"ৰ"ডন, ৰোমন আদি আছে। বিশেষ টেলিপেথিক স্তৰত বিকিৰণে ক্ৰিয়েন-ৰেজন স্তৰত পদাৰ্থৰ গঠন সলনি কৰে, মাত্ৰ সামান্য পৰিৱৰ্তন হয়, যাৰ ফলত... অণুকণাবোৰৰ ব্যৱস্থা। বিশেষ ঢৌৰ আৱিষ্কাৰে বিজ্ঞান আৰু সমাজত এক বৈপ্লৱিক পৰিৱৰ্তন আনিলে। কিন্তু কাৰ বিকিৰণ, কি স্তৰে পদাৰ্থৰ প্ৰকাৰ সলনি কৰিব পাৰে, ইয়াক গুণগতভাৱে নতুন স্তৰলৈ স্থানান্তৰিত কৰিব পাৰে, পদাৰ্থটোৰ বৈশিষ্ট্য সলনি কৰিব পাৰে। মানুহৰ ক্ষমতা, তেওঁৰ অসাধাৰণ ক্ষমতাৰ অধ্যয়নৰ সময়ত এক নতুন ধৰণৰ বিকিৰণ আৱিষ্কাৰ হৈছিল। আমি হিটলনাৰেটৰসকলে আন জাতি আৰু জনগোষ্ঠীৰ আগত অতিৰিক্ত ক্ষমতা আয়ত্ত কৰিছিলোঁ। সীহ আৰু আনকি ঘন কঠিন অতিপদাৰ্থৰ মাজেৰে নতুন টেলিপেথিক বিকিৰণে প্ৰৱেশ কৰিছিল, যিয়ে নিজৰ বাবেই এটা বেলেগ ব্যৱস্থা আৰু ভিন্ন পৰিসৰৰ বিকিৰণৰ ইংগিত দিছিল। আপোনাৰ বিজ্ঞান আৰু সভ্যতাৰ স্তৰৰ সৈতেও পোহৰৰ গতি অতিক্ৰম কৰা বিকিৰণৰ অস্তিত্ব আছে আৰু সৃষ্টি হৈছে। তেজস্ক্রিয় বিকিৰণৰ পৰা আলফা, বিটা, গামা আৰু বিটা ৰশ্মি পোহৰৰ গতিতকৈ অলপ বেছি বেগেৰে গতি কৰে আৰু গামা-এ এছ বিকিৰণৰ দ্বাৰা পোহৰৰ গতি প্ৰায় ডেৰগুণ বেছি হয়। পৃথিৱী গ্ৰহত ক্লেকন আৰু ডেয়াৰ তৰংগৰ বিকিৰণ ইতিমধ্যে পৰীক্ষামূলকভাৱে আৱিষ্কাৰ কৰা হৈছে, যিটো পোহৰৰ গতিতকৈ দুগুণ বেছি। সঁচা, এতিয়াৰ বাবে সেইবোৰ মাইক্ৰ"ড"জত সৃষ্টি কৰা হয়, সম্ভাৱনাৰ বিষয়েও নাজানি। মই আৰু ক"ম যে বিকিৰণৰ গতি আৰু ইয়াৰ পদাৰ্থ ভেদ কৰাৰ ক্ষমতাৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ সংযোগ আছে। তৰংগদৈৰ্ঘ্য যিমানেই কম, ভেদ শক্তি সিমানেই বেছি, বিকিৰণৰ গতি সিমানেই বেছি। গামা ৰশ্মি মাত্ৰ এক চেণ্টিমিটাৰ সীহ পাৰ হৈ যায় আৰু আধা ক্ষীণ হয়। ক্লেকন আৰু ডেয়াৰ বিকিৰণৰ বাবে ভেদ শক্তি আৰু বেছি। অতিৰিক্ত পৰিসৰৰ বিকিৰণ, সেয়া অ"ৰা হওক, টেলিপ"ৰ্টেচন হওক, টেলিকাইনেছিছ হওক, টেলিপেথী হওক, চাইবাৰকাইনেছিছ হওক, টৰ্মোকাইনেছিছ হওক, প্লাজমাকাইনেছিছ হওক, ইয়াৰ গতি আৰু সৰ্বাধিক ভেদকাৰী পৰিসৰ থাকে। অৰ্থাৎ তথাকথিত আধ্যাত্মিক অধিগাঁথনিটোতেই জগতসমূহক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ, শক্তিৰ অভূতপূৰ্ব ৰূপ আয়ত্ত কৰাৰ চাবিকাঠি নিহিত হৈ আছে। শক্তিৰ নতুন ৰূপবোৰে নতুনতম জোখ-মাখৰ পথ মুকলি কৰে, বৃহৎ জগতখনত প্ৰৱেশ আৰু বাস্তৱায়িত হ"ব পৰা অণুজগতৰ জোখ-মাখ, অণু-মৌলিক কণিকাৰ মাজৰ জোখ-মাখক বাস্তৱ জগতলৈ স্থানান্তৰিত কৰে, তথাকথিত মহাকাশৰ ৰোলিং . নতুন ধৰণৰ শক্তিয়ে নতুন অস্ত্ৰ দিব, জেট-৫৬ ৰশ্মি নিৰ্গত কৰিব আৰু আক্ৰমণকাৰীৰ আৰ্মাডাক গুড়ি কৰি পেলাব। এতিয়া মই নতুন শক্তিৰ সাৰমৰ্ম অধিক বিশদভাৱে বুজাব পাৰিলোঁ আৰু ই কেনেকৈ উদ্ভৱ হয়, লগতে একত্ৰীকৰণৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়েও বিতংভাৱে বৰ্ণনা কৰিব পাৰিলোঁ, কিন্তু আমাক ইতিমধ্যে এটা আলটিমেটাম দিয়া হৈছে। এই গৰিলাবোৰে আমাক ভয় খুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিছে যদিও আমি আত্মসমৰ্পণ কৰিলেও দ্বীপটোক হাল বাই গধুৰ বন্দুকৰ বোমা আৰু ভলীৰে ইস্ত্ৰী কৰাৰ প্ৰলোভনক নাকচ কৰিবলৈ সক্ষম নহয়। যদি সামৰিক ব্যৱস্থা নাই, তেন্তে য়েংকিছে কিয় এনে এটা আৰ্মাডা একত্ৰিত কৰিলে?তেওঁলোকক ভয় দেখুৱাই দিয়াৰ এক কাৰ্য্যৰ প্ৰয়োজন, সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে এক আদৰ্শ। তোমালোকৰ জীৱন মোৰ ওপৰতো নিৰ্ভৰশীল। মই আগ্ৰাসীক এনে এটা শিক্ষা দিম যিটো তেওঁ গোটেই জীৱন মনত ৰাখিব, আৰু যিয়ে জীয়াই থাকিব তেওঁ মৃতকক ঈৰ্ষা কৰিব!
  এই বাক্যাংশটোত ফ্ৰেড্ৰিচৰ টোপনিত বাধা আহিল। সি উন্মাদ হৈ চকু মেলিলে। হেলগাই তেওঁৰ সন্মুখত থিয় হৈ হাতত ফুলৰ থোপা এটা লৈছিল আৰু তাইৰ উদং ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ আঙুলিত এটা গোলাপ ফুল খামুচি ধৰিছিল, যাৰ সহায়ত তাই ল"ৰাটোৰ উদং গোলাপী গোৰোহাটোত কোমলভাৱে টিকটিকিয়াইছিল।
  - বাৰু, তেন্তে নিজকে ছটিয়াই দিয়ক। দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ সময়!
  ফ্ৰেড্ৰিচে জপিয়াই উঠি লগে লগে পেটটো চুপিলে... বাহ, এসপ্তাহ ধৰি সি প্ৰায় একোৱেই খোৱা নাছিল। মই কেৱল পানীৰে পাতল কৰা ফৰ্টিফাইড চকলেটহে খাইছিলো। ল"ৰাটোৱে ৰ"দলৈ চাই আচৰিত হ"ল:
  - আচৰিত কথা, পাঁচ ঘণ্টামান শুই থাকিলোঁ, কিন্তু বহুত কম যেন লাগে। নতুন অস্ত্ৰৰ বিষয়ে আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় বক্তৃতাটো শুনি শেষ কৰিবলৈও সময় নাপালোঁ!
  হেলগাই খিকিন্দালি কৰিলে।
  - নতুন অস্ত্ৰৰ বিষয়ে? হয়, যেতিয়া মহান যোদ্ধাসকলে যুদ্ধ কৰে, তেতিয়া আটাইতকৈ পুৰণি প্ৰযুক্তিয়ে তেওঁলোকক সকলোকে পৰাস্ত কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে। কিন্তু প্ৰথমে মাছৰ জোল অলপ খাওক। দুগৰাকীমান ছোৱালী, আপোনাৰ অনুৰাগী, বিশেষকৈ আপোনাৰ বাবে সাজু আছিল। খালে নতুন শক্তি আহিব।
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনন্দৰে মাছৰ জোল খাবলৈ ধৰিলে, যিটো তেওঁৰ বাবে পৃথিৱী গ্ৰহৰ আটাইতকৈ সুস্বাদু খাদ্য যেন লাগিল। ল'ৰাটোৱে পাত্ৰটো খালী কৰি পেটত এটা গধুৰতা অনুভৱ কৰিলে। কিন্তু ইয়াৰ পিছতো সি আনন্দত জপিয়াই উঠি গাড়ীৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  - বাৰু হেলগা, আকৌ যুঁজ দিওঁ!
  ছোৱালীজনীয়ে চঞ্চলভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - হয় কেনেকৈ!
  আৰু এতিয়া নিৰ্ভৰযোগ্য ঘোঁৰা মে-৩৬২, অবিচ্ছেদ্য উপগ্ৰহ ফকেন-উলফ-৪ৰ সৈতে মিলি পুনৰ নিজৰ প্ৰপেলাৰেৰে বায়ুমণ্ডলক যন্ত্ৰণা দিছে। আৰু যুদ্ধৰ কথা কি হ"ব যুদ্ধৰ দৰে। ফ্ৰেডেৰিক হেলগাক সুধিলে:
  - যুঁজৰ বাহিৰে আপোনাৰ প্ৰিয় খেলা-ধূলা কি?
  ছোৱালীজনীয়ে সূক্ষ্মভাৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ক"বলৈও টান! যদিও আপুনি জানে। কাঠ খোদিত কৰাৰ প্ৰতি মোৰ আগ্ৰহ আছিল। ইমান ধুনীয়া আৰ্হি ওলাই আহিল... আৰু মইও কল্পনাতীত কাহিনী লিখিবলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ। দুটামান লিখিলেহে সকলোৱে মোক লৈ হাঁহিবলৈ ধৰিলে। আৰু ইমানেই লাজ লাগিল যে সেইবোৰ ৰচনা কৰা বন্ধ কৰি দিলোঁ। আপুনি জানেনে যে তেওঁলোকে আপোনাক লৈ হাঁহিলে কিমান অপ্ৰীতিকৰ হয়!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয় বুজিছোঁ! যদিও এতিয়া মই খ্যাতিৰ শিখৰত উপনীত হৈছো! কিন্তু মৃত্যুৰ লগে লগে প্ৰায়...
  হেলগাই বাধা দিলে:
  - নহয়! বিশ্বাস কৰক, তেওঁলোকে পাহৰিব নোৱাৰে! মই ভাবো বায়ুসেনা বা জয় কৰা পূবৰ কোনো এখন চহৰৰ নাম আপোনাৰ নামেৰে ৰখা হ"ব। বা হয়তো বাৰ্লিনৰ এটা ৰাস্তা!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে:
  - হয়, তুমি মোক সান্ত্বনা দিলা!
  হেলগাই যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে যোগ দিলে:
  - হয়তো তেওঁলোকে আপোনাৰ প্ৰতিকৃতিৰ সৈতে বিমান পৰিবহণৰ অৰ্ডাৰ এটাও অনুমোদন দিব। প্ৰথমতে, আপোনাৰ ইমান মিঠা মুখখন, আৰু দ্বিতীয়তে, আপোনাৰ ফলাফল, ইতিমধ্যে বিশ হাজাৰ পাঁচশতকৈও অধিক শত্ৰুৰ বিমান, কোনেও অতিক্ৰম কৰাৰ সম্ভাৱনা নাই!
  ফ্ৰেডেৰিকেও যথেষ্ট গুৰুতৰভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - নাই, ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধখন অতি দীৰ্ঘদিন ধৰি চলি থাকিলে, বা কালিৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ সৈতে এতিয়াও মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হ"লে তেওঁলোকে ইয়াক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে। গতিকে সকলো সম্ভৱ... কিন্তু নীতিগতভাৱে হাজাৰখন বিমান পোৱাটো সম্ভৱ! আৰু এইটোও মই কি কৰিম!
  কথা-বতৰা বন্ধ হৈ গ"ল, শত্ৰুৰ যুঁজাৰু বিমানৰ সৰু স্ক্ৱাড্ৰন এটা আগবাঢ়ি গ"ল, তাৰ পিছত আমি আন্তৰিকতাৰে বন্দুকবোৰ ল"ব লগা হ"ল।
  অত্যন্ত ক্লান্তি আৰু ক্লান্তিৰ মাজতো ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কিত হোৱা বিজয়ে ক্ৰাউট আৰু বহুজনজাতীয় দলটোক নতুন কৃতিত্বৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল।
  নাজীয়ে মস্কোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস নকৰি পূব দিশত অৱস্থিত পাভলভস্কি প"ছাড চহৰ আৰু ইয়াৰ কাষৰীয়া দুৰ্গম অঞ্চলসমূহত আক্ৰমণ চলায়।
  ছোভিয়েট সৈন্যসকল, নহ"লে ই সাহসেৰে যুঁজিব নোৱাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু সন্ধিয়ালৈকে জাৰ্মান ৱেজৰ মাজৰ কৰিড"ৰটো ইমানেই সংকীৰ্ণ হৈ পৰিছিল যে ইতিমধ্যে ইয়াৰ মাজেৰে গুলীচালনা কৰা হৈছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচ আৰু হেলগাই আকৌ টেংকবোৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলগীয়া হ"ল, যিবোৰে পাল্টা আক্ৰমণ কৰি ব্যৱধানটো বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে নিজকে দেখুৱাই দিলে আৰু বৰ ভাল লাগিল। ডেকাজনে কোনোমতে টেংকত পাঁচশতকৈও অধিক সময় অতিক্ৰম কৰিলে! আৰু এইটো সাধাৰণতে এক অতি শ্ৰেণীৰ কৃতিত্ব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে সঁচাকৈয়ে আনন্দ অনুভৱ কৰিছিল যে তেওঁ ইমান শীতল! তেওঁ যে সৰ্বকালৰ শ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধা মানে শ্ৰেণীৰ শ্ৰেণী! আৰু সকলোতকৈ ওখ আৰু শীতল হোৱাটো তেওঁৰ কেনেকুৱা লাগে! ফ্ৰেড্ৰিচ হৈছে পহু, যাৰ অৰ্থ হৈছে পহু!
  ইতিমধ্যে আন্ধাৰ হৈ পৰিছিল আৰু যুদ্ধখন এতিয়াও মৰি যোৱা নাছিল। উত্তৰ দিশৰ পৰা, য"ত বিখ্যাত ৰমেলৰ ভিৰ লৰালৰিকৈ আহিছিল আৰু দক্ষিণৰ পৰা, য"ত মেইনষ্টেইন লেনে পাভল"ভস্কি প"ছাড চহৰখন ঘেৰি ধৰিছিল, দুয়োটাৰে পৰা জাৰ্মান স্তম্ভ। ইতিমধ্যে মাজনিশা গোথা টেংক আৰু প্ৰথমতে কেইবাখনো ফাৰ্ডিনাণ্ড-৪ এই গাঁৱৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত বিস্ফোৰণ ঘটিল... কিন্তু ৰৈ থাকিবলৈ বাধ্য হ"ল। তাৰ পিছত গোথাই আটাইতকৈ জেদী ডিফেন্স ইউনিটবোৰক বাইপাছ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিলে। ৰাতিপুৱা দুবজাত পাভলভস্কি প"ছাদৰ পূব দিশত দ্বিতীয় এছ এছ কৰ্পছ আৰু প্ৰথম টেংক কৰ্পছৰ কিছু অংশ, যিবোৰো ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা আহিছে, ইজনে সিজনক লগ কৰিবলৈ ওলাই আহিল। গতিকে ১৯৪৭ চনৰ ১২ অক্টোবৰৰ নিশা মস্কোৰ সামৰিক গোটটোৰ চাৰিওফালে এটা অৱৰোধ আঙঠি বন্ধ হৈ গ"ল!
  . অধ্যায় নং ১৯।
  ১৯৪৭ চনৰ ১৩ অক্টোবৰৰ পুৱা ফ্ৰেড্ৰিচে সদায়ৰ দৰেই নিস্বাৰ্থ আৰু নিপুণভাৱে যুঁজিছিল। তাৰ বিশ্বাসী উৰণীয়া ঘোঁৰাটোৱে উচ্চতাৰ বাবে লৰালৰিকৈ গৈ আছিল আৰু ইঞ্জিনটোৱে ল'ৰাজনে এবাৰতকৈ অধিক জোৰ কৰি দিয়াৰ পিছতো বিফলতা নোহোৱাকৈ কাম কৰিছিল...
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ লক্ষণীয়ভাৱে দুৰ্বল হৈ পৰিল... নাজীয়ে এতিয়াও মস্কোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল, যিটো দুৰ্গলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল, কিন্তু পূব দিশলৈ আগবাঢ়িছিল। পাভলভস্কি প'ছাডত যুদ্ধ এতিয়াও পূৰ্ণগতিত চলি আছিল;ফেচিষ্ট সেনাপতিসকলে চহৰৰ সীমাৰ ভিতৰত টেংক ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে অস্বীকাৰ কৰিছিল, ৰোমানিয়ান, ইটালীয়, আৰব, ভাৰতীয় আৰু অন্যান্য বিদেশী ইউনিটসমূহক আক্ৰমণৰ মাজলৈ দলিয়াই দিছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে দুটা বা তিনিটা সৰু সৰু বিমান সংঘৰ্ষত অংশ লৈছিল আৰু অসুবিধা নোহোৱাকৈয়ে প্ৰায় ডজনমান বিমান কাটি পেলাইছিল। আন লক্ষ্য আছিল মাটিত: বন্দুক, হাউইটজাৰ, মৰ্টাৰ, কাট্যুছা আৰু ভাগ্য ভাল হ"লে টেংক।
  পিছৰটো আন দিশত সঘনাই হোৱা নাছিল। দেখা গৈছে কাউন্সিলবোৰৰ ভাপ শেষ হৈ গৈছে। দুপৰীয়ালৈকে যেতিয়া অক্টোবৰৰ ভাপ অসহ্যকৰ হৈ পৰিল, তেতিয়া অলপ সময়ৰ বাবে নিস্তব্ধতা আহিল আৰু ফ্ৰেডেৰিক বা তেওঁক আনুষ্ঠানিকভাৱে ফ্ৰেডেৰিক দ্য গ্ৰেট বুলি কোৱাৰ দৰে বিছমাৰ্কক স্মোলেনস্কলৈ মাতি অনা হ"ল।
  ডেকা টাৰ্মিনেটৰ এছজনক অতি সুখী আৰু উল্লাসিত যেন লাগিছিল। যদিও ফ্ৰেড্ৰিখ নিজৰ বিশ্বাসঘাটকতাৰ বাবে অতি তিক্ত আৰু লাজ পাইছিল, তথাপিও ফেচিষ্ট বঁটা লাভ কৰাৰ সম্ভাৱনাই ল"ৰাটোক সুখী কৰি তুলিছিল।
  তাৰ লগতে হেলগাকো মাতি অনা হ"ল। ছোৱালীজনীও উত্তেজিত হৈ পৰিছিল আৰু তাইৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰত এটা মনোমোহা পেন্থাৰ হাঁহিৰে জিলিকি উঠিছিল। তাই ক"লে:
  - বুজিছা পহু ল'ৰা, আমি ৰাছিয়ানক পৰাস্ত কৰিলোঁ!
  এই ক্ষেত্ৰত ফ্ৰেডেৰিক আশাবাদৰ একেবাৰেই অংশীদাৰ হোৱা নাছিল:
  - এতিয়াৰ বাবে এইটো মাত্ৰ এটা মধ্যৱৰ্তী সফলতা আৰু সংগ্ৰাম... যুদ্ধ আৰু যুদ্ধই গতি লাভ কৰি আছে। কিন্তু আৰম্ভণি সঁচাকৈয়ে সফল হৈছিল...
  সদৌ সংঘ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ আঞ্চলিক সমিতিৰ অট্টালিকাসমূহ এই বঁটাৰ বাবে বাছনি কৰা হয়। বিশাল পাৰ্কিং লটটো বিলাসী গাড়ীৰে ভৰি আছিল, বেছিভাগেই আমেৰিকান নিৰ্মিত।
  সঁচাকৈয়ে আমেৰিকান সেনাবাহিনী, ব্ৰিটিছ সাম্ৰাজ্য আৰু কানাডাৰ ডমিনিয়নৰ পুতলা জেনেৰেলসকল বিধানসভা হলত উপস্থিত আছিল। আনকি ইংৰাজ ৰাজকুমাৰৰ এজনো আছিল... আৰু অৱশ্যেই, হাৰ্মান গ"ৰিং নিজেই আৰু এডলফ হিটলাৰ... মাথোঁ এইটোৱেই ফ্ৰেড্ৰিখক আচৰিত কৰি তুলিছিল, মাৰ্গাৰেট তেওঁৰ লগত নাছিল। আচৰিত কথা, হয়তো মাথোঁ, গৰ্ভৱতী হোৱাৰ বাবে এই অসাধাৰণ, অনন্য মহিলাগৰাকীয়ে নিজৰ সন্তান আৰু এছৰ পৰা পোৱা সন্তানটোক বিপদত পেলাব নিবিচাৰে... কাৰণ যুদ্ধ একেবাৰেই ধেমালি নহয়!
  নে হয়তো তাই স্বামীৰ সন্মুখত হিটলাৰৰ নতুন প্ৰিয়জনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব নিবিচাৰে? ইয়াত সাধাৰণতে সকলো সম্ভৱ আৰু হেৰাৰ দৰে ধুনীয়া আৰু ধূৰ্ত মহিলাৰ মনত কি আছে সেয়া পঢ়াটো প্ৰায় অসম্ভৱ...
  অৱশ্যে এই কথাত ফ্ৰেড্ৰিখ আনকি সুখীও। ফুৰাৰৰ উপস্থিতিত নিজকে আৰু তাইক তেওঁলোকৰ আৱেগক প্ৰতাৰণা কৰাৰ আশংকাৰ সন্মুখীন কৰাটোৱেই যথেষ্ট নাছিল, অনিচ্ছাকৃত ইংগিতেৰে, বা অবিবেচক শব্দ এটাৰে। কাৰণ, বিশেষকৈ আধা পৃথিৱীৰ শাসকৰ ব্যক্তিত্বত শিং থকা স্বামীবোৰ অতি বিপদজনক। আনকি He ৰ দৰে ইমান কঠিন ল'ৰাৰ বাবেও তৃতীয় ৰাইচৰ এক নম্বৰ সৈনিক!
  বঁটা প্ৰদান অনুষ্ঠানত উপস্থিত হোৱাসকলৰ অধিকাংশই আছিল পাইলট - গ"ৰিং নিজেই আছিল এজন এছ, জেনেৰেল ডুয়াৰ তত্ত্বৰ এজন প্ৰবল প্ৰশংসক - বিমান পৰিবহণ, যুদ্ধৰ দেৱতা, অৱশ্যেই প্ৰথমে বায়ুসেনাক এককভাৱে উল্লেখ কৰিছিল। কিন্তু টেংকাৰো আছিল, তাৰ ভিতৰত আছিল বিখ্যাত উইটমেন। আৰু বঁটা প্ৰদান অনুষ্ঠান আৰম্ভ হৈছিল নাইটৰ ক্ৰছৰ সৈতে।
  হেলগাক মাতিলে ছোৱালীজনীয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত ঘোঁৰাৰ দৰে গোৰোহাত টোকৰ মাৰিলে। তাৰ পিছত ফুৰাৰ এডলফে নিজেই ছোৱালীজনীক হীৰাৰে ব্যক্তিগতকৃত চেবাৰ উপহাৰ দিছিল, যুদ্ধৰ ফলত নিজকে পৃথক কৰা শ্ৰেষ্ঠ মহিলা হিচাপে মস্কো।
  উইটমেনে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত ক্ৰছ লাভ কৰিছিল আৰু সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত ষ্টাৰ নাইটৰ ক্ৰছ "কেঁচুৱা" হাফমেনক দিয়া হৈছিল। আমেৰিকাৰ এই এছগৰাকীয়ে সাধাৰণ ক"বয় শ্বৰ্ট পিন্ধিও বঁটা লাভ কৰে।
  ফ্ৰেড্ৰিখক শেষবাৰৰ বাবে বঁটা দিয়া হৈছিল... এইটো যথেষ্ট যুক্তিসংগত আছিল, যিহেতু তেওঁ শ্ৰেষ্ঠৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ আছিল। উচ্চ বঁটা, আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ গ্ৰেট ষ্টাৰ আৰু ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা নাজী গীতৰ ভয়ংকৰ শব্দত প্ৰদান কৰা হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও চাৰিশ পাঁচশ বিমানৰ বাবে আৰু চাৰিশ পাঁচশ টেংকৰ বাবে চাৰিটা বেজ প্ৰদান কৰা হৈছিল। এই বেজবোৰো সোণৰ আছিল আৰু পাঁচশ বেজবোৰত আনকি সৰু সৰু হীৰাও আছিল।
  হিটলাৰে বহু সময় ফ্ৰেড্ৰিচৰ হাতখন জোকাৰিলে আৰু উৎসাহেৰে কিবা এটা ক"লে... ল"ৰাটোৱে বিখ্যাত ক্ৰছটো চকুৰে খাই পেলালে। প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত আৰু তৰোৱালৰ হিল্টবোৰ হীৰে সজাইছিল। মোৰ স্মৃতিত সেই আকৃতিটো জিলিকি উঠিল যে আনকি হীৰা থকা সাধাৰণ নাইটৰ ক্ৰছবোৰো, এনে অৰ্ডাৰবোৰকো সমগ্ৰ যুদ্ধৰ সময়ছোৱাত মাত্ৰ সাতাইশটাহে পুৰস্কৃত কৰা হৈছিল। বাৰু, এইখিনিতে কম... উচ্চ মাত্ৰাৰ বঁটা, নাইটছ ক্ৰছ, য"ত ৰূপৰ পাত সলনি কৰি সোণৰ পাত দিয়া হয়, এতিয়াও প্ৰতিষ্ঠা হোৱা নাই।
  অৱশ্যে বঁটাবোৰ ইয়াতেই স্তব্ধ হৈ নাথাকিল। হিটলাৰে ঘোষণা কৰিলে যে ফ্ৰেড্ৰিচক বায়ুসেনা আৰু এছ এছ গাৰ্ডৰ মেজৰ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল পদবী প্ৰদান কৰা হয়, ব্যক্তিগতকৃত অস্ত্ৰ আৰু এক মিলিয়ন পাঁচ লাখ মাৰ্কৰ বোনাছ (নতুন "পেন্থাৰ"ৰ পোন্ধৰটা খৰচ)।
  চিগনেচাৰ অস্ত্ৰটো হেলগাক দিয়া চেবাৰৰ দৰেই আছিল, ডামাস্কাছৰ তীখাৰে নিৰ্মিত, হীৰা আৰু পান্নাৰে সুন্দৰকৈ সজাই থোৱা হিল্টটো আছিল।
  ফ্ৰেডেৰিক এই প্ৰলোভনক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি কেইবাবাৰো চুলতানৰ যোগ্য অস্ত্ৰ দোলা দিলে। হেণ্ডেলটো আৰামদায়ক আছিল, আৰু চেবাৰটো নিখুঁতভাৱে ভাৰসাম্যপূৰ্ণ আছিল, আৰু শক্তিশালী ল"ৰা এটাৰ হাতৰ বাবে পোহৰ যেন লাগিছিল।
  ইয়াৰ পিছত আমেৰিকাৰ জেনেৰেল মানকুৰ্টৰ ভাষণ, যিজন জনপ্ৰিয় অভিব্যক্তিৰ লেখক হিচাপে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হৈছিল: মোৰ দেশ ভুল হ"ব পাৰে, কিন্তু এইখন মোৰ দেশ!
  ইয়াৰ উপৰিও এই সেনাপতি যুদ্ধবন্দীসকলৰ প্ৰতিকে ধৰি দানৱীয় নিষ্ঠুৰতাৰ বাবে বিখ্যাত হৈ পৰিছিল।
  মানকূৰ্টে কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - ৰাছিয়াৰ বৰ্বৰসকলে বহু মাটি দখল কৰি এটা বিশাল বেৰেকৰ সৃষ্টি কৰিলে য'ত চিৰন্তন বিশৃংখলতাই ৰাজত্ব কৰে। কিমান দিনলৈ তেওঁলোকৰ সন্ত্ৰাসবাদী শাসন ব্যৱস্থাই মানৱতাৰ ষষ্ঠাংশক যন্ত্ৰণা দিব? ৰাছিয়াৰ জনগোষ্ঠীসমূহে মুক্তি আৰু মুক্ত ইউৰোপ আৰু আমেৰিকাৰ সেনাবাহিনীৰ নিজৰ ভূমিত আগমনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। গতিকে আমেৰিকাই ইউ এছ এছ আৰক পৰাস্ত কৰিবলৈ সকলো প্ৰচেষ্টা চলাব। সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা আমাৰ সঁজুলি আৰু স্বেচ্ছাসেৱকৰ প্ৰবাহ তীব্ৰ আৰু বৃদ্ধি পাব! (ধুমুহাময় হাতচাপৰি)। বলছেভিক সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে বিশ্বৰ সকলো দেশ একত্ৰিত হ"ল। প্ৰভু ঈশ্বৰ আৰু স্বৰ্গীয় সৈন্য আমাৰ লগত আছে। জয়ৰ বাবে আগবাঢ়ি যাওক!
  তেওঁৰ পিছত ইংৰাজজনে কথা ক"লে আৰু তাৰ পিছত ফুহৰাৰে অনুষ্ঠানটোৰ আনুষ্ঠানিক অংশটোত বাধা দি বল আৰম্ভ হোৱাৰ কথা ঘোষণা কৰিলে। লগে লগে বহুতো ছোৱালী আৰু মহিলা বিখ্যাত নায়কসকলৰ সৈতে যোৰ কৰিবলৈ সাজু হোৱা যেন দেখা গ"ল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে হেলগাক অংশীদাৰ হিচাপে বাছি ল'ব বিচাৰিছিল, কিন্তু তাই অভাৱনীয়ভাৱে নাকচ কৰিছিল - তেওঁ কৈছিল যে প্ৰথাই অংশীদাৰৰ সৈতে নাচিবলৈ নিৰ্দেশ নিদিয়ে, বা যুদ্ধ অস্ত্ৰৰ অংশীদাৰ। বাৰু, ল"ৰাজনে আন এগৰাকী ভদ্ৰমহিলাক বাছি লৈছিল, বিশেষকৈ যিহেতু ইয়াৰ সকলো মহিলাই ধুনীয়া - আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে ইচ্ছাকৃতভাৱে তেওঁক বাছি লৈছিল। ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহি হাঁহি লাহেকৈ নাচিলে যদিও ল"ৰাটোৰ চিন্তাবোৰ আন কিবা এটাৰ ওপৰত আছিল।
  গতিকে তেওঁ হাই অৰ্ডাৰ লাভ কৰিলে আৰু ইতিমধ্যে এজন মেজৰ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল... তেওঁৰ কেৰিয়াৰ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু তললৈ নমা বিমান আৰু ক্ষতিগ্ৰস্ত টেংকৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ পৃথিৱীত কোনো সমান নাই! সকলো ঠিকেই যেন লাগে, কিন্তু কিবা কাৰণত মেকুৰীয়ে মোৰ আত্মাক আঁচোৰ মাৰিছে... কিন্তু যদি আপুনি বিখ্যাত ব্যক্তিত্বক লয়, উদাহৰণস্বৰূপে ৰবাৰ্ট আৰ্ট্ৰ"ইছ, কেপেটিয়ানসকলৰ ৰজাৰ শাখাৰ পৰা অহা তেজৰ ৰাজকুমাৰ। কাৰণ তেওঁ নিজৰ গৃহভূমি ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল আৰু তেওঁৰ হাতত দেশবাসীৰ তেজ থাকিলেও বিশেষ কষ্ট পোৱা নাছিল।
  আৰু লাখ লাখ ৰাছিয়ানে নাজীৰ পক্ষত যুঁজি আছে। আনকি গ্ৰেণ্ড ড্যুক কিৰিল ৰোমানভেও আনুষ্ঠানিকভাৱে পূবৰ অভিযান আৰু বলছেভিকৰ পৰা নিজৰ গৃহভূমি মুক্ত কৰাৰ বাবে সমৰ্থন ঘোষণা কৰিছিল। ৰোমানভসকল নাজী আৰু তেওঁলোকৰ আঁৰৰ পশ্চিমীয়া দেশসমূহৰ বাবে।
  বাৰু, যদি বিখ্যাত ৰাজকুমাৰসকল, আৰু তৃতীয় ৰাইখ ষ্টেলিনৰ বিৰোধী, তেন্তে ফ্ৰেড্ৰিচে কিয় কষ্ট পাব লাগে? তদুপৰি ইউ এছ এছ আৰত তেওঁৰ পূৰ্বপুৰুষসকল নহয় বুলিও সম্ভৱ। বাৰু, যুক্তিসংগতভাৱে চিন্তা কৰোঁ আহক... কাৰণ ইতিহাসৰ গতিপথ ইতিমধ্যে নাটকীয়ভাৱে সলনি হৈছে। এতিয়া পৃথিৱীখন কেতিয়াও বেলেগ নহ"ব, গতিকে মস্কোৰ যুদ্ধখন ছোভিয়েটৰ হাতত পৰাস্ত হ"ল... ইয়াৰ অৰ্থ কি? আৰু কথাটো হ"ল, প্ৰথমতে, যথেষ্ট পৰিৱৰ্তন হোৱা পৃথিৱীখনত তেওঁৰ পিতৃ-মাতৃয়ে (বাইদেউ, বিভিন্ন চহৰত জন্মগ্ৰহণ কৰা) লগ পোৱাৰ আৰু পৰিয়াল গঢ়ি তোলাৰ সম্ভাৱনা তীব্ৰভাৱে কমি যায়। কিন্তু মা আৰু দেউতাৰ জন্মো ১৯৪৭ চনত হোৱা নাছিল... অৰ্থাৎ দুজন দাদা আৰু দুগৰাকী আইতাক লগ পোৱাৰ সম্ভাৱনা আৰু কম হ"ব!
  প্লাছ, জিনৰ এটা গোটৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা প্ৰতিটো শিশুৱেই অনন্য আৰু বিশুদ্ধভাৱে ব্যক্তিগত। অৰ্থাৎ যদি গৰ্ভধাৰণৰ মুহূৰ্তটো অন্ততঃ এঘণ্টা, আনকি দহ মিনিট সলনি হয়, তেন্তে সেয়া আৰু তেওঁ নহ"ব... অনন্য ব্যক্তিত্ব আৰু জিনৰ গোটৰ ফ্ৰেড্ৰিচ নহয়, কিন্তু সম্পূৰ্ণ বেলেগ, হয়তো বাহ্যিকভাৱেও অসদৃশ ল"ৰা.
  অৰ্থাৎ অতীতত নিজকে বিচাৰি পোৱা ব্যক্তিৰ হস্তক্ষেপৰ ফলত সময়ৰ অলংঘনীয় নিয়ম উলংঘাকাৰীজনৰ অন্তৰ্ধান হ"ব লাগে... অৰ্থাৎ ফ্ৰেড্ৰিখ হিটলাৰৰ প্ৰিয় হৈ পৰাৰ বাবেই হস্তক্ষেপ কৰিব লাগে কেৱল নোহোৱা হৈ গৈছে! আৰু তেওঁ, আৰু তেওঁৰ ভায়েক, আৰু সম্ভৱতঃ তেওঁৰ পিতৃ-মাতৃ আৰু আনসকল।
  কিন্তু যিহেতু ডেকা এচজন জীয়াই আছে, আৰু শক্তিশালী, আৰু এই দুৰ্ভগীয়া গ্ৰহটোৰ আন কাৰো দৰে সুস্থ, তেন্তে হয়তো এই অতীতটো তেওঁৰ পৃথিৱীখন একেবাৰেই নহয়! হয়তো এইটো আনকি তেওঁৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডও নহয়, কোনো ধৰণৰ সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডও নহয়, আনকি সময়ৰ বিৰতিৰ সৈতেও। অৰ্থাৎ তেওঁ, ফ্ৰেড্ৰিচে নিজৰ পূৰ্বপুৰুষক হত্যা নকৰে, নিজৰ দেশবাসীক নহয়, বৰঞ্চ টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৰ বিমূৰ্ত অতীতৰ সৈতে মাত্ৰ সাধাৰণ সাদৃশ্য থকা বিদেশী ব্যক্তিক হত্যা কৰে।
  অৰ্থাৎ তেওঁ, আচলতে, কোনো বিশ্বাসঘাতক নহয় - মাত্ৰ এজন ব্যক্তি, বিভিন্ন কল্পবিজ্ঞান ধাৰাবাহিকৰ দৰে, যিয়ে অতীতত বৰ্তমানৰ জ্ঞান ব্যৱহাৰ কৰে, আৰু প্ৰভিডেন্সৰ দ্বাৰাও অবিশ্বাস্য শক্তিৰে সমৃদ্ধ। বাৰু, যদি তেওঁৰ ভাগ্যত মহাশক্তি থকাটো লিখা আছে, তেন্তে সেইবোৰ ব্যৱহাৰ নকৰাটো কেৱল পাপ! বাৰু, যিহেতু ভাগ্যই, স্বৰ্গৰ সোঁহাতেই তেওঁক প্ৰথমে হিটলাৰ জুজেণ্টলৈ, তাৰ পিছত থাৰ্ড ৰাইখলৈ পঠিয়াইছিল, গতিকে তেওঁ কেৰিয়াৰ গঢ়িবলৈ সকলো প্ৰচেষ্টা চলাব লাগিব। চৈধ্য বছৰ বয়সত ল"ৰালিৰ দৰে মেজৰ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হোৱাটো ভাল, কিন্তু বিশ বছৰ বয়সত পূৰ্ণাংগ জেনেৰেল হোৱাটো ভাল, আনকি ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হোৱাটোও ভাল৷ আৰু কোনে জানে, হয়তো অৱশেষত থাৰ্ড ৰাইচে আমেৰিকাক হজম কৰিব, আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰই হ"ব প্ৰথম বিশ্ব একনায়কত্ববাদী!
  তাৰ পাছত হঠাতে যুৱকজনে দেখাৰ বাবে কম আশা কৰা কোনোবা এজনক আবিৰ্ভাৱ হ"ল: ইভজেনিয়া পৰ্ছে... ওখ, ধুনীয়া, শক্তিশালী, আনকি কিছু পৰিমাণে গাঁৱলীয়া আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ অন্যতম বৃহৎ মেগনেটৰ কন্যাৰ বাবে আচৰিত ধৰণে অ-অভিজাতীয়।
  সঁচা, আগৰ সাক্ষাৎকাৰৰ দৰে নহয়, ছোৱালীজনীয়ে অতি দামী পিন্ধিলে, হীৰাৰ সৈতে, কিন্তু একে সময়তে স্বচ্ছ আৰু তাইৰ ৰূপৱতী, যদিও সৰু নহয়, ভৰি দুখনৰ মনোমোহাতা লুকুৱাই ৰখা নাছিল।
  হাই হিলৰ বাবে ইতিমধ্যে ওখ ছোৱালীজনীক প্ৰায় দৈত্যৰ দৰে যেন লাগিছিল। 'ফ্ৰিড্ৰিচ' নিজেই, তেওঁৰ বয়সৰ বাবে এজন সাধাৰণ আৰু আনকি সৰু কিশোৰ, তাইতকৈ চুটি আছিল, প্ৰায় তেত্ৰিশ, পঁচিশ চেণ্টিমিটাৰ, আৰু গোৰোহাৰ কথা লক্ষ্য কৰিলে, আৰু অধিক...
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনকি লাজ পাইছিল, যদি তেওঁ এই ছয় পাউণ্ডৰ ছোৱালীজনীতকৈ কেতিয়াও ডাঙৰ নহয় (যিজনৰ দেউতাক পৰ্ছে আছিল, তেওঁ কোনো দৈত্য নহয়, যদিও জনা নাযায় তাই কেনেকুৱা মাতৃ আছিল, আৰু কোনে তাইৰ স্কাৰ্টৰ তলত উঠিছিল! ), ওখ হ'ব সদায় তেওঁৰ ওপৰত উঠিব। হয়, যোৱাবাৰৰ দৰে তাই খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাটোৱেই ভাল...
  ইভজেনিয়াই অৱশ্যে ডেকা এচজনলৈ প্ৰশংসাৰে চাই হাত দুখন মেলি ওঁঠত চুমা খালে:
  - তুমি মোৰ নাইট! পোহৰ পাৰ্থিৱ নহয়!
  ফ্ৰেড্ৰিখ বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল:
  - হয় মই....
  ইভজেনিয়াই বাধা দিলে:
  - শব্দৰ প্ৰয়োজন নাই! আপুনি প্ৰশংসাৰ যোগ্য। আৰু কেৱল পাইলট হিচাপেই নহয়... - টাইকুনৰ ছোৱালীজনীয়ে চুলি জোকাৰিলে। - ভাবি চাওকচোন, অভিযন্তা আৰু ডিজাইনাৰ হিচাপে আপোনাৰ এটা কল্পনাতীত উপহাৰ আছে। এনে ধাৰণা আগবঢ়াওক... প্ৰতিভা! ওপৰত লিঅ"নাৰ্ডো ডেভিঞ্চি।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ধেমালিতে ক"লে:
  - বাৰু, হয়! মই মানি লওঁ, এইজন শিল্পীয়ে এখনো যুদ্ধত জয়ী হোৱা নাই। যদিও তেওঁৰ মাষ্টাৰপিছবোৰে সমগ্ৰ পৃথিৱীখন জয় কৰিছিল!
  নাচিবলৈ ধৰিলে। ইভজেনিয়াও ঠিক তেনেকুৱাই ধুনীয়া আছিল, ফিগাৰ স্কেটাৰ, কিন্তু তাইক ভলকাৰ বাবে বহুত ডাঙৰ যেন লাগিছিল... আৰু সুগন্ধিটোৰ গোন্ধটো মাদক আছিল... তাইৰ বিলাসী স্তনৰ ডিঙিৰ ৰেখাডাললৈ চাই সি এটা ইচ্ছা অনুভৱ কৰিলে যিটো শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী আৰু... বিকশিত কিশোৰ। তদুপৰি হেলগাই প্ৰত্যাহ্বান জনাই একো লক্ষ্য নকৰাৰ অভিনয় কৰিলে। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ নৱ প্ৰজন্মক শিকাইছিল যে এগৰাকী নাৰীয়ে প্ৰদৰ্শন কৰাটো দূৰৰ কথা, ঈৰ্ষা অনুভৱ কৰাটো অশ্লীল আৰু এজন পুৰুষ যদি যুদ্ধৰ নায়ক হয় তেন্তে আনকি প্ৰতাৰণা কৰিবলৈও বাধ্য হয়। জাতটো কি উন্নত কৰিব লাগে! হিটলাৰে কোৱাৰ দৰে: এগৰাকী বিবাহিতা মহিলাই আন এজন পুৰুষৰ পৰা সন্তান জন্ম দিয়াটো পাপ নহয়, যদিহে তেওঁৰ স্বামীতকৈ উন্নত শাৰীৰিক বৈশিষ্ট্য থাকে। ইভজেনিয়াই অৱশ্যে ল"ৰাজনক যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে সুধিলে:
  - আপুনি ক"ত অধ্যয়ন কৰিছিল যে আপুনি টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক নিয়ন্ত্ৰণৰ নীতি ইমান ভালদৰে জানে, এনে ন"-হাউ আৱিষ্কাৰ কৰিছিল?
  ফ্ৰেড্ৰিচে সঁচা কথা ক"ব নোৱাৰিলে আৰু ক"ব নিবিচাৰিলে, আৰু এগৰাকী অচিনাকি ছোৱালীক, যদিও তাইৰ পিতৃ এজন টাইকুন, থাৰ্ড ৰাইচৰ শীৰ্ষ দহজন ধনী মানুহৰ ভিতৰত এজন আৰু হিটলাৰ আৰু গ"ৰিঙৰ প্ৰিয় আছিল। তেওঁ এৰাই চলি উত্তৰ দিলে:
  - শৈশৱৰ পৰা চখবোৰে ইয়াত ভূমিকা পালন কৰে... বিভিন্ন বৈজ্ঞানিক সাহিত্য, উদ্ভাৱনৰ হেঁপাহ! আপুনি আপোনাৰ ডেস্কত বহি কিবা এটা উপযোগী সৃষ্টি কৰিব নালাগে...
  ইভজেনিয়াই মাত দিলে:
  - হয়, ময়ো খেলৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত, আৰু একে সময়তে বিজ্ঞানৰ গ্ৰেনাইটটো চেপি ধৰো, আনকি চোবাই খাওঁ... তথাপিও মিচেছ পিষ্টনক অফিচৰ নিগনি যেন লাগেনে?
  ফ্ৰেড্ৰিচে পহুৰ দাঁত উদঙাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, তোমাক একেবাৰে নিগনিৰ দৰে দেখা নাযায়, আৰু কেৱল নিগনিৰ দৰে নহয়! সম্ভৱতঃ, আনকি আপনি তুলনা কৰিব পাৰি...
  ইভজেনিয়াই সতৰ্ক কৰি দিছে:
  - মাত্ৰ গৰুৰ লগত তুলনা নকৰিবা! এইটো এটা যথেষ্ট নিকৃষ্ট ইংগিত!
  ফ্ৰেডেৰিক দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - অপ্ৰাসংগিক কিবা এটা যিয়ে গুণ্ডাগিৰি কৰে, তেওঁ ছাগলীৰ পদবী পায়! গতিকে... আমাৰ বজাৰখন মূৰ্খ।
  - বজাৰ স্লেংগ নেকি? - ইভজেনিয়াই অনুমান কৰিলে। - সাধাৰণতে জাৰ্মান ভাষা শুদ্ধ যেন লাগে, কিন্তু কেনেবাকৈ... অতি শুদ্ধ, নিখুঁতভাৱে ৰখা উচ্চাৰণ, স্পষ্ট শব্দ, বাক্যত উত্তেজনা... আৰু উচ্চাৰণ নাই, কিন্তু এই শুদ্ধতাত আপুনি একেবাৰে স্থানীয় নহয় কিবা এটা অনুভৱ কৰে.. .
  ফ্ৰেড্ৰিচে চিন্তিত বুলি দেখুৱাব পৰা নাছিল:
  - গতিকে এইটো কি? হয়তো আপুনি সন্দেহ কৰিছে যে মই এজন ছোভিয়েট চোৰাংচোৱা, আৰু ৰাছিয়ানসকলে মোক তৃতীয় ৰাইচৰ শীৰ্ষত অনুপ্ৰৱেশ কৰিবলৈ আমেৰিকাৰ বিমান আৰু তেওঁলোকৰ অগণন বিমানৰ আধা হাজাৰ বিমানৰ সৈতে বিশ হাজাৰ বলিদান দিছিল?
  ইভজেনিয়াই মূৰ জোকাৰিলে:
  - নাই, মই তেনেকৈ নাভাবো! এইটো বহুত বেছি আছিল, আনকি ৰাছিয়ানসকলৰ বাবেও। যদিও এটা সুপৰিচিত কথা আছে: ৰাছিয়াক মনৰে বুজিব নোৱাৰি। কিন্তু মোৰ বাবে বেলেগ যেন লাগে, হয়তো আপুনিও, কেনেকৈ ক"ম... এছ এছ জেনেটিক ইঞ্জিনিয়াৰিঙৰ এটা উৎপাদন। ভৱিষ্যতৰ কোনোবা ধৰণৰ মানুহ? মই জিনীয় বিজ্ঞানৰ বৈজ্ঞানিক গ্ৰন্থ পঢ়িছো আৰু মই জানো যে কৃত্ৰিম হস্তক্ষেপৰ দ্বাৰা মানুহৰ স্বভাৱ সলনি, উন্নত বা বেয়া হ"ব পাৰে। আৰু যোদ্ধা হিচাপে আপোনাৰ অতিমানৱীয় গুণ... এইটো ইমানেই...
  ফ্ৰেড্ৰিচে উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে ওখ প্ৰেয়সীৰ আগত মূৰটো নমাই তাইৰ ৰসাল ওঁঠ দুটাত আবেগিকভাৱে চুমা খালে। তাৰ পাছত তেওঁ ক"লে:
  - তোমাৰ ধুনীয়া মূৰটো লৈ চিন্তা নকৰিবা। যদি মোৰ পৰা ত্ৰুটিপূৰ্ণ সন্তান পাব বুলি ভয় কৰে তেন্তে বিশ্বাস কৰক, এইটো নহয়! আচলতে আমি হয়তো কথা-বতৰাৰ বিষয়টো সলনি কৰিম।
  ইভজেনিয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  -হয়, সলনি হোৱাই ভাল! টেংকৰ কথা কওঁ... বিশেষকৈ গুডেৰিয়ানৰ নেতৃত্বত মূল অপাৰেচনেল মুখ্য কাৰ্যালয়ে এটা প্ৰতিযোগিতামূলক কাম জাৰি কৰিছিল: দুবিধ টেংক... ৮৮ মিলিমিটাৰ এল ১০০ বা তাতকৈ চুটি কিন্তু কৱচৰ কামান থকা এটা মধ্যমীয়া "ইম্পেৰিয়েল পেন্থাৰ"ৰ দৰে -বিন্ধা, আৰু কমেও ২৫০ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল ঢালযুক্ত কৱচ আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ এল১০০ কেলিবাৰ বন্দুকৰ সৈতে এটা গধুৰ "ৰয়েল টাইগাৰ", কমেও ৩০০ৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে... তদুপৰি, প্ৰথম টেংকৰ ওজন পঞ্চাশতকৈ বেছি নহয় টন, আৰু দ্বিতীয়টো ৬৫।
  ফ্ৰেড্ৰিচে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, গোফাৰৰ আগত সিংহৰ দৰে:
  - এনেকুৱা কিবা এটা বাস্তৱ নহয়নে? বিশেষকৈ এইটো বিবেচনা কৰিলে যে দুৰ্লভ সামগ্ৰীৰে আপোনাৰ বাবে বহুত সহজ হৈ পৰিছে, আৰু মিত্ৰশক্তিৰ বোমাৰু বিমানে থাৰ্ড ৰাইচৰ ভূমি ধ্বংস নকৰে!
  ইভজেনিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - নীতিগতভাৱে সম্ভৱ, কিন্তু আমাৰ সময় নাছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে প্ৰয়োজনীয় সময়ত ধাতুত প্ৰ"ট"টাইপ বনাবলৈ সময় নাছিল। আপুনি কেনেবাকৈ আমাক আপোনাৰ উজ্জ্বল Know-How বহু দেৰিকৈ দিলে। আৰু হিটলাৰে বিচাৰে যে এই বছৰেই শেহতীয়া টেংকসমূহে থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাবাহিনীৰ সৈতে সেৱাত প্ৰৱেশ আৰম্ভ কৰক।
  ডেকা এচজন আচৰিত হ"ল:
  - প্ৰ'ট'টাইপ এটা বনাবলৈ ইমান সময় কিয় লাগে?
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - যথেষ্ট, বিশেষকৈ যদি মডেলটো মৌলিকভাৱে নতুন... ই জনপ্ৰিয় কথাষাৰৰ দৰেই: যদি আপুনি গাড়ী চলায়, তেন্তে আপুনি এটা খাৱৈত শেষ হ"ব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে ভাবিলে: অৱশ্যেই ইয়াত সমস্যা আছে... উদাহৰণস্বৰূপে, ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে আই এছ-১০ টেংক সৃষ্টিৰ সৈতে ইমান বছৰ ধৰি সংগ্ৰাম কৰিছিল, বা গোটেই দুবছৰ ধৰি তেওঁলোকে টি-৫৪ৰ সৈতে টিংকাৰ কৰিছিল। তদুপৰি এই টেংকটো যুদ্ধৰ পিছত ডিজাইন কৰা হৈছিল, আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা থকাৰ বাবে। ইয়াৰ উপৰিও ই মৌলিকভাৱে নতুন মডেল নাছিল, বৰঞ্চ টি-৩৪ৰ অধিক বিৱৰ্তনহে আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, টি-৪৪ সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল আৰু কাৰ্যতঃ যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰা হোৱা নাছিল... গতিকে কোনো বিশেষ অলৌকিকতা আশা কৰা উচিত নহয়।
  টাইগাৰ টেংক, জাৰ্মানসকলৰ এই ধৰণৰ বাহন নিৰ্মাণৰ অভিজ্ঞতাৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি (যদিহে, অৱশ্যেই, আপুনি চেছিছ গণনা নকৰে, উদাহৰণস্বৰূপে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত ইতিমধ্যে ১৫০ টন ওজনৰ "কল"ছাল" এখন সৃষ্টি হৈছিল)।
  ফ্ৰেড্ৰিচে মন্তব্য কৰিছিল:
  - ইতিমধ্যে সৃষ্টি কৰা "পেন্থাৰ"-৫, বা এ জিৰ ভিত্তিত ডিজাইন কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। তাৰ চেছিছ ইয়াক কেৱল এটা 88-মিমি কামান নহয়, কিন্তু আনকি এটা 128-মিমি এটা, বা এটা 150-মিমি হাউইটজাৰ...
  ইভজেনিয়াই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - কিন্তু আমি ঠিক তেনেকুৱাই কৰো! অৱশ্যে পৰ্ছেৰ ইতিমধ্যে নিজাকৈ "ৰয়েল টাইগাৰ" আছে, যদিও ৮৮ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ বন্দুক আছে। কিন্তু হয়তো এইটোৱে মধ্যৱৰ্তী মডেল হিচাপে কাম কৰিব। ইয়াত ২৫০ মিলিমিটাৰ কৱচৰ বাবে প্ৰাৰম্ভিক প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰা হৈছিল যদিও ওজন যথেষ্ট ডাঙৰ - ৬৩ টন। কিন্তু কৱচৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া অতি বৃহৎ কোণৰ সৈতে টাৰেট, মাৰ্জিত আৰু ষ্ট্ৰীমলাইন... মধ্যৱৰ্তী প্ৰতিযোগিতাত জয়ী হোৱাটো সম্ভৱ হ'ব পাৰে, কিন্তু ভৱিষ্যতে সমস্যাৰ সৃষ্টি হ'ব। কিন্তু আপোনাৰ Know-How অনুসৰি যিকোনো প্ৰতিৰক্ষা ধ্বংস কৰি সকলো ফালৰ পৰা অভেদ্য টেংক সৃষ্টি কৰা সম্ভৱ। কাৰণ, এখন ব্ৰেকথ্ৰু বাহনৰ বাবে ভাল চাইড প্ৰটেকচন থকাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ, যিটো দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে পেন্থাৰে বহুদিন ধৰি গৌৰৱ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে মন্তব্য কৰিছিল:
  - হয়তো এতিয়াৰ বাবে টেংকৰ বিষয়টো স্পৰ্শ নকৰো... বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আলোচনা শেষ কৰি লওঁ। আমি বুঢ়া অধ্যাপক বা ডেকা ল"ৰা-ছোৱালীৰ দৰে।
  ইভজেনিয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আপুনি ঠিকেই কৈছে, সদায়ৰ দৰেই, অধিক ধৰ্মনিৰপেক্ষ কিবা এটাৰ কথা কওঁ। যেনে ব্ৰিটিছ ৰাজগৃহৰ বিষয়ে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কি বিষয়! সময় আহক, উইনছৰৰ একোৱেই নাথাকিব। নে আপুনি ভাবে, মস্কো দখল কৰি আমাৰ টেংকে ইতিমধ্যে দখল কৰা লণ্ডনক চেপি ধৰিব নোৱাৰিব?
  ইভজেনিয়াই দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল:
  - বাৰু, অৱশ্যেই সিহঁতে পাৰে!
  বলৰ পিছত তাৰ পিছত বিলাসী খাদ্যৰ সৈতে এক উন্নত ৰাতিৰ আহাৰ, কিন্তু শক্তিশালী মদ্যপান নোহোৱাকৈ। ছয় ডিগ্ৰীতকৈ শক্তিশালী একোৱেই নাই। বাৰু, তেতিয়া ফ্ৰেড্ৰিচ আৰু ইভজেনিয়াই ল"ৰা আৰু ছোৱালীৰ লগত খাপ খোৱাকৈয়ে এটা পৃথক কোঠালৈ অৱসৰ ল"লে।
  যদিও সাধাৰণতে মানি লোৱা হয় যে ওখ ব্লণ্ডৰ স্বভাৱৰ কোনো পাৰ্থক্য নাই, ইভজেনিয়াই অত্যন্ত পতিয়ন যোগ্যভাৱে কেইবা ঘণ্টা ধৰি ইয়াৰ বিপৰীত প্ৰমাণ কৰিলে। বাৰু, ফ্ৰেড্ৰিচেও অৱশ্যে মুখ হেৰুৱাব পৰা নাছিল৷ গতিকে জোৰেৰে সাৱটি ধৰি সিহঁত টোপনি গ"ল।
  ল"ৰাজনে সপোনত দেখিছিল যে তেওঁ এজন জাপানী নিঞ্জা যিয়ে ৰাছিয়াৰ জাৰ দ্বিতীয় নিকোলাছৰ পৰা মিকাডো অৰ্থাৎ সম্ৰাটক হত্যা কৰাৰ নিৰ্দেশ পাইছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে সপোন দেখিছিল যে কেনেকৈ তেওঁ আঙুলি আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰে সামান্য ফাট বা ফাঁকত আঁকোৱালি লৈ ৰুক্ষ বেৰত উঠিছিল। ল'ৰাটোৱে ৰাজপ্ৰসাদত প্ৰৱেশ কৰিলে, য'ত আৰম্ভ হ'ল তীব্ৰ যুদ্ধ...
  ডেকা নিঞ্জাজনে সদায়ৰ দৰেই শত্ৰুৰ মূৰবোৰ কাটি, ছুৰীৰে আঘাত কৰি, উৰুৱাই দিলে... সপোনটো আছিল অতি বিশৃংখল, অত্যধিক তেজ, কটা, আৰু অৰ্থ কম। প্লাস তলোয়ার সঙ্গে খালি ভৰি মেয়ে সবতে জাম্পিং... চমুকৈ...
  মই তিনি-চাৰি ঘণ্টাতকৈ বেছি শুব নোৱাৰিলোঁ... ফ্ৰেড্ৰিচক মেচেঞ্জাৰ ছোৱালীজনীয়ে জগাই দিলে যে:
  - যুদ্ধখন পূৰ্ণগতিত চলি আছে! আপোনাৰ দৰে মানুহ ফ্ৰেড্ৰিখ বিছমাৰ্কৰ বাহিৰে আন কোনো অপুৰণীয় মানুহ নাই।
  ল"ৰাটোৱে জপিয়াই উঠিল আৰু বিদায়ো নোকোৱাকৈয়ে লৰালৰিকৈ ওচৰৰ ৰাণৱেলৈ গ"ল।
  আৰু যিদৰে দেখা গ"ল, তেওঁক বৃথাই মাতি অনা নহ"ল... সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেল ৰ"ক"ছ"ভস্কিয়ে ষ্টেলিনৰ পৰা আদেশ পাইছিল, বাহিনীসমূহৰ সম্পূৰ্ণ কেন্দ্ৰীভূতকৰণৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে, ৰমেলৰ সেনা গোটটোক এটা ক্ষতিকাৰক আঘাত দিবলৈ। এই ক্ষেত্ৰত হিচাপটো এই কথাটোৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি কৰা হৈছিল যে জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও ভ"ৰনেজক আক্ৰমণ কৰিবলৈ নিজৰ সৈন্য নিয়োগ কৰিবলৈ সময় পোৱা নাছিল। গতিকে পূৰ্বৰ যুদ্ধৰ পৰা ক্লান্ত হৈ জাৰ্মান সৈন্যৰ বৰ্ধিত ফ্লেংকত লো কিক প্ৰদৰ্শন কৰাৰ সুযোগ আছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ফকেন-উলফ এখনত উঠিবলৈ বাধ্য হয়, যিটো আক্ৰমণাত্মক পৰিৱৰ্তন নহয়, বৰঞ্চ নিয়মীয়া মডেলত, চাৰিটা বিশ মিলিমিটাৰ কামান আৰু দুটা মেচিনগান। গতিকে অত্যধিক খৰখেদা কৰাৰ বাবে ল"ৰাজনে নিজকে টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত ইমান ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হোৱা অস্ত্ৰটোৰ অবিহনে অনুভৱ কৰিলে। সঁচা, তেওঁৰ ফিউজেজত এতিয়াও দহটা বোমা আছিল...
  আকাশতো গৰম আছিল, ছোভিয়েট আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু ইয়াকি-৯ যুঁজাৰু বিমানৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। পিছৰ বাহনসমূহ অৱশ্যে দুৰ্বল সুৰক্ষা আৰু জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ বাবে দীৰ্ঘ দূৰত্বত ২০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ বন্দুকৰ প্ৰতিও দুৰ্বল আছিল। ফ্ৰেড্ৰিচে প্ৰথমে যুঁজাৰু বিমানবোৰৰ শিংত আঘাত কৰিলে, যিবোৰ অৱশ্যে লেহেমীয়া ইলাছৰ আগুৱাই গ"ল। চাৰিটা বিমানৰ কামান, সেইটোৱেই শক্তি... প্ৰথম দুডজন য়াক সিঁচৰতি হৈ গ"ল, আনকি কোনো ধূৰ্ততাৰে ঠেংৰ কাষ চাপিব নোৱাৰিলেও৷
  ফ্ৰেড্ৰিচে ঘূৰি নাথাকিল, কৌশল নকৰিলে, তেওঁ কেৱল বায়ু কামানবোৰ অলপ স্থানান্তৰিত কৰিলে আৰু নিজৰ বিশাল যন্ত্ৰটোৰ শৰীৰটো কম্পন কৰিলে।
  পঁচিশ, ছয়কুৰি, সাতাইশ... কোনো মিছ নোহোৱাকৈ, সাহসী য়াকবোৰৰ ওপৰত, যিবোৰে লোকচান ভুগি থকাৰ সময়তে তথাপিও বন্ধ নকৰে, কিন্তু গতি লাভ কৰিবলৈও চেষ্টা কৰে... আনকি ফ্ৰেড্ৰিচে কিছু আচৰিত হৈছিল কিয়, ছোভিয়েট সামৰিক সাহিত্যত, এই গৌৰৱময় ফকেন মেচিনটোক ইমান তুচ্ছজ্ঞান কৰা হৈছিল -উলফ। হয়, ই ২২ ছেকেণ্ডত সম্পূৰ্ণ টাৰ্ণ প্ৰদৰ্শন কৰে বনাম ইয়াকৰ বাবে ১৯ (আৰু লঘু সংস্কৰণত, য়াকে আনকি ১৭ ছেকেণ্ডত কৰিব পাৰে!)। কিন্তু ফ্ৰেড্ৰিচে কৌশল কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, তেওঁ কেৱল লেহেমীয়া কৰি তেওঁলোকৰ ফালে উৰি যায়। এক চেকেণ্ডতে আচলতে সাত-আঠখন গাড়ীত খুন্দা মাৰিব পাৰি।
  যুদ্ধৰ সমাধিৰ অৱস্থাত থকা ফ্ৰেড্ৰিচৰ বাবে সময় ভয়ংকৰভাৱে লাহে লাহে বৈ গ"ল আৰু তেওঁ চিন্তা কৰিবলৈ আৰু নিজৰ গোলাবাৰুদবোৰ নমাই আনিবলৈ সময় পালে। নীতিগতভাৱে সাধাৰণতে মানি লোৱা হয় যে আনকি ৰুডেলৰ দৰে পৰিঘটনাকে ধৰি অতি দক্ষ এছেও যুদ্ধৰ গতিপথত গুৰুতৰভাৱে প্ৰভাৱ পেলাব নোৱাৰে। বাস্তৱ ইতিহাসত ছয়জন শ্ৰেষ্ঠ জাৰ্মান এচে এটা সম্পূৰ্ণ বায়ুসেনা ধ্বংস কৰিছিল যদিও নাজীয়ে আশাহীনভাৱে বায়ুমণ্ডলত আধিপত্যৰ যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল।
  কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত এজনতকৈ অধিক মানুহৰ বিৰুদ্ধে ইমানবোৰ য়াক এটা ঠাইত নিক্ষেপ কৰাটো বিপদৰে ভৰা... এক মিনিটতকৈও কম সময়তে একষষ্ঠিটা যোদ্ধাক গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়। ঠিক তেনেকৈয়ে ডেউকাবোৰ সৰি পৰে, নহ"লে কেবিনবোৰৰ সাজসজ্জিত গ্লাছখন ভাঙি যায়। পিছৰটো আৰু বেয়া, যিহেতু এই ক্ষেত্ৰত পাইলটক বচাব নোৱাৰি। আৰু ইতিমধ্যে ৰঙা সেনাবাহিনীত অভিজ্ঞ এছ কমেইহে বাকী আছে।
  তললৈ নমাই দিয়া বাহনবোৰৰ ভিতৰত চাৰিখন আছিল পাঁচখনতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলোৱা গাৰ্ডমেনৰ... মাথোঁ আকৌ এইটোৱে একো সহায় কৰা নাছিল, কাৰণ ভলকাই জানিছিল যে ক"ত আৰু কেনেকৈ খুন্দা মাৰিব লাগে... যেনেকৈ চিকাৰীয়ে মেচিনগান ব্যৱহাৰ কৰি জাক এটাক গুলীয়াই পেলায় হাঁহ। ঠিক সেইটোৱেই জাকটো, এটা বিস্ফোৰণত, স্বজ্ঞাতভাৱে, প্ৰবৃত্তিৰ দ্বাৰা, বেৰেলৰ গতিবিধি নিৰ্ধাৰণ কৰি আকাংক্ষিত লক্ষ্যলৈ নিৰ্দেশিত কৰি, যেতিয়া এটাও গুলীও উৰি নাযায়। হাঁহবোৰ, আৰু এই ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বিমানবোৰক গুলীয়াই পেলোৱা হয় আৰু য"ত ককপিটবোৰ ভাঙি যায়, আৰু পাইলটবোৰক গুলীয়াই পেলোৱা হয়, তাত কিছু সময়ৰ বাবে পোনে পোনে উৰি যায়। কিন্তু তেওঁলোকৰ কিছুমান ডেউকা হেৰুৱাইছে...
  ফ্ৰেড্ৰিচে ইয়াত চোকা শ্বুটিং কৰা আমেৰিকান ক"বয়ৰ বিষয়ে ছবিবোৰ মনত পেলাইছিল, আৰু ডিকেপ্ৰিঅ" অভিনীত বিখ্যাত ছবিখন - "ফাষ্ট বাট ডেড!" কিন্তু সেই সময়ত আমেৰিকাৰ গোবয়সকলে অটোমেটিক মেচিনগান বা ৰেপিড ফায়াৰ এয়াৰ কেনন নাজানিছিল। নহ"লে তেওঁলোকে উপলব্ধি কৰিলেহেঁতেন যে ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত এইটো কেৱল দানৱীয় অস্ত্ৰ।
  অদূৰ ভৱিষ্যতে য়াকবোৰৰ অন্ত পৰিল আৰু ফ্ৰেড্ৰিখ ইলিলৈ গুচি গ"ল। ইয়াত ওপৰৰ পৰা, বা পিছফালৰ গোলাৰ্ধৰ পৰা আক্ৰমণ কৰাটো ভাল। তদুপৰি, দূৰত্ব কম নকৰাকৈও ই অনুকূল হ"ব।
  আন এটা উপায় হ"ল অধিক ভংগুৰ ডেউকাবোৰ গুলীয়াই পেলোৱা;
  আই এল-২ক হাম্পবেকড বুলি ডাকনাম দিয়া হৈছে। ইয়াত দ্বিতীয়খন আসন স্থাপন কৰাৰ পিছত পিছফালৰ গোলাৰ্ধ ৰক্ষা কৰা শ্বুটাৰজনে নবীন এজনৰ বাবে এনে এটা মেচিন গুলীয়াই পেলোৱাটো অধিক কঠিন হৈ পৰিল, কিন্তু তাৰ পিছত... অৱশ্যেই এই বিমানখনৰ বায়ুগতিবিদ্যা আৰু বেয়া হৈ পৰিল। এই মানে তেওঁলোকৰ সৈতে ই আৰু সহজ হ'ব...
  ইলামৰ বাবে বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হোৱাটো অধিক যুক্তিসংগত হ"লহেঁতেন, কিন্তু ব্যৱস্থাটো... মুঠতে ইয়াৰ আৰম্ভণি হৈছিল কিংবদন্তি ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰসকলৰ প্ৰহাৰৰ পৰা। অৱশ্যে ইতিমধ্যে চঞ্চল ছালামেণ্ডাৰ-৩ আহি পাইছিল। বোকাও লৈ গ'ল...
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনকি ভাবিছিল যে তেওঁলোকে তেওঁৰ আগুৱাই যাব পাৰে, এতিয়াও ওচৰ চাপি অহাৰ সময়তে য়াকসকলক লগ পাইছিল... যদিও, কোনে জানে... লুফ্টৱাফেৰ পাইলটসকল সাহসী ৰাছিয়ান যোদ্ধা নহয়, আৰু সাধাৰণতে তেওঁলোকে যুদ্ধত অধিক সংখ্যাত প্ৰৱেশ নকৰে, কিন্তু হয়তো ক্ষেত্ৰৰ বাহিৰে য'ত স্থল বাহিনীৰ প্ৰতি অত্যধিক গুৰুতৰ ভাবুকিৰ সৃষ্টি হয় ৷
  ফ্ৰেড্ৰিচৰ অৱশ্যে কোনো সমস্যা নাই... পিছফালৰ সাজসজ্জিত গোলাৰ্ধত কামানেৰে আঘাত কৰক, বা ডেউকাবোৰ ঢাকি দিয়ক - ফলাফল একেই। আৰু এই গাড়ীবোৰ তেতিয়া কেনেকৈ তললৈ পৰি যায়, আনকি বতাহত এটা চিনও এৰি দিয়ে... মাৰপিট কৰা দাসৰ পিঠিত ৰেখাৰ দৰে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে সাতত্ৰিশটা পলি ভাঙি পেলালে আৰু দুটা "প"ন"ও ধৰিলে। আকৌ এশ, যদিও পূৰ্বৰ এশ একৰ অভিলেখ ভংগ হোৱা নাই। শত্ৰুৰ হাতত মাত্ৰ কিছুমান বিমান বাকী আছে। এতিয়া তেওঁলোকে মাত্ৰ বোমাবোৰ পেলাই দিব লাগিব আৰু তেওঁলোক উভতি আহিব।
  ছোভিয়েট টেংকসমূহে এতিয়া আক্ৰমণ চলাইছিল, বিমান পৰিবহণৰ সমৰ্থন অবিহনে আৰু বিশেষকৈ আৰ্টিলাৰীৰ সহায় অবিহনে। আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু বোমাৰু বিমানে তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰে। ছোভিয়েট টেংক ক্ৰুৰ সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁলোকে বাহনসমূহৰ ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্য ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিছিল। কিন্তু সকলো ধৰণৰ বিমানৰ সংখ্যা বাঢ়ি আহিছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে নিজৰ সকলো বোমা পেলাই বিমানবন্দৰৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। অৱশ্যে তেওঁ ৰুডেলৰ ফকেন-উলফ-৪ নামৰ বিখ্যাত টেংক ধ্বংসকাৰী জাহাজখন চাবলৈ সক্ষম হয়।
  ডেকা এচজনে নিজৰ "ঘৰ" বিমানবন্দৰলৈ উভতি আহিল, য"ত তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল পেগাছাছ টাৰ্মিনেটৰ মি-৩৬২।
  ফকেন-উলফ জাহাজখন অৱতৰণ কৰি ফ্ৰেড্ৰিচে ওচৰৰ পাইলটজনক চিঞৰিলে:
  এফ -৪৯০ক বেয়া যুঁজাৰু বিমান বুলি দাবী কৰাৰ সাহস থকা যিকোনো ব্যক্তিয়ে মিছা কথা কৈছে। বেয়া বিমান নাই, বেয়া পাইলটহে আছে।
  পৰৱৰ্তী ছৰ্টী কেৱল যুদ্ধ টেংকলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল। জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ শক্তিশালী সাজসজ্জিত মুঠি এটা উলিয়াই আনিবলৈ সক্ষম নহ"লেও তেওঁলোকে বিমানেৰে আক্ৰমণ কৰে।
  ইতিমধ্যে সাহসী ছোভিয়েট টেংক ক্ৰুৱে ছিন্নভিন্ন ফ্ৰণ্ট লাইন পাৰ হৈ আৰব স্বেচ্ছাসেৱকৰে গঠিত পদাতিক ইউনিটটোক আক্ৰমণ কৰিছিল।
  মুছলমানসকলে আশাৰ বিপৰীতে সাহসেৰে যুঁজিছিল আৰু পলায়নৰ কথা নাভাবিছিল যদিও একে সময়তে তেওঁলোকে অত্যন্ত অদক্ষতাৰে কাম কৰিছিল। বিশেষকৈ আমেৰিকাৰ বাজুকাক কিছু পৰিমাণে অমানৱীয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল আৰু গ্ৰেনেড আৰু অধিক ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ছোভিয়েট ইউনিটৰ আক্ৰমণৰ ভাপ শেষ হৈ গৈছিল। বিশেষকৈ ফেচিষ্ট আক্ৰমণাত্মক বিমানত আকৃতিৰ চাৰ্জৰ সৈতে অসংখ্য সৰু বোমা ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, যিটো ধাৰণা ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলৰ পৰা নকল কৰা হৈছিল, কিন্তু অধিক নিপুণভাৱে কাৰ্যকৰী কৰা হৈছিল। কিন্তু ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুৱে ওপৰৰ পৰা জাল ওলোমাই ৰখাৰ নিৰ্দেশ নাপালে।
  আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে কেৱল চালবোৰত এয়াৰ কেনন গুলীয়াইছিল। এইটোৱেই আটাইতকৈ সহজ কৌশল। টাৱাৰৰ হেচ্চ আৰু আপোনাৰ জয়ৰ মাজেৰে ভাঙি যাওক। আৰু আপুনি কিমান গাড়ী এনেদৰে খুন্দা মাৰিব পাৰে যদি আপুনি সেইবোৰক অনুভূমিক বিমানৰ পৰা খুন্দা মাৰে...
  কিন্তু টেংকৰ গতিবেগে সহায় নকৰে যদি কোনো যুঁজাৰু বিমানে স্বজ্ঞাতভাৱে, লক্ষ্য নকৰাকৈ, হুইমত আঘাত কৰে...
  ই টেংকৰ সৈতে এটা চিমুলেটৰৰ দৰে, কেৱল আপোনাৰ গড মোড আছে, আৰু প্ৰতিটো শ্বট সঠিক, আৰু আপুনি প্ৰায়ে, প্ৰায়ে শ্বুট কৰে...
  এতিয়া ধ্বংস হোৱা টেংকৰ সংখ্যা পঞ্চাশটা অতিক্ৰম কৰিলে, যাৰ বাবে ৰুডেলে জিৰণি লৈ আছে... কিন্তু মই ডিগ্ৰেছ কৰিবলগীয়া হ"ল। কাষত "কাণ" দেখা গ"ল। ছয়জনক গুলীয়াই হত্যা কৰা হ"ল আৰু বাকীবোৰে ছালামাণ্ডাৰসকলক ধ্বংস কৰিবলৈ দিলে। সাধাৰণতে এই কুঁহিয়াৰৰ শ্ৰমিকসকলক দিনত যুদ্ধত নামিবলৈ দিয়াটো বিশুদ্ধ আত্মহত্যা।
  ট্যাংক অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ...
  উভতি... Fokken-Wulf 4 ত উৰণ, আৰু তেওঁৰ কাষত Helga.
  ছোৱালীজনীয়ে তেওঁক সুধিলে:
  - বাৰু, ইভজেনিয়াৰ বিষয়ে কি ভাল লাগিল?
  ফ্ৰেড্ৰিচে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে ৰেডিঅ"ত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কিয় ঈৰ্ষা কৰিছিলা?
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়! আমি মুক্ত, আৰু বিয়া হোৱা নাই। মাত্ৰ ভাবিছোঁ বিচনাত কোন ভাল, মই নে তাই!
  ফ্ৰেডেৰিক উষ্ম উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই, তুমি! তুমি ইমান ডাঙৰ নহয়, আৰু বহুত বেছি চঞ্চল!
  হেলগাই আনন্দত হাঁহিলে।
  - তোমাৰ পৰা আৰু একো আশা কৰা নাছিলোঁ! কিন্তু অৱশ্যেই শ্ৰেষ্ঠ... উফ, তাই এগৰাকী ডিজাইনৰ নিগনি, আৰু আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ বঁটা পোৱা অতি কম সংখ্যক মহিলাৰ ভিতৰত এগৰাকী!
  ফ্ৰেড্ৰিচে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মই ভাবো আপোনাৰ বাবে ওক গছৰ পাত মাত্ৰ চুকটোৰ ওচৰত!
  কাজিয়াত দেখা গ"ল যে ল"ৰাটোৱে চাগে ঠিকেই কৈছে। হেলগাই আত্মবিশ্বাসেৰে টেংকবোৰত হাতুৰীৰে কোবালে। আপাত দৃষ্টিত তাই প্ৰমাণ কৰিব বিচাৰিছিল যে যোদ্ধা এজন যোদ্ধাতকৈও কঠিন হ"ব পাৰে। যদিও অৱশ্যেই তাই ফ্ৰেড্ৰিচৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰে।
  অলপ পিছতে জাৰ্মান আৰু আমেৰিকাৰ বাহনৰ ডাঙৰ ডাঙৰ টেংক স্তম্ভৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। বিশেষকৈ চঞ্চল আৰু চঞ্চল আমেৰিকান টেংক ধ্বংসকাৰী "ডাইনী"-৩। বিশেষকৈ যিহেতু ইতিমধ্যে ছোভিয়েট বাহনসমূহ বিমান আক্ৰমণৰ ফলত বহুলাংশে ধ্বংস হৈছিল। "পেন্থাৰ"-৫ও সমস্যাজনক হৈ পৰিল... ইয়াৰ দীঘল নলীযুক্ত ৰেপিড ফায়াৰ বন্দুক আৰু অভেদ্য ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ... এনে লাগে যে সহনশীলতাই ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুসকলক বিফল কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। কিছুমানে সেনাপতিসকলৰ কথা নুশুনি এই টেকন"ট্ৰনিক নৰকৰ পৰা পলাবলৈ চেষ্টা কৰি পিছলৈ ঘূৰি গ"ল।
  আৰু আকৌ উভতি অহা আৰু প্ৰস্থান, টেংকৰ ওপৰত আক্ৰমণ...
  ইতিমধ্যে দুপৰীয়া পাৰ হৈ গৈছে, আন্ধাৰ হৈ গৈছে... ৰঙা সেনাৰ পাল্টা আক্ৰমণ শেষ হৈ গৈছে৷ তেওঁ আৰু হেলগাক ৰিয়াজানৰ দিশে আগবাঢ়ি যোৱা জাৰ্মান সেনাৰ এটা দলক সমৰ্থন কৰিবলৈ পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰা হয়। একে সময়তে তেওঁলোকে ভাটুটিনৰ সৈন্যসকলক কলহত চেপি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে...
  জাৰ্মানসকলে এতিয়াও লাহে লাহে পূব দিশলৈ আগবাঢ়িছে। ইয়াত তেওঁলোকক ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থিতিস্থাপকতা আৰু ষ্টেপ ফ্ৰণ্টৰ প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাই বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছে, যদিও মস্কোৰ কাষ চাপি অহাৰ দৰে ঘন নহয়।
  কিন্তু হিটলাৰৰ সৈন্যই কৌশলৰ বাবে অধিক ঠাই পাইছিল আৰু হোথে এনে স্তম্ভত থকা মূল প্ৰতিৰক্ষা ন"ডবোৰ বাইপাছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিছুমান ঠাইত জাৰ্মান ইউনিটৰ অগ্ৰগতি ত্বৰান্বিত...
  ফ্ৰেডেৰিক হেলগাক সুধিলে:
  - ভাগৰুৱা হোৱা নাই নেকি মোৰ সপোনৰ ছোৱালী?
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - আনন্দময় মেজাজে ভাগৰ খেদি পঠিয়াই, গৰু চাবুকেৰে কোবাতকৈ ভাল! যদিও গাখীৰৰ সলনি তেজ ওলোৱা পূজেৰে ভাগৰ ওলাই আহে!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - ইয়াত সত্যৰ বিৰুদ্ধে যুক্তি দিব নোৱাৰি!
  আকাশলৈ ডাৱৰ গুটিয়াই বৰষুণ দি থকাৰ পিছতো ৰাতি যুৱকজনে উৰি থাকিল। জাৰ্মান সামৰিক মতবাদ অনুসৰি ফ্ৰণ্ট লাইনত প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা দমন কৰিবলৈ বিমান পৰিবহণৰ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল... আৰু ১৯৪১ চনৰ দৰে নহয়, পিণ্ডোষ্টানৰ সহায়ত লুফ্টৱাফেত প্ৰচুৰ পৰিমাণে বিমান আছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে এতিয়া বাংকাৰ, বা তাতোকৈ সৰু লক্ষ্য আক্ৰমণ কৰি আছিল... ৰাতি যুদ্ধ কমি যোৱা নাছিল আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। সৰু আৰু যথেষ্ট বিশৃংখল হ'লেও, তেওঁলোক কম সাহসী নহয়...
  ৰাতি U-2 স্ক্ৱাড্ৰনৰ বাহিৰেও কোনো আকাশৰ লক্ষ্যৰ সন্মুখীন হোৱা নাছিল। আৰু বাংকাৰবোৰত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হ"ল... লাহে লাহে।
  ১৯৪৭ চনৰ ১৫ অক্টোবৰৰ পুৱালৈকে চহৰখনৰ বাবে আৰু একে সময়তে ৰেলৱে জংচন: ইলেক্ট্ৰষ্টেলৰ বাবে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। তাত বৰ গৰম আছিল আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ফ্ৰেড্ৰিচৰ লগত তেওঁৰ অবিচ্ছেদ্য বন্ধু হেলগাইও যোগ দিছিল।
  - বাৰু, মহান নাইট, আমি শত্ৰুৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছোনে?
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - গৃহহীন মানুহে বিয়েৰৰ ষ্টলত ঠেলি দিছে, আৰু আমি জয়ী হৈছো। আৰু আমি কেনেকৈ জয়ী হওঁ...
  ইলেক্ট্ৰষ্টাল চহৰখন নিজেই মোটামুটিকৈ দুৰ্গযুক্ত আছিল। সেনা ইউনিটৰ উপৰিও এন কে ভি ডিৰ দুটা সতেজ বিভাগেও ইয়াৰ প্ৰতিৰক্ষাত অংশ লৈছিল। যদিও তেওঁলোক সাধাৰণতে এছ এছৰ দৰে অভিজাত সামৰিক প্ৰহৰী নাছিল, তথাপিও তেওঁলোক আৰ্টিলাৰী আৰু লাইট টেংক দুয়োটাৰে সজ্জিত আছিল।
  নাজী, পাছলৈ, নিজৰ কলড্ৰন সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা... দুৰ্গ বাইপাছ, pincers ত আৱৰণ...
  ইয়াত অৱশ্যেই বায়ুৰ সমৰ্থনে উল্লেখযোগ্য ভূমিকা পালন কৰে, বিশেষকৈ যদি ডিঙি টানি থাকে।
  হেলগাই ছোৱালীৰ সাধাৰণ দৰেই আশ্বাস দিলে:
  - বিজয় আমাৰেই হ'ব! গ্ৰীষ্মকালৰ বাবে আপোনাৰ স্লেজ সাজু কৰক!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আৰু কেৱল গ্ৰীষ্মকালত নহয়! আমি গধুৰ টেংক আৰু এয়াৰ শ্বেল ব্যৱহাৰ কৰিম।
  ল"ৰাজনে ভাবিছিল যে তেওঁলোক আকৌ মেইনষ্টেইনৰ সেনাবাহিনীত আছে, কিন্তু পশ্চিমত আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ৰমেল বেছি পৰিচিত। যিহেতু যুদ্ধৰ সময়ত যুৱকজনে অধিক সমাধিস্থলত অভিনয় কৰিছিল, নৰকীয় আত্মাৰ নেতৃত্বত, গতিকে এই সেনাপতিজনৰ গৌৰৱময় কৃতিত্ববোৰ তেওঁ কিয় মনত পেলাব নালাগে। তদুপৰি পৰাজিত ৰাছিয়ানসকলতকৈ মাৰপিট ইংৰাজসকলক মনত পেলোৱাটো বহুত বেছি সুখদায়ক!
  ৰমেলে মেৰেট লাইনত উপনীত হোৱাৰ পিছত উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁ দুটা শত্ৰু সেনাৰ মাজত নেপোলিয়নৰ "কেন্দ্ৰীয় অৱস্থান"ত আছে আৰু এতিয়া নিৰ্ণায়ক আঘাত দি ইয়াৰে এটাক পৰাস্ত কৰিব পাৰিব আৰু তাৰ পিছতহে ঘূৰি আহি দ্বিতীয়টোৰ সন্মুখীন হ"ব পাৰিব।
  ফ্ৰেড্ৰিচে মনতে হাঁহিলে: নেপোলিয়ন যদিও লিঅ" টলষ্টয়ে সন্দেহ কৰিছিল, তথাপিও তেওঁ নিঃসন্দেহে এজন মহান সেনাপতি আৰু শাসক আছিল। বিশেষকৈ কৃতিত্ববোৰ চালে। মাথোঁ তেওঁ সিহঁতক বাধা নিদিলে৷ এই ক্ষেত্ৰত হিটলাৰ আৰু বেয়া... কিন্তু নীতিগতভাৱে ফুৰাৰক নেপোলিয়নৰ লগত তুলনা কৰাটো সম্ভৱ!
  প্ৰতিভাৱান সেনাপতি ৰমেলে আন এটা কথাও উপলব্ধি কৰিলে: আমেৰিকান আৰু ফৰাচীসকলে বহু পূব দিশলৈ গৈ মধ্য টিউনিছিয়ালৈ গৈ ফণ্ডুক, ফেইড আৰু গাফছাত পূব পৃষ্ঠীয় গৰ্জসমূহ ধৰি ৰাখিছিল, পশ্চিমে ৬০-৭০ মাইল দূৰত্বত পশ্চিম পৃষ্ঠীয় গৰ্জসমূহ সামৰি লৈছিল।
  দেখা গ"ল যে যদি ইটালো-জাৰ্মান বাহিনীয়ে ফেইড আৰু গাফছাক ধৰি তাৰ পিছত ফেৰিয়ানা আৰু কাছেৰিনৰ কাষেৰে পশ্চিম দিশলৈ যায়, তেন্তে তেওঁলোকে পোনে পোনে আমেৰিকাৰ বিশাল যোগান ঘাটি আৰু টেবেছাত থকা তেওঁলোকৰ মুখ্য কাৰ্যালয়লৈ যাব পাৰিব। টেবেছাত ইটালো-জাৰ্মান সৈন্যই টিউনিছিয়াৰ মিত্ৰশক্তিৰ লাইনৰ বহু দূৰ পশ্চিমে আৰু প্ৰায় তেওঁলোকৰ যোগাযোগৰ ক্ষেত্ৰত দেখা পালে। তাৰ পিছত যদি ৰমেলে নিজৰ টেংকবোৰ ঘূৰাই উত্তৰ দিশলৈ এশ মাইল দূৰত সাগৰৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলেহেঁতেন তেন্তে জাৰ্মানীয়ে টিউনিছিয়াত থকা সমগ্ৰ মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যবাহিনীক কাটি পেলাব পাৰিলেহেঁতেন বা আলজেৰিয়ালৈ জোৰকৈ লৈ যাব পাৰিলেহেঁতেন।
  ডাৱৰৰ আঁৰৰ পৰা দুটা লেগ ফাটি ওলাই অহাৰ আবিৰ্ভাৱত ফ্ৰেড্ৰিচৰ চিন্তাত বাধা আহিল... এইবোৰ ভস্মীভূত হৈ গ'ল... আৰু তাৰ পিছত বন্দুকবোৰৰ ওপৰত সু-নিৰ্দেশিত গুলী... কেৱল তেওঁহে তেনেকৈ গুলী চলাব পাৰে... আৰু চাৰিটা য়াক। .. আৰু তাতেই সেইবোৰ আছে... আৰু এতিয়া কাত্যুছাৰ ওপৰত গুলী... যাতে খণ্ডবোৰ সকলো দিশতে উৰি যায়... আন এটা ৰকেট লঞ্চাৰ... গতিকে হেলগাই কাষৰ পৰা চেষ্টা কৰি আছে। তেওঁক চিঞৰিছে:
  - নায়ক, আৰু জোৰেৰে ঠেলি দিওঁ!
  . অধ্যায় নং ২০।
  সমান্তৰাল পৃথিৱীত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাৰ মিছন এতিয়াও শেষ হোৱা নাই।
  জাৰ্মানসকলে গৰ্কি চহৰৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। সম্পূৰ্ণ ঘেৰি ধৰিলে। এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে এই ডাঙৰ চহৰখন ৰক্ষা কৰিছিল।
  সম্পূৰ্ণ ঘেৰি ধৰা মস্কোৱে উশাহ ল"বলৈ হাঁহি উঠিছিল। ইতিমধ্যে নাজীয়ে কিছুমান ঠাইত ক্ৰেমলিনলৈকে সোমাই গৈছে। ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানীৰ অৱস্থান প্ৰায় আশাহীন আছিল। মস্কোৰ গেৰিছনৰ গোলাবোৰ শেষ হ"বলৈ আহিছিল। আৰু ৰাজধানীৰ পতনৰ লগে লগে বেলেগ যুদ্ধ হ"লহেঁতেন৷
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই ভলগা নদীত চহৰখনৰ হৈ যুঁজিছিল।
  ল'ৰা আৰু ছোৱালীৰ মাজত সদায়ৰ দৰেই কাজিয়াৰ মুড।
  জুই জ্বলাই গান গায়:
  অগ্ৰগামীসকলে হাৰ নামানে
  নিৰ্যাতনৰ ভয় নাই...
  ঈগলৰ দৰে যুঁজে
  Krauts নৰকলৈ পঠিয়াই!
  
  তেওঁলোকৰ মাজত অনেক বীৰ,
  উন্মাদ ল'ৰা বহুত...
  প্ৰয়োজন হ'লে গঠনত খোজ দিয়ক -
  মেচিনটো চাৰ্জ কৰি আছে!
  আৰু সেইবাবেই এজন ল"ৰা যিজনক প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লাগিছিল, কিন্তু আচলতে বহু বছৰ ধৰি থকা এজন অভিজ্ঞ প্ৰবীণ, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলাইছিল।
  আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তেওঁ ক্ৰাউটসকলক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰি পেলাব।
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাটোৱে গান গাইব:
  - মই বনৰীয়াৰ আঁঠু লৈ ৰাছিয়ান যোদ্ধা,
  পৃথিৱীৰ পৰা ৰাছিয়াৰ শত্ৰুবোৰক ঝাড়ু দিম!
  এই ছোৱালী-নায়ক মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে। তেওঁ বহুত নাজীক নক আউট কৰিব আৰু টুইট কৰিব:
  - গ্ৰেট Rus'ৰ বাবে!
  আৰু সি আকৌ হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ মাজত বীৰত্বৰ কাজিয়া। যদিও যুদ্ধ প্ৰায় হেৰাই গৈছে। জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে অৰেনবাৰ্গক ঘেৰি ধৰিছিল, আৰু য'তেই পাৰে ৰঙা সেনাবাহিনীক চেপি ধৰিছিল।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে অৰেনবাৰ্গক বহুদিনৰ পৰা লোৱা হৈছে। এতিয়াও এটাই দুৰ্গ থিয় হৈ আছে। ইতিমধ্যে নাজীয়ে উফাক ঘেৰি ধৰিছিল।
  তদুপৰি দক্ষিণৰ পৰা তেওঁলোকৰ সৈন্য ইতিমধ্যে কাজানৰ কাষ চাপিছে। পৰিস্থিতি সংকটজনকতকৈও অধিক।
  আৰু পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছে যে পূবৰ পৰা চামুৰাই আহিছে আৰু মধ্য এছিয়াত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ সৈতে একত্ৰিত হৈছে।
  কিন্তু সাহসী শিশু ভুক্তভোগীয়ে যুঁজ দিয়ে। তেওঁলোকে নিজৰ জয়ত বিশ্বাস কৰে। বা অন্ততঃ মূৰটো ওপৰলৈ তুলি মৰিবলৈ সাজু। অৱশ্যে এই মৃত্যু কেনেকুৱা? তেওঁলোক অমৰ!
  আৰু বহু বছৰ ধৰি ল"ৰা-ছোৱালী হৈয়েই থাকে। আৰু ক"ৰবাত আন জগত আৰু মিছন আছে।
  অলেগে আৰু এটা গুলী চলায়। তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গায়:
  - ষ্টেলিন আমাৰ লগত চিৰদিনৰ বাবে থাকিব!
  মাৰ্গাৰিটাই ফ্ৰিটজেছৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ভগৱানে নকৰক! আমাৰ ওচৰলৈ আহি আছে এই নৃশংস!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খঙত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি সকলোৱেই কিছু পৰিমাণে নৃশংস!
  আৰু ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - কিছু পৰিমাণে, হয়!
  আৰু তাই খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী অস্ত্ৰও নিক্ষেপ কৰিছিল, যাৰ ফলত দুখন জাৰ্মান গাড়ীৰ সংঘৰ্ষ হৈছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুলীচালনা কৰিলে আৰু ভাবিলে যে ইউ এছ এছ আৰৰ পৰিস্থিতি হয়তো ইতিমধ্যে আশাহীন আৰু যুদ্ধ চলোৱাৰ কোনো বিশেষ লাভ নাই। এই কাৰণেই তেওঁলোকে মানুহক অসাৰভাৱে হত্যা কৰে।
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে দুটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। কেটাৰপিলাৰত খুন্দা মাৰিলে "ই" ছিৰিজৰ জাৰ্মান টেংকবোৰে একেলগে সংঘৰ্ষ কৰিলে।
  টাৰ্মিনেটৰ শিশুটিয়ে গাইছিল:
  - সময় আহিলে,
  আমি সাহসেৰে যুঁজিম!
  ৰাতিপুৱা উদীয়মান যোদ্ধা -
  আৰু সাহসেৰে যুঁজ দিয়ক!
  ল"ৰাটো আচলতে দুমিনিটমানৰ ভিতৰতে যিকোনো সেনাবাহিনী ধ্বংস কৰিবলৈ সাজু আছিল।
  মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - গ্ৰেট Rus'ৰ বাবে!
  শিশুসকল ইমানেই সাহসী যোদ্ধা যে তেওঁলোকক কোনেও ভৰিৰে মোহাৰিব নোৱাৰে। ইমান কঠোৰ যুঁজাৰু।
  ল"ৰা-ছোৱালীজনী সদায়ৰ দৰেই বনৰীয়া উত্তেজনাত। আৰু তেওঁলোকৰ লগত সাহস, সন্মান আৰু সাহস। ফেচিষ্টৰ বিৰুদ্ধে টাইটানৰ দৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু শত্ৰুৱে থিয় হৈ থকা ঠাইখিনি শিলৰ দৰে পাৰ নহ"ব বুলি স্পষ্ট৷ হয়তো শিল আৰু মনোলিথতকৈও শক্তিশালী কিবা এটাও।
  মাৰ্গাৰিটাই গুলীচালনা কৰি ক"লে:
  -আমি গ্ৰহটোৰ চেম্পিয়ন হম,
  আমি হাইস্কুলৰ দৈত্য!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ খালী ভৰিৰে চেলেকি লোৱা ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো লঞ্চ কৰিব। আৰু তাই শত্ৰুক চেপি ধৰিলে।
  এই ছোৱালীজনী ইমানেই শীতল, তাইৰ বিৰুদ্ধে একো ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰিবা৷
  যিহেতু স্ক্ৰেপৰ বিৰুদ্ধে কোনো পদ্ধতি নাই। যদিও, এইটো কোনো ক"ৰ"বাৰ নহয়, কিন্তু তাতোকৈ মাৰাত্মক আৰু শীতল কিবা এটা।
  Oleg Rybachenko, গুলীচালনা, croaked:
  - মই ল"ৰা নহয়, মই চুপাৰ ল"ৰা আৰু পৃথিৱীৰ সকলোতকৈ ওখ হ"ম!
  আৰু আকৌ যেন তেওঁ খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক ধ্বংসাত্মক বল্ট এটা দলিয়াইছে। আৰু আকৌ দুটা জাৰ্মান টেংক একেলগে সংঘৰ্ষ হয়।
  ডেকা যোদ্ধাজন বৰ উগ্ৰপন্থী। কিন্তু তেওঁৰ অনুভৱ হয় যে ইয়াত চাবুকেৰে গুদটো ভাঙিব নোৱাৰে৷ যদিও আশাহীন পৰিস্থিতি নাই, ঠিক যেনেকৈ অজেয় বিৰোধী নাই।
  ল"ৰাজনে মনত পেলালে যে কেনেকৈ বেলাৰুছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ বাবে ডিটিৰ কথা ভাবিছিল:
  ষষ্ঠবাৰৰ বাবে আজে বাজে কথা শুনাটো আকৰ্ষণীয় নহয়,
  আৰু "পিতৃ"ক কিমান বিশ্বাস কৰিব লাগে বুজি নাপাওঁ!
  লুকাচেংকোৱে স্বৰ্গ নিৰ্মাণৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল -
  কিন্তু পোহৰৰ লগত মিলি আমি আন্ধাৰলৈ যাওঁ!
  হয়, ব্যৱস্থা আৰু ব্যক্তিত্বৰ কাল্টৰ বাবে ই আছিল এক প্ৰত্যাহ্বান। সঁচাকৈয়ে ইউৰোপীয় দেশ এখনে একনায়কত্ববাদীক কিয় সহ্য কৰিব লাগে, যেন মধ্যযুগত?
  আৰু ষ্টেলিন এজন একনায়কত্ববাদী আৰু এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁ ক্ৰমান্বয়ে পৰাস্ত কৰিবলৈ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছে...
  বীৰ শিশুসকলে আৰু তিনিদিন যুঁজিলে। ইফালে নাজীয়ে কাজানক ঘেৰি ধৰি উফাক লৈ গ"ল।
  ইতিমধ্যে ক্ৰেমলিনতে যুদ্ধ হৈছিল। চাৰিগৰাকী ডাইনী ছোৱালীয়ে নাজীৰ সৈতে যুঁজিছিল নিক্ষেপৰ বাবে তৰোৱাল আৰু পাতল ডিস্ক ব্যৱহাৰ কৰি, খালী ভৰিৰে।
  ষ্টাৰমলেভ, ষ্টাৰমটাইগাৰ, বোমা বিস্ফোৰণ আৰু বিশাল কামানৰ পৰা গোলাবৰ্ষণত ক্ৰেমলিনৰ বেয়াকৈ ক্ষতিসাধন হয়।
  ষ্টেলিন নিজেও অৱশ্যে এতিয়াও শ্বেৰ্ডলভস্কত আছে। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ পৰিস্থিতি প্ৰায় আশাহীন যেন লাগে। কিন্তু ৰেড বেনাৰখন এতিয়াও ৰাছিয়াৰ ৰাজধানীৰ ওপৰেৰে উৰি আছে, অৰ্থাৎ সকলো হেৰাই যোৱা নাই!
  মানুহে বিশ্বাস কৰে যে এটা টাৰ্নিং পইণ্ট আহিবলৈ ওলাইছে!
  নাটাছাই আৰবটোক আধা কাটি পেলায়। খালী ভৰিৰে ডিস্ক এখন দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - অমৰ পিতৃভূমিৰ মহিমা! হিটলাৰে আমাক ভাঙিব নোৱাৰে!
  জোয়াইও দুটা চেবাৰেৰে ফেচিষ্টজনক কাটিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, আমাক ভাঙি নাযাবা!
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ খালী ভৰিখনে নাজীৰ ওপৰত হত্যাকাৰী ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিলে।
  আৰু ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ক্ৰেমলিনৰ দেৱালৰ পৰা দুখনমান কৃষ্ণাংগ যুঁজাৰু বিমান পৰিল।
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই গুলীচালনা কৰিলে। তাই খুব কমেইহে গুলী চলাইছিল, কিন্তু সঠিকভাৱে। আৰু তাৰ পিছত তাই নিজৰ চেবাৰবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিলে। আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা তৰা আৰু চোকা পাতল স্বস্তিক উৰি গ"ল।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানাই খালী ভৰিখনেৰে চোকা ডিস্ক এটা দলিয়াই ফ্ৰিট্জটো টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাব। তাৰ পিছত তেওঁ গাইব:
  - কলভ্ৰাট, এভপতি কলভ্ৰাট - পিতৃভূমিৰ ৰক্ষক, পেৰুনৰ সৈনিক!
  কলভ্ৰাত! এভপতি কলভ্ৰাত! হিৰোজ অৱ ৰাছৰ এলাৰ্ম বাজিছে!
  আমি চাৰিওজনেই ইয়াত যুঁজি আছো। ইতিমধ্যে মস্কোৰ প্ৰায় সকলো ঠাই লোৱা হৈছে, আৰু গোলাবাৰুদৰ যোগানৰ অন্ত পৰিছে। ৰাছিয়াৰ ল"ৰা-ছোৱালী দুয়োৰে মৃত্যু হৈছে। কিন্তু তেওঁলোকে হাৰ নামানে। যদিও কিমান দিন ধৰি চলিছে ঘেৰাও?
  ক্ৰেমলিনৰ দেৱালত থকা ছোৱালীবোৰে যুঁজ দিয়ে। নায়কৰ দৰে। আৰু ডিচেম্বৰ মাহৰ পিছতো তেওঁলোক খালী ভৰিৰে আৰু মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধিছে। কিন্তু তেওঁলোকে ঠাণ্ডা অনুভৱ নকৰে। ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁলোকৰ শক্তি বৃদ্ধিহে হয়।
  আৰু মোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা চোকা, অতি সমতল ডিস্কবোৰ উৰি যায়। যিয়ে ৱেৰমাখ্টৰ বিদেশী সৈন্যক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাইছে।
  যোদ্ধাসকলে যুদ্ধৰ বীৰৰ দৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু নূন্যতম কাপোৰৰ সৈতে। এনে সুন্দৰীসকলে ই আৰু এ জি ছিৰিজৰ বিশাল টেংকবোৰেও, নহয় নাজীৰ অন্যান্য ভয়ংকৰ উদ্ভাৱনবোৰেও লাজ নকৰে।
  কোনো ছোৱালী কোনো ধৰণৰ ফেচিবাদক পৰাস্ত কৰিব পৰা বস্তু নহয়। যদিও এই পৃথিৱীৰ দৰে সিদ্ধ।
  নাটাছাই তৰোৱালেৰে কাটিলে, খালী ভৰিৰে ডিস্ক এটা দলিয়াই নাজীসকলক কাটি গাই গ"ল:
  - ছোভিয়েট দেশত থাকি কিমান ভাল,
  আৰু ৱেৰমাখটক চেপি পেলোৱাটো কিমান আচৰিত!
  চেবাৰেৰে মিলটো চলাই থকা জোয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - Wehrmacht বেদনাদায়ক শক্তিশালী হৈ পৰিছে! এতিয়া আমি ইতিমধ্যে ক্ৰেমলিনক ৰক্ষা কৰি আছো!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা তৰা দলিয়াই দিলে, ক্ৰাউটসকলক আঘাত কৰিলে।
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - এইটো শত্ৰুৰ বাবে বন্য চিকাৰ!
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত অৰোৰা৷ কি ৰঙা চুলি আৰু শীতল ছোৱালী। শীতৰ বতাহত তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি যুদ্ধৰ পতাকাৰ দৰে উৰি ফুৰে। নাই, এনে ছোৱালী কাৰো আগত নমস্কাৰ নকৰে।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই মাংস আৰু তেজ কাটি থকা চোকা ডিস্ক এখন উৰি যায়।
  তেওঁ বিৰোধীৰ শৰীৰ কাটি পেলায়। আৰু অৰোৰাই চিঞৰি উঠে:
  - মই চুপাৰ ক্লাছৰ ছোৱালী!
  যুদ্ধত স্বেটলানা কেনেকুৱা দেখা যায়?
  এই ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰটো কেৱল এটা পৈশাচিক জুই আৰু বিনাশৰ এটা টৰ্নেডো।
  আৰু লগতে তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী আচৰিত উৰি যায়। আৰু ছোৱালীজনী কাজিয়াত সম্পূৰ্ণ থ্ৰ"টলত আছে।
  চাৰিওজনেই যুদ্ধত আছে। আৰু তাই পিছুৱাই নাযায় আৰু হাৰ মানিবও নালাগে।
  চাৰিজন ডাইনী - মাত্ৰ ছুপাৰ! সকলো আৰু সকলোৰে ধ্বংসৰ প্ৰকৃত চতুৰ্থাংশ!
  যোদ্ধাসকলে প্ৰতিৰক্ষা এলেকাটো ধৰি ৰাখে। কিন্তু ক্ৰেমলিন ডাঙৰ আৰু ই সকলোতে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। শক্তিবোৰ অতি অসমান।
  নাটাছাই বিৰক্তিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি মাৰি পেলাওঁ, জয়ী নহয়!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ খালী ভৰিৰে কিলাৰ চাৰ্জ নিক্ষেপ কৰিলে।
  শত্ৰুক কাটি থাকোঁতে জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - সকলো জিকিব নোৱাৰি... যদিহে কম্পিউটাৰ গেমত নহয়!
  আৰু সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে আকৌ মৃত্যুৰ ডিস্কখন পেলাই দিলে।
  অৰোৰাই, চেবাৰেৰে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি, চিঞৰি উঠিল:
  - বিজয়, মোৰ বিশ্বাস, আমাৰ হ"ব! পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ নামত!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ নিক্ষেপৰ পৰাই ধ্বংসৰ উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু কাটি পেলোৱা নাজীবোৰ পতিত হয়।
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত স্বেটলানা। নিজৰ থ্ৰ"ৰে ফেচিষ্টসকলক কাটি দিয়ে। আৰু তেওঁ চৰম, আনকি অসীম নিপুণতাৰে কাম কৰে। তাইৰ উদং ভৰি দুখন ইমান চঞ্চল। আৰু তেওঁলোকে ভয়ংকৰ ধ্বংস প্ৰদৰ্শন কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে গাইছে:
  - পিতৃভূমি আৰু নতুন জগতৰ মহিমা!
  আৰু আকৌ মৃত্যুৰ আশ্চৰ্য্য তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা উৰি যায়।
  আৰু ইয়াত নাটাছা আকৌ যুদ্ধত নামিছে। আৰু ধুমকেতুৰ দৰে লৰালৰিকৈ ক্ৰাউটবোৰক কাটি পেলায়। আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ পিতৃভূমিলৈ গৌৰৱ!
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ লনমাৱাৰৰ দৰে ওপৰলৈ উৰি যায়।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আনকি গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে:
  - চিৰদিনৰ বাবে ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ,
  আমাৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং গোৰোহাৰে চোকা বুমেৰাং এটা দিলে। আৰু ইফালে সিফালে ঘূৰি ডজন ক"লা আৰু ক"লা মূৰ কাটি পেলালে।
  অৱশ্যে ছোৱালীকেইজনীক হত্যা কৰা জাৰ্মানসকলে নহয়, তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰা ঔপনিৱেশিক ইউনিটবোৰেহে হত্যা কৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলতো যোদ্ধাসকলৰ বাবে ই আৰু শীতল হৈ পৰে।
  জিলিকি থকা আৰু চঞ্চল।
  নাটাছাই আকৌ শত্ৰুবোৰক কাটি পেলায়। আৰু খালী ভৰিৰে তেনেকুৱা কিবা এটা দলিয়াই দিয়ে।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - ষ্টেলিন আৰু গৌৰৱ!
  আৰু তাৰ পিছত জোয়া। হত্যাকাৰী কিবা এটা মুকলি কৰি দিয়াৰ দৰেই। আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে মৃত্যুৰ বাৰ্তাটো থু পেলালে।
  আৰু যোদ্ধাই গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ দৰে মাতৃভূমিৰ বাবে মৰিবলৈ ভয় নহয়!
  আৰু তেতিয়া অৰোৰাইও তাক লৈ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব। আৰু খালী ভৰিৰে বুমেৰাংও লঞ্চ কৰিব। আৰু শত্ৰুক পুনৰ গঢ় দিব।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁ গায়-
  - ছোভিয়েট Rus' জন্য! বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত কি শাসন কৰিব!
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত স্বেতলানা। লগতে ৰখাব নোৱাৰা বা লেহেমীয়া কৰিব নোৱাৰা ছোৱালী। এইদৰেই ই প্ৰহাৰ কৰে। কেৱল এনেকুৱা যোদ্ধাৰ পৰা তোমাক বচাব নোৱাৰো!
  আৰু খালী ভৰিৰে তাই হত্যাকাৰী টোপোলা পেলাই দিয়ে। আৰু তাই কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ শত্ৰুক হত্যা কৰে।
  যদিও পিছলৈ ইয়াৰিলাই তেওঁলোকৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিব পাৰে। বা হয়তো পেৰুণ। চেৰনোবগ ৰাজ্যই পাপীসকলৰ বাবে মৃত্যুৰ পিছত তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে! কিন্তু ই আনকি নিজৰ ধৰণেৰে আকৰ্ষণীয় - যুদ্ধবোৰ সকলো সময়তে চলি থাকে! আৰু ইমানবোৰ কাজিয়া! গতিকে হয়তো আমি পাপীসকলৰ ভাগ্যৰ বাবে বেছি তিক্তভাৱে শোক কৰা উচিত নহয়?
  আনকি স্বেটলানাই অলপ ধেমেলীয়া অনুভৱ কৰিলে: খ্ৰীষ্টানসকলক ঈৰ্ষা কৰিব নোৱাৰি - তেওঁলোক অনন্তকালত বহু আনন্দৰ পৰা বঞ্চিত হ"ব। আনকি পৃথিৱী গ্ৰহত তেওঁলোকৰ যি আছিল।
  এহ, দুখীয়া পাপীসকল! আৰু তাতোকৈও দুৰ্ভগীয়া সৎ মানুহ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ চেলেকি উদং ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দিয়ে। তাৰ পিছত তেওঁ কয়:
  - পৃথিৱীখন আমাৰ হ'ব! ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  নাটাছাই তৰোৱালৰে ত্ৰিগুণ পখিলা এটা বনাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মহান ৰাছিয়াৰ চিৰন্তন গৌৰৱ হওক!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে হত্যাকাৰী আৰু অনন্য কিবা এটা নিক্ষেপ কৰিব। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাটোৱে কৃষ্ণাংগ মানুহজনৰ কপালত খুন্দা মাৰি তেওঁক আৰু আন পাঁচজন আৰবক বেৰৰ পৰা খুন্দিয়াই পেলালে।
  যুদ্ধত পৰৱৰ্তী স্থানত আছে জোয়া। একোৱেই তাইক বাধা দিব নোৱাৰে। তাই হিটলাৰৰ ভিৰৰ লগত যুঁজে। আৰু ট্ৰিপল মিল চলায়। তাইৰ পতনে কাটি পেলোৱা সৈন্য।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - চিৰন্তন Rus' Svarog সঙ্গে হবে!
  আৰু তাৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  যুদ্ধত পৰৱৰ্তী স্থানত অৰোৰা। তাই পেন্থাৰৰ দৰে লৰালৰিকৈ গ"ল। তাই সকলোকে কাটি পেলালে। আৰু খালী ভৰিৰে তাই মৃত্যুৰ উপহাৰ লঞ্চ কৰিলে। তাই বহুত ফেচিষ্টক কাটি গাইছিল:
  - পিতৃভূমিৰ সৰ্বোচ্চ ৰূপৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানা যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। কেনেকৈ তাই শত্ৰুক কাটি পেলায়। আৰু তেওঁ অতি ডেছিংভাৱে অভিনয় কৰে।
  যাৰ পিছত তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা মৃত্যুৰ উপহাৰ উৰি যায়। আৰু তেওঁ নাজীসকলক ভালদৰে কাটি পেলায়, নাপিতৰ ৰেজাৰৰ দৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ বয়স আৰু মোৰ সত্য! গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  হয়, এই চাৰিজনে সঁচাকৈয়ে বীৰত্বৰে যুঁজ দিয়ে। কিন্তু চাৰিগৰাকী খালী ভৰি আৰু প্ৰায় উলংগ সুন্দৰীয়ে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত জয়ী হ"বলৈ অক্ষম। আৰু তেনেকৈয়ে মস্কো পতিত হ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ তৰোৱাল আৰু অদৃশ্যতাৰ পোছাক দুয়োটা ব্যৱহাৰ কৰি বন্দী ৰাজধানীৰ পৰা ওলাই আহিল।
  সাধাৰণতে ইহঁতে বহুত কাম কৰিবলৈ সক্ষম। সৰ্বোচ্চ পদবীৰ ছোৱালী, ইয়াতকৈ ওখ বা ধুনীয়া বিচাৰি নাপাব।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই বন্দী গৰ্কি চহৰ এৰিলে।
  নাজীসকলে, হায়, প্ৰায় সকলোতে সফলতা লাভ কৰিছিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীজনীয়ে খোজ কাঢ়ি গৈ খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰি ক্ৰাউটসকলক নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - নাই, সজাগজন ম্লান নহ"ব,
  একটি বাজ্জ, একটি ঈগল...
  ৰাইজৰ মাত স্পষ্ট -
  ফুচফুচানিটো সাপে থেতেলিয়াই পেলাব!
  
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব -
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্য জ্বলিব -
  সাম্যবাদক আলোকিত কৰা পথ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে কেইবাটাও বেজী দলিয়াই নিশ্চিত কৰিলে:
  - নাই, ম্লান নহ"ব!
  আৰু তাই মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটাই দুডজন ফেচিষ্টক কাটি পেলালে।
  এই ধৰণৰ ল"ৰা-ছোৱালী। শীতল, অটল। যদিও সঁচাকৈয়ে, এইখন সেই ধৰণৰ যুদ্ধ নহয়। আৰু পলাই যাব লগা হৈছে।
  মস্কো খহি পৰিল, গৰ্কি চহৰ খহি পৰিল। নাজীয়ে কাজানত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। ইতিমধ্যে এইখন ভলগা নদীৰ শেষৰখন ছোভিয়েট চহৰ। প্ৰতিৰোধ বীৰত্বপূৰ্ণ যদিও ক্ৰমাৎ নিৰাশাৰ অনুভূতি বাঢ়িছে।
  নাজীৰ হাতত এ জি ছিৰিজৰ অধিক উন্নত পিৰামিডাল টেংক আছিল, যিবোৰত কোনো ছোভিয়েট অস্ত্ৰই ভেদ কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু এইটো, মই ক"ব লাগিব, বৰ বেয়া।
  ল"ৰা-ছোৱালীৰ খালী ভৰিৰে ট্ৰেকত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলেহে জাৰ্মান দানৱবোৰৰ সংঘৰ্ষ হয়। কিন্তু যেতিয়া প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্বই ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে আছে তেতিয়া মাত্ৰ এজন দম্পতীয়ে কি কৰিব পাৰে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি এজি-৫০ আৰু এজি-৭৫ৰ মূৰটো একেলগে ঠেলি দিলে আৰু তাৰ পিছত ক"লে:
  - যদি দুৰ্গ বাটত থাকে,
  শত্ৰুৱে নিৰ্মাণ কৰিছে...
  আমি পিছফালৰ পৰা ঘূৰি ফুৰিব লাগিব -
  তাইক গুলীয়াই নিদিয়াকৈ লৈ যাওক!
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - যুদ্ধত প্ৰতাৰণা এটা ডাঙৰ কথা! বিশেষকৈ যদি শক্তিবোৰ অসমান হয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু মই এণ্টেণ্টেৰ কৌশল খেলিলোঁ। সমান অস্ত্ৰৰে তেওঁ এক লাখ চৈধ্য নিযুত শত্ৰুৰ সৈন্যক ধ্বংস কৰিলে, আৰু তেওঁ নিজেই মাত্ৰ শূন্যহে হেৰুৱালে। অৰ্থাৎ কৌশলৰ জৰিয়তে আপুনি প্ৰকৃততে সমগ্ৰ বিশ্বৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব পাৰিব!
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - যথেষ্ট সম্ভৱ! আৰু যুঁজি জয়ী হ"ব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বেজীৰ ভৰি দুখন খালী আঙুলিৰে দলিয়াই দিলে। তেওঁ তিনি ডজন ফেচিষ্টক হত্যা কৰি ক"লে:
  - পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ নামত আমি জয়ী হম!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে নিজৰ দৌৰ অব্যাহত ৰাখিলে... হায়, শক্তিবোৰ সঁচাকৈয়ে বৰ অসমান।
  কাজানক সকলো ধৰণৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ দ্বাৰা ধ্বংস কৰা হৈছিল। ষ্টেলিনে তাইক শেষ টোপাল তেজলৈকে ধৰি ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। কিন্তু বাস্তৱত মস্কোৰ পতনৰ পিছত ৰঙা সেনাৰ যুদ্ধ মনোভাৱ অত্যধিক ভাঙি পৰিছিল। সকলোৱে কমকৈ মৰিবলৈ ইচ্ছা কৰিছিল। আৰু নাজীসকল সংখ্যা আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত অত্যন্ত শ্ৰেষ্ঠ।
  আৰু তেওঁলোকৰ জেট বিমানে নাজীয়ে এতিয়াও দখল কৰিবলৈ সক্ষম নোহোৱা সকলো চহৰ আৰু গাঁৱত বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই কাজান পোৱাৰ আগতেই এই চহৰখন পতিত হৈছিল।
  উফাকো লৈ যোৱা হ"ল। গতিকে কঠোৰ শীতকালৰ মাজতো নাজীসকলে শ্বেৰ্ডলভস্কৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  ষ্টেলিনৰ মুখ্য কাৰ্যালয় তাতেই আছিল। আৰু পূব দিশৰ পৰা চামুৰাই আহিল। জাপানীসকলো শক্তিশালী।
  তেওঁলোকৰ যোদ্ধাসকল বিশেষভাৱে বিপজ্জনক - নিঞ্জা ছোৱালী। চাইবেৰিয়াৰ শীতকালৰ মাজতো তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যায়, আনহাতে তেওঁলোকে নিজেই কেৱল সাঁতোৰৰ চুট পিন্ধি থাকে। এনে যোদ্ধাক কল্পনা কৰাটোও ভয় লাগে৷ যদিও সিহঁত বৰ ধুনীয়া।
  ইয়াত তেওঁলোকৰ এজনৰ চুলি নীলা, আন এজনৰ হালধীয়া, তৃতীয়জনৰ ৰঙা, চতুৰ্থজনৰ বগা।
  এইবোৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া হত্যাকাৰী। এটা তৰোৱালেৰে কাম কৰে আৰু পদাতিক বাহিনীক পাতল ডিস্ক বা চক্ৰ নিক্ষেপ কৰে। আৰু নিঞ্জাই টেংকবোৰৰ ওপৰত বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰে - সেইবোৰ মাত্ৰ মটৰৰ সমান, কিন্তু আটাইতকৈ গধুৰ ছোভিয়েট টেংকবোৰে বতাহত ওখকৈ উৰি গৈ টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলায়।
  আনকি ভয়ংকৰ আই এছ-৭ও নিঞ্জা ছোৱালীৰ বাবে কোনো বাধা নহয়। ইমান উচ্চ পৰ্যায়ৰ যোদ্ধা যে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে চকীদাৰসকলো অক্ষম।
  ইয়াত নীলা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালী আছে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই একেলগে মটৰ আৰু তিনিটা ছোভিয়েট টেংক পেলাই দিলে, ওপৰলৈ উৰি গ"ল, আৰু অংশত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আৰু তাৰ পিছত হালধীয়া চুলি আৰু খালী ভৰিৰ ছোৱালী এজনীয়ে মটৰ দলিয়াই আছে৷ আৰু আকৌ ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ বিভিন্ন দিশত উৰি যায় আৰু টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰে। মুখ খুলি কওঁকচোন, ইয়াত এইবোৰেই ধৰণৰ যোদ্ধা - আনকি তেওঁলোকৰ সন্মুখত আটাইতকৈ সাহসী নাইটজনো ভয় খাব৷
  আৰু ইয়াত যুদ্ধত ৰঙা চুলিৰে এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালী। ঠিক যেনেকৈ খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী মটৰ দলিয়াই দিয়ে। আৰু ইয়াৰ আঘাতৰ পৰাই বিশাল আই এছ-১২ৰ কৱচ ফাটি গ"ল।
  এইজনী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  আৰু তাৰ পিছত বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালী। সেইদৰে তেওঁ তাক লৈ যাব, আৰু নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সৈন্যসকলৰ মাজত নিজৰ তৰোৱালবোৰ ঠেলি দিব। সিবিলাকক ছিন্নভিন্ন কৰি গাব:
  - মই কৰুণ বাগ নহয়, নিঞ্জা নহয়, কিন্তু কচ্ছপ নহয়!
  আকৌ এবাৰ চাৰিওজনী ছোৱালী যুদ্ধত হত্যাকাৰী।
  সকলো ফ্ৰণ্টতে যুদ্ধত হাৰিছে ৰঙা সেনা। কিন্তু তথাপিও যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই শীতকালীন বৰফৰ মাজেৰে বিচৰণ কৰে। দুখীয়া খালী ভৰিৰ ল"ৰা-ছোৱালী। অমৰ শৰীৰৰ বাবে হিম ইমান বেয়া নহয়। এই ছুপাৰমেনসকলে অসুস্থ হ"ব নোৱাৰে বা চৰ্দি বা হিমপাত হ"ব নোৱাৰে। কিন্তু তথাপিও যেতিয়া আপুনি উৰালৰ কাষ চাপে, তেতিয়া হিমখন অপ্ৰীতিকৰ হৈ পৰে আৰু শিশুৰ উদং গোৰোহাত কামোৰ দিয়ে।
  অলেগে দুখেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি নাজানে ইয়াতকৈ বেয়া কি - ঠাণ্ডা আৰু ভোক, বা আপোনাৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমি যে হেৰুৱাইছে সেই উপলব্ধি!
  মাৰ্গাৰিটাই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আমাৰ বাবে ঠাণ্ডা আৰু ভোক একো নহয়... কিন্তু আমি নাজীৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাটো আচলতে বেয়া!
  অলেগে এই কথাত একমত হৈছিল:
  - ইয়াতকৈ বেয়া হ"ব নোৱাৰে! সাধাৰণতে তৃতীয় ৰাইখ সাধাৰণতে আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতকৈ সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত বেছি সফল কিয়?
  মাৰ্গাৰিটাই এটা যুক্তিসংগত ধাৰণা কৰিলে:
  - কাৰণ ফেচিষ্টসকল অতি শক্তিশালী আৰু সংগঠিত। আৰু আমি বহুবাৰ ভাগ্যৱান হৈছিলো। বিশেষকৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ সৈতে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে স্নোবল এটা লাথি মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ সৈতে আমি বৰ ভাগ্যৱান আছিলো! ফ্ৰিট্জ নিজেই মূৰ্খৰ দৰে ফান্দত পৰিল!
  মাৰ্গাৰিটাই cooed:
  - বিপদত নপৰিবলৈ চেষ্টা কৰি,
  বিভ্ৰান্তি নহ'বলৈ আৰু হেৰাই যাবলৈ...
  এটকা এটাৰ বিনিময়ত এটা নিকেল সংগ্ৰহ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব,
  আৰু বৰঞ্চ, পুনৰ জন্ম লওক!
  বাটত থকা শিশুসকলে ফেচিষ্টৰ এটা ডিটেচমেণ্টক আক্ৰমণ কৰে। এশৰো অধিক জোৱান নিহত হয়। এজনক বন্দী কৰি থৈ গ"ল। মাৰ্গাৰিটাই যুৱকজনক জোৰ কৰি তাইৰ অতি ইলাষ্টিক তলুৱাটোত চুমা খালে, ঠাণ্ডাৰ বাবে ৰঙা হৈ পৰিল। তেওঁ আজ্ঞাবহভাৱে কৰিলে। আৰু তেওঁ ক"লে যে জাৰ্মানসকলে ইতিমধ্যে শ্বেৰ্ডলভস্কৰ কাষ চাপিছে আৰু ইয়াক ঘেৰি ধৰিছে।
  অলেগে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আচৰিত কথা যে তুমি আৰু মই মাৰ্গট বেছি বেগেৰে চলিছো, কিন্তু কেনেবাকৈ আমি সাধাৰণ মানুহৰ দৰে বা তাতোকৈ লাহে লাহে আগবাঢ়িছো!
  মাৰ্গাৰিটাই মান্তি হ"ল:
  - পৰাজয়ৰ ঢৌত ধৰা পৰিল! দেখাত এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সকলোৱে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰোধী। আনকি প্ৰকৃতি আৰু মহাকাশ!
  তাৰ পিছত অলেগে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হিটলাৰক হত্যা কৰাটো আমাৰ বাবে যদি তুচ্ছ কথা হয় তেন্তে কি হ"ব?
  মাৰ্গাৰিটাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - হাইপাৰউইচে আমাক এনে আদেশ নিদিলে! গতিকে অপেশাদাৰী অভিনয়ৰ অবিহনে কাম কৰোঁ আহক। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াৰ দ্বাৰা কি হ"ব?
  Oleg Rybachenko আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - বহুখিনি! তদুপৰি ফুৰাৰ, আফ্ৰিকাতো এইটোৱেই ফুৰাৰ!
  মাৰ্গাৰিটাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - এতিয়াৰ বাবে সন্মুখত যুঁজ দিওঁ, তাৰ পিছত হিটলাৰৰ কথা চাম! কোৱাৰ দৰে - খৰখেদা নকৰাকৈ!
  অলেগে গাইছিল:
  - গতি ভাল, চেলেং ভাঙিব নালাগে... মানুহজন কাঠফুলা নহয়, আৰু খৰখেদাকৈ পাগল হৈ গ"ল!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে সমস্ত শক্তিৰে দৌৰি গ"ল। আৰু আমি কোনোমতে শ্বেৰ্ডলভস্ক পালোঁগৈ। আৰু নাজীৰ ধুমুহাত পৰা চহৰখন ৰক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ইয়াৰ পিছতে ইটোৰ পিছত সিটোকৈ আক্ৰমণ সংঘটিত হয়।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আছিল। মাৰ্গাৰিটা টিউনিক পিন্ধিছে, আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো মাত্ৰ শ্বৰ্ট পিন্ধা ল"ৰা। কিন্তু তেওঁলোকে প্ৰকৃত আৰু অনবদ্য নায়কৰ দৰে যুঁজিছিল।
  অলেগে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজীটো দলিয়াই ফ্ৰিটজৰ ডিঙিত বিন্ধি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমি এ ইঞ্চি মাটিও এৰি নিদিওঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  -এটোপাল নহয়, ইঞ্চিও নহয়, চেণ্টিমিটাৰ নহয়!
  ঠাণ্ডাত এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ মাজত কাজিয়া। আৰু তেওঁলোকৰ লগত আন আন অগ্ৰগামীও আছিল। আৰু বহুতেও খালী ভৰিৰে, বনৰীয়া ঠাণ্ডাৰ মাজতো। আৰু যদি অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বনৰীয়া হিমলৈ ভয় নকৰে, অন্ততঃ সিহঁতক ক্ষতি কৰিব নোৱাৰে, তেন্তে সাধাৰণ ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে ই যথেষ্ট বিপদজনক।
  ইয়াত এজন খালী ভৰিৰে অগ্ৰগামী, যাৰ আনকি আঙুলিবোৰো ঠাণ্ডাৰ বাবে নীলা হৈ পৰিছিল, দাঁতবোৰ চৰ্দি হৈছিল আৰু চোলাটো ফুলি গৈছিল। ল'ৰাটোৰ বৰ কষ্ট হৈছে। কিন্তু ইয়াৰ পিছতো তেওঁ ক্ৰোধত গ্ৰেনেডৰ গোট এটা লৈ নাজী টেংকৰ তলত পেলাই দিয়ে আৰু তেওঁ নিজেই পৰি যায়, মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণৰ আঘাতত।
  এইটো এটা সাহসী ল'ৰা...
  বা এগৰাকী ছোৱালী, যাৰ খালী ভৰি দুখন ৰঙা পপিৰ দৰে জিলিকি থাকে, জাৰ্মান মাষ্টোডনৰ ট্ৰেকৰ তললৈ খনি এটা ঠেলি দিয়ে। তাই নিজেই মৰি যায়, চিঞৰি চিঞৰি:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  শীতকালত, চাইবেৰিয়াত, যেতিয়া আপুনি অমৰ মাংসৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত নহয়, তেতিয়া খালী ভৰিৰে থকাটো অতি কষ্টদায়ক।
  আনকি অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাইও তীব্ৰ হিমত আধা উলংগ হৈ ইমান সন্তুষ্ট নহয়। কিন্তু তেওঁলোকে হাঁহি হাঁহি গান গায়, ল"ৰাবোৰক উৎসাহিত কৰিব বিচাৰে:
  - এহ, হিম, হিম, মোক জমা নকৰিবা,
  মোক জমা নকৰিবা! মোৰ ঘোঁৰা! মোৰ ঘোঁৰা!
  বগা চুলিৰ!
  তিতা ঠাণ্ডাৰ পৰা ৰঙা নীলা ভৰি দুখন জোকাৰি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে গাইছিল:
  - নিয়ৰে আমাক বাধা নিদিয়ে! হিমই আমাক পৰাস্ত নকৰে! আমি ক্ৰাউটৰ অগ্ৰগামী! ফেচিষ্টক জোৰেৰে মাৰপিট কৰা হ"ব!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ভালদৰে যুঁজ দিয়ে! কিন্তু শক্তিবোৰ অত্যন্ত অসমান। ষ্টেলিনে ঘেৰি ৰখা শ্বেৰ্ডলভস্কৰ পৰা নভোচিবিৰ্স্কলৈ পলায়ন কৰে। অৱশ্যে ইতিমধ্যে জাপানীসকলে পূব দিশৰ পৰা এই চহৰখনৰ কাষ চাপিছে। চাইবেৰিয়াৰ হিমকো কেনেবাকৈ ভয় নকৰে।
  যুদ্ধৰ অন্ত হওক।
  কিন্তু অগ্ৰগামীসকলে হাৰ নামানে। আৰু কঠিন সময়তো শিশুৱে সাহসেৰে গান গায়;
  আমি সাম্যবাদৰ অগ্ৰগামী, সন্তান -
  এটা জুই, এটা তম্বু আৰু এটা বাজি থকা শিং!
  অভিশপ্ত ফেচিবাদৰ আক্ৰমণ -
  যিটোৱে অপেক্ষা কৰি আছে এক উগ্ৰ পৰাজয়ৰ বাবে!
  
  এই যুদ্ধবোৰত আমি কি হেৰুৱালোঁ?
  নে শত্ৰুৰ সৈতে যুদ্ধত ইয়াক অৰ্জন কৰিছিল?
  আমি আগতে কেৱল পৃথিৱীৰ সন্তান আছিলোঁ -
  আৰু এতিয়া মাতৃভূমিৰ যোদ্ধাসকল!
  
  কিন্তু হিটলাৰে আমাৰ ৰাজধানীৰ দিশে এখোজ আগবাঢ়িল,
  জলপ্ৰপাতটোৱে অগণন বোমা নিক্ষেপ কৰিলে!
  আমি পিতৃভূমি, আকাশতকৈও ধুনীয়া -
  এতিয়া আহিল ৰক্তাক্ত সূৰ্যাস্ত!
  
  আমি আগ্ৰাসনৰ প্ৰতি কঠোৰ সঁহাৰি দিম -
  যদিও সিহঁত নিজেই, হায়, আকাৰত সৰু!
  কিন্তু তৰোৱালখন ভংগুৰ কিশোৰৰ হাতত -
  চয়তানৰ লিজিয়নতকৈও শক্তিশালী!
  
  টেংকবোৰে হিমস্খলনৰ পিছত হিমস্খলনৰ লৰালৰিকৈ যাওক,
  আৰু আমি ৰাইফলটো তিনিটাৰ মাজত ভাগ কৰি লওঁ!
  আৰক্ষীয়ে নিকৃষ্টভাৱে পিছফালে লক্ষ্য কৰক,
  কিন্তু পবিত্ৰ ঈশ্বৰে তেওঁলোকক তীব্ৰ শাস্তি দিব!
  
  আমি কি সিদ্ধান্ত লৈছিলো? শান্তিৰ কাম কৰক -
  আৰু তাৰ বাবে হায়, গুলী চলাবলগীয়া হ"ল!
  শান্তি ইতিমধ্যে ঘৃণনীয়।
  হিংসা আৰু কৃপাও আছে!
  
  ছোৱালীজনী আৰু মই একেলগে খালী ভৰিৰে দৌৰি আছো -
  বৰফ পৰিলেও কয়লাৰ দৰে নিয়ৰৰ ঢৌ জ্বলাই দিয়ে!
  কিন্তু তেওঁলোকৰ কোনো ভয় নাই, ল'ৰা-ছোৱালীয়ে জানে -
  ফেচিষ্টক গুলীৰে কফিনত ঠেলি দিয়া হ"ব!
  
  গতিকে তেওঁলোকে ক্ৰাউটৰ এটা নিকৃষ্ট দলক হত্যা কৰিলে,
  আৰু বাকী কাপুৰুষবোৰ দৌৰিছে!
  আমি যুদ্ধত কুঁহিয়াৰৰ দৰে পদাতিক বাহিনীক ধ্বংস কৰো -
  ডেকা গ্ৰীষ্মকাল আমাৰ বাবে কোনো বাধা নহয়!
  
  বিজয় এক কৃতিত্ব, ২০২০ চনৰ মে" মাহত হ"ব।
  এতিয়া বৰফৰ ধুমুহা কাঁইটীয়া, কঠিন বৰফ!
  ল"ৰাটো খালী ভৰি, ভনীয়েক খালী ভৰি,
  শিশুসকলে চেলেং পিন্ধি নিজৰ প্ৰাইম উদযাপন কৰিলে!
  
  আমাৰ মাজত এই শক্তিবোৰ ক'ৰ পৰা আহে -
  বিষ, ঠাণ্ডা, সেই প্ৰয়োজন সহ্য কৰিবলৈ!
  বন্ধু এজনে যেতিয়া কবৰৰ তলৰ অংশ জুখিছিল,
  বন্ধুৱে যেতিয়া হুমুনিয়াহ কাঢ়ে, মই মৰি যাওঁ!
  
  খ্ৰীষ্টই আমাক অগ্ৰগামীসকলক আশীৰ্ব্বাদ কৰিলে,
  তেওঁ ক"লে, পিতৃভূমি তোমাক ভগৱানে দিছে!
  এইটোৱেই সকলোতকৈ প্ৰথম বিশ্বাস,
  ছোভিয়েট, পবিত্ৰ দেশ!
  আৰু ওঁঠত হাঁহি লৈ মৰি যায়। শিশুৱে দুৰ্বলতা নাজানে... অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই গোটেই এসপ্তাহ যুঁজিছিল। কিন্তু স্বেৰ্ডলভস্ক পৰিল। গেৰিছনৰ এটা অংশই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে - পৰিস্থিতিটো আশাহীন অনুভৱ কৰি। কেৱল অগ্ৰগামীসকলেহে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল।
  আৰু এমুঠিমান সাহসী, খালী ভৰিৰ ল"ৰাই এটা হতাশজনক অগ্ৰগতি লাভ কৰিলে। ভয়ংকৰ ঠাণ্ডাৰ পৰা আক্ষৰিক অৰ্থত নীলা হৈ পৰা বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল। আৰু মেচিনগান আৰু কামানৰ তলত তেওঁলোকৰ মৃত্যু হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাও যথেষ্ট আঁচোৰ খাইছিল, কিন্তু তথাপিও শ্বেৰ্ডলভস্কৰ পৰা পলায়ন কৰিছিল। ইয়াৰ পিছত আমি নভোচিবিৰ্স্কলৈ গুচি আহিলোঁ। হিম, শীত, দীঘলীয়া ৰাতি।
  এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী দৌৰিছে, দুখী আৰু বৰ খং উঠে।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - একটি hyperwitch এই জগত সহায় করতে পারেন! নহলে নাজীয়ে জয়ী হয়! এয়া সঁচাকৈয়ে সাৰ্বজনীন অন্যায়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ওপৰলৈ জপিয়াই উঠিল, সাতগুণ ছমাৰছল্টত পেচলে আৰু যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - পৃথিৱীত ন্যায় একেবাৰে কম! উদাহৰণস্বৰূপে, বৃদ্ধসকলে কিয় কষ্ট পায়? তদুপৰি প্ৰায় সকলোৰে ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ! আৰু যেতিয়া মানুহ এজন সৰু হয় তেতিয়া তেওঁ ধূমপান কৰে, মদ্যপান কৰে, আৰু তাতোকৈ বেয়া কাম কৰে, আৰু সুস্থ হৈ থাকে! বয়োজ্যেষ্ঠসকলে যি ন্যায় ভুগিছে সেয়া ক"ত?
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সহজেই সন্মত হ"ল:
  - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ন্যায় নাই!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কিছু বোকাময়ভাৱে সুধিলে:
  - আৰু ভগৱানে ক'লৈ চাই আছে?
  ফুটা টিউনিক পিন্ধা এই খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনী মাৰ্গাৰিটাই পৰামৰ্শ দিলে:
  "হয়তো আমি নিজেও দেৱতাৰ দৰে হ"ব লাগিব যাতে পৃথিৱীত ন্যায়ৰ ৰাজত্ব হয়!" এয়াই সৃষ্টিকৰ্তাৰ জ্ঞান!
  Oleg Rybachenko আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - মোৰ বিশ্বাস যে আমি মৃতক পুনৰুত্থান কৰিম!
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, মই এইটোত বিশ্বাস কৰোঁ অৱশ্যে!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে দৌৰি গৈ ন"ভ"চিবিৰ্স্কলৈ আহি এই চহৰখনৰ প্ৰতিৰক্ষাত অংশ লৈছিল।
  ৰঙা সেনাৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা প্ৰায় শেষৰখন ডাঙৰ চহৰত যুদ্ধ কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে ইতিমধ্যে হিটলাৰৰ সৈতে আলোচনা কৰি আছিল, তেওঁৰ ব্যক্তিগত সুৰক্ষা নিশ্চিত হ"লে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ সন্মত হৈছিল। বিশেষকৈ পক্ষপাতীসকল শান্ত হ"লে ইয়াৰ বাবে ফুৰাৰ সাজু আছিল।
  ইতিমধ্যে জাপানীসকলে পূব দিশৰ পৰা নভোচিবিৰ্স্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। গতিকে কাৰ্যতঃ পলায়নৰ কোনো সম্ভাৱনা নাছিল। ইউ এছ এছ আৰ মৃত্যুমুখত পৰিছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই নাজীক গুলীয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু সিহঁতে তেতিয়াও কিবা এটা আশা কৰি আছিল।
  তেওঁলোকৰ কাষতে আছিল অগ্ৰগামীসকল। চাইবেৰিয়াৰ প্ৰচণ্ড হিমৰ সময়ত সকলো ল"ৰা-ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে আৰু টাই থকা গ্ৰীষ্মকালীন অগ্ৰগামী ইউনিফৰ্ম পিন্ধি আছিল। বীৰৰ দৰে মৰিল।
  তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন হাঁহৰ ভৰিৰ দৰে ৰঙা আছিল আৰু আঙুলিবোৰ নীলা হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু অগ্ৰগামীসকলে হাৰ নামানিলে।
  ফেচিবাদৰ ওচৰত বলি হ"ব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ উদং ল"ৰাটোৰ ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তেওঁ একেলগে তিনিটা জাৰ্মান টেংক মূৰৰ ওপৰত ঠেলি দিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - মই বিজয়ত বিশ্বাস কৰোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাইও খালী আঙুলিৰে এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মইও বিশ্বাস কৰিলোঁ, আৰু শেষলৈকে বিশ্বাস কৰিম!
  আৰু তেওঁলোকে হতাশাৰ ক্ৰোধেৰে শেষৰখন ছোভিয়েট চহৰৰ বাবে যুঁজিছিল। আৰু তথাপিও সিহঁতে বেঁকা হ"বলৈ যোৱা নাছিল।
  প্ৰায় মৃত্যুমুখীভাৱে নিথৰ হৈ পৰা অগ্ৰগামী শিশুসকলক উৎসাহিত কৰিবলৈ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অতি উৎসাহেৰে গাইছিল;
  মই ৰাছিয়া মাতৃৰ এজন যুৱ যোদ্ধা,
  শক্তিশালী দেশ, সকলো দেশৰ গৃহভূমি...
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইয়াতকৈ ধুনীয়া গৃহভূমি নাই,
  ষ্টেলিনে ফৰ্জৰ তলত টাই বান্ধিলে!
  অগ্ৰগামী হোৱাটো এক আনন্দ আৰু আহ্বান,
  কাৰণ, ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল আপুনি দেশৰ সেৱক।
  আৰু আপুনি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড বৃদ্ধি কৰিব পাৰে -
  চয়তান-চয়তানৰ ষড়যন্ত্ৰ ধ্বংস কৰা।
  '৪১ চনত যেতিয়া গ্ৰীষ্ম আহিছিল,
  জুন মাহৰ ধুমুহা আমাৰ বাবে বজ্ৰপাত হৈ আছে...
  আমি অঞ্চলটো দুখীয়া হোৱাটো নিবিচাৰো,
  সুখৰ বাবে বিশ্বাস কৰক - পিতৃভূমিৰ সৃষ্টি হৈছিল!
  ছোৱালীজনী আৰু মই এম্বুছত থকা নাজীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো,
  ইয়াৰ আগতে আমি এটা মেচিনগান পাইছিলোঁ।
  আৰু হিটলাৰৰ উন্মাদ বিৰক্তিলৈ,
  আমাৰ দলটোৱে নাজীক সফলতাৰে পৰাস্ত কৰিলে!
  প্ৰেমিকা খালী ভৰি ৰুক্ষ হৈ পৰিছে,
  ইতিমধ্যে উদং তলুৱাৰ তলত নিয়ৰ বিন্ধিছে।
  ঠাণ্ডা আৰু ওঁঠ দুটা নীলা হৈ পৰিল,
  কিন্তু পবিত্ৰ অগ্নিয়ে আমাৰ আত্মাক উষ্ণ কৰি তোলে!
  আমি আমাৰ বিৰোধীৰ জোখ-মাখ নজনাকৈয়ে আঘাত কৰো,
  আমি আপোনাক দিন ৰাতি শান্তি নিদিওঁ!
  গ্ৰেনেডবোৰ ইচেলনবোৰৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ এটা গোটত পৰিণত হয়,
  আৰু স্নাইপাৰ ৰাইফল লৈ বিষয়াসকল।
  ফেচিষ্টসকলে ক"তো সমৰ্থন বিচাৰি নাপায়,
  আমাৰ অগ্ৰগামী, বীৰ বিচ্ছিন্নতা...
  সক্ষম, যদি পাহাৰ কাটিব লাগে,
  ইয়াত হিটলাৰৰ টেংকবোৰ চাকিৰ দৰে জ্বলি আছে।
  ক্ৰোধৰ জুইত ৰাইজে সমবেত হ'ল -
  ন্যায়, সাহস আৰু সন্মানৰ বাবে।
  আৰু ধুমুহাৰ সাগৰত কোনো ৰিফ নাই -
  যিটোৱে আমাক বহিবলৈ বাধ্য কৰাব!
  আমি বাৰ্লিনত প্ৰৱেশ কৰিলোঁ, আমি কমছমোলত যোগদান কৰিলোঁ,
  ছোৱালীৰ লগত খালী ভৰিৰে ঠেলি দিয়াৰ পৰা গোটেই পৃথিৱী!
  আমি স্বৰ্গীয় মে", ২০১৯ত বিজয়ী মৌ উশাহ লওঁ।
  এতিয়া আমাৰ উজ্জ্বল সফলতা চিৰন্তন হৈ পৰিছে!
  
  
  
  
  . তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ আঠষষ্ঠি বছৰ জীয়াই আছিল
  জাৰে সাম্ৰাজ্যখনক অৰ্থনৈতিকভাৱেও শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। কোনো দাঙ্গা বা বিপ্লৱ হোৱা নাছিল, গতিকে অৰ্থনীতি অহৰহ বৃদ্ধি পাইছিল। আৰু মৃত্যুৰ হাৰ কম হোৱাৰ বাবে আৰু চীন আৰু কোৰিয়াৰ উত্তৰ অঞ্চলসমূহ নিজৰ সংলগ্ন হোৱাৰ বাবে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ ভিতৰত ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা অধিক হৈছিল। আৰু সেনাবাহিনী ডাঙৰ আছিল। আৰু ধাৰাবাহিকখনৰ প্ৰথম লাইট টেংকবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, আৰু বিভিন্ন ব্ৰেণ্ডৰ বহু বিমান।
  হায়, তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত জয়লাভ চাবলৈ জীয়াই নাথাকিল, কিন্তু এই কথা ইতিমধ্যে দ্বিতীয় নিকোলাছৰ হাতলৈ গৈছিল।
  নতুন ৰজাৰ শক্তিশালী সিংহাসন, আন এগৰাকী পত্নী, সুস্থ উত্তৰাধিকাৰী, দুই লাখ আশী নিযুত লোক আৰু শান্তিকালীন ৰাজ্যত ডেৰ-দুই নিযুত সৈনিক আছিল।
  গতিকে আপুনি সাহসেৰে আৰু নিপুণভাৱে যুঁজিব পাৰে! ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত মেচিনগান থকা লঘু টেংকো আছে যদিও গধুৰ টেংক মাত্ৰ দেখা গৈছে। ইয়াক মেণ্ডেলিভৰ পুত্ৰই বিকশিত কৰিছিল।
  গতিকে ৰজা সেনাক ৰোধ কৰিব নোৱাৰি!
  দ্বিতীয় নিকোলাছে জাৰ্মান আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে... ৰাছিয়ান সৈন্যই গালিচিয়া, বুকোভিনাক দখল কৰি অষ্ট্ৰিয়ানসকলক ধাৰাবাহিকভাৱে পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰে। প্ৰথমতে ইষ্ট প্ৰুছিয়াত যুদ্ধ হৈছিল যদিও তাৰ পিছত তেওঁলোকে প্ৰতিশোধ লৈ ক"নিগছবাৰ্গক কাটি পেলায়। মিত্ৰশক্তিয়ে জাৰ্মানসকলক পেৰিছৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে... ৰাছিয়ান সৈন্যই ক্ৰাকোক দখল কৰিলে আৰু শীতকালৰ সত্ত্বেও সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব থকাৰ বাবে আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখি বুডাপেষ্টৰ কাষ চাপিল। বিষয়টোৱে পৰাজয়ৰ গোন্ধ ওলোৱা দেখি জাৰ্মানীয়ে মধ্যমীয়া চৰ্তত শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে।
  জাৰ্মানসকলে ক্লাইপেডা আৰু পোলেণ্ডৰ মাটিৰ কিছু অংশ ৰাছিয়াক দিয়াৰ লগতে ক্ষতিপূৰণ দিবলৈ সন্মত হয়। ফ্ৰান্সক বিছমাৰ্কৰ অধীনত পূৰ্বে দখল কৰা ভূখণ্ডৰ এটা অংশলৈ ঘূৰাই দিয়া হয়, আৰু অলপ ডেনমাৰ্কলৈ।
  অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে বুকোভিনা আৰু ক্ৰাকোৰ অংশ গালিচিয়াক এৰি দিলে। কিন্তু সাম্ৰাজ্যৰ পতন নহ"ল। ৰাছিয়াই স্লাভসকলৰ মাটি, এসময়ত কিয়ভান ৰাছৰ অংশ আছিল সকলোখিনি পুনৰ দখল কৰি পোলেণ্ড ৰাজ্য সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে।
  ইটালীৰ দৰেই তুৰ্কিয়ে আৰু জাপানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সময় নাপালে। অৰ্থাৎ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ আচলতে নহ"ল। গতিকে অলপ সংঘৰ্ষ। দ্বিতীয় নিকোলাছে নিজৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত যথেষ্ট সময় শান্তিপূৰ্ণভাৱে শাসন কৰিছিল।
  ৰাছিয়াই অৱশ্যে যুদ্ধখন আফগানিস্তানত কটালে - অৱশেষত ব্ৰিটিছৰ সৈতে বিভাজন কৰিলে। তাৰ পিছত ইৰাণ ব্ৰিটেইনৰ সৈতে বিভক্ত হ"ল।
  এইদৰে ৰাছিয়াই নিজৰ সম্পত্তি সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে। কিন্তু অৰ্থনৈতিক সংকট আৰু ১৯২৯ চনৰ মহামন্দাৱস্থা আহিল... ১৯৩১ চনত জাপানে তুৰস্কৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু বাস্তৱত সেয়া আছিল আত্মহত্যা। কলচাকৰ কমাণ্ডত প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় জাৰৰ বহৰে জাপানীসকলক পৰাস্ত কৰে। আৰু সাধাৰণতে স্থল সেনা বহুগুণ শক্তিশালী আছিল।
  তুৰ্কীসকলৰ বিষয়েও একেই কথা ক"ব পাৰি। স্পষ্টভাৱে তেওঁলোকে ভুল শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে উঠিছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই সৈন্য অৱতৰণ কৰি জাপান দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত অৱশেষত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তুৰস্ক দখল কৰিলে। এইদৰেই অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ যুগৰ অন্ত পৰিল।
  আৰু দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে নিজৰ গৌৰৱ আৰু ৰাছিয়াৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিলে। এই গৌৰৱময় সম্ৰাটে ১৯৩৬ চনলৈকে শাসন কৰিছিল আৰু আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সতো মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  তেওঁৰ পিছত দ্বিতীয় আলেক্সেই ৰাজপাটত বহে। সাধাৰণতে বত্ৰিশ বছৰ বয়সৰ এজন সম্পূৰ্ণ সুস্থ পুৰুষ। তেওঁৰ মাক বেলেগ আছিল, গতিকে তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে এই মাৰাত্মক বিবাহৰ অনুমতি নিদিলে।
  দ্বিতীয় আলেক্সেই চৌদি আৰৱক ব্ৰিটেইনৰ সৈতে ভাগ কৰি বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰিছিল।
  ১৯৪১ চনলৈকে জাৰ্মানীৰ সিংহাসনত দ্বিতীয় উইলহেম ৰাজত্ব কৰিছিল। এই ৰজাই একপঞ্চাশ বছৰ ক্ষমতাত আছিল! যথেষ্ট দিন!
  কিন্তু এতিয়া তেওঁৰ পুত্ৰ ফাৰ্ডিনাণ্ড সিংহাসনত বহিছে। হিটলাৰৰ দৰে গোন্ধো নাপায়। অন্য কাহিনী।
  এতিয়াও শান্তি আছে। সকলো কলনী বিভক্ত হৈছিল। মুছলিনীয়ে ইথিওপিয়া জয় কৰে।
  ইয়াতকৈ বেছি বিভাজন কৰিবলগীয়া একো নাই... ব্ৰিটেইন অৱশ্যে কঠিন সময়ৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। আৰু ই এক অৰ্থনৈতিক সংকটত পৰিছে।
  আৰু সেইবাবেই ফাৰ্ডিনাণ্ডে দ্বিতীয় আলেক্সেইক ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ ঔপনিৱেশিক সম্পত্তি বিভাজন কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। যেনে, সঁচাকৈয়ে, এই মাটিবোৰলৈ কিমান চাব পাৰি।
  এইদৰে মুছলিনি, ফাৰ্ডিনাণ্ড আৰু দ্বিতীয় আলেক্সেই নিজৰ চুক্তিখন একেলগে ৰাখিলে।
  কিন্তু অৱশ্যেই ৰাছিয়াই এই সময়লৈকে চীনৰ প্ৰায় সমগ্ৰ দেশ জয় কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু অৰ্থনীতি, সামৰিক ক্ষেত্ৰ আৰু জনসংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত আন সকলোতকৈ বহুগুণ শক্তিশালী হৈ উঠিছিল।
  সাধাৰণতে জাৰ আলেক্সেই এই প্ৰস্তাৱত অনুমোদন জনায় আৰু সিদ্ধান্ত লয় যে তেওঁলোকে একেলগে আৰম্ভ কৰিব।
  ফাৰ্ডিনাণ্ড আৰু সৰু নাছিল। আৰু তেওঁ সাৱধান আছিল।
  কিন্তু ১৯৪৫ চনৰ ১৫ মে"ত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। জাৰ্মানসকলে আকৌ স্থানান্তৰিত হ"ল
  বেলজিয়াম বিরুদ্ধে...
  আৰু জাৰ সৈন্যই ব্ৰিটিছ উপনিবেশৰ মাজেৰে গৈ মিচৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ গৈছিল।
  ৰাছিয়াৰ দহ নিযুত সৈনিক আৰু পাঁচশ ডিভিজন আছিল, আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে
  তাই জয়ী হৈছিল। এনে লাগিছিল যেন কোনেও তাইক বাধা দিব নোৱাৰিলে।
  দুমাহত জাৰ সেনাই ভাৰত, দক্ষিণ ইৰাণ, চৌদি আৰব, ইজিপ্ত, চুডান, ইণ্ডোচাইনাৰ বেছিভাগ অঞ্চলত থকা ব্ৰিটিছৰ সম্পত্তি দখল কৰে।
  কিন্তু জাৰ্মানসকলে কেৱল বেলজিয়ামহে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু পেৰিছলৈ যোৱাৰ পথত ৰখাই দিয়া হৈছিল। হলণ্ডেও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই আৰু দুমাহৰ বাবে এছিয়াত ব্ৰিটেইনৰ সম্পত্তি জব্দ কৰি ইণ্ডোনেছিয়াক শেষ কৰি পেলায়। তাৰ পিছত তাই অষ্ট্ৰেলিয়াত অৱতৰণ কৰি আফ্ৰিকাৰ মাজেৰে গুচি গ"ল।
  জাৰ্মানীয়ে পেৰিছক দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে যদিও তেওঁলোকৰ আক্ৰমণ প্ৰতিহত হয়। অৱশ্যে যুদ্ধখন হেৰুৱাই পেলাইছিল। ইটালীয়ে ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ আফ্ৰিকান সম্পত্তিও দখল কৰে।
  পঞ্চম মাহতহে ইউৰোপত ছাৰ সৈন্য আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। আফ্ৰিকা আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াত এতিয়াও যুদ্ধ চলি আছিল যদিও ইতিমধ্যে ইয়াৰ অন্ত পৰিছিল। ভূমি হেৰুৱাৰ ফলত বহুখিনি দুৰ্বল হৈ পৰা অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়েও মিত্ৰজোঁটৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে হলণ্ড দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ স্থান উন্নত কৰিলে।
  আৰু দুমাহৰ বাবে জাৰবাদী ৰাছিয়াই অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু আফ্ৰিকা দখল সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালেহে, ঠিক হিমৰ মাজত, পেৰিছক বাইপাছ কৰি জাৰ্মান-ৰাছিয়ান সৈন্যৰ নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল।
  এই ক্ষেত্ৰত শক্তিসমূহ ইতিমধ্যে অত্যধিক অসমান আছিল। ফৰাচী-ইংৰাজ সৈন্য পৰাজিত হয়। আৰু পেৰিছ ঘেৰি ধৰিছে।
  আৰু নৱবৰ্ষৰ দিনা গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে... তাৰ পিছত জাৰ আৰু জাৰ্মান সৈন্যই তিনি সপ্তাহত সমগ্ৰ ফ্ৰান্স দখল কৰিলে। তাৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ ওপৰত বোমা বিস্ফোৰণ আৰম্ভ হ"ল... আৰু সকলো উপনিবেশ মিত্ৰজোঁটে দখল কৰিলে।
  ১৯৪৬ চনৰ মে" মাহত ব্ৰিটেইন, ইতিমধ্যে ৰক্তহীন আৰু বোমাত ন"ক আউট
  আত্মসমৰ্পণ কৰা।
  এইদৰেই আন এক মহাযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। প্ৰায় সকলো উপনিবেশ ৰাছিয়াই নিজৰ বাবে লৈ গ"ল। জাৰ্মানীয়ে তুলনামূলকভাৱে কম লাভ কৰিলে, ইটালীয়ে কিবা এটা ধৰিলে আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে এটা প্ৰতীকী টুকুৰা পালে।
  জাৰ্মানসকলে বৃহৎ উপনিবেশৰ আশা কৰা সত্ত্বেও, আৰু বহুত কম লাভ কৰিছিল, কেৱল মৰক্কো, কিন্তু জাৰ্মানীয়ে ইয়াৰ গঠনত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল: বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ফ্ৰান্সৰ পৰা প'ৰ্ট ডি কেলেলৈকে।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰবাদী ৰাছিয়াই জাৰ্মানসকলক নামিবিয়া আৰু পূৰ্বতে তেওঁলোকৰ যি আছিল সেইখিনি ঘূৰাই দিলে।
  মুঠতে আমি কেনেবাকৈ সমাধান কৰি শান্তি স্থাপন কৰিলোঁ...
  শান্তি আহিল... ১৯৫৩ চনত ৰাছিয়াই এটা পৰমাণু বোমা পাইছিল, আৰু এবছৰৰ পিছত জাৰ্মানীয়েও পাইছিল। ১৯৬০ চনত আমেৰিকাই পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ লাভ কৰে।
  এনেকৈয়ে ভয়ৰ ভাৰসাম্যৰ সৃষ্টি হ"ল।
  আৰু ১৯৫৫ চনত প্ৰথমজন ৰাছিয়ান মহাকাশচাৰীয়ে মহাকাশলৈ উৰা মাৰিলে, এটা বলৰ প্ৰদক্ষিণ কৰি। আৰু ১৯৬১ চনত ৰাছিয়াই চন্দ্ৰত ভৰি দিছিল।
  আৰু ১৯৮৩ চনত মংগল গ্ৰহলৈ! ১৯৭১ চনত আমেৰিকানসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰে, আৰু ১৯৮৪ চনত জাৰ্মানসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰে।অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু জাৰ্মানী একত্ৰিত হৈ এখন ৰাষ্ট্ৰত পৰিণত হয়। স্বায়ত্তশাসন আৰু স্বশাসনৰ সৈতে ছুইডেন আৰু নৰৱে ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰে।
  আন দেশসমূহে ক্ৰমান্বয়ে স্বাধীনতা হেৰুৱাই পেলালে।
  ১৯৮৭ চনত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে শুক্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল। ১৯৯২ চনত বুধ গ্ৰহলৈ। আৰু ১৯৯৯ চনত প্লুটোলৈ।
  সৌৰজগত আয়ত্ত কৰা হৈছে।
  তিনিটা পাৰমাণৱিক সাম্ৰাজ্যৰ উত্থান হ"ল: গ্ৰেট জাৰ্মানী, আমেৰিকা আৰু গ্ৰেট ৰাছিয়া।
  ১৯৭২ চনত আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত দ্বিতীয় এলেক্সিৰ মৃত্যুও হয়। তেওঁৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ আলেকজেণ্ডাৰ চতুৰ্থ। এই ৰজাৰ সিংহাসনত আৰোহণৰ সময়ত তেওঁৰ বয়স আছিল একচল্লিশ বছৰ। অদ্ভুতভাৱে চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰে আঠষষ্ঠি বছৰ জীয়াই আছিল আৰু ১৯৯৯ চনত তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয় সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। ২০১৩ চনত ৰোমানভ বংশৰ চাৰিশ বছৰ উদযাপন কৰা হয়।
  এতিয়াৰ বাবে ৰাছিয়া দৃঢ়ভাৱে ভৰিৰ ওপৰত থিয় দিছে। কিন্তু বিশ্বত এতিয়াও ইয়াৰ প্ৰতিযোগী হিচাপে জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকা আছে। ছাৰিষ্ট সাম্ৰাজ্যই ইয়াৰ উপনিবেশসমূহৰ সৈতে মিলি বিশ্বৰ আধাতকৈ অলপ বেছি ভূখণ্ড আৰু বিশ্বৰ দুই তৃতীয়াংশতকৈ অধিক জনসংখ্যাক সামৰি লৈছিল। ৰাছিয়া শক্তিশালী, কিন্তু এতিয়াও একমাত্ৰ নহয়।
  ৰাছিয়াত শাসন কৰে, ভ্লাদিমিৰে তৃতীয়;২০১৯ চনত তেওঁৰ বয়স সাতষষ্ঠি বছৰ হ'ল। বহুতে ভাবিছে যে তেওঁ আগৰ ৰজাসকলৰ দৰে আঠষষ্ঠি বছৰ জীয়াই থাকিব নে এই অদ্ভুত কাকতলীয়া কাণ্ডবোৰত বাধা দিব?!
  ইয়াৰ মাজতে ৰাছিয়াত পাৰমাণৱিক বিৰোধী অস্ত্ৰ নিৰ্মাণৰ কাম চলি আছে। এইটো স্পষ্ট যে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নাথাকিব, আৰু ৰাছিয়াই জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকাৰ সৈতে যথেষ্ট ভালদৰে মোকাবিলা কৰিব পাৰিব। ইয়াত অধিক মানুহ আৰু অধিক সৈনিক আছে। আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ মানদণ্ড ভাল!
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছে, আৰু সকলো এতিয়াও জয় কৰা হোৱা নাই। কিন্তু অতি সক্ৰিয়ভাৱে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ বিৰোধী অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, গতিকে বিজয়ৰ নিশ্চিত সম্ভাৱনা আছে।
  
  জিব্ৰালটাৰৰ পতন
  স্পেইনৰ একনায়কত্ববাদী ফ্ৰাংকোৱে বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয়, ইংৰাজী দুৰ্গ জিব্ৰাল্টাৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ জাৰ্মান সৈন্যক সন্মতি দিছিল। ইয়াৰ বিনিময়ত স্পেইনে আফ্ৰিকাত কিছুমান ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচী ভূমি লাভ কৰিছিল।
  মেইনষ্টেইনৰ কমাণ্ডত এই আক্ৰমণ ১৯৪০ চনৰ ২৫ নৱেম্বৰৰ পৰা ২৬ নৱেম্বৰলৈকে নিশা সংঘটিত হৈছিল।যেনেকৈ দেখা গ"ল যে ব্ৰিটিছসকল এনে সামৰিক পদক্ষেপৰ বাবে একেবাৰে সাজু নাছিল আৰু নাজীয়ে ইমান শক্তিশালী দুৰ্গটো হুমুনিয়াহৰ পৰাই দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ইয়াৰ পতনৰ ফলত যুদ্ধৰ গতিপথত যথেষ্ট পৰিৱৰ্তন ঘটিছিল। ৱেৰমাখ্টে আফ্ৰিকালৈ আটাইতকৈ কম দূৰত্বত বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু ইংৰাজসকলক পূবৰ পৰা ভূমধ্য সাগৰত প্ৰৱেশ কৰাত বাধা দিয়া হয়।
  জাৰ্মান কমাণ্ডে বিষুৱীয় আফ্ৰিকালৈ কেইবাটাও বিভাগ পঠিয়াইছিল। ইয়াৰ উপৰিও বাস্তৱতকৈ কেইবামাহো আগতে ৰমেলৰ কৰ্পছ লিবিয়ালৈ বদলি কৰা হৈছিল।
  ব্ৰিটিছে পাছলৈ ইথিওপিয়াত ইটালীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ পৰিত্যাগ কৰি ইজিপ্তত নিজৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু ৰমেলে তেওঁলোকৰ আগত আগবাঢ়িবলৈ সক্ষম হয় আৰু পূৰ্ব আক্ৰমণৰ ফলত তেওঁ ঔপনিৱেশিক সৈন্যক পৰাস্ত কৰি আলেকজেণ্ড্ৰিয়া আৰু কায়ৰো দখল কৰে। আফ্ৰিকাত ব্ৰিটেইনৰ স্থিতি অধিক জটিল হৈ পৰিল। ইতিমধ্যে জাৰ্মানসকলে ছুৱেজ খালত উপস্থিত হৈ মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ আৰু অধিক আগবাঢ়ি যোৱাৰ ভাবুকি দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও চুডানৰ দিশে আগবাঢ়ি যোৱাৰ সুযোগ আছিল।
  সঁচা, গ্ৰীচত ইটালীৰ লোকসকলৰ বাবে পৰিস্থিতি ভাল নহ"ল যদিও জাৰ্মানীৰ পৰা অতিৰিক্ত বাহিনীৰ আগমনৰ ফলত পৰিস্থিতি ৰক্ষা পৰিল।
  হিটলাৰৰ এটা দ্বিধাদ্বন্দ্ব আছিল: ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰা নে ব্ৰিটেইনক শেষ কৰা? আফ্ৰিকাত ৱেৰমাখ্টৰ সফলতাই দ্বিতীয়টো সিদ্ধান্ত লোৱাৰ প্ৰেৰণা যোগাইছিল - পশ্চিমত নিজকে মুক্ত হাত দিয়া। যদিও ইউ এছ এছ আৰৰ সামৰিক প্ৰস্তুতিয়ে ফুহৰাৰক ভয়ত ভৰাই তুলিছিল।
  ৰঙা সেনা শক্তিশালী হৈ আহিছিল যদিও জাৰ্মান দুয়োৰে কাষত অলসভাৱে বহি থকা নাছিল। ১৯৪০ চনৰ তুলনাত ১৯৪১ চনত টেংকৰ উৎপাদন দুগুণ বৃদ্ধি পালে আৰু বিমানৰ উৎপাদন প্ৰায় ডেৰ-দুগুণ বৃদ্ধি পালে।
  নাজীয়ে মাল্টাত বোমা বিস্ফোৰণ আৰু অৱতৰণ কৰে। তাৰ পিছত ৰমেলে চুৱেজ খাল আৰু ব্ৰিটিছ শাসনৰ বিৰুদ্ধে বিদ্ৰোহ কৰা ইৰাক দুয়োটাতে প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি পেলায়। জাৰ্মানীয়ে তুলনামূলকভাৱে সহজেই কুৱেইট আৰু সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য জয় কৰিছিল। ষ্টেলিনে অপেক্ষা আৰু চোৱাৰ কৌশল মানি চলিছিল। কিন্তু চাৰ্চিলে জেদীভাৱে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিলে। ইৰাণত উপস্থিত হৈ ৱেৰমাচ্টে দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈ ঘূৰি গ"ল।
  ১৯৪১ চনটো শেষ হ"বলৈ ওলাইছিল। ছাবমেৰিনৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পালে আৰু ব্ৰিটেইনে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱালে। আমেৰিকাই নিষ্ক্ৰিয় আচৰণ কৰিছিল। কিন্তু জাপানে অলসভাৱে বহি থাকিব নোৱাৰি ৭ ডিচেম্বৰত পেৰু বন্দৰত আঘাত হানে। প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত আৰম্ভ হৈছে এক নতুন যুদ্ধ। আৰু হিটলাৰে পুনৰ ইউ এছ এছ আৰত আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা পৰিত্যাগ কৰিবলগীয়া হ"ল।
  আমি জাপানীক সহায় কৰিব লাগিব, ইৰাণ আৰু ভাৰতৰ লগতে দক্ষিণ আফ্ৰিকাও দখল কৰিব লাগিব। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ব্ৰিটেইন নিজেই। তদুপৰি আমেৰিকাৰ বোমাৰু বিমান খেলনা নহয়। থাৰ্ড ৰাইচক বহুত অসুবিধাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। আৰু ব্ৰিটিছ ভূখণ্ডৰ পৰা বোমা বিস্ফোৰণ কৰাটোৱেই আটাইতকৈ সুবিধাজনক।
  গতিকে ফুৰাৰে ১৯৪২ চনত পূব আক্ৰমণৰ ধাৰণা পৰিত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  ষ্টেলিনে নিজেই সন্মুখভাগ খুলিব বুলি আশংকা আছিল, কিন্তু... ষ্টেলিনৰ চৰিত্ৰ জানিব লাগিব। বৈদেশিক নীতিত তেওঁ অতি সংযত। ফিনলেণ্ডৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধই ৰঙা একনায়কত্ববাদীক আৰু অধিক সতৰ্ক কৰি তুলিছিল।
  আনহাতে ইউ এছ এছ আৰে শক্তি জমা কৰি আছে। ১৯৪২ চনৰ ১ জানুৱাৰীত বিমান পৰিবহণৰ সংখ্যা বত্ৰিশ হাজাৰ বাহন, আৰু টেংক, পঁচিশ হাজাৰতকৈ অধিক, তাৰ উপৰিও আৰু তিনি হাজাৰ টেংকেট হয়। মুঠতে ষ্টেলিনে ২০টা মেকানাইজড কৰ্পৰ নিযুক্তি সম্পূৰ্ণ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল, মুঠতে ৩২ হাজাৰ বাহনৰ টেংক আছিল, ইয়াৰে ১৬.৫ হাজাৰখন আছিল বিভিন্ন ব্ৰেণ্ডৰ শেহতীয়া কেভি আৰু টি-৩৪। প্লাছ, টি-৫০ টেংকবোৰ এতিয়াও বিকশিত হৈ আছিল যদিও বাহনখন লঘু বুলি ওলাল।
  মাটিল্ডা আৰু কিছুমান ক্ৰুজাৰ টেংকৰ সন্মুখীন হোৱা জাৰ্মানসকলেও, আৰু লগতে ব্ৰিটিছে গধুৰ টেংক নিৰ্মাণ কৰি থকাৰ তথ্য থকাৰ বাবেও নিজৰ নিজৰ মাষ্টোডন নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। প্ৰথমতে ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা "টাইগাৰ", আৰু দীঘল বেৰেল থকা ৭৫ মিলিমিটাৰৰ অভেদ্য কামানেৰে সজ্জিত।
  ছোভিয়েট টেংক নিৰ্মাণৰ বিষয়েও তথ্য আছিল। ৰেড স্কোৱাৰত মে" ডে"ৰ পেৰেডত কেভি-২ টেংকটোৱে মাৰ্চ কৰিছিল আৰু চৌত্ৰিশজনৰ হাতত কিছু তথ্য আছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যেতিয়া স্পিয়াৰে ইম্পেৰিয়েল অস্ত্ৰ আৰু গোলাবাৰুদ মন্ত্ৰালয়ৰ নেতৃত্ব দিছিল, তেতিয়া প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হৈছিল। হিটলাৰে বিচাৰিছিল পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংক, আৰু গধুৰ টেংক। কিন্তু এতিয়ালৈকে জাৰ্মানী ইউ এছ এছ আৰতকৈ স্পষ্টভাৱে নিম্ন আছিল। গাড়ীৰ সংখ্যা আৰু ইয়াৰ মানদণ্ড দুয়োটা। ১৯৪১ চনৰ আগষ্ট মাহত কেভি-৩ টেংকৰ উৎপাদন আৰম্ভ হয়। বাহনখন ৬৮ টন যথেষ্ট গধুৰ বুলি প্ৰমাণিত হয় যদিও প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইল গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ৮০০ মিটাৰ হোৱা ১০৭ মিলিমিটাৰ কামানেৰে সজ্জিত। ইয়াৰ ফলত তাই "টাইগাৰ"ৰ তুলনাত সুবিধা লাভ কৰিলে, যিটো, বাইদেউ, এতিয়াও উৎপাদনত স্থাপন কৰা হোৱা নাছিল।
  কেভি-৫ আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিল, ইয়াৰ ওজন ১২৫ টন আৰু দুটা কামান আছিল। সঁচা, ইমান গধুৰ বাহনে ছোভিয়েট সেনাৰ বাবে মূল্যতকৈ অধিক সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু ১৯৪২ চনত ১০৭ টন ওজনৰ কেভি-৪ ভেৰিয়েণ্ট সেৱাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা হয়। ইউ এছ এছ আৰে সঠিকভাৱে গৌৰৱ কৰিব পাৰিছিল বিশ্বৰ আটাইতকৈ গধুৰ টেংকৰ বাবে, আৰু লগতে আটাইতকৈ শক্তিশালী টেংকৰ বাবে।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত ভাল উন্নতি কৰিছে। ইউ-১৮৮ যেতিয়া উৎপাদন আৰম্ভ হৈছিল, তেতিয়া যুদ্ধ বিমানৰ সৈতে তুলনাযোগ্য গতি বিকশিত হৈছিল। ডি অ"-২১৭কো মান্য যেন লাগিছিল। জেট বিমানো সক্ৰিয়ভাৱে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। যিহেতু ব্ৰিটেইন আছিল মূল লক্ষ্য, গতিকে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ জেট বোমাৰু বিমানৰ প্ৰতি বহু বেছি গুৰুত্ব দিয়া হৈছিল।
  জাৰ্মানসকলে সক্ৰিয়ভাৱে দাস শ্ৰমিক ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আফ্ৰিকাৰ পৰা বিপুল সংখ্যক কৃষ্ণাংগ আমদানি কৰা হৈছিল। কৃষ্ণাংগ শ্ৰমিকসকল আছিল আজ্ঞাকাৰী, কঠোৰ, কিন্তু অদক্ষ। সহায়ক কামত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ইউৰোপক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি জাৰ্মানীয়ে যথেষ্ট যোগ্য শ্ৰমিক নিয়োগ কৰিব পাৰিছিল।
  আনকি স্পিয়াৰে হিটলাৰক ইহুদীসকলক নিঃশেষ কৰাৰ কাৰ্যসূচী গ্ৰহণ নকৰিবলৈ, বৰঞ্চ বিমান আৰু সঁজুলি উৎপাদনত ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ বুজাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে বিমান আক্ৰমণ আৰু বৃহৎ চাবমেৰিন যুদ্ধৰ ওপৰত বাজি আছিল।
  কিন্তু আমেৰিকাৰ সংঘাতত প্ৰৱেশৰ ফলত ক্ৰাউটসকলৰ মূৰৰ বিষ বৃদ্ধি পাইছিল আৰু পহুৰ জাকৰ সংখ্যা তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  জাৰ্মানীয়ে পলমকৈ বোমাৰু বিমান আৰু কৌশলগত বিমান উৎপাদনৰ প্ৰচাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। প্ৰথমতে ইউ-২৮৮ আৰু ইউ-৪৮৮ - চাৰিটা ইঞ্জিনৰ সৈতে। কিন্তু তেওঁলোকৰ বিকাশ আৰু সম্পূৰ্ণ হ"বলৈ সময় লাগিছিল। এম ই-১০৯ মডিফিকেচন "এফ" সাধাৰণতে ব্ৰিটিছ বাহনৰ বাবে আছিল এক যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী। কিন্তু এম ই-২০৯ৰ বিকাশ বিফল হ"ল, এম ই-২১০ বিফল হ"ল।
  XE-177 ডাইভ বোমাৰু বিমানো সফল নহ"ল। কিন্তু স্পিয়াৰে সংখ্যাৰে পুনৰ জয়লাভ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও এম ই-১০৯ৰ কিছুমান দুৰ্বলতাৰ ক্ষতিপূৰণ দি অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ফকে-উলফ আটাইতকৈ শক্তিশালী যুঁজাৰু বিমানত পৰিণত হয়। আৰু জাৰ্মানসকলৰ ফ্লাইট স্কুল ইংৰাজতকৈ ভাল বুলি ওলাই পৰিল, আৰু তাতোকৈ বেছি আমেৰিকানতকৈও ভাল। ১৯৪২ চনৰ মে" মাহত নাজীয়ে দক্ষিণ আফ্ৰিকা দখল কৰে। আৰু এটা আমেৰিকান স্ক্ৱাড্ৰন মাদাগাস্কাৰত উপস্থিত হ"ল। মিডৱেৰ যুদ্ধত আমেৰিকানসকলে হেৰুৱাই পেলালে: এই যুদ্ধত নিৰ্ণায়ক ভূমিকা লোৱা তৃতীয় ৰেংকৰ অধিনায়কজনৰ অন্ত পৰিল, বিড়ম্বনাৰ কথাটো হ"ল, মাদাগাস্কাৰত। আমেৰিকাই আফ্ৰিকাত ঘাটি বজাই ৰাখিব বিচাৰিছিল আৰু নাজীক শিথিল হ"বলৈ নিদিব বিচাৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত তেওঁলোকৰ অৱস্থা যথেষ্ট বেয়া হৈ পৰে।
  সঁচা, জাপানীসকলে নিজৰ সৰ্বোত্তমভাৱে একেবাৰে কাম কৰা নাছিল। হাৱাই দ্বীপপুঞ্জৰ বাবে যুঁজখন টানি নিলে।
  নাজীয়ে আফ্ৰিকা আৰু কৌশলগত কেঁচামালৰ বিশাল মজুত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে, লগতে ভাৰত আৰু ইৰাণকো দখল কৰে। থাৰ্ড ৰাইচৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা সম্পদসমূহ বিশাল যদিও সেইবোৰ হজম কৰাটো এতিয়াও প্ৰয়োজন।
  ব্ৰিটেইনৰ বাবে আকাশী যুদ্ধ ইমান স্পষ্ট নহয়। অহৰহ বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছিল যদিও সম্পূৰ্ণ আধিপত্য নাছিল। কৌশলগত বিমান শক্তি আৰু আমেৰিকাৰ সহায়ৰ অভাৱেও প্ৰভাৱ পেলাইছিল, আৰু তেতিয়াও পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ ছাবমেৰিন নাছিল। আৰু যি অলৌকিক টৰ্পিডোৰে ইমানবোৰ আশা পিন কৰা হৈছিল, সেইটোৱে আমাক নিৰাশ কৰিলে।
  ১৯৪২ চনত ফুৰাৰে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰাৰ সাহস কৰা নাছিল। সাগৰীয় শক্তি আৰু চাবমেৰিন বহৰ শক্তিশালী কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছিল। একে সময়তে বিমানবাহী জাহাজ আৰু যুদ্ধজাহাজ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। উৎপাদন ক্ষমতা যথেষ্ট আছিল যদিও সকলো কামতে সময় লাগিছিল।
  ক শ্ৰেণীৰ বেলিষ্টিক মিছাইলৰ বাবেও ফাইন টিউনিঙৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। কিন্তু ভি-১ ৰবটিক প্ৰজেক্টাইলসমূহ গণ উৎপাদন হ"বলৈ ধৰিলে। তুলনামূলকভাৱে সস্তা গাড়ী, সাধাৰণ ইন্ধনেৰে চলা, নিঃসন্দেহে সুবিধা আছিল যে ইয়াত পাইলটৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  সীমাহীন প্ৰাকৃতিক সম্পদ আৰু শ্ৰম মজুতৰ সুবিধা লাভ কৰি হিটলাৰে জাৰ্মান পাইলটৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব বিচাৰিছিল। ভি-১ নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আৰু মানৱবিহীন হোৱাৰ বাবেই যেন ইয়াৰ অনুকূল সমাধান আছিল। আৰু ১৯৪২ চনৰ পতনৰ পৰাই লণ্ডনত এনে হাজাৰ হাজাৰ ৰবটিক প্ৰজেক্টাইল বৰষুণ হৈছে।
  একে সময়তে জাৰ্মানীয়ে আৰাডো জেট বোমাৰু আৰু বেলিষ্টিক মিছাইলৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে অপেক্ষা কৰি থাকিল আৰু শক্তি জমা কৰি থাকিল। ১৯৪২ চনত ইউ এছ এছ আৰে সাড়ে পাঁচ হাজাৰ নতুন কে ভি আৰু টি-৩৪ টেংক আৰু প্ৰায় হাজাৰ পুৰণি ব্ৰেণ্ড, প্ৰায় পাঁচশ নতুন লঘু টি-৫০ আৰু টি-৬০ আৰু দুশ উভচৰ টেংক উৎপাদন কৰে। বিমানৰ বহৰো বৃদ্ধি পাইছে - প্ৰায় পোন্ধৰ হাজাৰ নতুন আৰু পুৰণি বিমান সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিছে। আনকি পাইলটৰ নাটনিও হৈছিল। কাত্যুষৰ উৎপাদন লাহে লাহে বৃদ্ধি পালে।
  নাজী জাৰ্মানীয়ে ত্ৰিশ হাজাৰতকৈও অধিক বিমান উৎপাদন কৰিছিল যদিও যুদ্ধত যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছিল। জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সাড়ে ছয় হাজাৰ টেংক উৎপাদন কৰিছিল। সকলোতকৈ বেছি টি-৩ আৰু নতুন মডিফিকেচন টি-৪ দীঘল নলীযুক্ত ৭৫ মিলিমিটাৰ কামানযুক্ত। নতুন "টাইগাৰ"ৰ এশতকৈ অলপ বেছি উৎপাদন হৈছে, আৰু "পেন্থাৰ" এতিয়াও কেৱল প্ৰট"টাইপহে।
  কিন্তু শ্বমাইষ্টাৰে ডিজাইন কৰা এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলটোৱে এই ছিৰিজত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে অলৌহ ধাতুৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এই যন্ত্ৰটো বিকশিত কৰিব নালাগিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত এলয় ষ্টীলৰ সৈতে এটা সৰল এছাল্ট ৰাইফলৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত হ"ল।
  গতিকে জাৰ্মানসকলে ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰত সুবিধা লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু মেচিনগানে সকলো সৈন্যক পুনৰ অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰিবলৈও তেওঁলোকক সময়ৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  কিন্তু ছাবমেৰিন বহৰত, য"ত উৎপাদন প্ৰতিমাহে চল্লিশৰ পৰা পঞ্চাশখন ছাবমেৰিনৰ পৰ্যন্ত হৈছিল, জাৰ্মানসকলৰ সঁচাকৈয়ে কোনো সমান নাই।
  হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডৰ দ্বাৰা চালিত অতি তীব্ৰবেগী চাবমেৰিনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীৰ কামো ত্বৰান্বিত হৈছে। সৌভাগ্যক্ৰমে বহুত সম্পদ আছে। আৰু আনকি জাৰ্মান পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলে গ্ৰেফাইট মডাৰেটৰ হিচাপে উপযোগী নহয় বুলি কৰা ভুলটোও বিপৰ্যয়জনক নহ"ল। আফ্ৰিকাকে ধৰি গধুৰ পানী উৎপাদনৰ বাবে কেইবাটাও কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল।
  গতিকে মুখ খুলি কওঁকচোন, কিন্তু নাজীৰ পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰে ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ পৰা কাম আৰম্ভ কৰিছিল। আনকি আমেৰিকানসকলতকৈ অলপ আগতেও। প্ৰশান্ত মহাসাগৰত পৰাজয়ৰ পিছত তেওঁলোকৰ মাজত গুৰুতৰ সংঘৰ্ষ আৰম্ভ হয়। আৰু পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীৰ বাবে ধন লক্ষণীয়ভাৱে কৰ্তন কৰা হৈছিল।
  ১৯৪৩ চনৰ আৰম্ভণিতে হিটলাৰে সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰে আৰু দখল কৰা ভূখণ্ডত সাৰ্বজনীন শ্ৰমিক সেৱাৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। লণ্ডনত হোৱা বিশাল ভি-১ আক্ৰমণে নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰা নাছিল। ব্ৰিটিছে এনে আক্ৰমণক আংশিকভাৱে প্ৰতিহত কৰিবলৈ শিকিছিল যদিও সংখ্যাত জাৰ্মানীয়ে জয়লাভ কৰিছিল।
  কিন্তু ছাবমেৰিন যুদ্ধখন ব্ৰিটেইনৰ বাবে সঁচাকৈয়ে বিপৰ্যয়জনক হৈ পৰিল। কেঁচামালৰ অভাৱত দ্বীপটোত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদন তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পায়। মহানগৰখন ভাঙি যোৱাৰ উপক্ৰম হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে মাদাগাস্কাৰ দখল কৰে আৰু জাপানীসকলে নাজীৰ সৈতে মিলি অষ্ট্ৰেলিয়া আক্ৰমণ কৰে আৰু তুলনামূলকভাৱে সোনকালে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  যদিও ষ্টেলিনে অপেক্ষা কৰা কৌশলৰ বিপদ বুজি পাইছিল, তথাপিও তেওঁ নিজৰ প্ৰতি সত্যতাৰে থাকি যুঁজত লিপ্ত হোৱা নাছিল। পুঁজিপতিসকলক শেষলৈকে নিজকে নিঃশেষ কৰিবলৈ দিয়াই ভাল৷ আৰু আমি চাম...
  কিন্তু এই কৌশলৰ অসুবিধাও আছিল। বিপুল সম্পদ ব্যৱহাৰ কৰি থাৰ্ড ৰাইচে ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল। থাৰ্ড ৰাইচত ১৯৪৩ চনত প্ৰতিদিনে গড়ে ১২০০খন বাহনৰ উৎপাদন হৈছিল, ইয়াৰ উপৰিও তিনিশ পঞ্চাশটা স্বয়ংচালিত বন্দুক। তদুপৰি স্বয়ংচালিত বন্দুক একেবাৰেই দুৰ্বল নহয়। "ফাৰ্ডিনাণ্ডছ", "বাম্বলবিজ", "জগডপেন্থাৰ"। জাৰ্মানসকলে টেংকত প্ৰায় কোনো লোকচানৰ সন্মুখীন হোৱা নাছিল বুলি বিবেচনা কৰিলে তেওঁলোকৰ টেংকসমূহ ৰঙা সেনাবাহিনীৰ তুলনাত দুগুণ দ্ৰুতগতিত পুনৰ ভৰোৱা হৈছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সপক্ষে প্ৰযুক্তিৰ পৰিমাণগত ব্যৱধান কমিবলৈ ধৰিলে।
  গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত ফ্ৰিটজে "ৰয়েল টাইগাৰ" লাভ কৰিছিল, ওজনত কেভি-৩ৰ দৰেই, আনকি প্ৰজেক্টাইলৰ মানদণ্ড আৰু শক্তিশালী ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ বাবে ভেদ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰতো অলপ উন্নত। বাৰু, ছুপাৰ-হেভি ছোভিয়েট কেভি-৫ আৰু কেভি-৪ কাৰিকৰীভাৱে অতি অবিশ্বাস্য হৈ পৰিল , বিশেষকৈ তেওঁলোকৰ চেছিছ। গতিকে এনে দানৱৰ যুদ্ধ ব্যৱহাৰৰ ওপৰত সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  আৰু ষ্টেলিনে সাতটা বন্দুক আৰু দুটা ৰকেট লঞ্চাৰযুক্ত কেভি-৬ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশো দিছিল। গাড়ীখন সিহঁতে বনাইছিল। কিন্তু ইমানেই গধুৰ আৰু দীঘল হৈ পৰিল যে ৰে"লত কঢ়িয়াই নিব নোৱাৰি বা যুদ্ধত নিয়োগ কৰিব নোৱাৰি৷ টি-৩৪-৭৬ যথেষ্ট সফল বাহন, কিন্তু ফ্ৰন্টাল কম্বেটত পেন্থাৰ বা টাইগাৰতকৈ দুৰ্বল। আৰু কেভি-১ আৰু কেভি-২ৰ ওজন জাৰ্মানীৰ সৈতে তুলনাযোগ্য যদিও মুখামুখি যুদ্ধত পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰতকৈ কম। জাৰ্মান টি-৪ কৱচৰ ক্ষেত্ৰত চৌত্ৰিশখনৰ সমান আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, দৃশ্যমানতা আৰু অপটিক্সৰ ক্ষেত্ৰত উচ্চমানৰ আছিল আৰু গধুৰ পৰিৱৰ্তন তুলনা কৰিলে ইয়াৰ ওজন সমান বা তাতোকৈ কম আছিল।
  মুঠতে ফ্ৰিটজৰ উন্নতি হৈছে আৰু মানদণ্ডও সমতুল্য। আৰু এম ই-৩০৯ আৰু এম ই-২৬২ৰ ৰূপে বিমান পৰিবহণৰ মানদণ্ডত সুবিধা দিছিল। চাৰি ইঞ্জিনৰ শ্ৰেষ্ঠ বোমাৰু বিমান ইউ-৪৮৮ৰ দৰেই। আৰু ইয়াৰ পিছফালে জেট মডেল। যেনে ইউ-২৮৭ আৰু আৰাডো।
  ১৯৪৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত অৱশেষত নাজীয়ে ব্ৰিটেইনত সফলতাৰে অৱতৰণ কৰে। দুসপ্তাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত ইংলেণ্ডে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু যদিও চাৰ্চিলে কানাডালৈ পলায়ন কৰিছিল, তথাপিও পশ্চিমৰ যুদ্ধৰ ফলাফল যেন এটা পূৰ্ব সিদ্ধান্ত।
  ৰুজভেল্টে নিজৰ মূল মিত্ৰক হেৰুৱাই তৃতীয় ৰাইচৰ ক্ৰমবৰ্ধমান শক্তিৰ আশংকাত শান্তিৰ বাবে অনুৰোধ জনায়।
  হিটলাৰে তেওঁৰ সৈন্যৰ সৈতে আলোচনাৰ অন্তত আমেৰিকাৰ বাবে এটা চৰ্ত নিৰ্ধাৰণ কৰে: পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচী পৰিত্যাগ আৰু জাপান আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ সকলো বিজয়ক স্বীকৃতি দিয়া। আৰু লগতে আইচলেণ্ডৰ পৰা সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ, যিটো ক্ৰাউটসকলে ইতিমধ্যে প্ৰকৃততে চাবমেৰিন বহৰেৰে ঘেৰি ৰাখিছিল। গাইৰ ওপৰত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশ নিয়ন্ত্ৰণ, য"ত যুদ্ধ এতিয়াও বন্ধ হোৱা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ ফলত হোৱা সকলো ধ্বংস আৰু সামৰিক খৰচৰ বাবে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপানৰ বাবে বস্তুগত ক্ষতিপূৰণৰ দাবী জনায়।
  যদিও শান্তিৰ চৰ্তসমূহ অত্যন্ত কঠিন হৈ পৰিল, ৰুজভেল্টে কংগ্ৰেছ আৰু চেনেটত সেইবোৰ গ্ৰহণৰ মাজেৰে অতি কষ্টেৰে ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হয়।
  ষ্টেলিনে অক্ষ শক্তিসমূহৰ মিত্ৰজোঁটত যোগদানৰ বিৰোধী নহয়, আৰু অন্ততঃ আলাস্কা পুনৰ দখল কৰিবলৈ সাজু বুলি দিয়া ইংগিতে আমেৰিকাৰ এই নিয়ম মানি চলাত ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল।
  আমেৰিকাৰ প্ৰাগমেটিজমে জয়লাভ কৰিলে, যিটো উৎসাহ আৰু আৱেগতকৈও উচ্চ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীৰ পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচী আমেৰিকাৰ পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীতকৈ দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছিল আৰু ভৱিষ্যতে এইটো দুৰ্যোগেৰে ভৰি পৰিছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ অন্ত পৰিল। কিন্তু ফুহৰাৰে এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলাব বিচাৰিছিল।
  অভাৱনীয়ভাৱে ষ্টেলিনৰ অপেক্ষাৰ কৌশল আৰু বিশ্ব শান্তিৰ কামত তেওঁৰ সমৰ্পণে এক অশুভ কৌতুক কৰিছিল। জোচেফৰ বিৰোধী আছিল অষ্ট্ৰেলিয়াকে ধৰি পূব গোলাৰ্ধৰ সকলো সম্পদ আৰু পশ্চিম বিশ্বৰ কিছুমান দলঙৰ শিখৰ থকা থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপান।
  লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে অৱশ্যে চীনক এতিয়াও শেষ কৰা নাছিল যদিও ই দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। হিটলাৰে সক্ৰিয়ভাৱে ঔপনিৱেশিক সৈন্য আৰু বিদেশী লিজিয়ন গঠন কৰিছিল। একে সময়তে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পালে।
  ১৯৪৪ চনৰ প্ৰথমাৰ্ধত থাৰ্ড ৰাইচত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ উৎপাদন প্ৰতিদিনে এশখন বাহনৰ হাৰত উপনীত হয় আৰু ইয়াৰ পৰাও অধিক হয়। পেন্থাৰ-২-এ নিজৰ স্তৰৰ ক্ষেত্ৰত সকলো ছোভিয়েট বাহনক অতিক্ৰম কৰিলে। অধিক উন্নত জাৰ্মান টেংক লায়নৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল আৰু অতি সোনকালেই ৰয়েল লায়ন।
  আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল জেট বিমান পৰিবহণৰ বিকাশ ধাৰাবাহিকভাৱে হৈছে। ইয়াৰ উত্তৰত ইউ এছ এছ আৰত টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-১ আৰু আই এছ-২ টেংক উৎপাদন আৰম্ভ হয়;কেভি ছিৰিজকো কোনেও বন্ধ কৰা নাছিল। ১৯৪৪ চনত থাৰ্ড ৰাইচৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় উৎপাদন টেংক আছিল পেন্থাৰ-২, আৰু ইউ এছ এছ আৰ টি-৩৪-৮৫। গধুৰ মডেল যথেষ্ট পৰিমাণে প্ৰস্তুত কৰা হৈছিল - প্ৰায় দহগুণ কম পৰিমাণত। আৰু জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট পথত ওজনটো বেছি ঠেলি দিব নিবিচাৰিলে আৰু ষ্টেলিনে কেভি ছিৰিজক অবিশ্বাস কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু আই এছবোৰ অত্যধিক অখাদ্য হৈ পৰিল।
  কিন্তু ৮৮ মি.মি ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আৰু ৪৭ টন ওজনৰ সৈতে ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনত কম। আনকি যেতিয়া জাৰ্মান টেংকখনৰ ওজন ৫০.২ টনলৈ বৃদ্ধি পালে, তেতিয়াও ই মাৰাত্মক নহয় বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  আৰু জাৰ্মান জেট বিমান পৰিবহণৰ কোনো যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী একেবাৰেই নাছিল।
  হিটলাৰে ভৰি টানি নোলোৱাই ভাল বুলি সিদ্ধান্ত লৈ ১৯৪৪ চনৰ ২২ জুনত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। আমাৰ নিজৰ আৰু বিদেশী বিভাগৰ তিনিশ পঞ্চাশটা, আৰু এশ বিশটা উপগ্ৰহ বিভাগ ইউ এছ এছ আৰলৈ নিক্ষেপ কৰা। তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত আছিল: ৰোমানিয়া, হাংগেৰী, শ্লোভাকিয়া, ক্ৰ"ৱেচিয়া, ফিনলেণ্ড, ছুইডেন, ইটালী, পৰ্তুগাল, স্পেইন, বুলগেৰিয়া, আৰ্জেণ্টিনা, তুৰস্ক।
  জাৰ্মানসকলেও ৱেৰমাক্টত বিপুল সংখ্যক বিদেশী আৰু হিৱীক ব্যৱহাৰ কৰিছিল। মুঠতে থাৰ্ড ৰাইচে কেৱল প্ৰথম স্তৰতে সাড়ে বাৰ লাখ সৈনিকক যুদ্ধলৈ নিক্ষেপ কৰিছিল, যাৰ ভিতৰত চল্লিশ শতাংশতকৈ অধিক জাতিৰ ভিত্তিত জাৰ্মান নাছিল। উপগ্ৰহে আৰু তিনি মিলিয়ন যোগ কৰিলে। মুঠতে প্ৰথম স্তৰত প্ৰায় ষোল্ল নিযুত পদাতিক বাহিনী, প্ৰায় তেত্ৰিশ হাজাৰ টেংক, পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক বিমান, প্ৰায় দুশ পঞ্চাশটা বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ আছে।
  সংগঠিত হোৱাৰ পিছত ইউ এছ এছ আৰে সাড়ে তেৰ নিযুত সৈনিক নিয়োগ কৰিছিল যদিও কিছুমান বাহিনীক সুদূৰ পূব আৰু আভ্যন্তৰীণ জিলাত ৰাখিব লগা হৈছিল। প্ৰথম স্তৰত আছিল আঠ নিযুত সৈনিক, প্ৰায় ত্ৰিশ হাজাৰ টেংক, প্ৰায় চল্লিশ হাজাৰ বিমান, প্ৰায় দুশ হাজাৰ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ।
  এইদৰে তৃতীয় ৰাইচৰ পদাতিক বাহিনীত দুগুণ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে, আৰু শক্তিৰ গতিশীলতাৰ ক্ষেত্ৰত পাঁচগুণ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে, উন্নত মেচিনগানৰ সৈতে। সঁচা, ইউ এছ এছ আৰত বহুত মেচিনগান আছে, প্ৰায় পেৰিটি।
  টেংকৰ পাৰ্থক্য বেছি নহয়, কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত অচল বাহনৰ শতকৰা হাৰ বেছি, লগতে পূৰ্বৰ মুক্তিৰ টেংকো বেছি।
  জাৰ্মান জেট বিমান বিমানৰ কোনো প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাই আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানবোৰ অধিক দ্ৰুত আৰু উন্নত অস্ত্ৰৰে সজ্জিত। সঁচা, অনুভূমিক পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বাহন উচ্চ।
  আৰ্টিলাৰী আৰু মৰ্টাৰত শক্তিৰ ভাৰসাম্য সমতাৰ আটাইতকৈ ওচৰত থাকে। পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা।
  সঁচা, থাৰ্ড ৰাইচৰ বহৰ বিশেষকৈ ছাবমেৰিন, ছোভিয়েটতকৈ বহুগুণ শক্তিশালী। ঠিক জাপানৰ দৰেই, বাইদেউ।
  ইয়াৰ উপৰিও নাজীৰ ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনত এ শ্ৰেণীৰ বেলিষ্টিক মিছাইল আছে, আৰু প্ৰথম ডিস্কোবোৰে উৰা মাৰিছে।
  সাধাৰণতে ফেচিষ্টসকল শক্তিশালী হ"ব আৰু ষ্টেলিনে পলমকৈ হ"লেও যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে প্ৰতিৰক্ষাৰ ব্যৱস্থা প্ৰস্তুত কৰিলে। কিন্তু আমাৰ বেছি কাম কৰিবলৈ সময় নাছিল৷ ষ্টেলিনৰ লাইন সম্পূৰ্ণৰূপে পুনৰুদ্ধাৰ হোৱা নাছিল আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল যে সৈন্যবাহিনীক প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ধৰি ৰাখিবলৈ পৰ্যাপ্ত প্ৰশিক্ষণ দিয়া হোৱা নাছিল। যদিও তেওঁলোকক হতাশ হৈ পুনৰ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল।
  তিনি বছৰ আগুৱাই যোৱাৰ পিছত মলটভ সীমাৰেখা সাধাৰণতে সম্পূৰ্ণ হৈছিল যদিও সীমান্তৰ অতি ওচৰত অৱস্থিত আছিল আৰু ইয়াৰ গভীৰতা পৰ্যাপ্ত নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও ষ্টেলিনে ড্নিপাৰৰ সিপাৰে তৃতীয় স্তৰ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশ দিছিল যদিও আমেৰিকাৰ আত্মসমৰ্পণৰ পিছতহে এই কাম আৰম্ভ কৰা হৈছিল।
  সঁচা, ছোভিয়েট সৈন্যৰ উপৰিও এন কে ভি ডি ইউনিটৰ ওপৰতো ভৰসা কৰিব পাৰি, যাৰ সংখ্যা এক মিলিয়ন সৈনিক আৰু মিলিচীয়ালৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। সেয়া প্ৰায় চাৰি নিযুত মানুহ, কেৱল পশ্চিমীয়া চহৰবোৰত। যদিও অৱশ্যেই তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা নিয়মীয়া ইউনিটতকৈ বহু বেছি বেয়া।
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই জাৰ্মানসকলেও কেন্দ্ৰত মূল আঘাত দিছিল, বিয়ালিষ্টক লেজ আৰু লভিভৰ মুঠি কাটি পেলাইছিল। যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনকেইটাত দেখা গ"ল যে জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ সংখ্যক বিদেশী ইউনিটৰ সত্ত্বেও কম বেছি পৰিমাণে সুসংহতভাৱে আক্ৰমণ চলাই আছিল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্য প্ৰায়ে হেৰাই যায়।
  ইয়াৰ উপৰিও ইউক্ৰেইনৰ ইউনিটসমূহৰ যুদ্ধ ফলপ্ৰসূতা প্ৰশ্নবোধক হৈ উঠিল। যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনকেইটাত বহুতো পলায়নকাৰী আৰু আত্মসমৰ্পণ কৰা লোক আছিল।
  সীমান্ত যুদ্ধত শত্ৰুক ধৰি ৰখা সম্ভৱ নাছিল। আৰু তাৰ পিছত ষ্টেলিনে ভুল কৰিলে, ইউনিটসমূহ মূল লাইনলৈ প্ৰত্যাহাৰ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিলে আৰু ফ্ৰণ্টটো পোন কৰিবলৈ দাবী জনালে। ভুলটো অৱশ্যে শুধৰাই দিয়া হ"ল, কিন্তু পলমকৈ। ২৮ জুনত জাৰ্মানীয়ে কেন্দ্ৰত ষ্টেলিনৰ লাইন ভাঙি মিনস্ক দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  বিভ্ৰান্তি আৰু তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। ৩০ জুনত জাপান আৰু ইয়াৰ উপগ্ৰহসমূহৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ আশা কৰা হৈছিল। গতিকে আমি এতিয়াৰ বাবে সুদূৰ পূবৰ পৰা সৈন্য বদলিৰ কথা পাহৰিবলগীয়া হ"ল৷
  কেন্দ্ৰটোত জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতি সম্প্ৰসাৰিত হৈছিল। এটা বিশাল ফাঁক আহিল যিটো তেওঁলোকে প্লাগ কৰিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু নাজীয়ে আগবাঢ়ি গৈ ১৬ জুলাইত স্মোলেনস্কত প্ৰৱেশ কৰে।
  উপলব্ধ সকলো সংৰক্ষিত বনাঞ্চল যুদ্ধলৈ নিক্ষেপ কৰি আৰু মিলিচীয়াক অস্ত্ৰৰ তলত ৰাখি ষ্টেলিন আৰু জুকভে কেন্দ্ৰত ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণ বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু হিটলাৰে নিজৰ সৈন্যবাহিনীক দক্ষিণ দিশলৈ ঘূৰাই দিলে। কিয়ভত নাজীয়ে এটা বিশাল কলহ সৃষ্টি কৰি প্ৰায় সমগ্ৰ ইউক্ৰেইন দখল কৰে।
  লেনিনগ্ৰাডক বাধা দি ক্ৰিমিয়া আক্ৰমণ কৰে। শত্ৰুতাৰ গতিপথ ১৯৪১ চনৰ দৰেই আছিল, স্থায়ী কৰ্মৰ দৰে। কিন্তু পাৰ্থক্যবোৰো যথেষ্ট উল্লেখযোগ্য আছিল। ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰত কিছু মুক্ত সংৰক্ষিত বনাঞ্চল আছিল যদিও এতিয়া ইতিমধ্যে সকলো সংগঠিত হৈ পৰিছিল। আৰু যেতিয়া অক্টোবৰ মাহত আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল, তেতিয়া দেখা গ"ল যে প্ৰতিৰক্ষাক ধৰি ৰাখিবলৈ প্ৰায় একোৱেই নাছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে নাজীয়ে মস্কোক ঘেৰি ধৰিলে আৰু ষ্টেলিনে কুইবিশ্বেভলৈ পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নাজীসকলৰ সংখ্যাগতভাৱে উল্লেখযোগ্য শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। উত্তৰ আৰু দক্ষিণৰ পৰা মস্কোক বাইপাছ কৰিব পৰাকৈ তেওঁলোকৰ যথেষ্ট বিভাগ আছিল। কিন্তু ছোভিয়েট ইউনিটসমূহৰ বাবে সকলোবোৰ বিভিন্ন ফ্ৰণ্টত অত্যধিক বিয়পি পৰিছিল।
  বাস্তৱত ১৯৪১ চনত সংগঠনসমূহৰ পিছত ষ্টেলিনে ৱেৰমাক্টৰ তুলনাত জোৱানৰ সংখ্যাত সুবিধা লাভ কৰে আৰু যুদ্ধৰ আৰম্ভণিৰে পৰা তৃতীয় ৰাইচৰ বিমান আৰু টেংকতকৈ তেওঁৰ হাতত চাৰিগুণ বেছি বিমান আৰু টেংক আছিল। আৰু যুদ্ধৰ প্ৰথম পাঁচ মাহত বাস্তৱ ইতিহাসত অধিক ইউ এছ এছ আৰ সঁজুলি উৎপাদন কৰা হৈছিল।
  কিন্তু এতিয়া নাজীৰ হাতত সকলো ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছে, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৰ্মীৰ পৰিমাণ আৰু মানদণ্ড তেওঁলোকৰ পক্ষত আছে। আৰু ১৯৪১ চনৰ দৰেই ৰেড আৰ্মীৰ সমস্যা আছে। ইউক্ৰেইনীয়, বাল্ট আৰু বহু সৰু জাতিৰ ছোভিয়েট ব্যৱস্থাৰ বাবে মৃত্যুবৰণ কৰা অনিচ্ছাকে ধৰি। দমনৰ বলি হোৱা লোকৰ গণ বিশ্বাসঘাতকতা আৰু পলায়ন, দমনৰ বলি হোৱা কুলাক আৰু অন্যান্য সকলো ধৰণৰ ক্ষুন্ন লোকৰ। ছোভিয়েট শাসনৰ মতাদৰ্শগত শত্ৰুকে ধৰি।
  আৰু জাৰ্মানেও পশ্চিমীয়া দেশক পৰাস্ত কৰাটোৱে বিশ্বাসঘাতকৰ সংখ্যা বৃদ্ধিহে কৰে।
  গতিকে মস্কোক ঘেৰি ৰখাটো আচৰিত কথা নহয়, আৰু জাৰ্মানীয়ে ডনবাছ, ভ"ৰনেজ দখল কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ দিশে আগবাঢ়িছে।
  ১৯৪৪ চনৰ শীতকাল দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ১৯৪১ চনৰ দৰে হিমশীতল আৰু বৰফৰ দৰে নাছিল।কিন্তু মস্কোৱে বীৰত্বৰে ১৯৪৪ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে থিয় দিছিল। ১৯৪৫ চনৰ জানুৱাৰী মাহত ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পতন ঘটে আৰু ইয়াৰ বাবে যুঁজ বেছি দিন নাথাকিল। ফেব্ৰুৱাৰী আৰু মাৰ্চৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহসমূহে ককেছাছ আৰু বাকু তেল কূপ সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰে।
  তাৰ পিছত ভলগাৰ কাষেৰে আক্ৰমণ আগবাঢ়িল। চাৰাটভলৈ, কুইবিশ্বেভলৈ, আৰু তাৰ পিছত অৰেনবাৰ্গ আৰু কাজানলৈ।
  ষ্টেলিনে শ্বেৰ্ডলভস্কলৈ পলায়ন কৰে। মে" মাহত কাজান পৰিল। গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মান আৰু জাপানীসকলে ৰাছিয়াৰ গভীৰতালৈ সোমাই গৈ থাকিল। ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ কমি আহিছিল। ১৯৪৫ চনৰ ৫ আগষ্টত শ্বেৰ্ডলভস্ক বন্দী কৰা হয়। আৰু ১৯৪৫ চনৰ ৩ ছেপ্টেম্বৰত অৱশেষত ষ্টেলিনে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ সন্মত হয়। নিজৰ জীৱন আৰু স্বাধীনতাৰ বিনিময়ত।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। কিন্তু শান্তিৰ ৰাজত্ব বেছি দিন নহ"ল। পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰি হিটলাৰে ইয়াৰ অসাধাৰণ ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ওপৰত নিশ্চিত হৈ পৰিল।
  এতিয়া দেখা গ"ল যে জাপান আৰু আমেৰিকা এতিয়াও থাৰ্ড ৰাইচৰ বিশ্ব আধিপত্যৰ পথত আছে। আৰু যদিও ফুহৰাৰে চেংগিছ খান, আলেকজেণ্ডাৰ দ্য গ্ৰেট, নেপোলিয়ন, সম্ৰাট ট্ৰ"জান আৰু চুলেইমান দ্য মেগনিফিচেণ্ট মিলিত হোৱাতকৈ অধিক ভূমি জয় কৰিছিল, তথাপিও তেওঁ জাপানকো পৰাস্ত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰাৰ ঠিক তিনি বছৰৰ পাছত শক্তিশালী পাৰমাণৱিক আধানযুক্ত এশটা বেলিষ্টিক, আন্তঃমহাদেশীয় ক্ষেপণাস্ত্ৰই উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখন একেলগে আগুৰি ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত ৱেৰমাখ্টৰ গ্ৰাউণ্ড ইউনিট আৰু নৌসেনাৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মানীয়ে তুলনামূলকভাৱে দ্ৰুতগতিত এছিয়াত জাপানৰ সম্পত্তি জব্দ কৰিলে, আৰু পৰমাণু বোমাৰে মহানগৰখন নিজেই মাটিত ভাঙি পেলালে।
  উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় দখলে কম বেছি পৰিমাণে দীৰ্ঘম্যাদী প্ৰতিৰোধৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। কিন্তু ১৯৪৯ চনৰ জুন মাহলৈকে সকলো শেষ হৈ গ"ল। এতিয়া বাকী থাকিল মাথোঁ আমেৰিকাক পৰাস্ত কৰা। তদুপৰি ইয়াৰ কাৰণো আছিল। চুক্তিৰ বিপৰীতে আমেৰিকানসকলে তেতিয়াও পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰি নিজৰ গোপন পৰীক্ষা চলাইছিল।
  ১৯৫০ চনৰ ১ জানুৱাৰীত হিটলাৰে নৱবৰ্ষৰ দিনা তিনিশ পাৰমাণৱিক ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল।
  এক ভয়াৱহ পাৰমাণৱিক আক্ৰমণত আমেৰিকাৰ এশখন বৃহৎ চহৰ ধ্বংস হোৱাৰ লগতে লাখ লাখ লোকৰ মৃত্যু হয়। আটাইতকৈ ঘৃণনীয় অত্যাচাৰৰ দীঘলীয়া তালিকাত যোগ হৈছে এডলফ হিটলাৰৰ আন এক বৃহৎ অপৰাধ।
  তাৰ পিছত কানাডা আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল, আৰু দক্ষিণৰ পৰা লেটিন আমেৰিকাৰ একনায়কত্ববাদৰ সৈতে। আমেৰিকানসকল দুৰ্বল আৰু স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল যদিও তেওঁলোকে হতাশ হৈ যুঁজিছিল। তেওঁলোকে বুজি পাইছিল যে তেওঁলোকৰ বাবে পৰাজয়ৰ অৰ্থ মাথোঁ দাসত্ব আৰু লাহে লাহে বেদনাদায়ক মৃত্যু।
  গতিকে সকলো যুদ্ধৰ ভিতৰত ই আছিল আটাইতকৈ হতাশজনক। আৰু ই এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলিছিল, যাৰ ফলত থাৰ্ড ৰাইচে আৰু প্ৰায় দুশ পাৰমাণৱিক চাৰ্জ বাদ দি বহু উৰ্বৰ ভূমিক তেজস্ক্ৰীয় মৰুভূমিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  কিন্তু তথাপিও লক্ষ্যত উপনীত হ"ল আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ শেষ শত্ৰুক পৰাস্ত হ"ল। আৰু ইয়াৰ পিছত তথাকথিত বিশ্ব বিশ্বায়নৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মান মাৰ্ক হৈ পৰিল বিশ্বৰ একমাত্ৰ মুদ্ৰা। আনকি আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন দেশসমূহো তৃতীয় ৰাইচৰ উপনিবেশৰ স্তৰলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, মাত্ৰ সীমিত স্থানীয় আত্মশাসনহে ৰখা হৈছিল।
  ইহুদী আৰু জিপচীসকলক নিষিদ্ধ কৰা হৈছিল: তেওঁলোকক বিচাৰি উলিয়াই ধ্বংস কৰা হৈছিল। এছ এছে বৃহৎ পৰিমাণৰ পাৰ্জ চলাইছিল আৰু হুলস্থুলীয়া পৰিৱেশৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আচল দুঃস্বপ্ন আহিল - অজগৰৰ ঘন্টা। বা তাতোকৈ নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে যুগটো। ফুৰাৰে মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ দাবীৰে এক বাস্তৱিক বিশ্বব্যাপী সৰ্বাত্মক সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তুলিছিল।
  ১৯৫৯ চনত ফুহৰাৰৰ সত্তৰতম জন্মদিন উদযাপনৰ সময়ত আনুষ্ঠানিক ৰাজ অভিষেক ঘটে, বিশ্বব্যাপী জনমত অনুষ্ঠিত হয় - যিয়ে ছুপাৰ-সম্ৰাট উপাধিক বৈধতা প্ৰদান কৰে। আৰু ১৯৬৭ চনত যেতিয়া এডলফ হিটলাৰৰ মৃত্যু হৈছিল, তেতিয়া তেওঁৰ পুত্ৰই তেওঁৰ উপাধি আৰু ক্ষমতা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল।
  এই সময়লৈকে প্লেনেট আৰ্থই ইতিমধ্যে শুক্ৰৰ সৈতে চন্দ্ৰ আৰু মংগল গ্ৰহত বসতি স্থাপন কৰিছিল, আৰু বাহিৰৰ তৰা জগতলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰস্তুতি চলাইছিল... নাজীসকলে এটা সাৰ্বজনীন সাম্ৰাজ্য বিচাৰিছিল - ষ্টাৰ ৰাইচৰ নিৰ্মাণ যাতে... সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক এক দুঃস্বপ্নলৈ পৰিণত কৰা হৈছে।
  
  চল্লিশ দ্বীপপুঞ্জৰ নাইটসকলৰ নতুন দুঃসাহসিক অভিযান
  ডিমকাই তাৰ তৰোৱালখন টুকুৰা টুকুৰ কৰি চকু টিপিয়াই স্তম্ভিত হৈ ৰাস্তাত থিয় হৈ থাকিল। তাৰ হাত দুখন তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ তৰোৱালৰ পৰা যিখিনি বাকী আছিল তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ পৰিছিল। ছাইৰেন বাজি উঠিল। গ্ৰীষ্মকালীন চহৰৰ ৰাস্তা। আৰু ওপৰলৈ দৌৰি অহা পুলিচ। তাৰ পিছত পিঠিত লাঠিৰে আঘাত। ডিমকাই কষ্টেৰে শ্ৰৱণযোগ্যভাৱে কয়:
  - মই হাৰ মানিছো!
  হাত দুখন পিছলৈ টানি হেণ্ডকাফবোৰত তলা লগাই দিয়ে। হাতৰ কব্জিত সুমুৱাই দিয়া ধাতুৰ পৰা ল"ৰাটোৱে বিষ অনুভৱ কৰে। তেওঁক এখন ভ্যানলৈ লৈ যোৱা হয় - এটা ক"লা কাউৰী।
  খং আৰু ভয়ৰ মিশ্ৰণ অনুভৱ কৰে ডিমকাৰ। অতীতৰ কথা মনত পৰে। শিশুৱে তৰোৱালৰে নিজৰ অস্তিত্বৰ বাবে যুঁজ দিয়া এটা দ্বীপ। কাঠৰ, কিন্তু যেতিয়া ল"ৰাটোক খঙত জব্দ কৰা হয়, তেতিয়া সেইবোৰ চোকা চোকা তীখালৈ পৰিণত হয়। ডিমকা দুমাহতকৈও অধিক সময় তাতেই থাকিল। তেওঁ যুঁজিছিল, যুঁজিছিল, আহত হৈছিল আৰু নিজেই আহত হৈছিল। আনকি তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে হত্যা কৰিছিল বিশ্বাসঘাতকজনক। সকলো আছিল। আৰু শেষত তেওঁলোকে জয়লাভ কৰে।
  দুখৰ কথা যে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ ধ্বংস হোৱা জাহাজখনত এৰি থৈ গ"ল৷ আৰু তেওঁ কেৱল ছোৱালীজনীৰ সৈতেহে পলাবলৈ সক্ষম হ"ল। এনে দুঃসাহসিক অভিযানৰ পিছত কাৰাগাৰটো আৰু বেছি আচহুৱা যেন নালাগিল।
  তেওঁ গুণ্ডা ল"ৰাটোক তৰোৱালেৰে আঘাত কৰিলে, আৰু তেওঁক পৰি থকা দেখিলে, আৰু তেজৰ পুখুৰী এটা ওলাই আহিল।
  আঘাতটো মাৰাত্মক আছিল নেকি? ডিমকাৰ ইমানেই দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল, যেন ইয়াৰ আগতে তেওঁৰ পৰ্যাপ্ত দুঃসাহসিক অভিযান নাছিল। আৰু যদি তেওঁ হত্যা কৰিছিল, তেন্তে কি? কাৰাগাৰ? অপৰাধী থকা লেতেৰা, দুৰ্গন্ধময় কোঠা এটালৈ লৈ যাবনে?
  আৰু কিমান দূৰ বহিব? তেওঁৰ বয়স মাত্ৰ চৈধ্য বছৰ। আইন অনুসৰি দহতকৈ বেছি দিয়াৰ অধিকাৰ তেওঁলোকৰ নাই। হয়তো সকলো ঠিক হৈ যাব!?
  বানব্বৈ বাজিছে। যি সময়ত গণতন্ত্ৰ আৰু স্বাধীনতাৰ কথা ইমানেই চৰ্চা হয়, কিন্তু ডাকাতিয়ে শক্তি বাঢ়িছে।
  ভোৰ"নক ৰৈ গ"ল আৰু ডিমকাক উলিয়াই আনিলে। ক"লা চুলিৰ এজন সুদৰ্শন, টেনড ল"ৰা, তেওঁক ডাকাতৰ দৰে দেখা নাযায়, বৰঞ্চ হেণ্ডকাফ পিন্ধা ভুক্তভোগীহে।
  ডিমকাক প্ৰায় লগে লগে তদন্তকাৰী আৰু অভিযুক্তৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হয়।
  মোক চকী এখনত বহুৱাই দিলে।
  তদন্তকাৰীয়ে কেইবাটাও ৰুটিন প্ৰশ্ন সুধি হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - তুমি আহত কৰা ল'ৰাটো মৃত্যুমুখত পৰিছে! গতিকে ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক যাতে তেওঁৰ মৃত্যু নহয়!
  ডিমকাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - মই বিচৰা নাছিলোঁ...
  অভিযুক্তই কাগজখন গতাই দিলে:
  - এইটো এটা স্বীকাৰোক্তি। যদি আপুনি চহী কৰে তেন্তে বিচাৰ নোহোৱালৈকে আপোনাৰ স্বীকৃতিত মুকলি কৰি দিয়া হ"ব। আৰু তাৰ পিছত আপোনাৰ কম বয়স আৰু আৰক্ষীৰ অভিলেখৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আপুনি নিলম্বিত শাস্তি পাব!
  ডিমকাই কাগজখন চাই খৰধৰকৈ পঢ়িলে, আৰু নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - ইয়াত লিখা আছে যে কিশোৰজনে নিজেই কোম্পানীটোক আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে মোৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল মাত্ৰ!
  তদন্তকাৰীজনৰ মুখখন নিগনিৰ দৰে আৰু ভ্ৰু ডাঠ আছিল;
  - আমি আপোনাক পৰামৰ্শ দিয়াৰ দৰে চহী কৰক! অন্যথা আপুনি প্ৰি-ট্ৰাইল ডিটেনচন চেণ্টাৰত শেষ হ"ব। এতিয়া আমি আক্ষৰিক অৰ্থত গোচৰেৰে ভৰি পৰিছো, আৰু আপুনি বহুত বেছি সময় বিচাৰ নোহোৱালৈকে বহিব লাগিব। আৰু তাত এটা কোঠাত তক্তাত তিনিটা শাৰী বাংক, চুকত এটা বাল্টি আৰু আপোনাৰ দৰেই পঞ্চাশটা নাৰ্ভাছ, ভোকাতুৰ ল"ৰা। বিভিন্ন ধৰণৰ অপৰাধী। আৰু আপুনি আঘাত কৰা ল"ৰাটো জীয়াই থাকিলেও তদন্ত তিনিবছৰ চলিব, তাৰ পিছত আৰু এবছৰ আৰু বিচাৰ হ"ব! জীৱনৰ শ্ৰেষ্ঠ বছৰবোৰ নৰকত কটাব!
  অভিযুক্তই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে আৰু নিশ্চিত কৰিলে:
  - আপোনাৰ বাবে এটা প্ৰতিৰোধমূলক ব্যৱস্থা হ'ল হয় ডিটেনচন, নহয় ঠাইখন এৰি নিদিয়াৰ লিখিত প্ৰতিশ্ৰুতি আৰু আপোনাৰ মা আৰু দেউতাই আপোনাক তুলি ল'ব। পছন্দটো আপোনাৰ! আৰু বিশ্বাস কৰক, নাবালকৰ বাবে কলনীবোৰ ইতিমধ্যে অতিমাত্ৰা ভিৰ হৈছে, আৰু তেওঁলোকে আপোনাক প্ৰবেচন দিবলৈ সুখী হ"ব। কিন্তু যদি আপুনি আমাৰ লগত কাজিয়া কৰে, তেন্তে নিশ্চয় ঠাই থাকিব!
  ডিমকাই অনুভৱ কৰিলে যে তদন্তকাৰী আৰু অভিযুক্তই ধেমালি কৰা নাই। আৰু আচলতে কাৰাগাৰত পচিব পাৰে। যদিও আনহাতে তেওঁ চহী কৰিলে তেওঁলোকক মুকলি কৰি দিয়া হ"ব সেয়া সত্য নহয়। পুলিচে প্ৰতাৰণা কৰাৰ বহু উদাহৰণ আছেনে? কিন্তু ডিমকাৰ মূল কথাটো আছিল জেদী আৰু হঠকাৰীতা, যিটো মৃত্যুৰ দ্বীপবোৰত থকাৰ পিছত স্পষ্টভাৱে প্ৰকাশ পাইছিল। আৰু ল"ৰাজনে নিৰ্ণায়কভাৱে ঘোষণা কৰিলে:
  - নহয়!
  তদন্তকাৰীয়ে কঠোৰভাৱে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - কি হৈছে?
  ডিমকাই কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - মই চহী নকৰো! মোক আক্ৰমণ কৰিছিল, মোক শিকলিৰে আঘাত কৰিব বিচাৰিছিল আৰু সেয়া আছিল আত্মৰক্ষা!
  তদন্তকাৰীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ঠিক আছে তেন্তে! তেওঁ প্ৰি-ট্ৰাইল ডিটেনচন চেণ্টাৰত আছে, এসপ্তাহ কটোৱাৰ পিছত আপুনি বুদ্ধিমান হৈ পৰিব!
  অভিযুক্তই মাত দিলে আৰু স্বাক্ষৰ কৰিলে:
  - এতিয়াৰ বাবে দুমাহ জিম্মাত। কিন্তু অৱশ্যেই আপুনি আগতে মুকলি কৰিব পাৰে!
  তদন্তকাৰীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  "মই ভাবো ডিটেনচন ল"ৰাটোৰ বাবে ভাল হ"ব!"
  ডিমকাক অফিচৰ পৰা উলিয়াই আনি কাৰাগাৰলৈ লৈ যোৱা হয়। হেণ্ডকাফবোৰ টিপি উঠিল আৰু শিকলিটো।ল"ৰাটোৱে মাত্ৰ ৰাস্তাটো পাৰ হ"ব লগা হ"ল। তাত তেওঁক গ্ৰহণ কৰাৰ কথা আছিল।
  ডিমকাই দুজন আৰক্ষীৰ লগত শিকলি বান্ধি ক্লাংকিংকৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল। মোৰ যথেষ্ট বেয়া লাগিল। কাৰাগাৰ, কোঠা, দুষ্ট বন্দী। আৰু স্বীকাৰোক্তিত চহী কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰি তেওঁ নিজকে বিপদত পেলালে। যদিও আনহাতে ইয়াৰ পিছত আপুনি ইয়াৰ পৰা মুক্তি পাব নোৱাৰিব৷
  ডিমকাক ডিউটি ৰুমলৈ লৈ যোৱা হ"ল। প্ৰথম নাম, শেষ নাম, পিতৃনাম, মূল্যৱান বস্তু আপোনাৰ লগত।
  তাৰ পিছত দাঙ্গা। এজন আৰক্ষী বিষয়া আৰু বগা কোট পিন্ধা দুগৰাকী মহিলাই আইনাখনৰ পৰা ল"ৰাটোক কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ লৈ গৈ অতিৰিক্ত লেম্প জ্বলাই দিলে। এই আদেশটো তলত দিয়া হ"ল:
  - কাপোৰ খুলি লোৱা!
  ডিমকাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে - বিপদ! মাত্ৰ ভাবিছোঁ, মহিলা কিয়? ল"ৰাটোৱে জিন্স, টি-চাৰ্ট, স্নিকাৰ, জেকেট খুলিলে। মই কেৱল মোৰ চুটি কাপোৰ পিন্ধি থাকিলোঁ।
  বগা কোট পিন্ধা এগৰাকী যুৱতীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - সি ভালকৈ গঢ় লৈছে!
  বিষয়াজনে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু পেণ্টী খুলি পেলাওক! জীৱন্ত!
  লাজত জ্বলি থকা ডিমকাইও সিহঁতক খুলি দিলে। অনিচ্ছাকৃতভাৱে লাজতে ৰঙা পৰি নিজকে ঢাকি ল"লে। আৰক্ষী বিষয়াজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ধ্যান দিয়া! হাত তললৈ! ভালদৰে চাওক - ই এটা হত্যাকাৰী!
  নাৰ্ছৰ দৰে দেখা বগা কোট পিন্ধা এগৰাকী মহিলাই হাঁহিলে আৰু পাতল মেডিকেল গ্ল"ভছ পিন্ধি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি সিহঁতৰ দৰে একো দেখা নাই! ৰিলাক্স ল'ৰা, আন্টিয়ে তোমাক চুব!
  তাই ডিমকাৰ শৰীৰটো পৰীক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে। দ্বীপবোৰত থকাৰ সময়ছোৱাত গজি উঠা ল"ৰাটোৰ চুলিখিনিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলোঁ৷ তাই প্ৰতিটো সূতা সাৱধানে কম্বল কৰিলে, কিবা এটা লুকুৱাই থোৱা বস্তু বিচাৰি। হয়তো টকাও। তাৰ পাছত তাই ল"ৰাটোৰ কাণ আৰু নাকৰ ফুটাত পোহৰটো জিলিকি দিলে। তাই সাৱধানে কৰিলে, যেন তাই কিবা এটা বিচাৰি পোৱাৰ আশাত আছে।
  তাৰ পাছত তাই মোক দুৱাৰমুখত মূৰটো থৈ দিবলৈ আদেশ দিলে, আৰু মোৰ চিবুকটো মোৰ হাতেৰে ধৰিলে। তাই হাতখন মুখত ভৰাই দিলে। ডিমকাই জিভাৰে ৰবৰৰ গোন্ধ আৰু সোৱাদ অনুভৱ কৰিলে। মহিলাগৰাকীয়ে নিজৰ আঁঠুৰ আঁৰ, দাঁত, গালৰ আঁৰত অনুভৱ কৰিলে। তাই জিভাৰ গুৰিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, ল"ৰাটোৱে বমিৰ জোকাৰণি এটা অনুভৱ কৰিলে। হয়, কিমান অপ্ৰীতিকৰ। হাতখন টনচিললৈকে গৈছিল, আৰু উশাহ ল"বলৈ টান হৈ পৰিছিল।
  তাৰ পাছত অৱশেষত মহিলাগৰাকীয়ে তাইক পঠিয়াই হাঁহিলে:
  - একো নাই!
  বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  - Olga অব্যাহত ৰাখক! বিষয়টোৰ বিশেষ বিপদৰ বাবে ব্যক্তিগত অনুসন্ধান আটাইতকৈ পুংখানুপুংখ হ"ব লাগিব!
  বগা কাপোৰ পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে ডিমকাৰ বুকুখন অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। তাই হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি বগলীলৈ চালে। আৰু অভাৱনীয় জোৰেৰে তাই নাভিটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। Dimka gasped...
  তেতিয়া মহিলাগৰাকীয়ে ৰৈ সুধিলে:
  - বাৰু, এতিয়া তাক কুঁজৰাই থাকিবলৈ দিয়ক!
  আৰক্ষী বিষয়াজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - এইটো সম্পূৰ্ণ নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়! তাৰ মলদ্বাৰটোও চাওকচোন!
  বগা চোলা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে মূৰ জোকাৰিলে:
  - ইয়াৰ বাবে বিশেষ অনুমতিৰ প্ৰয়োজন! একেদৰে ল"ৰাটোৰ ব্যক্তিগত অংশ পৰীক্ষা কৰিবলৈ!
  বিষয়াজনে দুৰ্বলভাৱে আদেশ দিলে:
  - Squat, সামান্য শয়তান...
  ডিমকাই মৰ্যাদাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই ল'ৰা!
  আৰু সি সহজেই কুঁজৰাই থাকিবলৈ ধৰিলে। দহবাৰ বহিলোঁ। তাৰ পিছত মহিলাসকলে তেওঁৰ তলুৱা পৰীক্ষা কৰিলে, আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰ মাজৰ পৰা পাৰ হৈ গ"ল।
  ইয়াৰ পিছত ডিমকাই নিজকে কাষৰ কোঠাটোত বিচাৰি পালে। তাত চুটি চুলি কাটি হাতত টাইপৰাইটাৰ লৈ কাৰাগাৰৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা আন এজন ল"ৰাই ক"লে:
  - নতুন কি?
  আৰক্ষী বিষয়াজনে উত্তৰ দিলে:
  - হয়, আৰু যথেষ্ট গ্ৰেহাউণ্ড!
  ল"ৰাটোৱে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু সি ইমান ভয়ংকৰ নহয়! বাৰু, চকীখনত বহি মই তোমাৰ চুলি কাটি দিম!
  ডিমকা বহিল। উলংগ হৈ থকাটো এতিয়াও অপ্ৰীতিকৰ। আৰু তাৰ পিছত অপৰাধীৰ দৰে চুলিখিনি চুলি কাটি দিয়ে। তাৰ ওপৰত ক্লিপাৰটো অলপ নিস্তেজ আছিল আৰু মোৰ চুলি কাটিবলৈ বিষ হৈছিল। ডাঠ ক"লা চুলিখিনি মজিয়াত পৰিল। যুৱক দোষীজনৰ ন"ক অফ বুটটোৱে তেওঁলোকক ভৰিৰে ঠেলি দিলে। এনে লাগিছিল যেন প্ৰতিটো চুলিৰ ডালৰ লগে লগে অমৰ আত্মাৰ এটা টুকুৰা ওলাই যায়, আৰু আপুনি কম আৰু কম মুক্ত হৈ পৰে। ডিমকাৰ মনটো হতাশ হৈ পৰিল। তেওঁৰ সন্মুখত আছিল কাৰাগাৰৰ কোঠা আৰু কিশোৰ অপৰাধীৰ সৈতে এখন বৈঠক।
  অৱশ্যে ডিমকাই কেতিয়াও সমনীয়াৰ প্ৰতি ভয় কৰা নাছিল। আৰু "ফৰ্টি আইলেণ্ডছ" কঠিন কৰাৰ পিছত আৰু ভয়ংকৰ নহয়। যদি কিবা আছে সি যুঁজিব। কাৰাগাৰৰ কথা কি ক"ব?
  আন এটা পৰীক্ষাৰ কথা কি ক"ব? তেওঁৰ বয়স মাত্ৰ চৈধ্য বছৰ আৰু তেওঁৰ সন্মুখত আছে তেওঁৰ গোটেই জীৱন।
  
  
  HITLER LONG আৰ্মছ
  ANNOTATION
  ইয়াৰ পৰা দেখা যায় যে অহংকাৰেই দ্বিতীয় সুখ। আৰু ফুৰাৰে ১৯৪০ চনত কেৱল ব্ৰিটেইনতে নহয়, কেইবছৰমানৰ পিছত আমেৰিকাকো দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু ইয়াৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে দৃঢ়তাই জয় দিয়ে। অৱশ্যে ধুনীয়া ৰাছিয়ান ছোৱালীয়ে হিটলাৰৰ দলটোক পৰাস্ত কৰিব পাৰে!
  আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত হিটলাৰে অধিক নিৰ্ণায়ক হৈ উঠিল, আৰু ফ্ৰান্স আত্মসমৰ্পণৰ লগে লগে ব্ৰিটেইন দখল কৰাৰ নিৰ্দেশ দিলে। একে সময়তে ফুহৰাৰে দখল কৰা ভূখণ্ডকে ধৰি সাৰ্বজনীন সামৰিক আৰু শ্ৰমিকৰ সৈনিক হিচাপে নিযুক্তিৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। জাৰ্মানীয়ে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ যথেষ্ট বেছি বিমান উৎপাদন কৰিছিল আৰু ব্ৰিটিছ বিমান শক্তি দমন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। তাৰ পিছত কেৱল সামৰিক বাহিনীকে নহয়, বণিক বহৰকো ব্যৱহাৰ কৰি নাজীয়ে মহানগৰখনত অৱতৰণ কৰিলে। তেওঁলোকে যথেষ্ট সফলতাৰে অভিনয় কৰি লণ্ডন দখল কৰে।
  ব্ৰিটেইনৰ পতন ঘটিল, জাৰ্মান সমৰ্থক চৰকাৰ আৰু সম্পূৰ্ণ আইনী, কিন্তু হিটলাৰৰ প্ৰতি সহানুভূতিশীল ৰজা স্থাপন কৰা হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত অৱশ্যে জাৰ্মানীয়ে সিংহ সাম্ৰাজ্যৰ সকলো উপনিবেশ ঝাড়ু দি নিজৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে।
  ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত আক্ৰমণ এবছৰৰ পিছত সংঘটিত হয় যদিও অধিক শক্তিশালী টেংক আৰু উপনিবেশসমূহৰ বিপুল শক্তিৰে।
  ৰঙা সেনাই হঠকাৰীভাৱে প্ৰতিহত কৰিছিল যদিও তথাপিও ক্ৰমান্বয়ে বলি হৈ পিছুৱাই গ"ল। এনে আক্ৰমণক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো তাইৰ বাবে কঠিন আছিল। তদুপৰি ষ্টেলিনে পুনৰ সেনা সংগঠিত নকৰি আক্ৰমণৰ বলি হ"ল। ব্লটাৰৰ দৰে ভাঙি পেলালে।
  আৰু নতুন জাৰ্মান "টাইগাৰ" যুদ্ধত নামিল। ছোভিয়েট স্থিতিত তেওঁলোকে কেনেকৈ হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিলে, কেনেকৈ হাৰ মানিলে... ৰঙা সেনাই হাৰ মানিলে, কিন্তু জেদীভাৱে যুঁজিলে। জাৰ্মানসকল বহুত শক্তিশালী আছিল।
  কিন্তু মস্কোক তেতিয়াও ৰখা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত ফ্ৰিটজে দক্ষিণ দিশলৈ ঘূৰি গ"ল। ষ্টেলিনগ্ৰাড তেওঁলোকৰ বাবে প্ৰকৃত দুঃস্বপ্ন হৈ পৰিল।
  ভলগা নদীৰ ওপৰত থকা চহৰখনে জেদীভাৱে থিয় দিলে। ছোভিয়েট সৈন্যই অহৰহ প্ৰতিহত আক্ৰমণ চলাইছিল। তেওঁলোকে নিজেই লোকচান ভোগ কৰিছিল যদিও শত্ৰুক পৰলোকলৈও পঠিয়াইছিল।
  শত্ৰুৱে অৱশ্যে সঁজুলি আৰু পদাতিক বাহিনীৰ সংখ্যা ল"লে। ঔপনিৱেশিক সৈন্যক যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰিছিল। পেন্থাৰছৰ সংখ্যা আক্ষৰিক অৰ্থত আপ্লুত হৈ পৰিছিল। শক্তিশালী লেভ টেংকটোও আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এই গাড়ীখনে সকলো কোণ আৰু কোণৰ পৰা চৌত্ৰিশটা ভেদ কৰিব পৰা নাছিল।
  যুদ্ধ পৰীক্ষাই সকলো যুদ্ধতে লেভ বাহনখনৰ ফলপ্ৰসূতা দেখুৱাইছিল যদিও বন্দুকটোক আগুৰি ধৰিছিল আৰু ইয়াৰ গুলীৰ হাৰত বহুখিনি বাঞ্ছনীয় হৈ পৰিছিল। লগতে ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স।
  কিন্তু উচ্চ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তিৰ ছোভিয়েট বন্দুকৰ অভাৱৰ পৰিস্থিতিত ষ্টাৰনৰ কাষৰ পৰা ভালদৰে সুৰক্ষিত এই টেংকটোৱে নিজকে শক্তিশালী বুলি দেখুৱাইছিল।
  তথাপিও জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰে, আৰু ককেছাছ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আচলতে শক্তিবোৰ অতি অসমান। আৰব, আফ্ৰিকান, ভাৰতীয়ৰ বহু বিভাজন।
  হিমস্খলনৰ দৰে শত্ৰুৰ ফালে লৰালৰিকৈ যায়। ছোভিয়েট সৈন্যই প্ৰতিশোধ ল"বলৈ সময় নাপায়।
  ইয়াৰ উপৰিও বতাহত জাৰ্মানসকলৰ অতি শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে। বহুত বিমান। আৰু অতি শক্তিশালী যোদ্ধা।
  বিশেষকৈ ফকে-উলফখনে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰেৰে আপ্লুত কৰি তুলিছিল - শক্তিশালী ইঞ্জিন থকা এখন টেনচিয়াছ বাহন।
  তাইৰ বিৰুদ্ধে ইউ এছ এছ আৰৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গতিৰ সমান কোনো প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাছিল।
  এম ই-৩০৯ও অতি গুৰুতৰ যুদ্ধঘোঁৰা বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। লগতে তীব্ৰ গতি। তিনিটা ৩০ মিমি কামান আৰু চাৰিটা মেচিনগান। এনে শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু বিদেশী ৰেজিমেণ্ট থকা জাৰ্মানসকলে পূব দিশলৈ আগবাঢ়ি গৈ থাকিল।
  
  
  মে" মাহৰ দ্বিতীয়াৰ্ধত অৰেনবাৰ্গত তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বাবে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত পাতল হৈ পৰা ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটোৱে ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ বিখ্যাত ঘেৰাওৰ বাবে বেছি পৰিচিত এই চহৰখনত নাজীৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  বেটেলিয়নৰ অধিনায়ক আলেংকাই খাদটোত নিজৰ ঠাই ল"লে। কেপ্তেইন ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া। পৰম্পৰা অনুসৰি এই বেটেলিয়নৰ ছোৱালীবোৰে কেৱল বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে। গতিকে তেওঁলোকে পৃথিৱী যাদু ব্যৱহাৰ কৰে, যিয়ে বিশেষ সুৰক্ষা প্ৰদান কৰে। আৰু সঁচাকৈয়ে ছোৱালীবোৰৰ লোকচান বাকী ইউনিটবোৰতকৈ বহু কম।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত সকলোৱে ছমাহ জীয়াই থাকিব নোৱাৰে।
  কাষতে সোণালী চুলিৰে বক্ৰ মাৰিয়া। জুই, পানী আৰু তামৰ পাইপৰ মাজেৰেও গৈছিল। ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ নৰকৰ একেবাৰে উত্তাপত ছোৱালীকেইজনীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল এক কঠিন পৰীক্ষা। শেষলৈকে যুঁজি বাচি থাকিল। আৰু তেওঁলোকৰ জন্মভূমিৰ যাদুই তেওঁলোকক সহায় কৰিছিল।
  দেখাত যেতিয়া আপুনি প্ৰায় উলংগ হৈ যুঁজে, তেতিয়া গুলী আৰু শ্ব্ৰেপনেলে আপোনাক কাৰ্যতঃ আঘাত নিদিয়ে।
  মাৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। আগলৈ জাৰ্মানসকলে আৰ্যৰ তেজ বচাবলৈ পৰম্পৰাগতভাৱে কৃষ্ণাংগ, আৰব, হিন্দু আৰু অন্যান্য বিদেশীক পৰিত্যাগ কৰে। ৱেৰমাখ্টত বিদেশীৰ সংখ্যা অহৰহ বাঢ়িছে, আৰু তেওঁলোকক কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ বস্তুৰ ডাঠত পেলাই দিয়া হয়।
  ইয়াত মাৰিয়াই হত্যা কৰা আফ্ৰিকানজন পৰি যায়। ছোৱালীজনীয়ে তাক চুমা এটা উৰুৱাই কয়:
  - তোমাৰ বাবে মোৰ দুখ লাগে! আপুনি ইচ্ছা কৰিয়েই মৰি থকা নাই!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে আৰবজনক ৰাইফলেৰে আঘাত কৰে। ঔপনিৱেশিক ৱেৰমাচ্ট সৈন্যই ভাঙি পেলায়। ইতিমধ্যে উষ্ণ আৰু আৰামদায়ক। ফেচিষ্টসকলে বছৰৰ সেই সময়খিনি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে যেতিয়া সকলো ফুল ফুলা আৰু ৰ"দ পৰিছে। আকাশত ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰে গৰ্জন কৰে। নতুন জেট বিমানৰ দৰেই ইয়াৰ সংখ্যাও অহৰহ বৃদ্ধি পাইছে, লগতে পুৰণি ফকে-উলফ বিমানৰ ঠাই লোৱা টি এ-১৫২ বিমানৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পাইছে। অৱশ্যে পিছৰ কেইজনে এতিয়াও যুঁজি আছে।
  সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াই নিজৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিখনেৰে চিৰামিকৰ টুকুৰা এটা ঠেলি দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ পৃথিৱীখন হুমুনিয়াহ এটাই ছিন্নভিন্ন হৈ গৈছে, পথাৰবোৰ তেজেৰে ভৰাইছে... পৰিতাপৰ কথা জান্নাতত পতিতসকলৰ ঠাই নাই, কেৱল ছাইত, পপলাৰবোৰে ঘূৰিছে।
  আৰু আকৌ ভাৰতীয়জনী তাইৰ গুলীৰ পৰা পৰিল। হয়, কামানৰ ঘাঁহৰ দৰে ঘূৰণীয়া বিদেশীক মাৰিব লাগিব। আৰু কেনেকৈ? নহলে তোমাক মাৰি পেলাব।
  ৰঙা আল্লা। যুঁজাৰু, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে উৰি ফুৰা দীঘল তামৰ ৰঙা চুলিৰে এগৰাকী অগ্নিময় ছোৱালী। ছোৱালীজনীয়ে কেৱল বিকিনি পিন্ধি নহয়, ব্ৰা নোহোৱাকৈও অনুষ্ঠান পৰিৱেশন কৰে। তাইৰ দৰে, তাই শীতল। আৰু ই আচৰিত ধৰণে সঠিকভাৱে শ্বুটিংও কৰে। মাজে মাজে তাইৰ গুলীৰ পৰা মূৰ বিন্ধি সৈন্য সৰি পৰে।
  তাৰ পিছত আল্লাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। উপহাৰটো ভঙা ট্ৰেজেক্টৰীৰ মাজেৰে উৰি যায় আৰু শেষত আৰবৰ ভিৰৰ মাজত পৰে। বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা যায়... কেইবাটাও অংগচ্ছেদ কৰা মৃতদেহ বতাহত নিক্ষেপ কৰা হয়!
  আল্লাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - লোহা এটা বনাব বিচাৰিছিলো - হঠাৎ হাতী বুলি ওলাই পৰিল!
  আন্যুতা, এগৰাকী মনোমোহা শ্যামলা, টেনড, আৰু অতি চিকন, বক্ৰ, গড় উচ্চতাৰ, কিন্তু নিখুঁতভাৱে গঢ় লৈ উঠা, তেওঁও গুলী চলালে। তাই কাফিৰজনক নাকৰ দলংত খুন্দা মাৰি গাইছিল:
  - মৌমাখিৰ দৰে ডেউকা - কাণৰ সলনি ফুল !
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অতি সঠিকভাৱে গুলী চলায় আৰু অনবৰতে লৰচৰ কৰি থাকে।
  ডাঙৰ আৰু মাংসল মেট্ৰিয়নাই ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পিছত অলপ ওজন বৃদ্ধি পালে। ধুনীয়া ছোৱালীও, নিতম্ব বহল, কিন্তু কঁকাল তুলনামূলকভাৱে সংকীৰ্ণ। তাই এই নৰকৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু চেৰিঅ"ঝ্কাক হেৰুৱাই পেলালে। জাৰ্মানসকলৰ বাবে ফান্দ উদ্ভাৱন কৰা এজন সাহসী অগ্ৰগামীক বন্দী কৰা হ"ল। বেছি ভাল কাম নহ"ল।
  কিন্তু তাৰ পিছত মেট্ৰিয়নাই এই ব্যৱস্থাটো বিফল কৰি জাৰ্মান টেংকৰ তলত এটা খনি পিছলি পৰিল। পেন্থাৰ ২ ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈ বন্ধ হৈ যায়, গুৰুতৰভাৱে চেপা খাইছিল।
  "নিগনি" এতিয়াও যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰে। গধুৰ ওজন আৰু জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ বাবে এই টেংকটো পৃথক। কিন্তু "ই"-১০০ৰো আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এই মেচিনবোৰ কম সুৰক্ষিত আৰু চঞ্চল নহয়। লেভ-২ও যুঁজি আছে, ইও এটা মেচিন, ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু পূৰ্বৰ মেচিনবোৰতকৈ লঘু। "লায়ন"ৰ বাবে জাৰ্মানসকলে প্ৰায়ে ১৫০ মিলিমিটাৰ কামান ব্যৱহাৰ কৰে, যিটো চহৰত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰাৰ বাবে অধিক সুবিধাজনক। কিছুমান "সিংহ" বোমা লঞ্চাৰেও সজ্জিত।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে টেংকবোৰ সাৱধানে আগুৱাই লৈ যায় আৰু পদাতিক বাহিনীক আগলৈ দলিয়াই দিয়ে।
  ঔপনিৱেশিক সৈন্য আগবাঢ়ি যায়। উন্মাদ ড্ৰিফ্ট সংগীত বাজি আছে!
  আল্লাই মেচিনগানৰ পৰা ফাটি যায়... সৈনিকবোৰ পৰি বেলচাৰে ভাঙি যোৱা তৰমুজৰ তেজৰ দৰে ছিটিকি পৰে।
  লাল চুলিৰজনে কৈছে:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে, ষ্টেলিনৰ বাবে ইয়াতকৈ শক্তিশালী সেনাবাহিনী নাই! মানুহৰ বাবে সুখৰ বাবে আমি তীব্ৰ যুঁজ দিওঁ! আৰু আমাৰ নেতাৰ বাজ পাখি আছে... তেওঁ আশাক পোহৰ দিয়ে! তীখাৰ হাতুৰীৰ আঘাতে আমাৰ বাবে ভোৰভোৰাই আনিলে!
  আল্লাই গান গাই গুলী চলায়। সঁচাকৈয়ে তাই ধুনীয়া। তাইৰ টেন কৰা, সোণালী জলপানৰ স্তন, পকা ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল। কিমান সুস্বাদু এই ছোৱালীজনী! ইয়াতকৈ আকৰ্ষণীয় আৰু আকৰ্ষণীয় কিবা এটা কল্পনা কৰাটো কঠিন। এই আমাজনটো চাওক ল'ৰাবোৰে মাত্ৰ পাতল পেণ্টী পিন্ধি।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে পাঁচজন ভাৰতীয়ক খেদি পঠিয়াই গাইছিল:
  - সময় আহিলে মহাকাশ বিজ্ঞানৰ বিকাশ হ"ব... আৰু আমাৰ বাবে যুদ্ধ উচ্চ ৰোমাঞ্চ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ হাঁহিলে... আৰু আকৌ তাই আচৰিত ধৰণে আৰু আচৰিত ধৰণে সঠিক জুইখন খুলি দিলে।
  শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষাৰ ওপৰত উজুটি খাই জাৰ্মানীয়ে পুনৰ আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু বোমাৰু বিমান যুদ্ধলৈ নিক্ষেপ কৰে। পদাতিক বাহিনী আঁতৰি গৈছে, আৰু ছোৱালীবোৰৰ স্থানত গোলা আৰু বোমা বৰষুণ দি আছে।
  আৰু দূৰৰ পৰা টেংকে কাম কৰে। আলেনাই আদেশ দিয়ে:
  - সকলোৱে ডাগআউটত লুকাই থাকে!
  আৰু তাই নিজেই উপৰিভাগত নিৰীক্ষণ কৰিবলৈ বাকী আছে। নাজীৰ আৰ্টিলাৰীৰ প্ৰস্তুতি শক্তিশালী। আৰু তাতোকৈ বিপজ্জনক বোমা। ইয়াৰে কিছুমানক ইউ-৪৮৮ আৰু নতুন টি এ-৪০০ৰ দৰে দানৱে পেলাই দিয়ে। ন টন ওজনৰ বোমা পৰি যায় আৰু ই ডাগআউট আৰু দুৰ্গ ধ্বংস কৰিবলৈ সক্ষম। বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে আলেংকাক ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু তাইৰ উদং গোৰোহা দুটা শিলৰ স্তূপ এটাত বেদনাদায়কভাৱে খুন্দা মাৰিলে।
  মোৰ তলুৱা জ্বলি গ"ল। কিন্তু অন্যথা ছোৱালী অধিনায়কজন আহত হোৱা নাছিল। আৰু এটা অতি শক্তিশালী বোমা নিক্ষেপ কৰা হ"ল, আনকি তাৰ গৰ্জনেও মোৰ কাণ দুখন বন্ধ কৰি দিলে। নাই, পৃথিৱীত এনেকুৱা একো হ"ব নোৱাৰে৷
  কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ সঁচাকৈয়ে জীয়াই থকাৰ হাৰ ঈৰ্ষণীয়। যি সময়ত পুৰুষ মৰি মৰি আছে!
  আলেংকাই মনত পৰিল জুলিয়াছে যুৱকজনে তাইক কেনেকৈ আদৰ কৰিছিল। তাইৰ পেট, ভৰি, আঁঠু, উৰু, স্তনত কেনেকৈ চুমা খালে। শেহতীয়াকৈ গোঁফ গঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰা ডেকা আৰু সুদৰ্শন মানুহ এজনে পাখি মাৰিলে কিমান ভাল লাগে। কিন্তু তাৰ পিছত জুলিয়াছৰ মৃত্যু হয় ডাগআউটত, বোমাৰ প্ৰত্যক্ষ আঘাতত চেপি ধৰা। আৰু তাৰ পৰা তিতা ঠাই এটাও বাকী নাথাকিল৷
  ডেকাজন গ"ল... ক"ত? স্বৰ্গলৈ, নৰকলৈ, বিস্মৃতিলৈ? কিন্তু মূল কথাটো হ"ল তেওঁ এতিয়া পৃথিৱীত নাই। আৰু এই কথাত আলেংকা বৰ তিক্ত।
  যদিহে তাই এই হিটলাৰৰ মূৰটো গছৰ ডালত লৈ যায়। অতি সোনকালেই এই যুদ্ধ তিনি বছৰ ধৰি চলিব। ইতিমধ্যে নাজীয়ে অৰেনবাৰ্গত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। সিহঁতৰ পিঞ্চাৰবোৰে বহু দূৰলৈকে ভাঙি গ"ল।
  আলেংকাই তাইৰ মহান প্ৰেম আৰু স্বভাৱৰ দ্বাৰা বিশিষ্ট আছিল। সাধাৰণতে তাই সৰু আৰু আনকি সৰু সৈনিককো বেছি পছন্দ কৰিছিল। আৰু প্ৰথম সুযোগতে তাইৰ প্ৰেমৰ সম্পৰ্ক আৰম্ভ হ"ল। আলেনাই ভাল পাইছিল যেতিয়া তাইৰ শক্তিশালী, প্ৰশিক্ষিত শৰীৰটোক সুদৰ্শন পুৰুষে আদৰ কৰিছিল আৰু স্পৰ্শ কৰিছিল। যুদ্ধৰ সময়ত নৈতিকতা সহজ হৈ পৰিল আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ এজন বিষয়াই পুৰুষৰ সৈতে মেক আউট কৰি থকাৰ কথাটো কোনেও বিশেষভাৱে তীক্ষ্ণ দৃষ্টিৰে চোৱা নাছিল।
  আলেংকাই মেকুৰীৰ দৰে ষ্ট্ৰ"কিং আৰু মৰম ভাল পাইছিল। আৰু তাইৰ বাবে এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ আনন্দ। বুকু, ভৰি, গৰ্ভ, ডিঙি বিশেষভাৱে সংবেদনশীল।
  কিন্তু তাইৰ কিমানজন প্ৰেমিক ইতিমধ্যে পৰলোকলৈ পাৰ হৈ গৈছে! যুদ্ধ কি কূটনৈতিক আৰু দুষ্ট কথা। যদিও মানুহবোৰ আলেংকাত আবদ্ধ হৈ থাকিল। তাই যদি ইমান ধুনীয়া হ"লহেঁতেন তেন্তে তাইৰ সকলো মুখ, ফিগাৰ আৰু মাত লৈ ওলাই আহিল।
  আৰু সাধাৰণতে এগৰাকী মহিলা যেতিয়া সৰু হয় তেতিয়া তেওঁ বেছিভাগ সময়তে ধুনীয়া হয়। ইয়াত পাঁচজনীয়ে যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ পৰাই প্ৰায় হাউলি আছে - অতি মৰমলগা... চাৰিগৰাকী ছোৱালী গোলাপ চুলিৰ আৰু এগৰাকী ৰঙা চুলিৰ। পাঁচডাল তৰাৰ দৰে। বহুত নৰকৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে যদিও কেতিয়াও গুৰুতৰভাৱে আঘাত পোৱা নাই। যদিহে আঁচোৰ নাছিল।
  সাধাৰণতে আলেংকাত থকা সকলোবোৰ কুকুৰৰ দৰে ভাল হৈছিল, আৰু কোনো দাগ নাথাকিল।
  আৰু এতিয়া: বোমা পৰি আছে, গোলা বিস্ফোৰণ হৈছে, কিন্তু তাই একো গুৰুত্ব নিদিয়ে! এই সকলোবোৰ ইমান ধেমেলীয়া!
  যদিও নাই... যুদ্ধত ধেমালিৰ সময় নাথাকে। আৰু কেতিয়াবা তাইৰ বেটেলিয়নৰ ছোৱালীবোৰো মৃত্যুমুখত পৰে। ছোৱালী এজনীৰ বাবে খালী ভৰিও অমৰত্বৰ নিশ্চয়তা নহয়। আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডত পুৰুষৰ বেটেলিয়নত আক্ষৰিক অৰ্থত সকলোকে প্ৰায়ে হত্যা কৰা হৈছিল।
  ভলগা নদীৰ ওপৰত থকা চহৰখনে নিজকে গৌৰৱেৰে আবৃত কৰি ৰাখিছিল। ছমাহ ধৰি তেওঁলোকে হিটলাৰৰ ভিৰৰ আক্ৰমণক বাধা দিছিল। ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহসমূহে প্ৰায় এক মিলিয়ন নিহত আৰু আহত লোক হেৰুৱাইছিল। সঁচা, মৃতসকলৰ অধিকাংশই আছিল বিদেশী!
  ফুহৰাৰে সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ পৰা সৈন্য ৰাছ"লৈ আনিছিল! আনকি আমেৰিকাৰ ভাড়াতীয়া সৈন্যও আছিল, বেছিভাগেই জাৰ্মান মূলৰ। বহুত ভাৰতীয়। ভাৰত এখন ঘন জনবসতিপূৰ্ণ দেশ, আৰু ফুহৰাৰে মানুহক কামানৰ খাদ্য হিচাপে অধিক সক্ৰিয় ব্যৱহাৰৰ নিৰ্দেশ দিছিল। আৰু ভাৰতীয় নাৰীক হাৰেমত লৈ যাওক। আচলতে ইয়াক থাৰ্ড ৰাইচত কেইবাগৰাকীও পত্নীৰ অনুমতি দিয়া হৈছিল। ইয়াৰ বাবে পোপে বন্দুকৰ গুলীত অনুমতি দিছিল। আৰু আন গীৰ্জাবোৰে অনুমোদন দিলে। ফুৰাৰে নিজেই আৰ্য তেজৰ ওপৰত নিজৰ মতামত সংশোধন কৰিছিল। জাৰ্মানসকলক অতিৰিক্ত নিৰ্বাচনৰ পিছত স্লাভিক, ইউৰোপীয়, আৰব, ভাৰতীয় পত্নী ল'বলৈ অনুমতি দিয়া হৈছিল - যদিহে তেওঁলোকৰ কোনো শাৰীৰিক দোষ নাই আৰু তেওঁলোক একেবাৰে সুস্থ। কৃষ্ণাংগ মহিলাৰ সৈতে বিবাহ নিষিদ্ধ আছিল যদিও আফ্ৰিকান মহিলাক বেশ্যালয়ত ব্যৱহাৰ কৰাটো নিষিদ্ধ নাছিল, বৰঞ্চ কেৱল গৰ্ভনিৰোধৰ সৈতেহে ব্যৱহাৰ কৰাটো নিষিদ্ধ আছিল। নিৰ্বাচনৰ পিছত জাপানী, থাই আৰু কোৰিয়ান মহিলাৰ সৈতে বিবাহৰ অনুমতি দিয়া হৈছিল।
  কিন্তু আকৌ, প্ৰয়োজনীয়তা আছিল সৌন্দৰ্য্য, বাহ্যিক তথ্য, স্বাস্থ্য, আৰু শাৰীৰিক দোষৰ অনুপস্থিতিৰ বাবে। এতিয়া বংশবৃক্ষৰ ভূমিকা কমি আহিছিল। জাৰ্মান বিভাগতকৈ এছ এছত বহু বেছি বিদেশী বিভাগ আছে। আৰু ৱেৰমাচ্টখন বিদেশীৰে ভৰি পৰিল। ঔপনিৱেশিক সৈন্য সম্পূৰ্ণৰূপে আদিবাসীৰে গঠিত আৰু ইয়াৰ কমাণ্ডাৰ জাৰ্মান আছিল।
  ফুহৰাৰে চেংগিছ খানৰ পৰা সেনাবাহিনীৰ সংগঠনৰ দায়িত্ব লয়, জনগোষ্ঠীক মিহলাই এটা ভিন্ন সেনাবাহিনী গঠন কৰে।
  অৱশ্যে এনে পৰিস্থিতিত ইউ এছ এছ আৰ ক্ৰমান্বয়ে ক্ষয়-ক্ষতিৰ যুদ্ধত পৰাস্ত হ"ল। এই কৌশলগত প্ৰলয়য়ে আমাক বিশেষভাৱে উদ্ভাৱনীমূলক হ"বলৈ বাধ্য কৰালে। কিন্তু এটা অপ্ৰত্যাশিত সুযোগ আহিল: ইতিমধ্যে আফ্ৰিকান আৰু লেটিন জাতিৰ প্ৰতিনিধিৰ বিদ্ৰোহ দমন কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা আমেৰিকাই পাৰমাণৱিক বোমাৰ কাম তীব্ৰতৰ কৰি তুলিলে। আৰু যদি আমি আৰু কিছু সময় ধৰি ৰাখোঁ, তেন্তে আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধ চলি থকাৰ সময়তে থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতি সম্ভৱ।
  আৰু তাত হয়তো নাজীয়ে ইমানেই যুঁজিব যে তেওঁলোকে আৰু যুঁজিব নিবিচাৰে। আৰু তেতিয়া ছোভিয়েট ৰাছিয়া বাচিব।
  বোমা বিস্ফোৰণ আৰু বৃহৎ আৰ্টিলাৰী গোলাবৰ্ষণৰ অন্ত পৰিল। আৰু আকৌ আৰম্ভ হয় আক্ৰমণ। ইতিমধ্যে চহৰখন ধ্বংসাৱশেষলৈ পৰিণত হৈছে;এটাও অক্ষত ঘৰ বাকী নাই। হায়, শত্ৰু অতি নিষ্ঠুৰ আৰু শক্তিশালী।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উপৰিভাগলৈ গৈ সন্মুখৰ পৰা অহা পদাতিক সৈন্যসকলক জুইৰে লগ পায়। ট্যাংক মধ্যে creeping হয়...
  ভাৰতীয়জনক গুলীয়াই আলয়নুষ্কাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভগৱানে অন্ধসকলক চকু মেলি কুঁজৰাইৰ পিঠি পোন কৰি দিয়ক!
  তাৰ পিছত সুন্দৰীয়ে শ্বাটাৰত ক্লিক কৰিলে। তাই আকৌ লক্ষ্য কৰি নখ জোকাৰিলে। তাই আৰবজনক আঘাত কৰি নীলাচলৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। তাই খালী ভৰিৰে, বেঁকা, ধূলিময় তলুৱাটো শিলগুটিৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে। ছোৱালীজনীৰ অলপ টিকটিকিয়া যেন লাগিল। তাই হাঁহিলে। আৰু মজাৰ হৈ পৰিল। সৌন্দৰ্য্যই আকৌ গুলীয়াই মাৰিলে।
  আলয়নুষ্কাই গুলী মাৰি হাঁহিলে... আৰু আঘাত কৰিলে। বিপক্ষক ৰৈ জমা হ"বলৈ বাধ্য কৰা। শত্ৰুৱে গুলী উভতাই দিলে। গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে...
  তাৰ পিছত আকৌ ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। কম আছিল যদিও ৰকেট পেলাই দিয়া জেট গাড়ী উৰি আছিল। নাজীয়ে ছোৱালীবোৰৰ স্থানত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছিল। কিন্তু উদং, নাৰীসুলভ ভৰি দুখনে যেন পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল। আৰু গোলাবৰ্ষণত ডুব যোৱা যোদ্ধাসকল জুইৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল।
  শত্ৰুৰ পদাতিক বাহিনীৰ গতি বন্ধ হৈ গ"ল। নাজীয়ে ৰকেট নিক্ষেপ কৰি ৰেডছক ধোঁৱা উলিয়াই নিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  আলেংকাই ফাঁকটোত লুকাই থাকি চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু টাইগাৰ পৰা ব্ৰিটিছ সাগৰলৈকে... ৰঙা সেনাবাহিনী সকলোতকৈ শক্তিশালী!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাইও ফাঁকটোত চেপি ধৰিলে আৰু খণ্ডবোৰে খুন্দা মৰাৰ পৰা হাত সাৰিলে। ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে মনত পেলালে যে কেনেকৈ এগৰাকী কৌণিক কিশোৰী হিচাপে তেওঁক নিন্দা কৰাৰ পিছত গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হৈছিল।
  বিচাৰি ফুৰাটো মনত পৰে। ধৃত যুৱতীগৰাকীক কাপোৰ খুলিবলৈ বাধ্য কৰে। গ্ল"ভছ পিন্ধা দুগৰাকী মহিলাই ছোৱালীজনীৰ নাক, সাপ, মুখখন ভালদৰে অনুভৱ কৰি তাইৰ ব্যক্তিগত অংশলৈ চালে। কিমান অপমানজনক, লজ্জাজনক, ভয়ংকৰ, ভয়ংকৰ আছিল। আন অপৰাধীৰ সংগত নিজকে বিচাৰি কোঠাটোলৈ অনাৰ সময়ত আল্লাই বৰ ভয় খাইছিল। কিন্তু কোঠাটোত তাইৰ দৰেই ছোৱালী আছিল, প্ৰায় সকলোবোৰেই দমন কৰা মানুহৰ সন্তান। আৰু আটাইতকৈ বেয়া কথাটোও সঁচা নহ"ল।
  কিন্তু কোঠাটোত বহিবলৈ কঠিন আছিল: কোঠাটো সংকীৰ্ণ আছিল, আৰু চকীদাৰসকলে প্ৰায়ে সোমাই আহিছিল। সামান্য কাৰণত আৰু অকাৰণতে মোক প্ৰহাৰ কৰিলে। বিশেষকৈ ছোৱালীবোৰৰ গোৰোহাত লাঠিৰে আঘাত কৰি চকীদাৰসকলে ভাল পাইছিল। কোঠাবোৰত ঠাণ্ডাৰ মাজতো ছোৱালীকেইজনীক খালী ভৰিৰে ৰখা হৈছিল, আৰু অহৰহ আঘাতত ভৰি দুখন ফুলি উঠিছিল।
  অনুসন্ধানবোৰ হৈ পৰিল আন এক দুৰ্ভাগ্য। দিনটোত কেইবাবাৰো সেইবোৰ সম্পন্ন কৰা হৈছিল আৰু সেয়া আছিল অতি বেদনাদায়ক, অপ্ৰীতিকৰ আৰু অপমানজনক।
  মোক কমকৈ খুৱাইছিল আৰু খোজ কাঢ়িলে চাবুকেৰে কোবাইছিল। আল্লাই ছমাহ কাৰাগাৰৰ আঁৰত, অহৰহ অপমান, গুণ্ডাগিৰি, মাৰপিট আৰু অপমানজনক অনুসন্ধানত কটায়। আৰু তাৰ পিছত বেৰিয়াৰ অধীনত তাইক শিশু শ্ৰমিকৰ কলনীলৈ পঠিওৱা হ"ল। বিচাৰ অবিহনেও।
  আল্লাই তাত ৰাতিপুৱা পাঁচ বজাৰ পৰা গধূলিলৈকে আন ছোৱালীৰ লগত কাম কৰিছিল। যুদ্ধ আৰম্ভ নোহোৱালৈকে... আৰু ৰঙা চুলিৰ ডাঙৰ ছোৱালীজনীয়ে সন্মুখলৈ পলাই গ"ল। আন ডজন ছোৱালীৰ লগত কোনোমতে কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷
  তাইৰ সামৰিক ৰুটিন আৰম্ভ হ"ল। কিন্তু যুদ্ধৰ সময়ত ৰঙা চুলিৰ চয়তানে শ্ৰমিক উপনিবেশতকৈ বহুত ভাল অনুভৱ কৰিছিল। কাৰাদণ্ড আৰু জয়ৰ শাস্তি এতিয়াও তাইৰ ওপৰত ওলমি আছিল। কিন্তু ইতিমধ্যে দুটা অৰ্ডাৰ পোৱা আল্লাৰ মন চুই যোৱা নাছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে কলনীত বহুত অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। প্ৰেমকে ধৰি - ল'ৰাকেইটাই কাষৰ বেৰেকত বাস কৰিছিল, আৰু আনুষ্ঠানিক নিষেধাজ্ঞাৰ মাজতো তেওঁলোকে ছোৱালীবোৰৰ ওচৰলৈ খোজ দিছিল। আৰু তেওঁলোকে পাছলৈ নিষিদ্ধক জানিব বিচাৰিছিল। আল্লাই যিকোনো ক্ষেত্ৰতে লগে লগে ভাল পাইছিল। গৰম ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে পাপ সুখ অনুভৱ কৰিলে।
  অৱশ্যে যুদ্ধত তাইৰ দুৰ্ভাগ্যও আছিল। সদায় যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰাৰ পিছত কোনো পুৰুষ বা যুৱক যুদ্ধত মৃত্যুমুখত পৰে। যেন লাল চুলিৰ মানুহজনৰ ওপৰত কিবা এটা গালি পৰিছে। তদুপৰি কোনো ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ। সেয়ে তাইৰ সৌন্দৰ্য সত্ত্বেও আল্লাই কুখ্যাতি অৰ্জন কৰি পুৰুষে তাইক এৰাই চলিবলৈ ধৰিলে।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে পুৰুষৰ মনোযোগৰ অভাৱত ভুগিছিল। আৰু তাই পুৰুষক হত্যা কৰি আনন্দ পাইছিল। আৰু তাই আকৌ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, আৰু বাঘিনীৰ দৰে হাঁহিলে।
  আল্লাই কৃষ্ণাংগ মানুহজনক গুলীয়াই মাৰি মানসিকভাৱে বন্দী অৱস্থাত কল্পনা কৰিছিল। ইমান ওখ আৰু ধুনীয়া মানুহ এজনৰ লগত মজা কৰাটো আকৰ্ষণীয় আছিল। সাধাৰণতে লাল চুলিৰ মানুহ এজনৰ বাবে এজন পুৰুষৰ সৈতে সক্ৰিয় ভূমিকা পালন কৰাটো সাধাৰণ কথা। এগৰাকী শক্তিশালী আৰু দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ নাৰী। পিছত মানুহজনক হত্যা কৰা হ"ব বুলি কি ক"ব? বাৰু, তাই বৈচিত্ৰ্য ভাল পায়!
  শান্তিৰ সময়ত কমছমোলৰ ছোৱালীবোৰক যৌন সম্পৰ্কৰ বাবে কঠোৰ শাস্তি দিয়া হ"লহেঁতেন যদিও যুদ্ধৰ সময়ত নৈতিকতা বহুত বেছি মুক্ত হৈ পৰিল। এইটো আপাত দৃষ্টিত মৃত্যুৰ ওচৰত থকাৰ পৰিণতি, যেতিয়া বিশেষ বিভাগে অশ্লীলতাৰ প্ৰতি চকু মুদি দিয়ে।
  কেতিয়াবা আল্লাই তাইৰ যৌনতাক লৈ লাজ পাইছিল। যেতিয়া তাই ব্ৰা এটাও জোঙাকৈ পিন্ধিব নোৱাৰে আৰু উদং স্তন দুটা জোকাৰি দিয়ে। মনত পৰিল মেৰী নামৰ ধৰ্মীয় ছোৱালীজনী যি এতিয়াও কুমাৰী আছিল। যদিও, পাঁচজনৰ ভিতৰত তাই সম্ভৱতঃ আটাইতকৈ নাৰীসুলভ আৰু চেক্সি। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে আকৰ্ষণীয়, তাইৰ ফেৰেস্তাৰ দৰে নিৰ্দোষতাৰ সৈতে।
  অৱশ্যে মাৰিয়াৰ শ্বুটিঙত অতি সঠিক, হয়তো আনকি অসাধাৰণ। এইদৰেই তাই এটা গুলীৰে দুজন আৰবক সঠিকভাৱে আঘাত কৰিছিল। আৰু নিৰ্দোষী হাঁহি এটা মাৰি তেওঁ কয়:
  - প্ৰভু মোক ক্ষমা কৰিব, কিন্তু মই মোৰ মাতৃভূমিৰ সেৱা কৰো!
  মাৰিয়া বৰ ধুনীয়া... অলপ লাজ পাইছে যে তাই মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি যুঁজিব লগা হৈছে। কিন্তু ই পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। এই কথা অভ্যাসৰ দ্বাৰা প্ৰমাণিত হৈছে। মাৰিয়াই ছোৱালী হৈয়েই যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল। তিনি বছৰত তাই ডাঙৰ হৈছে যদিও এতিয়াও তাইক ছোৱালী এজনীৰ বাবে চিকন, কুমাৰী আৰু স্বাভাৱিক উচ্চতাৰ যেন লাগে। চাৰিওজনৰ আন সদস্যসকল দীঘল, অধিক পেশীবহুল, আৰু মেট্ৰিয়ানা আচলতে গৰু - যদিও অতি শক্তিশালী।
  মাৰিয়াই গুলীয়াই চেৰিয়াজ্কাক মনত পেলায়। বেচেৰা ল'ৰা। মই বন্দী হৈ গ"লোঁ৷ আৰু এইটো মৃত্যুতকৈও বেয়া। গতিকে প্ৰথমে তেওঁ নিৰ্যাতনৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল, তাৰ পিছত ফাঁচীৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। আৰু ইয়াৰ প্ৰতি আন লোকে কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব সেয়া জনা নাযায়।
  মাৰিয়াই গুলী চলালে, আঁঠু লৈ উঠি গুলী চলালে। হত্যা কৰা হিন্দুজনে টানি লৈ তেজৰ ডোঙা এটা এৰি দিলে। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই কয়:
  - এহ... তোমাৰ বহুত দেৱতা আছে, কিন্তু স্বৰ্গ নাই!
  মাৰিয়াই আকৌ নখ মাৰিলে, মাৰিলে আৰু গাইলে:
  - হেৰাই যোৱা স্বৰ্গৰ বাবে ধন্যবাদ... আমাৰ বাবেও নহয়, আমাৰ ল'ৰা-ছোৱালীৰ বাবেও নহয়, নাতি-নাতিনীৰ বাবেও নহয়... কিন্তু তেওঁলোকে কেৱল প্ৰতাৰণামূলক শব্দবোৰৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰিব!
  মাৰিয়াই গুলীচালনা কৰিলে, আগবাঢ়ি যোৱা নাজী সহযোগীসকলক হত্যা কৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - আমি গাড়ী চলাইছিলো, গাড়ী চলাইছিলো, গাড়ী চলাইছিলো - বহুদিন আমি... বিপদৰ পৰা বিপদলৈ, যুদ্ধৰ পৰা যুদ্ধলৈ যোৱাৰ পথ! আমি গাড়ী চলাইছিলো, গাড়ী চলাইছিলো, গাড়ী চলাইছিলো - বহুদিনলৈকে... ভিৰৰ ধাৰাবোৰ, ৰক্তাক্ত যুদ্ধখন, ভাঙি গৈছে! ৰক্তাক্ত যুদ্ধ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজকে মাটিত আৰু টানকৈ হেঁচা মাৰি ধৰে। আৰু লায়ন্স ইতিমধ্যে আগবাঢ়িছে। জাৰ্মান টেংকবোৰে গৰ্জন কৰে আৰু তেওঁলোকৰ বেৰেলবোৰ লৰচৰ কৰে।
  মাৰিয়াই কান্দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াত তাই আহিছে, মৃত্যু!
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালী এজনীয়ে ৰঙা সেনাৰ স্থানৰ ফালে খোজ কাঢ়ি যোৱা এজন সৈনিকৰ ওপৰত ৰাইফল এটাৰে গুলীচালনা কৰিলে, যাৰ লগত অপটিকেল চাইট সংলগ্ন আছিল।
  মই চাই আছিলো যে মৃত্যুমুখত পৰা শত্ৰুৰ মূৰৰ পৰা তেজৰ ফোয়াৰা এটা ছটিয়াইছিল।
  মাৰিয়াই টুইট কৰিছিল।
  - স্নাইপাৰ... তুমি ভুল কৰিছা!
  আল্লাই জোৰেৰে ক"লে:
  -ভৰি টানিব নিবিচাৰিলে কাপোৰৰ পৰা বিচাৰ নকৰিব!
  মাৰিয়াই তাইৰ ৰূপৱতী, উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন জোকাৰিলে। মই কল্পনা কৰিলোঁ যে এলফৰ মুখৰ যুৱকজনে তলুৱাটোৰে তলুৱাখন চলাই আছে। কিমান ভাল হ"ব চাগে।
  কিন্তু তাৰ পিছত তাই খঙেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই সকলোকে পৰাস্ত কৰিম!
  নিজেই অবিশ্বাসী আৰু অবিশ্বাসী আল্লাই উপহাস কৰি ক"লে।
  - আৰু ভগৱানৰ সহায় অবিহনে?
  মাৰিয়াই গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উত্তৰ দিলে:
  - নাই, ভগৱানৰ সহায়ত!
  আল্লাই মুকুতাৰ দৰে দাঁত দুটা জিলিকিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু আপোনাৰ ঈশ্বৰে শিকাইছিল: যদি আপুনি আপোনাৰ সোঁ গালত আঘাত কৰে, তেন্তে আপোনাৰ বাওঁফালে ঘূৰিব!
  মাৰিয়াই লগে লগে কোনো উত্তৰ নিদিলে। তাই আৰু দুটামান গুলী মাৰিলে, ফেচিষ্ট পুতলাবোৰ কাটি পেলালে। আৰু তাই মনে মনে ক"লে:
  - কিন্তু বাওঁ গালত আঘাত পোৱাৰ পিছত কি কৰিব - ঈশ্বৰ যীচুৱে কোৱা নাই। আৰু নাজীয়ে আমাৰ মানুহক বহুত আঘাত কৰিলে!
  আল্লাই জপিয়াই উঠিল। তাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই গোটেই ধূলিৰ স্তম্ভ এটা ওপৰলৈ তুলি গৰ্জন কৰিলে:
  - বার্লিন প্রায় আমাদের ক্ষমতা... বাইনোকুলার মাধ্যমে আমরা অভিশপ্ত Reichstag দেখে! সমগ্ৰ গ্ৰহতে থাকিব শান্তি আৰু সুখ... এই বিষয়ে মই মোৰ কবিতাবোৰত ক"ম!
  আৰু লাল চুলিৰ মানুহজনে নাজীৰ গোটেই লাইন এটা কাটি পেলালে। তাৰ পিছত তাই আকৌ গ্ৰেনেডটো লাথি মাৰিলে।
  তাই এগৰাকী বলিষ্ঠ ছোৱালী। শিবিৰত তাই ভোৰ হোৱাৰ পৰা গোধূলিলৈকে শিল লৰচৰ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল আৰু আল্লা এজন প্ৰকৃত ছুপাৰমেন হৈ পৰিছিল। তাই গ্ৰেনেডটো হাততকৈ ভৰিৰে বহু দূৰলৈ দলিয়াই দিলে।
  লাল চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে কয়লাৰ ওপৰেৰে বা নিয়ৰৰ ওপৰেৰে খালী তলুৱাৰে দৌৰি ভাল পাইছিল। তাই উপভোগ কৰিছিল...
  আল্লাহে তাক লৈ ভাঙি পেলালে:
  - কিন্তু মোৰ আৰু এটা আবেগ আছে... এয়া শক্তি, কেৱল ক্ষমতা!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে ক্ৰাউট আৰু তেওঁলোকৰ গুলীচালনা কৰি এটা বিস্ফোৰণ ঘটালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - সোণ আৰু টকাৰ প্ৰয়োজন নাই! আৰু মোৰ সন্মুখত... মানুহবোৰ আঁঠু লৈ আছিল, মানুহ আঁঠু লৈ আছিল, সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ উপৰিভাগত!
  শত্ৰুৰ পদাতিক বাহিনী ৰৈ গ"ল। টেংকবোৰ আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। গধুৰ বাহন "লেভ", "মাউছ", "ই"-১০০, "টাইগাৰ"-২ - গুলীচালনা কৰে। পেন্থাৰ ২ ৰ প্ৰকোপ আছিল। অৱস্থানবোৰ জ্বলি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, ধোঁৱাৰ সাপবোৰ আকাশলৈ উঠি আহিল।
  ছোৱালী এজনীৰ ভৰি দুখন গান গাইছিল। তাই চিঞৰি চিঞৰি দীঘলীয়া বিস্ফোৰণত গুলীচালনা কৰিলে। আন এগৰাকী ধুনীয়াই তাইৰ ব্ৰাটো শ্ব্ৰেপনেলৰ টুকুৰা এটাই কাটি পেলাইছিল। যোদ্ধাৰ স্তন দুটা উন্মুক্ত হৈ তাই ৰঙা পৰি গ"ল। ছোৱালীজনীৰ মুখখন ৰঙা পৰি গ"ল।
  জাৰ্মানীৰ আটাইতকৈ গধুৰ টেংক মাউছে বন্দুকৰ পৰা খুন্দা মাৰি আছিল। আৰু তেওঁৰ বাটত থকা সকলো ধ্বংস কৰি পেলালে।
  কিন্তু যোদ্ধাসকলে সময়ৰ পিছফালে জপিয়াই পৰিল। ইমান চঞ্চল সিহঁত। আল্লাই মাউছৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। জাৰ্মান মেচিনগানৰ এটাক নিস্তব্ধ কৰি পেলালে।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে লৈ আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - তাদের অনাড়ম্বরভাবে চালা যাওক - puddles মাধ্যমে সাজসজ্জিত ট্যাংক...
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে পুনৰ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আন এটা মাউছ মেচিনগানত খুন্দা মাৰি তাৰ বেৰেল ভাঙি পেলালে। ইয়াৰ পিছত আল্লাহে চিঞৰিছে:
  - মই মৃত্যুৰ দেৱী, যাক হিটলাৰে ভয় কৰে!
  জাৰ্মান টেংকখন ৰৈ গ"ল। মেচিনগান হেৰুৱাৰ লগতে টেংকাৰবোৰে নিজৰ আত্মবিশ্বাসৰ সিংহভাগ হেৰুৱাই পেলালে। আৰু "মাউছ"টোৱে চুটি বেৰেলৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে, আৰু ধ্বংসাৱশেষবোৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰিবলৈ ধৰিলে। এটা খণ্ডই আল্লাৰ গোৰোহাত খুন্দা মাৰি ছোৱালীজনীৰ তলুৱাটোৰ ৰূপৱতী বক্ৰতাটো জ্বলাই দিলে।
  সৌন্দৰ্য্যই লৈ গাইছিল:
  - জল্লাদে মোৰ গোৰোহা জ্বলাইছে, আৰু কান্দোন শুনিবলৈ পাইছো!
  ভালদৰে লক্ষ্য কৰি লোৱা এটা শ্বটেৰে মাৰিয়াই মাউছৰ অপটিকেল দৃষ্টিশক্তি ভাঙি পেলালে। আৰু বিশাল টেংকটোৱে ট্ৰট কৰি ওলাই আহি ঘূৰিবলৈ ধৰিলে। প্ৰায় দুশ টন তীখা ক"ত অন্ধভাৱে ভৰিৰে গচকিব সেয়া স্পষ্ট৷ মাত্ৰ অধিক বিপদৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ উভতি আহিলোঁ।
  তাৰ পিছত "লেভ"-২ কামত আহিল। অধিক উন্নত মেচিনে ১৫০ মিলিমিটাৰ কামানৰ জুইৰে নিজৰ সন্মুখৰ সমগ্ৰ ঠাইখিনি নুমুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ইয়াৰ উত্তৰত ফেচিষ্টজনৰ ফালে নাক ওপৰলৈ ঘূৰাই দিয়ে।
  মাৰিয়াই চেলেকি লোৱা ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। বৰ্তমান টেংকত উপনীত নহয়, কিন্তু ই পদাতিক বাহিনীক ন"ক আউট কৰে। আনকি এজন আফ্ৰিকান লোকৰ মূৰটোও ফালি পেলোৱা হৈছিল। হেলমেট পিন্ধি তাই ঘূৰি ঘূৰি পোনে পোনে ইটাৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিলে।
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - সকলো ভগৱানৰ ইচ্ছা অনুযায়ী... ভুলবোৰো!
  উত্তৰত আল্লাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - পৃথিৱীৰ সকলো বস্তু স্বৰ্গৰ উচ্চতাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল... কিন্তু চকুৰ সঠিকতা, কিন্তু চকুৰ সঠিকতা - নিৰ্ভৰ কৰে অকল আমাৰ ওপৰত!
  মাৰিয়াই আকৌ গুলী চলালে। তাই "লেভ"ৰ আলোকীয় দৃষ্টিশক্তি ভাঙি যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ভগৱানে সঠিকতা দিয়ে!
  আল্লাই দাঁত উদং কৰি ভঙা গ্লাছখনত খালী ভৰিখন চৰ মাৰিলে। চোকা কিবা এটাই মোৰ উদং তলুৱাটো বিন্ধিলে কিমান ভাল লাগিল, অনুভৱ কৰিলোঁ। আৰু তাই গৰ্জন কৰিলে:
  - সকলো কামতে নিপুণতা, কঠিনতা, প্ৰশিক্ষণৰ প্ৰয়োজন - নহ'লে কোনো কৃপা নাথাকিব!
  মাৰিয়াই পেটত অৱক্ষয়ী মুখখন লৈ ফেচিষ্টজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - আৰু Krauts জন্য, অনুগ্ৰহ হ'ল মূৰৰ খুলিৰ পৰা ছাল ফালি পেলোৱা! আৰু চোবাই, চোবাই, চোবাই - গৰম পূজেৰে তললৈ ধুই পেলাওক!
  আল্লাই মুখ এখন কৰিলে, গুলী চলালে... তাই মূৰটো ফালি ফুচফুচাই ক'লে:
  - কি যে অধৰ্মী ভাষণ তোমাৰ!
  মাৰিয়াৰ মুখখন শেঁতা হৈ ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভগৱানে মোক ক্ষমা কৰক, এজন পাপী!
  আল্লাই হাঁহিলে। তাই আছিল এগৰাকী কুৎসিত ছোৱালী। আৰু শিশু শ্ৰমিকৰ কলনীত তাইতকৈ দুৰ্বলসকলক মাৰপিট কৰিছিল। আৰু সেই লাল চুলিৰজন নিৰ্লজ্জ। আৰু আল্লাই মাৰিয়াক তাইৰ সোণালী চুলিখিনিত ধৰি টানিব বিচাৰিছিল। আৰু হাত, ভৰিৰে নহয়।
  আৰু আল্লাই নিজৰ উদং অংগটো খ্ৰীষ্টান ছোৱালীজনীৰ পাতল চুলিলৈকে আগবঢ়াই দিলে আৰু আঙুলিৰে সূতাবোৰ ধৰাৰ লগে লগে তাই টানিলে।
  মাৰিয়াই চিঞৰি ঘূৰি ঘূৰি কয়:
  -পাগল নেকি?
  আল্লাই উপহাস কৰি ক"লে:
  - গতিকে ভগৱানে সহ্য কৰি আপোনাক আজ্ঞা দিলে!
  মাৰিয়াই মুঠিটো জোকাৰিলে:
  - নিন্দা নকৰিবা কুকুৰ!
  আল্লাই উত্তৰ দি গাইছিল:
  - আৰু ভগৱান আকৌ হাঁহিত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে - মই সকলোৰে কি চিন্তা, আৰু তুমি মোৰ কি চিন্তা!
  মাৰিয়াই মূৰ জোকাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি প্ৰতিদিনে ৰিস্ক লয়! আৰু একে সময়তে এক মিনিটতে নৰকলৈ যোৱাৰ সুযোগ পাই আপুনি অহংকাৰী আৰু বেয়া ভাষণ উচ্চাৰণ কৰে!
  লাল চুলিৰ মানুহজনে মুখখন কুটিলে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গিলাচ এটুকুৰা ধৰি তাই মুখত পেলাই দিলে। জিভাৰে ধৰিলোঁ। তাই গিলাচটো চোবাই খালে, আৰু দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে চুমুক এটা মাৰি ক"লে:
  - নৰকে আমাক ধৰিব নোৱাৰে!
  মাৰিয়াই চকু দুটা তীব্ৰভাৱে গুলীয়াই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ক"লৈকো নাযাবা! অগ্নি লুজ!
  আল্লাই উত্তৰত মাত্ৰ পান্নাৰ চকু দুটা জিলিকিলে। আৰু তাই নাজীসকলৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ক"লে।
  - যুদ্ধ চলি থকাৰ সময়ত আমাৰ পাৰ্থক্যবোৰ পাহৰি যাওঁ!
  মাৰিয়াই ঠাইৰ বাহিৰত ক"লে:
  - ঈশ্বৰৰ ঈশ্বৰৰ, আৰু ছিজাৰৰ ছিজাৰৰ!
  আল্লাই দীঘলীয়া পাক এটা দি আৰু ক"লে:
  - আৰু হিটলাৰ পৈশাচিক!
  মাৰিয়াই গুলীচালনা কৰিলে, আৰু কেইবাজনো মানুহক তললৈ নমাই দিলে আৰু ভাবিলে। হিটলাৰে নৈতিকতাৰ ইমান অৱনতি কেনেকৈ লাভ কৰিব পাৰি? মানুহৰ ৰূপত কেনেধৰণৰ জন্তু আছে? সেই ৰক্তাক্ত অত্যাচাৰী যাক মানৱ জাতিয়ে আদম আৰু হৱাৰ সময়ৰ পৰা চিনি পোৱা নাই। আৰু একে সময়তে অত্যন্ত ভাগ্যৱান। হয়তো মানৱ জাতিৰ সমগ্ৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ভাগ্যৱান আৰু সফল বিজয়ীজনো।
  কিন্তু ৰাছিয়া ফেচিবাদৰ বাবে ফাটিবলৈ কঠিন বাদাম হৈ পৰিল। পূবৰ যুদ্ধই অতি সোনকালে চতুৰ্থ বছৰত ভৰি দিব। হয়, নাজীসকল আগবাঢ়িছে। বেছি দ্ৰুত নহয়, কিন্তু আত্মবিশ্বাসী। শীতকালতহে ৰঙা সেনাই ক্ৰাউটসকলক অলপ চেপি ধৰিব পাৰিছিল। আৰু এতিয়া শত্ৰুৱে পুনৰ আক্ৰমণ কৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে সঠিক আৰু অতি ভালকৈ গুলী চলালে। আলোকীয় দৃষ্টিশক্তি হেৰুৱাই লেভ টেংকখনে আকৌ ঘূৰি আহি পলায়ন কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু "পেন্থাৰ"-২... দীঘল আৰু ডাঠ বেৰেল আৰু তুলনামূলকভাৱে সৰু টাৰেট থকা এটা টেংক।
  এটা দক্ষ যন্ত্ৰ। যিয়ে প্ৰায় যিকোনো মাষ্টোডনক নক আউট কৰি পেলালে। ইয়াত আল্লাই নিজৰ প্ৰলোভনমূলক ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল আৰু বেৰেলটোৰ ক্ষতিসাধন কৰিছিল।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে তাইৰ চকু দুটা সাগৰৰ ৰং জিলিকিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - মই সিহঁতৰ নাক ভাঙি দিওঁ!
  মুখ ভঙা এজন জাৰ্মান ঘূৰি আহে। ট্ৰেকবোৰ চঞ্চল মেচিনৰ দৰে লৰচৰ কৰি আছে। হয়, ছোৱালীয়ে এটা সুবিধাজনক আৰু ফলপ্ৰসূ কৌশল উদ্ভাৱন কৰিলে। বেৰেলবোৰত খুন্দা মাৰিব, কৱচটো দুৰ্গম হ"লে গ্ৰেনেডেৰে বেৰেলটো ভাঙি পেলাওক।
  আৰু সু-লক্ষ্যৰে নিৰ্মিত মাৰিয়াই সঠিকভাৱে গুলী চলায়, যেন তাই সঁচাকৈয়ে ৰবিন হুডৰ প্ৰপৌত্ৰ। আৰু সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই উচ্চাৰণ কৰে:
  - মানৱতাবাদৰ লক্ষ্যৰ অজুহাতত,
  পৃথিৱীত স্বৰ্গ নির্মাণ কৰিবলৈ...
  হিটলাৰে ফেচিবাদৰ পথলৈ গতি কৰিলে -
  মন্দিৰটো স্থাপন কৰিছিল কুটিল চয়তানে!
  আৰু তাই নিঃশেষৰ প্ৰকৃত সাধুৰ দৰে গুলীচালনা কৰে। তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিখনে কাঁচৰ টুকুৰা এটা পেলাই দিয়ে, আৰবজনক কপালৰ ঠিক মাজত খুন্দা মাৰে। আৰু মৰুভূমিৰ পুত্ৰই প্ৰতিফলিতভাৱে মেচিনগানৰ ট্ৰিগাৰ টানি নিজৰ ডজন সহযোগীক কাটি পেলায়।
  আল্লাই অনুমোদন জনাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তুমি সোনকালে শিকিবা! আৰু আপুনি চকুৰ সন্মুখতে আগবাঢ়িছে!
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাগৰাকীয়েও খালী আঙুলিৰে কাঁচৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই আফ্ৰিকানজনৰ চকুত আঘাত কৰিলে। ই বিস্ফোৰণ হৈ গ"ল, গ্ৰেনেডৰ গোট এটাৰ ওপৰত পৰিল। আৰু আন ডজন যোদ্ধা আকাশলৈ উৰি গ"ল, বা নৰকলৈ - ব্যৱসায়ৰ সিদ্ধান্ত কেনেকৈ ল"ব!
  আল্লাই টুইট কৰিছিল।
  - নৰক হ'ব এটা দুষ্ট ঠাই, যিয়ে আৱৰণখন ফালি পেলালে... আৰু পবিত্ৰ কুমাৰী তৰোৱালখন - শত্ৰুক কাটি পেলালে!
  আৰু ৰঙা চুলিৰ চয়তানে আকৌ এবাৰ ঘূৰি আহি হিচকি উঠিল।
  - তোমাৰ বাবে এটা কফিন থাকিব, কেৱল ছাইৰে নিৰ্মিত, আৰু শোকত সংগীত!
  মাৰিয়াই লগে লগে দুয়োখন ভৰিত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ভয়ংকৰ ই-১০০ টেংকটোৰ বেৰেলটো পংগু কৰি দিলে, বাজি উঠিল:
  - প্ৰভু খ্ৰীষ্টৰ মহিমাৰ বাবে!
  সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইউ এছ এছ আৰৰ সময় অতি কঠিন আছিল। কিন্তু হিটলাৰে ৰাছিয়াক শেষ কৰা নাছিল। আমেৰিকাই পাৰমাণৱিক বোমা সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা বুলি উৰাবাতৰি পাই তেওঁ অত্যধিক আতংকিত হৈ পৰিছিল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে আনকি উৰাবাতৰিও নহয়, চোৰাংচোৱাৰ প্ৰতিবেদন, যিবোৰ শক্তিশালী জাৰ্মান চোৰাংচোৱাৰ পৰা লুকুৱাই ৰখাটো অসম্ভৱ আছিল। আৰু বহিঃৰাজ্যৰ পৰা থাৰ্ড ৰাইচ পোৱাটো সহজ নহ"লেও পাৰমাণৱিক বোমাটো এক ভয়ংকৰ বস্তু।
  হিটলাৰে ষ্টেলিনক যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল, যিটো যুদ্ধত প্ৰায় পৰাস্ত হোৱা একনায়কত্ববাদীজনে আনন্দৰে গ্ৰহণ কৰিছিল। থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈন্যই দুয়োফালৰ পৰা আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰ্জেণ্টিনা আৰু কানাডাৰ পৰা দুয়োৰে পৰা। জাৰ্মানসকলৰ বহুত সৈন্য আছিল আৰু তেওঁলোকক সহায় কৰিছিল জাপানীসকলেও, যিসকলে পূবৰ পৰা আমেৰিকানক হেঁচা মাৰি ধৰিছিল। তীব্ৰ যুদ্ধ চলিল।
  পাঁচগৰাকী ছোৱালী আলেংকা, মাৰিয়া, আল্লা, আন্যুতা, মেট্ৰিয়ানা আমেৰিকাত উপস্থিত হৈছিল তৃতীয় ৰাইচৰ ভিৰৰ বিৰুদ্ধে স্বেচ্ছাসেৱক হিচাপে যুঁজিবলৈ। পাঁচোজনী ছোৱালী বৰ ধুনীয়া আৰু ইংৰাজী কয়। ষ্টেলিনে সমগ্ৰ মহিলা বেটেলিয়নটো পঠিয়াবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল, কিয়নো ইয়াৰ ফলত ফেচিষ্ট সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে সমাপ্ত হোৱা শান্তিৰ চৰ্তসমূহৰ বিৰোধিতা হ"ব । নাজীয়ে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰাৰ সময়ত ইউ এছ এছ আৰয়ে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত সময় লাভ কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  পাঁচগৰাকী ছোৱালী স্বেচ্ছাসেৱক: তেওঁলোকে ব্ৰেষ্ট আৰু বাগৰ পৰা অৰেনবাৰ্গলৈকে প্ৰায় সমগ্ৰ যুদ্ধখনৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে পৃথিৱীৰ সিটো পাৰে হণ্ডুৰাছৰ ৰাজধানীত নাজীৰ সৈতে যুঁজি আছে।
  টেগুচিগালপা প্ৰতিৰক্ষাৰ অন্যতম মূল দুৰ্গ, এক ভিন্ন ভিৰৰ সৈতে মুখামুখি। জাপানী আৰু এছিয়ান দুয়োটা দলেই বিপদত পৰিল। জাৰ্মানসকলে নিজেই কেৱল টেংকেৰে যুদ্ধ কৰিছিল আৰু পদাতিক বাহিনী সম্পূৰ্ণৰূপে অনাৰ্য জনগোষ্ঠীৰ আছিল। এছিয়ান, কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবক আগুৱাই লৈ গ"ল।
  আলেংকাই গুলীচালনা কৰিলে, দুজন আফ্ৰিকানক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মাত্ৰ চেংগিছ খানৰ এটা গোট!
  সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াই মেচিনগান ফাটি তিনিজন ভাৰতীয়ক কাটি পেলাই নিজৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলি দিলে। আৰু তাই ক"লে।
  - আমি কামানৰ ঘাঁহ পিহি আছো!
  গ্ৰেনেডৰ এটা খণ্ড উৰি গৈ মাৰিয়াৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাত চৰ মাৰিলে। পৰম্পৰাগতভাৱে ছোৱালীয়ে বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু যেতিয়া ই চোকা এটাৰে ৰুক্ষ, ছোৱালীৰ দৰে তলুৱাটোত খুন্দা মাৰে, তেতিয়া অলপ বিষ হয়।
  সৌন্দৰ্য্যই চকু টিপিয়াই আকৌ গুলী চলালে... মাৰিয়া অতি চিকন, গড় উচ্চতাৰ আৰু নিখুঁত ফিগাৰ।
  আলেংকা ওখ, মেজৰ পদবীৰ, আনকি ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ নায়ক। কিন্তু প্ৰায় উলংগও, বিকিনিৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা। বৰ টেন, কিন্তু তাইৰ চুলিখিনি বগা। আৰু আলেংকাই অতি সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ভাল পায়।
  ধুনীয়া আল্লাই চাৰিজন আৰবক গুলীয়াই গুলীয়াই জুইৰ বিস্ফোৰণেৰে ভাঙি পেলায়। তাইৰ চুলিখিনি ৰঙা বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তামৰ ৰঙা, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে। আৰু বতাহ বলিলে বিপ্লৱৰ পতাকা যেন লাগে। ছোৱালীজনীয়ে পান্না চকুৰে জিলিকি উঠে, তৰাৰ দৰে। আৰু নিৰ্মমভাৱে শত্ৰুক ঝাড়ু মাৰি লৈ যায়।
  আনুতাও শ্যামলা। আৰু মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলায়। ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰি ৰোপণ কৰি এটা ফাটি দিলে। পাঁচটা বিভিন্ন ধৰণৰ যুঁজাৰু বিমান পেলাই দিয়া হ"ল আৰু তেওঁলোকৰ বিৰোধীৰ বুকু আৰু পেটৰ পৰা ৰঙা ৰঙৰ তেজৰ ফোয়াৰা উৰি গ"ল।
  আনুতাই ভৰা ওঁঠ দুটা চেলেকি চিঞৰি উঠিল:
  - যুদ্ধ হাওঁফাওঁৰ বাবে বায়ু...
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি শুই আছে ছোৱালীজনী। বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা যায়। কেইবাজনো উগ্ৰপন্থীয়ে বিভিন্ন দিশলৈ উৰি যায়।
  মেট্ৰিয়ানা ডাঙৰ আৰু মাংসল ছোৱালী। তাইৰ চুলিখিনি পাতল বাদামী। এগৰাকী সাধাৰণ গাঁৱৰ, ডেকা, তেজ-গাখীৰ খোৱা মহিলা। শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী আৰু ভাল শ্বুটিং কৰে।
  ইয়াত আকৌ আহিল পাক। আৰু নিহত ফেচিষ্ট ভাড়াতীয়া সৈন্যবোৰ পতিত হয়।
  শ্বুটিং কৰি থকা মেট্ৰিয়নাই কয়:
  - ঠিক আছে ঠিক আছে ক'ত গৈছা? আইতাকৰ দ্বাৰা! - ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰি তিনিজন দাড়ি থকা নাজী যোদ্ধাক হত্যা কৰি লগতে কয়। - কি খালে - দাইল! কি পান কৰিলে? মেছ!
  ছোৱালীবোৰে লাইনটো ধৰি ৰাখিছে। ফেচিষ্টক আগুৱাই যাবলৈ নিদিয়ে। আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ গীতবোৰে গৰ্জন কৰে:
  - আমি সমগ্ৰ হিংসাৰ জগতখন ধ্বংস কৰিম,
  মূল আৰু তাৰ পিছত...
  আমি এখন নতুন, স্বৰ্গীয় জগত গঢ়িম -
  যি কোনো নাছিল তেওঁ সকলো হৈ পৰিব!
  আলেংকাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আগবাঢ়ি যোৱা পদাতিক সৈন্যক বিস্ফোৰণ। নিশ্চয় গৰম হৈ আহিছে। ইয়াত আহিছে কুখ্যাত "সিংহ"-২। আৰু ইয়াৰ কাষতে আছে অধিক উন্নত ই-৫০। প্ৰজেক্টাইল নিৰ্গত কৰা হয়। এজন কৃষ্ণাংগ আমেৰিকানৰ মূৰটো ফালি পেলালে আৰু মূৰটো গুটিয়াই গুটিয়াই গুচি গ"ল।
  মাৰিয়াই জ্বলি থকা বৰ্ড এখনত ভৰি দিলে আৰু তাইৰ কঠিন ভৰি দুখনে জুইৰ শিখাৰ তাপ প্ৰায় অনুভৱ কৰা নাছিল।
  সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই গুলী মাৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - আৰু কোনে ৰক্তাক্ত, ক্ৰোধিত নদীৰ প্ৰবাহ বন্ধ কৰিব...
  মাৰিয়াই আকৌ গুলীচালনা কৰিলে, আফ্ৰিকানজনক ই-৫০ৰ কৱচৰ পৰা উলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল।
  - এটা ব্লাষ্টাৰৰ পৰা এটা ৰশ্মি আপোনাৰ মন্দিৰত খুন্দা মাৰিব, এটা দুষ্ট ঝলকত মানুহজন অদৃশ্য হৈ গ'ল!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গুলীচালনা কৰে। তাই খালী ভৰিৰে, টেন কৰা, ৰূপৱতী ভৰিখন বতাহৰ মাজেৰে জিলিকি উঠিল। তাইৰ ফালে এটা গ্ৰেনেড উৰি গ"ল। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই নিপুণভাৱে তাইৰ উদং, প্ৰায় ধূলিমুক্ত তলুৱাৰে উপহাৰটোক কোবাই পেলালে। গ্ৰেনেডটো উভতি উৰি গ"ল। তাই থাৰ্ড ৰাইচৰ উগ্ৰপন্থীৰ শাৰীলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই পৰিল। এনে লাগিছিল যেন ট্ৰাকৰ পৰা তৰমুজ সৰি পৰিছে, ভাঙি গৈছে। ইমান তেজ ওলাই আহিছিল।
  মাৰিয়াই টুইট কৰিছিল।
  - ছোৱালীজনীয়ে পৰীক্ষাত ফেইল কৰিলে, আৰু অভিশপ্ত ৰাইচ আহিল। হিটলাৰে আপাত দৃষ্টিত জীয়াই থাকিবলৈ ভাগৰি পৰিছিল, আৰু তেওঁৰ সৌন্দৰ্য্যই বিখ্যাতভাৱে তেওঁক খাই পেলাইছিল!
  আল্লাও এজন ন"-ননচেন্স যোদ্ধা। মেচিনগানেৰে নিজকে গুলীয়াই মৃতদেহবোৰ সিঁচৰতি কৰি কয়:
  - মামীৰ চামুচৰ বাবে! দেউতাৰ চামুচৰ বাবে! আৰু কোবাৰ বাবে এটা লেডল! আৰু বিচনাত আপোনাৰ ফালে!
  তামৰ ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী সুন্দৰীয়ে খালী ভৰিৰে কাঠৰ বিমান এখন উৎক্ষেপণ কৰে। সি পোনে পোনে জাৰ্মান লায়নৰ বিশাল টেংকটোৰ ফালে উৰি যায়। ১০৫ মিমি কামানৰ মুখত নামিল আৰু ই বিস্ফোৰণ ঘটে। অস্ত্ৰটো বিকল হৈ পৰে।
  জাৰ্মানজনে ঘূৰি আহি লাজতে পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয়। অট্টালিকাৰ এটা টুকুৰাত ভৰিখন ঘঁহি আল্লাই কয়:
  - শক্তি নাথাকিলে বুদ্ধিমত্তাৰ প্ৰয়োজন! কিছু হুলস্থুল কৰিব লাগিব!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে বৰ সঠিকভাৱে গুলী চলায়। তাইৰ ৰঙা চুলিখিনি অলিম্পিকৰ টৰ্চৰ শিখাৰ দৰে। আকৰ্ষণীয় ছোৱালী। ইতিমধ্যে আমেৰিকান সেনাবাহিনীত উগ্ৰ স্বভাৱ প্ৰদৰ্শন কৰি নিজকে সুকীয়া কৰি তুলিছে। বিশেষকৈ আফ্ৰিকান-আমেৰিকানসকলৰ লগত দুষ্টামি কৰাত তেওঁ ভাল আছিল। সিহঁতৰ লগত ইমানেই অস্বাভাৱিক আৰু ধুনীয়া৷
  অৱশ্যে থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাবাহিনীত যুদ্ধ কৰা কৃষ্ণাংগসকলকো আল্লাহে ধ্বংস কৰে। জাৰ্মানীয়ে কিয় সমগ্ৰ আফ্ৰিকা জয় কৰিলে? এনে ক্ষমতা বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  ই-৫০ হৈছে নতুন টেংক, ইয়াত গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আৰু ডাঠ কাষ আৰু সন্মুখৰ কৱচ আছে। গ্ৰেনেডেৰে লব নোৱাৰি। আল্লাই খালী ভৰিৰে উপহাৰটো দলিয়াই কেইবাজনো পদাতিক সৈন্যক পেলাই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - অ', আপোনাৰ টেংক কৱচ নিৰ্ভৰযোগ্য, কামোৰাৰ উদ্দেশ্য থকা কোনোবা এজনৰ পৰা... মাত্ৰ আপোনাৰ হাতত থকা শক্তি জানি লওক... nya, আপুনি কেৱল ষ্টীলৰ ঘোঁৰা এটাক লাথি মাৰিব পাৰে!
  আন্যুতাইও খুব শুদ্ধকৈ গুলী চলাইছিল। আৰু তাই ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাটো বেছি পছন্দ কৰিছিল। তাইৰ উদং আঙুলিবোৰেও ষ্টীলৰ ডিস্কখন ঘূৰাই দিলে। টিপটো উৰি গৈ দুজন ফেচিষ্ট উগ্ৰপন্থীৰ ডিঙি কাটি পেলালে। তেওঁলোকে মেচিনগানটো পেলাই দিলে আৰু এতিয়া বৃহৎ কেলিবাৰৰ ডাঠ বিস্ফোৰণ এটাই ভিৰৰ শিকলিবোৰ কাটি পেলালে। অভিযানৰ জৰিয়তে তৃতীয় ৰাইচৰ সেনাবাহিনীত নিযুক্তি দিয়া বিদেশী যোদ্ধাৰ এটা গোটেই শাৰী।
  আন্যুতাই টুইট কৰিছিল।
  - ভাগ্যই সাহসৰ পুৰস্কাৰ! এটা গান যথেষ্ট! কেৱল ঘৰৰ কথাহে গান যাওক!
  কিন্তু সৌন্দৰ্য্যই এতিয়াও ঘৰলৈ মিছ কৰিবলৈ সময় পোৱা নাই। যদিও আমেৰিকাৰ সেনাবাহিনীত ছোভিয়েট স্বেচ্ছাসেৱক অতি কম। ষ্টেলিনে জিলিকিব বিচৰা নাছিল, যাতে পিছলৈ হিটলাৰক ৰাছিয়াই "ষ্ট্ৰ" পিছ"ৰ চৰ্ত উলংঘা কৰাৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰাৰ কাৰণ নিদিয়ে।
  মহিলা বেটেলিয়নৰ শ্ৰেষ্ঠ পাঁচগৰাকী ছোৱালীক সকীয়াই দিয়া হৈছিল যে যদি তেওঁলোকক বন্দী কৰা হয় তেন্তে মাতৃভূমিয়ে তেওঁলোকক অস্বীকাৰ কৰিব লাগিব। আৰু এই ক্ষেত্ৰত ছোৱালীয়ে টকাৰ বাবে নিযুক্তি দিয়া তুচ্ছ ভাড়াতীয়াৰ বিষয়ে কাটিব লাগে।
  আৰু আন্যুতা, আৰু আলেনা, আৰু আন ছোৱালীবোৰে বুজি পায় যে যদি তেওঁলোকক বন্দী কৰা হয়, তেন্তে তেওঁলোকৰ বাবে ভয়ংকৰ নিৰ্যাতন অপেক্ষা কৰি আছে। গতিকে তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, নাজীয়ে জীৱিত অৱস্থাত হত্যা নকৰিব।
  জাৰ্মান আক্ৰমণাত্মক বিমান আমেৰিকান সৈন্যৰ স্থানৰ ওপৰেৰে উৰি যায়। হণ্ডুৰাছৰ ৰাজধানীত এনে হঠকাৰী প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"ব বুলি আশা নকৰাকৈয়ে নাজীসকলে কিছু বিৰক্ত হৈছিল।
  জেট আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান শক্তিশালী। ৰকেট উৰি আছে, বন্দুকৰ গুলী চলি আছে।
  আমেৰিকাৰ সৈন্যৰ মৃত্যু হৈছে। মেট্ৰিয়ানাৰ মাংসল কান্ধতো শ্ব্ৰেপনেলে আঘাত কৰে। তেজ ওলাই আহিল। বীৰ ছোৱালীজনীয়ে দাঁতেৰে তীখাৰ টুকুৰা এটা উলিয়াই তেজ থু পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তাই মোক আকৌ এটা ডাঙৰ ডাঙৰ চাবমেচিনগানেৰে আঘাত কৰিলে। পতিত হৈছে বিদেশী ভাড়াতীয়া সৈন্য। ইয়াত প্ৰায় সকলোৱেই স্থানীয়, কেৱল তেওঁলোকৰ সেনাপতিহে জাৰ্মান, আৰু তেতিয়াও সদায় নহয়। সঁচা, আটাইতকৈ আধুনিক ই-৫০ টেংকখনৰ ক্ৰুসকল সম্পূৰ্ণ জাৰ্মান। গাড়ীখনৰ গতি আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষমতা যথেষ্ট। বাৰু, এইটো এতিয়াও আটাইতকৈ উন্নত পৰিৱৰ্তন নহয় - ইয়াৰ ওজন পঁচাত্তৰ টন। ট্ৰেকৰ তলত দেৱালবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে। এইটো সাধাৰণতে তিনিটা সংস্কৰণত ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান, ১৮০ মিলিমিটাৰ এছাল্ট গান আৰু ৪০০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰৰ সৈতে নিৰ্মাণ কৰা হয়।
  আৰু প্ৰতিটো পৰিৱৰ্তনৰ নিজস্ব কাম থাকে। ইয়াত এটা এছাল্ট গান থকা এই টেংকটো আছে, যিটো চহৰ আক্ৰমণ কৰাৰ বাবে অধিক উপযোগী। আৰু ইয়াক ধ্বংস কৰাটো ইমান সহজ নহয়। মেট্ৰিয়নাই নিজকে ক্ৰছ কৰি খালী আঙুলিৰে এণ্টি টেংক গ্ৰেনেড এটা ধৰি লয়, তাইৰ ডাঙৰ কিন্তু ৰূপৱতী, ধুনীয়া আকৃতিৰ ভৰিখন। এতিয়া আপুনি মাষ্ট"ডনৰ অস্ত্ৰটো নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ বৰ্তমানটো বেৰেলৰ ওপৰত পেলাই দিব লাগিব। পাঁচটা মেচিনগানে জাৰ্মান, আধুনিক টেংক এটা ঢাকি ৰাখে, আৰু ইয়াৰ ওচৰলৈ যোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  মেট্ৰিয়ানা অতি শক্তিশালী, আৰু তাইৰ ঘোঁৰাৰ দৰে ভৰি দুখনে বহু দূৰলৈ গ্ৰেনেড দলিয়াই দিয়ে। কিন্তু সদায় সঠিক নহয়৷ যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১৮০ মিলিমিটাৰ কামানৰ নলীৰ দৰে লক্ষ্যত আঘাত কৰিবলৈ। নায়ক ছোৱালীজনীৰ সন্দেহ আছে। যদি সি মিছ কৰে তেন্তে কি হ"ব?
  অ", যদি তেওঁলোকৰ দীৰ্ঘদিনীয়া সংগী অলেগ ৰাইবাচেংকো তেওঁলোকৰ লগত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে এই সাহসী অগ্ৰগামীজনে কিবা এটা ভাবিলেহেঁতেন।
  কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত ল"ৰাটোৰ মৃত্যু হয়। ছোৱালীকেইজনীয়ে গম নাপালে তাৰ পৰৱৰ্তী ভাগ্য। কিন্তু অগ্ৰণী উদ্ভাৱকৰ ভাগ্য সঁচাকৈয়ে আছিল অঈৰ্ষণীয়। প্ৰথমতে অলেগ ৰাইবাচেংকোক নিৰ্মমভাৱে অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল, গোপনীয়তা কাঢ়ি নিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। নিৰ্যাতনৰ পিছত এঘাৰ বছৰীয়া ল"ৰাটোৰ অন্ত পৰিল খনিৰ মাজত। কামটো ভয়ংকৰ আৰু অত্যন্ত কঠিন। কিন্তু সৰু কিন্তু তাঁৰযুক্ত ছোভিয়েট অগ্ৰগামীজন অটল হৈ পৰিল।
  তেওঁ জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল, আনকি খনিবোৰৰ লেবিৰিন্থৰ মাজেৰেও তেওঁ পলায়নৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ওলাই আহিবলৈ সক্ষম হ"ল। ল"ৰাজনে কিছুদিন বাল্কনত ঘূৰি ফুৰিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁ স্থানীয় দলীয় ডিটেচমেণ্টত যোগদান কৰা নাছিল। তাতেই তেওঁ যোগাযোগকাৰী আৰু ভেঙুচালিকাৰী হৈ পৰিছিল।
  বাল্কনত এতিয়াও মোটামুটিভাৱে বিকশিত দলীয় আন্দোলন চলি আছিল। আংশিকভাৱে কাৰণ দখল সেৱা ইটালীয়, ৰোমানিয়ান, বুলগেৰিয়ান, আলবেনিয়ানসকলে চলাইছিল - যিসকল ৱেৰমাখ্টৰ নিয়মীয়া ইউনিটৰ দৰে যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল।
  কিন্তু তথাপিও বহু পক্ষপাতিত্বৰ মৃত্যু হ"ল। বিশেষকৈ বিমান আক্ৰমণৰ পৰা। আৰু যুগোস্লাভিয়াৰ দেশপ্ৰেমিকসকলে পাহাৰ, অৰণ্য বা উত্তম ক্ষেত্ৰত সৰু সৰু গাঁৱত লুকাই থাকিবলৈ বাধ্য হয়। ইতিমধ্যে বহু সংখ্যক কমাণ্ডাৰৰ মৃত্যু হৈছে। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে স্বাক্ষৰিত শান্তিৰ ফলত পৰিস্থিতি অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। এতিয়া বাল্কনত নতুন নতুন শাস্তিমূলক বিভাগ আহিবলৈ ধৰিলে, বৃহৎ অভিযানৰ আয়োজন কৰিলে আৰু সেই অঞ্চলটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পক্ষপাতীসকলৰ সৈতে একেলগে পাহাৰৰ গভীৰ আৰু গভীৰতালৈ উঠিবলগীয়া হৈছিল।
  মেট্ৰিয়নাই যদিও তেওঁলোকৰ সাৰ্বজনীন প্ৰিয়জনৰ ভাগ্য নাজানিছিল, তথাপিও হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাৰ পাছত তাই উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো আৰু টানকৈ চেপি ধৰিলে আৰু সকলো শক্তিৰে শত্ৰুৰ টেংকটোৰ ফালে দলিয়াই দিলে। ই-৫০ য়ে মাত্ৰ গুলী চলালে, এটা হত্যাকাৰী গোলা এৰি দিলে।
  আনকি মেট্ৰয়নাই জোকাৰি গ"ল আৰু তাই আঁঠু লৈ পৰিল। ফুটপাথৰ পৰা ফাটি যোৱা শিলগুটি এটাই তেওঁৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে আৰু তেওঁৰ উদং গোৰোহাটো গৰম ধাতুই জ্বলাই দিলে। ছোৱালীজনীয়ে ধূলিময় চুলিৰে তাইৰ স্তম্ভিত মূৰটো ঘঁহিলে।
  গ্ৰেনেডটোৱে বেৰেলটো প্ৰায় স্পৰ্শ কৰি উৰি গৈ গাড়ীৰ হেলনীয়া কপালত খুন্দা মাৰিলে। এটা বিস্ফোৰণে বজ্ৰপাত কৰিলে... কিন্তু অৱশ্যেই, ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, আৰু আনকি কোণত, গ্ৰেনেডৰ ভিতৰত সোমাব নোৱাৰে।
  মেট্ৰিয়নাই গোটেই বালিৰ ডাৱৰ এটা ওপৰলৈ তুলি ধূলিত মুঠিটো সোমাই দিলে। তাৰ পাছত তাই গৰ্জন কৰিলে:
  - মাৰি পেলাওক, মাৰি পেলাওক! গ"লটোৰ ভিতৰত এটা গ"ল দিয়ক!
  ছোৱালীজনীয়ে ফাটি যোৱা দালিডালত ভৰিৰ ঠেংখন টিপিলে। গোৰোহাৰ কেলাছত এটা ফাট আবদ্ধ হৈ পৰিছিল। ছোৱালীজনীৰ তলুৱাৰ ছালখন হিপ"পটেমৰ দৰে ডাঠ আছিল। দুখীয়া পৰিয়ালত বাস কৰা তাই জন্মৰ পৰা প্ৰায় কেতিয়াও জোতা পিন্ধা নাছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত তাইৰ ভৰি দুখন একেবাৰে ৰুক্ষ যেন নালাগিল, বৰঞ্চ টেন, ৰূপৱতী, প্ৰলোভনমূলক আছিল।
  মেট্ৰিয়নাই অৱশ্যে ওখ উচ্চতা, শক্তিশালী পেশী আৰু ওলাই থকা নুকুল থকা মুঠিৰে পুৰুষক অলপ ভয় খুৱাইছিল। কিন্তু বীৰ ছোৱালীজনীৰ চৰিত্ৰ আটাইতকৈ মৰমলগা, আৰু বহল নিতম্বৰ সৈতে তুলনামূলকভাৱে পাতল কঁকাল আৰু ভাস্কৰ্য্যযুক্ত এবছৰ সংমিশ্ৰণ ঘটিছিল। কেৱল কাপোৰ পিন্ধি মেট্ৰিয়ানাক ডাঙৰ স্তনৰ বাবে অতিৰিক্ত ওজন যেন লাগিব পাৰিছিল। বিকিনি পিন্ধি তাইক দেখাত এগৰাকী বাষ্টি এথলীটৰ দৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে হতাশাত আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, এইবাৰ ট্ৰেকবোৰক লক্ষ্য কৰি। কিন্তু মাৰাত্মক উপহাৰটোৱে ৰোলাৰবোৰ ঢাকি ৰখা ডাঠ, সাজসজ্জিত ঢালটোত খুন্দা মাৰিলে।
  মেট্ৰিয়নাই বিৰক্তিত নিজৰ চিবুকত ঘুচা মাৰিলে। তাইৰ চোলাটো বিষাইছিল। আৰু নায়ক ছোৱালীজনীয়ে গালি পাৰিলে:
  - কাঁচিৰ দৰে কাটিলোঁ!
  আন্যুতাইও বিপদজনক টেংকটোত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডটোৱে অলপ নিৰ্দিষ্ট স্থান হেৰুৱাই পেলালে। আৰু ব্লণ্ডজনী গাড়ীৰ ওচৰ চাপিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু তাৰ পিছত আৰু দুটা টেংক দেখা গ"ল - "লায়ন" আৰু "পেন্থাৰ"-২, তেওঁলোকে মেচিনগানেৰে সকলো এপ্ৰ"চতে গুলীচালনা কৰিলে। আমি অত্যন্ত সাৱধান হ"বলগীয়া হৈছিল।
  আমেৰিকান শ্বাৰমানে জাৰ্মান বাহনবোৰৰ ওচৰ পাবলৈ ৰাইড এটা হিচ কৰে। পেন্থাৰ ২ মাৰিবলৈ তেওঁৰ সুযোগ আছিল যদিও কেৱল কাষতে। কিন্তু এজন জাৰ্মানক প্ৰতাৰণা কৰাটো ইমান সহজ নহয়। তদুপৰি শ্বাৰমানৰ ওখ চিলোৱাটে ইয়াক বহু দূৰৰ পৰা লক্ষ্যণীয় কৰি তোলে।
  "পেন্থাৰ" ২ য়ে এটা খোলা থু পেলালে আৰু আমেৰিকানজনৰ কপালত পোনে পোনে আঘাত কৰিলে। ওখ গাড়ীখন আধা ভাঙি গ"ল। আৰু বৰদিনৰ মমবাতিৰ দৰে জ্বলি উঠিল।
  আন্যুতাই বিৰক্ত হৈ ক"লে:
  - অ', তোমাৰ টেংকবোৰ কিমান দুৰ্বল... কাৰিকৰীভাৱে ভাল, তুমি য়েংকি হৈ পৰিবা!
  কিন্তু অভিজ্ঞ যোদ্ধা আলেংকাই পেন্থাৰৰ ওচৰ চাপিবলৈ সক্ষম হৈছিল। তাই গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে... আৰু জাৰ্মান গাড়ীখনৰ দীঘল বেৰেলটো ভেড়াৰ হৰ্ণত কুটিল হৈ পৰিল।
  "পেন্থাৰ" ২ টেংক, ১৯৪৩ চনত উৎপাদন আৰম্ভ কৰা হয়। শেহতীয়া আটাইতকৈ ব্যাপক পৰিৱৰ্তনত ইয়াৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ, কোণত ৮২ মিলিমিটাৰ চাইড আৰ্মৰ আৰু ৭১ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান আছে। ১৯৪৫ চনৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ইয়াক অধিক উন্নত আৰু উন্নত সুৰক্ষিত ই-৫০ মডেলৰ সপক্ষে বন্ধ কৰি দিয়া হয়। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে এই টেংকে যুঁজি আছে। ৫১ টন ওজনৰ এই গাড়ীখনত ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছে, যিয়ে ইয়াক ভাল ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স প্ৰদান কৰে।
  আৰু এতিয়া ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈ পেন্থাৰ-২ ঘূৰি গৈ গুচি যায়। আলেংকাই খালী ভৰিৰে আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ৰোলাৰবোৰ ভাঙি পেলালোঁ। আৰু জাৰ্মান গাড়ীৰ গতি লক্ষণীয়ভাৱে লেহেমীয়া হ"ল।
  আলেংকাই আনন্দময় দৃষ্টিৰে কয়:
  - কি আঘাত! মোৰ আঘাত ভগৱানৰ উপহাৰ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে জাৰ্মানক নাক দেখুৱালে। কিন্তু ই-৫০ৰ পৰা মেচিনগানৰ গুলী ঢালিবলৈ ধৰিলে। আৰু গুলীবোৰে আলেনাৰ বগা, কিছু দাগ পৰা চুলিখিনিৰ ওপৰত হুইচেল মাৰিলে। ইয়াৰে এটা গুলীত চুলিৰ সূতাও কাটি পেলালে। মেজৰ ছোৱালীজনীয়ে আনকি অলপ টিকটিকিয়াও অনুভৱ কৰিলে।
  আলেংকাই টুইট কৰিছিল।
  - হাতীৰ দৰে হ'ব বিচাৰিলে ডাকাত হৈ উন্মাদঘৰলৈ যাওক!
  ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰ আঙুলিৰে তাইৰ কটা সূতাডাল তুলি ল"লে। আলেংকাৰ চুলি ৰেচমী, মুকুতাৰ ৰঙৰ, কিন্তু অলপ ধূলিময়। আৰু তথাপিও ইমান কোমল। ছোৱালীজনীয়ে তলুৱাৰে সিহঁতক দৌৰাই দিলে। অলপ টিকটিকিয়া আৰু সুখদায়ক।
  আলেংকাৰ মনত পৰিল ল"ৰাজনে তাইক কেনেকৈ আদৰ কৰিছিল। তেওঁৰ হাত দুখনও তলুৱাৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল, উৰু আৰু আটাইতকৈ সংবেদনশীল ঠাইলৈকে ওপৰলৈ উঠিছিল। সুদৰ্শন ডেকা এজনে যেতিয়া আপোনাক চুমা খায়, তেতিয়া বৰ ভাল লাগে। আলেংকাই তাক প্ৰায় ভাল পাইছিল। তাই প্ৰেমৰ খেল ভাল পাইছিল, আৰু পেশীবহুল পুৰুষৰ শৰীৰৰ স্পৰ্শত তাই উত্তেজিত হৈছিল। কিন্তু আলেংকাৰ প্ৰকৃত, ৰোমান্টিক প্ৰেম নাছিল, যেতিয়া মানুহ এজনক লৈ পাগল হৈ যায়। ইতিমধ্যে তাইৰ বহুত ল'ৰা সলনি হৈছে। ইয়াৰ বহু লোক যুদ্ধত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  আনকি এয়াও আছিল যুদ্ধৰ অভিশাপ। আৰু ইয়াত আমেৰিকাত পেশীবহুল, ক"লা ল"ৰা আছে। আৰু তেওঁলোকৰ লগত সকলো ইমানেই অস্বাভাৱিক।
  আলেংকাই গুলীয়াই কৃষ্ণাংগ মানুহজনক নমাই দিলে। আফ্ৰিকান ল'ৰাটোৰ প্ৰতি মোৰ অলপ দুখ লাগিল। তাইৰ বাবে বিদেশী স্বাৰ্থৰ বাবে যুঁজি থকা এজন মানুহক তাই হত্যা কৰিছিল। কাৰণ জাৰ্মানসকল বৰ্ণবাদী। কৃষ্ণাংগক দাস হিচাপে চায়। কিন্তু একে সময়তে আফ্ৰিকানসকলক ফুলি উঠা ৱেৰমাক্টৰ বিদেশী বিভাগত নামভৰ্তি কৰা হৈছে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডুমুৰৰ দৰে কিবা এটা বনাই নাজীক দেখুৱাই দিলে। হয়, জাৰ্মান জাতিটোৱে নিজেই ইয়াত কোনো ক্ষতিগ্ৰস্ত নহয়। টেংকৰ কৱচ থাকে যিটো গ্ৰেনেড বা বাজুকাৰ দ্বাৰা সোমাব নোৱাৰাকৈয়ে ডাঠ। কিন্তু নেটিভ ইউনিটবোৰ মৃত্যুমুখত পৰিছে।
  আলেংকাই ই-৫০ত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তাই উদং, টেন কৰা ভৰিখন দোলা দি নিতম্ব দুটা পেলাই দিলে। আৰু গ্ৰেনেডটো উচ্চ চাপত উৰি গ"ল। মোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে মোক ধাতুৰ স্পৰ্শ অনুভৱ কৰি থৈ গ"ল। আৰু তাৰ পিছত গ্ৰেনেডটো বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আলেংকাই ফুচফুচাই কয়:
  - ভগৱানে আমাক আশীৰ্বাদ কৰক!
  গৰম বতাহ এজাকে ছোৱালীজনীৰ ওপৰত বলিছিল, যেন কোনোবা সুদৰ্শন মানুহ এজনে চুইছে। আলেংকাই টাৰ্জানৰ বিষয়ে এখন কিতাপ পঢ়ি আছিল, আৰু তাই সঁচাকৈয়ে বিচাৰিছিল যে এই মানুহজনে তাইৰ লগত খেলিব। শক্তিশালী হাতেৰে বুকুখন চুমা খাইছিলোঁ।
  গ্ৰেনেডটোৱে বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে যদিও বহু দেৰিকৈ বিস্ফোৰণ ঘটি ধাতুৰ পৰা উৰি যায়। কৱচৰ ওপৰত মটৰৰ দৰে টুকুৰাবোৰ ক্লাট্ট হৈ উঠিল। মাত্ৰ আঁচোৰহে বাকী আছে!
  আলেংকাই আন এটা গ্ৰেনেড উলিয়াই আনিলে। কিন্তু দেখিলোঁ যে সেয়া এণ্টি পাৰ্ছনেল। আৰু টেংক বিৰোধী অস্ত্ৰবোৰ নাইকিয়া হৈ গৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে হতাশাত গুৰগুৰাই উঠিল। কিন্তু সময় নষ্ট নকৰাৰ স্বাৰ্থত খালী আঙুলিত থৈ দিলোঁ। তাই ভৰিখন ঘূৰাই দিলে, ধড় বেঁকা কৰিলে, তাৰ পিছত পোনে পোনে কৰি পদাতিক বাহিনীলৈ দলিয়াই দিলে।
  আধা ডজন যুঁজাৰু বিমান পিং পং বলৰ দৰে ওপৰলৈ উৰি গ"ল। তেওঁলোকৰ এটাৰ চশমা উৰি গ"ল, আৰু টুকুৰাবোৰ দুশ মিটাৰমান উৰি গৈ আলেংকাৰ পিঠিৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল৷ ব্ৰাটো ফাটি গ"ল, আৰু মেজৰ ছোৱালীজনীৰ ধুনীয়া স্তন দুটা উন্মুক্ত হৈ পৰিল।
  ছোৱালীজনীয়ে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে নিপল দুটা ঢাকি দিলে। কিন্তু তেতিয়াই তাই বুজি পালে যে তাই কাক ভয় কৰিব লাগে। আৰু তাই আকৌ মেচিনগানটো জোকাৰিলে। তাই এটা পাক দি অলপ পিছুৱাই গ"ল।
  এজন আমেৰিকান পদাতিক সৈন্যই বাজুকা গুলীয়াইছিল। গোলাটোৱে জাৰ্মান টেংকটোৰ হেলনীয়া ফালে খুন্দা মাৰিলে যদিও ১৬০ মিলিমিটাৰ কৱচে ইয়াক সহ্য কৰি ধ্বংসাত্মক শক্তিক বিকৃত কৰিলে। জাৰ্মানজনে উত্তৰত গুলী চলালে। তেওঁৰ বৃহৎ কেলিবাৰৰ অস্ত্ৰই বেৰখন ফালি পেলালে।
  আলেংকাই ব্ৰাৰ ষ্ট্ৰেপ বান্ধিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে ভাবিলে যে জোয়া কচমোডেমিয়ানস্কয়াক হয়তো চুটি কাপোৰ পিন্ধি ঠাণ্ডাত গাড়ীৰে ঘূৰি ফুৰা হৈছে। ছোভিয়েট ছবি এখনত তাইক চাৰ্ট বা আনকি কোনো ধৰণৰ পোছাক পিন্ধি চিত্ৰিত কৰা হৈছিল। কেৱল এইটোৱেই ভণ্ডামিৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি মাথোঁ। আচলতে নাজীয়ে বন্দী ছোৱালীজনীক আৰু অধিক অপমান কৰিবলৈ হয়তো তাইক উলংগ কৰি পেলাইছিল। আৰু ভোকাতুৰ জাৰ্মান সৈন্যসকলে চাগে এগৰাকী ধুনীয়া আৰু বক্ৰ ছোৱালীক উলংগ হোৱা দেখিব বিচাৰিছিল।
  গতিকে বাস্তৱ কাহিনীত ছোৱালী নায়িকাই নিজৰ স্তন দুটা ঢাকিব নোৱাৰিলে, সেয়েহে পিঠিৰ পিছফালে হাত দুখন বান্ধি থোৱা হ"ল। কিন্তু তাই লাজ নকৰি গৌৰৱেৰে চালে। নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো কেনেকুৱা হয় আলেংকাই ভালদৰেই জানিছিল। তাই কঠোৰ আছিল আৰু উদং তলুৱাৰে নিয়ৰ স্পৰ্শ কৰি ভাল পাইছিল। আলেংকাই ভাল পাইছিল আৰু ভাল পাইছিল। কিন্তু এইটো তাইৰ বাবে, ইতিমধ্যে বছৰ বছৰ ধৰি চলি থকা যুদ্ধৰ ফলত কঠিন হৈ পৰিছে। আৰু ডেকা আৰু চহৰীয়া জোয়াৰ বাবে এইটো আপাত দৃষ্টিত কষ্টদায়ক। তলুৱাবোৰ কয়লা জ্বলি থকা যেন লাগে।
  আলেংকাই হতাশাত ব্ৰাখন পেলাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - লাজ এটা বুৰ্জোৱা ধাৰণা! ছোভিয়েট মহিলাগৰাকীয়ে একো ভয় নকৰে আৰু লাজও নকৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ মেচিনগান বা সঁচাকৈয়ে চাবমেচিনগানেৰে নখ জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। ধাতুটো গৰম হ"ল, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো হণ্ডুৰাছ ক্ৰান্তীয় অঞ্চল, ফেব্ৰুৱাৰী মাহত তাত বহুত গৰম হ"ব পাৰে। আলেংকাৰ আঙুলিবোৰ গৰম হৈ আহিছে৷ আমি ইয়াক আমাৰ সকলোখিনি দিব লাগিব। আজি ২৩ ফেব্ৰুৱাৰী। ছোভিয়েট সেনাৰ দিন আৰু ইয়াৰ বাবে সকলো শান্ত আৰু যুক্তিসংগত ক্ৰোধেৰে যুঁজ দিয়াৰ প্ৰয়োজন।
  আলেংকাই গুলীৰে আৰু পাঁচটা কাটি পেলালে, আৰু ভুলতে মেচিনগানৰ গৰম ব্ৰিচত গালখন জ্বলাই দিলে। অৱশ্যে ই অপ্ৰীতিকৰ, ফোহা ফুলি গৈছে।
  আলেংকাই শপত খাইছিল:
  - বাৰু ভগৱান মোৰ আৰু মোৰ দেশৰ বাবে ইমানবোৰ সমস্যা কিয় সৃষ্টি কৰিলা!
  ফোহা খজুৱতি... ছোৱালীজনীৰ গালখন বৰ সংবেদনশীল ঠাই। ছোৱালীজনীয়ে ফুলি উঠা বলটোত লগাবলৈ ঠাণ্ডা কিবা এটা বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু শীতল কিবা এটা বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। এই গৰম চহৰখনত। তদুপৰি বতৰ পৰিষ্কাৰ আৰু দক্ষিণ দিশৰ পৰা বতাহ বলি আছিল।
  আলেংকা স্পষ্টভাৱে নিশ্চিন্ত নহয়। মেট্ৰিয়নাই বহু দূৰৰ পৰা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, কিন্তু আকৌ বিফল হয়। আৰু ইতিমধ্যে আকাশত উৰি গৈছে ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰ। জাৰ্মান বাহনত শক্তিশালী কৱচ আৰু তীব্ৰ গতি আছে।
  জেট বিমানবোৰ ঢৌৱে আহে, আৰু যেন শণৰ ফিটাবোৰ কাটি পেলায়।
  আলেংকাই ফাঁকটোত লুকাই থাকিল। ওপৰৰ পৰা খণ্ডিত ৰকেটবোৰ জ্বলি উঠিল। ছোৱালীজনীয়ে বেজীৰে ওপৰৰ পৰা থেতেলিয়াই পেলোৱা শিলৰ টুকুৰাবোৰ সৰি পৰা যেন অনুভৱ কৰিলে। মোৰ উদং ডিঙিত টিকটিকিয়াই উঠিল। সুন্দৰীৰ নিপলবোৰো বিন্ধি গৈছিল।
  আলেংকাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - এইটো মালিচ... কিন্তু কৰ্চেজ নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে অনুভৱ কৰিলে তাইৰ শৰীৰটো প্ৰায় বিষত খজুৱতি হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে। ইতিমধ্যে গৰম হৈছে, আৰু বিস্ফোৰণ ঘটা ৰকেটে গৰম বৃদ্ধি কৰে৷ আৰু এইটো গা ধোৱা ঘৰ নেকি?
  আলেংকাই মনত পেলালে এটা প্ৰাকৃতিক ৰাছিয়ান গা ধোৱা ঘৰ, য"ত স্প্ৰুচ ঝাড়ু আছিল। তেতিয়া ছোৱালীজনীক কেনেকৈ থ্ৰেছ কৰা হৈছিল।
  এইবোৰ আছিল এনেকুৱা বিদেশী অনুভূতি।
  আলেংকাই নিজকে উৎসাহিত কৰিবলৈ গাইছিল:
  - প্ৰেম আৰু মৃত্যু! ভাল বেয়া! কি পবিত্ৰ, কি পাপ! আমাৰ ভাগ্যত বুজি পোৱাটো!
  ছোৱালীজনীয়ে থিয় হ"ল, এই সকলোবোৰ আবদ্ধ হৈ থকা মলি আৰু ধ্বংসাৱশেষ জোকাৰি পেলালে।
  আলেংকাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - অ" হিটলাৰক শিংত লগাই দিবা!
  আৰু গাৰ্ল মেজৰগৰাকীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ উঠিবলৈ চেষ্টা কৰা পদাতিক সৈন্যসকলৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটালে। অভিযানৰ জৰিয়তে নিযুক্তি পোৱা কেইবাজনো উগ্ৰপন্থী পতিত হয়। আলেংকাই তাইৰ লেতেৰা মুখখন মচি দিলে, ই তাইৰ চকু দুটা চেপি ধৰিলে। যোদ্ধাগৰাকীয়ে থু পেলাই নিজকে ক্ৰছ কৰিলে।
  তাই আকৌ মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰিলে, আৰু উগ্ৰপন্থীসকলে সোমাই আহিল। ৰঙা চুলিৰ আল্লাইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বৰ্তমানে জপিয়াই উঠি ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰিলে। এক ডজন লোকৰ মৃত্যু হয়।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে গাইছিল:
  - পৃথিবীত ভাল ভাল, কিন্তু বৰফেৰে ঢাকি থোৱা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ছাবমেচিনগানেৰে গুলীচালনা কৰিলে, মাত্ৰ হাত দুখন নহয়, নিপুণ আঙুলি আৰু খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰিলে।
  আল্লাই সঠিকভাৱে গুলীয়াই হাউলিলে:
  -মৰা! মৰা! আন এটা আঘাত! আন এটা আঘাত আৰু তাৰ পিছত... শক্তিশালী দানৱে, ঈশ্বৰৰ উপহাৰ, এটা আপাৰকাট প্ৰদান কৰে!
  আৰু হাতেৰে ছোৱালীজনীয়ে কাঁচৰ টুকুৰাবোৰ পেলাই দিলে। ফেচিষ্টসকলক আচৰিত কৰি টুইট কৰি কয় যে-
  - আৰু যিসকলে শান্তিৰে জীয়াই থাকিব নিবিচাৰে... আমি তেওঁলোকক হাৰা-কিৰি কৰো!
  জাপানীসকলে সঁচাকৈয়ে দেখা দিলে। এই সংকীৰ্ণ চকুৰ যোদ্ধাসকল। বাৰু, তেনেকৈ হাৰা-কিৰি কেনেকৈ নকৰিব?
  মেচিনগানৰ ক্লিপটো নমাই আনি আল্লাই খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো তুলি লৈ চামুৰাইৰ ফালে দলিয়াই দিলে। তেওঁলোকে এটা উপহাৰ লাভ কৰিলে, কেইবাজনো অংগচ্ছেদ কৰা জাপানী, আৰু বিভিন্ন দিশলৈ উৰি গ"ল।
  আল্লাই জিভাখন উলিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ! আৰু শত্ৰুৱে হাইপাৰক হত্যা কৰিলে!
  চেলেষ্টিয়েল এম্পায়াৰৰ দখল কৰা অঞ্চলৰ পৰা জাপানীসকলে নিযুক্তি দিয়া চীনাসকলে যুদ্ধত নামি পৰে। চীনা যোদ্ধাসকলে নিৰ্ভয়ে খোজ কাঢ়িলে আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ চাবমেচিনগান নিক্ষেপ কৰি পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হ"ল।
  মাৰিয়া ধাতুৰ খালী ভৰিৰ প্লাষ্টাৰ আৰু কাঁচৰ টুকুৰা। বাকী ছোৱালীবোৰেও একেদৰেই কৰিলে। বৰ কঠিন হৈ পৰিল।
  ষ্টুৰ্মলেভ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, ৰকেট লঞ্চাৰ থকা এটা শক্তিশালী মেচিন। ইয়াত এজন আছে যিয়ে আপোনাক পেচাব কৰিব - বেছি যেন নালাগে।
  প্ৰথম গুলীটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে... আন্যুতা, আল্লা আৰু মেট্ৰিয়ানাক বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, এটা বিশাল তিমিৰ ফোয়াৰাৰ দৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে কেইবা দহ মিটাৰ উৰি খালী ভৰিৰে ঠিক জুইৰ মাজত প্লপ কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে তাৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, জুইত জাহ গ"ল আৰু গান গাই গ"ল। কয়লাৰ ওপৰত উদং তলুৱা ছিটিকি দিলে।
  আল্লাই বিৰক্তিৰে হিচকি উঠিল:
  - ম'হটোক প্ৰথমে কুঠাৰ তলত থোৱা হয়, আৰু তাৰ পিছত পোৰা হয়! আৰু আমাক প্ৰথমে ভাজি দিয়া হ"ল, আৰু তাৰ পিছত কুঠাৰ তলত!
  আৰু কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে! কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ মনটো বেয়া লাগিল। মনত পৰিল তাইৰ বন্ধুজনীক বন্দী কৰা হৈছে। জাৰ্মানসকলে কণমানি ছোৱালীজনীৰ কাপোৰ খুলি তাইৰ উদং বুকুত জুই আনিবলৈ ধৰিলে। এনে ভয়ংকৰ যন্ত্ৰণা। ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি আছিল, আৰু তাইৰ কোমল ছালখন জ্বলি উঠিছিল। এইসকল ফেচিষ্টেই ধৰ্মান্ধ হৈ ওলাল। তেওঁলোকে প্ৰশ্নও কৰা নাছিল, আৰু তাৰ আগতে তেওঁলোকেও জুই জ্বলাইছিল, বন্দীজনৰ খালী ভৰিৰ তলত। কমছমোলৰ সদস্যজনে শেষত নিৰ্যাতন সহ্য কৰিব নোৱাৰি বেদনাদায়ক শ্বকত মৃত্যুবৰণ কৰে।
  আল্লাই এই কথা মনত পেলাই গৰম কয়লাবোৰত চৰ মাৰিলে। মেট্ৰিয়নাই তাইৰ আগলৈ লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। এই গাঁৱৰ ছোৱালীজনীৰ ছাল টেন হৈ গৈছে, আৰু ব্ল"টৰ্চেৰে ল"ব নোৱাৰি৷ ছুপাৰমেন ছোৱালী কিয় নহয়? মেট্ৰিয়নাই এজন নিহত আমেৰিকান সৈনিকে পেলোৱা খোলা থকা এটা বাজুকা দেখিছে। ভৰিৰে তুলি লৈ কোলাত পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁ নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে ভিতৰলৈ ঠেলি দিয়ে।
  খোলাটো উৰি গৈ জোৰকৈ চীনাসকলক খুন্দা মাৰে। বহুত চিঞৰ আৰু হুমুনিয়াহ। মৃতদেহৰ গণ। আৰু কটা অংগ।
  মেট্ৰিয়নাই এটা প্ৰাচীন গীত গাইছিল:
  - আৰু চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল! তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  ছোৱালীকেইজনী অৱশেষত কয়লাৰ পৰা দৌৰি শেষ হৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ ৰূপৱতী, খালী ভৰি দুখনে পাইছিল।
  আন্যুতাইও সিহঁতৰ আটাইতকৈ কোমলজনৰ দৰেই খজুৱতি দূৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি তাইৰ উদং তলুৱা দুটা লৰচৰ কৰি ঘঁহিলে।
  সৰুৰে পৰা নিয়ৰত খালী ভৰিৰে দৌৰি থকা মেট্ৰিয়নাই এনে তুচ্ছ কথাত গুৰুত্ব নিদিলে।
  নায়ক ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - কল্পনা কৰকচোন যে আমি সতেজ গাখীৰত ডুব গ"লোঁ... পুৰস্কাৰটো বাস্তৱিক কথা!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে ভৰিৰে এটা ভাঙি যোৱা, আৰু যথেষ্ট গধুৰ টাইলছৰ টুকুৰা এটা লৈ গ"ল। খালী ছোৱালীৰ দৰে আঙুলিৰে টানকৈ ধৰি তাই ঘূৰাই দিলে আৰু শত্ৰুৰ ফালে লঞ্চ কৰিলে। মৃত্যুৰ বৰ্তমানৰ বলি হৈছিল তিনিজন চীনা;তেওঁলোকৰ মূৰ থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছিল।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই সন্তুষ্ট দৃষ্টিৰে ক"লে:
  - আমি শীতল মহিলা!
  অন্যুতাই তাইৰ জ্বলা, বা সঁচাকৈয়ে জ্বলি যোৱা ভৰি দুখনৰ খজুৱতি দূৰ কৰিবলৈ গাইছিল:
  - আমাৰ পিতৃভূমিত নাৰী আছে,
  কিয় কৌতুক হিচাপে বিমান চলাইছে?...
  তেওঁলোকৰ বাবে জীৱনতকৈ সন্মানৰ মূল্য বেছি,
  তেওঁ সহজেই নিজৰ বিৰোধীক হত্যা কৰিব পাৰে!
  
  তেওঁলোকৰ জন্ম হৈছিল জয়ী হ"বলৈ
  যুগ যুগ ধৰি ৰাছৰ মহিমামণ্ডিত কৰিবলৈ!
  কাৰণ, আমাৰ মহাদাদাহঁত -
  লগে লগে তেওঁলোকৰ বাবে সেনাবাহিনী গোটাই ল"লোঁ!
  আৰু অন্যুতাই মেচিনগানৰ পৰা স্ক্ৰীবলিং কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাই বৰ নিপুণভাৱে কৰিলে। যাতে সকলোৱে অনুভৱ কৰিব পাৰে যে এইজন ঈশ্বৰৰ পৰা অহা যোদ্ধা! যদি সৰ্বশক্তিমানৰ পৰা নহয়, তেন্তে মংগল গ্ৰহৰ পৰা নিশ্চয়!
  আলেংকাইও গুলী চলালে। মাৰিয়াৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়, মৃত আমেৰিকান সৈন্যৰ পৰা ক্লিপ তুলি লৈ। ছোৱালীকেইজনীয়ে পিঠিত পৰি ভৰিৰে উভতাই গুলিয়াই দিলে - তেনেকৈয়ে ভালকৈ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে সেইটো সঠিকভাৱে কৰিলে। চীন আৰু আফ্ৰিকান সৈন্যৰ মিশ্ৰণে ছোৱালীকেইজনীৰ ওপৰত আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু যোদ্ধাসকলে মাৰপিট কৰিলে।
  আলেংকাই গাইছিল:
  - পৃথিবী একটি দবা বোর্ড না...
  মাৰিয়াই এই পথটো তুলি লৈ হালধীয়া আৰু ক"লা ভাড়াতীয়াক নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  - আৰু অংকবোৰ ঘূৰণীয়া শূন্য নহয়!
  হালধীয়া আৰু ক"লা ৰঙৰ কাটি লোৱা শাৰীটোত আলেংকাই যোগ কৰিলে:
  - বিষাদগ্ৰস্ততাই আমাক আক্ৰমণ কৰিছে!
  মাৰিয়াই ৰবিন হুডৰ সঠিকতাৰে গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু ঘোঁৰাটোৱে জুইৰ মাজলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই যায়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উত্তৰত গুলীচালনা কৰি মাইনফিল্ডৰ পিছফালে পিছুৱাই গ"ল। চীন আৰু আফ্ৰিকান যোদ্ধাসকলে গুডীৰ সন্মুখীন হ"ল। সিহঁতে বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে, সিহঁতে জপিয়াই উঠিল, সিহঁতক ফালি পেলালে আৰু ই ৰক্তাক্ত জঞ্জাল হৈ পৰিল।
  দূৰৈত কেইবাখনো পেন্থাৰ-২ টেংক দেখা গ"ল। গুলীচালনা কৰি আছে, নাক সোমাই দিবলৈ ভয় কৰে। "সিংহ"-২ আগবাঢ়ি যায় আৰু লগতে জুই থু পেলায়। আৰু ইয়াত ৰাইনো ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰ টেংক, ড্ৰলিং, শিখাৰ বাণ্ডিলৰ সৈতে।
  কিন্তু আটাইতকৈ ভয়ংকৰটো হ"ল "ষ্টাৰমলেভ"। তেওঁৰ ৰকেট লঞ্চাৰটো বিশেষ দ্ৰুত গুলীচালনা কৰা নহয় যদিও ই নৰকীয় ধ্বংসাত্মক।
  আলেংকাই ফুচফুচাই কয়:
  - ৰাছিয়ান, ৰাছিয়ান - শান্ত ভাগ্য নহয়! বাৰু, শক্তিশালী হ"বলৈ আমাক কিয় অসুবিধাৰ প্ৰয়োজন?
  সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ পৰা বহু দূৰত যুঁজি আছে। কিন্তু এইটো স্পষ্ট যে আমেৰিকা জয় কৰি ৱেৰমাচ্টে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ উভতি আহিব। আৰু আমেৰিকানসকল ছোৱালীৰ বাবে ইমানেই মিঠা আৰু প্ৰিয়।
  আলেংকাই আকৌ নখ মাৰে, তাইৰ হিটবোৰে যেন কুমলীয়া ডালিম আৰু মূৰবোৰ বেলচাৰ তলত ফাটি যায়। ছোৱালীজনীৰ ভৰিত শ্ব্ৰেপনেলে আঘাত কৰে। মোৰ শিঙত এটা কাটি ফুলি উঠে। সৌন্দৰ্য্যই হাড় এটা চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, সজাগজন ম্লান নহ"ব,
  একটি বাজ্জ, একটি ঈগল...
  ৰাইজৰ মাত স্পষ্ট -
  ফুচফুচাই সাপটোক চেপি ধৰিব!
  
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব,
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্য জ্বলিব -
  সাম্যবাদক আলোকিত কৰা পথ!
  সেই মুহূৰ্ততে মেট্ৰিয়নাই নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে শ্ৰুৰ্মলেভৰ ফালে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু অৱশেষত ছোভিয়েট ছোৱালীকেইজনীৰ ভাগ্য ভাল হ"ল। সাজসজ্জিত টুপিটো পিছলৈ পৰি গ"ল, ছোভিয়েট উপহাৰটো পোনে পোনে বহল বেৰেলটোৰ ভিতৰলৈ উৰি গ"ল। এচেকেণ্ডৰ বাবে সকলো নিথৰ হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটিল। যেন এটা পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰা হ"ল। আৰু জাৰ্মান টেংকবোৰ বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  নাজীয়ে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো ফ্ৰণ্টতে ব্যাপক আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল। হয়, আমেৰিকাৰ ওপৰত ৰঙা ডাৱৰ গোট খাইছে। আৰু ই আক্ষৰিক অৰ্থত গুঞ্জৰিত আৰু ধুমুহা মাৰিলে।
  ফেব্ৰুৱাৰীৰ শেষৰ ফালে আৰু মাৰ্চৰ আৰম্ভণিতে হণ্ডুৰাছৰ পৰা আমেৰিকান সৈন্যক খেদি পঠিওৱা হৈছিল। যুদ্ধ দক্ষিণ মেক্সিকোলৈ গুচি যায়। বিখ্যাত চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে টেংকটোৰ ঠাইত ই-৫০ৰ শেহতীয়া পৰিৱৰ্তন সাধন কৰে। এই মেচিনটো সঁচাকৈয়ে অতি আধুনিক, জয়ষ্টিকেৰে নিয়ন্ত্ৰিত, তুলনামূলকভাৱে লঘু ৬৫ টন আৰু ১৫৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন।
  ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৫০ মিলিমিটাৰ, চাইড আৰ্মৰ ১৭০, আনকি উল্লেখযোগ্য কোণত। কিন্তু ইয়াৰ বাবেই টেংকত থকা ছোৱালীবোৰৰ বাবে অলপ সংকীৰ্ণ হৈ পৰিছে৷ ইয়াত "টাইগাৰ"-২ৰ দৰে আৰামদায়ক নহয়, কিন্তু গাড়ীখন অধিক কমপেক্ট হৈ পৰিছে, বিশেষকৈ বিন্যাস। কিন্তু এতিয়া আমেৰিকাৰ টেংকে টেংকটোত সোমাব নোৱাৰে, আনকি পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত কাষত গুলী চলোৱাৰ সময়তো। এনে সুৰক্ষাই আই এছ-২ৰ গুলী সহ্য কৰিব পাৰে।
  ছোৱালীবোৰ সুখী আৰু গাড়ীখন যথেষ্ট বেগেৰে যায়। জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি গেৰ্ডাই কয়:
  - এইটো এটা মেচিন! সঁচাকৈয়ে এটা মাষ্টাৰপিছ!
  চাৰ্লটে উত্তৰ দি কয়:
  - কাষবোৰ বৰ ঢাল আৰু হেচ্চটো সংকীৰ্ণ, ওপৰ প্ৰায় নাই। এনে মেচিন ভাঙিব নোৱাৰি, কিন্তু আৰামদায়ক নহয়!
  গেৰ্ডাই উৎসাহেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু ই ফলপ্ৰসূ! আৰু সম্পূৰ্ণ অভেদ্য!
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমি দেখাৰ দৰে ভগৱানে জাৰ্মানীক ৰক্ষা কৰে!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমি নিজেই জয় লাভ কৰো! আৰু এইটোৱেই আমাৰ কৌশলৰ মূল কথা!
  গেৰ্ডাই উৎসাহেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - শেহতীয়াকৈ লায়ন টেংকটো আমাৰ বাবে নিখুঁততাৰ সীমা যেন লাগিছিল। আৰু এতিয়া গাড়ীখন পঁচিশ টন লঘু, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, কৱচ আৰু বিশেষকৈ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সৰ ক্ষেত্ৰত লায়নতকৈ উন্নত। গতিকে আমেৰিকাই আমাক ভাঙিব নোৱাৰে!
  চাৰ্লটে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু ক"লে:
  - ভাঙি নাযাবা! আমি নিজেই সকলোকে ভাঙি দিম!
  মাগডাৰ দৃষ্টিত এজন শ্বাৰমান দেখা গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে প্ৰজেক্টাইলটো পোনে পোনে লক্ষ্যস্থানলৈ পঠিয়াই দিলে। গাড়ীখন ফালি পেলাওক।
  তথাপিও আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে আমেৰিকানসকল টেংক নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত লক্ষণীয়ভাৱে পিছ পৰি আছে। শ্বাৰমান যুদ্ধত স্পষ্টভাৱে সমতাত নহয়, আৰু পাৰ্ছিং মাত্ৰ অলপ ভাল। তদুপৰি পাৰ্ছিংসকলে ১৯৪৫ চনৰ আৰম্ভণিতেহে এই ধাৰাবাহিকখনত দেখা দিছিল আৰু ইয়াৰ পৰিমাপসমূহ প্ৰাৰম্ভিক পেন্থাৰ মডেলৰ সৈতে একে। ই-৫০ বিমানে পাঁচ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক দূৰত্বত আমেৰিকানসকলক ভেদ কৰে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ অস্ত্ৰৰ এনে শ্ৰেষ্ঠত্বক লৈ বৰ গৌৰৱ কৰে। আৰু তেওঁলোকে গীতৰ হুইচেল মাৰে।
  মাগডাই আকৌ শ্বুট কৰে, ভেদ কৰে, এইবাৰ ৰক্ষাকৱচযুক্ত শ্বাৰমান আৰু টুইট কৰে:
  - আমি বলটো কিক মাৰিলোঁ আৰু গেলপত দৌৰিলোঁ!
  আনকি শ্বাৰমানৰ পৰ্দাইও একো সহায় কৰা নাছিল। আৰু জাৰ্মান টেংকখন আহি আছে। কেটাৰপিলাৰ ট্ৰেকেৰে পদাতিক সৈন্যক থেতেলিয়াই পেলায়। ছোৱালীবোৰে হাৰমনিকাত গীত হুইচেল মাৰে। ৰোলাৰৰ তলত তেজৰ ছিটিকনি। টেংকটো যথেষ্ট দ্ৰুতগতিত গতি কৰে, ইয়াৰ ট্ৰেকবোৰ অধিক উন্নত আৰু পাৰ হ"ব পৰা, আনহাতে তুলনামূলকভাৱে লঘু।
  ছোৱালীবোৰে হুইচেল মাৰে... Gerda remarks:
  - আমেৰিকালৈ যোৱাৰ পথত মেক্সিকো শেষ দেশ। আমি ইতিমধ্যে ইমানবোৰ ভিন্ন ৰাজধানী লৈছো। আৰু তেওঁলোকে ইমানবোৰ দেশ জয় কৰিলে! আমি আৰম্ভ কৰিলোঁ, অষ্ট্ৰিয়াৰ পৰা প্ৰথম বিজয় আৰু এতিয়া আমি মেক্সিকো চহৰলৈ গুচি আহিছো! আমাৰ সামৰিক কোম্পানীটো এটা গৌৰৱময় কোম্পানী!
  ক্রিষ্টিনাই যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰথম কথা, সংগঠনত আমি আমাৰ বিৰোধীতকৈ শ্ৰেষ্ঠ। এখন সৰু দেশ হৈছে জাৰ্মানী। জাৰ্মানসকল পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ অনুশাসিত আৰু অতি সংগঠিত লোক। প্লাছ সৰ্বাত্মক ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদী শাসন ব্যৱস্থা। যিয়ে আমাৰ মাজত শক্তি আৰু গাঁথনিও যোগ কৰিলে। - ছোৱালীজনীয়ে হালৰ মিশ্ৰিত কাষৰ কৱচৰ কাষেৰে খালী ভৰিখন চলাই আগবাঢ়ি গ"ল। - তাৰ পিছত আমাৰ সেনাপতি আৰু প্ৰথমতে হিটলাৰৰ উজ্জ্বল প্ৰতিভা। আমি আমাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক টুকুৰা টুকুৰকৈ পৰাস্ত কৰিলোঁ। আৰু তাৰ পিছত আমি পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ প্ৰযুক্তি আহৰণ কৰিলোঁ। গতিকে এতিয়া আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে জয়! আৰু থাৰ্ড ৰাইচে বিশ্বৰ ওপৰত ডেউকা মেলিছে!
  চাৰ্লটে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আটাইতকৈ বেয়া কথাটো আছিল '৪২ চনৰ শীতকালত। আফ্ৰিকা আৰু মস্কোৰ ওচৰত আমি পৰাজিত হৈছিলো। টিখভিন আৰু ৰষ্টভ-অন-ডনক এৰি থৈ গ"ল। আৰু আনকি খাৰ্কোভকো ছোভিয়েটসকলে বন্দী কৰি লৈছিল। আৰু আমাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে আমেৰিকাই। তেতিয়া এনে লাগিল যেন পাল্লাখন আমাৰ পক্ষত নহয় দোল খাইছিল আৰু সন্মুখত এটা অগাধ ঠাইৰ উন্মেষ ঘটিছিল। কিন্তু বসন্তই আমাৰ বাবে কঢ়িয়াই আনিলে নতুন জয়। আৰু তেতিয়াৰ পৰাই সকলো আমাৰ পক্ষত হৈ গ"ল!
  মাগডাই গুলী চলালে। আমেৰিকান বন্দুক এটা গুলীয়াই মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু তথাপিও উচ্চ শক্তিৰ হস্তক্ষেপ অবিহনে আমাৰ সেনাই এনে সফলতা লাভ কৰিব নোৱাৰিলেহেঁতেন! উচ্চ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰা! এয়া ঈশ্বৰৰ সোঁহাত!
  
  গেৰ্ডাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - মই মানি লওঁ যে ভগৱানৰ! কিন্তু ঈশ্বৰ নহয়: অব্ৰাহাম, ইচহাক আৰু যাকোব! আৰু আপাত দৃষ্টিত আৰ্য, এক আৰু সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ! যিজনে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিছিল আৰু জাৰ্মানসকলক নিজৰ মানুহ হিচাপে বাছি লৈছিল!
  চাৰ্লটে মাত দিলে আৰু নিশ্চিত কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! ইচহাকৰ ঈশ্বৰ আমাৰ ঈশ্বৰ নহয়! আৰু যদি ইহুদীসকল সঁচাকৈয়ে ঈশ্বৰৰ লোক হ"লহেঁতেন, তেন্তে আমি জয়ী নহ"লোহেঁতেন! যদি আছে, তেন্তে আপোনাৰ বাইবেলৰ মাগডা মিছা! আৰু আৰ্য একশ্বৰবাদৰ সপক্ষে খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম পৰিত্যাগ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে!
  চাৰ্লটৰ কথাবোৰ মেচিনগানৰ গুলীৰ দৰে শুনা গ"ল।
  ক্ৰীষ্টিনাই লগতে কয়:
  - আৰু খ্ৰীষ্টান হোৱাটো দেশদ্ৰোহৰ গোন্ধ। কাৰণ, দেখা গ"ল যে আপুনি শান্তিবাদৰ পক্ষত - তেওঁলোকে আপোনাৰ সোঁ গালত আঘাত কৰে, বাওঁফালে ঘূৰি যায়!
  গেৰ্ডাই যোগ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  -আৰু আপুনি ভাবে যে পৰিত্ৰাণ ইহুদীসকলৰ পৰাই আহে! আৰু এইটো সাধাৰণতে বিশ্বাসঘাতকতাৰ সৈতে মিল আছে!
  মাগডাই ভয়ংকৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই তেনেকৈ নাভাবো! মোৰ মতামত: ভগৱান অকলশৰীয়া! ইহুদী বা আৰ্যও নহয়!
  চাৰ্লটে উত্তৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  -এইটো কেনেকৈ আৰ্য নহয়! কেৱল আৰ্য আৰু কম একো নহয়!
  গেৰ্ডাই মিলাপ্ৰীতিৰে লগতে কয়:
  - আৰু লগতে প্ৰযুক্তি! এইখিনিৰ পৰাই আমি আৰম্ভ কৰিছিলো? ১৯৩৯ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত তেওঁলোকৰ মাত্ৰ ছটা টেংক বিভাগ আছিল। আৰু প্ৰায় সকলো টেংকেই লঘু, বিশ টনতকৈও কম। এতিয়া আমাৰ কিমান ডিভিজন আছে নাজানো, কিন্তু আমি পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংকখন চলাই আছো। আমাৰ বাহনখনৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, কৱচ, ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সৰ কোনো সমান নাই, আৰু একে সময়তে ওজনৰ ক্ষেত্ৰতো নিষিদ্ধ নহয়।
  প্ৰথম "টাইগাৰ"ৰ পৰীক্ষাবোৰ মনত আছে, তাৰ পিছত ১০৪২ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত হিটলাৰৰ জন্মদিনত।
  ছোৱালীজনীয়ে থমকি ৰ"ল আৰু উশাহ এটা লৈ কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল।
  - তেতিয়া টাইগাৰ ইতিমধ্যে পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংক আছিল। কিন্তু ইয়াৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স সন্তোষজনক বুলি ধৰিব নোৱাৰি। কিন্তু বন্দুকটোৱে ভাল যুঁজ দিলে, আৰু কৱচটো সেই মুহূৰ্তৰ বাবে যথেষ্ট উপযোগী আছিল। আৰু টেংকটো নিজেই ভালদৰে ঘূৰি গ"ল, যিয়ে টাৰেটৰ কম ঘূৰ্ণনৰ গতিৰ ক্ষতিপূৰণ দিলে!
  আৰু ১৯৪০ চনত আমি টেংকৰ মানদণ্ড আৰু পৰিমাণৰ ক্ষেত্ৰত ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনতকৈ কম আছিলো। কিন্তু আমি জিকিলোঁ! ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰত আমাতকৈ ভাল টি-৩৪ আৰু কেভি টেংক আছিল, আৰু কেইবাগুণো বেছি বাহন আছিল! কিন্তু আমি তথাপিও জয়ী হ"লোঁ! আৰু নৈতিকতাই হৈছে প্ৰযুক্তি আৰু যুক্তি! আৰু আত্মাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  ক্ৰীষ্টিনাই পেডেলত নিজৰ উদং গোৰোহাটো ঘঁহি লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি আমি আটাইতকৈ বেয়া টেংকবোৰেৰে জয়ী হওঁ, তেন্তে আমি এতিয়াই জয়ী হম! অৱশ্যে প্ৰথমতে আমাৰ মাজত শত্ৰুতকৈ কম আছিল। এতিয়া আমি গোট খাইছো এটা গোট! কিহে আমাক জয়ী হোৱাত বাধা দিব পাৰে?
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবো মূল অসুবিধাবোৰ আমাৰ পিছফালে! আনকি এতিয়া আমাৰ হাতত সংখ্যাও আছে
  অতিৰিক্ত ওজন। আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে কোম্পানীটোৱে কোনো সমস্যাৰ সন্মুখীন হ"ব বুলি মই নাভাবো।
  চাৰ্লটে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমেৰিকাৰ আমাৰ বিৰুদ্ধে একো থাকিব বুলি মোৰ বিশ্বাস নাই! তাইৰ শ্বাৰমান মাত্ৰ কামানৰ ঘাঁহ, আৰু তাইৰ পাৰ্ছিং মাত্ৰ অলপ ভাল। আমাৰ টেংকৰ বিৰুদ্ধে থকাৰ সময়ত তেওঁলোকৰ হাতত কোনো বন্দুক নাই!
  গেৰ্ডাই যোগ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - আৰু জেট এভিয়েশনত তেওঁলোকৰ আমাৰ বাজ্জবোৰক ঢাকিবলৈ একো নাই। তদুপৰি ইমানবোৰ দাস থকাৰ বাবে আমি য়েংকিছতকৈ সংখ্যাত কম নহয়!
  ক্রিষ্টিনা এই কথাত একমত হ"ল:
  - আমাৰ হাতত সমগ্ৰ ইউৰোপ আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ এটা অংশৰ সঁজুলি আছে। আৰু শ্ৰমিকসকলে পৃথিৱীৰ আধা অংশ গঠন কৰে! আমি আমাৰ কাৰখানাবোৰ তিনিটা শ্বিফ্টৰ কামলৈ সলনি কৰিছো আৰু নতুন কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰিছো! পৰিমাণৰ বাবে আমেৰিকানসকলে আমাক অসমতাপূৰ্ণ উত্তৰ দিব নোৱাৰিব। তেওঁলোকৰ ইমান বৃহৎ সংখ্যক শ্ৰমিকৰ তুচ্ছ-তাচ্ছিল্য নাই!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি আঁঠুটো চকীখনত লৰচৰ কৰিলে, গুণগুণাই:
  - সিহঁতৰ প্ৰতিসমতা নাথাকিব! - ছোৱালীজনীয়ে গ্ৰাণ্টক গুলীয়াই আৰু লগতে ক"লে। - আৰু যদি সঁজুলি উৎপাদন আৰম্ভ হয়, তেন্তে সেয়া কেৱল আমাৰ বাবেহে যুদ্ধৰ একাউণ্ট লাভ কৰা হ"ব!
  মাগডাই ভয়ংকৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু যেতিয়া জীৱন... অৰ্থাৎ জীৱনে শিকাইছে যে নিৰ্ণায়ক মুহূৰ্তত শিথিল হ"ব নালাগে!
  গেৰ্ডাই এই কথাত সন্মতি দিলে আৰু খালী আঙুলিৰে লিভাৰটো ঘূৰাই গুণগুণাই উঠিল:
  - আৰু আমি শেষলৈকে সজাগ হৈ থাকোঁ!
  চাৰ্লটে তাইৰ ভাস্কৰ্য্য কৰা এবছটো টানি আনি সোঁৱৰাই দিলে:
  - আমি বহু দূৰ আগবাঢ়িছো... সামান্য টি-১ৰ পৰা বিশাল ই-২০০লৈকে। আৰু এইবোৰেই অৱশ্যে বীৰ অভিযানৰ মাইলৰ খুঁটি! একেদৰে আমাৰ টেংকি কেতিয়াও অপচয় নহ"ব!
  অৱশেষত ছোৱালীকেইজনীয়ে গোটেই ডজন আমেৰিকাৰ টেংকৰ সন্মুখীন হ"ল। আঠজন শ্বাৰমান, দুজন গ্ৰাণ্ট আৰু দুজন পাৰ্ছিং। পিছৰ গাড়ীখনৰ চিলোৱাট কম আছিল আৰু ইমান লক্ষ্যণীয় নাছিল। ওখ টেংকত খুন্দা মাৰিলে সহজ। ছোৱালীকেইজনীয়ে পাল পাতি গুলী চলালে। সকলোবোৰ সঠিক আৰু ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়াও উৎকৃষ্ট। ঋতুস্ৰাৱ আৰু প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশৰ মাজেৰে পাৰ হৈ বিশ্বৰ বিভিন্ন দেশ ভ্ৰমণ কৰি। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ ছোৱালী।
  আৰু শ্বাৰমানসকলে প্ৰথমে বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু দূৰত্ব পাঁচ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক। আমেৰিকানসকলে এতিয়াও নিজৰ গাড়ীখন পাব পৰা নাই৷
  শ্বুটিং কৰাৰ সময়ত গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আমাৰ বন্দুকটো অনুকূল! ই প্ৰকৃত যুদ্ধ দূৰত্বৰ পৰা সকলো বস্তুতে সোমাই যায়, আৰু ইয়াত গোলাৰ যথেষ্ট বৃহৎ যোগান আছে। ১২৮ মিমিৰটো আৰু বেয়া হ"ব।
  মাগদাই এই কথাত সন্মতি দিলে। শ্বাৰমানক গুলীয়াই ভাঙি পেলোৱাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - এই কেলিবাৰৰ বাবে খোলাৰ যোগান কম। কিন্তু নীতিগতভাৱে ৮৮ মিমি অস্ত্ৰ একেবাৰে বেয়া নহয়!
  চাৰ্লটে গুলী চলালে আৰু মাজতে ক'লে:
  - কিহৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে!
  গেৰ্ডাই কঠোৰভাৱে ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - আৰু এই "শ্বাৰমান" আৰু "পেন্থাৰে" ল"ব। মই ভাবো দীঘল ট্ৰাংক থকা ৭৫ মিমি কামানে সিহঁতক কাটি পেলাব পাৰিলেহেঁতেন!
  ক্ৰীষ্টিনাই খালী ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি গুলীচালনা কৰিলে আৰু গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - হয়, আৰু খোলাৰ যোগান বেছি হ"লহেঁতেন!
  মাগডাইও খালী আঙুলিৰে জয়ষ্টিকটো টিপি গুলী চলালে। শেষৰজন শ্বাৰমান এজন গাধ। পৰৱৰ্তী কিকটো গ্ৰেণ্ডীছলৈ ট্ৰেন্সফাৰ কৰা হয়। এই টেংকটো ইতিমধ্যে ইমানেই পুৰণি, আৰু শ্বাৰমানতকৈও বেয়া সাজসজ্জিত। কিন্তু প্ৰথম অৱস্থাত আমেৰিকাৰ টেংকৰ অৱস্থা জাৰ্মানীতকৈ বহু বেয়া আছিল। ১৯৪০ চনত আমেৰিকাত মাত্ৰ ৫০২ টা টেংক আছিল আৰু ইয়াৰে বহুতো টেংক পুৰণি হৈ গৈছিল। কিন্তু ইতিমধ্যে ১৯৪১ চনত আমেৰিকানসকলে তিনি হাজাৰতকৈও অধিক টেংক উৎপাদন কৰিছিল। আৰু শ্বাৰমানজন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এই গাড়ীখনৰ বিষয়ে আপুনি কি ক"ব পাৰে? ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ ক্ষেত্ৰত ই টি-৩৪-৭৬তকৈও অলপ উন্নত আছিল, আৰু বন্দুকৰ ধ্বংসাত্মক শক্তিত অলপ কম আছিল। হয়, আৰু ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সত। কিন্তু অপটিক্স আৰু দৃশ্যমানতা ছোভিয়েটতকৈ বহুত ভাল।
  তাৰ পিছত ১৯৪৪ চনত শ্বাৰমান এম ৪ আবিৰ্ভাৱ হয়। আনকি পিছলৈও শ্বাৰমান ফায়াৰফ্লাইৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল, দীঘল নলীৰ ১৭ পাউণ্ডৰ বন্দুক লৈ। এই টেংকখন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট টি-৩৪-৮৫তকৈ উন্নত আছিল যদিও বৰ জনপ্ৰিয় নাছিল।
  শ্বাৰমানৰ শ্বিল্ডেড মডিফিকেচনো আছিল যাৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স বেয়া, গধুৰ, কিন্তু ১৫২ মিলিমিটাৰ কৱচৰ সৈতে। কিন্তু ই আটাইতকৈ বেছি বিয়পি পৰাও নহয়৷ এতিয়ালৈকে জাৰ্মান মহিলাসকলে কেৱল ষ্টেণ্ডাৰ্ড এম ৪ৰ সন্মুখীন হৈছে।
  কিন্তু গ্ৰেণ্ডবোৰ শেষ হৈছে, আৰু এতিয়া তুলনামূলকভাৱে নতুন পাৰ্ছিং টেংক এটা আছে।
  গেৰ্ডাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - অলপ ওচৰলৈ আহোঁ। এই দানৱটোৰ কৱচ আৰু ডাঠ হ"ব পাৰে!
  চাৰ্লটে অৱজ্ঞাৰ মুখ এখন কৰিলে:
  - চিন্তা নকৰিব! ইয়াৰ দৈৰ্ঘ্য মাত্ৰ ১০২ মিলিমিটাৰ। গাড়ীখনৰ ওজন বাচল্লিশ টন যদিও ই শ্বাৰমানক শক্তিশালী কৰি থৈ গ"ল!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - তেন্তে গুলী চলাওঁ!
  মাগডাই তাইৰ চেলেকি লোৱা উদং ভৰিখন আগবঢ়াই দিলে। ৰাছিয়াৰ কিমানটা ভিন্ন চোকা, কাঁইটীয়া শিল, গৰম মৰুভূমিৰ বালি, জংঘলৰ কাঁইট আৰু নিয়ৰে তাইৰ উদং, ইলাষ্টিক, ৰূপৱতী তলুৱাটোক চিনি পাইছে। মুকুতাৰ দৰে নখ থকা দীঘল, সম আঙুলিৰে তাই জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলে।
  আৰু ইউৰেনিয়ামৰ কোৰযুক্ত কৱচ বিন্ধি থকা প্ৰজেক্টাইল এটা গুলিয়াইছিল। আৰু তাই হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - তোমাৰ বাবে পোহৰ হওক!
  ১০৫ মিমি কামানটোৰ ধ্বংসাত্মক শক্তি বিপুল। আৰু পাৰ্ছিঙে নিজৰ আধা টাৰেট হেৰুৱাই পেলালে।
  গেৰ্ডাই তাইৰ ওখ, দৃঢ় স্তন দুটা জোকাৰিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - হায়, "বাঘে" এই কাম কৰিব নোৱাৰিলে! তেওঁৰ পাঞ্চিং পাৱাৰ পৰ্যাপ্ত নাছিল! কিন্তু তথাপিও শ্বাৰমানতকৈ ভাল।
  মাগডাই সন্দেহ প্ৰকাশ কৰি ক"লে:
  - নিৰ্ভৰ কৰে। যদি আপুনি ফায়াৰফ্লাইত স্ক্ৰীণ ৰাখে, তেন্তে ই টাইগাৰতকৈ বেয়া নহ"ব, আৰু কপালৰ পৰা আৰু ভালকৈ সুৰক্ষিত হ"ব!
  গেৰ্ডাই খঙেৰে ভৰিৰে মূৰটো জোকাৰিলে। টেংকত গুলীচালনা কৰা হয়। আৰু শেষৰ পাৰ্ছিংটো শেষ কৰি তাই আৰু ক"লে:
  - আমাৰ "টাইগাৰ" এতিয়াও এই সকলোবোৰ পশ্চিমীয়া বিদেশী আৰু ৰাছিয়ান বিকৃতিতকৈ অধিক দামী। মই আমাৰ জয়ত বিশ্বাস কৰোঁ, আনকি টি-৪ টেংকৰ সৈতেও, তেনেকুৱাই হওক!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বীজৰ দৰে বাৰখন গাড়ী ক্লিক কৰিলে। সিহঁতৰ ওপৰত গুলীও নিদিলে। আমেৰিকাৰ বন্দুকৰ বাবে দূৰত্ব বহুত দীঘল।
  ছোৱালীবোৰে গাড়ী চলাই হাঁহে। তেওঁলোকৰ বাবে ভাল।
  চাৰ্লটে আকৌ চিনাকি অৰ্গেনটো আৰম্ভ কৰে:
  - নাই, মাগদা! আপুনি এবাৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম ত্যাগ কৰা উচিত। নহ"লে আপুনি সম্ভাৱ্য বিশ্বাসঘাতক হ"ব!
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! মই থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰতি নিষ্ঠাবান, কিন্তু যীচু খ্ৰীষ্টকো ত্যাগ নকৰো!
  গেৰ্ডাই তাইৰ ধুনীয়া পেশীবহুল ভৰিখন উদং তলুৱাৰে কৱচৰ ওপৰত চৰ মাৰিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু খ্ৰীষ্টক ত্যাগ কৰা উচিত নহয়! মাত্ৰ স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে তেওঁ মাংসত জাৰ্মান আছিল, ইহুদী নাছিল, আৰু সকলো ঠিকেই হ"ব!
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - জাৰ্মান... কিন্তু বাইবেলৰ সাক্ষ্যৰ কথা কি ক"ব?
  গেৰ্ডাই কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - তেতিয়া বাইবেলখন পাবা! যদি মাইন কেফে আছে!
  মাগডাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - মেইন কাফ কোনো ঐশ্বৰিক প্ৰকাশ নহয়। আৰু এজন ব্যক্তিৰ কাম, আনকি এজন অসাধাৰণ ব্যক্তিৰ কাম! ঈশ্বৰৰ পৰা যি আহে তাতেই বিশ্বাস কৰোঁ!
  তেতিয়া সকলো যোদ্ধাই একেলগে চিঞৰিলে:
  - আমাৰ ঈশ্বৰ এডলফ হিটলাৰ!
  মাগডাই সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰি সৃষ্টি কৰাজন হিটলাৰে নাছিল!
  গেৰ্ডাই খঙেৰে ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোৰে কৱচটোত খুন্দা মাৰি ক"লে:
  - আৰু এই বিষয়ে আমাৰ আলোচনা আৰু নহয়! বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড কোনে সৃষ্টি কৰিলে সেয়া সময়ে ক"ব!
  চাৰ্লটে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ছোৱালীবোৰে নিজকে প্ৰশ্নটো সুধিলে ভাল হ"ব - যুদ্ধৰ পিছত আমি কি কৰিম?
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - ব্যৱসায়ত সোমাওঁ! এইটোৱেই আমাৰ বাবে সৰ্বোত্তম কাম!
  গেৰ্ডাই তাইৰ বৰফৰ দৰে বগা মূৰটোৰ সৈতে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই, ব্যৱসায়ত! নে হয়তো আমি চিনেমা এখনত অভিনয় কৰিম?
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু কি? এইটো এটা ভাল কেৰিয়াৰৰ ধাৰাবাহিকতা! কাৰণ, চিনেমাবোৰ বৰ ভাল!
  গেৰ্ডাই হাঁহিলে, তাইৰ ভাস্কৰ্য্য কৰা এবছৰ ওপৰেৰে হাতখন চলাই দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কাক খেলিব? এঞ্জেলা বা কি?
  মাগডাই ক্ষীণ দৃষ্টিৰে ক"লে:
  - কিয় নহয়? কাৰণ মোৰ চেহেৰাটো সঠিক। মই সকলো বিশ্বাসীক যীচু খ্ৰীষ্টৰ বিষয়ে ক"ম! এইটো এটা জীৱন ৰক্ষাকাৰী হ"ব!
  গেৰ্ডাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰি বুজাই দিলে:
  - নতুন আৰ্য ধৰ্মত মোক্ষ বুলি একো নাই। দৰাচলতে আৰ্যক দিয়া আদেশৰ সাৰমৰ্ম হ"ল ৰাইচৰ সেৱা কৰা। আৰু বাকী - আৰ্যৰ আজ্ঞা পালন কৰক! গতিকে আমি পৰিত্ৰাণ পোৱা নাই, কিন্তু আমি জয় কৰোঁ!
  ক্ৰীষ্টিনা তামৰ চুলিৰ ছোৱালী, কিন্তু হালধীয়াৰ আভাস থকা, নিশ্চিত:
  - হয়, আমি শাসন কৰি জয় কৰোঁ! এই পৃথিৱীত আমি থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈন্যবাহিনীত আছো। তাত আমাৰ নিজৰ সৈন্যবাহিনী থাকিব। আৰু আমি আন ব্ৰহ্মাণ্ডবোৰ জয় কৰিম। এই পৃথিৱীৰ সকলোবোৰ আপেক্ষিক... মই ভাবো যুদ্ধ হ"ব, আৰু ভোজ-ভাত, আৰু বাগিচা হ"ব! পৃথিৱীখন উপভোগ কৰা আৰু যুদ্ধৰ এক ৰোমাঞ্চকৰ খেলৰ সংমিশ্ৰণ!
  তামৰ ৰঙা চুলিৰ ছোৱালী চাৰ্লটে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! কাৰণ সঁচাকৈয়ে শান্তিপূৰ্ণ জীৱনটো যথেষ্ট বিৰক্তিকৰ... আমি যুঁজিবলৈ ইমানেই অভ্যস্ত যে ই আমাৰ বাবে ৰুটি হৈ পৰিছে!
  গেৰ্ডাই তাইৰ সংগীক শুধৰাই দিলে:
  - বায়ুৰ দৰে অধিক! বা মিঠা মদৰ লগত মিহলি পানী!
  মাগডাই দুখেৰে ক"লে:
  - দুখ লাগে... কেতিয়াবা মোৰ ওপৰত অনুশোচনাৰ ঢৌ এটা আহে। কাৰণ আনক হত্যা কৰাটো বেয়া। আমি দুখ আৰু দুখৰ সৃষ্টি কৰোঁ! কি, পিতৃ নথকা সন্তান!
  গেৰ্ডাই মূৰ জোকাৰিলে, মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি সকলোৱে ৰিস্ক লওঁ! কিন্তু নিজকে সান্ত্বনা দিয়ক! মানুহ এতিয়াও মৰ্ত্যলোক! আৰু যদি আপুনি ভাবি চায়, তেন্তে অনন্তকালৰ পৰিসৰত সঁচাকৈয়ে ত্ৰিশৰ পৰা চল্লিশ বছৰ ইমানেই তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নেকি? আৰু অনন্ত জীৱন!
  মাগডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, যদি আপুনি দাৰ্শনিকভাৱে চায়, তেন্তে ইমানেই... কিন্তু বাস্তৱত ইয়াৰ ফলত সৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে কোনো সহজ নহয়!
  চাৰ্লটে তামৰ ৰঙা চুলিখিনি জোকাৰি হিচকি উঠিল:
  - কল্পনা কৰক যে তেওঁলোক অমানৱীয়! মাত্ৰ জীৱ-জন্তু আৰু আপোনাৰ ভাল লাগিব!
  চকুৰ পতাৰ পৰা চকুলো এটা জোকাৰি মাগডাই উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু তোমাৰো জীৱ-জন্তুবোৰৰ প্ৰতি দুখ লাগে! এহ...কি পৃথিৱীত আমি বাস কৰিছো! সকলোবোৰ কেৱল নিৰ্দয়! আৰু মৃত্যুৱে কুঁৱাটোক শাসন কৰে!
  চাৰ্লটে জোৰ দি ক"লে, যোৱাৰ লগে লগে লিখিলে:
  তেজৰ নদীবোৰ হওক
  পৃথিৱীৰ ওপৰেৰে বৈ যোৱা
  বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িব দিয়ক -
  সকলোতে জুই!
  আৰু দুষ্ট মৃত্যু হওক
  এটা উগ্ৰ বল শাসন কৰে,
  তোমালোক সকলোৱে মৰিব লাগিব
  চয়তানে আপোনাক জবাবদিহি কৰিছে!
  ঘূৰ্ণীবতাহে গ্ৰাস কৰক
  মানৱ শৰীৰৰ প্ৰবাহ...
  গ্ৰহটোৱে দুখ পাইছে -
  মেহেমে ৰাজত্ব কৰে!
  গেৰ্ডাই তাৰ সংগীৰ কথাত বাধা দিলে, তাইৰ ৰঙা মুখখন তাৰ উদং ভৰিৰে ঢাকি দিলে। ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাৰু, ইমান নিৰাশাবাদী কিয়! যুদ্ধ শেষ হ"ব আৰু গ্ৰহটো বাগিচাৰ দৰে ফুলি উঠিব। ইতিমধ্যে অলপ বাকী আছে বুলি ভাবো। আমেৰিকা মানে আৰু ছমাহ বা সৰ্বাধিক এবছৰ। তেতিয়া আমি ৰাছিয়াক চেপি ধৰিম, আৰু কেৱল জাপানহে থাকিব। কিন্তু এয়া আমাৰ বাবে অল্পকালীন বিষয়। সৰ্বাধিক তিনি বছৰৰ পাছত সকলো যুদ্ধ বন্ধ হৈ যাব... আৰু মানুহে আৰু কেতিয়াও ইজনে সিজনক হত্যা নকৰে!
  ক্ৰীষ্টিনাই স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - অন্ততঃ যুদ্ধত... মই ভাবো সময় আহিব, অতি সোনকালে, যেতিয়া পৃথিৱীত মাত্ৰ এটা সাম্ৰাজ্য বাকী থাকিব। আৰু তাৰ পিছত যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যুদ্ধ নহ"ব। আৰু মই ভাবো কৃষিৰ বিকাশ আৰু আদৰ্শ জাৰ্মান সংগঠনৰ বাবেই কেইবছৰমানৰ পিছত ভোক নাইকিয়া হ"ব। তেতিয়া সকলোৰে বাবে গৃহ নিৰ্মাণ কৰা হ"ব। - তামৰ হালধীয়া চুলি আৰু পেশীবহুল, চিকন আৰু নিখুঁত অনুপাতৰ আকৃতিৰ ছোৱালীজনীয়ে উৎসাহেৰে কথা ক"লে। "তেতিয়া ঔষধৰ বিকাশ হ"ব আৰু ৰোগ নাইকিয়া হ"ব।" আমি মহাকাশলৈ উৰি যাম, আমি বিভিন্ন জগতত থিতাপি লম। বাৰ্ধক্যক পৰাস্ত কৰোঁ আহক। সকলো মানুহ ডেকা আৰু ধুনীয়া হ"ব, সাধুকথাৰ এলফৰ দৰে। বা হয়তো মহাকাশত নতুন যুদ্ধ আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। গতিকে তিনিহাতীয়া এলিয়েনৰ সৈতে তাৰকা। আৰু আমি সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে ফেচিবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিম!
  চাৰ্লটে ওঁঠত উজ্জ্বল হাঁহি এটা লৈ গাইছিল:
  - আমি এটা উজ্জ্বল কাইলৈৰ বাবে যুঁজিম... চুমা খাওঁ!
  মাগডাই অধিক আশাবাদীভাৱে ক"লে:
  - কিন্তু এইদৰেই ভাল! চিৰন্তন যুদ্ধ নহয়, শান্তিপূৰ্ণ সৃষ্টি!
  সেই মুহূৰ্ততে গাড়ীখন এটা খনিৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল। টেংকটো কঁপি উঠিল। ৰোলাৰটো ফাটি যোৱাৰ লগে লগে গাড়ীখনৰ গতি অলপ কমি গ"ল। গেৰ্ডাই ৰেডিঅ"ত মেৰামতিকাৰী দলটোক ফোন কৰিলে। ক্ষতিৰ ফলত টেংকটোৰ গাড়ী চলোৱাৰ বৈশিষ্ট্যৰ পৰা বঞ্চিত হোৱা নাছিল যদিও ইয়াৰ গতি কিছু হ্ৰাস পাইছিল। গতিকে ৰোলাৰটো সোনকালে সলনি কৰিব লাগিব। ইয়াত নিলম্বনৰ ব্যৱস্থা বেলেগ - টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰৰ সাধাৰণ চেকাৰবৰ্ডৰ ব্যৱস্থাতকৈ মেৰামতিৰ বাবে অধিক সুবিধাজনক।
  তদুপৰি ছোৱালীকেইজনীয়ে জংঘলত ভৰি মেলি ভাল পাইছিল। কিয় নদীত সাঁতুৰি নাযাব। টেংকটো অৱশ্যে গৰম ঠাই, এয়াৰ কণ্ডিচনাৰেও সহ্য কৰিব নোৱাৰে৷ এতিয়াও মেক্সিকোৰ দক্ষিণ অংশ - ক্ৰান্তীয় অঞ্চল, আৰু মাৰ্চ মাহত যথেষ্ট গৰম। কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে বতৰ স্বৰ্গীয়।
  নদীখন ওচৰতে থকাৰ বাবে ছোৱালীকেইজনীয়ে তাত ডুব গ"ল। কুমিৰক ভয় কৰা নাই। ইয়াত যুদ্ধ চলি আছে, বহু আগতেই সকলো জীৱ পলাই গৈছে। পানী গৰম আৰু সাঁতুৰিবলৈ সুখদায়ক। ছোৱালীকেইজনীয়ে সাঁতুৰিছিল আৰু গেৰ্ডাই জংঘলৰ পাৰবোৰ প্ৰশংসা কৰি থকাৰ সময়তে তাই মন্তব্য কৰিছিল:
  -তথাপিও আমাৰ পৃথিৱীখন মন্ত্ৰহীন নহয়! হাইলেণ্ডাৰৰ দৰে অমৰ হ"লে হয়তো ভাল হ"ব, আৰু মানৱতাৰ সৈতে একেলগে থাকি, ইয়াৰ বিকাশ নিৰীক্ষণ কৰি থাকিলে ভাল হ"ব৷ আৰু মহাকাশৰ মাজেৰে উৰি যাওক!
  ক্ৰীষ্টিনাই মাত দিলে, গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে:
  - পাপবিহীন স্বৰ্গ, অত্যন্ত বিৰক্তিকৰ... আপুনি কেচিনোত এটা সৌভাগ্য হেৰুৱাব নোৱাৰে, বা তাতোকৈ ভাল, জয়ী হ"ব নোৱাৰে, বা চিকাৰ কৰিব নোৱাৰে। আৰু যুদ্ধ আকৰ্ষণীয়...
  চাৰ্লটে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - মই ভাবো তেওঁলোকে অতি সোনকালে পৰ্দাত চিত্ৰিত কৰিব পৰা খেল উদ্ভাৱন কৰিব - এনেকুৱাই মিলিটাৰী!
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - তুমি সকলো ধ্বংস কৰা উচিত!
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ গাইছিল:
  - ধ্বংস এক আবেগ... কেনেকুৱা শক্তিৰ কথা নাই!
  গেৰ্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ি গাইছিল:
  - মোৰ সন্মুখত শূন্যতা চাবলৈ মন যায়! ইয়াত মই মোৰ দুৰ্গ, মোৰ সপোন নিৰ্মাণ কৰিম!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - নাই, যুঁজিবলৈ নিশ্চয় বৰ ভাল! কিন্তু জয়ী হোৱাটো আৰু ভাল!
  হাওঁফাওঁৰ ওপৰত ক্ৰীষ্টিনাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - স্বৰ্গৰ সোঁহাতে নিজেই জাৰ্মানীক সহায় কৰে। আমাৰ আৰ্য বিশ্বাস, আমাৰ অনন্য একশ্বৰবাদ! আৰু যিটোৱে আমাক মাৰিব নোৱাৰে, সেইটোৱে আমাক শক্তিশালী কৰি তোলে!
  গেৰ্ডাই পানী ছটিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - হয়, আমি আৰু শক্তিশালী হৈ পৰিছো! লাজৰ কথা আমি টেংক বিৰোধী খনিৰ সন্মুখীন হ"লোঁ৷
  ক্ৰীষ্টিনাই চিন্তাশীলভাৱে ক"লে:
  - কেটাৰপিলাৰক কেনেকৈ ৰক্ষা কৰিব?
  গেৰ্ডাই পেশীবহুল কান্ধ দুটা জোকাৰিলে:
  - নাজানো...
  চাৰ্লটে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - ঢালযুক্ত খোলাৰ পৰা, আৰু খনিৰ পৰাও সুৰক্ষিত... যদিহে ইহঁত ডাঠৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা নহয় যাতে ইহঁত ফাটি নাযায়!
  গেৰ্ডাই মূৰ জোকাৰিলে:
  - তেতিয়া ওজন বৃদ্ধিৰ বাবে ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স কমি যাব। আমি যদি টেংকখন উৰুৱাই দিব পাৰিলোহেঁতেন!
  মাগডাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - সেইটোৱে! যাতে টেংকিটো বতাহত ওপঙি থাকে আৰু নপৰে! আৰু ঘণ্টাত পাঁচশ মাইল গতিবেগ লাভ কৰিলে!
  চাৰ্লটে, ছিটিকি, তথ্যৰ ৰিপৰ্ট দিলে:
  - শুনিছোঁ আমাৰ বহৰৰ বিশেষ জাহাজ আছে যিবোৰে পানী স্পৰ্শ নকৰাকৈ মাত্ৰ অলপ উৰি যায়! আৰু তেওঁলোকে প্ৰপেলাৰ চালিত যুঁজাৰু বিমানৰ গতি বিকাশ কৰে, আৰু সৈন্য পৰিবহণ কৰিব পাৰে, লগতে সাগৰত আধিপত্য লাভ কৰিব পাৰে! সাগৰত এই ধৰণৰ বিমান পৰিবহণে আমাক অজেয় কৰি তুলিব!
  গেৰ্ডাই তাইৰ সংগীক শুধৰাই দিলে:
  - আৰু আমি ইতিমধ্যে অজেয়! এইটোৱে আমাক ছুপাৰ অজেয় কৰি তুলিব!
  চাৰ্লটে পিঠিত ঘূৰি তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন বতাহত লাথি মাৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি যেতিয়া একত্ৰিত হওঁ তেতিয়া আমি অজেয়! আমি আৰ্য ছোৱালী, হৃদয়ত হত্যাকাৰী!
  আৰু সৌন্দৰ্য্যই পানীৰ গভীৰতালৈ ডুব গ"ল। ডাঠত অলপ সাঁতুৰিলোঁ। লগৰবোৰৰ উদং গোৰোহাত চৰ মাৰি তাই ওলাই আহিল। তাই পানীৰ ফোয়াৰা এটা আৰম্ভ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ক্ৰান্তীয় অঞ্চলত ভাল বসন্ত! পানী সতেজ গাখীৰৰ দৰে!
  গেৰ্ডাই ধেমালিতে গাইছিল:
  - আফ্রিকা ভয়ংকৰ হয়, হয়, হয়, হয়... আফ্ৰিকা বিপদজনক হয়, হয়, হয়! ছোৱালীবোৰ নাযাবা, আফ্ৰিকাত খোজ কাঢ়িবলৈ যোৱা!
  সুন্দৰীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। ইতিমধ্যে স্কেটিং ৰিং সলনি কৰা হৈছে - মেৰামতিৰ কৰ্মীসকল নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে। আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে সমস্ত শক্তিৰে টেংকত জপিয়াই পৰিল। ই-৫০ৰ চিলোৱাট যথেষ্ট কম আৰু গাড়ীখন নিজেই বেছি লক্ষ্যণীয় নহয়। যোদ্ধাসকলে গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিনটো অন কৰি কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে গতি বৃদ্ধি কৰিলে।
  অভিজ্ঞ টেংকাৰ চাৰ্লটে মন্তব্য কৰিছিল:
  - তথাপিও গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন ডিজেল ইঞ্জিনতকৈ বহুত ভাল। ই অধিক কমপেক্ট আৰু টেংকটো দ্ৰুতগতিত ত্বৰান্বিত কৰে। আমাৰ গাড়ীখনৰ আচৰিত ধৰণৰ পৰিচালনা ক্ষমতা আছে!
  গেৰ্ডাই ধেমালিতে গাইছিল:
  - সি অসাৱধান আৰু বোকাময় আছিল, ছোৱালীবোৰৰ খালী ভৰিৰে যৌৱনৰ চেহেৰা আছিল... চৌপাশৰ সকলোবোৰ আচৰিত যেন লাগিছিল - তিনিশ বছৰৰ আগতে!
  ক্ৰীষ্টিনাই উৎসাহেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - নহয়! আমাৰ সেনাপতিজনে নিজৰ হাস্যৰসৰ জ্ঞানেৰে আচৰিত হয়... যদিও সঁচাকৈয়ে যুদ্ধৰ আৰম্ভণিৰ শতিকাবোৰ পাৰ হৈ যোৱা যেন লাগে... - ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ওখ, ইলাষ্টিক বুকুখনৰ ওপৰেৰে হাতৰ তলুৱাখন চলাই আগবাঢ়ি গ"ল। - একে সময়তে কেতিয়াবা কালিৰ দৰে অনুভৱ কৰি নিজকে ধৰি লয়! এহ, কাৰণ মানুহৰ জীৱনটো চুটি আৰু কেনেবাকৈ লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে পাৰ হৈ যায়!
  গেৰ্ডাই তীব্ৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু আমি বুঢ়া নহয় নহয়? আমি শক্তি আৰু শক্তিৰে ভৰপূৰ! আৰু জয়ৰ পৰা আমাৰ পথ
  বিজয়!
  মাগডাই মেচিনগান টাৱাৰটোৰ লাইন মাৰি আমেৰিকাৰ কোঠাটো ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হয়, মই আমাৰ জয়ত বিশ্বাস কৰোঁ... বিশেষকৈ এতিয়া, যেতিয়া আমাৰ হাতত সকলো ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছে। কিন্তু ঘোঁৰাৰ আগত গাড়ীখন নথওঁ!
  গেৰ্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি স্মৰণ কৰিলে:
  - এলবাৰ্ট... এই ল"ৰাটোক মিছ কৰো... এপ"ল"ৰ শৰীৰৰ ওখ ল"ৰা এটাৰ প্ৰেমত পৰাটো আচৰিত কথা!
  চাৰ্লটে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু এলবাৰ্টক মোৰ ভাল লাগিছিল। তাত কিছু বিশেষ সৌন্দৰ্য্য আছে। আৰু সাধাৰণতে কিশোৰ-কিশোৰীসকল, যেতিয়া তেওঁলোকৰ মুখখন এতিয়াও দাড়িৰে ঢাকি থোৱা নাই, আৰু তেওঁলোকৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্যই এতিয়াও গঠন সম্পূৰ্ণ হোৱা নাই, তেতিয়া বিশেষভাৱে মনোমোহা হয়। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁলোক ইমান ব্যৱসায়িক নহয়, তেওঁলোকে আপোনাক ভাল পায়, আপোনাৰ ধন নহয়!
  ক্রিষ্টিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আমাৰ চাৰিওজনেই ইমান ধুনীয়া যে পুৰুষে প্ৰথমে আমাৰ শৰীৰটোক ভাল পায়। আৰু আমাৰ কিমান আছে ইতিমধ্যে আমাৰ উপাৰ্জন!
  গেৰ্ডাই যুক্তিসংগতভাৱে ক"লে:
  - নাৰী হোৱাটো সহজ! মতা কুকুৰটোক প্ৰলোভিত কৰক, সি নিজেই বিচনাত জপিয়াই পৰিব। সৰুতে অন্ততঃ। পুৰুষৰ অবিহনে কেতিয়াও নাথাকিবা। তেওঁলোকক আকৰ্ষণ কৰাটো সহজ। কিন্তু এজন পুৰুষে, এগৰাকী মহিলাক বিচনাত শুৱাই দিবলৈ, চেষ্টা কৰা উচিত...
  চাৰ্লটে কটুভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - তুমি নহয়... আমি বেছি পিকি নহয়!
  গেৰ্ডাই নিজৰ উজ্জ্বল মূৰটো নেতিবাচকভাৱে জোকাৰিলে:
  - সেই ধৰণে নিশ্চয় নহয়! মই ডেকা, সুদৰ্শন, বক্ৰ পুৰুষক ভাল পাওঁ। আৰু মই কেৱল কাৰো লগত শুই নাথাকো৷ নিয়ম অনুসৰি মই এথলেটিক মানুহক বাছি লওঁ। পেট থকা জেনেৰেলেও মোক আকৰ্ষণ নকৰে। আৰু আমি বাছি ল"ব পাৰো!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - পেনেলত থকা বেশ্যাগৰাকীৰ বাবে আপুনি বাছি ল"ব নালাগে। তাই পাত্ৰৰ পেটৰ, টান, আৰু পুৰণিটোক পৰিবেশন কৰিব... এইটো অৱশ্যেই তাইৰ পেছাৰ মাইনাছ!
  গেৰ্ডাই গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আপুনি সৈনিকৰ বেশ্যালয়লৈ যাব পাৰে... তেতিয়া আপোনাৰ সকলো ক্লায়েণ্ট ডেকা আৰু চিকন হ"ব। আৰু বৈচিত্ৰ্য আৰু কম-বেছি পৰিমাণে আকৰ্ষণীয়... যেনে, মই কেতিয়াও সুদৰ্শন মানুহ এজনক নাকচ নকৰো!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হয়... বৈচিত্ৰ্য বৰ ভাল! যৌনতাৰ বাবে বিভিন্ন ব্যঞ্জন আৰু মছলাৰ প্ৰয়োজন। আমি যুৱতী আৰু আমি যুৱতীক ভাল পাওঁ... আমি পেশীবহুল শৰীৰৰ এথলেটিক অংশীদাৰ বিচাৰো। আৰু কিছুমান মানুহে ইমান ধুনীয়া নহয় পুৰুষৰ লগত মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হয়। এই মহিলাসকলৰ প্ৰতিহে সহানুভূতিশীল হ"ব পাৰি!
  চাৰ্লটে যন্ত্ৰণাত গাইছিল:
  - সৌন্দৰ্য্যই মানুহক দাসলৈ পৰিণত কৰে... আৰু মৃত্যুৰ পিছত বিশ্বাস কৰক, মই শান্তি নাপাম, তোমাৰ লগত এৰাতিৰ বাবে মোৰ আত্মাক চয়তানক দিম!
  মাগডাই আমেৰিকান উইচৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটোলৈ গুলীচালনা কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - পাপ, বিয়াৰ বাহিৰত এইটো কেনেকুৱা যৌনতা... কামুক চিন্তাবোৰ এৰি দিয়াই ভাল!
  চাৰ্লটে খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু আপুনি আমাতকৈ বেয়া নহয় অৰ্গাজমৰ পৰা হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল... গতিকে এটা প্ৰুড বনাবলৈ নাগিং কৰাৰ যোগ্য নহয়।
  জাৰ্মানীয়ে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে। সৌভাগ্যক্ৰমে ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত তেওঁলোকৰ হাত মুকলি হৈ আছে আৰু তেওঁলোকক আক্ৰমণ আৰু জয়ী হোৱাত কোনেও বাধা দিয়া নাই। আৰু তেওঁলোকৰ বহুতো মহান বীৰ আছে।
  থাৰ্ড ৰাইচ ইমানেই মহান হৈ পৰিল।
  মেক্সিকোৰ মাজেৰে ৱেৰমাচ্ট যুদ্ধ যন্ত্ৰ আগবাঢ়িল। তীব্ৰ যুদ্ধ, বহুত তেজ আৰু ভঙা ধাতু। তৃতীয় ৰাইচৰ বিদেশী ইউনিটসমূহেও বহু লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। নাজীয়ে সম্ভৱ হ"লে আৰ্যসকলক ৰক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আফ্ৰিকান, আৰব, ভাৰতীয় আৰু চীনাসকলক যুদ্ধত পেলাই দিলে। জাপানীসকলেও অধিক ৰঙীন সৈন্য ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত অগ্ৰগতিৰ গতি কিছু লেহেমীয়া হৈ পৰিল। জাৰ্মানসকল নিজেই গধুৰ টেংকত বহি আছিল। ফুহৰাৰে পঞ্চাশ টনতকৈ লঘু সকলো টেংক উৎপাদন বন্ধ কৰি নতুন মডেল ই-৫০লৈ সলনি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। আৰু লগতে আমেৰিকানসকলৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত একান্তভাৱে গধুৰ সাজসজ্জিত বাহন ব্যৱহাৰ কৰে।
  ইয়াৰ ফলত মেক্সিকোৰ ওপৰেৰে জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতি কিছু লেহেমীয়া হৈ পৰিল। ফ্ৰিটজে শেহতীয়া টেংক নিয়োগ কৰিছিল, গুলীচালনা কৰিছিল আৰু শক্তিশালী কৱচৰ সৈতে জেট আক্ৰমণাত্মক বিমান ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আমেৰিকানসকলে পিছলৈ ঘূৰি আহিছিল। মাৰ্চ মাহত ব্যস্ততা আছিল।
  পাইলট আৰু ছুপাৰ এছ ফ্ৰেড্ৰিচে পইণ্ট লাভ কৰি আছিল। ল"ৰাজনে এম ই-২৬২ "এক্স"ৰ শেহতীয়া মডিফিকেচনৰ ওপৰত যুঁজিছিল আৰু অতি আত্মবিশ্বাসেৰে নিজৰ স্ক"ৰ উন্নত কৰিছিল। একে সময়তে বায়ু আৰু মাটি দুয়োটা লক্ষ্যকে ন"ক আউট কৰা। সোঁহাতেৰে কাষতে দৌৰি আহিছিল হেলগা। লগতে এজন আশাব্যঞ্জক যোদ্ধা। ইতিমধ্যে ফ্ৰেড্ৰিচ এজন প্ৰকৃত কিংবদন্তি হৈ পৰিছে, এজন কল্পনাতীত ছুপাৰমেনৰ দৰে।
  আৰু এতিয়া ল"ৰাটোৱে পাঁচটা এয়াৰ কেননৰ বিস্ফোৰণ গুলিয়াই দিয়ে। লগে লগে পঞ্চাশখন আমেৰিকান বিমান বিস্ফোৰণ ঘটে। এটা বায়ু প্ৰজেক্টাইলৰ দ্বাৰা উৰুৱাই নিয়া হয়। বাকী গাড়ীবোৰ স্তম্ভিত হৈ নিথৰ হৈ পৰিল। এনেকুৱা একো দেখা নাই সিহঁতে। আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে আকৌ গুলী চলায়। আৰু আৰু পঞ্চাশটা আমেৰিকান শগুন উৰুৱাই দিয়া হ"ল। সঁচাকৈয়ে এয়া এক অলৌকিক। হেলগাই গুলীয়াই মাৰে, চাৰিখন বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু এছ ল'ৰাটোক ফুচফুচাই কয়:
  - তুমি উচ্চতম পৰ্যায়ৰ চুপাৰমেন!
  আমেৰিকাৰ বিমানবোৰে পলাবলৈ চেষ্টা কৰিছে যদিও তৃতীয় শাৰীয়ে আৰু আধাশ চেলেকিছে। ফ্ৰেড্ৰিচৰ সঠিকতা অবিশ্বাস্য। সঁচাকৈয়ে তেওঁ এজন ছুপাৰমেন আৰু এজন শিশু দুয়োটা। আৰু এশ পঞ্চাশখন আমেৰিকাৰ বিমান ধ্বংস হৈছিল। হেলগাই পাঁচখন গাড়ী গুলীয়াই পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল, বাকী জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমানবোৰ আৰু সৰু আছিল।
  ল"ৰাটোৱে কয়:
  - কুকুৰা এটাই এটা সময়ত এটা শস্য চেপি ধৰে আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ টুকুৰা গিলি পেলোৱা গাহৰিৰ তুলনাত ইয়াৰ ওজন বেছি হয়।
  আৰু এতিয়া ফ্ৰেড্ৰিচে গ্ৰাউণ্ড টাৰ্গেট ল"লে। খালী ভৰিৰে পেডেল টিপি থকা গেৰ্ট্ৰুডে ল"ৰাটোৰ লগত কষ্টেৰে খোজ কাঢ়িব পাৰে। ফ্ৰেড্ৰিচে টেংকৰ স্তম্ভ এটাত গুলীচালনা কৰে। উলম্ব ডাইভৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণে ধ্বংস কৰে: সোতৰটা শ্বাৰমান টেংক, আঠটা গ্ৰেণ্ড, চাৰিটা পাৰ্ছিং, নটা উইচ স্বয়ংচালিত বন্দুক, তিনিটা বিগ টম আৰু আঠাইশটা পৰিবহণকাৰী। এই আটাইকেইখন গাড়ী ক্ষতিগ্ৰস্ত আৰু জুই জ্বলিছে। সিহঁতৰ ভিতৰৰ কম্বেট কিটটো ফাটিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু তাৰ পিছত গোটেই স্তম্ভটোৰ ধ্বংস হয়, আক্ষৰিক অৰ্থত কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে।
  Helga, এই স্বর্ণকেশী সৌন্দর্য spanks তার খালি ভৰি, exclaims:
  - ফ্ৰেড্ৰিচ আমাৰ আটাইতকৈ শীতল এছ, তেওঁ কেৱল শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ!
  ল"ৰাটোৱে তাইৰ নাকটো দেখুৱাই খিকিন্দালি কৰে... সি নিজৰ এম ই-২৬২খন ঘূৰাই আকৌ চিকাৰ বিচাৰে। তেওঁ অন্তৰ্দৃষ্টিৰ বিকাশ ঘটাইছে। ডাৱৰত সাতখন মুস্তাংগ জিলিকি উঠিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকক গুলীয়াই হত্যা কৰা হ"ল। তাৰ পাছত ল"ৰাটোৱে স্তম্ভবোৰত আক্ৰমণ কৰিলে। সকলোৰে প্ৰতিশোধ ল"বলৈ ধৰিলে, মটৰ চাইকেল আৰু পৰিবহণকাৰী দুয়োটাকে ভাঙি পেলালে। আৰু কোনেও আপত্তি নকৰে! আমেৰিকানসকলক কেৱল নিঃশেষ কৰি পেলোৱা হৈছে।
  হেলগাইও কিবা এটা ধৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  ছোৱালীজনীয়ে কেৱল বিকিনি পিন্ধি কাজিয়া কৰে। এইটোৱেই তাইৰ ক্ৰেডো, বহু মহিলা পাইলটে এই কাম কৰে। আৰু কিয় মন কৰিবলগীয়া যে মহিলাৰ বাবে যেতিয়া তেওঁলোকে নূন্যতম কাপোৰ পিন্ধে তেতিয়া মৃত্যু নাহে। কেনেবাকৈ খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়া ছোৱালীবোৰ ভাগ্যৱান আৰু অক্ষম। আৰু এই পৰিঘটনাই মহিলা পাইলটসকলক যিমান পাৰি কাপোৰ খুলিবলৈ বাধ্য কৰে।
  আৰু গৰমত উলংগ হৈ অধিক সুখদায়ক৷ ইতিমধ্যে মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে, আৰু মেক্সিকোৰ ওপৰত অতি গৰম, আৰু বিমানখনৰ ভিতৰতে ইঞ্জিনেও উষ্ণতা বৃদ্ধি কৰে।
  হেলগাই ল"ৰাটোৰ পালবোৰৰ প্ৰশংসা কৰে। ইয়াত তেওঁ এবাৰতে আন চৌবিশজন শ্বাৰমানক ধ্বংস কৰে, ইয়াৰে ছয়জনক ৰক্ষা কৰা হৈছে।
  ল"ৰাটোক দেখাত আটাইতকৈ সাধাৰণ ল"ৰাটোৰ দৰে, প্ৰায় তেৰ-চৈধ্য বছৰীয়া, কিন্তু তাৰ ইমান অসাধাৰণ সঠিকতা আৰু শক্তি আছে। আৰু মহিলাসকলে চুম্বকত বেজীৰ দৰে শ্যামলা ল"ৰাটোৰ লগত লাগি থাকে। তদুপৰি ফ্ৰেড্ৰিচ ইতিমধ্যে বিমান পৰিবহণৰ কৰ্ণেল জেনেৰেল।
  আৰু বহু অৰ্ডাৰ লাভ কৰা হৈছিল। প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ দৰে অৰ্ডাৰকে ধৰি। লগতে প্লেটিনাম ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু ক'লা হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ। সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে ষ্টাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছ। তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ এক ডজন সাধাৰণ নাইট ক্ৰছ। আৰু লগতে আইৰন ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ। লুফ্টৱাফে সোণ আৰু হীৰা কাপ। ডাইমণ্ড টেংক ডেষ্ট্ৰয়াৰ ষ্টাৰ, ডাইমণ্ড আৰ্টিলাৰী ডেষ্ট্ৰয়াৰ ষ্টাৰ, আৰু বহুতো।
  ফ্ৰেডেৰিকক পুৰস্কৃত নকৰাৰ লগে লগে। তেওঁৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত বিমানৰ সংখ্যা দহ হাজাৰৰ কাষ চাপিছে। দহ হাজাৰ পোৱাৰ লগে লগে ইতিমধ্যে এটা নতুন বঁটা প্ৰস্তুত কৰা হৈছে: প্লেটিনামৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটৰ ক্ৰছৰ ষ্টাৰ। আৰু লগতে হীৰাত প্লেটিনামৰ লুফ্টৱাফে কাপ।
  এতিয়া ফ্ৰেড্ৰিচে আন এটা টেংকৰ স্তম্ভ ধ্বংস কৰি আছে। তাৰ পিছত নিজৰ উদং, ল"ৰাৰ দৰে ভৰিখনৰ অসাৱধানতাপূৰ্ণ গতিৰে তেওঁ দুখন বি-২৯কে ধৰি ঊনৈশখন আমেৰিকাৰ বিমান গুলীয়াই পেলায়। হয়, সঁচাকৈয়ে সি অবিশ্বাস্যভাৱে শীতল ল"ৰা।
  ফ্ৰেড্ৰিচে নিৰ্বিবাদ নহয় বাক্যাংশটো উচ্চাৰণ কৰিছে:
  - সক্ষম ল'ৰাবোৰে মেধাৱী বুঢ়া মানুহতকৈ অধিক আৱিষ্কাৰ কৰে!
  সঁচাকৈয়ে কিশোৰজন পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল যোদ্ধা! আৰু তেওঁৰ বয়স এঘাৰ বছৰ নহওঁতেই কাজিয়া আৰম্ভ কৰিলে! কিন্তু সময় পাৰ হৈ যায় আৰু ল"ৰাটো ডাঙৰ হৈ যায়। তেওঁ আটাইতকৈ ডাঙৰ পৰিঘটনা। আৰু তেওঁৰ মাজত কিবা এটা আছে, বিশেষকৈ জিনীয় স্তৰত, যদিও তেওঁৰ বয়সৰ বাবে তেওঁৰ উচ্চতা সম্পূৰ্ণ স্বাভাৱিক, মাত্ৰ অতি পেশীবহুল।
  ইয়াত তেওঁ আন এটা বিস্ফোৰণ গুলিয়াই দিয়ে... তেওঁ আঠখন আইৰাকোব্ৰা আৰু ছটা পি-৫১ গুলীয়াই পেলায়। কুল ল'ৰা, তুমি একো ক'ব নোৱাৰা। তাৰ পিছত তেওঁ কেইবাটাও বেটাৰী নোক আউট কৰি সত্তৰটাতকৈও অধিক কামান ধ্বংস কৰে। বাৰু, পিছলৈ ঘূৰি যোৱাৰ সময় আহি পৰিছে, টেংক আৰু কম্বেট কিটত থকা ইন্ধন পুনৰ ভৰাই লোৱাৰ সময়!
  হেলগাইও দুটা কামান উলিয়াই আনন্দিত যেন লাগিল। ফ্ৰেডেৰিক এটা বিশাল অধিগ্ৰহণ লৈ উভতি আহে। ইমান আনন্দময় ল'ৰা। তেওঁৰ নম্বৰো লক্ষণীয়ভাৱে উন্নত হ"ব৷ প্ৰায় লগে লগে ডেকা এচজনে আন এখন জেট যুঁজাৰু বিমানলৈ বদলি হয়, নিজৰ গাড়ীত ইন্ধন ভৰোৱালৈ অপেক্ষা নকৰাকৈ। আৰু গেৰ্ট্ৰুডে ইতিমধ্যে তেওঁৰ লগত উৰা মাৰিছে। লগতে বিকিনি পিন্ধা এগৰাকী টকটকে ব্লণ্ড।
  ফ্ৰেড্ৰিচে তাইক হাত জোকাৰি নিজৰ দ্ৰুত গাড়ীখন নমাই দিয়ে। এই ME-262 ৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ১২০০ কিলোমিটাৰলৈ গতি কৰিবলৈ সক্ষম।
  উন্মাদ গতি আৰু একে সময়তে শক্তিশালী কৌশল এই মেচিনসমূহৰ বৈশিষ্ট্য। ফ্ৰেড্ৰিচে দূৰৰ পৰাই মুস্তাংগক গুলীয়াই মাৰে - তেওঁ আঠটাক খুন্দিয়াই পেলায় আৰু গতি বৃদ্ধি কৰে।
  গেৰ্ট্ৰুডে হাঁহিছে:
  - বাৰু, তুমি এজন নাইট! তোমাৰ বাবে ৰুটিং কৰিছো!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহি হাঁহি জিভাখন উলিয়াই গৰ্জন কৰে:
  - আৰু মিষ্টাৰ চুপাৰষ্টাৰ! আৰু পাহাৰবোৰে মোৰ কথা মানি চলে!
  আৰু তেওঁ আকৌ গুলীচালনা কৰে, ডজন গাড়ী ভাঙি পেলায়। আৰু সি আকৌ খিকিন্দালি কৰে... গেৰ্ট্ৰুডে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰে:
  - তুমি, ৰাছিয়ানসকলেও কি ভয় কৰে!
  ফ্ৰেড্ৰিচে ছোৱালীজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে, যদিও তাই তাক স্পষ্টকৈ দেখা নাপালে:
  - মই ভাবো আমেৰিকানসকল আটাইতকৈ শীতল!
  উত্তৰত গেৰ্ট্ৰুডে হাউলি উঠে:
  - তুমি মাচো! তুমি মাচো!
  ল"ৰাটোৱে খিকিন্দালি কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মই ছুপাৰ মাচো!
  ৰূপালী ঘণ্টাবোৰেৰে লেতেৰা মাতটো গেৰ্ট্ৰুডে হিচকি উঠিল:
  - হিৰো, তুমি সকলো কমিক্স আৰু সকলো যুগৰ ছুপাৰহিৰো!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এটা পাক দিলে। তেওঁ পাঁচখন বোমাৰু বিমানকে ধৰি প্ৰায় ত্ৰিশখন বিমান গুলীয়াই হত্যা কৰে। জুইত পোৰা কনফেটিৰ দৰে বতাহত সিঁচৰতি হৈ পৰিল গাড়ী। ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - কিন্তু প্ৰেমৰ ফুল খ্যাতি আৰু সফলতা অবিহনে বাঢ়ি নাযায় !
  গেৰ্ট্ৰুডে খালী ভৰিৰে লিভাৰটো টিপি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - প্ৰেম আৰু যুদ্ধ, ভদ্ৰলোকসকল, জালত ধৰা পৰিলোঁ! যুদ্ধ, আজেবাজে কথা কল্পনা কৰক, যদি পৃথিৱীত প্ৰেম নাথাকিলহেঁতেন!
  ছোৱালীজনীয়ে উদং আঙুলিৰে ট্ৰিগাৰ টিপি আমেৰিকাৰ বায়ুসেনাৰ এখন বিমান গুলীয়াই পেলাই দিলে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল।
  - কেতিয়াবা সকলো কামতে সহায় কৰে, কেতিয়াবা নিপুণভাৱে ক্ষতি কৰে... আৰু আমি যুদ্ধক পবিত্ৰ বুলি কওঁ, আৰু আমি ইয়াক নিকৃষ্ট বুলি কওঁ!
  গেৰ্ট্ৰুডে চিঞৰি চিঞৰি আন এখন বিমান গুলীয়াই পেলালে। আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৰ বয়স একেলগে পোন্ধৰ বছৰ!
  ফ্ৰেডেৰিক উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - আমি মহান Fuhrer শপত,
  ৰখা আৰু শেষলৈকে যুঁজিবলৈ সন্মান...
  কাৰণ তেওঁৰ শক্তি সূৰ্য্যৰ দৰে,
  কাৰণ দেশে চোকা কৰে তৰোৱাল!
  ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰি দুখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, তাৰ পিছত আঁঠু দুটা টানি সম্পূৰ্ণ বুকুখনলৈকে টানিলে। তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - মই যৌনতা আৰু নায়ক ভাল পাওঁ... ফুৰাৰ উঠিছে - তেওঁ সকলোকে হত্যা কৰিব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে আকৌ এবাৰ দূৰৰ পৰা নখ জোকাৰিলে। এয়াৰ কামানৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ ছালভোৰে চল্লিশখন বিমান গুলীয়াই পেলালে।
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু মই জিউছ আৰু প'ছিডন এটা বটলত!
  গেৰ্ট্ৰুডে ছুপাৰ এছে তাইৰ বাবে দয়া কৰি থৈ যোৱা বিমানখন গুলীয়াই পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আৰু এতিয়া আৰেছ আৰু মংগলে আমাৰ ফালে আনন্দৰে চায়... আৰু তেওঁলোকৰ বাবে স্পষ্ট যে সাধাৰণতে যি ঘটি আছে সেয়া তেওঁলোকে ভাল পায়!
  ডেকা ছুপাৰমেনে আৰু ডজন ডজন আমেৰিকাৰ বিমান গুলীয়াই পেলোৱাৰ সময়ত চিঞৰি উঠিল:
  - মই জাম্প, কিন্তু মই বেলেগ ধৰণে জাম্প, পাথৰৰ ওপৰত, puddles মাধ্যমেৰে, শিশিৰৰ মাজেৰে...
  গেৰ্ট্ৰুডে তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি আমেৰিকাৰ ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰগৰাকীক ছুৰীৰে আঘাত কৰিছিল, হিচকি মাৰিছিল:
  - এইটোৱে ভালপোৱা! অৱশ্যেই প্ৰেম!
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ওখ, অতি প্ৰলোভনমূলক স্তন দুটা জোকাৰিলে। সৌন্দৰ্য্যৰ বাবে সকলো কাম নহ"ল যদিও আক্ৰমণাত্মক বিমানখনত জুই লাগি ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ ধৰিলে।
  গেৰ্ট্ৰুডে মৰমেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ ছানিবোৰৰ দুঃস্বপ্ন... এটা জপিয়াই - এটা আঘাত!
  কিন্তু আকাশত আকৌ বিমান। শ্যামলা, সুদৰ্শন ফ্ৰেড্ৰিচে এটা লাইন পঠায়। দুখনমান গাড়ী নোক আউট আৰু চিৰ্প:
  - মোৰ ৰেমিং ব্ল'! আমি সকলো শত্ৰুক পৰাস্ত কৰি টুকুৰা-টুকুৰ কৰিম!
  গেৰ্ট্ৰুডে সান্ত্বনা পুৰস্কাৰ হিচাপে তাইৰ বাবে এৰি থৈ যোৱা যুঁজাৰু বিমানখনক গুলীয়াই মাৰি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ভৰি দুখন কাটি গ"ল, মৃতদেহটো কাটি পেলোৱা হ"ল, নিকৃষ্ট য়েংকিবোৰে সৈনিকজনক হত্যা কৰিলে!
  গেৰ্ট্ৰুডৰ শক্তিশালী, ৰূপৱতী শৰীৰটো মনত পেলাই ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে, ছোৱালীজনীৰ চৰ্বিৰ এটোপালো নাছিল।
  তেনেকুৱা কাৰোবাক সাৱটি ধৰিলে কিমান ভাল লাগে। ল"ৰাটোৱে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মোৰ যুঁজ, এইখন মোৰ যুঁজ!
  আৰু সেইবাবেই যুৱ যোদ্ধাজনে স্থল লক্ষ্যলৈ সলনি হ"ল। টেংকবোৰ চলি আছে। স্বয়ংচালিত ৰড। ল"ৰাটোৱে দূৰৰ পৰা ফেন-ফায়াৰ খুলি গান গাইছে:
  - আমি দেখাত বাজ্জাৰ দৰে, আমি ঈগলৰ দৰে উৰি যাওঁ... আমি জুইত ডুব নাযাওঁ, পানীত জ্বলি নাযাওঁ!
  যদিও, সম্ভৱতঃ, শেষৰ বাক্যাংশটো ইয়াৰ বিপৰীত গোৱা উচিত আছিল। কিন্তু জুইতো নীতিগতভাৱে ডুব যাব পাৰে, আৰু পানী জ্বলিব পাৰে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ব্ৰেকফাষ্টত টাৰ্কিৰ কথা মনত পেলালে। এইদৰে, সোণৰ ফয়েলত বেক কৰা। আৰু ভৰি দুখন মহিলাৰ ভৰিৰ সৈতে মিল আছে। লুফ্টৱাফেত বহু মহিলা পাইলট আছে। পুৰুষতকৈ বেছি জীয়াই থাকিব পৰা আৰু উৎকৃষ্ট শ্বুটাৰ। আৰু মহিলাৰ ভৰি দুখন প্ৰশিক্ষিত, শক্তিশালী, মাংসল। আপুনি সিহঁতক ষ্ট্ৰ"ক কৰিব বিচাৰে, স্পৰ্শ কৰিব বিচাৰে, চিটিকিব বিচাৰে।
  তেওঁ ফ্ৰেড্ৰিচ ইতিমধ্যে কৰ্ণেল জেনেৰেল। অবিশ্বাস্য, কল্পনাতীত কেৰিয়াৰ গঢ়ি তোলা এজন যোদ্ধা। পৰিঘটনা আৰু জেনেটিক মিউটেণ্ট। মুঠতে - ছুপাৰমেন!
  ফ্ৰেডেৰিক নিজেই নিজৰ গুৰুত্বৰ বিষয়ে জানিছিল। ইমান কম বয়সতে তেওঁ এই অনুষ্ঠানলৈ উঠি আহি এবাৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে প্ৰমাণ কৰিলে যে আৰ্য প্ৰতিভাৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰত কোনো শক্তি নাই।
  এতিয়া ল"ৰাটোৱে এটা সম্পূৰ্ণ স্তম্ভ জ্বলাই পেলাইছে। আৰু সি উৰি গৈ থাকিল। সি প্ৰকৃত ঈগল।
  গেৰ্ট্ৰুডে তাইৰ মসৃণ গোলাপী গালখন ঘঁহিলে। তাই কল্পনা কৰিলে ফ্ৰেড্ৰিচে তাইৰ বুকুত চুমা খাইছে। আৰু ৰঙা নিপলটো লগে লগে কঠিন হৈ পৰিল। এহ, এইজনেই থাৰ্ড ৰাইচৰ এক নম্বৰ যোদ্ধা। যেন গোটেই সেনাবাহিনী এটাই যুঁজি আছে৷ আৰু ইয়াত এটাও এয়াৰ প্ৰজেক্টাইল মিছ নহয়। যিটো আনকি অতিপ্ৰাকৃতিক যেন লাগে। যদিও কিয় কেৱল দেখাত - ই অলৌকিক!
  ল"ৰাজনে প্ৰথমে দুডজন কভাৰিং যুঁজাৰু বিমান গুলীয়াই পেলায়, তাৰ পিছত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ আন এটা স্তম্ভ আক্ৰমণ কৰে। আমেৰিকাৰ এটা টেংক একেবাৰে ষ্টেণ্ডাৰ্ড দেখা নাছিল। কেনেকুৱা গাড়ী সেইটো মনত ৰখাটো প্ৰয়োজন। তাৰ পিছত য়েংকি সৈন্য থকা ট্ৰাকবোৰ দেখা দিলে। বাৰু, তেওঁলোকে পাব।
  ফ্ৰেডেৰিক গাইছিল:
  - মই মৃত্যুক সিঁচিছোঁ... ভয়তে চাব পাৰিবা... আৰু মৰিবা!
  গেৰ্ট্ৰুডে খালী ভৰিৰে পেডেলটো চুমা খালে। তাই সঁচাকৈয়ে পিঁপৰাৰ ঘাঁহনিৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰিব বিচাৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত ল"ৰাবোৰৰ কোলাত পৰি যায়। আৰু চুমা খাবলৈ আৰু আদৰ কৰিবলৈ।
  আমোদজনক... গেৰ্ট্ৰুড আছিল এজন মতাদৰ্শগত ফেচিষ্ট। মাত্ৰ ছমাহৰ আগতেই তাই যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল, আৰু তাৰ আগতে তাই হিটলাৰৰ যুৱ সংগঠনত আছিল আৰু সামৰিক কাৰখানাত তত্বাৱধায়ক হিচাপে কাম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বিদেশী শ্ৰমিকক নিৰীক্ষণ কৰিবলগীয়া হৈছিল আৰু একে সময়তে চাবুকেৰে আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনোৱা হৈছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে মাৰপিটত সুখ পাইছিল। বিশেষকৈ কিশোৰ-কিশোৰী ল"ৰাবোৰক খালী ভৰিৰে আঘাত কৰি তাই ভাল পাইছিল।
  আৰু এতিয়া তাই কল্পনা কৰিলে ফ্ৰেড্ৰিচৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা ৰোষ্ট কৰাটো কিমান ভাল আৰু হাস্যৰসময়ী হ"ব৷ এচ ল"ৰাটো বৰ ধুনীয়া, আৰু সদায় ইমান পৰিষ্কাৰ ভৰি দুখন কেৱল ব্ৰঞ্জৰ দৰে টেন কৰা। কিন্তু লেতেৰা নহয়, মাটিত বা ঘাঁহৰ ওপৰতো নহয়। ফ্ৰেড্ৰিচৰ বাবে অনুভৱ কৰাটো আকৰ্ষণীয় হ"ব। ছুপাৰহিৰোজনে বিষত চিঞৰিবনে, নে একো নহয় বুলি ভাও ধৰিব?
  গেৰ্ট্ৰুডে দাস ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰি ভাল পাইছিল। বন্দীক উপহাস কৰিও তাই ভাল পাইছিল। ফ্লাইট স্কুলত ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ সম্পৰ্কৰ বিষয়ে বেছি গুৰুত্ব নিদিলে। কিন্তু গেৰ্ট্ৰুড এজন অতি সক্ষম পাইলট হৈ পৰিল। মাত্ৰ ছমাহতে তাই নিজকে ওক লিভছৰ সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে, আৰু জেনেৰেল ফ্ৰেড্ৰিচৰ সৈতে উৰাজাহাজ চলোৱাৰ অধিকাৰ লাভ কৰে।
  ল"ৰাটো এতিয়াও আদেশ দিবলৈ বহুত সৰু, আৰু সি ইমানেই বিশুদ্ধ আনুষ্ঠানিক জেনেৰেল। কিন্তু তেওঁ নিৰ্বাচিত এছৰ ডজন ডিভিজনৰ দৰে যুঁজে।
  ফ্ৰেড্ৰিচৰ তুলনাত গেৰ্ট্ৰুডে নিজকে অনাড়ম্বৰ অনুভৱ কৰিছিল। এহ, এই ল"ৰাটোৰ গোৰোহা ভাজিব পাৰিলে ভাল আছিল! আৰু সুদৰ্শন ডেকাজনৰ উদং ভৰিৰ ওচৰলৈ মশালখন আনিব। টংবোৰ গৰম কৰি সৰু আঙুলিটোৰ পৰা আৰম্ভ কৰি আঙুলিবোৰ ছিঙি লওক।
  গেৰ্ট্ৰুডে দাস ল"ৰাবোৰৰ ভৰিত কয়লা পেলাই নিজকে আমোদ দিবলৈ ভাল পাইছিল। কৰ্মশালাত গৰম আছিল আৰু ডেকা দাসবোৰে সদায় খালী ভৰিৰে কাম কৰিছিল।
  আৰু কেনেকৈ, জ্বলাই দিলে, তেওঁলোকে ধেমেলীয়াকৈ জপিয়াইছিল বা চিঞৰিছিল। ইমান ডাঙৰ আছিল। আৰু মজাৰ...
  আৰু দাস ল"ৰাৰ ৰুক্ষ তলুৱাবোৰ ডাল এটাৰে কোবাব। তাই এগৰাকী আচৰিত ৱাৰ্ডেন, নিষ্ঠুৰ, চেডিষ্টিক প্ৰৱণতা থকা। তাইৰ মৰমলগা মূৰ্তিটোকো অত্যাচাৰ কৰিব বিচাৰিছিল। তদুপৰি সি তাইক একোৱেই এৰি নাযায়, শ্যামলা টাৰ্মিনেটৰটো।
  গেৰ্ট্ৰুডে লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  "তোমাক মাৰপিট কৰি বৰ ভাগৰি পৰিছো, জালত মহ ধৰিব পৰা নাই!"
  ফ্ৰেড্ৰিচৰ কাম ট্ৰাকৰ সৈতে কৰা হয়। তেওঁ এস্কৰ্ট বিমান আৰু পি-৫১ আক্ৰমণাত্মক বিমানলৈ গুলীচালনা কৰে। শেষৰখন বাহন যথেষ্ট ভয়ংকৰ, ইয়াত আঠটা মেচিনগান আৰু ৰকেট আছে। কিন্তু অৱশ্যেই ইয়াৰ তুলনা ME-262 জেটৰ সৈতে নহয়। বা আনকি XE-162 ৰ সৈতেও, বা তাতোকৈ বেছি XE-262 ৰ সৈতে।
  ট্ৰেন্স অৱস্থাত থকা অৱস্থাত ল"ৰাটোৱে গুলীচালনা কৰে।
  আশীখনতকৈও অধিক বিমান উটুৱাই লৈ গ"ল, যাৰ ফলত দম্পতীহালে গেৰ্ট্ৰুডক বিবাহ বিচ্ছেদ কৰিবলৈ এৰি দিলে। ছোৱালীজনীয়ে সঁচাকৈয়ে নিজৰ প্ৰলোভনমূলক, টেন আৰু পেশীবহুল ভৰি দুখনেৰে গুলী চলাবলৈ ভাল পায়। তাইৰ সেইবোৰ বিশেষ - আকৃতিত ৰূপৱতী, পাতল চকলেট।
  সাধাৰণতে ছোৱালীবোৰ এটা আবেগ। বিশেষকৈ সামৰিক বাহিনীত, য"ত তেওঁলোকৰ এথলেটিক কৃপা আৰু শক্তিৰ কাৰিজমা আছে। ছোৱালীবোৰক চাবলৈ নিশ্চয়কৈ দৃশ্যগতভাৱে ভাল লাগে, আৰু আপুনি মাত্ৰ আনন্দ অনুভৱ কৰে যেতিয়া আপুনি সিহঁতক আপোনাৰ ইলাষ্টিক ছালখনেৰে স্পৰ্শ কৰে।
  ফ্ৰেডেৰিক আকৌ নিজৰ জুইটো আমেৰিকাৰ দুৰ্গম প্ৰতিৰক্ষা লাইনলৈ ঘূৰাই দিলে। আমি সোনকালে য়েংকিছৰ অন্ত পেলাব লাগিব আৰু অৱশেষত ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিব লাগিব। এইটো স্পষ্ট যে ৰাছিয়ানসকলৰ স্থিতিস্থাপকতা আমেৰিকানসকলতকৈ এক ক্ৰমত বেছি। ইয়াৰ উপৰিও ১৯৪১ চনত শ্ৰেষ্ঠ টেংকবোৰত কাউন্সিল আছিল। আচৰিত, কিন্তু বলছেভিকৰ শাসনত থকা ৰাছিয়াক অৱনমিত নহ"ল আৰু মধ্যযুগলৈ ঘূৰাই নিদিলে।
  ইয়াৰ বিপৰীতে ৰাছিয়াই এক উল্লেখযোগ্য জাঁপ আগবঢ়াইছে। আৰু যদি জাৰ্মানসকলৰ ইমান শক্তিশালী আৰু নিখুঁত সংগঠন নাথাকিলহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকে সফলতা লাভ কৰিবলৈ প্ৰায়েই সক্ষম নহ"লহেঁতেন।
  ফ্ৰেড্ৰিচ নিজেই সঁচাকৈয়ে নাজীৰ জিনীয় পৰীক্ষাৰ উৎপাদন আছিল। কিন্তু ল"ৰাটোৱে সবিশেষ নাজানে৷ মাথোঁ স্পষ্ট যে হিমলাৰৰ বিভাগে নাজী ক্ষমতালৈ অহাৰ আগতেই গুপ্ত শক্তিৰ সৈতে জড়িত গোপন পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা চলাইছিল। আৰু ফ্ৰেড্ৰিচৰ পৰিঘটনাটোৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে কিবা এটা লাভ হ"ল।
  ল"ৰাটোৱে আন এটা বেটাৰীত গুলী চলাই গাইছিল:
  - মই চয়তান নহয়, কিন্তু মোৰ বাবে, কিন্তু মোৰ বাবে লক্ষ্য পবিত্ৰ হৈ পৰিছে! মই এজন স্বৰ্গদূত, কিন্তু চয়তানে মোৰ বাবে বাট মুকলি কৰিলে - পাৰ্থিৱ মহিমাৰ!
  ইয়াৰ পিছত তেওঁৰ বিমানখন ঘূৰি গ"ল। বায়ুৰ খোলাবোৰ শেষ হৈ গৈছিল, আৰু ইন্ধন পুনৰ ভৰোৱাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। ফ্ৰেড্ৰিচে নিৰ্যাতনৰ ভয় কৰা নাছিল, কিয়নো তেওঁৰ বিমানখন আমেৰিকাৰ বিমানতকৈ ঘণ্টাত কমেও পাঁচশ কিলোমিটাৰ উন্নত আছিল।
  আৰু য়েংকিছে কিহৰ দ্বাৰা তেওঁলোকৰ বিৰোধিতা কৰিব পাৰে?
  গেৰ্ট্ৰুডে দুখনমান ট্ৰাক আৰু এটা কামানৰ লগতে ইন্ধনৰ টেংকো নোক আউট কৰিলে। ৰঙা শিখাই সুন্দৰকৈ জ্বলি উঠে। ছোৱালীজনী আৰু সুখী হৈ পৰিল। কল্পনা কৰিলোঁ জুইয়ে ল"ৰাটোৰ ঘূৰণীয়া গোলাপী গোৰোহাটো চেলেকিছে আৰু তাৰ মাজেৰে জ্বলি যোৱা মাংসৰ গোন্ধটো ঢৌ খেলিছে৷
  প্ৰলোভনজনক। আনকি যোদ্ধাৰ নিজেও খাবলৈ মন গ"ল। গেৰ্ট্ৰুডে চিঞৰি উঠিল:
  - এটা, দুটা - আমাৰ খাবলৈ মন যায়! দুৱাৰবোৰ বহলকৈ খুলি দিয়া, নহ"লে আমি ৰান্ধনীজনক খাম! - শীতল যোদ্ধাই উৎসাহেৰে এটি শিশু গীত গাইছিল। "আমি ৰান্ধনীক জলপান এটা দিম, আৰু ডিউটি অফিচাৰবোৰে মদ খাব, আমি গোটেই ডাইনিং ৰুমটো ধ্বংস কৰি বাচন-বৰ্তন ভাঙি দিম!"
  ইয়াৰ ফলত গেৰ্ট্ৰুড বৰ ধেমেলীয়া হৈ পৰে। তেওঁলোকৰ জেট যুঁজাৰু বিমান অৱতৰণ কৰিছে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে এখন বিমানৰ পৰা আন এখন বিমানলৈ দৌৰি যায়। আৰু গেৰ্ট্ৰুডৰ ঠাইত হেলগাই লয়।
  আকৌ ল"ৰাটোৱে যুদ্ধলৈ উৰি যায়। হেলগা আৰু গেৰ্ট্ৰুড কেনেকৈ পৃথক? দুয়োজন যোদ্ধা স্বাভাৱিক শ্যামলা। দুয়োজনেই এথলেটিক, শক্তিশালী আৰু বক্ৰ। কিন্তু হেলগাৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ কোমল আৰু নাৰীসুলভ যেন লাগে। কিন্তু এই ছোৱালীজনীয়েও ভৰিৰে গুলী মাৰি ভাল পায়।
  ফ্ৰেডেৰিক গাইছিল, উল্লাসিত অনুভৱ কৰি:
  - মোৰ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ, শূন্য কিয় ভাল লাগে? মই যথেষ্ট দক্ষ, আৰু বহু দিশত এজন সৰ্বশক্তিমান কেৰুব!
  হেলগাই উত্তৰত ভুকুৱাই ক"লে:
  - নাই তুমি শূন্য নহয়! তুমি অসীম!
  ল"ৰাটোৱে ডজন ডজন আমেৰিকাৰ বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু গুৰুগুৰুকৈ কয়:
  - এনে কষ্ট, ইমান কষ্ট! জাৰ্মানী বনাম আমেৰিকা পোন্ধৰ শূন্য!
  হেলগাই আমেৰিকান মুস্তাংগখন ওচৰলৈ আনি গুলী চলালে, তললৈ নমাই দিলে আৰু ওঁঠ দুটা চেলেকিলে, ক"লে:
  - টেবুলত দুটুকুৰা চচ্চেজ পৰি আছিল!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বহু দূৰৰ পৰা আঘাত কৰিলে, এঘাৰখন বিমান তুলি লৈ চিঞৰিলে:
  - তুমি সাধুকথা কৈছিলা, যেনেকৈ ফাউষ্টে নিজেই নৰকত চয়তানক!
  হেলগাক ক্ষুন্ন যেন লাগিল:
  - আৰু তুমি মোক একো এৰি যোৱা নাই! - ছোৱালীজনীয়ে মনস্তাত্ত্বিকভাৱে চিঞৰি উঠিল। - মই নিজেই সকলোবোৰ গোবল কৰি পেলালোঁ!
  ফ্ৰেডেৰিক উপহাস কৰি উত্তৰ দিলে:
  - তেনেকৈয়ে আমি সকলোৱে পুৰুষ!
  ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা সুৰত আপত্তি কৰিলে:
  - কিন্তু তুমি এতিয়াও ল"ৰা!
  এচ ল"ৰাজনে হাঁহিলে:
  - কৰ্ণেল জেনেৰেল ল'ৰা হ'ব নোৱাৰে!
  হেলগাই লৈ গাইছিল:
  - অ', তুমি কি মানুহ - জেনেৰেল আৰু কৰ্ণেল!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিমান লক্ষ্যত গুলীচালনা কৰি থাকিল। হয়, এনে এচে ইংলেণ্ডত বায়ু শ্ৰেষ্ঠত্বৰ যুদ্ধত বহুখিনি আনিব পাৰে। কিন্তু এইটো চল্লিশ বছৰ নহয়, পঞ্চল্লিশ বছৰ। আৰু ইতিমধ্যে ব্ৰিটেইন অলৌকিকভাৱে পৰাস্ত হৈছে। এইটো কেনেকৈ হ"ল?
  কিয়, সিংহই জাৰ্মান পহুটোক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। এই পৃথিৱীত কি কি শক্তি জাগ্ৰত হৈছে? জাপানী আৰু জাৰ্মানীৰ অলপ বেছি ভাগ্যই যুদ্ধৰ গতিপথ সলনি কৰি পেলালে। আৰু এই সত্যটো হ"ল ৱেৰমাখ্টৰ এটা অতি শক্তিশালী সংগঠন আছিল। আৰু হিটলাৰ অভাৱনীয়ভাৱে এজন অসাধাৰণ সংগঠক আৰু কৌশলবিদ হিচাপে পৰিগণিত হ"ল। ইয়াৰ কি বিৰোধিতা কৰিব পাৰি?
  এতিয়া ১৯৪৫ চনত আমেৰিকাৰ আশা হৈছে ইয়াৰ অৰ্থনীতি আৰু ইয়াৰ মোটামুটি বৃহৎ জনসংখ্যা।
  ফ্ৰেড্ৰিচেও নিজৰ বক্সিং কেৰিয়াৰৰ কথা মনত পেলাইছিল। কেনেকৈ সৰুৰে পৰা শিকিলোঁ জীয়াই থকাৰ কঠিন কলা। আৰু বেৰেকত ডাঙৰ হ"ব লগা হ"ল। প্ৰথমতে তেওঁক তুচ্ছজ্ঞান কৰা হৈছিল। কিন্তু ল"ৰাটো এজন শক্তিশালী আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথা এজন অতি স্মাৰ্ট বক্সাৰ হৈ পৰিল। হয়, আৰু পঢ়া-শুনাও তেওঁৰ বাবে সহজ আছিল - তেওঁ সকলো কথা আক্ষৰিক অৰ্থত উৰি ফুৰাতে ধৰি লৈছিল!
  ল"ৰাটোৱে ৰাছিয়ানকে ধৰি কেইবাটাও ভাষা শিকিলে। আৰু যদিও ফ্ৰেডেৰিক ৰঙা সেনাৰ সৈতে যুঁজিছিল, আনকি অসাধাৰণ ক্ষমতাও প্ৰদৰ্শন কৰিছিল, তথাপিও তেওঁ ৰাছিয়ানসকলক সন্মান কৰিছিল। তেওঁলোক আছিল সাহসী আৰু অধ্যৱসায়ী, দক্ষ যোদ্ধা আৰু বীৰত্বৰে নিৰ্যাতন সহ্য কৰিছিল।
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ সাহস দেখি ফ্ৰেড্ৰিখ নিজেই এবাৰতকৈও অধিক আচৰিত হৈছিল। কিন্তু তেওঁ নিজৰ কৰ্তব্য আৰু বেছি ভালকৈ পালন কৰিলে। ল"ৰাটো হৈ পৰিল কোনো ধৰণৰ ধ্বংসৰ যন্ত্ৰ। আৰু তেওঁৰ বাবে ই এক ৰোমাঞ্চকৰ খেলৰ দৰেই৷ মাথোঁ কেতিয়াবা মোৰ হৃদয়খনে অসহ্য বিষাদেৰে বিষাবলৈ ধৰিলে। আৰু এই বিষাদটোৱে আক্ষৰিক অৰ্থত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোক কিছুমান বিশেষ মুহূৰ্তত গ্ৰহণ কৰিছিল, কিন্তু তাৰ পিছত পিছুৱাই গ"ল। ফ্ৰেডেৰিক নিজেই কেতিয়াবা নাজানিছিল যে তেওঁ কি বিচাৰে। তেওঁৰ তেজ সম্পূৰ্ণ ত্ৰুটিহীন নাছিল, আৰু তেওঁৰ ৰাছিয়ান জিন আছিল। এই কথাই ল"ৰাটোক বিমোৰত পেলাইছিল। কিন্তু আনহাতে তেওঁ জাৰ্মানীৰ এজন বিখ্যাত এছ, আৰু বিজয়ী! আৰু ই বহু দূৰলৈ যাব পাৰে!
  আৰু ইতিমধ্যে তেওঁ তৰাৰ উচ্চতালৈ গৈছে।
  এতিয়া ফ্ৰেড্ৰিচে আকৌ গুলীচালনা কৰে। তেওঁ পঁয়ত্ৰিশখন বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু উৎসাহেৰে কয়:
  - গৰম সাগৰত ছিটিকি ভাল পাওঁ, ল"ৰা হৈ বেৰত বহি! পকেটত ৰুবল নাথাকিলেও মোৰ যৌৱন অমূল্য!
  হেলগাই উৎসাহেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু একে সময়তে আপোনাৰ অভিজ্ঞতাও অনন্য!
  ছোৱালীজনীয়ে কৃপা কৰি দিয়া আমেৰিকাৰ বায়ুসেনাৰ বিমানখন শেষ কৰিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - কি কাজিয়া... অতি সোনকালে এশ শূন্য হ"ব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে উজ্জ্বল হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, এইখন আচল যুঁজ। আৰু অতি সোনকালে হ'ব হাজাৰ - শূন্য!
  হেলগাই নিজৰ উদং ভৰি দুখন ঘূৰাই দিলে। তাইৰ ডলফিন বা কিলাৰ তিমি হ"ব বিচাৰিছিল। যোদ্ধাজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই টুইষ্ট আৰু নতুন সুযোগৰ বাবে! আৰু মই দেৱী হ"ব বিচাৰো!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বহু দূৰৰ পৰা চাৰিখন বিমান পেলাই দি গতি বৃদ্ধি কৰি সুধিলে:
  - ঠিক দেৱী কিয়? তাই এতিয়াও ৰাণী হ"ব পাৰেনে?
  হেলগাই হাঁহি এটা মাৰি গুৰুতৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - দেৱীয়ে যি ইচ্ছা কৰিব পাৰে, কিন্তু ৰাণীসকলৰ বহুত বাধা থাকে। উদাহৰণস্বৰূপে, খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি উৰিব নোৱাৰি!
  ফ্ৰেড্ৰিচে মনত পেলাইছিল:
  - ৰাজকুমাৰেও খালী ভৰিৰে দৌৰিব বিচাৰিছিল। কিন্তু ব্ৰিটিছৰ শীতকালত ঠাণ্ডা হয়। আৰু কেনেকৈ তেওঁৰ ডিঙিৰ বিষ নহ"ল!
  হেলগাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু ৰজাবোৰে বেমাৰত নপৰে... আৰু তোমাক ল"ৰা ৰজাৰ দৰেও দেখা যায়!
  ফ্ৰেড্ৰিচে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - মই প্ৰথম আৰু প্ৰধানকৈ স্বৰ্গৰ ৰজা, কেৱল ব্ৰিটেইনৰ নহয়!
  হেলগাই গাইছিল:
  - আমাৰ ৰজা স্বৰ্গৰ মনোনীত, আমাৰ ৰজা ছাইৰ পৰা উঠিছে! আমাৰ ৰজা ভাগ্যৰ দূত, আমাৰ ৰজা কেৱল তুমি!
  ফ্ৰেড্ৰিচে ছোৱালীজনীলৈ আঙুলিয়াই ৱাকি-টকিৰ জৰিয়তে উত্তৰ দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে তোমাৰ লগত পাগল হ'ব পাৰিবা!
  হেলগাই কষ্টিক কিবা এটা সুমুৱাব বিচাৰিছিল যদিও সেইটো তাইৰ মনলৈ নাহিল৷ সাধাৰণতে ফ্ৰেড্ৰিচ এজন অতি ধেমেলীয়া আৰু সংস্কৃতিৱান ল"ৰা। জন্মগত যোদ্ধা আৰু একে সময়তে অতি পাণ্ডিত্যৰ সৈতে। আপুনি মাত্ৰ আচৰিত হৈছে যে এইটো কিমান
  মৰমলগা কিশোৰজনে জানে। আৰু ই কেতিয়াও আচৰিত হোৱাটো বন্ধ নকৰে।
  আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ উৰি থকা বস্তুবোৰত লিখিলে। তেওঁ আঠাইশখন বিমান গুলীয়াই কান্দি কান্দিলে:
  - কু-কা-ৰে-কু! মই মোৰ স্পাৰেৰে সকলো য়েংকিক মাৰিম!
  হেলগাই অনুৰোধ কৰিলে:
  - মোক এৰি দিয়ক হে আইছিৰ সম্ৰাট!
  ফ্ৰেড্ৰিচে আত্মতুষ্টিৰে ক"লে:
  - লোৱা ! তোমাৰ কথা!
  অতি অস্থিৰ হৈ পৰা হেলগাই তিনিটা বিস্ফোৰণত দুখন বিমান গুলীয়াই পেলালে। আৰু তাই ভৰি থকা ওঁঠ দুটা চেলেকিলে। তাইক কেতিয়াও আঘাত কৰা হোৱা নাছিল। জাৰ্মানসকলৰ হাতত অধিক উন্নত বন্দুক আছিল, যিবোৰ দীৰ্ঘ দূৰত্বত আঘাত কৰিব পৰা আছিল। আৰু আনকি মাটিৰ লক্ষ্যত আঘাত কৰাও।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ছোৱালীজনীৰ সফলতাক অনুমোদন জনাইছিল:
  - ইমান দূৰৰ পৰা খুব শুদ্ধকৈ খুন্দা মাৰিছা। কিন্তু জানেনে, বায়ুৰ গোলা বচাবলৈ হ"লে শত্ৰুক ওচৰ চাপিবলৈ দিয়াটোৱেই ভাল।
  হেলগাই বিৰক্তিৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু কৰিব পাৰিবা!
  ল"ৰাটোৱে গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে:
  - কিন্তু ই এটা পৰিঘটনা... আৰু তুমি মাত্ৰ এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী!
  হেলগাই ক্ষুন্ন হৈ উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - নহয়! মই চোকা!
  ফ্ৰেড্ৰিচে তাইৰ কথাত একমত হ"ল:
  - এজন ব্যক্তিৰ বাবে, সঠিক!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি সুধিলে:
  - মানুহ নহয় নেকি?
  ল"ৰাজনে গুলীচালনা কৰি পাঁচখন আমেৰিকাৰ বিমান গুলীয়াই গুৰুতৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - নাই, মানুহ নহয়!
  হেলগাই আচৰিত হোৱাৰ অভিনয় কৰিলে:
  - আৰু তুমি কোন?
  ফ্ৰেডেৰিক গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই এজন ছুপাৰমেন!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে খৰখেদাকৈ মান্তি হ"ল:
  - এই বিষয়ে সুধিবও নালাগে! আপুনি কৰা প্ৰতিটো ইংগিতে এই কথা কয়!
  ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - অনন্য হোৱাৰ অৰ্থ হ'ল নিজৰ ওপৰত এক বৃহৎ বোজা জাপি দিয়া!
  হেলগাই এই কথাৰ উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু মই অনন্য হ'ব বিচাৰিম! পৃথিৱীৰ প্ৰথম সৌন্দৰ্য্য হওক!
  ফ্ৰেডেৰিক যথেষ্ট আন্তৰিকতাৰে কৈছিল:
  -আৰু তুমি বৰ মৰমলগা!
  ছোৱালীজনীয়ে কুটিলভাৱে ক"লে:
  - মোৰ নাকটো কেনেকুৱা?
  ল"ৰাজনে সঁচাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - ভাল নাক। ডাঙৰ নহয়, সৰু নহয়, ঠিকেই, অলপ ওলোটা আৰু ৰূপৱতী!
  হেলগাই খালী ভৰি দুখন মুখৰ ওচৰলৈ তুলি লৈ সুধিলে:
  - মোৰ অৱস্থা কেনেকুৱা?
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ধুনীয়া! চকলেটত স্বর্ণকেশী! মই আপোনাক ভাল পাওঁ!
  হেলগাই সন্দেহেৰে ক"লে:
  - আৰু গেৰ্ট্ৰুড?
  ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - গেৰ্ট্ৰুডৰ কথা কি ক'ব?
  হেলগাই কান্দি কান্দি ক"লে:
  - যিকোনো কাকতলীয়াকৈ তাই মোতকৈ ধুনীয়া নহয়নে?
  ফ্ৰেডেৰিক কূটনৈতিকভাৱে কৈছিল:
  - তুমি দুয়ো ধুনীয়া আৰু দুয়োজনেই যোগ্য!
  হেলগাই যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু একেবাৰে একেধৰণৰ মুখবোৰ নাই!
  ফ্ৰেড্ৰিচে গুলীচালনা কৰিলে, আৰু ত্ৰিশখন বিমান গুলীয়াই পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আমাৰ পৃথিৱীত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ... এনে অলৌকিকতা কেতিয়াবা বতাহত জিলিকি উঠে!
  হেলগাই অলপ শান্ত হৈ চিঞৰি ক"লে:
  - হয়তো আমাৰ পৃথিৱীত। কিন্তু ভাল বস্তুহে বিচাৰিম!
  ফ্ৰেড্ৰিচে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - তেনেকুৱা হওক!
  আৰু গ্ৰাউণ্ড টাৰ্গেটলৈ সলনি হ"ল। আৰ্টিলাৰী দমন কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, আৰু ডেকা এচে কৰিব। আৰু তেওঁ অত্যন্ত সঠিকভাৱে গুলী চলায়। বা হয়তো অসীমভাৱে সঠিকও।
  এইটো চাই হেলগাই উচ্চাৰণ কৰে:
  - বাৰু, তুমি আৰু ছুপাৰমেন এজন প্ৰকৃত মাচো!
  ফ্ৰেড্ৰিচে ছোৱালীজনীক শুধৰাই দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় বুলি অনুভৱ কৰিলে:
  - মাচো সম্ভৱতঃ জন্তুৰ শক্তিৰ মূৰ্তি... কিন্তু মোৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে এটা সজীৱ আৰু হিচাপ-নিকাচ কৰা মন!
  হেলগাই হঠাতে সুধিলে:
  -ৰাছিয়ানসকলৰ লগত কথা পাতিছানে?
  ফ্ৰেডেৰিক লগে লগে উত্তৰ দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে!
  হেলগাই আগ্ৰহেৰে সুধিলে:
  - আৰু সেইবোৰ কি?
  ল"ৰাজনে এটা বিস্ফোৰণ ঘটাই পঞ্চাশটাতকৈও অধিক বন্দুক ধ্বংস কৰে। আৰু তাৰ পাছত তেওঁ উত্তৰ দিলে।
  - কেনেকৈ ক'ব... একেবাৰে মূৰ্খ নহয়। বহু দিশত তেওঁলোক আমাৰ জাৰ্মানসকলৰ সৈতে মিল আছে। আৰু তেওঁলোকৰ প্ৰায় সকলো ল"ৰা-ছোৱালীয়ে লিখিব আৰু পঢ়িব পাৰে আৰু ইতিহাস জানিব পাৰে।
  হেলগাই খিকিন্দালি কৰি স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - গতিকে সিহঁতক উপমানৱ বুলি ক"ব নোৱাৰি?
  ফ্ৰেডেৰিক নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - নহয়! আৰু বাহ্যিকভাৱে ৰাছিয়ানসকল ইমান ভয়ংকৰ নহয়। তেওঁলোকৰ বহু মহিলা গোলাপী চুলিৰ, ল"ৰা-ছোৱালীও। আৰু তেওঁলোকে সাংস্কৃতিকভাৱে আচৰণ কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়ানসকল কঠোৰ আৰু তেওঁলোকৰ সাহিত্য আৰু ইতিহাস ভালদৰে জানে।
  হেলগাই স্মৰণ কৰি কয়:
  - চুবুৰীয়া এয়াৰ ৰেজিমেণ্টত ৰাছিয়ান পাইলট আছে।
  যুদ্ধ চলি আছে, আৰু ক্ৰাউটসকলে আমেৰিকাৰ চাৰিওফালে আঙঠিটো টান কৰি তুলিছে।
  মেক্সিকোৰ ৰাজধানী - মেক্সিকো চহৰৰ বাবে তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। সদায়ৰ দৰেই পাঁচগৰাকী ছোভিয়েট ছোৱালী নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে। আৰু অবৰ্ণনীয় বীৰত্বৰে যুঁজ দিয়ে।
  আলেংকাই চাবমেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাই গায়:
  - আহকচোন, আমাক এটা গান গাওক, আনন্দ বতাহ, আনন্দ বতাহ...
  ইয়াৰ দ্বাৰা কাটি পেলোৱা বিদেশী যোদ্ধাসকল পতিত হয়, আৰু ইয়াৰ শব্দ সাহসী আৰু পাৰ্কি।
  ধুনীয়া ছোৱালী আলেনা। সেই নিশা তাই এজন ওখ কৃষ্ণাংগ আমেৰিকান মানুহৰ লগত প্ৰেম কৰিছিল। আৰু বহুত আনন্দ অনুভৱ কৰিলোঁ। সাধাৰণতে আফ্ৰিকান আমেৰিকানসকল যথেষ্ট ধেমেলীয়া। তেওঁলোকে নিজৰ সভাপতিৰ বিষয়ে কৌতুক ক"বলৈ ভাল পায়। বিশেষকৈ আলেনাই কুলিজৰ বিষয়ে এটা উপাখ্যান দি ভালকৈ হাঁহিলে।
  আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু তেওঁৰ পত্নীয়ে হাঁহ-কুকুৰাৰ ফাৰ্মৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। কুকুৰা লৈ কোঠাটোৰ কাষ চাপে। আৰু ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পত্নীয়ে সুধিছে:
  - কুকুৰা এটাই মাইকী কুকুৰাক কিমানবাৰ সেৱা কৰে?
  তত্ত্বাৱধায়কজনে উত্তৰ দিয়ে-
  - ন বাৰ, আনকি চৈধ্যবাৰো!
  মিচেছ কুলিজে স্বামীৰ ফালে ঘূৰি কয়:
  - চাওক কেনেকৈ... কিন্তু তেনেকুৱা কৰিব নোৱাৰি!
  ক্ষুন্ন ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে তত্ত্বাৱধায়কক সুধিছে:
  - এজনী মাইকী মানুহৰ লগত এই কাম কৰিছে নে বেলেগ বেলেগ?
  তেওঁ সহজেই উত্তৰ দিয়ে:
  - অৱশ্যেই বিভিন্নবোৰৰ লগত!
  ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে আনন্দৰে কৈছে:
  - বাৰু, বিভিন্নবোৰৰ লগত, আৰু মইও কৰিব পাৰো!
  এনে এটা উপাখ্যানত আলেংকাই বহু সময় হাঁহিলে, আৰু তাৰ পিছত মেজাজী শ্যামলাজনীয়ে বিচনাত তাৰ শলাগ ল"লে। ডাঙৰ পুৰুষৰ নিখুঁততাই মেজৰ ছোৱালীজনীক বহুত আনন্দ কঢ়িয়াই আনে। ইয়াৰ পিছত আপুনি আনন্দ আৰু শক্তিশালী অনুভৱ কৰে।
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু আপুনি দেখিছে কেনেকৈ ফেচিষ্টৰ শৰীৰবোৰ সিঁচৰতি হৈ আছে। আৰু আলেংকাৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ইমানেই ৰূপৱতী আৰু চেলেং কৰা৷ আচৰিত নহয় যে মানুহজন আৰু ল"ৰাকেইটাই তাইৰ তলৰ অংগবোৰ চাই ভাল পায়।
  Alenka chirps:
  - সংগীত বাজি আছে! সংগীত, সংগীত, সংগীত... কেতিয়াবা দুখৰ সৈতে, কেতিয়াবা বিষৰ সৈতে! সংগীত প্ৰবাহ, সংগীত, আত্মাক উজ্জ্বল কৰা সংগীত!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিয়ে। তেওঁ এই কামটো দক্ষতা আৰু কৃপা দুয়োটাৰে কৰে।
  কিন্তু মাৰিয়াই মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাই আছে। ছোৱালীজনীও বৰ ধুনীয়া আৰু স্থানীয় ল'ৰাক লগ পাইছিল। কিন্তু বিচনাত উঠিবলৈ খৰখেদা কৰা সকলৰ ভিতৰত মাৰিয়াও নহয়। আপুনি কেৱল যোগাযোগ আৰু কথা পাতিব পাৰে।
  বা চিনেমা এখন চাওক... মাৰিয়াই প্ৰথমবাৰৰ বাবে ছবিখন দেখিলে: "গ"ন উইথ দ্য উইণ্ড," আনকি ৰঙীনভাৱেও। তিনি ঘণ্টা ধৰি চলি থকা ছবিখন যথেষ্ট আকৰ্ষণীয় আছিল। কাৰণ আমেৰিকানসকলে গুলী চলাব জানে।
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ নতুন বন্ধু জন ফ্ৰেজাৰক মন্তব্য কৰিলে।
  - তোমাৰো শক্তিশালী ছবি আছে!
  জন সন্তুষ্টিৰে হাঁহিলে।
  - এইটোৱে আপোনাক কিয় আচৰিত কৰে?
  মাৰিয়াই বালিত উদং তলুৱাত চৰ মাৰি সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আচলতে হয়... মই ভাবিছিলো পুঁজিপতিসকল এনে ছবি নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সক্ষম নহয়।
  জন ছোৱালীজনীলৈ চকু টিপিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মই ভাবিছিলো যে তোমাৰ ছবিবোৰ সকলো অপপ্ৰচাৰ!
  মাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি এই কথা নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, অপপ্ৰচাৰ! কিন্তু সত্যৰ অপপ্ৰচাৰ!
  জন হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কেনেকুৱা সত্য?
  মাৰিয়াই পাথোচেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো সত্য যে ছোভিয়েট দেশত জনসাধাৰণৰ বাবে সৰ্বোত্তম জীৱন আছে!
  জন, এই পাতল ৰঙা ল'ৰাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমেৰিকাৰ মানুহৰ বাবে এইটোৱেই আটাইতকৈ ভাল জীৱন। আৰু আপুনি আধা বন্দী হৈছে ৱেৰমাচ্টৰ হাতত!
  এই কথাখিনিৰ পিছত মাৰিয়াই নিজৰ মাজতে খং অনুভৱ কৰিলে। আৰু তাই কিছু অস্বস্তিকৰভাৱে আপত্তি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - আধা নহয়, কম!
  জন যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - যদি তেওঁলোকে গোটেই ভৰিখন নহয়, আধা কাটি পেলায়, তেন্তে এইটো ইতিমধ্যে দুখ। আৰু আপুনি আচলতে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে আৰু থাৰ্ড ৰাইচক লজ্জাজনক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাইছে!
  মাৰিয়াই শুধৰাইছে:
  - শ্ৰদ্ধাঞ্জলি নহয়, কিন্তু ক্ষতিপূৰণ...
  জন যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - হয় কপালত নহয় কপালত!
  মাৰিয়াই বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আপুনি Wehrmacht ৰ হাতত যুদ্ধত হাৰিছে!
  জন বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আমি নিজৰ ভূখণ্ডত যুঁজ দিয়া নাই!
  মাৰিয়া তার জিভা আউট আটকা...
  তাৰ পিছত আমি আন এটা বিষয়লৈ আগবাঢ়িলোঁ। আমেৰিকানজনে সুধিলে:
  - শ্বাৰমান টেংকটো ভাল লাগে নেকি?
  মাৰিয়াই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ভাল নহয়। সি বৰ ওখ। আৰু বন্দুকটো যথেষ্ট দুৰ্বল।
  জন মান্তি হ"ল:
  - হয়তো আমাৰ অধিক উন্নত পাৰ্শ্বিং হৈছে। নতুন টেংকটোৰ প্ৰতি আমাৰ নিশ্চিত আশা আছে!
  মাৰিয়াই জোকাৰি দিলে:
  - আমাৰ আই এছ-২ চাগে ভাল। আৰু জাৰ্মান ই-৫০ সাধাৰণতে এই আমেৰিকান ডিজাইনতকৈ উন্নত। ইয়াতকৈ ভাল একো হুইপ আপ কৰিব নোৱাৰিব বুলি মই ভাবো।
  যোহনে ক্ষুন্ন হৈছিল:
  - আমাৰ ইঞ্জিনিয়াৰিং শক্তিশালী। তোমালোকৰ ৰাছিয়ানসকলৰ বি-২৯ৰ দৰে একো নাই।
  মাৰিয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এতিয়াও নহয়, কিন্তু সোনকালে হ'ব! আৰু সাধাৰণতে আমাৰ প্ৰযুক্তি বিশ্বৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ শক্তিশালী হৈ উঠিব। আৰু সময়ৰ কথা মাথোঁ!
  জন সন্দেহ কৰিছিল:
  - ইউ এছ এছ আৰয়ে বহুত হেৰুৱাইছে। গধুৰ উদ্যোগ পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ শক্তি আপোনাৰ নাই। বা প্ৰযুক্তি বিকশিত কৰা। গতিকে জাৰ্মানীৰ লগত থকা ব্যৱধান দূৰ কৰিব নোৱাৰি!
  মাৰিয়া এই কথাত একমত নাছিল:
  - ৰাইজে, দলৰ নেতৃত্বত, ইয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব। মোৰ নিশ্চয়! আৰু আমি তেতিয়াও জয়লাভ কৰিম!
  জন উদাসীনভাৱে ক"লে:
  - যি বিশ্বাস কৰে তেওঁ ধন্য!
  মাৰিয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - বিশ্বাস যুক্তিযুক্ত যুক্তিৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি হ'ব লাগিব!
  জন দৃশ্যমান আচৰিত হৈ সুধিলে:
  -আপুনি ভগৱানক বিশ্বাস নকৰে?
  মাৰিয়াই কান্ধত হাত থৈ ক"লে:
  - আগতে সৰুতে মই বিশ্বাস কৰা নাছিলো আৰু এজন অগ্ৰগামী আছিলো। আৰু এতিয়া... মই নাজানো!
  জন এই কথাৰ উত্তৰ দিলে, বুটটোৰে বালিখিনি ৰেক কৰিলে:
  - সৰুতে বিশ্বাস কৰিছিলোঁ, কিন্তু এতিয়া বিশ্বাস কৰা নাই৷
  আৰু যুৱকজনে ইফালে সিফালে চালে। ডাগআউটত কথা পাতিলে। গৰম আছিল আৰু পোহৰ ম্লান আছিল। সঁচাকৈয়ে আমেৰিকানজনৰ মেজাজ ইতিবাচক নহয়। জাৰ্মান আগবাঢ়ি গৈ জয়ী হয়। দেখাত অতি সোনকালে তেওঁলোক আমেৰিকালৈ আহিব। থাৰ্ড ৰাইচৰ টেংকবোৰ আমেৰিকাৰ টেংকতকৈ স্পষ্টভাৱে শক্তিশালী। আৰু এইটো অৱশ্যেই এক বৃহৎ সমস্যা। আৰু জাৰ্মান মেচিনগান ভাল। মাত্ৰ ৱেৰমাখ্টত বহুত বিদেশী আছে। তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা জাৰ্মানীৰ তুলনাত কম হ"ব।
  কিন্তু সংখ্যাৰে হেঁচা মাৰি ধৰিছে। জাৰ্মানীৰ বিৰোধিতা কি?
  কাম নহ"বনে, আমি নিজৰ মাটিত যুঁজিব লাগিবনে?
  যোহনে মেৰীক সুধিলে:
  - আমাৰ ওচৰলৈ কিয় আহিলা? যুদ্ধত ভাগৰি পৰা নাই নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মই! আৰু মোৰ মানুহবোৰ যুদ্ধত ভাগৰি পৰিছে! আৰু সেইবাবেই মই বিচাৰো ফেচিষ্টসকলে আমাৰ ওচৰলৈ আৰু নাহিব!
  জন বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমি সিহঁতক বাধা দিম! অন্ততঃ তেওঁলোকে বন্ধ কৰা উচিত! আমাৰ আমেৰিকা শক্তিশালী, আৰু আমাক আঁঠু লৈ অনা নহ"ব!
  মেৰীয়ে জনক ভাল পাইছিল। কিন্তু বন্ধুৰ দৰে নহয়, পুৰুষক লগ পোৱাৰ লগে লগে তাইৰ প্ৰেমৰ খৰখেদা নাছিল। ইয়াৰে আল্লা হয়তো আটাইতকৈ মেজাজী আৰু তেওঁ স্থিৰতা সহ্য নকৰে। তাই কেইবাজনো প্ৰেমিক-প্ৰেমিকাক লৈ গ"ল। ইমান গৰম চৰিত্ৰ তাইৰ।
  অৱশ্যে কমছমোলৰ এজন সদস্যই এনেকুৱা হোৱাটো বন্ধ কৰিব নোৱাৰিলে, কিন্তু যুদ্ধ হ"লে কামনাক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো অতি কঠিন। যুঁজত হোৱা বিপদে সঁচাকৈয়ে হৰম"নত প্ৰভাৱ পেলায়।
  অৱশ্যে আল্লাই ভাল যুঁজ দিয়ে। আৰু ভৰিৰে গুলী মাৰিও ভাল পায়।
  মাৰিয়া অধিক বিনয়ী। তাই জনৰ বাবে ভয় কৰে - সি মৰিব পাৰে।
  জাৰ্মানীৰ শক্তিশালী, জেট আক্ৰমণাত্মক বিমানে প্ৰতিৰক্ষাকাৰী সৈন্যৰ গুৰুতৰ ক্ষতিসাধন কৰে।
  মেক্সিকো চহৰ এখন ডাঙৰ, পাহাৰীয়া চহৰ, আৰু ইয়াত আপুনি নিজৰ চহৰখন ধৰি ৰাখিব পাৰে। জাৰ্মানসকলেও এই কথা বুজি পায় আৰু ৰাজধানীখনক বোমা বিস্ফোৰণ আৰু আৰ্টিলাৰী গোলাবৰ্ষণৰ সন্মুখীন কৰি তেওঁলোকে ইয়াক বাইপাছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  আনুতা এগৰাকী মৰমলগা শ্যামলা, তাই এটা ভাল কাম কৰিলে। স্থানীয় শিশুৰ চিকিৎসা কৰিছিল তাই। সিহঁতৰ মাজতো বেলেগ বেলেগ। বেছিভাগেই ক"লা মূৰৰ, কিন্তু পাতলীয়াও আছে। খালী ভৰিৰে চেলেং পিন্ধি দৌৰি ফুৰে। জোতা পিন্ধিলে স্কুলত সোমালেহে হয়। পাতল, কিন্তু আনন্দময়।
  অন্যুতাই সিহঁতৰ ফালে চাই ভাবিলে যে শৈশৱটো এটা সুখৰ সময়, পৃথিৱীৰ প্ৰতি তাইৰ ধাৰণাকে ধৰি। যেতিয়া তুমি নিজকে অমৰ যেন লাগে, আৰু সাগৰ আঁঠুলৈকে। আনকি শিশুৱেও বিশেষ ধৰণে কাজিয়া কৰে। ইজনে সিজনক চৰ মাৰি হাঁহি হাঁহি গুচি গ"ল। দীৰ্ঘদিন ধৰি ক্ষোভ ধৰি ৰখা প্ৰাপ্তবয়স্কৰ দৰে নহয়। নাই, শৈশৱত সকলো বেলেগ। আৰু আনকি সূৰ্য্যটোও অধিক উজ্জ্বল হৈ পৰে আৰু বতাহ কোমল হয়।
  আন্যুতাই গ্ৰীষ্মকাল ভাল পাইছিল। আৰু ইয়াত প্ৰায় সদায় ৰ"দ আৰু উষ্ণ। অ" মেক্সিকো... হিটলাৰৰ দখলত আপোনাৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰিব? তেওঁলোকে শিশুসকলক গঠন কৰি মাৰ্চ কৰি ফেচিষ্ট গীত গাইবলৈ বাধ্য কৰিবনে?
  এইটো সঁচা যে ইউ এছ এছ আৰত শিশুৱে, প্ৰথমতে, অগ্ৰগামী, গঠনত খোজ কাঢ়ে আৰু গীত গায়।
  এইটো একেবাৰে বেয়া কথা নহয়। কিন্তু ফেচিষ্ট দানৱে শিবিৰত থকা শিশুক নিঃশেষ নকৰেনে?
  নাজীয়ে নিৰ্যাতনক অৱজ্ঞা কৰা নাছিল আৰু বয়সৰ ভাট্টাও দিয়া নাছিল। এঘাৰ বছৰীয়া এজন ল"ৰাক ব্ল"টৰ্চেৰে জ্বলাই দিয়া হৈছিল, ভৰিৰ ভিতৰত গৰম নখ ঠেলি দিয়া হৈছিল, আঙুলি আৰু ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি গৈছিল। ছোৱালীবোৰক চিলিঙৰ পৰা চুলিত ওলোমাই থোৱা হৈছিল আৰু গোৰোহাবোৰ জুইত জ্বলি গৈছিল। দানৱবোৰে কি কৰিলে? আন্যুতাই ফেচিষ্টৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা সমগ্ৰ বিশ্বক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছিল। আৰু তাই ভয় খাই পৰিল।
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে থাৰ্ড ৰাইচৰ সঁচাকৈয়ে বৰ্বৰ যন্ত্ৰটোৱে আগবাঢ়ি গৈ অধিক নতুন মাটি দখল কৰি আছে। আৰু ৰৈ নাথাকিব, আৰু ভৰি সলনি নকৰিব... আমাৰ মুখবোৰ জিলিকি উঠে, বুটবোৰ জিলিকি উঠে!
  নতুন ই-৫০ টেংকটো বিশেষভাৱে বিপজ্জনক, যিটো আমেৰিকাৰ বন্দুকে ল"ব নোৱাৰে, আনকি পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জতো।
  আন্যুতাই মাত্ৰ তাঁৰৰ কাষেৰে এটা খনি ঠেলি দিয়ে। স্থানীয় এজন ল"ৰা আলবাৰ্টোৱে তাইক সহায় কৰে। চুটি চুটি পিন্ধা ইমান গোলাপী চুলিৰ ল"ৰা, বৰ মৰমলগা আৰু চঞ্চল। তেওঁৰ পূৰ্বৰ প্ৰিয় চেৰিঅ"জাৰ সৈতে মিল আছে। সিও ইমান চঞ্চল আছিল। সঁচা, আলবাৰ্টোৰ ছাল অলপ ক"লা, আৰু চুলি দীঘল, কিন্তু ট"-লাইট। আৰু হাঁহিলে তাৰ মুখখন ইমান মৰমলগা হৈ পৰে।
  এই মুহূৰ্তত জাৰ্মান ই-৫০ গাড়ীৰ চকাৰ মাজেৰে এটা খনি আবদ্ধ হৈ আছে। বিস্ফোৰণৰ পৰাই কেটাৰপিলাৰটো ফাটি যায়। জাৰ্মানজন আহত হয়। আন্যুতাই চিৰচ্চ কৰে:
  - আমি ফেচিষ্টৰ হাত মেলি দিম!
  ছোৱালীজনীয়ে পিছলৈ হেলান দি হাঁহি হাঁহি আঁতৰি যায়। জাৰ্মানজনে পিছুৱাই যাবলৈ আৰম্ভ কৰে। তথাপিও ই তাক আঁচোৰ মাৰি ধৰিলে।
  আন্যুতাই মনত পেলাইছে যে কেনেকৈ তাই নিজকে দখলৰ অধীনত পাইছিল। যুদ্ধৰ আৰম্ভণিক অতি উদ্বেগেৰে আদৰণি জনোৱা হৈছিল। যদিও বহুতে বিশেষকৈ যুৱক-যুৱতীসকলে দ্ৰুত বিজয় আৰু ইউৰোপৰ মুক্তিৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল। সেই সময়ত ছোৱালী অন্যুতা এতিয়াও কিশোৰী আছিল, আৰু আন শিশুৰ সৈতে একেলগে খালী কৰাৰ বলি হৈছিল।
  কিন্তু অন্যুতা হেৰাই গ"ল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ছোৱালীজনীয়ে সাজু হ"বলৈ বহু সময় লাগিল আৰু ট্ৰাকখনলৈ দেৰি হ"ল। আৰু তাই নাজী অহালৈ অপেক্ষা কৰিলে। তেতিয়া ধুনীয়া কমছমোলৰ সদস্যজনে ভয় অনুভৱ কৰিলে। আৰু তাই পূব দিশলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল। জোতাযোৰ নতুন আছিল। ছোৱালীজনীয়ে ভৰি দুখন ঘঁহি জোতা খুলিবলৈ বাধ্য হয়। খালী ভৰিৰে গ"লোঁ৷ তলুৱাৰ ছালখন এতিয়াও কোমল আৰু ৰুক্ষ নহয়। প্ৰথমতে অলপ টিংটিংহে হৈছিল। তাৰ পিছত গৰম হ"বলৈ ধৰিলে আৰু শেষত ভৰি দুখন গোট খাই জ্বলি উঠিল।
  খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো ইমান যন্ত্ৰণাত পৰিণত হ"ব পাৰে বুলি আন্যুতাই কেতিয়াও ভবা নাছিল। আনকি ঘাঁহনিত খোজ কাঢ়িলেও বিষ হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু ছোৱালীজনীৰ ভিতৰৰ অংশটো আক্ষৰিক অৰ্থত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  কেনেবাকৈ তাই গাঁৱৰ জুপুৰিটোলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল, ভৰি দুখন তেজ ওলাইছিল। সদ্ভাৱৰ পৰিচাৰিকাগৰাকীয়ে কিশোৰী কমছমোল সদস্যজনৰ অংগ-প্ৰত্যংগ ধুই দিলে। বিষটো অলপ কমি গৈছে। কিন্তু অন্যুতাই এতিয়া বৰ কষ্টেৰে খোজ কাঢ়িলে। ভৰি দুখন ভাল হ"লেই বাষ্ট জোতা পিন্ধি যাত্ৰাত নামিলোঁ। কিন্তু একে সময়তে তলুৱা অভ্যস্ত কৰাৰ স্বাৰ্থত কিছু সময় জোতা নোহোৱাকৈ খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ।
  সৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন সোনকালে ৰুক্ষ হৈ পৰিল, আৰু অলপ পিছতে তাই হাবিত থকা ডাল বা শঙ্কুৰ বাবেও ভয় কৰা নাছিল।
  কিন্তু সন্মুখৰ লাইনলৈ যোৱাৰ পথটো দীঘলীয়া আছিল। ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন ইমানেই ৰুক্ষ হৈ পৰিল যে তাইৰ গোৰোহা খজুৱতি আৰু ফাটিবলৈ ধৰিলে। আৰু এইটোও বেদনাদায়ক। হয়, আৰু মোৰ অলপ ভোক লাগিছিল। মোৰ পোৱালি দুটা বিষাইছিল আৰু আঁঠু দুটা ষ্ট্ৰেইনৰ বাবে বিষ হৈছিল।
  আটাইতকৈ সুখদায়ক স্মৃতিবোৰ নহয়। কিন্তু সাধাৰণতে যুদ্ধত কি সুখদায়ক হ"ব পাৰে? হায়, কিবা কাৰণত প্ৰথম দিনাৰ পৰাই ৰঙা সেনাই পিছুৱাই গ"ল। আৰু আনকি বহু সৈনিক পলাই গ"ল। আৰু এই প্ৰক্ৰিয়াটো বন্ধ কৰিব পৰা নগ"ল।
  এতিয়ালৈকে মস্কোৰ ওচৰতহে ৱেৰমাচ্ট ধূলিলৈ পৰিণত হৈছে।
  তাৰ পিছত অন্যুতাই কবিতা ৰচনা কৰিছিল:
  এসময়ত ৱেৰমাচ্ট পৰাজিত হৈছিল,
  নেপোলিয়ন পরাজিত হয়, অজেয়...
  শত্ৰুৱে ৰাছিয়াৰ পতাকা ভৰিৰে গচকিব নোৱাৰে,
  যেতিয়া ৰাইজ আৰু দল একত্ৰিত হয়!
  ভৰি দুখন সৰি পৰিলেও গীত এটা লৈ খোজ কাঢ়িলে বেছি মজা লাগে৷ আন আন কথাৰ লগতে কিশোৰীগৰাকীয়ে আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ডলৈ চিঠি প্ৰেৰণ কৰিছিল। যিটোৰ বাবে মই বৰ গৌৰৱ কৰিছিলো।
  কিন্তু এতিয়া আন্যুতাই চীনাসকলক গুলীয়াই মাৰে, আৰু হুবহু আঘাত কৰে। সংকীৰ্ণ চকুৰ মানুহবোৰক মাৰি হাঁহি হাঁহি উঠে:
  - মই য়াক যুঁজাৰু, মোৰ ইঞ্জিন জ্বলি আছে... আকাশ মোৰ বাসস্থান!
  আৰু তেওঁ আকৌ গুলী মাৰে। শীতল ছোৱালী। খালী ভৰিৰে গিলাচৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই দিয়ে। ই যুঁজাৰুজনৰ ঠিক চকুত খুন্দা মাৰে। তেওঁ পৰি মৃত্যুমুখত পৰে।
  আৰু আন্যুতাই চিঞৰি উঠে:
  - এইটো শীতল নহয়, কিন্তু বৰ শীতল!
  ছোৱালীজনীয়ে মজা কৰে, কাৰণ সকলো কামেই হয়...
  তেওঁলোকৰ দলৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু ডাঙৰ মেট্ৰিয়নাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ভাল পায়। আৰু তাই পদাতিক সৈন্যক আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু আনকি টেংকৰ বেৰেলটোও সফলতাৰে ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰে। এতিয়া জাৰ্মানজন যাব লাগিব।
  মেট্ৰিয়নাই হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - আৰু মই কেৱল গৰু এটাই নহয়, ঘোঁৰা এটাও গাখীৰ খুৱাইছিলোঁ! এইদৰে দেখুৱাই যে মই এজন ছুপাৰমেন!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গুলী চলালে, আৰু সঠিকভাৱে। তাই তিনিটা সৰু চকুৰ মানুহক পেলাই দি হিচকি উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ক্লাছ ৱাৰিয়ৰ!
  আৰু মেট্ৰয়নাৰ কি মাংসল উৰু আছে। ছোৱালীজনীয়ে দুমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ আফ্ৰিকান-আমেৰিকান পুৰুষৰ সৈতে মিল থকা এজন প্ৰেমিক বাছি লৈছিল। আৰু তাই তাৰ লগত আনন্দত প্ৰেম কৰিলে। পুৰুষৰ নিখুঁততা যেতিয়া প্ৰাপ্তবয়স্ক পুৰুষৰ বাহুৰ দৰে ডাঠ হয় তেতিয়া ভাল হয়... মেট্ৰিয়ানাৰ দৰে ডাঙৰ ছোৱালী এজনীয়ে ডাঙৰ আকাৰৰ শলাগ লৈছিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে অৰ্গাজমৰ পৰা ইমানেই গৰ্জন কৰিলে যে গোটেই ৰেজিমেণ্টটোৱে শুনিবলৈ দৌৰি আহিল। কি যে ম'হ!
  কিন্তু এতিয়া মূল কথা যুদ্ধ। আৰু ছোৱালীজনীয়ে মজবুত ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু আনকি শিলগুটি আৰু খণ্ডবোৰো। এই কথাত মেট্ৰিয়ানা সুখী। যদিও জীৱনৰ সকলোবোৰ ইমান গোলাপী নাছিল।
  এটা সময়ত ছোৱালীজনীয়ে পাঁচটা কুঁহিয়াৰ চুৰি কৰাৰ অপৰাধত কলনীত শেষ হৈছিল। তাইৰ বৰ ভোক লাগিছিল। যাৰ বাবে তাইক শিবিৰলৈ পঠিওৱা হৈছিল। মূৰটো চুলি কাটিলোঁ। আৰু সন্ধান প্ৰক্ৰিয়াটো শিশুটিৰ বাবে সম্পূৰ্ণ শ্বক হৈ পৰিছিল। তাই তাত কাম কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। মেট্ৰিয়নাই কামৰ পৰা আঁতৰি নাহিল, আৰু হাবি কাটি পেলালে, ভাগ্য ভাল যে তাইৰ স্বাস্থ্য ভাল আছিল। কিন্তু কাৰাগাৰৰ সামান্য ৰেচন যথেষ্ট নহ"ল, ছোৱালীজনীয়ে সকলো মুখত পেলাই দিলে। আৰু কৃমি, আৰু পোক-পৰুৱা, আৰু গছৰ পাত। কাঠৰ কেম্প জোতাবোৰ বৰ অস্বস্তিকৰ আছিল আৰু মেট্ৰিয়নাই খালী ভৰিৰে কাম কৰাটো পছন্দ কৰিছিল, আনকি ঠাণ্ডা আৰু বৰফৰ মাজতো। ছোৱালীজনীয়ে তিনি বছৰ এটা কলনীত কটালে, কিন্তু তাৰ পিছত তাইক মুকলি কৰি দিয়া হ"ল, যিদৰে বেৰিয়াৰ দিনত আংশিক উদাৰীকৰণ হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও মেট্ৰিয়নাই অহৰহ নিয়ম অতিক্ৰম কৰিছিল, যিটোও লক্ষ্য কৰা হৈছিল।
  প্ৰথম কথা, জুভেনাইল কলনীৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে আহি পাকঘৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল আৰু বহু বছৰৰ পাছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভোৰভোৰাই খালে। আৰু কলনীত ডাঙৰ ছোৱালীৰ বাবে ইনটেনচিভ শ্বক ছল্ডাৰিংও যথেষ্ট নাছিল। কলনীত মেট্ৰিয়ানাক কোনেও বিশেষভাৱে আঘাত নিদিলে। তাইৰ অসাধাৰণ শাৰীৰিক শক্তি আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ মুঠিৰ বাবে তাইৰ সমনীয়াসকলে ভয় খাইছিল। মেট্ৰিয়ানা আটাইতকৈ দয়ালু আত্মা, কিন্তু তাইক স্পৰ্শ কৰিলে তাই ইমানেই লৰচৰ কৰিব যে বেছি যেন নালাগিব।
  ছোৱালীজনীৰ অৱস্থা কৰ্তৃপক্ষৰ লগত ভাল আছিল, আজ্ঞাকাৰী, উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত আগশাৰীৰ আছিল আৰু কোনো, আনকি কঠিন কামকো নাকচ কৰা নাছিল। মই কেতিয়াও বেমাৰ হোৱা নাই। তিতা ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে কাম কৰিছিল আৰু নাক এটাও বৈ যোৱা নাছিল। কেৱল ডাঙৰ ডাঙৰ ৰূপৱতী ভৰি দুখন হাঁহৰ পাখিৰ দৰে ৰঙা হৈ পৰিল যদিও গৰম হৈ থাকিল।
  আনকি মেট্ৰিয়নাইও ডাঙৰ ডাঙৰ কথা কৈছিল যে তাই জ"নটো হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল, আৰু বাংকত তিনি বছৰতকৈ অলপ বেছি সময় কটালে। যেনে, তাই তাত গৈছে আৰু অপৰাধজনিত অভিলেখ আছে। ন্যায়াধীশে প্ৰায় দহ বছৰীয়া শিশুটিক কিছুমান কুঁহিয়াৰৰ কাণৰ বিনিময়ত দিলে। কিন্তু যদি আপুনি ট্ৰিপল নৰ্ম পূৰণ কৰে, তেন্তে দিনটো তিনিবাৰকৈ পাৰ হৈ যায়। আৰু মেট্ৰিয়ানা সোনকালে গুচি গ"ল। গতিকে তাই চৰকাৰী কাৰাগাৰৰ সাজ পিন্ধি, খালী ভৰিৰে, টেন কৰা, চুটি কাটি লোৱা, শ্যামলা, ক্ৰপ কৰা চুলি পিন্ধি উভতি আহিল। ধুনীয়া, চিকন আকৃতি আৰু ধুনীয়া মুখৰ সৈতে।
  মানুহে তাইৰ ফালে চালে। ধূসৰ ৰঙৰ কাৰাগাৰৰ পোছাক পিন্ধা, পাতল আৰু চুলি কটা মেট্ৰিয়ানাক বহুত নন যেন লাগিছিল। বাকী পাঁচশ কিলোমিটাৰ খোজ কাঢ়ি ঘৰলৈ যোৱাৰ সময়ত মেট্ৰিয়নাই এই সাদৃশ্য আৰু অধিক বাঢ়ি আহিল। তাই সঁচাকৈয়ে খালী ভৰিৰে নিজৰ জন্মভূমি ভৰিৰে গচকিব বিচাৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত তাই থকা চাইবেৰিয়াত সকলো অলপ বেলেগ আছিল।
  জুইকুৰাৰ পিছত ঘাঁহনিত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো আনন্দৰ অভিজ্ঞতা। ঘৰত উপস্থিত হোৱাৰ লগে লগে মেট্ৰিয়নাই গম পালে যে তাই গৰ্ভৱতী। এইটো আচৰিত কথা নাছিল। ছোৱালীজনীয়ে চকীদাৰৰ লগত প্ৰেমৰ সম্পৰ্ক ৰাখি ভাল পাইছিল। তাইৰ পৰিপক্ক, বীৰত্বপূৰ্ণ শৰীৰে যৌনতা বিচাৰিছিল। কিন্তু যিহেতু তাইৰ লগত কেইবাজনো নিৰাপত্তাৰক্ষী আছিল, সেয়েহে মেট্ৰিয়নাই নাজানিছিল যে শিশুটিৰ দেউতাক কোন।
  কিন্তু ল"ৰাটো ডাঙৰ, সুস্থ, গোলা চুলি আৰু শক্তিশালী হৈ উঠিল। এতিয়া হয়তো ইতিমধ্যে তেওঁ এজন অগ্ৰগামী। সম্ভৱতঃ সন্মুখত।
  মেট্ৰিয়নাই নিজৰ সন্তানৰ ভাগ্য নাজানিছিল। যুদ্ধৰ সময়ত ছোৱালীজনীয়ে গৰ্ভৱতী নহ"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল যাতে যুদ্ধবোৰ মিছ নকৰে। ইয়াৰ বাবে এটা বিশেষ টিংচাৰ আছে। মেট্ৰিয়নাই নিজেই নিজকে অৰ্থডক্স ৰডন"ভাৰ বুলি গণ্য কৰিছিল। প্ৰাচীন ৰাছিয়ান পৌত্তলিকতা আৰু অৰ্থডক্সীৰ এক প্ৰকাৰৰ মিশ্ৰণ। মেট্ৰিয়নাই ডাইনী আৰু যাদুকৰৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিছিল। তাইৰ শক্তিও আছিল।
  জাৰ্মানসকলে কিয় জয়ী হৈছে? জ্যেষ্ঠ ডাইনীগৰাকীয়ে তাইক ক"লে যে থাৰ্ড ৰাইচৰ সেৱাত থকা গুপ্ত শক্তিবোৰে হিটলাৰৰ বাবে বিৰল, আৰু হয়তো আনকি অনন্য ভাগ্যৰ সোণালী জীৱনৰ সূতা মইৰাছক পিছলি পেলাবলৈ সক্ষম হৈছে। আৰু যে এতিয়া ফুহৰাৰে অসাধাৰণ সুখ বিচাৰি পাইছে। আনকি চেংগিছ খানৰ হাততো এইটো নাছিল, যাৰ ফলত ৱেৰমাকটক অসাধাৰণ শক্তি দিছিল। আৰু জাৰ্মান ডিজাইনাৰসকলে সফলতাৰে উদ্ভাৱন কৰিছিল, আৰু ফিল্ড মাৰ্শ্বালসকলে শীৰ্ষত কমাণ্ড কৰিছিল, কিন্তু তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলে ভাল কাম কৰা নাছিল।
  ভাগ্য নিশ্চয় গুৰুত্বপূৰ্ণ। হিটলাৰে যে উচ্চ শক্তিক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল সেয়া বহুলাংশে ভাগ্যৰ ফল আছিল। আংশিকভাৱে স্বাভাৱিক, যিহেতু পশ্চিমীয়া আৰু আংশিকভাৱে ছোভিয়েট কমাণ্ডে আধুনিক যুদ্ধ কেনেকৈ সঠিকভাৱে চলাব লাগে সেই কথা একেবাৰে বুজি পোৱা নাছিল। কিন্তু অনুকূল কাকতলীয়া কাণ্ডৰ শৃংখলে তৃতীয় ৰাইচৰ ওপৰতো প্ৰভাৱ পেলাইছিল।
  বাস্তৱ ইতিহাসত, ঠিক সেই মুহূৰ্তৰ পৰাই বিপৰীতে, ভাগ্যই ৱেৰমাক্ট এৰি থৈ গ"ল আৰু নাজীৰ বিৰুদ্ধে কেইবাটাও সৰু সৰু কথা খেলিবলৈ ধৰিলে। ইয়াৰ আৰম্ভণি হৈছিল বিখ্যাত মিডৱেৰ যুদ্ধৰ পৰা। তাৰ পাছত গোটেই শৃংখলাবদ্ধ দুৰ্ঘটনাবোৰৰ ফলত জাপানীসকল পৰাজয় হয়। যদিও এই যুদ্ধত জাপান শক্তিশালী আছিল আৰু তাত অধিক অভিজ্ঞ আৰু উন্নত প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত সৈন্য আছিল।
  আমেৰিকা শব্দৰ বাহিৰত - অৰ্থনৈতিকভাৱে শক্তিশালী। কিন্তু ইয়াৰ সেনা আৰু নৌসেনা বৰ বেছি যুদ্ধৰ বাবে সাজু নহয়, বৰ ভালকৈ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত আৰু অনুশাসিত নহয়। গুণগত মান আৰু অভিজ্ঞতা জাপানৰ পক্ষত আছিল। টুকুৰা টুকুৰকৈ লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে আমেৰিকাৰ বহৰক চেপি ধৰিলে। আৰু তাই জয়ী হ"ল। যেতিয়ালৈকে দুৰ্ঘটনাৰ শৃংখল এটাই মিডৱেলৈ লৈ যোৱা নাছিল। ইয়াৰ পিছত ভাগ্যই জাপানক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিত্যাগ কৰিলে। আৰু আমেৰিকাই আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ল"লে, ক্ৰমান্বয়ে ক্ষমতা লাভ কৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত, ডাঙৰ (এতিয়াও বহুত ভাল দেখা!) ডাইনীজনে বুজাই দিয়াৰ দৰে, জাপান যে হিটলাৰৰ নেতৃত্বত থাৰ্ড ৰাইচৰ মিত্ৰ দেশ আছিল, সেইটোৱে ভূমিকা পালন কৰিছিল। আৰু ফুহৰাৰৰ ভাগ্যৰ এটা অংশ চামুৰাইৰ হাতলৈ গ"ল।
  ইয়াৰ উপৰিও নব্বৈ শতাংশ সম্ভাৱনাৰে জাপানীসকলে যিকোনো প্ৰকাৰে এই যুদ্ধত জয়ী হোৱা উচিত আছিল।
  য়েংকিছ যে যুঁজ দিয়াতকৈ ব্যৱসায় কৰিবলৈ অধিক সক্ষম আছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। জাৰ্মানসকল পাছলৈ যোদ্ধাৰ জন্মগত জাতি যাৰ অৰ্থনীতিও আছিল শক্তিশালী। আৰু লাহে লাহে টেংক আৰু বিমানেৰে পুনৰ ভৰাই থোৱা সকলো ৰেখাৰ বিদেশী আৰু থলুৱা লোকক শোষণ কৰি ৱেৰমাচ্ট শক্তিশালী হৈ পৰিল। আৰু ক্ৰমান্বয়ে সহজেই জয়ী হৈছিল। আন জাতিবোৰে ইয়াৰ বিৰোধিতা কৰিবলৈ একো কৰিব নোৱাৰিলে।
  মেট্ৰিয়নাই এটা প্ৰশ্ন সুধিলে:
  - হিটলাৰক কেনেকৈ পৰাস্ত কৰিব?
  ডাইনীয়ে কান্ধ দুটা জোকাৰি সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - পাৰিলে নিজেই বহু আগতেই কৰিলেহেঁতেন... কিন্তু ইয়াত ভাগ্যৰ সৈতে নিজেই তৰ্ক কৰিব লাগিব...
  মেট্ৰিয়নাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু তাই আকৌ সুধিলে:
  "মই আমেৰিকাৰ বাবে যুঁজিবলৈ গ"লে সিহঁতে মোক মাৰিব নোৱাৰেনে?"
  ডাইনীজনীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - তোমাৰ পাঁচোটা স্বৰ্গীয় সোঁহাতৰ হাতত। আৰু নাজীয়ে ইমান সহজে ধ্বংস কৰিব নোৱাৰে। যুঁজ দিয়ক আৰু নিজৰ ভাগ্যত বিশ্বাস কৰক!
  মেট্ৰিয়নাই হাঁহিলে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ বিশ্বাস যে মই মৰ্যাদাৰে যুঁজিব পাৰিম!
  আৰু সঁচাকৈয়ে বীৰ ছোৱালীজনীয়ে প্ৰকৃত সিংহনীৰ দৰে যুঁজিছিল। জাৰ্মানসকলে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ বিদেশী যোদ্ধা-দাসে প্ৰথম সংখ্যাটো লাভ কৰিছিল। আৰু আনকি হুক এটাৰেও।
  ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - বিফলতা হিচাপে মই নীলা ৰুমালখন বচাম বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিলোঁ!
  আৰু আকৌ জুই, সঠিক আৰু অবিশ্বাস্যভাৱে বীৰত্বপূৰ্ণ। মেট্ৰিয়নাই শ্বুট আৰু হিট কৰে। বিদেশী দাস পতিত হৈছে। টেংকবোৰ চলি থকাৰ সময়ত অৱশ্যে বেছি বেয়া৷ জাৰ্মান প্ৰযুক্তিৰ কোনো সমান নাই। গতিকে কি! ৰাছিয়ানসকল কম কথাতে সন্তুষ্ট হোৱাত অভ্যস্ত!
  মেট্ৰিয়নাই গাইছিল:
  - আমি অগ্ৰগামী - সাম্যবাদৰ সন্তান!
  আৰু আকৌ তাই সঠিকভাৱে গুলী চলালে। পাঁচগৰাকী ছোৱালীয়ে অধিক শক্তিশালীভাৱে কাম কৰিছিল আৰু অভিনয় কৰিছিল। আৰু গোলাবোৰে সিহঁতক খুন্দা মাৰিব পৰা নাছিল৷
  কিন্তু আমেৰিকান ল"ৰাবোৰৰ মৃত্যু হ"ল। আকাশৰ পৰা ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰ পৰিল। তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত আমেৰিকাৰ স্থানত ৰকেটৰ বৰষুণ দিলে। বন্দুকবোৰেও কাম কৰি আছিল। কিছু লেহেমীয়াকৈ মাটিৰ গুলীৰে উত্তৰ দিলে।
  আৰু যেতিয়া গেছ লঞ্চাৰৰ পৰা গোলাবৰ্ষণ আৰম্ভ হ"ল, তেতিয়া সম্পূৰ্ণ ভয়ংকৰ হৈ পৰিল। আৰু আকাশখন যেন জুইৰ ৰঙা জিভাই চেলেকিলে।
  ছোৱালীকেইজনী অলপ জুইত জাহ গৈছিল, আৰু ফাটটোত লুকাই আছিল। গোলাবৰ্ষণ তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। জাৰ্মান স্বয়ংচালিত হাউইটজাৰেও আঘাত কৰে। বোমা আৰু ৰকেটৰ বৰষুণ।
  বন্ধুসকলক উৎসাহিত কৰিবলৈ আলেনাই গাইছিল:
  - নিঃসন্দেহে নতুন প্ৰজন্মই প্ৰেমৰ বাবে যুঁজিছে! যদিও অজগৰৰ ঘন্টা নিষ্ঠুৰ, সময়ে আমাক এটা কৃতিত্বৰ বাবে বাছি লৈছে!
  আৰু আলেংকাই স্কাউটজনক পিন কৰি গুলী চলালে আৰু আকৌ ফাঁকটোত জপিয়াই পৰিল। আৰু ওপৰৰ পৰা গোটেই জুইৰ সাগৰ, আৰু বেজীৰ টুকুৰাবোৰ উৰি যায়।
  জাৰ্মানীয়ে বোমা বিস্ফোৰণৰ বাবে ছটা ইঞ্জিনযুক্ত অতি শক্তিশালী টিএ-৪০০ বিমান ব্যৱহাৰ কৰে। উৰণৰ পৰিসৰকে ধৰি আমেৰিকাৰ মডেলতকৈ এনে মেচিন যথেষ্ট উন্নত। এটা অতি ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ। আৰু ই বোমা নিক্ষেপ কৰে, বল ভৰোৱা গধুৰ। যিবোৰ বহু শ শ মিটাৰত সিঁচৰতি হৈ থাকে।
  টি এ-৪০০ প্ৰায় অক্ষম মেচিন। শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষামূলক অস্ত্ৰৰে তাই শক্তিশালী। বি-২৯ক ইয়াৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰি। আৰু কেনেকৈ ছুপাৰবমটো দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। গোটেই ব্লকটো এনেকৈ লৰচৰ কৰে, ভাঙি যায়। আৰু এনে শক্তি ইয়াত প্ৰদৰ্শিত হৈছে।
  কিন্তু আলেংকাই সাহসেৰে কয়:
  -পাপুয়ানসকলৰ শীতকাল নাই, ৰাছিয়ানসকলৰ আশাহীন পৰিস্থিতি!
  আৰু সঁচাকৈয়ে হয়তো ছোৱালীজনীয়ে ঠিকেই কৈছে। ইয়াত ইয়াৰে পাঁচটা গৰমত আছে, আৰু মাত্ৰ সামান্য জ্বলা-পোৰাহে পায়।
  মাৰিয়াই কয়:
  - Nadezhda মোৰ পাৰ্থিৱ জটিল....
  আৰু তাৰ পিছত মুঠিটো চিবুকলৈ লৈ গৈ নিজকে শুধৰাই লয়:
  - জটিল নহয়, কম্পাছ!
  ঘন জুইৰ মাজতো ছোৱালীকেইজনী এতিয়াও জীয়াই আছে। আনকি আল্লাহে এইদৰে জপ কৰে:
  - সূতাৰে, সূতাৰে খোজ কাঢ়িব মন নাই! এতিয়াৰ পৰা ৰঙা যুদ্ধখন জীয়াই আছে!
  কিন্তু নাজী আৰ্টিলাৰীৰ গুলীত কিমানজন আমেৰিকান সৈন্যৰ মৃত্যু হৈছিল? বাস্তৱ ইতিহাসত মিত্ৰশক্তিয়ে চৌচল্লিশ বছৰৰ আগতে ফ্ৰণ্ট খুলিবলৈ সাহস নকৰাটো অসাৰ নহয়।
  বেছিভাগ সামৰিক বিশেষজ্ঞৰ মতে এই ক্ষেত্ৰত আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটিছ সৈন্যক সাগৰত পেলাই দিয়া হ"লহেঁতেন। তদুপৰি হয়তো ইয়াৰ দ্বাৰা পূবৰ শত্ৰুতাৰ গতিপথত কাৰ্যতঃ কোনো প্ৰভাৱ নপৰে।
  কিন্তু এতিয়া আমেৰিকানসকলে হয়তো বিৰক্ত হৈছে যে তেওঁলোকে অত্যধিক নিষ্ক্ৰিয় আচৰণ কৰিছিল। যে তেওঁলোকে ইংৰাজৰ সকলো উপনিবেশ, আৰু ব্ৰিটেইনক নিজেই জয় কৰিবলৈ অনুমতি দিছিল। যে তেওঁলোকে ফেচিষ্টসকলক ইউ এছ এছ আৰ ধ্বংস কৰাৰ সুযোগ দিছিল, আৰু এতিয়া তেওঁলোকে প্ৰায় অকলে যুঁজিবলৈ বাধ্য হৈছে।
  আৰু এতিয়া প্ৰশ্ন হয়: ষ্টেলিনে ষ্ট্ৰ" শান্তিৰ চৰ্ত উলংঘা কৰিবনে? নৈতিক দৃষ্টিকোণৰ পৰা থাৰ্ড ৰাইচক আক্ৰমণ কৰাটো একেবাৰেই পাপ নহয়। কাৰণ হিটলাৰে নিজেই বিশ্বাসঘাতকতাৰে অ-আগ্ৰাসন চুক্তি উলংঘা কৰিছিল। কিন্তু আনফালে এতিয়াও লাভজনকতাৰ প্ৰশ্নটো আছে। হয়তো বহু বছৰ ধৰি ভূখণ্ড দখল কৰি যুঁজি থকা জাৰ্মানসকলে আৰু আগবাঢ়ি নাযায়। এতিয়া তেওঁলোকক উচটনি দিয়াৰ যোগ্যতা আছেনে?
  তদুপৰি আমেৰিকাই নিজেই কূটনৈতিকভাৱে যুদ্ধবিৰতিত স্বাক্ষৰ কৰি যুদ্ধৰ পৰা ওলাই আহিব পাৰে। আৰু ট্ৰুমেন ৰুজভেল্টতকৈও অধিক অন্ধকাৰ আৰু কূটনৈতিক ব্যক্তি।
  উচ্চ শক্তিৰ ৰকেটে পৃথিৱীখন ঢিলা কৰি তুলিছে... মেক্সিকো চহৰত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হৈছে। কিন্তু সেয়াই সকলো নহয়। জাৰ্মানীয়ে আমেৰিকাৰ চহৰবোৰতো আক্ৰমণ চলাইছে। আৰু প্ৰথমতে সামৰিক কাৰখানাৰ বাবে। এতিয়াও ই বৰ বেছি সক্ৰিয় হোৱা নাই, ইয়াৰ কাৰণ হৈছে আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ সম্প্ৰসাৰিত যোগাযোগ আৰু দূৰত্ব। আৰু আমাৰ নিজৰ সৈন্যৰ আগবাঢ়ি যোৱাত সহায় কৰাটো অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে টৰন্টোত চাৰিটা ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত এ-১০ ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। যথেষ্ট ব্যয়বহুল আক্ৰমণ, কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মানীয়ে দেখুৱাইছিল যে তেওঁলোকে বহু দূৰৰ পৰা গুলী চলাবলৈ সক্ষম, আৰু সঠিকভাৱে। অৱশ্যে হেজাৰ কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা এনে ক্ষেপণাস্ত্ৰ প্ৰেৰণ কৰাতকৈ টি এ-৪০০ উৎক্ষেপণৰ খৰচ কম।
  কিন্তু পৃথিৱীৰ নিম্ন কক্ষপথত নিক্ষেপ কৰিব পৰা যন্ত্ৰ আছে - চোৰাংচোৱা উপগ্ৰহ। ফুহৰাৰৰ জন্মদিনৰ বাবে তেওঁলোকে আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ চিত্ৰগ্ৰহণ কৰিব পৰা উপগ্ৰহ উৎক্ষেপণ কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
  মাৰিয়াই তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিখন জ্বলাই দিলে। আনকি ফোহাবোৰ ফুলি উঠিল। স্বীকাৰ কৰাটো অপ্ৰীতিকৰ। চাৰিওফালে গৰম, খজুৱতিৰ পৰা উপশম পাবলৈ একো নাই৷
  ছোৱালীজনীয়ে সেই অগ্ৰগামীসকলক কল্পনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, যাৰ তলুৱা জাৰ্মান জল্লাদে ব্ৰেজিয়াৰ ব্যৱহাৰ কৰি ভাজিছিল।
  সিহঁতৰ চাগে আৰু বেছি কষ্ট হৈছিল। কিন্তু তেওঁলোকে সহ্য কৰিলে আৰু চিঞৰি বা হুমুনিয়াহ কাঢ়ি বিষটো দেখুৱাব পৰা নাছিল। আৰু যদি তেওঁলোকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল, তেন্তে সেয়া আছিল দাঁত চেপি ধৰাৰ জৰিয়তে।
  এইটোৱেই হৈছে অগ্ৰগামীসকলৰ বীৰত্ব, আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নালাগে। ছোৱালীজনীয়ে কল্পনা কৰিলে যে তাইক নাজীয়ে জেৰা কৰি আছে। ৰেকত ওলোমাই থৈ গৰম লোহাৰে উদং গোৰোহাটো জ্বলাই দিলে। আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি বা চিঞৰি উঠাৰ সলনি তোমাৰ মুখত হাঁহিছে।
  সৰুতে পঢ়া এখন কিতাপ মাৰিয়াৰ মনত পৰিল: "চেণ্ট জনছ ৱৰ্ট।" তাত যেতিয়া মূল চৰিত্ৰটোক অত্যাচাৰ কৰাৰ কথা আছিল, তেতিয়া তেওঁ স্বীকাৰ কৰিছিল যে ভাৰতীয়ৰ দৰে ৰেকত গান গাব পৰাৰ সম্ভাৱনা কম। কিন্তু গান গাইলে সঁচাকৈয়ে ভাল লাগে।
  আৰু মৰিয়মে জোৰেৰে গান গাইছিল;
  তুমি মোৰ আচৰিত মাতৃভূমি,
  গোটেই গ্ৰহটোৱে আপোনাক গৌৰৱান্বিত...
  ৰাছিয়া একক পৰিয়ালৰ দৰে,
  কোৱাৰত স্বৰ্গত গোৱা হওক!
  
  আমি তিক্ততা নোহোৱাকৈ পিতৃভূমিৰ গীত সংৰক্ষণ কৰি ৰাখোঁ,
  গৌৰৱেৰে নৰকত সন্দেহ নিক্ষেপ কৰা হৈছে...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  শান্তি ঘূৰি আহিব আৰু ই অতি উজ্জ্বল হ"ব!
  
  সৃষ্টিকৰ্তা সৰ্বশক্তিমান আমাৰ প্ৰভু,
  Fatherland এর মুক্ত স্থান ইমান বিস্তৃত হয়...
  যদিও মাংসে প্ৰায়ে যন্ত্ৰণাত ভোগে,
  কিন্তু ৰাছিয়া আৰু মই যুগ যুগ ধৰি একত্ৰিত হৈ আছো!
  
  আমাৰ মাতৃভূমি ইমান পবিত্ৰ,
  নাই, ৰাছিয়ান সৈনিকতকৈ আত্মাত শক্তিশালী!
  আমাৰ ওপৰত জ্বলি আছে এটা উজ্জ্বল তৰা -
  আমি যুদ্ধত বিৰোধীক চেপি ধৰিম!
  
  আটাইতকৈ উজ্জ্বল শৃংগবোৰত উপনীত হওঁ আহক,
  মংগল গ্ৰহৰ ওপৰত ৰঙা পতাকা উত্তোলন কৰোঁ আহক, ধেমালিতে...
  কাৰণ, যীচু দৈত্য ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে,
  ষোল্লটা কোট আছে - আৰু থাকিব!
  
  মস্কোৰ ওচৰৰ এগৰাকী ছোৱালীয়ে শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজিছিল,
  আত্মবিশ্বাসেৰে ফেচিষ্টক পৰাস্ত...
  কিন্তু মঙ্গল গ্ৰহ দেৱতাই ঘূৰি গ"ল,
  আৰু দুৰ্ভাগ্যজনক কথাটো হ"ল তাইক বন্দী কৰা হ"ল!
  
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীক নিয়ৰৰ মাজেৰে লৈ গ"ল,
  তাৰ গোৰোহাত ক্ৰোধেৰে জ্বলি উঠিল অগ্নি...
  পিঞ্চাৰত উদং ভৰিখন ভাঙি গ"ল,
  আৰু ৰঙা গৰম শিকলিৰে মোক জোৰেৰে মাৰিলে!
  
  কিন্তু সৌন্দৰ্য্যই হেঁচা সহ্য কৰিলে,
  ডাঞ্জনত এগৰাকী ছোৱালীক অত্যাচাৰ...
  ফেচিষ্টজনে নিৰৱে হুমুনিয়াহ এটাও নিদিলে,
  মৰণোত্তৰভাৱে এটা বঁটা লৈ এজন কমছমোলৰ সদস্য!
  তীব্ৰ যুদ্ধ চলি আছে, জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰজোঁটে আমেৰিকানক চাৰিওফালৰ পৰা ধ্বংস কৰি আছে।
  মেক্সিকো চহৰৰ যুঁজখন অলপ টানি লৈ গ"ল। পাহাৰত অৱস্থিত এই বৃহৎ চহৰখন পৃথিৱীৰ অন্যতম বৃহৎ চহৰ আৰু ইয়াক ধৰি ৰখাটো অতি কঠিন লক্ষ্য। তদুপৰি আমেৰিকানসকলে মেক্সিকো চহৰত নিজকে শক্তিশালী কৰি তুলিছিল, আৰু আগতীয়াকৈ তাত এটা ঘাটি আৰু গভীৰ বাংকাৰত গোলাবাৰুদৰ ডিপো সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত ৰাজধানীখন ঘেৰি ধৰাৰ পিছতো তেওঁলোকে মেক্সিকো চহৰখনক ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আমেৰিকানসকলো ইমান সহজ নহয়।
  তেওঁলোকৰ বিশ্বাস আছিল যে জাৰ্মানসকলে পিছফালে ইমান ডাঙৰ দুৰ্গ চহৰ এখন লৈ উত্তৰ দিশলৈ যোৱাৰ ৰিস্ক নল"ব, আৰু মুখৰ পৰা ইমান কাঁইট এটা উলিয়াই আনিবলৈ চেষ্টা কৰি আবদ্ধ হৈ পৰিব।
  ফুহৰাৰে সঁচাকৈয়ে নিজৰ সৈন্যৰ পিছফালে এটা কলহ এৰি যাবলৈ ভয় কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলক ই ছিৰিজৰ অধিক উন্নত টেংকেৰে পুনৰ ভৰাই তোলা হৈছিল আৰু তেওঁলোকৰ এসময়ৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক পেন্থাৰ-২ৰ ঠাইত অধিক সুৰক্ষিত আৰু সশস্ত্ৰ আৰু গাড়ী চলোৱাৰ ক্ষমতাত নিম্ন নহয়।
  এই চৰ্তত তৃতীয় ৰাইচৰ নেতৃত্বই ডিস্ক প্লেন ব্যৱহাৰ কৰাৰ প্ৰশ্নৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল।
  কিন্তু সমস্যাটো আছিল যে লেমিনাৰ জেটে বিমানখনক অক্ষম কৰি তোলাৰ বিপৰীতে নিজেই তেওঁলোকৰ পৰা গুলী চলোৱাটো সম্ভৱ কৰি তুলিব পৰা নাছিল। যদিহে, বাস্তৱত, ডিস্ক প্লেনে নিজৰ কল্পনাতীত গতি আৰু অক্ষমতা ব্যৱহাৰ কৰি প্লেনসমূহক ৰেম কৰিব নোৱাৰে। কিন্তু তেওঁলোকৰ সহায়ত বোমা বা গুলী চলোৱা বা ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰাটো অতি কঠিন। সঁচা, আপুনি লেমিনাৰ ফিল্ডটো বন্ধ কৰি চাৰ্জবোৰ এৰি দিব পাৰে আৰু তাৰ পিছত আকৌ অন কৰিব পাৰে।
  আন এটা ধাৰণা আছিল ডিস্কবোৰত তাপ বিকিৰণ বা লেজাৰ উলিয়াই দিয়া কামানেৰে সজ্জিত কৰা। কিন্তু ইয়াৰ বাবেও সময় লাগিছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ফ্লাইং চচৰ কাৰ্যকৰীভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো প্ৰয়োজন।
  ১৩ এপ্ৰিলত প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুদ্ধত দুখন ডিস্ক প্লেন পৰীক্ষা কৰা হৈছিল। উৰন্ত চচৰবোৰে প্ৰায় নিৰৱে উৰা মাৰিলে। কিন্তু এটা জিলিকনি আছিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে আটলাণ্টিক মহাসাগৰ পাৰ হৈ মেক্সিকোলৈ দৌৰি গ"ল। দেখা গ"ল যে এই অস্ত্ৰটোৰো আছিল এক বিশাল শক্তিৰ মজুত।
  কিন্তু তেওঁলোকক কেৱল ৱেৰমাখ্টৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা ভূখণ্ডৰ ওপৰত যুদ্ধ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল। কাৰণ কোনো কাৰণতে আমি আন দেশক তেওঁলোকৰ সময়তকৈ ইমান আগুৱাই যোৱা অস্ত্ৰৰ প্ৰযুক্তি দিব নালাগে।
  মাৰ্গাৰেট আৰু এলবিনাই জয়ষ্টিক ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰথম ডিস্কছ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। তেওঁলোকৰ কাম আছিল এতিয়াৰ বাবে কেৱল আমেৰিকাৰ বিমানত ৰেম কৰা, আৰু বৃহৎ সংখ্যক ক্ৰুৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  ডিস্কোবোৰ কিয় ছোৱালীৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰা হৈছিল? কাৰণ দুৰ্বল লিংগ এনে যুদ্ধত অধিক সফল হয়। মহিলা পাইলটৰ মাজত লোকচানৰ শতকৰা হাৰ পুৰুষতকৈ কেইবাগুণো কম।
  যদিও সাধাৰণতে লুফ্টৱাফেৰ ক্ষতিৰ অনুপাত অতি অনুকূল। শ্ৰেষ্ঠত্বই যুদ্ধ প্ৰশিক্ষণতো প্ৰভাৱ পেলায়, আৰু বিশেষকৈ জেট বিমান পৰিবহণত, যাৰ কোনো সমান প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাই।
  মাৰ্গাৰেট আৰু এলবিনাই ইউৰোপৰ পৰা মেক্সিকোলৈ প্ৰায় দুটা শব্দৰ গতিৰে উৰা মাৰিছে, কিন্তু এই কথা ডিস্কছত একেবাৰেই অনুভৱ কৰা হোৱা নাই: যাত্ৰাটো কিমান মসৃণ। যেন ট্ৰেইনত উঠিছে।
  মাৰ্গাৰেটে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - এইটো আমাৰ ইমান আচৰিত ডিস্কছ। সাধুকথাৰ অস্ত্ৰৰ দৰে - ইয়াৰ বাবে তৰোৱাল বা কামানও নালাগে!
  আলবিনাই যুক্তিসংগতভাৱে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - অধিক মহাকাশ অস্ত্ৰৰ দৰে, এলিয়েনৰ দৰে।
  মাৰ্গাৰেটে নিজৰ উদং, পেশীবহুল ভৰি দুখন ষ্টেম্প কৰি গাইছিল:
  - অলপ টকা কাঁটাচামুচেৰে উলিয়াই এলিয়েনক খুৱাব পাৰিলে ভাল আছিল! মই যদি অলপ টকা কাঁটাচামুচ কৰি উলিয়াব পাৰিলোহেঁতেন, কিন্তু তেওঁ মু নহয়, পোৱালি জন্ম নিদিয়ে!
  আলবিনাই হাত চাপৰি মাৰি ক"লে:
  - এইটো সঁচাকৈয়ে এটা হাস্যৰসময়ী গীত। মই ভাবিছিলো আপুনি কেৱল মিলিটাৰী মাৰ্চ ৰচনা কৰিব জানে!
  মাৰ্গাৰেটে মজিয়াত পিছলৈ হেলান দি উত্তৰ দিলে। কেইটামান পুচ আপ কৰিলে। অকথিত পৰম্পৰা অনুসৰি তাই পিন্ধিছিল বিকিনি। সাধাৰণতে লুফ্টৱাফেত প্ৰায় সকলো যুৱতী আৰু ছোৱালীয়ে বিকিনি ইউনিফৰ্মলৈ সলনি হৈছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যদি বতৰৰ পৰিস্থিতিয়ে অনুমতি দিয়ে আৰু বেছি ঠাণ্ডা নাছিল। নূন্যতম কাপোৰ থকা শৰীৰে বিমানখনৰ সৈতে ভালদৰে সংস্পৰ্শ কৰিব বুলি বিশ্বাস কৰা হৈছিল। আৰু পাইলটসকলে এই ক্ষেত্ৰত নিপুণভাৱে উৰণ কৰে।
  অনুশীলনে এই কথা নিশ্চিত কৰিছে। ঠাণ্ডাতো ছোৱালীকেইজনীয়ে যিমান পাৰে উদং কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। বিকিনি বৰ ফেশ্বনেবল হৈ পৰিছে।
  গতিকে ছোৱালীকেইজনী প্ৰায় উলংগ হোৱাটো কোনো আচৰিত কথা নহয়। আৰু তেওঁলোকৰ ফিগাৰৰ লগত বিকিনিও ভালদৰে যায়। অৱশ্যে সেনাবাহিনীত সকলো মহিলাই নিজকে চেম্পলত ৰাখে, আৰু তেওঁলোকৰ ফিগাৰ ভাল। যেতিয়া এগৰাকী যুৱতীয়ে নিজকে শাৰীৰিক ক্ৰিয়া-কলাপ দিব, তেতিয়া তেওঁক উন্মোচনমূলকভাৱে আকৰ্ষণীয় দেখা যাব। ইয়াৰ উপৰিও বিকিনি পিন্ধিলে শুদ্ধ বতাহে চৰ্বি জ্বলোৱাত সহায় কৰে। আৰু ছোৱালীবোৰ ইমান চিকন আৰু বক্ৰ আৰু ভাস্কৰ্য্যযুক্ত এবছ।
  অৱশ্যে এইটোৱেই সৌন্দৰ্য্য, যুৱতীসকলৰ শৰীৰ। আপোনাৰ ভৰি দুখন অৱশ্যে উদং, আৰু খালী তলুৱাৰে আপুনি গাড়ীখন বহুত ভাল অনুভৱ কৰে, আনকি আপুনি ইয়াৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ পৰে।
  হয়তো সেইবাবেই যুৱ পাইলটসকল ইমান ভাল, আৰু তেওঁলোকে প্ৰায় মৃত্যুবৰণ নকৰাকৈয়ে স্ক"ৰ ৰেক আপ কৰে৷
  কোনে জানে হিটলাৰে সেনাবাহিনীত নাৰীক অৱহেলা কৰাৰ বাবেই বাস্তৱ ইতিহাসত বিফল হ"ল নেকি? কিন্তু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালী এজনী বিশেষ যুঁজাৰু। ভাগ্যই তেওঁলোকক ভাল পায়, আৰু তেওঁলোকৰ মৃত্যু অতি কমেইহে হয়।
  আলবিনাইও পুচ-আপ কৰিবলৈ ধৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - লৰচৰ কৰিলে বহুত ভাল লাগে।
  মাৰ্গাৰেটে মান্তি হ"ল:
  - আন্দোলনেই জীৱন!
  দুয়োজন যোদ্ধা আছিল শ্যামলা। আৰু বৰ ধুনীয়াও। বাৰু, অৱশ্যেই, তেওঁলোকে সুন্দৰ বৈশিষ্ট্য নথকা মহিলাসকলৰ বাবে যুদ্ধৰ পৰিৱৰ্তনত প্ৰথম ডিস্কোবোৰৰ এটাক বিশ্বাস নকৰিব৷
  তেওঁলোকৰ সকলো কথাই ভাল: তেওঁলোকৰ ফিগাৰবোৰ এথলেটিক গ্ৰেচ আৰু কামুক শক্তিৰে ভৰি আছে। আৰু মুখবোৰ, ডেকা, সতেজ, এটাও ভাঁজ বা বলিৰেখা নথকা। আৰু ৰসাল, অলপ কোঁচা চুলি।
  ল"ৰাবোৰে এনে ছোৱালীৰ ওপৰত দৃষ্টি নিবদ্ধ কৰি ৰৈ নোযোৱাকৈ ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা ধৰি চাই থাকিব পাৰে।
  সঁচাকৈয়ে অনন্য, আৰ্য, এথলেটিক সৌন্দৰ্য্য।
  আলবিনাই হাতৰ ওপৰত থিয় হৈ তাইৰ চিকন, টেন কৰা ভৰি দুখন মূৰৰ ওপৰেৰে ক্ৰছ কৰিলে। ডিস্ক প্লেনখন অটোপাইলটত আছিল। তাক নমাই দিয়াটো অসম্ভৱ আছিল, গতিকে ছোৱালীবোৰে সহজেই খেলা-ধূলা কৰি গৰম হ"ব পাৰিছিল।
  আচৰিত গাড়ীখনৰ মজিয়াখন কোমল, জ্বলনহীন প্লাষ্টিক আৰু ৰুক্ষ আছিল।
  মাৰ্গাৰেটেও পিছে পিছে গ"ল, দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে হাতত থিয় হৈ। আৰু ভৰিৰে ওপৰৰ পৰা টানিলে। চাইকেল ঘূৰাৰ দৰে আছিল। ইমান মনোমোহা আৰু অনন্য।
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - মই এজন প্ৰকৃত আৰ্য্য, ৰাইচৰ শত্ৰুৰ প্ৰতি নিৰ্দয়... মোৰ চৰিত্ৰ নৰ্ডিক!
  মাৰ্গাৰেটে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু মই প্ৰেংক খেলি ভাল পাওঁ। অন্ততঃ তাইও এগৰাকী সঁচা আৰ্য! অ", যুদ্ধ কি ধেমেলীয়া কথা!
  আলবিনাই মাতটো ফুচফুচাই কমাই মন্তব্য কৰিলে:
  "আৰু তথাপিও মই ভাবো আমি ৰাছিয়ানসকলক আমাৰ পিছফালে এৰি যোৱা উচিত নাছিল।" ষ্টেলিনে পৰাজয়ৰ পৰা গৈ আঘাত কৰিব পাৰে!
  মাৰ্গাৰেটে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - দুটা ফ্ৰণ্টৰ যুদ্ধৰ বাবে আমাৰ হাতত যথেষ্ট শক্তি আছে! জানেনে, ৱেৰমাচ্টত ইতিমধ্যে পঁয়ত্ৰিশ নিযুততকৈও অধিক সৈনিক আছে। বেছিভাগেই বিদেশী। ক্লান্ত ৰাছিয়ানসকলে দহ নিযুততকৈ অধিক সংগ্ৰহ কৰিব পৰাৰ সম্ভাৱনা নাই। কিন্তু জাপানো আছে।
  আলবিনাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে, মূৰটো সতেজ নিয়ৰৰ গোলকৰ দৰে বগা:
  - হয় সঁচা! আমি শক্তিশালী! গণ উৎপাদিত ই-৫০ টেংকে অৱশেষত আমাৰ সামৰিক বাহিনীক সকলো দিশতে সন্তুষ্ট কৰিলে!
  মাৰ্গাৰেটে খিকিন্দালি কৰি মাজতে ক"লে:
  - টেংক? প্লাষ্টিকৰ পৰাও একেধৰণৰ মেচিন বনাব বিচাৰিছে বুলি উৰাবাতৰি ওলাইছে!
  আলবিনাই সন্দেহ কৰি মূৰটো জোকাৰিলে:
  - কৱচ দুৰ্বল হ'ব... যদিও লেণ্ডিং অপাৰেচনৰ বাবে এটা আকৰ্ষণীয় ধাৰণা!
  মাৰ্গাৰেটে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ ডিস্কছ টাইটানিয়ামৰ। আৰু ই সকলো সম্ভাৱ্য সংঘৰ্ষ চম্ভালিব পৰাকৈ শক্তিশালী।
  আলবিনাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - টাইটানিয়াম যথেষ্ট দামী ধাতু। কিন্তু মই ভাবো যে অতি সোনকালে আমাৰ ডিজাইনাৰসকলে বহুত শক্তিশালী ষ্টীল সৃষ্টি কৰিব!
  মাৰ্গাৰেটে খালী ভৰি দুখন একেলগে চৰ মাৰিলে:
  - মোৰ চিন্তাবোৰ ঘোঁৰাৰ জাক!
  আলবিনাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - হাতী এটাই ভাল! সি ডাঙৰ!
  মাৰ্গাৰেটে কোলাত জপিয়াই উঠি গৰ্জন কৰিলে:
  - জিৰাফটো ডাঙৰ! সি ভালকৈ জানে!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে লৈ তলুৱাৰে চৰ মাৰিলে। গতিকে আনকি গুঞ্জন এটাও হ"ল। আৰু ইজনে সিজনক চাই হাঁহিলে।
  আলবিনাই কয়।
  - নাই, আমাৰ দৰে যোদ্ধাৰ লগত এশটা ষ্টেলিনেও আমাক ভয় নকৰে!
  মাৰ্গাৰেটে হাত দুখন ঘূৰি চাই চিঞৰি ক"লে:
  - এশ কিয়? হয়তো এবাৰতে হাজাৰ?
  আলবিনাই চিঞৰিলে:
  - মিলিয়ন নাই!
  মাৰ্গাৰেটে ক"লে:
  - নে ডেৰ বিলিয়ন!
  আলবিনাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বা এক ট্ৰিলিয়ন আৰু এক চতুৰ্থাংশ!
  এনে প্ৰতিযোগিতা হাস্যকৰ আৰু অৰ্থহীন যেন লাগিছিল। কিন্তু একে সময়তে অত্যন্ত ধেমেলীয়া। ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ নিৰাপদ আড্ডা বন্ধ কৰি পুচ আপ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  মাৰ্গাৰেটে নিজৰ অতীতৰ কথা ভাবিলে। যথেষ্ট সম্ভ্ৰান্ত পৰিয়ালৰ এগৰাকী ছোৱালী। অতি কোমল বয়সতে তাইক বিশেষ স্কুল এখনলৈ পঠিওৱা হৈছিল। তাত মই কিছুমান যথেষ্ট কঠিন প্ৰশিক্ষণৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিলো। তাইক শাৰীৰিকভাৱে শিকোৱা আৰু প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল। এফালে ইয়াৰ ফলত ছোৱালীজনী শক্তিশালী হৈ উঠিছিল যদিও আনফালে শৈশৱৰ পৰা বঞ্চিত হৈছিল।
  মাৰ্গাৰেট অৱশ্যে সোনকালে জড়িত হৈ পৰিল। ইয়াৰ উপৰিও বিদ্যালয়খনত ক্লাব আৰু মনোৰঞ্জনৰ ব্যৱস্থা আছিল। সুন্দৰীসকলে পুলত সাঁতুৰি জিমনাষ্টিক কৰিছিল আৰু স্প্লিট কৰিছিল।
  আৰু আমি শিকিলোঁ, বিভিন্ন ভাষাকে ধৰি। অৱশ্যে তেওঁলোকক গণিত, পদাৰ্থ বিজ্ঞান আৰু বিভিন্ন ক্লাছিক শিকোৱা হৈছিল। আজৰি সময়ত মাৰ্গাৰেটে কল্পবিজ্ঞান পঢ়ি ভাল পাইছিল। বিশেষকৈ তাই জুলছ ভাৰ্নক ভাল পাইছিল। তেওঁৰ বৈজ্ঞানিক আৱিষ্কাৰসমূহৰ সৈতে আকৰ্ষণীয় দুঃসাহসিক অভিযানৰ সংমিশ্ৰণ ঘটিছিল। কিছুমান প্ৰকাৰৰ উদ্ভাৱন এতিয়াও অতিক্ৰম কৰা হোৱা নাই।
  বিশেষকৈ আকৰ্ষণীয় আছিল এটা গুলীৰে এটা সম্পূৰ্ণ দুৰ্গ ধ্বংস কৰিব পৰা গোলাবোৰ। এই অস্ত্ৰটো প্ৰকৃত যুদ্ধত উপযোগী হ"ব পাৰে।
  পোলেণ্ডত জাৰ্মানীৰ আক্ৰমণৰ কথা শুনি মাৰ্গাৰেটে অনুপ্ৰাণিত হৈছিল। জাৰ্মানীয়ে এটাৰ পিছত এটাকৈ জয়লাভ কৰিছিল আৰু সকলোৱে কেৱল হিটলাৰক আৰাধনা কৰিছিল। যদিও প্ৰথমতে বহুতৰে মনোভাৱ সংযত আছিল। কিন্তু ফুৰাৰে সকলোতে সফল হ"ল। অৰ্থনীতিত অন্তৰ্ভুক্ত। দ্ৰুত অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধি, সেনাবাহিনীৰ পুনৰুজ্জীৱন, ৰাইনলেণ্ড আৰু কয়লাক্ষেত্ৰৰ উভতি অহা। তাৰ পিছত অষ্ট্ৰিয়াৰ ৰক্তহীন এনশ্বলাছ। চেকোস্লোভাকিয়াৰ আশে-পাশে হোৱা সংঘাতত জাৰ্মানসকল অলপ জোকাৰি গৈছিল। কিন্তু তাৰ পিছত মিউনিখেও অনুসৰণ কৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত এনে লাগিল যেন জাৰ্মানীয়ে শান্তিপূৰ্ণভাৱে সকলোখিনি লাভ কৰিলে। আনকি তাই ক্লাইপেডা অঞ্চললৈও উভতি আহিছিল। কিন্তু তাৰ পিছত পোলেণ্ডৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়, আৰু দুদিন পিছত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ। বহুত, আনকি ছোৱালীবোৰো ভয় খাইছিল। আন এটা পৰাজয় হ"লে কি হ"ব? কিন্তু তিনি সপ্তাহৰ ভিতৰতে পোলেণ্ডৰ পতন ঘটিল, পশ্চিম জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ নহ"ল আৰু শান্তিৰ সৃষ্টি হ"ল। বহুতে ভাবিছিল যে এতিয়া শান্তি হ"ব।
  তাৰ পিছত ফ্ৰান্সৰ ওপৰত দ্ৰুত আক্ৰমণ। আৰু অপপ্ৰচাৰে উৎসাহেৰে ঘোষণা কৰিলে: আমি জয়ী হ"লোঁ!
  আৰু মাৰ্গাৰেট বিৰক্ত হৈছিল যে তাই এনে জয়ত অংশ লোৱা নাছিল। কিন্তু ইমান সহজ নহয়। যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল, জাৰ্মানীয়ে যুদ্ধ কৰি ইখনৰ পিছত সিখন দেশ গ্ৰহণ কৰিলে। আৰু সাধুকথাৰ নায়কৰ দৰে তাই শত্ৰুৰ মূৰ কাটি পেলালে। আৰু সেইবাবেই মাৰ্গাৰেট সন্মুখলৈ গ"ল। পাইলট হিচাপে। ফ্লাইট স্কুলৰ মাজেৰে গৈ তাই আকাশত শেষ হ"ল।
  লগে লগে ছোৱালীজনীয়ে অধিক গ"ল দিবলৈ ধৰিলে। ৰাছিয়াৰ পাইলটৰ সৈতে যুঁজিছিল। লগে লগে ছোভিয়েট এচসকলৰ এটা নিৰ্দিষ্ট দুৰ্বলতা লক্ষ্য কৰিলোঁ - তেওঁলোকৰ পিছুৱাই যাবলৈ অনিচ্ছা। কিন্তু এইটো আত্মঘাতী যেতিয়া আপুনি এম ই-২৬২ৰ দৰে শক্তিশালী অস্ত্ৰধাৰী বিমানৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে।
  মাৰ্গাৰেটে ছোভিয়েট বিমান ধ্বংস কৰিছিল, যথেষ্ট সফলতাৰে। তাই নিজকে নিষ্ঠুৰ বুলি নাভাবিলেও তাই কৰুণা নাজানিছিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছিল, অলপ ঠাণ্ডা হ"লেও।
  আৰু ইয়ে যুদ্ধত সহায় কৰিছিল। এবাৰো তাইৰ বিমানখন গুলীয়াই পেলোৱা হোৱা নাছিল, আনকি গুৰুতৰ ক্ষতিও হোৱা নাছিল। যদিও ME-262 সাধাৰণতে এটা অতি টেকসই মেচিন।
  মাৰ্গাৰেটে নিজকে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। আৰু অৱশ্যেই তাই এই কথাত গৌৰৱ কৰিছিল। আৰু এতিয়া তাইক ধ্বংসৰ আটাইতকৈ উন্নত যন্ত্ৰটোৰ দায়িত্ব অৰ্পণ কৰা হৈছে।
  আলবিনাও আছিল পাইলট, সামৰিক পৰিয়ালৰ। লগতে এগৰাকী পেশীবহুল শ্যামলা, বিভিন্ন কাৰ্য্যৰ বাবে নাইটছ ক্ৰছ বঁটা প্ৰদান কৰা, মূলতঃ আকাশত। কিন্তু আলবিনাই পদাতিক বাহিনীত অলপ যুঁজিবলৈ সক্ষম হ"ল। তাইও স্নাইপাৰ হিচাপে নিজৰ ক্লাছ দেখুৱাইছিল।
  দুয়োজনী ছোৱালী একে, কিন্তু মুখত অৱশ্যে বেলেগ বেলেগ। কিন্তু ইহঁতৰ পেশীবোৰ বিশিষ্ট, শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী। এতিয়া তেওঁলোকে পুচ-আপ কৰিলে, এংগেল এটা কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমি মহান যোদ্ধা, এখন শক্তিশালী দেশ... আৰু কিছুমান দিশত আমি অতি বন্য আৰু চয়তানৰ দাস!
  তাৰ পিছত আলবিনাই খিকিন্দালি কৰি আপত্তি কৰিলে:
  - চয়তান কিয়? নে হয়তো এজন সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ?
  মাৰ্গাৰেটে মাত দিলে।
  - হয়, যদি আমাৰ সেনাবাহিনীৰ ভাগ্য ভাল, তেন্তে ঈশ্বৰ অবিহনে অন্যথা হ"ব নোৱাৰে!
  আলবিনাই তাইৰ বন্ধুক শুধৰাই দিলে:
  - ভগৱান অবিহনে নহয়, ভগৱানৰ লগত! শক্তিশালী আৰু নিৰ্দয়ক সৰ্বশক্তিমানে ভাল পায়! আৰ্য্যই সকলোকে থেতেলিয়াই পেলাব!
  মাৰ্গাৰেটে প্ৰশংসাৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ হাতত এনেকুৱা প্ৰযুক্তি আছে! ডিস্ক প্লেনবোৰ এক অলৌকিকতা!
  এলবিনাই শক্তিশালীভাৱে চুক এটা বনাই মান্তি হ"ল:
  - হয়... আমি বিচাৰিলে পাৰিম!
  মাৰ্গাৰেটে যুক্তিসংগতভাৱে বুজাই দিলে:
  - আৰু যেতিয়া আমি নিবিচাৰো, আমিও কৰিব পাৰো! আধা পৃথিৱীৰ বলপূৰ্বক বিজ্ঞানীয়ে আমাৰ ওপৰত হাল বাইছে!
  ছোৱালীবোৰে বহুত বেছি শক্তিশালীভাৱে চুকটো বনাবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ গাড়ীখন বতাহৰ মাজেৰে গ্লাইড কৰি আছিল। ইউ এফ অ"ৰ দৰে আছিল। অভিযান্ত্ৰিকতাৰ এনে এক আচৰিত সৃষ্টি। পৃথিৱী গ্ৰহৰ বাবে সাধাৰণ প্ৰযুক্তিগত স্তৰৰ বাহিৰত সৃষ্টি হোৱা কিবা এটা। অন্যান্য বিষয়ৰ লগতে এই ডিস্ক প্লেনটোত কেইবাটাও অত্যাধুনিক ৰাডাৰ আছে। বিপ বিপ শুনিলোঁ...এলাৰ্ম!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জপিয়াই উঠি ভিউইং স্ক্ৰীণলৈ দৌৰি গ"ল... ছবিখন ডাঙৰ কৰিলে... গতিকে হ"ল, আগলৈ উৰি গৈ আছিল ডজন ডজন আমেৰিকান মুস্তাংগ আৰু চাৰিখন এয়াৰাকোব্ৰা। ডাৱৰৰ পৰা ফাটি ওলাই আহিল আমেৰিকাৰ বিমান। দেখাত তেওঁলোকে এটা যথেষ্ট ডাঙৰ ডিস্কেট লক্ষ্য কৰিলে, বা ৰাডাৰেৰে স্কেন কৰিলে। যদিও এনে উৰণীয়া চচৰ ৰাডাৰত কাৰ্যতঃ অদৃশ্য। কিন্তু আকাশত তেওঁলোক বহু দূৰৰ পৰা দেখা যায়।
  দুটা স্ক্ৱাড্ৰনে ডিস্কছক আক্ৰমণ কৰাৰ চেষ্টা কৰে। মাৰ্গাৰেটে গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে। আৰু তাই ৰামলৈ গ"ল। পাখিৰ ওজনত বক্সাৰৰ মুঠিৰ দৰে চোকাকৈ উৰন্ত চচৰ এখন জিলিকি উঠিল। আৰু আমেৰিকাৰ যুঁজাৰু বিমান এখনত খুন্দা মাৰিলে। হীৰা কাটাৰ এটাই যেন লোহাত খুন্দা মাৰিলে। স্ফুলিংগ বৰষুণ দিলে আৰু লেমিনাৰ প্ৰবাহে বিমানখন চিকচিকিয়া চেভিংছলৈ ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  খালী আঙুলিৰে জয়ষ্টিকটো ধৰি আলবিনাই নিপুণভাৱে ডিস্কছখন ঘূৰাই ঘূৰাই পুনৰ আমেৰিকান বায়ুসেনাৰ যুঁজাৰু বিমানখনক খুন্দা মাৰিলে। সি টুকুৰা-টুকুৰ হৈ পৰিল। আৰু ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰটোৱে গতি কৰি থাকি ইখনৰ পিছত সিখন বিমান চেপি ধৰিলে।
  মাৰ্গাৰেটে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি সেইবোৰ মচি পেলাওঁ... ইৰেজাৰৰ সৈতে চকৰ দৰে!
  আলবিনাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - সিহঁতৰ কোনো সুযোগ নাই!
  ডিস্কেটখন আমেৰিকাৰ বিমানতকৈ কেইবাগুণ বেছি বেগেৰে গতি কৰিছিল। আৰু সঁচাকৈয়ে তেওঁক এৰি যোৱাৰ কোনো সম্ভাৱনা নাছিল। তদুপৰি জাৰ্মান গাড়ীখনৰ কৌশলগত ক্ষমতাও কেৱল অসাধাৰণ। কিন্তু নতুন অস্ত্ৰৰ সন্মুখীন হৈ আমেৰিকানসকলে বুদ্ধিমানৰ কাম কৰিলে: তেওঁলোক সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু ছোৱালীবোৰে খেদি ফুৰাটো তীব্ৰভাৱে ক্ষিপ্ৰ কৰিব লগা হ"ল।
  ডিস্কে খুন্দা মাৰিলে ই গুঞ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে, যেন চিপবোৰ আঁতৰাই পেলোৱা হৈছে। বেল"ঞ্জীৰ বিখ্যাত ডিস্কখনে সকলোকে চেপি ধৰিলে আৰু ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। আৰু তথাপিও সি কঁপি উঠা নাছিল৷
  শত্ৰুৰ খেদি খেদি ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে। অভাৰটেক কৰি চেপেটা হৈ পৰিল, কাটিলে। কুকুৰা খেদি খেদি ঘুৰি খেদি যোৱাৰ কথা মনত পেলাই দিছিল, আৰু হয়তো তাতোকৈ বেছি খৰকৈ। আৰু এনে কাটাৰ এটা ইলিয়া মুৰোমেটছৰ ট্ৰেজাৰ তৰোৱালখনৰ সৈতে সৰলভাৱে মিল আছিল। কোনে সকলো কাটি পেলালে... আৰু প্ৰায় সকলোবোৰ ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু তললৈ ঠেলি দিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খান্দি সোমাই আহি চকীৰ পৰা প্ৰায় জপিয়াই ওলাই আহিল, হাত-ভৰিৰে ক্লেম্পবোৰ ধৰি ৰাখিলে। আৰু কেনেবাকৈ সিহঁতে তেতিয়াও ধৰি ৰাখিছিল। আৰু তেওঁলোকে যুঁজি থাকিব পাৰিলেহেঁতেন।
  কিন্তু শেষৰখন আমেৰিকান যুঁজাৰু বিমানক অভাৰটেক কৰা হয়। ছোৱালীকেইজনীয়ে কপালৰ পৰা ঘামৰ গুটি জোকাৰিলে। আৰু আকৌ আমি ডিস্কেটখন অটোপাইলটলৈ সলনি কৰিলোঁ। ভাস্কৰ্য্য কৰা পেটটো চুহি আলবিনাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি খাব পাৰিম?
  মাৰ্গাৰেটে মান্তি হ"ল:
  - সেইটো এটা ভাল ধাৰণা!
  যোদ্ধাসকলে ফ্ৰীজৰ ভিতৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। আলবিনাই ভৰিৰ আঙুলিৰে বুটামটো টিপিলে। পুষ্টিকৰ মিশ্ৰণৰ দুটা নলী ওলাই আহিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে সাৱধানে সিহঁতক হাতত লৈ গ"ল। পটল আৰু টমেটো চচৰ সৈতে মিহিকৈ কটা গাহৰিৰ মাংস। প্ৰতিটো নলীৰ লেবেলত এটা ধেমেলীয়া গাহৰি আৰু মটৰৰ ডাল থকা এটা টমেটো আছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নলীডালত লাহে লাহে হেঁচা মাৰি সাৱধানে চুপিবলৈ ধৰিলে। মাৰ্গাৰেটে মন্তব্য কৰিলে:
  - অতি সোনকালে আমি মহাজাগতিক জগতলৈ যাম। তেতিয়া হয়তো এনে খাদ্য মহাকাশচাৰীক দিয়া হ"ব।
  আলবিনাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, সেইটো বৰ ভাল হ'ব! আন জগতলৈ উৰি যাওক, ওচৰৰ গ্ৰহবোৰলৈ চাওক।
  মাৰ্গাৰেটে হুইচেল মাৰি সপোনময়ভাৱে ক"লে:
  - হয়।এইটো বৰ আমোদজনক। আৰু এই এলিয়েনবোৰ কেনেকুৱা দেখা যায়? দেখাত চাগে মানুহৰ দৰে। নে হয়তো তেওঁলোকৰ মাজত পাৰ্থক্য আছে?
  আলবিনাই কান্ধত কান্ধ মিলাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি এলফক লগ পাব পাৰো। দেখাত মানুহৰ লগত মিল আছে যদিও বান্দৰৰ পৰা নহয়, মেকুৰীৰ পৰা উৎপত্তি হৈছে। সেইবাবেই ইহঁতৰ কাণ জোঙা আৰু চেহেৰাটো অতি মৰমলগা।
  মাৰ্গাৰেটে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কয় এলফৰ বয়স একেবাৰেই নহয়!
  আলবিনাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়তো... কিন্তু মানুহৰ এনে সুখ থাকিলে ভাল হ'ব!
  মাৰ্গাৰেটে টিউবৰ পৰা চুহিলে। তাই গিলিলে আৰু কথা ক"লে:
  - হয়... বাৰ্ধক্যতকৈ বেয়া একো নাই ! এই ক্ষেত্ৰত এয়া কেৱল ঈশ্বৰৰ মহামাৰী!
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিখন চুমা খালে। মোৰ কাষতে এজন ল"ৰাৰ কল্পনা কৰিলোঁ৷ ইমান ওখ, পেশীবহুল, এপ"ল"ৰ দৰে। বা হয়তো হাৰকিউলিছ। তেতিয়া তাই কল্পনা কৰিলে সি তাইক চুমা খাইছে। হয়, সেয়া বৰ ভাল হ"ব।
  তাৰ পিছত অধিক গুৰুতৰ কাম এটালৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ। প্ৰবল আদৰ আৰু ষ্ট্ৰ"কিং অনুভৱ কৰিবলৈ, বুকুৰ গৰম চুমা। শক্তিশালী পুৰুষৰ ওঁঠৰ দৰে মই ৰঙা নিপলটোক আদৰ কৰো। আৰু মই কেনেকৈ চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু আকৰ্ষণীয় হৈ থাকিব বিচাৰিম।
  কেতিয়াও বুঢ়া নহ"ব, চিৰদিনৰ বাবে ডেকা, চিকন, এথলেটিক হওক!
  আলবিনাই ভীৰু আশাৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো মানুহে বুঢ়া নহ"বলৈ কিবা এটা উদ্ভাৱন কৰিব?
  মাৰ্গাৰেটে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - অলপ পিছতে অৱশ্যে বাৰ্ধক্য পৰাজিত হ'ব... কিন্তু প্ৰশ্ন হ'ল, আমি সেইটো চাবলৈ জীয়াই থাকিবনে?
  আলবিনাই তাইৰ বন্ধুক সান্ত্বনা দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - যদি আৰ্য বিজ্ঞানে সকলো কৰিব পাৰে, তেন্তে সময় পাৰ হৈ যাব আৰু তেওঁলোকে মৃতক পুনৰুত্থান কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। আৰু তেতিয়া আমি কেতিয়া মৰিম তাৰ কোনো গুৰুত্ব নাথাকিব!
  মাৰ্গাৰেটে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  অশুভ নথকা এখন পৃথিৱী উপভোগ কৰোঁ আহক,
  যদিও কেতিয়াবা বিশ্বাস কৰাটো কঠিন...
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে খেলিব আৰু হাঁহিব,
  আৰু আমি অমৰত্ব লাভ কৰিম... হয়তো!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে টিউবৰ পৰা চুমুক দিলে। টুকুৰা টুকুৰ কৰা মাংস, পটল আৰু টমেটো, অতি সোৱাদযুক্ত আৰু পুষ্টিকৰ সংমিশ্ৰণ। মাৰ্গাৰেটেও নিজৰ ভৱিষ্যত স্বামীৰ কল্পনা কৰিছিল। গতিকে পাম্প আপ আৰু স্মাৰ্ট, ওখ কপালৰ সৈতে। তাই সঁচাকৈয়ে স্পাৰ্টক ভাল পাইছিল। শাসক বা মহান সেনাপতি হ"বলৈ জন্ম লোৱা এজন মানুহ দাস হৈ ওলাল। স্পাৰ্টাকাছৰ সন্দৰ্ভত মাৰ্গাৰেটে ইটালীৰ এজন লেখকৰ এখন উপন্যাস পঢ়িছিল। এটা উৎকৃষ্ট শিল্পকৰ্ম, থৈ দিব নোৱাৰিব।
  সঁচা, স্পাৰ্টক যে এজন সম্ভ্ৰান্ত থ্ৰেচিয়ান নেতা আছিল, সেয়া লেখকৰ উদ্ভাৱন হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। স্পাৰ্টাকাছ থ্ৰেচিয়ান আছিল নে নাই সেয়াও জনা নাযায়। তেওঁ আছিল মাত্ৰ থ্ৰেচিয়ান শাখাৰ সদস্য। স্পাৰ্টকৰ বাস্তৱ ইতিহাসৰ বিষয়ে তথ্য কম। যেন তেওঁ মুক্ত জন্ম হৈছিল। আৰু আনকি তেওঁলোকে কয় যে তেওঁ ৰোমান সেনাবাহিনীত লিজিয়নেয়াৰ হিচাপেও কাম কৰিছিল। তাৰ পাছত যেতিয়া যুদ্ধ থ্ৰেচলৈ গুচি গ"ল, তেতিয়া তেওঁ আনকি পৰিত্যাগ কৰি ৰোমানসকলৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ কৰিলে। তেওঁক পুনৰ বন্দী কৰি গ্লেডিয়েটৰসকলক বিক্ৰী কৰা হ"ল।
  তাৰ পিছত ৰঙ্গমঞ্চত স্পাৰ্টকৰ গৌৰৱ আহিল। কিন্তু স্পাৰ্টক জাৰ্মান হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। মাৰ্গাৰেটে নিজকে এই নায়কৰ সৈতে বিচনাত থকাৰ কল্পনা কৰিলে।
  এইটো বৰ ভাল - এনেকুৱা মানুহ! মহিলাসকলে জক ভাল পায়। মাৰ্গাৰেটে ভাবিছিল যে স্পাৰ্টকও অস্বাভাৱিকভাৱে স্মাৰ্ট। তেওঁ দাস আৰু দুখীয়াৰ যথেষ্ট দুৰ্বলভাৱে সংগঠিত সৈন্যবাহিনীৰে ৰোমানসকলৰ ওপৰত জয়লাভ কৰে। যদিও নাই, গ্লেডিয়েটৰসকলৰ নেতাই কঠোৰ অনুশাসন স্থাপন কৰিছিল।
  অসাৰ হৈ পৰিল যে কনছুলসকলে স্পাৰ্টাকাছত লৰালৰিকৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ ওপৰত ইটোৰ পিছত সিটো পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰিছিল। কিন্তু শেষত বিশ্বাসঘাটকতাই নিজৰ ফল ল"লে। আৰু তেওঁলোকে স্পাৰ্টকক পৰাস্ত কৰিলে।
  দাস যুদ্ধ বিজয়ত শেষ হোৱা নাছিল। যিটো ভালৰ বাবে হ"ব পাৰে। জয়ী হ"লে দাসসকলে ৰোমান সাম্ৰাজ্যক ধ্বংস কৰিলেহেঁতেন, কিন্তু বিনিময়ত তেওঁলোকে কিবা এটা আগবঢ়াব পাৰিলেহেঁতেননে? গ্ৰহবোৰৰ এই অংশত সম্পূৰ্ণ বৰ্বৰতাৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে। তেতিয়া খ্ৰীষ্টান ধৰ্মই ইমান গণ জনপ্ৰিয়তা লাভ নকৰিলেহেঁতেন। গতিকে ওপৰৰ পৰা এনে ধৰ্ম প্ৰৱৰ্তন কৰা সম্ৰাট কনষ্টেণ্টাইনৰ ক্ষেত্ৰত নহ"লহেঁতেন। আৰু সময় বস্তুনিষ্ঠভাৱে খ্ৰীষ্টান ধৰ্মৰ বিৰুদ্ধে আছিল। গতিকে এটা সম্পূৰ্ণ যুক্তিসংগত প্ৰশ্ন উত্থাপন হ"ল: খ্ৰীষ্টৰ পুনৰুত্থান যে সাধুকথা নহয়, সেই কথা আপুনি প্ৰমাণ কৰিব পাৰিবনে?
  পুনৰুত্থানৰ সকলো সাক্ষী আৰু পাঁচনিসকলৰ মৃত্যু হ"ল বা মৃত্যুদণ্ড দিয়া হ"ল, আৰু তাৰ পিছত পাঁচনিসকলৰ শিষ্যসকল। অৱশ্যে সময়ৰ লগে লগে বিশ্বাসৰ ক্ষয়-ক্ষতি হ"ল। আৰু কেৱল অমৰত্বৰ প্ৰতিজ্ঞাই যথেষ্ট নাছিল। তদুপৰি আন লোকসকলৰ স্বৰ্গৰ বিষয়ে নিজস্ব ধাৰণা আছিল। একেখিনি মিচৰীয়াকে লওক। মৃতকৰ অস্তিত্বৰ বিষয়ে তেওঁলোকৰ এটা গোটেই বিজ্ঞান আছে।
  আৰু প্ৰমাণৰ বিষয়ে সোধাত সময়ৰ লগে লগে ই অধিক বিশ্বাসৰ বিষয় হৈ পৰিল। আৰু কনষ্টেণ্টাইনে নিজেই শান্তিপ্ৰেমী খ্ৰীষ্টান ধৰ্মত বিশ্বাস কৰিছিলনে, প্ৰায় গোটেই জীৱন যুদ্ধত কটায়? বা হয়তো, আটাইবোৰৰ পিছতো, অস্তিত্বহীনতাই তেওঁক ভয় খুৱাইছিল, আৰু তেওঁ অন্ততঃ কিবা এটা মৰণোত্তৰ আশা বিচাৰিছিল? জনা নাযায়... কিন্তু খ্ৰীষ্টৰ কৰ্তৃত্ব আনুষ্ঠানিকভাৱে গ্ৰহণ নকৰিব, এইখিনিয়েই আছিল নেকি... দুহাজাৰ বছৰৰ পিছতো খ্ৰীষ্টানসকল জীয়াই আছেনে?
  অৱশ্যে এইটো এটা ব্যবসায়িক কাহিনী। গতিকে মিডৱেত এই পৃথিৱীত জাপানীসকলে জয়লাভ কৰে আৰু হিটলাৰে বহু আগতেই সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰাকে ধৰি কেইবাটাও শক্তিশালী সিদ্ধান্ত লৈছিল আৰু নিজৰ সকলো শক্তিৰে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু ফলত: জাৰ্মানসকলে সকলো ফ্ৰণ্টতে আগবাঢ়িছে। আৰু তেওঁলোকে বহু ফ্ৰণ্টত সফলতা লাভ কৰিছিল।
  মাৰ্গাৰেটে চিন্তাশীলভাৱে ক"লে:
  - দুৰ্ঘটনাবোৰ ইতিহাসৰ শৃংখলৰ লিংকৰ দৰে, এটা বিফলতা আৰু সম্পূৰ্ণ ওলোটা!
  আলবিনাই লগতে কয়:
  - পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই এৰাব নোৱাৰা, বিশেষকৈ ভাগ্য, কিন্তু আপুনি স্বাভাৱিকতে বহুত কষ্টৰ সন্মুখীন হয়!
  মাৰ্গাৰেটে খালী আঙুলিৰে নলীডাল লৈ ঠাৰিডাল পেলাই টিপিলে। মাংসখিনি অলপ চুপি তাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু আমি বিপদত নপৰো, আমি জয়ী হওঁ! গতিকে নিৰাশাবাদৰ প্ৰয়োজন নাই।
  আলবিনাই আপত্তি কৰা নাছিল:
  - দুপৰীয়াৰ আহাৰ খালে ভাল, পৰাজিত হোৱাটো বেয়া, নিজৰ ওচৰত হাৰি যোৱাটো আৰু বেয়া!
  ছোৱালীকেইজনী নিমাত হৈ পৰিল। খোৱাৰ পিছত সিহঁতক টোপনিৰ বাবে টানি লোৱা হ"ল... আৰু কিয় দুঘণ্টামান শুই নাথাকে। তেতিয়া আৰু সময় নাথাকিব। আমেৰিকানসকলৰ বহুত বিমান আছে আৰু তেওঁলোকে অনবৰতে পাব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে চকীত পিছলৈ হেলান দি খৰধৰকৈ যেন আদেশত টোপনি গ"ল। তেওঁলোকে কিবা এটা আকৰ্ষণীয় সপোন দেখিছিল... তেওঁলোকে নিজকে কোনোবা নতুন পৃথিৱীত বিচাৰি পালে। নিজৰ নিজৰ পথত যায়। চাৰিওফালে জোপোহা আৰু জংঘল।
  আৰু হঠাতে এজন ল"ৰা দৌৰি ওলাই আহে সভালৈ। গতিকে শ্যামলা, পেশীবহুল, কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি। আৰু এটা প্ৰকাণ্ড পহু, ম"হৰ দৰে, তাৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ আহে। ছোৱালীকেইজনীয়ে কান্ধৰ পৰা মেচিনগান উলিয়াই গুলীৰ বিস্ফোৰণেৰে আঘাত কৰে। পহুটোৱে আঘাত পালে। নিজৰ তেজত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। জন্তুটোৰ গৰ্জনটো ইমানেই অবিশ্বাস্যভাৱে ভয়ংকৰ আছিল। কবৰৰ শিলৰ আঁৰৰ পৰা অহা যেন লাগিছিল আৰু ম"হ আৰু মকৰা কল চাইনৰ মিশ্ৰণৰ দৰে লাগিছিল।
  ল'ৰাটো ৰৈ গ'ল। কিছু আচৰিত হৈ সি পোনে পোনে আগলৈ চালে। ল"ৰাটোৰ বয়স তেৰ-চৈধ্য বছৰ যেন লাগিছিল। পুৰুষসুলভ চিবুক, ধুনীয়া ভাস্কৰ্য্য পেশী, স্লেব এবছৰ সৈতে এখন অতি মৰমলগা মুখ। তাইৰ চুলিখিনি বৰফৰ দৰে বগা, হালধীয়া ৰঙেৰে লাহে লাহে ছটিয়াই দিয়া, আৰু ছালখন টেন ক"লা।
  পোষ্টাৰত ওলোমাই দিব পৰা এজন অতি ধুনীয়া কিশোৰ - এজন প্ৰকৃত আৰ্য্য। বাদে নীলা চকু দুটা বৰ দয়ালু। আৰু হাঁহিটো মুকুতাৰ দৰে। মাৰ্গাৰেট আৰু আলবিনাই ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ আহি একেলগে সুধিলে:
  - নমস্কাৰ! আপুনি কোন?
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই ৰজা মেট! গোলাপী কুঁৱলীৰ ভূমি।
  আলবিনাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰজা... খালী ভৰিৰে কিয়?
  ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - অভ্যুত্থানৰ বলি হৈ পৰিলোঁ। মাৰ্শ্বাল কৰ্ছুনভে ৰাজ্যখনৰ ক্ষমতা দখল কৰে। আৰু মোৰ ৰজাৰ সাজ-পোছাক ফালি হেলিকপ্টাৰেৰে আধা উলংগ হৈ বনৰীয়া জন্তুৰ আৱদ্ধ জংঘলত পেলাই দিলে!
  মাৰ্গাৰেটে খিকিন্দালি কৰি হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  - তেনেকৈয়ে মহামহিম... বাৰু, কি, আমি আপোনাক সহায় কৰিব পাৰোনে?
  ৰজা মেটে বিভ্ৰান্তিত কান্ধ দুটা জোকাৰিলে।
  - মোৰ সন্দেহ... তোমালোক মাত্ৰ দুজন, আৰু বন্দুক আৰু হেলিকপ্টাৰ লৈ গোটেই সেনাবাহিনী!
  আলবিনাই নিৰ্ণায়কভাৱে খালী ভৰিখনেৰে ঠেলি দি উত্তৰ দিলে:
  -আমিও সেনাবাহিনীৰ লগত যুঁজিব লগা হৈছিল! নাই, আমি এটা ন্যায্য কাৰণৰ বাবে যুঁজিবলৈ সাজু!
  মাৰ্গাৰেটে ডেকা ৰজাৰ নাকত আঙুলি টিপিলে:
  - ভয় নকৰিবা, আমি তোমাৰ লগত আছো!
  - মোৰ ভয় নাই! - ল"ৰাটোৱে গৌৰৱেৰে নিজৰ বেছি বহল নহয়, গুটিযুক্ত কান্ধ দুটা পোন কৰিলে। আৰু তেওঁ আৰু ক"লে। - বাৰু, মই ভাবো আমি মোৰ প্ৰজাৰ ওচৰলৈ যাব লাগে, তেওঁলোকে ৰজাক সমৰ্থন কৰিব।
  আলবিনাই ইফালে সিফালে চাই সুধিলে:
  - ক'লৈ যাব...
  মাৰ্গাৰেটে চাৰিওফালে চালে... চাৰিওফালে জংঘল। কিছু পৰিমাণে আমাজনৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে। বিশাল ফাৰ্ণ গজি উঠিল। ফুলৰ গছবোৰ আছিল। কলিবোৰ দেখাত গোলাপৰ দৰে, আৰু পেটুনিয়াৰ দৰে - উজ্জ্বল ৰঙৰ, শিশুৰ মাৰ্কাৰৰ দৰে। গছবোৰৰ পাতবোৰ ডাঙৰ আৰু জটিল আকৃতিৰ আছিল।
  এলবাট্ৰছৰ দৰে ডাঙৰ ডাঙৰ ড্ৰেগনফ্লাই উৰিছিল আৰু মিটাৰ দীঘল ডেউকা থকা পখিলাবোৰে উৰি ফুৰিছিল।
  আলবিনাই আকাশলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ইয়াত তিনিটা সূৰ্য্য!
  মাৰ্গাৰেটে মূৰটো ওপৰলৈ তুলি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৱাঃ! এইটো আন এটা গ্ৰহ নেকি?!
  বয় কিং মেটে আচৰিত হৈ ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে:
  -আন কি গ্ৰহ?
  মাৰ্গাৰেটে কান্ধত কান্ধ মিলাই সুধিলে:
  - কিন্তু এইখন স্পষ্টভাৱে পৃথিৱী নহয়।
  ল"ৰাটোৱে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - গতিকে তুমি পৃথিৱীৰ? এই কঠোৰ গ্ৰহৰ পৰা, য"ত সকলো একে পোহৰ জিলিকি উঠিছিল!
  মাৰ্গাৰেটে হাঁহি এটা মাৰি আকৌ সুধিলে:
  - পৃথিৱীখনক চিনি পায় নেকি?
  ডেকা ৰজাই মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! আমাৰ সভ্যতা তাৰ পৰাই আহিছে!
  আলবিনাই ল"ৰাটোৰ ফালে অধিক মনোযোগেৰে চাই ক"লে:
  - বাৰু, হয়... তুমি ঠিক মানুহৰ দৰেই, কেৱল ধুনীয়া!
  ৰজা মেটে উজ্জ্বল মূৰ এটাৰে মাত দিলে:
  - আৰু তুমিও বৰ ধুনীয়া! মোক মুকুট ঘূৰাই দিবলৈ সহায় কৰা, আৰু মই নিজেই মোৰ পত্নী বনাম!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে। মাৰ্গাৰেটে মন্তব্য কৰিলে:
  - বিয়া পাতিবলৈ সোনকালে নহয় নেকি?
  ল"ৰাটোৱে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - ৰজাসকলৰ বিয়া সোনকালে! মোৰ ইতিমধ্যে চাৰিগৰাকী পত্নী আছে, তোমাৰ লগত ছয়গৰাকী হ"ব, হাৰেম গণনা নকৰাকৈ!
  মাৰ্গাৰেটে আৰু জোৰেৰে হাঁহিলে।
  - গতিকে তোমাৰ এটা হাৰেম আছে! ৱাঃ!
  মেটে বুকুখন ফুলাই উত্তৰ দিলে:
  - হাৰেম নথকা ৰজাৰ কথা কি ক"ব? প্ৰতিপত্তিশীল নহ"লহেঁতেন! মই এখন মহান দেশৰ ৰজা, আমি ইতিমধ্যে মহাকাশলৈ এটা উপগ্ৰহ প্ৰেৰণ কৰিছো!
  আলবিনাই ল"ৰাটোৰ কান্ধত ধৰি সাৱটি ধৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোৰ চুইটি... তোমাৰ পত্নী হ"বলৈ মোৰ এতিয়াও আপত্তি নাই!
  ডেকা ৰজাই ছোৱালীজনীৰ গালত চুমা খালে, তাৰ পিছত ওঁঠত চুমা খালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - তুমি ইমান সুস্বাদু গোন্ধ... তুমি ইমান বিস্ময়কৰ...
  নাজীয়ে যুদ্ধ কৰা এই পৃথিৱীখনত থকাৰ উপৰিও অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। য"ত সঁচাকৈয়ে নিষ্ঠুৰ আৰু আক্ৰমণাত্মক মহাকাশ যুদ্ধ হৈছিল। তাতে ল"ৰাটোও এক প্ৰকাৰৰ খোঁচ মাৰিলে।
  অমৰত্বৰ পৰা আঁতৰি কিয় কাম কৰিবলগীয়া হ"ল? একোৱেই বিনামূলীয়াকৈ নাহে। আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰক ল"ৰা। আৰু সঁচাকৈয়ে মৃত্যু আৰু কোনো চৰম অবিহনে হওক।
  আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ বিভিন্ন ব্ৰহ্মাণ্ডত বেলেগ বেলেগ। আৰু প্ৰায়ে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও বেয়া, যিহেতু থাৰ্ড ৰাইচ অতি শক্তিশালী। আৰু তেওঁ আক্ষৰিক অৰ্থত এক অলৌকিকতাৰ দ্বাৰা পৰাস্ত হৈছিল।
  গতিকে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সমান্তৰাল পৃথিৱীত কৃতিত্ব সম্পন্ন কৰে।
  মস্কোৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰু ৰজেভৰ বাবে যুদ্ধ চলি থাকিল। বোমা লঞ্চাৰ ব্যৱহাৰ কৰি আৰু ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ছোভিয়েট ৰকেট আৰ্টিলাৰীৰ পৰা আঘাত পাই শত্ৰুৱে আগবাঢ়ি গ"ল। জাৰ্মানীয়ে নিজৰ অগণন সঁজুলি আৰু বোমা বিস্ফোৰণৰ লগতে ৰকেট ছালভোৰ সৈতে ইয়াক লৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  অগ্ৰগতি লেহেমীয়া আছিল, জ্বলি যোৱা মাটিৰ ওপৰেৰে। ছোভিয়েট মানুহে নাইটৰ দৰে যুঁজিছিল... ৰজেভ নাজীৰ বাবে দ্বিতীয় ষ্টেলিনগ্ৰাড হৈ পৰিছিল। তেওঁৰ বাবে যুদ্ধত অংশ লৈছিল সকলো বাসিন্দাই।
  অগ্ৰগামীৰ এটা সৰু দলে লেনিন ষ্ট্ৰীটত তেৰ নম্বৰ ঘৰটো ৰাখিছিল। ল"ৰা-ছোৱালীয়ে নাজীসকলক ওচৰলৈ আহিবলৈ দিলে আৰু তেওঁলোকৰ হাঁহিমুখীয়া মুখত পোনে পোনে ৰাইফল গুলিয়াই দিলে। বা ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰকেৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছিল শত্ৰুৰ ওপৰত। আৰু এইদৰে তেওঁলোকে জয়ত অৰিহণা যোগাইছিল।
  এঘাৰ বছৰীয়া মিছকা নিমাত হৈ পৰিল, মূৰটো শ্ব্ৰেপনেলে ভাঙি পেলালে আৰু ছোৱালী মাছাক স্নাইপাৰৰ গুলীত হত্যা কৰিলে। কিন্তু বাকী ল"ৰাবোৰে অনফ্লেগিং টেনাচিটিৰে যুঁজ দিয়ে। উদাহৰণস্বৰূপে পস্কাই নিজৰ সকলো শক্তি ব্যৱহাৰ কৰি পৰিবহণৰ তলত এটা টোপোলা পেলাই দিছিল, যাৰ ফলত শত্ৰুৰ পদাতিক সৈন্য থকা গাড়ীখন ওলোটা হ"বলৈ বাধ্য হৈছিল। কিন্তু ষ্টাৰমটাইগাৰ আৰু ষ্ট্ৰুমমন্ট ওচৰ চাপি আহিছে, বৃহৎ চহৰত আক্ৰমণৰ বাবে বিপজ্জনক অস্ত্ৰ। পস্কা আৰু তেওঁৰ লগত থকা আন দুজন ল"ৰাই নিজৰ জীৱন বিপন্ন কৰি দুটা তৰল ৰিএজেণ্টৰ মিশ্ৰণেৰে এটা বেৰেল টানি লৈ যায় যিবোৰ একেলগে মিলি এটা শক্তিশালী বিস্ফোৰক গঠন কৰে। আধা উলংগ ল"ৰাকেইটা ইমানেই কুঁহিয়াৰৰ দাগ যে ম্লান হৈ পৰা পটভূমিত প্ৰায় অদৃশ্য হৈ পৰিছে।
  পশ্কাই কষ্টেৰে টানে। সি বৰ পাতল, শুকান মমিৰ দৰে দেখা যায়, পাচলিৰ ডাল ডালৰ দৰে ওলাই আহিছে। বেৰেল টানিবলৈ কঠিন, কিন্তু, হায়, এশ পঞ্চাশ টন ওজনৰ ষ্টাৰমামণ্টৰ বিৰুদ্ধে, আৰু যুদ্ধৰ কিট অবিহনে, সৰল গ্ৰেনেড শক্তিহীন। বাকী ল"ৰা দুটা আৰু পাতল। যদিও ইহঁতৰ বয়স মাত্ৰ ন বছৰ, তথাপিও ইহঁতৰ উদং তলুৱা ইমানেই শৃংখলাবদ্ধ যে ইহঁতে বালিৰ কাগজৰ দৰে ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত হুলস্থুল কৰে। এটা সময়ত কামানৰ গুলীটো অলপ নিস্তব্ধ হৈ পৰিল আৰু কেল"ছ ভৰিৰ পিহিলে মোৰ কাণ দুখন টান হৈ পৰিল। ল'ৰাকেইটাই মূলতঃ গোটেই বছৰটো খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল, আৰু ভৰিৰ আঙুলিবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত নীলা হৈ পৰাৰ সময়ত ঠাণ্ডা সহ্য কৰিছিল। কিন্তু অদ্ভুতভাৱে স্পাৰ্টান শৈলীৰ এনে চৰম প্ৰশিক্ষণৰ ফলত ল"ৰা-ছোৱালীৰ কোনোৱেই অসুস্থ নহ"ল।
  আৰু ঔষধ আৰু এন্টিবায়টিকৰ তীব্ৰ নাটনিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি স্বাস্থ্য অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু সঁচাকৈয়ে, যদি আপুনি সৰুৰে পৰা গোটেই বছৰজুৰি বিকন আৰু শ্বৰ্ট পিন্ধে, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে চৰ্দি নহ"ব বা ডিঙিৰ বিষ নহ"ব।
  আন এটা কথা হ"ল হিমৰ বিপৰীতে ভোকত অভ্যস্ত হ"ব নোৱাৰি৷ আৰু প্ৰায় সম্পূৰ্ণ ঘেৰাও কৰা চহৰ এখনত কেনেধৰণৰ খাদ্য থাকিব পাৰে? য"ত একমাত্ৰ পাতল পথটো প্ৰায় ঠিক তাৰ মাজেৰে গুলিয়াই দিয়া হৈছে।
  পস্কাই কান্ধৰ পৰা গুলী এটা পাইছিল, আৰু দাঁত দুটা চেপি ধৰিলে, ওঁঠটো তেজ ওলোৱালৈকে কামোৰ মাৰিলে, যাতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰে। নাই, তেওঁ ফেচিষ্টসকলক এনে আনন্দ নিদিয়ে। ৰাছিয়াৰ যোদ্ধাজনে বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰে। ল"ৰাটোৱে বেৰেলটো টানি ল"ৰাকেইটাক চিঞৰিলে:
  - নখ ভাঙি দিয়া, এতিয়াও জীয়াই থাকিব লাগিব!
  ল"ৰাবোৰে ইয়াত আৰু প্ৰয়োজন নাই বুলি উপলব্ধি কৰি খৰধৰকৈ খোজ কাঢ়ি গুচি যায়। ধ্বংসাৱশেষত খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ ফলত ইতিমধ্যে আঁঠু আৰু কঁকালবোৰ শৃংখলাবদ্ধ হৈ পৰিছে, আৰু সিহঁতেও হুলস্থুল কৰে। কাণ বন্ধ কৰা শব্দত শুনিব নোৱাৰাটো ভাল৷
  পস্কাই নিজকে ক্ৰছ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - মই ইউ এছ এছ আৰৰ সেৱা কৰো!
  ষ্টাৰমামন্টৰ ট্ৰেকৰ তলত এটা বেৰেল ঠেলি দিয়ে। তেজৰ লগতে তেজ উলিয়াই গৰ্জন শুনা যায় আৰু ল"ৰাটোক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলোৱা হয়। কিন্তু হিটলাৰৰ মেচিনে ফাটি যোৱাটো সহ্য কৰিব নোৱাৰে, টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰে। আৰু এটা বোমা লঞ্চাৰৰ বহল বেৰেল এটা ভাঙি যোৱা বেৰৰ মাজেৰে উৰি যায়।
  পস্কাৰ মৃত্যু হ"ল যদিও তেওঁৰ আত্মা আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। চেৰ্নোবগে নিজেই ল"ৰাটোক আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ লৈ গ"ল। পিতৃৰ এনে এটা বিশাল আঙঠি আছে, মৃতকৰ আত্মাবোৰ তাতেই গতি কৰে। আৰু এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডবোৰ এতিয়া হাইপাৰভীৰ ব্যৱস্থাৰ অংশ নহয়, বৰঞ্চ এক স্বতন্ত্ৰ ব্যৱস্থাহে। এজন ব্যক্তিৰ ব্যক্তিত্ব সংৰক্ষিত হয় আৰু তেওঁৰ স্মৃতিশক্তিও সংৰক্ষিত হয়, আৰু তাৰ পিছত তেওঁ নিজৰ জীৱনৰ অভিজ্ঞতাসমূহ পৰৱৰ্তী বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত প্ৰয়োগ কৰিব পাৰে, য"ত বাকী মৃতসকলে মাত্ৰ এবাৰহে জীয়াই থাকে। যদি শৰীৰটো পুনৰ মৰি যায়, তেন্তে আত্মাটো পৰৱৰ্তী বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ স্থানান্তৰিত হ"ব, আৰু ব্যক্তিজন তৃতীয়বাৰ জীয়াই থাকিব... যদি পুনৰ মৃত্যু হয়, তেন্তে স্থানান্তৰ চতুৰ্থলৈ হ"ব। কাৰণ ঈশ্বৰ আৰু দেৱতাৰ ছুপাৰগড, জেনেৰেটৰ, অগণন সৃষ্টিৰ ওপৰত মহান। আৰু যেতিয়ালৈকে এজন ব্যক্তিয়ে ইমানেই বিকশিত নহয় যে তেওঁ নিজেই ডেমিউৰ্জ ঈশ্বৰ হৈ নাযায়, তেতিয়ালৈকে আত্মাৰ বিচৰণৰ অন্ত নাথাকিব।
  এইটোৱেই হৈছে আত্মাৰ Hyperevolution। আৰু মানুহ এতিয়াও সিংহাসনৰ একেবাৰে তলত সৰ্বনিম্ন স্তৰত আছে যিয়ে সৰ্বশক্তিমানতা আৰু সকলো কামনা পূৰণৰ দিশত আগবাঢ়িছে। সোনকালে বা পলমকৈ প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে বহু জন্ম-মৃত্যুৰ মাজেৰে পাৰ হৈ অভিজ্ঞতা লাভ কৰাৰ পিছত নিজৰ লক্ষ্যত উপনীত হ"ব। হায়, সেইসকলৰ বিশেষকৈ সন্ন্যাসী আৰু শ্বহীদসকলৰ আশা যে এই জীৱনত দুখভোগ কৰাৰ পিছত তেওঁলোকে মিঠা ফল আৰু সুগন্ধি ফুলেৰে ভৰা এখন স্বৰ্গ লাভ কৰিব, সেই আশা অসাৰ। গতিকে অসীমজনে তেওঁৰ হাইপাৰ-অম্নিপটেন্স, অভাৰ-ক্ৰিয়েটৰত মানুহৰ বাবে কেৱল স্বৰ্গতকৈ ভাল কিবা এটা প্ৰস্তুত কৰিছে। অন্ততঃ সক্ৰিয় ব্যক্তিৰ বাবে। আৰু যিসকল দুৰ্বল আৰু কম শক্তিশীল তেওঁলোকে অধিক সামান্য সপোন পূৰণৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব পাৰে। পৃথিৱীত বা আন জগতত আপোনাৰ প্ৰিয় পৰিয়াল আৰু বন্ধু-বান্ধৱীক লগ কৰক। আৰু তেওঁলোকৰ সৈতে সুখেৰে জীয়াই থাকক এখন ভাল পৃথিৱীত: যুদ্ধ, ভোক, ৰোগ, বাৰ্ধক্য আৰু অন্যান্য দুৰ্ভাগ্যৰ অবিহনে। এনে স্বৰ্গলৈহে এটা জীৱন আৰু এটা অৱতাৰ খোজ কাঢ়িব নালাগিব।
  আৰু যে আচলতে ধাৰাবাহিকভাৱে পুনৰ্জন্মৰ পিছত এজন ব্যক্তিৰ নিয়ন্ত্ৰণত এনে ক্ষমতা থাকিব পাৰে যে তেওঁ নিজৰ সুখৰ ৰূপ বাছি ল"ব পাৰিব। বা আপেক্ষিক শান্তিৰে কাৰ্য্যকলাপ আৰু উপভোগ। আৰু সেয়েহে হয়তো হাৰেম, বাচন-বৰ্তন আৰু নৃত্যশিল্পী থকা মহম্মদী স্বৰ্গখনো ইমানেই বিৰক্তিকৰ হৈ পৰিব পাৰে যে এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ বাবে বহুত বেছি সক্ৰিয় কিবা এটা সহজ বাছি ল"ব!
  কাৰণ ঈশ্বৰে তেওঁলোকৰ হৃদয়ত অনন্তকাল ৰাখিছে! আৰু মানুহ এটা জীৱন্ত আত্মা হৈ পৰিল, আৰু শৰীৰটো সেই ধূলিৰ ওচৰলৈ (পৃথিৱীৰ উপাদানবোৰলৈ!) যায়, যাৰ পৰা ইয়াক সৃষ্টি কৰা হৈছিল, আৰু আত্মাটো সেই ধূলিক দিয়া ঈশ্বৰৰ ওচৰলৈ যায়! মানুহৰ আত্মা হৈছে দেৱতাৰ ঈশ্বৰ পিতৃৰ উশাহ। আৰু আত্মা অমৰ, কাৰণ ইয়াত বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৰ্বশক্তিমান সৃষ্টিকৰ্তাৰ এটা কণা থাকে। আৰু আমি কেৱল মাটি নহয়। আমি ডেমিউৰ্জ দেৱতা আৰু তেওঁলোকৰ আত্মীয়ৰ নাতি-নাতিনী, কেৱল সৃষ্টি নহয়। আৰু প্ৰভুৱে তেওঁলোকৰ হৃদয়ত অনন্তকাল ৰাখিলে। কাৰণ সৰ্বশক্তিমান ছুপাৰ-গড, পিতৃ-মাতৃ, অনন্তকাল। আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ মাজত অতিশক্তিমান ঈশ্বৰৰ এটা কণা থাকে যিটো নিজৰ মাজতে বিকশিত হ"ব লাগে, য"ত দুখ, যন্ত্ৰণা, মৃত্যু সহ্য কৰিবলৈ শিকা আৰু কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰাও অন্তৰ্ভুক্ত।
  নতুন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ৰাজকুমাৰ হ"বলৈ অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৰ মৃত্যু হ"ল।
  চেৰ্নোবগে ছোৱালী ৰেঞ্জাৰসকলক এইটোও দেখুৱাই দিলে... কাৰণ, এইটো আন পৃথিৱীৰ এক বিৰল দৃশ্য, পিছলৈ এণ্ডলেছ কিংডম অৱ দ্য ডেডত কি হয়।
  পস্কা নতুন শৰীৰ এটা লৈ সাৰ পালে... প্ৰায় এঘাৰ বছৰীয়া ল"ৰাটোৰ শেষ কথাটো মনত পৰিল তাৰ শিৰা, পেশী, হাড়ৰ শৰীৰ ফালি পেলোৱা এটা প্ৰচণ্ড বিষ, আৰু তাৰ পিছত তাৰ পিছৰ লঘুতা আৰু আনন্দ। আৰু ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ তলৰ পৰা পৃথিৱীখন নিমিষতে ওপঙি গ"ল, যিবোৰে এটা সৰু ৰূপৰ মুদ্ৰালৈ পৰিণত হৈ উজ্জ্বল তৰাবোৰৰ উজ্জ্বলতাৰ আঁৰত নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু তাৰ পিছত চিম্ফনীখন বাজিবলৈ ধৰিলে, অবিশ্বাস্যভাৱে মহিমামণ্ডিত কিবা এটা।
  আৰু এতিয়া তাই পুনৰ নিজৰ শৰীৰলৈ আহিছে, সুস্থ ভোকৰ পৰা শক্তি আৰু জোৰেৰে ভৰি পৰিছে। পস্কা এতিয়াও ল"ৰা, কিন্তু আগৰ পাতল, কেম্প লুকটো এতিয়া নহয়, কিন্তু পেশীবহুল, শক্তিশালী, আৰু ছালৰ টেনটো একেবাৰে মানুহৰ নহয়, গাঢ় সোণালী। ল"ৰাটোৱে তাৰ মুখখন অনুভৱ কৰিলে, নাই, সম্পূৰ্ণ মানুহ যেন লাগিল, মসৃণ আৰু পৰিষ্কাৰ ছালৰ সৈতে, আৰু মূৰৰ চুলিখিনি স্পৰ্শ কৰিলে কোমল আৰু ৰেচমী যেন লাগিল। মাথোঁ হাতৰ কব্জিত কিছুমান অদ্ভুত ব্ৰেচলেট।
  ল"ৰাটোৱে ৰত্নটো ঠেলি দিলে আৰু হ"ল"গ্ৰাম এটা জিলিকি উঠিল। কল্পনা কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে ধুনীয়া ছোৱালী এজনীৰ ত্ৰিমাত্ৰিক ৰঙীন প্ৰতিচ্ছবি এখন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাইৰ ৰূপালী মাতটোৱে জিলিকি উঠিল:
  - অ' আপোনাৰ হাইনেছ! তোমাৰ জন্ম হৈছে আৰু সেয়েহে ৰাজ্যত উদযাপন হ"ব!
  আৰু তাইৰ কথাৰ প্ৰায় লগে লগে নৱজাত মৃত ল"ৰাটো থকা সিংহাসন কোঠাটোত উজ্জ্বল, ৰঙীন পোহৰবোৰ জ্বলি উঠিল আৰু স্পটলাইটৰ গোটবোৰ জিলিকিবলৈ ধৰিলে। পস্কাই নিজকে হঠাতে ঢৌৱে যেন কঢ়িয়াই নি এখন বিশাল ষ্টেডিয়ামলৈ লৈ যোৱা যেন পালে, য"ত তেওঁক এক ভিন্ন ভিৰে আনন্দৰে আদৰি লৈছিল। ল"ৰাটোৱে চাৰিওফালে চাই চকু টিপিয়াই দিলে। বিশাল সিংহাসন কোঠাটোত ওপৰত মূৰ্তি আৰু ঘূৰি থকা, অতি অলংকৃত আৰু ৰঙীন চেণ্ডেলিয়াৰ আছিল। আৰু ফোয়াৰাৰ বহুৰঙী জেটবোৰে ধপধপাইছিল।
  আৰু সাধাৰণতে ৰাজপ্ৰসাদটো নিজেই একে সময়তে ভৱিষ্যতবাদী আৰু প্ৰাচীন দুয়োটা আছিল।
  দৰ্শকৰ অতিশয় সংখ্যক আছিল ধুনীয়া ল"ৰা-ছোৱালী, আৰু তাতকৈ তিনিগুণ ছোৱালী আছিল। তেওঁলোকৰ বাহিৰেও দুই প্ৰকাৰৰ জীৱ-জন্তুৰ সংখ্যা কম আছিল। অতি ডাঙৰ, দুমিটাৰ ওখ, গৰিলাৰ দৰে, কেৱল বাদুলিৰ ডেউকাৰ দৰে কাণ, ধূসৰ আৰু বাদামী জীৱ। আৰু অলপ সৰু কমলা আৰু হালধীয়া ৰঙৰ ব্যক্তি শিয়ালৰ দৰে, কিন্তু কম আছিল।
  তেওঁলোকৰ উপৰিও যান্ত্ৰিক সৰু সৰু মানুহবোৰেও হলঘৰত ঘূৰি আছিল, চকাত উঠি ৰঙীন ৰেপাৰত ৰজাঘৰীয়া খাদ্য আৰু বিলাসী পানীয় কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  পস্কাই লক্ষ্য কৰিলে যে হলঘৰটোত কাৰ্যতঃ কোনো বৃদ্ধ মানুহ নাই, আৰু সেয়েহে জীৱবোৰ যদিও দেখাত মানুহৰ দৰে, কেনেবাকৈ সোণালী ছালৰ সৈতে বেছি উজ্জ্বল, আৰু চুলিবোৰ ফুলৰ পাহিৰ দৰে। ভাল ভিৰ, কিন্তু বেছি। আৰু সিহঁতৰ কাণ দুখন, একেবাৰে মানুহ নহয়, আধা কাটি লোৱা গোলাপৰ কলিৰ দৰে।
  ক'ত আছে তেওঁ? স্বৰ্গ হ"ব পাৰেনে? শেহতীয়াকৈ অৰ্থডক্সী আৰু অগ্ৰগামীসকলৰ ঘনিষ্ঠতা বৃদ্ধি পাইছে আৰু পুৰোহিতসকলে পিতৃভূমিৰ বাবে মৃত্যু হোৱাসকলক এক উদাৰ স্বৰ্গৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে।
  হয়তো পুৰোহিতসকলে মিছা কথা কোৱা নাই? এতিয়া তেওঁ আৰু ৰজেভৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত খালী ভৰিৰে, কুঁহিয়াৰৰ দাগ পৰা আৰু আঁচোৰ পৰা ল"ৰা নহয়। নাই, ৰাজকুমাৰজন তেওঁলোকৰ সন্মুখত থিয় হৈ আছে। লগতে এতিয়াও ল"ৰা, কিন্তু বহুমূলীয়া শিলেৰে সজাই থোৱা জিলিকি থকা ৰঙা বুট পিন্ধি, অতি বিলাসী, যদিও কিছু পুৰণি চুট পিন্ধি। বেল্টটোত এটা তৰোৱাল জিলিকি আছে, তাৰ হিল্টটো ৰত্নেৰে চহকীভাৱে সজাই তোলা হৈছে। আনকি ই আচৰিত: ৰবট, টেলিভিছন, আৰু একে সময়তে দুৰ্গৰ পৰিৱেশ৷
  সঁচা, দৰ্শকেও নিজৰ নিজৰ ধৰণেৰে সাজ-পোছাক পৰিধান কৰিছে। ল"ৰাকেইটাই মধ্যযুগীয় কেমিছ"ল আৰু বিলাসী বুট পিন্ধিছে আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে হাই হিলৰ কাঁচৰ চপ্পল আৰু স্বচ্ছ ড্ৰেছ পিন্ধিছে যিয়ে তেওঁলোকৰ শৰীৰৰ সৌন্দৰ্য্য লুকুৱাই ৰাখিব নোৱাৰে।
  দুগৰাকী ছোৱালী, সম্ভৱতঃ দাসী, ৰাজকুমাৰসকলৰ সন্মুখত দৌৰি ওলাই আহিল: তেওঁলোক খালী ভৰিৰে চুটি বগা পোছাক পিন্ধি, আৰু উলংগ, চিকচিকিয়া কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাই তেওঁলোকৰ ভয়ংকৰ স্তন দুটা কষ্টেৰে ঢাকি ৰাখিছিল। তেওঁলোকে উদাৰতাৰে গোলাপী পাহিবোৰ সিঁচৰতি কৰিলে, নতুন সতেজ ৰাজকুমাৰৰ গোৰোহাত।
  পস্কা এতিয়া ৰাজকীয় ব্যক্তি, কিন্তু তেওঁ আছিল এজন ভোকাতুৰ, ক্ষীণ, নিৰ্লজ্জভাৱে লেতেৰা অগ্ৰগামী। আৰু গৌৰৱৰ অনুভূতিয়ে তেওঁৰ আত্মাক ভৰাই তোলে। সৎ অগ্ৰগামী - ন্যায় আছে।
  উজ্জ্বল সিংহাসনত ৰাজকীয় পোছাক পৰিহিত এগৰাকী ছোৱালী আৰু প্ৰায় বিশ বছৰ বা তাতোকৈ অধিক বয়সৰ মানুহ সদৃশ এজন যুৱক আবিৰ্ভাৱ হ"ল। পস্কাক সম্ভাষণ জনালে আৰু পস্কাক অগ্ৰগামী চেলুট দিলে।
  যুৱকজনে মুকুট পিন্ধি গম্ভীৰ সুৰত ক"লে:
  - তুমিয়েই বীৰত্বৰে হত্যা কৰা নাইটজন যাক দেৱতাসকলে মোৰ উত্তৰাধিকাৰী আৰু সোঁহাত বুলি নিৰ্ধাৰণ কৰিছিল!
  এই কথাৰ উত্তৰ পশ্কাই বিনয়ীভাৱে দিলে:
  - নাজানো মহামহিম। শ শ আৰু হাজাৰ হাজাৰ ছোভিয়েট মানুহ মোতকৈ কম বীৰত্বৰে পতিত হোৱা নাছিল! আৰু মই ভাবো তেওঁলোকে স্বৰ্গত কম পুৰস্কাৰৰ যোগ্য নহয়!
  এই জগতৰ ৰজাই গুৰুত্বপূৰ্ণ সুৰত ক"লে:
  - ইয়াত আমি সকলোৱেই আছো যিয়ে এটা জীৱন কটালোঁ আৰু আন এটা জীৱন লাভ কৰিছো। পুৰস্কাৰ সদায় ন্যায্য নহয়। ময়ো জাৰ সেনাৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ বিষয়া নাছিলোঁ যদিও ৰজাৰ উপাধি লাভ কৰিছিলোঁ। কিন্তু খালী ভৰিৰ ছোৱালীবোৰৰ ভিতৰত এজনী হৈছে ফাদাৰ মাখনো নিজেই!
  চাকৰ ছোৱালীজনীয়ে এই কথাবোৰ শুনি ক্ষোভিত হৈ ফুচফুচাই ক"লে:
  -কিন্তু মই শিকিলোঁ এনেকুৱা সুখ যিবোৰ তোমালোক পুৰুষৰ বাবে দুৰ্গম!
  ৰজাই কঠোৰ উত্তৰ দিলে।
  - তোমাক, দাস মাখনো, এটা শব্দও দিয়া নহ"ল! তাইক গবলিন পোষ্টত বান্ধি দিয়ক যাতে তাই লেশ্ববোৰৰ নিজৰ অংশ পাব পাৰে।
  পাঁচটা ফেলেঞ্জত মেমব্ৰেনাছ কাণ থকা গৰিলাই ছোৱালীজনীক ধৰি এটা খুঁটাৰ ওচৰলৈ টানি লৈ যায়। ছোৱালীজনীয়ে প্ৰতিহত কৰিবলৈ অসফল চেষ্টা কৰিলেও চাবুকেৰে উৰুত তীব্ৰ আঘাত কৰে। ইয়াৰ পিছত তাই গবলিনটোৰ পাখিত কামোৰিলে, কিন্তু চিবুকত ঘুচা মাৰিলে আৰু চেতন হৈ পৰিল, চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  ৰজাই সন্তুষ্ট হ"ব, কিন্তু পস্কে একেবাৰেই নহয়। ৰক্তাক্ত নিৰ্ভীক আৰু ডাকাত মাখনো নিজেই হ"লেও নাৰীক মাৰপিট কৰিলে ভাল নহয়৷ কেতিয়াবা ভাগ্যই এজন ব্যক্তিৰ ওপৰত এটা কৌশল খেলি ভাল পায়। বা অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে ডেমিউৰ্জ গডছ। কুটিলসকলে কেতিয়াবা মৰণোত্তৰ প্ৰতিশোধ লাভ কৰে, কিন্তু সদায় প্ৰত্যক্ষভাৱে নহয়। কোনোৱে পংগু, কোনোৱে দাস বা দাস হিচাপে অৱতাৰ ল"ব পাৰে। কিন্তু মহামহিম নিজেই একেবাৰেই ফেৰেস্তা নহয়, বৰঞ্চ এজন ৰেভেলিং অফিচাৰ শ্বুইণ্ডাৰ। আন বিষয়াতকৈ বেয়া নহয়, কিন্তু ভালও নহয়। আৰু মোৰ ভাগ্য ভাল আছিল, ভাইচ"টস্কিৰ গীতৰ দৰেই, ইতিমধ্যে মোৰ দ্বিতীয় জীৱনত, এজন ৰজালৈ বৃদ্ধি পালোঁ৷ সঁচা, তৎক্ষণাত নহয়, যেতিয়া পূৰ্বৰ ৰজাক হত্যা কৰা হৈছিল। ইয়াত পূৰ্বতে নিদ্ৰাহীন ক্ষমতাৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল।
  পস্কাই চাই মৌন হৈ পৰিল। তেওঁ আৰু সম্পূৰ্ণ সুখী অনুভৱ কৰা নাছিল। আৰু ৰজাৰ ইমান সুখকৰ নহয় কণ্ঠই ঘোষণা কৰিলে:
  - আৰু এতিয়া ৰাজকুমাৰৰ ৰাজ অভিষেকৰ সময়ত পৰম্পৰাগত অনুষ্ঠানত অংশ ল"ব লাগিব! এতিয়া আগৰ জীৱনৰ এজন ডাঙৰ, বিশেষকৈ বিপদজনক অপৰাধীৰ শাস্তি হ"ব! কাৰণ মই বিশ্বাস কৰোঁ যে পাপৰ প্ৰতিশোধ ল"ব লাগিব!
  পিহি থকা শব্দ এটা শুনা গ"ল আৰু সিংহাসনৰ সন্মুখৰ মজিয়াখন আঁতৰি যাবলৈ ধৰিলে। শব্দটো কোমল আছিল, ৰবটবোৰে ধূলি ঝাড়ু মাৰি লৈ গৈছিল আৰু ৰডটো আকাশলৈ উঠি আহিছিল। তীখাৰ অনুভূমিক দণ্ডৰ দৰে কিবা এটা দেখা গ"ল। ল"ৰাটোক মাত্ৰ হাতেৰে শিকলিৰে বান্ধি থোৱা আছিল ডাঠ ক্ৰছবাৰত, আৰু ভৰিত বাৰবেল এটা শিকলিৰে বান্ধি থোৱা আছিল। পেশীবহুল কান্ধৰ পৰা বাহু দুটা পেচোৱাত স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে বোজাই ল"ৰাটোক ভয়ংকৰ বিষ দিছে।
  জোয়া আৰু ভিক্টোৰিয়াই লগে লগে এই পেশীবহুল ল'ৰাটোক অলেগ ৰাইবাচেংকো বুলি চিনি পালে আৰু এটা হাউলি মাৰি তেওঁলোকে চেৰ্নোবগৰ ফালে ঘূৰি চালে:
  - কি কৰি আছা আন্ধাৰজনী?
  হাইপাৰইউনিভাৰ্চেল ইভিলৰ অভাৰলৰ্ডে মৃদুভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - এই ল'ৰাটোৰ দোষৰ বাবে আপুনি এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত যুঁজি থাকিব নোৱাৰে আৰু ইউএছএছআৰৰ বিজয় নিশ্চিত কৰিব নোৱাৰে! - চেৰ্নোবগৰ চকুটো আৰু কঠোৰ হৈ পৰিল। - একমত, এইটো যথেষ্ট গুৰুতৰ অপৰাধ যে তেলত ৰান্ধিলেও যথেষ্ট নহয়!
  জোয়াই অনুৰোধৰ সুৰত ক"লে:
  - কিন্তু এইটোৱেই আটাইতকৈ ডাঙৰ অনাকাংক্ষিত পাপ!
  চেৰ্নোবগে সাহসী সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - ভুলতে হ'লেই সিহঁতে তোমাক হতাশ হৈ মাৰি পেলায়! বিশ্বাস কৰক, তেওঁলোকে এই ল"ৰাটোক অত্যন্ত কোমল ব্যৱহাৰ কৰিছিল!
  গবলিনবোৰ বান্ধি থোৱা অলেগৰ প্ৰান্তত থিয় হৈ আছিল। ল"ৰাটো সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ ভৰিত শিকলিৰে বান্ধি থোৱা বাৰবেলৰ ওজনৰ বাবে পেশীবোৰ ফুলি উঠিছিল। পস্কাই সন্দেহ কৰি সুধিলে:
  - তাৰ কি দোষ?
  ৰজাই অহংকাৰেৰে উত্তৰ দিলে।
  - সত্যটো হ'ল তেওঁৰ বাবেই ছোভিয়েট ৰাছিয়াই পৰিত্ৰাণৰ ডাঙৰ সম্ভাৱনা হেৰুৱাই পেলালে!
  পাস্কাই মনে মনে অলেগ ৰাইবাচেংকোক সুধিলে:
  - এইটো সঁচা!
  ৰেকটোৱে ফালি পেলোৱা ল"ৰাটোৱে দাঁত চেপি ধৰিলে:
  - হয়! মোৰ দোষ!
  তাৰ পিছত ৰজাৰ পৰা এটা লেকনিক আদেশ আহিল:
  - প্ৰহাৰ কৰা!
  আৰু গবলিনবোৰে ল"ৰাটোৰ উদং পিঠিত শিকলিৰে যিমান পাৰে জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। ছালখন ফাটি গ"ল, আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ মুখখন ৰঙা পৰি গ"ল। কিন্তু ল"ৰাটোৱে চোলাটো চেপি ধৰি কঁপি কঁপি হাতখন আগবঢ়াই দিলে আৰু এটা কান্দোনও নিদিলে। আৰু গবলিনবোৰে ঠাণ্ডা ক্ৰোধেৰে ৰেজিমেণ্টটো আগবঢ়াই নিলে। গোটেই শক্তিৰে আঘাত কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে ল"ৰাটোৰ ছালখন কাটি পেলালে।
  পস্কাই শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায়, বন্য যন্ত্ৰণাৰ মাজতো অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি নাথাকিল, মাত্ৰ উশাহ ল"লে। যদিও নিৰ্যাতন তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। প্লাষ্টিকৰ হেণ্ডেলৰ শিকলিবোৰ গৰম হৈ ৰঙা হ"বলৈ ধৰিলে। গতিকে এতিয়া প্ৰতিটো নতুন আঘাতে কেৱল ছালখন কাটি পেলোৱাই নহয়, মাংসৰে ঠাইতে জ্বলাই দিলে।
  কোঠাটোৰ মাজেৰে ভজা মাংসৰ তীব্ৰ গোন্ধ এটা ওলাই আহিল। বিষটো ভয়ংকৰ আছিল। অলেগৰ চকু দুটা চুকেটৰ পৰা ওলাই আহিছিল, মুখখন নীলা হৈ পৰিছিল, ডিঙিৰ পৰা তেজ বৈ আহিছিল, কিন্তু তথাপিও ইচ্ছাৰ টাইটানিক প্ৰচেষ্টাৰে তেওঁ ডিঙিৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ সাজু হোৱা গৰ্জনটোক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। এনে লাগিল যে এই ল"ৰাটোৱে এক নিষ্ঠুৰ অভিজ্ঞতাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। স্কুল, তৰা আৰু মহাকাশ যুদ্ধৰ জগতখনকে ধৰি। অলেগে কল্পনা কৰিলে যে মই গৰম গা ধোৱাত তাক ঝাড়ুৰে চাবুকেৰে কোবাই আছো আৰু বহুত সহজ হৈ পৰিল।
  বগা গৰম শিকলিবোৰে ৰাইবাচেংকোক ডিঙিৰ পৰা গোৰোহালৈকে কোবাই জ্বলাই দিলে, যিটো গবলিনবোৰে গো-এহেডৰ সৈতে আঘাত কৰিলে, কিন্তু জ্বলি যোৱা আৰু আহত ল"ৰাটোৱে তেতিয়াও চেতনা হেৰুৱাব নিবিচাৰিলে। এইখিনিলৈ পশ্কাই মন্ত্ৰমুগ্ধ হোৱাৰ দৰে চালে। প্ৰায় একে বয়সৰ সমনীয়াজনৰ প্ৰতি তেওঁৰ দুখ লাগিছিল যদিও আনহাতে ইতিমধ্যে কষ্টেৰে ধৰি ৰখা ইউ এছ এছ আৰয়ে নিজকে ধ্বংসৰ সীমাত উপনীত হোৱাটো তেওঁৰ দোষ আছিল। বাৰু, সঁচাকৈয়ে এনেকুৱা কিবা এটা ক্ষমা কৰিব পাৰিনে? কাৰণ ষ্টেলিনে নিজেই শত্ৰুৰ প্ৰতি নিৰ্দয়তা দেখুৱাবলৈ আহ্বান জনাইছিল। তদুপৰি ল"ৰাটো অতি পেশীবহুল আৰু একেবাৰে ক্ষীণ নহয় যদিও তেওঁৰ অতিৰিক্ত চৰ্বিৰ এটোপালো নাই।
  এই ক্ষেত্ৰত মই প্ৰকৃত ক্ষুধা অনুভৱ কৰা নাই, আৰু এইটোৱেও সহানুভূতিৰ সৃষ্টি নকৰে...
  কাণৰ ড্ৰামৰ পৰা ওলাই অহা হঠাতে গৰ্জন এটাই ৰাজপ্ৰসাদটো কঁপাই তুলিলে। দেৱালখন ভাঙি গ"ল, আৰু পাৰ হৈ যোৱা বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে মানুহক খালী বটলৰ দৰে সিঁচৰতি কৰি পেলালে, টৰ্নেডোৰ দৰে সিংহাসনখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে... সকলো ঘটিল যেন প্ৰচণ্ড ভূমিকম্পৰ সময়ত, হাৰিকেনৰ গতিৰে। আৰু ক্ষন্তেক পিছতে গুণ্ডাবোৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। গবলিনৰ লগত বহুত মিল আছে, কেৱল নোমত উলংগ নহয়, ইউনিফৰ্ম পিন্ধি।
  শ্বকৰ ফলত অনুভূমিক বাৰখন ভাঙি যায় আৰু ক্ৰছবাৰখন ভাঙি যায়। নিৰ্মমভাৱে প্ৰহাৰ কৰা আৰু জুইত ঢাকি থোৱা অলেগ ৰাইবাচেংকো পস্কাৰ ওপৰত পৰিল। দাস ল"ৰা ৰাজকুমাৰৰ ওপৰত খহি পৰা তেওঁৰ গোটেই পিঠি আৰু বুকুখন জ্বলি ভাঙি গৈছিল। তথাপিও ল"ৰাজনে নিজৰ চেতনাক ধৰি ৰাখিলে আৰু অগ্ৰগামীজনক ফুচফুচাই ক"লে:
  - এইটো আমাৰ সুযোগ!
  আৰু পস্কাৰ বেল্টৰ পৰা সি হীৰাৰে ঢাকি থোৱা পিষ্টল এটা উলিয়াই আনিলে। হেণ্ডকাফত এবাৰ গুলী চলালে। ফাটি গ"ল, তাৰ পিছত ভৰি দুখন ধৰি থকা বেণ্ডেজবোৰত দুটা গুলী মাৰিলে। যন্ত্ৰণাৰ সম্পূৰ্ণ শক্তিৰ মাজতো অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লৰচৰ কৰাৰ ক্ষমতা বজাই ৰাখিছিল আৰু তেওঁৰ মানসিক ধাৰণা পূৰ্বতকৈ অধিক শক্তিশালী হৈ পৰিছিল। ৰাজকুমাৰৰ বেল্টত ওলমি থকা ৰাজ্যৰ কিছুমান উন্নত যাদুকৰ আছিল।
  আৰু ফাটি যোৱা গবলিনবোৰে নিজৰ অনুভৱ আৰু জন্তুৰ প্ৰবৃত্তি লুকুৱাই ৰখা নাছিল। যিমান পাৰি সিমান জীৱ ধ্বংস কৰিব বিচাৰিছিল আৰু সকলোতে গুলীচালনা কৰিছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পাস্কাক আঁতৰাই নিবলৈ সময় নাপালে আৰু ল"ৰা-ৰাজকুমাৰজন মাত্ৰ পৰি থকা ঠাইত মাত্ৰ আধা মিটাৰ বহল আৰু এক মিটাৰ দ এটা গহ্বৰ আছিল আৰু তাৰ ধাৰে ধোঁৱা আৰু জিলিকি উঠিছিল। ৰাইবাচেংকো জুনিয়ৰে নিজেই শত্ৰুৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী গুলীচালনা কৰে। প্ৰথম পাঁচজন গবলিন আক্ৰমণকাৰীক প্ৰথম বিস্ফোৰণৰ ফলত কাটি পেলোৱা হৈছিল।
  ল"ৰাটোৱে ঘূৰি ঘূৰি ৰজাই ভৰিৰে পেলাই দিয়া যাদুকৰীজনক তুলি লৈ, উদং আঙুলিৰে বুটামবোৰ টিপিলে। মহাকাশ জগতত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইতিমধ্যে একে ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিছিল আৰু সেয়েহে তেওঁ অতি আত্মবিশ্বাসেৰে কাম কৰিছিল। ল"ৰাটোৰ হাত-ভৰিৰ পৰা গুলী চলোৱাৰ পৰা আৰু ডজন ডজন গবলিনে নিজৰ আত্মাক অতিক্ৰমণীয় জগতবোৰলৈ লৰালৰিকৈ লৈ গ"ল।
  আৰু সাধাৰণতে কোনো ধেমালিৰ যুদ্ধ আৰম্ভ নহ"ল। উল্লেখযোগ্য শক্তিসমূহ যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈছিল। যেতিয়া পূৰ্বৰ মানুহে ইজনে সিজনৰ লগত যুঁজিছিল... মাত্ৰ অলপ বেলেগ শৰীৰত।
  শত্ৰুৰ নখ টানি থকা যন্ত্ৰবোৰক গুলীয়াই ডজ কৰি অলেগে ভাবিলে: এই গবলিনবোৰ কোন? তেওঁলোক মানুহ নেকি আৰু যদি আছে তেন্তে তেওঁলোকে পৃথিৱী গ্ৰহত কি অপৰাধ সংঘটিত কৰিছে? সাধাৰণতে সাধুকথাত গবলিনক বেয়া আৰু কিবা এটা মূৰ্খক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  ল"ৰা ৰেঞ্জাৰজনে মৃত এলফবোৰ তুলি লৈ পেলাই দিলে, য"ত এতিয়া মৃত মানুহ হৈ পৰা ৰশ্মি নিক্ষেপ কৰা মানুহজন মূৰ্ত হৈ পৰিল। আৰু এতিয়া দুহাতেৰে গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  অভিজ্ঞ পস্কাই বেল্টৰ পৰা আন এটা মেজিক ব্লাষ্টাৰ উলিয়াই অধিক সংখ্যক দৌৰি আৰু আক্ৰমণকাৰী আক্ৰমণকাৰীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  তাৰ পাছত যুদ্ধজাহাজৰ দৰে এটা বিশাল উৰণীয়া চচৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল আৰু তাৰ পৰা অধিক সংখ্যক গবলিন আৰু কমেইহে দেখা শিয়াল জপিয়াই ওলাই আহিল। কিন্তু এলফ ৰাজ্যৰ অন্তৰ্গত ডেউকা কাণৰ (গবলিন) বোৰে নিজৰ আত্মীয়ৰ ওপৰত উত্তৰ গুলী চলাবলৈ কুণ্ঠাবোধ কৰা নাছিল। গতিকে আঘাতৰ আদান-প্ৰদান পূৰ্ণগতিত চলি আছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো এতিয়া ৰোলত আছিল। তেওঁ উইজাৰ্ড ব্লাষ্টাৰৰ বিস্ফোৰণ মুকলি কৰি দিলে, দানৱ গোট খোৱাৰ শাৰীৰ পিছত শাৰী ৰাখিলে। কিছুমান গবলিন মাগোপ্লাজমাৰ ক্ষতিকাৰক বেজীৰ ফলত জ্বলি উঠিছিল, আনহাতে কিছুমানে মাধ্যাকৰ্ষণ নিৰ্গমকৰ তলত পৰি সেউজীয়া আৰু নীলা তেজৰ ফোয়াৰা এৰি দিছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত ই অধিক গৰম হৈ পৰিল আৰু ভয়ৰ দৰে ডেউকাযুক্ত ডেগাৰবোৰ ওচৰ চাপি আহিল।
  তেওঁলোকে পাছলৈ ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ আঘাত কৰে। চকুৰ মণিবোৰ বিষাদ নোহোৱালৈকে সকলো আকাশ ৰঙীন হৈ পৰিছিল এক ভয়ংকৰ আতচবাজীৰ প্ৰদৰ্শনেৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আক্ৰমণাত্মকভাৱে কথা ক"লে:
  পাপী মানুহে নিজৰ পাব
  ই জুইত জ্বলি থকা মকৰা এটাৰ দৰে হ"ব,
  বিশ্বাস কৰক, এইটো এটা কঠিন গোচৰ -
  পাপীজনে চয়তানক পূজা কৰিছিল!
  কিন্তু চয়তান আৰু চেৰনোবগৰ ধাৰণাটো একেবাৰেই একে নহয়। চয়তান এজন বিদ্ৰোহী স্বৰ্গদূত - সৃষ্টি, চেৰ্নোবগ হৈছে জেনেৰেটৰৰ চিৰস্থায়ী হাইপ'ষ্টেছিছ। আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ মাজত থকা বিশাল পাৰ্থক্য। কাৰণ চেৰ্নোবগ এজন পুত্ৰ আৰু পৰিয়ালৰ অংশ, আৰু তেওঁৰ শত্ৰু একেবাৰেই নহয়! চয়তান শব্দটো বিৰোধী বুলি অনুবাদ কৰা হৈছে।
  পস্কাই গবলিনটোক খুন্দা মাৰিলে। বাকী আছিল মাথোঁ লোমশ তলৰ অংগ। সাধাৰণতে এলফবোৰে বহুত বেছি কাৰ্যক্ষমভাৱে গুলীচালনা কৰিছিল। কোন এই ডেউকা কাণৰ ল'ৰা? গৰিলা এটা আছে!
  পস্কাই পৰাজয়ৰ পৰা কষ্টেৰে হাত সাৰিলে, কিন্তু পিছলৈ জপিয়াই যাবলৈ সক্ষম হ"ল, মাথোঁ কান্ধত গৰম অনুভৱ কৰিলে। কেমিছ"লৰ দামী কাপোৰখন অলপ জ্বলি গৈছিল।
  ছোৱালী হিচাপে অৱতাৰ লৈ বুঢ়া মানুহ মাখনোৱেও যুঁজে, আৰু অতি নিখুঁতভাৱে গুলী চলায়। তথাপিও তেওঁক ডেছিং মুখীয়াল বুলি গণ্য কৰাটো অসাৰ নহয়৷ গীতটোত কোৱাৰ দৰে। তুমি আৰু মই সদায় কাফিৰক একেলগে চেপি ধৰিছো, আৰু শিখৰ আৰু ৰাছিয়ানসকলক নেতৃত্ব দি আহিছো - একক আটামান। কিন্তু তাৰ পিছত আতমনবোৰৰ লগত মোৰ অলপ দুৰ্ভাগ্য! কিন্তু আমি একত্ৰিত হ"ম - সকলোকে ক্ষোভিত কৰিবলৈ!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জুইৰ বিস্ফোৰণেৰে এশটা গবলিনক কাটি পেলালে আৰু ক"লে:
  -যুদ্ধত সকলো অনুমোদিত, আৰু সকলো তাৰ বাবেই হয় যিয়ে যিকোনো মানুহক হত্যা কৰিব পাৰে!
  পস্কাই এই কথাত সন্মতি দিলে আৰু আৰু অধিক সঘনাই গুলী চলাবলৈ ধৰিলে আৰু, এই বিকৃত কিন্তু ভঙা নহয় ল'ৰাজনৰ দৰে একে সঠিকতা দেখুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  এলফবোৰে ক্ৰমান্বয়ে একত্ৰিত হৈ নিজৰ মজুতবোৰ ডাঙৰ কৰিলে। সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংসপ্ৰাপ্ত আৰু জ্বলি যোৱা ৰাজপ্ৰসাদটোত যুদ্ধখন চলিল।
  আৰু আকৌ ৰজেভৰ বাবে হোৱা যুদ্ধৰ ছবিখন উত্থাপন হ"ল। ধ্বংসাৱশেষৰ স্তূপলৈ পৰিণত হোৱা চহৰখনে হাৰ নামানিল। হাতত মেচিনগান লৈ কমছমোলৰ ছোৱালী নাটাছাই ক্ৰাউটসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, তাই আছিল অতি লেতেৰা আৰু পাতল: ছাল আৰু হাড়। কিন্তু পুৰুষসুলভ চিবুক আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ নীলা চকুৰ মুখখনে নিজৰ ধুনীয়াতা ধৰি ৰাখিছিল। নাটালিয়া এবাৰতকৈ অধিক আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল যদিও ভৰিৰ "আঁচোৰ" সহ্য কৰিছিল। প্ৰায়ে ফাটি খৰখেদাকৈ চিলাই কৰা তাইৰ চিন্টজ ড্ৰেছটো ভিক্ষাৰীৰ টুকুৰাৰ দৰে লাগিছিল। ভিক্ষাৰী এজনৰ লগত সাদৃশ্য বৃদ্ধি কৰিছিল খালী ভৰিৰে, সকলোবোৰ ঘৰ্ষণ আৰু ঘাঁৰে আবৃত যদিও কমছমল যোদ্ধাৰ ভৰিৰ সুন্দৰ, সুসম আকৃতি আৰু ছোৱালীজনীয়ে জ্বলন্ত মিশ্ৰণৰ সৈতে গ্ৰেনেড লুকুৱাই ৰখা কেনভাছ বেগটো।
  নাটাছাই আন এটা হৰ্ণ ডিচাৰ্জ কৰি ফাটি গ"ল। এইটো কেৱল চিনেমাতহে, এনেকুৱা ছুপাৰমেন আছে যে তেওঁলোকে এটা ফাটিৰে ডজন ডজন সৈনিকক কাটি পেলায়। প্ৰকৃত যুদ্ধত ভগৱানে নকৰক যে শ শ গুলীৰ ভিতৰত অন্ততঃ এটা সঠিক আঘাত হ"ব। এই ক্ষেত্ৰত বয় টাৰ্মিনেটৰ অলে ৰাইবাচেংকো আৰু গাৰ্ল ৰেঞ্জাৰসকল এক অতিশয় ব্যতিক্ৰম।
  কিন্তু নাটালিয়াই ভাঙি যোৱা বেৰখনৰ ওপৰত হেলান দি সতৰ্কতাৰে ভঙা ইটাৰ থোপা এটাৰ আঁৰৰ পৰা বাহিৰলৈ চালে। চহৰখনত ইমানেই ধ্বংসাৱশেষ আৰু বেৰিকেড আছে যে নাজীয়ে নিজৰ শক্তিশালী টেংক ব্যৱহাৰ কৰি ভাঙিব নোৱাৰে, আৰু সৰু সৰু গোটত প্ৰতিকূল পদাতিক যুদ্ধলৈ টানি নিবলগীয়া হয়।
  গৰম আৰু মহিলা বেটেলিয়নৰ প্ৰায় সকলো যোদ্ধাই খালী ভৰিৰে যুঁজি আছে, আৰু গাহৰিৰ দৰে লেতেৰা৷ কিন্তু ধুবলৈ সময় নাই, আৰু মলিয়ে জ্বলি যোৱা আৰু জ্বলি থকা ৰজেভত ছদ্মবেশ স্থাপন কৰাত সহায় কৰে, আৰু সেয়েহে জীয়াই থাকিবলৈ। তথাপিও ১৯৪৩ চনৰ ১ জানুৱাৰীতহে থাৰ্ড ৰাইচৰ মিত্ৰ দেশসমূহ বিচ্ছিন্ন হ"ল । আৰু জাৰ্মানসকলে এই কিংবদন্তি লেজখন এৰি যাবলৈ বাধ্য হ"ল। ইয়াৰ দ্বাৰা মস্কোৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত ৰঙা সেনাবাহিনীক কিমান সহায় হৈছিল।
  এই কথা নাটাছাই আন সকলোৰে দৰেই জানে। আৰু সেইবাবেই তাই আন সকলো যোদ্ধাক উৎসাহিত কৰিবলৈ এটা গীত গায়, যাৰ বহুতেই গুৰুতৰ ঘাঁত ভুগিছে;
  
  সংগ্ৰাম আৰু দুখ-কষ্টৰে ভৰা পৃথিৱী
  সময়ৰ উদয়ৰ পৰা এনেকৈয়ে আছে,
  যেতিয়া হাবেল পৰিল আৰু কয়িন উঠিল;
  খলনায়কে পাইছে পুষ্পমাল্যৰ আৰ্মাডা!
  
  মানুহৰ এনে প্ৰয়োজন,
  বহু বছৰ ধৰি নিষ্ঠুৰভাৱে শোক কৰিবলৈ...
  আৰু সেইদৰেই সময়ৰ অন্তলৈকে চলি থাকিল,
  যে সাহসীসকলক কেৱল শিকলি আৰু খুঁটাৰে পুৰস্কৃত কৰা হয়!
  
  কিন্তু সাহসত বিশ্বাস কৰক, সৈনিক নাযাব,
  সৰ্বশক্তিমান ৰড আমাক নিদিয়ে -
  পবিত্ৰ ৰাছিয়ান কিতাপৰ দৰে,
  স্বৰগ সৰ্বশক্তিমান পৃথিৱীলৈ আহিব!
  
  এটা যুগ আহিব - য'ত মানুহ সুখী,
  য'ত দুখ নাই আৰু যোগফল বেছি!
  
  য'ত মৌত সদায় খেজুৰ আৰু প্লাম থাকিব -
  আৰু সকলোৱে পাগলৰ দৰে পুৰস্কাৰ লাভ কৰিব!
  
  আমাৰ প্ৰিয় সীমাহীন ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণ,
  মই আজ্ঞা দিওঁ যে যেন গ্ৰীষ্মৰ দিনত পুষ্পমাল্য ফুলিব...
  আৰু তেতিয়া মানৱতা শক্তিশালী হ"ব,
  দূৰৈৰ তৰাবোৰৰ ওচৰলৈ যাওঁ!
  
  দোলনাৰ পৃথিৱীত থকাটো অসম্ভৱ,
  আমরা একটি চুম্বক দ্বারা টানি করা হয় এবং মহাকাশ মাতিছে...
  আচৰিত নহয়, অংকনটো পৰীক্ষা কৰি আমি শোক কৰিলোঁ -
  আৰু ভাগ্যৰ ওপৰত কঠিন হিচাপ এটা স্থাপন কৰোঁ আহক!
  
  নেটিভ শিক্ষা কিমান আচৰিত,
  সৰ্বশক্তিমানে তেওঁৰ বেদৰ জৰিয়তে আমাক কি দিলে...
  আৰু আমাৰ মাতৃভূমিৰ এটা সোণালী আঙঠি আছে,
  খঙৰ শিকলি ভাঙি পেলাওক, প্ৰয়োজন ভাঙি পেলাওক!
  
  পিতৃভূমিয়ে সাম্যবাদৰ সপোন গঢ়ি তুলিব,
  ইয়াত সকলো মুক্ত হ'ব - লোভ নাইকিয়া হ'ব!
  দূৰৈৰ কোৱাছাৰৰ বাবে পৰ্যটন অধিক প্ৰিয়,
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ বাবে নীলা তাৰকালৈ ৱাক-ফ্লাইট!
  কবিতাৰ নিজৰ অংশটো গোৱাৰ পিছত নাটাছাই নিজৰ ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰি ইনফেণ্ট্ৰি ফাইটিং ভেহিকেল এখনৰ ওপৰত জ্বলন্ত মিশ্ৰণ এটা দলিয়াই দিলে। আৰু জাৰ্মান পৰিবহণত সম্পূৰ্ণৰূপে জুই লাগি ক"লা, ছিন্নভিন্ন শিখাৰ ডাৱৰ নিৰ্গত হ"বলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনীৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে হেচ্চৰ কভাৰটো খোলা আছিল। আৰু গৰমৰ পৰা স্তব্ধ হৈ পৰা ক্ৰাউটসকলেও দুৰ্বলতা দেখুৱাইছিল। আৰু এটা ডাঙৰ জ্বলন্ত বটলে সিহঁতক আৱৰি ধৰিলে।
  বিস্ফোৰণ নহ"ল, যিহেতু বাকচবোৰ নিজেই সুৰক্ষিত আছিল, কিন্তু কামানটোত ভৰ্তি গোলাৰ বেল্টটো জাম হৈ আক্ৰমণাত্মকভাৱে ফাটিবলৈ ধৰিলে। আৰু এখন এছ এছ হাউপমেনৰ ফটা মৃতদেহটো হেচৰ পৰা উৰি গ"ল।
  কিন্তু তাৰ পিছত আন এখন পদাতিক যুদ্ধ বাহনে গধুৰ মেচিনগানেৰে খুন্দা মাৰে। কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে কোনোমতে জপিয়াই আঁতৰি যাবলৈ সক্ষম হয় যদিও তাইৰ বন্ধু আৰু সামগ্ৰী আনি থকা পাঁচ বছৰীয়া ল"ৰা কলিয়াক খুন্দা মাৰে। বেচেৰা সন্তান, এই যুদ্ধত সি কি কৰি আছিল? তেওঁ প্ৰাপ্তবয়স্কসকলক সৰ্বশক্তিৰে সহায় কৰিছিল, সকলোৰে সৈতে একেলগে ৰঙা সেনাবাহিনীক জয়ৰ দিশত আগবঢ়াই নিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল! আৰু এতিয়া এটা মূৰ্খ গুলীয়ে তেওঁৰ উজ্জ্বল মূৰটো ফালি পেলাইছে।
  একমাত্ৰ সান্ত্বনা আছিল যে তেওঁৰ বিষ অনুভৱ কৰিবলৈ সময় নাছিল।
  কিন্তু একাটেৰিনা ইয়াৰোভাৰ বহুত বেছি বেদনাদায়ক মৃত্যু হ"ল। ডাঙৰ ডাঙৰ গুলীয়ে তাইৰ বুকু আৰু পিঠি ফালি পেলালে। আৰু আপুনি দুখৰ কাণ বন্ধ কৰা পৰ্যায়বোৰৰ পৰাই মৃত্যুবৰণ কৰে। যেন আপোনাৰ চাৰিওফালে দুটা সাপ মেৰিয়াই থোৱা আছিল। এটা জুইৰ দৰে গৰম, আনটো মাৰাত্মক বৰফতকৈও ঠাণ্ডা। আৰু নৰকীয় জোকাৰণিত ছোৱালীজনীক ডিঙি চেপি ধৰে। কেথেৰিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু কষ্ট পাইছিল। তাইৰ উদং, ধূলিময়, তেজৰ দাগ পৰা ভৰি দুখনে জোকাৰণিৰ দৰে লৰচৰ কৰি উঠিল আৰু তাইৰ উদং আঙুলিবোৰে জ্বলি যোৱা নাপালৰ ধ্বংসাৱশেষবোৰ ওপৰলৈ ঠেলি দিলে।
  নাটাছাই বন্ধুৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহি তাইক ফুচফুচাই ক"লে:
  - ধৈৰ্য ধৰক! অতি সোনকালে আৰু এটা আহিব! বহুত ভাল জীৱন!
  ইয়াত ছোৱালীজনীয়ে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে সাম্যবাদৰ কল্পনা কৰিলে। এনে এখন ৰাজ্য য"ত একেবাৰে সকলো আছে। আৰু সকলো সপোন সাধুকথাৰ দৰে বাস্তৱায়িত হয়। আৰু বোমাৰ তলত মৃত্যু হোৱা মাক-দেউতাকক তাই তাত লগ পাব পাৰিছিল। কিন্তু, হায়, সাধুকথাটো মিছা...
  বৃহৎ কেলিবাৰৰ মেচিনগানৰ গুলীত নোক অফ কৰা ধ্বংসাৱশেষ নাটাছাৰ লেতেৰা আৰু ধূসৰ চুলিৰ ওপৰত পৰিছে। দুঃস্বপ্ন আৰু ভয়ংকৰ। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে এতিয়াও ফুচফুচাই কয়:
  
  - মোৰ বিশ্বাস! আশা! মই ভাল পাওঁ!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে হঠাতে জপিয়াই উঠি মলটভ ককটেল এটা দলিয়াই দিয়ে, তাইৰ সকলো ঘৃণা এই ইমপালছনত সোমাই দিয়ে। বটলটো বিএমপিত উপনীত হৈ তাৰ ওপৰত ভাঙি যায়। কিন্তু যেতিয়া হেচ্চ বন্ধ হ"ব তেতিয়া গাড়ীখন ভিতৰত জ্বলিব বা নহ"ব, সম্ভাৱনা বিতৰ্কিত। মেচিনগানৰ গুলী দেৰিকৈ আহি পৰে, আৰু নাটালিয়াই মাটিত খুন্দা মাৰি ভঙা কংক্ৰিটত আঁকোৱালি ল"বলৈ সক্ষম হয়। আৰু তাইৰ আঁচোৰ পৰা প্ৰায় উদং পিঠিখনৰ ওপৰত নানা ধৰণৰ আৱৰ্জনা বৰষুণ হয়।
  হঠাতে এটা গুঞ্জন শুনা যায় আৰু মেচিনগানৰ গুলীবোৰ নিস্তব্ধ হৈ পৰে। "ষ্ট্ৰেলা" ইনষ্টলেচনৰ সৈতে ওচৰ চাপিবলৈ সক্ষম হৈছিল অগ্ৰণী লেস্ককা - ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে উন্নত কৰা ফাউষ্টপেট্ৰনৰ দৰে কিবা এটা। এটা ডিচপ"জেবল অস্ত্ৰ, কিন্তু যথেষ্ট ফলপ্ৰসূ। আৰু দুটা এয়াৰ কেনন আৰু চাৰিটা বৃহৎ কেলিবাৰ মেচিনগানেৰে সজ্জিত হৈ ফেচিষ্ট পৰিবহণ ব্যৱস্থাটো ধ্বংস হৈ গ"ল। আৰু অগ্ৰগামীজন যদিও আকাৰত সৰু, তথাপিও দ্ৰুত আৰু ষ্ট্ৰেলা-২ কঢ়িয়াই নিব পাৰে। এতিয়া তেওঁ উভতি আহিছে নতুন, সহজ, ৰিকোইললেছ অস্ত্ৰৰ বাবে, যিটো ঘৰতে বনোৱা পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি উৎপাদন কৰাটো যথেষ্ট সম্ভৱ।
  আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ জগতখনত শীতল ঘটনা সংঘটিত হৈছিল।
  কিউবাত অৱতৰণত অংশগ্ৰহণ কৰে জেন, গ্ৰীংগুৱেটা, মালানিয়া আৰু নৱাগত মাটিল্ডাই। ছোৱালীকেইজনীয়ে গ"ৰিং-৪ টেংকত উঠিছিল। এইখন এখন নতুন গাড়ী, চাৰ্চিলৰ বিৱৰ্তনৰ ভিত্তিত সৃষ্টি কৰা হৈছে। এই টেংকটো অলপ লঘু কৰি গাড়ী চলোৱাৰ ক্ষমতা উন্নত কৰা হৈছিল। ফলত কপালৰ কোণত ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান আৰু ১৫২ মিলিমিটাৰ কৱচ, আৰু কৱচ আৰু পিছফালৰ কোণত ১০২ মিলিমিটাৰ ওজনৰ এখন সাতান্ন টন ওজনৰ এখন বাহন। সুৰক্ষা আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত এই টেংকটো ই-৫০তকৈ কম আছিল যদিও ইয়াৰ ইঞ্জিন আছিল ১২০০ হৰ্চপাৱাৰ পৰ্যন্ত বুষ্ট। সকলো গাড়ীৰ বাবে এতিয়াও পৰ্যাপ্ত গেছ টাৰ্বাইন নাছিল৷ তথাপিও টেংকটো ভাল হৈ গ"ল। সুৰক্ষাৰ স্তৰৰ ক্ষেত্ৰত ই সন্মুখত টাইগাৰ-২তকৈ নিম্ন নাছিল, আনকি কাষতকৈও উচ্চ আছিল।
  চিমেণ্টযুক্ত কৱচৰ মানদণ্ড অতি উত্তম। যদিও টেংকটো নিজেই অসম্পূৰ্ণ। কিন্তু বাঘৰ ওজন থকাৰ বাবে ইয়াৰ সুৰক্ষা ভাল। আৰু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ভাল গতিৰে।
  জেনে গীত এটা হুইচেল মাৰে।
  গ্ৰীংগুৱেটাই পেডেলত খালী ভৰি দুখন হেঁচা মাৰি ধৰে। মালন্যা টোকা:
  - কিউবানসকলে আমাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব বিচৰা যেন নালাগে!
  গ্ৰীংগেটাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - বৰঞ্চ তেওঁলোকেও আমাক তেওঁলোকৰ মুক্তিদাতা বুলি গণ্য কৰে। কিউবাৰ বাবে আমেৰিকা কি? বৰঞ্চ তেওঁলোকে ইয়াক দখলদাৰী হিচাপেহে চায়।
  জেনে নিজৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন মেলি দিলে। টেংকটোৰ কাষত ডাঙৰ ডাঙৰ ঢাল আছিল, যাৰ ফলত ক্ৰুসকলৰ বাবে কিছু সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছিল যদিও একে সময়তে গাড়ীখনৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাও বৃদ্ধি পাইছিল। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত থাকে, যাৰ ফলত এটা ডাঙৰ ৰিকোচেট পোৱা যায়। এতিয়া তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে দুটা পাৰ্শ্বিং আছে। গুলীচালনা কৰিলে।
  গ্ৰীংগেটাই তাইৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন ধাতুৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু অস্ত্ৰটো নিক্ষেপ কৰিলে।
  আমেৰিকাৰ এটা গোলা টেংকৰ কপালত খুন্দা মাৰিলে। এইটো মাৰাত্মক নহয়, মৃত্যুৰ বৰ্তমান ৰিকোচেটত সোমাই গ"ল।
  টাৰেটৰ কপালটো লক্ষ্য কৰি গ্ৰীংগেটাই গুলীচালনা কৰিলে। পাৰ্ছিঙৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ ডাঠতা গ"ৰিং-৪ৰ দৰেই, আৰু হেলনীয়া হোৱাৰ যুক্তিসংগত কোণ আৰু কম। গতিকে অধিক শক্তিশালী ৮৮ মিমি বন্দুকটোৱে ধাতুৰ ভিতৰত সোমাই যায়।
  গ্ৰীংগুৱেটাই ওঁঠ দুটা চেলেকি কয়:
  - আৰু সপোনৰ সৈতে অহংকাৰী হ'বলৈ - কোনে প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিব পাৰে... এজন স্কুলীয়া ল'ৰাই সমৰ্থনকাৰী পাংকৰ সৈতে কিয় যুঁজিব!
  পাৰ্ছিঙত জুই লাগিল। কম্বেট কিটটো ফাটিবলৈ ধৰিলে। তাৰ পাছত বজ্ৰপাত কৰিলে, অৱশেষত টাৱাৰটো ফালি পেলালে।
  গ্ৰীংগেটাই বন্দুকটো আন এটা টেংকলৈ লৈ গ"ল। তাইৰ গাড়ীখন চলি থকাৰ বাবে তাই একেবাৰেই লাজ কৰা নাছিল আৰু চলি থকাৰ সময়ত তাই গুলী চলাবলগীয়া হৈছিল। ইতিমধ্যে যোদ্ধাজনৰ যথেষ্ট অভিজ্ঞতা আছে। চৌত্ৰিশৰ ভিতৰত সোমাই গ"লোঁ৷ আৰু ইহঁতৰ টাৰেট পাৰ্ছিংতকৈ সৰু।
  গাঁৱৰ ছোৱালীজনীয়ে গুণগুণাই উঠিল:
  - মই আটাইতকৈ ধুনীয়া আৰু শক্তিশালী!
  ইতিমধ্যে তাইৰ অভিজ্ঞতা আছিল। ইয়াৰ উপৰিও পাৰ্ছিংবোৰ স্থবিৰ, অৰ্থাৎ ইহঁতক আঘাত কৰাটো বহুত সহজ। ভঙা টাৱাৰটো কাঁচৰ দৰে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে।
  মালন্যা টোন:
  - ই খণ্ডিত ছিন্নভিন্ন হ'ব - সেইবোৰ বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক!
  মাটিল্ডাই ক"লে:
  - কেৱল আকাশ, কেৱল বতাহ, কেৱল আনন্দ আগলৈ!
  পাৰ্ছিংছ ধ্বংস হয় আৰু জাৰ্মান টেংকে পুনৰ যুদ্ধত লৰালৰি কৰে। আনকি যোদ্ধাসকলে গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আগলৈ বেটাৰী এটা... টেংকটো ঘূৰাই শ্বেল লৈ মুখামুখিকৈ গুলী চলায়।
  গ্ৰীংগেটাই কৱচত নিজৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন চৰ মাৰি কয়:
  - এবাৰহে মাৰিলোঁ... ইমান সাহসী!
  মালন্যাই যোগ কৰে:
  - আৰু নিপুণ! শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ গুনাৰ!
  Gringueta যোগ করে:
  - ভ্ৰূত নহয়, চকুত পোনে পোনে!
  আৰু হত্যা কৰিবলৈ গুলীচালনা কৰে। শত্ৰুৰ বন্দুকলৈ তাই ভয় নকৰে। আচৰিত ধৰণে সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে। মুঠতে এই চাৰিটা বৰ ভাল। ব্ৰিটেইনৰ ছোৱালী, যি এতিয়া অতি চৰ্তসাপেক্ষ স্বায়ত্তশাসনৰ সৈতে থাৰ্ড ৰাইচৰ অংশ হৈ পৰিছে।
  এতিয়া আহিছে কিউবা বিজয়। গ্ৰীঞ্জেটৰ অতি সঠিক গুলীবোৰে এটাৰ পিছত এটাকৈ বন্দুক নিস্তব্ধ কৰি পেলায়। বেটাৰীয়ে হতাশ হৈ থু পেলায়, কিন্তু বন্দুকৰ বিস্ফোৰণ ক্ৰমান্বয়ে ম্লান হৈ পৰে।
  জেনে খালী ভৰিৰে গ্ৰীঞ্জেটৰ লঘু মূৰটো চুমা খাই কয়:
  - গতিকে ধৰিব লাগিব!
  আৰু প্ৰভুৰ ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰে। তাইৰ উদং তলুৱাটো অতি টিকটিকিয়া, আৰু এনে স্পৰ্শৰ পৰা আচৰিত ধৰণে সুখদায়ক। আঁহযুক্ত কেনভাছত খোজ কঢ়াৰ দৰেই৷ আৰু ছোৱালীজনীৰ গোৰোহাটো ইমান ঘূৰণীয়া আৰু প্ৰলোভনমূলক।
  গ্ৰীংগেটাই তৰ্জনী আঙুলিৰে তলুৱাটো টিকটিকিয়াই কোমলভাৱে কয়:
  - তুমি বৰ ধুনীয়া নহয়... কিন্তু প্লিজ মোক শ্বুটিংৰ পৰা বিচলিত নকৰিবা।
  জেনে উত্তৰত হাঁহিছে। আৰু চঞ্চলভাৱে টুইট কৰে:
  - আৰু মই তোমাক ভাল পাওঁ, তোমাৰ দৰে, তোমাৰ ভাল লাগে, আৰু মোৰ বাবে পৃথিৱীত আৰু বন্ধু নাই!
  গ্ৰীংগেটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - মই ল'ৰাবোৰক ভাল পাওঁ... যদিও তুমি নিশ্চয় মৰমলগা। ভাবিছোঁ তোমাৰ ল"ৰাটো কেনেকুৱা হ"ব?
  জেনে হাৰ্পি হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবো সি বৰ ধুনীয়া হ'ব আৰু আপুনিও তাক ভাল পাব!
  গ্ৰীংগেটাই নিতম্ব দুটা গুটিয়াই দিলে, তাই কল্পনা কৰিলে যে তাইৰ মাজত এজন অতি মৰ্যাদাৰ শক্তিশালী মানুহ সোমাইছে। এইটো কি আনন্দৰ কথা। হাৰকিউলিছৰ ওজন অনুভৱ কৰাটো কিমান ভাল লাগে, বা তাতোকৈ ভাল, নিজেই ইয়াৰ ওপৰত উঠিবলৈ কিমান ভাল লাগে। অ", যুঁজত থমকি ৰ"বলৈ অপেক্ষা কৰি মানুহবোৰৰ ওচৰলৈ জপিয়াই যোৱা উচিত। এছ এছৰ পৰা ভাল, ল"ৰাবোৰ ডাঙৰ।
  জেনেও আদৰৰ সপোন দেখিছিল। পুৰুষৰ লগত বা ধুনীয়া ছোৱালীৰ লগত, কোনো কথা নাই৷ দুয়োটা নিজৰ নিজৰ ধৰণেৰে সুখদায়ক। এই কথা বহুতে বুজি নাপায়৷ দুয়োকে কেনেকৈ ভাল পাব পাৰি? অৱশ্যে জেন নিশ্চয় সেই ভদ্ৰমহিলাসকলৰ মাজৰ এজন নহয় যিসকলক বেশ্যা বুলি কোৱা হয়। শক্তিশালী শৰীৰৰ আদৰ আৰু স্পৰ্শ তাই ভাল পায়।
  কিন্তু বেটাৰী নষ্ট হৈ গ"ল। থাৰ্ড ৰাইচৰ টেংকবোৰ আগবাঢ়িছে। উচ্চাকাংক্ষী যোদ্ধা মাটিল্ডাই মাতত আচৰিত হৈ কয়:
  - আৰু যুদ্ধখন মই ভবাতকৈও সহজ... আৰু মোৰো ভয় লাগিছিল!
  মালন্যাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আটাইতকৈ কঠিন কথাটো হ'ল যুদ্ধ চলি আছে, আৰু ডাঙৰ হ'ব লাগিব... এইটো সঁচাকৈয়ে এটা সমস্যা।
  অভদ্ৰ সৈনিকজনৰ হাস্যৰসৰ লগত অভ্যস্ত হ"বলৈ এতিয়াও সময় নোপোৱা মাটিল্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বৰ অশ্লীল বুলি নাভাবিছানে?
  গ্ৰীংগেটাই উত্তৰত গাইছিল:
  - আমি এখন নতুন পৃথিৱী গঢ়ি তুলিছো আৰু অতীতক অস্বীকাৰ কৰিছো... অৰ্থহীন আৰু অশ্লীলতাক সিংহাসনত সক্ষম কৰি!
  মাটিল্ডাই আনন্দৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো শুদ্ধকৈ লক্ষ্য কৰা হৈছে... বাৰু, হিটলাৰ কোন? মদাহী আৰু কৃষক মহিলাৰ পুত্ৰ, আৰু আমি তেওঁৰ কথা মানিবলৈ বাধ্য!
  জেনে সোঁৱৰাই দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় অনুভৱ কৰিলে:
  - চেংগীজ খানও যৌৱনত দাস আছিল, আৰু লিখিব নাজানিছিল, কিন্তু কিমান জয় কৰিছিল... কেতিয়াবা ভাগ্যই ধেমালি কৰি ভাল পায়!
  মাটিল্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি স্মৰণ কৰিলে:
  - আগতে ভগৱানক বিশ্বাস কৰিছিলোঁ... কিন্তু এতিয়া তেওঁক বিশ্বাস কৰাৰ সকলো হেঁপাহ হেৰুৱাই পেলাইছো। যদি ঈশ্বৰে ইয়াৰ অনুমতি দিয়ে, তেন্তে তেওঁ কেনেকুৱা ঈশ্বৰ?
  Gringueta এ পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো ভগৱান আছে, কিন্তু মই দুষ্ট? - কৃষক ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নাকৰ ডগাটো ঘঁহিলে। - আমাৰ পৃথিৱীখনলৈ চাই এই কথা সহজেই বিশ্বাস কৰিব পাৰি। যে আমাৰ ওপৰত কিবা বেয়া আৰু নিষ্ঠুৰ কিবা এটাই শাসন কৰি আছে!
  মাটিল্ডাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে আৰু সোঁৱৰাই দিলে:
  - আটাইতকৈ সফল সেনাপতি : চেংগিছ খান, টামেৰলেন, হিটলাৰ -ও আছিল আটাইতকৈ নিষ্ঠুৰ। এইটো এটা নিৰ্দিষ্ট বিৰোধ!
  Gringueta লক্ষ্য কৰিছে:
  - জনসাধাৰণ এটা গণ, আৰু গণক নাৰীৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগিব, আৰু এগৰাকী নাৰী স্বেচ্ছাই জোৰ-জবৰদস্তিৰ বশৱৰ্তী হয়। দেখাত যিটো নিষ্ঠুৰ সেইটোৱেই আচলতে আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ!
  জেনে এইটোও সোঁৱৰাই দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় বুলি পাইছিল:
  - আটাইতকৈ নিষ্ঠুৰ তুৰ্কী চুলতান, আৰু আটাইতকৈ হিংস্ৰ শাসক আৰু সফল বিজয়ী আছিল। অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ আকাৰ ৰোমান সাম্ৰাজ্যতকৈ কম নাছিল, আৰু ইয়াৰ ৰক্তপিপাসুতাৰ বাবেই ইয়াৰ পাৰ্থক্য আছিল।
  মালন্যাই কৱচটোত খালী ভৰিখন টিপি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - নিষ্ঠুৰতা, নিষ্ঠুৰতা, আৰু আকৌ এবাৰ নিষ্ঠুৰতা - জাতিটোক চিমেণ্ট কৰি!
  গ্ৰীংগেটাই খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - আমি পৃথিৱীত, স্বৰ্গত, আনকি ছেপ্টেম্বৰ মাহতো যুঁজিম... ই ধেমেলীয়া!
  কিউবাৰ ইউনিটসমূহে কোনো প্ৰতিৰোধ আগবঢ়োৱা নাছিল আৰু আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। আৰু বাটত আমেৰিকান বেছি নাছিল৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে টেংকিত অলপ কথা পাতিবলৈ ধৰিলে।
  মাটিল্ডাই দুখী দৃষ্টিৰে স্মৰণ কৰিলে:
  - আমি প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত জাৰ্মানক পৰাস্ত কৰিছিলো। আৰু এতিয়া আমি পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হওঁ।
  মাল্যানে মাটিল্ডাক শুধৰাই দিলে:
  - এতিয়া আমি নহয়, আমেৰিকানসকলেহে সহ্য কৰোঁ।
  গ্ৰিংগেটাই হাঁহিলে আৰু লগতে ক'লে:
  - আমেৰিকানসকল কোন - আমাৰ পূৰ্বৰ উপনিবেশ!
  জেনে হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু সাম্ৰাজ্যৰ পৰা পৃথক হ"বলৈ সক্ষম হোৱা অতি শক্তিশালী উপনিবেশ। অৱশ্যে দুখৰ কথা, কিন্তু বিশ্বযুদ্ধৰ পিছত আনুষ্ঠানিকভাৱে জয়ী হোৱাৰ পিছত ব্ৰিটিছ সিংহটো আৰু শক্তিশালী নহ"ল৷ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ পূৰ্বেও জাৰ্মানীয়ে দ্ৰুত ঔদ্যোগিক বিকাশৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। আৰু হিটলাৰে পুঁজিবাদৰ শক্তিক এক সৰ্বাত্মক ফেচিবাদী ৰাষ্ট্ৰৰ শক্তিৰ সৈতে সংযুক্ত কৰিলে। আৰু ইয়াৰ ফলত ফলাফল!
  গ্ৰীংগুৱেটাই দাৰ্শনিকভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সৰ্বাত্মক একনায়কত্ববাদী শাসনৰ হাতত পৰাস্ত গণতন্ত্ৰ!
  জেনে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - কেৱল সৰ্বাত্মকতাবাদী নহয়, জনপ্ৰিয় একনায়কত্ববাদও। হিটলাৰে কৰ্ম আৰু অপপ্ৰচাৰ দুয়োটাৰে জৰিয়তে প্ৰকৃত সমৰ্থন লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আমি অৱশ্যে জাৰ্মানসকলৰ দৰে জাতীয় সংহতি আৰু ঐক্যৰ একে স্তৰত উপনীত হোৱা নাই। আৰু শেষত তেওঁলোকে উপনিবেশবোৰক ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল, বিশেষকৈ যেতিয়া ষ্টেলিনে আমাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিছিল।
  মালন্যাই পৰামৰ্শ দিছিল:
  - চাৰ্চিলৰ বাবে সৰ্বোত্তম ফলাফল বা সঁচাকৈয়ে আটাইতকৈ যুক্তিসংগত সিদ্ধান্ত হ'লহেঁতেন ১৯৪০ চনৰ জুলাই মাহত তৃতীয় ৰাইচৰ সৈতে শান্তি স্থাপন কৰা। এনে ক্ষেত্ৰত আমি সকলো কলনী আৰু লাখ লাখ লোকৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিলোঁহেঁতেন। আৰু যুদ্ধ অব্যাহত ৰখাটো আছিল উন্মাদনা।
  জেনে যুক্তিসংগতভাৱে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - যিকোনো ক্ষেত্ৰতে উন্মাদনা! যদি ইউ এছ এছ আৰ নিজেই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলেহেঁতেন তেন্তে ৰাছিয়াৰ সফলতাই ইউৰোপত ৰঙা সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি কৰিলেহেঁতেন আৰু ব্ৰিটেইনৰ বাবে মৃত্যুমুখত পৰিলহেঁতেন। এইটো স্পষ্ট যে কমিউনিষ্টসকল তাতেই ৰৈ নাথাকিলহেঁতেন। - ছোৱালীজনীয়ে বুকুখন চুই খালী গোৰোহাটো ট্ৰেইনিঙৰ ফলত চোকা হৈ পৰা এবছত ঘঁহি শৈক্ষিক কাৰ্যসূচীটো আগবঢ়াই নিলে। - ষ্টেলিন আৰু তেওঁৰ কমিউনিজম সম্পূৰ্ণ বিশ্ব আধিপত্যৰ দিশত প্ৰৱল। আৰু তেওঁলোকে আমাক আক্ৰমণ কৰি নিজকে শক্তিশালী কৰিলে। আৰু যদি হিটলাৰে জয়ী হ"লহেঁতেন তেন্তে আমাৰ লগত যুঁজিবলৈ থাৰ্ড ৰাইচৰ হাতত সম্পদ থাকিলহেঁতেন। কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে যুঁজ দিয়াটো মূৰ্খামি আছিল।
  হয়তো জাৰ্মানসকলে শান্তিৰ পিছত সাধাৰণতে আগতে বন্দী কৰাখিনি হজম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিব, আৰু ক"লৈকো নাযাব। আৰু চাৰ্চিলে এজন সম্পূৰ্ণ মূৰ্খৰ দৰে কাম কৰিছিল!
  মাটিল্ডাই নিজৰ খালী ভৰিখন কৱচটোত জোৰেৰে ঠেলি দিলে, গুৰুগুৰুকৈ:
  -চাৰ্চিল সঁচাকৈয়ে এজন ইডিয়ট! আৰু ভাল কথা যে তেওঁৰ কানাডালৈ পলায়ন কৰিবলৈ সময় নাছিল৷ তেওঁ কাৰাগাৰত কষ্ট পাওক!
  জেনে তীব্ৰভাৱে চকু ফুৰালে।
  - তেওঁক কষ্ট ভোগ কৰিবলৈ দিয়ক! তেওঁ গোটেই ব্ৰিটেইনক স্থাপন কৰিলে!
  মলন্যাই অলপ থমকি ৰৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - যদিও জাৰ্মানীৰ সৈতে শান্তিৰ ফলতো কিছু সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে। ফৰাচী আৰু ডাচ উপনিবেশৰ সম্পদ আৰু ইউৰোপৰ ঔদ্যোগিক সম্ভাৱনা লাভ কৰি জাৰ্মানীয়ে আমাৰ অৰ্থনীতিক চেপি ধৰাৰ সকলো সুযোগ পাইছিল। যদিও এয়া এতিয়াও দীৰ্ঘম্যাদী দৃষ্টিভংগী। কিন্তু যুদ্ধ অবিহনেও তৃতীয় ৰাইচৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হৈছিল আৰু ইয়াৰ সম্ভাৱনা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছিল।
  জেনে দুখী হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - কঠিন জাৰ্মান শাসন ব্যৱস্থা। শৃংখলা অৱতাৰ... এক সৰ্বাত্মক, নিৰ্দয় ৰাষ্ট্ৰ। অপ্ৰয়োজনীয় গণতন্ত্ৰ অবিহনে ই অলৌকিকতা দিয়ে! আৰু অৰ্থনীতিতো!
  মালন্যাই এই কথাত আপত্তি কৰিছিল:
  - আমাৰ প্ৰাচীন গণতন্ত্ৰই দেশৰ বিকাশ আৰু মহান হ"বলৈ বাধা দিয়া নাছিল। আমাৰ উপনিবেশৰ সৈতে টেৰিটৰী আছিল যিবোৰ চেংগিছ খানৰ সাম্ৰাজ্যতকৈও ডাঙৰ আছিল। আৰু একে সময়তে যুগ যুগ ধৰি চলি আহিছে সংসদ, ৰজাৰ সলনি আইন প্ৰণয়ন কৰি।
  জেনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ফুৰাৰে নিজৰ ওপৰত আইন প্ৰণয়নৰ অধিকাৰৰ অহংকাৰ কৰিছিল! সি সিহঁতৰ সম্ৰাটৰ দৰেই!
  মালন্যাই তাইৰ বন্ধুক শুধৰাই দিলে:
  - এতিয়া ইয়াতো! আৰু আমি ফুহৰাৰৰ অধীনত আছো!
  ছোৱালীকেইজনী হতাশ হৈ পৰিল... জেনে কল্পনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যে ১৯৪০ চনৰ জুলাই মাহত চাৰ্চিলে হিটলাৰৰ সৈতে শান্তি স্থাপন কৰিলে কেনেকুৱা হ"লহেঁতেন। জাৰ্মানীয়ে ব্ৰিটিছ সাম্ৰাজ্যৰ অলংঘনীয়তাক লৈ সন্মতি প্ৰকাশ কৰে, আনকি পূৰ্বৰ উপনিবেশসমূহ ঘূৰাই অনাৰ দাবীও নকৰে। একমাত্ৰ চৰ্ত হ"ল নামিবিয়াত হীৰা কপি ভাড়াত লোৱা। বাৰু, ইংৰাজৰ বাবে এইটো ইমান অপমানজনক নহয়। কিন্তু জাৰ্মানসকলে ইতিমধ্যে যিখিনি দখল কৰিছে সেয়া সঠিকভাৱে তেওঁলোকৰ হৈ পৰে। আফ্ৰিকা আৰু ইণ্ডোচাইনাত থকা ফৰাচী সম্পত্তি, মহাদেশীয় ইউৰোপৰ প্ৰায় সকলো ঠাই তৃতীয় ৰাইচৰ প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰত অন্তৰ্ভুক্ত। আৰু ডাচ উপনিবেশবোৰো। হিটলাৰে আৰু যুঁজিবলৈ নহয়, নিজৰ সম্পত্তি হজম কৰিবলৈ সকলো বস্তুৱেই যথেষ্ট পাইছিল। ইয়াৰ বৰ্তমান প্ৰায় ব্ৰিটেইনৰ দৰেই উপনিবেশ আছে। আৰু অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ সামগ্ৰিক স্তৰ আৰু অধিক। দ্বিতীয় স্থানত জাৰ্মানী, তাৰ পিছতে আমেৰিকা অৱশ্যে। আৰু ষ্টেলিনৰ নিৰ্মম ঔদ্যোগীকৰণৰ বাবেই ইউ এছ এছ আৰ বিশ্বৰ তৃতীয় স্থানলৈ আহিছিল। ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ সামৰিক সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পালে। মন কৰিবলগীয়া যে ষ্টেলিনে এই ভূখণ্ড সম্প্ৰসাৰণ কৰি পশ্চিমৰ ভূমিসমূহকো সামৰি লৈছিল আৰু এতিয়া ইয়াৰ জনসংখ্যা দুই কোটিৰ কাষ চাপিছে।
  এতিয়া মুক্ত হাত থকা হিটলাৰে এটা পছন্দৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল: ১৯৪১ চনত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰা: যাতে ৰাছিয়ানসকলে প্ৰস্তুতি চলাব নোৱাৰে। ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত আক্ৰমণ পিছুৱাই দিয়ক আৰু নিজকে ভালদৰে প্ৰস্তুত কৰক। ইয়াত অৱশ্যে ক্ৰাউটসকলৰ এটা পছন্দ আছিল। বহুখিনি নিৰ্ভৰ কৰিছিল চোৰাংচোৱা সংস্থাৰ কামৰ ওপৰত। ষ্টেলিনক এনে তথ্য দিয়া হৈছিল যিয়ে জাৰ্মান সম্ভাৱনাক অতিমাত্ৰা অনুমান কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ বাহিনীৰ প্ৰতি হিটলাৰৰ দৃষ্টিভংগী আছিল কম।
  কিন্তু সেয়া স্পষ্ট আছিল: ষ্টেলিনে সেনাবাহিনীক পুনৰ অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰি আছিল। কেভি আৰু টি-৩৪ ছিৰিজৰ টেংক আবিৰ্ভাৱ হ"ল, যিবোৰ ব্যাপক হ"ব পাৰে। শেহতীয়া বিমানসমূহ গণ উৎপাদন কৰা হৈছে আৰু জাৰ্মান মডেলৰ দৰেই প্ৰায় ভাল। পদাতিক বাহিনীৰ গণনা আৰু সংখ্যা, সাৰ্বজনীন সৈনিকৰ বাবে।
  জাৰ্মানীয়েও নিজৰ টি-৩ টেংকবোৰক অধিক শক্তিশালী বন্দুকৰে পুনৰ সজ্জিত কৰিলে। ই ইউ-৮৮ৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিলে, এম ই-১০৯ এফৰ শেহতীয়া পৰিৱৰ্তনৰ ধাৰাবাহিকতা মুকলি কৰিলে। ইউ এছ এছ আৰ বিমান পৰিবহণত ই সংখ্যাত উচ্চ, কিন্তু গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত নিম্ন। ৰাছিয়াৰ হাতত জাৰ্মানতকৈ দুহাজাৰ টেংক শক্তিশালী, বাকীবোৰ লঘু, কিন্তু কিছুমান বেছি দ্ৰুত হ"ব। শত্ৰুও অধিক শক্তিশালী। আৰু ষ্টেলিনে পদাতিক বাহিনী পাব পাৰে। বাস্তৱত ইউ এছ এছ আৰ সম্ভাৱনাৰ ফালৰ পৰা ৱেৰমাক্টতকৈ কম নহয়, আৰু টেংকৰ ক্ষেত্ৰত তাতোকৈ শক্তিশালী। জাৰ্মানসকলৰ পদাতিক বাহিনী বেছি, কেৱল সংগঠনৰ বাবে। যদি ইউ এছ এছ আৰে সৈন্য সংগঠিত কৰে তেন্তে ইয়াৰ অধিক হ"ব।
  হিটলাৰে সত্যটো জানিলে তিনিবাৰ ভাবিলেহেঁতেন - আৰম্ভণিৰ যোগ্য নেকি? হয়তো জাৰ্মানীয়ে অৰ্থনীতিক যুদ্ধৰ ভিত্তিত ৰাখি দখল কৰা দেশসমূহৰ সম্ভাৱনাক ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুৰ ওপৰত সুবিধা লাভ কৰাটো ভাল হ"ব? বিশেষকৈ টেংকত?
  Fuhrer, উপনিবেশ সহ ভূখণ্ড আছে, ইউ এছ এছ আৰতকৈ সৰু নহয় আৰু উষ্ণ জলবায়ুত, আৰু আৰু অধিক জনসংখ্যা, যদি আপুনি গণনা কৰে যে তেওঁ কোন দখল কৰিছিল...
  এটা পছন্দ আছিল - সাজু হোৱা। বিদেশীৰ পৰা বিভাজন গঠন কৰক। কৃষ্ণাংগ আৰু ইউৰোপীয়ক মেচিনবোৰৰ ওচৰত ৰাখক।
  বাৰু, হিটলাৰ যদি ভাল বুদ্ধিমত্তাসম্পন্ন এজন জ্ঞানী ৰাজনীতিবিদ হ"লহেঁতেন তেন্তে তেওঁ অস্ত্ৰৰ উৎপাদন সৰ্বাধিক কৰি সম্পূৰ্ণ প্ৰস্তুতি চলাবলৈ চেষ্টা কৰিলেহেঁতেন।
  কিন্তু ফুৰাৰে সম্ভৱতঃ ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিলেহেঁতেন। ব্ৰিটেইনৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত তেওঁৰ আৰু তিনি-চাৰি হাজাৰ বিমান হেৰুৱাইছিল। আৰু আফ্ৰিকান বিভাগৰ কৃপাত আৰু পাঁচশ ছশ টেংক আছে।
  বাৰু, ৰমেলে পূব দিশত যুঁজিলেহেঁতেন। নাজীৰ দুটামান অতিৰিক্ত টেংক ডিভিজন থাকিলহেঁতেন। বাৰু, হয়তো আৰু দুটামান মটৰচালিত আৰু ডজনমান পদাতিক। আত্মবিশ্বাসী ফুহৰাৰে আৰু শক্তি গোট খোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই।
  আৰু ষ্টেলিন? আগৰ দৰেই মোৰ হাতত থাকিলহেঁতেন। ব্ৰিটেইনৰ কথা তেওঁ একেবাৰেই গুৰুত্ব নিদিয়ে। আচল প্ৰশ্নটো হ"ল, আচৰিত আক্ৰমণ হ"লহেঁতেননে?
  যদি বাস্তৱৰ দৰেই প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে অপ্ৰস্তুত সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে এতিয়াও কৌশলগত আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল, তেন্তে ৰাছিয়াৰ বাবে সকলো বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। বিশেষকৈ যদি ১৯৪১ চনৰ ১৫ মে"ৰ পৰা আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"লহেঁতেন।
  তেতিয়া শৰৎ গলি যোৱাৰ আগতেই মস্কো লৈ যোৱা হ"লহেঁতেন। জাপানে পূবৰ পৰা আঘাত কৰিলেহেঁতেন... ইউ এছ এছ আৰৰ সুযোগ কম হ"লহেঁতেন। সম্ভৱতঃ ১৯৪২ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ মূল অঞ্চলসমূহ দখল কৰাৰ লগে লগে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিলহেঁতেন। বা কিছুদিনৰ বাবে অৰ্ধগেৰিলা পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি চলোৱা হ"লহেঁতেন।
  সুকীয়া শান্তিৰ বিকল্পও সম্ভৱ। যেনেকৈ মস্কো আছে, কিন্তু জাৰ্মানীয়ে বিনিময়ত ককেছাছ পায়। কিন্তু এইটোও হিটলাৰৰ লগত খাপ নাখাবও পাৰে। এক নম্বৰ একনায়কত্ববাদীৰ চৰিত্ৰ জানি তেওঁ সম্ভৱতঃ উৰাললৈকে যুদ্ধ চলাব, যদিওবা আৰু আগলৈও নহয়।
  কিন্তু ইউ এছ এছ আৰ দখল কৰিলে তৃতীয় ৰাইচৰ উল্লেখযোগ্য শক্তিক বিচলিত কৰা হ"লহেঁতেন। কিন্তু ইয়াৰ আংশিক ক্ষতিপূৰণ স্থানীয় আৰক্ষী আৰু বিদেশী বিভাগে দিব। তেন্তে কি হ"ব?
  আনকি হিটলাৰে ইউ এছ এছ আৰকো হজম কৰিবনে? কিছু সময়ৰ বাবে তেওঁ হয়তো এই কামটো কৰিব লাগিব। যেতিয়ালৈকে গেৰিলা আন্দোলনক নিৰাপদ নূন্যতমলৈ হ্ৰাস কৰা হোৱা নাছিল, স্থানীয় আৰক্ষী বাহিনীয়ে ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত? হিটলাৰে ব্ৰিটেইনক আক্ৰমণ নকৰিবনে? আপুনি এটা প্ৰশ্ন সুধিব পাৰে, তেওঁক প্ৰয়োজন নেকি?
  ইতিমধ্যে ব্ৰিটেইনতকৈ বেছি মাটি আছে, আনকি উপনিবেশৰ কথাও লক্ষ্য কৰিলেও, কিন্তু সকলোবোৰ নিজৰ বাবে লোৱা নহয় কিয়? আৰু তাৰ পিছত সমগ্ৰ পৃথিৱীখন জয় কৰাত ব্যৰ্থ হয়। প্ৰথমে ব্ৰিটেইন। তাৰ পিছত জাপানৰ সৈতে মিলি আমি আমেৰিকাক ভাঙি পেলাওঁ। আৰু তাৰ পিছত পাল আহিল লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানটোৰ নিজেই৷
  বিশ্ব একনায়কত্ববাদী হোৱাৰ প্ৰলোভন অতি ডাঙৰ। যদিও অৱশ্যেই হয়তো হিটলাৰে বন্ধ কৰি দিলেহেঁতেন। কিন্তু জয়ী হ"লে বন্ধ কৰাটো কঠিন। আৰু ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাটো প্ৰতিহত কৰাটো কঠিন, যিয়ে প্ৰতিৰক্ষাৰ কথা নাভাবে, কিন্তু পোনে পোনে আক্ৰমণাত্মক যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈছে।
  বাৰু, ষ্টেলিনক যদি তেওঁ সেনাবাহিনীক নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ নহয়, নিজৰ ভূখণ্ডত শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰি প্ৰহাৰ কৰিবলৈ প্ৰশিক্ষণ দিয়ে তেন্তে আপুনি কেনেকৈ বিশ্বাস কৰিব। এই বিষয়ে যিকোনো ব্যক্তিয়েই ভাবিব।
  আচলতে ইউ এছ এছ আৰয়ে কেৱল আক্ৰমণৰ কথা কিয় ভাবিছিল? আপুনি নিজেই আক্ৰমণাত্মকতা প্ৰস্তুত কৰিছিল নেকি?
  হিটলাৰৰ বাবেও কিবা এটা চিন্তা কৰিবলগীয়া আছিল। ডেলিভাৰী বাহন হিচাপে বেলিষ্টিক মিছাইলৰ সৈতে একেলগে পাৰমাণৱিক বোমা এটাইহে জাৰ্মানীৰ নিৰাপত্তাৰ নিশ্চয়তা দিব পাৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে বেলিষ্টিক মিছাইল সৃষ্টি কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰৰ বাবে আৰু কেইবাবছৰৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। আৰু ষ্টেলিনে অপেক্ষা কৰিব বুলি কোনে নিশ্চয়তা দিব? তদুপৰি ইউৰোপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰি আৰু উপনিবেশ থকা জাৰ্মানী ইউ এছ এছ আৰতকৈ অৰ্থনৈতিকভাৱে শক্তিশালী।
  আৰু এইটো স্পষ্ট যে পলমৰ ফলত ষ্টেলিনে একো লাভ নকৰে, কিয়নো লোহাৰ জাৰ্মান অনুশাসনে একেলগে ঢালাই কৰা সমগ্ৰ ইউৰোপৰ বিজ্ঞানীসকলৰ বিৰুদ্ধে কাৰিকৰী প্ৰতিযোগিতা বৰ আশাব্যঞ্জক নহয়।
  গতিকে ষ্টেলিনে প্ৰথমে আৰম্ভ কৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি। যদিও অৱশ্যেই থাৰ্ড ৰাইচৰ ওপৰত আক্ৰমণ কৰাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত। তদুপৰি জাপানে সুদূৰ পূবত দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিব পাৰে। সকলো দৃষ্টিকোণৰ পৰাই দেখা গ"ল যে ষ্টেলিনে তৃতীয় ৰাইচক আক্ৰমণ কৰাটো অলাভজনক। কিন্তু অপেক্ষা কৰিলেও ভাল লক্ষণ নাছিল৷ যিহেতু ইউৰোপ আৰু উপনিবেশৰ সম্পদৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি নাজীয়ে ৰাছিয়াৰ মূল ট্ৰাম্প কাৰ্ড - টেংকত ইয়াৰ সুবিধা - নিৰ্মূল কৰিব পাৰিব।
  আৰু বিমানতো। আৰু তাৰ পিছত জেট বিমান পৰিবহণ বিকশিত কৰি বতাহত নিৰ্ণায়ক গুণগত সুবিধা লাভ কৰক। গতিকে ষ্টেলিনৰ বেছি পলম কৰাৰ কোনো কাৰণ নাছিল। কিন্তু সমগ্ৰ ইউৰোপৰ সৈতে অকলে যুঁজিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱাটো, লগতে উপনিবেশসমূহৰ সৈতে, আৰু সম্ভৱতঃ জাপানৰ সৈতেও... ই প্ৰায় আত্মহত্যাৰ দৰে৷ যিহেতু মানৱ সম্পদ আৰু সম্ভাৱনাৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ সম্পূৰ্ণ শ্ৰেষ্ঠত্ব স্পষ্ট।
  ইতিমধ্যে ইয়াত চৰিত্ৰৰ বৈশিষ্ট্যই ভূমিকা পালন কৰে। কিন্তু হিটলাৰৰ উচ্চাকাংক্ষা জানিলে আটাইতকৈ যুক্তিসংগত কথাটো হ"ল যে তেওঁ নিজেই ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিব, আনকি ১৯৪১ চনতো, বহু সময় অপেক্ষা নকৰাকৈ। আৰু ফুৰাৰৰ আত্মবিশ্বাস সকলোৱে জানে। নিঃসন্দেহে তেওঁ ৰাছিয়াক উন্মাদ ম"হৰ দৰে আক্ৰমণ কৰিব। আৰু ই ক্ষমতাৰ প্ৰকৃত ভাৰসাম্যৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিব নোৱাৰিব। বা হয়তো জাৰ্মানসকলেও নাজানে, তেওঁলোকে কি সন্মুখীন হ"ব লাগিব তাৰ কোনো ধাৰণা নাই৷
  কিন্তু বিশেষকৈ জাপানৰ সৈতে মিত্ৰতাত তৃতীয় ৰাইচৰ জয়ৰ সম্ভাৱনা অতি বেছি। তদুপৰি প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় উপনিবেশসমূহৰ বাবে শক্তিশালী ব্ৰিটেইন আৰু অৰ্থনৈতিকভাৱে উন্নত আমেৰিকাৰ সৈতে যুঁজ দিয়াতকৈ নাজীৰ সৈতে মিলি সুদূৰ পূব অঞ্চল দখল কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱাটো লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ বাবে বহুত সহজ।
  এইটো স্পষ্ট যে আমেৰিকা আৰু ইংলেণ্ড চামুৰাইতকৈ ইমানেই উচ্চ যে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আত্মঘাতী। কিন্তু থাৰ্ড ৰাইচে সহায় নকৰে। ইউ এছ এছ আৰৰ কথা কি ক"ব? জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহই তেওঁক চেপি ধৰিব। ইয়াৰ উপৰিও তুৰস্কইও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব, আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধত জড়িত নোহোৱা ইটালীও। এনে শক্তি ষ্টেলিনৰ ওপৰত পৰিব।
  ইয়াত থিয় হোৱাৰ সম্ভাৱনা পিছল, যদিও ৰাছিয়াই জাৰ্মান আক্ৰমণৰ পূৰ্বে নিজৰ সৈন্যক যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতিত ৰাখিবলৈ সক্ষম হয়। ইয়াৰ উপৰিও বাস্তৱ ইতিহাসত ৰঙা সেনাই যুদ্ধৰ অৱস্থাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা যেন লাগে। আৰু হঠাৎ আঘাতৰ অনুভৱ কেৱল সেই শক্তিবোৰেহে অনুভৱ কৰিছিল যিবোৰ সীমান্তৰ ওচৰত আছিল। আৰু এইটো অৱশ্যে ৰঙা সেনাৰ এটা সৰু অংশ।
  আৰু যদি আপুনি বিবেচনা কৰে যে যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ৰাছিয়া প্ৰতিৰক্ষামূলক যুদ্ধৰ বাবে সাজু নহয়...
  ষ্টেলিনৰ সম্ভাৱনা গোলাপী নাছিল। যদিহে আপুনি নিজেই প্ৰিইম্পটিভ ষ্ট্ৰাইক আৰম্ভ নকৰে। এই কথাটোৰ ওপৰত হিচাপ কৰি যে জাৰ্মানী আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে সাজু নহয়। এই ক্ষেত্ৰত গণনাটো আংশিকভাৱে ন্যায্য হ"ব পাৰে। কিন্তু ব্ৰিটেইনে যে ৰেহাই পাইছিল সেয়া যিকোনো ব্যক্তিৰ বাবে স্পষ্ট। হয়তো ইউ এছ এছ আৰে প্ৰথমে থাৰ্ড ৰাইচক আক্ৰমণ কৰি আচৰিত হোৱাৰ বাবেই কিবা এটা অৰ্জন কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধখন টানি নিব। সৰ্বোত্তম বিকল্প: দুজন অত্যাচাৰীৰ পাৰস্পৰিক বিনাশ। আৰু আনকি জাপানকো, যাতে ই আৰু অধিক ডুব যায়। এইটোৱেই আমি আমাৰ হিচাপ-নিকাচৰ ভিত্তি কৰি ল"ব পাৰো।
  ৰাছিয়ানসকলে কোৱাৰ দৰে: দুজন মূৰ্খৰ যুঁজ, স্মাৰ্টজনে চাই থাকে। সঁচাকৈয়ে ইংৰাজে কিয় হস্তক্ষেপ কৰিব লাগে? দুয়োপক্ষই নিজকে ভালদৰে ক্লান্ত কৰি লওক। সম্পূৰ্ণ ক্লান্ত নোহোৱালৈকে যুঁজিব।
  ছোৱালীকেইজনীৰ চিন্তা আৰু নিস্তব্ধতা ভাঙি পেলালে সন্মুখত তিনিজন শ্বাৰমেনৰ আবিৰ্ভাৱত। ওখ আমেৰিকান টেংকবোৰ গ"ৰিং-৪ৰ ফালে আগবাঢ়িছিল। এইটো স্পষ্ট যে য়েংকিছ বেয়া নহয় আৰু বুজি পাইছিল যে জাৰ্মান টেংকৰ ওচৰলৈ যোৱাটো, আনকি তাত উঠি যোৱাটোও অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ গাড়ীবোৰৰ গতি সৰ্বাধিক কৰিলে। কিন্তু গ"ৰিং-৪ কামানৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ১০০ ই এল, আৰু বহু দূৰৰ পৰা আঘাত কৰিব পাৰে।
  গ্ৰীংগুৱেটাই খালী ভৰিখন ৰোপণ কৰি গুলী চলালে। শ্বাৰমানক খুন্দা মাৰিলে ভাল। ইমান ওখ আৰু লক্ষ্যণীয়। প্ৰথম শ্বটটো হৈছে চাইটিং শ্বট। কিন্তু দ্বিতীয়টোৱে লক্ষ্যত খুন্দা মাৰিলে... শ্বাৰমানৰ পৰা টাৰেটটো ফাটি গ"ল আৰু জড়তাৰ দ্বাৰা গতি কৰা বাহনখন ৰৈ জ্বলিবলৈ ধৰিলে।
  জেনে অনুমোদন জনাই ক"লে:
  - আমাৰ শুদ্ধতা আৰ্যতকৈ হীন নহয়!
  গ্ৰীংগেটাই অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু মই ভাবো ই আৰু উচ্চমানৰ! আপুনি এতিয়াও এনেকুৱা একো দেখা নাই!
  খালী ভৰিৰে পেডেল টিপি মাটিল্ডাই চিঞৰি উঠিল:
  - একোৰে পৰা বেছি লাভ কৰিব নোৱাৰি!
  মালন্যাই অধিক হাস্যৰসেৰে শুধৰাই দিলে:
  - নায়ক যিমানেই শক্তিশালী নহওক কিয়, সি এটা শিলৰ পৰা সাগৰখন চেপি উলিয়াব নোৱাৰে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে হাঁহিলে। আৰু ইজনে সিজনক তলুৱা আৰু তলুৱাৰে আঘাত কৰে।
  ৰুক্ষ কেলাছবোৰে আনকি অলপ স্ফুলিংগও ওলাইছিল। যোদ্ধাসকলৰ আমেজ আছিল অতি ইতিবাচক।
  গ্ৰিংগেটাই দ্বিতীয়টো টেংকত গুলী চলাই গাড়ীখন দুটা ভাগত বিভক্ত কৰি ক"লে:
  - একটি আখৰোট উপর হাতুড়ি!
  মাটিল্ডাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - আমাদের একটি হাতুড়ি শেল আছে, কিন্তু রাশিয়ান হাতুৰী আছে...
  মালন্যাই গ্ৰীংগেথেৰ হাতৰ তলুৱাখন তলুৱাৰ কাষেৰে দৌৰাই দিলে। মই ইয়াৰ কঠিনতা আৰু স্থিতিস্থাপকতা অনুভৱ কৰিলোঁ, লক্ষ্য কৰিলোঁ:
  -কয়লাৰ সিপাৰে দৌৰি গ"লা নেকি?
  গাঁৱৰ যোদ্ধাজনে আনন্দত উত্তৰ দিলে:
  - হয়, নিশ্চয়!
  মালন্যই চকু দুটা সৰু কৰি সুধিলে:
  - আৰু সেয়া কেনেকুৱা?
  গ্ৰীংগুৱেটাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - বৰ ভাল লাগিছে!
  টেংকত থকা ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে হাঁহিলে। হয়, গোৰোহা পোৰাটো যথেষ্ট বিদেশী।
  জেনে ক"লে:
  - চাৰ্চিলৰ জেদীতাৰ পৰা আমাক ভগৱানে নকৰক!
  গ্ৰীংগেটাই তৃতীয়টো টেংক নোক আউট কৰি বন্দুকৰ ব্ৰিচত মুঠি মাৰি ক"লে:
  - মৃত ট্ৰুমেন, যথেষ্ট!
  সঁচাকৈয়ে ৰুজভেল্টৰ মৃত্যুৰ পিছত সংবিধানৰ অধীনত উপ-ৰাষ্ট্ৰপতিক ক্ষমতা দিয়া হৈছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত যুদ্ধ এতিয়াও বন্ধ হোৱা নাই। যদিও আমেৰিকানসকলে এতিয়াও ক্ৰাউটসকলৰ যুদ্ধ প্ৰশিক্ষণ আৰু তেওঁলোকৰ সঁজুলিৰ মানদণ্ডৰ কোনো বিৰোধিতা কৰিব পৰা নাছিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, শ্বাৰমানসকলে গুলীচালনাও কৰা নাছিল, তেওঁলোকে উপলব্ধি কৰিছিল যে ই আশাহীন আৰু কৱচৰ ভিতৰত সোমাব নোৱাৰে।
  মলন্যাই নিজৰ টেংকটো ত্বৰান্বিত কৰি আনন্দৰে গাইছিল:
  - আমি যাওঁ, যাওঁ, আমি দূৰৈৰ দেশলৈ যাম! ভাল ওচৰ-চুবুৰীয়া, আনন্দময় বন্ধু!
  মাটিল্ডাই তুলি ল"লে, ছোৱালীকেইজনী সঁচাকৈয়ে আনন্দময় মেজাজত আছিল:
  - তৰা, তা-তা-তা! তৰা, তা-তা-তা! আমি লগত এটা মেকুৰী লৈ আহিছো! চিজিক, কুকুৰ, পেটকা দাদা, বান্দৰ, কপৌ, এনেকুৱা এটা কোম্পানী!
  জেনে মাটিল্ডাৰ মুখখন নিজৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিখনেৰে ঢাকি দিলে। আৰু তাই হাঁহিত চিঞৰি উঠিল।
  হয়, হাঁহিয়ে আচলতে আয়ুস দীঘলীয়া কৰে। আমেৰিকানসকলে শ্বাৰমান টেংক সৃষ্টি কৰিছিল, ফ্ৰন্টাল কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত চৌত্ৰিশৰ সৈতে তুলনাযোগ্য আৰু দৃশ্যমানতা আৰু অপটিক্সৰ ক্ষেত্ৰত আৰু ভাল, লগতে ক্ৰুৰ বাবে অধিক আৰামদায়ক। কিন্তু একে সময়তে টেংকটো আচলতে উচ্চতাৰ বাবে এক উৎকৃষ্ট লক্ষ্যলৈ পৰিণত হ"ল। আৰু ইংৰাজে লোভেৰে ইয়াৰ সুযোগ লৈছিল। আৰু গ"ৰিঙৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স ভাল হৈ উঠিল।
  জেনে আকৌ কল্পনা কৰিলে যে ল'ৰাজনে তাইক কেনেকৈ ষ্ট্ৰ'ক কৰি আছে... আৰু তাই গুণগুণাই উঠিল...
  জার্মান জেট আক্রমণ বিমান আকাশ মাধ্যমে হুলস্থুল... ইতিমধ্যে দিনটো সন্ধিয়া ওচৰ চাপি আহিছিল। গোলাপী সূৰ্যাস্তত লাহে লাহে সূৰ্য্যটো মৰি গৈ আছিল। আৰু কাইলৈ ৯ মে'। যিদিনা নাজী জাৰ্মানীয়ে বাস্তৱ ইতিহাসত আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। কিন্তু এতিয়া নাজীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে!
  কেৱল কিউবানসকলেই নহয়, আমেৰিকানসকলেও নিজৰ পথত আত্মসমৰ্পণ কৰিছে। কৃষ্ণাংগ আৰু মিলাট"ৰ এটা গোটেই ব্ৰিগেডে প্ৰায় কোনো যুঁজ নোহোৱাকৈয়ে বগা পতাকাখন উলিয়াই দিলে।
  ছোৱালীকেইজনী গাড়ীৰ পৰা নামিল। তদুপৰি ইন্ধন ভৰোৱাৰ প্ৰয়োজন।
  জাৰ্মান মহিলাসকলৰ আদৰ্শ অনুসৰণ কৰি জেনে পৰামৰ্শ দিলে:
  - এই ৰঙীন মানুহবোৰে আমাৰ ভৰিত চুমা খাবলৈ দিয়ক!
  মাটিল্ডাই ভ্ৰু কোঁচাই মন্তব্য কৰিলে:
  - তেনেকৈ মানুহক অপমান কৰাটো কুৎসিত বুলি নাভাবিবানে?
  প্ৰভুৰ কন্যাই নিৰ্লজ্জভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু আমি সন্তুষ্ট হম!
  মাটিল্ডাই অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ড্ৰপিং মুখৰ পৰা? ভগৱানে মোক নকৰক!
  ইয়াৰ বিপৰীতে গ্ৰীংগেটাই অনুমোদন জনাই মাত দিলে:
  - যাবলৈ দিয়ক! ভাল পাম!
  আৰু গাঁৱৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আঁঠু লৈ মোৰ গোৰোহা চেলেকিবা!
  কৃষ্ণাংগ বিষয়াজনে মুখত পৰি গ্ৰীংগুৱেটৰ উদং ভৰিখনত চুমা খালে। আন যোদ্ধাসকলেও তেওঁৰ পিছফালে পৰিল, আজ্ঞাকাৰীভাৱে ছোৱালীকেইজনীৰ গোৰোহা আৰু তলুৱাত চৰ মাৰিলে। জেনে আনন্দৰে খিকিন্দালি কৰিলে। তাই স্পষ্টভাৱে এই দুঃসাহসিক অভিযানটো উপভোগ কৰিছিল। আৰু তাতোকৈ বেছি যেতিয়া ছোৱালীয়ে উৎসাহেৰে ভৰি চুমা খায়।
  কেৱল মাটিল্ডাই এফালে থিয় হৈ নীলা চকু দুটাৰে খঙেৰে চালে। তাই সঁচাকৈয়ে ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে ব্ৰিটেইনৰ স্বাধীনতা বঞ্চিত কৰাই নহয়, বৰ্বৰ ৰীতি-নীতিও জাপি দিছিল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ব্ৰিটিছে নিজেই উৎসাহেৰে গ্ৰহণ কৰে।
  তেওঁলোকৰ এনে লাগে যেন এতিয়া তেওঁলোক ইমান শীতল আৰু শক্তিশালী হৈ পৰিছে। কিন্তু আচলতে এইটো হৈছে বেচনেছ!
  যদিও অৱশ্যে মাটিল্ডাই বুজি পাইছিল যে ইয়াত এটা বিশেষ ৰস আছে। যেতিয়া দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল, তেতিয়া ব্ৰিটেইনত এই আমেজটোৱে ৰাজত্ব কৰিছিল: আমি জাৰ্মানসকলৰ ওপৰত টুপী নিক্ষেপ কৰিম। এই ধাৰণাটো জগাই তোলা হৈছিল যে জাৰ্মানী প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ দৰে বিপজ্জনক প্ৰতিদ্বন্দ্বী একেবাৰেই নহয়, আৰু হিটলাৰ মাত্ৰ এজন ব্লাবাৰমাউথ।
  ফ্ৰান্স আৰু ইংৰাজ অভিযানকাৰী বাহিনীৰ পৰাজয় আছিল এক প্ৰকৃত জোকাৰণি। আৰু অত্যধিক আত্মবিশ্বাসৰ ঠাইত ভয়ে ল"লে। হয়তো চাৰ্চিলে যদি শান্তিৰ বিষয়ে কোনো সিদ্ধান্ত লয়, ভূখণ্ডৰ ৰেহাই অবিহনে, তেন্তে ব্ৰিটেইনৰ জনসাধাৰণে সকাহৰ উশাহ এটা লৈছিল। যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল আৰু আৰম্ভণিৰে পৰাই যুদ্ধ অসমান হৈ পৰিল।
  ফুহৰাৰে হঠাতে গোটবোৰক পূব দিশলৈ নিক্ষেপ কৰাৰ সিদ্ধান্তই নতুন আশাৰ সৃষ্টি কৰিলে। তেতিয়া গৰিষ্ঠসংখ্যক ব্ৰিটিছে ৰাছিয়াৰ বাবে শিপাই আছিল আৰু নাজী মস্কোৰ ওচৰলৈ আহিলে সকলোৱে ভয় খাইছিল। শৰতৰ শেষ আৰু শীতকালৰ আৰম্ভণিয়ে ব্ৰিটেইনত নতুন আশাৰ জন্ম দিলে। ৰমেলৰ কৰ্পছ পৰাস্ত হয়, জাৰ্মানসকলক প্ৰহাৰ কৰি মস্কোৰ পৰা উভতাই পঠিওৱা হয়। অৱশেষত আমেৰিকাই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  কিন্তু ইতিমধ্যে শীতকালত জাপানীসকলে কেইবাটাও জয় লাভ কৰিছিল আৰু বসন্ত কালত ইয়াৰ অৱস্থা আৰু বেয়া হৈ পৰিছিল। ৰাছিয়ানসকলেও নতুন ধৰণে হেৰুৱাবলৈ ধৰিলে। ৰমেলে পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। টলবুকৰ পতন সকলোৰে বাবে এক প্ৰকৃত জাতীয় ট্ৰেজেডী হৈ পৰিল ৷ য"ত '৪২ চনৰ বসন্ত কালত জাৰ্মানীয়ে ভাগ্যৰ চৰাইটোৰ ঠেংত ধৰিলে।
  ব্ৰিটেইনে সোনকালে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱাই পেলালে আৰু যেতিয়া মহানগৰখনৰ ওপৰতেই অৱতৰণ হ"ল, তেতিয়া ই প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধৰ প্ৰস্তাৱ নিদিলে। গতিকে ইংৰাজ তাৰকাটো চেট হৈ গ"ল আৰু জাৰ্মানটো উঠিল। মাটিল্ডাই সেনাবাহিনীত যোগদান কৰিলে। তাইৰ হাতত নিজকে উপলব্ধি কৰাৰ বাহিৰে আন উপায় নাছিল। কিন্তু শ্ৰমিকৰ মেচিনৰ ওচৰত থিয় হ"ব মন নগ"ল!
  ভৰি দুখন চুমা খোৱা অনুভৱ কৰি জেনে ভাগৰি পৰিল আৰু যুদ্ধবন্দীসকলক মাৰপিট কৰিবলৈ ধৰিলে। শক্তিশালী গ্ৰীংগুৱেটাই ইমানেই জোৰেৰে ঘুচা মাৰিলে যে তাই এজন বিষয়াৰ নাক ভাঙি পেলালে। ৰঙা চুলিৰ মালন্যাই বন্দুকটো ক"লা মানুহজনৰ পেটত সোমাই দিলে, যাৰ ফলত তেওঁ বেঁকা হৈ পৰিল। তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে, হাওঁফাওঁৰ ওপৰত ভুকুৱাইলে:
  - আমি চুপাৰ যোদ্ধা! আৰু বন্দীসকলক আকৌ কোবাই দিওঁ, ভৰি আৰু ৰাইফলৰ গুটিৰে।
  ১৯৪৫ চনৰ ৯ মে"ত মেক্সিকোৰ ৰাজধানীৰ গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰে। কঠোৰ হেঁচা আৰু বোমা বিস্ফোৰণ সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে আমেৰিকানসকলে। আৰু গোলাবাৰুদবোৰ দ্ৰুতগতিত শেষ হৈ গ"ল, আৰু আকাশৰ জৰিয়তে যোগান স্থাপনৰ প্ৰচেষ্টা বিফল হ"ল।
  ৱেৰমাখ্টে নিজৰ সম্পত্তিত আন এটা মূলধন সংযোজন কৰিলে। বন্দী মূল চহৰসমূহৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাই থাকিল...
  ই-৫০ত থকা সাহসী চাৰিগৰাকী ছোৱালী উত্তৰ দিশলৈ গুচি গ"ল আমেৰিকাৰ সীমান্তলৈ।
  ইতিবাচক মেজাজত আছিল সুন্দৰীসকল। যুদ্ধ কৰিবলৈ আৰু অতিক্ৰমণীয় জগতৰ উচ্চতালৈ তেওঁলোক আগ্ৰহী আছিল।
  ইতিমধ্যে জাৰ্মানীয়ে দখল কৰা ভূখণ্ডৰ মাজেৰে টেংকখন চলাই যোৱাৰ সময়তে চাৰিওজনে গাড়ীৰ পৰা নামি দৌৰি গ"ল। আৰু কিশোৰ হান্সক নেতৃত্ব দিয়া হ"ল।
  তেওঁক ৰাইড কৰিবলৈ দিয়ক। আৰু এই যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে চেপত থাকিব।
  হামক আৰু লতাবোৰৰ ওপৰেৰে জপিয়াই যোৱা গেৰ্ডাই নিজৰ ৰুক্ষ তলুৱাৰে অসমান মাটিত আঁকোৱালি লৈ আনন্দ অনুভৱ কৰিলে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বনৰীয়া হোৱাটো ইমানেই ভাল... এইটো আমাৰ চিগনেচাৰ ষ্টাইল - খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি দৌৰা!
  চাৰ্লটে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়, নূন্যতম কাপোৰে শৰীৰক সম্পূৰ্ণ স্বাধীনতাৰ অনুভৱ দিয়ে। সাধাৰণতে ছোৱালী হোৱাটো ভাল। এনে শক্তি আৰু গতিৰ সহজতা। আপুনি অধিক স্থিতিস্থাপক হৈ পৰিছে!
  মাগডাই মন্তব্য কৰিলে:
  - মূল কথাটো হ'ল আকৃতি হেৰুৱাব নালাগে! জগিং আমাৰ বাবে অতি উপযোগী!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - আৰু মই ডোঙা থকা বাট এটাৰে দৌৰি আছো৷ খাব পৰা নাই, অলপো শুব পৰা নাই!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - এইটো লিখা ভাল কথা... এহ, মাগদাই আমাৰ লগত আকৌ ধৰ্মৰ কথা ক"ব নিবিচাৰে?
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে মূৰ জোকাৰিলে।
  - নহয়! আগে আপনার মুকুতা নিক্ষেপ করুন...
  ইয়াত মাগডাই দ্বিধাবোধ কৰিলে, যিহেতু তাইৰ বন্ধুৰ ধাৰাবাহিকতাক একেবাৰে স্বাভাৱিকতে অপমান বুলি ধৰিব পাৰি।
  চাৰ্লটে অৱশ্যে আকৌ খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই ভাবিছিলো যে আপুনি সংস্কাৰ কৰি আৰ্য একশ্বৰবাদক স্বীকৃতি দিছে!
  মাগডাই কান্ধত কান্ধ মিলাই আকৌ সুধিলে:
  - আৰ্যৰ দৰে নেকি?
  চাৰ্লটে হাত দুখন মেলি দিলে:
  - আৰু তেনেকৈয়ে... ত্ৰিত্ব অবিহনে, এক ঈশ্বৰৰ সৈতে!
  গেৰ্ডাই এই কথা নিশ্চিত কৰিছে:
  - সেইটোৱেই... ভগৱান এক! যীচু ঈশ্বৰ নহয়, বৰঞ্চ আৰ্য ভাববাদীসকলৰ এজন মাত্ৰ। তদুপৰি শুভবাৰ্তা সাধাৰণতে ইহুদীসকলৰ উদ্ভাৱন। বাইবেলখনো ইহুদীসকলৰ প্ৰতাৰণা মাথোঁ। আৰু সেইবাবে ত্ৰিত্ব নাই। একজন সৰ্বশক্তিমান সৃষ্টিকৰ্তা ঈশ্বৰ। হিটলাৰ পৃথিৱীত তেওঁৰ ভাইচৰয় আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ, প্ৰেমিক আৰু দূত। আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু সৰ্বোপৰি ভাববাদীসকল। ঈশ্বৰৰ বিভিন্ন ধৰণৰ দাস আৰু স্বৰ্গদূতও আছে, যাক ক"ব পাৰি সৰু দেৱতা বুলি কোৱা হয়। থৰ, অভডি আদিৰ দৰে। এইবোৰ সৰ্বশক্তিমানৰ অধীনস্থ প্ৰধান স্বৰ্গদূতৰ দৰে। - ছোৱালীজনীয়ে জপিয়াই উঠিল, ছামাৰচাল্ট এটা কৰিলে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। - সকলোবোৰ সাধাৰণতে সহজ। আৰ্য একশ্বৰবাদ জটিল নহয়। জাৰ্মানসকল ঈশ্বৰৰ নিৰ্বাচিত লোক, আৰু তেওঁলোকে প্ৰথমে পৃথিৱীখন জয় কৰি শাসন কৰিব লাগিব, তাৰ পিছত বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন।
  চাৰ্লটে নিশ্চিত কৰিছে:
  - মাগদাক দেখিছা। কিমান সহজ আৰু স্পষ্ট!
  ক্রিষ্টিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিবা এটা স্পষ্ট কৰিব লাগিব নেকি?
  চাৰ্লটে হাঁহিলে।
  - ঠিক কি?
  ক্রিষ্টিনাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - পাপৰ পৰা পৰিত্ৰাণৰ কথা কি ক"ব?
  তাৰ পিছত গেৰ্ডাই কথাখিনি লৈ বুজাই দিলে:
  - আৰু আৰ্য ধৰ্মত মোক্ষৰ কোনো ধাৰণা নাই। আমি সকলোৱে জাৰ্মান, যদি আমি ফুৰাৰ আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হৈ থাকোঁ তেন্তে আমি আমাৰ প্ৰভুৰ দ্বাৰা পৰলোকত পৰিত্ৰাণ পাম। আৰু আন জাতিবোৰ আমাৰ দাস। যদি কোনো জাৰ্মানে ফুৰাৰক বিশ্বাসঘাতকতা কৰে, তেন্তে মৃত্যুৰ পিছত তেওঁ আন আৰ্যৰ দাস হৈ পৰিব। অজাৰ্মান জনগোষ্ঠীয়ে বিশেষ যোগ্যতাৰ বাবে জাৰ্মান নাগৰিকত্ব লাভ কৰিব পাৰে। আৰু তেওঁলোকৰ নিজৰ বাবেও দাস থাকিব। সকলো সহজ আৰু যুক্তিসংগত!
  ক্ৰীষ্টিনাই লগতে কয়:
  - আৰু আৰ্য এজনে যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰাটো পাপ নহয়। আৰু আৰ্যও। ফুৰাৰে ক'লে - স্বামীৰ পৰা গৰ্ভৱতী হোৱাতকৈ নায়ক-সৈনিকৰ পৰা গৰ্ভৱতী হোৱাটোৱেই ভাল, যদি তেওঁ নায়ক নহয়!
  মাগডাই ফুচফুচাই ক'লে:
  - ১৯৪১ চনত জাপানে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰা হ"লে আমি পতনৰ আগতেই মস্কোক লৈ গ"লোঁহেঁতেন!
  দৌৰি থাকোঁতে গেৰ্ডাই মাগডাৰ ফালে আঙুলি জোকাৰিলে:
  - Don"t prevaricate... খ্ৰীষ্টান সাধুকথাতকৈ আমাৰ আৰ্য ধৰ্মই ভাল নহয়নে?
  ক্ৰীষ্টিনাই লগতে কয়:
  - আৰু খ্ৰীষ্টান স্বৰ্গত যৌনতা নাথাকিব! ভাবি চাওকচোন!
  Gerda আৰু কয়:
  - আৰু পাপ একেবাৰেই নাথাকিব... আৰু এইটো ইমানেই বিৰক্তিকৰ! পহু এটাও হাউলি উঠে!
  মাগডাই হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - কি পাপ বুলি গণ্য কৰা হয় তাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। বাইবেলত দহটা আজ্ঞা আছিল। কিন্তু হত্যা নকৰিব, ইয়াক অহৰহ উলংঘা কৰা হৈছিল। আৰু ঈশ্বৰৰ আদেশত। সাধাৰণতে শিশুক হত্যা কৰাটো এটা ডাঙৰ বেয়া... কিন্তু ইলীচাই সেইটো কৰিলে, আৰু ঈশ্বৰৰ অনুমোদনত। গতিকে... আমি এটা বিৰোধ পাওঁ - পাপ আৰু বেয়া একে বস্তু নহয়। আৰু পাপ হৈছে ঈশ্বৰৰ অবাধ্যতা!
  ক্ৰীষ্টিনাই পেশীবহুল কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - গতিকে, দেখা গ"ল যে খ্ৰীষ্টান স্বৰ্গত বেয়াৰ অস্তিত্ব থাকিব? কেৱল ঈশ্বৰৰ অবাধ্যতা নাথাকিবনে? আৰু তাৰ অৰ্থ হ"ল আমি গ্লেডিয়েটৰিয়েল গেম আৰু যৌন অৰ্গীত অংশগ্ৰহণ কৰিব পাৰোনে? কেৱল মৌখিকভাৱে প্ৰভুৰ প্ৰতি প্ৰেম স্বীকাৰ কৰি?
  মাগডাই মূৰ জোকাৰিলে:
  - মই নাভাবো... যদিও অৱশ্যে ইলীচাই তেওঁৰ টান হোৱাৰ বাবে জোকাই থকা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক হত্যা কৰি লাজ পাইছে। স্পষ্টভাৱে এইটো নীতিৰ লগত খাপ নাখায়: নিজৰ শত্ৰুক ভাল পাওক!
  ক্রিষ্টিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু কোনে তেওঁলোকৰ সঠিক মনত আপোনাৰ শত্ৰুক ভালপোৱাৰ নীতি অনুসৰণ কৰে? সাধাৰণতে খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম শান্তিবাদ আৰু ইহুদী ধৰ্মৰ মিশ্ৰণ। এনে ধৰ্মৰ সৈতে আমি একে পথতে নাই!
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিখন জোপোহাবোৰত সোমাই দি আৰু ক"লে:
  - আৰু কোনো কাৰণতে আমি ইহুদীসকলৰ লগত একেলগে নাথাকো! আৰু হিব্ৰু বাইবেলৰ প্ৰয়োজন নাই!
  চাৰ্লটে যুক্তিসংগতভাৱে যোগ কৰিলে:
  - আমি বাইবেলত বিশ্বাস কৰি লাভ নাই। কোনো ধৰণৰ নহয় - হৃদয়েৰেও নহয়, মনেৰেও নহয়! কাৰণ আমি আৰ্য, আৰু প্ৰতিজ্ঞা অনুসৰি অব্ৰাহামৰ বংশ নহয়। আমি নিশ্চয় অব্ৰাহামৰ বাবে, আৰু বাইবেলে জন্ম দিয়া সকলো বস্তুৰ বাবে অচিনাকি। আমাৰ একশ্বৰবাদ আৰ্য, আৰু আব্ৰাহামবাদক অস্বীকাৰ কৰে! একমাত্ৰ মিল: এইটোৱেই হৈছে অনন্ত, সৰ্বব্যাপী, সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ ওপৰত বিশ্বাস। কিন্তু তাতেই সকলো শেষ হয়!
  মাগডাই বিড়ম্বনাৰ দৰে ক"লে:
  - আমেন...
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - সকলোতে আৰ্য একশ্বৰবাদৰ প্ৰৱৰ্তন কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু নতুন ধৰ্ম গ্ৰহণ কৰাৰ সময়ত বাপ্তিস্মৰ দৰে কিবা এটা কৰক। যাতে বাপ্তিস্ম ল"লে প্ৰকৃত হিটলাৰী হৈ পৰে!
  চাৰ্লটে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো এইটো কিবা এটা প্ৰতীক হ"ব লাগে। কপালত কেতিয়া স্বস্তিকা টেটু কৰিব?
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ গাইছিল:
  - ছাঁ, ছাঁ, ছাঁ লুচিফাৰৰ ছায়া, আন্ধাৰত উজ্জ্বলভাৱে টিপটিপিয়াকৈ... পেটত হিটলাৰৰ স্বস্তিকা, পেটত হিটলাৰৰ স্বস্তিকা!
  গেৰ্ডাই খঙেৰে তাইৰ সংগীৰ উৰুত ঠেলি দিলে:
  - আমাৰ প্ৰতীকবোৰ দেখি হাঁহিব নালাগে। তদুপৰি স্বস্তিকা ৰুণিক চিন!
  ক্ৰীষ্টিনাই ইয়াৰ উত্তৰত গেৰ্ডাৰ খালী ভৰিখন ধৰি গোৰোহাত টিকটিকিয়াই ক"লে:
  - অ" আমি কিমান ছিৰিয়াছ! আপুনি হাঁহিলে ভাল!
  ছোৱালীজনীয়ে নিপুণভাৱে তাইৰ ৰূপৱতী, টেন কৰা ভৰিখন পেলাই দিলে আৰু ৰঙা চুলিৰ ভিক্সনটোৰ নাকটো খালী আঙুলিৰে ধৰিলে। তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি দাঁত উদঙাই দিলে। তাই গেৰ্ডেৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোত টিকটিকিয়াবলৈ ধৰিলে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে ঘেউ ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - আপনার আঙ্গুল রাখা না...
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ সংগীৰ ভৰিখন ফালি পেলালে আৰু ক্ৰ"ক কৰিলে:
  - মোৰ নাকটো তেনেকৈ ভাঙি দিবা!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - প্লাম বিচাৰিলে? বা ঘোঁৰাৰ চুলি!
  আৰু ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ৰৈ থকা যোদ্ধাসকলে আকৌ লৰালৰিকৈ ওলাই গ"ল, জিলিকি উঠিল, তেওঁলোকৰ সৰু সৰু ধূলিময় গোৰোহা দুটা ঘাঁহৰ দাগ পৰা। কোৱা বাহুল্য যে কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈয়ে উল্লাসিত চাৰিজন গোট খালে।
  দৌৰি থাকোঁতে ক্ৰীষ্টিনাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - চহৰ খেলিলে কেনেকুৱা হ"ব?
  গেৰ্ডাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - বেছি আকৰ্ষণীয় নহয়! যদিহে আমি প্ৰকৃত ইলেক্ট্ৰনিক গেম উদ্ভাৱন কৰিব পাৰিলোহেঁতেন!
  দৌৰি থাকোঁতে চাৰ্লটে বাহু দুটা মেলি ক"লে:
  - কি... সেইটো বৰ ভাল হ'ব! ইমান ইলেক্ট্ৰনিক আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে খেলা কিবা এটা সৃষ্টি কৰিবলৈ।
  মাগডাই বন্ধুসকললৈ চকু টিপিয়াই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - মানুহে সৃষ্টিকৰ্তাৰ পৰাই সৃষ্টিৰ দান লাভ কৰিছিল। আৰু আমি মানুহে বহুত উদ্ভাৱন কৰিবলৈ শিকিছো। তাত হয়তো আমি সৃষ্টিকৰ্তাৰ প্ৰতি অলপ হ"লেও কৃতজ্ঞ হোৱা উচিত!
  চাৰ্লটে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমি ইতিমধ্যে কৃতজ্ঞ! আমি আৰ্য একশ্বৰবাদী, আৰু আমি ঈশ্বৰক জাৰ্মান জনগোষ্ঠীৰ পিতৃ হিচাপে স্বীকাৰ কৰোঁ!
  মেকুৰীৰ দৰে জপিয়াই উঠি অহা গেৰ্ডাই আৰু কোৱাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - কিন্তু আমি কোনো কাৰণতে অব্ৰাহাম, ইচহাক আৰু যাকোবৰ ঈশ্বৰক চিনি নাপাওঁ! গতিকে বিদেশী আৰু অনাৰ্যক আমাৰ ওপৰত জাপি দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাই!
  মাগডাই হতাশ হৈ চিঞৰিলে:
  - মই ঈশ্বৰৰ পক্ষত, ইহুদীৰ বাবে নহয়!
  গেৰ্ডাই আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আৰু মইও ভগৱানৰ বাবে! কিন্তু বাইবেলৰ মতে নহয়, "মোৰ সংগ্ৰাম" অনুসৰি। আৰু ইহুদীসকলৰ বাবে নহয়, আৰ্যসকলৰ বাবে! আৰু এজন আৰ্য কেৱল জাৰ্মান মূলৰ মানুহ নহয়। আৰ্য্য আত্মাৰ স্বীকৃতি!
  মাগডাই গাইছিল:
  - সাহসেৰে সতীৰ্থসকল, আগবাঢ়ি যাওক,
  আহক আমি যুদ্ধত আমাৰ আত্মাক শক্তিশালী কৰোঁ...
  দূৰৈৰ সুখৰ পথ -
  আমাৰ বুকু বিন্ধি যাওঁ!
  চাৰ্লটে উপহাস কৰি ক"লে:
  - এনে এটা স্তন চুহি, গৰুটোৰ কথা পাহৰি যা!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে হাঁহিলে। সঁচাকৈয়ে প্ৰেম কৰিব বিচাৰিছিল সিহঁতৰ। আৰু যাতে ল"ৰাবোৰৰ ওঁঠত ৰঙা নিপলবোৰত চুমাৰ বৰষুণ হয়৷ আৰু বুকুখন ফুলি উঠিব আৰু বিষাদজনক আৰু সুখদায়কভাৱে বিষ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিব। আৰু সেইটোৱে ইয়াক ইমান আচৰিত কৰি তোলে।
  গেৰ্ডাই হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - যৌন পর্বত সরান এবং জাহাজ ভাঙি...
  ক্ৰীষ্টিনাই উত্তৰ দিব আৰু গাইব:
  - জাহাজবোৰ লংঘন আৰু পাল লৈ তললৈ যায়... আৰু তেতিয়া সোণৰ বুকুবোৰ আপোনাৰ হ"ব। সোণালী বুকু! জাহাজবোৰ ভাঙি পৰি আছে! বুকু খোলা থিয়... পান্না এবং ৰুবি বৰষুণৰ দৰে বৈ যায়...
  আৰু যোদ্ধাসকলে কোৰাছত গাইছিল:
  - যদি আপুনি ধনী হ'ব বিচাৰে, যদি আপুনি সুখী হ'ব বিচাৰে... আমাৰ লগত থাকক, ফুৰাৰ! আপুনি আমাৰ ৰজা হ"ব! আপুনি আমাৰ ৰজা হ"ব!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে পূৰ্ণ গতিৰে গতি বৃদ্ধি কৰি নিজৰ বাটত বাঢ়ি অহা ডাঠ লতাডালত খুন্দা মাৰিলে। কাঠবোৰ ফাটি গ"ল আৰু ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি ফাটি গ"ল। যোদ্ধাসকলে চিঞৰি উঠিল:
  - মগজুত এটা ভুল আৰু এটা আঘাত অনিবাৰ্য!
  তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে ছমাৰচাল্টৰ ধাৰাবাহিকতাত ঘূৰিছিল। ইমান বেগেৰে। বিজুলীৰ দৰে। আৰু তেওঁলোকৰ পান্না চকু দুটা জিলিকি উঠে। আৰু তেওঁলোকৰ চকু দুটা সঁচাকৈয়ে জিলিকি থকা তৰাৰ দৰে দেখা যায়। আৰু অৱশ্যেই ফুৰাৰৰ এনে দাসক একেবাৰে কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। আৰু এইবোৰ ভিক্সন ছোৱালী। আৰু তেওঁলোকে কেৱল আমেৰিকানকে নহয়, ৰাছিয়ান বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ছোভিয়েটকো হত্যা কৰিছিল।
  গেৰ্ডাই ইউ এছ এছ আৰত তেওঁৰ দুঃসাহসিক অভিযানৰ কথা মনত পেলালে... অধিক নিখুঁতভাৱে ক'বলৈ গ'লে, তেওঁলোকে কেনেকৈ বন্ধুৰ সৈতে খেলা-ধূলা কৰিছিল।
  বিকিনি পিন্ধা চাৰিগৰাকী জাৰ্মান ছোৱালীয়ে টাইগাৰৰ ওপৰত যুঁজিছিল। চাৰিওগৰাকী ছোৱালীয়েই বৰ ধুনীয়া: তিনিগৰাকী শ্যামলা আৰু এগৰাকী লাল চুলিৰ। সাধাৰণতে পাঞ্জভালাত টেংক ক্ৰুত মহিলাসকলে যুঁজ দিয়া নাছিল যদিও এইটো এটা উন্মাদ কাহিনী।
  এখানে আপনি হয় মাস্টার বা বাস্ট...
  বাহিৰৰ যিকোনো পৰ্যবেক্ষকে দেখিব পাৰিছিল যে ছোৱালীকেইজনীয়ে বাঘটোক কিমান নিপুণভাৱে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল আৰু লিভাৰবোৰ টিপিলে তেওঁলোকৰ খালী ভৰি দুখনে কিমান প্ৰলোভনমূলক আছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ এই অতুচ্ছ খণ্ডবোৰৰ ভিতৰত এটা।
  জাৰ্মান "টাইগাৰ"-২, ইয়াৰ ইঞ্জিনটোৱে নিৰৱে গুঞ্জৰিত কৰি, ছোভিয়েটৰ স্থানৰ কাষ চাপি আহিল। ৰেড আৰ্মিৰ বন্দুকবোৰ এতিয়াৰ বাবে নিস্তব্ধ হৈ পৰিল, গাড়ীখন ওচৰলৈ যাবলৈ দিলে। কিন্তু জাৰ্মানসকলো ইমান সহজ নহয়। খোজকাঢ়ি প্ৰথমে গুলীচালনা কৰে। সৌভাগ্যক্ৰমে ৰোলাৰবোৰৰ লৰচৰ কৰা ব্যৱস্থাটোৱে জাৰ্মানসকলে ৰাইডৰ মসৃণতাৰ সুবিধা ল"ব পাৰে আৰু গতি কৰাৰ সময়ত গুলী চলাব পাৰে।
  আৰু ৮৮ মিমি কামানটোৱে ছোভিয়েট বন্দুকত খুন্দা মাৰে। ৰঙা চুলিৰ চাৰ্লটৰ দৃষ্টিশক্তি অতি চোকা, ইয়াৰ উপৰিও উৎকৃষ্ট টাইগাৰ অপটিক্স আৰু ফ্লেয়াৰ।
  
  জাৰ্মান টেংকে ছোভিয়েটৰ স্থানত গুলীচালনা কৰি উভতি অহা গুলী জগাই তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  ইয়াত তেওঁলোকৰ নিজস্ব ব্যৱসায়িক আৰু কূটনৈতিক হিচাপ আছে।
  কিন্তু ৰঙা সেনাই অপ্ৰত্যুত্তৰ দিয়া উপহাৰ গিলি নিদিয়ে। আৰু ছোভিয়েট বন্দুকবোৰে উত্তৰত গুলী চলায়। প্ৰকৃত ডুৱেলৰ সৃষ্টি হয়, আৰু গোলাৰ বৰষুণ হয়। জাৰ্মানীয়ে যথেষ্ট সঠিকভাৱে গুলী চলায় যদিও ছোভিয়েট বন্দুকেও তেওঁলোকৰ ওচৰ পাব পাৰে। গোলাবোৰে বাঘৰ কৱচত টোকৰ মাৰে... ছোৱালীবোৰৰ কাণ দুখন খুন্দা মাৰিলেই বন্ধ হৈ যায়। সৌভাগ্যক্ৰমে ইয়াৰ পৰিৱৰ্তনত ষ্টীলৰ শ্বীটবোৰ ইতিমধ্যে হেলনীয়া হৈ থাকে আৰু প্ৰজেক্টাইলবোৰ ৰিকোচেটলৈ পঠিয়াই দিয়ে।
  যদিও অৱশ্যেই ইয়াক ই-৫০ৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি। প্ৰযুক্তিৰ উন্নতি হৈছে।
  আৰু নিজৰ কামানটোৱে ফ্লেছত সঠিকভাৱে গুলী চলায়। আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল আক্ৰমণাত্মক বিমানে আকাশলৈ উঠে: আধা দামত ক্ৰয় কৰা জাৰ্মান, ইংৰাজী আৰু আমেৰিকান। তেওঁলোকে ছোভিয়েট স্থিতি সামৰি লৈছে। ইউ এছ এছ আৰৰ ফালৰ পৰা মূল বিমানখন হৈছে ইয়াক-৯। মেচিনটো বেয়া নহয় যদিও ইয়াত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ অভাৱ, আৰু ইয়াৰ উপৰিও এই যুঁজাৰু বিমানৰ যথেষ্ট সংখ্যকৰ ভৰ মানক বিমানৰ তুলনাত গধুৰ। ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল উৰণৰ বৈশিষ্ট্য বেয়া।
  আৰু জাৰ্মানসকলৰ ইতিমধ্যে জেট গাড়ী আছে।
  কেইবাখনো ছোভিয়েট টেংক মাটিত পুতি থোৱা আছে যদিও ইয়াৰ গুলীচালনাৰ শক্তি জাৰ্মান কৱচত সোমাই যাবলৈ যথেষ্ট নহয়।
  তেতিয়াও এনে বিপজ্জনক ক্ৰাউটৰ অস্তিত্ব আছিল।
  লাল চুলিৰজনে হাঁহিছে, আৰু শ্যামলা সেনাপতিজনে গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়ানসকলক কিছু গৰম দিয়ক!
  টাইগাৰ-২ টেংকটো মডিফিকেচন এফত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল - কৱচ প্লেটৰ হেলনীয়া ব্যৱস্থাৰ সৈতে। ইয়াৰ ফলত তেওঁ ৭৬ আৰু ৮৫ মিলিমিটাৰ ছোভিয়েট বন্দুকৰ গোলা নিজৰ গুৰুতৰ ক্ষতি নকৰাকৈ চম্ভালিব পাৰে। উচ্চমানৰ কৱচ - চিমেণ্টযুক্ত।
  তেতিয়া ক্ৰাউটৰ ঘৰত ইতিমধ্যে বিপজ্জনক গাড়ী আছিল।
  আৰু টেংকৰ ভিতৰত থকা ছোৱালীবোৰৰ চৰিত্ৰ আৰু উচ্চ। বিশেষকৈ ৰঙা চুলিৰ গুনাৰজন।
  অৱশ্যে মাগডা এগৰাকী ছুপাৰ ফাইটাৰ।
  আৰু আকাশত যুদ্ধ চলি আছে। জাৰ্মান আৰু দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত মিত্ৰ দেশসমূহৰ পক্ষত সংখ্যাগত আৰু হয়তো গুণগতভাৱে বৃহৎ সুবিধা আছে। ৰাছিয়াৰ পক্ষত অধিক হতাশা আৰু ক্ষোভৰ সৃষ্টি হৈছে। বহুত এয়াৰ ৰেম। আৰু এই কথাই ব্যতিক্ৰমী সাহসৰ কথা কয়। আৰু আনকি উন্মাদনাৰ সীমাৰেখাত অহংকাৰো।
  কিন্তু হায়, কেৱল পাগলৰ সাহসেই যথেষ্ট নহয়।
  জাৰ্মানসকল আগবাঢ়িছে। তেওঁলোকৰ টেংকবোৰ বেলেগ। ইয়াৰ উপৰিও বহু পৰিমাণে পৰিৱৰ্তিত পৰ্দাৰ সৈতে "শ্বাৰ্মেন্স", ১৫২ মিলিমিটাৰ কৱচৰ সৈতে "চাৰ্চিলছ" আৰু ক্লাছিক বিন্যাসৰ সৈতে "চেলেঞ্জাৰ" আছে। আৰু আমেৰিকাৰ এম-১৬ এটা গধুৰ মেচিন। এই অশ্বাৰোহী দলটোৱে ছোভিয়েটৰ স্থানৰ ফালে উঠিছে।
  ব্ৰিটেইনে নাজীৰ হাতত বিজয়ৰ পিছত একেলগে আবদ্ধ হৈ থকা সকলো ৰিফ্ৰেফ গোট খাই গ"ল।
  কিন্তু ৰাছিয়াতো বহুত বন্দুক আছে, আৰু প্ৰতিৰোধ জেদী।
  গুনাৰ আৰু গুনাৰ দুয়োজনেই প্ৰশিক্ষিত আৰু বীৰত্বৰে ভৰা।
  খাদবোৰৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে জাৰ্মানীৰ লোকচান বাঢ়ি যায়। আৰু ক্ৰাউটসকলে তেজেৰে ধুই লয়।
  তেওঁলোকে লোৱা প্ৰতিটো পদক্ষেপৰ বাবে গুৰুতৰ লোকচান হয়।
  আৰু ছোৱালীবোৰে আনকি এখন খালী ভৰি আনখন ভৰিত চৰ মাৰি গুলী চলাওঁতে গান গায়:
  - থাৰ্ড ৰাইচে কয়, ড্ৰিফ্ট নকৰিব!
  - আমরা ঈগল-চয়তান এবং আমরা খুব ভাল অনুভৱ...
  জাহাজ নিৰ্মাণ কাৰখানাটো আৰু ওপৰলৈ উঠাই দিয়া!
  - আমি মোনাত ভৰাই চৰাই আৰু শত্ৰুৰ দৰে উৰি যাওঁ!
  গীতবোৰ বৰ বুজিব পৰা নহয় যদিও যথেষ্ট ধেমেলীয়া। আৰু তেওঁলোকে তেজেৰে মুখ ধুই থকা ফেচিষ্টসকলৰ আত্মাক ওপৰলৈ তুলি লয়।
  জাৰ্মানীয়ে প্ৰথম প্ৰতিৰক্ষা শাৰীটো অতিক্ৰম কৰে, কিন্তু খনিৰ সন্মুখীন হয়। আৰু ইহঁতে যথেষ্ট ক্ষতি কৰে। মূলতঃ চেছিছখন খনিৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়। অস্ত্ৰৰ শৃংখলাৰ ক্ষতি কম।
  কোৱা বাহুল্য যে নাজী মেনেজাৰীৰ টেংকবোৰৰ মৌলিক সুৰক্ষা আছে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে, যিগৰাকী সেনাপতি, মন্তব্য কৰে:
  - তথাপিও এই ৰাছিয়ানসকল যথেষ্ট বিষাক্ত!
  চাৰ্লটে উত্তৰত মূৰটো জোকাৰিলে।
  - ভাইপাৰ... কিন্তু সাহসী!
  ব্লণ্ড মাগডাই, যিজন ড্ৰাইভাৰ, ৰিপৰ্ট কৰিছে:
  - বিস্ফোৰণ নহয়! আমি আগবাঢ়ি যাব পাৰো!
  বাৰু, এটা নিৰ্দিষ্ট পৰিমাণে এইটো এটা ভাল খবৰ।
  "বাঘ"টোৱে লাহে লাহে খোজ কাঢ়িছে। বিভিন্ন ধৰণৰ এণ্টি টেংক খাদ আৰু হেজহগে ইয়াক বহু পৰিমাণে লেহেমীয়া কৰে। তেওঁলোকে কেটাৰপিলাৰ ক্ৰ"ল ষ্টাইলৰ প্ৰচাৰ কৰে।
  আৰু ইয়াৰ ফলত ৰাছিয়ানসকলক এক নিৰ্দিষ্ট ৰেহাই পোৱা যায়। আৰু সেইবাবে ৰঙা সেনাৰ লোকচান অতি বৃহৎ।
  আৰু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰে ৰৈ থাকিব নোৱাৰে। টেংকত গৰম, আৰু সিহঁতৰ অৰ্ধ উলংগ শৰীৰটো ঘামচি ওলাইছে। তেতিয়া শ্যামলা কমাণ্ডাৰ গেৰ্ডাৰ শীতকালৰ কথা মনত পৰিল। তাৰ পিছত ক্ৰাউট পৰিয়ালে দুজন অগ্ৰগামী আৰু এজন কমছমোলৰ সদস্যক নিৰ্যাতন চলায়।
  চঞ্চল, খালী ভৰিৰে গেৰ্ডাৰ বাবে স্মৃতিবোৰ অতি আকৰ্ষণীয়, ৰোমাঞ্চকৰ আৰু সুখদায়ক। যদিও আন কিছুমানে ইয়াক কুটিল বুলি গণ্য কৰিব।
  তাই ব্যক্তিগতভাৱে কাপোৰ খুলিবলৈ খৰখেদা নকৰা ল"ৰাকেইটাৰ পৰা কাপোৰবোৰ ফালি পেলালে। যিটো নিজৰ মাজতে এক আনন্দৰ কথা। তাৰ পিছত অগ্ৰগামীসকলক চুটি কাপোৰ পিন্ধি ঠাণ্ডাত খেদি পঠিওৱা হ"ল। গাৰ্ল কমাণ্ডাৰ মাগডাই ছোভিয়েট ল"ৰাবোৰক চাবুকেৰে আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনালে। অগ্ৰগামীসকলৰ এজন ইতিমধ্যে এজন ওখ ল"ৰা আছিল, বয়স প্ৰায় তেৰ বছৰ।
  এজন সুদৰ্শন, গোলা চুলিৰ ল"ৰা, ভাস্কৰ্য্য পেশীৰ, অৱশ্যেই ধুনীয়া। পোষ্টাৰ এখনত লিখাৰ বাবে যথেষ্ট যোগ্য: "এজন সঁচা, ডেকা আৰ্য্য।"
  যেতিয়া তেওঁ এজন আধা উলংগ কমছমোলৰ সদস্যক দেখিলে, যাকো তাইৰ পেণ্টী পিন্ধি ঠাণ্ডাত ঠেলি দিয়া হৈছিল, তেতিয়া তেওঁৰ পুৰুষত্ব থিয় হৈ যথেষ্ট ডাঙৰ হৈ গ"ল।
  আনকি অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৱে লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল যদিও কিশোৰজনৰ শৰীৰটো তেওঁৰ মনতকৈও শক্তিশালী৷
  গেৰ্ডৰ কামুক ক্লান্তি নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু তাইৰ সঁচাকৈয়ে এজন যুৱকৰ লগত সংগম কৰিব বিচাৰিছিল, আনকি শত্ৰুৰ লগতো।
  বিশেষকৈ ইমান সুদৰ্শন আৰু পেশীবহুল।
  ঠাণ্ডাত প্ৰায় পোন্ধৰ মিনিটমান অগ্ৰগামীসকলক খেদি খেদি খেদি যোৱাৰ পিছত, যাতে ল"ৰাকেইটাৰ খালী ভৰি দুখন নীলা হৈ পৰে, তাই তেওঁলোকক গাড়ীৰে পুনৰ জুপুৰিটোৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল।
  অত্যাচাৰৰ মাজতো ল"ৰাকেইটাই সাহসেৰে আচৰণ কৰি গৌৰৱেৰে চালে।
  তাত তাই ডাঙৰ আৰু ওখ অগ্ৰগামীজনক খালী ভৰিখন ধৰি ঘঁহি ঘঁহিবলৈ ধৰিলে। তাৰ পিছত হাত দুখন ওপৰলৈ ওপৰলৈ তুলি বগা পেণ্টীটো খুলি পেলালে।
  যদিও তাই শ্যামলা, তথাপিও তাই অতি মেজাজী।
  আৰু তাৰ নিখুঁততা তাইৰ মুখত শেষ হৈ গ"ল। আৰু এনে ডেকাক চুহি চুহি লোৱাটো কি যে আনন্দৰ কথা, আৰু তেওঁ আপোনাৰ শত্ৰু হ"লেও। অগ্ৰগামী কল্যাই উত্তেজনাত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। যুৱতী কুমাৰীজনী প্ৰথমবাৰৰ বাবে এগৰাকী মহিলাৰ লগত আছিল। খিৰিকীৰে দুজনমান ডেকা জাৰ্মান সৈন্যই উকি মাৰি আছিল যদিও গেৰ্ডাই একো গুৰুত্ব নিদিলে। এজন ওখ, গোলা চুলিৰ ল"ৰাই এতিয়া তাইক দখল কৰি লৈছে। আৰু তাৰ আঙুলি আৰু নখবোৰে ল"ৰাটোৰ শুকান, স্নায়ুযুক্ত শৰীৰটো আঁচোৰ মাৰি ধৰিলে।
  তেওঁৰ ছালখন কিমান পৰিষ্কাৰ, মসৃণ, আৰু জেডৰ ৰডটোৱে কেনেকৈ মুখত স্পন্দন কৰে। এইটোৱেই এগৰাকী নাৰীৰ বাবে সৰ্বোচ্চ ৰুচি।
  শেষ কৰিলে মাগডাই আনন্দৰে মিঠা চেমোলিনাখিনি গিলি পেলালে। তাৰ পিছত তাই ল"ৰাটোৰ আণ্ডাৰপেণ্টটো পিন্ধি অৰ্ডাৰ দিলে:
  - যোৱা, বোলে, ঝুৰি! বাহিৰলৈ যাওঁ, ইতিমধ্যে গৰম হৈ গৈছে!
  আৰু সেই কৰ্তব্যই সৰ্বোপৰি প্ৰকৃত আৰ্য্যই শেষলৈকে নিৰ্যাতন সম্পূৰ্ণ কৰাৰ প্ৰয়োজন। কিন্তু তাই কোনো কৰুণা নাজানে।
  আৰু আকৌ ল"ৰাকেইটাক ঠাণ্ডাৰ মাজলৈ উলিয়াই অনা হ"ল। কলিয়াই খালী ভৰিৰে ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গ"ল আৰু মাগডাই তেওঁৰ পিছে পিছে গৈ কামুকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাইৰ ফাটটো উত্তেজনাত জ্বলি আছিল, আৰু তাই সঁচাকৈয়ে পুৰুষৰ আদৰ বিচাৰিছিল।
  আৰু ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন কিমান মোহনীয়৷ ঠাণ্ডাত ৰঙা হৈ পৰিল, কাউৰীৰ ভৰিৰ দৰে।
  নিৰ্ধাৰিত সময় শেষ নকৰাকৈয়ে তাই ল"ৰাকেইটাক ঘূৰাই দিলে। তাই কল্যাক তাৰ ঠাণ্ডা ওঁঠত চুমা খাই ল"ৰাটোক তললৈ পেলাই দিলে। তাই তাৰ আণ্ডাৰৱেৰটো ফালি পেলালে, তাৰ পিছত তাইৰ গৰম হাতখনেৰে নিখুঁততাক গুড়ি কৰিবলৈ ধৰিলে। অগ্ৰগামীজন পুনৰ উত্তেজিত হৈ পৰিল, আবেগিক হেঁচাত।
  গেৰ্ডাই ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন, হিমৰ পৰা ৰঙা আৰু উদং ভৰি দুখন চুমা খালে। লাজত সি ৰঙা হৈ পৰিল।
  আৰু তেতিয়াই সৌন্দৰ্য্যই ল"ৰাটোক চেপি ধৰিলে। তেওঁৰ জেড ৰডটোৱে শুক্ৰৰ ভিজা গ্ৰ"ট"ত প্ৰৱেশ কৰি অকথিত আনন্দৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  
  গেৰ্ডাই লৰচৰ কৰি থাকোঁতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তাইৰ ইমান ভাল লাগিল। তাই যে এজন ল"ৰাৰ সৈতে যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰিছে, আনকি থাৰ্ড ৰাইচৰ শত্ৰুৰ সৈতেও যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰিছে, সেই উপলব্ধিয়ে চৰম উত্তেজনাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত গেৰ্ডাই ঠেক অৰ্গাজমত থ্ৰেছ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  কোনো সংকোচ নকৰাকৈ তাই ম"হৰ দৰে গৰ্জন কৰিলে।
  তাইৰ কেতিয়াও কাৰো লগত ইমান ভাল লগা নাছিল! তাই সুখৰ এটা গোটেই ঢৌ পাইছিল...
  স্বাভাৱিক পুৰুষৰ লগত তাই কেতিয়াও এনেকুৱা একো অনুভৱ কৰা নাছিল।
  ল"ৰাৰ বাবে সহজ ফ্লাৰ্ট কৰাৰ কাহিনীটো কৰুণভাৱে শেষ হ"ল। অৱশেষত তেওঁলোকক অত্যাচাৰ কৰি হত্যা কৰা হয়। আৰু তাই হেৰুৱালে তাইৰ প্ৰেমিক কলিয়া। যিটোৰ বাবে মই সঁচাকৈয়ে অনুশোচনা কৰিলোঁ। কিন্তু ঋণ হৈছে ঋণ। দুমাহমানৰ পাছত এছ এছ কৰ্ণেল ক্লুগে তাইক সুধিলে:
  - অগ্ৰগামীৰ লগত ভাল সময় পাৰ কৰিলে নেকি?
  প্ৰশ্নটো অৱশ্যে বিপদজনক হ"ব পাৰে।
  গেৰ্ডাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - অতি!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আনকি আৰু ক"লে:
  - অনুভূতিবোৰ পুনৰাবৃত্তি কৰিবলৈ মই যিকোনো কাম কৰিবলৈ সাজু৷
  ক্লুগে অদয়ালু হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, এতিয়াও বহুত অগ্ৰগামী আছে!
  বাৰু, সি ব্লকহেড আৰু সি নাৰীৰ হৃদয় বুজিব নোৱাৰে।
  মাগডাই তীব্ৰ আপত্তি কৰিলে:
  - কিন্তু কল্যাৰ দৰে এজনহে আছে!
  আন্তৰিকতা আছিল প্ৰকৃত।
  আৰু তাইৰ মনত পৰিল প্ৰেমিকৰ স্নায়ুযুক্ত শৰীৰটো, টোপনিতে তাৰ লগত যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰা।
  হয়তো আটাইতকৈ ৰোমাঞ্চকৰ কথাটো হ"ল আপুনি এজন আত্মঘাতী বোমাৰুৰ লগত প্ৰেম কৰি আছে।
  কিন্তু এতিয়া জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে প্ৰথম প্ৰতিৰক্ষা লাইন অতিক্ৰম কৰি ভঙা টেংক আৰু ভঙা ছোভিয়েট বন্দুক এৰি থৈ গৈছে।
  যদিও নাজীৰ টেংকবোৰ ডুব গৈছিল।
  কোনোবাই ধ্বংসপ্ৰাপ্ত বাংকাৰটোৰ ওপৰত স্বস্তিকাৰে পতাকা ৰোপণ কৰিলে।
  সমগ্ৰ বিশ্বই ঘৃণা কৰা মকৰাটোৱে গোলকীয় জুৰি নিজৰ পাখি মেলি দিলে।
  আৰু আকাশত ৱেগনাৰ চিম্ফনী এটা বাজি উঠিল, জাৰ্মান, ইংৰাজী আৰু আমেৰিকাৰ আক্ৰমণাত্মক বিমানে পৰৱৰ্তী বৃত্তত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  আমেৰিকানসকলে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ দীৰ্ঘম্যাদী সুতমুক্ত ঋণত ৰাখিছিল। এইদৰে তেওঁলোকে হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ সৈন্যক সন্তুষ্ট কৰাৰ আশা কৰিছিল। কিন্তু তেনে কৰি তেওঁলোকে ধুমুহাটো নিজৰ ওপৰত গোটাই লৈছিল। ইউ এছ এছ আৰ দখল কৰাটো সম্ভৱ নাছিল যদিও ক্ৰাউটসকলে আগবাঢ়ি গৈ ৰঙা সেনাবাহিনীক বিপুল ক্ষতিসাধন কৰে।
  অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ বাবে পৰিস্থিতি বহুত বেয়া হৈ পৰিছে। কিন্তু এতিয়া আমেৰিকানসকলে তেওঁলোকৰ কম্প্লাইয়েন্সৰ বেকফাইৰ হোৱা দেখিবলৈ পাইছিল।
  সন্ধিয়া আহিল... আৰু তাৰ পিছত ৰাতি। ছোৱালীকেইজনীয়ে দৌৰি আহি মে" মাহৰ মুকলি আকাশৰ ঠিক তলত শুই পৰিল। চাৰিগৰাকী সুন্দৰী। কেৱল নিজৰ চেহেৰাৰে কঁপাই তোলা ছোৱালী।
  গেৰ্ডা, জগিং কৰাৰ পিছত মোৰ এটা দুঃস্বপ্ন দেখা গ"ল। যেন তাই আকৌ সৰু ছোৱালী হৈ পৰিল। আৰু ভয়ংকৰ দুঃসাহসিক অভিযানত ডুব গ"ল।
  গেৰডাৰ বিষয়ে পঢ়া এটা সাধুকথাৰ কথা ভাবিলোঁ। দুখীয়া ছোৱালীজনীয়ে চিৰন্তন গ্ৰীষ্মৰ সৈতে ফুলি উঠা বাৰীখন এৰি শৰতৰ ঠাণ্ডা ৰাস্তাটোৰে খোজ কাঢ়িছে।
  তাইৰ খালী ভৰি দুখনে শিলৰ শিখৰত ভৰি দিয়ে। উদং তলুৱাবোৰ অৱশ্যে ইতিমধ্যে বাৰীখনত ৰুক্ষ হৈ পৰিছিল আৰু ইমান বিষাদজনক নহয়। কিন্তু বাটটো দীঘল, ভৰি দুখন হেৰাই যায়, কেইডজনমান মাইলৰ পিছত তলুৱাবোৰ জ্বলিবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু পোৱালিবোৰ বিষাবলৈ আৰম্ভ কৰে। ছোৱালীজনীয়ে দান-বৰঙণি বিচাৰিছে যাতে তাইক অলপ হ"লেও খাদ্য দি ৰাতি থাকিবলৈ ঠাই বিচাৰিব পাৰে। কোনে শিশুক খুৱাই কোনে নিদিয়ে৷ কিন্তু আমাৰ ভাগ্য ভাল আছিল: আমাক ৰাতিটো কটাবলৈ দিয়া হৈছিল। ছোৱালীজনী ঘাঁহৰ মাজত শুই পৰিল। আৰু সি বৰ ভালকৈ শুই থাকে, বহু দূৰ যাত্ৰাৰ অন্তত। কিন্তু ৰাতিপুৱা আকৌ কৰিব লাগিব, ৰুটিৰ খোলা এটা আপোনাৰ দয়ালু গৃহস্থ হিচাপে লৈ, আৰু ৰাস্তাত খুন্দা মাৰিব লাগিব। কিন্তু দীঘলীয়া ট্ৰেকিঙৰ পিছতো মোৰ ভৰি দুখন বিষাইছে, আৰু খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে ঠাণ্ডা লাগে৷
  কিন্তু দ্ৰুত গতিপথটোৱে ছোৱালীজনীক গৰম কৰি পেলায়। মোৰ উদং ভৰি দুখন ৰঙা হৈ পৰে আৰু শিলগুটিবোৰত আঁচোৰ মাৰি থোৱা তলুৱাবোৰে অলপ চেপা খাইছে। ছোৱালীজনীয়ে ভাগৰ সহ্য কৰে আৰু জয় কৰে, ভৰিৰ বিষৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ তাই নিজৰ চৌপাশ ভালদৰে পৰীক্ষা কৰে। তেওঁ জাৰ্মানীৰ ৰাস্তাৰে, ফ্ৰান্সৰ ফালে আগবাঢ়িছে। এই ঘন জনবসতিপূৰ্ণ ভূমিবোৰত বহুত আমোদজনক কথা দেখা যায়। কেতিয়াবা শৰতৰ পাতল বৰষুণ এটা টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপালকৈ পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। গেৰ্ডাই চৰ্দি হ"বলৈ বৰ ভয় কৰে।
  তাই পিন্ধিছে মাত্ৰ এটা লঘু গ্ৰীষ্মকালীন পোছাক।
  কিন্তু পিছদিনা ৰাতি থকাৰ সময়ছোৱাত দয়ালু পৰিচাৰিকাগৰাকীয়ে তাইক কৰুণা কৰি ৰাস্তাৰ বাবে গৰম নোমৰ স্কাৰ্ফ এখন দিলে। আৰু গেৰ্ডা পিছদিনা আকৌ যায়। ভৰি দুখন প্ৰথমে অজ্ঞান হৈ পৰে, কিন্তু তাৰ পিছত গৰম হৈ পৰে। মাত্ৰ প্ৰতিটো শিৰাত বাজি থাকে। এনেকৈ খোজ কঢ়াটো বেদনাদায়ক, কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে মোকাবিলা কৰে, তাইৰ এটা লক্ষ্য আছে, আৰু তাই নিশ্চয় সেই লক্ষ্যত উপনীত হ"ব৷
  আৰু ভৰি দুখন প্ৰতিদিনে ৰুক্ষ হৈ পৰে আৰু কেলাছৰ দ্বাৰা গজি উঠে। এনেকৈ যোৱাটো কঠিন। দুবাৰমান ছোৱালীজনীয়ে ঘাঁহৰ থোপা এটাত ৰাতিটো কটালে, ৰাতি নিথৰ হৈ পৰিল, তাৰ পিছত হাড় ভাঙি উঠিল। কিন্তু গেৰ্ডাই জেদীভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল, তাইৰ শৰীৰটো গৰম হৈ গ"ল আৰু পাতল হৈ পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে দান-বৰঙণিৰে জীৱন নিৰ্বাহ কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত নিয়মিত নহ"লেও খাদ্য খোৱা আৰু শক্তি বজাই ৰখাত সহায় হৈছিল।
  পেশীবোৰ প্ৰতিদিনে ভাগৰুৱা হৈ বিষাইছিল যদিও বিষটো নিস্তেজ হৈ পৰিছিল। শিশুটিৰ শৰীৰটোৱে বোজাৰ লগত সোনকালে খাপ খাই পৰিল, আৰু এতিয়া ছোৱালীজনীয়ে প্ৰতিদিনে গড়ে প্ৰায় ষাঠি মাইল খোজ কাঢ়িছিল, আৰু ভাগৰত নপৰে। তাইৰ উদং, ঘাঁ হোৱা ভৰি দুখন কঠিন খোলা এটাৰে আবৃত আছিল আৰু শিল আৰু ঠাণ্ডাৰ দংশন প্ৰায় অনুভৱ কৰা নাছিল। দুখ-কষ্টক জয় কৰি ছোৱালীজনীয়ে খোজ কাঢ়িলে। ইউৰোপত শীতকাল মৃদু। কেতিয়াবা তিতা বৰফ পৰিছিল। গেৰ্ডাই খোজ বন্ধ নকৰাকৈয়ে তাৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গ"ল।
  তাই ঘাঁ হৈ যোৱাৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে আৰু কাউৰীৰ সহায়ত ৰাজপ্ৰসাদত সোমোৱালৈকে। তাতে তাই ৰাজকুমাৰী আৰু ৰাজকুমাৰৰ ওচৰত জোতা এযোৰ আৰু গাড়ী এখন বিচাৰিলে যাতে তাই কাইক বিচাৰি থাকিব পাৰে। কিন্তু ৰাজকুমাৰীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে
  - আপুনি ইতিমধ্যে খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াত অভ্যস্ত হৈ পৰিছে! জোতা কিয় লাগে? ভৰি দুখন গধুৰ কৰিহে দিব! আগৰ দৰেই যোৱাটোৱেই ভাল আৰু অতি সোনকালে আধা পৃথিৱী ঘূৰিব৷
  আৰু গেৰ্ডাই আকৌ খালী ভৰিৰে ভৰিৰে ঠেলিবলগীয়া হ"ল, গতিকে তাই কোনো সহানুভূতি নাপালে। কিন্তু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰি দুখন আচলতে ৰুক্ষ হৈ পৰিল, আৰু তলুৱাৰ চামৰাটো বুটতকৈও মজবুত হৈ পৰিল। আৰু তাই খোজ কাঢ়িলে, অনবদ্য সাহস প্ৰদৰ্শন কৰি। গতিকে তাই জাৰ্মানীৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি গৈ শেষত ফ্ৰান্সত উপনীত হ"ল। তাৰ চেলেকি লোৱা ভৰিৰ তলত তিতা বৰফ সংকুচিত হৈ পৰিল।
  ছোৱালীজনী পেৰিছৰ ওচৰ পালেগৈ। তাতে তাই ৰাজপথৰ ল"ৰা-ছোৱালীক লগ পাইছিল। ঠিক তাইৰ দৰেই চেপেটা আৰু খালী ভৰিৰে। ছোৱালীজনীয়ে হাত জোকাৰি খবৰ বিনিময় কৰিলে। সকলো দেশৰ শিশুৱে এটা আন্তৰ্জাতিক ভাষা কয় আৰু ইজনে সিজনক বুজি পায়। আৰু গেৰ্ডাই সোনকালে তেওঁলোকৰ লগত বন্ধুত্ব গঢ়ি তুলিলে।
  কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ ভোক লাগিছে, তেওঁলোকৰ সৈতে ছোৱালীজনীয়ে মাটিৰ মালিকৰ ভঁৰালত অভিযান চলায়। কিন্তু আৰক্ষীয়ে দুটামান প্ৰশিক্ষিত কুকুৰ লৈ দেখা দিয়ে। এটা কুকুৰে গেৰ্ডাক অতিক্ৰম কৰি তাইক খুন্দিয়াই পেলায়। পুলিচজনে ছোৱালীজনীক বেণ্ডী লগাই কাৰাগাৰলৈ লৈ যায়।
  ভৰি দুখন চেপি ধৰা গধুৰ শিকলিৰে ক্লাংকিং কৰি থকা দুখীয়া গেৰ্ডাই পেৰিছৰ কাৰাগাৰ এখনত বিচৰণ কৰে। লগতে চেটেলেটত থৈ দিয়ে, ঠাণ্ডা, দুৰ্গন্ধময় কোঠা এটাত, য"ত চুৰিৰ কামত ধৰা পৰা সৰু ছোৱালী আৰু বয়সস্থ মহিলা, কিন্তু প্ৰায় সকলোৱেই একেলগে বহি আছে।
  আমাক ঘৃণনীয় বোকা আৰু বাসি ৰুটি খুৱাই দিয়ে। এনে অমানৱীয় পৰিস্থিতিত আপুনি এবছৰতকৈ অধিক সময় কটাব পাৰে।
  কিন্তু গেৰ্ডাক সোধা-পোছাৰ বাবে মাতি অনা হয়। গোৰোহাত তেল লগাই খালী ভৰিলৈ জ্বলি থকা ব্ৰেজিয়াৰ এটা আনে। ছোৱালীজনীয়ে বিষত চিঞৰি চিঞৰি চেতনা হেৰুৱাই পেলায়। আৰু এজন সম্ভ্ৰান্ত লোকৰ হত্যাৰ দোষ ল"বলৈ বাধ্য হয় তাই।
  কেইবাদিনো নিৰ্যাতন চলি থাকে, শিশুটিক কোব খাই ৰেকত ওলোমাই থোৱা হয়, কিন্তু গেৰ্ডাই অবিশ্বাস্য সাহস দেখুৱাইছে। একো স্বীকাৰ নকৰে। আৰু তাৰ পিছত তাইৰ ওপৰত স্পেনিছ বুট ব্যৱহাৰ কৰো।
  বৰ্ডবোৰে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ ভৰি দুখন চেপি ধৰে, আৰু জল্লাদে কুটিলভাৱে গাড়ী চলায়। প্ৰথম আঘাতৰ পিছত ছোৱালীজনীৰ চেতনা হেৰাই যায়। কিন্তু তাইৰ ওপৰত ঠাণ্ডা পানী ঢালি দিয়ে, তাইক জ্ঞানলৈ আহিবলৈ বাধ্য কৰে। তাৰ পিছত আকৌ বৰ্ডবোৰত খুন্দা মাৰিলে। বিষটো কেৱল ভয়ংকৰ। গেৰ্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু বনৰীয়াকৈ চিঞৰি উঠে।
  মদ্যপান কৰা জল্লাদে হাঁহিছে।
  জেৰাকাৰীয়ে এই প্ৰশ্নটো পুনৰাবৃত্তি কৰে-
  "ভিছকাউন্ট ডি জুজাকক মাৰি পেলালা নেকি?"
  গেৰ্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিয়ে:
  - নহয়!
  জেৰাকাৰীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - জল্লাদ, তাইৰ বাবে আৰু এটা কুটিল! ডাঠ!
  আৰু আকৌ এটা আঘাত, যাৰ পৰা ছোৱালীজনীৰ গোটেই শৰীৰটো কঁপি উঠে। গেৰ্ডাৰ চকুৰ পৰা চকুলো বৈ আহিছে, এণ্ডাৰছনৰ নায়িকাগৰাকীয়ে বৰ কষ্ট পাইছে, কিন্তু তাই স্বীকাৰোক্তি নকৰে।
  জেৰাকাৰীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - হয়, আমাৰ আগত স্বীকাৰ কৰক! এইবোৰ মাথোঁ শব্দ!
  গেৰ্ডাই হঠাতে স্পষ্টকৈ উত্তৰ দিবলৈ শক্তি পায়:
  -বাক্য বতাহৰ দৰে, জ্ঞানীক আটা আৰু মূৰ্খক আটা দিয়া মিলটো ঘূৰায়!
  জেৰাকাৰীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - আৰু দুটা ৱেজ!
  আৰু আকৌ হাতুৰীটো উৰি যায়...শিশুৰ ভৰিৰ হাড়বোৰ কুটি কুটি যায়, আৰু শিশুটিয়ে আকৌ বিষৰ জোকাৰণিত চেতনা হেৰুৱাই পেলায়। বেছমেণ্টৰ পৰা বৰফৰ দৰে ঠাণ্ডা পানীৰ বাল্টি এটা লৈ গেৰ্ডাক জ্ঞানলৈ অনা হয়। আৰু তেওঁলোকে অত্যাধুনিক আৰু একে সময়তে অনাড়ম্বৰ নিৰ্যাতন অব্যাহত ৰাখে। ইয়াত এটা কু-সংস্কাৰত একেলগে ছোৱালীজনীৰ আঙুলিবোৰ চেপি ধৰে। এটা কু-সংস্কাৰেৰে চেপি ধৰে। গেৰ্ডাই আকৌ চেতনা হেৰুৱাই পেলায়। এইবাৰ বহুদিনলৈ। পানীৰ বাল্টি এটাও তাইক জ্ঞানলৈ আনিব নোৱাৰে।
  ছোৱালীজনী শেঁতা আৰু ৰক্তাক্ত হৈ নিৰ্যাতন চকী এখনত পৰি আছে।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ চলি থাকিল, ইয়াৰ ভালদৰে পৰিধান কৰা ৰুট অনুসৰণ কৰি। জাৰ্মানসকলে আমেৰিকাৰ সীমান্তৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। আমেৰিকানসকল গুচি গৈছিল। কিন্তু থাৰ্ড ৰাইচৰ মূল অভিযান আছিল ১৫ মে"ত কানাডাত অৱতৰণ। ইয়াৰ লগে লগে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে দ্বিতীয়টো উত্তৰ ফ্ৰণ্ট মুকলি হ"ল। প্ৰথম পৰীক্ষামূলক এক্ৰানোপ্লেনে লেণ্ডিঙত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, এছ এছ টাইগ্ৰেছ মহিলা বেটেলিয়নৰ এটা কোম্পানীক পৰিবহণ কৰিছিল। সকলো গৰম ঠাইৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যোৱা ভালকৈ পিন্ধা ছোৱালীকেইজনীয়ে ষ্ট্ৰিপটোত ভৰিৰ ঠাই নিশ্চিত কৰিলে। আমেৰিকান আৰু কানাডিয়ানসকলে ছোৱালীকেইজনীক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। টাইগ্ৰেছৰ বেটেলিয়নৰ কমাণ্ডাৰ মেডেলিন, ফ্ৰ"ডা আৰু আন কিছুমান ছোৱালীৰ ইতিমধ্যে বহুতো বঁটা আছিল। ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাই এই বেটেলিয়নত সেৱা আগবঢ়াইছিল আৰু খালী ভৰিৰে আধা পৃথিৱী সামৰি লৈছিল। গৰম মৰুভূমিৰ পৰা বৰফৰ শৃংগলৈকে।
  কিন্তু এতিয়া এই ছোৱালীবোৰে সিফালৰ পৰা আমেৰিকাক সমৰ্থন কৰিছে। আৰু মেডেলিন আৰু তাইৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে প্ৰতিৰক্ষামূলক লেজত শিপাই লৈ আক্ৰমণটোক প্ৰতিহত কৰিলে।
  আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় আৰু এতিয়াও বন্ধ নোহোৱা শ্বাৰমানসকলে আগবাঢ়িছে।
  ওখ আমেৰিকান টেংকবোৰ কিছু পৰিমাণে উলম্বভাৱে ৰখা লোহাৰ দৰে। ইহঁতে প্ৰায় নিৰৱে গতি কৰে, ডালবোৰ বহলাই, আনকি অলপ দোল খায়।
  এগৰাকী ডাঙৰ, পেশীবহুল মহিলা মেডেলিনে কয়:
  - আমি ভয় নকৰো... আমি সদায় যুঁজ দিম!
  যোদ্ধাসকলে ফাউষ্টপেট্ৰন নিয়োগ কৰিছিল, যিটো এটা উন্নত পৰিৱৰ্তন। এক কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত দূৰত্বত আঘাত কৰিব পৰা, আৰু কম ডাঙৰ।
  মেডেলিনে তাইৰ বাইচেপটো চেপি ধৰে। তাইৰ এটা বহুত ডাঙৰ আৰু এম্বছড আছে। এগৰাকী প্ৰকৃত মহিলা খেলুৱৈ। তাইৰ ডিঙিটো ম"হৰ দৰে, বাহু দুটা প্ৰাপ্তবয়স্ক মানুহৰ ভৰিৰ দৰে, কেৱল তাইৰ ছালখন পৰিষ্কাৰ আৰু মসৃণ আৰু ভৰি দুখন ঘোঁৰাৰ ঠেংৰ দৰে। মেডেলিনে সঁচাকৈয়ে ডাঙৰ পুৰুষৰ সৈতে যৌন সম্পৰ্ক ভাল পায়। যেতিয়া নিখুঁততা আকৰ্ষণীয় আকাৰৰ হয় তেতিয়া ভাল পায়। এই মহিলাগৰাকী অতি মেজাজী, মুখখন সুখদায়ক আৰু ভয়ংকৰ আৱক্ষ মূৰ্তি। নিতম্ব বিলাসী, আৰু কঁকাল তুলনামূলকভাৱে সংকীৰ্ণ।
  যোদ্ধা-নায়কৰ সকলো কাপোৰ বিকিনি। কাপোৰৰ সংকীৰ্ণ ফিটাটোৱে কাৰ্যতঃ তৰমুজ, টেন কৰা স্তন, আৰু পাতল পেণ্টীবোৰ ৰামপ লুকুৱাই নিদিয়ে।
  মেডেলিনৰ কঠিন মাংস বহুত আছে, কিন্তু কাৰ্যতঃ চৰ্বি নাই। তাই নীলাচল চকুৰে আগলৈ চায়। চুলি বগা, ৰঙা মিহলি। কিন্তু তাই এতিয়াও ব্লণ্ডজনীৰ ওচৰত। হাতত বাজুকা এটা লৈ মসৃণভাৱে ট্ৰিগাৰটো টিপি দিয়ে।
  নিকটতম "শ্বাৰমান" সোঁফালৰ পৰা শেষলৈকে, হাল আৰু টাৰেটৰ মাজত এটা মাৰাত্মক উপহাৰ লাভ কৰে। ইয়াৰ বেৰেলটো জড়তাৰ দ্বাৰা উৰি যায় আৰু ওলোটা হৈ যায়।
  মেডেলিনে ফুচফুচাই কয়:
  - নিখুঁত হিট!
  ফ্ৰৌডাই নিজৰ... উদং, ডাঙৰ, কিন্তু ৰূপৱতী ভৰিখন ওপৰলৈ তুলি লয়। আৰু তেওঁ ট্ৰিগাৰটোও টানে।
  আৰু মৃত্যুমুখত পৰা শ্বাৰমানজনে নক আউট হোৱা বক্সাৰৰ দৰে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে।
  বাঘনীৰ বেটেলিয়নৰ মাজেৰে অনুমোদনৰ হুমুনিয়াহ এটা দৌৰি গ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। শ্বাৰমান পৰিয়ালে গুলী উভতাই দিলে। বিশেষকৈ সেইবোৰ বাহন বিপজ্জনক যিবোৰ চুটি নলীৰ হাউইটজাৰেৰে সজ্জিত। ইহঁতে উচ্চ, খণ্ডিত বলৰ সৈতে প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে।
  মেডেলিনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - ভয় নকৰিবা ছোৱালী, ধুনীয়া ঈগল, দেশে তোমাৰ কথা গাবলৈ দিয়ক!
  আৰু যোদ্ধাসকলে একেলগে উত্তৰ দিলে।
  - আৰু সি নিগনিৰ দৰে গান গাব! আৰু আমি মুখত আইচিকল লম!
  ছোৱালীকেইজনীৰ হাস্যৰস স্পষ্টভাৱে প্ৰুছিয়ান। আৰু শ্বুটিং কৰি থাকোঁতে গান গাইছিল।
  শ্বাৰমান পৰিয়ালত জুই লাগি উলটি যায়। গোলাবোৰ বিস্ফোৰণ হৈ বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু বেৰেলবোৰ ওলাই আহিল। ভঙা ৰোলাৰবোৰ গুটিয়াই ওলাই আহিল। কৌশলটো চপলৈ পৰিণত হ"ল। টেংকবোৰৰ পিছে পিছে পদাতিক বাহিনীয়েও আহিছিল। বাঘী ছোৱালীবোৰে তাইক জুইৰে সম্ভাষণ জনালে।
  আৰু মেডেলিনে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো তুলি লৈ পোনে পোনে টেংকটোৰ ভিতৰলৈ নিক্ষেপ কৰিলে। কেটাৰপিলাৰটোৰ ক্ষতিসাধন কৰি পদাতিক সৈন্যক কাটি পেলালে। এগৰাকী ধুনীয়া মহিলা আৰু অতি সুস্থ। নিক্ষেপ কৰাৰ লগে লগে মৃতদেহৰ পাহাৰ।
  ফ্ৰুডাইও গ্ৰেনেডটো ভৰিৰে দলিয়াই দিলে, গতিকে ই হাতৰ তুলনাত আৰু অধিক উৰি যায় আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - চেংগিজ খান আটাইবোৰৰ পিছতো আমেৰিকা নাপালে!
  মেডেলিনে বনৰীয়াকৈ ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - আমি জাৰ্মানসকলে আমেৰিকা আৱিষ্কাৰ কৰিলোঁ। আৰু তাই চিৰদিনৰ বাবে আমাৰ হৈ থাকিব!
  আমেৰিকাৰ টেংকবোৰ ৰৈ গ"ল, যাৰ ফলত পদাতিক বাহিনী আগবাঢ়ি যাব পাৰিলে। আমেৰিকান সৈন্যসকলে আপাত দৃষ্টিত মোটামুটি পৰিমাণৰ হুইস্কি লৈছিল, আৰু মৃত্যুৰ ভয় নাছিল, তেওঁলোকে পোনে পোনে আগবাঢ়ি গৈছিল। মৃত্যুৰ কথা কি ক"ব? মদ খাই সাগৰ আঁঠুলৈকে!
  মেডেলিনে ইয়াক লৈ চিঞৰিব:
  - কিন্তু পাছাৰণ!
  ফ্ৰৌডাই সেনাপতিজনক শুধৰণি কৰাৰ আশংকা কৰিছিল:
  - ইয়াৰ মূল্য নাই! তেনেকৈয়ে চিঞৰি উঠিল অভিশপ্ত স্পেনিছ কমিউনিষ্টসকলে!
  মেডেলিনে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে আৰু হাঁহি হাঁহি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰু মই কমিউনিষ্টক ভাল পাওঁ! তেওঁলোকৰ মেৰুদণ্ড আছে!
  মেডেলিনে কান্ধত কান্ধ মিলাই মন্তব্য কৰিলে:
  - মূৰ্খ ধৰ্মান্ধ...
  মেডেলিনে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - নাই, সিহঁত প্ৰাগমেটিক!
  বৃহৎ জাৰ্মান সেনাপতিগৰাকীয়ে আকৌ খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - সিহঁতে সিদ্ধান্ত লৈছিল যে ভগৱান নাই!
  ফ্ৰুডাই মৃত্যুৰ উপহাৰটোক লাথি মাৰিলে, মন্তব্য কৰিলে:
  - সাহসী ল'ৰাবোৰ!
  মেডেলিনে তাইৰ ফাউষ্টপেট্ৰনক চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰিলে আৰু গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বা হয়তো প্ৰাগমেটিষ্ট!
  ফ্ৰুডা অলপ সময় নিমাত হৈ থাকিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে টেংকত বাজুকা আৰু ফাউষ্ট গুলিয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ সমগ্ৰ পথাৰখন আক্ষৰিক অৰ্থত ভঙা আমেৰিকান সঁজুলিৰে অগোছাল হৈ পৰিছিল। মেডেলিনে খালী ভৰিৰে বৰ জোৰেৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে এটা ডাঙৰ চাপৰ বৰ্ণনা কৰিলে। আৰু জাৰ্মান মহিলাগৰাকীৰ টেন কৰা প্ৰায় ক"লা ছালখনৰ তলত পেশীৰ বলবোৰ গুটিয়াই গুটিয়াই গুটিয়াই গ"ল।
  আৰু তাইৰ ভৰি দুখনে ইমান দূৰলৈকে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাটো অকলশৰীয়া নাছিল। যুদ্ধই মেডেলিনক মুগ্ধ কৰি তুলিছিল। ৰাছিয়াৰ গা ধোৱা ঘৰৰ সৈতে মিল আছিল। সঁচাকৈয়ে এয়া এক প্ৰকৃত ৰোমাঞ্চ। যেতিয়া আপুনি দুজন শক্তিশালী, পেশীবহুল পুৰুষৰ সৈতে সোমাই যায়। আৰু তেওঁলোকে আপোনাক স্প্ৰুচৰ ডালেৰে যিমান পাৰে জোৰেৰে আঘাত কৰে। যেতিয়া শক্তিশালী ল"ৰাবোৰে লাথি মাৰে আৰু ঘুচা মাৰে, তেতিয়া ই আপোনাক আনন্দৰ এভাৰেষ্টলৈ লৈ যায়।
  আৰু ভাপটো ঘূৰি থাকে, সোণালী কুঁহিয়াৰৰ দৰে, বতাহৰ মাজেৰে বৈ যায়। বা ইফালে সিফালে কুটিল হৈ থকা অদৃশ্য সাপ।
  মেডেলাইনে ভাল লাগিল। আৰু খালী ভৰিৰ তলত কয়লা থকা ব্ৰেজিয়াৰ এটা থাকিলে আৰু বেছি ভাল লাগে৷ তেতিয়া সঁচাকৈয়ে মজা কৰি আছা। আপোনাৰ ওপৰত মদ ঢালি দিয়ে, আৰু তাৰ পিছত এই অগ্নিময় পানীত জুই লগাই দিয়ে।
  আৰু এতিয়া মেডেলিন উত্তেজিত... আৰু আকৌ তাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। এই আক্ৰমণত শত্ৰুৰ পদাতিক বাহিনী শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰে। বিশেষকৈ কৃষ্ণাংগ যোদ্ধাসকলৰ বহুত মৃত্যু হয় ৷ আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো এপ্ৰ"চ মৃতদেহৰ টিলাৰে ভৰাই তোলে। গুৰুতৰভাৱে আহত আমেৰিকান সেনাৰ সৈন্যই হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে। বিকৃত মুখৰ সৈতে মৃতকৰ এটা গোট।
  মেডেলিনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - আপোনালোক আমেৰিকানসকলে ব্ৰিটেইনক সহায় কৰাটো লজ্জাজনক৷
  আৰু নায়ক ছোৱালীজনীয়ে মাংসভোজী হাঁহি এটা মাৰিলে। সঁচাকৈয়ে আমেৰিকাই ভুল বাজি বাছি লৈছিল। যদিও ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনে থাৰ্ড ৰাইচৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল। আৰু হিটলাৰে নিজেই আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল। কিন্তু ফুৰাৰৰ সিদ্ধান্তৰ ফলত জাৰ্মানী আৰু ইয়াৰ উপগ্ৰহসমূহ পৰাজয় নহ"ল। জাপানে নৌসেনাৰ যুদ্ধত আমেৰিকাক পৰাস্ত কৰিছিল। আৰু তাৰ দ্বাৰা দেখুৱাইছে যে অৰ্থনৈতিক শক্তি সকলো নহয়।
  আকাশত তীব্ৰ যুদ্ধ। মাৰ্চেল আৰু হাফমেন দুয়োকে কাটি পেলোৱা হৈছে। আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ আটাইতকৈ কিংবদন্তি পাইলট ফ্ৰেড্ৰিচ। আৰু তেওঁৰ লগত আছে তেওঁৰ সংগী হেলগা। কিমান সুন্দৰ আৰু ফলপ্ৰসূভাৱে মহিলাসকলে যুঁজিব পাৰে। একে সময়তে বিলসমূহ স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে ডায়েল কৰা হয়।
  ইতিমধ্যে হেলগাই নিজৰ চতুৰ্থ শতাধিক গাড়ীত খুন্দা মাৰিছে। অৰ্থাৎ তাই হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ অধিকাৰী। আৰু বিকিনি পিন্ধা এগৰাকী অৰ্ধনগ্ন ছোৱালীৰ বাবে এইটো অতি সন্মানজনক।
  হেলগাৰ মনত পৰিল কেনেকৈ তাই ফ্ৰেড্ৰিচৰ লগত প্ৰেম কৰিছিল। ল"ৰাটো মাত্ৰ আদৰণীয়। বিড়ালৰ পোৱালি হিচাপে মৰমিয়াল। আৰু তেওঁৰ লগত থাকি বৰ ভাল লাগে৷ আৰু ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা আদৰ কৰিব বিচাৰো। কিশোৰীগৰাকীয়ে সঁচাকৈয়ে ছোৱালীক আদৰ কৰি ভাল পায়, যিটো আটাইতকৈ সুখদায়ক কাম।
  কিন্তু তাৰ পিছত হেলগাই মুস্তাংগখনক গুলীয়াই পেলায়, তাৰ পিছত আইৰাকোব্ৰাকো। ৩৭ মিমি কামান থকা পিছৰ বাহনখন বিপদজনক হ"ব পাৰে। আৰু আমেৰিকাৰ বায়ুসেনাৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় যুঁজাৰু বিমান মুস্তাংগৰ কথা কি ক"ব পাৰি - মেচিনগানৰ সৈতে। তাই ME-362 ৰ বিৰোধী, ব্লটাৰ কি টাইটানিয়ামৰ বিৰুদ্ধে। মেচিনগান একেবাৰে বিপদজনক নহয়।
  কিন্তু আইৰাকোব্ৰাই ষ্টিং কৰিব পাৰে। হেলগাই চিঞৰি উঠে যেতিয়া তাই আন এখন মুস্তাংগক ৰেঞ্জৰ বাহিৰত পেলাই দিয়ে।
  - মই ঘোঁৰা, বৰ মিঠা... আৰু মুস্তাংগে উপভোগ কৰিব!
  আৰু প্ৰাচীন মূৰ্তিৰ দৰে চেলেকি উলিওৱা খালী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি দিয়ে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে এটা যুদ্ধত এশখন গাড়ী গুলীয়াই পেলায়। অনুষ্ঠানৰ ওপৰত থিয় নহয়। এটাও মিছ নহয়। এটা প্ৰকৃত মৃত্যুৰ যন্ত্ৰ। ইয়াত অপাৰেচনৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ পৰ্যায় আৰু ছুপাৰ এছক দক্ষিণৰ পৰা পুনৰ আহ্বান কৰা হৈছিল। এশটা মেচিন ধ্বংস কৰি টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে জুইখিনি লেণ্ডলৈ স্থানান্তৰিত কৰে। তাত তেওঁ নিজৰ অলৌকিক ক্ষমতা প্ৰদৰ্শন কৰে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে কয়:
  - বিমানত স্ক"ৰ এশ শূন্য, আৰু টেংকত এশ বিশ শূন্য!
  বেছিভাগ আমেৰিকান গাড়ী: শ্বাৰমানছ। অচল টেংকটো বিপুল পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হয়। পাৰ্ছিং এতিয়াও সলনি কৰা হোৱা নাই আৰু এই টেংকটোও জাৰ্মান ই-৫০তকৈ আশাহীনভাৱে নিম্ন।
  আৰু তেতিয়াই আকাশত উৰি থকা চচৰবোৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  এইটো সম্পূৰ্ণ নিৰাশাজনক। ডিস্ক বিমানবোৰ অক্ষম আৰু দ্ৰুত, উৰণৰ সময়ত আমেৰিকাৰ গাড়ীবোৰ কাটি পেলায়। য়েংকিছ সহ্য কৰিব নোৱাৰি পলাই যায়। অৱতৰণ স্থানসমূহ সম্প্ৰসাৰিত হৈছে।
  মেডেলিন আৰু তাইৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে ধৰি ৰাখে। ৮৮ মিমি কামান থকা জেট আক্ৰমণকাৰী বিমানে তেওঁলোকক সহায় কৰে, যিয়ে আমেৰিকানসকলৰ মনোবল নোক আউট কৰে। শক্তিশালী গোলাবোৰে আমেৰিকান সেনাৰ টেংকৰ খোলাবোৰ ফালি পেলালে। আনকি হুইস্কিয়েও ভয়ৰ অনুভূতিক গ্ৰহণ কৰিব নোৱাৰে। আৰু আমেৰিকাৰ যোদ্ধাসকল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ যি বাকী আছে, ঘূৰি যায়৷
  মেডেলিনে হাঁহিছে, কয়:
  - পৃথিৱীত কেতিয়াবা বিষ অনুভৱ হয়, কিন্তু আন কাৰোবাৰ বিষ অনুভৱ কৰাই ভাল।
  এটা খোলাৰ খণ্ডই বীৰ ছোৱালীজনীৰ গোৰোহাত খুন্দা মাৰিলে। কিন্তু যোদ্ধাজনৰ শক্তিশালী কেলাছে ধাতুৰ টুকুৰাটোক ৰিকোচেটিং কৰি পঠিয়াই দিলে। প্ৰকৃত আৰ্য দুৰ্গৰ অৰ্থ এইটোৱেই। আনকি মেডেলিনে আনন্দত গুণগুণাই উঠিল। তাই ইমানেই সন্তুষ্ট হৈছিল।
  নেটলেৰে তলুৱাত খুন্দা মাৰিলেও ভাল৷ অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে যেতিয়া শক্তিশালী মানুহে আপোনাৰ গোৰোহাত আঘাত কৰে। ইয়াৰ ফলত মেডেলিন অন হৈ পৰিল। আপোনাৰ ৰুক্ষ ভৰি দুখন ৰবৰৰ ট্ৰাঞ্চিয়নেৰে খুন্দা মাৰিলেও ভাল৷ লগতে মহান। যোদ্ধাগৰাকীয়ে আকৌ ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিলে। তাই ঘোঁৰাৰ দাঁত উদঙাই দিলে। তাই ভাল। খাবলৈও ভাল পায়!
  উদাহৰণস্বৰূপে লওক আৰু এটা গোটা ভেড়া একেলগে খাই পেলাওক। বাহ্যিক অভদ্ৰতাৰ মাজতো মেডেলিনে কেতিয়াবা কিবা এটা পঢ়িছিল। যেনে, ডুমাছ। গতিকে তাই পৰ্থোছক সঁচাকৈয়ে ভাল পাইছিল। এটা সময়ত গোটা ভেড়াও খাইছিল। এইটো সঁচাকৈয়ে যিকোনো ঠাইতে এজন মানুহ আছিল। আৰু এজন সম্ভ্ৰান্ত সম্ভ্ৰান্ত মানুহৰ ভোক। আৰু মেৰ পোৱালিটোতো চচ্চেজ ভৰাই থোৱা থাকে।
  মেডেলিনেও গোটেই বাল্টি বিয়েৰ খাব পাৰিছিল। শক্তিশালী ছোৱালী। যোদ্ধা-নায়কে নিজকে কল্পনা কৰিলে। তাই ৰূপৰ বাল্টি এটা লৈ যায়। আৰু ইয়াত নিৰ্বাচিত বাভাৰিয়ান আছে। আৰু তাই লোভেৰে মদ খাবলৈ আৰম্ভ কৰে। আগ্ৰহেৰে গিলি থকা। বিয়েৰটো সুস্বাদু। টমেটোৰ ৰস গাখীৰৰ লগত খালেও ভাল। আৰু লগতে বাল্টি আৰু গোটা বেৰেলৰ সৈতে।
  মেডেলিনে অৱশ্যে মৰুভূমিত বা পাহাৰত যুঁজিলে পুষ্টিহীনতাত ভুগিবলগীয়া হৈছিল। আৰু এইটো এগৰাকী নাৰী নায়কৰ পেটৰ বাবে বেদনাদায়ক। তাই ইমান পেটু। আৰু তেওঁ সঁচাকৈয়ে তেজ থকা মাংস ভাল পায়।
  মেডেলিনে আকৌ ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই কামুক সপোনত ডুব যায়। কেনেকৈ তাই চৰ্বিযুক্ত মাংস খায় আৰু বিয়েৰ খায়। গতিকে ভলীত। ৰেড ৱাইনৰ লগত গাহৰিৰ মাংস শিছ কাবাব খালেও ভাল৷ আৰু ইয়াক সকলো smack...
  মেডেলিনেও নিৰ্যাতন ভাল পাইছিল। বিশেষকৈ ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰি তাই ভাল পাইছিল। এয়াই তাইৰ প্ৰকৃত আবেগ। অগ্ৰগামীসকলৰ গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাই শৰীৰত জুই লগাওক।
  বা আনকি সুক্ষ্ম, কেঁচুৱাৰ ছালখনো এচিডেৰে মচিব লাগে। অৱশ্যে আটাইতকৈ উপভোগ্য কথাটো হ"ল ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰা। কিন্তু ছোৱালীকো অনুমতি দিয়া হৈছে। আৰু ডাঙৰ মানুহ। বুঢ়া মানুহক অত্যাচাৰ কৰাটো অপ্ৰীতিকৰ , তেওঁলোক ইমানেই ঘৃণনীয় আৰু অনান্দনিক৷ বাৰ্ধক্যই মানুহক কেনেকৈ নষ্ট কৰে, বিকৃত কৰে। নাই, যুৱক-যুৱতীক অত্যাচাৰ কৰাটো ভাল৷
  মেডেলিনে মনত পেলালে যে কেনেকৈ তিনিজন অগ্ৰগামীক ঠাণ্ডাত বাহিৰলৈ লৈ যোৱা হৈছিল। চাবুকেৰে তেওঁলোকক আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনালে। ল"ৰাকেইটা সম্পূৰ্ণ উলংগ আছিল, গতিকে তেওঁলোকৰ বাবে সেয়া আৰু অধিক অপমানজনক আছিল। মেডেলিনেও মাত্ৰ এটা বিকিনি পিন্ধিছে। ইমান ধেমেলীয়া। বীৰ মহিলাগৰাকীয়ে ল"ৰাকেইটাক খেদি খেদি নিজকে কঠিন কৰি তুলিলে। তেওঁলোকৰ খালী ভৰিৰে ভৰিৰ ছাপবোৰ চাই মই নিজেই উত্তেজিত হৈ পৰিলোঁ।
  তাৰ পাছত যেতিয়া অগ্ৰগামীসকল ঠাণ্ডাৰ পৰা নীলা হৈ পৰিল, তেতিয়া তাই তেওঁলোকক পুনৰ এটা গৰম জুপুৰিলৈ লৈ গ"ল আৰু তেওঁলোকক গৰম কৰিলে, তেওঁলোকৰ নিথৰ শৰীৰৰ ওপৰেৰে দ্ৰুতগতিত মশাল এটা পাৰ কৰি দিলে।
  মেডেলিনে এই কামটো নিপুণভাৱে কৰিলে, ছালত সৰু সৰু গোলাপী ৰঙৰ ফোহাহে এৰি দিলে আৰু ল"ৰাকেইটাক বিষত চিঞৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। আৰু ই তাইক সুখী কৰে!
  বিশেষকৈ অগ্ৰগামীজনৰ সংবেদনশীল গোৰোহাৰে শিখাৰ জিভাখন পাৰ কৰি দিয়াটো আকৰ্ষণীয়। তাই সকলোতকৈ বেছি ঠাণ্ডা হৈ গৈছে, আৰু হিমশীতল বৰফৰ ঢৌৰ পিছত তাই প্ৰথমতে অগ্নিময় আদৰবোৰো অনুভৱ নকৰে। কিন্তু তেতিয়া ল"ৰাটোৱে চিঞৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তাপমাত্ৰা সলনি হোৱাৰ পৰা হোৱা বিষটো নৰকীয়, আৰু দুখবোৰ সহ্য কৰিব নোৱাৰা।
  কেৱল গৰম লোহাৰে গোৰোহা জ্বলাই দিয়াতকৈ এইটো বহুত বেছি কষ্টদায়ক। আৰু অসহ্য যন্ত্ৰণাত স্তম্ভিত হৈ পৰা অগ্ৰগামীসকলে কামবোৰ অলপ সহজ কৰি তুলিবলৈ যিকোনো কাম কৰিবলৈ সাজু।
  মেডেলিনে নিৰ্যাতিতসকলক কেনেকৈ বিভাজিত কৰিব লাগে জানিছিল। তাইৰ এটা প্ৰিয় পদ্ধতি হ"ল তাইৰ পিঞ্চাৰ পাখিৰে অণ্ডকোষবোৰ দৃঢ়ভাৱে চেপি লোৱা। আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ শক্তিশালী পুৰুষসকলে শ্বকত চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  আৰু, অৱশ্যেই, বিদ্যুৎস্পৃষ্ট। ইয়াত আপুনি এজন অগ্ৰগামীক লৈ তাৰ লগত ইলেক্ট্ৰ"ড সংলগ্ন কৰে... ই কেৱল ঘৃণনীয়, এগৰাকী মহিলাই জল্লাদৰ দৰে আচৰণ কৰা ধৰণটো৷ আৰু তেওঁ তোমাক এনেদৰে অত্যাচাৰ কৰে যেন তোমাৰ আত্মাত শিল আছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে আত্মাটো টাইটানিয়ামৰ, আৰু হৃদয়খন শিল।
  অৱশ্যে মেডেলিনে সঁচাকৈয়ে নিৰ্যাতন প্ৰক্ৰিয়াটো নিজেই ভাল পাইছিল। তাই এই কামটো কৰি ভাল পাইছিল। কাৰণ আনক কষ্ট দিয়াটো মধুৰ।
  এইটো ফেচিষ্ট নৈতিকতা - নিৰ্দয় আৰু চেডিষ্টিক!
  লোকচান ভুগি আমেৰিকানসকলে আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ আক্ৰমণত পিছুৱাই গ"ল। এতিয়া অতিৰিক্ত বাহিনী অৱতৰণ কৰিছে। বিশেষকৈ নতুন ই-৫ টেংক। ধাৰাবাহিকখনৰ আটাইতকৈ লঘু স্বয়ংচালিত বন্দুক। মাত্ৰ এজন ক্ৰু মেম্বাৰ। এটা ৭৫ মিমি কামান আৰু দুটা মেচিনগান। একে সময়তে উচ্চতা মাত্ৰ এক মিটাৰ, আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ ডাঠতা বৃহৎ হেলনীয়া কোণত ৮০ মিলিমিটাৰ।
  শ্বাৰমান বা পাৰ্ছিংক মুখামুখিকৈ বিন্ধিব পৰা টেংক, কিন্তু নিজেই প্ৰজেক্টাইলৰ ৰিকোচেট প্ৰতিৰোধ কৰা।
  নিজৰ ধৰণেৰে নিখুঁত স্বয়ংচালিত বন্দুক। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ই দ্ৰুত, প্ৰতি ঘণ্টাত এশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত গতিবেগ। ইয়াত ৪০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন চালিত।
  এখন গাড়ীত অগনা নামৰ ছোৱালী এজনী উঠিছে। তাইৰ নামৰ অৰ্থ হৈছে সতী। আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ প্ৰথম যুদ্ধ অভিযানত অংশগ্ৰহণ কৰে। তাই অৱশ্যে ভালদৰে প্ৰশিক্ষণ লৈছে, কিন্তু এতিয়াও বাৰুদৰ গোন্ধ পোৱা নাই। ভয়ংকৰভাৱে চিন্তিত হৈ পৰিছে সি।
  জয়ষ্টিক ব্যৱহাৰ কৰি টেংক নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এতিয়া তেওঁলোকৰ গাড়ীবোৰ ঘূৰি পশ্চিম দিশলৈ গতি কৰিছে। স্বয়ংচালিত বন্দুক এটা ইমান লঘু হ"লে ভাল৷ ইয়াক মডিউল বা পেৰাচুট ব্যৱহাৰ কৰি ড্ৰপ কৰা হয়।
  আনকি উৰণত অলপ ভয়ংকৰ হৈ পৰে। তোমাৰ শৰীৰটো যেন ওজনহীন হৈ পৰিছে। আপুনি লেদাৰেটত পেটত পৰি আছে। টেংকিটো সংকীৰ্ণ, কফিনৰ দৰে। মাত্ৰ সাত টন, বন্দুকটো শ্বাৰমানতকৈ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তিত উচ্চ, আৰু ইয়াৰ হেলনীয়া হোৱাৰ বাবে সন্মুখভাগে খোলাবোৰ অধিক ফলপ্ৰসূভাৱে প্ৰতিফলিত কৰে। মন কৰিবলগীয়া যে জাৰ্মান চিমেণ্টযুক্ত তীখাৰ মানদণ্ড আমেৰিকাৰ তীখাতকৈ বিশ শতাংশ বেছি।
  এইটোৱে অগ্নাক শান্ত কৰে। প্ৰথম চেষ্টাতে তেওঁলোকে ইয়াক ভাঙি নাযায়। ইয়াতেই নিহিত হৈ আছে আমেৰিকান সেনাৰ কৰ্মঘোঁৰা। এই শ্বাৰমান, দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ টেংক, আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংকৰ ভিতৰত অন্যতম। আমেৰিকাত শ্বাৰমানছ উৎপাদনৰ প্ৰযুক্তি সুশৃংখলিত কৰা হৈছে। এই টেংকটো প্ৰতিদিনে শ শ বাহনৰ হাৰত উৎপাদন কৰা হয়। "পাৰ্চিং", ইমান বিশাল নহয়। আৰু এইটো বুজা যায়, যিহেতু শ্বাৰমানত আমেৰিকাৰ টেংক নিৰ্মাণৰ বাবে পৰম্পৰাগত বিন্যাস আছে। যেতিয়া ট্ৰেন্সমিছন আগফালে আৰু ইঞ্জিন পিছফালে থাকে। আৰু টেংকিটো ওখ বুলি ওলাই পৰিল। "ই" ছিৰিজত জাৰ্মানসকলে বিন্যাসটো কঠিন কৰি তুলিছিল, যাৰ ফলত কম চিলোৱাটৰ সৈতে অধিক উন্নত টেংকৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  শেহতীয়া মডেলটো চলাই আছে আগনাই। আৰু তাইৰ হাতত এটা শক্তিশালী বন্দুক আছে, য"ত এটা বিশেষ প্ৰজেক্টাইল আছে যিয়ে ত্বৰণৰ সৈতে গুলী চলায়, আৰু ইউৰেনিয়ামৰ কোৰ এটাও আছে। গতিকে বহু দূৰৰ পৰা গুলী চলাব পাৰিব। দুই কিলোমিটাৰ যথেষ্ট।
  লৰচৰ কৰাৰ সময়ত ৰিস্ক নল"বলৈ অগনাই ৰখাই থোৱা শ্বাৰমানক আঘাত কৰে। প্ৰথম শ্বটটো হৈছে চাইটিং শ্বট। প্ৰথমবাৰৰ বাবে আঘাত কৰিব পৰাকৈ তাইৰ এতিয়াও অভিজ্ঞতা নাই। আৰু দ্বিতীয়টো টেংকৰ ঠিক মাজত!
  অগনাই খালী ভৰি দুখন বেৰত থৈ জয়ষ্টিকটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত আমেৰিকানসকলে গুলীচালনা কৰে। কিন্তু ইমান কম চিলোৱাট থকা টেংকত সোমোৱাটো সহজ নহয়।
  কণমানি ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - হে জাৰ্মান ঈশ্বৰ, দেৱতাৰ ঈশ্বৰ, মোক ৰক্ষা কৰক!
  আৰু ই আকৌ গুলী মাৰে... তাইৰ টেংকটো মসৃণভাৱে চলি থাকে, আৰু ইয়াৰ উপৰিও বন্দুকটোত হাইড্ৰলিক ষ্টেবিলাইজাৰ আছে আৰু ই সঠিকভাৱে গুলী চলায়। হয়, এই শ্বাৰমান বৰ সফল নহয়। ই থিয় হৈ আছে যে এশ মাইল দূৰত দেখা যায়। অগনাক আকৌ আঘাত পোৱাটো কোনো আচৰিত কথা নহয়। আৰু ওচৰ চাপি আহে।
  যুদ্ধত আটাইতকৈ কঠিন কামটো হ"ল হয়তো নিজৰ শীতলতা হেৰুৱাব নালাগে। তেওঁলোকে মহিলা যোদ্ধাক অতি ভালদৰে প্ৰশিক্ষণ দিয়ে। কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে আপোনাক গুলীয়াই মাৰে, তেতিয়া আপুনি অনিচ্ছাকৃতভাৱে ফ্ৰিক আউট হয়। যদি তেওঁলোকে আঘাত পায় আৰু কৱচবোৰে সহ্য কৰিব নোৱাৰে তেন্তে কি হ"ব?
  কিন্তু তাৰ পিছত অগনাই আকৌ গুলী চলাই আঘাত কৰে। তাইৰ মুখখন হাঁহিত ভাঙি যায়। হিচাপ সংগ্ৰহ কৰাটো ইমান কঠিন নহয় আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ই এক অতি সুখদায়ক প্ৰক্ৰিয়া।
  নিৰীহ মেৰ পোৱালিৰ মুখৰ ছোৱালী এজনীয়ে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গুলী চলায়। সি মুখত হাঁহিছে। তেওঁ জপ কৰে:
  - ধমাকা! পাউ! পাইছো! সৰু শহাপহুটোৱে কেনেকৈ জপিয়াই পৰিল!
  সেই মুহূৰ্তত এটা বজ্ৰপাত হ"ল... জাৰ্মান কৱচৰ ওপৰেৰে এটা খোলা ছিটিকি গ"ল। আৰু এটা ৰিকোচেটত সোমাই গ"ল। অনুভূমিকৰ পৰা চল্লিশ ডিগ্ৰী হেলনীয়া যথেষ্ট ডাঙৰ, আৰু কৱচ নিজেই অতি টেকসই।
  অগনাই তাইৰ উদং তলুৱাত চৰ মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমি এসময়ত কেনেকৈ জীয়াই আছিলো... মাত্ৰ এটা বানৰ বাবে এটা পেচ!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গুলী চলালে। তাই ভাবিছিল যে প্ৰতিটো টেংকৰ বিনিময়ত তাই ভাল পৰিমাণৰ টকা পাব। সকলো হিট সঁজুলিৰ দ্বাৰা ৰেকৰ্ড কৰা হয়, আৰু ই হিট হয় নে নহয় আপুনি সৰু সৰু ফ্ৰেমত চাব পাৰে। অৱশ্যে সদায় নহয়;লক্ষ্যত সঠিকভাৱে আঘাত কৰাৰ অৰ্থ হ"ল সেইটো ধ্বংস কৰা! কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত ই নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰে!
  অগনাই আকৌ নখ জোকাৰিলে। এটা হিটৰ সৈতে স্ক"ৰ বৃদ্ধি কৰিলে। কৱচ বিন্ধি থকা জাৰ্মান গোলাবোৰে অতি জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। আমেৰিকাতো অৱশ্যে উন্নয়ন হৈছে যদিও এতিয়াও সেইবোৰ বৰ বেছি ফলপ্ৰসূ হোৱা নাই।
  আমেৰিকানসকলৰ চাব-কেলিবাৰ প্ৰজেক্টাইল ৰিকোচেটৰ প্ৰতি অত্যন্ত সংবেদনশীল। আৰু কৱচৰ পৰা ছিটিকি যায়।
  অগনাই আকৌ গুলী চলায়। আৰু তাই আক্ষেপ কৰে যে তাই গধুৰ টেংক এটা নাপালে৷ তাত আন ছোৱালী থাকিব, কোৰাছত গান গাই বেছি মজা হ"লহেঁতেন। বা হয়তো ষোল্ল বছৰীয়া ডেকা এজনক দম্পতী এটাও দিব লাগে যাতে সি তাৰ ডালবোৰেৰে ঠেলি ঠেলি নাযায়৷ এহ, ইতিমধ্যে তাই শাৰীৰিক প্ৰেমক চিনি পাইছে - যৌৱনৰ পিছতো।
  তৃতীয় ৰাইচৰ নৈতিকতা যথেষ্ট শিথিল। ইতিমধ্যে একশ্বৰবাদৰ প্ৰচলন হৈছে, ভণ্ডামি নোহোৱাকৈ। সঁচা, সমকামিতাৰ বাবে মানুহক কনচেনট্ৰেচন কেম্পলৈ পঠিওৱা হয়। কিন্তু বিষমযৌনতাক উৎসাহিত কৰা হয়।
  আনকি মহিলা বিভাগতো গিগোলোলৈ যোৱাটো প্ৰায় বাধ্যতামূলক। নহ"লে তেওঁলোকে ভাবিব: আপুনি লেচবিয়ান নেকি? বা হয়তো, তাতোকৈ বেয়া কথাটো হ"ল, এজন খ্ৰীষ্টান?
  ক্ৰমান্বয়ে খ্ৰীষ্টান ধৰ্মক থাৰ্ড ৰাইচৰ পৰা চেপি উলিয়াই অনা হৈছে। আৰু নতুন নৈতিকতাই কৈছে: নাৰীয়ে পুৰুষ বিচাৰিব লাগে, আৰু পুৰুষে নাৰী বিচাৰিব লাগে। আৰু বিয়াত হ"বই লাগিব বুলি ক"ব নোৱাৰি!
  এক প্ৰকাৰৰ অশ্লীলতাক উৎসাহ!
  আগনা এতিয়াও বহুত সৰু, হিটলাৰৰ বাহিৰে তাই আন কোনো শক্তি নাজানিছিল। কিন্তু এইটোও তাইৰ বাবে অলপ জোকাৰণিৰ সৃষ্টি কৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে গুলীয়াই মাৰে, আৰু তাইৰ ইতিমধ্যে দহজন ধ্বংস কৰা শ্বাৰমান আৰু এজনী ডাইনী আছে।
  যোদ্ধাজনে হাঁহি হাঁহি কয়:
  - যি প্ৰাসংগিক নহয়, তেওঁ নৈতিক নহয়!
  তেওঁলোকৰ বাবে কথাবোৰ ভালেই হৈছিল... আৰু ই-৫ টেংকবোৰ, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে টেংক নহয়, কিন্তু স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰ আগবাঢ়ি যায়।
  ৰাছিয়াত যুঁজিবলৈ আগনাই সময় নাপালে। আৰু অৱশ্যেই তাই অনুশোচনা কৰিছিল যে তাইৰ জন্ম দেৰিকৈ হৈছিল। ইতিমধ্যে তাই আগতেই সন্মুখত উপনীত হৈছিল, যুঁজিবলৈ সময় পাবলৈ তাইৰ খৰখেদা হৈছিল। যুদ্ধৰ এই বছৰটোৱেই শেষ হ"ব বুলি জাৰ্মানসকলৰ মাজত আত্মবিশ্বাস আছিল। বা অন্ততঃ এবছৰৰ পাছত আমেৰিকাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰা হ"ব৷ তেওঁলোকে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিব নে নকৰে সেয়া এতিয়াও প্ৰশ্ন।
  আগনা যুদ্ধ কৰিব বিচাৰিছিল... জ্ঞানীসকলে কোৱাৰ দৰে: যুদ্ধ হাওঁফাওঁৰ বাবে বায়ু...
  কিন্তু এতিয়া তাইৰ প্ৰথম যুদ্ধ সম্পূৰ্ণ হৈছে। আৰু আপাত দৃষ্টিত তাই লোহাৰ ক্ৰুচৰ যোগ্য আছিল। আৰু তাই কিমান সক্ষম হৈ উঠিল।
  তেওঁ সামৰিক কেৰিয়াৰ গঢ়িব আৰু নিজৰ বাবে দাসৰ সৈতে এখন বাগিচা পাব! চাবুকেৰে প্ৰহাৰ কৰিব।
  অগনাই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - আমাৰ পৃথিৱীত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ... আপুনি মাত্ৰ এটা গণনাত গুলী চলাব পাৰে, দুটা বাই চাৰি!
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে নিজৰ ফালে চকু টিপিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - গতিকে প্ৰথম যুদ্ধত মই এছ হৈ পৰিলোঁ... ক্লাছৰ সৈতে দমন কৰো - ফুৰাৰক ভাল পাওঁ!
  তেওঁলোকৰ চঞ্চল টেংকবোৰ আগবাঢ়ি যায়। আগলৈ পদাতিক বাহিনী আছে। অৰ্থাৎ মেচিনগান আৰু উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত গোলাৰে গুলী চলাব লাগিব। বাৰু, ইও ফলপ্ৰসূ৷
  আগনাই ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকটো টিপি দিয়ে। আৰু দুয়োটা মেচিনগানে পদাতিক সৈন্যক তললৈ কাটি পেলাবলৈ আৰম্ভ কৰে। কৃষ্ণাংগ যুঁজাৰু বিমান দেখা যায়। তেওঁলোকৰ মুখত তেজৰ দাগ পৰিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে আনন্দৰে কয়:
  - তোমালোকৰ দুখী মুখবোৰ দেখিছা... কিন্তু মই হত্যাকাৰী হোৱাৰ বাবে!
  আৰু মেচিনগানে কাম কৰে। সকলোকে কাটি পেলায়। একেলগে কেইবাখনো মটৰ চাইকেল বিস্ফোৰণ। আৰু বতাহত উলটি যায়। চকা আৰু লোহাৰ অংশবোৰ সকলো দিশতে উৰি যায়। আৰু ধাতুটো আক্ষৰিক অৰ্থত ভাঙি যায়।
  আৰু যেতিয়া তীখা জ্বলি যায় তেতিয়া সঁচাকৈয়ে ভয়ংকৰ শিখা।
  মেচিনগানবোৰ আক্ৰমণাত্মক আৰু অতি চলন্ত, আগৰ তুলনাত বহুত বেছি উন্নত।
  আগনাই টুইট কৰিছে:
  - পৃথিৱীত আৰু মাটিৰ তলত আমি চয়তানৰ সৈতে শাসন কৰিম!
  আৰু আকৌ খুন্দা মাৰে... আৰু কনভেয়ৰটোত জুই লাগিল, যেন ইয়াক টৰ্চলৈ ৰূপান্তৰিত কৰা হৈছে। আৰু বহুত মৰা, গোটা মৃতদেহৰ স্তূপ। আমেৰিকানসকল পলাই গৈছে। চাবমেচিনগান আৰু সঁজুলি পেলাই দিয়ে।
  অগনাই তাইৰ শ্যামলা চুলিখিনি আঙুলিৰে কম্বল কৰি কয়:
  - এজন কাপুৰুষ হকিত হাৰিব! আৰু জকীজন ইতিমধ্যে তাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  এগনে এতিয়া সঁচাকৈয়ে ভাল লাগিছে। নিজৰ মাজতে চেডিষ্টিক গুষ্ট অনুভৱ কৰি টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে পলায়ন কৰা পদাতিক সৈন্যক চেপি ধৰে। তাই এনেকুৱা ধৰণৰ ভদ্ৰমহিলা যিয়ে সদায় জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হয়... যদিও তাইৰ এতিয়াও কোনো অভিজ্ঞতা নাই।
  যোদ্ধাজনে কামানৰ পৰা গুলী চলায়। মাত্ৰ মাটিত খান্দি থোৱা শ্বাৰমান এজনৰ সন্মুখীন হ"লোঁ৷ গতিকে এইটোৰ কথা কি ক"ব পাৰি? তাই লৈ তুচ্ছভাৱে তাৰ টাৱাৰটো ফালি পেলালে। ইউৰেনিয়ামৰ কোৰটো কোনো ধেমালি নহয়। প্লাছ, বাকী সকলো বস্তুৰ ওপৰত ইউৰেনিয়ামে ধাতুত জুই জ্বলাই দিয়ে।
  আফ্ৰিকা দখল কৰাৰ পিছত এতিয়া নাজীৰ হাতত বহুত ইউৰেনিয়াম খনি আছিল। আৰু ফুৰাৰে পৰমাণু বোমা সৃষ্টি কৰিবলৈও খৰখেদা কৰা নাই। তেওঁৰ সৈন্যবাহিনী ইতিমধ্যে পৃথিৱীৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ।
  এইদৰেই ই-৫খনে কিমান ডেছিং আৰু দ্ৰুতগতিত লৰালৰি কৰে। ই পদাতিক সৈন্যৰ সমগ্ৰ ক্লিয়াৰিং থেতেলিয়াই পেলায়। কিন্তু কেনেকুৱা টেংক যেন লাগে? পাত্ৰৰ পৰা - দুই ইঞ্চি!
  অগনাই মাতত হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - পৃথিৱীত দুটা সমস্যা আছে: মূৰ্খ আৰু ৰাস্তা... জাৰ্মানীত পৃথিৱীৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ ৰাস্তা আছে, কিন্তু মূৰ্খৰ কথা কি ক"ব?
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিছে... তাই নিজৰ লক্ষ্য পূৰণ কৰে...
  ফ্ৰেড্ৰিচে আকৌ নিজৰ জেট গাড়ীখনত ঘূৰি ফুৰিছে। পাঁচটা এয়াৰ কেননে ষোল্লটাকৈ গুলী চলায়। অৱতৰণ কৰা জাৰ্মান সৈন্যক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা আশীখন আমেৰিকান বিমান বিস্ফোৰণ ঘটে।
  এচ ল"ৰাজনে কয়:
  - মই যি বুলি কয় - ৰাতি নক"বা!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাজনে আন এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াই আৰু ত্ৰিশখন গাড়ী ধ্বংস কৰে। এটা মৰমলগা হাঁহিৰে এই সকলোবোৰ কৰি। আৰু ইমানেই অসাৱধানতাৰে... মাৰাত্মক শিশু।
  হেলগাই প্ৰশংসাৰে কয়:
  - তুমি চুপাৰ! এজন কবিৰ সপোন!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিনয়েৰে কৈছে:
  - ছোৱালীৰ কথা কোৱাটো বেছি উপযুক্ত! যদিও মই বেয়া নহয়!
  হেলগাই গায়:
  - তুমি মোৰ মূৰ্তি ফ্ৰেড্ৰিখ! আপুনি সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ শীতল আৰু পৃথিৱীখন জয় কৰক!
  ল'ৰাটোৱে এটা পাক দিয়ে। তেওঁ আৰু ষোল্লখন শত্ৰুৰ বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু কয়:
  - পৃথিৱীত গৰম আৰু নিয়ৰ,
  সৎজন দুখীয়া - দুষ্টজন ধনী!
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আকস্মিক শাসন -
  মেচিনটো চাৰ্জ কৰক!
  ইয়াৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে গ্ৰাউণ্ড টাৰ্গেটলৈ আগবাঢ়ি যায়। ইয়াৰ বায়ু কামান আকাশী লক্ষ্য আৰু ভেদকাৰী টেংক হেচ দুয়োটাতে উৎকৃষ্ট।
  কানাডাৰ শ্বাৰমানছ। আমেৰিকাৰ এটা পৰিৱৰ্তন। যুদ্ধখন কঠোৰভাৱে চলি আছে। ফ্ৰেড্ৰিচে উৎসাহেৰে কৈছে:
  - মই এজন আচৰিত মানুহ!
  আৰু ডজন শ্বাৰমান ভাঙি খ্ৰীষ্টমাছৰ মমবাতিৰ দৰে জ্বলি আছে। তাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে আকৌ নিজৰ কাষ চাপিছে। ই তিনিটা ডাঙৰ "বিগ টম" স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ পৰা আহিছে। ছিৰিয়েল স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ ভিতৰত এইটোৱেই হয়তো আটাইতকৈ শক্তিশালী। কেৱল টি-৯৩হে ডাঙৰ।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ধ্বংসপ্ৰাপ্ত গাড়ীবোৰ কেনেকৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে তাক চাই কয়:
  - ল'ৰাটোৱে সপোনত মেচিনগান দেখা পায়,
  তেখেতে লিমুজিনতকৈ টেংক পছন্দ কৰে...
  জন্মৰ পৰাই বুজাবুজি সেইটোৱেই
  ৰুক্ষতা আৰু শক্তিয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনক শাসন কৰে!
  "উইচ" হৈছে তুলনামূলকভাৱে লঘু আমেৰিকান স্বয়ংচালিত বন্দুক। ধ্বংস কৰাটো বহুত সহজ। এছ ল"ৰাজনে এটা বিস্ফোৰণ ঘটালে, আৰু গোলা বিস্ফোৰণৰ পৰা পঁচিশটামান স্বয়ংচালিত বন্দুক বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  হেলগাই মাত্ৰ তিনিখন গাড়ীত খুন্দা মাৰিলে, আৰু উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - অ' নাইট! কিমান শীতল তুমি!
  ফ্ৰেড্ৰিচে ফুল ফুলাই ক"লে:
  - মোতকৈ কেৱল কণীহে ঠাণ্ডা!
  হেলগাই আনন্দৰে আৰু ক"লে:
  - আৰু তৰাবোৰতকৈও ওখ!
  ফ্ৰেড্ৰিখ হঠাতে লাজ পাই ৰঙা পৰি গ"ল। তেওঁ আৰু ছখন যোদ্ধা বিমানক গুলীয়াই হত্যা কৰি ক"লে।
  - বিনয় মানুহৰ অলংকাৰ!
  হেলগাই কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু তুমি সঁচাকৈয়ে দ্বিতীয় জাৰ্মান!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - দ্বিতীয়? কোন প্ৰথম?
  হেলগাই উৎসাহেৰে উত্তৰ দিলে:
  - Fuhrer নিজেই!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিদ্ৰুপৰ প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে আৰু বুদ্ধিমত্তাৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁ কৈছিল:
  - মই মোৰ টুপীটো খুলি দিওঁ ফুৰাৰলৈ!
  আৰু আকৌ আমেৰিকাৰ বিমানত গুলীচালনা কৰিলে। এজন অত্যন্ত, বা সঁচাকৈয়ে অনন্যভাৱে সঠিক ল"ৰা।
  হেলগাই উদং ভৰিৰে পেডেলবোৰ টিপি চিঞৰি উঠিল:
  - তুমি যিটো বুলি কয় - দেৱতাৰ জন্ম!
  ফ্ৰেডেৰিক ডাঙৰ ডাঙৰকৈ উত্তৰ দিলে:
  - যদিও মই হাৰকিউলিছৰ দৰে ডাঙৰ নহয়, মই বৰ শক্তিশালী!
  হেলগাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - সমগ্ৰ জাৰ্মানীয়ে আপোনাক লৈ গৌৰৱ কৰে, আৰু সেয়া বিশ্বৰ আধাতকৈও অধিক!
  ল"ৰাজনে আৰু পাঁচখন বিমান গুলীয়াই পেৰছিংসকলক আক্ৰমণ কৰে। আমেৰিকাৰ চাৰিখন গাড়ী আছিল আৰম্ভণিৰ পেন্থাৰ মডেলৰ সৈতে মিল থকা। যথেষ্ট দীঘল মুখ আৰু চলনশীল টাৰেটৰ সৈতে ই জাৰ্মান টেংক পোহৰৰ বাবে কিছু বিপদৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। তেনেতে ল'ৰাটোৱে ট্ৰাকবোৰত খুন্দা মাৰিলে। আঠটা লক্ষ্য ধ্বংস কৰিলে, আৰু পেডেলত খালী ভৰিখন চৰ মাৰিলে, ডাইভিং কৰিলে।
  বাৰু, এইটো মাত্ৰ অসাৱধানতা... মই প্ৰায় টেইলস্পিনত সোমাই পৰিলোঁ। কিন্তু সি গাড়ীখন মাটিৰ ওচৰত সমতল কৰি দিলে।
  হেলগাই ভয়তে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - অস! সঁচাকৈয়ে সেয়া সম্ভৱনে?
  ফ্ৰেডেৰিক সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - সাৱধান হ'লে যিকোনো কাম সম্ভৱ !
  হেলগাই ওপৰৰ পৰা পৰিবহণকাৰীজনক গুলীয়াই ভুকুৱাইলে:
  - তোমাৰ জীৱনটো অমূল্য! আমাৰ হৃদয়খন ধৰিবলৈ নিদিব!
  ল"ৰাজনে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মই মোহিত হৈছো - সিহঁতে মোক নিব নোৱাৰে, গুলীও নাযায়, বেয়নেট নহয়! গতিকে ছোৱালী, মোৰ ছালৰ বাবে ভয় নকৰিবা! অধিক ট্ৰফী সংগ্ৰহৰ যত্ন লোৱাটোৱেই ভাল।
  ল"ৰাটো অন্যমনস্ক হৈ পৰিল। টেংকৰ নতুন স্তম্ভ এটা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এইবোৰ আছিল অচল আমেৰিকাৰ এম-১৬। ৫৫ টন ওজনৰ গধুৰ বাহন, দুটা কামানেৰে সজ্জিত। লক্ষ্যটো স্পষ্টভাৱে বৰ মূল্যৱান নহয়। সম্ভৱতঃ আমেৰিকানসকলে কেৱল ধাতুৰ বাবে উপযুক্ত বস্তুটোও উন্নত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে এটা পাক দিব বিচাৰিছিল, কিন্তু হেলগাই চিঞৰি উঠিল:
  - এই পঁচাত্তৰ মিলিমিটাৰ বন্দুক আমাৰ টেংকৰ বাবে একেবাৰেই বিপদজনক নহয়। আমাৰ লেণ্ড এচে অন্ততঃ এজনে তেওঁলোকৰ একাউণ্টত গধুৰ বাহন যোগ কৰক।
  ফ্ৰেডেৰিক অনিচ্ছা সত্ত্বেও মান্তি হ"ল:
  - ঠিক আছে! স্বাৰ্থপৰ নহ'ম! সিহঁতক জীয়াই থাকিবলৈ দিয়ক!
  হেলগাই হাঁহিলে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - সান্ত্বনা হিচাপে ক'ম যে এইটো বেছি দিন নাথাকিব!
  আৰু সঁচাকৈয়ে কেইঘণ্টামানৰ পাছত অগনাই নিজৰ একাউণ্টত আৰু দুটা গধুৰ টেংক যোগ কৰিলে। ওজন সত্ত্বেও আমেৰিকাৰ বাহনখনৰ কৱচৰ ক্ষেত্ৰত শ্বাৰমানতকৈ প্ৰায় কোনো সুবিধা নাছিল। বাৰু, হয়তো কাষ আৰু ষ্টাৰনত। কিন্তু জাৰ্মানসকলে কোনো অনুষ্ঠান নকৰাকৈয়ে মোৰ ঠিক কপালত আঘাত কৰিলে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে আৰু দুডজন বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল আৰু ইতিমধ্যে ইন্ধন ভৰ্তি আৰু চাৰ্জ কৰা নতুন যুঁজাৰু বিমান এখনলৈ বদলি কৰিবলৈ উভতি আহিছিল। ডেকা টাৰ্মিনেটৰৰ বাবে এচেকেণ্ডো জিৰণি লোৱা নাই। সকলো কামত আৰু গতিশীল। ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোকে নিঃশেষ কৰে।
  সৰু মৃত্যুৰ যন্ত্ৰ।
  কানাডাত আক্ৰমণাত্মক অভিযান যথেষ্ট সফলতাৰে বিকশিত হৈছিল। জাৰ্মানীয়ে কেইবাখনো দলঙৰ মূৰ দখল কৰে। তাৰ পিছত আমি সেইবোৰ একত্ৰিত কৰি এটা ডাঙৰ এটা বনালোঁ।
  তদুপৰি আক্ৰমণৰ বিকাশ অধিক দ্ৰুতগতিত হ"ল। অবিশ্বাস্য শক্তিৰে যুঁজখন আৰম্ভ হ"ল। আমেৰিকানসকলে জাৰ্মানসকলক সাগৰত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু বতাহত গুণগত মানৰ বাবে লুফ্টৱাফে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল আৰু ডিস্কোৱে কেৱল বিমান পৰিবহণলৈ আতংক আনিছিল। য়েংকিছৰ মনোবল সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল নহয়। প্ৰথম দিনকেইটাত বহু হাজাৰ বন্দী আবিৰ্ভাৱ হ"ল। মন কৰিবলগীয়া যে আদেশটো সমপৰ্যায়ৰ নহয়।
  সৈন্যৰ মাজত পাৰস্পৰিক ক্ৰিয়া-কলাপ অতি দুৰ্বলভাৱে সংগঠিত।
  প্ৰায়ে আমেৰিকাৰ আৰ্টিলাৰীয়ে নিজৰ আৰ্টিলাৰীয়ে নিজৰ আৰ্টিলাৰীয়ে সামৰি লয়। কানাডাৰ লোকৰ লগত মতানৈক্যৰ সৃষ্টি হৈছে।
  আমেৰিকাৰ কমাণ্ডৰ মাজত হোৱা বিশ্বাসঘাটকতাইও পৰিস্থিতি অধিক ভয়াৱহ কৰি তুলিছে। বিশেষকৈ জাৰ্মান মূলৰ লোক। বিদেশী ভূমিৰ বাবে যুঁজ দিয়াটো য়েংকিছৰ বাবে বেছি নহয়৷
  মন কৰিবলগীয়া যে যেতিয়া ই-৫০ উৎপাদন আৰম্ভ হৈছিল তেতিয়া শ্বাৰমান সম্পূৰ্ণ পুৰণি হৈ গৈছিল। ই কোনো কোণৰ পৰা জাৰ্মান টেংক ভেদ কৰিবলৈ সক্ষম নহয়। কিন্তু এতিয়ালৈকে কম সংখ্যক পাৰ্ছিং উৎপাদন কৰা হৈছে। হয়, আৰু পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত আৰু চাব-কেলিবাৰ প্ৰজেক্টাইলৰ সহায়ত গুলী চলালেহে ইহঁত বিপজ্জনক হয়। কিন্তু বাস্তৱত জাৰ্মান টেংকে পাঁচ কিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰা পাৰ্ছিং আৰু শ্বাৰমান দুয়োখনকে ভেদ কৰিব পৰাটো নিশ্চিত। মাত্ৰ দূৰৰ পৰাই থেতেলিয়াই পেলায়।
  আৰু কোনো সুযোগ নাই। টেংকত আমেৰিকানসকল লক্ষণীয়ভাৱে পিছ পৰি আছিল। বিমান পৰিবহণৰ হাতত এতিয়াও শক্তিশালী আৰু যুদ্ধৰ বাবে সাজু যুঁজাৰু বিমান নাই।
  আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় যুঁজাৰু বিমান মুস্তাংগ মাথোঁ ডেউকা থকা এটা কফিন। কেৱল এয়াৰাকোব্ৰাৰহে ৩৭ মিমি কামানেৰে ষ্টিং কৰাৰ সুযোগ আছে। এতিয়াও জেট বোমাৰু বিমান নিৰ্মাণৰ কাম চলি আছে। হিটলাৰৰ আৰু কি আছে? অৱশ্যে ডিস্কো, যিবোৰ এতিয়াও কম, কিন্তু সেইবোৰ অক্ষম। এইটো অৱশ্যে আমেৰিকাৰ বাবে এক বৃহৎ সমস্যা। বিশেষকৈ নৈতিক, যিহেতু এনে যন্ত্ৰৰ অক্ষমতাই আত্মসমৰ্পণকাৰী আৱেগৰ জন্ম দিয়ে।
  বাৰু, সম্পূৰ্ণ প্ৰহাৰৰ বলি হোৱাৰ পিছত কোনে মৰিব বিচাৰে। ইতিমধ্যে জাৰ্মানসকলে সকলোৰে মাজত ভয়ৰ সৃষ্টি কৰিছে।
  কিন্তু যুদ্ধ অব্যাহত আছে। মূল অসুবিধাটো হ"ল সাগৰৰ সিপাৰে সৈন্য যোগান ধৰা। দ্বীপৰ শৃংখল এটা থকাটো ভাল কথা। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ বাবে এতিয়াও বাহিনী হস্তান্তৰ কৰাটো সহজ নহয়। গোলাবাৰুদ যোগান ধৰা। ইয়াৰ ফলত কানাডাত অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হয়। আমেৰিকানসকলো শক্তিশালী, যথেষ্ট সংখ্যক, আৰু তেওঁলোকৰ হাতত বহুত সঁজুলি আছে। যদি অধিক যুঁজাৰু মনোভাৱ আৰু সংগঠন থাকিলহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকে থাৰ্ড ৰাইচৰ গোটবোৰক সাগৰত পেলাব পাৰিলেহেঁতেন।
  কিন্তু ভাগ্যই সাহসীক অনুকূল কৰে, আৰু সুখে শক্তিশালীক অনুকূল কৰে। দলঙৰ মূৰটো সম্প্ৰসাৰিত হৈ আছে।
  ১৯৪৫ চনৰ ৩০ মে"ত যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে সৃষ্টি কৰা প্ৰথমটো মনষ্টাৰ টেংক উৎক্ষেপণ কৰা হয়। গাড়ীখনত আছিল অতি শক্তিশালী বোমা লঞ্চাৰ আৰু চাৰিটা হাউইটজাৰ। কিন্তু সামৰিক বিশেষজ্ঞসকলে এনে বান্দুৰক লৈ সন্দেহ প্ৰকাশ কৰিছিল। বিশ টন ওজনৰ বোমা এটা কেৱল নিক্ষেপ কৰা সম্ভৱ, এনে বোমাৰু বিমানে সাগৰৰ সিপাৰে ছুপাৰটেংক চলোৱাতকৈ ভাল। তদুপৰি ভৰ ইমানেই ডাঙৰ, গাড়ীখনো দামী।
  কিন্তু ফুৰাৰে ব্যক্তিগতভাৱে "মনষ্টাৰ"ক প্ৰডাকচনত লগাবলৈ জোৰ দিছিল। এই ডিজাইনৰ সুবিধাক যথেষ্ট দীঘলীয়া গুলীচালনাৰ ৰেঞ্জ বুলি ক'ব পাৰি - এশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত, তুলনামূলকভাৱে সন্তোষজনক ক্ৰছ-কান্টি ক্ষমতা, আৰু ডাঠ কৱচ। কিন্তু সাধাৰণতে এতিয়ালৈকে মাত্ৰ এটা কপিহে বনোৱা হৈছে।
  "নিগনি" সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিত্যক্ত হৈ পৰিল। টেংক এটাৰ লগত ইমান খেলা-ধূলা কৰাতকৈ গধুৰ বন্দুকৰ তুচ্ছ বেটাৰী ব্যৱহাৰ কৰাটো সহজ৷ "মনষ্টাৰ" যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১২৫০ মিলিমিটাৰৰ এটা বিশাল বোমা লঞ্চাৰ স্থানান্তৰ কৰাৰ সমস্যাটো সমাধান কৰিলে। কিছুমান সামৰিক লোকে বিশ্বাস কৰিছিল যে চাৰিটা হাউইটজাৰৰ প্ৰয়োজন নাই, আৰু টেংকটো লঘু কৰি লোৱাটো ভাল হ"ব, এটা, কিন্তু ডাঙৰ বন্দুকৰে।
  কিন্তু হিটলাৰ ডাঙৰ আকাৰৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত হৈছিল। সময়মতে "মনষ্টাৰ" নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। কিন্তু এতিয়ালৈকে এই গাড়ীখনে নিজকে বৰ আত্মবিশ্বাসী বুলি দেখুৱাব পৰা নাই। নমাৰ সময়ত প্ৰায় আবদ্ধ হৈ পৰিলোঁ, কিন্তু সকলো ঠিকেই হৈ গ"ল।
  এই ছুপাৰটেংক বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে স্বয়ংচালিত বন্দুক আৰু আংশিকভাৱে বেটাৰী বতাহৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিব পৰা গ"ল। সেয়েহে তেওঁৰ চাৰিওফালে বিশেষ বিমান বিৰোধী স্বয়ংচালিত বন্দুক চলাইছিল, আৰু জেট বিমানে ঘূৰি ফুৰিছিল।
  গাড়ীখন ঘণ্টাত মাত্ৰ ২০ কিলোমিটাৰ বেগত যথেষ্ট লাহে লাহে আগবাঢ়িছিল। আৰু তাৰ পিছত সমতল মাটিত। তাইৰ তুলনাত ই-৩০০খন প্ৰায় চঞ্চল শিয়াল যেন লাগিছিল।
  কেটাৰপিলাৰ ক্লাংক আৰু ডিজেল ইঞ্জিন গৰ্জন। এনে কল"ছাছৰ বাবে এতিয়াও গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিন সাজু হোৱা নাই। কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মানসকলে নিজৰ মাষ্টাৰপিছ - বিশ্বৰ আটাইতকৈ গধুৰ টেংকটোক লৈ গৌৰৱ কৰিব পাৰে। প্ৰথম অৱস্থাত তেওঁলোকে "মনষ্টাৰ"ত "ড"ৰা" ইনষ্টল কৰিব বিচাৰিছিল। কিন্তু তেতিয়া সামৰিক বিশেষজ্ঞসকলে যুক্তিসংগতভাৱে সিদ্ধান্ত ল"লে যে ৰকেট লঞ্চাৰৰ প্ৰভাৱ বহুত বেছি ধ্বংসাত্মক হ"ব।
  আৰু কি? সকলো আশা পূৰণ হ"ল! বোমাৰ আঘাত সচাঁকৈয়ে বিধ্বংসী।
  মূল গুনাৰ পৰম্পৰাগতভাৱে এগৰাকী ছোৱালী আছিল। তেনেকৈয়ে হ"ল। আৰু অৱশ্যেই কেৱল বিকিনি পিন্ধি প্ৰায় উলংগ। ইতিমধ্যে গৰম হৈ গৈছে, ইয়াৰ উপৰিও ছুপাৰটেংকটোৰ ইঞ্জিনবোৰৰ পৰাই তাপ আহিছে৷ আৰু ছোৱালীৰে গঠিত এটা দল। উদং ভৰিৰ ধুনীয়া, ত্ৰিশ বছৰৰ ওপৰৰ নহয়। কিমান খৰকৈ সিহঁতে মাষ্টোডনৰ চাৰিওফালে লৰালৰিকৈ যায়।
  উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখনে ধাতুটোত নিস্তেজভাৱে টোকৰ মাৰে। বৰ কামুক। সেৱা আগবঢ়োৱা কিশোৰ পিটাৰে ছোৱালীকেইজনীলৈ চাই আছে। কল্পনাই সকলো ধৰণৰ কল্পনা আঁকে। যেনে ছোৱালী আৰু যুৱতীক বুকুত চুমা খোৱা। মই ইমানেই বিচাৰো যে মোৰ জিভাখন ৰঙা নিপলবোৰৰ ওপৰেৰে চলাব, গোলাপৰ কলিৰ দৰে।
  পিটাৰে অনুভৱ কৰে যে তেওঁৰ নিখুঁততা ফুলি উঠিছে, ইমানেই যে ই দেখুৱাইছে। যুৱকজন লাজতে ৰঙা পৰে। আন এটা কথা ভাবিবলৈ চেষ্টা কৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকৰ হাতত কিমান আচৰিত টেংক আছে। বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ট্ৰেকযুক্ত আৰু সঁচাকৈয়ে বাহন। ই বেলিষ্টিক মিছাইলৰ দৰে আঘাত কৰে, মাত্ৰ গুলীৰ খৰচ কম।
  ল"ৰাটোৱে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি মহিলাগৰাকীৰ গোৰোহাত সাৱধানে চুই গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে লাজ লগা হাঁহি এটা মাৰি কিশোৰজনীলৈ চালে। ডেকাজন ধুনীয়া আছিল, তেওঁক পোন্ধৰ বছৰমান বয়সৰ যেন লাগিছিল, আৰু অৱশ্যেই ধুনীয়া ডেকা এজনে আপোনাক স্পৰ্শ কৰিলেও ভাল লাগে।
  আৰু অলপ টিকটিকিয়া... ছোৱালীজনীয়ে গুণগুণাইছে:
  - অলপ ষ্ট্ৰ'ক কৰক!
  এই বিষয়ে পিটাৰ বৰ সুখী। কি ভৰি। চেলেং কৰা, টেন কৰা, নিখুঁতভাৱে পৰিষ্কাৰ ছাল, মসৃণ আঙুলি, চিকচিকিয়া নখ। ইলাষ্টিক চামৰাৰে গোৰোহাৰ মসৃণ বক্ৰতা। অলপ ৰুক্ষ যেন লাগে। পিটাৰে বৰ উত্তেজিত অনুভৱ কৰে। সি সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে বিচাৰে। হায়, কিশোৰ হৰম"নে মনত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰে।
  ল"ৰাজনে ছোৱালীজনীৰ ভৰিখন ওঁঠৰ ওচৰলৈ টানি লৈ চুমা খাবলৈ আৰম্ভ কৰে। মহিলাৰ ছালৰ সোৱাদ অতি সুখদায়ক, এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যৰ স্বাস্থ্যকৰ মাংসৰ গোন্ধটো আনন্দদায়ক আৰু ৰোমাঞ্চকৰ। আপুনি লোভেৰে চুমা খায়, ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা গোৰোহাৰ বক্ৰতালৈকে তলুৱাটো ঢাকি ৰাখে। আৰু মিঠা অনুভৱ হয়। আৰু নিখুঁততা ইমানেই ফুলি উঠিছে যে ফাটিবলৈ ওলাইছে!
  পিটাৰে সঁচাকৈয়ে হাতখন সোমাই নিজকে সকাহ দিব বিচাৰে, কিন্তু ই লজ্জাজনক, অস্বস্তিকৰ৷ অ" মহিলাসকল, আপুনি কিমান বাঞ্ছনীয় আৰু অনুপলব্ধ।
  এটা আক্ৰমণাত্মক চিঞৰ শুনা যায়:
  - এলভিজা, তুমি বেশ্যালয়ত নাই! কামত লাগি যাওঁ!
  ছোৱালীজনীয়ে সাৱধানে ল"ৰাটোৰ হাতৰ পৰা ভৰিখন উলিয়াই ফুচফুচাই কয়:
  - আজি ৰাতি লগ হম !
  পিটাৰে কৃতজ্ঞতাৰে মাত দিলে। বাহ, সন্ধিয়ালৈকে অপেক্ষা কৰাটো কিমান কষ্টকৰ হ"ব। আৰু বিশাল ছুপাৰটেংকখন ইতিমধ্যে সমভূমিত উপনীত হৈ সন্মুখৰ লাইনৰ ফালে আৰু আগবাঢ়ি গৈছিল। গাড়ীখনৰ গোটেই তলৰ অংশটো ঢাকি ৰখা বহুতো ট্ৰেক আছিল। ক্ৰছ কান্টি ক্ষমতা সঁচাকৈয়ে সন্তোষজনক, গধুৰ জাৰ্মান টেংকতকৈ হীন নহয়। গতিৰ কিছু অভাৱ। কিন্তু ভৱিষ্যতে যেতিয়া ডিজেল ইঞ্জিনৰ ঠাইত গেছ টাৰ্বাইন ব্যৱহাৰ কৰা হ"ব তেতিয়া গতি তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পাব।
  কিন্তু তথাপিও এনে কল"ছাছক বাহ্যিকভাৱেও প্ৰকৃত কচ্ছপৰ দৰে লাগে, আৰু নিষ্ক্ৰিয় যেন লাগে।
  আনকি কেইবাগৰাকীও ছোৱালীয়ে জপিয়াই নামি টেংকৰ পিছে পিছে দৌৰিছিল। জপিয়াই উঠি যোদ্ধাসকলে দাঁত উদং কৰি গাইছিল:
  - আমি ফ্ৰিস্কি আৰু দ্ৰুত, ছোৱালীবোৰ ধুনীয়া! আৰু আমাৰ ভৰি দুখন চঞ্চল আৰু আমাৰ দাঁতবোৰ ইমান চোকা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জপিয়াই উঠি ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি ফুৰিলে। কিছুমানে বিশেষ ছামাৰছল্টত ঘূৰিছিল। চৰাইৰ দৰে উৰি গৈছিল।
  পিটাৰে অলপ সময় ষ্টীলৰ ওপৰত বহি থাকিল। আৰু তাৰ পিছত জপিয়াই নামি দৌৰি গ"ল। ল"ৰাটোও খালী ভৰিৰে চুটি কাপোৰ পিন্ধি আছিল। বুট নোহোৱাকৈ দৌৰাটো নিশ্চয়কৈ বেছি সুখদায়ক। বিশেষকৈ যেতিয়া ওচৰতে ছোৱালী থাকে। আৰু তেওঁলোকৰ পিঠি, আৰু নিতম্ব, আৰু বুকু, আৰু ভৰি কেনেকুৱা।
  পিটাৰে চিঞৰিলে:
  - তৃতীয় ৰাইখ গৌৰৱ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে গৰ্জন কৰিলে:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  বিশাল টেংকটোৱে এটা সৰু খাৱৈ পাৰ হৈ গ"ল। ছোৱালীকেইজনী আৰু ল"ৰাটোৱে মাত্ৰ তাৰ ওপৰেৰে লৰচৰ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে দ্ৰুতগতিত লৰচৰ কৰিলে। "Monster"s" ট্ৰেকবোৰ আচৰিত ধৰণে ডাঠ আছিল, আৰু সেইবোৰৰ ক্ষতি কৰাৰ কোনো উপায় নাছিল।
  কেইবাখনো নতুন Xe-262 বিমানে ওপৰৰ পৰা উৰিছিল। অতি দ্ৰুত গাড়ী। ঘুৰিৰ দৰে হুৰহুৰাই উঠে, আনকি অলপ উষ্ণ বতাহো উৰুৱাই দিয়ে। যোদ্ধাসকল চঞ্চল আৰু প্ৰলোভনমূলক।
  পিটাৰে খালী ভৰিৰে শিলগুটিবোৰত অলপ অস্বস্তিকৰভাৱে খুন্দা মাৰিলে। বিষ হ"বলৈ ধৰিলে। ল"ৰাটোৱে লৰচৰ কৰি লৰালৰিকৈ প্লেটফৰ্মত উঠিবলৈ ধৰিলে। সি ঘাঁ হোৱা আঙুলিবোৰ ঘঁহিবলৈ ধৰিলে। বৰ ভাল নহয়।
  কিন্তু সাধাৰণতে জাৰ্মানীৰ জীৱন ইমান সহজ নহয়। ১৯৪২ চনৰ পৰা অৰ্থনীতি সঁচাকৈয়ে যুদ্ধৰ ভিত্তিলৈ স্থানান্তৰিত হৈছে। আৰু সকলোবোৰ সন্মুখৰ ফালে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে। গ্ৰীষ্মকালীন শিশু জোতাৰ উৎপাদন কাৰ্যতঃ বন্ধ হৈ গৈছে। ল"ৰাটোৰ বাবে কথাবোৰ যথেষ্ট টান হৈ আহিছিল, আৰু সেনাবাহিনীত অৱশ্যে ই অধিক সন্তুষ্টিদায়ক আছিল। আৰু সেইবাবেই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে স্কুললৈ দৌৰিছিল হিমৰ পৰা হিমলৈ।
  এইটো সাধাৰণতে সহ্যযোগ্য, আনকি সুখদায়ক। কিন্তু পতন বা বসন্তৰ আৰম্ভণিতে অৱশ্যে আনন্দ কম হয়। আক্ষৰিক অৰ্থত স্কুললৈ দৌৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু তলুৱাবোৰ জুইৰ দৰে জ্বলি উঠিল। বিশেষকৈ যেতিয়া বৰফ পৰিছিল।
  পিটাৰৰ এই কথা মনত পৰিল... তাৰ পিছত আপুনি ভৰি দুখন চেপি অংগবোৰ গৰম কৰে। তাৰ পিছত নিয়ম অনুসৰি কঠোৰভাৱে খাব। যদিও জাৰ্মানসকলৰ বাবে ছল্ডাৰিং বেয়া নহয়। বিশেষকৈ শেহতীয়াকৈ যেতিয়া ইউক্ৰেইনৰ পৰা চহকী শস্য আহিছিল। আৰু কল আৰু অন্যান্য ফল আফ্ৰিকাৰ পৰা আহে।
  মোৰ ভোক লাগিছিল মাত্ৰ দুবছৰমান। তাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে দখল কৰা ভূখণ্ডৰ পৰা নিজকে খুৱাইছিল। কিন্তু শেহতীয়া বছৰবোৰত সকলো উন্নতি হৈছে আৰু পৰিয়ালৰ বাবে যথেষ্ট ৰেচন আছিল প্ৰচুৰ পৰিমাণে।
  বাৰ্লিনে সাধাৰণতে এখন সুখী আৰু ধনী চহৰৰ আভাস দিছিল। ইতিমধ্যে যথেষ্ট সংখ্যক নতুন নিৰ্মাণ প্ৰকল্প আৰম্ভ হৈছে।
  যুদ্ধ চলি আছিল, সফল দিশলৈ ঘূৰি গৈছিল আৰু তাত শ্ৰমৰ উদ্বৃত্ত আছিল। প্ৰতিজন জাৰ্মানে ঋণত এটা দাস কিনিব পাৰিছিল। আৰু এইটো মহান, ফেচিষ্টসকলৰ মতে। পিতৰৰ এজন ব্যক্তিগত দাসো আছিল। ইয়াৰ দ্বাৰা আপুনি যি বিচাৰে তাকে কৰিব পাৰে। আৰু আপুনি তাইৰ লগত কি কৰিব পাৰে...
  পিটাৰে মাংসভোজী হাঁহি এটা মাৰিলে। মোৰ সঁচাকৈয়ে ছোৱালী এজনীৰ শৰীৰ খোদিত কৰিবলৈ মন যায়৷ ল"ৰাটো চিন্তাশীল হৈ পৰিল। কিয় তেওঁক হাৰেম এটা নিদিব? ইতিমধ্যে থাৰ্ড ৰাইচত এই কাম প্ৰায় আইনীভাৱে কৰিব পাৰি। দাস নিলামত বিক্ৰী কৰা হয়, বা আপুনি ক্ৰেডিটত ক্ৰয় কৰিব পাৰে।
  পিটাৰৰ মাকে প্ৰায় বিনামূলীয়াকৈ দুটা ল"ৰা আনিছিল। ল"ৰাকেইটা ভাৰতীয় আছিল। আৰু খালী ভৰিৰে কাম কৰিবলগীয়া হ"লে তেওঁলোকৰ বৰ ঠাণ্ডা আছিল। আৰু মাকে চাবুকেৰে তেওঁলোকক আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনালে। ইয়াৰ পিছতে এজন ল"ৰা অসুস্থ হৈ মৃত্যুমুখত পৰে। তাৰ পৰিৱৰ্তে মাকে এজন ৰাছিয়ান ল'ৰাক লৈ গ'ল। ইহঁত অধিক কঠিন আৰু জোতা আৰু গৰম কাপোৰৰ খৰচ নোহোৱাকৈ তুলনামূলকভাৱে মৃদু জাৰ্মান শীতকাল সহ্য কৰিব পাৰে।
  আন এজন ভাৰতীয় পাহাৰীয়া গাঁৱৰ আছিল আৰু কোনোমতে অভ্যস্ত হৈ পৰিল। পিটাৰৰ পিতৃৰ সন্মুখত মৃত্যু হ"ল। মাক অকলশৰীয়া হৈ পৰিল। ল"ৰাকেইটা লাহে লাহে পৰিয়ালটোৰ প্ৰায় সদস্য হৈ পৰিল।
  আনকি পিটাৰে তেওঁলোকৰ লগত খেলিছিল... যেতিয়ালৈকে তেওঁ সেনাবাহিনীত যোগদান কৰা নাছিল। টকা উপাৰ্জনৰ এই সুযোগ। আৰু মোৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে "মনষ্টাৰ" ছুপাৰটেংকৰ চাৰ্ভিচ দিয়া ছোৱালীবোৰৰ সংগত আছিলো। অৱশ্যে ই প্ৰতিষ্ঠিত!
  ইয়াত তেওঁলোকে বন্দীৰ স্তম্ভ এটা আগুৱাই লৈ গৈছে। আমেৰিকানসকলে মূৰ তললৈ নমাই খোজ কাঢ়ে। তেওঁলোকৰ কোনো মুড নাই। তেওঁলোক হাৰি যোৱা। গাৰ্ডবোৰে ৰাইফলৰ গুটিৰে ঠেলি দিয়ে আৰু চাবুকেৰে হুইচেল মাৰে।
  আত্মসমৰ্পণ কৰাসকলৰ ভিতৰত এতিয়াও অতি সৰু ল"ৰা আছে। কিশোৰ-কিশোৰীসকলৰ বাবে সাধাৰণ হোৱাৰ দৰেই তেওঁলোকেও বহুত হাঁহিব, বিশেষকৈ প্ৰায় উলংগ, টেন কৰা ছোৱালীক দৌৰি থকা দেখিলে। যোদ্ধাসকলে বন্দীসকলক বু-বু-বু আৰু শিলগুটি নিক্ষেপ কৰে। ল"ৰাবোৰে উভতি হুইচেল মাৰে। এনেধৰণৰ পাৰস্পৰিক সুখ-সুখৰ আদান-প্ৰদান।
  পিটাৰে বেল্টৰ পৰা পিষ্টল এটা টানিলে। সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ বন্দীসকলৰ ওপৰত গুলী চলাব বিচাৰিছিল।
  সঁচাকৈয়ে এটা বিশাল প্ৰলোভন। অ" চয়তানৰ প্ৰলোভন। আপুনি নিজৰ বাবে কিবা এটা ইমান মূল্যহীন ত্যাগৰ বিচাৰি উলিয়াব নালাগেনে?
  পিটাৰে এজন বুঢ়া মানুহক লক্ষ্য কৰি লয়, আৰু সেই কথাত এজন ক"লা মানুহক। এইটো দুখৰ কথা নহয়। ল"ৰাটোৱে জীৱনৰ প্ৰথমটো হত্যাকাণ্ড সংঘটিত কৰিব বিচাৰে। প্ৰায় পোন্ধৰ বছৰ হ'ল, এতিয়ালৈকে কাকো হত্যা কৰা নাই। উদাহৰণস্বৰূপে, ফ্ৰেড্ৰিচৰ ইমানবোৰ ভুক্তভোগী আছে, তথাপিও তেওঁ পিটাৰতকৈ ডাঙৰ নহয়।
  পিতৰে তাক লৈ গাইছিল:
  - যুদ্ধ কৰাজনৰ ধিক্,
  যুদ্ধ ইস্পাত একটি জার্মান সঙ্গে...
  শত্ৰুৱে যদি ক্ৰোধিত হয় -
  মই হাৰামীক মাৰি পেলাম!
  আৰু ল"ৰাটোৱে গুলী মাৰে... পিষ্টলৰ বাবে দূৰত্ব যথেষ্ট দীঘল। ল"ৰাটোৱে মিছ কৰিব বুলি বৰ ভয় খালে। আৰু ই লজ্জাজনক হ"ব। কিন্তু ধূসৰ চুলিৰ ক"লা মানুহজন পৰি যায়। আফ্ৰিকান আমেৰিকানজনৰ মুখত তেজ আছে।
  পিটাৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই তোমাক মাৰি পেলাম আফ্ৰিকা!
  আৰু সি দাঁত উদঙাই দিলে...
  নিৰস্ত্ৰ যুদ্ধবন্দী হত্যাই কাকো আমনি নকৰে। তেঁতেলীক থেতেলিয়াই পেলোৱাৰ দৰে আছিল। জাৰ্মানসকলে বন্দীসকলক খেদি পঠিয়াই আছে আৰু যথেষ্ট অশ্লীল গীতৰ হুইচেল মাৰিছে।
  পিতৰে নিজকে অতিশয় সন্তুষ্ট অনুভৱ কৰিলে। তেওঁ অতি সঠিকভাৱে শ্বট দিছিল আৰু মিছ কৰা নাছিল। শ্বুটাৰ কিয় নহয়?! ই অত্যন্ত সঠিকভাৱে আঘাত কৰে! আৰু এজন নিৰস্ত্ৰ মানুহক গুলীয়াই হত্যা কৰাৰ সাহসও আছিল। আৰু এইটোৱেই মোক আটাইতকৈ বেছি অনুপ্ৰাণিত কৰে। এই কামত সকলোৱে সক্ষম নহয়!
  ল"ৰাটোৱে ছুপাৰ টেংকৰ পৰা জপিয়াই ছোৱালীকেইজনীৰ পিছে পিছে দৌৰি গ"ল চিঞৰি:
  - আমি তেওঁক দেখিলোঁ! আৰু অতি সঠিকভাৱে!
  মূল গুনাৰজনে মৰমেৰে কয়:
  - বঢ়িয়া! আপুনি এজন প্ৰকৃত আৰ্য্যৰ দৰে ডাঙৰ হৈ আহিছে! কিন্তু কেৱল বন্দীকে নহয়, যুদ্ধতো হত্যা কৰিবলৈ শিকক!
  পিটাৰে উত্তৰত চিঞৰিলে:
  - ধুমুহা এবং ভাইকিং এবং ইস্পাত তলোয়ার!
  হয়, তেওঁ বৰ ভাল কৰিলে। তাৰ ঠেক ভৰিৰ আঙুলিৰ বিষটো ম্লান হৈ পৰিছিল আৰু পিটাৰে এতিয়া ছোৱালীকেইজনীৰ পিছে পিছে দৌৰি আহিছিল। তথাপিও যুদ্ধ মাতৃৰ দৰে। ইমান মজা আছে তাত।
  উদাহৰণস্বৰূপে, পিটাৰে ঘৰত মজা কৰি ভাল পাইছিল। বিশেষকৈ জুইকুৰা জ্বলাই দাস ল"ৰাৰ উদং গোৰোহাত ধৰি ৰাখি। সিহঁতে বনৰীয়াকৈ চিঞৰি উঠিল আৰু উন্মাদভাৱে চকু দুটা গুলীয়াই জপিয়াই উঠিল। এজন ভাৰতীয়ৰ চকু বাদামী, আৰু এজন ৰাছিয়ানৰ চকু নীলা। ধেমেলীয়া কথা... ভৰিৰ আঙুলিৰ মাজত বাতৰি কাকতৰ টুকুৰা সুমুৱাই জুই লগাও ভাল। আৰু যথেষ্ট কষ্টদায়ক। বা কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ দ্বাৰা ক্লান্ত ডেকা দাসবোৰক ৰাতি চাবুকেৰে কোবাব।
  পিটাৰে এজন প্ৰকৃত ফেচিষ্টৰ জন্তুৰ প্ৰবৃত্তি গ্ৰহণ কৰিছিল। আৰু তেওঁ নিজেই জন্তু হৈ পৰিল।
  হিটলাৰে কৈছিল: পৃথিৱীখন পুনৰ সংস্থাপনৰ বিপদত পৰিছিল। জাৰ্মান মাষ্টৰসকলৰ সেৱা কৰিবলৈ আমাক যিমান মানুহৰ প্ৰয়োজন সিমান মানুহৰ প্ৰয়োজন। ইয়াৰ ফলত নিৰ্দয় নৈতিকতা গঢ় লৈ উঠিছিল। আৰু আন জনগোষ্ঠীৰ প্ৰতি থকা মনোভাৱ যেন তেওঁলোক অমানৱীয়।
  কিন্তু আনহাতে সৰ্বাত্মক শাসন ব্যৱস্থা আৰু গৌৰৱ কৰা জাৰ্মান ব্যৱস্থাৰ প্ৰভাৱ পৰিছিল। উৎপাদন বৃদ্ধি পালে, আৰু কেৱল সামৰিক উৎপাদন নহয়। কেৱল অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি হোৱাই নহয়, বাট-পথ নিৰ্মাণ, দলং, ঠেক বিমানবন্দৰ, চহৰ আদিও নিৰ্মাণ কৰা হ"ল। গতিকে এই শাসন ব্যৱস্থাক নিৰ্দ্বিধায় বিচাৰ কৰাটো এতিয়াও সম্ভৱ হোৱা নাই। দাস শ্ৰম আৰু সৰ্বাত্মক শাসন ব্যৱস্থাৰ জৰিয়তে এক নিৰ্দিষ্ট প্ৰভাৱ লাভ কৰা হৈছিল।
  যুদ্ধ চলি থাকিল আৰু সাম্ৰাজ্যৰ বিকাশ আৰু বৃদ্ধি হ"ল। ক্ষমতা আৰু অৰ্থনীতি দুয়োটা।
  পিটাৰে যথেষ্ট সময় দৌৰিলে... যেতিয়ালৈকে তেওঁৰ ভাগৰ লাগিল... তাৰ পিছত তেওঁৰ দ্বিতীয়টো বতাহ আহিল।
  সময় পাৰ হৈ গ"ল, সূৰ্য্য অস্ত যাবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে পিটাৰ ভালদৰে ভাগৰি পৰিছে। ৰঙা ৰ"দটোলৈ চাই ভাবিলে যে অৱশেষত এই দিনটো কেতিয়া শেষ হ"ব আৰু তেওঁ এগৰাকী মহিলাৰ কোলাত সোমাব পাৰিব৷ আৰু ইত্যাদি flutter...
  নিজকে অলপ বিচলিত কৰিবলৈ পিটাৰে ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টৰ দেউতাকৰ কাহিনীবোৰ মনত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু পশ্চিমৰ পৰাও। মোৰ দেউতাই পোলেণ্ড, বেলজিয়াম, ফ্ৰান্স আৰু ৰাছিয়াত যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছিল... আৰু যুদ্ধখন যথেষ্ট সফলতাৰে আৰম্ভ হৈছিল। বহু জাৰ্মানীয়ে ভয় খাইছিল যে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ দৰে হ"ব। কিন্তু হিটলাৰ উইলহেমতকৈ জ্ঞানী আৰু ভাগ্যৱান বুলি ওলাই পৰিল। শত্ৰুক টুকুৰা টুকুৰকৈ ভাঙি পেলালে। জাৰ্মানীয়ে কেইজনমান সৈনিক হেৰুৱাই পোলেণ্ড দখল কৰে আৰু তাৰ পিছত ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডত জয়ী হৈ ধ্বংস কৰে।
  পূবৰ যুদ্ধই কাৰো মনত বিশেষ ভয়ৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল। বিজয়ৰ পিছত বিজয়। কিন্তু জাৰ্মানসকলে তথাপিও পৰিকল্পনা অনুসৰি দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল। ইতিমধ্যে সকলো সময়সীমা পাৰ হৈ গৈছে, আৰু ৰাছিয়াই যুঁজি আছে। আৰু তাৰ পিছত শীতকালীন দুৰ্যোগ। ছোভিয়েট বৰফৰ পানীত পিটাৰৰ পিতৃৰ মৃত্যু হয়। মৃতদেহটোও বিচাৰি নাপালে। পিটাৰে অস্পষ্টভাৱে আশা কৰিছিল যে তেওঁৰ দেউতাক হয়তো বন্দী হৈ থাকিব, আৰু জীয়াই থাকিব। কিন্তু দুবাৰকৈ বন্দী বিনিময় কৰা হৈছিল। আমি ৰাছিয়াৰ পৰা উভতি আহি আছিলো। বহুতেই অক্ষম হৈ পৰিল। সঁচা, বন্দী তুলনামূলকভাৱে কম আছিল। পিতৃও তেওঁলোকৰ মাজত নাছিল।
  তেতিয়া পিটাৰ এতিয়াও পূব ফ্ৰণ্টলৈ যাবলৈ বহুত সৰু আছিল। কিন্তু তেওঁ ৰাছিয়ানসকলৰ ওপৰত প্ৰতিশোধ ল"ব বিচাৰিছিল। কিন্তু পূবৰ কোম্পানীটোৰ শেষলৈকে ল"ৰাটোৰ সময় নাছিল। জাৰ্মানীয়ে ইয়াৰ ফলাফলক বিজয়ী বুলি গণ্য কৰা নাছিল যদিও ইয়াৰ লাভ উল্লেখযোগ্য বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল।
  সম্পূৰ্ণ আন্ধাৰ হৈ গ"ল... ছুপাৰটেংকখন ৰৈ গ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে জলপান খাই শুব লগা হৈছিল। ৰাতিৰ আহাৰ দ্ৰুত আছিল, ষ্টেণ্ডাৰ্ড ৰেচন, চকলেট, শুকান কল, শুকান মাংস।
  পিটাৰ বন্ধুৰ কাষত বহিল। তাই ল"ৰাটোলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। দাড়ি নথকা ডেকা এজনৰ লগত মজা নকৰিলে কিয়? পিটাৰ কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি বহি আছিল। ভাস্কৰ্য্যযুক্ত, ক্ষীণ, স্বচ্ছ আৰু টেন কৰা ছালৰ সৈতে। এনেকুৱা কিবা এটা অনুভৱ কৰিলে ভাল লাগে ৷ ছোৱালীজনীয়ে পিটাৰৰ পেশীবহুল বুকুখন চুমা খালে। তাৰ উত্তৰত ল"ৰাটোৱে তাইক চুমা খাবলৈ ধৰিলে।
  আলিংগন কৰি দুয়োজনে ইজনে সিজনক চুমাৰ বৰষুণ দিলে। পিটাৰ কুমাৰী নাছিল। স্কুলত থকাৰ সময়তে তেওঁ এগৰাকী পেছাদাৰী বেশ্যাৰ পৰা প্ৰেমৰ পাঠ লাভ কৰিব। সাধাৰণতে কিশোৰ-কিশোৰীসকলক বিষমযৌনভাৱে ডাঙৰ-দীঘল কৰা হৈছিল। তেওঁলোকৰ অতিযৌনতাক লক্ষ্য কৰি নাৰীক ইচ্ছাৰ সৃষ্টি হ"লে প্ৰেমৰ শিক্ষা দিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল। পিটাৰে ইতিমধ্যে আনন্দ দিব জানিছিল আৰু ছোৱালীজনীয়ে অতি সোনকালেই কামুকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু তেওঁলোকে বেছি দিন প্ৰেম উপভোগ কৰা নাছিল। এটা সংকেত বাজি উঠিল। বন্দুকটোৱে অৱশেষত গুলী চলাব লাগিব। আৰু তেতিয়াই শক্তিশালী কামানটোৱে গতি কৰিবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে উইঞ্চেৰে প্ৰজেক্টাইলটো টানি লৰালৰিকৈ ঘূৰি ফুৰিলে।
  মনষ্টাৰ ছুপাৰটেংকখনত বিশ টন ওজনৰ বোমা ভৰাই আছিল। আৰু লক্ষ্যত থু পেলাবলৈ সাজু হ"ল। ৰেডিঅ" ব্যৱহাৰ কৰি বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰা হৈছিল, আৰু ওপৰৰ পৰা "ৰামা"-৫-এ অগ্নি সংশোধন কৰিছিল।
  গনাৰ ছোৱালীজনীয়ে ডিছপ্লেত ডাটা সলনি কৰিলে। বন্দুকটো নিথৰ হৈ পৰিল... বন্দুকটো বহল মুখৰ টিলা এটাৰ দৰে আছিল। আৰু এইদৰেই ক্ৰেকলিং শ্বটটোৱে আঘাত কৰে। ৰিকোইলৰ পৰা কঁপি উঠিল আৰু জুইৰ স্তম্ভ এটা আকাশলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। আনকি ছোৱালীকেইজনী ৰিকোইলৰ পৰা তললৈ পৰিল, কিন্তু লগে লগে জপিয়াই উঠিল।
  আকৰ্ষণীয় উপস্থিতটোৱে দিগন্তৰ সিপাৰে উচ্চ চাপত উৰি গ"ল। গতিকে ছুপাৰটেংকৰ কামানে প্ৰথম গুলী চলালে।
  মূল গুনাৰজনে ক"লে:
  - এই ক্ষেত্ৰত যুদ্ধ অবিহনে শান্তি আৰু ভাল অবিহনে ডাৱৰ নাথাকে! আমি আমাৰ সুযোগ লৈছিলো।
  প্ৰজেক্টাইলটোৱে প্ৰায় এশ কিলোমিটাৰ সৰলৰেখাত উৰিছিল, আৰু দুশ পঞ্চাশতকৈও অধিক উচ্চ চাপত উৰিছিল। তেওঁৰ পেৰাব"লাটো ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰত ভাঙি গ"ল। আৰু তাই চৰম কোণত নামি গ"ল। উৰণখনত কেইবা মিনিট সময় লাগিল আৰু আমেৰিকানসকলৰ দুৰ্গম স্থানত প্ৰকৃত জুইৰ টৰ্নেডো এটা পৰিল। শ শ মিটাৰ ধৰি সকলো সংকোচিত হৈ ধ্বংস হৈ গ"ল। যেন অগ্নিময় ছুনামী আহিছিল। আৰু আমেৰিকাৰ পদাতিক বাহিনীৰ দুটামান বেটেলিয়নৰ বাবে সঁচাকৈয়ে শেষ দিনটো আহিল।
  ছোৱালীজনীয়ে পৃথিৱী গ্ৰহৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী বোমা লঞ্চাৰৰ পৰা আন এটা ৰকেটৰ চুমুক দি আছিল। আৰু তেওঁলোকে এই বহু টন মুঠিটো শত্ৰুৰ ওপৰত নমাই আনিবলৈ সাজু হৈছিল।
  মুখ্য গুনাৰজনে ধাতুৰ হুপটোত তাইৰ উদং আঙুলিবোৰ ঘঁহি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - কিন্তু তেওঁৰ ওচৰত হাৰ নামানিব, আৰু আপুনি দানৱটোক আন্ধাৰলৈ ঘূৰাই দিব!
  চাৰ্জ কৰিবলৈ তিনি মিনিট সময় লাগিল। যথেষ্ট, কিন্তু গুলীটো পৃথিৱীৰ যিকোনো অস্ত্ৰতকৈ বহুগুণ শক্তিশালী। আৰু যদি ই আঘাত কৰে, তেন্তে ই যথেষ্ট নহয় যেন নালাগিব, গড় হিচাপও যেন নালাগিব৷
  ছোৱালীবোৰ বৰ সক্ৰিয়। লক্ষ্য অনুসৰণ কৰে, আৰু বেৰেল ঘূৰি যায়। পিটাৰে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে কল্পনা কৰে যে থৰৰ এনে ক্লাবৰ তলত পৰাসকলৰ আচলতে কি হ"ব পাৰে । আৰু সি ভয় খায়। এয়াই আগন্তুক আঘাত। যে আক্ষৰিক অৰ্থত গ্ৰহটো কঁপি যাব।
  আৰু আনকি যেতিয়া মিছাইল উৰি থাকে তেতিয়াও ই ভয়ংকৰ! আৰু মৃত্যুৰ আগজাননী যেন লাগে।
  পিটাৰে আনকি অনুপ্ৰাণিত হৈও গাইছিল:
  - মৃত্যু মেচিনটো পাগল হৈ গৈছে! তাই লক্ষ্য নজনাকৈয়ে উৰি যায়!
  ল"ৰাটোৰ লগত মাত্ৰ শুই থকা ছোৱালীজনীয়ে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - আমি হাঁহিলোঁ, এইবাৰ! আমি বগা ৰেখাডালৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িলোঁ!
  আৰু দ্বিতীয় উপস্থিতিয়ে নিজৰ লক্ষ্যত উপনীত হ"ল। তেওঁ প্ৰতিপক্ষক ইমানেই বিস্ফোৰক শক্তিৰে আঘাত কৰিলে যে অংগ-প্ৰত্যংগ আৰু খণ্ডবোৰ সকলো দিশতে বহু দূৰলৈ উৰি গ"ল। বহু শ শ কিলোমিটাৰ দূৰত্বত আমেৰিকাৰ স্থানত সিঁচৰতি হৈ থকা ক্ষতিকাৰক উপাদান।
  ডিফেন্সিভ লাইনত গোলাবৰ্ষণ কৰা হৈছিল। আমেৰিকানসকলৰ নৰকত পাপীৰ দৰে আছিল, যদিওবা তাতোকৈ বেয়া নহয়।
  আকাশ-পৃথিৱী মিহলি হৈ পৰিছিল, সকলো জ্বলি ফাটি গৈছিল। বিস্ফোৰণৰ পৰা আকাশখন বিভাজিত হৈ পৰিছিল। আকাশৰ ওপৰেৰে বজ্ৰপাত জিলিকি উঠিল।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে তৃতীয় ৰকেটটো টানিলে। যেনে, আপোনাৰ বাবে এটা অতিৰিক্ত খাদ্য থাকিব। পিটাৰৰ মনত পৰিল ফ্ৰেডেৰিক দ্য গ্ৰেট। তেওঁৰ চিগনেচাৰ স্লেছ আক্ৰমণ। ৰাছিয়ান আৰু অষ্ট্ৰিয়ান উভয়ৰে ওপৰত ৰজা কঠোৰ আছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকক সীমিত পৰিমাণে শিকোৱা হৈছিল যদিও ৰাছিয়াই যে প্ৰুছিয়ানসকলক পৰাস্ত কৰিছিল সেয়া লুকুৱাই ৰখা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে ইয়াত গুৰুত্ব দিয়া হৈছিল: যিহেতু ফ্ৰেডেৰিক দ্য গ্ৰেট নিজেই ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল, তেতিয়া হিটলাৰ কিমান শীতল আছিল, যিয়ে অৰেনবাৰ্গৰ ওচৰলৈ গৈ লৈ গৈছিল। সত্যটো হ"ল মস্কোৱে এতিয়াও বলি হোৱা নাই।
  ল"ৰাটোৱে উইঞ্চখন ওপৰলৈ টানি উদং গোৰোহাটোৰে বল্টটোত ভৰি দিলে আৰু বিষ অনুভৱ কৰিলে। স্নিকাৰ পিন্ধিলে ভাল হ"ব, পিটাৰে ভাবিলে। মে" মাহৰ শেষৰ ফালে সেই নিশা আৰু কানাডাত ইতিমধ্যে যথেষ্ট ঠাণ্ডা৷ ইতিমধ্যে মেক্সিকোত গৰম হৈছে। অৱশ্যে শীতকালতো তাত ৰ"দত গা ধুব পাৰি। আৰু এনেকৈয়ে খালী ভৰিৰে কিশোৰজনে ভৰি দুখন তললৈ নমাই দিলে।
  পিটাৰে সেই মুহূৰ্তটো আঁকোৱালি লৈ ছোৱালীজনীৰ নিতম্বত হাত থৈ দিলে। তাই জোৰেৰে গুণগুণাই ক"লে:
  - এতিয়া নহয়, হেণ্ডচাম!
  আনজনী ছোৱালীয়ে পিটাৰৰ ধড়ত বাহু দুটা মেৰিয়াই ল"লে। মই তাৰ পেশীবোৰ চুমা খালোঁ। চুলিবিহীন পেশীবহুল শৰীৰটো অনুভৱ কৰিলোঁ। আৰু তাই ওঁঠেৰে ছালখন অনুভৱ কৰি চোকা কান্ধৰ ব্লেডখনত চুমা খালে। মই সোৱাদ পৰীক্ষা কৰিলোঁ। ল"ৰাটোৱে যৌৱনৰ গোন্ধ লৈছিল।
  তৃতীয় ৰাইখত প্ৰবৃত্তি লুকুৱাই ৰখাৰ প্ৰথা নহয়। ইয়াৰ বিপৰীতে কেনেবাকৈ বিনয়ী নাৰীয়ে অৱজ্ঞাৰ সৃষ্টি কৰে। নাজীবাদে কথিতভাৱে যি শিকাইছে সেয়া হ"ল মানুহ অধিক স্বাভাৱিক হ"ব লাগিব, প্ৰকৃতিৰ ওচৰত হ"ব লাগিব। অৰ্থাৎ এগৰাকী মহিলাই পুৰুষক ভাল পাব লাগিব, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল বেলেগ বেলেগ। যোগ্য, শক্তিশালী, স্মাৰ্ট, ধুনীয়া কোনোবা এজনক বিচাৰিব। আৰু পিটাৰ সঁচাকৈয়ে ধুনীয়া আৰু পেশীবোৰ ফাটি গৈছে। আপুনি তেওঁক সাৱটি ধৰিব বিচাৰে আৰু ওচৰত ধৰিব বিচাৰে, ষ্ট্ৰ"ক আৰু চুমা খাব বিচাৰে, বা হয়তো ইয়াতকৈও গুৰুতৰ কিবা এটা কৰিব বিচাৰে।
  আন এটা ৰকেট প্ৰজেক্টাইল আমেৰিকা সেনাৰ স্থানৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল। তাই ওখ চাপত উৰি গ"ল, যেন শিখাৰে নিৰ্মিত পেন্থাৰ এটাই খোলা মাৰিছে। আৰু তাই লগত লৈ গৈছিল জুইৰ সংস্কৰণত বহুতো কবৰৰ শিল।
  পিটাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইটো সঁচাকৈয়ে এটা কফিন gambit!
  আৰু ল"ৰাটোৱে কাণ বন্ধ কৰি জোৰেৰে হাঁহিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ল"ৰাটোৰ ফালে ঘূৰি তাৰ গোৰোহাত টিকটিকিয়াবলৈ ধৰিলে। এই সকলোবোৰ এনে লাগিছিল যেন পাঁচ-ছয়জনী ছোৱালীয়ে এজন যুৱকক উপহাস কৰি আছে। আৰু পিটাৰে নিজকে চাই হাঁহি হাঁহি হাঁহি থাকিল। এগৰাকী সুন্দৰীয়ে তাইৰ ৰঙা নিপলটো তাৰ মুখত ভৰাই দিলে। যুৱকজনে তাক চুমা খাবলৈ আৰু চুপিবলৈ ধৰিলে।
  পিটাৰে জানিছিল যে ই কিমান সোৱাদ। আইচক্ৰীমৰ দৰে। চকলেটেৰে ঢাকি থোৱা ষ্ট্ৰবেৰীৰ দৰে। নাৰীৰ ছালৰ সোৱাদ কিমান সুখদায়ক, মৌৰ বেগেলৰ দৰে। আৰু তুমি তাইক ইমান লোভেৰে চেলেকিছা...
  কিন্তু ছোৱালীবোৰেও টিকটিকিয়া আৰু চিটিকি থাকে। যিটো এতিয়া ইমান ধুনীয়া নহয়। কিন্তু তাৰ পিছত সেনাপতিৰ পৰা এটা ভাবুকিপূৰ্ণ চিঞৰ আহে আৰু সুন্দৰীসকল পলাই যায়। সিহঁতৰ গোলাপী ৰঙৰ তলুৱাবোৰ জিলিকি উঠে। আৰু খালী ভৰি দুখনে জপিয়াই পৰে।
  আৰু আমেৰিকাৰ ফালৰ পৰা যিটো চলি আছে সেয়া হৈছে ষ্ট্ৰীট অৱ বাৰ্নিং এলমছৰ এটা সাধাৰণ দুঃস্বপ্ন।
  চতুৰ্থ ৰকেটটোও বোমা লঞ্চাৰত ভৰাই দিয়া হয়। মৃত্যুৰ ডমিনোৰ সৈতে এই খেল। যোদ্ধাসকলে মহান অন্তলৈকে জয়ী হ"বলৈ বদ্ধপৰিকৰ। আৰু সফলতাৰ আকাংক্ষা প্ৰতিগৰাকী প্ৰকৃত আৰ্য নাৰীৰ হৃদয়ত থাকে।
  ছোৱালীবোৰৰ লৰচৰ কৰাত অধিক মজা পাবলৈ ৱেগনাৰৰ সংগীত বাজিবলৈ ধৰিলে। এইটো ইমান মজাৰ কাম এটা চিম্ফনীৰ লগত। আৰু চতুৰ্থটো ক্ষেপণাস্ত্ৰ স্থাপন কৰা হৈছে। মহান উচ্চতালৈ উৰিবলৈ সাজু।
  আৰু ওপৰৰ পৰা টি এ-৫০০ - আঠটা ইঞ্জিন থকা বোমাৰু বিমানখনে হাউলি উঠে। ইমান ভয়ংকৰ আৰু অতুলনীয় যেন লগা কিবা এটা। হয়তো কেৱল ডিস্কছেহে অধিক ভয়ংকৰ ছাপ পেলায়।
  আৰু অপ্ৰতিৰোধ্য...
  আৰু ঠিক তেতিয়াই এটা উৰন্ত চচৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাই সূৰ্য্যৰ ৰশ্মিৰ দৰে আকাশৰ ওপৰেৰে ছিটিকি পৰিল। এইটোৱেই হৈছে গতি। আৰু ই যেন ভয়ংকৰভাৱে শীতল আৰু মহাজাগতিক কিবা এটাৰ দৰে লৰালৰি কৰে।
  আনকি পিটাৰে গাইছিল, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰিছিল:
  লক্ষ্য, মানৱতাবাদৰ অজুহাতত,
  পৃথিৱীত স্বৰ্গ নির্মাণ কৰিবলৈ...
  ফুৰাৰে ফেচিবাদৰ পথলৈ গতি কৰিলে,
  চয়তানৰ বাবে এটা ভয়ংকৰ মন্দিৰ নিৰ্মাণ কৰা হ"ল!
  আৰু চিঞৰি চিঞৰি ল"ৰাটোৱে তাঁৰডাল উলিয়াই আনিলে। চতুৰ্থটো ৰকেট বতাহত উৰি গ"ল। ই বায়ুমণ্ডল কাটি পেলালে, আৰু বতাহত অ"জনৰ এক সুকীয়া গোন্ধ ওলাই আহিল।
  আৰু আকাশৰ ক"ৰবাত ডিস্কাছে আমেৰিকাৰ বি-২৯ এখনক ৰেম কৰি আছিল। ডেউকা থকা এটা ডাঙৰ মেচিন এটা দুঃস্বপ্ন উৰন্ত মাষ্টোডনে জ্বলাই দিলে।
  পিটাৰে গাইছিল:
  - শান্তিৰ এক অদ্ভুত অনুভূতি - আপুনি আৰু অতীতত নাই... ভৱিষ্যতে আপুনি অন্তহীন পোহৰলৈ ৰূপান্তৰিত হয়!
  আৰু সঁচাকৈয়ে বহুত পোহৰ আছে... আৰু ইমান নীলা শিখাৰে সকলো জ্বলি উঠে। ডিস্ক বিমানখনে ডজন ডজন বিমানক খুন্দা মাৰি দিগন্তৰ সিপাৰে নোহোৱা হৈ গ"ল।
  পিটাৰে আন এটা তাঁৰ খুলিবলৈ দৌৰি গ"ল। নাই, যুদ্ধ সঁচাকৈয়ে শীতল। যদিও ল"ৰাটোৱে তাইক কিছু বেলেগ ধৰণে কল্পনা কৰিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত বিজয়ৰ পিছত তেওঁলোকক মাটি আৰু দাস দিয়া হ"ব। সামৰিক অৱদানৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি। পিটাৰে ওঁঠ দুটা চেলেকিলে। যদিহে মই এটা গোটেই হাৰেম এটা পাব পাৰিলোহেঁতেন। সিহঁতৰ লগত সি মজা কৰিলেহেঁতেন। যদিও ইয়াত ইমান ছোৱালী আছে। মাত্ৰ এটা গোটেই চেৰাগলিঅ"।
  তেওঁৰ আৰু মাকৰ এগৰাকী ভগ্নীও আছে। তাই চাবুকেৰে দাসবোৰক আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনায়।
  জাৰ্মানসকলক শিকাইছে যে তেওঁলোক সৰ্বোচ্চ জাতি। কিন্তু বাস্তৱত অৱশ্যে সকলো ইমান সহজ নহয়। ৰাছিয়ান ল'ৰাবোৰ জাৰ্মান ল'ৰাৰ লগত বহুত মিল আছে আৰু একেবাৰে মূৰ্খ নহয়।
  তেওঁলোকক কি ভূমিকা দিব লাগে বুলি আপুনি ভাবেনে? পোহনীয়া জন্তু হ"ব নিবিচাৰে। কিন্তু আমিও নিজকে সমান বুলি গণ্য কৰা উচিত নহয়। পিটাৰে ভাবিছিল যে ৰাছিয়ানসকলক সৰু ভাইৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। তেওঁলোকে হিটলাৰৰ সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে ভালদৰে যুঁজি সাহস দেখুৱাইছিল।
  কিন্তু আমেৰিকানসকল অটল। এতিয়া পঞ্চমটো শ্বেল য়েংকিছত নিক্ষেপ কৰা হৈছে। অৰ্থাৎ তেওঁলোকৰ মোটামুটি শক্তিশালী ডিফেন্স আছে যিটো ভাঙিব লাগিব।
  পিটাৰে হতাশাত বতাহত মুঠিটো জোকাৰিলে। তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে মেচিনগান এটা তুলি লৈ গুলী চলাব বিচাৰিব। বা হয়তো তাতোকৈ ভাল, যেনেকৈ প্ৰাচীনতাক তৰোৱালেৰে কাটি পেলোৱা। ঠাণ্ডা ষ্টীলৰ লগত যুঁজিবলৈ যথেষ্ট ৰোমান্টিক।
  ল'ৰাটোৱে লৈ গাইছিল:
  প্ৰাচীন কালৰ কথা মনত পৰিল - লগে লগে ঘোঁৰাত উঠি,
  অধৈৰ্য্য জন্তু গতিত লৰালৰি...
  মই মোৰ পিতৃভূমিৰ অবিহনে এদিনো জীয়াই থাকিব নোৱাৰিলোঁ,
  মোৰ গৃহভূমি সকলো দেশতকৈ সুখী হওক!
  
  আৰু ভৱিষ্যতে তাৰকাৰাজ্যবোৰে আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ অন্তহীন বিস্তৃতি...
  নাজী যোদ্ধাজন বৰ শীতল,
  আৰু সকলো জীৱই ৰাইচৰ বশৱৰ্তী হ"ব!
  গান শুনি ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - কি যে যোদ্ধা! এজন প্ৰকৃত মাচো!
  গেৰ্ডাৰ টেংক ক্ৰুৱে আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰে। বিখ্যাত টেক্সাছ ৰাজ্যলৈ। কঠোৰ গোবয় আৰু গেংষ্টাৰৰ বাবে এই ঠাইখন বিখ্যাত। ইয়াত আমেৰিকাৰ প্ৰতিৰোধ তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পালে আৰু তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। এসময়ত নিজৰ ভূখণ্ডত থকা য়েংকিসকলে হতাশ হৈ যুঁজিছিল। আমেৰিকাৰ পৰিস্থিতি যথেষ্ট ভয়াৱহ। জাৰ্মান টেংক আৰু বিমান গুণগত মানৰ উন্নত, আৰু বিপুল পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হয়। আৰু মটলি আৰ্মীয়ে বহুত ভালকৈ যুঁজে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বেটাৰীত গুলীচালনা কৰে। ৭৬ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ মূল আমেৰিকাৰ কামান ই-৫০ৰ বাবে একেবাৰেই বিপজ্জনক নহয়। হেলনীয়া কপালৰ বাবেও কেলিবাৰ ৯০ মিলিমিটাৰ। কেৱল কেটাৰপিলাৰবোৰৰ ক্ষতি হ"ব পাৰে। যোদ্ধাসকলে সদায়ৰ দৰেই গুলীচালনা কৰিলে, নোহোৱাকৈয়ে। আৰু বেটাৰীটো নিস্তব্ধ হৈ পৰিল।
  গেৰ্ডাই ৰেঞ্জফাইণ্ডাৰৰ গ্লাছটো মচি ক"লে:
  - আমি বহুত ভাল কাম কৰিলোঁ। এতিয়া উত্তৰ দিশলৈ যাওক!
  মাগডাই মাতত দুখৰ সৈতে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইদৰেই আমি ইটোৰ পিছত সিটো ভুল কৰো। আৰু এইটোৱেই আমাৰ একপ্ৰকাৰৰ অভিশাপ হৈ পৰিল।
  গেৰ্ডাই চকু দুটা ত্ৰিভুজেৰে ঘূৰণীয়া কৰি আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - ক'ত ভুল হৈছে আমি... প্ৰায় পৰিকল্পনা অনুসৰি সকলো চলি আছে। মেক্সিকো আমাৰ পিছত আৰু এতিয়া আমি আমেৰিকাত আছো। আৰু সেইটো কথাৰ বাবে আমেৰিকাৰ দৰে শত্ৰুক পিছফালে এৰি দিব নোৱাৰি!
  মাগডাই লৰালৰিকৈ স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - শব্দটোৰ আধ্যাত্মিক অৰ্থত ভুল মানে। আমি আত্মাত অন্ধ আৰু দুখীয়া!
  চাৰ্লটে খঙেৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰ্য একশ্বৰবাদ অনুসৰণ কৰিম বুলি আমি ইতিমধ্যে একমত হোৱা যেন লাগে। আৰু আপুনি আকৌ এটা আলোচনা আপডেট কৰি আছে যিটো কাৰো প্ৰয়োজন নাই।
  ক্রিষ্টিনাই পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ডুমাছৰ কামৰ বিষয়ে ভালকৈ আলোচনা কৰা যাওক। উদাহৰণস্বৰূপে, কাউণ্ট মণ্টেক্ৰিষ্টো ইতিবাচক ব্যক্তিত্ব নে নেতিবাচক ব্যক্তিত্ব?
  মাগদাই দৃঢ় মাতেৰে উত্তৰ দিলে।
  - নিশ্চিতভাৱে নেতিবাচক!
  ক্ৰীষ্টিনা ৰঙা পৰি গ'ল আৰু আপত্তি কৰিলে:
  - এতিয়াও কিয় এনেকুৱা হৈছে?
  মাগডাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সি ক্ষমা কৰিব নাজানে!
  চাৰ্লটে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আমি আমাৰ শত্ৰুক কি ক্ষমা কৰিব লাগে?
  মাগডাই সোণালী চুলিখিনি জোকাৰিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি আপুনি ক্ষমা কৰিব নাজানে, তেন্তে হিংসা বন্ধ কৰিব নোৱাৰি!
  গেৰ্ডাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - ইয়াত কিবা এটা আছে... কিন্তু হিংসা বন্ধ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় নেকি?
  চাৰ্লটে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - বিশ্ব হিংসা উপর বিশ্রাম... ক্রোধ আগ্নেয়গিরি পর্যায় আরো...
  ক্ৰীষ্টিনাই উৎসাহেৰে প্ৰতিধ্বনিত কৰিলে:
  - সৰ্বোচ্চ শক্তিৰ টেনচন... ইয়াক বিষ আৰু ভয় দুয়োটাৰে অনুভৱ কৰা হয়!
  গেৰ্ডাই আনন্দৰে গান গাই শেষ কৰিলে:
  -কেৱল ভয়ে আমাক বন্ধু দিয়ে,
  কেৱল বিষেহে আপোনাক কাম কৰিবলৈ প্ৰেৰণা দিয়ে!
  সেইবাবেই মই ইয়াক অধিক আৰু অধিক বিচাৰো
  মৰ্টাৰটো ফাটি যাব ভিৰটোৰ মাজত!
  ছোৱালীকেইজনী নিমাত হৈ পৰিল। শ্বাৰমানৰ আন্দোলনে তেওঁলোকৰ মন বিচলিত কৰি পেলালে। এটা গুলী আৰু আমেৰিকাৰ টেংকখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। সাধাৰণতে এই গাড়ীখন জাৰ্মানসকলৰ বাবে একেবাৰেই বিপদজনক নহয়।
  আৰু ইয়াত আহিছে "ডাইনী", তাই ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু ধ্বংসও হ"ল। গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকটো টিপি গুলী চলালে।
  তাই ইমান শীতল টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী হৈ পৰিল। জাৰ্মান টেংক এখনে গৈ কেইবাজনো কৃষ্ণাংগক চেপি ধৰিলে আৰু তেজৰ সোঁত এৰি দিলে।
  মাগডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি সদায় নিষ্ঠুৰতা দেখুৱাওঁ... আৰু কেতিয়া আমাৰ হৃদয়ত দয়া প্ৰৱেশ কৰিব?
  চাৰ্লটে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া আমি গোটেই পৃথিৱীখনক নিজৰ দখললৈ লৈ যাম! এয়া হ"ব ইচ্ছাৰ প্ৰকৃত জয়!
  ক্ৰীষ্টিনাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - চকুৰ বিপৰীতে এটা চকু, তেজৰ সলনি তেজ... আমি বৃত্তৰ দৰে হুৰহুৰাই দৌৰি যাওঁ - আকৌ হত্যা!
  গেৰ্ডাই মুকুতাৰ দৰে ডাঙৰ ডাঙৰ উজ্জ্বল দাঁতকেইটা উদঙাই দিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি কৰুণা নাজানো! আৰু আমি জানিব নিবিচাৰো!
  মাগডাই কান্ধত কান্ধ মিলাই মন্তব্য কৰিলে:
  - তুমি মোৰ লগত তৰ্ক কৰিব নোৱাৰা... কিন্তু ভগৱানে তোমাৰ বিচাৰ কৰিব!
  চাৰ্লটে শান্তভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু বাইবেলত ইহুদীসকলে ঈশ্বৰৰ আজ্ঞাত হত্যা কৰিছিল। অৰ্থাৎ সৰ্বশক্তিমান শান্তিবাদী নাছিল। কিন্তু তথাপিও, বহুত বেছি, মোৰ শিক্ষা ভাল লাগে - জাৰ্মানসকল ঈশ্বৰৰ মানুহ। এইটো বাইবেলতকৈ বহুত বেছি যুক্তিসংগত শুদ্ধ শিক্ষা!
  মাগডাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  -তুমি একো বুজি পোৱা নাই...
  ক্রিষ্টিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - যি শক্তিশালী, তেওঁ ঠিকেই! আমি টেক্সাছত প্ৰৱেশ কৰিছোনে? তেতিয়া আমি নিউয়ৰ্কত থাকিম!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সফলতা আমাৰ সংগ... গানটোত কোৱাৰ দৰে প্ৰতিটো বিফলতাৰ লগে লগে প্ৰতিশোধ ল"ব জানি লওক... নহ"লে সফলতা দেখা নাপাব!
  ছোৱালীকেইজনী অন্যমনস্ক হৈ পৰিল। আমেৰিকাৰ পি-৫১ আক্ৰমণকাৰী বিমানে আকাশৰ পৰা তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। এইটো যথেষ্ট বিপদজনক, যিহেতু এই শগুণটোৰ ৰকেট আছে। মাগডাই নিপুণভাৱে কৌশল কৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে - প্ৰত্যেকেই টেংক এখন চলাই গুলী চলাব পাৰিছিল, আৰু সঠিকভাৱে মাৰিব পাৰিছিল। গাড়ীৰ বিপদজনকভাৱে ওচৰত হ"লেও মিছাইলবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। আক্ৰমণাত্মক বিমানখনে ডুব গৈছিল যদিও বিমান বিৰোধী মেচিনগানে আঘাত কৰিছিল। আমেৰিকান শগুনে ফুটা লাভ কৰি উচ্চতা কমিবলৈ ধৰিলে।
  ঠেংখন ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে, গোটা ধাতু, কাঠ আদিৰ টুকুৰাবোৰ ভাঙি গ"ল।
  গেৰ্ডাই হিচকি উঠিল:
  - এনেকৈয়ে! এইটোৱে আকৌ এবাৰ প্ৰমাণ কৰে কোন সঠিক আৰু কেৱল এজন দুৰ্বল!
  মাগডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু তথাপিও আমাৰ ভাগ্য ভগৱানৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল!
  গেৰ্ডাই চিঞৰিলে:
  - আৰ্য দেৱতাৰ পৰা!
  ক্ৰীষ্টিনাই লগতে কয়:
  - আৰু আমাৰ নিপুণতাৰ পৰা... বা অস্বস্তিৰ পৰা!
  চাৰ্লটে হিচকি উঠিল:
  - আৰু পতাকাৰ শক্তিৰ দ্বাৰাও, আৰু মহাজাগতিক শক্তিৰ চোকা দাঁতৰ দ্বাৰা!
  টেংকখন আকৌ লৰচৰ কৰি গুলী চলাবলৈ বাধ্য হয়। "গ্ৰেণ্ডছ"-২ আবিৰ্ভাৱ হ'ল। সাধাৰণতে টেংকটো শ্বাৰমানৰ দৰেই যদিও কিছু পাতল আৰু অলপ ওখ। আটাইতকৈ উন্নত অস্ত্ৰ নহয়, কিন্তু তুলনামূলকভাৱে সস্তা। অৱশ্যে জাৰ্মানসকলৰ বাবে ই এক নিৰাপদ গাড়ী৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে পাল পাতি গুলী চলালে, গ্ৰেণ্ডৰ হুল ভাঙি পেলালে। সিহঁতে ছিগি গ"ল, কিন্তু জাৰ্মানজনৰ কৱচৰ পৰা সিহঁতৰ গোলাবোৰ পিছলি গ"ল। ই-৫০ বিমানে ৰবটৰ দৰে কাম কৰিছিল, যুদ্ধৰ অতিশয় ক্ষমতা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
  চাৰ্লটে গৰ্জন কৰিলে:
  - তীখাৰ হাতুৰীৰ আঘাত, আমাৰ ওপৰত ভোৰভোৰাই উঠিল!
  গেৰ্ডাই স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে গুলী চলালে। আৰু একে সময়তে মোৰ মনত পৰিল সুদৰ্শন হান্সৰ কথা। তেওঁলোকে তেওঁৰ লগত প্ৰেম কৰিছিল, আৰু সকলোবোৰ বৰ ভাল আছিল! হান্সো এজন স্মাৰ্ট ল"ৰা, তেওঁ বহুত আমোদজনক কথা ক"ব পাৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে জলদস্যুৰ বিভিন্ন দুঃসাহসিক অভিযানৰ বিষয়ে।
  জলদস্যুৰ বাবে কেবিন বয় হোৱা ৰাজকুমাৰীৰ কাহিনীটো গেৰ্ডাই ভাল পাইছিল। আৰু তাৰ পিছত তাই ধন-সম্পত্তি বিচাৰি পালে, কিন্তু সেইবোৰ নিজৰ বাবে খৰচ নকৰি, সৈন্যবাহিনী গোটাই পৃথিৱী জয় কৰিবলৈ ধৰিলে।
  অৱশ্যে যোদ্ধা-সেনাধ্যক্ষৰ ভাবমূৰ্তি অতি আকৰ্ষণীয়। কেনেকৈ ইয়াৰ প্ৰতিলিপি নকৰিব। আৰু এনে কিতাপ ছপা হ"লে কিনিব নোৱাৰিলেহেঁতেন৷ মহাকাশ যুদ্ধবোৰো আকৰ্ষণীয়। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত বিভিন্ন নক্ষত্ৰ জগত জয় কৰাৰ এক কল্পনা। সাহসী আর্য সেন্টাউর বিরুদ্ধে যুদ্ধ...
  গেৰ্ডাই মনত পেলাই থকাৰ সময়তে চেণ্টাৰবোৰ অৰ্থাৎ "গ্ৰেণ্ড"বোৰ ধ্বংস হৈ গ"ল। আৰু জাৰ্মান টেংকখন আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। কিন্তু লাহে লাহে। কেটাৰপিলাৰটোৱে ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত এটা যথেষ্ট শক্তিশালী খনিৰ সন্মুখীন হ"ল আৰু ৰোলাৰটো বা সঁচাকৈয়ে কেইবাটাও ৰোলাৰ বিস্ফোৰণ হ"ল। ধাতুটো আক্ষৰিক অৰ্থত ফাটি গ"ল আৰু গৰম পানী ছটিয়াই ওলাই আহিল। গেৰ্ডাই শপত খালে আৰু আনকি মাগডাকো লাথি মাৰিলে:
  - এইজন তোমাৰ ভগৱান, তেওঁ আমাক কি কৰি আছে!
  গোল্ডিলক্সে উত্তৰ দিলে:
  - নিন্দা নকৰিবা...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কেইবাদিনো প্ৰায় টোপনি অহা নাছিল আৰু স্কেটিং ৰিংক সলনি কৰি থাকোঁতে সিহঁতে গৈ টোপনি গ"ল।
  তাৰ পিছত Gerda এই বিষয়ে আকৌ সপোন দেখিলে...
  গেৰ্ডা আকৌ এটা দৰ্শনত আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ছোৱালীজনীক এজন সম্ভ্ৰান্ত ৰাজকুমাৰৰ দাস কৰি দিয়া হ"ল। মেড অৱ অনাৰ হৈ ৰেচম আৰু মুগা কাপোৰ পিন্ধিছিল। এণ্ডাৰছনৰ মতে ইতিহাসে পুনৰাবৃত্তি কৰিলে, মাত্ৰ অলপ বেলেগ সংস্কৰণত। প্ৰথম দিনাই গেৰ্ডাই নতুন বুটটোত ভৰি দুখন বহুত ঘঁহিলে, আৰু উপলব্ধি কৰিলে যে ধন-সম্পত্তি কেৱল মিঠাই নহয়। আৰু ইটালীৰ গ্ৰীষ্মকালত ৰেচম অলপ গৰম হয়। আৰু আটাইতকৈ সুস্বাদু ব্যঞ্জনবোৰ ইমান ভাল নহয় যেতিয়া পেট ভৰি থাকে।
  বাসি ৰুটিৰ মিঠাক বসন্তৰ পানীৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰি যদিহে ভোকত খালে।
  ইয়াৰ উপৰিও গেৰদাই বিদেশী ভাষা, ভাল আচাৰ-ব্যৱহাৰ, বিভিন্ন ধৰণৰ শিষ্টাচাৰ আৰু বিজ্ঞান শিকিবলগীয়া হৈছিল। আৰু এইটো এজন ট্ৰেম্পৰ জীৱন যাপন কৰাৰ দৰে আকৰ্ষণীয় একেবাৰেই নহয়।
  আপোনাৰ মনত আছে যে ৰাজকুমাৰে কেনেদৰে ভিক্ষাৰীৰ ভূমিকাৰ সপোন দেখিছিল।
  গেৰ্ডাই অভ্যস্ত হ"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু বহু সময় ধৰি কষ্ট পাইছিল। এবছৰ পাৰ হৈ গ"ল। আৰু ইতিমধ্যে যেন তাইক সন্মানীয় দাসী হিচাপে জীৱনৰ এই ক্লান্তিকৰ ছন্দৰ মাজলৈ টানি অনা হৈছিল।
  প্ৰতিদিনে কেক আৰু দামী কাপোৰৰ সৈতে।
  কিন্তু যিখন আইনা সন্মুখত তাই অনুষ্ঠানটো সম্পাদন কৰিছিল, সেই আইনাখনত হঠাতে তাইৰ শপত খোৱা ভায়েক কাই আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ল"ৰাটো একেবাৰেই ডাঙৰ হোৱা নাছিল, আৰু বিচ্ছেদৰ দীঘলীয়া বছৰবোৰত কোনো পৰিৱৰ্তন হোৱা নাছিল, মাথোঁ সি অস্বাস্থ্যকৰ নীলা ৰঙৰ সৈতে অত্যধিক শেঁতা হৈ পৰিছিল। স্নো কুইনৰ দুৰ্গত তেওঁ যেন নিথৰ হৈ পৰিছিল, আৰু তেতিয়াও বৰফৰ টুকুৰাবোৰৰ পৰা "অনন্তকাল" শব্দটো গঠন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল।
  কিবা এটা যিয়ে তেওঁক স্বাধীনতা দিব পাৰে।
  কিন্তু যেন তেওঁ সফল নহ"ল। ঠাণ্ডা অনুভৱ নকৰিলেও বহু বছৰ বৰফৰ দুৰ্গত বহি থাকিলে কেনেকুৱা হয়?
  আৰু আপোনাৰ চাৰিওফালে মেৰু ভালুক আৰু বৰফৰ মূৰ্তি?
  গেৰ্ডাই অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ নাম উল্লেখ কৰা ভায়েকটো গভীৰভাৱে অসুখী। চাৰিওফালে কেৱল বৰফ আৰু মেৰুদণ্ডী ভালুক, আপুনি হীৰাৰ দৰে জিলিকি থকা বৰফৰ টুকুৰাবোৰ ভাগ কৰি আছে। উক্ত ভাতৃৰ হৃদয়খন নিথৰ হৈ পৰাৰ কথা মনত ৰাখিও এতিয়াও স্পষ্ট যে তেওঁ যে গভীৰভাৱে অসুখী।
  হয়তো এই দুৰ্ভাগ্যটোও হাজাৰগুণ বেছি বেয়া হয় যেতিয়া বুকুত জমা পানী থাকে?
  গেৰ্ডাই চিঞৰি উঠিল আৰু দৌৰিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে। তাই নিজৰ ৰুমলৈ গ"ল। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মই মোৰ বুটজোৰ, এটা দামী ড্ৰেছ আৰু পাতল আণ্ডাৰৱেৰ এৰি থৈ আহিলোঁ। তাই পিন্ধিলে তাইৰ পুৰণি ড্ৰেছটো, যিটো চেপেটালৈ পৰিণত হৈছিল, কিন্তু সাৱধানে ৰখা হৈছিল। টান হৈ আঁঠুৰ ওপৰৰ ভৰি দুখন উন্মুক্ত হৈ পৰিল। ছোৱালীজনী ডাঙৰ হৈছে, আৰু তাইক দেখাত প্ৰায় তেৰ বছৰ বয়সৰ, কিন্তু বাস্তৱত তাই দহ বছৰ ডাঙৰ। কিমান দিন হ"ল তাই দত্তক ককায়েকক বিচাৰিবলৈ যোৱা? এতিয়া তেৰ বছৰ হ"ল, যদিওবা বেছি নহয়।
  গেৰ্ডাই অলপ দ্বিধাবোধ কৰিলে। হয়তো জোতা কেইটামান হ'লেও লৈ যাওক... বা সাজ-পোছাক পিন্ধি গুচি যাওক। কিন্তু ই ন্যায্য নহয়! আৰু এজন ট্ৰেম্পৰ বাবে ৰেগবোৰ ঠিকেই আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে ক্ৰুচিফিক্সটোক চুমা খালে আৰু সেয়েহে খালী ভৰিৰে নিজৰ দত্তক ভায়েকক বিচাৰিবলৈ গ"ল। অন্ততঃ তাই এতিয়া গম পালে যে সি বহু উত্তৰ দিশত। বাটত তাইক চকীদাৰে লগ পালে। গেৰ্ডাক খালী ভৰিৰে আৰু চেলেং পিন্ধা দেখি তেওঁলোক আচৰিত হ"ল:
  - তুমি সন্মানীয় দাসী নেকি? আপোনাৰ কেনেকুৱা লুক আছে?
  গেৰ্ডাই মিছা কথা কৈছিল:
  "মই মোৰ ৰাজকুমাৰক খং কৰিলোঁ, আৰু তেওঁ মোক চাৰিও দিশলৈ যাবলৈ আদেশ দিলে, মই সেৱা কৰিবলৈ যোৱা একেটা চেপেটা।"
  চকীদাৰজনে কৰুণভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  "তুমি তোমাৰ সকলো ভৰি ভাঙি দিবা, মই তোমাক জোতা এযোৰ হ"লেও দিম।" মোৰ ছোৱালীজনী সেইবোৰৰ পৰাই ডাঙৰ হৈছে, আৰু সেইবোৰ আপোনাৰ বাবে উপযুক্ত সময় হ"ব!
  ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন সঁচাকৈয়ে ইমানেই চেলেং কৰা, ধুনীয়া আৰু প্ৰতিৰক্ষাহীন যে চোকা শিলত কল্পনা কৰিলে অনিচ্ছাকৃতভাৱে কৰুণা অনুভৱ হয়।
  গেৰ্ডাই বিনয়ীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই এইটোৰ যোগ্য নাছিলোঁ... নিজৰ বাবে ৰাখক বা বিক্ৰী কৰক!
  দাড়ি থকা মানুহজনে মূৰ জোকাৰিলে:
  - বাৰু, মই নকৰোঁ! ইটালীৰ ৰাস্তাবোৰ ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ বাবে অতি কঠোৰ আৰু শিলৰ। তদুপৰি আপুনি ইতিমধ্যে কঠোৰ পৃষ্ঠৰ প্ৰতি অভ্যস্ত। এতিয়াও মে" মাহ, আৰু সোনকালে ঠাণ্ডা নহ"ব, কিন্তু ৰাতি মই তোমাক নিজকে ঢাকিবলৈ ডাউনি স্কাৰ্ফ এটা দিম... যেতিয়ালৈকে তুমি নতুন ভাল মালিক বিচাৰি নাপাবা!
  ছোৱালীজনীয়ে নাকচ কৰাটো অসুবিধাজনক৷
  - ধন্যবাদ! - গেৰ্ডাই উত্তৰ দিলে।
  তাই লগত লৈ গৈছিল প্ৰায় পিন্ধা নোহোৱা চামৰাৰ জোতা - আপাত দৃষ্টিত তাইৰ ছোৱালীয়ে কেৱল ছুটীৰ দিনতহে পিন্ধিছিল, আৰু এটা ডাউনি স্কাৰ্ফ, যিটোও কাৰ্যতঃ নতুন। তাই কোমল হৃদয়ৰ চকীদাৰজনক ধন্যবাদ জনাইছিল। জোতাযোৰ সঁচাকৈয়ে আৰামদায়ক আছিল, অলপ অভাৰছাইজ আছিল, কিন্তু স্বাভাৱিক আছিল। সেইবোৰত খোজ কাঢ়িবলৈ আৰামদায়ক আছিল।
  চকীদাৰজনে ৰাস্তাৰ বাবে আৰু এটা ৰুটিৰ খোলা দি হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - জোতাৰ যত্ন লওক, আৰু নিজকে এটা মান্য ঘৰ বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  কিন্তু চুকটো ঘূৰোৱাৰ লগে লগে ছোৱালীজনীয়ে জোতাযোৰ খুলি কান্ধত ওলোমাই দিলে। তাইৰ সঁচাকৈয়ে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িব বিচাৰিছিল, ৰাজপ্ৰসাদৰ জোতাৰ পৰা বিৰতি ল"ব বিচাৰিছিল। প্ৰথমতে খোজ কাঢ়িবলৈ ভাল লাগিছিল, ৰাস্তাৰ ধূলিয়ে মোৰ উদং গোৰোহাত টিকটিকিয়াই তুলিছিল। কিন্তু তেতিয়াই অভ্যাসৰ দীৰ্ঘদিনীয়া অনুপস্থিতিয়ে নিজৰ ফল ল"বলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনীৰ তলুৱাবোৰ কোমল আৰু কোমল হৈ আহিল, আৰু অলপ পিছতে তাই শিলগুটিৰ বিন্ধা আৰু জ্বলা-পোৰা অনুভৱ কৰিলে।
  অলপ পিছতে প্ৰতিটো খোজতে খালী গোৰোহাত লাঠিৰে আঘাত কৰা যেন লাগিল।
  কিন্তু ইমান চুটি নহয় জীৱনটোত ৰেকত ওলমি থাকিবলৈ সক্ষম হোৱা গেৰ্ডাই এই কথাত লাজ নাপালে। কাৰণ, শিলৰ ৰাস্তাত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো ব্ৰেজিয়াৰেৰে গোৰোহা পোৰাতকৈ কম কষ্টদায়ক। যদিও এবছৰৰ ভিতৰত তাই, মেইড অৱ অনাৰ, আদৰ-সাদৰ কৰা হৈছে। তাই সহ্য কৰিব নোৱাৰিব।
  গেৰ্ডাই দাঁত দুটা টানকৈ চেপি ধৰিলে আৰু এখোজ যোগ কৰিলে।
  দিনটোৰ শেষলৈকে ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ পৰা তেজ ওলাই আহিছিল যদিও তাই হাৰ নামানিল আৰু ঘাঁহৰ গোটত শুই পৰিল। আৰু পিছদিনা আকৌ শিলৰ ৰাস্তাটোৰে ৰাওনা হ"লোঁ৷
  আৰু ফটা তলুৱাবোৰে চোকা শিল খান্দিলে, যাৰ ফলত ছোৱালীজনীয়ে কষ্টৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। মাজে মাজে ছোৱালীজনীয়ে ভঙা ভৰি দুখন পানীত ডুবাই কটা ভৰি দুখন ঠাণ্ডা কৰি দিছিল।
  গেৰ্ডাই লগত খাদ্য লৈ যোৱা নাছিল, আৰু তাই দান-বৰঙণি খাবলগীয়া হৈছিল। তেওঁলোকে আগ্ৰহেৰে চেলেং পিন্ধি এজনী ধুনীয়া ছোৱালীক পৰিবেশন কৰিলে।
  প্ৰথমতে গেৰ্ডাই নিজৰ চামৰাৰ জোতা বিক্ৰী কৰিব বিচাৰিছিল বা খাদ্যৰ সৈতে সলনি কৰিব বিচাৰিছিল, আৰু নিজেই জোতা পিন্ধিব বিচাৰিছিল, যিটো সহজ আছিল, কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ মন সলনি হ"ল। তাইৰ ভৰি দুখন অতি সোনকালে ৰুক্ষ হৈ পৰিল, তলুৱাত কেলাছ গজি উঠিল আৰু বিশেষকৈ উষ্ণ বতৰত জোতাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। কিন্তু তাই লগ পালে আক্ষৰিক অৰ্থত ভোকত মৃত্যুমুখত পৰা দুটা সৰু ল"ৰা।
  অতি পাতল ল"ৰা, ছাল আৰু হাড়, শৰীৰবোৰ কষ্টেৰে চেপেটাকৈ ঢাকি থোৱা, উদং ভৰি দুখন তললৈ নমাই দিয়া।
  ছোৱালীজনীয়ে বেগত সংগ্ৰহ কৰা বস্তুবোৰ সিহঁতক খুৱাই দিলে, তাৰ পিছত ব্যৱসায়ীৰ দোকানত বিক্ৰী কৰিলে, অৱশ্যেই ডাঙৰ ৰেহাইত, প্ৰায় নতুন জোতা। আমি কিছু খাদ্য কিনি ল"ৰাবোৰৰ বাবে এৰি দিলোঁ, লগতে ডাউন স্কাৰ্ফ এটাও।
  বহু বছৰৰ পাছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে খাইছিল।
  অৱশ্যে গেৰ্ডাই খ্ৰীষ্টান উদাৰ আচৰণ কৰিছিল। তদুপৰি গৰমৰ দিন আছিল, ৰাতি গামোচাৰে ঢাকি ৰখাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। কিন্তু যেতিয়া ইটালীৰ উদাৰ পথাৰবোৰৰ অন্ত পৰিল, তেতিয়া উত্তৰ দিশলৈ খোজ কাঢ়ি যোৱা ছোৱালীজনীৰ অন্ত পৰিল আল্পছ পৰ্বতমালাত। আৰু তাত এতিয়াও দিনত গৰম, কিন্তু ৰাতি ঠাণ্ডা। আৰু গাঁওবোৰ বহুত কম, ভোকত থাকিব লগা হয়।
  ভোকাতুৰ ছোৱালীজনীয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত নিজৰ আন্ত্ৰিক অংশটো পেলাই দিছে।
  এদিন গ্ৰীষ্মকালীন হিম পৰিল আৰু চেলেংবোৰ জমা হৈ পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে জোকাৰণি মাৰি তাইৰ ড্ৰেছটো সম্পূৰ্ণৰূপে ফালি পেলালে। তাই নিজকে উলংগ আৰু প্ৰতিৰক্ষাহীন বুলি পাইছিল। মোৰ চেগুনবোৰ কঢ়িয়াই লৈ খৰধৰকৈ খোজ কাঢ়িবলগীয়া হ"ল৷ ৰাতি উলংগ হৈ শুব নোৱাৰি - প্ৰকৃত নৰক। গোটেই দিন ৰাতি গেৰদা শুই নাথাকিল যদিও ৰাতিপুৱা অলপ তললৈ নামি গৰম হৈ শুই থাকিল। তাৰ পাছত আকৌ গোটেই ৰাতি খোজ কাঢ়িলে আৰু পিছদিনা দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ সময়লৈকে তাই পাহাৰৰ খেতিপথাৰ এখন পালেগৈ।
  ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত চিঞৰি বাহু জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে তাইৰ ফিগাৰটোৱে গঢ় লৈ উঠিছিল আৰু যেতিয়া এজন মানুহ দেখা গ"ল, তেতিয়া গেৰ্ডাই হাতেৰে নিজকে ঢাকিবলৈ খৰখেদা কৰিলে।
  উত্তৰটো আছিল:
  - বাহ, তুমি বনৰীয়া!
  মালিকে গেৰ্ডাক সাধাৰণ আৰু পুৰণি কাপোৰ দিবলৈ মান্তি হ"ল যদিও বিনিময়ত তেওঁ তাইক গোটেই দুসপ্তাহ ধৰি কাঠ কাটিবলৈ বাধ্য কৰালে আৰু ৰকাৰেৰে বাল্টিত পানী কঢ়িয়াই নিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  প্লাছ, বেৰৰ ফুটাটো শিল ৰাখিও পূৰণ কৰিব পাৰি।
  ছোৱালীজনীয়ে ক্লান্তি নোহোৱালৈকে কাম কৰি কেৱল বাসি ৰুটি আৰু টেঙা গাখীৰহে খাইছিল। মালিকে তাইক থাকিবলৈ মাতিলে যদিও গেৰ্ডাই মিছা কথা ক"লে যে তাই তীৰ্থযাত্ৰাত আছে। অনিচ্ছা সত্ত্বেও পাহাৰৰ মুঠিটোৱে তাইক কিবা এটা ফুটা বস্তা দিলে, কিন্তু অন্ততঃ তুমি উলংগ নহয়৷ আৰু ৰুটি এটুকুৰাও ৰাস্তাত পেলাই নিদিলে৷
  আৰু এইটো এনে এগৰাকী ছোৱালীৰ বাবে, যাৰ হাত দুখন প্ৰসৱৰ ফলত হোৱা কেলাছেৰে ঢাকি থোৱা হৈছিল, আৰু যিয়ে ক্লান্তি নোহোৱালৈকে গীকৰ ওপৰত কাম কৰিছিল।
  গেৰ্ডাক খালী পেট লৈ যাব লগা হ"ল। আৰু পাহাৰত গাঁও বিৰল, আৰু আল্পছ নিজেই ডাঙৰ, পাহাৰৰ শিখৰত, আনকি গ্ৰীষ্মকালত বৰফ পৰে। ভোকাতুৰ ছোৱালীজনীয়ে ঘাঁহ, ক্ল"ভাৰ ফালি পেলালে আৰু ফাৰ কন চোবাই খালে। দহ দিনত তাই ইমান ক্ষীণ হৈ পৰিল যে তাই ছাল আৰু হাড়ৰ বাহিৰে আন একো নাছিল। কাছডাল কেঁচাকৈ খাবলৈও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলোঁ৷
  ডিঙিৰ বিষ ধৰাৰ আশংকা কৰি তাই আইচিকল চুহিবলৈ অৱজ্ঞা কৰা নাছিল৷
  তাৰ পাছত আকৌ খেতিপথাৰখনৰ ওপৰেৰে পাৰ হ"লোঁ৷ তাই তাত তিনিদিন কষ্ট কৰিলে, কিন্তু তাই যথেষ্ট খালে, আৰু তেওঁলোকে তাইক ৰাস্তাৰ বাবে কিছুমান দিলে। কিন্তু হাইলেণ্ডৰ আটাইতকৈ বেয়া কথাটো আছিল ৰাতিৰ ঠাণ্ডা। ছোৱালীজনীয়ে দিনত শুইছিল আৰু ৰাতি উদং, কেলাছ ভৰিৰে চোকা শিলত ভৰি দিছিল। কেতিয়াবা পহুবোৰে হাউলি উঠিছিল, কেইবাবাৰো গেৰ্ডা অগাধত পৰি প্ৰায় পৰি গৈছিল, কিন্তু ভাগ্যই তাইক ৰক্ষা কৰিছিল। যদিও ৰাতি পাহাৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ ভয় যথেষ্ট। আৰু ভোকাতুৰ...
  বৰফৰ নৰকৰ দৰে কিবা এটা।
  যেতিয়া হেনিবালে আল্পছ পৰ্বতমালা পাৰ হৈ ইটালীলৈ গৈছিল, তেতিয়া তেওঁৰ সৈন্যৰ আধা অংশ আৰু তেওঁৰ সকলো হাতী মৃত্যুমুখত পৰিছিল। আৰু ইয়াত পৰিৱৰ্তনটো বছৰ বছৰ ধৰি এগৰাকী সৰু, ভাল, আনকি এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক ছোৱালীয়েও কৰে।
  তাইৰ ভৰি দুখনে চোকা শিলৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল, বৰফৰ খোলা ভাঙিছিল আৰু শৰীৰটো ক্লান্ত হৈ পৰিছিল যদিও তথাপিও সাহসী নায়িকাগৰাকীক শৃংগবোৰৰ ওপৰেৰে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  ইতিমধ্যে যেতিয়া গেৰ্ডা দাঁতিত আছিল, তেতিয়া তাইৰ বাটত আন এখন ফাৰ্মৰ সন্মুখীন হ"ল, আৰু আকৌ খাদ্য আছিল। মালিকজনে অধিক দয়ালু হৈ ছোৱালীজনীক চুটি ছালৰ কোট আৰু জোতা এটা আগবঢ়াই দিলে, কিন্তু গেৰ্ডাই নাকচ কৰিলে, তাই ইতিমধ্যে শিল আৰু ঠাণ্ডাৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰিছে আৰু জোতা ভৰ্তি ভৰিতকৈ বহুত সহজে খোজ কাঢ়িব পাৰে বুলি কৈছিল। মালিকে আমাক যাত্ৰাৰ বাবে গোটেই বেগ এটা খোৱা বস্তু দিলে।
  গেৰ্ডাই অলপ দ্বিধাবোধ কৰিলে, উদং তলুৱাৰে চোকা শিলবোৰত ভৰি দিলে, কিন্তু ধাৰে ধাৰে থকা কেলাছবোৰ আনকি সুখদায়ক আছিল।
  অৱশ্যে ইয়াৰ ফলত ছোৱালীজনী গধুৰ হৈ পৰিল, কিন্তু ইয়াৰ ফলত তাই আৰু দুসপ্তাহমান খোজ কাঢ়িব পাৰিলে, ৰৈ নোযোৱাকৈ। হাইলেণ্ডবোৰ শেষ হ"বলৈ ধৰিছিল, পাহাৰবোৰ তললৈ নামি আহিছিল। আৰু গেৰ্ডাই পথটোৰ আটাইতকৈ কঠিন অংশটো পাৰ হৈ গ"ল: আল্পছৰ শিখৰটো।
  খালী ভৰিৰে আৰু লঘু কাপোৰ পিন্ধি এনেকুৱা কাম কৰাটো হাৰকিউলিছৰ কৃতিত্বৰ সৈতে মিল আছে। আৰু শিশুটিয়ে সকলো কৰিলে।
  এতিয়া তাই নিজকে ছুইজাৰলেণ্ডত বিচাৰি পায়, য"ত কথাবোৰ অলপ মৃদু আৰু খেতিপথাৰ বেছিকৈ দেখা যায়। পৰিৱৰ্তনে গেৰ্ডাক শক্তিশালী কৰি তুলিলে, আৰু তাই পাহাৰত চৰ্দি নাথাকিল, আৰু নাক বৈ যোৱাও ধৰিব নোৱাৰিলে। দেৱতাসকলে আত্মাত দুৰ্বলসকলক কিয় ভাল নাপায়, কিন্তু শক্তিশালীসকলক পুৰস্কৃত কৰে?
  আৰু এইটোৱে শিল পিহিব পৰা বীৰত্ব আৰু সাহসৰ কথা কয়।
  গেৰ্ডাই খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল, খেতিপথাৰত ৰৈ থাকিল, কাম কৰিলে, কেতিয়াবা গান গাই থাকিল। এটা বিচৰণ জীৱন তাইৰ বাবে সুখদায়ক আৰু চিনাকি। দিনবোৰ দ্ৰুত আৰু কঠিন হ"বলৈ ধৰিলে। ভাগ্যই এতিয়ালৈকে ছোৱালীজনীক দুষ্ট মানুহ, ডকাইত আৰু ধৰ্ষণকাৰীৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছে। তথাপিও গেৰ্ডা এতিয়া ইমান সৰু নহয়, আৰু ধৰ্ষণকাৰীক আকৰ্ষণ কৰিব পাৰে। কিন্তু এতিয়ালৈকে সকলো ভালেই হৈছে।
  এবাৰ অৱশ্যে তাইক এজন ডকাইতৰ আক্ৰমণত। সি তাক নমাই দিলে, ছোৱালীজনীয়ে তাৰ মূৰত শিলেৰে আঘাত কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত উন্মাদনাত তাই তাইক মাৰপিট কৰি হত্যা কৰিলে।
  গতিকে ছোৱালীজনীয়ে ছুইজাৰলেণ্ডৰ মাজেৰে পাৰ হৈ বাভাৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে। গ্ৰীষ্মকাল ইতিমধ্যে শিখৰ পাৰ হৈ গৈছে যদিও সমভূমিত এতিয়াও অতি উষ্ণ, আনকি ৰাতিও। আৰু ৰাস্তাবোৰ ইমান শিলৰ নহয়। যোৱাটো সঁচাকৈয়ে ভাল লাগিল। আমি প্ৰায়ে বসতিৰ সন্মুখীন হৈছিলো, আৰু খাদ্যৰ কোনো সমস্যা নাছিল। পাৰ্ট টাইম কাম কৰা গেৰ্ডাই নিজৰ কিছু ধন সঞ্চয় কৰি নিজৰ ড্ৰেছটো অধিক মাৰ্জিত আৰু নতুন ড্ৰেছ এটাৰে আপডেট কৰিলে। কিন্তু তাই খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ পছন্দ কৰিছিল, বিশেষকৈ বুটৰ তলুৱাতকৈ তলুৱা কঠিন হৈ পৰাৰ বাবে।
  আৰু জোতা অবিহনে ভৰি দুখন বহুত লঘু আৰু খোজ কাঢ়িব পৰা হয়।
  কিন্তু সময় পাৰ হৈ গ"ল। ছোৱালীজনী উত্তৰ দিশলৈ গুচি গ"ল। গ্ৰীষ্ম শেষ আৰু শৰৎ আহি পালেহি। ঠাণ্ডা বৰষুণ দিলে আৰু গেৰ্ডাই নিজকে উত্তৰ জাৰ্মানীত বিচাৰি পালে। তাই বৰফৰ ডোঙাবোৰৰ মাজেৰে খালী ভৰি দুখন ছিটিকি দিলে, সামান্য ঠাণ্ডা অনুভৱ কৰি। কিন্তু গেৰ্ডা ইতিমধ্যে ইমানেই চিনাকি যে তাই জোতা আৰু ফাৰ কোট এটা লাভ নকৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল, নিজকে মাত্ৰ এটা উলৰ স্কাৰ্ফত সীমাবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল। তাই আকৌ ৰাতিটো কটাবলৈ পছন্দ কৰিলে, কেৱল দিনত, আৰু ৰাতি ষ্টম্প কৰি।
  তাইৰ খালী ভৰি দুখনে বৰফৰ খোলাটো ভাঙি পেলালে আৰু তলুৱাৰ কেলাছবোৰে প্ৰায় আনন্দ অনুভৱ কৰিলে।
  গতিকে ই জাৰ্মানীৰ মোটামুটি ঘন জনবসতিপূৰ্ণ উত্তৰ অংশ পাৰ হৈ সাগৰত উপনীত হ"ল।
  ছিটিকি পৰা ঢৌবোৰলৈ চালোঁ আৰু পাৰত খুন্দা মাৰিলে। তাই ভাগৰুৱা ভৰি দুখন নিমখীয়া পানীত ডুবাই দিলে। প্ৰায় গৰম যেন লগা পানীত তাই ইফালে সিফালে ছিটিকি পৰিল।
  স্থলপথেৰে আৰু ক"তো যাব নোৱাৰি, সাগৰ পাৰ হোৱাটোও অসম্ভৱ। তেওঁৰ জন্মভূমি ডেনমাৰ্ক তুলনামূলকভাৱে ঘনিষ্ঠ আছিল। ছোৱালীজনীয়ে হঠাতে নিজৰ জন্মস্থান কোপেনহেগেনলৈ উভতি যাব বিচাৰিলে। হয়তো তাইৰ নিজৰ আইতাক এতিয়াও জীয়াই আছে। তদুপৰি আৰু কেনেকৈ আগবাঢ়িব সেয়াও স্পষ্ট হোৱা নাই।
  কিন্তু গেৰ্ডাই সাগৰৰ পাৰৰ শিলগুটি এটাৰ ওপৰত বহিল আৰু চিন্তা কৰাৰ পিছত উভতি অহাৰ ধাৰণাটো নাকচ কৰিলে। যদি আন কোনো বাট নাই, তেন্তে উত্তৰ দিশলৈ যোৱা জাহাজ বিচাৰি বৰফৰ ওচৰ পাব লাগে আৰু তাৰ পিছত উত্তৰ মেৰুলৈ যাব লাগে। কাৰণ, সম্ভৱতঃ, নিয়ৰ ৰাণীৰ দুৰ্গটো তাতেই অৱস্থিত।
  
  বাৰু, প্ৰয়োজন হ"লে তাই এনেকুৱা এখন জাহাজ বিচাৰি পাব, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে বন্দৰলৈ যাওক।
  তেতিয়াই আচল গেৰ্ডা সাৰ পালে। চাৰ্লটে কান্ধটো জোকাৰিলে, তাইক সোঁৱৰাই দিলে:
  "বহুদিন আগতে তেওঁলোকে কেটাৰপিলাৰটো মেৰামতি কৰিছিল, কিন্তু আমাক জগাই তুলিব বিচৰা নাছিল।" আমেৰিকানসকলক কোনে শেষ কৰিব?
  আধা শুই থকা গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - মাৰিবলৈ নহয়, শেষ কৰিবলৈ? এয়া আত্মবিশ্বাস!
  ক্ৰীষ্টিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - এতিয়াও কিয় সন্দেহ কৰি আছা?
  গেৰ্ডাই তাইৰ বৰফৰ দৰে বগা চুলিখিনি জোকাৰিলে:
  - নহয়! নীতিগতভাৱে কি সন্দেহ থাকিব পাৰে! যে আমি পৃথিৱীৰ বেছিভাগ ঠাইৰ মাজেৰে যুঁজিব পৰা নাই?
  ক্রিষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - বিশ্বের অধিকাংশ... আৰু কেতিয়া হ"ব এই সকলোবোৰ!
  মাগডাই খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ভগৱানৰ অবিহনে আমি একো লাভ নকৰো!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - পৰ্যাপ্ত! ধৰ্মৰ বিষয়ে এটা শব্দও নহয়! আমি সংসাৰিক হ"ব বিচাৰো!
  আৰু টেংকখনে সতীৰ্থসকলক ধৰি লৈ লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। গাড়ীখন মসৃণভাৱে গ্লাইড কৰিলে। গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিনটোৱে সহজে ঠেলি দিলে, আৰু টেংকটোৱে সত্তৰ কিলোমিটাৰত ঘাইপথত গতি বৃদ্ধি কৰিলে।
  কিন্তু ইয়াত অৱশ্যে ৰাস্তাৰে লাহে লাহে খোজ কাঢ়িছিল। গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি বন্ধুসকলক সুধিলে:
  - মই ভাবো, আপুনি ভাবিছেনে ৱাশ্বিংটনক ধুমুহাই ল"ব লাগিব নে আমেৰিকাই প্ৰথমে আত্মসমৰ্পণ কৰিব?
  চাৰ্লটে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - সাধুকথাৰ দৰে হ"ব!
  গেৰ্ডাই হাঁহিলে:
  - এইটো সাধুকথাৰ দৰে নেকি?
  চাৰ্লটে আড়ম্বৰপূৰ্ণভাৱে ক"লে:
  - যিমানেই আগলৈ যাব, সিমানেই বেয়া হৈ যায়!
  গেৰ্ডাই হঠাতে ক"লে:
  - আৰু মই সপোন দেখিছিলো যে মই সৰু ছোৱালী হৈ পৰিছো। প্ৰায় এণ্ডাৰছনৰ নায়িকাৰ দৰেই, মাত্ৰ আৰু অধিক নাটকীয়!
  ক্ৰীষ্টিনাই মৰমেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - অধিক নাটকীয়... হুমম, যদি এণ্ডাৰচেনে আমাৰ টেংকৰ বিষয়ে লিখিলেহেঁতেন?
  চাৰ্লটে শক্তিশালীভাৱে নিশ্চিত কৰিলে:
  - সেইটোৱে! যেন আমাৰ টেংকটোৱে স্বয়ংচালিত বন্দুক এটাৰ প্ৰেমত পৰিল, আৰু কোনটো শীতল সেইটো তেওঁলোকে তৰ্ক কৰিলে। তাৰ পিছত স্বয়ংচালিত বন্দুকটো ধাতুলৈ প্ৰেৰণ কৰা হ'ল...
  ক্ৰীষ্টিনাই শুধৰাই দিলে:
  - বা হয়তো কেৱল স্বয়ংচালিত বন্দুক নহয়, টেংকো... আৰু ভৱিষ্যতে সিহঁত ৰবটিক টাৰ্মিনেটৰ হৈ পৰিল। আৰু কামান আৰু মেচিনগানৰ সলনি তেওঁলোকে কম্বেট ব্লাষ্টাৰ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  গেৰ্ডাই গাইছিল:
  - আগতে খাদত নিথৰ হৈ পৰিছিল, দাদাহঁতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল... আৰু এতিয়া হাইপাৰপ্লাজমা ভাগ্যৰ মধ্যস্থতাকাৰী!
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ উদং, অতি ধুনীয়া ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলি মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাজকুমাৰৰ ৰাজপ্ৰসাদত মই এটা চেনচেচন সৃষ্টি কৰিম... আৰু তুমিও!
  গেৰ্ডাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - আমাৰ এটা মনোমোহা চাৰিটা আছে!
  মাগডাই ক্ৰীষ্টিনাৰ ভৰিখনত চুমা খাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - হয়, নাৰী শৰীৰটো ধুনীয়া!
  গেৰ্ডাই সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে মাগডাৰ ফালে চালে:
  - শেষবাৰৰ বাবে কেতিয়া মানুহ আছিল?
  ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - সেইটো তুমি নিজেই জানো!
  চাৰ্লটে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি বন্দীসকলক ঠাট্টা কৰিব পাৰিম?
  গেৰ্ডাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - প্ৰথমে আমি সিহঁতক ধৰিব লাগিব! আৰু তেতিয়া আমাৰ নিৰ্ণায়ক জয় হ"ব! নিৰ্যাতন আৰু তেজৰ সৈতে!
  চাৰ্লট, সেই ৰঙা চুলিৰ চয়তানে দাঁত উদঙাই দি হিচকি উঠিল:
  - আৰু মই তেজ ভাল পাওঁ!
  যি টেংকত উঠিছিল সেই টেংকখন যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। এইবাৰ বাটত বাধাৰ সৃষ্টি হ"ল চাৰিটা পাৰ্ছিং। অলপ বেছি বিপজ্জনক টেংকে বেছিকৈ গুলী চলাইছিল। যোদ্ধাসকলে পাল পাতি গুলী চলালে। মাত্ৰ এটা গোলাহে ই-৫০ত খুন্দা মাৰিলে আৰু আমেৰিকাৰ টেংকবোৰ নিমাত হৈ পৰিল। যুঁজখন চুটি আছিল, আধা মিনিট। জাৰ্মান বন্দুকটোক প্ৰতিহত কৰাৰ কোনো সুযোগ নাছিল।
  তাৰ পিছত শ্বাৰমানহঁতে আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে দূৰৰ পৰাই সিহঁতক খুন্দা মাৰিলে। আমি কেইবাটাও আঘাত কৰিলোঁ। বাকীখিনি চুবুৰীয়াই শেষ কৰি দিলে।
  তাৰ পিছত জাৰ্মানসকলে আগবাঢ়ি গ"ল। আমি পৰিত্যক্ত বন্দুক থকা বেটাৰী এটা পাইছিলোঁ। কিন্তু যিদৰে দেখা গ"ল, সকলোবোৰ ইমান সহজ নহয়। নিক্ষেপ কৰা বন্দুকবোৰ ছদ্মবেশৰ ৰূপত দেখা গ"ল আৰু এম্বুছৰ আঁৰৰ পৰা সঠিক আৰু ধ্বংসাত্মক গুলীচালনা কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উত্তৰ দিলে। আমেৰিকানসকলক নিমাত কৰা হ"ল। কিন্তু তেওঁলোকৰ টেংকৰ কৱচ কেইবাবাৰো খোঁচ খাইছিল।
  গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ আত্মবিশ্বাস বেছি হ"লে আৰু কৱচ দুৰ্বল হ"লে আমি অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়া কৰিব লাগিব!
  মাগডাই খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু তেতিয়া আপুনি নিশ্চয় গম পাব যে আমাৰ কেনেকুৱা ভগৱান আছে!
  গেৰ্ডাই কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - পৰৱৰ্তী জীৱনত মই জেনেৰেল হৈ সেনাৰ কমাণ্ড লম।
  চাৰ্লটে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - একেলগে দুটা সেনাবাহিনী পালোঁহেঁতেন!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি আৰু ক"লে:
  - আৰু তুমি ক্ষুদ্ৰ! একেলগে চাৰিটা কিয় নহয়!
  গেৰ্ডাই হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - নাই, লগে লগে বিলিয়ন, বা ট্ৰিলিয়ন থকাটোৱেই ভাল!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফুটি উঠিল আৰু আনকি কপালতো খুন্দা মাৰিলে। তাৰ পিছত, তেওঁলোকৰ টেংকখন আগবাঢ়ি গ"ল। আমি মেচিনগানেৰে গুলী চলাবলগীয়া হৈছিল। কেইবা ডজন য়েংকিক কাটি পেলোৱাৰ পিছত। ইয়াত আমেৰিকানসকলে অধিক জেদীভাৱে যুঁজিছিল। আৰু বগা পতাকাখন পেলাই দিয়া নহ"ল।
  "ডাইচ" দেখা গ"ল, স্বয়ংচালিত বন্দুক যিবোৰ শক্তিশালী নহয়, কিন্তু চঞ্চল। তেওঁলোকৰ ছোৱালীকেইজনীক গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল যদিও তেওঁলোকে নিজৰ মাজতে দুটামান হিট পাইছিল।
  আনকি "ডাইনী" সকলৰ এজনে সঠিক আঘাতৰ পিছত ওলোটা হৈ পৰিল। ছোৱালী
  কুইড:
  - আমি চুপাৰ!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকে খোলা পঠালে। তেওঁলোকে ইয়াক অত্যন্ত সঠিকভাৱে ৰাখিছিল।
  আনহাতে যোদ্ধাসকলে নিৰ্ভয়ে যুদ্ধ কৰিছিল। কিন্তু বাটত তেওঁলোকে ১২০ মিমি গধুৰ বন্দুকৰ বেটাৰী এটাৰ সন্মুখীন হ"ল। ইয়াত আমি ইতিমধ্যে কুটিলতা কৰিবলগীয়া হৈছিল। যাতে ভগৱানে নকৰক, তেওঁলোকে নিজৰ মাৰাত্মক আলিংগনত চুমা খাব নালাগে।
  খোলাবোৰ প্ৰায় ওচৰতে উৰি গ"ল।
  দূৰৰ পৰাই গেৰ্ডাই গুলীচালনা কৰিলে। প্ৰথম আমেৰিকান বন্দুকটো নিমাত হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত দ্বিতীয়জনক এটা আঘাত, আৰু তাৰ পিছত তৃতীয়জনক।
  মাগডাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভগৱানে আমাক আশীৰ্বাদ কৰক!
  প্ৰজেক্টাইলটোৱে ই-৫০ৰ ওপৰৰ ফ্ৰন্টাল প্লেটত খুন্দা মাৰিলে যদিও ২৫০ মিলিমিটাৰ কোণত থকাটোৱে উপহাৰটোক বিচ্যুত কৰি পেলালে। কিন্তু জাৰ্মান বন্দুকৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকানসকলৰ কোনো পৰিত্ৰাণ নাছিল। যুদ্ধ হৈছে বক্সিং, কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত নাজীৰ বাহু বহুত দীঘল হোৱা দেখা গ"ল।
  চাৰ্লটে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এনেধৰণৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ... আৰু কেনেকৈ কোমল সিজোৱা মাংসলৈ পৰিণত হ"ল!
  গেৰ্ডাই মাতত এলাৰ্ম লৈ আপত্তি কৰিলে:
  - ইমান ডাঙৰ বন্দুকবোৰ হয়তো আমাৰ আক্ৰমণাত্মক বিমানবোৰে লক্ষ্য কৰিছিল। কাৰণ এই কেলিবাৰটো আমাৰ বাবে বিপদজনক হ"ব পাৰে, বিশেষকৈ কাষত খুন্দা মাৰিলে!
  ক্ৰীষ্টিনাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোৰ এটা সম্ভ্ৰান্ত ফিগাৰ আছে, কিন্তু আমাৰ পাইলটবোৰ হেক!
  ১৫৫ মিমি হাউইটজাৰেও গুলী চলাইছিল। সঁচা, ইয়াৰ সঠিকতা জাৰ্মান টেংকৰ বাবে যথেষ্ট নহয়। এনে এটা গুণ্ডা, সমন্বয়ৰ অভাৱ। শত্ৰু অৱশ্যে মাখি নহয়! আৰু ই-৫০ৰ উচ্চতা প্ৰায় দুমিটাৰ - টেংকটো যথেষ্ট কুটিল হৈ পৰিল।
  চাৰ্লটে হাউইটজাৰটো ঢাকি দিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক ব্যৱহাৰ কৰি বন্দুকবোৰ নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - মই সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল!
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা নকল কৰিলে:
  - আপোনাৰ প্ৰশংসাবোৰ একঘেয়ামী!
  চাৰ্লটে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - হয়! আমি আপোনালোকক ৰুটিন কৌশল দেখুৱালোঁ! আপাৰকাটলৈ যোৱাৰ সময় আহি পৰিছে!
  মাগডাই ফুচফুচাই কোৱাটো প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে:
  - ভগৱানৰ সহায়ত স্বাভাৱিকতে!
  জুন মাহৰ প্ৰথমাৰ্ধত থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈন্যই টৰন্টোৰ কাষ চাপি কানাডাৰ সৰ্ববৃহৎ চহৰখন ঘেৰি ধৰিলে। আমেৰিকানসকলে বৃহৎ জনবসতিপূৰ্ণ অঞ্চল এটাত আঁকোৱালি ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু তালৈ সৈন্য আনিলে। পৰম্পৰা অনুসৰি জাৰ্মানসকলে চহৰখন ঘেৰি ধৰিছিল, অধিক দুৰ্বল স্থানত আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। প্ৰতিটো পক্ষৰ ডেৰ লাখতকৈ অধিক সৈনিকৰ অংশগ্ৰহণেৰে আটাইতকৈ ডাঙৰ যুদ্ধবোৰ আৰম্ভ হৈছিল। আমেৰিকাৰ চাবমেচিনগান জাৰ্মান এছাল্ট ৰাইফলতকৈ কম আছিল, বিশেষকৈ শেহতীয়া এম পি-৫৪ মডেলতকৈ আৰু বাকী সঁজুলিবোৰ আৰু বেছি।
  আমেৰিকানসকল যুদ্ধত বৰ স্থিতিস্থাপক নহয়। তেওঁলোকৰ বহুতেই আৰ্টিলাৰী শ্বেলিঙৰ সময়ত লুকাই থকাটো বা আনকি আত্মসমৰ্পণ কৰাটোও পছন্দ কৰিছিল - বিশেষকৈ যদিহে তেওঁলোকে কলহত সোমাই যায়।
  জাৰ্মানীৰ লগত যুঁজিলে ভয় কৰা উচিত নহয়! আৰু ছোভিয়েট সৈন্যসকলে ইয়াক লৈ ভয় কৰা নাই যদিও আমেৰিকাৰ সৈন্যসকলৰ ওপৰত ডাঙৰ সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছে। তথাপিও য়েংকিছ যুঁজ দিয়ে আৰু এই অগ্ৰগতিৰ বাবে জাৰ্মানসকলৰ ক্ষতি হয়।
  মনষ্টাৰ ছুপাৰটেংকখন টৰন্টোৰ ফালে আগবাঢ়ি গৈ আছিল। তেওঁ এতিয়া দুৰ্গযুক্ত দুৰ্গ চহৰখনত বোমাবৰ্ষণ কৰিবলগীয়া হ"ল। মূল গুনাৰ আদালা এই কথাত কিছু বিচলিত হৈছিল। কাৰণ গোলাবৰ্ষণৰ সময়ত অত্যধিক সাধাৰণ নাগৰিকৰ মৃত্যু হ"ব লাগে।
  এই যুৱতীগৰাকী একেবাৰেই দুষ্ট নাছিল। কিন্তু তাই থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰতি নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰিবলৈ সাজু।
  জীৱনটো এটা জটিল কথা। আদালা কোনো বিশুদ্ধ জাতৰ জাৰ্মান নাছিল। তাইৰ এজন ৰাছিয়ান পিতৃ আছিল, যিয়ে অৱশ্যে তাইৰ ভাবমূৰ্তি নষ্ট কৰি পেলালে। কিন্তু মাকে আনুষ্ঠানিকভাৱে দাবী কৰিছিল যে তেওঁ এজন জাৰ্মানীৰ পৰা আদালা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। এই ইংগিতবোৰৰ পৰা ছোৱালীজনী নিজেই বৰ জটিল হৈ পৰিছিল। ১৯৪২ চনত ফুৰাৰে যুদ্ধত মহিলাক ব্যৱহাৰৰ অনুমতি দিয়াৰ সময়ত তেওঁ পূব ফ্ৰণ্টলৈ যায়।
  কিছুদিন তাই স্নাইপাৰ হিচাপে যুঁজিছিল। তাইৰ সঠিকতা আৰু ভাল নম্বৰৰ বাবেই তাইক বিশিষ্ট আছিল। প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় শ্ৰেণীৰ লোহাৰ ক্ৰছ লাভ কৰিলে। তাৰ পিছত ৰূপ আৰু সোণত সামৰিক যোগ্যতাৰ ক্ৰছ। আৰু লগতে স্নাইপাৰৰ ক্ৰছ, প্ৰথমে ৰূপত, তাৰ পিছত সোণত। লণ্ডনৰ ধুমুহাত অংশ লৈছিল তাই। তাৰ পিছত তাই আকৌ পূব ফ্ৰণ্টত নিজকে বিচাৰি পালে। তৃতীয় ৰাইচৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ স্নাইপাৰৰ খিতাপ লাভ কৰে। সোণ আৰু হীৰাৰে স্নাইপাৰ ক্ৰছৰ লগতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছও তাই লাভ কৰিছিল।
  মনষ্টাৰ ছুপাৰটেংকৰ মূল গুনাৰ আৰু কমাণ্ডাৰ হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। যিটো অতি মৰ্যাদাপূৰ্ণ।
  আদালা অৱশ্যে এজন শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ গুনাৰ। আৰু তাই আছিল এগৰাকী দক্ষ আৰু ধূৰ্ত স্নাইপাৰ। আৰু তাইৰ চাৰিজন ছোভিয়েট জেনেৰেল আৰু চল্লিশজনতকৈও অধিক বিষয়া আছে। আদালাই ৰাছিয়ানসকলক সন্মান জনাই ব্যৱহাৰ কৰিছিল। সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকে জেদীভাৱে প্ৰতিহত কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে ছোৱালীজনীয়ে চেভাষ্টোপলত হোৱা আক্ৰমণত অংশ লৈছিল। ছোভিয়েট সৈন্যৰ বিশাল বীৰত্ব দেখিলোঁ। তাৰ পিছত ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বাহিৰৰ অঞ্চল আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডতে যুঁজিছিল। তাই ব্ৰিটিছৰ সৈতেও যুঁজিছিল - গুৰুতৰও, যদিও ৰাছিয়ানসকলৰ দৰে ভাল যুঁজাৰু নাছিল।
  গুৰুতৰ আঘাতৰ পৰা ৰক্ষা পৰে আদালা, কিন্তু গুলী আৰু শ্ব্ৰেপনেলৰ ফলত কেইবাবাৰো সামান্য আঁচোৰ খাইছিল। গতিকে জীৱনৰ বিপদ আছিল। যুদ্ধত ছোৱালীজনী কঠিন হৈ পৰিছিল, এতিয়া তাইক প্ৰায় পিছফালৰ নিগনিৰ দৰে অনুভৱ হৈছিল। সঁচাকৈয়ে বহু দূৰৰ পৰা "Monster" অস্ত্ৰ আৰু আৰু চাৰিশ মিলিমিটাৰ মিশ্ৰণৰ কৱচ।
  এনে টেংকত বৰ বীৰ অনুভৱ নহয়৷ আৰু তাৰ পিছত চহৰখনৰ চাৰিওফালে গুলীচালনা কৰক। স্নাইপাৰজনে, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো, কেৱল সামৰিক জোৱানকহে হত্যা কৰে। আৰু ইয়াত...
  গুলী চলাবলৈ আদেশ দি আদালাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভগৱানে আমাৰ হৃদয় বিশুদ্ধ ৰাখক!
  ইয়াত পিটাৰ দৌৰি ফুৰিছে। মাত্ৰ তেওঁৰ লগত খাপ খোৱা চুটি কাপোৰ পিন্ধা এজন মৰমলগা ল"ৰা - ফাটি যোৱা, টেন কৰা, ভাল ফিগাৰৰ সৈতে। ল"ৰাটো ধুনীয়া আৰু বহু ছোৱালীয়ে তাক আগ্ৰহেৰে চাই থাকে, আনকি চুবলৈও চেষ্টা কৰে। আদালাই তেওঁলোকক বেছি মুকলিকৈ নকৰিবলৈ কঠোৰভাৱে চিঞৰি উঠে। হয়, আৰু তেওঁলোকে এজন কিশোৰক টানি লৈ যাব পাৰে। শৰীৰটো এতিয়াও পৰিপক্ক হোৱা নাই, পোন্ধৰখন সুস্থ, সম্পূৰ্ণ পৰিপক্ক ছোৱালী আছে। ডাঙৰ পুৰুষ বিচাৰিলে ভাল।
  পিটাৰ এটা দুখীয়া পৰিয়ালৰ;অৱশ্যে, ছুপাৰটেংকত চাকৰি পোৱাৰ বাবে তেওঁৰ বহুত ভাগ্য হ'ব। ইয়াত তেওঁলোকে অধিক ধন দিয়ে আৰু তুলনামূলকভাৱে নিৰাপদ।
  কিন্তু যেতিয়া কিশোৰজনে নিজৰ বন্দী এজন বৃদ্ধ কৃষ্ণাংগক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে, তেতিয়া আদালাক বেয়া ৰুচি লৈ গ"ল।
  সঁচাকৈয়ে নিৰস্ত্ৰ মানুহক হত্যা কৰিব নোৱাৰি, ই কুৎসিত৷ হয়তো এইটো সঁচা যে বুঢ়া মানুহ এজনক গুলীয়াই হত্যা কৰাটো ব্যক্তিগতভাৱে সৰু ক্ষতি - ইমান দুখৰ কথা নহয়৷ কিন্তু এতিয়াও অপ্ৰীতিকৰ।
  আদালাই পিটাৰক একো নক"লে, কিন্তু সিদ্ধান্ত ল"লে যে প্ৰয়োজন হ"লে তাই ল"ৰাটোৰ ওপৰত কিবা এটা কৌশল খেলিব। ইয়াৰ মাজতে তেওঁক কাম কৰিবলৈ দিয়ক... আদালাই কল্পনা কৰিলে যে ল"ৰাটোক কেনেকৈ চৰ মাৰিছে। ভাবিছোঁ সি চিঞৰিব নেকি?
  এজনী ছোৱালীয়ে এবাৰ ষ্টেংকা ৰাজিনৰ পুত্ৰৰ বিষয়ে এখন কিতাপ পঢ়িছিল।
  পিতৃৰ সৈতে প্ৰায় তেৰ বছৰীয়া ল"ৰা এটাক গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হয়। বুঢ়া মানুহ এজন সুপৰিচিত বিদ্ৰোহী যিয়ে তেজৰ ধাৰা বোৱাইছে সেয়া বুজা যায়। কিন্তু পুত্ৰ এতিয়াও মাত্ৰ শিশু। তেওঁক কোনটো সুধিব।
  কিন্তু কৰ্নিলৰ সহায়কে প্ৰাক্তন সামৰিক প্ৰধানগৰাকীক বেলেগ ধৰণে মূল্যায়ন কৰিছিল। আৰু ল"ৰাটোক আবেগেৰে জেৰা কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিলে - দেউতাকৰ ধন ক"ত আছে জানিলে কি হ"ব।
  ষ্টেনকা ৰাজিনৰ পুত্ৰক লৈ যোৱা হয় নিৰ্যাতন ভঁৰাললৈ। ল"ৰাটোৱে পোনে পোনে চাই নিজকে গৌৰৱেৰে ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যদিও ভিতৰি ভিতৰি ভয়ংকৰ আছিল। নিৰ্যাতনৰ বাদ্যযন্ত্ৰ ওলোমাই থোৱা হৈছে, জুইশলা জ্বলি আছে। ৰঙা হেলমেট পিন্ধা জল্লাদ।
  চামোছাই ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ আহি হাতখন আগবঢ়াই কলাৰত ধৰি জোকাৰি জোকাৰি সুধিলে:
  - ল"ৰাজনে ধনখিনি ক"ত লুকুৱাই ৰাখিছিল বুলি ক"লে আমি তাক মুক্ত কৰি দিম৷ নাই - আমি অত্যাচাৰ কৰিম!
  ষ্টেংকা ৰাজিনৰ পুত্ৰ গ্ৰীস্কাই সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - একো নকওঁ ! আৰু আপোনাৰ বাবে আৰু অধিক!
  ছামোছাই ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - tomboy অত্যাচাৰ!
  আৰু তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে কলাৰটো টানি ল"ৰাটোৰ কেফটানটো ফালি পেলালে। গ্ৰীষ্কাক কাপোৰ খুলি ৰেকত টানি লৈ গ"ল। ল"ৰাটোৱে হতাশ হৈ কিক বেক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু অভিজ্ঞ জল্লাদসকলে গ্ৰীষ্কাক ডিঙিত আঘাত কৰি স্থবিৰ কৰি পেলালে। তাৰ পাছত হাত দুখন পিছফালে সুৰক্ষিত কৰি ৰছীডাল ধৰি তুলিবলৈ ধৰিলে। ল"ৰাটোৱে দাঁত চেপি ধৰিলে। জল্লাদে ল"ৰাটোৰ ধড়ত ধৰি জোকাৰি গ"ল, গাঁঠিবোৰত পেলাই দিলে। গ্ৰীচ্কাই জোৰেৰে উশাহ ল"বলৈ ধৰিলে, কিন্তু এটা কান্দোন বন্ধ কৰি দিলে।
  লিখকসকলক ডিক্টেট কৰি থকা কেৰাণীজনে গভীৰ মাতেৰে ক"লে:
  - কোৱা চোৰ, তোমাৰ ভাইটিয়ে ক'ত লুকুৱাই ৰাখিছিল সেই ধন।
  ল"ৰাজনে মাতত অৱজ্ঞাৰে উত্তৰ দিলে।
  - গম পালেও নক"লোহেঁতেন!
  ছামোছাই জল্লাদক আদেশ দিলে:
  - মৰা! যত্নৰে দহটা আঘাত!
  জল্লাদে অবিৰতভাৱে আঘাত কৰিলে। গ্ৰীষ্কাৰ শৰীৰটো কঁপি উঠিল। দশম আঘাতত নিৰ্যাতনকাৰীজন নিথৰ হৈ পৰিল। আৰু চামোছালৈ চালে। ফাঁচীৰ সময়ত ল"ৰাটোৱে ওঁঠত কামুৰি নিমাত হৈ আছিল।
  কেৰাণীজনে গভীৰ মাতেৰে ক"লে:
  - কোৱা চোৰ, ল'ৰাটোৱে ক'ত লুকুৱাই ৰাখিছিল সেই ধন?
  গ্ৰীষ্কাই চিঞৰিলে:
  - মই নকওঁ!
  ছামোছাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ৰক্ষা নকৰাকৈ পাঁচটা ষ্ট্ৰাইক!
  জল্লাদে ল"ৰাটোৰ গোটেই শৰীৰটো জোকাৰি জোকাৰি জোকাৰি জোকাৰি মাৰিলে। গ্ৰীষ্কাই চিঞৰি উঠিল, কিন্তু তাৰ ওঁঠত কামুৰিলে। তাৰ পিছত দ্বিতীয়টো আঘাত। লগতে ঝাড়ু দিয়া আৰু শক্তিশালী। গ্ৰীষ্কাই নিমাত হৈ থাকিল। আৰু আকৌ তৃতীয় আঘাতত কটা ছালৰ পৰা তেজ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল।
  ল"ৰাটোক চৰ মাৰি থকাৰ সময়তে ছামোছাই ভ্ৰু কোঁচাই ল"লে। অৱশ্যে পুতেকে হয়তো নাজানিলেহেঁতেন যে ষ্টেংকাই সেই ধন ক"ত লুকুৱাই ৰাখিছিল। আৰু আনকি, হয়তো, প্ৰকৃত ধন-সম্পত্তিও। কিন্তু ল"ৰাটোক সোধা-পোছা কৰা উচিত। আৰু তাৰ পৰা গোপন কথাবোৰ উলিয়াই লওক।
  পঞ্চম আঘাতৰ পিছত তেজ সক্ৰিয়ভাৱে টোপাল টোপালকৈ ওলাবলৈ ধৰিলে।
  কেৰাণীজনে প্ৰশ্নটো আওৰাই ক"লে। গ্ৰীষ্কা নিমাত হৈ পৰিল।
  ছামোছাই অৰ্ডাৰ দিলে:
  - তাৰ গোৰোহাটো জ্বলাই দিয়া।
  জল্লাদে গৰম লোহাৰ টুকুৰা এটা উলিয়াই ল"ৰাটোৰ উদং তলুৱাটোৰ ওচৰলৈ লৈ আহিল। তেখেতে কঁপি উঠিল, কুটিল, আৰু... হেৰুৱা চেতনা।
  আদালাই ভাবিলে যে পিটাৰক এইবোৰৰ মাজেৰে পাৰ কৰাটো ভাল হ"ব যাতে তেওঁ নিৰস্ত্ৰ আৰু বৃদ্ধক হত্যা নকৰে। পিতৰে কিবা ভুল কৰিলে। প্ৰকৃত, যোগাযোগৰ যুদ্ধত কেনেকুৱা হ"ব? আপুনি লাজ নকৰিবনে?
  ষ্টেংকা ৰাজিনৰ পুত্ৰ গ্ৰীস্কাই, বাইদেউ, দেউতাকৰ এটা ধন ক"ত লুকাই আছে জানিছিল, কিন্তু মৌন হৈ থাকিল। বৰফৰ পানীৰ বাল্টি এটা ঢালি তেওঁক জ্ঞান ঘূৰাই আনিলে। তাৰ পাছত চামোছাই আদেশ দিলে:
  - আনটো গোৰোহাও লোহাৰে জ্বলাই দিয়ক!
  এইবাৰ ল"ৰাটোৱে অজ্ঞান নহ"ল, সি লৰচৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু গ্ৰীস্কাৰ খালী ভৰি দুখন ষ্টকত চেপি ধৰিলে।
  ছামোছাই হিচকি উঠিল:
  - আৰু পাঁচটা লেশ্ব, কোনো যত্ন নোহোৱাকৈ!
  পঞ্চমটো আঘাতৰ পিছত ল"ৰাটোৰ উজ্জ্বল মূৰটো কঁপি উঠিল, আৰু গ্ৰীষ্কাই চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  নিৰ্যাতনৰ ক্ষেত্ৰত এজন অভিজ্ঞ কেৰাণীয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - তাক যাবলৈ দিয়ক! শিশুটি তেতিয়াও পিছলৈ শুই থাকিব!
  ছামোছাই কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - কুকুৰ পোৱালিটো আঁতৰাই পেলাওক! ভদকা দি মচি বিচনাত থৈ দিব... এৰি দিয়ক! কাইলৈ আমি অত্যাচাৰ চলাই যাম!
  গ্ৰীস্কাক ৰেকৰ পৰা উলিয়াই মদ আৰু পানীৰ মিশ্ৰণেৰে কাটি পেলোৱা ঠাইখিনি মচি পেলোৱা হ"ল। ল"ৰাটোৱে লৰচৰ কৰিলে: ভ"ডকাই চেপি ধৰিলে। তাৰ পিছত গ্ৰীষ্কাক গৰম জোল দি গৰম কৰা কোঠা এটাত আবদ্ধ কৰি ৰখা হ"ল। কিন্তু কোনো কাৰণতে ল"ৰাজনৰ ডিঙিত শিকলি বান্ধি টোপনি যাবলৈ দিলে। ল"ৰাটো পেটতে শুইছিল, বিচনাখন কোমল আছিল। জল্লাদৰ নিৰ্যাতনৰ সময়ত প্ৰায়ে ভুক্তভোগীৰ মৃত্যু হয় আৰু চামোছাই জানিব বিচাৰিছিল যে ষ্টেংকাই নিজৰ ধন ক"ত লুকুৱাই ৰাখিছিল।
  গ্ৰীস্কাক আঁতৰি গৈ শুবলৈ দিয়াৰ পিছত পিছদিনা ল"ৰাটোক আকৌ টানি লৈ যোৱা হ"ল নিৰ্যাতন কক্ষলৈ। আকৌ ৰেকত টানি আনিলে। ইতিমধ্যে টানি থোৱা গ্ৰীষ্কাৰ গাঁঠিবোৰ আৰু বেছি বিষাক্ত হৈ পৰিল। ল'ৰাটোৰ ভৰিত ওজন ওলোমাই থোৱা আছিল। পেশীবোৰ অধিক টানিবলৈ। তাৰ পাছত জল্লাদে হাঁহি হাঁহি ৰঙা গৰম লোহা এটা আনি গ্ৰীস্কাৰ বুকুত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। বনৰীয়া বিষত ল"ৰাটোৱে দাঁত চেপি ধৰিলে।
  ছামোছাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - চোৰ কথা কোৱা!
  জ্বলি যোৱা গোন্ধ ওলাইছিল। মাংস পোৰাৰ গোন্ধটো তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। বিষৰ জোকাৰণিত গ্ৰীষ্কাৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ চেতনা হেৰুৱাই পেলালে। জল্লাদে বুকুৰ পৰা লোহাটো লৈ ক"লে।
  - শক্তিশালী ল'ৰা...
  ছামোছাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আমি ইয়াক বিভাজিত কৰিব লাগিব... ব্ৰেজিয়াৰটো তোমাৰ ভৰিৰ ওচৰত!
  জল্লাদে ল"ৰাটোৰ তলুৱাত তেল লগাই দূৰৰ পৰা ব্ৰেজিয়াৰ জ্বলাই দিলে। ইতিমধ্যে জ্বলি যোৱা গোৰোহা দুটাৰ বৰ বিষ হৈছিল। ল"ৰাটোৰ উশাহ বন্ধ হৈ আছিল। ঘাম আৰু তেজৰ মিশ্ৰণ এটা পেলাই দিলে, দাঁত চেপি ধৰিলে, কিন্তু নিমাত হৈ পৰিল। যদিও ইয়াৰ বাবে তেওঁৰ বহুত খৰচ হৈছিল। চেষ্টাবোৰ হতাশ হৈ পৰিছিল।
  ছামোছাই তীব্ৰভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আপুনি কথা পাতিব! হেৰা, মোৰ পিঠিত খুন্দা মাৰিব!
  জল্লাদে গ্ৰীস্কাৰ ওপৰত আঘাত বৰষুণ দিলে। দশম আঘাতত ল"ৰাটোৰ মূৰটো লেহেমীয়াকৈ কঁপি উঠিল আৰু ওপৰলৈ পৰি গ"ল। ল"ৰাটোৰ ওপৰত এবাল্টি পানী ঢালি দিয়াৰ পিছতো ল"ৰাটোৰ তৎক্ষণাত বুদ্ধি নহ"ল। ছামোছাই গ্ৰীষ্কাৰ মুখত আঘাত কৰি আদেশ দিলে:
  - আকৌ মাৰিব!
  ডিকে মন্তব্য কৰিলে:
  - উলংগ মানুহ মৰিব...
  ছামোছাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - বিষ্ঠা! তাক ৰেকৰ পৰা নমাই আনিব! কাইলৈ চলি থাকিব!
  গ্ৰীষ্কাক পুনৰ নিৰ্যাতন যন্ত্ৰৰ পৰা উলিয়াই কোঠালৈ লৈ যোৱা হ"ল। ল"ৰাটোৱে থ্ৰছ কৰি থৰক-বৰক হৈ পৰিল। গধুৰ, মোহময়ী টোপনিত পৰিল। তাৰ পাছত সাৰ পাই কান্দিলে। কিন্তু জেইলাৰজন হাজিৰ হোৱাৰ লগে লগে সি নিমাত হৈ খঙেৰে তাৰ ফালে চালে। ল"ৰাটোক ৰুটি আৰু ক্ভাছ কিছু দলিয়াই দিলে। বিশেষকৈ ডিঙিত শিকলিৰে বান্ধি থোৱাৰ বাবে ল"ৰাটোৰ পলায়নৰ কোনো সুযোগ নাছিল।
  পিছদিনা গ্ৰীষ্কাক অলপ বেলেগ ধৰণে অত্যাচাৰ কৰা হ"ল। ৰেকত হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি মোক চিলিংলৈকে তুলি দিলে আৰু তাৰ পিছত এৰি দিলে। এনে বনৰীয়া কষ্ট যে...
  উশাহ-নিশাহত বাধা দিয়ে। ল"ৰাটোক চেতনা নোহোৱালৈকে তিনিবাৰকৈ তুলি লৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত জল্লাদে পুনৰ চাবুকেৰে প্ৰহাৰ কৰি গৰম লোহাৰে পেট জ্বলাই দিলে। ল"ৰাটোক ভালদৰে অত্যাচাৰ কৰাৰ পিছত মুকলি কৰি দি নিজৰ কোঠালৈ লৈ গ"ল। জল্লাদসকলে একো লাভ কৰাত ব্যৰ্থ হ"ল।
  পিছদিনা গ্ৰীস্কাক ৰেক এটাত টানি থোৱা হ"ল, খালী ভৰিৰ তলত ব্ৰেজিয়াৰ জ্বলাই দিয়া হ"ল আৰু পিঠি আৰু নিতম্বত গৰম তাঁৰ লগোৱা হ"ল। অত্যাচাৰৰ সময়ত ল"ৰাটোৱে কেইবাবাৰো চেতনা হেৰুৱাইছিল যদিও জ্ঞানলৈ আহিছিল। যেতিয়ালৈকে জল্লাদসকলে নিজেই ভাগৰি পৰিল আৰু নিৰ্যাতন বন্ধ নকৰে।
  পিছদিনা ল"ৰাটোক টানি দিয়া হ"ল আৰু জল্লাদে ৰঙা গৰম টংৰে ভৰিৰ আঙুলি ভাঙিবলৈ ধৰিলে আৰু পাচলিৰ গুৰিবোৰো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। গ্ৰীষ্কাই কেইবাবাৰো চিঞৰিছিল যদিও কিবা এটা ক"বলৈ কৰা দাবীৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাইছিল মুৰে।
  আৰু আকৌ চাবুকটো লাভ কৰিলে।
  দুসপ্তাহ পাৰ হৈ গ"ল। ইতিমধ্যে গ্ৰীষ্কাৰ শিশুসুলভ শৰীৰটো অত্যাচাৰত ক্লান্ত হৈ পৰিছে। বিষ সকলোতে আছে। বিষত অস্পৃশ্য হৈ থকা তেজ বা শিৰাও নাছিল। প্ৰথমতে যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁক মাৰপিট কৰি জ্বলাই দিলে, তেতিয়া তেওঁ লৰালৰিকৈ সোমাই আহি শৰীৰৰ বিস্ফোৰণবোৰ বন্ধ কৰি দিব বিচাৰিলে। কিন্তু যেতিয়া বিষটোৱে সমগ্ৰ সত্তাটোক আগুৰি ধৰিলে, তেতিয়া ই নিস্তেজ হৈ পৰিল।
  ছামোছাই নিজেই দেখিলে যে গ্ৰীস্কাৰ পৰা কিবা এটা কাঢ়ি লোৱাৰ সম্ভাৱনা তেওঁৰ চকুৰ সন্মুখত ম্লান হৈ আহিছে। জল্লাদসকলে নতুন প্ৰতিকাৰৰ চেষ্টা কৰিলে। আমি আটা পাইছিলোঁ। গ্ৰীষ্কাৰ চুলিখিনি চুলি কাটি লোৱাত ঠাণ্ডা পানী তেওঁৰ মুকুটত টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ পৰিবলৈ ধৰিলে। নিৰ্যাতন নিষ্ঠুৰ আৰু ফলপ্ৰসূ। কেইঘণ্টামানৰ পাছত এনে লাগে যেন মগজুত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটিছে। গ্ৰীস্কা প্ৰায় অন্ধ আৰু বধিৰ হৈ পৰিছিল। জল্লাদ আৰু চামোছাই কোৱা কথাবোৰ তেওঁ আৰু শুনা নাছিল।
  হাৰ মানি আকৌ ৰেকত টানি লৈ গ"ল। ল"ৰাটোৰ বাবে যিকোনো বিষ যে কেৱল সান্ত্বনাহে আছিল সেই কথা উপলব্ধি নকৰাকৈয়ে - মগজুৰ অধিক ভয়ংকৰ আলচাৰৰ পৰা বিক্ষিপ্ততা।
  জুই আৰু লাঠিডালে তাৰ চকু দুটা উজ্জ্বল কৰি তুলিলে।
  গ্ৰীষ্কাৰ জ্ঞান আহিল আৰু জল্লাদবোৰক চাবলৈ সক্ষম হ"ল। ইয়াত নিৰ্যাতনকাৰীয়ে ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন চেপি ধৰা ব্লকটোত ওজন ৰাখে। বাহু-কান্ধৰ বিষ বাঢ়ি যায় যদিও ই মোক মগজুৰ নৰকৰ পৰা বিচলিত কৰে।
  হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চামোচাই গৰ্জন কৰে। তেওঁ নিজেই ৰঙা চুলিৰ, দাড়িযুক্ত:
  - কোৱাচোন কুকুৰ পোৱালি, দেউতাই ক'ত লুকুৱাই ৰাখিছিল ধন!
  গ্ৰীষ্কাই মূৰটো জোকাৰি দিয়ে। ইয়াৰ উত্তৰত এটা আঘাত হয় যিয়ে শৰীৰটো জোকাৰি যায়, আৰু তেওঁলোকে তেওঁক জোৰেৰে আঘাত কৰে। ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিৰ তলত আন এজন জল্লাদে ৰেকৰ তলত গৰম ৰেক কৰি আছে। ক্ৰিপি, কিন্তু ইমান ভয়ংকৰ নহয়।
  ইয়াত থিয় হৈ আছে ষ্টেংকা ৰাজিনৰ গডফাদাৰ আৰু এজন প্ৰাক্তন সামৰিক প্ৰধান কৰ্নিলা। বয়সীয়াল, ধূসৰ দাড়ি। আনকি তেওঁৰ দৃষ্টিত নিৰ্যাতিত শিশু এটাৰ প্ৰতি সহানুভূতিৰ আভাসও দেখা যায়। ওচৰতে বিভাৰ টুপী পিন্ধা বয়ৰ এটা থিয় হৈ আছে। নিৰ্যাতন কক্ষত তেওঁৰ গৰম স্পষ্ট। আৰু মুখত ল"ৰাটোৰ অত্যাচাৰৰ প্ৰতি আগ্ৰহ স্পষ্ট। অত্যাচাৰ অব্যাহত আছে। গ্ৰীষ্কাই হঠাতে শক্তিৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  তুমি মোৰ ৰজা আৰু পিতৃ ৰাজিন,
  তেওঁ আকৌ এবাৰ জনসাধাৰণক জোকাৰ বিৰুদ্ধে উত্থাপন কৰিলে...
  মোৰ বিশ্বাস দুখৰ অন্ত পৰিব
  কেৱল চাবুকহে থাকিব আৰু বয়ৰৰ বাবে একো নাথাকিব!
  
  কৃষক, শ্ৰমিক এতিয়া জোকাৰ তলত,
  সহজ সৰ্বহাৰা boyars দ্বাৰা থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়...
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস যে আমি সকলো তেজ চুষকক ঝাড়ু দিম,
  আমাৰ মাতৃভূমিক হাজাৰ এৰিয়া গাই যাওক!
  
  কাৰণ, প্ৰতিটো চোতালত বয়ৰৰ বলি হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে,
  সকলোতে বাজি আৰু ৰেক আছে...
  তেওঁলোক আৰু বেয়া, কাফিৰক বিবেচনা কৰক,
  তেওঁলোকে আপোনাক অত্যাচাৰ কৰে, যন্ত্ৰণাত জোকাৰি যায়!
  
  কিন্তু ৰাজিনে যুদ্ধৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল,
  সকলো প্ৰয়োজনীয় হাত আৰু পথ...
  বিজয়ৰ লগে লগে আমাৰ মুক্ত কছাক আহিল,
  সকলো বয়ৰ পুৰোহিতক ফালি পেলাবলৈ!
  
  নাই, জানি থওক যে আমাৰ সন্দেহ আছে,
  কাৰণ আমি জনসাধাৰণৰ বাবে, নিঃসন্দেহে...
  এতিয়া আহিছে অন্তৰ্দৃষ্টিৰ ঘণ্টা,
  অন্যান্য প্ৰজন্মৰ গৌৰৱৰ বাবে...
  
  আপুনি স্বাধীনতা আৰু সন্মানৰ ৰাজিন - নেতা,
  আমাদের রাশিয়া কাছাকাছি হাঁটা...
  মই বিচাৰো তুমি আমাৰ সাৰ্বভৌম হোৱা,
  বা তাতোকৈ ভাল, এজন সাৰ্বজনীন মচীহ!
  
  ন্যায় হওক, তেন্তে মোক বিশ্বাস কৰক,
  চিৰদিনৰ বাবে পোহৰৰ ৰশ্মি থাকিব...
  আৰু সেই জন্তুটোক নিৰ্ভীকজনে টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব;
  আমি ভোৰলৈ অপেক্ষা কৰিব পাৰো!
  
  যুদ্ধখন চিম্বিৰ্স্কৰ ওচৰত চলি আছে - সংগ্ৰাম,
  আমি ক্ৰোধিত, হিংস্ৰ যোদ্ধা, জানেনে!
  আৰু মোৰ বিশ্বাস বিজয়ী হোৱাটো ভাগ্য,
  অনুগ্ৰহ কৰি বাৰবোৰক কিছু মগজু দিয়ক!
  
  যদিও ৰাজিন যুদ্ধত বীৰত্বৰে মৃত্যুবৰণ কৰিছিল,
  কিন্তু অনন্তকালত তেওঁৰ মুখখন পবিত্ৰ...
  তেওঁ নিঃসন্দেহে নাইট, অশ্বাৰোহী,
  আৰু হ"বই, ক্ষন্তেকতে ক্ৰেমলিনক বিশ্বাস কৰক!
  
  দাসত্ব আৰু বয়ৰৰ যোল শেষ হ"ব,
  আৰু সূৰ্য্য গ্ৰহটোৰ ওপৰত উদয় হ'ব...
  দুখ আৰু প্ৰতাৰণা চিৰদিনৰ বাবে নাইকিয়া হৈ যাব,
  আৰু কবিতাত ৰাজিনক মহিমামণ্ডিত কৰা হয়!
  ল"ৰাটোৱে গান গাই থকাৰ সময়তে জল্লাদ আৰু "দৰ্শক" দুয়োজনেই নিথৰ হৈ থিয় হৈ শুনি থাকিল। কিন্তু শেষ কথাত চামোছা বিস্ফোৰণ হৈ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - মৰা! তাক মাৰি পেলাওক!
  জল্লাদে ল"ৰাটোৰ ওপৰত উত্তেজিত আঘাতৰ বৰষুণ দিলে। ইতিমধ্যে চেতনা হেৰুৱাই গ্ৰীষ্কাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণ মুক্ত হ'ব!
  তেজ ওলোৱা ল"ৰাটোক ৰেকৰ পৰা উলিয়াই লৈ যোৱা হ"ল। চামোছাই কপালৰ ঘাম মচি হিচকি উঠিল:
  - পৰ্যাপ্ত! আমাৰ যথেষ্ট হৈছে! হাৰামীটোক কোৱাৰ্টাৰ কৰক আৰু ইয়াৰ সৈতে কাম শেষ হওক!
  কৰ্নিলাই দ্বিধাবোধ কৰি ক"লে:
  - সন্তানক কোৱাৰ্টাৰ কৰাটো ঠিক নেকি? আৰু আনকি ৰাজহুৱাভাৱেও? হয়তো চেলত ডিঙি চেপি হত্যা কৰিব?
  মজিয়াত গোৰোহা ক্লিক কৰি ছামোছাই গুৰগুৰাই উঠিল।
  - নহয়! কাৰ্যান্বিত কৰা! আৰু ৰাজহুৱাভাৱে - কোৱাৰ্টাৰিং!
  বয়ৰে মুঠিটো চেপি ধৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - তেনেকুৱা হওক! মৃত্যুদণ্ড নিশ্চিত কৰিছো!
  ছামোছাই দুৰ্নীতিপৰায়ণভাৱে হাঁহিলে:
  - Grishka কোৱাৰ্টাৰ কৰা হৈছে! আমি সকলো ৰাজিন বীজ উলিয়াই আনিম!
  ইয়াত আদালা বিচলিত হৈ পৰিল। তাই গুলী চলাবলৈ আদেশ দিবলৈ বাধ্য হয়। আৰু বিশ টন ওজনৰ বোমা ৰকেট এটাই টৰন্টোত খুন্দা মাৰে। নিজৰ মাজতে মৃত্যু আৰু ভয়ানকতা আনে। আদালাই বিভ্ৰান্ত দৃষ্টিৰে অগ্নিময় ঠেংখনৰ পিছে পিছে যায়।
  অ", তাই পাইলট হ"লে ভাল হ"লহেঁতেন৷ এইটো কিমান শীতল আৰু ৰোমান্টিক। ইয়াত এনেকুৱা পাইলট-ৰেইডাৰ আছে।
  আকাশত বৰ শীতল.. ছোৱালীজনীয়ে মূৰটো নমাই ভাল কথা এটা হ"লেও মনত পেলাবলৈ ধৰিলে। কিন্তু মনলৈ একো নাহিল। ষ্টেংকা ৰাজিনৰ পুত্ৰৰ কাহিনীৰ উপৰিও।
  ল"ৰাটো বিচনাত পৰি আছিল, ঘূৰি ফুৰিছিল আৰু টোপনিতে ডিলিৰিয়াছ হৈ পৰিছিল। গোটেই শৰীৰটো আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"লে টোপনি অহাটো কঠিন হয়, আৰু আলচাৰবোৰো নিমখ আৰু ভ"ডকাৰ দ্বাৰা জাৰণ কৰা হয়। যোৱা পোন্ধৰটা দিন বিশুদ্ধ অত্যাচাৰ। ৰাতি অত্যাচাৰ আৰু দিনত তীব্ৰ ডিলিৰিয়াম।
  ল"ৰাটোৱে দেউতাকৰ সপোন দেখিলে। শক্তিশালী আৰু শক্তিশালী ষ্টেপানে নিজৰ পুত্ৰক উৎসাহিত কৰিলে:
  - ল'ৰাটো ধৰি ৰাখক! আপুনি মৃত্যুক গ্ৰহণ কৰাৰ দৰে ৰাইজে আপোনাক মনত পেলাব!
  গ্ৰীষ্কাই উন্মাদ হৈ উত্তৰ দিলে:
  - কি মৃত্যু মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে?
  ষ্টেপানে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমাৰ ভৱিষ্যত কুঁৱলী। আৰু আগলৈ কি হ"ব সেয়া জনা নাযায়। কিন্তু আপোনাৰ জীৱনৰ শেষ মুহূৰ্তবোৰেই আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ হ"ব। লাজ নকৰিবা! সাহস ৰাখক!
  গ্ৰীষ্কাই একেবাৰে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই দৃঢ় হ'ম... কিন্তু তুমি দেউতা... আমাৰ ন্যায্য কাৰণ সঁচাকৈয়ে হেৰাই গৈছে নেকি?
  ষ্টেপানে বজ্ৰপাতৰ মাতেৰে ক"লে:
  - বাৰু, মই নকৰোঁ! মোক ফাঁচী দিয়া হ"ব পাৰে, কিন্তু আন এজন ৰাজিন আহিব, আৰু তাৰ পিছত আন এজন ৰাজিন আহিব, আৰু আমাৰ শত্ৰুৱে ইয়াৰ বাবে একো কৰিব নোৱাৰিব! নতুন শতিকা আহিব, প্ৰজন্মৰ পৰিৱৰ্তন হ"ব... কিন্তু ধুমুহাৰ প্ৰভু লেনিন আহিব ৰাজিনৰ বাবে!
  আত্মবিশ্বাস লাভ কৰি গ্ৰীষ্কাইও কয়।
  - মোৰ বিশ্বাস তুমি ঘূৰি আহিবা !
  ল'ৰাটো সাৰ পালে। শৰীৰটো নিস্তেজ বিষ হৈছিল আৰু ছালখন কেঁচা হৈ পৰিছিল। দুৱাৰত পিহি থকা শব্দ এটা শুনা গ"ল আৰু জল্লাদজন কোঠাটোত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  ডাঙৰ নিৰ্যাতনকাৰীজনে মৃদু সুৰত ক"লে:
  - নমস্কাৰ Grishka!
  ল"ৰাটোৱে হঠাতে শক্তিশালী অনুভৱ কৰি উত্তৰ দিলে:
  - জল্লাদৰ স্বাস্থ্য ভাল নহয়, গতিকে আপুনি মৰি যাওক!
  নিৰ্যাতনকাৰীয়ে সদ্ভাৱে মাত দিলে:
  - আৰু তুমি সাহসী কুকুৰ পোৱালি। বেলেগ বেলেগক দেখিছো আৰু অত্যাচাৰ কৰিছো... কিন্তু তোমাৰ দৰে কাকো দেখা নাই! ইমান সৰু, কিন্তু এটা প্ৰকৃত চকমক!
  গ্ৰীষ্কাই বিনয়ীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ দেউতাৰ আত্মা আছে!
  জল্লাদে হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - একটি চুক্তি বনাও আহক...
  ল"ৰাটোৱে শিকলিটো টিপিলে আৰু বিচনাৰ পৰা উঠি বহিবলৈ শক্তি বিচাৰি পালে। গ্ৰীষ্কাই আগ্ৰহেৰে সুধিলে:
  - কি চুক্তি?
  জল্লাদে ফুচফুচাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - তোমাৰ দেউতাৰ ধন ক"ত আছে ক"বা, আৰু মই... কলাৰটো খুলি বেগ এটাত লৈ উলিয়াই দিম।
  গ্ৰীষ্কাই ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে দ্বিধাবোধ কৰিলে। সঁচাকৈয়ে জল্লাদক প্ৰতাৰণা কৰিলে কি হ"ব। তেওঁক ভুল ঠাই কওক, আৰু সেই মুহূৰ্তটোৰ সুযোগ লৈ পলাই যাওক। নিজৰ জীৱন ৰক্ষা কৰি শত্ৰুক ওলমি থকা এৰি দিব? প্ৰলোভনটো বৰ ডাঙৰ আছিল। কিন্তু ল"ৰাটোৰ দেউতাকৰ কথা মনত পৰিল। ধূৰ্ততা আৰু প্ৰতাৰণাৰে নিজৰ জীৱন কিনিব? নাই, মৰাপাটৰ ওপৰত মৰ্যাদাৰে মৰিব লাগিব!
  গ্ৰীচ্কাই নিজৰ চেভ কৰা, ঘাঁ হোৱা আৰু উখহি উঠা মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নহয়!
  নিৰ্যাতনকাৰীজনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - কাইলৈ তোমাক ফাঁচী দিয়া হ'ব! সেয়া নিশ্চিত... আৰু নিৰ্যাতন নাথাকিব, কিন্তু ফাঁচীৰ বাবে সাজু আন কোনো নাই!
  গ্ৰীষ্কাই কঁপি উঠিল, কিন্তু সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, সিহঁতে ফাঁচী দিব... আমি সকলোৱে মৰ্ত্যলোক!
  জল্লাদে হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - কেৱল মূৰ কাটি দিয়া নহ"ব! আৰু চকাত পেলাই দিব! প্ৰথমে হাত দুখন কাটিব, তাৰ পিছত ভৰি দুখন, আৰু তাৰ পিছতহে মূৰটো। এইটো বিচাৰে নেকি?
  ল"ৰাটোৱে কঁপি উঠিল, শেঁতা হৈ পৰিল আৰু বিৰবিৰাই উঠিল:
  - যিহেতু ভাগ্য এনেকুৱা... মই মাত্ৰ মৃত্যুক মৰ্যাদাৰে মানি ল"বলৈ চেষ্টা কৰিম!
  জল্লাদে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমাৰ দেউতাক ইতিমধ্যে মস্কোলৈ লৈ যোৱা হৈছে। তাত তোমাক আৰু বেয়াকৈ অত্যাচাৰ কৰে। আৰু তাৰ পিছত এটা কোৱাৰ্টাৰিং চকাও অপেক্ষা কৰি আছে। আৰু তুমি... দুখ লাগে যে সিহঁতে তোমাক ফাঁচী দিব! তুমি এজন শক্তিশালী ল'ৰা, আৰু তোমাক আৰু কিছু অত্যাচাৰ কৰিলে ভাল হ'ব!
  গ্ৰীষ্কাই কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - পৰলোকত তোমাক অত্যাচাৰ কৰা হ'ব!
  জল্লাদে কোঠাটোৰ পৰা ওলাই গ"ল। আৰু গ্ৰীষ্কাই ঘূৰি আহি তাৰ চিবুকত মুঠি মাৰিলে। ৰেকত টানি থকা শিৰাবোৰৰ মাজেৰে বিষে প্ৰতিধ্বনিত হৈছিল। হয়তো সি তেনেকুৱা কৰা উচিত নহয়? বিচক্ষণতা দেখুৱাই জল্লাদক প্ৰতাৰণা কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। আৰু আগলৈ, তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে...
  ল"ৰাটোৱে কষ্টেৰে ওপৰলৈ তুলি হাতখনলৈ চালে, প্ৰস্ৰাৱৰ চিন আৰু জ্বলা-পোৰাৰে আবৃত? সঁচাকৈয়ে তাইক কাটি পেলোৱা হ"বনে? গ্ৰীষ্কাই তাৰ ভৰিখনলৈ চালে। তাইকো সকলো মাৰপিট কৰা হৈছিল, তাইৰ তলুৱা জ্বলি গৈছিল, ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি গৈছিল। কিন্তু তেওঁ হয়তো তেতিয়াও মৰাপাটত উঠিব পাৰিব। আৰু ভৰি আৰু বাহু আৰু শেষত মূৰটো কাটি যাব। আৰু তেতিয়া আত্মা স্বৰ্গলৈ উৰি যাব...
  তেওঁ এতিয়াও শিশু আৰু পাপ কৰিবলৈ সময় পোৱা নাই। জুই আৰু চাবুকৰ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ। সম্ভৱতঃ আগলৈ এটা সুপ্ৰাপ্য স্বৰ্গ বা আটাইতকৈ বেয়া ক্ষেত্ৰত পাৰ্গেটৰীত অলপ সময়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। মই ভাবো তেওঁলোকে তেওঁক কোনো পুৰোহিতৰ ওচৰত স্বীকাৰোক্তি দিবলৈ মাতিব নেকি? অৱশ্যে এই কথাটো এতিয়া আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়। গ্ৰীষ্কাই নিজৰ পাপ অনুভৱ কৰা নাছিল আৰু ভগৱানৰ সৈতে হোৱা অনিবাৰ্য সাক্ষাৎকাৰলৈ আৰু ভয় কৰা নাছিল। আৰু স্বৰ্গত ই ভাল, এক আচৰিত বাগিচা, য"ত চিৰন্তন গ্ৰীষ্ম থাকে, আৰু স্বৰ্গদূতসকলে বীণা বজায়। তীব্ৰ অত্যাচাৰ ভোগ কৰা ল"ৰা এটাৰ বাবে প্ৰাপ্য স্থান কিয় নহয়?
  ৰেকত ওলমি থকাতকৈ এইটো ভাল, চাবুকেৰে ছালখন ফাটি যোৱা আৰু গৰম লোহাৰে আঙুলিবোৰ ভাঙি পেলোৱাতকৈ। তাত তুমি চিৰকাল ল"ৰা হৈ থাকিবা, আৰু চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু সুস্থ হৈ থাকিবা।
  দুৱাৰৰ জিংলিন শুনা গ"ল। ট্ৰে এখন লৈ এজনী ছোৱালী দেখা দিলে, আৰু দুজন চকীদাৰৰ লগতে চামোছাও। দানৱটোৱে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - জীৱনত শেষবাৰৰ বাবে ভালকৈ খাব, কুকুৰ পোৱালি! কৰ্নিলা উদাৰ! আৰু তাতেই সিহঁতে আপোনাৰ হাত-ভৰি কাটি পেলাব!
  গ্ৰীষ্কাই কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - আৰু আপুনি শাস্তি পাব... পৃথিৱীত নহয়, স্বৰ্গত!
  ছামোছাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - কুকুৰ পোৱালি! চকাত কেনেকৈ চিঞৰি উঠে চাওঁ আহক!
  গ্ৰীষ্কাই সাহসেৰে ক"লে:
  - মৃত্যুৱে কেতিয়াবা অমৰত্ব দিয়ে, আৰু বিশ্বাসঘাটকতাই বিস্মৃতি দিয়ে!
  সামোছা খঙেৰে দুৱাৰখন খুন্দা মাৰি গুচি গ"ল। কেৱল জল্লাদজনহে থাকি গ"ল। গ্ৰীষ্কাই তেওঁক প্ৰায় বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে মাত দিলে:
  - এইবোৰ আমি উদযাপন কৰা ভোজবোৰ! আৰু মৰিব মন নাযায়!
  জল্লাদে ধূৰ্ত দৃষ্টিৰে ল"ৰাটোক সুধিলে:
  - তুমি তোমাৰ আত্মাৰ কথা ভবা নাই নেকি?
  গ্ৰীষ্কাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - অনুতাপ কৰিবলৈ মোৰ কোনো পাপ নাই যেন লাগে।
  এই কথা শুনি জল্লাদে মাত দিলে:
  - বাৰু, আনন্দ কৰা হাৰামী। একে সময়তে এগিলাচ ৱাইন খাওক। হয়তো মোৰ জীৱনৰ প্ৰথমটো।
  গ্ৰীষ্কাই হাঁহটো খাবলৈ ধৰিলে। কাৰাগাৰৰ গ্ৰুৱেলৰ পিছত খাদ্যবোৰ অত্যন্ত সোৱাদযুক্ত যেন লাগিল। ল"ৰাটোৱে চোবাই খাবলৈ অলপ কষ্ট পাইছিল যদিও মাংসখিনি মিঠা যেন লাগিছিল। আৰু ইয়াক সক্ৰিয়ভাৱে গিলি পেলোৱা হৈছিল।
  জল্লাদে মন্তব্য কৰিলে:
  - আপোনাৰ গডফাদাৰ কৰ্নিলা নহ"লে আপুনি এনে ভোজ নাপালেহেঁতেন।
  গ্ৰীচ্কাই গুৰুতৰ দৃষ্টিৰে সুধিলে:
  - কি বিচাৰে সি?
  নিৰ্যাতনকাৰীয়ে সৎভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - ষ্টেপানৰ ধন পাওক। নহ"লে সি লৰচৰ নকৰিলেহেঁতেন।
  গ্ৰীষ্কাই উদাসীন সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - ধন-সম্পত্তিবোৰ মাটিত পৰি থাকিব দিয়ক। আৰু ভৱিষ্যতৰ বিদ্ৰোহৰ সেৱা কৰিব!
  জল্লাদে প্ৰশংসাৰে ক"লে:
  - বাৰু, তুমি ঈগল! এজন প্ৰকৃত যোদ্ধা! বাৰু, আপোনাৰ সফলতা কামনা কৰিলোঁ!
  আৰু অত্যাচাৰ কৰাজনে ল"ৰাটোক এৰি থৈ গ"ল। এগিলাচ ষ্ট্ৰং ৱাইন খাই পান কৰাৰ পিছত গ্ৰীষ্কাই গধুৰ অনুভৱ কৰিলে। চকু দুটা মুদি ল'ৰাটো টোপনি গ'ল। যুদ্ধ আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ ঘটনাৰ সপোন দেখিছিল। যেন তেওঁ এজন সাধুকথাৰ নাইট যিয়ে হাজাৰ হাজাৰ যুঁজাৰুক কাটি পেলায়৷
  সোঁফালে চিন - ৰাস্তা, বাওঁ লেন!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এটা অজগৰৰ ওপৰত উৰি যায়। সাধুকথা নায়কৰ দৰে...
  পিছদিনা ৰাতিপুৱা গ্ৰুস্কাক সাৰ পাই উঠিল। প্ৰথমবাৰৰ বাবে ল"ৰাটোৱে ভালকৈ টোপনি আহিল আৰু অধিক শক্তিশালী অনুভৱ কৰিলে। জল্লাদবোৰে তেওঁক ওপৰলৈ তুলি দিলে। আঘাতপ্ৰাপ্ত মৃতদেহত বস্তা পিন্ধিলে। আৰু মোক ওপৰলৈ তুলি ফাঁচীৰ দিশলৈ লৈ গ"ল। গ্ৰীষ্কাই ৰাতিপুৱা ৰং আৰু চোকা বৰশী দেখিলে।
  ল"ৰাটোৱে লোহা পিন্ধি খোজ কাঢ়িছিল, যিটো অসুবিধাজনক আছিল। তেওঁক চোতাললৈ উলিয়াই অনা হ"ল। ল"ৰাটোৰ উদং, পংগু ভৰি দুখনে শিলগুটিবোৰত ভৰি দিবলৈ টান পাইছিল। কিন্তু গ্ৰীচ্কাই দাঁত চেপি ধৰি সহ্য কৰিলে আৰু থিয় হৈ থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যদিও জ্বলা ভৰিৰ প্ৰতিটো খোজতে বিষ হৈছিল। চৌহদলৈ ওলাই গ"ল।
  মানুহে ল"ৰাটোক দেখিলে। চুলি কাটি লোৱা, ঘৰ্ষণ আৰু ঘাঁত ঢাকি থোৱা, উদং জ্বলা ভৰি, ক্ষীণ।
  গ্ৰীষ্কাই ঘৃণাতকৈ কৰুণাৰ প্ৰেৰণা দিছিল। বহুতে বিশেষকৈ মহিলাসকলে সহানুভূতিৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  ল"ৰাটোৱে সিহঁতক চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - যেনে, আমাৰ ক"ত, নাইকিয়া নহ"ল!
  আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। বিশেষ ভয় নাছিল। গ্ৰীষ্কা নিশ্চিত আছিল যে তেওঁ নিজৰ বাবে নৰকৰ যোগ্য নহয়। আৰু পাৰ্থিৱ, নিষ্ঠুৰ অস্তিত্বতকৈ স্বৰ্গ বহুত ভাল।
  ফাঁচীৰ স্থানটো আগুৰি আছিল নিৰ্বাচিত মস্কোৰ ধনুৰ্বিদসকলে। তাত বহুত গাৰ্ড আৰু ঘৰুৱা কছাক আছে। এনে লাগিছিল যেন ফাঁচী দিয়া হৈছে কোনো শিশু নহয়, বৰঞ্চ মহাজাগতিক অনুপাতৰ ৰাষ্ট্ৰ অপৰাধী।
  ল"ৰাটোৱে অস্থিৰভাৱে, লৰচৰ কৰি, ওক গছৰ ফলকবোৰত জ্বলি যোৱা ভৰি দুখনেৰে ভৰি দি জখলাডালৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল।
  ব্লকটোৰ ওপৰত জিলিকি আছিল এটা বিশাল, চোকা কুঠাৰ। ৰঙা চোলা পিন্ধা এজন বিশাল জল্লাদে ঘূৰি ফুৰিছিল। কোৱাৰ্টাৰিঙৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত চকা এটাও আছিল।
  গ্ৰীষ্কাই নিজকে ক্ৰছ কৰিলে। বাহু দুটা লৰচৰ কৰিলে সঁচাকৈয়ে বিষ হয়।
  হেৰাল্ডে অভিযোগটো পঢ়িবলৈ ধৰিলে:
  - Stenka Razin এই পুত্র Grishka, দোষী: ধন লুকুৱাই ৰখা, বিদ্ৰোহী detachments সংগঠিত, boyars ফাঁচী আৰু ডকাইতি, মহিলাৰ বিৰুদ্ধে হিংসা, ইত্যাদি. সেয়েহে তেওঁক চকাত কোৱাৰ্টাৰ আৰু চিৰন্তন শাস্তি প্ৰদান কৰা হয়। শাস্তি কাৰ্যকৰী হওক।
  গ্ৰীষ্কা কঁপি উঠিল, কিন্তু ঠাইতে থিয় হৈ পোনে পোনে থিয় হৈ থাকিল। কেৰাণীজনে হিচকি উঠিল:
  - বাৰু, চোৰ জনতাৰ আগত অনুতাপ কৰিবলৈ সাজু নেকি?
  গ্ৰীষ্কাই ভাবিলে। হয়, তাৰ কিবা এটা অনুতাপ কৰিবলগীয়া আছে। ল"ৰাটোৱে প্ৰণাম কৰি ক"লে:
  - ক্ষমা কৰিব, ডন কছাক। তোমাক বয়ৰৰ যোৰৰ পৰা মুক্ত নকৰাৰ বাবে মই তোমাৰ আগত দোষী।
  চামোছাই হতাশ হৈ চিঞৰি উঠিল:
  - তাক সোনকালে ফাঁচী দিয়ক!
  জল্লাদৰ সহায়কসকলে ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। হাতৰ বিষটো অতিক্ৰম কৰি গ্ৰীষ্কাই নিজেই বস্তাখন ফালি পেলালে। জল্লাদ সকলে কৰা ঘা আৰু ঘাঁৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিছিল ৰাইজ। তাৰ পাছত গ্ৰীষ্কাৰ হাত দুখন পেলাই দি চকাত পেলাই দিলে।
  জল্লাদে ল"ৰাটোৰ ওপৰত কুঠাৰ তুলি দিলে। "এতিয়া আৰম্ভ হ"ব": গ্ৰীচ্কাই ভাবিলে।
  কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে বাগল বাজিল আৰু হেৰাল্ডে ঘোষণা কৰিলে:
  - ৰয়েল দয়া! গ্ৰেগৰীৰ যৌৱনৰ বাবে মৃত্যুদণ্ডৰ ঠাইত দাসত্বত বিক্ৰী কৰা হয়! তেনেকুৱা হওক!
  ল"ৰাটোক মৰাপাটৰ পৰা তুলি লৈ কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ উত্তৰ দিলে। গ্ৰীষ্কাৰ বাবে এটা নতুন জীৱন আৰম্ভ হ"ল।
  টৰন্টো ফাটিবলৈ যথেষ্ট কঠিন বাদাম হৈ পৰিল। নাজীয়ে চহৰখন ঘেৰি ধৰি অপ্ৰয়োজনীয় লোকচান এৰাই চলি পদ্ধতিগতভাৱে আৰ্টিলাৰী আৰু বিমানেৰে ধ্বংস কৰি পেলালে। আমেৰিকাৰ ভিতৰত পঞ্চম স্তম্ভটোৰ ওপৰতো ডাঙৰ আশাৰ সৃষ্টি হৈছিল। অক্টেভৰ ওপৰত কৰা আক্ৰমণ দ্ৰুত আৰু সফল হৈ উঠিল। তিনিদিনীয়া যুদ্ধৰ অন্তত কানাডাৰ ৰাজধানী খহি পৰিল। ১৯৪৫ চনৰ ২২ জুনত নাজীয়ে আমেৰিকাৰ উত্তৰ সীমান্তৰ কাষ চাপিছিল।
  এইদৰে আমেৰিকাই নিজকে সম্পূৰ্ণ কৌশলগত বাধাৰ অৱস্থাত বিচাৰি পালে। আৰু ইয়াৰ পৰা ওলাই অহাটো অত্যন্ত কঠিন। ইউ এছ এছ আৰ আক্ৰমণৰ চাৰি বছৰৰ পাছত আৰু পূবৰ অভিযান পুনৰ আৰম্ভ হোৱাৰ দুবছৰৰ পাছত নাজীয়ে ফ্ৰান্সৰ আত্মসমৰ্পণৰ পঞ্চম বৰ্ষপূৰ্তি উদযাপন কৰে।
  এইদৰে ফুহৰাৰে পুনৰ নিজৰ মেনেজাৰীৰ সৈতে ছুটী আৰু গ্লেডিয়েটৰীয় যুদ্ধৰে উদযাপন কৰে।
  পাঁচ লাখ আসন থকা কলছিয়াম বাৰ্লিনত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আৰু বহুত মানুহ গোট খালে। সঁচাকৈয়ে ষ্টেডিয়ামখন অতিমাত্ৰা ভিৰ। আৰু ইয়াক কাঁচৰ, ৰিট্ৰেক্টেবল গম্বুজৰ সহায়ত শীতকালৰ বাবেও বন্ধ কৰিব পৰা গ"ল। ফুৰাৰ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে আৰ্মচেয়াৰত বহি আছিল আৰু সন্মুখত বাচন-বৰ্তন থকা টেবুলবোৰ ৰখা হৈছিল। আৰু মেনেজাৰীয়ে ভোজ খালে।
  হিটলাৰক দেখুৱাইছিল এখন নতুন টেংক "ই"-৪০০, যাৰ ওজন প্ৰায় পাঁচশ টন। গাড়ীখনত ১০৫ মিমি কেলিবাৰৰ দুটা কামান, ৬৫০ মিলিমিটাৰ বোমা লঞ্চাৰ আৰু বাৰটা মেচিনগান আছিল। কপালত ৩০০ মিলিমিটাৰ আৰু কাষত ২৫০ মিলিমিটাৰ ঢালযুক্ত কৱচ থকা এখন শক্তিশালী বাহনে জেনেৰেলসকলৰ ওপৰত প্ৰবল ছাপ পেলাইছিল। টেংক সঁচাকৈয়ে সকলো ব্যৱসায়ৰ জেক আছিল।
  ইয়াত অভিলেখ সৃষ্টিকাৰী ৩০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন স্থাপন কৰা হৈছিল। আৰু এই স্কোৱাট টেংকটো দেখা সকলোৱে ভয় খাই পৰিল। যদিও গাড়ীখন বহুত কচ্ছপৰ দৰে দেখা গৈছিল। কিন্তু বেৰেলৰ সৈতে - দীঘল এণ্টি টেংক গান, আৰু বহল আৰু চুটি বোমা লঞ্চাৰ।
  গাড়ীখনৰ ওপৰত বন্দুকৰ গুলীচালনা হৈছিল, যিয়ে শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা দেখুৱাইছিল। কিন্তু ইমান গধুৰ, বহল আৰু দীঘল বান্দুৰা ৰেলযোগে পৰিবহণ কৰাটো কঠিন।
  গুডেৰিয়ানে এই কথা আঙুলিয়াই দিলে। আটাইতকৈ ডাঙৰ টেংক কৌশলবিদজনে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - মই ভাবো দুশ টনতকৈ গধুৰ মেচিনৰ বিকাশ নিষিদ্ধ কৰাটোৱেই ভাল৷ অন্যথা বিশেষ বগিতো সেইবোৰ স্থানান্তৰ কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিব।
  মেইনষ্টেইনে গুডেৰিয়ানৰ সৈতে একমত হৈছিল:
  - টেংকিটো বৰ গধুৰ, ডাঙৰ বোজা। সাধাৰণতে ই-৫০ সামৰিক বাহিনীৰ বাবে যথেষ্ট উপযুক্ত। এনে বিশাল হাইব্ৰিড আৱিষ্কাৰ কৰাতকৈ এই বাহনখন এছাল্ট মডিফিকেচনত উৎপাদন কৰাটো ভাল।
  ফুৰাৰে বৰ বুজিব নোৱাৰা কথা এটা বিৰবিৰাই উঠিল। সাধাৰণতে হিটলাৰে তেওঁৰ প্ৰতিভাৰ ওপৰত প্ৰশ্ন উত্থাপন কৰিলে ভাল নাপালে। শেহতীয়াকৈ অৱশ্যে প্ৰশংসাবোৰ বিৰক্তিকৰ হৈ পৰিছে। কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত ফেচিষ্ট একনায়কত্ববাদীয়ে ডাঙৰ ডাঙৰ টেংক ভাল পাইছিল। আৰু মই পিছুৱাই যাব বিচৰা নাছিলো৷
  এডলফে দৃঢ়তাৰে ক"লে:
  - ই ই-৪০০ ছিৰিজত হ'ব, আৰু আমাৰ অভিযন্তাসকলে পৰিবহণৰ সমস্যা সমাধান কৰিব!
  তাৰ পিছত বৃদ্ধি পোৱা ভেদকাৰী গুলীৰে MP0-55 এছাল্ট কাৰ্বাইন পৰিদৰ্শন কৰা হয়। যিটোৱে হিটলাৰকো সন্তুষ্ট কৰিছিল। লগতে তীব্ৰবেগী সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ। সাধাৰণতে সকলো পদাতিক বাহিনী তেওঁলোকৰ হাতলৈ বদলি কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল।
  ফুহৰাৰে অৱশ্যে টেংকৰ ব্ৰেকথ্ৰু ভাল পাইছিল। কম্পিউটাৰৰ বিষয়েও কিছু আলোচনা হৈছিল। ট্ৰেঞ্জিষ্টৰ ব্যৱহাৰ কৰি নতুন ইলেক্ট্ৰনিক মেচিনৰ প্ৰকল্পটোৱে অধিক কাৰ্যক্ষম আৰু কমপেক্ট হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  ডিজাইনাৰজনে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে অতি সোনকালে কম্পিউটাৰটোৱে দবা খেলিব পাৰিব।
  হিটলাৰে এই ধাৰণাটো ভাল পাইছিল। ফুৰাৰে নিজেই আজৰি সময়ত এই খেলখনৰ প্ৰতি আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল, আৰু তেওঁ ভাল কাম কৰিছিল। নেপোলিয়নেও দবা ভাল পাইছিল, আৰু প্ৰকৃত যুদ্ধক দবাৰ সৈতে তুলনা কৰিছিল। এতিয়া ফুহৰাৰে আমেৰিকানক জুগজৱাঙত খেদি পঠিয়াব বুলি আশা কৰিছিল। আৰু এতিয়ালৈকে ই কাম কৰিছে। বিশ্বৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী অৰ্থনীতিয়ে ঐক্যবদ্ধ ইউৰোপ আৰু উপনিবেশসমূহৰ সম্পদক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে।
  উৎপাদিত সঁজুলিৰ পৰিমাণগত সূচকও বেছি আছিল।
  ভূতৰ দ্বাৰা আক্ৰান্ত ফুহৰাৰ অৱশ্যে ৰঙ্গমঞ্চখনৰ প্ৰতি বিচলিত হৈ পৰিছিল। ধুনীয়া ছোৱালী ওলাই আহিল যুঁজিবলৈ। আৰু সেইবোৰলৈ কেনেকৈ নাচায়?
  হিটলাৰে ছোৱালীকেইজনীৰ অৰ্ধনগ্ন, পেশীবহুল শৰীৰটোক প্ৰশংসা কৰিছিল আৰু নিজৰ কল্পনাত নিজকে এলফ হিচাপে কল্পনা কৰিছিল। এই জনগোষ্ঠীৰ প্ৰতিনিধি হোৱাটো ভাল - এলফসকলৰ বয়স নহয় আৰু হাজাৰ হাজাৰ বছৰ জীয়াই নাথাকে৷ মানুহতকৈ বহুত শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত, আৰু তেওঁলোকৰ প্ৰেমময় স্বভাৱৰ দ্বাৰা পৃথক। কি দৌৰ!
  ফুৰাৰে হাত চাপৰি মাৰি ক"লে:
  - আৰু বন্ধু বা শত্ৰুও নহয়, কিন্তু এজন এলফ!
  ইফালে ছোৱালীকেইজনীয়ে একত্ৰিত হৈ চেবাৰ আৰু তৰোৱাল লৈ কাজিয়া কৰিবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে ফুৰাৰৰ বাবে চিনাকি দৃশ্য।
  আৰু হিটলাৰে এটা অজগৰৰ লগত যুঁজিব বিচাৰে। বাৰ মূৰৰ টিকটিকি এটাৰ লগত যুঁজিবলৈ। আৰু লেজাৰ ব্যৱহাৰ কৰি মূৰ কাটি পেলালে...
  ফুৰাৰৰ লেজাৰ অস্ত্ৰৰ প্ৰতি আগ্ৰহ স্পষ্ট আছিল। আৰু অকাৰণতে নহয়। কাৰণ, উৰন্ত চচৰৰ পৰা গুলী চলাবলৈ তাপৰ ৰশ্মি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। আৰু তেওঁলোকৰ পৰা কোনো পৰিত্ৰাণ নাথাকিব।
  ফুৰাৰৰ মনত পৰিল এখন ছবি য"ত ষ্টেলা আৰু আলবিনাই মৃত্যুৰ ৰশ্মি ব্যৱহাৰ কৰি ডিস্কছত উৰিছিল। তাত সকলোবোৰ সঁচাকৈয়ে ডাঙৰ হৈ গ"ল৷ এটা গুলী আৰু দুশ আমেৰিকান বিমান লগে লগে জুইৰ শিখাই আগুৰি ধৰে। তাৰ পিছত আৰু গুলীচালনা হ"ল। যুদ্ধৰ দক্ষতাৰ বাবে এক আচৰিত সুযোগ। আৰু গাৰ্ল পাইলটবোৰ ইমান ধুনীয়া... তাইৰ এটা ভৰি বা স্তন চুবহে মন যায়।
  আৰু ৰঙ্গমঞ্চত ছোৱালীবোৰ তৰোৱালে বিন্ধি পৰি ভাঙি যায়। এইটো কিমান নিষ্ঠুৰ!
  ফুৰাৰে নিজেই অলপ নাৰ্ভাছ অনুভৱ কৰিলে। সৌন্দৰ্য্য মৃত্যুমুখত পৰিছে। কিন্তু নাৰীক হত্যা কৰাতকৈ অত্যাচাৰ আৰু ধৰ্ষণ কৰাটো ভাল৷
  এগৰাকী ছোৱালীৰ হাত কাটি দিয়াত তেজ ওলাই পৰিল। চোকা তৰোৱালৰ আঘাতত তাইৰ শেষ। আনকি হিটলাৰে আনন্দত জপিয়াই পৰে। আৰু purrs:
  - এইটোৱেই হৈছে ত্বৰণ! এটা লক্ষ্য হওক!
  হিমলাৰে তুলি লয়:
  - এটা লক্ষ্য হওক!
  ফুৰাৰে থাৰ্ড ৰাইচৰ মুখ্য জল্লাদৰ ফালে ঘূৰি সুধিলে:
  -ইহুদীসকলৰ কথা কি ক"ব?
  হিমলাৰে আনন্দময় যেন লাগি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ বাবে কাম কৰে মোৰ ফুহৰ! শৰস্ককে ধৰি! আমি ইহুদীসকলক আমাৰ অৰ্থনীতিত জোৰকৈ সোমাই দিলোঁ!
  এই কথা শুনি ফুহৰাৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - নিশ্চিত হওক যে সিহঁতে বংশবৃদ্ধি নকৰে! আৰু আন জাতিৰ লগত মিহলি হোৱা নাছিল!
  হিমলাৰে অশ্লীলভাৱে ক"লে:
  - হয় মোৰ Fuhrer!
  হিটলাৰে হাত জোকাৰি দিলে। তাৰ শেষ নিশাৰ সপোনটোলৈ মনত পৰিল। কিছু দুঃস্বপ্ন আৰু কল্পনাতীত।
  যেন তেওঁ ষ্টাৰশ্বিপত উৰি আছিল, আৰু... তেওঁলোকক মহাকাশ জলদস্যুই খেদি ফুৰিছিল। গোটেই পেক এটা। ফুহৰাৰৰ কাষতে বিকিনি পিন্ধা চাৰিগৰাকী ছোৱালী আছিল। আৰু এলফৰ লগতে আন এটা গোটেই দল।
  শত্ৰু অনিবাৰ্যভাৱে ওচৰ চাপি আহিছিল। তেওঁ ভূতৰ দৰে আছিল, দুঃস্বপ্নৰ জগতৰ পৰা।
  সপোনত হিটলাৰ আছিল এজন যাদুকৰ বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে এজন যাদুকৰ। শত্ৰুতাৰে বিৰোধীক সাক্ষাৎ কৰিবলৈ সাজু হৈ তেওঁ এটা ইম্প্ৰভাইজড ঔষধ প্ৰস্তুত কৰিলে। তেওঁৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল হাতত কম্পন হ"ল: পাতল মাত এটাই যেন বিপ কৰি উঠিল: বিপদ, বিপদ, বিপদ!
  এডলফে প্ৰেৰণাৰে আপ্লুত হৈছিল, জয়ী হ"বলৈ ইম্প্ৰভাইজ কৰিছিল। ডেকা ফুহৰাৰে পূৰ্বতে অজ্ঞাত ৰচনাৰ সৈতে ঔষধটো সোনকালে মিহলাই দিলে। তাৰ ওপৰত উৰুৱাই দিলে।
  প্ৰায় লগে লগে তেওঁলোকৰ কাষত তিনিখন জাহাজৰ ছবি আবিৰ্ভাৱ হ"ল। প্ৰায় ওচৰ চাপি আহিল।
  এলফে আদেশ দিলে:
  - সৰ্ববৃহৎ পৰিসৰত প্লাজমা বিস্ফোৰণ!
  কাউণ্টাৰ ডেষ্ট্ৰয়াৰে সকলো বন্দুক গুলিয়াই দিলে। ধ্বংসৰ এক উত্তাল ঘূৰ্ণীবতাহ উৰি গ"ল। দূৰত্ব প্ৰায় চৰম আছিল;মূল ষ্টাৰশ্বিপখনে কষ্ট পাব লাগিছিল। কিন্তু যাদুকৰ জাৰানে এক প্ৰকাৰৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ ব্যৱস্থা কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। ফলত ছালভোৰ সম্পূৰ্ণ শক্তিয়ে সোঁফালৰ পৰা লৰালৰিকৈ অহা ব্ৰিগেণ্টাইনক খুন্দা মাৰিলে।
  শক্তিশালী আঘাতে মহাকাশযানখনক বেঁকা কৰি পেলালে, ট্ৰাকৰ চকাত থেতেলিয়াই পেলোৱা ৰবৰৰ বলৰ দৰে কুটিল আৰু টছ হৈ গ"ল। মাথোঁ ধ্বংসাৱশেষবোৰ আৰু দূৰলৈ সিঁচৰতি হৈ ছাইৰ ওপৰত জ্বলি থকা কয়লাৰ বৰষুণ দিলে।
  ফুহৰাৰে হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! আঘাত কৰা শক্তিৰ শক্তি, কিন্তু ভুল চোলাত!
  আৱদ্ধ আদোভৰ চাৰিওফালে থকা ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে খিকিন্দালি কৰিলে।
  ক্রিষ্টিনাই উত্তৰ দিলে:
  "এতিয়া আমি কাজিয়া এৰাই চলিব নোৱাৰো।"
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে অস্বস্তিকৰ পথটোৰে এয়াৰলকৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, দুটা "উইফাৰ" ইফালে সিফালে ওলমি আছিল। যেতিয়া ক্ৰীষ্টিনাই আঘাত কৰিলে, এটা অস্ত্ৰই চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ শক্তি তিনি আৰু দুশ শতাংশই ব্যৱহাৰ হয়।
  - চুপ থাক, মেচিনগান! - টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে তাক চিঞৰিলে। - এতিয়াও তেনেকুৱা নহ"ব৷
  কেইবাবাৰো ওলোটাকৈ উৰি গ"ল সৌন্দৰ্য্যজনী। গতি লেহেমীয়া হৈ পৰিল, এলফে গ্ৰেভিয়নিকছক বৰ্ধিত মোডলৈ সলনি কৰিলে, যিটো বিশাল গ্ৰহ, নিউট্ৰন তৰা আৰু অপৰ্যাপ্ত শক্তিশালী কৃষ্ণগহ্বৰত অৱতৰণ কৰাৰ সময়ত ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
  এতিয়া তাইৰ চৌপাশৰ পৰিৱেশটো আঠাযুক্ত হৈ পৰিছিল আৰু এনে জেলীক জয় কৰি তাই ফিটিংছৰ ওচৰৰ আকাংক্ষিত ঠাইলৈ চেপি ধৰিছিল।
  - কাজিয়া হৈছে কাজিয়া, আৰু ইয়াৰ বাবে একো কৰিব নোৱাৰি।
  ভয়ংকৰ সংঘৰ্ষৰ বাবে সাজু হৈ দেৱালৰ কাষে কাষে তিনিটা দলে ছোৱালীয়ে নিজৰ ঠাই লয়। তেওঁলোকে কি ভাবিছে? কাৰণ, বেছিভাগেই শেষ মুহূৰ্তত জীৱন কটাবলগীয়া হৈছে;
  পাইৰেটসকলে কোনো চতুৰ্থাংশ নিদিয়ে!
  ক্ৰীষ্টিনাই মানসিকভাৱে নিৰপেক্ষক প্ৰাৰ্থনা কৰিছিল, যাৰ ফলত অগণন দেৱতা আৰু ধৰ্মৰ জন্ম হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে মজিয়াত জপিয়াই পৰিল আৰু ফাষ্টনিঙৰ ওপৰত ভৰি দুখন থৈ দিবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই এটা শ্বক আহিল, বিশাল মহাকাশযানখন সম্পূৰ্ণৰূপে চুহি খাই ভাঙি গ"ল। ই আছিল এক তৎক্ষণাত প্ৰক্ৰিয়া য"ত শৰীৰৰ প্ৰতিটো অণু স্থানান্তৰিত হৈছিল।
  তাইৰ পিছফালে উৰি যোৱা চাৰ্লট আৰু গেৰ্ডাই ইমানেই দুৰ্ঘটনাৰে কাষত খুন্দা মাৰিলে যে সুৰক্ষা অবিহনে ছোৱালীকেইজনীক কৱচৰ ওপৰেৰে লেপি দিয়া হ"লহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই, পিং-পং বলৰ দৰে চাৰিবাৰ জপিয়াই উভতি উৰি গ"ল। ক্ৰীষ্টিনাই সহজেই সিহঁতক তুলি লৈ আন্দোলনটো বন্ধ কৰি ক"লে:
  - শুবলৈও চেষ্টা নকৰিবা বন্ধুসকল! গুৰুতৰ ব্যৱসায়টো আৰম্ভ হ"বলৈ ওলাইছে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - এজন সেনাপতি আছে!
  এলফৰ আদেশ শুনা গ"ল:
  - আগুৱাই যাবলৈ আৰম্ভ কৰক।
  শত্ৰুটো ওচৰতে আছিল, ক্ষন্তেক পিছতে এটা কাটি লোৱা বৰ্গক্ষেত্ৰ ক্ৰীষ্টিনাৰ সোঁফালে ঠাণ্ডা চিঞৰ এটাৰে উৰি আহিল আৰু ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে দেখা দিয়া ডাকটিকটটোৱে গলি যোৱা ধাৰেৰে জিলিকি উঠিল।
  - সিংহৰ মুখত পেলাই দিয়ক! - ক্ৰীষ্টিনাই আদেশ দি মুকলি ঠাইখিনিৰ মাজেৰে জপিয়াই পৰিল, যেন তাই নৰকীয় শিখাত ডুব গৈছে।
  আন্ধাৰ থকাৰ পিছতো হেলমেটত থকা বাদ্যযন্ত্ৰৰ বাবে ভিৰ কৰা জলদস্যুবোৰক স্পষ্টকৈ দেখা পোৱা গৈছিল। উইনফাৰৰ পৰা প্লাজমাৰ টুকুৰাবোৰ উৰি গ"ল, অস্ত্ৰটোৱে নিজেই লক্ষ্য বাছি লৈছিল, শত্ৰুক উলিয়াই আনিছিল। অভিজ্ঞ যুঁজাৰু হিচাপে ক্ৰীষ্টিনাই অলপো দ্বিধাবোধ কৰা নাছিল। জলদস্যুবোৰৰ এজন তাইৰ কঠিন ভৰিৰ আঘাতত পৰিল, বান্দৰৰ শৰীৰটো কুটিল হৈ পৰিল, হাড়বোৰ সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  দুজন উইনফাৰে ৰসাল, দীঘল টৰ্চ উলিয়াই আনিলে, আৰু লগতে ইমপালছৰ সৈতে কাটি পেলালে, কৱচৰ মাজেৰে উকুনেৰে বিন্ধিলে। মাগডা আৰু চাৰ্লটে তাইৰ পিছে পিছে উৰি গ"ল, তেওঁলোকে পানীৰ কেনৰ পৰা যেন কোটি কোটি ডিগ্ৰীলৈকে গৰম কৰা পদাৰ্থৰ টুকুৰা ঢালি দিলে।
  বাহ্যিকভাৱে কোমল সৌন্দৰ্য্য, যুদ্ধত তেওঁলোক সম্পূৰ্ণৰূপে ৰূপান্তৰিত হৈছিল, নৰকৰ দানৱৰ দৰে।
  - সাৱধান, দানৱ! - ছোৱালীকেইজনীয়ে চিঞৰি উঠিল।
  ক্ৰীষ্টিনাই বতাহৰ মাজেৰে উৰি গৈ মৃতদেহৰ পাহাৰ এৰি কৰিডৰটো পাৰ হৈ গ"ল আৰু লগে লগে বৰ্ডিং টেংক এখনত সোমাই গ"ল। সাজসজ্জিত ভেকুলীয়ে ঘন জুইৰে ছোৱালীজনীক লগ পালে। গাড়ীখনে অচিনাকি মানুহজনক চিনাক্ত কৰি নিজৰ বন্দুকবোৰ নিক্ষেপ কৰিবলৈ লোৱা মুহূৰ্তটোৱেই ক্ৰীষ্টিনাৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিলে। ছোৱালীজনী কাষলৈ গুচি গ"ল, আৰু মাগদাইও কোনোমতে আঁতৰি গ"ল। কিন্তু চাৰ্লটৰ ইমান ভাগ্য নাছিল। এটা শক্তিশালী প্লাজমা ডিচাৰ্জে ছোৱালীজনীক তাইৰ কম্বেট ছুটৰ সৈতে চেপি ধৰিলে। পিছফালে উৰি যোৱা কেইবাজনো বন্ধুও আহত হয়।
  ছোৱালীকেইজনী পৰি গ"ল, এগৰাকীৰ হাত জ্বলি উঠিল, আনজনৰ ভৰি এখন।
  কিন্তু সুন্দৰীবোৰে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল, ৱেইডেমিষ্টাৰৰ পৰা ঠেলি দিছিল। হোমিং চাৰ্জে জংচনত ঠাই বাছি লৈছিল, টেংকৰ চলন্ত কৱচত সোমাই গৈছিল।
  বিশাল ভেকুলীটো ফুলি উঠিছিল, বন্দুকৰ মুখখন কুটিল হৈ পৰিছিল।
  ক্রিষ্টিনা নিশ্চিত কৰিছে:
  - গ্ৰেট, ছোৱালী।
  এটা আৰ্থ্ৰপড এছাল্ট ৰবটে গ্ৰেভিয়নিক লেজাৰ গুলিয়াই তাইৰ ফালে আগবাঢ়ি আহিল।
  গণনাটো আক্ষৰিক অৰ্থত চেকেণ্ডত আছিল। কাটি যোৱা স্থানৰ ধ্বংসাত্মক ঢৌৰ তলত ডুব মাৰি ক্রিষ্টিনাই ৰবটটোৰ আঁঠুৰ গাঁঠিত এটা ডিচাৰ্জ প্রদান কৰিলে, যাৰ ফলত তিনিটা অংগ ভাঙি গ"ল৷ যুদ্ধ বাহনখন ভাঙি চিলিঙত গুলীচালনা কৰে, সাজসজ্জিত দেৱালত কামোৰ দিয়ে।
  - সোণালী চুলিৰ এটা, সাৱধান হওক। - এজনী ছোৱালীয়ে চিঞৰি উঠিল।
  পিছফালৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে ৱেইডেমিষ্টাৰৰ পৰা গুলী চলালে, যাৰ ফলত মলদ্বাৰৰ পৰা আগবাঢ়ি যোৱা টেংকটো বন্ধ হ"বলৈ বাধ্য হ"ল। ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে, কিন্তু গুলী চলোৱা বন্ধ নহ"ল, ক্ৰীষ্টিনা ঘূৰি আহি লগে লগে গুলীৰ বলি হ"ল, ৰশ্মিটোৱে তাইৰ পিঠিত খুন্দা মাৰি তললৈ পেলাই দিলে, প্ৰায় হাড় ভাঙি পেলালে।
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে ছামাৰছল্ট কৰিলে, যোৱাৰ সময়ত এটা পেনেল ভাঙি পেলালে আৰু ওপৰলৈ উৰি গৈ হাইপাৰপ্লাজমা তৰোৱালেৰে প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ বুকুত আঘাত কৰি বাদ্যযন্ত্ৰবোৰ ধ্বংস কৰি পেলালে।
  ৰবটটোৱে তীব্ৰভাৱে লৰচৰ কৰিলে আৰু জোকাৰি গ"ল, বিচ্ছিন্ন অস্ত্ৰটোৰ ৰশ্মিবোৰে কাষৰ কৰিডৰৰ পৰা ভাঙি যাবলৈ চেষ্টা কৰা নিজৰ জলদস্যুবোৰক খুন্দা মাৰিলে। আন এটা ৰবট তাৰ কাষলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল, হেলনীয়া, তাৰ পৰা তেজৰ দৰে তৰল পদাৰ্থ বৈ আহিল, যাৰ মাজেৰে শিখা পাৰ হৈ গ"ল, ধাতুটো গলি গ"ল।
  পিছৰ কোঠাটোৰ পৰা এডলফ হিটলাৰে সোমাই আহিছিল। তেওঁ সাহসেৰে টেংকটোক মন্ত্ৰৰে আক্ৰমণ কৰিলে। গাড়ীখনে জোকাৰণি মাৰিলে, চাৰ্কিটবোৰ গৰম হৈ গ"ল আৰু পিছলৈ ঘূৰি আহি জলদস্যুসকলৰ ওপৰত হিংস্ৰ টৰ্নেডোৰ সৃষ্টি হ"ল। সাধাৰণতে এই কৌশলটো চাইবৰ্গৰ বাবে নহয়, ক্ৰোধিত জীৱ-জন্তুৰ বাবে ডিজাইন কৰা হৈছিল যদিও এইবাৰ ই কাম কৰিলে। হয়তো ইয়াৰ কাৰণ হ"ল আঁচনিখন অতি সহজ আছিল, বা হয়তো হেনৰীৰ যাদুকৰী শক্তিবোৰ মানসিক চাপৰ ফলত বাঢ়ি আহিছিল।
  এলফ বাকিংহামে আদেশ দিছিল:
  - ক্ৰাছনোভা, পিছফালৰ পৰা শত্ৰুক তুলি লওক, জুইৰ ঘনত্ব বেছি, আমি তৃতীয় স্তৰৰ পৰা ভাঙি যোৱা নাছিলো।
  - মই মানিছো! - ক্ৰীষ্টিনাই বুজি পালে যে এটা হেঁচা আছে। - মই এতিয়া ব্ৰেক থ্ৰু কৰিম৷
  ছোৱালীজনীয়ে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, যিটো চিপৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত হৈ দুবাৰমান বেৰৰ পৰা উফৰি আহি জোকাৰি জোকাৰি আৰু চাৰিজন জলদস্যুক নোক আউট কৰিলে। - বুটিয়াই লৈ গৈছে! - আনন্দিত ছোৱালীজনীয়ে ভঙা ওঁঠৰ তেজ চেলেকি চিঞৰি উঠিল।
  কাষৰ গেলেৰীৰ চুকটোৰ পৰা জুইৰ সন্মুখীন হ"ল তাইক। তাই শুই থাকিবলগীয়া হ"ল, তাৰ পিছত তাইৰ ফালে গ্ৰেনেড জপিয়াই পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে সিহঁতক গুলীয়াই পেলাবলৈ কষ্টেৰে সময় পালে, প্ৰবৃত্তিৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ এবাৰ চকুৰে গুলীয়াই।
  গ্ৰেনেডবোৰ বিস্ফোৰণ হৈ নিজৰ নিজৰ প্লাজমাৰ টুকুৰাৰ বৰষুণ দিলে। আনকি ক্ৰীষ্টিনাও অনুভৱ কৰিছিল জ্বলন্ত গৰম।
  কোনোবাই ফিটেগ্ৰবৰ ভলী গুলিয়াই দিলে। জিলিকি থকা হাইপাৰপ্লাজমিক বুদবুদবোৰে কৰিডৰটোৰ তললৈ সোমাই গ"ল, শত্ৰুৰ সৈন্যসকলক ভাজি পেলালে। আন এটা আক্ৰমণাত্মক ৰবট ধ্বংস হোৱাৰ লগতে এটা টেংক ভাঙি যায়।
  ইফালে মাগডা আৰু গেৰ্ট্ৰুডে বায়ু বিশুদ্ধকৰণৰ স্তম্ভবোৰ কাটি পেলালে, যাৰ ফলত ফ্ল"ৰিনে জ্বলি উঠিল আৰু প্ৰবলভাৱে বিস্ফোৰণ ঘটাই কৰ্চেয়াৰবোৰ ভাঙি পেলালে।
  আনকি ছোৱালীকেইজনীয়ে চিঞৰি উঠিল।
  সতীৰ্থসকলৰ সৈতে মিলি ক্ৰীষ্টিনাই আগবাঢ়ি লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি আহিল, ওলোটা হৈ পৰিল আৰু খোলা খোলা এটাৰে কচ্ছপ এটাক লাথি মাৰি তললৈ নমাই দিলে। আৰু কেইবাজনো জলদস্যুক জ্বলাই দিয়ে জ্বলাই পেলায় জ্বলি উঠা ফুহৰাৰৰ অধীনস্থ টেংকে।
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ ৰশ্মিৰে কৰ্চেয়াৰটো কাটি আৰু জপিয়াই উঠিল, উৰি গৈ বিভ্ৰান্ত ৰবটবোৰক গুলীয়াই মাৰিলে।
  - কি মেটেলহেডছ, তোমাৰ বাবে মিঠা নহয়নে?
  এলফ জেনেৰেলে কৈছিল:
  - স্পিনাৰ ব্যৱহাৰ কৰি টেকেলৰ সৈতে অপাৰেট কৰক।
  এটা ঘূৰণীয়া ইনষ্টলেচন চেম্বাৰটোত উৰি গ"ল, তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটিল, মাইকা আৰু মাংস সিঁচৰতি হৈ গ"ল।
  ক্ৰীষ্টিনাই তাইৰ কম্বেট ছুটৰ ধ্বংসাৱশেষবোৰ জোকাৰি পেলালে, এডলফে পিছফালৰ পৰা তাইৰ ওচৰলৈ উৰি গ"ল আৰু অস্ত্ৰৰ সলনি সি নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো ঘূৰাই দিলে, ঢৌ উৎপন্ন কৰিলে।
  - কি, খেলি আছা? - ছোৱালীজনীয়ে তাক সুধিলে।
  ফুহৰাৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মই ভাবো আমি টেকন'লজি ৰুমলৈ উঠিব লাগিব।
  ক্রিষ্টিনাই অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, শেহতীয়াকৈ আপোনাৰ একমাত্ৰ যুক্তিসংগত প্ৰস্তাৱ।
  বাটত থকা সকলোকে গুলী মাৰি সিহঁতে গতি কৰি থাকিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ব্যৱহাৰ কৰা ৱেইডেমিষ্টাৰবোৰে বিভাজন, প্ৰযুক্তিগত ইউনিট, জেনেৰেটৰৰ লগতে শত্ৰুক ভাঙি পেলালে, বজাৰ বিচাৰিবলৈ সময় নোহোৱা মূৰ্তি, মূৰ্তি, সোণৰ গা ধোৱা ঠাই, যাৰ আঁৰত জলদস্যুবোৰে লুকাই থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  এইখিনিতে ক্ৰীষ্টিনাই অভাৱনীয়ভাৱে দেৱী আষ্টাৰটেৰ সৈতে হাতে হাত ধৰি যুঁজিছিল।
  ভয়ংকৰ যোদ্ধাগৰাকীয়ে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, সেইটো গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল, ওচৰৰ পৰা ভাঙি গ"ল, তৰোৱালখন জোকাৰি গ"ল। দুজন অতি অভিজ্ঞ ফেন্সাৰৰ মাজত কাজিয়া আৰম্ভ হ"ল।
  - হস্তক্ষেপ নকৰিবা এডলফ। - ছোৱালীজনীয়ে যুৱকজনক চিঞৰি উঠিল। "মই নিজেই মোকাবিলা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিম!"
  - আৰু তুমিও! - ফিলিবাষ্টাৰৰ প্ৰধান দেৱীয়ে ক'লে।
  দুজন দক্ষ পুৰুষৰ কাজিয়া হ"লে ধুমুহা, কিন্তু দক্ষ মহিলাৰ যুঁজ হ"লে টৰ্নেডো!
  ক্ৰীষ্টিনাই লগে লগে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন সকলো মৌলিক কৌশলৰ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত, আৰু তেওঁক পৰাস্ত কৰাটো সহজ নহ"ব। আষ্টাৰটে, প্ৰথম অৱস্থাত, পলায়ন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, কিন্তু বিফলতাই উত্তেজনা ঠাণ্ডা কৰা নাছিল। ছোৱালীজনীয়ে হঠাতে পিছুৱাই যোৱাৰ অভিনয় কৰি তাইৰ সোঁফালটো আগবঢ়াই দিলে। স্বেটলানাই কিনা নাছিল! তাই মাত্ৰ লুংগৰ ইংগিত দিলে আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বীক বাওঁফালে তীব্ৰভাৱে আঘাত কৰিলে। সেই মুহূৰ্ততে তাই প্ৰতিফলিতভাৱে নিজৰ সমকক্ষক ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু নিজৰ ফালটো অসুৰক্ষিত কৰি থৈ গ"ল। চোকা বিন্ধি এটাই তাইৰ পৰা মাংসৰ টুকুৰা এটা ফালি পেলালে, ছোৱালীজনীয়ে গতি হেৰুৱাই পেলালে আৰু ভৰি দুখন বাকলি হৈ গ"ল।
  ঘাঁটোৱে আষ্টাৰ্টেৰ যুদ্ধৰ গুণ কমি গ"ল, আৰু তাইৰ গতিবিধি লেহেমীয়া হৈ পৰিল। ইয়াত ক্ৰীষ্টিনাই পাৰ্শ্বীয় কৌশল এটা কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত সহজেই ব্ৰাছটো কাটি পেলালে। ইয়াৰ উত্তৰত আষ্টাৰটে তাইৰ মূৰেৰে আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হয় যদিও এইটোৱেই আছিল শেষ সফলতা। পিছৰ দোলনাৰ লগে লগে স্বেটলানাই মূৰৰ পৰা উৰুৱাই দিলে।
  - ব্ৰাভো! - ফুহৰাৰে ক'লে। - শীৰ্ষ শ্ৰেণী।
  - তুমি এতিয়াও সকলো দেখা নাই।
  কেইবাবাৰো হাতে হাতে কাজিয়া আৰম্ভ হৈছিল। কেতিয়াবা দাঁতকো ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ভালদৰে প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত ছোৱালীকেইজনীয়ে নিয়ম অনুসৰি এটা দলত কাম কৰিছিল আৰু যোৰ বা তিনিজনকৈ হাতে হাতে যুঁজিছিল। ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকে মটলি পেকৰ সৈতে যুদ্ধত সুবিধা লাভ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও জৈৱ অভিযান্ত্ৰিকীকৰণ আৰু ইনকিউবেটৰত জিনৰ কৃত্ৰিম নিৰ্বাচনৰ প্ৰভাৱ পৰিছিল।
  আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল জলদস্যুসকলৰ ভৰি ঠাণ্ডা হোৱাটো স্পষ্ট৷ ইয়াৰ আগতে কেতিয়াও তেওঁলোকে এনে এজন শক্তিশালী, আগবাঢ়ি যোৱা শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলগীয়া হোৱা নাছিল যিয়ে বৰ্ডিং টেংক, ৰবট বা যাদুকৰৰ অভিশাপক ভয় নকৰে। আৰু যেতিয়া আপুনি প্ৰথমবাৰৰ বাবে কিবা এটাৰ সন্মুখীন হয়, তেতিয়া বিভ্ৰান্তিৰ সৃষ্টি হয়।
  জলদস্যুবোৰ পিছুৱাই গ"ল, পিছুৱাই গ"ল, কোনোৱে মানুহৰ ভূতত ধৰাৰ দৰে চিঞৰি উঠিল, আন কিছুমানে হঠাতে ফ্ৰিক আউট হৈ নিজৰ ৰবটবোৰক গুলীয়াবলৈ ধৰিলে। আপাত দৃষ্টিত আত্মহত্যা কৰা এডলফৰ যাদুকৰী পৰীক্ষাবোৰে সেইবোৰ শেষ কৰি পেলালে।
  মহাকাশ জাৰ্মানীৰ সৈন্যই প্ৰচণ্ড গুলী নমাই আনি বাৰে বাৰে তৰোৱাল ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  আনকি বগলীটোৱেও ভাল কাম কৰিছিল। সৰু আৰু চঞ্চল, তেওঁ ধাতুৰ গ্ৰেনেডত যথেষ্ট পাকৈত। আৰু বেয়াকৈ গুলী চলোৱা নাছিল৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে টানি লৈ গ"ল, প্ৰকৃত কাজিয়াত প্ৰতিক্ৰিয়া বাঢ়ি গ"ল। অসংখ্য ভাৰ্চুৱেল গেমতকৈ তেওঁলোকে ভাল যুঁজিছিল, য"ত তেওঁলোকক শৈশৱৰ পৰাই প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল। কিন্তু যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত জীয়াই থকাৰ ইচ্ছাই আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল, পিছত বংশবৃদ্ধিৰ বাবে। ইয়াৰ উপৰিও স্থানীয় ভেলক্ৰ"কে ধৰি সমগ্ৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ অস্ত্ৰভাণ্ডাৰটো এশ শতাংশ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আনকি তেওঁৰ বাবে সম্পূৰ্ণ প্ৰথা নাছিল এডলফেও সেইবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। তিনিজন জলদস্যুক টুথপেষ্টত গুটিয়াই দিলে, তাৰ পিছত আকৌ নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো ব্যৱহাৰ কৰিলে। এটা সময়ত এটা খণ্ডই ডাইনী অস্ত্ৰত খুন্দা মাৰি আধা ভাঙি পেলালে। কিন্তু এডলফে এটা মন্ত্ৰৰে লাখুটিডাল পুনৰুদ্ধাৰ কৰিলে:
  - নহয়! যিকোনো যাদু তেতিয়া কিবা এটা মূল্যৱান যদিহে ই নিজকে ৰক্ষা কৰিব জানে। আটাইতকৈ কঠিন কামটো হ"ল নিজৰ মাজত থকা নীচতাৰ পৰা নিজৰ আত্মাক ৰক্ষা কৰা! - ডেকা Fuhrer যোগ করে.
  আকৌ লাখুটিডালৰ পৰা যাদুৰ ধাৰা এটা উৰি আহি ইলেক্ট্ৰনিক মগজুৰ ওপৰত পৰিল। বিশেষকৈ তেওঁ কেইবাটাও উপমাত্ৰিক ফান্দ অক্ষম কৰি পেলালে।
  ষ্টেলাই ভৰিখনত বেয়াকৈ আঘাত পাইছিল যদিও যুঁজি থাকিল।
  বিশেষকৈ জলদস্যুৰ বাবে দুয়োপক্ষৰ লোকচান আছিল বৃহৎ। ছোৱালীকেইজনীও মৃত্যুমুখত পৰিল, ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰায় সকলোকে কালিহে লগ পাইছিল, কিন্তু প্ৰতিটো হেৰুৱাই বেদনাদায়ক আছিল। বহু ছোৱালীয়ে যুঁজিছিল, আনকি আঘাতপ্ৰাপ্তও হৈছিল। জলদস্যুই সমগ্ৰ তাৰকাৰাজ্যখনক আতংকিত কৰাটো অযুক্তিকৰ নাছিল, বৰ্ডিং টেংকৰ সৈতে যুঁজ দিয়াটো কঠিন আছিল।
  তাৰে এজনে, আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু আধুনিক, গাড়ী চলাই পিছফালে গৈ একেলগে পাঁচজনী ছোৱালীক হত্যা কৰিলে, আৰু হেজহগটোক আধা কাটি পেলালে। এডলফে হতাশজনক মন্ত্ৰ এটাৰে তেওঁক ৰখাই দিলে, তাৰ পিছত শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে ঘূৰি গ"ল। তেওঁৰ আত্মাটো দুখ-কষ্টৰ পৰা ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল;ছোৱালীবোৰৰ এজনীয়ে, এটা সময়ত, ৰবটৰ জগতখনৰ পৰা অহা ধাৰাবাহিক অত্যাধুনিক কৌতুকেৰে তেওঁক হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। এতিয়া, বেচেৰাটো মৰি গৈছে, আৰু এতিয়াও সি মৃতকক কেনেকৈ জীয়াই তুলিব লাগে শিকিব পৰা নাই। এই মুহূৰ্ততে যুৱ যাদুকৰ ফুহৰাৰে নিজৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হ"ল।
  অগ্নিময় চেবাৰ লৈ যাদুকৰ জাৰানে তেওঁৰ বাটত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  - তোমাৰ এটা কেঁচুৱা আছে, মই দেখিছোঁ, কিবা এটা বিশেষ, অনন্য যাদু। হয়তো আপুনি আমাৰ কাষলৈ আহিব? লীগ অৱ আণ্ডাৰৱৰ্ল্ডছে আপোনাক উদাৰতাৰে ধনেৰে পুৰস্কৃত কৰিব, আৰু হয়তো আপোনাক আজ্ঞাকাৰী দাসেৰে বসবাস কৰা এখন গোটেই পৃথিৱীও দিব।
  - তাৰকাৰাজ্যখন লগে লগে কিয় নহয়? - এডলফে ধেমালিতে সুধিলে।
  যাদুকৰজনে হাস্যৰস বুজি নাপালে:
  - মই নিশ্চিত যে তোমাৰ সামৰ্থ্যৰে নিজৰ সাম্ৰাজ্য সৃষ্টি কৰাটো সময়ৰ কথা মাথোঁ। গতিকে সম্ভৱ, আনকি তাৰকাৰাজ্যও৷
  - কিন্তু আপাত দৃষ্টিত তোমাৰ অবিহনে! - ফুহৰাৰে যাদুকৰজনৰ ফালে এটা ৰশ্মি পঠালে।
  তেওঁ সহজেই তেওঁৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি নিজেই আঘাত কৰিলে, ইমানেই যে হিটলাৰৰ কাপোৰত জুই লাগিল যদিও তেওঁ পিছলৈ জপিয়াই যাবলৈ সক্ষম হ"ল। ওলোটাকৈ ঘূৰি ফুৰাৰে, একেবাৰে যাদুকৰীভাৱে নহয়, জুইৰ শিখাবোৰ নুমুৱাই দিলে।
  - কি পালা? ইমান আত্মবিশ্বাসী নহ"বা এডলফ।
  ফুৰাৰ আচৰিত হ"ল:
  - মোৰ নামটো কেনেকৈ জানিব?
  উত্তৰত এটা হাঁহি:
  - মোৰ দৰে শক্তিশালী যাদুকৰসকলে সকলো জানে!
  সি আকৌ লৰালৰিকৈ ডেকা ফুহৰাৰৰ ওচৰলৈ গ"ল। নিক্ষেপ কৰা পালচাৰটো ডজ কৰি সি এটা ৰশ্মি এৰি দিলে আৰু লাঠিডালৰ পৰা এটা সাপ উৰি গ"ল। তাই বতাহত উৰি ফুৰিলে আৰু যাদুকৰৰ হাঁহিত, ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল:
  "আপুনি হাইপাৰৱেভ মেজিকৰ লগত পৰিচিত নহয়, দুৰ্বল।" সেইবাবেই ইমান সহজে মোকাবিলা কৰিব পাৰি। বাৰু, আৰু কিহৰ দ্বাৰা তোমাক সন্তুষ্ট কৰিব পাৰিম?
  এডলফে শিকোৱাৰ দৰে ছুইপটো কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি ট্ৰলৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল আৰু পিছলৈ পেলাই দিয়া হ"ল। তাৰ পাছত ডেকা ফুহৰাৰে এটা মন্ত্ৰ পঢ়িলে: ওপৰৰ পৰা কেইবাটাও বৰফৰ টুকুৰা পৰিল, যাৰ ফলত যাদুকৰজনৰ পৰা অৱজ্ঞাসূচক হাঁহি এটা উঠিল।
  - এইখিনিয়েই আপুনি কৰিব পাৰে নেকি? এইটো কেনেকুৱা হ"ব? - যাদুকৰজনে এটা মন্ত্ৰ বিৰবিৰাই সেউজীয়া ঢৌ এটা পঠালে।
  এডলফৰ চাৰিওফালে ধোঁৱা উঠিল আৰু আঙঠিবোৰ ওলাল। ডেকা ফুহাৰাৰে জপিয়াই যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও দাগযুক্ত পাইথনৰ বাহুত তেওঁক চেপি ধৰিলে। ল'ৰাটোক শিকলিৰ দৰে বান্ধি শ্বাসৰুদ্ধ কৰিবলৈ ধৰিলে। ডেকা ফুহৰাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হত্যাকাৰী!
  যাদুকৰজনে হাঁহিলে:
  - হয়, মই বিনাশৰ হাৰিকেন। শপত খাব যে তুমি মোৰ ছাত্ৰ হৈ যাবা আৰু মই তোমাক এৰি দিম।
  - কেতিয়াও নহয়! - আত্মসংৰক্ষণৰ প্ৰবৃত্তিৰ বিপৰীতে আৱদ্ধ হিটলাৰে উত্তৰ দিলে।
  - তেন্তে পাওক! - যাদুকৰজনে হিচকি উঠিল।
  আসুৰিক শক্তিৰ এটা ধাৰা ফুহৰাৰৰ ওপৰত পৰিল, ই তেওঁৰ শৰীৰৰ প্ৰতিটো কোষক যন্ত্ৰণা দি ফালি পেলালে। বৰ বেদনাদায়ক আছিল, ইমানেই কষ্টদায়ক যে পহুৰ দৰে হাউলিবলৈ মন গৈছিল। যেন আপোনাৰ ছালখন তৰপ তৰপকৈ খোলা কৰি গৰম আইৰণেৰে ঢালি দিয়া হৈছে।
  - বাৰু, এতিয়া মোৰ কথা শুনিবনে? - জাৰানে ভয়ংকৰ মাতেৰে সুধিলে। - অথবা!
  - নাই কেতিয়াও! - ফুহৰাৰে শেষ শক্তিৰে ক"লে। - বেয়াৰ সেৱা কৰিলে শৰীৰতকৈ অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ আত্মাক ধ্বংস কৰা হ"ব।
  দুষ্ট ট্ৰলটোৱে হাঁহিলে:
  - মূৰ্খ, মোৰ সেৱা কৰাটোৱেই হৈছে দুৰ্ভগীয়া আত্মাক ৰক্ষা কৰাৰ একমাত্ৰ উপায়। এতিয়া মই তাইক গেহেন্নাত পেলাই দিছো। তোমাৰ মাংস জ্বলোৱাৰ পিছত মই তোমাক এনে এখন ঠাইলৈ পঠিয়াই দিম য'ত সকলো মানুহৰ নৰকৰ কাহিনী মধুৰ সপোন যেন লাগিব। কঁপি উঠক, দুৰ্ভগীয়া এজন।
  এডলফে থু পেলালে:
  - মূৰ্খ ভাবুকি!
  ইয়াৰ পিছত এটা কাণ বন্ধ কৰি থোৱা গৰ্জন এটা আহিল:
  - তাৰ পিছত জ্বলা!
  জুইৰ শিখাই হিটলাৰক আগুৰি ধৰিলে আৰু আনকি তেওঁৰ ছালখন খোলা হ"বলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে তেওঁৰ দয়া বিচাৰিব বিচাৰিছিল, নাই, মই মৰিবলৈ সাজু নহয়। বা হয়তো, অৱচেতনভাৱে মোৰ মনত এই চিন্তাটোৱে পাৰ হৈ গ"ল, ভৱিষ্যতে হয়তো মই মোৰ নিৰ্দয় শত্ৰুক আউটপ্লে" কৰিব পাৰিম।
  পানীৰ সোঁতে জুইৰ শিখাবোৰ নিৰ্বাপিত কৰি পেলালে আৰু ফুৰাৰজন মুক্ত হ"ল, তাৰ ডাঠ ফোহা ওলোৱা শৰীৰটোক কষ্টেৰে ঢাকি ৰখা চেপেটা টুকুৰাত এৰি দিলে। তেওঁৰ সন্মুখত এলফ বাকিংহাম আবিৰ্ভাৱ হ"ল। মহাকাশ জাৰ্মানীৰ জেনেৰেলজনৰ চাৰিওফালে এটা পোহৰ জিলিকি উঠিল আৰু তেওঁ হাঁহিলে।
  লাজপূৰ্ণ সুৰত তেওঁ ক"লে:
  - তুমিয়েই জাৰাণ, তুমি আপাত দৃষ্টিত শিশুটিক ক্ষুন্ন কৰিব বিচাৰিছা?
  উত্তৰটো আছিল মৰিছা পৰা হুমুনিয়াহ এটা:
  - আমাৰ বিবাদত সোমাই নাযাবা এলফ! নহলে আপোনাৰ বহুত বেয়া সময় হব।
  গ্লেমাৰাছ মানুহবোৰৰ প্ৰতিনিধিজনে মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই দি উত্তৰ দিলে:
  - দেখিছোঁ, অত্যাধুনিকভাৱে গালি-গালাজও ক"ব নোৱাৰি৷ ভাবুকিৰ পৰিৱৰ্তে কেঁচুৱাৰ কিছুমান কৰুণ বাক্যবাণ।
  ট্ৰলজনে নিজৰ দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল:
  "মই তোমাক সমগ্ৰ তাৰকাৰাজ্যখনৰ পৰমাণুত বিয়পাই দিম, আৰু তোমাৰ আত্মাক কৃষ্ণগহ্বৰত সংকোচিত কৰিম, আৰু তোমাৰ ছালখন কোৱাছাৰৰ ওপৰেৰে টানি দিম।"
  - অলপ ভাল! - এলফটোৱে এটা পালচাৰেৰে কাটি পেলালে। ট্ৰলটোৱে লৰচৰ কৰি কষ্টেৰে পেৰিং কৰিলে, গালত এটা জ্বলা-পোৰা দেখা গ"ল।
  - আৰু তুমি শক্তিশালী! - ট্ৰ"লৰ মুখখন আন্ধাৰৰ পোনা মেলাৰ মুখাৰ দৰে কুটিল হৈ পৰিল৷ - কিন্তু মইও দুৰ্বল নহয়। ইয়াত আপুনি যাওক!
  যাদুকৰজনে এটা উপহাৰ পঠালে, যিটো এলফে আঁঠুৰে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু এটা টুইষ্ট কৰি উভতাই পঠালে।
  - নাই, তুমি মোক ইম্প্ৰেছ কৰা নাছিলা! - বাকিংহামে উত্তৰ দিলে। সি স্মিথৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে, যিয়ে তাৰ লাখুটিডাল তুলি লৈ মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। - প্ৰয়োজন নাই বন্ধু, মোৰ সতীৰ্থসকলক সহায় কৰিবলৈ যোৱা। এই ল"ৰাটোৱে ইতিমধ্যে বেছি শক্তি খৰচ কৰিছে, আৰু মই নিজেই তেওঁক চম্ভালিব পাৰো।
  -আপুনি বৰ আত্মবিশ্বাসী, কিন্তু এইটো কি! - ট্ৰ"লৰ আঙুলিবোৰ বাঢ়ি গ"ল, আৰু সেইবোৰৰ পৰা বিশাল ফেণ্টমবোৰ গজিবলৈ ধৰিলে। এইবোৰ আছিল বিভিন্ন ধৰণৰ ফ্ৰিক, শক্তিশালী ডাইনোছৰ আৰু যুঁজৰ মেচিন।
  - গ্ৰেট, যুঁজ দিওঁ! - এলফৰ হাতখন ফেনৰ দৰে থিয় হৈ গ"ল, আৰু তাৰ তলৰ পৰা শক্তিশালী গুণ্ডাবোৰৰ ঢৌ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে। ফেণ্টমবোৰ একেলগে আহিল আৰু টাইটানবোৰৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল, যিয়ে অভূতপূৰ্ব শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰিলে।
  যাদুকৰী যুদ্ধৰ পাল্লাবোৰ ইফালৰ পৰা সিফাললৈ দোল খাইছিল, হাউলি আৰু হৃদয়বিদাৰক চিঞৰ শুনা গৈছিল।
  আধা উলংগ এডলফে টোপনিৰ দৰে লৰচৰ কৰিছিল, তেওঁ অসংখ্য মৃতদেহ আৰু মৃতদেহৰ টুকুৰাৰ লগতে কুটিল ব্যৱস্থাও দেখিছিল। ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ শক্তি আহিল, আৰু তেওঁ কাৰিকৰী মজিয়াৰ গভীৰতালৈ সোমাই গ"ল।
  দুঃস্বপ্নটোৱে মোক নিজৰ উশাহেৰে জ্বলাই দিয়ক
  শপত, তোমাৰ পিতৃভূমিক মই বিশ্বাসঘাতকতা নকৰো!
  মাংস ফাটি গৈছে, দুখেৰে ভৰি পৰিছে
  কিন্তু এজন সৈনিকৰ আত্মাই লাজ সহ্য নকৰে!
  ভূত-প্ৰেত কৰা ফুহৰাৰৰ মূৰত গঠিত এটা চুটি পদ্য। ক্ৰীষ্টিনাই আগবাঢ়ি যুঁজিলে, তেওঁৰ বাবে সঁচাকৈয়ে কোমল আৰু প্ৰিয় হৈ পৰিল।
  তাই তাৰ বাবে এটা সন্তানো জন্ম দিব, যিসকলৰ ভিতৰত এজন যিয়ে থাৰ্ড ৰাইচৰ উত্তৰাধিকাৰী হোৱাৰ সুযোগ পায়।
  বাওঁ-সোঁ গুলী মাৰি ছোৱালীজনীয়ে আৰু আগুৱাই গৈ থাকিল। তাই বন্দী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰৰ সম্পূৰ্ণ ব্যৱহাৰ কৰিছিল, আনকি ভৰি দুখনও ব্যৱহাৰ কৰিছিল। জোতাৰ ওপৰত এটা যন্ত্ৰ আছিল যিয়ে ভৰিৰ আঙুলিবোৰ লৰচৰ কৰিলে টেণ্টেকেল সক্ৰিয় কৰি তুলিছিল।
  আৰু বন্দী অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ সময়ত এইটো সুবিধাজনক আছিল। আটাইতকৈ কঠিন কথাটো আছিল যেতিয়া তাইৰ সংগীসকলৰ মৃত্যু হৈছিল, তেতিয়া ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰতিটো মৃতদেহৰ ওপৰত চকুলো টুকিছিল, প্ৰায়ে কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিব নোৱাৰা অৱশিষ্টৰ ওপৰত।
  দুষ্ট, সদায় জীয়াই থকা গেৰ্ট্ৰুডৰ মৃত্যু হ"ল। তাইৰ মাথোঁ ভৰি দুখনহে বাকী আছিল। গেৰ্ডাৰ অলপ ভাগ্য ভাল আছিল;তাইৰ পেটত মাত্ৰ এটা ডাঙৰ ফুটা আছিল, আৰু তাইৰ এটা হৃদয় শ্ব্ৰেপনেলেৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল, সেয়েহে, এতিয়াও জীয়াই থকাৰ সম্ভাৱনা আছিল।
  এক্সেন্ট্ৰিক খ্ৰীষ্টান গল্পকাৰ মাগডাৰ মূৰটো উৰুৱাই দিয়া হৈছিল, লগতে কান্ধৰ গাঁঠিটোও উৰুৱাই দিয়া হৈছিল। সঁচা, কিছুমানে শৰীৰৰ এটা অংশহে হেৰুৱাইছিল আৰু তেওঁলোকৰ আৰোগ্যৰ আশাও আছিল।
  সঁচাকৈয়ে স্ক্ৱাড্ৰনটোক আগতে ধৰা পেলাই এটা থাৰ্মোপ্ৰিয়ান বোমাৰে ধ্বংস কৰাটো অসম্ভৱ আছিল। এই ক্ষেত্ৰত কিমান ছোৱালী জীয়াই থাকিব? সঁচাকৈয়ে এজন এলফে তেনেকুৱা কৰিব নোৱাৰেনে? আৰু ফুহৰাৰৰ বাবে এনে লাগে যে তাই ক্রিষ্টিনা এই ল"ৰাটোক ঘৃণা কৰিবলৈ সাজু৷
  আমেৰিকাৰ মাটিত যুদ্ধ চলি থাকিল। বিখ্যাত চাৰিজন: গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাই ইতিমধ্যে টেক্সাছ পাৰ হৈ লুইজিয়ানাত প্ৰৱেশ কৰিছে। ৩০ জুন যথেষ্ট গৰমৰ দিন। আমেৰিকানসকলে অতি হঠকাৰীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল আৰু আনকি প্ৰতিহত আক্ৰমণৰ চেষ্টাও কৰিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ টেংকিটো ৰখাই পাল পাতি লক্ষ্য কৰি ল"লে। ইমান মৰমলগা আছিল সিহঁত। আৰু আগবাঢ়ি আছিল শ্বাৰমান আৰু পাৰ্ছিং।
  গেৰ্ডাই লৈ গাইছিল, শ্বুটিং কৰিছিল:
  - ক"লা...
  চাৰ্লটে গুলীচালনা কৰিলে আৰু আগবাঢ়ি গ'ল:
  - আতংক!
  ক্ৰীষ্টিনাই খোলা এটাৰে আঘাত কৰিলে, শ্বাৰমানৰ টাৰেটটো কাটি পেলালে আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই দিলে:
  - ক"লা...
  মাগডাই পাৰ্ছিঙৰ টাৰেটটো ভাঙি গৰ্জন কৰিলে:
  - আতংক!
  গেৰ্ডাই আকৌ প্ৰজেক্টাইলটো ঠেলি দিলে আৰু কাটিলে:
  - যুদ্ধত...
  চাৰ্লটে চৰ মাৰিলে আৰু গুণগুণাইলে:
  - আৰ্মাগেডনৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই চিঞৰিব:
  - বেল টাওয়ার এ...
  মাগডাই সঠিকভাৱে গুলী চলালে আৰু লগতে ক"লে:
  - শত্ৰু!
  গেৰ্ডাই আকৌ থাম্প মাৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - পাৰ হোৱা...
  চাৰ্লটে গোলা এটা গুলিয়াই ভুকুৱাইলে:
  - ওলোটা কৰি দিয়ক!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে তেওঁলোকৰ ধেমালিত একেলগে হাঁহিলে। তেওঁলোক সঁচাকৈয়ে শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ গায়ক।
  আৰু গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ শ্বুটাৰসকল! আৰু কিমান সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে। আৰু ইমানেই সঠিকভাৱে, শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ স্নাইপাৰৰ দৰে।
  গেৰ্ডাই গুলী চলাওঁতে গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে:
  - মই বিচাৰো...
  চাৰ্লট, গুলীচালনা, অব্যাহত আছে:
  - ল"ৰাসকল...
  ক্ৰীষ্টিনাই আঘাত কৰে, উচ্চাৰণ কৰে:
  - ছোৱালী!
  শ্বাৰমানক গুলীয়াই হত্যা কৰি মাগডাই আগবঢ়াই কয়:
  - মাত্ৰ...
  গেৰ্ডা, গুলীচালনা, শব্দৰ সৈতে ঠেলি দিয়ে:
  - যখন আপনি আলিংগন...
  চাৰ্লটে এটা গোলা গুলিয়াই গুণগুণাই উঠিল:
  - আদৰ!
  গুলীচালনা কৰা ক্রিষ্টিনাই টুইট কৰি কয় যে,
  - নতুন...
  মাগডাই গুলীচালনা কৰিলে আৰু লগতে ক"লে:
  - বোলছৱি....
  গেৰ্ডা, শ্বুটিং, অব্যাহত ৰাখিলে:
  - ৰূপ...
  চাৰ্লট, গুলীচালনা, লগতে কয়:
  - স্থান মধ্যে...
  ক্রিষ্টিনাই হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - কার্পেট উপর...
  মাগডাই গোলা গুলিয়াই ভাল পাইছিল:
  - উৰা!
  গেৰ্ডাই গুলী চলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - Jackets...
  চাৰ্লটে গুলীচালনা কৰে আৰু লগতে কয়:
  - ডোরাকাটা...
  ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰজেক্টাইলেৰে কাটিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - বাক্সে...
  মাগডাই উপহাৰটো মুকলি কৰি দিলে আৰু ভাল পালে:
  - ট্ৰাউজাৰ!
  গেৰ্ডাই গৰ্জন কৰিলে, প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই:
  - আগতে....
  জয়ষ্টিকটো টিপি চাৰ্লটে গুণগুণাই উঠিল:
  - পুৱা...
  প্ৰজেক্টাইলেৰে খুন্দা মাৰি ক্রিষ্টিনাই ভুকুৱাই ক"লে:
  - মেয়েরা সঙ্গে...
  মাগডাই শক্তিশালীভাৱে নিশ্চিত কৰিলে:
  - সিহঁতে খোজ কাঢ়িছে...
  গেৰ্ডাই হিচকি উঠিল, শ্বুটিং কৰিলে:
  - ল"ৰাসকল!
  চাৰ্লটে আকৌ গাইছিল6
  - ৰাতিপুৱালৈকে...
  ক্ৰীষ্টিনাই আৰু কয়:
  - মেয়েরা সঙ্গে...
  মাগডাই চিঞৰি উঠিল:
  - সিহঁতে খোজ কাঢ়িছে...
  Gerda barks:
  - ল"ৰাসকল!
  শ্বাৰমান আক্ৰমণ শেষ হৈ গ"ল, প্ৰায় সকলো টেংক ধ্বংস হৈ গ"ল আৰু বাকীবোৰে পলাবলৈ ধৰিলে। আৰু জাৰ্মানসকলে আনন্দত গৰ্জন কৰে।
  গেৰ্ডাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - দেখা গ'ল যে... আমি য়েংকিছৰ ঠেং ভাজিলোঁ!
  মাতত কিছু বিৰক্তি লৈ চাৰ্লটে ক"লে:
  - আৰু ৰাছিয়ানসকলে, মই ধৰি লৈছোঁ, সুখী যে আমি আমেৰিকানসকলৰ সৈতে আজীৱন নহয়, মৃত্যুৰ বাবে যুঁজি আছো।
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ষ্টেলিনে হয়তো আমাৰ পিঠিত ছুৰীৰে আঘাত কৰিব পাৰে!
  মাগডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিশ্চিত কৰিলে:
  - চিৰিয়াছলি যদিও, এটা সুযোগ আছে!
  গেৰ্ডাই পেশীবহুল কান্ধ দুটা জোকাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মোৰ কথা হ"লে মই একেবাৰেই নাভাবো যে ষ্টেলিন ইমান সাহসী আছিল যে আমাৰ লগত কাজিয়াত লিপ্ত হ"ল৷ আৰু আমাৰ বাবে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰাতকৈ প্ৰথমে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইন জয় কৰাটোৱেই বহুত ভাল হ"ব।
  চাৰ্লটে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধ নকৰাটো বহুত ভাল। ব্ৰিটেইনৰ কথা ক"বলৈ গ"লে ইয়াক ক্ষোভিত কৰা হ"লহেঁতেন।
  গেৰ্ডাই গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে:
  - অ' ছোৱালীবোৰ, এই বিষয়ত মই এআই কাহিনীও লিখিছিলো।
  চাৰ্লটে তেওঁৰ সংগীক গুৰুত্বসহকাৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - বাৰু, পঢ়ক!
  আৰু গেৰ্ডাই বৰ্ণনাৰ দিশলৈ আগবাঢ়িল;
  . বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড-ব্ৰহ্মাণ্ডৰ ফেনৰ দৰে ভাঁজ কৰা বহুতো সমান্তৰাল। ইয়াত ইয়াৰে এটাত হিটলাৰে ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ নকৰাৰ সিদ্ধান্ত লয় । আচলতে পিছফালে ব্ৰিটেইন লৈ বিশাল ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিব নোৱাৰি। তদুপৰি "মেইন কাফ"ত ভৱিষ্যতৰ ফুহৰাৰে লিখিছে যে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত জাৰ্মানীৰ পৰাজয়ৰ মূল কাৰণ আছিল যে জাৰ্মানীয়ে দুটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিবলগীয়া হৈছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে সময়ৰ লগে লগে উলফ মেছিঙৰ ভৱিষ্যদ্বাণীটো মনত পেলাইছিল যে ফুহৰাৰৰ ভাগ্যত পূব দিশত হেৰুৱাই পিঠি ভাঙি যোৱাৰ কথা আছিল।
  আছিল, আৰু মই এই সিদ্ধান্তত উপনীত হ"লোঁ: ব্ৰিটেইন সম্পূৰ্ণৰূপে জয় নকৰালৈকে যুদ্ধ চলাব। তদুপৰি যুগোস্লাভিয়াত জাৰ্মান বিৰোধী বিদ্ৰোহৰ ফলত বাৰ্বাৰোছা পৰিকল্পনা জুন মাহৰ শেষলৈকে পিছুৱাই দিব লগা হ"ল। অৰ্থাৎ শীতকালৰ আগতে মস্কো আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মূল অঞ্চলসমূহ দখল কৰিবলৈ হয়তো পৰ্যাপ্ত সময় নাথাকিলহেঁতেন। আৰু শীতকালত জাৰ্মানসকল, যিটো আত্মবিশ্বাসী ফুহৰাৰৰ বাবেও স্পষ্ট, যুদ্ধ কৰিবলৈ সম্পূৰ্ণ অপ্ৰস্তুত।
  ইয়াৰ উপৰিও ক্ৰিট দখল কৰাৰ ফলত জাৰ্মানসকলৰ অৱতৰণ বাহিনীত বৃহৎ লোকচান হৈছিল আৰু ফুৰাৰে ব্ৰিটেইনৰ প্ৰতি অতি ঘৃণাত জ্বলি উঠিছিল আৰু প্ৰথমে ইয়াক শেষ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল।
  মে" ডে"ৰ পেৰেডত শেহতীয়া ছোভিয়েট টেংক টি-৩৪ আৰু কেভি-২ দেখা সামৰিক এটেচেৰ প্ৰতিবেদনেও প্ৰভাৱ পেলাইছিল। ১৫২ মিমি বন্দুক থকা শেষৰটো টেংকে উপস্থিত সকলো জাৰ্মানীৰ ওপৰত প্ৰবল ছাপ পেলাইছিল। হিটলাৰে অলপ চিন্তা কৰি গধুৰ টেংক সৃষ্টিৰ কাম ক্ষিপ্ৰ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। বৃহৎ মেচিনৰ বাবে গোটেই ধাৰাবাহিক প্ৰকল্পৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। আৰু যেতিয়ালৈকে এটা বৃহৎ টেংক কেভালকেডৰ সৃষ্টি নহয়, তেতিয়ালৈকে ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ নকৰাটোৱেই ভাল। ইতিমধ্যে মে" মাহত জাৰ্মানীয়ে আৰু তিনিটা টেংক ডিভিজন লিবিয়ালৈ বদলি কৰিছিল। জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰমেলে টলবুক আক্ৰমণ চলায় আৰু তিনিদিনীয়া যুদ্ধৰ অন্তত এই দুৰ্গটো দখল কৰে।
  ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে ইজিপ্তত আক্ৰমণ চলায়। ব্ৰিটিছে ৱেৰমাখ্টৰ উচ্চ শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। জাৰ্মানসকল সংখ্যা আৰু সংগঠন দুয়োটা দিশতে শক্তিশালী আছিল। ইয়াৰ উপৰিও ব্ৰিটিছ ঔপনিৱেশিক সৈন্যই প্ৰকৃততে যুদ্ধ কৰিব বিচৰা নাছিল। তেওঁলোকৰ মনোবল কম আছিল আৰু আৰু অধিক কমি আহিছিল।
  ইতিমধ্যে জুলাই মাহত জাৰ্মানীয়ে ইজিপ্ত দখল কৰিছিল। ছুৱেজ খাল পাৰ হৈ পেলেষ্টাইনত প্ৰৱেশ কৰিলে। ইংৰাজ পলাই গ"ল... ইৰাকত বিদ্ৰোহ আৰম্ভ হ"ল, আৰু জাৰ্মানসকলে তাত প্ৰায় যুদ্ধ নোহোৱাকৈয়ে প্ৰৱেশ কৰিলে। অলপ পিছতে সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্যৰ পতন ঘটিল... আগষ্ট আৰু ছেপ্টেম্বৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে চহৰ আৰু চৌহদ দখল কৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ বিৰোধিতা কৰিছিল ছোভিয়েট যুদ্ধ যন্ত্ৰই নহয়, বৰঞ্চ সৰু সৰু ব্ৰিটিছ সৈন্য, বেছি অনুশাসিত আৰু যুদ্ধৰ প্ৰতি প্ৰৱল নহোৱা ঔপনিৱেশিক শক্তি আৰু আৰবৰ আদিম ইউনিটে।
  হিটলাৰে বৃহৎ ভূখণ্ড দখল কৰিছিল। ছেপ্টেম্বৰৰ শেষৰ ফালে জিব্ৰাল্টাৰো বন্দী কৰা হয়। ফ্ৰাংকোৱে ব্ৰিটিছে ঢালি দিয়া দেখি, আৰু নাজীৰ দখলৰ আশংকাত জাৰ্মান সৈন্যৰ পাৰ হ"বলৈ অনুমতি দিবলৈ সন্মত হ"ল। এই আক্ৰমণ ক্ষন্তেকীয়া বুলি প্ৰমাণিত হয়। জাৰ্মানসকলে নিপুণ আৰু সংগঠিতভাৱে ইয়াক সম্পন্ন কৰিছিল যদিও দুৰ্গটো নিজেই বৰ সাজু নাছিল।
  ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় প্ৰতিৰোধ নোহোৱাকৈয়ে আফ্ৰিকাত ফ্ৰান্সৰ সম্পত্তি দখল কৰে। সৌভাগ্যক্ৰমে এতিয়া আটাইতকৈ কম দূৰত্বত সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিব পৰা যাব।
  শীতকালত হিটলাৰে চুডান আৰু ইথিওপিয়াত ডাঙৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে, আৰু দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈও আগবাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিছু দ্বিধাবোধৰ অন্তত ফুৰাৰে সিদ্ধান্ত ল"লে: যদি আমি ক"লা মহাদেশখন লওঁ, তেন্তে সামগ্ৰিকভাৱে লওঁ। তদুপৰি ব্ৰিটিছৰ হাতত নিজৰ সম্পত্তি ধৰি ৰাখিবলৈ শক্তি নাই। জাৰ্মানীৰ বাবে মূল অসুবিধা হৈছে সংখ্যা আৰু যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা দুয়োটা দিশতে নাজীতকৈ কম হোৱা ব্ৰিটিছ সৈন্য নহয়, বৰঞ্চ যোগাযোগৰ টান, যোগানৰ ক্ষেত্ৰত অসুবিধা আৰু আফ্ৰিকাত প্ৰয়োজনীয় পথৰ অভাৱ।
  কিন্তু জাৰ্মানসকলে নিজৰ কঠিন সৰ্বাত্মক ব্যৱস্থাৰে উৎকৃষ্ট সংগঠন আৰু বিপুল দূৰত্বত আগবাঢ়িব পৰা ক্ষমতা দেখুৱাইছিল। গতিকে ইউ এছ এছ আৰত ফেচিষ্টসকলক বিশাল বিস্তৃতিৰ বাবে নহয় - আফ্ৰিকা ভূখণ্ড আৰু জনসংখ্যাৰ ফালৰ পৰা ৰাছিয়াতকৈও ডাঙৰ, বৰঞ্চ ৰঙা সেনাৰ জেদী আৰু ধৰ্মান্ধ প্ৰতিৰোধৰ বাবে।
  আৰু অৱশ্যেই আফ্ৰিকাত শীতকাল নাই।
  ডিচেম্বৰ মাহত অৱশেষত জাপানে পেৰু বন্দৰ আক্ৰমণ কৰে। এইটো স্পষ্ট আছিল যে আমেৰিকাই এতিয়াও এছিয়া আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত থকা ব্ৰিটিছ উপনিবেশবোৰ চামুৰাইক গিলিবলৈ নিদিয়ে। আৰু সেইবাবেই জাপানে আকস্মিক আক্ৰমণেৰে আমেৰিকাক দুৰ্বল কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। আৰু তেওঁলোক সফল হ"ল। ইয়াৰ পিছত এছিয়াত ধাৰাবাহিকভাৱে সফল অভিযান চলোৱা হয়। মাৰ্চ মাহত হিটলাৰে জাপানে তেওঁৰ আগত আগবাঢ়িব বুলি ভয় কৰি ইৰাণ আক্ৰমণ কৰে আৰু তাৰ পৰা জাৰ্মানীয়ে ভাৰতলৈ ভাঙি যায়। এইটো স্পষ্ট যে প্ৰায় প্ৰতিৰক্ষাহীন ভাৰত, আৰু কাৰিকৰীভাৱে পিছপৰা ইৰাণক দখল কৰিবলৈ দুশ পঞ্চাশটা জাৰ্মান বিভাগ যথেষ্টতকৈও অধিক।
  হিটলাৰে অৱশ্যে আফ্ৰিকা আৰু ভাৰতলৈ অধিক আৰু অধিক শক্তি স্থানান্তৰ কৰি এক বৃহৎ ৰিস্ক লৈছিল - ষ্টেলিনে ইউৰোপৰ বিৰুদ্ধে মুক্তি অভিযান আৰম্ভ কৰিব পাৰে।
  কিন্তু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ এতিয়াও কোনো খৰখেদা নাছিল। সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ নেতাই শক্তি জমা কৰিলে, কিন্তু যুঁজত প্ৰথম হ"বলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল। হয়তো ষ্টেলিনে ডাঙৰ যুদ্ধৰ দায়িত্ব ল"ব বিচৰা নাছিল। আৰু ফিনলেণ্ডৰ কোম্পানীটোৱে আশাবাদৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল।
  গতিকে ইউৰোপৰ পৰা, সমগ্ৰ এছিয়া আৰু আফ্ৰিকাত জাৰ্মান সৈন্য বিয়পি পৰিছিল যদিও ইয়াৰ সুবিধা ল"বলৈ ষ্টেলিনে কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল। এইটোও মন কৰিবলগীয়া যে ৱেৰমাখ্টৰ শক্তি অহৰহ বাঢ়ি আহিছিল। বিস্তৃত বিজয়ৰ সময়ত জাৰ্মানীৰ লোকচান কম আছিল আৰু বিদেশী শ্ৰমিকৰ বাবে ঔদ্যোগিক উৎপাদন বৃদ্ধি পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও ৱেৰমাখটক খীৱী আৰু বিভিন্ন ঔপনিৱেশিক গঠনে পুনৰ ভৰাই তুলিছিল।
  জাৰ্মানীয়ে নিজৰ নিৰ্মাণ বেটেলিয়ন, চালক, পিছফালৰ ইউনিট, কনভয় আদিৰ ঠাইত বিদেশীক লৈছিল। কনিষ্ঠ সৈনিকক সেনাবাহিনীত যোগদান কৰা হৈছিল। আনকি সোতৰ বছৰীয়া আৰু তাতকৈ ডাঙৰ সৈনিককো অস্ত্ৰৰ তলত ৰাখিলে।
  ৱেৰমাখ্টে বিভাগৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰিলে আৰু ইয়াত বিদেশীৰ শতকৰা হাৰ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদনো দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে। নতুন টাইগাৰ টেংকখনে নিৰ্মাণ কৰা আটাইতকৈ প্ৰাচীন গধুৰ বাহন হিচাপে উৎপাদন আৰম্ভ হয়।
  ১৯৪২ চনৰ মে" মাহত ৱেৰমাচ্টে দক্ষিণ আফ্ৰিকাত প্ৰৱেশ কৰে, ইয়াৰ পূৰ্বে হাজাৰ হাজাৰ কিলোমিটাৰ যুদ্ধ কৰিছিল। জুন মাহত মাদাগাস্কাৰ পতন... আমেৰিকানসকলৰ ভাগ্য ভাল আছিল, এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত মিডৱেৰ যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল। প্ৰশান্ত মহাসাগৰত আধিপত্য জাপানলৈ গ"ল। আৰু থাৰ্ড ৰাইচে ভাৰতৰ বাৰ্মাৰ পৰা দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈকে উপনিবেশেৰে নিজকে শক্তিশালী কৰি কেইবাবাৰো বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি ব্ৰিটেইনৰ ওপৰত বিমান আক্ৰমণ চলাইছিল। জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল নতুন শক্তিশালী বোমাৰু বিমান ইউ-১৮৮ আৰু ডি অ"-২১৭। আৰু তেওঁলোকে ব্ৰিটেইনক হেঁচা মাৰি ধৰিলে, সংখ্যা আৰু গুণগত মান দুয়োটাৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  ইয়াৰ বিপৰীতে ব্ৰিটিছে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱাই ছাবমেৰিন যুদ্ধৰ সন্মুখীন হোৱাৰ বাবে বিমান আৰু অন্যান্য সঁজুলিৰ উৎপাদন হ্ৰাস কৰিলে। নাজীয়ে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। আৰু আগষ্ট মাহৰ শেষৰ ফালে লেণ্ডিং হৈছিল। যুদ্ধবোৰত নতুন জাৰ্মান টাইগাৰ টেংকে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। ইংলেণ্ডত হোৱা যুদ্ধবোৰ দুসপ্তাহৰ অলপ বেছি সময় ধৰি চলিছিল আৰু আত্মসমৰ্পণৰ সৈতে শেষ হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানসকলে তেওঁলোকৰ পুতলা চৰকাৰ স্থাপন কৰিলে, আৰু ইংলেণ্ডৰ এজন নতুন, সম্পূৰ্ণ বৈধ ৰজা স্থাপন কৰিলে। ব্ৰিটেইন নিজেই থাৰ্ড ৰাইচৰ ৰক্ষিত ৰাজ্য হৈ পৰিল। ইয়াৰ বহৰ প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে জাৰ্মান পক্ষলৈ গৈছিল।
  ষ্টেলিনে অৱতৰণৰ সময়ত শত্ৰুক আঘাত কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। আৰু জাৰ্মানী আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মাজত অ-আগ্ৰাসন চুক্তি হৈছিল। তদুপৰি ফেচিষ্ট ৰাষ্ট্ৰ অতি শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  চাৰ্চিলে কানাডালৈ পলায়ন কৰি আমেৰিকাৰ সহায়ত যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু হিটলাৰ দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ আছিল। ইয়াৰ পিছত অপাৰেচন ইকাৰাছ হয়, আইচলেণ্ডত অৱতৰণ কৰা হয়। আমেৰিকাৰ বিমানে থাৰ্ড ৰাইচত উপনীত হ"ব পৰা শেষ বিন্দুটো বন্দী কৰা হৈছে।
  ইয়াৰ পিছত গ্ৰীনলেণ্ডলৈ বাহিনী হস্তান্তৰ আৰম্ভ হয়। ১৯৪৩ চনটো নৌসেনাৰ যুদ্ধত কটায়। থাৰ্ড ৰাইচত হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডৰ চাবমেৰিন আছিল যিবোৰে প্ৰতি ঘণ্টাত ৩৫ নট পৰ্যন্ত বেগেৰে গতি কৰিছিল আৰু আমেৰিকাৰ জাহাজক অতিক্ৰম কৰিছিল।
  আৰ্জেণ্টিনাই আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে আৰু জাৰ্মানীয়ে তাত নিজৰ সৈন্য সঞ্চয় কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  নাজীয়ে দুদিনত ছুইজাৰলেণ্ড, আৰু সাত দিনত ছুইডেন দখল কৰি ইউৰোপৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণৰূপে নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে।
  অষ্ট্ৰেলিয়াও বন্দী কৰা হৈছিল যদিও জাপানৰ সৈতে মিলি এই আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ বসন্ত কালত জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ সংখ্যক লেণ্ডিং ক্ৰাফ্ট জমা কৰি কানাডাত অৱতৰণ কৰে। একে সময়তে জাৰ্মান আৰু জাপানী সৈন্যই মেক্সিকোত প্ৰৱেশ কৰে। ব্ৰাজিল, ভেনিজুৱেলা, চিলি আদি ৰাজ্যই আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। আমেৰিকাৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল দুয়োপক্ষৰ পৰা। জাৰ্মানীয়ে মূল টেংক "পেন্থাৰ"-২ লাভ কৰে, যিটো অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, কৱচ আৰু প্ৰদৰ্শনৰ ক্ষেত্ৰত "শ্বাৰমান"তকৈ যথেষ্ট উন্নত আছিল। আৰু জাৰ্মান জেট বিমান পৰিবহণৰ কোনো সমান নাছিল।
  জাৰ্মান জেট যুঁজাৰু বিমানৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব: এম ই-২৬২, এইচ ই-১৬২, এম ই-১৬৩ আমেৰিকানসকলৰ ওপৰত আছিল আপ্লুত। জাৰ্মান আৰাডো জেট বোমাৰু বিমান, শ্ৰেষ্ঠ প্ৰপেলাৰ চালিত ইউ-৪৮৮ আৰু ছটা ইঞ্জিনযুক্ত ভয়ংকৰ টি এ-৪০০ৰ আবিৰ্ভাৱ হোৱাটো দূৰৰ কথা। সাজসজ্জিত বাহনত আমেৰিকাতকৈ জাৰ্মানীৰ সুবিধা আছিল আৰু ই ছিৰিজৰ টেংকৰ আগমনৰ লগে লগে ই বাঢ়ি আহিছিল। "ই"-২৫ বিশেষভাৱে সফল হৈ উঠিল, "পেন্থাৰ"-২ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য কৱচ যুদ্ধ গুণৰ বাহন, কিন্তু কম চিলোৱাট আৰু ঢালযুক্ত কৱচৰ সৈতে বহুত লঘু আৰু চঞ্চল।
  আমেৰিকা ওখ শ্বাৰমান আৰু তাতোকৈও প্ৰাচীন গ্ৰেণ্ডেৰে সজ্জিত আছিল। কপালত থকা মূল জাৰ্মান পেন্থাৰ-২ টেংকটোৰ ভিতৰত, আনকি ওচৰলৈও সোমাব পৰা নাছিল। আৰু পেন্থাৰ-২ৰ কাষৰ কৱচটো আছিল ৮২ মিলিমিটাৰ কোণত, আৰু ই এটা ৰিকোচেট দিছিল, হিটৰ তিনি চতুৰ্থাংশ।
  জাৰ্মান এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফল আমেৰিকাৰ চাবমেচিনগান আৰু অটোমেটিক ৰাইফলতকৈও উন্নত আছিল।
  যুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানীয়ে ধুমুহাৰ দৰে ঔপনিৱেশিক সৈন্য আৰু বিদেশী বিভাগ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ৱেৰমাখ্টৰ শক্তি ছশ ডিভিজন অতিক্ৰম কৰিছিল। গধুৰ টেংক "টাইগাৰ"-২, অধিক উন্নত "টাইগাৰ"-৩, "লায়ন", আৰু অধিক কমপেক্ট "লায়ন"-২, ভয়ংকৰ "ই"-১০০, আৰু "মাউছ"-২ আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল .
  চৌবিশ বছৰৰ শেষলৈকে "ই"-৫০ মেচিনটো দেখা গ"ল, কৱচৰ ক্ষেত্ৰত "পেন্থাৰ"-২তকৈ লক্ষণীয়ভাৱে উন্নত আৰু ইয়াৰ ইঞ্জিন অধিক শক্তিশালী।
  এই ধাৰাবাহিকখনত মাটিৰ তলৰ টেংকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল যিবোৰ মাটি চলাচল কৰা যন্ত্ৰই ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  এই অস্ত্ৰই আমেৰিকানসকলৰ ওপৰত প্ৰবল নৈতিক প্ৰভাৱ পেলাইছিল। অধিক শক্তিশালী আৰু বিপজ্জনক জেট বোমাৰু বিমান ইউ-২৮৭ আৰু ঝাড়ু দিয়া ডেউকা থকা এম ই-২৬২ৰ শেহতীয়া পৰিৱৰ্তনসমূহ বতাহত দেখা গ"ল। লগতে শেহতীয়া এম ই-১০১০ আৰু টি এ-১৮৩ বিমানৰ লগতে নতুন প্ৰজন্মক ধ্বংস কৰি পেলালে।
  অধিক উন্নত এমপি-৫৪ এছাল্ট ৰাইফল এটাও অধিক সঠিকতা আৰু গুলীচালনাৰ ৰেঞ্জৰ সৈতে দেখা গৈছে আৰু ই লঘু।
  হিটলাৰৰ বাহিনীৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বই নিজৰ ক্ষতিসাধন কৰিলে আৰু আমেৰিকাৰ ফ্ৰণ্টৰ পতন ঘটিল। নাজীসকলে সকলো দিশতে আগবাঢ়িল। ইয়াৰ প্ৰতিহত কৰিবলৈ আমেৰিকানসকলে একো কৰিব পৰা নাছিল। তেওঁলোকৰ এফ -২ জেট যুঁজাৰু বিমানখন সফল নহ"ল আৰু ইয়াৰ প্ৰদৰ্শনৰ বৈশিষ্ট্য মুস্তাংগতকৈও বেয়া আছিল।
  আৰু আমেৰিকাৰ প্ৰপেলাৰ চালিত যুঁজাৰু বিমানবোৰে নীতিগতভাৱেও জাৰ্মান জেট শগুণৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু লুফ্টৱাফেৰ এছবোৰ ভালদৰে প্ৰস্তুত হৈ উঠিল। বহুতেই বিল ৰেক আপ কৰি আছিল।
  টেংকাৰবোৰো সফল হ"ল। বিশেষকৈ উইটমেনে যুদ্ধৰ শেষত অধিক উন্নত টাইগাৰ-৩ বিমানত বিভিন্ন টেংকত যুঁজিছিল। ১৯৪৪ চনৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল ১০০ টন ওজনৰ "ৰয়েল লায়ন", ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আৰু ৪১০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰ।
  দীৰ্ঘম্যাদী দুৰ্গ আৰু অট্টালিকাৰ বিৰুদ্ধে এক ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ। আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল আমেৰিকাৰ সকলো টেংক বিৰোধী অস্ত্ৰৰ বাবে ই কাৰ্যতঃ অভেদ্য।
  জাৰ্মানসকলে নিজৰ প্ৰযুক্তিৰ অহৰহ উন্নতি সাধন কৰিছিল। "ই"-৫০-এ এনে এক সুৰক্ষাৰ স্তৰত উপনীত হৈছে যিটো আমেৰিকাৰ ৯০ মিলিমিটাৰ কামানৰ বাবে সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য।
  জাৰ্মান সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজৰো উন্নতি ঘটিল, বিশেষকৈ কৱচৰ ক্ষেত্ৰত। ফ্ৰিটজে লুফ্টফাষ্টৰ সৃষ্টি কৰিছিল, আৰু এক কিলোমিটাৰতকৈও অধিক দূৰত্বৰ পৰা টেংকত প্ৰৱেশ কৰিব পৰা অধিক উন্নত ফাউষ্টপেট্ৰন।
  আৰু পাৰ্ছিঙৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল ১৯৪৫ চনতহে, যেতিয়া জাৰ্মান সৈন্যই ইতিমধ্যে মেক্সিকো, কানাডা আৰু আমেৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰিছিল।
  ১৯৪৫ চনৰ ২ ফেব্ৰুৱাৰীত আমেৰিকাই জাৰ্মানী আৰু জাপানৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰে। অক্ষ শক্তিৰ সৈন্য নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটনৰ কাষ চাপিল - আৰু কোনো সুযোগ নাছিল।
  আত্মসমৰ্পণৰ ফলত আমেৰিকা দখল কৰা হয় আৰু ইয়াৰ সম্পদসমূহ জব্দ কৰা হয়। এতিয়া সমগ্ৰ বিশ্বখন একান্তভাৱে তৃতীয় ৰাইখৰ উপনিবেশ আৰু মিত্ৰ দেশসমূহৰ সৈতে গঠিত আছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ মাত্ৰ এটা উপগ্ৰহ বাকী আছিল: মংগোলিয়া। এইদৰে এক অত্যন্ত বিপদজনক পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছে।
  স্পষ্ট হৈ পৰিল যে বাহ্যিকভাৱে বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্ক থকাৰ পিছতো থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ৰাছিয়াই মৰ্ত্যলোক যুদ্ধত লিপ্ত হ"বলৈ ওলাইছে।
  জাৰ্মানীয়ে ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি থকাৰ সময়ত ষ্টেলিনে কেতিয়াও আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল। বন্ধুত্বপূৰ্ণ নিৰপেক্ষতাই হিটলাৰক পশ্চিমক পৰাস্ত কৰি জয় কৰাত সহায় কৰিছিল। কিন্তু এতিয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছে যে থাৰ্ড ৰাইচৰ ৰাছিয়াৰ বাবেও পৰিকল্পনা আছে। আৰু কমিউনিষ্ট মতাদৰ্শৰে ইউ এছ এছ আৰ জাতীয় সমাজবাদৰ বাবে সম্ভাৱ্য ভাবুকি কঢ়িয়াই আনিছিল।
  হিটলাৰে এটা চেপি ধৰা আঘাতৰ বাবে শক্তি গোটাই আছিল। ৱেৰমাচ্ট অসংখ্য হৈ পৰিল, ইয়াৰ সংখ্যা আছিল হাজাৰটা পূৰ্ণ ৰক্তৰ ডিভিজন, প্ৰায় ত্ৰিশ মিলিয়ন সৈনিক, ইয়াৰে এক তৃতীয়াংশতকৈও কম জাৰ্মান জাৰ্মান। ই আছিল এক বিশাল শক্তি, প্ৰযুক্তিৰে সুসজ্জিত, শেহতীয়া "ই" ছিৰিজৰ টেংকৰ সৈতে, যিবোৰ কম উন্নত "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"ৰ পৰিৱৰ্তে সক্ৰিয়ভাৱে উৎপাদন কৰা হৈছিল। আৰু পেন্থাৰ ২ এটা ভয়ংকৰ মেচিন হৈয়েই থাকিল।
  কিন্তু জাৰ্মানীৰ মূল টেংকটো আছিল মডিফিকেচন "ই"-৫০, পয়ষষ্ঠি টন ওজনৰ, কাষ আৰু পিছফালৰ কৱচ ডাঠ আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ কামানেৰে সজ্জিত, বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ১০০ ই এল। এই মেশিন ছোভিয়েট KV সিরিজ একটি কাউন্টারওয়েট হ'ব লাগিছিল...
  ষ্টেলিনেও গধুৰ যন্ত্ৰৰ প্ৰতি আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল। ১৯৪১ চনৰ আগষ্ট মাহত ১০৭ মিলিমিটাৰ দীঘল নলীযুক্ত বন্দুকযুক্ত কেভি-৩ বাহনখনৰ ক্ৰমিক উৎপাদন আৰম্ভ হয়। দুমাহমানৰ পাছত কেভি-৫ টেংকটোৱে ১০০ টন ওজনৰ দুটা ১০৭ মিলিমিটাৰ আৰু ৭৬ মিলিমিটাৰ বন্দুক আৰু ১৭০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ সৈতে উৎপাদন আৰম্ভ হয়। ইতিমধ্যে বাইচল্লিশ বছৰত কেভি-৪ উৎপাদন আৰম্ভ হয়, ১০৭ টন ওজন আৰু ১৮০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আৰু অনুৰূপ অস্ত্ৰ আছিল।
  ষ্টেলিন ডাঙৰ ডাঙৰ গঠনৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত আছিল। কেভি-৬ দুটা বন্দুক থকা বাহনলৈ পৰিণত হয়: ১৫২ মিমি হাউইটজাৰ, আৰু ১০৭ মিলিমিটাৰ এণ্টি টেংক গান। গাড়ীখনৰ ওজন আছিল ১৫০ টনতকৈও অধিক। ইয়াত একেলগে দুটা ৬০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন লগোৱা হৈছিল। কেভি-৭ৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰও একেধৰণৰ আছিল যদিও তাতোকৈ ডাঠ কৱচ ২০০ মিলিমিটাৰ আৰু ওজন ১৮০ টন পৰ্যন্ত আছিল। ১৯৪৩ চনত দুশ টন ওজনৰ ১৫২ আৰু ১২২ মিমি বন্দুক থকা কেভি-৮ বিমানেও উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰে।
  কিন্তু ছুপাৰ হেভি টেংকবোৰ সৰ্বোত্তম নহয় বুলি ওলাই পৰিল। অত্যধিক ওজনে পৰিবহণ আৰু গাড়ী চলোৱাৰ প্ৰদৰ্শনত সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। বিশেষকৈ ক্ৰছ কান্টি বাহনৰ ক্ষেত্ৰত। ইয়াৰ উপৰিও কেভি ছিৰিজৰ বৈশিষ্ট্য আছিল এনে অসুবিধা যেনে কৱচৰ অৱস্থান, হেলনীয়া হোৱাৰ যুক্তিসংগত কোণ নথকা, যিয়ে টেংকৰ উৎকৃষ্ট সুৰক্ষাৰ কিছু পৰিমাণে বিমুদ্ৰাকৰণ কৰিছিল।
  কিন্তু থাৰ্ড ৰাইচৰ দৰে ইউ এছ এছ আৰয়ে যুদ্ধ কৰা নাছিল। ফিনলেণ্ডৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধ আছিল শেষ। আৰু কাৰ্যক্ষেত্ৰত সঁজুলি পৰীক্ষা কৰাৰ কোনো সুযোগ নাছিল। আৰু বিপুল ক্ষমতা থকা ষ্টেলিনে কি সঁজুলি সেৱাত ৰাখিব সেই সম্পৰ্কে একপক্ষীয় সিদ্ধান্ত লৈছিল। আৰু নেতাজনে সঁচাকৈয়ে গধুৰ গাড়ী ভাল পাইছিল।
  জাৰ্মানীয়ে কাৰ্যক্ষেত্ৰত বৃহৎ টেংক ব্যৱহাৰ কৰিছিল। যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছে যে সত্তৰ টনতকৈ গধুৰ টেংক এটা অতি ডাঙৰ, বিশেষকৈ পৰিবহণৰ সময়ত অৰ্শত পৰিণত হোৱাৰ বাবে যুদ্ধ অভিযানৰ বাবে গণ উৎপাদন কৰিব নোৱাৰি।
  অৱশেষত বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ শ্ৰেষ্ঠ ডিজাইনাৰসকলে এনে এখন বাহন সৃষ্টি কৰিলে যিয়ে সুৰক্ষাৰ বাবে সামৰিক বাহিনীৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিব পাৰে, আৰু একে সময়তে ইয়াক পৰিবহণ আৰু ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যাব। "ই"-৫০ এনে এটা মেচিন হৈ পৰিল। ইয়াৰ সন্মুখৰ কৱচ যুক্তিসংগত ঢালত ২৫০ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে, আৰু কাষ আৰু পিছফালৰ অংশ ১৬০ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে।
  টেংকটো কুঁজৰাই থকা বুলি ওলাই পৰিল আৰু ইয়াৰ বেৰেল এটা অতি দীঘল। অৱশেষত জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ দাসসকলে কম বেছি পৰিমাণে সন্তোষজনক যন্ত্ৰৰ সৃষ্টি কৰিলে। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ কিছু সমস্যা আছিল। বিশেষকৈ মূল টেংকটোৰ সৈতে।
  কেভি ছিৰিজখন বিস্তৃতভাৱে বিকশিত কৰা হৈছিল: অধিক ওজন, অধিক অস্ত্ৰ, অধিক কেলিবাৰ। আৰু তাই অৱশ্যে মূল টেংক হ"ব নোৱাৰিলে।
  টি-৩৪ বিমানে আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংকৰ ভূমিকা দাবী কৰিছিল। উৎপাদন কৰাটো তুলনামূলকভাৱে সহজ, ইয়াক পৰিমাণত ল"ব পৰা গ"ল। সৰু সৰু উন্নীতকৰণৰ সৈতে এই মেচিনটোৱে গণ উৎপাদন আৰম্ভ কৰিছিল। কিন্তু ১৯৪৩ চনত যেতিয়া জাৰ্মানীৰ হাতত যুদ্ধত সফলতাৰে প্ৰমাণিত হোৱা পেন্থাৰ নামৰ এখন ছিৰিয়েল মেইন টেংক আছিল, তেতিয়া ক্ৰাউটবোৰ অধিক শক্তিশালী টেংক হৈ পৰিছিল। আৰু অতি সোনকালেই শক্তিশালী কৱচ আৰু দীঘল নলীযুক্ত ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা "পেন্থাৰ"-২, স্পষ্ট হৈ পৰিল যে টি-৩৪ অতি সৰু।
  বিভিন্ন ধাৰণা আছিল... মৌলিকভাৱে নতুন টেংক টি-৪৪ৰ সৃষ্টি আৰু আগৰটোৰ আধুনিকীকৰণকে ধৰি। ষ্টেলিন গধুৰ যন্ত্ৰৰ বিকাশৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত আছিল আৰু মধ্যমীয়া আৰু লঘু যন্ত্ৰৰ প্ৰতি কিছু শীতল আছিল। কিন্তু টি-৩৪ গণ উৎপাদনৰ বাবে ভাল আছিল। ইমানবোৰ দেশক পৰিমাণে গিলি পেলোৱা তৃতীয় ৰাইখক কেভি ছিৰিজে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে বুলি স্পষ্ট হৈ পৰিল। আৰু এটা আপোচৰ বিকল্পৰ জন্ম হ"ল: টি-৩৪-৮৫, যেতিয়া মূল টেংকত কেৱল টাৰেটটোহে সলনি কৰা হৈছিল।
  ইয়াৰ ফলত গণ উৎপাদন বজাই ৰখা সম্ভৱ হৈছিল যদিও ৮৫ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰটো এতিয়াও আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় জাৰ্মান পেন্থাৰ-২ টেংকটোক মুখামুখিকৈ বিন্ধিবলৈ অপৰ্যাপ্ত আছিল।
  পিছৰ ই-৫০ৰ বিষয়ে ক"বলগীয়া একো নাই। চৌচল্লিশ বছৰৰ শেষত এছ ইউ-১০০ টেংক ধ্বংসকাৰী হিচাপে আবিৰ্ভাৱ হ"ল। কিন্তু ই "পেন্থাৰ"-২তকৈও নীচ আছিল। ১৯৪৫ চনৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মানীয়ে পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰছক আঁতৰাই পেলায়, ই-৫০ৰ গধুৰ সংস্কৰণটো বাছি লৈছিল, যিটো ইয়াৰ সকলো বিৰোধীতকৈ উন্নত টেংক আছিল। এই বাহনখনে গধুৰ কেভি আৰু আন সকলো ছোভিয়েট বাহন দুয়োটাতে মুখামুখিকৈ সোমাই যাব পাৰিছিল। কেৱল "লায়ন"-২ আৰু "ৰয়েল লায়ন"হে ধাৰাবাহিকখনত থাকি গ"ল যদিও ইয়াৰ ঠাইত ঐক্যবদ্ধ "ই" ছিৰিজখনো লোৱাৰ কথা আছিল।
  সংখ্যা আৰু গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত ইউ এছ এছ আৰতকৈ জাৰ্মানসকলৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাপানে পূবৰ পৰা আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল।
  শত্ৰুৰ টেংকৰ সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে ষ্টেলিনৰ হাতত সম্পূৰ্ণ তথ্য নাছিল। কিন্তু পদাতিক বাহিনীৰ সৈতে সাজসজ্জিত বাহন গণনা নকৰাকৈয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ এশ বিশটা ডিভিজনত ৬০ হাজাৰ টেংক আছিল। ইয়াৰে চল্লিশ হাজাৰ হৈছে নতুন ৩৫ হাজাৰ চৌত্ৰিশখন, আৰু পাঁচ হাজাৰখন বিভিন্ন কেভি বাহন। প্লাছ তুলনামূলকভাৱে কম সংখ্যক স্বয়ংচালিত বন্দুক, মাত্ৰ দুহাজাৰমান। মূলতঃ এছ ইউ-১০০ আৰু এছ ইউ-১৫২।
  শক্তিবোৰ অৱশ্যে যথেষ্ট। কিন্তু আধা বিশ্বৰ সম্ভাৱনাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি নাজীয়ে বহুতো টেংক মন্থন কৰি উলিয়াইছিল। তেখেতসকলে সমগ্ৰ ইউৰোপতে কাৰখানা নিয়োগ কৰিছিল, লগতে আফ্ৰিকা, এছিয়া, কানাডা, আমেৰিকা, অষ্ট্ৰেলিয়া... সমগ্ৰ বিশ্বৰ কথা বিবেচনা কৰক...
  জাৰ্মান টেংক বহৰৰ আকাৰ উন্মাদ গতিত বৃদ্ধি পালে। বিশেষকৈ আমেৰিকাৰ আত্মসমৰ্পণৰ পিছত। একে সময়তে নাজীয়ে মূলতঃ "ই" ছিৰিজৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছিল, বিশেষকৈ "ই"-৫০ৰ ওপৰত। এই মেচিনবোৰ পেন্থাৰতকৈ প্ৰযুক্তিগতভাৱে অধিক উন্নত আৰু অধিক কাৰ্যক্ষম আছিল।
  '৪৫ চনৰ বসন্ত কালত টেংকৰ উৎপাদন প্ৰতিমাহে পাঁচ হাজাৰ হৈছিল আৰু বেছিভাগ বাহনক গধুৰ হিচাপে শ্ৰেণীভুক্ত কৰিব পাৰি। ১৯৪৫ চনৰ ১ জুনলৈকে নাজীৰ হাতত প্ৰায় নব্বৈ হাজাৰ টেংক আছিল। ইয়াৰে পঁচাত্তৰ হাজাৰ ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে নিয়োজিত হৈছিল। জাৰ্মান উপগ্ৰহসমূহে আৰু দহ হাজাৰতকৈ অধিক বাহন নিয়োগ কৰিছিল: তুৰস্ক, ৰোমানিয়া, ক্ৰ"ৱেচিয়া, স্লোভেনিয়া, ইটালী, হাংগেৰী, ফিনলেণ্ড, স্পেইন, পৰ্তুগাল আৰু লেটিন আমেৰিকাৰ দেশসমূহ।
  ইউ এছ এছ আৰে ইউৰোপীয় অংশত তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে পঞ্চল্লিশ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক নিয়োগ কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ বাবে বাহিনীৰ ভাৰসাম্য প্ৰায় দুগুণ বেয়া আছিল আৰু গধুৰ টেংকত ই আঠগুণ বেয়া আছিল। সঁচা, উপগ্ৰহবোৰৰ মেচিনবোৰ দুৰ্বল আছিল, আৰু ক্ৰুবোৰো কম প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত আছিল, কিন্তু ইয়াৰ পৰা কোনো পাৰ্থক্য নাছিল।
  কিছুমান ছোভিয়েট টেংক চাইবেৰিয়া আৰু সুদূৰ পূবত আছিল আৰু ইয়াৰ বিৰোধিতা কৰিছিল জাপানে নিজৰ উপগ্ৰহ আৰু উপনিবেশেৰে। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানত ত্ৰিশ হাজাৰতকৈ অধিক টেংক নিয়োগ কৰা হৈছে যদিও বেছিভাগেই মধ্যমীয়া।
  আংশিকভাৱে জাৰ্মান পেন্থাৰ-২ মডেলৰ পৰাও অনুজ্ঞাপত্ৰ লাভ কৰা হৈছে।
  বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে শক্তিৰ ভাৰসাম্য আৰু বেয়া। থাৰ্ড ৰাইচে জেট ঝাঁক এটা গঢ়ি তুলিছিল। সত্তৰ হাজাৰ ছোভিয়েট বিমানৰ বিৰোধিতা কৰিছে দুলাখতকৈও অধিক জাৰ্মান আৰু এক লাখ জাপানী বিমানে। যদি আমি যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা যোগ কৰো, তেন্তে শক্তিৰ ভাৰসাম্য কেৱল বিপৰ্যয়জনক। ইউ এছ এছ আৰত অৱশ্যে ভাল যুঁজাৰু বিমান আৰু বোমাৰু বিমান আছিল যদিও জেট বিমান নাছিল।
  কিন্তু প্ৰপেলাৰ চালিত বিমান এখনৰ উৰণৰ বৈশিষ্ট্যত শগুণৰ জেটৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি, আনকি তাত্ত্বিকভাৱেও।
  পদাতিক বাহিনীত ৱেৰমাচ্টে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে প্ৰথম স্তৰত পোন্ধৰ নিযুত সৈন্য আৰু পাঁচ নিযুত উপগ্ৰহ নিয়োগ কৰিছিল। মাত্ৰ বিশ নিযুত। আৰু সেইটোৱেই সকলো সৈন্য নহয়। জাপানে কেৱল প্ৰথম স্তৰত পোন্ধৰ নিযুত নিয়োগ কৰিছিল।
  ইউ এছ এছ আৰৰ এঘাৰ নিযুত সৈনিক আছিল, মিত্ৰজোঁটৰ হাতত তিনিবাৰতকৈ অধিক পৰাস্ত হৈছিল। অৰ্থনীতিৰ পতন ঘটিব পৰাৰ বাবে সৈন্যৰ সংখ্যা আৰু বৃদ্ধি কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল। আৰু সেইবাবেই ষ্টেলিনে ১৯৩৯ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা ৰঙা সেনাবাহিনীক সাড়ে পাঁচগুণ বৃদ্ধি কৰিলে। আটাইতকৈ বেয়া কথাটো আছিল যে অক্ষ শক্তিসমূহে নিজৰ সৰ্বোচ্চ সংখ্যাত উপনীত হোৱা নাছিল আৰু নিজৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰি যাব পাৰিছিল।
  ইউ এছ এছ আৰৰ আৰ্টিলাৰী অতি শক্তিশালী, বিশেষকৈ এণ্টি টেংক আৰু মৰ্টাৰ, কিন্তু... তথাপিও ৭৬ মিলিমিটাৰৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় কেলিবাৰ ইতিমধ্যে আশাহীনভাৱে পুৰণি হৈ গৈছে, আৰু ৪৫ মিলিমিটাৰ আৰু অধিক। সৰু সৰু কথা বহুত বেছি, আৰু প্ৰকৃত গধুৰ কেলিবাৰ এণ্টি টেংক বেৰেল পৰ্যাপ্ত নহ"ব। যদি আমি গধুৰ আৰ্টিলাৰী লওঁ, তেন্তে জাৰ্মানসকলৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত অতিশয় শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে।
  ইউ এছ এছ আৰত ৰকেট আৰ্টিলাৰী, যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰৰ অভাৱৰ বাবে, বৰ ভালকৈ বিকশিত হোৱা নাই। ফ্ৰিটজে কাৰ্যক্ষেত্ৰত গেছ লঞ্চাৰ আৰু ৰকেট লঞ্চাৰ নিৰ্মাণ কৰিছিল। নাজীৰ মেচিনগান অধিক উন্নত। বহু ইউনিটে যুদ্ধৰ চহকী অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। সমগ্ৰ বিশ্বতে সৈন্যই সমদল উলিয়াইছিল।
  ফিনলেণ্ডৰ পিছত ৰঙা সেনাবাহিনীৰ প্ৰকৃত যুদ্ধত কোনো অনুশীলন নাছিল। অৱশ্যে এইটো এটা উল্লেখযোগ্য অসুবিধা।
  মুঠতে ষ্টেলিনৰ কোনো ভ্ৰম নাই, দল আৰু সৰ্বাত্মক শাসনৰ সকলো প্ৰচেষ্টাৰ পিছতো শত্ৰু বহুত বেছি শক্তিশালী। আৰু নৌসেনাত অৱশ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে শক্তিৰ ভাৰসাম্য বাকীসকলতকৈ আৰু বেয়া। কাৰণ কিবা এটা হ"লে যুঁজিব লাগিব, বাকী পৃথিৱীৰ হিচাপ ল"ব লাগিব। আৰু বাকী পৃথিৱীৰ সম্পদৰ সৈতে, ভূখণ্ডৰ ষষ্ঠ অংশ, আৰু দুশ নিযুত মানুহ থকা।
  ঠিক তেনেকুৱাই হৈছিল... ১৯৩৯ চনত ষ্টেলিনে যুদ্ধত সোমাব পৰা নাছিল, যেতিয়া জাৰ্মানসকলে পোলেণ্ড পাৰ হোৱাৰ পিছত নিজৰ গোলাবাৰুদ শেষ কৰি পেলাইছিল। চল্লিশৰ দশকত নহয়, যেতিয়া নাজীয়ে পেৰিছলৈ লৰালৰিকৈ গৈছিল, নিজৰ পিছফালটো উন্মোচন কৰি। আৰু একচল্লিশ বছৰটো মুক্তি অভিযানৰ চিন নহ"ল যদিও ক্ৰাউটসকলে আফ্ৰিকা আৰু এছিয়াত আৰোহণ কৰিলে। আৰু ইয়াৰ উপৰিও ফেচিবাদক চেপি ধৰা আঘাত কৰাৰ ইমানবোৰ সুযোগ আছিল।
  আৰু এতিয়া... এতিয়া নাজীসকল নিজেই আগ্ৰাসনৰ বাবে সাজু হৈছে। আৰু দেশৰ ওপৰত ওলমি আছিল নৰকীয় শক্তিৰ কুঠাৰ। আমি এটা বাট বিচাৰি উলিয়াব লাগিছিল। কিন্তু কোনটো?
  ষ্টেলিনে নিজৰ বাবে উত্তৰ বিচাৰি নাপালে। যুদ্ধৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ তেওঁ অক্ষৰ দেশসমূহক যিকোনো ৰেহাই দিবলৈ সাজু আছিল। তেওঁ প্ৰায় একোৱেই নোহোৱাকৈয়ে কেঁচামাল আৰু শস্য লৈ ৰেল পঠিয়াইছিল, দাম কমাই দিছিল, তেলৰ কূপৰ পট্টা দিছিল, বা সোণৰ উপহাৰ দিছিল।
  কিন্তু হিটলাৰ মৌন হৈ থাকিল... তেওঁ প্ৰায় একোৱেই দাবী কৰা নাছিল, বৰঞ্চ সীমান্তত শক্তি বৃদ্ধিহে কৰিছিল। তেওঁ টেংক আৰ্মাডা সম্পূৰ্ণ কৰিলে আৰু এয়াৰ ডিভিজনৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰিলে। হঠাৎ আঘাতৰ বাবে সাজু হৈ আছিলো... হয়তো সম্পূৰ্ণ হঠাৎ নহয়।
  এইটো স্পষ্ট যে ফুহৰাৰে ইউ এছ এছ আৰক ভয় কৰিছিল, আৰু বলছেভিবাদক পৃথিৱীৰ পৰা মচি পেলাব বিচাৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ বিৰোধিতা কি হ"ব পাৰে? ফেচিবাদ বিপদজনকভাৱে শক্তিশালী হৈ পৰিছে। বিশেষ আৰু শক্তিশালী কিবা এটা উলিয়াব লাগিছিল। ষ্টেলিনে পৰমাণু বোমাৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছিল যদিও ইয়াৰ বাবে অন্ততঃ আৰু কেইবছৰমানৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। লুফ্টৱাফে জেট বিমানক অতিক্ৰম কৰিবলৈ ডেলিভাৰী বাহনৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ কথা নকওঁৱেই।
  অধিক সঘনাই জাৰ্মান বিমানে ইউ এছ এছ আৰৰ আকাশমাৰ্গ উলংঘা কৰিছিল। নাজীসকলক আক্ৰমণৰ বাবে উচটনি নিদিবলৈ তেওঁলোকক গুলীয়াই পেলোৱাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰা হৈছিল। আৰু শেহতীয়াকৈ ৰহস্যময় উৰণীয়া চচৰবোৰে অবিশ্বাস্য বেগেৰে গতি কৰা আৰু হঠাতে নোহোৱা হ"ব পৰাৰ খবৰ আহিছে।
  ইয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ ষ্টেলিনে গোপন আদেশ জাৰি কৰিছিল যদিও কোনো কাৰণতে নাজীসকলক আক্ৰমণ কৰাৰ কাৰণ নিদিলে।
  গেৰ্ডাই নিজৰ কাহিনী বৈ থকাৰ সময়তে এখন জাৰ্মান টেংকে ৰাস্তাৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। মাজে মাজে মাগদাই গুলীচালনা কৰিছিল। তাৰ পিছত থমকি ৰৈ মোৰ কম্বেট কিটটো পুনৰ ভৰাই ল"বলগীয়া হ"ল৷ জাৰ্মান যন্ত্ৰটো ইয়াৰ অতিশয় জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ বাবেই পৃথক আছিল। কেইবাটাও তাইক আঘাত কৰিলে, কিন্তু খোলাবোৰ পটলৰ দৰে উফৰি গ"ল। আৰু কৱচটোত লঘু আঁচোৰৰ বাহিৰে একো উল্লেখযোগ্য একো হ"ব পৰা নাছিল।
  যেতিয়া গেৰ্ডাই নিজৰ কাম শেষ কৰিলে, চাৰ্লটে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, তেন্তে কি? বেয়া নহয়! কিন্তু এতিয়া লিখিবলগীয়া আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধ!
  গেৰ্ডাই গম্ভীৰভাৱে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে:
  - আৰু হ'ব! যদিও ইমান শক্তিৰ ভাৰসাম্যতা থাকিলেও কোনে জয়ী হ"ব সেয়া হয়তো ইতিমধ্যে স্পষ্ট হৈ পৰিছে!
  চাৰ্লটে সন্দেহেৰে ক"লে:
  - লেখকৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে! এজন ভাল স্ক্ৰিবলাৰে এনেকুৱা কিবা এটা লিখিব পাৰে যিটো অবিশ্বাস্যভাৱে যুক্তিযুক্ত বুলি গণ্য কৰা হয়।
  ক্ৰীষ্টিনাই যুক্তিসংগতভাৱে যোগ দিলে:
  - আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, ই কল্পনা... বিশেষকৈ যদি আপুনি মহাকাশৰ বিষয়ে লিখে!
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - আফ্রিকা বিপজ্জনক, হয়, হয়, হয়... কিন্তু Entente সৈন্য আজেবাজে কথা! নাযাবা ল"ৰা-ছোৱালী, আমেৰিকাৰ আক্ৰমণৰ বলি হ"ল!
  মাগডাই আকৌ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু আপুনি পাহৰি গ"ল আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো - সৰ্বশক্তিমান!
  উত্তৰত গেৰ্ডাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বাৰু, নাই, আমি সেইটো জানো!
  মাগডাই সুন্দৰকৈ গাইছিল:
  শীঘ্ৰে সৰ্বশক্তিমানৰ আগত অনুতাপ কৰা,
  অন্যথা, Beelzebub গ্রাস হবে...
  পৰম ঈশ্বৰৰ আগত আঁঠু লৈ,
  যীচুক আপোনাৰ হৃদয়ত আহিবলৈ দিয়ক!
  গেৰ্ডাইও এই কথাৰ সুৰীয়া উত্তৰ দিলে:
  মোৰ হৃদয়ত ফুৰাৰটো বাস কৰে
  যাতে আমি দুখ নাজানো...
  মহাকাশৰ দুৱাৰখন খুলি দিয়া হ"ল,
  আমাৰ ওপৰত তৰাবোৰ জিলিকি উঠিল!
  মাগডাই মুঠি দুটা চেপি ধৰি নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - সকলো একেই, মোৰ যীচু আপোনাৰ Fuhrer তকৈ বেছি গুৰুত্বপূৰ্ণ। কাৰণ যীচু ঈশ্বৰ, আৰু ফুৰাৰ মাত্ৰ এজন মানুহ!
  টৰন্টোৰ গেৰিছন বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ পৰা যিখিনি বাকী আছিল, আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। বিশাল ছুপাৰটেংক "মনষ্টাৰ" নিজৰ ক্ষমতাৰ অধীনত দক্ষিণ দিশলৈ গতি কৰিলে। তৃতীয় ৰাইচৰ সৈন্যৰ সংখ্যা বাঢ়ি আহিল। কানাডাক অতিক্ৰম কৰি ইতিমধ্যে আমেৰিকাৰ উত্তৰ ৰাজ্যসমূহত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈ য়েংকিছ পিছুৱাই গ"ল। ইয়াৰে কিছুমান বিশেষকৈ আফ্ৰিকানসকলে প্ৰথম সুযোগতে নিৰ্জন হৈ পৰিল।
  আন ছোৱালীকেইজনীৰ লগতে আদালাই ছুপাৰ টেংকৰ পৰা নামি দৌৰিবলৈ ধৰিলে। পিতৰে তেওঁলোকৰ লগত দৌৰি গ"ল। ল"ৰাটো উল্লাসিত আছিল, ছোৱালীৰ লগত এটা দলত থাকি ভাল পাইছিল।
  ইমান ধুনীয়া, ডেকা আৰু বিকিনি পিন্ধা সকলোৱে। খালী গোৰোহা জিলিকি উঠে। ফিচফিচাই থকা পেশীবহুল, টেন কৰা পোৱালি। আচৰিত সৌন্দৰ্য্য।
  ল"ৰাটোৰ গানটো মনত পৰিল আৰু সি গাই গ"ল:
  - সুন্দৰী, সৌন্দৰ্য্য, সৌন্দৰ্য্য - কেবাৰে... আপোনাক কেৱল মনোৰঞ্জনৰ বাবে সৃষ্টি কৰা হৈছিল... আপোনাৰ পবিত্ৰ দেশত কবৰলৈকে ভালপোৱা, আৰু যন্ত্ৰণা আপোনাৰ অধীন নহয়!
  ছোৱালীকেইজনীয়েও প্ৰশংসা কৰে সুদৰ্শন, পেশীবহুল কিশোৰীগৰাকীক। ল"ৰাটোক পোহপাল দিব বিচাৰে, আদৰ কৰিব বিচাৰে, চুমা খাব বিচাৰে। এজন সুদৰ্শন যুৱকক দেখিলে সম্পূৰ্ণ স্বাভাৱিক ইচ্ছা৷ সৰু ছোৱালীবোৰৰ ভাল লাগে, চঞ্চল আৰু জপিয়াই উঠি যায়। কাঁইটীয়া ঠাইত খালী ভৰিৰে ভৰি দিবলৈ চেষ্টা কৰে যাতে মালিচ হয়।
  তেওঁলোকে নেতৃত্ব দি আছে কয়দীৰ এটা স্তম্ভ। ছোৱালীবোৰে খিকিন্দালি কৰি দাসবোৰক শিলগুটি নিক্ষেপ কৰে। পিতৰে যুদ্ধবন্দীসকলৰ ওপৰত জিভা উলিয়াই চিঞৰিলে।
  - পৰাজিতসকলৰ বাবে ধিক্!
  মাথোঁ হতাশ হৈ মূৰ তল কৰে। ধিক্ সঁচাকৈয়ে। কোনে ভাবিলেহেঁতেন যে নাজীসকল আমেৰিকালৈ আহিব। ৰুজভেল্টে ইচ্ছা কৰিলে মিউনিখক বাধা দি হিটলাৰক বাধা দিব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু য়েংকিছৰ চিন্তা বেলেগ। সাধাৰণতে আমেৰিকাৰ বৈশিষ্ট্য আছিল সংযত নীতি আৰু যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ কোনো ইচ্ছা নাছিল। আৰু এতিয়া ফেচিষ্টসকলে তাইক চেপি ধৰিছে।
  পেন্থাৰ ২ গাড়ীখনে ছোৱালীকেইজনীৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। এই টেংকটো ইতিমধ্যে পুৰণি, কিন্তু তথাপিও শ্বাৰমান আৰু পাৰ্ছিংতকৈ বহুত শক্তিশালী। হয়, টাৱাৰৰ ওপৰত বিকিনি পিন্ধা এজনী ছোৱালী বহি আছিল, মূৰৰ ওপৰত স্বস্তিকা লিখা পতাকা এখন লৈ। এইখন ৰঙা বেনাৰত বগা বৃত্ত আৰু ভিতৰত ক"লা মকৰা।
  গাড়ীখনে লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল, তাৰ ট্ৰেকবোৰ টিপি উঠিল। পিটাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - এক, দুই, তিনি... উন্মাদ শত্ৰু, মৰ!
  ল'ৰাটোৱে মজা কৰি আছে... কিন্তু একে সময়তে সি চিন্তিত হৈ পৰিছে। যেনে কালি তেওঁ ষ্টেলিনক সপোনত দেখিছিল।
  ধূসৰ হৈ পৰা আৰু বয়সীয়াল উচ্চতম সেনাপতিগৰাকীয়ে মুখ্য কাৰ্যালয়ত এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰতিবেদনৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি আছিল। ভাচিলেভস্কিয়ে ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা সমিতিৰ অধ্যক্ষক এই বিষয়ে অৱগত কৰে।
  এসপ্তাহৰ ভিতৰত সাত নিযুত সৈনিক আৰু বিষয়া, প্ৰায় পঁচিশ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক, আৰু ত্ৰিশ হাজাৰ বিমান নিয়োগ কৰিবলৈ সক্ষম। প্লাছ এক লাখ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ, এইবোৰ বিশাল শক্তি।
  জুকোভে কিছু সন্দেহযুক্তভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - মূলতঃ এইটো এটা টি-৩৪-৮৫ টেংক। জাৰ্মান মডেলতকৈ লক্ষণীয়ভাৱে নিম্নমানৰ এখন গাড়ী। ইয়াৰ উপৰিও আটাইতকৈ বেয়া মানৰ কৱচৰ সৈতে। বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ আধিপত্য আছে ইয়াক-৯, যিটো জাৰ্মান জেট বিমানতকৈ এক ক্ৰমত কম। - কিংবদন্তি মাৰ্শ্বালে হাত মেলি দিলে। - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে প্ৰযুক্তিৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব অবিহনে পৰিমাণৰ সৈতে জয়ী হ"ব নোৱাৰি!
  ষ্টেলিনে আবাকুমভৰ পৰা দাবী কৰিছিল যে:
  - জাৰ্মানীয়ে কিমান দিনলৈ আমাৰ বিৰুদ্ধে পূবত বাহিনী ৰাখিব?
  SMERSH ৰ মুৰব্বীয়ে অনিচ্ছা সত্ত্বেও উত্তৰ দিলে:
  - ৱেৰমাচ্ট নিজেই সাড়ে তিনি মিলিয়ন, ইয়াৰ উপৰিও আৰু প্ৰায় ডেৰ মিলিয়ন স্থানীয় আৰক্ষী ইউনিট, আৰু এক মিলিয়ন উপগ্ৰহ। প্ৰায় দহ হাজাৰ টেংক আছে যদিও যুদ্ধৰ গুণত আমাৰ তুলনাত উচ্চ। আৰু থাৰ্ড ৰাইখত বিমান পৰিবহণৰ প্ৰচুৰ পৰিমাণে আছে। ডিস্ক বিমানে যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰে, যিবোৰক কোনোৱেই গুলীয়াই পেলাব নোৱাৰে। - আবাকুমভে হাত দুখন মেলি আৰু ক"লে। - সম্ভৱপৰ কম সময়ৰ ভিতৰতে যথেষ্ট শিপাই থকা শত্ৰুক পৰাস্ত কৰাৰ সম্ভাৱনা কম, আৰু তেওঁ দ্ৰুতভাৱে শক্তিবৰ্ধক বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিব পাৰে। ৱেৰমাখ্টৰ আকাৰ অহৰহ বৃদ্ধি পাইছে আৰু ইতিমধ্যে পঁয়ত্ৰিশ নিযুত লোকক অতিক্ৰম কৰিছে। কিন্তু উপনিবেশৰ সৈতে জাপানো আছে।
  ষ্টেলিনে বিশাল অফিচটোৰ চাৰিওফালে কেইখোজমান খোজ কাঢ়ি অলপ বিভ্ৰান্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু হয়তো আক্ৰমণ আমাৰ একমাত্ৰ সুযোগ... আনহাতে শত্ৰু আমেৰিকাই বান্ধ খাই আছে।
  মলটভে সাৱধানে পৰামৰ্শ দিলে:
  - যদি আমেরিকা পতন, তেতিয়া আমাদের একটি সুযোগ নাথাকে...
  নেতাজনে এই কথাত সন্মত হ"ল-
  - শুদ্ধ! কিন্তু... হিটলাৰে আমাক আক্ৰমণ নকৰাৰ সম্ভাৱনা আছে! এই ক্ষেত্ৰত জীয়াই থকাৰ সম্ভাৱনা ৰৈ যায়!
  ভোজনেচেনস্কিয়ে স্মৰণ কৰি কয় যে:
  - আমি টি-৫৪ৰ কাম কৰি আছো কমৰেড ষ্টেলিন। এইটো এটা অতি আশাব্যঞ্জক টেংক হ"ব পাৰে।
  নেতাই মূৰ জোকাৰিলে:
  - গণনা কৰা পৰিমাপত কোৱা হৈছে যে ছয়ত্ৰিশ টন ওজনৰ বাহন এখনৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ দুশ মিলিমিটাৰতকৈ ডাঠ হ"ব নোৱাৰে। কিন্তু জাৰ্মান ১০৫ য়ে তথাপিও ইয়াত ভেদ কৰিব। আৰু 100 মিমি কামান কোনো ক্ষেত্ৰতে যথেষ্ট নহয়...
  ভোজননেচেনস্কিয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বিভিন্ন প্ৰস্তাৱ আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, গধুৰ টেংক এটা সৃষ্টি কৰক। বা কাষৰ কৱচৰ মূল্যত সন্মুখৰ কৱচৰ ডাঠতা বৃদ্ধি কৰা। কিন্তু আমি কাম কৰি আছো কমৰেড ষ্টেলিন। আৰু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে আমাৰ ডিজাইনাৰসকলে ইতিমধ্যে বহুখিনি সফলতা লাভ কৰিছে। বিশেষকৈ ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰযুক্ত আই এছ-৪ আমাৰ টেংক বিল্ডিঙৰ এক মাষ্টাৰপিছ হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে।
  উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে-
  - আমাক এতিয়াই গুৰুতৰ অস্ত্ৰ লাগে, ভৱিষ্যতে নহয়! এই কথা বুজিছানে?
  Voznesensky এ সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ সামৰ্থ্যই যি কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে, আমি সকলো কামেই কৰো। কিন্তু ৰাছিয়াৰ মাত্ৰ আধা অংশ থকাৰ বাবে প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্বক প্ৰতিহত কৰাটো অত্যন্ত কঠিন।
  মলটভে যথেষ্ট সাহসেৰে নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়! অতি অসমান শক্তি, কমৰেড ষ্টেলিন। আৰু আমি এতিয়াও অলৌকিক সৃষ্টি কৰি আছো!
  নেতাজনে অলপ কোমল হৈ পৰামৰ্শ দিলে:
  - জিৰণি লৈ পানী খাওঁ আহক... কিয় ইমান দুখী তোমালোক সকলোৱে!
  চুটি স্কাৰ্ট আৰু উদং ভৰি পিন্ধি দুগৰাকী ছোৱালী দেখা দিলে। ৰঙা মদৰ বটল থৈ যি শক্তি আছে, সেইবোৰক প্ৰণাম কৰিলে।
  বেৰিয়াই তাৰ ওঁঠত চৰ মাৰিলে আৰু ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - সিহঁত মৰমলগা নহয়নে কমৰেড ষ্টেলিন?
  নেতাজনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই, ই মৰমলগা... খালী ভৰিখন ছোৱালীৰ বাবে চুট কৰে, বিশেষকৈ গৰমৰ দিনত।
  ষ্টেলিনে নিজৰ বাবে মদ অলপ ঢালি দিলে। তেওঁ মদ খাই ভাল স্বভাৱৰ হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - সেনাবাহিনীত মহিলা বেছি হ'লে আমি ইমান পিছুৱাই নাযালোহেঁতেন!
  বেৰিয়াই মাত দিলে আৰু বিৰবিৰাই উঠিল:
  - গতিকে মাতৃভূমিলৈ মদ খাওঁ! ষ্টেলিনক পান কৰোঁ আহক! পান কৰি আকৌ ঢালি দিওঁ!
  নেতাজনে চকী এখনত বহি চিন্তা কৰি ক"লে:
  - আৰু যদি তথাপিও ফেচিবাদ জয়ী হয়, গ্ৰহীয় স্কেলত... মানৱতাৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে।
  মলটভে অশ্লীলভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - কিবা এটা ভয়ংকৰ বুলি ভাবো!
  জুকোভে বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কিছুমানে ভয় খাইছে, আৰু কিছুমান ভালেই থাকিব!
  ষ্টেলিনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়... এইখন বিশ্ব চৰকাৰ। কমিউনিষ্টসকলে কি সপোন দেখিছিল। কিন্তু হিটলাৰে সকলো কাম নিজৰ মতে কৰিব। ফেচিবাদৰ যুগ আহিব। - নেতাই মাত দিলে, ওখ শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে তেওঁৰ গিলাচত মদ ঢালি দিলে। ষ্টেলিনে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। "তেতিয়া পৃথিৱীত এক নতুন ব্যৱস্থা প্ৰতিষ্ঠা হ"ব।" সঁচাকৈয়ে কঠোৰ সৰ্বাত্মক শাসন ব্যৱস্থা হ"ব, কিন্তু যুদ্ধ, অপৰাধ, ক্ষুধা, অশান্তি, সন্ত্ৰাসবাদ নোহোৱা হৈ যাব... আমাৰ অধীনত সকলো একেই থাকিব, কেৱল জাৰ্মানসকলেহে বিশেষ সুবিধাপ্ৰাপ্ত অৱস্থাত থাকিব। আৰু হ'ব...
  স্টেলিনে হাত চাপৰি বজালে...
  বেৰিয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু আমাৰ বাবে সেয়া হ"ব মৃত্যু কমৰেড ষ্টেলিন। নে আপুনি ভাবে যে ফুৰাৰে আমাক ৰাছিয়াত গৱৰ্ণৰ বনাব?
  নেতাজনে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু এই কথা নুই কৰিব নোৱাৰি! এনে লাগে যেন আমাৰ চোৰাংচোৱাই ৰিপৰ্ট কৰিছিল যে হিটলাৰে কৈছিল যে ৰাছিয়াৰ শ্ৰেষ্ঠ গৱৰ্ণৰ ষ্টেলিন!
  চৌপাশে হাত চাপৰি বজাইছিল... কিন্তু প্ৰকৃত আনন্দ কোনেও প্ৰকাশ কৰা নাছিল। হিটলাৰ আৰু ষ্টেলিনক জনসাধাৰণৰ ডিঙিত ওলোমাই থ"লে ভাল হ"ব৷ বা নেপোলিয়ন।
  ৰাজ্যৰ প্ৰতিৰক্ষা সমিতিৰ অধ্যক্ষই নিজেই নেপোলিয়নক সন্মানেৰে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ককড টুপী পিন্ধা মানুহজন আৰু হিটলাৰৰ মাজত কিছু সাদৃশ্য আছিল। কিন্তু আত্মহত্যা কৰা ফুৰাৰজন অধিক ভাগ্যৱান হৈ পৰিল।
  ষ্টেলিনে অৱশ্যে জাৰ্মানীৰ আকস্মিক আক্ৰমণৰ পৰা বঞ্চিত হোৱাৰ বাবে নিজকে এবাৰতকৈ অধিক শাস্তি দিছিল, যাৰ ফলত ভয়াৱহ পৰিণতিৰ সৃষ্টি হৈছিল। যদিও তথ্য সঁচাকৈয়ে আহিল। আৰু উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই নিজেই ইউৰোপৰ বাবে কিছু পৰিকল্পনা কৰিছিল আৰু যুদ্ধৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাইছিল।
  একচল্লিশৰ জুন মাহত ইউ এছ এছ আৰত পঁচিশ হাজাৰ টেংক আৰু ৱেজ আছিল, আৰু প্ৰায় একে সংখ্যক বিমান আছিল। হিটলাৰৰ তেনে ক্ষমতা নাছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, যিদৰে পিছলৈ ছোভিয়েট চোৰাংচোৱাই প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। হয়, ষ্টেলিনে আচলতে অতি সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰস্তুতি চলাইছিল। ৰঙা সেনাবাহিনীৰ আকাৰ সাড়ে পাঁচ নিযুত হয় আৰু বাঢ়ি গৈ থাকিল। ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত ৱেৰমাক্টতকৈ প্ৰায় চাৰিগুণ বেছি টেংক আৰু বিমান আছিল আৰু দুগুণ আৰ্টিলাৰী আছিল।
  কেৱল গতিশীলতাৰ ক্ষেত্ৰতহে জাৰ্মান সৈন্যৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। আৰু মাউজাৰ ৰাইফলটোৱে মচিনতকৈ অধিক সঠিকভাৱে গুলী চলালে।
  ষ্টেলিনে অৱশ্যে ৱেৰমাখ্টৰ শক্তিৰ তথ্য অতিৰঞ্জিত কৰিছিল। আৰু মই সেইবোৰ বিশ্বাস কৰিছিলোঁ, কাৰণ নাজীয়ে ইউৰোপক অতি সহজে আৰু সোনকালে দখল কৰিছিল। ষ্টেলিনে যদি জানিলেহেঁতেন যে হিটলাৰ ইমান দুৰ্বল, তেন্তে তেওঁ প্ৰথমে আক্ৰমণ কৰিলেহেঁতেন। কিন্তু অত্যধিক সাৱধানতা বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰঙা সেনা প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰায় সম্পূৰ্ণ অপ্ৰশিক্ষিত। এইটো সঁচাকৈয়ে মূৰ্খামি - নিজকে আক্ৰমণ নকৰিব, কিন্তু সেনাবাহিনীক একান্তভাৱে আক্ৰমণ কৰিবলৈ শিকাওক। ষ্টেলিনে নিজেই পিছত নিজকে আৰু নিজৰ চক্ৰটোক বকাবকি কৰিছিল। কিন্তু আপাত দৃষ্টিত গণ শুদ্ধিকৰণে সামৰিক বাহিনীক, আৰু সাধাৰণ নাগৰিককো যিকোনো পদক্ষেপৰ পৰা নিৰুৎসাহিত কৰি তুলিছিল। কোনেও দায়িত্ব লৈ নেতাৰ লগত তৰ্ক কৰিব বিচৰা নাছিল।
  যিহেতু তেওঁলোকে কেৱল আক্ৰমণহে শিকাই, গতিকে সেয়াই হ"ব লাগে! অন্যথা ষ্টেলিনে নিজেই আক্ৰমণ কৰিবলৈ বেছি খৰখেদা কৰা নাছিল;এই কথাটো লক্ষ্য কৰা হোৱা নাছিল।
  হয়, নেতাজনে বিশ্ব আধিপত্যৰ সপোনত লিপ্ত হৈছিল, আৰু মানসিকভাৱে ইউৰোপৰ বিৰুদ্ধে অভিযানৰ কল্পনা কৰিছিল। কিন্তু ৱেৰমাচ্টৰ দৰে শক্তিশালী শত্ৰুক আঘাত কৰিবলৈ... তেওঁ আত্মহত্যাকাৰী নহয়! নিজকে সুধি ষ্টেলিনে উত্তৰ দিলে: যে, সম্ভৱতঃ, তেওঁ প্ৰথমে আক্ৰমণ নকৰিলেহেঁতেন।
  নাই, যদি অন্ততঃ ফ্ৰান্সৰ সৈতে যুদ্ধখন টানি নিলেহেঁতেন, আৰু জাৰ্মানী দুৰ্বল হৈ পৰিলহেঁতেন, তেন্তে ষ্টেলিনে আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱাটো সম্ভৱ। কিন্তু সমগ্ৰ ইউৰোপ নাজীৰ অধীনত পৰাৰ পিছত। কিন্তু তেতিয়া ষ্টেলিনে সেনাবাহিনীক প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰাৰ নিৰ্দেশ নিদিয়াটো আৰু অধিক ক্ষমা কৰিব নোৱাৰা। ইয়াৰ মূল্য আছিল ১৯৪১ চনত নিয়মীয়া সেনাবাহিনীৰ ক্ষতি। আৰু তাৰ পিছত, ইউ এছ এছ আৰৰ বাহিনী নিয়োগ কৰিবলৈ সময় নাছিল।
  নেতাজনে কেতিয়াবা নিজকে ভাবিবলৈও পাইছিল যে কপালত গুলী মাৰিব লাগে নেকি? কিন্তু এইটো ভয়ংকৰ, কাৰণ বিশুদ্ধ নৰকে আগলৈ অপেক্ষা কৰিব পাৰে। ঈশ্বৰৰ লগত নেতাৰ সম্পৰ্ক জটিল। এফালে ষ্টেলিনে নাস্তিকতাৰ শিৰাত ৰাজহুৱাভাৱে তীব্ৰভাৱে মাত মাতিব পৰা নাছিল। কিন্তু তেওঁ আনক কৰিবলৈ দিলে। ত্ৰিশৰ দশকত উগ্ৰপন্থী নাস্তিকৰ সংঘৰ সৃষ্টি হৈছিল, মন্দিৰ ধ্বংস হৈছিল, গীৰ্জা উৰুৱাই দিয়া হৈছিল। ব্যক্তিগতভাৱে ষ্টেলিনে নিজেই নিৰ্দেশনা দিছিল - পুৰোহিতসকলক চেপি ধৰিবলৈ। আৰু তেওঁলোকক হেঁচা মাৰি ধৰা, চেপি ধৰা, অত্যাচাৰ কৰা হ"ল।
  ষ্টেলিনে যিকোনো ক্ষেত্ৰতে প্ৰচলিত নাস্তিকতাবাদত হস্তক্ষেপ কৰা নাছিল, আনকি ইয়াক উৎসাহিত কৰিছিল।
  কিন্তু যেতিয়া যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে যেতিয়া ৰঙা সেনাই পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলৈ ধৰিলে, তেতিয়া ষ্টেলিনে আঁঠু লৈ ক্ৰোধেৰে প্ৰাৰ্থনা কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু প্ৰণাম কৰক। ইউনিয়ন অৱ মিলিটেণ্ট এথেইষ্টছ ভংগ হ"ল আৰু গীৰ্জাৰ ওপৰত হোৱা নিৰ্যাতন সাময়িকভাৱে বন্ধ হৈ গ"ল। আনকি মস্কোক বিমান আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ আইকন ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা হ"ল।
  কিন্তু ষ্টেলিনে ৰাজহুৱা স্থানত মৌনতা অৱলম্বন কৰাটো পছন্দ কৰিছিল। তেওঁ বিশ্বাস কৰে নে নকৰে মই কাকো কোৱা নাছিলো। মই গীৰ্জালৈ যোৱা নাছিলো, ৰাজহুৱা স্থানত বাপ্তিস্ম লোৱা নাছিলো। গতিকে... হত্যাকাৰীজন এতিয়াও কমৰেড ষ্টেলিন। বহুত মানুহ মাৰিছিল, বহুত মানুহক গুলীয়াইছিল আৰু শিবিৰত পচি গৈছিল। আৰু তেওঁ ঈশ্বৰৰ লগত শান্তি স্থাপন কৰিব লাগে।
  ষ্টেলিনে এতিয়াও বিচাৰিছিল যে তেওঁৰ সকলো জাতিৰ নেতাক ঈশ্বৰ হিচাপে শ্ৰদ্ধা কৰা হওক। আৰু তেওঁ সকলোতে নিজৰ বাবে কীৰ্তিচিহ্ন স্থাপন কৰিছিল, প্ৰতিকৃতি ওলোমাইছিল বা যিকোনো ক্ষেত্ৰতে নিজৰ ব্যক্তিত্বৰ পূজাক উৎসাহিত কৰিবলৈ দিছিল। যদিও নিজৰ বাবে ভণ্ড হ"ব কিয়। ষ্টেলিনে এই কথা ভাল পাইছিল আৰু অনুমোদনৰ যোগ্য আছিল। আৰু নেতাজনে নিজৰ প্ৰিয়জনক পূজাৰ বস্তু কৰি লোৱা কথাটো ভগৱানে কেনেকৈ চাব।
  দ্বিতীয় আজ্ঞাৰ কথা কি ক'ব - নিজকে মূৰ্ত্তি নকৰিবা? কাৰণ ষ্টেলিনে নিজৰ এটা কাল্ট সৃষ্টি কৰিছিল!
  হয়তো সেইবাবেই ৰাছিয়াই ভগৱানৰ শাস্তি ভুগিছে? আৰু যুদ্ধত জয়ী হ"ব নোৱাৰে, আনকি অধিক সফল পথলৈও আগুৱাই নিব নোৱাৰেনে?
  ষ্টেলিনে মনতে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁ, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো, গোপনে পুৰোহিতৰ আগত নিজৰ পাপ স্বীকাৰ কৰি আছে।
  ইয়াৰ মাজতে মই অৰ্ডাৰ দিলোঁ:
  - শক্তি জমা কৰোঁ আহক! আৰু আপোনালোক সকলোৱে আগৰ তুলনাত দুগুণ কষ্ট কৰিব লাগিব!
  তাৰ পিছত নেতাজনে নিজৰ সত্ৰসকলক মুকলি কৰি দিলে... চিন্তা...
  টি-৩৪ টেংকখন নিঃসন্দেহে সফল বাহন আছিল। অদ্ভুত কথাটো হ"ল, ফাঁচী দিয়া সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেল পাভলভেই আছিল যিজন আচলতে এই মেচিনটোৰ গডফাদাৰ আছিল, যিয়ে ইয়াৰ ৰূপায়ণৰ বাবে বহুখিনি কৰিছিল। ষ্টেলিনে নিজেই বিটি ছিৰিজ, চকাযুক্ত আৰু ট্ৰেকযুক্ত টেংক নিৰ্মাণৰ প্ৰতি প্ৰৱল আছিল। তেওঁৰ তীব্ৰ গতিবেগে নেতাজনক মোহিত কৰিছিল। কিন্তু মানচুৰিয়া আৰু ফিনলেণ্ডৰ যুঁজখনে অফ-ৰোড পৰিস্থিতিত এই ধাৰাবাহিকখনৰ অসহায়তা দেখুৱাইছিল।
  আৰু এটা টেংক ভাল পৰিচালনা ক্ষমতাৰে সৃষ্টি কৰা হৈছিল, তুলনামূলকভাৱে শক্তিশালী বন্দুক, আৰু নিজৰ সময়ৰ বাবে, ভালদৰে সুৰক্ষিত। সঁচা, চৌত্ৰিশজনৰ দৃশ্যমানতাই বহুখিনি কাম্য কৰি থৈ গ"ল। কিন্তু টেংকটোৱে জাৰ্মান বাহনতকৈ নিজৰ ফলপ্ৰসূতা আৰু শ্ৰেষ্ঠত্ব দেখুৱাইছিল। যেতিয়ালৈকে পেন্থাৰৰ আবিৰ্ভাৱ নহ"ল।
  যুদ্ধকালীন পৰিস্থিতিত নতুন গাড়ী সৃষ্টি কৰাটো অত্যন্ত কঠিন, আৰু ডাঙৰ মেকুৰীৰ বিৰুদ্ধে চৌত্ৰিশখন বহুত সৰু। এতিয়া আমি টি-৫৪ টেংকৰ কথা কৈছো, কিন্তু ইমান কম ওজনৰ ই-৫০ক অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰি।
  ষ্টেলিনে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। মদ্যপান কৰা জোতা বনোৱা এজনৰ দুখীয়া পৰিয়ালত তেওঁৰ জন্ম হৈছিল। আৰু ইমান ওপৰলৈ উঠিব পাৰিব বুলি কোনেও ভবা নাছিল। কিন্তু ভাগ্য ভাল যে এজন পুৰোহিতে ঝুগাছভিলিৰ ক্ষমতাৰ শলাগ লোৱা এজনক বিচাৰি পাইছিল আৰু তেওঁক ধৰ্মতত্ত্বৰ বিদ্যালয়লৈ লৈ গৈছিল, আৰু তাৰ পিছত চেমিনাৰীলৈ লৈ গৈছিল। কিন্তু সেয়া সহজ নাছিল। ষ্টেলিনৰ চৰিত্ৰ আছিল ম্লান, আত্মাত তেওঁৰ সংগী নাছিল আৰু তেওঁৰ বিচ্ছিন্নতাই তেওঁক পৃথক কৰিছিল। আৰু চেমিনাৰিয়ানসকলে তেওঁক ভাল নাপালে, প্ৰায়ে তেওঁক মাৰপিট কৰিছিল। ষ্টেলিনে প্ৰতিশোধ ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও তেওঁৰ স্বাস্থ্য ভাল নাছিল, আৰু তেওঁৰ বাওঁহাতখনো ভালদৰে কাম কৰা নাছিল।
  ষ্টেলিনে নিজকে বঞ্চিত আৰু ক্ষুন্ন বুলি গণ্য কৰি ঈশ্বৰক বৰ বেছি ভাল নাপালে। কিন্তু তেওঁ পুৰোহিতৰ কেৰিয়াৰৰ সপোন দেখিছিল আৰু অধ্যৱসায়ীভাৱে অধ্যয়ন কৰিছিল। আৰু যিহেতু তেওঁ ল"ৰাবোৰৰ লগত খেলিবলৈ অসুবিধা পাইছিল, সেয়েহে তেওঁ পঢ়া-শুনাত সকলো সময় উচৰ্গা কৰি উন্নতি কৰিবলৈ ধৰিলে। প্ৰথমে অষ্টমজন ছাত্ৰ, তাৰ পিছত পঞ্চমজন... জাৰৰ অধীনত ৰাছিয়ান অৰ্থডক্স গীৰ্জাৰ ক্ষমতা আৰু কৰ্তৃত্ব আছিল বিপুল - কেৰিয়াৰ কিয় নহয়?
  কিন্তু তাৰ পিছত ষ্টেলিনক বিপ্লৱীসকলে লৈ গ"ল। এয়া হয়তো হৃদয়ৰ এটা কৰ্ম, মনৰ নহয়। আৰু ষ্টেলিনৰ হৃদয় ধৰ্মৰ প্ৰতি ক্ৰমান্বয়ে ঠাণ্ডা হৈ পৰিল। পাপ আছিল যিটো তেওঁ ভাল পাইছিল। মোক নাৰী বিচাৰিছিল, আৰু এটা পানীয়, আৰু এটা ধোঁৱা! আৰু লেণ্টৰ সময়ত চৰ্বিযুক্ত গাহৰিৰ মাংস খাওক, ৰঙা মদেৰে ধুই লওক। ষ্টেলিনেও ঈশ্বৰৰ প্ৰতি প্ৰেমৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা নাছিল, যিহেতু তেওঁ মানুহৰ ওচৰত ক্ষুন্ন অনুভৱ কৰিছিল। বাৰু, যোচেফ কিয়, যিহেতু সকলোৱে তেওঁক ভাল নাপায়? বিশেষকৈ সমনীয়া?
  ষ্টেলিন আছিল এজন বহিষ্কৃত, বিপ্লৱীসকলো বহিষ্কৃত। যিসকল শক্তিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাৰু... আৰু যোচেফৰ হৃদয় তেওঁলোকৰ ফালে টানি গ"ল। যদিও মোৰ মনটোৱে কৈছিল: চেমিনাৰীত থাকক, আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এটা আচৰিত গীৰ্জাৰ কেৰিয়াৰ। তদুপৰি ষ্টেলিনে ইচ্ছা কৰিলেও ধুনীয়াকৈ কথা ক"ব জানিছিল। কিন্তু হৃদয়, ঈশ্বৰৰ প্ৰতি থকা ক্ষোভ আৰু যিবোৰ শক্তি আছে, সেইবোৰ অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিল।
  গতিকে ষ্টেলিনে চেমিনাৰী শেষ নকৰাকৈয়ে বিপ্লৱী সংগ্ৰামত সোমাই পৰিল। যদিও ৰাছিয়াত কেনেধৰণৰ সফল বিপ্লৱ হ"ব পাৰে? কিন্তু সি কামত ব্যস্ত হৈ পৰিল। তেওঁ কৰ্তৃত্ব লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু গ্ৰেপ্তাৰৰ প্ৰক্ৰিয়াটো লাহে লাহে চলি থকা দেখি তেওঁ জাৰবাদী গোপন আৰক্ষীৰ তথ্যদাতা হোৱাৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। নীতিগতভাৱে কোবাৰ হাতত তেতিয়া আন কোনো উপায় নাছিল। তেওঁলোকে তেওঁক কাৰাগাৰত ভৰাই তাতেই বহুদিন ৰখাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে, আৰু তাৰ পিছত এই তথ্যদাতাসকলৰ ইমানবোৰ বিবাহ বিচ্ছেদ হ"ল।
  ষ্টেলিনে মান্তি হ"ল আৰু তেওঁৰ কেৰিয়াৰে উৰা মাৰিলে। লেনিনক লগ পালে। এই টান বুদ্ধিজীৱীজনক তেওঁ বেছি ভাল নাপালে যদিও তেওঁৰ অন্তৰ্দৃষ্টিই তেওঁক ক"লে যে ভৱিষ্যত লেনিনৰ। গতিকে ষ্টেলিন কৰ্মৰ মানুহ হৈ পৰিল। দলৰ সপক্ষে ডকাইতি, সংগঠিত বিদ্ৰোহ আৰু ধৰ্মঘটত লিপ্ত হৈছিল। আৰু তেওঁ তাৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল - তেওঁ আছিল এজন তথ্যদাতা। তেওঁলোকে তেওঁক ভ"ল"গডালৈ নিৰ্বাসিত কৰিছিল আৰু তাৰ পৰা ষ্টেলিন অহৰহ পলায়ন কৰিছিল। যেতিয়ালৈকে, অৱশেষত, নেতাজন সম্পূৰ্ণৰূপে বিৰক্ত হৈ পৰিল, আৰু তেওঁক চাৰি বছৰৰ বাবে অধিক কঠোৰ ঠাইলৈ নিৰ্বাসিত কৰা হ"ল। ৰাছিয়াত এটা সৰু বিপ্লৱৰ সৃষ্টি হয়, যাৰ ফলত ডুমাৰ সৃষ্টি হয়। তেতিয়াও ষ্টেলিনে আইনী ৰাজনৈতিক কেৰিয়াৰৰ কথা ভাবিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল: ডেপুটি বা মন্ত্ৰী হোৱা।
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ আৰম্ভণি বলছেভিকসকলে এই আশাৰে অনুভৱ কৰিছিল যে ই অতি সোনকালে জোকাৰি যাব। আৰু কাম কৰিলে! যুদ্ধখন বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে চলিছিল যদিও ব্ৰুচিলভৰ ব্ৰেকথ্ৰুৰ পিছত এনে লাগিছিল যে ৰাছিয়াই অতি সোনকালে জয়ী হ"ব। অৰ্থাৎ স্বৈৰাচাৰী শক্তি শক্তিশালী হ"ব। কিন্তু ফেব্ৰুৱাৰী মাহত অভ্যুত্থান হ"ল, ৰাজতন্ত্ৰৰ পতন ঘটিল আৰু বলছেভিকসকলৰ বাবে সোণালী সময় আহিল।
  লেনিন তেওঁলোকে ভবাতকৈ বহুত বেছি সক্ষম সংগঠক হিচাপে পৰিগণিত হৈছিল, ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ ট্ৰটস্কিক আকৰ্ষণ কৰিবলৈও সক্ষম হৈছিল। ষ্টেলিনে প্ৰায় লগে লগে পিছৰটোক ঘৃণা কৰিছিল। কিন্তু ট্ৰটস্কিৰ কাম আছিল... বিপ্লৱটো অতি সোনকালে পাৰ হৈ গ"ল। যদিও জিনোভিয়েভ আৰু কামেনেভে প্ৰায় ভাঙি পেলালে। কিন্তু সৌভাগ্যক্ৰমে কেৰেনস্কিক তেওঁৰ দৃঢ়তা আৰু বুদ্ধিমত্তাৰ দ্বাৰা পৃথক নহ"ল।
  বিপ্লৱটো অতি ক্ষীপ্ৰতাৰে আৰু সফলতাৰে সংঘটিত হৈছিল, প্ৰায় কোনো লোকচান হোৱা নাছিল। বলছেভিকসকলক সফলতাৰ অনুকূল আছিল। আৰু ষ্টেলিন প্ৰায় লগে লগে প্ৰথম সকলৰ ভিতৰত এজন হৈ পৰিল।
  ইয়াৰ পিছত আহিল গৃহযুদ্ধ। সফলতা আৰু পৰাজয়। বলছেভিকসকলৰ বিজয়ত ট্ৰটস্কিয়ে বিপুল ভূমিকা পালন কৰিছিল। আৰু হত্যাৰ চেষ্টা আৰু ডিঙিত আঘাত পোৱাৰ পিছত লেনিন গুৰুতৰভাৱে অসুস্থ হৈ পৰে আৰু লাহে লাহে ক্ষমতা হেৰুৱাবলৈ ধৰিলে। সন্দেহজনক পৰিস্থিতিত মৃত্যু হয় স্বেৰ্ডলভৰ। ট্ৰটস্কিয়ে নেপোলিয়নৰ উচ্চাকাংক্ষা গঢ়ি তুলিছিল। এইখিনিতে ষ্টেলিনে নিজকে আৰু জোৰেৰে ঠেলি দিবলগীয়া হ"ল। পোলেণ্ডৰ বিৰুদ্ধে অভিযান বিফল হোৱাৰ বাবে বিশ্ব বিপ্লৱৰ কাম নহ"ল।
  ষ্টেলিনে চিন্তা আৰু মনত ৰখা বন্ধ কৰি দিলে। তেওঁ কেনেকৈ ট্ৰটস্কি আৰু আনসকলক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, সেই কথা পশ্চিমৰ বিভিন্ন লেখকে বহুদিনৰ পৰাই জানে আৰু বৰ্ণনা কৰি আহিছে।
  বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিৰ পৰা কেনেকৈ ওলাই আহিব পাৰি তাৰ প্ৰতি অধিক আগ্ৰহী, এই মুহূৰ্তত।
  তথাপিও আটাইতকৈ যুক্তিসংগত কথাটো আছিল আমেৰিকাৰ শিকলিৰে বান্ধি ৰখাৰ সময়ত জাৰ্মানীক ৰিস্ক লৈ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰা। কিন্তু এই কামটো কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱাটো অত্যন্ত কঠিন। ষ্টেলিনে বহুদিনৰ পৰাই নিজৰ মাজতে এই নিৰ্দিষ্ট বাধাটো লক্ষ্য কৰিছিল। সঁচাকৈয়ে অজগৰটোক আক্ৰমণ কৰা? ইয়াৰ বাবে আপুনি লেন্সেলট হোৱাটো প্ৰয়োজন। কিন্তু ষ্টেলিনে সাৱধানতা পছন্দ কৰিছিল।
  আৰু আশাও আছিল, কিন্তু হিটলাৰক কি প্ৰয়োজন আছিল? হয়তো সঁচাকৈয়ে সকলো ঠিকেই হ"ব?
  তথাপিও জাৰ্মানীয়ে ইমানেই ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণ কৰিছে যে ইয়াক হজম কৰা আৰু বিকাশ কৰাটো দুয়োটা কঠিন। ৰাছিয়াৰ পৰা তেওঁলোকক কি লাগে যেতিয়া আটাইতকৈ চৰ্বিযুক্ত টুকুৰাবোৰ ধৰা পৰিছে আৰু অতি সোনকালে বিকশিত কৰা হ"ব। ইউক্ৰেইন আৰু ককেছাছ, আৰু বেলাৰুছ, আৰু বহুতো, তুৰ্কমেনিস্তান আৰু উজবেকিস্তানৰ বেছিভাগ অংশকে ধৰি।
  অত্যন্ত বিৰক্তিকৰ চিন্তাৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ নেতাজনে এফোৰিজম লিখিবলৈ ধৰিলে;
   ছফীষ্ট্ৰীৰ খালী ৰিংতকৈ মুদ্ৰাৰ ৰিংটো অধিক সুসম, অৱশ্যে পিছৰটো সাধাৰণতে প্ৰথমটো শুনিবলৈহে পালন কৰা হয়!
  ব্লণ্ড এজন সদায় উজ্জ্বল মূৰ, কিন্তু, নিয়ম অনুসৰি, শব্দটোৰ আক্ষৰিক অৰ্থতহে!
  যদি ক"লা চুলি বুদ্ধিমত্তাৰ চিন নহয়, তেন্তে পাতল চুলি নিশ্চয় মূৰ্খামিৰ মাপকাঠী হ"ব নোৱাৰে!
  ভাল ৱাইন এটা বেয়া পাত্ৰত জমা কৰা নহয়, আৰু মহান বুদ্ধিমত্তা এটা কুৎসিত চেহেৰাৰ তলত লুকাই নাথাকে!
  যিসকলৰ মূৰ ওক আৰু স্বাৰ্থপৰ অহংকাৰ আছে তেওঁলোকে ছালখন টেন কৰিবলৈ দিয়ে!
  যিজনে সকলো বাস্তৱতাৰ হিচাপ নিদিয়ে, তেওঁ কেৱল সপোনতহে ট্ৰফী গণনা কৰে!
  যিজনে বহুত বহি থাকে তেওঁ বাক্যবাণৰ জলাশয়ত আবদ্ধ হৈ পৰে!
  যিয়ে জিভাখন বহুত ৱাফেল কৰে, তেওঁক হেৰুৱা সুযোগৰ ধুমুহাই সৃষ্টি কৰা হাৰিকেনে আঘাত কৰিব!
  সুযোগ সদায় থাকে, কিন্তু অবাস্তৱ উচ্চাকাংক্ষা থাকিলে সেইবোৰ উপলব্ধি কৰাটো অসম্ভৱ!
  পেৰেডত এটা বিশিষ্ট ৰূপ ভাল, কিন্তু যুদ্ধত সৰ্বোত্তম ৰূপটো হ"ল সম্পূৰ্ণ অদৃশ্যতা!
  সাহিত্যিক পিয়ানোবোৰ মেৰামতি কৰাটো আটাইতকৈ সহজ যেতিয়া সেইবোৰক অজ্ঞানৰ জোপোহাৰ পৰা উলিয়াই, সাধাৰণ জ্ঞানৰ কঠিন মাটিত টানি অনা হয়, আৰু সম্বল, উদ্ভাৱন আৰু কল্পনাৰ নিৰ্ভৰযোগ্য সঁজুলি হাতত থাকে!
  জয়ৰ দিশত যোৱা সকলোবোৰেই আচৰিত - শত্ৰুক দখল কৰিবলৈ, কিন্তু পিয়ানোৰ কোনো গুৰুত্ব নাই!
  প্ৰকৃতিৰ বেয়া বতৰ নাই, তাইৰ কেৱল জলবায়ু উন্নত কৰিব বিচৰা সন্তান আৰু সতি-সন্ততি আছে, যাৰ বাবে পৃথিৱীত একেবাৰে ভাল একো নাই!
  প্ৰকৃতিৰ সতি-সন্ততি হ"ল সেইজন যিয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তাৰ সৈতে আত্মীয়তাক চিনি নাপায়, কিন্তু নিজকে বিদেশী দাস বুলি গণ্য কৰাটো পছন্দ কৰে!
  গতিকে আমি মদ খাওঁ যাতে আমাৰ আত্মীয়ই সকলো কৰিব পাৰে, আৰু আমাৰ শত্ৰুৱে কেৱল নিজৰ ক্ষতিহে কৰিব পাৰে!
  একেলগে সকলোকে ভয় খুৱাব নোৱাৰি, কিন্তু সকলোকে ব্যক্তিগতভাৱে উন্মাদ ভয়ানকতালৈ ঠেলি দিব পাৰি!
  সকলোতকৈ বেছি নতুন সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰা কথাটো পুৰণিৰ সমস্যা সমাধান কৰা নতুন কিবা এটা সৃষ্টি কৰাৰ ইচ্ছা নহয়!
  এই বা সেই ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ বৃহৎ ওজনে ইয়াক নিৰ্দেশ দিয়াসকলৰ বিচাৰৰ লঘুতাক সূচায়!
  অস্ত্ৰই নহয়, ইয়াৰ পৰা গুলী চলোৱাজনেহে হত্যা কৰে, কিন্তু ই ভুল গুলী চলায়, বেছিভাগ সময়তে মৃত্যুৰ আহিলা নিজেই, যিহেতু হত্যা কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰাটো সদায় গুলীচালনাৰ বাবে সঠিক সিদ্ধান্ত!
  মানুহ যেতিয়া মানুহৰ বাবে পহু হয়, তেতিয়া আমি ইজনে সিজনৰ জড়াল হোৱাৰ দৰে ভয়ংকৰ নহয়!
  খৰখেদা কৰাসকলে সদায় দেৰি কৰে, আৰু যিসকলৰ কোনো খৰখেদা নাই তেওঁলোকে কেতিয়াও নিজৰ লক্ষ্যত উপনীত নহয়!
  যদিও কেৱল গতিবেগে জয় নিদিয়ে, তথাপিও ইয়াৰ অনুপস্থিতিত শত্ৰুৱে আপোনাৰ পৰা সফলতা কাঢ়ি লৈ যায়!
  বহু ৰান্ধনীয়ে কিয় দাইল নষ্ট কৰে, কাৰণ জাকটোৱে নিজৰ অলপ সৃষ্টিশীল স্বাধীনতাৰে এটা মাষ্টাৰপিছক ভৰিৰে গচকিব পাৰে!
  যেতিয়া আপুনি আপোনাৰ শত্ৰুক আচৰিত কৰে, তেতিয়া আপুনি সদায় তেওঁৰ ওপৰত সুবিধা লাভ কৰে, আচৰিত মূৰ্খামি আৰু আচৰিত মূৰ্খামিৰ বাহিৰে!
  যেতিয়া আপুনি আপোনাৰ শত্ৰুক আচৰিত কৰে, তেতিয়া আপুনি সদায় তেওঁৰ ওপৰত সুবিধা লাভ কৰে, আচৰিত মূৰ্খামি আৰু আচৰিত মূৰ্খামিৰ বাহিৰে!
  দাতাৰ হাতৰ দৰিদ্ৰতা ভালদৰে হ"ব পাৰে যদিহে গ্ৰহণকাৰীয়ে ধূৰ্ততাৰে কৃপণালি নকৰে!
  জয় যিমানেই সহজ হ"ব সিমানেই ইমান সহজে কিয় হ"ল সেয়া বুজাটো কঠিন হৈ পৰে আৰু সাধাৰণতে কি দুৰ্ভাগ্যই আপোনাক বহু আগতেই ক্ষমতা লাভ কৰাত বাধা দিলে সেয়া বুজাটো অসম্ভৱ!
  নৈতিকতাৰ কথাটো হ'ল ইয়াৰ অবিহনে জয়ী হোৱাটো সহজ, কিন্তু জয়ৰ ফল নষ্ট কৰাটো আৰু সহজ!
  যিসকলৰ ভাল কামৰ বাবে হাত চুটি থাকে তেওঁলোকৰ সাধাৰণতে দীঘল আৰু বেয়া জিভা থাকে!
  চুটি মনৰ সম্পত্তি হ"ল দীঘলীয়া আলোচনা আৰু দুৰ্বল মনোভাৱৰ জনগাঁথনিৰ সৃষ্টি কৰা!
  চয়তানে সদায় জয়ী হয়, কাৰণ ইয়াৰ ব্যৱহাৰৰ বেয়া পৰিণতি অবিহনে কোনো মংগল নাই!
  যুদ্ধত দেৰি হোৱাসকলে বিজয়ৰ পেৰেড এৰিব পাৰে!
  হয়, বিপদত পৰাৰ আটাইতকৈ সহজ উপায় হ"ল বাজৰাৰ দৰে শত্ৰুৰ বাবে সুযোগ সিঁচৰতি কৰা!
  বেৰ"মিটাৰৰ টোপালৰ দৰে আত্মাৰ টোপাল এটাই ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে, কিন্তু কেৱল আমাৰ মাটিতহে!
  আৰু আত্মাৰ উল্লাসে হাৰিকেনৰ আক্ৰমণক বিকৃত কৰে, যিকোনো এন্টিচাইক্লনতকৈও বেয়া!
  যিয়ে শপত খাব তেওঁৰ নিকৃষ্ট কথাৰ বাবে দায়ী হ"লে বৰ বেয়া লাগিব!
  খৰখেদা কৰাৰ বাবে প্ৰথম পেনকেকটো গোট খাব পাৰে, কিন্তু বাকীবোৰ টেবুলত অত্যধিক লেহেমীয়া হোৱাৰ বাবে ঠিক ডিঙিৰ তললৈ নাযায়!
  মহে নাক খহাই নিদিবলৈ হ"লে তেজৰ পৰা আপোনাৰ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ চোকাতা আৰু বুদ্ধিমত্তা হেৰুৱাব নালাগে!
  চোকা বেয়নেটৰ দৰে চোকা মনটোৱে তাৰ সহায়ত সিংহাসনত বহি থকাজনক ছুৰীৰে আঘাত নকৰে!
  ওক গছৰ দৰে মূৰ্খ শত্ৰু যিমানেই বেছি হ"ব সিমানেই ওক গছৰ কফিন বেছি হ"ব!
  গাল ঘূৰোৱাটো লজ্জাজনক, কিন্তু বিপদত পৰা সতীৰ্থক কান্ধ ঘূৰাই দিবলৈ অস্বীকাৰ কৰাজন আৰু অধিক নিন্দাৰ যোগ্য!
  ইমান স্মাৰ্ট মানুহ নাই, কিন্তু অস্পষ্ট চৰকাৰে এনেদৰে ব্যৱস্থা কৰিবলৈ সক্ষম হয় যে ইজনে সিজনৰ লগত কেৱল হস্তক্ষেপ কৰে!
  যিজনে বহুত ভুকুৱালেও লাহে লাহে দৌৰে তেওঁ কুকুৰৰ জীৱনত খুব সোনকালে উপনীত হ'ব !
  কুকুৰৰ জীৱনটো কেৱল শিকলি আৰু কলাৰৰ নিশ্চয়তা, আৰু কুকুৰৰ ঘৰ আৰু ৰেচনৰ নিশ্চয়তা, কেৱল সেইসকলৰ বাবেহে যিসকলে লাভজনকভাৱে পহুৰ টিকট বিক্ৰী কৰি কুকুৰৰ গোন্ধ সতেজ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে!
  শক্তিৰ লগত নৈতিকতা, নৈতিকতাৰ লগত দয়া, দয়াক প্ৰজ্ঞাৰ লগত, আৰু প্ৰজ্ঞাৰ লগত দূৰদৰ্শিতাৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাব লাগিব!
  প্ৰথমে প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াজনে শেষত শেষ কৰে!
  কোনে জুইত জ্বলি নাযায়, যিয়ে বৌদ্ধিক টুকুৰাৰ ওজন লৈও গোবৰত ডুব নাযায়!
  খৰখেদা নকৰাকৈয়েহে আপুনি সমস্যাটো সোনকালে সমাধান কৰিব পাৰিব!
  জিনিয়াছ খলনায়কৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ, কেৱল ভাল লক্ষ্য আৰু ভাল পৰিণতিৰ সৈতে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ!
  শত্ৰুতকৈ বন্ধুক বহুত বেছিকৈ তুচ্ছজ্ঞান কৰে, কিন্তু ইয়াৰ বাবেও কম নহয় অনুতাপ কৰিবলগীয়া হয়!
  পিছলৈ চিন্তা কৰাসকলে সদায় নাক ভিতৰলৈ সোমাই থাকে!
  আনন্দৰ চকুলো সদায় তিক্ততাৰ লগত মিহলি হৈ থাকে, মাথোঁ কঠোৰ পৰিশ্ৰমত খিকিন্দালি কৰাসকলৰ মাজত সদায় পিছৰটো বেছি থাকে!
  কুমিৰৰ চকুলো, কিন্তু সুখেৰে হাঁহি কুমিৰৰ অন্তৰত দিয়া নহয়!
  হাতুৰীৰ তলত পাৰ্থিৱ ধন-সম্পত্তি ৰাখি আপুনি স্বৰ্গত ধন সংগ্ৰহ নকৰিব, গতিকে প্ৰভু-ঈশ্বৰে নিম্ন ব্যৱহাৰিক কৌশলেৰে দাসক উন্নীত নকৰে!
  মৃত্যুৰ লগে লগে লগ পোৱা ঠাইখন সলনি কৰিব নোৱাৰি, কিন্তু উপচন্দ্ৰ জগতখনৰ শেষ সাক্ষাৎকাৰৰ বাবে বহুত বেছি মান্য প্ৰাকৃতিক দৃশ্য বাছি ল"ব পাৰি!
  মনৰ স্বতঃস্ফূৰ্ততাৰ বিচাৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ মাধ্যমেৰে নহয়, প্ৰাপ্তিৰ পিছত বাকী থকা উপায়েৰেহে বিচাৰ কৰা হয়!
  বেছি কঠিন কিবা এটাৰে পেটটো ভৰাই ল"ব পাৰি, কিন্তু যথেষ্ট পাব নোৱাৰি!
  যিসকলৰ দাঁত নাই তেওঁলোকৰ দাঁতত সঘনাই ঘুচা মাৰিব লাগে!
  দাঁতবিহীন সেনাই উগ্ৰ থ্ৰেচিঙৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰে, কিন্তু মগজুহীন ৰাজনীতিবিদ এজনৰ দাঁতত ঘুচা মাৰিব, আনকি আটাইতকৈ দাঁত থকা আৰ্মাডাৰ সৈতেও!
  মৌন হৈ থাকিলে আপুনি স্মাৰ্ট বুলি গণ্য কৰিব পাৰি, কেৱল সেই ক্ষেত্ৰতহে যেতিয়া আপুনি উত্তৰ দিব লাগে, তেতিয়া তেওঁ বন্দুকৰ ভাষাত কথা ক"বলৈ আৰম্ভ কৰে!
  নিৰৱ খেলখন খেলি আপুনি আপোনাৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব পাৰে, কিন্তু বুদ্ধিমানৰূপে আপোনাৰ মতামত ভাগ কৰিহে ইয়াক এটা দুৰ্বিষহ অস্তিত্বতকৈও অধিক কৰি তুলিব পাৰে!
  মৌনতাক সোণ বুলি গণ্য কৰে কেৱল সেইসকলেহে যিসকলে কেনাৰী জিভাৰ স্ক্ৰফুলাছ তৃপ্তিত অসুস্থ হৈ পৰিছে!
  ভালৰ অন্তৰ বাহিৰে সকলো অন্ত আমাৰ বাবে বাঞ্ছনীয়, কিন্তু সমস্যাটো হ"ল ভালৰ অন্ত পৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ, আৰু ভালৰ অন্ত প্ৰায় অনিবাৰ্য!
  অশ্লীলতাৰ সিংহাসনত বহিবলৈ কুৎসিত ইচ্ছাৰ বাহিৰে একোৱেই নিৰীহ সৌন্দৰ্য্যক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে!
  সৌন্দৰ্য্যৰে কৃপা অৰ্জন কৰিব পাৰি, কিন্তু পাপৰ মূল্য দিব নোৱাৰি!
  নাকেৰে ৰৈ থাকিব নোৱাৰাসকলেহে পিঠি দেখুৱায়!
  উষ্ণ হৃদয়ে উদাসীনতাৰ যিকোনো হিমবাহ গলিব পাৰে, কিন্তু ঠাণ্ডা মন অবিহনে উদীয়মান প্ৰবাহক গঠনমূলক চেনেললৈ ৰূপান্তৰ কৰাটো অসম্ভৱ!
  বিপ্লৱ উতলা পানীৰ দৰে, ঠাণ্ডা বিক্ৰিয়াৰ পিছত হাতখন আগবঢ়াই দিয়ে, আৰু তাৰ পিছত জ্বলা-পোৰাৰ পৰা চিঞৰি উঠে!
  মানুহে সকলো সময়তে অদ্ভুত কাম কৰে, কিন্তু অলৌকিক কাম নহয়!
  চালনীত থকা অলৌকিকতাবোৰ কাষলৈ ওলাই আহে যদিহে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিন্তা হয়!
  যুদ্ধত আচৰিত হোৱাটো ইয়টৰ পালৰ দৰে, মাথোঁ ইমান লক্ষ্যণীয় নহয়!
  যদি আপুনি কোনো সৈনিকক আচৰিত কৰি লয় তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ"ল সৈনিকজন পৰ্যবেক্ষণত বেয়া!
  নিখুঁততা হৈছে ৰজাৰ নহয়, মাস্কেটৰ নলীৰে নিজৰ সিংহাসন সমৰ্থন কৰা সেই সৈনিকসকলৰ ভদ্ৰতা!
  যেতিয়া শান্তিৰ ৰাজত্ব হ"ব, তেতিয়া আপুনি আপোনাৰ হৃদয়খন দয়াৰ পাহৰি যোৱা-নটেৰে সজাই তুলিব পাৰে, কিন্তু যুদ্ধৰ বিশৃংখলতাই যেতিয়া উত্তাল হ"ব, তেতিয়া কেৱল নিৰ্দয়তাৰ কাঁইটীয়া গোলাপবোৰেহে আপোনাৰ আত্মাক গ্ৰাস কৰাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব!
  নিজৰ কবৰ খন্দাতকৈ খাদ খন্দা ভাল, কিন্তু নিজৰ প্ৰতিভা আৰু কৌশলক পুতি থ"লে গভীৰ খাদত পুতি থোৱা হ"ব!
  মদৰ খাই হাৰ মানিলে আক্ৰমণত লৰালৰিকৈ যোৱাটো সহজ হয়, কিন্তু চল্লিশ কোণত দৌৰিলে কবৰৰ গাঁতহে হ"ব পাৰে!
  মদ্যপায়ী এজন মূৰ্খ লগাতকৈও বেয়া, শেষৰজনে দুৱাৰখন ঠেলি দিব পাৰে, ফুটাবোৰ বন্ধ কৰি দিব পাৰে, কিন্তু মদ্যপায়ীজন নিজেই এজন থ্ৰু হোল, দুৱাৰ ভাঙিব পৰা, আনকি মূৰ্খ লগাবোৰো ছিন্নভিন্ন কৰি পুনৰ নিৰ্মাণ কৰে!
  গৌৰৱ কৰাটো চাতুৰীৰ পৰা পৃথক এইটোৱেই যে প্ৰথমটোৰ বাবে চাতুৰীমূলক পুৰস্কাৰ পোৱাৰ আশা কৰা নহয়, পিছৰটোৰ বাবে প্ৰশংসাহে পোৱাৰ আশা কৰা নহয়!
  মানৱতা বুদ্ধিৰে বাঢ়ে, কু-অভ্যাসেৰে নিজকে সাৰ কৰি, গোবৰেৰে গোলাপৰ দৰে!
  এলাহই প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ, বেয়া অভ্যাস - চিকিৎসা আৰু জৈৱ অভিযান্ত্ৰিকী, অশ্লীলতা আৰু কম্পিউটাৰ বিজ্ঞানৰ কামনাক উদ্দীপিত কৰে, আৰু আক্ৰমণাত্মকতাই একেলগে ল"লে ইয়াক প্ৰাকৃতিক প্ৰয়োজনতকৈ বহুগুণ উচ্চ স্তৰলৈ লৈ যায়!
  এলাহই কেৱল অগ্ৰগতিৰ বাবে প্ৰৰোচনাহে দিয়ে, কিন্তু সঁচাকৈয়ে ইয়াক নেতৃত্ব দিবলৈ এনেকুৱা কামৰ প্ৰয়োজন যিয়ে কেৱল এলেহুৱাসকলৰ নহয়, স্বাভাৱিক প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিব!
  এলাহ অলসতাৰ অজুহাত নহয়, কিন্তু ই এনে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে যে বন্ধৰ দিনত কেতিয়াও জিৰণি ল"ব নোৱাৰিব!
  এলাহই কেৱল অগ্ৰগতিৰ বাবে প্ৰৰোচনাহে দিয়ে, কিন্তু সঁচাকৈয়ে ইয়াক নেতৃত্ব দিবলৈ এনেকুৱা কামৰ প্ৰয়োজন যিয়ে কেৱল এলেহুৱাসকলৰ নহয়, স্বাভাৱিক প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিব!
  এলাহ অলসতাৰ অজুহাত নহয়, কিন্তু ই এনে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে যে বন্ধৰ দিনত কেতিয়াও জিৰণি ল"ব নোৱাৰিব!
  যিয়ে পিছুৱাই যাব - নিজৰ জীৱন বচাবলৈ চিন্তা কৰি - তেওঁ নিজকে মৰ্ত্যৰ লাজেৰে দাগ দিব!
  পলাই গৈ আপুনি অস্তিত্ব ৰক্ষা কৰিব পাৰে, কিন্তু জীৱন ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰে!
  বীৰত্বৰে আক্ৰমণ কৰিলে কেতিয়াবা অস্তিত্ব হেৰুৱাই পেলায়, কিন্তু অমৰত্ব লাভ কৰে!
  আভিজাত্য সদায় জন্মগত নহয়, কিন্তু সদায় হেৰুৱাৰ দ্বাৰা আহৰণ কৰা হয়!
  বিশ্বাসঘাতক, দাস আৰু ৰাজকুমাৰৰ সাজ-পোছাকত, পিতৃভূমিৰ দাস, ৰাজকুমাৰ আৰু দাস পদত!
  যুদ্ধৰ আগতে যিয়ে শান্তিৰে বহুত ভোজ খাব, তেওঁৰ সামৰিক সফলতাৰ ভোজ খোৱাৰ কাৰণ কম হ"ব!
  ধৈৰ্য্যই অভিলাষী চিন্তা আৰু অবিনাশী উচ্চাকাংক্ষাৰ বাহিৰে সকলোকে ক্লান্ত কৰি পেলাব!
  উচ্চ আত্মা কেতিয়াও আঁঠুত নপৰে - উচ্চ আত্মা কেতিয়াও পাতাললৈ নামি নাযায়, আৰু উচ্চ মন সদায় ভিত্তি আবেগৰ বাবে বিদেশী!
  সংখ্যাৰে যুঁজিব পাৰে, সংখ্যাৰে জয়ী হ"ব পাৰে, কিন্তু জয় বজাই ৰখাৰ ক্ষমতা আৰু ইয়াৰ ফলৰ সুবিধা লোৱাৰ কলাৰেহে!
  শক্তিশালী ল"ৰা এটাৰ বাবে যিদৰে আছে তেনেকুৱাই হোৱাটোৱেই ভাল, আৰু শক্তিশালী প্ৰাপ্তবয়স্ক যেন লগাটো সদায় তেওঁৰ যিদৰে আছে তাৰ পৰা পৃথক যেন দেখাটো ভাল!
  কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এজন শাসকৰ বাবে কেতিয়াও দুৰ্বল যেন দেখা পোৱাটো ভাল - যদিও তেওঁৰ মূল শক্তি প্ৰতাৰণা!
  উন্মাদ বীৰত্ব, সৈনিকে মূৰ্খামি নকৰে - সেনাপতিয়ে মূৰ্খামি কৰে, সৈনিক পঠিয়াই য'ত বীৰত্ব উন্মাদ হৈ পৰে!
  প্ৰতিযোগিতাত গোটেই বৃত্ত এটাক অতিক্ৰম কৰিব পাৰি, ব্যৱসায়িক লেনদেনত আপোনাৰ মূলধন গোটাব পাৰি, কিন্তু পেটটো ঘূৰণীয়া হৈ যেতিয়া আপোনাৰ কৌশল চেপেটা হৈ পৰে তেতিয়া আপুনি সফলতা লাভ কৰিব নোৱাৰে!
  প্ৰতিজন যোদ্ধাৰ এইটোৱেই থাকিব লাগে, ডাঙৰ হৃদয় থাকিব লাগে, কিন্তু ভয় কম আৰু দায়িত্ববোধৰ বিশাল!
  দুটা ভালুক একেটা গুহাতে নাথাকে, কিন্তু এটা শিকাৰুৰ মানসিকতাৰে এজন ব্যক্তিৰ মাজত দুটা নৈতিকতাই নিখুঁতভাৱে সহাৱস্থান কৰে!
  এম্বুছত থকা বাঘ এটাই দাঁত হেৰুৱালৈকে বিপদজনক, আৰু মানুহ এজন উজ্জ্বল উদ্ভাৱন এটা জিলিকি নপৰালৈকে অসহায় হৈ পৰে!
  সকলোৱে ভাগৰুৱা হৈ পৰে, কেৱল এলেহুৱা মানুহেহে ভাগৰত হাৰ মাৰে, কেৱল মৃতইহে ঘামৰ টোপাল টোপাল নিদিয়ে!
  আপুনি বিজয়ী বৰ্বৰ বুলি ক"ব পাৰি, কিন্তু হেৰুৱা চেটাৰবক্স বৰ্বৰ হোৱাতকৈ সেয়া ভাল!
  সাহস চকীৰ ভৰিৰ দৰে; দক্ষতা আৰু হিচাপৰ সৈতে ইয়াক সংযুক্ত কৰিলে ভাল, আৰু যদি আপুনি ইয়াৰ লগত ভাগ্য যোগ কৰে, তেন্তে জয় এক সুদৃঢ় ভেটিত সুদৃঢ় হ"ব!
  সাহস ভাল - ছডমী বেয়া!
  জয়ৰ বাবে প্ৰস্তুতিৰ প্ৰয়োজন, কিন্তু আপুনি নিজেই ভিক্টোৰিয়াৰ বাবে নহয়, সেই পৰিকল্পনাৰ বাবে প্ৰস্তুত হ"ব পাৰে যিয়ে ইয়াক নিশ্চিত কৰাৰ আশা দিয়ে!
  আপুনি এটা বেঁকা ঘৰ বা ক্ষতিগ্ৰস্ত স্বাস্থ্য ঠিক কৰিব পাৰে, কিন্তু এটা জোকাৰি যোৱা সুনাম সম্পাদনাৰ দ্বাৰা নহয়, আপোনাৰ জীৱনশৈলীৰ আমূল পুনৰ্গঠনৰ দ্বাৰা পুনৰুদ্ধাৰ হয়!
  তেওঁলোকে বাসিন্দাসকলৰ অসুবিধা নকৰাকৈ ইউ এছ এছ আৰ পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও ফলত সকলো সুবিধা অকাৰণতে ধ্বংস হৈ পৰিছিল!
  বিশ্বাসৰ দ্বাৰা খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম যুদ্ধৰ বিৰোধী, কিন্তু সকলোতকৈ বেছি তেওঁলোকে খ্ৰীষ্টান বিশ্বাসৰ বেনাৰত হাউলি উঠে!
  পৃথিৱীখন সাধাৰণতাৰ পৰ্যায়লৈকে অভাৱনীয়, কিন্তু তুচ্ছভাৱে হিচাপ কৰা!
  মানুহৰ তেজ পানী নহয় - সময়ৰ লগে লগে ই ম্লান নহয়, পানী দিলে শস্যবোৰ জ্বলি যায়, ই কেৱল পিয়াহ জ্বলাই দিয়ে, কিন্তু তথাপিও ই মানৱ জাতিক ঢালি দিয়ে!
  সফলতাৰ বাবে অপেক্ষা কৰাটো কঠিন, কিন্তু বাস্তৱত আপুনি কেৱল সমস্যাৰ বাবেহে অপেক্ষা কৰিব পাৰে!
  সাগৰৰ পৰা বতৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰিলে বিপদৰ হাৰিকেন আৰু বিফলতাৰ টৰ্নেডো আশা কৰিব!
  জিভা এটা সৰু পেশী, কিন্তু ই মহান মানুহে কোৱা কম সংখ্যক শব্দৰে ডাঙৰ ডাঙৰ কাম কৰে!
  ইগনিচনৰ সহায়ত ইন্ধন নথকাকৈও বিমানত প্ৰপেলাৰটো টান কৰিব পাৰি, কিন্তু যুদ্ধৰ ফিউজ নথকা ব্যক্তিয়ে কেৱল টুইষ্ট কৰিব পাৰে!
  ঈগল হিচাপে জন্ম লোৱা এজনে সদায় উৰি যায়, কিন্তু ডেউকা নোহোৱাকৈ জন্ম লোৱা এজনে কেৱল উৰি যায়!
  ইচ্ছাশক্তিৰ দ্বাৰা নিজৰ ভিতৰতে সিংহৰ খেতি কৰিব পাৰি, কিন্তু শহাপহুৰ আত্মা, দেখা গ"ল, দুৰ্বল ইচ্ছাশক্তিৰ যৌনতা, ব্যক্তিগত ইচ্ছা অবিহনে ইয়াক শুধৰাই দিব নোৱাৰি!
  যেতিয়া জনশক্তিক শক্তিশালী ঝাড়ুত বান্ধিব নোৱাৰি, তাৰ ফলত এটা জৰাজীৰ্ণ কফিন আৰু এটা ফুটা দাসৰ বিচনা!
  ৰাছিয়ান যোদ্ধাক এবাৰ নিজৰ পিছফাল দেখুৱাই দিয়াতকৈ হাঁহৰ কপালত হাজাৰবাৰ চুমা খোৱাটো বেছি নিৰাপদ!
  পিছফালটো যদি অসাৰ হয়, তেন্তে সামৰিক উত্তেজনাই কোনো সহায় নকৰে! বাৰু, যদি কোনো উত্তেজনা নাথাকে তেন্তে পিছফালৰ লোকে দুপৰীয়াৰ আহাৰ খাবলৈ শত্ৰুৰ ওচৰলৈ যাব!
  সেনাপতিৰ বাকপটুতাৰ কোনো মূল্য নাই সৈনিকৰ ধূসৰ গ্ৰেটকোটবোৰে তেওঁৰ কথা শুনিলে! কিন্তু ৰঙা আৰু ৰসাল শব্দৰ বলিষ্ঠ জুতি অবিহনে বিজয়ী ভোজৰ চূপ ৰান্ধিব নোৱাৰি!
  মূৰ্খৰ বাবে মৌনতা সঁচাকৈয়ে দাৰ্শনিকৰ শিলৰ দৰে, সীহৰে ভৰা জিভাক সোণৰ মূল্য দিয়া!
  যুদ্ধ ভাৰোত্তোলনৰ প্ৰতিযোগিতাৰ দৰে;ওজন পোৱা নাযায় তেন্তে পুৰস্কাৰ দিয়া নহয়;শত্ৰুৰ শেষ নহ"লে বিজয়ৰ গীত বাজি নাযায়!
  যদি শাসকৰ উচ্চ চিন্তা নাথাকে, তেন্তে তেওঁৰ সাম্ৰাজ্য পাতল বতাহত বিস্ফোৰণ হ"ব!
  এজন শাসকে সদায় ওপৰলৈ চাব লাগে, কিন্তু ডাৱৰত অত্যধিক মূৰ দিলে পাৰ্থিৱ সমৃদ্ধি বতাহত পেলাই দিয়ে!
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, মেলা চৰাইবোৰ সদায় সময়মতে আহি পায়, কিন্তু কপৌবোৰ ভুল ঠাইলৈ উৰি যায়!
  কাটলেটটো এনে এজন ব্যক্তিৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয় যিয়ে নিজৰ শত্ৰুক কুটিব নোৱাৰে! আৰু কাটলেটৰ দৰে মগজু নথকা ব্যক্তিয়েহে কিমা মাংস গুড়ি কৰিব পাৰে!
  ক"লা চকু এটাই কোঠাটোত পোহৰ যোগ নকৰে যদিও জেদী নিস্তেজতাৰ আন্ধাৰত পোহৰ দিব পাৰে!
  যেতিয়া তেওঁলোকে কয়, আহকচোন, চিগাৰেট এটা জ্বলাই দিওঁ সতীৰ্থ, নিজকে ওলোমাই থওঁ এই অভিব্যক্তিৰ পৰা - এটাই পাৰ্থক্য আছে - আত্মহত্যাৰ পদ্ধতিটো আনৰ বাবে বহুত বেছি বেদনাদায়ক আৰু বিপদজনক!
  স্বাধীনতালৈকে সময় সেৱা কৰিব পাৰি, কিন্তু স্বাধীনতাৰ বাবে সময় সেৱা কৰিব নোৱাৰি!
  ভাল মদ এটা বেয়া পাত্ৰত জমা কৰিব নোৱাৰি, আৰু যুক্তিবাদী চিন্তাবোৰ লেতেৰা শৰীৰত থাকিব নোৱাৰে!
  অনুকৰণক বান্দৰৰ প্ৰতিফলন বুলি গণ্য কৰা হয়, কিন্তু বাস্তৱত ব্যক্তিত্ব হেৰুৱাই নীতি অনুসৰণ কৰিবলৈ অধিক প্ৰৱল মানুহহে - আন সকলোৰে দৰে!
  প্ৰকৃত প্ৰতিভা বালিত সোণৰ দানাবোৰৰ দৰে, উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠে, কিন্তু প্ৰথমতে ধুই শেষ হয়!
  বেছিভাগ সময়তে অত্যাচাৰীসকলে শিলৰ ধূলিতকৈও মূল্যৱান সকলো বস্তু আঁতৰাই ধুই পেলোৱাৰ উদ্দেশ্যে প্ৰতিভাৰ সোণালী কণিকাৰে জনসাধাৰণৰ বালি ধুই পেলায়!
  আমাৰ ব্যক্তিগত দৃষ্টিভংগী বাইনোকুলাৰৰ দৰেই - আমি নিজৰ অভাৱবোৰ ওলোটাকৈ চাওঁ, আমি আনক যিমান পাৰো অতিৰঞ্জিত কৰো, আৰু যদি আমি কাঁচখন বিশ্লেষণ কৰিব লাগে, তেন্তে তেওঁলোকে সদায় বৃদ্ধি পোৱা মূৰ্খামি আৰু গধুৰতাৰ পৰা কুঁৱলী উলিয়াবলৈ সক্ষম হয়!
  মানুহে ভাল আৰু চিৰন্তন নহয়, ভাল আৰু চিৰন্তন বীজ সিঁচাটো বেছি সাধাৰণ কথা!
  মজাৰ দুঃসাহসিক অভিযান বিচাৰি পোৱাটো সঁচাকৈয়ে হাৰকিউলিছৰ শ্ৰমৰ সৈতে মিল আছে, দুঃসাহসিক অভিযান আপোনাৰ গাধলৈ আহে আনকি আপুনি তেওঁলোকৰ পৰা আঁতৰি যাবলৈ আপোনাৰ সকলো শক্তিৰে চেষ্টা কৰিলেও!
  শেষৰ বাক্যাংশটোত ষ্টেলিন মানসিক আৰু শাৰীৰিক দুয়োটা দিশতে সম্পূৰ্ণ ক্লান্ত হৈ পৰিছিল। চকী এখনত বহি সি নাক খাবলৈ ধৰিলে।
  এইটো ইমানেই আচৰিত সপোন যিটো পিটাৰে লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু ভয়ংকৰ আৰু কৌতুহলী যেন লাগিল।
  আৰু "মনষ্টাৰ" ছুপাৰটেংকখনে ইতিমধ্যে আমেৰিকাৰ উত্তৰ সীমা অতিক্ৰম কৰি স্বাধীনতাৰ দেশৰ ভূখণ্ডৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছে। বহুতো কেটাৰপিলাৰ মাটিত খান্দি গভীৰ খাদ এৰি থৈ গ"ল। আমেৰিকাৰ স্বাধীনতাৰ ডিঙিত ফেচিষ্ট ক্লাচৰ প্ৰতীক আছিল। কিন্তু আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল যেতিয়া "মনষ্টাৰ"টো বন্ধ হৈ গ"ল আৰু বেৰেলৰ ব্যৱস্থাবোৰে জিংগল কৰিবলৈ ধৰিলে। ভয়ংকৰ অস্ত্ৰটোৱে লক্ষ্যস্থানটোক লক্ষ্য কৰি ল"বলৈ ধৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে টেনড, পেশীবহুল, উদং ভৰি দুখন জিলিকি উঠিল। আৰু ট্ৰাংকটো ঘূৰি গ"ল।
  আদালাই বহি জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলে।
  আৰু এটা গধুৰ, বিশ টন ওজনৰ খোলা এটা থু পেলালে। তেওঁ আমেৰিকাৰ এখন চহৰৰ ফালে উৰি গ"ল।
  পিটাৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সময় আহিল, পিৰিয়ড এতিয়া সুস্থ! মিছা নেতা আৰু প্ৰকৃত চোৰক ধ্বংস কৰক!
  আৰু ডিস্কো আকাশত উৰি যায়, আমেৰিকাৰ বিমানক আক্ৰমণ কৰে। আমেৰিকানসকল সঁচাকৈয়ে ইয়াতকৈ বেয়া হ"ব নোৱাৰে, এনে এটা শক্তি তেওঁলোকৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ আহিছে৷ আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল নিজৰ সাহসেৰেহে হেঁচা প্ৰতিহত কৰিব পাৰি। কিছুমান আমেৰিকান বীৰত্বৰে যুঁজ দিয়ে, কিন্তু ক"লা আৰু কিছুমান হালধীয়া কেৱল পলাই যায়। বা আঁঠুলৈকে পৰি হাৰ মাৰে।
  পিতৰে ভিৰৰ মাজত বন্দী মহিলাসকলক দেখি প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। মেচিনগান এটাৰ ভাবুকি দি সি সিহঁতক ল"ৰাৰ দৰে উদং ভৰি দুখন চুমা খাবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  মহিলাসকলে অনিচ্ছা সত্ত্বেও ওঁঠ দুটাত চুমা খালে আৰু মুখখন কুটিলে। কিশোৰজনৰ ভৰিখন এতিয়াও চুলিবিহীন, ধুনীয়া, টেন কৰা, কিন্তু ধূলিময়। আৰু তেনেকৈ আঁঠু লৈ কৰাটো অপমানজনক৷ কিন্তু কৰিব লাগিব, নহ"লে চকুত দেখা পাব যে তেওঁলোকে আপোনাক গুলীয়াই মাৰিব। আৰু পিটাৰক বৰ খঙাল যেন লাগিছে। মই সিহঁতক সম্পূৰ্ণ আক্ৰমণ কৰিব বিচাৰিছিলো, কিন্তু অচিনাকি মানুহে লাজ পাইছিল। বাৰু, সি সিহঁতক যথেষ্ট অপমান কৰিলে। আৰু কিয় অসন্তুষ্ট আৰু ভ্ৰু কোঁচাইছে? সুদৰ্শন ল'ৰা নহয় নেকি? ইমান কঠোৰ যেন লাগিছে কিয়? হয়তো তেওঁ নিজৰ ইতিমধ্যে যথেষ্ট নিখুঁততা তেওঁলোকৰ মুখত সোমাই দিব লাগে? মাত্ৰ দুখৰ কথা যে চাৰিওফালে বহুত মানুহ আছে।
  ল'ৰাটোক চিঞৰি জোৰকৈ তাঁৰ টানিবলৈ। মনষ্টাৰ ছুপাৰটেংকটোৱে আকৌ গুলী চলায়। ইমান শক্তিশালী ৰকেট চাৰ্জ ই থু পেলায়। আৰু ই আকাশৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ এটা সমগ্ৰ চুবুৰীলৈ মৃত্যু আৰু ধ্বংস কঢ়িয়াই আনে।
  এটা ই-১০০, দুটা বন্দুক থকা টেংক, শক্তিশালী আৰু যথেষ্ট দ্ৰুত, খোজ কাঢ়ি গৈ পাৰ হৈ যায়। এনেকুৱা কিবা এটা চেষ্টা কৰি চাওক। জাৰ্মান গাড়ীখনেও গুলী চলায়, শ্বাৰমানজন পিছলি যোৱা লক্ষ্য কৰে। দূৰৰ পৰা খুন্দা মাৰিবলৈ বৰ সহজ নহয়। কিন্তু ১২৮ মিমিৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গানটোৱে দ্ৰুত গুলী চলায় আৰু ভালদৰে আঘাত কৰে।
  আৰু কেনেকৈ শ্বাৰমানৰ ওপৰ অংশটো উৰি গ"ল। এই টেংকটো কেনেকৈ আধা নোহোৱাকৈয়ে ৰৈ গ"ল? আৰু জাৰ্মানসকলে আক্ষৰিক অৰ্থত আনন্দত গৰ্জন কৰি আছে। ইয়াত সন্মুখত এখন আমেৰিকাৰ চহৰ।
  স্থানীয় আৰক্ষীয়ে কঁকালৰ পৰা প্ৰণাম কৰি আঁঠু লৈ দয়া ভিক্ষা কৰি আঁঠু লৈ পৰে।
  স্থানীয় বাসিন্দাসকলৰ অধিকাংশই পলাই গৈ লুকাই থাকিল। আৰু কেৱল কৌতুহলী ল"ৰাবোৰেহে ভয় নোহোৱাকৈ জাৰ্মান টেংকবোৰ চাই থাকে। আৰু কিছু কৌতুহলৰ সৈতেও।
  জাৰ্মান মহিলাসকলৰ এগৰাকীয়ে চাবুক উলিয়াই আমেৰিকান ল"ৰাকেইটাৰ উদং ভৰিত কোবাবলৈ ধৰিলে। চিঞৰি চিঞৰি জপিয়াই আঁতৰি যায়। কিন্তু তথাপিও সিহঁতে চায় আৰু পলাই নাযায়৷ কিছুমানে আনকি কিবা এটা গাইছে।
  পিটাৰে নিজৰ মাজত থকা উৎসাহ অনুভৱ কৰি ভৱিষ্যতৰ ছোভিয়েট বাৰ্ডৰ কথাৰ সৈতে প্ৰবলভাৱে মিল থকা শাৰীবোৰ গাইছিল:
  - ভয় খালে নিজকে ভাল নাপাওঁ...
  নিৰীহ মানুহক মাৰপিট কৰিলে মোৰ বিৰক্ত হয়!
  মোৰ আত্মাত সোমাই গ"লে মোৰ ভাল নালাগে,
  বিশেষকৈ যেতিয়া সিহঁতে তাইৰ ওপৰত থু পেলায়!
  ক'বলৈ গ'লে এটা শক্তিশালী গীত! ইফালে পাঁচগৰাকী ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে আমেৰিকাৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ স্থান দখল কৰে। ছোৱালীকেইজনী হয় জয়ী হ"বলৈ নহয় মৰিবলৈ সাজু আছিল। সেইবাবেই তেওঁলোকে অতি উৎসাহেৰে গাইছিল, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰিছিল;
  মোৰ পবিত্ৰ, মহান ৰাছিয়া,
  সোনা এর ক্ষেত্র, রূপালী এর meadows...
  ইয়াত হীৰা ছটিয়াইছে পৃথিৱীত,
  নিৰ্বাচিত ৰাছিয়ান নিয়ৰৰ মুকুতা!
  
  তুমি মোৰ মাতৃভূমি আন সকলোতকৈ বেছি,
  নাইটিংগেল ৰিং, এটা ট্ৰিল শ্বুটিং...
  সৈনিকে বিচনাত জিৰণি লোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই,
  যেতিয়া উন্মাদ খলনায়কজনে ফাটি গ"ল!
  
  ইয়াত ৱেৰমাচ্টে বন্য গৰ্জনত আগবাঢ়িছে,
  রাশিয়ান পৃথিবী অগ্নি সঙ্গে জ্বলি আছে...
  ৰাছিয়াৰ সৈন্য অতি সোনকালে গলিছে,
  আৰু পৰিয়ালটো বোমাৰে ধ্বংস কৰি পেলালে!
  
  কিন্তু মাতৃভূমি, শত্ৰুৰ হাত নিষ্ঠুৰ হ"লেও,
  তেওঁ নিজৰ বিৰোধীৰ ওচৰত হাৰ মানিব নিবিচাৰে...
  ফুহৰাৰে পাব, মোৰ বিশ্বাস সোনকালে এটা চকুত,
  কাৰণ সেনাবাহিনীক তীখালৈ টেম্পাৰ কৰা হৈছে!
  
  ইয়াত আমি মস্কোৰ ওচৰৰ ৰেডাউটবোৰ বন্ধ কৰি দিছো,
  আৰু দাঁত চেপি আমি দেশৰ বাবে যুঁজ দিওঁ...
  মই জানো ক্ৰাউটৰ সফলতা, সেইবোৰ মাত্ৰ অতিৰঞ্জিত,
  অন্ততঃ হিটলাৰে চয়তানক মাতিছে!
  
  আমি ফেচিষ্টসকলক ডেছিংলি পৰাস্ত কৰিম,
  যদিও নাজী মহান ক্ষমতা আছে...
  কিন্তু তেতিয়াই এখন ছোভিয়েট টেংকে মনে মনে লৰালৰিকৈ ওলাই আহে,
  আৰু ফুহৰাৰৰ কাষবোৰত লাথি মাৰে!
  
  আমি ক্ৰাউটবোৰক মস্কোৰ ওচৰত কাটি পেলাওঁ,
  হেড এবং turrets ট্যাংক oats মত হয়...
  আৰু মোৰ বিশ্বাস যে মে" মাহৰ সময় আহিব,
  এজন সৈনিকে কেতিয়া বাৰ্লিনলৈ নিজৰ পতাকা আনিছিল?
  
  তেতিয়া পৃথিৱীখন সাম্যবাদৰ সুখত থাকিব,
  ইয়াত, প্ৰতি যোদ্ধা কেৱল গোহালিৰ পৰা হয়...
  আমি ফেচিবাদৰ যোদ্ধাসকলক অগাধত পেলাই দিম,
  যিকোনো গোট ভাঙি পেলাওক, আমাৰ নাইট!
  
  কোকিলে আমাক ক"লে কিমান দিন জীয়াই থাকিম,
  এইটো এটা বৰ প্ৰাসংগিক প্ৰশ্ন নহয়...
  কাৰণ জীৱনটো সদায় ইমান চুটি হোৱাটো দুখৰ কথা,
  আশা কৰোঁ খ্ৰীষ্টই মানুহক পুনৰুত্থান কৰিব!
  
  কিন্তু মই সাম্যবাদৰ বিজ্ঞানত বিশ্বাস কৰোঁ,
  আহক আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতা জয় কৰোঁ!
  অন্ধবিশ্বাসৰ গোট এটা অগাধত পেলাই দিওঁ,
  মানুহ আৰু আন জীৱক পুনৰুত্থান কৰক!
  ১৯৪৫ চনৰ জুলাই মাহত। ফিলাডেলফিয়াত পাঁচগৰাকী ছোৱালী আলেংকা, মাৰিয়া, আল্লা, আন্যুতা, মেট্ৰিয়ানা যুঁজি আছে। উত্তৰ আমেৰিকাৰ এই বৃহত্তম চহৰখন আমেৰিকাৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ এক প্ৰকাৰৰ মূল কেন্দ্ৰ। তৃতীয় ৰাইচৰ সৈন্যই আগবাঢ়িছে, বিশ্বৰ আটাইতকৈ ধনী শক্তি দখল কৰাৰ ভাবুকি দিছে। আৰু তেতিয়া তেওঁলোক অনিবাৰ্যভাৱে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত পৰিব। আৰু তেতিয়া বৰ বেয়া হ"ব।
  বেটেলিয়নৰ কমাণ্ডাৰ আলেংকা, সাধাৰণ ইউনিফৰ্মত: খালী ভৰিৰে আৰু কেৱল বিকিনি পিন্ধি।
  জাৰ্মানীৰ ই-২৫ টেংকত বাজুকা গুলীয়াইছে এগৰাকী ছোৱালীয়ে। এইটো এটা লঘু আৰু অধিক পৰিচালনাযোগ্য মেচিন, আৰু ইয়াত আপুনি দুৰ্বল ঠাই বিচাৰি পাব পাৰে। আৰু ই কাষত খুন্দা মাৰে, যাৰ ফলত জাৰ্মানজনক ঘূৰিবলৈ বাধ্য হয়। ইয়াৰ পিছত আলেংকাই মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটাই থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাৰ পৰা পাঁচজন ভাৰতীয়ক কাটি পেলায়। হাঁহি এটা মাৰি সি কয়:
  - পাছ নহব!
  আৰু ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আকৌ, খণ্ডবোৰ উৰি যায়, বহুত ক্ষতি, আৰু কাটি যোৱা মূৰ। আলেংকাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুঁজ দিয়া নহয়। ব্ৰেষ্টৰ পৰাই তাইৰ ট্ৰেক ৰেকৰ্ড আছে। আৰু যোদ্ধাজন শেষলৈকে জীয়াই থকাৰ শক্তি আৰু দৃঢ়তাৰে ভৰপূৰ। ওচৰতে এজন আফ্ৰিকান আমেৰিকান লোকৰ পেট ফাটি মৃত্যু হয়। এইটো সঁচাকৈয়ে এটা ভয়ংকৰ দৃশ্য। ক"লা মানুহজনে কুটিল হৈ পৰে আৰু তাৰ পৰা আত্মাটো ওলাই আহে।
  আলেংকাই উৎসাহেৰে কয়:
  - দুবাৰ মৰিব নালাগে! জীৱনৰ একোৱেই আমাক চেদলৰ পৰা উলিয়াই দিব নোৱাৰে!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াও ঠিক তাতেই আছে। আৰু ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তাই এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী আৰু বাহ্যিকভাৱে ভংগুৰ, কিন্তু অতি নিপুণ। থাৰ্ড ৰাইচৰ ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ পৰা নিহত আৰবসকলৰ পতন ঘটিছে। ইয়াৰে এজনৰ দাড়ি থকা মুখখনত ৰঙা ৰঙৰ দাগ এটা বিয়পি পৰিছে।
  মাৰিয়াই আনন্দৰে গাইছিল:
  - পৃথিৱীত এটা ফুল আছে, ৰঙা, ৰঙা... অলিম্পিক সাধুকথাৰ পৰা বিদায়!
  আৰু আকৌ তাইৰ ৰূপৱতী, খালী ভৰি দুখন গতিশীল। গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি বিপক্ষক আঘাত কৰক। নেটল কাটি পেলোৱাৰ দৰেই৷ আৰু ছোৱালীজনীয়ে পেলাই দিয়ে। তাই জিলিকি উঠিছে।
  যুদ্ধৰ সময়ত মাৰিয়াই বহুত কথা সহ্য কৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু এই কথা তাই কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰে। আৰু কেনেকৈ বন্দী অৱস্থাত তেওঁলোকে তাইক পিঠি আৰু গোৰোহাত খালী তাঁৰেৰে চাবুকেৰে কোবাইছিল। আৰু কেনেকৈ লাইটাৰেৰে তলুৱাটো জ্বলাই দিলে। আৰু আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল যেতিয়া নিৰ্যাতনৰ ফলত ক্লান্ত হৈ পৰা মাৰিয়াক ফাঁচী দিয়া হ"ল। জ্বলি যোৱা ভৰি দুখনেৰে প্ৰায় ছোৱালীজনীয়ে মাটিৰ নিথৰ ডোখৰত ভৰি দিলে। তাইৰ উদং, ফোহা ওলোৱা ভৰি দুখনে বৰ বিষত ভুগিছিল। কিছুমান জাৰ্মান শিল্পীয়ে মাৰিয়াক আটক কৰিবলৈ কয়। দেখাত তেওঁ সঁচাকৈয়ে এখন ছবি আঁকিব বিচাৰিছিল: "এগৰাকী খালী ভৰিৰে ছোৱালীক ফাঁচীলৈ লৈ যোৱা হৈছে।" বেচেৰী মাৰিয়াক বৃত্তৰ দৰে ঠেলি দিয়া হৈছিল, চিত্ৰময় ভংগীমাত জমা হ"বলৈ বাধ্য কৰা হৈছিল। আৰু তাই মাত্ৰ তেজৰ দাগেৰে ঢাকি থোৱা পাতল, ফটা পোছাক পিন্ধিছে৷ জাৰ্মানজনে তাইৰ ওপৰত হেলান দি তাইৰ ভৰিখন হাতেৰে ধৰি তাইৰ জ্বলি যোৱা আঙুলিবোৰ বেঁকা কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে - যাতে তাইক অধিক চিত্ৰময় দেখা যায়। আৰু মাৰিয়াই দাঁত দুটা চেপি ধৰি নিশ্চল হৈ থিয় হ"বলৈ বাধ্য হ"ল। আৰু আনকি তলুৱাতো চেষ্টা কৰিছিল। তাৰ পিছত চাবুকেৰে চাবুকেৰে কোবালে আৰু আকৌ খাৱৈলৈ লৈ গ"ল। তাৰ পাছত মাৰিয়াই মানসিকভাৱে সৰ্বশক্তিমানক প্ৰাৰ্থনা কৰি পৰিয়ালৰ পৰা বিদায় ল"লে। ভয়ৰ ঠাণ্ডাৰ পৰা দাঁতৰ জাক এটাই তাই। শৰতৰ বৰফৰ বতাহে তাইৰ সোণালী চুলিখিনি উৰুৱাই দিলে। ড্ৰেছটো অতি চুটি আছিল, তাৰ পৰা তাইৰ ভঙা, জ্বলা আঁঠু দুটা, ফোহাৰে ঢাকি থোৱা, ভৰি দুখনত তাঁৰৰ চিন দেখা গৈছিল। গোটেই ছোৱালীজনী ঘৰ্ষণ, ঘাঁ আৰু ঘাঁত ঢাকি থোৱা আছিল। তাইৰ মূৰত আৰু গোৰোহাত ৰবৰৰ লাঠিৰে কোবাই দিলে! গোটেই পিঠিখন চাবুক আৰু তাঁৰেৰে ৰেখাযুক্ত। পোছাকটো ফাটি গৈছে, চেলেংৰ মাজেৰে এটা পিটি লোৱা শৰীৰ দেখা গৈছে। কিন্তু মাৰিয়াই থিয় হৈ থাকিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  তাই মৃত্যুক গ্ৰহণ কৰিব আৰু কোনো দয়া বিচাৰিব!
  শক্তি গোটাই ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - মাতৃভূমি জীয়াই থাকক!
  আৰু তাইক গুলীয়াই মাৰে। ছোৱালীজনী পৰি যায়... তাই গম পোৱা নাছিল যে এইটো এটা মিছা ফাঁচী। আৰু তাই স্নায়ুৰ টেনচনত চেতনা হেৰুৱাই নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্টৰ ওপৰত পৰিল। তাৰ পিছত আৰু অধিক অত্যাচাৰ। কিন্তু জল্লাদ আৰক্ষী এজনে মজা কৰিব বিচাৰিছিল, বা সঁচাকৈয়ে ধৰ্ষণ কৰিব বিচাৰিছিল আৰু ক্লান্ত ৰূপত মাৰিয়া এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য হৈয়েই থাকিল। গুণ্ডাটোৱে ভয় কৰা নাছিল যে তীব্ৰ নিৰ্যাতনৰ পিছত ভুক্তভোগীয়ে প্ৰতিৰোধ কৰিব, আৰু তাইক লৈ গ"ল নিৰ্জন ঠাইলৈ। তাত সি তাইক দখল কৰিবলৈ ওলাইছিল যদিও খঙে মাৰিয়াক শক্তি দিলে। জ্বলি যোৱা গোৰোহাটো ৰেহাই নিদি তাই ইমানেই ক্ৰোধেৰে তাৰ গ্ৰাইণ্ডত আঘাত কৰিলে, আৰু সঠিকভাৱে অৱতৰণ কৰিলে যে পুলিচজন বিষৰ শ্বকত অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  আৱেগিক উত্তেজনাই মাৰিয়াক শক্তি দিলে। পুলিচজনৰ পৰা দুটা পিষ্টল লৈ প্ৰায় উলংগ, আহত ছোৱালীজনীয়ে ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ গ"ল। আচৰিত হোৱাৰ সুযোগ লৈ তাই কোনোমতে চাৰিজন প্ৰহৰীক গুলীয়াই কাৰাগাৰৰ গেটৰ মাজেৰে পলায়ন কৰিলে।
  তাৰ পাছত খালী ভৰিৰে আৰু নিয়ৰৰ মাজেৰে পলাই গ"ল। ভৰি দুখন নিথৰ হৈ পৰিছিল আৰু একো অনুভৱ কৰিব পৰা নাছিলো। সৌভাগ্যক্ৰমে মালিকে ছোৱালীজনীক ঘৰত সোমাবলৈ দিলে আৰু তাইক গৰম হ"বলৈ দিলে। মাৰিয়াৰ ভৰি দুখন কাউৰীৰ ভৰিৰ দৰে ৰঙা হৈ ভয়ংকৰভাৱে বিষাইছিল। কিন্তু ভাগ্য ভাল যে ফ্ৰষ্টবাইট নাছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে গৰম কাপোৰ পাই দলীয়সকলৰ ওচৰলৈ গ"ল। আৰু তাৰ পিছত তাই ফ্ৰন্ট লাইন পাৰ হৈ গ"ল। কিন্তু তাইৰ পলায়নৰ কথা মনত পেলাই তাই এতিয়া খালী ভৰিৰে যিমান পাৰি সময় কটাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু শীতকালতো জোতা নোহোৱাকৈয়ে থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  গৰমৰ দিনত প্ৰায় উলংগ হোৱাটো সুখকৰ, বিশেষকৈ আমেৰিকাত বছৰৰ এই সময়খিনি ৰাছিয়াতকৈ উষ্ণ।
  আৰু মাৰিয়াইও ভৰিৰে গ্ৰেনেড বহু দূৰলৈ নিক্ষেপ কৰিবলৈ শিকিলে। খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়া ছোৱালীৰ এয়া অন্যতম সুবিধা। ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি কটাৰী, গ্ৰেনেড, চোকা খণ্ড, আৰু চিৰামিক আৰু ধাতুৰ টুকুৰা নিক্ষেপ কৰিব পাৰে। অৰ্থাৎ আপোনাৰ ৰূপৱতী ভৰি দুখনেৰে বহু কাম কৰিব পাৰি। আনকি মেচিনগানৰ পৰাও গুলী চলাওক। নিজৰ বেটেলিয়নত ছোৱালীবোৰে সকলোৱে একান্তভাৱে খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে।
  তীব্ৰ হিমৰ সময়তহে সুন্দৰীয়ে ভৰি দুখন চেলোফেনত মেৰিয়াই ল"ব পাৰে, বা চৰ্বি আৰু মদেৰে তেল দিব পাৰে।
  মাৰিয়াই গুলী মাৰি জিলিকি উঠে।
  ৰঙা আল্লা। তাইও অতি নিখুঁত আৰু শক্তিশালী যোদ্ধা। তাইৰ ইমানেই তামৰ ৰঙা চুলি যে বতাহত উৰি ফুৰি বিপ্লৱৰ বেনাৰৰ দৰে। এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী আৰু অতি মেজাজী। আনকি বেছিকৈও। ইতিমধ্যে বহু পুৰুষৰ লগত যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰিছিল। আনকি একে সময়তে তিনি, চাৰিজনৰ লগতো প্ৰেম কৰিলোঁ। তাই সঁচাকৈয়ে তেনেকৈয়ে ভাল লাগিল।
  আৰু আল্লাৰ বিচাৰ কোনে কৰিব? তাই এগৰাকী উৎকৃষ্ট যুঁজাৰু, আৰু প্ৰেমত স্থিৰতা সহ্য নকৰে। এইটোৱেই তাইৰ ক্ৰেডো। এতিয়া ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্লাছৰ টুকুৰা এটা পেলাইছে। ই উৰি গৈ ৰাইচ সেনাৰ এজন আফ্ৰিকানক ডিঙিত আঘাত কৰে আৰু আৰবজনৰ মূৰৰ পিছফালে বিন্ধে। অভিযান চলাই নিযুক্তি দিয়া থাৰ্ড ৰাইচৰ পৰা বহু সৈনিক। ঔপনিৱেশিক অংশবোৰ অতি অসংখ্য। আমেৰিকাক ঝাড়ু দি আছে।
  আল্লাই খিকিন্দালি কৰে। কঠিন চৰিত্ৰৰ আৰু কিশোৰ কাৰাগাৰত আছিল তাইৰ। আৰু তাতেই নিষ্ঠুৰতা আৰু গ্ৰেহাউণ্ডৰ সৃষ্টি হ"ল। একে সময়তে কাৰাগাৰতো ছোৱালীজনীয়ে কেতিয়াও দুৰ্বলক ক্ষুন্ন কৰিবলৈ কুঁজা কৰা নাছিল। অৱশ্যে ষ্টেলিনৰ অধীনত কোন বহি নাছিল? আৰু আলেংকাই চমুকৈ হ"লেও শিশু শ্ৰমিকৰ কলনী এখনলৈও গৈছিল। কিন্তু সেইটোৱে তাইক মেজৰ পদবীলৈ উঠি যোৱা আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ তাৰকা লাভ কৰাত বাধা নিদিলে৷
  আল্লাই আকৌ গুলী মাৰে। তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। গতিকে ই ভঙা ট্ৰেজেক্টৰীৰে উৰি গৈ টেংকৰ বেৰেলত শেষ হয়। ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে খিকিন্দালি কৰে:
  - মই আচলতে ছুপাৰ গাৰ্ল! যুদ্ধত আৰু বিচনাত দুয়োটাতে!
  ইয়াৰ পিছত অগ্নিময় চয়তানে ৰবৰৰ টুকুৰা এটাত জুই জ্বলাই জাৰ্মান ই-৫০ টেংকৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল। আৰু ৰঙা চুলিৰ চয়তানৰ এটা উন্মাদ ধাৰণা আছিল: হিটলাৰৰ টেংকটো ধৰি লোৱা।
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ৰবৰৰ টুকুৰা এটা তুলি লৈ পোনে পোনে খোলা বেৰেলটোত পেলাই দিলে। আৰু আধা মিনিটৰ পাছত ই-৫০ টেংকৰ হেচ্চটো খোল খালে আৰু পলায়ন কৰা জাৰ্মানসকলে আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  আল্লাই ক্ৰাউটছক পিষ্টলেৰে গুলীয়াইছিল, আৰু এটা চিৰামিকৰ টুকুৰাৰে শেষ কৰিছিল, যিটোও তাইৰ চেলেকি লোৱা, প্ৰলোভনমূলক ভৰিখনেৰে নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। তাৰ পিছত তাই বন্ধুসকলক হুইচেল মাৰিলে:
  - মাৰিয়া আৰু অন্যুতা মোৰ পিছে পিছে!
  আৰু মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধা তিনিগৰাকী খালী ভৰিৰ ছোৱালী, ঘূৰণীয়া ধূলিময় গোৰোহা জিলিকি থকা, টেংকটোৰ ভিতৰলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল। ইয়াৰ উচ্চতা দুমিটাৰতকৈ বেছি নহয় আৰু সুন্দৰীসকলে সহজেই ভিতৰলৈ জপিয়াই পৰিল। গাড়ীত খান্দিলে। আৰু হুইচেল মাৰিলে।
  এই মনোমোহা স্বর্ণকেশী আনুতা, মন্তব্য:
  - শীতল গাড়ী, ইয়াৰ ইমান চমৎকাৰ অপটিক্স আৰু দৃশ্যমানতা আছে!
  মাৰিয়াই এইটোও লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু এইদৰেই তেওঁলোকে টেংকটো নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে জয়ষ্টিকটো তুলি ল"লে। তাই বুটামটো টিপিলে। মেচিনটোৰ টাৰেটটো ঘূৰিবলৈ ধৰিলে।
  আল্লাই দাঁত উদঙাই মাত দিলে:
  - হয়, আৰামদায়ক গাড়ী, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আমাৰ চৌত্ৰিশখন ইয়াৰ পৰা বহু দূৰত!
  মাৰিয়াই এজন বিশেষজ্ঞৰ বতাহত ক"লে:
  - অৱশ্যেই... এই বন্দুকটোৰ কেলিবাৰ ১০৫ মিমি, আৰু আমাৰ আই এছ-২ৰ এটা ডাঙৰ।
  আল্লাই মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ বেৰেল দীঘল। আৰু প্ৰজেক্টাইলটোৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগ আমাৰ তুলনাত বহু বেছি।
  জ্বলি থকা ৰবৰৰ গোন্ধটো শুহি মাৰি মাৰিয়াই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - তুমি নিপুণভাৱে সিহঁতক ধূমপান কৰিলা... তেঁতেলীৰ দৰে!
  আল্লাই হাঁহি এটা মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - ট্ৰিক্সবোৰ জানিব লাগিব! কিন্তু ভাল লাগিল নেকি?
  আন্যুতাই মাত দিলে আৰু ভৰিখন ধাতুটোত জোকাৰিলে:
  - কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। আমি জয়ষ্টিকটো অলপ চেক কৰিলোঁ। মাৰিয়াই ড্ৰাইভাৰৰ আসনত বহিল, আল্লা গুনাৰ হৈ পৰিল আৰু আন্যুতাই মেচিনগানত উঠিল। ইয়াৰ পিছত ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰে বন্দী কৰা জাৰ্মান টেংকখনে গতি কৰিবলৈ ধৰিলে। ইয়াৰ ডালটো মৃত্যুৰ গোট এটা উলিয়াই আনিবলৈ সাজু হৈছিল।
  আল্লা, এই ৰঙা চুলিৰ চয়তানে আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - মৃত্যু মেচিনটো পাগল হৈ গৈছে! তাই উৰি যায়, তাইৰ লক্ষ্য ভাঙি! আমি এইবাৰ হাঁহি মাৰি বগা লাইনটোৰে খোজ কাঢ়িলোঁ!
  আৰু অগ্নিময় যোদ্ধাগৰাকীয়ে পেন্থাৰ-২ক তাইৰ চকুত ধৰিলে। তাই লৈ গুলী চলালে। ইউৰেনিয়ামৰ কোৰ ক্ষীণ হোৱা এটা মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইলে পেন্থাৰৰ প্ৰায় ঠিকেই বিন্ধি প্ৰজেক্টাইলবোৰৰ বিস্ফোৰণ ঘটালে। ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে হাউলি উঠিল, গৰ্জন কৰি:
  - আমি মহান আৰু চুপাৰ যোদ্ধা! আমি সকলোকে মচি দিম!
  আৰু আল্লাই আকৌ লেভ টেংকত গুলীচালনা কৰিলে। তাই দাঁত উদঙাই দিলে। মনত পৰিল কেনেকৈ তাইক শিশু শ্ৰমিকৰ কলনীত কোবাই কোবাইছিল। হয়, তাত তেওঁলোকে সামান্য অপৰাধৰ বাবেই কোবাইছিল। আৰু বিষ হয়! ছোৱালীক চাবুকেৰে কোবাই দিয়া হয়, আৰু আঘাতবোৰ নিজেই গণনা কৰিব লাগে। ভুল হ"লে চেতনা হেৰুৱালৈকে পুনৰ চৰ মাৰিব। বিশেষকৈ গৰমৰ দিনত ছোৱালীক প্ৰায়ে গোৰোহাত নেটল লগাই দিয়া হয়। তেতিয়া জ্বলি যোৱা তলুৱাত ভৰি দিয়াটো কঠিন হৈ পৰে৷ ছোৱালীৰ ভৰিৰ ফোঁহাই বিষৰ সৃষ্টি কৰে।
  খং অনুভৱ কৰি আল্লাই টাইগাৰ-৩ক গুলীয়াই মাৰে। কৱচ বিন্ধি দাঁত উদঙাই দিয়ে। এগৰাকী সফল যোদ্ধা। আৰু সি জানে কি মূল্য আছে। আটাইতকৈ বিপজ্জনক টেংকটো হ"ল অৱশ্যে ই-৫০। ইয়াত মেচিনটোৱে জাৰ্মানসকলক ক"ৰ পৰা আঘাত কৰা হৈছে তাক চিনি পাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আল্লাই টাৱাৰৰ সংযোগস্থলত থকা আটাইতকৈ দুৰ্বল স্থানটোক লক্ষ্য কৰি লয়। তাই সঠিকভাৱে আঙুলিয়াই দিয়ে আৰু চোকা চুক এটাত নিজৰ গোৰোহাটো টিকটিকিয়াই দিয়ে। তাৰ পিছত গুলী মাৰে। এই প্ৰজেক্টাইলটো প্ৰতি ছেকেণ্ডত ১৩০০ মিটাৰতকৈ অধিক বেগত নিৰ্গত হয়। আৰু ই ৰাইট বাটত খুন্দা মাৰে।
  আল্লাই জপিয়াই উঠিল, উচ্চাৰণ কৰি:
  - সাজু!
  আন্যুতাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - ৰাতিৰ আহাৰ পৰিবেশন কৰা হৈছে!
  জাৰ্মান টেংকখন জ্বলিবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু ইয়াৰ গোলাবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। গোটেই পথাৰখনতে শ্বাৰ্ডবোৰ সিঁচৰতি হৈ আছে।
  মাৰিয়াই গায়:
  - ৰাতি আকাশৰ ওপৰেৰে সিঁচৰতি হৈ থকা তৰাৰ খণ্ডবোৰ। থাৰ্ড ৰাইচে প্ৰস্তুত কৰা এটা ম্লান, বিৰক্তিকৰ কফিন। কোনোবাই আপাত দৃষ্টিত মাখিৰ বজাৰত টকা উপাৰ্জন কৰিছিল... আৰু কাৰোবাৰ ঠিক কপালত গুলীৰ খুন্দা খালে!
  আল্লাই বেৰেলটো লেভ-২ টেংকটোলৈ আঙুলিয়াবলৈ ধৰিলে আৰু হাউলি উঠিল:
  - কপাল আৰু কফিন!
  আৰু তাই এখন বিশাল, কিন্তু অচল জাৰ্মান গাড়ীত গুলীচালনা কৰিলে। সিংহৰ কৱচ শিলৰ তলত কাঁচৰ দৰে ফাটি গ"ল। আৰু জাৰ্মান মেচিনটোৱে আকৌ নিজৰ কম্বেট কিটটো ফালি পেলাবলৈ ধৰিলে।
  আন্যুতাই খালী ভৰি দুখন চৰ মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো আমাৰ, ৰাছিয়াৰ শক্তি!
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ কেটাৰপিলাৰেৰে জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ বিদেশী লেকিবোৰক চেপি ধৰিলে:
  - সহজতে মাৰিয়া! আৰু মই মচীহ!
  আল্লাই আকৌ গুলীচালনা কৰিলে, এইবাৰ ই-২৫ত আৰু হিচকি উঠিল:
  - নাই, পাহাৰবোৰ সোণালী নহ"ব, অৰোৰাৰ খোলাটোৱে ৰূপালী কৰি পেলাইছিল!
  অন্যুতাই মেচিনগানেৰে গুলীচালনা কৰে। ই-৫০ত পাঁচটা আছে, এটা বেৰেলত ৱেল্ডিং কৰা হৈছে। আৰু তেওঁলোকে জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। থাৰ্ড ৰাইচৰ থলুৱা সৈন্যই কাঁচিৰ দৰে তললৈ কাটিছে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - যদিও মই ল"ৰা নহয়, মই ভালুকৰ ছোৱালী!
  আৰু ই আকৌ আৰু অত্যন্ত সঠিকভাৱে গুলী চলায়। ইমানবোৰ মৃতদেহ হিটলাৰৰ আৱৰ্জনা। যদিও ইয়াত সকলোৱে আৱৰ্জনা নহয়। বিশেষকৈ বহু ভাৰতীয়। হিটলাৰে ঔপনিৱেশিক সৈন্যক নিযুক্তি দিয়ে, তেওঁলোকক বধ কৰিবলৈ পঠিয়াই দিয়ে। ভাৰতত বহুত মানুহ আছে, কিন্তু সকলোৰে কাম নাই। গতিকে সকলো মানুহকে কামানৰ ঘাঁহলৈ বদলি কৰা যাওক। আফ্ৰিকান আৰু আৰব লোকৰ সংখ্যা বহুত।
  যুদ্ধ কৰাসকলৰ ভিতৰত প্ৰাক্তন ছোভিয়েট নাগৰিকও আছে। বধশালালৈও পঠিওৱা হৈছিল। কোনোবাক জোৰ-জবৰদস্তি কৰা হৈছিল, আৰু কিছুমানে স্বেচ্ছাই গৈছিল। আৰু ছোভিয়েটসকলে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ সদায় সুখী।
  আল্লাই গুলীয়াই আন এটা ফেচিষ্ট টেংক ভাঙি কয়:
  - হিটলাৰৰ দুঃস্বপ্নত যি আহে মই।
  মাৰিয়া ইমানেই কোমল আৰু বাহ্যিকভাৱে ভংগুৰ যে তাই নাজীসকলক কেটাৰপিলাৰেৰে চেপি ধৰে। তাইৰ কোনো কৰুণা নাই। মনত ৰাখিব ছোৱালীজনীয়ে নাজীৰ দৰে জ্বলা মাংসৰ গোন্ধ শুহি শুহি উদং, ৰূপৱতী তলুৱাৰ ওপৰেৰে শিখাৰ জিভা চলাইছিল। আৰু তাৰ পিছত, জ্বলা-পোৰাৰ ওপৰত, মোক ৰবৰৰ লাঠিৰে কোবালে। এনে ফেচিষ্টক থেতেলিয়াই দিব লাগিব, দিব লাগিব, আৰু কিছু থেতেলিয়াই পেলাব লাগিব।
  ই-৫০ টেংকখন চঞ্চল, বহল ট্ৰেকযুক্ত, আৰু ৰাছিয়াৰ শত্ৰুক চেপি ধৰাটো তেওঁলোকৰ বাবে বহুত বেছি সুবিধাজনক। তেওঁলোকৰ গোটেই বেটেলিয়নটো নথকাটো দুখৰ কথা। জাৰ্মানসকলে ছোভিয়েট স্বেচ্ছাসেৱকৰ বতাহ পাব নালাগে। গতিকে ছোৱালীবোৰ মাত্ৰ পাঁচজনীয়েই যুঁজি আছে।
  আলেনা আকৌ বাজুকাৰ পৰা, সহজ জাৰ্মান টেংক বাছি লৈ। আৰু মেট্ৰিয়নাই নিজৰ সংগী হেনৰী স্মিথ নামৰ এজন সাধাৰণ কিন্তু বুদ্ধিমান আমেৰিকান ল"ৰাৰ সৈতে মিলি ট্ৰেকৰ তলত মাইনবোৰ পিছলি পেলায়।
  জাৰ্মানীৰ বহুত টেংক আছে, আৰু নিয়ম অনুসৰি ইয়াৰ অবিহনে তেওঁলোকে আক্ৰমণ নকৰে।
  গতিকে আল্লাই আন এখন ই-৫০ নক আউট কৰিলে, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে মৃত্যুমুখত পৰিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে সফলতাৰে কাম কৰি আছে। কিন্তু সাৱধান হোৱা উচিত। ইয়াত আহিছে "ৰয়েল লায়ন"। এই বাহনখনত তিনিশ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছে, আৰু ২১০ মিমি কামান আছে, যিটো টেংক আৰু অকৱচবিহীন লক্ষ্যত নিক্ষেপ কৰিব পাৰি। এনে ই-৫০ বন্দুক এটা উৰি যাব।
  এইখিনিতে মাৰিয়াই টেংকখনক জাহাজত উঠিবলৈ ঘূৰিবলৈ দিয়ে, য"ত কৱচটো দুশ মিলিমিটাৰ ডাঠ আৰু সহজে সোমাই যায়।
  বাটত ছোৱালীজনীয়ে বিভিন্ন ধৰণৰ ফেচিষ্টক চেপি ধৰে, আৰু অন্যুতাই মেচিনগান গুলিয়াই দিয়ে।
  মাৰিয়াই ফুচফুচাই কয়:
  - আমাক ক্ষমা কৰি দিব ভগৱানৰ মাতৃ, কিবা হ'লে!
  আৰু আল্লাই জাহাজত উঠিবলৈ অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে ওচৰ চাপিলে শেষৰ পৰা শেষলৈকে গুলী মাৰে, আৰু চুকটোৰ টিপটো। আৰু ই সঠিকভাৱে আঘাত কৰে। ই ধাতুটোৰ মাজেৰে বিন্ধি যায়, আৰু "ৰয়েল লায়ন"টোৱেও আগতে ছোৱালীকেইজনীয়ে আঘাত কৰা আন টেংকবোৰৰ দৰে ধোঁৱা ও বিস্ফোৰণ ঘটাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আল্লাই হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - যিকোনো প্ৰকাৰে ভাইসকল! জীয়াই থাকিবলৈ ভাল পাওঁ ভাইসকল! ষ্টেলিনৰ সাধাৰণ সম্পাদকৰ লগত আমনি কৰিব নালাগে!
  এটা খোলা ফ্ৰন্টাল কৱচত খুন্দা মাৰিব। ইয়াৰ ৮৮ মিমি ই-২৫ কামানে ষ্টিং কৰে। কিন্তু বৰ্তমান কৱচৰ ওপৰেৰে পিছলি গ"ল।
  আল্লাই শত্ৰুৰ মেচিনটোক মাখনৰ মাজেৰে বেজীৰ দৰে বিন্ধি উত্তৰ দিয়ে। তাৰ পিছত অগ্নিময় চয়তানে কয়।
  - ধুমুহা, আৰু ভাইকিং তৰোৱাল!
  আন্যুতাই মেচিনগান গুলিয়াই দিয়ে, লগতে কয়:
  - বজ্ৰপাত আৰু বিজুলী!
  মাৰিয়াই কৰ্ণেলক কেটাৰপিলাৰৰ তলত থেতেলিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - হাড়, তৰা - শাৰী পাতি!
  তেওঁলোকৰ টেংকত আকৌ জুই জ্বলি উঠে। এইবাৰ ই-৫০ৰ কাষেৰে। ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ভেদ কৰিবলৈ নিশ্চয়কৈ দক্ষতাৰ প্ৰয়োজন।
  আৰু ইয়াত আছে ই-১০০, এটা ভয়ংকৰ মেচিন, কিন্তু এটা পুৰণি মডেল। কিন্তু ইয়াৰ ১২৮ মিমি কামান এতিয়াও বিপদজনক। আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ই-৫০তকৈ অলপ দুৰ্বল।
  আল্লাই দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - পুৰণি মডেলটোৰ অৰ্থ সেইটোৱেই!
  মাৰিয়াই খঙেৰে বাধা দিয়ে:
  - এতিয়াও আঘাত নহ'বলৈ কৌশল কৰিব লাগিব! তাৰ পিছত, একশ আঠাইশ মিলিমিটাৰ...
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আঠাইশ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ প্ৰজেক্টাইল ডজ কৰি লৰালৰিকৈ গ"ল। আৰু সেইবাবেই আল্লাই আকৌ ই-১০০ত গুলীচালনা কৰিলে এটা পুৰণি পৰিৱৰ্তনত। জাৰ্মান গাড়ীখন টুকুৰা টুকুৰ হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু তীখাৰ টুকুৰাবোৰ ফালি পেলায়।
  আৰু কেনেকৈ খোলাবোৰ বিস্ফোৰণ হয়।
  মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই কয়।
  - তাৰ খঙৰ সকলো শক্তি সি আঘাতত দিলে... সি আকাশখন পোনে পোনে কৰিলে, তৰাবোৰ জোকাৰিলে!
  মাৰিয়াই একেলগে ডজন ফেচিষ্টক চেপি ধৰি টুইট কৰিলে:
  - গেছত খোজ দিয়ক! আহা মোৰ ল'ৰা - গেছত ভৰি দি!
  আল্লাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, ল'ৰাটোৰ লগত ক্ৰেচ কৰিলে নিশ্চয় ভাল লাগে। আৰু তাক চুষা...
  মাৰিয়া খঙত জ্বলি উঠিল:
  -কিমান অশ্লীল আল্লা!
  অগ্নি চয়তানে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - মই ধেমালি কৰি ভাল পাওঁ! হৃদয়ত নল"ব!
  ঘৃণিত ফেচিষ্টসকলক চেপি ধৰি থকা মাৰিয়াই গাইছিল:
  - মোৰ হৃদয়... দয়ালু ছোৱালীৰ হৃদয়! মোৰ হৃদয়, মোৰ ইমানেই মন যায় পৃথিৱীত জীয়াই থাকিবলৈ!
  আৰু যোদ্ধাজনে আৰু ডজনতকৈও অধিক দমন কৰিলে। আৰু আল্লাই আন এটা ই-৫০ত গুলীচালনা কৰিলে, গান গাই:
  - আৰু মই মোৰ চকুৰে তাৰ ফিগাৰ জুখিলোঁ, আৰু যেতিয়া তেওঁ মোক চেক ঘোষণা কৰিলে...
  আন্যুতাই মেচিনগান গুলিয়াই আৰু লগতে কয়:
  - ভুলতে মোৰ বাইচেপছ উন্মুক্ত হৈ পৰিলোঁ! মই ছোৱালী, একেবাৰে দুৰ্বল নহয়!
  আল্লাই পেন্থাৰ-২ৰ ওপৰত গোলা এটা মাৰিলে, সহজেই তাৰ কাষটো ভাঙিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আৰু নিমিষতে টেংকটো নিস্তব্ধ হৈ পৰিল!
  আন্যুতাই গুৰুগুৰু কৰি থাকিল:
  - ফ্ৰিট্জ অতি সোনকালে স্বৰ্গত নাথাকিব!
  আল্লাই লেভ টেংকত খুন্দা মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আপাত দৃষ্টিত বিৰোধীসকলৰ চিপছৰ বাবে সময় নাই!
  গোটেই লাইনটো তললৈ কাটি আন্যুতাই হিচকি উঠিল:
  - এবং vaunted কুখ্যাত হিটলার...
  ইয়াৰ পিছত আল্লাহে ই-২৫ত আঘাত কৰি ইছ্যু কৰিব:
  - এতিয়া মই স্বৰ্গত নাই!
  অন্যুতাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি দুবাৰ আওৰাইছিলো, স্বৰ্গত নহয়! ইয়াক গীতটোত টাউট"লজী বুলি কোৱা হয়!
  আল্লাহে উত্তৰ দিব আৰু গৰ্জন কৰিব।
  - জনগণতন্ত্ৰ কি? এই সময়ত হিটলাৰে এটা নিকেল পায়!
  আন্যুতাই আন্তৰিকতাৰে ক"লে:
  - হয়, আৰু ষ্টেলিন বৰ ভাল নহয়! জাৰ্মান আঘাত মিছ কৰিলে! আৰু ১৯৪১ চনৰ দুৰ্যোগৰ পিছত আমি কেতিয়াও আঁতৰি যাব পৰা নাছিলো!
  বন্দুকেৰে আঘাত কৰি আল্লাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়, ১৯৪১ চনত আমি প্ৰায় সমগ্ৰ কৰ্মী সেনাবাহিনী হেৰুৱালোঁ। এনে ক্ষতিৰ পৰা সাৰি যোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ। আৰু হিটলাৰে দখল কৰা ইউৰোপ আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ এটা অংশৰ সকলো সম্পদ সংগঠিত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু ইংৰাজসকল অত্যন্ত দুৰ্বল হৈ পৰিল!
  আন্যুতাই তেওঁলোকৰ পাঁচটা মেচিনগান গুলিয়াই দিলে। পঞ্চাশজন বিদেশীক কাটি পেলোৱা হ"ল। আৰু তাই চিঞৰি উঠিল:
  - আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া!
  আল্লাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে আৰু শ্বটৰ পিছত মন্তব্য কৰিলে:
  - নাৰীৰ শৰীৰটো সুন্দৰ আৰু নান্দনিকভাৱে ভাল! এই ক্ষেত্ৰত আমি সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট!
  আন্যুতাই লৈ বৰ উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - তোমাৰ ব্ৰাছটো সকলোতে দেখা পাওঁ,
  কোনে সৃষ্টি কৰিলে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰান্ত,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক তুমি জীৱন দিলা,
  পবিত্ৰ কামনাক বাস্তৱায়িত কৰা!
  
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট,
  সপোনত মোৰ হৃদয় জ্বলাই দিয়ে...
  এইবোৰ মোৰ চিন্তা আৰু সপোন -
  এজন স্বৰ্গদূতে স্বৰ্গৰ দুৱাৰ খুলি দিলে!
  
  মই তোমাক ভাল পাওঁ পবিত্ৰ পিতৃ,
  তুমি মোৰ কাৰণে তোমাৰ বিশ্বাসী পুত্ৰক দিলা!
  উজ্জ্বল হীৰা মুকুট -
  আৰু তোমাৰ প্ৰতি ঈশ্বৰৰ প্ৰেম ঠাণ্ডা হোৱা নাই!
  
  তুমি, সীমাহীন, আমাক বন্ধু দিয়া,
  আপোনাক এলাহ নোহোৱাকৈ কাম কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰে...
  সেইবাবেই মই ইয়াক অধিক আৰু অধিক বিচাৰো
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলো বস্তু পিতৃৰ পৰাই আহিছে,
  আৰু তেওঁৰ সৰ্বশক্তিমান পুত্ৰ...
  তুমি সৌন্দৰ্য্যৰ পৰম প্ৰভু,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, কেন্দ্ৰ আৰু শীৰ্ষ!
  
  হ"বলৈ সৰ্বশক্তিমান তোমাৰ মাজত আছে,
  আৰু কোনো সীমা নাজানে প্ৰেম...
  আঁঠু লৈ গীতমালা পঢ়ক,
  আমি অতি সোনকালে চৰাইৰ দৰে ডেউকা লম!
  
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড স্বৰ্গৰ দৰে হৈ পৰিব,
  আন্তঃগ্ৰহীয় সুখ ফুলিব...
  আৰু সাহস কৰা ল'ৰা, সাহসেৰে -
  আপোনাৰ কাম যীচুক উৎসৰ্গা কৰা!
  
  আৰু যেতিয়া সৰ্ব্বশক্তিমান আহিব,
  ইডেন পৃথিৱীত ভাল হ'ব...
  ঈশ্বৰ খ্ৰীষ্টই আমাক পৰিত্ৰাণৰ দিশে লৈ যায়,
  পৰিৱেশটো হ"ব দিনটোৰ ৰামধেনু!
  
  এতেকে ঈশ্বৰে শিক্ষা দিয়ে - পাপ নকৰিবা,
  যদি আপুনি দুৰ্বল হয়, তেন্তে সৰ্বশক্তিমানে সহায় কৰিব...
  আৰু খৰধৰকৈ অনুতাপ কৰা,
  প্ৰচাৰ কৰক - বিচনাৰ কথা চিন্তা নকৰিবা!
  এটা ভাল গীত, বিশেষকৈ শুনি থাকোঁতে জাৰ্মান টেংকত গুলী মাৰিলে। আল্লাই গাইছিল আৰু গুলী চলাইছিল। অগ্নিময় চয়তানে তাইৰ বিশ্বাসত পৌত্তলিকতাৰ ফালে হেলান দিলে। যাদু, বিভিন্ন ডাইনীৰ প্ৰতি তাইৰ আকৰ্ষণ আছিল। আৰু তাই একেশ্বৰবাদ বেছি ভাল নাপালে।
  কিন্তু ৰঙা হাৰ্পিটোৱে তথাপিও গান গাই গুলী চলালে। যীচুৰ বিষয়ে কি ক"ব পাৰি? লগতে এজন শক্তিশালী ঈশ্বৰ!
  কিন্তু যুদ্ধৰ আগতে তেওঁলোকে শিকাইছিল যে ঈশ্বৰ নাই! আল্লাই গুলী চলালে, আন এটা, অচল "পেন্থাৰ"-২ত আঘাত কৰিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, এটা সময় আছিল যেতিয়া তেওঁলোকে আমাক সকলো গুৰুত্বসহকাৰে কৈছিল যে ঈশ্বৰ মাথোঁ এটা ভ্ৰম!
  মাৰিয়াই জোৰেৰে মূৰটো জোকাৰিলে আৰু আৰু কেইবাজনো ফেচিষ্টক চেপি ধৰি উত্তৰ দিলে:
  - নাই সৰ্বশক্তিমান, ই এক ভ্ৰম হ'ব নোৱাৰে, বিশেষকৈ যিহেতু এটা প্ৰশ্ন আছে - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড ক'ৰ পৰা আহিল!?
  আন্যুতাই গুলীচালনা, নাজীক গুলীৰ বৰষুণ দিয়াৰ লগতে আৰু কোৱাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - ইয়াৰ উপৰিও পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলে ইতিমধ্যে প্ৰতিষ্ঠা কৰিছে যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড প্ৰায় একোৰে গঠিত। আৰু যে আমাৰ সমগ্ৰ পৃথিৱীখন আপেলৰ দৰে চেপি ধৰিব পাৰি!
  মাৰিয়াই ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰি থকাৰ সময়তে আৰু কোৱাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিছিল:
  - আৰু ইয়াকো প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছে যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটিছে। গতিকে, সম্ভৱতঃ, এসময়ত ইয়াৰ আকাৰ হাইড্ৰজেন পৰমাণুৰ সমান আছিল! কল্পনা কৰিব পাৰিনে যে এই সকলোবোৰ ক"ৰ পৰা আহিল!
  টেংকবোৰ ভাঙি পেলোৱাৰ কাম অব্যাহত ৰাখি আল্লাই যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - যদি আপুনি ভাবে যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন বিস্ফোৰণৰ পৰাই উদ্ভৱ হৈছে, তেন্তে... তেন্তে আপুনি এটা অত্যন্ত অৰ্থহীন কথা কৈছে!
  অন্যুতাই যুক্তিসংগত আৰু বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, উদং, ৰূপৱতী ভৰিৰে মেচিনগানবোৰ লক্ষ্য কৰি:
  - ঠিক সেইবাবেই মই কওঁ যে ভগৱানৰ অস্তিত্ব! টি-৩৪ টেংকখন স্ক্ৰেপ মেটেলৰ গুদামত হোৱা বিস্ফোৰণৰ পৰা উদ্ভৱ হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন আৰু কোৱাৰ্ক বিস্ফোৰণৰ পৰাও তৰা গঠন নহ"লহেঁতেন। শুধু মানব অস্তিত্ব...
  নাজীৰ আন এটা দল থেতেলিয়াই পেলোৱা মাৰিয়াই আৰু ক"লে:
  - তাপগতিবিদ্যাৰ দ্বিতীয় নিয়মৰ অস্তিত্ব খণ্ডন কৰে। কাৰ্যক্ষেত্ৰত আমি অহৰহ জটিলতা দেখিবলৈ পাওঁ, আৰু তাপগতিবিদ্যাৰ দ্বিতীয় নিয়মটোৱে মৃত্যুৰ দিশে লৈ যায়! আৰু সৰলীকৰণ!
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মেচিনগান চলাই থকা আন্যুতাই লগতে কয়:
  - এইটোৱেই হৈছে এণ্ট্ৰপি হ্ৰাস পোৱাৰ নিয়ম। অৰ্থাৎ সাধাৰণ তাপৰ মৃত্যু! গতিকে আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে হয় তাপগতিবিদ্যাৰ দ্বিতীয় নিয়মৰ অস্তিত্ব নাই, নহয় শৃংখলা বজাই ৰখা এজন পৰম ঈশ্বৰ আছে!
  বিজ্ঞানৰ বাবেও কোনো অচিনাকি নহয় আল্লাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - অসাম্য তাপগতিবিদ্যাৰ তত্ত্বৰ কথা কি ক"ব পাৰি? ইয়াত বুজাই দিয়া হৈছে যে তাপগতিবিদ্যাৰ দ্বিতীয় নিয়মটো কিয় পোনপটীয়া নহয়!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰিলে আৰু ফেচিষ্টসকলক নখ জোকাৰি হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো খালী মনৰ খেল নহয় নেকি?
  মাৰিয়াইও খিকিন্দালি কৰিলে, কিন্তু মন কৰাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে আমি ঈশ্বৰৰ অস্তিত্ব কেনেকৈ বুজাব পাৰো? তেওঁ কেনেকৈ আবিৰ্ভাৱ হ"ল?
  আল্লাই গুৰগুৰাই উঠিল আৰু দাঁত উদঙাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - সেইটোৱে! এই কথা আপুনি কেনেকৈ বুজাব?
  অন্যুতাই লাহে লাহে পৰামৰ্শ দিলে:
  - কিন্তু নাস্তিকতাতো বুজাবুজি নোহোৱাকৈ বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন? উদাহৰণস্বৰূপে, পদাৰ্থ ক"ৰ পৰা আহিল?
  আল্লাই আন এটা লেভ টেংক নোক আউট কৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - পদাৰ্থ চিৰন্তন আৰু সদায় আছে!
  আনুতাই মাতত জোৰ দি ক"লে:
  - তাইৰ সদায় কেনেকৈ অস্তিত্ব থাকিব পাৰিলেহেঁতেন? ইয়াৰ বাবেও বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন!
  আল্লাই যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - যেনেকৈ চিৰশক্তিমান সৰ্বশক্তিমানৰ অস্তিত্বৰ বাবে বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন!
  অন্যুতাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু সৰ্বশক্তিমানে মানুহ আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ জন্ম দিব পাৰিলেহেঁতেন। আৰু ব্যক্তিহীন পদাৰ্থই কেনেকৈ বুদ্ধিমানক জন্ম দিব পাৰিলেহেঁতেন!
  আল্লাই আন এটা টেংক নোক আউট কৰিলে, এইবাৰ ই-৫০, আৰু মাত মাতিলে:
  - বিৱৰ্তন তত্ত্বই সৰলৰ পৰা জটিললৈ পৰিৱৰ্তনৰ ব্যাখ্যা দিব পাৰিলেহেঁতেন। আৰু সৰলতাই বিৱৰ্তনশীলভাৱে জটিলতাৰ জন্ম দিব পাৰে। আৰু এক নিৰপেক্ষ অস্তিত্ব হিচাপে ই লগে লগে জন্ম দিলে এক অসীম সৰ্বশক্তিমান মন।
  ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু ভগৱানক একোৱেই জন্ম দিয়া নাছিল! সৰ্বশক্তিমান দেৱৰ অস্তিত্ব সদায়েই আছে! আৰু এইটো এটা স্বতন্ত্ৰতা! হয়, মই মানি লওঁ। "ছোৱালীজনীয়ে দুডজনমান নাজীক কাটি পেলালে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। - আৰু বিকল্পটোৰ বাবে আৰু অধিক বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন! সদায় ব্যক্তিহীন শক্তি আৰু কিহৰ পৰা উদ্ভৱ হোৱা পদাৰ্থ আৰু স্থানৰ অস্তিত্ব কল্পনা কৰক? লগতে অস্তিত্বহীনতাৰ পৰা! আৰু আকৌ এনে অৰ্থহীনতা বুজিবলৈ বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন! অৰ্থাৎ নাস্তিকসকল সম্পূৰ্ণ বিপদত পৰিছে! সকলো বস্তুৰে এটা মূল কাৰণ থাকে। কিন্তু মূল কাৰণটো ক"ত শেষ হ"ব লাগিব? - ছোৱালীজনীয়ে জয়ষ্টিক বুটামবোৰত তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টিপিলে, ফেচিষ্ট দুষ্ট আত্মাবোৰক গুলীয়াই মাৰিলে। আৰু তাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। - যদি আমি আৰম্ভণিৰে পৰাই মূল কাৰণবোৰ বিচাৰো, তেন্তে নাস্তিকতা অনুসৰি আমি শেষত অস্তিত্বহীনতাত পৰিম। কিন্তু অস্তিত্ব বা নিৰপেক্ষ শূন্যতাই কিবা এটাৰ জন্ম দিব পাৰিবনে? আৰু যদি আদি মূল কাৰণ সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰত দেখা যায়, তেন্তে সকলো সমস্যা নিজেই সমাধান হয়। আৰু মানৱ সভ্যতাৰ অস্তিত্ব, আৰু বুদ্ধিমত্তা, আৰু জৈৱিক জীৱন আৰু তৰা থকা গ্ৰহ। কিন্তু নাস্তিক ধাৰণাবোৰে, মূল কাৰণৰ সন্ধানত, এতিয়াও বিশ্বাসৰ দ্বাৰা গ্ৰহণ কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। কিন্তু পৃথিৱীৰ জীৱন, আৰু মানুহৰ সভ্যতা আকস্মিকতাৰ ফল বুলি আৰু ব্যাখ্যা কৰিবলৈ সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ ওপৰত বিশ্বাসতকৈ বহু বেছি বিশ্বাস আৰু অনুমানৰ প্ৰয়োজন।
  আল্লাই আকৌ গুলীচালনা কৰিলে, ই-৫০খন ভাঙি পেলালে আৰু কটুভাৱে সুধিলে:
  - বাৰু, ধৰি লওক আপুনি মোক পতিয়ন নিয়ালে... কিন্তু মই বাইবেলৰ ঈশ্বৰক কিয় বিশ্বাস কৰিম, আৰু ৰডক নহয়? সৰ্বশক্তিমানৰ স্লাভিক সংস্কৰণত!
  আন্যুতাই হুইচেল মাৰি গুলী মাৰিলে আৰু অলপ চিন্তা কৰি উত্তৰ দিলে:
  - কাৰণ বাইবেলখন ইহুদীসকলে লিখা বুলি তেওঁলোকৰ বহুতেই ভাল নাপালেও ইয়াৰ ঈশ্বৰত্বৰ বাবে অন্ততঃ কিছু ন্যায্যতা আছে। অন্ততঃ ভৱিষ্যদ্বাণীবোৰ লওক। আৰু ৰডনভেৰী... এই ৰডনভেৰী মানুহবোৰ বহুত আছেনে? যদি তেওঁলোকৰ নিজৰ প্ৰাচীন বাইবেল আছে? আৰু মই মোৰ হৃদয়েৰে বিচাৰিম যে ঈশ্বৰৰ নিৰ্বাচিত লোকসকল ৰাছিয়ান হওক, ইহুদী নহয়, ৰাছিয়া হওক, ইজৰাইল নহয়, প্ৰভুৰ ৰাজ্য হওক। - ছোৱালীজনীয়ে বাহু দুটা মেলি খালী আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰত তাইৰ প্ৰলোভনমূলক, টেন কৰা ভৰি দুখন টিপিলে। - কিন্তু বুজিছা, আমাৰ হাতত বাইবেলৰ দৰে কিতাপ নাই। আৰু খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম গ্ৰহণৰ পূৰ্বে আমাৰ পূৰ্বপুৰুষসকলে কি বিশ্বাস কৰিছিল সেই বিষয়েও নিৰ্ভৰযোগ্য উৎস নাই। এইটোৱেই সমস্যা, যে বাইবেলৰ সকলো অভাৱৰ সৈতে, আন বিকল্পসমূহৰ বাবে আৰু অধিক বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন, আৰু ঈশ্বৰৰ আধ্যাত্মিকতাৰ ক্ষেত্ৰত সন্দেহজনক।
  জগডটিগাৰ-২ৰ পৰা সঠিক হিট এটা ভাঙি আল্লাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু যদি সৰ্বশক্তিমানে নিজৰ বিষয়ে একেবাৰেই প্ৰকাশ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি নাভাবিলে। আৰু ঈশ্বৰৰ বিষয়ে লিখা সকলো কিতাপ সমানে সমান অৱস্থাত আছে... - ৰঙা চুলিৰ চয়তানে হাঁহিলে আৰু বন্ধুসকলক চকু টিপিয়াই আৰু ক"লে। - অৰ্থাৎ এই সকলোবোৰ বিশুদ্ধ মানুহৰ।
  মেচিনগানবোৰ ঠাণ্ডা হ"বলৈ দিবলৈ গুলীচালনাৰ সময়ত আন্যুতাই থমকি ৰ"ল আৰু সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে সুধিলে:
  - আপুনি ভাবেনে যে সৰ্বশক্তিমানে নিজৰ বিষয়ে জ্ঞান লুকুৱাই জগতখনক নিজৰ গতি ল"বলৈ দিব পাৰিব?
  আল্লাই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আমাৰ পৃথিৱীখন চাওকচোন! নাজীয়ে অৰেনবাৰ্গক দখল কৰি ফিলাডেলফিয়াত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰি মস্কোৰ ওচৰত থিয় হৈ লেনিনগ্ৰাডক ঘেৰি ধৰিলে। এইখিনিলৈ চাই মই ভাবো যে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে আমাৰ পৃথিৱীখনক নিজৰ গতিপথ ল"বলৈ দিলে বুলি বিশ্বাস কৰাটো কঠিন নহয়। যেনে, নিজাববীয়াকৈ ফ্লাউণ্ডাৰ কৰক, আৰু মই এবাৰ চাম!
  অন্যুতাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মান্তি হ"ল:
  - হয়, নাজীয়ে পৃথিৱীৰ আধাতকৈও অধিক ঠাই দখল কৰাটো... এইটো ভয়ানক! কিন্তু হয়তো এইটো জগতৰ বাবে পাপ আৰু অবিশ্বাসৰ শাস্তি!
  আল্লাই চকু দুটা জিলিকি উঠিল, আন এটা গোলা মাৰিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু এইটোৱে আকৌ এবাৰ দেখুৱাইছে যে... যে আমাৰ প্ৰাৰ্থনাৰ উত্তৰ দিয়া ঈশ্বৰত আমি কেৱল বিশ্বাসতহে বিশ্বাস কৰিব পাৰো!
  আন্যুতাই খঙেৰে আপত্তি কৰিলে:
  - কিন্তু আমি জীয়াই আছো আৰু পংগু নহয়... গতিকে ঈশ্বৰৰ বিৰুদ্ধে পাপ নকৰিব আল্লাহ।
  দক্ষিণে জাৰ্মান সৈন্যই মিয়ামীত থকা আমেৰিকাৰ সৰ্ববৃহৎ ঘাটিত আক্ৰমণ চলায়।
  ই-৫০ টেংকত যুঁজিছিল আটাইতকৈ কিংবদন্তি চাৰিগৰাকী সুন্দৰীয়ে। গতিকে তেওঁলোকে বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ বেটাৰী এটা টুকুৰা টুকুৰ কৰি তীখাৰ টুকুৰা কৰি পেলালে।
  মাংসভোজীভাৱে ওঁঠ দুটা চেলেকি গেৰ্ডাই ক"লে:
  -শিল্পৰ স্বাৰ্থত পৰিবেশকসকলে স্বেচ্ছামূলক ত্যাগ কৰে, সামৰিক শিল্পৰ স্বাৰ্থত শ্ৰোতাই ত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হয়!
  খালী ভৰিৰে তামৰ ৰঙা চুলিখিনি চেপি ধৰি চাৰ্লটে মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধ এক মনোমোহা প্ৰক্ৰিয়া! আমি চহৰৰ পিছত চহৰ, চহৰৰ পিছত চহৰ লৈ গৈ থাকিম, যেতিয়ালৈকে আমি সমগ্ৰ আমেৰিকা ধ্বংস নকৰো।
  ক্রিষ্টিনাই সপোনত ক"লে:
  - এতিয়া আনাৰস লৈ গাহৰি এটা পালে ভাল আছিল... শুকান ছল্ডাৰ কৰি ভাগৰি পৰিছো!
  মাগডাই বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - গতিকে এইটো আমাৰ পোষ্ট! বেয়া নাপাব!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰিলে। তাই সঁচাকৈয়ে বিচাৰিছিল যে দুজন-তিনিজন ল"ৰাই তাইক একেলগে চুই চুই চুই চুই চুই চুচৰি দিব। আৰু তাই ৰঙা চুলি আৰু পেশীবহুল হ"ব, আৰু গাহৰিৰ দৰে চিঞৰি উঠিব। মানুহৰ হাত আঙুলি, ঠেং আৰু গোৰোহাৰ ওপৰেৰে দৌৰিলে ইমান ভাল লাগে৷ যেতিয়া ডেকাসকলে আপোনাৰ গোৰোহাত টিকটিকিয়াই আপোনাৰ ৰূপৱতী ভৰি দুখন চুমা খায়।
  আনকি ক্ৰীষ্টিনাই ভৰিৰ মাজত ঘঁহিলে। এনে চিন্তাবোৰ কিমান ৰোমাঞ্চকৰ। মই কেনেকৈ যৌনতা বিচাৰো।
  ৰঙা চুলিৰ সংগীলৈ চাই মাগডাই চিঞৰি উঠিল:
  - কামুক চিন্তাবোৰ আঁতৰাই পেলাওক! নিজৰ লগত কঠোৰ হওক!
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ উদং তলুৱাটো ধাতুটোত ঘঁহিলে আৰু গুঞ্জৰিত কৰি ক"লে:
  - অ', তুমি খ্ৰীষ্টান ভণ্ড! মাংসৰ মাত কেনেকৈ বুজি নাপাবা!
  ক্ৰীষ্টিনাই পুৰুষৰ কল্পনা কৰিছিল। বহুত ডেকা, ধুনীয়া, পেশীবহুল মানুহে তাইক হাতেৰে ধৰি লয়, আৰু তাৰ পিছত আৰম্ভ হয়... তাৰ কি ভুল? পুৰুষে হাৰেমৰ সপোন দেখেনে? তাই কিয় নিজৰ পুৰুষ হাৰেম আৰম্ভ নকৰে? আৰু অৰ্গি এটা কৰক।
  গেৰ্ডাই ২৪০ মিলিমিটাৰ আমেৰিকান হাউইটজাৰ এখনত গুলীচালনা কৰিলে আৰু চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  - সাৱধান হওক! ইমান ডাঙৰ প্ৰজেক্টাইল আমাৰ বাবে বিপদজনক!
  ক্ৰীষ্টিনাই লৰচৰ কৰি ক"লে:
  - এহ, শ্বুৰ্মলেভলৈ সলনি হ'লে ভাল হ'ব। এই টেংকটো, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে এটা মাষ্ট"ডন, যদি ই আঘাত কৰে, তেন্তে ই আঘাত কৰে!
  কেৱল কাপোৰৰ সৰু ফিটা এটাৰে ঢাকি থোৱা খালী ভৰিখন গেৰ্ডাই ক্ৰীষ্টিনাৰ বুকুৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে। তাইৰ নিপলবোৰ লগে লগে কঠিন হৈ পৰিল, আৰু ছোৱালীজনীয়ে কামুকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - চাৰিওজনেই মানুহবোৰৰ ওচৰলৈ যাব লাগিব! আহক আমি জিৰণি লওঁ আৰু এটা বিশাল অৰ্গি কৰোঁ!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, মোৰ সঁচাকৈয়ে যৌনতা লাগে! যদিও শেহতীয়াকৈ মই একেলগে তিনিজন ল'ৰাৰ লগত আছিলো... মাংসটো অধিক অতৃপ্ত হৈ পৰিছে!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি গুলীচালনা কৰিলে, চিঞৰি উঠিল:
  - ছোৱালীক ল"ৰা লাগে, সিহঁতৰ লগত থাকিলে বৰ ভাল লাগে! বিশেষকৈ যেতিয়া আপুনি ডাঙৰ পুৰুষ নিখুঁততাৰে মুখখন কাম কৰে।
  আৰু বৰফৰ দৰে বগা যোদ্ধাজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। তাই গোলাপী জিভাখনেৰে তাইৰ ৰঙা ওঁঠ দুটা চেলেকিলে। কলৰ সমান ডাঙৰ ললিপপ এটা কল্পনা কৰিলোঁ। তাইৰ চঞ্চল জিভাখনে কেনেকৈ মিঠা, সোৱাদযুক্ত, উত্তেজনাপূৰ্ণ গোন্ধযুক্ত মাংসখিনি চেলেকিছে।
  গেৰ্ডাই মূৰ জোকাৰিলে। যুঁজৰ সময়ত কামুক কল্পনাত লিপ্ত হোৱা উচিত নহয়। গুলীয়াই নখ মাৰিলে ভাল।
  মাগডাই মেজাজ নষ্ট কৰে:
  - মাংসৰ কামনাত লিপ্ত হ'লে পোনে পোনে নৰকলৈ যাব। আৰু তাৰ পিছত এনেকুৱা নিৰ্যাতন হ'ব...
  চাৰ্লটে কামুকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, উচ্চ স্তনৰ সৈতে তাইৰ পেশীবহুল শৰীৰটোক খোলা কৰি:
  - নিৰ্যাতন! বাহ, চাবুক বা নেটলেৰে চাবুক মাৰিলে বৰ ভাল লাগে!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - তোমাৰ বাবে নিৰ্যাতন নিৰ্যাতন, কিন্তু চাবুক গুৰুতৰ!
  মাগডাই জয়ষ্টিকেৰে বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰিলে। মাটিত পুতি থোৱা এজন শ্বাৰমানক বৰ্ধিত বন্দুক লৈ ধৰিলোঁ। সৌন্দৰ্য্যই গুলী চলালে। চকলেট বাৰ ভাঙি পেলোৱাৰ দৰেই। আমেৰিকাৰ এখন টেংকত জুই জ্বলি উঠিছে। আৰু তাৰ পিছত এটা নতুন লক্ষ্য: পাৰ্ছিং। আৰু আপুনি তেওঁৰ ফালে আঙুলিয়াই নিশ্চিতভাৱে গুলীচালনা কৰে। আৰু আপুনি আক্ষৰিক অৰ্থত টাৱাৰটো ভাঙি পেলায়।
  আমেৰিকাৰ টেংকত খুন্দা মৰাৰ পিছত মাগডাই কয়:
  - ল'ৰাবোৰৰ কথা নাভাবিবা। আমি যুঁজ দিয়া উচিত... আৰু কামনাৰ কণ্ঠই এটা খোলাৰ বিস্ফোৰণক ডুবাই পেলাওক!
  গেৰ্ডাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে। তাই ভৰিখনত চুমা খাই কল্পনা কৰিলে যে হান্সে তাইক আদৰ কৰি আছে। এইটো এজন ওখ আৰু পেশীবহুল ল'ৰা, পোষ্টাৰ আৰ্যৰ লগত ইমানেই মিল আছে। সেইটো ইমান ভাল হ"ব!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে "ডাইনী"ৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। আৰু তাই কাষটো থেতেলিয়াই পেলালে। আৰু ই গাড়ীখন প্ৰায় আধালৈ বিভক্ত কৰি পেলালে। ইয়াৰ পিছত সুন্দৰীগৰাকীয়েও বাংকাৰত খুন্দা মাৰি ভাঙি পেলালে। আনকি মাৰ্বলৰ চিপচো সৰি পৰিল।
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - কুঠাৰ হেণ্ডেলটো আধাকৈ কাটিছিল যদিও কপালত এটা দাগ আছিল !
  আৰু কেনেকৈ হাঁহে... জিভাখন দেখুৱাইছে, ইমান গোলাপী আৰু চঞ্চল।
  আৰু তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই খালী আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে, "বিগ টম"ক ধ্বংসাৱশেষত ভাঙি পেলায়।
  আৰু এই অগ্নিময়, মেজাজী চয়তানে ইমান সঠিকভাৱে গুলী চলায়। এক্সটেটিক গ্ৰেচৰ সৈতে সংযুক্ত সঠিক শ্বট।
  চাৰ্লটে হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - এইদৰেই মহিলাসকলে এজন পুৰুষক ধৰি ৰাখে: এগৰাকী ইটালীয় তেওঁৰ শৰীৰেৰে, এগৰাকী আমেৰিকান তেওঁৰ কৰ্মৰ সৈতে, এগৰাকী ফৰাচী মহিলাক অনুগ্ৰহৰ সৈতে, আৰু এগৰাকী ৰাছিয়ান তেওঁৰ দল সংগঠনৰ সৈতে!
  ক্রিষ্টিনাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - পুৰুষ বেলেগ হ"লে ভাল... বহুত ভাল আৰু আকৰ্ষণীয়। আৰু গ্লভছৰ দৰে প্ৰেমিক সলনি কৰক!
  গেৰ্ডাই ইয়াক লৈ গাব:
  - স্বামী ডাংগনত, আৰু পত্নী পাগলঘৰত, স্বামীয়ে বেছি নাচপতি খাইছে, আৰু পত্নী চয়তান!
  আৰু আকৌ ছোৱালীবোৰে হাঁহে। তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে সংঘৰ্ষ হ"বলৈ ধৰিলে, ইমানেই যে তলুৱাৰ তলৰ পৰা স্ফুলিংগ সৰি পৰিল। আৰু সুন্দৰীবোৰে খিকিন্দালি কৰে। চাৰ্লটেও জয়ষ্টিকটোৰ পৰা ভৰিৰ আঙুলি টিপি গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল।
  - Gerda, Gerda, Gerda! চয়তান! আৰু ক"ৰ পৰা আহিলা গেৰ্ডা? গেৰ্ডা, গেৰ্ডা - ধুনীয়া হ'ব লাগিব! চয়তান নিজেই এই সৌন্দৰ্য্যত আছে!
  আৰু দুয়োজনী ছোৱালীয়ে নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে মূৰটো একেলগে ভাঙি পেলালে। আৰু কেনেকৈ স্ফুলিংগ উৰি যাব।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে চিঞৰিলে:
  - আমাৰ ওপৰত স্ক্ৱাড্ৰনবোৰে একেলগে গৰ্জন কৰি আছে! এজন শক্তিশালী মূৰ্খই চদোম ৰোপণ কৰিছে!
  আৰু যোদ্ধাসকলে পুনৰ সকলো শক্তিৰে মূৰত আঘাত কৰিলে। সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকে বহুত মজা কৰি আছে। আৰু সুন্দৰীবোৰে আনন্দত গৰ্জন কৰে! আৰু ডকাইতৰ দৰে গান গায়।
  - ভনীয়েকৰ বাবে আনন্দ, ভনীয়েকৰ বাবে জীয়াই থকাটো আনন্দ... নাজী ফুৰাৰৰ লগত আমনি কৰিব নালাগে! যিকোনো ভগ্নী, যিকোনো, যিকোনো ভগ্নী... মিয়ামিৰ ওচৰত আমি য়েংকিছক ডেছিংলি ধ্বংস কৰিম!
  ছোৱালীবোৰৰ বাবে মজা লাগে, একো কব নোৱাৰি। ইতিমধ্যে কেইবাখনো ৰাজ্য ৱেৰমাখ্টৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। আৰু নাজীসকল আগবাঢ়িছে, ফ্ৰিটজৰ টেংকবোৰ অৱশ্যেই উচ্চতম শ্ৰেণীৰ!
  আৰু যোদ্ধাসকলে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গান গায়:
  - আমাৰ বিৰোধী সকলো মৰিছে... আৰু সকলো ডকাইত আমাৰ বাবে যাব!
  সুন্দৰীসকলে একেলগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ভয় লাগে - কাপুত!
  যোদ্ধাসকলে যেন সঁচাকৈয়ে এই সকলোবোৰ ভাল পাইছিল। ইমান ধুনীয়া, পেশীবহুল, আৰু জুলাই মাহৰ শেষৰ ফালে গৰম হয়, আৰু শক্তিশালী ছোৱালীবোৰৰ শৰীৰবোৰ ঘামত জিলিকি উঠে। ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ কেটাৰপিলাৰেৰে আমেৰিকানসকলক চেপি ধৰে আৰু নিজৰ মাজতে এটা গীত হুইচেল মাৰে। উৎসাহী সুৰেৰে:
  - আপোনাৰ বহীত লিখি থওক, প্ৰতিটো পৃষ্ঠাত... মূৰটো হেৰুৱাব নালাগে, মাত্ৰ য়েংকিছক খেদি পঠিয়াওক!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ মাজতে খিকিন্দালি কৰি দাঁত উদঙাই দিয়ে আৰু চকু টিপিয়াই দিয়ে। কাক - সম্ভৱতঃ চয়তান।
  শ্বুটিং কৰি থাকোঁতে গেৰ্ডাই পঢ়া কল্পবিজ্ঞান উপন্যাস এখনৰ কথা মনত পেলালে। তাত চয়তানে অধ্যাপকজনৰ ঘৰত ধুনীয়া ডেকাৰ বেশত আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। আৰু নৰকত উদ্ভৱ হোৱা সমস্যাবোৰৰ কাহিনী। হয়, সৰু সৰু মানুহবোৰে ধনাত্মক এণ্ট্ৰপি গ্ৰাস কৰাৰ বাবেই আকস্মিক ক্ৰমৰ উলংঘাৰ সৃষ্টি হ"ল আৰু নৰক, আচলতে, দুঃস্বপ্নৰ দৰে হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু যথেষ্ট ভাল ঠাই আছিল। তাত পাপীসকলে ডেকা আৰু ধুনীয়া হৈ নিজৰ বাবে ভোজ পালন কৰিছিল।
  আৰু কোমল ৰঙা সূৰ্য্যটো চিৰদিনৰ বাবে জিলিকি উঠিল। আৰু তাৰ পিছত এইটোৱেই আৰম্ভ হ"ল... তেওঁলোকে পাতাল জগতখনক নলাৰ লগত তুলনা কৰাটো আচৰিত কথা নহয়। কিন্তু আচলতে তাত বিশুদ্ধ আনন্দ আৰু মনোৰঞ্জন আছিল।
  গেৰ্ডাই লৈ আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - গিলাচটোত জুইৰ পানী ভৰাই লওক,
  চয়তানৰ সৈতে একেলগে - ধাতুলৈ পান কৰোঁ আহক!
  আৰু ধুনীয়া শ্যামলাজনীয়ে কামানৰ দৰে আঘাত কৰে। আৰু ই নিম্ন উৰণীয়া আমেৰিকাৰ পি-৫১ আক্ৰমণাত্মক বিমান এখনত খুন্দা মাৰিলে। বাৰু, তুমি চতুৰ সৰু চয়তান!
  গেৰ্ডাই মাংসভোজী হাঁহি এটা মাৰিলে। কিন্তু আমেৰিকানসকলে জাৰ্মানসকলৰ সৈতে একেলগে ৰাছিয়াক বিভাজিত কৰাৰ সুযোগ পাইছিল। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে নিজেই হিটলাৰৰ অধীনত পৰিব লাগিব। আৰু তেওঁলোকৰ বাবে ই অপ্ৰীতিকৰ। তেতিয়া ব্যৱহাৰিক আমেৰিকানজনে জানিব যে জাৰ্মান অনুশাসন কি। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা তেওঁৰ লাভহে হ"ব।
  গেৰ্ডাই গাইছিল:
  গ্ৰহটোৰ ওপৰত ভয়ংকৰভাৱে উৰি থকা,
  তৃতীয় ৰাইচ ঈগল...
  ৰাইজৰ গীতত গোৱা,
  তেওঁ নিজৰ মহত্ত্ব পুনৰ লাভ কৰিছে!
  আৰু ইয়াৰ ফলত ছোৱালীবোৰৰ বাবে বহুত সহজ আৰু ধেমেলীয়া হৈ পৰিল। আৰু আছিল উচ্চতম শ্ৰেণীৰ যোদ্ধা। অৱশ্যে আচলতে তেওঁলোকৰ বাবে যুঁজ দিয়াটো অতি সহজ। আৰু কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ জয়ী হ"বলৈ সক্ষম। এতিয়া বেটাৰীটো আক্ষৰিক অৰ্থত গ"গ কৰা হৈছে।
  তাৰ পিছত আমেৰিকাৰ সৈন্যক কেটাৰপিলাৰেৰে চেপি ধৰি উত্তেজিত হৈ খিকিন্দালি কৰি জিভা দেখুৱালে। আৰু খালী ভৰিৰে ইজনে সিজনক চৰ মাৰিলে। মজবুত ডিঙিত মূৰটো পেলাই দিলে। আমি হাঁহিলোঁ...
  মাগডাই মাত্ৰ অলপ সৰু সুৰত মন্তব্য কৰিলে:
  - নৰকত কি কৰিব? মাত্ৰ ডেভিলছৰ ঠেংবোৰ পেলাই দিয়ক!
  তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল, যাতে টেংকৰ বাহিৰত শুনিব পাৰি। ইমান দুষ্টামি আৰু আনন্দময়। এইবোৰ যোদ্ধা যিয়ে একো ধিক্কাৰ নলয়।
  ৱেৰমাক্ট জাহাজখন মিয়ামীৰ গভীৰ আৰু গভীৰতালৈ সোমাই গ"ল। তীখাৰ শিখাৰে নিৰ্মিত এটা প্ৰকৃত স্কেটিং ৰিং আগবাঢ়ি গৈ আছিল। আৰু সঁজুলিবোৰ হুলস্থুল কৰিলে, ট্ৰেকবোৰ টিপি উঠিল। জাৰ্মানীৰ টেংক শক্তিশালী আৰু বাহনৰ স্তৰৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ কোনো সমতা নাই। আৰু ক্ৰাউটসকলে এই কথাত অত্যন্ত গৌৰৱান্বিত। আনকি অতি ফুলি উঠা ফিল্ড মাৰ্শ্বালেও ঘূৰি ফুৰিছে। ই-৫০ৰ কৱচৰ ডাঠতাই ভালদৰে সুৰক্ষিত কৰাই নহয়, ইয়াৰ ঢালযুক্ত প্লেটও আছে।
  এইটো এটা চেষ্টা কৰক। আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰোধী আমেৰিকানসকলে নাজীৰ বিষয়ে একো কৰিব নোৱাৰে।
  কৃষ্ণাংগ সৈন্যই হাৰ মানি প্ৰথমে মৰুভূমি। তেওঁলোকে আচলতে আমেৰিকাৰ হৈ যুঁজিব নিবিচাৰে। জাৰ্মান মূলৰ আমেৰিকানসকল ৱেৰমাখ্টৰ কাষলৈ যায়। কেৱল ইহুদীসকলেহে তেওঁলোকৰ কোনো দয়া নাথাকিব বুলি উপলব্ধি কৰি শেষলৈকে যুদ্ধ কৰে। চীনা আৰু ইংৰাজ-আমেৰিকান দুয়োজনেই স্থিতিস্থাপকতা দেখুৱাইছে। লেটিনসকলৰ আচৰণ বেলেগ। কিছুমানে মিত্ৰ দেশ, জাৰ্মানী: ব্ৰাজিল, আৰ্জেণ্টিনা আদিৰ সৈতে যুঁজিব নিবিচাৰে, কিন্তু কিছুমানে যথেষ্ট জেদী। সাধাৰণতে আমেৰিকানসকলে আপেক্ষিকভাৱে স্থিতিস্থাপকতা প্ৰদৰ্শন কৰে, আৰু তেওঁলোকে আগবাঢ়ি যোৱাৰ পথত যুঁজিবলগীয়া হয়। যদিও বহু বন্দী আছিল, তথাপিও সংখ্যা লাখ লাখ হ"ল।
  মন কৰিবলগীয়া যে আমেৰিকানসকলৰ শ্বাৰমানসকলৰ সংখ্যা অতি বৃহৎ। এই টেংকটো নিৰ্মাণ কৰাটো তুলনামূলকভাৱে সহজ আৰু বহু দিশত ছোভিয়েট টি-৩৪ৰ সৈতে মিল আছে, মাত্ৰ ওখ, আৰু চাইড আৰ্মৰৰ সৈতে কিছু বেয়া। যিটো অৱশ্যে জাৰ্মান বন্দুক কিমান শক্তিশালী সেই কথা বিবেচনা কৰিলে তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নহয়।
  কিন্তু ক্ৰাউট পৰিয়ালে সক্ৰিয়ভাৱে একাউণ্ট সংগ্ৰহ কৰি আছে। জাৰ্মান টেংকাৰৰ এটা গোটেই তাৰকাৰাজ্যই বিপুল সংখ্যক ক্ষতিগ্ৰস্ত বাহন জমা কৰি ৰাখিছিল। এচেও চমৎকাৰভাৱে কাম কৰে। প্ৰতিযোগিতাৰ বাহিৰত থকা ফ্ৰেড্ৰিখ বিছমাৰ্কৰ বাহিৰেও দ্বিতীয় স্থানত আছে মাৰ্চেইল। হাফমেনো বেয়া নহয়। কিন্তু তেওঁলোকে তেওঁক কম ভাল পায় কাৰণ এই এচে প্ৰায়ে জাৰ্মান বিমানৰ ক্ষতি কৰে। হাফমেনৰ ওচৰৰ পৰা আক্ৰমণ কৰাৰ যুদ্ধ শৈলীয়ে অৱশ্যে অৱনমিত বিমানৰ পৰা শ্ব্ৰেপনেলৰ আঘাতৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে। মাৰ্চেল আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে দূৰৈত অভিনয় কৰাটো পছন্দ কৰে।
  তেওঁলোক আছিল স্নাইপাৰ, অতি দক্ষ আৰু ফলপ্ৰসূ।
  ৰুডেল এজন অতি সন্মানীয় এছও, ফ্ৰেড্ৰিচৰ পিছত দ্বিতীয়খন টেংক ধ্বংসকাৰী। এই ৰুডেল এজন অতি সাহসী মানুহ। তেওঁক গুলীয়াই হত্যা কৰি এবাৰতকৈ অধিক আঘাত কৰা হৈছিল যদিও সেৱাত থাকিল।
  সাধাৰণতে এইটো স্বীকাৰ কৰা উচিত যে লুফ্টৱাফেৰ দক্ষতা এক বিশাল স্তৰত আছে। আৰু যে আমেৰিকানসকলে বতাহত জাৰ্মানসকলৰ হাতত স্পষ্টভাৱে পৰাস্ত হৈছে। আৰু আমেৰিকাৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় যুঁজাৰু বিমান মুস্তাংগ বতাহত সম্পূৰ্ণ অসহায়।
  গেৰ্ডাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ললিপপৰ লাঠিডাল লৈ চুপি চিন্তা কৰি ক"লে:
  - সেইটো আকৰ্ষণীয়... আমি কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ আমেৰিকাক পৰাস্ত কৰিম। কিন্তু জাপানে সঁচাকৈয়ে ইমান মাটি পাবনে?
  চাৰ্লটে মাতত খঙেৰে ক"লে:
  - নহয়! এনে হোৱা উচিত নহয়! আমি সংকীৰ্ণ চকুৰ হাতত আধা পৃথিৱী এৰি নিদিওঁ!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰিলে, ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোৰে কৱচটোত খুন্দা মাৰিলে আৰু গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ৰাছিয়ান আৰু আমেৰিকানসকলৰ দৰে সিহঁতক ভাঙি পেলাওঁ আহক!
  মাগডাই কোমল সুৰত ক"লে:
  - কিন্তু ৰাছিয়ান আৰু আমেৰিকানসকলৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত তেওঁলোকে আমাক বহুত সহায় কৰিছিল। জাপানৰ বিষয়ে আমি অৱজ্ঞাসূচকভাৱে কথা কোৱা উচিত নহয়!
  চাৰ্লটৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি আনৰ লগত তেওঁলোকৰ প্ৰাপ্য ব্যৱহাৰ কৰো! আৰু জাপানো ইয়াৰ ব্যতিক্ৰম নহয়!
  গেৰ্ডাই মিলনমূলকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - নাই, অৱশ্যেই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত জাপানৰ অৱদানক আমি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাব লাগিব। বিশেষকৈ আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত। তেওঁলোকে বহু আমেৰিকানক হত্যা কৰি বেছিভাগ বহৰ ডুবাই পেলায়। এইদৰে আমাকো ৰক্ষা কৰি!
  ক্রিষ্টিনাই অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ১৯৪১ চনত জাপানে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰা হ"লে বহু আগতেই মস্কো লোৱা হ"লহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই যুদ্ধখন কোনো প্ৰকৃত সময়ৰ বাহিৰত টানি লৈ গ"ল।
  চাৰ্লট, এই ৰঙা চুলিৰ চয়তানে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, যুদ্ধৰ ষষ্ঠ বছৰ শেষ হ"বলৈ ওলাইছে। আৰু এই হত্যাকাণ্ডৰ কোনো অন্ত বা প্ৰান্ত দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই! আৰু আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে ই অলপ কঠিন হৈ পৰিছে৷
  গেৰ্ডাই পেটত গুলীয়াই ভৰিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি আন এজন শ্বাৰমানক উলিয়াই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কিন্তু আমি আন কোনো জীৱন নাজানো... গতিকে আন কিবা কামনা কৰাটো যোগ্য নেকি!
  মাগডাই বিবেচনাৰে ক"লে:
  - বিশ্বৰ দেশৰ সংখ্যা সম্পূৰ্ণ। অৰ্থাৎ সোনকালে বা পিছত শান্তি থাকিব, আৰু তাৰ লগে লগে মানুহৰ বাবে সুখো আহিব।
  চাৰ্লট, এই ৰঙা চুলিৰ চয়তানে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - যুদ্ধত সুখ নাই নেকি?
  মাগডাই মূৰ জোকাৰিলে:
  - মানুহক হত্যা কৰিলে কি সুখ থাকিব পাৰে? ধ্বংস, হিংসা আৰু শোকত?
  চাৰ্লটে কান্ধত কান্ধ মিলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - সৰুতে যুদ্ধ খেলা আৰু লাঠিৰে নেটল মাৰিবলৈ সঁচাকৈয়ে ভাল পাইছিলোঁ। আমাৰ সকলো মানুহৰ মাজত এনেকুৱা কিবা এটা আছে যিটো ধ্বংসৰ দিশে আকৰ্ষিত হয়। আৰু বেয়া বস্তুৰ ধ্বংস!
  টেংকৰ ওপৰেৰে তললৈ জপিয়াই ক্রিষ্টিনাই গাইছিল:
  - পাতালখন বৰ ভয়ংকৰ... নৰক আটাইতকৈ ভয়ংকৰ সপোনতকৈও দুঃস্বপ্ন... কিন্তু আমি অতি আবেগিকভাৱে পাপ কৰি ভাল পাওঁ, এইটোৱেই আমাৰ পুত্ৰৰ সকলো ভাগ্যৰ ক্ৰেডো!
  চাৰ্লটে দীঘলীয়াকৈ যোগ কৰিলে:
  - আৰু ছোৱালীবোৰো... পাপকে ধৰি সকলোতে সংযমতা জনাটো প্ৰয়োজন!
  গেৰ্ডাই বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে ক"লে:
  - পাপ চূপত জলকীয়াৰ দৰে। বেছিকৈ খালে বেয়া - ই আপোনাৰ মুখ জ্বলাই দিয়ে, কিন্তু ইয়াৰ অবিহনে ই মৃদু আৰু ৰুচিহীন!
  মাগডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু পাপে ভাগৰুৱা কৰি তোলে! নহয়নে?
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - দৌৰাটোও ভাগৰুৱা, কিন্তু ই স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল... আমি শৰীৰটো সুস্থ কৰিব লাগিব।
  চাৰ্লটে অন্যমনস্ক হৈ পাৰ্ছিঙৰ ভিতৰলৈ এটা খোলা পঠিয়াই দিলে। তাই এগৰাকী অতি সঠিক যোদ্ধা। আৰু তাইৰ আনক দেখুৱাবলৈ কিবা এটা আছে। আমেৰিকাৰ টেংক এখন ন"ক আউট কৰি টুইট কৰি কয় যে,
  - মই ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ আৰু তিনিবাৰ হাইপাৰ!
  ইয়াৰ পিছত সুন্দৰীয়ে ট্ৰফী চ্যুইংগামটো মুখত পেলাই দিলে আৰু গোটেই বুদবুদ এটা উৰুৱাই দিলে।
  গেৰ্ডাই কটুভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমেৰিকাত টেংকতকৈ বহুত ভাল চ্যুইংগাম আছে!
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ গাইছিল:
  - হিংসাই তীখা ধ্বংস কৰে, কিন্তু দুষ্টতাৰ শক্তি চিৰদিনৰ বাবে নাথাকে! আৰু আপুনি আত্মাত শক্তিশালী হৈ উঠে! যেতিয়া হাতখন দৃঢ় আৰু লক্ষ্যবোৰ মানৱীয়! হিংসাক আপুনি চেপি ধৰিব পাৰে!
  উত্তৰত মাগডাই গাইছিল:
  ঈশ্বৰৰ পোহৰে আমাক আলোকিত কৰিলে,
  প্ৰভু খ্ৰীষ্টত বিশ্বাস...
  আৰু অনুতাপত তাই খুলিলে -
  আমাৰ ধুমুহাময় হৃদয়!
  আৰু সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে সঠিকভাৱে গুলী চলালে। তাই পঠোৱা খোলাটোৱে আমেৰিকাৰ গাড়ীখন দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰি পেলালে।
  কিন্তু ইতিমধ্যে য়েংকিছ ধ্বংসাৱশেষৰ তলৰ পৰা হাঁহি হাঁহি ওলাই আহিছে। হাৰ মাৰে। ডিঙিত হাত থৈ ভয়ত লৰচৰ কৰি আছে। বগা পতাকা ওলমি আছে। এটা বেটাৰীয়ে অৱশ্যে হাত দাঙিবলৈ কোনো খৰখেদা নকৰে।
  গেৰ্ডাই বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰি গুলী চলায়। হুবহু খোলাৰ পিছত খোলা পঠিয়াইছে। এগৰাকী অতি চোকা ছোৱালী। মাগডাইও পাল পাতি গুলী চলায়। যিয়েই নহওক - প্ৰাকৃতিক শ্যামলা... পাতল কঁকাল, উচ্চ বুকু। তাই জানে স্বামীৰ ষ্টেচ ক"ত পাব... কিন্তু মই এটা সলনি বিচাৰিছিলো - মই ৰঙৰ পেকেট এটা কিনিলোঁ!
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ বাবে ধেমেলীয়া, এতিয়া ইমান শীতল হৈ পৰিছে৷
  গেৰ্ডাই লৈ গাইছিল:
  - এবং তারা ট্যাংকে গুচি যায় - মেয়েরা dashing হয়...
  ইস্পাতৰ উপাদান, ইস্পাতৰ উপাদান!
  চাৰ্লটে "ডাইনী"ক গুলীয়াই গাইছিল:
  - সুস্থ হ"ব বিচাৰিলে কঠিন হওক... ব্ৰেক নথকা টেংকৰ প্ৰয়োজন হ"লে লাজ নকৰিব!
  আৰু চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে কান্দি কান্দি গৰ্জন কৰিব। ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - চাৰিজন পুৰুষ থকা এগৰাকী মহিলা, বৰ ভাল কথা!
  গেৰ্ডাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - প্ৰেমিক যিমানেই বেছি সিমানেই ভাল! আমি হিটলাৰী, অৰ্থাৎ আমি বুৰ্জোৱা নৈতিকতাৰ বাহিৰত!
  চাৰ্লটে খঙেৰে ক"লে:
  - নৈতিক, লেতেৰা শব্দৰ পৰা!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি বনৰীয়া ছোৱালী! মাত্ৰ বনৰীয়া!
  গেৰ্ডাই গৌৰৱান্বিত দৃষ্টিৰে ক"লে:
  - কিন্তু আমাৰ প্ৰত্যেকেই ফুৰাৰৰ হৃদয়ৰ তলত এটা সন্তান জন্ম দিলোঁ!
  মাগডাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - জীৱ-জন্তুৰ স্তৰলৈ তেনেকৈ কুঁজৰাই থাকিব নালাগে!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি কেৱল জীৱ-জন্তু নহয়, সিংহনী!
  ক্রিষ্টিনাই নিতম্ব জোকাৰি স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আৰু আনকি চয়তানবোৰো! গতিকে আমাৰ নাজী নৈতিকতা সঁচাকৈয়ে পৈশাচিক আৰু নিষ্ঠুৰ!
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি লৈ গাইছিল:
  যুদ্ধৰ আগৰ নিশা, আনকি বীৰসকলৰ বাবেও,
  আন্ধাৰত ভয়ংকৰ...
  এটা প্ৰাচীন মন্দিৰৰ পেণ্টোগ্ৰাম জ্বলি আছে,
  ভগৱানে মোক শক্তি দিয়ক... যাতে কবৰত শেষ নহয়!
  ক্রিষ্টিনাই জিঅ"কণ্ডা হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মই চিনেমাখনৰ হাইলেণ্ডাৰজনৰ দৰে অমৰ হ'ব বিচাৰিম... এক বিলিয়ন পুৰুষ, আৰু এক ট্ৰিলিয়ন গবলিন, আৰু এটা চেক্সটিলিয়ন এলফ চেষ্টা কৰক!
  গেৰ্ডাই গুণগুণাই ক"লে:
  - এলফ... ইমান ধুনীয়া আৰু ফুল আৰু মৌৰ গোন্ধ। মই কেনেকৈ তেওঁলোকৰ লগত প্ৰেম কৰিব বিচাৰিম। ইমান বনৰীয়া মজা।
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এলফ এটা মিঠা সপোন... সৌন্দৰ্য্যই এজন মানুহক দাসলৈ পৰিণত কৰে! আৰু মৃত্যুৰ পিছত তেওঁলোকে শান্তি নাপাব... কাৰণ পাতালত ছোৱালীবোৰ চয়তানৰ লগত আছে!
  চাৰ্লটে ইয়াক লৈ উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - গিলাচটোত জুইৰ পানী ভৰাই... জুইৰ শিখাই জ্বলি ধাতু কাটিব!
  আৰু ছোৱালীবোৰে এবাৰতে হাঁহিব... একেবাৰে দুৰ্বল নহয়! ধুনীয়া আৰু শীতল ছোৱালী!
  গেৰ্ডাই লৈ আনন্দৰে গাইছিল:
  - মৃত্যুক ভয় নকৰিবা, ভয়ত ধৰি নাথাকিব... কাৰণ ধাৰ্মিকতা অবিহনে জীয়াই থকাৰ কোনো লাভ নাই!
  ইয়াৰ উত্তৰত মাগডাই গুলীচালনা কৰিলে, পোনে পোনে কেন্দ্ৰলৈ এটা গোলা পঠিয়াই গাই গ"ল:
  - স্বৰ্গীয় ৰোল কলত, স্বৰ্গীয় ৰোল কলত... তাত, যিহোৱাৰ ইচ্ছাত, মই থাকিম! আৰু আশাকৰোঁ মোৰ মৰমৰ বন্ধুসকল!
  ক্ৰীষ্টিনা, এই সোণালী-ৰঙা চয়তানে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু স্বৰ্গত মোৰ চেক্সটিলিয়ন এলফ প্ৰেমিক থাকিবনে?
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু দেওবাৰে সিহঁতে বিয়া বা বিয়া নকৰে, কিন্তু স্বৰ্গত ফেৰেস্তাৰ দৰে থাকে। আৰু তোমালোক চয়তানবোৰে আপাত দৃষ্টিত অনন্তকালৰ বাবে দানৱৰ লগত সংগম কৰিব!
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু এইটো বৰ শীতল! কল্পনা কৰিব পাৰিনে তেওঁলোকৰ ডিকবোৰ কিমান ডাঙৰ! আৰু সাধাৰণতে...
  উত্তৰত গেৰ্ডাই গাইছিল:
  - ৰাইচে এখন নতুন পৃথিৱী গঢ়ি তুলিছে,
  আৰু অতীতক অস্বীকাৰ কৰে...
  সিংহাসনত বহা -
  হাস্যকৰ আৰু অশ্লীল!
  আৰু উদং ভৰি আৰু প্ৰায় উলংগ, পেশীবহুল, টেনড শৰীৰৰ সুন্দৰীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল।
  চাৰ্লটে মুঠি দুটা ফাটি হিচকি উঠিল:
  বিস্ফোৰণ rumbled...
  কৃপা শেষ হ'ল -
  পিঠি দেখুৱাই দিয়া বন্ধ কৰক
  শত্ৰুক হত্যা কৰাৰ সময়!
  কিন্তু এই মুহূৰ্তত সেইটো একেবাৰে সময় নহয় বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। আমেৰিকানসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰি থাকিল, আপাত দৃষ্টিত মিয়ামি আছিল পৰৱৰ্তী চহৰ।
  বগা পতাকা নিক্ষেপ কৰা হ"ল। বন্দীসকল ওলাই আহিল। যেতিয়া গেৰ্ডাই টেংকৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, তেতিয়া তাই ইচ্ছাকৃতভাৱে নিজৰ খালী ভৰিখন মেচিন অইলৰ ডোঙাত ডুবাই দিলে। লগে লগে শ্যামলা সুন্দৰীগৰাকীৰ ভৰিত মলি, বালি আৰু ধূলি লাগি গ"ল৷ তদুপৰি পৰম্পৰা অনুসৰি বন্দীসকলে ছোৱালীজনীৰ লেতেৰা আৰু দুৰ্গন্ধময় তলুৱাত চুমা খাবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  বাকী সুন্দৰীসকলেও একেদৰেই কৰিলে। কয়, খালী ভৰি চুমা খাই বন্দীসকলে আনন্দ নাপাওক। সিহঁতক হাঁহি হাঁহি হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ দিয়ক। আৰু জিভাৰে মলি আৰু ধূলি চেলেকি পেলায়।
  চাৰ্লটে ক"লা চকুৰ আমেৰিকানজনৰ নাকত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰিলে। তাই জোৰেৰে চেপি ধৰিলে। বন্দীজনক চিঞৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। আৰু তাৰ পিছত তাই গোৰোহাৰে কপালত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত এটা বাম্প হ"ল। যুদ্ধবন্দীজন পতিত হৈ চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  চাৰ্লটে কটুভাৱে গাইছিল:
  - মই এগৰাকী প্ৰকৃত কোব্ৰা ছোৱালী, আৰু তুমি আমাৰ তলত ভালকৈ নাথাকিবা!
  ইয়াৰ পিছত গেৰ্ডাইও অনুসৰণ কৰিলে। তাইও খালী আঙুলিৰে নাক চেপি টানিলে, প্ৰায় নাকটো ফালি গোৰোহা দুটা চিবুকত ঠেলি দিলে। মোৰ চোলাটো ভাঙি।
  তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাইও একে কাম কৰিলে। তাই সমকক্ষৰ নাকত খুব জোৰেৰে ধৰিলে আৰু আনকি তেজ উলিয়াই নাকৰ ফুটা ফালি পেলালে।
  মাগডাই উত্তেজনাত বন্দীসকলকো জোৰ কৰি মেচিনৰ তেলেৰে ঢাকি থোৱা তাইৰ ধূলিময় ভৰি দুখন চুমা খাবলৈ দিলে, কিন্তু তাৰ পিছত তাই অলপ খোজ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটো অশ্লীল আৰু নিষ্ঠুৰ!
  চাৰ্লটে কটুভাৱে যোগ কৰিলে:
  - আৰু তথাপিও খ্ৰীষ্টান ধৰণে নহয়!
  মাগডাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে তেনেকুৱাই! আমি খ্ৰীষ্টানসকলৰ দৰে আচৰণ কৰা নাই!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে উত্তৰত গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰু তুমিও! গতিকে আমাৰ বিৰোধিতা নকৰিব!
  বন্দীসকলৰ ভিতৰত আছিল কিশোৰ-কিশোৰী স্কাউট। ক্ৰীষ্টিনাই তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ গৈ উপহাস কৰি ক"লে:
  - নাৰীৰ শৰীৰৰ সোৱাদ ল'ব বিচাৰে নেকি?
  ল"ৰাকেইটাই প্ৰায় উলংগ, অতি ধুনীয়া ছোৱালীজনীলৈ ভোকাতুৰ আৰু লাজতে চকু ফুৰালে। বহুতেই কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি গৰমত যুঁজিছিল, আৰু চকলেট টেনেৰে ঢাকি থোৱা আছিল। গেৰ্ডাই ব্ৰেটবোৰৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল আৰু মেচিনগানটো জোকাৰি জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আঁঠুৰ ওপৰত!
  দুয়ো একেলগে পৰিল। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীবোৰে আকৌ এইবাৰ স্কাউটবোৰে ভৰি চুমা খাবলৈ বাধ্য হ"ল। আনকি ল"ৰাকেইটাই দাঁতত বালিৰ ক্ৰিক ক্ৰিক কৰিছিল যদিও সহ্য কৰি আপত্তি কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল।
  গেৰ্ডাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - মই কিং কং।
  আৰু ক্ৰীষ্টিনাই ব্ৰা খুলি ৰঙা নিপলৰে ওখ স্তন দুটা সম্পূৰ্ণৰূপে উন্মোচন কৰিলে। আৰু তাই একেৰাহে সকলো ল"ৰাৰ ওপৰত ঠেলিবলৈ ধৰিলে। যেনে, চুমা খাওক।
  ল"ৰাকেইটা লাজত ৰঙা পৰি গ"ল যদিও আজ্ঞাকাৰীভাৱে চুমা খালে। তেওঁলোকে কি অনুভৱ কৰি আছিল? ভয় আৰু কামনাৰ মিশ্ৰণ। আধা উলংগ ছোৱালী আৰু তেওঁলোকৰ স্পৰ্শ দেখি যুৱক-যুৱতীসকল উত্তেজিত হৈ পৰিছিল। ক্ৰীষ্টিনাৰো এইটো ভাল লাগিল।
  গেৰ্ডাইও নিজৰ স্তন দুটা উন্মোচন কৰিলে। তাইও ওখ, ডাঠ, ৰঙা নিপল, ষ্ট্ৰবেৰীৰ দৰে।
  চাৰ্লটে তেওঁলোকৰ পিছে পিছে গৈ নিজৰ বক্ৰ শৰীৰটো দেখুৱাই দিলে। কেৱল মাগদাই আঁতৰি গ"ল। তাইৰ বাবে লজ্জাজনক আৰু অশ্লীল যেন লাগিল।
  সাধাৰণতে যুদ্ধত ইমান মানৱতা হেৰুৱাই পেলায়। আৰু নাজী নৈতিকতাই সাধাৰণতে মানুহক জীৱ-জন্তুলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। কোনোবা পহুৰ দৰে, কোনোবা ভেড়াৰ দৰে।
  কিন্তু আনফালে লোহাৰ অনুশাসন, সংগঠন, লক্ষ্যত উপনীত হোৱাত নিৰ্দয়তাই আচৰিত কাম কৰে!
  ইমান সোনকালে ই-৫০ টেংকটো গণ উৎপাদিত হৈ পৰিল। উদাহৰণস্বৰূপে, টি-৪ৰ বিৰুদ্ধে দুৰ্বল শ্বাৰমানছক এতিয়াও মন্থন কৰি থকা আমেৰিকানসকলৰ বাবে সম্ভৱনে?
  কিন্তু কি ছোৱালী বনৰীয়া। সামৰিক সেৱাৰ বাবে বহু অৰ্ডাৰ লাভ কৰা তেওঁলোকৰ আচৰণ এনেকুৱা। ল"ৰাকেইটাক বুকু, ভৰি, উৰুত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে। বাৰু, সঁচাকৈয়ে সেয়া সম্ভৱনে? এইটো কি নৈতিক? তদুপৰি জাৰ্মান আৰু বিদেশী সৈন্যই এই কথাটো চাই নিজৰ মন্দিৰত আঙুলি ঘূৰাই দিয়ে। যেনে, চাওক আমাৰ কেনেকুৱা নাৰী আছে!
  সকলোৰে সন্মুখতে সংগম আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছে!
  মাগডাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - নহয়! তেনেকুৱা কৰিবলৈ সাহস নকৰিবনে! মানুহ হওক!
  উত্তৰত গেৰ্ডাই চিঞৰিলে:
  - আমাক ল"ৰাবোৰক পঢ়াবলৈ আমনি নকৰিবা!
  মাগডাই তাইৰ ওচৰলৈ জপিয়াই আহি কেইবাজনো কিশোৰ-কিশোৰীক পেলাই দিলে আৰু ভুকুৱাই ক"লে:
  - পাগল হৈ গ'লা নেকি?! থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাবাহিনীক উপহাসৰ সন্মুখীন কৰা বন্ধ কৰক!
  চাৰ্লট হঠাতে লাজত পৰিল আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়তো আমি সঁচাকৈয়ে বহু দূৰলৈ গৈ আছো? আপুনি মধ্যমীয়া আৰু সঠিকতাৰ ব্যায়াম কৰিব লাগিব!
  ক্ৰীষ্টিনাই জোকাৰি জোকাৰি চিঞৰিলে:
  - মোক আমনি নকৰিবা, মোক চুব নালাগে, উপভোগ কৰিলে ভাল। ইমান ধুনীয়া ল'ৰা, আৰু মিঠা যৌৱনৰ গোন্ধ!
  গেৰ্ডাই পিছলৈ ঘূৰি চাই হিচকি উঠিল:
  - সিহঁতৰ লগত যাওঁ, তাৰ পিছত আমি ফ্ৰলিক কৰিম। সমগ্ৰ সেনাবাহিনীৰ সন্মুখত এই কামটো কৰিব নোৱাৰি! আৰু আমাৰ হাতত এতিয়াও খেলৰ বাবে সময় থাকিব!
  ক্ৰীষ্টিনাই হতাশাত বিৰবিৰাই উঠিল:
  - পাছত? তেতিয়া সকলোৰে সন্মুখৰ দৰে ৰোমাঞ্চ নহয়! আৰু এইটো শীতল!
  জীৱন্ত কিংবদন্তি হৈ পৰা বিখ্যাত চাৰিজন: গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডা, বিশ্বৰ এতিয়ালৈকে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ টেংক ই-৫০ত উত্তৰ দিশলৈ আগবাঢ়ি গৈ থাকিল। ইতিমধ্যে ৱেৰমাচ্টে আটলান্টাক আগুৰি ধৰিছিল। আমেৰিকাৰ পৰিস্থিতি দ্ৰুতগতিত অৱনতি ঘটিছিল।
  তথাপিও টেংক যুদ্ধ চলি থাকিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে শ্বাৰমানছ আৰু পাৰ্ছিংছৰ আন এক জেদী আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। ৱাশ্বিংটনৰ নতুন টেংকো সংযোজন কৰা হৈছে, এতিয়াৰ বাবে মাত্ৰ দুটামানহে। কিন্তু এই গাড়ীখন কিছু বেছি বিপদজনক আছিল। ৯০ মিলিমিটাৰ কামানৰ বেৰেলৰ দৈৰ্ঘ্য ৭৩ ই এললৈ বৃদ্ধি পালে, যিটো টাইগাৰ-২ৰ শক্তি অতিক্ৰম কৰিলে, যিয়ে অধিক উন্নত প্ৰজেক্টাইলৰ সহায়ত ই-৫০ৰ কাষলৈ সোমাই যোৱাটো সম্ভৱ কৰি তুলিলে। সঁচা, নতুন টেংকটোৰ ইঞ্জিনটো সাতপন্ন টন ওজন আৰু ১৫২ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে একে ৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ বাবে সাজু নাছিল।
  মাগডাই দুকিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰা এনে এখন গাড়ীত খুন্দা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - স্পষ্ট পলমৰ লগে লগে শত্ৰুৰ উন্নতি হৈছে! আৰু ইমান অনাড়ম্বৰ টেংক এটা বনালে!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি গাড়ীৰ পেডেলৰ কাষেৰে খালী ভৰিখন দৌৰাই দিলে, হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, এইটো আমাৰ বাবে ভাগ্যৰ কথা! আৰু সাধাৰণতে আমি ইতিমধ্যে পুঁজিবাদৰ এই সাম্ৰাজ্যৰ ইমান গভীৰতালৈ সোমাইছো। অতি সোনকালে আমেৰিকা পতন হ"ব!
  চাৰ্লট, এই ৰঙা চুলিৰ চয়তানে হিচকি উঠিল:
  - আৰু পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতা থাকিব!
  ক্ৰীষ্টিনাই বন্ধুৰ উত্তেজনা ঠাণ্ডা কৰিলে:
  - নিজকে বেছি চাতুৰী নকৰিবা! ইউ এছ এছ আৰও আছে। আৰু এইখন মহান সুযোগ থকা দেশ!
  গেৰ্ডাই হুইচেল মাৰিলে। তাই জয়ষ্টিকটো টিপিলে আৰু শ্বাৰমানখন ধ্বংস কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত আমাৰ দৰে শক্তিশালী সঁজুলি কেতিয়াও নাথাকিব। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, তেওঁলোকে আৰু সংখ্যাটোৰ লগত মিলাব নোৱাৰে! গতিকে নাকটো ওপৰলৈ তুলি ৰাখক আৰু গৃহস্থক হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ ওপৰলৈ তুলি ৰাখক! জানি থওক যে থাৰ্ড ৰাইচ সদায় আপোনাৰ লগত আছে!
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি কষ্টেৰে শ্ৰৱণযোগ্যভাৱে ক"লে:
  - আৰু যীচু মোৰ লগত সদায় থাকে!
  গেৰ্ডাই তাইৰ বন্ধুক শুধৰাই দিলে:
  - আৰ্য্য যীশু!
  মাগডাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - তেওঁ হয়তো আৰ্য, কিন্তু তেওঁ ঈশ্বৰৰ সৰ্বশক্তিমান পুত্ৰ!
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰ্য শক্তি আমাৰ লগত থাকক! আমি সকলোকে পৰাস্ত কৰি অমৰত্ব লাভ কৰিম!
  মাগডাই আকৌ গুলী চলালে। তাই আচৰিত ধৰণে সঠিকভাৱে গুলী চলালে। আমেৰিকাত শ্বাৰমান বিমানখন এতিয়াও বন্ধ কৰা হোৱা নাই আৰু ১৯৪৫ চনৰ আগষ্ট মাহৰ পিছতো ই পৰমাণু বোমা লাভ কৰা নাই। গতিকে আমেৰিকাৰ পৰিস্থিতি ক"ৰবাত আছিল, অত্যন্ত কঠিন আৰু একেবাৰে আশাহীন। বা হয়তো একেবাৰে আশাহীনৰ আৰু ওচৰত।
  গেৰ্ডাই এইটোও মনত পেলাইছিল যে তেওঁলোকে কেনেকৈ নব্বৈ টন ওজনৰ টেংক "লায়ন"ত যুদ্ধ কৰিছিল, যিটো অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচ দুয়োটা দিশতে ই-৫০তকৈ কম আছিল। জাৰ্মানীৰ প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ হৈছে। আৰু ইয়াৰ কোনো সমান নাই। মাত্ৰ পয়ষষ্ঠি টন, আৰু কি সুৰক্ষা। এহ, ক্ৰাউটসকলে আৰু কি সপোন দেখিব পাৰিলেহেঁতেন? বাদে কোনো কোণৰ পৰা ভাঙি যোৱাটো অসম্ভৱ!
  গেৰ্ডাই মাগদাক সুধিলে:
  - ভালকৈ কওকচোন, টেংকৰ আকৃতি কেনেকুৱা হ"ব লাগে যাতে কোনো কোণৰ পৰা ভেদ কৰিব নোৱাৰি?
  খ্ৰীষ্টান ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মিচৰৰ পিৰামিডৰ আকৃতিৰ, মাত্ৰ অধিক দীঘলীয়া আৰু সমতল।
  গেৰ্ডাই পেঞ্চিলখন হাতত লৈ পেলাই দিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰি। তাই বেৰত এখন অংকন সযতনে আঁকিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটোৱেই নেকি?
  মাগডাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়! এনেকৈয়ে!
  চাৰ্লটে হুইচেল মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ই সহজ! কিন্তু প্ৰজেক্টাইলটোৱে আচলতে যিকোনো কোণৰ পৰাই ৰিকোচেট কৰে!
  গেৰ্ডাই গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে:
  - আমি এই ধাৰণাটো আমাৰ ডিজাইনাৰসকলৰ সৈতে শ্বেয়াৰ কৰিব লাগিব। তেতিয়া আপুনি এটা অত্যন্ত শক্তিশালী টেংক পাব। নিখুঁত সুৰক্ষাৰ সৈতে!
  মাগডাই কান্ধত কান্ধ মিলাই মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো আচলতে আমাৰ কাম নহয়!
  গেৰ্ডাই উত্তৰত মূৰ জোকাৰিলে:
  - নিজৰ দেশৰ প্ৰতি উদাসীন সকলৰ ধিক্!
  ক্রিষ্টিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - হয় আমি নিজেই পঠাম! চাৰিওটাৰ পৰা সামূহিকভাৱে! পৰ্ছে বা আন যিয়েই আমাৰ ধাৰণাটো চূড়ান্ত কৰক!
  মুকুতাতকৈও উজ্জ্বল জিলিকি থকা হাঁহি এটা লৈ গেৰ্ডাই মান্তি হ"ল:
  - তেনেকৈয়ে হ'ব! গৌৰৱ ভাগ কৰোঁ আহক, সকলোৰে বাবে যিদৰে হ'ব লাগে!
  মাগডাই মনে মনে উত্তৰ দিলে:
  - নিজৰ ইচ্ছামতে কৰক! মই ব্যক্তিগতভাৱে লোভী নহয়!
  গেৰ্ডাই উৎসাহেৰে ক"লে:
  - কাৰণ লোভ হ'ল হীনমান্য মানুহৰ অনুভৱ! তেওঁলোকৰ মনত দুৰ্বল, দুখীয়া মানুহেও তেওঁলোকৰ প্ৰতি কৰুণা অনুভৱ কৰে!
  আৰু যোদ্ধাজনে এটা গুলীৰে পাৰ্ছিং টাৰেটটো ফালি পেলালে। সাধাৰণতে আমেৰিকাৰ পাল্টা আক্ৰমণ লৰচৰ কৰিলে। ৱেৰমাখ্টৰ বাবে যুদ্ধখন যথেষ্ট সফলতাৰে শেষ হয়। ফ্ৰিটজে প্ৰায় একোৱেই ভোগ কৰা নাছিল। লোকচান... আন্ধাৰ হৈ আহিছিল। আৰু সূৰ্য্যটো ৰুবি সূৰ্যাস্তৰ ফালে অস্ত গৈছিল। আটলাণ্টাই ডাঙৰ চহৰ হোৱাৰ বাবে ফাটিবলৈ কঠিন বাদাম হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  বৃহৎ জনবসতিপূৰ্ণ অঞ্চল যে লোৱাটো আটাইতকৈ কঠিন। সঁচা, ফেচিষ্টসকলে নিয়ম অনুসৰি এট্ৰিচনক আগুৰি ধৰিবলৈ আৰু নিৰ্ভৰ কৰাটো পছন্দ কৰিছিল।
  বাটত ছোৱালীকেইজনীয়ে বিগ টমৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো দেখিলে। বিপদজনক হ"ব পৰাকৈ শক্তিশালী। সিহঁতে তাইক নক আউট কৰিলে... আমাৰ বাবে কোনো বিশেষ সমস্যা নোহোৱাকৈ।
  তাৰ পাছত সম্পূৰ্ণ আন্ধাৰ হ"লে আমি ৰৈ লঘু আহাৰ খালোঁ। আমি আমেৰিকান কোকাকোলা আৰু চেণ্ডুইচ এটাও চেষ্টা কৰিলোঁ। গেৰ্ডাই গোটেই লিটাৰ দুটা পান কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এটা আপোনাৰ আত্মা ভালকৈ schnapps উত্তোলন!
  চাৰ্লটে সুধিলে:
  - তাই কোন?
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - "কোকা কোলা"!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে হাঁহিলে:
  - বিষয়ে! এইটোৱেই দেৱতাৰ পানীয়! একপ্ৰকাৰ লেমনেডৰ দৰে, মাত্ৰ ভাল!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি আপত্তি কৰিলে:
  - আয়! প্ৰাকৃতিক কফিয়েই সৰ্বোত্তম! কিন্তু শুই উঠাৰ আগতে নহয়!
  মাগডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ভদকা খোৱাটো পাপ!
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰে জোকাৰি দিলে:
  - মই জানো! যিজনে মদ্যপান প্ৰস্তুত কৰে, তেওঁৰ ধিক্!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে টেংকৰ কেটাৰপিলাৰৰ ওচৰত ৰাতিটো কটালে, বিচনা হিচাপে কিছুমান বাৰ্ডক ছিঙি। আৰু সেইবাবেই কেইবাৰাতিও সিহঁতে পৰ্যাপ্ত টোপনি নাপালে৷ অগ্ৰগতিৰ গতি বেছি আছিল। আৰু প্ৰতিৰোধ যথেষ্ট শক্তিশালী।
  গেৰ্ডাৰ আপাত দৃষ্টিত কোকাকোলা বেছি আছিল; গতিকে বগা বৰফৰ ৰঙৰ চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে আটাইতকৈ স্বাভাৱিক দুঃস্বপ্ন দেখিলে। ইমান ফিজি ড্ৰিংক খাব নালাগে।
  গেৰ্ডাক গধুৰ শিকলিৰে বান্ধি চেটেলেটৰ আটাইতকৈ ক"লা আৰু কঠোৰ ডাঞ্জনত পেলাই দিয়া হ"ল। ঘৃণনীয় জীৱবোৰে খোজ কাঢ়ি ঘূৰি ফুৰিছিল, আৰু ছোৱালীজনীক নিগনিয়ে আক্ৰমণ কৰিছিল। শিকলি আৰু শিকলিৰে প্ৰতিশোধ ল"বলৈ বাধ্য হৈছিল তাই, আৰু শুব পৰা নাছিল।
  ডাঙৰ ডাঙৰ নিগনিয়ে তাইৰ উদং গোৰোহাত অনবৰতে কামোৰি আছিল, আৰু সেয়া আছিল অতি ঘৃণনীয় আৰু বিষাদজনক।
  কাৰাগাৰ বিষয়াক হত্যা কৰাৰ অপৰাধত মৃত্যুদণ্ডৰ শাস্তি প্ৰদান কৰা হয়। কিন্তু চেটেলেটৰ মুৰব্বীয়ে নিজৰ প্ৰিয় বিষয়াজনক হেৰুৱাই গেৰ্ডাক আটাইতকৈ নিষ্ঠুৰ অত্যাচাৰৰ বলি হ"বলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  - এই অভদ্ৰ ছোৱালীজনীয়ে সকলোৰে উত্তৰ দিব!
  আৰু সেইবাবেই জল্লাদসকলে ডাঞ্জনত প্ৰৱেশ কৰি ছোৱালীজনীক নিৰ্যাতনৰ বাবে বেছমেণ্টলৈ টানি লৈ গ"ল। গেৰ্ডাই প্ৰায়েই প্ৰতিহত কৰা নাছিল। তাই বুজি পাইছিল যে তাইৰ মৃত্যুৰ নিৰ্ধাৰিত। তাই মাথোঁ বিচাৰিছিল ফাঁচী আৰু পূৰ্বৰ নিৰ্যাতনৰ সময়ত সাহস আৰু মৰ্যাদা বজাই ৰখা। গেৰ্ডাৰ কাপোৰবোৰ ফাটি গৈছিল আৰু তাইক ৰেকত উলংগ কৰি টানি থোৱা আছিল। আৰু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰি দুখন ষ্টকত হেঁচা মাৰি ধৰা হ"ল৷
  জল্লাদে তাইৰ উদং পিঠিত চাবুকেৰে গোটেই শক্তিৰে আঘাত কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে চোলাটো চেপি ধৰিলে আৰু আঘাত সহ্য কৰিলে আৰু যদিও তাইৰ ছালখন ফাটি গ"ল, তথাপিও তাই চিঞৰি নাথাকিল। তাৰ পাছত নিৰ্যাতনকাৰীয়ে ছোৱালীজনীৰ ভৰিত গধুৰ ওজন ওলোমাই দিলে। কান্ধৰ পৰা পেচ মাৰি ওলাই থকা গাঁঠিবোৰ ফাটিবলৈ ধৰিলে। গেৰ্ডাৰ উলংগ শৰীৰটো ঘামত ঢাকি থোৱা আছিল আৰু ছোৱালীজনীয়ে ওঁঠত তেজ ওলোৱালৈকে কামুৰি দাঁত চেপি ধৰিছিল।
  তাই এগৰাকী প্ৰকৃত আৰ্য আৰু যিমান পাৰি সাহসেৰে অত্যাচাৰ সহ্য কৰিব লাগিব।
  আন এজন জল্লাদে জুইশলাৰ পৰা ৰঙা গৰম তাঁৰৰ বাণ্ডিল এটা লৈ ছোৱালীজনীৰ পিঠিত চাবুকেৰে কোবাবলৈ ধৰিলে। তৃতীয়জন নিৰ্যাতনকাৰীয়ে ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ তলত জুই জ্বলাই দিলে। জুইৰ শিখাই ছোৱালীজনীৰ উদং তলুৱাটো টিকটিকিয়াবলৈ ধৰিলে, যিটো ভৰিৰ চেপেটা ভৰিৰ ক্ষতি হোৱা নাছিল। বছৰ বছৰ ধৰি খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াৰ পৰা পেক কৰা কেলাছবোৰে ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল।
  ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন গৰম আছিল যদিও জেদীভাৱে প্ৰতিহত কৰিছিল। ভালদৰে পৰিধান কৰা তলুৱাটোৰ কেলাছবোৰ বুদবুদ হৈ আছিল।
  এজন জল্লাদে ৰেকৰ তলত গৰম ৰেক কৰিলে, আন এজনে তেওঁক ৰঙা গৰম তাঁৰেৰে মাৰিলে, তৃতীয়জনে গেৰ্ডাৰ উদং ভৰি দুখন বান্ধি ৰখা ব্লকটোত ওজন ওলোমাই দিলে। নিৰ্যাতন বহুমুখী আছিল। আৰু বিষটো ইমানেই প্ৰচণ্ড আছিল যে তাঁৰযুক্ত ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল। আৰু তাৰ পিছত তাই অজ্ঞান হৈ পৰিল। বৰফৰ পানী তাইৰ ওপৰত ঢালি দিয়া হ"ল আৰু আকৌ জেৰা আৰম্ভ হ"ল। চতুৰ্থ জল্লাদে ৰঙা গৰম পিঞ্চাৰে ছোৱালীকেইজনীৰ স্তনত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  সি গৰম লোহাৰে ৰঙা নিপলটো পেচাই দিলে।
  ইচ্ছাৰ অসাধাৰণ প্ৰচেষ্টাৰে গেৰ্ডাই নিজৰ চিঞৰবোৰ ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু আনকি নিৰ্যাতিত হাঁহি এটাও চেপি উলিয়ালে। তাইক একেলগে চাৰিফালৰ পৰা অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। তেওঁলোকে প্ৰশ্ন কৰা নাছিল, স্বীকাৰোক্তি দাবী কৰা নাছিল, কেৱল বিষয়াজনৰ হত্যাৰ প্ৰতিশোধ লৈছিল।
  ছোৱালীজনীৰ গৰ্ভতো চাবুকেৰে প্ৰহাৰ কৰে।
  নিৰ্যাতনকাৰীসকলৰ এজনে মন্তব্য কৰিছিল:
  "তাইৰ এতিয়াও মৰাপাটত উঠিবলৈ শক্তি থাকিব লাগে!" কাৰণ, এনেকুৱা এটা প্ৰথা আছে!
  ডাক্তৰজন ওপৰলৈ আহি অত্যাচাৰিত ছোৱালীজনীৰ নাড়ী অনুভৱ কৰি ক"লে:
  - পৰ্যাপ্ত!
  জল্লাদে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মই মাত্ৰ তাৰ হেং পাইছো!
  আকৌ এবাৰ চেতনা হেৰুৱাই পেলোৱা গেৰডাক ৰেকৰ পৰা উলিয়াই আনি ফাটি যোৱা শৰীৰটো মদেৰে মচি পেলোৱা হ"ল। তাৰ পিছত তাইক লৈ গ"ল চেটেলেটৰ কমন এলেকালৈ। যাতে বন্দী ছোৱালী আৰু মহিলাসকলে বিষয়াৰ হত্যাকাৰীৰ কি হয় পৰ্যবেক্ষণ কৰিব পাৰে। গেৰ্ডাক ক্ৰছত শিকলিৰে বান্ধি সকলোৱে দেখাৰ বাবে থিয় হৈ এৰি দিয়া হ"ল।
  অৱশ্যে কোনো কাৰাবন্দীয়ে শপতনামাও কোৱা নাছিল। তেওঁলোকে গেৰ্ডাক ভাল পাইছিল। আৰু তাই হত্যা কৰা বিষয়াজন আছিল নৰকৰ পৰা অহা এজন দানৱ।
  পিছদিনাও অত্যাচাৰ চলি থাকিল। ছোৱালীজনীক গৰম শিকলিৰে কোবাইছিল, আৰু তাইৰ ভৰিৰ সকলো আঙুলি ৰঙা টংৰে ভাঙি গৈছিল। গোৰোহা টাকি ৰেকত হাত-ভৰি খোলা কৰিলে। গেৰ্ডাই কেইবাবাৰো চেতনা হেৰুৱাই পেলালে। জল্লাদসকল পেছাদাৰী আছিল, আৰু ছোৱালীজনী স্বাভাৱিকতে শক্তিশালী আছিল, আৰু তেওঁলোকে নিপুণভাৱে নিজৰ বাহিনী বিতৰণ কৰিছিল।
  সিহঁতে ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি পেলালে, অতি লাহে লাহে, আনন্দৰে আৰু নিজৰ নিষ্ঠুৰতাত আনন্দ কৰি।
  দুসপ্তাহ ধৰি প্ৰতিদিনে গেৰ্ডাক অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল, যাৰ ফলত তাইৰ শৰীৰত ছালৰ এটাও অক্ষত ঠাই নাছিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে এটা নতুন অত্যাচাৰ বিচাৰি পালে। চুলিখিনি চেভ কৰি ঠাণ্ডা পানী টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ সোমাই গৈছিল। কেইঘণ্টামানৰ পাছত যেন গেৰ্ডাৰ মূৰত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটিছে। ছোৱালীজনীক চেডেলত বহুৱাই শুক্ৰৰ গৰ্ভত কাঁইটেৰে ফালি তাইৰ গুহ্যদ্বাৰৰ চুলিত জুই লগাই দিলে।
  তেওঁলোকে মলদ্বাৰত ড্ৰিল এটা চলাই দিলে, যাৰ ফলত তেজও টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল।
  গেৰ্ডা সম্পূৰ্ণৰূপে ক্লান্ত হৈ পৰিছিল আৰু ইতিমধ্যে উন্মাদনাৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। হঠাতে তাইক আদালতলৈ নিয়াৰ আদেশ আহিল।
  এইটো অন্ততঃ কিবা এটা মুক্তি।
  ছোৱালীজনীয়ে মূৰ খোচা, ঘৰ্ষণ, ঘাঁ আৰু পোৰা অৱস্থাত আবৃত হৈ বিচাৰকৰ সন্মুখত হাজিৰ হয়। কিন্তু থিয় হৈ থিয় হৈ থাকিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ শক্তি তাইৰ আছিল। পূৰ্বৰ সৌন্দৰ্য্যজনীক ভয়ংকৰ যেন লাগিছিল, নিৰ্যাতনৰ পিছত ভয়ংকৰ, কিন্তু ভাঙি যোৱা নাছিল।
  বিচাৰকজনে চিঞৰিলে:
  - আঁঠুৰ ওপৰত!
  বিচাৰটো সোনকালে পাৰ হৈ গ"ল, অপ্ৰয়োজনীয় অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ। আমি সৈনিকৰ সাক্ষ্য শুনি সাক্ষীৰ সাক্ষাৎকাৰ লৈছিলো। আমাৰ মনত পৰিল ভিছকাউণ্টৰ হত্যাৰ আগৰ গোচৰটো, যাৰ সাক্ষ্য গেৰ্ডাই দিয়া নাছিল। আৰু তেওঁলোকক ডাইনী আৰু দুগুণ হত্যাকাৰী হিচাপে বাজিত জ্বলাই দিয়াৰ শাস্তি দিয়া হ"ল!
  তদুপৰি তেওঁলোকে ইয়াক লাহে লাহে গুলিয়াই দিব লাগিব কিছু অংশত!
  গেৰ্ডাই মনে মনে ৰায় শুনিলে, আৰু তাৰ পিছত অজ্ঞান হৈ পৰিল। গতিকে তাইৰ জীৱনটো শেষ হোৱা যেন লাগিল।
  গোটেই হলঘৰটোত সহানুভূতিৰ হুমুনিয়াহ এটা শুনা গ"ল।
  ছোৱালীজনীক মৃত্যুদণ্ডলৈ লৈ যোৱা হয় আৰু ষ্টকত বেণ্ডেজ বান্ধি থৈ দিয়া হয়। তাতেই তাই জীৱনৰ শেষ ঘণ্টাবোৰ কটাব লাগিছিল।
  একাকী কাৰাবন্দীত ছোৱালীজনী আনকি সতীৰ্থ বন্দীসকলৰ সহানুভূতিৰ কথাৰ পৰা পোৱা সান্ত্বনাৰ পৰাও বঞ্চিত হৈছিল।
  কিন্তু তাৰ পিছতে জল্লাদৰ ছোৱালীজনী আবিৰ্ভাৱ হ"ল। সামান্য ধূসৰ ৰঙৰ পোছাক পিন্ধি তাই আপেলৰ ডাঙৰ টোপোলা এটা লৈ আহিছিল। তাই অধ্যয়ন কৰা গেৰ্ডাজনীলৈ সহানুভূতিৰে চাই ক"লে:
  - আপুনি ফাঁচীৰ পৰা ৰক্ষা পাব বিচাৰেনে?
  ছোৱালীজনীয়ে মূৰটো ক্ৰপ কৰি মাত দিলে। আৰু জল্লাদৰ কন্যাই উত্তৰ দিলে।
  - ইয়াত এই সজীৱ আপেলবোৰৰ এটা! "তাই ডাঙৰ ৰুবীৰ দৰে অসাধাৰণ উজ্জ্বলতা আৰু ৰসালতাৰে পৃথক ফল এটা আঙুলিয়াই দিলে। - খালে আকৌ সৰু ছোৱালী হৈ যাবা। মই তোমাক টোপোলাৰ পৰা উলিয়াই আনিম, আৰু আমি এই ৰাজ্যৰ পৰা ৰক্ষা পাম।
  এই সুযোগটো আবিৰ্ভাৱ হৈছে!
  গেৰ্ডাই ক্লান্ত হৈ মাত দিলে। কষ্টৰে অত্যাচাৰৰ ফলত বেছিভাগ দাঁত নোক আউট হৈ গ"ল, তাই আপেল এটা চোবাই খালে। আৰু তাই সঁচাকৈয়ে সংকুচিত হ"বলৈ ধৰিলে, ছয়-সাত বছৰীয়া ছোৱালী যেন লাগিল। তাইৰ হাত, ভৰি আৰু মূৰটো সহজেই ষ্টকৰ পৰা ওলাই আহিল। জল্লাযৰ কন্যাই গেৰডাক এটা টোপোলাত লুকুৱাই কোঠাৰ পৰা উলিয়াই আনে। বন্দীসকলক হেৰুৱাই পেলোৱাৰ আগতেই তাই চেটেলেট এৰি যাবলৈ খৰখেদা কৰিছিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে লাগেজ লৈ পলাই গ"ল।
  তাইৰ ফালৰ পৰা এক ডাঙৰ ত্যাগ।
  জল্লাদৰ কন্যাই গেৰ্ডাৰ সৈতে ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণ দিশলৈ যাত্ৰা কৰিবলৈ ৰাওনা হয়, তাত হেৰাই যোৱাৰ আশাত। তাই চামৰাৰ জোতা পিন্ধি খোজ কাঢ়িলে, গেৰ্ডাই তাইৰ কাষত খালী ভৰিৰে ভৰি দিলে। কিন্তু তাৰ পিছত শিলৰ ৰাস্তাটোৰ বাবে ছোৱালীজনীৰ জোতাযোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰাত তেজ ওলোৱা ভৰিৰে খোজ কাঢ়িব নোৱাৰিলে। গেৰ্ডাৰ বাবে অলপ সহজ আছিল, যিহেতু প্ৰথমতে তাইৰ তলুৱাবোৰ মোটা হৈছিল;
  কেনেকৈ তাই ইউৰোপৰ শিলৰ পথবোৰত খালী ভৰিৰে বিচৰণ কৰিছিল, কোপেনহেগেনৰ পৰা পেৰিছলৈ খোজ কাঢ়ি গৈছিল। একে সময়তে বাৰ্লিন আৰু ভিয়েনা দুয়োখন ভ্ৰমণ কৰি।
  জল্লাদৰ কন্যাক ধনী পৰিয়ালৰ বুলি গণ্য কৰা হৈছিল আৰু সাধাৰণতে পেৰিছৰ অদৰিদ্ৰ পৰিয়ালৰ মাজত প্ৰচলিত জোতা পিন্ধিছিল। আৰু তাইৰ ছোৱালীৰ দৰে তলুৱাবোৰ শিল, শিলগুটি বা শিলৰ ফৰাচী ৰাস্তাৰ লগত অভ্যস্ত নাছিল। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে তেজেৰে ভৰি দুখন ভাঙি সাহস দেখুৱাই অভিযোগ নকৰিলে। ৰেষ্ট ষ্টপ এটাত গেৰ্ডাই তাইৰ তেজ ওলোৱা ভৰি দুখন চুমা খালে আৰু বিষটো কমি গ"ল, জল্লাদৰ ছোৱালীজনী টোপনি গ"ল।
  গেৰ্ডাই নিজেই তাইৰ পৰিত্ৰাণৰ বাবে তাইৰ প্ৰতি অতিশয় কৃতজ্ঞ আছিল।
  লাহে লাহে তাইৰ ভৰি দুখন ভাল হৈ কঠিন খোলা এটাৰে আবৃত হৈ পৰিল। জল্লাদৰ ছোৱালীজনীয়ে নিজকে ক্লান্ত কৰি দান-বৰঙণিৰে জীৱন নিৰ্বাহ কৰিছিল আৰু গেৰ্ডাও মাত্ৰ চেলেংহে বাকী আছিল। শীতকালৰ বাবে ছোৱালীজনী আৰু ছোৱালীজনী ইটালীলৈ গুচি গ"ল। তাত হিম নাই, কম বেছি পৰিমাণে সহ্য কৰিব পৰা যায়। কিন্তু তেওঁলোকৰ জীৱন হৈ পৰিল আৱাসীৰ জীৱন। অৰ্থাৎ অতি গধুৰ আৰু ভোকত। আৰু এই জীৱনত কোনো উজ্জ্বল দাগ নাছিল। জল্লাদৰ ছোৱালীজনী ধুনীয়া আছিল যদিও একেবাৰে ধুনীয়া নাছিল, সম্পূৰ্ণ ক্ষীণ হৈ নল হৈ পৰিছিল।
  সাধাৰণ, লেতেৰা চেলেং।
  কিন্তু গেৰডা ডাঙৰ হৈ বৰ ধুনীয়া ছোৱালী হৈ পৰিল আৰু প্ৰতি বছৰে তাইৰ সৌন্দৰ্য্য ফুলি উঠিল। আৰু তেতিয়াই সম্ভ্ৰান্ত ল"ৰা এজনে তাইক লক্ষ্য কৰি নিয়ৰতকৈ বগা চুলিৰ খালী ভৰিৰে ভিক্ষাৰীজনক নিজৰ সেৱাত ল"বলৈ আদেশ দিলে।
  কিন্তু সেয়া বেলেগ কাহিনী। গেৰ্ডাই হঠাতে অনুপ্ৰাণিত অনুভৱ কৰিলে আৰু এটা কবিতাৰ আঁকিলে;
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰে কাই বিচাৰি আছিল,
  মই কঠোৰ তুষাৰপাতৰ মাজেৰে বিচৰণ কৰিলোঁ...
  কাৰণ তাইৰ আত্মাটো সোণালী,
  উজ্জ্বল বগা স্নোবলৰ দৰে!
  
  মোৰ দৰাক বিচাৰি নাপালোঁ,
  আৰু তাই নাজীসকলৰ সৈতে সম্পূৰ্ণ...
  অ", দুৰ্ভগীয়া ছোৱালী গেৰ্ডা,
  ইমান লাজ কিয় সহ্য কৰিব!
  
  জল্লাদে ৰেকটো সাজু কৰিছে,
  আমাৰ ভৰিৰ তলত জুই নিৰ্মাণ কৰি...
  ছোৱালী এজনীক মাছ ভাজি দিয়াৰ দৰে ভাজিছে
  কিন্তু জানি থওক যে আত্মাত তাই ঈগলৰ দৰে!
  
  আৰু অতি দুখ সহ্য কৰিলে,
  নিৰ্যাতন আৰু নিৰ্যাতন অগণন...
  তেওঁলোকে জাপি দিলে এক দুৰ্ভাগ্যজনক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি,
  ছোৱালী এজনীক কান্দিবলৈ!
  
  খালী ভৰিৰে জুইৰে চেলেকি,
  ছোৱালীজনীক চাবুকেৰে খঙেৰে কোবাইছে!
  ইয়াত কঠোৰ পেৰিছত গম্বুজৰ তলত,
  তেওঁলোকে গেৰ্ডাক চোলা পিন্ধি জুইৰ ওচৰলৈ লৈ যায়!
  
  ছোৱালীজনীয়ে তীব্ৰ অত্যাচাৰ সহ্য কৰে,
  আৰু জল্লাদৰ মুখত হাঁহিছে...
  নাই, তাই মৃত্যু নিবিচাৰিব -
  পৰীক্ষাটো তাইৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল!
  
  তীব্ৰ নিৰ্যাতন সহ্য কৰিব পাৰে,
  ধৈর্য আদর্শ আপনি...
  আমাৰ গেৰডাৰ জন্ম হৈছিল ৰাছিয়াত, ১৯৫৫ চনত।
  হৃদয়েৰে অৰ্থডক্সক গ্ৰহণ কৰি!
  
  পিঞ্চাৰেৰে তাইৰ হাড় ভাঙিলেও,
  বিন্দু সাদা স্তন pricks...
  আৰু কয়লাৰ ওপৰত খালী ভৰি,
  তেওঁলোকে গেৰ্ডাক ইমানেই কষ্টত পেলাই দিলে যে তাইৰ উশাহ ল"ব পৰা নাই!
  
  ছোৱালীজনী গৌৰৱেৰে জুইৰ ওচৰলৈ যায়,
  যদিও আপোনাৰ মুখখন তেজ আৰু ঘাঁৰে আবৃত...
  আনন্দত জোৰেৰে হাঁহিলে,
  যদিও তোমাৰ হাত-ভৰি শিকলিৰে বান্ধ খাই আছে!
  
  আৰু এনে লাগিল যেন কোনো পৰিত্ৰাণ নাই,
  জল্লাদ এর পাখি জুই জ্বলায়...
  ভগৱানৰ পৰা ক্ষমা বিচাৰিলোঁ -
  অন্ততঃ তাইৰ ফালে জুইৰ জিভাবোৰ মেলি দিলে!
  
  শিখাই ক্ৰোধেৰে শৰীৰ চেলেকিছে,
  আৰু Gerda বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে, চিঞৰিছে...
  কিন্তু বেনাৰখন এতিয়াও মোৰ আত্মাত উৰি আছে,
  আৰু হৃদয়ত আছে এটা ৰেডউট-মনোলিথ!
  
  পোহৰৰ ছোৱালীজনীৰ স্মৃতিসৌধ,
  আৰু ৰাছিয়াই নিজৰ কন্যাক মনত পেলাব...
  গেৰডা সাহসীক প্ৰশংসা কৰা হ"ব,
  দিন আহিব আৰু ৰাতি ম্লান হৈ যাব!
  তাৰ পিছত গেৰ্ডা আচলতে সাৰ পালে, মূৰটো কেটাৰপিলাৰটোত খুন্দা মাৰি। তাই হতাশাত গৰ্জন কৰিলে:
  - অ" মাই গড! কি আজে বাজে কথাত শুই পৰিলোঁ! আৰু মোৰ জন্ম ৰাছিয়াত একেবাৰেই হোৱা নাছিল!
  আৰু শুই নথকা মাগদাই উত্তৰ দিলে।
  - আৰু মোৰো দুঃস্বপ্ন দেখা যাব! যেন মোক এটা কলহত পেলাই দিয়া হৈছে, আৰু চয়তানবোৰে তাৰ তলত খৰি পেলাইছে... - সোণালী চুলিৰ শ্যামলাজনীয়ে দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ লক্ষ্য কৰিলে। - হয়তো এই কোলাৰ প্ৰভাৱ আছে?
  গেৰ্ডাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নহয়! আমি বহুত মানুহ মাৰিলোঁ, সেইটোৱেই আমাৰ বিবেকে আমাক যন্ত্ৰণা দি আছে! আচলতে আপুনি এনেকুৱা জল্লাদ হোৱা উচিত নহয়!
  মাগডাই টুইট কৰিছিল:
  - শান্তি... এহ, তোমাৰ কথা নাজানো, কিন্তু যুদ্ধত বিৰক্ত হৈছো!
  গেৰ্ডাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰি গাইছিল:
  -এজন সৈনিক সদায় সুস্থ,
  সৈনিকজন যিকোনো কামৰ বাবে সাজু...
  মহৰ দৰে স্কোয়াচ
  সব কোণ থেকে...
  
  আৰু ৰৈ নাথাকিব
  আৰু ভৰি সলনি নকৰিবা...
  আমাৰ মুখবোৰ জিলিকিছে -
  বুট জিলিকি উঠে!
  মাগডাই খিকিন্দালি কৰিলে আৰু তলুৱাৰ ওপৰেৰে হাতৰ তলুৱাখন চলাই দিলে, মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু আমি ইমান খালী ভৰিৰে... বুট নোহোৱাকৈ!
  দুয়োজন লাল চুলিৰ মানুহ সাৰ পালে। তামৰ ৰঙা চাৰ্লট, আৰু সোণালী-তামৰ ক্ৰীষ্টিনা। যোদ্ধাসকলে ব্যায়াম কৰি অলপ উল্লাস কৰিলে। আটলান্টাক ঘেৰি ধৰিছিল। আৰু এতিয়া টেংকটো আগবাঢ়ি গ"ল।
  আমেৰিকাৰ চহৰখনত ষ্টাৰমলেভ আৰু ই টেংকৰ বিভিন্ন পৰিৱৰ্তনে গুলীচালনা কৰে।গেছ লঞ্চাৰেও কাম কৰিছিল। হিটলাৰৰ যন্ত্ৰটোৱে সদায়ৰ দৰেই মসৃণভাৱে কাম কৰিছিল, আৰু লক্ষণীয় বিজুতি নোহোৱাকৈ।
  খোজ কাঢ়ি থাকোঁতে চাৰ্লটে দাঁত ব্ৰাছ কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমি জাৰ্মানসকল এতিয়াও পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মেধাৱী মানুহ। এনেকুৱাই হৈছে আমাৰ প্ৰযুক্তিগত বিকাশ। আৰু আমাৰ লগত কোনে তুলনা কৰিব পাৰে!
  ক্রিষ্টিনাই উত্তৰ দিলে:
  - আমেৰিকাই ইতিমধ্যে মঞ্চ পাৰ হৈ যাব! আৰু আমাৰ সন্মুখত মস্কো আৰু টকিঅ"!
  গেৰ্ডাই মুখত চ্যুইংগাম পেলাই বন্ধুসকলক সুধিলে:
  - আমেৰিকাই কেতিয়া আত্মসমৰ্পণ কৰিব?
  মাগডাই লগে লগে উত্তৰ দিলে:
  - যেতিয়া ভগৱানে ইচ্ছা কৰে!
  ক্রিষ্টিনাই পৰামৰ্শ দিছিল:
  - মই ভাবো ছেপ্টেম্বৰ মাহত! য়েংকিছৰ বাবে যুদ্ধৰ ধাৰাবাহিকতা অসহ্যকৰ হ"ব!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰিলে আৰু টেংকৰ কাষত লাথি মাৰি ক"লে:
  - শুক্ৰ গ্ৰহত এখন চহৰ, আৰু মংগল গ্ৰহত এখন গাঁও! ইয়াৰ মাজতে আমি আমাৰ দুৰ্ভগীয়া গ্ৰহটোক জয় কৰা উচিত!
  ক্ৰীষ্টিনাই এই কথাৰ উত্তৰ দিলে:
  - অতি সোনকালে আমাৰ গ্ৰহটো বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ সুখী হৈ পৰিব!
  মাগডাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - তেনেকুৱা হওক!
  আৰু চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে একেলগে কপালত খুন্দা মাৰিলে। এই সকলোবোৰ নৰক হিচাপে ধেমেলীয়া যেন লাগিছিল। যদিও ই হাস্যৰসময়ী। যোদ্ধাসকলে আকৌ গুলীচালনা কৰিলে। এইবাৰ আমেৰিকাৰ বেটাৰীত। বৰ বেছি উত্তেজনা নোহোৱাকৈ শ্বুটিং কৰিলে, কেৱল কামটো কৰি।
  গেৰ্ডাই মাগডাক নিজাববীয়াকৈ গুলী চলাবলৈ দিলে। আৰু তাই তেতিয়াও চকু টিপিয়াই আছিল। বাহ, কি সপোন তাইৰ আছিল, নিৰ্যাতনৰ ইমান প্ৰবল ছাপ। আৰু তেওঁলোকে আচলতে তাইক এটা নাম দিলে। ই লগে লগে এণ্ডাৰছনৰ সাধুকথাৰ সৈতে এক সম্পৰ্ক উদঙাই দিয়ে। আৰু গেৰ্ডাই কেৱল নিয়ৰ ৰাণীৰ নায়িকাগৰাকীক সঁচাকৈয়ে ভাল নাপালে। তাই বৰ মূৰ্খ আৰু অবাস্তৱিক। এজন প্ৰকৃত আৰ্য্য নাৰী এজন জঘন্য ল"ৰাক লৈ ইমানেই ক্ষোভিত হ"বনে?
  মাগডাই কোনো আজে বাজে কথাতকৈ বিশ্বৰ আধিপত্যৰ সপোনহে দেখিছিল। আৰু তাই নিজেই ল"ৰাটোক বচাব বিচৰাতকৈ কোব মাৰিব বিচাৰিছিল।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীৰ মনত পৰিল আমেৰিকাৰ এখন ছবিৰ আটলাণ্টাৰ। তদুপৰি আনকি ছবিখন ৰঙীন আছিল যেন লাগে। এই চহৰখন তাত ঘেৰাও কৰা হৈছিল আৰু আমেৰিকাত গৃহযুদ্ধ হৈছিল। হয়, নাটকীয় পৰিঘটনাবোৰ উন্মোচিত হ"ল। কিন্তু এতিয়া অৱশ্যেই স্পষ্ট হৈ পৰিছে যে এইবোৰ এতিয়াও আমেৰিকাৰ বাবে ফুল৷ আগলৈ জামু।
  তেনেকৈয়ে তেওঁলোকে য়েংকিৰ বেটাৰী এটা গুলীয়াই পেলায়।
  গেৰ্ডাই বাঘৰ দৰে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইদৰেই আমি থাৰ্ড ৰাইচৰ শত্ৰুৰ সৈতে মোকাবিলা কৰো! আৰু কোনেও ফুৰাৰৰ ইচ্ছাক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিব!
  মাগডাই ঈশ্বৰৰ কথা ক"ব বিচাৰিছিল যদিও মন সলনি কৰিলে। তাই কাক ধেমালি কৰিছে? হত্যাকাৰী আৰু বেশ্যা হৈ পৰাৰ বাবে তাই এতিয়া খ্ৰীষ্টান নহয়। কিন্তু অন্তৰত তাইৰ অপ্ৰিয় অনুভৱ হয়। কি হ"ব? যদি তাই মৰি ঈশ্বৰৰ আগত থিয় হয়। কেনেকৈ ন্যায্য হ"ব?
  যদিও, অৱশ্যেই, আপুনি নিজকে ক"ব পাৰে যে প্ৰকৃত ঈশ্বৰ বাইবেলৰ নহয়, আৰ্য। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা সান্ত্বনা লাভ কৰক। যে, তেওঁলোকে কয়, আৰ্য ঈশ্বৰে তেওঁলোকৰ বিশ্বাসী সেৱা আৰু ব্যভিচাৰ, আৰু সন্মানৰ নিয়ম অমান্য কৰাৰ বাবে ক্ষমা কৰিব। আৰু তেওঁলোকৰ বাবে এটা পুৰস্কাৰো অপেক্ষা কৰি থাকিব।
  মাগডাই হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি নিজকে খালী অনুভৱ কৰিলে। তাই কোন? ছিৰিয়েল কিলাৰ!
  ইয়াৰ বিপৰীতে গেৰ্ডাই অত্যন্ত আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিছিল। তেখেতে কয় যে তাই জয়ী হ'ব... আৰু থাৰ্ড ৰাইখ জয়ী হ'ব...
  আমেৰিকাৰ বেটাৰী ধ্বংস হৈ যায়, আৰু ই-৫০ আৰু আগবাঢ়ি গৈ থাকে।
  চাৰ্লটে হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - হয় ঠিক আছে আমি যাম... কিন্তু মানুহে কি আশা কৰিব লাগে সেয়া স্পষ্ট নহয়। পৃথিৱীত ইমান বিশৃংখলতা আৰু বিশৃংখলতা। আৰু আমি শৃংখলা আনিছো। কিন্তু আমেৰিকানসকলৰ ক"ত শেষ হ"ব?
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ই তেওঁলোকৰ ইউৰোপীয় শিপাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। জাৰ্মানীৰ পৰা অহাবোৰ বেছি হ"ব, আৰু বাকীবোৰৰ পৰা অহাবোৰ কম হ"ব। কৃষ্ণাংগসকল অৱশ্যে আটাইতকৈ নিম্নস্তৰৰ হ"ব। গতিকে ইয়াত আনুমানিক বিন্যাসটো দিয়া হৈছে। আৰু কি অন্যায় বুলি ভাবে?
  চাৰ্লটে মূৰ জোকাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এনে সাম্ৰাজ্য অসন্তুষ্ট মানুহেৰে ভৰি পৰিব। বৈষম্যই ভিতৰৰ পৰা ভেঙুচালি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিব!
  গেৰ্ডাই কঠোৰ আপত্তি কৰিলে:
  - অন্যথা অসম্ভৱ! তেতিয়া যুঁজি কি লাভ?
  চাৰ্লটে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - মাখনৰ সলনি বন্দুক নহয়, মাখনৰ খাতিৰত বন্দুক!
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আটাইতকৈ ভাল কথাটো হ"ল খ্ৰীষ্ট যীচুত ঐক্য। এইটো এনেকুৱা এটা বস্তু যিয়ে দয়াৰ অধীনত সকলোকে একত্ৰিত আৰু একত্ৰিত কৰিব পাৰে।
  ক্ৰীষ্টিনাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - দয়াৰে তোমাক বহু দূৰলৈ নাযায়! আপুনি কঠিন হ"ব লাগিব! আৰু মেনেজমেণ্টত প্ৰথমে।
  গেৰ্ডাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - হিটলাৰ এজন কঠিন শাসক আৰু একে সময়তে এজন ফলপ্ৰসূ! তেওঁৰ কঠোৰতাই অৰ্থনীতি আৰু সামৰিক ক্ষেত্ৰত কৃতিত্বৰ ক্ষেত্ৰত বহুখিনি অৰিহণা যোগাইছিল!
  মাগডাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ঠিক তেনেদৰে বাইবেলত উল্লেখ কৰা সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰজনো অতি কঠিন। তেওঁ কোমল বুলি ক"ব নোৱাৰি!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰিলে। আৰু ক্রিষ্টিনাই মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, বাইবেলত ভগৱান কঠিন, কিন্তু... আৰ্যৰ পক্ষত নহয়!
  চাৰ্লটে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু যিয়ে পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতা দখল কৰে... সেইটোৱেই হ"ব যুগ যুগ ধৰি সত্য!
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  এটা সূৰ্য্য আকাশত জিলিকি উঠে,
  গ্ৰহটোত এজন এজন গডফাদাৰে শাসন কৰে!
  কাৰণ, ক্ষমতাই সদায় পৃথিৱীত জয়ী হয়,
  সকলো দেশৰ জনগোষ্ঠী আৰ্যৰ ডিঙিত!
  আৰু কুমাৰী menagerie giggled...
  আৰু ভয়ংকৰ ই-৫০ টেংকটোৱে বড়িৰ বাকচটো খোলাৰে ধ্বংস কৰিবলৈ ধৰিলে। গতিকে বালিৰ মোনাৰে ভৰি থকা শ্বাৰমানজন আক্ৰমণৰ বলি হ"ল। আৰু তেওঁৰ শৰীৰটো এটা খোলাৰে ভাঙি গ"ল।
  গেৰ্ডাই লৈ গাইছিল:
  - মোৰ লগত থাকক, গান এটা গাওক, মজা কৰক কোকা-কোলা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিবলৈ ধৰিলে... আৰু তাই কোকৰ প্লাষ্টিকৰ বটলটো টানি ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰি বুলবুলিয়া তৰলখিনি ডিঙিত ঢালি দিলে।
  যোদ্ধাসকলে নিজৰ ট্ৰফীবোৰত অতি সন্তুষ্ট, আৰু এতিয়াও হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - আমি চুপাৰ নাইট! আমি সকলোকে মচি দিম!
  আৰু আমাৰ উদং ভৰিৰে হাত চাপৰি বজাওঁ আহক। এনে আচৰিত ছোৱালী। আৰু ধেমেলীয়া।
  চাৰ্লটে আনন্দৰে গাইছিল:
  - কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে! আমি সকলোকে সম্পূৰ্ণৰূপে নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ!
  ইয়াৰ উত্তৰত গেৰ্ডাই টুইট কৰে যে:
  -হ"ব নোৱাৰে, হ"ব নোৱাৰে!
  ক্রিষ্টিনাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - এডলফ কোৱা!
  মাগডাই ছন্দটোত যোগ কৰিলে:
  - হয়, নিশ্চিতভাৱে!
  আৰু যোদ্ধাসকলে বাংকাৰটো ধ্বংস কৰি শেষ কৰিলে। তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ টেংকটো আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু ধুনীয়াসকলে ভৰি দুখন টিপি গৰ্জন কৰিলে:
  - Heil Fuhrer, আমাক যুদ্ধত নেতৃত্ব দিয়ক... ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰে নিজৰ হেলমেট পিন্ধে, আমাৰ বিপ্লৱ - দীঘল কটাৰীৰ নিশা - পৃথিৱীখনক বাদামী ৰঙৰ ৰং কৰিব!
  আৰু ছোৱালীবোৰে আকৌ মূৰত খুন্দা মাৰিলে, আৰু চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ উৰি যায়, নতুন ঘণ্টা এটা আহিল।
  গেৰ্ডাই লৈ গাইছিল:
  - ৰেডিমেডটো লৈ যাওক, গপ-ষ্টপ, গপ-ষ্টপ, নতুনটোলৈ কোন যাব? কোন নতুন? কোন নতুন?
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ জয়বোৰ মাথোঁ ভগৱানে আমাক ভাল পোৱাৰ পৰিণতি!
  চাৰ্লটে উত্তৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইমান বোকা নহ'ব... ৱেৰমাখ্ট দেৱতাসকল অতি শক্তিশালী, কিন্তু তেওঁলোকে দুৰ্বলসকলক সহায় নকৰে। যদি আপুনি ৰাইচৰ কাৰ্য্যত বিশ্বাসী, তেন্তে এখন বিশ্ব শক্তি সৃষ্টি কৰক!
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে লৈ খালী ভৰিখন ব্ৰিচত সোমাই দিলে। উদং, ৰুক্ষ তলুৱাবোৰে খজুৱতি কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত সৌন্দৰ্য্যই লৈ টুইট কৰিলে:
  - যুঁজ হৈছে অতীত আৰু ভৱিষ্যতৰ মাজৰ এক মুহূৰ্ত, ইয়াক জীৱন বোলে!
  চিকাগোত পাঁচগৰাকী সাহসী ছোৱালীৰ যুঁজ। আলেংকা, মাৰিয়া, আন্যুতা, আল্লা আৰু মেট্ৰিয়ানা। মোহিত আৰু অবিনাশী ৰাছিয়ান যোদ্ধাসকলে যুদ্ধ কৰিছিল।
  জাৰ্মান ভাড়াতীয়া সৈন্যক গুলীচালনা কৰি একে সময়তে কথা পাতিলে।
  আলেংকাই দুখী হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমেৰিকাই যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে।
  মাৰিয়াই ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ এজন প্ৰতিনিধিক ভাঙি পেলালে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  "মই য়েংকিছৰ স্থিতিস্থাপকতাৰ ওপৰতো হিচাপ কৰা নাছিলো।" ইয়াৰ ফলত আমাৰ বাবে পিছলৈ সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে।
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ ইতিমধ্যে সমস্যা হৈছে... আমি আৰু এনেকুৱা হোৱাটো নিবিচাৰিম। আৰু ছোৱালীজনীয়ে ভঙা ধ্বংসাৱশেষ আৰু পেলাই দিয়া শিলৰ টুকুৰাবোৰৰ ওপৰত খালী ভৰিখন ঘঁহিলে।
  আল্লাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে:
  - জাৰ্মানসকলে আমাৰ লগত যুদ্ধত নিজৰ বাৰুদ খৰচ কৰিছিল। "ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰিলে, থাৰ্ড ৰাইচৰ এজন সৈনিকক গুলীৰে কাটি পেলালে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। "আমাৰ সেনাই গ্ৰেনাইটত আকৌ দাঁত ভাঙিবলৈ বেছি হাঁহিব নোৱাৰে।"
  মেট্ৰিয়নাই হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  "তেন্তে ইমানবোৰ জাৰ্মানক গুলীয়াই দিওঁ যে আমাৰ লগত হস্তক্ষেপ কৰিবলৈ আমনি নকৰে!"
  আলেংকাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - এইবোৰ জাৰ্মান নহয়, থলুৱা, আধা পৃথিৱীৰ পৰা গোট খোৱা। সাধাৰণতে আমাৰ বিৰুদ্ধে কিবা এটা ফেচম"গ"ৰিক কথা আছে।
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - অ", ঠেং আৰু খোলা! একো ধৰিব পৰা নাছিলোঁ!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাই তীব্ৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি নিজকে পুৰুষ লিংগত কিয় উল্লেখ কৰে? ইমান মূৰ্খ আৰু ভয়ংকৰ কুৎসিত!
  আন্যুতাই আকৌ গুলী মাৰি হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - তেনেকুৱা ৰজা মেট আছিল... গতিকে এজনী ছোৱালীয়ে ছোভিয়েট চিনেমা এখনত তেওঁৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল!
  আল্লাই তীব্ৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - হয় কপালত নহয় কপালত!
  মাযুষাই লৈ গাইছিল:
  -অ" ল"ৰা, তোমালোক ৰেইডাৰ, পাৰ্চ, ৰোল-আপ আৰু কেৱল পাৰ্চ-মহিলা। আমি ডলাৰ ভাল পাইছিলোঁ, সোণৰ দাঁত! আগতে ফ্ৰেয়াৰ আছিল, কিন্তু এতিয়া চোৰ!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - মই কাৰাগাৰত আছিলো আৰু মই জানো ইয়াৰ বিষয়ে কি!
  মত্যুষাই গৌৰৱেৰে কান্ধ দুটা পোন কৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আৰু মই জোনটো ভৰিৰে গচকিলোঁ! এই উদং আৰু শক্তিশালী ভৰিৰে!
  আল্লাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - ক'ৰবাত কামৰ ওপৰত, য'ত আমি নিজকে চিনি পাওঁ... ক'ৰবাত কামৰ ওপৰত মা নদী! হাতেৰে ঢুকি নাপায়, ভৰিৰে ঢুকি নাপায়, উদং ছোৱালীৰ দৰে ভৰি!
  আৰু যোদ্ধাসকলে মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকে মোটামুটি সংখ্যক ঔপনিৱেশিক যোদ্ধাক কাটি পেলালে।
  সুন্দৰীবোৰে নিজৰ বস্তুবোৰ জানিছিল। আৰু যদি তেওঁলোকে আঘাত কৰে, তেন্তে সেয়া আছিল অতি উৎসাহেৰে।
  আলেংকাই গাইছিল:
  - পিতৃভূমিৰ দূৰৈৰ কাষ চাপিব পৰা পথত,
  nightingales জোৰেৰে চিৰ্প...
  কুমাৰীয়ে নিজৰ জীৱনৰ বাবে আক্ষেপ নকৰিব,
  ভৰিৰে বন্দুকটো আঙুলিয়াই দিয়ক!
  আৰু যোদ্ধা বিষয়াজনে খিকিন্দালি কৰিলে। আৰু খালী ভৰিৰে বাজুকাটো আঙুলিয়াই দিলে। আৰু এটা ভাল লক্ষ্যৰে শ্বট। আহত ই-৫০ বিমানখনে অৱশ্যে গতিশীলতা হেৰুৱাব পৰা নাছিল, বৰঞ্চ খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল।
  আল্লাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - আপনি টেবিল সজ্জা হিসাবে পরিবেশন... চিকাগো...
  বিশ্বাস কৰক, তেওঁলোকে আপোনাক প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰৰ দৰে মাৰি পেলায়...
  আৰু অতি সোনকালে ফুহৰাৰ ফুলদানিৰ দৰে ভাঙি যাব,
  আৰু বুলপেনত ক্ৰাউটসকলৰ বাবে আশ্ৰয় শিবিৰ থাকিব!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - চিকাগো, চিকাগো, চিকাগো... একটি বেশ্যা হয় এবং প্যানেল এ হাসি! চিকাগো, চিকাগো, চিকাগো, ভাগ্য ভাল যে আমি দুৱাৰত মেচিনগানৰ ট্ৰিল এটা লৈ খুলিম!
  মাৰিয়াই লৈ গাইছিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ! বাৰু, হয়, মই এজন হেভিৱেট! আৰু সকলোকে মাৰি পেলাব!
  যদিও ইমান শান্তিপূৰ্ণ আৰু ভংগুৰ ছোৱালী।
  আৰু পাঁচটা শ্বুট উৎকৃষ্টভাৱে। সকলোৰে চুলি কাটি দিয়ে। আৰু ঘাঁহ বনোৱাৰ দৰে থৈ দিয়ে। আৰু ছোৱালীবোৰে চিঞৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - ৰেড আৰ্মি হুৰ! ফুহৰাৰ চোতালৰ পৰা ওলাই আহিল!
  আৰু আকৌ গুলীচালনা হ"ল, আৰু মৃতদেহৰ এটা গোট!
  মাৰিয়াই ওঁঠ দুটা চেলেকি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মই কিমান বনৰীয়া হৈ পৰিছো! মাত্ৰ ভয়ংকৰ! মোৰ খ্ৰীষ্টান দান ক"লৈ গ"ল!
  আল্লাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ বলছেভিক মূল্যবোধ ক'ত!
  আলেংকাই লৈ আনন্দত গাই গ"ল। তাৰ আগতে তাই এটা ফাটিৰে দহজন লোকক কাটি পেলাইছিল আৰু টুইট কৰিছিল:
  - মোৰ মাজত কোনো কৰুণা নাই আৰু অকাৰণো নহয়!
  হিংসা আৰু শক্তিহীনতা মোৰ ভাল নালাগে!
  খ্ৰীষ্টক ক্ৰুচত দিয়াসকলক মই হত্যা কৰিব বিচাৰো!
  ছোৱালীজনীয়ে অতি আকৰ্ষণেৰে উচ্চাৰণ কৰিলে আৰু খালী ভৰিখন ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত ছিটিকি পৰিল। যোদ্ধাসকলে মাৰপিট কৰি আছিল। সদায়ৰ দৰেই তেওঁলোক প্ৰায় উলংগ আছিল, মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধিছিল আৰু ভয়ংকৰভাৱে চেক্সি আছিল।
  সাধাৰণতে আল্লাই একে সময়তে তিনি-চাৰিজন পুৰুষৰ সৈতে প্ৰেম কৰাটো পছন্দ কৰিছিল আৰু এইটোৱেই আছিল তাইৰ শৈলী। সাধাৰণতে সকলো মানুহ ছিট, গতিকে কিয় জন্তুৰ দৰে কাম নকৰে?
  আল্লাই টুইট কৰি গুলীচালনা কৰি কয় যে:
  - মই ডাইনী আৰু ইয়াতকৈ ধুনীয়া পেছা নাই!
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ কঁকালটো পেলাই দিলে। আৰু তাই নিজৰ বক্ৰ নিতম্ব দুটা জোকাৰিলে। তাই সঁচাকৈয়ে মনোমোহা আৰু শক্তিৰ ছবি। যি ধৰণৰ ছোৱালীয়ে বিভাজনেৰে ফেচিষ্টক মচি পেলাব পাৰে, মচি পেলোৱা পেঞ্চিলৰ দৰে।
  আল্লা, জীৱনৰ অভিজ্ঞ ছোৱালী। আৰু তাইৰ বিশেষ ভয় কৰিবলগীয়া একো নাই। ফিলাডেলফিয়া পতিত হৈছে। আৰু ঘেৰাওৰ পৰা ওলাই আহি প্ৰায় মৃত্যুমুখত পৰিল। কিন্তু যাদুই ছোৱালীকেইজনীক মৃত্যু আৰু ঘাঁৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।
  আৰু কোনেও তেওঁলোকক বাধা নিদিব, আৰু একোৱেই জয়ী নহ"ব! আল্লাহে তেওঁৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - প্ৰতিশোধৰ চিঞৰ, তৰোৱালৰ ওপৰত যুদ্ধ কৰা হয়,
  জল্লাদৰ সৈতে মৃত্যুৰ উদযাপন আৰু ৰক্তাক্ত চাৰ্ফ!
  আন্যুতাই বন্ধুক সমৰ্থন কৰিলে, লগত গাই:
  - উত্তৰ বতাহ বোর্ড, সমুদ্র দ্বারা ভাইকিং, চয়তান প্রহৰী! আমি সকলো ফেচিষ্টক ধ্বংস কৰিম! আৰু আমি এডলফক হত্যা কৰিম!
  আলেংকাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো টেংকত ঠেলি দিলে, পিছলৈ হেলান দি গাই গ"ল:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম আৰু ছিঙি পেলাম!
  মেট্ৰিয়নাই ভালুকৰ দৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - আমি Seryozha ৰ প্ৰতিশোধ লম!
  আৰু সকলো ছোৱালীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - চেৰিঅ"জ্কাৰ বাবে আমি নাজীৰ বল ফালি পেলাম!
  ইয়াৰ পিছত যোদ্ধাসকলে দাঁত উদঙাই দিলে। আৰু একো হোৱা নাই যেন গুলীচালনা কৰি থাকিল। পাইথন বা দাঁত থকা সাপৰ দৰে ইহঁতৰ স্থিৰতা থাকে।
  খালী ভৰি থকা যোদ্ধাসকলক মাৰাত্মক চেক্সি দেখা গৈছিল।
  মেট্ৰয়নাৰ মনত পৰিল যে কেনেকৈ কেম্পত ল"ৰাবোৰে বেৰেকত দৌৰি আহি তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিব। আৰু এইবোৰ সুখদায়ক স্মৃতি। এহ, ছোৱালীবোৰে কিছু মজা কৰিলে। ডেকা ল"ৰাবোৰে নিজৰ শৰীৰ অনুভৱ কৰি স্তনত ষ্ট্ৰ"ক কৰিলে ভাল লাগে।
  শিবিৰৰ আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল সোনকালে উঠিব লাগে। আৰু যদি ৰাতি বহুত মজা কৰে, তেন্তে ৰাতিপুৱা আৰু দিনত আপোনাৰ শক্তি একেবাৰেই নাথাকে। কেতিয়াবা অত্যধিক মৰমিয়াল ছোৱালীবোৰ ঠিক পথাৰতে টোপনি গৈছিল। আৰু কেতিয়াবা সিও তাৰ পৰা ৰক্ষা পৰিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লাইন ধৰি ৰাখিলে। কিন্তু তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে যুঁজ দিয়া আমেৰিকানসকল ক্ৰমান্বয়ে লৰচৰ কৰি পিছুৱাই গ"ল।
  আলেনাই এলাৰ্মৰ সৈতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - অতি সোনকালে আমাক ঘেৰি ধৰিব।
  আন্যুতাই হাঁহি এটা মাৰি খিকিন্দালি কৰিলে:
  - কিন্তু তেতিয়া আমি নিশ্চয় পিছুৱাই যাব নালাগিব!
  আল্লাই দাঁত উদঙাই তিনিজন ভাৰতীয়ক কাটি হিচকি মাৰিলে:
  - মোৰ বন্ধুৱে চিৰদিনৰ বাবে মোৰ পিঠিখন ঢাকি ৰাখক, এই শেষ যুদ্ধখনৰ দৰে!
  মাৰিয়াই সোণালী কিন্তু ধূলিময় চুলিখিনি মসৃণ কৰিলে, হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বিভিন্ন ধৰণৰ দুৱাৰ! কিন্তু আমি ৰকত অধিক বিশ্বাসী মানুহ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে পাল পাতি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছিল। আলেনাই ভাবিলে। এহ, ১৯৪১ চনত তাইৰ দৰে মানুহ বেছি নাছিল, আৰু সেয়েহে আমি মস্কোলৈ পিছুৱাই যাবলগীয়া হ"ল৷ কিন্তু সময় আহিব আৰু ৰঙা সেনাই বাৰ্লিনক দখল কৰিব।
  আমেৰিকা থাকিলেও বা অবিহনে কমিউনিজমৰ জয় হ"ব। ফেচিবাদৰ জয় হ"ব নোৱাৰে।
  যোদ্ধাসকলে সাহসেৰে যুঁজ দি থাকিল, দৃঢ়তা আৰু বিজয়ৰ পিয়াহ চকুত জ্বলি উঠিল।
  আন্যুতাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমাৰ ৰাছিয়ান আত্মা পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী!
  মেট্ৰিয়নাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, ঠিক তেনেকুৱাই হ"ব!
  মাৰিয়াই টুইট কৰিছিল।
  - ভগৱানৰ মাতৃৰ সুৰক্ষাই আমাক সহায় কৰক!
  আৰু পাঁচোজন ছোৱালীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰতিটো এপাৰ্টমেণ্টতে sakura আছে, আৰু Krauts এটা হাৰা-কিৰি তৰোৱাল ব্যৱহাৰ কৰে!
  আৰু তাৰ পিছত যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড আৰু অধিক তীব্ৰভাৱে নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আলেনাই হাঁহি এটা মাৰি মাৰিয়াক সুধিলে:
  - ভগৱানক বিশ্বাস কৰে নেকি?
  সোণালী চুলিৰ যোদ্ধাজনে আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - কল্পনা কৰক হয়!
  আলেনাই মূৰ জোকাৰিলে:
  - কমছমোলৰ সদস্য আৰু কমিউনিষ্টৰ বাবে এই কথা বিশ্বাস কৰাটো অসম্ভৱ আছিল!
  মাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - তেন্তে ষ্টেলিনে কিয় আইকনটো লৈ মস্কোৰ চাৰিওফালে উৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে, যদিহে তেওঁ বিশ্বাস কৰা নাছিল?
  আলেনাই কান্ধত কান্ধ মিলাই মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়তো এইটো বিশুদ্ধ মানসিক, বিশ্বাস কৰাসকলক সমৰ্থন কৰিবলৈ?
  মাৰিয়াই নিজকে ক্ৰছ কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমিও উচ্চ শক্তিৰ দ্বাৰা গুলীৰ পৰা সুৰক্ষিত! আমাৰ চৌপাশৰ ইমানবোৰ মানুহৰ মৃত্যু হৈছে, কিন্তু আমি এতিয়াও জীয়াই আছো!
  আলেনাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু উত্তৰ দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে কিবা এটা আছে...
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাই সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - অৱশেষত হিটলাৰে আমেৰিকালৈ যোৱা কথাটোত ছোভিয়েট গোপন সেৱা জড়িত নহয়নে?
  আলেনাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নাজীসকলৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আপত্তি কৰিলে:
  - মই ভাবো নহয়... যদিও...
  মাৰিয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ফেচিষ্ট অক্টোপাছে আমেৰিকাৰ সম্পদো কাঢ়ি নিয়াৰ ভাবুকি দিছে। আমাক কি লাগে?
  আল্লাই লৈ উপহাস কৰি গাইছিল:
  - মাত্ৰ কোৱা, কি লাগে, কি লাগে কোৱা! হয়তো মই তোমাক দিম, হয়তো তোমাৰ যি মন যায় দিম!
  আলেনাই খিকিন্দালি কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আমি ইয়াত যুঁজিম... আৰু তাতেই চাম!
  ছোৱালীবোৰৰ মাজত তেতিয়াও কাজিয়া চলি আছিল। আৰু চেৰিঅ"ঝকাই বছৰত এবাৰতকৈও অধিকবাৰ শিলৰ কুৱেৰীত তেওঁলোকৰ সৈতে খেলি আহিছে। ল'ৰাটো বাচি থাকিল আৰু আনকি ডাঙৰ হ'ল। তেওঁৰ শৰীৰটো শুকান, স্নায়ুযুক্ত, কঠিন হৈ পৰিল। দুবছৰ শিলৰ খনন কামত ল"ৰাটো শিশুৰ পৰা কিশোৰলৈ পৰিণত হ"ল। আৰু বহুত শক্তিশালী হৈ পৰিল।
  জাৰ্মান ছুপাৰভাইজাৰ এজনে তেওঁক ভালদৰে চাবলৈ ধৰিলে। আৰু আনকি তাই এজন মৰমলগা ল"ৰাৰ লগত প্ৰেমৰ সম্পৰ্ক আৰম্ভ কৰিছিল। তাইক খুৱাবলৈ ধৰিলে আৰু এগৰাকী ভদ্ৰমহিলাক কেনেকৈ সন্তুষ্ট কৰিব লাগে শিকাবলৈ ধৰিলে।
  এইদৰে চেৰিয়াজ্কাই পলায়নৰ সুযোগ পালে। ইয়াৰ মাজতে ল"ৰাটোৱে বৃদ্ধি পোৱা পুষ্টিৰ ওপৰত আৰু অতি শাৰীৰিক কাৰ্যকলাপৰ সৈতে পেশীৰ ভৰ বৃদ্ধি পালে।
  আৰু তেওঁ এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক, যথেষ্ট ধুনীয়া মহিলাৰ প্ৰেম জানিছিল। এতিয়া তাৰ ইমান বেয়া নালাগিল। মোৰ শৰীৰটো অভ্যস্ত হৈ পৰিছিল, পিঠি ভাঙি পেলোৱা কামত প্ৰায় ভাগৰি পৰা নাছিল, আৰু মই আৰু প্ৰায় চাবুকেৰে কোবাব পৰা নাছিলো।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত বন্দী হোৱা ল"ৰাটোৰ বাবে মেট্ৰিয়নাই আন সকলোতকৈ বেছি শোক কৰিছিল। সঁচাকৈয়ে এক বৃহৎ ক্ষতি। ইমান প্ৰতিভাশালী সন্তানক হেৰুৱাবলৈ। আৰু ইয়াতকৈ ভাল কি সেয়া জনা নাযায়: মৃত্যু বা তেনেধৰণৰ অত্যাচাৰ!
  মেট্ৰিয়নাই মনত পেলাইছিল যে কেনেকৈ এন কে ভি ডিত নিজেই উদং গোৰোহাত ৰবৰৰ ট্ৰাঞ্চিয়নেৰে কোবাইছিল। কোৱা বাহুল্য যে ই বৰ সুখকৰ নহয়৷ আৰু এই নিৰাপত্তাৰক্ষী বিষয়াসকল দানৱ। নিজৰ আনন্দৰ বাবে ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাইছিল। তেওঁলোকক আচলতে কোনো স্বীকৃতিৰ প্ৰয়োজন নাই, যিহেতু তেওঁলোকে কৃষক মহিলাগৰাকীক কুঁহিয়াৰৰ কাণেৰে ৰঙা হাতেৰে ধৰিলে।
  আৰু এজনে ছোৱালীজনীৰ তলুৱাত লাইটাৰ এটা আনিলে, আৰু ৰঙা শিখাই ৰুক্ষ গোৰোহাটো চেলেকিলে। বিষ হয় অৱশ্যে।
  কিন্তু চেৰিঅ"ঝ্কাক নাজীয়ে বহুত বেছি নিষ্ঠুৰভাৱে জেৰা কৰিছিল। তেওঁলোকে তথ্য উলিয়াব লাগিছিল। আৰু তেওঁলোকে সকলো চেষ্টা কৰিলে। সঁচা, তেওঁলোক পংগু নাছিল৷
  চেৰিয়াজকা এতিয়াও জীয়াই আছে আৰু পলায়নৰ সপোন দেখে। ফেচিষ্টৰ অধিকতকৈ অধিক বিজয়ৰ বাৰ্তাই মেজাজ নষ্ট কৰি পেলায়। এইবাৰ পশ্চিমত। আৰু আমেৰিকা ইতিমধ্যে ধ্বংসৰ পথত।
  চেৰিয়াজকাই বুজি পাইছে যে আমেৰিকা ভাঙি নাজীয়ে মস্কোৰ ফালে মুখ কৰিব, যিটো এতিয়াও লোৱা হোৱা নাই। আৰু এইটো ৰাছিয়াৰ বাবে দুৰ্যোগেৰে ভৰা।
  চেৰিঅ"ঝ্কাই ভাবিছিল যে তৃতীয় ৰাইচৰ জয়ৰ কথা অনবৰতে শুনি থকাতকৈ তেওঁৰ গোৰোহা ব্ৰেজিয়াৰেৰে পোৰাটোৱেই ভাল হ"ব।
  এহ, ফেচিষ্টসকলৰ ভাগ্য ভাল। দেখাত সকলো অন্ধকাৰ শক্তি তেওঁলোকৰ পক্ষত আছে।
  Seryozhka টুইট কৰিছিল:
  -জানা মাতৃভূমি, মই তোমাক বহুত ভাল পাওঁ,
  গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তোমাতকৈ ধুনীয়া কোনো নাই...
  ৰাছিয়াৰ পৰা ৰুবল কাঢ়ি লোৱা নহ"ব,
  সকলো প্ৰজন্মৰ বাবে শান্তি আৰু সুখ থাকিব!
  চেৰিঅ"ঝকাই মনত পেলালে যে প্ৰথম দিন আৰু সপ্তাহকেইটাত তেওঁ কেনেকৈ সংগ্ৰাম কৰিছিল। প্ৰতিটো তেজ আৰু প্ৰতিটো শিৰা নিৰ্মমভাৱে বিষাইছিল যেতিয়ালৈকে ল"ৰাটোৱে নিজকে টানি নিদিলে। দেখা গ"ল যে শিশুটিৰ শৰীৰটো অতি স্থিতিস্থাপক, আৰু নিজতকৈ অধিক ওজন কঢ়িয়াব পাৰে।
  নাজীৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ চেৰিঅ"ঝকাই শপত খাইছিল যে তেওঁ বাচি থাকিব। আৰু যে তেওঁলোকৰ কুখ্যাত নিউ অৰ্ডাৰক উফৰাই পেলোৱা হ"ব!
  ল"ৰাটোৱে কাম কৰি থাকোঁতে কুপ্ৰিনৰ কাহিনীটো মনত পেলালে: "দ্য হোৱাইট পুডল।" তাত এজন ল'ৰা আছিল, তাৰ নাম। লগতে আধা অনাহাৰে খালী ভৰিৰে শিলৰ বাটবোৰেৰে খোজ কাঢ়িছিল। কিন্তু যদি এজন সুস্থ ল"ৰাৰ বাবে পাহাৰৰ ঠেকত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো সহজ, তেন্তে তেওঁৰ লগত খোজ কঢ়া দাদাজনৰ বাবে হয়তো বহুত কঠিন আছিল৷
  এসময়ত চেৰিঅ"ঝ্কাৰ এটা সপোন আছিল। চাৰ্কাছৰ ল"ৰাটোৱে অপহৰণ কৰা পুডলটো ঘূৰাই দিয়াৰ মুহূৰ্তটোৰ অলপ পিছত কি হ"ল।
  অৱশ্যে সিহঁতৰ পৰা হাত সাৰিব পৰা নাছিল। এগৰাকী ধনী ভদ্ৰমহিলাই পুলিচক ভৰিৰ ওপৰত উঠাই আনিলে। আৰু চাৰ্কাছৰ পৰিবেশকসকল ধৰা পৰিল। মোক কাৰাগাৰত বন্দী কৰি ৰাখিলে। কমাণ্ডেণ্টে আদেশ দিলে:
  - এই দম্পতীক ভালকৈ কোবাই দিয়ক!
  কাণফুলিটো আৰু দাদাই খুলি ট্ৰেষ্টলত লগাই দিলে। চাবুকেৰে কোবাই মাৰিবলৈ ধৰিলে। দাদাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিমাত হৈ পৰিল। দাঁত চেপি চেৰিঅ"ঝকাই নিজৰ চিঞৰবোৰ বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু বৰ বেদনাদায়ক আছিল।
  অৱশেষত যেতিয়া তেওঁৰ পিঠিখন ৰক্তাক্ত জঞ্জাললৈ পৰিণত হ"ল, তেতিয়া দাদা আৰু ল"ৰাটোৱে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  ঠাণ্ডা পানীৰ বাল্টি এটাৰ পৰা চেৰয়োজ্কাৰ জ্ঞান আহিল। পিঠিত জুই জ্বলি উঠিছিল। লৰচৰ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল। আৰু পেৰামেডিকজনে দাদাৰ ওপৰত কুঁজা হৈ পৰিল। ধূসৰ চোলা পিন্ধা মানুহজনে উদাসীনভাৱে ক"লে:
  - বুঢ়াই পিছলৈ হেলান দিলে!
  উগ্ৰ বিষয়াজনে কঠোৰভাৱে আদেশ দিলে:
  - গতিকে কাৰাগাৰৰ শ্মশানত তেওঁক সমাধিস্থ কৰক। আৰু কুকুৰ পোৱালিটোক বেছমেণ্টত থৈ দিব, বিচাৰ নোহোৱালৈকে বেণ্ডেজত ৰাখিব!
  তেওঁলোকে চেৰিঅ"ঝ্কাক চুলিত ধৰি তুলিলে আৰু তেনেকৈয়ে উলংগ আৰু মাৰপিট কৰি চোতালত লোহাৰ মিস্ত্ৰীৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল। ল"ৰাটো বৰ লাজ আৰু আঘাত পাইছিল। তেওঁক ধাতুৰে আবদ্ধ কৰি ৰখা হৈছিল। আনকি গৰম লোহাৰে মোক জ্বলাই দিলে। গধুৰ শিকলিবোৰ টানিবলৈ চেৰিঅ"ঝ্কাই যথেষ্ট কষ্ট কৰিলে। উলংগ হৈ, পিঠিত ৰেখাৰে, ঠাণ্ডা বেছমেণ্টত আবদ্ধ হৈ আছিল। নিগনিবোৰে চিঞৰি উঠিল আৰু নিকৃষ্ট জীৱবোৰে খোজ কাঢ়ি ঘূৰি ফুৰিছিল। গতিকে ল"ৰাটোৰ যন্ত্ৰণা চলি থাকিল৷
  চাৰ্গেই ঠাণ্ডা হৈ পৰিল, এটা নিগনিয়ে তেওঁৰ ওপৰেৰে দুবাৰমান দৌৰি গ"ল। শুই থকাটো সম্পূৰ্ণ অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল। তদুপৰি ল"ৰাটোক খুৱাই দিয়া নহ"ল, পানীও দিয়া নহ"ল। আপাত দৃষ্টিত চাৰ্কাছৰ পৰিবেশকসকলক যিমান পাৰি নিষ্ঠুৰভাৱে পাঠ শিকাবলৈ বিষয়াজনে পৰিচাৰিকাগৰাকীৰ পৰা বিশেষ উৎকোচ লৈছিল।
  চেৰিঅ"ঝ্কাৰ বৰ পিয়াহ লাগিছিল আৰু ল"ৰাটোৱে সহজ হ"বলৈ জিভাৰে ভিজা বেৰবোৰ চুইছিল। ল"ৰাটোৱে কেইবাঘণ্টা ধৰি কষ্ট পাইছিল, ঠাণ্ডাৰ ফলত আৰু তেজ চুহি খোৱা লোকে কামুৰিছিল, কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ চেতনা হেৰুৱাইছিল, গধুৰ টোপনিত হেৰাই গৈছিল।
  চাবুকৰ কোবত ল"ৰাটোক সাৰ পাই পোনে পোনে লোহাৰ মাজলৈ টানি আদালতলৈ লৈ যোৱা হ"ল।
  চোতালত এবাৰ ঠাণ্ডা বেছমেণ্টৰ পিছত চাৰ্গেইয়ে কিছু আনন্দৰ আভাস অনুভৱ কৰিলে। দুই বাল্টি পানী তাৰ ওপৰত ঢালি দিয়া হ"ল, মলি আৰু তেজ চুষকবোৰ ধুই পেলালে। তাৰ পিছত মোৰ লাজ ঢাকিবলৈ চুটি পেণ্ট এটা দি মোক আদালতলৈ লৈ গ"ল।
  চাৰ্গেইয়ে জোৰেৰে লৰচৰ কৰিলে আৰু তেওঁৰ এটা প্ৰবল লংপেন্ট আছিল। তাৰ ডাঠ পিঠিৰ পৰা তেজ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল।
  বিচাৰকজন বৃদ্ধ মানুহ বুলি ওলাই পৰিল। ল"ৰাটোৰ ফালে অৱজ্ঞাসূচক চকু এটা মাৰি তাৰ দোষৰ বিষয়ে সোধা-পোছা কৰিলে।
  বিষয়াজনে অশ্লীলভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - সি কাউণ্টৰ পৰা এটা অতি দামী আৰু বিশুদ্ধ জাতৰ কুকুৰ চুৰি কৰি লৈছিল, তাৰ উপৰিও সি ডাইনিংৰ ৰখীয়াজনকো আক্ৰমণ কৰিছিল!
  বিচাৰকজনে এলেহুৱা হৈ সুধিলে:
  - পাছপ'ৰ্ট আছে নেকি?
  বিষয়াজনে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - কোনো প্ৰকাৰেই নহয়!
  ন্যায়াধীশে একঘেয়ামীভাৱে ক"লে:
  - ল"ৰাটোক শাস্তি দিলোঁ, তাৰ নাম কি...
  বিষয়াজনে ইংগিত দিলে:
  - সার্গেই, মহামহিম!
  ন্যায়াধীশে আৰু ক"লে:
  - ল'ৰা Seryozhka, প্ৰাপ্তবয়স্ক হোৱালৈকে কাৰাগাৰৰ ধৰণৰ আশ্ৰয় শিবিৰত বন্দী হ'ব। আৰু লগতে চাবুকৰ এশটা আঘাতলৈ! ৰাজহুৱাভাৱে, মানুহৰ সান্নিধ্যত! তেনেকুৱা হওক!
  আৰু বিচাৰকে কাঠৰ গেভেল এটাৰে আঘাত কৰিলে!
  বিষয়াজনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি ইতিমধ্যে তাক চৰ মাৰিছো... অৱশ্যে ল"ৰাটোৰ হুমুনিয়াহত, চৰটোৰ আগতে?
  বিচাৰকজনে মাত দিলে:
  - হয়, কাইলৈ চৰ মাৰিব! ইয়াৰ মাজতে তেওঁক কোঠাত বহিবলৈ দিয়ক!
  বেয়নেটেৰে ল"ৰাটোৰ মূৰৰ পিছফালে খুন্দা মাৰিলে আৰু চকীদাৰজনে চিঞৰিলে:
  - যাওক!
  চেৰিঅ"ঝকাই নিজকে বেণ্ডেজত টানিবলগীয়া হ"ল। আৰু কেইবা মাইল। গধুৰ শিকলিবোৰে তেওঁৰ হাত-ভৰি চেপি ধৰিছিল, কোবাই দুৰ্বল হৈ পৰা ল'ৰা এটাৰ বাবে কঠিন আছিল। আৰু ল"ৰাটোৱে নিজকে কষ্টেৰে টানিব পাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে তেওঁক জোৰ দি কান্ধৰ ব্লেডৰ মাজত বেয়নেটেৰে বিন্ধিলে।
  কেনেবাকৈ ভোকাতুৰ, ক্লান্ত, পিয়াহত তিতি থকা ল"ৰাটোৱে চহৰৰ কাৰাগাৰ পালেগৈ। তাত তেওঁক কিছু বেছি আত্মতুষ্টিৰে লগ কৰা হ"ল। শিকলিবোৰ আঁতৰাই দিলে, তাৰ পিছত আকৌ পানী আঁতৰাই মোক মূৰটো খোচাবলৈ পঠিয়াই দিলে। ল'ৰাটোৰ বৰ বেয়া লাগিল। চুলিখিনি চোকা ৰেজাৰেৰে চুলি কাটিছিল। এইটো অপ্ৰীতিকৰ, মোৰ মূৰৰ ছালখন খোঁচ খাইছে। আমি চাবোন নোহোৱাকৈ, ঠাণ্ডা পানীৰ তলত চুলি কাটিলোঁ। বিষাদজনক পদ্ধতি। তাৰ পিছত ল'ৰাটোক কাৰাগাৰলৈ লৈ যোৱা হ'ল। ভিতৰত দুৰ্গন্ধ ওলাইছিল। কিন্তু তথাপিও ডাঞ্জনত নহয়, অলপ গৰম। ৱাৰ্ডেনে আদেশ দিলে: - তাক নাৰ্চাৰীলৈ লৈ যাওক!
  চাৰ্গেইয়ে সকাহ অনুভৱ কৰিলে। আৰু বেণ্ডেজ অবিহনে অলপ বেছি মজা লাগে৷ তেওঁক ঠেলি দিয়া হ"ল এটা কোঠাত। দহৰ পৰা পোন্ধৰ বছৰ বয়সৰ গোটেই ডজন ল"ৰা আছিল। সকলোৰে চুলি কাটিছিল, চেলেং পিন্ধি, প্ৰায় সকলোৱে খালী ভৰিৰে আছিল, ডাঙৰজনৰ বাহিৰে, যিয়ে ভঙা বুট পিন্ধিছিল।
  ডাঙৰজনে চাৰ্গেইৰ ফালে চালে। এজন পাতল কিন্তু তাঁৰযুক্ত ল"ৰা, সদ্য চুলি কাটি লোৱা মূৰটো আৰু কাটি লোৱা। কেৱল চুটি কাপোৰত। বহু সময় খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াৰ পৰা ভৰি দুখন ফুলি উঠা, ছাল টেন হোৱা, বেণ্ডেজৰ পৰা সতেজ চিন।
  ল"ৰাজনে ক"লে:
  - তুমি চোৰ?
  Seryozhka সৎভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! মই এজন চাৰ্কাছৰ পৰিবেশক!
  কিছু জিপ্সীৰ দৰে দেখা ডাঙৰ ল"ৰাটোৱে হিচকি উঠিল:
  - হাতেৰে খোজ কাঢ়িব পাৰিবা !
  Seryozha এ সহজভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - পাৰে!
  ডাঙৰজনে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - গতিকে খোজ কাঢ়িবলৈ যা!
  চেৰিঅ"ঝকাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই ভাগৰি পৰিছো আৰু মাত্ৰ কেইটামান খোজ দিব পাৰিছো!
  জিপ্সীয়ে ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - কৰক!
  ল'ৰাটোৱে লৈ কোলাত উঠি থিয় হ'ল। ভোক, পিয়াহ, প্ৰহাৰ, ভাগৰত মোৰ মূৰটো অলপ মূৰ ঘূৰোৱা হৈছিল।
  কিন্তু চাৰ্গেইয়ে হাত মিলাবলৈ শক্তি পাই ক্ৰোধিত হৈ ছমাৰচাল্ট কৰিলে।
  জিপ্সীয়ে অনুমোদন জনাই মাত দিলে আৰু ক"লে:
  - মোৰ লগত বহ!
  চেৰিয়াজকা বহিল। গধুৰ শিকলিৰে যাত্ৰা কৰাৰ পিছত তেওঁৰ ভৰি দুখন সৰি পৰিছিল। জিপ্সীয়ে আদৰণীয় হাঁহি এটা মাৰি পিঁয়াজৰ সৈতে ৰুটি আৰু চৰ্বি এটুকুৰা উলিয়াই আনিলে।
  অফাৰ কৰা হৈছে:
  - খোৱা!
  চাৰ্গেইয়ে ওঁঠ দুটা চেলেকি সুধিলে:
  - আৰু অধিক পানী!
  জিপ্সীয়ে হাঁহিলে:
  - পানী আছে! পান কৰক, খাওক!
  চাৰ্গেই জগটো তুলি লৈ পানী অলপ খালে। গৰম আছিল আৰু বেছি সতেজ নাছিল। কিন্তু ল"ৰাটোৱে লোভতে প্ৰায় গোটেই জগটো পান কৰিলে। তাৰ পিছত চৰ্বি, পিয়াঁজ আৰু ৰুটি খালে।
  ভাল লাগিল। জিপ্সীয়ে সুধিলে:
  - ইয়ালৈ কিয় আহিলা?
  বাকী ল"ৰাবোৰে চিঞৰিবলৈ ধৰিলে:
  - হয়, কোৱা!
  চেৰিঅ"ঝকাই সকলো কথা যিদৰে আছে তেনেকৈয়ে ক"বলৈ ধৰিলে। ল"ৰাকেইটাই মনোযোগেৰে শুনি প্ৰশ্ন সুধিছিল। তাৰ পাছত যেতিয়া চেৰিঅ"ঝকাই শেষ কৰিলে, জিপ্সীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, সিহঁত নিষ্ঠুৰ মানুহ... কিন্তু কাৰাগাৰৰ আশ্ৰয় শিবিৰৰ পৰা সাৰি যাব পাৰি।
  চেৰিঅ"ঝকাই পাতল কান্ধ দুটা জোকাৰি সুধিলে:
  - কেনেকুৱা হৈছে?
  জিপ্সীয়ে সহজেই উত্তৰ দিলে:
  - বেয়া! এবছৰ বয়সৰ পৰাই যাতে মৰি নাযায় তাৰ বাবে খুৱাই দিয়ে: ৰুটি, পানী, ঘৃণনীয় দাইল। আপুনি দিনটোত চৈধ্য ঘণ্টা কাম কৰে। কুটিল দেখালেও মাৰপিট কৰে, প্ৰতি সপ্তাহত কোবাই মাৰে। নাই তালৈ নাযালেই ভাল। ইয়াতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল কঠিন শ্ৰম, আৰু সকলোতে নহয়!
  চেৰিঅ"ঝকাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - পলাই যা? সম্ভৱ হৈছে! সঁচাকৈয়ে পলায়ন সম্ভৱনে?
  জিপ্সীজনে ইফালে সিফালে চাই উত্তৰ দিলে:
  - এইখন কাৰাগাৰ... চহৰৰ কাৰাগাৰ আৰু ভাগ্যৰ সুযোগ নহ"লে ইয়াত পলাবলৈ টান৷ আশ্ৰয় শিবিৰৰ পৰা পলায়ন কৰাটো সহজ হ"ব।
  টোকৰ মাৰিলে;কাৰাগাৰত খাদ্য বিতৰণ কৰি আছিল। সেয়া আছিল কমকৈ সিজোৱা দাইল আৰু বাসি ৰুটি। চাৰ্গেইয়ে এতিয়াও ভোক হেৰুৱাব পৰা নাছিল আৰু কাৰাগাৰৰ ৰুচিহীন ৰেচন খাইছিল। আমি এখন সাধাৰণ টেবুলত খাইছিলো।
  তাৰ পিছত ল'ৰাকেইটা চুকত বহিল। ডাঙৰবোৰে খেৰৰ ওপৰত উঠি শ্বেলবান আৰু ফফানৰ বাবে তাচ খেলিছিল। তাৰ পিছত চেৰিঅ"ঝকাই কাৰ্ডৰ সহায়ত কেইবাটাও কৌশল দেখুৱালে, যিয়ে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক আমোদ দিছিল। ইয়াৰ পিছত ডেকা বন্দী কেইজন শুই পৰিল।
  আগলৈ চেৰিয়াজ্কাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল মাথোঁ এটা চৰ। ল"ৰাটোৱে প্ৰায়ে মুকলি বতাহত ৰাতিটো কটায়, আৰু ঠাণ্ডাত, তেতিয়া কোঠাটোত প্ৰায় আৰামদায়ক হৈ পৰে, সেইটো বিবেচনা কৰিলে খেৰৰ ওপৰত শুবলৈ প্ৰায় আৰামদায়ক আছিল। ল"ৰাকেইটা একেলগে থাকিছিল আৰু মানুহক গুণ্ডাগিৰি কৰা নাছিল।
  আৰু ৰাতিপুৱা চাৰ্গেইলৈ যিটো অপেক্ষা কৰি আছিল সেয়া আনন্দময় জাগৰণ নাছিল। বিশেষকৈ ৰাজহুৱা স্থানত এশটা চাবুক কোনো ধেমালি নহয়।
  ল"ৰাটোক আকৌ শিকলিৰে বান্ধি দিয়া হ"ল। আৰু মোক চৌহদলৈ লৈ গ"ল। কেৱল তেওঁকেই নহয়, তিনিজন ল"ৰাকো কোবাই কোবাইছিল।
  মানুহ গোট খালে। কাক আনিছিল, কোনে চাব বিচাৰিছিল আমোদজনক দৃশ্যটো।
  প্ৰথমে চৰ মাৰিছিল প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া ল"ৰা এটা। তাৰ টুকুৰাবোৰ ফালি এটা ট্ৰেষ্টেলত থৈ দিলে। হাত-ভৰি সুৰক্ষিত। আৰু মিলিটাৰী ইউনিফৰ্ম পিন্ধা জল্লাদে পানীত তিতি থকা বৃত্ত এটা উলিয়াই বতাহত ঠেলি দিলে। বাকচটোৰ ওপৰত শুই থকা ল"ৰাটোৱে কঁপি উঠিল।
  জল্লাদে নিজকে চুমা খালে আৰু হেৰাল্ডে ঘোষণা কৰিলে:
  - চাবুকৰ পঁচিশটা আঘাত!
  ল"ৰাটোৰ টেনড পিঠিত এটা আঘাত পৰিল। প্ৰথম চাবুকৰ পৰাই ছালখন ফাটি তেজ বৈ আহিল। ল'ৰাটোক বিবেকৰ ওচৰলৈ কোবাই কোবাই দিয়ে। ছালত ৰঙা ৰেখা ওলায় আৰু তাৰ পিছত কঠিন হৈ পৰে। ল"ৰাটোৱে সহ্য কৰিব নোৱাৰি চিঞৰি উঠিল, অশ্লীল কথা চিঞৰি উঠিল আৰু লৰচৰ কৰিলে। শেষ আঘাতত ল"ৰাটোৱে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  ৰাইজে উল্লাস কৰিলে আৰু মানুহে আঙুলিয়াই দিলে। আৰু তেওঁলোকে আৰু যোগ কৰাৰ ভাবুকি দিলে।
  তাৰ পাছত চেৰিঅ"জাৰ পাল আহিল৷ ল"ৰাটোৱে মাত্ৰ চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধিছিল, আৰু সিহঁতেও সেইবোৰ ফালি পেলালে। সম্পূৰ্ণ উলংগ হোৱাটো লজ্জাজনক;ভিৰৰ মাজত বহুত মহিলা আৰু ছোৱালী আছে।
  আঙুলিৰে আঙুলিয়াই দিয়ে। আৰু কোলাহল কৰে।
  চেৰিঅ"ঝকাৰ খালী ভৰি দুখন লুপবোৰৰ লগত সংলগ্ন কৰি থোৱা আছিল আৰু ল"ৰাটোৱে যাতে জপিয়াই পলাই নাযায় তাৰ বাবে হাত দুখন ৰছীৰে বান্ধি থোৱা আছিল।
  জল্লাদে চাবুকটো হাতত লৈ আকৌ বতাহ লৰচৰ কৰিলে। হেৰাল্ডে ঘোষণা কৰে যে:
  - বন্দী Sargei এটা চাবুকেৰে পিঠিত এশ আঘাত পায়! আৰু গোৰোহাত লাঠিৰে আৰু পঁচিশটা আঘাত।
  অত্যাচাৰ কৰাজনে গধুৰ লাঠি এটা তুলি হাতত ওজন কৰি ক"লে:
  - প্ৰথমে গোৰোহাত, নহ"লে চৰ খোৱাৰ পিছত সি একো অনুভৱ নকৰিব।
  চেৰিঅ"ঝকাই সাহসেৰে দাঁত চেপি ধৰিলে, তেওঁ সকলো ষ্ট"ইকলি সহ্য কৰিবলৈ সাজু আছিল।
  জল্লাদে প্ৰথম আঘাত কৰিলে। ল"ৰাটোৱে অনুভৱ কৰিলে যে তাৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা মূৰৰ পিছফালে জুইৰ খাদ এটা যেন পাৰ হৈ গৈছে। এটা চিঞৰ তাৰ ডিঙিৰ পৰা ওলাই গ"ল যদিও ল"ৰাটোৱে নিজকে সংযত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  ল"ৰাটোৰ ৰুক্ষ, কেলাছ ভৰিখনত দ্বিতীয়টো আঘাত আৰু বেছি কষ্টদায়ক হৈ পৰিল। চাৰ্গেইয়ে জোৰেৰে উশাহ এৰিলে, চকুৰ পৰা অনিচ্ছাকৃতভাৱে চকুলো ওলাই আহিল।
  জল্লাদে তৃতীয়বাৰৰ বাবে আঘাত কৰিলে, যেন আভ্যন্তৰীণ অংগবোৰক কোবাই পেলাইছে।
  ল"ৰাটোৰ উশাহ বন্ধ হৈ আছিল। ঘামৰ টোপাল টোপাল টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল তেওঁৰ। আৰু আকৌ আঘাত আহিল। জল্লাদে পেছাদাৰীভাৱে, খং বা খং নোহোৱাকৈ আৰু বিচক্ষণতাৰে আঘাত কৰিলে। চাৰ্গেইয়ে নিজৰ সকলো শক্তিৰে সহ্য কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আপুনি ধৰি ৰাখিব লাগিব আৰু তেওঁ ধৰি ৰাখিব। কোনো হুমুনিয়াহ, কোনো চিঞৰ।
  ল"ৰাটোৱে নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলগীয়া হৈছিল, ঠাণ্ডাত শুব লগা হৈছিল আৰু অতি কষ্টদায়ক জিমনাষ্টিক ব্যায়াম কৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু সি নিজৰ চিঞৰবোৰ বন্ধ কৰি বনৰীয়া আঘাত সহ্য কৰিব পাৰিছিল।
  জল্লাদে সাৱধানে মাৰপিট কৰিলে যাতে ভুক্তভোগীজন অজ্ঞান হৈ নাযায়। শেষ কৰিলে ল"ৰাটোৰ তলুৱা ফুলি নীলা হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত আৰম্ভ হ"ল আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো, পিঠিত চৰ মাৰিলে। ল"ৰাটোক কোবাই হত্যা নকৰিবলৈ নিৰ্যাতনকাৰীয়ে হিচাপ-নিকাচভাৱে, জোখ-মাখকৈ প্ৰহাৰ কৰিলে, ল"ৰাটোৰ পিঠি আৰু নিতম্বৰ সমগ্ৰ ছালত আঘাতবোৰ বিতৰণ কৰিলে।
  গোৰোহাৰ পিছত বিষটো ইতিমধ্যে মুখ বন্ধ হৈ যোৱা যেন অনুভৱ হৈছিল। পুৰণি কাটি যোৱাৰ পিছত আঘাতবোৰ।
  বিষৰ পৰা মনটো আঁতৰাবলৈ চেৰিঅ"ঝ্কাৰ মনত পৰিল। চাৰ্কাছৰ পৰিবেশক হিচাপে নাটাছাই তেওঁক বিভিন্ন কৌশল শিকাইছিল। এইগৰাকী আছিল এগৰাকী যুৱতী, এগৰাকী পেছাদাৰী। কিছুদিন চাকৰি হেৰুৱাই তাই অৰ্গেন গ্ৰাইণ্ডাৰ আৰু ল"ৰাটোৰ লগত আড্ডা মাৰি থাকিল। কিন্তু তেতিয়া ধনী মানুহৰ এজনে এগৰাকী ধুনীয়া আৰু চিকন মহিলাৰ প্ৰেমত পৰিল। তাইক দাসী হিচাপে লৈ ল"ৰাটো আৰু দাদা অকলে থাকি গ"ল। আৰু সেইটোৱে কথাটো আৰু বেয়া কৰি তুলিলে। দুয়োকে বহুত কম দিয়া হ"ল, আৰু সিহঁতে সিহঁতক সোমাবলৈ দিবলৈ অনিচ্ছুক হৈ পৰিল। নাটাছা আছিল ধুনীয়া, ছোৱালীৰ কঁকাল আৰু মুখখন সুখদায়ক। তাই চেৰিঅ"ঝকাৰ দৰে খোজ কাঢ়িছিল, হিম নোহোৱালৈকে খালী ভৰিৰে, আৰু অনুভূমিক ফাটবোৰত বহিছিল।
  তাই ল"ৰাটোক বহু কৌশল শিকাইছিল।
  তাইৰ লগত বিদায় ল"বলগীয়া হোৱাটো দুখৰ কথা। কিন্তু তাইৰ নিজৰ জীৱন আছে, আৰু তাইৰ আৰু তাইৰ দাদাৰ নিজৰ জীৱন আছে।
  আৰু এতিয়া তেওঁৰ দাদা আৰু পুডল দুয়োটাকে হেৰুৱাইছে। আৰু আগলৈ এটা কাৰাগাৰৰ আশ্ৰয় শিবিৰ। য'ত বৰ ভয়ংকৰ।
  ল'ৰাটোৱে অনিচ্ছাকৃতভাৱে কান্দিলে... আৰু শেষৰ শতম আঘাতত সি অজ্ঞান হৈ পৰিল...
  এইটোৱেই আছিল চেৰিঅ"জাৰ দৃষ্টিভংগী। বৰ মজা নহয়। হয়, এটা দুখৰ ভাগ্যই অপেক্ষা কৰি আছিল ল"ৰাটো আৰু তাৰ দাদা। কুপ্ৰিনৰ কাহিনীটো চুটি হোৱাটো আচৰিত কথা নহয়।
  বাৰু, ল"ৰাটোৱে পুডলটো মুক্ত কৰিলে আৰু ইয়াৰ পিছত কি হ"ব? আৰু তাৰ পিছত পলায়নৰ কথা কি ক"ব?!
  চেৰিঅ"ঝকাই জাৰ্মান ৱাৰ্ডেনে তেওঁক মাতি থকা শুনিলে। তাই ডাঙৰ আৰু এতিয়াও সৰু। আৰু এতিয়া আৰম্ভ হ"ব... ল"ৰাটোৱে নিজৰ ভিতৰতে অনুভৱ কৰে যে তেওঁৰ বিতৃষ্ণা আৰু বিচৰা দুয়োটা। এজন যুৱকৰ প্ৰবৃত্তি, আৰু এজন ছোভিয়েট অগ্ৰগামীৰ সন্মান। এই সকলোবোৰ তেওঁৰ ভিতৰতে যুঁজি আছে।
  আৰু চিকাগোত পাঁচোজনৰ যুঁজ অব্যাহত আছে। ধুনীয়া, আৰু অতি আনন্দময় আৰু আনন্দময়। হায়, যুদ্ধত হৃদয়বোৰ ৰুক্ষ হৈ পৰে। ইতিমধ্যে চাৰিজনীৰ কিমান প্ৰেমিকৰ মৃত্যু হৈছে?
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে হৃদয় হেৰুৱাই হাঁহিব নোৱাৰে যেতিয়া তেওঁলোকৰ পৰৱৰ্তী প্ৰতিদ্বন্দ্বী তেওঁলোকৰ পূৰ্বপুৰুষৰ ওচৰলৈ যায়।
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - অ' যুদ্ধ... তুমি মাত্ৰ আমাৰ নিজৰ মা! আমি সকলোকে পৰাস্ত কৰিলোঁ আৰু জয়ী হৈ যাম, মই বিশ্বাস কৰোঁ!
  আল্লাই ক্ৰোধেৰে গাইছিল:
  - আৰু যুদ্ধখন আকৌ চলি থাকে,
  আৰু বুকুত মোৰ হৃদয়খন উদ্বিগ্ন হৈ পৰিছে...
  আৰু লেনিন ইমান সৰু,
  আৰু ডেকা অক্টোবৰ আগবাঢ়িছে!
  মাৰিয়াই বেলেগ ধৰণে গাইছিল:
  - আমি একক ধাৰাত একত্ৰিত হোৱাৰ দায়িত্ব ল"ব লাগিব,
  আপোনাৰ হৃদয়, মন আৰু অনুভূতি যীচুলৈ নিৰ্দেশিত কৰক...
  যাতে মহান ঈশ্বৰে আমাক পৰিত্ৰাণ পাবলৈ সহায় কৰে,
  আৰু চিৰকাল চিৰকাল, আহক আমি প্ৰভুৰ প্ৰশংসা কৰোঁ!
  ডেণ্ডেলিয়ন ৰঙৰ চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে এটা পাক দিলে। আৰু তাই হাঁহিলে, তাই সুখী অনুভৱ কৰিলে। কিয় তেওঁলোকে ৰচনা কৰিবলৈ সক্ষম নহয়৷ আৰু ৰাছিয়াৰ বিৰোধীক গুলীয়াই মাৰি পেলাওক।
  আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত হ"লেও৷ আৰু ছোৱালীবোৰে বহুত মজা কৰি আছে।
  আলয়নুষ্কাই উশাহ এৰি ক"লে:
  - আমাৰ ৰাস্তাত বন্ধ থাকিব - বিজয় দিৱস!
  আল্লাই নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - হয়, নিশ্চয় হ"ব!
  ইফালে ইংৰাজ টেংকৰ দলটোৱে গ"ৰিং ৪ত যুঁজিছিল। জেন, গ্ৰীংগেটা, মাটিল্ডা, মাল্যান্যা - এটা ধুনীয়া চাৰিজন, ফগি এলবিয়নৰ ছোৱালীয়ে আমেৰিকানসকলৰ সৈতে যুঁজিছিল। আটলাণ্টাৰ পতনৰ পিছত আমেৰিকাৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশ ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ দখলত আছিল। আমেৰিকানসকলে স্নেপ বেক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও তেওঁলোকে সৰ্বোত্তম কাম কৰা নাছিল।
  ফ্ৰিটজ যুদ্ধ যন্ত্ৰটো দক্ষিণৰ পৰা উত্তৰ দিশলৈ গতি কৰি আছিল। চাৰিগৰাকী ইংৰাজ ছোৱালীয়ে মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছিল, শক্তিশালী সাজসজ্জিত টেংকত বহি আছিল।
  শ্বাৰমানৰ কৱচত সোমাই গ্ৰীংগেটাই ওঁঠত বহল হাঁহি এটা লৈ চিঞৰি উঠিল:
  - সমগ্ৰ পৃথিৱীতে মিছা কথাৰ ঢৌ খেলিছে ! কিন্তু যোদ্ধাসকলে সঁচা কাম কৰে!
  জেনে বহল হাঁহি এটা মাৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এজন শক্তিশালী ৰাজনীতিবিদৰ জন্ম যুদ্ধৰ বাবে,
  ভয় দুৰ্বলতা আৰু সেয়ে যিয়ে ভয় কৰে তেওঁ ইতিমধ্যে পৰাজিত!
  মালন্যাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি এতিয়া য়েংকিছক চেপি ধৰিম! কাৰণ শক্তি আমাৰ পিছফালে!
  মাটিল্ডাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - ডাইনী, ডাইনী, ডাইনী - দুষ্ট আত্মা! আৰু ক'ৰ পৰা আহিল ডাইনী!
  গ্ৰীংগেটাই এই ইমপালছৰ সমৰ্থনত উত্তৰ দিলে:
  - ডাইনী, ডাইনী, ডাইনী - তুমি নিশ্চয় ধুনীয়া! আৰু এই সৌন্দৰ্য্যই মোক মোহিত কৰিছে!
  জেনে নিজৰ সংগীৰ ফালে খালী ভৰিখন জোকাৰিলে:
  - লেচবিয়ানবাদো পাপ!
  গ্ৰীংগেটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু লোমশ, দুৰ্গন্ধময় পুৰুষতকৈ পৰিষ্কাৰ, মসৃণ, নাৰী শৰীৰ বহুত ভাল!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে নাৰীৰ শৰীৰটো বহুত বেছি সুখদায়ক! এয়া এক অনস্বীকাৰ্য সত্য! আৰু সাধাৰণতে আমি চকলেটৰ দৰে!
  গ্ৰীংগেটাই এটা ভাল লক্ষ্যৰে পাৰ্ছিংক ভাঙি পেলালে আৰু আনন্দৰে গাই গ'ল:
  - মই চকলেট শহাপহু, মই এজন মৰমিয়াল হাৰামী আৰু এশ শতাংশ মিঠা... হো, হো, হো! মই সুদৰ্শন পুৰুষক ভাল পাওঁ, আৰু গাধ ভাল নাপাওঁ, চকাত থৈ দিওঁ... হো, হো, হো!
  উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন টিপি মলন্যাই গাইছিল:
  - ছোৱালীবোৰ বেলেগ বেলেগ... নীলা, বগা, ৰঙা... আৰু সকলোৱে একেদৰেই লাঠিডালত ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰিব বিচাৰে!
  জেনে খিকিন্দালি কৰিলে আৰু অনুমোদন জনাই মাত দিলে।
  - হয়, যৌনতা বৰ ভাল! ইয়াৰ অধিক, আৰু শীতল!
  গ্ৰীংগেটাই শ্বাৰমানক আকৌ গুলীচালনা কৰিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - চাৰ্চিল, যিয়েই নহওক কিয়, আমাক স্থাপন কৰক... আৰু এতিয়া আমি জাৰ্মানীৰ অধীনত আছো!
  জেনে উত্তৰত আক্ৰমণাত্মকভাৱে হিচকি উঠিল, তাইৰ এটা উদং, টেন কৰা আঁঠু আনটোৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিলে:
  - সি তাৰ মুকুটটো হাঁহিবলৈ দিয়ক,
  ইংৰাজ সিংহই হাউলিব!
  পিতৃভূমি জয় কৰা উচিত নহয়,
  আমাৰ চাৰ্চিল আটাইতকৈ শীতল!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে মূৰত একেলগে খুন্দা মাৰিলে আৰু চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ সৰি পৰিল। তেঁও ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল আৰু মৰমলগা...
  ইংৰাজী আৰু একে সময়তে জাৰ্মান টেংক, ই-৫০তকৈ কৱচৰ ক্ষেত্ৰত কিছু কম, আৰু অলপ গধুৰ, কিন্তু বন্দুকটো একেই। এই বিষয়ে যোদ্ধাসকল বিশেষ জটিল নহয়। ইমান ধুনীয়া আৰু মৰমলগা!
  জেন চৰম পৰ্যায়লৈকে এগৰাকী হাস্যৰসময়ী ছোৱালী। আৰু এইদৰেই আগ্ৰাসী প্ৰকাশভংগী প্ৰকাশ কৰা হয়।
  আনকি গ্ৰীংগেটাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - আমি আমাৰ জন্মভূমিৰ যোদ্ধা আৰু কন্যা!
  ছোৱালীকেইজনী অত্যন্ত সন্তুষ্ট হৈছিল। বিলবোৰ গোট খাই আছিল। ইয়াত ভাল, কিউবাৰ দৰে গৰম নহয়। আমেৰিকাৰ উপকূলৰ ওচৰত নাজীয়ে এখন ডুব যাব নোৱাৰা বিমানবাহী জাহাজ জয় কৰিছিল। আকৌ এবাৰ তৃতীয় ৰাইচৰ সামৰিক যন্ত্ৰটো আদৰ্শ হৈ উঠিল আৰু উচ্চতম মানদণ্ডৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰা হ"ল।
  আৰু ইয়াৰ গিয়াৰবোৰ অতি দক্ষতাৰে ঘূৰিছিল।
  উগ্ৰতা, নিষ্ঠুৰতা, উন্নত প্ৰযুক্তি, সৰ্বাত্মকতাবাদ, অনুশাসন আৰু বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ বিজ্ঞানীসকলৰ সমন্বয়ে উৎকৃষ্ট ফলাফল দিলে।
  গ্ৰীংগেটক নমাই "ডাইনী"ক ভাঙি পেলোৱাৰ পিছত তাই মন্তব্য কৰিলে:
  - তথাপিও জাৰ্মানসকলৰ দৰে আমাৰ সংগঠনৰ স্তৰ নাই। আৰু পচা গণতন্ত্ৰই ফলপ্ৰসূ শাসনত বাধা দিয়ে!
  জেনে পেডেলত নিজৰ উদং গোৰোহাটো খোঁচ মাৰি মান্তি হ"ল:
  - গণতন্ত্ৰ সঁচাকৈয়ে শক্তিতকৈ দুৰ্বলতা! হায়, আমি নিশ্চয় ইয়াৰ দ্বাৰা ভোগ কৰিছো!
  গ্ৰীংগুৱেটাই ক্ৰোধিতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নৰকলৈ! দুখ যিমানেই বেছি, উপহাৰ সিমানেই বেছি!
  আৰু কৃষক যোদ্ধাজনে ভয়ংকৰ ৱাশ্বিংটন টেংকখনৰ একেবাৰে মাজলৈ এটা খোলা পঠিয়াই দিলে। আৰু এখন বিপদজনক গাড়ীত খুন্দা মাৰিলে।
  ইংৰাজ মহিলাসকলে নিজকে আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিলে। জেনে এজন ডাঙৰ জাৰ্মানীৰ লগত প্ৰেম কৰিছিল আৰু বহুত মজা কৰিছিল। হয় যৌনতা বৰ ভাল। আৰু মই তেওঁক বাৰে বাৰে আৰু বিভিন্ন পুৰুষৰ লগত বিচাৰো। এইটো এনেকুৱা এটা টাৰ্ণ অন।
  কিন্তু গ্ৰীংগুৱেটাই এজন ল"ৰাৰ লগত প্ৰেম কৰিছিল। তদুপৰি যেন তেওঁ জাপানীজ, কিন্তু শ্যামলা আৰু অতি পেশীবহুল।
  ইমান ধুনীয়া ল'ৰা। তেওঁৰ নাম অজ্ঞাত যদিও ডাকনাম কৰস। আৰু তেওঁ নিঞ্জা জাতিৰ। মিডৱেৰ যুদ্ধৰ সময়ত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰা এজন অভিজাত যোদ্ধা। আৰু এজন প্ৰকৃত স্পাৰ্টান।
  জেনে গ্ৰীংগেটাক ঈৰ্ষা কৰিছিল, যিয়ে এনে এজন নায়কক তুলি ল"বলৈ সক্ষম হৈছিল। আমেৰিকান আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধতো ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে নিজকে প্ৰমাণ কৰিছিল। বিপজ্জনক ল'ৰা। কিন্তু তেওঁ ভয়ংকৰভাৱে ধুনীয়া, আৰু তেওঁৰ পেশীবোৰ ইমানেই বিশিষ্ট, পানীৰ ওপৰত ঢৌৰ দৰে৷
  এহ, এনে শৰীৰটো ৰঙা নিপলেৰে চুই ঘঁহিলে ভাল হ"ব।
  আৰু কাৰাছ আচলতে বহু কৃতিত্বৰ বাবে উল্লেখযোগ্য আছিল, ইয়াত এটা খণ্ড দিয়া হ"ল;
  কিন্তু জাপানীসকল আগবাঢ়িছিল, অৱশ্যে চামুৰাইয়ে হেড ষ্টাৰ্ট লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, কৌশলগত আচৰিতৰ বাবেও। হয়তো ছোভিয়েট সেনাপতিসকল অত্যধিক আত্মবিশ্বাসী হৈ পৰিল, শত্ৰুক আপাত দৃষ্টিত তুচ্ছজ্ঞান কৰিলে। কিন্তু শত্ৰু একেবাৰে সহজ নহয়। আৰু পদাতিক বাহিনীত অসংখ্য।
  কিন্তু জাপানীসকলৰ আটাইতকৈ বিপজ্জনক অস্ত্ৰ: নিঞ্জা। আৰু সেইবাবেই যোদ্ধা ছোৱালীৰ এটা ডিটেচমেণ্ট, মনোমোহা জাপানী মহিলা, ল"ৰা কাৰাছৰ সৈতে মিলি ৰাছিয়াৰ বিস্তৃত অঞ্চলত প্ৰৱেশ কৰিলে। নিঞ্জাসকলৰ প্ৰথম সাহসী কাৰ্য্য আছিল ট্ৰেন্স চাইবেৰিয়ান ৰেলৱেৰ ওপৰত আক্ৰমণ। তেওঁলোকে ৰেলপথৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশ ধ্বংস কৰি ছোভিয়েট সৈন্য কঢ়িয়াই অনা কেইবাখনো ৰে"ল উৰুৱাই দিবলৈ সক্ষম হয়। এই নিঞ্জাবোৰ অতি সাহসী, ইহঁতে দেৱালৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িব পাৰে, সম্মোহন কৰে, বহু উচ্চতাৰ পৰা জপিয়াই পৰে আৰু সাধাৰণ মৰ্ত্যলোকতকৈ বহু বেছি বেগেৰে গতি কৰিব পাৰে।
  বাৰু, নিৰাপদ জিপ্সী শিবিৰত কোনে সন্দেহ কৰিব: পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধাৰ এটা ডিটেচমেণ্ট। আৰু নিঞ্জাবোৰে একেলগে ৰূপান্তৰিত হ"বলৈ সক্ষম হয়। আৰু প্ৰকৃত অলৌকিক সৃষ্টি কৰক।
  কিন্তু দুগৰাকী ছোৱালী, ইয়াৰে এগৰাকী জাপানী মূলৰ সত্ত্বেও স্বাভাৱিক শ্যামলা, আনগৰাকী লাল চুলিৰ, জুকভক অপহৰণ কৰাৰ দায়িত্ব দিয়া হৈছিল।
  ষ্টেলিনে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে খালখিন গলৰ অভিজ্ঞতা থকা এজন সেনা জেনেৰেলক পূব ফ্ৰণ্টৰ মুখ্য সেনাধ্যক্ষ হিচাপে নিযুক্তি দিছিল। কিন্তু নিঞ্জা সদায়ৰ দৰেই সতৰ্ক হৈ থাকে আৰু উদ্যোগটো দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰিত জোতাৰ বোজা নিদিয়াকৈ সামান্য কৃষকৰ সাজ-পোছাক পিন্ধি শিলৰ ৰাস্তাটোৰে পেডেল মাৰিছিল। ধুনীয়া, আৰু ছোৱালীকেইজনীৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্য প্ৰায় ইউৰোপীয় হোৱাৰ বাবে কোনেও জাপানী বুলি সন্দেহ নকৰিব। আৰু তাইৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ কোমল, মিঠা আৰু আনকি প্ৰায় শিশুসুলভ বোকাময়। কেলিকো ড্ৰেছৰ তলত মহিলাৰ বাবে অত্যধিক বিকশিত পেশীবোৰ দেখা নাযায়, আৰু অলপ বহল কান্ধবোৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমত অভ্যস্ত কৃষক মহিলাসকলৰ বাবে সাধাৰণ, লগতে শক্তিশালী ডিঙি থকা কিছু মোটা বাহু। ছোৱালীবোৰে শস্যৰ বস্তা লৈ বিশুদ্ধ ৰাছিয়ান ভাষাত গান গায়;
  পথাৰ, সাগৰ, সকলো ৰাছিয়ান ভূমি,
  মই পিতৃভূমিৰ বিস্ময়কৰ বিস্তৃতি ভাল পাওঁ...
  মাতৃভূমিৰ জনগোষ্ঠীসমূহ এটা পৰিয়াল,
  কেনেকৈ ৰূপেৰে জিলিকি উঠে পাহাৰ!
  
  খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি যোৱা ছোৱালী
  ৰাছিয়াৰ উষ্ণ ভূমিৰ পৰা...
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে তোমাক মোৰ মুঠিৰে মাৰিম,
  ঘাঁহত মুকুতাৰ দৰে পোহৰ ছটিয়াই দিয়া হৈছিল!
  
  মই ক্ষেত্ৰখনত কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰো, জানেনে,
  আন্দোলন মোৰ বাবে এতিয়া এক আনন্দ...
  মই জানো লাডা ঘনিষ্ঠ আত্মীয়,
  আৰু আমি দেৱতাৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিব লাগিব!
  
  শিলগুটিত ভৰি দিয়াটো কিমান ভাল,
  চোকা তলুৱা সুখদায়কভাৱে tickles...
  প্ৰকৃতিয়ে পপ-আইডক হাই ফাইভ দিয়ে,
  আৰু কল্পনা কৰক পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই অপৰিসীম!
  
  আমি তাত পাম, সোনকালে মস্কো পাম, মোৰ বিশ্বাস।
  'আমি লেনিনগ্ৰাডৰ ভৱনবোৰো চাম...
  আৰু যদি আপোনাৰ হাতত ৰুবল এটাও নাই, হায়,
  তেতিয়া ঘামত উপাৰ্জন কৰিব লাগিব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ইমান ভালকৈ গান গাইছিল যে সিহঁতৰ পিছে পিছে দৌৰি থকা ল"ৰা ট্ৰ"স্কাই শুনি সিহঁতৰ ওচৰলৈ জপিয়াই আহিছিল।
  হাত চাপৰি মাৰি যুৱ অগ্ৰগামীজনে ক"লে:
  - আপুনি ইমান আচৰিত ধৰণে গান গায়... আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত গান গাব পাৰিবনে?
  নিঞ্জা ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে গাইছিল:
  - উঠি, একটি অভিশাপ সঙ্গে ব্র্যান্ডেড...
  গোটেই পৃথিৱীখন ভোকত আৰু দাস!
  আমাৰ ক্ষোভিত মনটো উতলি আছে,
  মৃত্যুৰ আগলৈকে যুঁজিবলৈ সাজু!
  ল"ৰাটোৱে সিহঁতৰ লগত গান গাবলৈ ধৰিলে, অলপ ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই। ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে আৰু নিপুণভাৱে গডফ্লাইৰ ভৰি দুখন আঙুলিৰে ধৰিলে। তাই সন্দেহজনক দৃষ্টিৰে ল"ৰাটোৰ ফালে চালে, কিন্তু সি যেন একো লক্ষ্য কৰা নাছিল। চুটি পেণ্ট পিন্ধা এজন সাধাৰণ অগ্ৰগামী, টেনৰ পৰা ক"লা, চুলি ঘেঁহুৰ দৰে ব্লিচ কৰা। এইজন ৰাছিয়াৰ চোৰাংচোৱা বিষয়া হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। সত্যই সন্দেহজনকভাৱে অসাৱধানতাৰে আচৰণ কৰে। কিন্তু যুদ্ধ আৰু জাপানীসকল আগবাঢ়িছে। তাৰ উল্লাসিত অভিনয় নহয়নে?
  আৰু ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে হাতৰ সূক্ষ্ম গতিৰে অগ্ৰগামীজনৰ কাটি লোৱা মূৰটো চুই গ"ল। ধূলিৰে ধূসৰ হৈ পৰা গোৰোহাবোৰ ওপৰলৈ তুলি ল"ৰাটো পৰিল, দুবাৰমান লৰচৰ কৰি নিমাত হৈ পৰিল। ইয়াৰ প্ৰভাৱৰ কোনো লেখ-জোখ বাকী নাথাকিল। যেন অগ্ৰগামীজনে কেৱল চেতনা হেৰুৱাই পেলাইছে।
  বগা নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে সন্দেহ প্ৰকাশ কৰি, তাইৰ চৰিত্ৰত অলপ কোমল, সুধিলে:
  - কিয় এনে কৰি আছা? বেচেৰা ল"ৰাটো হয়তো পৰিষ্কাৰ হ"ব পাৰে।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - ৰিস্ক ল'ব নোৱাৰি! আমাৰ নিঞ্জা ক"ড মনত ৰাখিব: জয়ৰ দিশত যোৱা সকলো বস্তুৱেই আচৰিত, শত্ৰুক দখল কৰিবলৈ, কিন্তু উপায়বোৰ গণনা নহয়!
  ব্লণ্ডজনে মাত দিলে:
  "আৰু হিৰোহিটোৱে ক"লে, হিংসা ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ কুণ্ঠাবোধ নকৰিবা।"
  ৰঙা চয়তানে আৰু ক"লে:
  - তদুপৰি সন্মুখত যিয়েই নহওক: ছোৱালী বা ল"ৰা! গতিকে নিষ্ঠুৰতা, নিষ্ঠুৰতা, আৰু আকৌ এবাৰ নিষ্ঠুৰতা - জাতিটোক চিমেণ্ট কৰি!
  আৰু যোদ্ধাজনে কাউৰীটোক তললৈ নমাই জপিয়াই পৰিল। এই যাদুকৰীগৰাকীয়ে ভৰি দুখন হুলস্থুলীয়াকৈ ঘূৰাই দিয়ে।
  নিঞ্জাই বহুত শিকে। শিশু অৱস্থাত বল নিক্ষেপ বা ঠেলি দিয়া হয় যাতে তাইক কেনেকৈ প্ৰতিশোধ ল"ব লাগে আৰু ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিব লাগে সেই বিষয়ে শিকাই। ছোৱালীবোৰে জলাশয়ৰ মাজেৰে তীব্ৰ বেগত লৰালৰিকৈ যাব পাৰে, আৰু নিজৰ ৰূপৱতী ভৰিৰে কয়লা সিঁচৰতি কৰে বা গৰম লোহাৰ ওপৰত নাচিব পাৰে। যোদ্ধাসকল আচলতে সুন্দৰ শক্তিৰ মূৰ্তি, কিন্তু তেওঁলোকে অতি নিকৃষ্ট কাম কৰিছিল। সঁচাকৈয়ে, এটা প্ৰতিৰক্ষাহীন শিশুক হত্যা কৰাতকৈ আৰু ঘৃণনীয় কি হ"ব পাৰে, কেৱল এটা অস্পষ্ট সন্দেহৰ ভিত্তিত যে ই হয়তো ছোভিয়েট কমাণ্ডক অৱগত কৰিব পাৰে।
  কিন্তু মানসিকতাত এজন নিঞ্জা: ই প্ৰথম আৰু প্ৰধানকৈ হত্যাকাৰী। ল"ৰা বা ছোৱালী হৈ থকাৰ সময়তে নিঞ্জা যুঁজাৰুৱে খালী হাতেৰে বাঘ বা পহুক হত্যা কৰিব লাগিব। আৰু দীক্ষাৰ মুহূৰ্তত নিঞ্জাই ফান্দ, চিমুলেটৰ, বৰশী, গলিত সীহ ঢালি দিয়া আৰু বহুতো জীৱৰ সৈতে এটা গোটেই লেবিৰিন্থৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যায়। সৰুতে এই ছোৱালীবোৰে ল"ৰাৰ দাঁত আৰু নখৰ লগত যুঁজিছিল। আৰু কেৱল মুঠিৰে নহয়, অস্ত্ৰৰেও।
  বিশেষ গোপন ঔষধৰ সহায়ত নিঞ্জাই ঘাঁ ভাল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যাতে দাগও নাথাকে। গতিকে এই ছোৱালীবোৰৰ স্পাৰিঙৰ সময়ত আধা মুখখন কাটি পেলোৱা হৈছিল, বা আঙুলি বা আনকি হাতও কাটি পেলোৱা হৈছিল বুলি চাই কেতিয়াও ক"ব নোৱাৰি। নিঞ্জাৰ হাতত আছিল আচৰিত ধৰণৰ আৰোগ্যৰ কৌশল। তেওঁলোকৰ বাবেই জাপানৰ জয়ৰে প্ৰথম ৰুছ-জাপান যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল।
  আৰু এতিয়া ধুনীয়া টাৰ্মিনেটৰবোৰ ইতিমধ্যে বিশেষ উদ্দেশ্যৰ ৰেজিমেণ্টৰ কাষ চাপি আহিছিল, যাৰ চাৰিওফালে সুদূৰ পূব বিশেষ জিলাৰ মুখ্য কাৰ্যালয় আছিল।
  জোৱানসকলে ছোৱালীকেইজনীক শুভেচ্ছাৰে সম্ভাষণ জনায়। ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁলোকে তেওঁলোকক হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। যোদ্ধাসকলৰ হাততো শক্তিশালী পৰামৰ্শ আছিল। উলফ মেছিঙে নিঞ্জাবোৰ কি কৰিবলৈ সক্ষম সেই কথা জানিলে ঈৰ্ষাৰে নিজকে ডিঙি চেপি হত্যা কৰিলেহেঁতেন।
  নি ছান নামৰ শ্যামলা যোদ্ধাজনে সন্দেহজনকভাৱে তেওঁলোকক পৰীক্ষা কৰি থকা বিশেষ বিভাগৰ বিষয়াজনৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল। আৰু আগ্ৰহেৰে গাৰ্ড কৰ্ণেলৰ ওঁঠত চুমা খালে।
  সি শিথিল হৈ হাঁহি এটা মাৰিলে, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি:
  - আপুনি কি বিচাৰে?
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ হাতত জৰ্জি কনষ্টেন্টিনোভিচলৈ এটা জৰুৰী প্ৰতিবেদন আছে... আপুনি আমাক তৎক্ষণাত তেওঁৰ ওচৰলৈ পঠিয়াব বিচাৰে।
  চুমা খোৱাৰ সময়ত নি ছানে কেৰটিড ধমনীত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, যাৰ ফলত তাইৰ ইচ্ছাশক্তি দুৰ্বল হৈ পৰিল। এতিয়া মগজুত নিমিষতে এটা ৰিপৰ্ট জ"ন গঠন হৈছে। কৰ্ণেলে হাঁহি এটা ভাঙি ক"লে:
  - জেনেৰেললৈ তেওঁলোকৰ এটা জৰুৰী প্ৰতিবেদন আছে। মই সেইবোৰ জুকোভৰ হাতত তুলি দিম।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তান নু ছান (দুয়োজনী ছোৱালী ভনীয়েক, কিন্তু বেলেগ বেলেগ পিতৃ!), cooed:
  -আপুনি আপোনাৰ জেনেৰেলক ভালদৰে সেৱা কৰে। ইয়াৰ বাবে আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এটা পুৰস্কাৰ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কৰ্ণেলৰ পিছে পিছে গ"ল। পুতলা নাটকৰ নেতৃত্বত পুতলাৰ দৰে আগবাঢ়ি গ"ল। নি সনাই ইংগিত এটা কৰিলে আৰু ডেকা সৈনিকজন তাইৰ সন্মুখত আঁঠু লৈ পৰিল। ক্ষমতা উপভোগ কৰাটো ভাল। নিউ ছেমে ভনীয়েকৰ গতি আওৰাই ক"লে আৰু ডেকাজনে তাইৰ ভৰিখন চুমা খালে, যিখন শিলৰ ৰাস্তাৰে খালী ভৰিৰে বিশ মাইল খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ পিছতো পৰিষ্কাৰ হৈ পৰিছিল।
  অৱশ্যে এইটোৱেই তেওঁ বিচাৰিছিল, নিঞ্জা ছোৱালীবোৰ বৰ ধুনীয়া। আনকি তেওঁলোকৰ চেহেৰা উন্নত কৰাৰ লগতে মুখৰ বৈশিষ্ট্য সলনি কৰাৰ ৰহস্যও তেওঁলোকৰ গোপন সংগঠনটোৰ আছিল। সেইবাবেই জাপানী মহিলাসকল নিৰীহ মুখৰ অতি ধুনীয়া স্লাভিক মহিলাৰ সৈতে ইমান মিল আছে।
  জুকভ যিটো অট্টালিকাত আছিল: মংগোলীয়সকলে নিৰ্মাণ কৰা এটা প্ৰাচীন দুৰ্গ আৰু ইয়াৰ দেৱাল অতি ডাঠ। স্বাভাৱিকতে জৰ্জি কনষ্টেন্টিনোভিচে নিজৰ নিৰাপত্তাৰ যত্ন লৈছিল।
  যেতিয়া দানৱীয় ছোৱালীবোৰে বাটত খোজ কাঢ়ে, আৰু সৈন্যই তেওঁলোকৰ সন্মুখত পহৰা দি থিয় হয়, তেতিয়াহে দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে এনে সুৰক্ষাৰ কোনো যুক্তি আছে। স্থাপত্যৰ স্মৃতিসৌধ হিচাপে দুৰ্গটো নিজেই নিশ্চিতভাৱে আগ্ৰহৰ বিষয়। আৰু ইয়াৰ পৰা শিপাই থকা সৈন্যক উচ্ছেদ কৰাটো সহজ নহ"ব।
  কৰ্ণেলে ছোৱালীকেইজনীক পোনে পোনে আৰ্মি জেনেৰেলৰ ওচৰলৈ লৈ যায়। আৰু কেনেবাকৈ সকলোৱে বেছি আলোচনা নকৰাকৈয়ে তাক পাৰ হ"বলৈ দিয়ে। অফিচৰ একেবাৰে প্ৰৱেশদ্বাৰতহে চেক্ৰেটাৰী আৰু দুজন ডাঙৰ ল"ৰাই ৰাস্তা বন্ধ কৰি নথি-পত্ৰ বিচাৰিলে। দুয়োজন যোদ্ধাই নিজৰ বোকা আৰু হঠাতে তেলীয়া চকু দুটাৰে চাই চিঞৰি উঠিল:
  - তোমালোক বৰ ধুনীয়া ল'ৰা, কিন্তু তোমাৰ নাৰীসুলভ মৰমৰ অভাৱ!
  সাধাৰণতে ডাঙৰ ল"ৰাবোৰ নিয়ম অনুসৰি যৌন উদ্বিগ্ন হয়, আৰু পেশীবোৰ যিমানেই শক্তিশালী হয় সিমানেই প্ৰেমৰ ইচ্ছা আৰু তেজত টেষ্টষ্টেৰনৰ মাত্ৰা বাঢ়ি যায়। আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিমিষতে নিজৰ চেতনাত থিতাপি লৈ মূৰত স্থিৰ ধাৰণাৰ প্ৰৱেশ ঘটালে। ইয়াৰ উপৰিও যদি আপুনি ডিঙিত হেঁচা দিয়ে, তেন্তে সম্মোহনৰ প্ৰতি আটাইতকৈ প্ৰতিৰোধী ব্যক্তিজনেও ইচ্ছাশক্তি হেৰুৱাব আৰু পৰামৰ্শৰ প্ৰভাৱত বলি হ"ব।
  ডাঙৰ ল"ৰাবোৰ কোমল হৈ পৰিল, মই চেক্ৰেটাৰীয়ে ৰঙা চুলিৰ পৰা চিবুকত গোৰোহা এটা পাই ডিঙি ভাঙি বহিলোঁ। আপাত দৃষ্টিত নু ছানে অনুষ্ঠানত থিয় নহ"বলৈ সিদ্ধান্ত লৈছিল, বৰঞ্চ সমস্যাটো যিমান পাৰি সৰলভাৱে সমাধান কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল।
  ককপিটত আছিল জুকভ আৰু তেওঁৰ আঠজন জেনেৰেলৰ কৰ্মচাৰী। সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিলোঁ। কিন্তু গধুৰ হৈ পৰিল। কেৱল প্ৰথম স্তৰতে চাৰি নিযুত সু-প্ৰশিক্ষিত আৰু সাহসী জাপানী পদাতিক সৈন্যই আগবাঢ়িছিল। আৰু জাপানীসকলে নিজৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বক নিপুণভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ টেংক বহৰ যথেষ্ট দুৰ্বল যদিও ইউ এছ এছ আৰতো পশ্চিমৰ ভিতৰতে সৰ্বোত্তম টেংক আছে, বিশেষকৈ কেভি আৰু টি-৩৪, কিন্তু ইয়াত বেছিভাগেই আৱৰ্জনা বাকী আছে।
  ইতিমধ্যে ষ্টেলিনে সুদূৰ পূবৰ পৰা কিছুমান যুদ্ধৰ বাবে সাজু ইউনিট আঁতৰাই পশ্চিমলৈ স্থানান্তৰিত কৰিছিল। আৰু জাপানৰ সৈতে হোৱা নিৰপেক্ষতা চুক্তিয়ে কমাণ্ডৰ সতৰ্কতাক মন্থৰ কৰি পেলালে। কিবা কাৰণত ষ্টেলিনে জাপানৰ পৰা অহা আগ্ৰাসনৰ সকলো খবৰক আওকাণ কৰিছিল। আৰু তাৰ ফলত যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনকেইটাত ফ্ৰণ্টৰ পতন ঘটিল। ইতিমধ্যে ভ্লাডিভষ্টকক ঘেৰি ধৰা হৈছে, আৰু প্ৰিম"ৰিয়ে হেৰাই গৈছে, খাবাৰোভস্ক আৰু উলানবাটাৰক স্থানান্তৰিত কৰা হৈছে।
  সৌভাগ্যক্ৰমে গভীৰ আমুৰ নদীয়ে চামুৰাই ইউনিটৰ আগমনৰ গতি লেহেমীয়া কৰি পেলালে। কিন্তু জাপানীসকলে মংগোলিয়াৰ মাজেৰে আমুৰক বাইপাছ কৰি আক্ৰমণাত্মক ৰূপ গঢ়ি তুলিছিল। মানচুৰিয়া চহৰৰ ফালৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়, সীমান্তৱৰ্তী এখন গাঁও দখল কৰে, আমুৰ আৰু এইবাৰ মংগোলিয়াকো বাইপাছ কৰে। এইদৰেই এক জটিল পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হ"ল। পৰিস্থিতি শুধৰণিৰ বাবে এতিয়া পশ্চিম দিশৰ পৰা বাহিনীবোৰৰ এটা অংশ আঁতৰাই খৰখেদাকৈ সুদূৰ পূবলৈ স্থানান্তৰ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিছিল। আৰু ইয়াৰ বাবে সময় লাগিছিল।
  আপাত দৃষ্টিত জাপানীসকলে ছোভিয়েট যোগাযোগৰ পৰিসৰ আৰু স্থলসেনা ব্যৱহাৰ কৰাৰ ক্ষমতাৰ ওপৰত হিচাপ কৰি আছিল। কাৰণ, চীন আৰু কোৰিয়াৰ উপনিবেশৰ হিচাপ নকৰিলে জাপানৰ জনসংখ্যা নিজেই এক কোটিতকৈ অধিক আছিল। গতিকে তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে তুলনাযোগ্য, বা তৃতীয় ৰাইচৰ সামৰ্থ্যৰ সৈতে তুলনাযোগ্য স্থল সেনাক ফিল্ডিং কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।
  খালখিন গোলত প্ৰতিশোধৰ পিয়াহে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ আমেজত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ বিষয়ত একোৱেই আপোচ বিচৰা নাছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও হিৰোহিটোৱে আশা কৰিছিল যে হিটলাৰে এই মুহূৰ্তৰ সুযোগ লৈ ব্ৰিটেইনৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ ফলত বাধাগ্ৰস্ত হোৱা বলছেভিক বিৰোধী অভিযান পুনৰ আৰম্ভ কৰিব। আৰু ইউ এছ এছ আৰে কি লাভ কৰিব?
  ফুৰাৰে অৱশ্যে কমিউনিষ্টসকলক ঘৃণা কৰিছিল যদিও এই পৰিস্থিতিত তেওঁ ব্ৰিটেইনৰ পৰা নিজকে আঁতৰাই ৰখা আৰু দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ নিজৰ বাবে অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি বিবেচনা কৰিছিল। টলবুক পতিত হোৱা লিবিয়াত জাৰ্মানীৰ সফলতা, মাল্টাত ঘাটি ধ্বংস আৰু ইজিপ্তত হোৱা আক্ৰমণে ব্ৰিটেইনৰ সোনকালে শেষ হোৱাৰ সুযোগ দিলে আৰু লিঅ"ক শান্তিৰ বাবে বশ কৰা হ"ব। আৰু তাৰ পিছত ৱেৰমাখ্টৰ শক্তিশালী সাজসজ্জিত গোট পশ্চিমৰ পৰা গতি কৰিব।
  চামুৰাইসকলে ইয়াৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছে, লগতে নিজৰ সাহস আৰু শক্তিশালী বিমান পৰিবহণ, বৃহৎ আৰু অভিজ্ঞ বহৰৰ ওপৰতো ভৰসা কৰিছে।
  এতিয়া জুকোভ আৰু ষ্টেলিন দুয়োজনেই অসুবিধাৰ সন্মুখীন হৈছে। পশ্চিমৰ পৰা সৈন্য আঁতৰাই পূবলৈ স্থানান্তৰ কৰাটো বিপদজনক নহয়নে? হয়তো এইটোৰ ওপৰত ৰৈ যাওক। হিটলাৰৰ শক্তিৰ এনে দুৰ্বলতাই উচটনি নিদিবনে? আনহাতে জাপানৰ সফলতা ক্ৰাউটসকলৰ বাবে আৰু অধিক প্ৰলোভন আৰু প্ৰৰোচনা হৈ পৰিব পাৰে।
  নিঞ্জা ছোৱালী, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, যিকোনো যুদ্ধতে এক শক্তিশালী যুক্তি। আৰু এতিয়া ভদ্ৰ প্ৰণামেৰে জেনেৰেলসকল বহি থকা অফিচটোত প্ৰৱেশ কৰি মৰমেৰে কয়:
  - তোমালোকৰ কোনক সতেজ গাখীৰ লাগে?
  জুকোভে আচৰিত হৈ ফুটি উঠি ক"লে:
  -এনে সৌন্দৰ্য্য ক'ৰ পৰা পালা?
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে স্থানীয় চাইবেৰিয়ান উচ্চাৰণেৰে সুৰীয়াকৈ গাইছিল:
  - দয়ালু, জ্ঞানী ষ্টেলিনে আমাক যুদ্ধলৈ মাতিব, আৰু হৃদয়ৰ সলনি হ"ব অগ্নিময় ইঞ্জিন!
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ নিশ্চিত কৰিলে:
  - উচ্চ আৰু উচ্চ আৰু উচ্চ... আমাৰ চৰাইৰ উৰণৰ বাবে চেষ্টা কৰক! আৰু প্ৰতিটো প্ৰপেলাৰে উশাহ লয় - আমাৰ সীমাৰ শান্তি!
  ৰঙা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই ৰূপৱতী আৰু দ্ৰুতগতিত গতি কৰিছিল, তাইৰ গতিবিধিবোৰ কেৱল মৰ্ত্যলোকৰ বাবে ধৰিব পৰাটো কঠিন। ইয়াৰ পিছতে মৃত্যুৰ পৰম্পৰাগত চুমা। আৰু জুকোভে কামুক সপোনত সাঁতুৰিছিল। তাৰ পিছত ভয়ংকৰ সেনা সেনাপতিজনৰ পৰা এটা আদেশ আহিল:
  - আৰু এতিয়া ভদ্ৰলোকসকল, সকলো জীপত, আৰু আমি প্ৰকৃতিৰ কোলাত সামৰিক পৰিকল্পনাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিম।
  মানচুৰিয়াত জাপানীসকলৰ বিৰুদ্ধে জয়লাভ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত কৰ্ণেল জেনেৰেল ষ্টাৰনে জুকোভৰ তুলনাত কম নাছিল, তেওঁ আপত্তি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল:
  - কিন্তু ইমান সুবিধাজনক নহয়...
  শ্যামলা চয়তানে ষ্টাৰনৰ ওঁঠত চুমা খালে, স্নায়ুৰ শেষত হেঁচা মাৰি ক"লে:
  - নাই মোৰ প্ৰিয়... তুমি মোৰ লগত প্ৰেম কৰিব বিচাৰিছা নহয়?
  ষ্টাৰনে চেপি উলিয়ালে:
  - হয়, অৱশ্যেই, হয়!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে আনবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - আৰু তোমালোক? কাৰণ স্বীকাৰ কৰক, সকলোতকৈ বেছি ছোৱালীৰ লগত প্ৰকৃতিৰ বুকুলৈ গৈ বাৰ্বিকিউ কৰিবলৈ মন যায়। গতিকে উজ্জ্বল আৰু স্পষ্ট হৈ থকাৰ সময়তে খৰখেদা কৰোঁ আহক!
  অৱশ্যে এনে প্ৰলোভনমূলক প্ৰস্তাৱ এজনো পুৰুষে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। সম্মোহনৰ কথা নকওঁৱেই৷ আৰু নিঞ্জাৰ সম্মোহন অতি শক্তিশালী, ঠিক হাইড্ৰজেন বোমাৰ দৰে। আনকি তেওঁ শব্দ নোহোৱাকৈও ঘটে। যেতিয়া অস্ত্ৰ অবিহনে শক্তিশালী উছুৰি বাঘ বা বনৰীয়া মেৰু ভালুকৰ পিঞ্জৰাত প্ৰৱেশ কৰি শুই দিয়া হয়। আৰু অৱশ্যেই এজন ব্যক্তি।
  নিঞ্জাবোৰ অতি শক্তিশালী আৰু ইহঁতৰ সমান অধিকাৰ আছে: আনকি পুৰুষতকৈ মহিলা অলপ বেছি, যাতে পুৰুষৰ মাজত কোনো হত্যাকাণ্ড নহয়।
  জেনেৰেলসকলক একেবাৰেই নিষিদ্ধ জম্বিৰ দৰে দেখা নাযায়। তেওঁলোকে বহল হাঁহি মাৰে আৰু আগন্তুক উদযাপনত অতি সন্তুষ্ট। কাৰণ, পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ মহিলাসকলৰ আদৰ-সাদৰে তেওঁলোকৰ আগত অপেক্ষা কৰি আছে।
  আৰু আনকি তেওঁলোকে প্ৰকৃতিৰ বুকুলৈ এটা অৰ্কেষ্ট্ৰাও আনিছিল যাতে ইয়াক অধিক মজাদাৰ কৰি তোলা হয়। গতিকে কাৰোবাৰ বাবে যুদ্ধ, আৰু কোনোবাৰ আনন্দ। যুদ্ধত কেৱল আনন্দই নিয়ম অনুসৰি মায়াময়। গৃহযুদ্ধ আৰু প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ দুয়োটাৰে মাজেৰে পাৰ হোৱা জুকভে এই কথা আন কাৰো দৰে বুজি নাপালে। লুটপাত আৰু ৰেজিমেণ্টৰ বেশ্যাৰ উন্মাদ আনন্দৰ এক প্ৰকাৰৰ মিছা ধাৰণা। কিন্তু এই সকলোবোৰ কিমান আকৰ্ষণীয়।
  আৰু ৰেড বিষ্টে জুকভক আদৰ কৰে। সাধাৰণতে তাই স্বভাৱতে কামুক, আৰু পুৰুষক বহুত ভাল পায়। বাৰু, সেই সময়ৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত ৰাছিয়ান কমাণ্ডাৰজনৰ লগত প্ৰেম কৰিবলৈ কেনেকৈ অস্বীকাৰ কৰিব পাৰি। নাই, এই কামৰ বাবে তাই কেতিয়াও নিজকে ক্ষমা নকৰে। আৰু ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰটোৱে ষ্টাৰনক ষ্ট্ৰেডল কৰিলে। এই জেনেৰেলৰ মূৰত বহুত বেছি পুৰস্কাৰ আছে, গতিকে তেওঁৰ লগত অলপ হ"লেও মজা কৰাৰ সুযোগটো হেৰুৱাব নালাগে৷ কাৰণ, এটা দানৱৰ সৈতে ইৰ"ছত লিপ্ত হোৱাটো ইমানেই ৰোমাঞ্চকৰ।
  আৰু তেওঁলোকৰ লগত গোটেই কোম্পানী এটা কনভয় থকাটো তুচ্ছ কথা। সৈনিকসকলে বেৰেলৰ পৰা বিষাক্ত মদ খাব আৰু কেতিয়াও সাৰ নাপাব।
  জুকোভৰ সৈতে মিলি লাল চুলিৰ এইগৰাকীয়ে ইতিমধ্যে গ্লাছটো লৈ গাইছে:
  - আৰু যুদ্ধখন আকৌ চলি থাকে,
  আৰু বুকুত মোৰ বুকুত উদ্বিগ্নতা অনুভৱ হয়!
  আৰু লেনিন ইমান সৰু,
  আৰু ডেকা অক্টোবৰ আগবাঢ়িছে!
  আৰু লেনি ইমান সৰু,
  আৰু ডেকা অক্টোবৰ আগবাঢ়িছে!
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে অতি নাটকীয়ভাৱে খালী আঙুলিৰে জুইকুৰা জ্বলাই খালী আৰু টেন কৰা ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি চিগাৰেট জ্বলাবলৈ ধৰিলে। দেখাত ধুনীয়া আৰু অস্বাভাৱিক। জেনেৰেলসকলে একেলগে কুইক কৰিলে আৰু সকলো চকুৰে চাই থাকিল। আৰু যোদ্ধাসকলে দোল খাই খালী ভৰিৰ পৰা ভৰিলৈকে জ্বলি থকা চিগাৰ এটা টছ কৰিলে। সকলো প্ৰকৃত খেলুৱৈৰ দৰে তেওঁলোকেও ধঁপাত সহ্য কৰিব পৰা নাছিল।
  কিন্তু চিগাৰেটৰ সৈতে খেলাটো সহজ...
  আৰু আপোনাৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাত জ্বলি থকা চিগাৰ এটা ৰাখক, যিটোৱে গৰম কয়লাক ভয় নকৰে।
  পিকনিকৰ ঠাইখন মৰমেৰে বাছি লোৱা হৈছিল। পাহাৰৰ পৰা সুন্দৰ দৃশ্য, ভাল আৰু ৰ"দঘাই, পৰিষ্কাৰ নৈৰ কাষত। গতিকে আমি লগত দুটামান গাহৰি লৈ গ"লোঁ, যাতে আমি গাহৰিৰ মাংস অলপ উপভোগ কৰিব পাৰো। স্পষ্টকৈ ক"বলৈ গ"লে ছোৱালীবোৰে ভাল অনুভৱ কৰে;তেওঁলোকে নিজকে পুৰুষৰ হাতেৰে স্পৰ্শ কৰিবলৈ দিয়ে আৰু আনকি তাত আনন্দও পায়। সাধাৰণতে যোদ্ধাসকলৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে যৌনতা আৰু জীৱনত আক্ৰমণাত্মকতা।
  আনকি সৰু সৰু ৰোমাঞ্চকো গুণগুণাইবলৈ ধৰিলে।
  প্ৰেমতকৈ ধুনীয়া একো নাই
  তাই সূৰ্য্যৰ দৰে, মানুহৰ বাবে উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি থকা...
  কেতিয়াবা তেজৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি ৰেটিং কৰে,
  আৰু তেওঁলোকে যন্ত্ৰণাত মৃত্যুবৰণ কৰে, আনকি ল"ৰা-ছোৱালীয়েও!
  
  ভাগ্যই কেতিয়াবা ইমান নিষ্ঠুৰভাৱে শাসন কৰে,
  যখন দুষ্ট দানব হিংস্ৰভাবে জয়ী হয়...
  উগ্ৰ ঈশ্বৰ দয়ালু হওক,
  জানি লোৱা যে তেওঁ প্ৰেম কৰাসকলক নৰকৰ পৰা ৰক্ষা কৰে!
  
  মোৰ বিশ্বাস পৃথিৱীত সকলো ভাল হ'ব,
  আৰু মানুহে মংগল গ্ৰহলৈ কাঁড়ৰ দৰে উৰি যাব...
  যদিও বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন অতি কঠিন,
  কিন্তু আড্ডা মাৰিবলৈ শিকক, বিশ্বাস কৰক, ই বৰ ভাল!
  
  মোৰ বিশ্বাস আমাৰ পৃথিৱীখন এনেকুৱা হ"ব,
  আমি সাম্যবাদ গঢ়িম, ধেমালি আৰু মৰমেৰে!
  কাৰণ ষ্টেলিন মোৰ মূৰ্তি, বিশ্বাস কৰক,
  ই আপোনাক বন্ধুত্বপূৰ্ণ গঠনত মাৰ্চ কৰিবলৈ বাধ্য কৰিব!
  
  ৰাছিয়াত প্ৰতিজন নাইট এজন দৈত্য,
  যদিও তেওঁ এটা পাইয়নিয়াৰ টাই পিন্ধে...
  আমাৰ বাবে বিশ্বাস কৰক, প্ৰভু সদায় এক,
  আৰু চয়তানৰ হাঁহিটো ভয়ংকৰভাৱে নিষ্ঠুৰ!
  
  হে মোৰ পবিত্ৰ জন্মভূমি,
  মই তোমাক মোৰ আত্মাৰ সৈতে বহুত ভাল পাওঁ!
  মানুহবোৰ মোৰ বাবে সকলো আচৰিত পৰিয়াল,
  সৰ্বশক্তিমানে আমাক সৰ্বশক্তিমান কৰি তোলক!
  
  সৌন্দৰ্য্যই উৎসাহেৰে জগতখন শাসন কৰক,
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে সৈনিকজনক ভাল পাব...
  য'ত যীচুৱে পবিত্ৰতাৰে জিলিকিছে,
  আৰু চয়তান আহিব, বিশ্বাস কৰক, প্ৰতিশোধ!
  
  বাৰ্লিন শত্ৰুৰ পৰা মুক্ত হ"ব,
  জাপান লাল পতাকা উৰিব...
  কবিতাটো মোৰ কবিতাৰ পৰা হ'ব -
  এই কাম অসাৰ নহওক!
  
  তোমাৰ ল"ৰাটো মৰিল, কান্দিব নালাগে প্ৰিয় মা, ৷
  সময় আহিব, সুদৰ্শন মানুহ হৈ উঠিব...
  কিছুমানৰ মৃত্যুৰ সময় আহি পৰিছে,
  স্বৰ্গত আন কিছুমানে গান গাইছে!
  
  ষ্টেলিনৰ আজ্ঞাৰ প্ৰতি সত্য হওক,
  তেতিয়া জীৱন চিৰন্তন আৰু সুখী হৈ পৰিব...
  বাস্তৱত সপোন বাস্তৱায়িত হ'ব -
  কৰবসকলে ডেউকাত অনন্তকাললৈকে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছে!
  আৰু কেইবাজনো নিঞ্জা: পুৰুষ-মহিলা উভয়ে, আৰু ল"ৰা কাৰাছে ইতিমধ্যে পিকনিকৰ বাবে সাজু হৈছে। এতিয়া তেওঁলোকৰ হাতত ধৰিবলৈ বহুত কম বাকী আছে আৰু তাৰ পিছত ই হ'ব...
  কিন্তু আপাত দৃষ্টিত বিশেষ বিভাগৰ কোনোবাই কিবা এটা ভুল হোৱা বুলি অনুভৱ কৰি জুকোভৰ পিছত এটা সম্পূৰ্ণ বিশেষ উদ্দেশ্যৰ ৰেজিমেণ্ট পঠিয়াই দিলে। টি-৩৪কে ধৰি টেংক আহি আছে, লগতে পৰিবহণকাৰীও। এতিয়াও হেলিকপ্টাৰ নাই - এই ধৰণৰ সঁজুলি ১৯৪২ চনত সৃষ্টি হোৱা নাছিল।
  বাৰু, কাজিয়া হ"লে তাত নিঞ্জা থাকিব।
  নেতাজনে নিজৰ ক্ৰছব"টো ওপৰলৈ তুলি বিস্ফোৰক কাঁড় নিক্ষেপ কৰে। প্ৰথম দৃষ্টিত দেখাত সৰু ক্ৰছব" বল্টৰ দৰে, মাত্ৰ এক কিলোগ্ৰাম বিস্ফোৰক। কিন্তু ইয়াত ধ্বংসৰ মহাশক্তি আছে। গতিকে নিঞ্জাই উদ্ভাৱন কৰা মিশ্ৰণৰ প্ৰতি গ্ৰামত মাত্ৰ এটা মটৰহে টেংক বা কনভেয়ৰ ওলোটা কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু তাৰ পিছত ই বিস্ফোৰণ ঘটে, আনকি গৰ্জটোতো।
  দুৰ্ঘটনা, বিস্ফোৰণ, ধ্বংসাৱশেষৰ তলত কেইবাখনো টেংক পুতি থোৱা হয়। ক্ৰোধিত গুলীচালনা আৰম্ভ হ"ল আৰু নিঞ্জাবোৰে আক্ৰমণত নামি পৰিল। ছোভিয়েট সৈন্যক ড্ৰাগছ দিয়া সম্ভৱ নাছিল আৰু খালী ভৰিৰে টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰে অধিক পৰম্পৰাগত অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰে। ইয়াত বিষ উৰি থকা চোকা বেজী। সুন্দৰীসকলে সিহঁতক ফেন কৰি উলিয়াই দিলে আৰু এটা দোলনাৰ পৰা গোটেই ডজন সৈন্য নিহত হ"ল।
  তাৰ পিছত যোদ্ধাসকলে নিজৰ খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি ডেগাৰ আৰু চামুচ নিক্ষেপ কৰে।
  ঘূৰ্ণীবতাহ আৰম্ভ হ"ল। খালী ভৰিৰে মৰমলগা যোদ্ধাসকল মৃত্যুৰ হাৰ্পি হৈ পৰিল। তেওঁলোকে ফাঁচীকাঠত জলদস্যুই কৰা নৃত্য মঞ্চস্থ কৰিছিল।
  লাল চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ গোৰোহাৰে বিষয়াজনৰ কপালত লাথি মাৰি তাৰ মূৰৰ খুলি ভাঙি গাইছিল:
  - মই কোনো কৰুণ বাগ নহয়...
  সৰু বগা জীৱটোৱে তাইৰ ঠেংত আঘাত কৰি মূৰটো খুলি আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - Superninja মূৰ্খ নহয়!
  আৰু যোদ্ধাসকলে একেলগে তিনিজন সৈনিকক ওপৰলৈ দলিয়াই গৰ্জন কৰি ভৰি দুখন আক্ৰমণ কৰিলে।
  - লুকাই থকা প্ৰতিভা - woof, woof!
  আৰু তেতিয়াই সিহঁতৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু নিঞ্জাবোৰে ক্ৰছব"ৰ পৰা ছোভিয়েট সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিছিল। সিহঁতে বাহিৰলৈও হেলান দিব পৰা নাছিল। টেংকবোৰ ন"ক আউট কৰি জ্বলাই দিয়া হৈছিল যদিও দেখা দিয়া আই এল-২ তৎক্ষণাত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, পোহৰৰ কাঁড় লাগিছিল।
  হয়, এইখন জাপান, ইয়াৰ ভয়ংকৰ গোপন সেনাবাহিনী, যাৰ কোনো সমকক্ষ নাই। গতিকে যোদ্ধাসকলে উদং, ৰূপৱতী ভৰিৰে চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰি সৈন্যসকলক ধ্বংস কৰে আৰু সৈন্যসকলক পৰি যন্ত্ৰণাত পৰি মৰিবলৈ বাধ্য কৰে।
  যুদ্ধখন তললৈ নামি গৈ আছে। কনভয় কোম্পানীটোৰ জীৱিত সৈন্যসকলে ইমানেই ভয় অনুভৱ কৰে যে তেওঁলোক পলায়ন কৰে আৰু জুকোভৰ সৈতে জেনেৰেলসকলে আজ্ঞাবহভাৱে খালী ভৰিৰ পেশীবহুল ছোৱালীকেইজনীক অনুসৰণ কৰে।
  বিশেষ উদ্দেশ্যৰ ৰেজিমেণ্টটোৱে যথেষ্ট ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱাৰ বাবে শক্তিবৰ্ধক বাহিনীক আহ্বান জনায়। কিন্তু তেওঁলোক তাত উপস্থিত হোৱাৰ সময়লৈকে নিঞ্জা দলটোৱে পলায়ন কৰিবলৈ সময় পাব। ডজন ডজন আই এল-২ বিমানে আচলতে আকাশৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু ইয়াৰ সন্মুখীন হয় ক্ৰছব" বল্ট আৰু কাঁড়ৰ বৰষুণ। প্ৰথম ছটা আই এল-২ এক চেকেণ্ডতে গুলীয়াই পেলোৱা হয়, আৰু ডেৰ এটাৰ পিছত বাকীবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। এই নিঞ্জাবোৰ অতি দ্ৰুত গুলী চলোৱা আৰু সঠিক শ্বুটাৰ। তেওঁলোকৰ গোপন দক্ষতা হাজাৰ হাজাৰ বছৰ ধৰি আছে আৰু নিখুঁত হৈছে।
  বহুত কাম কৰিব পাৰে। আৰু সামৰিক বিষয়ত তেওঁলোকৰ ক্ষমতা কেৱল কল্পনাতীত। ইয়াত নিঞ্জা নেতা নাকাছনে উচ্চ ট্ৰেজেক্টৰীৰ মাজেৰে ক্ৰছব" বল্ট পঠিয়াইছে। তেওঁ লক্ষ্যটো দেখা নাপায়, কিন্তু সৰু চাৰ্জ এটাই কেভি-২ হেচ্চটোত ঠিক আঘাত কৰে, আৰু সেইটো ভাঙিলে কম্বেট কিটটো ফাটি যায়। অৰ্থাৎ নিঞ্জাৰ ক্ষমতা কল্পনাতীততকৈও অধিক।
  আৰু এনে এক ডজন যোদ্ধাই সমগ্ৰ সেনাবাহিনীক পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাটো কোনো আচৰিত কথা নহয়৷ আন এটা ছোভিয়েট টেংক ৰেজিমেণ্ট গুলীচালনাৰ সন্মুখীন হৈ ৰৈ গ"ল। টেংকবোৰে কাঁড়ৰ লগত যুঁজ দিয়া নাছিল। আঘাতৰ তলত কৱচ ফাটি গ"ল আৰু জাপানী যোদ্ধাসকলে মাত্ৰ হাঁহিলে। কাৰণ, এইবোৰ নিঞ্জা - ভৱিষ্যতৰ যোদ্ধা, যাৰ বাবে একোৱেই অসম্ভৱ নহয়।
  আৰু দুয়োজন মৰমলগা যোদ্ধাই ইতিমধ্যে জেনেৰেলসকলক ঘোঁৰাৰ চেদলত বান্ধি থৈছিল। জাপানলৈ ডেলিভাৰী কৰা হ"ব। অৱশ্যে নিঞ্জাসকলে নিজেই ভ্ৰমণৰ সময়ত এটা চুটি জেৰা কৰিব, আৰু তেওঁলোকে ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোকে গম পাব।
  বা, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, প্ৰয়োজনীয় আৰু বেছি প্ৰয়োজনীয় নহয়, সকলো!
  নিঞ্জাৰ বিশেষ ঘোঁৰা থাকে;ইহঁতৰ গতি চিতাতকৈ বেছি গতি বিকশিত হয়। গতিকে তেওঁলোকৰ লগত ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। কিন্তু আই এল-২ আৰু পি ই-২ আক্ৰমণৰ নতুন প্ৰচেষ্টাৰ ফলত ছোভিয়েট সৈন্যৰ মাজত লোকচানহে হয়। এই জাপানীসকল অতি শক্তিশালী। কোৱাৰ দৰে তেওঁলোকৰ মাজত দূৰত্বৰ ভাৱ এটা থাকে। তেওঁলোকে মিছ নকৰে, আৰু ক্ৰছব"ৱে দহ মাইললৈকে খুন্দা মাৰিব পাৰে। তাত তেওঁলোকৰ কামত তুচ্ছ উত্তেজনাতকৈ অলপ বেলেগ নীতি আছে। আৰু লগতে নিঞ্জা যোদ্ধাৰ মহান গোপনীয়তা।
  অৱশ্যে কিছুমান নিয়ম আছে... নিঞ্জা জাপানী শক্তি ব্যৱস্থাৰ অংশ নাছিল। সেইবাবেই খালখিন গোললৈ নাহিল৷ আৰু নিয়ম অনুসৰি হয় টকাৰ বাবে যুঁজ দিয়ে, নহয় ব্যক্তিগত সন্মানৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পৰিলে। গতিকে জুকভ আৰু তেওঁৰ মুখ্য কাৰ্যালয় দখল কৰাৰ বাবে ধন দিয়া হয়, আৰু অদৃশ্য যোদ্ধাসকলে পৰৱৰ্তী অভিযানত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ সন্মত হ"ব সেয়া সত্য নহয়। জাপান কৰ্তৃপক্ষক নিস্বাৰ্থভাৱে সেৱা কৰাটো নিষিদ্ধ কৰা সন্মানৰ নিয়মাৱলী আছে। নহ"লে আমেৰিকাৰ একোৱেই নাথাকিলহেঁতেন৷
  অৱশ্যে ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধা আৰু তাইৰ গোলা চুলিৰ বন্ধুৱে সঁচাকৈয়ে যুঁজি ভাল পাইছিল। আৰু তাই বিচাৰে ভোজটো চলি থাকিব। মুঠতে কিমানজন নিঞ্জা আছে? দুশতকৈ বেছি নহয় এই সমাজখন গোপন আৰু কেৱল আটাইতকৈ সক্ষম আৰু সদায় জাপানীসকলকহে ছাত্ৰ হিচাপে বাছনি কৰে। সঁচা, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে প্ৰতিটো সংস্কৰণতে জাপানী তেজৰ কিছু পৰিমাণে মিশ্ৰণ থাকিব লাগিব, আৰু বিশেষ যোগ্যতাৰ প্ৰয়োজন।
  তেওঁলোকৰ সংগঠনে প"ৰ্ট আৰ্থাৰ দখল কৰাত সহায় কৰিছিল, মাউণ্ট ভাইছ"কায়া দখল কৰিছিল, যাৰ ফলত ৰাছিয়াৰ বহৰ ধ্বংস হৈছিল। কিন্তু এতিয়া মজিয়াখন হিৰোহিটোৰ ওপৰত। তেওঁ নিঞ্জাবোৰক অৰ্ডাৰ আৰু সোণ প্ৰদান কৰিব লাগিব।
  আৰু ৰাছিয়াত বিশেষকৈ চাইবেৰিয়াত সোণ আৰু হীৰা বহুত আছে। গতিকে, সফল হ"লে ভৱিষ্যতে কিবা এটা দিব লাগিব।
  কিন্তু নি ছান আৰু নু ছানে বিনামূলীয়াকৈ যুঁজিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে, গ্ৰেট জাপানৰ স্বাৰ্থত।
  জৰ্জি কনষ্টেন্টিনোভিচ জুকোভ আৰু তেওঁৰ সমগ্ৰ কৰ্মচাৰীক অপহৰণ কৰাৰ কথা জানিব পাৰি ষ্টেলিনে ক্ৰোধিত হৈ টেনট্ৰাম মাৰিলে। পাইপৰ ছাই আনকি বেৰিয়াৰ ওপৰত পৰিল - কয় যে আপুনি টান চয়তানক উপেক্ষা কৰা নাছিল৷
  লাভ্ৰেন্টিয়ে নিজকে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিলে:
  - এইটোৱেই আটাইতকৈ ডাঙৰ নিঞ্জা। তেওঁলোকৰ ক্ষমতা মানুহতকৈ বহুত বেছি!
  ষ্টেলিনে গোপন আৰক্ষীৰ মুৰব্বীক তীব্ৰ সমালোচনা কৰে:
  - তেন্তে? দেখা গ"ল যে তেওঁলোকে মোকো অপহৰণ কৰিব পাৰে?
  বেৰিয়াই অশ্লীলভাৱে টানিলে আৰু ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - কোনো উপায় নাই মহামহিম! আমি সদায় পহৰা দি থাকোঁ!
  ষ্টেলিনে পিপলছ কমিছনাৰ অৱ ইণ্টাৰনেল এফেয়াৰ্ছৰ ওপৰত মুঠি জোকাৰিলে।
  - চাওক লেভ্ৰেন্টি... মোৰ কি হ"ব, মই তোমাৰ মূৰটো ফালি পেলাম!
  গোপন আৰক্ষীৰ মুৰব্বীয়ে আনন্দৰে ৰাছিয়াৰ লোকগীত এটা গাইছিল:
  - মই জন্মতে হতাশ হৈ আহিছিলো। আৰু মই হতাশ হৈ মৰি যাম! মূৰটো ভাঙিলে মেৰ পোৱালিৰ মূৰত বান্ধি দিম!
  উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই বেৰিয়াক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - উফ, উফ... মিঠা শব্দৰ বিষ হয়, আমি সোনকালে উন্মাদ ঘৰৰ পৰা ওলাই যাম - সকলো ঠিকেই হ'ব!
  জুকোভৰ ক্ষতি এক বৃহৎ ক্ষতি। আৰু তেওঁক বন্দী কৰাৰ লগে লগে ফ্ৰণ্টবোৰত বিভাজনৰ সৃষ্টি হ"ল। ষ্টেলিনে তেওঁৰ প্ৰিয় ভ"ৰ"শ্বিলভক সুদূৰ পূবৰ সৈন্যৰ নতুন সেনাপতি হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। আমি তেওঁক ফিনলেণ্ডৰ কোম্পানীটোৰ বাবে নিজকে পুনৰ্বাসন কৰিবলৈ দিব লাগিব।
  কিন্তু এনে এপইণ্টমেণ্ট অসন্তুষ্টিজনক হৈ পৰিল। ভ"ৰ"শ্বিলভে বহুত চিঞৰিছিল, ভৰি দুখন ঠেলি দিছিল, কিন্তু বিশৃংখল আৰু অপেছাদাৰীভাৱে কাম কৰিছিল। বিশেষকৈ তেওঁ কিছু অংশত সৈন্যক যুদ্ধলৈ আনিছিল, আৰু জাপানীসকলক তেওঁলোকৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বক যথেষ্ট ফলপ্ৰসূভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ অনুমতি দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও চামুৰাই টেংকবোৰ, সকলো লঘুতাৰে, চলন্ত আৰু পাৰ হ"ব পৰা হৈ উঠিল, যিটো কেভি আৰু চকাযুক্ত ট্ৰেকযুক্ত ছোভিয়েট বাহনৰ বিষয়ে ক"ব নোৱাৰি।
  যিদৰে দেখা গ"ল, ক্লিম ভ"ৰ"শ্বিলভৰ নামেৰে নামাকৰণ কৰা টেংকটোৰ কাৰিজমাটিক, কিন্তু অতি পুৰণি আৰু কাৰ্যকৰীভাৱে কৌশলগতভাৱে অযোগ্য মাৰ্শ্বালতকৈ কম অভাৱ নাছিল।
  প্ৰায়ে ষ্টেলিনে বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শতকৈ নিজৰ প্ৰবৃত্তিৰ ওপৰত বেছি নিৰ্ভৰ কৰি আটাইতকৈ জ্ঞাত সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল। জাপানীসকলে সৈন্য অৱতৰণ কৰি প্ৰায় সকলো কামচাটকা দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। পেট্ৰ"পাভলভস্ক-কামচাটস্কিৰ বাহিৰে অৱশ্যে। কিন্তু ভ্লাডিভষ্টকৰ দৰেই এই চহৰখনো সম্পূৰ্ণ অৱৰোধৰ অধীনত আছে। তদুপৰি উত্তৰ দিশলৈ যোৱা চামুৰাইসকল ইতিমধ্যে মগাদানৰ কাষ চাপি আহিছিল।
  এইদৰে হিচাপ আৰু ছোভিয়েট কমাণ্ডৰ অত্যধিক আত্মবিশ্বাসৰ বিপৰীতে পূব ফ্ৰণ্টটো ক্ষীণ হৈ থাকিল।
  মিত্ৰশক্তিৰ বাবেও কথাবোৰ ভাল দেখা নাছিল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ব্ৰিটেইনৰ মূল মিত্ৰ ৰাষ্ট্ৰ আমেৰিকাই এতিয়াও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব বিচৰা নাছিল আৰু ৱেৰমাখ্টৰ সফলতা বৃদ্ধি পোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ ইচ্ছা মাথোঁ দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  শ্বেলেনবাৰ্গে ডালেছক আতিথ্য দিছিল। আমেৰিকাৰ গোপন আৰক্ষী বিভাগৰ মুৰব্বীজনক দেখাত মাৰপিট কৰা কুকুৰৰ দৰে আছিল। কোনো জিলিকনি বা পূৰ্বৰ আত্মবিশ্বাস নাই।
  অৱশ্যে আমেৰিকাই ইতিমধ্যে নিজৰ আধাতকৈ অধিক ভূখণ্ড হেৰুৱাই পেলাইছিল আৰু অগাধত সোমাই পৰিছিল। আচলতে অৰ্থনৈতিক সম্ভাৱনাও, ইউৰোপৰ পৰা দূৰত্বই, আমেৰিকাৰ মহাসাগৰসমূহেও ইয়াক ৰক্ষা কৰা নাছিল। আৰু সকলো, কোৱাৰ দৰে, নৰকলৈ গ"ল।
  ডালেছে, বেঁকা হৈ, বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আমি শান্তিৰ যিকোনো চৰ্তত সন্মত, যদিহে ইয়াত শব্দটো নাথাকে: আত্মসমৰ্পণ!
  শ্বেলেনবাৰ্গে হাঁহিলে আৰু মনস্তাত্ত্বিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মিছা অহংকাৰৰ স্বাৰ্থত আপুনি আমেৰিকাক দানৱীয় দুখ-কষ্টৰ বলি কৰি থাকিবলৈ সাজু নেকি?
  ডালেছে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। এটা অত্যাচাৰী থমকি ৰ"ল। তাৰ পাছত আমেৰিকাৰ প্ৰতিনিধিজনে কোমল সুৰত ক"বলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - আমি প্ৰকৃত আত্মসমৰ্পণৰ সৈতে যিকোনো শান্তিৰ পৰিস্থিতিৰ বাবে সাজু, কেৱল ইয়াৰ আনুষ্ঠানিককৰণ অবিহনে!
  শ্বেলেনবাৰ্গে কুটিল হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - Fuhrer আত্মসমৰ্পণ জোৰ! এইটোৱেই তেওঁৰ অপৰিহাৰ্য অৱস্থা! আৰু এডলফ হিটলাৰে নিয়ম অনুসৰি নিজৰ সিদ্ধান্ত সলনি কৰিবলৈ অত্যন্ত অনিচ্ছুক!
  ডালেছে কান্ধ দুটা জোকাৰি মনে মনে সুধিলে:
  - আপুনি অলিগাৰ্চ আৰু ট্ৰুমেনৰ বাবে ব্যক্তিগত নিৰাপত্তাৰ নিশ্চয়তা দিয়েনে?
  শ্বেলেনবাৰ্গে হাঁহি হাঁহি সোঁৱৰাই দিলে:
  - এটা সময়ত, ট্ৰুমেনে কৈছিল: যদি জাৰ্মানী জয়ী হয়, আমি ৰাছিয়াক সহায় কৰিম, যদি ৰাছিয়া জয়ী হয়, আমি জাৰ্মানীক সহায় কৰিম... আৰু যিমান পাৰি সিহতক মাৰি পেলাওক! অৰ্থাৎ ট্ৰুমেন এজন যথেষ্ট কুটিল! আৰু আমাক লাগে তোমালোক হাৰামীবোৰ!
  ডালেছে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - মই ট্ৰুমেন আৰু আনসকলক বিজয়ীৰ দয়াৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বুজাবলৈ চেষ্টা কৰিম! বাকীবোৰৰ কথা ক"বলৈ গ"লে... তেনেকৈয়ে হ"ব! অৰ্থাৎ মই ক"ব বিচাৰো যে আমি জাৰ্মান নাগৰিকত্ব গ্ৰহণ কৰিবলৈ সাজু!
  শ্বেলেনবাৰ্গে কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - মহান জাৰ্মানীৰ প্ৰতি আনুগত্য এতিয়াও অৰ্জন কৰিব লাগিব!
  ডালেছে শিহৰিত হৈ সুধিলে:
  - নতুন বিশ্ব ব্যৱস্থাত আমেৰিকাৰ ব্যৱসায়ীসকলৰ বাবে ঠাই নাইনে?
  শ্বেলেনবাৰ্গে যথেষ্ট স্পষ্টভাৱে কৈছিল:
  - কিয়? থাকিব! আপুনি থাৰ্ড ৰাইচৰ অৰ্থনীতিৰ এপেণ্ডেজ হৈ পৰিব।
  আৰু আপুনি কিবা এটা ঔপনিৱেশিক বুৰ্জোৱা শ্ৰেণীৰ দৰে হ"ব।
  ডালেছে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - যদি ধন-সম্পত্তি সংৰক্ষিত হয়, তেন্তে পুঁজিপতিসকলে ইচ্ছাকৃতভাৱে আপোনাৰ বাবে চহী কৰিব!
  শ্বেলেনবাৰ্গে হাঁহি হাঁহি আৰু ক'লে:
  - কৰ্মদিন বৃদ্ধি কৰি শ্ৰমিকক অধিক কঠোৰভাৱে শোষণ কৰিব পাৰিব।
  থমকি ৰ"ল। দুগৰাকী স্লাভিক ছোৱালী সোমাই গ"ল। কেৱল স্বচ্ছ ব্লাউজ আৰু চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধিছিল, খালী ভৰিৰে। ৱাইন, ৰোষ্ট হাঁহ, কাটি লোৱা গাহৰিৰ মাংস আৰু চাইড ডিচৰ সৈতে এটা ডাঙৰ ৰূপৰ পাত্ৰ আনিলে।
  শ্বেলেনবাৰ্গে জলপান এটা খাবলৈ আগবঢ়াই দিলে। আৰু একে সময়তে সি দাসীগৰাকীৰ উদং, টেন কৰা আঁঠুটোত হাত থৈ দিলে। হয়, অলপ লাজ পাইছিলোঁ, কিন্তু প্ৰতিহত কৰা নাছিলো।
  শ্বেলেনবাৰ্গৰ পৰা অহা এটা চিন মানি আন এগৰাকী ছোৱালীয়ে ডালেছৰ লগত বহিল। আমেৰিকানজনে লক্ষ্য নকৰাৰ অভিনয় কৰিলে। জাৰ্মান চোৰাংচোৱাৰ মুৰব্বীয়ে ছোৱালীজনীৰ উদং, টেন, পেশীবহুল ভৰিখন চুমা খালে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - আৰু আপোনাৰ দেশত বেশ্যাবৃত্তি বৈধ হৈ পৰিব, নৈতিকতা পুলিচক ভয় কৰিব নালাগিব। আৰু ছোৱালীবোৰৰ লগত ভয় নোহোৱাকৈয়ে সম্ভৱ হ"ব... কিন্তু নীলাবোৰৰ কষ্ট হ"ব!
  ডালেছে সংক্ষিপ্তভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই নীলা নহয়!
  শ্বেলেনবাৰ্গে হাঁহি হাঁহি পৰামৰ্শ দিলে:
  - গতিকে অনুভৱ কৰক! তাই দাসী আৰু নাকচ কৰাৰ কোনো অধিকাৰ নাই!
  ডালেছে হাত মিলাই মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো পুৰণি কালৰ যেন লাগিব পাৰে, কিন্তু মই নাৰীবাদী নহয়!
  শ্বেলেনবাৰ্গে মূৰ জোকাৰিলে:
  - কিন্তু অসাৰ... এনে সুখৰ পৰা নিজকে বঞ্চিত কৰি আছা! নাৰীবাদী হোৱাটো এটা ডাঙৰ সুখ!
  ডালেছে ছোৱালীজনীলৈ চালে। শ্যামলা, চিকন, বক্ৰ। ব্লাউজটোৱে তাইৰ স্তন আৰু প্ৰলোভনমূলক শৰীৰৰ ৰূপৰেখা লুকুৱাই ৰখা নাছিল। ভৰি দুখন উদং, ভালদৰে ধুই লোৱা, তলুৱাবোৰ অলপ ধূলিময়, কিন্তু অতি মাৰ্জিত। এজনী ছোৱালীক আপুনি সঁচাকৈয়ে আদৰ আৰু স্পৰ্শ কৰিব বিচাৰে।
  কিন্তু ডালেছ আছিল এজন পেছাদাৰী চোৰাংচোৱা বিষয়া আৰু তেওঁ নিজকে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব জানিছিল। তদুপৰি তেওঁৰ ফটো উঠিব নোৱাৰিব সেয়াও সত্য নহয়।
  শ্বেলেনবাৰ্গে চাকৰ ছোৱালীজনীৰ বুকুত হাত থৈ দিলে। তাই আনন্দত গুণগুণাই উঠিল। তাইৰ আপাত দৃষ্টিত ভাল লাগিছিল যেতিয়া এজন ডেকা আৰু যথেষ্ট সুদৰ্শন মানুহে তাইৰ বুষ্টখন চুইছিল। নে তাই চতুৰতাৰে অভিনয় কৰিছিল। কিন্তু শ্বেলেনবাৰ্গ একেবাৰেই লাজ কৰা নাছিল।
  ডালেছে চমুকৈ ক"লে:
  - দুশৰো অধিক আমেৰিকান ডিভিজন পৰাস্ত কৰি বন্দী কৰা হয়। কিন্তু আমাৰ আৰু এশ পঞ্চাশটা ডিভিজন আৰু মিলিচীয়াও আছে। আনহাতে আমেৰিকাই এতিয়াও যুঁজিব... নিউয়ৰ্কত ইহুদীৰ প্ৰভাৱ প্ৰবল। ইহুদী আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীলসকলেই শেষলৈকে যুঁজিব বিচাৰে। গতিকে... বাৰু, কমিউনিষ্টসকলেও, তেওঁলোকে যুঁজ বিচাৰে!
  শ্বেলেনবাৰ্গে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই ক'লে:
  - শুনিছোঁ তোমাৰ পাঁচজনী ছোৱালী ৰাছিয়াৰ পৰা দেখা দিলে। যিসকলে বৰ ভালকৈ যুঁজ দিয়ে। তেওঁলোকৰ বিষয়ে কিংবদন্তি ৰচনা কৰা হয়।
  ডালেছে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু আপোনাৰ ফ্ৰেড্ৰিচৰ বিষয়ে কিংবদন্তি কৰা হয়, লগতে বিখ্যাত চাৰিজনৰ বিষয়েও। আচলতে বাস্তৱ আৰু সপোনবোৰ প্ৰায়ে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰে!
  শ্বেলেনবাৰ্গে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - এই ছোৱালীবোৰক জীৱিত অৱস্থাত বন্দী কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক!
  ডালেছে মাত দিলে:
  - আমি আপোনাক এই আনন্দ দিম!
  ইয়াৰ পিছত শ্বেলেনবাৰ্গ আৰু ডালেছ পৃথক হয়। ক"বলৈ আৰু একো নাছিল।
  শ্বেলেনবাৰ্গে ছোৱালীকেইজনীৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলালে, গৰমত গাহৰিৰ সুস্বাদুতাৰে জন্তুৰ আবেগক সন্তুষ্ট কৰিলে। গাহৰিৰ দৰে চিঞৰি উঠিল...
  ইফালে হিটলাৰে নিজেই আন এখন গ্লেডিয়েটৰ যুঁজৰ সৈতে মজা কৰি আছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাজিয়া কৰি আছিল, দুয়োফালে চাৰিজনী। যোদ্ধাসকলে পিন্ধিছিল কেৱল পেণ্টী, তেল আৰু টেন কৰা।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আঘাতৰ আদান-প্ৰদান কৰিলে আৰু খালী ভৰিৰ তলত কয়লা পেলোৱা হ"ল। ফুহৰাৰে তিনিগৰাকী বেশ্যাৰ সৈতে একেলগে এই কথা চাইছিল, যাক তেওঁ প্ৰতিফলিতভাৱে আদৰ কৰিছিল। মানুহ হ"বলৈ বৰ সক্ষম নহয়, ফুহৰাৰে তেজ আৰু নিৰ্যাতনত সুখ পাইছিল। বিশেষকৈ ধুনীয়া নাৰীক অত্যাচাৰ কৰি তেওঁ ভাল পাইছিল।
  আৰু হিটলাৰে এই কামটো কৰিলে, চেডিষ্টিক আত্মবিস্মৰণীয়তাৰে। আৰু তেতিয়াই ছোৱালী এজনী তৰোৱালে বিন্ধি পৰিল। ক"লা যোদ্ধাসকলে তাইৰ গোৰোহাটো টৰ্চেৰে জ্বলাই দিলে। ছোৱালীজনীয়ে লৰচৰ কৰি চিৰদিনৰ বাবে নিমাত হৈ পৰিল। এইদৰে ফেচিষ্টসকলৰ বাবে ই আছিল মনোৰঞ্জন।
  ফুৰাৰজন যুদ্ধৰ পৰা কিছু বিচলিত হৈ পৰিছিল। সি চিন্তাশীল হৈ পৰিল।
  প্ৰথম নম্বৰৰ নাজীয়ে যেতিয়া "মোৰ সংগ্ৰাম" লিখিছিল, তেতিয়া তেওঁ উপলব্ধি কৰিছিল যে জাৰ্মানীৰ বাবে আটাইতকৈ গুৰুতৰ শত্ৰু হ"ব আমেৰিকা। আৰু এনে যুদ্ধৰ পৰা আঁতৰি থাকিব বিচাৰিছিলো। প্ৰথমতে হিটলাৰে মিত্ৰজোঁটৰ জৰিয়তে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰাৰ কথা ভাবিবলৈ প্ৰৱল আছিল। জাৰ্মানী, স্বাভাৱিকতে পোলেণ্ড, ইটালী, ভাল হ"লে ব্ৰিটেইন, জাপান ভাল হ"ব। হয়তো আনকি ফ্ৰান্স, হাংগেৰী, ৰোমানিয়া আদি দেশকো সংযোগ কৰি।
  ফুৰাৰে নিজেই এতিয়াও প্ৰকৃততে জাৰ্মান শক্তিক বিশ্বাস কৰা নাছিল, যে জাৰ্মানী আধিপত্যবাদী হোৱাৰ ভাগ্যত লিখা আছিল। গতিকে তেওঁৰ পৰিকল্পনা অধিক সামান্য আছিল: বিংশৰ দশকত তুলনামূলকভাৱে দুৰ্বল ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা লাভৱান হোৱা, আৰু তাত থকা মাটিৰ কিছু অংশ লাভ কৰা।
  যদিও প্ৰথমে জাৰ্মানীৰ ক্ষমতা দখল কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। ১৯২৮ চনৰ নিৰ্বাচনত ফেচিষ্টসকলক তিনি শতাংশ ভোটও দিয়া নহ"ল। ক্ষমতা যেন কেৱল সপোনহে। কিন্তু তাৰ পিছত নাজী সংগঠনৰ অলৌকিকতা, পৃষ্ঠপোষকৰ সহায় আৰু হিটলাৰৰ বক্তৃতা ক্ষমতাই প্ৰায় যুক্তিসংগত ফলাফলৰ সূচনা কৰিলে। হিটলাৰে জয়ী হ"ল... যদিও তেওঁ বিফলতাৰ দিশে আগবাঢ়িছিল।
  আৰু ভোটাৰৰ আশাক অতিক্ৰম কৰিলে। পিছলৈ যিখিনি পূৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, সেই কথাও ফুৰাৰে প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া নাছিল। আৰু অভিজাত শ্ৰেণীয়ে বিশ্বাস কৰিছিল যে বিশ্বৰ আধিপত্য অবাস্তৱ।
  ফুহৰাৰৰ সফলতা আছিল, যাৰ আংশিক কাৰণ আছিল কমিউনিজম আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ ভয়। তেওঁলোকে জাৰ্মানীক বলছেভিজমৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰিব বিচাৰিছিল। আপাত দৃষ্টিত আন কিছুমান বিবেচনাও আছিল। জাৰ্মানীয়ে জুইৰ পৰা চেষ্টনাট উলিয়াই আনিব, আৰু বাকীবোৰে, অদ্ভুতভাৱে, লুটপাতবোৰ ভাগ কৰিব। ফুৰাৰে আনসকলৰ মনত এই ধাৰণাটো সোমাই দিবলৈ সক্ষম হ"ল। সেইবাবেই তেওঁ অসামৰিক অঞ্চলটো দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু আনকি অষ্ট্ৰিয়াৰ এনশ্বলাছকো সম্পন্ন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত মিউনিখত জয়লাভ হ"ল। চুডেটেনলেণ্ড জাৰ্মান হৈ পৰিল আৰু অলপ পিছত ক্লাইপেডা ঘূৰি আহিল।
  ফুৰাৰ কিছু পৰিমাণে আনন্দৰ মাজত পৰিল, সম্ভৱতঃ অধিক সুস্থ যুক্তিৰে চেক গণৰাজ্য দখল কৰিবলৈ কোনো লৰালৰি হ'ব নালাগিছিল। আপোনাৰ মিত্ৰসকলক এনেদৰে অপমান কৰা কিয়? কিন্তু ভুল হিচাপ কৰিলোঁ। তাৰ পিছত পোলেণ্ডৰ সৈতেও কথাবোৰ ঠিক নহ"ল৷ ইয়াত প্ৰথমে ইহুদীসকলে অস্ত্ৰ তুলি লৈছিল, তেওঁলোকে জাৰ্মানীত স্ক্ৰু টান কৰাটো বন্ধ কৰিবলৈ দাবী জনাইছিল। আৰু আকৌ ফুহৰাৰে স্ফটিক কটাৰীৰ নিশাটো সংগঠিত কৰি ভুল হিচাপ কৰিলে।
  জাৰ্মানীৰ সম্ভাৱনা ভাল নাছিল। মাত্ৰ নব্বৈটা ডিভিজন থকাৰ বাবে, ইয়াৰে মাত্ৰ ছটাহে লঘু সাজসজ্জিত, ই বিশ্বৰ বেছিভাগৰে সৈতে যুদ্ধত নামিব।
  আনকি পোলেণ্ডৰ বিৰুদ্ধেও জাৰ্মানসকলক কিছু দুৰ্বল যেন লাগিছিল। পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ গোলাবাৰুদ আৰু বোমা নাছিল। যুদ্ধৰ বাবে জাৰ্মানী বৰ সাজু হোৱা নাই। সেয়েহে ফুৰাৰে ষ্টেলিনৰ চুক্তিৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। যদিও প্ৰথম অৱস্থাত তেওঁৰ পৰিকল্পনা আছিল সম্পূৰ্ণ বেলেগ।
  সাধাৰণতে হয়তো ফুৰাৰজন ইমান জিনিয়াছ নহয় যে তেওঁ ভাগ্যৱান। পোলেণ্ড আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্তত এক বৃহৎ বিপদ আছিল। এশ দহটা ফৰাচী আৰু ইংৰাজী বিভাগে কেৱল পশ্চিমৰ তেত্ৰিশটা জাৰ্মান বিভাগক চেপি ধৰিব।
  কিন্তু এনে নহ"ল। জাৰ্মানীৰ ওপৰত জিলিকি আছিল এটা ভাগ্যৱান তাৰকা। এটা অলৌকিকতা হ"ল, মিত্ৰশক্তিয়ে সেই মুহূৰ্তটো হেৰুৱাই পেলালে। জাৰ্মানসকলৰ হাতত পৰ্যাপ্ত গোলাবাৰুদ যিমান সোনকালে আছিল, ঠিক সেইদৰেই পোলেণ্ড পৰাস্ত হৈছিল। তাৰ পিছত মিত্ৰশক্তিয়ে জাৰ্মানীক প্ৰস্তুতি চলাবলৈ কেইবামাহো সময় দিলে।
  ফিনলেণ্ডৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ সময়ত জাৰ্মানসকলৰ ভাগ্য ভাল আছিল। ষ্টেলিনে দ্ৰুত সফলতা লাভ কৰাত ব্যৰ্থ হৈ আবদ্ধ হৈ পৰিল। শান্তিৰ আশাৰ সৃষ্টি হ"ল। বহুতে হিটলাৰৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছিল আৰু নিজকে অলপতে সীমাবদ্ধ কৰি ৰখাৰ পৰামৰ্শ দিছিল। অৰ্থাৎ পূবত চতুৰ্দশ বছৰৰ সীমা পুনৰুদ্ধাৰ কৰা, আৰু পোলেণ্ডক স্বাধীনতাৰ ৰূপ দিয়া।
  আনকি মিত্ৰশক্তিয়েও ইংগিত দিছিল যে তেওঁলোকে হয়তো উপনিবেশৰ বিষয়টোলৈ ঘূৰি আহিব।
  কিন্তু ফুৰাৰে শেষত সকলো নাকচ কৰি নিৰ্ণায়ক যুদ্ধ কৰিবলৈ ধৰিলে। ডেনমাৰ্কে এদিন প্ৰতিৰোধ কৰিলে, নৰৱে দ্ৰুতগতিত আৰু নূন্যতম লোকচানৰ সৈতে বন্দী হ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ শীতল কথাটো, উচ্চ মিত্ৰজোঁটৰ বাহিনীবোৰৰ অলৌকিক পৰাজয়। চাৰি নিযুত বন্দী, এশ পঞ্চাশটা ডিভিজনৰ লুটপাত। মেইনষ্টেইন আৰু হিটলাৰৰ উজ্জ্বল পৰিকল্পনা। আৰু ভাগ্যৰ বিৰল আঘাতত জাৰ্মানসকলে সঁচাকৈয়ে হেৰুৱাব পাৰিলেহেঁতেন। মিত্ৰশক্তিৰ দুগুণ টেংক, অধিক পদাতিক আৰু অধিক আৰ্টিলাৰী আছিল।
  কিন্তু আকাশৰ ওপৰত থকা তৰাটোৱে থাৰ্ড ৰাইখক পৃষ্ঠপোষকতা কৰিছিল... সঁচা, ব্ৰিটেইনৰ সৈতে কথাবোৰ ঠিক নহ"ল৷ নাই শান্তি, নাই জয়! আকাশী আক্ৰমণ বিফল হ"ল। হিটলাৰে নিজেই নিজৰ ব্যক্তিগত দায়িত্ব বুজি পাইছিল। শান্তিপূৰ্ণ চহৰত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নহয়, বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰা আৰু অধিক যুক্তিসংগতভাৱে কমাণ্ড কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  অৱতৰণৰ আয়োজন কৰিবলৈ সকলো কাম কৰা হোৱা নাছিল। আৰু জয়ী হোৱাৰ সুযোগ আছিল। ইংৰাজী চেনেল বৰ ডাঙৰ জলদ্বীপ নহয়, ৰাফ্টেও ইয়াক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে। তেতিয়া যদি ফুৰাৰে সম্পূৰ্ণ শক্তি আৰু সংগঠন দেখুৱালেহেঁতেন তেন্তে ১৯৪০ চনত ব্ৰিটেইন পিছুৱাই গ"লহেঁতেন। আৰু ইয়াৰ ফলত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত ক্ষিপ্ৰ হ"ব।
  কিন্তু ফুৰাৰজন, হায়, তেতিয়া কামৰ বাবে উপযুক্ত নাছিল। তেওঁ উজ্জ্বল অন্তৰ্দৃষ্টিৰ প্ৰেৰণা হেৰুৱাই পেলালে আৰু তেওঁৰ ভাগ্যৱান তাৰকাটো ম্লান হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত হিটলাৰে ইউ এছ এছ আৰক লৈ বহুত চিন্তা কৰিবলৈ ধৰিলে। ষ্টেলিনৰ স্পষ্ট সামৰিক প্ৰস্তুতিয়ে আতংকৰ সৃষ্টি নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। ইমানবোৰ টেংক, অন্যান্য সঁজুলি, বন্দুক, বিমান। এই সকলোবোৰে ফুৰাৰক চিন্তিত কৰি তুলিছিল।
  সেয়েহে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে নিৰ্ণায়ক যুদ্ধ আৰু আফ্ৰিকাত আক্ৰমণৰ পৰিৱৰ্তে আধামৰা ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা হয়। আৰু ইয়াত ফুহৰাৰে ভুল কৰিলে। অস্ত্ৰ উৎপাদনক সৰ্বাধিক প্ৰসাৰিত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। অ" কে ডব্লিউৱে সঠিকভাৱে ৰিপ"ৰ্ট কৰিছিল যে ইউ এছ এছ আৰ দখল কৰিবলৈ ছয়ত্ৰিশটা টেংক বিভাগৰ প্ৰয়োজন। কিন্তু মাত্ৰ ষোল্লটাহে আবণ্টন দিয়া হৈছিল। পৰিকল্পনা "বৰবাৰোছা" এক বিশুদ্ধ জুৱা: চাৰিগুণ কম টেংক আৰু বিমানেৰে আক্ৰমণ কৰাটো মৃত্যুমুখী বিপজ্জনক।
  কিন্তু হিটলাৰে এই কথাটো লক্ষ্য কৰিছিল যে ৰঙা সেনাক কাৰ্যতঃ নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হোৱা নাছিল। আৰু তাইক শিকাইছিল কেৱল তাৰ ভূখণ্ডত শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিবলৈ। আৰু কি? হিচাপটো ন্যায্য আছিল! প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে অপ্ৰস্তুত হৈ ছোভিয়েট সৈন্য কলহত পৰিল আৰু সেইবোৰ থেতেলিয়াই ভাঙি পেলালে। বন্দীসকলক খেদি পঠিয়াই দিলে। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ শক্তি কম আছিল। ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰো পৰ্যাপ্ত নাছিল। আনকি বাইপ্লেনকো যুদ্ধলৈ নিক্ষেপ কৰা হৈছিল।
  আমি মস্কো পালোঁ, ডনবাছ বন্দী কৰিলোঁ আৰু লেনিনগ্ৰাডক বাধা দিলোঁ। কিন্তু ৰাজধানীখন ল"ব পৰাকৈ তেওঁলোকৰ শক্তি নাছিল, আৰু অভিশপ্ত শীতকালটোৱে বাধাৰ সৃষ্টি কৰিলে৷ কয়লাৰ ওপৰত থকা গেছলিন হিমৰ বাবে পচি অদহনীয় ভগ্নাংশলৈ পৰিণত হয়। আৰু জাৰ্মানসকলে দাঁতত সোমাই গ"ল!
  আৰু তাৰ পিছত জাপানে আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। তাইক মই সমৰ্থন কৰিব লগা হ"ল। আৰু আফ্ৰিকাত ৰমেলৰ ঠেংখন চিটিকি পৰিছিল। একচল্লিশ আৰু বাচল্লিশৰ শীতকালটো ইমানেই দুৰ্ভাগ্যজনক হৈ উঠিল। কিন্তু... কিন্তু জাপানীসকলে কেইবাটাও ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰিলে। আৰু বসন্তই ৱেৰমাখ্টৰ নতুন জয় কঢ়িয়াই আনিলে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল হিটলাৰে নিজৰ মাজত নতুন প্ৰেৰণা অনুভৱ কৰিলে, আৰু এজন উৎকৃষ্ট সংগঠক হৈ পৰিল। তেওঁ জাৰ্মানী আৰু দখল কৰা ভূখণ্ডসমূহক সীমালৈকে সংগঠিত কৰিবলৈ সক্ষম হয়, আৰু অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰে।
  আৰু তেতিয়াৰ পৰাই সকলো উন্নতি হ"বলৈ ধৰিলে। এতিয়া আমেৰিকা থাৰ্ড ৰাইচৰ ভৰিত পৰিছে।
  হিটলাৰে এটা চিন দিলে... এতিয়া ল'ৰাবোৰে যুঁজিছে। লগতে কেৱল কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধিছে। আৰু এনেকুৱা ৰক্তাক্ত যুঁজ।
  ফুৰাৰে বেছি সময় কথা পাতি ভাল নাপালে। তেওঁ অতি সোনকালে জগতৰ শাসক হ"ব। নেপোলিয়ন, চেংগিছ খান, টামেৰলেনেও এনে সফলতা লাভ কৰা নাছিল। হিটলাৰৰ আগতে এইটো হোৱা নাছিল, আৰু তেওঁৰ পিছত হোৱাৰ সম্ভাৱনাও কম! এটা প্ৰকৃত অলৌকিক ঘটনা ঘটিল।
  ল"ৰাবোৰৰ উদং ভৰিৰ তলত কয়লা ঢালি দিয়া হ"ল। তেওঁলোকৰ বাবে অধিক কষ্টদায়ক কৰি তুলিবলৈ। ল"ৰাবোৰে কষ্ট পাইছিল আৰু হিটলাৰে সেই দুখবোৰ উপভোগ কৰিছিল। ল'ৰাক চাবুক মাৰিব পাৰিলে বৰ ভাল লাগে। আৰু ফুহাৰাৰে হাঁহিলে আৰু নিজৰ ভেম্পায়াৰৰ দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। তেওঁ বহুত মানুহক অত্যাচাৰ কৰি প্ৰতিস্থাপন কৰিছিল। আৰু কিমানক জীৱিত অৱস্থাত জ্বলাই দিয়া হ"ল?
  হিটলাৰে ব্যক্তিগতভাৱে ল"ৰা-ছোৱালীক জুইত জ্বলাই দিছিল। ছোৱালীৰ উদং স্তনত জ্বলি থকা টৰ্চ এটা ধৰি ৰাখি সি ভাল পাইছিল। ঘূৰণীয়া মাইকী গোৰোহাৰ ওপৰেৰে শিখাটো পাছ কৰক।
  আটাইতকৈ বনৰীয়া নিৰ্যাতন ব্যৱহাৰ কৰক। আৰু হিটলাৰে যিটো ব্যৱহাৰ কৰা নাছিল... আৰু জুই আৰু গৰম, কাঁইটীয়া তাঁৰ, আৰু গৰমৰ পৰা ৰঙা শিকলি।
  আটাইতকৈ বনৰীয়া অত্যাচাৰ... যেতিয়া ধুনীয়া ছোৱালীবোৰক জীয়াই জ্বলাই দিয়া হয়... আৰু চুটি গোঁফ থকা উন্মাদজনে এই সকলোবোৰ ভাল পাইছিল।
  হিটলাৰে নিৰ্যাতনৰ প্ৰক্ৰিয়াটো ভাল পাইছিল... ছোৱালীবোৰৰ নখৰ তলত গৰম বেজী চলাই তেওঁ অত্যন্ত ভাল পাইছিল, বিশেষকৈ ভৰিৰ আঙুলিৰ তলত। আৰু গৰম টংৰে আঙুলি ভাঙিব।
  জাৰ্মানীত হিটলাৰক উপহাস কৰা হৈছিল আৰু ভৱিষ্যতৰ ফুহৰাৰে ভিয়েনাত আৱাসী জীৱনত বহুত অপমান সহ্য কৰিবলগীয়া হৈছিল। ইয়াৰ ফলত তেওঁ অতি ঠাণ্ডা আৰু নিষ্ঠুৰ হৈ পৰিছিল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ঠাণ্ডা নহয়, আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিষ্ঠুৰ। হিটলাৰৰ মনত ইমানেই খং আছিল যে আক্ষৰিক অৰ্থত ঘৃণাৰ সৈতে ই স্কেলৰ বাহিৰলৈ গৈছিল।
  ইয়াৰ ফলত ফুহৰাৰে উগ্ৰপন্থীসকলক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আটাইতকৈ চেঙেলীয়া ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰসকলে হিটলাৰৰ কথা মানিছিল, গতিকে তেওঁলোকে তেওঁৰ চুম্বকত্ব আৰু আচৰিত ঘৃণা অনুভৱ কৰিছিল।
  হিটলাৰে নিজৰ নৰকীয় শক্তিৰে দমন কৰিলে। আনকি ষ্টেলিনেও ফুৰাৰক ভয় কৰাটো আচৰিত কথা নহয়। মই তেওঁক ভয় কৰিছিলো আৰু সন্মান কৰিছিলো।
  হিটলাৰে আচলতে নৰকীয় আত্মাৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিছিল, যিয়ে তেওঁক অবিশ্বাস্য শক্তি দিছিল। জনসাধাৰণে ফুহৰাৰৰ কথা মানিলে। সৈন্য আৰু ভাগ্যৰ ডেউকা দুয়োটাই মানিলে। ইটোৰ পিছত সিটোকৈ জয়লাভ। চেংগী খানেও নাজানিছিল এনে জয়। আনকি অষ্ট্ৰেলিয়াও জাৰ্মান উপনিবেশত পৰিণত হ"ল। আৰু বহুত প্ৰদেশ।
  হিটলাৰে কান্ধ দুটা জোকাৰিলে - আমেৰিকাৰ পিছত ক"লৈ যাব? ইউ এছ এছ আৰ শেষ? নে জাপানক আঘাত কৰিব? উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনে অত্যধিক ভূমি দখল কৰিছে। কিন্তু আনফালে এতিয়াৰ বাবে জাপানৰ সহায় অবিহনে কৰাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল। আৰু সেইবাবেই ফুহৰাৰে নিজৰ সংকীৰ্ণ চকুৰ মিত্ৰজনক বেছি ডাঙৰ হ"বলৈ দিলে। আনকি হিটলাৰে হতাশাত গুণগুণাই উঠিল: তেওঁ কিয় ইমান পাগল হৈ পৰিল? জাপানক ইমান মাটি দখল কৰিবলৈ অনুমতি দিলে? আনহাতে, জাপানৰ সৈতে দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি হোৱাৰ বাবেই ষ্টেলিনে যুদ্ধবিৰতিৰ বাবে সন্মতি দিবলৈ বাধ্য হৈছিল, যাৰ ফলত ব্ৰিটেইনক চেপি ধৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল।
  এইদৰে দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধৰ পৰিৱৰ্তে ফুৰাৰে একান্তভাৱে ব্ৰিটেইনলৈ স্থানান্তৰিত হয়। আৰু কম সময়ৰ ভিতৰতে তাইক জয় কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। গতিকে ষ্টেলিনৰ সেই মুহূৰ্তটোৰ সুযোগ লৈ পিঠিত আঘাত কৰাৰ প্ৰলোভনও নাছিল।
  কিন্তু তৃতীয় ৰাইচৰ এশ বিশটাতকৈও কম নিৰ্বাচিত বিভাগ এতিয়াও পূব দিশত থিয় হৈ আছে, ষ্টেলিনবাদী আক্ৰমণক বাধা দিবলৈ সাজু।
  ফুৰাৰে ছোৱালী এজনীক জেড, স্পন্দনশীল ৰডটো মুখত ল"বলৈ দিলে। আৰু মই আনন্দ অনুভৱ কৰিলোঁ। কিমান সুন্দৰ আৰু নিৰ্মল নাৰী শৰীৰ। তাক আদৰ কৰিলে, স্পৰ্শ কৰিলে, ষ্ট্ৰ"ক কৰিলে বৰ ভাল লাগে৷ আৰু ৰঙা ৰঙৰ নিপলবোৰৰ ওপৰত ঠিক চুমা খাব।
  ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ বুকুত পোনে পোনে চুমা খায় আৰু জিভাৰে তাইৰ বাষ্টটো চেলেকি দিয়ে। কিমান মিঠা। আৰু ছোৱালীবোৰ সুস্বাদু হৈ ওলাল। যুৱতীসকলৰ ছালৰ সোৱাদ কিমান সুখদায়ক।
  আৰু যেতিয়া সেইবোৰ ভাজি থাকে, তেতিয়া আচলতে ইয়াৰ গোন্ধটো ভজা মেৰ পোৱালি বা গাহৰিৰ মাংসৰ দৰে হয়। যদিও ফুৰাৰজন নিৰামিষভোজী আছিল, তথাপিও তেওঁ কেতিয়াবা মহিলাৰ ব্ৰিস্কেট খাবলৈ দিছিল। বা মানুহৰ মাংস টুকুৰা টুকুৰ কৰি তাৰ চালাডত ভৰাই পেলাব। নাৰীৰ শৰীৰ, বা পেশীবহুল ল'ৰা খোৱাটো বেয়া নহয়। কিন্তু হিটলাৰে নিজকে এনে সুস্বাদু খাদ্যৰ অনুমতি দিছিল কেৱল বন্ধৰ দিনত: যিহেতু মাংস ক্ষতিকাৰক।
  ফুহৰৰ পৰিয়ালে কল আৰু আনাৰসও ভাল পাইছিল। এই সকলোবোৰ অত্যন্ত সোৱাদযুক্ত।
  আৰু লগতে অৱশ্যেই ষ্ট্ৰেচ মাৰ্ক থকা মহিলাক অত্যাচাৰ কৰা। সুন্দৰীসকলক ৰেকত ওলোমাই থওক, তেওঁলোকৰ খালী ভৰি দুখন ষ্টকত সুৰক্ষিত কৰক, আৰু তাৰ পিছত ওজন সংলগ্ন কৰক। যেতিয়ালৈকে মৃতদেহবোৰ ভাঙি নাযায়। ই অৱশ্যে নিষ্ঠুৰ, কিন্তু ফলপ্ৰসূও৷ এইদৰে আপুনি সকলো সৌন্দৰ্য্যক অত্যাচাৰ কৰিব পাৰে।
  আন এটা আমোদজনক কথা হ"ল নিয়ৰৰ মাজত উলংগ হৈ ছোৱালীক খেদি ফুৰা। সাধাৰণতে জাৰ্মানীৰ প্ৰিয় নিৰ্যাতনটো ঠাণ্ডা! ঠাণ্ডাৰ পৰা ছোৱালীৰ আঙুলিবোৰ কেনেকৈ নীলা হৈ পৰে সেয়া চাবলৈ ইমানেই আকৰ্ষণীয়৷ আৰু তেওঁলোকৰ বাবে কিমান কষ্টদায়ক। সাধাৰণতে নিৰ্যাতন হিটলাৰৰ বাবে আছিল সৰ্বোচ্চ আনন্দ।
  বিশেষকৈ যেতিয়া খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে প্ৰথমে নিয়ৰত দৌৰি যায়, আৰু তাৰ পিছত এছ এছৰ মানুহবোৰে গৰম তাঁৰেৰে কয়লাৰ ওপৰেৰে ঠেলি দিয়ে তেতিয়া ই ধেমেলীয়া৷ আৰু ছোৱালীবোৰে ঠাণ্ডাৰ পৰা গৰম অভেনলৈ ভৰি উদং কৰিলে!
  ফুহৰাৰে হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - অত্যাচাৰ আৰু অত্যাচাৰ কৰি ভাল পাওঁ! মই বিষ দি ভাল পাওঁ! আৰু সেইবাবে নিৰ্যাতন জীয়াই থাকক!
  হিটলাৰে ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰিও ভাল পাইছিল। বিশেষকৈ বন্দী অগ্ৰগামীসকল। ইয়াত কুটিলতা আছিল, ল"ৰাটোৱে বিষত চিঞৰিব নে নাই। সাধাৰণতে অগ্ৰগামীসকলে দাঁত চেপি চিঞৰ-বাখৰ বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ফুহৰাৰে টৰ্চটো বুকুত ধৰি ৰাখি, বগলী গান গাই, ল"ৰাবোৰৰ গোৰোহা ভাজি ভাল পাইছিল। বা শিখা মুখলৈ আনিব। জুই বৰ জ্বলন্ত আৰু কষ্টদায়ক বস্তু, গতিকে সাধাৰণতে ল"ৰাবোৰে সহ্য কৰিব নোৱাৰি চিঞৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু এনেকুৱা জেদী অগ্ৰগামীও আছিল যিসকলে যন্ত্ৰণাদায়ক জোকাৰণিৰ ফলত চেতনা হেৰুৱাই পেলালে, কিন্তু মৌন হৈ থাকিল।
  ইয়াত ফুহৰাৰে সঁচাকৈয়ে এনে এজন অগ্ৰগামীক অত্যাচাৰ কৰিব বিচাৰিছিল। আৰু হিটলাৰে আদেশ দিলে:
  - ইয়াত বন্দী ৰাছিয়ান পক্ষপাতী এক ডেলিভাৰী!
  ষ্টেলিনে গেৰিলা যুদ্ধ নকৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়াৰ পিছতো আগৰ দৰে বৃহৎ সংখ্যক নহ"লেও কিছুমান ধৰ্মান্ধই প্ৰতিৰোধ কৰি থাকিল। আৰু অগ্ৰগামীসকল তাত আছিল।
  ফুহৰাৰৰ ৰুচি জানি তেওঁলোকে তেওঁৰ বাবে প্ৰায় তেৰ বছৰীয়া ল"ৰা এটা আনিলে। ব্লণ্ড, ইতিমধ্যে জেৰাৰ সময়ত প্ৰহাৰ কৰা হৈছে।
  ল"ৰাটোৰ কাপোৰ খুলি দিলে আৰু দুগৰাকী ওখ ভদ্ৰমহিলাই তাৰ বাহু দুটা পেলাই দিলে, তাৰ ওপৰত ফেন এটা দলিয়াই ৰেকটোৰ ওপৰলৈ টানি আনিলে। এজনে তাইৰ হাতৰ তলুৱাৰে অগ্ৰগামীগৰাকীৰ ডাঠ পিঠিৰ কাষেৰে আনন্দৰে গাইছিল আৰু ওঁঠত চুমা খাই উত্তৰ দিছিল:
  - আৰু ল'ৰাটোৱে মোৰ বিচনাখন গৰম কৰিব পাৰিলেহেঁতেন!
  হিটলাৰে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - জীয়াই থাকিলে মই তোমাক দিম ! অৱশ্যে পিছৰটোৰ সম্ভাৱনা কম।
  অগ্ৰগামীজনে চোলাটো আৰু টানকৈ চেপি ধৰিলে আৰু ফুহৰাৰ আৰু তেওঁৰ বেশ্যাসকলৰ ফালে ঘৃণাৰে চালে।
  ইতিমধ্যে ল"ৰাটোৱে ৰেকত ওলমি থাকিবলৈ সক্ষম হৈছিল। উদং গোৰোহাত চাবুক আৰু ৰবৰৰ লাঠিৰে প্ৰহাৰ কৰিলে। সঁচা, মই এতিয়াও জুইৰ চেষ্টা কৰা নাই৷ ফুহৰাৰে সৰুকৈ আৰম্ভ কৰিছিল। সি লাইটাৰটো জ্বলাই ল"ৰাটোৰ মসৃণ বুকুখনৰ ওপৰেৰে জুইৰ শিখাটো চলাই দিলে।
  সি আৰু জোৰেৰে দাঁতবোৰ চেপি ধৰিলে আৰু জোকাৰি গ"ল। তাৰ টেন কৰা শৰীৰটোত ফোহা ফুলি উঠিল।
  ফুৰাৰে ৰাছিয়ান ভাষাত জোৰ দি মৰমেৰে ক"লে:
  - কোৱা যে ষ্টেলিন ছিট, আৰু মই তোমাক অত্যাচাৰ নকৰো!
  অগ্ৰগামীজনে নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - নহয়!
  হিটলাৰে হাঁহি এটা মাৰি টৰ্চটো তুলি ল"লে। ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিৰ ওচৰলৈ লৈ আহিল৷ অগ্ৰগামীজনে আৰু জোৰেৰে লৰচৰ কৰিলে, বুকুৰ পৰা চিঞৰ এটা ফাটি গ"ল। কিমান বেদনাদায়ক। কিন্তু এটা টাইটানিক প্ৰচেষ্টাৰে ল"ৰাটোৱে নিজকে সংযত কৰিলে।
  ফুৰাৰে ল"ৰাটোৰ গোৰোহা পোৰা কৰি ভাগৰি পৰিল, আৰু টৰ্চটো নিজৰ গ্ৰাইণ্ডলৈ লৈ গ"ল। এইখিনিতে বিষটোৱে সকলো সীমা অতিক্ৰম কৰিলে আৰু অগ্ৰগামীজনে যন্ত্ৰণাদায়ক শ্বকত চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  হিটলাৰে টৰ্চটো থৈ হতাশ সুৰত ক"লে:
  - কিমান অটল, ৰাছিয়ানসকল! মই কেৱল আচৰিত হৈ পৰিছো!
  জল্লাদ ছোৱালীকেইজনীয়ে ফুৰাৰক সুধিলে:
  - তাক জ্ঞানলৈ আনিব!?
  হিটলাৰে মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - এতিয়া আমি তাক এচিডত জীৱিত অৱস্থাত দ্ৰৱীভূত কৰিম! অগ্ৰগামীসকলৰ হঠকাৰীতাৰ প্ৰতিশোধ লম!
  উলংগ ল"ৰাটোক জ্ঞানলৈ আনি শিকলি এটাত ওলোমাই থৈ লাহে লাহে এচিডত ডুবাই দিবলৈ ধৰিলে। অগ্ৰগামীজনে দ্ৰৱীভূত হোৱা মাংসটোৰ পৰা বনৰীয়া যন্ত্ৰণা এটা অনুভৱ কৰিলে, কিন্তু ল"ৰাটোৱে দয়াৰ ভিক্ষা কৰাৰ সলনি গান গাবলৈ ধৰিলে;
  মোৰ মাতৃভূমি পবিত্ৰ হ"ব,
  অগ্ৰগামীৰ বাবে এটা পবিত্ৰ ভূমি...
  স্কোয়াড মোৰ মৰমৰ পৰিয়াল,
  এইটো সকলো মানুহৰ বাবে এক আদৰ্শ হওঁক!
  
  আমাৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে,
  আমি অগ্ৰগামীসকলে শপত গ্ৰহণ কৰিলোঁ...
  হিটলাৰ চয়তানৰ লগত লীগত থাকিলেও,
  কিন্তু মস্কোৰ ওচৰত আমি তেওঁক কঠিন সময় দিলোঁ!
  
  আমি অগ্ৰগামী, মাতৃভূমিৰ পুত্ৰ,
  আমাৰ মহান মাতৃ পিতৃভূমি...
  আৰু আমি শেষলৈকে দেশৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হৈ থাকিম,
  সাম্যবাদ গঢ়াৰ মহান কামত!
  
  মই ল'ৰা, আধা উলংগ আৰু খালী ভৰি,
  মই কঠোৰ তুষাৰ মাজেৰে গোপনীয়তাত গৈছিলোঁ...
  আৰু কাঁচি লৈ মৃত্যু মোৰ সন্মুখত উৰি যায়,
  লোহাৰ বেণ্ডীত বান্ধি ৰখাৰ ভাবুকি!
  
  কিন্তু মই নাজীসকলৰ ওচৰলৈ দলংখন উৰুৱাই দিলোঁ, জানেনে,
  তাদের ট্রেন তললৈ পঠালে...
  আৰু মোৰ বিশ্বাস বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত স্বৰ্গ থাকিব,
  সাম্যবাদৰ নতুন দুৰ্গ নিৰ্মাণ কৰোঁ আহক!
  
  কিন্তু তেতিয়াই হ"ল, মোক ভয়ংকৰ বন্দীত্বলৈ লৈ যোৱা হ"ল,
  Krauts মোৰ গোৰোহাত মোক কঠিন আঘাত কৰি আছিল...
  জল্লাদে পিঠিত নপাল ঢালি দিলে,
  মোৰ পেটত লাঠিৰে আঘাত কৰিলে!
  
  কূটনৈতিক ফেচিষ্টে জুই ব্যৱহাৰ কৰিছিল,
  তেওঁ নিৰ্মমভাৱে নিজৰ সমগ্ৰ পাতল শৰীৰটো জ্বলাই দিলে...
  অগ্ৰগামীজনে নিজৰ শেষ শক্তিৰে ধৰি ৰাখিলে,
  জল্লাদসকলে তেওঁক নিপুণভাৱে অত্যাচাৰ কৰিছিল!
  
  কিন্তু ল"ৰাটোৱে একো নক"লে,
  তেখেতে ফেচিষ্টসকলৰ আগত ৰাছিয়াৰ গোপনীয়তা প্ৰকাশ কৰা নাছিল...
  আৰু ফুৰাৰে তেওঁক যিমানেই অত্যাচাৰ নকৰক কিয়,
  তেওঁ অসাধাৰণ গুৰুত্ব দেখুৱালে!
  
  তাৰ পিছত ল"ৰাটোক এচিডত পেলাই দিলে,
  আৰু টুকুৰা টুকুৰকৈ ল'ৰাটো দ্ৰৱীভূত হৈ গ'ল...
  কিন্তু ল"ৰাটোৱে অকপটে কথা ক"লে,
  সেই সাম্যবাদ অতি সোনকালে দিয়া হ"ব!
  
  যে অতি সোনকালে আমাৰ সৈনিকজন বাৰ্লিনলৈ আহিব,
  তেখেতে Krauts একটি অতি শক্তিশালী পইন্ট দিব...
  আৰু ঈশ্বৰে ফুৰাৰক মাৰি পেলাব,
  আৰু গোটেই মেনেজাৰী, অকলে পাইকাৰী!
  
  আৰু মই অত্যাচাৰত মৰিম, অগ্ৰগামী,
  ভাগ্যই মোক আন কোনো উপায় এৰি থৈ যোৱা নাছিল...
  কিন্তু বাকী সকলোকে এটা উদাহৰণ দেখুৱাম,
  আৰু মই হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰো সহ্য কৰিব পাৰো, মই বিশ্বাস কৰোঁ ৰেকটো!
  
  তেতিয়া সৰ্ব্বশক্তিমান যীচু আহিব,
  সকলো চৰম পুনৰুত্থান হ'ব...
  কাজাখ আৰু ৰাছিয়ান দুয়োটা একত্ৰিত হ"ব,
  ডাঙৰ ডাঙৰ পৰিৱৰ্তন আহি আছে!
  শেষ কথাত আধা দ্ৰৱীভূত ল'ৰাটোৱে আকৌ চেতনা হেৰুৱাই পেলালে...
  ফুৰাৰে হাঁহি হাঁহি বন্ধুজনক চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - দেখাত সি তোমাৰ বিচনাখন গৰম কৰিব নালাগিব... দ্ৰৱীভূত!
  তাই উদাসীনভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আমি আন এটা বিচাৰিম... আৰু ইয়াৰ পৰা যি বাকী আছে আমি চাবোনৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিম!
  ফুহৰাৰে আদেশ দিলে:
  - ল'ৰাটোৰ মূৰৰ খুলিৰ পৰা এটা মহৎ গবলেট বনাওক! ইয়াৰ মাজতে মই গৈ বন্ধুৰ লগত অলপ ভোজ খাম!
  ফুহৰাৰৰ লগত কেইবাজনো লোক আছিল। ডিজাইনাৰ পৰ্ছেকে ধৰি। এই অসাধাৰণ মাষ্টৰজনে ফুৰাৰক কৈছিল:
  - কিংবদন্তি ছোৱালীবোৰে আমাক এটা আচৰিত ধাৰণা দিলে, যিটোৰ ওপৰত এতিয়া থাৰ্ড ৰাইচৰ শ্ৰেষ্ঠ ডিজাইন মনবোৰে কাম কৰি আছে।
  ফুহৰাৰে পাৰ্ক আপ কৰিলে:
  - কি ধাৰণা?
  পৰ্ছে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - সকলো কোণৰ পৰা গুলী চলালে অক্ষম হ"ব পৰা টেংক। ই হ"ব কিবা এটা অলৌকিকতাৰ দৰে, বা চেওপছৰ পিৰামিডৰ দৰে!
  ফুৰাৰে কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - আশাকৰোঁ ধাতুত মূৰ্তকৰণত বেছি সময় নালাগিব! বাৰু, পিৰামিডৰ দৰে টেংক নোহোৱাকৈও আমি এতিয়া শক্তিশালী!
  পৰ্ছে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়, আমি শক্তিশালী, মোৰ ফুৰাৰ!
  হিমলাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - অস্ত্ৰৰ উৎপাদন ইমানেই বৃদ্ধি পাইছে যে আপাত দৃষ্টিত অতি সোনকালে হ্ৰাস কৰিব লাগিব। আমেৰিকাৰ অতি সোনকালে মৃত্যু হ"ব, আৰু ৰাছিয়াৰ বাবে আমাক ইমানবোৰ বিমান আৰু বিশেষকৈ জাহাজৰ প্ৰয়োজন নহ"ব!
  ফুহৰাৰে হুইচেল মাৰি ক"লে:
  - সুন্দৰী, সৌন্দৰ্য্য, কেবাৰে সৌন্দৰ্য্য... আপুনি কেৱল মনোৰঞ্জনৰ বাবেই সৃষ্টি কৰা হৈছে!
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকৰ সন্মুখত নাচি থকা অৰ্ধনগ্ন ছোৱালীজনীলৈ হিটলাৰে কলৰ ছাল দলিয়াই দিলে। খোলাটোৱে ষ্ট্ৰিপাৰজনৰ গাধত খুন্দা মাৰিলে, আৰু তাই উত্তৰত গুণগুণাই উঠিল।
  ফুৰাৰে দাঁতৰ মাজেৰে হিচকি উঠিল:
  - নাই, মই এতিয়াও গোটেই পৃথিৱীখনক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ পৰা বহু দূৰত। জাপানো আছে। আৰু তাইৰ লগত যুঁজিবলৈ আপোনাক জাহাজৰ প্ৰয়োজন হ"ব! আৰু ইয়াৰ বাবে আমি সাজু থাকিব লাগিব!
  গুডেৰিয়ানে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - জাপানে ইতিমধ্যে আমাৰ টেংক বিশেষকৈ পেন্থাৰ ২ কপি কৰি ভাল কাম কৰি আছে। এইটো নিশ্চয় ই-৫০ নহয় যদিও ই এক গুৰুতৰ টেংকো। গতিকে আমাক নতুন প্ৰজন্মৰ মেচিনৰ প্ৰয়োজন হ"ব!
  ফুৰাৰে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাক এটা নতুন টেংক লাগে! আমি যুঁজিম, আৰু আমি যুঁজিব লাগিব!
  মেইনষ্টাইনে উত্তৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - আমি অতি নিৰ্মমভাৱে যুঁজিম... যেতিয়ালৈকে আমি সমগ্ৰ পৃথিৱীখন জয় নকৰো!
  হিটলাৰে এটা দীঘলীয়া একক কথনত বিস্ফোৰণ ঘটালে:
  - এইখিনিৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিলোঁ... ধ্বংসপ্ৰাপ্ত দেশত আমি ক্ষমতালৈ আহিছিলো। যিটো কাটি গ"ল, আৰু জাৰ্মানী আক্ষৰিক অৰ্থত মৰি গ"ল। কিন্তু সৰুৰে পৰা আৰম্ভ কৰি আমি থাৰ্ড ৰাইচৰ ভূখণ্ড ত্ৰিশগুণ বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো। আমি বৰ শক্তিশালী হৈ পৰিছো। '৩৩ চনত আমাৰ হাতত এটাও টেংক নাছিল। আৰু এতিয়া আমাৰ হাতত পৃথিৱীৰ লাখ লাখ শ্ৰেষ্ঠ টেংক আছে। আমাৰ হাতত এখনো যুদ্ধ বিমান নাছিল, এতিয়া আমাৰ আৰ্মাডাবোৰে সূৰ্য্যক বাধা দিছে। আৰু তেওঁলোকৰ কোনো সমকক্ষ নাই।
  আমি শূন্যৰ পৰা আৰম্ভ কৰিলোঁ, আৰু অস্ত্ৰৰ দৌৰত আমি পৃথিৱীৰ বেছিভাগ অংশ জয় কৰিলোঁ। আৰু তেওঁলোকে সাধুকথা আৰু অলৌকিক যেন লগা কামটো কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত কি পুনৰাবৃত্তি কৰিব নোৱাৰি, আৰু আমাৰ আগতে কি নহ"ল... আৰু জাৰ্মানীৰ ইতিহাসত কি নহ"ল। কিন্তু এনে সন্মান আৰু গৌৰৱ কেতিয়াও হোৱা নাই!
  আৰু ভৱিষ্যতে যেতিয়া সমগ্ৰ বিশ্ব আমাৰ অধীন হ"ব, তেতিয়া আহিব তাৰকা যুদ্ধ আৰু মহাকাশত আমাৰ বিজয়ৰ যুগ। আৰু এই জয়ৰ অগণন সংখ্যক হ"ব! আমি কালি জিকিলোঁ, আজি আমি জয়ী হওঁ আৰু কাইলৈ আমি জয়ী হম!
  সন্মুখত এতিয়াও বহু যুঁজ! ইমান কঠিন যুদ্ধ হ"ব যে কেৱল জাৰ্মানসকলেহে জয় কৰিব পাৰিব! আৰু সূৰ্য্যক গ্ৰহণ কৰিব পৰা বিজয়ো থাকিব! গতিকে হওক... আমেৰিকাত আমি আটাইতকৈ শক্তিশালী অৰ্থনীতিৰ সন্মুখীন হৈছো। বিশ্বৰ কৰ্মশালা বুলি দাবী কৰা এখন দেশৰ সৈতে। আৰু তাইক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল! আমাৰ শক্তি ইমানেই বেছি যে এই গ্ৰহটোক জয় কৰিবলৈ ই যথেষ্ট। কিন্তু আমাৰ বিজ্ঞানীসকলে নতুন আৰু অধিক বিপজ্জনক অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিয়েই আছে। আমি গোটেই পৃথিৱীখন জয় কৰিম... আৰু তেনেকৈয়ে হ"ব! গোটেই পৃথিৱীখন আমাৰ দ্বাৰা জয় কৰা হ"ব, আৰু কোনেও আমাক কেতিয়াও বাধা নিদিব!
  চাৰিজন যোদ্ধা গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাই দক্ষিণৰ পৰা ৱাশ্বিংটনলৈ আগবাঢ়িল।
  আমেৰিকাৰ ৰাজধানীলৈ যোৱাৰ পথত ক্ৰমান্বয়ে তীব্ৰ প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল।
  ইতিমধ্যে জাৰ্মান ই-৫০ বিমানখনে বহুত হিট পাইছিল আৰু দাগ আৰু আঁচোৰেৰে আবৃত আছিল। গাড়ীখনে বহু দূৰলৈকে যুঁজিছিল। ছোৱালীবোৰো যথেষ্ট ক্লান্ত হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু বিজয়ৰ সান্নিধ্যই আকৰ্ষণ কৰিছিল সুন্দৰীসকলক।
  গেৰ্ডাই শ্যামলা যোদ্ধাজনৰ পৰা মিঠা হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি ইতিমধ্যে এই জীৱনত ইমানবোৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছো! এনেধৰণৰ আৰু কিবা হ"বনে?
  মাগডাই বিনয়ীভাৱে চকু দুটা তললৈ নমাই উত্তৰ দিলে:
  - সকলো সৰ্ব্বশক্তিমানৰ ইচ্ছা! সময় আহিব আৰু আমি আমাৰ আগৰ কাৰ্যকলাপৰ কথা মনত ৰাখিম। হয়তো দুখৰ সৈতে, নহয় হয়তো গৌৰৱেৰে!
  চাৰ্লটে নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - বাৰু, কোনো কাৰণতে মই দুখী নহ"ম! আমাৰ কৃতিত্ব অতি গৌৰৱময়!
  ক্রিষ্টিনাই গাইছিল:
  - গৌৰৱময় মাতৃভূমি, অগৌৰৱময় কুৎসিত বস্তু!
  গেৰ্ডাই টুইট কৰিছিল:
  - মোৰ বিশ্বাস আমাৰ আৰু এটা ছুটী হ"ব!
  চাৰ্লটে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ যুদ্ধত প্ৰতিটো দিনেই বন্ধৰ দিন!
  মাগডাই গুলী চলালে... শ্বাৰমানে আধা ভাঙি জুইত জাহ গ'ল। ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - যুদ্ধ লঘু বতাহ... কিন্তু প্ৰাৰ্থনাৰে ভৰাই লোৱাই ভাল!
  গেৰ্ডাই তীব্ৰ উত্তৰ দিলে:
  - হে মোৰ সৌন্দৰ্য্য, তোমাৰ কামুক মাংস আছে! কেৱল প্ৰভুৱেহে তোমালোকক প্ৰাৰ্থনা নকৰিবলৈ শিকাইছিল, কিন্তু কেৱল ভুকুৱাবলৈ শিকাইছিল!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে, তেওঁলোকৰ হাঁহিটো যথেষ্ট উল্লাসিত হৈ পৰিল। মাগডাই পাৰ্ছিংক গুলীয়াই গুলীয়াই আনন্দিত হৈ পৰিল। আমেৰিকানসকলে স্পষ্টভাৱে হাৰ মানিছিল। ৱাশ্বিংটনলৈ মাত্ৰ দুশ কিলোমিটাৰ বাকী আছিল। তেওঁলোকৰ টেংকখনে তিনি ঘণ্টাত ঘাইপথৰ কাষেৰে যাত্ৰা কৰিব পাৰিছিল। কিন্তু টেংকবোৰ পদাতিক বাহিনীৰ পৰা আঁতৰি যাব নালাগে। যদিও পদাতিক বাহিনী মটৰচালিত আছিল। কিন্তু তেওঁলোকে বহু লাখ ভাড়াতীয়া সৈনিকক গাড়ীৰে লৈ আহিছিল, যিসকলক কামানৰ ঘাঁহৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  গেৰ্ডাই গুলী চলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - কিন্তু মাতবোৰৰ প্ৰতি সঁহাৰি দিওঁ, আৰু তীব্ৰ যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী!
  ছোৱালীবোৰে গুলী চলালে... চাৰ্লটে, দেখিলে, ভৰিৰ আঙুলিৰে কোকটো ধৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলোৱে কাপোৰ ধোৱাৰ কাম কৰিম আৰু পৰীক্ষাত এ পাছ কৰিম!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ দলৰ পৰা অলপ আঁতৰি আহি ১০৫ মিমি বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ গুলীৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয়। তেওঁলোকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰা হ"ল আৰু সন্মুখৰ, ঢাল খোৱা কৱচৰ ওপৰত গোলা পৰিল।
  গেৰ্ডাই উত্তৰ দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - ইয়াত আমাৰ কুঁৱলী আৰু বৰষুণ আছে! আমাৰ ইয়াত ঠাণ্ডা ফুল আছে! আৰু যেতিয়া আপুনি ৰড শূন্যবোৰ গুলিয়াই দিয়ে, তেতিয়া ছোৱালীৰ দৰে শোষণবোৰ গোৱা হয়!
  আৰু যোদ্ধাসকলে যন্ত্ৰণাত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - আশা, আমাৰ পাৰ্থিৱ কম্পাছ,
  শুভকামনা, সাহসৰ বাবে পুৰস্কাৰ...
  আৰু এটা গান যথেষ্ট,
  যাতে ই কেৱল ঘৰৰ কথাহে গায়!
  চাৰ্লটে তাইৰ ৰঙা ওঁঠ দুটা চেলেকি ক"লে:
  - আৰু মই নিজৰ বাবে এনেকুৱা এষ্টেট সাজিম! ইয়াত স্তম্ভ থকা ৰাজপ্ৰসাদ থাকিব! আৰু ফোয়াৰাবোৰে বতাহত গুলী মাৰে!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - অ" ফোয়াৰা, ফোয়াৰা, ফোয়াৰা! তেওঁলোকক তোমাৰ হৃদয়খন দিয়ক, ধেমালিতে! আহ, ফোয়াৰা, ফোয়াৰা, ফোয়াৰা! বগা আপেলত ফুলিব ভূমি!
  এখন জাৰ্মান টেংকে আমেৰিকাৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট বেটাৰীত ক্ৰমাগতভাৱে গুলীচালনা কৰি আছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে সময় উলিয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে আঘাতবোৰ ল"লে। যোদ্ধাসকল চকলেট আইচক্ৰীমৰ স্কুপৰ দৰে। সকলোৱে কৰে, আৰু সকলোৱে সফল হয়। আৰু তেওঁলোকে মাৰিলে, মাৰিলে, মাৰিলে...
  আনকি গেৰ্ডাই ডিঙিটো ওপৰলৈ তুলি গাবলৈ ধৰিলে;
  ৰাজকুমাৰীয়ে বিয়াৰ সপোন দেখিছিল,
  কিন্তু চাহিদা বেছি আছিল...
  এই ফ্ৰণ্টটোৱে আদৰ্শ,
  ৰাজকুমাৰসকলে কিয় সকলো কিক পালে?
  
  এই ৰাজকুমাৰীগৰাকীক কোনেও ভাল নাপালে,
  কোনোৱেই তাইৰ আদৰ্শ নহ'ল...
  আৰু এই অধ্যক্ষসকলে শোকত পৰিল;
  জানো ৰাজকুমাৰীৰ হৃদয় কঠিন ধাতু!
  
  কিন্তু এজন আক্ৰমণকাৰী আছিল,
  ৰাজকুমাৰীৰ সৈতে যুদ্ধলৈ গৈছিল...
  আৰু তেওঁ তাইৰ ৰেজিমেণ্টৰ লগত তীব্ৰ যুদ্ধ কৰিলে।
  সম্ভৱতঃ চয়তানক মিত্ৰতাত মাতিছে!
  
  এই যুদ্ধত ৰাজকুমাৰীয়ে পৰাস্ত হৈছিল
  আৰু মই এটা অতি দুখজনক বন্দীত্বত শেষ হ'লোঁ...
  এইটোৱেই হৈছে পেলেটৰ ভাগ্য লাভ কৰা,
  অতি দ্ৰুত পৰিৱৰ্তনৰ ইচ্ছা!
  
  তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীক কাৰাগাৰলৈ লৈ যোৱা হয়,
  ডিঙিত ষ্টীলৰ শিকলি এটা লগালোঁ...
  আৰু তেওঁলোকে ধুনীয়া যুৱতীগৰাকীক কোবাবলৈ ধৰিলে,
  ৰাজকুমাৰীয়ে কান্দিবলৈ ধৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে!
  
  তাই ৰেচম পিন্ধি আছিল, এতিয়া চেলেং পিন্ধিছিল,
  জোতা ফাটি গ'ল - ছোৱালীজনী খালী ভৰিৰে...
  খেদি খেদিছে - তাই মাংসত ক্লান্ত,
  ঈগলটোক জোৰকৈ পিঞ্জৰাত ভৰাই থোৱা হ"ল!
  
  কিমান দুখ সহ্য কৰিব লাগিব সেই বিষয়ে,
  ছোৱালী এজনীয়ে এনে যন্ত্ৰণা সহ্য কৰিব লাগিব...
  বিলাসীতাৰ বাবে তৃপ্তিৰ পুৰস্কাৰ,
  মাইকী পহুটোৱে হাউলি উঠে আৰু ভালুকটোৱে গৰ্জন কৰে!
  
  খনিৰ ৰাজকুমাৰীয়ে এতিয়া কষ্ট পাইছে,
  প্ৰায় উলংগ, শীতকালত খালী ভৰি...
  হায়, কয়িনৰ জগতত দুষ্টই জয়লাভ কৰে,
  আৰু চয়তানে আত্মাক উলংঘা কৰিলে!
  
  পৃথিৱীখন নৰকৰ দৰে, নিস্তেজ আৰু ক"লা,
  খনিসমূহত আপনি পাথর টানি...
  জুখি উলিওৱা ক্ৰম আৰু খৰখেদা নকৰা,
  ফলক আৰু ইটা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছা!
  
  হতাশ হৈ তাই নিজকে তত্বাৱধায়কৰ হাতত সমৰ্পণ কৰিলে,
  আৰু খনিৰ পৰা পলাবলৈ সক্ষম হ'ল...
  মৃত্যুৰ আগতে মাত্ৰ অলপ সময় আছিল,
  কিন্তু ঈশ্বৰৰ কৃপা জাগ্ৰত হ'ল!
  
  সেই ৰাজকুমাৰীয়ে বিদ্ৰোহ আৰম্ভ কৰিছিল
  দাস, কৃষক একবারে তার জন্য...
  আৰু ই বৰ আকৰ্ষণীয় হৈ পৰিল,
  নিজৰ দুৰ্বিষহ অস্তিত্বত সকলোৱে ভাগৰি পৰিছে!
  
  বহু হাজাৰ ক্ষুব্ধ লোক গোট খালে,
  আৰু তেওঁলোকে গোটৰ সৈন্যবাহিনীক চেপি পেলালে...
  অভিশাপৰ ব্ৰেণ্ডেড জনগোষ্ঠী হওক,
  যাতে ইয়াতকৈ বেয়া নহয়, বিপদবোৰ জানি লওক!
  
  আমি আক্ৰমণ চলালোঁ, ৰজাৰ ৰাজপ্ৰসাদ ল"লোঁ,
  আৰু আগৰ দানৱটো এতিয়া বন্দী হৈ আছিল!
  এনে শিল জপিয়াই যায়, প্ৰান্তবোৰ দেখা যায়,
  ৰাজকুমাৰীয়ে নিজৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰিব!
  
  অত্যাচাৰীক এতিয়া খনিলৈ পঠিওৱা হৈছে,
  আৰু ৰাজপ্ৰসাদত পূৰ্বৰ দাস...
  এই ৰেকটোত আকৌ ভৰি নিদিব,
  ৰাণীয়ে মুকুটৰ সপোন দেখে!
  
  মানুহবোৰৰ মাজৰ পৰা তাই নিজৰ স্বামীক বাছি লৈছিল;
  তাৰ লগত বিয়া হৈছিলো, বিয়াখন আলোকিত কৰি...
  জাতৰ বংশবৃক্ষই কোনো কথা নাই,
  দলীয় কামৰ ভাৱ বেছি গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  
  তেওঁলোকৰ সন্তান আছিল আৰু সুখী আছিল,
  এই দম্পতী বিয়া শেষ...
  বংশধৰবোৰ শক্তিশালী আৰু যথেষ্ট ধুনীয়া,
  আমি কামনা কৰোঁ যে আনসকলেও একেদৰেই কৰক!
  
  সাম্ৰাজ্যত ন্যায়ৰ ৰাজত্ব আছিল
  প্ৰতিজন ধনী মানুহে তাত সোণ ভাগ কৰিছিল...
  তুমিও মানুহক দয়া কৰা,
  যাতে তিক্ত, শিশুসুলভ কান্দোন শুনা নাযায়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আচৰিত ধৰণে গাইছিল, আৰু সিহঁতৰ মাতবোৰ ইমানেই বিন্ধি বাজিছিল, ঘণ্টাৰ ট্ৰিলৰ দৰে। আৰু সঁচাকৈয়ে এটা ঈশ্বৰীয় ৰচনা শুনা গ"ল।
  আৰু হাজাৰ হাজাৰ আত্মসমৰ্পণ কৰা আমেৰিকান লোকে হাত দাঙি মাৰ্চ কৰিলে। ছোৱালীকেইজনীৰ সন্মুখত আঁঠু লৈ সিহঁতে মূৰ্খৰ দৰে, বিভ্ৰান্তিৰ দৰে হাঁহি মাৰিলে।
  যোদ্ধাসকল টেংকৰ পৰা নামি আহিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে পৰম্পৰাগতভাৱে চুমা খাবলৈ খালী ভৰি দুখন আগবঢ়াইছিল আৰু চকু কপালত তুলি হাঁহিছিল। এইবোৰ বাঘিনী।
  চাৰ্লটে অলপ গুৰুগুৰুকৈ গাইছিল:
  হাতৰ আঁচলত তেজৰ প্ৰকাৰ,
  মোৰ ছিৰিয়েল নম্বৰটো মোৰ হাতৰ আঁচলত!
  যুদ্ধত মোৰ ভাগ্য কামনা কৰক
  মোৰ ভাগ্য কামনা কৰক!
  ক্ৰীষ্টিনাই উদং ভৰিৰে ষ্টাম্প মাৰি, আঙুলিৰে সৈন্যৰ নাক চিটিকি গোৱাটো নিশ্চিত কৰিলে:
  - প্ৰতিটো বিফলতাৰ লগে লগে প্ৰতিশোধ ল'ব জানে! নহলে আপোনাৰ কোনো ভাগ্য নাথাকিব!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে ইমানেই কাণ বন্ধ কৰি হাঁহিলে যে তেওঁলোকৰ মুখখন আক্ষৰিক অৰ্থত পেচ খাই গ"ল, আৰু সৈনিকসকলৰ মূৰৰ খুলি উৰি গ"ল।
  কেতিয়াবা সুন্দৰীসকলে তেওঁলোকৰ স্তন উন্মুক্ত কৰি জোৱানসকলক চুমা খাবলৈ মাতিছিল। আৰু যোদ্ধাসকলক চৰ মাৰিলে।
  আত্মসমৰ্পণ কৰাসকলৰ ভিতৰত কিশোৰ ডিটেনচনত থকা ল"ৰাও আছিল। প্ৰায় উলংগ যোদ্ধা ছোৱালীবোৰক তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত চকুৰে খাই পেলালে। গেৰ্ডাই ইয়াৰ উত্তৰত ল"ৰাকেইটাক পিঠিত শুই ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। আৰু তাৰ পিছত তাই সিহঁতৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে আঘাত কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ল"ৰাকেইটাই বিষত চিঞৰি উঠিল। চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আনকি মাগডাইও ফাঁচীত যোগদান কৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰবৰৰ লাঠিৰে বিবেকবান কাম কৰিছিল। ল"ৰাকেইটাক চিঞৰিবলৈ বাধ্য কৰালে, আৰু সিহঁতে হতাশ হৈ লৰচৰ কৰিলে। ল"ৰাৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে আঘাত কৰাটো বাঘিনীৰ বাবে সুখদায়ক।
  কিন্তু আপাত দৃষ্টিত গেৰ্ডাৰ বাবে এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল, আৰু তাই টৰ্চটো তুলি লৈছিল। যেনে, পৰাজিতসকলৰ বাবে ধিক্। আৰু জ্বলা মাংসৰ গোন্ধে বতাহ ভৰি পৰিল। অৱশ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে ল"ৰাকেইটাৰ ভৰিত যাতে আঘাত নাপায় তাৰ বাবে গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰে।
  সংগীত বাজি আছিল আৰু ঢোল বাজি আছিল।
  মাগডাই টৰ্চটো তুলি ল"বলৈ অস্বীকাৰ কৰিলে আৰু লাজতে ৰঙা পৰি উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! এতিয়াও বৰ নীচ!
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰি সুৰীয়া মাতেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কোন নীচ নহয়? কোন নীচ নহয়? হয়, যিজনে কেতিয়াও নাৰীক দেখা নাই!
  নাবালক বন্দীসকলৰ গোৰোহা টোষ্ট কৰি চাৰ্লটে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইবোৰ সকলো অপৰাধী! সিহঁতৰ প্ৰতি দুখ পোৱাটো ইমান বেয়া নহয়!
  যোদ্ধাসকলে একেলগে খিকিন্দালি কৰিলে... আৰু ল"ৰাকেইটাৰ ভৰি ভাজি থাকিল।
  ইফালে ফ্ৰেডেৰিক আকাশত যুদ্ধ কৰিলে। তেওঁৰ বিৰুদ্ধে ৫০ মিমি কামান থকা শেহতীয়া আমেৰিকান যুঁজাৰু বিমান এযোৰ ওলাই আহিল। কিন্তু অৱশ্যে এইটোৱে টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোক আমনি কৰা নাছিল। আৰু হত্যাকাৰী ল"ৰাটোৱে আমেৰিকানসকলৰ লগত দূৰত্ব বন্ধ কৰি দিলে, তেওঁলোকৰ বন্দুক সম্পূৰ্ণৰূপে তেওঁৰ ওপৰত থকা বুলি দেখুৱাই।
  সাধাৰণতে ফ্ৰেডেৰিক যুদ্ধখন ভাল পাইছিল।
  ল"ৰা জেনেৰেলে ৰেডিঅ"ত গৰ্জন কৰিলে:
  - সম্পূৰ্ণ ধ্বংসৰ বাবে ওলাইছো!
  এটা চুটি বিস্ফোৰণ, আৰু পঞ্চাশখন আমেৰিকাৰ বিমান বিস্ফোৰণ ঘটিল। যেন কোনোবাই আকাশত ফটকা সিঁচৰতি কৰিলে। আৰু ল"ৰাটোৱে তাক লৈ চিঞৰি চিঞৰি ক"লে।
  - মই এজন প্ৰকৃত নিঞ্জা! আৰু মই সকলোবোৰ কাটি পেলাম!
  আৰু আকৌ তেওঁ ছালভো গুলিয়াই দিলে, এইবাৰ সত্তৰখন বিমান গুলীয়াই পেলালে। আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে।
  হেলগাই ল"ৰাটোৰ সোঁহাতলৈ উৰি গৈ হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - তুমি নিৰ্যাতনৰ প্ৰকৃত দানৱ! তোমাৰ বাবে ৰুটিং কৰিছো!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰাটোৱে এয়াৰ কেননবোৰ অন কৰি আৰু চৌবিশখন বিমান গুলীয়াই পেলালে আৰু তাৰ পিছত মাটিৰ লক্ষ্যত গুলীচালনা কৰিলে।
  মূল টেংক শক্তি এতিয়াও আছিল শ্বাৰমান;সম্ভৱতঃ ই আছিল বিশ্বৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক। আমেৰিকানসকলে হতাশ হৈ, বিশেষ আশা নোহোৱাকৈয়ে ইয়াক সংখ্যাত ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  ফ্ৰেডেৰিক গাইছিল:
  - ষ্টাৰশ্বিপ আৰু বিমানত! আমাৰ সেনা অজেয়!
  শ্বাৰমানছ ছিন্নভিন্ন হৈ বিস্ফোৰণ ঘটিল। তেওঁলোকৰ উপৰিও ১৫৫ মিলিমিটাৰ কামান থকা স্বয়ংচালিত বন্দুক এটাও দেখা গ"ল, যিয়ে জাৰ্মান টেংকৰ বাবে কিছুমান সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে টেংকৰ ওপৰৰ কভাৰটো ভাঙি গাইছিল:
  - মই এতিয়াও এজন ডাঙৰ চেম্পিয়ন হ'ম!
  হেলগাই আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমি ইতিমধ্যে এজন ডাঙৰ চেম্পিয়ন! আৰু তোমাক লৈ কাৰো কোনো সন্দেহ নাই!
  ল"ৰাটোৱে হুইচেল মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, কোনো নাই... এই কথা নিশ্চিত নেকি?
  হেলগাই উত্তৰত হিচকি উঠিল:
  - আন এটা তাৰকাৰাজ্যত, পকা মহাদেশত!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিস্ফোৰণত আঠাইশখন বাহন ধ্বংস কৰে। আমেৰিকাৰ টেংকবোৰ জ্বলাই দিলে আৰু হাঁহি এটা মাৰি হেলগাক সুধিলে:
  - এইটোৰ দ্বাৰা কি ক'ব বিচাৰিছিলা?
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - যে তুমি এজন প্ৰকৃত ছুপাৰমেন!
  ফ্ৰেড্ৰিচে নিজৰ বেংবোৰ পোনে পোনে কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই ছুপাৰমেন আৰু আন কোনো সমস্যা নাই!
  হেলগাই খিকিন্দালি কৰিলে, শ্বাৰমানক গুলীয়াই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আন কোনো সমস্যা নাই!
  ফ্ৰেডেৰিক পাৰ্ছিংছৰ স্তম্ভলৈ সলনি হৈ গাইছিল:
  - তোমাৰ ভৰি দুখনেই বচাব নোৱাৰে! ডেচিং ঘোঁৰা নহয়!
  হেলগাই উইচৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো মাৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - সাৱধান হওক! সাৱধান! সাৱধান!
  ফ্ৰেড্ৰিচে মংগুজৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো মাৰিলে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - আমি ধেমালি নকৰো!
  হেলগাই গুলীচালনা কৰি থাকিল, ধ্বনি দি:
  - আমি তোমাক মাটিৰ তলত বিচাৰি পাম!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এটা বিস্ফোৰণেৰে আৰু পোন্ধৰখন গাড়ী গুলীয়াই আৰু কয় যে:
  - আমি পানীৰ পৰা উলিয়াই দিম!
  হেলগাই থ্ৰেছ কৰি থাকিল আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি তোমাক ফালি পেলাম!
  ফ্ৰেড্ৰিচে নখ জোকাৰি থকা অৱস্থাত নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি তোমাক ফালি পেলাম!
  আনকি হেলগাই গৰ্জন কৰি চকীখনত জপিয়াই উঠিবলৈ ধৰিলে:
  - আমি তোমাক ফালি পেলাম!
  গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গ"ল আৰু জেট বিমানবোৰ উভতি উৰি গ"ল। আপুনি আপোনাৰ কিটত ইন্ধন ভৰাই পুনৰ ভৰাই ল"ব লাগিব।
  থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাবাহিনীয়ে ৱাশ্বিংটনৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। একে সময়তে জাপানীসকলেও ব্ৰেক থ্ৰু কৰি আছিল।
  নিঞ্জা নাইট কাৰাছে তৰোৱাল লৈ কাম কৰাটো পছন্দ কৰিছিল। তেওঁ লুকাই চুৰকৈ আমেৰিকাৰ পজিচনবোৰলৈ আহি কাটিং অপাৰেচন এটা স্থাপন কৰিলে। নিঞ্জা ল"ৰাটো হৈ পৰিল এজন ভয়ংকৰ যোদ্ধা। আৰু তেওঁ ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোকে নিঃশেষ কৰি পেলালে। তেওঁৰ কাটানাখনে সহজেই ধাতুৰ মাজেৰে কাটি পেলালে।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে সদায়ৰ দৰেই আক্ৰমণাত্মক আৰু অধ্যৱসায়ীভাৱে কাম কৰিছিল। তেওঁৰ আক্ৰমণবোৰ ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈয়ে মাৰাত্মক। ল"ৰাটোৱে তৰোৱালৰ উপৰিও বিষাক্ত বেজী ব্যৱহাৰ কৰি চোকা চোকা ডিস্কো নিক্ষেপ কৰিছিল।
  দুগৰাকীমান নিঞ্জা ছোৱালীয়ে তেওঁৰ লগত অভিনয় কৰি ল"ৰাটোক আমেৰিকানসকলক নিঃশেষ কৰাত সহায় কৰিছিল।
  ইয়াত তেওঁলোকৰ ত্ৰিপুৰা, দুৰ্গত ফাটি গৈ কৰিডৰৰ কাষেৰে আগবাঢ়িল। তাত তেওঁলোকে আমেৰিকাৰ সৈন্যক নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে বিষয়াজনক কাটি পেলোৱাৰ পিছত হিচকি উঠিল:
  - মই এজন নাইট আৰু ভগৱানৰ প্ৰাৰ্থী!
  জাপানী নিঞ্জাজনে উত্তৰ দিলে:
  - তুমি নিখুঁততা! কিন্তু আমিও শীতল!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে এটা দোলনাৰে দুজন আমেৰিকান সৈনিকক কাটি পেলালে!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পটোৱে গতি কৰি থাকিল, মিলটো চলালে আৰু একেলগে পাঁচটা কাটিলে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - এইটো ক্লাছ!
  আন এজন জাপানী নিঞ্জাই তিনিওটা কাটি পেলালে, মন্তব্য কৰি:
  - এইবোৰ আমাৰ কৃতিত্ব!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে কাটি তেজ ছিটিকি থাকিল আৰু গৰ্জন কৰি থাকিল:
  - মই বনৰীয়া বিভীষিকা, ৰাতিৰ ডেউকাত উৰি থকা!
  দুটা কাটি পেলোৱা জাপানী মহিলাগৰাকীয়ে হিচকি উঠিল:
  - আমি কেৱল অদৃশ্য!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে তাক লৈ ল"ৰাটোৰ ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ পেলাই দিলে, চোকাকৈ চোকা কৰা ডিস্কবোৰ, সাতটা কাটিলে আৰু গাই গ"ল:
  - আপোনাৰ চেতনা বন্ধ কৰক!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে স্লেচ কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - বুজাবুজি নিবিচাৰো!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে তৰোৱালেৰে ছটা কাটি পেলাইছিল, ত্ৰিগুণ পখিলা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল আৰু যোগ কৰিছিল:
  - আমি কিমানবাৰ পতিয়ন গৈছে...
  আন এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে এটা স্পিন কৰিলে আৰু লগতে ক"লে:
  - আমি পৰিলোঁ, কিন্তু উঠিলোঁ!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে আমেৰিকানসকলক কবিৰ দৰে কাটি গাইছিল:
  - নিঃসন্দেহে প্ৰেমৰ বাবে!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন যুদ্ধ...
  আন এগৰাকী খালী ভৰিৰে সৌন্দৰ্য্যই নিশ্চিত কৰিছে:
  - প্ৰজন্ম!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে কেইবাজনো মানুহক কাটি পেলালে আৰু হিচকি উঠিল:
  - ক্ৰাছ, ক্ৰাছ এতিয়া!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - তুমি অকলশৰীয়া নহয়! এইটো এটা গৌৰৱময় ঘণ্টা!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পটোৱে আৰু বেছি বেগেৰে গতি কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু বাঘৰ পোৱালিৰ দৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - গৌৰৱময় ঘণ্টা! চকুত ঠিকেই আঘাত কৰক!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰি দুখন তেজত ডুবাই কংক্ৰিটত ৰূপৱতী ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গ"ল। যোদ্ধাসকল ধুনীয়া আৰু চিকন আছিল।
  আৰু তেওঁলোকে যন্ত্ৰণাত গান গাইছিল।
  - মোৰ প্ৰজন্মই এক্সপ্ৰেছ খায়!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে পাঁচটা কাটিলে, আৰু আগবাঢ়ি গ'ল:
  - আৰু লগতে অগ্ৰগতিৰ সৃষ্টি কৰে!
  নিঞ্জা ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু কেইটামান য়েংকি শেষ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ এটা পছন্দ আছে!
  আন এটা সৌন্দৰ্য্য, চপিং, যোগ কৰিলে:
  - মোৰ টৰ্চ লাইট, সপোনবোৰেই প্ৰতিদিনৰ আনন্দ!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে খিকিন্দালি কৰিলে আৰু বিৰোধীৰ ধ্বংসাৱশেষে ক"লে:
  - মই এনেকুৱা বস্তু হ"ম যিটো কেৱল মৰ্ত্যলোকে জানিব নোৱাৰে!
  গতিকে ত্ৰিপুৰাটোৱে দুৰ্গটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে... ই এৰি থৈ গ"ল এক গোট মৃতদেহ। আৰু ছোৱালীবোৰৰ মাজতো প্ৰলোভনমূলক লেখ-জোখ আছে।
  জাপানী নিঞ্জাই গাইছিল:
  - ৰুক্ষ এবং শক্তিশালী...
  আন এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যই নিশ্চিত কৰিছে:
  - কোনোবা সৰ্বশক্তিমান!
  আৰু ছোৱালীবোৰে আকৌ হাঁহি হাঁহি ফাটি গ'ল...
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে বেজী এৰি দি একেলগে ডজন ডজন আমেৰিকান সৈনিকক বিন্ধি হিচকি উঠিল:
  - বিস্ফোৰণ আৰম্ভ হ'ল!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - কৃপা শেষ!
  আন এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যই হাঁহি যোগ কৰিলে:
  - পিঠি দেখুৱাই দিয়া বন্ধ কৰক!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্প, জাকত কাটি, এটা গৰ্জনেৰে নিশ্চিত:
  - শত্ৰুক হত্যা কৰাৰ সময়!
  নিঞ্জা ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - শত্ৰুক হত্যা কৰাৰ সময়!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কেনেকৈ হাঁহিব! ইমান উজ্জ্বল আৰু অনন্য। তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকৰে কিবা এটা বিশেষ আৰু অনন্য আছে...
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আমি যেতিয়া একত্ৰিত হওঁ তেতিয়া আমি অজেয়!
  আৰু আকৌ নিঞ্জাবোৰে ব্ৰেক থ্ৰু কৰে। এৰি থৈ যায় মৃতদেহৰ ঢেৰ। ইমান কঠোৰ বিদ্যালয় তেওঁলোকৰ আছে। আৰু অদৃশ্য যোদ্ধাসকলে বহু কাম কৰিব পাৰে। এইখন হৈছে মহান সংস্কৃতিৰ দেশ জাপান।
  নিঞ্জা ল"ৰাজনে গাইছিল:
  - হাৰাকিৰি... এইটো আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে! শত্ৰুৰ দখল কৰিবলৈ, কিন্তু উপায়ৰ হিচাপ নাই!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটোৱে হাঁহিছে! সঁচাকৈয়ে সি বহুত মজা কৰি আছে। আৰু মই যুঁজি জয়ী হ"ব বিচাৰো!
  কমাণ্ড পোষ্টত প্ৰৱেশ কৰিলে দুগৰাকী ছোৱালী আৰু এজন ল"ৰা। আৰু কোনো কথা নকৰাকৈয়ে দুজন জেনেৰেলক শেষ কৰি দিলে। তৃতীয়জনে আঁঠু লৈ লৰালৰিকৈ ছোৱালীকেইজনীৰ উদং ভৰিত চুমা খাবলৈ ধৰিলে। চমুকৈ জেৰা কৰিলে। তেওঁ শপত খালে যে তেওঁ দুৰ্গৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ আদেশ দিব।
  কিন্তু কাৰাছে মূৰ জোকাৰিলে:
  - আমাৰ ইতিমধ্যে বহুত বন্দী আছে! আপোনাৰ সংখ্যা অলপ কমাই দিব লাগিব।
  আৰু ত্ৰিপুৰাটোৱে আকৌ কৰিডৰবোৰৰ মাজেৰে আগবাঢ়ি গ"ল। কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ আৰু চিকাৰীৰ আবেগেৰে সকলোকে কাটি পেলালে।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে প্ৰায় নজন মানুহক লৈ গাই গাইছিল:
  - কালো তুষার, লাল বরফ...
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - জ্বলন্ত মাটিতে...
  আন এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যই নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি সকলো চয়তানক দিওঁ!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে ইয়াক লৈ চিঞৰিব:
  - হা-হা-হা! ৰক্তাক্ত Fuhrer! যিকোনো বাৰ্গাৰ কাটি দিয়া হ"ব!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে কেইবাজনো সৈনিকক কাটি গাইছিল:
  - সেই বাৰ্গাৰবোৰ মোটা হ'বলৈ দিয়ক... পেণ্টতো সোমাব নালাগে!
  আন এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যই এই অংশটোক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - ইহুদী হিচাপে পঞ্জীয়ন কৰক!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে নিজৰ বেজীবোৰ এৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - যুদ্ধ নহ'লেহে !
  আৰু ছোৱালীবোৰে লৈ হাঁহিব। ক"লা কিমোনো পিন্ধি ইমান ধেমেলীয়া, আৰু আঁঠুলৈকে খালী ভৰি!
  কৰিডৰবোৰৰ কাষেৰে ত্ৰিপুৰাটোৱে আগবাঢ়ি গ"ল। ছোৱালীবোৰে কেতিয়াবা নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডবোৰ বাধা দি খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে পিছলৈ দলিয়াই দিছিল।
  ট্ৰয়কাৰ গতি অত্যন্ত দ্ৰুত। আৰু একে সময়তে বহুত মৃতদেহ আছে। আৰু ৰৈ নাথাকিব।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে হাঁহি এটা মাৰি হিচকি উঠিল:
  - মই য'তেই বিচাৰো খোজকাঢ়ো...
  মানুহৰ মাংস কাটি নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে আৰু ক"লে:
  - কিন্তু মই আনক অনুমতি নিদিওঁ!
  আন এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যই টুইট কৰি এইদৰে কয়।
  - আৰু তেওঁলোকে দিনৰ পোহৰত গান গায়...
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে, সকলো কাটি, ঘেউ ঘেউ ঘেউ কৰিছিল:
  -চৰাই কেৱল মোৰ বাবে!
  ব্লেডৰ তলত অসফলভাৱে পৰি যোৱা আমেৰিকানসকলক কাটি নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - মই সৌন্দৰ্য্যক আৰাধনা কৰো!
  আন এগৰাকী নিঞ্জা সৌন্দৰ্য্যই হিচকি উঠিল:
  - মই সিংহাসনখনক ফুলেৰে ঘেৰি ৰাখোঁ!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে কটুভাৱে হিচকি উঠিল, চোকা ব্লেডবোৰ উলিয়াই দিলে:
  - মই প্ৰিয় য়েংকিছ ভাল পাওঁ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু সেইবাবেই টিপি দিওঁ!
  ত্ৰিপুৰাটোৱে গতি কৰি থাকিল। সুন্দৰীবোৰে ম্লান মাতেৰে গুণগুণাই উঠিল আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে। তেওঁলোকৰ গতিবিধি ক্ৰমান্বয়ে দ্ৰুত হৈ পৰিল। টাৰ্টাৰছৰ পৰা আত্মা পলায়নৰ দৰে সিহঁতে গতি কৰিলে।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - চিয়াৰ্ছ চিয়াৰছ! সকলোকে মাৰি দিম!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - ডকাইতিৰ কামত লিপ্ত হ"লে উলংগ হৈ পলাই যাব লাগিব!
  আৰু এই কথাবোৰ নিশ্চিত কৰি ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ স্তন দুটা উন্মোচন কৰিলে। সঁচাকৈয়ে তাই অত্যন্ত ধুনীয়া। আৰু মই ৰঙা নিপলটোত চুমা খাব বিচাৰো।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লৰচৰ কৰি খালী ভৰিৰে চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিলে। বহুতো কাটি তৰোৱালেৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে চৰম জয়লাভ কৰি যাত্ৰা কৰিলে। বাটত কটা মূৰবোৰ পৰি আছিল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে সিহঁতক নিজৰ ৰূপৱতী, উদং ভৰি দুখনেৰে ওপৰলৈ ঠেলি দিলে।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - মই এজন ক'লা নাইট, আৰু এজন প্ৰকৃত নিঞ্জা!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাজনে আৰু পাঁচজন আমেৰিকান সেনা জোৱানক কাটি পেলালে আৰু আৰু হঠাতে তৰোৱাল দোলা দিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাণ বন্ধ কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আমি তোমাৰ লগত আছো! গান এটা গোৱা, আমি শক্তিশালী ছোৱালী!
  আৰু কাটিংটো অধিক তীব্ৰভাৱে চলি থাকিল! সচাঁকৈয়ে এই ছোৱালীবোৰৰ মুখত আঙুলি থ"ব নালাগে! আৰু কামোৰিব আৰু চুহিব!
  ঢোলবাদকসকলৰ মাজৰ পৰা অহা ল"ৰাটোৱে ভয় খাই আঁঠু ল"লে। নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে তাক তাইৰ উদং তলুৱাটোত চুমা খাবলৈ দিলে, আৰু তাৰ পিছত তাই সেইটো লৈ যিকোনো প্ৰকাৰে মূৰটো কাটি পেলালে। তাই খালী ভৰিৰে টছ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ক্লাছ ৱাৰিয়ৰ... আৰু মই নিজেই মংগল গ্ৰহতকৈও শীতল হ'ম!
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে জপিয়াই উঠি আঠজন আমেৰিকান সৈনিকক কাটি পেলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু মই মিকি মাউছতকৈও শীতল হ"ম!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে হেলমেটটো পেলাই দি খিকিন্দালি কৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - ফুটবল! ফুটবল! ফুটবল জীয়াই থাকক!
  আন এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে চেলেকি মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মই ভলীবল পছন্দ কৰো!
  আৰু যোদ্ধাসকলে একেলগে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল... দাঁত আৰু দাঁত দেখুৱাই। এটা অতি হাস্যৰসময়ী ত্ৰিপুৰা। শিশু অৱস্থাত নিঞ্জাক বাঘৰ সৈতে পিঞ্জৰাত আনি, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নিদিলে কেনেকৈ হাস্যৰসৰ জ্ঞান অৰ্জন কৰিব নোৱাৰি। আৰু তাত আপুনি চিন্তাৰ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰি জন্তুটোক আক্ৰমণাত্মকতা এৰি দিবলৈ বাধ্য কৰে।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে হাড় আৰু মাংস কাটি চিঞৰি উঠিল:
  - মই বাঘ, মেকুৰী নহয়, মোৰ মাজত এতিয়া পেট আছে, আপাৰকাটে হত্যাক কি কৰে!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - হত্যা, একটি uppercut, বা বিপৰীতে সঙ্গে!
  যোদ্ধাসকলে গোটেই শক্তিৰে তীখাৰ দুৱাৰখনত গোৰোহা জোকাৰি দিলে। ধাতুটো ফাটি গ"ল, তেওঁলোকৰ বাবে বাট মুকলি কৰি দিলে। সুন্দৰীবোৰে নাকৰ ফুটাৰে হুইচেল মাৰিলে:
  - বাৰু, মংগল গ্ৰহলৈ যাওঁ!
  আৰু আকৌ প্ৰগতি, মাংস আৰু তেজৰ জৰিয়তে... মৃতদেহ আৰু অক্ষমতাৰ এক গোট। আৰু ছোৱালীবোৰক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে...
  মেজৰটোক আধা কাটি হাঁহি এটা মাৰি ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে ফুচফুচাই ক"লে:
  - আমি ভাগ্যক একাধিকবাৰ ফুচফুচাই ক'ম...
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ধৰণেৰে চপ কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - ভাগ্যক ফুচফুচাই কওঁ...
  কাৰাছে হাঁহি হাঁহি আৰু ক"লে:
  - দয়া বকু! কাষত ডেগাৰ!
  আৰু তেওঁৰ কথা নিশ্চিত কৰিবলৈ সংগীতটো বাজি উঠিল... আৰু এটা কম্বেট ৰবট জপিয়াই ওলাই আহিল। আমেৰিকাৰ অন্যতম নতুনত্ব, চাৰিটা মেচিনগানেৰে ট্ৰেকত নিৰ্মিত বাহন। জুইৰ বিস্ফোৰণ আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই নিঞ্জাজনে চিলিঙত জপিয়াই পৰিবলৈ সময় নাপালে আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত সমগ্ৰ ঠাইখিনি উৰি গ"ল।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে বিৰক্তিত হিচকি উঠিল:
  - সম্ৰাটৰ শপত... এইটো কিবা এটা বনৰীয়া কাম!
  নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে মৃদুভাৱে গাইছিল:
  - বেদনাদায়ক কান্দোনৰ যুগৰ সময় আছিল... যেতিয়া মানুহৰ পূৰ্বপুৰুষে আকাশৰ তৰাবোৰ গণনা কৰিব পৰা নাছিল!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালী আৰু ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে ৰবটটোৰ ওপৰত চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিলে। গাড়ীখন ৰৈ তাৰ পৰা ধোঁৱা ওলাই আহিল। চিলিঙৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ ট্ৰাইমভাইৰেটে টিএনটিতকৈ হাজাৰগুণ বেছি বিস্ফোৰক শক্তিৰে পটল নিক্ষেপ কৰিলে আৰু ডজন ডজন ছদ্মবেশযুক্ত মেচিনগান ভাঙি পেলালে।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - মই দেখিছোঁ যে আমি যোগ্য পুত্ৰ! আৰু চয়তানৰ দাসসকল!
  ইয়াৰ পিছত ত্ৰিপুৰায়ে প্ৰকৃততে দুৰ্গৰ পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতা সম্পূৰ্ণ কৰিলে। ছোৱালীকেইজনী আৰু ল"ৰাটোৱে কভাছৰ বেৰেল এটা খুলি তাৰ চুমুক এটা মাৰিলে। চুমুক এটা খাই গৰ্জন কৰিলে...
  - আমি নিঞ্জা আৰু ইয়াতকৈ ধুনীয়া কলিং নাই!
  ৰঙা আৰু ক"লা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত যিকোনো কথাই হ"ব পাৰে... কিন্তু শান্তিৰে কেতিয়াবা কেতিয়া বন্ধ কৰিব লাগে সেইটো জানিব লাগে!
  কাৰাছে হাঁহি এটা মাৰি হঠাতে সুধিলে:
  - আৰু যদি আমাৰ ভাগ্যত এতিয়াও জাৰ্মানীৰ সৈতে সংঘৰ্ষ হোৱাটো আছে, তেন্তে আমি কি কৰিম?
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - কৰ্মৰ নিয়ম অনুসৰি! তাই যেনেকৈ আদেশ দিব, তেনেকৈয়ে আমি যুঁজিম! আৰু কিবা হ"লে কোনটো বাটেৰে যাব সেইটো নিৰ্ধাৰণ কৰিব!
  ৱাশ্বিংটনৰ ওপৰত হোৱা আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল ফেব ফোৰ গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাই। এইসকল বিকিনি পিন্ধা ছোৱালী আৰু বিউটি। তেওঁলোকৰ টেংকখনে এটাৰ পিছত এটাকৈ বেটাৰী ভাঙি পেলাইছিল। আটাইতকৈ সন্মানীয় অস্ত্ৰৰ মহৎ ডিজাইন।
  য়েংকিছত গুলীচালনা কৰা গেৰ্ডাই গাইছিল:
  - হয়তো...
  চাৰ্লটে গুলীচালনা কৰিলে আৰু আগবাঢ়ি গ'ল:
  - আমি...
  ক্ৰীষ্টিনাই নখ জোকাৰি ক"লে:
  - আপতিত...
  মাগডাই এটা মিছাইল পঠালে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - কোনোবা এজনে...
  গেৰ্ডাই ২৪০ মিমি হাউইটজাৰ এখন ভাঙি দিলে আৰু ইছ্যু কৰিলে:
  - অসাৰ!
  চাৰ্লট লুপানুভে এই ধ্বনিটো আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - বাদ দিয়া হৈছে...
  ট্ৰিগাৰটো টিপি ক্রিষ্টিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - ষোল্ল....
  মাগডাই খিকিন্দালি কৰি আৰু ক"লে:
  - মেগাটন...
  গেৰ্ডাই উত্তৰত হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - ইয়াত...
  চাৰ্লটে গুলী চলাই ক"লে:
  - আহি আছে...
  ক্ৰীষ্টিনাই এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই আৰু ক"লে:
  - ধোঁৱা..
  মাগডাই প্ৰজেক্টাইলটো গুলিয়াই চিঞৰিলে:
  - জ্বলি আছে...
  গেৰ্ডাই এটা উপহাৰ মুকলি কৰিলে, ৱেৰউলফৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো ভাঙি পেলালে আৰু গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - পৃথিৱী!
  চাৰ্লটে আকৌ গোলাটো গুলিয়াই দিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - ক"ত...
  ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰজেক্টাইলটোৰ ফালে উভতি আহিল, চিঞৰি চিঞৰি:
  - মই থিয় হৈ আছিলো...
  মাগডাই এটা খোলা যোগ কৰিলে আৰু শ্বুচ কৰিলে:
  - বগা...
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰে বন্দুকটো আঙুলিয়াই দিলে, লাথি মাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - ঘৰ!
  আৰু যোদ্ধাসকলে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ'ল... চাৰ্লটে আকৌ গান গাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে, তাইৰ উল্লাসিত শৈলীত:
  - ইয়াত...
  ক্ৰীষ্টিনাই গুলীচালনা কৰিলে আৰু আৰু ক"লে:
  - অস...
  মাগদাই নখ জোকাৰি ক"লে, মুকুতা:
  - আহি আছে...
  গেৰ্ডাই মৃত্যুৰ উপহাৰটো এৰি দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ধোঁৱা...
  চাৰ্লটে ধ্বংস কঢ়িয়াই অনা কিবা এটা মুকলি কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - জ্বলি আছে...
  ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰজেক্টাইলটোত খুন্দা মাৰি গাইছিল:
  - পৃথিৱী...
  মাগডাই প্ৰজেক্টাইলৰ ডগাটো পঠিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ক"ত...
  গেৰ্ডাই এটা গোলা গুলিয়াই আৰু ক"লে:
  - মই থিয় হৈ আছিলো...
  চাৰ্লটে এটা প্ৰজেক্টাইলৰ সৈতে ষ্টং কৰিলে:
  - একসময়ত...
  আৰু ক্ৰীষ্টিনাই গোৰোহাৰে প্ৰজেক্টাইল এটা পঠিয়াই আক্ৰমণাত্মকভাৱে শেষ কৰিলে:
  - ৱাশ্বিংটন!
  শ্বুটিং কৰাৰ সময়ত মাগডাই লগতে কয়:
  - ৱাশ্বিংটন!
  গেৰ্ডাই মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই গাইছিল:
  - ৱাশ্বিংটন!
  চাৰ্লটে মেডুজা স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৰ ওপৰত গোলা গুলিয়াই আৰু লগতে কয় যে:
  - দুখীয়া...
  ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰজেক্টাইলটোত খুন্দা মাৰি লগতে কয়:
  - মোৰ...
  মাগডাই এটা খোলাও পঠালে, য'ত আৰু কোৱা হ'ল:
  - নায়ক...
  গেৰ্ডাই আকৌ গুলীচালনা কৰিলে, গুৰুগুৰুকৈ:
  - ৱাশ্বিংটন!
  ক্ৰীষ্টিনা, শ্বুটিং, গাই থাকিল:
  - ওয়াশিংটন...
  মাগডাই অগ্নিময় উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আৰু ক"লে:
  - দুখীয়া...
  গেৰ্ডাই প্ৰতিপক্ষক আঘাত কৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মোৰ...
  চাৰ্লট, গুলীচালনা, অব্যাহত::
  - নায়ক...
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - ৱাশ্বিংটন!
  আৰু ছোৱালীবোৰে চিকাৰৰ সময়ত জেলিফিছৰ দৰে সমকালীনভাৱে হাঁহিছিল।
  ইয়াৰ পিছত যোদ্ধাসকলে বাংকাৰটোত গুলীচালনা কৰিবলৈ ধৰিলে। আমেৰিকানসকলে নিজৰ অনবদ্য সাহস প্ৰদৰ্শন কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। ৰাজধানীৰ বাবে তেওঁলোকে কঠোৰ যুঁজ দিছিল। কেৱল ইহুদীসকলকহে সেনাপতি হিচাপে লৈ ফৰ্মেচন আছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি পালে।
  জাৰ্মান টেংকখনে শত্ৰুৰ বন্দুকৰ পৰা বহু আঘাত পাইছিল। আনকি কেইবাটাও ৰোলাৰ ফাটি গ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে গাড়ীখন লৈ গৈ মেৰামতি কৰি দিব লগা হৈছিল। আমেৰিকাৰ ৰাজধানীত হোৱা হঠকাৰী প্ৰতিৰোধ অপ্ৰত্যাশিত নাছিল।
  ইয়াত আমেৰিকাই সৰ্বাধিক প্ৰতিৰোধ আগবঢ়াব বুলি ধাৰণা কৰা হৈছিল। তদুপৰি ইহুদীসকলে সমগ্ৰ আমেৰিকাৰ পৰা নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটনলৈ ভিৰ কৰিছিল, মহিলা আৰু শিশু উভয়কে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লৈছিল।
  আত্মসমৰ্পণৰ প্ৰৱণতাত ট্ৰুমেনে পলায়ন কৰি নিম্নগামী হৈ পৰিবলৈ বাধ্য হয়। জাৰ্মানীয়ে তেতিয়াও আমেৰিকাৰ ৰাজধানীত গোলাবৰ্ষণ আৰু বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আছিল, এই বাদামটোও ফাটিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  শৰৎ আহি আছিল আৰু ঠাণ্ডা হৈ আহিছিল। ছোৱালী অৱশ্যে বিকিনি পিন্ধিও ঠাণ্ডা নহয়।
  বিৰতিৰ সময়ত তেওঁলোকে প্ৰায় ষোল্ল বছৰীয়া যুৱকক তুলি লৈছিল, আৰু তেওঁলোকৰ লগত শুইছিল, ইজনে সিজনক আদৰ কৰি আৰু ক"ক খাইছিল। গেৰ্ডাই ব্ৰা খুলি যুৱক দুজনক তাইৰ নিপলৰ ৰঙা কলিবোৰত চুমা খাবলৈ দিলে। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে তাই নিজেই তেওঁলোকক উৎসাহিত কৰিছিল, যিহেতু শক্তিশালী ছোৱালী এজনীৰ বাবে এইটো অতি সুখদায়ক। বাকীবোৰেও একেদৰেই কৰিলে, নিজৰ বাবে এযোৰ লৈ। আনকি ধৰ্মীয় মাগদাও কোমল হৈ পৰিল। পেশীবহুল যোদ্ধাৰ ডেকা, উলংগ শৰীৰে স্পৰ্শ কৰিলে ভাল লাগে।
  গেৰ্ডাই হাঁহিলে আৰু সোণালী চুলিৰ শ্যামলাজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - আৰু মই দেখিছোঁ যে ল"ৰাবোৰে তোমাৰ নিপলৰ ওপৰেৰে জিভা চলালে তোমাৰ ভাল লাগে। এইটো আপোনাৰ ধৰ্মীয় নৈতিকতাৰ লগত কেনেকৈ মিলি যায়?
  মাগডাই ইচ্ছাকৃতভাৱে আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - পাপ নকৰিলে অনুতাপ নকৰিবা... অনুতাপ নকৰিলে পৰিত্ৰাণ নাপাব!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - পাপ কৰি অনুতাপ কৰক! অনুতাপ কৰক আৰু পুনৰ পাপ কৰক! পাপৰ বাবে অনুতাপ, আত্মাৰ পৰিত্ৰাণৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ নিপলত কোকাকোলা ঢালি দিলে। ল"ৰাবোৰে স্তন দুটা অধিক তীব্ৰভাৱে চেলেকিবলৈ ধৰিলে। চাৰ্লটে কামুক হুমুনিয়াহ এটা এৰিলে। তাইৰ আপাত দৃষ্টিত অত্যন্ত ভাল লাগিছিল।
  ক্রিষ্টিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৱাশ্বিংটন পতন হ"ব... আৰু তাৰ পিছত আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ নকৰিবনে?
  বুকুত চুমাবোৰ অনুভৱ কৰি গেৰ্ডাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - অৱশ্যেই তেওঁলোকে আত্মসমৰ্পণ কৰিব... কিন্তু আমি ইহুদী ইউনিটবোৰক গুড়ি কৰি পেলাব লাগিব যিবোৰে ধৰ্মান্ধভাৱে যুঁজিব। আৰু তাৰ পিছত আমি ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিম।
  মাগডাই, চকু টিপিয়াই, মন্তব্য কৰিলে:
  "শীতকালৰ আগতে ৰাছিয়াত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিবলৈ আমাৰ সময় নাথাকিব!" দুখ লাগে... হয়তো আমি মে' মাহলৈকে অপেক্ষা কৰিব লাগিব?
  চাৰ্লটে কুকিজটো দেখুৱাই মন্তব্য কৰিলে:
  - তেন্তে কি? এই সময়ছোৱাত আমাৰ বাগিচাসমূহৰ বিষয়সমূহ উপস্থাপন কৰোঁ আহক। সকলো সময়তে যুঁজিব নোৱাৰি, একে সময়তে গৃহ পৰিচালনাৰ যত্ন ল"ব লাগিব!
  গেৰ্ডাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - হয়, শান্তিৰ সময়ৰ কথা ভাবিবলৈ যোগ্য... আমাৰ হাতত এতিয়া টকা আছে - কুকুৰাবোৰে পেক নকৰে। আমি আমেৰিকাতো মাটি পাম। গতিকে কাম আৰু শান্তিৰ অন্ত নাই!
  ক্ৰীষ্টিনাই দাঁত উদঙাই দিলে, ভাল যেতিয়া ডেকাজনৰ জিভাখন নিপলত ফিচফিচাই হিচকি মাৰে:
  - আৰু মই নিজৰ বাগিচাত জিনীয়ভাৱে পৰিৱৰ্তিত সামগ্ৰীৰে সিঁচিম!
  বেৰেলৰ সমান আকাৰৰ তৰমুজ, আৰু তৰমুজৰ সমান আপেল!
  মাগডাই খিকিন্দালি কৰিলে আৰু জিভাখন উলিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আমি মাৰাত্মক জেলিফিছ, গতিকে তৰমুজৰ সৈতে মিল আছে!
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি যুৱকজনৰ গালত চুমা খালে। তাৰ পাছত তাই গুণগুণাই উঠিল:
  - অৰ্থনীতি আৰু ৰাজনীতি বিশ্বায়নৰ দিশে আগবাঢ়িছে। ঠিক কাউটস্কিৰ মতে: ঐক্যবদ্ধ আধিপত্য আৰু বিশ্বৰ নিয়ন্ত্ৰণ! যেতিয়া এটা নতুন শৃংখলা গঠন হয়!
  গেৰ্ডাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - কপাহৰ ব্যৱসায় সম্ভৱ হ"ব। ইয়াত আমেৰিকাত ভাল কপাহ বাগিচা আছে।
  চাৰ্লটে কল্পনা কৰিলে আৰু হাঁহিলে:
  - এইটো টম খুড়াৰ জুপুৰিটোত... হয়, এই কিতাপখনত কৃষ্ণাংগসকলে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল। ৰোপণকাৰীক আক্ৰমণ কৰে। শেষটো বেয়া হৈ যোৱাটো দুখৰ কথা... - ছোৱালীকেইজনীয়ে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে। - ইভাৰ প্ৰতি মোৰ দুখ লাগে। তাই আছিল এগৰাকী ভাল, উজ্জ্বল ছোৱালী। তাই ভাল যোদ্ধা বনাব পাৰিলেহেঁতেন।
  ক্ৰীষ্টিনাই মূৰ জোকাৰি আপত্তি কৰিলে:
  "তাই ভাল যোদ্ধা হ"বলৈ বৰ কোমল।" এগৰাকী প্ৰকৃত ছোৱালী কঠিন আৰু আক্ৰমণাত্মক হ"ব লাগে!
  উত্তৰত গেৰ্ডাই গাইছিল:
  আকাশত কৰূববোৰ জিলিকি উঠে,
  আকাশত আন এটা আহিছে, শক্তি দেখিছোঁ...
  গেৰ্ডাই ক্ষোভৰ পৰা তিক্তভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে -
  মই কিয় ছোৱালী হৈ জন্ম লৈছিলো?
  ক্ৰীষ্টিনাই সোণালী ৰঙা চুলিখিনি জোকাৰিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু পুৰুষতকৈ নাৰী হোৱাই ভাল৷ উদাহৰণস্বৰূপে, নাৰীৰ অৰ্গাজম বহুত দীঘলীয়া আৰু শক্তিশালী!
  গেৰ্ডাই গৰ্গন মেডুছাৰ হাঁহিৰে মাত দিলে:
  - হয়, শক্তিশালী! ল"ৰাবোৰে আৰু গুৰুতৰ কাম এটা কৰিবলৈ দিয়ক! হায়, এনে হেঁপাহ জাগ্ৰত হৈছে।
  আৰু কামুক উহ আৰু হুমুনিয়াহ শুনা গ"ল... কামুক মাইকী মানুহৰ চিঞৰলৈ পৰিণত হ"ল৷
  কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ ভাগ্যত অৰ্গাজমৰ ঢাল বেছি দিন উপভোগ কৰাটো লিখা নাই। আকৌ যুদ্ধলৈ যাব লগা হ"ল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে টেংকত উঠিব। ইতিমধ্যে তেওঁৰ কৱচত অসংখ্য দাগ আছিল।
  ৱাশ্বিংটনে হাৰ নামানিলে। প্ৰতিটো ব্লকৰ বাবে, আনকি প্ৰতিটো ঘৰৰ বাবেও যুদ্ধ চলি থাকিল। প্ৰতিৰোধটো জেদী আৰু আঠাযুক্ত হৈ ওলাল।
  বেটাৰীত গুলীচালনা কৰি থকা গেৰ্ডাই গাইছিল:
  - আমেরিকা...
  চাৰ্লটে গুলীচালনা কৰিলে আৰু আগবাঢ়ি গ'ল:
  -আমেরিকা...
  ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰজেক্টাইলটো গুলিয়াই ক"লে:
  -মই উপলব্ধি কৰিলোঁ...
  মাগডাই খালী ভৰিখনত লাথি মাৰি আৰু ক"লে:
  - তাইক...
  গেৰ্ডাই উপহাৰ পঠাই চেলেং কৰিলে:
  - প্ৰগতি!
  চাৰ্লটে প্ৰজেক্টাইলৰ দৰে চোকা তাইৰ কথাবোৰ ক"লে:
  - ক"ত...
  ক্ৰীষ্টিনাই গোলাবাৰুদ মুকলি কৰি জাৰি কৰিলে:
  - নহয়...
  মাগডাই প্ৰজেক্টাইলটোত খুন্দা মাৰি হিচকি উঠিল:
  - দলিওৱা...
  গেৰ্ডাই কুঠাৰেৰে আৰ্টিলাৰী কাটিলে:
  - ৰূপ...
  চাৰ্লটে উপহাৰটো পঠিয়াই দিলে আৰু স্নেপ কৰিলে:
  - শ্রমিক...
  ক্ৰীষ্টিনাই এটা খোলা পঠিয়াই আৰু ক"লে:
  - নহয়...
  মাগডাই গোলাবাৰুদ পেলাই দি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - স্থান...
  গেৰ্ডাই আকৌ এটা খোলা পঠিয়াই হিচকি উঠিল:
  - সেবা...
  চাৰ্লটে এটা উপহাৰ পঠালে, সৌভাগ্যক্ৰমে গোলাবাৰুদ পুনৰ ভৰাই দিয়া হ"ল:
  - বেশ্যাবৃত্তি।
  ক্ৰীষ্টিনাই এটা খোলা পঠিয়াই এই শব্দবোৰেৰে তললৈ হেঁচা মাৰি ধৰিলে:
  - ৰাজহুৱা...
  মাগডাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - ঘৰ...
  গেৰ্ডাই সাপৰ দৰে হিচকি উঠিল:
  - ঘৰ...
  মাৰাত্মক গুলীচালনা কৰি চাৰ্লটে কয় যে:
  - Stuffed...
  ষ্টীলৰ খালী ঠাই পঠিয়াই ক্ৰীষ্টিনাই লগতে কয়:
  - একটি...
  উত্তৰত মাগডাই চিঞৰি উঠিল:
  - আগতে...
  গেৰ্ডাই গোলা এটা গুলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - নিম...
  চাৰ্লটে গুলী চলাই ক"লে:
  - উপর...
  ক্ৰীষ্টিনাই এটা প্ৰজেক্টাইল উলিয়াই দিলে, হুক কৰি:
  - ৰাস্তা...
  গেৰ্ডাই চিঞৰি উঠিল, গুলী চলালে:
  - আটাইবোৰ...
  চাৰ্লটে কাউৰীৰ দৰে কুঁহিয়াৰ খেতি কৰি হিচকি উঠিল:
  - লানি পতা...
  ক্ৰীষ্টিনাই আবেগিকভাৱে ক"লে:
  - খৰচ...
  মাগডাই বেজীৰ দৰে শ্বাৰমানক বিন্ধি আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - কিন্তু...
  গেৰ্ডাই গুলীচালনা কৰি এটা মুকুতা উলিয়াই দিলে:
  - অৱশেষত...
  চাৰ্লট, গুলীচালনা, অব্যাহত::
  - তেওঁ...
  শ্বুটিং অব্যাহত ৰাখি ক্ৰীষ্টিনাই কয় যে।
  - ঘৰত...
  মাগডাই থুপ খাই আৰু হিচকি উঠিল:
  - উপর...
  গেৰ্ডাই মৃত্যুৰ গোট এটা এৰি দিলে আৰু গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - একটি মহিলা...
  চাৰ্লটে গুলী চলাই এটা মুকুতা উলিয়াই দিলে:
  - দেখায়...
  ক্ৰীষ্টিনাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু চিঞৰিলে:
  - একটি...
  মাগডাই প্ৰজেক্টাইলেৰে কাটিলে আৰু ক"লে:
  - মহিলা...
  গেৰ্ডাই তাইক খোলা এটাৰে আঘাত কৰিলে, হিচকি উঠিল:
  - ভিতৰত...
  চাৰ্লটে ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ এটা উচ্চ বিস্ফোৰক কুঠাৰ নিক্ষেপ কৰিলে:
  - বিছানা...
  ক্ৰীষ্টিনাই হিচকি উঠিল, শ্বুটিং কৰি:
  - অস...
  মাগডাই এটা খোলা পঠিয়াই লাজতে চিঞৰি উঠিল:
  - নগ্ন...
  ক্ৰীষ্টিনাই আন এটা হত্যাকাৰী শিল্পকৰ্ম পঠিয়াই দিলে, ভুকুৱাই:
  - মিছা মতা...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল;সঁচাকৈয়ে সিহঁতে তেনেকুৱা কিবা এটা লিখি মজা পাইছিল।
  তাৰ পাছত শ্বুটিং কৰি থাকোঁতে তেওঁলোকে অধিক মান্য আৰু বীৰত্বপূৰ্ণ কিবা এটা ৰচনা কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু ছোৱালীৰ চতুৰ্থাংশটোৱে, ভালকৈয়ে কাম কৰিলে:
  হৃদয়ৰ মিলন জাল হওক, তীখাতকৈও শক্তিশালী,
  ব্লেডৰ পৰা ৰক্তাক্ত ধূলিৰ সোঁতটো জোকাৰি দিওঁ!
  আৰু চকুলোৰে চকুলো তৰাৰ দৰে জিলিকি উঠিল,
  মোৰ লগত চিৰদিন থাকক: তেওঁলোকে আবেগিকভাৱে ক"লে!
  
  আমি তোমাৰ লগত চিৰদিন, সোণালী সপোন -
  চন্দ্ৰৰ পোহৰ আৰু বহল জোৱাৰৰ কুমাৰী...
  সন্ত যীচু খ্ৰীষ্টৰ বেনাৰ অধীনত -
  কৰূবৰ এটা ভয়ংকৰ কোৱাৰ আকাশলৈ উঠিব!
  
  আহক আমি আবেগৰ উজ্জ্বল মদ পান কৰোঁ,
  আৰু শিল্পীয়ে আপোনাক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এটা স্কেচ দিব...
  আপুনি কিমান পাতল - জীৱনৰ এটা ক্ষীণ সূতা -
  চয়তানে প্ৰেমক সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস কৰিব বিচাৰে!
  
  নাইটে নিজৰ তৰোৱালখন উলিয়াই আনিলে - খ্ৰীষ্টক মাতিলে:
  যাতে পৃথিৱীত এটা সুসম সংযোগৰ ৰাজত্ব হয়...
  আৰু মেৰীয়ে আনে - ঐশ্বৰিক বিশুদ্ধতা -
  বিশ্বাস কৰক যে প্ৰভুৱে আমাক নৰকৰ অগাধত পৰিবলৈ নিদিয়ে!
  
  কিন্তু আপুনি আপোনাৰ আশাবোৰ নিজৰ ভিতৰতে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে...
  কাৰণ, এজন মানুহক ঈশ্বৰৰ বাবে লালন-পালন কৰিব নোৱাৰি!
  আমাৰ প্ৰত্যেকৰে কাণলৈকে ৰূপেৰে ঢাকি দিয়া হ"ব,
  আকাশলৈ উৰি যাব মুকুতা আৰু মুগা হাঁস!
  
  যুদ্ধত পৰিলেহে,
  আপোনাৰ পিতৃভূমিৰ বাবে, যি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতকৈ অধিক মূল্যৱান...
  আৰু তেতিয়া আমাৰ ভয় নাই ঢালি দিয়া নপালম - ৷
  পোহৰৰ নাইটৰ দুৰ্বলতা অক্ষয় হ"ব!
  
  পৃথিৱীত জীয়াই থকাটো ভাল, কিন্তু কেতিয়াবা বিৰক্তিকৰ,
  আৰু দুষ্ট ভোক আৰু ঠাণ্ডাই মানুহক আঁতৰাই পেলায়...
  আমি চয়তান পৰ্বতৰ তলত থাকিব লাগিব,
  আৰু হৃদয়ত সৰু হ"লে ভাগ্য ভাল হ"ব!
  
  মৃত্যুৰ পিছত বন্ধু হিচাপে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত প্ৰৱেশ কৰি:
  আপুনি এনেকুৱা কিবা এটা দেখিব যিয়ে আপোনাক হাঁহি হাঁহি হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰিব!
  যদিও মাংসত তুমি শিশুৰ দৰে হবা -
  কিন্তু কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ বুজিব যে ভুল আছিল!
  
  পূৰ্বৰ যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা কামত আহিব, বিশ্বাস কৰক,
  তেজেৰে নিৰ্মিত স্বৰ্গৰ আনন্দ জানিব...
  বনৰীয়া জন্তুটোৱে য'ত হাউলিছিল সেই ক্ৰমটোক আপুনি অপমান কৰিব -
  আৰু আপুনি ৰাজকুমাৰীক পত্নী হিচাপে গ্ৰহণ কৰিব!
  
  আৰু তাৰ পিছত সিংহাসন আৰু অধিক পথৰ বাবে,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আঙঠিটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰিব লাগিব!
  মই তেতিয়া মোৰ বংশধৰলৈ খবৰটো দিম -
  বিশ্বাস কৰক, সফলতাৰ বাবে আপুনি পঢ়াই ভাল!
  
  ঈশ্বৰ হোৱা সম্ভৱনে - এইটো এটা শীতল প্ৰশ্ন,
  মানুহক ঈশ্বৰৰ ৰূপত সৃষ্টি কৰা হৈছিল...
  আৰু যদিও তেওঁ এতিয়াও ঈশ্বৰৰ স্তৰত উপনীত হোৱা নাই...
  আমাৰ তলত আমাৰ তৰাবোৰ দ্ৰুতগতিত জপিয়াই আছে!
  
  বিজ্ঞানে দিব, বিশ্বাস কৰক - আমাৰ বাবে শক্তিশালী শক্তি,
  কাৰণ জ্ঞানৰ পৰা আমি ৰছী বোৱাম...
  আৰু পাপ কৰিলেও ই অতীতৰ কথা হাম,
  কিন্তু পৰমাণুৱে আমাৰ শত্ৰুৰ বাবে গ্ৰেনেড বনাইছিল!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডই ৰেখাডাল ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিছে - জানো,
  আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড এটা কেছকেডত তাইক অনুসৰণ কৰিব...
  আৰু গণনা নকৰাকৈয়ে সাফল্য - প্ৰকৃত স্বৰ্গ আছে,
  যাৰ বাবে নাইটসকলে যুঁজিব লাগিব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আচলতে ভালকৈ গাইছিল, আৰু একে সময়তে কেইবাটাও বেটাৰী আৰু বাংকাৰ ধ্বংস কৰিছিল। 'আমি নিজেই স্ক্ৰেচ আৰু আঘাত পাইছিলোঁ...
  আমি আমাৰ গোলাবাৰুদ পুনৰ ভৰাই ল"বলৈ অলপ থমকি ৰ"বলগীয়া হ"ল৷ কিছুমান জ্ঞানী মানুহে কোৱাৰ দৰে তেওঁলোকে ঘৃণনীয় ছোৱালীৰ পৰা চপ তৈয়াৰ কৰে।
  ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাই আকৌ দবা খেলিলে। সোণালী ৰঙৰ টিণ্ট থকা ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে সকলোৱে মৌ ব্লণ্ডৰ বিৰুদ্ধে জয়ী হ"ব বিচাৰিছিল। খেলখন চোকা আক্ৰমণাত্মক পদ্ধতিৰে খেলা হৈছিল। মাগডাই পুনৰ উদ্যোগটো দখল কৰি বস্তুগত সুবিধা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  খেলখন শেষ কৰিবলৈ আমাৰ সময় নাছিল, আন এখন যুদ্ধ হ"ল, আৰু গৰম যুদ্ধ হ"ল৷ অৱশ্যে আকাশৰ পৰা বৰষুণ মাত্ৰ ঢালিবলৈ ধৰিলে। দৃশ্যমানতাৰ অৱনতি ঘটিছে। নাজীসকলে স্পষ্টভাৱে অস্বস্তি অনুভৱ কৰিছিল।
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি গুলী চলালে, লৈ গাই গ"ল:
  - বৰষুণ...
  যোদ্ধাজনক সমৰ্থন কৰি চাৰ্লটে গুলী চলালে:
  - খালী পাদ...
  প্ৰজেক্টাইলটোত চৰ মাৰি ক্ৰীষ্টিনাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - দ্বাৰা...
  মাগডাই কাটি ইন আৰু cooed:
  - পৃথিৱী...
  চকু দুটা জিলিকি থকা গেৰ্ডাই হিচকি উঠিল আৰু ক"লে:
  - উত্তীৰ্ণ...
  চাৰ্লটে খোলাটোত খুন্দা মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ভিজা পালে...
  ক্ৰীষ্টিনাই মৃত্যুক মুকলি কৰি দিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - মেয়েরা...
  মাগডাই ৰঙা গৰম এটা গুলিয়াই ক"লে:
  - চকু...
  গেৰ্ডাই বিনা বাধাই গুলীচালনা কৰি কয়:
  - যদি...
  চাৰ্লটে প্ৰজেক্টাইলটো নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - পৰিষ্কাৰ...
  ক্ৰীষ্টিনাই গুলী চলালে আৰু দাঁত উদং কৰি আগবাঢ়ি গ"ল:
  - দিন...
  মাগডাই থুপ খালে আৰু ক্ৰিক কৰিলে:
  - এইটো...
  গেৰ্ডাই প্ৰজেক্টাইলেৰে আঘাত কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - জৰিমনা...
  মৃত্যুৰ উপহাৰটো এৰি দি চাৰ্লটে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - একটি...
  ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰজেক্টাইলটো চাই চিঞৰি উঠিল:
  - কেতিয়া...
  মাগডাই টপৰ দৰে চিঞৰি উঠিল, গৰ্জন কৰি:
  - বিপৰীতে....
  প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই থাকোঁতে গেৰ্ডাই গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - বেয়াকৈ...
  চাৰ্লটে বিনাশৰ উপহাৰ মুকলি কৰি গাইছিল:
  - যদি...
  মৃত্যু পঠিয়াই ক্রিষ্টিনাই হিচকি উঠিল:
  - গান...
  মাগডাই তীব্ৰভাৱে দাঁত উদঙাই দি ফুচফুচাই ক"লে:
  - গোৱা...
  গেৰ্ডাই হিচকি উঠিল আৰু জপিয়াই উঠিল, গুলী মাৰি আৰু থাম্প মাৰিলে:
  - এইটো...
  চাৰ্লটে খোলাবোৰ থুই পেলালে, চেপি উলিয়াই দিলে:
  - জৰিমনা...
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ হিচকি উঠিল:
  - একটি...
  মাগডাই চিঞৰি উঠিল, প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিলে:
  - কেতিয়া...
  গেৰ্ডাই উদং দাঁত এটাৰে ক"লে:
  - বিপৰীতে...
  চাৰ্লটে আন এটা খোলা থু পেলালে আৰু ফুচফুচাই ক'লে:
  - দুখজনক...
  গেৰ্ডাই আকৌ গুলী চলাই ক"লে:
  - যদি...
  চাৰ্লটে উত্তৰ, গৰ্জন কৰিলে:
  - অশুভ...
  ক্ৰীষ্টিনাই ভুকুৱা সুৰত আৰু গুলীচালনা কৰি ক"লে:
  - আপুনি...
  মাগডাই হাঁহি এটা মাৰি চাইফন কৰিলে আৰু গুলী চলালে:
  - সেইটো...
  গেৰ্ডাই মৃত্যুৰ এটা অংশ থু পেলালে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - সদায়...
  শ্বেলৰ ধাৰা এটা নিক্ষেপ কৰি চাৰ্লটে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল:
  - সহজে...
  ক্ৰীষ্টিনাই গান গাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - একটি...
  মাগডাই হিচকি মাৰি গুলী মাৰি ক"লে:
  - বিপৰীতে...
  গেৰ্ডাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - কঠিন...
  আৰু আকৌ কূটনৈতিক কোৰাছটো পাৰ হৈ গ"ল।
  চাৰ্লট, গুলীচালনা, চিঞৰি উঠিল:
  - যদি...
  গুলীচালনা কৰি ক্রিষ্টিনাই কয় যে:
  - অশুভ...
  মাগডাই দাঁত উদঙাই দি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - আপুনি...
  গেৰ্ডাই ডিঙিৰ পৰা হিচকি উঠিল:
  - সেইটো...
  চাৰ্লটে অতি ক্ৰোধেৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - সদায়...
  গুলীচালনা কৰি ক্রিষ্টিনাই কয় যে:
  - সহজে...
  মাগডাই খিকিন্দালি কৰি তাইৰ মনোমোহাতাটো পোনে পোনে কৰিলে:
  - একটি...
  চাৰ্লটে মৃত্যুক মুকলি কৰি দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কেতিয়া...
  গেৰ্ডাই তীব্ৰভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বিপৰীতে...
  মৃত্যুক মুকলি কৰি দি ক্ৰীষ্টিনাই গৰ্জন কৰিলে:
  - কঠিন...
  মাগডাই খালী ভৰিখন চমুকৈ ওপৰলৈ তুলি চিঞৰিলে:
  - আৰু...
  গেৰ্ডাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গুণগুণাইছে:
  - বিৰক্তিকৰ!
  তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে থমকি ৰ"ল... সিহঁতে আকৌ গোলাবাৰুদ ভৰাই দিলে। আৰু যে তেওঁলোকৰ বন্দুকটো দ্ৰুতগতিত চলি আছে, আৰু যুদ্ধখন অতি তীব্ৰ।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মজা কৰি উজ্জ্বল দাঁত দেখুৱাই আছিল। এই পৃথিৱীখন কিমান ধুনীয়া আৰু দেখাত স্বৰ্গৰ দৰে। তুমি মাত্ৰ তাৰ লগত যোৱা। বা কিছু কলন পিন্ধিব।
  গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে মূৰ্খ খেলিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে অতি নিপুণভাৱে খালী আঙুলিৰে কাৰ্ডবোৰ ধৰিছিল আৰু খালী ভৰিৰে হুলস্থুল কৰিছিল। দেখাত এটা বিশাল মাষ্টাৰপিছ যেন লাগিছিল।
  ক্ৰীষ্টিনা বৰ ধূৰ্ত, ইতিমধ্যে পৰাস্ত হোৱা খেলখন শেষ কৰা নাছিল, কিন্তু লগে লগে নতুন খেল এখন আগবঢ়াইছিল। মাগডাই তাইৰ সংগীৰ লগত তৰ্ক কৰা নাছিল। তাইও শেষ যোদ্ধাৰ এজন নহয়... কিন্তু তাই হঠকাৰী নহয়।
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ মুকলি ৰেপাৰ্টৰী কিছু বৈচিত্ৰ্যময় কৰি D2-D4 ৰ সৈতে গৈছিল। মাগডাই ৰজাৰ ভাৰতীয় প্ৰতিৰক্ষাৰ সৈতে উত্তৰ দিলে। আৰু ক্ৰীষ্টিনা চাৰিটা পণ্যৰ এটা ভিন্নতা। তাৰ পিছতে এক অতি তীব্ৰ সংগ্ৰামৰ সৃষ্টি হয়। আৰু হোৱাইটৰ কিবা এটা সুবিধা হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। ইতিমধ্যে মাগডাই চিন্তা কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু সুক্ষ্ম পৰিস্থিতিৰ পৰা ওলাই অহাৰ উপায় বিচাৰিবলৈ ধৰিলে।
  খেলখন পিছুৱাই দিয়া হ"ল, আৰু আকৌ যুদ্ধ... ইতিমধ্যে ইয়াত গৰম হৈ পৰিছিল। শেহতীয়া ১২০ মিমি এণ্টি টেংক গানৰ এটা বেটাৰী, যিয়ে ওচৰৰ পৰা ই-৫০ত মুখামুখিকৈ সোমাই যাব পাৰে।
  প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ১০৫০ মিটাৰ। গতিকে, বহু পলম হোৱাৰ লগে লগে য়েংকিসকলে কম বেছি পৰিমাণে সন্তোষজনক বন্দুক লাভ কৰিলে। সঁচা, টেংকটোৱে নিজেই এতিয়াও উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰা নাই, কেৱল বন্দুকবোৰহে কাৰ্যক্ষম আছিল।
  কাষ চাপি নোযোৱাকৈয়ে ছোৱালীবোৰে সিহঁতক গুলীয়াই মাৰিবলৈ ধৰিলে...
  দূৰৰ পৰা গুলী চলাই থকা গেৰ্ডাই তথাপিও লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমেৰিকানসকলে স্পষ্টভাৱে আগবাঢ়িছে। এইটোৱেই তেওঁলোকৰ ট্ৰেডমাৰ্ক: সকলো কাম দেৰিকৈ কৰা। কিন্তু এনে সম্ভাৱনা থাকিলে তেওঁলোকে বহু আগতেই নাঙলৰ টুকুৰা জাল কৰি তৰোৱাল কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।
  চাৰ্লটে ধড়টো কুটি কুটি ৰঙা কুঁহিয়াৰবোৰ জোকাৰি গাইছিল:
  - চয়তান! চয়তান! চয়তানক বচাওক! কোনোবাই, কোনোবাই আমাক শাস্তি দিলে! আমাক দিয়ক, আমাৰ হাতত তৰোৱাল দিয়ক, য়েংকিছ, য়েংকি গোটৰ বিৰুদ্ধে!
  আমেৰিকাৰ বন্দুকটো চেপি ধৰি মাগডাই ৰাজকুমাৰীৰ হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ঠিকেই আছে... আমাৰ উচ্চতৰ শ্ৰেণীটোৱে যিকোনো যুদ্ধতে প্ৰভাৱ পেলাব... আমি সদায় জয়ী হৈ আহিছো, এতিয়াই জয়ী হ"ম!
  ক্ৰীষ্টিনাই কৱচত খালী ভৰিখন চৰ মাৰি গাইছিল:
  - আখতুন, আখতুন... ফয়েৰ, ফয়েৰ!
  ভয়ংকৰ ইংৰাজ চাৰিজন: জেন, গ্ৰীংগেটা, মালয়া, মাটিল্ডাই নিউয়ৰ্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিলে। যোদ্ধাসকলে স্কুৱেট গ"ৰিং-৪ টেংকত যুঁজিছিল। গাড়ীখন আছিল চাৰ্চিলৰ বিৱৰ্তন। কৱচৰ ক্ষেত্ৰত অলপ কম আৰু ই-৫০তকৈ অলপ গধুৰ, কিন্তু একেধৰণৰ অস্ত্ৰৰে।
  এই টেংকটো ইংৰাজী কাৰখানাত উৎপাদন কৰা হৈছিল, ব্ৰিটেইনত যিটো থাৰ্ড ৰাইচৰ ৰক্ষিত অঞ্চলত পৰিণত হৈছিল।
  জেনে আমেৰিকাৰ কামানটোলৈ গুলীচালনা কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমি এটা বৃহৎ ভোটাৰ... ৰক্ষাকৱচ ভাঙি লওঁ!
  গ্ৰিংগেটাই তাইৰ সংগীক শুধৰাই দিলে:
  - আমি ভাঙি নাযাওঁ, বিকশিত হ'ম... আমি আৰু শক্তিশালী হ'ম!
  গ্ৰীংগেটাই গুলী চলালে, আমেৰিকাৰ বন্দুকটো ভাঙি পেলালে আৰু দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাক মাৰিব নোৱাৰা প্ৰতিটো বস্তুৱেই আমাক শক্তিশালী কৰি তোলে!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি চিঞৰিলে:
  - এটা সাধাৰণ সত্য, কিন্তু বিশ্বাস কৰিবলৈ টান!
  মাটিল্ডাই নিজৰ কেটাৰপিলাৰেৰে দুজনমান সৈনিকক চেপি ধৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - সত্য বানাল হোৱাটো সম্ভৱ। যেনে, সূৰ্য্য হালধীয়া, আকাশলৈ চাই দেখাৰ দৰে।
  জেনে ওঁঠ দুটা অতি বহলকৈ টানিলে, দাঁতবোৰ উন্মোচন কৰিলে।
  তাই গ্ৰীংগেথে গুলী চলাবলৈ দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু সূৰ্য্যটো যথেষ্ট আনকি বগা। আকাশখনে কেৱল নীলা ৰশ্মিবোৰ বন্ধ কৰি হালধীয়া ৰঙৰ টিণ্ট এটা উৎপন্ন কৰে।
  মাটিল্ডাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তুমি ইমানেই স্মাৰ্ট... তাই নিপুণভাৱে লক্ষ্য কৰিলে যে এইটো মাত্ৰ হালধীয়া ভ্ৰম!
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ গুলী চলালে, বাংকাৰটো ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই মায়াময়... কেৱল সিহঁতেহে বাস্তৱত হত্যা কৰে!
  তেওঁলোকে মালনিয়াক মেচিনগানেৰে আঘাত কৰিলে, আৰু ধেমালিতে, বা হয়তো ধেমালিকৈ নহয়, চিঞৰি উঠিল:
  - বা হয়তো মৃত্যু এক ভ্ৰম! কাৰণ, আত্মা অমৰ, আৰু হয়তো ব্যক্তিত্ব গঠনৰ ক্ষেত্ৰত ই প্ৰাথমিক!
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ গুলী চলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আত্মাবিহীন শৰীৰ যদিও শৰীৰ নহয়, শৰীৰ নথকা আত্মা কিমান দুৰ্বল!
  জেনে নিজৰ মাজতে এক গীতিময় উত্থান অনুভৱ কৰিলে আৰু গীতত ফাটি গ"ল। আৰু তাইৰ লগৰবোৰেও তাইৰ লগত গান গাবলৈ ধৰিলে।
  যোদ্ধা-অভিজাত শ্ৰেণীয়ে আৰম্ভ কৰিলে:
  - মাইটি...
  গ্ৰীংগেটাই এটা প্ৰজেক্টাইল জোকাৰি জোকাৰি আগবাঢ়ি গ"ল:
  -ট্যাংক...
  মালন্যাই গুলীচালনা কৰি কয়।
  - লিড...
  মাটিল্ডাই এই মাৰাত্মক উপহাৰটো মুকলি কৰি টুইট কৰি কয় যে:
  - অগ্নি!
  জেনে ডাঙৰ ডাঙৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ গুলীয়াই উদং কৰি ভুকুৱাই ক"লে:
  -আৰু...
  গ্ৰীংগেটাই বাহু দুটা জোকাৰি হিচকি উঠিল:
  - ই ক্ৰুচিং...
  মালন্যাই গুলী চলাই ক"লে:
  - সকলো...
  মাটিল্ডাই নিজৰ ট্ৰেকেৰে যুঁজাৰুবোৰক চেপি ধৰি হিচকি উঠিল:
  - একেৰাহে!
  জেনে চিঞৰি উঠিল আৰু আগবাঢ়ি গ"ল:
  - উপর...
  গ্ৰিংগেটাই গুলী চলালে, কোব্ৰাৰ দৰে হিচকি উঠিল:
  - দৰ্শন...
  মালন্যা, গুলীচালনা, অব্যাহত:
  - যুঁজাৰু...
  মাটিল্ডাই ভৰিৰ আঙুলিৰে খালী ভৰি দুখন টিপি ক"লে:
  - যথেষ্ট...
  জেনে খিকিন্দালি কৰি চিগাৰেট এটা জ্বলাই দিলে:
  - থিয়...
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ গুলী চলালে আৰু হিচকি উঠিল:
  - হ'ব দিয়ক...
  মালন্যাই প্ৰজেক্টাইলটো ৰোপণ কৰিলে, এইদৰে কয়:
  - উইল...
  মাটিল্ডাই প্ৰজেক্টাইলটো ধাতুটোৰ ভিতৰলৈ ঠেলি দিলে আৰু ক"লে:
  - ফলাফল!
  জেনে গুলী চলাই গৈ চিঞৰি উঠিল:
  - একটি...
  গ্ৰিংগেটে গুলীচালনা কৰে আৰু সমৰ্থন কৰে:
  - যদি...
  মালন্যাই প্ৰজেক্টাইলটো গুলিয়াই শব্দটো উলিয়াই আনিলে:
  - "বাঘ"...
  মাটিল্ডাই হিচকি মাৰি ক"লে:
  - ভিতৰত...
  জেনে আক্ৰমণাত্মকভাৱে শেষ কৰিলে:
  - ই যাব...
  গ্ৰীংগেটা পৰিল, আগবাঢ়ি গ"ল:
  - আৰু...
  মালন্যাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুলীচালনা কৰিলে:
  - উইল...
  মাটিল্ডাই জোৰকৈ যোগ দিলে:
  - ভিতৰত...
  জেনে দাঁত উদং কৰি খিকিন্দালি কৰিলে।
  - আমাক...
  গ্ৰীংগেটাই চকুৰ পৰা বিজুলী গুলিয়াই ক"লে:
  - অগ্নি...
  মালন্যাই আৰু কয়:
  - তাৰ...
  মাটিল্ডাই গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাৰ...
  জেনে এই শব্দবোৰেৰে হাৰ মানিলে:
  - Churchill...
  গ্ৰিংগেটাই গুলী চলাওঁতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ভাঙি যাব!
  মালন্যাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে হিচকি উঠিল:
  -পৰীক্ষা...
  মাটিল্ডাই নিজৰ কেটাৰপিলাৰবোৰ থেতেলিয়াই ক"লে:
  - ভাড়া হবে...
  জেনে দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - অন দ্য....
  গ্ৰীংগেটাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল, এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিলে:
  - পাঁচ!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে হাঁহিলে... যুদ্ধখন যথেষ্ট গৰম আছিল। আমেৰিকাৰ বিমান বিৰোধী বন্দুকে কাম কৰি আছিল। ২৩০ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰে এতিয়াও আঘাত সহ্য কৰিছিল।
  কিন্তু এটা নিৰ্দিষ্ট ৰিস্ক আছিল। তদুপৰি যুদ্ধৰ একেবাৰে শেষৰ ফালে আমেৰিকাই টাংষ্টেন কোৰযুক্ত অতি কৱচ বিন্ধিব পৰা উপ-কেলিবাৰ প্ৰজেক্টাইল উৎপাদন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু এইটো বিপদজনক।
  জেনে খালী ভৰিৰে গ্ৰীংগেটাৰ কান্ধত খুন্দা মাৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - অনুগ্ৰহ কৰি মিছ নকৰিব!
  তাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  -কাৰ ব্লাষ্টাৰে চিঞৰি উঠিব, কিন্তু তোমাৰটো নিমাত হৈ থাকিব!
  আৰু তাই গুলী চলালে, বেটাৰী ধ্বংস কৰি...
  চালক আছিল মাটিল্ডাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কুটিলতা কৰি আপুনি আঘাতৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে তিনিজন আমেৰিকান আৰক্ষী বিষয়াক বিতৰণ কৰিলে, চাৰিওফালে ৰঙা নৈবোৰ ছটিয়াই দিলে, হাড়বোৰ তললৈ পৰি গ"ল। তাৰ পাছত তাই আৰু ক"লে:
  - ইয়াত মৃত্যুৰ আকৰ্ষণত থকাৰ দৰেই!
  গ্ৰীংগেটাই আন এটা বিমান বিৰোধী বন্দুক ভাঙি গাইছিল:
  - Wehrmacht hordes উত্তেজিতভাৱে উত্তেজিত হয়, আৰু আমি ইস্পাত মাহৰ সন্তান!
  জেনে খালী ভৰিখন আগবঢ়াই ৰেডিঅ"টো বন্ধ কৰি ছোৱালীকেইজনীক পৰামৰ্শ দিলে:
  - ধেমেলীয়া কিবা এটা গান যাওক...
  গ্ৰীংগেটাই বিষাক্ত হাঁহি এটা মাৰিলে আৰু পৰামৰ্শ দিলে:
  - Fuhrer সম্পর্কে?
  জেনে জোৰেৰে মাত দিলে।
  - হয়!
  মাটিল্ডাই এই ধাৰণাটো সমৰ্থন কৰিছিল:
  - শুদ্ধ! আমাৰ কথা কোনেও শুনিব নোৱাৰে!
  জেনে গুলী চলাওঁতে আনন্দৰে গান গাইছিল:
  - আহ...
  গ্ৰিংগেটাই ইয়াক তুলি লৈছিল, উৎসাহেৰে গুলী চলাইছিল:
  - Fuhrer...
  মালন্যাই গুৰুগুৰুকৈ কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - আপুনি...
  সৈন্যসকলক চেপি ধৰি মাটিল্ডাই আৰু ক"লে:
  - Fuhrer...
  জেনে উৎসাহৰ বিস্ফোৰণ এটা উলিয়াই দিলে:
  - ছাগলী!
  Gringeta, গুলীচালনা, অব্যাহত:
  - কাৰবাবে....
  মালন্যাই গুলীচালনা কৰি কয়।
  -বিৰুদ্ধে...
  মাটিল্ডাই নিজৰ কেটাৰপিলাৰবোৰ থেতেলিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - Anglov...
  জেনে উৎসাহেৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - মই বগাই গ'লোঁ...
  গ্ৰীংগেটাই হিচকি উঠিল আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - আপুনি....
  মালন্যাই নিজৰ দাঁত উদঙাই দি ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - গাধ...
  মাটিল্ডাই তেতিয়া গৰ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে:
  - আপনি প্রাপ্ত হবে...
  জেনে হাঁহি এটা মাৰি আগবাঢ়ি গ"ল, প্ৰায় শ্বাসৰুদ্ধ হৈ:
  - পৰা...
  গ্ৰীংগেটাই গুলী চলাই ক"লে:
  - আপুনি...
  মলন্যাই সেই উৎসাহৰ প্ৰতিধ্বনি দিলে:
  - বিশেষভাবে...
  মাটিল্ডাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভিতৰত...
  জেনে, ক্ৰোধিতভাৱে এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াই, ঘেউ ঘেউলে:
  - প্যাতক!
  Gringeta, গুলীচালনা, অব্যাহত:
  - আপনি রাখা হবে...
  মালন্যাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে তুলি ল"লে:
  - উপর...
  মাটিল্ডাই উত্তৰত জোৰেৰে ক"লে:
  - শক্তিশালী...
  জেনে উৎসাহেৰে সমৰ্থন কৰিলে:
  - ইংৰাজী...
  গ্ৰীংগেটাই এটা মাৰাত্মক উপহাৰ পঠিয়াই ক"লে:
  - মুঠি!
  মালন্যাই গাই থাকিল:
  - U...
  মাটিল্ডাই বিমান বিৰোধী বন্দুকটোক তাৰ ট্ৰেকেৰে চেপি ধৰি ক"লে:
  - আমাক...
  জেনে গুণগুণাই উঠিল আৰু আগবাঢ়ি গ"ল:
  - মেশিন গান...
  গ্ৰীংগেটাই হিচকি উঠিল, নখ জোকাৰিলে:
  - আৰু...
  মালন্যাই ক্ৰিক এটা মাৰি আগবাঢ়ি গ"ল:
  - ট্যাংক...
  মাটিল্ডাই হাউলিলে:
  - U...
  জেনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  -আমাক...
  গ্ৰীংগেটাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হিচকি উঠিল:
  -এ...
  মলন্যাই উৎসাহেৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - আপুনি...
  মাটিল্ডাই ম"হৰ দৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - সৈতে...
  জেনে চিঞৰি উঠিল:
  - স্বয়ংক্রিয়...
  গ্ৰিংগেটাই দাঁত উদং কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - তুমি জোকাৰি আছা...
  মলন্যাই খঙেৰে ক"লে:
  - বাগাৰ!
  মাটিল্ডাই গাই থাকিল:
  - আমি মাৰিম...
  জেনে খালী ভৰি দুখন চেপি ধৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি...
  গ্ৰিংগেটাই চিৰকি উঠিল, উৎসাহেৰে গুলী চলালে:
  - পচন্দ কৰা...
  মালন্যাই চুচ খাই দাঁতৰ পৰা স্ফুলিংগ দেখুৱালে:
  - ছাগলী...
  মাটিল্ডাই বাকীবোৰক চেপি ধৰি গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - আৰু...
  জেনে এই উৎসাহৰ প্ৰতিধ্বনি দিলে:
  - জ্বলি যাব...
  গ্ৰীংগেটে খঙেৰে ক"লে:
  - নীলা...
  মালন্যাই জঘন্য কব্ৰাৰ দৰে হিচকি উঠিল:
  - আগতে...
  মাটিল্ডাই ক্ৰোধিতভাৱে আৰু ক"লে:
  - Tla...
  আৰু ছোৱালীবোৰে একেলগে গাইছিল:
  - অগ্নি, অগ্নি, অগ্নি... যন্ত্ৰণা!
  আমাৰ গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গ"ল, কিন্তু ইন্ধন ভৰাই দিলেও বেয়া নহ"ল৷ টেংকিটো অলপ পিছলৈ টানিব লগা হ"ল। আৰু ৰেডিঅ"যোগে যোগান দলটোক ফোন কৰক। ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ সময় বিৰতি লৈছিল।
  জেনে টেংকৰ কৱচত খালী ভৰিখন ঘঁহিলে। শ্যামলা, অলপ সোণালী চুলিৰে এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী। ইমানেই প্ৰলোভনমূলক আৰু একে সময়তে অভিজাত।
  তাইৰ সৌন্দৰ্য্য শাৰীৰিকভাৱে কঠিন ৰাজকুমাৰীৰ। জেনে গুলীয়াই ল"ৰাটোক চিনাকি কৰাই দিলে। এনে এজন ভাস্কৰ্য্যময়, সুদৰ্শন, পেশীবহুল, টেন কৰা ছালৰ সৈতে প্ৰাকৃতিক শ্যামলা। যাতে সি তাইক আদৰ কৰে... জিভাৰে!জেনে হাঁহিলে, অ", যৌনতা ভাল পালে ভাল। আৰু ভাল নোপোৱা মহিলাও আছে। তেওঁলোকৰ বিবাহ জীৱনত চাগে বৰ অসুখী। যদিও এজন পুৰুষৰ লগত প্ৰেম কৰাটো বিৰক্তিকৰ হৈ পৰে। মোক বৈচিত্ৰ্য লাগে। মই নতুন ছাপ আৰু দুঃসাহসিক অভিযান বিচাৰো। আৰু নতুন পুৰুষ বিচাৰিব যাতে এজন আনজনতকৈ ধুনীয়া হ"ব পাৰে! ইয়াৰ উপৰিও জেনে কৃষ্ণাংগ প্ৰেমিকক সঁচাকৈয়ে ভাল পাইছিল। ৰঙৰ মানুহ এজনৰ লগত প্ৰেম কৰাটো ৰোমান্টিক। আৰু ছালখন ক"লা হ"লে বৰ ভাল লাগে, আৰু আপুনি তাৰ ওপৰত আপোনাৰ ৰঙা নিপলবোৰ ঘঁহি দিয়ে।আৰু নিপলবোৰ ফুলি কঠিন হৈ পৰে। আৰু ইতিমধ্যে এটা কামুক ঢৌৱে আপোনাক জোকাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।জেনে প্ৰায় ভৰি দুখনৰ মাজত হাতখন থৈ দিলে, যিদৰে তাই এজন মানুহ বিচাৰিছিল। কিন্তু বন্ধু-বান্ধৱীৰ সন্মুখত মই লাজ পাইছিলোঁ।
  আৰু মই কেনেকৈ বিচাৰিছিলো যে স্পন্দনশীল জেড ৰডটোৱে শুক্ৰৰ ভিজা গ্ৰ"ট"টোত প্ৰৱেশ কৰক।
  কিন্তু তাইৰ মূৰটো টোপনি আহিবলৈ ধৰিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে টোপনি গ"ল আৰু এই বিষয়ে সপোন দেখিলে;
  ইয়াত আমি আছো!
  জোভাৰ হাৰ্মিছে আকৌ মূৰ্খৰ দৰে হাঁহিলে আৰু নিজকে বিলাসী স্পেচছুট পিন্ধিলে। অট্টালিকাৰ ভিতৰত ত্ৰিমাত্ৰিক হ"ল"গ্ৰামবোৰ জিলিকি উঠিছিল, য"ত ষ্টেলজানৰ পৰা আৰম্ভ কৰি মনটোক আচৰিত কৰি তোলা বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ জীৱলৈকে বিভিন্ন ব্যক্তিয়ে সকলো ধৰণৰ যৌন সম্পৰ্কৰ অনুষ্ঠানটো কৰিছিল, কেতিয়াবা মানুহৰ চকুত আটাইতকৈ বন্য আৰু বিকৃত। থ্ৰীডি প্ৰজেকচনবোৰ গতি কৰিছিল আৰু সজীৱ আৰু স্পন্দনশীল যেন লাগিছিল। মাইকী চেণ্টাৰ আৰু তেজস্ক্রিয় জেলিফিছৰ সাদৃশ্য আছিল। সংগমৰ সময়ত ইহঁতৰ শৰীৰৰ ভিতৰৰ অংশ ক্ষুদ্ৰ পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণলৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। বিশাল হ"ল"গ্ৰামৰ ৰূপত চিত্ৰিত এজন আভাংগাৰ্ড শিল্পীৰ নিচাযুক্ত ভ্ৰমৰ দৰেই কিছুমান ব্যক্তিয়ে বিজুলীৰ ঢৌৰ বিস্ফোৰণ বা মাখিৰ লগে লগে আকৃতি সলনি হোৱা হাইপাৰপ্লাজমিক লাভাৰ ছিটিকনি আৰু বৈচিত্ৰ্যৰ সীমাহীন বৰ্ণালীৰ বিকিৰণৰ সৈতে সংগম কৰে। হয় তিনিমূৰীয়া ঈগলৰ ৰূপত হাইপাৰপ্লাজমৰ ছিটিকনি, তাৰ পিছত নিমিষতে প্লাষ্টিচিনৰ আকৃতিৰ দৰে বহু ডেউকা থকা পখিলালৈ ৰূপান্তৰিত হয়, তাৰ পিছত এইটো মাছ আৰু ফুলৰ কলিৰ মিশ্ৰণ যিয়ে নিজৰ পাহি জোকাৰি থাকে... আৰু এইটো সম্পূৰ্ণ অবিশ্বাস্য, জীৱ অবৰ্ণনীয় আকৃতিত, পৰিৱেশৰ শক্তিৰ পৰা গ্ৰহণ কৰি, বায়ুমণ্ডলক ঘনীভূত হ'বলৈ বাধ্য কৰাইছিল আৰু ই বৰষুণৰ ধাৰাত তললৈ বৈ গৈছিল, যিবোৰ পৃষ্ঠত পৰি লগে লগে হিচকি ধোঁৱা ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  লেভক বোবা যেন লাগিল আৰু বিভ্ৰান্তিত চকু টিপিয়াই পৰিল... এইটো তেওঁৰ কল্পনাৰ বাহিৰত আছিল, যিটো নীতিগতভাৱে এজন সচেতন ব্যক্তিৰ বাবে কল্পনা কৰাটো অসম্ভৱ। ডেকাজনৰ ওঁঠৰ পৰাই উক্তিটো আহিল-
  - এজন ব্যক্তিয়ে মানসিকভাৱে সকলো কল্পনা কৰিব পাৰে - সেই ৰেখাডালৰ বাহিৰে যাৰ সিপাৰে সীমাহীন মানুহৰ মূৰ্খামিৰ অন্ত পৰে!
  হাৰ্মিছে এই কথাত কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰা নাছিল, তেওঁ আগ্ৰহেৰে প্ৰজেকচনবোৰলৈ উকি মাৰিলে, ষ্টেলজানৰ উশাহ-নিশাহ দ্ৰুত হৈ গ"ল আৰু গধুৰ হৈ পৰিল।
  সাত ৰঙৰ চুলিৰ ষ্টাইল আৰু বাৰটা ঠেংযুক্ত নিউট্ৰন চাবুক পিন্ধা এগৰাকী উলংগ, ওখ ডিভা হ"ল"গ্ৰামৰ পিছফালৰ পৰা ওপঙি ওলাই আহিল। প্ৰথমতে ষ্টেলজাংকাটো বিশাল যেন লাগিছিল যদিও প্ৰতিটো খোজৰ লগে লগে ই কমি আহিছিল যেতিয়ালৈকে ই প্ৰায় মানক হৈ পৰিছিল, আকাৰৰ অলপ বেছি। তাই খোজ কাঢ়িলে, শক্তিশালীভাৱে তাইৰ গোৰ্জিয়াছ নিতম্ব দুটা ঘূৰাই ঘূৰাই ৰেডিঅ" শিল ওলমি থকা পাতল সূতা এটাৰে চকু কপালত তুলিব পৰাকৈ জিলিকি উঠিল। ওখ হিলৰ জোতা, শিলেৰে সোণেৰে ঢাকি থোৱা জোতাবোৰে অৰ্ধমূল্যবান আৱৰণটোৰ ওপৰত জোৰেৰে ক্লাচ্ শব্দ কৰিছিল।
  তাইৰ পিছফালে গতি কৰি থকা এটা জীৱ, বেংৰ আকৃতিৰ ভৰি থকা সাতটা ফালে থকা বলৰে গঠিত, কিন্তু কোমল পেডত। কেইবাটাও লুমিনেৰীৰ ধাৰাবোৰৰ তলত বলবোৰ বহুমূলীয়া শিলৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল, আৰু মুখখন... বাৰু, প্ৰাচীন কালত মাত্ৰ মিকি মাউছ, এটা আইকনিক শিশুৰ কাৰ্টুন। ষ্টেলজাংকাই ৰৈ শিকাৰু পেন্থাৰৰ দৰে ডাঙৰ ত্ৰিৰঙী দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। আইৰিছত সাতডাল তৰাৰ ছবি থকা তাইৰ গোৰ্জিয়াছ চকু দুটা সুদৰ্শন লিঅ" ইৰাস্কেণ্ডাৰৰ ওপৰত নিথৰ হৈ পৰিল।
  - কি কোৱাছাৰ জুলিং! কোনটো কোৱাৰ্কৰ পৰা উলিয়াই আনিলে?
  হাৰমিছে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে, সোঁফালৰ বিষাক্ত বেঙুনীয়া চকুৰে চকু টিপিয়াই (সেয়া হাকষ্টাৰৰ বেয়া অভ্যাস!):
  - বাণিজ্যিক গোপনীয়তা! মাচুল দি ক'ম!
  পেশীবহুল হাতৰ এগৰাকী বিশাল মহিলাই ঢালাই পেশীৰ পৰা বোৱা ওখ ল"ৰাটোক নিজৰ ফালে টানি আনিলে। তাইৰ দীঘল নখবোৰত স্প্ৰে কৰা নীলাচল, পান্না আৰু আল্ট্ৰা প্লুটনিয়ামৰ মিশ্ৰণেৰে জিলিকি উঠিছিল।
  - মই আপোনাক শতাংশ দিম, চুক্তি অনুসৰি। মই ধৰি লৈছোঁ যুৱকজনৰ মাচুল বৃদ্ধি কৰাটো একেবাৰে যুক্তিসংগত। ইতিমধ্যে এই সিংহৰ পোৱালিটোৰ ছবি স্কেন কৰিছে এক হাজাৰ তিনিশৰো অধিক মাইকী চৰাই। তেওঁলোকে কেৱল তেওঁক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব!
  হাৰ্মিছে মাংসভোজীভাৱে জিভাৰে ভৰি থকা ওঁঠ দুটা চেলেকিলে:
  - তুমি ভবাতকৈও সি শক্তিশালী ! ই ধৰি ৰাখিব! মোৰ বাবে কিবা আছেনে যাতে ইয়াত মই বিৰক্ত নহয়?
  বেশ্যালয়ৰ মালিকে তাইৰ আঙুলিৰ পৰা কমলা ৰঙৰ পোহৰৰ গোট এটা উলিয়াই আনি তাইৰ ৰূপৱতী সৰু নাকটোৰে ড"পৰ শিখাবোৰ টানি সুধিলে:
  - মহিলা প্ৰাইভেট, অফিচাৰ বা এলিয়েনৰ মাজৰ পৰা বিচাৰেনে? কিন্তু আন জগতৰ নন-প্ৰটিন প্ৰতিনিধিৰ সৈতে যৌন সম্পৰ্ক অবৈধ (আৰু বিপজ্জনক হ"ব পাৰে!), অতিৰিক্ত মাচুলৰ বিনিময়তহে সম্ভৱ। hermaphrodites থেকে magpies একটি পছন্দ আছে...
  হাৰমিছে ইয়াক আকস্মিকভাৱে জোকাৰি দিলে:
  - অন্য তাৰকাৰাজ্য আৰু শৰীৰৰ গঠনৰ মাইকীবোৰৰ লগত ভাল;
  ৰাণীৰ পোছাকৰ গুটিৰ টুকুৰাৰ দৰে দেখা যোৱা এটা জন্তুৰ কাৰ্টুনৰ দৰে মুখখনে নিজকে ডেকাজনৰ ঠেংত পুতি পেলালে। নাকটোৱে স্পেটুলাৰে বহলাই ল"ৰাটোৰ ডাৰ্ক চকলেট ছালৰ তলত ৰূপৱতীভাৱে ওলাই থকা শিৰাবোৰ ঘঁহিলে। ইৰাস্কেণ্ডাৰে সুখদায়ক টিকটিকনিৰ পৰা গুণগুণাই উঠিল আৰু ৰুক্ষ স্পেটুলাটো ধূলি আৰু মলি বিকৃত কৰা সুগন্ধি মলমেৰে ঢাকি থোৱা গোলাপী গোৰোহালৈ গতি কৰিলে। স্পাৰ্কলিং বলবোৰৰ ৰং, এটা আচৰিত জীৱ, বৰ্ণালীৰ পান্না নীলা অংশৰ ফালে সলনি হ"বলৈ ধৰিলে।
  - ক্লায়েণ্টৰ ইচ্ছাই আইন। - আবেগৰ ঘৰৰ মুৰব্বীয়ে তাইৰ ধেমেলীয়া পোহনীয়া জন্তুটোক চিঞৰিলে। - আলাভালেটা পিছলৈ, এই ল'ৰাটো আটাইতকৈ দয়ালু আত্মা বুলি ভবাটো ভুল। আপোনাৰ সন্মুখত আচলতে এটা দানৱীয় সৰু প্ৰাণী, ভৱিষ্যতে সীমাহীন সাম্ৰাজ্যৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধা হ"বলৈ সক্ষম। - তাৰ পিছত ডিভাৰ সুৰ কৰুণ আৰু উচ্চমানৰ পৰা আটাইতকৈ সাধাৰণ আৰু আনকি বিৰক্তিকৰলৈ সলনি হ"ল৷ - আৰু তুমি, সিংহৰ পোৱালি, মোৰ পিছে পিছে যোৱা!
  "যদি সকলো ঠিকে আছে, তেন্তে মই তোমাক তাৰকাৰাজ্যৰ ৰাজধানী গ্ৰেজিনাৰৰ সাম্ৰাজ্যিক প্ৰাসাদটো দেখুৱাম," হাৰ্মিছে কষ্টেৰে শ্ৰৱণযোগ্যভাৱে ফুচফুচাই ক"লে।
  হাতত হাত ধৰি ইৰাস্কেণ্ডাৰ আৰু বেশ্যালয়ৰ মালিকজন মোজাইক বেৰৰ পিছফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল। তাৰ পৰা এগৰাকী নাৰীৰ হাঁহিৰ শব্দ, আৰু কাপোৰ খুলি দিয়া হুলস্থুলৰ শব্দ। যুৱকজনৰ আবিৰ্ভাৱত গৰ্জন। কেইবাগৰাকীও উলংগ কুমাৰীয়ে ভোকাতুৰ লিচৰ লোভত মদ খাই তেওঁৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল। শৰীৰবোৰ; মানুহজনৰ ব্ৰঞ্জৰ বাদামী ৰঙৰ ছালখন আৰু পাতল ষ্টেলজানকটো এটা বলত জড়িত হৈ আছিল, তেওঁ অনুভৱ কৰিলে যে কেনেকৈ, আবেগৰ ফিটত, তেওঁৰ কান্ধত জোৰকৈ কামোৰ খাইছে, আৰু একেলগে তিনিটা কুটিল সুগন্ধিযুক্ত ছোৱালীৰ দৰে ওঁঠে দাসজনৰ মুখখন ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আছে। হাত দুখনে ল"ৰাটোৰ শ্যামলা চুলিখিনি ধৰিলে, সিহঁতে তাক চেপি ধৰিলে, বিষৰ সৃষ্টি কৰিলে, কান্ধৰ ব্লেডত দীঘল নখ খান্দিলে। সিংহই খঙেৰে কাম কৰিলে, জীৱন্ত যন্ত্ৰৰ দৰে, কিন্তু মনটো বহু দূৰত আছিল...
  জেনে সাৰ পালে তাইৰ উদং তলুৱাটোত হাতৰ তলুৱাৰে চৰ মাৰিলে।
  গ্ৰীংগেটাই তাইৰ সংগীক, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে সেনাপতিজনক হিচকি উঠিল:
  - বাৰু, এতিয়া যুদ্ধলৈ উভতি আহিলোঁ!
  জেনে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মই তোমাৰ ওপৰত যুদ্ধৰ দৰে, আৰু তোমাৰ ওপৰত যুদ্ধত...
  এই মেচিন গানাৰে মালন্যাক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - যুদ্ধ শেষ, ঘৰলৈ গৈ সুখী!
  মাটিল্ডাই সপোনত ক"লে:
  - মোৰ নিজৰ বাবে এটা বাগিচা থাকিলে ভাল আছিল! আৰু ইয়াৰ ওপৰত দাস আছে!
  গ্ৰীংগেটাই খিকিন্দালি কৰি ধূৰ্তভাৱে ক"লে:
  - মাত্ৰ এটা বাগিচা কিয়? হয়তো দাসৰ সৈতে গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড এখন থকাটোৱেই ভাল?
  জেনে খিকিন্দালি কৰিলে। তাই বিচাৰিছিল এটা ক"লা শৰীৰ। চেপি চেপি আদৰ কৰা। এহ, নাৰীক সকলোৱে বুজি নাপায়। আফ্ৰিকানসকলৰ প্ৰতি তেওঁলোক ইমান আকৰ্ষিত কিয়?
  মালন্যাই মেচিনগান গুলিয়াবলৈ ধৰিলে - ভাগ্য ভাল যে গোলাবাৰুদবোৰ পুনৰ ভৰাই থোৱা হৈছিল, আৰু চিঞৰি উঠিছিল:
  - লাইটওয়েট "Bummer", শীতল "Bummer" - পান্না আলো... এই "Bummer", ফর্চুন পুত্র, যদি আপনি ধরে পারেন!
  মাটিল্ডাই নিজৰ গতি বৃদ্ধি কৰিলে... ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু এটা বাংকাৰ ধ্বংস কৰিবলৈ ধৰিলে।
  জেনে চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি...
  গ্ৰীংগেটাই উৎসাহেৰে প্ৰতিধ্বনিত কৰিলে:
  - বাৰু...
  মালন্যাই দাঁত উদঙাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আপুনি জানে...
  মাটিল্ডাই খঙেৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - আমাৰ...
  জেনে হুইচেল মাৰিলে, জয়ষ্টিকত খালী আঙুলি এটা লৈ প্ৰজেক্টাইল এটা পঠালে:
  - লোক!
  গ্ৰীংগুৱেটাই আকৰ্ষণেৰে গাইছিল:
  - ভাল পায়...
  মালন্যাই চিঞৰি উঠিব:
  - হাইড্ৰজেন!
  মাটিল্ডাই চিঞৰি উঠিল:
  - মোক হাইড্ৰজেন বোমা এটা দিয়ক!
  জেনে সোণালী মূৰটো জোকাৰি গাইছিল:
  - অ" মই নিজে বিশ্বাস নকৰো... এই অন্ধবিশ্বাসবোৰত!
  গ্ৰীংগেটাই পদ্ধতিগতভাৱে হাউইটজাৰেৰে বেটাৰীত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। তাই এই কামটো শান্তভাৱে কৰিলে, কিন্তু গান গাই:
  - কাঠফুলাৰ দৰে হাতুৰী মাৰিছো... আৰু অলপ পাগলও!
  মালন্যাই মেচিনগানেৰে দুজনমান পদাতিক সৈন্যক কাটি গৰ্জন কৰিলে:
  - কংকাল যাদু!
  মাটিল্ডাই টেংকটো ঠেলি দি লৈ গাইছিল:
  - কোনো সন্মান নথকা, এখন উজ্জ্বল দেশ! কোচচেইৰ প্ৰতি ইয়াতকৈ বেছি ভক্তি থকা কোনো জীৱ নাই!
  যোদ্ধাসকলে খিকিন্দালি কৰিলে আৰু জেনে আকৌ গান গাবলৈ ধৰিলে:
  = জার্মানি...
  গ্ৰীংগেটাই উৎসাহেৰে প্ৰতিধ্বনিত কৰিলে:
  - এইটো...
  মালন্যাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে যোগ দিলে:
  - মুঠ...
  মাটিল্ডাই শব্দটো শুধৰাই দিলে:
  - কেৱল...
  জেনে কঠোৰভাৱে শেষ কৰিলে:
  - স্মিয়র...
  Gringeta, গুলীচালনা, chirped:
  - সমাপ্ত...
  মালন্যাই খঙত হিচকি উঠিল:
  - সি আহিব...
  মাটিল্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - Sveta...
  জেনে আত্মবিশ্বাসেৰে পৰীক্ষা কৰিলে:
  - তোমালৈ...
  গ্ৰীংগেটাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ফুচফুচাই ক'লে:
  -বুলেট...
  মলন্যাই ডিফ্লেটেড টায়াৰৰ দৰে হিচকি উঠিল:
  - ভিতৰত...
  সকলোকে চেপি ধৰি মাটিল্ডাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - মন্দিৰ!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে উদং ভৰি দুখন পাৰ হৈ গ"ল। ইমান আচৰিত আৰু প্ৰলোভনমূলক যেন লাগিছিল।
  জেনে চিঞৰি উঠিল:
  - উইল...
  গ্ৰীংগেটাই স্বেচ্ছাই তাইক নখ জোকাৰি থাকিল:
  - Fuhrer যাও...
  মালন্যাই পেন্থাৰৰ ক্ৰোধত হিচকি উঠিল:
  - একটি লুপ...
  মাটিল্ডাই হাঁহি এটা মাৰি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - স্টেলিন...
  জেনে এটা অৰিঅ"লৰ মাতত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বিষ্ঠা...
  গ্ৰীংগেটাই বুদ্ধিমত্তাৰে হিচকি উঠিল, আনকি এটা গধুৰ হাউইটজাৰো ভাঙি পেলালে:
  - উপর...
  মালন্যাই আগ্ৰহেৰে পৰিস্থিতিটো মানি লৈছিল:
  - দুই...
  মাটিল্ডাই পেন্থাৰৰ দৰে হিচকি উঠিল:
  - ৰুবল!
  ইয়াৰ পিছত শেষৰ বন্দুকটো নিমাত হৈ পৰিল। ইতিমধ্যে নিউয়ৰ্কৰ নব্বৈ শতাংশ নাজীয়ে দখল কৰিছে। আৰু কোনে কৈছিল যে পৃথিৱীখন শাসন কৰিবলৈ জাৰ্মান কম? যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তেওঁলোকে পৃথিৱীখন গিলিব পাৰে। হাজাৰ হাজাৰ য়েংকিয়ে পুনৰ আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু ইহুদীসকলে গঠিত অংশইহে আত্মসমৰ্পণতকৈ মৃত্যুক বেছি পছন্দ কৰে।
  নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটনৰ পতনৰ পিছত ১৯৪৫ চনৰ ২৫ অক্টোবৰত আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ কৰে। এইদৰে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আন এটা পৃষ্ঠা উলটিল।
  আমেৰিকান সেনাই নিৰস্ত্ৰ কৰি তুলিছিল আৰু লাখ লাখ সৈনিক আৰু মিলিচীয়া শিবিৰলৈ গৈ আছিল।
  হিটলাৰে আনন্দ কৰিলে... ১৯৪৫ চনৰ ৩০ অক্টোবৰত ফুৰাৰে ৱাশ্বিংটন ভ্ৰমণ কৰি হোয়াইট হাউছৰ ধ্বংসাৱশেষত ভাষণ দিয়ে।
  এক নম্বৰ একনায়কত্ববাদীৰ ভাষণ সদায়ৰ দৰেই উজ্জ্বল আৰু স্মৰণীয় আছিল। জাৰ্মানসকলে হাত চাপৰি বজাইছিল আৰু আমেৰিকানসকলে আঁঠু লৈছিল। পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ চহকী শক্তিৰ পতন ঘটিছে। গ্ৰেট ট্ৰাইমফ।
  হিটলাৰে চাইপ্ৰাছত ছুটীৰ প্ৰস্তুতি চলাবলৈ আৰু গোটেই ধাৰাবাহিকভাৱে গ্লেডিয়েটৰীয় যুদ্ধৰ আয়োজন কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  একে সময়তে জাৰ্মানসকলে ইহুদীসকলক গেট"ত গোটাই নতুন ব্যৱস্থা স্থাপন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। থাৰ্ড ৰাইচে আমেৰিকাক হজম কৰিবলৈ ধৰিলে।
  একে সময়তে বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলক বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। আৰু বহুত আছিল।
  ছুপাৰ এছ, আৰু এজন প্ৰকৃত তাৰকা, ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁৰ বাবে বিশেষভাৱে সৃষ্টি কৰা অৰ্ডাৰ লাভ কৰিছিল: গ্ৰেট ষ্টাৰ, সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ। ওপৰত মাত্ৰ এটা বঁটা স্থাপন কৰা হৈছিল: গ্ৰেট ষ্টাৰ, নাইটছ ক্ৰছ, আইৰন ক্ৰছ, প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা।
  আন কিছুমানকো বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। জেনে ওক গছৰ পাতৰ সৈতে নাইট ক্ৰছ লাভ কৰিছিল আৰু তাইৰ বন্ধুসকলে কেৱল নাইট ক্ৰছ লাভ কৰিছিল। ভয়ংকৰ চাৰিজনে পুৰস্কাৰ হিচাপে লাভ কৰিছিল: নাইটছ ক্ৰছ, য"ত ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা আছিল আৰু তেওঁলোকৰ ইতিমধ্যে এনে বঁটা আছিল। প্লাছ টেংক ধ্বংসকাৰীৰ সোণ আৰু হীৰা ক্ৰছ।
  হান্স ফ্যুয়াৰে ওক পাত আৰু তৰোৱালৰ সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে।
  যিজন মানুহৰ মাক ইহুদী আৰু পিতৃ নৰৱেৰ, তেওঁৰ বাবে বেয়া নহয়। আৰু তেওঁ নিজকে দশম প্ৰজন্মৰ জাৰ্মান বুলি ঘোষণা কৰিলে। হান্স গেৰ্ড আৰু আন কেইবাগৰাকীও ছোৱালীৰ প্ৰেমিক। বৰ ধুনীয়া, গোলা চুলিৰ ডেকা এজন। তেওঁক ইহুদীৰ দৰে একেবাৰেই নহয়, বৰঞ্চ পোষ্টাৰ আৰ্যৰ দৰেহে দেখা যায়।
  ডিস্কছত যুঁজ দিয়া এই যোদ্ধা গেৰ্ট্ৰুড আৰু ষ্টেলাইও সামৰিক যোগ্যতাৰ সোণালী ক্ৰছ লাভ কৰিছিল। আৰু ওক গছৰ পাত থকা লোহাৰ ক্ৰছৰ নাইটৰ ক্ৰছত। কিন্তু ধ্বংস হোৱা বিমানৰ তালিকাৰ বাবে তেওঁলোকক অধিক পুৰস্কৃত কৰা হৈছিল। ডিস্ক প্লেনবোৰ অক্ষম আছিল যদিও নিজেই গুলীয়াব পৰা নাছিল। তেওঁলোকে মাত্ৰ বিমানবোৰক ৰেম কৰিছিল, যিহেতু শব্দৰ গতিবেগতকৈ পাঁচৰ পৰা ছয়গুণ বেছি গতি আছিল। বাৰু, তেওঁলোকে ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত ক্ষেপণাস্ত্ৰও স্থল লক্ষ্যত নিক্ষেপ কৰিব পাৰিছিল।
  যেতিয়ালৈকে ডিস্কছ এটা ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ হৈ পৰিছিল, যদিও ইয়াৰ অক্ষমতাই ইয়াৰ শত্ৰুৰ ওপৰত প্ৰবল নৈতিক প্ৰভাৱ পেলাইছিল। কিন্তু ব্যয়বহুল বস্তু।
  পাইলট মাৰ্গাৰেট আৰু হেলগাই আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে, য"ত ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা আছিল। এইটো তললৈ নামি অহা বিমানৰ মহৎ একাউণ্ট আৰু মনোমোহা ব্লণ্ডৰ সৌন্দৰ্য্যৰ বাবে।
  এটা বঁটা লাভ কৰে: নাইটছ ক্ৰছ, আৰু ডেন, আৰু লগতে উলফ ওক গছৰ পাত।
  ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পক জাপানী আৰু জাৰ্মান দুয়োজনেই বঁটা প্ৰদান কৰিছিল। তেওঁক আইৰন ক্ৰছ, ফাৰ্ষ্ট ক্লাছ আৰু মেইনষ্টেইনৰ পৰা ব্যক্তিগতকৃত ঘড়ী প্ৰদান কৰা হয়। নিঞ্জা ল"ৰাজনে সম্ৰাট হিৰোহিটোৰ পৰা লাভ কৰিছিল মূল বঁটা। অৱশ্যে আন নিঞ্জা যোদ্ধাসকলো মেধাৱী আছিল। আমেৰিকা বিজয়ত জাপানে অৰিহণা যোগাইছিল।
  বহুতে বঁটা আৰু ধন লাভ কৰিছিল। আনন্দ আৰু আনন্দই সমগ্ৰ থাৰ্ড ৰাইখক আগুৰি ধৰিলে।
  ই-৫০ টেংকে যুদ্ধৰ উৎকৃষ্ট গুণ দেখুৱাইছিল আৰু বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰিছিল। জাৰ্মানসকলে পুনৰ তেওঁলোকৰ মানসিকতাক প্ৰতাৰণা কৰিলে।
  আৰু ১৯৪৫ চনৰ ৮ নৱেম্বৰত ভিডিঅ" কেমেৰা থকা প্ৰথমটো কৃত্ৰিম উপগ্ৰহ নিম্ন পৃথিৱীৰ কক্ষপথলৈ প্ৰেৰণ কৰা হয়।
  ফুৰাৰে নিজেই এতিয়াও চাইপ্ৰাছৰ মিউনিখ পুচ্চৰ বৰ্ষপূৰ্তি উদযাপন কৰি আছিল কলছিয়ামত।
  গ্লেডিয়েটৰৰ যুঁজত নদীৰ দৰে তেজ বৈছিল। সদায়ৰ দৰেই বহুত অৰ্গি আৰু পেটুনী আছিল। জাৰ্মানসকল আক্ষৰিক অৰ্থত পাগল হৈ পৰিছিল।
  ইফালে ৭ নৱেম্বৰত বিপ্লৱৰ বন্ধৰ দিন উদযাপন কৰি ষ্টেলিনে ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা সমিতি সংগ্ৰহ কৰে।
  সাম্প্ৰতিক সমস্যাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। এতিয়া হিটলাৰৰ হাত মুক্ত। আৰু ৰাছিয়াৰ ফালে আৰু আগবাঢ়িব নোৱাৰিবনে? বলছেভিক সাম্ৰাজ্য শেষ কৰিবলৈ।
  মলটভে ভাষণ দি মন্তব্য কৰে যে:
  - এতিয়া থাৰ্ড ৰাইচ আগৰ তুলনাত শক্তিশালী হৈ পৰিছে! ইয়াৰ সামৰ্থ্য আচৰিত! সঁচাকৈয়ে জাৰ্মান ই-৫০ টেংকে নিজকে আমেৰিকানসকলৰ বাবে দুৰ্গম বুলি দেখুৱাইছিল। আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ জেট এভিয়েশনৰ কোনো সমান নাই!
  ষ্টেলিনে মলটভক বাধা দিলে:
  - মুঠতে আমি নিৰ্ধাৰিত নেকি?
  বৈদেশিক পৰিক্ৰমা বিভাগৰ জনসাধাৰণে আপত্তি কৰে-
  - মই ভাবো নহয় কমৰেড ষ্টেলিন। আপোনাৰ প্ৰতিভা আৰু ছোভিয়েট জনসাধাৰণৰ অনবদ্য ইচ্ছাশক্তিয়ে আমাক নিশ্চিতভাৱে জয়ৰ দিশে লৈ যাব!
  ষ্টেলিনে কেইবাবাৰো হাত চাপৰি বজালে। আৰু তেওঁ হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মোৰ প্ৰতিভাই তোমাৰ মন্থৰতাৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়ে বুলি ভাবিছানে?
  মাতত ক্ষোভৰ সৈতে ভোজননেচেনস্কিয়ে ক"লে:
  - আমি সকলো শক্তিৰে চেষ্টা কৰি আছো কমৰেড ষ্টেলিন। কিন্তু মানুহৰ সামৰ্থ্যৰ সীমা আছে! ইতিমধ্যে ইমানবোৰ টি-৩৪-৮৫ টেংক নিৰ্মাণ কৰা হৈছে যে ইয়াৰ বাবে পৰ্যাপ্ত ক্ৰু নাই!
  জুকোভে খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - মূল কথাটো পৰিমাণ নহয়, গুণগত মানহে! টি-৩৪-৮৫ লঘু ই-৫ৰ বাবেও দুৰ্বল, আৰু ইয়াৰ বন্দুকটোৱে পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জতো ই-৫০ত প্ৰৱেশ নকৰে! আচলতে চৌত্ৰিশটা নৈতিকভাৱে আৰু প্ৰকৃততে পুৰণি। কিন্তু টি-৫৪ৰ নতুন শ্বিফ্টটো সাজু হোৱা নাই... আৰু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে শত্ৰুৰ মাজত সোমাই যাবলৈও ই যথেষ্ট নহয়!
  ভোজননেচেনস্কিয়ে আত্মবিশ্বাসী সুৰত ক"লে:
  - আমি সকলো কাম কৰি আছো যাতে টি-৫৪ যিমান পাৰি সোনকালে উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰে। কিন্তু টেংকটো তুলনামূলকভাৱে লঘু, ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু মান্যভাৱে অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰিব লাগে। একেলগে সকলোখিনি লাভ কৰাটো কঠিন। আমি চেষ্টা কৰি আছো আৰু ডিজাইনাৰসকলে তিনিটা শ্বিফটত কাম কৰি আছে!
  ষ্টেলিনে কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এনেকুৱা খনিকৰ কিমানজন শিবিৰত উকুন খুৱাইছে! আৰু সাধাৰণতে মই আপোনাৰ ওপৰত হতাশ। এতিয়াও সন্তোষজনক জেট যুঁজাৰু বিমানৰ সৃষ্টি হোৱা নাই, আৰু ইয়াক-৯ এতিয়াও গণ উৎপাদনত আছে!
  ডিজাইনাৰ ইয়াকোভলেভে লাজ পাই ক"লে:
  - এই গাড়ি একেবাৰে বেয়া নহয়, কমৰেড ষ্টালিন...
  উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই বাধা দিলে:
  - বেয়া নহয় বুলি কৈছা? হয়, জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমান দুগুণ বেছি দ্ৰুত! আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰটো এটা এয়াৰ কেনন... এনে যুঁজাৰু বিমান কেৱল হাঁহিৰ পাত্ৰ। মাথোঁ ভঙা খুৰা থকা ঘোঁৰা!
  ইয়াকোভলেভে আপত্তি কৰাৰ সাহস পাইছিল:
  - আপুনি ভুল কৰিছে কমৰেড ষ্টেলিন। ইয়াক-৯ অতি কৌশলগত বাহন আৰু কাৰ্যক্ষেত্ৰত ই ফলপ্ৰসূ। আৰু ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আৰু সস্তা। ইয়াতকৈ ভাল এটা বিচাৰি পালে আমি যথেষ্ট আচৰিত হ"ম।
  ষ্টেলিনে মুঠি জোকাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াত ফেচিষ্টক সংখ্যাত পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি! তেওঁলোকৰ গোৰোহাৰ তলত এতিয়া গোটেই পৃথিৱীখন। সংখ্যাৰ প্ৰতিযোগিতাত আমি এতিয়াও তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিম। গতিকে বাকী আছে মাথোঁ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰা। আৰু ইয়াত আমাক লাগে জাৰ্মান সমকক্ষতকৈ উচ্চমানৰ সস্তীয়া আৰু ব্যৱহাৰিক যুঁজাৰু বিমান। আৰু আপুনি এইখিনি লাভ কৰিব লাগিব, নহ"লে মই আপোনাক গুলীয়াই মাৰিম!
  শেষৰ কথাত ষ্টেলিন চিঞৰলৈ পৰিণত হ"ল। আৰু টেবুলত মুঠি মাৰিলে। গধুৰ থমকি ৰ"ল।
  ষ্টেলিনৰ কাৰ্যালয়ত চিত্ৰ অংকন কৰা হৈছিল য"ত ৰঙীন তেলত কেনভাছত বিভিন্ন সেনাপতি আৰু ৰজাৰ প্ৰতিকৃতি অংকন কৰা হৈছিল।
  ইয়াত চুভ"ৰভ, কুটুজ"ভ, আৰু ব্ৰুচিলভ। লগতে পিটাৰ দ্য গ্ৰেট, ইভান দ্য টেৰিবল, ডিমিট্ৰি ডনস্কয়, ইভান কলিতা, ফ্ৰুঞ্জ, বেগ্ৰেচন। যথেষ্ট আকৰ্ষণীয় নিৰ্বাচন। এটা নতুন প্ৰতিকৃতিও আবিৰ্ভাৱ হ"ল: গ্ৰেণ্ড ড্যুক ভাচিলি দ্য থাৰ্ড। এই শাসকজন আছিল ইভান দ্য টেৰিবলৰ পিতৃ। যদিও তেওঁৰ বিখ্যাত পুত্ৰৰ দৰে বিখ্যাত নহয়।
  ষ্টেলিনৰ মেজাজ ভাল হোৱাটো খুব কমেইহে দেখা গৈছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্যৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশ হেৰুৱাই তেওঁ নাজীসকল পুনৰ আহিব বুলি আশংকা কৰিছিল। আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধখন বেছি দীঘলীয়া নাছিল যাতে ৰেহাই আৰু সুযোগ দিব পাৰি... বাৰু, উদাহৰণস্বৰূপে, পৰমাণু বোমা সৃষ্টি কৰি নাজীৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিৰক্ষা কৰিবলৈ।
  ফ্ৰিক আউট নহ"বলৈ কেনেকৈ মান্তি হ"ব? সম্ভৱতঃ, নাজীসকলে শীতকালত দেখা নাপাব, কিন্তু অহা গ্ৰীষ্মকালত: অনামন্ত্ৰিত অতিথিৰ আশা কৰক! আৰু এইটো অৱশ্যে একেবাৰেই ভাল লগা নহয়। কিন্তু ই আমনিদায়ক... ষ্টেলিন ইতিমধ্যে বুঢ়া হৈছে, তেওঁৰ শক্তি আৰু স্বাস্থ্য একে নহয়। ফেচিষ্টসকলক প্ৰতিহত কৰাটো অত্যন্ত কঠিন হ"ব, আৰু তাতোকৈও অসম্ভৱ হ"ব। নাজীৰ ক্ষমতাৰ প্ৰতি কেনেদৰে সঁহাৰি জনাব।
  ভোজননেচেনস্কিয়ে আটাইতকৈ সাহসী হিচাপে বিৰতিটো ভাঙি ক"লে:
  - পেৰেডত কমৰেড ষ্টেলিন, আপুনি আমাৰ প্ৰট'টাইপ আই এছ-৪ দেখিছিল। আমি মেনেজ কৰি ছুটীৰ ঠিক সময়ত নতুন টেংক এটা বনালোঁ। বাহনখনত ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছে। আৰু ১৭০ মিলিমিটাৰ কাষ। ৬০ টন ওজনৰ এই বাহনখনে ৮৮ মিলিমিটাৰ জাৰ্মান কামানৰ আঘাত সহ্য কৰিব পাৰে। আপুনি বিচৰা টেংকটো আমি বনাবলৈ সক্ষম হ"লোঁ কমৰেড ষ্টেলিন।
  নেতাজনে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে-
  - কিন্তু জাৰ্মানীৰ ১০৫ মিমি ই-৫০ কামানে তেতিয়াও কপালত আই এছ-২ৰ ভিতৰত সোমাই যাব। আনহাতে এই টেংকৰ ১২২ মিমি কামানে কোনো জাৰ্মানক ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত ৰেম নকৰে! আপুনি কেতিয়াও কৰা নাছিল, জাৰ্মান পেৰামিটাৰতকৈ উচ্চমানৰ গাড়ী।
  ভোজননেচেনস্কিয়ে গম্ভীৰভাৱে প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল:
  - আই এছ-৭ অতি সোনকালে সাজু হ'ব;১৩০ মিমি কামান থকা এই টেংকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচৰ ক্ষেত্ৰত আই এছ-৪ক অতিক্ৰম কৰিব। আৰু তেতিয়া আমি বহুখিনি অৰ্জন কৰিব পাৰো। ফেচিষ্ট মাষ্টোডনৰ ফ্ৰন্টাল কৱচ বিন্ধিব!
  ষ্টেলিনে অলপ কোমল হৈ সুধিলে:
  - এই টেংকটোৰ ওজন কিমান হ"ব?
  Voznesensky আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আঠষষ্ঠি টন। তুলনামূলকভাৱে কম, টাইগাৰ-২ৰ দৰে। ১০৫ মিলিমিটাৰ দীঘল বেৰেল থকা জাৰ্মান কামান এটাই ১০০ ই এলত কিমান সোমাই যায় আমি সঠিকভাৱে নাজানো। কিন্তু আনুমানিকভাৱে, যদি প্ৰজেক্টাইলটোৰ বৈশিষ্ট্য উপ-কেলিবাৰৰ সৈতে একে, তেন্তে...
  ভোজননেচেনস্কিয়ে দ্বিধাবোধ কৰিলে আৰু পাঁচ মিনিটৰ পিছত উত্তৰ দিলে:
  - নাই, সম্ভৱতঃ, আই এছ-৭ এতিয়াও বন্দুকৰ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তিত জাৰ্মান টেংকতকৈ কম হ"ব, আৰু ইয়াক এটা বাটত অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰিব।
  ষ্টেলিনে এটা প্ৰশ্ন কৰিলে:
  - আৰু কিয়? ইমান ডাঙৰ কেলিবাৰ, কিন্তু জাৰ্মানতকৈ কম কৱচ বিন্ধি থকা?
  ভোজননেচেনস্কিয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - জাৰ্মান প্ৰজেক্টাইলৰ মানদণ্ড ভাল, প্ৰাৰম্ভিক গতিও ভাল। এই ক্ষেত্ৰত আনকি জাৰ্মানীৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানটোও আমাৰ ১৩০ মিমি কামানতকৈ কম দূৰত্বত কৱচ বিন্ধিবলৈ কিছু শক্তিশালী।
  ষ্টেলিনে নুকুল ফাটি ক"লে:
  - আমি প্ৰজেক্টাইলৰ মান উন্নত কৰিব লাগিব! আপুনি ইয়াৰ ওপৰত কাম কৰিব! আপুনি কিমান সময় কেলিবাৰ ঠেলিব পাৰে...
  বেৰিয়াই চাতুৰীৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - টেংকত ২০৩ মিমি কেলিবাৰৰ কামান এটা দিব পাৰি। আৰু তাই আক্ষৰিক অৰ্থত শত্ৰুবোৰক ঝাড়ু দি আঁতৰাই পেলাব!
  ষ্টেলিনে সন্দেহবাদীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - ওজন বাঢ়িব, জুইৰ হাৰ কমি যাব, পন্থা গঠনমূলক নহ"ব!
  বেৰিয়াই হাত দুখন মেলি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু অন্যথা আমি জাৰ্মানসকলৰ মাজত মুখামুখিকৈ সোমাই যাব নোৱাৰিম... তদুপৰি আই এছ-৭ এখন যথেষ্ট গধুৰ টেংক, আৰু ব্যয়বহুল। আৰু মেচিন অপচয় কৰিবলৈ আমাৰ হাতত বহুত সম্পদ নাই৷
  ষ্টেলিনে টেবুলত মুঠি মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আই এছ-১১ ২০৩ মিমি বন্দুক থকা টেংক হ"ব লাগে। কিন্তু মোক এটা আই এছ-১০ লাগে যিটো ইউনিভাৰ্চেল হৈ পৰিব। আৰু যাৰ ওজন পঞ্চাশ টনতকৈ বেছি নহ"ব। স্পষ্ট হৈ পৰিছে নেকি?
  ভোজননেচেনস্কিয়ে অসহায়ভাৱে হাত দুখন মেলি দিলে:
  - কম ওজন সুৰক্ষা বেয়া হ'ব, সতীৰ্থ ষ্টালিন...
  নেতাজনে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু আপুনি কপালখন তিনিশ মিলিমিটাৰ বনাওক, আৰু আই এছ-৩ৰ দৰে কোণত, আৰু কাষৰ কৱচটো বহুত দুৰ্বল... আৰু বন্দুকটোৰ কথা ভাবি চাওক।
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি চেষ্টা কৰিব পাৰোনে... এনে এটা মেচিন সৃষ্টি কৰিবলৈ যিটো কেৱল সন্মুখৰ পৰাহে সুৰক্ষিত? বাৰু, সেইটোও এটা কাৰণ!
  বেৰিয়াই হঠাতে পৰামৰ্শ দিলে:
  - সকলো ডিজাইনাৰকে শিবিৰলৈ পঠিয়াই দিওঁ। হয়তো তেতিয়া তেওঁলোকে কিবা এটা উপযোগী সৃষ্টি কৰিব?
  ষ্টেলিনে হাঁহিলে আৰু আনন্দৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কি... গ্ৰেট আইডিয়া! শিবিৰবোৰত তেওঁলোকৰ বাবে প্ৰলোভন কম হ"ব!
  কিন্তু নতুন টেংক বনাব লাগিব! এনেকুৱা যে থাৰ্ড ৰাইচ তেওঁলোকৰ ওচৰতো থিয় নহ"ব!
  ভোজননেচেনস্কিয়ে কৰ্তব্যপৰায়ণভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আমি আমাৰ সাধ্য অনুসৰি কাম কৰিম!
  বেৰিয়াই সহজেই ক"লে:
  - আমি সকলো বিজ্ঞানীক গ্ৰেপ্তাৰ কৰিম! তেওঁলোকক চকীদাৰৰ ডালৰ তলত কাম কৰিবলৈ দিয়ক!
  ষ্টেলিনে গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ হাতত পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ বিমান থকা উচিত, লগতে ৰকেটো থাকিব লাগে! তেনেকুৱাই হওক, কাৰণ মই কৈছিলো!
  আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা বিভাগৰ জনসাধাৰণে এই কথা তুলি লৈছিল:
  - এজন প্ৰতিভাশালীৰ শব্দই আইন!
  ষ্টেলিনে কিছু আত্মসমালোচনামূলকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - তথাপিও জাৰ্মানীক আমেৰিকা আৰু কানাডাৰ লগত ব্যস্ত হৈ থকাৰ সময়ত মই আক্ৰমণ নকৰাটো অসাৰ আছিল। এইটো এটা ডাঙৰ ভুল!
  জুকোভে লগে লগে পৰামৰ্শ দিলে:
  - এতিয়া ষ্ট্ৰাইক কৰিব পাৰিমনে? যি সময়ত শত্ৰুৰ সৈন্য বদলি হোৱা নাই?
  ষ্টেলিনে নিজৰ ধূসৰ মূৰটো নেতিবাচকভাৱে জোকাৰিলে:
  - এনে দায়িত্ব মই নলওঁ ! আৰু আমাৰ মানুহেও ল"ব নোৱাৰে! আমি আগ্ৰাসী নহয়! আমি শান্তিৰ বাবে থিয় দিছো আৰু শান্তিৰ কামত যুঁজিছো! মোক নিৰস্ত্ৰকৰণ লীগ এটা দিয়ক!
  ভাচিলেভস্কিয়ে আতংকজনকভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - যদি তেওঁলোকে আমাক আক্ৰমণ কৰে তেন্তে বহু দেৰি হ"ব... আৰু প্ৰতিৰোধমূলক যুদ্ধৰ ধাৰণাটো বাতিল হোৱা নাই।
  ষ্টেলিনে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তেওঁ নিজৰ বাবে মদৰ বটল এটা ঢালি গোটেই গিলাচ এটা খাই ক"লে।
  - প্ৰতিৰোধমূলক যুদ্ধ... বাৰু, হয়তো আমি দুশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি যাম আৰু বন্ধ হৈ যাম। তুমি মোক আগতেই মাৰিব লাগিছিল! আৰু এতিয়া, আমি জাৰ্মান আৰু জাপানীসকলৰ ওপৰত ভৰসা কৰিম যে তেওঁলোকৰ ভোক অলপ দূৰ কৰিব।
  বেৰিয়াই ইয়াত মাতটো তুলিলে, ফুচফুচাই ক"লে:
  - যদি কমৰেড ষ্টেলিনে... জাপান আৰু থাৰ্ড ৰাইচক একেলগে ঠেলি দিয়ে?
  নেতাজনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো এটা ডাঙৰ বিকল্প হ'ব... কিন্তু ইয়াক কেনেকৈ লাভ কৰিব পাৰি?
  আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা বিভাগৰ জনসাধাৰণৰ আয়ুক্তই প্ৰকাশ কৰা অনুসৰি:
  - আমাৰ পাঁচগৰাকী ছোৱালী আছে যিয়ে সমগ্ৰ যুদ্ধৰ মাজেৰে পাৰ হৈ আমেৰিকাত যুঁজিছিল। হয়তো তেওঁলোকে অপাৰেচনটো অৰ্পণ কৰিব পাৰিব?
  ষ্টেলিনে গোঁফত হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - এইবোৰ মানে নেকি? আলেংকা আৰু তাইৰ দলটো?
  বেৰিয়াই শক্তিশালীভাৱে মূৰ দুপিয়াই ক"লে:
  - হয়, ঠিক সিহঁতক!
  ষ্টেলিনে চকু দুটা সৰু কৰি সুধিলে:
  -তেওঁলোকে কি কৰিব পাৰে বুলি ভাবিছা?
  পিপলছ কমিছনাৰ অৱ ইণ্টাৰনেল এফেয়াৰ্ছে মূৰটো খোঁচ মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - ভাল, ninjas হিসাবে পোশাক আপ এবং জার্মান ঘাটি আক্রমণ! হয়তো কাম হ"ব!
  ষ্টেলিনে মূৰটো খোঁচ মাৰি ভাবি ভাবি উত্তৰ দিলে:
  - এতিয়াও খৰখেদা নকৰিবা! যদি জাৰ্মানীয়ে আমাক আক্ৰমণ নকৰে, তেন্তে এনে প্ৰৰোচনা ৰিস্কি। তদুপৰি ছোৱালীবোৰ জাপানীতকৈ সম্পূৰ্ণ পৃথক। আপুনিও আমাৰ ওপৰত যুদ্ধ আনিব পাৰে। কিন্তু যদি হিটলাৰে আক্ৰমণ কৰে, তেন্তে... মই ভাবো হেৰুৱাবলগীয়া একো নাথাকিব!
  বেৰিয়াই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে কমৰেড ষ্টেলিন! ছোৱালীবোৰ, এইখন আমাৰ চাইডিঙত থকা সাজসজ্জিত ৰেলখন!
  সকলো সময় আৰু জনগোষ্ঠীৰ নেতাই ক্লান্ত হৈ মাত দিলে:
  - ঠিক আছে! আমি ইতিমধ্যে মূল কথাটো আলোচনা কৰিছো! মূল কথাটো হ"ল শান্তি আছে! যুদ্ধত সকলো ভাগৰি পৰিছে!
  বিশেষ উৎসাহ নোহোৱাকৈয়ে দলটোৱে অত্যাচাৰীৰ কাৰ্যালয়ৰ পৰা ওলাই আহিল। সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ নেতাজনৰ মন ভাল নাছিল। যদিও মোৰ আত্মাটো অলপ পাতল হৈ পৰিল। সঁচাকৈয়ে যদি থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপানৰ মাজত মূৰৰ সংঘৰ্ষ হয়, তেন্তে সেয়া বৰ ভাল হ"ব! এইটোৱে মোক এটা সুযোগ দিলে। হয়তো এই ক্ষেত্ৰত পৰমাণু বোমা এটা আহৰণ কৰিবলৈ যথেষ্ট সময় থাকিলহেঁতেন। যদিও ধাৰণাটো নিজেই দেখাত এক দুঃসাহসিক অভিযানৰ দৰে আছিল আৰু ইয়াৰ বাবে কমেও আৰু পাঁচ বছৰৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  তেতিয়া ষ্টেলিনে হঠাৎ অনুপ্ৰাণিত অনুভৱ কৰি নিজৰ সচিবক ফোন কৰিলে। ক"লা চুলিখিনি পিগটেইলত বান্ধি থোৱা এজনী সৰু চিকন ছোৱালী সোমাই আহিল। তাই নেতাজনক প্ৰণাম কৰিলে।
  ষ্টেলিনে কঠোৰ মাতেৰে আদেশ দিলে:
  - ছপা কৰি দিওঁ! মই ডিক্টেট কৰিম, আৰু আপুনি মোৰ বুদ্ধিমান চিন্তাবোৰ টাইপ কৰিব।
  ছোৱালীজনীয়ে বহি নেতাৰ নিৰ্দেশত হুলস্থুল কৰিবলৈ ধৰিলে;
   যুদ্ধত সততা ভাল যেতিয়া আপুনি প্ৰশিক্ষণত শিথিল নহয়, কিন্তু যুদ্ধ আহিলে নিঃসংকোচে ধূৰ্ততা ব্যৱহাৰ কৰক!
  শৌচাগাৰত যিকোনো ব্যক্তিয়ে প্ৰস্ৰাৱ কৰিব পাৰে;যিসকলে কেতিয়াও বাল্টিত বন্দী হ'বলৈ নিদিয়ে তেওঁলোকেহে খলনায়কক তিয়াই দিব পাৰে!
  সাগৰৰ পৰা বতৰৰ বাবে বহু সময় অপেক্ষা কৰা শাসকৰ ওচৰলৈ আহে পিতৃভূমি আক্ৰমণৰ ধুমুহা!
  ব্যক্তিগতভাৱে জনসাধাৰণৰ বিৰোধিতা কৰা উচিত নহয়, মাথোঁ যেতিয়া ভিৰৰ ভ্ৰমৰ কথা আহে, যাক সমাজে আওকাণ কৰিব নোৱাৰে!
  যিয়ে সমাজখনক ব্যক্তিগতৰ ওপৰত নীৰৱে ৰাখিব, তেওঁ নগদ ধনৰ জিংগলটো মানিবেগত ভৰাই দিব!
  আৰু নিজৰ স্থিৰতাৰ ওপৰত প্ৰচণ্ড আস্থা নোহোৱাকৈ তিতা কাম এটা লোৱাতকৈ মৰুভূমিৰ নিয়ৰৰ মানুহ এজনৰ বাবে ই বেছি মিঠা!
  শত্ৰুৰ মূৰ্খামিৰ বাবে বিৰল ভাগ্যই প্ৰশিক্ষিত মন এটাৰ পদ্ধতিগত ব্যৱহাৰৰ ঠাই ল"ব নোৱাৰে!
  যুদ্ধত এবাৰতকৈ অধিক মিছ কৰিব পাৰি, কিন্তু যেতিয়া আপোনাৰ একমাত্ৰ ইচ্ছাই আপোনাৰ লক্ষ্যৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ নাযায়, শান্তিপূৰ্ণ ঠাইত সঠিকভাৱে আঘাত কৰিবলৈ!
  সিদ্ধান্ত লোৱাৰ বাবে সময় অতিক্ৰম কৰাসকলে বিপদত পৰে আৰু নিজৰ খোজৰ কথা নাভাবি সিদ্ধান্ত লয়, যেতিয়া কাঁচিটোও বাজৰাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যায়!
  শ্ৰমে বান্দৰৰ পৰা মানুহক সৃষ্টি কৰিলে, আৰু সংগ্ৰাম, শ্ৰম আৰু জ্ঞানে মানুহক ডেমিউৰ্জ কৰি তুলিব!
  বেয়া হৈছে ভালৰ মুদ্ৰাৰ সিটো ফাল, যাৰ অবিহনে পুৰস্কাৰৰ আয়তন আৰু ওজন কমি যায়!
  ওচৰতে থকাসকলৰ লগত ঠেলি দিয়াটো মূৰ্খ মানুহৰ বাবে সাধাৰণ কথা, কিন্তু অচিনাকি মানুহক ঠেলিবলৈ হ"লে আপোনাৰ আটাইতকৈ চোকা কৌশল থাকিব লাগিব!
  যদি আপুনি জীৱন নিৰ্বাহ কৰিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ লগত স্ক"ৰ নিষ্পত্তি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাসকলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ক!
  ডাঙৰ চামুচেৰে মুখখন বিষাই, সৰু চামুচেৰে পেটটো ভোকত ফুলি উঠে, আৰু অতিৰিক্ত ওজনৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ হেঁচা এৰাই চলিব নোৱাৰাৰ বাবে!
  অতিৰিক্ত পাউণ্ড ওজনৰ বাহিৰে সকলো বস্তুৰ পৰা আঁতৰি যোৱাটো কঠিন, আৰু সেইবোৰৰ পৰা মুক্তি পোৱাটো সহজ নহয়!
  ওপৰলৈ উৰি যোৱাটো কিমান সহজ, আৰু উঠিবলৈ কিমান কঠিন!
  শগুণৰ ডেউকাও উলিয়াব লাগে, কিন্তু আত্মাত উঠিবলৈ হ"লে ভেঙুচালিৰ চিন্তাৰে অনুপ্ৰাণিত হ"ব নালাগে!
  কেৱল জীয়াই থাকিবলৈ যদি আপুনি ঠাণ্ডা তেজত উৰি ফুৰে তেন্তে আপুনি নিয়ৰৰ মাজত পখিলা হৈ পৰিব!
  বন্ধুৱে বিপদত জানে, আৰু শত্ৰুৱে, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, সদায় ইয়াৰ ওচৰলৈ আনে!
  বীৰত্বই ভুল এটা শুধৰাই দিব পাৰে, কিন্তু ই কেতিয়াও লেতেৰাক ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে!
  শাসকৰ বাকপটুতাই মদ্যপায়ীৰ ডিলিৰিয়াম ট্ৰেমেনছৰ দৰে এটা লক্ষ্য অনুসৰণ কৰে: স্তম্ভিত হৈ তেওঁক বাস্তৱৰ পৰা আঁতৰাই নিব!
  গুলীটো এটা উৎকৃষ্ট শিক্ষামূলক পদ্ধতি, কিন্তু ব্যৱহাৰৰ কম্পাঙ্ক অনুসৰি ইয়াৰ প্ৰভাৱৰ ফলপ্ৰসূতা কমি যায়! প্ৰায়ে আপুনি আপোনাৰ কৰ্তৃত্ব হেৰুৱাব, কিন্তু যদি আপুনি ধৰা পৰে, তেন্তে আপুনি জম্বি ডাঙৰ কৰিব লাগিব!
  ধৰ্মই গৌৰৱান্বিত ব্যক্তিক জন্তুৰ স্তৰলৈ নমাই দিয়ে - ভেড়া আৰু ছাগলীৰ মাজৰ পৰা এটা বাছনি দিয়ে! আৰু যিকোনো ধৰ্মৰ শক্তিশালী দিশটো হ"ল, নাস্তিকতাৰ দৰে নহয়, আপোনাৰ হাতত অন্ততঃ এটা জন্তুৰ পছন্দ আছে!
  বিশেষকৈ বড়িটো কাৰ্টিজৰ ৰূপত থাকিলে সীহে হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে! আৰু কিয়? ভোকহীনতাৰ অভিযোগ কেতিয়াও নকৰিবা!
  কচ্ছপৰ মনোবিজ্ঞানে দীৰ্ঘায়ুত অৰিহণা যোগোৱা নাই, কিয়নো শামুকৰ গতিৰে আপুনি দীৰ্ঘায়ু দিয়া গতিৰ লগত খাপ খাব নোৱাৰে!
  জিলিকি থকা সকলোবোৰ সোণ নহয়, কিন্তু শত্ৰুক অন্ধ কৰি ৰখা সকলো বস্তুৱেই অমূল্য!
  বান্দৰ মানুহৰ পূৰ্বপুৰুষ, যাৰ আচৰণ বংশৰ বাবে আদৰ্শ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰি!
  যিয়ে পহুৰ লগত জীয়াই থাকিব পাৰে, তেওঁ দুখেৰে হাউলি নাথাকিব!
  সিংহ জন্তুৰ ৰজা, কিন্তু মানুহৰ দাসে ছাল কাটিছে!
  যুদ্ধ হৈছে চিনেমা, সামূহিক পৰিচালনা, ব্যক্তিগত অভিনয়, গণ বিতৰণ আৰু গাৰ্নিচ কৰা বক্স অফিচৰ ৰচিদ!
  এজন ভাল সেনাপতি এজন ৰসায়নবিদ, যুদ্ধৰ সীহৰ গুলীবোৰ ক্ষতিপূৰণৰ সোণৰ মুদ্ৰাত সোমাই দিয়ে!
  আত্মাত যোগ্য জীৱনৰ বাবে ইতিমধ্যে মৃত্যু হোৱা সকলেহে লজ্জাজনকভাৱে মৃত্যুবৰণ কৰে! আৰু যদি মৃত্যু যোগ্য, তেন্তে এয়া ইতিমধ্যে অমৰত্ব, যাৰ অৰ্থ বাস্তৱ জীৱন!
  পৈশাচিক অসুবিধা আৰু চয়তানী জটিলতাৰ নথকা বিষয়ত বিফল হোৱা সকলে ঈশ্বৰৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে!
  ৰেচিং চিন্তাক ৰোধ কৰিব জনা সকলেহে বুদ্ধিৰ এটা ডাঙৰ জাঁপ মাৰিবলৈ সক্ষম!
  যুদ্ধত সকলো পাহাৰৰ দৰে পুৰণি, কেৱল বিপদবোৰ সদায় নতুন, আৰু প্ৰযুক্তি পুৰণি!
  মূৰত ফ্ৰ"জেন বল থকা মানুহকহে স্তম্ভিত কৰিব পাৰি!
  আনকি হলৱেত ভিক্ষাৰীসকলেও গুলী চলাব পাৰে, আৰু সামৰিক শৌৰ্য্যৰ ধনীসকলেও লক্ষ্যত আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম!
  মূৰ্খেও তেওঁক মুঠিত মাৰিব পাৰে, কিন্তু এজন প্ৰকৃত প্ৰতিভাইহে তেওঁক স্মাৰ্ট শত্ৰুৱে মুঠিত ধৰি ৰখা বস্তুটো হেৰুৱাবলৈ বাধ্য কৰিব পাৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত ভলী হেৰুৱাই পেলোৱাটো এতিয়াও উতলি থকা মন এটা লৈ পাত্ৰৰ ঢাকনিৰ পৰা উৰি যোৱাৰ কাৰণ নহয়!
  পৰাজয় সদায় জয়লৈ পৰিণত হয় যদিহে আপুনি ইয়াৰ পৰা শিক্ষা লয়, আৰু যেতিয়া আপোনাৰ এটা পৰাজয় হয় যিটো উলটিব নোৱাৰা হয় তেতিয়া সেইটো পেলাই দিয়ে!
  শক্তিশালী মানুহৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাটো কেতিয়াবা ক্ষমা কৰিব পৰা যায়;নিজৰ ইচ্ছাৰ শক্তিহীনতাৰ পৰা হাৰি যোৱাটো সদায় লজ্জাজনক!
  দৈনন্দিন জীৱনৰ আটাইতকৈ গুৰুতৰ কথাটো হ"ল জীৱনৰ বাবে আটাইতকৈ তুচ্ছ বস্তুবোৰৰ অভাৱ!
  এজন ব্যক্তিৰ কল্পনাৰ কোনো সীমা, সম্ভাৱনাও নাই, আচলতে, কিন্তু তথাপিও সন্তুষ্টি নাথাকিব, উচ্চাকাংক্ষাৰ সীমাহীনতা আৰু দাবীৰ বিনয়ৰ সীমাবদ্ধতাৰ বাবে!
  মানৱতাৰ বাবে অগ্ৰগতি অৱশ্যেই ভাল, কিন্তু যদি একে সময়তে ই আপোনাক ব্যক্তিগতভাৱে সেৱা আগবঢ়ায়, তেন্তে আৰু ভাল!
  আটাইতকৈ ডাঙৰ অপৰাধটো হ"ল অপৰাধৰ অনুপস্থিতি, কাৰণ সীমা অতিক্ৰম নকৰাকৈয়ে আপুনি সদায় এটা ইমান উত্তম নহয় ঠাইত থাকিব!
  বিজ্ঞান শক্তিশালী আৰু যিকোনো কাম কৰিব পাৰে, কিন্তু ব্যৱহাৰকাৰীৰ দুৰ্বল ইচ্ছাৰ বিৰুদ্ধে ইয়াৰ শক্তি শক্তিহীন!
  যিয়ে তৰোৱাল লৈ গৌৰৱময় ৰুছৰ ওচৰলৈ আহে, যদি তেওঁ মাটিত শুই নাথাকে, তেন্তে লাজৰ চিন হৈ পলাই যাব!
  কেতিয়াবা সৰু সৰু অনুসৰণত বিশাল উচ্চাকাংক্ষা লুকাই থাকে, ঠিক যেনেকৈ শক্তিশালী পেশীবোৰে শিথিল ছুটীৰ সময়ত সকাহ লুকুৱাই ৰাখে!
  জীৱনত বীৰত্বৰ স্থান সদায় থাকে, কিন্তু বীৰত্বৰ বাবে সদায় নহয়!
  মই যুঁজি ভাল পাওঁ, যুদ্ধক ঘৃণা কৰো, শান্তিক মূল্য নিদিওঁ, কিন্তু জয় কৰিব বিচাৰো!
  ডাঙৰ পেশী সদায় সৰু মনৰ চিন নহয়, কিন্তু ডাঙৰ ডাঙৰ সঁজুলিয়ে সদায় বিশাল অহংকাৰৰ ইংগিত দিয়ে!
  পৰ্দা এৰি নোযোৱাকৈয়ে ছুপাৰমেন হ"ব পাৰে, কিন্তু কেৱল মৃত্যুমুখত পৰা গ্লিচত, চোফা এৰি নোযোৱাকৈ!
  আনৰ প্ৰতি নিষ্ঠুৰতা তিতা সৰিয়হ, নিজৰ ওপৰত নিষ্ঠুৰতাও চেনি নহয়, কিন্তু নিজৰ দুৰ্বলতাৰ প্ৰতি থকা কোমল মনোভাৱে মৌৰ নদী এখনকো প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  যুদ্ধৰ কথা হ"ল ধঁপাত, যদি আপুনি যুদ্ধৰ সময়ত ধোঁৱাৰ বিৰতি লয়, আৰু কাজিয়াৰ জিভাৰে, পাহৰি যায় যে আপুনি সাধুকথাত নাই!
  বিপদবোৰ নিজৰ মতে আহে, মাথোঁ সিহঁত মেকুৰী নহয়, উন্মাদ কুকুৰ!
  যিকোনো মূৰ্খই উন্মাদ হ"ব পাৰে, কিন্তু যিসকলে নিজৰ উচ্চাকাংক্ষাৰ সন্তুষ্টি লাভ কৰিব পৰাকৈ স্মাৰ্ট, তেওঁলোকেহে উন্মাদ হ"ব পাৰে!
  প্ৰতিটো এপাৰ্টমেণ্টতে টকা নাথাকে, কিন্তু আটাইতকৈ দুখীয়া জুপুৰিটোৰ মালিকে বাগিচাখনৰ মাষ্টাৰ চাবি এটা পাব পাৰে!
  হৃদয়ৰ জুই কেতিয়াও নুমাই নাযায়, কিন্তু যিজনৰ আত্মাত তৰা আছে!
  তিতা বটল এটাৰ দ্বাৰা প্ৰলোভিত হৈ আপুনি নিজেই বটলটোত উঠিব য'ত তিতা হয়!
  লিছত পহুক বহুদিন খুৱাব পাৰি, কিন্তু লিছখনে ধৰিব পাৰিলে খুৱাব নোৱাৰি!
  মানুহ হিচাপে ঘূৰি ফুৰা সম্ভৱ, যদিও কেৱল ঘূৰি ফুৰা আৰু ঘূৰি নোযোৱা মানুহক মানুহ বুলি ক"ব নোৱাৰি!
  আত্মাত পচি যোৱা আৰু নৈতিকতাত কসাইসকলেহে নিজকে আন্ত্ৰিকভাৱে গুটিয়াই পেলাবলৈ দিয়ে!
  কাউৰী প্ৰজ্ঞাৰ প্ৰতীক, কিন্তু সেইজনৰ একেবাৰেই নহয়, যাৰ মৃতদেহটো চেপিবলৈ উৰি গৈছিল!
  সাহসেৰে পৰি যোৱাজন ক্ষয়ৰ বলি নহয়, বাচি থকা কাপুৰুষৰ দুৰ্গন্ধ মৃতদেহতকৈও বেয়া!
  পোহৰৰ আকাংক্ষাৰ সূৰ্য্যটো জিলিকিলে বোকাত ধুনীয়া গোলাপ গজি উঠে, আৰু সেউজগৃহৰ পৰিস্থিতিত লৰচৰ নকৰাকৈয়ে মৌত কৃমিও দেখা দিয়ে!
  সকলোৱে এলেহুৱা, কিন্তু এলেহুৱাটো কাষেৰে ওলাই আহে, শুই থকাসকলৰ বাবে, টছ-টছ-টাৰ্ণ কৰিব নোখোজা!
  এলাহেই হৈছে প্ৰগতিৰ ইঞ্জিন, কিন্তু যিসকলে নিজৰ উচ্চাকাংক্ষা হেৰুৱাৰ দৰে এলেহুৱা হৈ পৰিছে তেওঁলোকৰ বাবে নহয়!
  ডাঙৰ সমস্যা নাই, নিজৰ সমাধান লোৱা সৰু সৰু মানুহহে আছে!
  ডাঙৰ মানুহে শত্ৰুৰ বাবে সৰু সৰু সমস্যাৰ সৃষ্টি নকৰে!
  প্ৰকৃত মহানতা অলপতে সন্তুষ্ট হয়, কিন্তু কেৱল গৌৰৱ কৰাতহে সন্তুষ্ট হয়, অভিনয়ত নহয়!
  -সামৰিক বিজ্ঞানৰ পোহৰে মানুহক কবৰৰ আন্ধাৰলৈ লৈ যায়, খোলাৰ চকু কপালত তুলিব পৰা বিস্ফোৰণৰ তলত!
  যুদ্ধ দুৰ্বল হৃদয়ৰ বাবে নহয়, কিন্তু ই যিকোনো মনোৰোগীক চিৰদিনৰ বাবে শান্ত হোৱাৰ সুযোগ দিয়ে!
  ভক্ত দাস, ঈশ্বৰ নহয় - চয়তান!
  পহুটো জীৱ-জন্তুৰ স্তৰলৈ ডুব যোৱা মানুহৰ সৈতে বন অৰ্ডাৰলি, কিন্তু হেড ডাক্তৰ, পহুৰ কুকুৰটো নহ"লে এম্বুলেন্সখন সদায় ভুল মানুহৰ ওচৰলৈ আহিব!
  শ্বুটিঙত বেয়া "গাখীৰ"ৰ কথা পাহৰি যাওক, যদি আপুনি আপোনাৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে সতেজ গাখীৰৰ কথা পাহৰি নাযাব বিচাৰে!
  যিয়ে খোজ কাঢ়িব নাজানে আৰু ওপৰলৈ চালে তেওঁৰ ভিজাৰে চকু অন্ধ নকৰে!
  যিসকলে সেনাবাহিনীক অতি ব্যয়বহুল বুলি বিবেচনা কৰে, তেওঁলোকৰ বাবে দখলৰ অধীনত থকা নিজৰ ভূমিকা সস্তীয়া হ"ব!
  এজন প্ৰতিভাশালী প্ৰতিজ্ঞাৰ ওপৰত, চকীত বহি থকা ৰজাৰ দৰে!
  ঠিক যেনেকৈ চকীত বহি থকা ৰজা, সিংহাসনত নহয়, কাৰণ প্ৰতিশ্ৰুতি, কাৰ্যকৰী নোহোৱাকৈ, কেৱল চকী - নলা!
  মানুহক সকলো কামতে মেধাৱী হ"ব পাৰে, কিন্তু প্ৰকৃতিৰ দ্বাৰা নহয়, লালন-পালনৰ দ্বাৰাহে আমাক দিয়া হয়- মানুহৰ ওচৰত আমাৰ অহংকাৰক ত্যাগ কৰাৰ ক্ষমতা!
  চোকা বেয়নেট চোকা শব্দতকৈ ভাল, শেষৰ ষ্টিংটোৱে নিয়ম অনুসৰি কেৱল অদৃশ্য দাগহে এৰি দিয়ে!
  প্ৰগতি অৱশ্যেই কঠোৰ পৰিশ্ৰম, কিন্তু যিসকলে বৈজ্ঞানিক আৰু প্ৰযুক্তিগত বিকাশৰ বোজা ল"ব নিবিচাৰে তেওঁলোকৰ বাবে ই সকলোতকৈ কঠিন!
  জ্ঞানী কাউৰী এটাই পৰামৰ্শ দিব পাৰে, কিন্তু ইতিমধ্যে চেপি থকাজনক নহয়!
  সাপটোৰ মূৰত আঘাত কৰা হয়, আৰু সেনাই পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়, নিজৰ সেনাপতি হেৰুৱাই, বা, বহুত বেছি সঘনাই কি হয়, একেবাৰেই এজন নথকাকৈ!
  মূৰটো প্ৰায়ে হেৰাই যোৱা বস্তু, কিন্তু শক্তিশালী কান্ধত ধৰি ৰখাসকলে নহয়!
  পহুই ভুকুৱাব নোৱাৰে, গাধে উৰি নাযায়, কিন্তু এজন ব্যক্তিয়ে কুকুৰৰ দৰে কাম কৰি পাগলৰ দৰে কাম কৰিব পাৰে, কোনো চেষ্টা নকৰাকৈ!
  যিয়ে অলস হৈ থিয় হৈ পাহাৰত কেঁকোৰা ওলমি থকালৈকে অপেক্ষা কৰে, তেওঁ নিজেই আঁঠু লৈ কেঁকোৰা কৰিব!
  প্ৰতিজন সৈনিকে মৰিব পাৰে, কিন্তু এজন ওক গছৰ সৈনিকেহে দিব পাৰে!
  আক্ৰমণ কৰাৰ প্ৰলোভন অৱশ্যেই, কিন্তু অত্যধিক টেক অফৰ প্ৰলোভনত পৰাসকলে আঁতৰি যাব লাগে!
  জীৱনত আমি গোৰোহা কটাৰীৰ ব্লেডত লৈ খোজ কাঢ়ি যাওঁ, কিন্তু কাটি থকা ডেগাৰটো, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, বিস্মৃতিৰ অগাধত ভাঙি যোৱাৰ লগে লগেহে শেষ হয়!
  যিয়েই দুৰ্বলক ক্ষুন্ন কৰে তেওঁ ইতিমধ্যে তেওঁৰ মনটো দুৰ্বল কৰি পেলাইছে আৰু তেওঁৰ অমূল্যতা বৃদ্ধি কৰিছে!
  প্ৰায়ে মানুহে ক"বলগীয়া একো নাথাকিলে মূৰ্খামিৰ কথা কয়, কিন্তু তাতোকৈ সঘনাই কৰে যেতিয়া স্মাৰ্ট কৰ্মবোৰ, যদিও উপলব্ধ, মূৰ্খৰ মূৰ্খ মূৰ্খামিৰ সহজতাৰ পৰা বঞ্চিত হয়!
  এটা ভাল পদক্ষেপ, সময়ত সদায় বেয়া - এটা ডাঙৰ পদক্ষেপ দেৰিকৈ সদায় পৰাজয়!
  ভাল দেশৰ লগত যুঁজিব পাৰি, যিকোনো মানুহৰ লগত ব্যৱসায় কৰিব পাৰি, কিন্তু, হায়, নাই
  যোগ্য লোককো দয়া প্ৰদৰ্শন কৰাৰ সুযোগ এতিয়াও জয়ী হোৱা নাই!
  বহু শত্ৰুৱে বহু কফিনৰ সমান, যদিহে আপোনাৰ হাতত ওক গছৰ শক্তি আৰু শিয়ালৰ বুদ্ধিমত্তা থাকে!
  গাধেও আদেশ দিব পাৰে;সিংহইহে আদেশ দিব পাৰে!
  শত্ৰুৰ দুপৰীয়াৰ আহাৰত খেল আছে, আপুনি স্তৰত উপনীত হ'ব লাগিব! কিন্তু যদি নিজেই দুপৰীয়াৰ আহাৰ হয়, তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ"ল ক্লাছ একেবাৰেই নাই!
  ৰজাৰ ভদ্ৰতাৰ নিখুঁততা, আৰু দৰবাৰীৰ বাদ্যযন্ত্ৰ, ৰজাৰ ভূমিকা দাবী কৰাসকল!
  দুঃসাহসিক অভিযান অবিহনে জীৱনৰ কোনো মূল্য নাই, আৰু সেইবোৰ সম্পন্ন কৰাৰ সুযোগ অবিহনে জীৱনটো সম্পূৰ্ণ নেতিবাচক বেলেষ্ট হৈ পৰে!
  মানুহে কিমান সহজে নিষ্ঠুৰতা শিকে, আৰু তেওঁলোকক সেই স্তৰৰ প্ৰশিক্ষণলৈ উন্নীত কৰাটো কিমান বেদনাদায়ক কঠিন যাতে তেওঁলোকে নিজৰ প্ৰতি নিষ্ঠুৰতাৰ পৰা আঁতৰি থাকিব পাৰে আৰু আনৰ নিষ্ঠুৰতাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পাৰে!
  কৰুণা হৈছে বিৱৰ্তনৰ প্ৰক্ৰিয়াত মৰি যোৱা আৰু শিক্ষাৰ প্ৰক্ৰিয়াত সোমাই থকা অনুভৱ, কিন্তু জীয়াই থাকিবলৈ কি সহায় কৰে তাৰ অস্বীকাৰ শিক্ষিত কৰাটো অসম্ভৱ!
  মহান অজ্ঞানতাক ভয়ংকৰ যেন লাগে, কিন্তু আপোনাৰ নহয় যদিহে ই বিপদজনক নহয়!
  আমাৰ জীৱনত অলৌকিকতা সেইসকলৰ ওচৰলৈ আহে যিসকলে টোপনিৰ পৰা মূৰ দুপিয়াই নিদিয়ে, কিন্তু নাকটো বতাহৰ ওচৰত ৰাখে আৰু অলৌকিকতাৰ আশা নকৰে!
  মানুহৰ বাবে একোৱেই অসম্ভৱ নহয়;যদি কিবা এটা কাম নহয়, তেন্তে সেয়া কেৱল এই কাৰণেই যে জন্তুটোৰ এটা কণাই এতিয়াও জ্ঞান আৰু দক্ষতাৰ মানৱতাক সম্পূৰ্ণৰূপে একাষৰীয়াকৈ ঠেলি দিয়া নাই!
  যিয়ে সিদ্ধান্ত লয় যে তেওঁ বিষয়টো শেষ কৰিলে আৰু মূৰৰ স্তৰত থাকি ডেচডেমোনাক বিচাৰি নোপোৱাকৈ চিৰদিনৰ বাবে বিপদ এৰি দিব পাৰে!
  আপুনি মাংসত মূৰ হ"ব পাৰে, কিন্তু বগা সুনাম লৈ থাকি দায়িত্ব এৰাই চলিব নোৱাৰে!
  জীৱনটো চিনেমা নহয়, কিন্তু প্ৰতিটো অধিবেশনৰ বাবে ই চাৰ্জ লয়!
  চিনেমা জীৱন নহয়, কিন্তু বাস্তৱ জীৱনৰ দৃশ্যপটটোৱে সদায় অধিক কুটিলতা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে!
  - সকলোৰে দৃশ্যপটে অপ্ৰত্যাশিত অন্ত বুলি ধৰি লৈছে, কিন্তু বাস্তৱ জীৱনৰ দৰে নহয়, ই কেৱল ধৰি লৈছে!
  জীৱনৰ অন্ত সদায় অভাৱনীয়, যদিও আপুনি ইয়াৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিলো, কিন্তু চিনেমাবোৰত ই ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য, যদিও আপুনি ইয়াৰ বাবে আগ্ৰহেৰে বাট চাই আছে!
  চিনেমা এখনৰ ফিনিচিঙৰ ফলত সদায় উঠি চকীখন এৰি যায়, কিন্তু জীৱনত যেতিয়া আপুনি ইতিমধ্যে ৰ"দত নিজৰ ঠাই এৰি যোৱাৰ বাবে আনে সন্মানেৰে থিয় হয়!
  আমাৰ পৃথিৱীখন জুইৰে ভৰি আছে, কিন্তু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে প্ৰেমৰ আবেগ নহয়!
  এজন ব্যক্তিৰ বাবে খং জ্বলাই দিয়াটো সহজ, কিন্তু আত্মাত ভাল অনুভূতিবোৰ কেৱল ধোঁৱাইহে জ্বলি উঠে!
  ধাৰ্মিক ক্ৰোধ জ্বলিলে ভাল, ক্ৰোধত ধাৰ্মিকতা জ্বলিলে বেয়া!
  যিসকলে নিয়ম অবিহনে ক্ৰম্পেট খায় তেওঁলোকে শঙ্কুবোৰ পায়!
  যুদ্ধ সদায় লেতেৰা, কিন্তু ই নীচতাৰ গোন্ধ ওলোৱা আয়ৰ লুণ্ঠনৰ এক ডাঙৰ কাম কৰে!
  যিয়ে ভয় নোহোৱাকৈ পাহাৰৰ পৰা জপিয়াই উঠিব, তেওঁ পাহাৰৰ ওপৰলৈ উঠিব, কিন্তু আঘাত নাপাব, আৰু ঘাঁৰ পৰা বাচি থাকিব!
  যিসকলৰ আশাবাদ আৰু ভাল মেজাজ কেতিয়াও শেষ নহয় তেওঁলোকৰ বাবে ইয়াৰ অন্ত বেয়া হ"ব নোৱাৰে!
  যিসকলে আত্মাত ফেন পৰিষ্কাৰ কৰিছে তেওঁলোকে ফেনযুক্ত চেম্পিয়নেৰে স্পষ্ট জয় উদযাপন কৰিব পাৰিব!
  জিলিকি থকাটো প্ৰায়ে খালী হৈ থাকে, মাথোঁ যেতিয়া আপুনি উৰুৱাই দিয়া বিৰোধীজন জ্বলি থাকে!
  সাহস সদায় কাৰণৰ বাবে উপকাৰী, যদিহে ই কেৱল শত্ৰুৰ ধাৰণাত উন্মাদনা হয়!
  অৱশ্যে পৃথিৱীত কি নহয়, কিন্তু কোনেও কুঠাৰ পিন্ধা নাই, কিন্তু ষ্ট"লিপিনৰ টাইৰ সলনি তেওঁৰ সদায় চাহিদা!
  সকলোৱে জন্মতে পাখি থকা নহয়, কিন্তু সকলোৱে নিজৰ ভিতৰতে এটা ডাঙৰ উৰণৰ চৰাই ডাঙৰ কৰিবলৈ সক্ষম!
  পৃথিৱীত ফেন বহুত, কিন্তু বিবেক ধুবলৈ সুযোগ কম!
  ভাল খোৱা লেখক এজন এলেহুৱা গাধৰ দৰে, তেওঁৰ কামত বাসি খেৰৰ পচি যোৱাৰ গোন্ধ!
  দুৰ্গবোৰ সাহসীয়ে লয়, কিন্তু যিটো দৃঢ়ভাৱে জয়ী হয়, সেয়া কেৱল নিপুণ বুদ্ধিৰেহে ধৰি ৰাখে!
  আপোনাৰ ভয়াবহতাৰ চকুলোবোৰ বিৰোধীৰ অহংকাৰৰ দহন ইঞ্জিনত গেছলিন ঢালি দিয়াৰ দৰে, কিন্তু যদি সেইবোৰ ক্ৰোধৰ জুইত জ্বলি উঠে, তেন্তে আক্ৰমণকাৰীৰ ইঞ্জিনৰ পৰা মাত্ৰ এটা হিষ্টেৰিক গৰ্জনহে বাকী থাকিব!
  কাজিয়াৰ সময়ত নাক কামোৰিব নালাগে, মাটি হাল বাবলৈ মাত্ৰ এটা নাক বাকী থাকিব!
  পেশীৰ গতি আৰু গতি কৌশলৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ ফলত জয়ৰ দিশে আগবাঢ়ি যায়, কিন্তু মগজুবোৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ মাজলৈ গৈছে, আনকি বিপক্ষৰ পৰাও পৰাজয়ৰ প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰয়োজন নাই!
  যুদ্ধৰ নাপিত, জীৱনৰ শিপা ছাঁটনি কৰা, সাধাৰণ নাপিতৰ দৰে, কেতিয়াও কাম নোহোৱাকৈ আৰু খালী ধনেৰে নাথাকিব!
  এজন ব্যক্তিয়ে সদস্যৰ দৰে থিয় হ"ব নালাগে, নহ"লে তেওঁ বিজয়ী দলৰ সদস্য হোৱা বন্ধ কৰি দিয়ে!
  কুকুৰে চেপিলে ভালকৈ ঘেউ ঘেউ কৰে, কিন্তু যেতিয়া আপুনি আপোনাৰ চিকাৰৰ টুকুৰাটো দাবী কৰিবলগীয়া হয় তেতিয়া ই অতি বেয়া!
  জীৱনৰ যুদ্ধত চিনেমাৰ দৰে আপোনাৰ চকু দুটা ফ্ৰেমবোৰত স্তম্ভিত হৈ পৰে, কেৱল এই ফ্ৰেমবোৰত, সৌভাগ্যক্ৰমে, কেৱল ক"লা-বগা বুদ্ধিমত্তা!
  লাখ লাখ লোকে ভয় অনুভৱ কৰে, সেয়া দুই এজনৰ বাবে অজ্ঞাত, কিন্তু ভয়ানকতাই লাখ লাখক শূন্যলৈ হ্ৰাস কৰে, আৰু এজন প্ৰকৃত সাহসী মানুহে অসীমতাক জয় কৰিব!
  কিমান সঘনাই, পৰিত্ৰাণৰ আগতে যেতিয়া ধেমালিৰ বাবে সময় নাথাকে, তেতিয়া ধ্বংসাত্মক মনোৰঞ্জনত অপচয় হোৱা মুহূৰ্তটোৱেই যথেষ্ট নহয়!
  আপুনি সকলো ফালৰ পৰা ভাল মানুহ হ"ব পাৰে, কিন্তু এজন কুণ্ডলীৰ সুনামৰ বাবে এফালে এটা সৰু ঠাই যথেষ্ট!
  আৰু মৃতসকলে বিশ্ৰাম নাপাব, কাৰণ গতিৰে ভৰা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত শান্তি নাই!
  বিষ উপযোগী হ"লে সুন্দৰ আৰু ক্ষতিকাৰক হ"লে ভয়ংকৰ!
  বুট কৰিবলৈ কাপুৰুষ আৰু মূৰ্খৰ হাতত গতাই দিয়াৰ কোনো সম্ভাৱনা নাই!
  সেইবাবেই মৃতকক এটা পাউল্টিচ দিয়া হয়, যাতে নৰক বেছি গৰম নহয়!
  সিংহৰ হৃদয় থকা মানুহেও ডেউকা নথকা খোলা এটাত আবদ্ধ হৈ থাকিলে চিৰদিনৰ বাবে ডেউকা ভাঁজ কৰিব পাৰে!
  বাক্যটো আৰম্ভণিতে আছিল, কিন্তু এই আৰম্ভণি ইমানেই দূৰৈৰ যে কেতিয়াবা কথাবোৰ একেবাৰেই সফল নহয়!
  কৃষক পিতৃভূমিৰ হাড়, শ্ৰমিক তেজ, ব্যৱসায়ী মগজু! এজনৰ অস্তিত্ব আনটোৰ অবিহনে থাকিব নোৱাৰে!
  যুদ্ধ গধুৰ আৰু প্ৰাপ্তবয়স্ক ছবিত ঘটা কথা, কিন্তু লঘুতা কেৱল এইটোৱেই যে ই শিশুৱেও চোৱাৰ বাবে সুলভ!
  
  
  
  
  
  গ্ৰেট TSAR VASILI THE III
  অৱশ্যে অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই অতি সোনকালেই বেলেগ কাহিনীলৈ আগবাঢ়িল।
  তৃতীয় ভাচিলিৰ সেনাই কাজানক ঘেৰি ধৰিলে। সেনাপতিজন অৱশ্যে স্বয়ং জাৰ নহয়, তেওঁৰ ভাতৃ দিমিত্ৰী আছিল।
  এই বছৰটো আছিল ১৫০৬ চন, তৃতীয় ভেচিলিৰ ৰাজত্বকালৰ প্ৰথম সম্পূৰ্ণ বছৰ, যিয়ে মাস্কোভিক যথেষ্ট শক্তিশালী কৰি তুলিছিল আৰু শাসকৰ কেন্দ্ৰীকৰণ শক্তিশালী কৰিছিল। সঁচা, তেওঁ বেছি জয় কৰা নাই, কিন্তু তেওঁৰ বিশাল উচ্চাকাংক্ষা আছে!
  আৰু সেইবাবেই অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই ৰাছিয়াৰ গ্ৰেণ্ড ড্যুকক, আনকি কিছু পৰিমাণে সম্ৰাটক খানাটৰ চহৰ আৰু ৰাজধানীখন দখল কৰিবলৈ সহায় কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে চেবাৰ জোকাৰি কাজানত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিলে। বীৰৰ দৰে যুঁজিছিল। অমৰ হোৱাৰ বাবে শিশুৱে চিতাতকৈ বেছি বেগেৰে গতি কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁলোকে পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা, চোকা কৰা ডিস্কবোৰ লঞ্চ কৰিলে যিবোৰে টাটাৰসকলৰ ডিঙিত পোনে পোনে খুন্দা মাৰিলে।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই খৰধৰকৈ লৰালৰিকৈ গ"ল, আৰু বেৰৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ তেওঁলোকে মিলবোৰ লৈ গ"ল, পাঁচ-ছটা টাটাৰ যুঁজাৰু বিমান কাটি পেলালে।
  তাৰ পিছত তেওঁলোকে বিৰোধীক কাটি লঞ্চ কৰিবলৈ ধৰিলে, এটা সময়ত ডজন ডজন নুকাৰক তললৈ নমাই দিলে।
  আৰু পৰিল আৰু ভাঙি পৰিল।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে টাইটানৰ দৰে যুঁজিলে। চঞ্চলতাৰ বাবেই তেওঁলোকৰ পাৰ্থক্য আছিল আৰু তৰোৱালে চেকেণ্ডত পোন্ধৰটা দোল খাইছিল। আৰু সেইবাবে তেওঁলোকে শত্ৰুক কাটি পেলালে। শিশু আৰু অস্ত্ৰ দুয়োটা বিশেষ আছিল: একে সময়তে তৰোৱাল আৰু চেবাৰ, আৰু ইহঁতে প্ৰায় যিকোনো ধাতু আৰু মাংস কাটিছিল।
  অলেগে এটা ডাঙৰ পখিলা দোল খালে, একেলগে ডজন ডজন প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি পেলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - মই এখন বিশাল মটৰ স্কুটাৰ!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে উন্মাদ আক্ৰমণত নামি পৰিছে।
  আৰু ইয়াত ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিছে:
  - আমাৰ পিতৃভূমি গৌৰৱময়, স্থানীয় বিশ্বাসী, অৰ্থডক্স! আৰু আমি টাটাৰক পৰাস্ত কৰিব পাৰিম, আৰু কাজান ৰাছিয়াৰ অধীনত থাকিব!
  আৰু আকৌ ডেকা, অমৰ যোদ্ধাসকলে আক্ৰমণ কৰে। আৰু ক্ৰোধিত উন্মাদনাৰে যুঁজে। ইয়াত ধাৰণা আৰু উন্মাদ শক্তিৰ বন্য ঢৌ থাকে।
  আক্ৰমণৰ ওপৰত যুৱ দম্পতী। আৰু টাটাৰ যোদ্ধাসকল তেওঁলোকৰ আঘাতৰ তলত পৰে। আৰু যিসকল যোদ্ধাসকলে অমৰত্ব লাভ কৰি নিজৰ চিৰজীৱনৰ কাম কৰি আছে তেওঁলোকে বহুত মজা কৰে।
  টাটাৰক কাটি অলেগে গৰ্জন কৰিলে:
  - শৰ পিছত শ, ৰেজিমেণ্টৰ পিছত ৰেজিমেণ্ট! ৰাছিয়ান নাইটসকলে তৰোৱালেৰে কাটিলে! মোৰ বিশ্বাস সোনকালে জয় আহিব! আমি এটা ধুনীয়া একাউণ্ট খুলিছো!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা কৰা ডিস্ক এখন দলিয়াই গাইছিল:
  - কলভ্ৰাত! এভপতি কলভ্ৰাত!
  এই চিৰন্তন ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও নিজৰ উদং, শিশুসুলভ, কিন্তু অতি শক্তিশালী ভৰিৰে ডিস্কচ নিক্ষেপ কৰিছিল আৰু গাইছিল:
  - পিতৃভূমিৰ ৰক্ষক! পেৰুনভ সৈনিক!
  মাৰ্গাৰিটাই চপ কৰি থাকি গাইছিল:
  - কলভ্ৰাত! এভপতি কলভ্ৰাত!
  শত্ৰুবোৰক কাটি ল"ৰাটোৱে হিচকি উঠিল:
  - ৰাছৰ নায়কসকলে এলাৰ্ম বাজিছে!
  বীৰ ল'ৰা-ছোৱালীয়ে এনেদৰে যুঁজ দিয়ে - মহান বীৰ! গোটেই লিজিয়নৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ আবেগ আৰু শক্তি আছে।
  বা হয়তো দহটা লিজিয়ন! তেওঁলোকৰ ফালে চাই বাকী যোদ্ধাসকলে উৎসাহিত হৈ কাজানৰ দেৱালৰ ওপৰেৰে লৰালৰিকৈ যাবলৈ ধৰিলে।
  টাটাৰসকলক কাটি পেলোৱা অলেগে গৰ্জন কৰিলে:
  - জাৰ Vasily তৃতীয় জন্য!
  আৰু কেনেকৈ তেওঁ চোকা চোকা কৰা ডিস্ক এখন নিক্ষেপ কৰিব, কেনেকৈ ৰাছৰ এক ডজন বিৰোধীক কাটি পেলাব।
  আৰু আকৌ পখিলাটোৱে ঘূৰিব, তাৰ পিছত মিলটো। এটা সময়ত ডজন ডজন কটা। আৰু তাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে নিজৰ ইচ্ছামতে লৈ খালী গোৰোহাৰে খানক চিবুকত ঠেলি দিয়ে।
  সি উৰি যাব আৰু উতলি থকা ৰজনীৰ কলহ এটাত সোমাই পৰিব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰিলে:
  - বাৰু, তোমাৰ লগত নৰকলৈ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাং এটা লৈ পাঁচটা নুকাৰ কাটি গৰ্জন কৰিলে:
  - জাৰ Vasily এর পিতৃভূমি মহিমা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে উৎসাহেৰে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - পবিত্র রাশিয়া মহিমা!
  টাটাৰসকলক কাটি মাৰ্গাৰিটাই হিচকি উঠিল:
  - এইটো এতিয়াও ৰাছিয়া নহয়, কিন্তু মাস্কোভি!
  ইতিমধ্যে দেৱালখনৰ এটা উল্লেখযোগ্য অংশ ৰাছিয়াৰ সৈন্যই দখল কৰিছে। ইতিমধ্যে চহৰখনতে ভেদ কৰি গৈছে।
  গ্ৰেণ্ড ড্যুক ভাচিলিয়ে নিজৰ মহান পুত্ৰ ইভান দ্য টেৰিবলৰ বাবেই নিজকে কিছু পৰিমাণে ছাঁত পেলাইছিল।
  কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসত কাজান তেওঁৰ অধীন হোৱা নাছিল। আৰু এতিয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তেওঁলোকৰ ৰাছিয়ান পূৰ্বপুৰুষে যি কামত ব্যৰ্থ হৈছিল, সেই কাম পুনৰ লিখি যোগ কৰিছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এটা আঘাতেৰে চাৰিটা মূৰ কাটি পেলায়। তাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাংটো দলিয়াই দিলে। তেওঁ আৰু সাতটা যোদ্ধা কাটি চিঞৰি উঠিল:
  - সিহঁতে কেনেবাকৈ গাড়ী চলাই কফিনত সোমাই গ"ল, আৰু আটাইতকৈ শক্তিশালী ভূতটো,
  মোৰ ডিঙিত কামোৰিব বিচাৰিছিল যদিও সি গেম হৈ গ"ল!
  আৰু ডেকা যোদ্ধাজন খং কৰে...
  মাৰ্গাৰিটাই স্ক্ৰুটো ঘূৰাই চিঞৰিলে:
  - মই জপিয়াবলৈ সাজু কব্ৰা!
  আৰু আকৌ তেওঁ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী বুমেৰাং লঞ্চ কৰিব। ছোৱালীজনী, কোৱা বাহুল্য, আটাইতকৈ শীতল দেৱীৰ দৰে।
  ইতিমধ্যে কাজানৰ বেছিভাগ অঞ্চল বন্দী কৰা হৈছে। উচচতম খানৰ ৰাজপ্ৰসাদত সাহসী শিশুৰ ধুমুহা। ক্ৰোধ আৰু বনৰীয়া উত্তেজনাৰে ভৰি আছে। অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা টাৰ্মিনেটৰৰ সন্তান। আৰু তেওঁলোকৰ প্ৰতিটো দোলনা, আৰু তেওঁলোকে অতি সঘনাই দোলনা কৰে, নতুন মৃতদেহ!
  যুদ্ধ কৰি থকাৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছিল যে:
  - কিন্তু এই যুদ্ধখনে বহুত সলনি কৰিব পাৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই মান্তি হ"ল:
  - ইভান ভয়ংকৰ কাজান জয়! আৰু এতিয়া তেওঁৰ ককাক দিমিত্ৰীয়েও তাইক জয় কৰিব!
  ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাং এটা দলিয়াই দিলে। পাঁচজন টাটাৰৰ ডিঙি কাটি ভুকুৱাই ক"লে:
  - গ্ৰেট Rus' আৰু স্লাভ আকাশৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - বৃহত্তম সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা কৰা ব্লেড এখন দলিয়াই দিলে।
  আৰু তাই বহুত নুকাৰ কাটিলে, আৰু কিছুমান কাটি পেলালে। তেওঁ তেনেকুৱা যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য।
  মাৰ্গাৰিটা সঁচাকৈয়ে শীতল। অমৰত্বৰ স্বাৰ্থত তাই নিজৰ প্ৰাপ্তবয়স্ক শৰীৰ পৰিত্যাগ কৰি ছোৱালী হ"বলৈ সন্মত হ"ল আৰু দাসত্বত বিক্ৰী হ"বলৈ সন্মত হ"ল। কিন্তু তাই ইমান অতিমানৱীয় শক্তি লাভ কৰিলে! আৰু বিশ্বাস কৰক, অৱশ্যেই তাইৰ বাবেও ই বৰ ভাল!
  ছোৱালীজনীয়ে কাজিয়া কৰে আৰু ল"ৰাটোৱে কাজিয়া কৰে আৰু শত্ৰুবোৰ পৰি যায়। কাটি দুৰ্বল কৰি পেলোৱা হয়।
  গতিকে সাহসী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সিংহাসন কোঠাটো ভাঙি সোমাই যায়, য"ত কাজান খান অৱস্থিত।
  সি যাবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে তৰা এটা দলিয়াই খানৰ মূৰৰ পিছফালে বিন্ধি দিয়ে। বিন্ধি যোৱাজন পতিত হৈ মৃত্যুমুখত পৰে...
  তাৰ পিছত চাইল্ড ৰেঞ্জাৰসকলে বাকী টাটাৰসকলক নিঃশেষ কৰি পেলায়। কিন্তু পিছৰসকলে নিজৰ মালিকক হেৰুৱাই নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  গতিকে কাজান পৰিল। এতিয়া ৰাছিয়াই এই দেশবোৰত প্ৰৱেশ কৰিছে। মাস্কোভিৰ গ্ৰেণ্ড ড্যুকে ভাচিলিয়ে কিছুমান টাটাৰক ৰাছিয়াত বসতি স্থাপন কৰিছিল, আৰু কিছুমান ৰাছিয়ানক কাজানত বসতি স্থাপন কৰিছিল।
  তাৰ পিছত একেবাৰে ভাল হৈ গ"ল। ৰাছিয়াৰ নতুন গ্ৰেণ্ড ড্যুকজনো লিথুৱেনিয়াৰ গ্ৰেণ্ড ড্যুক হিচাপে নিৰ্বাচিত কৰা হয়। সিংহাসনত আৰোহণ...
  কিয় সেয়া স্পষ্ট - কাজানৰ ওপৰত জয়লাভ কৰি সকলোকে বহুত আপ্লুত কৰিছিল৷ আৰু তেওঁলোকে উপলব্ধি কৰিলে যে ৰুছৰ বৰ শক্তিশালী!
  আৰু ৰেঞ্জাৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ইয়াত যৎপৰোনাস্তি কৰিলে। তেওঁলোকে গ্ৰেণ্ড ড্যুক ভাচিলি থাৰ্ডৰ মূল প্ৰতিযোগী সেনাবাহিনীক বন্দী কৰি পৰাস্ত কৰে। আৰু অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে আবেদনকাৰীৰ মূৰটো লৈ কাটি পেলালে।
  আৰু তেওঁলোকে এই কাম কৰিলে, খালী ভৰিৰে ডিস্ক পেলাই, চিঞৰি চিঞৰি:
  - স্লাভসকল একত্ৰিত হ'ব লাগিব! আমি সকলোৱে অজেয় হম!
  আৰু জপিয়াই উঠি হেটমেনটোক হেক কৰি হত্যা কৰি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি এটা নতুন যুগৰ আৰু এটা শীতল গঠনৰ যোদ্ধা!
  ইয়াৰ পিছত বন্দীসকলে সতেজ নিয়ৰত এৰি থৈ যোৱা ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাৰ উদং ভৰিৰ ছাপবোৰক চুমা খালে। আৰু আপুনি মানি ল"ব যে এইটো বৰ শীতল!
  আৰু তাৰ পিছত অষ্ট্ৰাখানলৈ ভ্ৰমণ। এনেকৈয়ে এটা বিজয়ে আনক লৈ যায়।
  এই গ্ৰেণ্ড ড্যুকৰ সৈতে মিলি অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই আষ্ট্ৰাখানলৈ গুচি যায়।
  এটি ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে এই বৃহৎ চহৰখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিলে। যুদ্ধ কৰিলে, আকৌ এবাৰ ৰাছিয়াৰ সৈন্য টাইম কৰিডৰৰ মাজেৰে আহি পালেহি।
  আৰু আকৌ সিহঁতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাংটো কাটি পেলাই দিলে। ইয়াত সকলো বহুত সহজ হৈ গ"ল। আৰু সৈন্যৰ কমাণ্ডাৰ আছিল তৃতীয় ৱাচিলি নিজেই। আৰু তেওঁৰ শক্তি আছিল মহান। লিথুৱেনিয়াৰ গ্ৰেণ্ড ডাচিৰ সৈন্যও আহি পালেহি। এই চহৰখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  আৰু টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে যুঁজি বুমেৰাং, ডিস্ক, ষ্টাৰ নিক্ষেপ কৰিছিল। আনকি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দুটামান গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰিছিল।
  খালী ভৰিৰে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেও চোকা তৰা আৰু পাতল, কিন্তু এটা সময়ত কেইবাটাও ডিঙি কাটিব পৰাকৈ নিক্ষেপ কৰিছিল।
  আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন সঁচাকৈয়ে চঞ্চলতাৰ মূৰ্তি, আৰু দ্ৰুত আৰু অতি বন্য শক্তি।
  আৰু যেতিয়া কোনো ছোৱালীয়ে খালী আঙুলিৰে বুমেৰাং নিক্ষেপ কৰিব, তেতিয়া পবিত্ৰ মস্কো ৰাছৰ শত্ৰুবোৰৰ বাবে সেয়া একেবাৰেই মৌ নহ"ব"!
  টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - রাশিয়ান tsars মধ্যে শ্রেষ্ঠ Vasily তৃতীয় মহিমা!
  আৰু আকৌ ৰাছিয়া ৰাজ্যৰ বাবে এক বৃহৎ জয়।
  তৃতীয় ভাচিলিক জাৰ উপাধিৰে মুকুট পিন্ধোৱা হয়, আৰু তেওঁক আনুষ্ঠানিকভাৱে সম্ৰাট হিচাপে স্বীকৃতি দিয়া হয়। তেওঁৰ সাম্ৰাজ্য বিশাল হৈ পৰিল। ৰাছিয়ানসকলেও চাইবেৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু আনকি ক্ৰিমিয়াৰ খানাটে নিজকে ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ হিচাপে স্বীকৃতি দিছিল।
  মহানগৰখনক বহিষ্কাৰ কৰাৰ পিছত তৃতীয় ভাচিলিয়ে গীৰ্জাৰ নতুন শাসকক ডগমা সলনি কৰি বহুবিবাহৰ অনুমতি দিবলৈ বাধ্য কৰে। ইয়াৰ আংশিক কাৰণ আছিল কাজান, অষ্ট্ৰাখান আৰু অন্যান্য ইছলামিক ভূমিসমূহ নিজৰ অন্তৰ্ভুক্ত।
  তৃতীয় ভাচিলিয়ে নিজেই লগে লগে লিথুৱেনিয়াৰ ৰাজকুমাৰী গ্লিনস্কায়া আৰু টাটাৰ তামাৰাক বিয়া কৰায়। আৰু তাৰ পিছত চতুৰ্থ ছোৱালীজনীৰ ওপৰতো।
  চিন"ডে ৰাছিয়ানসকলক চাৰিগৰাকী পত্নী জন্ম দিয়াৰ অনুমতি দিছিল। আৰু বহু ৰাজকুমাৰে ইয়াৰ সুবিধা লৈছিল।
  পোলেণ্ডৰ সৈতে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল বিজয়ৰ লগে লগে... ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনী শক্তিশালী আছিল, আৰু বহুত বেছি আছিল। হয়, অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই সহায় কৰিলে। আৰু এই টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ লগত কোনো প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে ভয় নকৰে।
  আৰু তৃতীয় ভাচিলি পোলেণ্ডৰ ৰজা হ"ল। সাম্ৰাজ্য শক্তিশালী হ"ল। কিন্তু তাৰ পিছত চুলেইমান দ্য মেগনিফিচেণ্ট অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদলৈ আহিল। আৰু এই শাসকে হাংগেৰী জয় কৰিলে। তেওঁ ভিয়েনাকো ঘেৰাও কৰিছিল।
  কিন্তু ক্ৰিমিয়াৰ খানাটে ৰাছিয়াৰ সৈতে বিচ্ছেদ ঘটালে। আৰু তাৰ পিছত নতুন অভিযান আৰম্ভ হ"ল। অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাইও অতি সৰ্বশক্তিমান ডাইনী-দেৱীৰ নিৰ্দেশত ইয়াতো নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। অৱশ্যে পেৰেকোপৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ সময়ত। এইটোৱেই হৈছে ক্ৰিমিয়াৰ টাটাৰসকলৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী অংশ। কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰো তেনেকুৱাই: অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটা বৰ শীতল!
  আৰু কেনেকৈ খৰখেদা কৰিব, আৰু কেনেকৈ খৰখেদা কৰিব! আৰু কেনেকৈ তাটাৰসকলক কাটি পেলাব। আৰু কি বন্য উৎসাহেৰে তেওঁলোকে এই কথাটো ল"ব।
  আৰু ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা তৰা দলিয়াই দিলে আৰু ই একেলগে ছয় টাটাৰক কাটি পেলালে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ষ্টাৰ থ্ৰ"ৰে পাঁচটা তললৈ পেলাই দিলে। এইবোৰ যুঁজি থকা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেই হৈ পৰিল।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই বেৰৰ এটা অংশ পৰিষ্কাৰ কৰিলে। ইয়াৰ উপৰিও আৰ্টিলাৰীয়েও কাম কৰিছিল। তাটাৰসকলৰ বহুত ধ্বংস হৈছিল। গতিকে ক্ৰিমিয়ান খানাট পতন ঘটিল।
  তাৰ পিছত চুলেইমান মহৎৰ সৈন্যৰ সৈতে যুদ্ধ হ"ল। এইবাৰ এই মহান চুলতান বাস্তৱ ইতিহাসত দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল। অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই বহু তুৰ্কীক হত্যা কৰাই নহয়, চুলতানজনক বন্দী কৰি লৈছিল।
  ৰাছিয়াই তুৰ্কীসকলক বাল্কন এৰি যাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। আৰু তাই নিজেই তাতেই নিজৰ দুৰ্গ প্ৰতিষ্ঠা কৰিলে। আৰু ইস্তানবুলকো লৈ যোৱা হ"ল। কনষ্টেন্টিনোপলৰ পুনৰ উত্থান ঘটিল।
  ভাচিলি তৃতীয় সাময়িকভাৱে বন্ধ হৈ গ"ল। বিজয়বোৰ হজম কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। লিভনিয়াই ৰাছিয়ানসকলক কৰ দিবলৈ সন্মত হয় আৰু যুদ্ধ অবিহনে নাৰ্ভাৰ দখল এৰি দিয়ে।
  আনকি ১৫৩৫ চনতো তৃতীয় ভাচিলিয়ে নেভাৰ মুখত এখন বন্দৰ চহৰ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশ দিছিল। পিটাৰ দ্য গ্ৰেটৰ পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ দৰে কিবা এটা। সঁচা, ভাচিলিয়ে ৰাজধানী কনষ্টেন্টিনোপললৈ স্থানান্তৰিত কৰিলে।
  ১৫৩৭ চনত ৰাছিয়াই ভাইবৰ্গ দখল কৰি ছুইডেনৰ পৰা উত্তৰ দিশত নিজকে দুৰ্গম কৰি লৈছিল আৰু তেওঁলোকক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত কৰিছিল।
  ভাইবৰ্গৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই পুনৰ নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে স্বাভাৱিকতে সময়ৰ সীমাৰ ওপৰেৰে জপিয়াই আক্ৰমণত অংশ লৈছিল।
  গতিকে অলেগে খালী ভৰিৰে বুমেৰাং এটা দলিয়াই ডজন ডজন প্ৰতিদ্বন্দ্বীক নক আউট কৰি গাইছিল:
  - রাশিয়া এবং তার জাৰ Vasily তৃতীয় মহিমা!
  মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক কিবা এটা দলিয়াই দিলে আৰু সাহসেৰে ক"লে:
  - পবিত্ৰ Rus' আৰু অপাৰ্থিৱ ৰাণীৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনী ইমানেই পৃথক হৈ পৰিল যে তেওঁলোকে ছুইডেনৰ মৃতদেহৰ পৰা এটা গোটেই ক্লিয়াৰিং কাটি উলিয়ালে।
  ১৫৪০-১৫৪১ চনত ৰাছিয়াৰ সৈন্যইও তুৰ্কীৰ হাতৰ পৰা এছিয়া মাইনৰ দখল কৰে। আৰু ১৫৪৫ চনত আৰু লগতে মেছ"পটেমিয়া আৰু পেলেষ্টাইন। ১৫৪৭ চনৰ মাৰ্চ মাহত মাত্ৰ আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সৰ ৰজাৰ মৃত্যু হয়। তেওঁৰ বাইচল্লিশ বছৰীয়া ৰাজত্বকাল দীঘলীয়া আৰু ৰাছিয়াৰ বাবে বহু বিজয়ৰ সৈতে অতি সুখী দুয়োটা দিশতে পৰিলক্ষিত হ"ল।
  তৃতীয় তুলসীক মহান তুলসী বুলি কোৱা হৈছিল। আৰু সিংহাসনত আছিল এজন যুৱক, কিন্তু ইতিমধ্যে ৰাছৰ মানদণ্ড অনুসৰি প্ৰাপ্তবয়স্ক, ইভান ভাচিলিয়েভিচ।
  আৰু যিহেতু ভাচিলি থাৰ্ড বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ বেছি দিন জীয়াই আছিল, সেয়েহে বয়ৰৰ অশান্তি এৰাই চলিছিল।
  ইভান ভাচিলিয়েভিচে প্ৰথমে লিভনিয়াক সম্পূৰ্ণৰূপে বশ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়, ১৫৫০ চনত যুদ্ধ সফল হয়। ৰাছিয়াৰ শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীয়ে সকলোকে উটুৱাই লৈ গ"ল আৰু প্ৰায় সকলো চহৰ দ্ৰুতগতিত দখল কৰা হ"ল।
  অৱশ্যে টাৰ্মিনেটৰৰ সন্তান অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই যুদ্ধবোৰত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
  উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰে তেওঁলোকে ইমানেই উৎসাহেৰে চোকা আৰু বিন্ধি থকা সকলোবোৰ দলিয়াই দিলে যে লিভ"নিয়ান সৈন্যৰ বিপুল সংখ্যক মৃত্যু হ"ল।
  তদুপৰি শিশুসকলেও কামানৰ পৰা সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাটোৱে গুলী চলাই খালী ভৰিৰে উপস্থিত থকা এজন হত্যাকাৰীক দলিয়াই দিলে।
  বিপক্ষক সিঁচৰতি কৰি চিঞৰিলে:
  - মই ধ্বংসৰ মূৰ্তি!
  আৰু ল"ৰাটোৱে উত্তেজিত হৈ গৰ্জন কৰিব:
  - মই মহান পুনৰুজ্জীৱনৰ পুত্ৰ!
  মাৰ্গাৰিটা, এই শীতল ছোৱালীজনীয়েও তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰীক লঞ্চ কৰিব, আৰু squeak:
  - মই প্ৰলয়ৰ মহান দেৱীৰ কন্যা!
  আৰু আকৌ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি দাঁত দেখুৱাই। আৰু তাৰ পিছত সিহঁতে দুৰ্গটোলৈ উৰি যাব। আৰু তেনেকৈয়ে সকলোকে কাটি পেলোৱা হ"ব। তেওঁলোকৰ হাতত তৰোৱাল নাই, মাত্ৰ প্ৰপেলাৰ আছে। আৰু তেওঁলোকে লিভনিয়ান আৰু ভাড়াতীয়া সেনাৰ অন্যান্য সৈন্যসকলক নিৰ্দয়ভাৱে নিঃশেষ কৰি পেলায়।
  ল"ৰা-ছোৱালী সকলো খালী ভৰি, আনকি নিয়ৰৰ মাজতো। আৰু তেওঁলোকে অমৰ সন্তান আনকি এনেকুৱাও!
  কিয় নহয়? যিসকল শিশুৰ শৰীৰ যিকোনো প্ৰাণীতকৈ বেছি দ্ৰুত, আৰু অৱশ্যেই ক্ষমা কৰিব নোৱাৰে বা বেমাৰ হ"ব নোৱাৰে, তেওঁলোকক জোতাৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  তাৰ পিছত ইভান দ্য টেৰিবেলে মিচৰত যুদ্ধ কৰিলে। কেইবছৰমানৰ ভিতৰতে মৰক্কোকে ধৰি সমগ্ৰ উত্তৰ আফ্ৰিকা জয় কৰি। তাৰ পিছত আৰব উপদ্বীপ দখল কৰা হয়।
  জাৰ্মানী খণ্ডিত হৈছিল, অষ্ট্ৰিয়া দুৰ্বল আছিল, স্পেইন আৰু অন্যান্য দেশ যুদ্ধত ব্যস্ত আছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়া ইৰাণৰ মাজেৰে ভাৰতৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। ১৫৯০ চনলৈকে ভাৰত জয় কৰা হয়। ইভান দ্য টেৰিবেলে আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সলৈকে জীয়াই আছিল আৰু ১৫৯৮ চনত তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল। আৰু তেওঁৰ পিছত ইভান পঞ্চম স্থান দখল কৰে। ৰাছিয়াই পূব দিশলৈ সম্প্ৰসাৰণ আৰু চীনৰ দখল অব্যাহত ৰাখিছিল। যদিও যুদ্ধখন দীঘলীয়া, দীঘলীয়া আৰু কঠিন হৈ পৰিছিল।
  চীনক জয় কৰিবলৈ তিনিখন যুদ্ধৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  আনকি যুদ্ধবোৰত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই অংশগ্ৰহণ কৰিলেও তৎক্ষণাত জয় নিশ্চিত নহ"ল।
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে খণ্ড খণ্ডকৈ যুঁজিছিল। দৌৰি সোমাই আহি চীনাবোৰ কাটি আকৌ পলাই যাব।
  অৱশ্যে ল"ৰা-ছোৱালীয়ে অতি সক্ৰিয় আৰু ফলপ্ৰসূভাৱে কাম কৰিছিল। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে চোকা তৰা, ডিস্ক আৰু বুমাৰেং নিক্ষেপ কৰিছিল।
  চীনৰ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীক ব্যক্তিগতভাৱে হেক কৰি হত্যা কৰিছিল অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে। আৰু তাৰ পিছত ল"ৰাৰ ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। গতিকে লগে লগে দুডজন হালধীয়া যোদ্ধা পৰলোকলৈ গ"ল, ক"লে:
  - গৌৰৱ Rus', যি শতিকাজুৰি চিৰদিনৰ বাবে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পথ দেখুৱাইছে!
  আৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে বুমেৰাং এটা লঞ্চ কৰিব, যিটো হত্যাকাৰী, যিটো ইয়াতকৈ শীতল হ"ব নোৱাৰে।
  আৰু বিপক্ষক পৰাস্ত কৰি ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - এনেকুৱা ৰুছ"ৰ বাবে তুমি কাজিয়া কৰি ভয় নকৰিবা!
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীয়ে আৰু অধিক তীব্ৰভাৱে হাত জোকাৰিবলৈ ধৰিলে।
  ১৬২০ চনত পঞ্চম ইভানৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ কাম অব্যাহত ৰাখে তেওঁৰ পুত্ৰ ইভান ষষ্ঠই। ধাৰাবাহিক যুদ্ধৰ অন্তত অৱশেষত ১৬৪০ চনত চীন জয় কৰা হয়।
  যুদ্ধ আৰু যুদ্ধৰ বিভিন্ন স্থানত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই অধিক সক্ৰিয়ভাৱে উপস্থিত হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত ল"ৰা অলেগে বুমেৰাং এটা দলিয়াই চীনৰ সম্ৰাটৰ মূৰটো উৰুৱাই পেলালে। আৰু তেওঁ নিজেই নায়ক হৈ পৰিল!
  আৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি সমগ্ৰ শত্ৰুৰ মুখ্য কাৰ্যালয়টোক নোক আউট কৰি পেলালে।
  আৰু অৱশ্যেই এই অমৰ সন্তানসকলৰ বাবেই ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ জয় লাভ হ"ল!
  আৰু চীনৰ ওপৰত জয়লাভ কৰাৰ পিছত মাস্কোভিট ৰাছৰ আৰু কাকো ভয় কৰা নাই! আৰু কোনেও ৰাছিয়ানক ৰখাব বা পৰাস্ত নকৰে! ইতিমধ্যে সিহঁতে উভতি অহাৰ বিন্দুটো পাৰ হৈ গৈছে!
  আৰু ৰাছিয়াই নিজকে মহান সাম্ৰাজ্য হিচাপে শক্তিশালী কৰিলে। ইভান ষষ্ঠই আৰু দহ বছৰ শাসন কৰিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁ কোৰিয়া আৰু ইণ্ডোচাইনাৰ বেছিভাগ অঞ্চল দখল কৰিছিল।
  তেওঁৰ পিছত প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। নতুন ৰজাই পূৰ্বৰ বিজয়ৰ গতি অব্যাহত ৰাখিলে। ইণ্ডোচাইনা সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰা হয় আৰু ৰাছিয়াৰ জাহাজ অষ্ট্ৰেলিয়াত অৱতৰণ কৰি এই মহাদেশখন অন্বেষণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়ানসকলে আলাস্কাত আৰু আগতেই প্ৰৱেশ কৰিছিল আৰু কানাডাৰ ওপৰেৰে গৈ আছিল... ইয়াত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে চতুৰ্দশ লুইৰ অধীনত অৱশেষত স্থিতিশীলতা আৰু সমৃদ্ধি লাভ কৰা ফ্ৰান্স আৰু দ্ৰুতগতিত গতি লাভ কৰা ইংলেণ্ডৰ সন্মুখীন হৈছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াই আফ্ৰিকা অন্বেষণ কৰি থাকিল আৰু তাতো ব্ৰিটেইনৰ পৰা বিৰোধিতাৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। ছুইডেনেও শক্তিশালী কৰি ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্য সতৰ্ক হৈ আছিল আৰু ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্স একেলগে গতি কৰা নাছিল। আৰু প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ সৈন্যই এই ৰাজ্য জয় কৰিছিল।
  অৱশ্যে ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা দুয়োগৰাকীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
  খালী ভৰিৰে শিশুৱে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিছিল আৰু দীঘলীয়া, বিশেষভাৱে কঠিন তৰোৱালেৰে কাটিছিল।
  ইমান শীতল আৰু অপ্ৰতিৰোধ্য।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ল"ৰাৰ দৰে ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা চোকা তৰা নিক্ষেপ কৰিলে, ডজন ডজন ছুইডেনক তললৈ নমাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ মহিমাৰ বাবে'!
  ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক বস্তুটো দলিয়াই হিচকি মাৰিলে:
  - অজেয় পৰিয়ালৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে একেলগে জপিয়াই উদং গোৰোহাৰে ছুইডেনৰ গৱৰ্ণৰৰ বুকুত আঘাত কৰিব।
  তেওঁ উৰি আহি আৰু ডজন শত্ৰুৰ সৈনিকক গুলীয়াই মাৰি পেলালে।
  ১৬৭৫ চনত প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত আলেকজেণ্ডাৰৰ প্ৰথম পুত্ৰ ছাৰ আলেক্সেই সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। সাধাৰণতে পুত্ৰসকলৰ জ্যেষ্ঠতা অনুসৰি সিংহাসনত বহা হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত ডাঙৰ পুত্ৰৰ পৰা নাতি-নাতিনী। তৃতীয় ভাচিলিয়ে এইটো প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল যাতে পিছলৈ সিংহাসনৰ বাবে কোনো সংগ্ৰাম নহয়। শক্তিশালী কেন্দ্ৰীকৰণৰ সৈতে।
  আলেক্সেইয়ে প্ৰথমে আমেৰিকাত ফ্ৰান্সৰ সন্মুখীন হৈছিল, আৰু আফ্ৰিকাত ব্ৰিটেইনৰ সন্মুখীন হৈছিল।
  ইফালে ৰাছিয়াৰ সৈন্য জাৰ্মান ভূমিত প্ৰৱেশ কৰে। ৰাজ্যসমূহ খণ্ডিত হোৱাৰ বাবে বন্দী কৰাটো যথেষ্ট সফল হৈছিল। সংখ্যক ৰাছিয়াৰ ৰেজিমেণ্টেও ইটালী দখল কৰে। ইয়াৰ পিছতে ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে অভিযান আৰম্ভ হয়। লুই দ্য ছান কিংৰ ৰাজত্বকালৰ অন্ত পৰিল অগৌৰৱহীনভাৱে। ৰাছিয়া আৰু বিদেশী ৰেজিমেণ্টে ফ্ৰান্সক দখল কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই পুনৰ নিজকে পৃথক কৰি তুলিলে।
  শিশুসকলে তৰোৱালেৰে যুদ্ধ কৰিছিল আৰু শত্ৰুৰ সৈনিকৰ ওপৰত ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিছিল। বহুত সৈনিকক হত্যা কৰিলে।
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত তৰা এটা দলিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - মই এজন ছুপাৰমেন যোদ্ধা!
  ছোৱালীজনীয়েও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কিলাৰ ডিস্কখন দলিয়াই হুইচেল মাৰিলে:
  - আৰু মই আচৰিত মহাকাশৰ মূৰ্তি!
  আৰু তেওঁৰ দীঘল জিভাখনে কিমান দেখুৱাব! আৰু তাৰ পিছত তেওঁ উদং গোৰোহাৰে ফৰাচী কাউণ্টৰ নাকত খুন্দা মাৰিব৷ তেওঁৰ কপালখন ফাটি গৈছে।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নৰকীয় উল্কাপিণ্ডৰ দৰে লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল আৰু দুজনমান ফৰাচী মানুহৰ মাত্ৰ মৃত্যু হ"ল। আৰু তাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে বন্দী কামানটোৰ পৰা বাকশ্বটেৰে তাক বিস্ফোৰণ কৰে।
  আৰু ই বহুত যোদ্ধাক তললৈ নমাই দিব। বিষত কুটি কুটি মৰি যায়!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ গৈ সকলোকে কাটি পেলায়, যেন তেওঁলোক নিজেই মৃত্যুৰ দেৱদূত আৰু চিতাতকৈও বেছি বেগেৰে।
  ব্ৰিটেইনে কেনেবাকৈ সাগৰত প্ৰতিশোধ ল"লে আৰু শান্তিৰ বাবে অনুৰোধ কৰিলে। আমেৰিকাত ৰাছিয়াই নিজৰ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিছিল। তাইৰ সৈন্যই ইংৰাজ আৰু ফৰাচীৰ সকলো উপনিবেশ দখল কৰি মেক্সিকো পালেগৈ।
  আফ্ৰিকা আৰু অষ্ট্ৰেলিয়া বিজয় সম্পূৰ্ণ হ"ল।
  এতিয়া কেৱল স্পেইন আৰু ইয়াৰ উপনিবেশ, আৰু উপনিবেশৰ সৈতে পৰ্তুগালহে খালী হৈ থাকিল।
  কিন্তু এই যুদ্ধ ইতিমধ্যে ১৭০০ চনত ক্ষমতা লাভ কৰা পিটাৰ দ্য গ্ৰেটৰ বাবে হৈছিল। নতুন ছাৰে ৰোমানভ নহয়, ৰুৰিকোভিচে এই অনুষ্ঠানৰ সুযোগ লৈ ৰাছিয়াৰ ব্যৱসায়ীসকলৰ ওপৰত আক্ৰমণ কৰি স্পেইন আৰু পৰ্তুগাললৈ সৈন্য পঠিয়াইছিল।
  ইতিমধ্যে এই দেশসমূহৰ অৱনতি ঘটিছিল আৰু সোনকালে পৰাজিত হৈছিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যইও উপনিবেশসমূহ জয় কৰিবলৈ ধৰিলে। দুয়োজনেই অধিক সংখ্যক আৰু অধিক সুসজ্জিত আৰু অস্ত্ৰধাৰী আছিল। ৰাছিয়াৰ সেনাৰ হাতত ইতিমধ্যে ধোঁৱাবিহীন বাৰুদ আৰু উচ্চ বিস্ফোৰক গোলা, আৰু যুদ্ধ বিমান জাহাজ আছিল। আনকি টেংকো দেখা দিলে। আৰু প্ৰথম সাজসজ্জিত ৰেল। যিয়ে বিপক্ষৰ ওপৰত ছাপ পেলাইছিল।
  ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীতো প্ৰথম মেচিনগান আবিৰ্ভাৱ হৈছিল।
  কিন্তু ইয়াতো অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই নিজৰ চিনাকি নোপোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। তেওঁলোকে যুঁজি নিজৰ অমৰত্ব অৰ্জন কৰিব লাগিব।
  এতিয়া ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব। আৰু বিৰোধীক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব। ইয়াৰ পিছত ইয়াক গোৱা হ"ব:
  - সেই ৰাছিয়াৰ নামত যিয়ে সমগ্ৰ বিশ্ব আৰু মানুহৰ হৃদয় জয় কৰে!
  ছোৱালীজনীয়েও খালী ভৰিৰে সৰু বোমা এটা নিক্ষেপ কৰিব, কিন্তু প্ৰবল বিস্ফোৰক শক্তিৰে। তেওঁ স্পেনিছসকলক ফালি চিঞৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"ব:
  - এনেকুৱাৰ বাবে যে সকলো মানুহৰ বাবে সদায় সুখ থাকিব!
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ দলিয়াই গাই গাইছিল।
  - সিহঁত চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু, আমাৰ উজ্জ্বল বছৰবোৰ হওক!
  আৰু তাৰ পিছত ই যেন যথেষ্ট মাৰাত্মক কিবা এটাৰ অভিযোগ৷ আৰু তেনেকৈয়ে চেবাৰ জোকাৰি দিয়ে।
  সেই তেজ নদীৰ দৰে বৈ আছে, আৰু তোমাৰ ভৰিৰ তলৰ পৰা গোটেই পৃথিৱীখন নোহোৱা হৈ গৈছে!
  এইবোৰ ল'ৰা-ছোৱালী! বাৰু, মাত্ৰ খালী ভৰি থকা ছুপাৰমেন যি গৰম আৰু ঠাণ্ডা দুয়োটাতে প্ৰায় উলংগ হৈ থাকে।
  কিন্তু এনে অসাধাৰণ যোদ্ধা! সৰ্বোচ্চ ব্ৰেণ্ড আৰু ক্লাছ! ইয়াত তেওঁলোকে নিজকে কাটি বিৰোধীক ধ্বংস কৰে!
  ল"ৰা-ছোৱালীজনী বন্যতম বিনাশৰ আৰ্কএঞ্জেলৰ দৰে, যাৰ বাবে নতুন জয় আৰু কৃতিত্বৰ পথত কোনো বাধা বা বাধা নাই।
  বাটত নগৰবোৰে আত্মসমৰ্পণ কৰে আৰু বাসিন্দাসকলে ওলাই আহে, আৰু অমৰ আৰু মহান শিশুসকলৰ খালী ভৰিৰ ছাপত চুমা খায়।
  স্পেইন আৰু পৰ্তুগালৰ লগতে ইয়াৰ উপনিবেশসমূহ মোটামুটি সোনকালে জয় কৰা হয়। আৰু বাকী আছিল মাত্ৰ এখন ব্ৰিটেইন।
  কিন্তু ১৭২৫ চনত পিটাৰ দ্য গ্ৰেটৰ সৈন্যই ইয়াৰ ওপৰত অৱতৰণ কৰে।
  সদায়ৰ দৰেই সকলোতকৈ আগবাঢ়ি আছে অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা। শিশু অমৰ আৰু সময়ৰ মাজেৰে লৰচৰ কৰে।
  মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  ইংৰাজ আৰু অন্যান্য যোদ্ধাসকলক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলায়।
  অলেগে গৰ্জন কৰে, গুলীচালনা আৰু তললৈ মোৱা:
  - আমি মহাজাগতিক ভাতৃত্ববোধৰ যোদ্ধা!
  ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি নিঃসন্দেহে সকলোকে পৰাস্ত কৰিম!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং গোৰোহাৰে বাকিংহামৰ ড্যুকক ইমানেই জোৰেৰে আঘাত কৰিলে যে তাইৰ ডিঙি ভাঙি গ"ল!
  তেওঁলোকে লণ্ডন দখল কৰি অৱশেষত বিশ্ব বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰিলে।
  এইদৰেই এক সংযুক্ত সাম্ৰাজ্যৰ জন্ম হ"ল। ১৭৩৫ চনত পিটাৰ দ্য গ্ৰেটৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ নাতি পিটাৰ দ্য চেকেণ্ডে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। এতিয়াও সৰু, কিন্তু স্মাৰ্ট আৰু কঠিন শাসক। ৰাছিয়াই কেন্দ্ৰীকৰণ বৃদ্ধি কৰিলে, কাৰখানা আৰু পথ নিৰ্মাণ হ"ল। বিমান আবিৰ্ভাৱ হ"ল আৰু ৰে"লপথ অধিক সক্ৰিয়ভাৱে সম্প্ৰসাৰিত হ"ল।
  দ্বিতীয় পিটাৰে যথেষ্ট সময় আৰু সুস্থিৰভাৱে শাসন কৰিছিল। ১৭৯০ চনত তেওঁৰ পিছত পিটাৰ দ্য থাৰ্ড ৰাজপাটত বহে। দেশখন সমৃদ্ধিশালী আছিল আৰু সকলো শান্তিপূৰ্ণ আছিল। ইতিমধ্যে মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ কথা চৰ্চা হৈছে।
  আৰু ১৮১৭ চনত মহাকাশলৈ প্ৰথম মানৱবাহী উৰণ সংঘটিত হয়। ১৮২০ চনত দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ জাৰ হয়। নতুন ৰজাই মহাকাশ আৰু মহাকাশ অন্বেষণৰ অধিক দ্ৰুত বিকাশ বিচাৰিছিল।
  ১৮২৫ চনত চন্দ্ৰলৈ প্ৰথম উৰণ হয়। আৰু ১৮৪৫ চনত ৰাছিয়াৰ জাহাজ মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু ১৮৪৭ চনত শুক্ৰলৈ। ১৮৫০ চনত বুধ গ্ৰহলৈ, আৰু পৰৱৰ্তী বৃহস্পতিৰ উপগ্ৰহলৈ। ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে ১৮৬০ চনত আটাইতকৈ দূৰৈৰ প্লুটো গ্ৰহত ভৰি দিছিল।
  এইদৰেই সৌৰজগতৰ অন্বেষণ চলিছিল। আৰু ১৯১৭ চনত সৌৰজগতৰ বাহিৰত প্ৰথম উৰণ সংঘটিত হয়। কেইবাখনো বৃহৎ ষ্টাৰশ্বিপ আলফা চেণ্টৌৰীলৈ গৈছিল।
  আৰু ১৯২১ চনত চিৰিয়াছলৈ... বাইদেউ তাত তুলনামূলকভাৱে স্বাভাৱিক কেইবাটাও গ্ৰহ আৱিষ্কাৰ কৰা হৈছিল। চল্লিশ বছৰৰ পাছত ছুপাৰলুমিনেল গতিৰে উৰি যোৱা প্ৰথম জাহাজবোৰৰ আবিৰ্ভাৱ হয়।
  আৰু ২০১৭ চনত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাছিয়াৰ এজন মহাকাশচাৰীয়ে তাৰকাৰাজ্যৰ প্ৰান্তলৈ উৰা মাৰিছিল।
  একেবাৰে আচৰিত আছিল।
  ২০৩০ চনত এটা টাইম মেচিন আৱিষ্কাৰ হ"ল... আৰু মানৱতা বিকাশৰ এক বেলেগ, উচ্চ পৰ্যায়লৈ আগবাঢ়িল। সিংহাসনত নাথাকিলেও ৰুৰিকোভিচসকল বহি আছে আৰু মানৱ সাম্ৰাজ্যত এক নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰই শাসন কৰে।
  IVAN THE TERRIBLE আৰু দুৰ্ঘটনা
  ১৫৮৪ চনত ইভান দ্য টেৰিবলক বিষাক্ত কৰা হোৱা নাছিল, আৰু তথাপিও ইংৰাজ ৰাজকুমাৰীক বিয়া কৰাইছিল। ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইনে এখন চুক্তি কৰি ৰাছিয়াৰ সহায় আৰু মিত্ৰতা লাভ কৰে।
  চাইবেৰিয়াত যুদ্ধ হৈছিল আৰু ট"বলস্ককে ধৰি ৰাছিয়াৰ নতুন চহৰ প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল।
  ১৫৯০ চনত ইভান দ্য টেৰিবল আৰু এগৰাকী ইংৰাজ মহিলাৰ আলেকজেণ্ডাৰ নামৰ এজন পুত্ৰ জন্ম হয়।
  আৰু তাৰ পিছত ১৫৯১ চনত ছুইডেনৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়, যিটো ৰাছিয়াই পোলেণ্ডৰ সৈতে একেলগে যুদ্ধ কৰে। হয়, এইটো এটা সুবিধাজনক পৰিস্থিতি আছিল।
  আৰু গৱৰ্ণৰ স্কোপিন-শ্বুইস্কিৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়াৰ সেনাই নাৰ্ভাক ঘেৰি ধৰিলে।
  ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা, অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীক সহায় কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। বাস্তৱ ইতিহাসত এনে ঘেৰাও হৈছিল যদিও জাৰ ফিওডৰৰ অধীনত। আৰু ৰাছিয়ানসকলে ইভান-চিটিহে ল"ব পাৰিছিল। আৰু ইয়াত ইভান ভাচিলিয়েভিচে এতিয়াও শাসন কৰে। বাৰু, এআইৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ নিজকে দেখুৱাবলৈ সাজু। যদি ধৰক কোনোবা ব্ৰহ্মাণ্ডত ইভান দ্য টেৰিবেলে বেছি দিন জীয়াই আছিল। গতিকে কি? আন এটা মিছন!
  এই আক্ৰমণত অংশ লৈছিল এজন ল"ৰা আৰু এগৰাকী ছোৱালী। সমগ্ৰ সেনাবাহিনীৰ আগত দৌৰি যায়। চিতাতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰা। আৰু পিছফালে চোকা চোকা ডিস্ক থকা বেকপেক।
  টাৰ্মিনেটৰ শিশুৱে আক্ৰমণ কৰে। খালী ভৰিৰে দূৰৰ পৰা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - মাতৃ ৰাছিয়াৰ মহত্ত্ব,
  'এইটো হৃদয়ত আৰু কেৱল আত্মাত...
  আমি সৰ্বশক্তিমান ৰডক সুধিলোঁ,
  এটা জুপুৰিত আপোনাৰ প্ৰিয়জনৰ সৈতে স্বৰ্গ হওক!
  মাৰ্গাৰিটাই ডিস্কখন পেলাই দিলে, ছয়জন ছুইডেনক তললৈ নমাই দিলে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - মই চুপাৰ গাৰ্ল!
  আচলতে মাৰ্গাৰিটাৰ পুনৰ্জন্মৰ সময়ত ইতিমধ্যে চল্লিশ বছৰ বয়স হৈছিল। আৰু তাই বুঢ়া, কুৎসিত আৰু অনাড়ম্বৰ হ"বলৈ বৰ ভয় কৰিছিল। আৰু লগে লগে মান্তি হওক, চিৰযৌৱনৰ স্বাৰ্থত, প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ছোৱালী হৈ অজ্ঞাত সময়ৰ বাবে দাসত্বত সোমাবলৈ। আৰু লগতে বিভিন্ন মচীহত অংশগ্ৰহণ কৰি আপোনাৰ অমৰত্বৰ পৰা হাত সাৰিব।
  কিন্তু তাইৰো অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ দৰে এটা বিশেষ শৰীৰ আছে, অতিমানৱীয় ক্ষমতাৰে। আৰু অত্যধিক বেগত।
  সিহঁত যেন এতিয়াও শিশু, কিন্তু সিহঁত অত্যন্ত শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত, আৰু ইতিমধ্যে অভিজ্ঞ যুঁজাৰু।
  ডিস্কবোৰ নিক্ষেপ কৰাৰ লগে লগে বিৰোধীবোৰ পৰি যায়। আৰু গুলী বা কামানৰ গুলীও সিহঁতক ল"ব নোৱাৰে!
  টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বেৰৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিল, সহজেই ওপৰলৈ উঠি গ"ল আৰু দীঘল তৰোৱালেৰে প্ৰতিপক্ষক কাটি পেলাবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে প্ৰতি মিনিটত পোন্ধৰ, বিশটা ষ্ট্ৰ"কৰ দৰে চপ কৰে।
  ল"ৰাৰ দৰে ভৰিখনেৰে ডিস্ক এখন নিক্ষেপ কৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - পাহাৰৰ ওপৰেৰে সিহঁতে কুঠাৰ জাল কৰি আছে!
  মাৰ্গাৰিটাইও ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰে ডিস্ক লঞ্চ কৰিছিল, ডজন শত্ৰুক কাটি পেলাইছিল আৰু গাইছিল:
  - হিংস্ৰ মূৰবোৰক চাবুকেৰে কোবাই!
  ল"ৰাটোৱে খালী আঙুলিৰে ডিস্কখন পেলাই দিলে, তৰোৱালেৰে ভিৰটো কাটি পেলালে আৰু উত্তেজনাত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কিন্তু বিদেশীৰ বাবে চেইন মেইল বাজিছে!
  মাৰ্গাৰিটাই এই শব্দবোৰ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ৰাছিয়ান ভাষণ!
  ছুইডেনৰ লোকসকলক কাটি খালী ভৰিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - আমাক গৰ্ভৰ জনগোষ্ঠীয়ে ভৰিৰে মোহাৰিছে!
  মাৰ্গাৰিটাইও ছুইডেনক কাটি খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক অস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - আমি কাফিৰৰ যোৰত নিপীড়িত হৈছো!
  চপ অব্যাহত ৰাখি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কয় যে:
  - কিন্তু আমাৰ শিৰাত উতলি আছে...
  খালী ভৰিৰে ডিস্ক কাটি পেলোৱা মাৰ্গাৰিটাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - স্লাভ স্বৰ্গ!
  ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি আৰু গৰ্জন কৰি ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু চুদৰ পাৰৰ পৰা!
  খালী ভৰিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি থকা ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - বৰফৰ কলিমালৈ!
  উদং ল"ৰাৰ দৰে ভৰিখন পেলাই অলেগে হিচকি উঠিল:
  - এই সকলোবোৰ আমাৰ মাটি!
  বুমেৰাংও মুকলি কৰি থকা মাৰ্গাৰিটাই কয়।
  - আমাৰ সকলো!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে শ শ শত্ৰুক ধ্বংস কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ পিছে পিছে আন ৰাছিয়ান যোদ্ধাসকলেও দেৱালৰ ওপৰেৰে ছিটিকি পৰিল। নৰ্ভাই কঁপি উঠিছিল। আৰু তাইৰ পতন এতিয়া অনিবাৰ্য হৈ পৰিছিল।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ একেবাৰেই কৌতুক নহয়। এইটো গড় মনৰ বাবে বুজিব নোৱাৰা কথা।
  এইবোৰ অমৰ যোদ্ধা। আগবাঢ়ি গৈ শত্ৰুক ধ্বংস কৰে, হয় তৰোৱালৰ আঘাতেৰে নহয় খালী ভৰিৰ দোলনাৰে, য"ৰ পৰা চোকা ডিস্ক উৰি যায়। আৰু বিৰোধীক তেঁতেলীৰ দৰে ন"ক আউট কৰে।
  অলেগে নিজৰ সকলো বন্য দ্ৰুততাৰে আগবাঢ়ি গৈ আছে।
  ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত ইভান দ্য টেৰিবলৰ ৰাজত্বকাল আছিল আটাইতকৈ দীঘলীয়া, আৰু ই আছিল অন্যতম গৌৰৱময় আৰু একে সময়তে ৰক্তাক্ত।
  লিভনিয়াত শেষ আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ যুদ্ধত ৰজাই পৰাস্ত হয়। আৰু এতিয়া প্ৰতিশোধ ল"ব বিচাৰিছিলো।
  তদুপৰি ৰাছিয়া আৰু পোলেণ্ডৰ মাজত একে সময়তে যুদ্ধ চলি আছে, যিটো বহুত বেছি সুবিধাজনক।
  আৰু টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কামত আছে... বেছিভাগ দেৱাল ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই দখল কৰিছে।
  আৰু ল'ৰাবোৰে কেন্দ্ৰীয় দুৰ্গলৈ ব্ৰেক থ্ৰু, তেওঁলোকৰ খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰি ব্লেডৰ সৈতে শত্ৰুক pelting...
  ডজন ডজন ছুইডেনক নমাই অনা অলেগে চিঞৰিছে:
  - জাৰ ইভান গৌৰৱ!
  মাৰ্গাৰিটা, শত্ৰুক কাটি, squeaks:
  - গ্ৰেট ৰাছিয়ালৈ মহান গৌৰৱ!
  ল"ৰা-ছোৱালী ইমান কঠিন আৰু গ্ৰেহাউণ্ড যোদ্ধা। সকলোকে চেপি ধৰে আৰু শত্ৰুক নৰকলৈ খেদি পঠিয়াই দিয়ে। তেওঁলোকে নিজৰ ওপৰতে কাটি পেলায়, আৰু ইমান হতাশ আৰু উন্মাদভাৱে কাটি পেলায়। কোনেও তেওঁলোকক বাধা নিদিয়ে, আৰু কোনেও জয়ী নহ"ব!
  এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলায়, এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী - বীৰসকলক চেলুট!
  উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰে ডিস্ক এখন নিক্ষেপ কৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মুখ্য গৱৰ্ণৰৰ কাম শেষ কৰিলে, তাৰ পিছত ছুইডেনে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাবলৈ ধৰিলে।
  নাৰ্ভা পৰিল, আৰু ৰাছিয়ানসকলে সাগৰখনক শক্তিশালী কৰিলে... আৰু পোলেণ্ডে ৰেভেলক ঘেৰি ধৰিলে।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্য ভাইবৰ্গৰ দিশে আগবাঢ়িল।
  ইভান দ্য টেৰিবল এতিয়াও সিংহাসনত বহি আছে আৰু লোহাৰ অনুশাসনেৰে ঢালাই কৰা ৰাছিয়ান সেনা শক্তিশালী আৰু চহকীভাৱে সজ্জিত। বাটত অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই কেইবাখনো চহৰত আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰে।
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সদায়ৰ দৰেই ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিছিল, মূলতঃ ভৰিৰে আৰু তৰোৱালেৰে কাটিছিল।
  অলেগে ছুইডেনৰ মূল ভাড়াতীয়া আৰু আন এজাক সৈনিকক কাটি পেলালে, তাৰ পিছত তেওঁ ক"লে:
  - শত্ৰুৱে আমাৰ ওপৰত জয়লাভ নকৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি আঁঠু নলওঁ!
  ৰাছিয়াৰ সেনাই ভাইবৰ্গৰ ওচৰ পালেগৈ। এইটো এটা মূল দুৰ্গ। ভইভ"ড স্কোপিন-শ্বুইস্কিয়ে চুটি আৰ্টিলাৰী বেৰেজৰ পিছত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা সদায়ৰ দৰেই আগবাঢ়ি আছে আৰু হতাশজনকভাৱে যুঁজি আছে।
  মৃতদেহেৰে ৰাস্তা ঢাকি দিয়ে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে বোমা নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  মাৰ্গাৰিটাই হত্যাকাৰীক উৎক্ষেপণ কৰি জাৰি কৰিছিল:
  - আৰু কোনেও জয়ী নহ"ব!
  দানৱৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে একেলগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ভয়ংকৰ পহু শত্ৰু ধ্বংস! আৰু অপ্ৰয়োজনীয় শব্দৰ প্ৰয়োজন নাই!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীয়ে অবিশ্বাস্য বেগেৰে কাটিলে। যিকোনো দেৱালত তেওঁলোকে সহজেই বগাইছিল আৰু যিকোনো স্তম্ভ কাটিছিল। ল"ৰাকেইটাই খৰধৰকৈ আৰু অতি হেঁচাত কাম কৰিলে।
  বিৰোধীক কাটি পেলোৱা অলেগে গাইছিল:
  - আমি ডাঙৰ সূৰ্য্যৰ নাইট!
  মাৰ্গাৰিটা, বন্য কাৰ্যকলাপৰ সৈতে, শত্ৰুক চেপি ধৰা, জাৰি:
  - আৰু মহান তৰাৰে ভৰা আকাশখন!
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আকৌ গ্ৰেনেড ব্যৱহাৰ কৰিব... আৰু তাৰ পিছত ডিস্ক আৰু ষ্টাৰ। এইদৰে শত্ৰুক কাটি পেলালে। এনে উন্মাদ চাপ আৰু আবেগেৰে।
  অলেগে ছুইডিছ কাউণ্টটো বেৰৰ পৰা খুন্দিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাৰ হ'ব জয়!
  শত্ৰুক কাটি মাৰ্গাৰিটাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - পতিত বীৰসকলৰ মহিমা!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে আকৌ ত্বৰান্বিত কৰি অতি তীব্ৰতাৰে শত্ৰুক চেপি ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ তৰোৱালবোৰ মহৰ ডেউকাৰ দৰে।
  শিশুসকলে শিশুসুলভ শীতল নহয় এনেদৰে কাম কৰিছিল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, দ্ৰুতভাৱে, আৰু কোনো বিৰতি নোহোৱাকৈ।
  যিটো দোলনা নহয় সেয়া সঠিক আঘাত আৰু শত্ৰুক পৰাস্ত কৰে।
  ছুইডেনক কাটি থকা অলেগে গাইছিল:
  - ধমাকা! ধমাকা! ধমাকা!
  ভাড়াতীয়া সৈন্যক কাটি পেলোৱা মাৰ্গাৰিটাই গান গাই শেষ কৰিলে:
  - আমি ষ্টোকাৰ নহয়, কাঠমিস্ত্ৰী নহয়, কিন্তু আমাৰ কোনো তিক্ত আক্ষেপ নাই!
  শত্ৰুক কাটি টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে আৰু ক"লে:
  - আৰু আমি উচ্চ উচ্চতাৰ ইনষ্টলাৰ আৰু ওপৰৰ পৰা, আপোনাক শুভেচ্ছা জনাইছো!
  আৰু ডেকা যোদ্ধাসকলে সিঁচৰতি হৈ উঠা-নমা কৰা পিং-পং বলৰ দৰে গতি কৰিবলৈ ধৰিলে।
  গতিকে অলেগে ভাইবৰ্গৰ কমাণ্ডেণ্টক হেক কৰি হত্যা কৰিলে। আৰু মাৰ্গাৰিটাই বেৰনিয়েল খিতাপত দুজন প্ৰতিদ্বন্দ্বীক শেষ কৰিলে।
  আন এটা দুৰ্গ খহি পৰিল... ছুইডেনসকলে অৱশ্যে এতিয়াও দয়া বিচৰা নাছিল। এক নিৰ্ণায়ক যুদ্ধ সংঘটিত হ"ল।
  ৰাছিয়ান অলপ কম আছিল যদিও তেওঁলোকে আৰামদায়ক অৱস্থান ল"লে। আৰু মাৰ্গাৰিটা আৰু অলেগে বন্য উন্মাদনাৰে শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰিলে। আৰু সিহঁতক কাটি কাটলেটত ভাঙিবলৈ দিয়া। আৰু ল"ৰাকেইটাই অভিনয় কৰিছিল, অৱশ্যেই, সফলতাতকৈও বেছি।
  এই ছুইডেনসকলক ইমানেই কাটি পেলোৱা হৈছিল যে তেওঁলোকৰ পৰা মাত্ৰ তেজৰ মাংসৰ টুকুৰাবোৰহে উৰি গৈছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গান গাইছিল, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাং এটা নিক্ষেপ কৰিছিল, যিয়ে ডজন ডজন ছুইডেনৰ ডিঙি কাটি পেলাইছিল:
  - আৰু মই কোনোবা ছিৰিয়াছক দেখিছোঁ! ইভান দ্য টেৰিবলৰ সপোনত!
  মাৰ্গাৰিটাইও সকলোকে কাটি মৰা আৰু নিশ্চিত কৰিলে:
  - চাইবেৰিয়াৰ মাটি বিতৰণ কৰা হৈছে - আপোনাৰ জন্মভূমি ৰুছ'!
  আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁ বুমেৰাং এটা লঞ্চ কৰে... আৰু শত্ৰুৰ মৃতদেহবোৰ বিভিন্ন দিশলৈ উৰি যায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - অ" ঠেং, স্কেল!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তেওঁ আৰু ক"লে:
  - মই এশ হাজাৰ মাৰিম!
  মাৰ্গাৰিটাইও নিজৰ বিৰোধীসকলক কাটি পেলাই কয়।
  -বহু বিৰোধীক কাটি পেলালোঁ!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে তেওঁ আটাইতকৈ মাৰাত্মক বস্তুটো লৈ লঞ্চ কৰিব। আৰু তেওঁ তেতিয়াও আনন্দত জপিয়াই যাব।
  আৰু উদং গোৰোহাৰে তেওঁ ছুইডেনৰ মাৰ্কিছৰ চিবুকত আঘাত কৰিব। সি উৰি গৈ সিহঁতৰ ঘোঁৰাৰ পৰা দুডজনমান ঘোঁৰা ঝাড়ু দিব।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী, অতি সক্ৰিয় আৰু আক্ৰমণাত্মক ব্যক্তি। বনৰীয়া উন্মাদনাৰে শত্ৰুক ধ্বংস কৰে। লেহেমীয়া কৰি শত্ৰুক কেনেবাকৈ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে নহয়।
  আৰু ছুইডেনৰ লোকসকলে বিপুল লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে। ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ সেনা দোল খাইছে। আৰু বন্য হেঁচা সহ্য কৰিব নোৱাৰি তাই হাৰ মানি পলাই গ"ল।
  খেদি খেদি আৰম্ভ হ"ল।
  হয়, এনেকুৱা যে তেওঁক কোনেও বাধা দিব নোৱাৰে৷
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী নিজৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈ চিঞৰি উঠে:
  - দেৱাল ভাঙি পেলোৱা নায়কসকলৰ গৌৰৱ!
  অলেগে মিলটো ঘূৰাই দিব আৰু আউটপুট কৰিব:
  - নায়কসকলৰ মহিমা!
  মাৰ্গাৰিটাই এটা পখিলা উৎপন্ন কৰিছিল, ইয়াৰ উপৰিও বহুত শত্ৰুক হত্যা কৰিছিল আৰু ইছ্যু কৰিছিল:
  - আৰু আমাৰ মহিমা!
  এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী ইমান খঙেৰে কাজিয়া কৰি আছে। আৰু তেওঁলোক এচেকেণ্ডৰ বাবেও ৰৈ যাব নোৱাৰে।
  নাই, তেওঁলোকে দ্ৰুত আৰু দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে। তেওঁলোকৰ চিন্তাবোৰো শহাপহুৰ দৰে জপিয়াই পৰে।
  ইয়াত ছুইডেনৰ মূল গৱৰ্ণৰ। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি সেনাপতিজনক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি উৰুৱাই দিয়ে। ছুইডেনক এতিয়া ৰোধ কৰিব নোৱাৰি।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তেওঁলোকক খেদি খেদি খেদিছে। কিন্তু সেয়াই সকলো নহয়। এতিয়া ইভান দ্য টেৰিবেলে সমগ্ৰ ছুইডেন জয় কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। যিহেতু তেওঁৰ এনে সাহসী যুৱক আছে।
  মাৰ্গাৰিটা আৰু অলেগে আভিজাত্যৰ উপাধি লাভ কৰি এতিয়া ষ্টকহোমলৈ গুচি যায়।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী আগবাঢ়ি দৌৰি গৈ প্ৰতিপক্ষক কাটি গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ পিতৃভূমি গৌৰৱ, জাৰ ইভান গৌৰৱ!
  আৰু এই ল'ৰাবোৰ ইমানেই আবেগিক। আৰু ইমানেই অভাৱনীয় আৰু শীতল।
  ইটোৰ পিছত সিটোকৈ দুৰ্গৰ সন্মুখীন হয়। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে এবাৰ চকু ফুৰাই লৈ যায়। অৱশ্যে সদায়ৰ দৰেই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাং আৰু ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি। আৰু ছুইডেনক একেৰাহে কাটি পেলোৱা। ছাউৰক্ৰাউটৰ দৰে। আৰু আন এখন সাম্ৰাজ্য পতিত হয়।
  ইয়াত ইতিমধ্যে ষ্টকহ"মত থকা টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীকেইটা আছে। আৰু ছিন্নভিন্ন ছুইডেনৰ পতাকাখন সৰি পৰে। আৰু ৰজা নিজেই লাচোৰে ধৰা পৰিল আৰু তেওঁৰ দলটোক হত্যা কৰা হ"ল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ষ্টকহ"মক আক্ৰমণৰ বাবে লৈ যায়। যদিও ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ইতিমধ্যে মূল কাম কৰি গৈছে।
  হয়, ইমান শীতল ধৰণেৰে ৰেঞ্জাৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজৰ পৰৱৰ্তী মিছন সম্পূৰ্ণ কৰিলে। অন্ততঃ ছুইডেনৰ বিৰুদ্ধে। ছাৰ ইভান ভাচিলিয়েভিচ ছুইডেনৰ ৰজাও হয়।
  পোলেণ্ডে ৰেভেল লৈছিল আৰু লগতে নিজৰ শক্তিও শক্তিশালী কৰিছিল। অস্থায়ী যুদ্ধবিৰতি... ৰাছিয়াই সাগৰত প্ৰৱেশ লাভ কৰিলে। আনকি নেভাৰ মুখত এখন চহৰ নিৰ্মাণ হ"বলৈও আৰম্ভ হ"ল।
  একে সময়তে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ক্ৰমান্বয়ে চাইবেৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে আদবয়সীয়া ইভান দ্য টেৰিবেলে এতিয়ালৈকে পোলেণ্ডৰ সৈতে বৃহৎ যুদ্ধৰ পৰা বিৰত আছিল। যদিও পৰিস্থিতি গৰম হৈ আহিছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ক্ৰিমিয়াৰ টাটাৰসকল এতিয়াও সক্ৰিয় আছিল। ১৫৯১ চনত ছাৰেভিচ দিমিত্ৰীক হত্যা কৰা হয়। আৰু ১৫৯৮ চনত উত্তৰাধিকাৰী ফেডট আৰু ইভান দ্য টেৰিবল দুয়োৰে প্ৰায় একেলগে মৃত্যু হয়। আৰু ইভান দ্য টেৰিবলৰ আঠ বছৰীয়া পুত্ৰ প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰ ৰজা হ"ল। বৰিছ গডুনভ তেওঁৰ ৰিজেণ্ট হৈ ওলাল।
  ১৬০১ চনত ৰাছিয়া আৰু পোলেণ্ডৰ মাজত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়, যিখন যুদ্ধ বৃহৎ শস্যৰ বিকলতাৰ পটভূমিত সংঘটিত হয়। পোলেণ্ডে স্মোলেনস্কক ঘেৰি ধৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই এই আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰাত অংশগ্ৰহণ কৰে। পোলেণ্ডৰ লোকসকলে যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ পিছুৱাই গ"ল। বাছমানভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়ান সেনাই ১৬০২ চনত প"লটস্কক ঘেৰাও কৰি দখল কৰে। আক্ৰমণৰ সময়ত অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সদায়ৰ দৰেই তৰোৱাল আৰু খালী ভৰি দুয়োটাৰে ফলপ্ৰসূ কাম কৰিলে। তাৰ পিছত ৰাছিয়াৰ সেনাই ভিটেবস্ক আৰু অৰ্ছাকো দখল কৰি পোলেণ্ডৰ ৰজাৰ সৈন্যৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিলে।
  পোলেণ্ডৰ সেনাবাহিনীক প্ৰথম বুজি পাইছিল অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই। আৰু তেওঁলোকে বিশাল উন্মাদনাৰে যুঁজিছিল।
  ল"ৰাটোৱে ডিস্কখন পেলাই দি পোলেণ্ডৰ মূৰ কাটি চিঞৰিলে:
  - মই এজন ছুপাৰ ক্লাছ ফাইটাৰ!
  আৰু কেনেকৈ মিলৰ দৰে কাটি যায়।
  মাৰ্গাৰিটাও ঘূৰি আছে। ই শত্ৰুক তৰোৱালেৰে ভাঙি পেলাব আৰু দিব:
  - মই এতিয়াও এটা ক্লাছ হাইয়াৰ!
  আৰু খালী ভৰিৰে বুমেৰাং নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুক কাটি পেলাব।
  এই ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল। বাঘৰ প্ৰকৃত হাঁহিটো তেওঁলোকৰ আছে। কিন্তু ল"ৰাবোৰ আৰু অধিক বিপদজনক আৰু শক্তিশালী।
  শত্ৰুক কাটি পেলালে। আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  - নীলা ৰাতি জুইৰ দৰে উৰি ফুৰে,
  আমি অগ্ৰগামী, শ্ৰমিকৰ সন্তান...
  উজ্জ্বল বছৰৰ যুগ ওচৰ চাপি আহিছে -
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ সদায় সাজু থাকক!
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ সদায় সাজু থাকক!
  হয়, চিৰন্তন শৈশৱত থকাটো ভাল৷ যেতিয়া আপুনি চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু চিৰদিনৰ বাবে খালী ভৰিৰে। আৰু উন্মাদ শিশুৰ হেঁচা আৰু আক্ৰমণ কোনেও ৰোধ কৰিব পৰা নাই। যিসকলৰ জন্ম হৈছিল এটা সাধুক বাস্তৱত পৰিণত কৰিবলৈ।
  আৰু তেওঁলোকে যুঁজ দিয়ে যেনে... প্ৰকৃত নায়ক।
  আৰু সেইবাবেই অমৰ শৰীৰৰ যুৱ যোদ্ধাসকলে পোলেণ্ডৰ ৰজাৰ ওচৰলৈ সোমাই যায়। তিনিটা হেটমেন কাটি পেলোৱা হ"ল, আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিক্ষেপ কৰা বুমেৰাংটো উৰি যায়। আৰু ছিগিছমুণ্ড পৰি মৃত্যুমুখত পৰে।
  একে সময়তে মাৰ্গাৰিটাই ৰজা ভ্লাডিস্লাভৰ পুত্ৰক এক প্ৰবল আঘাতেৰে চেপি ধৰিলে।
  এইদৰে পোলেণ্ড-লিথুৱেনিয়া কমনৱেলথৰ মূৰ কাটি পেলোৱা হ"ল। কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই গতি অব্যাহত ৰাখিছে।
  পোলেণ্ডৰ লোকসকল হেৰুৱাইছে। বাছমানভৰ সেনাই ইখনৰ পিছত সিখন চহৰ দখল কৰে। মিনস্ক, স্লুটস্ক আৰু ভিলনাক লৈ যোৱা হ"ল। এই আটাইকেইখন চহৰতে সাহসী ল"ৰা-ছোৱালীয়ে যুঁজৰ নেতৃত্ব দিছে।
  যিয়ে নাজানে কৰুণা আৰু দয়া। আৰু যদি জয়ী হয় তেন্তে আত্মবিশ্বাসেৰে জয়ী হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ বিৰোধীসকলে কৈছিল:
  - আমি শিশু, চাইমেৰা নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে বোমা এটা নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুবোৰক ফালি পেলালে আৰু লগতে ক"লে:
  - নতুন যুগৰ পাঁচনি!
  মুঠতে চেজমে বৈঠকত মিলিত হয় আৰু সংখ্যাগৰিষ্ঠ ভোটত তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ প্ৰথম জাৰ আলেকজেণ্ডাৰক পোলেণ্ডৰ ৰজা আৰু লিথুৱেনিয়াৰ গ্ৰেণ্ড ড্যুক হিচাপে স্বীকৃতি দিয়ে।
  গতিকে ইভান দ্য টেৰিবল আৰু ইংৰাজ ৰাণীৰ পুত্ৰ মহান হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ সৈতে তুৰ্কীৰ বিৰুদ্ধে অভিযান আৰম্ভ হয়। ইমান বিজয়ী আৰু মহান বিজয়ৰ সৈতে। ৰাছিয়াই ইস্তানবুলক লৈ আগবাঢ়ি যাব বিচাৰিলে।
  ইস্তানবুলত ধুমুহাৰ সময়ত অৱশ্যে টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল আৰু চুলতানক বন্দী কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ পতন ঘটি আৰু দহ বছৰ ৰাছিয়ান সৈন্যই ইয়াৰ বাহিৰৰ অঞ্চল জয় কৰে। অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই সময়ত জপিয়াই ঘূৰি ফুৰিছিল, আৰু কেৱল নিৰ্ণায়ক যুদ্ধতহে অংশ লৈছিল।
  অট্টোমান সাম্ৰাজ্য জয় কৰাৰ পিছত চুডান আৰু মৰক্কোকো দখল কৰা হয়। আৰু তাৰ পিছত ইৰাণ, পাকিস্তান আৰু আফগানিস্তান।
  প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰে বহুবিবাহৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। এইদৰে খ্ৰীষ্টান আৰু ইছলাম ধৰ্মক ওচৰলৈ আনিবলৈ তেওঁ মানুহৰ বাবে বুজিব নোৱাৰা ত্ৰিত্বৰ ডগমা বিলুপ্ত কৰিলে। ৰাছিয়ানসকলে চাৰিগৰাকী পত্নীৰ অধিকাৰ লাভ কৰিছিল।
  মহম্মদক আল্লাহৰ ৰাছুল আৰু নবী হিচাপে স্বীকৃতি দি গতানুগতিকতা কিছু সলনি হৈছে।
  একে সময়তে বেছিভাগ ৰোজা বন্ধ হৈ গ"ল আৰু ধৰ্মৰ বোজা কম হৈ পৰিল।
  সকলো ঠিকেই চলি আছিল। অতি সোনকালেই ৰাছিয়াই ১৬৪০ চনত ভাৰত জয় কৰে... ৰাছিয়ানসকলে আলাস্কাত প্ৰৱেশ কৰি প্ৰশান্ত মহাসাগৰত আৰোহণ কৰে। আমি আফ্ৰিকা পাৰ হৈ গুচি আহিলোঁ৷
  প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ সাম্ৰাজ্য বিস্তৃত হৈ পৰিল। আৰু চীনৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল ১৬৫০ চনত। মানচুসকলে সেই ভূখণ্ড দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  পুনৰ যুদ্ধত নামিছে অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা। আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে কাটি পেলালে - ডাঙৰ টাৰ্মিনেটৰৰ দৰে।
  চীনৰ সৈতে যুদ্ধ গুৰুতৰ হ"বলৈ গৈ আছিল। আৰু চিৰন্তন সন্তানে এই কথা বুজি পালে।
  ইয়াত যুদ্ধখন আহিছে। চীনৰ সেনাবাহিনী বিশাল। কিন্তু বহু জাতিৰ পৰা আহৰণ কৰা ৰাছিয়াৰটো সৰু নহয়।
  কাজিয়া আৰু কঠোৰ আঘাতৰ আদান-প্ৰদান। দানৱৰ শিশুৱে চীনাসকলক তললৈ কাটিছে।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী আৰু ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু হালধীয়া যোদ্ধাসকলক শ শ শ শ নক আউট কৰে।
  আৰু তেওঁলোকে নিজকে কাটি বিৰোধীক চেবাৰেৰে ভাঙি পেলায়। একে সময়তে তেওঁলোকে অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক কাম কৰে।
  বাহ্যিক সন্তান নহয়, কেৱল মাচো। অমৰৰ বাবে কেৱল চেপি ধৰা আঘাত। সকলোকে ধ্বংস কৰি শত্ৰুক নৰকলৈ পঠিয়াই দিয়ে।
  অলেগে নিজৰ বিৰোধীসকলক কাটি পেলাই গাইছে:
  - আমি আক্ৰমণক ভয় কৰা নাই!
  মাৰ্গাৰিটা, চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ, squeaks:
  - আমি সকলো দুষ্টক মাৰি পেলাম!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালী দুয়োৰে খং গ্ৰুভি৷
  তেওঁলোকে নিজৰ বিৰোধীক কাটি পেলায় আৰু নিজকে গান গায়...
  এটা সামৰিক থিয়েটাৰৰ এটা গীত - দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ, কিন্তু যথেষ্ট উপযুক্ত;
  গ্ৰেট ৰাছিয়া বিখ্যাত,
  সবচেয়ে সুন্দর দেশ...
  তৰাবোৰে ক"লা মুগা পানী দিলে,
  গৃহভূমি এক ৰশ্মিৰে আলোকিত!
  
  পেট্ৰ"নিমিকত কিমানজন নায়ক আছে?
  প্রতি নাইট একটি দৈত্য যোদ্ধা...
  সেনাই বন্ধুত্বপূৰ্ণ গঠনত যাত্ৰা কৰে,
  কাৰণ আমাৰ মানুহবোৰ সদায় একত্ৰিত হৈ থাকে!
  
  আমি মহান ষ্টেলিনৰ শপত খাইছো,
  ৰাখিবলৈ আৰু শেষলৈকে যুঁজিবলৈ সন্মান,
  কাৰণ তেওঁৰ শক্তি সূৰ্য্যৰ দৰে,
  কাৰণ ভগৱানৰ পোহৰেই দেশ!
  
  আমাৰ মাতৃভূমি সুন্দৰ হৈ পৰিব,
  একটি বিশাল আত্মা সঙ্গে, আমাদের মানুষ...
  আমি সৰলভাৱে, আনকি শীতলভাৱেও যুঁজ দিওঁ,
  আৰু ফেচিষ্ট ৱেৰমাচ্ট পৰাজিত হ"ব!
  
  খালী ভৰিৰে যুঁজিছে কমছমোলৰ সদস্য,
  যদিও হিম তেওঁলোকৰ গোৰোহা কামোৰ...
  আৰু আমাৰ চকু দুটা চচৰৰ দৰে,
  ঠাণ্ডাত ছোৱালীজনীৰ নাক ৰঙা হৈ পৰিল!
  
  আমি ল'ৰাবোৰৰ লগত খেলা-ধূলা কৰি ভাল পাওঁ,
  আমাৰ শৰীৰটো বৰ গৰম...
  আৰু এনে নিখুঁত মুখ,
  আমাৰ মায়ে আমাক গৌৰৱত জন্ম দিলে!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে আমি ফ্ৰিটজৰ সৈতে যুঁজি আছো,
  উন্মাদ শত্ৰুক পৰাস্ত...
  মই এনেকুৱা কাৰিকৰ
  আপুনি হয়তো শব্দবোৰো বিচাৰি নাপাব!
  
  সেই ছোৱালীবোৰ শীতল হৈ যাওঁ
  একটি ডেশিং মেশিন গান একত্রিত আহ...
  এনে বাজি থকা মাত এটাই মোৰ পৰা চুৰি কৰিলে,
  বন্যতম গালি-গালাজ গ্ৰহণযোগ্য নহয়!
  
  ছোৱালীৰ মাজত এটা ডেচিং ৰেগ,
  যে ইয়াক গণনা কৰাৰ কোনো উপায় নাই...
  আমি এখন আচৰিত স্বৰ্গত এখন ঠাই দেখিম,
  আৰু ৰুছৰ ভালুকটোৱে তোমাক অত্যাচাৰ কৰিব!
  
  আমি ইমান ধুনীয়া ছোৱালী
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইয়াতকৈ ভাল একোৱেই নাই...
  আমাৰ মাতৃভূমি-ৰাছিয়াৰ গৌৰৱৰ বাবে,
  যদিও আমি বিশজনতকৈ বেছি দেখা নাপাওঁ!
  
  জানো যে যুদ্ধত ছোৱালীবোৰ সৰু হৈ যায়,
  তুষারৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰে...
  আৰু পতাকাবোৰ ফাদাৰলেণ্ডৰ ওপৰত ৰঙাকৈ উৰি থাকে,
  আৰু কমছমোলৰ সদস্যজনে মুঠিটো লৰচৰ কৰিব!
  
  দুষ্ট ফেচিষ্টে পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিব
  সি যিমানেই শীতল নহওক কিয়...
  আমি মূল গৌৰৱৰ ভৱিষ্যৎত ছোৱালী,
  এই উজ্জ্বল, নীলা আকাশৰ তলত!
  
  আমি সাম্ৰাজ্যখনক আৰু সুখী কৰিম
  তাৰ মহত্ত্ব দেশৰ পৰাজয়...
  ৰাছিয়াৰ পাৰ অবিহনে মহানতা,
  অন্তহীন সাগৰখন পাৰ হওঁ!
  
  হয়, আমি ছোৱালীবোৰ আকৰ্ষণীয় শিখা নিক্ষেপকাৰী,
  Wehrmacht গড় জ্বলা সক্ষম হয়...
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ প্ৰকৃত চাপ আছে,
  আমি ফেচিষ্টক বৰ জোৰেৰে পৰাস্ত কৰিম!
  
  আমি যেতিয়া বাৰ্লিনলৈ আহিম আমি কমছমোলৰ সদস্য,
  Krauts তাদের ভৰি চুম্বন করা যাওক...
  আৰু আনকি অৰ্কবোৰেও নাজীক সহায় নকৰে,
  আপুনি লিখি থওক আমি আপোনাৰ বহীত শীতল!
  আৰু এতিয়া পৰাজিত চীনাসকল পলাই গৈছে। আৰু তেওঁলোকক ৰাছিয়াৰ সেনাই খেদি ফুৰিছে।
  প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰে চীন জয় কৰিবলৈ সক্ষম হয় যদিও ১৬৫৮ চনত আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত তেওঁৰ পিতৃ ইভান টেৰিবলৰ দৰে মৃত্যুও হয়। ইমান অদ্ভুত কাকতলীয়া কাকতলীয়া: টেমেৰলেনৰ বয়স। লগতে, বাইদেউ, এজন মহান সেনাপতি আৰু বিজয়ী।
  ইমানখিনি জয় কৰা এনে দুজন মহান ৰজাৰ ৰাজত্বৰ পিছত নতুন শাসক ইভান পঞ্চমজনো কোনো দুৰ্বল নহয়। তেওঁ আলেকজেণ্ডাৰৰ পুত্ৰ আৰু চল্লিশ বছৰ বয়সত ৰজা হৈছিল। পূব দিশত যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিলে। তেওঁৰ অধীনত ৰাছিয়ানসকলে ইণ্ডোচাইনা আৰু কোৰিয়া জয় কৰি ছিংগাপুৰ পালে... তেওঁলোকে আৰু অধিক আফ্ৰিকা পাৰ হৈ অষ্ট্ৰেলিয়ালৈ গুচি গ"ল... লগতে এজন সফল ৰজা... আৰু, আচৰিত কথাটো হ"ল, ১৬৮৬ চনত আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত তেওঁৰ মৃত্যুও হয় . তেওঁৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ ৰাজপাটত বহে।
  নতুন জাৰজনৰ বয়স আছিল প্ৰায় পঁত্ৰিশ বছৰ... তেওঁৰ অধীনত ৰাছিয়ানসকলে কেপ অৱ গুড হোপত উপনীত হৈ অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু নিউজিলেণ্ডত অৱতৰণ কৰে। কানাডা দখল কৰি ফৰাচীৰ লগত সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়। দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰেও ইটালী আৰু জাৰ্মানী জয় কৰাৰ বিপৰীতে ইংলেণ্ড আৰু ফ্ৰান্স, আৰু স্পেইন আৰু পৰ্তুগালে ইজনে সিজনৰ লগত কাজিয়া কৰিছিল।
  অতি সফল ৰজাজনৰ মৃত্যু হয় ১৭১৪ চনত। তেওঁ আঠাইশ বছৰ ৰাজত্ব কৰিছিল আৰু সকলো ফলপ্ৰসূ আছিল।
  তেওঁৰ পুত্ৰ পিটাৰ দ্য গ্ৰেট চৌবিশ বছৰ বয়সত ক্ষমতালৈ আহে।
  নতুন ৰজাই ফ্ৰান্স, স্পেইন, পৰ্তুগাল জয় কৰি ব্ৰিটেইনক চেপি ধৰিলে। তেওঁৰ অধীনত ৰাছিয়ানসকলেও সমগ্ৰ আমেৰিকা জয় কৰিছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা। ফ্ৰান্সৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত তেওঁলোকে পিটাৰক সহায় কৰিছিল। পেৰিছত ধুমুহাৰ সময়ত।
  সদায়ৰ দৰেই এই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তৰোৱাল লৈ উদং আঙুলিৰে বেজী-ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিছিল। বৰ ভালকৈ যুঁজিলে।
  তেওঁলোকে মাদ্ৰিদ আৰু লিছবনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰাত সহায় কৰিছিল। লগতে এই মাটিসমূহ জব্দ কৰে। আৰু তেওঁলোক অত্যন্ত সফল হৈছিল। আৰু তেওঁলোকেও বহুত শত্ৰুক কাটি পেলালে।
  মুঠতে ব্ৰিটেইনৰ বাহিৰে গোটেই বিশ্বই ৰাছিয়াৰ বশৱৰ্তী হ"ল। ১৭৫৮ চনলৈকে পিটাৰ দ্য গ্ৰেটে শাসন কৰিছিল, আৰু আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সতো তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল, এনেকুৱা এটা অদ্ভুত কাকতলীয়া। বা ধাৰাবাহিক কাকতলীয়া ঘটনা।
  তেওঁৰ পিছত তেওঁৰ নাতি পিটাৰ দ্য ছেকেণ্ড, প্ৰায় আঠাইশ বছৰীয়া যুৱক। ১৭৭০ চনত তেওঁ বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰি ব্ৰিটেইন আক্ৰমণ কৰে।
  এই সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত শেষবাৰৰ বাবে যুদ্ধত অংশ লৈছিল অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই।
  বহুত ইংৰাজক কাটি পেলোৱা হৈছিল, বহুতকে তৰাৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে ব্ৰিটিছ ৰজাক বন্দী কৰিলে।
  যুদ্ধ শেষ... আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজৰ মিছন সম্পূৰ্ণ কৰিলে। যিটো বৰ মজাৰ আৰু আকৰ্ষণীয় আছিল।
  
  DUKER ৰ অধীনত তেওঁলোক ৰৈ যোৱা নাছিল
  হিটলাৰে ড্যুকাৰৰ ওচৰত জাৰ্মান টেংক বিভাগক ৰখাই নিদিলে আৰু ফলত তলত দিয়া কথাবোৰ ঘটিল - ব্ৰিটিছ সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হয় আৰু সিংহ সাম্ৰাজ্যৰ কেইবা লাখ সৈনিক বন্দী হয়।
  এই চৰ্তত চেম্বাৰলেন আৰু চাৰ্চিল দুয়োজনে একেলগে পদত্যাগ কৰে।
  নতুন প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্তম্ভিত হৈ ফ্ৰান্সে পৰাস্ত ব্ৰিটেইনৰ বাবে যথেষ্ট উপকাৰী শান্তিৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ পিছত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।
  ব্ৰিটিছে কেৱল তেওঁলোকৰ উপনিবেশ আছিল নামিবিয়াক জাৰ্মানীলৈ আৰু ইৰাক আৰু পেলেষ্টাইনক তুৰস্কলৈ ঘূৰাই দিলে। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত বন্দী হোৱাখিনি ঘূৰাই দিহে। নহ"লে সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণভাৱে বিচ্ছেদ ঘটিল। তেওঁলোকে বন্দী বিনিময় কৰিলে - সকলোৰে বাবে, আৰু ব্ৰিটেইনে পূবত জাৰ্মানসকলক মুক্ত হাত দিলে, আৰু থাৰ্ড ৰাইচে ইতিমধ্যে যিখিনি জয় কৰিছিল সেয়া চিনি পালে।
  বাৰু, অৱশ্যেই হিটলাৰে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে নিজকে মুক্ত হাত দি পূব দিশলৈ অভিযানৰ প্ৰস্তুতি আৰম্ভ কৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে অলপ বেছি টেংক সংগ্ৰহ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, ফ্ৰান্সৰ ডিভিজনৰ মূল্যত, যিবোৰ ৰমেলে আফ্ৰিকাত তালৈ পঠোৱা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও ব্ৰিটেইনৰ ওপৰত বোমা বিস্ফোৰণৰ অভাৱৰ বাবে অধিক টেংক লৈ আৰু এটা ডিভিজন উৎপাদন কৰা হ"ল। সাধাৰণতে জাৰ্মানীয়ে যথেষ্ট বেছি বিমান লাভ কৰিছিল। বিশেষকৈ, বাস্তৱ ইতিহাসত ব্ৰিটেইনৰ ওপৰেৰে গুলীয়াই পেলোৱা তিনি হাজাৰ বাহন তৎক্ষণাত ৰক্ষা কৰি, লগতে ভূমধ্যসাগৰীয় বাহন, আৰু পশ্চিম আৰু নৰৱেৰ আৱৰণ। এইদৰে ৱেৰমাখ্টে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ প্ৰায় হাজাৰ বেছি টেংক সংগ্ৰহ কৰিলে, আৰু পাঁচ হাজাৰ বেছি বিমান সংগ্ৰহ কৰিলে - যিটো বাস্তৱ ইতিহাসৰ তুলনাত ইয়াৰ সংখ্যা দুগুণ হ"ল। জাৰ্মানসকলৰ অৱশ্যে আফ্ৰিকা, ফ্ৰান্স, নৰৱে আৰু অন্যান্য ভূমিৰ মূল্যত অধিক পদাতিক বাহিনী আছিল। আমাৰ নিজৰ প্ৰায় ডেৰ লাখ উপগ্ৰহ আৰু ডেৰ লাখ উপগ্ৰহ।
  বিশেষকৈ ইটালীৰ বহৰখন বহুত শক্তিশালী। হয়, মুছলিনীয়ে ৰাছিয়াৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ বাবে বহু বেছি সৈন্য আবণ্টন দিব পাৰিলেহেঁতেন। যদিও অৱশ্যেই ইটালীৰ অংশবোৰৰ মানদণ্ড বৰ ভাল নহয়।
  কিন্তু তথাপিও অতিৰিক্ত লাখ সৈনিক, হাজাৰ টেংক, পাঁচ হাজাৰ বিমান, দহ হাজাৰ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ অৱশ্যেই শক্তি।
  প্লাছ, জাৰ্মানসকলেও তুৰস্ক আৰু জাপানৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল। যিয়ে সাধাৰণতে নিশ্চিত কৰিলে যে তেওঁলোকে ধৰ্মঘট কৰিব বিচাৰে।
  গ্ৰীচত ইটালী বিজয়ী হ"ল কাৰণ আফ্ৰিকাত ব্ৰিটিছৰ লগত যুদ্ধ নকৰাকৈয়ে হেলেনসকলৰ বিৰুদ্ধে অধিক সৈন্য ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত সহায় কৰিছিল, যিটো ডাইভাৰ্ট কৰা হোৱা নাছিল। প্লাছ গ্ৰীক সেনাপতিৰ উৎকোচ।
  যুগোস্লাভিয়াত কোনো বিদ্ৰোহ হোৱা নাছিল। আৰু জাৰ্মানীয়ে অলপ আগতে, ৩০ মে"ত ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিছিল। ১৫ মে"ত তেওঁলোকে আৰু আগতেই আক্ৰমণ কৰিব বিচাৰিছিল যদিও বসন্তকালত বৰষুণ বেছি হোৱা বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, ইয়াৰ উপৰিও টেংক বিভাগবোৰত এতিয়াও কৰ্মচাৰীৰ সংখ্যা কম আছিল।
  কিন্তু ইউ এছ এছ আৰ সদায়ৰ দৰেই অপ্ৰস্তুত হৈ পৰিল। ষ্টেলিনে সঁচাকৈয়ে থাৰ্ড ৰাইচৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব বিচৰা নাছিল আৰু বিকল্প ইতিহাসত বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও বেছি জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছিল মুক্ত হাত। ষ্টেলিনে যুদ্ধ ইমান নিবিচাৰিছিল যে শেষত তেওঁ এনে এটা সেনাবাহিনী লৈছিল যিটো সংগঠিত নহ"ল আৰু যুদ্ধৰ বাবে সাজু হোৱা নাছিল।
  আৰু জাৰ্মানসকলেও বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই আগবাঢ়ি আহিল। আৰু তাতোকৈ সফলতাৰে তেওঁলোকৰ শক্তি বহুত বেছি, বিশেষকৈ বতাহত। আৰু ইয়াৰ প্ৰভাৱ যুদ্ধৰ গতিপথত পৰিল।
  জাপানেও মানচুৰিয়ালৈ সৈন্য আনিছিল, আৰু কিছু পৰিমাণে ঠাণ্ডা হৈ পৰিছিল ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধৰ ধাৰণালৈ। এই সকলোবোৰ অদ্ভুতভাৱে শক্তিশালী আৰু এতিয়াও থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈতে শান্তিত আছে। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰ বহুত দুৰ্বল যেন লাগিল।
  স্মোলেনস্কৰ পতনৰ পিছত আৰু বিশেষকৈ কিয়েভৰ ওচৰৰ দুৰ্যোগৰ পিছতো, য"ত ছোভিয়েট সৈন্যক ঘেৰি ৰখা হৈছিল, তেতিয়াও জাপানীসকলে ছোভিয়েট সৈন্যৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলাইছিল।
  আৰু মস্কোৰ আক্ৰমণ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ প্ৰায় ডেৰ মাহ আগতেই আৰম্ভ হৈছিল। জাৰ্মান সৈন্যই দ্ৰুতগতিত দক্ষিণলৈ ঘূৰাই ৰঙা সেনাবাহিনীৰ দক্ষিণ অংশক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  ফলত ছেপ্টেম্বৰৰ শেষৰ ফালে ৰাজধানীখন ঘেৰাও কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ষ্টেলিনে অৱশ্যে কুইবিশ্বেভলৈ পলায়ন কৰিছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে ডনবাছত আগবাঢ়ি গৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু তাৰ আগতে কুৰ্স্ক আৰু ভৰনেজক দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তুৰ্কিয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  সম্পূৰ্ণ টান হৈ পৰিল। আৰু ইয়াতকৈও বহুত বেছি বিশ্বাসঘাটকতা আছে। গতিকে ভ্লাছভে ৰিয়াজানক আত্মসমৰ্পণ কৰি জাৰ্মানসকলৰ কাষলৈ গ"ল।
  ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে মস্কোৱে থিয় দিছিল যদিও শেষত পতন ঘটিছিল। বছৰৰ শেষলৈকে জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সমগ্ৰ ককেছাছ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু ক্ৰিমিয়াত কেৱল চেভাষ্টোপলেহে থিয় দিছিল।
  লেনিনগ্ৰাডে নিজকে সম্পূৰ্ণ অৱৰোধত পেলাইছিল আৰু ভোকত মৃত্যুমুখত পৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে ডাবল ৰিংটো বন্ধ কৰি দিলে।
  ষ্টেলিনে শান্তি আলোচনা আৰম্ভ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু হিটলাৰে নাকচ কৰি ঘোষণা কৰিলে যে তেওঁ কেৱল নিঃচৰ্ত আত্মসমৰ্পণহে মানি ল"ব।
  ছোভিয়েট নেতৃত্বই কুইবিশ্বেভত অন্ততঃ কিবা এটা প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু ৰঙা সেনা পলাই গ"ল। অলপ জিৰণি লৈ ১৯৪২ চনৰ মাৰ্চ মাহত জাৰ্মানসকলে ভলগা, উৰাল নদী আৰু আৰু অধিক উৰাললৈ গুচি যায়।
  ছোভিয়েট সৈন্যই যথেষ্ট দুৰ্বলভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল। মনোবল বহু কমি গ"ল। আৰু আনকি কঠোৰ ব্যৱস্থা, গণহত্যাইও সহায় কৰা নাছিল। আৰু সৈনিক আৰু বিষয়াই বিশেষ বিষয়াক হত্যা কৰে। আৰু ইয়াত বিশেষ উত্থান দেখা পোৱা নাই৷ অধিক আৰু অধিক সঘনাই তেওঁলোকে হাৰ মানি লয়।
  সাধাৰণতে মস্কোৰ পতনৰ সময়ত অৱশ্যে বহুতে বিশ্বাস কৰিছিল যে যুদ্ধখন ইতিমধ্যে হেৰাই গৈছে, আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে মৰিব বিচৰা নাছিল। মানুহবোৰ হতাশ হৈ পৰিছিল।
  আৰু এপ্ৰিল মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানসকলে কাজানত উপস্থিত হৈ উৰালস্কক দখল কৰি অৰেনবাৰ্গত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে।
  আৰু জাৰ্মানসকলেও মধ্য এছিয়াৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলে, আৰু ইয়াত তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ ওপৰত প্ৰচণ্ড হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিলে।
  মে" মাহত দুশানবেৰ বাবে তীব্ৰ যুদ্ধৰ সূচনা হয়। জাৰ্মানসকলে মধ্য এছিয়াত ভৰি দিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে নিজকে আটাইতকৈ কঠোৰ অঞ্চলত বিচাৰি পালে। আৰু তেওঁলোকে ছোভিয়েট চহৰখন ৰক্ষা কৰিছিল। মে" মাহৰ পিছতো ইয়াত পাহাৰৰ বাবে অলপ ঠাণ্ডা আছিল আৰু উত্তৰ দিশৰ পৰা এজাক সতেজ বতাহ বলি আছিল। অৱশ্যে শীতকালতো ইয়াত বৰফৰ আৱৰণ নাছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আগবাঢ়ি যোৱা ফেচিষ্ট আৰু তেওঁলোকৰ বিদেশী ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ পৰা উভতি গুলীয়াইছিল।
  আলেংকাই পিপিএছএইচৰ পৰা গুলী চলাই গান এটা হুইচেল মাৰিলে।
  - পাহাৰৰ ওপৰত, উপত্যকাৰ ওপৰেৰে, এটা ফাৰ কোট আৰু এটা কেফটান খোজ!
  খালী ভৰিৰ ৰঙা চুলিৰ আল্লাই লগতে কয়:
  - আৰু তাৰা-ৰাম!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তামৰ ৰঙা কুঁহিয়াৰবোৰ জোকাৰিলে। এই যোদ্ধা ধুনীয়া।
  কিন্তু আন কিছুমান বেয়া নহয়। আন্যুতাই উদং আঙুলিৰে উপহাৰটো দলিয়াই হিচকি মাৰিলে:
  - আৰু ছোৱালীজনী চুপাৰ!
  সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াইও গুলীচালনা কৰি জাৰ্মানজনক তললৈ নমাই পেলালে। ছোৱালীজনীও বৰ ভাল আৰু ধুনীয়া। আৰু আকৌ তাই তাইৰ ৰূপৱতী, খালী ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে।
  ডাঙৰ, বক্ৰ, মনোমোহা মেট্ৰিয়ানাও পিছুৱাই নাযায়। ভৰিৰে গ্ৰেনেড দূৰলৈ নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু ইহঁতে এটা জটিল ট্ৰেজেক্টৰীৰ মাজেৰে উৰি লৰালৰিকৈ যায়।
  আলেংকাই চেলেকি লোৱা খালী ভৰিখনেৰে সৰু কিন্তু ধ্বংসাত্মক গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - কিন্তু আমি ৰকেট বনাওঁ...
  আন্যুতাই উৎসাহেৰে ধৰি ৰাখিলে:
  - আৰু তেওঁলোকে য়েনিচেইক ব্লক কৰিলে!
  আল্লাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - এবং বড় বেলেট ক্ষেত্রে...
  মাৰিয়াই আকৌ বৰ্তমানটো আৰম্ভ কৰিলে, নিজৰ উদং তলৰ অংগটো ব্যৱহাৰ কৰি, গান গাই:
  - বাকীবোৰতকৈ আমি আগবাঢ়িছো!
  মেট্ৰিয়নাই তাইৰ ডাঙৰ, কিন্তু অতি ধুনীয়া আৰু সুসম ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - সূৰ্য...
  আলেংকাইও হিন্দু ভাড়াতীয়াজনলৈ গুলীচালনা কৰি হিচকি মাৰিলে:
  -এইটো জিলিকি উঠে....
  আন্যুতাই গুলী চলালে, আৰবজনক তললৈ নমাই দিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - নদী....
  মাৰিয়াই গুলীত খুন্দা মাৰি ক"লে:
  - রূপালী ঘূরে...
  মাৰুষ্যই কৃষ্ণাংগ যুঁজাৰু বিমান এখনক খুন্দা মাৰি ক"লে:
  - বাহিৰলৈ আহিল...
  আলেংকাই নখ জোকাৰি গাইছিল:
  - পৰা...
  আন্যুতাই উদং, ৰূপৱতী ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - মন্দিৰ...
  আল্লাই কেইবাজনো মানুহক কাটি পেলালে আৰু ক্ৰ"ক কৰিলে:
  - লোক!
  মাৰিয়াই গুলী চলাই ক"লে:
  - ছুটীৰ দিন...
  মৰুষ্যই আনন্দত উশাহ এটা লৈ বহুদিন জোতা দেখা নোপোৱা ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ক"লে:
  - সিংহাসন...
  আলেংকাই লৈ হিচকি উঠিল:
  - কসাক মধ্যে...
  অন্যুতাই গৰ্জন কৰি গুলী চলাই আৰু ক"লে:
  - Stanitsa...
  আল্লাই কোব্ৰাৰ হিচকি মাৰি গুলী চলাই ক"লে।
  - শান্তিপূৰ্ণ...
  মাৰিয়াই গুলী চলাই ক"লে:
  - তেৰশ...
  মাৰুছিয়াই বহু দূৰৈত গ্ৰেনেড দলিয়াই দাঁত উদঙাই দিলে:
  - বছৰ!
  আলেংকাই তিনিজন আৰবক কাটি আনন্দৰে গাইছিল:
  - গিলিলে...
  আন্যুতাই গুলী চলাই নাজীসকলক হত্যা কৰিলে:
  - সিহঁতে চক্ৰান্ত কৰি আছে...
  আল্লাই হিচকি মাৰি গুলী চলালে:
  - সূৰ্য...
  মাৰিয়াই নখ জোকাৰিলে, গান গাই:
  - ই জিলিকি আছে...
  মাৰুছিয়াই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই আৰু ক"লে:
  - সাদা...
  আলেংকাই গুলী এটা সোমাই দি ক"লে:
  - বাগান...
  আন্যুতাই গৰ্জন কৰি হিচকি উঠিল:
  - কেনেকৈ...
  আল্লাই গুলী এটা সোমাই হিচকি উঠিল:
  - তুষাৰ!
  মাৰিয়াই গুলী চলাই ক"লে:
  - আৰু...
  মাৰুষ্যই হিচকি গুলী এটা পঠালে:
  - সিহঁতে মজা কৰি আছে...
  আলেংকাই গুলীচালনা কৰিলে, চিঞৰি উঠিল:
  - কেনেকৈ...
  অন্যুতাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - সৰু...
  আল্লাই আনন্দৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - শিশু!
  মাৰিয়াই গুলী পঠাই আৰু ক"লে:
  - সিহঁতে নাচিছে...
  মাৰুষ্যই চুটিকৈ ফাটি মাৰি ক"লে:
  - Cossacks...
  আলেংকাই লাথি মাৰি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - এটা বৃত্তত!
  আন্যুতাই গুলী মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - এহ-মা!
  অগ্নিময় আল্লাই গুলী পঠিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  -গ্ৰীষ্ম...
  মাৰিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই ভুকুৱাইলে:
  - শীতকাল নহয়!
  মাৰুষ্যই গুলী মাৰি আকৌ চিঞৰি উঠিল:
  -এহ-মা!
  আলেংকাই নখ জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  -যদি মাথোঁ...
  আল্লাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ক"লে:
  -ধন...
  মাৰিয়াই আনন্দত হিচকি উঠিল আৰু মেচিনগানৰ পৰা পৰি গ"ল:
  -অন্ধকাৰ...
  মাৰুষ্যই খালী আঙুলিৰে কাঁচৰ টুকুৰা এটা লঞ্চ কৰিলে, কেইবাটাও ডিঙি কাটি হিচকি উঠিল:
  -কুবান নদী
  আল্লাই গাইছিল, শ্বুটিং কৰিছিল:
  - আৰু ডন নদী,
  মাৰিয়াই লৈ গাইছিল, শ্বুটিং কৰিছিল:
  - একটি খোজ কাঢ়ি যাওক...
  উদং আঙুলিৰে নখটো দলিয়াই গৰ্জন কৰি মাৰুষ্যই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - কসাক...
  আলেংকাই গুলী চলালে আৰু ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - একটি খোজ কাঢ়িব...
  আন্যুতাই থুপ খাই আৰু আগবাঢ়ি ক"লে:
  - বিদায়...
  অগ্নিময় আল্লাই গুলী চলালে আৰু হিচকি উঠিল:
  -এহ-মা!
  মাৰিয়াই থুপ খালে আৰু ফুচফুচাই ক'লে:
  -গ্ৰীষ্ম...
  মাৰুষ্যই সেইটো লৈ আনন্দত হিচকি উঠিল, গুলীচালনা কৰিলে:
  - শীতকালীন নহয়...
  আলেংকাই গুলী চলালে আৰু ফুচফুচাই ক'লে:
  - এহ-মা!
  আন্যুতাই চুদিলে আৰু ক"লে:
  - ধিক্...
  আল্লাই গুলীয়াই হিচকি মাৰিলে:
  - মনৰ পৰা,
  মাৰিয়াই পোনে পোনে কপাললৈ গুলী পঠিয়াই এটা খোজ দিলে:
  -আটাইবোৰ...
  মাৰুছিয়াই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - সিহঁতে ইয়াক কাঢ়ি নিব...
  আলেংকাই খঙেৰে ক"লে:
  - কসাক থেকে...
  আন্যুতাই বনৰীয়াকৈ গুলীয়াই হিচকি উঠিল:
  - বাৰু...
  অগ্নিময় আল্লাই খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ক"লে:
  -এ...
  মাৰিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  -বিদায়...
  মাৰুষ্যই চিঞৰি চিঞৰি আকৌ উপহাৰটো দলিয়াই দিলে:
  - একটি খোজ কাঢ়ি যাওক...
  আলেংকাই গৰ্জন কৰি গুলী চলাই উত্তৰ দিলে:
  - বিদায়...
  ভাড়াতীয়াক কাটি আলেংকাই গাইছিল:
  -উহ!
  আন্যুতাই ফেচিষ্টসকলক কাটি ক"লে:
  -এ!
  অগ্নি আল্লাই হিচকি উঠিল:
  -উহ!
  মাৰিয়াই মাত্ৰ ইয়াক নখ জোকাৰিলে আৰু ফুচফুচাই ক'লে:
  - এ!
  মাৰুছিয়াই খালী আঙুলিৰে চিৰামিকৰ টুকুৰা এটা পেলাই দিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  -নীৰৱ...
  আলেংকাইও খালী ভৰিৰে উপহাৰটো দলিয়াই দিলে:
  - Cossacks...
  আন্যুতাই লৈ চিঞৰি উঠিল, গুলী মাৰি:
  -নেতৃত্ব দিয়া...
  কৃষ্ণাংগ মানুহজনৰ লগ ঘৰৰ অগ্নিময় আল্লাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  -কথোপকথন...
  মাৰিয়া, গুলীচালনা, অব্যাহত:
  - যথেষ্ট...
  মাৰুষ্যই ক্ৰোধেৰে উত্তৰ দিলে, ভৰিৰে জুইৰ ঢৌ পঠিয়াই দিলে:
  - স্থায়ী...
  আলেংকা নখে আনন্দৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  -বুঢ়া পুরুষদের...
  ক্ৰোধত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই চিঞৰি উঠিল:
  -আৰু...
  আল্লাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - অজ্ঞাত...
  মাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি গ্ৰেনেড পঠালে, ক"লে:
  -তেওঁলোকক...
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰুছিয়াই খঙত হিচকি উঠিল:
  -কি...
  খালী ভৰিৰে উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আলেংকাই ক"লে:
  -সমাপ্ত হ'ব...
  অন্যুতাই গুলী চলাই অতি সঠিকভাৱে আঘাত কৰিলে:
  -সোনকালে...
  বিষাক্ত হাঁহি এটা মাৰি আল্লাই মৃত্যুৰ বোজাটো পেলাই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  -বিনামূলীয়া...
  মাৰিয়াই গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  -এইবিলাক...
  মাৰুষ্যই উদং আঙুলিৰে কাঁচৰ টুকুৰাটো ঘূৰাই ঘূৰাই ঘেউ ঘেউ ঘেউলে:
  - দিন...
  আলেংকাই খালী ভৰি দুখন চৰ মাৰি খঙত টুট মাৰিলে:
  -বিশ্ব...
  আন্যুতা, গুলীচালনা, ফুচফুচাই ক"লে:
  -তেওঁলোকে কল কৰিব...
  আল্লাই হতাশ হৈ হিচকি উঠিল, গুলীয়াই:
  -এইটো...
  মাৰিয়া, গুলীচালনা, গুৰুগুৰু:
  -অঁকৰা...
  মাৰুছিয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ভুকুৱাই ক"লে:
  -আৰু...
  আলেংকাই মৃত্যুৰ বাবে উপহাৰ পঠিয়াইছিল:
  -বুঢ়া...
  জাৰ্মানীয়ে নিযুক্তি দিয়া দুজনমান ভাৰতীয়ক কাটি পেলাই আন্যুতাই অতি ক্ৰোধেৰে হিচকি উঠিল:
  -আটাইবোৰ...
  আল্লাই গৰ্জন কৰি আৰু অস্ত্ৰটো পেলাই দি আগবাঢ়ি গ"ল:
  -তেওঁলোকে ক'ব...
  মাৰিয়াই খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ক"লে:
  -প্ৰয়োজনীয়...
  মেট্ৰিয়নাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, নখ জোকাৰিলে:
  -স্ক্ৰেপ জন্য...
  আলেংকাই লৈ চিঞৰি উঠিল, গুলীয়াই:
  - আৰু...
  গুলী চলাওঁতে আনুতাই চিঞৰি উঠিল:
  -অদৰকাৰী...
  অগ্নিময় আল্লাই গুৰুগুৰুকৈ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে:
  -কাগজ...
  মাৰিয়াই খালী আঙুলিৰে বুমেৰাং এটা লঞ্চ কৰি ক"লে:
  -তেওঁলোকে...
  মেট্ৰিয়নাই খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেডত খুন্দা মাৰি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গান গাইছিল:
  -ধন...
  আলেংকাই হেঁচা মাৰি হিচকি উঠিল, নখৰ দৰে:
  -সৈতে...
  অন্যুতাই খঙেৰে উপহাৰটো পেলাই দি ক"লে:
  - দুটি মাথা...
  অগ্নিময় আল্লাই মৃত্যুৰ বাৰ্তা ৰোপণ কৰি, এক ডজন আৰবক হত্যা কৰি, আনন্দৰে নিশ্চিত কৰিলে:
  -ঈগল...
  মাৰিয়াই আকৌ গ্ৰেনেডটো দলিয়াই আনন্দত গাই গ"ল:
  -বগৰী...
  ৰুক্ষ গোৰোহাত মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা পেলাই মেট্ৰিয়নাই উন্মাদনাত আগবাঢ়ি গ"ল:
  -তৰমুজ...
  আলেংকাই ক্ৰোধিতভাৱে ধ্বংসৰ বৰ্তমানক আৰম্ভ কৰি ক"লে:
  -ঘেঁহু...
  অগ্নিময় আল্লাই হিচকি মাৰি ক"লে:
  - ৰোল...
  মাৰিয়াই আনন্দত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  -দয়ালু...
  Matryona, বিনাশ উপহাৰ দিয়ে, এক ডজন যোদ্ধাক থেতেলিয়াই পেলালে, আৰু cackled: - সমৃদ্ধিশালী...
  আলেংকাই পাঞ্চাৰৰ লাইক এটা পঠালে, তাইৰ উদং, প্ৰলোভনমূলক ভৰিখনেৰে, আৰু ক"লে:
  -প্ৰান্ত...
  আন্যুতাই ক্ৰোধত হিচকি উঠিল, বিনাশৰ বাৰ্তা পঠালে:
  -আৰু...
  আল্লাই খঙেৰে গুলী চলাই ক"লে:
  -on the...
  মাৰিয়াই আন এটা গুলী পঠাই গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  -সিংহাসন...
  মেট্ৰিয়নাক নখৰে চেপি ধৰিলে, খালী ভৰিৰে পঠিয়াই দিলে, মৃত্যুৰ উপহাৰ, গৰ্জন কৰি:
  -বসা আছে...
  খঙত গুলী চলাই আলেংকাই হিচকি উঠিল:
  -V...
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  - সেন্ট পিটার্সবার্গ...
  আল্লাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হিচকি উঠিল:
  -পিতৃ...
  মাৰিয়াই খালী গোৰোহাটোৰে এটা সৰু বিস্ফোৰণ-পেকেট পঠালে, য"ত লিখা আছিল:
  -Tsar...
  Matryona, গুলীচালনা, সহজে নিশ্চিত:
  -নিকোলাই।
  আলেংকাই কোব্ৰাৰ দৰে হিচকিবলৈ ধৰিলে, গুলীচালনা কৰি আৰু চিঞৰি উঠিল:
  -কঠিন...
  আন্যুতাই উদং, টেন কৰা ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  -বিশ্বাস...
  মাৰিয়াই গুলী চলাই ক"লে:
  -কি....
  মেট্ৰিয়নাই নখ এটা কৰিলে, তাৰ পিছত উদং গোৰোহাটোৰে উপহাৰটো টছ কৰিলে, চিঞৰি চিঞৰি:
  -সোনকালে...
  সিংহনীৰ ক্ৰোধত গুলী মাৰি আলেংকাই ক"লে:
  - নাচিব
  আন্যুতা গুড়ি:
  -ৰঙা...
  অগ্নি আল্লাই কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - সোতৰতম...
  শ্বুটিঙত আনন্দ আৰু গতি লাভ কৰি মাৰিয়াই আৰু কয়:
  -বছৰ...
  মেট্ৰিয়নাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - তেওঁলোকে জানে...
  আলেংকাই ৰেপচাৰছ এক্সটাচিৰ সৈতে হিচকি উঠিল:
  -কেৱল...
  আন্যুতাই বনৰীয়া উন্মাদনাত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  -on the...
  অগ্নিময় আল্লাই চিঞৰি উঠিল, বিনাশৰ উপহাৰটো টছ কৰি:
  -আকাশ...
  টাৰ্মিনেটৰ হাৰ্পিৰ দৰে উৎসাহেৰে মাৰিয়াই ক"লে:
  -এঞ্জেলছ
  খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ মহত্ত্বক লাথি মাৰি মেট্ৰিয়নাই হিচকি উঠিল:
  - আপনার...
  আলেংকাই নিজৰ উদং তলৰ অংগটোৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  -কি...
  আন্যুতাই তাইক আকৌ বিনাশৰ উপহাৰেৰে বাট মাৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  -আপুনি...
  আল্লা ৰঙা চয়তানে গাইছিল:
  - গাঁওবাসী...
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰুছিয়াই অহংকাৰেৰে ক"লে:
  - অপেক্ষা কৰি আছে...
  আলেংকাই আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু দুশানবেক ৰক্ষা কৰি গাই গ"ল:
  -এহ-মা!
  আন্যুতাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে সমৰ্থন কৰিলে, খালী ভৰিখন আৰু ৰূপৱতী আঙুলিৰে ডেগাৰ এটা দলিয়াই দিলে, গৰ্জন কৰি:
  -গ্ৰীষ্ম...
  অগ্নিময় চয়তানে উত্তেজনাত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - শীতকালীন নহয়,
  গুলীটো গুলিয়াই মাৰিয়াই খঙেৰে ক"লে:
  -এহ-মা!
  মেট্ৰিয়নাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো দি হিচকি উঠিল:
  -যদি মাথোঁ...
  আলেংকাই আকৌ গুলীয়াই চীনাসকলক তললৈ নমাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  -ধন...
  আন্যুতাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিজৰ মেচিনগানটো নমাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, হিচকি মাৰি:
  -অন্ধকাৰ...
  মাৰিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - কুবান নদী...
  মেট্ৰিয়নাই হিচকি উঠিল, আৰু মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই ক"লে:
  - আৰু...
  আলেংকাই লৈ জোৰকৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  -ডন নদী...
  আন্যুতাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  -এটা খোজ কাঢ়ি যাওক...
  মাৰিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  -কসাক...
  মেট্ৰিয়নাই আকৌ গুলীচালনা কৰিলে, দুজন কৃষ্ণাংগ মানুহক তললৈ নমাই দিলে আৰু ৰাস্প কৰিলে:
  - একটি খোজ কাঢ়িব...
  আলেংকাই গুলীটো গুলিয়াই আনন্দত কৈ ওলাই আহিল:
  - বিদায়...
  আন্যুতাই বেলুগাৰ দৰে গৰ্জন কৰি ক"লে:
  - এহ-মা!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লা, গুলীচালনা কৰি, আগবাঢ়ি গ"ল:
  -গ্ৰীষ্ম...
  মাৰিয়াই, ৰেপচাৰছ এক্সটাচিৰ সৈতে, মন্তব্য কৰিলে:
  - শীতকালীন নহয়...
  মেট্ৰিয়নাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত ভুকুৱাইছে, খালী ভৰিখনেৰে টোপোলাটোত এটা ডাঙৰ বিস্ফোৰণ ঘটাইছে:
  - এহ-মা!
  উদং গোৰোহা ব্যৱহাৰ কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আলেংকাই প্ৰশংসাৰে ক"লে:
  - ধিক্...
  আন্যুতাই গুলীয়াই তললৈ ঘাঁহনি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - পৰা...
  অগ্নি আল্লাই আৰু ক"লে:
  - বলিয়া...
  মাৰিয়াই গুলীচালনা কৰি লৈ ক"লে:
  -আটাইবোৰ...
  মেট্ৰিয়ানা, গুলী চলাই, কোব্ৰাৰ দৰে হিচকি উঠিল, আঘাত কৰিলে:
  - সিহঁতে ইয়াক কাঢ়ি নিব...
  আলেংকাই তীব্ৰতাৰে চিঞৰি উঠিল, আঘাত কৰিলে:
  - u...
  আন্যুতাই গুলীচালনা কৰি খঙেৰে ক"লে:
  - কসাক...
  অগ্নিময় আল্লাই আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  -বাৰু...
  মাৰিয়াই কঠোৰভাৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  -এ...
  মেট্ৰিয়নাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  -বিদায়...
  আলেংকাই আকৌ নিজৰ উদং আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি নেমুটো দলিয়াই দিলে, চিঞৰিলে:
  - একটি খোজ কাঢ়িব...
  আন্যুতাই ভেকুলীৰ দৰে গুঞ্জৰিত কৰিলে, আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  -বিদায়...
  মাৰিয়াই হেঁচা দি, এটা ফাটি গুলী চলাই, ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ
  - বাৰু...
  গ্ৰেনেডটো পেলাই দি মেট্ৰিয়নাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - একটি...
  ভাড়াতীয়া সৈন্যই তাইৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰা উপহাৰটোক লাথি মাৰি আলেংকাই কঠোৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - বিদায়...
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডৰ ওপৰত জপিয়াই উঠি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - একটি খোজ কাঢ়ি যাওক...
  আল্লাই খালী ভৰিখনেৰে উপহাৰটো পেলাই দিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - বিদায়!
  আৰু ছোৱালীবোৰে একেলগে হাঁহি হাঁহি ফাটি যায়... নাই, দুশানবে জাৰ্মানীৰ বাবে সহজ নহয়। যদিও বিদেশী পদাতিক বাহিনীৰ উল্লেখযোগ্য বাহিনী নিয়োগ কৰা হৈছিল। হিন্দু, আফ্ৰিকান, আৰবৰ বাবে শীতকালত যুদ্ধ কৰাটো কঠিন, সেয়েহে নাজীয়ে তেওঁলোকক মধ্য এছিয়ালৈ পঠিয়াইছিল। ইয়াত ইহঁতক কামানৰ ঘাঁহৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। আৰু তেওঁলোকক বধ কৰিবলৈ পঠিওৱা হয়। তীব্ৰ প্ৰতিৰোধৰ সৃষ্টি কৰি এখন নতুন চহৰৰ উন্মেষ ঘটিছে: দুশানবে।
  জাৰ্মানীয়ে গধুৰ বোমা আৰু নাপালম ব্যৱহাৰ কৰি ছোভিয়েটৰ স্থানত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল। স্বয়ংচালিত বন্দুক আৰু হাউইটজাৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰিছিল, আৰু গেছ লঞ্চাৰ আনিছিল। আৰু আনকি তেওঁলোকে দহ টন পৰ্যন্ত ওজনৰ বোমাও ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আঁঠুৰ ওপৰত ৰাছিয়া ভাঙি পেলালে।
  দুশানবে ধ্বংসাৱশেষলৈ পৰিণত হৈছিল যিবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত পইণ্ট ব্লেংক ৰেঞ্জত গুলী চলোৱা হৈছিল।
  খালী ভৰিৰে কেৱল পেণ্টী পিন্ধি, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰি আলেংকাই গান গাবলৈ ধৰিলে;
  মই আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ যোদ্ধা,
  একটি সহজ ছোৱালী, সদায় খালী ভৰি...
  কেতিয়াবা কাউৰীবোৰে নিকৃষ্টভাৱে কান্দিছিল,
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস যে সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব!
  
  মই কমছমোলৰ ভোকত যোগদান কৰিলোঁ,
  ঠাণ্ডাত প্ৰায় উলংগ মুকুতা...
  কিন্তু মই ফেচিষ্টজনক তেওঁৰ পেডেষ্টেলৰ পৰা পেলাই দিম,
  এডলফক তাৰ দীঘল নাকটো দিয়ক!
  
  কমছমোল ছোৱালীজনীক বিশ্বাস নকৰিবা,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰিব...
  আৰু ইয়াত এটা স্পষ্ট মাত শুনা যায়,
  আমাৰ সেনাবাহিনী আমাৰ পিতৃভূমিৰ শিখৰলৈ উঠিছে!
  
  মাতৃভূমি গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ বাবে,
  যুদ্ধ, অনুগ্ৰহ কৰি, ভয় নোহোৱাকৈ অগ্ৰগামী...
  যদিও আপুনি জানে পথাৰবোৰ তেজেৰে পানীৰে ভৰি আছে,
  কিন্তু দেখুৱাওক, তুমি শৌৰ্য্যৰ নিদৰ্শন!
  
  কমছমোলৰ সদস্যসকলৰ বাবে স্বৰ্গ সুখ,
  ছোৱালীজনীৰ বাবে কোনো চিন্তা নাই...
  সকলো তাইৰ গৌৰৱময়, গৌৰৱময় শক্তিত থাকিব,
  আৰু ফুৰাৰ আহিব গৰ্ভপাতৰ ভাগ্যলৈ!
  
  কিন্তু সময় কঠিন - হিটলাৰ আহি আছে,
  তেখেতে আনকি ভয়ংকৰজনকো পৰাস্ত কৰিব পাৰে...
  বোমাৰ দৰে উদাৰতাৰে ৰকেট নিক্ষেপ কৰে,
  সকলো সৈনিকক খেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ সক্ষম!
  
  কিন্তু বিশ্বাস কৰক, ছোৱালীয়ে ভয় নাজানে,
  আপনার খালি পারে একটি গ্রেনেড নিক্ষেপ...
  তাই উলংগ - তাইৰ চাৰ্টটো জ্বলি গৈছে,
  অজ্ঞাত গোটৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি থকা!
  
  কমছমোলৰ কোনো সদস্য নাই - যথেষ্ট শব্দ,
  তাই শব্দটো নাজানে - মই নোৱাৰো !
  আৰু ক্ৰাউটবোৰ চোৰৰ দৰে পলাই যাব,
  যেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে ভৰিখন পোন কৰে!
  
  হয়, ঠাণ্ডাত আধা উলংগ হৈ যুঁজিব,
  বিশ্বাস কৰক, এনেকুৱা ছোৱালীৰ ভাগ্য...
  যুদ্ধত তাই ৰসাল গোলাপৰ ৰং,
  আৰু তেওঁ ক্ৰাউটসকলক হত্যা কৰিব, ঠিক তেওঁ বিচৰা ধৰণে!
  
  বাঘ যোদ্ধাজনে ধেমালিতে টোকৰ মাৰিলে
  ইয়াক জ্বলাই ছাই কৰি পেলোৱা হৈছিল নাপালমৰ দৰে...
  আৰু ফেচিষ্ট এডলফে থুঁতৰিত পাইছিল,
  ফ্ৰিটজে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাটো অসাৰ হৈ পৰিল!
  
  সৈন্যই নাজানে আমি কি কৰিম,
  কেতিয়া আহিব পৃথিৱীলৈ শান্তিৰ সময়...
  কিন্তু খালী ভৰিৰে কমছমোলৰ সদস্যসকলে মাত দিলে,
  আৰু সকলো সাফল্যৰ একাউণ্ট খুলি দিয়ে!
  
  তেওঁলোকে নিজেই সকলোখিনি লাভ কৰিব বিচাৰে
  'কমছমোল'ৰ সদস্যসকলৰ বাবে স্বৰ্গৰ কোনো ঘাঁহ নাই...
  যদিও আইকনৰ পৰা মুখবোৰ আশীৰ্বাদ পাব,
  আমি লুচিফাৰৰ দুপৰীয়াৰ আহাৰ খাবলৈ যোৱা নাই!
  
  তেওঁলোকে মস্কোৰ পৰা এদল ডাকাতক পুনৰ দখল কৰে,
  যদিও তৃতীয় ৰাইখ কোনো শব্দ নোহোৱাকৈ শক্তিশালী...
  আমি টেংকেৰে পৰজীৱীবোৰক মাৰিম,
  আৰু আন্ধাৰ কাটি পেলাব সূৰ্য্যৰ উজ্জ্বল ৰশ্মিয়ে!
  
  আৰু খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিব,
  ছোৱালীৰ বাবে ই একেবাৰেই কঠিন নহয়...
  আমি চিকচিকিয়া শিখালৈ ভয় নকৰো,
  যদিও আমি এই কথা জানো, তথাপিও ই সহজ!
  
  Union of Soviets - মাতৃভূমি মহান,
  একটি, প্রতি যোদ্ধা গোহালি থেকে একটি নাইট হয়...
  ল"ৰাটোৰ ডায়েপাৰৰ পৰা গৰ্জন শুনা যায়,
  আৰু আপুনি ভিৰ আৰু বিৰোধীক পৰাস্ত কৰিলে!
  নাজীয়ে গ্ৰীষ্মকালত উৰাল দখল কৰাৰ পিছত, জাপানীসকলৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ। ষ্টেলিন আৰু তেওঁৰ দলটোৱে অৰণ্যৰ মাজলৈ গৈ দলীয় যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। আৰু ফুহৰাৰে স্থানীয় বাহিনীৰ পৰা বিভাজন গঠন কৰিবলৈ ধৰিলে। বিশেষকৈ ভ্লাছভৰ ৰাছিয়ান লিবাৰেচন আৰ্মীক পক্ষপাতীসকলৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আৰু কিছুমান ৰাজতন্ত্ৰিক গঠন। ইয়াৰ উপৰিও সম্ৰাট তৃতীয় ভ্লাদিমিৰক ফুহৰাৰৰ নামমাত্ৰ সহ-শাসক ৰাজকুমাৰৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনোৱা হৈছিল।
  কিন্তু ই বিশুদ্ধ নামমাত্ৰ৷
  এতিয়াৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে বাহ্যিকভাৱে শান্ত হৈছে। জাৰ্মানীয়ে ফ্ৰান্স, হলণ্ড আৰু ৰাছিয়াৰ ভূমিৰ উপনিবেশ দখল কৰে। ব্ৰিটেইনৰ সৈতে সন্মানজনক শান্তি হৈছিল, আমেৰিকাই এতিয়াও মূৰ উলিয়াই দিয়া নাই আৰু দেশৰ ভিতৰত আৰু অৰ্থনীতিৰ সৈতে সমস্যা আছে।
  কিন্তু জাপানৰ সৈতে সম্পৰ্ক লক্ষণীয়ভাৱে অধিক জটিল হৈ পৰিল। জাৰ্মানসকলে নিজৰ উপনিবেশ বুলি গণ্য কৰা ইণ্ডোচাইনাক তাই দখল কৰিছিল। আৰু নাজীয়ে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত জাপানীসকলে দখল কৰা জাৰ্মান সম্পত্তিৰ কথাও মনত পেলালে। যেনে, তেওঁলোকক ঘূৰাই অনাৰ সময় নহয়নে? তথাপিও আপুনি অসৎ কাম কৰিলে।
  যি সময়ত সম্পৰ্কৰ সাৰ আৰু বিষয়টো গৰম হৈ আহিছিল। তদুপৰি চীনত জাপানীসকলৰ যুদ্ধ ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পাইছিল। আৰু হালধীয়া ভূখণ্ডৰ মাজেৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  আৰ্য্যৰ আদেশত বিদেশী বিভাগ গঠন কৰি জাৰ্মানীয়ে নিজৰ শক্তি ৰক্ষা কৰিছিল।
  আমি নতুন টেংক লাভ কৰিলোঁ: "টাইগাৰ", "পেন্থাৰ", "লায়ন" আৰু "মাউছ"। শেষৰখন টেংক অৱশ্যে অতি গধুৰ বুলি ধৰা পৰিল আৰু সামৰিক বিশেষজ্ঞসকলে ইয়াক নাকচ কৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে ভূখণ্ডৰ ৰেহাইৰ দাবীত জাপানৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিবলৈ ধৰিলে। চামুৰাইয়ে প্ৰতিহত কৰিলে। ফলত ১৯৪৪ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। জাৰ্মানীয়ে জাপানীসকলক আক্ৰমণ কৰি পিছলৈ ঠেলিবলৈ ধৰিলে।
  যুদ্ধবোৰে জাপানৰ স্থল বাহিনীৰ দুৰ্বলতা দেখুৱাইছিল যদিও একে সময়তে পেন্থাৰ আছিল সম্পূৰ্ণ ব্যৱহাৰিক টেংক আৰু যথেষ্ট ফলপ্ৰসূ। আৰু তাতোকৈ ভাল হৈছে বৰ্ধিত চাইড প্ৰটেকচনৰ সৈতে পেন্থাৰ-২।
  পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈ জাপানীসকলে পিছুৱাই গ"ল। যুদ্ধবোৰত ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে অংশ লৈছিল। আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজিলে।
  আৰু ইয়াত জাপানীসকলৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম ৰূপত পাঁচগৰাকী কমছমল ছোৱালী।
  আলেংকা, আন্যুতা, আল্লা, মাৰিয়া আৰু মেট্ৰিয়নাই সিংহনীৰ দৰে যুঁজ দিয়ে। গুলীচালনা কৰে, উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু উদং স্তন জোকাৰি দিয়ে।
  আৰু একে সময়তে তেওঁলোকেও গান গায়;
  ইয়াতকৈ ধুনীয়া ৰাছিয়াৰ মাতৃভূমি নাই,
  পৃথিৱীত আৰু সুন্দৰ শক্তি নাই...
  তৰাবোৰে ক"লা মুগা পানী দিলে,
  নাইটসকললৈ শুভেচ্ছা পঠাওক!
  
  কমছমোলৰ সদস্যসকলেও যুঁজি ভাল পায়,
  আৰু বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে দৌৰিব,
  খালী গোৰোহা লৈ নিয়ৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যাওক,
  আপোনাৰ মুঠিৰে Krauts আঘাত কৰিবলৈ!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইয়াতকৈ ব্যয়বহুল দেশ নাই,
  মোৰ উজ্জ্বল পিতৃভূমি কি...
  যুদ্ধত ইয়াৰ অপৰিৱৰ্তিত শক্তিৰে,
  আমাৰ ৰাছিয়ান পৰিয়ালটো শক্তিশালী হৈ আহিছে!
  
  আমি অৰ্থডক্স তৰোৱালেৰে যুঁজিলোঁ,
  আৰু এতিয়া সাম্যবাদ আমাৰ পিছফালে...
  আমাৰ মানুহবোৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত গৌৰৱময় হৈ পৰিছে,
  আৰু দুষ্ট ফেচিবাদক অগাধত পেলোৱা হ"ব!
  
  পিতৃভূমিত কিমান নায়ক আছে?
  যুদ্ধত, এটা কেঁচুৱা আৰু এজন বৃদ্ধ উভয়ে...
  আমি গঠনত বাৰ্লিনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যাম,
  আমাৰ বিশ্বাস এক শক্তিশালী একক!
  
  যীচুৱে আমাক নিয়ন্ত্ৰণ কৰে জানি লওক,
  তেওঁ এজন মহান, ৰাছিয়ান, বগা ঈশ্বৰ!
  দুষ্ট কয়িন ধ্বংস হ"ব,
  পবিত্ৰ পৰিয়ালে সহায় কৰিবলৈ প্ৰাৰ্থনা কৰক!
  
  আমি সকলোৱে কৰিব পাৰো, বহুত কৰিব পাৰো,
  আমি যিকোনো কাম চম্ভালিব পাৰো...
  নাজীৰ আজে বাজে কথা নকবা,
  চৰাইৰ দৰে আকাশলৈ উৰি যাম!
  
  শক্তিশালী স্বৰগৰ শক্তি আমাৰ লগত আছে,
  আৰু পবিত্ৰ প্ৰভু খ্ৰীষ্ট...
  ঈশ্বৰক অনন্তকাল বিচাৰিব
  শেষলৈকে ৰডৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হওক!
  
  আমাৰ সুন্দৰ ঈশ্বৰ, পবিত্ৰ, সৰ্বশক্তিমান,
  যে তেওঁ ৰাছিয়াক তেওঁৰ মুকুট হিচাপে বাছি লৈছিল...
  ছাদৰ প্ৰয়োজন হ'লে আমি তেওঁৰ বাবে ভাঙি পেলাম,
  আমাৰ হৃদয়ত চিৰদিনৰ বাবে তুমিয়েই পিতৃ ৰড!
  
  লাডাক শুভকামনা বিচাৰিব,
  তেওঁ যুৱকজনক মৰম দিয়ক...
  যদি আমি উভতাই দিব লাগে, আমি প্ৰতিশোধ ল"ব পাৰো,
  কাৰণ আমাৰ গৰম তেজ আছে!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিস্তৃতিবোৰ সৃষ্টি কৰোঁ আহক,
  'আমি ৰাছিয়ান তৰাতকৈ উচ্চ উৰিব...
  দুখ চিৰদিনৰ বাবে নাইকিয়া হওক,
  কাৰণ আমাৰ এজন সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ!
  
  আমি সকলোৱে ৰডৰ বাবে থিয় দিম,
  আৰু উজ্জ্বল খ্ৰীষ্টৰ নামত...
  Fuhrer লোমশ uroyu,
  আমাৰ বিশ্বাস দৃঢ় আৰু নিৰ্মল!
  
  এইদৰেই আমি সাম্যবাদৰ কাৰ্য্য গঢ়ি তোলোঁ,
  'আমি পিতৃভূমিৰ সকলোতকৈ ওপৰত থাকিম, জানো...
  ফেচিবাদৰ যোল ভাঙি যাওঁ, বিশ্বাস কৰক,
  আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত জান্নাত আহিব!
  
  ভগৱানে আমাক শক্তিশালী পেশী হ'বলৈ অনুমতি দিয়ক,
  আৰু শৰীৰ আৰু আত্মাত শক্তিশালী হওক...
  পৃথিৱীত আৰু শক্তিশালী যোদ্ধা নাই,
  তীখাৰ হাতেৰে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওঁ আহক!
  
  বগা ঈশ্বৰে সকলোকে পুনৰুত্থান কৰিব, বিশ্বাস কৰক,
  গতিকে মৰিবলৈও ভয়ংকৰ নহয়...
  সকলো চয়তান চুকত সিঁচৰতি হ"ব,
  বিশ্বাস কৰক, সাম্যবাদক ভৰিৰে গচকিব নোৱাৰিব!
  
  আৰু পৰিয়ালৰ নামত আমি যুঁজিলোঁ,
  দৈত্য ষ্টেলিনে আমাক যুদ্ধলৈ লৈ গ"ল,
  আমি কমিউনিজম অতি সোনকালে দেখিবলৈ পাওঁ,
  আৰু ৰাছিয়ান আৰু জৰ্জিয়ান একত্ৰিত!
  
  আমি একেলগে সকলো অসুৰতকৈ শক্তিশালী হ"ম,
  পৰিয়ালে আমাক শক্তি আৰু সুখ দিব...
  আৰু ভাগ্য ভাল যে আৰু বেছি দিন নাথাকিব,
  সত্য যে মই আপোনালোকৰ বাবে কবিতাৰ বাট মুকলি কৰি দিলোঁ!
  মুঠতে জাপানে সঁচাকৈয়ে চুহি খায়। কোনো সুযোগ নোহোৱাকৈ তাই যুদ্ধত পৰাস্ত হয়।
  "পেন্থাৰ"-২ কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ নিজৰ বাবে পইণ্ট লাভ কৰে। তাই এগৰাকী ছুপাৰ ক্লাছ টেংক। যুদ্ধ পৰীক্ষাত দেখা গৈছে যে এই বাহনখনে সকলো কোণৰ পৰা জাপানী বন্দুকৰ আঘাত সহ্য কৰিবলৈ সক্ষম।
  আৰু এই টেংকটোত অৱশ্যেই আছে গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডা। চাৰিজনী ছোৱালীৰ লগত যুঁজি থকা।
  আৰু তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিছে। নখ হাতুৰীৰে কোবাই দিয়াৰ একাগ্ৰতাৰ সৈতে আঘাতবোৰ ঘটে।
  গেৰ্ডাই, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি, চিঞৰি উঠে:
  - মই নতুন স্বৰ্গৰ পৰা অহা যোদ্ধা!
  চাৰ্লটে গুলী চলাই দাঁত উদঙাই গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু মই মহাকাশৰ গভীৰতাৰ পৰা আহিছো!
  ক্ৰীষ্টিনাই গুলী চলাই থাকিল, হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মোক ৰখাব পৰা কোনো নাই!
  মাগডাই গুলী চলাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ক"লে:
  - মই নৰকীয় বৰ্ণালীৰ এজন যোদ্ধা!
  আৰু ছোৱালীবোৰক কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ জাপানীসকলে নিঃশেষ কৰি পেলালে। তেওঁলোকে বৃদ্ধি পোৱা আক্ৰমণাত্মকতাৰে কাম কৰিছিল। তেওঁলোকৰ গতিবিধি আৰু দ্ৰুততা আচৰিত।
  আৰু তেওঁলোক নিজেই খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধিছে। এইবোৰ ৰেঞ্জাৰ ছোৱালী। আনকি জাপানীসকলেও হাৰ মানিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  আৰু ক্ৰাউটসকলে মহানগৰখনতেই অৱতৰণ কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে চৰম দক্ষতাৰে কাম কৰিছিল। বহুমুখী টি এ-১৫২ বিমানেও এই যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, যিখন যুদ্ধ ফকে-উলফতকৈও শক্তিশালী বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল।
  দুগৰাকী ছোৱালীৰ মাজত কাজিয়া হৈছে: এলবিনা আৰু এলভিনা।
  মনোমোহা জাৰ্মান মহিলা, দুয়োজনেই শ্যামলা। আৰু কেনেকৈ বিমানৰ পৰা জাপানীক আঘাত কৰিব।
  আলবিনাই বিস্ফোৰণ ঘটাই ডজন ডজন বিমান গুলীয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - মই ইমান শীতল ছোৱালী!
  এলভিনাইও গুলীচালনা কৰিছিল, এক ডজন বিৰোধীক হত্যা কৰিছিল আৰু চিঞৰিছিল:
  - কেৱল এগৰাকী সিংহনী!
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়েই সম্পূৰ্ণ শ্বকত!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই ৱেৰমাচ্টক টকিঅ"ক লোৱাত সহায় কৰে। ছুপাৰ ডাইনীৰ আদেশ মানি চলে। আৰু আৰু কি কৰিবলৈ আছে? আপুনি অলসভাৱে বহি যুদ্ধৰ অগ্ৰগতি চাই নাথাকিব।
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে যুদ্ধৰ জোৱাৰ ঘূৰাই দিব নোৱাৰিলে। গতিকে দেখা গ"ল যে এতিয়া তেওঁলোকে কেৱল তৰোৱাল জোকাৰিছে।
  চামুৰাই কাটি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এক ডজন জাপানীক কাটি ক"লে:
  - সীমান্তত ম্লান মেঘ...
  তৰোৱালেৰে শত্ৰুক চেপি ধৰি মাৰ্গাৰিটাই আৰু ক"লে:
  - কঠোৰ ভূমি নিস্তব্ধতাই আৱৰি ধৰিছে!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে।
  অলেগে শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰি থাকিল, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে উপস্থিত এজন হত্যাকাৰী দলিয়াই দিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - আমুৰৰ ওখ পাৰত!
  মাৰ্গাৰিটাই গুলী চলাই গৈ খালী, টেন কৰা ভৰি দুখন পেলাই দি লিখিছে:
  - scythes সঙ্গে Plutocrats থিয় হয়!
  আৰু কেনেকৈ ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি যায়। আৰু সি ল"ব আৰু চামুৰাইক মাৰিব...
  টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ বনৰীয়া হৈ পৰিল। শেষত আনকি তেওঁলোকে নিজেই মিকাডোক বন্দী কৰি পেলালে।
  ডেকা যোদ্ধাসকলে ক্ৰোধত যুদ্ধ কৰিলে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰে।
  আৰু যেতিয়া নিঞ্জাবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, তেতিয়া ল"ৰাটোৱে ভৰিৰ আঙুলিৰে সিহঁতৰ ওপৰত তৰা এটা দলিয়াই পাঁচটাক পেলাই দিলে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰীক দলিয়াই ছয়জনক পেলাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - মাতৃভূমিৰ মহত্ত্বৰ বাবে।
  আৰু তাৰ পিছত দানৱ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো চকীদাৰক কাটি পেলালে।
  আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে ফুহৰাৰৰ হাতৰ পৰা বঁটা লাভ কৰিছিল। তদুপৰি জাপানৰ সম্ৰাট নিজেই বন্দী হৈ থকা বুলি বিবেচনা কৰিলে উচ্চতৰ দিয়া সম্ভৱ আছিল।
  ল"ৰাকেইটাই লাভ কৰে ওক পাতৰ সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ। যিটো নিজৰ মাজতে যথেষ্ট সন্মানৰ কথা।
  ফুৰাৰে মাৰ্গাৰিটাৰ গালত চুমা খাই বিদায় লৈ ক"লে:
  -আপুনি সঁচা আৰ্য! মোৰ সেনাবাহিনীত সেৱা কৰিব পাৰিবা!
  দানৱৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - মানৱ জাতিৰ শান্তি আৰু সমৃদ্ধিৰ কামত সেৱা আগবঢ়াবলৈ চেষ্টা কৰি আমি আনন্দিত হৈছো!
  আৰু তেওঁলোকে নিজেই প্ৰলোভনক প্ৰায় প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ফুৰাৰক ডিঙি চেপি ধৰিলে। কিন্তু ডাইনীয়ে তেওঁলোকক নিৰ্দেশনা দিলে: যিহেতু ইউ এছ এছ আৰ বন্দী কৰা হৈছে, তেন্তে জাৰ্মানসকলক বিশ্বক একত্ৰিত কৰিবলৈ দিয়ক।
  সঁচাকৈয়ে ফুহৰাৰে সিদ্ধান্ত ল"লে যে ৰখাব নালাগে। আৰু ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিলে।
  ১৯৪৫ চনৰ এই সময়লৈকে জাৰ্মানীয়ে শক্তিশালী জেট বিমান লাভ কৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ হাতত ই-ছিৰিজৰ টেংক আছিল।নতুন বাহনসমূহ পূৰ্বৰ বাহনসমূহতকৈ অধিক উন্নত আৰু অধিক কমপেক্ট আছিল। ই-৭৫ বিশেষভাৱে সফল হৈ উঠিল, জাৰ্মান টেংক নিৰ্মাণৰ বাবে শেহতীয়া ডিজাইন অনুসৰি বিকশিত কৰা হৈছিল - ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনৰ লগতে ট্ৰেন্সভাৰ্ছ ব্যৱস্থা।
  ই-৭৫ৰ কপালত ভালদৰে সুৰক্ষিত হৈ উঠিল: হালৰ ওপৰত ২০০ মিলিমিটাৰ আৰু তলত ১৬০ মিলিমিটাৰ, ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত। ঢালত হালৰ কাষবোৰ ১২০ মিলিমিটাৰ, লগতে ৫০ মিলিমিটাৰ অতিৰিক্ত ঢাল, আৰু টাৰেটটো ষাঠি ডিগ্ৰী ঢালত সন্মুখত ২৫২ মিলিমিটাৰ, আৰু ১৬৫ মিলিমিটাৰ কাষবোৰ "টাইগাৰ"-ৰ দৰে দুটা স্তৰৰ ঢালত। ২, মাত্ৰ আৰু ডাঙৰ, যিহেতু টাৰেট লক্ষণীয়ভাৱে তললৈ।
  টাইগাৰ ২ৰ তুলনাত ই-৭৫ প্ৰায় এক মিটাৰ কম আছিল যদিও দীঘল আৰু বহল আছিল আৰু কৱচ বহুত ডাঠ আৰু ঢালযুক্ত আছিল। একে সময়তে ওজন মাত্ৰ পঁচাত্তৰ টনলৈ বৃদ্ধি পালে, যিয়ে ১২৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে টাইগাৰ-২তকৈ উন্নত ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন প্ৰদান কৰিছিল। নতুন জাৰ্মান বাহনখনৰ ছদ্মবেশ ভাল আছিল, ইয়াত অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু লঘু ট্ৰেন্সমিছন আছিল আৰু দুটা বা সঁচাকৈয়ে চাৰিটা ধৰণৰ অধিক শক্তিশালী বন্দুক আছিল।
  প্ৰথমটো হৈছে ধ্বংস কৰিব পৰা আটাইতকৈ সহজ টেংক: ৮৮ মিমি ১০০ ই এল, লক্ষ্য গুলী চলোৱাৰ বাবে আদৰ্শ বন্দুক, ইংৰাজী বাহনৰ বাবে বজ্ৰপাত। অধিক শক্তিশালী, কিন্তু ১০৫ মি.মি. আৰু ১২৮ মিমি ৫৫ ই এল কেলিবাৰৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গানটো অসজ্জিত লক্ষ্য আৰু টেংক দুয়োটাতে গুলী চলোৱাৰ বাবে অধিক সুবিধাজনক আৰু ফলপ্ৰসূ। আৰু তাতোকৈ ডাঙৰ কেলিবাৰ, এছাল্ট গানৰ ওচৰত, ১৫০ মিমি কামান, অৱশ্যে টেংকত গুলী চলাব পৰা।
  ই-৭৫ সকলো ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান মডেলতকৈ উন্নত বাহন, আৰু কেৱল বিৰল টৰ্টিলা টেংকেহে ওচৰৰ পৰা জাৰ্মানক খুন্দা মৰাৰ সুযোগ পায়।
  কিন্তু আশী টন ওজনৰ "টৰ্টিলা"খন গণ উৎপাদিত বাহন নহয়, আৰু ইয়াৰ উপৰিও ৬০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ ওজন আশী টন। গতিকে ইয়াৰে মাত্ৰ বিশটাহে উৎপাদন হ"ল।
  এইদৰে অগ্ৰাধিকাৰ লাভ কৰা আৰু ১৯৪৫ চনত সৰ্বাধিক উৎপাদন হোৱা ই-৭৫ আচলতে প্ৰায় অক্ষম। কিন্তু জাৰ্মানসকলক বেছি টেংকৰ প্ৰয়োজন নাছিল। গতিকে ব্ৰিটিছ টেংক বাহিনী দুৰ্বল। ই-১০ আৰু ই-২৫, লঘু আৰু তীব্ৰবেগী স্বয়ংচালিত বন্দুক, জংঘলত ভালদৰে যুঁজিছিল। গতিকে... জাৰ্মানীয়ে ভাৰতত আক্ৰমণ চলালে আৰু বিশেষ কষ্ট নকৰাকৈয়ে ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকলৰ ঔপনিৱেশিক সৈন্যক প্ৰহাৰ কৰিলে।
  বাস্তৱ ইতিহাসত তেওঁলোক দুৰ্বল লোকৰ হাতত সহজেই পৰাস্ত হৈছিল যদিও ইয়াত ৱেৰমাচ্ট তেওঁলোকৰ ওচৰত ক"তো নাই।
  ১৯৪৫ চনত আমেৰিকাই বোমা সৃষ্টি কৰা নাছিল। সাধাৰণতে প্ৰায় সকলো বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে আমেৰিকানসকলে এই অস্ত্ৰটো বহু পিছত সৃষ্টি কৰিছিল। মাত্ৰ বাস্তৱ ইতিহাসত ইউ এছ এছ আৰ অতি দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল যে আমেৰিকাই এই কাম কৰিছিল।
  সাধাৰণতে ক্ষমতা অৰ্জন কৰা সকলো সাম্ৰাজ্যকে ভাঙি পেলোৱা কিছুমান বিশেষ শক্তি স্পষ্টভাৱে আছে।
  বিশ্বৰ আধিপত্যৰ সুযোগ হেৰুৱাই পেলোৱা জাৰিষ্ট ৰাছিয়াৰ ক্ষেত্ৰত যিদৰে হৈছিল, ঠিক তেনেকৈয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ ক্ষেত্ৰতো হৈছিল, আৰু শেহতীয়াকৈ আমেৰিকাৰ ক্ষেত্ৰতো তেনেকুৱাই হৈছে। হয়, আপাত দৃষ্টিত চীন যেতিয়া অত্যধিক শক্তিশালী হ"ব তেতিয়া সমস্যাই অপেক্ষা কৰি থাকিব। কিন্তু এইটো স্পষ্ট যে ছুপাৰ ডাইনীয়ে বিভিন্ন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত মানৱতাক একত্ৰিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  জাৰ্মানীয়ে এতিয়া ভাৰত দখল কৰি ইজিপ্তৰ মাজেৰে তুৰ্কীৰ সৈতে আগবাঢ়িছে। বিশেষ অসুবিধা নোহোৱাকৈয়ে জয়ী হয়। আৰু তেওঁলোকৰ মূল সমস্যা হৈছে যোগাযোগ ব্যৱস্থা, যোগানৰ সম্প্ৰসাৰণ, বহু ঠাইত পথৰ অভাৱ।
  জাৰ্মান ছোৱালীয়ে অৱশ্যে য"তেই পাৰে আৰু নোৱাৰে তাতেই যুঁজে।
  আলেকজেণ্ড্ৰিয়াত শ্বেলা আৰু মাৰ্গাৰেটে ব্ৰিটিছক পৰাস্ত কৰি দহখনতকৈও অধিক টেংক নোক আউট কৰে। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে নিজৰ ই-৫০ গাড়ীখনত নীল নদীৰ কাষেৰে দৌৰিছে আৰু ইতিমধ্যে চুডানত যুঁজি আছে।
  তেওঁলোকৰ টেংকটো এটা উন্নত "পেন্থাৰ", যাৰ কৱচ "টাইগাৰ"-২ৰ দৰে ডাঠ মাত্ৰ অধিক ঢালৰ। বাহনখন নিজেই সৰু টাৰেট থকা পেন্থাৰতকৈ যথেষ্ট কম, আৰু বিন্যাস অতি ঘন। এই গাড়ীখনত শ্বেলা, মাৰ্গাৰেট আৰু এলি আছে - ক্ৰু তিনিজনলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছে। ইয়াৰ ফলত স্থানৰ ৰাহিও যথেষ্ট। সেয়েহে বাহনখনৰ ওজন ৫০ টনতকৈ বেছি নাছিল আৰু ইয়াত ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান আছিল। বন্দুকটো অতি সঠিক আৰু প্ৰতি মিনিটত বাৰটা গুলী চলায়। ইয়াৰ উপৰিও টাইগাৰ-২ৰ তুলনাত এতিয়াও কাষত ৫০ মিলিমিটাৰ ঢাল ওলমি আছে, গতিকে জাৰ্মান গাড়ী এখন সহজেই ভাঙিব নোৱাৰি। আৰু ইয়াৰ ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন বুষ্ট কৰা হৈছে।
  তিনিগৰাকী ছোৱালীয়ে গাড়ী চলাই গৈ আছে আৰু চাৰ্চিলক দেখি সঠিকভাৱে গুলী চলাইছে। হয়, ইংৰাজী টেংকৰ এটা সুবিধা আছে - ভাল ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ। কিন্তু বন্দুকটো যথেষ্ট দুৰ্বল আৰু জাৰ্মান বাহনৰ বাবে বিপজ্জনক নহয়। আনকি ই-৫০ৰ বাবেও, যিটো ঢালৰ বাবে টাইগাৰ-২তকৈ বহুত ভালকৈ সুৰক্ষিত, বা তাতোকৈ বেছি পূৰ্বৰ পেন্থাৰতকৈও বেছি।
  শ্বেলাই গুলীচালনা কৰি শ্বাৰমানক দূৰৰ পৰা ধ্বংস কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াত আমি নিজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিছো... আৰু ইয়াৰ পিছত আমাৰ সকলোৰে বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে?
  মাৰ্গাৰেটে উত্তৰ দিলে:
  - পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতা!
  এলিয়ে চাৰ্চিলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি গাইছিল:
  - কিন্তু মোৰ আৰু এটা আবেগ আছে, এয়া শক্তি, কেৱল ক্ষমতা!
  আৰু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰে আন এটা ইংৰাজী টেংক ধ্বংস কৰিলে, গান গাই:
  - সোণ আৰু টকাৰ প্ৰয়োজন নাই! আৰু মোৰ সন্মুখত আঁঠু লৈ মানুহ লাগে!
  আৰু শ্বেলাই আকৌ খালী ভৰিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে, শত্ৰুক আঘাত কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - মানুহবোৰ আঁঠু লৈ আছিল! পৃথিৱীৰ সমগ্ৰ পৃষ্ঠৰ ওপৰত!
  যোদ্ধাসকলে গুলীচালনা কৰি থাকিল। কিন্তু ইংৰাজৰ টেংক শেষ হৈ গ"ল, আৰু ঔপনিৱেশিক সৈন্যই আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ইফালে মেইনষ্টেইনৰ পৰামৰ্শ অনুসৰি ফুৰাৰে এটা সাহসী দুঃসাহসিক অভিযান চলাবলৈ সিদ্ধান্ত লয়: ১৯৪৫ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত জাৰ্মানসকলে সাহসেৰে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰে। স্পষ্টকৈ ক"বলৈ গ"লে এই কথা কোনেও আশা কৰা নাছিল! এই ক্ষেত্ৰত এনে সিদ্ধান্ত ৰাতি জীয়াই থকাটো আৰু ভাল বুলি হিচাপৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰিত হৈ পৰিল।
  কিন্তু ঠাণ্ডা পানী কোনো বাধা নহয়।
  আৰু জাৰ্মানসকলে কিমান জোৰেৰে চুদিলে।
  গেৰদাৰ টেংক ক্ৰু ভাৰতৰ পৰা উভতি আহিল। শীতৰ ঠাণ্ডাৰ মাজতো ছোৱালীকেইজনীয়ে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছিল।
  কিন্তু তেওঁলোকৰ ই-৭৫ টেংকে কাম কৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে মাত্ৰ অৱতৰণ কৰি আটাইতকৈ কঠিন মুহূৰ্তত যুঁজি আছে, তেওঁলোকক সাগৰত পেলাব বিচৰা টেংকৰ আক্ৰমণক বিকৃত কৰি।
  গেৰ্ডাই ৮৮ মিমি ১০০ ই এল বন্দুক বাছি লৈছিল। ই যথেষ্ট কৱচ বিন্ধিব পৰা আৰু ইয়াত বৃহৎ সংখ্যক খোলা থাকে। ছোৱালীকেইজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটাম টিপি ব্ৰিটিছক নিঃশেষ কৰি কাম কৰে। আৰু একে সময়তে তেওঁলোকে গান গায়:
  - আৰু মহান ৰাইচে আপোনাক কৈছিল - ড্ৰিফ্ট নকৰিবা,
  আমি সকলোকে থেতেলিয়াই দিম, একে সময়তে পাহাৰ লৰচৰ কৰিম!
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গুলী চলালে আৰু হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - তৃতীয় ৰাইখ গৌৰৱ!
  চাৰ্লটেও গুলী চলালে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰিলে, দাঁত উদং কৰি, চাৰ্চিলক ভাঙি পেলালে:
  - আৰু আমাৰ সেনাবাহিনীলৈ গৌৰৱ!
  ক্ৰীষ্টিনাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি ইংৰাজী গাড়ীখনত খুন্দা মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাৰো মহিমা!
  তেতিয়া মাগডাই খালী ভৰিৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তাই শত্ৰুক চেপি ধৰিলে, শ্বাৰমানক ধ্বংস কৰিলে আৰু ইছ্যু কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ আত্মাৰ মহিমা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাম কৰি ব্ৰিটিছ টেংক ধ্বংস কৰিছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাইও যুঁজিছিল। হাইপাৰ-অম্নিপটেণ্ট ডাইনীজনে আদেশ দিলে, গতিকে ইয়াক সম্পন্ন কৰিব লাগিব। তোমাৰ অমৰত্বৰ বাবে হাল বোৱা।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মেচিনগানেৰে পদাতিক বাহিনীক কাটি পেলালে।
  ল"ৰা অলেগে গ্ৰেনেডৰ দৰে দলিয়াই ইংৰাজী গাড়ীৰ ট্ৰেক ভাঙি পেলালে। তাই ঘূৰি আহি চুবুৰীয়াজনৰ লগত মুখামুখি হ"ল। আৰু দুয়োটা টেংক বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ গৃহভূমিৰ মহিমা!
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চাৰ্চিলৰ ট্ৰেক ভাঙি পেলায়। তেওঁ ইউ টাৰ্ণ কৰি শ্বাৰমানৰ লগত খুন্দা মাৰে। দুয়োটা টেংকতে জুই লাগি মমবাতিৰ দৰে জিলিকি উঠিল।
  ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - পিতৃভূমিৰ মহিমা আৰু শত্ৰুৰ মৃত্যু!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ এবাৰ খালী ভৰিৰে দুটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। ট্ৰেকত খুন্দা মাৰিলে আৰু একেলগে চাৰিটা টেংকৰ সংঘৰ্ষ হ"ল। তাৰে এজন "টৰ্টিলা" বুলি ওলাই পৰিল। আৰু এনে মাষ্টোডন এটাও টুকুৰা টুকুৰ হ"বলৈ ধৰিলে।
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - পৃথিৱীৰ পৰিৱৰ্তনৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাইও এটা পাক দিলে। ব্ৰিটিছক কাটি পেলালে। তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - নতুন ফেয়াৰ অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  তাইৰ থ্ৰ"ৰ ফলত একেলগে দুখন গাড়ীৰ সংঘৰ্ষ হয় আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে।
  অলেগে খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী উপহাৰো নিক্ষেপ কৰিছিল আৰু হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিছিল:
  - কি অৰ্ডাৰ মানে?
  পোনাটো নিক্ষেপ কৰাৰ ফলত দুখন ব্ৰিটিছ গাড়ীৰ সংঘৰ্ষ হয়।
  মাৰ্গাৰিটাই খালী আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো লঞ্চ কৰিলে, দুখন গাড়ী ঠেলি দিলে আৰু সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে জাৰ্মান বাবে নহয়! কিন্তু, হায়, ডাইনীজনীয়ে আমাক নিজৰ মানুহৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ জোৰ নকৰাটো ভাল কথা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গ্ৰেনেডটো লৈ খালী ভৰিৰে দলিয়াই পাৰ্ছিং আৰু চাৰ্চিলৰ ট্ৰেকত ঠেলি দিলে আৰু তাৰ পিছত গৰ্জন কৰিলে:
  - মই এজন চুপাৰ টাৰ্মিনেটৰ!
  আৰু ল"ৰাটোৱে কেনেকৈ হাঁহিব!
  দানৱৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেও পদাতিক বাহিনীক কাটি পেলাইছিল আৰু জুইৰ বিস্ফোৰণ দিছিল। আৰু প্ৰতিটো গুলী লক্ষ্যত খুন্দা মাৰিলে।
  ইংৰাজসকল স্পষ্টভাৱে ক্লান্ত হৈ পৰিছিল। আৰু ধুনীয়া আৰু অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে উদং ভৰিৰে ধ্বংসৰ টুকুৰা পঠিয়াইছিল। আৰু তেওঁলোকে ব্ৰিটেইনক ধ্বংস কৰিলে।
  আৰু আকাশত অতি ধুনীয়া, খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰে যুঁজিছিল: আলবিনা আৰু এলভিনা। কম সময়ৰ ভিতৰতে ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে তিনিশতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল, ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰিছিল।
  কিন্তু এতিয়া দুয়োগৰাকী সুন্দৰী ইতিমধ্যে চাৰিশ গাড়ীৰ সংখ্যাৰ ওচৰ চাপিছে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে আৰু অধিক পুৰস্কাৰ: সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে লোহাৰ ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ।
  আলবিনাই ইংৰাজী গাড়ী এখন খুন্দিয়াই পেলায়, ইয়াক ঘূৰাই ঘূৰাই গান গায়:
  - সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত!
  ইয়াৰ পিছত ইয়াৰ Me-262 "X" ৰ পৰা 30 মিমি কামানৰ এটা বিস্ফোৰণে আৰু পাঁচখন বিমান নিক্ষেপ কৰি হিচকি উঠিল:
  - আৰু ক্ৰোধিত, আৰু ক্ৰোধিত জুইত!
  এলভিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে। তাই নিজৰ এয়াৰ কামানেৰে ব্ৰিটিছ বিমানবোৰ কাটি পেলালে আৰু উন্মাদনাত গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু এটা কৃতিত্ব সম্পন্ন!
  আৰু সাতখন বিমান ছিন্নভিন্ন হৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  আলবিনাই আকৌ ঘূৰি আহিল, আৰু আকৌ আঘাতৰ দৰে শত্ৰুৰ চাৰিখন বিমান কাটি চিঞৰিলে:
  - এইটোৱেই আপুনি জীয়াই থকা উচিত!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি দিয়ে।
  এলভিনাইও প্ৰতিপক্ষক চৰ মাৰিলে। বিমানবোৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - সহস্ৰাব্দৰ নতুন বিশ্বাসৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত তাই আৰু তিনিখন ব্ৰিটিছ বায়ুসেনাৰ বিমান গুলীয়াই পেলায়।
  এই যুদ্ধত ছোৱালীবোৰে চাৰিশ গাড়ী খহি পৰাৰ ফলাফল অতিক্ৰম কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে নতুন স্তৰত উপনীত হ"ল।
  তেওঁলোকক বঁটা দিয়া হৈছিল: সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ।
  আৰু লণ্ডন নিজেই আক্ৰমণৰ বলি হৈছিল। জাৰ্মানসকলে নিজকে উফৰাই পেলাবলৈ নিদি ইংৰাজৰ ৰাজধানীখন ঘেৰি ধৰিলে।
  আৰু আফ্ৰিকাত শ্বেলা, মাৰ্গাৰেট আৰু এলিয়ে গৰমত যুঁজিছিল। তিনিগৰাকী ছোৱালীয়ে বন্দী কৰিলে এজন ইংৰাজ জেনেৰেল। আৰু ঘাঁহেৰে সামান্য সেউজীয়া হৈ পৰা উদং ভৰি দুখনে চুমা খাবলৈ জোৰ কৰিলে।
  তাৰ পিছত শ্বেলা, মাৰ্গাৰেট আৰু এলিয়ে বন্দীসকলক ধৰ্ষণ কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে কেৱল সেইবোৰ কাপোৰ খুলি পেলালে আৰু তাৰ পিছত স্পন্দনশীল জেডৰ ৰডত উঠিল। আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে ভাল পাইছিল।
  তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে চিকাৰ আৰম্ভ কৰিলে আৰু আনন্দৰে বনৰীয়া খালে। আৰু তাৰ পিছত সিহঁতে বনৰীয়া মানুহৰ দৰে জপিয়াই ঘূৰি ফুৰিছিল।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই বাকিংহাম পেলেচৰ চাৰিওফালে দৌৰিছিল। খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰি মেচিনগানৰ গুলী আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুক নিঃশেষ কৰে।
  আৰু দুয়োজন যোদ্ধাই নিজকে জপ কৰিলে:
  - আমি ছুপাৰমেনৰ ষ্টাইলত যুঁজ দিওঁ!
  একে সময়তে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেও খালী আঙুলিৰে তৰা পেলাই দিলে, যিবোৰে ৰাজপ্ৰসাদৰ চকীদাৰ আৰু চকীদাৰক খুন্দা মাৰিলে। অলেগে বুমেৰাং থ্ৰ"ৰে ডেৰ ডজন গাৰ্ডমেনক কাটি পেলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - মহাকাশ যুগৰ সেনাবাহিনীৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰে বুমেৰাং এটাও লঞ্চ কৰিলে, ডজন বিৰোধীক কাটি পেলালে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - ইয়াত নতুন শীতল কথা!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালী দুয়োজনে সিংহাসন কোঠালৈ ৰাওনা হ"ল। তাতে এই টাৰ্মিনেটৰ শিশুসকলে চাৰ্চিলৰ দেহৰক্ষীসকলক সিঁচৰতি কৰি পেলালে। আৰু এই ব্যক্তিজন জাৰ্মানীৰ সৈতে হোৱা লজ্জাজনক শান্তিৰ পিছত পুনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী নিৰ্বাচিত হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত শিশুসকলে উদং গোৰোহাৰে চাৰ্চিলৰ চিবুকত লাথি মাৰিলে। সি মৃত অৱস্থাত পৰিল।
  এনেদৰে বন্দী হ"ল ব্ৰিটিছ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু উচ্চতম সেনাপতি।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে চোকাকৈ চোকা কৰা ডিস্ক এখন নিক্ষেপ কৰিলে, আঠজন গাৰ্ড কাটিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি কেৱল কোনো কামেই নকৰো!
  মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাং এটা লঞ্চ কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - কিন্তু আমি ভালকৈয়ে কৰো!
  ব্ৰিটেইনৰ ৰাজধানী পতিত হ"ল আৰু ইংলেণ্ডে নিজেই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। এইদৰে তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আন এটা পৃষ্ঠা ওলোটা হ"ল। সঁচা, আমেৰিকা এতিয়াও আগবাঢ়ি আছিল, আৰু সাগৰৰ সিপাৰে জপিয়াই পৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। বাৰু ঠিক আছে, ল"ৰাবোৰে তেতিয়াও সহায় কৰিব।
  ইতিমধ্যে ১৯৪৬ চনৰ জানুৱাৰী মাহত জাৰ্মানসকলে আইচলেণ্ডত অৱতৰণ কৰিছিল। হিটলাৰৰ ব্যক্তিগত শত্ৰু উইলছন চাৰ্চিলক বন্দী কৰাৰ বাবে অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাক ৰূপৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে অৰ্ডাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছৰ সন্মান প্ৰদান কৰা হয়। আৰু তাৰ উপৰিও হীৰাৰে সামৰিক যোগ্যতাৰ সোণৰ ক্ৰছ। শিশুসকলক কিয় উদাৰতাৰে উদযাপন কৰা হৈছিল?
  কিন্তু এতিয়া তেওঁলোক আইচলেণ্ডত আছে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধিছে, আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই পিন্ধিছে নতুন টিউনিক। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে খালী ভৰিৰে। আৰু নিজৰ ওপৰত তৰা আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু জানুৱাৰী মাহৰ হিমবোৰে অমৰ ল"ৰাবোৰক আমনি নকৰে। এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে নিজৰ বিৰোধীক ধ্বংস কৰে। আৰু মেচিনগানেৰে সেইবোৰ কাটি পেলায়।
  আৰু আকৌ বুমেৰাং খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা হয়।
  অলেগে কয়:
  - আমাৰ দল শক্তিশালী!
  খালী ভৰিৰে ডিস্ক এখন পেলাই মাৰ্গাৰিটাই চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ নহ'বও পাৰে, কিন্তু শক্তিশালী!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাইক মেচিনগানেৰে আঘাত কৰি আছে... আৰু তাৰ পিছত তেওঁ উদং গোৰোহাৰে গ্ৰেনেডৰ ওচৰত হাৰ মানিব।
  ইয়াৰ পিছত শিশুসকলে আমেৰিকানসকলক আৰু অধিক নিঃশেষ কৰি পেলায়।
  আইচলেণ্ডৰ পতন ঘটিছে।
  তাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে গ্ৰীণলেণ্ড দখল কৰি কানাডালৈ গুচি যায়। তাত ইতিমধ্যে তেওঁলোক বহুত বেছি সক্ৰিয় হৈ পৰিছিল।
  কানাডাত অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই উপকূলত যুঁজি আমেৰিকাৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। আমি আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো। আৰু আকৌ আক্ৰমণাত্মকভাৱে। পিছুৱাই গৈছে আমেৰিকান সেনা। আৰু যুঁজি থকা ল"ৰাবোৰৰ মাৰ্চ বন্ধ কৰিব নোৱাৰি৷
  গেৰ্ডাইও নিজৰ ক্ৰুৰ সৈতে আগবাঢ়িছে। ইয়াৰ ই-৭৫ টেংকত ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন স্থাপন কৰি সামান্য আধুনিকীকৰণ কৰা হৈছিল। টেংকখন এতিয়া দ্ৰুত হৈ পৰিছে... কৱচৰ মানদণ্ডও কিছু উন্নত হৈছে।
  কিন্তু আমেৰিকানসকলৰ কোনো মূল্য নাই। কেৱল ওখ, আশাহীনভাৱে পুৰণি শ্বাৰমান আৰু অলপ ভাল পাৰ্ছিং। আৰু এই টেংকবোৰ জাৰ্মানীৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী নহয়।
  সঁচা, তেওঁলোকে মাত্ৰ তেনব্বৈ টন ওজনৰ আৰু ৩০৫ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে টি-৯৩ক গণ উৎপাদন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, একমাত্ৰ যিটোৰ সুৰক্ষা আছিল, আনকি টেংকো নাছিল, কিন্তু স্বয়ংচালিত বন্দুক। কিন্তু বৰ ভাল কাম নহ"ল। কিন্তু ইউৰেনিয়াম কোৰ থকা জাৰ্মান মেচিন এটাইও কম দূৰত্বৰ পৰা ১০৫ মিমি ১০০ ই এল কামানেৰে ইয়াৰ ভিতৰলৈ সোমাই গৈছিল।
  গেৰ্ডাই শ্বাৰমানক ঘুচা মাৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আনকি অলপ বিৰক্তিকৰ!
  চাৰ্লটে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু ই সকলো আৰু অতি শীতল হ'ব!
  ছোৱালীজনীয়ে পাৰ্ছিংটো ভাঙি পেলালে।
  আৰু তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাও গুলীচালনা কৰিলে। আমেৰিকান গ্ৰাণ্টে আঘাত কৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - পৃথিৱীত নতুন অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  তেতিয়া মাগডাই গুলী চলালে। লগতে খালী ভৰিৰে তাই ক"লে:
  - ভালৰ বাবে পৰিৱৰ্তনৰ বাবে!
  আৰু আন এখন আমেৰিকান টেংকত জুই জ্বলি উঠিছে।
  ইতিমধ্যে য়েংকিছে হাৰ মানিছে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ গোটাইছে। আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং, ধূলিময় তলুৱাত চুমা খায়।
  টৰন্টো লোৱা হৈছে। ছোৱালীবোৰৰ সফলতা বিকশিত কৰি আৰু ৱেৰমাচ্টে ইতিমধ্যে আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰিছে।
  কিছুমান সৈন্য আলাস্কাৰ মাজেৰেও পাৰ হৈ গ"ল। তেওঁলোকে পূবৰ পৰা কানাডা আৰু শত্ৰুৰ ভূখণ্ড দখল কৰিছিল।
  গতিকে এক জটিল পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছে। জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ বিদেশী দলটোৱে সমগ্ৰ আমেৰিকাত খোজ কাঢ়িছে। সকলোবোৰ অতি কঠিন আৰু বিপদজনক।
  পাঁচগৰাকী ছোৱালী আলেংকা, মাৰিয়া, আল্লা, আন্যুতা, মেট্ৰিয়ানা আমেৰিকাত উপস্থিত হৈছিল তৃতীয় ৰাইচৰ ভিৰৰ বিৰুদ্ধে স্বেচ্ছাসেৱক হিচাপে যুঁজিবলৈ। পাঁচোজনী ছোৱালী বৰ ধুনীয়া আৰু ইংৰাজী কয়। ষ্টেলিনে সমগ্ৰ মহিলা বেটেলিয়নটো পঠিয়াবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল, কিয়নো ইয়াৰ ফলত ফেচিষ্ট সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে সমাপ্ত হোৱা শান্তিৰ চৰ্তসমূহৰ বিৰোধিতা হ"ব । নাজীয়ে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰাৰ সময়ত ইউ এছ এছ আৰয়ে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত সময় লাভ কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  পাঁচগৰাকী ছোৱালী স্বেচ্ছাসেৱক: তেওঁলোকে ব্ৰেষ্ট আৰু বাগৰ পৰা অৰেনবাৰ্গলৈকে প্ৰায় সমগ্ৰ যুদ্ধখনৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে পৃথিৱীৰ সিটো পাৰে হণ্ডুৰাছৰ ৰাজধানীত নাজীৰ সৈতে যুঁজি আছে।
  টেগুচিগালপা প্ৰতিৰক্ষাৰ অন্যতম মূল দুৰ্গ, এক ভিন্ন ভিৰৰ সৈতে মুখামুখি। জাপানী আৰু এছিয়ান দুয়োটা দলেই বিপদত পৰিল। জাৰ্মানসকলে নিজেই কেৱল টেংকেৰে যুদ্ধ কৰিছিল আৰু পদাতিক বাহিনী সম্পূৰ্ণৰূপে অনাৰ্য জনগোষ্ঠীৰ আছিল। এছিয়ান, কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবক আগুৱাই লৈ গ"ল।
  আলেংকাই গুলীচালনা কৰিলে, দুজন আফ্ৰিকানক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মাত্ৰ চেংগিছ খানৰ এটা গোট!
  সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াই মেচিনগান ফাটি তিনিজন ভাৰতীয়ক কাটি পেলাই নিজৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলি দিলে। আৰু তাই ক"লে।
  - আমি কামানৰ ঘাঁহ পিহি আছো!
  গ্ৰেনেডৰ এটা খণ্ড উৰি গৈ মাৰিয়াৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাত চৰ মাৰিলে। পৰম্পৰাগতভাৱে ছোৱালীয়ে বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু যেতিয়া ই চোকা এটাৰে ৰুক্ষ, ছোৱালীৰ দৰে তলুৱাটোত খুন্দা মাৰে, তেতিয়া অলপ বিষ হয়।
  সৌন্দৰ্য্যই চকু টিপিয়াই আকৌ গুলী চলালে... মাৰিয়া অতি চিকন, গড় উচ্চতাৰ আৰু নিখুঁত ফিগাৰ।
  আলেংকা ওখ, মেজৰ পদবীৰ, আনকি ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ নায়ক। কিন্তু প্ৰায় উলংগও, বিকিনিৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা। বৰ টেন, কিন্তু তাইৰ চুলিখিনি বগা। আৰু আলেংকাই অতি সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ভাল পায়।
  ধুনীয়া আল্লাই চাৰিজন আৰবক গুলীয়াই গুলীয়াই জুইৰ বিস্ফোৰণেৰে ভাঙি পেলায়। তাইৰ চুলিখিনি ৰঙা বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তামৰ ৰঙা, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে। আৰু বতাহ বলিলে বিপ্লৱৰ পতাকা যেন লাগে। ছোৱালীজনীয়ে পান্না চকুৰে জিলিকি উঠে, তৰাৰ দৰে। আৰু নিৰ্মমভাৱে শত্ৰুক ঝাড়ু মাৰি লৈ যায়।
  আনুতাও শ্যামলা। আৰু মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলায়। ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰি ৰোপণ কৰি এটা ফাটি দিলে। পাঁচটা বিভিন্ন ধৰণৰ যুঁজাৰু বিমান পেলাই দিয়া হ"ল আৰু তেওঁলোকৰ বিৰোধীৰ বুকু আৰু পেটৰ পৰা ৰঙা ৰঙৰ তেজৰ ফোয়াৰা উৰি গ"ল।
  আনুতাই ভৰা ওঁঠ দুটা চেলেকি চিঞৰি উঠিল:
  - যুদ্ধ হাওঁফাওঁৰ বাবে বায়ু...
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি শুই আছে ছোৱালীজনী। বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা যায়। কেইবাজনো উগ্ৰপন্থীয়ে বিভিন্ন দিশলৈ উৰি যায়।
  মেট্ৰিয়ানা ডাঙৰ আৰু মাংসল ছোৱালী। তাইৰ চুলিখিনি পাতল বাদামী। এগৰাকী সাধাৰণ গাঁৱৰ, ডেকা, তেজ-গাখীৰ খোৱা মহিলা। শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী আৰু ভাল শ্বুটিং কৰে।
  ইয়াত আকৌ আহিল পাক। আৰু নিহত ফেচিষ্ট ভাড়াতীয়া সৈন্যবোৰ পতিত হয়।
  শ্বুটিং কৰি থকা মেট্ৰিয়নাই কয়:
  - ঠিক আছে ঠিক আছে ক'ত গৈছা? আইতাকৰ দ্বাৰা! - ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰি তিনিজন দাড়ি থকা নাজী যোদ্ধাক হত্যা কৰি লগতে কয়। - কি খালে - দাইল! কি পান কৰিলে? মেছ!
  ছোৱালীবোৰে লাইনটো ধৰি ৰাখিছে। ফেচিষ্টক আগুৱাই যাবলৈ নিদিয়ে। আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ গীতবোৰে গৰ্জন কৰে:
  - আমি সমগ্ৰ হিংসাৰ জগতখন ধ্বংস কৰিম,
  মূল আৰু তাৰ পিছত...
  আমি এখন নতুন, স্বৰ্গীয় জগত গঢ়িম -
  যি কোনো নাছিল তেওঁ সকলো হৈ পৰিব!
  আলেংকাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আগবাঢ়ি যোৱা পদাতিক সৈন্যক বিস্ফোৰণ। নিশ্চয় গৰম হৈ আহিছে। ইয়াত আহিছে কুখ্যাত "সিংহ"-২। আৰু ইয়াৰ কাষতে আছে অধিক উন্নত ই-৫০। প্ৰজেক্টাইল নিৰ্গত কৰা হয়। এজন কৃষ্ণাংগ আমেৰিকানৰ মূৰটো ফালি পেলালে আৰু মূৰটো গুটিয়াই গুটিয়াই গুচি গ"ল।
  মাৰিয়াই জ্বলি থকা বৰ্ড এখনত ভৰি দিলে আৰু তাইৰ কঠিন ভৰি দুখনে জুইৰ শিখাৰ তাপ প্ৰায় অনুভৱ কৰা নাছিল।
  সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই গুলী মাৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - আৰু কোনে ৰক্তাক্ত, ক্ৰোধিত নদীৰ প্ৰবাহ বন্ধ কৰিব...
  মাৰিয়াই আকৌ গুলীচালনা কৰিলে, আফ্ৰিকানজনক ই-৫০ৰ কৱচৰ পৰা উলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল।
  - এটা ব্লাষ্টাৰৰ পৰা এটা ৰশ্মি আপোনাৰ মন্দিৰত খুন্দা মাৰিব, এটা দুষ্ট ঝলকত মানুহজন অদৃশ্য হৈ গ'ল!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গুলীচালনা কৰে। তাই খালী ভৰিৰে, টেন কৰা, ৰূপৱতী ভৰিখন বতাহৰ মাজেৰে জিলিকি উঠিল। তাইৰ ফালে এটা গ্ৰেনেড উৰি গ"ল। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই নিপুণভাৱে তাইৰ উদং, প্ৰায় ধূলিমুক্ত তলুৱাৰে উপহাৰটোক কোবাই পেলালে। গ্ৰেনেডটো উভতি উৰি গ"ল। তাই থাৰ্ড ৰাইচৰ উগ্ৰপন্থীৰ শাৰীলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই পৰিল। এনে লাগিছিল যেন ট্ৰাকৰ পৰা তৰমুজ সৰি পৰিছে, ভাঙি গৈছে। ইমান তেজ ওলাই আহিছিল।
  মাৰিয়াই টুইট কৰিছিল।
  - ছোৱালীজনীয়ে পৰীক্ষাত ফেইল কৰিলে, আৰু অভিশপ্ত ৰাইচ আহিল। হিটলাৰে আপাত দৃষ্টিত জীয়াই থাকিবলৈ ভাগৰি পৰিছিল, আৰু তেওঁৰ সৌন্দৰ্য্যই বিখ্যাতভাৱে তেওঁক খাই পেলাইছিল!
  আল্লাও এজন ন"-ননচেন্স যোদ্ধা। মেচিনগানেৰে নিজকে গুলীয়াই মৃতদেহবোৰ সিঁচৰতি কৰি কয়:
  - মামীৰ চামুচৰ বাবে! দেউতাৰ চামুচৰ বাবে! আৰু কোবাৰ বাবে এটা লেডল! আৰু বিচনাত আপোনাৰ ফালে!
  তামৰ ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী সুন্দৰীয়ে খালী ভৰিৰে কাঠৰ বিমান এখন উৎক্ষেপণ কৰে। সি পোনে পোনে জাৰ্মান লায়নৰ বিশাল টেংকটোৰ ফালে উৰি যায়। ১০৫ মিমি কামানৰ মুখত নামিল আৰু ই বিস্ফোৰণ ঘটে। অস্ত্ৰটো বিকল হৈ পৰে।
  জাৰ্মানজনে ঘূৰি আহি লাজতে পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয়। অট্টালিকাৰ এটা টুকুৰাত ভৰিখন ঘঁহি আল্লাই কয়:
  - শক্তি নাথাকিলে বুদ্ধিমত্তাৰ প্ৰয়োজন! কিছু হুলস্থুল কৰিব লাগিব!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে বৰ সঠিকভাৱে গুলী চলায়। তাইৰ ৰঙা চুলিখিনি অলিম্পিকৰ টৰ্চৰ শিখাৰ দৰে। আকৰ্ষণীয় ছোৱালী। ইতিমধ্যে আমেৰিকান সেনাবাহিনীত উগ্ৰ স্বভাৱ প্ৰদৰ্শন কৰি নিজকে সুকীয়া কৰি তুলিছে। বিশেষকৈ আফ্ৰিকান-আমেৰিকানসকলৰ লগত দুষ্টামি কৰাত তেওঁ ভাল আছিল। সিহঁতৰ লগত ইমানেই অস্বাভাৱিক আৰু ধুনীয়া৷
  অৱশ্যে থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাবাহিনীত যুদ্ধ কৰা কৃষ্ণাংগসকলকো আল্লাহে ধ্বংস কৰে। জাৰ্মানীয়ে কিয় সমগ্ৰ আফ্ৰিকা জয় কৰিলে? এনে ক্ষমতা বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  ই-৫০ হৈছে নতুন টেংক, ইয়াত গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আৰু ডাঠ কাষ আৰু সন্মুখৰ কৱচ আছে। গ্ৰেনেডেৰে লব নোৱাৰি। আল্লাই খালী ভৰিৰে উপহাৰটো দলিয়াই কেইবাজনো পদাতিক সৈন্যক পেলাই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - অ', আপোনাৰ টেংক কৱচ নিৰ্ভৰযোগ্য, কামোৰাৰ উদ্দেশ্য থকা কোনোবা এজনৰ পৰা... মাত্ৰ আপোনাৰ হাতত থকা শক্তি জানি লওক... nya, আপুনি কেৱল ষ্টীলৰ ঘোঁৰা এটাক লাথি মাৰিব পাৰে!
  আন্যুতাইও খুব শুদ্ধকৈ গুলী চলাইছিল। আৰু তাই ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাটো বেছি পছন্দ কৰিছিল। তাইৰ উদং আঙুলিবোৰেও ষ্টীলৰ ডিস্কখন ঘূৰাই দিলে। টিপটো উৰি গৈ দুজন ফেচিষ্ট উগ্ৰপন্থীৰ ডিঙি কাটি পেলালে। তেওঁলোকে মেচিনগানটো পেলাই দিলে আৰু এতিয়া বৃহৎ কেলিবাৰৰ ডাঠ বিস্ফোৰণ এটাই ভিৰৰ শিকলিবোৰ কাটি পেলালে। অভিযানৰ জৰিয়তে তৃতীয় ৰাইচৰ সেনাবাহিনীত নিযুক্তি দিয়া বিদেশী যোদ্ধাৰ এটা গোটেই শাৰী।
  আন্যুতাই টুইট কৰিছিল।
  - ভাগ্যই সাহসৰ পুৰস্কাৰ! এটা গান যথেষ্ট! কেৱল ঘৰৰ কথাহে গান যাওক!
  কিন্তু সৌন্দৰ্য্যই এতিয়াও ঘৰলৈ মিছ কৰিবলৈ সময় পোৱা নাই। যদিও আমেৰিকাৰ সেনাবাহিনীত ছোভিয়েট স্বেচ্ছাসেৱক অতি কম। ষ্টেলিনে জিলিকিব বিচৰা নাছিল, যাতে পিছলৈ হিটলাৰক ৰাছিয়াই "ষ্ট্ৰ" পিছ"ৰ চৰ্ত উলংঘা কৰাৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰাৰ কাৰণ নিদিয়ে।
  মহিলা বেটেলিয়নৰ শ্ৰেষ্ঠ পাঁচগৰাকী ছোৱালীক সকীয়াই দিয়া হৈছিল যে যদি তেওঁলোকক বন্দী কৰা হয় তেন্তে মাতৃভূমিয়ে তেওঁলোকক অস্বীকাৰ কৰিব লাগিব। আৰু এই ক্ষেত্ৰত ছোৱালীয়ে টকাৰ বাবে নিযুক্তি দিয়া তুচ্ছ ভাড়াতীয়াৰ বিষয়ে কাটিব লাগে।
  আৰু আন্যুতা, আৰু আলেনা, আৰু আন ছোৱালীবোৰে বুজি পায় যে যদি তেওঁলোকক বন্দী কৰা হয়, তেন্তে তেওঁলোকৰ বাবে ভয়ংকৰ নিৰ্যাতন অপেক্ষা কৰি আছে। গতিকে তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, নাজীয়ে জীৱিত অৱস্থাত হত্যা নকৰিব।
  জাৰ্মান আক্ৰমণাত্মক বিমান আমেৰিকান সৈন্যৰ স্থানৰ ওপৰেৰে উৰি যায়। হণ্ডুৰাছৰ ৰাজধানীত এনে হঠকাৰী প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"ব বুলি আশা নকৰাকৈয়ে নাজীসকলে কিছু বিৰক্ত হৈছিল।
  জেট আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান শক্তিশালী। ৰকেট উৰি আছে, বন্দুকৰ গুলী চলি আছে।
  আমেৰিকাৰ সৈন্যৰ মৃত্যু হৈছে। মেট্ৰিয়ানাৰ মাংসল কান্ধতো শ্ব্ৰেপনেলে আঘাত কৰে। তেজ ওলাই আহিল। বীৰ ছোৱালীজনীয়ে দাঁতেৰে তীখাৰ টুকুৰা এটা উলিয়াই তেজ থু পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তাই মোক আকৌ এটা ডাঙৰ ডাঙৰ চাবমেচিনগানেৰে আঘাত কৰিলে। পতিত হৈছে বিদেশী ভাড়াতীয়া সৈন্য। ইয়াত প্ৰায় সকলোৱেই স্থানীয়, কেৱল তেওঁলোকৰ সেনাপতিহে জাৰ্মান, আৰু তেতিয়াও সদায় নহয়। সঁচা, আটাইতকৈ আধুনিক ই-৫০ টেংকখনৰ ক্ৰুসকল সম্পূৰ্ণ জাৰ্মান। গাড়ীখনৰ গতি আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষমতা যথেষ্ট। বাৰু, এইটো এতিয়াও আটাইতকৈ উন্নত পৰিৱৰ্তন নহয় - ইয়াৰ ওজন পঁচাত্তৰ টন। ট্ৰেকৰ তলত দেৱালবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে। এইটো সাধাৰণতে তিনিটা সংস্কৰণত ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান, ১৮০ মিলিমিটাৰ এছাল্ট গান আৰু ৪০০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰৰ সৈতে নিৰ্মাণ কৰা হয়।
  আৰু প্ৰতিটো পৰিৱৰ্তনৰ নিজস্ব কাম থাকে। ইয়াত এটা এছাল্ট গান থকা এই টেংকটো আছে, যিটো চহৰ আক্ৰমণ কৰাৰ বাবে অধিক উপযোগী। আৰু ইয়াক ধ্বংস কৰাটো ইমান সহজ নহয়। মেট্ৰিয়নাই নিজকে ক্ৰছ কৰি খালী আঙুলিৰে এণ্টি টেংক গ্ৰেনেড এটা ধৰি লয়, তাইৰ ডাঙৰ কিন্তু ৰূপৱতী, ধুনীয়া আকৃতিৰ ভৰিখন। এতিয়া আপুনি মাষ্ট"ডনৰ অস্ত্ৰটো নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ বৰ্তমানটো বেৰেলৰ ওপৰত পেলাই দিব লাগিব। পাঁচটা মেচিনগানে জাৰ্মান, আধুনিক টেংক এটা ঢাকি ৰাখে, আৰু ইয়াৰ ওচৰলৈ যোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  মেট্ৰিয়ানা অতি শক্তিশালী, আৰু তাইৰ ঘোঁৰাৰ দৰে ভৰি দুখনে বহু দূৰলৈ গ্ৰেনেড দলিয়াই দিয়ে। কিন্তু সদায় সঠিক নহয়৷ যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১৮০ মিলিমিটাৰ কামানৰ নলীৰ দৰে লক্ষ্যত আঘাত কৰিবলৈ। নায়ক ছোৱালীজনীৰ সন্দেহ আছে। যদি সি মিছ কৰে তেন্তে কি হ"ব?
  অ", তেওঁলোকৰ দীৰ্ঘদিনীয়া সংগী চেৰ"জ্কা যদি তেওঁলোকৰ লগত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে এই সাহসী অগ্ৰগামীজনে কিবা এটা ভাবিলেহেঁতেন।
  কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত ল"ৰাটোৰ মৃত্যু হয়। ছোৱালীকেইজনীয়ে গম নাপালে তাৰ পৰৱৰ্তী ভাগ্য। কিন্তু অগ্ৰণী উদ্ভাৱকৰ ভাগ্য সঁচাকৈয়ে আছিল অঈৰ্ষণীয়। প্ৰথমতে গোপনীয়তা উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰি চেৰিঅ"ঝ্কাক নিৰ্মম অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। নিৰ্যাতনৰ পিছত এঘাৰ বছৰীয়া ল"ৰাটোৰ অন্ত পৰিল খনিৰ মাজত। কামটো ভয়ংকৰ আৰু অত্যন্ত কঠিন। কিন্তু সৰু কিন্তু তাঁৰযুক্ত ছোভিয়েট অগ্ৰগামীজন অটল হৈ পৰিল।
  তেওঁ জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল, আনকি খনিবোৰৰ লেবিৰিন্থৰ মাজেৰেও তেওঁ পলায়নৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু চেৰিঅ"ঝকাই কোনোমতে ওলাই আহিল। ল"ৰাজনে কিছুদিন বাল্কনত ঘূৰি ফুৰিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁ স্থানীয় দলীয় ডিটেচমেণ্টত যোগদান কৰা নাছিল। তাতেই তেওঁ যোগাযোগকাৰী আৰু ভেঙুচালিকাৰী হৈ পৰিছিল।
  বাল্কনত এতিয়াও মোটামুটিভাৱে বিকশিত দলীয় আন্দোলন চলি আছিল। আংশিকভাৱে কাৰণ দখল সেৱা ইটালীয়, ৰোমানিয়ান, বুলগেৰিয়ান, আলবেনিয়ানসকলে চলাইছিল - যিসকল ৱেৰমাখ্টৰ নিয়মীয়া ইউনিটৰ দৰে যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল।
  কিন্তু তথাপিও বহু পক্ষপাতিত্বৰ মৃত্যু হ"ল। বিশেষকৈ বিমান আক্ৰমণৰ পৰা। আৰু যুগোস্লাভিয়াৰ দেশপ্ৰেমিকসকলে পাহাৰ, অৰণ্য বা উত্তম ক্ষেত্ৰত সৰু সৰু গাঁৱত লুকাই থাকিবলৈ বাধ্য হয়। ইতিমধ্যে বহু সংখ্যক কমাণ্ডাৰৰ মৃত্যু হৈছে। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে স্বাক্ষৰিত শান্তিৰ ফলত পৰিস্থিতি অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। এতিয়া বাল্কনত নতুন নতুন শাস্তিমূলক বিভাগ আহিবলৈ ধৰিলে, বৃহৎ অভিযানৰ আয়োজন কৰিলে আৰু সেই অঞ্চলটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে।
  চাৰ্গেইয়ে পক্ষপাতীসকলৰ সৈতে পাহাৰৰ গভীৰ আৰু গভীৰতালৈ উঠিবলগীয়া হৈছিল।
  মেট্ৰিয়নাই যদিও তেওঁলোকৰ সাৰ্বজনীন প্ৰিয়জনৰ ভাগ্য নাজানিছিল, তথাপিও হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাৰ পাছত তাই উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো আৰু টানকৈ চেপি ধৰিলে আৰু সকলো শক্তিৰে শত্ৰুৰ টেংকটোৰ ফালে দলিয়াই দিলে। ই-৫০ য়ে মাত্ৰ গুলী চলালে, এটা হত্যাকাৰী গোলা এৰি দিলে।
  আনকি মেট্ৰয়নাই জোকাৰি গ"ল আৰু তাই আঁঠু লৈ পৰিল। ফুটপাথৰ পৰা ফাটি যোৱা শিলগুটি এটাই তেওঁৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে আৰু তেওঁৰ উদং গোৰোহাটো গৰম ধাতুই জ্বলাই দিলে। ছোৱালীজনীয়ে ধূলিময় চুলিৰে তাইৰ স্তম্ভিত মূৰটো ঘঁহিলে।
  গ্ৰেনেডটোৱে বেৰেলটো প্ৰায় স্পৰ্শ কৰি উৰি গৈ গাড়ীৰ হেলনীয়া কপালত খুন্দা মাৰিলে। এটা বিস্ফোৰণে বজ্ৰপাত কৰিলে... কিন্তু অৱশ্যেই, ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, আৰু আনকি কোণত, গ্ৰেনেডৰ ভিতৰত সোমাব নোৱাৰে।
  মেট্ৰিয়নাই গোটেই বালিৰ ডাৱৰ এটা ওপৰলৈ তুলি ধূলিত মুঠিটো সোমাই দিলে। তাৰ পাছত তাই গৰ্জন কৰিলে:
  - মাৰি পেলাওক, মাৰি পেলাওক! গ"লটোৰ ভিতৰত এটা গ"ল দিয়ক!
  ছোৱালীজনীয়ে ফাটি যোৱা দালিডালত ভৰিৰ ঠেংখন টিপিলে। গোৰোহাৰ কেলাছত এটা ফাট আবদ্ধ হৈ পৰিছিল। ছোৱালীজনীৰ তলুৱাৰ ছালখন হিপ"পটেমৰ দৰে ডাঠ আছিল। দুখীয়া পৰিয়ালত বাস কৰা তাই জন্মৰ পৰা প্ৰায় কেতিয়াও জোতা পিন্ধা নাছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত তাইৰ ভৰি দুখন একেবাৰে ৰুক্ষ যেন নালাগিল, বৰঞ্চ টেন, ৰূপৱতী, প্ৰলোভনমূলক আছিল।
  মেট্ৰিয়নাই অৱশ্যে ওখ উচ্চতা, শক্তিশালী পেশী আৰু ওলাই থকা নুকুল থকা মুঠিৰে পুৰুষক অলপ ভয় খুৱাইছিল। কিন্তু বীৰ ছোৱালীজনীৰ চৰিত্ৰ আটাইতকৈ মৰমলগা, আৰু বহল নিতম্বৰ সৈতে তুলনামূলকভাৱে পাতল কঁকাল আৰু ভাস্কৰ্য্যযুক্ত এবছৰ সংমিশ্ৰণ ঘটিছিল। কেৱল কাপোৰ পিন্ধি মেট্ৰিয়ানাক ডাঙৰ স্তনৰ বাবে অতিৰিক্ত ওজন যেন লাগিব পাৰিছিল। বিকিনি পিন্ধি তাইক দেখাত এগৰাকী বাষ্টি এথলীটৰ দৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে হতাশাত আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, এইবাৰ ট্ৰেকবোৰক লক্ষ্য কৰি। কিন্তু মাৰাত্মক উপহাৰটোৱে ৰোলাৰবোৰ ঢাকি ৰখা ডাঠ, সাজসজ্জিত ঢালটোত খুন্দা মাৰিলে।
  মেট্ৰিয়নাই বিৰক্তিত নিজৰ চিবুকত ঘুচা মাৰিলে। তাইৰ চোলাটো বিষাইছিল। আৰু নায়ক ছোৱালীজনীয়ে গালি পাৰিলে:
  - কাঁচিৰ দৰে কাটিলোঁ!
  আন্যুতাইও বিপদজনক টেংকটোত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডটোৱে অলপ নিৰ্দিষ্ট স্থান হেৰুৱাই পেলালে। আৰু ব্লণ্ডজনী গাড়ীৰ ওচৰ চাপিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু তাৰ পিছত আৰু দুটা টেংক দেখা গ"ল - "লায়ন" আৰু "পেন্থাৰ"-২, তেওঁলোকে মেচিনগানেৰে সকলো এপ্ৰ"চতে গুলীচালনা কৰিলে। আমি অত্যন্ত সাৱধান হ"বলগীয়া হৈছিল।
  আমেৰিকান শ্বাৰমানে জাৰ্মান বাহনবোৰৰ ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। পেন্থাৰ ২ মাৰিবলৈ তেওঁৰ সুযোগ আছিল যদিও কেৱল কাষতে। কিন্তু এজন জাৰ্মানক প্ৰতাৰণা কৰাটো ইমান সহজ নহয়। তদুপৰি শ্বাৰমানৰ ওখ চিলোৱাটে ইয়াক বহু দূৰৰ পৰা লক্ষ্যণীয় কৰি তোলে।
  "পেন্থাৰ" ২ য়ে এটা খোলা থু পেলালে আৰু আমেৰিকানজনৰ কপালত পোনে পোনে আঘাত কৰিলে। ওখ গাড়ীখন আধা ভাঙি গ"ল। আৰু বৰদিনৰ মমবাতিৰ দৰে জ্বলি উঠিল।
  আন্যুতাই বিৰক্ত হৈ ক"লে:
  - অ', তোমাৰ টেংকবোৰ কিমান দুৰ্বল... কাৰিকৰীভাৱে ভাল, তুমি য়েংকি হৈ পৰিবা!
  কিন্তু অভিজ্ঞ যোদ্ধা আলেংকাই পেন্থাৰৰ ওচৰ চাপিবলৈ সক্ষম হৈছিল। তাই গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে... আৰু জাৰ্মান গাড়ীখনৰ দীঘল বেৰেলটো ভেড়াৰ হৰ্ণত কুটিল হৈ পৰিল।
  "পেন্থাৰ" ২ টেংক, ১৯৪৩ চনত উৎপাদন আৰম্ভ কৰা হয়। শেহতীয়া আটাইতকৈ ব্যাপক পৰিৱৰ্তনত ইয়াৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ, কোণত ৮২ মিলিমিটাৰ চাইড আৰ্মৰ আৰু ৭১ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান আছে। ১৯৪৫ চনৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ইয়াক অধিক উন্নত আৰু উন্নত সুৰক্ষিত ই-৫০ মডেলৰ সপক্ষে বন্ধ কৰি দিয়া হয়। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে এই টেংকে যুঁজি আছে। ৫১ টন ওজনৰ এই গাড়ীখনত ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছে, যিয়ে ইয়াক ভাল ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স প্ৰদান কৰে।
  আৰু এতিয়া ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈ পেন্থাৰ-২ ঘূৰি গৈ গুচি যায়। আলেংকাই খালী ভৰিৰে আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ৰোলাৰবোৰ ভাঙি পেলালোঁ। আৰু জাৰ্মান গাড়ীৰ গতি লক্ষণীয়ভাৱে লেহেমীয়া হ"ল।
  আলেংকাই আনন্দময় দৃষ্টিৰে কয়:
  - কি আঘাত! মোৰ আঘাত ভগৱানৰ উপহাৰ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে জাৰ্মানক নাক দেখুৱালে। কিন্তু ই-৫০ৰ পৰা মেচিনগানৰ গুলী ঢালিবলৈ ধৰিলে। আৰু গুলীবোৰে আলেনাৰ বগা, কিছু দাগ পৰা চুলিখিনিৰ ওপৰত হুইচেল মাৰিলে। ইয়াৰে এটা গুলীত চুলিৰ সূতাও কাটি পেলালে। মেজৰ ছোৱালীজনীয়ে আনকি অলপ টিকটিকিয়াও অনুভৱ কৰিলে।
  আলেংকাই টুইট কৰিছিল।
  - হাতীৰ দৰে হ'ব বিচাৰিলে ডাকাত হৈ উন্মাদঘৰলৈ যাওক!
  ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰ আঙুলিৰে তাইৰ কটা সূতাডাল তুলি ল"লে। আলেংকাৰ চুলি ৰেচমী, মুকুতাৰ ৰঙৰ, কিন্তু অলপ ধূলিময়। আৰু তথাপিও ইমান কোমল। ছোৱালীজনীয়ে তলুৱাৰে সিহঁতক দৌৰাই দিলে। অলপ টিকটিকিয়া আৰু সুখদায়ক।
  আলেংকাৰ মনত পৰিল ল"ৰাজনে তাইক কেনেকৈ আদৰ কৰিছিল। তেওঁৰ হাত দুখনও তলুৱাৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল, উৰু আৰু আটাইতকৈ সংবেদনশীল ঠাইলৈকে ওপৰলৈ উঠিছিল। সুদৰ্শন ডেকা এজনে যেতিয়া আপোনাক চুমা খায়, তেতিয়া বৰ ভাল লাগে। আলেংকাই তাক প্ৰায় ভাল পাইছিল। তাই প্ৰেমৰ খেল ভাল পাইছিল, আৰু পেশীবহুল পুৰুষৰ শৰীৰৰ স্পৰ্শত তাই উত্তেজিত হৈছিল। কিন্তু আলেংকাৰ প্ৰকৃত, ৰোমান্টিক প্ৰেম নাছিল, যেতিয়া মানুহ এজনক লৈ পাগল হৈ যায়। ইতিমধ্যে তাইৰ বহুত ল'ৰা সলনি হৈছে। ইয়াৰ বহু লোক যুদ্ধত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  আনকি এয়াও আছিল যুদ্ধৰ অভিশাপ। আৰু ইয়াত আমেৰিকাত পেশীবহুল, ক"লা ল"ৰা আছে। আৰু তেওঁলোকৰ লগত সকলো ইমানেই অস্বাভাৱিক।
  আলেংকাই গুলীয়াই কৃষ্ণাংগ মানুহজনক নমাই দিলে। আফ্ৰিকান ল'ৰাটোৰ প্ৰতি মোৰ অলপ দুখ লাগিল। তাইৰ বাবে বিদেশী স্বাৰ্থৰ বাবে যুঁজি থকা এজন মানুহক তাই হত্যা কৰিছিল। কাৰণ জাৰ্মানসকল বৰ্ণবাদী। কৃষ্ণাংগক দাস হিচাপে চায়। কিন্তু একে সময়তে আফ্ৰিকানসকলক ফুলি উঠা ৱেৰমাক্টৰ বিদেশী বিভাগত নামভৰ্তি কৰা হৈছে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডুমুৰৰ দৰে কিবা এটা বনাই নাজীক দেখুৱাই দিলে। হয়, জাৰ্মান জাতিটোৱে নিজেই ইয়াত কোনো ক্ষতিগ্ৰস্ত নহয়। টেংকৰ কৱচ থাকে যিটো গ্ৰেনেড বা বাজুকাৰ দ্বাৰা সোমাব নোৱাৰাকৈয়ে ডাঠ। কিন্তু নেটিভ ইউনিটবোৰ মৃত্যুমুখত পৰিছে।
  আলেংকাই ই-৫০ত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তাই উদং, টেন কৰা ভৰিখন দোলা দি নিতম্ব দুটা পেলাই দিলে। আৰু গ্ৰেনেডটো উচ্চ চাপত উৰি গ"ল। মোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে মোক ধাতুৰ স্পৰ্শ অনুভৱ কৰি থৈ গ"ল। আৰু তাৰ পিছত গ্ৰেনেডটো বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আলেংকাই ফুচফুচাই কয়:
  - ভগৱানে আমাক আশীৰ্বাদ কৰক!
  গৰম বতাহ এজাকে ছোৱালীজনীৰ ওপৰত বলিছিল, যেন কোনোবা সুদৰ্শন মানুহ এজনে চুইছে। আলেংকাই টাৰ্জানৰ বিষয়ে এখন কিতাপ পঢ়ি আছিল, আৰু তাই সঁচাকৈয়ে বিচাৰিছিল যে এই মানুহজনে তাইৰ লগত খেলিব। শক্তিশালী হাতেৰে বুকুখন চুমা খাইছিলোঁ।
  গ্ৰেনেডটোৱে বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে যদিও বহু দেৰিকৈ বিস্ফোৰণ ঘটি ধাতুৰ পৰা উৰি যায়। কৱচৰ ওপৰত মটৰৰ দৰে টুকুৰাবোৰ ক্লাট্ট হৈ উঠিল। মাত্ৰ আঁচোৰহে বাকী আছে!
  আলেংকাই আন এটা গ্ৰেনেড উলিয়াই আনিলে। কিন্তু দেখিলোঁ যে সেয়া এণ্টি পাৰ্ছনেল। আৰু টেংক বিৰোধী অস্ত্ৰবোৰ নাইকিয়া হৈ গৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে হতাশাত গুৰগুৰাই উঠিল। কিন্তু সময় নষ্ট নকৰাৰ স্বাৰ্থত খালী আঙুলিত থৈ দিলোঁ। তাই ভৰিখন ঘূৰাই দিলে, ধড় বেঁকা কৰিলে, তাৰ পিছত পোনে পোনে কৰি পদাতিক বাহিনীলৈ দলিয়াই দিলে।
  আধা ডজন যুঁজাৰু বিমান পিং পং বলৰ দৰে ওপৰলৈ উৰি গ"ল। তেওঁলোকৰ এটাৰ চশমা উৰি গ"ল, আৰু টুকুৰাবোৰ দুশ মিটাৰমান উৰি গৈ আলেংকাৰ পিঠিৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল৷ ব্ৰাটো ফাটি গ"ল, আৰু মেজৰ ছোৱালীজনীৰ ধুনীয়া স্তন দুটা উন্মুক্ত হৈ পৰিল।
  ছোৱালীজনীয়ে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে নিপল দুটা ঢাকি দিলে। কিন্তু তেতিয়াই তাই বুজি পালে যে তাই কাক ভয় কৰিব লাগে। আৰু তাই আকৌ মেচিনগানটো জোকাৰিলে। তাই এটা পাক দি অলপ পিছুৱাই গ"ল।
  এজন আমেৰিকান পদাতিক সৈন্যই বাজুকা গুলীয়াইছিল। গোলাটোৱে জাৰ্মান টেংকটোৰ হেলনীয়া ফালে খুন্দা মাৰিলে যদিও ১৬০ মিলিমিটাৰ কৱচে ইয়াক সহ্য কৰি ধ্বংসাত্মক শক্তিক বিকৃত কৰিলে। জাৰ্মানজনে উত্তৰত গুলী চলালে। তেওঁৰ বৃহৎ কেলিবাৰৰ অস্ত্ৰই বেৰখন ফালি পেলালে।
  আলেংকাই ব্ৰাৰ ষ্ট্ৰেপ বান্ধিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে ভাবিলে যে জোয়া কচমোডেমিয়ানস্কয়াক হয়তো চুটি কাপোৰ পিন্ধি ঠাণ্ডাত গাড়ীৰে ঘূৰি ফুৰা হৈছে। ছোভিয়েট ছবি এখনত তাইক চাৰ্ট বা আনকি কোনো ধৰণৰ পোছাক পিন্ধি চিত্ৰিত কৰা হৈছিল। কেৱল এইটোৱেই ভণ্ডামিৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি মাথোঁ। আচলতে নাজীয়ে বন্দী ছোৱালীজনীক আৰু অধিক অপমান কৰিবলৈ হয়তো তাইক উলংগ কৰি পেলাইছিল। আৰু ভোকাতুৰ জাৰ্মান সৈন্যসকলে চাগে এগৰাকী ধুনীয়া আৰু বক্ৰ ছোৱালীক উলংগ হোৱা দেখিব বিচাৰিছিল।
  গতিকে বাস্তৱ কাহিনীত ছোৱালী নায়িকাই নিজৰ স্তন দুটা ঢাকিব নোৱাৰিলে, সেয়েহে পিঠিৰ পিছফালে হাত দুখন বান্ধি থোৱা হ"ল। কিন্তু তাই লাজ নকৰি গৌৰৱেৰে চালে। নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো কেনেকুৱা হয় আলেংকাই ভালদৰেই জানিছিল। তাই কঠোৰ আছিল আৰু উদং তলুৱাৰে নিয়ৰ স্পৰ্শ কৰি ভাল পাইছিল। আলেংকাই ভাল পাইছিল আৰু ভাল পাইছিল। কিন্তু এইটো তাইৰ বাবে, ইতিমধ্যে বছৰ বছৰ ধৰি চলি থকা যুদ্ধৰ ফলত কঠিন হৈ পৰিছে। আৰু ডেকা আৰু চহৰীয়া জোয়াৰ বাবে এইটো আপাত দৃষ্টিত কষ্টদায়ক। তলুৱাবোৰ কয়লা জ্বলি থকা যেন লাগে।
  আলেংকাই হতাশাত ব্ৰাখন পেলাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - লাজ এটা বুৰ্জোৱা ধাৰণা! ছোভিয়েট মহিলাগৰাকীয়ে একো ভয় নকৰে আৰু লাজও নকৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ মেচিনগান বা সঁচাকৈয়ে চাবমেচিনগানেৰে নখ জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। ধাতুটো গৰম হ"ল, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো হণ্ডুৰাছ ক্ৰান্তীয় অঞ্চল, ফেব্ৰুৱাৰী মাহত তাত বহুত গৰম হ"ব পাৰে। আলেংকাৰ আঙুলিবোৰ গৰম হৈ আহিছে৷ আমি ইয়াক আমাৰ সকলোখিনি দিব লাগিব। আজি ২৩ ফেব্ৰুৱাৰী। ছোভিয়েট সেনাৰ দিন আৰু ইয়াৰ বাবে সকলো শান্ত আৰু যুক্তিসংগত ক্ৰোধেৰে যুঁজ দিয়াৰ প্ৰয়োজন।
  আলেংকাই গুলীৰে আৰু পাঁচটা কাটি পেলালে, আৰু ভুলতে মেচিনগানৰ গৰম ব্ৰিচত গালখন জ্বলাই দিলে। অৱশ্যে ই অপ্ৰীতিকৰ, ফোহা ফুলি গৈছে।
  আলেংকাই শপত খাইছিল:
  - বাৰু ভগৱান মোৰ আৰু মোৰ দেশৰ বাবে ইমানবোৰ সমস্যা কিয় সৃষ্টি কৰিলা!
  ফোহা খজুৱতি... ছোৱালীজনীৰ গালখন বৰ সংবেদনশীল ঠাই। ছোৱালীজনীয়ে ফুলি উঠা বলটোত লগাবলৈ ঠাণ্ডা কিবা এটা বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু শীতল কিবা এটা বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। এই গৰম চহৰখনত। তদুপৰি বতৰ পৰিষ্কাৰ আৰু দক্ষিণ দিশৰ পৰা বতাহ বলি আছিল।
  আলেংকা স্পষ্টভাৱে নিশ্চিন্ত নহয়। মেট্ৰিয়নাই বহু দূৰৰ পৰা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, কিন্তু আকৌ বিফল হয়। আৰু ইতিমধ্যে আকাশত উৰি গৈছে ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰ। জাৰ্মান বাহনত শক্তিশালী কৱচ আৰু তীব্ৰ গতি আছে।
  জেট বিমানবোৰ ঢৌৱে আহে, আৰু যেন শণৰ ফিটাবোৰ কাটি পেলায়।
  আলেংকাই ফাঁকটোত লুকাই থাকিল। ওপৰৰ পৰা খণ্ডিত ৰকেটবোৰ জ্বলি উঠিল। ছোৱালীজনীয়ে বেজীৰে ওপৰৰ পৰা থেতেলিয়াই পেলোৱা শিলৰ টুকুৰাবোৰ সৰি পৰা যেন অনুভৱ কৰিলে। মোৰ উদং ডিঙিত টিকটিকিয়াই উঠিল। সুন্দৰীৰ নিপলবোৰো বিন্ধি গৈছিল।
  আলেংকাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - এইটো মালিচ... কিন্তু কৰ্চেজ নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে অনুভৱ কৰিলে তাইৰ শৰীৰটো প্ৰায় বিষত খজুৱতি হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে। ইতিমধ্যে গৰম হৈছে, আৰু বিস্ফোৰণ ঘটা ৰকেটে গৰম বৃদ্ধি কৰে৷ আৰু এইটো গা ধোৱা ঘৰ নেকি?
  আলেংকাই মনত পেলালে এটা প্ৰাকৃতিক ৰাছিয়ান গা ধোৱা ঘৰ, য"ত স্প্ৰুচ ঝাড়ু আছিল। তেতিয়া ছোৱালীজনীক কেনেকৈ থ্ৰেছ কৰা হৈছিল।
  এইবোৰ আছিল এনেকুৱা বিদেশী অনুভূতি।
  আলেংকাই নিজকে উৎসাহিত কৰিবলৈ গাইছিল:
  - প্ৰেম আৰু মৃত্যু! ভাল বেয়া! কি পবিত্ৰ, কি পাপ! আমাৰ ভাগ্যত বুজি পোৱাটো!
  ছোৱালীজনীয়ে থিয় হ"ল, এই সকলোবোৰ আবদ্ধ হৈ থকা মলি আৰু ধ্বংসাৱশেষ জোকাৰি পেলালে।
  আলেংকাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - অ" হিটলাৰক শিংত লগাই দিবা!
  আৰু গাৰ্ল মেজৰগৰাকীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ উঠিবলৈ চেষ্টা কৰা পদাতিক সৈন্যসকলৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটালে। অভিযানৰ জৰিয়তে নিযুক্তি পোৱা কেইবাজনো উগ্ৰপন্থী পতিত হয়। আলেংকাই তাইৰ লেতেৰা মুখখন মচি দিলে, ই তাইৰ চকু দুটা চেপি ধৰিলে। যোদ্ধাগৰাকীয়ে থু পেলাই নিজকে ক্ৰছ কৰিলে।
  তাই আকৌ মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰিলে, আৰু উগ্ৰপন্থীসকলে সোমাই আহিল। ৰঙা চুলিৰ আল্লাইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বৰ্তমানে জপিয়াই উঠি ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰিলে। এক ডজন লোকৰ মৃত্যু হয়।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে গাইছিল:
  - পৃথিবীত ভাল ভাল, কিন্তু বৰফেৰে ঢাকি থোৱা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ছাবমেচিনগানেৰে গুলীচালনা কৰিলে, মাত্ৰ হাত দুখন নহয়, নিপুণ আঙুলি আৰু খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰিলে।
  আল্লাই সঠিকভাৱে গুলীয়াই হাউলিলে:
  -মৰা! মৰা! আন এটা আঘাত! আন এটা আঘাত আৰু তাৰ পিছত... শক্তিশালী দানৱে, ঈশ্বৰৰ উপহাৰ, এটা আপাৰকাট প্ৰদান কৰে!
  আৰু হাতেৰে ছোৱালীজনীয়ে কাঁচৰ টুকুৰাবোৰ পেলাই দিলে। ফেচিষ্টসকলক আচৰিত কৰি টুইট কৰি কয় যে-
  - আৰু যিসকলে শান্তিৰে জীয়াই থাকিব নিবিচাৰে... আমি তেওঁলোকক হাৰা-কিৰি কৰো!
  জাপানীসকলে সঁচাকৈয়ে দেখা দিলে। এই সংকীৰ্ণ চকুৰ যোদ্ধাসকল। বাৰু, তেনেকৈ হাৰা-কিৰি কেনেকৈ নকৰিব?
  মেচিনগানৰ ক্লিপটো নমাই আনি আল্লাই খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো তুলি লৈ চামুৰাইৰ ফালে দলিয়াই দিলে। তেওঁলোকে এটা উপহাৰ লাভ কৰিলে, কেইবাজনো অংগচ্ছেদ কৰা জাপানী, আৰু বিভিন্ন দিশলৈ উৰি গ"ল।
  আল্লাই জিভাখন উলিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ! আৰু শত্ৰুৱে হাইপাৰক হত্যা কৰিলে!
  চেলেষ্টিয়েল এম্পায়াৰৰ দখল কৰা অঞ্চলৰ পৰা জাপানীসকলে নিযুক্তি দিয়া চীনাসকলে যুদ্ধত নামি পৰে। চীনা যোদ্ধাসকলে নিৰ্ভয়ে খোজ কাঢ়িলে আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ চাবমেচিনগান নিক্ষেপ কৰি পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হ"ল।
  মাৰিয়া ধাতুৰ খালী ভৰিৰ প্লাষ্টাৰ আৰু কাঁচৰ টুকুৰা। বাকী ছোৱালীবোৰেও একেদৰেই কৰিলে। বৰ কঠিন হৈ পৰিল।
  ষ্টুৰ্মলেভ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, ৰকেট লঞ্চাৰ থকা এটা শক্তিশালী মেচিন। ইয়াত এজন আছে যিয়ে আপোনাক পেচাব কৰিব - বেছি যেন নালাগে।
  প্ৰথম গুলীটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে... আন্যুতা, আল্লা আৰু মেট্ৰিয়ানাক বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, এটা বিশাল তিমিৰ ফোয়াৰাৰ দৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে কেইবা দহ মিটাৰ উৰি খালী ভৰিৰে ঠিক জুইৰ মাজত প্লপ কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে তাৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, জুইত জাহ গ"ল আৰু গান গাই গ"ল। কয়লাৰ ওপৰত উদং তলুৱা ছিটিকি দিলে।
  আল্লাই বিৰক্তিৰে হিচকি উঠিল:
  - ম'হটোক প্ৰথমে কুঠাৰ তলত থোৱা হয়, আৰু তাৰ পিছত পোৰা হয়! আৰু আমাক প্ৰথমে ভাজি দিয়া হ"ল, আৰু তাৰ পিছত কুঠাৰ তলত!
  আৰু কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে! কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ মনটো বেয়া লাগিল। মনত পৰিল তাইৰ বন্ধুজনীক বন্দী কৰা হৈছে। জাৰ্মানসকলে কণমানি ছোৱালীজনীৰ কাপোৰ খুলি তাইৰ উদং বুকুত জুই আনিবলৈ ধৰিলে। এনে ভয়ংকৰ যন্ত্ৰণা। ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি আছিল, আৰু তাইৰ কোমল ছালখন জ্বলি উঠিছিল। এইসকল ফেচিষ্টেই ধৰ্মান্ধ হৈ ওলাল। তেওঁলোকে প্ৰশ্নও কৰা নাছিল, আৰু তাৰ আগতে তেওঁলোকেও জুই জ্বলাইছিল, বন্দীজনৰ খালী ভৰিৰ তলত। কমছমোলৰ সদস্যজনে শেষত নিৰ্যাতন সহ্য কৰিব নোৱাৰি বেদনাদায়ক শ্বকত মৃত্যুবৰণ কৰে।
  আল্লাই এই কথা মনত পেলাই গৰম কয়লাবোৰত চৰ মাৰিলে। মেট্ৰিয়নাই তাইৰ আগলৈ লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। এই গাঁৱৰ ছোৱালীজনীৰ ছাল টেন হৈ গৈছে, আৰু ব্ল"টৰ্চেৰে ল"ব নোৱাৰি৷ ছুপাৰমেন ছোৱালী কিয় নহয়? মেট্ৰিয়নাই এজন নিহত আমেৰিকান সৈনিকে পেলোৱা খোলা থকা এটা বাজুকা দেখিছে। ভৰিৰে তুলি লৈ কোলাত পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁ নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে ভিতৰলৈ ঠেলি দিয়ে।
  খোলাটো উৰি গৈ জোৰকৈ চীনাসকলক খুন্দা মাৰে। বহুত চিঞৰ আৰু হুমুনিয়াহ। মৃতদেহৰ গণ। আৰু কটা অংগ।
  মেট্ৰিয়নাই এটা প্ৰাচীন গীত গাইছিল:
  - আৰু চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল! তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  ছোৱালীকেইজনী অৱশেষত কয়লাৰ পৰা দৌৰি শেষ হৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ ৰূপৱতী, খালী ভৰি দুখনে পাইছিল।
  আন্যুতাইও সিহঁতৰ আটাইতকৈ কোমলজনৰ দৰেই খজুৱতি দূৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি তাইৰ উদং তলুৱা দুটা লৰচৰ কৰি ঘঁহিলে।
  সৰুৰে পৰা নিয়ৰত খালী ভৰিৰে দৌৰি থকা মেট্ৰিয়নাই এনে তুচ্ছ কথাত গুৰুত্ব নিদিলে।
  নায়ক ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - কল্পনা কৰকচোন যে আমি সতেজ গাখীৰত ডুব গ"লোঁ... পুৰস্কাৰটো বাস্তৱিক কথা!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে ভৰিৰে এটা ভাঙি যোৱা, আৰু যথেষ্ট গধুৰ টাইলছৰ টুকুৰা এটা লৈ গ"ল। খালী ছোৱালীৰ দৰে আঙুলিৰে টানকৈ ধৰি তাই ঘূৰাই দিলে আৰু শত্ৰুৰ ফালে লঞ্চ কৰিলে। মৃত্যুৰ বৰ্তমানৰ বলি হৈছিল তিনিজন চীনা;তেওঁলোকৰ মূৰ থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছিল।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই সন্তুষ্ট দৃষ্টিৰে ক"লে:
  - আমি শীতল মহিলা!
  অন্যুতাই তাইৰ জ্বলা, বা সঁচাকৈয়ে জ্বলি যোৱা ভৰি দুখনৰ খজুৱতি দূৰ কৰিবলৈ গাইছিল:
  - আমাৰ পিতৃভূমিত নাৰী আছে,
  কিয় কৌতুক হিচাপে বিমান চলাইছে?...
  তেওঁলোকৰ বাবে জীৱনতকৈ সন্মানৰ মূল্য বেছি,
  তেওঁ সহজেই নিজৰ বিৰোধীক হত্যা কৰিব পাৰে!
  
  তেওঁলোকৰ জন্ম হৈছিল জয়ী হ"বলৈ
  যুগ যুগ ধৰি ৰাছৰ মহিমামণ্ডিত কৰিবলৈ!
  কাৰণ, আমাৰ মহাদাদাহঁত -
  লগে লগে তেওঁলোকৰ বাবে সেনাবাহিনী গোটাই ল"লোঁ!
  আৰু অন্যুতাই মেচিনগানৰ পৰা স্ক্ৰীবলিং কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাই বৰ নিপুণভাৱে কৰিলে। যাতে সকলোৱে অনুভৱ কৰিব পাৰে যে এইজন ঈশ্বৰৰ পৰা অহা যোদ্ধা! যদি সৰ্বশক্তিমানৰ পৰা নহয়, তেন্তে মংগল গ্ৰহৰ পৰা নিশ্চয়!
  আলেংকাইও গুলী চলালে। মাৰিয়াৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়, মৃত আমেৰিকান সৈন্যৰ পৰা ক্লিপ তুলি লৈ। ছোৱালীকেইজনীয়ে পিঠিত পৰি ভৰিৰে উভতাই গুলিয়াই দিলে - তেনেকৈয়ে ভালকৈ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে সেইটো সঠিকভাৱে কৰিলে। চীন আৰু আফ্ৰিকান সৈন্যৰ মিশ্ৰণে ছোৱালীকেইজনীৰ ওপৰত আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু যোদ্ধাসকলে মাৰপিট কৰিলে।
  আলেংকাই গাইছিল:
  - পৃথিবী একটি দবা বোর্ড না...
  মাৰিয়াই এই পথটো তুলি লৈ হালধীয়া আৰু ক"লা ভাড়াতীয়াক নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  - আৰু অংকবোৰ ঘূৰণীয়া শূন্য নহয়!
  হালধীয়া আৰু ক"লা ৰঙৰ কাটি লোৱা শাৰীটোত আলেংকাই যোগ কৰিলে:
  - বিষাদগ্ৰস্ততাই আমাক আক্ৰমণ কৰিছে!
  মাৰিয়াই ৰবিন হুডৰ সঠিকতাৰে গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু ঘোঁৰাটোৱে জুইৰ মাজলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই যায়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উত্তৰত গুলীচালনা কৰি মাইনফিল্ডৰ পিছফালে পিছুৱাই গ"ল। চীন আৰু আফ্ৰিকান যোদ্ধাসকলে গুডীৰ সন্মুখীন হ"ল। সিহঁতে বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে, সিহঁতে জপিয়াই উঠিল, সিহঁতক ফালি পেলালে আৰু ই ৰক্তাক্ত জঞ্জাল হৈ পৰিল।
  দূৰৈত কেইবাখনো পেন্থাৰ-২ টেংক দেখা গ"ল। গুলীচালনা কৰি আছে, নাক সোমাই দিবলৈ ভয় কৰে। "সিংহ"-২ আগবাঢ়ি যায় আৰু লগতে জুই থু পেলায়। আৰু ইয়াত ৰাইনো ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰ টেংক, ড্ৰলিং, শিখাৰ বাণ্ডিলৰ সৈতে।
  কিন্তু আটাইতকৈ ভয়ংকৰটো হ"ল "ষ্টাৰমলেভ"। তেওঁৰ ৰকেট লঞ্চাৰটো বিশেষ দ্ৰুত গুলীচালনা কৰা নহয় যদিও ই নৰকীয় ধ্বংসাত্মক।
  আলেংকাই ফুচফুচাই কয়:
  - ৰাছিয়ান, ৰাছিয়ান - শান্ত ভাগ্য নহয়! বাৰু, শক্তিশালী হ"বলৈ আমাক কিয় অসুবিধাৰ প্ৰয়োজন?
  সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ পৰা বহু দূৰত যুঁজি আছে। কিন্তু এইটো স্পষ্ট যে আমেৰিকা জয় কৰি ৱেৰমাচ্টে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ উভতি আহিব। আৰু আমেৰিকানসকল ছোৱালীৰ বাবে ইমানেই মিঠা আৰু প্ৰিয়।
  আলেংকাই আকৌ নখ মাৰে, তাইৰ হিটবোৰে যেন কুমলীয়া ডালিম আৰু মূৰবোৰ বেলচাৰ তলত ফাটি যায়। ছোৱালীজনীৰ ভৰিত শ্ব্ৰেপনেলে আঘাত কৰে। মোৰ শিঙত এটা কাটি ফুলি উঠে। সৌন্দৰ্য্যই হাড় এটা চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, সজাগজন ম্লান নহ"ব,
  একটি বাজ্জ, একটি ঈগল...
  ৰাইজৰ মাত স্পষ্ট -
  ফুচফুচাই সাপটোক চেপি ধৰিব!
  
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব,
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্য জ্বলিব -
  সাম্যবাদক আলোকিত কৰা পথ!
  সেই মুহূৰ্ততে মেট্ৰিয়নাই নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে শ্ৰুৰ্মলেভৰ ফালে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু অৱশেষত ছোভিয়েট ছোৱালীকেইজনীৰ ভাগ্য ভাল হ"ল। সাজসজ্জিত টুপিটো পিছলৈ পৰি গ"ল, ছোভিয়েট উপহাৰটো পোনে পোনে বহল বেৰেলটোৰ ভিতৰলৈ উৰি গ"ল। এচেকেণ্ডৰ বাবে সকলো নিথৰ হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটিল। যেন এটা পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰা হ"ল। আৰু জাৰ্মান টেংকবোৰ বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  আৰু আকাশত এলবিনা আৰু এলভিনাই একাউণ্ট টাইপ কৰি আছে।
  ইতিমধ্যে পাঁচ শতাধিক বিমান গুলীয়াই পেলাইছে। যাৰ বাবে তেওঁলোকে এটা বঁটা লাভ কৰে - প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ। আৰু আমেৰিকাৰ শ্ৰেষ্ঠ এছৰ ছোৱালীয়ে জয়লাভ কৰে।
  আৰু ইয়াত তেওঁলোক আকৌ আকাশত আছে আৰু অতি ডেচিংকৈ গুলীয়াই পেলাইছে।
  আৰু আমেৰিকানসকলে পাখি ওপৰলৈ তুলি লয়। এইটোৱেই তেওঁলোকৰ দুৰ্বল, নিষ্ক্ৰিয় প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা।
  আলবিনাই ল"লে আৰু অহংকাৰেৰে গাই গ"ল:
  - মই শুই নাথাকো আৰু অলৌকিকতা দেখা নাপাওঁ!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি ছোৱালীজনীয়ে শত্ৰুৰ ডজন ডজন বিমান গুলীয়াই পেলায়।
  এলভিনাইও সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰে। ডজন শত্ৰুক চেপি ধৰে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰি উঠে, দাঁত উদঙাই দিয়ে:
  - খঙত মই ইমানেই উন্মাদ হৈ পৰিছো!
  আৰু তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰো ব্যৱহাৰ কৰে। কি ছোৱালী...
  আৰু আকৌ, তললৈ নামি অহা আমেৰিকাৰ বিমানবোৰ আকৌ পৰি আছে। হয়, ইমান আক্ৰমণ হৈছে যে আপুনি এৰিব নোৱাৰে...
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই পলাই শত্ৰুক নিঃশেষ কৰি পেলায়। ল"ৰা আৰু ছোৱালীয়ে সুসম আৰু শক্তিশালীভাৱে কাম কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে তৰা আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  এইবোৰ ল"ৰা-ছোৱালী... আচৰিত কথা যে আমেৰিকাই তেওঁলোকক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। ক'ত আছে তেওঁলোক আৰু জয়।
  ইয়াত হিটলাৰৰ সৈন্যই নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। হয়, যুদ্ধবোৰ বৰ আক্ৰমণাত্মক।
  শ্বেলা, মাৰ্গাৰেট, এলিয়ে নতুন এজি-৫০ টেংকটোৰ ওপৰত যুঁজি আছে, যিটোৱে মাত্ৰ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিছে। ই এটা পিৰামিড আকৃতিৰ যন্ত্ৰ আৰু কাৰ্যতঃ সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য।
  শ্বেলাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰি গুলী চলায়। তেওঁ ফেচিষ্টৰ কৱচ ভাঙি নিজৰ মাজতে বাবুনৰ দৰে চিঞৰি উঠে:
  - মই এগৰাকী ছোৱালী যাৰ কৱচ টাইটানিয়ামতকৈও শক্তিশালী!
  মাৰ্গাৰেটেও গুলী চলায়, শত্ৰুৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ জন্ম এইদৰেই হৈছিল, সকলো শত্ৰুক থেতেলিয়াই বাকচত ভৰাই পেলোৱা ধৰণৰ ভদ্ৰমহিলা!
  আৰু এলিয়ে ইয়াক লৈ মাৰিব, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে লক্ষ্য কৰি, শ্বাৰমানক ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি:
  - মই এজন ছুপাৰ-লাৰ্জ ক্লাছ ৱাৰিয়ৰ!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰ বৰ ভাল। আৰু তেওঁলোকৰ কাৰ্য্য অতি আক্ৰমণাত্মক।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰুমেনক বন্দী কৰে।
  নেতাৰ প্ৰহৰীক বহুত হত্যা কৰিলে। আৰু অৱশ্যেই তেওঁলোকে উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰে তৰা নিক্ষেপ কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত মোক ৰছী এখনত টানি লৈ গ"ল। আনকি মাৰ্গাৰিটাই আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীক তাইৰ উদং, ধূলিময়, ঘূৰণীয়া গোৰোহাত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে মোক আজ্ঞাবহভাৱে চুমা খালে।
  তেওঁক বন্দী কৰাৰ লগে লগে আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  এইদৰেই মহাযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। তাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে প্ৰকৃততে লেটিন আমেৰিকা আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াত আক্ৰমণ চলাইছিল, সকলো মাটি সংগ্ৰহ কৰিছিল। কিন্তু এইটো আৰু ইমান তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নাছিল।
  কিন্তু আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে তেতিয়াও এটা আকৰ্ষণীয় গীত গাইছিল যাতে আশাবাদ হেৰুৱাব নোৱাৰে;
  আমাৰ এটা গৃহভূমি আছে, ৰাছিয়া,
  বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ দেশসমূহ...
  ষ্টেলিন হৈছে সৰ্বোচ্চ মচীহ
  আৰু সঁচাকৈয়ে এটা আদৰ্শ আছে!
  
  যদিও কেতিয়াবা তেওঁ পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈছিল,
  আৰু এবাৰতকৈও অধিক মই জোৰেৰে মাৰপিট কৰা হৈছিল...
  নাই, ফুৰাৰক ক্ষমা কৰা নহ"ব,
  হৈ যাওক, থেতেলিয়াই পেলোৱা নিকৃষ্ট পৰজীৱী!
  
  পেট্ৰ"নিমিকৰ কিমান নায়ক আছে?
  প্রতি যোদ্ধা সহজতে একটি দৈত্য...
  সেনাই ভাবুকিপূৰ্ণ গঠনত মাৰ্চ কৰে,
  কাৰণ আমাৰ মানুহ আৰু আমাৰ ৰজা এক!
  
  এনে এখন পৃথিৱী আছে য"ত ৰাছিয়া বেছি সুখী,
  Nikolai ক'ত থাকক...
  বিশ্বাস কৰক আমাৰ নাৰীবোৰ বেছি ধুনীয়া,
  দেশৰ বাবে যুঁজি সাহস কৰক!
  
  ভাইসকল, অপমান আমি সহ্য কৰিব নোৱাৰো,
  আমরা সব Krauts বিরুদ্ধে থিয় হবে...
  আমি আৰু কোনো অপমান সহ্য নকৰো -
  তীখাৰ হাতেৰে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওঁ আহক!
  
  আমি ৰাছিয়াৰ হৈ যুঁজিম,
  আমি বহুত ধুনীয়াকৈ যুঁজিম...
  গ্ৰেনেডবোৰ বেকপেকবোৰত ফাটি যাওক,
  জানি লওক যে ৰাছিয়াৰ সেনা অজেয়!
  
  মাতৃভূমিত যিকোনো ব্যৱসায় পবিত্ৰ,
  প্ৰেম সীমাহীন যেন লাগে...
  ছোৱালীবোৰে মেচিনগানৰ তলত খোজ কাঢ়িছে,
  অগ্নিময় জুইৰে মাংস থেতেলিয়াই পেলোৱা!
  
  গতিকে ল'ৰাবোৰে মাতৃভূমিৰ সেৱা কৰক,
  প্ৰেমৰ জগতত আপোনাৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰা...
  জীৱনটো অতি পাতল সূতাৰ পৰা বোৱা হৈছে,
  কৰিবলগীয়া হ"লে পাহাৰ লৰচৰ কৰিম!
  
  
  HITLER ৰ পৰিৱৰ্তে ROMMEL
  অৱশেষত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কামটো লাভ কৰিলে। মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে একেলগে তেওঁক দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধলৈ পঠিওৱা হয়।
  ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত হিটলাৰৰ বিমানত ৰোপণ কৰা বোমা বিস্ফোৰণত নিহত হয়। বাইদেউ, বাস্তৱ ইতিহাসত এই বোমাটো কেতিয়াও বিস্ফোৰণ হোৱা নাছিল।
  কিন্তু বিকল্পত ই কাম কৰিলে... ফুৰাৰৰ মৃত্যু হ"ল। ৰমেল নতুন সৰ্বোচ্চ সেনাপতি হৈ পৰিল। ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ মাজত তেওঁ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয়। ইয়াৰ উপৰিও গ"ৰিঙে হিমলাৰ, গ"বেলছ আৰু স্পিয়াৰৰ সৈতে ক্ষমতা ভাগ কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  ৰমেলে সমানে দূৰৈৰ ব্যক্তি হিচাপে সকলোকে সৰ্বোচ্চ সেনাপতি আৰু কৌশলবিদৰ পদত সংস্থাপন কৰিছিল। মিত্ৰশক্তিৰ সৈতে যুদ্ধ চলি থাকিল। ৰমেলে খৰখেদাকৈ আফ্ৰিকাৰ পৰা সৈন্য উলিয়াই আনে আৰু তেওঁ সেইটো যথেষ্ট সফলতাৰে কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু চিচিলিত বাহিনী গোটাইছিল।
  জাৰ্মানীয়েও কুৰ্স্ক বাল্জত প্ৰতিৰক্ষামূলক স্থান গ্ৰহণ কৰি অৰিয়েলৰ দিশটো সম্পূৰ্ণৰূপে শক্তিশালী কৰে।
  ৰমেলে এজন মেধাৱী কৌশলবিদ হিচাপে আগতেই দেখিছিল যে মূল আঘাত চিচিলিত হ"ব, আৰু তাত জাৰ্মান সৈন্যক শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। তদুপৰি পূব ফ্ৰণ্টত শান্তি আছিল।
  ইয়াৰ পিছত ৫ জুলাইত চিচিলিত অৱতৰণৰ চেষ্টা কৰা হয়। কিন্তু সেয়া সফল হোৱা নাছিল। জাৰ্মানসকল সাজু আছিল আৰু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ তেওঁলোকৰ শক্তি বেছি আছিল। বাইদেউ, আফ্ৰিকাৰ পৰা খালী কৰা বিভাগবোৰকে ধৰি।
  মিত্ৰশক্তিৰ বৃহৎ লোকচান হৈছিল আৰু সাগৰত পেলোৱা হৈছিল। পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান সৈন্য বন্দী হৈছিল।
  ৫ আগষ্টত ষ্টেলিনে এই আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। একেলগে দুটা দিশত: অৰিয়েল আৰু খাৰ্কভ। কিন্তু জাৰ্মানসকল যথেষ্ট সাজু আছিল।
  যুদ্ধবোৰে প্ৰতিৰক্ষাত পেন্থাৰৰ সুবিধা দেখুৱাইছিল - দ্ৰুত গুলী চলোৱা, সঠিক আৰু কৱচ বিন্ধিব পৰা বন্দুক, যাৰ ফ্ৰন্টাল সুৰক্ষা ভাল আছিল। আৰু এটা অবিশ্বাস্য ট্ৰেন্সমিছন ইমান ভয়ংকৰ নহয় যেতিয়া টেংকে এম্বুছৰ পিছফালৰ পৰা গুলী চলায়।
  টাইগাৰ আৰু ফাৰ্ডিনাণ্ড দুয়োটা দলে ভাল প্ৰদৰ্শন আগবঢ়ায়। আক্ৰমণতকৈ ডিফেন্সতো শক্তিশালী। বাইদেউ, বাস্তৱ ইতিহাসত ৮৯ টাৰ ভিতৰত ৩৭ টা ফাৰ্ডিনাণ্ড মাইনফিল্ডত হেৰাই গৈছিল। আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানীয়ে ইয়াক অধিক ফলপ্ৰসূভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। বিশেষকৈ ২০০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ সৈতে।
  ৰমেলে নিজকে এজন অসাধাৰণ কৌশলবিদ বুলি প্ৰমাণ কৰিলে। কোনে শত্ৰুৱে ক"ত আঘাত কৰিব সেইটো শুদ্ধকৈ আগতেই দেখিছিল আৰু অনুমান কৰিছিল।
  আৰু "পেন্থাৰে" দেখুৱাই দিলে যে যেতিয়া সন্মুখভাগ নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে আবৃত আৰু নিষ্ক্ৰিয় হয়, তেতিয়া ই এক আদৰ্শ টেংক ধ্বংসকাৰী, প্ৰতি মিনিটত ১৫ গুলী গুলীয়াই, আৰু ২০০০ মিটাৰত চৌত্ৰিশটা গুলী ভেদ কৰে। অৱশ্যে জাৰ্মানসকলে ৰক্ষণভাগত যথেষ্ট শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ স্থান দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আৰু তাৰ পিছত গেৰ্ডাৰ টেংকৰ দলটোৱে নিজকে উৎকৃষ্টভাৱে দেখুৱালে। প্ৰথমবাৰৰ বাবে পেন্থাৰৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে যুদ্ধত অংশ লৈ নিজকে ভালকৈ দেখুৱাইছিল।
  গেৰ্ডাই এখন ছোভিয়েট গাড়ীত খুন্দা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই মৃত্যুৰ টাৰ্মিনেটৰ!
  তাৰ পাছত চাৰ্লটে গুলী চলালে, চৌত্ৰিশজনক তললৈ নমাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মইও ধ্বংস আনিছো!
  ইয়াৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই গুলী চলালে। তাই শত্ৰুক কাটি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি কেতিয়াও মিলন নকৰোঁ!
  পিছৰ শ্বটটো, মাগডাৰ পাল, আৰু এই ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ উন্মাদ চাপ!
  ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীৰ হাতত অভিজ্ঞতা পৰীক্ষাৰ সঁজুলি আছিল। গতিকে একোৱেই তেওঁলোকক সঁচাকৈয়ে আমনি নকৰে। "পেন্থাৰ"ৰ পৰা আহিছে;পৰীক্ষাৰ সময়ত এক কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা প্ৰজেক্টাইলেৰে পোনে পোনে চচৰত খুন্দা মাৰে।
  হয়, কেতিয়াবা এগৰাকী মহিলাৰ সঠিকতা পুৰুষতকৈ অধিক অসাধাৰণ হ"ব পাৰে।
  এতিয়া তেওঁলোকৰ টেংকটোৱে মাত্ৰ থিয় হৈ ৰাছিয়াৰ বাহনবোৰত গুলীচালনা কৰিছে। আৰু ই তেওঁলোকক ফ্লাই শ্বাটাৰেৰে ৰাগৰ দৰে নোক আউট কৰে।
  গেৰ্ডাই আকৌ ছোভিয়েট চৌত্ৰিশক নোক আউট কৰি চিঞৰিলে:
  - মই থাৰ্ড ৰাইচৰ মাইকী পহু!
  চাৰ্লটেও গুলীচালনা কৰি ৰেড আৰ্মিৰ এখন টেংক ভাঙি পেলালে আৰু ক"লে:
  - মইও কবিৰ চূপ চেপি নাখাওঁ!
  ইয়াৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই ছোভিয়েট গাড়ীখন কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মই এগৰাকী আনন্দদায়ক ছোৱালী!
  আৰু তেতিয়া সোণালী চুলিৰ মাগদাই গুলী চলাব। ৰাছিয়াৰ টেংকখন খোল খাব আৰু গৰ্জন কৰিব:
  - মই টাৰ্মিনেটৰ, মই ধেমেলীয়া!
  চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে এই আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। গেৰ্ডাই আকৌ ছোভিয়েট গাড়ীখনত খুন্দা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - হৃদয়ৰ এচ!
  চাৰ্লটে আকৌ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, চৌত্ৰিশজনক আঘাত কৰিলে আৰু ইছ্যু কৰিলে:
  - মূৰটো তৰমুজৰ দৰে!
  ক্ৰীষ্টিনাকো আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল। তাই ৰাছিয়াৰ টেংক এটা তললৈ কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - সঁচা আতংক!
  মাগডাই গুলীচালনা কৰি ৰেড আৰ্মিৰ এখন গাড়ীত খুন্দা মাৰি ক"লে:
  - পাতালত চোৰ আছে !
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এখন যুদ্ধতে বত্ৰিশখন ছোভিয়েট টেংক নোক আউট কৰি পূৰ্বৰ সকলো অভিলেখ ভংগ কৰে। তেওঁলোকৰ আশীটা খোলা কিয়? আৰু ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুৱে সাহসেৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  কিন্তু ইমান হাৰত গুলীচালনা - প্ৰতি মিনিটত ১৫ ৰাউণ্ড, আৰু ধ্বংসৰ পৰিসৰৰ বাবে পেন্থাৰসকলে আত্মঘাতী আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, বৰ্ড বা ৰেমৰ কোনো সুযোগ নিদিলে।
  জাৰ্মানীয়ে ডিফেন্সিভত থিয় দিবলৈ সক্ষম হয়। কেৱল কিছুমান ঠাইত ছোভিয়েট সৈন্যই নিজকে অলপ কুটিল কৰি তুলিছিল। শৰৎকালৰ শেষলৈকে যুদ্ধ চলি থাকিল আৰু বিশাল লোকচানৰ মূল্যত ৰঙা সেনাই পোন্ধৰ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক গভীৰতালৈ আগবাঢ়িব নোৱাৰিলে।
  ৰমেলৰ প্ৰতিভাই দেখুৱাইছিল যে জাৰ্মানসকল সক্ৰিয় প্ৰতিৰক্ষা আৰু খাদ যুদ্ধ চলাবলৈ যথেষ্ট সক্ষম।
  চিচিলিত পৰাস্ত হোৱা মিত্ৰশক্তিয়ে এতিয়ালৈকে কেৱল বোমা বিস্ফোৰণহে কৰিছে। কিন্তু ইয়াৰ উত্তৰত ৰমেল আৰু স্পিয়েৰে এটা আচৰিত উত্তৰ বিচাৰি পালে: He-162 জেট যুঁজাৰু বিমান। বিমানখন এম ই-২৬২তকৈ উৰণৰ বৈশিষ্ট্যত উন্নত আছিল আৰু ইয়াৰ চাৰিগুণ লঘু, বহুগুণ সস্তা আৰু নিৰ্মাণ কৰাত সহজ আছিল। অকলশৰীয়া নহয় যে তাইক জনযোদ্ধা বুলি ক"লে৷
  তিনি মাহত নিৰ্মিত এই মেচিনটোৱে ১৯৪৩ চনৰ ৬ অক্টোবৰত উৰা মাৰিছিল। আৰু বতাহত জাৰ্মানীৰ বিৰোধীৰ বাবে অন্ধকাৰ দিন আহিল।
  নন-১৬২ বিমানখন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো সহজ, পৰিচালনা কৰিব পৰা আৰু উচ্চ যোগ্যতাসম্পন্ন পাইলটৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  আৰু ৰমেল এতিয়াও ডিফেন্সিভত আছিল। জাৰ্মানীয়ে সময়মতে লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত নিজৰ সৈন্য শক্তিশালী কৰি তাত শীতকালীন আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। আকৌ তেওঁলোকে অৰেল আৰু খাৰ্কভৰ ওচৰত আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। কেন্দ্ৰটোতো তেওঁলোকে থিয় দি থাকিল, যাৰ ফলত স্মোলেনস্কক লোৱা নহ"ল।
  এইবাৰ ফ্ৰিটজে নিজৰ গুৰুতৰ ক্ষতি নকৰাকৈয়ে শীতকালটো পাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু তাৰ পিছত বসন্ত কালত তেওঁলোকে সেইটো লৈ য"ত কম আশা কৰা হৈছিল - কাৰেলিয়াত - গুচি গ"ল। আৰু তাই মুৰ্মানস্কত ঘূৰি ফুৰিবলৈ ধৰিলে। একে সময়তে নাজীয়ে ক্ষমতা দখল কৰি ফ্ৰান্সত মিত্ৰশক্তিৰ আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰাৰ প্ৰস্তুতি আৰম্ভ কৰে। পৰিস্থিতি উত্তপ্ত হৈ পৰিছিল।
  আৰু সঁচাকৈয়ে প্ৰায় সকলো কাৰেলিয়া নাজীয়ে বন্দী কৰি লৈছিল। আৰু তাৰ পিছত নৰ্মাণ্ডিত অৱতৰণ আৰম্ভ হ"ল, আৰু ইফালে অলেগ ৰাইবাচেংকো।
   ইতিমধ্যে হৈছিল আচলতে আন্ধাৰ আৰু _ থিয় হ'ল উষ্ণ , বিচাৰ কৰা দ্বাৰা জলবায়ু ইউক্ৰেইনীয় ৰাতি .
  মাৰ্গাৰিটা সাৰ পাই উঠিল অলপমান পূৰ্বতে আৰু বহিছিল ওপৰত কুঁজা _ গ্ৰীষ্ম বৰষুণ তীব্ৰতৰ , আৰু শিশু খৰখেদাকৈ ক"লে লুকাই থকা অধীনত গছ .
  মূৰ ইতিমধ্যে ৰৈ গ"ল ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি আৰু অলেগ তৰংগ ক'লে : .
  - বাৰু কেনেকৈ ?
  মাৰ্গাৰিটা প্ৰশংসাৰে উত্তৰ দিলে :
  - তুমি মাত্ৰ জিনিয়াছ !
  ৰাইবাচেংকো প্ৰতাৰিত নিজৰ প্ৰতি বহল বুকু আৰু গৌৰৱেৰে ক'লে : .
  - ক কি আপুনি ভাবিলোঁ ! মোৰ যন্ত্ৰ কাম কৰে !
  ছোৱালী ক্ষোভিতভাৱে উচ্চাৰণ কৰিলে :
  - হয় উত্তম হ'ব তাই একেবাৰেই ... নহয় অস্তিত্ব আছিল ! কি আমি এতিয়া will কৰিব ?
  অলেগ জোকাৰি পেলালে সৈতে চুলি পানী আৰু বিনীতভাৱে উত্তৰ দিলে :
  - ক কি সাধাৰণতে ভি তেনে পৰিস্থিতি মিছফিট কৰিব ? আমি কৰিম অংগীকাৰ দিয়া কৃতিত্ব !
  ল"ৰা fumbled at মই নিজেই পিছফালে পকেট আৰু ক্ষোভিতভাৱে উচ্চাৰণ কৰিলে :
  - হয় মই বন্দুক ড্ৰপ ... কিন্তু একো নাই মই কৰিম নিজৰ প্ৰতি নতুন !
  মাৰ্গাৰিটা ক্ষোভিতভাৱে ক'লে : .
  - হয় আপুনি কৰিব ... ইয়াত আপুনি নহয় বিশ প্ৰথম শতিকা ! চেষ্টা কৰা পৰা গছ খুন্দা ষ্টাৰশ্বিপ !
  অলেগ কঠিন গুৰুগুৰু কৰিলে ভি উত্তৰ :
  - এতিয়া নহয় গড় শতিকাবোৰ ! কি প্ৰয়োজনীয় কৰক তেতিয়া _ আৰু কৰিম ! আৰু আচলতে আমি এতিয়া মিছফিট , আৰু এইটো শব্দ গৌৰৱেৰে !
  ছোৱালী সৈতে প্ৰশংসা উত্তৰ দিলে :
  - হয় নিশ্চিতভাৱে গাধ ! কেৱল ভি পাৰ্থক্য পৰা সাধুকথা আটাইবোৰ অধিক গুৰুতৰ আৰু ক"ত অধিক গদ্য !
  ল"ৰা এজন প্ৰডিজি আত্মবিশ্বাসী উল্লেখ কৰিছে ভি বিদ্ৰুপপূৰ্ণ ৰূপ :
  - অ" পৰিমাণ কি পাতল শিক্ষকতা , শীতকাল আৰু বসন্ত কালত ... মই কওঁ অবিহনে ব্যতিক্ৰম আটাইবোৰ দুষ্ট আত্মা বন !
  মাৰ্গাৰিটা অনুমোদন জনাই নিশ্চিত কৰা হৈছে :
  - হয় অনুভৱ ৰসিকতা আপুনি নহয় বাওঁফালে ! আৰু এইটো হয়তো হওক আৰু তাত আছে মূল কথা !
  অলেগ ৰাইবাচেংকো উত্তৰ দিলে ভি পোষ্টাৰ শৈলী :
  - ক প্ৰধান লেখকসকল affairs এনেকুৱা ! কমিউনিষ্ট পাৰ্টি , লেনিন , ছোভিয়েট ক্ষমতা !
  ছোৱালী হাঁহি হাঁহি ফাটি গ'ল ... A গ্ৰীষ্ম বৰষুণ তীব্ৰতৰ কৰা হৈছে । গছ আবৃত পৰা জেট অতি বেয়া . ল"ৰাসকল সোনকালে তিতি গ"ল আগতে থ্ৰেডসমূহ _ উ শুকান সেইটো য'ত .
  বৰষুণ অৱশ্যে , হঠাতে ৰৈ গ'ল , উৰি গ'ল ঠাণ্ডা বতাহজাক _ লৈ গৰম হওক শিশু আগবাঢ়ি যাওঁ দ্বাৰা বন . দামী স্নিকাৰ squished , আৰু অলেগ ষ্ট্ৰিপ অফ তেওঁলোকক , আৰু লগতে মোজা থকা খালী ভৰিৰে _
  মাৰ্গাৰিটা ভয় খোৱা লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - তুমি তেন্তে চৰ্দি হ'ব !
  ল"ৰা আত্মবিশ্বাসী উল্লেখ কৰিছে :
  - মই কেতিয়াও নহয় নহয় ধৰা পৰিল চৰ্দি ! আৰু আচলতে খালী ভৰিৰে খোজকঢ়া এক আনন্দ . খোজ কাঢ়ি যাওক আৰু তুমি ! ইয়াত নহয় মস্কো , কোনো নাই আঙুলি at মন্দিৰ পাক নহয় হৈ যাব !
  ছোৱালী ঋণাত্মক জোকাৰি গ"ল মূৰ : .
  - ভৰি ভি অন্ধকাৰ তুমি মোক মাৰিবা ! মই সঁচাকৈ কেনেবাকৈ _ _ মই তাৰ ওপৰত উঠি যাম !
  ল"ৰাসকল আগবাঢ়ি যাওঁ দ্বাৰা নিশা বন . অলেগ খোজ কাঢ়িলে in front : খালী ভৰিৰে ভৰি সহজ . উ কি _ _ উলংগ একমাত্ৰ অনুভৱ কৰে প্ৰত্যেক টিউবাৰকল , বাম্প , ডাল , আনকি ডেলিভাৰী কৰে আনন্দ . ছোৱালী এইটো নহয় বুজি পায় আৰু _ পিছ পৰি থকা ভি তেওঁলোকৰ squelching স্নিকাৰ .
  ইয়াত মাৰ্গাৰিটা অলপ বেলেগ, আৰু শিলৰ কুৱেৰীত কাম কৰা ছোৱালীজনীতকৈ বহুত বেছি আদৰ-সাদৰ কৰা। বাৰু, এনেকুৱাই হয়। কিছুমান নিৰ্দিষ্ট ক্ৰ"ন"মেট্ৰিক পৰিৱৰ্তনে হয়তো ভূমিকা পালন কৰে।
   ল"ৰা ৰিটাৰ্ণ কৰে আৰু চেষ্টা কৰে cheer up :
  - দিয়া নহয় ঠেলি ! সোনকালে ওলাই যাওঁ লৈ মানুহ !
  মাৰ্গাৰিটা মনস্তাত্ত্বিকভাৱে উচ্চাৰণ কৰে :
  - হয় সঁচাকৈ আৰু অতি সোনকালে !
  ছোৱালী কিছুমান অলপ ডাঠ , হয়তো ডাঠ , আৰু ভাগৰি পৰে ক"ত দ্ৰুত , স্পৰ্টিয়াৰ ল'ৰা ৷ কিন্তু স্নিকাৰ উৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা categorically নাকচ কৰে ৷
  - নাই ! ভিতৰত অৰণ্য খালী ভৰিৰে নহয় যা ! আপুনি স্ক্ৰু হৈ যাব ভৰি !
  ল"ৰা ঋণাত্মক জোকাৰি গ"ল মূৰ : .
  - আজে বাজে কথা ! মই কিমানটা নহয় tramped এটাও নহয় এবাৰ নহয় নিজকে কাটি দিলোঁ ! আৰু যুগ্ম শৰৎ কালত এইটো মহান বতাহ ওপৰলৈ উঠিব ভি অৰণ্য মাইল _ ৰিছেট কৰক পেড আৰু আপুনি হৈ যাব সহজ !
  ছোৱালী কঠিন আপত্তি কৰিলে :
  - নাই ! মই নহয় ভিক্ষাৰী আৰু _ noble ! _ আপুনি দৌৰা যেনেকৈ ফটা এবাৰ তেন্তে আপুনি যেনে .
  ল"ৰা ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে :
  - উ sissy ! আৰু spank কেনেকৈ লেডি !
  মাৰ্গাৰিটা মৌন হৈ থাকিল ... পাৰ হৈ গ'ল কিছুমান ঘণ্টা আৰু ইতিমধ্যে আচলতে ফুল ফুলা . যুগ্ম হৈছিল সিজোৱা সূৰ্য্য . ডাঠ আৰু নহয় এইদৰে _ ৰ দৰে ক্ৰীড়া অলেগ ছোৱালী অৱশেষত ভাপ শেষ হৈ গ"ল আৰু বহিছিল জিৰণি . অধিক অভ্যাসগত লৈ লোড ল"ৰা বহিছিল কাষত সৈতে তাইক অনিচ্ছা সত্ত্বেও _ খোঁচ মাৰিলে খজুৱতি গোৰোহা অ বাকলি _ হুইচেল দিয়া :
  - হয় আপুনি নহয় গেৰ্ডা !
  মাৰ্গাৰিটা ভি উত্তৰ whined :
  - মই মই ভাগৰি পৰিছো তাত আছে মই বিচাৰো ! উ at আপুনি যদিও কোনো ধৰণৰ _ চ"চেজ বাওঁফালে ?
  ল"ৰা fumbled দ্বাৰা পকেট _ নিষ্কাশন কৰা হৈছে বেংকনোট ভি পাঁচশ ৰুবল , আৰু পঞ্চাছ ডলাৰ আৰু _ লগতে এটকা trifle আৰু চেল ফোন টেলিফোন সৈতে ক্ষুদ্ৰ ভিডিঅ' কেমেৰা . ভ্ৰু কোঁচাই ...
  ভিতৰত বন্ধু পকেট হৈ পৰিল কেৱল পেক চ্যুইংগাম _ শিশু লৈছিল এটা টুকুৰা নিজৰ প্ৰতি আৰু আগবঢ়োৱা হৈছে মাৰ্গাৰিটা . ছোৱালী অস্বীকাৰ কৰিলে :
  - উ মোক ইয়াৰ হয় !
  আৰু একেই হাৰ মানিলে এটুকুৰা ভি মুখ _ কিন্তু গুম ভোক নহয় quenches . কেৱল কিণ্ডলছ ভোক _ শিশু বহিছিল কিছুমান সময় , নিৰৱে ৷ উ তেতিয়া মাৰ্গাৰিটা সুধিলে :
  - বাৰু , জিনিয়াছ , কেনেকৈ আপুনি আপুনি ভাবিছে আমাক খাদ্য ?
   শিশু আত্মবিশ্বাসী উত্তৰ দিলে :
  - গ্ৰীষ্মকাল _ _ _ _ আমি বিচাৰি পাম ভেঁকুৰ , জামু , মাছ মাছবোৰ জ্বলাই দিওঁ অগ্নি ...
  ছোৱালী মুখখন কুটিলে আৰু সুধিলে :
  - ক at আপুনি লাইটাৰ আছে নেকি ?
  অলেগ বিভ্ৰান্ত উত্তৰ দিলে :
  - নাই , মই একেই নহয় মই ধূমপান কৰো !
  মাৰ্গাৰিটা গিগল , লক্ষ্য কৰি :
  - মই too ... কিন্তু কেতিয়াবা তাত আছে পৰিস্থিতি যেতিয়া _ আৰু বেয়া অভ্যাস উপযোগী .
  ল"ৰা মাত দিলে আৰু মন্তব্য :
  - ঘৰত at মোক লাইটাৰ আছে ... কিন্তু ভি মস্কো পৰা তাইক কোনো ব্যৱহাৰ নাই ...
  শিশু টিচ্চ হৈ গ"ল আৰু নিৰ্ণায়কভাৱে ক'লে : .
  - আমি জিৰণি লৈছিলো আৰু গৈছিল পৰৱৰ্তী !
  ছোৱালী অনিচ্ছা সত্ত্বেও গোলাপ ফুল আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে spout :
  - যাওঁ !
  যুৱ মিছফিট পুনৰ আগবাঢ়ি যাওঁ দ্বাৰা বন . অলেগ লৈ তাৰ লজ্জা নহয় অতি জানিছিল কেনেকৈ _ প্ৰয়োজন নেভিগেট কৰক । উ কম্পাছ at শিশু নহয় আছিল . তেন্তে কি তেওঁলোক বিশেষকৈ হেৰাই গ'ল ৷ ভাল কথা যে অধিক গ্ৰীষ্ম আৰু তাপ _ আৰু তেন্তে নহয় অত্যধিক ভয়ংকৰ . একে সময়তে আহিল ওপৰত ক্লিয়াৰিং ব্লুবেরি _ উঠিলো ওপৰত চাৰিওটা আৰু আৰম্ভ কৰিছিল feast on মিঠা জামু _
  মাৰ্গাৰিটা , নিৰ্বাপিত কৰি প্ৰাথমিক ভোক , হাঁহিলে :
  - ইয়াত আপুনি দেখিছে at আপুনি ক"লা মুখ ! আপুনি যেনেকৈ থ্ৰুব্ৰেড কুকুৰ সৈতে চৰিত্ৰ !
  অলেগ আত্মবিশ্বাসী উত্তৰ দিলে :
  - নহয় হেৰাই যাওঁ ! ইউ আমাক আশাকৰোঁ তেওঁলোক শক্তিশালী হ"ব পেট , আৰু ডায়েৰিয়া নহয় পাব !
  শিশু ষ্টাফড আপ জামু আৰু পুনৰ গৈছিল ভি উপায় . সূৰ্য পাৰ হৈ গৈছে zenith আৰু হৈছিল অতি গৰম . ভিতৰত স্নিকাৰ ভৰি preli , আৰু অৱশেষত মাৰ্গাৰিটাই সিদ্ধান্ত ল"লে _ তেওঁলোকৰ আঁতৰাওক । কিন্তু সৈতে অস্বাভাৱিক অভ্যাস খালী ভৰিৰে যাওক অতি কাঁইটীয়া _ ছোৱালী আহি পাইছে ওপৰত ডাল , হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু বহিছিল ওপৰত গছৰ ডাল গট ইট অন জোতা পিছলৈ আৰু গৰ্জন কৰিলে :
  - বাৰু আৰু অৰণ্যখন ভৰি পৰিছে আচৰিত !
  ল"ৰা অনিচ্ছা সত্ত্বেও নিশ্চিত কৰা হৈছে :
  - অৱশ্যেই ... ইয়াত নহয় ৰিজৰ্ট ! কিন্তু আৰু ধুনীয়া কোনো ধৰণৰ _ আছে ...
  খোজ কঢ়া দ্বাৰা বন , ছোৱালী সুধিছিল অলেগ :
  - ক কেনেকৈ হ'ব আপুনি সহায় কৰিলে হ'ব ৰঙা সেনাবাহিনী ?
  ল"ৰা আঁচোৰ মাৰিলে মুকুট আৰু যুক্তিকৰ উত্তৰ দিলে :
  - মই would ... পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে হ'ব তেওঁলোকক বাবে আৰম্ভ কৰিছিল প্ৰযুক্তি টি -৫৪। তেনে টেংক could হ'ব গতি বৃদ্ধি কৰা শেষ হোৱা দ্বিতীয় বিশ্ব যুদ্ধ .
  ছোৱালী নহয় আচলতে সহমতত উপনীত হ'ল :
  - তুমি জানো বুলি ভাবিছানে _ ডিভাইচ টেংক কেৱল ভি সাধাৰণ বৈশিষ্ট্যসমূহ ধোঁৱা হ'ব তেওঁলোকক সহায় ?
  অলেগ ৰাইবাচেংকো ক্ষুন্ন হৈছে ওপৰত এইটো হ'ল :
  - নহয় ভি সাধাৰণ , i আচলতে বিষয়ে টেংক অনেক মই জানো ইন পৰিমাণ সংখ্যা আৰু বিষয়ে সক্ৰিয় কৱচ !
  ছোৱালী খিকিন্দালি কৰিলে ভি উত্তৰ :
  - বাৰু , তেন্তে , আহকচোন উত্তম পোনছাটেই প্ৰযুক্তি টি -৯০, আৰু... তেতিয়া আমি বন্দী কৰিম আটাইবোৰ শান্তি !
  শিশু আঁচোৰ মাৰিলে মূৰৰ পিছফালে আৰু ভৰ্তি :
  - পঢ়িলোঁ মই বিষয়ে এক ধাৰাবাহিক , সম্পৰ্কে ভুক্তভোগী ভি চল্লিশ দ্বিতীয় বছৰ পৰা বিশ প্ৰথম শতিকা . তেন্তে তেওঁলোক আৰু নিৰ্মিত সৰলীকৃত মডেল টি -৫৪, উৎক্ষেপণ কৰাৰ পিছত তাৰ ভি উৎপাদন অধিক আগতে যুদ্ধ অধীনত ষ্টেলিনগ্ৰাড . আৰু ভি ফলাফল কি ইউ এছ এছ আৰ জিকিছিল ক"ত _তকৈ বেছি দ্ৰুত ভি বাস্তৱতা আৰু সৈতে ডাঙৰ প্ৰভাৱ . ওপৰত পৰীক্ষা কৰক আন কিছুমান আইডিয়া তেতিয়া ... আপুনি পাৰে চেষ্টা কৰা আৰু কিবা এটা _ _ অধিক জটিল - উদাহৰণস্বৰূপে পদ্ধতি ছালভো জুই " Smerch ". কিন্তু অত্যধিক দূৰ প্ৰযুক্তিগতভাৱে পলাই যাওক নহয় প্ৰয়োজনীয় !
  মাৰ্গাৰিটা সৈতে এইটো ইচ্ছাকৃতভাৱে সহমতত উপনীত হ'ল :
  - নহয় কঢ়িয়াই নিয়া হ'ব ... আহ সেইটো অধিক আৰু লেজাৰ অস্ত্ৰ কৰক তেওঁলোকে দাবী কৰিব !
  মাজেদি কিছুমান সময় ছোৱালী পুনৰ বহিছিল জিৰণি . সময় উৰি গ"ল কেনেবাকৈ _ _ লক্ষ্য নকৰাকৈ . পুনৰ আন্ধাৰ হৈ পৰিল আৰু ... কৰিবলগীয়া হৈছিল ৰাতিটো কটাব অধীনত খোলা আকাশ . কিন্তু ৰাতি ভি সমাপ্ত জুন চুটি আৰু উষ্ণ . আৰু বিচাৰ কৰা দ্বাৰা প্ৰজনন কৰে গছ , এই ক'ৰবাত _ _ ওপৰত ইউক্ৰেইন , সহ অধিক উষ্ণ জলবায়ু . তেন্তে টোপনি পাৰে যথেষ্ট .
  অলেগ ৰাইবাচেংকো মই সেইটো সপোন দেখিছিলো তেওঁ এক তেনে boy - কেবিন বয় ওপৰত ছোৱালীৰ দৰে জাহাজ _ আৰু ছোৱালী গাড়ী চলাই আছে তাৰ আগলৈ পিছলৈ . _ এটাও নহয় মিনিটবোৰ শান্তি _ হয় অধিক বিচৰা স্পৰ্শ পেশীবহুল শৰীৰ ল'ৰা , চিটিকি ৷ নহয় মহান আনন্দ .
  অলপ টোপনি লওক নহয় দিয়া , উত্থাপন কৰা ভি আৰম্ভণিতে , আৰু ভি হাত mop - শুকান আৰু অবিহনে যাবলৈ উজ্বল ডেক _
  উ তেতিয়া অধিক ভাবিলে ছোৱালী পঠোৱা লৈ যোৱা ধোঁৱা সৈতে পাইপ _ হয় কি ? টাৰপলিন ! এইটো আৰু আচলতে যেন লাগে ওপৰত উপহাস _ কিন্তু ল"ৰা লৰালৰিকৈ ক"লে পূৰণ কৰা দিয়া হৈছে অৰ্ডাৰ . টাৰপলিন পৰা ধোঁৱা pouted , আৰু অলেগ কষ্ট পাইছিল ওপৰত সাগৰ ঢৌ ভি এফালৰ অষ্ট্ৰেলিয়া .
  ল"ৰা ভি হতাশা গান গাইছিল ;
  মই আছিল সাধাৰণ শিশু ভি দেশ ৰজাঘৰীয়া ,
  পিতৃ মোৰ ভূমি মাষ্টৰ ' হাল বোৱা '...
  কিন্তু জীয়াই আছিল ভি সপোনবোৰ অ নাইটহুড হুছাৰ ,
  আৰু লাঠী সাহসেৰে ভি কাজিয়া পুত্ৰ হাত জোকাৰিলে !
  
  পাছত ওপৰত fleet পলাই গৈছিল মই এজন কিশোৰ ,
  মোলৈ ওপৰত জাহাজ উত্তীৰ্ণ দিলে ৰাজকুমাৰ ...
  নহয় চেনি সেৱা , আপুনি বিশ্বাস কৰক শিশু ,
  তাত প্ৰয়োজন টানকৈ undertake নহয় পতন !
  
  ফেড ক্ষুদ্ৰ , কিন্তু কিন্তু কোবাই দিয়া ,
  দ্বাৰা হিল লাঠি - ল'ৰা বাবে মাৰপিট !
  নাই , নহয় ইচ্ছা কৰিলে তেনে শিশু শ্বেয়াৰ ,
  বিচাৰিছিল স্বাধীনতা , ডেকা ইলিয়া !
  
  সপোন দেখিছিলো _ ৷ লগতে বিশ্বাস অ ধন ,
  বিচাৰিছিল খালী ভৰিৰে খালী ভৰিৰে বুট ...
  কিন্তু নহয় ওপৰত সাগৰ , তুমি বিশ্বাস কৰক bros ,
  আটাইবোৰ কি মোৰ আছে - তেওঁলোকে মোক নিৰাশ কৰিব পিছফালে ঋণ !
  
  কিন্তু ইয়াত আমাৰ লগত ঘটিল ধৰা পৰিল ব্যক্তিগতকৰণকাৰী ,
  আছিল যুদ্ধখন অসমান , কষ্ট পাইছিল 'আমি ...
  আৰু হৈ পৰিল মই ভি পাইৰেট পাখি ,
  উ এইটো যেনেকৈ ভি বেকড হেল চয়তান !
  
  কোব খাইছে দীঘল , সাত ঠেংৰ মেকুৰীৰ দৰে , ৷
  পাছত খালী ভৰিৰে ভৰি আহিছিল অগ্নি ...
  পাইৰেটছ প্ৰহাৰ কৰা কেবিন বয় অতি কঠিন ,
  মোৰ ইচ্ছা আছিল তেওঁলোকক শক্তিশালী কৰক বিষ !
  
  ল"ৰা টানকৈ ভি নিৰ্যাতন এইটো ধৰি ৰাখিলে
  এটাও নহয় হুমুনিয়াহ কাঢ়ি , কান্দি , আনকি নহয় হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে ...
  তেওঁ বাস্তৱ ৰজা হৈ পৰিল
  টানিলে , জানেনে ষ্ট্ৰেপ কেনেকৈ জেদী খচ্চৰ !
  
  আৰু কেপ্তেইন পাইৰেট আচৰিত _
  আপুনি মানুহ মই দেখা যেন লাগে ' আমাৰ ...
  আৰু পোহৰ জিলিকি উঠিল ফিলিবাষ্টাৰ মুখ ,
  তেনে at yoongi হাজিৰ হৈছিল chance !
  
  তেওঁ হৈছিল পাইৰেট দ্বাৰা সাগৰ কঠোৰ ,
  আৰু একেই ভি যুদ্ধ ডুব যায় জাহাজ ...
  এতিয়া উদ্যোগ লোৱা তাত আছে at ল'ৰা নতুন ,
  অধ্যয়ন কৰক , চেষ্টা কৰক - যাতে নহয় বুটিয়াই লৈ গ'ল !
  
  পাইৰেট নিশ্চিতভাৱে ল"ৰা চোৰ ,
  কিন্তু সন্মান আইন ভ্ৰাতৃত্ববোধ কেনেকৈ 'ক্যানন '...
  বাবে অচল কথা যুগ্ম শুকান ,
  কিন্তু চুট হ'ব সৈতে চিঞৰি উঠে ত্বৰণ !
  
  ল"ৰা ডাঙৰ হৈছিল আৰু... overgrown ধন ,
  পৰিচালিত হৈছে সন্ধান কৰা নিজৰ প্ৰতি কইনা ... _
  কতৃপক্ষ উপভোগ কৰে at ভ্ৰাতৃত্ববোধ ,
  ভিতৰত কোনো ধৰণৰ _ সবাতোকৈ কম তেওঁ আৰু ঈশ্বৰ আৰু ৰাজকুমাৰ !
  
  কিন্তু ইয়াত ভাগ্য ঘূৰি গ"ল বন্যভাৱে _
  এইটো পাইছো পাইৰেট seasoned ভি ভয়ংকৰ বন্দীত্ব ...
  চিনি পালোঁ ওপৰত ছাল যে _ তেনে ডেচিংলি ,
  তেওঁ উপলব্ধি কৰিলে যে _ তেনে বিশৃংখলতা !
  
  ওপৰত ৰেকত দৃঢ়ভাৱে নায়ক ধৰি ৰাখিলে
  আৰু কোনেও নহয় জাৰি কৰা হৈছে , নহয় ক'লে ...
  যদিও তেওঁলৈ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যুগ্ম ৰাজ্য ,
  আৰু প্রতিজ্ঞা কৰাৰ অন্তহীন খাদ !
  
  ভেলি তেতিয়া ভি শিকলি আগতে মৰাপাট ,
  তাত প্ৰস্তুত কৰা হৈছে তৰোৱাল ডাঙৰ জল্লাদ ...
  তেনে দেখা যায় at তেওঁক কাম ,
  এক ফুৱাই দিয়া মূৰ কাটি পেলাওক !
  
  সকলো ওপৰত বিদায় ৰজা প্ৰণাম কৰিলে , ৷
  কলে : ক্ষমা কৰিব যদি _ . দোষী ...
  ঝুলা axe - ষ্টাম্প ৰোল কৰা ,
  আত্মা পাইৰেট উৰি গ"ল ভি হেল !
  সূৰ্য ইতিমধ্যে পাতল ওখ আৰু ল"ৰা আনন্দৰে জপিয়াই উঠিল ৷ ছোৱালী গোলাপ ফুল অনিচ্ছা সত্ত্বেও _ ভোকাতুৰ শিশু আগবাঢ়ি যাওঁ দ্বাৰা বন . মাৰ্গাৰিটা limped , ঘঁহিলে ভৰি , বিষাক্ত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু কেভিয়াৰ , in কোনটো জমা হোৱা দুগ্ধজাত এচিড _ অতি মোৰ ইচ্ছা আছিল হৈছে .
  ল"ৰা অনুভৱ কৰিছিল মই নিজেই অধিক আনন্দময় , আৰু আত্মবিশ্বাসী spanked খালী ভৰিৰে ভৰি দ্বাৰা ঘাঁহ তেতিয়া _ আৰু case , ব্ৰেক আউট আগলৈ তাৰ পিছত _ উভতি অহা লৈ ছোৱালী .
  কিন্তু ভোক pestered আৰু তেখেতক . ইয়াত ল"ৰাসকল পুনৰ হৈ পৰিল ওপৰত ব্লুবেৰী ক্লিয়াৰিং _ খাইছিল অবিহনে সকলো ধৰণৰ কথা উৎসাহ . অবিহনে ৰুটিৰ আৰু মাংস ব্লুবেৰী নহয় could সন্তুষ্ট কৰিবলৈ ভোকাতুৰ পেট . তেতিয়া পুনৰ লৰচৰ কৰোঁ আহক ...
  যদিও স্নিকাৰ আৰু কোমল কিন্তু _ বহুদিনলৈ আপুনি খোজ কাঢ়িছে ভি তেওঁলোকক তুমি ঘঁহিবা ভৰি . ছোৱালী উৰা মাৰিলে জোতা আৰু চেষ্টা কৰিলোঁ যাওক খালী ভৰিৰে _ ল"ৰা খোজ কাঢ়িলে আগলৈ , আৰু হেলান দি থাকিল লাঠী শঙ্কু , ডাল , ডাল ৷ উ মাৰ্গাৰিটা চেষ্টা কৰা হৈছিল পদক্ষেপ দ্বাৰা কোমল ঘাঁহ _ কিন্তু আটাইবোৰ সমান তলুৱা পাছত কিছুমান সময় হওক গ্লো .
  ছোৱালী বহিল আৰু _ তেতিয়া অলেগ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে :
  - বহক মোলৈ ওপৰত পিছলৈ ! মই কঢ়িয়াই লৈ যাম !
  মাৰ্গাৰিটা সন্দেহ কৰা হৈছে :
  - ক বহুদিনলৈ কি নহওক at আপুনি পৰ্যাপ্ত শক্তি , ভালুক চৰ্বিযুক্ত ?
  অলেগ সত্ভাৱে উত্তৰ দিলে :
  - নহয় মই জানো ... কিন্তু আপুনি আপুনি ওজন কমাছে প্ৰত্যক্ষভাৱে ওপৰত চকু !
  সঁচাকৈ পৰা অনুপস্থিতি আহাৰ ছোৱালী হৈছিল ওজন কমাব লাগে হয় আৰু শক্তিশালী পেশীবহুল ল'ৰা , লাহে লাহে শুকান হৈ গ'ল ৷ কঢ়িওৱা কাৰ্গো পিছফালে পিঠিৰ সৈতে নহয় সহজ , কিন্তু তেওঁ আটাইবোৰৰ পিছতো _ এথলীট _ আৰু অৱশ্যেই সহ্য কৰা বোজা .
  মাজেদি এযোৰ ঘণ্টা ৰাইডিং অলেগ হাৰ মানিলে আৰু বহিল ৷ তেতিয়া ড্ৰাইভ কৰা বিবেক মাৰ্গাৰিটা গৈছিল নিজেই _ তাইক তলুৱা আছিল ৰঙা আৰু আঁচোৰ মাৰিলে ৷ কিন্তু ছোৱালী কিছুমান সময় ধৰি ৰাখিলে ওপৰত শক্তি . _
  পাছত ল"ৰাসকল আহিল ওপৰত জোপোহা ব্ল্যাকবেরি _ অলপমান খোজ কাঢ়িলে আৰু খাইছিল ৷
  ভক্ষণ কৰা ব্লেকবেৰী , মাৰ্গাৰিটা লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - সঁচাকৈয়ে? এইটো অন্তহীন বন ?
  ল"ৰা ঋণাত্মক জোকাৰি গ"ল মূৰ : .
  - মই তেন্তে নহয় মই ভাবো ... বৰঞ্চ মুঠ আমি মাত্ৰ হৈ পৰিল নহয় ভি নিজেই শ্ৰেষ্ঠ স্থান .
  মাৰ্গাৰিটা অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে :
  - আৰু সহজতে হেৰাই গ'ল ... ইয়াত তাই আপোনাৰ জিনিয়াছ !
  অলেগ যুক্তিকৰ মন্তব্য :
  - ক জনা আটাইবোৰ ভি নীতি অসম্ভৱ !
  পাছত কি ল"ৰা নিৰ্ণায়কভাৱে হৈছিল আৰু উত্তৰ দিলে :
  - যাওঁ ! হয়তো আমি মুখামুখি হম ওপৰত পক্ষপাতদুষ্ট !
  ছোৱালী দুখৰ কথা গিগলড :
  - সতেজ কিংবদন্তি , কিন্তু বিশ্বাস সৈতে শ্ৰম ...
  যাওক আৰু ভি নিজেই আচলতে পাৰে আগতে অসীম ভি অৰণ্য বিপথে পৰিচালিত দ্বাৰা সেইবিলাক অথবা বেছিখিনি ৰাস্তা _ কেতিয়া আন্ধাৰ হৈছে , ল'ৰা-ছোৱালী পুনৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল ওপৰত 'বাৰ্ডক' . বৰষুণ নহয় আছিল আৰু ৰাতি ইউক্ৰেইনীয় উষ্ণ .
  অলেগ ৰাইবাচেংকো সপোন দেখিছিল নিজৰ প্ৰতি ধাৰাবাহিকতা ... ইয়াত তেওঁ কেবিন বয় হিট কৰে ওপৰত আমেৰিকান জাহাজ ... তেওঁৰ ধৰা আৰু সুধিব :
  - তুমি ৰাছিয়ান !
  অলেগ গৌৰৱেৰে উত্তৰ :
  - মই ৰাছিয়ান কেবিন বয় !
  আমেৰিকানসকল হাঁহি থকা আৰু বাবে আৰম্ভ কৰিছিল সিদ্ধান্ত লোৱা flog ল"ৰা সাত ঠেংযুক্ত মেকুৰী ৷ ভিতৰত সপোন আঘাত কৰে নহয় তেন্তে যন্ত্ৰণাদায়ক আৰু ল"ৰা সহ্য কৰে _
  পাছত তেওঁলৈ cauterized চিগাৰেট লৈ স্তন আৰু প্ৰয়োজন কওক অ পৰিকল্পনা আদেশ , যেন হ'ব boy , সক্ষম কিবা এটা _ _ জানে .
  তেতিয়া প্ৰবিষ্ট কৰা আঙুলি ভি দুৱাৰ খোলা আৰু চেপি দিয়া ভাইচ . কিন্তু একো নাই নিৰ্যাতন নহয় সহায় কৰক . অলেগ ৰাইবাচেংকো নিমাত হৈ আছে কেনেকৈ পক্ষপাতদুষ্ট _ আৰু তেতিয়া তাৰ কাৰণ মই নিজেই এডমিৰেল _
  দেখা যায় সৈতে সন্দেহ ওপৰত শিকলিৰে বান্ধি থোৱা হেণ্ডকাফযুক্ত ল'ৰা _ সৈতে ডাঠ পিছলৈ , সহ আবৃত ফোহা হাতৰ তলুৱা , আৰু তলুৱা ভৰি , কিন্তু মই নিজেই চেষ্টা কৰে এনে লাগিছে মৰমিয়াল আৰু ingratiatingly উচ্চাৰণ :
  - বিচাৰে নেকি বাইক , হুহ ?
  অলেগ ৰাইবাচেংকো চায় সৈতে ইচ্ছাকৃত উদাসীনতা .
  এডমিৰেল যোগ কৰে সৈতে হাঁহি এটা মাৰি :
  - ক স্কুটাৰ ?
  ল"ৰা অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে :
  - হয় যথেষ্ট নহয় !
  এডমিৰেল ক্ষোভিতভাৱে উত্থাপিত ভ্ৰূ আৰু সুধিলে :
  - বাৰু , ভাল ফৰ্ড গাড়ী ... কল্পনা কৰক _ আপুনি তেনে সৰু আৰু _ at আপুনি গোটেই ফৰ্ড এখন ।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো অবিহনে ছাঁবোৰ বিদ্ৰুপ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে :
  - ক হয়তো তেতিয়া লগে লগে " কেডিলাক "? কি ক্ষুদ্ৰ কথাত সময় নষ্ট কৰিবলৈ ?
  এডমিৰেল কৰিছিল একপ্ৰকাৰ তেনেকুৱাই _ নহয় বুজি পাইছিল বিদ্ৰুপ আৰু ক'লে : .
  - দুখন কেডিলাক আৰু এখন ফৰ্ড _ _ _ _ ইয়াৰ উপৰিও !
  ল"ৰা বিদ্ৰুপপূৰ্ণ যোগ কৰা হৈছে :
  - ক লগতে চাবি পৰা এপার্টমেন্ট য'ত _ ধন মিছা কথা !
  এডমিৰেল নিশ্চিত কৰা হৈছে সৈতে aplomb সহ :
  - দুটা _ ৰ পৰা কি' তিনি এপার্টমেন্ট য'ত _ অতি ডাঙৰ ধন মিছা কথা !
  অলেগ ৰাইবাচেংকো খিকিন্দালি কৰিলে আৰু মন্তব্য :
  - হয় প্রতিজ্ঞা কৰাৰ at তুমি ... বাৰু ঠিক আছে , মই দেখুৱাই দিম তুমি য'ত _ আৰু ভি কোনটো স্থান পাৰে আক্ৰমণ ৰাছিয়ান fleet আৰু প্ৰাপ্ত কৰা জয় !
  এডমিৰেল আনন্দিত ছিটিকি উঠিল হাত আৰু আদেশ দিয়া হৈছে :
  - কঢ়িয়াই নিব noble ৰাতিৰ আহাৰ ! ল"ৰা আটাইবোৰ ক'লে !
  পাছত ভোক জৰিমনা খোৱা exquisite খাদ্য _ ল"ৰা মই ভৰি পৰিছো আগতে ডাম্প , আৰু তেতিয়া _ ত কোৱা হৈছে। কোনটো স্থান উত্তম মুঠ pass the আমেৰিকান স্কোয়াড্ৰন _
  - তেতিয়া আপুনি আপুনি নিজকে বিচাৰি পাব ভি পিছফালৰ এডমিৰেল ট্ৰ'শ্বেভা আৰু সমতল কৰা তাৰ কেনেকৈ মুদ্ৰা _
  আমেৰিকান পৰ্যাপ্ত ঘঁহিলে হাত ...
  ল"ৰা অথবা সুধিছিল আলোচনী আৰু কৰিছিল কিছুমান _ ৰ দৰে স্কেচ্চ যাওক আৰু পদক্ষেপ লোৱা . _
  কি একেই আমেৰিকান fleet ওপৰত সকলো যোৰকৈ জোকাৰণি মাৰিলে লৈ অগ্ৰিম ৰন্ধা আৱদ্ধ _ উ অলেগ ৰাইবাচেংকো বহিছিল ওপৰত বিচনা ... কে তেওঁক ওপৰলৈ আহিল লৰচৰ কৰা কঁকাল মহিলা _ তাই নিৰ্লজ্জভাৱে আক্ৰমণ কৰিলে ওপৰত ল'ৰা ৷
  চাগে এনেকৈয়ে _ way , এডমিৰেল বিচাৰিছিল প্ৰকাশ কৰা কেবিন বয় কৃতজ্ঞতা . অথবা বিপৰীতভাৱে অধিক লেতেৰা হৈ যা !
  সময় ভিতৰত সপোন আহি আছে দ্ৰুতভাৱে , আৰু ইয়াত আমেৰিকান স্কোয়াড্ৰন ভি বৰ্গ ডেভিল ৷ কি একেই বিচাৰিছিল য়েংকিছ তাত লগ ইন কৰক , হয় আৰু লাভ কৰিব দ্বাৰা যোগ্যতা ! ইয়াত তাই আৰম্ভণিৰ বিন্দু সঠিক পৰিকল্পিত সাহসী ল'ৰা _
  হঠাতে সাগৰ ফেনযুক্ত ... গোলাপ ওপৰত প্ৰকাণ্ড তৰংগ , শোষণ কৰা আমেৰিকান ক্ৰুজাৰ আৰু যুদ্ধজাহাজ _ তাৰোপৰি ঘটিল এইটো ভি কিছুমান চেকেণ্ড _ আটাইবোৰ বানপানীৰ দৰে _ ভি বেংক সৈতে বিয়েৰ _ পাছত কি আৰু শেষ হ'ল সময় ভি অনন্তকাল বাবে স্ক্ৱাড্ৰন পগলা ডিক .
  আৰু জাহাজ গ"ল ভি ৰাজ্য নেপচুন ...
  ইয়াত ৰেণ্ডাৰ কৰা হৈছে অলেগ আগতে সাগৰ ৰজা _ সেইটো monarch আছিল প্ৰকাণ্ড সৈতে মাছৰ দৰে নেজ আৰু সোণ স্কেল _ জোকাৰি গ"ল ত্ৰিশূল আৰু গৰ্জন কৰিলে :
  - তুমি কোন এনেকুৱা ?
  অলেগ জপিয়াই উঠিল , চৰ মাৰিলে জ্বলি গ"ল ভি ব্ৰেজিয়াৰ ফুট আৰু , উত্তৰ দিলে :
  - মই কেবিন বয় ৰাছিয়ান বহৰ !
   নেপচুন গুৰুগুৰু কৰিলে আৰু সুধিলে :
  - মুকুতা নিষ্কাশন কৰা আপুনি পাৰিবনে ?
  ল"ৰা হাঁহিলে আৰু সাহসেৰে উত্তৰ দিলে :
  - পাৰিম , কিন্তু বাবে আপুনি নহয় মই কৰিম !
  নেপচুন টোকৰ মাৰিলে ত্ৰিশূল আৰু চিঞৰি উঠিল ভিতৰত আটাইবোৰ ডিঙি :
  - হাঁহ-কুকুৰা বিশ্বাসী চাকৰ মোৰ ... ব্ৰেক impudent Olezhka !
  ল"ৰা চেপি ধৰিলে মুঠি আৰু হৈছিল পুনৰাই যুঁজ কৰ পৰা টিপিলে 'বাৰাকুডা' . সেইবিলাক বগাই গ"ল যেনেকৈ ভোকাতুৰ কুকুৰ _ কিন্তু ল"ৰা তেওঁলোকৰ লগ পাইছিলোঁ শক্তিশালী blows , পঠোৱা ভি নকআউট _ কিন্তু শ্বাৰ্ক আটাইবোৰ অধিক আৰু অধিক ... ল'ৰা - কেবিন ল'ৰা ক্লান্ত ...
  ইতিমধ্যে ফুল ফুলা . মাৰ্গাৰিটা শুই থাকে আৰু _ দুখৰ কথা সাৰ পোৱা ধুনীয়া ছোৱালী _ তাই আৰু ভি নিজেই আচলতে ওজন কমি যোৱা আৰু... পৰা কি চেহেৰা হৈছিল অধিক মৰমলগা , ৰঙা পৰা সতেজ টেনিং _ শিশু অনুভৱ কৰিছিল ভি নিজৰ প্ৰতি সাদৃশ্য প্ৰেম _ হয়তো বিদায় অনুমানিক যেনে _ _ টম ছয়িয়াৰ লৈ বেকী .
  দুখীয়া ছোৱালী অনাহাৰে থকা . উ তাইক ভৰি দুখন এনেকুৱা আঁচোৰ , কোমল , নহয় চিনাকি লৈ খহটা পৃষ্ঠসমূহ _ কিবা এটা _ _ ৷ তাই সোঁৱৰাই দিলে গেৰডা , নহয়নে? কি অধিক নষ্ট _ উ এতিয়া ধৰা পেলাইছিল ভিতৰত সময় য'ত _ জীৱন নহয় ৰাস্পবেৰী _
  মহান ঘৰুৱা যুদ্ধ অধিকাংশ অতিশয় সময়কাল জীৱন পিছফালে ইউ এছ এছ আৰ . উ তেওঁ শিশু prodigy লাগি ধৰা ভি বন , আৰু নহয় হয়তো একো নাই সহায় ৰঙা সেনাবাহিনী _ অঁকৰা এইটো সকলো ... যেতিয়ালৈকে কি একেই মূৰ্খ !
  ল"ৰা অলপমান বহি ৰৈ থাকিল _ _ মাৰ্গাৰিটা সাৰ পাব আৰু holding out তাইলৈ হাত সুধিলে :
  - আৰু কি আপুনি বিচাৰে নেকি ?
  ছোৱালী সত্ভাৱে উত্তৰ দিলে :
  - আছে ... আৰু অধিক টোপনি !
  অলেগ ৰাইবাচেংকো নিৰ্ণায়কভাৱে জোকাৰি গ"ল মুঠি :
  - যথেষ্ট ! প্ৰয়োজনীয় যা ! হয়তো আজি আমাক ভাগ্যৱান !
  মাৰ্গাৰিটা কৰিছিল কিছুমান নিশ্চিত নহয় খোজ খালী ভৰিৰে ভৰি দ্বাৰা ঘাঁহ _ মই চালোঁ ওপৰত স্নিকাৰ , তেতিয়া ওপৰত ফোহা আৰু উল্লেখ কৰিছে :
  - চেষ্টা কৰিম , মই অলপমান তেন্তে খোজ কাঢ়িব ! ইউ মোক পৰ্যাপ্ত কৰিব !
  ল"ৰা সতৰ্ক কৰি দিয়া হৈছে :
  - মই will _ লৈ চাওক। আপুনি নহয় মই নিজকে বিন্ধিলোঁ !
  ছোৱালী সৈতে _ ৰ ওপৰত হাঁহি ৰঙা পৰা সতেজ টেনিং মুখ , উত্তৰ দিলে :
  - মই চেষ্টা কৰিম _ যাওক সোনকালে !
  শিশু headed দ্বাৰা বন ... প্ৰথমতে যাওক মাৰ্গাৰিটা আছিল অতি কঠিন . কিন্তু ছোৱালী অতি অহংকাৰী আৰু ধৰি ৰাখিলে ওপৰত আত্মসন্মান . পাছত কেতিয়া পেশী গৰম হৈ গ'ল , বিষ ভি ফুট আৰু পিছলৈ শান্ত হ'ল , হৈ পৰিল সহজ . কিন্তু ভোক মোক পাইছে আটাইবোৰ শক্তিশালী . আকৌ সঁচা _ ধৰা পৰিল ব্লুবেৰী _ কিন্তু জামু ভোক ইতিমধ্যে নহয় সন্তুষ্ট . ল"ৰা পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে :
  - ই প্ৰয়োজনীয় সন্ধান কৰা নদী আৰু ধৰা মাছ !
  মাৰ্গাৰিটা কঠিন হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে :
  - ভাল এইটো আইডিয়া !
  কিন্তু ওপৰত নদী ওলাই যাওক কোনো প্ৰকাৰেই নহয় নহয় কেৱল সফল হ'ল _ আহিল ওপৰত উপায় ষ্ট্ৰিমছ . ছোৱালী সোনকালে ভাপ শেষ হৈ গ'ল আৰু... ল"ৰা পুনৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল কঢ়িওৱা তাইক ওপৰত পিছলৈ _ পাছত ধুৱা আহত ভৰি ছোৱালীজনীলৈ ভি ঠাণ্ডা পানী ...
  মাৰ্গাৰিটা লৈ বিক্ষিপ্ত হৈ পৰে সুধিছিল ল'ৰা :
  - ক কেনেকৈ আপুনি আপুনি আমাৰ বুলি ভাবিছেনে ৰঙা আৰ্মি will আগতীয়া বিৰুদ্ধে Krauts , বা নাই ?
  অলেগ ৰাইবাচেংকো ক্ষোভিত :
  - কেনেকৈ এইটো নাই ? ভিতৰত পৰিমাণ আৰু গঠিত credo ছোভিয়েট অস্ত্ৰধাৰী শক্তিৰ পৰা _ প্ৰহাৰ কৰা শত্ৰু ওপৰত তাৰ টেৰিটৰীসমূহ . আমি জন্ম , আহা আৰু will আগতীয়া কি হ'ব এইটো নহয় তাৰ মূল্য আছিল ৷ - ল'ৰা ভি বিৰক্তি লৰচৰ কৰিলে মই নিজেই মুঠি দ্বাৰা গালৰ হাড় .
  - ইয়াত মই , উদাহৰণস্বৰূপে , মাত্ৰ চুষক _ নহয় পাৰে কোনো প্ৰকাৰেই নহয় উলিয়াই অনা আপুনি পৰা বন _
  মাৰ্গাৰিটা clarified , ছিটিকি পৰা পানী ভৰি : .
  - আৰু মই নিজেই too ... আমি তেন্তে সৈতে ভোক আমি মৰিম যদি আমি কৰিম ক্ৰ'ল !
  ল"ৰা কঠিন হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু blurted আউট :
  - আমাৰ হাড় বিচাৰি পাব মাজেদি কিছুমান শতিকা ...
  পাছত কি তেওঁলোক পুনৰ আগবাঢ়ি যাওঁ দ্বাৰা বন ... সময় চলি আছিল আটাইবোৰ দ্ৰুত আৰু _ ইয়াত পুনৰ আন্ধাৰ হৈ গ'ল ... অলেগ আচৰিত হ'ল যে _ অধিক নহয় শ্ৰৱণযোগ্য হাউলি থকা পহু _ কিন্তু দেখা যায় এইটো আছিল শান্ত বন _ কেৱল এযোৰ এবাৰ শুনা গ"ল ভি দূৰত্বত গৰ্জন কৰা মটৰ পেঁচ-গজাল বিমান _ কিন্তু যুগ্ম শিল-বৰষুণ তেওঁলোকৰ আছিল কম ব্যৱহাৰৰ ৷
  বাৰু, ছোৱালীজনীৰ ভাগ্য ভাল আছিল। অৱশ্যে তাই লাহে লাহে আগবাঢ়িল। মোৰ ভৰি আৰু পিঠিখন বৰ বেয়াকৈ বিষাইছিল... এচিড জমা হৈছিল।
  তাইৰ অৱস্থা দেখি অলেগে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো মই অকলে যোৱা উচিত? আৰু আপুনি জিৰণি ল"ব!
  ছোৱালীজনীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নাই, একেলগে যাওঁ! মই শক্তিশালী!
  আৰু তীব্ৰ বিষৰ মাজতো মাৰ্গাৰিটাই আগবাঢ়ি গ"ল। নিজৰ মনোবল বজাই ৰাখিবলৈ অলেগে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  ছোৱালীজনীৰ লগত হাবিৰ দাঁতেৰে খোজ কাঢ়ি আছোঁ,
  ৰঙা টাই পিন্ধিছো - চাৰিওফালে সকলো ধুনীয়া...
  ৰূপৰ ট্ৰিল এটাৰে ধাৰাটোৱে চিঞৰি উঠে,
  পৃথিৱীৰ সকলো হৈ যাওক - প্ৰেম ন্যায্য!
  
  কিন্তু বোমা পৰিল, হাবি বিস্ফোৰণ হ"ল,
  ফেচিষ্ট আগবাঢ়িছে, সকলো গছ জ্বলি আছে...
  য"ত নদীখনে গুৰগুৰাইছিল, বালি জ্বলিছিল,
  আৰু দুৰ্ভগীয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ টাৰ্গেট হৈ পৰিল!
  
  দখলদাৰসকল আহি পাইছে আৰু আমাৰ বাবে কঠিন,
  ইমান কঠিন ল"ৰাবোৰ, ৰুটিৰ খোলা এটা নোহোৱাকৈ...
  নাওখনৰ পৰা বাকী আছিল মাথোঁ এটা খণ্ড, এটা আঁহত,
  আৰু কিমান শগুন আছে - আকাশখনো নাই!
  
  আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড যোদ্ধাসকলে এতিয়া ইজনে সিজনৰ লগত বন্ধুত্ব গঢ়ি তুলিছে,
  'আমি ঠাণ্ডা ৰাস্তাত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ো...
  বিৰোধীয়ে ক্ৰোধিত জন্তুৰ দৰে ভাবুকি দিয়ে,
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস মোৰ চৌপাশৰ মানুহবোৰো পৰিয়াল!
  
  অগ্ৰগামী ৰেলখন ৰেলপথৰ পৰা ওলাই যাওক,
  আৰু টাইগাৰবোৰ দুঃস্বপ্নত মশালৰ দৰে জ্বলি শেষ হৈ গ'ল...
  বিশ্বাস কৰক, ফেচিবাদ ধ্বংসৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত,
  ছোৱালীজনীৰ লগত একেলগে আমি সাহসেৰে যুঁজ দিওঁ!
  
  আমি আৰক্ষীক সাহসী যুঁজ দিলোঁ,
  আপোনাৰ কান্ধত মেচিনগানটো বিশ্বাস কৰক, ই গধুৰ নহয়...
  চিৰদিনৰ বাবে ছোৱালী মই তোমাৰ লগত থাকিম
  আমি এখন পৃথিৱী গঢ়িম - উজ্জ্বল আৰু নতুন!
  
  সকলো মানুহৰ বাবে আচৰিত হ"ব, বিশ্বাস কৰক,
  শিশু, আমি প্ৰাৰ্থনাত খ্ৰীষ্টৰ ওচৰত পতোঁ...
  আমাৰ মন্দিৰৰ ঠাইত এটা বিশাল স্প্ৰুচ গছ,
  ইয়াৰ তলত ভাল লাগে, যেন এতিয়া আপুনি স্বৰ্গত আছে!
  
  মুক্তি আহিল আৰু ৰাছিয়ান সৈনিকজনে,
  'ফেচিষ্ট'জনে তেওঁক বেয়নেটেৰে খুব জোৰেৰে আঘাত কৰিলে...
  মোৰ বন্ধু আৰু মই মেচিনগান এটা তুলি লৈছিলো,
  আৰু তেওঁলোকে জাৰ্মানসকলক অতি নিখুঁতভাৱে আঘাত কৰিবলৈ ধৰিলে!
  
  এতিয়া ভাবুকিপূৰ্ণ গীত এটা লৈ আমি বাৰ্লিনলৈ ৰাওনা হওঁ,
  জার্মানীতো স্বাধীনতা আহিব...
  আমি পেৰাচুট লৈ দ্ৰুতগতিত উৰি আছো,
  যোদ্ধাসকল পবিত্ৰ লোকৰ সন্তান!
  গীতটোৱে অলপ সজীৱ হৈ অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই হাবিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। ভাগ্যই কোৱাৰ দৰে কোনেও সিহঁতৰ সন্মুখীন নহ"ল। যেন বহু আগতেই সকলো বাসিন্দাৰ মৃত্যু হৈছে। আৰু বতৰ সলনি হ"ল, ডাৱৰ এটা সোমাই আহিল আৰু বৰষুণ দিবলৈ ধৰিলে।
  ল"ৰাকেইটাই ডোখৰবোৰৰ মাজেৰে ছিটিকি পৰিল। অৱশেষত মেজাজৰ অৱনতি ঘটিল। হাবিত ইমান সময়, কিন্তু দৃষ্টিৰ অন্ত নাই। গতিকে আপুনি অন্ধ বিড়ালৰ পোৱালিৰ দৰে ঘূৰি ফুৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই অৱশেষত সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে, ভৰি দুখনে ঠাই এৰি দিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই হতাশ হৈ পৰিছো! কিমান দিন এনেকৈ বিচৰণ কৰিব পাৰিবা!
  ল"ৰাটোৱে গভীৰ হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - চাগে বহুত দীঘলীয়া সময়। এইখন এখন নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্জন ঠাই, যিমানেই নাচাওক কিয়।
  মাৰ্গাৰিটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ বাবে নিষ্ঠুৰ... নিজকে তেনেকৈ ছেট আপ কৰি নোক আপ হোৱাটো... আৰু আপুনি আপোনাৰ টাইম মেচিনটো ছেট আপ কৰিব নোৱাৰিলে!
  ল"ৰাটোৱে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি অনিচ্ছা সত্ত্বেও উত্তৰ দিলে:
  "মই নিজেও ভবা নাছিলো যে ই বিস্ফোৰণ হ"ব।" কিন্তু তেনেকৈয়ে হ"ল...
  ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে ক"লে:
  - যাতে তুমি মৰিবা!
  তাৰ পিছত কেইবা ঘণ্টা ধৰি ল"ৰাকেইটাই কথা নাপাতিলে। আমি কেইটামান জামু খালোঁ। ভাগৰত ভোকৰ অনুভৱটো অলপ ম্লান হৈ পৰিল। মাৰ্গাৰিটাৰ ভৰি দুখন লাহে লাহে গঠন হোৱা কেলাছেৰে ঢাকিবলৈ ধৰিলে। ইয়াৰ ফলত পথত চলাচল কৰাত সহজ হৈ পৰিছিল। কিন্তু তলুৱাবোৰ বৰ খজুৱতি হৈছিল। ইতিমধ্যে জামুবোৰে মোৰ পেটটো বিষাইছিল। স্পষ্টভাৱে পেটটোৱে ৰুটি আৰু আন কিবা এটা দাবী কৰিছিল।
  আৰু কম্পিউটাৰ আৰু অন্যান্য বস্তু অবিহনে ই বিৰক্তিকৰ৷ কিছুদিন ধৰি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তেতিয়াও মোবাইলত চিনেমা চাব পাৰিছিল যদিও বেটাৰী শেষ হৈ গৈছিল। ইয়াৰ পিছত সঁচাকৈয়ে অকলশৰীয়া হৈ পৰিল।
  গ্ৰীষ্মকাল আৰু শিকাৰুৰ অনুপস্থিতিৰ মাজতো চাৰিওফালৰ পৰিৱেশটো দুখজনক আৰু নিস্তেজ যেন লাগিছিল। আৰু সাধাৰণতে ই কেনেবাকৈ ভয়ংকৰ হৈ পৰিল।
  অলেগে আকৌ গান গাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু কথাবোৰ মনলৈ নাহিল... আৰু সময় পাৰ হৈ যায়।
  আন্ধাৰ হৈ আহিছে। দেখাত আমি আকৌ মুকলি আকাশৰ তলত ভোকত শুব লাগিব। আৰু এইটো ক্ৰিপি। ল"ৰাটোৱে বেলেগ কিবা এটা বিচাৰে। কিন্তু ছোৱালীজনী ইতিমধ্যে অজ্ঞান হৈ পৰিছিল। আৰু নিজেই শুই থাকিব লাগে, টোপনি আহিব লাগে।
  অসাৰভাৱে ওলমি থকাৰ সময়তে নৰ্মাণ্ডিত অৱতৰণ আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছিল অধিক ব্যৱহাৰিক আৰু কম খৰচী স্ব-চালিত বন্দুক ই-১০, যাৰ ওজন আৰু উচ্চতা টি-৪ৰ আধা আছিল, কিন্তু সমান অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, উন্নত সুৰক্ষা আৰু বহুত বেছি গতিশীলতা আছিল। সৰু ই-১০ বিমানখনে কম দূৰত্বৰ পৰাই শ্বাৰমানছত নিখুঁতভাৱে ভেদ কৰিব পাৰিছিল, আৰু নিজেই অস্পষ্ট আছিল, যিটো শত্ৰুৰ ইমানবোৰ বোমাৰু বিমান থকাৰ পৰিস্থিতিত অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  ই-১০ য়ে কাৰ্যক্ষেত্ৰত নিজকে এক উৎকৃষ্ট স্ব-চালিত বন্দুক বুলি প্ৰমাণ কৰিছে আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল সস্তীয়া আৰু সহজে নিৰ্মাণ কৰিব পৰা বন্দুক। ইয়াৰ চিলোৱাট ইমানেই নিম্ন আছিল যে ট্ৰেকবোৰে কাষবোৰ সম্পূৰ্ণৰূপে ঢাকি ৰাখিছিল, যাৰ ফলত অতিৰিক্ত সুৰক্ষা আছিল। ৮০ মিলিমিটাৰ ডাঠ কৱচৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া হোৱাৰ বৃহৎ কোণে বেছিভাগ বন্দুকৰ বিৰুদ্ধে ৰিকোচেট দিছিল। আনকি আই এছ-২ বিমানেও সদায় এনে বাহনত মুখামুখিকৈ সোমাই যোৱা নাছিল।
  ব্যৱহাৰিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে ই-১০ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো কম উচ্চতাৰ বাবে উচ্চ উচ্চতাত ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হয়। আৰু অৱশ্যেই নৰৱেত জয়লাভ কৰাত তাইৰ অৰিহণা আছিল। লগতে He-162 লাইট ফাইটাৰ আৰু আৰাডো বোমাৰু বিমান। টি-৪ টেংকটো পুৰণি আৰু ই-১০তকৈ সকলো দিশতে হীন বুলি বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। যুদ্ধবোৰে পেন্থাৰৰ ভাল সম্ভাৱনাও দেখুৱাইছিল। "টাইগাৰ"-২ "মাউছ"ৰ দৰে উৎপাদনত যোৱা নাছিল, কিন্তু "পেন্থাৰ"-২ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। টাইগাৰ-২তকৈ লঘু ইয়াৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সমান আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত অলপ কম আছিল। কিন্তু এই টেংকটোৰ ঠাইত ই-২৫ স্বয়ংচালিত বন্দুকো ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, যিটো অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত সমান, কিন্তু লঘু, অধিক চলন্ত আৰু নিৰ্মাণত সহজ। আৰু, হয়তো, ভালদৰে সুৰক্ষিত।
  নৰ্মাণ্ডীত মিত্ৰশক্তিৰ পৰাজয় হয়, কেৱল ডেৰ লাখতকৈ অধিক বন্দী হেৰুৱাবলগীয়া হয়।
  গ্ৰীষ্মকালত ছোভিয়েট সৈন্যই কেন্দ্ৰত আক্ৰমণ কৰিছিল যদিও মাত্ৰ বিশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িব পাৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ তৃতীয় প্ৰতিৰক্ষা শাৰীক আটাইতকৈ শক্তিশালী কৰি তুলিলে আৰু প্ৰথম দুটাই নিজৰ বাহিনী আঁতৰাই ল"লে, যাৰ ফলত লাখ লাখ গোলা অসাৰ হৈ পৰিল।
  তাত তেওঁলোকে ৰঙা সেনাবাহিনীক বাধা দি বিপুল ক্ষতিসাধন কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  পতনৰ সময়ত অৱশেষত জাৰ্মানীয়ে জিব্ৰাল্টাৰক ধুমুহাৰ দৰে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। তথাপিও ফ্ৰাংকোৱে ৰমেলৰ হেঁচাত নামি পৰে আৰু আক্ৰমণৰ ভাবুকি দিয়ে। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীৰ চাবমেৰিনৰ বহৰ শক্তিশালী হৈছে। হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডৰ দ্বাৰা চালিত ছাবমেৰিনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আৰু অতি ব্যয়বহুল মিছাইল প্ৰগ্ৰেমৰ পৰিৱৰ্তে - জেট বোমাৰু আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক ই. ই-২৫ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১২০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ, প্লাছ ট্ৰেকযুক্ত স্বয়ংচালিত বন্দুকত পৰিণত হয়। ট্ৰেন্সমিছনৰ লগত ট্ৰেন্সভাৰ্চেলভাৱে মাউণ্ট কৰা ৮৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন, আৰু ইয়াৰ ওজন ত্ৰিশ টন। ৮৮ মিলিমিটাৰেৰে সজ্জিত হ"লে বেৰেলৰ দৈৰ্ঘ্য ৭১ইএল।
  ডেৰ মিটাৰ উচ্চতাৰ এনে এটা যন্ত্ৰই সকলো কাম নিখুঁতভাৱে সম্পন্ন কৰিছিল আৰু দ্ৰুতগতিত ঘূৰিছিল। অৱশ্যে হিটলাৰৰ মূৰ্খ কল্পনা: মাউছকে ধৰি আন টেংকবোৰ অপ্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিল।
  ই-২৫ বিমানে যুদ্ধত আই এছ-২ আৰু আন সকলো মডেলক পৰাস্ত কৰিছিল, আৰু সকলো সময়ৰ প্ৰায় আদৰ্শ স্বয়ংচালিত বন্দুক হিচাপে প্ৰমাণিত হৈছিল। শক্তিশালী ইঞ্জিন আৰু তুলনামূলকভাৱে কম ওজনৰ বাবে কাষত ৯০ মিলিমিটাৰ শ্বিল্ড ওলোমাই থোৱা সম্ভৱ হৈছিল, যাৰ ফলত SU-100, IS-2 ৰ বাবেও বাহনখনক কাষৰ পৰাও অভেদ্য হৈ পৰিছিল, লঘু বাহনৰ কথা নকওঁৱেই৷
  জাৰ্মানীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উচ্চমানৰ টেংক বাহিনীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি পূব দিশত ফ্ৰণ্টটো ধৰি ৰাখিছিল। আৰু পশ্চিমীয়া দেশত ফেচিষ্টসকলে মৰক্কোত সোমাই আফ্ৰিকা পাৰ হৈ গ"ল।
  ৰমেলে যুক্তিসংগতভাৱে সিদ্ধান্ত ল"লে যে এতিয়াৰ বাবে পূব দিশত আক্ৰমণ নকৰি আফ্ৰিকা আৰু পাৰ্চী উপসাগৰ দখল কৰাটোৱেই ভাল। তদুপৰি ষ্টেলিনৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিৰ আশাও আছিল।
  সঁচাকৈয়ে জানুৱাৰী মাহৰ পিছত কেন্দ্ৰত আক্ৰমণৰ চেষ্টা। আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বৃহৎ ক্ষতিৰ পিছত আৰু লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত ষ্টেলিনে শান্তিৰ বাবে ভূমি পৰীক্ষা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। কিন্তু তেওঁ কেৱল শূন্য বিকল্পত সন্মতি দিলে। ৰমেলে তিনি বছৰৰ বাবে যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়।
  ধূৰ্ত ষ্টেলিনে দ্বিধাবোধ কৰাৰ পিছত তথাপিও সন্মতি দিয়াৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। পুঁজিপতিসকলে ইজনে সিজনক ধ্বংস কৰক। আৰু তেওঁ জিৰণি ল"ব আৰু শক্তি লাভ কৰিব।
  ৰমেলে এইটোও আশা কৰিছিল যে তিনি বছৰৰ পাছত তেওঁ পশ্চিমৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব পাৰিব, আৰু তাৰ পিছত ইউ এছ এছ আৰ জয় কৰিব পাৰিব।
  গতিকে দুয়োটা শিয়াল ধূৰ্ত আৰু হিচাপ-নিকাচ কৰা।
  ইফালে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে মিলি দলীয় যুদ্ধত নামি পৰে।
  নিশা এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে জাৰ্মান গেৰিছনত আক্ৰমণ কৰে। আৰু সিহঁতে তাক কাজিয়া দিলে। আমি দুজনমান ফেচিষ্টক গুলীয়াই বনাঞ্চললৈ উভতি আহিলোঁ৷ তাৰ পিছত সিহঁতে বহু সময় ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি নিজৰ খোজবোৰ বিভ্ৰান্ত কৰি থাকিল।
  কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে তেওঁলোকৰ এই কাৰ্য্য সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল। ইয়াৰ উত্তৰত নাজীয়ে গাঁওখন জ্বলাই স্থানীয় বাসিন্দাক গুলীয়াই হত্যা কৰে।
  ইয়াত আপুনি অনিবাৰ্যভাৱে ভাবিব: পক্ষপাতদুষ্ট হোৱাৰ যোগ্যতা আছেনে?
  তাৰ পিছত কিছুদিন অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাই হাবিত ভেঁকুৰ আৰু জামু ছিঙি মূৰটো তললৈ নমাই ৰাখিছিল।
  তাৰ পিছত জনবসতিপূৰ্ণ অঞ্চলৰ পৰা আৰু অধিক দূৰৈত কনভয়টোক আক্ৰমণ কৰে। তেওঁলোকে গেছলিনৰ টেংক এটা ন"ক আউট কৰি ডজন ডজন ক্ৰাউটক হত্যা কৰে। ইয়াৰ উত্তৰত জাৰ্মানসকলে আকৌ মানুহক ফাঁচী মাৰিলে।
  নাজীসকলে সকলো পক্ষপাতমূলক কাৰ্য্যৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই ফাঁচী, ফাঁচী আৰু নিৰ্যাতন দিছিল। বিশেষভাৱে সতৰ্কবাণী যে স্থানীয় জনসাধাৰণে ভেঙুচালি আৰু আক্ৰমণৰ বাবে দায়ী হ"ব।
  ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে ইমপালছনটো সংযত হৈ পৰিল। অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা দুয়োজনেই পক্ষপাতী হোৱাৰ ইচ্ছা হেৰুৱাই পেলালে।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালী দুয়োজনেই কেৱল বিৰক্ত হৈ পৰিছিল।
  আনকি ল"ৰাজনে এটা হাস্যৰস ৰচনাও কৰিছিল;
  এটা দানৱীয় গৰ্জনে তুহানাই গ্ৰহটোক জোকাৰি গ"ল - মহান ঔপনিৱেশিক সাম্ৰাজ্যৰ অন্যতম ধনী, মানৱতাৰ মূল। এটা ভয়ংকৰ ৰকেটৰ পতনৰ ফলত আকাশচুম্বী ঘৰৰ অন্তহীন শৃংখলা তেজস্ক্রিয় ছাইলৈ পৰিণত হ"ল৷ আকাশখন কাটি পেলাইছিল দানৱীয় তৰাজাহাজেৰে গঠিত এটা অগ্নিময়, ভঙা ৰেখাই।
  -পৃথিৱীসকল, হাৰ মানা!
  এটা মাত্ৰ দাবী কৰা হ"ল, তাৰ পিছত আন এটা গুলী। এইবাৰ কোনো বিস্ফোৰণ নহ"ল, গ্ৰহটোৰ পৃষ্ঠভাগ ফুলি উঠিল আৰু ঢৌৰ দৰে পাৰ হৈ গ"ল। সকলো জীৱই মৌলিক কণিকাৰ পৰা নিমিষতে ধূলিলৈ পৰিণত হ"ল। এইদৰে মানৱ ইতিহাসত এটা নতুন পৃষ্ঠা মুকলি হ"ল - মহাকাশ যুদ্ধৰ যুগ!
  অল আউট আন্তঃনক্ষত্ৰ যুদ্ধৰ লোভনীয় শিখা
  পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ পাতল সূতাটো নৰকীয় জুইয়ে জ্বলাইছে!
  আৰু চয়তানৰ দুষ্ট কুঠাৰখনে গ্ৰহটোৰ ওপৰত উৰি আছিল
  সুৰক্ষা জাল কৰক, নহ"লে পৃথিৱীত থাকিব নোৱাৰিব!
  সৌৰজগতখন অসংখ্য তাৰকা জাহাজেৰে ভৰি পৰিছিল, অত্যন্ত ভৰপূৰ হৈ পৰিছিল প্ৰণামত পৰি যোৱা দুৰ্ভগীয়া শৰণাৰ্থী। নতুন অমানৱীয় আক্ৰমণকাৰীসকলে কোনো কৰুণা নাজানিছিল, ধ্বংসপ্ৰাপ্ত শূন্যতাৰ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিছিল। এতিয়ালৈকে কোনেও আগ্ৰাসীসকলক ওচৰৰ পৰা দেখা নাছিল, আনকি তেওঁলোকৰ শৰীৰৰ গঠনও জনা নাছিল আৰু এই সকলোবোৰে ভয়ংকৰ উৰাবাতৰিৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তেওঁলোকে ক"লে যে এলিয়েনবোৰে শিশুক জীৱিত অৱস্থাত খাইছিল, তেজস্ক্রিয় আইছ"ট"প ছটিয়াইছিল, লগতে গলিত সীহও মহিলাৰ গৰ্ভত ঢালি দিছিল, যাৰ ফলত ভাপত দিয়া মাংসখিনি আকাংক্ষিত অৱস্থালৈ আহিছিল। এই চৰ্তসমূহৰ অধীনত একমাত্ৰ সম্ভাৱ্য সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ল: সম্পূৰ্ণ সংগঠন ঘোষণা কৰা, কাৰ্ড ব্যৱস্থা প্ৰৱৰ্তন কৰা, সমগ্ৰ মানৱ অৰ্থনীতিক যুদ্ধৰ ভিত্তিলৈ স্থানান্তৰ কৰা। শেহতীয়া অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ উৎপাদন কৰা কাৰখানাবোৰে দিনে-নিশাই কাম কৰিছিল, নীলা আকাশখন ধোঁৱাৰে আবৃত আছিল আৰু পৰিৱেশৰ বাবে সময় নাছিল। LOX - লীগ অৱ ইউনাইটেড স্পেচ চিষ্টেমছৰ জৰুৰীকালীন নিৰাপত্তা পৰিষদে বাৰে বাৰে বৈঠকত মিলিত হয়, প্ৰতিৰক্ষামূলক কামৰ অগ্ৰগতি নিবিড়ভাৱে নিৰীক্ষণ কৰে। শেষৰখন বৈঠক আছিল আটাইতকৈ আতংকজনক, তাৰকা স্কাউটসকলে ৰিপ"ৰ্ট কৰিছিল যে শত্ৰুৰ অগণন আৰ্মাডাছে সৌৰজগতখনক ঘেৰি ধৰিছে আৰু আপাত দৃষ্টিত নিৰ্ণায়ক নিক্ষেপৰ বাবে শেষ সংকেতৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বাল ডিক ফিনিক্স ভয়ংকৰভাৱে নাৰ্ভাছ হৈ পৰিছিল, তেওঁৰ ভাষণত হিষ্টেৰিক টোকা আছিল। তেওঁৰ চোকা চিবুকটোৱে তেওঁৰ একুইলাইন মুখখনত কঁপি উঠিল আৰু হাভানা চিগাৰৰ পৰা জ্বলি থকা ষ্টাব এটা ফাটি গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁৰ ইউনিফৰ্মত এটা কূটনৈতিক ধোঁৱাময় দাগ পৰিল।
  -বিচাৰৰ সময় আহিল! পৃথিৱীৰ শেষৰ বিষয়ে অতি প্ৰাচীন ভৱিষ্যদ্বাণীবোৰ সঁচা হ"বলৈ ধৰিছে। অতি আধুনিক অস্ত্ৰৰে ভৰি থকা হাজাৰ হাজাৰ পাৰমাণৱিক চাবমেৰিনে আমাৰ ব্যৱস্থাটোক আগুৰি ধৰিছিল। আমি মাত্ৰ প্ৰাৰ্থনা কৰি এটা মৰ্যাদাপূৰ্ণ মৃত্যু গ্ৰহণ কৰিব লাগিব!
  -ফিনিক্সৰ কথাত মই একমত নহয়!
  বাহ্যিকভাৱে শান্ত কণ্ঠস্বৰ বাজি উঠিল পৰম মহাজাগতিক সমন্বয়কৰ।
  "আমি এনে দুৰ্বলতাৰ মুহূৰ্তৰ ওচৰত হাৰ মানি স্বীকাৰ কৰা উচিত নহয় যে আমাৰ মৃত্যু একেবাৰেই অনিবাৰ্য।"
  এইটো এটা স্পষ্ট অবজ্ঞা বুলি কোৱাৰ পিছতো আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বালে সমন্বয়কক বাধা দিলে।
  "মই এজন পেছাদাৰী সামৰিক হিচাপে ঘোষণা কৰোঁ যে আমাৰ সামান্যতমো সুযোগ নাই আৰ্নল্ড, তথ্যৰ সন্মুখীন হ"বলৈ।" কোটি কোটি শত্ৰুৰ ষ্টাৰশ্বিপ আছে! আৰু ইয়াৰে বহুতো চন্দ্ৰতকৈও ডাঙৰ, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ কথা নকওঁৱেই, অনুশীলনে স্পষ্টকৈ দেখুৱাইছে: সামৰিক মহাকাশ ক্ষেত্ৰখনত ইহঁতে আমাক বহুগুণে অতিক্ৰম কৰিছে।
  অনুমোদনৰ নিস্তব্ধ গৰ্জন এটাই হলঘৰটোত সোমাই গ"ল। বিশ্বাস কৰিবলৈ মন নগ"ল যদিও ফিনিক্সৰ কথা ঠিকেই যেন লাগিল৷ অতিৰিক্ত ওজনৰ নেতাজনে কষ্টেৰে উঠি আহিল, বহল কান্ধ দুটা পোন কৰিলে;আৰ্নল্ড শ্বৱাৰ্কনেগাৰে টোপনি নহা ৰাতিৰ পৰা লৰচৰ কৰি আছিল, চকুৰ পতা ফুলি উঠিছিল, কিন্তু তেওঁৰ নিম্ন মাতটো দৃঢ় আৰু আত্মবিশ্বাসৰ প্ৰেৰণা যোগাইছিল।
  -উচ্চ অৰ্থনৈতিক সমন্বয়কৰ কথা শুনো আহক। তেওঁ আমাৰ গ্ৰহৰ শ্ৰেষ্ঠ বিজ্ঞানীসকলে সৃষ্টি কৰা শেহতীয়া অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ প্ৰদৰ্শন কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  এইবাৰ মূৰৰ কোৰাছটো অধিক সজীৱ হৈ উঠিল।
  -তেওঁ প্ৰদৰ্শন কৰক! আমি তেওঁলোকক হাৰামীবোৰ দেখুৱাম!
  শেহতীয়াকৈ সামৰিক-ঔদ্যোগিক কমপ্লেক্সৰ মুৰব্বীৰ ভূমিকাত নিযুক্তি পোৱা চুটি কাপোৰ পিন্ধা এজন ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ভাসমান মঞ্চত উৰা মাৰিলে। তেওঁৰ মাতটো আনন্দময় আছিল, চকু দুটা জিলিকি উঠিছিল, এনে লাগিছিল যেন তেওঁ বিয়া এখনত অংশ লৈছে, আৰু হয়তো LOX কাউন্সিলৰ শেষ সভাত নহয়।
  - এই অভাৱনীয় ৰাছিয়ান, তেওঁ সাৰ্বজনীন শোকৰ সময়ত আনন্দিত হয়!
  আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বালৰ খঙাল ফুচফুচানি শুনা গ"ল, আৰু তেওঁৰ সৰু সৰু চকু দুটা খঙেৰে ঘূৰি গ"ল।
  সৌৰজগতৰ সিটো পাৰে ৰাছিয়ানজনৰ ফালে শূন্যতাত অশুভভাৱে জিলিকি থকা অদ্ভুত জীৱই স্থাপন কৰা কম সতৰ্ক নহয় পদাৰ্থ চিনাক্তকৰণ যন্ত্ৰই চাই আছিল।
  -এটা পৃথিৱীৰ মানুহৰ উচ্চ, ধনাত্মক আধানযুক্ত আৱেগিক পটভূমি থাকে! - গামা ৰেঞ্জত এটা মাত চিঞৰি উঠিল।
  উত্তৰত এটা চিঞৰ-বাখৰ শব্দ হ"ল য"ত সামান্য চিন্তা এটা হ"ল:
  -হয়তো, তুচ্ছ মানুহে বিপজ্জনক অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, তেওঁ, এই খালী ভৰিৰ ল"ৰাটো ইমান সক্ৰিয়ভাৱে ইতিবাচক চাৰ্জযুক্ত বুলি বুজাবলৈ আন কোনো উপায় নাই।
  ইয়াৰ পিছত তথ্যৰ সঁহাৰি সংবহন হ"ল, কিন্তু বিটা তৰংগত।
  -এই অনুষ্ঠানটো চোৱাত আমাৰ সকলো যোদ্ধাক অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো ভাল বুলি মই ভাবো। অভাৱনীয়ভাৱে বিপদজনক জীৱৰূপৰ পৰা কি আশা কৰিব পাৰি সেই বিষয়ে জনাওক।
  গামা ৰশ্মিয়ে আন এটা তথ্য প্ৰেৰণ কৰিছিল। অহৰহ জিলিকি থকা অৰ্ধস্বচ্ছ জীৱবোৰ ঠিক শূন্যতাত ওলমি আছিল, সুস্থিৰ তাপপাৰমাণৱিক সংযোজনৰ প্ৰক্ৰিয়াৰ পৰা অহৰহ জিলিকি উঠিছিল, শৰীৰৰ আকৃতি অহৰহ সলনি হৈছিল। কেতিয়াবা তৰাৰে জিলিকি উঠিছিল, কেতিয়াবা ৱাটাৰলিলিৰে, কেতিয়াবা জেলিফিছৰ সৈতে, জীৱন্ত প্লাষ্টিচিনৰ দৰে।
  -জীৱনৰ প্ৰটিন ৰূপটো অতি দুৰ্বল আৰু অসম্পূৰ্ণ। মৰমলগা দানৱটোৱে চিঞৰি উঠিল। গতিকে তাই বুদ্ধিৰ বাহক হোৱা উচিত নহয়। বুদ্ধিমত্তাৰ অজীৱন বাহকক নিঃশেষ কৰি আমি বিশৃংখল বিৱৰ্তনৰ অন্ধ প্ৰবাহত বিঘ্নিত হৈ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সমন্বয় পুনৰুদ্ধাৰ কৰোঁ।
  এই তথ্যক অধিক ওজন দিবলৈ ইয়াক আলফা তৰংগ পৰিসৰত মুকলি কৰা হৈছিল।
  চুটি কাপোৰ পিন্ধা এজন খালী ভৰিৰে ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাতেৰে ত্ৰিমাত্ৰিক প্ৰজেকচন এটালৈ আঙুলিয়াই দি আৱেগিক ভাষণ আগবঢ়াই নিলে, য"ত কম্পিউটাৰ গ্ৰাফিক্স ব্যৱহাৰ কৰি নতুন বিমান পুনৰুত্পাদন কৰা হৈছিল।
  তেওঁৰ মাতটো শিশুসুলভ আৰু ধ্বনিময় আছিল, বগা দাঁতবোৰে হাঁহিছিল:
  -এই লঞ্চাৰবোৰে থাৰ্মো-ৰুমেন ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিৰ্গত কৰে যিয়ে এটা গিলাচতে কেইবাটাও সৌৰজগত জ্বলাই দিব পাৰে। আৰু এই ৰেডিঅ' মুখৰ পৰা হাইপাৰৱেভ নিৰ্গত হয় যিয়ে আপোনাক স্থান বেঁকা কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে, ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰি আপুনি শত্ৰুৰ চাবমেৰিনক লৈ এক প্ৰকাৰৰ একৰ্ডিয়নত পেলাই দিব পাৰে, তাৰ পিছত ধূলিত পেলাই দিব পাৰে। এই গোলাকাৰ শাখাটোৱে অতিশক্তিশালী বলক্ষেত্ৰৰ সৃষ্টি কৰে, যিবোৰ যিকোনো অস্ত্ৰৰ বাবেও অভেদ্য, আনকি থাৰ্মো-ৰিউমন বোমাৰ বাবেও।
  সৰু ল'ৰা অলেজ্কাৰ অৰ্থনৈতিক সমন্বয়কজনে ইতিমধ্যে ঘাম ঢালি দিছিল;নতুন ধৰণৰ অলৌকিক অস্ত্ৰৰ তালিকা প্ৰস্তুত কৰিবলৈ এঘণ্টা সময় লাগিছিল।
  -কিন্তু এইবোৰ মোৰ প্ৰিয়, সময়ৰ লগে লগে থ্ৰ'। অলৌকিকভাৱে সময় অতীতলৈ স্থানান্তৰিত হ"ল আৰু ভঙা ষ্টাৰশ্বিপবোৰ লগে লগে পুনৰুদ্ধাৰ হ"ল। বাৰু, যদি শত্ৰুক অতীতলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়, তেন্তে তেওঁৰ সৈন্যসকলে কিণ্ডাৰগাৰ্টেনৰ পটিত বহিব, আৰু জাহাজবোৰ যিবোৰ উপাদানৰ পৰা নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল, সেইবোৰলৈ পৰিণত হ"ব।
  শেষৰ বাক্যাংশটোক সংযত হাঁহি আৰু ভীৰু হাতচাপৰিৰে আগুৰি ধৰিলে। ফিনিক্সে নিজৰ ঈগল মুখখনত সন্দেহৰ ভাব বজাই ৰাখিলে।
  -আৰু ইমানবোৰ আৱিষ্কাৰ কেতিয়া কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল? ই যুক্তিক অৱজ্ঞা কৰে আৰু ই একেবাৰে অসম্ভৱ।
  চুটি কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰাটোৱে তাৰ খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  -মানৱ বিজ্ঞানৰ বাবে - সকলো সম্ভৱ আৰু সোনকালে দেখা পাব!
  এইবাৰ হাতচাপৰি আৰু জোৰেৰে বাজি উঠিল। আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বালজন অলপ লাজ পাইছিল, তেওঁৰ প্ৰবৃত্তিই তেওঁক কৈছিল যে তেওঁক প্ৰতাৰণা কৰা হৈছে। ট্ৰিংকেটৰ সৈতে ওলমি থকা ষ্টাৰশ্বিপবোৰলৈ ভালদৰে চাই ডিক ফিনিক্সে হঠাতে নখযুক্ত আঙুলি এটা আগবঢ়াই দিলে, ইয়াৰ বিশৃংখল ডিজাইনটোক লাথি মাৰিলে।
  এটা বিভ্ৰান্তিকৰ গৰ্জন শুনা গ"ল:
  -আৰু আপোনাৰ হাতত কেনেধৰণৰ বল্ট আৰু বিশাল ফাষ্টনিং আছে - ছুপাৰৱেপনও?
  উত্তৰত ল"ৰা-সমন্বয়কৰ স্পষ্ট মাতটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  -এইবাৰ নহয়! কিন্তু নিজেই বিচাৰ কৰক, যেতিয়া এক ভয়ংকৰ মহাকাশ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ব, তেতিয়া কোটি কোটি ছুপাৰ-পাৱাৰফুল চাৰ্জ বিস্ফোৰণ হ"ব আৰু ইয়াৰ ফলত কি হ"ব?
  এটা বিমোৰত পৰা শব্দ শুনা গ"ল:
  -বাৰু মই নাজানো?
  ল"ৰা জিনিয়াছে চিঞৰি উঠিল:
  -আকাশখন হিংস্ৰভাৱে কঁপিব। আৰু আমাৰ মহাকাশযানবোৰ তললৈ নপৰিবলৈ আমি সাৱধানে স্বৰ্গৰ ভল্টত বল্ট কৰি দিম।
  এইবাৰ এনে এটা বক্তব্যক বজ্ৰপাতৰ দৰে হাঁহিৰে আগুৰি ধৰিলে। মাথোঁ আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বালজনে আৰু বেছি ভ্ৰু কোঁচাই ল"লে।
  -আৰু আপুনি মাত্ৰ সেইটোৱেই ভাবিব পাৰিলেহেঁতেন?
  ল"ৰাটোৱে শক্তিশালীভাৱে গুণগুণাই থাকিল:
  -নাই ভয় নকৰিবা, সকলোৱে নহয়। আমি আকাশৰ ওপৰেৰে স্কেটিং কৰাটো সহজ কৰিবলৈ উৎকৃষ্ট স্কেট আৰু টাইটানিয়াম ষ্টিক প্ৰস্তুত কৰিছো, স্কেটৰ পৃষ্ঠভাগ কৃত্ৰিম হীৰাৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছে।
  হাঁহিটো বহুত বেছি জোৰেৰে বাঢ়ি গ"ল, চেণ্ডেলিয়াৰবোৰ দোল খাই উঠিল - মূল ৰাজ্যবোৰৰ কোটৰ দৰে আকৃতিৰ।
  -এজন পৃথিবীৰ পৰা কি অস্বাভাৱিক তথ্য আহে! মোৰ ধনাত্মক আধান তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পায়। - মহাকাশৰ মাজেৰে ভাঁহি আহিছিল গামা তৰংগ।
  -মোৰটোও! ইমান মিঠা!
  জীৱটো গোলাপী-মুকুতাৰ ৰংৰে ভৰি পৰিছিল। ৰংবোৰৰ উজ্জ্বলতা বাঢ়িল।
  -কিন্তু পাইপেৰে গোটেই আকাশখন নষ্ট কৰিলা, স্কেট বোকাত ভালকৈ চলাব নোৱাৰে।
  বেয়া আলোচনাত সোমাই পৰিল ফিনিক্স। চুটি কাপোৰ পিন্ধা ৰাছিয়ান ল"ৰাটোৱে এটা চিকচিকিয়া হাঁহি মাৰিলে:
  -আমি ইতিমধ্যে তৰল চাবোন আৰু দাঁতৰ গুড়িৰে কেইবাখনো আন্তঃনক্ষত্ৰীয় টেংকাৰ প্ৰস্তুত কৰিছো। মোৰ দাঁতলৈ চাওক, অতি সোনকালে হীৰা আকাশখন দেখা পাব।
  প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি উচ্চতম সমন্বয়কজনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। এটা চেণ্ডেলিয়াৰ সহ্য কৰিব নোৱাৰি মুকুতা আৰু সোণেৰে এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা এখন ৰসাল কাৰ্পেটত ভাঙি পৰিল।
  -কি ক'লো তোমাক! অবিশ্বাস্য ফাষ্টনিঙৰ অৰ্থ এইটোৱেই, কিন্তু বল্ট আৰু ট্ৰাইপডৰ উপৰিও আমি শীতল ভেলক্ৰ" প্ৰদান কৰিলোঁ।
  -হাঁহিটো বনৰীয়া কেকলিলৈ পৰিণত হ"ল, আনকি আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বালেও হাওঁফাওঁৰ যথেষ্ট শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰিলে।
  ইফালে বিদেশী জীৱবোৰে তৰাবোৰতকৈও উজ্জ্বল জিলিকি উঠিছিল;মানুহৰ চকু দুটা এই অগ্নিময় ঢৌবোৰলৈ চালে লগে লগে অন্ধ হৈ যাব। আলফা-বিটা-গামা - আৰু অন্যান্য প্ৰকাৰৰ বিকিৰণে সমগ্ৰ শূন্যতা ভৰাই পেলালে। শত্ৰুতাপূৰ্ণ চাবমেৰিনৰ ভিতৰত আৰু এটাও অৰ্থপূৰ্ণ চিন্তা উলিয়াব পৰা নাছিল। মাত্ৰ এটা আৱেগেহে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল - বন্য আনন্দ আৰু উন্মাদ উচ্চতাৰ অনুভৱ।
  অলপ শান্ত হৈ আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বালে সুধিলে।
  -আৰু যদি ওপৰৰ পৰা শত্ৰুতাপূৰ্ণ জাহাজ আমাৰ ওপৰত পৰে, তেন্তে তেওঁলোকৰ স্ক্ৰু আৰু ভেলক্ৰ" নাথাকে।
  উজ্জ্বল ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ হাঁহিটো আৰু বহল কৰি তুলিলে।
  -তাৰ বাবে মোৰ এইটো আছে।
  আৰু তেওঁ টেনিছৰ ৰেকেট এটা উলিয়াই শিশুসুলভ ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জোকাৰিলে:
  -আৰু মোৰ আছে।
  আল্ট্ৰা মাৰ্শ্বালে কঁপি কঁপি কূটনীতিবিদজনৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল, আৰু অলপ অসুবিধা নোহোৱাকৈয়ে পখিলা ধৰাৰ বাবে ভাঁজ কৰা জাল এখন উলিয়াই আনিলে।
  -মোৰ আৰু আছে বুলি ভাবো!
  হাঁহিৰ হাৰিকেনে সকলো সীমা অতিক্ৰম কৰিলে, মানুহবোৰ কেৱল মজিয়াত পৰিল, কামুক জোকাৰণিত কুটিল হৈ পৰিল।
  ইফালে মহাকাশত এটা প্ৰকৃত উন্মাদ ঘৰ দেখা গ"ল, উজ্জ্বল বিকিৰণৰ ধাৰাবোৰ ইমানেই তীব্ৰ হৈ পৰিল যে ভিতৰৰ পৰা যুদ্ধজাহাজবোৰ দেখা গ"ল।
  -মূৰত হেলমেট লগোৱা! তেতিয়া এলিয়েন থকা প্লেট এখন আপোনাৰ ওপৰত পৰিব - আপুনি হাঁহিব আৰু পলাই যাব!
  আৰ্নল্ডে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ নিজৰ কথাখিনি যোগ দিলে। আঘাতপ্ৰাপ্ত ভেকুলীৰ দৰে হাতেৰে আঙুলিয়াই দি তেওঁ তথাপিও ডিছপ্লে কেছটোৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি গৈ সংগ্ৰহালয়ৰ এটা ধ্বংসাৱশেষ উলিয়াই আনিবলৈ সক্ষম হ"ল - পৃথিৱীৰ প্ৰথমটো কাষ্ট এছ এছ হেলমেট।
  শেষৰ বাক্যাংশটোৱে সকলোকে বন্ধ কৰি দিলে, ধাৰণাটো কেৱল কিছু সময়ৰ বাবে বন্ধ হৈ গ"ল। অৱশেষত যেতিয়া কৰ্তৃপক্ষই জ্ঞান লাভ কৰিলে, তেতিয়া নিশাৰ আকাশত এক প্ৰকৃত অভিনয় সংঘটিত হ"ল, গ্ৰহটোৰ সমগ্ৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ আতচবাজীৰ প্ৰদৰ্শন, নিশাৰ আকাশখন এক উন্মাদ জিলিকনিৰে ভৰি পৰিল।
  -কি হৈছে বুজাই দিয়া!
  সৰ্বোচ্চ সমন্বয়কজনে শিশুসুলভ ভাবেৰে ওপৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে উত্তৰ দিলে, "বিশেষ একো নাই।
  -স্থানে হাঁহিছে!
  -আকাশে আনন্দ কৰি আছে! - ডিক ফিনিক্স আগবাঢ়ি গ'ল।
  আৰ্নল্ড শ্ব"ৱাৰকানেগাৰে শেষ কৰিলে, "ভেকুৱামটো দোলা দি আছে।
  শূন্যতাত ওপঙি থকা জিলিকি থকা ধ্বংসাৱশেষবোৰৰ ওপৰত এটা অকলশৰীয়া অৰ্ধস্বচ্ছ জীৱই উৰি আছিল। আকাৰৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে সদ্য জন্ম হোৱা শিশু আৰু ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে জিলিকি উঠিছিল।
  -কি শীতল জীৱ এই প্ৰটিনযুক্তবোৰ! তেওঁলোকে আমাৰ বাবে অবিস্মৰণীয় আনন্দ কঢ়িয়াই আনিছিল আৰু এই কাৰণেই তেওঁলোকৰ অস্তিত্বৰ যোগ্য! - ই চিঞৰি উঠিল। অন্তহীন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতাত সকলো ৰেঞ্জতে বিয়পি পৰিল এই ভাল খবৰটো!
  এনে এটা ৰচনাৰ অন্তত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাক কিছু সময়ৰ বাবে আগলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল। যাতে তেওঁলোকে কোনো মুহূৰ্ত নষ্ট নকৰে৷
  যদিও এই ল'ৰাবোৰ অমৰ।
  ইফালে পশ্চিম দিশত আন এক বিজয়ী আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিয়ে ৰমেলে। ১৯৪৫ চনৰ গ্ৰীষ্ম আৰু শৰৎ কালত জাৰ্মানীয়ে আফ্ৰিকাৰ সমগ্ৰ উত্তৰ আৰু মধ্যপ্ৰাচ্য দখল কৰে। তেওঁলোকৰ হাতত অধিক উন্নত সঁজুলি আছিল, আৰু বহুত উচ্চমানৰ যুদ্ধ কঠিন সৈন্য আছিল। ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান দুয়োজনেই আশাহীনভাৱে ৱেৰমাক্টৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল। আৰু ১৯৪৫ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত শীতকালৰ মাজতো ৰমেলে ব্ৰিটেইনত সাহসী অৱতৰণ কৰিলে আৰু দহ দিনৰ ভিতৰতে হঠাতে মহানগৰখন জয় কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত শীতকালত সমগ্ৰ আফ্ৰিকা আৰু ভাৰত বন্দী হ"ল।
  জাপানীসকলে প্ৰশান্ত মহাসাগৰত অধিক সফলতাৰে যুদ্ধ কৰিছিল, ফিলিপাইনছত আমেৰিকাৰ অৱতৰণক বাধা দিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তেওঁলোকৰ বিমানবাহী জাহাজ আৰু যুদ্ধজাহাজ ডুবাই পেলায়।
  ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানী আৰু জাপান একত্ৰিত হয়। ব্ৰিটেইনত প্ৰধানমন্ত্ৰী মছলীৰ নেতৃত্বত জাৰ্মান সমৰ্থক চৰকাৰ গঠন কৰা হয় আৰু হিটলাৰৰ প্ৰতি সহানুভূতিশীল ৰজা স্থাপন কৰা হয়। ইংৰাজৰ বহৰৰ বেছিভাগেই জাৰ্মানীয়ে নিয়ন্ত্ৰণত লৈছিল। আৰু বসন্ত কালত নাজী আৰু জাপানীসকলেও অষ্ট্ৰেলিয়া দখল কৰে, আৰু ১৯৪৬ চনৰ গ্রীষ্মকালত হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ দখল কৰে। আমেৰিকাৰ পাৰমাণৱিক বোমা সৃষ্টিৰ প্ৰচেষ্টা ব্যৰ্থ হয়। আৰু জাৰ্মানীয়ে সাগৰখন সম্পূৰ্ণৰূপে নিয়ন্ত্ৰণ কৰি আইচলেণ্ড আৰু গ্ৰীণলেণ্ড দুয়োটা দখল কৰি কানাডাৰ কাষ চাপিল। আৰু ১৯৪৬ চনৰ পতনত কানাডাত অৱতৰণ আৰম্ভ হয়। আমেৰিকানসকলে কি বিচাৰিছিল?
  জাৰ্মানীৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিত থকা ইউ এছ এছ আৰ অবিহনে বিজয়ী যুদ্ধ চলোৱা অসম্ভৱ!
  জাৰ্মানসকলেও শীতকালত কিউবাত অৱতৰণ কৰিছিল। তেওঁলোকৰ হাতত আছে এটা নতুন ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ - ডিস্কেট - যিয়ে পাঁচ-ছয়টা ছ"নিক স্পীড পৰ্যন্ত গতি লাভ কৰে আৰু ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ গুলীত অক্ষম।
  গতিকে আমেৰিকা সক্ৰিয়ভাৱে জয় কৰা হ"ল। আৰু ইয়াৰ ফলত ই অধিক মজা আৰু ৰোমাঞ্চকৰ হৈ পৰিল।
  মেধাৱী ৰমেলৰ কমাণ্ডত জাৰ্মানীয়ে ইটোৰ পিছত সিটো জয় লাভ কৰিছিল!
  শীতকালত তেওঁলোকে সমগ্ৰ কানাডা দখল কৰে আৰু ১৯৪৭ চনৰ বসন্ত কালত তেওঁলোকে আমেৰিকাত আক্ৰমণ চলায়। আৰু নাজীক বাধা দিয়াটো অসম্ভৱ আছিল। আমেৰিকানসকলে ৭ আগষ্টলৈকে যুদ্ধ কৰিছিল আৰু ৱাশ্বিংটনৰ পতন হোৱা নাছিল। আৰু ৯ আগষ্টত আমেৰিকাই ল"লে আৰু আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  এইদৰে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল অগৌৰৱহীনভাৱে। যুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানীয়ে পিৰামিডৰ দৰে টেংক নিৰ্মাণ কৰিছিল যাৰ কোনো সমান নাছিল আৰু সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য আছিল।
  কিন্তু আমেৰিকানসকলৰ হাতত পাৰ্ছিংতকৈ ভাল একো নাছিল। আৰু তেওঁলোকে আশাহীনভাৱে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল, কেতিয়াও পৰমাণু বোমা নাপালে।
  এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ বাবে ৰমেলৰ হাতত মুক্ত হাত আছিল। কিছুদিনলৈ জাৰ্মান আৰু জাপানীসকলে অৱশ্যে ইতিমধ্যে জয় কৰা বস্তুবোৰ হজম কৰিলে।
  ষ্টেলিনে পাইছিল এম আই জি-১৫ আৰু টি-৫৪ যুঁজাৰু বিমানখন। কিন্তু সফল গধুৰ টেংক সৃষ্টি কৰাটো কেতিয়াও সম্ভৱ নাছিল। আই এছ-৪ সৰু সৰু ছিৰিজত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল, আৰু নিশ্চিতভাৱে জাৰ্মান পিৰামিডাল আৰ ই ছিৰিজৰ তুলনাত কম আছিল। আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় আছিল আৰ ই-৫০, যাৰ ওজন আছিল মাত্ৰ পঞ্চাশ টন, ইয়াত দুজন ক্ৰু মেম্বাৰ আৰু সকলো কোণৰ পৰা বৃহৎ কোণত ২৫০ মিলিমিটাৰ কৱচ আছিল আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ উচ্চ চাপৰ কামান আছিল।
  এই টেংকটো বিশেষকৈ কাষ আৰু পিছফালৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট টি-৫৪তকৈ যথেষ্ট উন্নত আছিল আৰু বহু দূৰৰ পৰা ইয়াত মুখামুখিকৈ সোমাই গৈছিল। ৰাছিয়াৰ গাড়ীখনে কোনো কোণৰ পৰা জাৰ্মানক ভেদ কৰিব নোৱাৰিলে। আই এছ-৪ৰ দৰে। কেৱল আই এছ-৭ বিমানেহে তেতিয়াও সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰিছিল যদিও এই টেংকটো কেতিয়াও উৎপাদনত নাহিল।
  গধুৰ বাহনৰ সৈতে হোৱা বিফলতাই ষ্টেলিনক বহু পৰিমাণে হতাশ কৰিছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আৰু প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইল গতিৰে ১৭০০ মিটাৰ মাৰাত্মক কামান থকা জাৰ্মান পঞ্চাশ টন ওজনৰ বাহনখন অভেদ্য আৰু অক্ষম হৈয়েই থাকিল। আই এছ-১০ বিমানখনো অস্ত্ৰৰে সজ্জিত বুলি প্ৰমাণিত হয়। তাৰ পিছত ষ্টেলিনে ২০৩ মিমি কেলিবাৰ বন্দুকযুক্ত ছুপাৰ হেভি আই এছ-১১ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশ দিয়ে। দীঘল বেৰেল থকা এনে অস্ত্ৰই জাৰ্মান টেংকৰ ভিতৰত সোমাই যাব পাৰিছিল। কিন্তু... টেংকৰ ওজন এশ টন অতিক্ৰম কৰিলে, যিটো এতিয়া গ্ৰহণযোগ্য নহয়।
  গতিকে এই গাড়ীখনো উৎপাদনত যোৱা নাছিল। মুঠতে আই এছ-১০ৰ বাহিৰে গণ উৎপাদিত গধুৰ টেংক নাছিল। আৰু তেওঁলোকে বহুত টি-৫৪ নিৰ্মাণ কৰিছিল, যিবোৰ গাড়ী অৱশ্যে জাৰ্মানসকলৰ বাবে বাধা নহয়।
  ১৯৫৩ চনৰ ৫ মাৰ্চত ষ্টেলিনৰ মৃত্যুৰ পিছত ছোভিয়েট নেতৃত্বৰ অস্থিৰতা আৰু ক্ষমতাৰ বাবে অনিবাৰ্য সংগ্ৰামৰ সুযোগ লৈ ৰমেলে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। আৰু সেইবাবেই ১৯৫৩ চনৰ ১ মে"ত ৱেৰমাক্টে ইউ এছ এছ আৰৰ সীমা অতিক্ৰম কৰিলে। আৰু আৰম্ভ হ"ল নতুন যুদ্ধ।
  কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত সঁচাকৈয়ে কোনো ঐক্য নাই। মন্ত্ৰী পৰিষদৰ অধ্যক্ষ মালেংকভ, আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা আৰু ৰাজ্যিক নিৰাপত্তা মন্ত্ৰালয়ৰ জনসাধাৰণৰ আয়ুক্ত বেৰিয়া, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী মলোটভ, কেন্দ্ৰীয় সমিতিৰ সচিব নিকিতা ক্ৰুছেভ, প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী ভাচিলেভস্কি। এনেকুৱা এটা মটলি গোট। সামূহিক নেতৃত্ব।
  আৰু কোনোৱেই দায়িত্বত নাই... আৰু জাৰ্মান RE-50 টেংকবোৰ অতি দ্ৰুত আৰু অভেদ্য। বৈশিষ্ট্যত ইহঁতৰ অনুকূল। আৰু গধুৰ হোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই, আৰু যদি লঘু হয়, তেন্তে কেৱল গোপনীয়তাৰ বাবে।
  আৰু টি-৫৪, হায়, সকলো দৃষ্টিকোণৰ পৰা অপৰ্যাপ্ত। আৰু সুৰক্ষা, আৰু অস্ত্ৰ আৰু ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মানসকল আকাশ আৰু স্থল দুয়োটা দিশতে বহুত শক্তিশালী। কেইদিনমানৰ ভিতৰতে জাৰ্মানসকলে ইতিমধ্যে টুলা পালেগৈ।
  Oleg Rybachenko আৰু Margarita Korshunova: এই চহৰত প্ৰতিৰক্ষা ধৰি, পুনৰ ডাইনী দ্বাৰা তালৈ বদলি.
  প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে যুঁজিলে এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী।
  ল"ৰা অলেগে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - যি পিতৃভূমিৰ বাবে যুঁজি অভ্যস্ত...
  মাৰ্গাৰিটা, এই ছোৱালীজনীয়েও তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ পেলাই দিলে, এজন হত্যাকাৰী উপস্থিত আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাৰ লগত সি গান গাব দিয়ক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নেতৃত্ব দি, গুলীচালনা আৰু নিক্ষেপ কৰি খালী ভৰিৰে ক"লে:
  - যি উল্লাসিত হয় তেওঁ হাঁহে!
  মাৰ্গাৰিটাই গুলীচালনা কৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু নিক্ষেপ কৰি, আৰু দাঁত উদং কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - যিয়ে বিচাৰে সি সাধন কৰিব!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - যি বিচাৰে তেওঁ সদায় বিচাৰি পাব!
  ল"ৰাকেইটাই অতি সাহসেৰে ৱেৰমাখ্টৰ লগত যুঁজিছিল। আৰু খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - এটা নতুন Rus'ৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই দিলে আৰু হাঁহি হাঁহি নিশ্চিত কৰিলে:
  - যুঁজ দিয়ক আৰু ভয় নকৰিবা!
  শিশুসকল সঁচাকৈয়ে আক্ৰমণাত্মকতা আৰু ক্ৰোধৰ মূৰ্তি। যুদ্ধৰ নাইটসকলে এনেদৰেই যুঁজ দিয়ে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ভাবিলে: এতিয়া তেওঁলোকে তুলাৰ বাবে যুঁজিছে। কিন্তু ৰাছিয়াই এনে বিশাল শক্তিক প্ৰতিহত কৰিবনে? আৰু পূব দিশৰ পৰা আগবাঢ়িছে চামুৰাই।
  আৰু ৰমেলৰ সৈন্যসকল বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ ভাড়াতীয়া সৈন্যৰে ভৰি আছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে অভিযানৰ জৰিয়তে বিদেশীয়ে নিযুক্তি দিছিল।
  ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কৃষ্ণাংগ যুঁজাৰু বিমান কাটিছে। আৰু তেওঁ দাঁত উদঙাই গৰ্জন কৰে।
  - মোৰ ব্যক্তিত্ব আছে, যিটো সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল!
  আৰু আকৌ আঘাত কৰে... আৰু ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিখনে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডে ফেচিষ্টসকলক ছিঙি পেলায়।
  মাৰ্গাৰিটাইও গুলীয়াই চিঞৰি উঠে:
  - বিজয় হ'ব!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ এটাও নিক্ষেপ কৰে, শত্ৰুক সিঁচৰতি কৰি পেলায়।
  ল'ৰা-ছোৱালী সম্পূৰ্ণ উত্তেজিত আৰু অতি বিজয়ী। শত্ৰুৰ ওপৰত লিখা-মেলা কৰে। আৰু তেওঁলোকে শত্ৰুৰ গোটেই শাৰীবোৰ কাটি পেলায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰিছে:
  - শত্ৰুৱে পাৰ নহ"ব!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথা নিশ্চিত কৰে। তেওঁ জুই জ্বলাই গৰ্জন কৰে:
  - শত্ৰুৰ মৃত্যু!
  আৰু আকৌ এই গোটেই দম্পতীয়ে গুলীচালনা কৰি হত্যাকাৰী উপহাৰ পঠায়। শত্ৰুক থেতেলিয়াই তাই দাঁত দেখুৱালে। আৰু তেওঁ নিজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে, অত্যন্ত সঠিকভাৱে।
  এটাও গুলী অপচয় হৈ নাযায়। ডেকা চেহেৰাৰ যোদ্ধাই শত্ৰুক ধ্বংস কৰে। আৰু তেওঁলোকে বিৰোধীক হত্যাকাৰী কুঁহিয়াৰৰ দৰে কাটি পেলায়।
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়া আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - মা ৰুছৰ বাবে'!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰিব। আৰু বিৰোধীক সিঁচৰতি কৰে।
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰা-ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড গুলীয়াই আৰু নিক্ষেপ কৰি বিভিন্ন আফ"ৰিজম ৰচনা কৰিবলৈ ধৰিলে;
  ৰাজনীতিবিদজনৰ মধুৰ ভাষণ তিক্ত সমস্যাৰ পৰি থকা শিলৰ তলতো বৈ যায়!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ মিঠা ভাষণত কেৱল জিভাখনেই তিতা নহয়!
  বেছি স্মাৰ্ট নহ"বা, উৰি যাবা!
  ভাল অপপ্ৰচাৰে আপোনাক বোকা বচাব, কেৱল মূৰ্খৰ মগজুৰে নহয়!
  মানুহ এজন ৰাজনীতিত পহু, ব্যৱসায়ত শিয়াল, কিন্তু তথাপিও তেওঁক হৰিণৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰা হয়!
  এজন ৰাজনীতিবিদে সাধাৰণতে শিয়ালৰ অনুকৰণ কৰে, কিন্তু নাইটিংগেলৰ ট্ৰিলেৰে মুখৰ পৰা ফুলি উঠা ধুই পেলায়!
  যুদ্ধত ই অপেৰাৰ দৰেই, কেৱল মৃতইহে ইয়াক নকল নকৰে!
  ওক গছৰ মূৰ এটাই শক্তিশালী স্থান প্ৰদান নকৰে!
  এজন ৰাজনীতিবিদে কণ্ঠত ধাতু আৰু কামত মৰিছা ভাল পায়!
  ৰাজনীতিবিদ আৰু বেশ্যা আৰু এটা বটলত পিম্পল!
  ভোটাৰে ৰাজনীতিবিদক বিশ্বাস নকৰে, কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে বিশ্বাসৰ ওপৰত ভোট দিয়ে!
  ধৰ্ম এনেকুৱা এটা ব্যৱসায় যাৰ ওপৰত আস্থা নাথাকে, কিন্তু বিশ্বাস আছে!
  এজন ৰাজনীতিবিদে নিজকে ইমান ক্ৰছ কৰে কিয়? ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ বাবে আপোনাৰ মানিবেগটো বিচাৰি উলিওৱাটো সহজ হৈ পৰে!
  এজন ৰাজনীতিবিদ হ"ল নিজৰ বাবে আইন লিখে পকেটমাক!
  আটাইতকৈ সৎ ৰাজনীতিবিদ হ"ল কেৱল প্রয়োজনীয়তাৰ বাবে মিছা কথা কোৱাজন!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ বাবে ভাষা উৎপাদনৰ আহিলা, কেৱল শ্ৰম দক্ষতা আপোনাৰ পকেটত!
  তেওঁৰ জিভাখন সৰু, কিন্তু তেওঁ বহুত কথা কয়!
  হাজাৰ শব্দৰ মূল্য এটা আঘাততকৈও কম, আৰু লাখ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ মূল্য এটা পূৰণ!
  এজন ৰাজনীতিবিদে নিৰ্বাচনী প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰাতকৈ কৰ্কট ৰোগৰ হুইচেল বেছিকৈ!
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে কি কৰিব নোৱাৰে? এজন ৰাজনীতিবিদতকৈও বেছি প্ৰতিশ্ৰুতি!
  মানুহক খাবলৈ মুখ দিয়া হয়, কিন্তু ৰাজনীতি খাদ্য উপাৰ্জন কৰিবলৈ দিয়া হয়!
  ৰাজনীতিবিদজনে নৰকৰ দৰে ধূৰ্ত আৰু দেৱদূতৰ বেশ পিন্ধিছে!
  মানুহক কিয় হাতৰ প্ৰয়োজন - কাম কৰিবলৈ! আৰু ৰাজনীতিক ধৰিবলৈ পাখি দিয়া হয়!
  ৰাজনীতিবিদৰ ভাষণ যিমানেই মধুৰ নহওক কিয়, জীৱনটো তাৰ ঢৌৰ পৰা আৰু তিতাহে!
  ভগৱানৰ বহু দিন আছে, কিন্তু এজন ৰাজনীতিবিদৰ সপ্তাহত সাতটা শুকুৰবাৰ!
  জল্লাদৰ সদায় বহুত কাম থাকে, আৰু শব্দৰ ৰাজনীতি!
  এগৰাকী ৰাজনীতিবিদে ক্ষমতাৰ সপোন দেখে যেনেকৈ বেশ্যাই যৌনতাৰ সপোন দেখে আৰু লগতে তাইৰ গুদটো ঘূৰাই দিয়ে!
  ৰাজনীতিত বন্ধু নাই, ভনী-ভাই নাই, কিন্তু ভাই-ভনী আছে!
  এজন ৰাজনীতিবিদে সকলোতকৈ বেছি কি বিচাৰে: ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে মৰি দেৱতা হিচাপে জীয়াই থকা!
  ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহুক বিশ্বাস নকৰিবা - ভেড়াৰ চামৰাৰ কোট এটাৰ বাবে যাবা!
  নিৰ্বাচনত পোকত মেকুৰী, কিন্তু ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু আৰু বেছি!
  ৰাজনীতিবিদজনৰ মধুৰ ভাষণ, যাৰ ফলত ডায়েবেটিছ ৰোগত হতাশ হয়!
  খচ্চৰৰ দৰে হাল বাব নিবিচাৰিলে গাধ নহব!
  ৰাজনীতিবিদক বিশ্বাস কৰাতকৈ ডাঙৰ মূৰ্খামি নাই, কিন্তু নিৰ্বাচনক আওকাণ কৰাটো স্মাৰ্ট আইডিয়া বুলি ক"ব নোৱাৰি!
  বাজিৰ দৰে নহয়, প্ৰিয়জনক ভোট দিয়াসকলে সদায় হতাশ হ"ব!
  যিজনৰ সততাত তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিছিল, সেইজনতকৈ ৰাজনীতিত আৰু গুণ্ডা নাই!
  নিৰ্বাচনলৈ গৈ ভাল পোৱা যিকোনো ব্যক্তিয়ে কাণত নুডলছ ভাল পায়!
  ৰাজনীতিবিদসকলে মূৰ্খৰ কামৰ দৰে নিজৰ ভোক লুকুৱাব নোৱাৰে!
  প্ৰতিশ্ৰুতিত বিশ্বাস নকৰিব, কিন্তু নিৰ্বাচনলৈ যাওক!
  ভগৱানক বিশ্বাস নকৰা ব্যক্তিয়ে হেৰী পটাৰক বিশ্বাস নকৰে!
  এজন ৰাজনীতিবিদ সাধুকথাৰ চান্টাক্লজৰ দৰেই, গতিকে বাস্তৱত এপাৰ্টমেণ্টত ঠাণ্ডা!
  কাণৰ নুডলছ ভাল নাপাব - আপুনি ভালকৈ খাব!
  ৰাজনীতিবিদজনে শিয়ালৰ অনুকৰণ কৰি পহুৰ দৰে গুৰগুৰাই উঠে!
  আটাইতকৈ ধূৰ্ত শিয়ালে সিংহাসনত ঠেং লৰচৰ কৰে!
  পৃথিৱীত বহুতো ধূৰ্ত শিয়াল, আৰু তাতোকৈ মূৰ্খ কাউৰী!
  চয়তানৰ পৰা ঈশ্বৰ, আৰু ৰাজনীতিবিদৰ পৰা সৎ মানুহ বনাব নালাগে!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ পাহাৰ যিমানেই ওখ সিমানেই আপোনাৰ মনটোক নিম্ন বুলি গণ্য কৰে!
  ৰাজনীতিত আভুৱা নাভাবিব, যিজন আপোনাৰ প্ৰিয় নহয় তেওঁক ভোট দিয়ক!
  নিৰ্বাচনত মানুহে ভোট দিয়ে, আৰু বেংকত টকা থাকে, কিন্তু পিছৰ ক্ষেত্ৰত অন্ততঃ লাভৰ সম্ভাৱনা থাকে!
  ৰাজনীতিত শহাপহু নহব - শিয়ালে ছাল ঢালি দিব!
  শিয়াল আটাইতকৈ শক্তিশালী জন্তু নহয় যদিও তিনিটা ছাল ফালি পেলোৱাত ই শ্ৰেষ্ঠ!
  নিৰ্বাচনলৈ যাওঁতে মনত ৰাখিব যে সৎ ৰাজনীতিবিদ নাই, কেৱল নিজৰ সন্মান!
  এজন ৰাজনীতিবিদে বহুত প্ৰতিশ্ৰুতি দিব পাৰে, কিন্তু তেওঁৰ কাণ দুখন ওপৰত থকাটো প্ৰয়োজন!
  বেছিভাগ সময়তে যিসকলৰ কাণত বহুত নুডলছ থাকে তেওঁলোকৰ ভোক লাগে!
  এজন ৰাজনীতিবিদ মৌৰ মাখিৰ দৰে সিংহাসনৰ বাবে আগ্ৰহী, আৰু সংক্ৰমণো আনে!
  গাধ নহব, শিয়ালক ভোট নিদিব!
  শিয়াল আটাইতকৈ চতুৰ জন্তু, কিন্তু জীৱনৰ অংকত ই কেৱল কাঢ়ি নিব পাৰে আৰু বিভাজন কৰিব পাৰে!
  আড়ম্বৰপূৰ্ণ ৰাজনীতিবিদজনক দেখাত শিয়ালৰ দৰে, কিন্তু সিংহৰ অভিনয় কৰে!
  শিয়ালে হয়তো সিংহৰ দৰে গৰ্জন কৰি ভেড়াৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব পাৰে, কিন্তু তাৰ অভ্যাসবোৰ পহুৰ দৰে!
  ক"লা ভেড়া আছে, কিন্তু বিশুদ্ধ ৰাজনীতিবিদ নাই!
  এজন ৰাজনীতিবিদক মূৰৰ প্ৰয়োজন কিয়? খাবলৈ!
  গৰু এটাক কিয় লাগে একৰ্ডিয়ন? এজন ৰাজনীতিবিদক কিয় বিবেকৰ প্ৰয়োজন?
  সকলো ৰাজনীতিবিদৰ ভোক ভোক, কিন্তু ম"হৰ দৰে হাল বোৱাৰ ইচ্ছা নাই!
  প্ৰকৃত শিয়ালে সদায় সিংহৰ ঠাইৰ লক্ষ্য ৰাখে!
  কাণৰ নুডলছ অখাদ্য, কিন্তু বিনামূলীয়া!
  বিনামূলীয়া পনিৰ কেৱল মাউছৰ ফান্দত, আৰু বিনামূলীয়া নুডলছ কেৱল কাণত!
  এজন ভাল ৰাজনীতিবিদে হাতী এটাক মাখি ফুলাই দিয়ে, মধ্যমীয়া এজনে মাথোঁ ফুলাই দিয়ে!
  পুলিচৰ কাজিয়া, কিন্তু ৰাজনীতিবিদে প্ৰতাৰণা কৰে!
  অত্যাচাৰীয়ে কাণত নুডলছ ওলোমাই দিয়ে, লগতে ডিঙিত ৰছী!
  কূটনীতি হৈছে অসন্মতিৰ কলা, চুক্তিৰ স্বাৰ্থত!
  ক্লাব এটা আছে, কিন্তু মূৰ্খ মগজু নহয়!
  মূৰটো ঢালাই লোহাৰ আৰু প্ৰায়ে বাট এৰি দিয়ে!
  এজন শক্তিশালী মানুহ সদায় ভাল কূটনীতিবিদ, কিন্তু কূটনীতি অবিহনে তেওঁৰ অৱস্থা ভাল!
  ৰাজনীতিবিদজনে মান্তি হ"ল যদিও মান্তি নহ"ল!
  আনকি শিয়ালৰ ছাল, ঈগলৰ চকু আৰু সিংহৰ হৃদয়!
  এজন ব্যক্তি সদায় জীৱনত অসন্তুষ্ট হৈ থাকে, কিন্তু মৰিলেই যথেষ্ট হ"ল বুলি ক"ব নোৱাৰিব!
  যিয়ে ভোটাৰক স্বৰ্গৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, তেওঁক কবৰলৈ পঠোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  তিলৰ পাহাৰৰ পৰা তিল বনাব নালাগে, কিন্তু ৰাজনীতিবিদৰ পৰা এজন সৎ মানুহ বনাওক!
  ৰাজনীতিত সফল হ"ব বিচাৰিলে বিবেক আৰু সন্মানৰ কথা পাহৰি যাওক, কিন্তু নীচতা আৰু চাতুৰীৰ কথা পাহৰি নাযাব!
  ৰাজনীতিবিদজনে নিজৰ বাবে এটা নিৰ্ভৰযোগ্য দুৰ্গ নিৰ্মাণ কৰে, যাৰ মূৰটো ওক গছৰ পৰা!
  ভোটাৰ, বিশ্বাস নকৰিবা, যিকোনো ৰাজনীতিবিদেই জন্তু!
  এজন ৰাজনীতিবিদ ভদকাৰ দৰে, যদিও ই মিঠা, ই আপোনাক নিশ্চয় মূৰৰ বিষ দিব!
  তথাপিও জাৰ্মানসকলে তুলাক ঘেৰি ধৰি লৈ গ"ল। দক্ষিণ ফ্ৰণ্টত তেওঁলোকে ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ ভাঙি যায় যদিও এইবাৰ তেওঁলোকে খোজকাঢ়ি ষ্টেলিন চহৰখন দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ৰমেলৰ যুঁজাৰু বিমানৰ টেংকবোৰ বেছি বেগেৰে আছিল। আৰু মস্কোৱে নিজকে টান ৰিঙত বিচাৰি পালে।
  জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভিন্ন ভিন্ন গোটবোৰে লগে লগে ৰিয়াজানক লৈ গ"ল। আৰু অৱৰোধ বন্ধ কৰি দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাই নিজকে ইউ এছ এছ আৰৰ আশে-পাশে থকা ৰাজধানীত বিচাৰি পালে।
  চিৰন্তন সন্তানৰ বাবে মজা নহয়। নিজৰ বাবে যুঁজ দিয়ক, আনহাতে মস্কোত বোমা বিস্ফোৰণ কৰি ধ্বংস কৰা হৈছে।
  ল"ৰাজনে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি কেইবাজনো আৰবক তললৈ নমাই দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - মোৰ জন্মভূমি বহল!
  ছোৱালীজনীয়েও নিজৰ উদং আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই বিপক্ষক সিঁচৰতি কৰি চিঞৰি চিঞৰি সাৰাংশ দাঙি ধৰিলে:
  - পিছুৱাই যাবলৈ ক"তো নাই!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বাঘ পোৱালিৰ দৰে যুঁজিলে। আৰু তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়া সৈন্যক নোক আউট কৰিলে। কিন্তু সকলো একেই, এনে অসমান শক্তিৰ বিৰুদ্ধে ল"ৰা আৰু ছোৱালীয়ে কি কৰিব পাৰে?
  কিন্তু যুদ্ধ চলি থাকিল... কিছু সময় ল'ৰা আৰু ছোৱালীৰ মাজত কাজিয়া হ'ল।
  কিন্তু তাৰ পিছত সিহঁতে আকৌ লৰচৰ কৰিলে... দেখাত, যাতে অৰ্থহীন যন্ত্ৰণাটো দীঘলীয়া নহয়। তেওঁলোকে নিজকে জুলিয়াছ চিজাৰৰ ওচৰত পাইছিল। আৰু তেওঁলোকে তেওঁক চেনেটত হত্যাৰ চেষ্টাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে। আৰু যে শিশুসকল শীতল আৰু অমৰ। চিনেটৰসকলক কাটি কবি কৰি পেলালে। আৰু মূৰ কাটি পেলালে। আৰু কাৰোবাৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, অংগ-প্ৰত্যংগ ফালি পেলালে।
  মুঠতে ছিজাৰ বাচিল। আৰু বিশ বছৰ শাসন কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ আৰু ক্লিওপেট্ৰাৰ পুত্ৰই সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে।
  মুঠতে এটা সুস্থিৰ ছিজাৰ বংশ প্ৰতিষ্ঠা হ"ল। আৰু প্ৰাচীন ৰোম ক্ৰমাগতভাৱে বৃদ্ধি আৰু সম্প্ৰসাৰণ হৈ থাকিল। যেতিয়ালৈকে ই চীন নাপালে, তাকো গিলি পেলালে। এটা বিশ্বব্যাপী সাম্ৰাজ্যৰ জন্ম হ"ল যিয়েও সাগৰ পাৰ হৈ গ"ল। বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ অগ্ৰগতিৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হৈছিল যদিও খ্ৰীষ্টান আৰু ইছলাম ধৰ্ম ক্ষুদ্ৰ পন্থা হৈয়েই থাকিল। ৰোমানসকলে মহাকাশলৈ গৈ সৌৰজগত জয় কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত তৰাবোৰৰ ওচৰলৈ উৰি গ"ল। বৈজ্ঞানিক নাস্তিকতা আৰু ছিজাৰ আৰু তেওঁৰ বংশধৰসকলৰ পূজা একক ধৰ্মত পৰিণত হ"ল।
  এই কামটো কৰিবলৈ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে মাত্ৰ মেচিনগানৰ পৰা দুটামান বিস্ফোৰণ ঘটাই চাৰিটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু তৰোৱালেৰে কাম কৰিলে। পাঁচ মিনিটৰ সকলোবোৰ গুলীচালনা, আৰু মানৱ জাতিৰ সমগ্ৰ ইতিহাস সম্পূৰ্ণৰূপে সলনি হৈ গ"ল। এনেকৈয়ে হয়।
  আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ ফ্ৰণ্টত জাৰ্মানীয়ে মস্কোক দখল কৰি উৰাল পালেগৈ। আৰু চাইবেৰিয়া জাপানে দখল কৰিছিল।
  গতিকে ৰমেলে বিশ্বৰ বেছিভাগ অংশ জয় কৰিলে, ডেৰ-দুমাহত ইউ এছ এছ আৰ দখল কৰিলে।
  কিন্তু যুদ্ধৰ এই ইতিহাস এতিয়াও শেষ হোৱা নাই। ১৯৫৭ চনৰ ১ মে"ত ৰমেলে জাপানকো আক্ৰমণ কৰে। ইয়াৰ পিছত মানৱ ইতিহাসৰ শেষ যুদ্ধ। প্ৰযুক্তিৰ মানদণ্ডৰ ক্ষেত্ৰত চামুৰাইসকল তৃতীয় ৰাইচৰ তুলনাত যথেষ্ট কম আছিল আৰু আশাহীনভাৱে হেৰুৱাই পেলাইছিল। কিন্তু যুদ্ধখন এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলিছিল যেতিয়ালৈকে অৱশেষত মাতৃ দেশখনৰ ওপৰত পাৰমাণৱিক আক্ৰমণৰ পিছত জাপানৰ পতন ঘটিছিল।
  বিভক্ত পৃথিৱীৰ যুগ শেষ হ"ল আৰু ৰমেল বিশ্ব একনায়কত্ববাদী হৈ পৰিল।
  ১৯৫৯ চনৰ ১ মে"ত গণভোট অনুষ্ঠিত হয় আৰু ৰাজতন্ত্ৰ প্ৰতিষ্ঠা হয়। ৰমেলে সফল হ"ল
  তেওঁৰ পুত্ৰ, আৰু এটা বংশ প্ৰতিষ্ঠা কৰা হয়। বিশ্ব বংশ, আৰু মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণ।
  একক সাম্ৰাজ্যই পৃথিৱী গ্ৰহলৈ শৃংখলা আনিছে। আনকি আফ্ৰিকাতো প্ৰতিখন গাঁৱলৈ এটা ৰাস্তা নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল আৰু পৰিপাটি, মান্য ঘৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। কৃষিৰ বিকাশ ঘটিল আৰু চিৰদিনৰ বাবে ক্ষুধাৰ অন্ত পৰিল। আৰু জন্মৰ হাৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। সকলো কথাই কোৱাৰ দৰেই, অৰ্ডাৰ অনুসৰি।
  সৌৰজগতৰ বিকাশ ঘটিছে, ইতিমধ্যে মানুহে আন তৰালৈ উৰা মাৰিছে। আৰু ৰমেলে ইতিহাসত সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ব্যক্তিত্ব আৰু কিংবদন্তি হিচাপে লিপিবদ্ধ হৈছিল! আৰু প্ৰশ্ন হয়, হিটলাৰক আগতে কিয় হত্যা কৰা নহ"ল? বহুত ভাল হ"লহেঁতেন!
  
  
  
  
  ৰাছিয়াৰ PUGACHEV TSAR
  ইমেলিয়ান পুগাচেভে অৰেনবাৰ্গক ঘেৰি ধৰিলে। বিদ্ৰোহীসকলৰ বাবে কথাবোৰ বেছি ভাল নহ"ল। ৰজাৰ ৰেজিমেণ্টবোৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। স্বঘোষিত ছাৰজনে অৰেনবাৰ্গৰ পৰা ঘেৰাও আঁতৰাব বিচৰা নাছিল যদিও সৈন্যবাহিনীক পৃথক কৰাটোও বিপদজনক আছিল। বাস্তৱ ইতিহাসত তথাপিও বিদ্ৰোহীসকল বিভাজিত হৈ টুকুৰা টুকুৰকৈ প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল। প্ৰথমে টাটিচচেভোৰ ওচৰত, আৰু তাৰ পিছত বেলুজেৰস্কৰ ওচৰত। এই সিদ্ধান্ত ভুল বুলি ওলাই পৰিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকো ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ শিবিৰত উপস্থিত হ"ল। ইয়াৰ পিছতো বৰফ আছিল, আৰু ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ শেষৰ ফালে - ল"ৰাটো খালী ভৰিৰে আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি আছিল।
  তেওঁক এমেলিয়ান পুগাচেভলৈ অনা হৈছিল। ল"ৰাটোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে খোজ কাঢ়িলে। নিয়ৰত খালী ভৰিৰে দৌৰাটো অত্যাচাৰতকৈ বেছি আনন্দ। বিশেষকৈ অমৰ শৰীৰত।
  ল"ৰাজনে ইমেলিয়ান পুগাচেভক এটা পৰিকল্পনা প্ৰস্তাৱ কৰিলে:
  - জাৰ সৈন্যৰ ইউনিফৰ্ম লওঁ আহক, আৰু আমাৰ ওচৰত এনে ইউনিফৰ্ম বহুত আছে, আৰু বিদ্ৰোহী আৰু কছাকক সাজ-পোছাক পিন্ধো। যুদ্ধ এখন খেলো আহক - গুলী চলোৱাৰ দৰে। আৰু তাৰ পিছত আমি বন্দী পুগাচেভিটসকলক চহৰখনলৈ খেদি দিম৷ তেওঁলোকে ভাবিব যে এইবোৰ ৰাজকীয় সৈন্য আৰু আমাক দুৰ্গটোৰ ভিতৰলৈ যাবলৈ দিব, আৰু তাতেই আমি তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিম!
  এমেলিয়ান পুগাচেভে অনুমোদন জনাইছে:
  - বাৰু, তুমি দি দিছা! কি মূৰ! মই আপোনাক কেপ্তেইনৰ উপাধি প্ৰদান কৰিছো!
  অলেগে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে, হাঁহি এটা মাৰি গুণগুণাই:
  - ইয়েচাউল, ইয়েচাউল, তুমি তোমাৰ ঘোঁৰাটো কিয় পৰিত্যাগ কৰিলা! হাতখন গুলী চলাবলৈ উঠি অহা নাছিল!
  কছাক জাৰে মাত দিলে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - তুমি মোৰ এডজুটেণ্ট হ"বা! আপোনাৰ ইউনিফৰ্ম আৰু বুট ঠিক কৰি দিব!
  অলেগে বিনয়ীভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু খালী ভৰিৰে অধিক নিপুণ! আৰু উলংগ ধড় এটা লৈ মোৰ বেছি ঠাণ্ডা নহয়!
  ইমেলিয়ান পুগাচেভ হৈ পৰিল। তেওঁৰ উচ্চতা গড়, কান্ধত বহল আছিল আৰু যদিও অলেগ একবিংশ শতিকাৰ বাৰ বছৰীয়া ষ্টেণ্ডাৰ্ড ল"ৰাৰ দৰে উচ্চতা আছিল, অৰ্থাৎ ডেৰ মিটাৰ, কছাকসকলৰ ৰজাজন ইয়াতকৈ বেছি ওখ নাছিল। এই সময়ৰ বাবে অলেগ ইতিমধ্যে কিশোৰ আছিল, আৰু প্ৰাপ্তবয়স্কৰ সৈতে সমান চৰ্তত যুঁজিব পাৰিছিল আৰু এজন বিষয়া হ"ব পাৰিছিল।
  Emelyan আদেশ...
  - বাৰু, এই প্ৰৰোচনাটো অতি গোপনে প্ৰস্তুত কৰা!
  আৰু কিমান চতুৰতাৰে তেওঁ বৈজ্ঞানিক শব্দটো ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  কছাকসকলে প্ৰস্তুতি চলাই আছিল... তেওঁলোকে প্ৰহৰী স্থাপন কৰিছিল যাতে এজনো জীৱিত আত্মাই নাজানে। আৰু এটা ধূৰ্ত ফান্দ প্ৰস্তুত কৰা হৈছিল।
  কিন্তু শত্ৰুৱে তেতিয়াও ওচৰ চাপি আহিছিল যদিও কিছু সময় আছিল, বিদ্ৰোহীৰ সৰু সৰু দলবোৰে তেওঁক আক্ৰমণ কৰিছিল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে যথেষ্ট সংখ্যক, কিন্তু বৰ সংগঠিত নহয়।
  ইমেলিয়ান পুগাচেভাৰ অৰেনবাৰ্গৰ ওচৰত প্ৰায় বিশ হাজাৰ যুদ্ধৰ বাবে সাজু সৈন্য আছিল। বাস্তৱ ইতিহাসত ই বিভক্ত হৈছিল। তাতিছ্চিৰ ওচৰত দহ হাজাৰ পুগাচেভিটে সাত হাজাৰ জাৰ সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। কামান আৰু ৰাইফলৰ সংখ্যাৰ লগতে সংগঠনৰ ক্ষেত্ৰতো শত্ৰু পুগাচেভৰ সেনাবাহিনীতকৈ শ্ৰেষ্ঠ আছিল। কিন্তু জয়ৰ মূল্য আহিল! তদুপৰি পুগাচেভে নিজেও বৰ সাহসেৰে কাম কৰা নাছিল, যুদ্ধ শেষ হোৱাৰ আগতেই যুদ্ধক্ষেত্ৰ এৰি থৈ গৈছিল।
  এতিয়া পুগাচেভিটসকলৰ হাতত গুঞ্জৰিত জয়ৰ ঐতিহাসিক সুযোগ আছিল।
  গতিকে তেওঁলোকে দুহেজাৰতকৈও অধিক নিৰ্বাচিত যোদ্ধাক ইউনিফৰ্ম পিন্ধাই দিলে। চুলি কাটিলে। আৰু ইউনিফৰ্ম পিন্ধাটো স্বাভাৱিক। আৰু বহুত কিবাকিবি। পুগাচেভিটসকলৰ হাতত পূৰ্বতে বন্দী হোৱা যুদ্ধৰ পতাকাও আছিল, আৰু ঢোল আদিও আছিল।
  পৰিবেশনটো টোকাৰ দ্বাৰা যেন পৰিবেশন কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল। ইমেলিয়ানৰ বেৰ্ডত প্ৰায় এশটা কামান আছিল যদিও আধা কামান গুৰুত্বপূৰ্ণ নাছিল। কিন্তু গুলী চলাবলগীয়া কিবা এটা আছে।
  প্ৰকৃত যুদ্ধৰ ৰূপ পাবলৈ। এতিয়ালৈকে পুগাচেভৰ বাবে কথাবোৰ ইমান বেয়া নহয়। উৰালৰ আধা কাৰখানা তেওঁৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। চেলিয়াবিনস্ক এতিয়াও ভয়ংকৰ, চিকা উফাৰ ওচৰত দৃঢ়ভাৱে বহি আছে। এতিয়াও ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ শেষৰ ফালে, যুদ্ধৰ ফলাফল স্পষ্ট নহয়, আৰু গলিটচিনৰ বাহিনী অৰেনবাৰ্গৰ পৰা বহু দূৰত। কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসত এমাহৰ পাছত তাটিচেভোৰ ওচৰত যুদ্ধ হ"ব, আৰু তাত কৃষক সেনাৰ পৰাজয় হ"ব। যাৰ ফলত বিদ্ৰোহীসকলে গণ পৰিত্যাগ কৰিব।
  অলেগ এতিয়াও খালী ভৰিৰে আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি অৰ্ডাৰ দি আছে আৰু পৰামৰ্শ দি আছে। টেনিঙৰ পৰা তেওঁৰ প্ৰায় ক"লা, কিন্তু শ্যামলা ল"ৰাটোক দাড়ি থকা মানুহে মানি চলে।
  ইতিমধ্যে বিদ্ৰোহীয়ে গুলীচালনা আৰম্ভ কৰিছে। বন্দুকৰ গৰ্জন, মৃত্যুৰ উপহাৰ থু পেলোৱা হয়... প্ৰকৃত ধ্বংস চলি আছে।
  অলেগে দাঁত উদঙাই গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ মহিমা! কবিৰ এটা প্ৰজন্ম থাকিব! গ্ৰেট Emelyan, প্ৰিয় - আপোনাৰ শোষণ গোৱা হ'ব!
  আৰু ধোঁৱাৰ ডাৱৰ ওপৰলৈ উঠি যায়। অনুকৰণ এক গুৰুতৰ যুদ্ধ। ইয়াত অৱশ্যে সকলো কথা পতিয়ন যোগ্যভাৱে দেখুৱাব লাগিব। তদুপৰি ঘেৰাওৰ মাজত অৱশ্যে মুক্তিৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  অৱশ্যে কামানৰ গুলী আৰু বাকশ্বট বচাবলৈ তেওঁলোকে অচল অৱস্থাত গুলীচালনা কৰে। আৰু তেওঁলোকে ইয়াতকৈও বেয়া বাৰুদ ব্যৱহাৰ কৰে।
  এমেলিয়ান পুগাচেভ এতিয়াও অৰেনবাৰ্গক ল'বলৈ যথেষ্ট শক্তিশালী - কিন্তু দুৰ্গটো শক্তিশালী! আৰু ইয়াত ধূৰ্ততাৰ প্ৰয়োজন।
  যোদ্ধা আৰু কছাকসকল সাধাৰণতে সাজু... দুহাজাৰতকৈও অধিক ছদ্মবেশত পদাতিক আৰু অশ্বাৰোহী বাহিনী, আৰু তিনি হাজাৰতকৈও অধিক কথিত বন্দী। হঠাতে এখন চহৰ দখল কৰিবলৈ যথেষ্ট।
  অলেগে বন্দীসকলৰ আগত খোজ কাঢ়ি গ"ল। ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ বৰফত বহু সময় খালী ভৰিৰে দৌৰাৰ পৰা তাৰ ল"ৰাৰ দৰে ভৰি দুখন অলপ অজ্ঞান হৈ পৰিছিল। তদুপৰি তেওঁ ইতিমধ্যে গৰমৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰিছে। কিন্তু ঠিকেই আছে, অমৰ ল"ৰাটোৰ আঙুলিবোৰ জমা নহ"ব৷
  আৰু সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল ওলাল।
  অলেগে হাঁহিছে, বগা পটভূমিত খালী ভৰিৰে ভৰিৰ ছাপ এৰি দিয়ে। মৰ্মস্পৰ্শী যেন লাগিছে। কৃষক পৰিয়ালৰ কেইবাজনো ল"ৰাইও খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল। সাধাৰণতে বৰফত বাষ্ট জোতা পিন্ধিলেও ইহঁত যথেষ্ট কঠিন।
  গতিকে এই সৈন্যবাহিনী আহি আছে, পুগাচেভিটসকলক পৰাস্ত কৰি, অৰেনবাৰ্গৰ ফালে। আৰু আনকি মাৰ্চটোও গুণগুণাই থাকে।
  সঁচাকৈয়ে প্ৰতাৰণা সহজ যদিও ফলপ্ৰসূ। তেওঁলোকৰ সন্মুখত গেটবোৰ খোলা হয় আৰু পুগাচেভিটৰ আৰ্মাডা এই অঞ্চলৰ মূল চহৰখনত প্ৰৱেশ কৰে। দেখাত তেওঁলোক বেছি নিশ্চিত যে মূৰ্খ মানুহজনে একো বুজি নাপায়, আৰু তেওঁ পৰাজিত হ"ল।
  এতিয়া বিদ্ৰোহী সম্পূৰ্ণৰূপে জড়িত হৈ পৰিছে। ইয়াৰ পিছত সংকেত আহিল, আৰু তেওঁলোকে ডিফেণ্ডাৰসকলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়।
  অলেগে নিজৰ চেবাৰেৰে একেলগে দুজন বিষয়াক কাটি পেলায়। আৰু ল"ৰাটোৱে হতাশ হৈ চিঞৰি উঠে:
  - পৰিত্যাগ কৰা! উচিত ৰজা আমাৰ লগত আছে!
  ডিফেণ্ডাৰসকল বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিছে। সৈনিকসকলে প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধ নকৰে। বেছিভাগেই বিষয়া, বণিক মিলিচীয়া আৰু ধনী কছাকসকলে যুঁজ দিয়ে।
  যুদ্ধখন কঠিন, কিন্তু কেন্দ্ৰীয়। অধিক সংখ্যক ৰেজিমেণ্টে চহৰখনত লৰালৰিকৈ সোমাইছে। আৰু কছাকসকল, আৰু তাটাৰসকলে বাছকিৰ সৈতে। যুদ্ধখন কঠিন।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও চপ কৰে আৰু চিঞৰিছে:
  - পৰিত্যাগ কৰা! আপোনালোক সকলোৰে বাবে দয়া, বহুত টকা আৰু স্বাধীনতা থাকিব!
  এইটো স্পষ্ট যে ডিফেণ্ডাৰসকলৰ শক্তি দ্ৰুতগতিত কমি আহিছে, লগতে যুঁজ দিয়াৰ ইচ্ছাও কমি আহিছে। আনকি বিষয়াসকলেও হাৰ মাৰে। কছাকসকলে মৰিবও নিবিচাৰে৷
  মাটিুছা ব"ৰনক অলেগে ডিঙিটো কাটি দিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডেগাৰটো দলিয়াই দিলে।
  প্ৰায় লগে লগে যুদ্ধখন মৰি গ"ল। বণিকসকলে আঁঠু লৈ দয়া বিচাৰিলে। জাৰ্মান গৱৰ্ণৰ আৰু দুৰ্গৰ কমাণ্ডেণ্ট দুয়োকে টানি লৈ গ"ল। ইমেলিয়ান পুগাচেভে তেওঁলোকক ফাঁচী দিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  বন্দী সৈন্যসকলক শপত গ্ৰহণ কৰা হ"ল আৰু বিষয়াসকলক এটা পছন্দৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হ"ল: হয় তৃতীয় জাৰ পিটাৰৰ সেৱা বা মৃত্যুদণ্ড। প্ৰায় আধাত ভাগ কৰা। কিছুমানক ফাঁচী দিয়া হ"ল। কিছুমানে ইমেলিয়ানৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাইছিল।
  চহৰখনতেই এটা চহকী কোষাগাৰ দখল কৰা হ"ল, আৰু বহুত মূল্যৱান সামগ্ৰীৰ লগতে প্ৰায় নব্বৈটা কামান, আৰু বাৰুদ, বোমা, কামানৰ গুলীৰ বৃহৎ মজুত।
  দীৰ্ঘদিনীয়া ঘেৰাওৰ অন্তত অৱশেষত এই বিশাল দুৰ্গটো খহি পৰিল। পুগাচেভৰ সেনাবাহিনী লক্ষণীয়ভাৱে পুনৰ ভৰাই তোলা হ"ল। আৰু এতিয়া টাটিচেভ"লৈ গৈ উচ্চ শক্তিৰে গলিটচিনক যুদ্ধ দিয়া সম্ভৱ হ"ল।
  আৰু অলেগ নিজেই চিকাৰ ওচৰলৈ গৈ সহায় কৰিবলৈ গ"ল। উফাৰ ওচৰত বিদ্ৰোহীক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰাকৈ মিখেলছনক হেক কৰি হত্যা কৰা উচিত আছিল।
  ল"ৰাটোৱে নিয়ৰৰ মাজত চুটি চুটি পিন্ধি খালী ভৰিৰে দৌৰি গ"ল। মাৰ্গাৰিটাও তেওঁৰ লগত যোগ দিলে। ছোৱালীজনীয়ে মাত্ৰ টিউনিক পিন্ধিছিল, আৰু অৱশ্যেই জোতাও নাছিল। ধুনীয়া, সোণালী কোঁচা চুলিৰে, যদিও শিলৰ কুৱেৰীত কাম কৰাৰ ফলত ধূলিময়।
  মাৰ্গাৰিটা ধুনীয়া, কিন্তু তথাপিও শিশু।
  অলেগে তাইক সুধিলে:
  - তুমি এতিয়াও বুঢ়ী নাছিলা... ছোৱালী হোৱাৰ বহুদিন আক্ষেপ কৰা নাই!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমি বুঢ়া নাছিলা, কিন্তু প্ৰায় চিৰদিনৰ বাবে ল'ৰা হৈ গ'লা ! অমৰত্বৰ মূল্য দিব লাগিব, আৰু এই ধন অত্যধিক নহয়!
  অলেগে এই কথাত একমত হৈছিল:
  - দাসত্ব সাময়িক, কিন্তু অনন্ত জীৱন চিৰকাল! তাৰোপৰি আমি ইমান বেগী যে ঘোঁৰাৰ প্ৰয়োজন নাই!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! আমি আটাইতকৈ থ্ৰুব্ৰেড ষ্টেলিয়নতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰো। অমৰ শৰীৰটো বিশেষ, আৰু পাখিৰ বিচনাত থকা স্বাভাৱিক শৰীৰতকৈ শিলৰ কুৱেৰীত, অভাৰচিয়াৰৰ চাবুকত অধিক আৰামদায়ক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - সেইটো লৈ তুমি তৰ্ক কৰিব নোৱাৰা! গতিকে আমি চিৰদিন জীয়াই থাকিম!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে গতি বৃদ্ধি কৰিলে। অলেগ অৱশ্যে বৰ সন্তুষ্ট হৈছিল। সি বৰ ডাঙৰ ল'ৰা।
  যদিও কেতিয়াবা মোৰ আত্মাত সন্দেহ সোমাই আহিছিল: ৰাছিয়ান সেনাৰ বিষয়াক হত্যা কৰাটো সম্ভৱনে? এইটো ভুল হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি! কিন্তু ডাইনীৰ কাম সম্পূৰ্ণ হ'ব লাগিব। তাই ৰাছিয়াৰ ইতিহাস সলনি কৰিলে, আৰু তাইক এটা চিৰন্তন, অমৰ শৰীৰ দিলে, যদিও সেয়া শিশুৰ শৰীৰ, কিন্তু অত্যন্ত শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত। আৰু ইয়াৰ বাবে আপুনি ধন দিব লাগে আৰু সেৱা কৰিব লাগে।
  আৰু কোনে জানে, হয়তো পুগাচেভ জয়ী হ"লে ৰাছিয়াই কেৱল লাভৱান হ"ব?
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে আনুমানিকভাৱে জানিছিল যে ৰাজকীয় সৈন্যৰ দলটো ক"ত আছে, য"ত মিখেলছন আহিব লাগিছিল।
  উফাৰ ওচৰত চিকাৰ বাৰ হাজাৰ সংগঠিত সৈন্য আছে। আৰু এই চহৰখন লোৱাৰ ওচৰত আছিল যদিও দুবাৰ তেওঁৰ অলপ ভাগ্য আৰু অনুশাসনৰ অভাৱ হৈছিল।
  অৱশ্যে মিখেলছনৰ শক্তি কেইবাগুণ কম যদিও বাস্তৱ ইতিহাসত তেওঁ তথাপিও জয়ী হৈছিল। গতিকে... এই অতি প্ৰতিভাৱান সেনাপতিজনক বন্দী বা হত্যা কৰাটো প্ৰয়োজন।
  আৰু তাৰ পিছত আমি চাম। মিখেলছনৰ অবিহনে সৈন্য হয়তো চিকালৈ গুচি নাযায়৷ আৰু তাতেই অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এটা পৰিকল্পনা কৰিলে। গলিটচিনক পৰাস্ত কৰি উফালৈ যাওক। এই চহৰখন লৈ উৰাল আৰু চাইবেৰিয়ালৈ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী পঠাওক আৰু নিজেই কাজানলৈ গুচি যাওক। তেতিয়া বিদ্ৰোহীৰ সুবিধা হ"ব।
  আৰু ৰাণীৰ সৈন্যক টুকুৰা টুকুৰকৈ মাৰপিট কৰা হ"ব। ইয়াৰ উপৰিও যিকোনো বিপ্লৱতে এনেকুৱা প্ৰভাৱ পৰে: যিমানেই বেছি জয় হয়, সিমানেই সমৰ্থক বেছি আৰু শত্ৰুৰ প্ৰতিৰোধ দুৰ্বল।
  গতিকে প্ৰতিটো খোজৰ লগে লগে বিদ্ৰোহ আৰু শক্তিশালী হ"ব। অলেগ এই কথা নিশ্চিত আছিল।
  আৰু দৌৰ ঘোঁৰাতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰা ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা তেওঁৰ লগত আছে আৰু দুয়ো মিলি শত্ৰুবোৰক কাটি পেলাব।
  ডেকা যোদ্ধাসকলে এম্বুছত ঠাই ল"লে। সৰু এস্কৰ্ট ডিটেচমেণ্ট এটা লৈ মিখেলছন নিজৰ ৰেজিমেণ্টত উপস্থিত হোৱাৰ কথা আছিল। ইয়াত টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ইতিমধ্যে তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই চেবাৰ জোকাৰি জোকাৰি এস্কৰ্টক আক্ৰমণ কৰিলে। লগে লগে কেইবাটাও হাছাৰ কাটি পেলালে। বাকীবোৰে গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰিলেও গুলীৰ আঘাতে অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক আঘাত কৰা নাছিল। আৰু তেওঁলোকে উন্মাদ ক্ৰোধেৰে শত্ৰুক কাটি পেলালে। আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনকি ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা ডিস্কো নিক্ষেপ কৰিছিল। আৰু মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে এইটো চেষ্টা কৰিলে আৰু কাম হ"ল।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীয়ে আৰু বেছি আলোড়ন নকৰাকৈ শত্ৰুক হত্যা কৰিলে। মিখেলছনে লৰচৰ কৰি আঁতৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই তেওঁক ধৰিলে। মিখেলছনক তললৈ নমাই বান্ধি দিলে।
  অলেগে লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলক কান্ধত তুলি বিচাৰৰ বাবে চিকালৈ লৈ গ"ল।
  অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সিঁচৰতি কৰি পঞ্চাশটা হাছাৰক হত্যা কৰি দেখুৱাইছিল যে চিৰন্তন শৈশৱৰ বিনিময়ত তেওঁলোকে অতি শীতল ক্ষমতা লাভ কৰিছিল।
  মিখেলছনক কান্ধত টানি অলেগে মন্তব্য কৰিলে:
  - অৱশ্যে মই কিমান শক্তিশালী হৈ পৰিছো!
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - হয়, এইটোৱে আকৌ এবাৰ নিশ্চিত কৰে যে আমি সঠিক বাছনি কৰিলোঁ! আৰু অমৰত্ব কাম কৰাৰ যোগ্য!
  অলেগে এই কথাত একমত হৈছিল:
  - শিলৰ কুৱেৰীত গাধ খেলাতকৈ যুঁজ কৰাটো বহুত বেছি আকৰ্ষণীয়। এই শৰীৰত কঠিন নহয়, কিন্তু বিৰক্তিকৰ!
  মাৰ্গাৰিটাই মান্তি হ"ল:
  - ৰুটিন কিল!
  চিকিৰ শিবিৰত খালী ভৰিৰে দুটা ল"ৰা-ছোৱালীয়ে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে এই সময়ৰ মানদণ্ড অনুসৰি, যেতিয়া সৰু মানুহবোৰ অলপ কিশোৰ আছিল, তেতিয়া বিশেষ সন্দেহৰ সৃষ্টি হোৱা নাছিল। যদি আপুনি নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে থাকে তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ"ল আপুনি দুখীয়া, আৰু কৃষক ৰজাৰ পক্ষত।
  চিকাই বন্দীজনৰ বাবে মিখেলছনক পুৰস্কৃত কৰিলে, ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক সাম্ৰাজ্যিক ধন দিলে - পোন্ধৰটা সোণৰ ৰুবল।
  মিখেলছনক নিজেই প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল: হয় জাৰৰ সেৱা কৰা নহয় ফাঁচী দিয়া হ"ব!
  মিখেলছনে লুপটো পছন্দ কৰিছিল। কিন্তু অলেগে এই সেনাপতিজনক চিন্তা কৰিবলৈ দিবলৈ পৰামৰ্শ দিলে। কাৰণ, ওলোমাই ৰাখিবলৈ তেওঁলোকৰ সদায় সময় থাকিব। আৰু মিখেলছন অতি উপযোগী হ"ব পাৰে।
  চিকাই মান্তি হ"ল:
  - সময় শেষ হৈ গৈ আছে!
  অলেগে লগতে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - আমি এতিয়াৰ বাবে কোনো সেনাপতি নোহোৱাকৈ জাৰৰ ৰেজিমেণ্টটো বন্দী কৰিব লাগিব! নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ।
  চিকাই মান্তি হ"ল:
  - লোহা গৰম হৈ থকাৰ সময়ত আঘাত কৰক!
  আৰু বিদ্ৰোহীয়ে ৰাজকীয় সৈন্যক আক্ৰমণ কৰিলে। ৰাতি আক্ৰমণ কৰিলে, অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই সাৱধানে চকীদাৰক আঁতৰাই পেলালে।
  এই যুদ্ধ তুলনামূলকভাৱে অল্পকালীন আছিল। ভঙা কাঁচৰ পৰা ঘৰতে বনোৱা ডিস্ক এখন পেলাই অলেগে কমাণ্ডাৰ হিচাপে কাম কৰা কৰ্ণেলজনক হত্যা কৰিলে আৰু তেওঁৰ অবিহনে মনোবল কমি গ"ল। ইয়াৰ উপৰিও বিদ্ৰোহী অত্যধিক আছিল, আৰু ইয়াৰ ফলত সৈনিকসকলৰ মনোজগতত হেঁচা পৰিছিল, আৰু বহু বিষয়াৰ ওপৰতো হেঁচা পৰিছিল।
  আৰু কোনে জানে, হয়তো এইজনেই প্ৰকৃত ছাৰ পিটাৰ থাৰ্ড। আৰু তেওঁৰ বৈধতা দ্বিতীয় কেথেৰিনতকৈও উচ্চ।
  ৰেজিমেণ্টৰ বেছিভাগেই বন্দী কৰা হৈছিল। বন্দী হ"ল কামান আৰু ৰাইফল।
  আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰিবলৈ অপ্ৰস্তুত সেনাবাহিনীৰ বাবে সম্পূৰ্ণ জয়।
  আৰু অৱশ্যেই চিকাৰ জয়।
  কিন্তু স্বাভাৱিকতে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে পুগাচেভৰ ওচৰলৈ উভতি দৌৰি যায়। তেওঁ ৰাজকুমাৰ গলিটচিনৰ দুহাজাৰ অশ্বাৰোহীকে ধৰি সাত হাজাৰ সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব। পুগাচেভ অৱশ্যে অধিক সংখ্যক, কিন্তু তেওঁৰ সেনাবাহিনী মটলি। অবিশ্বাস্য, দুৰ্বল অস্ত্ৰধাৰী আৰু প্ৰশিক্ষিত কৃষক, তাটাৰ আৰু বাছকিৰ আৰু কলমিক বহু প্ৰাক্তন সৈনিক।
  আটাইতকৈ শক্তিশালী মূল হৈছে য়াইক কছাক। কিন্তু এই কছাকসকলৰ সংখ্যা বেছি নহয়। ইয়াৰ উপৰিও ইলেটস্ক কছাক, আৰু অৰেনবাৰ্গ আদিও আছে।
  ইতিমধ্যে তেওঁলোক দৌৰি গৈ আছে তাটিচেভ" দুৰ্গলৈ, য"ত কৃষক ৰজাৰ যথেষ্ট সৈন্যবাহিনী গোট খাইছে।
  ইমেলিয়ান পুগাচেভে নিজেই বগা ঘোঁৰাত উঠি পজিচনবোৰত ঘূৰি ফুৰে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এই নেতাজনৰ ফালে মনোযোগেৰে চায়। ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ চেহেৰা শাসকৰ। তেওঁৰ উচ্চতা প্ৰায় গড়, কিন্তু ঘোঁৰাত উঠিলে ভৰি দুখন চুটি আৰু কান্ধ বহল হোৱাৰ বাবে তেওঁক ওখ যেন লাগে। শাৰীৰিকভাৱে বিদ্ৰোহী নেতাজন শক্তিশালী। তেওঁ কেনেকৈ কাটিছিল আৰু যুদ্ধত আঘাতৰ শক্তি দেখিব পাৰিছিল।
  সাধাৰণতে তেওঁ মুখীয়ালৰ ভূমিকাত যথেষ্ট উপযোগী। আৰু ৰজাৰ ভূমিকাৰ বাবে? সেয়াও সম্ভৱ।
  পুগাচেভৰ সেনাবাহিনী বৃহৎ। তেওঁ ইলেটস্কৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ পৰা আহিছিল, এতিয়াও দোষী ক্ল"পুছা, আৰু পোন্ধৰশ লোকক গোটাই লৈ। এতিয়া এমেলিয়ানৰ হাতত বিশ হাজাৰতকৈও অধিক যোদ্ধা আছে। দুৰ্গ এটাতো ইহঁতৰ বাবে ফিট হোৱাটো কঠিন। গলিটচিনতকৈ তিনিগুণ বেছি সৈন্য গণনা কৰক, আৰু অধিক সৈন্য আহিয়েই আছে।
  আৰু পুগাচেভৰ হাতত দুগুণ বন্দুক আছে। যথেষ্ট পৰিমাণৰ বাৰুদ আৰু কামানৰ গুলীৰ মজুত আছে।
  যুঁজিব পাৰিবা... কিন্তু সেনাবাহিনী মটলি। বৰশীধাৰী মানুহ, আৰু বাছকিৰ, আৰু টাটাৰ, আৰু কালমিক, আৰু কিৰ্গিজ আৰু কাজাখ। আৰু লগতে বিভিন্ন গেৰিছনৰ বহু প্ৰাক্তন সৈনিক যিসকল সম্পূৰ্ণ নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়। ইয়াৰ উপৰিও উৰালৰ শ্ৰমিক আৰু চাইবেৰিয়ান ৰাইফলমেনো আছে। কছাকসকল হৈছে সেনাবাহিনীৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ মূল।
  এটা বৃহৎ সেনাবাহিনী, কিন্তু অতি মটলি। যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ অৰেনবাৰ্গত কিছুমান সৈনিক আৰু বিষয়াক বন্দী কৰা হৈছিল।
  কিছুমান অংশ পুৰুষৰ সঁজুলিৰ পৰা, যিবোৰ কেৱল হাতে হাতে যুদ্ধতহে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। আৰু এছিয়ানসকলৰ এটা গোট, বৰ অনুশাসিত নহয়, আৰু প্ৰায়ে ৰাছিয়ান ভাষা নাজানে।
  গতিকে আনুষ্ঠানিকভাৱে বহু বেছি সৈন্য আৰু আনকি বন্দুক থকাৰ বাবে ইমেলিয়ান পুগাচেভ যুদ্ধ শক্তিৰ মানদণ্ডত শত্ৰুৰ তুলনাত হীন। গতিকে বিশুদ্ধ আনুষ্ঠানিক শক্তিৰ ভাৰসাম্যৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি যুদ্ধৰ ফলাফল দেখাৰ দৰে একেবাৰেই স্পষ্ট নহয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এই কথা বুজি পাইছে। সম্ভৱতঃ পুগাচেভৰ বাবেও এই কথা স্পষ্ট। চিকাই জয়ী হৈছিল কাৰণ তেওঁ শত্ৰুক আচৰিত কৰি লৈছিল। আৰু বাস্তৱ কাহিনীত মিখেলছনেই জয়ী হৈছিল, যিয়ে বক্ৰৰ আগত চিকাৰ বৃহত্তৰ সৈন্যবাহিনীক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এতিয়া মই কি কৰিম? দুৰ্গটো ভালদৰে শক্তিশালী কৰি পানীৰে ডুবাই ৰখা হৈছিল, যাৰ ফলত ঢালবোৰ বৰফ আৰু পিছল হৈ পৰিছিল। কিন্তু ডিফেন্সিভত বেছি দিন থাকিব নোৱাৰি৷
  অলেগে ইমেলিয়ানক পৰামৰ্শ দিলে:
  - নিজেই শত্ৰুবোৰক আক্ৰমণ কৰোঁ আহক জাৰ-দেউতা!
  এমেলিয়ানে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাক বন্দুকৰে ঢাকিব নোৱাৰেনে?
  অলেগে পৰামৰ্শ দিলে:
  - মই মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে শত্ৰুক চিনাকি কৰিম, আৰু আমি ঠিক য'ত তেওঁ কম আশা কৰে তাতেই আঘাত কৰিম!
  কৃষক ৰজাই অনুমোদন জনাইছিল:
  - সেইটো এটা ভাল ধাৰণা!
  আৰু মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে অলেগে গ্ৰেনেড থকা বেকপেক এটা ধৰিলে আৰু এযোৰ চোকা চেবাৰ প্ৰত্যেকেই শত্ৰুৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ল"ৰাটোৱে চুটি কাপোৰ পিন্ধি আৰু ছোৱালীজনীয়ে টিউনিক পিন্ধি প্ৰায় উলংগ হৈ দৌৰিলে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ। অলেগৰ মনত পৰিল ইয়ানৰ "স্পাৰ্টক"। ল'ৰা গীতাও তাতেই আছিল। আৰু ফটা টিউনিক পিন্ধা এগৰাকী মহিলা, এগৰাকী নৃত্যশিল্পী, ৰ"দত পোৰা। ল'ৰাটো বৰ হঠকাৰী আছিল। সম্ভৱতঃ বংশগত দাস নহয়। হয়তো তেওঁক বন্দী কৰা হৈছিল ৷ তাৰ পিছত গাড়ীৰে ইটালীলৈ লৈ গ"ল, কাপোৰ খুলি নিলামত দিলে। যদিও গীতাৰ কথা ভুল, যিহেতু তেওঁক টেনৰ পৰা ব্ৰঞ্জ কৰা হৈছিল, তেন্তে সম্ভৱতঃ তেওঁলোকে তেওঁক কাপোৰ খুলি নিলামলৈ লৈ গৈছিল। আৰু তেওঁ ইমান উলংগ হৈ খোজ কাঢ়িছিল, ইটালীৰ শিলৰ পথবোৰত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল। তাৰ উদং তলুৱাবোৰ জ্বলি আছিল, পোৱালিবোৰ বিষাই আছিল। কিন্তু ল"ৰাটোৱে মূৰটো নমাই নিদিলে।
  আৰু ক্ৰেতাই অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে যে ল"ৰাটোক, তাৰ স্বাভাৱিকতে বিকশিত পেশীবোৰ, আপাত দৃষ্টিত তাৰ মসৃণ ছালখনৰ বাবে পাগল হৈ পৰিছে। আৰু তাৰ পিছত লেতেৰা আঙুলিবোৰ মুখত সোমাই দিলে। আৰু গীতাই সহ্য কৰিব নোৱাৰি তাক কামুৰিলে।
  তাৰ পাছতে কাজিয়া আৰম্ভ হ"ল। হয় গীতা, সেইজন ল"ৰা আছিল যাক অলেগে নিজেই শৈশৱতে স্পাৰ্টক বুলি ভুল কৰিছিল। কিন্তু নাই, তথাপিও এটা সৰু চৰিত্ৰ।
  ভাবোঁ, যদি ৰোমানসকলে গীতাক অত্যাচাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লেহেঁতেন তেন্তে কি হ"লহেঁতেন? কাৰণ বন্দী দাসক নিৰ্যাতনৰ অধীনত জেৰা কৰা হয়?
  আৰু ৰঙা গৰম লোহাটোৱে দাস ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটো স্পৰ্শ কৰিব। গীতাই হাউলি উঠিল আৰু একেটা কথাই আওৰাই ক"লে:
  - দাসবোৰ পলাই যায় আৰু যুঁজিব নিবিচাৰে!
  প্ৰতিসমতাৰ বাবে তেওঁৰ দ্বিতীয় গোৰোহাটো জ্বলাই এৰি দিলে। ল"ৰাটোৱে ভৰিৰ আঙুলিত ভৰি দিবলৈ বাধ্য হয়, আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ যথেষ্ট বিষ হয়। কিন্তু বিশৃংখলতাৰ সময়ত গীতা তেতিয়াও পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  হয়তো ল"ৰাটোৱে আগতে শিলৰ কুৱেৰীত কাম কৰিছিল। গধুৰ শিল কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল, প্ৰচুৰ ঘাম ওলাইছিল, উশাহ-নিশাহ লৈছিল। অভাৰচিয়াৰৰ চাবুকে তেওঁক কোবালে। কামৰ প্ৰথম দিনকেইটাত, যেতিয়া পোহৰ ভাল নাপায়, তেতিয়া বৰ কঠিন হৈ পৰে৷ আৰু তাৰ পিছত আপুনি অভ্যস্ত হৈ পৰে। কঠিন হৈ পৰে চিনাকি, আৰু চিনাকি সহজ হৈ পৰে। কিন্তু তথাপিও বহু দাসৰ মৃত্যু হয়। আৰু গীতা সৰু পহু পোৱালিলৈ পৰিণত হ"ল।
  অলেগে ভাবিলে যে হয়তো "স্পাৰ্টাকাছ" কিতাপখনৰ ল"ৰাটোক বিদ্ৰোহীসকলৰ পৰাজয়ৰ পিছত বন্দী কৰা হৈছে। আৰু যিহেতু তেওঁ এতিয়াও সৰু আছিল, সেয়েহে তেওঁক শিকলিৰে বান্ধি খনিলৈ পঠিওৱা হৈছিল। যাতে তাতেই লাহে লাহে মৰি যায়। বা তেওঁলোকক অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল, ল"ৰাটোৰ পেশীবহুল শৰীৰটো ৰঙা গৰম ৰডেৰে জ্বলাই দিছিল। তাৰ পাছত তেওঁলোকে পোৰা ঠাইবোৰত নিমখ ঢালি দিলে আৰু ডেকা দাসজনৰ খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ভাঙি পেলালে। গাঁঠিবোৰ পেলাই দিলে। সকলোৱে ভাবিছিল স্পাৰ্টকে সোণটো ক"ত লুকুৱাই ৰাখিছিল। গীতা দাঁত চেপি নিমাত হৈ আছে। ৰছীডাল চোকাকৈ টানি তেওঁক ওপৰলৈ তুলি নমাই দিয়া হয়।
  আৰু বনৰীয়া বিষত শিৰাবোৰ ক্ৰিক ক্ৰক কৰি উঠে। আৰু ল"ৰাটোৱে চেতনা হেৰুৱাই পেলায়। তাৰ ওপৰত বৰফৰ পানী ঢালি জীপাল কৰি তোলে। আৰু ডাক্তৰে নাড়ী অনুভৱ কৰি নিৰ্ণয় কৰে যে নিৰ্যাতন অব্যাহত ৰখাটো সম্ভৱ নেকি, বা নিৰ্যাতিত ব্যক্তিজনক জিৰণি দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় নেকি, যাতে তাৰ পিছত ডেকা শৰীৰটোক পুনৰ অত্যাচাৰ কৰিব পৰা যায়।
  গীতাক নিষ্ঠুৰভাৱে আৰু বহুদিনলৈ অত্যাচাৰ কৰা হয়। ঘাঁত জলকীয়া ঢালি গৰম তাঁৰেৰে কোবাই স্নায়ুৰ মূৰবোৰ বেজীৰে বিন্ধি ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিৰ তলত জুই জ্বলি উঠে। আৰু জল্লাদে ৰেকৰ তলত তাপ টানে। আৰু জ্বলা-পোৰাৰ প্ৰচণ্ড গোন্ধ, আৰু তেওঁলোকে প্ৰতিটো শিৰা উলিয়াই আনে।
  আৰু তাৰ পিছত ৰঙা গৰম লোহাটোৱে ল"ৰাটোৰ উদং বুকুখন স্পৰ্শ কৰে, আৰু বনৰীয়া বিষত চেতনা হেৰুৱাই পেলায়। তেওঁক আকৌ পানীৰে ডুবাই ভিতৰলৈ লৈ যোৱা হয়। জল্লাদে ফৰ্চেপছৰ সহায়ত অণ্ডকোষ চেপি ধৰে, ল"ৰাটো বন্য দুখ-কষ্টৰ পৰা সলনি হৈ যায় আৰু আকৌ অজ্ঞান হৈ পৰে।
  অত্যাচাৰৰ অধীনত গীতা... কোনোবাই খবৰ দিলে যে এইটো স্পাৰ্টকৰ প্ৰিয়, আৰু জানিছিল যে তেওঁ সেই ধন ক'ত পুতি থৈছিল। আৰু ৰোমানসকলে নিৰ্যাতন... ল"ৰাটোৰ ছালৰ এটাও অক্ষত অংশ নাছিল যিটো জ্বলি যোৱা নাছিল বা ডাঠ নাছিল। কিন্তু সি নিমাত হৈ আছে। আৰু তেওঁৰ দৃঢ়তাক দেখি ৰোমানসকল আচৰিত হৈ পৰে।
  নিৰ্যাতনৰ সময়ত ক্ৰাছাছৰ পত্নী উপস্থিত থাকে। তাই আগ্ৰহেৰে চাই থাকে যে সুদৰ্শন আৰু গোলা চুলিৰ ল"ৰাটোক কেনেকৈ অত্যাচাৰ কৰা হয়। ৰোমাঞ্চকৰ কথা। আৰু সেইবাবেই তাই আদেশ দিলে, আন এটা অত্যাচাৰৰ পিছত, গীতাক তাইৰ ওচৰলৈ আনি বিচনাত শুৱাই দিবলৈ। সঁচাকৈয়ে তাইৰ নিজেই কৰিবলৈ মন যায়।
  এতিয়াও যথেষ্ট সৰু আৰু শক্তিশালী মহিলাগৰাকীয়ে ডেকা দাসজনৰ পুৰুষ নিখুঁততাৰ ওপৰত উঠিছিল। গীতা প্ৰথমবাৰৰ বাবে মানুহ হৈ পৰিল। তাৰ পিছত জিভাৰে তাইৰ ভোদাখন চেলেকিব লগা হ"ল। যিটো অলপ ঘৃণনীয়, কিন্তু অস্বাভাৱিকও।
  আৰু সেইবাবেই ক্ৰাছাছৰ পত্নীয়ে নিৰ্যাতন বন্ধ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে আৰু বিদ্ৰোহৰ সময়ত ইতিমধ্যে কিছু ডাঙৰ হোৱা ল"ৰাটোক ভালকৈ খুৱাবলৈ ধৰিলে। আৰু তাই তাৰ লগত প্ৰেম কৰিলে।
  গীতাৰ ঘা আৰু জুইকুৰা কুকুৰৰ দৰে ভাল হৈ গ"ল। আৰু শক্তিশালী হৈ ল"ৰাটোৱে ক্ৰাছাছৰ কামুক পত্নীক বিয়া কৰাই তাইৰ বাগিচাৰ পৰা পলাই গ"ল। ইয়াৰ পিছত তেওঁ পাহাৰত লুকাই থাকি তাতেই নিজাকৈ পলায়ন কৰা দাসৰ দল গঠন কৰে। শেষত সকলো ভালেই শেষ হ"ল। যুদ্ধৰ সময়ত ক্ৰাছাছৰ মৃত্যু হয়। আৰু গীতাই জুলিয়াছ ছিজাৰৰ লগত সংলগ্ন হৈ, ভাল কেৰিয়াৰ গঢ়িলে, বিয়া হৈ এজাক সন্তান জন্ম দিলে। আৰু স্পাৰ্টকৰ ভাগ্য অজ্ঞাত। মৃতদেহটো উদ্ধাৰ হোৱা নাই। আৰু তেওঁ মৰিলে নে পৰিত্ৰাণ পালে, দাসসকলে নাজানিলে।
  কিন্তু তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিছিল যে, অৱশ্যেই, তেওঁলোকৰ মুক্তিদাতা জীয়াই আছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা: যিসকল এসময়ত প্ৰাপ্তবয়স্ক আছিল, আৰু এতিয়া চিৰন্তন, অমৰ সন্তান, গলিটচিনৰ শিবিৰৰ কাষ চাপিল। ইয়াত তিনিজন জেনেৰেল আছে। আৰু ৰাছিয়া-ছুইডেনৰ সীমান্তৰ পৰা সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ কৰা হ"ল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই তুৰস্কৰ সৈতে যুদ্ধ কৰি থকাৰ সময়তে বিদ্ৰোহীসকল অধিক শান্ত। যদিহে গলিটচিন পৰাস্ত হয় তেন্তে অৱশেষত পুগাচেভিটসকলে এই পদক্ষেপ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। আৰু আনকি সমৰা দখল কৰে।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই চেণ্ট্ৰিবোৰৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিলে... বৰফ পৰিছে, আৰু আপুনি বেছি ভালকৈ দেখা নাপায়।
  ল"ৰাজনে ভাবিলে যে হয়তো তেওঁলোকে তিনিজন জেনেৰেল আৰু কৰ্ণেল বিবিকোভক জাৰিষ্ট সেনাবাহিনীৰ মূৰ কাটি শেষ কৰিব পাৰিব। কিন্তু এইটো কৰাটো কঠিন।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে নিয়ৰৰ মাজত সাৱধানে ভৰি দিয়ে। লেখ-জোখ নাৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰে। এতিয়াও ল'ৰা-ছোৱালী। সাৱধানে কনভয়বোৰৰ কাষ চাপিব। বন্দুকটো ক"ৰবাত পৃথকে পৃথকে আছিল। সেনা বাহিনীৰ পদযাত্ৰা। এতিয়া আৰু প্ৰচণ্ড হিম নাই - মাৰ্চ মাহ৷ কিন্তু এতিয়াও চাৰিওফালে বৰফ পৰি আছে। বিশেষকৈ লৰচৰ কৰাৰ সময়ত ডেকা যোদ্ধাৰ উদং ভৰিয়ে ঠাণ্ডা অনুভৱ কৰাটো প্ৰায়েই নহয়। সোনকালে ঠাণ্ডাৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰে।
  কিন্তু মহাশক্তিৰ অবিহনেও বহু শিশুৱে বিশেষকৈ এই কঠোৰ সময়ত নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে দৌৰে।
  অলেগে ভাবিলে যে তেওঁ বহুদিন টিভি চোৱা নাই বা কম্পিউটাৰত খেলা নাই। আৰু যে খেল অবিহনে ই কেনেবাকৈ বোবা৷
  ল"ৰাকেইটা কনভয়ৰ ওচৰ পালেগৈ, আৰু মাৰ্গাৰিটাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - বাৰুদৰ গুদামত জুই লগালে কি হ"ব?
  অলেগে ভ্ৰু কোঁচাই সুধিলে:
  - এইটো এটা ভাল ধাৰণা বুলি ভাবিছানে?
  ছোৱালীজনীয়ে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰুদ অবিহনে সেনাবাহিনী নহয়!
  অলেগে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - চেষ্টা কৰোঁ আহক!
  আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰাটোৱে গাড়ীবোৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। তেওঁলোকে ছোৱালীজনীৰ সৈতে মিলি তিনিজন চকীদাৰক চেবাৰৰ আঘাতেৰে হত্যা কৰে আৰু চকমকীয়া শিলৰ ব্যৱহাৰ কৰি ঘাঁহ যোগ কৰি বাৰুদেৰে কনভয়টোত জুই লগাই দিয়ে।
  জিলিকিবলৈ ধৰিলে আৰু এটা ক"লা ডাৱৰ আকাশলৈ উঠিবলৈ ধৰিলে। বাৰুদ ফাটিবলৈ ধৰিলে...
  এটা ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী শিবিৰত লুকাই আছিল। আতংকই সোমাই পৰিল। গলিট্চিনেও দুজন জেনেৰেলৰ সৈতে জপিয়াই ওলাই আহিল। এই ৰাজকুমাৰে হৃদয় বিদাৰক চিঞৰি আঙুলিয়াই দিলে।
  অলেগে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্কখন দলিয়াই দিলে, আৰু ই হুইচেল মাৰি গ"লিটচিনৰ ডিঙিত পোনে পোনে বিন্ধি গ"ল। বাহু মেলি ৰাজকুমাৰজন পৰিল। জেনেৰেল মানছুৰভ তেওঁৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। কিন্তু উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি মাৰ্গাৰিটাই অস্ত্ৰটো ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আৰু দ্বিতীয় সেনাপতি ঢলি পৰিল।
  তৃতীয়জন আছিল ফেয়াৰমেন, যিয়ে জেনেৰেল কাৰ্ৰ সৈতে বিদ্ৰোহীৰ সৈতে যুঁজিছিল। তেওঁলোকৰ লগত আছে মুখ্য জেনেৰেল বিবিকোভৰ আত্মীয় কৰ্ণেল বিবিকোভ। বৰফ পৰাৰ পিছতো অমৰ শিশুৰ চোকা দৃষ্টিশক্তিৰে কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপেৰে দেখা যায়।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিলে - তেওঁলোকৰ অমৰ শৰীৰত এনেকুৱা এটা ক্ষমতা আছিল, কমিক বুক নায়কৰ দৰে।
  আৰু দুয়োজন বছক হত্যা কৰা হ"ল, মূৰ উৰি গ"ল।
  ইয়াৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা আৰু ৰেঞ্জাৰ ছোৱালীজনীয়ে বিষয়াসকলৰ ওপৰত ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। সৌভাগ্যক্ৰমে সেনাপতিসকলৰ মৃত্যুৰ পিছত আতংক আৰম্ভ হ"ল;সকলোৰে এনে লাগিল যে পুগাচেভিটসকলে শিবিৰটো আক্ৰমণ কৰিছে।
  অৱশ্যে দুটা সন্তানো বিশাল শক্তি। আৰু চোকা চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি বিষয়াক হত্যা কৰে। আৰু সিহঁতৰ ডিঙি ভাঙি যায়, ধমনী আৰু সিৰাবোৰ ফাটি যায়।
  বৰফ পৰিলে শিশুক চিনি পোৱাটো কঠিন, আৰু বৰফৰ ড্ৰিফ্টত তেওঁলোকক নিখুঁতভাৱে ছদ্মবেশত ৰখা হয়।
  কিন্তু জাৰবাদী সৈন্যৰ কঠিন সময়। ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি থকা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কয়:
  - মহান রাশিয়া গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে পেলোৱা ডিস্কখন উৰি যায়৷
  মাৰ্গাৰিটেও একে কাম কৰে, খালী আঙুলিৰে চোকা কৰা যন্ত্ৰ এটা নিক্ষেপ কৰে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে হাউলি উঠে:
  - Emelyan Pugachev জন্য!
  আৰু এই শিশুসকলে অতি সক্ৰিয় আৰু ফলপ্ৰসূভাৱে কাম কৰে। চেবাৰেৰেও কাটিছিল। আৰু বিষয়া বাছনি কৰা হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গায়:
  - বগা পহুৰ ভিৰ আছে!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে প্ৰতিপক্ষৰ ওপৰত ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি মাৰ্গাৰিটাই গাইছে:
  - তেতিয়াহে দৌৰ বাচিব!
  ল'ৰাটোৱে বতাহ বঢ়াই গৈ শত্ৰুক কাটি পেলায়:
  - দুৰ্বল মৰে, হত্যা কৰা হয়!
  ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি বিষয়াক হত্যা কৰি ছোৱালীজনীয়ে হিচকি মাৰে:
  - পবিত্ৰ ৰক্ত শুদ্ধ কৰা!
  যুৱ যোদ্ধাসকলে অতি বৈচিত্ৰময়ভাৱে কাম কৰে, শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  এই মুহূৰ্তত বিদ্ৰোহী অশ্বাৰোহী সৈন্যই শিবিৰটোত আক্ৰমণ কৰে। দেখা গ"ল যে ইমেলিয়ান পুগাচেভে প্ৰথমে আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল আৰু শিশুসকলৰ পিছত নিজৰ অসংখ্য অশ্বাৰোহী বাহিনীক স্থানান্তৰিত কৰিছিল।
  আৰু আঘাতটো হঠাতে আৰু ঠিক সময়ত হোৱা বুলি ওলাই পৰিল। ষ্টেপৰ বাসিন্দাসকলে সৈন্যসকলক কাঁড়ৰ বৰষুণ দিলে, কছাকসকলে তেওঁলোকক চেবাৰেৰে কাটি পেলালে আৰু অশ্বাৰোহীসকলে তেওঁলোকক বৰশীত লগালে।
  জাৰ সেনাৰ ইচ্ছাশক্তি ভেঙুচালি কৰা হ"ল, আৰু সেনাপতিসকলক হত্যা কৰা হ"ল। ইয়াত ইমেলিয়ান পুগাচেভে ব্যক্তিগতভাৱে শেষৰ কৰ্ণেলজনক চেবাৰেৰে কাটি চিঞৰিছে:
  - মোৰ সন্তানসকল, বৈধ সাৰ্বভৌমক চিনি পায়নে?
  শ শ সৈনিক আনকি বহু বিষয়াই আঁঠু লৈ চিঞৰি উঠে:
  - স্বীকাৰ কৰোঁ! স্বীকাৰ কৰোঁ আহক!
  প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা কমি যায়। কিছুমান বিষয়াৰ বাহিৰে পদাতিক বাহিনীয়ে প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে আত্মসমৰ্পণ কৰে। অশ্বাৰোহী সৈন্যই কিছু বেছি দিন প্ৰতিৰোধ কৰে। তাত অনেক সম্ভ্ৰান্ত লোক আছে। কিন্তু সাধাৰণ মানুহৰ পৰা অহা অশ্বাৰোহীসকলেও নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই দিয়ে।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই ৰাইডাৰসকলক চেবাৰেৰে কাটি পেলায়, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সকলো সময়তে মহান মানুহ,
  মহান মানুহ - পিতৰৰ মহিমাত!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালী দুয়োজনেই কাটি পেলোৱা আৰু নিক্ষেপ কৰাত অধিক সক্ৰিয়। ইতিমধ্যে আৰ্টিলাৰী দখল কৰা হৈছে। আৰু তেওঁলোকে ৰাইডাৰসকলক বাকশ্বটেৰে আঘাত কৰে। ডজন ডজনো পৰি আছে। সম্পূৰ্ণ মাৰপিট চলি আছে।
  অলেগে হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - গ্ৰেট জাৰ পিটাৰ প্ৰথম, আমাৰ বাবে সদায় আদৰ্শ হওক!
  আৰু তেওঁ সেইটোও লৈ দুটা চেবাৰেৰে কাটিব, লগে লগে পাঁচজনৰ মূৰ কাটি পেলাব।
  মাৰ্গাৰিটে বিপক্ষক কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মোৰ মাতবোৰ, আৰু মই ধুনীয়া!
  আৰু একেদৰেই লৈ সি কাটিব।
  ল"ৰা-ছোৱালী কেৱল বিনাশৰ মূৰ্তি। আৰু ইহঁতে বৈদ্যুতিক কাঁচৰ দৰে কাম কৰে।
  আন এজন বিষয়া পৰিল... ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ উচ্চ মাতটো শুনা যায়:
  "যি কোনোৱে মোৰ সেৱা কৰিব, তেওঁ পুৰস্কাৰ পাব, আৰু বাকীসকল বিনষ্ট হ"ব।"
  ইতিমধ্যে ব্ৰেইড পিন্ধা মানুহবোৰ আহি পাইছে। আৰু অশ্বাৰোহীৰ বিৰুদ্ধে ভালদৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু ঘোঁৰাৰ ধাৰাবোৰ পাতল হৈ পৰে...
  জীয়াই থকা অশ্বাৰোহীসকলেও আত্মসমৰ্পণ কৰে। যুদ্ধ আকৌ জয়ী হয়... পুগাচেভৰ জয়!
  ইতিমধ্যে কয়দীসকলক নেতৃত্ব দি শপত গ্ৰহণ কৰা হৈছে। সৈন্যই নিয়ম অনুসৰি ভণ্ডক প্ৰণাম কৰে। বিষয়াসকল বেলেগ বেলেগ। কোনে ফান্দ বাছি লয় আৰু কোনে নতুন ৰজাৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খায়। তদুপৰি কোনে জানে, হয়তো এজন প্ৰকৃত ৰজা।
  ইমেলিয়ান পুগাচেভক দেখাত বৰ কমাণ্ডিং। এইটো স্পষ্ট যে এইজন আদেশ দিয়াত অভ্যস্ত সহযোগী। আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত সকলোৱে তেওঁৰ আগত প্ৰণাম কৰে।
  শপত ল"বলৈ অস্বীকাৰ কৰাসকলক আমোদ দিয়াৰ পিছত ইমেলিয়ানে অডিট কৰিলে।
  পঁচত্তৰটা বন্দুক বন্দী কৰা হৈছিল, যিটো সেই সময়ত বহুত আছিল। আৰু গলিটচিনৰ সৈন্যই দুৰ্গবোৰত ইমানবোৰ গোট খালে। কামানৰ গুলী আৰু বাকশ্বটও ঠাইতে আছে যদিও বেছিভাগ বাৰুদ জ্বলাই দিয়া হৈছে। কিন্তু কোনো কথা নাই।
  সাড়ে পাঁচ হাজাৰৰো অধিক কয়দী। সেনা বাঢ়িছে।
  কৃষকৰ ৰজাই অলেগক তেওঁৰ কৃতিত্বৰ বাবে কৰ্ণেল পদবী প্ৰদান কৰে, আৰু মাৰ্গাৰিটাক কৰ্ণেল পদবী প্ৰদান কৰে।
  আৰু তিনিশ ৰুবলো দিলে।
  হয়, ল"ৰাটোৱে নিজৰ ভাল কেৰিয়াৰটো অব্যাহত ৰাখিলে। তথাপিও ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ পদবীলৈ উঠিব পাৰিব।
  আৰু Emelyan প্ৰথমে এটা ভোজ দিলে...
  আৰু ভোজত তেওঁলোকে ইয়াৰ পিছত কি কৰিব সেই প্ৰশ্নটোৰ ওপৰত আলোচনা কৰিলে। সাধাৰণতে আমাৰ পিছফালটো শক্তিশালী কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। উফাক নিশ্চয়কৈ লওক, আৰু তাৰ আগতে ভেৰখোয়াইটস্কায়া দুৰ্গটো যিটো এতিয়াও থিয় হৈ আছিল। লগতে কুংগুৰ আৰু বেলোব"ৰ"ড"ভালৈ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী প্ৰেৰণ কৰক। আৰু উৰালৰ সকলো কাৰখানা দখল কৰক। আৰ্টিলাৰী আৰু যোগানৰ লগতে বন্দুকও অধিগ্ৰহণ কৰি।
  সাধাৰণতে আতমনসকলে এই কথাত একমত হৈছিল। আৰু উফাক লৈ যোৱাৰ পিছত কাজানলৈ যাওক।
  আন এটা প্ৰশ্ন হ"ল য়াইক চহৰখনক কি কৰা হ"ব? ধুমুহাৰ দৰে লওক, নে এতিয়াৰ বাবে অৱৰোধত এৰি দিয়ক?
  ইমেলিয়ান পুগাচেভে তেওঁৰ কণমানি পত্নী উষ্টিনিয়াৰ সৈতে অলপ সময় কটাব বিচাৰিছিল, আৰু অশ্বাৰোহীৰ অংশ লৈ তেওঁলোকে চহৰখনলৈ ৰাওনা হৈছিল। আৰু আটামান অভচিননিকোভ সাময়িকভাৱে কমাণ্ডত থাকিল। তেওঁ ভাৰ্নেখনেইটস্কি দুৰ্গলৈ যাবলগীয়া হৈছিল, একে সময়তে ষ্টেপ বাসিন্দাসকলৰ বাহিনী গোটাইছিল। উৰাললৈ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী প্ৰেৰণ কৰা হৈছিল। আনকি ট"বলস্কক লোৱাৰ পৰিকল্পনাও কৰা হৈছিল। উল্লেখযোগ্য শক্তি গোট খাইছিল।
  কছাক ৰজা আৰু তেওঁৰ অশ্বাৰোহী সৈন্যই য়েইটস্কৰ ফালে লৰচৰ কৰিলে। কোনোবাই যিয়েই কওক, এই চহৰখন প্ৰতীকী। কিন্তু সকলোতকৈ বেছি ইমেলিয়ানে নিজকে সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে গঢ়ি তুলিব বিচাৰিছিল। কাৰণ যুদ্ধ হৈছে যুদ্ধ। আৰু যদি তেওঁলোকে হত্যা কৰে, তেন্তে অন্ততঃ পৰিয়ালৰ বংশটো আগবঢ়াই নিবলৈ কোনোবা থাকিব।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে একেলগে মূল সেনাবাহিনী, যি ভাৰ্খনেয়াইটস্ক দুৰ্গৰ ফালে আগবাঢ়িছে।
  ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী দৌৰিছে আৰু অতি আনন্দিত...
  আনকি বাটত বুদ্ধিমান ফাট মেলে।
  তেওঁলোকে এফ"ৰিজমৰ আদান-প্ৰদান কৰে;
  ওলেগে জপিয়াই উঠি কয় আৰু মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত:
  ৰজা মুকুটেৰে নহয়, সফলতাৰ ৰাজ অভিষেকেৰে শক্তিশালী!
  মানুহ পহু নহয়, কিন্তু তেওঁক আৰু বেছিকৈ এটা জাক লাগে!
  মদ খাওক, কিন্তু মদ খাব নালাগে, আৰু মদ খালে ধৰা নপৰিব!
  অত্যাচাৰীৰ ভাষণ মধুৰ দৰে, মাখিৰ বাবে ভেলক্ৰ"ৰ দৰে!
  যি মধুৰ কথাত পৰে তেওঁ মাখিৰ দৰে স্মাৰ্ট!
  অত্যাচাৰী কৰ্মত তিক্ত, কিন্তু কথাত মধুৰ!
  যিয়ে শান্তি নিবিচাৰে, তেওঁ ভোজ দেখা নাপাব!
  মানুহ এজন মহান হয় যদিহে তেওঁ নিজকে কম মূল্যত বিনিময় নকৰে!
  ধৈৰ্য্য ধৰক, কিন্তু অধৈৰ্য্য নহব!
  যদি আপুনি ট্ৰাম্প পাব বিচাৰে তেন্তে জেক নহ"ব!
  হাজাৰ গালিতকৈ এটা আঘাত ভাল, আৰু এশ আঘাততকৈ এটা চৰ ভাল!
  প্ৰজাৰ কাপোৰ খুলি দিয়া ৰজা সদায় উলংগ!
  সাধাৰণতে কাপোৰ খুলিবলৈ জোতা পিন্ধে!
  চুৰি কৰি আপুনি পকেট ভৰাই লয়, কিন্তু আত্মাক খালী কৰে!
  অত্যাচাৰীয়ে ক্ষমতাক ভাল পায়, কিন্তু শাসন কৰাজনক ঘৃণা কৰে!
  এজন জল্লা কেতিয়াবা এটা প্ৰয়োজনীয় পেছা, কিন্তু মূৰ থকা মানুহ এজনক অপ্ৰীতিকৰ!
  এজন অত্যাচাৰীক হত্যা কৰিব পাৰি, কিন্তু বগা কৰিব নোৱাৰি!
  এজন ব্যক্তিয়ে ৰঙা শব্দটো ভাল পায়, কিন্তু কেতিয়াবা তেওঁ তেজ উলটি দিয়ে!
  যিজনে অতীতলৈ চায়, তেওঁ সদায় পলম কৰে!
  ভৱিষ্যত কুঁৱলীৰ মাজত, কিন্তু বহু দূৰত নহয়!
  অতীতত থু পেলাব নালাগে, ভৱিষ্যতে থু পেলাব!
  অত্যাচাৰীজন আচলতে এজন ভেম্পায়াৰ, আৰু তেওঁৰ কথা-বতৰা সাৱলীল!
  যদি আপুনি মিঠা সপোনক গালি-গালাজ কৰে, তেন্তে জীৱনটো মৌ নহ"ব!
  মিঠা সপোনবোৰে তিক্ত জাগৰণলৈ লৈ যায়!
  বেছিকৈ মুখৰ পৰা মৌ ঢালি দিলে ভালুকক আকৰ্ষণ কৰে!
  অত্যাচাৰীয়ে তেজ আৰু ৰঙা ভাষণ ভাল পায়, কিন্তু সদায় বগা কৰাৰ বাবে চেষ্টা কৰে!
  মানুহে পৰিৱৰ্তনক ভয় কৰে, কিন্তু যথাৰ্থ অৱস্থাত কেতিয়াও সুখী নহয়!
  যদি আপুনি ঈশ্বৰ হ"ব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ গুৰু হিচাপে প্ৰাইমেটক বাছি নিদিব!
  ভেড়াক এজন জ্ঞানী মেৰপালক লাগে, মূৰ্খ ভেড়া নহয়!
  পবিত্ৰ স্থান কেতিয়াও খালী নহয়, কিন্তু পবিত্ৰতা শূন্য হ"ব পাৰে!
  মানুহ, ঈশ্বৰৰ দৰে, সৃষ্টিকৰ্তা, আৰু চয়তানৰ দৰে তেওঁ নিজৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে!
  অত্যাচাৰীজনে ভেকুলীৰ দৰে দংশন কৰে, কিন্তু নিজকে ডেউকাও দিব নোৱাৰে!
  এজন ৰাজনীতিবিদ শিয়াল, দৈনিক ৰুটি হেৰুৱাই পেলোৱা কাউৰীৰ দৰে ভোটাৰ নহ"ব!
  মানুহৰ কপালত সাতটা স্পেন হ"লেও জেদীতাই তেওঁক বান্দৰলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব!
  ভগৱানৰ সকলো আছে, মানুহৰ কোনো অনুপাতৰ জ্ঞান নাই!
  প্ৰাৰ্থনা কৰাটো সহজ, ভিক্ষা কৰাটো কঠিন!
  কল্পনা থকাটো ভাল - সপোন দেখা হোৱাটো বেয়া!
  ঈশ্বৰৰ শক্তি থকাৰ বাবে প্ৰাইমেটৰ উচ্চাকাংক্ষাৰ ওচৰত কুঁজা নকৰিব!
  বান্দৰে অনুকৰণ কৰে, মানুহে সৃষ্টিশীলভাৱে গ্ৰহণ কৰে!
  ভৱিষ্যত ওখ পাহাৰৰ নহয়, ডাঙৰ ডাঙৰ কথা!
  হৃদয়ত যৌৱন চিৰন্তন, কিন্তু বাৰ্ধক্য বিৰক্তিকৰ!
  শিয়ালৰ দৰে ঠেংখন পেলাই নিদিব, চকাৰ দৰে বুকুখন ধৰি ৰখাই ভাল!
  যুদ্ধত পুৰুষ পৰিপক্ক হয়, কিন্তু কোনো কাৰণ নোহোৱাকৈ হত্যা কৰিব নোৱাৰি!
  যুদ্ধই স্বাস্থ্য হ্ৰাস কৰিব, কিন্তু বুদ্ধিমত্তা বৃদ্ধি কৰিব!
  সোণৰ মুদ্ৰাত আছে দেশদ্ৰোহৰ হালধীয়া!
  জল্লাৰো হৃদয় আছে, কিন্তু কুঠাৰ চোকা যন্ত্ৰৰ কঠিনতাৰে!
  যুঁজ দিয়ক, মৰিব নালাগে, এশ বছৰ অপেক্ষা কৰিব পাৰি!
  ঈশ্বৰ প্ৰত্যেক হৃদয়ত আছে, কিন্তু প্ৰতিটো মূৰত নহয়!
  ডাঙৰ উচ্চাকাংক্ষাই সুখ কমাই দিয়ে!
  যিজনে বেছি বিচাৰে তেওঁৰ বুদবুদৰ দৰে শক্তি!
  সাম্ৰাজ্য এখন ঘৰৰ দৰে;নিৰ্মাণৰ বাবে মৰম আৰু হিচাপৰ প্ৰয়োজন, নহ'লে চালখনৰ পৰা তেজ ওলাই যাব!
  ভাল বস্তুৱে কেতিয়াও যথেষ্ট নহয়, কিন্তু তথাপিও অতিমাত্ৰা খোৱাৰ যোগ্য নহয়!
  ধনী হোৱাটো লাভজনক, সকলোৱে গাখীৰ খুৱাইলেহে অপ্ৰীতিকৰ!
  শক্তিশালী হ'ব বিচাৰিলে মনটোক দুৰ্বল নকৰিবা!
  সংকোচনৰ ফলত পেশীবোৰ শক্তিশালী হৈ পৰে, আৰু আমোলাতন্ত্ৰিক যন্ত্ৰটো অধিক কাৰ্যক্ষম হৈ পৰে!
  ৰাজনীতিবিদসকলে জিভাৰে কাম কৰি ভাল পায়, বিশেষকৈ টেবুলত!
  নিজৰ সঠিকতাৰ ওপৰত উন্মাদভাৱে পতিয়ন যোৱা ৰাজনীতিবিদতকৈ ডাঙৰ মিছলীয়া আৰু কোনো নাই!
  ভগৱানে এজন পুৰুষৰ বাবে নাৰী সৃষ্টি কৰিলে, কিন্তু চয়তানে শাহুৱেক যোগ কৰিলে!
  চোৰ কাৰাগাৰত থাকিব লাগে, কিন্তু ডাঙৰ চোৰে সিংহাসন পায়!
  যিয়ে এটকা চুৰি কৰিছিল এজন অপৰাধী, যিয়ে এক বিলিয়ন চুৰি কৰিছিল, এজন মহান বিত্তীয় সাহায্য!
  নিৰ্দয় আত্মাৰ সৈতে আপুনি ভোকাতুৰক সতেজ ৰুটিৰে খুৱাব নোৱাৰে!
  যিমানেই চুৰি কৰিব সিমানেই শাস্তি কম, কিন্তু পৰলোকত নহয়!
  নিজে নিজে যাবলৈ নিদিয়াৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে ইয়াক ডিঙি চেপি ধৰাত ৰখাটো নহয়!
  বেংকে সহায় কৰিব পাৰে, কিন্তু ফাঁচী দিয়া মানুহৰ ফান্দৰ দৰে!
  যিসকলৰ কোনো সমৰ্থন নাই তেওঁলোকক বেৰত ঠেলি দিয়া হয়!
  শুদ্ধতা হ"ল ৰজাৰ ভদ্ৰতা, কিন্তু ৰাজকৌশলকাৰীসকল বিশেষভাৱে সঠিক!
  এজন ৰাজনীতিবিদ প্ৰায়ে ধেমালিকাৰী, কিন্তু সঁচা কথা কোৱাজন খুব কমেইহে!
  ধেমালিকাৰীয়ে সত্যক কাটি ভাল পায়, কিন্তু প্ৰায়ে ছুৰীৰে আঘাত কৰি হত্যা কৰাৰ আশংকা থাকে!
  ভদকা ভালপোৱা যিকোনো ব্যক্তিয়ে তেওঁলোকৰ স্বাস্থ্য আৰু বিবেকক ঘৃণা কৰে!
  ভদকা স্পষ্ট, কিন্তু ই আপোনাৰ মগজুত কুঁৱলী কৰে!
  মদ্যপান কৰা সাগৰখন আঁঠুলৈকে, কিন্তু তেওঁ নিজেই সদায় আঁঠুৰ ওপৰত!
  ৰাজনীতিবিদৰ ওঁঠৰ পৰা ওলোৱা মিঠা মদৰ পৰা মদ্যপান নকৰাকৈ, সচেতনভাৱে বাছি লওক!
  নিৰ্বাচনত বিজয়ীক ভোট দিলে সদায় হতাশ হ"ব;যেতিয়া পৰাজিতক ভোট দিব তেতিয়া সদায় বিৰক্ত হ"ব!
  যাক বাছনি কৰা নহয়, তেওঁৰ ভুল আৰু হতাশাৰ অনুভৱ সদায় থাকিব!
  একেজন ৰাজনীতিবিদক ভোট দিয়াটো ভায়লিনবাদকে এটা ডোঙাত ষ্ট্ৰিং কৰাৰ দৰেই!
  সিংহাসনত বহা ৰাজনীতিবিদসকলক সলনি কৰাটো প্ৰয়োজন, নতুন খাদ্য যে ভাল সেয়া সত্য নহয়, কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ই সতেজ!
  ডেকাক ভোট দিয়ক, আপুনি নিজেই সৰু হ"ব, যদি শৰীৰত নহয়, তেন্তে নতুন ধৰণেৰে!
  যি সিংহাসনত বহু সময় বহি থাকে তেওঁ নিজৰ প্ৰজাৰ বাবে অৰ্শ হৈ পৰে!
  বেয়নেট যিমানেই কাঁইটীয়া নহওক কিয়, অত্যাচাৰীয়ে ইয়াৰ ওপৰত আটাইতকৈ বেছি সময় বহিবলৈ সক্ষম হয়!
  এজন জ্ঞানী অত্যাচাৰীয়ে নিজৰ বন্ধু-বান্ধৱীক যেনেকৈ বোকা বন্দী কৰিব, শত্ৰুকো কাৰাগাৰত ভৰাই থ"ব নোৱাৰে!
  অত্যাচাৰীক প্ৰণাম কৰা জনে চিৰকাললৈ মাৰ্চ কৰিব!
  গণতন্ত্ৰ স্মাৰ্টৰ বাবে ভাল, মূৰ্খৰ বাবে গড়, কিন্তু অত্যাচাৰ কেৱল অত্যাচাৰীৰ বাবে ভাল!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কেইটামান এফ"ৰিজম ৰচনা কৰিলে। তাৰ পাছত হাছাৰৰ সৰু দল এটাই আক্ৰমণ কৰিলে। কিছুমানক কাটি পেলোৱা হৈছিল আৰু তাৰ পিছত বন্দী কৰা হৈছিল।
  ভাৰ্খনেয়াইটস্কায় দুৰ্গ। এটা অতি শক্তিশালী দুৰ্গ আৰু বিদ্ৰোহীয়ে আগুৰি থকাৰ পিছতো ইয়াক কেতিয়াও লোৱা হোৱা নাছিল।
  বাটত আৰু কেইটামান এফোৰিজম ৰচনা কৰি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তাইৰ ওচৰলৈ দৌৰি যায়।
  এজন অত্যাচাৰী সদায় আদেশত দুৰ্বল: পহুটোৱে ভেড়াক ভাল পায় আৰু সিংহৰ আগত কঁপি থাকে!
  এজন পুৰোহিতে সত্যৰ স্বাৰ্থত মিছা কথা কয়, এজন ৰাজনীতিবিদে লাভৰ স্বাৰ্থত আৰু এজন মদ্যপায়ী এগিলাচৰ খাতিৰত!
  ভাগ্য সদায় ন্যায় আৰু অধ্যৱসায়ৰ মাজেৰে নাহে, কিন্তু অৱহেলা আৰু এলাহৰ বাবে সদায় গুচি যায়!
  হাতীৰ দৰে শক্তি থকাটো ভাল, তাতোকৈ বেয়া তাৰ চঞ্চলতা, তাতোকৈ বেয়া তাৰ জ্ঞান, আৰু অতি বেয়া মেদবহুলতা!
  পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই আপেক্ষিক, বাদে মানুহ পৃথিৱীৰ নাভি!
  ভগৱানৰ শক্তি লাভৰ ইচ্ছাক গৰিলা নৈতিকতাৰ সৈতে সংযুক্ত কৰা উচিত নহয়!
  বিজ্ঞানীসকলে অগ্ৰগতি বিকশিত কৰে, কিন্তু এলাহক উদ্দীপিত কৰে!
  যদি আপুনি সুস্থ হ"ব বিচাৰে তেন্তে দৌৰক, যদি আপুনি আঘাত পাব নিবিচাৰে তেন্তে পলাওক!
  মানুহৰ শক্তি তেওঁৰ মনত, কিন্তু তেওঁৰ দুৰ্বলতা তেওঁৰ জিভাত!
  ৰাজনীতিবিদ এজন ফলৰ দৰে, যিমানেই উজ্জ্বল, সিমানেই বিষাক্ত!
  ৰাজনীতিবিদ এজন বোৱা কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ সৈতে মিল আছে, মাথোঁ তেওঁ মুখ মেলি বহুত বেছি সঘনাই গিলি পেলায়!
  অত্যাচাৰীৰ ধূৰ্ততা বহুত, কিন্তু শালীনতা কম!
  ভগৱানতকৈ উচ্চ হ"ব বিচাৰিলে বুগাৰতকৈও তললৈ পৰিব!
  কোনোৱেই চিৰন্তন নহয়, আনকি দেৱতাসকলো মানৱতাৰ অস্তিত্ব থকালৈকেহে জীয়াই থাকে!
  ৰাজনীতিবিদসকলে চিৰদিনৰ বাবে শাসন কৰিব বিচাৰে, কিন্তু দুমিনিটমানো গোন্ধ ল"ব নিবিচাৰে!
  ৰাজনীতিবিদক বিশ্বাস নকৰিব, আৰু দুৱাৰৰ শক্তি পৰীক্ষা কৰক!
  অৱশ্যে জিলিকি থকা সকলোবোৰ সোণ নহয়, জিলিকি থকা সকলোবোৰ পকেটত সোণৰ ধাৰাত মেৰিয়াই ল"ব পাৰি!
  আৰু খেলপথাৰত মাত্ৰ এজন যোদ্ধা থাকে যেতিয়া তেওঁৰ যথেষ্ট সাহস থাকে!
  শক্তিশালী শ্ৰেষ্ঠৰ সহনশীলতাই শত্ৰুৰ নপুংসক ক্ৰোধৰ উত্তেজনাক নিয়ন্ত্ৰণ কৰে!
  জীৱনৰ সকলো কথাই পেচাব কৰিব পাৰি, কেৱল ট"ডষ্টুলৰ দৰে জীয়াই থাকিব নোৱাৰি!
  ধূৰ্ততাই বিজয়ৰ মাতৃ, যদি ই নিজৰ লগত আনন্দৰ অনুষ্ঠানৰ ভদ্ৰলোককো আনে!
  যুদ্ধ এগৰাকী চিৰন্তন কুমাৰী - তাই তেজ অবিহনে কাম কৰিব নোৱাৰে!
  বেশ্যাৰ লোভী আকৰ্ষণৰ সৈতে যুদ্ধ - কেতিয়াও বিনামূলীয়াকৈ জয় নিদিয়ে!
  প্ৰতিজন ব্যক্তি মৰুভূমিৰ বালিৰ দানা এটাৰ দৰে, কিন্তু প্ৰান্ত থকা বিশাল মৰুভূমিৰ দৰে নহয়, এই বালিৰ দানাটোৰ আত্ম-উন্নতিৰ কোনো সীমা নাই!
  যেতিয়া দেৱতাই হাঁহে, মৰ্ত্যলোকে কান্দে, যেতিয়া দেৱতাৰ হাঁহি বজ্ৰপাত হৈ পৰে, দুৰ্বল মানুহৰ অন্ত গম্ভীৰ!
  আটাইতকৈ উন্নত প্ৰযুক্তিটো ইয়াৰ আদিম ব্যৱহাৰ আৰু অত্যাধুনিক নিষ্ক্ৰিয়তাৰ বাবে শক্তিহীন!
  তাৰকাৰে ভৰা কাৰ্পেটখনৰ হিঞ্জৰ পৰা কিহে ফালি পেলাব পাৰে? মানুহৰ মূৰ্খামিৰ এটি গ্ৰহাণু!
  দমনৰ চাবুক অবিহনে সকলো মানৱজাতিৰ মুক্তি কঢ়িয়াই অনা কৃতিত্বৰ ফালে জাঁপ দিয়াটো অসম্ভৱ!
  মগজুৰ "টুইষ্ট" যিমানেই ঠেক হ"ব সিমানেই ফৰ্চ মেজেউৰে টুইষ্ট কৰে!
  দুখীয়া মানুহ হ"ল শৰীৰত খালী ভৰিৰে থকাজন নহয়, আত্মাত বছ নহয়!
  যৌনতাৰ প্ৰতি অপছন্দই জন্ম দিয়ে অস্বাস্থ্যকৰ নৈতিকতাৰ!
  অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াত হাস্যৰস যিমান উপযুক্ত, খাদত বলগাউনৰ দৰেই!
  বোবা খেলাসকলে সফলতা লাভ নকৰে;ভ্ৰম ভাঙি যোৱাসকলে সত্য লাভ কৰে! বিজয়ীজন সদায় সঠিক, ভুল পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি সফলতা লাভ কৰিলেও!
  শত্ৰুৰ পৰা পোৱা আটাইতকৈ ভাল উপহাৰ হ"ল যেতিয়া তেওঁ এজন মূৰ্খক ক্ষমতা দিয়ে!
  যিয়ে কলাৰ সহ্য কৰিব কেতিয়াও নাৰীৰ প্ৰিয় ষ্টেলিয়ন হৈ নাযায়!
  নিজৰ এলাহ আৰু দায়িত্বহীনতাৰ অনুভৱক দাসত্বত ৰাখিবলৈ সক্ষম হোৱাসকলৰ বাবে স্বাধীনতা দুগুণ আকৰ্ষণ!
  যিয়ে শত্ৰুৰ প্ৰতিশোধ লোৱাৰ ক্ষমতাক প্ৰায়ে তুচ্ছজ্ঞান কৰে, আৰু মূল্যৱান জয় লাভ কৰাৰ সুযোগ খুব কমেইহে পাব!
  যিয়ে থু পেলাবলৈ ভাল পায়, তেওঁক নিজেই গোবৰ দিয়াটো এটা তুচ্ছ কথা!
  ভগৱানৰ বিষয়ে বহুত নিষ্ফল বাক্যাংশ ক"ব পাৰি, কিন্তু ইয়াৰ পৰাই গুগুলকিন নাকেৰে উপযোগী কাম আহিব, যিটো বাক্যবাণৰ নদীত পানী দিয়াৰ পৰা গজি নাযায়!
  বিজয়ীসকলক তেওঁলোকৰ কৃতিত্ব আৰু ট্ৰফীৰ দ্বাৰা বিচাৰ কৰা হয়...পৰাজয়ীসকলক কেৱল বিচাৰ কৰা হয়! বিজয়ীৰ দণ্ডাধীশ ন্যায়াধীশ, পৰাজিতজনৰ অপৰাধমূলক ন্যায়াধীশ! বিজয়ৰ মূল্য আৰু প্ৰয়োজনীয়তাক লৈ প্ৰশ্ন উত্থাপন কৰিব পাৰি, কিন্তু পৰাজয়ে সদায় আৰু নিঃসন্দেহে কাৰো কোনো উপকাৰ নকৰে!
  পৰাজয়ৰ একমাত্ৰ লাভ হ"ল ই আপোনাক শিকাইছে যে তিক্ত ভুলৰ ঢালি দিয়া চকুলোৰ পৰা পাঠ ল"বলৈ আৰু বীজ সিঁচাৰ সফলতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ!
  যদি আপুনি আপোনাৰ শত্ৰুক প্ৰতাৰণা কৰিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ বন্ধুসকলৰ বাবেও ৰহস্য হওক!
  শত্ৰুৰ সেনাপতিৰ পৰিকল্পনা যদি এখন মুকলি কিতাপৰ দৰে হয়, তেন্তে ইয়াৰ পৃষ্ঠাবোৰ আপোনাৰ সতীৰ্থৰ তেজেৰে দাগ পৰাটো অনিবাৰ্য!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে তেতিয়াও ধেমালি কৰি থাকিল, শক্তিশালী দুৰ্গটো পৰিদৰ্শন কৰি থাকিল।
  বিজয়ীসকলে নিজকে বিচাৰ কৰে, অভিযুক্ত আৰু অধিবক্তা দুয়োটাকে একত্ৰিত কৰি, কিন্তু ৰায় এতিয়াও তেওঁলোকৰ দ্বাৰা নহয়, ইতিহাসৰ দ্বাৰা গৃহীত হয়!
  কৌশল যিমানেই সহজ হ"ব সিমানেই শত্ৰুৰ বাবে ইয়াৰ ব্যৱহাৰৰ পৰিণতিৰ পৰা নিজকে মুক্ত কৰাটো কঠিন হৈ পৰে!
  সুৰৰ টোকাৰ দৰে আঘাতৰ মুহূৰ্তটো অলপ আগতে বা পিছত বাজিব, আৰু সেয়া মিছা হ"ব! কিন্তু কবৰৰ পৰা হতাশ দৰ্শকৰ হুইচেলটোও শুনা নাযায়!
  যেতিয়া আপুনি জানিব যে আপোনাৰ শত্ৰু কোন, তেতিয়া আপুনি আপোনাৰ বিপদত পৰা বন্ধুসকলক চিনি পাব নালাগিব!
  উদ্যোগ হেৰুৱাব নালাগে, জয়ৰ মিঠা মৌ হেৰুৱাব, আৰু হেৰুৱাৰ তিতা লাভ কৰিব! বক্সাৰ এজনে যেতিয়া লৰচৰ কৰে তেতিয়া তেওঁক আৰু বেছিকৈ আঘাত কৰিব লাগিব, নহ"লে তেওঁৰ অংগ-প্ৰত্যংগবোৰে বাট এৰি দিব!
  শত্ৰুৱে জাহাজ চলাইছে, বিনাশৰ বতাহ তেওঁৰ পালতো!
  যি যুদ্ধত সাঁতুৰি ডোখৰত ডুব গৈ জ্বলি মৃত্যু হ"ব!
  চাবোনৰ ছাদৰ দৰে লেতেৰা যাদুই চকুত চেপা মাৰি ধৰে, কিন্তু শত্ৰুক নহয়!
  মালীৰ মূৰ্খ পক্ষপাতিত্ব কমি যোৱাৰ লগে লগে অপতৃণবোৰ বেয়াকৈ গজে ভালকৈ গজে!
  আটাইতকৈ উপভোগ্য শিক্ষণ প্ৰক্ৰিয়াটো হ"ল যৌনতা! আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল কোনেও পুনৰ ল"বলৈ অস্বীকাৰ নকৰে!
  যৌনতাই একমাত্ৰ বিষয় য"ত সকলোৱে অধিক বাজি ল"বলৈ চেষ্টা কৰে!
  লিংগ আৰু অধ্যয়নৰ মাজত যিটো মিল আছে সেয়া হ"ল Dতকৈ C ভাল!
  কিন্তু এটা কঠিন সংখ্যাহে আটাইতকৈ সন্তোষজনক মূল্যায়ন!
  আক্ৰমণৰ প্ৰয়োজন হ"লে যিয়ে থিয় হ"ব, তেওঁ কবৰত শুই থকাটোও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিব!
  জীৱনত সদায় অচলাৱস্থাত থকাজনে গালি-গালাজ উলিয়াইছে!
  ট্ৰাম্প কাৰ্ড লৈ তেওঁ প্ৰথমে যায়, তেওঁ মাত্ৰ মানুহৰ হাঁহিৰ পাত্ৰ!
  বঁটা বিতৰণৰ সময়ত যিকোনো ব্যক্তিয়ে উদাৰতাৰে কফৰ ৰূপত উপহাৰ প্ৰেৰণ কৰিব লাগিব!
  ভেকুৱাম ফাটি নাযায়, সূৰ্য্যই গোৰ মাৰিব নোৱাৰে!
  গুলীটো মূৰ্খ নহয়, গুলী চলোৱা মূৰ্খজনে মিছ কৰে!
  যিয়ে মানুহক সহায় কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰে, তেওঁ পাপৰ প্ৰায়শ্চিত্ত আৰু অনুতাপৰ বাবে প্ৰভুৱে নিৰ্ধাৰিত সময় নষ্ট কৰি আছে!
  মৃত্যুৱে কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰে, যদিও মাজে মাজে পাহৰি যায়!
  এজন শক্তিশালী যোদ্ধাই, আনকি এজনেও, দুৰ্বল ল"ৰাৰ জাকতকৈ অধিক লাভ আনে, ঠিক যেনেকৈ এটা চোকা কাঁচিয়ে গোটেই পথাৰখন কাটি পেলায়!
  কিন্তু কেতিয়াবা দুৰ্বল সেনাবাহিনীৰ স্পাইকেলেটৰ মাজতো ছিকেল-বাটিৰে এটা অপ্ৰীতিকৰ ব্যতিক্ৰমৰ শিলগুটিৰ সন্মুখীন হ"ব পাৰে!
  যদি শান্তি আছে, তেন্তে উদাৰ ভোজ, যদি যুদ্ধ হয়, তেন্তে বিজয়ী মদৰ পাত্ৰ হওক!
  সামৰিক কামত অনাড়ম্বৰ যিজন বিচনাত থকা অনাড়ম্বৰ মৃতদেহ!
  - এজন ভাল যোদ্ধা মাত্ৰ এজন ভাল চোৰাংচোৱা মাত্ৰ ই এম্ব্ৰয়ডাৰী আৰু জয়ী হোৱাত সহায় কৰে! এজন ভাল চোৰাংচোৱা এনেকুৱা যোদ্ধা, ই তেওঁক হত্যা আৰু ক্ষতিৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ বাধা নিদিয়ে!
  প্ৰশিক্ষণৰ সময়ত শীতলতা হেৰুৱালে যুদ্ধৰ উত্তাপত সহজেই ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে!
  নিষ্ঠুৰ শক্তিৰে জয়ী হ"ব পাৰে, কিন্তু সূক্ষ্ম কূটনীতি অবিহনে জয়ৰ ফল ধৰি ৰাখিব নোৱাৰি!
  যুদ্ধত দুটা সমস্যা আছে- লুকাই থকা শত্ৰুক বিচাৰি উলিওৱা আৰু বালিত মূৰ পুতিবলৈ প্ৰলোভন এৰাই চলা!
  ভিক্ষাৰী ৰজাগাড়ীত বহি নাথাকিবনে, হাজাৰ হাজাৰৰ উত্তৰ দিব নালাগিব!
  তাৰ ফল হ"বলৈ হ"লে নিষ্ঠুৰতাৰ প্ৰয়োজন - শত্ৰুক যিমানেই দুৰ্বল নহওক কিয়, তেওঁক ৰেহাই নিদিব!
  যিয়েই নহওক আপোনাৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় নহ"ব পৰা কিবা এটা শিকি মৰি যোৱাতকৈ বেছি শিকি নোপোৱাকৈ জীয়াই থকাটোৱেই ভাল!
  মানুহ এজনে সকলো বস্তু থুপ খাই ভাল পায়, পাহৰিবলৈ সাজু হোৱা সেই বিপদবোৰৰ বাহিৰে! অৱশ্যে বেছিভাগ সময়তে পাহৰি যোৱাসকলৰ ওপৰত বিপদৰ থুপ খাই পৰে!
  যেতিয়া তেওঁলোকে কয় যে আপোনাৰ ভাল লাগে, তেতিয়া আপুনি খৰখেদা কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, লগে লগে সিদ্ধান্ত লওক, নহ"লে আপোনাৰ ডিঙিটো শ্বাসৰুদ্ধ হ"ব পাৰে!
  আপুনিও হেৰুৱাব পৰাটো প্ৰয়োজন, কিন্তু হেৰুৱাব নোৱাৰাটো বিশেষভাৱে গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  আক্ৰমণ এটা পালত ঠেংৰ বতাহৰ দৰে, মাথোঁ আনৰ মাষ্ট তীব্ৰতৰ কৰি ভাঙি যায়!
  আত্মসমৰ্পণে জীৱন কিনিব নোৱাৰে, কিন্তু এটা লজ্জাজনক অস্তিত্ব আপোনাক বিনামূলীয়াকৈ দিয়া হ"ব!
  যিয়ে মানুহৰ প্ৰতি নিষ্ঠুৰ হ'ব, তেওঁ নিজেই হ'ব নৰকত চয়তানে জেলী গ্ৰাস কৰা!
  এজন সঠিক স্নাইপাৰ পাইলট, বেছিভাগ সময়তে পাতালৰ আটাইতকৈ বহল বিমানবন্দৰত অৱতৰণ কৰাৰ সময়ত মিছ কৰে!
  ডিফেন্সতকৈ আক্ৰমণ সদায় বেছি ফলপ্ৰসূ, কাৰণ মুঠিৰ মুখখন বেয়া ব্লক!
  যিয়ে সোনকালে প্ৰতিশোধ ল"বলৈ কুণ্ঠাবোধ নকৰে তেওঁ সফলতালৈ যায়!
  মনোৰঞ্জন আটাইতকৈ অৰ্থহীন আৰু অপচয় কৰা সময়সাপেক্ষ কাম, কিন্তু ইয়াৰ বাবে সময় নাথাকিলে উপযোগী কামৰ ধন ইতিমধ্যে যুক্তিসংগত সীমা অতিক্ৰম কৰে!
  জীৱনৰ আটাইতকৈ অৰ্থহীন বস্তুটো হ"ল মনোৰঞ্জন, কিন্তু মনোৰঞ্জন অবিহনে জীৱনৰ কোনো অৰ্থ নাই!
  ভেড়াৰ ৰখীয়াই বুজিব লাগিব, কিন্তু ভেড়াৰ দৰে চিন্তা নকৰিব!
  প্ৰজাৰ মংগলৰ বাবে শাসক নিজৰ হ"ব লাগিব, কিন্তু ভিৰৰ দুৰ্বলতা আৰু অন্ধবিশ্বাসৰ পৰা বিদেশী!
  সকলোৱে পতিত হয় - কেৱল আধ্যাত্মিকভাৱে উচ্চ উত্থান!
  গোলা গণনা নকৰা সকলে যুদ্ধত উৰি যায়!
  প্ৰতিটো গুলীয়ে গুৰুত্ব দিয়ে, ভাগ্যই আপোনাক উচ্চ সন্মানত ৰাখে!
  শৈশৱ, দবা খেলৰ এটা মুকলিৰ দৰে, খেলখনক সামগ্ৰিকভাৱে গঢ় দিয়ে, কিন্তু দবাৰ দৰে নহয়, সকলোৱে ঘূৰি আহিব বিচাৰে আৰু কেতিয়াও মুকলি ঠাই এৰি নাযায়!
  হৃদয়ত জুই জ্বলি মূৰত বৰফৰ দৰে শান্তিৰ ৰাজত্ব থাকিলে ঠাণ্ডা ভয়ংকৰ নহয়!
  সমস্যা বা আৱেগক জমা কৰি জীয়াই থাকিব পাৰি, কিন্তু অনুভৱ ঠাণ্ডা হ"লে জীয়াই থাকিব নোৱাৰি!
  বাঘে বাঘক পৰাস্ত কৰিব পাৰে যদিহে যুদ্ধত শঁতা, আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বী বাছনি কৰাত বাঘ!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে এফ"ৰিজম উলিয়াই শেষ কৰিলে।
  তেওঁলোকে কিন্তু ডাইনীজনীৰ পৰা কিবা এটা কৰিবলৈ আদেশ পাই এইবাৰ সাময়িকভাৱে গুচি গ"ল।
  নাজীৰ সৈতে যুদ্ধৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজকে সমান্তৰাল পৃথিৱীত পাইছিল, য"ত ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে ই আটাইতকৈ কঠিন।
  কাষতে মাৰ্গাৰিটা, নাজীৰ লগত যুঁজিবলৈ সাজু ছোৱালীও।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে যুদ্ধৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাই কিছু সময় কটায়। তেওঁলোক এজন অগ্ৰগামী আৰু এজন অগ্ৰগামী দুয়োজনেই।
  ডিঙিত ৰঙা টাই থাকিলে কেনে লাগে?
  আৰু খালী ভৰিৰে ইতিমধ্যে চিনাকি আনকি গ্ৰহণ কৰা হৈছে... আমি ফেচিষ্ট আৰু তেওঁলোকৰ সহযোগীসকলৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সাজু হ"ব লাগিব।
  আমেৰিকানসকলকো সামৰি। কিহৰ বাবে সাজু হ"ব লাগিব? জানি থওক যে শক্তিবোৰ অসমান আৰু আপোনাক কৌশলৰ প্ৰয়োজন।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সাজু হৈছে, আৰু ফান্দ খান্দিছে, আৰু খৰখেদাকৈ কিবা এটা উদ্ভাৱন কৰিছে।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটা প্ৰাকৃতিক জগতত আছে, আৰু তেওঁলোকক নিজৰ এজন বুলি ধৰা হয়।
  ল'ৰাটোৱে নাজীৰ বাবে বিভিন্ন চমক প্ৰস্তুত কৰি আছে। আন ল'ৰা-ছোৱালীৰ লগত মজা লাগে।
  মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে একেলগে তেওঁলোকে মহিলা আৰু ল"ৰাৰ সংগত যথেষ্ট মুক্ত অনুভৱ কৰে।
  আনকি অলেগে হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিছিল:
  বীৰত্বৰ বয়স নাই, কিন্তু কৃতিত্বই আত্মাক যৌৱন দিয়ে!
  মাৰ্গাৰিটাই মান্তি হ"ল:
  "এটা কৃতিত্বৰ বাবে বছৰবোৰ কেতিয়াও যথেষ্ট নহয়, কিন্তু বহু শতিকাৰ স্মৃতি সদায় থাকে!"
  ল"ৰাটোৱে সহায় কৰিলে, ছোৱালীজনীয়ে প্ৰতিৰক্ষাক বিকৃত কৰিবলৈ সাজু হৈছে। আমি যুঁজিব লাগিব।
  নাজীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ ওলাইছে। সঁচা, মাৰ্গাৰিটাই অভাৱনীয়ভাৱে নিজৰ পদ এৰি থৈ গ"ল। যিহেতু তাই ছোৱালী, সেয়েহে তাইক ফ্ৰণ্ট লাইনৰ পিছফালে যোগাযোগ বিষয়া হিচাপে পঠিওৱা হৈছিল।
  এতিয়াও ল"ৰাতকৈ ছোৱালীয়ে কম সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰে। তদুপৰি মাৰ্গাৰিটা গোলাপ চুলিৰ আৰু মুখখনে আত্মবিশ্বাস বৃদ্ধি কৰে।
  
  ইয়াত বেছিভাগেই যোদ্ধা ছোৱালী। অগ্ৰগামীসকলে তেওঁলোকক সহায়ৰ হাত আগবঢ়ায়, আনহাতে পথাৰত শান্তি থাকে আৰু নিজেই জোঙা নাক থকা ছোৱালীবোৰৰ ল"ৰাবোৰে ডাঙৰ ভাইটিক সহায় কৰিবলৈ ভিক্ষা কৰে। সন্তানৰ শক্তিৰ হিচাপ নকৰাকৈয়ে আৰু অধিক উৎসাহেৰে কাম কৰে, অধিক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। সেইদৰেই তেওঁলোকৰ শিৰাবোৰ কিমান ভয়ংকৰভাৱে ফুলি উঠিল আৰু কিমান চোকাকৈ, তামৰ তাঁৰৰ দৰে, শিৰাবোৰ তেওঁলোকৰ টেন, কেলাছ হাত আৰু খালী ভৰিৰে ওলাই আহিল, ইমান নিষ্ঠুৰভাৱে যে কান্দিব মন যায়, শিশু নায়কৰ ভঙা ভৰি৷ একে সময়তে তেওঁলোকে এতিয়াও গান গাবলৈ সক্ষম হয়;
  মোৰ জন্মভূমি ষ্টেলিনগ্ৰাড,
  ইয়াত ডপৰ ফুল থাকে - শিশিৰৰ এটা হীৰা!
  আনন্দময় পেৰেড হ"ব বুলি মোৰ বিশ্বাস,
  যুদ্ধবিহীন পৃথিৱীত - স্বৰ্গীয় সৌন্দৰ্য্য!
  
  মানুহ হ'ব মানুহৰ ভায়েক,
  সকলোৰে সপোনৰ ছোৱালী আহিব...
  যদি কঠিন হয়, তেন্তে আপোনাৰ দোষ,
  মিঠা নদীখন পানীৰে ভৰি পৰিব!
  
  ফ্ৰিটজে থুঁতৰিটো সোমাই দিলে আৰু হাঁহিটো উদঙাই দিলে,
  তেওঁ এজন ফেচিষ্ট গৰ্জন - মই তোমালোক সকলোকে মাৰি পেলাম!
  কিন্তু ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁক আঘাত কৰা হ"ল -
  আমি বেছি সজ্জা নোহোৱাকৈ মাৰিব জানো!
  
  অগ্ৰগামীয়ে আমাক এটা ডাঙৰ চেলুট দিলে -
  দেখুৱালে যে তেওঁ এজন প্ৰকৃত বাঘ!
  আৰু এতিয়া ক্ৰাউট যুঁজাৰুসকলে জোৰেৰে আঘাত কৰিছে,
  শিশুৰ খেলৰ সময় আমাৰ বাবে শেষ!
  
  প্ৰভু খ্ৰীষ্টই নিজেই ধেমালিতে আজ্ঞা দিছিল -
  তোমাৰ ভাগ্যই হ"ব তোমাৰ সপোনৰ মূৰ্তি!
  হৃদয়ত মানুহ এজন মাত্ৰ শিশু,
  তেওঁৰ আত্মাত দুখ গোলাপৰ মালাৰ দৰে!
  
  বৰষুণৰ টোপালবোৰ সাগৰৰ মুকুতা,
  তেওঁলোকৰ মাজত আকাশত থকা তৰাবোৰৰ প্ৰতিফলন!
  মৃত্যুৱে আমাক চোকা কাঁচিৰে ভাবুকি দিয়ে,
  আৰু বিশ্বাসঘাতক পহুটো হাড়ৰ সৈতে হাবিত!
  
  কিন্তু অগ্ৰগামীক জনা - টাই তেজ,
  কেৱল ৰঙা ৰংহে যুগ যুগ ধৰি পবিত্ৰ!
  স্বৰোগে আনিব - বিশ্বাস কৰক আমাক মৰম,
  স্বৰ্গৰ কৃপা - জানি থওক ই মহান!
  
  আমি খালী ভৰিৰে বাৰ্লিনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যাওঁ,
  অগ্ৰগামীজনে হাজাৰ হাজাৰ যোদ্ধাক নেতৃত্ব দিয়ে!
  আৰু শত্ৰু থিয় হ'ল - জোকাৰ তলত এটা গাধ,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ পোহৰ - আমাৰ সহযোগীসকল!
  ছোৱালীজনী আলেনাই এটা চুটি বাক্যাংশ যোগ কৰিলে:
  আকাশত ভয়ংকৰভাৱে জ্বলি আছে,
  দুষ্ট লুফ্টৱাফে চকু!
  যেন তেওঁলোকে কৈছে -
  আকৌ পৃথিৱীৰ ওপৰত ধুমুহা!
  আৰু ধুমুহা সঁচাকৈয়ে ওচৰ চাপি আহিছে, আনকি দিগন্তলৈ নামি অহা সূৰ্য্যটোও ডাৱৰ আৰু তিতা, চকু কটা ধোঁৱাৰ মিশ্ৰণে অস্পষ্ট কৰি পেলাইছে।
  দূৰৈৰ পৰা ওচৰ চাপি অহা টেংকৰ গুঞ্জন শুনা যায়, আকাশত বিমানৰ গুঞ্জন। প্ৰথমে বিখ্যাত ফ্ৰেমবোৰ উৰি থাকে, তাৰ পিছত আৰাডো-৮ জেট শগুণ। বিপজ্জনক বহুমুখী বোমাৰু বিমান। বা আগলৈ ঝাড়ু দিয়া ডেউকা থকা অতি কৌশলগত ইউ-২৮৭। আৰু ইতিমধ্যে প্ৰচণ্ড ঘেৰাও অস্ত্ৰবোৰ গুঞ্জৰিত হৈ আছে। উচ্চ বিস্ফোৰক খোলাবোৰে খুন্দা মাৰিলে মাটি আৰু গলি যোৱা টাৰ্ফৰ টুকুৰাবোৰ আকাশলৈ ওখকৈ নিক্ষেপ কৰা হয়। আৰু তাতোকৈ ভয়ংকৰ হৈছে আৰাডো-ছুপাৰৰ পৰা নিক্ষেপ কৰা শক্তিশালী অনিৰ্দেশিত ক্ষেপণাস্ত্ৰ যিয়ে খাদবোৰ ফালি পেলায়... আৰু তাৰ পিছত ফকে-উলফৰ আক্ৰমণাত্মক বিমান দেখা দিয়ে, যিকোনো প্ৰতিৰক্ষা মসৃণ কৰিবলৈ সক্ষম। ইয়াৰ পৰাই যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। যৌৱন সত্ত্বেও অত্যাধুনিক মেজৰ আন্দ্ৰেই মেট্ৰ"ছভে হাতত শীতল অপটিক্স লৈ ট্ৰফী বাইনোকুলাৰ লৈ আছে, ওচৰ চাপি অহা ফেচিষ্ট তীখাৰ হিমস্খলন চাই আছে। নাজীৰ সংখ্যা অস্বাভাৱিকভাৱে শক্তিশালী। আনকি পদাতিক বাহিনীও চকা আৰু সাজসজ্জিত বাহনত উঠিছে, ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ গুলীৰ পৰা হাত সাৰিছে। কঠোৰ পৰিশ্ৰমী অগ্ৰগামীসকলক পিছফালে ঠেলি দিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে ওলাই গৈ যুঁজিবলৈ ৰাইফল বিচাৰিব নিবিচাৰে।
  স্থানীয় ডেছিং আৰু গ্ৰেহাউণ্ডৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে চিকাৰৰ ৰাইফল আনকি স্প"ৰ্টছ ব"ও লৈ আহিছিল যদিও সকলোৰে বাবে পৰ্যাপ্ত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নাই। নীলা চকু আৰু গোলা চুলিৰ ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনকি ঘৰতে বনোৱা গ্ৰেনেডেৰে ভৰা এটা স্লিংও বনাইছিল আৰু ইয়াৰ মূল ভৰোৱা আছিল। তেওঁ এজন শক্তিশালী উদ্ভাৱক। আৰু স্লিংটো নিজেই সহজ নহয়, বহু ডালৰ পৰা - অগ্ৰগামী হাতেৰে কাঠেৰে নিৰ্মিত প্ৰকৃত "কাত্যুষা"। উদ্ভাৱনীমূলক ল"ৰাকেইটাই ঘৰতে বনোৱা পদ্ধতিৰে বিস্ফোৰক তৈয়াৰ কৰিছিল, আনকি বিমান বিৰোধী যন্ত্ৰও নিৰ্মাণ কৰিছিল। সকলোৱে সাহসেৰে যুঁজি জয়ী হ"ব বিচাৰে। কিন্তু পবিত্ৰ আৰু অবিসম্বাদী মাতৃভূমিৰ শেষ চিন্তাৰে আপুনি মৰিব নোৱাৰিব৷
  মেজৰ আন্দ্ৰেই মাট্ৰ"ছভে এই আদেশ দিয়ে:
  - আদেশ অবিহনে গুলী নিদিব!
  সঁচাকৈয়ে, সমগ্ৰ বেটেলিয়নটোৰ বাবে তেওঁলোকৰ হাতত যুদ্ধৰ পূৰ্বৰ "পঞ্চল্লিশটা"ৰ মাত্ৰ তিনিটা মুক্তি আছে (শেহতীয়া সকলো অস্ত্ৰ জৰুৰীভাৱে মস্কো দিশলৈ স্থানান্তৰ কৰা হয়, ইয়াত কেৱল তেওঁলোকে অৱশিষ্ট ভিত্তিত খোদিত কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাখিনিহে), যিটো... মানে একমাত্ৰ সুযোগ হ'ল ক্ৰাউটসকলক ওচৰলৈ যাবলৈ দিয়া।
  সন্মুখত নাজীৰ মাজত প্ৰথাৰ দৰেই আটাইতকৈ সুৰক্ষিত বাহন; টেংক "ৰয়েল টাইগাৰ", "লায়ন" আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক "ফাৰ্ডিনাণ্ড"-২ ১২৮ মিমি কামানৰ সৈতে। মধ্যযুগৰ পৰাই এটা সাধাৰণ কৌশল হ"ল ৱেজৰ ডগাত আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু টেক্সচাৰযুক্ত নাইট ব্যৱহাৰ কৰা। আৰু জাৰ্মানসকল বেয়া যোদ্ধা আছিল বুলি ক"ব নোৱাৰি। আনকি জাৰ্মানসকলক জন্মগত যোদ্ধা বুলি গণ্য কৰাটোও কেনেবাকৈ সাধাৰণভাৱে মানি লোৱা হৈছে। আৰু ধ্বংসৰ অতুলনীয় কাৰিকৰী। এইবোৰ তেওঁলোকৰ মগজুৰ সন্তান - এনে গাড়ী যিবোৰক কমেও ৮৫ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰেৰেহে কাষলৈ সোমাব পাৰি। নতুন অভিনয় কৰা ফুৰাৰ গ"ৰিঙে ফাৰ্ডিনাণ্ড-১২৮ ভাল পাইছিল আৰু এই মেচিনটোৰ উৎপাদন উৎপাদন আৰম্ভ কৰা হৈছিল। আৰু কেৱল টেংক ধ্বংসকাৰীৰ পৰিৱৰ্তনত নহয়, আক্ৰমণাত্মক বন্দুকৰ সৈতেও। সঁচা, ব্ৰেকথ্ৰু টেংকৰ উৎপাদন এতিয়াও মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছে। লঘু বাহন আৰু মূল শৰীৰৰ পৰা অলপ পিছ পৰি থকা পদাতিক বাহিনীক ঠাই দিব লাগে।
  নাজী গাড়ী আৰু মটৰ চাইকেলবোৰ মাজে মাজে লেহেমীয়া হয়, আগুৱাই যোৱাৰ ভয়ত...
  কিন্তু খালী ভৰিৰে অগ্ৰগামী ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে প্ৰমাণ কৰে যে তেওঁলোকে ইয়াত এটা কাৰণত আছিল। প্ৰথমে এটা মেধাৱী শিশুৰ অংকন অনুযায়ী সহযোগী অগ্ৰগামীসকলে নিৰ্মাণ কৰা স্লিংটোত আঘাত কৰা হ"ল। এই ক্ষেত্ৰত ই যথেষ্ট দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, বৰফৰ স্কেটৰ দৰে সঞ্চিত বিস্ফোৰক টোপোলাবোৰে কৱচবোৰ ফালি পেলালে আৰু নাজীৰ ভঙা শৰীৰবোৰ চেপেটা হেলমেট আৰু পেচোৱা মেচিনগানেৰে চেপি উলিয়াই আনিলে। আৰু গধুৰ বাহনৰ বাবে ইয়াতকৈও শীতল অস্ত্ৰ আছে! ঘৰতে বনোৱা আঠাৰে আৱৰণ দিয়া এটা দুৰ্লভ এণ্টি টেংক খনি, আৰু ওপৰত ইয়াক অদৃশ্য কৰি তোলা টাৰ্ফটো তাঁৰৰ সহায়ত ষ্টাম্পবোৰৰ মাজত লৈ যোৱা হয়, ঠিক ৰয়েল লায়নৰ ট্ৰেকৰ তলত। এই টেংকটো আনকি দেখাত অতি ভয়ংকৰ, ইমান ডাঙৰ ১২৮ মিমি বন্দুক, আৰু টাৰেটৰ দুয়োফালে চিকাৰী, খঙাল মুখবোৰ ৰং কৰা হৈছে। আপাত দৃষ্টিত জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যক ভয় খুৱাই ভয় খুৱাইছে।
  কেটাৰপিলাৰবোৰৰ তীখাৰ প্লেটবোৰ পিহি থকা শব্দৰে মাৰাত্মক উপহাৰটোৰ ওপৰত পৰি থাকে। বিস্ফোৰণটো বেছি প্ৰবল যেন নালাগে, কিন্তু কেটাৰপিলাৰটো ফাটি যায়, আৰু হিটলাৰৰ টেংকটোৱে চিমনিৰ দৰে ধোঁৱা ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু এনে দানৱৰ বাবে অভাৱনীয় গতিৰে, লগৰ ডাল থকা বিশাল টাৱাৰৰ দৰে ঘূৰি থাকে।
  আন আন অগ্ৰণী ল"ৰাবোৰেও একেধৰণৰ যন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰে, লগতে নিজৰ উৎপত্তিৰ বিস্ফোৰক ব্যৱহাৰ কৰে, যিবোৰ অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ উদ্ভাৱনীমূলক ৰেচিপি অনুসৰি ৱেল্ডিং কৰা হয়। যিহেতু জাৰ্মান পদাতিক বাহিনী কাপুৰুষ, আৰু টেংক আৰু স্বচালিত বন্দুকবোৰ আগলৈ প্ৰতিৰক্ষাহীন, তেন্তে ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকক শাস্তি দিয়া হ"ব।
  উদাহৰণস্বৰূপে, গধুৰ ফাৰ্ডিনাণ্ড-১২৮ এখন কেটাপল্টেৰে ঢাকি ৰখাটো ভাল, কিয়নো ২০০ মিলিমিটাৰ কৱচত একোৱেই সোমাব নোৱাৰে। আৰু তেওঁ নিশ্চয়কৈ দুৰ্বল চাল এখন ল"ব। তদুপৰি মেধাৱী ৰাইবাচেংকোৱে বিস্ফোৰণটোক কেনেকৈ নিৰ্দেশিত কৰিব পাৰি সেইটো বুজি পাইছিল। ইয়াৰ বাবে নিয়মীয়া ইনকাণ্ডেচেণ্ট লাইট বাল্বৰ পৰা এটা যন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিলেই হ"ল। তেতিয়া শূন্যতাই বিস্ফোৰণৰ ঢৌটো চুহিব, আৰু সকলো শক্তি এটা বিন্দুলৈ যাব। এই উদ্ভাৱনৰ লগতে বনৌষধি আৰু শুকান ভেঁকুৰৰ মিশ্ৰণেৰে তৈয়াৰী বিশেষ বিস্ফোৰক পদাৰ্থই সৰু বিস্ফোৰক পেকেজ এটাও গুৰুতৰ ধ্বংসৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ৱেৰমাখ্টৰ তীখাৰ জীৱবোৰক গুলীয়াই মাৰিবলৈ মাত্ৰ তিনিটা ডোঙাৰে আটাইতকৈ সাধাৰণ ধনু আৰু স্লিংশ্বট ব্যৱহাৰ কৰে। গতিকে "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ খোজবোৰ ভাঙি পেলালে আৰু ই, এটা শিকাৰু, আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈ, হিষ্টেৰিকভাৱে নিজৰ ইঞ্জিনটো ক্ৰেক কৰি প্ৰায় অন্ধভাৱে এটা প্ৰজেক্টাইল পেলাই দিলে।
  বিখ্যাত "ৱেৰউলফ", কম চিলোৱাট আৰু শক্তিশালী কৱচৰ সৈতে, দেখাত এটা সমতল কচ্ছপৰ দৰে। এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ ছোভিয়েট-জাৰ্মান ফ্ৰণ্টত দেখা দিছিল। ইয়াৰ ভাল ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্য, হাউইটজাৰ-কামানৰ এটা মান্য দূৰত্বত ভেদ কৰিব পৰা ক্ষমতা, আৰু যুদ্ধত ইয়াৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ বাবে "ৱেৰউলফ" লগে লগে চহৰখনৰ চৰ্চাৰ বিষয় হৈ পৰিল।
  কিন্তু ইয়াৰ ট্ৰেকবোৰ এতিয়াও সাধাৰণ, যদিও বহল... অৱশ্যে গাড়ীখনৰ তলৰ অংশটো উৰুৱাই দি অতিৰিক্ত অংশৰে ভিতৰৰ অংশটো থু পেলোৱাটো আৰু ভাল হ"ব।
  তেতিয়া ইতিমধ্যে ই এটা কচ্ছপ, যিটো পাহাৰৰ ওপৰৰ পৰা পেলাই দিছিল এটা শক্তিশালী ৰাছিয়ান ঈগলে। য"ৰ পৰা ভঙা অন্ত্ৰবোৰ হাঁহি হাঁহি ওলাই যায় আৰু নাজী দলৰ হত্যা কৰা সদস্যসকলৰ মাটিৰ হাড়বোৰ হাঁহি হাঁহি ওলাই যায়।
  লিউবভ মাৰ্কভনাই "ৰয়েল টাইগাৰ"ক আণ্ডাৰ-বেৰেল গ্ৰেনেড লঞ্চাৰে আঘাত কৰাটো পছন্দ কৰে - লক্ষ্য হৈছে কেটাৰপিলাৰ, আৰু টেংকটোৱে গতি কৰাৰ ক্ষমতা হেৰুৱাবলৈ হ"লে ৰোলাৰ ড্ৰাইভটো ভাঙিব লাগিব। সামান্য নীলা চুলি, কুটিল কুঁহিয়াৰৰ এগৰাকী শ্যামলা কমচমল সদস্যই হাতত থকা অস্ত্ৰটো পেলাই দিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - দুপৰীয়াৰ আহাৰত নিজকে ৰুটি বনাব!
  ইয়াত আন এটা ক্ষতিগ্ৰস্ত ৱেৰউলফ, ভঙা ৰুডাৰ থকা পাইৰেট ফ্ৰিগেটৰ দৰে, ইতিমধ্যে কাষলৈ পিছলি গৈছে। কৱচ Pokes আৰু "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ সৈতে সংঘৰ্ষ হয়। আৰু ট্ৰেকত থকা দুয়োটা তীখাৰ কফিন জিলিকিবলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰু কেইমুহূৰ্তমানৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটা গোলাবাৰুদৰ বাবে বিস্ফোৰণ ঘটে। বিস্ফোৰণৰ বাবে দুটামান লাইট ট্ৰেন্সপ"ৰ্ট ওলোটা হৈ যায়, আৰু মেচিনগানবোৰ শ্ব"ক হৈ যায়, নিজেই কাৰ্টিজ আৰু কেচিঙৰ সৈতে শুই পৰে। এই সাঁথৰযুক্ত মৃতদেহবোৰ তাৰ পিছত ওলোটা হৈ পৰে।
  আগলৈ জপিয়াই যোৱা "পেন্থাৰ"টোক মাত্ৰ জোৰকৈ গুলীয়াই পেলোৱা আলেচিয়া মুৰাব্যোভাইও নিপুণভাৱে স্কেটিং ৰিংটো কাটি পেলাইছিল, সুন্দৰকৈ কৈছিল:
  - শক্তি পৰি থকা পেশীবোৰত নহয়, মগজুত থাকে য'ত কোনো হুলস্থুল কৰা এন্দুৰ নাথাকে!
  গ্ৰেনেড লঞ্চাৰটো পুনৰ লোড কৰি হাতত ওজন কৰি লিউবভ মাৰ্কভনা আতংকিত হৈ পৰে। গোলাবাৰুদ সৰু, আৰু শত্ৰু শক্তিশালী, কিন্তু তথাপিও, আশাবাদ হেৰুৱাই তেওঁ কয়:
  - এটা ওক গছৰ মূৰ আৰু এটা ঢালাই লোহাৰ মূৰ্তি যুদ্ধত কাটি পেলোৱা এটা পচি যোৱা ষ্টাম্পৰ চিন!
  আৰু তেওঁ লগতে কয়:
  -অক গছৰ দেহৰ সৈতেও, বুজাবুজি চুটি কৰি, ই কেৱল এটা ষ্টাম্প, আন কাৰোবাৰ আসনৰ তলত!
  ইতিমধ্যে ৰৈ গৈছে এক অভিশপ্ত ডজন গধুৰ বাহন। বৃদ্ধ আগ্নেয়গিৰিৰ দৰে ধূমপান কৰা ভঙা আৰু অসহায় টেংকবোৰ একেবাৰেই ভয়ংকৰ নহয়। অজগৰটোৱে মূৰ হেৰুৱাইছে আৰু ইয়াৰ সাজসজ্জিত ছালখন স্মৃতিগ্ৰন্থ হিচাপে বিক্ৰী কৰা হ"ব।
  কিন্তু বাকীসকলে তেওঁলোকৰ পিছে পিছে গৈ আছে, বিশেষকৈ অসংখ্য সাজসজ্জিত যোদ্ধাসকলে। অগ্ৰণী নায়কসকল আনন্দিত হয়, তেওঁলোকে পলাই নাযায়... ইয়াত স্বয়ংচালিত বন্দুক "ফাৰ্ডিনাণ্ড"-128 গতি বৃদ্ধি কৰে আৰু... ই এটা ছদ্মবেশী গাঁতত এটা ডাঙৰ দুৰ্ঘটনাৰ সৈতে পৰে। ডালৰ ডালটো ভাঙি গৈছে, আৰু ওপৰৰ বহল কেটাৰপিলাৰবোৰহে ওলাই আহিছে আৰু অসহায়ভাৱে গতি কৰিছে। আৰু চঞ্চল "পেন্থাৰ"জনে তেওঁৰ পিছে পিছে উৰা মাৰিলে। ইয়াৰ কুৎসিত, অত্যধিক দীঘল মুখখন বেঁকা হৈ গৈছে আৰু ইয়াৰ ভিতৰত কৱচ বিন্ধি থকা খোলা এটা বিস্ফোৰণ হোৱাৰ দৰে। আৰু তাৰ পিছত টাৱাৰটো নিজেই ভাঙি পেলোৱা হ"ল... অদৃশ্য মাইকী ভৰিৰ দৰে ই আক্ৰমণাত্মকভাৱে বলটোত খুন্দা মাৰিলে। জাৰ্মান টেংকৰ এটা বিশাল ক্ৰু আধা ফাটি গ"ল... এছ এছৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ দুটা ৰূপৰ বিজুলীৰ মনোগ্ৰাম থকা বুট এটা উৰি গ"ল। তেওঁ অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ পৰা এক মিটাৰ পৰিল। অগ্ৰগামী ল"ৰাজনে তেওঁক তুলি লৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - এজন সামোভাৰৰ বাবে ই উপযোগী হ"ব, কিন্তু আমাৰ অভিজ্ঞ ডেকা লেনিনবাদীসকলৰ বাবে জোতা ফালি পেলোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। - আৰু এটা গৰ্জনেৰে, এজন প্ৰাপ্তবয়স্কক অনুকৰণ কৰি, তেওঁ আৰু ক"লে। - টেংকবোৰ ফালি পেলোৱাটোৱেই ভাল!
  ইয়াত আন এটা আচৰিত কথা, আৰু ভাপেৰে ঠেলি দিয়া ঢালাই লোহাৰ পাত্ৰ এটাই জ্বলন্ত অহংকাৰে সাধাৰণ ৰেল এখন ভাঙি বিস্ফোৰণ ঘটাই একেলগে তিনিখন সম্পূৰ্ণ বাহনত জুই লগাই দিলে।
  সোণালী চুলি ধূলিৰ পৰা ম্লান নোহোৱা আলেচিয়া মুৰাব্যোভাই চিঞৰিলে:
  - কিন্তু passaran (স্পেনিছ কমিউনিষ্টৰ শ্লোগান যিটো কিংবদন্তি হৈ পৰিছে - তেওঁলোক পাছ নহ'ব!)!
  অগ্ৰণী মহিলাসকলে আনন্দ কৰে আৰু পৰিস্থিতিৰ ট্ৰেজেডী সত্ত্বেও হাঁহে। কোনো কোনো ঠাইত খন্দা গাঁতত ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক লুকুৱাই ৰখা হয়। ইয়াক পুৰণি কালৰ, শিপিনী পদ্ধতিৰে তৈয়াৰ কৰা হয়। অৱশ্যে, ই ডাইনামাইটতকৈ অলপ দুৰ্বল, কিন্তু ই চেছিছ নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ যথেষ্ট। আৰু ইয়াৰ উপৰিও খালী ভৰিৰে ল"ৰা জিনিয়াছ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সাধাৰণ কাঠৰ গুড়ি, গোবৰ আৰু ঘাঁহৰ পৰা ধ্বংসাত্মক মিশ্ৰণ এটা বনোৱাৰ উপায় উলিয়াইছিল। সস্তীয়া আৰু আনন্দময়! আৰু যেতিয়া বিস্ফোৰণ ঘটিব, তেতিয়া আচৰিত হৈ নোবেলৰ চকু দুটা মূৰৰ পৰা ওলাই আহিব!
  ফ্ৰিটজৰ যথেষ্ট লোকচান হয়, সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ বিকল হয়, কিছুমানে বিপজ্জনক অঞ্চলৰ মাজেৰে পাৰ হয়, কিন্তু গ্ৰেনেড আৰু বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰি তেওঁলোকক সাক্ষাৎ কৰা হয়।
  ইয়াত আনকি অগ্ৰগামীসকলো প্ৰাপ্তবয়স্কতকৈ অধিক বিপদজনক। কাৰণ দ্ৰুত বুদ্ধিমান যুৱ সৈন্যই সৰু সৰু ভাপৰ বেলিষ্টা নিৰ্মাণ কৰিছিল যিয়ে মেচিনগানৰ গতিৰ ওচৰৰ বেগত মাৰাত্মক "উপহাৰ" নিক্ষেপ কৰে। নীতিটো নিজেই পিষ্টন, কিন্তু ইঞ্জিনে কেটাপল্টৰ ব্লেডবোৰ ঘূৰাই দিয়ে, যিবোৰে প্ৰাৰম্ভিক গতিবেগেৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পেলাই দিয়ে। তেওঁলোকে ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক মৌলৰ সৈতে মিহলি ডিষ্টিলড কাঠৰ এলকহলৰ বিশেষ বেগ পেলাই দিয়ে - ধ্বংসাত্মক শক্তি নাইট্ৰ"গ্লিচাৰিনৰ প্ৰায় সমান।
  আঘাত পালে হিটলাৰৰ পৰিবহণৰ পাতল কৱচবোৰে ঠাই এৰি দিয়ে, যাৰ ফলত ক্ৰুসকল নীলা জুইৰ শিখাৰে জ্বলি উঠে। বিষত উন্মাদ হৈ ক্ৰাউটসকলে হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি উঠে আৰু ভয়ত মুখখন বিকৃত কৰি পলাই যায়।
  আনকি কিছুমানে প্ৰযুক্তিও এৰি দিছে...
  একমাত্ৰ দুখৰ বিষয় যে শত্ৰু বহুত আছে, এনে লাগে যেন ভন বকে ইয়াত মূল আঘাত দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হৈ - কিছুমান বাহন মূলতঃ আমেৰিকান বা ফৰাচী আছিল - সকলো বস্তুতে মেচিনগানৰ গুলী ঢালি দি তেওঁলোকে খাদবোৰৰ কাষ চাপিল।
  আৰু সিহঁতে হেজহগবোৰৰ সন্মুখীন হয়... ইফালে আলেনাই সহজেই পঞ্চল্লিশজনক আঙুলিয়াই দিয়ে। অৱশ্যে "ৰয়েল টাইগাৰ" আনকি উন্নত "পেন্থাৰ"ও ল"ব নোৱাৰি, আৰু বিশেষকৈ "ৰয়েল পেন্থাৰ" কপালত ল"ব নোৱাৰি, কিন্তু কাষবোৰ চেষ্টা কৰিব পাৰি। তদুপৰি জাৰ্মানীৰ "পেন্থাৰ" দুৰ্বল, কিন্তু ইয়াৰ গতিৰ বাবে ই দ্ৰুতগতিত ভাঙি যাবলৈ চেষ্টা কৰে... এইদৰেই জাৰ্মান মেচিনগানে আঘাত কৰে, ভয় খুৱাবলৈ চেষ্টা কৰে। সাজসজ্জিত কৰ্মী বাহকৰ বিষয়ে ক"বলগীয়া একো নাই। সকলো ফ্ৰিককে নক আউট কৰি গৰম ধাতুৰ মজিয়াত তেজ থু পেলাবলৈ বাধ্য কৰা হ"ব!
  লিউভভ মাৰ্কভনাই কেটাৰপিলাৰটোৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিছে:
  - আমি হায়েনাক বাজপেয়ীৰে চেপিম!
  সৰু কেলিবাৰৰ বন্দুক এটা ডাঙৰ বন্দুকতকৈ বহু সুবিধা আছে - গুলীৰ হাৰ, ছদ্মবেশত সহজতা। আৰু তেওঁলোকে লক্ষ্য বাছি ল"ব জানে।
  আনকি বহুলভাৱে গৌৰৱান্বিত ৰয়েল লায়নকো, যিটো সৰু কেলিবাৰ বন্দুকৰ পৰা নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে সুৰক্ষিত যেন লাগিছিল, যিখন বাহন ছাৰাটভ বাল্জত ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে দুঃস্বপ্ন হৈ পৰিছিল, যদিহে টাৰেট আৰু হালখন কাষৰ পৰা নিখুঁতভাৱে খুন্দা মাৰে। তাতেই তেওঁৰ আটাইতকৈ দুৰ্বল বিন্দু। আৰু যদি ই যুদ্ধ মোডত পায় তেতিয়া... ই Krauts বাবে বেয়া হ'ব!
  আলেছিয়া মুৰাব্যোভাই তেওঁলোকক চিঞৰিছে:
  - আপোনাৰ হাতত এতিয়াও ষ্টেলিনগ্ৰাড থাকিব! আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডতকৈ এশগুণ বেয়া!
  নাজীয়ে হায়েনাৰ দৰে তীব্ৰভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ে। আৰু ছোভিয়েট ল"ৰাবোৰৰ মাজত নিহত আৰু আহত হৈছে। বিশেষকৈ জীয়াই থাকিবলৈ আৰম্ভ কৰা ডেকা সৈনিকৰ মৃত্যু হ"লে ই অতি দুখজনক। ইয়াত এগৰাকী অতি সৰু কিন্তু সাহসী অগ্ৰণী ছোৱালী, বিস্ফোৰক টোপোলাটো তুলিবলৈ অসুবিধা পাই, নিজকে টি-৪ "এল" মধ্যমীয়া টেংকৰ ট্ৰেকৰ তলত পেলাই দিছে (এই ফ্ৰিকজন এতিয়াও সেৱাত আছে! গতিকে বৃদ্ধি পোৱা ওজন আৰু শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে)। ছোৱালীজনীৰ প্ৰতি মোৰ দুখ লাগে, কিন্তু তাই জীৱনক ভাল পোৱাতকৈ ফেচিবাদক বেছি ঘৃণা কৰে। অগ্ৰগামীগৰাকীয়ে দৃঢ়তাৰে জানে যে তেওঁৰ এই কাৰ্য্য বীৰত্বপূৰ্ণ আৰু প্ৰভু যীচুৱে নিজৰ মাতৃভূমিৰ বাবে মৃত্যু হোৱাসকলৰ বাবে আনন্দৰে স্বৰ্গৰ দুৱাৰ মুকলি কৰিব। এটা বিশাল মাস্কৰ পৰা দীঘল, কিন্তু পাতল যেন লগা ট্ৰাংক এটা থকা এটা কুৎসিত বাকচ জপিয়াই উঠি এটা বৰ্গক্ষেত্ৰৰ টাৱাৰ এটা ফালি পেলায়।
  আৰু সৈন্যসকলে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু নিপুণভাৱে ছদ্মবেশত মেচিনগানে প্ৰতিশোধৰ দিশে খোজ কাঢ়ি যোৱা মটৰ চাইকেলবোৰত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। আৰু হিটলাৰৰ সৈন্যৰ মূৰবোৰ ফাটি গ"ল, শিলাবৃষ্টিৰ দ্বাৰা ভাঙি পেলোৱা পকা চেৰীৰ দৰে। আৰু গুড়ি কৰা ৰসাল জামুৰ ৰসতকৈও বেছিকৈ তেজ বিয়পে।
  আধা নগ্ন Oleg Rybachenko ল'ৰা উদ্ভাৱক তার নাক ফুটা মাধ্যমে whistled...
  - বতাহত এক চেকেণ্ডো নিক্ষেপ নকৰা মানুহৰ পৰা শিল সংগ্ৰহ কৰাৰ সময়!
  নাজীৰ ওপৰত তেওঁ প্ৰথমবাৰৰ বাবে নিজৰ কৌশল পৰীক্ষা কৰা নাছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, গাড়ীৰ ইঞ্জিনে ইঞ্জিনৰ বাবে বায়ু চুহি খায়, কিন্তু গ্ৰেডেড কয়লা আৰু কেইবাটাও অতি কষ্টিক আৰু কাঁইটীয়া বনৌষধিৰ মিশ্ৰণৰ বিষয়ে পাউদাৰ ডিটনেটৰৰ সৈতে কি হ"ব?
  আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ মটৰ চাইকেলৰ গেছ টেংকবোৰ বিস্ফোৰণ হৈ উগ্ৰ জুইৰ ধাৰাবোৰ পেলাই দিয়ে। এনে লাগে যেন নৰকীয় জিনৰ দাঙ্গা চলি আছে। ইয়াত কেইটামান সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহীও নিজৰ অভাগ্য সহকৰ্মীসকলৰ সৈতে যোগদান কৰা হৈছে। আৰু তেওঁলোকৰ পৰা কৱচৰ টুকুৰাবোৰ শ শ মিটাৰ দূৰলৈ উৰি যায়, নিজকে অধিক ভুক্তভোগী হিচাপে বিচাৰি পায়।
  "ৱেৰউলফ"লৈ আঙুলিয়াই আলিয়নুস্কাই শৰীৰৰ তলৰ অংশটোলৈ লক্ষ্য কৰি লয়। তাত উপনীত হোৱাটো কঠিন, কিন্তু নিৰ্দয় স্বয়ংচালিত বন্দুকটোত সোমাই যোৱাৰ একমাত্ৰ সুযোগ এইটোৱেই। আঙুলিৰ মসৃণ গতি, আৰু তাৰ পিছত এটা ঘূৰণীয়া।
  বন্দুকটোৱে কোমল ৰিকোইল দিয়ে, আৰু ফেচিষ্ট মেচিনটো আধালৈ ফাটি যায়। আৰু বগা পটভূমিত ক"লা স্বস্তিকাৰে ফটা ৰঙা পতাকাখন ৰক্তাক্ত বোকাত পৰে।
  Alyonushka বুদ্ধিমান চিন্তা ফুচফুচাই কয়:
  - ন্যায়ৰ বাবে ত্যাগৰ প্ৰয়োজন, দান-বৰঙণিৰ প্ৰয়োজন, আৰু ন্যায়পৰায়ণ কামৰ সফলতাৰ বাবে ত্যাগৰ প্ৰয়োজন!
  আলেচিয়া মুৰাব্যোভাই পেন্থাৰৰ কাষত এটা গধুৰ গ্ৰেনেড যোগ কৰে:
  - যুদ্ধত অনিবাৰ্য ত্যাগহে আত্মসমৰ্পণৰ অদম্য ত্যাগৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সহায় কৰিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বেলিষ্টাৰ পৰা আন এটা ধূলিৰ ডাৱৰ মুকলি কৰি দিলে, যিয়ে তেওঁক হিষ্টেৰিকভাৱে কাহ মাৰিলে, আৰু তাৰ পিছত একেটা কাহৰ ফলত ইঞ্জিনবোৰ বিস্ফোৰণ হৈ ফাটি গ"ল, আৰু চিঞৰিলে:
  - বিৰোধীক পৰিৱৰ্তন দিব লাগিব, কিন্তু পৰিৱৰ্তনৰ সৈতে শত্ৰুৰ ওচৰত হাৰ মানিব নোৱাৰিব!
  ইউ-টাৰ্ণ, আৰ্টিলাৰী ছোৱালীজনীয়ে পৃথিৱীৰ বায়"ৰিদম, আৰু ঘাঁহৰ উশাহবোৰ ভালদৰে অনুভৱ কৰিবলৈ নিজৰ উদং, ধুনীয়া ভৰি দুখন জিৰণি দিয়ে আৰু আকৌ গুলী চলায়, কূটনৈতিক টি-৪টোক হুবহু বাট-অন কৰি আঘাত কৰে।
  ধুনীয়া কমছমোলৰ সদস্যজনে হাঁহি হাঁহি চিঞৰি উঠে:
  - নৰকলৈ যোৱা বুঢ়া!
  আৰু ঠিক তেতিয়াই দুজন ছোভিয়েট ধূসৰ চুলিৰ দাদাক মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণত কাটি পেলোৱা হ"ল। আৰু তেওঁলোক তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি ফুটাত পৰিল। গ্ৰেনেডৰ গোট এটাত মেৰিয়াই থোৱা আন এজন বুঢ়া মানুহ পেন্থাৰ টেংকৰ ৰেখাৰ তলত পৰিল। বিদায়ৰ সময়ত তেওঁ চিঞৰিলে:
  - ষ্টেলিনক গৌৰৱ!
  আল্যোছা মুৰাব্যোভাই জোৰ দি কয়:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  অতি নমনীয় ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি লিউভভ মাৰ্কোভাই কাণ বন্ধ কৰি চিঞৰিলে:
  - মৃতক সন্মান কৰক!
  বগা দাঁত দুটা হাঁহি হাঁহি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আৰু ক"লে:
  - আৰু স্মাৰ্ট সকলক তেওঁলোকৰ জীৱনকালত সন্মান জনোৱা হব!
  সঁচাকৈয়ে এনে শক্তিক প্ৰতিহত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। উদাহৰণস্বৰূপে, ইয়াত হয়তো এতিয়াও "ৰয়েল মাউছ" নাই - তুলনামূলকভাৱে নতুন টেংক, কিন্তু অৱশ্যেই ই-২৫ বলত "লেপাৰ্ড"ও আছে। কিন্তু শ্বাৰমানে খৰখেদা কৰি আছে... এই ক্ষেত্ৰত কিবা কাৰণত আমেৰিকান আৰু ব্ৰিটিছ টেংক কম যদিও ভন বকেহে বৃহৎ পৰিমাণৰ বিদেশী সঁজুলি লাভ কৰিছিল... সম্বলশালী ল'ৰা অলেস্কাই ভাবিছিল যে ইয়াৰ লগত সম্ভৱতঃ সমস্যা আছে ক্ৰুৰ বিকাশ বা যোগানৰ সৈতে।
  কিন্তু শ্বাৰমানক ওলোটা কৰাটো বহুত সহজ... এজন ওখ ৰেম্বলাৰে বিস্ফোৰক মিশ্ৰণ এটা লৈ মাটিৰ পাত্ৰ এটাৰ ওপৰেৰে দৌৰি যায় আৰু... মাত্ৰ এটা শক্তিশালী শ্বকে ভালকৈ সাজসজ্জিত হাৰামীটোক খুন্দিয়াই পেলায়।
  আৰু ইয়াৰ পিছফালে দ্বিতীয়খন আমেৰিকান টেংকটো কাটি পেলোৱা হৈছে, নৰকীয় প্ৰলোভনলৈ যোৱা শব্দটো হ"ল কাঁচিৰ আঘাতত শণ। তৃতীয়টোত জড়তাৰ বাবে ই ক্ষতিগ্ৰস্ত সহকৰ্মীসকলক খুন্দা মাৰে আৰু পৰাজিত কেটাৰপিলাৰ ব্ল"ৱাৰটোও ওপৰলৈ উঠি যায়।
  ল'ৰা জিনিয়াছ অলেগে চিঞৰি উঠে:
  - আগুৱাই নিয়া, আৰু ঠেলি দি থাকিব!
  এইটো সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াৰ বীৰত্বপূৰ্ণ শক্তি!
  উভতি অহাৰ লগে লগে আপুনি আপোনাৰ দীৰ্ঘদিনীয়া অনুপস্থিতিৰ ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিব লাগিব।
  আৰু আৰম্ভণিতে তেওঁলোকে ভাষাটো লৈছিল। দুৰ্গৰ এজন বিষয়াক লাচোৰে ধৰি বান্ধি টানি টানি মুখ্য কাৰ্যালয়লৈ লৈ গ"ল।
  কৃষক ৰজাই আপাত দৃষ্টিত এগৰাকী যুৱতী আৰু তেওঁৰ পত্নীৰ বাবে কেনেকৈ সোনকালে সন্তান বনাব পাৰি তাৰ এটা নিৰ্দিষ্ট গোপন কথা জানিছিল আৰু অতি দ্ৰুত ঘোঁৰাত উঠি উভতি আহিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বসন্তৰ গলি থকা বৰফৰ মাজত আৰ্টিলাৰী আবদ্ধ হৈ পৰিছিল আৰু সেই সময়তে সেনাই অগ্নিময় যুদ্ধ নোহোৱাকৈ যথেষ্ট দুৰ্গটোত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল।
  ইমেলিয়ান পুগাচেভে বন্দীজনক ভাবুকি দি সুধিলে:
  - মই কোন? কাক সন্মান কৰে তেওঁ?
  বন্দীজনে সাহসেৰে উত্তৰ দিলে।
  - তুমি চোৰ আৰু ভণ্ড!
  কছাক জাৰে শুকানকৈ ক"লে:
  - ওলমা!
  শ্বেৰবাটভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - নে হয়তো তাক আবেগেৰে প্ৰশ্ন কৰক?
  পুগাচেভে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ব্যৱস্থা লওক!
  বন্দী বিষয়াজনক টানি লৈ যোৱা হয় নিৰ্যাতনৰ জুপুৰি এটাত। অৱশ্যে তেওঁ কি জানিব পাৰিলেহেঁতেন? যদিহে সেনাৰ কোষাগাৰ য"ত লুকাই থাকে। বা হয়তো মাটিৰ তলৰ পথ এটাৰ ইংগিত দিব পাৰে!
  অৱশ্যে নিৰ্যাতন ইমানেই...
  পুগাচেভৰ হাতত দুশতকৈও অধিক ভাল বন্দুক আছে, আৰু তাই অৱশ্যেই গোলাবৰ্ষণ কৰি বিষয়টো সমাধান কৰিব বিচাৰে, কেৱল আক্ৰমণ চলাব বিচৰা নাই। আৰু তাৰ পিছত উফা আৰু কাজানলৈ ভ্ৰমণ।
  প্ৰাক্তন দোষী ক্লোপুছাক ভিৰ আৰু বন্দুক লৈ উৰাললৈ পঠিওৱা হৈছিল। ৰজাৰ এতিয়াও বহু কাম আছে।
  আৰ্টিলাৰী ডাঙৰ কৰি পুগাচেভৰ সেনাই গোলাবৰ্ষণ আৰম্ভ কৰিলে। গধুৰ বন্দুক গৰ্জন কৰিলে। কামানৰ গুলীবোৰে আঘাত কৰিলে আৰু কামানৰ শক্তি ওলাই আহিল।
  ইতিমধ্যে দুখন দেৱাল ভাঙি গৈছে... আৰু পুগাচেভিটসকলে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে। বাহিনীবোৰ অসমান আছিল আৰু গেৰিচনে প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধ আগবঢ়োৱা নাছিল। কেৱল বিষয়াসকলে সকলোৱে গুলীচালনা কৰি কাটি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কৰ্ণেল আৰু কেপ্তেইনৰ মূৰ উৰুৱাই দিলে। সৈনিকসকলে উচ্চ শত্ৰুৰ সন্মুখত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই আঁঠু লৈ পৰিল।
  পুগাচেভে আন এটা তুলনামূলকভাৱে সহজ জয় লাভ কৰি আগবাঢ়ি যায়। তেওঁৰ সৈন্যবাহিনী দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে যদিও বৰফ গলিলে বহুত মলি আছিল। সাধাৰণতে অৰেনবাৰ্গৰ ওচৰত হোৱা পলমৰ প্ৰভাৱ পৰিছিল।
  কিন্তু এই প্ৰাদেশিক কেন্দ্ৰটোৰ পতনে পুগাচেভৰ কৰ্তৃত্ব বৃদ্ধি কৰিলে আৰু এতিয়া মানুহে তেওঁৰ লগত আৰু অধিক ইচ্ছাকৃতভাৱে যোগ দিলে। বিশেষকৈ বহুত ষ্টেপ মানুহ দৌৰি আহিছিল।
  আৰু এটা বিশাল গোট, আৰু অগণন অশ্বাৰোহী বাহিনী। বহু হাজাৰ যোদ্ধা আছে, কেৱল ইমেলিয়ান ইভানোভিচৰ হাতত ত্ৰিশ হাজাৰতকৈও অধিক আছে, লগতে চিকা আৰু কৃষক ৰজাৰ আন সেনাপতিসকলৰ পৰা আৰু পোন্ধৰ হাজাৰ।
  পুগাচেভে নিজেই য়েটস্কি চহৰখন ভ্ৰমণ কৰিছিল, তেওঁৰ কণমানি পত্নী উষ্টিনিয়াৰ মিঠা আলিংগনত। তাইক সন্তান কৰি দিলে, পুত্ৰ হ"লে ভাল। যিহেতু উত্তৰাধিকাৰীৰ প্ৰয়োজন, যুদ্ধত কি হ"ব পাৰে, কেতিয়াও নাজানে। বিপথগামী গুলী বা কামানৰ গুলীৰ বিৰুদ্ধে কাৰো নিশ্চয়তা নাই। আৰু সেয়ে পৰিয়ালৰ বংশ দীঘলীয়া কৰিবলৈ কোনোবা আছে। অৱশ্যে পুগাচেভৰ পূৰ্বৰ পত্নী ছফিয়াৰ পৰা ইতিমধ্যে সন্তান আছে।
  য়েটস্কি চহৰখনতে কছাকসকল দৃঢ়ভাৱে ঠাইত আছে। শত্ৰুৰ পলায়নৰ চেষ্টা প্ৰতিহত হ"ল। কেইবাজনো সৈন্যক বন্দী কৰা হৈছিল, যিয়ে নিশ্চিত কৰিছিল যে দুৰ্গত দুৰ্ভিক্ষ হৈছে আৰু ই অতি সোনকালে আত্মসমৰ্পণ কৰিব বা মৃত্যুমুখত পৰিব। গতিকে ধুমুহা মাৰি লাভ নাই।
  আৰু এমেলিয়ানে বিশেষ আক্ষেপ নকৰাকৈয়ে নিজৰ ফ্ৰিস্কি, থ্ৰুব্ৰেড ষ্টেলিয়নত উঠি চহৰখন এৰি গ"ল।
  বিদ্ৰোহীসকল দৃঢ়ভাৱে চেলিয়াবিন্স্কত আছিল। চাইবেৰিয়ান কৰ্পছৰ সেনাপতি ডেলঙে অৰেনবাৰ্গৰ পতনৰ কথা জানিব পাৰি খৰখেদাকৈ চহৰৰ পৰা পিছুৱাই গ"ল। সাধাৰণতে তেওঁ কাপুৰুষ আছিল, বিদ্ৰোহীয়ে ঘেৰি ধৰিলে এই কেন্দ্ৰটো এৰি থৈ গৈছিল।
  যদিও একে সময়তে বাস্তৱ ইতিহাসত ডেলঙেই পুগাচেভৰ ওপৰত পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰিছিল, আনকি তেওঁক আচৰিত কৰি তুলিছিল। তাৰ পিছত কৃষক ৰজাৰ সেনাই চাৰি হাজাৰ নিহত আৰু একে সংখ্যক লোকক বন্দী কৰে। কিন্তু এতিয়া ডেলং পিছুৱাই গৈছে, আৰু তেওঁৰ সৈন্যসকলে সঘনাই দেশ এৰি গৈছে।
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে কুংগুৰে শক্তিশালীভাৱে ৰক্ষা কৰি আছে, আৰু এই চহৰখনক দ্ৰুতভাৱে ল"বলৈ, যিখন চহৰৰ কৌশলগত গুৰুত্ব অতিশয় বেছি, ইমেলিয়ান পুগাচেভে কৰ্ণেল অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু কেপ্তেইন মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাক তেওঁৰ ওচৰলৈ পঠিয়াই দিলে।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে সদায়ৰ দৰেই গলি যোৱা বসন্তৰ বৰফৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ দৌৰিছে।
  দ্ৰুততম লৰচৰ কৰা ঘোঁৰাতকৈ ইহঁত বেছি দ্ৰুত, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল, অধিক স্থিতিস্থাপক। ইহঁতে বহু ঘণ্টা ধৰি দৌৰিব পাৰে, লেহেমীয়া নকৰাকৈ, আৰু ক্লান্তিৰ আভাস নোহোৱাকৈ - ইহঁতৰ শৰীৰটো অমৰ, আৰু সেয়েহে অক্ষম।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অৱশ্যে পুগাচেভক সহায় কৰাটো সঠিক নেকি সেই বিষয়ে সন্দেহ কৰিছিল যদিও তেওঁৰ চিৰন্তন, অক্ষম শৰীৰটোৰ ওপৰত কাম কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল। যদিও কেথেৰিন দ্বিতীয় এগৰাকী ভাল ৰাণী আছিল।
  ইউক্ৰেইনৰ এটা অংশৰ সৈতে ক্ৰিমিয়া আৰু বেলাৰুছকে ধৰি বহুখিনি জয় কৰিছিল।
  কিন্তু কোনে জানে, হয়তো ইমেলিয়ান জয়ী হ"লে ৰাছিয়াই আৰু অধিক সাফল্য লাভ কৰিব।
  যদিও লেনিনৰ অক্টোবৰৰ অভ্যুত্থান আৰু তাৰ পিছৰ গৃহযুদ্ধৰ সৈতে তুলনাযোগ্য সাম্ৰাজ্যখনৰ বাবে এইটো এক শ্বক। ইতিমধ্যে তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণক যথেষ্ট কাটি পেলোৱা নাই কিয়? হায়, গৃহযুদ্ধৰ হাঁহিবোৰ।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে কুংগুৰলৈ দৌৰি যায় আৰু মনতে ভাবিছে।
  তথাপিও অৱশ্যেই বহু কথা ভাগ্যৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল আৰু ভাগ্যই এজন গড় শাসককো মহান কৰি তুলিব পাৰে।
  আৰু যে দ্বিতীয় নিকোলাছ নিজৰ ক্ষমতা আৰু প্ৰতিভাৰ ক্ষেত্ৰত ভ্লাদিমিৰ পুটিনতকৈ স্পষ্টভাৱে উচ্চ আছিল। কিন্তু পিছৰজনৰ ভাগ্য আছিল অসাধাৰণ, চেংগিছ খানৰ তুলনাত নীচ নাছিল।
  এটা ভাগ্যৰ টুকুৰাই আন এটালৈ লৈ যায় আৰু বিপৰীতভাৱে। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে দৌৰি আহি ভাবিলে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, ছলমান ৰাডুয়েভক বন্দী কৰা, আনকি ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণতো, এক অতি কম সম্ভাৱনাপূৰ্ণ পৰিঘটনা। বাৰু, সঁচাকৈয়ে, ইয়াৰ সম্ভাৱনা কি, বিশেষকৈ যিহেতু আমি এটা বিৰল স্কামবেগৰ কথা কৈছো। পৰৱৰ্তী সময়ত এজনো বিখ্যাত উগ্ৰপন্থী নেতাক জীৱিত অৱস্থাত বন্দী কৰা নহ"ল। সকলোৰে মৃত্যু হ"ল। তদুপৰি ছামিল বাছায়েভ আকস্মিক হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। আচলতে যদি প্ৰথম নম্বৰৰ সন্ত্ৰাসবাদীৰ পথটো ইমানেই জনা গৈছিল যে তেওঁৰ তলত খনি ৰোপণ কৰা হৈছিল, তেন্তে তেওঁক কেৱল বিমান আক্ৰমণৰ আঘাতত কিহে বাধা দিছিল? ই বহুত বেছি নিৰ্ভৰযোগ্য হ"ব! নে আনকি গেছ বন্ধ কৰি তাৰ পিছত বাছায়েভৰ বিচাৰৰ পৰা এটা ডাঙৰ শ্ব" বনাওক?
  নাই, সম্ভৱতঃ এই ক্ষেত্ৰতো পুটিনৰ ভাগ্য ভাল আছিল, গতিকে শ্বামিল বাছায়েভৰ সম্পূৰ্ণ আকস্মিক মৃত্যু হৈছিল।
  কিন্তু ধৰি লওক ছলমান ৰাডুয়েভৰ ডিটেনচনৰ সময়ত মৃত্যু হয়, বা ফান্দটো একেবাৰে এৰাই চলিছে। পুটিনে কেইশতাংশ ভোট হেৰুৱাইছে, আৰু নিৰ্বাচন দুটা ৰাউণ্ডত অনুষ্ঠিত হয়। ইতিমধ্যে এইটো নিৰ্বিবাদ প্ৰিয়জনৰ বাবে পৰাজয় আৰু জিউগানভৰ বাবে জয়।
  আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ড কেনে হ"লহেঁতেন সেয়া এতিয়াও জানিব পৰা হোৱা নাই। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে প্ৰতিবাদী ভোটাৰ গঠন হ"লহেঁতেন, আৰু পুটিনে বেছি পতিয়ন যোগ্যভাৱে জয়ী হ"লহেঁতেন বুলি ক"ব নোৱাৰি। কিন্তু মূল কথাটো হ"ল উদ্বোধনী অনুষ্ঠানটো এমাহ পিছত হ"লহেঁতেন৷ আৰু বসন্তকালীন অধিবেশনত ফেডাৰেচন কাউন্সিলৰ সংস্কাৰৰ প্ৰস্তাৱ দিবলৈ পুটিনে সময় নাপালেহেঁতেন। আৰু পতনৰ সময়ত তেওঁৰ বিৰুদ্ধে বিৰোধী শক্তিৰ গুৰুতৰ মিত্ৰজোঁট গঠন হ"লহেঁতেন।
  কমিউনিষ্ট, কৃষক, ইউনিয়ন অৱ ৰাইট ফৰ্চ, অ"ভিআৰ, ইয়াব্লোকোৰ সংখ্যাগৰিষ্ঠতা থাকিব আৰু ফেডাৰেচন কাউন্সিলৰ সংস্কাৰত বাধা দিব। এনটিভিৰ ৰাষ্ট্ৰীয়কৰণৰ বিৰোধিতাও কৰিব।
  ডুমা আৰু বৰ্তমানৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ মাজত হোৱা কঠিন সংঘৰ্ষৰ পুনৰাবৃত্তি হ"ব, য়েলচিনৰ দৰেই। আৰু এনে পৰিস্থিতিত পুটিনৰ হয়তো খোড"ৰকোভস্কিক গ্ৰেপ্তাৰ কৰি কমিউনিষ্ট আৰু এছ পি এছ আৰু ইয়াব্লোকোক প্ৰবল আঘাত দিয়াৰ সংকল্প নাথাকিবও পাৰে। তদুপৰি ইতিহাসৰ পৰিৱৰ্তনে বহুখিনি প্ৰভাৱিত কৰে। আৰু পৰিস্থিতি যদি মাত্ৰ অলপ সলনি হ"লহেঁতেন তেন্তে ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণ নহ"লহেঁতেন। আৰু তেতিয়া পুটিন আফগানিস্তানৰ যুদ্ধত জড়িত হ"লহেঁতেন, আৰু সম্ভৱ যে তেওঁ মাত্ৰ এটা কাৰ্যকালহে চলিলহেঁতেন।
  আৰু গৌৰৱ কৰা একনায়কত্ববাদীজনেও গুচি গ"লহেঁতেন, থু পেলালেহেঁতেন আৰু শূন্য ৰেটিং লৈ, ঠিক য়েলচিনৰ দৰেই।
  এনেকুৱাই হয়, কেতিয়াবা সৰু দুৰ্ঘটনাৰ পৰা। কিন্তু একেজন দ্বিতীয় নিকোলাছৰ বাবে এডমিৰেল মাকাৰভৰ মৃত্যু নহ"লে জাপানৰ ওপৰত তেওঁৰ জয় হ"লহেঁতেন। আৰু তেতিয়া সমগ্ৰ চীন অৱশ্যেই ৰাছিয়ান হৈ পৰিব! আৰু তেতিয়া জাৰ্মানী আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী পৰাজিত হ"লহেঁতেন।
  হয়, এটা বিফলতাই কেনেকৈ আন এটা বিফলতালৈ লৈ যায়, আপুনি দেখিব পাৰে।
  টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে দৌৰি গ"ল, খালী ভৰি দুখনে নিয়ৰত ছিটিকি পৰিল। আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অনুপ্ৰাণিত অনুভৱ কৰি উৎসাহেৰে গান গাবলৈ ধৰিলে, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰিলে;
  আমি এটা উন্নত ভাগ্যৰ বাবে যুঁজি আছো
  জীৱন সহজ কৰি তুলিবলৈ মানুহৰ বাবে...
  আৰু আমি অভিশপ্ত গোটটোক চেপি ধৰিম,
  যাতে দুষ্ট বিৰোধী কম হয়!
  
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ গৌৰৱৰ বাবে...
  বিশ্বাস কৰক, ৰুছৰ মানুহবোৰ অজেয়,
  আৰু পৃথিৱীৰ সকলোকে অধিক ধুনীয়া কৰি তুলিব!
  
  আমাক আমাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিবলৈ সুযোগ দিয়া হৈছে,
  পিতৃভূমিৰ মহত্ত্ব ৰক্ষা কৰি...
  আৰু কেতিয়াবা জীৱনটো কেৱল এখন চিনেমা,
  যদিও ই স্বৰ্গৰ প্ৰতিফলন হ"ব লাগে!
  
  প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ সপোন পূৰণ কৰাটো প্ৰয়োজন,
  বুদ্ধিমানে বিশ্বাস কৰক, সাম্যবাদ...
  যাতে পৃথিৱীত অধিক সুখ থাকে,
  আৰু প্ৰতিশোধৰ জুই নাহিল!
  
  আমাৰ ৰজা মহান প্ৰতিভাশালী পুগাচেভ,
  তেওঁ কৃষকসকলক পবিত্ৰ সংগ্ৰামলৈ উন্নীত কৰিলে...
  যিকোনো ব্যৱসায় কান্ধলৈকে হ"ব,
  আৰু ছোৱালীজনীক ভাল পাওঁ খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোক!
  
  আমি আৰু অধিক শক্তিশালী চয়তান হৈ যাম,
  যখন আমি বিজ্ঞানৰ দিগন্ত স্থানান্তৰিত...
  খলনায়ক খুৰাৰ তলত থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়,
  যদিও ফটা এওৰ্টাৰ পৰা তেজ ওলাই আছে!
  
  হয়, আমাৰ কাৰণ কেৱল বন্ধুসকল,
  আমি আমাৰ গৃহভূমি সুখী কৰিব পাৰো...
  বিশ্বাস কৰক জনগোষ্ঠীবোৰ সকলো এটা পৰিয়াল,
  গ্ৰেট, আটাইতকৈ উজ্জ্বল ৰাছিয়া!
  
  মানুহে সাহসেৰে দিগন্তলৈ চায়,
  দুষ্ট মেঘে আকাশ ঢাকি নাযাওক...
  আমি শত্ৰুক জয়ী স্ক"ৰ দিম,
  আৰু আপুনি হ"ব, যুদ্ধত ভাগ্যৱান নাইট!
  
  কাপুৰুষ শব্দটো মই নাজানো
  'আমি ৰাছিয়ানসকল একেবাৰেই নীচ নহয়...
  আমাৰ হাতত আছে স্বৰগ, বগা যীচু,
  আৰু চিৰদিনৰ বাবে মে" মাহ উপভোগ কৰিব!
  
  ঘূৰণীয়া নৃত্যত ছোৱালী আৰু ল"ৰা,
  'আমি খালী ভৰিৰ ছোৱালীবোৰ প্ৰৱেশ কৰি আছো...'
  কাৰণ, সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ ৰড আমাৰ বাবে,
  মগজুহীন কপৌ নহ'বা ল'ৰা!
  
  আৰু লেনিনে আমাক যুঁজিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল,
  জ্ঞানী স্টেলিনে কৃতিত্ব আশীর্বাদ...
  শক্তিশালী কেৰুবে ডেউকা মেলিব,
  আৰু আমাৰ পেশীবোৰ কেৱল তীখাৰে গঠিত!
  
  পিতৃভূমিৰ মহামহিম হ"ব
  যে আমি ঈশ্বৰৰ বাবে এনে যোদ্ধা...
  আহক আমি তীখাৰ তৰোৱালেৰে আমাৰ মহিমা নিশ্চিত কৰোঁ,
  কোনখন ঢাল জাল কৰা হৈছিল স্বৰোগত!
  
  মুঠতে প্ৰভুৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হওক,
  সবচেয়ে উজ্জ্বল ৰাছিয়াৰ গৌৰৱলৈ...
  আমি মাত্ৰ নাইট ঈগলবোৰক চিনি পাওঁ,
  বগা ঈশ্বৰ খ্ৰীষ্ট মচীহ আমাৰ পিছফালে আছে!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সুন্দৰকৈ গাইছিল, মাতবোৰ ইমানেই ভৰপূৰ আৰু স্পষ্ট আছিল। আৰু একে সময়তে শক্তিশালী, অপেৰাৰ দৰে মহৎ। কেইবাটাও পহুই ল"ৰাকেইটাক খেদিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু সিহঁত সোনকালে পিছ পৰি গ"ল। অমৰ ল'ৰাবোৰে বেছি বেগেৰে লৰালৰিকৈ গৈ আছে। দুৰ্বলতা বা সন্দেহ নাজানে। যদিও নাই, পিছৰটো হয়তো জনা যায়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজেই তীব্ৰ সন্দেহ কৰিছিল যে কেথেৰিন, এগৰাকী সক্ষম কিন্তু নিৰক্ষৰ কছাকক সলনি কৰাৰ যোগ্যতা আছে নে নাই। অৱশ্যে কৌতুকটো তেওঁৰ ওপৰত। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে দীঘলীয়া যাত্ৰাৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ জনপ্ৰিয় এফ"ৰিজম ৰচনা কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে অতি বুদ্ধিমান আৰু সুন্দৰভাৱে কৰিলে।
  এইবোৰ ল"ৰা-ছোৱালী;
  যুদ্ধ ডমিনোৰ খেলৰ দৰে, কেৱল ভঙা ডমিনোহে আৰু সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰি - পৃথিৱীখনে ধৰি ৰাখে!
   ভাগ্যই হৈছে সাহসৰ পুৰস্কাৰ, আৰু হুলস্থুলৰ শাস্তি!
  ম'হ বলীয়া, গাধ জেদী, সিংহ সম্ভ্ৰান্ত, আৰু শিয়াল ধূৰ্ত, কিন্তু মানুহ সকলো ব্যৱসায়ৰ জেক!
  অত্যাচাৰীয়ে ষড়যন্ত্ৰ কৰি ভাল পায়, কিন্তু নিৰ্বাচনত ষড়যন্ত্ৰ ভাল নাপায়!
  এজন ৰাজনীতিবিদে শাসন কৰি ভাল পায়, কিন্তু শুদ্ধকৈ কাম কৰি ভাল পায়!
  সিংহৰ ঠাই ল"বলৈ হ"লে সঠিক ঠাইত শিয়াল হ"ব লাগিব!
  গাধ নহ'বা - কাণ দুখন টানিব!
  মানুহজন মাখি নহয়, কিন্তু মধুৰ কথাৰ প্ৰতিও সহজলভ্য!
  ঢালাই লোহাৰ মুঠি থকাটো ভাল - ওক গছৰ মূৰতকৈও বেয়া!
  অতি অনৈতিক ৰাজনীতিবিদে নৈতিকতা পঢ়ি ভাল পায়!
  ৰাজনীতিবিদৰ মুখৰ পৰা ওলোৱা মৌৱে জাৰণ কৰে তীখাৰ নাঙল এখন!
  যুদ্ধই বেয়া নহয়, পৰাজয়হে বেয়া!
  যুদ্ধই কোনো আনন্দ কঢ়িয়াই আনে, কিন্তু বিজয়ে ট্ৰফী আনে!
  অত্যাচাৰীজন প্ৰায়ে মিঠা-মধুৰ, কিন্তু তেওঁৰ লগত জীৱনটো মৌ নহয়!
  ভিত্তি কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি তেওঁলোকে উচ্চ সিংহাসনত আৰোহণ কৰে!
  পোষ্ট যিমানেই বেছি হ"ব সিমানেই ৰিচিভ কৰাৰ পদ্ধতি কম!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ মধুৰ ভাষণত নিৰাশাৰ তিক্ততা বিকিৰণ!
  সেনাপতিৰ পোনপটীয়া কথাই বেকফাইৰ কৰে!
  আটাইতকৈ ভংগুৰ অৱস্থাটো হ"ল ওক গছৰ মূৰ থকাটো!
  উলংগ হৈ যাবলৈ জোতা!
  ৰাজনীতিবিদজনে বেছি কথা কয়, কিন্তু মনে মনে ডাঙৰ ডাঙৰ কাম কৰা হয়!
  শিয়ালে সিংহক আউটৱিট কৰিব পাৰে, কিন্তু নিগনিক খুৱাব নোৱাৰে!
  একনায়কত্ববাদীয়ে সপোনত পাখিবিহীন ঈগল হ"ব বিচাৰে!
  এজন মানুহৰ বাবে টকা, গৰুৰ গাখীৰৰ দৰে, কৃপণালিৰ পৰা টেঙা হৈ উদাৰতাৰ পৰা নোহোৱা হৈ যায়!
  অসুবিধা নোহোৱাকৈ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, সঁচা, হয়! কিন্তু তাৰ পিছত, কি কষ্টেৰে সি তাৰ পিছত সকলো কাম কৰে!
  ওক মূৰৰ ৰাজনীতিবিদজনে লগৰ দৰেই ভাগ্যৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছে!
  চোৰ যিমানেই ডাঙৰ সিমানেই শাস্তি কম!
  ৰাজনীতিবিদজনে নিজৰ বিবেক অনুযায়ী জীৱন যাপনৰ বাহিৰে আন একোকে অৱজ্ঞা নকৰে!
  ৰাজনীতিবিদজনৰ বিবেক সৰু, কিন্তু বিশাল উচ্চাকাংক্ষা!
  অত্যাচাৰে যোদ্ধাক জল্লাদলৈ, কাপুৰুষক সাহসীলৈ, বিনয়ীক অহংকাৰীলৈ পৰিণত কৰে!
  কল্পবিজ্ঞান হৈছে অৰ্থহীনতা আৰু অৰ্থহীনতাৰ প্ৰতিযোগিতা! একে সময়তে ইয়াতকৈ বেছি বৈজ্ঞানিক আৰু যুক্তিবাদী ধাৰা নাই!
  যুদ্ধত ই অপেৰাৰ দৰেই - সকলোৱে নিজৰ নিজৰ গান গায়, কেৱল প্ৰমপ্টৰজনহে চোৰাংচোৱা হ"ব পাৰে!
  আধুনিক নাৰীয়ে এজন পুৰুষক সকলো ক্ষমা কৰে - দৰিদ্ৰতাৰ বাহিৰে!
  চোৰাংচোৱা বিষয়াৰ পৰা চোৰাংচোৱা কেনেকৈ পৃথক হয় জানেনে?
  মই জানো! আমাৰ মাত্ৰ চোৰাংচোৱা বিষয়া - বিদেশী সকলো চোৰাংচোৱা!
  খালী মূৰ বা খালী মানিবেগ থাকিলে কি ভাল? অৱশ্যে খালী মূৰ এটা লৈ - ইমান লক্ষ্যণীয় নহয়!
  মনটোৱেই হৈছে ধন-সম্পত্তিৰ শ্ৰেষ্ঠ সংগ্ৰাহক!
  বুদ্ধি আৰু ভাগ্য: প্ৰেমত পৰা দম্পতী - সফলতা, ধন-সম্পত্তি, পদবীৰ জন্ম দিয়ে, কিন্তু সোনকালে বিচ্ছেদ হয়!
  গৌৰৱান্বিত পুৰুষে পৰামৰ্শ শুনিবলৈ সহজ পায় যেতিয়া সেই পৰামৰ্শ এগৰাকী মহিলাই দিয়ে - যদিহে সেয়া তেওঁৰ পত্নী নহয়!
  এগৰাকী জ্ঞানী পত্নীৰ মূল্য এক সৌভাগ্য! আৰু এগৰাকী উদ্যমী পত্নীয়ে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে মামলা কৰিব পাৰে!
  ব্যক্তিৰ ব্যক্তিত্বক কোনে মূল্য দিয়ে, আৰু নগদ ধনক কোনে মূল্য দিয়ে!
  মানৱতাক দুটা বস্তুৰ দ্বাৰা ধ্বংস কৰিব পাৰি - কম্পিউটাৰ আৰু কম্পিউটাৰ বিজ্ঞানী। প্ৰথমটোৱে মনটোক ক্ষয় কৰিব, পিছৰটোৱে তাৰ সুবিধা ল"ব নোৱাৰিব!
  যুদ্ধত গ্ৰেনেড এজন সতীৰ্থ!
  সাধাৰণতে কৌতুক কোৱা ডালিম এটা বাদাম ফাটিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা ফেবাৰ্গৰ কণীৰ দৰে!
  প্ৰতিভা আত্মাৰ দৰে: ইয়াক কাঢ়ি নিব নোৱাৰি, কিন্তু ইয়াক ধ্বংস কৰিব পাৰি!
  প্ৰতিশোধ সন্মানৰ যোগ্য নহয় - শালীনতাৰ প্ৰতিশোধ!
  ঈৰ্ষা অপৰাধৰ বীজাণু, স্বাৰ্থপৰতাই পানী দিয়া, অলসতাই খুৱাই দিয়া!
  এলাহ সকলো অপৰাধৰ ভিতৰত আটাইতকৈ বেয়া!
  চাবুকেৰে ষ্টলত ঠেলি দিয়া ম"হৰ দৰে জীয়াই থকাতকৈ তৰোৱাল লৈ মৰ্যাদাৰে মৰি যোৱাটোৱেই ভাল!
  যুদ্ধত সাহসে ধূৰ্ততাক পৰাস্ত কৰিব পাৰে, কিন্তু ধূৰ্ততাই কেতিয়াও সাহসক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  যুদ্ধই জীৱনক ভয়ংকৰ কৰি তোলে, আৰু মৃত্যুক যোগ্য আৰু সুন্দৰ কৰি তোলে!
  এজন সেনাপতিৰ বাবে বিনয় এটা বিৰল গুণ, কিন্তু ইয়াৰ ফলত ই আৰু অধিক মূল্যৱান হৈ পৰে!
  - Jackal শব্দ কল শব্দৰ সৈতে ব্যঞ্জনবৰ্ণ!
  সিংহৰ সিংহৰ এটাই সুবিধা আছে - মৰ্যাদাৰে মৃত্যুৰ সুযোগ!
  প্ৰযুক্তি হৈছে শৌৰ্য্যৰ জল্লাদ!
  - কিন্তু সঁচা নহয়! আচলতে প্ৰযুক্তিৰ স্তৰ যিমানেই উচ্চ হ"ব সিমানেই যুদ্ধক্ষেত্ৰত বুদ্ধিমত্তা আৰু সম্বলৰ প্ৰয়োজন!
  য'ত মাতৃভূমিৰ স্বাৰ্থ আৰম্ভ হয়, ব্যক্তিগত মংগলৰ অন্ত পৰে!
  স্বাধীনতাৰ লগত অনুশাসন সংযুক্ত হ"ব লাগিব। অৰাজকতা স্বাধীনতাৰ বিপৰীতমুখী!
  টেনেচিয়াছ মেম"ৰী হৈছে শ্ৰেষ্ঠ গুৰু! সাধাৰণতে তৰোৱালেৰে স্বাধীনতা জয় কৰিব পাৰি, কিন্তু যুক্তিৰ সহায়তহে স্বাধীনতা বজাই ৰাখিব পাৰি!
  - শক্তিশালী যোদ্ধাই আন এজনক বচালে, ইয়াৰ বাবে বিশেষ সন্মানৰ প্ৰয়োজন নহয়!
  কাৰণ, যেতিয়া আপোনাৰ হৃদয়ত শৌৰ্য্য জ্বলি উঠিব, তেতিয়া আপুনি আপোনাৰ দাসসকলৰ ৰক্ষাৰ বাবে আপোনাৰ ঢালখন ওপৰলৈ তুলিব!
  হাৰামীৰ নীচতা সৎ মানুহৰ বাবে অজুহাত নহয়, যিহেতু মলিৰ উপস্থিতিয়ে লেতেৰা মানুহক ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে!
  প্ৰেম কেতিয়াও সস্তীয়া নহয় - বিশেষকৈ যদি আপুনি আপোনাৰ মানিবেগেৰে নহয়, আপোনাৰ আত্মাৰে ধন দিয়ে!
  তেজ বোৱাই দিয়াৰ ন্যায্যতা দিব পৰা একমাত্ৰ কথাটো হ"ল যদি ফলস্বৰূপে চকুলোৰ বৈ যোৱা বন্ধ হয়!
  ধনৰ বাবে সেৱা কৰাসকলে কেতিয়াও যুদ্ধত তুলনা কৰিব নোৱাৰিব যিসকলে সাহসী হৃদয় আৰু স্বাধীনতাৰ হেঁপাহৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হয়!
  শিশুৰ চকুলো বিপদজনক কাৰণ ই সভ্যতাক ধুই পেলোৱা এক উত্তাল ধাৰালৈ পৰিণত হয়!
  সেনাপতি পদটো অতিৰিক্ত ৰেচন নহয়, অতিৰিক্ত দায়িত্ব আৰু গধুৰ বোজা!
  ইয়াতকৈ বেছি গুৰুত্বপূৰ্ণ কি সেয়া জনা নাযায় - সকলো ভোকাতুৰক খুৱাই দিয়া বা এটা শিশুৰ চকুপানী মচি পেলোৱা!
  সোণ তীখাতকৈ কোমল, বৰঞ্চ হৃদয়ত আঘাত কৰে!
  অস্ত্ৰই সৈনিকক শক্তিশালী কৰে নহয়, সৈনিকৰ অস্ত্ৰহে!
  সঁচাকৈয়ে মেচিনগানৰ সৈতে দীঘলীয়া কথা-বতৰাৰ ফলত কাণত গুলীচালনা হয়!
  যৌনতা আটাইতকৈ ধ্বংসাত্মক অস্ত্ৰ, বিশেষকৈ ইয়াৰ সুলভতাৰ বাবে বিপদজনক!
  যিকোনো অস্ত্ৰৰ ফলপ্ৰসূতা নিৰ্বাচিত ভুক্তভোগীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে, আৰু যৌনতাৰ ক্ষেত্ৰত তাতোকৈ বেছি!
  যৌনতা আটাইতকৈ মানৱীয় অস্ত্ৰ, আন মাৰাত্মক অস্ত্ৰৰ দৰে নহয়, ই জীৱন দিয়ে!
  প্ৰেমে খুব কমেইহে হত্যা কৰে, কিন্তু প্ৰায়ে আঘাত দিয়ে!
  উদং বুকু এখনলৈ যিয়ে বহু সময় চাই থাকে, তেওঁ পাহৰি যায় জাতীয় পতাকাখনৰ ৰূপৰেখা !
  মটৰ নথকা মাৰ্চিডিজতকৈ পেডেল থকা চাইকেল ভাল!
  পুৰণি অস্ত্ৰটো লাঠিৰ দৰে, নিৰ্ভৰযোগ্য, কিন্তু কোনো কৌশল নাই!
  খোজ কঢ়াটো বেছি খৰতকীয়া নহয়, কিন্তু সস্তা - বিশেষকৈ ডাক্তৰৰ পৰা ৰাহি হ"ব!
  টকা ৰেচকৰ দৰে - তাৰ লগত সততা আৰু সাহসেই মানুহক এৰি যায়!
  এক চেকেণ্ডতে মৰি যোৱাতকৈ অন্বেষণত এদিন হেৰুৱাই পেলোৱাটোৱেই ভাল!
  যুদ্ধত হুলস্থুল হয় - কবৰলৈ দৌৰা!
  বেছিভাগ বন্দীয়েই তেওঁলোকক পহৰা দিয়াসকলতকৈ আত্মাত বহুত উজ্জ্বল আৰু হৃদয়ত বিশুদ্ধ! বন্দীতকৈ এটা শিকলি নৈতিক হ"ব নোৱাৰে!
  সৰু শৰীৰটো চোকা কটাৰীৰ দৰে, কিন্তু চোকা কৰিব নোৱাৰি!
  এগৰাকী নাৰীৰ চকুলো মুকুতাতকৈ ভাল, প্ৰতিটো টোপাল সোণৰ মুদ্ৰা!
  এটা শিলৰ কুঠাৰ আৰু পাৰমাণৱিক শক্তি এটা দয়ালু হৃদয়ত প্ৰয়োগ কৰিব লাগে!
  ধনী আত্মা আৰু সোণৰ হৃদয় থাকিলে দৰিদ্ৰতাক লাজ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই!
  প্ৰগতিয়ে অন্ধবিশ্বাসক ঢাকি ৰাখে!
  এজন হত্যাকাৰীৰ ভদ্ৰতাৰ নিখুঁততা আৰু এজন পাওনাদাৰৰ অহংকাৰ!
  এজন চকীদাৰৰ দাম বাগিচাৰ ভয়ংকৰ কুকুৰতকৈ বেছি নহয়!
  যুদ্ধত এজন সেনাপতিক পৰাস্ত কৰাটো জয়ৰ সমান!
  অসমাপ্ত শত্ৰু এটা অচিকিৎসা ৰোগৰ দৰে - জটিলতাৰ আশা!
  উচ্চ জ্ঞান দামী মদৰ দৰে - তলৰ সকলৰ পৰা লুকুৱাই ৰখাই ভাল!
  যদি আপুনি দুটা মুদ্ৰা পেলাই দিয়ে, তেন্তে প্ৰথমে ডাঙৰটো নহয়, বেছি দামীটোহে তুলি লওক! আৰু বাকীখিনি দুখীয়াক দিয়ক!
  পৰাজয় সদায় দুৰ্যোগ, যদিহে আপুনি বিনিময়ত বহুত টকা নিদিয়ে!
  এগৰাকী মৰমলগা ভদ্ৰমহিলাৰ হাতত মৃত্যুবৰণ কৰি কেৱল এজন অসংশোধন ৰোমান্টিকেহে আনন্দিত হ"ব!
  প্ৰাগমেটিষ্টে নতুন জীৱনৰ জন্ম দিয়াটোৱেই বেছি পছন্দ কৰে!
  সাহসে অপৰ্যাপ্ত প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষতিপূৰণ দিব পাৰে, কিন্তু প্ৰশিক্ষণে কেতিয়াও সাহসৰ ক্ষতিপূৰণ নিদিয়ে!
  শিক্ষাৰ ঠাই প্ৰতিভাই ল"ব পাৰে, কিন্তু শিক্ষাই কেতিয়াও প্ৰতিভাৰ ঠাই ল"ব নোৱাৰে!
  উত্তেজনা আৰু ক্ৰোধ মাথোঁ শৌৰ্য্য আৰু সাহসৰ কৃত্ৰিম অংগ!
  ভাগ্যই মৌমাখিৰ দৰে নিশ্চয় উৰি যাব য"ত প্ৰজ্ঞা আৰু কষ্টৰ অমৃত পকিব!
  ঈগলৰ দৰে কৃমিটো সহজে নোহোৱা হৈ যায়। নিম্নটো সদায় লুকাই থাকে, কিন্তু উচ্চতাটো দুৰ্বল!
  দাসত্বত ধৰি ৰখা শিকলিডালে ইমানেই নহয় যে ভয়-অন্ততঃ এটা লিংকৰ দুৰ্বলতাই সাহস দিয়ে!
  মাতৃভূমি, নাৰী, পিতৃ-মাতৃৰ বাবে মৰি যোৱাটো সন্মানজনক, কিন্তু তাৰ বাবে জীয়াই থকাটো আৰু ভাল!
  যুদ্ধত সুবিধা লাভ কৰাটো উপলব্ধি কৰাতকৈ সহজ! পিছৰটো পৰাজিত সিংহৰ চাৰিওফালে মাখি চিকাৰ কৰাৰ দৰেই!
  জিভা আকাৰ সৰু হ"লেও শৰীৰৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী অংগ। তেওঁ লাখ লাখ সৈন্যবাহিনী লৰচৰ কৰে আৰু কেঁচুৱাটোক শান্ত কৰে। ধ্বংস আৰু ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম।
  ঘা নথকা যোদ্ধা পকেট নথকা ধনী মানুহৰ দৰে!
  এজন পুৰুষক জীয়াই থাকিবলৈ শক্তিৰ প্ৰয়োজন, আৰু এগৰাকী নাৰীক জীয়াই থাকিবলৈ শক্তিৰ প্ৰয়োজন!
  মেৰ এটাও ভেড়াৰ মাজত ওপৰলৈ উঠিব পাৰে, কিন্তু সিংহনীৰ মাজত নেতা হ"বলৈ চেষ্টা কৰক!
  জীৱনটো ব্যৱসায় কৰিবলৈ বৰ মূল্যৱান!
  তীখা চোকা, কিন্তু নাৰীৰ জিভা বহুত চোকা!
  নিপুণভাৱে নোৱাৰিলে সাহসেৰে কাম কৰক!
  স্কোয়াডত এজন অসামৰিক লোক যোগ কৰাৰ অৰ্থ হ"ল দুজন সৈনিকক লৈ যোৱা!
  এজন অপেশাদাৰে নিজৰ মূৰ্খামিৰে দহজন বিশেষজ্ঞৰ সুবিধা সামৰি ল"ব!
  এটা বৃহৎ পৰিয়াল হৃদয়ৰ বাবে স্বৰ্গ, মানিবেগৰ বাবে পাৰ্গেটৰী, শত্ৰুৰ বাবে নৰক!
  নিষ্ঠুৰ মালিকক খেদি পঠিওৱাতকৈ পিঞ্জৰা এটা ভাঙি পেলোৱাটো কেতিয়াবা অধিক কঠিন!
  ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণৰ বাবে ভদকা ডজন ডজন হিটলাৰতকৈও বেয়া!
  সপোন বাস্তৱৰ প্ৰতি বিশ্বাসঘাতক!
  হত্যা কৰাৰ কাৰণ থাকিলহেঁতেন, কিন্তু বন্দুক সদায় থাকিব!
  ভদকা আইনী সন্ত্ৰাসবাদী!
  মদ আটাইতকৈ ডাঙৰ ছিৰিয়েল কিলাৰ! গতিকে মদ খাওঁ, কিন্তু মদ খাইহে আমাক মাৰি পেলাওক!
  ইলেক্ট্ৰনিক চিপটো যিমানেই সৰু নহওক কিয়, প্ৰচাৰকজনে হাত মেলি তাৰ ভিতৰলৈ উঠি গ"ল!
  মেচিনগানটোৱেই হৈছে অনুতাপৰ বাবে সৰ্বোত্তম যুক্তি!
  এজন প্ৰকৃত পুৰুষে কাজিয়াত সাহসী, প্ৰেমত আত্মবিশ্বাসী, তৰ্কত হাস্যৰসময়ী হ"ব লাগে!
  অসমাপ্ত ভদকা অসন্তুষ্ট পত্নীৰ দৰে, মূৰৰ বিষৰ পৰা হাত সাৰিব নোৱাৰি, হাৰ মানিলেই ভাল!
  যুদ্ধ আটাইতকৈ ৰোমাঞ্চকৰ খেল, অংশগ্ৰহণকাৰীৰ সংখ্যা সীমাহীন, কিন্তু অহৰহ কমি আহিছে!
  যুদ্ধত বক্সিঙৰ দৰে পইণ্টত জয়ী হোৱাটো বিশ্বাসঘাতকতাৰ সৈতে মিল আছে, কিন্তু বিচাৰকক উৎকোচ দিয়া নহয়!
  দবা হৈছে সৰল আকৃতিত মূৰ্ত যুক্তি আৰু কবিতা!
  স্বাধীনতা দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত ছোৱালীৰ দৰে, মাথোঁ তেওঁলোকে টকাৰে নহয়, তেজেৰেহে মূল্য দিয়ে!
  যৌৱন অহংকাৰৰ ভগ্নী, অহংকাৰ সাহসৰ ভগ্নী, কিন্তু এজন বৃদ্ধৰ অভিজ্ঞতাৰ সৈতে সম্পৰ্ক স্থাপন কৰিলেহে জয়ৰ জন্ম হ"ব পাৰে!
  সেনাপতিৰ মূৰটো উজ্জ্বল হ"লে শত্ৰুৰ চকুত আন্ধাৰ হৈ পৰে!
  সময়ৰ অনুভূতি এজন সেনাপতিৰ এটা অবিচ্ছেদ্য গুণ;মিনিট হাতখনৰ মূৰটো চোকা হোৱাটো অসাৰ নহয়, ই চোকা কৰা ডামাস্ক ষ্টীলতকৈও বেছি জোৰেৰে আঘাত কৰে!
  আনন্দ আৰু বিষ এন্টিপড, কিন্তু কিছুমানৰ বাবে বিষ প্ৰয়োগ কৰাটোৱেই হৈছে সৰ্বোচ্চ আনন্দ!
  যুদ্ধ আৰু যৌনতাই আনন্দ দিয়ে, কিন্তু মিশ্ৰণত নহয়, ই অতি মাৰাত্মক ব্ৰাছ!
  ফান্দত থকা টুকুৰাটো যিমানেই চৰ্বিযুক্ত হ"ব সিমানেই ধৰি ৰখা দাঁতবোৰ চোকা হ"ব লাগে!
  মেমথক মাৰি পেলোৱাতকৈ শহাপহু ধৰাটো কঠিন!
  সুন্দৰকৈ হত্যা কৰি আপুনি ৰক্তাক্ত ষ্টিল লাইফ সৃষ্টি কৰে, কিন্তু ৰসিকসকলে অতি সোনকালে নিজৰ কবৰলৈ যায়!
  আয়ৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য নহ"লে মধ্যমতা এটা ভাল গুণ! গধুৰ মানিবেগ এটা সদায় লঘু!
  নাৰীয়ে সঁচা কথা ক"লে আবেগ ম্লান হ"বলৈ ধৰে, মিছা কথা ক"লে বিশ্বাসঘাতকতা ফুলি উঠে!
  কোমল আলিংগনবোৰ বেছি শ্বাসৰুদ্ধকৰ, মৰমৰ ফাঁচতকৈ অদম্য একোৱেই নাই!
  বিশেষকৈ জীৱনৰ বাহিৰে আন একো পৰিশোধ কৰিব নোৱাৰিলে ঋণ এক গধুৰ বোজা। পাছলৈ ধাৰলৈ ল"ব নোৱাৰি!
  মৃত্যুৰ টোপনি আটাইতকৈ গভীৰ, কিন্তু আটাইতকৈ মধুৰ নহয়, বিশেষকৈ যিসকলে পাপ কৰিছে!
  খেদাই জয়ৰ মুকুট, আৰু মুকুট অবিহনে বিজয়ী অন্ত নাই!
  যি পিছ পৰি থাকিব তেওঁ গোটেই জীৱন এটা হৃদস্পন্দনে ধৰিব লাগিব!
  সেউজীয়া মদৰ দৰে গুলীবিহীন সৈনিকে যুদ্ধত শক্তি লাভ কৰিব, কিন্তু শিকিব নিবিচৰা সেনাপতি গোবৰৰ দৰে - তেওঁ পকিব নোৱাৰে, কিন্তু পচি যাব!
  এজন বেয়া সেনাপতি নিজৰ ছালখন বচাবলৈ সফল হয়, এজন ভাল সেনাপতিয়ে নিজৰ সৈন্যক মৃত্যুৰ পৰা ৰক্ষা কৰে!
  যুদ্ধত অভিষেক ঘটাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ হাৰিলে এনকোৰ নাপাব!
  সতীৰ্থৰ মৃত্যু হ"লে বিচলিত নহ"ব, এজন ভাল মানুহেৰে স্বৰ্গ সমৃদ্ধ হৈছে!
  বেয়া হ"লে কি হ"ব? তেতিয়া পৃথিৱীত বাস কৰাসকলৰ বাবে সহজ হৈ পৰিল।
  এটা সত্য, কিন্তু ধৰ্ম বহু আছে, অৰ্থাৎ নাস্তিকতকৈ বিশ্বাসী এজনৰ ভুল কৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  নাস্তিক এজনে সঁচা কথা ক"লেও তেতিয়া তেওঁৰ সত্যই তেওঁক লাভ নিদিয়ে, কিন্তু এজন বিশ্বাসীয়ে ভুল কৰিলেও সুখী জীৱন আৰু মৰ্যাদাপূৰ্ণ মৃত্যু লাভ কৰিব!
  নাস্তিক হোৱাটো নিজৰ আত্মা চুৰি কৰাৰ দৰেই!
  বিশ্বাস কাপোৰৰ দৰে, পিন্ধিবলৈ কঠিন আৰু উলংগ পিন্ধিব নোৱাৰি! আপুনি নিজকে ধুই আধুনিক শৈলী বাছি লৈহে ইয়াক সলনি কৰিব পাৰিব! সাধাৰণতে ধৰ্ম পত্নীৰ দৰেই, ই বিৰক্তিকৰ হৈ পৰে, আৰু সলনি হ"লেও ভয় লাগে!
  বিশ্বাস, আঙুলিয়াই দিয়া পেষ্টলৰ দৰে, মাত্ৰ এটা আৰু কেৱল মূৰ্খইহে হাঁহে!
  সুখ হৈছে কেৱল স্বাধীনতাৰ সৈতে যোৱা এজন পিক দৰা!
  কিয় হৃদয়ত সাপ এটা লগাব বিচাৰিছা - পাতালৰ দুৱাৰখন খুলিব!
  কাৰণ পিকক্স আৰু পেশীবহুল বাহুত মূৰৰ প্ৰয়োজন হয়!
  এজন সেনাপতি অভিনেতাৰ সৈতে মিল আছে, কেৱল এনকোৰ পুনৰাবৃত্তিবোৰক হাতচাপৰিৰ সন্মুখীন নহয়, বৰঞ্চ মুখত চৰ মাৰিলেই আপোনাক মাটিত পেলাই দিয়ে!
  প্ৰেম ডাৱৰৰ দৰে, হুইম আৰু চকুলোৰ বলি!
  দয়া শক্তিশালীৰ এটা বৈশিষ্ট্য, নিষ্ঠুৰতা অনিশ্চয়তাৰ পৰাই জন্ম হয়, আৰু অনিশ্চয়তা দুৰ্বলতা!
  বেয়াৰ শাস্তি হৈছে আটাইতকৈ মূল্যৱান ধৰণৰ ভাল;ইয়াৰ বাবে আধ্যাত্মিক বিশুদ্ধতা আৰু ধৈৰ্য্যৰ প্ৰয়োজন!
  দৃঢ়তা এজন শাসকৰ এক অপূৰণীয় গুণ, ভীৰুতাই ৰাষ্ট্ৰ ধ্বংস কৰি মানুহক অনাথ কৰি তোলে!
  যাৰ ব্লাষ্টাৰে চিঞৰি উঠিব, কিন্তু তোমাৰটো নিমাত হৈ থাকিব!
  প্ৰেমৰ প্ৰয়োজন ত্যাগ, ঘৃণাতকৈ কম নহয়!
  - ধৰ্ম প্ৰথমে নৈতিক হ'ব লাগিব, মঙ্গল আৰু আজ্ঞা পালনৰ শিক্ষা দিব লাগিব! মাত্ৰ মানুহক জাকলৈ ৰূপান্তৰিত কৰি চিন্তা কৰাত বাধা নিদিব!
  বিপ্লৱে দাসত্বৰ ধৰণ সলনি কৰা উচিত নহয়, ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে একক মনোভাৱেৰে আধ্যাত্মিক স্বাধীনতা - ভাল কাম কৰা!
  দয়া আৰু সাধাৰণ জ্ঞানৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি সঁচা ধৰ্মৰ দৰে একোৱেই মানৱতাক একত্ৰিত নকৰে!
  - সৰ্বোচ্চ সত্যৰ চূড়ান্ত বিজয়েহে মিছা কথাক ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিব পাৰে! শান্তিৰ কাৰণে যেনেকৈ হিংসাৰ প্ৰয়োজন হয়, তেনেকৈ ঢালতকৈ তৰোৱালক বিকৃত কৰাটো সহজ!
  - সত্য সদায় সংখ্যালঘুত থাকে, আৰু সংখ্যালঘুৱে বুদ্ধিমত্তা আৰু ধূৰ্ততাৰ সহায়তহে জয়ী হ'ব পাৰে! ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল ধূৰ্ততা আৰু বুদ্ধিমত্তা, সত্যৰ বিশ্বাসী সংগী!
  এজন দাস প্ৰথম আৰু প্ৰধানকৈ কাপুৰুষ, তেওঁৰ শিকলি হেৰুৱাৰ ভয়!
  অত্যাচাৰীৰ পোক-পৰুৱাৰ তিনিটা গুণ আছে- বিচ্ছুৰ দংশন, আঠাযুক্ত মাখিৰ পাখি, তেজ চুষাৰ জাল, কিন্তু তেওঁৰ ডেউকা হোৱাটো নিয়তি নহয়!
  আত্মাৰ সৌন্দৰ্য্য, হৃদয়ৰ পবিত্ৰতা, প্ৰেমৰ শক্তি - অত্যধিক প্ৰতিশোধেৰে অপবিত্ৰ হ"ব নালাগে!
  যদি আপুনি ঠিকেই কৈছে, তেন্তে ন্যায়ই নিষ্ঠুৰতাক ন্যায্যতা প্ৰদান কৰে, কিন্তু ইমানেই যে ই ভুক্তভোগীক জল্লাদলৈ ৰূপান্তৰিত নকৰে!
  এজন সেনাপতিৰ আটাইতকৈ মূল্যৱান গুণ হ"ল পৰাজয়ক মৰ্যাদাৰে গ্ৰহণ কৰি তাৰ পৰা শিকিব পৰাটো!
  আধুনিক যুদ্ধত যিয়ে উৰি যায় তেওঁ জয়ী হয় আৰু যিয়ে হাঁহাকাৰ কৰে শত্ৰুৱে আঘাত কৰে!
  অপমান এজন কুলাংগা আৰু কাপুৰুষৰ অস্ত্ৰ;আনক অপমান কৰাৰ প্ৰয়াসত তেওঁ নিজকে তললৈ নমাই আনে!
  কেৱল মৃতসকলেহে কোনো ভুল নকৰে, যদিহে অৱশ্যেই আপুনি স্বৰ্গৰ অৱস্থান গণনা নকৰে!
  অনুশীলন দক্ষতাৰ মাতৃ, প্ৰতিভাৰ সৈতে মিত্ৰতাত!
  যি শিকিবলৈ ইচ্ছুক তেওঁ পৰাজয়ৰ পৰা অধিক লাভৱান হ"ব - জয়ৰ পৰা আত্মতৃপ্ত অহংকাৰীতকৈ!
  কুৎসিত হৈ জীয়াই থকাতকৈ ধুনীয়াকৈ মৰি যোৱাই ভাল!
  এজন এলেহুৱা মানুহৰ বাবে সকলো সময়েই বেয়া, টোপনিৰ বাহিৰে!
  যুদ্ধত অকাল আনন্দ হৈছে বিশ্বাসঘাটকতাৰ ভগ্নী!
  আটাইতকৈ নিখুঁত ব্লেডখন হেলনীয়া হাতৰ দ্বাৰা নষ্ট হয়!
  যুদ্ধৰ সময় পানীৰ দৰে, দয়া আৰু মানৱতাক ক্ষয় কৰি পেলাইছে!
  এম্বুছত বহি থকা যোদ্ধা এজন ডকাইতৰ দৰে, কেৱল তেওঁ নিজৰ জীৱনটোহে পাব বিচাৰে, মানিবেগটো নহয়।
  এজন ভাল সেনাপতিৰ বাবে অচিনাকি মানুহক হত্যা কৰাতকৈ নিজৰ বচাই ৰখাটোৱেই বেছি গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  গ্ৰেভডিগাৰ দক্ষতা আৰু শৌৰ্য্যৰ বৃহৎ সংখ্যক! নায়ক হ"ব বিচাৰিলে আজ্ঞাকাৰীভাৱে মাৰ্চ নকৰিব!
  মিছা এটা চকীদাৰৰ ঠাইত সাপৰ দৰে - এবাৰ শত্ৰুক কামুৰিলে আন এটাই আপোনাৰ দুৰ্বল স্থানত নিশ্চয় কামুৰিব!
  নাইটে ভদ্ৰমহিলাগৰাকীৰ ওচৰত সকলো কথা স্বীকাৰ কৰিব পাৰে, প্ৰথম মৃত্যুৰ অধিকাৰৰ বাহিৰে!
  এজন ৰাছিয়ান সৈনিকক হত্যা কৰিব পাৰি, কিন্তু পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি!
  দৈত্য হ"ল সেইজন যিজনৰ উচ্চতা মহান, বৰঞ্চ যিজনৰ চিন্তাৰ পৰিসৰ আকাশলৈকে বিয়পি পৰে!
  হিংসাই বাহ্যিক বশৱৰ্তী হোৱাৰ সৃষ্টি কৰে আৰু আত্মাত বিদ্ৰোহৰ জ্বলায়!
  বন্দীত্ব ৰঙা-গৰম জালৰ দৰে, ইয়াৰ পিছত যদি আপুনি মুক্তিৰ বৰফৰ ধাৰাত ডুব যায় তেন্তে ই আপোনাক কঠিন কৰি তোলে!
  ন্যায় কেতিয়াবা কঠোৰ, কিন্তু স্বেচ্ছাচাৰীতকৈ সদায় কোমল!
  এতিয়া খালী ভৰিৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কুংগুৰলৈ দৌৰি গৈ আছে, যিটো শক্তিশালী দুৰ্গ য"ত ছশ সৈনিক আনকি এটা মিলিচীয়াও আছে। দুশ কেৰিয়াৰ সৈনিকৰ সৈতে মেজৰ ভেৰেছচাগিনৰ ওচৰ চাপি অহাত ভয় খাই দুহাজাৰ পুগাচেভিটৰ ভিৰে ঘেৰাও উঠাই পিছুৱাই গ"ল।
  
  
  বিদ্ৰোহীসকলৰ ওচৰত উপস্থিত হয় অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা। প্ৰথমতে চুটি কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰাটো আৰু টিউনিক পিন্ধা ছোৱালীজনীক লৈ সন্দেহ কৰিছিল। কিন্তু ছ"ভাৰেইনৰ ছীল থকা ডিক্রীটোৱে তেওঁলোকক কৰ্ণেলৰ কথা মানিবলৈ পতিয়ন নিয়াইছিল। কিন্তু সেইটো আৰু অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য হৈ পৰিল যেতিয়া অলেগে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নখ বান্ধি উপস্থিত হ"বলৈ ধৰা মুখীয়ালজনৰ ফালে দলিয়াই দিলে আৰু আগফালৰ তলাখনেৰে দুৱাৰত পেলাই দিলে।
  ইয়াৰ উপৰিও ইতিমধ্যে ঠাণ্ডাক ভয় নকৰা আৰু গ্ৰেহাউণ্ডতকৈও বেছি বেগেৰে দৌৰা এজন ল"ৰাৰ বিষয়েও উৰাবাতৰি বিয়পি পৰিছে।
  ল"ৰাটোক কমাণ্ডাৰ হিচাপে গ্ৰহণ কৰা হ"ল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এটা পৰিকল্পনা প্ৰস্তাৱ কৰিলে। তেওঁলোকে মাৰ্গাৰিটাৰ সৈতে মিলি কুংগুৰত সোমাই সকলো বিষয়াক হত্যা কৰে আৰু তাৰ পিছত গোটটোৱে সোমাই আহি গেৰিছনটো শেষ কৰে।
  যিটো আনন্দৰে গ্ৰহণ কৰা হ"ল।
  আৰু ল"ৰা আৰু ছোৱালী, এই টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ কুংগুৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। আৰু বিদ্ৰোহীৰ এটা বৃহৎ দল তেওঁলোকৰ পিছে পিছে আগবাঢ়িল।
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই আৰু কোনো কথা নকৰাকৈয়ে বেৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। কেইবাজনো চকীদাৰক কাটি পেলোৱা হ"ল। আৰু বিষয়াসকলক কাটি পেলাওঁ। আৰম্ভ হ"ল আতংক। মেজৰ ভেৰেচচাগিনে যুদ্ধত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰে আৰু প্ৰথম নিহত হোৱাসকলৰ ভিতৰত অন্যতম। তিনিজন কেপ্তেইনৰো মৃত্যু হয়।
  শিশুৱে চোকাকৈ চোকা কৰা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিছিল আৰু কঠিন তীখাৰে তৈয়াৰী চেবাৰেৰে কাটিছিল। ঘৰতে বনোৱা, কিন্তু অতি শক্তিশালী গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰিছিল। যাৰ পৰা শত্ৰুৱে ওপৰলৈ উৰি গৈ টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল। আৰু এই টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ পৰাই পাইছিলোঁ।
  আৰু তাৰ পিছত বিদ্ৰোহীসকল যুদ্ধত নামিল। আৰু লগতে কেনেকৈ তেওঁলোকে কাটি ধ্বংস কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু ইতিমধ্যে বিভ্ৰান্ত আৰু মূৰহীন গেৰিছনটোৱে পুগাচেভৰ দূতৰ সেনাবাহিনীৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কামটো সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু কুংগুৰক লৈ তেওঁলোকে লৰালৰিকৈ উভতি আহিল, উফাৰ ওচৰত, য"ত ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ বিশাল সৈন্যবাহিনী ওচৰ চাপি আহিছিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে দৌৰি গাই গাইছিল;
  পিতৃভূমিত নাইটিংগেলে গীত গায়;
  তাৰ মাজত, উজ্জ্বল সূৰ্য্য ভোৰ...
  কৃপা আনে - শান্তি, আৰাম,
  আৰু ই আপোনাৰ চকু মেলি দিয়ে - প্ৰভুৰ পোহৰ!
  
  ক'ত উপত্যকাৰ শেৱালি আৰু ক'ত ডেইজীৰ জাক;
  আৰু ঘাঁহৰ গোটবোৰ মৌৰ সৈতে বৈ যায়...
  আপুনি বাস্তৱ হ'ব - নায়কক চিনি পাব -
  দানৱৰ চোকা শিংবোৰ ভাঙি পেলাওক!
  
  এতিয়া আপুনি খালী ভৰিৰে পথাৰত দৌৰিছে,
  মাত্ৰ এটা সৰু ল'ৰা - মেচিনগানটো গধুৰ!
  আৰু শিশিৰৰ তলত তোমাৰ গোৰোহা ঠাণ্ডা হৈ যায় -
  বিৰোধীক চেকমেট কৰিবলৈ সাজু!
  
  ডেমিউৰ্জে প্ৰকৃতিক ভাস্কৰ্য্য ৰূপ দিব,
  ধুমুহা উজ্জ্বলতা মধ্যে প্যাটার্ন তৈরি করুন...
  হায়, অলপ কঠোৰ ভগৱান এজন অস্ত্ৰোপচাৰ বিশেষজ্ঞ -
  কোনে কেৱল পাঁচটা নিদিব!
  
  আমি মানুহবোৰো ভয়ংকৰ সৃষ্টিকৰ্তা -
  আপোনাৰ নতুন পৃথিৱীখনক আকোৱালি ল"বলৈ সক্ষম!
  ভেড়াৰ লাজ দেখুৱাব নালাগে -
  তেতিয়া সৈন্য তৎক্ষণাত যুদ্ধৰ বাবে গোট খাব!
  
  অগ্ৰগামী ল"ৰাটো এতিয়া বন্দী হৈ আছে,
  জল্লাদে তেওঁক ৰেকত টানি আনি এটা চাবুক দিলে...
  কিন্তু মানুহে চয়তানক গালি নিদিয়ে -
  কাৰণ পৰীক্ষাবোৰো এটা উপহাৰ!
  
  স্থানৰ বাবে - ৰাস্তাবোৰ সকলো ফুলৰ,
  তেওঁলোকৰ এটা বিশুদ্ধ ধাৰা ৰেপচাৰ আছে...
  আৰু আমি নিকৃষ্ট ভয়ক জয় কৰিব লাগিব -
  ইলিচৰ চঞ্চলতাৰে বাকচত লুকাই নোযোৱাকৈ!
  
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে সমগ্ৰ পৃথিৱীখন কফিনেৰে ভৰি আছে।
  ডাঞ্জনত তেওঁলোকৰ বাবে এটা ফেটিছ শ্ব" হ"লেও...
  আমি ইয়াক এদনত চাম -
  কাৰণ ভগৱানৰ আগত এজন সৰু নায়ক আছে!
  
  কিন্তু মানুহ মূলতঃ ঈশ্বৰো,
  বৌদ্ধিকভাৱে, তেওঁ এজন চঞ্চল দৈত্য...
  জাহাজখনে ৰসাল গ্ৰ"ট"টো এৰি যায়,
  জনসাধাৰণ আৰু নেতাজন বিভীষিকাহীন এক!
  
  কাৰিজমাও ৰাজধানী,
  ইয়াক প্ৰচলনত ৰখাটো সহজ নহওক...
  আৰু যদি কাৰোবাৰ ভ্ৰম আছিল,
  ইতিমধ্যে চোৰে তাক কাউৰীৰে চিটিকি পেলাইছে!
  
  যেতিয়া আমাৰ মনটোৱে শিখৰত উপনীত হয়,
  আৰু মৃতক বৈজ্ঞানিক প্ৰগতিৰ দ্বাৰা পুনৰুত্থান কৰা হ'ব...
  ফুলৰ কাৰ্পেটেৰে বৰফ ঢাকি দিব,
  আৰু আমি আন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ মাৰ্চত আগবাঢ়িছো!
  বাটত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাই গাহৰিটোক ধৰিলে। তাক হত্যা কৰি মাংস কেঁচাকৈ খালে। কিন্তু টাৰ্জানে কি খালে আৰু তেওঁলোক কিয় বেয়া?
  আৰু মাংসখিনিও লগত লৈ গ"ল।
  অলেগে দৌৰি আহি ভাবিলে:
  যে টাৰ্জানৰ বিষয়ে ধাৰাবাহিকখন এতিয়াও শীতল আছিল। কিন্তু তেওঁ শীতল কথাও ৰচনা কৰিছিল। জংঘল আৰু বনৰীয়া বান্দৰৰ বিষয়ে এটা আমোদজনক টুকুৰা। কিন্তু ধৰক ছোৱালী এজনীৰ লগত?
  এই আরও আশ্চর্যজনক...
  ইয়াৰ পিছত তেওঁ আৰু মাৰ্গাৰিটাই ইয়াক অধিক মজাৰ কৰিবলৈ কেইটামান এফ"ৰিজম ৰচনা কৰিলে;
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ বাবে সকলো পথ বেঁকা, কিন্তু পোনে পোনে লক্ষ্যলৈ লৈ যায়!
  সোণ কোমল, কিন্তু থেতেলিয়াই পেলোৱা শক্তি আছে!
  গধুৰ ধাতু সোণ, কিন্তু সোণৰ বোজা লঘু!
  যদিও সোণ এটা গধুৰ ধাতু, বৃহৎ পৰিমাণে ই আপোনাক ডুব নোৱাৰা কৰি তোলে!
  জল্লাদে হাতেৰে কাম কৰে, কিন্তু প্ৰডাক্টটো ভৰিৰে আগুৱাই নিয়া হয়!
  সিংহাসন দখল কৰিব বিচাৰিলে মূৰত ৰজা ৰাখক!
  ইচ্ছা কৰিলে সি সিংহৰ স্থান পাব, ধূৰ্ততাত শিয়াল হ"ব, নীচতাত হায়েনা হ"ব!
  আটাইতকৈ সফল ৰাজনীতিবিদ এজন ধূৰ্ত শিয়াল আৰু চিকাৰী বাঘ, লগতে আনৰ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰাত বান্দৰ!
  ৰাজনীতিত যি শিয়াল নহয় তেওঁ জীৱনত গাধ!
  চাতুৰী শিয়ালৰ পহুৰ দৰে অভ্যাস আছে!
  সামৰিক ধূৰ্ততা সন্মানৰ বিপৰীত নহয়, কেৱল যেতিয়া ই আপোনাৰ বিৰুদ্ধে ঘূৰি যায়!
  যুদ্ধত গাফিলতি মৌত থকা ৰেজিনৰ দৰে, ইয়াৰ ফল কেৱল তেজহে!
  ৱৰ্কআৰউণ্ডৰ কৌশলটো হুক যেন লাগে, কেৱল ৰূপতে নহয়, ফলাফলতো!
  বাহু যিমানেই শক্তিশালী নহওক কিয়, মূৰ অবিহনে সিহঁত এটা মেনেকিনতকৈ বেছি নহয়!
  কৌশলক তৃতীয় হাতৰ লগত তুলনা কৰিব পাৰি, মাত্ৰ বহুত ডাঙৰ দোলনাৰে!
  বিপ্লৱে তেজ ওলায়, যাৰ ফলত জনসাধাৰণৰ উন্নতি হয়, চৰ্বি জ্বলাই দিয়ে, যিয়ে অভিজাত শ্ৰেণীক নবীকৰণ কৰে!
  বিনিয়োগৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ লভ্যাংশ সেইসকলে লাভ কৰিব যিসকলে নিজৰ সন্তানৰ বাবে মাতৃদুগ্ধ ৰেহাই নিদিয়ে!
  এটা বগা মিছা হৈছে নতুন ধৰণে কোৱা সত্য!
  নাৰী হৈছে ধনীক ঘোচ দিব পৰা ধন আৰু শক্তিশালীক নমাই আনিব পৰা অস্ত্ৰ!
  সমস্যাবোৰ এটা চিৰন্তন ধাৰণা, আনকি মৃত্যুৱেও ইয়াক মৃতকৰ আপোনজনৰ ওপৰতহে স্থানান্তৰিত কৰে!
  সুখ হ'ল হাড়েৰে সাৰ দিয়া আৰু তেজেৰে পানী দিয়া ফুল!
  - তেজ মিহলি হোৱা ভেটিটো বৰ লৰচৰ কৰে, গতিকে জীৱিত শৰীৰতহে তেজৰ শক্তি থাকে!
  দায়িত্ব আৰু কৰ্তব্যবোধৰ বাহিৰে সকলো পৰিৱৰ্তন হ"ব পাৰে!
  প্ৰাণ হেৰুৱালে বেয়া, কিন্তু অমৰত্ব হেৰুৱালে বহুত বেয়া!
  এশ বছৰ হাঁহ-কুকুৰা কৰাতকৈ এঘণ্টা উৰা মাৰিলে ভাল!
  শক্তি স্বাধীনতাৰ সমাৰ্থক, স্বাধীনতা কৰ্তব্যৰ সমাৰ্থক, কৰ্তব্যৰ বাবে প্ৰয়োজন আত্মত্যাগ আৰু ত্যাগ!
  দুৰ্বল মূৰৰ নায়ক মেনেকিনৰ পৰা পৃথক এইটোৱেই যে তেওঁ নিজকে পংগু কৰি তোলে!
  মনোবিজ্ঞান হৈছে জয়ৰ চাবিকাঠি, মাত্ৰ সঠিক লক বাছি ল"ব পৰাটো প্ৰয়োজন!
  তেওঁলোকে নিজৰ হৃদয়ক গোপনীয়তালৈ পঠিয়াই নিদিয়ে, কিন্তু মূৰ কাটি নিদিয়ে!
  দ্ৰুততাৰে জন্ম দিয়ে জয়ৰ, বেগে ভাগ্য আনে, গতি দ্বিতীয় সুখ!
  দ্ৰুততাৰে জন্ম দিয়ে জয়ৰ, বেগে ভাগ্য আনে, গতি দ্বিতীয় সুখ!
  মৃত্যুৰ বৰফৰ উশাহে হৃদয় কঁপাই তোলে আৰু কাপুৰুষৰ আন্ত্ৰিকতা ৰেঞ্চ কৰি পেলায়। কিন্তু চোকা কাঁচি লৈ হাড়ৰ দৰে বুঢ়ীৰ ওচৰৰ পৰা সাহসী: প্ৰতিক্ৰিয়াৰ চোকাতা লাভ কৰে, যুদ্ধত স্থিৰতা লাভ কৰে, অতিৰিক্ত চৰ্বিৰ পৰা মুক্তি পায়!
  নাৰীৰ স্বভাৱ প্ৰায়ে বিনয়ৰ সৈতে সহাৱস্থান কৰে - পুৰুষৰ সাহসৰ দৰেই!
  প্ৰযুক্তি এটা দুধাৰি ধাৰণা - ই মূৰ্খামি সহ্য নকৰে!
  আটাইতকৈ মিঠা ফলটোৱেই হ"ল যিটো ছিঙিবলৈ আটাইতকৈ কঠিন!
  অসাৱধানতা সাহসৰ বিপৰীত, সাহস আৰু হিচাপত যোৰকৈহে জয়ৰ জন্ম দিব! এগিলাচ বিজয়, ভদকাৰ বটলৰ দৰে, বিপদৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ তিনিটা বস্তুৰ প্ৰয়োজন: ভাগ্য, বুদ্ধিমত্তা আৰু সাহস!
  মৃত্যু কেতিয়াও অস্থায়ী নহয়, কিন্তু জীৱন স্থায়ী!
  বিদ্যমান পৰিস্থিতি আৰু যুক্তিৰ উপস্থিতিৰ যুক্তিযুক্তভাৱে ব্যাখ্যা কৰা এনে কোনো ধৰ্ম নাই!
  ইয়াত আপুনি ঠিকেই কৈছে, কিন্তু মানুহৰ মনটোৱেই আমাৰ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ যুক্তিসংগত বস্তু নহয়। কেতিয়াবা আনকি এনে লাগে যেন যুক্তিতকৈ অযুক্তিকৰ একোৱেই নহয়!
  তেজবিহীন যুদ্ধ বেদনাবিহীন জীৱনৰ দৰে!
  শত্ৰুক হত্যা কৰাতকৈ নিজাববীয়াকৈ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতা এজন যোদ্ধাৰ বাবে বেছি গুৰুত্বপূৰ্ণ! যিকোনো যুদ্ধ শান্তিৰে শেষ হয়, আৰু জীৱন শেষ হয় অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াত!
  কিশোৰৰ প্ৰেম কাঁচৰ দৰে: অতি ভংগুৰ, সহজে ভাঙি যায় আৰু বিষ হয়!
  দাস আৰু ৰজা একে গৰ্ভৰ পৰা ওলাই আহে, যদি জন্মৰ আগতে একে হয়, তেন্তে পিছত কিয় সমান নহয়!
  নৈতিকতাৰ বিকাশ অবিহনে বৈজ্ঞানিক অগ্ৰগতি পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণৰ পৰা ধোঁৱা উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সমান!
  যুদ্ধত অসাৱধানতা অপৰাধৰ মাতৃ আৰু দেশদ্ৰোহৰ ভগ্নী!
  ,যুদ্ধৰ পিঠা আটাইতকৈ তিতা: ভাইৰ তেজ আৰু মাতৃৰ চকুলোৰে তিতি!
  মৃতদেহ জন্ম দিয়াতকৈ সন্তান জন্ম দিয়াটো বহুত বেছি সুখদায়ক - যদিও দুয়োটাতে দক্ষতা আৰু আবেগৰ প্ৰয়োজন!
  শিকিবলৈ আৰু চিন্তা কৰাৰ ইচ্ছা নোহোৱাকৈয়ে আৰম্ভ হয় দাসত্ব!
  জ্ঞানী কথা ভাল - ভাল কাম ভাল!
  জীৱনটো সদায় উজ্জ্বল, কিন্তু মৃত্যু মধ্যমীয়া!
  বিজ্ঞান সকলো নহয়, অতি উন্নত অস্ত্ৰৰ বাবে নিপুণ হাত আৰু নমনীয় মনৰ প্ৰয়োজন! আত্মাই পদাৰ্থ জয় কৰে!
  যিকোনো মুহূৰ্ত জমা হোৱাৰ লগে লগে আনন্দদায়ক হোৱা বন্ধ হৈ যায়, বৰফৰ টুকুৰাৰ দৰে জমা হৈ পৰে!
  গতি সঁচা সুখ!
  গৃহভূমি মানুহৰ আটাইতকৈ মূল্যৱান বস্তু;ইয়াৰ অবিহনে জীৱনৰ কোনো অৰ্থ নাই!
  গৃহভূমি নথকা মানুহ এজন আত্মাহীন শৰীৰৰ দৰে!
  ধৰ্ম দুৰ্বলৰ বাবে সান্ত্বনা - যিকোনো দুৰ্ভাগ্য সাময়িক হ'লে তুচ্ছ যেন লাগে!
  যদি প্ৰযুক্তিয়েই হৈছে ৰক্ষক দেৱদূত, তেন্তে যুদ্ধৰ আত্মা হৈছে যুদ্ধৰ ঈশ্বৰ!
  নাস্তিকৰ লগত তৰ্ক কৰাতকৈ চামুচেৰে সাগৰখন স্কুপ কৰাটো সহজ!
  কম্পিউটাৰে ছোৱালীৰ দৰে ডেকা আৰু অটল মানুহক ভাল পায়!
  প্ৰিয়জনৰ পৰা মৃত্যুৰ পাৰ্থক্য এইটোৱেই যে তেওঁলোকে তাইক লগ পোৱাটো সদায় পিছুৱাই দিবলৈ চেষ্টা কৰে!
  প্ৰেম প্ৰেমিকৰ পৰা মৃত্যুৰ পাৰ্থক্য এইটোৱেই যে ই সদায় ভুল সময়ত আহে, কিন্তু দেৰি হোৱাৰ বাবে কোনেও দোষ নিদিয়ে!
  নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰত স্কিম কৰাসকলে অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াত ব্ৰেক হৈ যাব!
  এটা সুখী সেনাবাহিনী হৈছে সমৃদ্ধিৰ চাবিকাঠি!
  যুদ্ধত ভাল প্ৰস্তুতি হাওঁফাওঁৰ বাবে বায়ুৰ দৰে;গেছৰ বেয়া মিশ্ৰণে পংগু কৰি হত্যা কৰে!
  যেতিয়া কোনো ব্যক্তিয়ে কৃত্ৰিমভাৱে নিজকে ভয়ংকৰ ৰূপ দিয়ে, তেতিয়া এইটো আধ্যাত্মিক দুৰ্বলতাৰ নিশ্চিত লক্ষণ।
  ভয়ংকৰ হৈছে ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু, পহুৰ কাপোৰ পিন্ধা ভেড়া নহয়!
  মানুহৰ বাবে ইয়াতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ একোৱেই নাই;যুদ্ধৰ কলা এটা যোগ্য অস্তিত্বৰ সমাৰ্থক! কুকুৰৰ জীৱনতকৈ বাঘৰ মৃত্যু ভাল!
  যুদ্ধত মৃত্যু তেতিয়াহে ন্যায্য হয় যেতিয়া শত্ৰুৱে ইয়াক অত্যধিক মূল্যত কিনি লয় আৰু শত্ৰুক উপহাৰ দিয়াটো দেশদ্ৰোহৰ সমান।
  স্কাউট কৰা শত্ৰুটো প্ৰায় পৰাজিত হৈছে, মাত্ৰ আপোনাৰ সুযোগবোৰ নষ্ট হ"বলৈ নিদিব লাগিব!
  শত্ৰুৰ মৃতদেহ ব্যয়বহুল, কিন্তু জীৱিত শত্ৰুৰ দাম তেতিয়াও বেছি হ"ব!
  চুৰিকাঘাত এটা বিজয়ী গুণ!
  সাধাৰণতে, অসুবিধাবিহীন জীৱনটো জুতি নথকা চূপৰ দৰেই: বেছি - ইয়াৰ সোৱাদ তিতা, কিন্তু যথেষ্ট নহয় - ই আপোনাৰ ডিঙিত নাযায়!
  এজন মানুহে জীৱনত এবাৰ হ"লেও কাৰোবাক হত্যা কৰি বচাব লাগিব! তদুপৰি প্ৰথমজনৰ যদি ভাগ্য ভাল হয়, তেন্তে দ্বিতীয়টো সাহসৰ অপৰিহাৰ্য পৰীক্ষা!
  পাৰমাণৱিক বোমাতকৈ কম্পিউটাৰ ভাল, ই হৈছে জনগোষ্ঠীক জয় কৰি বিজয়ীৰ বাবে কাম কৰাই দিয়াৰ আটাইতকৈ নিশ্চিত উপায়! তাৰোপৰি প্ৰলোভনৰ ভয় নাই! যিকোনো বিশ্বাস তেতিয়া কিবা এটা মূল্যৱান যদিহে ই নিজকে ৰক্ষা কৰিব জানে!
  যৌৱনত তেজবোৰ বেছি বেগেৰে বৈ যায় আৰু "কেটলি"খন গৰমকৈ ৰান্ধে!
  গাহৰিতকৈও বেয়া লেহেমীয়া গাধ এটাইও দুৰ্গন্ধ পায়, কিন্তু মাংস নিদিয়ে!
  স্বয়ংক্ৰিয় জুই আৰু খোলাৰ গৰ্জন মনত ৰখাৰ বাবে আটাইতকৈ ভাল কথা!
  প্ৰমাণ অবিহনে বিশ্বাস: যে ডেউকা নথকা বাজপেয়ীয়ে আঁচোৰ মাৰিব পাৰে, কিন্তু উৰিবলৈ নিদিয়ে!
  ধৰ্মীয় আলোচনাই আটাইতকৈ নিষ্ফল - যিহেতু তৰ্ক কৰা দুয়োজনৰে তৰ্ক কৰা বিষয়টোৰ বিষয়ে কোনো ধাৰণা নাই!
  বৈজ্ঞানিক আৰু প্ৰযুক্তিগত প্ৰগতি আৰু নৈতিকতাৰ মাজৰ দৌৰত পিছৰজন বাহিৰৰ মানুহৰ ভূমিকাত নিৰ্ধাৰিত! যদিও মানৱতাই বিজ্ঞান আৰু নৈতিকতাৰ মাজৰ অগাধত পৰি যোৱাৰ আশংকা কৰে!
  যিয়ে বিজ্ঞানৰ ওপৰত সঞ্চয় কৰে, তেওঁ নিজৰ বংশধৰক লুট কৰে, আৰু যিয়ে নিজৰ বংশক লুট কৰে, তেওঁ চিৰদিন দুখীয়া হৈ থাকিব!
  বংশধৰক লুট কৰি আপুনি পুঁজি ঘটাব পাৰে, কিন্তু ধনী হ"ব নোৱাৰে!
  ! ৰাজনীতি পৰিষ্কাৰ চুট পিন্ধি কৰা লেতেৰা ব্যৱসায়!
  সত্য সদায় বহুমুখী, কিন্তু ভুল একে!
  সৌন্দৰ্য্য এটা দ্বান্দ্বিক ধাৰণা - কেৱল কুৎসিততাইহে সাৰ্বজনীন!
  আধুনিক অস্ত্ৰই মদৰ দৰে নহয়, যুৱক-যুৱতীক ভাল পায়!
  শত্ৰুক ৰেহাই দিয়াটো ডেগাৰত বহি থকাৰ দৰেই - তীখাই নাজানে সহানুভূতিৰ অনুভৱ!
  শ্ৰেষ্ঠ অস্ত্ৰ হ'ল কৌশল, ইয়াৰ বাবে খৰচৰ প্ৰয়োজন নাই, কিন্তু ই ব্যয়বহুল!
  যেতিয়া মৃতদেহৰ সংখ্যা এটাতকৈ বেছি হয় তেতিয়া ট্ৰেজেডীৰ পৰা পৰিসংখ্যালৈ পৰিণত হয়!
  হত্যা কৰাটো প্ৰথমবাৰৰ বাবে কুমাৰীত্ব হেৰুৱাই পেলোৱাৰ দৰে আৰু বিষ হয়, তাৰ পিছত প্ৰতিটো নতুন কাৰ্য্যৰ লগে লগে আনন্দ বাঢ়ি যায়!
  বেয়া স্কাউট হ"ল সেইজন যিয়ে বিফল হ"লে ওলাই অহাৰ পথ আগতেই অনুমান কৰিব নোৱাৰে!
  আন যিকোনো ক্ষেত্ৰত ভুল এটাই জীৱন আৰু স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে, আৰু যেতিয়া আপুনি ধৰ্মত ভুল কৰে তেতিয়াহে আপোনাৰ অমৰত্ব হেৰুৱাৰ আশংকা থাকে!
  জন্তুটোৰ দাঁত আছে, মানুহৰ হাতত বন্দুক আছে, জন্তুটোৱে পেশীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে আৰু মানুহজনৰ মনৰ ওপৰত! পৰীক্ষাই দাঁতবোৰ নিস্তেজ কৰে, কিন্তু মনটোক চোকা কৰে - সেয়েহে মনটো অমৰ, প্ৰগতিয়ে, চিৰন্তন গতিৰ যন্ত্ৰৰ দৰে, সমৃদ্ধিৰ দিশত আগুৱাই নিব!
  অতি ভয়ংকৰ খবৰবোৰো বাৰে বাৰে আওৰাই থকাৰ পৰাই সাধাৰণ হৈ পৰে!
  যেতিয়া এজন এজেণ্টে দুটা চোৰাংচোৱা সংস্থাত কাম কৰে, মুখত দুটা পেচিফায়াৰ ভৰাই দিবলৈ চেষ্টা কৰা শিশু এটাক নিযুক্তি দিয়ে, তেতিয়া তেওঁ মুখখন ফালি পেলোৱাৰ আশংকা কৰে!
  গতি হৈছে সেই বৰষুণ যাৰ তলত স্বাস্থ্যৰ ফুল গজে, আৰু বেমাৰৰ অপতৃণ উভালি পেলোৱা কোৰ!
  অন্ধই অন্ধক দেখা নাপায় - য'তেই মন যায় তাতেই যায় !
  অন্ধ মানুহে বাহিৰলৈ লৈ যাব নোৱাৰে - বিশ্বাসী পথচাৰীৰ বাটেৰে!
  কিন্তু দৃষ্টিহীন যাত্ৰীলৈ অপেক্ষা নকৰিব - দুখীয়া অন্ধক সহায় কৰক!
  এজন ব্যক্তিয়ে সহজে ভাঙি যায়, কষ্টেৰে বশ হয়, আৰু প্ৰকৃতিৰ পৰা প্ৰেম অতি কমেইহে লাভ কৰে!
  কাৰ্ডত ভাগ্য আহে এটা উজ্জ্বল মূৰ, চঞ্চল আঙুলি, আৰু এটা শান্ত হৃদয়!
  সাধাৰণতে অপৰাধ চকলেট নহয়, লেতেৰা হ"লে মিঠা জীৱন নাথাকিব, কিন্তু হৃদয়ৰ মেদবহুলতা নিশ্চয় হ"ব!
  শক্তিৰ অভাৱে বুদ্ধিমত্তাৰ অতিৰিক্ততাৰ ক্ষতিপূৰণ দিব পাৰে, কিন্তু বুদ্ধিমত্তাৰ অভাৱৰ ক্ষতিপূৰণ কোনো অতিৰিক্ত শক্তিয়ে কৰিব নোৱাৰে!
  শিক্ষাৰ অভাৱৰ ঠাই প্ৰতিভাই ল"ব পাৰে, কিন্তু প্ৰতিভাৰ অভাৱৰ ঠাই কোনো শিক্ষাই ল"ব নোৱাৰে!
  হীৰা পলিচিং নকৰাকৈ এটা মণি, কিন্তু যিমানেই পলিচিং কৰিলেও কয়লাক হীৰালৈ পৰিণত নহয়!
  আন কাৰোবাৰ মৃত্যু মজাৰ কথা, কিন্তু নিজৰ মৃত্যুৱে আপোনাৰ হৃদয় ফাটি যায় আৰু আপোনাৰ আত্মা বুটত ডুব যায়!
  টকা মলিৰ দৰে, ৰক্তাক্ত হাত আৰু পিছল আত্মাত আঁকোৱালি লোৱা!
  সকলো ধৰণৰ ধৰ্মান্ধতাৰ ভিতৰত ধৰ্মীয় আটাইতকৈ অযুক্তিকৰ আৰু স্বাৰ্থপৰ, গতিকে ইয়াৰ মূল লক্ষ্য ব্যক্তিগত অমৰত্ব লাভ কৰা!
  ধৰ্ষণৰ পৰা প্ৰেমৰ পাৰ্থক্য কেৱল পেমেণ্টৰ ৰূপত - পিছৰ কাৰ্য্যৰ বাবে বস্তুগতভাৱে পেমেণ্ট!
  পাপত লাভ কৰাতকৈ ধাৰ্মিকতাত হেৰুৱাই ভাল!
  ধাৰ্ম্মিকৰ ক্ষতি স্বৰ্গত লাভ, পাপীৰ লাভ আত্মাৰ লুটপাত!
  ঈশ্বৰক অস্বীকাৰ কৰি কমিউনিষ্টসকলে মানুহৰ কান্ধত অত্যধিক বোজা জাপি দিলে! সৰ্বশক্তিমানৰ ঠাই ল"ব বিচৰা মানুহে গলগোথাৰ যন্ত্ৰণা আৰু চয়তানৰ প্ৰলোভন সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে!
  যীচুৰ শক্তি অবিহনে মানুহে মঙ্গল আৰু ন্যায়ৰ ৰাজ্য গঢ়ি তোলাৰ পৰিৱৰ্তে দুষ্টতাৰ পুখুৰীত পৰিল!
  মানুহৰ আত্মাত থকা অগণন ধন-সম্পত্তিবোৰ লুণ্ঠন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলেহে কোনো ধন-সম্পত্তি আনিব নোৱাৰাকৈয়ে সোনকালে শুকাই যাব!
  প্ৰতিটো যৌন কাৰ্য্য, দুজনৰ মাজত ভাগ কৰা এটা ধন আৰু এজনো চোৰে আপোনাৰ হৃদয়ৰ পৰা চুৰি নকৰে!
  প্ৰাইমেটৰ লগত প্ৰতিজন মানুহৰ কিবা নহয় কিবা এটা মিল থাকে, শক্তি যদি ভাল, কিন্তু বেছিভাগ সময়তে বুদ্ধিমত্তা!
  সঁচা নহ"লে ধেমেলীয়া হ"লহেঁতেন!
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আমাৰ ওচৰত মান্য পুৰুষ আৰু সৎ ৰাজনীতিবিদতকৈও অধিক আছে!
  যিয়ে নিজৰ আত্মাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰে তেওঁ সদায় হেৰুৱাই থাকে - তেওঁ মৰ্ত্যৰ বাবে অমৰত্ব দিয়ে!
  শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বী এজনৰ ওপৰত জয়লাভৰ বাবে সাধাৰণতে অধিক খৰচ হয়, কিন্তু আপুনি ইয়াক বিনামূলীয়াকৈ নিদিয়ে!
  হত্যাক স্বাৰ্থ আৰু লাভৰ দ্বাৰা ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিব নোৱাৰি - কেৱল সন্মান, স্বাধীনতা আৰু মাতৃভূমি হিংসাৰ পোষকতা!
  ভাল মেচিনগানৰ সৈতে হ"ব লাগে,
  উত্তেজিত তীখাৰ দৰে আঘাত!
  যাতে তেজ জলপ্ৰপাতৰ দৰে বৈ যায়,
  বেয়াৰ কোনো দয়া নাই, সকলোকে মাৰি পেলাওক!
  সকলো শিল্পকৰ্মৰ ভিতৰত সামৰিক মাষ্টাৰপিছহে মানুহৰ স্মৃতিত আটাইতকৈ দৃঢ়ভাৱে শিপাই আছে আৰু আটাইতকৈ বেছি চকুলো উদঙাই দিয়ে!
  - তেজেৰে অংকন কৰা এখন ছবি: তেলৰ ছবিতকৈ উজ্জ্বল আৰু বহুত বেছি লাহে লাহে ম্লান হৈ যায়!
  এজন মান্য ব্যক্তিয়ে পৰিয়াল আৰু বন্ধুত্বৰ ওপৰত ন্যায়ক ৰাখে! শত্ৰু আৰু বন্ধুৰ বাবেও একেই নিয়ম থাকিব লাগিব, ঠিক যেনেকৈ স্বামীয়ে পত্নীৰ বাবে ৰাখে!
  বিভিন্ন আইনৰ উপস্থিতিয়ে ন্যায়ক বেশ্যালৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে আপোনাৰ শৰীৰ আৰু ইচ্ছাক শক্তিশালী কৰে, আপোনাক শক্তিশালী কৰে - দুৰ্বল প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে আপোনাৰ আত্মাক দুৰ্বল কৰে আৰু আপোনাৰ শৰীৰক দুৰ্বল কৰে, আপোনাক দুৰ্বল কৰি তোলে!
  গতিকে কঠিন পথে বহুত বেছি সহজ জয় দিয়ে!
  এজন সৈনিকক গুলী চলাবলৈ হাত দিয়া হয়, আৰু সময়ত বন্ধ কৰিবলৈ মগজু দিয়া হয়!
  মূৰ্খক হত্যা কৰা: বেজীৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰাটো একে, স্মাৰ্ট ল"ৰাক গুলীয়াই হত্যা কৰাটো খোলাৰে আঘাত কৰাৰ দৰেই!
  প্ৰকৃতি মানুহৰ মাতৃ, আৰু এজন মহান উদ্ভাৱকৰ মাতৃ সম্পূৰ্ণ মূৰ্খ হ'ব নোৱাৰে! যদিও তাইৰ ব্যৱহাৰিক কৌশলৰ অভাৱ!
  যুৱক-যুৱতীসকলৰ লগত, লগতে বৃদ্ধৰ সৈতেও যোগাযোগৰ ক্ষেত্ৰত গুলীটোৱেই হৈছে আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ শৈক্ষিক পদ্ধতি!
  কেৱল প্ৰভাৱৰ ফলপ্ৰসূতা কমি যায়! প্ৰায়ে আপুনি আপোনাৰ কৰ্তৃত্ব হেৰুৱাব, কিন্তু যদি আপুনি ধৰা পৰে, তেন্তে আপুনি জম্বি ডাঙৰ কৰিব লাগিব!
  ধৰ্মই গৌৰৱান্বিত ব্যক্তিক জন্তুৰ স্তৰলৈ নমাই দিয়ে - ভেড়া আৰু ছাগলীৰ মাজৰ পৰা এটা বাছনি দিয়ে!
  সাপৰ দৰে চিৰদিনৰ বাবে হিচকি থকাতকৈ ভেড়াৰ দৰে ছালখন মানুহক দিয়াই ভাল!
  সাধাৰণতে মূৰেৰে কাম কৰাৰ ধাৰণাটোৰ লগত কেৱল আক্ষৰিক ব্যাখ্যাই জড়িত নহয়, আনকি যুদ্ধ কলাৰ কথা আহিলেও!
  যদি আপুনি ধনী হ'ব বিচাৰে, তেন্তে ইহুদী হিচাপে বাপ্তিস্ম লওক, যদি আপুনি ব্ৰেক হ'ব বিচাৰে তেন্তে ইহুদীৰ পৰা ধাৰ লওক!
  বিশেষকৈ বড়িটো কাৰ্টিজৰ ৰূপত থাকিলে সীহে হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে!
  ঘোচ নোলোৱা এজন বিষয়া কুমাৰী বেশ্যাৰ দৰে!
  সাধাৰণতে, এজনক বচাবলৈ আনটোক হত্যা কৰিব লাগে! এইটো নিঃসন্দেহে এক নিষ্ঠুৰ আইন, কিন্তু ই প্ৰজাতিৰ প্ৰাকৃতিক ভাৰসাম্য পুনৰুদ্ধাৰ কৰে!
  ৰাছিয়ান সৈনিকতকৈ ভাল যুঁজাৰু পৃথিৱীত নাই, আৰু ৰাছিয়ান জেনেৰেলতকৈ ডাঙৰ অত্যাচাৰীও নাই!
  অত্যধিক বিলাসীতা তুচ্ছতাৰ চিন, তুচ্ছতা অচিৰেই ধ্বংসৰ আগজাননী!
  হাৰামীৰ মুখৰ পৰা বুদ্ধিমান কথা, জাবৰ-জোঁথৰৰ পৰা অহা ফোয়াৰাৰ দৰে!
  দৈৰ্ঘ্যত আপোনাৰ সুবিধা আছে, কিন্তু মোৰ মনত সুবিধা আছে!
  কেতিয়াবা মাৰিব পাৰি, কিন্তু কেতিয়াও আশা কাঢ়ি নিব নোৱাৰি!
  যুদ্ধত যদি আপুনি এটা চেকেণ্ড মিছ কৰে তেন্তে আপুনি এটা অনন্তকাল হেৰুৱাব পাৰে!
  আকাশচুম্বী ঘৰবোৰৰ মাজত এটা সাধাৰণ টাৱাৰ কৰুণ, কিন্তু জুপুৰিবোৰৰ মাজত মহিমাময়!
  মানুহে বলৰ বশৱৰ্তী হয়, নিষ্ঠুৰতাক সন্মান কৰে, কোমলতাক তুচ্ছজ্ঞান কৰে আৰু দয়াক মূল্য নিদিয়ে!
  সকলো মানসিক ৰোগৰ বাবে যৌনতা সৰ্বোত্তম নিৰাময়, কিন্তু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ই ব্যয়বহুল আৰু লাভ কৰাটো কঠিন!
  যিয়ে যৌনতাক ভাল নাপায়, তেওঁ জীৱনক ভাল নাপায় আৰু মাংসৰ আনন্দৰ মূল্যায়ন নকৰে!
  কবিতাৰ মদৰ লগত মিল আছে যে সময়ৰ লগে লগে ইয়াৰ মূল্য বাঢ়ি যায়, কিন্তু শতিকাবোৰেও ৰেখাবোৰ ম্লান হ"বলৈ বা স্ফুলিংগবোৰ নুমুৱাবলৈ নিদিয়ে!
  সৈনিক এজন কম্পিউটাৰৰ দৰে - ই এক বা শূন্য গণনা কৰে, কিন্তু যোদ্ধা বন্ধু আৰু শত্ৰু!
  মানৱতাবাদত মানুহ জীৱ-জন্তুৰ পৰা পৃথক, আৰু প্ৰবৃত্তিৰ বিপৰীতে কাম কৰাৰ ক্ষমতা!
  নাৰীৰ ওপৰত হোৱা হিংসাই কেতিয়াবা সুস্থ সন্তান জন্ম দিয়ে, কিন্তু প্ৰকৃতিৰ ওপৰত হিংসাই কেৱল দানৱৰ সৃষ্টি কৰে!
  যদি এগৰাকী মাতৃ নিষ্ঠুৰ হয়, তেন্তে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰো নিষ্ঠুৰ! প্ৰকৃতিৰ দৰেই ইয়াৰ সন্তান - মানুহ!
  সবলৰ পৰা বন্ধুত্ব বিচৰা হয়, ধনী মানুহৰ পৰা পুষ্টি বিচৰা হয় আৰু অভীকক ভক্তি দেখুওৱা হয়!
  আক্ৰমণ কৰাটোৱেই হৈছে শত্ৰুৰ সংখ্যাগত সুবিধা নিষ্ক্ৰিয় কৰাৰ সৰ্বোত্তম উপায় - তেওঁলোকক প্ৰতিশোধ ল'বলৈ বাধ্য কৰাটো তেওঁলোকৰ আধা বাহু কাটি পেলোৱাৰ দৰেই!
  .নাৰীৰ বাবে প্ৰেম আনন্দ আৰু উপাৰ্জন, পুৰুষৰ বাবে আনন্দ আৰু খৰচ!
  অনৈতিক ব্যক্তিৰ বাবে নতুন অস্ত্ৰ উদ্ভাৱন কৰাটো ডিঙিত ৰছী মেৰিয়াই চকীৰ ভৰি দুখন কটাৰীৰে কাটি পেলোৱাৰ দৰেই!
  উফাৰ ওচৰত উপস্থিত হোৱাৰ লগে লগে ল"ৰাকেইটাই পুগাচেভক কামটো সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ খবৰ দিলে।
  কৃষক ৰজা আচৰিত হ"ল যে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ইমান খৰকৈ কাম কৰিলে। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ তেওঁলোকক পুৰস্কৃত কৰিছিল। তেওঁ প্ৰত্যেককে ৰূপৰ ক্ৰুচ উপহাৰ দিলে। আৰু দুশ ৰুবলকৈ।
  তাৰ পিছত আহিল উফাৰ ওপৰত আক্ৰমণ। মাৰ্গাৰিটা আৰু অলেগ সদায়ৰ দৰেই আগবাঢ়ি আছে আৰু দ্ৰুতগতিত আক্ৰমণ চলাইছে।
  শত্ৰুক চেবাৰেৰে কাটি বোমা নিক্ষেপ কৰে।
  ইতিমধ্যে উফাৰ গেৰিছনটো ভোকৰ পৰা দুৰ্বল হৈ পৰিছিল আৰু বিদ্ৰোহীসকলৰ বিজয়ে তেওঁলোকৰ আত্মা ভাঙি পেলাইছিল।
  তদুপৰি, কছাক ৰজাৰ প্ৰায় পঞ্চাশ হাজাৰ সৈন্য আছে - এটা বিশাল বাহিনী...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কমাণ্ডেণ্টক হেক কৰি হত্যা কৰাৰ পিছত বাকী থকা যোদ্ধাসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  শপত খালে, ব্ৰেইড কাটি কছাক চুলি কাটি দিয়া হ"ল। কিছুমান বিষয়াই পুগাচেভৰ লগত যোগদান কৰিবলৈ বাছি লৈছিল। ফান্দ এটা ভাল নেকি?
  মুঠতে উফাক সহজে লোৱা হ"ল। আৰু আনকি কছাক জাৰেও অনুশোচনা কৰিছিল যে তেওঁ য়েটস্কি চহৰখনত ধুমুহা বোৱা নাছিল।
  সাধাৰণতে পুগাচেভৰ বাবে কথাবোৰ ভাল হৈ গ"ল। এতিয়া আৰু অধিক সৈন্য উৰালৰ কাৰখানালৈ পঠিয়াব পাৰিব। আৰু বেলোব"ৰ"ডভক সকলো চহৰ আৰু ট"বলস্ক ল"বলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হয়।
  কাজানলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত নিশ্চিতভাৱে লোৱা হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত মস্কোলৈ। আনকি ইমেলিয়ান পুগাচেভেও ৰিপ"ৰ্ট কৰিছিল যে তেওঁৰ পুত্ৰ ছাৰেভিচ পাভেলে নিজেই এই অভিযানত যোগদান কৰিছে আৰু তেওঁ পিতৃক সিংহাসন অৰ্পণ কৰিব। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বহুতে এই কথা বিশ্বাস কৰিছিল।
  পুগাচেভৰ সেনাবাহিনী বাঢ়ি গৈ থাকিল। উৰালৰ আৰু কেইবাটাও কাৰখানা, আৰু নতুন বন্দুক, যোগান আৰু বাৰুদ দখল কৰাৰ খবৰ আহিল।
  ইয়াৰ পিছত বিশাল সৈন্যবাহিনী অভিযানত নামিল। তাই নদীৰ কাষেৰে, দুয়োপাৰে ভলগাৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  ছাৰ ইমেলিয়ান পুগাচেভ আনন্দিত আৰু সন্তুষ্ট আছিল। এতিয়ালৈকে তেওঁৰ বাবে কথাবোৰ বহুত ভালেই চলি আছে। সাধাৰণতে বিদ্ৰোহীসকলক কেতিয়াও গুৰুতৰভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হোৱা নাই। আৰু নতুন ৰাছিয়ান জাৰৰ সুনাম বৃদ্ধি পাইছে। আৰু প্ৰতিদিনে হাজাৰ হাজাৰ নতুন যোদ্ধাও তেওঁৰ লগত যোগ দিয়ে।
  স্বঘোষিত ৰজাজনৰ অশ্বাৰোহী সৈন্যও বহুত আছে। আৰু সকলো বস্তুৱেই প্ৰকৃত বিজয়ৰ দৰে গোন্ধ পায়।
  বাকী সেনাবাহিনীতকৈ আগবাঢ়ি দৌৰি যায় চাইল্ড ৰেঞ্জাৰ। উল্লাসিত আৰু বহুত হাঁহি থাকে।
  ইয়াত ডেকা যোদ্ধাসকলে হাছাৰৰ টহলদাৰী দলটোক আক্ৰমণ কৰি আছে। এটা শ্বৰ্ট কাট, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে দুটামান গ্ৰেনেড টছ কৰা। আৰু যোদ্ধাবোৰ ধ্বংস হৈ গ"ল।
  ইয়াৰ পিছত অছা দুৰ্গ। আচল কাহিনীত তাই কোনো কাজিয়া নোহোৱাকৈয়ে হাৰ মানিলে। গতিকে ল"ৰাবোৰে এতিয়াও কাকো ধুমুহাৰ দৰে বা হত্যা কৰা নাই৷
  আনকি অলপ বিৰক্ত হৈ পৰিল... ল"ৰাবোৰে গান গাইছিল;
  স্পাৰ্টকে বীৰত্বৰ কামৰ দাস ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল,
  ঘৃণিত ৰাজকুমাৰৰ যোল বন্ধ নিক্ষেপ কৰিবলৈ...
  তেওঁ দুৰ্ভগীয়াক ঈগলৰ জাকলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে -
  আহ্বানটো সহজ - আপোনাৰ সপোনবোৰ বিস্তাৰ কৰক!
  
  যুদ্ধ কৰি তৰোৱাল টানিব,
  আৰু নিৰ্দয়ভাৱে আপোনাৰ দুষ্ট শত্ৰুবোৰক কাটি পেলাওক...
  সৌভাগ্যক্ৰমে আপুনি যোদ্ধা হিচাপে দ্ৰুতগতিত পথ মুকলি কৰিব,
  মৃতকজন চিৰদিন গ্ৰেনাইটত জীয়াই থাকিব!
  
  আকাশৰ পৰা চন্দ্ৰ পাওঁ, প্ৰয়োজন নাই,
  আমি মংগল গ্ৰহৰ বিস্তৃতিবোৰ দুৱাৰৰ দৰে খুলিম,
  আৰু শুক্ৰক বিশ্বাস কৰক, মই আহিম...
  সমগ্ৰ ক্ষুদ্ৰপথ নায়কৰ তৰোৱালৰ তলত পৰিব!
  
  আকাশত তৰা আৰু ছোৱালীৰ চকু -
  নীলমাত্র এবং রুবি সঙ্গে জিলিকি উঠে...
  আৰু মোৰ বনৰীয়া চিন্তাবোৰ উৰি যায় -
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষে যেতিয়া মামাইয়াৰ ফালটো গুড়ি কৰিছিল!
  
  মৰ্ত্যলোক চেলুবেই ভিৰৰ মাজত উচ্চাৰণ কৰিলে -
  যে Rus' ঘূৰ্ণীবতাহৰ খুৰাৰ তলত বিনষ্ট হ'ব...
  পাগলৰ চিঞৰটো অদ্ভুত - সকলোকে মাৰি পেলাওক:
  যে হাঁহি আৰু ধ্বনিময় গীতবোৰ মৰি গৈছে!
  
  পেৰেছভেটৰ পৰা উত্তৰটো জোৰেৰে দিয়া হ"ল,
  এটা বৰশী আৰু এটা দুঃস্বপ্ন নৰকত শত্ৰুৰ আঘাত...
  জিন্দনে ৰৈ নাথাকিব যোদ্ধা -
  আমি জয়ী হম, আপোনালোকে বিশ্বাস কৰক!
  
  শিল বিশ্বাসঘাতক - ডাৱৰত দিন আছে,
  প্ৰতিবাৰেই ভাগ্য আৰু ট্ৰফী নাথাকে...
  আৰু আমাৰ নগৰবোৰ জুই, পোহৰ,
  দেখাত আমিও যুদ্ধৰ লগত খোজ মিলাব পৰা নাছিলো!
  
  কিন্তু জয়ৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়ানজনৰ স্থান জানি লওক,
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষ ছিজাৰ, ভয়ংকৰ মেচিডোনিয়ান...
  গ্ৰহবোৰ অতি সোনকালে স্বৰ্গলৈ পৰিণত হ"ব,
  চাহৰ সৈতে পনিৰ বৰ সোৱাদযুক্ত Poshekhonsky!
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই অছা দুৰ্গটোৱেও কোনো যুঁজ নকৰাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। গেৰিছন আৰু ইয়াৰ সেনাপতিসকলে কছাক ৰজাৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাইছিল। আৰু তাৰ পিছত পুগাচেভৰ সৈন্যবাহিনী আগবাঢ়িল। বিজয়ীভাৱে মাৰ্চ কৰি হাজাৰ হাজাৰ কৃষকৰ লগত যোগদান। দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা এক বিশাল সেনাবাহিনী। পূব দিশত পুগাচেভিটসকলে আৰু কেইবাখনো চহৰ দখল কৰি ট"বলস্কৰ ওচৰ পালেগৈ, য"ত ডেলঙৰ কৰ্পছে আশ্ৰয় লয়।
  প্ৰায় সকলো উৰালৰ কাৰখানা বিদ্ৰোহীয়ে নিয়ন্ত্ৰণত লৈছিল, আৰু তাত নতুন প্ৰশাসন আছে। পশ্চিমে তেওঁলোকে সমৰাক লৈ তাত নিজকে সুদৃঢ় কৰিলে। অধিক সংখ্যক লোকে বিদ্ৰোহীসকলৰ পিছে পিছে গৈ আছে।
  আৰু কৃষক ৰজাৰ আঁৰত আছে বৃহৎ শক্তি। কাজানতে তেওঁৰ বহু সমৰ্থক আছে। গৱৰ্ণৰ কান্ট, এই জাৰ্মানজন আক্ষৰিক অৰ্থত ভয়ত কঁপিছে। পুগাচেভৰ সেনাবাহিনীক লগ কৰিবলৈ পঠোৱা এটা সৰু ডিটেচমেণ্ট বন্দী কৰা হয়। কাজান ক্ৰেমলিনত থকা পটেমকিনেও ভয়ত কঁপিছে।
  এনে সেনাবাহিনীৰ বিৰুদ্ধে কি কৰিব পাৰে...
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাই পুনৰ কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰে। এইবাৰ তেওঁলোক এলিজাবেথ পেট্ৰ"ভনাৰ সময়লৈ গুচি যায়। আৰু তেওঁলোকে ফ্ৰেড্ৰিখক ধৰি লয়। কিন্তু সেয়া বেলেগ কাহিনী। তাত তেওঁ আৰু মাৰ্গাৰিটাই চেষ্টা কৰিলে আৰু জাৰ্মানীৰ মহান ৰজাক পৰাজয়ৰ পিছত বন্দী কৰা হ"ল। আৰু তেওঁৰ প্ৰহৰীসকলক হত্যা কৰা হ"ল।
  ল"ৰা-ছোৱালীজনী হাৰিকেনৰ দৰে উৰি গ"ল, বিশেষকৈ ফ্ৰেড্ৰিচৰ লগত অতি সৰু দল এটা থাকি গ"ল। কিন্তু এই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সকলোকে কাটি কাটি সেনাপতিৰ কান্ধত তুলি ৰাছিয়াৰ শিবিৰলৈ লৈ আহিল৷ গতিকে জাৰ্মানীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  আৰু ৰাছিয়াই ইষ্ট প্ৰুছিয়াক নিজৰ লগত খাপ খুৱাই ল"লে।
  আৰু দ্বিতীয় এলিজাবেথ আনন্দত বেছি দিন জীয়াই থাকিল। আৰু উত্তৰাধিকাৰী পিটাৰৰ মৃত্যু হয় অৰ্শৰ কলিকত। গতিকে ৰাছিয়াই নিজৰ লাভ সংৰক্ষণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে কেতিয়াও একত্ৰিত নহ"ল!
  আৰু তাৰ পিছত পোলিছ-লিথুৱেনিয়া কমনৱেলথ সম্পূৰ্ণৰূপে ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰিল...
  বাৰু, অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা তাত অতি কম সময় থাকিল। আৰু তেওঁলোকৰ এটা নতুন কঠোৰ মিছন!
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে পুগাচেভে তেওঁলোকৰ অবিহনে থাকিব পাৰে। তাতকৈ বেছি গুৰুত্বপূর্ণ কাম আছে৷
   ইয়াত তেওঁ হৈছে অলেগ ৰাইবাচেংকো, কথিতভাৱে এজন মহান, যদিও তুলনামূলকভাৱে কম বয়সীয়া, মধ্যযুগীয় প্ৰতিযোগিতাত ৰাছিয়াৰ হৈ অংশগ্ৰহণ কৰা খেলুৱৈ। এশজন নিৰ্বাচিত নাইটৰ বিৰুদ্ধে এজন। আৰু আনকি তেওঁলোকে তেওঁৰ ভৰিত ওজন শিকলিৰে বান্ধিছিল, যাতে ইয়াক অধিক সৎ কৰিব পৰা যায়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ কথা কি ক"ব? ফেণ্টাচি ছুপাৰমেনৰ শক্তিবোৰ সদায় তেওঁৰ ভিতৰত বাস কৰি আহিছে, কাৰণ এইটো এটা সপোন আৰু সপোন দুয়োটা নহয়, বৰঞ্চ কিবা এটা ফেজম"গ"ৰিক, য"ত সকলো লুকাই থকা সপোন বাস্তৱায়িত হয়।
  আনকি আকাশত সাতটা পোহৰ আছিল। আৰু প্ৰতিটোৱেই ৰামধেনুৰ ৰং।
  তেওঁৰ সন্মুখত আছে ব্ৰিটিছ ৰাজকুমাৰ চাৰ্লছ, তেওঁক এটা বিশেষ উপহাৰ উপহাৰ দিয়া হৈছে: মৰ্ত্যৰ সুৰংগটোৰ সন্মুখত থিয় হোৱাসকলক ক্ষমা কৰা আৰু দয়া কৰা, যাৰ মাজেৰে আন এখন পৃথিৱীৰ পথ মুকলি হয়।
  আৰু আপুনি মাথোঁ এজন ল"ৰা যি ঠাইত এজন মহান ব্যক্তিৰ মৰণোত্তৰ ভাগ্য নিৰ্ণয় হৈ আছে।
  অতিৰিক্ত বেণ্ডেজ ওলোমাই থোৱাৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ ভৰিত অতি কষ্টেৰে আঘাতপ্ৰাপ্ত হয়। বুকুৰ পৰা ওলাই অহা বিস্ময়টো ডেকা কৰ্ণেলে প্ৰায়েই বাধা দিব নোৱাৰিলে।
  জুনিয়ৰ হাইস্কুলৰ ল"ৰাৰ দৰেই তেওঁৰ শৰীৰটো আৰু অধিক যৌৱন হৈ পৰিল আৰু আগৰ দৰে পেশীবহুল নহ"ল।
  আৰু ৰাজকুমাৰে একো নহ"ল বুলি ভাও ধৰি কাণ বন্ধ কৰি মাতত সামান্য হুৰহুৰাই চিঞৰি উঠিল।
  -গতিকে, এতিয়া আপুনি সমান চৰ্তত আছে... দ্ৰুত ঘোঁৰাৰ গতিৰ বিষয়বস্তু, মাৰ্চ কৰক!
  ষ্টেণ্ডত বহি থকা দৰ্শকে জোৰেৰে হুইচেল মাৰিবলৈ ধৰিলে।
  সমান্তৰাল দৃষ্টিত হ"লেও অলেগ ৰাইবাচেংকো উচ্চতম শ্ৰেণীৰ ছুপাৰমেন। ইয়াত মই অলপ অনুশোচনা কৰিলোঁ যে মই লোহাবোৰ নিজৰ লগত সংলগ্ন হ"বলৈ দিলোঁ। প্ৰথম দৃষ্টিত বিশ পাউণ্ড বা ন কিলোগ্ৰাম একো নহয়, প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলৰ কৱচ কম ওজনৰ নহয়। কিন্তু যদি সেইবোৰক ভৰিৰ লগত বিশেষভাৱে বান্ধি থোৱা হয়, আৰু অংগ-প্ৰত্যংগবোৰক শিকলিৰে বান্ধি ৰখা হয়, তেন্তে এইটো কাৰো বাবে আজে বাজে কথা যেন নালাগিব।
  কমি যোৱা শৰীৰটো লৈ আপুনি প্ৰায়েই লৰচৰ কৰিব নোৱাৰে।
  প্ৰথম ৰাউণ্ডত নতুন পৃথিৱীত নতুনকৈ অহা অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ সকলো প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে কাৰ্যতঃ স্পাইকেৰে ভৰা এটা সংযুক্ত স্তম্ভত দৌৰিছিল। আনকি ব্যৱহাৰিক পৰীক্ষাৰ সময়তো ফেণ্টাচি দৌৰৰ শৈলীত যুঁজাৰুসকলে মানুহৰ প্ৰতি প্ৰায় স্বাভাৱিক আচৰণ কৰিছিল।
  ল"ৰা লেখকজনে একেবাৰে নিশ্চিন্ত অনুভৱ কৰা নাছিল। আৰু শক্তি আগৰ দৰে একেবাৰেই নহয়... কিবা এটাই তেওঁক শক্তিৰে আৱৰি নাৰাখে। আৰু তোমাৰ শৰীৰটো দহ বছৰতকৈ বেছি পুৰণি যেন নালাগে, কিন্তু বাৰ বছৰ আছিল। আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকল আপোনাৰ তুলনাত বহুত ডাঙৰ আৰু দৌৰিছে।
  আমাৰ পেটত জপিয়াই চুহি, অদ্ভুত কথাৰ লগত খাপ খুৱাই
  ইউনিফৰ্ম, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ৱাৰ্মিং আপ। তালিকাবোৰৰ ডাঙৰ, বাহিৰৰ বৃত্তটোৰ জোখ আঠশ পঞ্চাশ মিটাৰ আছিল আৰু তিনিটা ভিন্ন পৰ্যায়ক্ৰমে আৱৰণেৰে ৰখা হৈছিল: মসৃণ শিলৰ ফলক, চোকা শিলগুটি (কেতিয়াবা দোষী খালী ভৰিৰে মহিলা আৰু কিশোৰ-কিশোৰীসকলে শাস্তি হিচাপে সেইবোৰৰ ওপৰেৰে দৌৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল), আৰু পৰিপাটিকৈ লেইড, কম্পেক্ট কৰা ঘূৰণীয়া শিলগুটি।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আতংকিত হৈ ভাবিলে যে হয়তো তেওঁ এইদৰেই সংকুচিত হৈ থাকিব যেতিয়ালৈকে তেওঁ ভ্ৰুণলৈ পৰিণত নহয় আৰু অৱশেষত অদৃশ্য হৈ নাযায়।
  নে হয়তো এইটো কেৱল পৰীক্ষাৰ সময়ছোৱাৰ বাবে?
  প্ৰতিটো আৱৰণ চাৰিবাৰ সন্মুখীন হৈছিল, অধিক দৈৰ্ঘ্য চোকা শিলত পোৱা গৈছিল, গতিকে সাধাৰণভাৱে একেধৰণৰ দৌৰা ছন্দ বজাই ৰখাটো অসম্ভৱ আছিল।
  অৱশেষত ল"ৰা হোৱা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেই একমাত্ৰ খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল আৰু নিজৰ উদং তলুৱাটোৰ বিন্ধি অনুভৱ কৰিছিল। হয়, চৰ্তবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান।
  কিন্তু এই সকলোবোৰৰ মাজতে সাম্ৰাজ্যৰ ভৱিষ্যতৰ পবিত্ৰ যুদ্ধত মাৰাত্মক দৌৰত অংশগ্ৰহণ কৰা প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে নিজকে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী যুঁজাৰু নহ"লেও মূৰ্খ গড় কৃষকৰ স্তৰতকৈ বহু উচ্চ বুলি গণ্য কৰিছিল। বাৰু, কোনোবা ৰাছিয়ান হাৰামী তেওঁলোকৰ বাবে কোনো প্ৰতিদ্বন্দ্বী নহয়।
  আৰু আনকি ইমানবোৰেই ছিন্নভিন্ন ল"ৰাটোৰ বিৰুদ্ধে গোট খোৱাটোও অপমানজনক৷
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ অৱশ্যে ভৰিৰ তলৰ অংশত বহুত বিষ হৈছিল, যিখন ভৰিখন স্লেজহামাৰৰ পৰা চেপি ধৰা আঘাতত ঘাঁ হৈছিল। নিৰ্দয় "বাপ্তিস্ম" লোৱাৰ পিছত তাই আনকি ফুলি উঠিছিল আৰু নীলা হৈ পৰিছিল। ওহ, জল্লাদ-লোহাৰ মিস্ত্ৰী, তোমাৰ মূক মন্দিৰত মোৰ মুঠিৰ নুকুলেৰে তোমাক মাৰিব বিচাৰিম। তাক তেনেকৈয়ে নমাই পেলাবলৈ, বা তাতোকৈ ভাল সেই একেটা গধুৰ, হীৰা আকৃতিৰ স্লেজহামাৰেৰে! অৱশ্যে কেতিয়াও দেৰি নহয়! এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল, বিশেষকৈ তেওঁলোকৰ অত্যধিক যত্নশীল আৰু প্ৰাইম শিষ্টাচাৰৰ বাবে, এজন স্থানীয় মাস্কোভিট আৰু এজন ৰাজকুমাৰৰ বাবে এক বিৰল আনন্দ। সঁচা, এতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোক আৰু সৰু যেন লাগিবলৈ ধৰিলে - দহতকৈ ডাঙৰ নহয়, সৰ্বাধিক এঘাৰ বছৰ বয়সত, আৰু তেওঁৰ ল"ৰালিৰ খালী ভৰিৰে আৰু অস্বাভাৱিক যেন নালাগিল।
  ল"ৰা কৰ্ণেলে উল্লাস কৰি গাই গ"ল:
  - যি উল্লাসিত হয় তেওঁ হাঁহে! যিয়ে বিচাৰে সি সাধন কৰিব! যি বিচাৰে তেওঁ সদায় বিচাৰি পাব!
  শিলবোৰৰ চোকাতাৰ অনুভূতিবোৰ এতিয়া সুখদায়ক আৰু একে সময়তে কঠোৰভাৱে বিন্ধি থকা যেন লাগিল। কিন্তু এইটোৱে কেৱল চিৰন্তন কিশোৰজনক বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ল"ৰাটোৰ ওপৰতহে ঘূৰি আহিল।
  আৰু পিছুৱাই যোৱা শক্তিবোৰ ডেকা পেশীবোৰলৈ ঘূৰি আহিবলৈ ধৰিলে।
  তৃতীয় বৃত্তৰ পিছত কেইবাজনো মধ্যযুগীয় আৰু অতি শক্তিশালী যোদ্ধাই ঘোঁৰাৰ অহংকাৰৰ সহায়ত আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰায় হিষ্টেৰিক প্ৰচেষ্টা চলাইছিল। খোজ কাঢ়ি থাকোঁতে তেওঁলোকে বকাবকি কৰিলে আৰু আনকি লাহে লাহে অলেগ ৰাইবাচেংকোক ধৰিবলৈ ধৰিলে, যাৰ কোনো বিশেষ কমপ্লেক্স নাছিল আৰু এতিয়াও স্তম্ভটোৰ ঠেংত খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল।
  ল"ৰা কৰ্ণেলে সিদ্ধান্ত ল"লে যে এতিয়াও জোৰকৈ কামবোৰ নকৰিব আৰু অপেক্ষা কৰিব।
  ফৰ্মেচনটো অলপ অলপকৈ টানিবলৈ ধৰিলে, ব"য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ পেটৰ দৰে আৰু ইতিমধ্যে পঞ্চম বৃত্তত সকলো যোদ্ধাই বেলেগ বেলেগ ধৰণে দৌৰিলে। ইজনে সিজনৰ মূৰৰ বিশাল পিঠিত আগৰ দৰে নহয়, কিন্তু আকৰ্ষণীয় ফাঁক এটাৰে।
  ধাতু clinked, এটা জাল বুট তলত creaked...
  চোকা চকুৰ আৰু অভিজ্ঞ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দেখিলে যে কৱচ পিন্ধা সৈন্যসকলৰ ঘাম ওলাইছে আৰু অধিক উশাহ লৈছে। খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোৰ ওপৰত কিয় শিকলি ওলোমাই থৈছিল সেয়া বুজিব পাৰি৷ লঘু শৰীৰৰ ল"ৰা, তেওঁ সহজেই ডাঙৰ, গধুৰ যুঁজাৰুৰ গোট এটাক তললৈ নমাই আনিব পাৰিছিল।
   এতিয়া তেওঁলোকৰ এজনে হতাশজনক প্ৰচেষ্টাৰে সিপাৰে চঞ্চল ল"ৰা কৰ্ণেলজনৰ ওচৰ পালেগৈ। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইয়াক তিৰ্যকভাৱে কাটি পেলোৱাৰ চেষ্টা এৰাই চলি নিজৰ তৰোৱালখন শিংযুক্ত মূৰটোত সোমাই দিলে। শৰীৰ ঘূৰোৱা আঘাতটো ইমানেই প্ৰবল আছিল যে শত্ৰুৰ হেলমেটটো ফাটি গ"ল আৰু তেওঁ তেজ ওলোৱা মূৰ এটা লৈ শিলগুটিত পৰিল। বগা কোট আৰু ক"লা চপ্পল পিন্ধা অৰ্ডাৰলি কেইবাগৰাকীও ছোৱালীয়ে অভাগ্য যোদ্ধাজনক ধৰিলে।
  একোৱেই তাক সহায় কৰিব নোৱাৰিলে!
  তেওঁলোকৰ আচৰিত উচ্চাৰণ শুনি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দাৰ্শনিকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - শক্তিশালী ল"ৰা এটাৰ বাবে যিদৰে আছে তেনেকুৱাই হোৱাটোৱেই ভাল, আৰু শক্তিশালী প্ৰাপ্তবয়স্ক যেন লগাটো সদায় তেওঁৰ যিদৰে আছে তাৰ পৰা পৃথক যেন দেখাটো ভাল! কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এজন শাসকৰ বাবে কেতিয়াও দুৰ্বল যেন দেখা পোৱাটো ভাল - যদিও তেওঁৰ মূল শক্তি প্ৰতাৰণা!
  অধিক শক্তিশালীভাৱে কাম কৰাৰ সময় নহয়নে?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তেওঁৰ গোৰোহাক সমৰ্থন দিয়া চোকা শিলবোৰ অন কৰি দ্বিতীয়জনৰ কৱচত কাটি পেলালে। তেওঁ পৰিল, কিন্তু লগে লগে জপিয়াই উঠিল আৰু টাৰ্মিনেটৰ ৰাজকুমাৰে স্পিনাৰ ব্যৱহাৰ কৰিলে, তেওঁৰ ঘাঁ হোৱা ভৰিখনৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে, যিখন ভৰি ইতিমধ্যে দৌৰৰ সময়ত ভাল হৈছিল। শত্ৰুৱে ইমান দ্ৰুত আক্ৰমণৰ আশা কৰা নাছিল আৰু হেলমেটেৰে ঢাকি থোৱা মন্দিৰটো কসাইৰ লাঠিৰে হত্যা কৰা পোৱালিৰ দৰে হেৰুৱাই পেলাইছিল।
  কিবা এটা গৌৰৱৰ কথা আছিল! যদিও অলপ বিষ হয়।
  বিশেষকৈ লোহাৰ টুকুৰাটোৱে আঘাতৰ ওজন বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে এটা মাৰাত্মক পোক। ইয়াৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আৰু কিছু সময় দৰ্শকৰ আগত বজাইছিল আৰু তৃতীয়জন - কম্টে ডি লাকাফাৰে নিজকে ধৰিবলৈ দিছিল। তৰোৱালেৰে বেছি ওপৰলৈ মাৰিলে আৰু ট্ৰিপ হ"ল, যিটোৱে আচলতে ভৰিখন ভাঙি পেলালে। অৱশ্যে লোহাৰ টুকুৰাবোৰে আপোনাক দৌৰিবলৈ বাধা দিছিল, কিন্তু সেইবোৰৰ লগত আপুনি কুঠাৰেৰে আঘাত কৰা যেন অনুভৱ কৰিছিল।
  ল"ৰা কৰ্ণেলে জিভাখন উলিয়াই ওপৰলৈ জপিয়াই পৰিল, নিজৰ মাজতে অধিক শক্তি অনুভৱ কৰিলে।
  গতিকে, আচলতে তেওঁৰ, ব্ৰুচ লী, জেকী চান, ষ্টিভেন ছিগালৰ দৰে, আৰু হয়তো সকলোকে মিলি তাতকৈও ভাল, তেওঁৰ দক্ষতা বিকাশৰ বাবে অধিক সময় আছে।
  যদিহে অৱশ্যে নিৰ্দয় সময়ে বিস্মৃতি আঁতৰাই নিদিয়ে। কিন্তু মাৰ্গাৰিটাই তেওঁক বচাব বুলি আশা আছে।
  আৰু কেৱল নৱম লেপত ডেকা টাৰ্মিনেটৰ-যোদ্ধাজনে প্ৰত্যাহ্বানমূলকভাৱে উঠা-নমা কৰি নিজৰ গতি বৃদ্ধি কৰিলে। প্ৰথমতে এজন এজনকৈ বয় মটৰ নাওৰ দৰে অলপ পিছ পৰি থকা সকলোকে অতিক্ৰম কৰিলে, দয়া কৰি আঘাত নকৰিলে। সঁচা, ল"ৰাটোৰ আভিজাত্যৰ শলাগ নোপোৱা দুজনমানে দুয়োফালৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল, কিন্তু ডেছিং মিলে সিহঁতক কাটি পেলালে, যাৰ বাবে সিহঁতৰ মূৰটো উৰি গ"ল৷ ইতিমধ্যে কোনো সুযোগ নোহোৱাকৈ মৃত্যু।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হিচকি উঠিল:
  - যুদ্ধ, যুদ্ধ আছে!
  ভাইকিং আৰু যুদ্ধপ্ৰেমী চেক্সনসকলৰ বংশধৰসকলৰ কিবা এটা হ'ল, তেওঁলোকে গণভাৱে লৰালৰি কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল, কিন্তু দৌৰি থাকিল। হয়তো তেওঁলোকৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বই এনে কৌশল নিৰ্ধাৰণ কৰিছিল। নে কোনো মাৰাত্মক খেলৰ অলিখিত নিয়ম ? Oleg Rybachenko , কাৰো ওপৰত লৰালৰি নকৰাকৈ, তথাকথিত নেতাসকলৰ লগত ধৰিবলৈ ধৰিলে। অৱশ্যে আন এক ডজন মুকুট যোদ্ধা, আনকি এজন বা আনটোৰ মালিকসকলেও নিঃসন্দেহে এই অৱস্থা ভাল পাব নোৱাৰিলে। কিন্তু পাঁচটা হেৰুৱাই কিবা কাৰণত কোনেও প্ৰতিশোধ ল"বলৈ লৰালৰি কৰা নাছিল। আপাত দৃষ্টিত ৰাছিয়াই বুজি পাইছিল যে তেওঁলোকে স্কপিন-শ্বুইস্কি প্ৰতিযোগিতালৈ কোনো দুৰ্বল খেলুৱৈক পঠিয়াব নোৱাৰে যিয়ে তেওঁক বচাব।
  মাংসত মাত্ৰ ল"ৰা হ"লেও তেওঁৰ অভিজ্ঞতা আছে বিভিন্ন শতিকাৰ অভিজ্ঞ প্ৰবীণ সৈনিকৰ।
  আৰু কেৱল ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ সেনাবাহিনীতেই নহয়।
  আৰু যেতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জিভাখন উলিয়াই দিলে আৰু তেওঁলোকে হতাশাত গতি আৰু অধিক বৃদ্ধি কৰিলে। কিন্তু গধুৰ উশাহ-নিশাহটোৱে অলপ সময়ৰ বাবে এই সকলোবোৰ ক"লে। তেওঁলোকে ক"লৈ যাব লাগে? কিন্তু ভাইকিং আৰু চেক্সনসকল শক্তিশালী আৰু জেদী। হাড় থৈ দিব, কিন্তু নিজৰ হাড় এৰি নিদিয়ে। একবিংশ বছৰ ধৰি ছুইডেনে পিটাৰ দ্য গ্ৰেটৰ ৰাছিয়ান সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছিল, অৱশেষত শান্তি চুক্তিখনক বিজয় হিচাপে নহয়, ক্ৰয় হিচাপে আনুষ্ঠানিক কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। তেওঁলোকে ৰাছিয়া ৰাষ্ট্ৰখনক ক্লান্ত কৰি পেলালে, যুদ্ধৰ সময়ত জনসংখ্যা পঞ্চমাংশ হ্ৰাস কৰিলে!
  ল"ৰা কৰ্ণেলে থ্ৰ"টো ডজ কৰি জপিয়াই উঠিল।
  আৰু এইয়া আছিল যেতিয়া মহিলাসকলে প্ৰতিটো পৰিয়ালত দহটা সন্তান জন্ম দিছিল!
  সেই সুস্থ সন্তানটোৱেই যিকোনো শক্তিৰ সফলতাৰ চাবিকাঠি।
  আৰু ব্ৰিটেইনে আচলতে ৰাছিয়াৰ সৈতে একমাত্ৰ যুদ্ধত জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল, ক্ৰিমিয়াৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰি। তেতিয়া ব্ৰিটিছসকল শক্তিশালী হৈ উঠিছিল, সহস্ৰাব্দৰ চতুৰ্থাংশৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে, ৰাছিয়াৰ পৰা ভূখণ্ডৰ এটা অংশ কামোৰ মাৰি পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ল"ৰাটোৱে পিছ পৰি থকা যোদ্ধাজনক চেপি ধৰিলে আৰু মূৰহীন শৰীৰটো শিলবোৰৰ ওপৰত ভাঙি পৰিল। বাকীবোৰে আৰু অধিক জোৰেৰে উশাহ ল"বলৈ ধৰিলে, গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  কিন্তু এইবাৰ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তেওঁলোকক ক্লান্তিৰ পৰ্যন্ত ক্লান্ত কৰি তুলিব। তাৰ লগত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিব নোৱাৰে। প্ৰায় সমান গতিৰে নন-কন্টাক্ট ষ্ট্ৰাইকাৰক ক্লান্ত কৰাৰ ৰিগমাৰ"ল।
  চেচেনিয়াত স্নাইপাৰৰ সৈতে হোৱা তীব্ৰ গুলীচালনাৰ কথা মনত পৰিল। এয়া সঁচাকৈয়ে স্নায়ুৰ যুদ্ধ। ইয়াত বহুত সহজ। আৰু শত্ৰুৱে নিজৰ নিশ্চিত অন্ত পৰিব।
  গতিকে ল"ৰা কৰ্ণেলে নিজৰ "শহাপহু"বোৰক চাৰিটা গোটা বৃত্তৰ বাবে টেনচনত ৰাখিলে। তাৰ পিছত তেওঁলোকে কেৱল এই বনৰীয়া গতি লেহেমীয়া কৰিবলগীয়া হ"ল যাতে অসহ্য উত্তেজনা দূৰ কৰিব পৰা যায়। আমি শক্তিৰ হিচাপ এটা কৰিব লাগিব, ভগৱানে দিয়ক, সামান্য ৰেহাই হ"লেও। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে থতমত খাই আনকি এটা নম্বৰ পেলাই দিলে, তৰোৱালবোৰ ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, ছামাৰছল্ট কৰিলে আৰু আকৌ ধৰিলে। তাৰ পিছত তেওঁ আকৌ একেধৰণৰ এক্ৰ"বেটিক পদক্ষেপ আওৰাই ক"লে:
  - ৰাছিয়ানসকলে জাৰ্মানসকলক অত্যাচাৰ কৰি আছে, অভিজ্ঞতাই সহায় নকৰে! নৰকলৈ যাওক তোমালোক কাপুৰুষসকল - মানুহৰ কুটিল মাংস!
  অ" ল"ৰাৰ শৰীৰত কিমান শক্তি আৰু বন্য শক্তি থাকে৷
  যেতিয়া ডাক ডি ডেলংগৰ ধৈৰ্য্যৰ সীমাৰেখা ভৰি পৰিল, তেতিয়া মুখ্য সেনাপতিজনে ক্ৰোধেৰে চিঞৰিলে:
  - যুদ্ধ কৰক, তোমালোক তিতা শহাপহুৰ পুত্ৰ!
  যদিও ইয়াৰ প্ৰতি যোদ্ধাসকলে বেয়া প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰে।
  - ৰক্তাক্ত যুদ্ধলৈ! - ৰাজকুমাৰে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, প্ৰায় তেওঁৰ কণ্ঠতন্ত্ৰ ফালি পেলালে।
  সঁচাকৈয়ে ল"ৰা এটাৰ পৰা পলাই যোৱাটো কি লাজৰ কথা।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ধূৰ্তভাৱে হাঁহিলে:
  - শেষত কিবা এটা কৰিবলগীয়া আছে!
  বাৰু, তেওঁৰ অভিজ্ঞতা ইতিমধ্যে ইমানেই বিস্তৃত যে তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকল বহুত ডাঙৰ হোৱাটোৱে তেওঁক আমনি নকৰে।
  সাধাৰণ প্ৰহৰীৰ মাজৰ পৰা উশাহ বন্ধ হৈ যোৱা ক্লান্ত যোদ্ধাসকলে হঠাতে ৰৈ খৰধৰকৈ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ তুলি ল"লে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ পিছে পিছে দৌৰি যোৱা সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে লগে লগে উত্তেজিত হৈ পৰিল: শত্ৰুৰ সৈতে ডুৱেল, আনকি "সাধু" (হয়, তেওঁ এজন সাধু, শ্যামলা চয়তান!)ৰ সৈতেও নিঃসন্দেহে বহুমূলীয়া সময় নষ্ট কৰিব লাগিব। ইয়াত, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো, আটাইতকৈ বেয়া নহয় ডজন ডজন যুঁজাৰুৱে একেলগে লৰালৰি কৰিছে। বা তেওঁলোকে হয়তো বহুত সময় অপেক্ষা কৰিব, হয়তো তেওঁক কবৰত পুতি থোৱালৈকে। আৰু কিবা এটা হ"লে "সৰু চয়তান"জনে একেলগে গোট খাই শিলটোত খান্দি পেলায়। তেওঁলোকে নিজৰ অসাৰতা আৰু অহংকাৰ যোগ কৰিলে।
  দ্ৰুততা আৰু ঠেক হওক আৰু তেওঁলোকে লগে লগে হতাশাত গুৰগুৰাই উঠিল: ধাতুৰ দুগুণ, চমু শব্দ এটা শুনা গ"ল আৰু পবিত্ৰ যুদ্ধৰ নতুন বলিসকল তিতি টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ পৰি মাটিত হতাশ হৈ কুটিল হৈ পৰিল।
  ল"ৰাটো অতি দ্ৰুত, আৰু তাৰ প্ৰতিক্ৰিয়া কব্ৰাতকৈ বেছি দ্ৰুত।
  অভিজ্ঞ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে প্ৰথম প্ৰতিদ্বন্দ্বীক গ্ৰ"ইনলৈ সাধাৰণ কিকেৰে হত্যা কৰে। ট্ৰাইট, কিন্তু ফলপ্ৰসূ। ল'ৰাটোৰ প্ৰতি মোৰ দুখ লাগে, ইয়াৰ পিছত সি প্ৰজনন কৰিব পাৰিবনে? কিন্তু ইমান নাটকীয় নহয়। অৱশ্যেই হ"ল আৰু ভাগ্য ভাল যে পঞ্চাশৰ দশকৰ "কেষ্ট্ৰেচন"ৰ বলি হোৱা ল"ৰা নহয়। সেই সময়ত এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি, ৰুবি গোলাপৰ সৈতে এটা পৰিয়ালৰ জাতীয় পতাকা। দ্বিতীয়জনৰ নাকত জপিয়াই কঁকাল আহিল। বহুত তেজ আৰু নকআউট যেন লাগিছে... অতিৰিক্ত শৰীৰৰ গতিৰ অৰ্থ সেইটোৱেই। আৰু তাৰ পিছত বাকীবোৰক আক্ৰমণ কৰক।
  আপুনি মংগোলৰ দৰে দ্ৰুত। আপোনাৰ বিৰোধীয়ে খোজ দিব নোৱাৰে।
  লগে লগে এজনৰ শৰীৰত দুয়ো ভৰিৰে লাথি মাৰিলে ল"ৰা কৰ্ণেলে। কৱচটো বেঁকা হৈ গ"ল, মুখৰ পিছফালৰ পৰা তেজৰ গোট এটা ওলাই আহিল আৰু আনজন বেঁকা শিং থকা মূক হেলমেট এটাত তৰোৱালৰ সাধাৰণ আঘাতত স্তম্ভিত হৈ পৰিল। আৰু পিছৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ চিবুকত ষ্টীলৰ হেণ্ডেলেৰে আঘাত কৰা হ"ল। একেবাৰে ধাৰেৰে খুন্দা মাৰিলে ই ভালদৰে কাটি পেলায়। বাকীবোৰে ল"ৰা কৰ্ণেলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল।
  ভালুকৰ জাকে যেন আক্ৰমণ কৰিলে সাহসী পহু পোৱালিটোক।
  কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সকলো সঠিক হিচাপ কৰিলে, তেওঁলোক ভাগৰি পৰিব আৰু ভাপ শেষ হ"ব। আৰু গতিবিধিবোৰ একে নহয় আৰু প্ৰতিক্ৰিয়াও একে নহয়। শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী যোদ্ধাসকলে কৱচ পিন্ধি ইমান দৌৰিব পাৰে, কিন্তু ঘোঁৰাত উঠি যুঁজ দিয়াত অভ্যস্তসকলে তেনে কৰিব নোৱাৰে। তেওঁলোকে কেৱল নিজৰ দৃঢ় ইচ্ছাশক্তিৰ গুণৰ বাবেই ধৰি ৰাখিছিল। ভাল কাম অৱশ্যেই।
  ল"ৰাটো অৱশ্যে একেবাৰে ঢাকি থোৱা নাই যদিও তেওঁৰ অসাধাৰণ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ বাবে তেওঁ সহজেই পলায়ন কৰে।
  Oleg Rybachenko , কাৰোবাৰ লগত কথা পাতি থকাৰ দৰে, লক্ষ্য কৰিলে, এজন যুৱক চক্ৰেটিছৰ দৰে:
  - উন্মাদ বীৰ হৈ থকাৰ সময়ত এজন সৈনিকে মূৰ্খামি নকৰে - সেনাপতিয়ে মূৰ্খামি কৰে, য'ত বীৰত্ব উন্মাদ হৈ পৰে তাত সৈনিক পঠিয়াই!
  শত্ৰুৱে হৃদয় বিদাৰক চিঞৰ আৰু ম"হৰ গৰ্জনেৰে নিজকে উৎসাহিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  কিন্তু পেশীবোৰক বোকা পাতিব নোৱাৰি। আৰু যোদ্ধাসকলে এতিয়া টোপনি যোৱা মাখিৰ দৰে বিচৰণ কৰি ইজনে সিজনক বাধা দি। ইয়াৰ উপৰিও ইউৰোপীয় জনগোষ্ঠীৰ বাবে লাথি মাৰি কৌশল অস্বাভাৱিক। ইয়াৰ বাবে কোনো প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা বিকশিত কৰা হোৱা নাই, ই চীনা বৰ্ণমালাৰ দৰেই।
  আৰু অনুমান কৰকচোন - তেওঁলোকে যুদ্ধ কলাৰ কথাও শুনা নাই!
  আৰু দ্ৰুত আৰু সদায় সতেজ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইয়াৰ সুবিধা লয়। তাৰ পিছত শ্ব"টো আৰম্ভ হ"ল: লাথি, তৰোৱাল, আঁঠু, কঁকাল, উন্মাদ গতিৰে। আনকি আটাইতকৈ সহজ কথাও - কৱচ পিন্ধি সৰু সৰু ল'ৰা-ছোৱালীক মাৰপিট কৰা। দহজন শক্তিশালী মানুহ পৰি থাকিল, কুটিল হৈ, চাৰ্ফে বাহিৰলৈ দলিয়াই দিয়া লোচৰ দৰে, তালিকাৰ পৃষ্ঠত, য"ত ছোৱালী-ল"ৰা দৌৰি আহিছিল, তেওঁলোকক লগে লগে সাধাৰণ চিকিৎসা সহায়ৰ ব্যৱস্থা কৰা হ"ল। আৰু কোনোবাই কৰিবও নালাগিল, তেওঁলোকৰ আত্মা স্বৰ্গলৈ উৰি গ"ল। বা নৰকত, আপোনাৰ ভাগ্যৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি। কিয় জানো অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ভাইচটস্কিৰ বিখ্যাত হিট গীতটো মনত পেলালে - আপোনাৰ আত্মাই ওপৰলৈ আকাংক্ষা কৰিছিল! আপুনি এটা সপোন লৈ পুনৰ জন্ম ল'ব...
  কিন্তু গাহৰিৰ দৰে জীয়াই থাকিলে গাহৰি হৈয়েই থাকিবা!
  কিন্তু তাৰ পিছত চোলাৰ সলনি তৰোৱাল লৈ দ্বিতীয় ডজন উন্মাদ তেতেলী অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ ওপৰত আহিল। ইয়াৰে মাত্ৰ তিনিজন উপাধিধাৰী ব্যক্তিয়েহে, তেওঁলোকৰ নেতৃত্বত বাকীসকলে প্ৰায় নিয়ম অনুসৰি গঠিত সুসমন্বিত প্ৰতিৰোধৰ সৃষ্টি কৰিলে। তেওঁলোকে এটা শাৰীতে থিয় হোৱাৰ প্ৰয়াস কৰিলে আৰু ভাগৰুৱা হোৱাৰ পিছতো যিমান পাৰি সোনকালে আৰু যিমান পাৰি আগবাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আক্ৰমণাত্মক কণমানি কৰ্ণেলজনক লগে লগে তেওঁলোকক ষ্টেডিয়ামৰ পৃষ্ঠত ভিৰ কৰিবলৈ নিদিয়া।
  ইয়াৰ যুঁজাৰুসকল অভিজ্ঞ, বেণ্ডেজ পিন্ধা অৰ্ধউলংগ, টেন কৰা ল"ৰাটোতকৈ বহুত ডাঙৰ, ভৰি দুখন লক্ষণীয়ভাৱে ভাঙি গৈছে।
  কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এনেদৰে উৰি গ"ল যে তেওঁলোকক শাৰী পাতিবলৈও নিদিলে;প্ৰথম দুজনে এটা সাধাৰণ কৌশলৰ বাবে পৰিল, মূৰত দোলনা এটা পেৰিং কৰিলে, তেওঁলোকে শৰীৰত আঘাত পাইছিল।
  বিংশ শতিকাত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ফেন্সিং বেক অনুশীলন কৰিছিল আৰু তেওঁ ইয়াৰ বাবে কোনো অচিনাকি নাছিল।
  আৰু কৱচ আৰু পাঁজৰবোৰ ক্ৰাঞ্চ হয়। আৰু ভঙা যকৃতৰ পৰা ফোয়াৰাৰ দৰে তেজ ছটিয়াই ওলাই আহিল।
  শিলবোৰৰ ওপৰত পৰি এচিডৰ দৰে হিচকি উঠিল।
  তাৰ পাছত নিৰ্দয়, উদং গোৰোহাটোৱে বেৰন ডি মুগাছাকত আন এটা মন্দিৰ বিচাৰি পালে। ল"ৰা কৰ্ণেলে নাইটৰ মাজত পিছলি গ"ল, হামষ্টাৰৰ দৰে গাঁতত সোমাই, আৰু কঁকাল আৰু চোলাৰ মাজত এবাৰ, দুবাৰ। কম্পিউটাৰ গেমত বিভিন্ন যুদ্ধ কলাত চিবুকৰ শেষত, টিপৰ সোঁফালৰ পৰা বাওঁফাললৈকে সামান্য আঘাত কৰিলেও আটাইতকৈ ধাৰাবাহিক যুঁজাৰুজনক সম্পূৰ্ণৰূপে অক্ষম কৰি তুলিবলৈ সক্ষম হয়।
  বাৰু, ল"ৰাৰ দৰে দেখাৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে চোষক।
  আৰু পাঁচটা বাকী আছে, কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বন্ধ কৰাৰ কথাও নাভাবে। এজন চিৰন্তন ল"ৰা, ছামাৰচাল্ট কৰি, হাতত থিয় হৈ মুখত কাৰ্টিলেজটোক লাথি মাৰি।
  হাড় আৰু ছাল ফাটি, তেজৰ স্প্ৰে।
  ধুনীয়া, আনকি জেকী চানেও ইয়াতকৈ ভাল কাম কৰিব নোৱাৰিলে। বাইদেউ, এটা ব্লেডে মোৰ উদং পাচলিৰ সকলোবোৰ আঁচোৰ মাৰি পেলালে। কিন্তু এইটো আজে বাজে কথা। গতিকে ল"ৰা-ৰাজকুমাৰ আৰু খং উঠিব। আপুনি ভৰিত তৰোৱাল ধৰি লয়, কেৱল নিজকে পংগু নকৰিবলৈ। যিমানেই গৰম হ"ব সিমানেই শক্তি আপোনাৰ মাজত জোৰদাৰভাৱে বুদবুদ হৈ উঠে। কাষলৈ, আৰু শেষৰ গণনাৰ ডিঙিত এটা শক্তিশালী, খালী ভৰি... ধিক্কাৰ, পহুৰ ল"ৰাটোৱে ডেগাৰেৰে প্ৰেছত খুন্দা মাৰিলে, অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ পেটত তেজৰ টোপালবোৰ ওলাল।
  অপ্ৰিয় আছিল অৱশ্যে, কিন্তু শক্তিশালী পেশীবোৰে ধাৰৰ পৰা বাদ দিয়া নাছিল।
  ল"ৰা কৰ্ণেলে কয়:
  -যুদ্ধ, দবাৰ দৰে, ভুক্তভোগী অবিহনে নহয়, আৰু দবা খেল, যুদ্ধৰ দৰে, ফলাফলবিহীন!
  ল"ৰাটোৱে ৰঙা ৰঙৰ তৰল পদাৰ্থটোৰ লগত মিহলি হোৱা ঘামৰ ছিন্নভিন্ন টোপালবোৰ জোকাৰি পেলালে।
  এই সকলোবোৰ ঘাঁ ইমান সৰু কথা আছিল, গতিকে আৰু চাৰিজন লৰালৰিকৈ সোমাই অহাত তেজ ওলোৱা বন্ধ হৈ গ"ল। তৰোৱালবোৰ জিলিকি উঠিল, প্ৰথম দুখন যুঁজাৰু বিমানে যান্ত্ৰিকভাৱে পেৰিং কৰিলে আৰু ব্লেডবোৰ ওলাই আহি কেৰটিড ধমনীবোৰত চেপেটাকৈ পৰিল।
  বাঘৰ পোৱালিয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে এন্টিলপ ধৰাৰ দৰে হাঁহিলে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে।
  আৰু বাকী দুফুট এটা অতি কামুক ঠাইত। নান্দনিকভাৱে ভাল নহয়, কিন্তু ব্লক কৰা দক্ষতাৰ অভাৱৰ বাবে ফলপ্ৰসূ।
  ভালেই চলি আছে আৰু আপুনি প্ৰেৰণাৰে ভৰি আছে।
  আৰু পাঁচজন প্ৰতিদ্বন্দ্বী। অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ বাবে সকলোবোৰ যেন টোপনি যোৱা মাখি। বাৰু, মল্লযুঁজত "কেঁকোৰা" "টুইষ্ট" কৌশল আৰু এজাক, সৰু, ডাম্প কৰা সৈন্যৰ সৃষ্টি হয়। আৰু মূৰৰ পিছফালে থকা আটাইতকৈ গধুৰ যুঁজাৰুজনলৈ এটা ফিনিচিং জাম্প। তেওঁ, পৰি, বাকীবোৰক নোক আউট কৰে। ডাঙৰ কাম!
  ল"ৰাটোৱে তেজৰ পুখুৰীটোত ভৰিখন ঠেলি দিলে।
  বিশৰ হিচাপতো উঠিব নোৱাৰে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ ভাস্কৰ্য্যৰ দৰে ধড়টো দোলা দি আৰু শিকলিবোৰ ক্লাংক কৰি গাইছিল:
  - সকলো অসম্ভৱ, মই নিশ্চিতভাৱে জানো!
  এই সময়ছোৱাত ডজন কঠিন যোদ্ধাই কেটাপল্টৰ পৰা নিক্ষেপ কৰা শিলৰ দৰে সংঘৰ্ষৰ দৃশ্যটো পাৰ হৈ প্ৰায় আধা বৃত্ত আগুৱাই গ"ল। চঞ্চলভাৱে আগবাঢ়ি থকা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আৰু ডজন প্ৰশিক্ষিত যুঁজাৰু বিমানক ন"ক অফ কৰিবলগীয়া হ"ল। কিন্তু যুঁজৰ পৰা জিৰণি নোলোৱাটো আৰু ভাল৷ পেশীবোৰ গৰম হৈ গ"ল, যুঁজি থকা ষ্টেলিয়নটোৰ খোজৰ ঠিক ঠাইতে কাটি যোৱাটো নোহোৱা হৈ গ"ল। সেইটোৱেই হ"ল, তেওঁলোক ভাগৰি পৰিছে, আৰু তেওঁলোক মাটিত থকা উচিত। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লৰালৰিকৈ সোমাই আহি ভৰিৰ আঙুলিত ঘূৰি কৰ্কস্ক্ৰুৰ দৰে স্ক্ৰু কৰি সোমাই যায়, ভাগ্য ভাল যে তেওঁ মাৰ্বলৰ ফলকখনত নিখুঁতভাৱে গ্লাইড কৰে আৰু লগে লগে ভৰিখন নমাই নিদিয়াকৈয়ে তেওঁ চাৰিজন মানুহৰ মূৰত লোহাৰ টুকুৰা এটাৰে আঘাত কৰে।
  কৰ্কস্ক্ৰুৰ দৰে - মাৰাত্মক খমিৰ।
  বাৰু, এতিয়াও এজনে তেওঁৰ বুকুত ডেগাৰেৰে আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হওক। ছালখন ভাঙি পেশীত আবদ্ধ হৈ পৰিল। খালী আঙুলিৰে এই ডেগাৰটো তুলি লৈ বুমেৰাঙৰ দৰে পেলাই দিয়ে। দুজনৰ ডিঙি কাটি পেলোৱা হৈছিল। তেজ ছিটিকি উঠে। আৰু দুজনক তৰোৱালেৰে কাটি পেলোৱা হ"ল, আৰু বাকীবোৰক হিল্টৰে কাটি পেলোৱা হ"ল (কিমানক হত্যা কৰিব পাৰি!)। তাৰ লগত ডিপ্লমা সংলগ্ন কৰিব নোৱাৰি। কিন্তু পিছুৱাই নোযোৱাকৈ যুঁজ দিয়ক।
  ল"ৰাটোৰ পেশীবহুল শৰীৰৰ পৰা তেজ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছে। কাষ্ট ৰিলিফৰ ওপৰেৰে ধাৰাবোৰ বৈ যায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নাহৰফুটুকীৰ দৰে গৰ্জন কৰি আকৌ আক্ৰমণকাৰীক ভাঙি পেলায়। তেওঁলোকে কোৱাৰ দৰে; পত্নীয়ে স্বামীক ভয় কৰক, আৰু স্বামীয়ে এজন স্বৰ্গদূতক ভয় কৰক!
  তেওঁ এজন ৰাছিয়ান নাইট - দেৱতাৰ প্ৰিয়!
  কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত মৃত্যু খুৰীয়েকক ভতিজা জীৱনক ভয় কৰিবলৈ দিয়ক! ল"ৰা কৰ্ণেলে অমানৱীয়ভাৱে নমনীয় ভৰিৰ আঙুলিৰে ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰি ভাল পাইছিল। তেওঁ আকৌ ঘূৰি ঘূৰি নিজৰ অভদ্ৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক উলিয়াই আনে আৰু এতিয়া আন এজন সমকক্ষ পৰাজিত হয়।
  সৰু হৈ অহাৰ লগে লগে ল"ৰাটোৰ লগত মাত্ৰ এটা মবিলিটি টাৰ্মিনেটৰ যোগ কৰিলে।
  ঠিকেই কৈছে, সি দুষ্ট বৃদ্ধাক কুঁহিয়াৰেৰে পৰাস্ত কৰিব লগা হৈছিল, আৰু তাই ইতিমধ্যে পৰাস্ত হৈছিল। এতিয়া মূল কথাটো হ"ল ধ্বংসৰ তৰোৱালবোৰ বাইপাছ কৰা। যুদ্ধত আধা বন্ধু আৰু আধা অচিনাকি মানুহ নাথাকে। মাত্ৰ এশ শতাংশ ভিতৰৰ আৰু বাহিৰৰ মানুহ। বহুতো অংশীদাৰ-মিত্ৰ আৰু তাতোকৈ বেছি শত্ৰু।
  ল"ৰাটোৱে অনুভূমিক ফাট মেলি বহিল আৰু লগে লগে থিয় হ"ল।
  গোটেই বৃত্ত এটা অভাৰটেক কৰিব পাৰি, প্ৰতিযোগিতাত অভাৰটেক কৰিব পাৰি, ব্যৱসায়িক লেনদেনত আপোনাৰ মূলধন গোল কৰিব পাৰি, কিন্তু পেটটো ঘূৰণীয়া হৈ যেতিয়া আপোনাৰ কৌশল চেপেটা হৈ যায় তেতিয়া আপুনি সফলতা লাভ কৰিব নোৱাৰে! শত্ৰুৰ কোনো ইচ্ছাকৃত কৌশল নাই। গতিকে ডজন ডজন যুঁজাৰুৱে তেওঁৰ ওপৰত ডাৰ্ট নিক্ষেপ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে আৰু ছয়জনে পিছ পিছকৈ খুন্দা মাৰি চেষ্টা কৰিলে। তেওঁলোকে ভাবে যে ই এটা ধূৰ্ত ফান্দ, যদিহে তেওঁ নিজেই তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিব বিচাৰিছিল।
  ল"ৰা কৰ্ণেলে ডাৰ্টটো বাধা দিলে আৰু নিজেই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আঘাত কৰা অস্ত্ৰটো দলিয়াই দিলে। পেটত ফুটা থকা যুঁজাৰুজন তেজত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ ভাঙি পৰিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাঁহি হাঁহি গান গাবলৈ ধৰিলে, কাৰণ এইটোৱেই তেওঁৰ প্ৰতিযোগিতা - ৰাছিয়াৰ নিৰ্ণায়ক ভৱিষ্যত, য"ত সময় বিচ্ছিন্নতাত আৰু বুজিব নোৱাৰা টুইষ্ট বা কালক্ৰমিক টুইষ্টত পাৰ হৈ যায়;
  
  কুঁহিয়াৰৰ সোণালী কাণ -
  ঢৌৰ দৰে বতাহৰ ওঁঠৰ হুলস্থুল...
  আমি গিলাচবোৰ চঞ্চল কৰি ভৰাই দিম
  চেম্পিয়ন লৈ নদীখন বৈ যাওক!
  
  আমাৰ মাতৃভূমি, উদাৰ ৰাছিয়া,
  য'ত শৰতৰ আৱৰণ সোণালী,
  নাই বিশ্বাস কৰক, পিতৃভূমিখন বেছি ধুনীয়া,
  পকা আপেলৰ অমৃত ঢালি দিলে!
  
  আৰু শীতকালত আচৰিত ৰূপালী বৰফ,
  স্কেটবোৰৰ তলত হ্ৰদবোৰ স্ফটিক স্বৰূপ হৈ পৰিছিল!
  আমাৰ সুগন্ধি ৰুটি কিমান সুস্বাদু,
  আৰু ৰাছিয়াৰ চেবাৰৰ ব্লেডখন চোকা!
  
  প্ৰতিটো পাতৰ পান্নাৰ সূতা থাকে,
  প্রতি কলি মধ্যে প্রবাল sparkles...
  Solovyov এ এটা আচৰিত গীত ঢালি দিয়ে,
  আৰু খেলপথাৰত মুগাৰ ৰৈ যোৱাৰ দৰে৷
  
  ঘাঁহৰ ওপৰত শিশিৰৰ টোপালৰ হীৰা,
  ডেণ্ডেলিয়ন তৰাৰ দৰে জ্বলি উঠে!
  আপুনি অৰ্থডক্স পিতৃভূমি,
  অনন্ত মহিমাৰ বাবে চিৰকাল জীয়াই থাকক!
  
  পৃথিৱীখন ধুনীয়া, যদিও কেতিয়াবা হাঁহি থাকে,
  আৰু নিয়তি নিষ্ঠুৰ হ"ব পাৰে,
  কিন্তু পবিত্ৰ ৰুছ' ধুনীয়া,
  আমি সকলো অতিথিৰ বাবে দুৱাৰ মুকলি কৰিছো!
  
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তৰোৱালেৰে তিনিটা ডাৰ্ট তললৈ নমাই দিলে, আৰু আৰু দুটা ডাৰ্ট জপিয়াই উঠি খালী ভৰিৰে তুলি লৈ গুলীচালনা কৰা নাইটবোৰৰ ওপৰত দলিয়াই দিলে আৰু তৰোৱালবোৰ তেওঁলোকৰ ওচৰ পাবলৈ চেষ্টা কৰা নাইটবোৰৰ ওপৰত পৰিল। এটা তৰোৱালে তেওঁৰ পাচলিত খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু তাৰ পিছত একেলগে চাৰিজনৰ মূৰত আঘাত কৰিলে আৰু আৰু দুজনৰ চকুত ডাৰ্টেৰে আঘাত কৰিলে। এজন সোঁফালে, আৰু আনটো বাওঁফালে। ল"ৰা কৰ্ণেলে লুকাই থকা ছয়জনক আক্ৰমণ কৰিলে, গান গাই থাকিল;
  
  বিজ্ঞানীজনে চতুৰতাৰে এটা বোমা আৱিষ্কাৰ কৰিলে,
  মনোনীত ব্যক্তিজনৰ মূৰটো লৈ তেওঁ কি ভাবি আছিল?
  কাৰণ নৈতিকতা অবিহনে জ্ঞানী মানুহো গাধ,
  অন্ততঃ তেওঁৰ উন্মাদনাৰ বাবে অনুদান পায়!
  
  আন কিছুমানক বন্দুকৰ পেটেণ্ট দিয়া হৈছিল,
  উপগ্ৰহ এটাই কক্ষপথত কি প্ৰেৰণ কৰে?
  বিজ্ঞানীজন কোনো সামৰিক নপুংসক নহয়,
  সম্পূৰ্ণতাক মিছা নকব, ভদ্ৰলোকসকল!
  
  মানুহে যুদ্ধৰ বাবে কাম কৰিব লাগিব,
  ইজনে সিজনৰ প্ৰতি বেয়া মনোভাৱ।
  কিয় এনেকুৱা হৈছে বুজি নাপাওঁ,
  কোনোবাই কিবা ভাল কাম কৰি আছে নেকি?
  এজনে টেংকত জলৰঙেৰে ৰং কৰে,
  আন এগৰাকী কত্যুষাই স্কেচ্চ বনাব।
  কিণ্ডাৰগাৰ্টেনৰ পৰাই মেচিনগান সংগ্ৰহ কৰি আহিছে,
  আৰু আমাৰ কিশোৰজনে পেৰেড ফৰ্মেচনত মাৰ্চিং কৰি ভাল পায়!
  
  ঢালবোৰে গোটেই শৰীৰটো ঢাকিব নোৱাৰে, আৰু কেৱল নিজকে কৌশলেৰেহে কাম কৰে;গাৰ্ডসকলে শত্ৰুক দুৰ্বলভাৱে ঢাকি থোৱা ভৰি দুখন কাটিবলৈ সহজ কৰি তুলিছিল, আৰু এটা তৎক্ষণাত "কেঁচি" কৌশলেৰে। লগতে, বাইদেউ, কম্পিউটাৰ গেমৰ পৰা। ইয়াৰ পিছত ঘূৰি ঘূৰি বাকীবোৰক আক্ৰমণ কৰক। কোৱাৰ দৰে গতি। কেইবাজনো যুঁজাৰুৱে এতিয়াও পেলাই দি ল"বলৈ চেষ্টা কৰি আছে যদিও ল"ৰা কৰ্ণেলজন বৰ বিজুলীৰ দৰে বেগেৰে গৈছে। অমানৱীয় গতি।
  যেন স্পাইকেলেটবোৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যোৱা চিতা৷
  আৰু যিজনৰ অংগচ্ছেদ হোৱা নাছিল, কেৱল স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল, তেওঁৰ বাবে ফলাফলটো ভাগ্যৰ কথা আছিল
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শত্ৰুক শিকলিৰে লৰচৰ কৰিলে - মগজুবোৰ ছিটিকি পৰিল।
  বোলে পথাৰত থকা এজন যোদ্ধা নহয়। কিন্তু ইয়াৰ বিপৰীতে এজন অকলশৰীয়া মানুহৰ যুদ্ধত কেইবাটাও সুবিধা আছে। যেনে, কুটিলতা, সৰু আকাৰ, আঘাত কৰাটো কঠিন আৰু অলক্ষ্য। শত্ৰুবোৰে অলেগ ৰাইবাচেংকোক ভৰিৰে গচকিব বুলি আশা কৰিছিল যদিও ল"ৰা কৰ্ণেলে অলপ হ"লেও গতি লেহেমীয়া কৰিবলৈ ধৰাটো লক্ষ্য কৰিব পৰা নাছিল।
  ঘাঁ বা যুদ্ধৰ তীব্ৰতাইও ল"ৰাটোক লেহেমীয়া কৰা নাছিল।
  ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁ অধিক আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজিছিল আৰু ক্লান্ত প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ ওপৰত সুবিধা বৃদ্ধি কৰিছিল। তদুপৰি তেওঁ গাইছিল।
  
  কাৰণ, ইপলেটবোৰ সপোনতে উজ্জ্বল,
  আমাৰ বাবে কেতিয়াবা ৰশ্মিৰ মূল্য সূৰ্য্যতকৈও বেছি।
  কাৰণ, দুখীয়া পৃথিৱীত কোনো স্থান নাই,
  য'ত কাৰোবাৰ তেজ ৰঙা হৈ নাযায়!
  
  কাৰণ মানুহ এজন মানুহৰ বাবে পহু,
  বাৰু, কেতিয়াবা লেতেৰা কুকুৰ এটাৰ পৰা দুৰ্গন্ধ ওলায়!
  তেওঁ তোমাক ৰুটি এটুকুৰাও ধাৰলৈ নিদিয়ে,
  অকলে জীয়াই থাকে - নিষ্ঠুৰ উপস্থিত!
  
  পিতৃ প্ৰভুৱে কেনেধৰণৰ লোকক ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল?
  পৃথিৱীত বেয়াই কেনেকৈ শাসন কৰে?
  উগ্ৰ ৰজা জনসাধাৰণৰ মাজত সাহসী,
  আৰু মোৰ মূল বন্ধু হৈছে আক্ৰমণাত্মক ভাই কয়িন!
  
  প্ৰভুৱে উত্তৰ দিলে, ই আপোনাৰ পছন্দ,
  বিনামূল্যে, কঠিন, কিন্তু প্রয়োজনীয়...
  চকুত ঘুচা মাৰিলে চোকা চিন্তা,
  পৃথিৱীখন একত্ৰিত হ"লে মানুহবোৰ বোবা হৈ পৰে!
  
  সেয়ে যুদ্ধ তোমাৰ ভাগ্য,
  মই ইয়াত তোমাৰ বাবে একো সলনি নকৰো।
  যদিও যুদ্ধত নৰকীয় বিশৃংখলতাই ৰাজত্ব কৰে,
  সহজ ৰুটি আৰু অলৌকিকতাৰ আশা নাই!
  
  কিন্তু মোৰ লক্ষ্য তোমাক দৃঢ়ভাৱে শক্তিশালী কৰা,
  শক্তিশালী মনেৰে সপোন গঢ়িবলৈ,
  যাতে সূতাডাল শিকলিতকৈও মজবুত হয়,
  যাতে যিকোনো ব্যক্তিক যুদ্ধত নায়ক হিচাপে পৰিচিত হ"ব পাৰে!
  নাইট ল"ৰাটোৱে বাটত আৰু এটা দল নাইট কুকুৰ সিঁচৰতি কৰি দিলে। যুদ্ধ হ'লে যুদ্ধৰ দৰে কাম কৰক।
  হাতীৰ লগত যুদ্ধত পহুৰ দৰে হওক, জাকটোক পৰাস্ত কৰাৰ সুযোগ পাব।
  তেওঁলোকে তেওঁৰ ওপৰত ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰে, তৰোৱালেৰে আঘাত পাৰ হয়, কিন্তু ঘাঁবোৰ প্ৰায় লগে লগে নাইকিয়া হৈ যায়, যিয়ে মেধাৱী লেখক আৰু কৰ্ণেল অলেগ ৰাইবাচেংকোক বহুত উৎসাহিত কৰিছিল। কাৰণ, সি সঁচাকৈয়ে ছুপাৰমেন হৈ পৰিল, আনকি মাংসত। বা ক্ল"ন নাইটৰ দৰে কিবা এটা। লোহাৰ জোপোহাবোৰ কেনেকৈ ট্ৰিম কৰে, ইমান আচৰিত ধন নাথাকিলে তৰোৱালবোৰে ইমান গতি সহ্য কৰিব নোৱাৰিলেহেঁতেন৷ আনকি মাৰ্গাৰিটাও বিৰক্ত হৈ পৰিছিল;তেওঁ দম্পতীহালত মুখ্য ভূমিকা হেৰুৱাই পেলাইছিল। যিটো অৱশ্যে তাইৰ নাছিল! কাৰণ, এতিয়া ভুক্তভোগীৰ ভিতৰত অলেগ ৰাইবাচেংকো নিঃসন্দেহে নেতা। বিশেষকৈ কিক মাৰিলে কিমান ভাল। এইটো হৈছে ভৰিৰ ইঞ্চি যিটো তিনিৰ উৰণত সোঁ ভৰিৰে বাহিৰলৈ দলিয়াই দিয়া হয়, আৰু বাওঁ ভৰিৰে অৱতৰণ কৰাৰ সময়ত ই লাথি মাৰে। আটাইতকৈ শক্তিশালী চাৰিটা, য"ত আছে ষ্টিফ ৱান-আইড, এণ্ডাৰছ চিৰাক, বালু বৰ্কা আৰু স্ক্যাণ্ডিনেভিয়াৰ অন্যতম শক্তিশালী ড্ৰুইড যাদুকৰ।
  পিছৰসকলে যুদ্ধৰ আগতেই আনকি যুদ্ধৰ কাপ খাবলৈ বাছি লোৱাসকলেও গতি আৰু সহনশীলতা বৃদ্ধি কৰে। প্ৰতিক্ৰিয়াৰ গতিও। যদিও এনে ঔষধ বেছিকৈ খোৱাটো বিপদজনক, তথাপিও ইয়াৰ পিছত আপুনি তিনি-চাৰিদিন মৃত মানুহৰ দৰে শুই থাকে। হয়, আৰু ঔষধে কাম কৰা বন্ধ কৰাৰ আগতে খৰখেদা কৰিব লাগিব। নিশ্চয়কৈ সাতজন শক্তিশালী ভাইকিং যোদ্ধাই ইতিমধ্যে এই পৰিকল্পনাটো বুজি পাইছিল যে তেওঁলোকৰ চাৰিওজনে নিজৰ অলৌকিক প্ৰতিদ্বন্দ্বীক সহজেই পৰাস্ত কৰিব পাৰিব।
  অৱশ্যে এই কথাই ল"ৰা কৰ্ণেলক আমনি কৰা নাছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অৱশ্যে আৰু অধিক লৰালৰিকৈ গাই গাই শত্ৰুক কাণ বন্ধ কৰি দিলে;
  
  যদিও এনে লাগে যেন তেওঁলোকে আমাক এটা খাদলৈ হেঁচা মাৰি ধৰিছে,
  এটা ভয়ংকৰ দুঃস্বপ্ন আহিছে।
  বন্ধুক এটা কাহিনী গাব পাৰিম -
  য'ত নৰকীয় দানৱ পুনৰুত্থান হয়!
  
  এটা ভাবুকিপূৰ্ণ এলাৰ্ম চাইৰেনৰ দৰে শব্দ হয়,
  ইয়াত যেন জুই জ্বলিছে...
  ঈশ্বৰ অবিহনে সকলোৱে জীয়াই থাকিব নোৱাৰে, বিশ্বাস কৰক, ৷
  কিন্তু সঁচাকৈয়ে আঘাতটো গঢ়ি তোলক!
  
  ল"ৰাটোও জন্মৰ পৰাই যোদ্ধা,
  কাৰণ ইয়াত তীখা আৰু লাভাৰ ছিটিকি পৰে।
  কিন্তু মই মাত্ৰ ক্ষমা বিচাৰিব বিচাৰো,
  যে মোৰ মুঠিটো বিৰোধীৰ বাবে কাউৰী নহয়!
  
  যদিও ই কেৱল শৌৰ্য্য হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি,
  কেতিয়াবা কাজিয়াও জৰুৰী হৈ পৰে।
  কিন্তু বিবেকৰ দৰে আৱৰ্জনাত পেলাই নিদিব,
  এই নৰকীয় খেলখন লৈ বোৱাই নাযাব!
  
  কোনে জানে যদি এই পৃথিৱীত জীৱন
  আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো কথাই সঁচা: এটা ছাঁ, এটা মিৰাজ।
  আমি অপৰাধীক ন্যায়ৰ ওচৰলৈ আনিম
  কেতিয়া আমি নিমিষতে ধৰিব পাৰিম সাহস!
  
  আৰু যদি আপুনি যুদ্ধত কিবা হেৰুৱাইছিল,
  আৰু আপুনি লেতেৰাক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে...
  আমি যিকোনো প্ৰকাৰে খুলিম, বিশ্বাস কৰক,
  আৰু হেৰাই যোৱা শূন্যবোৰ ক্ৰছ কৰি উলিয়াওঁ আহক!
  
  যুদ্ধত সকলোৱে নিশ্চয়কৈ সাফল্য লাভ কৰিব পাৰে,
  যেতিয়া শক্তি থাকে আৰু মনেৰে ভৰপূৰ!
  আৰু তামৰ পইচা এটাও বেয়া বৰষুণ দিব,
  দেশে গীতত মহিমামণ্ডিত কৰিব বীৰ মানুহজনক!
  
  সপোনত বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত অলেগ ৰাইবাচেংকো ইতিমধ্যে ইমানেই ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল যে তেওঁ বগা ঘোঁৰা এটাক সম্পূৰ্ণৰূপে চেডেল মাৰিছিল।
  অভিজ্ঞ প্ৰবীণৰ মন থকা ল"ৰা এটা ভয়ংকৰ আৰু কল্পনাতীত!
  কিন্তু শত্ৰুৱে অহৰহ আক্ৰমণ কৰি আছে। নিজকে আৰু সতীৰ্থসকলক উল্লাস কৰি তেওঁলোকে যেন লক্ষ্য কৰা নাছিল যে তেওঁলোকক কিমান নিৰ্দয়ভাৱে তৰোৱালে, বা ল"ৰা কৰ্ণেলৰ দ্ৰুত ভৰি দুখনে আঘাত কৰিছিল। অন্যথা কেনেকৈ হ"ব পাৰে? কাৰণ কাপুৰুষ বা দুৰ্বলক এই পৰ্যায়ত প্ৰতিযোগিতাত অৱতীৰ্ণ হ"বলৈ দিয়া নহয়। ঠিক এইটোৱেই হৈছে অশ্বাৰোহীৰ ৰং। ইয়াত এটা হাউলে এটা কিক পেৰিং কৰি তৰোৱালখন থৈ দিবলৈ সক্ষম হ"ল। ল"ৰা কৰ্ণেলৰ ছালখন কাটি পেলালে। আৰু কি?
  এইটোৱে অলেগ ৰাইবাচেংকোক ৰখাই দিলে বুলি আপুনি ভাবেনে?
  বিষটোও সি অনুভৱ কৰা নাছিল, ইতিমধ্যে ঘাঁবোৰৰ লগত সি ইমানেই অভ্যস্ত হৈ পৰিছিল। আকৌ ঠেলি দিলোঁ আৰু সম্পূৰ্ণ ব্লেকআউট হৈ গ"ল। গতিকে গুৰুগুৰু আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিব লাগিব। ইয়াৰ ফলত মনটো উৰুৱাই নিয়ালৈকে আৰু ধেমেলীয়া হৈ পৰে! বৰ্ডত কোনো শত্ৰু আছে নেকি? কিন্তু এতিয়া, তেওঁলোকে দৌৰ দ্ৰুত কৰি তুলিছে আৰু তৰোৱালৰ সৈতে দৌৰিবলৈহে ভাল হৈছে। দৈত্য দুটাই আঘাতপ্ৰাপ্ত ভালুকৰ দৰে ভুকুৱাই যোদ্ধা ল"ৰাটোৰ ওচৰত দূৰত্ব বন্ধ কৰি দিলে।
  যেন ঢৌৱে ঘাটত খুন্দা মাৰিলে... ল"ৰাটোৱে মুকুতাৰ দৰে দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল।
  তেতিয়া তেওঁলোকৰ প্ৰতি একপ্ৰকাৰ দুখ লাগিল। সি সিহঁতৰ ভৰিৰ তলত ভৰি দিলে যে দুয়োৰে কপালৰ লগত সংঘৰ্ষ হ"ল, আক্ষৰিক অৰ্থত স্ফুলিংগ সৰি পৰিল, যদিও চকুৰ পৰা নহয়, হেলমেটৰ পৰা। কিন্তু বুবীবোৰ লৰচৰ কৰি নিমাত হৈ পৰিল। কিমান তেজেৰে পৰিপূৰ্ণ দূৰত্ব আছিল প্ৰায় এশ চল্লিশ মিটাৰ। প্ৰতিজন যোদ্ধাৰ এইটোৱেই থাকিব লাগে, ডাঙৰ হৃদয় থাকিব লাগে, কিন্তু ভয় কম আৰু দায়িত্ববোধৰ বিশাল! হয়, অমৰ হৈয়েই যুঁজ দিয়াটো অলপ অসৎ, কিন্তু, হায়, যুদ্ধত সন্মান এটা আপেক্ষিক ধাৰণা৷ কথাটো যুক্তিসংগত: কাৰণ, দুটা ভালুক একেটা গুহাতে নাথাকে, কিন্তু এটা শিকাৰুৰ মানসিকতাৰে এজন ব্যক্তিৰ মাজত দুটা নৈতিকতাই নিখুঁতভাৱে সহাৱস্থান কৰে! বাকী দহটাৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠজন এতিয়া প্ৰায় ইচ্ছাকৃতভাৱে পিছ পৰি ৰ"ল, শত্ৰুক ক্লান্ত কৰাৰ হিচাপ কৰি। হয়, বাস্তৱত তেওঁলোকে সংঘৰ্ষত শক্তিশালী প্ৰতিৰোধ আগবঢ়াব পাৰিলেহেঁতেন। এই মুহূৰ্ততে যাদুকৰী শক্তিৰ ঔষধেৰে বৰ্ধিত চাৰিজন "তালিকাৰ ৰজাই" স্পষ্টভাৱে নিজৰ আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা কৰিব বিচাৰিছিল।
  ডাঙৰ ডাঙৰ শিঙৰ দৰে বাঘৰ পোৱালিটোক ফান্দত পেলাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অৱশ্যে এই কথা বুজি পাইছিল, কিন্তু ভয় কৰা নাছিল। শিশুৱে যিয়েই নহওক কিয়, যেতিয়ালৈকে সি নিজকে ফাঁচী নিদিয়ে। কিন্তু লগতে আকাশত কেনেধৰণৰ শগুন দেখা দিয়ে। আৰু পাৰ্থিৱ প্ৰকাৰৰ নহয়, যদিও পৃথিৱী গ্ৰহত যুদ্ধ চলি আছে। আৰু ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে এটা জীৱ: শৰীৰৰ প্ৰথম তৃতীয়াংশটো এটা ডাঙৰ বগলীৰ বেজীৰ সৈতে, দ্বিতীয়টো মাছৰ খোলাৰ দৰে, তৃতীয়টো কুঁহিয়াৰৰ ফুলৰ পাহিৰে। আৰু ডেউকাবোৰ, তলৰ পৰা, পখিলাৰ দৰে, আৰু ওপৰৰ পৰা, তাচ খেলাৰ দৰে। বাহ, আৰু গৰ্ভপাত আৰম্ভ হ"ল।
  চিৰন্তন বয়-কৰ্ণেলে আবদ্ধ পাল্লাবোৰ জোকাৰি পেলালে।
  অৱশ্যে তেওঁক ভয় খুৱাব নালাগে। আৰু প্ৰতিভাৰ ষড়যন্ত্ৰৰ কথাও কোৱা হোৱা নাছিল, নেপোলিয়ন মাৰ্শ্বাল ডাভাউটৰ সাধাৰণ কৌশল। ইয়াক লৈ জপিয়াই দিয়ক যদি শত্ৰু চোষক হয়। অৱশ্যে বয়-কৰ্ণেলে ভাবিলে, হয়তো সিহঁতৰ কথা ইমান বেয়াকৈ কোৱাটো অসাৰ আছিল - হিচাপ এটা আছিল, কিন্তু সামৰিক প্ৰশিক্ষণ, ভাগ্য আৰু স্বাভাৱিক পাৰস্পৰিক সহায়ৰ বাবে।
  যিহেতু এই পৃথিৱীখন ইমান প্ৰতাৰক, গতিকে তিনিগুণ বেছি সজাগ হওক!
  মাৰ্গাৰিটাই আনকি প্ৰৰোচনা কৰিও উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এম্বুছত থকা বাঘ এটা বিপজ্জনক যেতিয়ালৈকে ই নিজৰ দাঁতবোৰ কুটিব নোৱাৰে... আৰু এজন মানুহ অসহায় যেতিয়ালৈকে সি এটা উজ্জ্বল উদ্ভাৱনেৰে জিলিকি উঠে! - Oleg Rybachenko বন্ধুৰ বাবে নিজৰ বাক্য শেষ!
  আপোনজনৰ সমৰ্থন পালে ভাল।
  হয়তো তেওঁলোকৰ দৃষ্টি কিবা এটাৰ ওপৰত আছিল, কিন্তু ভুক্তভোগীজন প্ৰকৃত যোদ্ধা হৈ পৰিল। সপোনত হ"লেও!
  বা সপোনত নহয়, আন্তঃজগতৰ ক"ৰবাত, য"ত মানুহৰ আত্মাই আশ্ৰয় বিচাৰে।
  কিন্তু বিপদজনক শত্ৰু এতিয়াও আছে।
  হয়, তেওঁলোকে কুটিল ষড়যন্ত্ৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ লগে লগে যুৱকজনে আকৌ নিজৰ পদক্ষেপ ল"লে, নীলাৰ বাহিৰত। নীতিগতভাৱে অসম্ভৱ যেন লাগিলেও তেওঁ হঠাতে দৌৰিবলৈ জোৰকৈ ক"লে আৰু ইতিমধ্যে তৰোৱালবোৰে এনেদৰে খুন্দা মাৰিছিল যে কেইবাজনো নাইট পৰিল যদিও ব্লেডখনেও স্পৰ্শ কৰা নাছিল। এতিয়া তেওঁৰ বাটত এজন জলদস্যু থিয় হৈ আহিল, তেওঁকো ঔষধ এটাৰে পাম্প কৰি উঠিল, ডন চেজাৰ ডি বাজান। বিশেষকৈ যাদুকৰী ড"পৰ প্ৰভাৱত তেওঁ গুৰুতৰ প্ৰতিৰোধ আগবঢ়াব পাৰিছিল। সাগৰীয় ডকাইতে অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ ওপৰত ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰিলে যদিও ল"ৰা কৰ্ণেলে লগে লগে খালী আঙুলিৰে ব্লেডখন ধৰি পিছলৈ দলিয়াই দিলে। ডেগাৰখন জটিল ট্ৰেজেক্টৰীৰে উৰি গ"ল আৰু ডগটোৱে পোনে পোনে সৌৰ প্লেক্সছত বিন্ধিলে গুণ্ডাটোৱে ইয়াক পেৰি কৰিব নোৱাৰিলে। নিক্ষেপ কৰা গদাকো বাধা দিয়া হয়।
  ডেকা যোদ্ধাজন অতিমানৱীয় আৰু তেওঁৰ অভিজ্ঞতা বিপুল।
  ল"ৰা কৰ্ণেলে ৰৈ যোৱা যাদুকৰীসকলক ধৰিলে আৰু এতিয়াও দূৰৈতেই কৌশলগতভাৱে হঠাতে ডেছিং আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে, বন্দী ক্লাব এটা নিক্ষেপ কৰিলে, যাৰ ওপৰেৰে তেওঁ বেছি সময় হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নালাগিল। কিন্তু সকলোৱে চাগে প্ৰথমে ঠাট্টা কৰিছিল যে কোনোবা ছিন্নভিন্ন ভিক্ষাৰীৰ লগত কাজিয়া কৰিব লাগিব। মাৰাত্মক অস্ত্ৰটোৰ এটা বৈশিষ্ট্য আছিল যে ইয়াকো মোহিত কৰা হৈছিল আৰু ইয়াৰ বিধ্বংসী উৰণটো সহজেই হেৰুৱাব পৰা হৈছিল। দেখা গ"ল যে "খোলা"টোৱে শত্ৰুৰ শৰীৰত ইমানেই জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে যে শক্তিশালী ধাতুৰ প্লেটখন ফাটি গ"ল, আৰু মোহিত যোদ্ধাজনক নিজেই পাঁচ মিটাৰ পিছলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল, বধশালাৰ ম"হৰ দৰে ওপৰলৈ পৰি গ"ল।
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - পিতৃভূমিৰ মহিমা!
  এইটো এটা ক্লাছিক ক্লাছ!
  কিন্তু আক্ৰমণ অব্যাহত আছে।
  আন এটা মুহূৰ্তত দ্বিতীয় তৰোৱালৰ আঘাতত ভঙা হাত আৰু ফাটি যোৱা পাচলিৰে চিঞৰি চিঞৰি পিছৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী মাটিত পৰিল। যদিহে কৱচটো যাদুকৰীভাৱে টেম্পাৰ কৰা নহ"লহেঁতেন তেন্তে শক্তিশালী যুঁজাৰু বিমানখনক মাৰ্জিতভাৱে টুকুৰা টুকুৰ কৰি কাটি পেলোৱা হ"লহেঁতেন।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে টপৰ দৰে ঘূৰিছিল।
  হয়, বিলানেও ইয়াত সিহঁতক সহায় নকৰে৷ আৰু অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ!
  যেতিয়া আপুনি পূৰ্ণ গতিত চপ কৰে - অসাৱধানতাৰে!
  আৰু দৰ্শকৰ উৎসাহী গৰ্জনত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আৰু বেছি বেগেৰে দৌৰিছিল। ইতিমধ্যে জয়ী হৈছে বুলি ক"ব নোৱাৰি৷ কুখ্যাত বেৰ্চেক্টৰ দৰে গালি-গালাজ কৰা সমাধিটো তেওঁৰ মাজতো ডুব যোৱা নাছিল। তৰোৱালেৰে নিজৰ বাবে বাটটো মসৃণ কৰাত সহায় কৰি তেওঁ নিজৰ দৌৰটো চৰম ত্বৰান্বিত কৰিলে। যদিও, সেইটোৱেই সীমা বুলি ধৰিব পাৰি। আইনষ্টাইনৰ ভুৱা তত্ত্বৰ বিপৰীতে পোহৰৰ গতি আনকি সংযোজনৰ নিয়ম মানি চলি সলনি হয়। কিন্তু তেওঁ ফ"টনতকৈও বেছি বেগেৰে গতি কৰিছিল। আনকি চোকা শিলবোৰো স্পৰ্শ কৰা বন্ধ কৰি দিয়া যেন লাগিল। আৰু এবাৰতে তেওঁ পৰৱৰ্তী গোটটোক ধৰিলে, য"ত ছৰ্চাৰসকলে যোগ্য প্ৰতিৰোধৰ আয়োজন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল - ল"ৰাটোৰ পেশীবহুল, ভাস্কৰ্য্যময় শৰীৰটো তেজ আৰু ঘামৰ মিশ্ৰণেৰে জিলিকি উঠিল।
  স্বাভাৱিকতে বাকী থকা সকলো দৌৰবিদৰ এটা নিৰ্দিষ্ট চিন্তা আছিল: আগফালৰ সকলৰ লগত অলপ পিছ পৰি থাকিব, আৰু পিছৰ সকলৰ লগত ওপৰলৈ ঠেলি দি গোটেই ভিৰৰ সৈতে অত্যধিক ফ্ৰিস্কি ডেকা দেৱদূতজনক চেপি ধৰিব। কিন্তু বিবেকৰো ইয়াৰ লগত কোনো সম্পৰ্ক নাই। এনে লাগিছিল যেন ঈশ্বৰৰ মাতৃ নিজেই উপস্থিত আছে আৰু তেওঁলোকক কেতিয়াও এই কাম কৰিবলৈ নিদিয়ে। আৰু কাৰণ, কেৱল ঈশ্বৰৰ লোকসকলেহে তেনেকৈ যুঁজিব পাৰে। এজন ব্যক্তিয়ে এই কাম কৰিব নোৱাৰে! ইয়াৰ উপৰিও, যিটো সকলোতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ সত্য, তেওঁলোকক আন এটা চিন্তাই ৰখাই দিলে: আটাইবোৰৰ পিছতো সকলোৱে মাত্ৰ পলাই গৈ আছিল, আৰু শ্যামলা ইম্প বা সৰু দেৱদূতজনে এজন এজনকৈ আৰু ডাঙৰ ডাঙৰকৈ, এটাৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হৈছিল সমগ্ৰ সেনাবাহিনী, আটাইতকৈ দক্ষ বিৰোধী।
  যদিও ল"ৰা কৰ্ণেলে তেওঁলোকৰ ওপৰত যথেষ্ট সহজেই জয়লাভ কৰিলে, প্ৰতিজন প্ৰকৃত পেছাদাৰী যোদ্ধাই নিখুঁতভাৱে জানে যে ক্লান্তিকৰ দৌৰৰ পৰা তীব্ৰ সংঘৰ্ষলৈ সলনি হোৱাটো কেনেকুৱা হয়, আনকি ৰৈ নাথাকে, কিন্তু পিছফালৰ ভৰি নোহোৱাকৈ, আকৌ খেদি ফুৰাটো অব্যাহত ৰাখিব লাগে। অৰ্থাৎ তেওঁলোকে এজন ফেৰেস্তাৰ মুখেৰে সৰু চয়তানটোক পৰাস্ত কৰাৰ সুযোগ পাইছিল।
  হয়, আটাইবোৰৰ পিছতো ভাগ্য সলনি হয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে স্বাভাৱিকতে তেনেকৈ ভবা নাছিল:
  - সকলোৱে ভাগৰুৱা হৈ পৰে, কেৱল এলেহুৱা মানুহেহে ভাগৰত বলি হয়, কেৱল মৃতসকলেহে ঘামৰ টোপাল টোপাল নিদিয়ে!
  ল"ৰাটোৱে এটা কেচফ্ৰেজ উচ্চাৰণ কৰিলে!
  সেয়ে তেওঁ যুঁজখন সোনকালে শেষ কৰিবলৈ আগ্ৰহী হৈ পৰিল। অনিবাৰ্য অন্তলৈ অপেক্ষা নকৰাকৈয়েও নাইটসকলে ভয়তে দাঁত ক্লিক কৰিলে। আৰু যুদ্ধ কৰিবলৈ আদেশৰ প্ৰয়োজন নাই।আত্মসমৰ্পণৰ বিষয়ে ৰাজকুমাৰৰ পৰা অজুহাত পোৱাটো বাঞ্ছনীয়।
  কিন্তু এইটো আশা কৰিব পাৰিনে?
  প্ৰিন্স ডি আৰেগোলাই নিজৰ ক্লান্ত দলটোক ৰখাই দিলে আৰু ঝাড়ু দিয়া বস্তা এটাত সজাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, যেন ভুক্তভোগীক ডালযুক্ত আৰু তীখাৰ কলড্ৰনত প্ৰলোভিত কৰিলে।
  বৰশীবোৰ বেৰাকুডাৰ দাঁতৰ দৰে জিলিকি উঠিল।
  আলেক্সেই অৱশ্যে তেওঁক নিদিলে (ছুভ"ৰভৰ আক্ৰমণৰ শৈলীত ব্ৰেষ্টষ্ট্ৰ"কেৰে নিজকে নিক্ষেপ কৰি), তেওঁলোকে শাৰী পাতিব।
  ল"ৰা কৰ্ণেলজন উৎসাহেৰে ভৰি পৰিছিল।
  হয়, বৰ্তমানৰ জনগোষ্ঠীৰ দৰে নহয়, আমাৰ সময়ত মানুহ আছিল! তোমালোক নায়ক নহয়! কিন্তু মস্কোৰ পৰা আৰু কোনো ভুক্তভোগী নহ"ব। ইউৰোপত নেপোলিয়নকো চেপি ধৰা হ"ব;তেওঁৰ প্ৰতিভাই তেওঁক সহায় নকৰে। হয়, তেওঁৰ মনোনয়নৰ বাবে একেবাৰেই বিপ্লৱ নহ"লহেঁতেন৷
  আৰু সাধাৰণতে আমি পৃথিৱীখনক একত্ৰিত আৰু সুৰক্ষিত কৰিম!
  ব্ৰাভো! আমি বৰোডিনোৰ যুদ্ধৰ অনুমতি নিদিওঁ! ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে ইয়াত যুদ্ধ শেষ কৰা যাওক! তাৰ পাছত কঠিন অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লৰালৰিকৈ সোমাই আহি কাষলৈ জপিয়াই পৰিল, শত্ৰুৰ তৰোৱালবোৰ খুলি পেলালে আৰু শৰীৰেৰে মাটিত পেলাই দিলে। ইয়াৰ পিছত যিটো হ"ল সেয়া আছিল অবিশ্বাস্যভাৱে দীঘলীয়া জাঁপ এটা, যিটো চিতাইও কৰিব নোৱাৰে। হয়, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দেৰিকৈ হ"লেও কান্ধত তৰোৱালৰ আঘাত পাইছিল। কিন্তু পলম হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ বহু বিনিয়োগ কৰিলে আৰু এতিয়া ডি আৰেগোলাই নিজেই ঔষধটোৰ সত্ত্বেও বুকুত চেপি ধৰা আঘাত পালে, যাৰ পৰা তেওঁ পিঠিত পৰিল।
  জপিয়াই উঠিবলৈ চেষ্টা আৰু মূৰত তৰোৱাল। যদিও তেওঁ যাদুকৰী সমাধিৰ মাজত আৱৰি ধৰিছিল, তথাপিও "পবিত্ৰ যুদ্ধ"ৰ শেষলৈকে তেওঁ নিজাববীয়াকৈ থিয় হ"ব পৰা নাছিল। আৰু এলেক্সিয়ে হলিউডৰ "বেৰেল" কৌশলটো বিকশিত কৰিলে, যিটো এটা বিক্ষিপ্ততা, আৰু যন্ত্ৰণাদায়ক পইণ্টলৈ প্ৰকৃত কিক। গোটটোৰ একমাত্ৰজন, এজন ড্ৰুইড, বিৰবিৰাই মন্ত্ৰ, ইমানেই গভীৰ প্ৰতিৰক্ষাত সোমাই গ"ল যে তেওঁ কেৱল সেই মুহূৰ্তটো হেৰুৱাই পেলালে যেতিয়া অলেগ দ্য টাৰ্মিনেটৰে কাষলৈ দ্ৰুতগতিত লুংগ কৰিলে, আৰু পঞ্চমজন যুঁজাৰুজন উফৰি পৰিল - বোবা হৈ, হেলমেটৰ সৈতে ভিজা ব্লটাৰত স্কুলীয়া ল'ৰাৰ দৰে কুটিল হৈ পৰিল ।
  ল"ৰা গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে দুয়োখন হাত ওপৰলৈ তুলি চিঞৰিলে:
  - বিজয়!
  ইয়াৰ পিছত পুগাচেভ বিদ্ৰোহৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পুনৰ স্থানান্তৰিত হয়। তেতিয়াও বহুত কৰিবলগীয়া আছিল। কৃষক ৰজাৰ সৈন্যই কাজানত আক্ৰমণ কৰে। বিশেষকৈ ৰক্ষকসকল যুদ্ধ কৰিবলৈ বেছি আগ্ৰহী নাছিল বাবে বাহিনীবোৰ অসমান আছিল। স্থানীয় ব্যৱসায়ীসকলে কছাক ৰজাৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হৈ চহৰখন আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। কেৱল বিষয়াসকলেহে সঁচাকৈয়ে প্ৰতিহত কৰিছিল। স্থানীয় মিলিচীয়া ৰজাৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। কিছুমান বিষয়া পুগাচেভৰ বাবেও। কছাকসকলো অৱশ্যে। আৰু বাস্তৱ ইতিহাসত কাজানক লৈ যোৱা হৈছিল। আৰু ইয়াত পুগাচেভিটসকল বহুত শক্তিশালী আৰু সঁচাকৈয়ে কেতিয়াও পৰাস্ত হোৱা নাই।
  কাজানৰ পতনৰ লগে লগে মস্কোৰ পথ মুকলি হ"ল। লগে লগে ক্ৰেমলিন বন্দী হ"ল, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পটেমকিনৰ ওপৰত লাছ" নিক্ষেপ কৰিলে। মহানজন নহয়, তেওঁৰ দ্বিতীয় খুলশালীয়েক। লেফটেনেণ্ট জেনেৰেলক বন্দী কৰিলে। আৰু লগতে কাজানৰ গৱৰ্ণৰ। আৰু লগতে কেইবাজনো কৰ্ণেল।
  তাৰ পিছত বিচাৰ হ"ল: দ্ৰুত আৰু ধাৰ্মিক। পটেমকিন আৰু কাজানৰ গৱৰ্ণৰক ফাঁচী দিয়া হ"ল। পুগাচেভৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাবলৈ সন্মত হোৱা কৰ্ণেল দুজনক ক্ষমা কৰা হ"ল। আৰু বাকীবোৰো লুপত আছে। এটা বৃহৎ কোষাগাৰ আৰু বহুত সামগ্ৰী দখল কৰিলে।
  চাৰি হাজাৰৰো অধিক বন্দী মুকলি কৰি বিদ্ৰোহী সেনাবাহিনীত যোগদান কৰে। আৰু তেওঁলোকে উৰালৰ কাৰখানাৰ পৰা বন্দুক ধৰিলে, তুৰ্কীৰ ফ্ৰণ্টলৈ যাবলৈ সাজু হৈ।
  পুগাচেভে যথেষ্ট সফলতা লাভ কৰিছিল। ইতিমধ্যে ছাৰিনা কেথেৰিনে তুৰ্কীৰ সৈতে চুক্তিত উপনীত হ"ব বিচাৰিছিল। কিন্তু বিদ্ৰোহীসকলৰ ডাঙৰ সফলতাৰ বিষয়ে জানিব পাৰি তেওঁলোকে ৰাছিয়ানসকলক বাল্কন আৰু ক্ৰিমিয়া এৰি যাবলৈ দাবী জনায়। আৰু সাধাৰণতে জয়ী হোৱা সকলোখিনি ঘূৰাই দিয়ক, আৰু লগতে যথেষ্ট শ্ৰদ্ধাঞ্জলিও দিয়ক।
  কাজানৰ পতনৰ পিছত পুগাচেভ সঁচাকৈয়ে বিপদজনক হৈ পৰিল। তেওঁৰ সৈন্য মস্কোৰ ফালে আগবাঢ়িল। কোজোডেমিয়ানস্ক এটা শক্তিশালী দুৰ্গ হৈ পৰিল, য"ত বহুত সামগ্ৰী অনা হৈছিল। মেলিনে হাজাৰ সৈনিক আৰু দুশ অশ্বাৰোহীক লৈ পুগাচেভক যুদ্ধ দিলে। কিন্তু কামানেৰে বৃহৎ সৈন্যবাহিনীয়ে তেওঁক পৰাস্ত কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত পুগাচেভিটসকলে কোজোডেমিয়ানস্কক ধুমুহাৰ দৰে লৈ গ"ল।
  সদায়ৰ দৰেই অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা এই আক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত আগৰণুৱা। শিশুসকল অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু দ্ৰুতবেগী। আৰু কোজোডেমিয়ানস্কক ধৰি ৰখাটো অসম্ভৱ।
  পুগাচেভৰ সেনাই ইতিমধ্যে এক লাখ সৈনিকৰ কাষ চাপিছিল, ভিন্ন মানৰ।
  বৈচিত্ৰ্যৰ মাজতো বন্দুক আৰু ট্ৰফীৰ প্ৰচুৰতাই এই আৰ্মাডাক অজেয় কৰি তুলিছিল।
  পুগাচেভিটসকলে আন ঠাইতো সফলতা লাভ কৰিছিল। বেলোব"ৰ"ডভে উৰালৰ শেষৰটো উদ্ভিদ দখল কৰি নিজকে শক্তিশালী কৰি তুলিলে। বিদ্ৰোহীসকলে বেছিভাগ চহৰ দখল কৰি ট"বলস্কক ঘেৰাও কৰে। আৰু ইমান দিনে বিদ্ৰোহীসকলৰ ওচৰত থিয় হৈ থকা মঠটো খহি পৰিল। ডেলঙে বেলোব'ৰ'ডভক যুদ্ধ দিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু ফান্দত পৰে আৰু তেওঁৰ কৰ্পছ আংশিকভাৱে পৰাস্ত হয় আৰু আংশিকভাৱে বন্দী হয়। জেনেৰেলজনে কষ্টেৰে পলাবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু অলপ পিছতে ট"বলস্কো পতিত হ"ল।
  ইটোৰ পিছত সিটো সফলতা আহিল... বিদ্ৰোহীসকলে প্ৰায় যুঁজ নোহোৱাকৈয়ে ছাৰাটভক লৈ গ"ল। আৰু এইটোও এটা কৃতিত্ব হৈ পৰিল, বহু বিষয়াই তেওঁলোকৰ কাষলৈ গ"ল।
  পুগাচেভৰ সেনাৰ পৰা অহা বাহিনীৰ এটা অংশ ছিম্বিৰ্স্কলৈ গুচি যায় আৰু সমৰাৰ পৰা অহা বাহিনীৰ এটা অংশ দক্ষিণৰ পৰা আহিছিল। আৰু কছাক ৰজাৰ সৈন্যবাহিনী নিজনী নভগ"ৰডৰ ওচৰ পালেগৈ। ইয়াত বাদামটো অধিক কঠিন আছিল। কিছু ইউনিট মহানগৰীত উপস্থিত হ"বলৈ সক্ষম হয়। যদিও দেৰিকৈ।
  কিন্তু পুগাচেভৰ সেনাবাহিনী আছে এক লাখ তিনিশ পঞ্চাশটাতকৈও অধিক বন্দুক, আৰু অসংখ্য বন্দুক। প্লাছ চাইজ্ৰান পৰিল, আৰু পেঞ্জা প্ৰায় যুঁজ নোহোৱাকৈয়ে। কছাক সৈন্যৰ সমৰ্থনত সমগ্ৰ ভলগাই বিদ্ৰোহ কৰে। ক্ৰমান্বয়ে চহৰখনে কৃষক ভণ্ডজনৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাইছিল। আৰু অধিক সঘনাই ৰাণীৰ সৈন্য তেওঁৰ কাষলৈ আহিছিল। গতিকে সৈন্যৰ বিশ্বাসঘাতকতাৰ বাবেই ছিম্বিৰ্স্কক বহুলাংশে লোৱা হৈছিল। বিদ্ৰোহীসকলে ছাৰিটচিন আৰু ডনৰ ফালে আগবাঢ়িল। তাত যথেষ্ট শক্তি গোটোৱাটোও সম্ভৱ হ"ব। ইমেলিয়ান পুগাচেভে অধিক আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিলে। তথাপিও নিজনী নভগ"ৰডক লোৱা উচিত আছিল। চহৰখন ভালদৰে দুৰ্গ আছিল আৰু ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণৰ গেৰিছন আছিল।
  কিন্তু কাজানৰ ব্যৱসায়ীসকলে স্থানীয় লোকৰ লগত সহমতত উপনীত হয় যাতে মিলিচীয়াই প্ৰতিৰোধ আগবঢ়াব নোৱাৰে। কিছুমান বিষয়াও জাৰৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ দিশত প্ৰৱল আছিল। গতিকে ইতিমধ্যে আক্ৰমণৰ প্ৰথম মিনিটতে ৰাণীৰ সৈন্যৰ প্ৰতিৰক্ষাত আকৰ্ষণীয় ব্যৱধান দেখা গ"ল। আৰু অৱশ্যেই এই সকলোবোৰ ডিফেন্সৰ বাবে ভাল নহয়।
  পুগাচেভৰ সেনাবাহিনী বৃহৎ। আৰু ৰজাৰ ওপৰত বিশ্বাস দৃঢ় হ"ল। প্ৰতিটো বিজয়ৰ লগে লগে জনসাধাৰণ শক্তিশালী হৈ উঠে। আৰু সেইবাবেই মানুহবোৰ আৰু ষ্টেপৰ বাসিন্দাসকলে ৰেডউটবোৰক আগুৰি ধৰিলে। কছাকসকলেও আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজি আছে, আৰু ইয়াৰ ভিতৰত ডন কছাকসকলো আছে। প্ৰাক্তন সৈনিক, উৰালৰ শ্ৰমিক আৰু অন্যান্য বাহিনীয়ে জাৰ পিতৃৰ বাবে যুঁজি আছে। যুদ্ধখন তীব্ৰতৰ হৈ পৰিছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা সদায়ৰ দৰেই আটাইতকৈ কঠিন স্থানত আছে, সদায়ৰ দৰেই আক্ৰমণৰ আগশাৰীত আছে আৰু বিষয়া আৰু সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলক কাটি পেলাইছে। ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে টাৰ্মিনেটৰ।
  পুগাচেভৰ উচ্চ কণ্ঠৰ শব্দ:
  - এৰি দিয়ক ল'ৰা-ছোৱালী! তোমাৰ দয়া হ"ব!
  আৰু সৈন্যসকলে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ তললৈ পেলাই দিয়ে। আৰু বণিক মিলিচীয়াই পুগাচেভিটসকলৰ লগত যোগ দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা কৰা ডিস্ক এখন নিক্ষেপ কৰি জেনেৰেলজনক হত্যা কৰে। তাৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাটোৱে গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ পবিত্ৰ ভূমি মহিমামণ্ডিত হওক!
  ইয়াৰ পিছত ৰেঞ্জাৰ ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে। আৰু আকৌ এজন সেনাপতি নিহত হ"ল। হয়, দুয়োজন যুৱ যোদ্ধা নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে! আৰু ধ্বংস হোৱাৰ দৰেই শত্ৰুক ধ্বংস কৰে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - হয়, মংগল বা শুক্ৰ গ্ৰহত, ৰাছিয়াৰ সকলো ঠাইতে আপুনি আমাৰ লগত আছে!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। হয়, কেথেৰিনৰ ৰাজকীয় সৈন্যই ইয়াত পাব৷
  অৱশ্যে যুদ্ধখন ইতিমধ্যে মৃত্যুমুখত পৰিছে। প্ৰায় সকলো সৈন্যই নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই দিছে আৰু ব্যক্তিগত বিষয়াকহে শেষ কৰি আছে। কিন্তু তেওঁলোকৰ অধিক সংখ্যক ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ পক্ষলৈ গৈ আছে। বহুতে এতিয়াও ভাবে: এজন সাধাৰণ কছাক ইমান সেনাপতি হ"ব পাৰে আৰু ইমানবোৰ চহৰ ল"ব পাৰেনে? নাই, ৰজা যে নিশ্চয় আছে সেয়া স্পষ্ট!
  নিজনী নভগ'ৰড পতিত হ'ল... আৰু জাৰিষ্ট, কছাক আৰু কৃষক সেনাই মস্কোৰ ফালে আৰু আগবাঢ়ি যায়। এতিয়ালৈকে ৰাজধানীখন ঢাকিবলৈ বিশেষ একো নাই। তদুপৰি বহু চহৰে কাজিয়া নকৰাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰে। ইয়াত ৰিয়াজানত কেৱল কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰোধহে আছে। দুটামান গাৰ্ড বেটেলিয়ন যুদ্ধ কৰিলে, বাকীবোৰে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  ভণ্ডজনৰ সফলতাৰ বাবেই তেওঁ মস্কোৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ বাবে দুলাখতকৈও অধিক সৈন্য গোটাইছিল। আৰু মাদাৰ ছিখন কষ্টেৰে ঢাকি ৰখা হৈছে। ইয়াৰ সাত হাজাৰ নিয়মীয়া সৈন্য, আৰু বিশ হাজাৰ মিলিচীয়া, কিন্তু... অবিশ্বাস্য।
  পুগাচেভিটসকলে মস্কোক ৰক্ষা কৰিবলৈ যোৱা দুটামান ৰেজিমেণ্টক বাধা দিছিল। আৰু প্ৰায় কোনো কাজিয়া নোহোৱাকৈয়ে তেওঁলোকে এমেলিয়ানক টুচিনোত শপত খাবলৈ আনিলে।
  নতুন ৰজাই তেওঁলোকক সেৱাত গ্ৰহণ কৰিলে। আৰু তেওঁ মস্কোক ধুমুহাৰ দৰে লোৱাৰ নিৰ্দেশ দিলে।
  তদুপৰি বণিক মিলিচীয়াই ৰজাৰ লগত যুঁজিব নিবিচাৰিলে আৰু স্থানীয় লোকসকলে বৈধ সম্ৰাটৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  আন এটা খবৰ আছিল ছাৰিচিনক বন্দী কৰা, আৰু কছাক ৰেজিমেণ্টবোৰ বিদ্ৰোহীৰ পক্ষলৈ পৰিৱৰ্তন। অদ্ভুতভাৱে য়েটস্কি চহৰখনে তেতিয়াও থিয় হৈ আছিল। যদিও তাত কেথেৰিনৰ সৈন্যসকল ভোকত মৃত্যুমুখত পৰিছিল। অৱশ্যে তাৰ পৰাই এটা ভাল খবৰ আহিল যে উস্তিনিয়া নিশ্চিতভাৱে গৰ্ভৱতী। অৰ্থাৎ তাই অতি সোনকালে এজন উত্তৰাধিকাৰী জন্ম দিব। বা এগৰাকী কন্যা। যদিও অভিজ্ঞ আইতাসকলে কয় যে সম্ভৱতঃ পুত্ৰটোৱেই।
  আৰু ইমেলিয়ানৰো আনন্দ আছে!
  আৰু বিদ্ৰোহী সৈন্যই আক্ৰমণ চলালে। আশা কৰা মতে বণিক মিলিচীয়াই গুলী চলোৱা নাছিল। ই নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। সৈনিকসকলেও বহু বিষয়াৰ দৰে অনিচ্ছা সত্ত্বেও যুদ্ধ কৰিছিল। আৰু ৰাজধানীখনক আগুৰি ধৰা ইমেলিয়ানৰ অগণন ধাৰাটোৱেই নাছিল।
  ৰাজধানীৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ কমাণ্ড কৰা অৰলভ ভাতৃদ্বয়ৰ এজনেহে কিবা এটা প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু ডেগাৰৰ নিক্ষেপটোৱে তেওঁৰ ডিঙিত বিন্ধিলে। আৰু এই যোদ্ধাজনে নিজকে মৃত বুলি পাই পৰিল। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ত্ৰুটিহীনভাৱে কাম কৰিলে।
  তাৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - এটা নতুন, ৰাছিয়ান অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু আকৌ যুদ্ধলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। গতিকে ল"ৰাটোৱে তীব্ৰ যুঁজ দিলে। ইয়াত উন্মাদ উত্তেজনা আৰু আটাইতকৈ বন্য ফলাফল আছে।
  মস্কোৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা আছিল বিস্তৃত আৰু সেয়েহে দেৱালবোৰ বেয়াকৈ আবৃত আছিল। আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো আছিল ইউনিটসমূহক ক্ৰেমলিনলৈ প্ৰত্যাহাৰ কৰিবলৈ নিদিয়া, য"ত তেওঁলোকে এতিয়াও থিয় দিব পাৰিব।
  কিন্তু কছাকসকলৰ আটাইতকৈ নিৰ্বাচিত ইউনিটবোৰ আগতেই ক্ৰেমলিনত উপস্থিত হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে দুৰ্গটো ভাঙিলে। বহু সৈনিক আনকি বিষয়াও তেওঁলোকৰ কাষলৈ গৈছিল। আনকি চেমেনভস্কি গাৰ্ডছ ৰেজিমেণ্টৰ পৰাও। সঁচাকৈয়ে নহয়, যুঁজাৰুসকলে মৰিব বিচাৰিছিল। আৰু তেনেকৈয়ে ক্ৰেমলিন পতিত হ'ল...
  পুগাচেভে মাদাৰ ছি দখল কৰি বগা ঘোঁৰাত উঠি ৰাজধানীত প্ৰৱেশ কৰে। তেওঁ এতিয়া প্ৰায় প্ৰকৃত ৰজা। আৰু বিলাসী কাপোৰ পিন্ধি। আৰু হয়তো আনকি মুকুট পিন্ধিবও পাৰে। গেৰিছনৰ বেছিভাগেই বন্দী কৰা হৈছিল। শপত লোৱাসকলৰ ভিতৰত আনকি দুজনমান জেনেৰেল আৰু বহু বিষয়াও আছে।
  এতিয়া পুগাচেভে বহুত বেছি আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিছে। যদিও চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গ এতিয়াও আগবাঢ়ি আছে, ইতিমধ্যে ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰা হৈছে!
  পেৰেডৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইতিমধ্যে আদবয়সীয়া, চুটি, পাতল মানুহ এজনৰ প্ৰতি দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল। তাৰ মাজত কিবা এটা চিনাকি আছিল। ল"ৰাটোৱে অৱশ্যে দৌৰি আহিল তেওঁৰ ওচৰলৈ;এনে সুযোগ হেৰুৱাব নালাগে।
  মানুহজনে জপিয়াই উঠি কলাৰত ধৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি আলেকজেণ্ডাৰ ভাচিলিয়েভিচ চুভ"ৰভ! সেইজন মই লগ পাম বুলি ভবা নাছিলোঁ!
  সাধাৰণ কাপোৰ পিন্ধা মানুহজনে মাত দিলে:
  - আৰু এই আপনি কৰ্ণেল Rybachenko! কিমান বেগেৰে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - ইতিমধ্যে এজন মেজৰ জেনেৰেল! আৰু আপুনি, আলেকজেণ্ডাৰ ভাচিলিয়েভিচ, ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হোৱা উচিত!
  ছুভ"ৰভে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - হয়তো! যদি মানুহে তৃতীয় পিতৰক ইমান ভাল পায়, তেন্তে সেয়াও ভাল!
  অলেগে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - আমাৰ কাষলৈ আহক! সেনা ৰাইজৰ লগত থাকক!
  চুভৰভে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - অ" ভগৱান... তোমাৰ এমেলিয়ানটো যদি মানুহৰ হৃদয়ৰ ইমান প্ৰিয় নহ"লহেঁতেন তেন্তে মই আৰু তিনিবাৰ ভাবিলোঁহেঁতেন! আৰু তেনেকৈয়ে! মোৰ শৰীৰ তেওঁৰ সেৱাত থাকিব!
  এইদৰে আলেকজেণ্ডাৰ চুভ"ৰভেও বিদ্ৰোহী আৰু কৃষক ৰজাৰ পক্ষলৈ গ"ল।
  অৱশেষত য়েটস্কি চহৰৰ দুৰ্গম অঞ্চলটোও খহি পৰিল। শেষৰ সৈনিক আৰু বিষয়াসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। দক্ষিণে অষ্ট্ৰাখানে জাৰৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাই প্ৰায় যুঁজ নোহোৱাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰে। ডন বিদ্ৰোহীসকলৰ দোলনা হৈ পৰিল। পুগাচেভিটসকলে চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ ফালে আগবাঢ়িল। তেওঁলোকে প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন নহ"ল। অধিক আৰু অধিক নতুন শ্বেলফ আত্মসমৰ্পণ কৰা হ"ল।
  ইমেলিয়ান পুগাচেভে জয়ৰ সৈতে জয়ৰ দিশে আগবাঢ়িল। নভগ"ৰডত তেওঁক অতি সন্মানেৰে আদৰণি জনোৱা হৈছিল। আৰু কেৱল চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গতেহে তেওঁলোকে প্ৰতিৰোধ কৰিব পাৰিছিল।
  অৱশ্যে ইয়াৰ পিছত দ্ৰুত আক্ৰমণৰ সৃষ্টি হয়। প্ৰেব্ৰাজেনস্কি ৰেজিমেণ্টৰ প্ৰহৰীসকলে চহৰখন ৰক্ষা কৰে। আৰু কিছুমান মিলিচীয়া।
  কিন্তু আৰু বহুত পুগাচেভিট আছে আৰু চুভ"ৰভৰ প্ৰতিভা তেওঁলোকৰ পক্ষত আছে। ক"ত প্ৰতিহত কৰিব পাৰিম?
  কেথেৰিনে নিজেই পলাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও ধৰা পৰে আৰু আক্ৰমণৰ সময়ত অৰলভ ভাতৃদ্বয়ক হত্যা কৰা হয়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজেই হেক কৰি হত্যা কৰিছিল এলেক্সি অৰলভক। আৰু নিকিতা পাপিন পুগাচেভৰ কাষলৈ গ"ল৷
  কেথেৰিন দ্য ছেকেণ্ডক কাৰাগাৰত বন্দী কৰা হৈছিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে চেলেং আৰু খালী ভৰিৰে ইমেলিয়ান পুগাচেভক উত্তৰ দিলে।
  কৃষক ছাৰে তাইক জীৱনৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল আৰু ৰাজহুৱাভাৱে তেওঁক স্বামী আৰু ছাৰ পিটাৰ তৃতীয় হিচাপে স্বীকৃতি দিলে তেওঁ তাইক বিদেশলৈ যাবলৈ দিব। নহ"লে কোবাই খোৱাৰ পিছত ফাঁচী।
  কেথেৰিনে মান্তি হ"ল। জীৱনটো অধিক মূল্যৱান। ইমেলিয়ানক স্বামী বুলি চিনি পাই তাই আঁঠু লৈ গ"ল। তথাপিও পুগাচেভে কাটকাক ভালদৰে কোবাবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। প্ৰাক্তন ৰাণীক উলংগ কৰি চাবুকেৰে কোবাইছিল, ঠিক চৌহদতে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকক ৰাছিয়াৰ পৰা বহিষ্কাৰ কৰা হ"ল।
  ৰুমিয়ানচেভ আৰু অন্যান্য সেনাপতিসকলে তৃতীয় পিটাৰক জাৰ বুলি স্বীকৃতি দিছিল। তুৰস্কৰ সৈতে যুদ্ধ অলপ বেছি দিন চলি থাকিল আৰু ৰাছিয়াৰ অনুকূল শান্তিৰে শেষ হ"ল। ইমেলিয়ান পুগাচেভে ৰাছিয়াত কেইবাটাও সংস্কাৰ সাধন কৰিছিল। তেওঁ মাটিৰ মালিকৰ পৰা মাটি জব্দ কৰিছিল, দাসত্ব বিলুপ্ত কৰিছিল আৰু মুক্ত জনগোষ্ঠীক দিছিল। তেওঁ গৱৰ্ণৰ আৰু চহৰৰ মেয়ৰৰ পদক ঐচ্ছিক কৰি তুলিছিল, আৰু zemstvos প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল।
  ক্ৰমান্বয়ে ৰাছিয়া এখন বুৰ্জোৱা দেশত পৰিণত হ"ল। জাৰৰ অধীনত এখন ঐচ্ছিক পৰিষদ আছিল যদিও ইয়াৰ বিশুদ্ধ পৰামৰ্শদাতা কাম আছিল। আৰু সেইবাবেই চৰকাৰ আছিল স্বৈৰাচাৰী।
  অলপ জিৰণি লৈ সেনাবাহিনীক পুনৰ সংগঠিত কৰি তৃতীয় পিটাৰে তুৰস্কৰ সৈতে নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিলে। ইয়াৰ বাবে সৈন্যৰ ওপৰত সকলো ক্ষমতা আলেকজেণ্ডাৰ চুভ"ৰভক দিয়া হৈছিল। অট্টোমান সাম্ৰাজ্য সোনকালে পৰাস্ত কৰি জয় কৰা হয়। ৰাছিয়াই নিজৰ ভূখণ্ডসমূহ নিজৰ গঠনত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল। অষ্ট্ৰিয়াইও কিছুমান ধৰিলে। পিছলৈ ইমেলিয়ান পুগাচেভে ইজিপ্ত জয় কৰে। আৰু তাৰ পিছত আফ্ৰিকাৰ উত্তৰ দিশত। তেওঁৰ ৰাজত্বকাল সফল হৈছিল। চুভ"ৰভ আৰু তেওঁৰ সতীৰ্থসকল জিলিকি উঠিল। ফ্ৰান্সৰ বিপ্লৱৰ ফলত ৰাছিয়াই ইউৰোপ আৰু ফ্ৰান্স দুয়োখন দেশ জয় কৰিবলৈ সক্ষম হয়। অষ্টাদশ শতিকাৰ শেষলৈকে ইমেলিয়ান পুগাচেভে সমগ্ৰ ইউৰোপ জয় কৰিছিল। তাৰ পিছতো ৰাছিয়াই ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিছিল, যাৰ অন্ত পৰিছিল পতিয়ন যোগ্য বিজয়ৰ সৈতে। ১৮১০ চনলৈকে পুগাচেভে শাসন কৰিছিল আৰু তাতেই তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু তেওঁৰ চতুৰ্থ পুত্ৰ পিটাৰ আৰু উষ্টিনিয়াৰ হাতত ক্ষমতা অৰ্পণ কৰিছিল।
  ৰাছিয়াই আফ্ৰিকা আৰু এছিয়া পাৰ হৈ ভাৰত আৰু চীন জয় কৰিছিল, তাৰ পিছত আমেৰিকা জয় কৰিছিল। ঊনবিংশ শতিকাৰ শেষলৈকে সমগ্ৰ বিশ্বই ৰাছিয়ান হৈ পৰিছিল। আৰু মানুহে মহাকাশলৈ উৰি গৈছিল ১৮৯৯ চনত! আৰু ১৯১৭ চনত মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিছিল।
  মানুহে শান্তি আৰু সুখ পাইছিল। অন্ততঃ এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত। আৰু সাধাৰণতে অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ আশংকা নিশ্চিত হোৱা নাছিল।
  ইমেলিয়ান পুগাচেভৰ এই জয় সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে পতিয়ন যোগ্য আৰু উপযোগী হৈ পৰিল। ৰাছিয়া আছিল এখন মুক্ত সাম্ৰাজ্য, য"ত সংসদ আৰু শক্তিশালী জাৰ চৰকাৰ আছিল।
  তদুপৰি চুভ"ৰভে সংস্কাৰ কৰা তাইৰ সেনাবাহিনীৰ কোনো সমান নাছিল।
  আৰু দাসত্বৰ অবিহনে উদ্যোগৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত হৈছিল।
  আৰু সকলোবোৰ হৈ গ"ল, সাধাৰণতে, বেয়া নহয়। আৰু ৰাছিয়াৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে বংশটোৱে ক্ষমতাৰ স্থিৰতা বজাই ৰাখিছিল। আৰু যে দেশখন ছিন্নভিন্ন হোৱা নাছিল। আৰু জয়লাভ হৈছিল, ইটোৰ পিছত সিটোকৈ।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰাজ্যপাল, চহৰৰ মুৰব্বী, গাঁৱৰ বয়োজ্যেষ্ঠসকলৰ ঐচ্ছিক গণতন্ত্ৰও আছিল। ইয়াৰ ফলত মানুহেও নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰাৰ সুযোগ পাইছিল আৰু নিজৰ সম্পূৰ্ণ ক্ষমতা লাভ কৰিছিল।
  কিন্তু ৰজা কোনো নিৰ্ভীক নাছিল। আৰু মানুহৰ মতামত লক্ষ্য কৰা হৈছিল। আৰু জীৱনটো অতি সোনকালে সকলোৰে বাবে ইমানেই ভাল হৈ পৰিল যে মানুহে পাহৰি গ"ল যে তেওঁলোকে অসন্তুষ্ট হ"ব পাৰে। আৰু স্বাধীনতাৰ কথা কমেইহে ভাবিছিল। সঁচাকৈয়ে মানৱতাৰ ঐক্যই আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা!
  ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যই সকলোকে একত্ৰিত কৰিলে... আৰু এটা নতুন ধৰ্মৰ জন্ম হ"ল। যি বিভিন্ন বিশ্বাস গ্ৰহণ কৰি একত্ৰিত হৈ পৰিল। আৰু শেষত বুদ্ধ, মাগোমেদ, খ্ৰীষ্ট আৰু কৃষ্ণৰ মাজত মিলন ঘটিল। সকলোৱে একত্ৰিত হৈ প্ৰায় নাস্তিক হৈ পৰিল!
  কিন্তু তাৰ পিছত মানুহেও মৃতকক পুনৰুত্থান কৰিবলৈ শিকিলে, কিন্তু সেয়া বেলেগ কাহিনী৷
  
  
  SPEER এ ইতিহাস সলনি কৰে
  সংগঠনৰ এই প্ৰতিভাশালী স্পিয়েৰে ফুৰাৰক জৰুৰীভাৱে মাত্ৰ দুটা আকাশী কামান থকা, কিন্তু উৰণৰ বৈশিষ্ট্যৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ, এখন লঘু, সস্তীয়া, কৌশলগত জেট যুঁজাৰু বিমান বিকশিত কৰি উৎপাদন কৰিবলৈ পতিয়ন নিয়াবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এইদৰেই জন্ম হৈছিল ১৯৪৪ চনৰ ৬ ডিচেম্বৰত নহয়, যেতিয়া ই প্ৰথম বতাহত উৰা মাৰিছিল, কিন্তু ইতিমধ্যে বহু দেৰি হৈছিল, কিন্তু ১৯৪৩ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত, যেতিয়া থাৰ্ড ৰাইচ এতিয়াও শক্তিৰে ভৰি আছিল, আৰু... ইয়াৰ ফলত যুদ্ধৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পৰিব পাৰিলেহেঁতেন। সৌভাগ্যক্ৰমে ইউমো জেট ইঞ্জিন ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনৰ বাবে সাজু হৈ উঠিছিল। বিমানখন প্ৰায় সম্পূৰ্ণ কাঠৰ, কেৱল কপালৰ কৱচটোৰ ওজন আছিল পঞ্চাশ কিলোগ্ৰাম। কিন্তু গাড়ীখন লঘু, সস্তীয়া, আৰু অতি কৌশলগত, নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহজ। ইয়াৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ৯০০ কিলোমিটাৰ অতিক্ৰম কৰিছিল, আৰু যুঁজাৰু বিমানখনৰ খালী ওজন আছিল মাত্ৰ ১৬০০ কিলোগ্ৰাম। এই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ প্ৰথম অৱস্থাত দুটা ২০ মিলিমিটাৰ বিমানৰ কামান - ইয়াক-৯তকৈ শক্তিশালী আৰু এলএজিজি-৫ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য।
  চলাবলৈ যথেষ্ট সহজ মেচিন। মুঠতে ৰাইজৰ সংগ্ৰামী। ME-109 তকৈ সস্তা আৰু উৎপাদন কৰাত সহজ, কিন্তু বহুত বেছি ফলপ্ৰসূ।
  HE-162 এটা ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ হিচাপে প্ৰমাণিত হ"ল। ইতিমধ্যে কুৰ্স্ক যুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মান এছসকলে ইয়াৰ ওপৰত স্ক"ৰ লাভ কৰিছিল। বিশেষকৈ হাফমেনে নিজকে বিশিষ্ট কৰি তুলিছিল।
  হিটলাৰে অৱশ্যে সন্তুষ্ট হৈ গাড়ীখনৰ উৎপাদন মাহে পাঁচ হাজাৰলৈ বৃদ্ধি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। এই সংখ্যা লাভ কৰিব পৰা নগ"ল যদিও ১৯৪৩ চনৰ শেষলৈকে প্ৰতিমাহে দুহেজাৰতকৈ অধিক বাহন উৎপাদন কৰা হৈছিল।
  এইচ ই-১৬২ বিমানে আকাশত ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, আৰু ছোভিয়েট সৈন্যৰ অগ্ৰগতি কিছু লেহেমীয়া কৰিছিল। কুৰ্স্ক বাল্জত জাৰ্মান টেংকৰ লোকচান বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ কম আছিল;বহু আই এল-২ গুলীয়াই পেলোৱা হৈছিল।
  জাৰ্মানীয়ে প্ৰতিৰোধত বিলম্ব কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ এমাহ পিছত খাৰ্কভ আৰু অৰেলৰ পতন ঘটে।
  কিন্তু তথাপিও ৰেড আৰ্মীয়ে আগবাঢ়ি গ"ল, যদিও বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ লেহেমীয়া। ইয়াৰ বাবেই জাৰ্মানীয়ে ড্নিপাৰত ভৰি দিবলৈ সক্ষম হয় আৰু তাত শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু তেতিয়াই আহিল ই-১০ স্বয়ংচালিত বন্দুক, অতি সফল টেংক ধ্বংসকাৰী।
  জাৰ্মানীয়ে পূব দিশত ফ্ৰণ্টটোক সুস্থিৰ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। শীতকালত ছোভিয়েট সৈন্যই ড্নিপাৰ নদী পাৰ হ"ব পৰা নাছিল। জাৰ্মানসকলেও লেনিনগ্ৰাডত থিয় দিছিল।
  যদিও মিত্ৰশক্তিয়ে ইটালীত আগবাঢ়িছিল। কিন্তু অতি উচ্চ মূল্যত।
  নাজীসকলক ভাঙি পেলাব নোৱাৰি ৰঙা সেনাই ক্ৰিমিয়ালৈ গুচি যায়। ইয়াতো যুদ্ধবোৰ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ বেছি দিন চলিছিল যদিও পৰাজয়ত শেষ হৈছিল।
  নৰ্মাণ্ডিত মিত্ৰশক্তিৰ অৱতৰণ ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ বাবে পৰাজয়ৰ সৈতে শেষ হয়। ২২ জুনত ছোভিয়েট সৈন্যই কেন্দ্ৰটোত আক্ৰমণ কৰে। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট বাহিনীৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আংশিকভাৱে সফল আৰু সস্তা স্ব-চালিত বন্দুক ই-১০ৰ বাবেই। বাৰ টন ওজনৰ এই বাহনখনৰ সন্মুখৰ কৱচ আছিল ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ৮২ মিলিমিটাৰ, ছোভিয়েট চৌত্ৰিশৰ বাবে অভেদ্য আৰু টি-৪ৰ দৰে বন্দুক আছিল। এই বাহনখনে আনকি ওচৰৰ পৰা কপালত থকা আই এছ-২ এটাও ভেদ কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত হেলনীয়া কৱচটো ৰিকোচেট কৰাৰ সম্ভাৱনা থাকে।
  জাৰ্মানীৰ নতুন প্ৰযুক্তি প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত ভাল। আৰু ক্ৰাউটসকলে ইয়াৰ সুবিধা লয়। কিন্তু ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ এতিয়াও ইমান সফল হোৱা নাই। টি-৩৪-৮৫ৰ বন্দুক আৰু সুৰক্ষা যথেষ্ট দুৰ্বল, আৰু উচ্চতাও বহুত ডাঙৰ। আৰু আই এছ-২ টাৰেটৰ কপাল আৰু হালৰ তলৰ অংশৰ প্ৰতি দুৰ্বল।
  জাৰ্মানীয়ে আগতীয়াকৈ কেন্দ্ৰত নিজৰ বাহিনী কেন্দ্ৰীভূত কৰি আক্ৰমণৰ মূল দিশ অনুমান কৰি ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  নৰ্মাণ্ডিত মিত্ৰশক্তিৰ পৰাজয়ৰ পিছত আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনত যুদ্ধবিৰোধী আৱেগ তীব্ৰতৰ হৈ পৰে। তদুপৰি আমেৰিকানসকলৰ ভাগ্য বেয়া আছিল, ফিলিপাইনছত অৱতৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত তেওঁলোকৰ পৰিবহণ জাপানৰ যুদ্ধজাহাজে আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোক ডুব গ"ল। বহুতো সঁজুলি আৰু জোৱানৰ মৃত্যু হ"ল।
  যিয়ে আমেৰিকাৰ জনসাধাৰণৰ ওপৰতো প্ৰবল প্ৰভাৱ পেলাইছিল।
  কেন্দ্ৰত আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰি জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ কিছুমান সৈন্য ইটালীলৈ স্থানান্তৰিত কৰি তাত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  "পেন্থাৰ"-২ যুদ্ধবোৰত অংশ লৈছিল। জাৰ্মানীয়ে কামানটো ৮৮ মিলিমিটাৰ আৰু ৭১ ই এল বেৰেল কৰি ওজন পঞ্চাশ টনলৈ ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু বাহনখনৰ নিজেই ঢালত ১৫০ মিলিমিটাৰ ডাঠ ফ্ৰন্টাল কৱচ আছিল।
  পেন্থাৰ ২ লঘু হোৱাৰ বাবে কিন্তু অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে ই এক উৎকৃষ্ট টেংক ধ্বংসকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  জাৰ্মানীয়ে নেপলছ পুনৰ দখল কৰি বহু বন্দী আৰু ট্ৰফী বন্দী কৰিবলৈ সক্ষম হয়। মিত্ৰশক্তিয়ে পুনৰ চিচিলিলৈ পলায়ন কৰে। তাত তেওঁলোকে বহৰ ব্যৱহাৰ কৰি আশ্ৰয় ল"ব বিচাৰিছিল।
  জাৰ্মান ডিজাইনাৰসকলেও ই-২৫ বিমানখন উৎপাদনৰ বাবে মুকলি কৰে। লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত ছোভিয়েট সৈন্যই পুনৰ আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰে। কিন্তু জাৰ্মানসকল তাতেই সাজু আছিল। সাধাৰণতে জাৰ্মান গোপনীয়তাই ভাল কাম কৰিছিল, বিশেষকৈ আকাশী গোপনীয়তা, কিয়নো ফ্ৰিটজৰ জেট মেচিন আছিল যিবোৰে উচ্চ উচ্চতাত উৰিছিল আৰু ছোভিয়েট বিমান প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে একেবাৰে অক্ষত আছিল।
  শীতকালত ছোভিয়েট সৈন্যই পুনৰ কেন্দ্ৰটো আক্ৰমণ কৰে যদিও তেওঁলোকৰ আক্ৰমণ ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য আছিল। আৰু বতাহত ফেচিষ্টসকলে সম্পূৰ্ণ আধিপত্য দখল কৰিলে। মিত্ৰশক্তিৰ বিমান পৰিবহণেও বহু লোকচান কৰিলে।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহত নাজীয়ে চিচিলিত অভিযান চলাই দুলাখতকৈও অধিক ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান সৈনিকক বন্দী কৰে। আৰু মাৰ্চ মাহত জাৰ্মানীয়ে দক্ষিণত আঘাত হানে। আমি ডিফেন্সবোৰ ভাঙি ৰাতি আগবাঢ়িলোঁ আৰু দুটামান কলহ সৃষ্টি কৰিলোঁ।
  ছোভিয়েট সৈন্যই আঁতৰি যাবলৈ ধৰিলে।
  ৰুজভেল্টৰ মৃত্যুৰ পিছত ট্ৰুমেনে হিটলাৰক যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। এক নম্বৰ ফেচিষ্টে মান্তি হ"ল। কিন্তু বিনিময়ত তেওঁ পেট্ৰলিয়াম সামগ্ৰী যোগান ধৰা আৰু বন্দীসকলক ঘূৰাই অনাৰ দাবী জনায়। ট্ৰুমেন আৰু চাৰ্চিলে এই কথাত সন্মতি দিছিল।
  পূব দিশত জাৰ্মানসকলৰ মুক্ত হাত আছিল। ই-৭৫ নামৰ নতুন টেংক এখনো পাইছিল। ঘন বিন্যাস - ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছন একেলগে - আৰু ট্ৰেন্সভাৰ্ছ ব্যৱস্থাই বাহনখনৰ উচ্চতা হ্ৰাস কৰাটো সম্ভৱ কৰি তুলিছিল। ই বহুত ডাঙৰ টাইগাৰ-২ৰ কথা মনত পেলাই দিছিল, কিন্তু বহুত কম চিলোৱাটৰ সৈতে।
  অধিক কোণত অৱস্থিত বহুত ডাঠ কৱচৰ সৈতে ই-৭৫ৰ ওজন আছিল ৭৫ টন, ইয়াৰ ইঞ্জিন আছিল ১২৫০ হৰ্চপাৱাৰ। যিয়ে ইয়াক যথেষ্ট মোবাইল আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য কৰি তুলিছিল। ব্ৰিটেইনৰ টেংকটোত দুবিধ বন্দুক আছিল। শত্ৰুৰ টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ১০০ ই এলত ১০৫ মিলিমিটাৰ, আৰু ৫৫ ই এলত ১২৮ মিলিমিটাৰ, অধিক ইউনিভাৰ্চেল বন্দুক। টাৰেটটোত ২৫২ মিলিমিটাৰ ডাঠ ফ্ৰন্টাল ঢালযুক্ত কৱচ আছিল, আৰু ১৭০ মিলিমিটাৰ ডাঠ কাষ আৰু পিছফালৰ কৱচ আছিল, লগতে ঢালযুক্ত। হালৰ ওপৰত ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ২০০ মিলিমিটাৰ, আৰু তলত ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১৬০ মিলিমিটাৰ কৱচ আছিল। হালৰ কাষবোৰ ১২০ মিলিমিটাৰ আৰু ঢালবোৰ আৰু ৯০ মিলিমিটাৰ।
  এইদৰে ৭৫ টন ওজনৰ জাৰ্মানীয়ে এটা বন্দুকৰে হ"লেও কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত মাউছতকৈ কম নহয় এখন বাহন সৃষ্টি কৰিলে।
  ই-৭৫ বিমানত ছোভিয়েট টেংক বিৰোধী বন্দুকৰ ভেদ হোৱা নাছিল, আনকি ইয়াৰ পক্ষতো, আৰু নিঃসন্দেহে ই আন সকলো ই-ছিৰিজৰ টেংকতকৈ হিটলাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ লাভ কৰিছিল।
  ইউ এছ এছ আৰে এতিয়ালৈকে কেৱল আই এছ-৩হে অধিগ্ৰহণ কৰিছে, যিটো টাৰেটৰ সন্মুখত অধিক সুৰক্ষিত, কিন্তু নিৰ্মাণ কৰাটো অধিক কঠিন। গতিকে ষ্টেলিনে আদেশ দিলে যে আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ এতিয়াৰ বাবে উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই নিদিব।
  গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মান ই-৭৫ টেংক প্ৰথমে সন্মুখত দেখা দিছিল। ইহঁত অতি কাৰ্যক্ষম যন্ত্ৰ বুলি প্ৰমাণিত হৈছে।
  একে সময়তে নাজীৰ হাতত আছিল এখন লঘু বাহন এম ই-১০১০ যাৰ ডেউকা আছিল যিয়ে নিজৰ ঝাড়ু সলনি কৰিছিল, অধিক উন্নত মডেলৰ এম ই-২৬২ এক্স আৰু অধিক সশস্ত্ৰ আৰু দ্ৰুত আৰু অধিক পৰিচালনাযোগ্য বাহন এক্স ই-২৬২। জনযোদ্ধাগৰাকীয়ে নিজৰ ডিজাইনাৰসকলৰ পৰা সকলো প্ৰশংসা লাভ কৰিছে। আৰু লগতে ইউ-২৮৭ জেট বোমাৰু বিমানখনেও প্ৰচণ্ড এৰোবেটিক্স দেখুৱাইছিল। আৰু লগতে আৰাডো ব্ৰেণ্ড।
  জাৰ্মানীয়ে গ্ৰীষ্মকালত ইউক্ৰেইনত আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হয় আৰু ডনবাছ পুনৰ দখল কৰে। তাৰ পাছত পতনৰ সময়ত তেওঁলোকে কুৰ্স্কক লৈ ভ"ৰনেজৰ ওচৰ পালেগৈ। ছোভিয়েট সৈন্যই ডন নদীৰ সিপাৰে পিছুৱাই গৈ তাত প্ৰতিৰক্ষা স্থাপনৰ চেষ্টা কৰে। শীতকাল ওচৰ চাপি আহিছিল।
  জাৰ্মান কূটনীতিবিদসকলে তুৰস্কক যুদ্ধত অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ প্ৰচেষ্টা চলাইছিল।
  ইয়াত তেওঁলোকে ঘূৰি ঘূৰি সোণৰ পৰ্বতৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  ষ্টেলিনে ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে নতুন জাৰ্মান প্ৰযুক্তিৰ প্ৰতিহত কৰাটো কঠিন বুলি অনুভৱ কৰি আৰু নতুন টি-৫৪ টেংক সৃষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত কিছুমান অসুবিধাৰ সন্মুখীন হোৱা বুলি অনুভৱ কৰি নাজীসকলক যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়।
  ইয়াৰ উত্তৰত হিটলাৰে লেনিনগ্ৰাড আৰু ক্ৰিমিয়াক আত্মসমৰ্পণৰ লগতে বিনামূলীয়া ৰুটি, তেল আৰু অন্যান্য কেঁচামাল যোগানৰ দাবী জনায়! আৰু যুদ্ধবন্দীসকলক ঘূৰাই ঘূৰাই সোণৰ এটা অংশ ইউ এছ এছ আৰলৈ হস্তান্তৰ কৰা।
  লেনিনগ্ৰাডৰ আত্মসমৰ্পণৰ বাহিৰে সকলো কথাতে ষ্টেলিনে সন্মতি দিছিল।
  নাজীয়ে শীতকালত ক্ৰিমিয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল। চেভাষ্টোপলৰ বাহিৰে প্ৰায় সমগ্ৰ উপদ্বীপটো তেওঁলোকে দখল কৰিছিল। ৰঙা সেনাই কেন্দ্ৰ আৰু উত্তৰ দিশত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও পুনৰ সফলতা নাপালে, বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল।
  ১৯৪৬ চনৰ মাৰ্চ মাহত অৱশেষত ফুৰাৰে তিনি বছৰৰ বাবে যুদ্ধবিৰতিৰ বাবে সন্মত হয়। ইউ এছ এছ আৰে অৱশ্যে তৃতীয় ৰাইখক বিনামূলীয়া কেঁচামাল যোগান ধৰিছিল আৰু সামৰিক কাৰখানাৰ কিছুমান সঁজুলি স্থানান্তৰ কৰিছিল।
  আৰু নাজীসকলে পশ্চিম দিশলৈ ঘূৰি গ"ল। পৰমাণু বোমাটো এতিয়াও সৃষ্টি হোৱা নাছিল আৰু জাপানে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে হতাশ হৈ থিয় দি আছিল। প্ৰশান্ত মহাসাগৰৰ প্ৰতিটো দ্বীপৰ বাবে তীব্ৰ যুদ্ধ চলিছিল।
  আৰম্ভণিতে হিটলাৰে ফ্ৰাংকোৰ সৈতে চুক্তিত উপনীত হয় আৰু জাৰ্মান সৈন্যই জিব্ৰাল্টাৰক আচৰিত কৰি লয়। তাৰ পিছত আমি মৰক্কোত প্ৰৱেশ কৰিলোঁ। মাল্টাত থকা ব্ৰিটিছ ঘাটিটো ধ্বংস কৰি লেণ্ডিং ফৰ্চে দখল কৰে। নাজী আফ্ৰিকালৈ গ"ল।
  তেওঁলোকৰ পাইলট আলবিনা আৰু এলভিনা বৰ শক্তিশালী হৈ উঠিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে হাফমেনক আগুৰি ধৰি পূব ফ্ৰণ্টত পাঁচশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানৰ বাধা অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  আৰু পশ্চিমীয়া দেশত বিকিনি পিন্ধা সম্পূৰ্ণ খালী ভৰিৰ চয়তানবোৰ আমেৰিকান আৰু ইংৰাজী গাড়ীৰ বাবে ধুমুহা হৈ পৰিল।
  আৰু গেৰ্ডাই নিজৰ টেংক ক্ৰুৰ সৈতে ই-৭৫ বিমানত আলজেৰিয়াৰ মাজেৰে যাত্ৰা কৰি আছিল। পূব ফ্ৰণ্টত ধ্বংস হোৱা বাহনৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত উইটমেনৰ আগত অভিলেখ গঢ়িছে ছোৱালীকেইজনী।
  যোদ্ধাসকলে কুৰ্স্ক বাল্জৰ পৰা যুঁজিবলৈ ধৰিলে আৰু নিজৰ শ্ৰেণী দেখুৱালে। যদিও বৰ স্মাৰ্ট নহয় হিটলাৰে নাৰী যুদ্ধ কৰিবলৈ সক্ষম বুলি সন্দেহ কৰিছিল। কিন্তু গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাই পেন্থাৰৰ ওপৰত আচৰিত কাম কৰিছিল। উইটমেনৰ পিছত তেওঁলোক দ্বিতীয়জন টেংক ক্ৰু বুলি প্ৰমাণিত হয় যিয়ে উচ্চ বঁটা লাভ কৰে: ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ। আৰু লগতে সোণ আৰু হীৰাত সামৰিক যোগ্যতাৰ ক্ৰছ।
  ছোৱালীবোৰে ৰাইড কৰি গৈ গান গায়:
  - আমি ৰাইচ অবিহনে সমগ্ৰ পৃথিৱীখন ধ্বংস কৰিম,
  মূল আৰু তাৰ পিছত...
  আমি এখন নতুন, নতুন পৃথিৱী গঢ়িম,
  যি কোনো নাছিল তেওঁ সকলো হৈ পৰিব!
  যোদ্ধাসকলেও খিকিন্দালি কৰি দাঁত উদঙাই দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে নিজকে আকৌ গুলীয়াই মাৰে...
  ইংৰাজী টেংক এখন ন"ক আউট কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আমি চুপাৰ!
  গেৰ্ডাই তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপে, শ্বাৰমানৰ পৰা টাৰেটটো ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই ভৱিষ্যত দেৱী!
  তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে টেংকটো খুন্দিয়াই চিঞৰি উঠে:
  - মইও চুপাৰ গাৰ্ল!
  তাৰ পিছত তাই গুলী মাৰে, চাৰ্লটৰ গাড়ীখন ভাঙি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কিন্তু পাছাৰণ!
  আৰু পিছৰ খোলাটোৰে মাগডাই ইংৰাজজনক শেষ কৰিলে। ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ছুপাৰমেন।
  আৰু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে সকলোৱে ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ পৰাজিত হয়। আমি আমাৰ সকলো শত্ৰুক হত্যা কৰাত অভ্যস্ত, আৰু ঠাইখন অৱশ্যে নৰকত!
  মহিলা যোদ্ধাসকলে কাম কৰি গুলী চলায়। প্ৰতিপক্ষক কোনো কোৱাৰ্টাৰ নিদিয়ে।
  কেইবাহাজাৰ ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান লোকে আত্মসমৰ্পণ কৰে। পুৰুষসকলে আঁঠু লৈ ছোৱালীবোৰৰ উদং ধূলিময় ভৰি দুখন চুমা খায়।
  এইদৰেই সংগ্ৰাম চলি আছে... আলজেৰিয়া পতিত হৈছে, আৰু জাৰ্মান ইতিমধ্যে লিবিয়াত আছে। অৱশ্যে খেলি জয়ী হয়। তেওঁলোকৰ বাবে কোনো বাধা নাই।
  ১৯৪৬ চনৰ গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মানীয়ে আফ্ৰিকাৰ সমগ্ৰ উত্তৰ অংশ দখল কৰি ছুৱেজ খালত উপস্থিত হয়। নাজীৰ হাতত এতিয়া এটা ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ আছে: ডিস্ক প্লেন যিবোৰক গুলীয়াই পেলাব নোৱাৰি। ইয়াৰ অধীনত ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান দুয়োজনেই ভাঙি পৰিল।
  পতনৰ সময়ত ৱেৰমাচ্ট চুডান আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ গুচি যায়। ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকল ফাটি যোৱা বাদামৰ দৰে পৰিল।
  গোপনে তেওঁলোকে ষ্টেলিনৰ সৈতে চুক্তিত উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যেনে, দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট এটা খুলিব।
  ৰঙা একনায়কত্ববাদীয়ে এৰাই চলি উত্তৰ দিলে... পতনৰ সময়ত জাৰ্মানীয়ে সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰি কেমেৰুণ পালেগৈ। আৰু শীতকালত জাৰ্মান সৈন্য ইৰাণলৈ আৰু আৰু অধিক ভাৰতলৈ গুচি গ"ল। হাতীৰ দেশ জয় কৰা হ"ল। আৰু তাৰ পিছত নাজীয়ে বসন্ত কালত দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈ আগবাঢ়িল, অৱশেষত ক"লা মহাদেশখনৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে।
  ১৯৪৭ চনৰ জুন মাহত ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ হয়... ৱেৰমাখ্টৰ নিৰ্বাচিত বাহিনীসমূহে যুদ্ধসমূহত অংশগ্ৰহণ কৰে।
  প্ৰথমবাৰৰ বাবে পিৰামিডৰ দৰে টেংক এটা পৰীক্ষা কৰা হৈছিল, যিয়ে সকলো কোণৰ পৰা উৎকৃষ্ট সুৰক্ষা আৰু তীব্ৰ গতিৰ প্ৰদৰ্শন দেখুৱাইছিল।
  গেৰ্ডাৰ টেংকৰ দলটোৱে তাত যুঁজিছিল। ছোৱালীবোৰ অত্যন্ত শীতল আৰু গ্ৰেহাউণ্ড হ'ল...
  টেংক আৰু বন্দুকৰ গোট এটা গোটাই দিলে।
  গেৰ্ডাই গুলী চলালে, ইংৰাজ কামানটো ভাঙি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আমাৰ শত্ৰুৱে আমাক বাধা নিদিয়ে!
  আৰু সি কেনেকৈ হাঁহিব!
  চাৰ্লটেও দাঁত উদং কৰি চিঞৰিব:
  - আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আৱৰণ জয় কৰিম!
  আৰু ই টেংকটোও ঝাড়ু মাৰি লৈ যাব।
  পৰৱৰ্তী ক্ৰীষ্টিনাই তাইক চৰ মাৰিব, ক্ৰোধেৰে গুৰুগুৰু কৰি:
  - বুট মাৰ্চত জিলিকি উঠে!
  আৰু ই টাৱাৰটোও বুৰাই পেলাব!
  তাৰ পাছত মাগডাই ইংৰাজী হাউইটজাৰ এখন গুলীয়াই ৰাস্প কৰি ক"লে:
  - তৎক্ষণাত উৰণ!
  যোদ্ধাসকল এক বিশাল উচ্চতাত আছে।
  আৰু আলবিনা আৰু এলভিনাই আকাশত লৰালৰিকৈ গৈ ইংৰাজী আৰু আমেৰিকাৰ সঁজুলিবোৰ শেষ কৰি পেলায়। তেওঁলোকে উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে ক্ৰাউটসকলক চেপি ধৰে আৰু নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - আফ্ৰিকা বিপজ্জনক, হয়, হয়, হয়!
  আফ্ৰিকা ভয়ংকৰ - হয়, হয়, হয়!
  নাযাবা ল'ৰা-ছোৱালী! আফ্ৰিকাত খোজ কাঢ়িবলৈ যাওক!
  গতিকে তেওঁ আঘাত কৰিলে, এটা যুদ্ধত, দুখনৰ মাজত পঞ্চাশখন বিমান।
  এইদৰেই নাৰী যোদ্ধাসকলে আত্মবিশ্বাসেৰে শত্ৰুক ধ্বংস কৰে।
  দুসপ্তাহত ব্ৰিটেইনৰ পতন ঘটিল। আৰু লণ্ডনৰ গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। গতিকে থাৰ্ড ৰাইচে নিজৰ বিপজ্জনক শত্ৰুক চেপি ধৰিলে।
  কিন্তু আমেৰিকা এতিয়াও আছে... জাপানীসকলৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ আৰু বহু সম্পদ থকাৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে আমেৰিকানসকলৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে... ১৯৪৭ চনৰ আগষ্ট মাহত নাজীয়ে আইচলেণ্ডত অৱতৰণ কৰি এই দ্বীপটো দখল কৰি আমেৰিকাৰ কাষ চাপিল।
  আমেৰিকালৈ যোৱাটো সহজ নহয়। কিন্তু ফেচিষ্টসকলে লেটিন আমেৰিকাত দলঙৰ শিৰ সৃষ্টি কৰি নিজৰ শক্তি গঢ়ি তুলিছে। কিন্তু যুদ্ধখন দীৰ্ঘদিন ধৰি টানি থাকে। শীতকালত সাগৰ আৰু আকাশত যুদ্ধ হৈছিল। আৰু ১৯৪৮ চনৰ বসন্ত কালত জাৰ্মানসকলে গ্ৰীনলেণ্ডলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে সফল হ"ল... গ্ৰীষ্মকালত নাজীয়ে ইতিমধ্যে কানাডা জয় কৰি আছিল। কিন্তু যুদ্ধবোৰ তীব্ৰ আছিল...
  আমেৰিকাৰ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে। কিন্তু ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰো সতৰ্ক হৈ আছে।
  থাৰ্ড ৰাইচৰ ভিৰৰ বিৰুদ্ধে স্বেচ্ছাসেৱক হিচাপে যুঁজিবলৈ আমেৰিকাত উপস্থিত হৈছিল পাঁচগৰাকী ছোৱালী নাটাছা, মিৰাবেলা, এঞ্জেলিকা, স্বেটলানা, অলিম্পিয়াডা। পাঁচোজনী ছোৱালী বৰ ধুনীয়া আৰু ইংৰাজী কয়। ষ্টেলিন-পুটিনে সমগ্ৰ মহিলা বেটেলিয়নটো পঠিয়াবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল, কিয়নো ইয়াৰ ফলত ফেচিষ্ট সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে সমাপ্ত হোৱা শান্তিৰ চৰ্তসমূহৰ বিৰোধিতা হ"ব। নাজীয়ে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰাৰ সময়ত ইউ এছ এছ আৰয়ে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত সময় লাভ কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  পাঁচগৰাকী ছোৱালী স্বেচ্ছাসেৱক: তেওঁলোকে ব্ৰেষ্ট আৰু বাগৰ পৰা অৰেনবাৰ্গলৈকে প্ৰায় সমগ্ৰ যুদ্ধখনৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে পৃথিৱীৰ সিটো পাৰে হণ্ডুৰাছৰ ৰাজধানীত নাজীৰ সৈতে যুঁজি আছে।
  টেগুচিগালপা প্ৰতিৰক্ষাৰ অন্যতম মূল দুৰ্গ, এক ভিন্ন ভিৰৰ সৈতে মুখামুখি। জাপানী আৰু এছিয়ান দুয়োটা দলেই বিপদত পৰিল। জাৰ্মানসকলে নিজেই কেৱল টেংকেৰে যুদ্ধ কৰিছিল আৰু পদাতিক বাহিনী সম্পূৰ্ণৰূপে অনাৰ্য জনগোষ্ঠীৰ আছিল। এছিয়ান, কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবক আগুৱাই লৈ গ"ল।
  নাটাছাই গুলী চলালে, দুজন আফ্ৰিকানক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মাত্ৰ চেংগিছ খানৰ এটা গোট!
  সোণালী চুলিৰ মিৰাবেলাই মেচিনগানৰ ফাটিৰে তিনিজন ভাৰতীয়ক কাটি পেলাই নিজৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলি দিলে। আৰু তাই ক"লে।
  - আমি কামানৰ ঘাঁহ পিহি আছো!
  গ্ৰেনেডৰ এটা খণ্ড উৰি গৈ মিৰাবেলা-জোয়াৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাত চৰ মাৰিলে। পৰম্পৰাগতভাৱে ছোৱালীয়ে বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু যেতিয়া ই চোকা এটাৰে ৰুক্ষ, ছোৱালীৰ দৰে তলুৱাটোত খুন্দা মাৰে, তেতিয়া অলপ বিষ হয়।
  সৌন্দৰ্য্যই চকু টিপিয়াই আকৌ গুলী চলালে... মিৰাবেলা অতি চিকন, গড় উচ্চতাৰ আৰু নিখুঁত ফিগাৰ।
  নাটাছা ওখ, মেজৰ পদবীৰ, আনকি ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ নায়ক। কিন্তু প্ৰায় উলংগও, বিকিনিৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা। বৰ টেন, কিন্তু তাইৰ চুলিখিনি বগা। আৰু নাটাছাই অতি সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ভাল পায়।
  ধুনীয়া এঞ্জেলিকাই গুলীচালনা কৰি চাৰিজন আৰবক জুইৰ বিস্ফোৰণেৰে হত্যা কৰে। তাইৰ চুলিখিনি ৰঙা বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তামৰ ৰঙা, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে। আৰু বতাহ বলিলে বিপ্লৱৰ পতাকা যেন লাগে। ছোৱালীজনীয়ে পান্না চকুৰে জিলিকি উঠে, তৰাৰ দৰে। আৰু নিৰ্মমভাৱে শত্ৰুক ঝাড়ু মাৰি লৈ যায়।
  স্বেটলানাও শ্যামলা। আৰু মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলায়। ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰি ৰোপণ কৰি এটা ফাটি দিলে। পাঁচটা বিভিন্ন ধৰণৰ যুঁজাৰু বিমান পেলাই দিয়া হ"ল আৰু তেওঁলোকৰ বিৰোধীৰ বুকু আৰু পেটৰ পৰা ৰঙা ৰঙৰ তেজৰ ফোয়াৰা উৰি গ"ল।
  স্বেতলানাই ভৰা ওঁঠ দুটা চেলেকি চিঞৰি উঠিল:
  - যুদ্ধ হাওঁফাওঁৰ বাবে বায়ু...
  শুই থকা ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা যায়। কেইবাজনো উগ্ৰপন্থীয়ে বিভিন্ন দিশলৈ উৰি যায়।
  অলিম্পিয়াছ এগৰাকী ডাঙৰ, মাংসপেশী ছোৱালী। তাইৰ চুলিখিনি পাতল বাদামী। এগৰাকী সাধাৰণ গাঁৱৰ, ডেকা, তেজ-গাখীৰ খোৱা মহিলা। শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী আৰু ভাল শ্বুটিং কৰে।
  ইয়াত আকৌ আহিল পাক। আৰু নিহত ফেচিষ্ট ভাড়াতীয়া সৈন্যবোৰ পতিত হয়।
  অলিম্পিকত শ্বুটিং কৰি থাকোঁতে কয় যে-
  - ঠিক আছে ঠিক আছে ক'ত গৈছা? আইতাকৰ দ্বাৰা! - ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰি তিনিজন দাড়ি থকা নাজী যোদ্ধাক হত্যা কৰি লগতে কয়। - কি খালে - দাইল! কি পান কৰিলে? মেছ!
  ছোৱালীবোৰে লাইনটো ধৰি ৰাখিছে। ফেচিষ্টক আগুৱাই যাবলৈ নিদিয়ে। আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ গীতবোৰে গৰ্জন কৰে:
  - আমি সমগ্ৰ হিংসাৰ জগতখন ধ্বংস কৰিম,
  মূল আৰু তাৰ পিছত...
  আমি এখন নতুন, স্বৰ্গীয় জগত গঢ়িম -
  যি কোনো নাছিল তেওঁ সকলো হৈ পৰিব!
  নাটাছাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আগবাঢ়ি যোৱা পদাতিক সৈন্যক বিস্ফোৰণ। নিশ্চয় গৰম হৈ আহিছে। ইয়াত আহিছে কুখ্যাত "সিংহ"-২। আৰু ইয়াৰ কাষতে আছে অধিক উন্নত ই-৫০। প্ৰজেক্টাইল নিৰ্গত কৰা হয়। এজন কৃষ্ণাংগ আমেৰিকানৰ মূৰটো ফালি পেলালে আৰু মূৰটো গুটিয়াই গুটিয়াই গুচি গ"ল।
  মিৰাবেলাই জ্বলি থকা বৰ্ড এখনত ভৰি দিলে আৰু তাইৰ কঠিন ভৰি দুখনে শিখাৰ তাপ কষ্টেৰে অনুভৱ কৰিলে।
  সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই গুলী মাৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - আৰু কোনে ৰক্তাক্ত, ক্ৰোধিত নদীৰ প্ৰবাহ বন্ধ কৰিব...
  মিৰাবেলাই আকৌ গুলীচালনা কৰিলে, আফ্ৰিকানজনক ই-৫০ৰ কৱচৰ পৰা উলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল।
  - এটা ব্লাষ্টাৰৰ পৰা এটা ৰশ্মি আপোনাৰ মন্দিৰত খুন্দা মাৰিব, এটা দুষ্ট ঝলকত মানুহজন অদৃশ্য হৈ গ'ল!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গুলীচালনা কৰে। তাই খালী ভৰিৰে, টেন কৰা, ৰূপৱতী ভৰিখন বতাহৰ মাজেৰে জিলিকি উঠিল। তাইৰ ফালে এটা গ্ৰেনেড উৰি গ"ল। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই নিপুণভাৱে তাইৰ উদং, প্ৰায় ধূলিমুক্ত তলুৱাৰে উপহাৰটোক কোবাই পেলালে। গ্ৰেনেডটো উভতি উৰি গ"ল। তাই থাৰ্ড ৰাইচৰ উগ্ৰপন্থীৰ শাৰীলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই পৰিল। এনে লাগিছিল যেন ট্ৰাকৰ পৰা তৰমুজ সৰি পৰিছে, ভাঙি গৈছে। ইমান তেজ ওলাই আহিছিল।
  মিৰাবেলাই টুইট কৰিছিল।
  - ছোৱালীজনীয়ে পৰীক্ষাত ফেইল কৰিলে, আৰু অভিশপ্ত ৰাইচ আহিল। হিটলাৰে আপাত দৃষ্টিত জীয়াই থাকিবলৈ ভাগৰি পৰিছিল, আৰু তেওঁৰ সৌন্দৰ্য্যই বিখ্যাতভাৱে তেওঁক খাই পেলাইছিল!
  এঞ্জেলিকাও এগৰাকী ন"-ননচেন্স যোদ্ধা। মেচিনগানেৰে নিজকে গুলীয়াই মৃতদেহবোৰ সিঁচৰতি কৰি কয়:
  - মামীৰ চামুচৰ বাবে! দেউতাৰ চামুচৰ বাবে! আৰু কোবাৰ বাবে এটা লেডল! আৰু বিচনাত আপোনাৰ ফালে!
  তামৰ ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী সুন্দৰীয়ে খালী ভৰিৰে কাঠৰ বিমান এখন উৎক্ষেপণ কৰে। সি পোনে পোনে জাৰ্মান লায়নৰ বিশাল টেংকটোৰ ফালে উৰি যায়। ১০৫ মিমি কামানৰ মুখত নামিল আৰু ই বিস্ফোৰণ ঘটে। অস্ত্ৰটো বিকল হৈ পৰে।
  জাৰ্মানজনে ঘূৰি আহি লাজতে পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয়। অট্টালিকাৰ এটা টুকুৰাত ভৰিখন ঘঁহি এঞ্জেলিকাই কয়:
  - শক্তি নাথাকিলে বুদ্ধিমত্তাৰ প্ৰয়োজন! কিছু হুলস্থুল কৰিব লাগিব!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে বৰ সঠিকভাৱে গুলী চলায়। তাইৰ ৰঙা চুলিখিনি অলিম্পিকৰ টৰ্চৰ শিখাৰ দৰে। আকৰ্ষণীয় ছোৱালী। ইতিমধ্যে আমেৰিকান সেনাবাহিনীত উগ্ৰ স্বভাৱ প্ৰদৰ্শন কৰি নিজকে সুকীয়া কৰি তুলিছে। বিশেষকৈ আফ্ৰিকান-আমেৰিকানসকলৰ লগত দুষ্টামি কৰাত তেওঁ ভাল আছিল। সিহঁতৰ লগত ইমানেই অস্বাভাৱিক আৰু ধুনীয়া৷
  এঞ্জেলিকাই অৱশ্যে থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাবাহিনীত যুঁজি থকা কৃষ্ণাংগসকলকো ধ্বংস কৰে। জাৰ্মানীয়ে কিয় সমগ্ৰ আফ্ৰিকা জয় কৰিলে? এনে ক্ষমতা বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  ই-৫০ হৈছে নতুন টেংক, ইয়াত গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আৰু ডাঠ কাষ আৰু সন্মুখৰ কৱচ আছে। গ্ৰেনেডেৰে লব নোৱাৰি। এঞ্জেলিকাই উদং ভৰিৰে উপহাৰটো পেলাই দিলে, কেইবাজনো পদাতিক সৈনিকক তললৈ নমাই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - অ', আপোনাৰ টেংক কৱচ নিৰ্ভৰযোগ্য, কামোৰাৰ উদ্দেশ্য থকা কোনোবা এজনৰ পৰা... মাত্ৰ আপোনাৰ হাতত থকা শক্তি জানি লওক... nya, আপুনি কেৱল ষ্টীলৰ ঘোঁৰা এটাক লাথি মাৰিব পাৰে!
  শ্বেতলানাও অতি সঠিকভাৱে শ্বট দিছিল। আৰু তাই ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাটো বেছি পছন্দ কৰিছিল। তাইৰ উদং আঙুলিবোৰেও ষ্টীলৰ ডিস্কখন ঘূৰাই দিলে। টিপটো উৰি গৈ দুজন ফেচিষ্ট উগ্ৰপন্থীৰ ডিঙি কাটি পেলালে। তেওঁলোকে মেচিনগানটো পেলাই দিলে আৰু এতিয়া বৃহৎ কেলিবাৰৰ ডাঠ বিস্ফোৰণ এটাই ভিৰৰ শিকলিবোৰ কাটি পেলালে। অভিযানৰ জৰিয়তে তৃতীয় ৰাইচৰ সেনাবাহিনীত নিযুক্তি দিয়া বিদেশী যোদ্ধাৰ এটা গোটেই শাৰী।
  স্বেতলানাই টুইট কৰিছিল।
  - ভাগ্যই সাহসৰ পুৰস্কাৰ! এটা গান যথেষ্ট! কেৱল ঘৰৰ কথাহে গান যাওক!
  কিন্তু সৌন্দৰ্য্যই এতিয়াও ঘৰলৈ মিছ কৰিবলৈ সময় পোৱা নাই। যদিও আমেৰিকাৰ সেনাবাহিনীত ছোভিয়েট স্বেচ্ছাসেৱক অতি কম। ষ্টেলিন-পুটিনে জিলিকিব বিচৰা নাছিল, যাতে পিছলৈ হিটলাৰক ৰাছিয়াক "ষ্ট্ৰ" পিছ"ৰ চৰ্ত উলংঘা কৰাৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰাৰ কাৰণ নিদিয়ে।
  মহিলা বেটেলিয়নৰ শ্ৰেষ্ঠ পাঁচগৰাকী ছোৱালীক সকীয়াই দিয়া হৈছিল যে যদি তেওঁলোকক বন্দী কৰা হয় তেন্তে মাতৃভূমিয়ে তেওঁলোকক অস্বীকাৰ কৰিব লাগিব। আৰু এই ক্ষেত্ৰত ছোৱালীয়ে টকাৰ বাবে নিযুক্তি দিয়া তুচ্ছ ভাড়াতীয়াৰ বিষয়ে কাটিব লাগে।
  আৰু স্বেটলানা, আৰু নাটাছা, আৰু আন ছোৱালীবোৰে বুজি পায় যে যদি তেওঁলোকক বন্দী কৰা হয়, তেন্তে তেওঁলোকৰ বাবে ভয়ংকৰ নিৰ্যাতন অপেক্ষা কৰি আছে। গতিকে তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, নাজীয়ে জীৱিত অৱস্থাত হত্যা নকৰিব।
  জাৰ্মান আক্ৰমণাত্মক বিমান আমেৰিকান সৈন্যৰ স্থানৰ ওপৰেৰে উৰি যায়। হণ্ডুৰাছৰ ৰাজধানীত এনে হঠকাৰী প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"ব বুলি আশা নকৰাকৈয়ে নাজীসকলে কিছু বিৰক্ত হৈছিল।
  জেট আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান শক্তিশালী। ৰকেট উৰি আছে, বন্দুকৰ গুলী চলি আছে।
  আমেৰিকাৰ সৈন্যৰ মৃত্যু হৈছে। অলিম্পিয়াডাৰ মাংসল কান্ধতো শ্ব্ৰেপনেলে আঘাত কৰে। তেজ ওলাই আহিল। বীৰ ছোৱালীজনীয়ে দাঁতেৰে তীখাৰ টুকুৰা এটা উলিয়াই তেজ থু পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তাই মোক আকৌ এটা ডাঙৰ ডাঙৰ চাবমেচিনগানেৰে আঘাত কৰিলে। পতিত হৈছে বিদেশী ভাড়াতীয়া সৈন্য। ইয়াত প্ৰায় সকলোৱেই স্থানীয়, কেৱল তেওঁলোকৰ সেনাপতিহে জাৰ্মান, আৰু তেতিয়াও সদায় নহয়। সঁচা, আটাইতকৈ আধুনিক ই-৫০ টেংকখনৰ ক্ৰুসকল সম্পূৰ্ণ জাৰ্মান। গাড়ীখনৰ গতি আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষমতা যথেষ্ট। বাৰু, এইটো এতিয়াও আটাইতকৈ উন্নত পৰিৱৰ্তন নহয় - ইয়াৰ ওজন পঁচাত্তৰ টন। ট্ৰেকৰ তলত দেৱালবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে। এইটো সাধাৰণতে তিনিটা সংস্কৰণত ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান, ১৮০ মিলিমিটাৰ এছাল্ট গান আৰু ৪০০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰৰ সৈতে নিৰ্মাণ কৰা হয়।
  আৰু প্ৰতিটো পৰিৱৰ্তনৰ নিজস্ব কাম থাকে। ইয়াত এটা এছাল্ট গান থকা এই টেংকটো আছে, যিটো চহৰ আক্ৰমণ কৰাৰ বাবে অধিক উপযোগী। আৰু ইয়াক ধ্বংস কৰাটো ইমান সহজ নহয়। অলিম্পিয়াছে নিজকে ক্ৰছ কৰি খালী আঙুলিৰে, ডাঙৰ কিন্তু ৰূপৱতী, ধুনীয়া আকৃতিৰ ভৰিখনেৰে এণ্টি টেংক গ্ৰেনেড এটা ধৰি লয়। এতিয়া আপুনি মাষ্ট"ডনৰ অস্ত্ৰটো নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ বৰ্তমানটো বেৰেলৰ ওপৰত পেলাই দিব লাগিব। পাঁচটা মেচিনগানে জাৰ্মান, আধুনিক টেংক এটা ঢাকি ৰাখে, আৰু ইয়াৰ ওচৰলৈ যোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  অলিম্পিয়াছ অতি শক্তিশালী, আৰু তাইৰ ঘোঁৰাৰ দৰে ভৰি দুখনে বহু দূৰলৈ গ্ৰেনেড দলিয়াই দিয়ে। কিন্তু সদায় সঠিক নহয়৷ যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১৮০ মিলিমিটাৰ কামানৰ নলীৰ দৰে লক্ষ্যত আঘাত কৰিবলৈ। নায়ক ছোৱালীজনীৰ সন্দেহ আছে। যদি সি মিছ কৰে তেন্তে কি হ"ব?
  এহ, যদি তেওঁলোকৰ দীৰ্ঘদিনীয়া সংগী অলেগ ৰাইবাচেংকো তেওঁলোকৰ লগত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে এই সাহসী অগ্ৰগামীজনে কিবা এটা ভাবিলেহেঁতেন।
  কিন্তু ল"ৰাটোৰ মৃত্যু হ"ল ভ"ৰনেজৰ বাবে হোৱা যুদ্ধবোৰত। ছোৱালীকেইজনীয়ে গম নাপালে তাৰ পৰৱৰ্তী ভাগ্য। কিন্তু অগ্ৰণী উদ্ভাৱকৰ ভাগ্য সঁচাকৈয়ে আছিল অঈৰ্ষণীয়। প্ৰথমতে অলেগ ৰাইবাচেংকোক নিৰ্মমভাৱে অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল, গোপনীয়তা কাঢ়ি নিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। নিৰ্যাতনৰ পিছত এঘাৰ বছৰীয়া ল"ৰাটোৰ অন্ত পৰিল খনিৰ মাজত। কামটো ভয়ংকৰ আৰু অত্যন্ত কঠিন। কিন্তু সৰু কিন্তু তাঁৰযুক্ত ছোভিয়েট অগ্ৰগামীজন অটল হৈ পৰিল।
  তেওঁ জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল, আনকি খনিবোৰৰ লেবিৰিন্থৰ মাজেৰেও তেওঁ পলায়নৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ওলাই আহিবলৈ সক্ষম হ"ল। ল"ৰাজনে কিছুদিন বাল্কনত ঘূৰি ফুৰিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁ স্থানীয় দলীয় ডিটেচমেণ্টত যোগদান কৰা নাছিল। তাতেই তেওঁ যোগাযোগকাৰী আৰু ভেঙুচালিকাৰী হৈ পৰিছিল।
  বাল্কনত এতিয়াও মোটামুটিভাৱে বিকশিত দলীয় আন্দোলন চলি আছিল। আংশিকভাৱে কাৰণ দখল সেৱা ইটালীয়, ৰোমানিয়ান, বুলগেৰিয়ান, আলবেনিয়ানসকলে চলাইছিল - যিসকল ৱেৰমাখ্টৰ নিয়মীয়া ইউনিটৰ দৰে যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল।
  কিন্তু তথাপিও বহু পক্ষপাতিত্বৰ মৃত্যু হ"ল। বিশেষকৈ বিমান আক্ৰমণৰ পৰা। আৰু যুগোস্লাভিয়াৰ দেশপ্ৰেমিকসকলে পাহাৰ, অৰণ্য বা উত্তম ক্ষেত্ৰত সৰু সৰু গাঁৱত লুকাই থাকিবলৈ বাধ্য হয়। ইতিমধ্যে বহু সংখ্যক কমাণ্ডাৰৰ মৃত্যু হৈছে। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে স্বাক্ষৰিত শান্তিৰ ফলত পৰিস্থিতি অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। এতিয়া বাল্কনত নতুন নতুন শাস্তিমূলক বিভাগ আহিবলৈ ধৰিলে, বৃহৎ অভিযানৰ আয়োজন কৰিলে আৰু সেই অঞ্চলটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পক্ষপাতীসকলৰ সৈতে একেলগে পাহাৰৰ গভীৰ আৰু গভীৰতালৈ উঠিবলগীয়া হৈছিল।
  যদিও অলিম্পিয়াছে তেওঁলোকৰ সাৰ্বজনীন প্ৰিয়জনৰ ভাগ্য নাজানিছিল, তথাপিও তাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাৰ পাছত তাই উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো আৰু টানকৈ চেপি ধৰিলে আৰু সকলো শক্তিৰে শত্ৰুৰ টেংকটোৰ ফালে দলিয়াই দিলে। ই-৫০ য়ে মাত্ৰ গুলী চলালে, এটা হত্যাকাৰী গোলা এৰি দিলে।
  আনকি অলিম্পিয়াছে কঁপি উঠিল আৰু তাই আঁঠু লৈ পৰিল। ফুটপাথৰ পৰা ফাটি যোৱা শিলগুটি এটাই তেওঁৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে আৰু তেওঁৰ উদং গোৰোহাটো গৰম ধাতুই জ্বলাই দিলে। ছোৱালীজনীয়ে ধূলিময় চুলিৰে তাইৰ স্তম্ভিত মূৰটো ঘঁহিলে।
  গ্ৰেনেডটোৱে বেৰেলটো প্ৰায় স্পৰ্শ কৰি উৰি গৈ গাড়ীৰ হেলনীয়া কপালত খুন্দা মাৰিলে। এটা বিস্ফোৰণে বজ্ৰপাত কৰিলে... কিন্তু অৱশ্যেই, ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, আৰু আনকি কোণত, গ্ৰেনেডৰ ভিতৰত সোমাব নোৱাৰে।
  অলিম্পিকে গোটেই বালিৰ ডাৱৰ এটা ওপৰলৈ তুলি ধূলিত মুঠি মাৰিলে। তাৰ পাছত তাই গৰ্জন কৰিলে:
  - মাৰি পেলাওক, মাৰি পেলাওক! গ"লটোৰ ভিতৰত এটা গ"ল দিয়ক!
  ছোৱালীজনীয়ে ফাটি যোৱা দালিডালত ভৰিৰ ঠেংখন টিপিলে। গোৰোহাৰ কেলাছত এটা ফাট আবদ্ধ হৈ পৰিছিল। ছোৱালীজনীৰ তলুৱাৰ ছালখন হিপ"পটেমৰ দৰে ডাঠ আছিল। দুখীয়া পৰিয়ালত বাস কৰা তাই জন্মৰ পৰা প্ৰায় কেতিয়াও জোতা পিন্ধা নাছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত তাইৰ ভৰি দুখন একেবাৰে ৰুক্ষ যেন নালাগিল, বৰঞ্চ টেন, ৰূপৱতী, প্ৰলোভনমূলক আছিল।
  অলিম্পিকখন অৱশ্যে পুৰুষসকলৰ বাবে অলপ ভয়ংকৰ আছিল তেওঁলোকৰ ওখ উচ্চতা, মজবুত পেশী আৰু মুষ্টিমেয় ওলাই থকা নুকুল। কিন্তু বীৰ ছোৱালীজনীৰ চৰিত্ৰ আটাইতকৈ মৰমলগা, আৰু বহল নিতম্বৰ সৈতে তুলনামূলকভাৱে পাতল কঁকাল আৰু ভাস্কৰ্য্যযুক্ত এবছৰ সংমিশ্ৰণ ঘটিছিল। কেৱল কাপোৰ পিন্ধি অলিম্পিয়াছৰ ডাঙৰ স্তনৰ বাবে অতিৰিক্ত ওজন দেখা যাব পাৰিছিল। বিকিনি পিন্ধি তাইক দেখাত এগৰাকী বাষ্টি এথলীটৰ দৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে হতাশাত আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, এইবাৰ ট্ৰেকবোৰক লক্ষ্য কৰি। কিন্তু মাৰাত্মক উপহাৰটোৱে ৰোলাৰবোৰ ঢাকি ৰখা ডাঠ, সাজসজ্জিত ঢালটোত খুন্দা মাৰিলে।
  অলিম্পিয়াছে হতাশাত নিজৰ চিবুকত ঘুচা মাৰিলে। তাইৰ চোলাটো বিষাইছিল। আৰু নায়ক ছোৱালীজনীয়ে গালি পাৰিলে:
  - কাঁচিৰ দৰে কাটিলোঁ!
  শ্বেতলানাইও বিপদজনক টেংকটোত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডটো অলপ হেৰাই গ"ল। আৰু ব্লণ্ডজনী গাড়ীৰ ওচৰ চাপিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু তাৰ পিছত আৰু দুটা টেংক দেখা গ"ল - "লায়ন" আৰু "পেন্থাৰ"-২, তেওঁলোকে মেচিনগানেৰে সকলো এপ্ৰ"চতে গুলীচালনা কৰিলে। আমি অত্যন্ত সাৱধান হ"বলগীয়া হৈছিল।
  আমেৰিকান শ্বাৰমানে জাৰ্মান বাহনবোৰৰ ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। পেন্থাৰ ২ মাৰিবলৈ তেওঁৰ সুযোগ আছিল যদিও কেৱল কাষতে। কিন্তু এজন জাৰ্মানক প্ৰতাৰণা কৰাটো ইমান সহজ নহয়। তদুপৰি শ্বাৰমানৰ ওখ চিলোৱাটে ইয়াক বহু দূৰৰ পৰা লক্ষ্যণীয় কৰি তোলে।
  "পেন্থাৰ" ২ য়ে এটা খোলা থু পেলালে আৰু আমেৰিকানজনৰ কপালত পোনে পোনে আঘাত কৰিলে। ওখ গাড়ীখন আধা ভাঙি গ"ল। আৰু বৰদিনৰ মমবাতিৰ দৰে জ্বলি উঠিল।
  স্বেতলানাই হতাশ হৈ ক"লে:
  - অ', তোমাৰ টেংকবোৰ কিমান দুৰ্বল... কাৰিকৰীভাৱে ভাল, তুমি য়েংকি হৈ পৰিবা!
  কিন্তু অভিজ্ঞ যোদ্ধা নাটাছাই পেন্থাৰৰ ওচৰ চাপিবলৈ সক্ষম হৈছিল। তাই গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে... আৰু জাৰ্মান গাড়ীখনৰ দীঘল বেৰেলটো ভেড়াৰ হৰ্ণত কুটিল হৈ পৰিল।
  "পেন্থাৰ" ২ টেংক, ১৯৪৩ চনত উৎপাদন আৰম্ভ কৰা হয়। শেহতীয়া আটাইতকৈ ব্যাপক পৰিৱৰ্তনত ইয়াৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ, কোণত ৮২ মিলিমিটাৰ চাইড আৰ্মৰ আৰু ৭১ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান আছে। ১৯৪৫ চনৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ইয়াক অধিক উন্নত আৰু উন্নত সুৰক্ষিত ই-৫০ মডেলৰ সপক্ষে বন্ধ কৰাৰ কথা আছিল। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে এই টেংকে যুঁজি আছে। ৫১ টন ওজনৰ এই গাড়ীখনত ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছে, যিয়ে ইয়াক ভাল ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স প্ৰদান কৰে।
  আৰু এতিয়া ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈ পেন্থাৰ-২ ঘূৰি গৈ গুচি যায়। নাটাছাই খালী ভৰিৰে আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ৰোলাৰবোৰ ভাঙি পেলালোঁ। আৰু জাৰ্মান গাড়ীৰ গতি লক্ষণীয়ভাৱে লেহেমীয়া হ"ল।
  নাটাছাই আনন্দময় দৃষ্টিৰে কয়:
  - কি আঘাত! মোৰ আঘাত ভগৱানৰ উপহাৰ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে জাৰ্মানক নাক দেখুৱালে। কিন্তু ই-৫০ৰ পৰা মেচিনগানৰ গুলী ঢালিবলৈ ধৰিলে। আৰু গুলীবোৰে নাটাছাৰ বগা, কিছু দাগ পৰা চুলিখিনিৰ ওপৰত হুইচেল মাৰিলে। ইয়াৰে এটা গুলীত চুলিৰ সূতাও কাটি পেলালে। মেজৰ ছোৱালীজনীয়ে আনকি অলপ টিকটিকিয়াও অনুভৱ কৰিলে।
  নাটাছাই টুইট কৰিছিল।
  - হাতীৰ দৰে হ'ব বিচাৰিলে ডাকাত হৈ উন্মাদঘৰলৈ যাওক!
  ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰ আঙুলিৰে তাইৰ কটা সূতাডাল তুলি ল"লে। নাটাছাৰ চুলিবোৰ ৰেচমী, মুকুতাৰ ৰঙৰ, কিন্তু অলপ ধূলিময়। আৰু তথাপিও ইমান কোমল। ছোৱালীজনীয়ে তলুৱাৰে সিহঁতক দৌৰাই দিলে। অলপ টিকটিকিয়া আৰু সুখদায়ক।
  নাটাছা মনত পৰিল ল"ৰাজনে তাইক কেনেকৈ আদৰ কৰিছিল। তেওঁৰ হাত দুখনও তলুৱাৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল, উৰু আৰু আটাইতকৈ সংবেদনশীল ঠাইলৈকে ওপৰলৈ উঠিছিল। সুদৰ্শন ডেকা এজনে যেতিয়া আপোনাক চুমা খায়, তেতিয়া বৰ ভাল লাগে। নাটাছাই তাক প্ৰায় ভাল পাইছিল। তাই প্ৰেমৰ খেল ভাল পাইছিল, আৰু পেশীবহুল পুৰুষৰ শৰীৰৰ স্পৰ্শত তাই উত্তেজিত হৈছিল। কিন্তু নাটাছাৰ প্ৰকৃত, ৰোমান্টিক প্ৰেম নাছিল, যেতিয়া আপুনি এজন পুৰুষৰ বাবে পাগল হৈ পৰে। ইতিমধ্যে তাইৰ বহুত ল'ৰা সলনি হৈছে। ইয়াৰ বহু লোক যুদ্ধত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  আনকি এয়াও আছিল যুদ্ধৰ অভিশাপ। আৰু ইয়াত আমেৰিকাত পেশীবহুল, ক"লা ল"ৰা আছে। আৰু তেওঁলোকৰ লগত সকলো ইমানেই অস্বাভাৱিক।
  নাটাছাই গুলীয়াই কৃষ্ণাংগ মানুহজনক নমাই দিলে। আফ্ৰিকান ল'ৰাটোৰ প্ৰতি মোৰ অলপ দুখ লাগিল। তাইৰ বাবে বিদেশী স্বাৰ্থৰ বাবে যুঁজি থকা এজন মানুহক তাই হত্যা কৰিছিল। কাৰণ জাৰ্মানসকল বৰ্ণবাদী। কৃষ্ণাংগক দাস হিচাপে চায়। কিন্তু একে সময়তে আফ্ৰিকানসকলক ফুলি উঠা ৱেৰমাক্টৰ বিদেশী বিভাগত নামভৰ্তি কৰা হৈছে।
  নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডুমুৰৰ দৰে কিবা এটা বনাই নাজীক দেখুৱাই দিলে। হয়, জাৰ্মান জাতিটোৱে নিজেই ইয়াত কোনো ক্ষতিগ্ৰস্ত নহয়। টেংকৰ কৱচ থাকে যিটো গ্ৰেনেড বা বাজুকাৰ দ্বাৰা সোমাব নোৱাৰাকৈয়ে ডাঠ। কিন্তু নেটিভ ইউনিটবোৰ মৃত্যুমুখত পৰিছে।
  নাটাছাই ই-৫০ত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তাই উদং, টেন কৰা ভৰিখন দোলা দি নিতম্ব দুটা পেলাই দিলে। আৰু গ্ৰেনেডটো উচ্চ চাপত উৰি গ"ল। মোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে মোক ধাতুৰ স্পৰ্শ অনুভৱ কৰি থৈ গ"ল। আৰু তাৰ পিছত গ্ৰেনেডটো বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  নাটাছাই ফুচফুচাই কয়:
  - ভগৱানে আমাক আশীৰ্বাদ কৰক!
  গৰম বতাহ এজাকে ছোৱালীজনীৰ ওপৰত বলিছিল, যেন কোনোবা সুদৰ্শন মানুহ এজনে চুইছে। নাটাছাই টাৰ্জানৰ বিষয়ে এখন কিতাপ পঢ়ি আছিল, আৰু তাই সঁচাকৈয়ে বিচাৰিছিল যে এই মানুহজনে তাইৰ লগত খেলিব। মই মোৰ উদং স্তন দুটাক শক্তিশালী হাতেৰে চুমা খাইছিলোঁ।
  গ্ৰেনেডটোৱে বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে যদিও বহু দেৰিকৈ বিস্ফোৰণ ঘটি ধাতুৰ পৰা উৰি যায়। কৱচৰ ওপৰত মটৰৰ দৰে টুকুৰাবোৰ ক্লাট্ট হৈ উঠিল। মাত্ৰ আঁচোৰহে বাকী আছে!
  নাটাছাই আন এটা গ্ৰেনেড উলিয়াই আনিলে। কিন্তু দেখিলোঁ যে সেয়া এণ্টি পাৰ্ছনেল। আৰু টেংক বিৰোধী অস্ত্ৰবোৰ নাইকিয়া হৈ গৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে হতাশাত গুৰগুৰাই উঠিল। কিন্তু সময় নষ্ট নকৰাৰ স্বাৰ্থত খালী আঙুলিত থৈ দিলোঁ। তাই ভৰিখন ঘূৰাই দিলে, ধড় বেঁকা কৰিলে, তাৰ পিছত পোনে পোনে কৰি পদাতিক বাহিনীলৈ দলিয়াই দিলে।
  আধা ডজন যুঁজাৰু বিমান পিং পং বলৰ দৰে ওপৰলৈ উৰি গ"ল। এটা চশমা উৰি গ"ল, আৰু টুকুৰাবোৰ দুশ মিটাৰমান উৰি নাটাছাৰ পিঠিৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল৷ ব্ৰাটো ফাটি গ"ল, আৰু মেজৰ ছোৱালীজনীৰ ধুনীয়া স্তন দুটা উন্মুক্ত হৈ পৰিল।
  ছোৱালীজনীয়ে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে নিপল দুটা ঢাকি দিলে। কিন্তু তেতিয়াই তাই বুজি পালে যে তাই কাক ভয় কৰিব লাগে। আৰু তাই আকৌ মেচিনগানটো জোকাৰিলে। তাই এটা পাক দি অলপ পিছুৱাই গ"ল।
  এজন আমেৰিকান পদাতিক সৈন্যই বাজুকা গুলীয়াইছিল। গোলাটোৱে জাৰ্মান টেংকটোৰ হেলনীয়া ফালে খুন্দা মাৰিলে যদিও ১৬০ মিলিমিটাৰ কৱচে ইয়াক সহ্য কৰি ধ্বংসাত্মক শক্তিক বিকৃত কৰিলে। জাৰ্মানজনে উত্তৰত গুলী চলালে। তেওঁৰ বৃহৎ কেলিবাৰৰ অস্ত্ৰই বেৰখন ফালি পেলালে।
  নাটাছাই ব্ৰাৰ ষ্ট্ৰেপ বান্ধিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে ভাবিলে যে জোয়া কচমোডেমিয়ানস্কয়াক হয়তো চুটি কাপোৰ পিন্ধি ঠাণ্ডাত গাড়ীৰে ঘূৰি ফুৰা হৈছে। ছোভিয়েট ছবি এখনত তাইক চাৰ্ট বা আনকি কোনো ধৰণৰ পোছাক পিন্ধি চিত্ৰিত কৰা হৈছিল। কেৱল এইটোৱেই ভণ্ডামিৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি মাথোঁ। আচলতে নাজীয়ে বন্দী ছোৱালীজনীক আৰু অধিক অপমান কৰিবলৈ হয়তো তাইক উলংগ কৰি পেলাইছিল। আৰু ভোকাতুৰ জাৰ্মান সৈন্যসকলে চাগে এগৰাকী ধুনীয়া আৰু বক্ৰ ছোৱালীক উলংগ হোৱা দেখিব বিচাৰিছিল।
  গতিকে বাস্তৱ কাহিনীত ছোৱালী নায়িকাই নিজৰ স্তন দুটা ঢাকিব নোৱাৰিলে, সেয়েহে পিঠিৰ পিছফালে হাত দুখন বান্ধি থোৱা হ"ল। কিন্তু তাই লাজ নকৰি গৌৰৱেৰে চালে। নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো কেনেকুৱা হয় নাটাছাই ভালদৰেই জানিছিল। তাই কঠোৰ আছিল আৰু উদং তলুৱাৰে নিয়ৰ স্পৰ্শ কৰি ভাল পাইছিল। নাটাছাই ভাল পাইছিল আৰু আনন্দ দিছিল। কিন্তু এইটো তাইৰ বাবে, ইতিমধ্যে বছৰ বছৰ ধৰি চলি থকা যুদ্ধৰ ফলত কঠিন হৈ পৰিছে। আৰু ডেকা আৰু চহৰীয়া জোয়াৰ বাবে এইটো আপাত দৃষ্টিত কষ্টদায়ক। তলুৱাবোৰ কয়লা জ্বলি থকা যেন লাগে।
  নাটাছাই বিৰক্তিত ব্ৰাখন এফালে পেলাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - লাজ এটা বুৰ্জোৱা ধাৰণা! ছোভিয়েট মহিলাগৰাকীয়ে একো ভয় নকৰে আৰু লাজও নকৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ মেচিনগান বা সঁচাকৈয়ে চাবমেচিনগানেৰে নখ জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। ধাতুটো গৰম হ"ল, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো হণ্ডুৰাছ ক্ৰান্তীয় অঞ্চল, ফেব্ৰুৱাৰী মাহত তাত বহুত গৰম হ"ব পাৰে। নাটাছাৰ আঙুলিবোৰ গৰম হৈ আহিছে। আমি ইয়াক আমাৰ সকলোখিনি দিব লাগিব। আজি ২৩ ফেব্ৰুৱাৰী। ছোভিয়েট সেনাৰ দিন আৰু ইয়াৰ বাবে সকলো শান্ত আৰু যুক্তিসংগত ক্ৰোধেৰে যুঁজ দিয়াৰ প্ৰয়োজন।
  নাটাছাই গুলীৰে আৰু পাঁচটা কাটি পেলালে, আৰু ভুলতে মেচিনগানৰ গৰম ব্ৰিচত গালখন জ্বলাই দিলে। অৱশ্যে ই অপ্ৰীতিকৰ, ফোহা ফুলি গৈছে।
  নাটাছাই শপত খাইছিল:
  - বাৰু ভগৱান মোৰ আৰু মোৰ দেশৰ বাবে ইমানবোৰ সমস্যা কিয় সৃষ্টি কৰিলা!
  ফোহা খজুৱতি... ছোৱালীজনীৰ গালখন বৰ সংবেদনশীল ঠাই। ছোৱালীজনীয়ে ফুলি উঠা বলটোত লগাবলৈ ঠাণ্ডা কিবা এটা বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু শীতল কিবা এটা বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। এই গৰম চহৰখনত। তদুপৰি বতৰ পৰিষ্কাৰ আৰু দক্ষিণ দিশৰ পৰা বতাহ বলি আছিল।
  নাটাছা স্পষ্টভাৱে নিশ্চিন্ত নহয়। অলিম্পিকে বহু দূৰৰ পৰা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, কিন্তু পুনৰ সফল নহয়। আৰু ইতিমধ্যে আকাশত উৰি গৈছে ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰ। জাৰ্মান বাহনত শক্তিশালী কৱচ আৰু তীব্ৰ গতি আছে।
  জেট বিমানবোৰ ঢৌৱে আহে, আৰু যেন শণৰ ফিটাবোৰ কাটি পেলায়।
  নাটাছাই ফাঁকটোত লুকাই থাকিল। ওপৰৰ পৰা খণ্ডিত ৰকেটবোৰ জ্বলি উঠিল। ছোৱালীজনীয়ে বেজীৰে ওপৰৰ পৰা থেতেলিয়াই পেলোৱা শিলৰ টুকুৰাবোৰ সৰি পৰা যেন অনুভৱ কৰিলে। মোৰ উদং ডিঙিত টিকটিকিয়াই উঠিল। সুন্দৰীৰ নিপলবোৰো বিন্ধি গৈছিল।
  নাটাছাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - এইটো মালিচ... কিন্তু কৰ্চেজ নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে অনুভৱ কৰিলে তাইৰ শৰীৰটো প্ৰায় বিষত খজুৱতি হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে। ইতিমধ্যে গৰম হৈছে, আৰু বিস্ফোৰণ ঘটা ৰকেটে গৰম বৃদ্ধি কৰে৷ আৰু এইটো গা ধোৱা ঘৰ নেকি?
  নাটাছাৰ মনত পৰিল ৰাছিয়াৰ প্ৰাকৃতিক গা ধোৱা ঘৰটো, য"ত স্প্ৰুচ ঝাড়ু আছিল। তেতিয়া ছোৱালীজনীক কেনেকৈ থ্ৰেছ কৰা হৈছিল।
  এইবোৰ আছিল এনেকুৱা বিদেশী অনুভূতি।
  নাটাছাই নিজকে উৎসাহিত কৰিবলৈ গাইছিল:
  - প্ৰেম আৰু মৃত্যু! ভাল বেয়া! কি পবিত্ৰ, কি পাপ! আমাৰ ভাগ্যত বুজি পোৱাটো!
  ছোৱালীজনীয়ে থিয় হ"ল, এই সকলোবোৰ আবদ্ধ হৈ থকা মলি আৰু ধ্বংসাৱশেষ জোকাৰি পেলালে।
  নাটাছাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - অ" হিটলাৰক শিংত লগাই দিবা!
  আৰু গাৰ্ল মেজৰগৰাকীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ উঠিবলৈ চেষ্টা কৰা পদাতিক সৈন্যসকলৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটালে। অভিযানৰ জৰিয়তে নিযুক্তি পোৱা কেইবাজনো উগ্ৰপন্থী পতিত হয়। নাটাছাই তাইৰ লেতেৰা মুখখন মচি দিলে, যিয়ে তাইৰ চকু দুটা চেপি ধৰিলে। যোদ্ধাগৰাকীয়ে থু পেলাই নিজকে ক্ৰছ কৰিলে।
  তাই আকৌ মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰিলে, আৰু উগ্ৰপন্থীসকলে সোমাই আহিল। ৰঙা চুলিৰ এঞ্জেলিকাইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বৰ্তমানে জপিয়াই উঠি ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰিলে। এক ডজন লোকৰ মৃত্যু হয়।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে গাইছিল:
  - পৃথিবীত ভাল ভাল, কিন্তু বৰফেৰে ঢাকি থোৱা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ছাবমেচিনগানেৰে গুলীচালনা কৰিলে, মাত্ৰ হাত দুখন নহয়, নিপুণ আঙুলি আৰু খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰিলে।
  এঞ্জেলিকাই সঠিকভাৱে গুলীয়াই হাউলিলে:
  -মৰা! মৰা! আন এটা আঘাত! আন এটা আঘাত আৰু তাৰ পিছত... শক্তিশালী দানৱে, ঈশ্বৰৰ উপহাৰ, এটা আপাৰকাট প্ৰদান কৰে!
  আৰু হাতেৰে ছোৱালীজনীয়ে কাঁচৰ টুকুৰাবোৰ পেলাই দিলে। ফেচিষ্টসকলক আচৰিত কৰি টুইট কৰি কয় যে-
  - আৰু যিসকলে শান্তিৰে জীয়াই থাকিব নিবিচাৰে... আমি তেওঁলোকক হাৰা-কিৰি কৰো!
  জাপানীসকলে সঁচাকৈয়ে দেখা দিলে। এই সংকীৰ্ণ চকুৰ যোদ্ধাসকল। বাৰু, তেনেকৈ হাৰা-কিৰি কেনেকৈ নকৰিব?
  মেচিনগানৰ ক্লিপটো নমাই আনি এঞ্জেলিকাই খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো তুলি লৈ চামুৰাইজনৰ ফালে দলিয়াই দিলে। তেওঁলোকে এটা উপহাৰ লাভ কৰিলে, কেইবাজনো অংগচ্ছেদ কৰা জাপানী, আৰু বিভিন্ন দিশলৈ উৰি গ"ল।
  এঞ্জেলিকাই জিভাখন উলিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ! আৰু শত্ৰুৱে হাইপাৰক হত্যা কৰিলে!
  চেলেষ্টিয়েল এম্পায়াৰৰ দখল কৰা অঞ্চলৰ পৰা জাপানীসকলে নিযুক্তি দিয়া চীনাসকলে যুদ্ধত নামি পৰে। চীনা যোদ্ধাসকলে নিৰ্ভয়ে খোজ কাঢ়িলে আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ চাবমেচিনগান নিক্ষেপ কৰি পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হ"ল।
  মিৰাবেল ধাতুৰ খালী ভৰিৰ টুকুৰা প্লাষ্টাৰ আৰু কাঁচৰ। বাকী ছোৱালীবোৰেও একেদৰেই কৰিলে। বৰ কঠিন হৈ পৰিল।
  ষ্টুৰ্মলেভ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, ৰকেট লঞ্চাৰ থকা এটা শক্তিশালী মেচিন। ইয়াত এজন আছে যিয়ে আপোনাক পেচাব কৰিব - বেছি যেন নালাগে।
  প্ৰথম গুলীটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে... শ্বেটলানা, এঞ্জেলিকা আৰু অলিম্পিয়াছক বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, এটা বিশাল তিমিৰ ফোয়াৰাৰ দৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে কেইবা দহ মিটাৰ উৰি খালী ভৰিৰে ঠিক জুইৰ মাজত প্লপ কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে তাৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, জুইত জাহ গ"ল আৰু গান গাই গ"ল। কয়লাৰ ওপৰত উদং তলুৱা ছিটিকি দিলে।
  এঞ্জেলিকাই বিৰক্তিৰে হিচকি উঠিল:
  - ম'হটোক প্ৰথমে কুঠাৰ তলত থোৱা হয়, আৰু তাৰ পিছত পোৰা হয়! আৰু আমাক প্ৰথমে ভাজি দিয়া হ"ল, আৰু তাৰ পিছত কুঠাৰ তলত!
  আৰু কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে! কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ মনটো বেয়া লাগিল। মনত পৰিল তাইৰ বন্ধুজনীক বন্দী কৰা হৈছে। জাৰ্মানসকলে কণমানি ছোৱালীজনীৰ কাপোৰ খুলি তাইৰ উদং বুকুত জুই আনিবলৈ ধৰিলে। এনে ভয়ংকৰ যন্ত্ৰণা। ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি আছিল, আৰু তাইৰ কোমল ছালখন জ্বলি উঠিছিল। এইসকল ফেচিষ্টেই ধৰ্মান্ধ হৈ ওলাল। তেওঁলোকে প্ৰশ্নও নকৰিলে, অতিৰিক্তভাৱে বন্দীজনৰ খালী ভৰিৰ তলত জুই জ্বলাই দিলে। কমছমোলৰ সদস্যজনে শেষত নিৰ্যাতন সহ্য কৰিব নোৱাৰি বেদনাদায়ক শ্বকত মৃত্যুবৰণ কৰে।
  এই কথা মনত পেলাই এঞ্জেলিকাই গৰম কয়লাৰ ওপৰেৰে ছিটিকি পৰিল। অলিম্পিক তাইৰ আগত আছিল। এই গাঁৱৰ ছোৱালীজনীৰ ছাল টেন হৈ গৈছে, আৰু ব্ল"টৰ্চেৰে ল"ব নোৱাৰি৷ ছুপাৰমেন ছোৱালী কিয় নহয়? অলিম্পিকত দেখা যায় এজন নিহত আমেৰিকান সৈনিকে খোলা থকা বাজুকা। ভৰিৰে তুলি লৈ কোলাত পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁ নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে ভিতৰলৈ ঠেলি দিয়ে।
  খোলাটো উৰি গৈ জোৰকৈ চীনাসকলক খুন্দা মাৰে। বহুত চিঞৰ আৰু হুমুনিয়াহ। মৃতদেহৰ গণ। আৰু কটা অংগ।
  অলিপিডাই এটা প্ৰাচীন গীত গাইছিল:
  - আৰু চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল! তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  ছোৱালীকেইজনী অৱশেষত কয়লাৰ পৰা দৌৰি শেষ হৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ ৰূপৱতী, খালী ভৰি দুখনে পাইছিল।
  শ্বেতলানাইও সিহঁতৰ আটাইতকৈ কোমলজনৰ দৰেই খজুৱতি দূৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি তাইৰ উদং তলুৱা দুটা লৰচৰ কৰি ঘঁহিলে।
  সৰুৰে পৰা নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে দৌৰা অলিম্পিকে এনে তুচ্ছ কথাত গুৰুত্ব নিদিলে।
  নায়ক ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - কল্পনা কৰকচোন যে আমি সতেজ গাখীৰত ডুব গ"লোঁ... পুৰস্কাৰটো বাস্তৱিক কথা!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে ভৰিৰে এটা ভাঙি যোৱা, আৰু যথেষ্ট গধুৰ টাইলছৰ টুকুৰা এটা লৈ গ"ল। খালী ছোৱালীৰ দৰে আঙুলিৰে টানকৈ ধৰি তাই ঘূৰাই দিলে আৰু শত্ৰুৰ ফালে লঞ্চ কৰিলে। মৃত্যুৰ বৰ্তমানৰ বলি হৈছিল তিনিজন চীনা;তেওঁলোকৰ মূৰ থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছিল।
  এঞ্জেলিকাই সন্তুষ্ট দৃষ্টিৰে শত্ৰুক গুলীয়াই ক"লে:
  - আমি শীতল মহিলা!
  জ্বলি যোৱা বা সঁচাকৈয়ে জ্বলি যোৱা ভৰি দুখনৰ খজুৱতি অলপ উপশম কৰিবলৈ স্বেটলানাই গাইছিল:
  - আমাৰ পিতৃভূমিত নাৰী আছে,
  কিয় কৌতুক হিচাপে বিমান চলাইছে?...
  তেওঁলোকৰ বাবে জীৱনতকৈ সন্মানৰ মূল্য বেছি,
  তেওঁ সহজেই নিজৰ বিৰোধীক হত্যা কৰিব পাৰে!
  
  তেওঁলোকৰ জন্ম হৈছিল জয়ী হ"বলৈ
  যুগ যুগ ধৰি ৰাছৰ মহিমামণ্ডিত কৰিবলৈ!
  কাৰণ, আমাৰ মহাদাদাহঁত -
  লগে লগে তেওঁলোকৰ বাবে সেনাবাহিনী গোটাই ল"লোঁ!
  আৰু শ্বেতলানাই মেচিনগানৰ পৰাই লিখিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাই বৰ নিপুণভাৱে কৰিলে। যাতে সকলোৱে অনুভৱ কৰিব পাৰে যে এইজন ঈশ্বৰৰ পৰা অহা যোদ্ধা! যদি সৰ্বশক্তিমানৰ পৰা নহয়, তেন্তে মংগল গ্ৰহৰ পৰা নিশ্চয়!
  নাটাছাইও গুলী চলালে। মিৰাবেলাৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়, মৃত আমেৰিকান সৈন্যৰ পৰা ক্লিপ তুলি লৈ। ছোৱালীকেইজনীয়ে পিঠিত পৰি ভৰিৰে উভতাই গুলিয়াই দিলে - তেনেকৈয়ে ভালকৈ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে সেইটো সঠিকভাৱে কৰিলে। চীন আৰু আফ্ৰিকান সৈন্যৰ মিশ্ৰণে ছোৱালীকেইজনীৰ ওপৰত আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু যোদ্ধাসকলে মাৰপিট কৰিলে।
  নাটাছাই গাইছিল:
  - পৃথিবী একটি দবা বোর্ড না...
  মিৰাবেলাই এই পথটো তুলি লৈ হালধীয়া আৰু ক"লা ভাড়াতীয়াক নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  - আৰু অংকবোৰ ঘূৰণীয়া শূন্য নহয়!
  হালধীয়া আৰু ক"লা ৰঙৰ কাটি লোৱা শাৰীটোত নাটাছাই যোগ দিলে:
  - বিষাদগ্ৰস্ততাই আমাক আক্ৰমণ কৰিছে!
  মিৰাবেলাই ৰবিন হুডৰ নিখুঁততাৰে গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু ঘোঁৰাটোৱে জুইৰ মাজলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই যায়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উত্তৰত গুলীচালনা কৰি মাইনফিল্ডৰ পিছফালে পিছুৱাই গ"ল। চীন আৰু আফ্ৰিকান যোদ্ধাসকলে গুডীৰ সন্মুখীন হ"ল। সিহঁতে বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে, সিহঁতে জপিয়াই উঠিল, সিহঁতক ফালি পেলালে আৰু ই ৰক্তাক্ত জঞ্জাল হৈ পৰিল।
  দূৰৈত কেইবাখনো পেন্থাৰ-২ টেংক দেখা গ"ল। গুলীচালনা কৰি আছে, নাক সোমাই দিবলৈ ভয় কৰে। "সিংহ"-২ আগবাঢ়ি যায় আৰু লগতে জুই থু পেলায়। আৰু ইয়াত ৰাইনো ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰ টেংক, ড্ৰলিং, শিখাৰ বাণ্ডিলৰ সৈতে।
  কিন্তু আটাইতকৈ ভয়ংকৰটো হ"ল "ষ্টাৰমলেভ"। তেওঁৰ ৰকেট লঞ্চাৰটো বিশেষ দ্ৰুত গুলীচালনা কৰা নহয় যদিও ই নৰকীয় ধ্বংসাত্মক।
  নাটাছাই ফুচফুচাই কয়:
  - ৰাছিয়ান, ৰাছিয়ান - শান্ত ভাগ্য নহয়! বাৰু, শক্তিশালী হ"বলৈ আমাক কিয় অসুবিধাৰ প্ৰয়োজন?
  সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ পৰা বহু দূৰত যুঁজি আছে। কিন্তু এইটো স্পষ্ট যে আমেৰিকা জয় কৰি ৱেৰমাচ্টে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ উভতি আহিব। আৰু আমেৰিকানসকল ছোৱালীৰ বাবে ইমানেই মিঠা আৰু প্ৰিয়।
  নাটাছাই আকৌ নখ মাৰে, তাইৰ হিটবোৰে যেন কুমলীয়া ডালিম আৰু মূৰবোৰ বেলচাৰ তলত ফাটি যায়। ছোৱালীজনীৰ ভৰিত শ্ব্ৰেপনেলে আঘাত কৰে। মোৰ শিঙত এটা কাটি ফুলি উঠে। সৌন্দৰ্য্যই হাড় এটা চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, সজাগজন ম্লান নহ"ব,
  একটি বাজ্জ, একটি ঈগল...
  ৰাইজৰ মাত স্পষ্ট -
  ফুচফুচাই সাপটোক চেপি ধৰিব!
  
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব,
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্য জ্বলিব -
  সাম্যবাদক আলোকিত কৰা পথ!
  সেই মুহূৰ্তত অলিম্পিয়াছে নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে শ্ৰুৰ্মলেভৰ ফালে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু অৱশেষত ছোভিয়েট ছোৱালীকেইজনীৰ ভাগ্য ভাল হ"ল। সাজসজ্জিত টুপিটো পিছলৈ পৰি গ"ল, ছোভিয়েট উপহাৰটো পোনে পোনে বহল বেৰেলটোৰ ভিতৰলৈ উৰি গ"ল। এচেকেণ্ডৰ বাবে সকলো নিথৰ হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটিল। যেন এটা পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰা হ"ল। আৰু জাৰ্মান টেংকবোৰ বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  নাজীয়ে টৰন্টো দখল কৰিছিল আৰু তথাপিও পতনৰ সময়ত উত্তৰৰ পৰা সেই আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আমেৰিকানসকলে লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে হাৰ মানিলে। প্ৰায়ে আত্মসমৰ্পণ কৰি নিজৰ স্থান দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকক স্থল আৰু সাগৰ দুয়োটাতে পৰাস্ত কৰিলে।
  এতিয়া শৰৎকালৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে ফিলাডেলফিয়াক ঘেৰি ধৰিছে। ইটোৰ পিছত সিটো জয় লাভ কৰি নৰকৰ দৰে গৰ্জন কৰে।
  গেৰ্ডা আৰু তাইৰ টেংকৰ দলটোৱে সদায়ৰ দৰেই নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে। আৰু দাঁত হাঁহি হাঁহি আমেৰিকাৰ টেংক ভাঙি তেওঁ গাইছে:
  - বাঘৰ নখ, ইস্পাতৰ শক্তি,
  বিস্ফোৰণ...
  আমি দূৰৈত নাজীবাদ দেখিবলৈ পাওঁ,
  চেংগিছ খানৰ ইউৰোপৰ পৰা!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকটো হেঁচা মাৰি ধৰে। আৰু আকৌ আমেৰিকানসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিব।
  তাৰ পিছত চাৰ্লটে গুলী মাৰে, আৰু তাইৰ শ্বটবোৰ সঠিক হয়। আৰু তাইৰ পিছফালে আহিল মাগডা, ক্ৰীষ্টিনাৰ সৈতে।
  গতিকে ফিলাডেলফিয়া পতিত হ"ল। জাৰ্মানসকলে আৰু আগবাঢ়িছে আৰু শীতকালৰ ভিতৰত তেওঁলোকে নিউয়ৰ্কত উপস্থিত হৈছে। আৰু তাত শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিলে। আৰু টি এ-৫০০ৰ পৰা দহ টন ওজনৰ বোমা নিক্ষেপ কৰা হ"ব।
  জাৰ্মানীয়ে নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটনক ঘেৰি ধৰাৰ পিছত ট্ৰুমেনে শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। ইয়াৰ উত্তৰত নিঃচৰ্ত আত্মসমৰ্পণৰ দাবী।
  ইয়াৰ পিছতে জানুৱাৰী মাহত ৱাশ্বিংটনত আক্ৰমণ সংঘটিত হয়। জাৰ্মান পিৰামিডাল টেংকে যুদ্ধ কৰিছিল।
  আক্ৰমণৰ চতুৰ্থ দিনা গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু পাঁচ দিনৰ পাছত আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  এইদৰেই পশ্চিমৰ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল... বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে প্ৰায় শেষ হ"ল। লেটিন আমেরিকা সব দখল পর্যন্ত জার্মান অগ্রগতি অব্যাহত...
  ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতি এতিয়াও প্ৰযোজ্য আছিল। তৃতীয় ৰাইচে নিজৰ লুটপাত হজম কৰি নতুন বিভাজন গঠন কৰিলে। ষ্টেলিনে তেতিয়াও ধ্বংসপ্ৰাপ্ত অৰ্থনীতি পুনৰ ঘূৰাই আনি শক্তি সংগ্ৰহ কৰি আছিল।
  টেংক নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত ইউ এছ এছ আৰ বৰ সফল নহ"ল, মাত্ৰ টি-৫৪ বাহন আৰু কম সংখ্যক আই এছ-৪ টেংক সৃষ্টি কৰিলে। বহুদিন ধৰি এখন মান্য গাড়ী পোৱা সম্ভৱ নাছিল। আৰু ১৯৫৩ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ৫ মাৰ্চত ষ্টেলিনৰ মৃত্যুৰ সুযোগ লৈ হিটলাৰে পুনৰ ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰে। বিশ্বব্যাপী আধিপত্য লাভৰ প্ৰয়াস কৰা হৈছিল।
  ষ্টেলিনৰ অবিহনে ছোভিয়েট সৈন্যই যথেষ্ট দুৰ্বলভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল। আৰু শক্তিবোৰ অসমান আছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাপান আৰু তুৰ্কিয়ে দুয়োখন দেশেই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  এমাহৰ পাছত জাৰ্মানীৰ পিৰামিডাল টেংকে মস্কোক ঘেৰি ধৰি ককেছাছ দখল কৰে। আৰু তিনিমাহৰ পাছত আমি ইতিমধ্যে উৰালত আছিলো। হায়, শক্তিবোৰ অতি অসমান। তদুপৰি ইউ এছ এছ আৰৰ নেতৃত্বৰ ক্ষেত্ৰতো পাৰ্থক্য আছে।
  মুঠতে পাঁচ মাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত অৱশেষত থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপানে ইউ এছ এছ আৰ দখল কৰিলে।
  তেতিয়াই যেন অৱশেষত মানৱতাই ঐক্য বিচাৰি পালে। কিন্তু পৃথিৱীত দুখন মহাশক্তি আছে - থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপান। আৰু ১৯৫৬ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত হিটলাৰে আন এখন যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। জাপানক আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে যুদ্ধত অংশ লয়। গেৰ্ডা এগৰাকী ডাইনী যিয়ে চামুৰাইক আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু ৰেড আৰ্মীৰ ছোৱালী। নাটাছা, আলেংকা, মিৰাবেলা, মাৰিয়া, অলিম্পিয়াডা, স্বেটলানা, অগাষ্টিনা, অৰোৰা। ইত্যাদি ইত্যাদি। এই আটাইকেইজনী ছোৱালীৰ মাজত এটাই মিল আছে - খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে।
  আৰু তেওঁলোকে অতি ফলপ্ৰসূভাৱে কৰে। জাপানক চেপি ধৰিছে... জাৰ্মান আৰু মিত্ৰজোঁটৰ লাঠিৰ আঘাতত চামুৰাই দৌৰি পিছুৱাই গৈছে।
  গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে পিৰামিডৰ দৰে টেংকত একেলগে যুঁজ দিয়ে। ছোৱালীকেইজনীয়ে জাপানীসকলক গুলীয়াই গাড়ী ভাঙি গায়:
  - আমি চুপাৰ, চুপাৰ চেম্পিয়ন! আৰু আমি সকলো বাগ চেপি পেলাম!
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি জাপানী গাড়ীখনত খুন্দা মাৰিলে আৰু হুলস্থুল কৰিলে:
  - মই মূৰত কম্পিউটাৰ লৈ যোদ্ধা!
  চাৰ্লটেও গুলীচালনা কৰিলে, চামুৰাইৰ গাড়ীখন কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - আৰু মোৰ চৌপাশ, সেইবোৰ আটাইতকৈ উজ্জ্বল আৰু শীতল হওক!
  আৰু লগতে তেওঁ কেনেকৈ নিজৰ জিভা দেখুৱাব!
  ছোৱালীবোৰে জাপান ধ্বংস কৰি আছে... চামুৰাইয়ে কলনী, জাহাজ, টেংক হেৰুৱাইছে।
  জাৰ্মান প্ৰযুক্তিৰ সৈতে জাৰ্মান প্ৰযুক্তিৰ তুলনা কৰিব নোৱাৰি। আৰু নাজীৰ সৈন্য বেছি। গতিকে তেওঁলোকে যথেষ্ট সফলতাৰে আগবাঢ়িছে। আৰু চামুৰাইসকলে আনন্দ আৰু দাঁত উদঙাই দিয়াৰ বাহিৰে একো নকৰে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোক দুখী, কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকৰ দাঁত উদং।
  কেইবামাহো যুদ্ধ, চীন, ইণ্ডোচাইনা আৰু অন্যান্য ভূমি পুনৰ দখল কৰা হয়। নাজীসকলেও জাপানতেই অৱতৰণ কৰিছিল।
  তাতেই যুদ্ধ আৰম্ভ হয় আৰু নাজীয়ে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰে। আৰু ইমান ধ্বংস আৰু ধ্বংস।
  হয়, চামুৰাইসকলৰ ভাগ্যৰ বাহিৰত আছিল! তেনেকুৱা এটা ক্লাবৰ তলত পৰিল। সম্পূৰ্ণ অন্ত!
  আৰু সাধাৰণতে সকলোবোৰ অত্যন্ত ধেমেলীয়া দেখা যায়।
  ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে আঁঠুত চামুৰাই থৈ খালী ভৰিত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে।
  নাজীয়ে তেওঁলোকক কেনেকৈ নিৰাশ কৰিছিল সেই সুন্দৰীসকলৰ মনত আছে। আৰু এইটো বৰ শীতল।
  আলেংকা আৰু নাটাছাই গায়:
  - ধ্বংস এক আবেগ, যি ধৰণৰ শক্তি নহওক কিয়! কৰ্তৃপক্ষই সদায় আনৰ তেজ পান কৰি আহিছে! বাৰু, হৃদয়ত প্ৰেমে ৰাজত্ব কৰে!
  আৰু একেদৰেই তেওঁলোকে চামুৰাইক মাৰিলে। আৰু টিপিলে, আৰু মেচিনগানৰ সহায়ত, লাইনটো তললৈ কাটি পেলায়।
  কিন্তু টকিঅ" ইতিমধ্যে পতিত হৈছিল... যুদ্ধখন ছমাহ ধৰি চলিছিল আৰু ৱেৰমাখ্টৰ বিজয়ৰ লগে লগে শেষ হৈছিল।
  আৰু ১৯৫৭ চনৰ ১ জানুৱাৰীত জাৰ্মানীয়ে তুৰস্কক আক্ৰমণ কৰি ইয়াকো পৰাস্ত কৰে। ইয়াৰ পিছত বিশ্বৰ আন সকলো দেশ থাৰ্ড ৰাইখত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হ"ল।
  এক ঐক্যবদ্ধ সাম্ৰাজ্য গঠন সম্পূৰ্ণ হ"ল। ইতিমধ্যে ১৯৪৭ চনত জাৰ্মানসকলে মহাকাশলৈ উৰা মাৰিছিল আৰু ১৯৫৮ চনত ২০ এপ্ৰিলত চন্দ্ৰত অৱতৰণ কৰিছিল। এইদৰেই আৰম্ভ হ"ল মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ যুগ। হিটলাৰৰ সত্তৰ বছৰীয়া জন্মদিনৰ দুদিন বাকী থকা অৱস্থাত ১৯৫৯ চনত মৃত্যু হয়।
  ইয়াৰ কিছু সময়ৰ আগতে ৰাজতন্ত্ৰ স্থাপনৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হয় আৰু ফুৰাৰে উত্তৰাধিকাৰী নিযুক্তি দিবলৈ সক্ষম হয়। কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ জৰিয়তে লাভ কৰা হিটলাৰৰ বহু পুত্ৰৰ ভিতৰত তেওঁ এজন হৈ পৰিছিল।
  ফেচিষ্ট শাসন নিষ্ঠুৰ আছিল যদিও ই পৃথিৱীলৈ শৃংখলা আনিছিল। লাহে লাহে অধিক সংখ্যক লোকে সাম্ৰাজ্যৰ নাগৰিকত্ব লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  পৰিকল্পনা অনুসৰি বিকশিত হৈ আৰু বিজ্ঞানৰ কৃতিত্ব ব্যৱহাৰ কৰি পৃথিৱীয়ে ক্ৰমান্বয়ে ক্ষুধা, মহামাৰী, নিবনুৱা সমস্যাৰ সমাধান কৰিলে।
  জন্মৰ হাৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰি অপৰাধৰ বিৰুদ্ধে সফলতাৰে যুঁজ দিয়া হ"ল। ১৯৭৪ চনত মানুহে মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু এবছৰৰ পিছত শুক্ৰ গ্ৰহলৈ। ১৯৭৯ চনত বুধ গ্ৰহলৈ। ১৯৮০ চনত বৃহস্পতিৰ চন্দ্ৰলৈ। আৰু ১৯৮৭ চনত তেওঁলোকে আটাইতকৈ দূৰৈৰ প্লুটো গ্ৰহত অৱতৰণ কৰে। মহাকাশ অন্বেষণ চলি আছিল।
  ২০০০ চনত জাৰ্মানী আৰু সমগ্ৰ পৃথিৱী গ্ৰহৰ সম্ৰাট ফ্ৰেড্ৰিখ তৃতীয় আৰু হিটলাৰৰ পুত্ৰই পৃথিৱী গ্ৰহৰ সকলো মানুহক তৃতীয় ৰাইচৰ নাগৰিকত্ব প্ৰদান কৰে। আৰু সকলো জাতি আৰু জনগোষ্ঠীৰ আনুষ্ঠানিক সমতাৰ কথা ঘোষণা কৰা হ"ল।
  আৰু ২০১৭ চনত আন জগতলৈ প্ৰথম আন্তঃনক্ষত্ৰীয় অভিযান আৰম্ভ হয়।
  ২০১৯ চনত ফ্ৰেডেৰিক দ্য থাৰ্ডক হত্যা কৰা হয় আৰু ফ্ৰান্স নতুন সম্ৰাট হয়। তেওঁৰ ৰাজত্বকাল কম আছিল। দুবছৰৰ পাছত সামৰিক অভ্যুত্থান ঘটে আৰু অৱশেষত হিটলাৰ বংশৰ পতন ঘটে। আৰু ৰিপাব্লিকানসকল ক্ষমতালৈ আহিল।
  গণতন্ত্ৰ আৰু বহুদলীয় ব্যৱস্থাৰ পুনৰুজ্জীৱনৰ কথা ঘোষণা কৰা হয়। ক্ৰমান্বয়ে নাজীবাদৰ মৃত্যু হ"ল।
  ২০৩০ চনত তেওঁ মানৱ শক্তিৰ সৰ্বোচ্চ সমন্বয়ক নিৰ্বাচনৰ আহ্বান জনাইছিল। ইতিমধ্যে এশ বছৰৰো অধিক বয়সৰ এগৰাকী যোদ্ধা-ডাইনী আছিল আলেংকা। কিন্তু ছোৱালীজনীৰ বয়স একেবাৰেই হোৱা নাছিল আৰু বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি সলনি হোৱা নাছিল। সদায় পেশীবহুল আৰু ডেকা, সতেজ আৰু ধুনীয়া।
  এডলফ হিটলাৰৰ সকলো কীৰ্তিচিহ্ন ধ্বংস কৰি তেওঁৰ প্ৰতিকৃতি জ্বলোৱাৰ নিৰ্দেশ দিছিল।
  ইয়াৰ পিছত আলেংকাই মহাকাশলৈ নিজৰ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিলে... এশ বছৰৰ ভিতৰতে আধা তাৰকাৰাজ্যৰ সিপাৰে মানুহ বসতি স্থাপন কৰিলে।
  তাৰ পিছত ফ্ল"ৰিন উশাহ লোৱা সভ্যতাৰ সৈতে যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। কিন্তু ইমান ভয়ংকৰ নহয় একেবাৰেই। অধিক উন্নত প্ৰযুক্তি থকা পৃথিৱীবাসীয়ে জয়লাভ কৰিছিল।
  আৰু দুই শতিকাৰ পাছত সমগ্ৰ তাৰকাৰাজ্যখন মানুহ আৰু কাষৰীয়া কেইবাটাও তাৰকাৰাজ্য হৈ পৰিল।
  আৰু এতিয়া আৰু এশ বছৰ, আৰু তেওঁলোকে সময়ৰ মাজেৰে যাত্ৰা কৰাৰ উপায় আৱিষ্কাৰ কৰিলে। আৰু মানুহক মৃত্যুৰ আগতেই তেওঁলোকৰ অতীতৰ পৰা উলিয়াই আনিব। আৰু তাৰ পিছত সেইবোৰৰ ঠাইত বায়"মডেল লগাই দিব।
  গতিকে হিটলাৰক মৃত্যুৰ আগতেই উলিয়াই আনি ভৱিষ্যতলৈ লৈ যোৱা হ"ল। তাতেই সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ একনায়কত্ববাদীজনৰ বিচাৰ হৈছিল। তেওঁলোকে তেওঁক জঘন্য অপৰাধৰ দোষী সাব্যস্ত কৰি এক কোটি বছৰৰ কাৰাদণ্ড বিহাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, যিহেতু মানৱীয় অতিসভ্যতাত মৃত্যুদণ্ডৰ অস্তিত্ব থাকিব নোৱাৰে।
  হিটলাৰক সজীৱ কৰি তোলা হৈছিল, তেওঁক প্ৰায় তেৰ বছৰীয়া ল"ৰালৈ ৰূপান্তৰিত কৰা হৈছিল আৰু এটা কলনীলৈ পঠিওৱা হৈছিল য"ত আন নাজী অপৰাধীসকলকো কাৰাগাৰত ভৰাই থোৱা হৈছিল, যিসকলো শিশু হৈছিল।
  তাত তেওঁলোকে পঢ়া-শুনা কৰিছিল, কাম কৰিছিল, কাৰাগাৰৰ আঁৰত থাকিছিল।
  যিসকলে ভাল আচৰণ কৰিছিল তেওঁলোকক সহজ চৰ্ত দিয়া হৈছিল: তেওঁলোকক ভ্ৰমণলৈ লৈ যোৱা হৈছিল আৰু বিলাসী খাদ্য দিয়া হৈছিল। ডেকা বন্দীসকলৰ বাবে জীৱনটো ভাল আছিল: মহাকৰ্ষণীয় কেমেৰা থকা পৃথক কোঠা, বাথৰুম আৰু কম্পিউটাৰ, জিম আৰু অবসৰৰ সময়।
  সঁচা, আজৰি সময় কম আছিল আৰু শাৰীৰিকভাৱে কাম কৰিবলগীয়া হৈছিল - অপৰাধীৰ বাবে অকুপেচনেল থেৰাপী। কিন্তু ডেকা শৰীৰত এইটো ভয়ংকৰ নহয়।
  এডলফ হিটলাৰ ল'ৰা আছিল আৰু ডাঙৰ হোৱা নাছিল। কিন্তু একে সময়তে মই শাৰীৰিকভাৱে সুস্থ আছিলো, বৰ ভাল অনুভৱ কৰিছিলো, এখন উৎকৃষ্ট টেবুল আছিল। বন্দীসকলৰো মানৱ অধিকাৰ আছে।
  মাজে মাজে ভাল আচৰণৰ বাবে পূৰ্বৰ ফুহৰাৰক ষ্টাৰশ্বিপত উঠাই আন জগত ভ্ৰমণ কৰিবলৈ দিয়া হৈছিল।
  সময়ৰ লগে লগে অকুপেচনেল থেৰাপী কমি আহিল আৰু মজা আৰু খেলাৰ সময় বৃদ্ধি পালে।
  শতিকাবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে মানৱতা বিয়পি পৰিছে। আৰু সেইবাবেই অৱশেষত তাৰ পিছত ক্ষমা আৰম্ভ হ"ল আৰু ফুৰাৰক মুকলি কৰি দিয়া হ"ল। তেওঁৰ বহু ভুক্তভোগীৰ দৰে তেওঁ একেবাৰেই কষ্ট পোৱা নাছিল। আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পখিলাৰ সভ্যতাৰ সৈতে নতুন ডাঙৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল মাত্ৰ আৰু প্ৰাক্তন ফুহৰাৰে সেনাবাহিনীৰ বাবে স্বেচ্ছাই কাম কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ সেনাপতি আছিল মনোমোহা গেৰ্ডা, যি মানৱ, বিশ্বজনীন সাম্ৰাজ্যৰ সকলো বাসিন্দাৰ দৰে অমৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আছিল।
  
  
  সাধাৰণ সম্পাদক শ্বেলেপিন
  ইতিহাস অলপ স্থানান্তৰিত হৈছে, আৰু লিঅ"নিড ইলিচ ব্ৰেজনেভৰ হত্যাৰ প্ৰচেষ্টা ১৯৬৫ চনত সংঘটিত হৈছিল, আৰু সফল হৈ উঠিছিল। কেজিবিৰ যুৱ অধ্যক্ষ শ্বেলেপিন মহাসচিব হয়। এতিয়াৰ বাবে কোছিগিন প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈয়েই আছে। শ্বেলেপিনে স্ক্ৰুবোৰ টান কৰি বস্তুবোৰ ক্ৰমবদ্ধ কৰি ল"লে। কৰ্মদিন বৃদ্ধি কৰা হ"ল, আৰু কামত দেৰি হোৱা আৰু শ্ৰমৰ মানদণ্ড মানি নচলাৰ বাবে কাৰাদণ্ডকে ধৰি অধিক কঠোৰ শাস্তি প্ৰৱৰ্তন কৰা হয়।
  ষ্টেলিনক পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হ"ল আৰু ব্যক্তিত্বৰ পূজা পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হ"ল। আৰু স্ক্ৰুবোৰ টান কৰাৰ আন বহুতো উদাহৰণ। মদ্যপানৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ, আৰু কোছিগিন সংস্কাৰ।
  আৰু তাৰ পিছত মূল্য সংস্কাৰ।
  ব্ৰেজনেভৰ দিনত বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও অধিক দ্ৰুতগতিত ইউ এছ এছ আৰৰ বিকাশ ঘটিছিল আৰু বজাৰ অৰ্থনীতিৰ উপাদান আৰু কঠোৰ ষ্টেলিনবাদী চাবুকৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাই শ্বেলেপিনে উল্লেখযোগ্য ফলাফল লাভ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও জন্মৰ হাৰ হ্ৰাস পোৱাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি শ্বেলেপিনে স্নাতক, সন্তানহীন পৰিয়াল আৰু এটা সন্তান থকা পৰিয়ালৰ ওপৰত কঠোৰ কৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। গৰ্ভপাত নিষিদ্ধ কৰা হৈছিল, আৰু গৰ্ভনিৰোধক ঔষধো কাৰ্যতঃ বিক্ৰী কৰা হোৱা নাছিল।
  শিশুৰ সুবিধা বৃদ্ধি পাইছে।
  ইয়াৰ ফলত বিশেষকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাছিয়া অঞ্চলত জন্মৰ হাৰও বৃদ্ধি পালে। জনসংখ্যা বৃদ্ধি বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ বহু বেছি আছিল।
  শ্বেলেপিনে নিজৰ সামৰিক সম্ভাৱনাও বৃদ্ধি কৰিলে, পাৰমাণৱিক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত আৰু গতানুগতিক অস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰতো আমেৰিকাক অতিক্ৰম কৰিলে। আৰু ভিয়েটনামও আছিল... বিশ্বত আমেৰিকাৰ কৰ্তৃত্ব কমি গ"ল, আৰু দেশৰ ভিতৰতে বিশাল অসুবিধাৰ সৃষ্টি হ"ল।
  ডিটেণ্টৰ নীতি আৰম্ভ হ"ল... ইয়াৰ লগে লগে ইউ এছ এছ আৰত অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ দ্ৰুত বৃদ্ধিও হ"ল। শ্বেলেপিনৰ কঠোৰ পৰিচালনাই ব্ৰেজনেভৰ মন্থৰ শৈলীতকৈ ভাল ফলাফল দিছিল। আৰু জনসংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে...
  ইউ এছ এছ আৰে আফ্ৰিকাত ক্ৰমান্বয়ে প্ৰৱেশ কৰিছিল আৰু ১৯৭৯ চনত আফগানিস্তানলৈ সৈন্য প্ৰেৰণ কৰিছিল।
  আৰু ১৯৮০ চনৰ মস্কো অলিম্পিক আছিল এক বিশাল জয়! এশ পঞ্চাশজনতকৈ অধিক ছোভিয়েট অলিম্পিয়ানক সোণৰ সন্মান প্ৰদান কৰা হয়।
  আৰু তাৰ পিছত ছোভিয়েট সেনাই আক্ৰমণ কৰিলে, আৰু ইৰাণ, য"ত খোমেনীয়ে ক্ষমতা দখল কৰিলে।
  তেওঁলোকে ইৰাণীসকলক যথেষ্ট সোনকালে পৰাস্ত কৰিছিল যদিও তেওঁলোকৰ কিছু লোকচান হৈছিল।
  ইৰাণৰ এটা অংশ ইউ এছ এছ আৰৰ অংশ হৈ পৰিল। য'ত জনগোষ্ঠীয় আজাৰবাইজানসকলে বাস কৰিছিল, তাত তেওঁলোকে আজাৰবাইজানত যোগদান কৰিছিল। তুৰ্কমেনিস্তানে অংশ লাভ কৰে আৰু গণভোটৰ পিছত কুৰ্দসকল ছোভিয়েট সমাজবাদী গণৰাজ্যত পৰিণত হয়।
  ১৯৪৫ চনৰ পিছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ইউ এছ এছ আৰে নিজৰ সীমা সম্প্ৰসাৰণ কৰে। ইৰাণৰ এটা অংশ ইৰাকী হৈ পৰে আৰু ছাদ্দাম হুছেইনে ৱাৰ্ছ চুক্তিত যোগদান কৰে।
  তাৰ পিছত আফগানিস্তানৰ উত্তৰ অংশই উজবেক আৰু তাজিকসকলৰ সৈতে ইউ এছ এছ আৰত প্ৰৱেশ কৰে।
  তাৰ পিছত পাকিস্তানৰ লগত যুদ্ধ হৈছিল - ইউ এছ এছ আৰ আৰু ভাৰতৰ সৈতে। এটা বৃহৎ ভূখণ্ড দখল কৰা হ"ল।
  কেইবছৰমানৰ পাছত গণভোট অনুষ্ঠিত হয় আৰু পাকিস্তানৰ লগতে দক্ষিণ ইৰাণ আৰু আফগানিস্তান ইউ এছ এছ আৰৰ অংশ হৈ পৰে।
  যুগোস্লাভিয়াত গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হয় আৰু ইয়াক ছোভিয়েট সৈন্যইও দখল কৰে, আৰু তাৰ পিছত আলবেনিয়াও। ইয়াৰ পিছত এই দেশসমূহেও ৱাৰ্ছ চুক্তিত প্ৰৱেশ কৰে।
  বিশেষকৈ ৰেগানৰ দিনত আমেৰিকা সংকটত পৰিছিল। কৃষ্ণাংগ আৰু অন্যান্য ৰঙৰ মানুহৰ মাজত গণ অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছিল। অৰ্থনীতি আৰু অধিক হ্ৰাস পালে।
  ১৯৭৭ চনত ইউ এছ এছ আৰে নতুন সংবিধান গ্ৰহণ কৰিছিল যিয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ অধ্যক্ষ পদৰ দ্বাৰা প্ৰতিনিধিত্ব কৰা চৰকাৰৰ ৰূপটোক অধিক স্বৈৰাচাৰী কৰি তুলিছিল। আৰু সংঘৰ পৰা গণৰাজ্য বিচ্ছিন্ন হোৱাটো নিষিদ্ধ।
  আৰু ১৯৮৮ চনত ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্যৰ ইতিহাসত প্ৰথম ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হয়!
  অৱশ্যে শ্বেলেপিনে তেওঁলোকক জয়ী কৰিছিল... প্ৰায় এশ শতাংশ স্ক"ৰ কৰিছিল। ইউ এছ এছ আৰ উন্নয়নৰ একেবাৰে শিখৰত উপনীত হ"ল। 1990 চনত ইৰাক সৈন্যই কুৱেইট, চৌদি আৰব, ব্ৰুনাই, সংযুক্ত আৰব আমিৰশ্বাহী, ওমান দখল কৰে...
  তেলৰ মূল্য তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পাইছে...
  আমেৰিকাত সংকট অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছে। নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি বুছে আক্ষৰিক অৰ্থত ভাগ্যৰ আঘাতত লৰচৰ কৰি আছিল। কৃষ্ণাংগসকলে বিদ্ৰোহ কৰিলে... আৰু ১৯৯২ চনত বিল ক্লিণ্টনৰ নিৰ্বাচনৰ পিছত আমেৰিকা সম্পূৰ্ণৰূপে বিভক্ত...
  গৃহযুদ্ধ আৰু হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ হয়।
  ১৯৯৩ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত শ্বেলেপিনে পুনৰ জয়লাভ কৰে।
  1995 চনত ছোভিয়েট সৈন্যই আলাস্কা দখল কৰে আৰু এমাহৰ পিছত তাত ইউ এছ এছ আৰত যোগদানৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে...
  এইদৰেই আন এটা সপোন বাস্তৱায়িত হ"ল - আলাস্কাক অৱশ্যেই মূৰ্খৰ দৰে বিক্ৰী কৰা ৰাছিয়ালৈ ঘূৰাই অনা।
  সকলো যেন পৰিকল্পনা অনুসৰি চলি আছিল... ১৯৯৭ চনত ছোভিয়েট সৈন্যই ফিনলেণ্ড দখল কৰি তাত ইউ এছ এছ আৰত অন্তৰ্ভুক্তিৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে। এইদৰে আন এখন ছোভিয়েট গণৰাজ্য সংগঠিত হ"ল।
  অভদ্ৰ আছিল যদিও!
  তাৰ পিছত ছৌদি আৰৱত যুদ্ধ চলি আছিল যেতিয়া ইছলামিক বিদ্ৰোহ আৰম্ভ হৈছিল, কিন্তু সেইবোৰ সোনকালে দমন কৰা হৈছিল।
  ১৯৯৮ চনত শ্বেলেপিন তৃতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচিত হয়।
  বিশেষকৈ নাটোৰ পতনৰ পিছত ইউ এছ এছ আৰয়ে তুৰস্কক আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰু তাইক নিজৰ দলত যোগ দিলে।
  ২০০০ চনত শ্বেলেপিনে অৱশেষত দীঘলীয়া আৰু পৰিঘটনাপূৰ্ণ জীৱন কটায়, ৩৫ বছৰ ধৰি ইউ এছ এছ আৰত শাসন কৰে - ষ্টেলিনৰ পূৰ্বৰ ফলাফলক পৰাস্ত কৰি, আৰু মৃত্যুবৰণ কৰে।
  ক্ষমতাৰ ব্যৱস্থাটো যথেষ্ট সুস্থিৰ আৰু স্বৈৰাচাৰী আছিল। নতুন নিৰ্বাচনলৈকে উপাধ্যক্ষই ক্ষমতা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল। আৰু ই হৈ পৰিল গেনাডি জিউগানভ। যিয়ে এটা ভাল হাৰ্ডৱেৰ কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিলে।
  কিছুদিন ইউএছএছআৰে জব্দ কৰা নাছিল... সংকটৰ পিছত ইউৰোপে নিজেই চিএমইএ আৰু ৱাৰ্ছ চুক্তিত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  কিন্তু চীনৰ সৈতে সম্পৰ্ক অধিক বেয়া হৈছে। প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  ইউ এছ এছ আৰতেই জনগাঁথনিগত নীতিৰ বাবেই জন্মৰ হাৰ অতি উচ্চ হৈয়েই থাকিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত অতিমাত্ৰা জনসংখ্যা আৰু খাদ্যৰ নাটনি হ"ল।
  পৰিকল্পিত অৰ্থনীতি ইতিমধ্যে অহৰহ ঘাটিত আছিল। আৰু যদিও উদ্যোগত প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ আৰু নতুন কাৰখানা নিৰ্মাণৰ ফলত সামগ্ৰীৰ নাটনিৰ সৈতে কেনেবাকৈ প্ৰতিহত কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল, কৃষিক্ষেত্ৰত জোৰ-জবৰদস্তি পদ্ধতি আৰু ট্ৰেক্টৰ ব্যৱহাৰ কৰি পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰাটো বহুত বেছি কঠিন। কৃষিৰ উন্নতি কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  ২০০৩ চনৰ নিৰ্বাচনত জিউগানভ উননব্বৈ শতাংশতকৈ অধিক লাভ কৰি নিৰ্বাচিত হৈছিল। কিন্তু কিছু সমস্যা আছিল... বিশেষকৈ খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰত।
  আৰু ক"তো কিনিব পৰা নাই - ইউৰোপ সমাজবাদী হৈ পৰিছে, আমেৰিকা গৃহযুদ্ধত আগুৰি ধৰিছে। ব্ৰাজিল আৰু আৰ্জেণ্টিনাত বেছি পাব নোৱাৰি। অৱশ্যে সমস্যাও আছে।
  ইউ এছ এছ আৰে নিজকে সৰু খাদ্য সংকটৰ সন্মুখীন হ"ল। যিটো অতি সোনকালেই দীৰ্ঘদিনীয়া হৈ পৰিল, কিন্তু ২০০৮ চনত জিউগানভ পুনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচিত হয়। একনায়কত্ববাদীৰ স্থিতি সুস্থিৰ হৈ পৰিল। কিন্তু খাদ্যৰ নাটনি অধিক তীব্ৰ হৈ পৰিল... ২০১১ চনত ইউ এছ এছ আৰত শিশুৰ সুবিধা হ্ৰাস কৰা হয় আৰু গৰ্ভপাত পুনৰ বৈধ কৰা হয়।
  বিশেষকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ মুছলমান অঞ্চলত জন্মৰ অতি উচ্চ হাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। একে সময়তে ছোভিয়েট সামৰিক যন্ত্ৰই আফ্ৰিকাত যুদ্ধ কৰি আছিল আৰু চেলেষ্টিয়েল সাম্ৰাজ্যক ইণ্ডোচাইনাৰ পৰা বাহিৰলৈ ঠেলি দিছিল। ২০১৩ চনত জিউগানভ পুনৰ নিৰ্বাচিত হয়।
  কিন্তু এইবাৰ শতাংশ অলপ কম আছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ ভিতৰত গণতন্ত্ৰৰ আকাংক্ষা তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। মানুহে অধিক স্বাধীনতা বিচাৰিছিল। জিউগানভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - দুটামান খেলৰ অনুমতি দিওঁ!
  আৰু আৰু দুটা প্ৰকৃততে পঞ্জীয়ন কৰা হৈছে: এলডিপিএছএছ আৰু এছডিপিএছএছ। গণতন্ত্ৰৰ আভাস খেলিবলৈ ধৰিলে। জ্যুগানভে সংবাদ মাধ্যমক অলপ বেছি স্বাধীনতা দিলে।
  ২০১৮ চনৰ নিৰ্বাচনত জিউগানভৰ বিৰুদ্ধে দুজন প্ৰাৰ্থীয়ে যুঁজিছিল: চেনিয়া ছবচাক আৰু ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কি। প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিকল্প ভিত্তিত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ"ল। আৰু অভাৱনীয়ভাৱে জিউগানভ যুৱতী চেনিয়া ছ"বচাকৰ হাতত সংকীৰ্ণভাৱে পৰাস্ত হয় - যিয়ে উনবিংশ শতাংশ ভোট লাভ কৰে - প্ৰায় দ্বিতীয় ৰাউণ্ডৰ বাবে বাধ্য হয়।
  ইয়াৰ পিছত সকলোৱে নিশ্চিত হৈছিল যে ইউ এছ এছ আৰত গণতন্ত্ৰ আছে। উলংগ ছোৱালী আৰু ৰক্তাক্ত একচন ছবি টেলিভিছনৰ পৰ্দাত দেখা গ"ল।
  বৈদেশিক নীতিত ইউ এছ এছ আৰৰ একমাত্ৰ প্ৰকৃত প্ৰতিযোগী চীনৰ সৈতে সম্পৰ্ক বেয়া হৈ পৰিল। একেটা গ্ৰহতে দুটা চৰাই কিয় মিলিব নোৱাৰে?
  আমেৰিকাৰ গভীৰ অৱনতি ঘটিছে আৰু ইয়াৰ ভূমিকা উল্লেখযোগ্য। আৰু আলাস্কা ছোভিয়েট। সকলো ইমান স্থগিত...
  ইউ এছ এছ আৰ এতিয়াও নাটনি আৰু খাদ্য সংকটৰ মাজত আছে যদিও সামৰিক-ঔদ্যোগিক কমপ্লেক্সটোৱে অতি ভাল কাম কৰি আছে।
  আৰু এতিয়া ২০২৩ চনত ৰাছিয়াত নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হৈছে... আৰু অধিক গণতান্ত্ৰিক, আৰু সেইবোৰ অভাৱনীয়ভাৱে জয়ী হৈছে... বিশ্ব বক্সিং চেম্পিয়ন চাৰ্গেই কোভালেভে। কিন্তু সেয়া বেলেগ কাহিনী!
  
  
  
  
  
  
  ZYUGANOV - ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি
  ইতিহাসৰ অন্যতম বিকল্প উন্নয়নত ১৯৯৬ চনৰ নিৰ্বাচনত তৃতীয় স্থান লাভ কৰিছিল লেবেডে নহয়, ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিয়ে। বাৰু, মূলতঃ বাস্তৱ কাহিনীত সকলোৱে আশা কৰিছিল সেইটোৱেই৷
  সংসদীয় নিৰ্বাচনত লেবেডৰ নেতৃত্বত কে আৰ অ"ৰ বিফলতাৰ পিছত কোনে ভাবিলেহেঁতেন যে তেওঁ ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত ইমান শক্তিশালী প্ৰদৰ্শন কৰিব? কিন্তু জিৰিনোভস্কিয়ে তেতিয়াও তীব্ৰ প্ৰতিযোগিতাৰ পৰিস্থিতিত সেই সময়ত দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰিছিল আৰু তেওঁৰ হাতত কমেও দহ শতাংশ আছিল। গতিকে... যিকোনো জয়-পৰাজয়ত আকস্ম আৰু ভাগ্যৰ উপাদান থাকে।
  ইউক্ৰেইনত জেলেনস্কি, বেলাৰুছত লুকাচেংকো আৰু ৰাছিয়াত পুটিনৰ জয়ৰ দৰে। ঠিক যেনেকৈ ১৯৯৩ চনত নিজেই জিৰিনোভস্কিৰ সফলতা।
  কিন্তু তাৰ পিছত হাঁসৰ বাবে কথাবোৰ বেয়া হৈ গ"ল। ইয়াৰ উপৰিও জিৰিনোভস্কিয়ে টেলিভিছনৰ বিতৰ্কত কঠোৰভাৱে কথা কয়, আৰু য়েলচিনক ফাঁচী দিয়াৰ ভাবুকি দিছিল, আৰু কৈছিল যে ডুমাই কেৱল তেওঁৰ কথা মানিব। আৰু তেওঁ নিজকে হিটলাৰৰ লগত অতি অনুকূলভাৱে তুলনা কৰিছিল - এই মহান একনায়কত্ববাদীজনৰ কৃতিত্বৰ কথা মনত পেলাই!
  কেনেকৈ সাত বছৰত অৰ্থনীতি ডেৰ-দুগুণ বৃদ্ধি পালে, নিবনুৱা সমস্যা নাইকিয়া হ"ল, আৰু জন্মৰ হাৰ ডেৰগুণ বৃদ্ধি পালে। অপৰাধ তিনিগুণ হ্ৰাস পাইছে। আৰু জিৰিনোভস্কিৰ অধীনত এনেকুৱা হ"ব! বাকী সকলো কথা ক"বলৈ গ"লে জিৰিনোভস্কিয়ে গণহত্যাৰ সংগঠিত নকৰে আৰু আমেৰিকাৰ সৈতেও যুঁজিব নোৱাৰে! আৰু পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰই আপোনাক যিকোনো আগ্ৰাসনৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব!
  এই সকলোবোৰ যোগ কৰিলে জিৰিনোভস্কিয়ে পোন্ধৰ শতাংশ স্ক"ৰ কৰি বহল ব্যৱধানত তৃতীয় স্থান দখল কৰে।
  আৰু য়েলচিনৰ ৰেংকত আতংকৰ সৃষ্টি হৈছিল: তেওঁলোকে ভুল হিচাপ কৰিছিল। কি কৰিব? তেওঁলোকে জিৰিনোভস্কিক নিজৰ পক্ষলৈ আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু কমিউনিষ্টসকলে ভ্লাদিমিৰ ভলফোভিচক বহুত বেছি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল: তেওঁৰ বাবে ব্যক্তিগতভাৱে নিৰাপত্তা পৰিষদৰ সম্পাদক আৰু সামৰিক বিষয়ত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সহায়কৰ পদ, আৰু চৰকাৰত আৰু পাঁচটা পদ। মিট্ৰ'ফানভৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী, আৰু আবালচেভৰ আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰীৰ পদকে ধৰি।
  অৱশ্যে য়েলচিনে ইমান প্ৰতিশ্ৰুতি দিব পৰা নাছিল। ইতিমধ্যে বহুত পোষ্টৰ বাবে ধন দিয়া হৈছে।
  কেৱল পঞ্চম স্থান দখল কৰা লেবেডেহে য়েলচিনৰ দললৈ আমন্ত্ৰণ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও ইয়াভলিনস্কিয়ে দুয়োজন ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীৰ বিৰুদ্ধে আছিল।
  আৰু তাৰ পিছত আৱেগিক অশান্তিৰ অতিৰিক্ত বোজাৰ বাবে য়েলচিনে হাৰ্ট এটেকত আক্ৰান্ত হয়। উঠি আহি বিপ্লৱ চলাবলৈ শক্তি নাই।
  মুঠতে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত জিউগানভে জয়লাভ কৰে, আৰু ক্ষমতাৰ পৰিৱৰ্তন ঘটিল। আৰু উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ লগে লগে চেচেনসকলে গণৰাজ্যখনৰ ৰাজধানী গ্ৰ"জনীত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  কিন্তু আবদ্ধ হৈ পৰিল উগ্ৰপন্থী। গ্ৰ"জনীৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ সময়ত ইয়াৰে ডাঙৰ অংশ ধ্বংস হয়। ইয়াৰ পিছত ইয়াণ্ডাৰবিয়েভৰ নেতৃত্বত উগ্ৰপন্থীয়ে পুনৰ দয়া বিচাৰিলে। কিন্তু জিৰিনোভস্কিয়ে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিবলৈ জোৰ দিছিল। আৰু জিউগানভে এই কথাত অনুমোদন জনায়। কেইবাবছৰ ধৰি গেৰিলা যুদ্ধ চলি থাকিল যদিও তাৰ পিছত ক্ৰমান্বয়ে সন্ত্ৰাসবাদীসকলৰ ফিজল হৈ গ"ল। ৰাছিয়াত কমিউনিষ্টৰ অধীনত উত্থান আৰম্ভ হ"ল, অৰ্থনীতিৰ দ্ৰুত বিকাশ হ"বলৈ ধৰিলে।
  পৰিকল্পিত পদ্ধতি আৰু বজাৰৰ উপাদানৰ সংমিশ্ৰণে আকৰ্ষণীয় ফলাফল দিছিল। আৰু অৰ্থনীতি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে। জিউগানভ সহজেই পৰৱৰ্তী কাৰ্যকাললৈ নিৰ্বাচিত হয়, আৰু তাৰ পিছত সংবিধান সংশোধন কৰে, যাৰ ফলত তেওঁ সীমাহীন সংখ্যক বাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে নিৰ্বাচনত অৱতীৰ্ণ হ'ব পাৰে। এই কথা গণভোটত সন্নিৱিষ্ট কৰা হৈছিল। আৰু ২০০৪ চনত জিৰিনোভস্কিক গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হয়, আৰু তেওঁৰ দলটো নিষিদ্ধ কৰা হয়। জিউগানভে নিজৰ ৰাজনৈতিক বিৰোধীৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিছিল। পশ্চিমৰ সৈতে সম্পৰ্ক যথেষ্ট উত্তেজিত। আৰু ২০১৪ চনত ৰাছিয়াই ক্ৰিমিয়াও দখল কৰিছিল। ফলত পুনৰ আৰম্ভ হ"ল শীতল যুদ্ধ। আৰু ৰাছিয়া নিষেধাজ্ঞাৰ আওতালৈ আহিল। কিন্তু জিউগানভে ইউক্ৰেইনৰ দক্ষিণ-পূব অংশকো ৰাছিয়াত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল। আৰু সাম্ৰাজ্যখন সম্প্ৰসাৰিত কৰিলে। এই কাৰণেই সংঘৰ্ষৰ সৃষ্টি হয়। ট্ৰাম্প ক্ষমতালৈ অহাৰ পিছত পৰিস্থিতি আৰু জটিল হৈ পৰিল। ছিৰিয়াত যুদ্ধ কৰি ৰাছিয়াই ভেনিজুৱেলাত ঘাটি স্থাপন কৰিছে। পৰিস্থিতি পাৰমাণৱিক যুদ্ধৰ উপক্ৰম হৈছিল। তাৰ পিছত পশ্চিমীয়া দেশসমূহে কমিউনিষ্টসকলক ক্ষমতাৰ পৰা উৎখাত কৰাৰ বিকল্প আগবঢ়াইছিল।
  কিন্তু জিউগানভক আঁতৰাই দিলেই কোনো কাম নাই। আপোনাৰ মানুহজনক সোমাই দিব লাগিব। আৰু তাৰ পিছত ২০২০ চনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ বাবে মনোনীত হ"ল নাটাছা ছ"ক"লোভা!
  নাটাছা ছ"ক"ল"ভস্কায়া এনেকুৱা ছোৱালী যিয়ে যিকোনো প্ৰতিদ্বন্দ্বীক পৰাস্ত কৰিব পাৰে। আৰু তেওঁ কেতিয়াও হাৰ নামানিব। যে কোনোবা বুঢ়া মানুহ জিউগানভ তাইৰ বিৰোধী। যি স্পষ্টভাৱে অসুস্থ আৰু পঁচিশ বছৰ ধৰি একে কথাই কৈ আহিছে।
  আৰু ইয়াত এটা কুটিলতা আছে। তদুপৰি নাটাছা জিউগানভতকৈ চল্লিশ বছৰ সৰু আৰু অতি ধুনীয়া!
  আৰু ৰাছিয়াৰ অৰ্থনীতি পুনৰ সংকটত পৰিছে আৰু বহুত অপ্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী উৎপাদন কৰা হৈছে। নাটাছা ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ নায়িকাও, যোদ্ধা হিচাপে। তাই অৱশ্যে বুঢ়া, ৰোগীয়া, বিৰক্তিকৰ একনায়কত্ববাদীজনৰ লগত প্ৰতিযোগিতা কৰিব পাৰে। তদুপৰি জিউগানভ অত্যধিক ৰক্ষণশীল হৈ ব্যক্তিগত ব্যৱসায়ীক চেপি ধৰিলে, যাৰ বাবে বহু বস্তুৰ নাটনি হ"ল। বিশেষকৈ যেতিয়া ব্যক্তিগত বাণিজ্য দমন কৰা হৈছিল। আনকি মাখন আৰু চাবোনও বিৰল হৈ পৰিল আৰু বহু সামগ্ৰীৰ কুপন পুনৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। বয়স বাঢ়ি অহাৰ লগে লগে জিউগানভ ক্ৰমান্বয়ে পুঁজিবাদৰ প্ৰবল শত্ৰু হৈ পৰিল।
  আৰু তেওঁ অধিক সমাজবাদৰ দাবী কৰিছিল!
  নাটাছা ছ"ক"ল"ভস্কাই কম মূল্যত পণ্যৰ প্ৰচুৰতা, প্ৰতিযোগিতা, আৰু ব্যক্তিগত সম্পত্তিত ঘূৰাই দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আৰু সাধাৰণতে পুতলাটোৰ বদলিকে ধৰি প্ৰকৃত গণতন্ত্ৰ ঘূৰাই দিয়ক! বাৰু, সংবাদ মাধ্যমৰ নিয়ন্ত্ৰিত চেঞ্চৰশ্বিপৰ অত্যাচাৰৰ অভাৱত ক্লান্ত জনসাধাৰণে এই সকলোবোৰ তীব্ৰভাৱে সমৰ্থন কৰিলে। আৰু নাটাছাই সহজেই ২০ লাখ স্বাক্ষৰ সংগ্ৰহ কৰিলে! তাই যুদ্ধত নামিল- "মুক্ত হৈ ধনী হওক!"
  ছোৱালীজনী বৰ উগ্ৰপন্থী আছিল, আৰু মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি আৰু খালী ভৰিৰে ৰেলীলৈ আহিছিল।
  উদং গোৰোহা দুটা জিলিকি থকা সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰি উঠিল:
  - ফেক্টৰীবোৰৰ পৰা কমিছনাৰবোৰ আঁতৰাই দিওঁ! প্ৰতিটো কাৰখানা শ্ৰমিকৰ হওক! আৰু মাটি কৃষকৰ বাবে!
  আৰু তাই বৰ পাম্প কৰা ছোৱালী! আৰু তাইৰ পেশীবোৰ ঢালাই ষ্টীলৰ দৰে।
  আৰু কেনেকৈ গায়;
  মই শান্তি যুদ্ধৰ বাজ,
  উজ্জ্বল তৰা অধীন জন্ম...
  পিতৃভূমিৰ বিশ্বাসী পুত্ৰ -
  প্ৰেম - মহান, বাস্তৱ!
  
  আমি এখন সুন্দৰ পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিম,
  য'ত এতিয়া সুখ থাকিব...
  কৰূব সূৰ্য্য উজ্জ্বল হওক,
  পবিত্ৰ, উচ্চ ৰাছিয়া!
  
  আমি আমাৰ সপোন পূৰণ কৰিম
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আৰু ধুনীয়া বস্তু নাথাকিব!
  ল"ৰাটোৱে তৰোৱাল আৰু তোমাক ওপৰলৈ তুলিব,
  সুখ আপোনাৰ ঠাই হওক!
  
  আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৌন্দৰ্য্যত,
  মোৰ ডাঙৰ পিতৃভূমি জিলিকি উঠাৰ সময় আহি পৰিছে!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে দৌৰিলেও,
  বিশ্বাস কৰক, আমি অতি সোনকালে কমিউনিজমৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  
  ওখ পৰ্বতৰ সৌন্দৰ্য্যৰ মহিমা,
  আৰু সুগন্ধি কাৰ্পেটৰ সৈতে সোণালী ষ্টেপ!
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা আৱৰ্জনাবোৰ ঝাড়ু দিম
  বিশ্বাস কৰক আমি আমাৰ জীৱনৰ বাবে আক্ষেপ নকৰো!
  
  আৰু পৃথিৱীৰ সকলো ঠিকেই থাকিব,
  কাৰণ সকলোতে সাম্যবাদৰ জয় হ"ব!
  যাৰ হাতত চেলেং আছে,
  মেচিনগান আৰু গুলী কোনে বেছি পছন্দ কৰে!
  
  আমি যি কৰিম সেয়া চিৰদিন থাকিব,
  মংগল গ্ৰহত ধেমালি কৰি চহৰ নিৰ্মাণ কৰোঁ আহক!
  স্লাভসকল ভয়ংকৰভাৱে শক্তিশালী,
  আমি বিশ্ববাসীক ক'ম - নমস্কাৰ!
  
  বৈ যোৱা তেজ বীজ সিঁচাৰ বাবে,
  যাৰ ওচৰত প্ৰেমৰ বীজ গজি উঠে!
  উপচন্দ্ৰ জগতৰ সকলোৰে বাবে ভাল হওক,
  কেৱল কপৌ নাইট নহ"ব!
  এনে গীতৰ পিছত খালী ভৰিৰে নাচি, জপিয়াই জপিয়াই জপিয়াব পাৰি। আৰু ছোৱালীজনী সাধাৰণতে আচৰিত আৰু ছুপাৰ ক্লাছ! ইয়াত উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই জিউগানভৰ প্ৰতিকৃতিখন ফালি পেলালে।
  কমিউনিষ্টসকলে গৰ্জন কৰে, আৰু জনসাধাৰণে আনন্দ কৰে: সকলোৱে পৰিৱৰ্তন বিচাৰে! অৰ্থনীতি আৰু ৰাজনীতি দুয়োটাতে গণতন্ত্ৰ বেছি।
  যাতে সংবাদ মাধ্যমত একনায়কত্ববাদী আৰু আৰ্থিক ডাঙৰ ডাঙৰ মানুহক ঠাট্টা কৰিব পাৰে। ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিও মানুহৰ ঘৃণিত হৈ পৰিল। তেওঁলোকে নষ্টালজিয়াৰে মনত পেলাইছিল য়েলচিনৰ সময়খিনি, যেতিয়া দোকানবোৰ সামগ্ৰীৰে ভৰি আছিল, আৰু টেলিভিছনত উলংগ মহিলা আৰু আকৰ্ষণীয় ৰাজনৈতিক অনুষ্ঠান দেখুওৱা হৈছিল। সেইটো ইমান ভাল আছিল!
  আমোদজনক ৰাজনীতি আৰু অশান্ত সংসদৰ কথা বহুতে মনত পেলাইছিল। এতিয়াৰ দৰে নহয় - যেতিয়া ডুমাত কেৱল কমিউনিষ্ট থাকে আৰু তেওঁলোকে সকলো সময়তে পক্ষত ভোট দিয়ে!
  সকলোৱে জিউগানভৰ পৰা ভাগৰি পৰিছিল আৰু বেয়াৰ পৰা বেয়াকৈ জীয়াই থকা মানুহবোৰে পৰিৱৰ্তন বিচাৰিছিল!
  ধুনীয়া নাটাছা ছ"ক"ল"ভাই এই প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল! যে পৰিৱৰ্তন আৰু নতুন কৃতিত্ব আহিব। যে ৰাছিয়ানসকলে মংগল গ্ৰহলৈ প্ৰথম উৰাজাহাজ চলোৱাই নহয়, আমেৰিকাতকৈও ভালকৈ জীয়াই থাকিব। আৰু যে তাই পাহাৰ লৰচৰ কৰিব! আৰু পাহাৰ গলিব আৰু জ্বলি যাব হাবি!
  কিন্তু এতিয়া ইতিমধ্যে নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলি আছে। ছোৱালীজনীয়ে গতি বাঢ়িছে। আৰু আনকি চিঞৰ-বাখৰ:
  - মই গগাৰিনৰ দৰে হ'ম! আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে সোণৰ পাহাৰ!
  আৰু কেনেকৈ জপিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰে। মুঠতে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হৈ নাটাছা ছ"ক"ল"ভস্কায়া নতুন সভানেত্ৰী হ"ল!
  জিউগানভৰ হাৰ্ট এটেক হৈছিল! আৰু নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমেৰিকাৰ সৈতে একক ৰাজ্য সৃষ্টি কৰোঁ আহক!
  আৰু গণভোট অনুষ্ঠিত হ"ল, আৰু এটা উমৈহতীয়া সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি হ"ল!
  এইখিনিতে সাধুকথাৰ অন্ত পৰে, আৰু শুনা সকলৰ বহুত বহুত ধন্যবাদ!
  TSAR ALEXEY NIKOLAEVICH - মহান
  আন এটা এ আই, যেতিয়া ১৯০৫ চনৰ ৫ জানুৱাৰীত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ওপৰত প্ৰয়াস কৰা হৈছিল। আৰু সম্ৰাটক বাকশ্বটৰ আঘাতৰ বাবে মাত্ৰ কেইচেণ্টিমিটাৰমানহে যথেষ্ট নাছিল । কিন্তু যদি অলপ হ"ল... জাৰৰ মৃত্যু হ"ল আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ আলেক্সেই নিকোলেভিচ ৰোমানভ নামমাত্ৰ ৰজা হৈ পৰিল। আৰু নিকোলাই আলেকজেণ্ডাৰভিচ ৰোমানভক তেওঁৰ অধীনত ৰিজেণ্ট নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। অসাধাৰণ বুদ্ধিমত্তাৰ, কঠোৰ আৰু দৃঢ় ইচ্ছাৰ মানুহ।
  নতুন সম্ৰাটৰ প্ৰথম পদক্ষেপ আছিল কুৰোপাটকিনৰ ঠাইত ব্ৰুচিলভ, আৰু ৰ"জডেষ্টভেনস্কিক নেবোগাটভক নিযুক্তি দিয়া।
  জাপানৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ স্থিতি কঠিন আছিল। ইতিমধ্যে প"ৰ্ট আৰ্থাৰ পতন ঘটিছে। কিন্তু মানচুৰিয়াত থকা বাহিনীসমূহ এতিয়াও তাৎপৰ্যপূৰ্ণ। ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াৰ ইউৰোপীয় অংশৰ পৰা নিৰ্বাচিত ৰেজিমেণ্টৰ আগমনৰ লগে লগে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ মানদণ্ড বৃদ্ধি পালে।
  কিন্তু জাপানীসকলে ইয়াৰ বিপৰীতে পূৰ্বৰ যুদ্ধবোৰত, আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওচৰত নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰেজিমেণ্টবোৰ তললৈ নমাই দিছিল।
  গতিকে মুকেন্দৰ যুদ্ধত কুৰোপাটকিনে সকলো সুযোগ পাইছিল। কেৱল কুৰোপাটকিন নিজেই আছিল এজন অগুৰুত্বপূৰ্ণ সেনাপতি।
  কিন্তু ব্ৰুচিলভ সঁচাকৈয়ে এজন মহান সামৰিক প্ৰতিভা। আৰু প্ৰায় সমান শক্তিৰ শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ সাজু। কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ হাতত জাপানীতকৈ ভাল ৰাইফল আছে, আৰু সৈন্য নিজেই ভাল হ"ব।
  ব্ৰুচিলভে যুদ্ধৰ বাবে ভালদৰে প্ৰস্তুতি চলাইছিল। ফ্লেংকবোৰ ঢাকি দি ডিফেন্সিভত আগবাঢ়িল। আৰু তেওঁ নিজকে শক্তিশালী কৰিলে। যুদ্ধৰ বাবে তেওঁৰ পৰিকল্পনা আছিল সহজ: জাপানীসকলক ডিফেন্সিভত ক্লান্ত কৰি পেলোৱা, আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া তেওঁলোক ক্লান্ত হৈ পৰে, তেতিয়া এটা পাল্টা আক্ৰমণেৰে বিষয়টো সমাধান কৰা।
  ব্ৰুচিলভ অৱশ্যে কৌশলী, কিন্তু কুৰোপাটকিন নহয়।
  আৰু যুদ্ধখন ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল আৰু দুসপ্তাহ ধৰি চলিছিল। আন আন কথাৰ লগতে ব্ৰুচিলভৰ হাতত আছিল ন"-হাউ, ধুনীয়া ছোৱালীৰ এটা গোটেই বেটেলিয়ন। খৰখেদাকৈ অবিবাহিত পুৰুষ আৰু যুৱতী সুন্দৰীৰ পৰা তেওঁক নিযুক্তি দি এমাহ ধৰি প্ৰশিক্ষণ লৈ যুদ্ধত পেলোৱা হৈছিল।
  আটাইতকৈ আমোদজনক কথাটো হ"ল সকলো ছোৱালী খালী ভৰিৰে আছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকে পৃথিৱী মাতৃৰ পৰা শক্তি লাভ কৰিছিল, আৰু গুলী আৰু খোলাৰ ওচৰত তেওঁলোকক অক্ষম কৰি তুলিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীৰ কমাণ্ড আছিল আনাষ্টেছিয়া অৰলোভা আৰু তেওঁৰ চাৰিগৰাকী সহায়িকা: নাটাছা, জ"য়া, অগাষ্টিনা আৰু স্বেটলানা।
  ডিফেন্স হাতত লৈ খাদ খান্দি ছোৱালীবোৰে জাপানীসকলৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে... আৰু তাৰ পিছত চামুৰাইবোৰে ডাঠ শিকলিৰে সোমাই সোমাই আহিছে। আৰ্টিলাৰীয়ে গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে হাতত মচিন ৰাইফলটো লৈ গ"ল। আৰু দূৰৰ পৰা জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰোঁ আহক।
  ইহঁত চোকা যোদ্ধা, ইয়াৰে বহুতেই চাইবেৰিয়ান চিকাৰী। ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ পিছতো চুটি স্কাৰ্ট আৰু মুকলি পেট পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজে।
  গুলী চলাই নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - ৰাছিয়া যুগ যুগ ধৰি এজন সন্ত হিচাপে বিখ্যাত,
  আমাৰ মহান ৰজা কেৱল আলেক্সেই,
  তুমি এজন যোগ্য পুত্ৰ, নিকোলাছক চিনি পাবা,
  আৰু মনতকৈও হৃদয় সত্য!
  যোদ্ধাসকলে সঠিকভাৱে গুলী চলায় আৰু দূৰৈৰ পৰা জাপানীসকলক নক আউট কৰে।
  আনাষ্টেছিয়াই গুলী চলাই কয়:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে, এটা সুন্দৰ সপোন!
  তাৰ পিছত নাটাছাই গুলী মাৰে, জাপানীসকলক নক আউট কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে'!
  জোয়াই গুলী চলায়, শত্ৰুক নমাই আনে আৰু হিচকি মাৰে:
  - নাই, শত্ৰুৰ সুযোগ আছে!
  তেওঁ সঠিকভাৱে গুলী চলায়, আৰু অগাষ্টিনে:
  - ভৱিষ্যত প্ৰজন্মৰ বাবে!
  পাঞ্চ আৰু স্বেটলানা, দুজন জাপানীক নমাই:
  - পবিত্ৰ নামবোৰৰ বাবে!
  যোদ্ধাসকলে কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই: সঁচাকৈয়ে শীতল!
  আৰু জাপানীসকলে গধুৰ লোকচানৰ সৈতে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। যদিও সিহঁত ওচৰ চাপি আহিছে। কিন্তু ছোৱালীবোৰে সঠিক আৰু ননষ্টপ শ্বুট কৰে। গুলীচালনা কৰে আৰু গুলীচালনা কৰে। গুলীচালনা কৰে আৰু গুলীচালনা কৰে। আৰু মোক নিৰাশ নকৰে৷ আৰু যেতিয়া চামুৰাই খুব ওচৰ চাপি আহিল, তেতিয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ অনমনীয়তা প্ৰদৰ্শন কৰে।
  আৰু খালী ভৰিৰে চামুৰাইৰ ওপৰত মাৰাত্মক বস্তু নিক্ষেপ কৰে। আৰু এতিয়া জাপানীসকল পাতল হৈ ৰেডউটত পৰিণত হৈছে। তেওঁলোকৰ ইমপালছন দুৰ্বল হৈ পৰে। আৰু ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে যোদ্ধাসকলে তেওঁলোকক চেবাৰ আৰু বেয়নেট লৈ সাক্ষাৎ কৰে। শেষৰ চামুৰাই শেষ কৰি দিয়ে।
  আৰু তেওঁলোকে অতি উৎসাহী দৃষ্টিৰে গান গায়।
  প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত জাপানীসকলক ক্লান্ত কৰি ব্ৰুচিলভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়ান সৈন্যই নিৰ্ণায়ক আক্ৰমণ চলাই জাপানীসকলক দক্ষিণলৈ খেদি পঠিয়াইছিল। কুৰোপাটকিনৰ দৰে নহয় ব্ৰুচিলভে নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰিছিল আৰু ৰৈ নোযোৱাকৈয়ে চামুৰাইক চলাইছিল। আৰু তেওঁ লগে লগে প"ৰ্ট আৰ্থাৰক দখল কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, ঠিক শত্ৰুৰ কান্ধত।
  আনাষ্টেছিয়া অৰলোভাৰ ঈগলৰ বেটেলিয়নৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে চহৰখনত সোমাই পৰিল।
  তেওঁলোকে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ গৈ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তেওঁলোকে জাপানীসকলক চেবাৰেৰে চেপি ধৰিলে। তেওঁলোকে কি ভাবিছিল, যে তেওঁলোকে দেশদ্ৰোহৰ দ্বাৰা প"ৰ্ট আৰ্থাৰক লৈ গৈছিল? কিন্তু ইয়াত চয়তান দুটা! ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এই চহৰখন পুনৰ দখল কৰি আছে।
  আৰু যদি আমাৰ মহিলাসকলে যুঁজ দিয়ে! সাধাৰণতে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল তেওঁলোকে আপোনাক নিৰাশ নকৰে!
  আৰু জাপানীসকলক কাটি পেলালে।
  আৰু বন্দীসকলে আঁঠু লৈ মহিলাৰ ভৰিৰ উদং, ধূলিময় তলুৱাত চুমা খাবলৈ বাধ্য হয়।
  তেওঁলোক আজ্ঞাকাৰী হৈ পৰে আৰু আনকি তেওঁলোকে ভাল পায়।
  এজন চামুৰাইয়ে নাটাছাৰ তলুৱা জিভাৰে চেলেকিলেই নহয়, ওপৰলৈ উঠি গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে তেওঁক জিভাৰে নাৰীত্বৰ হীৰাটোক চিকিৎসা কৰিবলৈ অনুমতি দিলে।
  তাৰ পিছত তাই যথেষ্ট মেকুৰীৰ দৰে গুণগুণাই উঠিল।
  যোদ্ধাসকলে বৰ ভাল কাম কৰিলে। আৰু এতিয়া বন্দীৰ স্তম্ভ খেদি পঠিওৱা হৈছে। ক"লৈ গৈছে জাপানৰ যুদ্ধ মনোভাৱ?
  প"ৰ্ট আৰ্থাৰ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত ব্ৰুচিলভৰ ৰাছিয়ান সৈন্য কোৰিয়ালৈ গুচি গ"ল।
  আৰু এনাষ্টেছিয়াৰ বেটেলিয়নটো আগবাঢ়ি যায়। বাটত চামুৰাই ধৰি লয়, আৰু ছোৱালীবোৰে জোৰকৈ আঁঠু লৈ।
  আৰু ধূলিময় গোৰোহা আৰু টেন কৰা শিঙত চুমা খায়।
  যুদ্ধ কৰা যোদ্ধা। আৰু ধেমেলীয়া।
  এনাষ্টেছিয়াই জপিয়াই উঠি খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি নাটাছাক সুধিলে:
  যুঁজিবলৈ শীতল নেকি?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - যিমান ভাল পায়?
  এনাষ্টেছিয়াই চকু টিপিয়াই ক'লে:
  - ভোদাত জিভা ব্যৱহাৰ কৰিলে কেনেকুৱা হয়?
  নাটাছাই আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মাত্ৰ চুপাৰ!
  গতিকে তেওঁলোকে আন এটা জাপানী বেটেলিয়ন ধ্বংস কৰিলে। বন্দীসকলক বান্ধি ৰাখিলে।
  তাৰ পিছত তেওঁলোকে খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে নাকত মান্য প্লাম দিলে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে চামুৰাই আৰু ব্ৰুচিলভৰ সৈন্যবাহিনীক চেপি ধৰিছে, সকলো চলি থাকে আৰু গতি বৃদ্ধি কৰে।
  ৰাছিয়াৰ সেনাই কোৰিয়াৰ একেবাৰে দক্ষিণ অংশ পালেগৈ। আৰু উপদ্বীপ জয় কৰিলে।
  ৰাছিয়াৰ স্ক্ৱাড্ৰনৰ এটা অংশ প"ৰ্ট আৰ্থাৰত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে। আৰু ৰাছিয়াৰ অভিযন্তাসকলে জাহাজবোৰ ডাঙৰ কৰি পুনৰ সংস্থাপন কৰিবলৈ ধৰিলে।
  স্থলভাগত চামুৰাই সম্পূৰ্ণ পৰাজয় হোৱাৰ পিছতো যুদ্ধ চলি থাকিল। সাগৰত জাপানীসকল অধিক শক্তিশালী আছিল। কিন্তু তেতিয়াই নেবোগাটভ আহিল। বাটত তেওঁ স্ক্ৱাড্ৰনক অধিক নিপুণভাৱে প"ৰ্ট আৰ্থাৰলৈ লৈ গ"ল। আৰু সেইবাবেই ৰাছিয়াৰ আৰ্মাডা শক্তিশালী হ"ল। ইয়াত এটা স্ক্ৱাড্ৰনও ক"লা সাগৰৰ পৰা ওলাই আহিল।
  নেবোগাটভ শক্তিৰ ফালৰ পৰা জাপানীসকলতকৈ কম আছিল যদিও বেছি নাছিল। বাস্তৱত ৰাছিয়াৰ জাহাজৰ মানদণ্ড ইয়াতকৈ বেয়া নহয়। দুই এজনৰ সংখ্যা কম। কিন্তু খোলাবোৰ অধিক কৱচ বিন্ধিব পৰা।
  নেবোগাটভ সাগৰলৈ গ"ল। টগোৱে যুদ্ধ দিলে। কিন্তু দেখা গ"ল যে ৰাছিয়াৰ সকলো গোলা বিস্ফোৰণ নহয় - বাৰুদ কেঁচা! আৰ্দ্ৰতা বেছি।
  কিন্তু নেবোগাটভে সময়মতে স্ক্ৱাড্ৰনটো পুনৰ প"ৰ্ট আৰ্থাৰলৈ ঘূৰাই দিলে আৰু এখনো জাহাজ হেৰুৱাব নোৱাৰিলে।
  আমি শ্বেল সলনি আৰু শক্তি পুনৰ ভৰোৱাত সময় কটাবলগীয়া হৈছিল। যেতিয়ালৈকে ক"লা সাগৰৰ পৰা স্ক্ৱাড্ৰন আহি নাপায়।
  যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল, লগতে ইয়াৰ খৰচো টানি লৈ গ"ল। দুয়োপক্ষই শান্তি স্থাপন কৰিব বিচাৰিছিল। কিন্তু জাপানীসকলে এতিয়াও সাগৰত প্ৰভাৱশালী স্থান দখল কৰি আছে।
  কিন্তু খোলাবোৰ সলনি কৰা হৈছে, আৰু ক"লা সাগৰৰ বহৰক ডাঙৰ-দীঘল কৰা হৈছে। আৰু একে সময়তে খালী ভৰিৰ ছোৱালীবোৰেও নিজকে ওপৰলৈ টানি আনিলে।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে জাহাজখন পূৰ্ণ গতিৰে যুদ্ধলৈ আগবাঢ়িল। বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰ ছোৱালীবোৰে জপিয়াই উঠি বন্দুকৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল। বন্দুক নিক্ষেপ কৰি গুলীচালনা কৰে।
  সুন্দৰীসকলে গুলী চলাই জাৰ্মান জাহাজবোৰ কাটি পেলালে। বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে এই কাম কৰিলে। যোদ্ধাসকল আছিল অতি চেক্সি আৰু পেশীবহুল। তেওঁলোকৰ লগত একোৱেই তুলনা কৰিব নোৱাৰি। জাপানীসকলে এনে ছোৱালীৰ লগত যুঁজিব নোৱাৰে।
  আৰু খোলাৰ খুন্দাত পাইপ সৰি পৰে।
  আৰু যোদ্ধাসকলে জপিয়াই উঠি চিঞৰি উঠে:
  - আমি চুপাৰ ক্লাছৰ ছোৱালী!
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ জিভা দেখুৱায়! আৰু তেওঁলোকে নিজকে গুলীয়াই মাৰে, চামুৰাইক পলাবলৈ নিদিয়ে। তেওঁলোকে আক্ৰমণাত্মকভাৱে সঁহাৰি জনায়। কিন্তু তেওঁলোকে সুন্দৰীৰ পৰা সঁহাৰি পায়। ইতিমধ্যে জাপানীজ ক্ৰুজাৰখন ডুব গৈছে। আৰু ছোৱালীবোৰে জপিয়াই উঠি খালী ভৰি দুখন জোকাৰি দিয়ে। ইমান ডাঙৰ চোৰ। যিটো একোৱেই বন্ধ কৰিব নোৱাৰে।
  যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে যুঁজি জপিয়াই পৰে। আৰু তেওঁলোকে প্ৰজেক্টাইলেৰে চামুৰাইক গুলীয়াই পেলায়। আৰু একে সময়তে সিহঁতে এতিয়াও চিঞৰি উঠে।
  নাটাছাই চিঞৰি উঠে:
  - গ্ৰেট জাৰ আলেক্সেই! তেওঁ বৰ জ্ঞানী হ"ব!
  জোয়াই হাঁহি হাঁহি গুলী চলাই আৰু ক"লে:
  - তেওঁ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ জ্ঞানী ! বৰ আচৰিত হ"ব!
  গতিকে জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি অগাষ্টিনেও গাইছিল:
  - আটাইতকৈ জ্ঞানীজন হ'ব!
  পৰৱৰ্তী Svetlana গুলীয়াই, শত্ৰুক চেপি ধৰি আৰু গুৰুগুৰু:
  - Alexey শীতল হয়!
  আনাষ্টেছিয়াই গুলী চলাই ক"লে:
  - পবিত্ৰ Rus' জন্য!
  আৰু সি তোমাকো মাৰিব! ছোৱালীবোৰ ইমান আচৰিত ধৰণে শীতল। আৰু তেওঁলোকে চামুৰাইক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলায়!
  আৰু তাৰ পিছত জাপানী যুদ্ধজাহাজখন ডুব গ"ল। আৰু চামুৰাইৰ বাবে বৰ ভয়ংকৰ হৈ পৰিল।
  আৰু ছোৱালীবোৰে মাত্ৰ প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে দৌৰি ঘূৰি ফুৰে। আৰু সিহঁতে নিজৰ ধুনীয়া ভৰি দুখন জিলিকি উঠে। সাধাৰণতে তেওঁলোক আচৰিত চোৰ।
  আৰু ইহঁতক আটাইতকৈ স্বাস্থ্যকৰ আৰু টেন কৰা দেখা যায়।
  ছামুৰাইক মাৰপিট কৰি আছে...
  আন এখন যুদ্ধজাহাজকো আক্ৰমণ কৰা হয়। ই টোগোৰ বহৰৰ বাবে উপযোগী হ"ব, অতি টান। আৰু ক"লা সাগৰৰ জাহাজবোৰ টানি উঠিল। শত্ৰুৰ ওপৰত প্ৰজেক্টাইল এটা লব কৰে।
  নাটাছা আৰু জ"য়াই নিজৰ বাৰ ইঞ্চিৰ অস্ত্ৰবোৰ আঙুলিয়াই দিলে। আৰু কেনেকৈ বনৰীয়া উন্মাদনাৰে গুলী চলাব। আৰু যুদ্ধজাহাজখনে এটা হিটও লৈ ভাঙি যাব।
  নাটাছা আৰু জোয়াই জপিয়াই উঠি খালী ভৰি জোকাৰি গৰ্জন কৰে:
  - আমি ডাইনী আৰু ধুনীয়া ধুনীয়া আৰু নাই!
  আৰু ছোৱালীবোৰে জিভা দেখুৱাইছে। আৰু কেনেকৈ চুদি যায়, বৰ কষ্টদায়ক হৈ পৰে।
  গতিকে তেওঁলোকে ট"গোৰ জাহাজখনত গুলীচালনা কৰিলে, তাৰ কৱচ ফাটি গ"ল, যেন তীখাটো উতলি গৈছে।
  আৰু তেনেকৈয়ে জাহাজখনে ঠাই ল"লে আৰু ডুব গ"ল।
  নাটাছা আৰু জোয়াই গাইছিল:
  - ৰুছে হাঁহি হাঁহি কান্দি গাইছিল! সেইবাবেই তাই পবিত্ৰ ৰুছ'!
  আৰু আকৌ ছোৱালীবোৰে লৈ জপিয়াই উঠিব!
  আৰু তেতিয়া অগাস্টিন আৰু স্বেটলানাক বাৰ ইঞ্চিৰ কামানৰ পৰা যেন আঘাত কৰা হ"ব। গতিকে জাহাজখনে ট"গোৰ পৰা লৈ যাব, ভাঙি ডুব যাব!
  ছোৱালীবোৰে নাক দেখুৱাই। তেওঁলোকে নিজেই ট"গোক ধৰিলে। আৰু ধুনীয়া ছোৱালীবোৰক তেওঁলোকৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। ট"গোৱে যোদ্ধাসকলৰ উদং গোৰোহাত চেপি ধৰিলে আৰু ওঁঠ দুটা চেলেকিলে। আপাত দৃষ্টিত তেওঁ ভাল পাইছিল...
  বাৰু, ছোৱালীবোৰ ছুপাৰ, অৱশ্যেই!
  আৰু সাধাৰণতে, এটা শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ ৰুটি! আৰু তেওঁলোকে শত্ৰুক চকু টিপিয়াই কয় যে আমি ইয়াতকৈ গুৰুতৰ কাম এটা কৰিলে আপত্তি নাই!
  জাপানী বহৰ ডুব গৈছে। আৰু ব্ৰুচিলভ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে জাপানতেই অৱতৰণ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  গতিকে দ্বীপসমূহত ৰাছিয়াৰ আন এখন বৃহৎ প্ৰদেশ থাকিব। আৰু ৰাছিয়াৰ শাসকজন নিজেই হ"ব জাপানী মিকাডো।
  একে সময়তে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ পৰা অহা ভাবুকি চিৰদিনৰ বাবে নাইকিয়া হ"ব। আৰু ৰাজসেনাক যুদ্ধপ্ৰিয় আৰু সাহসী সৈন্যৰে ভৰি পৰিব।
  গতিকে জাপানক সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰাৰ কাৰণ আছিল। আৰু সৈন্য মহানগৰলৈ বদলি হ"ল।
  ছোৱালীকেইজনী আৰু তেওঁলোকৰ বেটেলিয়নে স্থলভাগত চামুৰাইৰ সৈতে যুদ্ধত নামিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে সুনিৰ্দেশিত গুলী, চেবাৰ আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চামুৰাইক লগ পাইছিল।
  ধুনীয়া নাটাছাই খালী ভৰিৰে নেমু এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - জাৰ আৰু পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তাই জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে।
  গৰ্জিয়াছ জোয়াইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - প্ৰথম কোৱা ৰুছৰ বাবে'!
  আৰু তাই চামুৰাইকো মাৰিলে।
  ইয়াত ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনে থুপ খাই চিঞৰিলে:
  - মা ৰাণীক গৌৰৱ!
  আৰু তাই শত্ৰুকো বিন্ধিলে।
  এনাষ্টেছিয়াও পাগল হৈ পৰিল, খালী ভৰিৰে গোটেই বেৰেল এটা বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰি জাপানীসকলক বহু দূৰলৈ সিঁচৰতি কৰি পেলালে:
  - মহান রাশিয়ান সাম্রাজ্য মহিমা!
  আৰু স্বেটলানাই আঘাত কৰিলে। তাই জাপানীসকলক উটুৱাই লৈ গ"ল আৰু উদং গোৰোহাৰে ধ্বংসাত্মক নেমুটোৰ ওচৰত হাৰ মানিলে।
  হাওঁফাওঁৰ ওপৰত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন সীমান্তলৈ!
  নাটাছাই জাপানীসকলক নখৰে কোবাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - চিৰন্তন Rus'ৰ বাবে!
  আৰু তাই চামুৰাইকো কাটিলে:
  এক্সেলেণ্ট জোয়াই লৈ জাপানীসকলক আঘাত কৰিলে। খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তাই চিঞৰি উঠিল:
  - একক আৰু অবিভাজ্য ৰাজকীয় সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হুইচেল মাৰিলে। কিশোৰীগৰাকী যে বহুত ডাঙৰ হৈ গৈছে, বুকুখন ওখ, কঁকালটো সংকীৰ্ণ, নিতম্ব মাংসল হৈ পৰিছে, সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। ইতিমধ্যে তাইৰ হাতত আছিল এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক, পেশীবহুল আৰু সুস্থ আৰু শক্তিশালী মহিলাৰ আকৃতি । আৰু মুখখন ইমান সৰু। কষ্টেৰে ছোৱালীজনীয়ে প্ৰেমৰ হেঁপাহ দমন কৰিলে। মাত্ৰ সিহঁতক আদৰ কৰিবলৈ দিয়ক। আৰু আন এজনী ছোৱালীৰ লগত ভাল, অন্ততঃ তাই নিজৰ কুমাৰীত্ব ল"ব নোৱাৰে৷
  কুল জোয়াই অতি নিপুণভাৱে খালী ভৰিৰে জাপানীসকলৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু ই অতি সফলতাৰে কাম কৰে।
  অগাস্টিন এজন অতি লাল চুলিৰ আৰু লগতে অতি ধুনীয়া। আৰু সাধাৰণতে বেটেলিয়নত এনেকুৱা আচৰিত ছোৱালী আছে, মাত্ৰ সৰ্বোচ্চ ৰিলিচ।
  অগাষ্টিনে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - গ্ৰেট ৰাছিয়াক মহিমামণ্ডিত কৰা হওক!
  আৰু লগতে ই কেনেকৈ ঘূৰি থাকে।
  কি ছোৱালী, কি সুন্দৰী!
  এনাষ্টেছিয়াইও জপিয়াই পৰে। ইমান ডাঙৰ ছোৱালী দুমিটাৰ ওখ আৰু ওজন এশ ত্ৰিশ কিলোগ্ৰাম। একে সময়তে তাই মোটা নহয়, গলি যোৱা পেশী আৰু ড্ৰাফ্ট ঘোঁৰাৰ ক্ৰুপ। তাই পুৰুষক বৰ ভাল পায়। সন্তান জন্ম দিয়াৰ সপোন। কিন্তু এতিয়াও কাম হোৱা নাই৷ বহুতে তাইক কেৱল ভয় কৰে। আৰু এগৰাকী অতি আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী।
  তাইৰ মানুহবোৰে নহয়, তাই নিজেই নিৰ্লজ্জভাৱে অনুৰোধ কৰে। লাজ আৰু লাজ নোহোৱাকৈ।
  আৰু তাইৰ ভাল লাগে। সক্ৰিয় দল হওক।
  একে সময়তে এনাষ্টেছিয়া এগৰাকী আচৰিত যোদ্ধা। আৰু তাই বহু কৃতিত্ব সম্পন্ন কৰিলে। এনাষ্টেছিয়াই তেওঁলোকৰ বেটেলিয়নৰ কমাণ্ড কৰে।
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - দেশৰ ওপৰত পোহৰ পৰিব!
  শ্বেতলানাই খালী ভৰিৰে নেমু এটা দলিয়াই ফুচফুচাই কয়:
  - মহান রাশিয়ান সাম্রাজ্য মহিমা!
  মহৎ জোয়াইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে থ্ৰ" কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ মহিমাৰ বাবে!
  অগাস্টিনে চিঞৰিছে:
  - অপাৰ্থিৱ দুখৰ সৈতে!
  আৰু খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা উপহাৰ এটাও উৰি যায়।
  তাৰ পিছত আনাষ্টেছিয়াই হাউলিবলৈ আৰম্ভ কৰে। খালী ভৰিৰে গোটেই গোট এটা গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু নায়ক ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - বগা ঈশ্বৰৰ নামত!
  নাটাছাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - খ্ৰীষ্টৰ নামত!
  আৰু তাই দুটামান গুলী মাৰিলে।
  আৰু এনাষ্টেছিয়াই মেচিনগানেৰে গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। তাই বৰ চতুৰতাৰে কৰিলে।
  মুঠতে ছোৱালীজনী জন্তু।
  খালী ভৰিৰ নাটাছাই অহংকাৰেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মই আচলতে এজন ছুপাৰমেন!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে।
  খালী ভৰিৰ জোয়াইও গুলী চলালে। জাপানীসকলক গুলীয়াই মাৰি পেলালে।
  টুইট কৰা হৈছে:
  - ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ!
  আৰু খালী ভৰিৰে তাই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে।
  অগাস্টিনেও চিঞৰি উঠিল:
  - পবিত্ৰ Rus' জন্য!
  আনাষ্টেছিয়াই জাপানীসকলৰ ওপৰত গোটেই বাকচ এটা লঞ্চ কৰিলে। আৰু তাই তাক লৈ উন্মাদ ক্ৰোধেৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - Svarog জন্য!
  নাটাছাই লৈ চিঞৰি ক"লে:
  - এটা নতুন ব্যৱস্থাৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে!
  Svetlana bleated:
  - ইস্পাতৰ পেশীৰ বাবে!
  আৰু তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰিলে।
  খালী ভৰিৰ জোয়াইও লৈ চিঞৰিলে:
  - প্ৰেম আৰু যাদুৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰি গতিশীল।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে গ্ৰেনেডৰ বাকচ এটা লৈ চিঞৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মংগল গ্ৰহৰ সীমাৰ বাহিৰলৈ যাওক!
  এনাষ্টেছিয়াই ডাইনামাইটৰ বেৰেল এটাও লঞ্চ কৰিব আৰু বিৰবিৰাই থাকিব:
  - ৰাছিয়াৰ বিশ্ব ব্যৱস্থাৰ বাবে।
  আৰু নাটাছাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সুখৰ নতুন পথৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীবোৰে একেলগে হাঁহিব।
  আৰু ইমানেই ডাঙৰ! ছোৱালীবোৰ আচৰিত!
  জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সৈন্য টকিঅ"ৰ দিশে আগবাঢ়িছিল।
  ৰাছিয়াৰ সেনাই টকিঅ"ত আক্ৰমণ কৰে।
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী আগবাঢ়ি গ"ল: অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটা।
  শিশুসকলে জাপানীসকলক নিঃশেষ কৰি সাম্ৰাজ্যিক ৰাজপ্ৰসাদৰ দিশে আগবাঢ়িল। মিকাডোৱে গম্ভীৰভাৱে ঘোষণা কৰিলে যে তেওঁ ৰাজধানী এৰি নাযায় আৰু চিৰদিনৰ বাবে তাতেই থাকিব।
  অলেগে চামুৰাইজনৰ ওপৰত এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, নিজৰ মাজতে চিঞৰি উঠিল:
  - Rus' কেতিয়াও আত্মসমৰ্পণ নকৰে!
  মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰে নেমু এটা লঞ্চ কৰিলে আৰু দাঁত উদং কৰি কুটি কুটিলে:
  - আমি জয়ী হম বা মৰিম!
  আৰু ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়ন ভাঙি মিকাডোৰ ৰাজপ্ৰসাদলৈ সোমাই যায়। সকলো ছোৱালীয়ে ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল, কেৱল পেণ্টী পিন্ধিছিল। আৰু এইবোৰ প্ৰায় উলংগ হৈ নায়িকাৰ দৰে যুঁজে।
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - নিকোলাই, তুমি এজন মিকাডো!
  নাটাছাইও উদং অংগটোৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো লঞ্চ কৰিলে আৰু দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ ৰজা আটাইতকৈ শীতল!
  আৰু কেনেকৈ মুকুতাৰ দৰে জিলিকি উঠিব! আৰু এনেকুৱা এগৰাকী চকু কপালত তুলিব পৰা ছোৱালী।
  খালী ভৰিৰ জোয়াইও আনন্দত চিঞৰি উঠে আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে:
  - মই মনোবিজ্ঞানৰ বিজয়ী!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱালে।
  নিজৰ চামুৰাই ধ্বংস কৰে।
  সেই ৰঙা চুলিৰ চয়তান অগাষ্টিনেও গুলী চলায়। আৰু ইমান সঠিকভাৱে কৰে। জাপানীসকলক তললৈ কাটি পেলায়।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ পবিত্ৰ দেশৰ মহিমা!
  আৰু দাঁত উদঙাই দিয়ে!
  বীৰ মহিলাও স্বেতলানাই নিক্ষেপ কৰিব গোটেই বাকচ বিস্ফোৰক।
  আৰু জাপানীসকলে সকলো দিশতে উৰি গ"ল।
  ছোৱালীবোৰে আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়ি যায়, প্ৰতিপক্ষক চেপি ধৰে। স্পষ্ট সফলতা লাভ কৰা। তেওঁলোকে ভাবুকিদায়ক অনুগ্ৰহ, আৰু অক্লান্ত হেঁচা, আৰু দুৰ্বলতাৰ অনুপস্থিতি অনুভৱ কৰে। আৰু খালী স্তনটোৱেই হৈছে অজেয়তা আৰু অডুব যোৱাৰ সৰ্বোত্তম নিশ্চয়তা।
  জাপানীসকলক কাটি পেলোৱা আনাষ্টেছিয়াই চিঞৰি উঠে:
  - ওক গছৰ হাত, সীহৰ মূৰ!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ছামুৰাই সিঁচৰতি কৰে।
  আধা উলংগ নাটাছাইও গুলী চলাই আছে।
  জাপানীসকলক থেতেলিয়াই পেলায়। আৰু সেইবোৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰি ভাঙি পেলায়।
  ৰাজপ্ৰসাদৰ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে। আৰু খালী ভৰিখনে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  ভয় খাই জাপানীসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। টুকুৰা টুকুৰকৈ ভাঙি যায়।
  টাৰ্মিনেটৰ গাৰ্লে কয়:
  - পেৰুন আমাৰ লগত থাকক!
  খালী ভৰিৰ জোয়া নামৰ এগৰাকী ভয়ংকৰ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীয়ে নিজকে গুলীয়াই হত্যা কৰি মিলিটাৰিষ্টসকলক ধ্বংস কৰে। তাই দাঁত উদঙাই দিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে কুকুৰাই ক"লে:
  - আমি সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰাছিয়াৰ নাইট!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে ছোৱালীজনীয়ে। শত্ৰুক সিঁচৰতি কৰি পেলালে।
  কুল জোয়াই লৈ আকৌ গাইছিল:
  - সুভৰভে তাক আগলৈ চাবলৈ শিকাইছিল! আৰু উঠিলে মৃত্যুৰ আগলৈকে থিয় হ"ব!
  আৰু তাই হাঁহি এটা মাৰি দাঁত দুটা উদঙাই দিলে।
  অগ্নিময় অগাস্টিনেও গাইছিল আৰু ভুকুৱাইছিল:
  - নতুন সীমান্তলৈ!
  আৰু তাই হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - আৰু আমি সদায় আগবাঢ়ি আছো!
  স্বেতলানা বীৰ ছোৱালীজনীয়েও শত্ৰুক আঘাত কৰিলে। তাই ইম্পেৰিয়েল গাৰ্ডক সিঁচৰতি কৰি চিঞৰিলে:
  - যুগৰ কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডবোৰ উৰি যায়।
  ছোৱালীবোৰে শত্ৰুক হেঁচা মাৰি ধৰে। তেওঁলোকৰ মনত আছে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষা, যিটো যুগ যুগ ধৰি পাহৰিব নোৱাৰি।
  এহ, বাস্তৱ ইতিহাসত এনে সেনাই কেনেকৈ হেৰুৱাব পাৰে, আনকি জাপানীসকলৰ ওচৰতো?
  কি লাজৰ কথা।
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু হুইচেল মাৰে:
  - ৰাছিয়ান সীমান্তৰ বাবে!
  নাটাছাইও খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক কিবা এটা লঞ্চ কৰিলে আৰু দাঁত উদং কৰি হতাশ হৈ চিঞৰিলে:
  - ইয়াত নতুন সফলতা!
  আৰু তাই জাপানীসকলক এটা পাক দিলে।
  আৰু ইয়াত উদং গোৰোহা লৈ জোয়াইও ইয়াক লৈ মাৰিব। আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে তাই গ্ৰেনেড এটা লৈ নিক্ষেপ কৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - আমি শত্ৰুৰ নিৰ্দেশৰ ওচৰত বলি নহওঁ!
  আৰু তাই মুখখন উদঙাই দিলে!
  এথলীটৰ আকৃতিৰ এগৰাকী ধুনীয়া, অতি কম বয়সীয়া ছোৱালী। আৰু অতি সাহসী।
  আৰু অগাষ্টিনে জাপানীসকলৰ বিষয়ে এটা ধিক্কাৰ দিব। সি সিহঁতক চেপি ধৰে আৰু অতি নিপুণভাৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু শত্ৰুক সিঁচৰতি কৰে যেন বটলবোৰ বলৰ পৰা উৰি গৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - চকলেট, সেইটোৱেই আমাৰ পথ!
  অগাষ্টিনে সঁচাকৈয়ে চকলেট ভাল পায়। আৰু ৰজাৰ অধীনত বজাৰবোৰ সামগ্ৰীৰে ভৰি থাকে। ছাৰ নিকোলাছৰ বিষয়ে আপুনি কি ক"ব পাৰে? এতিয়া, হেৰুৱা ৰজা আমাৰ চকুৰ সন্মুখত মহান ৰজালৈ পৰিণত হৈছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ৰজাৰ মৃত্যু হ"ল, কিন্তু তেওঁৰ পুত্ৰ আলেক্সেই মহান হৈ পৰে! আৰু ইয়াৰ বাবে প্ৰয়োজন মাথোঁ ছোৱালীবোৰে ফ্ৰণ্টত যুঁজিব লাগে।
  আৰু দুজনমান শিশু নায়ক যিয়ে জাপানীসকলক মাউণ্ট ভাইছ"কায়া দখল কৰাত বাধা দিছিল। যেতিয়া প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ভাগ্য নিৰ্ণয় কৰা হৈছিল।
  গতিকে ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্য অপমানিত হ"ল।
  শ্বেতলানাই হত্যাৰ নলীও নিক্ষেপ কৰি মেচিনগানেৰে সাম্ৰাজ্যিক প্ৰাসাদৰ বাহিৰৰ দেৱাল ভাঙি পেলায়।
  এতিয়া ছোৱালীবোৰে কোঠাবোৰত দৌৰি ফুৰিছে। যুদ্ধ শেষ হ"বলৈ ওলাইছে।
  এনাষ্টেছিয়াই উৎসাহেৰে কৈছে:
  - মোৰ বিশ্বাস যে ভাগ্যই মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  নাটাছা, হত্যাকাৰী জুইৰ গুলীচালনা। বিৰোধীক এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰি থাকোঁতে তেওঁ টুইট কৰে:
  - মোৰ নিশ্চয় ভাগ্য ভাল হ'ব!
  আৰু আকৌ এটা খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেড এটা উৰি যায়।
  আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে জোয়াক তাইৰ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা এযোৰ বান্ধি থোৱা বোমাত খুন্দা মাৰিব। আৰু বিপক্ষক ভাঙি পেলাব।
  তাৰ পিছত তেওঁ হাঁহিত ফাটি যায়:
  - মই ধুমকেতুৰ ছোৱালী।
  আৰু পুনৰ নিজৰ পৰা মৃত্যুৰ অগ্নিময় জিভাবোৰ পেলাই দিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিন, এই টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে ইতিমধ্যে লৰালৰি কৰিছে। কেনেকৈ তাই সকলোকে লৈ সকলোকে লেপ দিলে। সৰলভাৱে মহান।
  যুদ্ধৰ প্ৰকৃত ডেমিউৰ্জ যি যোদ্ধা।
  আৰু সি নিজৰ মাজতে চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ ক্ৰুৰ সাহস সৰ্বোচ্চ!
  আৰু তেতিয়াই স্বেটলানা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ইমান শীতল আৰু জিলিকি থকা। তেওঁ নিজৰ উন্মাদ শক্তিৰে সকলোকে সংক্ৰমিত কৰে। মূলতঃ যিকোনো শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম।
  আৰু যোদ্ধাই মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে। আৰু ঘোঁৰাতকৈ ডাঙৰ। এইজনী ছোৱালী।
  স্বেটলানা খিকিন্দালি আৰু গৰ্জন কৰে:
  - ক'লা কেভিয়াৰৰ সৈতে বেঙেনাৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - মংগল গ্ৰহত আপেল গছ ফুলিব!
  মিকাডোৱে হাৰা-কিৰি কৰিবলৈ সাহস নকৰি আত্মসমৰ্পণৰ চুক্তিত স্বাক্ষৰ কৰিলে। দ্বিতীয় ছাৰ আলেক্সেইক জাপানৰ নতুন সম্ৰাট ঘোষণা কৰা হয়। একে সময়তে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানত তেওঁলোকে স্বেচ্ছাই ৰাছিয়াত যোগদানৰ বাবে গণভোটৰ প্ৰস্তুতি চলাইছে।
  যুদ্ধ প্ৰায় শেষ হৈ গৈছে। শেষৰ ইউনিটবোৰে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ একেলগে ৰাখিছে।
  ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে বন্দীসকলক শাৰী পাতিছিল। পুৰুষে আঁঠু লৈ ছোৱালীবোৰৰ উদং ভৰিত চুমা খাব লাগিব। আৰু জাপানীসকলে এই কামটো অতি উৎসাহেৰে কৰে। এই কথাই তেওঁলোককো সন্তুষ্ট কৰে।
  অৱশ্যে তেওঁলোক এনেকুৱা সৌন্দৰ্য্য। আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন অলপ ধূলিময় হোৱাটোও ঠিকেই আছে৷ ইয়াতকৈও ভাল আৰু স্বাভাৱিক৷ বিশেষকৈ যেতিয়া ইহঁতক টেন কৰা হয়। আৰু ইমান ৰুক্ষ।
  জাপানীসকলে তেওঁলোকৰ উদং তলুৱাত চুমা খাই ওঁঠ চেলেকি লয়। আৰু ছোৱালীজনীয়ে ভাল পায়।
  এনাষ্টেছিয়াই পেথ'ছৰ সৈতে টোকা:
  - কোনে কৈছিল যুদ্ধ নাৰীৰ বাবে নহয়?
  উত্তৰত নাটাছাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - নাই, যুদ্ধ আমাৰ বাবে প্ৰত্যাশাৰ আটাইতকৈ মধুৰ সময়!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱালে। ইমান সঁচাকৈয়ে অপমানজনকভাৱে চুমা খোৱাটো সঁচাকৈয়ে কিমান ডাঙৰ কথা।
  জোইকাৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোত চুমা খায়। ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত চিঞৰি কয়:
  - এইটো বৰ ডাঙৰ কথা! মই এটা ধাৰাবাহিকতা বিচাৰিম!
  ৰেড অগাষ্টিনে সতৰ্ক কৰি দিছিল:
  - বিয়া পৰ্যন্ত কুমাৰীত্ব ৰাখক! আৰু আপুনি ইয়াক লৈ সুখী হ"ব!
  খালী ভৰিৰ জোয়াই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - মোৰ পবিত্ৰ ভূমি মহিমামণ্ডিত হওক! কিন্তু নিৰ্দোষতাই কেৱল আঘাত দিয়ে!
  ছোৱালীজনীয়ে মুখত হাঁহি এটা মাৰিলে।
  স্বেতলানাই গৌৰৱেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - মই এটা বেশ্যালয়ত কাম কৰিছিলো। আৰু মোক কুমাৰীত্বৰ প্ৰয়োজন নাই!
  খালী ভৰিৰ জোয়াই খিকিন্দালি কৰি সুধিলে:
  - কেনেকৈ ভাল লাগিল?
  স্বেতলানাই আন্তৰিকতাৰে আৰু নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - হয়তো ইয়াতকৈ ভাল হ"ব নোৱাৰে!
  আধা উলংগ জোয়াই সঁচাকৈয়ে ক"লে:
  - প্ৰতি নিশাই সপোন দেখিছোঁ যে কেনেকৈ এজন মানুহে মোক দখল কৰে। ইমান শীতল আৰু ভাল লাগিল। আৰু মই আৰু একো নিবিচাৰো৷
  স্বেটলানাই ছোৱালীজনীক পৰামৰ্শ দিলে:
  - যুদ্ধৰ পিছত মস্কো বা চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ আটাইতকৈ সন্মানীয় বেশ্যালয়লৈ যাব পাৰে। বিশ্বাস কৰক, তাত আপুনি ভাল পাব!
  আধা উলংগ জোয়াই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - এই কথাটো আপুনি ভাবিব লাগে!
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি বন্দীসকলক ধৰ্ষণ কৰিব পাৰিম?
  এই ধেমালিত ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে।
  সাধাৰণতে ইয়াৰ সৌন্দৰ্য্যবোৰ মেজাজী। আৰু ভালপোৱা মানুহবোৰ ভয়ংকৰ। যুদ্ধই ছোৱালীক আক্ৰমণাত্মক কৰি তোলে। যোদ্ধাসকলে চুমা বিচাৰি বন্দীসকলৰ ফালে খালী ধূলিময় ভৰি দুখন ঠেলি দি থাকিল। মোৰ ভাল লাগিল।
  তাৰ পিছত আৰু আমোদজনক অভিনয় আৰম্ভ হ"ল। বিশেষকৈ আতচবাজীয়ে আকাশলৈ গুলী চলাইছিল। আতচবাজী প্ৰদৰ্শন কৰা হয়। আৰু বহুত মজা লাগিছিল। সংগীত বাজি আছিল আৰু ঢোল বাজি আছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই জাপান জয় কৰে। যিটো সাধাৰণতে সকলোৱে আশা কৰা ধৰণৰ আছিল। ৰাছিয়াৰ সেনাৰ কৰ্তৃত্ব আছিল অতি উচ্চ। খালী ভৰিৰ জাপানী মহিলাৰ বহুত গায়ন-বায়ন।
  সকলো ধুনীয়া আৰু চহকী... ৰাছিয়াতে নিজেই জয়ৰ ওপৰত আনন্দৰ সৃষ্টি হয়। অৱশ্যে সকলোৱে সুখী হোৱা নাছিল। মাৰ্ক্সবাদীসকলৰ বাবে এইটো এটা চেপি ধৰা আঘাত। ৰজাৰ কৰ্তৃত্ব মজবুত হৈ পৰিল। আৰু তেওঁৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাইছে। সমাজত সমৰ্থন অপৰিসীম।
  জাপান বিজয়ৰ পিছত ৰাছিয়াই চীনলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ নীতি অব্যাহত ৰাখিছিল। চীনৰ অঞ্চলসমূহে স্বেচ্ছাই গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি সাম্ৰাজ্যত যোগদান কৰে। ৰিজেণ্ট নিকোলাই ৰোমানভ, দক্ষিণ-পূবত ৰাছিয়াৰ সম্প্ৰসাৰণৰ এক অতি সফল নীতি অনুসৰণ কৰিছিল। ক্ৰমান্বয়ে চীনক গিলি পেলোৱা হ"ল।
  বিপ্লৱী উত্তাল পৰিস্থিতিৰ পৰা হাত সাৰি জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ অৰ্থনীতিয়ে দ্ৰুত অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰে। ই ৰাস্তা-ঘাট, উদ্যোগ, কাৰখানা, দলং আৰু বহুতো নিৰ্মাণ কৰিছিল। দেশত ৰুটি আৰু বহু সামগ্ৰী বিক্ৰী হৈছিল।
  ইয়াত বিশ্বৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী বোমাৰু বিমান উৎপন্ন হৈছিল: ইলিয়া মুৰোমেট আৰু স্ব্যাটোগ"ৰ বোমাৰু বিমান, আৰু আটাইতকৈ দ্ৰুততম লঘু টেংক লুনা-২। আৰু তাত আছিল তিনি মিলিয়ন সৈনিকৰ বিশাল সেনাবাহিনী - জাৰ্মানতকৈ পাঁচগুণ ডাঙৰ শান্তিৰ সময়ৰ সেনাবাহিনী।
  কিন্তু কাইজাৰ উইলহেমে তথাপিও সেইটো লৈ মূৰটো সোমাই দিলে। তদুপৰি চাৰাজেভোত অষ্ট্ৰিয়াৰ সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰীজনৰ হত্যাকাণ্ডই যুদ্ধৰ কাৰণ হৈ পৰিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে দুটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  জাৰৰ সৈন্যই তেওঁলোকৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। চীনৰ অঞ্চলসমূহৰ বাবে, উচ্চ জন্মৰ হাৰ বজাই ৰাখি মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস পোৱাৰ বাবে জাৰবাদী ৰাছিয়াত বিপুল জনসংখ্যা আছিল। আৰু তাই এটা বিশাল সৈন্যবাহিনী সংগঠিত কৰিব পাৰিছিল।
  তদুপৰি জনসংখ্যা প্ৰধানকৈ ডেকা আৰু আক্ৰমণাত্মক।
  আঘাতৰ সন্মুখীন হোৱা অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী লগে লগে ফাটি গ"ল। জাৰ সৈন্যই সহজেই সংখ্যাতকৈ বেছি জাৰ্মানক চেপি ধৰি পূব প্ৰুছিয়া দখল কৰি কনিগছবাৰ্গক ঘেৰি ধৰিলে।
  হিণ্ডেনবাৰ্গে ৰাছিয়ানসকলক আঘাত কৰি পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও জাৰ সেনাৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব অতি বেছি বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও মেচিনগান, লাইট টেংক "লুনা"-২ য়ে নিজকে পাল্টা আক্ৰমণৰ বাবে অতি ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ হিচাপে দেখুৱাইছিল।
  পৰাজিত হৈ হিণ্ডেনবাৰ্গে পলায়ন কৰে। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অডাৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। দক্ষিণে লগে লগে লভভ আৰু প্ৰজেমিছল লোৱা হ"ল। জাৰবাদী সৈন্য আগবাঢ়িল আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলে আতংকিত হৈ পলায়ন কৰি আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  তুৰস্কৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশে জাৰ্মানসকলক লাভ কৰাত বিশেষ সহায় কৰা নাছিল। যদিও ইয়াৰ ফলত কিছুমান শক্তিৰ মন বিচলিত হৈছিল। কিন্তু ৰাছিয়ানসকলে অষ্ট্ৰিয়ালৈ আগবাঢ়ি গৈ থাকিল। আৰু পেৰিছৰ ওচৰত জাৰ্মানসকলক প্ৰহাৰ কৰা হ"ল।
  পশ্চিম দিশত নিজৰ সৈন্যক গুৰুতৰভাৱে দুৰ্বল কৰি তোলা অডাৰ নদীৰ অঞ্চলতহে জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়াৰ ৰেজিমেণ্টৰ অগ্ৰগতি বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কিন্তু দক্ষিণত জাৰ সেনাই শত্ৰুক খেদি পঠিয়ালে। ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ব্ৰুচিলভ সদায়ৰ দৰেই নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম ৰূপত আছে।
  আৰু তাৰ পিছত বুডাপেষ্টক ঘেৰি ধৰিলে... আৰু ব্ৰাটিছলাভা আৰু ক্ৰাকোক লৈ যোৱা হ"ল। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্য প্ৰাগৰ কাষ চাপিছে।
  দক্ষিণে এছিয়া মাইনৰ বন্দী হ"ল, বাগদাদ পতিত হ"ল, ৰাছিয়াই ইস্তানবুল দখল কৰিলে।
  সম্ৰাট ফ্ৰান্সে শান্তি লাভৰ বাবে অনুৰোধ জনাই উইলহেমৰ ওচৰলৈ গৈছিল। তদুপৰি ইটালীয়ে ইতিমধ্যে অষ্ট্ৰিয়ানসকলক আক্ৰমণ কৰি দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিছিল।
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্যক বাধা দিব নোৱাৰি। গতিকে প্ৰাগ লোৱা হয়। আৰু শীতকালত ৰজাৰ ৰেজিমেণ্টবোৰ বৰফ পাৰ হৈ বাৰ্লিনলৈ গুচি যায়। আৰু ফেব্ৰুৱাৰী মাহত তেওঁলোকে জাৰ্মানীৰ ৰাজধানী ঘেৰাও সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে ভিয়েনাত ভাঙি গ"ল, অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী বিভাজিত হৈ পৰাজিত হ"ল।
  ১৯১৫ চনৰ ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীত জাৰ্মানীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰে। ৰাছিয়াৰ সৈন্য পুনৰ বাৰ্লিনত প্ৰৱেশ কৰে।
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ৰাছিয়াই বহু ভূখণ্ড লাভ কৰিলে। সীমান্ত অডেৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। ৰাছিয়াই নিজৰ ৰচনাত আল্পছ পৰ্বতমালা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ এটা অংশ দক্ষিণত ইটালীয়ে নিজৰ অধীনলৈ আনে। আৰু যুগোস্লাভিয়া ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ হৈ পৰিল। হাংগেৰী আৰু চেক ৰাজ্য ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰে। পোলেণ্ড ৰাজ্যত ক্ৰাকো অন্তৰ্ভুক্ত হৈ বিশাল হৈ পৰিল। কোনিগছবাৰ্গ ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশৰ অংশ হৈ পৰে, গালিচিয়া আৰু বুকোভিনাও। ট্ৰেন্সিলভেনিয়া ৰোমানিয়ান হৈ পৰিল। ইজিপ্তৰ আগতে তুৰস্ক, আৰু ইৰাক, ছিৰিয়া আৰু মক্কাত থকা আৰব ভূমিৰ সৈতে মিলি ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ডত পৰিণত হয়। কেৱল ইংৰাজেহে বাছৰা দখল কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  অতি সোনকালেই ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ছৌদি আৰব সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰে। আৰু জাৰ্মানীৰ ওপৰত বিশাল ক্ষতিপূৰণ আৰোপ কৰা হ"ল।
  এইদৰে ইউৰেছিয়াত ৰাছিয়াৰ আধিপত্যৰ সৃষ্টি হয়। কেইবাবছৰ ধৰি কোনো ডাঙৰ যুদ্ধ হোৱা নাছিল। ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইনে ইৰাণক সম্পূৰ্ণ কৰিলে, ইয়াৰ গঠনকে ধৰি: ৰাছিয়াৰ উত্তৰ আৰু কেন্দ্ৰ, দক্ষিণে ব্ৰিটিছলৈকে। তাৰ পিছত আফগানিস্তান। লগতে উত্তৰ আৰু মধ্য ৰাছিয়া, দক্ষিণ ব্ৰিটেইন।
  জাৰবাদী সাম্ৰাজ্য শক্তিশালী হৈ পৰিছে যদিও ব্ৰিটেইন এতিয়াও শক্তিশালী। ৰাছিয়ানসকলে চীনৰ ওপৰেৰে গতি কৰিছিল, ইয়াৰ দখল সম্পূৰ্ণ কৰিছিল।
  সমগ্ৰ বিশ্বৰ অৰ্থনীতিৰ উত্থান ঘটিছিল... কিন্তু ১৯২৯ চনত মহামন্দাৰ সূচনা হয়।
  ৰাছিয়াৰ সিংহাসনত ৰাজত্ব কৰে দ্বিতীয় ছাৰ আলেক্সেই। তেওঁ নিজৰ অসুস্থতাক আগুৰি ধৰিছে আৰু শাৰীৰিকভাৱে যথেষ্ট শক্তিশালী। নতুন ৰজাই শান্তিৰ সময়ত দহ নিযুত সৈনিক থকা এখন দেশত শাসন কৰি চীনক প্ৰায় গিলি পেলাইছে। আৰু মন্দাৱস্থাৰ সময়ত আনতকৈ কম ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা অৰ্থনীতিয়ে আমেৰিকাক আগুৰি ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত ৰাছিয়াৰ সম্ৰাটে আমেৰিকাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে? কিয় তেওঁলোকে আলাস্কাক সাম্ৰাজ্যৰ পৰা আঁতৰাই লৈ গ"ল পইচাৰ বিনিময়ত? এইটো ন্যায্য নেকি? হয়তো এইটোও ডকাইতি?
  মুঠতে ১৯৩৩ চনত ইতিমধ্যে মহান বুলি কোৱা অল ৰাছৰ সম্ৰাট দ্বিতীয় আলেক্সেইয়ে ৫ জানুৱাৰীত ঠিক পিতৃ দ্বিতীয় নিকোলাছক হত্যা কৰাৰ দিনাই নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল। অৱশ্যেই আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে, যিখনে বিষণ্ণতাৰ শিখৰত উপনীত হৈছিল।
  আৰু আন দেশসমূহে এতিয়াও ৰাছিয়াৰ লগত হস্তক্ষেপ কৰিব পৰা নাই। তেওঁলোকে কয় যে আমেৰিকানসকলে প্ৰতাৰণা কৰিছিল আৰু তাৰ উত্তৰ দিব লাগিব।
  আৰু তেনেকৈয়ে আলাস্কাৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। ঠিক এই সময়তে ৰাছিয়াৰ অভিযন্তাসকলে চুকোটকালৈ নিৰ্মাণ কৰা ৰেলপথটো চলিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  আৰু ৰাছিয়াৰ সেনাই নিয়ৰ আৰু নিয়ৰৰ মাজেৰে গতি কৰিলে।
  পাঁচগৰাকী চিৰন্তন ছোৱালীকে ধৰি: আনাষ্টেছিয়া, নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা আৰু স্বেটলানা। সাধাৰণ ছোৱালী নহয়, থলুৱা ডাইনী। আৰু সেইবাবেই বাৰ্ধক্য নহয়, কিন্তু চিৰকালৰ বাবে ডেকা আৰু অমৰ। আৰু যিহেতু তেওঁলোক যাদুকৰ, তেতিয়া শীতকালত, মেৰু ৰাতি, আৰু বনৰীয়া হিমত, তেওঁলোকে কেৱল খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে।
  এই ছোৱালীবোৰে দৌৰি দৌৰি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু গান গায়:
  - গ্ৰেট জাৰ আলেক্সেই,
  তুমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ জ্ঞানী!
  আৰু সেইবাবেই আনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। বিস্ফোৰণৰ পৰা ওপৰলৈ উৰি গৈছে আমেৰিকানসকল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে মেচিনগানৰ পৰা গুলী মাৰি চিঞৰি উঠে:
  - ৰুছৰ নামত'!
  আৰু তাৰ পিছত নাটাছাইও গুলী মাৰে, লগতে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সঁচা হওক, মহান সপোন!
  আৰু সিও লৈ দাঁত উদঙাই দিব।
  আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে জোয়া... আলাস্কাৰ বৰফৰ ঢৌৰ পৰা তাইৰ গোৰোহা ৰঙা। ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - তেওঁ কেৱল মহান ৰাছিয়াৰ বাবেহে জয়ী হ'ব!
  আৰু খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেড এটাও উৰি যায়।
  ইয়াৰ পিছত অগাস্টিন। তেওঁ মেচিনগানেৰে য়েংকিছক চেপি ধৰে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তেওঁ গৰ্জনো কৰে।
  - মহান জাৰ আলেক্সেই ৰাছিয়ান জাৰ!
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰে... আৰু খালী ভৰিৰে তাই আমেৰিকানসকলৰ ফালে লৰালৰিকৈ কয় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সকলো বৰ ভাল হ'ব!
  পাঁচগৰাকী ছোৱালীয়ে প্ৰায় উলংগ হৈ আলাস্কাৰ ওপৰেৰে দৌৰি আমেৰিকানক চেপি ধৰিছে। আৰু ইয়াত টেংকবোৰ চলি আছে: নিকোলাই-৪, এটা কামান আৰু ছটা মেচিনগান থকা নতুন মডেল। আৰু আমেৰিকানসকলক ভালদৰে তললৈ কাটি পেলোৱা হৈছে। আৰু ইয়াৰ পিছফালে আছে "আলেকজেন্দ্ৰা"-৩, যিবোৰ অতি শক্তিশালী আৰু মাৰাত্মক। আৰু দহটামান মেচিনগানও আছে।
  আৰু ছোৱালীবোৰ গোটেই সেনাবাহিনীৰ সন্মুখত, আৰু সিহঁত আধা উলংগ আৰু ধুনীয়া। নিজৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈ গান গায়:
  - জাৰৰ পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ নামত সকলোৱে অধিক সুখী - জ্ঞানী হ'ব!
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে আমেৰিকানসকলৰ আন এটা বেটাৰী থেতেলিয়াই পেলাব - খালী ভৰিৰে ইয়াৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব।
  অধিক সংখ্যক আলাস্কা জাৰিষ্ট সৈন্যই দখল কৰি আছে। সঁচাকৈয়ে প্ৰায় একোৱেই নোহোৱাকৈয়ে এনে ভূখণ্ডক প্ৰতাৰণা কৰি দখল কৰি লাভ নাই।
  আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ বাবে যুঁজি শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ গভীৰতালৈ আগবাঢ়ি যায়। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ শত্ৰুক চেপি ধৰে, জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰে!
  আনকি এনাষ্টেছিয়াই গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ ভূমি মহান আৰু নিৰ্মল হওক!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে!
  আৰু তাৰ পিছত নাটাছাই পাল দি হিচকি উঠিল:
  - আমাৰ শীতল ৰাছ' বিখ্যাত হওক!
  আৰু একেদৰেই তেওঁ নিজৰ শত্ৰুবোৰক লৈ মাৰিব।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নিক্ষেপ কৰা নেমুটো উৰি যায়।
  আৰু তাৰ পিছত জোয়াই এটা ফাটি আৰু চিঞৰ মাৰি আমেৰিকানসকলক কাটি পেলাব:
  - হয়, ভৱিষ্যত বেডলেম হ'ব!
  আৰু লগতে ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰে লঞ্চ কৰা মৃত্যুৰ উপহাৰটো বিস্ফোৰণ ঘটে!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে মেচিনগান গুলিয়াব। আৰু তেওঁ লাইনটো তললৈ কাটি পেলায়, আৰু তাৰ পিছত হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - ভোৰ পৰা গোধূলিলৈকে!
  আৰু তাৰ পিছত আক্ৰমণাত্মক স্বেটলানাই গুলী চলায়। আৰু তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰো ব্যৱহাৰ কৰে আৰু সক্ৰিয়ভাৱে স্ক্ৰিবল কৰে:
  - আমাৰ উন্মাদ সাম্ৰাজ্য!
  আৰু আকৌ ছোৱালী, শত্ৰুক পেচাব! নায়িকাক চেলুট।
  আৰু যেতিয়া আমেৰিকাৰ বন্দীসকলক বন্দী কৰা হয়, তেতিয়া তেওঁলোকে আঁঠু লৈ ছোৱালীবোৰৰ গোৰোহাত চুমা খাবলগীয়া হয়। আৰু ক"লৈ যাব? চুমা খায় আৰু চৰ মাৰে। আৰু এতিয়াও সিহঁতে ওঁঠ দুটা চেলেকি থাকে।
  তেখেতে এতিয়াও বিচাৰে...
  ছোৱালীৰ বিৰুদ্ধে ক"লৈ যাব পাৰি? সৈনিকক কাপোৰ খুলি ধৰ্ষণ কৰিবলৈ দিলে। ডাইনীবোৰে সঁচাকৈয়ে যৌনতা বিচাৰিছিল। আৰু আনন্দটো বৰ বেছি আৰু আপুনি শক্তিৰে চাৰ্জড। আপুনি যাদুকৰ হৈ পৰে। আৰু এনেকুৱা এটা ছুপাৰ ক্লাছ!
  বাৰু, ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায়, এইবোৰ ছোৱালী। আৰু তেওঁলোকে পুৰুষক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়, ডাইনীবোৰে এইদৰেই কৰাৰ কথা।
  কিন্তু ডাইনীবোৰ এতিয়াও শীতল ছোৱালী। আৰু যেতিয়া সেইবোৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰা হয় তেতিয়া তেওঁলোকে ভাল পায়। আৰু তেওঁলোকে ভাল পায়।
  ইতিমধ্যে জাৰ সেনাই আলাস্কা দখল কৰিছে। আৰু তাই ৰৈ নাথাকিল, কানাডাত প্ৰৱেশ কৰিলে। ইয়াত কি হৈছে? কানাডা আনুষ্ঠানিকভাৱে ব্ৰিটেইনৰ ডমিনিয়ন। বাৰু, তেওঁ নিয়ম একেবাৰে মানি নচলে, আমেৰিকাৰ সৈন্যক তেওঁৰ মাজেৰে পাৰ হ"বলৈ দিয়ে৷
  গতিকে ষ্ট্ৰাইক কৰাৰ কাৰণ আছে। আৰু ৰাছিয়াৰ বহৰৰ কমাণ্ড কলচাকৰ। আৰু ইতিমধ্যে তেওঁ আমেৰিকানক ফিলিপাইনছ আৰু হাৱাইৰ পৰা খেদি পঠিয়াইছে। আৰু তাতেই তেওঁ নিজৰ ঘাটিবোৰ দখল কৰিলে।
  বাৰু, য়েংকিছে সাগৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছে। আৰু জাহাজবোৰত এনেকুৱা ধুনীয়া ছোৱালী আছে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল যোদ্ধাসকল প্ৰায় উলংগ। আৰু ইমান ধুনীয়া। যদি ছোৱালীয়ে কেৱল পেণ্টীহে পিন্ধিছে, তেন্তে সেয়া বৰ ভাল!
  ছোৱালীবোৰক এনেকৈ চালে বৰ ভাল লাগে। আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে আমেৰিকা আৰু কানাডাৰ জাহাজ জব্দ কৰি উদং স্তন জোকাৰি দিয়ে। এইটো একেবাৰেই ডাঙৰ কথা!
  আৰু ছোৱালীবোৰে গৰম ডেকবোৰত খালী ভৰিৰে চৰ মাৰি আমেৰিকানসকলক চেবাৰেৰে কাটি পেলায়।
  এনে ছোৱালীৰ বিৰুদ্ধে যিকোনো উপায় শক্তিহীন। কাৰণ এইবোৰেই পুৰুষে সপোন দেখা ছোৱালী। যাৰ স্তন সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ থকা সুন্দৰীৰ বিৰুদ্ধে আপুনি কি কৰিব পাৰে?
  কাৰণ, এইবোৰ এনেকুৱা ছোৱালী যিবোৰক আপুনি ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা ধৰি চাই থাকিব। আৰু মূৰটো ঘূৰাই নিদিবা। আৰু বন্দীক ধৰি নিজৰ কামুক গৰ্ভক সন্তুষ্ট কৰি জিভাৰে কাম কৰিবলৈ বাধ্য কৰে।
  আৰু ইমান ধুনীয়া আৰু সুখদায়ক! এনেকুৱা ছোৱালীৰ লগত ভুল হ"ব নোৱাৰে! যিকোনো শিৰাৰ মাজেৰে মূৰ আৰু কটাৰী কাটিব।
  ইয়াত পাঁচজনীয়া এটা দলে সমগ্ৰ কানাডাত দৌৰি আছে। ইতিমধ্যে এপ্ৰিল মাহৰ শেষ হৈ গৈছে আৰু সকলো ফুলি উঠিছে। আৰু ছোৱালীবোৰ, ভাল, সিহঁত ইমান ধুনীয়া। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ যাদুকৰী তৰোৱালেৰে আমেৰিকানক কাটি পেলালে। আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ মাজতে হুইচেল মাৰে:
  - ৰাছিয়াৰ আৰু ধুনীয়া মাতৃভূমি নাই,
  তাইৰ বাবে যুঁজ দিয়ক আৰু ভয় নকৰিব...
  ইয়াতকৈ ধুনীয়া দেশ নাই -
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড পোহৰৰ মশাল, ৰুছ'!
  বাৰু, ছোৱালী, আৰু ছুপাৰমেন! আৰু মাৰপিট কৰা শত্ৰুক আঁঠু লৈ আনে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে আপোনাক তেওঁলোকৰ উদং আৰু ধূলিময় তলুৱাত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে। এই ছোৱালীবোৰ একেবাৰে ছুপাৰ!
  মে" মাহৰ শেষৰ ফালে কানাডাৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰি ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰে। আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডতে যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল।
  আৰু পাঁচগৰাকী ছোৱালীয়ে আমেৰিকানক আক্ৰমণ কৰিছিল, নিৰ্মমভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰিছিল। গোটেই বেটেলিয়নটোক পৰাস্ত কৰি সুন্দৰীসকলে বন্দীসকলৰ লগত খেলিবলৈ ধৰিলে। যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁৰ লগত যথেষ্ট মজা কৰিছিল, তেতিয়া তেওঁলোকে বাৰ্বিকিউ পাৰ্টি এটা কৰিছিল।
  সতেজ মাংস খাই নিজৰ মাজতে গান গাইছিল।
  পৃথিৱীৰ বহু দুখীয়া পথ,
  জিপ্সীৰ চুলিৰ দৰে - বাটৰ থোপা!
  তেওঁলোকে বেদীবোৰক দুৱাৰৰ সিপাৰে খেদি পঠিয়াই দিয়ে,
  ভোকাতুৰ শিশুৰ দৰে - খলনায়ক!
  
  বহুতো কাঁটাচামুচ, এটা অগাধ, এটা খাদ:
  প্ৰতিটো পথতে চয়তানৰ দৰে!
  বন্ধু বা শত্ৰুকো চিনি নাপায় -
  পৃথিৱীখন আধা ভাগত বিভক্ত হৈ পৰিছে!
  
  ল"ৰাটোৱে ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছে,
  একটি snowdrift অকলে ক্ষুধা সন্তুষ্ট...
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস তুমি টকাৰে দুখীয়া,
  ধনীসকলে মে" মাহত ভালকৈ ৱাৰ্ম আপ কৰে!
  
  ক্ল'ভাৰ বাঢ়িছে, পৃথিৱীৰ সকলোৰে বাবে জানে,
  ডেণ্ডেলিয়ন বসন্ত কালত সোনালী কেনেকৈ হয়...
  যদি আপুনি দয়ালু - এটা সাধুকথা সকলোতে আছে,
  শিকাৰুটোৱে অৱশ্যে ভাবে যে আপুনি এজন শহাপহু!
  
  মানুহে আমাৰ ওপৰত নিকেল নিক্ষেপ কৰে
  ডিঙি ফালি পেলোৱাটো এটা স্পষ্ট দয়া!
  আমাৰ বাবে আটাইতকৈ প্ৰবল আঘাত হাতৰ পৰা,
  যাতে দ্বিতীয় উশাহটো খোল খায়!
  
  গ্ৰীষ্ম শেষ - শৰৎ আহি আছে,
  তাত বৰ গৰম, জুইৰ শিখা আৰু বৰষুণ!
  আপাত দৃষ্টিত সৰ্বশক্তিমানে আমাক স্ক"ৰ প্ৰকাশ কৰিছে,
  আৰু শিল্পীজনে পৃথিৱীৰ এখন মানচিত্ৰ আঁকিলে!
  
  ৰজাৰ পোছাকত এজোপা বৰ্চ গছ দেখিছোঁ,
  সোনা, ৰুবি উজ্জ্বল রঙ...
  আপোনালোকৰ ৰাইজৰ হৃদয় সৌজন্য হওক।
  আৰু তেতিয়াহে আপুনি এজন দৈত্য হৈ পৰিব!
  
  ভিক্ষাৰীবোৰে বহুত ভৰিৰে গচকিবলগীয়া হৈছিল,
  আকৌ এবাৰ তুষাৰপাত, আৰু প্ৰতিটো আঙুলি জ্বলি আছে...
  অন্ততঃ এজন এলকে মোক গৰম হ"বলৈ সহায় কৰক,
  হিমপাতৰ ল"ৰাটো কেনেকৈ নীলা হৈ পৰিল!
  
  কোনেও কিয় দুৱাৰখন খুলি নিদিলে?
  কিন্তু আপুনি কিয় সম্পূৰ্ণ বন্য হৈ পৰিল...
  দুখীয়া শিশুটি নিয়ৰৰ তলত নিথৰ হৈ পৰিল...
  মোৰ বিশ্বাস ফেৰেস্তাসকলে নিয়ৰৰ ধুমুহাবোৰ দূৰ কৰিব!
  
  কৰববোৰে তোমাক স্বৰ্গলৈ লৈ যাব,
  যীচুৱে নিজেই আপোনাক মৰমেৰে আলিংগন কৰিব!
  হ'ব, বিশ্বাস কৰক, চিৰন্তন সুখত, সন্তান,
  কাৰণ, ঈশ্বৰ তেওঁৰ বাবে ক্ৰুচলৈ গৈছিল!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গান গাই খাই পুনৰ যুদ্ধলৈ ওলাই গ"ল। এনে তীখাৰ থ্ৰেছহোল্ডৰ যোদ্ধা।
  আৰু তেওঁলোকে আমেৰিকানক ধ্বংস কৰে। খালী ভৰিৰে ডিস্ক আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা।
  ইতিমধ্যে জুন মাহৰ শেষ হ"ল আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ফিলাডেলফিয়াক ঘেৰি ধৰিছে৷ ইতিমধ্যে মহাদেশীয় আমেৰিকাৰ এক তৃতীয়াংশ ৰাছিয়াৰ, জাৰবাদী সেনাৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে।
  আৰু ইতিমধ্যে বহু চহৰত ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ পতাকা উৰি আছে। আৰু জাৰ সেনাৰ ধুনীয়া ছোৱালীৰ বেটেলিয়ন যুদ্ধ!
  আৰু ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ইমানেই আচৰিত আৰু লৰচৰ কৰা। আৰু আকৌ তেওঁলোকে নিজৰ সকলো প্ৰতিদ্বন্দ্বীক পৰাস্ত কৰিলে। আৰু আমেৰিকানসকল পতিত হৈছে।
  আৰু ইয়াত আহিছে টেংকটো: "আলেকজেণ্ডাৰ"-৪, আটাইতকৈ নতুনটো! আৰু তেওঁৰ বিৰোধীসকলে তেওঁৰ সন্মুখত থিয় দিয়ে। আৰু ছোৱালীবোৰো টেংকলৈ যায়: এলিজাবেথ, একাটেৰিনা, এলিনা, অৰোৰা। আৰু আমেৰিকানসকলৰ শিংত লাথি মাৰে।
  কেনেকৈ গুলীয়াই মাৰিব, কেনেকৈ কফিনত ঠেলি দিব! কোনো যুঁজাৰুৰ বাবে যথেষ্ট নহয়!
  মাত্ৰ হাত দুখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়ে আৰু হাৰ মানি যায়!
  আৰু ছোৱালীবোৰে নিজৰ কেটাৰপিলাৰেৰে শত্ৰুক চেপি ধৰে। আৰু এলিজাবেথৰ টেংক চলি আছে...
  আৰু তলত তেজ, মাংস, হাড়ৰ গোটৰ দৰে৷
  আৰু ছোৱালীবোৰে নিজৰ ওপৰত ভৰি দিয়ে, প্ৰতিপক্ষক চেপি ধৰে আৰু গায়:
  - ছাৰে ৰাছিয়াক বুদ্ধিমানৰূপে শাসন কৰে,
  ডিক্রী জাৰি, ন্যায়াধীশ দাস...
  সিংহাসনে হুলস্থুল আৰু ঘেউ ঘেউ সহ্য নকৰে,
  আৰু ভয়ক বশ কৰাৰ পদ্ধতি নহয়!
  যুদ্ধত ছোৱালীবোৰ এনেকৈয়ে গতি কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ মনোভাৱ বেঞ্চৰ তলৰ পৰা কুঠাৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ দৰে নহয়!
  এলিজাবেথে খঙেৰে ক"লে:
  - ৰাছিয়ান সিংহাসনৰ বাবে!
  আৰু কেনেকৈ শ্বুট কৰে! আৰু তেওঁ মৃতদেহৰ পাহাৰ বিছাৰিব!
  এই ছোৱালীবোৰে ৰ'ব নিবিচাৰে। আৰু শত্ৰুক প্ৰহাৰ কৰি আমেৰিকাক ধ্বংস কৰে।
  আৰু এতিয়া ৰাজকীয় সেনাই বন্দীসকলৰ এটা স্তম্ভৰ নেতৃত্ব দিছে। সেই হাত দুখন ডিঙিৰ পিছফালে আৰু মূৰ দুটা তললৈ নমাই দিলে।
  ইফালে জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহে। কিন্তু তেওঁ এতিয়াও অতি দুৰ্বল হৈ ৰাছিয়াৰ বাবে গুৰুতৰ ভাবুকি কঢ়িয়াই আনিব পৰা নাই। ইয়াতকৈও গুৰুতৰ ভাবুকি হৈছে মুছলিনীৰ ইটালী। কিন্তু ৰাছিয়াৰ দৰে দানৱৰ সৈতে তাই যুদ্ধত সোমাবলৈ সাহস নকৰিব।
  গতিকে এতিয়াৰ বাবে ৰাছিয়ান সৈন্যই আমেৰিকা আৰু কানাডাৰ অৱশিষ্ট দখল কৰিছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুদ্ধৰ টেংক চলাই আছে। অতি ভয়ংকৰ আৰু শক্তিশালী।
  এলিজাবেথে সামৰি লৈছে:
  - যিয়ে আমাৰ ওচৰলৈ যিকোনো বস্তু লৈ আহিব তাৰ পৰাই মৰিব !
  এলিনাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - নিশ্চিতভাৱে!
  আৰু তাই আমেৰিকাৰ বেটাৰী এটাত এটা খোলা পঠিয়াই দিলে। পানাচেৰ সৈতে এনেকুৱা ছোৱালী।
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই এটা খোলা উলিয়াই মাত মাতে:
  - ৰাছিয়াৰ বাবে জীয়াই থাকিব বিচাৰো!
  আৰু তাই আন এজন আমেৰিকানক আঘাত কৰিলে। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে সেই ছোৱালী যিবোৰৰ ওপৰত যিকোনো আক্ৰমণকাৰীয়ে ট্ৰিপ কৰিব।
  আৰু ব্ৰিটেইনে কানাডা দখল কৰাৰ পিছতো ৰাছিয়াৰ সৈতে যুদ্ধত লিপ্ত হ"বলৈ সাহস নকৰে - ই বুজি পায় যে এই সাম্ৰাজ্য ইয়াৰ বাবে অতি কঠিন। আৰু যদি তেওঁ যোগদান কৰে তেন্তে ৰাছিয়াই নিশ্চিতভাৱে আমেৰিকাৰ সকলো উপনিবেশ সহজেই কাঢ়ি নিব। গতিকে ৰাছিয়াৰ লগত সমস্যাত নপৰাটো ভাল, য"ত দ্বিতীয় আলেক্সেই শাসন কৰে!
  ৰজা সম্পূৰ্ণ সুস্থ হৈ উঠিল আৰু এজন অসাধাৰণ বিজয়ী হৈ পৰিল।
  আৰু সেইবাবেই ফিলাডেলফিয়া পৰিল... আৰু জুলাই মাহৰ মাজভাগত ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ টেংক ৱাশ্বিংটনৰ কাষ চাপিছে।
  এলিজাবেথ এগৰাকী ডাইনী ছোৱালীও, দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ সময়ত ৰাছিয়া-তুৰ্কী যুদ্ধৰ পৰাই যুঁজি আহিছে। আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ চেহেৰাৰ এই ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - কিহৰ ওপৰত থিয় হ'ল ৰাছৰ!
  এলিনাই আমেৰিকান, আদিম টেংকটোলৈ গুলীচালনা কৰি উত্তৰ দিলে:
  - ৰাছিয়ান সৈনিকৰ শৌৰ্য্যৰ ওপৰত!
  Cool Aurora নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, ঠিক এইটোৱেই! প্লাছ বীৰ পিছফালৰ অসাধাৰণ সাহস আৰু সংগঠনৰ ওপৰতো!
  একাটেৰিনাই আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - ৰাছিয়াৰ নায়কসকলক গৌৰৱ! ছাৰ আলেক্সেইলৈ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে অতি সঠিকভাৱে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলালে।
  যোদ্ধাসকল অনুকৰণীয়!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকৰ সকলো ধুনীয়া সদস্যৰ বাবেই গুলীচালনা কৰে। হয়, এনে ছোৱালীক নিশ্চয়কৈ ক"ব পাৰি যে তেওঁলোকে জাৰবাদী ৰাছিয়াক জয়ৰ দিশত আগুৱাই লৈ যায়।
  তেওঁলোকৰ মাজত মে" মাহৰ সূৰ্য্য আৰু প্ৰেমৰ ভোৰ।
  আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে পেডেল টিপে, তেতিয়া ই একেবাৰে আদৰণীয়৷
  আপুনি সঁচাকৈয়ে এই ছোৱালীকেইজনীক ভাল পাব আৰু আদৰ কৰিব বিচাৰে! তেওঁলোক কেৱল আশাৰ জিলিকি থকা সূৰ্য্য। আৰু সঙ্গীত আৰু গীতৰ তাঁৰৰ প্ৰতিচ্ছবিত তেওঁলোকৰ কবিতা আৰু সাহস আছে।
  আমেৰিকাৰ বেটাৰীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আমেৰিকান সৈন্যক নিজৰ ভৰিখনকো নহয়, দালিৰ ওপৰত থকা খালী ভৰিৰ লেখ-জোখ চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। আৰু মানুহবোৰে একো নকৰিলে - ইয়াৰ পৰা ক'ত আঁতৰি যাব পাৰিলে?
  আৰু যোদ্ধাসকলে অধিক সাহসী আৰু উজ্জ্বলভাৱে কাম কৰিলে।
  এনাষ্টেছিয়া আৰু তাইৰ সংগীসকলেও টোপনি নাহিল। কেনেকৈ গুলী মাৰে, কেনেকৈ দৌৰি শেষ হয়। আৰু তেওঁ আমেৰিকানক চেবাৰেৰে কাটি পেলাব। তাই কেৱল এগৰাকী জিলিকি থকা ছোৱালী আৰু আধা পাকত আৰম্ভ কৰে।
  কিন্তু আমেৰিকানসকলে নিজৰ বাবে বেয়া আচৰণ কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ এজন চোৰাংচোৱা ল"ৰাক ধৰি অত্যাচাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। কাপোৰ খুলি গছত বান্ধি টৰ্চেৰে এজন কিশোৰৰ উলংগ মৃতদেহ জ্বলাই দিলে।
  ল"ৰাটোৱে তাৰ হুমুনিয়াহবোৰ ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু শেষত সি চিঞৰি উঠিল... ল"ৰাটো বেয়াকৈ জ্বলি গ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে টিট ফৰ টেট কৰি উত্তৰ দিলে। আৰু জল্লাদসকলক গেছলিন ডুবাই জুই লগাই দিয়া হ"ল। হয়, ৰাছিয়াৰ সুন্দৰীসকলৰ খঙত ভয়ংকৰ। আৰু ৰাছিয়ান ভালুকটোক জোকাই নাথাকিব।
  আকাশত যুদ্ধও চলি আছে। দুজন ৰাছিয়ান পাইলট: আলবিনা আৰু এলভিনাই সকলোকে ধ্বংস কৰি নিঃশেষ কৰে। তেওঁলোকৰ হাতত আছে অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰৰে সজ্জিত বিমান। এটা আঘাতেৰে এজন আমেৰিকানক গুলীয়াই পেলাব পৰা বিমানৰ কামানৰ সৈতে। আৰু এই যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে সঁচাকৈয়ে তেনেকুৱা কিবা এটা দেখুৱাইছে। সাধুকথাত যি ক"ব নোৱাৰি, কলমেৰে বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰি।
  আলবিনাই এটা বিস্ফোৰণ দিয়ে, আৰু ডজন ডজন আমেৰিকাৰ বিমান গুলীয়াই পেলোৱা হয়। যোদ্ধাজনো কেৱল পেণ্টী পিন্ধি প্ৰায় উলংগ হৈ আছে, চিঞৰিছে:
  - Tsarist Rus' মহান হ'ব পাৰে!
  আৰু তেওঁ আক্ষৰিক অৰ্থত একেৰাহে সকলো যুঁজাৰুকে হাতুৰীৰে কোবাই মাৰে। এইজনী ছোৱালী।
  কিন্তু এলভিনা নীচ নহয়। আৰু একেলগে ডজন ডজন বিমান গুলীয়াই পেলায়। তাই সেইবোৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰি গাইছিল:
  - সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ টোষ্টলৈ!
  আৰু ইও কিমান পাগলৰ দৰে! এই ছোৱালীজনীয়ে কোনো মূৰ্খ কাম নকৰে! এইবোৰ সকলো যুঁজৰ বাবে যুঁজ।
  বাইদেউ, চীন আৰু ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ অন্যান্য ভূমিৰ হজম ক্ষিপ্ৰ কৰাৰ উদ্দেশ্যে ডেকা ছাৰ আলেক্সেইয়ে ৰাছিয়াত বহুবিবাহ প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল! আৰু এয়া এক শক্তিশালী পদক্ষেপ! এতিয়া ৰাছিয়াৰ সৈন্যই চীনা নাৰীক পত্নী কৰি ধুনীয়া, বগা ল"ৰা-ছোৱালী গঢ়ি তুলিছে!
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - পুৰুষৰ চাৰিগৰাকী পত্নী হ"ব পাৰে, কিন্তু নাৰীৰ চাৰিজন স্বামী থাকিব নোৱাৰে কিয়?
  আৰু আন এখন আমেৰিকান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা হয়।
  আলভিনাই যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিয়ে:
  - সেইবাবেই এগৰাকী মহিলাৰ বাবে ইমানবোৰ পৰজীৱীক খুৱাবলৈ অধিক কঠিন!
  আৰু দুয়োজনী ছোৱালীয়ে হাঁহে। ইমান আচৰিত আৰু ভয়ংকৰ সৌন্দৰ্য্য।
  আৰু তেওঁলোকে আমেৰিকাৰ বিমানৰ আকাশখন পৰিষ্কাৰ কৰে।
  ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ জাৰিষ্ট সেনাৰ কিছু অংশই নিউয়ৰ্কক ঘেৰি ধৰিছে। তেওঁলোকে আমেৰিকানক ওলাই আহি আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰে। ছোৱালীবোৰ বৰ উল্লাস আৰু সুখী।
  আলেকজেণ্ডাৰ-৪ টেংকে আমেৰিকাৰ এটা বেটাৰী ধ্বংস কৰে। তেওঁ বহুতো মৃতদেহৰ পুনৰুত্পাদন কৰিছিল।
  এলিজাবেথে উদং দাঁতেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আমি যোদ্ধা যিয়ে জাৰ আৰু পিতৃভূমিক আচৰিত ধৰণে সেৱা কৰে!
  এলিনাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি ক"লে:
  - অতি সোনকালে ৰাছিয়াৰ সোণৰ ৰুবল হ"ব!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ইমান হাঁহিব!
  আৰু তাইৰ দাঁতবোৰ মুকুতাৰ দৰে। আৰু তেতিয়া অৰোৰাইও হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব। ছোৱালীবোৰ বনৰীয়াকৈ উত্তেজিত হৈ পৰিছে আৰু সিহঁতৰ ইমান সৌন্দৰ্য্য আছে যে সিহঁতক শব্দৰে বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰি।
  আৰু তেওঁলোকে ৱাশ্বিংটনৰ গেৰিছনক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰে!
  যোদ্ধাসকল ইমানেই অজেয়! আৰু তেওঁলোকৰ টেংক ডিটেচমেণ্টে আনকি ফ্ৰাই পেন এটাও থেতেলিয়াই পেলাব।
  ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰি গান গায়;
  ৰাছিয়াৰ ভূমি বিখ্যাত,
  বিশ্ব সাম্যবাদৰ দ্বাৰা শাসিত...
  পথাৰবোৰত সোণ বিয়পি পৰিছে -
  তললৈ নহয়, পোনে পোনে ওপৰলৈ যাওঁ!
  
  আমাৰ হৃদয় মাতৃভূমিৰ বাবে জ্বলি উঠে,
  আমি ছোৱালী - ইয়াতকৈ আৰু ধুনীয়া বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড নাই...
  আমি আমাৰ শত্ৰুৰ লগত শেষলৈকে যুদ্ধ কৰিম,
  আমাৰ বিশ্বাস ৰডন"ভেৰীত পুনৰুত্থান হ"ব!
  
  ৰুছ' পৃথিৱীৰ সকলো ৰঙাতকৈও শক্তিশালী,
  ব্ৰহ্মাণ্ডত সূৰ্য্যৰ দৰে জিলিকি উঠে...
  তুমি তাইৰ বাবে যুঁজ দিয়া আৰু ভয় নকৰিবা,
  প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু মহিমাত থাকক!
  
  ৰাছিয়া দেশৰ ভিতৰত সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ,
  যখন Fatherland Leshka দ্বারা শাসিত হয়...
  এনে ভাগ্য ছোভিয়েট জনসাধাৰণক দিয়া হৈছিল,
  আমাৰ নাইটজন যুদ্ধ-কঠিন হওক!
  
  পিতৃভূমিত যিকোনো ব্যক্তি এতিয়া নায়ক,
  মাতৃভূমি আরো সুন্দর করতে সক্ষম...
  আমাৰ পবিত্ৰ মাতৃৰ নামত,
  ৰাছিয়াৰ অন্তহীন ৰাছিয়ান দিশ!
  
  যিজনক আমি অত্যাচাৰী কৰিম,
  দেশৰ ওপৰত কোনো একনায়কত্ববাদ নাথাকিব...
  লাখ লাখ দেশে জমা দিয়ক,
  আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি ৰুজভেল্ট!
  
  উত্তেজিত অজগৰটোৱে ৰাজত্ব কৰক,
  তেখেতে ভাবে যে তেওঁ ৰাছিয়া জ্বলাবলৈ সক্ষম...
  কিন্তু নাজীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এক উগ্ৰ পৰাজয়,
  কাৰণ নাইটজন, জানেনে, যথেষ্ট সৰ্বশক্তিমান!
  
  আমি কেতিয়াও ক্ৰাউটৰ ওচৰত হাৰ নামানো,
  চীনে ৰাছিয়ানকো পৰাস্ত নকৰে...
  আমাৰ ওপৰত এটা উজ্জ্বল তৰা জিলিকিছে,
  ইষ্টাৰৰ বাবে আমি ইষ্টাৰৰ কেক আৰু কণী ৰং কৰো!
  
  বহুত অৰ্জন কৰিব পাৰিবা যোদ্ধাসকল,
  'এইটো কোনো শীতল নহয়...'
  গৌৰৱান্বিত পিতৃসকলে আমাক লৈ গৌৰৱ কৰে,
  কাৰণ আমি স্বৰ্গত ঠাই গঢ়ি তুলিছো!
  
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যায়,
  ভয় আৰু নিন্দা নাজানে...
  মই খালী ভৰিৰে দৌৰি থকা কমছমোলৰ সদস্য,
  কাৰণ কোনো বাধা নাই, আৰু কোনো সময়সীমাও নাই!
  
  গতিকে আমি কেতিয়াও ছোৱালীবোৰৰ ওচৰত হাৰ নামানো,
  আমি কুঠাৰ তলত মূৰ নমনাম...
  যেতিয়া পিতৃভূমিলৈ বিপদ আহে,
  খালী ভৰিৰে ভৰিৰে মোহাৰি যাওঁ!
  
  তুমি তৰোৱালৰ ভনীয়েকক ভাল পাবা,
  এবং Alexey - যীশু সন্মান...
  কান্ধৰ পৰা যুঁজাৰু কাটিব নালাগে,
  যদি আপুনি কেৱল খালী ভৰিৰে দৌৰিব লাগে!
  
  
  আমি মহান গোটৰ ছোৱালী,
  আমি যুঁজি ভাল পাওঁ আৰু পিছুৱাই নাযাওঁ...
  যদিও কেতিয়াবা নিকৃষ্ট উৰাবাতৰি প্ৰচাৰ হয়,
  বিজয় হ"ব উজ্জ্বল মে" মাহত!
  
  আৰু বিশ্বাস কৰক, কমিউনিজম আহিব এটা সপোন লৈ,
  আৰু পৃথিৱীত ধনৰ কোনো শক্তি নাথাকিব...
  আমি ভাগ্যক এটা মোটামুটি বিল দিওঁ,
  সকলো ধৰণৰ হিংসা আৰু এলাহৰ অবিহনে!
  
  মুঠতে আমি অতি সোনকালে তৰাবোৰলৈ উৰি যাম,
  আৰু আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত ৰাছিয়াৰ পতাকা উত্তোলন কৰিম...
  ডেউকা মেলি দিয়া, ৰঙা কৰব,
  পৰিয়ালৰ নামত - ৰাছিয়াৰ প্ৰভু!
  ছোৱালীবোৰে গান গাই থকাৰ সময়তে ইতিমধ্যে প্ৰায় সকলো আমেৰিকানক হত্যা কৰা হৈছিল আৰু ৱাশ্বিংটনৰ গেৰিছনে বগা পতাকা নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে টেংকৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি নাচিবলৈ ধৰিলে, উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন ডোঙাবোৰৰ মাজেৰে ছিটিকি পৰিল। আৰু তেওঁলোকৰ চুলিৰ চুলিখিনি বতাহে উৰুৱাই লৈ গ"ল। এই ছোৱালীবোৰ এনেকুৱা আচৰিত সুন্দৰী।
  এতিয়া তেওঁলোকে আমেৰিকাৰ ৰাজধানী দখল কৰাৰ উদযাপনৰ বাবে এটা পাৰ্টিৰ আয়োজন কৰিছে। কাবাব গ্ৰীল কৰি মদ খায়।
  ছোৱালীবোৰে সুস্বাদুভাৱে খায়। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ মাজতে নানা ধৰণৰ গীতৰ হুইচেল মাৰে। এইবোৰ ইমান আচৰিত যোদ্ধা, তেওঁলোকৰ বিষয়ে ক"ব পাৰি - পেণ্টী পিন্ধা ছুপাৰমেন।
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আপোনাৰ আঁঠু আৰু ভৰিত চুমা খায়। আৰু ছোৱালীবোৰে অৰ্গাজমৰ পৰা খোজ কাঢ়ি হুমুনিয়াহ কাঢ়ে।
  আৰু সিহঁতে চিঞৰি চিঞৰি জপিয়াই পৰে। তেওঁলোকৰ এনে উত্তেজনা আৰু মনোমোহা শক্তিৰ চতুৰ সৌন্দৰ্য্য।
  কিন্তু যোদ্ধাসকলে কৃষ্ণাংগ বন্দীসকলৰ লগতো প্ৰেম কৰিছিল আৰু দুয়োপক্ষই ভাল পাইছিল।
  কিন্তু এতিয়া বন্ধৰ দিন শেষ আৰু ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰ আকৌ দক্ষিণ দিশলৈ গতি কৰিছে। নিউ ইয়র্ক এছাড়াও পতন...
  আমেৰিকানসকল পিছুৱাই গৈছে। লাখ লাখ টকা ভাড়াৰ বাবে উপলব্ধ। ৰুজভেল্ট দৌৰিছে। ইতিমধ্যে আত্মসমৰ্পণৰ কথা চৰ্চা হৈছে। ৰাছিয়ান জাতিয়ে নিজৰ মহত্ত্ব প্ৰদৰ্শন কৰে।
  বিশেষকৈ শ্যামলা আৰু ৰঙা চুলিৰ ধুনীয়া ছোৱালী।
  আৰু তেওঁলোকে বন্দীসকলক আঁঠু লৈ ৰাখে, আৰু ছোৱালীবোৰে যেতিয়া উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁলোকৰ নাক আৰু পুৰুষৰ নিখুঁততাক স্পৰ্শ কৰি ধৰি লয় তেতিয়া তেওঁলোক অতি আনন্দিত হয়।
  ৰাছিয়াৰ সেনাৰ মহিলা যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে অজেয়!
  আৰু ইয়াত আটলাণ্টাৰ বাবে যুদ্ধ।
  প্ৰথমবাৰৰ বাবে আলেকজেণ্ডাৰ ৪ৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে দেখিছে বিশাল আমেৰিকান ৱাশ্বিংটন টেংকটো। এশ সত্তৰ টন ওজনৰ এটা মেচিন, ট্ৰেকত। তেনেকুৱা কাৰোবাৰ লগত যুঁজিলে কিয় দুগুণ সন্মানৰ কথা হ"ব?
  আৰু ছোৱালীবোৰে দূৰৰ পৰা গুলী মাৰি ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত খুন্দা মাৰে। আৰু ধাতুৰ ডাঠ তৰপে ইয়াক সহ্য কৰিব পাৰে।
  এলিজাবেথে বিৰক্তিৰে কয়:
  - হয়, আমি বিপদত পৰিলোঁ!
  এলিনাই সান্ত্বনা হিচাপে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু শত্ৰুৱেও আমাক লৈ নাযায়!
  আৰু তাই শত্ৰুৰ ফালে প্ৰজেক্টাইল এটাও পঠিয়াইছিল।
  আৰু তাৰ পিছত গুলীৰ দৰে অৰোৰা৷ আৰু ই অতি সঠিকভাৱে লক্ষ্যত আঘাত কৰিব। আৰু শত্ৰুক ঘূৰাই দিব।
  আৰু তাই চেক কৰিলে:
  - মই আটাইতকৈ কঠিন প্ৰতিদ্বন্দ্বী!
  আচলতে ই আমেৰিকাৰ টেংকৰ বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে। আৰু এতিয়া গুণ্ডাটোৱে মাত্ৰ আঠাইশটা মেচিনগানেৰেহে মাৰিব পাৰে। আৰু "আলেকজেণ্ডাৰ"-৪ শত্ৰুৰ ফালে লৰালৰিকৈ যাব। আৰু কেনেকৈ ই ত্বৰান্বিত হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিব, নিজৰ ট্ৰেকবোৰ হুলস্থুল কৰি।
  এনে দৈত্যক কোনেও কেতিয়াও ৰখাব নোৱাৰে।
  তেওঁৰ এথলেটিক শক্তিৰ কোনো তুলনা নাই।
  কেথেৰিনে গাইছিল:
  - এৰোবেটিক্স, মোৰ মাৰাত্মক ক্ৰু!
  আৰু একেদৰেই তাক লৈ শত্ৰুক আঘাত কৰিব।
  আৰু ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ডেচিং কৰি আছে।
  অৱশেষত আমেৰিকানগৰাকীক কাষত আঘাত কৰা হয়। আৰু বিশাল টেংকটোত জুই লাগিল আৰু তাৰ গোলাবোৰ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু কম্বেট কিটটো কিমান পাগলৰ দৰে! আৰু কৱচ আৰু বাকী সকলো ওলাই আহিব...
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাছিয়ান পথৰ বাবে!
  আৰু দাঁত উদং কৰি হাঁহিব!
  গতিকে আটলান্টা পতিত হ"ল। আৰু ১৯৩৩ চনৰ ৭ ছেপ্টেম্বৰত আমেৰিকাৰ সেনাৰ অৱশিষ্টসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু ৰাছিয়াৰ বাবে বিজয়ী আন এখন যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। আৰু সঁচাকৈয়ে কিমান মহান!
  বিজয়ৰ পিছত জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যই জাৰবাদী ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যত যোগদানৰ বাবে আমেৰিকা আৰু কানাডাত গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে। আৰু ৰাজকীয় দেশৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটিল। আৰু সাধাৰণতে যেতিয়া স্বৈৰাচাৰী আৰু নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰই শাসন কৰে তেতিয়া ই ভাল। ৰজাৰ আগত সকলো সমান আৰু কথা কোৱা দোকান - সংসদ নাই।
  আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়া আছিল এক শক্তিশালী আৰু সুস্থিৰ সাম্ৰাজ্য - ইয়াৰ সাৰমৰ্মত অনন্য।
  ইফালে জাৰ্মানীত নাজী শাসন ব্যৱস্থা শক্তিশালী হৈ উঠে, যিয়ে ৱেৰমাখ্ট আৰু শক্তিশালী সেনাবাহিনী সৃষ্টিৰ পথ নিৰ্ধাৰণ কৰে। সঁচা, হিটলাৰে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ প্ৰতি নিজৰ বন্ধুত্বৰ ওপৰত অহৰহ গুৰুত্ব দিছিল যদিও ই জাৰ্মানীৰ পৰা সৰ্বাধিক ভূখণ্ড কৰ্তন কৰিছিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত, হয়, সামৰিক মিত্ৰতা সমাপ্ত হ"ল: ইটালী, জাৰ্মানী আৰু ৰাছিয়া। তদুপৰি ছাৰ আলেক্সেইয়ে অষ্ট্ৰিয়াক তৃতীয় ৰাইচৰ সৈতে সংযুক্ত কৰাত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।
  যিহেতু ব্ৰিটেইন অৰ্থনৈতিকভাৱে দুৰ্বল হৈ পৰিল, আৰু ফ্ৰান্সো দুৰ্বল হৈ পৰিল, গতিকে জাৰ চৰকাৰে ফ্ৰান্স, ব্ৰিটেইন আৰু হলণ্ডৰ উপনিবেশবোৰক গুৰুত্বসহকাৰে চালে। বিশুদ্ধ সামৰিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে ৰাছিয়াৰ সেনাই আটাইতকৈ ডাঙৰ সেনা হৈ পৰিল - শান্তিৰ সময়ত বিশ নিযুত। আৰু বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংক, হেলিকপ্টাৰ, আনকি জেট বিমানৰ বিপুল সংখ্যক। ৰাছিয়াৰ বহৰখনো ব্ৰিটিছ বহৰতকৈ শক্তিশালী আৰু অধিক আছিল, কিয়নো দুৰ্বল ইংলেণ্ডে অৰ্থনৈতিকভাৱে শক্তিশালী জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে প্ৰতিযোগিতা কৰিব নোৱাৰিলে।
  গতিকে এতিয়া মহান সম্ৰাট আলেক্সেইয়ে তেওঁৰ পূৰ্বৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ সকলো উপনিবেশ কাঢ়ি নিব বিচাৰিলে।
  আৰু কি? তুলি ল'ব!
  ১৯৪০ চনৰ ১৫ মে"ত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। জাৰবাদী ৰাছিয়াই ইৰাণ, ভাৰত, ইণ্ডোচাইনা আৰু ইজিপ্তৰ দক্ষিণ দিশলৈ সৈন্য স্থানান্তৰিত কৰে। আৰু ৱেৰমাখ্টে ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডক আক্ৰমণ কৰে। ইটালীয়ে ইয়াৰ পূৰ্বে ইথিওপিয়া দখল কৰিছিল, আৰু ব্ৰিটিছ ছোমালিয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল, আৰু ৰেজিমেণ্টসমূহ ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণলৈ লৈ গৈছিল।
  ইয়াত ইৰাণৰ দক্ষিণৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱা ডাইনী ছোৱালীবোৰ। এনাষ্টেছিয়া আৰু তাইৰ চাৰিজন বন্ধু।
  ছোৱালীবোৰ সদায়ৰ দৰেই সৰু আৰু খালী ভৰিৰে। বছৰবোৰ পাৰ হৈ যায়, আৰু সুন্দৰীবোৰ মাত্ৰ ফুলি উঠিছে আৰু ছালত এটাও বলিৰেখা বা ফাট মেলিছে আৰু তেওঁলোকৰ ঢালাই শৰীৰত চৰ্বিৰ এটা টোপালও নাই।
  গতিকে তেওঁলোকে ব্ৰিটিছ ঔপনিৱেশিক সৈন্যক ধ্বংস কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু অতি উৎসাহেৰে কৰে।
  খালী ভৰিৰে পাৰ্চীসকলৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আনাষ্টেছিয়াই গৰ্জন কৰি:
  - অসীম শক্তিৰ যোদ্ধা!
  নাটাছাই মেচিনগানৰ পৰাও ফাটি যায়, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড যোগ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আৰু আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো!
  তাৰ পিছত জোয়াই গুলী চলায়, ব্ৰিটিছ আৰু পাৰ্চীসকলকো কাটি পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি শাসন কৰোঁ!
  আৰু তেতিয়া অৰোৰাই খালী ভৰিৰে শত্ৰুক চৰ মাৰি লেপি দিব আৰু ক"ব:
  - আমাৰ শক্তিৰ ফুলনি!
  আৰু আকৌ হুইচেল মাৰিব!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই দিব আৰু আপোনাক মেচিনগানেৰে আঘাত কৰিব। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেডো পঠিয়াব।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - পৰিশোধিত আচাৰ-ব্যৱহাৰৰ বাবে!
  আৰু ইজিপ্তত এলিজাবেথৰ ক্ৰুৰ ছোৱালীবোৰে টেংক এখনত উঠি আগবাঢ়িছে। তেওঁ নতুন গধুৰ টেংক "এলেকজেণ্ডাৰ"-৬ত আছে। গাড়ীখনৰ চিলোৱাট কম আৰু ওজন পয়ষষ্ঠি টন। আৰু বোমা লঞ্চাৰেৰে আঘাত কৰে। শত্ৰুৰ দুৰ্গসমূহৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ অধিক উপযোগী।
  ব্ৰিটেইনৰ টেংক বহৰ তুলনামূলকভাৱে দুৰ্বল। আৰু আটাইতকৈ ভাল গাড়ীখন হ"ল "মাটিল্ডা"-২। কিন্তু "নিকোলাই"-৭ তাইৰ লগত যুঁজি আছে।
  তেওঁৰ হাতত আছে নিখুঁত এণ্টি টেংক গান। যি বহু দূৰৰ পৰা আঘাত কৰে।
  ছোৱালীবোৰে গতি আৰু ধূৰ্ততাৰে কাম কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ টেংকটো মৰুভূমিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। আৰু নিজকে গুলীয়াই মাৰে। আৰু বোমা লঞ্চাৰটোৱে অতি তীব্ৰভাৱে গুঞ্জৰিত কৰে।
  ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি চিঞৰি উঠে:
  - সিংহাসনত বৰ ভাল! আমি ছুপাৰমেন!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকে গুলীচালনা কৰি আন এটা বাংকাৰ, বা ব্ৰিটেইনৰ এটা দুৰ্গম বিন্দু ধ্বংস কৰিব।
  ব্ৰিটিছ হাৰ মানি আৰু হাৰ...
  এতিয়া ইজিপ্তৰ পিৰামিডবোৰ ছোৱালীবোৰৰ সন্মুখত দেখা দিয়ে। সিহঁতক দেখি চকু টিপিয়াই থাকে। সঁচাকৈয়ে এনে সৌন্দৰ্য্য বন্ধ কৰাটো সম্ভৱনে?
  কিন্তু আকাশত আলবিনা আৰু এলভিনা ভূমধ্য সাগৰক লৈ যুঁজি আছে। মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰো উদঙাই দিলে। আৰু তেওঁলোকে গীতৰ হুইচেল মাৰে। এই ছোৱালীবোৰৰ যুঁজৰ মনোভাৱ আছে।
  যোদ্ধাসকলে অৱশ্যে সদায়ৰ দৰেই যুঁজিবলৈ বদ্ধপৰিকৰ, কেৱল পেণ্টী আৰু উদং স্তন পিন্ধি।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বিশাল যুঁজাৰু শ্ৰেণীটো দেখুৱাইছে। নিজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে আৰু আকাশী কামানৰ পৰা নিজকে গুলীচালনা কৰে। আৰু সেইবাবে ছোৱালীবোৰক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে। যি কি নহওক, যুদ্ধ অব্যাহত আছে, ইংৰাজসকলে সুন্দৰীবোৰৰ পৰা পলাই গৈছে। এনে আগ্ৰাসী মানুহক আপুনি ৰখাব নোৱাৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে এটা ফাটিৰে ডজন ডজন বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু নিজৰ মাজতে হাঁহে।
  গতিকে সিহঁতে উৰি উৰি যায়। আৰু গুলীচালনা বন্ধ নহয়।
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠে:
  - মই সকলো সময়তে অজয়!
  গুলী চলাই থকা এলভিনাই লগতে কয়:
  - পিটাৰৰ বেনাৰ তলত!
  যোদ্ধাসকলে জপিয়াই একে সময়তে শত্ৰুক নমাই দিয়ে।
  ইতিমধ্যে ইজিপ্তৰ বিভিন্ন ঠাইত ইংৰাজী আৰু স্থানীয় কয়দীৰ স্তম্ভ খেদি ফুৰিছে।
  জাৰিষ্ট সৈন্য বহুত শক্তিশালী, আৰু কোনো যুদ্ধ মনোভাৱ নথকা ঔপনিৱেশিক সৈন্যই জয়লাভ কৰিছে।
  আলেকজেণ্ড্ৰিয়া পতিত হৈছে। আৰু ই অতি সহজ। আৰু এতিয়া ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইটালীৰ সৈন্যৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হৈছে।
  যৌথ পেৰেড। আতচবাজী, ৰঙীন শোভাযাত্ৰা। আৰু ভক্তি আৰু বন্ধুত্বৰ ধুমুহাময় প্ৰকাশ।
  ইটালীবাসীও আনন্দিত। বিশেষকৈ যেতিয়া ৰাছিয়ান মেয়ে গরম মৰুভূমিৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰে...
  আৰু আন এখন ঠাইত আলেংকা আৰু তাইৰ মেডেন ৰেজিমেণ্ট দিল্লীত প্ৰৱেশ কৰিলে। অনুভৱ কৰা হৈছে যে চিপাহীয়ে ৰাছিয়াৰ ৰেজিমেণ্টৰ সৈতে যুঁজিব নিবিচাৰে। আৰু সেই ব্ৰিটিছ ঔপনিৱেশিক শক্তি এই ভাৰতীয় ভূখণ্ডতো পৰাজিত হৈছিল।
  বহু ক"লা চালৰ ছোৱালীয়ে ৰাছিয়াৰ সৈন্যক ঘেৰি ধৰি ফুলেৰে সম্ভাষণ জনায়।
  ইয়াত সকলো কিমান ধুনীয়া। আৰু বহুত ফুল। আৰু সকলোবোৰ যথেষ্ট সুন্দৰ আৰু শৃংখলাবদ্ধভাৱে ঘটে।
  ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই বম্বেৰ কাষ চাপিছে আৰু বিশেষ প্ৰতিৰোধ নকৰাকৈয়ে দখল কৰিছে।
  আলেংকাই অতি সক্ৰিয় আৰু অভদ্ৰভাৱে কাম কৰে। তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধা ছুপাৰমেন!
  আৰু ছোৱালীয়ে আধা উলংগ হৈ আৰু বিকিনি পিন্ধি দৌৰি ফুৰাটো কিমান ভাল। ইমান ডাঙৰ দেখা গৈছে।
  উপনিবেশসমূহত ব্ৰিটিছৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল। স্থানীয় সৈন্যই তীব্ৰ যুঁজ দিব নোৱাৰে।
  ইফালে জাৰ্মানীয়ে সফলতাৰে আগবাঢ়িছে। প্ৰথমে তেওঁলোকে ব্ৰিটিছক বেলজিয়ামলৈ প্ৰলোভিত কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত আৰ্ডেনেছ পাহাৰৰ ওপৰেৰে এটা থ্ৰ"ৰ সহায়ত ইংৰাজী আৰু ফৰাচী ইউনিটবোৰ কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল। এইদৰেই এক আকৰ্ষণীয় জয় লাভ কৰা হয়।
  আৰু বেলজিয়াম বন্দী হয়। আৰু ২২ জুনত পেৰিছ দখল কৰাৰ পিছত ফ্ৰান্সে আত্মসমৰ্পণ কৰে, আৰু অলপ আগতে হলণ্ডে। এইদৰেই এক আকৰ্ষণীয় জয় লাভ কৰা হয়। আৰু জাৰ্মানসকল লক্ষণীয়ভাৱে গৌৰৱান্বিত হৈ পৰিল। আৰু ৰাছিয়াৰ সেনাই ভাৰত, ইৰাণৰ দক্ষিণ, বাৰ্মা আৰু বাংলাদেশ দখল কৰিছিল। আৰু লগতে ইণ্ডোচাইনাৰ সকলো।
  শত্ৰুৱে স্পষ্টভাৱে হেৰুৱাইছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে স্পেইন আৰু পৰ্তুগালত সোমাই পৰিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্য দক্ষিণ আফ্ৰিকাৰ কাষ চাপিল। ব্ৰিটেইনৰ প্ৰতিৰোধৰ বাবেই তেওঁলোকক ইমানেই বাধাৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল, যোগাযোগ আৰু যোগান লাইনৰ টানি অনাৰ বাবেহে বাধা আহিছিল। আৰু লগতে আফ্ৰিকাত পথ আৰু অগম্য জংঘলৰ অভাৱ।
  কিন্তু জাৰ সেনাই তথাপিও সকলোখিনিৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল। আৰু ই টাইটানিয়াম ৰোলাৰৰ দৰে গতি কৰিছিল। আৰু শত্ৰুৱে ক্ৰমান্বয়ে হাৰ মানি আঁঠু লৈ পৰিল।
  ছোৱালীৰ ৰেজিমেণ্টবোৰে নিয়ম অনুসৰি খালী ভৰিৰে লৰচৰ কৰিছিল আৰু বন্দীসকলক ভৰিত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। কেতিয়াবা ছোৱালীবোৰে বন্দীসকলক চুমা খাই স্তনত গা ধুবলৈ দিছিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত আনাষ্টেছিয়া, নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা, স্বেটলানা অষ্ট্ৰেলিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে। ৰাজধানী ছিডনী অভিমুখে পদযাত্ৰা কৰিছে। আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  - ৰুছ', য'ত সকলোৰে বহু পত্নী আছে,
  য'ত সুন্দৰ কল অনুমতি দিয়া হয়...
  য'ত প্ৰতিজন ব্যক্তি ভাইৰ দৰে,
  আমাৰ প্ৰতীক, আমাৰ প্ৰতীক হৈছে কলভ্ৰাট!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে - ইংৰাজ আৰু স্থানীয় লোকক সিঁচৰতি কৰি পেলায়।
  এনাষ্টেছিয়াই চেবাৰেৰে ব্ৰিটিছ জেনেৰেলৰ মূৰটো খুলি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  আৰু নাটাছাই খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰি টেংকটো ফালি পেলালে। আৰু তেওঁ গান গাইব:
  - হুহ, ৰুছৰ নাম স্বৰগ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে লৰচৰ কৰে, জোয়াই তাইৰ মেচিনগানৰ পৰা এটা ফাটি গুলি কৰে, ইংৰাজবোৰক তললৈ নমাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এটা নতুন ৰাছিয়ান অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  এইবোৰ ছোৱালী! যে সিহঁতে মাৰি ভাল পায়! আৰু সিহঁতে ৰৈ নাথাকিব! আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ মুখবোৰ জিলিকি উঠে!
  আৰু ইয়াত অগাস্টিন বন্দুকৰ গুলীৰ দৰে। ইংৰাজীক কেনেকৈ কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - জন্মৰ দ্বাৰা দিয়া ৰুছৰ বাবে!
  আৰু স্বেটলানাই তাইক নখৰে কোবাই দিয়ে। আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁ হত্যাকাৰী আৰু মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ইও ছিটিকি উঠে:
  - মোৰ মহান Rus'!
  আৰু আকৌ তেওঁ এটা বিস্ফোৰণ দিয়ে... তেওঁ জাৰ্মানসকলক কাটি পেলায়, কোনো অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈয়ে তেওঁলোকক হত্যা কৰে।
  এতিয়া ছিডনীয়ে কাজিয়া নকৰাকৈয়ে হাৰ মানিছে। আৰু নাগৰিক আৰু সামৰিক চাবি উলিয়াই দিয়া হয়। আৰু তেওঁলোকে জাৰ আলেক্সেইক নিজৰ ৰজা আৰু সম্ৰাট বুলি ঘোষণা কৰে।
  এই মহাদেশ এছাড়াও আত্মসমর্পণ হয়...
  আৰু ৰাছিয়াৰ জাহাজ নিউজিলেণ্ডত অৱতৰণ কৰে। একে সময়তে লাইট টেংক "পিটাৰ"-৮ প্ৰিট'ৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু দক্ষিণ আফ্ৰিকাও পতন ঘটিছে। আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়ন মাদাগাস্কাৰত অৱতৰণ কৰে।
  আৰু অতি ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে অৱতৰণ কৰে। মাদাগাস্কাৰ পতন ঘটিছে। আৰু আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চল ৰাছিয়ান সৈন্যই জয় কৰিছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ইটালীয়ে প্ৰায় জয়লাভ কৰে। কিন্তু বাকী থাকিল কেৱল ব্ৰিটেইন আৰু আয়াৰলেণ্ড। আৰু শৰৎ আহিল, আৰু তাৰ পিছত শীতকাল। জাৰ্মান আৰু ৰাছিয়াৰ বিমানে ব্ৰিটিছক বোমা বিস্ফোৰণ কৰি তেওঁলোকৰ চহৰবোৰ ধ্বংসাৱশেষলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। কিন্তু চাৰ্চিলে জেদীভাৱে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিলে।
  ১৯৪১ চনৰ মে" মাহত এটা অৱতৰণ ঘটে। টাইগ্ৰেছ বিভাগৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰথমে অৱতৰণ কৰিছিল। আৰু ইংৰাজ সৈন্যক ধ্বংস কৰক। আৰু উদং ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে সেইবোৰ পেলাই দিয়ক।
  কেৱল পেণ্টী পিন্ধা আৰু স্তন জোকাৰি থকা অৰ্ধনগ্ন ছোৱালীয়ে ইংৰাজৰ ওপৰত বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল। আৰু বৰ শীতল আছিল।
  আৰু যুদ্ধখন যুঁজিছিল টেংক "পিটাৰ", "নিকোলাই", "আলেকজেণ্ডাৰ", "ইভান", যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত বিৰোধীক চেপি ধৰিছিল।
  আৰু ইয়াত পিৰামিড আকৃতিৰ নতুন টেংক "এলেচি"-১। যিটোৰ সকলো কোণৰ পৰা যুক্তিসংগত হেলনীয়া কোণ থাকে আৰু ইয়াক ভেদ কৰিব নোৱাৰি।
  তাত হেলান দি এলিজাবেথ আৰু তাইৰ ছোৱালীৰ দলটোৱে কেৱল পেণ্টী পিন্ধি প্ৰায় উলংগ হৈ বহি আছিল।
  প্ৰায় উলংগ হৈ থকা চাৰিজন ধুনীয়া যোদ্ধাই ইংৰাজী কামানত গুলীচালনা কৰে আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত জুইত পেলোৱা হয়। আৰু ছোৱালীবোৰে নিজকে গুলীয়াই মেচিনগানৰ পৰা সীহ ভৰাই দিয়ে। আৰু ইংৰাজ শ শত পৰি আছে।
  আৰু যুঁজাৰু সুন্দৰীসকলে শত্ৰুক কাটি পেলায়, আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত মৃতদেহৰ ওপৰেৰে নিজৰ টেংকটো নিক্ষেপ কৰে। আৰু হত্যা কৰা ইংৰাজৰ কাৰ্পেট মেলি দিয়া হৈছে। আৰু ছোৱালীবোৰ টেংকত উঠিছে। মাটিল্ডাছ আৰু চাৰ্চিলছক ধ্বংস কৰি আছে। শেষৰ টেংকখনে জাৰ সেনাৰ বাহনখনহে আঁচোৰ মাৰিব পাৰে।
  আৰু ইয়াৰ পিছত এটাৰ পিছত এটাকৈ ৰাছিয়াৰ জয়। আৰু জাৰ্মানসকল আগবাঢ়িছে। কিন্তু ৰাছিয়াৰ বাহনৰ তুলনাত তেওঁলোকৰ টি-৩ আৰু টি-৪ টেংক ইমানেই দুৰ্বল। আৰু লগতে সৰু সৰু আদিমবোৰো। আৰু ওখ... আৰু জাৰ সেনাৰ টেংকবোৰ কুঁজৰাই আছে। আৰু তেওঁলোকে ৰডটো নিজৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰে, শ্বটবোৰৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিয়ে।
  গতিকে ইংৰাজে বগা পতাকা উলিয়াইছে। প্ৰথম ঘণ্টাৰ ভিতৰতে কেইবাহাজাৰ নিৰ্বাচিত ৰাছিয়ান টেংক অৱতৰণ কৰি আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰতিৰক্ষাত সোমাই পৰে।
  এনাষ্টেছিয়াই উদং গোৰোহাত গুলী পাই হাঁহিলে:
  - মালিচ ল'ৰা!
  তাৰ পাছত তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জেনেৰেলৰ নাকত ধৰি নিজৰ ওপৰেৰে পেলাই দিলে। সি উৰি আহি বেয়নেটৰ ওপৰত পেটটো থৈ অৱতৰণ কৰিলে। আৰু ইমান তেজ বোৱা হ"ল।
  এনাষ্টেছিয়াই হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - জাৰ আলেক্সেই গৌৰৱ!
  নাটাছাই প্ৰতিদ্বন্দ্বীৰ শিন আৰু গৰ্জনো লৰচৰ কৰিব:
  - একটি নতুন স্লাভিক অর্ডার জন্য!
  আৰু শত্ৰুৰ মূৰটো ঠেলি দিব। আৰু তেওঁ নিজৰ টুকুৰাটো ফালি পেলাব। আৰু চিঞৰি উঠে:
  - শীতল ছোৱালী, স্বাধীনতাৰ অনুৰাগী - আমি এটা নতুন ব্যৱস্থাৰ বাবে যুঁজি আছো!
  আৰু তাৰ পিছত জোয়াই একেলগে দুটা মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলায়, আৰু খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰকেৰে পটল নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু প্ৰথম দিনাই ইংৰাজৰ হাতলৈ যায়। আৰু ইয়াক লাভ কৰি ফগি এলবিয়ন সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ পেলাই দিয়ে আৰু পোনে পোনে বন্দী হৈ পৰে।
  আৰু ইয়াত অৰোৰা যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। অস্ত্ৰৰে শত্ৰুক ধ্বংস কৰে। তাইৰ হাতত আছে ট্ৰেচাৰ বুলেটৰ সৈতে এটা বিশেষ মেচিনগান। সি ইংৰাজক নুনচাকৰ গোটৰ দৰে থেতেলিয়াই পেলায়।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানাই গুলী চলায়। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰে।
  মাৰাত্মক ভৰৰ সৈতে গুলী... আৰু দাঁত উদঙাই দিয়ে।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - মই এগৰাকী মহিলা, যিটো সঁচাকৈয়ে ছুপাৰ!
  আৰু জপিয়াই উঠি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু ই সকলো অংশ আৰু খণ্ড খণ্ডত উৰি যাব।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই এজন উদং বুকুৰ চুপাৰমেন!
  আৰু এতিয়া ছোৱালীবোৰে নিজৰ ওপৰত ভৰি দিছে... ব্ৰিটিছৰ ভূখণ্ডত গভীৰৰ পৰা গভীৰলৈ সোমাইছে।
  চেহেৰাত এঘাৰ বছৰৰ বয়সৰ নহয় ল"ৰাৰ শৰীৰত, কিন্তু মেজৰৰ কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপ পিন্ধা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে, যদিও তেওঁ নিজেই খালী ভৰিৰে আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধিছে, ইংৰাজক কাটি পেলায়। আৰু তেওঁ উন্মাদ ক্ৰোধেৰে কাম কৰে।
  তেওঁ জুই জ্বলাই গায়-
  - আমি ভোৰ আৰু সৰ্বোচ্চ ৰং অনুভৱ কৰি আছো।
  আৰু তেওঁৰ লগত আছিল ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা, যি কেতিয়াও প্ৰাপ্তবয়স্ক হোৱা নাছিল। তাইৰ বাবে ভাল যে অন্ততঃ তাই বুঢ়ী নহ"ল!
  আৰু এইটো ছোৱালী হোৱাতকৈ বহুত বেয়া!
  লণ্ডনক ঘেৰি ধৰিছে। আৰু এতিয়া তেওঁক লৈ যোৱাৰ ভাবুকি দিছে। আৰু বহুত শত্ৰুৱে আত্মসমৰ্পণ কৰে। কেৱল ৰজাৰ ৰখীয়াই হাৰ নামানে আৰু হাৰ নামানে। কিন্তু নিৰ্দয়ভাৱে ধ্বংস হৈ যায়। আৰু তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ, অমানৱীয় নিঃশেষ কৰি আছে। এই ধৰণৰ সম্পূৰ্ণ ধ্বংস হৈ আছে। আৰু মেচিনবোৰ অতি সক্ৰিয়।
  আৰু আকাশত আলবিনা আৰু এলভিনাই বিল সংগ্ৰহ কৰি আছে। ইতিমধ্যে ছোৱালীজনীয়ে ছেইণ্ট জৰ্জ ক্ৰছৰ সাতটা ডিগ্ৰী লাভ কৰিছে। প্ৰথম ডিগ্ৰী: চেণ্ট জৰ্জৰ ক্ৰছ, দ্বিতীয় - ধনুৰে চেণ্ট জৰ্জৰ ক্ৰছ! তৃতীয়টো হৈছে সোণৰ ক্ৰুচ। চতুৰ্থটো হৈছে ধনু থকা সোণৰ ক্ৰুচ। পঞ্চমটো হীৰা লগোৱা সোণৰ ক্ৰছ। ষষ্ঠটো হীৰা আৰু ধনুৰ সৈতে সোণৰ ক্ৰুচ। আৰু সপ্তমটো হৈছে ধনু আৰু হীৰা থকা সোণালী ক্ৰছ ষ্টাৰ!
  এই ছোৱালীবোৰে একেখন যুঁজতে পঞ্চাশখন গাড়ী গুলীয়াই পেলাই নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - আমি ইমানেই সৌন্দৰ্য্য যে আমি কেৱল চুপাৰ আৰু হাইপাৰ, আৰু সাধাৰণতে বিস্ময়কৰ সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু উদং দাঁত এটাৰে চকু টিপিয়াই দিব।
  এইবোৰ ছোৱালী - এলবিনা আৰু এলভিনা... আৰু তেওঁলোকে পুৰুষক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়। আৰু তেওঁলোকে নিজেই আকৰ্ষণীয় পুৰুষৰ নিখুঁততা দেখি জিভাৰে কাম কৰাত আপত্তি নকৰে।
  আৰু যে ছোৱালীবোৰ কেৱল কামনা আৰু প্ৰেম আৰু আবেগৰ মূৰ্তি!
  তেওঁলোকে কেনেকৈ স্পন্দনশীল জেড ৰড ভাল পায়।
  উচ্চতম শ্ৰেণীৰ যোদ্ধা...
  ইয়াত চাৰ্চিলে ঘেৰি ৰখা লণ্ডনৰ পৰা পলায়ন কৰিছে। গতিকে তেওঁলোকে তেওঁক শিংত ভালকৈ আঘাত কৰিলে।
  আৰু সি তাইৰ ভৰি দুখন টানি লৈ গ"ল, ব্ৰাজিললৈ লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল... কিন্তু লণ্ডনৰ গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই প্ৰায় প্ৰতিৰোধ নোহোৱাকৈয়ে আয়াৰলেণ্ডক দখল কৰিলে। ইতিমধ্যে ব্ৰিটিছে ঢোলৰ তালত আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল...
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল এবছৰৰ ভিতৰতে অক্ষ শক্তিৰ বিজয়ৰ লগে লগে। আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগেই ৰাছিয়ান। অৱশ্যে জাৰ্মানী আৰু ইটালী দুয়োখনেই কিবা এটা দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও তৃতীয় ৰাইখত স্পেইন আৰু পৰ্তুগালকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল।
  আৰু ব্ৰিটেইনত ৰাছিয়াৰ বাহিনীয়ে ৰাজত্ব কৰিছিল আৰু ছাৰ আলেক্সেইও ব্ৰিটিছ ৰজা হৈছিল। ৰাছিয়াইও প্ৰায় প্ৰতিৰোধ নোহোৱাকৈয়ে ছুইডেন দখল কৰিছিল আৰু জাৰ্মানীয়ে নৰৱে আৰু ইয়াৰ আগতেও ডেনমাৰ্ক দখল কৰিছিল।
  হিটলাৰে ইউৰোপৰ বৃহৎ অংশ দখল কৰিছিল। এটা প্ৰটেক্টৰেটৰ সৈতে থাৰ্ড ৰাইচ টাইপ ফৰ্মেচন সৃষ্টি কৰি। আৰু ৰাছিয়াই সাম্ৰাজ্যখন পুনৰ সৃষ্টি কৰি ইয়াৰ ৰচনাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে।
  সাময়িকভাৱে ভংগুৰ শান্তিৰ পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছে। যিটো আপাততঃ স্থায়ী হৈ থাকিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ অধিগ্ৰহণ হজম কৰি আছিল। তেওঁলোকে কলনীবোৰ আয়ত্ত কৰিছিল।
  ছাৰ আলেক্সেই তেতিয়াও যথেষ্ট সৰু আছিল আৰু গোটেই পৃথিৱীখন জয় কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিব পৰা নাছিল।
  কিন্তু হিটলাৰে কেনেবাকৈ প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। তেওঁৰ এনে লাগিল যে তেওঁ আফ্ৰিকাত মাটি বহুত কম পাইছিল, ৰাছিয়া বহুত ডাঙৰ। আৰু মুছলিনি জুনিয়ৰৰ পুত্ৰৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিলে। ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ফুহৰাৰৰ পঞ্চাশ বছৰীয়া জন্মদিনত এই যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  জাৰ্মানসকলে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ বাবে গোটেই ধাৰাবাহিক টেংক নিৰ্মাণ কৰিছিল আৰু আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে ইয়াৰ ওপৰত বহু পৰিমাণে ভৰসা কৰিছিল।
  পেন্থাৰ ৫ ৰাছিয়াৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ বাবে নিৰ্মাণ কৰা মূল টেংক হৈ পৰিছিল।
  ৭৫ টন ওজনৰ এই গাড়ীখন আছিল শীতল।
  আৰু সাধাৰণতে ১০০ ই এলত ১২৮ মিলিমিটাৰৰ কামানে সঁচাকৈয়ে শক্তিক চেপি ধৰিছে। আৰু যদি তেওঁ মাৰে, তেন্তে ছাৰ সেনাবাহিনীও যথেষ্ট যেন নালাগিব।
  আৰু ইয়াতকৈও শক্তিশালী টেংক এটা আছে: "টাইগাৰ"-৫, যিটো আৰু গধুৰ আৰু অধিক গধুৰ সাজসজ্জিত। আৰু ইয়াৰ ওজন প্ৰায় এশ টন!
  আৰু ৰাছিয়াত মূল টেংক "এলেক্সি"-৪ৰ ওজন মাত্ৰ পঞ্চাশ টন আৰু ইয়াৰ বন্দুক মাত্ৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ। কিন্তু ই বহুত বেছি উন্নত, পিৰামিডাল আৰু ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনযুক্ত, অৰ্থাৎ অতি চলন্ত।
  জাৰ্মানজন অধিক বিশাল আৰু শক্তিশালী। বিশেষকৈ ভয়ংকৰ হৈছে দুশ টন ওজনৰ "লায়ন্স"-৫। যিয়ে অৱশ্যে হিটলাৰৰ সম্ভাৱনা বিশেষভাৱে বৃদ্ধি নকৰে। গতিকে ছুপাৰ-হেভি টেংকবোৰ অতি ব্যয়বহুল আৰু পৰিবহণ কৰাটো কঠিন। যদিও ব্যৱহাৰ আৰু প্ৰয়োগৰ কিছু সুবিধা আছে।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে হিটলাৰে সহ্য কৰিব নোৱাৰি জাৰবাদী ৰাছিয়ালৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। আৰু যুদ্ধবোৰ আৰম্ভ হ"ল।
  ৰাছিয়ান সেনাৰ শক্তিশালী দুৰ্গম অঞ্চলে শত্ৰুৰ আগমন বন্ধ কৰি দিছিল। আৰু জাৰ্মানসকল আবদ্ধ হৈ পৰিল। আৰু জাৰ সেনাই আফ্ৰিকাত আক্ৰমণ চলাইছিল, য"ত তেওঁলোকৰ শক্তি বহুত বেছি আছিল। আৰু ইটালীবাসীয়ে প্ৰথম আঘাত অনুভৱ কৰিলে। তেওঁলোকৰ সৈন্য অতি দুৰ্বল আৰু কম অনুশাসনৰ, ৰাছিয়াক প্ৰতিহত কৰিব পৰাকৈ বহুত বেছি পিছপৰা প্ৰযুক্তিৰে।
  মাত্ৰ তিনি সপ্তাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত জাৰিষ্ট সেনাই ইটালীক ছোমালিয়া আৰু ইথিওপিয়াৰ পৰা খেদি পঠিয়ালে।
  মই ছোৱালী এনাষ্টেছিয়া, নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা, স্বেটলানাক পৃথক কৰিলোঁ। আজিও পঞ্চাশ বছৰৰ আগৰ জাপানৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ দৰেই সৰু। জাৰ আলেক্সেইৰ ইতিমধ্যে নাতি-নাতিনী আছে যদিও ছোৱালীকেইজনী এতিয়াও গ্ৰেহাউণ্ড, কঠিন, আক্ৰমণাত্মক আৰু সাহসী।
  আৰু পঞ্চাশ বছৰীয়া যুদ্ধৰ সময়ছোৱাত ছোৱালীবোৰ সৰু হৈয়েই থাকিল। আৰু ইহঁতৰ ছালত এটাও বলিৰেখা বা ফাট নাথাকে। ফুলৰ দৰে ইমান ধুনীয়া আৰু সতেজ।
  কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু তেওঁৰ সংগী মাৰ্গাৰিটা এতিয়াও শিশু - তেওঁলোক একেবাৰেই পৰিপক্ক হোৱা নাই। বাহ্যিকভাৱে হ"লেও। কিন্তু চিতাতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰে। আৰু বেয়নেট বা গুলীও সিহঁতক হত্যা কৰিব নোৱাৰে।
  এই শিশুসকলে খালী ভৰিৰে চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি ভাল পায়। সাধাৰণতে তেওঁলোক ছুপাৰ ফাইটাৰ!
  আৰু যিকোনো শক্তিক আঁঠু লৈ অনা হ"ব!
  আনাষ্টেছিয়া, নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা, স্বেটলানা আদিয়েও দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ অধীনত তুৰ্কীৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিছিল। আৰু সেইবাবেই ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ বয়স এশ বছৰৰো অধিক৷ কিন্তু ডাইনী হোৱাৰ বাবেই বয়স নহয়। আৰু কাৰণ তেওঁলোক অমৰ, ৰডন"ভেৰীৰ ক্ষমতাত।
  আৰু জাৰ জাতিৰ প্ৰতিনিধিসকলে ইথিওপিয়াত দৌৰিছে আৰু ইতিমধ্যে ইটালীবাসীক বধ কৰি আছে।
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে। আৰু ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে অবৰ্ণনীয় সৌন্দৰ্য্যৰ, আৰু আত্মাত প্ৰচণ্ড আবেগ আছে। কোনো প্ৰকাৰে তেওঁলোকক তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নোৱাৰি। তেওঁলোকেই দেশখনক মহান কৰি তুলিছে। আৰু তেওঁলোকে ডাঙৰ নিশ্চয়তাৰে জয়ী হয়।
  ৰাছিয়াৰ জাৰিষ্ট সাম্ৰাজ্য বহুলাংশে মহাদেশীয় আছিল, আৰু ৰাছিয়ান জাতিটোৰ বাবে অনন্য আছিল। বহু জনগোষ্ঠীৰ মিশ্ৰণ ৰাছিয়া জাতি আৰু ৰাছিয়া গলনাংকৰ দৰে, আন জনগোষ্ঠীক গিলিব পাৰে, ক্ৰমান্বয়ে তেওঁলোকক আত্মসাৎ কৰি অত্যাচাৰ নকৰে। সেইবাবেই ৰাজসাম্ৰাজ্য বৃদ্ধি পালে। লাহে লাহে ৰাজ্যৰ পিছত ৰাজ্য... আৰু এতিয়া বিশ্বব্যাপী আধিপত্যৰ বাবে বহুত কম বাকী আছে। থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ইটালীতকৈ ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা বহু বেছি।
  গতিকে তাইৰ ইয়াক ধৰি ৰাখিবলৈ আৰু হজম কৰাৰ সকলো সুযোগ আছে। তদুপৰি বিৰোধীসকল দুৰ্বল বুলি বিবেচনা কৰিলে। আৰু হিটলাৰ আৰু মুছলিনীৰ শাসন ব্যৱস্থাত সকলোৱে সুখী নহয়।
  আফ্ৰিকাতো বহুতো স্থানীয় জনজাতি আৰু ঔপনিৱেশিক ইউনিটে ৰাছিয়ানসকলক সমৰ্থন কৰে। ঠিক তেনেদৰে ৰাছিয়াৰ প্ৰযুক্তিও জংঘলৰ বাবে বেছি উপযোগী।
  যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে জাৰ্মানসকলৰ সমস্যা আছিল আনকি পেন্থাৰ-৫ৰ সৈতেও, কেৱল টাইগাৰ-৫ৰ সৈতে নহয়। হয়, ক্ৰাউটসকলে লক্ষণীয়ভাৱে হাৰ মানিছে। ইথিওপিয়াৰ মাজেৰে জাৰিষ্ট সেনাই লিবিয়াত আক্ৰমণ কৰাৰ পিছত জাৰ্মান ইউনিটসমূহেও জাহাজ চলাইছিল। আকাশত হোৱা যুদ্ধত অৱশ্যে জাৰ্মানীৰ উন্নয়নে ৰজাৰ এচসকলক আচৰিত কৰি তুলিছিল - বিশেষকৈ ডিস্কো আকৃতিৰ যন্ত্ৰৰ সহায়ত। আৰু তেওঁলোকে উন্মাদ ক্ৰোধেৰে ৰাছিয়াৰ গাড়ীবোৰ ধ্বংস কৰি পেলালে।
  কিন্তু অৱশ্যেই জাৰ্মানসকলৰ সংখ্যাৰ কোনো মিল নাই। আৰু ডিস্কো অতি দামী আৰু তুলনামূলকভাৱে কম। আৰু তেওঁলোক নিজেই অক্ষম, কিন্তু তেওঁলোকে গুলী চলাব নোৱাৰে , তেওঁলোকে মাত্ৰ লেমিনাৰ জেটেৰে ৰাম কৰে। আৰু কুটিল ৰাছিয়াৰ বাহনবোৰে আঁতৰি যাব পাৰে।
  আকাশত থকা ৰাজসেনা অৱশ্যে শক্তিশালী। আৰু সাগৰত ই আৰু শক্তিশালী৷ যদিও থাৰ্ড ৰাইচ দুৰ্বল নহয়। কিন্তু তথাপিও শক্তিবোৰ অসমান।
  জনসংখ্যা আৰু অৰ্থনৈতিক সম্ভাৱনা দুয়োটা দিশতে থাৰ্ড ৰাইচে ৰাছিয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু যদি অতি শক্তিশালী আৰু ধুনীয়া ছোৱালীও যুঁজি আছে, তেন্তে সম্পূৰ্ণ পতন ঘটিছে।
  এলিজাবেথ আৰু তাইৰ দলটোৱে জাৰ্মান দানৱবোৰৰ লগত যুঁজ দিয়ে, আনকি জয়ী হ"বলৈও সক্ষম হয়। আৰু নাজীসকলৰ বহুত ডাঙৰ আৰু গধুৰ বাহন থকাৰ বাবে তেওঁলোকে লাজ নকৰে।
  ইয়াত ছোৱালীবোৰে শত্ৰুৰ টেংকবোৰৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ঠিক কাষতে আঘাত কৰে। আৰু শত্ৰুৰ লগত তেওঁলোকৰ কোনো সমস্যা নাই। তেওঁলোকে নিজৰ শত্ৰুক ধ্বংস কৰি গান গায়:
  - উত্তেজিত নির্মাণ দল! উত্তেজিত নিৰ্মাণ দল!
  হিটলাৰ চেকমেট হ"ব! হিটলাৰ চেকমেট হ"ব!
  আৰু প্ৰচণ্ড সহজেই শত্ৰুক ধ্বংস কৰে। আৰু ছোৱালীবোৰে হাঁহি নোহোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰে।
  কিন্তু ফেচিষ্টসকলে ডিঙিৰ পিছফালে চৰ খাই পিছুৱাই যায়। ইতিমধ্যে লিবিয়াত ইটালীৰ কেইবাটাও বিভাগে প্ৰায় যুঁজ নোহোৱাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিছে। আৰু ৰাজসেনাৰ সৈন্যসকল আগবাঢ়ি যায়। ক্ৰাউটসকলক আল্পছৰ পৰা এক শক্তিশালী আঘাতেৰে বাহিৰ কৰি দিয়া হয় আৰু জাৰিষ্ট সৈন্যই ইটালীৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। মুছলিনি জুনিয়ৰৰ সেনাবাহিনীৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে ছাৰিষ্ট সেনাৰ ৰঙীন সৈন্যক সম্ভাষণ জনাইছে। সকলো জাতিৰ লাখ লাখ সৈন্যই ইটালী ভৰি পৰিছে। আৰু দহ হাজাৰ ভ্ৰাম্যমাণ এলেক্সি-৪ টেংক, যিবোৰ পঞ্চাশ টন ওজনৰ, সকলো কোণৰ পৰা গুলিয়াই দিলে প্ৰায় অভেদ্য।
  মিত্ৰজোঁটৰ দুৰ্বল লিংক হিচাপে ইটালী অতি সোনকালে মৃত্যুমুখত পৰিছে... ৩০ মে"ত জাৰিষ্ট সৈন্যই প্ৰায় যুদ্ধ নোহোৱাকৈয়ে ৰোম দখল কৰে। আৰু মুছলিনীৰ সাম্ৰাজ্যৰ ৰাজধানী খহি পৰিল।
  আৰু আকৌ ৰাছিয়াৰ সেনাৰ ছোৱালীবোৰে নিজৰ ধূলিময়, খালী ভৰি দুখন জোৰকৈ শত্ৰুক চুমা খাবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে বুজি পায় যে শত্ৰুক তেওঁৰ প্ৰকৃত মৰ্যাদা দেখুৱাব লাগে।
  আলবিনা আৰু এলভিনাই একাউণ্ট টাইপ কৰি থাকোঁতে মনত পেলাইছিল যে এলেক্সি দোলনাত পৰি থকাৰ সময়ত তেওঁলোকে কেনেকৈ জাপানীসকলৰ পিঠিৰ সৈতে ডাইনীৰ লগত যুঁজিছিল। আৰু বৰ ধেমেলীয়া আছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এতিয়াও যুদ্ধৰ যথেষ্ট হোৱা নাই আৰু জাৰ্মানক বতাহত গুলীয়াই পেলাই দিয়ে। আনকি আলবিনাই মন্তব্য কৰিছিল:
  - এবাৰ আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিলে, ইয়াৰ পিছত কি হ"ব?
  আলভিনাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - লেটিন আমেৰিকা জয় কৰোঁ আহক!
  আলবিনাই সন্দেহজনকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, সেইটো আৰু দুমাহ তিনিমাহ! আৰু তাৰ পিছত?
  এলভিনাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মেকুৰীৰ সৈতে চূপ!
  আলবিনাই খঙেৰে ক"লে:
  - নাই, জীৱনৰ বাবে আৰু কিবা বাস্তৱিক পৰিকল্পনা থাকিব লাগিব!
  এলভিনাই উৎসাহেৰে ক"লে:
  - গতিকে আমি এজাক ল"ৰা-ছোৱালী জন্ম দিম!
  আলবিনাই এই কথাত অনুমোদন জনাইছিল:
  - এইটো ইতিমধ্যে ভাল হৈছে!
  ইতিমধ্যে ইটালীক কাৰ্যতঃ দখল কৰা হৈছে। মুছলিনি জুনিয়ৰ ফ্ৰান্সলৈ পলায়ন... ৰাছিয়ান সৈন্যই চিচিলি দখল কৰে। আফ্ৰিকাৰ সকলো পাস্তা নিৰ্মাতাৰ সম্পত্তি ইতিমধ্যে হেৰাই গৈছে। কেৱল জাৰ্মান এনক্লেভহে বাকী আছে যদিও জাৰ সেনাই সেইবোৰকো আক্ৰমণ কৰি আছে। আফ্ৰিকাক সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাৰ ভাবুকি, শক্তিশালী শত্ৰুৰ সৈতে যুদ্ধত।
  জাৰ্মানসকলে যেন নিজৰ শক্তিৰ ভুল হিচাপ কৰিলে। আৰু এতিয়া ৰজা সৈন্যৰ আঘাতত জাহাজ চলাইছে।
  আৰু ইতিমধ্যে ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণে লাখ লাখ টেংক আছে আৰু টৌলনক লৈ গৈছে... বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰে চহৰখনৰ চাৰিওফালে জপিয়াই ফেচিষ্টসকলক আঁঠু লৈ আনিছে। নিজকে জোৰ কৰি উদং গোৰোহাত চুমা খাই হাঁহি থাকে।
  কিন্তু ছোৱালী এজনীৰ বুকুত চুমাও দিব পাৰি - তাইৰ একো আপত্তি নাই!
  ইমানবোৰ সফলতা। আৰু জাৰ্মানীৰ দক্ষিণ অংশতো ৰাছিয়াৰ বিভাজন ভাঙিছে। আৰু ইতিমধ্যে তেওঁলোকে ভিয়েনা লৈ গ"ল। আৰু তেওঁলোকে মিউনিখৰ ওপৰত আগবাঢ়িছে। ফেচিষ্টসকলে আঘাতৰ সন্মুখীন হৈ হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি লয়। আৰু নিজৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো অৱশ্যে আগৰণুৱা যুঁজ দিয়াসকলৰ ভিতৰত অন্যতম।
  আৰু ল"ৰাজনে ব্যক্তিগতভাৱে তিনিজন জাৰ্মান জেনেৰেলক বন্দী কৰে। যাৰ বাবে তেওঁ ৰজাৰ পৰা বিশেষ পুৰস্কাৰ লাভ কৰে।
  একে সময়তে চিৰন্তন ল"ৰাটো খালী ভৰিৰে চুটি কাপোৰ পিন্ধিছে।
  এই জয়ত আনন্দিত হৈছে ছাৰ আলেক্সেই। আৰু কি হ"ল? হিটলাৰ চয়তান নিজেই ফান্দত সোমাই পৰিল। তেওঁৰ ই-ছিৰিজৰ টেংকবোৰৰ সৈতে পিৰামিডৰ দৰে টেংকৰ কোনো মিল নাই।
  ছাৰ আলেক্সেই নায়ক আৰু নায়িকাক পুৰস্কৃত কৰে। আৰু বৰ আগ্ৰহেৰে কৰে।
  এনে পিতৃ ৰজাক প্ৰেম আৰু সন্মানহে কৰিব পাৰি। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই জাৰ্মানক মৰক্কোৰ পৰা খেদি পঠিয়াইছে। আৰু আফ্ৰিকাৰ প্ৰায় সমগ্ৰ দেশেই ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ড। আৰু কি? গতিকে ভাল হৈ গ"ল!
  ছাৰ আলেক্সেইয়ে ৰাছিয়াৰ শ্ৰেষ্ঠ মহিলা এছক আলবিনা আৰু এলভিনাক নতুন বঁটাৰে সন্মানিত কৰে। ধনু আৰু হীৰাৰে প্লেটিনাম চেণ্ট জৰ্জ ক্ৰছৰ তাৰকা।
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে ইয়াৰ যোগ্য। আৰু তেওঁলোকৰ তেনে শক্তি আছে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ ফেচিষ্টক মাৰপিট কৰে। আৰু ফিনিচিং লাইনত উপনীত হয়। ইতিমধ্যে ছাৰ সেনাই ৰুহৰ অঞ্চলৰ কাষ চাপিছে আৰু তাত তীব্ৰ যুদ্ধ চলি আছে। তেওঁলোকে নাজীৰ ওচৰত নতশিৰ হ"ব নিবিচাৰে। আৰু ফ্ৰান্সত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে পেৰিছক ঘেৰি ধৰিছে। স্থানীয় জনসাধাৰণে জাৰ সেনাবাহিনীক আদৰণি জনাইছে আৰু ৰৈ নাথাকিব।
  আপুনি ক"ব পাৰে যে শত্ৰু আত্মসমৰ্পণৰ স্তৰত আছে। হিটলাৰে লৰালৰিকৈ ঘূৰি ফুৰিছে, আৰু ইতিমধ্যে জুলাই মাহৰ মাজভাগ৷ আৰু জাৰ্মানসকলৰ স্থিতি প্ৰায় আশাহীন।
  দ্বিতীয় এলেক্সেই বা মহানজনৰ দৰে শীতল ৰজাৰ সৈতে যোগাযোগ কৰাৰ অৰ্থ এইটোৱেই।
  অৱশেষত আফ্ৰিকাত থকা ৱেৰমাখ্ট সৈন্যৰ অৱশিষ্টই ইতিমধ্যে আত্মসমৰ্পণ কৰিছে। পেৰিছৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই মাৰ্চ কৰিলে। জাৰ্মানসকলৰ বাবে পৰিস্থিতি সংকটজনক হৈ পৰিছিল।
  জুলাই মাহৰ শেষলৈকে ইতিমধ্যে ৰুহৰ সম্পূৰ্ণৰূপে পুনৰ লোৱা হৈছিল। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্য বাল্টিক সাগৰৰ কাষ চাপিছে।
  হিটলাৰ বাৰ্লিনৰ পৰা পলায়ন কৰি লেটিন আমেৰিকালৈ যায়। ৰাজকীয় সৈন্যই ডেনমাৰ্কত প্ৰৱেশ কৰে আৰু তাৰ আগতেও নৰৱে মুক্ত হয়। পাল আৰু লিছবন। ইয়াৰ পিছত আগষ্ট মাহত বাৰ্লিনত আক্ৰমণ সংঘটিত হয়। আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ ৰাজধানী লোৱা হ"ল। তাৰ পিছত জাৰ সেনাই আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখি মাদ্ৰিদক মুক্ত কৰিলে।
  শেষত লোৱা হৈছিল ছেপ্টেম্বৰ মাহত জিব্ৰাল্টাৰৰ দুৰ্গ। দুৰ্গটো উফৰাই পেলোৱা হ"ল... আৰু আন এখন যুদ্ধ প্ৰায় শেষ হ"ল। কেনেবাকৈ আচৰিত ধৰণে চুটি আৰু লঘু হৈ পৰিল।
  ছাৰ আলেক্সেইয়ে সৰ্বকালৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ বিজয়ীৰ উপাধি লাভ কৰে।
  কিন্তু হিটলাৰ এতিয়াও জীয়াই আছে আৰু পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। এই দানৱটোক কি কৰিব? অদ্ভুতভাৱে লেটিন আমেৰিকাই এই অত্যাচাৰীজনক প্ৰত্যাৰ্পণ কৰিব বিচৰা নাছিল। আৰু তাৰ পিছত ১৯৫৭ চনৰ ১ মে"ত লেটিন আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে শেষ অভিযান আৰু পৃথিৱী গ্ৰহৰ ইতিহাসৰ চূড়ান্ত যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ সৈন্যই আগবাঢ়ি গ"ল। স্থানীয় বাহিনী সামৰিকভাৱে অতি দুৰ্বল আছিল আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যক প্ৰতিহত কৰিব পৰা নাছিল।
  এলিজাবেথ আৰু তাইৰ দলটোৱে মাত্ৰ বেটাৰীটো গুলীয়াই পেলাইছে, আৰু এতিয়া বাটত থকা শত্ৰুবোৰে মাত্ৰ হাৰ মানিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইখন যুদ্ধ!
  কেথেৰিনে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - মানৱ ইতিহাসৰ শেষ যুদ্ধ!
  এলিনাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - গতিকে শান্তিৰ বাবে টোষ্ট কৰোঁ আহক! আৰু ভৱিষ্যত সৃষ্টি!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আনকি আনন্দত ভৰিৰ উদং তলুৱাত ইজনে সিজনক চুমা খাইছিল।
  বাৰু, তেনেকৈয়ে সকলো ঠিকেই চলি থাকে...
  এনাষ্টেছিয়া আৰু তাইৰ দলটোৱে দৌৰি দৌৰি উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে প্ৰতিপক্ষৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। শত্ৰুক ফালি দাঁত উদঙাই দিয়ে।
  নাটাছাই গাইছিল:
  - মই এটা বিশাল সপোনৰ ছোৱালী!
  আৰু কিলাৰ গ্ৰেনেড কেনেকৈ নিক্ষেপ কৰিব পাৰি। হয়, তেনেকুৱা ছোৱালীৰ লগত দুৰ্বল হ"ব নোৱাৰি৷ এই কথা সিহঁতে ক্ষমা নকৰে।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ ওপৰত আগবাঢ়িব, ফেচিষ্টসকলক কোনো দয়া নিদিয়ে। এই ক্ষেত্ৰত তেওঁলোক সম্পূৰ্ণ ফেচিষ্ট নহয়।
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু হিচকি মাৰে:
  - শত্ৰুৰ ওপৰত জয়ৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ই চিঞৰি উঠে:
  - হতাশজনক আঘাত!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰি ফটা পিঠাগুৰি কৰি খাব।
  এইবোৰ ছোৱালী।
  আৰু তেওঁ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি কয়:
  - জাৰ আলেক্সেই আমাৰ মূৰ্তি!
  মেক্সিকো চহৰক দখল কৰি কিউবা দখল কৰা হয়। উত্তৰৰ পৰা দক্ষিণলৈ গতি কৰিছে ৰাছিয়াৰ সৈন্য। আৰু তেওঁলোকে অতি সফলতাৰে কৰে। আপুনি সিহঁতক বাধা নিদিব। আৰু ডাঙৰ জয় হ"ব।
  আৰু আলবিনা আৰু এলভিনাই বিমান যুদ্ধত অতি সফলতাৰে গ"ল দিয়ে। দুৰ্বলতা দেখুৱাব নালাগে যোদ্ধা। তেওঁলোকে নিজৰ স্তৰৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়াৰ বিমানতকৈ বহু পিছ পৰি থকা বিমানক গুলীয়াই পেলায়। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰেই নেতৃত্বত থাকে। যে তেওঁলোকে সকলোকে মৰা। আৰু কাজিয়াত ধৰা পৰা সকলোকে গুলীয়াই পেলাই দিয়ে।
  আমি ইতিমধ্যে নিকাৰাগুয়া পাৰ হৈছো। জাৰ সেনাৰ যন্ত্ৰৰ আৰ্মাডাক বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্য আহি আছে। আৰু অধিক সঘনাই বিৰোধীয়ে হাৰ মানি লয়। আৰু বন্দীৰ স্তম্ভৰে শত্ৰুক খেদি পঠিয়াই। আৰু শত্ৰুক আঁঠু লৈ আনে।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ বাবে দৌৰি প্ৰতিপক্ষক মুখত পৰিবলৈ বাধ্য কৰে আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাত চুমা খায়।
  ইমানবোৰ শত্ৰুৱে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। আৰু বহুতেই ঢোলৰ তালত আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু পাখি দুখন ওপৰলৈ তুলি লয়।
  ইতিমধ্যে ভেনিজুৱেলাত উপস্থিত হৈছে ৰাছিয়াৰ সৈন্য। পৰিস্থিতি ক্ৰমান্বয়ে শান্ত হৈ আহিছে।
  ব্ৰাজিল আটাইতকৈ ডাঙৰ শত্ৰু আৰু তুলনামূলকভাৱে সহজেই ভাঙি যায়। আৰু তাই আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  ছোৱালীবোৰে ৰিঅ" ডি জেনেইৰ"ৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যায় আৰু ল"ৰাবোৰে তেওঁলোকৰ উদং ভৰিৰ ছাপত চুমা খায়।
  নাটাছাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰে:
  - তথাপিও জীৱনটো ভাল!
  জোয়াই কিছু সন্দেহৰ সৈতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বেৰত ভৰি থৈ শুইলে ইমান বেয়া নহয়!
  আৰু ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব। সঁচাকৈয়ে তেওঁলোক ইয়াতকৈ ধেমেলীয়া হ"ব নোৱাৰিলে। কিন্তু আপুনি সিহঁতক কি কৰিব পাৰে...
  ইয়াত ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও যুঁজি আছে। পঞ্চাশ বছৰতকৈও অধিক সময় তেওঁ জাৰ সেনাবাহিনীত সেৱা আগবঢ়াই আহিছে। কৰ্ণেল পদবীলৈ উঠি আহিল, বহু বঁটা আছে, এতিয়াও দেখাত প্ৰায় এঘাৰ বছৰ। আৰু তেওঁৰ লগত আছে চিৰন্তন ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা। ডাঙৰ মানুহ আছিল আৰু বুঢ়া হ"বলৈ বৰ ভয় কৰিছিল। আৰু ফলত তাই চিৰদিনৰ বাবে ছোৱালী হৈয়েই থাকিল। অৱশ্যে প্ৰায় এশ বছৰ আগতে সিহঁত সন্তান হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকক প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া হয় যে তেওঁলোক ষোল্ল বছৰলৈকে ডাঙৰ হ"ব - যিটো সাধাৰণতে ভাল! উদাহৰণস্বৰূপে ল"ৰাটোৱে চুলি কাটিবও নালাগিব!
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গান গায়:
  - বিজয়ৰ আনন্দ বিস্তাৰিত হৈছে,
  হিটলাৰে ফাঁচীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  ইয়াত ৰাছিয়াৰ বিৰোধীৰ শেষ দুৰ্গ - আৰ্জেণ্টিনা। হিটলাৰে তাতেই লুকাই থাকিল।
  আৰু জুলাই মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আৰ্জেণ্টিনাৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰে। প্ৰতিৰোধ কেন্দ্ৰিক আছিল। আৰু সেইবাবেই ৰাজধানীখন প্ৰায় কাজিয়া নোহোৱাকৈয়ে খহি পৰিল। আৰু হিটলাৰক নিজেই ১৯৫৭ চনৰ আগষ্ট মাহত পোৱা গৈছিল... ফান্দত ওলমি থকা। আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে নিজৰ নিজৰ লৈ ফাঁচী দিছিল।
  চিলিয়েও আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। এইদৰেই মানৱ ইতিহাসৰ শেষ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল।
  বাৰগৰাকী ডাইনী ছোৱালীয়ে - চিৰযৌৱনৰ অধিকাৰী - নিজৰ বিজয় উদযাপন কৰিলে। কিন্তু আন এজন ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকো যেন বৰ সন্তুষ্ট হৈছিল। শেষত তেওঁ নিজৰ আনন্দৰ বাবে জীয়াই থাকিব পাৰে, কিমান বছৰ সেনাবাহিনীত কটালে।
  আৰু ৰাছিয়ানসকলে ইতিমধ্যে ১৯৪৭ চনত মহাকাশলৈ গৈছিল, আৰু ১৯৫৪ চনত তেওঁলোকে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু ১৯৬৭ চনত মংগল গ্ৰহলৈ। আৰু আৰু অধিক নতুন কৃতিত্ব। ক্ৰমান্বয়ে সৌৰজগত জয় কৰা হ"ল। ১৯৭৫ চনত সত্তৰ বছৰ ধৰি ক্ষমতাত থকা দ্বিতীয় এলেক্সি বিমানত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। আৰু এইদৰেই সৰ্বকালৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰজাৰ ৰাজত্বৰ অন্ত পৰিল।
  আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ নতুন ৰজা হ"ল: দ্বিতীয় মিখাইল। আৰু ৰাছিয়াই মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ দিশত আগবাঢ়িল।
  ২০০৫ চনত মংগল গ্ৰহত খোজ কাঢ়ি থকা অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা। ল"ৰাটোৱে লক্ষ্য কৰে:
  - সৰু হোৱাৰ এশ বছৰ ইতিমধ্যে পাৰ হৈ গ"ল। আৰু মোৰ ষোল্ল বছৰ বয়সলৈকে ডাঙৰ হোৱাৰ সময় হোৱা নাই নেকি?
  দেখাত ছোৱালীৰ দৰেও দেখা মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰ দিছে:
  - আৰু মইও চুক্তি অনুসৰি ডাঙৰ হ"ব লাগিব! কিন্তু আমি কিয় সন্তান হৈ থাকিম?
  অলেগে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক'লে... হঠাতে তেওঁলোকৰ সন্মুখত ডেউকা থকা এজন এঞ্জেল-ডেমিউৰ্জৰ ছবি এখন দেখা গ'ল।
  সুন্দৰ জীৱটোৱে ক"লে:
  - আপুনি আপোনাৰ মিছনৰ এটা অংশ সম্পূৰ্ণ কৰিছে।
  কিন্তু এতিয়া স্থান আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে! আৰু মহাকাশৰ জগতবোৰ! গতিকে জীয়াই থাকক আৰু যুঁজ দিয়ক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আপুনি আমাক ষোল্ল বছৰ বয়সত মৃতদেহ দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল!
  ফেৰেস্তাজনে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - তুমি আৰু মাৰ্গাৰিটাই কি বিচাৰে?
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মূৰ জোকাৰিলে:
  - তাতোকৈ বেছি?
  মুকুতাৰ দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি ফেৰেস্তাজনে মাত দিলে:
  - এইটো তোমাৰ বাবে হ'ব! কিন্তু ষোল্ল বছৰ বয়সলৈকে ডাঙৰ হ"লে হাজাৰ বছৰ ডাঙৰ হ"ব! আৰু তেতিয়া তুমি চিৰদিন যৌৱনত থাকিবা!
  অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাই একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - ন্যায্য নহয়!
  এঞ্জেলাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - অমৰত্বৰ মূল্য এনেকুৱা! কিন্তু মৰ্ত্যলোক বৃদ্ধতকৈ বহুত ভাল অমৰ সন্তান হ'বলৈ মান্তি হওক!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীয়ে মান্তি হ"ল:
  - হয়, বহুত ভাল!
  আৰু আমি আৰু জোৰেৰে হাঁহিলোঁ!
  সঁচাকৈয়ে এই মৰ্ত্যলোকবোৰ কি? আনকি সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰজা আলেক্সেইৰ মৃত্যু হয়। আৰু তেওঁলোকৰ সন্মুখত আছে এক অনন্তকাল, উজ্জ্বল দুঃসাহসিক অভিযানেৰে ভৰা।
  
  
  
  নেপোলিয়ন ৰাছিয়ালৈ যোৱা নাছিল!
  . এটা বিকল্প ইতিহাস, য'ত মহান সম্ৰাটজনে ৰাছিয়ালৈ যোৱা নাছিল, বৰঞ্চ নিজৰ ৰেজিমেণ্টসমূহ... তুৰস্কলৈ স্থানান্তৰিত কৰিছিল! বাৰু অৱশ্যে কিয় নহয়? বাল্কনক অট্টোমান শাসনৰ পৰা মুক্ত কৰা নহয় কিয়?
  আৰু শত্ৰু অৱশ্যে বেছি শক্তিশালী নহয়। আৰু তাৰ আগতেও তেওঁক ৰাছিয়ানসকলে প্ৰহাৰ কৰিছিল।
  আৰু নেপোলিয়নৰ সৈন্যই বলপূৰ্বক পদযাত্ৰা কৰিবলৈ ৰাওনা হ"ল। আৰু তাই বছনিয়াৰ পৰা ইস্তানবুললৈকে প্ৰায় প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন নোহোৱাকৈয়ে খোজ কাঢ়িছিল। এটা বাধা: পাহাৰ, নদী, দুৰ্গ... আৰু মাজে মাজে প্ৰতিৰোধ। আৰু জনসাধাৰণে ফৰাচী আৰু ইউৰোপীয়সকলক মুক্তিদাতা হিচাপে সম্ভাষণ জনায়।
  ১৮১২ চনত নেপোলিয়নে ইস্তানবুল দখল কৰে। তাৰ পিছত এছিয়া মাইনৰতো যুদ্ধ কৰিছিল। ভাৰত মহাসাগৰ আৰু মক্কা পালেগৈ। ইয়াৰ পিছত ফৰাচী আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়া সৈন্য ইজিপ্তলৈ গুচি যায়।
  নেপোলিয়ন ৰাছিয়ালৈ যোৱা নাছিল যদিও তেওঁ অট্টোমান সম্পত্তি জয় কৰিছিল। হয়তো কিছুমান ভাগ্যবিদে তেওঁক জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে যুদ্ধ হ"লে সম্ভাৱ্য বিফলতাৰ বিষয়ে সকীয়াই দিছিল।
  ১৮১৪ চনত ব্ৰিটিছে স্পেইনত অৱতৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। নেপোলিয়ন পেৰিছলৈ উভতি আহিল। আৰু শক্তি গোটাই তেওঁ দ্ৰুতগতিত স্পেইনলৈ গুচি যায় আৰু তাত থকা ইংৰাজসকলক পৰাস্ত কৰে। ইয়াৰ পিছত ফৰাচীসকল পাইৰেনিজত কিছু শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  তেওঁলোকৰ সৈন্যই মৰক্কোত উপস্থিত হৈ সমগ্ৰ আফ্ৰিকা আৰু চুডানৰ উত্তৰ অংশ দখল কৰে।
  এইদৰে ভূমধ্য সাগৰত তেওঁলোকে সাধাৰণ আধিপত্য প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। জিব্ৰাল্টাৰকো লৈ যোৱা হ"ল। আৰু তেওঁলোককো ভালদৰে শক্তিশালী কৰা হৈছিল। ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধ বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে চলি থাকিল। সাগৰত হোৱা সংঘৰ্ষত দুয়োপক্ষ ভাগৰি পৰিছিল। নেপোলিয়নে অৱশ্যে সংখ্যাৰ সৈতে ল"ব বিচাৰিছিল। আৰু অধিক সংখ্যক জাহাজ নিৰ্মাণ কৰা হ"ল, নাৱিকসকলক প্ৰশিক্ষণ দিয়া হ"ল। লাহে লাহে বৃহৎ মানৱ আৰু ভূখণ্ডৰ সম্পদ থকা ফৰাচীসকলৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বই নিজৰ ক্ষতিসাধন কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু ক্লান্ত ইংৰাজসকলে বলি হ"বলৈ ধৰিলে। অৱশেষত ১৮২৫ চনত অৱতৰণ ঘটে। আৰু অৱশেষত নেপোলিয়নে লণ্ডন ল"লে। এইদৰে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। আৰু ইতিমধ্যে বৃদ্ধ সম্ৰাটে জিৰণি লৈ শান্তিপূৰ্ণ নিৰ্মাণ কাৰ্য্যত লিপ্ত হোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। মাথোঁ ফৰাচীসকলে আফ্ৰিকা পাৰ হৈ ইয়াৰ দক্ষিণ জয় কৰি থাকিল। ৰাছিয়াত নিকোলাছ প্ৰথম ক্ষমতালৈ আহে। ৰাছিয়াই ইৰাণৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিছিল যদিও বিজয়ৰ পিছতো তেওঁলোকে ইয়াক জয় কৰিব নোৱাৰিলে, বৰঞ্চ মধ্যমীয়া ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণত সীমাবদ্ধ হৈ থাকিল। তাৰ পিছত ৰাছিয়াই ককেছাছত শ্বামিলৰ যুদ্ধৰ সন্মুখীন হ"ল আৰু দীৰ্ঘদিন ধৰি ইয়াৰ দ্বাৰা বান্ধ খাই পৰিল।
  ১৮৩৭ চনলৈকে নেপোলিয়নে ৰাজত্ব কৰিছিল আৰু মৃত্যুৰ সময়ত তেওঁৰ বয়স আছিল আঠষষ্ঠি বছৰ। তেওঁৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ দ্বিতীয় নেপোলিয়ন ৰাজপাটত বহে। ছয়কুৰি বছৰীয়া যুৱকজন শ্যামলা সম্ৰাট পূৰ্বে ইটালী আৰু ৰোমান সাম্ৰাজ্যৰ ৰজা আছিল। তেওঁ অৱশ্যে পিতৃ নেপোলিয়ন প্ৰথমৰ গৌৰৱক অতিক্ৰম কৰিব বিচাৰিছিল।
  আৰু দ্বিতীয় নেপোলিয়নে প্ৰথম অভিযান চলাইছিল ইৰাণৰ বিৰুদ্ধে, আৰু তাৰ পিছত ভাৰতৰ বিৰুদ্ধে। অৱশ্যে বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু সুসংগঠিত সেনাই তুলনামূলকভাৱে ক্ষীপ্ৰতাৰে ইৰাণ আৰু ভাৰত দুয়োখনকে জয় কৰিছিল। আফ্ৰিকা বিজয়ৰ কামো সম্পূৰ্ণ হৈছিল। ফ্ৰান্সে লেটিন আমেৰিকাত যুদ্ধ চলাইছিল, স্পেইন আৰু পৰ্তুগালৰ উপনিবেশ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ বাবে কেনেবাকৈ সময় নাছিল। কিন্তু ফৰাচীসকলে দীৰ্ঘ যুদ্ধৰ অন্তত অৱশেষত লেটিন আমেৰিকাত স্থান দখল কৰিলে। ১৮৫৬ চনত দ্বিতীয় নেপোলিয়নৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ তৃতীয় নেপোলিয়নে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। সেই সময়ত তেওঁৰ বয়স আছিল মাত্ৰ ষোল্ল বছৰ। আৰু ১৮৫৮ চনত তৃতীয় নেপোলিয়নে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে অভিযান আৰম্ভ কৰে।
  প্ৰবৰ দাদাক চেৰ পেলোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু ৰাছিয়াত এতিয়াও দাসত্ব আছে। আৰু দেশখন অৱশ্যেই নেপোলিয়ন ফ্ৰান্সৰ সৈতে যুদ্ধ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত অতুলনীয়।
  তৃতীয় নেপোলিয়নে জয়ৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল। আৰু ২০ লাখ সৈন্যই সমগ্ৰ ৰাছিয়াত স্থানান্তৰিত হৈছিল। তেওঁলোকে তিনিটা স্তম্ভত মাৰ্চ কৰিছিল: কিয়ভ, মস্কো আৰু চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গলৈ। কিন্তু ৰাছিয়াৰ নিজা কুটুজ"ভ নাছিল৷
  আৰু দ্বিতীয় ছাৰ আলেকজেণ্ডাৰ কাজানলৈ পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। মস্কো আৰু চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গ আৰু কিয়ভ বন্দী কৰা হয়। সমগ্ৰ বিশ্বতে সৈন্য আৰু ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে অধিক উন্নত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছিল। আনকি তৃতীয় নেপোলিয়নৰ সেনাবাহিনীতো প্ৰথম লাইট টেংকৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল।
  হয়, এনে শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি। দ্বিতীয় জাৰ আলেকজেণ্ডাৰে ফৰাচীসকলক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। কিন্তু তৃতীয় নেপোলিয়নে ঘোষণা কৰিলে যে তেওঁক সামগ্ৰিকভাৱে ৰাছিয়াৰ প্ৰয়োজন।
  মুঠতে আৰম্ভ হ"ল গেৰিলা যুদ্ধ। কিন্তু নেপোলিয়নৰ বহুত সৈন্য আছে। ইয়াৰ উপৰিও তৃতীয় নেপোলিয়নে দাসত্ব বিলুপ্ত কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। সেইটোৱেও কিছুমান মানুহক তেওঁৰ পক্ষলৈ লৈ গ"ল। কেইবাবছৰ ধৰি যুদ্ধ চলি আছিল আৰু নেপোলিয়নৰ সৈন্যই প্ৰশান্ত মহাসাগৰত উপস্থিত হৈছিল।
  শেষত আপোচ এটা পোৱা গ"ল। তৃতীয় নেপোলিয়নে দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ কন্যাক বিয়া কৰাই ৰজাৰ মুকুট পিন্ধা হয়। আৰু ৰাছিয়াই এখন বিশাল সাম্ৰাজ্যৰ অংশ হিচাপে কিছু স্বায়ত্তশাসন লাভ কৰিছিল।
  তৃতীয় নেপোলিয়ন এতিয়াও চীনত যুদ্ধ কৰি আছিল, তেওঁৰ সৈন্যই অষ্ট্ৰেলিয়াত উপস্থিত হৈ ইণ্ডোচাইনা জয় কৰিছিল। আৰু ১৮৭৭ চনত তেওঁৰ মৃত্যু হয় আৰু চতুৰ্থ নেপোলিয়নে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। চৈধ্য বছৰীয়া এজন যুৱক। প্ৰথম নেপোলিয়নৰ প্ৰপৌত্ৰ আৰু ৰাছিয়াৰ জাৰৰ মাতৃৰ বংশধৰ। চতুৰ্থ নেপোলিয়নে বিশ্ব বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰিলে - আমেৰিকা আৰু আন সকলো দ্বীপ জয় কৰি... বিশ্বব্যাপী সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি হ'ল। তাৰ পিছত বাকী থাকিল মাথোঁ মহাকাশত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰা।
  কিন্তু দুখ নাছিল যদিও চয়তানবোৰে টোকৰ মাৰি আহিছিল। ১৮৯৪ চনত চতুৰ্থ নেপোলিয়নৰ মৃত্যু হয়। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল আফ্ৰিকাত চিকাৰ কৰি। আৰু তেওঁৰ সিংহাসন প্ৰায় চাৰি বছৰীয়া নেপোলিয়ন পঞ্চম নামৰ এজন ল"ৰাই ল"লে।
  কেনেবাকৈ নেপোলিয়নৰ বংশধৰসকল বৰ বেছি দৃঢ় নহয় বুলি ওলাই পৰিল। আৰু অৱশ্যেই আৰম্ভ হ"ল বিপদ। এতিয়া লেটিন আমেৰিকাত, এতিয়া চীনত, এতিয়া ৰাছিয়াত।
  কিন্তু সৈন্যই অশান্তি আৰু বিচ্ছিন্নতাবাদীক দমন কৰিলে। পঞ্চম নেপোলিয়ন ডাঙৰ হৈ নিৰ্ণায়কভাৱে বিদ্ৰোহবোৰ দমন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। ইয়াৰ পিছত কেনেবাকৈ পৃথিৱী গ্ৰহটো শান্ত হৈ পৰিল। আৰু ১৯১৪ চনত প্ৰথমজন মানুহ মহাকাশলৈ উৰা মাৰিলে! ১৯১৭ চনত মানুহ চন্দ্ৰত অৱতৰণ কৰে।
  লাহে লাহে মানৱতাই স্থিৰতা লাভ কৰিলে। আৰু এতিয়া মহাকাশলৈ সম্প্ৰসাৰণ। ১৯৩৫ চনলৈকে মানুহে সৌৰজগতৰ সকলো গ্ৰহ ভ্ৰমণ কৰিছিল আৰু চন্দ্ৰত বসতিৰ সৃষ্টি হৈছিল। ১৯৬০ চনলৈকে পঞ্চম নেপোলিয়নে ৰাজত্ব কৰিছিল - ছয়ষষ্ঠি বছৰ - বোনাপাৰ্টসকলৰ মাজত এক অভিলেখ, আৰু গৌৰৱত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। আৰু ষষ্ঠ নেপোলিয়নে সিংহাসন লাভ কৰিলে। এই সময়লৈকে মানুহক সজীৱ কৰাৰ সফল পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা ইতিমধ্যে আৰম্ভ হৈছিল। আৰু ২০০০ চনত মানুহে চুবুৰীয়া তৰাবোৰৰ মাজত সোমাই যাবলৈ ধৰিলে। ২০২০ চনৰ ভিতৰত পৃথিৱী গ্ৰহৰ বাহিৰত প্ৰথম মানৱ বসতিৰ সৃষ্টি হৈছে।
  
  IVAN THE TERRIBLE বিষাক্ত নহয়
  কিন্তু ১৫৮৪ চনত ইভান দ্য টেৰিবলক বিষাক্ত কৰা হোৱা নাছিল (তেওঁলোকে একেবাৰে বিষাক্ত হোৱাৰ ধাৰণা ক"ৰ পৰা পাইছিল?), বৰঞ্চ কিছুদিন জীয়াই আছিল। এগৰাকী ইংৰাজ ৰাজকুমাৰীক বিয়া কৰাইছিল। আৰু একে সময়তে তেওঁ চাইবেৰিয়া জয় কৰি তাত নগৰ নিৰ্মাণ কৰিলে। ১৫৯০ চনত তেওঁৰ ইংৰাজ ৰাজকুমাৰীৰ সৈতে আলেকজেণ্ডাৰ নামৰ এজন পুত্ৰ জন্ম হয়। ১৫৯১ চনত পুত্ৰ দিমিট্ৰিৰ মৃত্যু হয় যদিও ৰাছিয়ানসকলে ছুইডেনৰ পৰা তেওঁলোকৰ বছৰবোৰ পুনৰ দখল কৰে। ১৫৯২ চনত তেওঁলোকে নৰ্ভাক লৈ যায়।
  ছুইডেনৰ বিৰুদ্ধে পোলেণ্ড আৰু ৰাছিয়াৰ যৌথ যুদ্ধৰ অন্ত পৰে ১৫৯৩ চনত ভাইবৰ্গ দখল কৰি। আৰু ১৫৯৪ চনত ছুইডেনৰ যুদ্ধৰ পৰাজয়।
  এইদৰে ৰাছিয়াই নাৰ্ভাত প্ৰতিষ্ঠা হোৱা বাল্টিক উপকূলৰ চহৰসমূহৰ লগতে ভাইবৰ্গকো পুনৰ দখল কৰে। ১৫৯৫ চনত ইভান দ্য টেৰিবেলে নেভাৰ মুখত এখন চহৰ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশ দিয়ে। এইদৰে এশ বছৰতকৈও অধিক পূৰ্বে আলেকজেণ্ডাৰভস্কৰ উত্থান ঘটিছিল। ইভান দ্য টেৰিবলৰ পুত্ৰ আৰু ইংৰাজ ৰাজকুমাৰীৰ সন্মানত এই বছৰটোৰ নামকৰণ কৰা হৈছিল।
  তাৰ পাছত ইভান দ্য টেৰিবেলে চাইবেৰিয়া পাৰ হৈ গৈ থাকিল। তেওঁৰ যোদ্ধাসকলে আমুৰ নদীলৈ আগবাঢ়ি গ"ল। ১৫৯৮ চনত পয়ষষ্ঠি বছৰ ধৰি সুস্থ হৈ উঠা - ৰাছিয়াৰ বাবে এক অভিলেখ আৰু পৃথিৱী গ্ৰহৰ ইতিহাসৰ অন্যতম ৰাজ্যৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া সময়সীমা, ইভান দ্য টেৰিবলৰ মৃত্যু হয়। একে বছৰতে তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী ফেডোটৰ মৃত্যু হয়। আৰু প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰ ৰজা হ"ল। সিংহাসনত আৰোহণৰ সময়ত তেওঁৰ বয়স আছিল মাত্ৰ আঠ বছৰ। কিন্তু বৰিছ গডুনভ ৰিজেণ্ট হৈ পৰিল। আৰু সকলো কম বেছি পৰিমাণে গৈ থাকিল। সঁচা, ভোকৰ বছৰো আছিল। তাৰ পিছত ১৬০৫ চনত পোলেণ্ডৰ সৈতে যুদ্ধ । তাৰ পিছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে আলেকজেণ্ডাৰে নিজেই সেনাবাহিনীক কমাণ্ড কৰিলে। পোলেণ্ডে স্মোলেনস্কক ঘেৰাও কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হৈছিল। ৰাছিয়াই আক্ৰমণ চলাই কিয়ভ আৰু প"লটস্কক দখল কৰে। পোলেণ্ডে বেৰেজিনা আৰু কিয়ভৰ কাষৰ মাটি বাওঁপাৰৰ ইউক্ৰেইনক অৰ্পণ কৰিছিল।
  কিছু সময়ৰ বাবে শান্তি আছিল। ৰাছিয়াই পূব দিশত আগবাঢ়িছিল। প্ৰশান্ত মহাসাগৰত উপস্থিত হৈ তাত নতুন নতুন চহৰ প্ৰতিষ্ঠা কৰে।
  তাৰ পিছত ক্ৰিমিয়ালৈ অভিযান আৰম্ভ হ"ল, যিটো তুৰস্কৰ দুৰ্বলতাৰ লগত মিলি গ"ল। ৰাছিয়াই আজ"ভৰ লগতে ক্ৰিমিয়াৰ খানাটকো জয় কৰে।
  এইদৰে এক বৃহৎ সাম্ৰাজ্যৰ জন্ম হ"ল। ইয়াৰ পিছত পোলেণ্ডৰ সৈতে পুনৰ যুদ্ধ হয়। আলেকজেণ্ডাৰে ঘোষণা কৰিলে - আমি সকলো কিয়ভান ৰাছৰ ভূমি পুনৰ জয় কৰিম।
  আৰু ঘটিল। জাৰ আৰু মহান সেনাপতি স্কোপিন-শ্বুইস্কিৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়ান সৈন্যই তেতিয়াও পোলেণ্ডক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু আনকি ৱাৰ্ছও দখল কৰিছিল।
  কিছু বিতৰ্কৰ অন্তত পোলেণ্ডে প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰক জাৰ হিচাপে গ্ৰহণ কৰে। ইয়াৰ পিছত স্লাভসকলৰ মহাশক্তিৰ উত্থান ঘটিল। ১৬৩০ চনত ৰাছিয়াই দক্ষিণলৈ ঘূৰিছিল। যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল তুৰস্কৰ পৰা। অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ অৱনতি আৰু পৰাজয় হৈছিল।
  ৰাছিয়াই বাল্কন জয় কৰিছিল, আনকি কনষ্টেন্টিনোপলত প্ৰৱেশ কৰিছিল। অট্টোমান সিংহাসন জাৰ আলেকজেণ্ডাৰৰ হাতলৈ হস্তান্তৰ কৰা হয়। আৰু এতিয়া ৰাছিয়াৰ ৰেজিমেণ্টবোৰ ইজিপ্ত পালেগৈ। আৰু ১৬৪০ চনত তেওঁলোকে কুৱেইটৰ সৈতে মক্কা আৰু ইৰাক জয় কৰে। বিশাল সাম্ৰাজ্য গঠন কৰি। ১৬৪৫-১৬৪৭ চনত ইৰাণৰ সৈতে যুদ্ধ হয়। আৰু পাৰস্যও ৰাছিয়াৰ ওচৰত বশ হ"ল। উত্তৰ চীন দখল কৰাৰ লগে লগে মানচু সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে যুদ্ধৰ অন্ত পৰে।
  অৰাছিয়ান জনসংখ্যা বৃদ্ধিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ছাৰ আলেকজেণ্ডাৰে আনকি এখন বিশ্বজনীন পৰিষদও আহ্বান কৰিছিল। অৰ্থডক্সত পৰিৱৰ্তন কৰি চাৰিগৰাকী পত্নীৰ অনুমতি দিয়া হ"ল।
  যিটো আছিল মুছলমানসকলে অৰ্থডক্সক গ্ৰহণ কৰাত সহজ কৰি তোলাৰ ইচ্ছাৰ পৰিণতি, আৰু নতুনকৈ জয় কৰা ভূমিসমূহৰ ৰাছিকীকৰণ ক্ষিপ্ৰতাৰে কৰা।
  ১৬৫৮ চনত ছাৰ আলেকজেণ্ডাৰৰ প্ৰথম মৃত্যু হয়, তেওঁ ষাঠি বছৰ শাসন কৰি আৰু লগতে মহান ৰুৰিকোভিচ হৈ পৰে।
  প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ পুত্ৰ মিখাইল প্ৰথম নতুন ৰজা হ"ল। নতুন ৰজাৰ বয়স ইতিমধ্যে চল্লিশ বছৰ হ"ল। আৰু তেওঁ পিতৃৰ বিজয় নীতি অব্যাহত ৰাখিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্য ভাৰতৰ দিশে আগবাঢ়িল। তাত যুদ্ধ হৈছিল।
  যিটো তাত ৰাছিয়াৰ আধিপত্য প্ৰতিষ্ঠাৰ লগে লগে শেষ হৈছিল। তাৰ পিছত চীনৰ সৈতে ডাঙৰ যুদ্ধ হ"ল। ১৬৭১ চনত মিখাইলৰ মৃত্যু হয়। আৰু যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিছিল তেওঁৰ পুত্ৰ আলেক্সেই প্ৰথম ৰুৰিকোভিচে। প্ৰায় ত্ৰিশ বছৰ বয়সৰ ডেকা ৰজাই শক্তিশালীভাৱে আদেশ দিছিল আৰু ডাঙৰ বিজয় সাধন কৰিছিল। কেইবাবছৰ যুদ্ধৰ অন্তত চীন জয় কৰা হয়।
  তাৰ পিছত ৰাছিয়াই ইণ্ডোচাইনা জয় কৰি পূব আৰু দক্ষিণ দিশলৈ গতি অব্যাহত ৰাখিলে। আমি ছিংগাপুৰ পোৱালৈকে। ১৭০১ চনত আলেক্সেইৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ পিটাৰে এখন বৃহৎ বহৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। প্ৰশান্ত মহাসাগৰৰ দ্বীপসমূহৰ মাজেৰে ৰাছিয়াই অষ্ট্ৰেলিয়াত অৱতৰণ কৰে।
  একে সময়তে ইউৰোপলৈও সম্প্ৰসাৰণৰ ইচ্ছাও আহিছিল। আৰু ১৭১৫ চনত অষ্ট্ৰিয়াৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। উচ্চমানৰ ৰাছিয়ান সৈন্যই অষ্ট্ৰিয়াক দ্ৰুতগতিত জয় কৰিলে। তাৰ পিছত জাৰ্মানী দখল কৰিলে। আমি নিজেই ৰাইন নদী পালোঁগৈ। আৰু ১৭২১ চনত তেওঁলোকে ইটালী জয় কৰে। গতিকে পিটাৰ দ্য গ্ৰেটে ইউৰোপলৈ যোৱা এখন খিৰিকী কাটিলে। মিচৰৰ সৈতে একেলগে। একে সময়তে ৰাছিয়াই আলাস্কাৰ মাজেৰে কানাডা দখল কৰিছিল। ৭৩০ চনত পিটাৰ দ্য গ্ৰেটৰ মৃত্যু হয় আৰু এই সিংহাসন তেওঁৰ নাতি পিটাৰ দ্বিতীয় - ৰুৰিকোভিচে উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰে।
  তেওঁৰ ৰাজত্বকাল সক্ৰিয় হৈ পৰিল: যুৱকজনে ফ্ৰান্সৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰি কানাডা জয় কৰে আৰু সংখ্যাগতভাৱে অধিক শ্ৰেষ্ঠত্ব থকা ৰাছিয়ান সৈন্যই পেৰিছ দখল কৰে। নেদাৰলেণ্ডো জয় কৰা হৈছিল। যদিও দলীয় যুদ্ধখন তাত টানি লৈ গ"ল। কিন্তু শেষত তাইকো দমন কৰা হ"ল।
  আৰু পিছলৈ ১৭৪৫ চনত স্পেইন আৰু পৰ্তুগাল দুয়োখন দেশৰ পতন ঘটে। কিন্তু তাতো কেইবাবছৰ ধৰি গেৰিলা যুদ্ধ চলিছিল। ১৭৫৩ চনত দ্বিতীয় পিটাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত দ্বিতীয় পিটাৰৰ পুত্ৰ তৃতীয় পিটাৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। নতুন ৰজাই আফ্ৰিকা আৰু আমেৰিকাত ঘূৰি ফুৰিছিল। ১৭৬১ চনত শেষ মহাশক্তি ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। প্ৰথমতে সাগৰত ৰাছিয়া বৰ বেছি সফল নহ"ল।
  কিন্তু তাৰ পিছত সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আৰু অভিজ্ঞ সেনাপতিৰে ইংৰাজ পৰাজিত হ"ল। আৰু লেণ্ডিং হ"ল। আৰু ১৭৬৭ চনত লণ্ডনৰ পতন ঘটে।
  আৰু ১৭৮০ চনত তৃতীয় পিটাৰৰো মৃত্যু হয়। তেওঁৰ আঠাইশ বছৰীয়া পুত্ৰ প্ৰথম পৌলে সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। ৰাছিয়াৰ আৰু গুৰুতৰ বিৰোধী নাছিল আৰু আফ্ৰিকা আৰু লেটিন আমেৰিকা পাৰ হৈ গৈছিল। ১৮২০ চনত যেতিয়া আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত প্ৰথম পলৰ মৃত্যু হৈছিল, তেতিয়া ৰাছিয়াই সমগ্ৰ বিশ্ব জয় সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। আৰু পঞ্চম ইভান বাইচল্লিশ বছৰ বয়সত সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে।
  কাজিয়া কৰিবলৈ আৰু কাৰো নাছিল। কিন্তু বিজ্ঞানে এতিয়াও মহাকাশৰ বিশালতা জয় কৰাৰ পৰ্যায়ত উপনীত হোৱা নাই। তথাপিও ইভানে চন্দ্ৰলৈ বিমানৰ নিৰ্দেশ দিলে। যেনে, সাম্ৰাজ্যখন আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰয়োজন। আৰু ১৮৩৩ চনত মানুহে প্ৰথমবাৰৰ বাবে মহাকাশলৈ উৰা মাৰিলে। আৰু ১৮৪৫ চনত অৱশেষত ৰাছিয়ানসকলে চন্দ্ৰত অৱতৰণ কৰে।
  ১৮৪৭ চনত সম্ৰাট ইভান পঞ্চমৰ মৃত্যু হয়। দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে এই সিংহাসন উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল। মহাকাশলৈ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত আছে। ১৮৬১ চনত মংগল গ্ৰহত অৱতৰণ কৰে। আৰু তাৰ পিছত সৌৰজগতৰ সকলো গ্ৰহত।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে আন তৰালৈ উৰি গ'ল...
  
  ৰুজভেল্টৰ আসনত ডোনাল্ড ট্ৰাম্প
  গতিকে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত ড"নাল্ড ট্ৰাম্পে নিজকে ৰুজভেল্টৰ ঠাইত বিচাৰি পালে। এইটো আচলতে এটা ছুপাৰ চান্স হৈ পৰিল! আপোনাৰ পূৰ্বৰ ভুলৰ কথা বিবেচনা কৰক। আৰু প্ৰথম ভুল: তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰক উঠি আহি মহাশক্তি হ"বলৈ দিলে।
  ড"নাল্ড ট্ৰাম্পে আন সকলোতকৈ ভালকৈ বুজি পাইছিল: দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত ৰাছিয়াক জয়ী হ"বলৈ দিয়া উচিত নহয়। কিন্তু থাৰ্ড ৰাইচৰ দ্ৰুত জয় আমেৰিকাৰ বাবেও অসুবিধাজনক।
  সৰ্বোত্তম বিকল্প: যিমান পাৰি সিমান দিন আৰু যিমান পাৰি ইজনে সিজনক হত্যা কৰিবলৈ দিয়ক।
  বাৰু, অৱশ্যেই ড"নাল্ড ট্ৰাম্পে ৰাছিয়াক অলপ সহায় কৰিছিল, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ আগতে... আৰু ইতিহাসৰ লগত কোনো বিশেষ অমিল নাছিল। আৰু থাৰ্ড ৰাইচক আফ্ৰিকাৰ পৰা খেদি পঠিয়ালে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ হিটলাৰক যিহুদী বিৰোধী আইন বিলুপ্ত কৰাৰ বিনিময়ত যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকে প্ৰকৃততে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত পৰাস্ত হ"ব পাৰে, আৰু ট্ৰাম্পৰ লগত একমত হ"ল। ইহুদীসকলক অত্যাচাৰ কৰা নহ'ব, কিন্তু... বাণিজ্য পুনৰ আৰম্ভ কৰা হৈছে...
  আৰু বন্দী বিনিময় কৰা হয়। ট্ৰাম্পে নিজেই পৰমাণু বোমা বনাই জাপানক শেষ কৰে। আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ ভূখণ্ডত বোমা বিস্ফোৰণ বন্ধ কৰি দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট বন্ধ কৰাৰ পিছত শক্তি জমা কৰি আছে।
  ফুহৰাৰে অপাৰেচন চিটাডেল কেইবাবাৰো পিছুৱাই দিছিল। আৰু আনকি জুলাই মাহতো তেওঁ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰা নাছিল, কাৰণ তেওঁ যুদ্ধত টাইগাৰ-২, এটা দানৱীয় টেংক পৰীক্ষা কৰিব বিচাৰিছিল, আৰু তাৰ অৰ্থ হৈছে "লায়ন" আৰু "মাউছ"। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে বিদেশীৰ পৰা বিভাজন গঠন কৰি বাহিনী সঞ্চয় কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আৰু ট্ৰাম্পে ফুৰাৰক খৰখেদা নকৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল, যিহেতু কুৰ্স্ক বাল্জত জাৰ্মানীৰ আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা ইতিমধ্যে ছোভিয়েট কমাণ্ডে জানে, আৰু শত্ৰুৱে গম পালে আক্ৰমণ কৰাতকৈ মূৰ্খতা আৰু একোৱেই নাই।
  ট্ৰাম্পৰ বুদ্ধিমান পৰামৰ্শ শুনিবলৈ যথেষ্ট স্মাৰ্ট আছিল ফুৰাৰ। আৰু তেওঁ ডিফেন্সিভত পৰিল।
  অৱশেষত ৩০ আগষ্টত আক্ৰমণত নামি পৰে ৰঙা সেনাই। আৰু গভীৰভাৱে শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষাত আবদ্ধ হৈ পৰিল। যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে পেন্থাৰখন প্ৰতিৰক্ষাত অতি ভাল, ইয়াৰ দ্ৰুত গুলীচালনা কামান, যিয়ে বহু দূৰলৈকে আঘাত কৰে।
  আৰু "টাইগাৰ" বেয়া নহয়, আনকি "ফাৰ্ডিনাণ্ড"ও। প্ৰতিৰক্ষাৰ শেষৰটো স্বয়ংচালিত বন্দুক যথেষ্ট শক্তিশালী। আৰু ই বিপক্ষৰ আক্ৰমণক নিখুঁতভাৱে বিকৃত কৰে। আৰু "ফাৰ্ডিনাণ্ড"ই অতি সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে। তেওঁ দূৰৰ পৰা আঘাত কৰাৰ লগে লগে আপুনি পিঠিখনো পোন কৰিব নোৱাৰিব৷
  জাৰ্মানসকলে তথাপিও লাহে লাহে হ"লেও হাৰ মানিলে, কিন্তু অৰিয়লৰ লেজত। কিন্তু ছোভিয়েট বিমান সেৱাই আৰু আকাশত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰা নাছিল। পশ্চিম ফ্ৰণ্টৰ অবিহনে ক্ৰাউটসকল শক্তিশালী আছিল। জাৰ্মান এছৰ ভিতৰত মাৰ্চেলে বিশেষভাৱে থিয় দিছিল।
  ভূমধ্যসাগৰীয় যুদ্ধত তেওঁৰ আকস্মিক মৃত্যু হোৱা নাছিল। আৰু এতিয়া এছ হোৱাৰ বাবে পূবত যুঁজিছিল এক নম্বৰত। আৰু এই শ্ৰেষ্ঠ লুফ্টৱাফে এছ, যিয়ে কম সময়ৰ ভিতৰতে পশ্চিম ফ্ৰণ্টত অভিলেখ গঢ়িছিল, যিটো বাস্তৱ ইতিহাসত কোনেও ভংগ কৰা নাছিল, এতিয়া পূবত যুঁজি আছিল।
  মাৰ্চেলে দূৰৰ পৰাই আঘাত কৰিলে আৰু নিজকে চিটিকিবলৈ বা তললৈ পেলাবলৈ নিদিলে। জাৰ্মান আৰু ছোভিয়েট পাইলটৰ মাজত তেওঁ কিংবদন্তি হৈ পৰিছিল।
  আৰু কোনো অতিৰঞ্জিত নকৰাকৈ। তেওঁ আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু যুঁজাৰু বিমান দুয়োটাকে গুলীয়াই হত্যা কৰে।
  এশ পঞ্চাশখন বিমানৰ বাবে তেওঁক ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ প্ৰদান কৰা হয়। দুশ বিমান নিৰ্মাণ কৰাৰ সময়ত তেওঁক হীৰাৰ সৈতে জাৰ্মান ঈগলৰ অৰ্ডাৰ প্ৰদান কৰা হয়। তিনিশখন বিমানত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ তেওঁৰ বাবে বিশেষভাৱে প্ৰতিষ্ঠিত বঁটা লাভ কৰে: সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ। চাৰিশ বিমান গুলীয়াই পেলোৱাৰ পিছত তেওঁ সামৰিক যোগ্যতাৰ সোণ আৰু হীৰাৰ ক্ৰুচিফিক্স আৰু সোণ আৰু হীৰাৰ লুফ্টৱাফে কাপ লাভ কৰে। মাৰ্চেইলে পতনৰ সময়ত ভূমধ্যসাগৰৰ ওপৰেৰে দুশ বিমান গুলীয়াই পেলায়। শীতকাল আৰু মাৰ্চ মাহত তেওঁ আৰু প্ৰায় এশখন গাড়ী গুলীয়াই পেলায়, আৰু পূব ফ্ৰণ্টলৈ বদলি কৰা হয়। তাত তেওঁ ১৯৪৩ চনৰ মে" মাহত তিনিশ বাহন অতিক্ৰম কৰিছিল।
  তাৰ পিছত ১৯৪৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত ই চাৰিশ বাহনৰ সংখ্যাত উপনীত হয়। আৰু আনকি তেওঁ এখন যুদ্ধত চৈধ্যখন বাহনকো নোক আউট কৰি অভিলেখ গঢ়িছিল।
  অৱশ্যে এনে এচৰ সৈতে জাৰ্মানসকলে আকাশত আত্মবিশ্বাসতকৈও অধিক অনুভৱ কৰিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে আগতীয়াকৈ বাহিনী টানি ৰঙা সেনাৰ আক্ৰমণক বাধা দিব পাৰিছিল। তথাপিও ছোভিয়েট সৈন্যই অতি লাহে লাহে হ"লেও আগবাঢ়ি গ"ল।
  অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে ৰঙা সেনাই অৰেলৰ কাষ চাপিল। ফ্ৰিটজে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত এই চহৰখনক ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল টাইগাৰ-২ টেংক। এই বাহনখনে অৱশ্যে প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল যদিও প্ৰায়ে ভাঙি পৰিছিল। "সিংহ" আৰু বেয়া হৈ পৰিল। ডাঙৰ হোৱা "টাইগাৰ"-২ৰ দৰেই, যিটো ৰজাৰ বাঘ বুলি বেছি পৰিচিত, "লায়ন"ৰ হাতত আছিল অধিক শক্তিশালী বন্দুক, যিটো অৱশ্যে অপ্ৰয়োজনীয় আছিল। যিহেতু ছোভিয়েট চৌত্ৰিশটা টেংক জাৰ্মান অস্ত্ৰৰে লোৱা হৈছিল। কিন্তু নব্বৈ টন ওজনৰ "লায়ন"ৰ কৱচৰ ক্ষেত্ৰত "টাইগাৰ"তকৈ কোনো সুবিধা নাছিল যদিও ই অধিক ব্যয়বহুল, কম নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু অধিক শক্তিশালী বন্দুকটোৰ গুলীৰ হাৰ কম আছিল।
  দীৰ্ঘ দূৰত্বত গুলী চলোৱাৰ সময়তহে "সিংহ"ৰ সুবিধা আছিল যদিও ইয়াৰ কোনো কাম নাছিল, কিয়নো "সিংহ"ৰ সুবিধা থকা ইমান দূৰৰ পৰা আগবাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত চৌত্ৰিশজনক আঘাত কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ আছিল।
  যুদ্ধবোৰত দেখা গ"ল যে "টাইগাৰ"-২ৰ ওপৰত হালৰ কাষ আৰু কপাল সুৰক্ষিত কৰাত "লায়ন"ৰ কোনো সুবিধা নাই আৰু টাৰেটৰ কপালৰ ডাঠ কৱচে ইয়াৰ ঘূৰ্ণন লেহেমীয়া কৰে।
  অৰ্থাৎ দেখা গ"ল যে "লায়ন", কাৰ্যক্ষেত্ৰত, "টাইগাৰ"-২তকৈও বেয়া। আৰু যি হ"ল, তাৰ বাবেই ইয়াক ডিজাইন কৰা হৈছিল।
  তথাপিও টাইগাৰ-২ তুলনামূলকভাৱে ভালদৰে সুৰক্ষিত আছিল, টি-৩৪-৭৬ৰ কাষলৈকেও ই অভেদ্য আছিল, আৰু সেয়েহে ই এক ফলপ্ৰসূ, যদিও অনাড়ম্বৰ, যন্ত্ৰ বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল।
  একে সময়তে দুজন পাইলটে যুদ্ধত নিজকে ভালকৈ দেখুৱাইছিল: আলবিনা আৰু এলভিনা। যিয়ে সকলো সময়তে বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজিছিল। আৰু তেওঁলোকে অতি ফলপ্ৰসূভাৱে কৰিলে।
  আলবিনাই যেনেকৈ খালী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰ টিপিব, ঠিক তেনেকৈয়ে তাই এজন ছোভিয়েট পাইলটক গুলীয়াই পেলাব।
  আৰু তেতিয়া এলভিনাইও টিপিব, তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনেৰে। আৰু পুনৰ শত্ৰুক নমাই দিব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে আৰু পেন্থাৰৰ পেনচৰ সৈতে কাম কৰিছিল। যদিও তেওঁলোক নবীন যোদ্ধা। কিন্তু তেওঁলোকৰ গোপন কথা হ"ল বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়া, তেতিয়া কোনেও আপোনাক নমাই নিদিয়ে!
  নৱেম্বৰৰ শেষলৈকে অৰিয়লৰ যুদ্ধ চলি থাকিল। জাৰ্মানীয়ে চহৰখনক দখল কৰি ৰাখিছিল আৰু ৰঙা সেনাই জেদীভাৱে চহৰখনক ধুমুহাৰ দৰে আক্ৰমণ কৰিছিল। এই বিষয়ত ষ্টেলিনে নিজেই হঠকাৰীতা দেখুৱাইছিল। ক্ৰাউটসকলে চহৰখন ভালদৰে সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিছিল আৰু ইয়াক ঘেৰি ৰাখিবলৈ নিদিছিল।
  ডিচেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধতা আহিল, আকাশত কেৱল যুদ্ধহে হৈছিল। মাৰ্চেইলে পাঁচশ বিমান নিক্ষেপ কৰা বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছিল আৰু গ"ৰিঙৰ পিছত তৃতীয় ৰাইচত আইৰন ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ লাভ কৰা দ্বিতীয়খন বিমান আছিল।
  ৰঙা সেনা ৰৈ গ"ল। কিন্তু ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে ই পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। জেদী যুঁজৰ অন্তত অৱশেষত অৰিয়েলক ঘেৰি ধৰা হ"ল। আৰু তাৰ পিছত লওক। জাৰ্মানসকলক কেন্দ্ৰত আৰু অলপ পিছুৱাই দিয়া হ"ল। কিন্তু তেওঁলোকে শীতকালৰ বাবে সাজু হৈ কঠোৰ যুঁজ দিছিল।
  লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত ফ্ৰিটজে তেতিয়াও আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আংশিকভাৱে কাৰণ ট্ৰাম্পৰ সতৰ্কবাণী, যিয়ে ফেচিষ্টৰ পৰাজয়ৰ বাবে অতিশয় ভয় খাইছিল।
  উত্তৰ দিশত আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰি নাজীয়ে কেনেবাকৈ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰি শীতকালৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল... আৰু বসন্ত কালত তেওঁলোকে শক্তি জমা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ৰঙা সেনাৰো ক্ষতিসাধন হয়। কিন্তু তাই আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ পাইছিল। আঘাতৰ আদান-প্ৰদান আৰম্ভ হয় আৰু ১৯৪৪ চনৰ ২২ জুনত ৰঙা সেনাই কেন্দ্ৰটোত এক বৃহৎ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে বলি হ"ল, কিন্তু লাহে লাহে... ছোভিয়েট সৈন্যই ফ্ৰণ্টৰ মোটামুটি বহল খণ্ড এটাত ডেৰ মাহত পঞ্চাশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িল। সাধাৰণতে নাজীসকলে নিজৰ কৌশল কিছু সলনি কৰি আক্ৰমণ নকৰাকৈ শক্তি ৰক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ইয়াত ট্ৰাম্পে স্পষ্টভাৱে ভূমিকা পালন কৰিছিল, যিয়ে ৰাছিয়া বা জাৰ্মানীয়েও জয়ী হোৱাটো নিবিচাৰিছিল। কিন্তু তেওঁ ভয় খাইছিল যে যিকোনো প্ৰকাৰে ৰাছিয়াই জয়ী হ"ব, আৰু বলছেভিকসকলৰ সম্পদ শেষ কৰিবলৈ ফুৰাৰক প্ৰতিৰক্ষাৰ ওপৰত যুদ্ধ গঢ়ি তুলিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল।
  হিটলাৰে সকলো আক্ৰমণাত্মকতাৰ মাজতো গভীৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ দিশত আগবাঢ়িছিল। তদুপৰি জাৰ্মান টেংকবোৰো অসম্পূৰ্ণ। আৰু "মাউছ"েও আশা কৰা ধৰণে কাম কৰা নাছিল , আৰু কেৱল প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰতহে, কম বেছি পৰিমাণে চুটি পাল্টা আক্ৰমণত নিজকে দেখুৱাইছিল।
  জাৰ্মানসকলে এতিয়াও প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সঠিকভাৱে সফল হ"ব পৰা নাই। পেন্থাৰ ২ক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত অধিক শক্তিশালী কৰি তুলিব পৰা যাব যদিও ইয়াক পঞ্চাশ টনতকৈ গধুৰ কৰাটো এতিয়াও সম্ভৱ হোৱা নাই। ফকে-উলফৰ কৌশলগত ক্ষমতা কম আছিল আৰু ই আধৰুৱা আছিল।
  Me-309 অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, কিন্তু পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াতকৈ বেয়া। উৰণৰ বৈশিষ্ট্য আৰু শক্তিশালী অস্ত্ৰৰে সজ্জিত টি এ-১৫২ ফকে-উলফতকৈ ভাল আছিল যদিও ই গধুৰ বুলিও প্ৰমাণিত হৈছিল। সঁচা যে মাৰ্চেলে গধুৰ, কিন্তু অধিক সশস্ত্ৰ আৰু অধিক সুৰক্ষিত বিমানৰ বাবে ভাল কৌশল উদ্ভাৱন কৰিছে।
  এতিয়ালৈকে জাৰ্মানীয়ে আকাশত নিজৰ সুবিধা বজাই ৰখাই নহয়, আনকি যান-বাহনৰ সংখ্যাৰ বাবেও বৃদ্ধি কৰিলে। যদিও ইউ এছ এছ আৰত ইয়াক-৩ আৰু এল এ জি-৭ও আছিল। কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা এতিয়াও কোনো সুবিধা পোৱা নাই।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে এম ই-২৬২ বিমান নিৰ্মাণ কৰিছিল। জুন মাহলৈকে লুফ্টৱাফেৰ হাতত ইতিমধ্যে এই জেট বিমানসমূহৰ হাজাৰটা আছিল য"ত আছিল চাৰিটা ৩০ মিমি বিমানৰ কামান। কিন্তু যুদ্ধত এম ই-২৬২ অপৰ্যাপ্তভাৱে কৌশলগত আৰু ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। তীব্ৰ গতিৰ বাবেও অন্তৰ্ভুক্ত। মাথোঁ এম ই-২৬২ক গুলীয়াই পেলোৱাটো অতি কঠিন, ইয়াক সাজসজ্জিত আৰু জীয়াই থাকিব পৰা, ইয়াৰ তীব্ৰ গতিৰ বাবে ইয়াক আঘাত কৰাটো কঠিন, কিন্তু ইয়াৰ বৰ বেছি নিৰ্ভৰযোগ্য নহয় ইঞ্জিনৰ বাবে ই নিজকে ভাঙি যায়।
  গতিকে জাৰ্মানসকলে এতিয়ালৈকে টি এ-১৫২ লাভ কৰাত তুলনামূলকভাৱেহে সফল হৈছিল আৰু তেওঁলোকৰ হাতত আছিল দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় যুঁজাৰু বিমান আধুনিকীকৃত এম ই-১০৯ "কে"।
  উৎপাদিত বিমানৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পালে, যাৰ ফলত ছোভিয়েট ব্ৰেণ্ডতকৈ শ্ৰেষ্ঠত্ব বজাই ৰখাটো সম্ভৱ হৈ উঠিল। তদুপৰি জাৰ্মান বাহনসমূহ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ইঞ্জিন শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট শক্তিশালী আছিল।
  তীব্ৰ গতি আৰু বৃহৎ বোমা বোজাৰ সংমিশ্ৰণ ঘটোৱা জাৰ্মান ইউ-২৮৮ বিমানখন যথেষ্ট সফল হৈ উঠিল। আৰু দীৰ্ঘ দূৰত্বত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিব পৰা প্ৰথমখন ছিৰিয়েল চাৰি ইঞ্জিনৰ বোমাৰু বিমান ইউ-৪৮৮। ইয়াৰ আলোকপাত আছিল তুলনামূলকভাৱে সৰু উইং এৰিয়া, যাৰ ফলত ইয়াৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ৭০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত আছিল, যিটো সেই সময়ত বোমাৰু বিমানৰ বাবে বহুত আছিল।
  টেংক নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানসকল বিশেষ সফলতা লাভ কৰা নাছিল। মাউছ প্ৰতিৰক্ষাত ভাল, কিন্তু তথাপিও বতাহৰ পৰা দুৰ্বল আৰু পৰিবহণ কৰাটো কঠিন। "জগদপেন্থাৰ" অধিক সফল হৈ উঠিল। ইয়াৰ উৎপাদন নিত্য বৃদ্ধি পোৱা পৰিমাণত হৈছিল আৰু ভাল সুনাম অৰ্জন কৰিছিল।
  ইয়াত অৱশ্যে জাৰ্মানসকলে গাড়ীখন প্ৰায় শেষ কৰিছিল যদিও যিকোনো ক্ষেত্ৰতে গাড়ীখন ভালদৰে ঘূৰিছিল।
  জাৰ্মান সঁজুলিৰ মূল পৰিমাণ বৃদ্ধি পালে, যাৰ ফলত ছোভিয়েট আক্ৰমণক অধিক সফলতাৰে প্ৰতিহত কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিল। দক্ষিণত আগষ্ট মাহত হোৱা আক্ৰমণকে ধৰি।
  ১৯৪৪ চনৰ শৰৎ আহিল, ছোভিয়েট সৈন্যই খাৰ্কভকো লোৱা নাছিল, আৰু এতিয়াও কেন্দ্ৰত থিয় হৈ আছে।
  ফ্ৰিটজে অলপ বেছি আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিলে... ষ্টেলিনে হাতুৰীৰে কোবাই থাকিল, কিন্তু আমেৰিকাৰ সহায় অবিহনে তেওঁ জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে প্ৰযুক্তিগত দৌৰত জয়ী হ"ব নোৱাৰিলে।
  বিদেশী বিভাগ আৰু বহুতো হিৱী, লগতে উপগ্ৰহ আৰু প্ৰাক্তন ছোভিয়েট নাগৰিক থকাৰ বাবে তৃতীয় ৰাইচে কম বেছি পৰিমাণে নিজৰ বাহিনী পুনৰ ভৰাই প্ৰতিৰক্ষামূলকভাৱে থাকিব পাৰিলেহেঁতেন। বিদেশী শ্ৰমিক আৰু দাস শ্ৰমিকৰ সহায়ত বহুতো সঁজুলি উৎপাদন সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। আৰু প্ৰথমতে জেট এভিয়েশন।
  জেট বিমানৰ সপক্ষে ভি-১ আৰু ভি-২ ৰকেট প্ৰকল্প পৰিত্যাগ কৰা হয় আৰু আৰাডো বোমাৰু বিমানৰ আবিৰ্ভাৱ হয়। যিয়ে নিখুঁতভাৱে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিলে। আৰু ছোভিয়েট বিমানেও তেওঁলোকক ধৰিব পৰা নাছিল।
  হিটলাৰে আকাশী আক্ৰমণৰ ওপৰত ক্ৰমান্বয়ে নিৰ্ভৰ কৰিছিল। ফ্ৰিটজেও শীতকালত যুঁজিছিল... শীতকালত ৰেড আৰ্মীয়ে কেন্দ্ৰত আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ইয়াত যদিও জাৰ্মানসকলে আক্ৰমণৰ আশা কৰিছিল, তথাপিও আৰ্টিলাৰীৰ কামত, বিশেষকৈ আন্দ্ৰুছা ৰকেট লঞ্চাৰৰ কামত তেওঁলোক স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল। কিন্তু তাৰ পিছত অসংখ্য জাৰ্মান টেংক বিভাগে ছোভিয়েট সৈন্যক ৰখাবলৈ সক্ষম হয়।
  সৰু কিন্তু চঞ্চল জাৰ্মানীৰ নতুন স্ব-চালিত বন্দুক ই-১০ আৰু ই-২৫ বিশেষভাৱে ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  টাইগাৰ-২খনো সংকীৰ্ণ আৰু সৰু টাৰেট আৰু ১০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে দেখা দিছিল, যিয়ে নিজকে অধিক ব্যৱহাৰিক মেচিন বুলি দেখুৱাইছিল।
  মুঠতে জাৰ্মানসকলৰ বাবে অধিক লাভজনক মেনেজাৰীৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল।
  হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে ই ছিৰিজৰ টেংকবোৰৰ ওপৰত হিচাপ কৰিছিল, কিয়নো সেইবোৰ অধিক উন্নত আৰু কম চিলোৱাট আছিল। ই-৫০ত উচ্চতা সাধাৰণতে টাইগাৰ-২তকৈ এক মিটাৰ কম আছিল, যাৰ ফলত সমান কৱচৰ সৈতে, বুষ্ট কৰাৰ সময়ত ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনেৰে টেংকৰ ওজন পঞ্চাশ টনলৈ হ্ৰাস কৰাটো সম্ভৱ হৈছিল, ক অধিক কৱচ-বিন্ধি আৰু সঠিক বন্দুক।
  এইটো বৰ ভাল লাগিল! গাড়ীখনে এটা ব্ৰেকথ্ৰুৰ গতি আৰু দ্ৰুততা লাভ কৰিলে। আৰু ছোৱালীবোৰে ইয়াৰ ওপৰত কাজিয়া কৰে। আৰু অৱশ্যেই খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি।
  বিশেষকৈ বসন্ত কালত মে" মাহত এই যুদ্ধ তীব্ৰ আছিল। জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু তেওঁলোকে কেৱল আগতে ছোভিয়েট সৈন্যই দখল কৰা বেলগ"ৰডক পুনৰ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বহুদিন ধৰি যুঁজখন চলি থাকিল। আৰু ই-১০০ টেংকেও যুদ্ধত অংশ লৈছিল। অতি সু-সুৰক্ষিত আৰু শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে ভৰা এই বাহনখন ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে এক ডাঙৰ সমস্যা হৈ পৰিছিল।
  SU-100 ৰ আবিৰ্ভাৱৰ পিছত ষ্টেলিনে অভাৱনীয়ভাৱে টেংক নিৰ্মাণৰ মতবাদ সলনি কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। আৰু এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো নিত্য বৃদ্ধি পোৱা পৰিমাণত উৎপাদন হ"বলৈ ধৰিলে।
  স্বয়ংচালিত বন্দুক আৰু অধিক শক্তিশালী বন্দুকৰ সহজে উৎপাদন হোৱাটোৱে মোক আকৰ্ষণ কৰিছিল। আৰু লগতে ষ্টেলিনে সৈনিকক বচাবলৈ চিন্তা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা কথাটোও। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১৯৪৫ চনৰ গ্ৰীষ্মকালত কেৱল জাৰ্মানীয়েহে আক্ৰমণ কৰিছিল। তেওঁলোকে কেৱল ৰষ্টভ-অন-ডন আৰু অৰিয়লক ঘেৰি ধৰিব পাৰিছিল, আৰু তেওঁলোকৰ সফলতাৰ পৰিসৰ সেইখিনিয়েই আছিল... শৰৎকালত ক্ৰাউটসকলে প্ৰতিৰক্ষামূলকভাৱে বহিছিল, আৰু ৰঙা সেনাবাহিনী আগবাঢ়িছিল। আৰু শীতকালতো... আৰু কেৱল বেলগ"ৰডেহে প্ৰতিশোধ ল"ব পাৰিছিল।
  গতিকে উভয় armadas লেহেমীয়া হ'ল...
  ১৯৪৬ চন আহিল। জাৰ্মানীয়ে গ্ৰীষ্মকালত টেংক ই-৫০ আৰু ই-১০০, আৰু ই-৭৫ ব্যৱহাৰ কৰি আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে ষ্টেলিনৰ হাতত আছিল এছ ইউ-১০০ স্বচালিত বন্দুক, যিয়ে কাৰ্যতঃ আন সকলো ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ ঠাই লৈছিল। 'জাৰ্মানীসকলে ফুলি উঠিল, কিন্তু প্ৰায় কোনো অগ্ৰগতি নাপালে... আৰু পতন আৰু শীতকালত ৰঙা সেনাবাহিনী আগবাঢ়িছিল...
  কিন্তু আকৌ মই একো অৰ্জন কৰিব নোৱাৰিলোঁ।
  ইতিমধ্যে ১৯৪৭ চনৰ কথা। জাৰ্মানীয়ে হেঁচা মাৰি ধৰে আৰু আগবাঢ়ি যায়, ৰাছিয়াই পিছলৈ হেঁচা মাৰি ধৰে আৰু আগবাঢ়ি যায়। একোৱেই সফল নহ"ল।
  ইয়াত আহিছে ১৯৪৮ চন। টি-৫৪ বিমানখন আবিৰ্ভাৱ হ"ল, যিটো অৱশ্যে ব্যাপক নহ"ল। এতিয়াও সেৱাত আছে SU-100। সঁচা এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো কিছু পুৰণি। গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনেৰে ই-৭৫ৰ ওপৰত জাৰ্মানীয়ে এই শৃংখলাত প্ৰথম স্থান লাভ কৰিছে। আৰু ইতিমধ্যে কাষৰ পৰা ভালদৰে সুৰক্ষিত আছিল...
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে তেতিয়াও জয়লাভ কৰিব পৰা নাছিল। ইউ এছ এছ আৰত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল আই এছ-৭। যিয়ে জাৰ্মানসকলৰ সৈতে সফলতাৰে যুঁজিছিল।
  তাৰ পিছত ১৯৪৯... ফ্ৰণ্ট লাইন নিশ্চল, আৰু আঘাতৰ আদান-প্ৰদান কৰা হৈছে। বক্সাৰসকলে দোল খাই ইজনে সিজনক ধ্বংস কৰে।
  গতিকে ১৯৫০ চনত ফ্ৰণ্ট লাইনত অলপ উঠা-নমা হয়। কিন্তু কোনো উল্লেখযোগ্য একো নহয়।
  আৰু ১৯৫১ চনলৈও যায়, একেই কথা। পূব ফ্ৰণ্টত কোনো পৰিৱৰ্তন নহয়। দুয়োপক্ষই যথেষ্ট ক্লান্ত হৈ পৰিছিল।
  ১৯৫২ চনটোও গ"ল। ষ্টেলিনৰ ৰাজত্বকালৰ শেষ সম্পূৰ্ণ বছৰ। জাৰ্মানসকলৰ হাতত একমাত্ৰ বস্তু আছিল ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ গুলীত অক্ষম ডিস্কো। ইউ এছ এছ আৰৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় বাহনখন আছে: দীঘল বেৰেলযুক্ত এছ ইউ-১২২, যিখনক এতিয়াও শ্ৰেষ্ঠ বুলি ৰেটিং দিয়া হৈছে।
  আৰু শেষত, ১৯৫৩... ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হয় আৰু তাৰ পিছত এইটো আৰম্ভ হয়। মস্কোত ক্ষমতাৰ বাবে সংগ্ৰাম চলি আছে, আৰু ইয়াৰ সুযোগ লৈ জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণ চলাইছে।
  আৰু ককেছাছত আগবাঢ়িছে। অৱশেষত তুৰ্কিয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  মই বসন্ত, গ্ৰীষ্ম আৰু শৰৎকালত সমগ্ৰ ককেছাছ বন্দী কৰি লওঁ আৰু এটা সুবিধা পাওঁ...
  কিন্তু ইয়াত ইতিমধ্যে ট্ৰাম্পে হস্তক্ষেপ কৰিছে। আৰু ১৯৫৪ চনৰ ১ জানুৱাৰীত আমেৰিকাই থাৰ্ড ৰাইখ আৰু... ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ডত পাৰমাণৱিক বোমা বিস্ফোৰণ আৰম্ভ কৰে।
  এনেকৈয়ে! দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত ট্ৰাম্পে হস্তক্ষেপ কৰিছিল ঠিকেই।
  আৰু সকলোবোৰ নিজৰ নিজৰ ধৰণেৰে বৰ শীতল হৈ পৰে! আৰু কিছু পৰিমাণে ই শীতল!
  আত্মবিশ্বাসেৰে পৰাস্ত কৰে ট্ৰাম্পে নিজৰ শত্ৰুক! আৰু এইটোৱেই তেওঁৰ নৰকীয় জনসংযোগ!
  এই আমেৰিকান একনায়কত্ববাদীজনে আনকি আনন্দত জপিয়াই পৰে!
  
  ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে ইতিহাস ৰচনা কৰে
  এটা বিকল্প ইতিহাস য'ত হিটলাৰে তথাপিও সিদ্ধান্ত লৈছিল যে তেওঁ প্ৰথমে ব্ৰিটেইনক শেষ কৰিব লাগে, আৰু তাৰ পিছতহে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিব লাগে। ইয়াৰে এটা পদক্ষেপ আছিল ক্ৰিট দখল কৰাৰ পিছত, আৰু মাল্টাত আক্ৰমণ। পিছৰটো যথেষ্ট সফল হৈছিল আৰু ফুহৰাৰৰ সৈন্যই ব্ৰিটিছক পৰাস্ত কৰিছিল। হিটলাৰে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে শেষ কৰি তাৰ পিছতহে ইউ এছ এছ আৰলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  ইয়াত তেওঁ চাৰিগৰাকী ডাইনী ছোৱালীৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱিত হৈছিল। আৰ্য্য সৌন্দৰ্য্য: Gerda, Charlotte, Christina, Magda - Fuhrer এতিয়াও ৰাছিয়া নাযাবলৈ পতিয়ন নিয়াই! আনকি তেওঁলোকে আঁঠু লৈ শপত খাইছিল যে ১৯৪১ চন ইয়াৰ সময় নহয়। ছোৱালীজনীৰ উপৰিও তেওঁলোকে কয়লাৰ ওপৰেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল আৰু ৰাছিয়ালৈ নযোৱাটোৱেই ভাল বুলি নিশ্চিত কৰা এটা অনুষ্ঠান সম্পন্ন কৰিছিল। আৰু চাৰিগৰাকী সুন্দৰীয়ে ফুৰাৰক পতিয়ন নিয়াইছিল যে আফ্ৰিকাত ছোৱালীয়ে যুঁজ দিয়াটো প্ৰয়োজনীয়। যাৰ বাবে আমি সন্মতি লাভ কৰিলোঁ।
  ব্ৰিটিছ ঘাটিটো ফ্ৰিটজ আৰ্মাডাই আক্ৰমণ কৰে;
  আটাইতকৈ ডাঙৰ ব্ৰিটিছ ঘাটিটো সঁচাকৈয়ে নৰক যেন লাগিছিল। সমগ্ৰ পূব ফ্ৰণ্টৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা আৰু মান্য যুদ্ধ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা হাজাৰৰো অধিক বোমাৰু বিমানে ইয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল, লগতে এস্কৰ্ট যুঁজাৰুও। ইংৰাজে অৱশ্যে বহুদিনৰ পৰা যুঁজি আহিছে যদিও ইমান শক্তিশালী বৃহৎ আক্ৰমণৰ আশা কৰা নাছিল। সঁচাকৈয়ে, শত্ৰুৱে সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধ হৈ পৰিলেও ক্ৰাউটসকলে ফ্ৰণ্টটো উন্মোচন কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"ব বুলি কোনে বিশ্বাস কৰিব। কিন্তু ইংৰাজ সৈন্যক এতিয়া নিৰ্দয়ভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হৈছে। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকৰ জাহাজবোৰত ইউ-৮৭ নামৰ বিখ্যাত "বস্তু"টোৱে আক্ৰমণ কৰে। বৰ বেছি দ্ৰুত নহয়, কিন্তু সৰ্বোচ্চ (তেওঁলোকৰ সময়ৰ বাবে) বোমা বিস্ফোৰণৰ সঠিকতা থকাৰ বাবে তেওঁলোকে উপসাগৰত লুকাই থকা ব্ৰিটিছ বহৰক অত্যাচাৰ কৰে। আনকি অধিক আধুনিক ফকে-উলফসকলো পিছ পৰি থকা নাই, আনকি আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ ৰজা নিজেই কিংবদন্তি ভন ৰুডেলকো অন্তৰ্ভুক্ত। আটাইতকৈ শক্তিশালী ছোভিয়েট যুদ্ধজাহাজ মাৰাত ডুব যোৱাৰ বাবে পৰিচিত।
  উদাহৰণস্বৰূপে কৰ্পৰেল ৰিচাৰ্ডে পাহাৰৰ পৰা শগুনবোৰক স্লেজৰ দৰে গুটিয়াই যোৱা দেখিছে। বৰফৰ গাঁতৰ পৰা অসংখ্য জাৰ্মান বোমাৰু বিমান শিকাৰু মাছৰ দৰে ওলাই আহে। ইতিমধ্যে পৰিপক্ক ইংৰাজজনে ভয়তে ফোনটো কাটি দিয়ে। ইমান ভয়ংকৰ দৃশ্য তেওঁ কেতিয়াও দেখা নাছিল। ছাইৰেনবোৰ বহুত দেৰিকৈ বাজি উঠে, বোমা বিস্ফোৰণ হোৱাৰ পিছত। বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ব্ৰিটিছ সৈন্যক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়ে, কটা হাত-ভৰি বিভিন্ন দিশত উৰি যায়। ইয়াৰে এটা লোহাৰ হেলমেট ৰঙা গৰম হৈ বিষয়াজনৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে। আৰু কেনেকৈ চিঞৰি উঠে:
  - চাৰ্চিল কাপুট হয়! হিটলাৰ শীতল!
  ব্ৰিটিছ বিমান বিৰোধী বন্দুকবোৰে তৎক্ষণাত গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল, কিন্তু এবাৰতে হাজাৰ হাজাৰ বোমা পৰিলেহে গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। শত্ৰুৱে সকলো সঠিক হিচাপ কৰিলে: এটাও বোমা অপচয় হ"ব নালাগে। গতিকে শত্ৰুক চেপি ধৰি আঘাত কৰক। সকলো খণ্ডই মানচিত্ৰত পূৰ্ব-চিহ্নিত কৰা হৈছে। তদুপৰি, অহংকাৰী ইংৰাজসকলেও সঠিকভাৱে ছদ্মবেশ লোৱা নাছিল। তেওঁলোকৰ বহুতো বিমান বিৰোধী বন্দুক সাধাৰণ দৃষ্টিগোচৰ হৈ থিয় হৈ থাকে আৰু প্ৰথমে বুৰাই পেলোৱা হয়।
  ইয়াত বত্ৰিশ ফুট দীঘল ৮৫ মিমিৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গানৰ বেৰেলটো ওপৰলৈ দলিয়াই ষ্টিয়াৰিঙৰ দৰে বতাহত বেঁকা কৰা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত ই দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈ পাঁচজন ইংৰাজক চেপি ধৰিলে। কৃষ্ণাংগসকলৰ এজনৰ পেট ফাটি গৈছিল আৰু অন্ত্ৰবোৰ বাহিৰলৈ ওলাই গৈছিল।
  আৰু বোমা পৰিল, আৰু সকলো জুই জ্বলি উঠিল, এটা ইন্ধনৰ গুদাম গুঞ্জৰিত হ"ল, সেইবোৰ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে, প্ৰায় গোটেই কংকালটোৰ ওপৰত গোলা সিঁচৰতি হৈ পৰিল, তাৰ পিছত আন এটা গুদামত খুন্দা মাৰিলে। তাৰ ওপৰত ইউ-৮৭ আৰু ফকে-উলফৰ ফেয়াৰিঙত স্থাপন কৰা চাইৰেনবোৰে বিৰক্তিকৰভাৱে হাউলি উঠিল, যাৰ ফলত ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ মাজৰ পৰা কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবসকলৰ মাজত বন্য আতংকৰ সৃষ্টি হ"ল। কিন্তু বগা মানুহবোৰো যেন ঠিক তেনেকুৱাই ভয় খাইছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, দুখন ব্ৰিটিছ ফ্ৰিগেটৰ সংঘৰ্ষ হৈছিল, ইমানেই যে বয়লাৰবোৰ গুঞ্জৰিত হৈছিল। আৰু আনকি উৰা মাৰি যোৱা ফ্ৰিগেটবোৰৰ ধ্বংসাৱশেষবোৰো খনন পথাৰৰ দৰে বতাহত বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু ক্ৰুজাৰখন কেৱল তললৈ ডুব গ"ল।
  চুটি মুখৰ সৈতে ইংৰাজী টেংক "ক্ৰমৱেল"খনে, কিন্তু যথেষ্ট গতি আৰু যথেষ্ট শক্তিশালী ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে, আতংকত গতি বৃদ্ধি কৰি নিজৰ গুদামটোক খুন্দা মাৰিলে, আনকি বাটত নিজৰ ডজন ডজন বিচলিত সৈনিককো চেপি ধৰিলে। বিশৃংখলতা বাঢ়ি আহিল। ইংৰাজ বিমানবাহী জাহাজখন লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু শক্তিশালী ড্ৰেডনাটে গুলী চলালে... উপকূলত, য"ত নিজৰ সৈন্যই গোট খাই আছিল।
  আৰু এই পাতালত দুজন মানুহ সম্পূৰ্ণ অবিচলিত হৈ থাকিল। ইয়াৰে এগৰাকী ভাৰতীয়, লাহে লাহে পাইপ জ্বলোৱা, আৰু আনগৰাকী আছিল এগৰাকী মহিলা, স্পষ্টভাৱে আৰব মূলৰ, কিন্তু সামৰিক পোছাক পিন্ধা। দুয়োজনে খৰখেদাকৈ হোৱা মৃত্যুৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিয়ে। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ধ্বংসৰ ঘোঁৰাচালকৰ গোটেই গোট এটাই অস্বাভাৱিক কাৰ্ড গেম খেলি আছিল। জোকাৰৰ সৈতে বাৱন্নখন কাৰ্ডৰ খেল আছিল, আনকি ৰঙা ছালখনে নিজেই উদ্ভাৱন কৰা নিয়ম অনুসৰিও।
  এগৰাকী আৰব মহিলাই কয় যে-
  - অৱশ্যে বহুত হুলস্থুল! আৰু কিয় এনে আতংকৰ সৃষ্টি?
  শ্ব্ৰেপনেলেৰে পিঠি কাটি যোৱা এজন সৈনিক ভাৰতীয়জনৰ লগত প্ৰায় দৌৰি গ"ল যদিও অসাৱধানতাৰে তেওঁক বিড়ালৰ পোৱালিৰ দৰে পেলাই দিয়া হ"ল। ৰঙা ছালৰ মুখখনত তেজৰ টোপাল পৰিল আৰু সি হাঁহি হাঁহি চেলেকি পেলালে। তেতিয়া তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে:
  - কোলাহল কৰাটো দুৰ্বল, শেঁতা মুখৰ মানুহৰ বাবে। আমি আপাচে এইদৰে ভাবো - যদি শত্ৰু নাথাকে, তেন্তে শত্ৰুৰ আবিৰ্ভাৱ হয় - আৰু ভাল!
  আন্ধাৰ মহিলাগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - খ্ৰীষ্টৰ বিশ্বাস স্বীকাৰ কৰাসকলৰ এইটো এটা সাধাৰণ দুৰ্বলতা। তেওঁলোকে ত্যাগৰ কথা ক"বলৈ ভাল পায়, কিন্তু নিজকে বলিদান নিদিয়ে।
  ভাৰতীয়জনে খৰধৰকৈ মাত দিলে:
  - শৃংখলা এনে এটা ভেটিৰ ওপৰত নিৰ্মিত য'ত চিমেণ্ট বিশ্বাস আৰু বালি ইচ্ছা! বিশ্বাস সোণৰ হৃদয়, আৰু ইচ্ছা লোহাৰ মুঠি! কেৱল শেঁতা মুখৰ মানুহৰ এটাও নাথাকে আৰু আনটোও নাথাকে।
  কেইবাজনো জ্বলি থকা ব্ৰিটিছ সৈন্যই জুইৰ শিখা ধুই পেলাবলৈ পানীত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰে। আনকি পানীত সোমোৱাৰ পৰা উতলি উঠিছিল, চিঞৰ-বাখৰ আৰু বনৰীয়া হুমুনিয়াহ শুনা গৈছিল। আৰু ৰক্তাক্ত বৃত্তবোৰে সাগৰৰ ফেনখনৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল, প্ৰথমতে ডাঠ, তাৰ পিছত লাহে লাহে বিয়পি পৰিছিল আৰু শেঁতা হৈ পৰিছিল। আৰু এসময়ত পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু বিস্তৃত সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলে নিজৰ মানৱীয় ৰূপ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰব মহিলাগৰাকীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু এই মানুহবোৰে আমাক জোৰকৈ বোৰ্খা পিন্ধিবলৈ!
  ৰঙা মানুহজনে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - আপাত দৃষ্টিত আপোনাৰ ভাবুকিপূৰ্ণ দৃষ্টিই তেওঁলোকক ভয় খুৱাইছে!
  আৰব মহিলাগৰাকীয়ে কটুভাৱে দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - এগৰাকী মহিলাৰ কোমলতা কৱচৰ কঠিনতাৰ দৰেই, মাত্ৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত বহুত বেছি মাৰাত্মক আৰু বহুমুখী!
  জাৰ্মানীয়ে তৎক্ষণাত নিজৰ সকলো শক্তিৰে আক্ৰমণ কৰাটো পছন্দ কৰিছিল, শত্ৰুৰ অপ্ৰস্তুতিৰ ওপৰত হিচাপ কৰি লগে লগে শত্ৰুৰ ফালে সৰ্বশক্তিৰে লৰালৰিকৈ যোৱা বক্সাৰৰ কৌশল। যেতিয়া কেইবা ডজন শত্ৰুৰ বিমান বিমানবন্দৰত জ্বলি আছে, উৰা মাৰিব নোৱাৰে। যেতিয়া লেংকেষ্টাৰৰ ভিতৰত নিজৰ বোমা বিস্ফোৰণ ঘটে, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ চৌপাশৰ সকলো বস্তু ধ্বংস হয়। কঠিন কিন্তু ফলপ্ৰসূ কৌশল। গতিকে পাতালৰ চিম্ফনীয়ে নিজৰ শক্তিৰ শিখৰত উপনীত হ"ল, আৰু তাৰ পিছত কমিবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু এইটো অৱশ্যে ইয়াতেই শেষ নহ"ল, আকাশী বিভাগটো কাৰ্যকৰী হ"ল। ইংৰাজসকল এনে চিকিৎসাৰ পিছত থকাৰ সময়ত তেওঁলোকক আচলতে কুহুমীয়াকৈ ল"ব পাৰি। সৌভাগ্যক্ৰমে ইতিমধ্যে লেণ্ডিং গ্লাইডাৰ প্ৰয়োজনীয় পৰিমাণত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু ইয়াক টানি নিয়াৰ পদ্ধতিও সুক্ষ্মভাৱে সংশোধন কৰা হৈছে। হয়তো আজিৰ পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ।
  গতিকে তেওঁলোকে উৰি যায়, ঘুৰিৰ দৰে নহয় - লেহেমীয়াকৈ, কিন্তু যথেষ্ট বেগেৰে, আনকি ৱেগনাৰৰ সংগীতৰ সৈতেও - হিটলাৰৰ প্ৰিয় মাষ্টাৰপিছ। আমেৰিকানসকলে ভিয়েটনামীসকলক আক্ৰমণ কৰাৰ সময়ত এই বিশেষ সংগীত ব্যৱহাৰ কৰা "এপ'কেলিপছ" ছবিখনৰ কথা আৰু কোনে জীৱিত অৱস্থাত মনত পেলাইছিল। কেনেকৈ ই তেওঁলোকক ভয় খুৱাইছিল। গতিকে ইয়াত ৱেগনাৰ, আৰু ধুমুহাময় মটিফ, এম্প্লিফায়াৰৰ জৰিয়তে। পেৰাট্ৰুপাৰসকলে মুখত ফছফৰাছ লেপি নিজকে ৰং সানিছিল;তেওঁলোকক ভয়ংকৰ দেখা গৈছে, তেওঁলোকৰ পাতালৰ দানৱৰ দৰে। লগতে এটা মানসিক প্ৰভাৱৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি। ইয়াৰ উপৰিও ফছফৰাছত কিছুমান ৰিএজেণ্ট আৰু কিছুমান মেগনেছিয়াম চিপ যোগ কৰি কম সময়ৰ বাবে হ"লেও গ্লো সৃষ্টি কৰা হৈছিল। ইমানেই ভয়ংকৰ, বিশেষকৈ ধোঁৱাময় জিলিকনি আৰু অসংখ্য জুইৰ পটভূমিত। আনকি তেওঁলোকৰ হাতত মেচিনগানও আছে, যিবোৰো ড্ৰেগনৰ মুখৰ আকৃতিত ছদ্মবেশত ৰখা হৈছে। তাৰ পিছত সুৰীয়া জাৰ্মান আৰু বন্দী চাবমেচিনগানে আঘাত কৰিছে। আৰু কটা, ফাটি যোৱা ৰেংকবোৰ বিজয়ীসকলৰ বুটত পৰে। আৰু বহুতে কেৱল হাৰ মানিবলৈ পছন্দ কৰে, যদিও জাৰ্মানতকৈ বহুত বেছি ব্ৰিটিছ আছে।
  এগৰাকী ভাৰতীয় আৰু এগৰাকী আৰব মহিলাই সযতনে ছদ্মবেশত ৰখা সৰু গাঁত এটাত লুকাই আছিল। ৰেডস্কিনে লক্ষ্য কৰিছে:
  - বাৰু, আমি সিহঁতক হাল বাইছিলো!
  ক"লা চুলিৰ মহিলাগৰাকী আচৰিত হ"ল:
  - আমি কৈছা নেকি? হয়তো আপুনি আমাক বুজাইছে?
  ভাৰতীয়জনে নেতিবাচকভাৱে মূৰ জোকাৰিলে:
  - নহয়! পেলেফেচবোৰে ইংৰাজক পৰাস্ত কৰি আছে আৰু এইটো এটা ভাল লক্ষণ! আৰু সময় আহিলেই আমাৰ ছুটী আহিব! ভাৰতীয়ই কেতিয়া নিজৰ মহাদেশখন মুক্ত কৰিব!
  আৰব মহিলাগৰাকীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আপুনি, কোনো কাকতলীয়াকৈ, পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতাৰ দাবী কৰেনে?
  ভাৰতীয়জনে মৰমেৰে, যেন মানসিকভাৱে মন্থৰ শিশু এটাক বুজাইছে, হাঁহিলে:
  - যিসকলে বেছিকৈ পাব বিচাৰে তেওঁলোকে সাধাৰণতে একোৱেই নাথাকে! গতিকে ডাঙৰ চামুচখন মুখত পানী লগাইছে!
  ফুহৰাৰে অৱশ্যে তেওঁৰ বাজ আৰু বাজবোৰে কি কৰি আছে সেয়া দেখা নাছিল যদিও নীতিগতভাৱে তেওঁ অনুমান কৰিছিল যে জাৰ্মান সামৰিক মেচিনে সকলো সঠিকভাৱে কাম কৰিব। সাধাৰণতে কুৰ্স্ক বাল্জলৈকে জাৰ্মান সামৰিক আক্ৰমণাত্মক অভিযান উচ্চ পেছাদাৰী পৰ্যায়ত কৰা হৈছিল। আনকি কিছুমানে ইয়াক ষ্টেণ্ডাৰ্ড বুলিও কয়। আনকি আচৰিত কথা যে এনে এটা মেচিন ছিটিকি পৰিল আৰু তাৰ পিছত সম্পূৰ্ণৰূপে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল৷
  আৰু চাৰিওজনে নিজেই মাল্টাত অৱতৰণত অংশ লৈছিল।
  চাৰিগৰাকী ছোৱালী কেৱল বিকিনি পিন্ধি আছিল। আৰু ইতিমধ্যে বতাহত তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে ইংৰাজৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু বৰ ধুনীয়া। এইবোৰ ছোৱালী।
  আৰু উৰণৰ সময়ত চোকা চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰা হয়। আৰু এবাৰতে ডজন ডজন ডিঙি ফাটি গ"ল। এটা শব্দ - ছুপাৰ ক্লাছ বিউটিজ। আৰু অতি চেক্সি আৰু পেশীবহুল। এইবোৰেই যোদ্ধা। আৰু এটা আঘাততে তেওঁলোকে ধাতু আৰু ইটা ফালি পেলালে। ইমান উন্মাদ, উতলি থকা শক্তি তেওঁলোকৰ আছে। আৰু খালী গোৰোহাৰে ইংৰাজ সৈন্যৰ চিবুকত জপিয়াই যাওক। ইমান চুদিছে সিহঁত।
  আৰু তেজ উৰি যায় আৰু সকলো দিশতে ছিটিকি পৰে।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ তৰোৱাল ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আৰু ইংৰাজ ৰেংক ধ্বংস কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু একে সময়তে গাইব:
  - বগা পহুৰ ভিৰ আছে! তেতিয়াহে দৌৰ বাচিব! দুৰ্বল বিনষ্ট হয় - পবিত্ৰ তেজ শুদ্ধ কৰি হত্যা কৰা হয়!
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল। সহজতে মহান!
  আৰু প্ৰতিজন ইংৰাজ সৈনিকক দুখন তৰোৱালেৰে কাটি পেলালে। আৰু খালী ভৰিৰে স্বস্তিকা নিক্ষেপ কৰে, যোদ্ধাক হত্যা কৰে। আৰু এনে উগ্ৰ যোদ্ধা...
  আৰু মাল্টাত বিমান আক্ৰমণ অতি শক্তিশালী। ফুহৰাৰে পূব ফ্ৰণ্টৰ পৰা বিমান পৰিবহণ সংগ্ৰহ কৰিছিল। আৰু ইউ-৮৮য়ে নিজকে নিজৰ গৌৰৱত দেখুৱাই দিলে। আৰু অৱশ্যেই ইউ-৮৭ বিমানো ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, যিটো আকাশত যুঁজাৰু বিমানৰ আধিপত্য থকাৰ পিছতো অতি ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল।
  আৰু ক্ৰাউটসকলে ব্ৰিটিছক অতি জোৰেৰে পৰাস্ত কৰিলে। আৰু খালী ভৰি থকা টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰ আৰু শক্তিশালী। আৰু ইয়াৰ যোদ্ধাসকল কেৱল ক্লাছ!
  বাৰু, এনে ছোৱালীক কেনেকৈ প্ৰশংসা নকৰিব? ছোৱালী নহয় - কিন্তু কেৱল পেন্থাৰ!
  বিৰোধীক ধ্বংস কৰে। আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে! দুষ্ট পহুই শত্ৰুক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাইছে!
  দুষ্ট পহু - বীৰসকলক চেলুট!
  আৰু আকৌ কাটিলে... অৱশ্যে ইতিমধ্যে ইংৰাজে আত্মসমৰ্পণ কৰিছে। আৰু হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি লয়।
  ইংৰাজীত Gerda roars:
  - আঁঠুৰ ওপৰত! আৰু মোৰ ভৰি দুখন চুমা খা!
  পুৰুষসকলে মুখত পৰি ছোৱালীজনীৰ উদং, অলপ ধূলিময় ভৰি দুখনত চুমা খায়।
  তাৰ পিছত ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে তেওঁলোকক ভৰিত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে। কিমান ধুনীয়া তাই।
  বতাহত তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি যুঁজাৰু, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে উৰি ফুৰে।
  পুৰুষ আৰু বিশেষকৈ ডেকা দুয়োজনেই দেৱীৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহাত চুমা খায়। আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ ৰুক্ষ ভৰি দুখন চেলেকি দিয়ে।
  ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডা দুয়োৰে উদং ভৰিত চুমা খালে। লগতে এৰোবেটিকছৰ ছোৱালী।
  আৰু এনে যোদ্ধাসকল শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল খালী ভৰিৰে আৰু মৰমলগা।
  আৰু চিকন আকৃতি, আৰু এবছৰ স্লেব! আৰু সেইবোৰত কিবা এটা আচৰিত কথা আছে, কিবা এটা যুদ্ধৰ আৰু কিবা এটা ধুনীয়া।
  আৰু প্ৰতিটো পেশীই খেলে, আৰু পেশীৰ বলবোৰ টেন কৰা ছালৰ তলত গুটিয়াই থাকে।
  এই ছোৱালীবোৰ ছুপাৰ ক্লাছৰ! ক্ৰোধৰ শক্তি আৰু আবেগৰ শিখা থাকে! আৰু বিজয়ৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাস।
  আৰু ইংৰাজে চুমা খাই নিজৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন বৰষুণ দিয়ে!
  মাল্টা পতিত হ"ল, আৰু আফ্ৰিকালৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰাটো বহুত সহজ হৈ পৰিল। ফুহৰাৰে বুদ্ধিমান কৰিলে, আৰু তেওঁৰ মনলৈ অহা মূল কথাটো আছিল এটা যুক্তিসংগত চিন্তা: ইউ এছ এছ আৰ এখন সৰ্বাত্মক দেশ, অৰ্থাৎ ই শক্তিশালী। প্ৰায় দুই কোটি মানুহ কমিউনিষ্ট মতাদৰ্শৰ দ্বাৰা ঢালাই কৰা হৈছে আৰু এয়াই ক্ষমতা!
  কিন্তু একে সময়তে ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত যথেষ্ট মাটি আছে আৰু ই কাকো আক্ৰমণ কৰিবলৈ যোৱা নাই।
  গতিকে, ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিবলৈ হ"লে আপুনি প্ৰস্তুতি চলাব লাগে।
  জাৰ্মানীৰ হাতত কেনেধৰণৰ টেংক আছে? স্পষ্টকৈ ক"বলৈ গ"লে দুৰ্বল! আৰু মে" ডে"ৰ পেৰেডত ৰাছিয়ানসকলে ১৫২ মিলিমিটাৰ কামান থকা কেভি-২, আৰু ৭৬ মিলিমিটাৰ কামান থকা কেভি-১, আৰু টি-৩৪, চঞ্চল টেংকও দেখিছিল যিয়ে জাৰ্মানসকলক ভেদ কৰা কামান আছিল।
  আৰু ফুৰাৰে আদেশ দিলে: ৰাছিয়াৰ টেংকৰ প্ৰতিকাৰ হিচাপে নিজৰ দানৱ সৃষ্টি কৰিবলৈ। বিশেষকৈ "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "লায়ন্স" আৰু "মাউছ"। তেওঁলোকৰ সময়ৰ বাবে ভাল গাড়ী, কিন্তু বেছি গধুৰ।
  ব্যয়বহুল আৰু শ্ৰম-নিবিড় দুয়োটা! আনহাতে, এই ক্ষেত্ৰত জাৰ্মান প্ৰযুক্তিয়ে ছোভিয়েট প্ৰযুক্তিৰ সৈতে প্ৰতিযোগিতা কৰিব পাৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে আশা কৰিছিল যে অতি সোনকালে তেওঁলোকৰ হাতত সমগ্ৰ আফ্ৰিকা থাকিব, আৰু তেওঁলোকে বিশ্বৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ সম্পদসমূহ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। আৰু তাত দাস, আৰু সৈন্য, আৰু যুদ্ধ ইউনিট থাকিব...
  সাধারণত, Wehrmacht যোদ্ধা শক্তিশালী হয়...
  আৰু ছোৱালীবোৰ গোৰ্জিয়াছ... আৰু আচৰিত চুৰিকাৰী!
  মাল্টাত তেওঁলোকে খোজ কাঢ়িছিল আৰু মানুহক অত্যাচাৰ কৰাৰ বাবে বিখ্যাত আছিল। উগ্ৰ যোদ্ধা। ল'ৰাবোৰৰ কাপোৰ খুলি ছোৱালীৰ লগত ধৰ্ষণ কৰিলে! মনোৰঞ্জন কিয় নহয়?
  যোদ্ধাসকলে বহুত গান গাই চিঞৰিছিল:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিব, চয়তানেও আমাক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  গেৰ্ডা আৰু তেওঁৰ দলটোৱেও ইংৰাজী ক্ৰুজাৰখনক আক্ৰমণ কৰে। ছোৱালীবোৰে তৰোৱাল লৈ তাৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ সকলোকে কাটি পেলালে। আৰু একে সময়তে খালী ভৰিৰে চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিলে।
  সহজে আৰু অসুবিধা নোহোৱাকৈ ৰখাব নোৱাৰা এইবোৰ দ্ৰুতগতিত চলি থকা যোদ্ধা। আগবাঢ়ি গৈ নাৱিকসকলক ধ্বংস কৰে। আৰু দুয়োহাতেৰে নিজকে হাত জোকাৰি দিয়ে। এই চাৰিজন ডাইনী আবিৰ্ভাৱ হ"ল। আৰু ডাইনীসকল নিৰ্দয়, সম্পূৰ্ণ হত্যাকাৰী।
  ঘূৰণীয়া গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা জিলিকি থকা ডেকৰ কাষেৰে দৌৰি যায় আৰু প্ৰপেলাৰৰ ব্লেডৰ দৰে তৰোৱাল জোকাৰি থাকে। ইংৰাজীবোৰ কাটি হাঁহি হাঁহি নিজৰ মাজতে গান গায়।
  - আমি কৰুণ ছোৱালী নহয়, আমাৰ মাতটো ইমান স্পষ্ট! আমি ব্ৰিটিছক সাহসেৰে ভাঙি পেলাওঁ যাতে ইয়াত নিস্তব্ধ নহয়!
  আৰু জিভাই কেনেকৈ দেখুৱাব! এইবোৰ ছোৱালী... প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰ!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নিজৰ ওপৰত ডিস্ক নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুক নোক আউট কৰে।
  বৰ ৰক্তাক্ত কৰি কৰিব। আৰু তেওঁলোকৰ ডিঙি কাটি গ"ল। আৰু ইমানবোৰ ডিঙি খোল খালে।
  আক্ৰমণাত্মক ল'ৰা।
  আৰু অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে ছোৱালী, বন্যপ্ৰাণীৰ পেশীৰ সৈতে। আৰু কোনেও সেইবোৰক ৰোধ কৰিব নোৱাৰে - এনেকুৱাই উপাদান।
  ছোৱালীবোৰ ডেচিং আৰু প্ৰায় উলংগ। আৰু আনকি তেওঁলোকে অধিক ধুনীয়া দেখাবলৈ স্তন দুটাও উন্মোচন কৰিছিল।
  গেৰ্ডাই গাইছিল:
  - আৰু ক্ৰুজাৰখন বন্দী হ'ব - ছোৱালীবোৰে ডেচিং কৰি আছে! এনে এটা উপাদান, এনেকুৱা এটা উপাদান!
  ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে এনেকুৱা ধুনীয়া যে এবাৰতে ৰখাব নোৱাৰি৷
  তেওঁলোকৰ ভিতৰত এটা উন্মাদ, উতলি থকা শক্তিৰ বুদবুদ। আৰু ই কেৱল ইমানেই আক্ৰমণাত্মক হাৰিকেন আৰু প্ৰচুৰ শিখা আৰু তাপ৷
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে কেৱল মৰমলগা। আৰু মুষ্টিৰে আপোনাৰ চোলাত খুন্দা মাৰিব পাৰে।
  জন্মতে ডেউকা আৰু দাঁত থকা ছোৱালীৰ এনে আক্ৰমণাত্মক জাপ আছে...
  চাৰ্লটে ইংৰাজীটো কাটি পেলায় আৰু নিজৰ মাজতে চিঞৰি কয়:
  - যুদ্ধত আমাৰ লগত কোনেও তুলনা কৰিব নোৱাৰে! মই এগৰাকী ছোৱালী পহু, এগৰাকী শীতল পহু!
  আৰু ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে তৰোৱালেৰে চৰ মাৰি কাটি পেলায়...
  গতিকে ইংৰাজ এডমিৰেলজন ছোৱালীবোৰৰ প্ৰতিশোধৰ অধীনত পৰিল। আচলতে তেওঁ কি বিচাৰিছিল? কাৰ লগত যোগাযোগ কৰিলে?
  যোদ্ধাসকলে তেওঁক লৈ টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলালে!
  ক্ৰীষ্টিনাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - কাবাব টুকুৰা টুকুৰ হ'ব!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱালে।
  আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে তাই চোকা ধাৰেৰে ডিস্ক এখন দলিয়াই দিলে। আৰু তাই লগে লগে পাঁচজন ইংৰাজক হত্যা কৰিলে।
  মাগডাই খালী গোৰোহাৰে লাথি মাৰিলে আৰু তিনিজন ইংৰাজ পানীৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল। এই ছোৱালীজনী মাথোঁ বনৰীয়া!
  আৰু চাৰিওজনে উচ্চাৰণ কৰিব:
  - আমাৰ দেৱতাসকলৰ মহিমা!
  আৰু তেওঁ আকৌ কাটিব... ইতিমধ্যে শ শ ইংৰাজক কাটি পেলোৱা হৈছে। আৰু জীৱিতসকলে আঁঠু লৈ পৰি ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীক, তেওঁলোকৰ শক্তিশালী, চেলেকি লোৱা, উদং ভৰি দুখনক চুমা খায়।
  
  
  ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি
  উদ্বোধনীৰ পিছত ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিয়ে ৰাডা ভংগ কৰাৰ লগতে আগতীয়াকৈ সংসদীয় নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। সাধাৰণতে এইটো আশা কৰা হৈছিল। ৰাছিয়াৰ সৈতে সম্পৰ্ক অৱশ্যে উত্তেজনাপূৰ্ণ হৈ থাকিল। ভ্লাদিমিৰ পুটিনে জেলেনস্কিক জয়ৰ বাবে অভিনন্দন জনোৱা নাছিল আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনক স্বীকৃতি দিয়া নাছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত নতুন যুৱ নেতাজনকো উপকৃত হ"ল। সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে চাই থকা জাতীয়তাবাদীসকলে তেওঁক নিজৰ এজন বুলি চিনি পালে। আৰু পশ্চিমীয়া দেশসমূহে উপলব্ধি কৰিলে যে পুটিন সঁচাকৈয়ে এজন আগ্ৰাসী। আৰু ইউক্ৰেইনৰ প্ৰতি সমৰ্থন শক্তিশালী কৰিলে। গতিকে স্বাস্থ্যৰ বাবে আৰম্ভ হৈছিল, আৰু শান্তিৰ বাবে শেষ হৈছিল। জেলেনস্কিয়ে ইয়াক লৈ ৰাডাৰ নতুন নিৰ্বাচনত অত্যন্ত শক্তিশালী প্ৰদৰ্শন আগবঢ়ায়। সংসদীয় সংখ্যাগৰিষ্ঠতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ কেইবাটাও গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে। সাংবিধানিক সংস্কাৰকে ধৰি।
  ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা বহু পৰিমাণে সম্প্ৰসাৰিত হ"ল। ইয়াৰ বিপৰীতে ৰাডা সীমিত। ইয়াৰ পিছত জেলেনস্কিয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে সংস্কাৰ আৰু আধুনিকীকৰণৰ কাম আৰম্ভ কৰে।
  একে সময়তে ডনবাছত এটা ধূৰ্ত পদক্ষেপ উদ্ভাৱন কৰা হৈছিল। যোদ্ধা এনাষ্টেছিয়া অৰলোভাক এটা আকৰ্ষণীয় বিকল্পৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল। ইউক্ৰেইন আৰু পশ্চিমীয়া চোৰাংচোৱা সেৱাৰ সহায়ত তেওঁ লুগানস্ক আৰু ডনেস্ক অঞ্চলৰ গৱৰ্ণৰ হ"ব। তাৰ পিছত তেওঁৰ ইউক্ৰেইনত আনুষ্ঠানিক সদস্যপদ আৰু পুনৰুদ্ধাৰ আৰু অধিক ব্যক্তিগত ক্ষমতাৰ বাবে ধন থাকিব। আৰু আনকি আপোনাৰ নিজৰ সেনাবাহিনীও। অৰ্থাৎ কাডিৰভ বিকল্প। যেতিয়া ৰাছিয়াই প্ৰকৃততে চেচেনিয়াক স্বাধীনতা দিছিল, কেৱল আনুষ্ঠানিকভাৱে ইয়াৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ ৰাখিছিল।
  ফিল্ড কমাণ্ডাৰৰ মাজত প্ৰভাৱ থকা এনাষ্টেছিয়া অৰলোভাই এই বিকল্প গ্ৰহণ কৰিছিল। ক"ব লাগিব যে এই মহিলাগৰাকী আছিল অতি ধুনীয়া, শ্যামলা, আৰু সাধাৰণতে ঠাণ্ডা শীতকালতো খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল।
  নিউ ৰাছিয়াৰ "চুৰি" নেতৃত্বৰ বিৰুদ্ধে আনাষ্টেছিয়াই যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। বৰ উগ্ৰপন্থী আৰু কৰ্তৃত্বশীল ছোৱালী। আৰু তাই নভ"জ"ভস্কত নিজৰ বাসগৃহ প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। জনসাধাৰণ আৰু মিলিচীয়াৰ এটা অংশই তাইক সমৰ্থন কৰিছিল।
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়ন লৈ এনাষ্টেছিয়াই কেইবাবাৰো অভিযান চলাই কেইবাখনো চহৰ দখল কৰে। স্থানীয় যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। টাগ অফ ৱাৰৰ সৃষ্টি হ"ল।
  এনাষ্টেছিয়াই যথেষ্ট নিপুণভাৱে কাম কৰিছিল আৰু বিদেশৰ পৰা ধন লাভ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াত তাইৰ সমৰ্থন আছিল। মহিলাৰ পৰাও অন্তৰ্ভুক্ত। পুটিন অসুস্থ হোৱাটোৱেও সফলতাত অৰিহণা যোগাইছিল। আপাত দৃষ্টিত ৰাছিয়াৰ অভিলাষী ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে নিজকে অতিমাত্ৰা পৰিশ্ৰম কৰিছে। আৰু এই চৰ্তত ৰাছিয়াৰ নেতৃত্ব বিভক্ত হৈ পৰিছিল। ইয়াৰ সুযোগ লৈ আনাষ্টেছিয়াই ডনেটস্ক দখল কৰে। গুৰুতৰ সমৰ্থন লাভ কৰি।
  লুগানস্কৰ পৰাও যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। কিন্তু বেছি শক্তিশালী নহয়। মিলিচীয়াবোৰে সঁচাকৈয়ে ইজনে সিজনক হত্যা কৰিব বিচৰা নাছিল।
  শেষত নভ"ৰ"ছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হয় আৰু আনাষ্টাচিয়া জয়ী হয়। লগে লগে ইয়াক আমেৰিকা আৰু কিয়েভৰ স্বীকৃতি লাভ কৰে। আৰু তাৰ পিছত আন আন পশ্চিমীয়া দেশবোৰ, আৰু সমগ্ৰ বিশ্ব!
  জেলেনস্কিয়ে নিজৰ কথা পালন কৰি ইউক্ৰেইনৰ ভিতৰত নভ"ৰ"ছিয়াক বিশেষ মৰ্যাদা প্ৰদান কৰিলে। আৰু ডনেটস্কত হালধীয়া-নীলা পতাকাখন আকৌ উৰি গ"ল।
  বহু প্ৰত্যাশিত শান্তি আহি পালেহি।
  জেলেনস্কিয়ে দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে সক্ৰিয়ভাৱে যুঁজিছিল, আনকি অৰ্থনৈতিক অপৰাধৰ বাবে মৃত্যুদণ্ডৰ ব্যৱস্থাও প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। কঠোৰ আৰু নিপুণভাৱে পৰিচালনা কৰি আৰু এটা পেছাদাৰী দল গঠন কৰি ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিয়ে ইউক্ৰেইনক উচ্চ বৃদ্ধিৰ হাৰ প্ৰদান কৰিছিল। দেশৰ উত্থান ঘটিছিল, নতুন নেতাৰ ক্ষমতাও শক্তিশালী হৈ আহিছিল। ৰাছিয়াৰ সৈতে সম্পৰ্ক উন্নত হৈছিল। পুটিনক লোৱা আৰু তেওঁক কম অভিলাষী আৰু আক্ৰমণাত্মক কৰি তোলা ষ্ট্ৰোকত কি অৰিহণা যোগাইছিল।
  ৰাছিয়াত জেলেনস্কিৰ জনপ্ৰিয়তা বাঢ়ি আহিছিল। তেওঁ আছিল এজন শক্তিশালী বক্তা, এজন মনোমোহা ব্যক্তি, এজন জনপ্ৰিয়তাবাদী। আৰু কমিউনিষ্ট নহয়, কিন্তু কমিউনিষ্ট বিৰোধীও নহয়। বাওঁপন্থী আৰু ৰাছিয়াৰ অলিগাৰ্চ দুয়োটাৰে মাজত জনপ্ৰিয়। ৰাছিয়াৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত অতি জনপ্ৰিয়। এজন বুদ্ধিজীৱী আৰু এজন ল"ৰা। তেওঁ যেন বুদ্ধিমান, কিন্তু তেওঁ স্থায়ী ক্ষমতা দখল কৰিছে। হয়, নিশ্চিতভাৱে এজন নেতা, কিন্তু একে সময়তে এজন ভদ্ৰলোকও! উচ্চ সংস্কৃতি, কিন্তু বুজিব পৰা আৰু ৰাইজৰ মৰমৰ। পৰিচালনাৰ এক প্ৰকৃত প্ৰতিভা। আৰু এজন মহান সংগঠক।
  আৰু সেইবাবেই যেতিয়া ইউক্ৰেইনৰ পাঁচ বছৰীয়া সমৃদ্ধি আৰু উত্থান পাৰ হৈ গ"ল, আৰু অৱশেষত জেলেনস্কিৰ ক্ষমতা শক্তিশালী হ"ল, তেতিয়া এটা চাঞ্চল্যকৰ প্ৰস্তাৱ আহিল।
  অৰ্থাৎ ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰিত হোৱা। মহান ক্ষমতাৰে উমৈহতীয়া ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে একক কেন্দ্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰ সৃষ্টি কৰক। অৱশ্যে জনপ্ৰিয়ভাৱে নিৰ্বাচিত।
  আৰু ৰাছিয়াত অভিজাত শ্ৰেণীটোৱে স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল। কি পদক্ষেপ! এই সময়লৈকে পুটিন গুৰুতৰ ৰোগৰ পৰা দুৰ্বল হৈ পৰিছিল আৰু জনপ্ৰিয়তা হেৰুৱাই পেলাইছিল। অৰ্থাৎ তেওঁ যুঁজিব নোৱাৰিলে, অন্ততঃ সম্পূৰ্ণৰূপে যুঁজিব নোৱাৰিলে। আৰু মেদভেদেভ নিজেই, সাধাৰণতে, কোনো যুঁজাৰু নহয় আৰু জনসাধাৰণৰ অপ্ৰিয়।
  আৰু ইয়াত জেলেনস্কিয়ে স্পষ্টভাৱে এখন কেন্দ্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হ"ব বিচাৰে আৰু... তেওঁৰ সম্ভাৱনা বাস্তৱিক! প্ৰথমতে, পশ্চিমীয়া দেশসমূহে ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিক ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে চাব বিচাৰিব! তেওঁ নিজকে সম্পূৰ্ণ পশ্চিম আৰু ইউৰোপীয় পক্ষপাতী ৰাজনীতিবিদ বুলি দেখুৱাইছিল। দ্বিতীয়তে, ৰাছিয়া আৰু বিশেষকৈ ইউক্ৰেইনত জেলেনস্কি জনপ্ৰিয়। তৃতীয়তে, কোনো প্ৰতিযোগী দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই। পুটিন গুৰুতৰভাৱে অসুস্থ, মেডভেডেভ দুৰ্বল আৰু অজনপ্ৰিয়, জিউগানভ আৰু জিৰিনোভস্কিৰ বয়স বহুত। আন কোনো নেতা দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই। তদুপৰি চতুৰ্থতে, ৰাছিয়া আৰু জেলেনস্কিৰ অলিগাৰ্চৰ পৰাও সমৰ্থন আছে।
  হয়, এইটো স্পষ্ট যে এইটো ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে অতি গুৰুতৰ প্ৰাৰ্থী। তেওঁৰ শক্তি, কাৰিজমা আৰু বক্তৃতাৰ অসাধাৰণ উপহাৰ আছে। আৰু লগতে পশ্চিমীয়া আৰু ৰাছিয়া দুয়োটা সংবাদ মাধ্যমৰ সমৰ্থন। প্লাছ ৰাছিয়াৰ ৰাজনীতিত নতুনৰ জনপ্ৰিয়তা, পুৰণি আৰু বিৰক্তিকৰ নেতাৰ অধীনত।
  মুঠতে অফাৰটো গ্ৰহণ কৰাটো নাকচ কৰাটো অসুবিধা আৰু ভয়ংকৰ দুয়োটা। দ্বিতীয়টো ষ্ট্ৰোকত আক্ৰান্ত হয় পুটিন। মেদভেদেভ ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি হয়।
  অৱশ্যে জেলেনস্কিয়ে যে নিশ্চিতভাৱে জয়ী হ"ব সেয়া সত্যৰ পৰা বহু দূৰত। আৰু মই সঁচাকৈয়ে ইউক্ৰেইনক সংযুক্ত কৰিব বিচাৰো। পুটিনক অতিক্ৰম কৰাৰ ইচ্ছা মেডভেডেভৰ! কিন্তু জেলেনস্কিৰ সৈতে নিৰ্বাচনৰ দৰে ৰিস্ক লোৱাটো যোগ্য নেকি?
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে ইউক্ৰেইনৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ ধাৰণাটোক সমৰ্থন কৰিছিল। লাখ লাখ মানুহে ৰাজপথলৈ ওলাই আহিল - দাবী কৰিলে: স্লাভিক ভাইসকলৰ ঐক্য। মস্কোত আৰক্ষীৰ সৈতে বিক্ষোভকাৰীৰ সংঘৰ্ষ। বহু লোক আহত হয়। প্ৰতিবাদৰ জোৱাৰ উঠিবলৈ ধৰিলে।
  কমিউনিষ্টসকলে অৱশেষত জিউগানভ বা অধিক সঠিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে পচি পেলালে আৰু কনিষ্ঠ নেতৃত্বই জনসাধাৰণক ৰাজপথলৈ উলিয়াই নিবলৈ ধৰিলে। শাসন ব্যৱস্থা পৰিৱৰ্তনৰ দাবী।
  জাতীয়তাবাদীসকলো আগবাঢ়ি আহিছিল আৰু তেওঁলোকৰ নিজস্ব শক্তিশালী আৰু অভিলাষী নেতা আছিল। মৈদান ক্ৰমান্বয়ে ফেশ্বনেবল হৈ পৰিল। আৰক্ষীৰ ওপৰত শিল আৰু মলটভ ককটেইল নিক্ষেপ কৰা হয়। দীৰ্ঘদিন ধৰি সঞ্চিত জনসাধাৰণৰ অসন্তুষ্টি ক্ৰমান্বয়ে প্ৰকাশ পাবলৈ ধৰিলে।
  মেডভেডেভে এখন নিৰাপত্তা পৰিষদ অনুষ্ঠিত কৰিছিল।
  বেছিভাগ সদস্যই একত্ৰীকৰণৰ পক্ষপাতী আছিল - এই কথাটোৰ উদ্ধৃতি দি যে চয়তান তেওঁৰ ৰং কৰা ধৰণে ভয়ংকৰ নহয়। আৰু প্ৰশাসনিক সম্পদ আৰু অপপ্ৰচাৰ এক বৃহৎ শক্তি! আৰু যে মানুহৰ মগজু ভালদৰে ধুব পাৰি, আৰু তেওঁলোকে সাধাৰণতে ক্ষমতাত থকা দলটোক ভোট দিব।
  ৰাছিয়াৰ কোটিপতিসকলেও মেডভেডেভৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাইছিল, যিজন ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য আছিল, দীৰ্ঘদিন ধৰি ক্ষমতাত আছিল আৰু কম বেছি পৰিমাণে সকলোকে সন্তুষ্ট কৰিছিল।
  কোটিপতি ডেৰিবাস্কোৱে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি এই শৈলীত নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলাব লাগিব: মেডভেডেভ আজি পুটিন, আৰু কোনো জেলেনস্কি আমাৰ বাবে বিপজ্জনক নহয়!
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে কৰ্তৃত্বশীলভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  "আমি চাৰি শতাংশ ৰেটিংৰে য়েলচিনক নিৰ্বাচনী গাঁতৰ পৰা উলিয়াই আনিলোঁ, আৰু আমি আপোনাক আৰু বেছিকৈ উলিয়াই আনিম!" আমাৰ ধন আৰু সংবাদ মাধ্যম আমাৰ নিশ্চয়তা!
  প্ৰখৰভে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি ইউক্ৰেইনৰ দৰে ধনীসকলৰ ওপৰত ইমান বেছি কৰ নিবিচাৰো, আৰু আমি আপোনালোক সকলোৰে কাষত থিয় দিম!
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভে টেবুলত মুঠি মাৰি ঘোষণা কৰিলে:
  - তেতিয়া আমি সংহতি আৰু একত্ৰীকৰণৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰো!
  ইউক্ৰেইন আৰু ৰাছিয়াৰ মাজত একত্ৰীকৰণ চুক্তি স্বাক্ষৰিত হয়। লগে লগে শক্তিৰ ভাৰসাম্য সলনি হ"ল। তিনিমাহৰ ভিতৰত ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ"ব।
  ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ হয় এক লাখ স্বাক্ষৰ সংগ্ৰহ কৰিলেই হ"ল, নহয় নব্বৈ হাজাৰ ডলাৰ জমা কৰিলেই হ"ল, যিটো দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত উপনীত হ"লেহে ঘূৰাই দিয়া হ"ব। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে ধেমেলীয়া নিয়ম। আংশিকভাৱে ৰাছিয়াৰ পৰা আৰু আংশিকভাৱে ইউক্ৰেইনৰ আইনখনৰ পৰা লোৱা হৈছে।
  স্বাভাৱিকতে ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী বহুত থাকিব;মেডভেডেভৰ দলটোৱে আপাত দৃষ্টিত ভাবিছিল যে এইটো তেওঁলোকৰ বাবে আৰু অধিক লাভজনক হ"ব! তেওঁলোকে কয় যে ভোটাৰৰ গতিশীলতাই প্ৰথম ৰাউণ্ডত কৰ্তৃপক্ষক সুবিধা প্ৰদান কৰিব। আৰু দ্বিতীয়টোত সকলোৱে মেদভেদেভক সমৰ্থন কৰিব। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে ইয়াৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছিল। আৰু ই আৰম্ভ হ'ল...
  এই খালী ভৰিৰ ক্লিওপেট্ৰা এনাষ্টেছিয়া অৰলোভাই কৈছিল যে গোটেই এশজনৰ বিৰুদ্ধে জেলেনস্কি থাকিব। আৰু যে তেওঁ ড্ৰেগন পুটিন আৰু মেডভেডেভৰ বিৰুদ্ধে লেন্সেলট।
  প্ৰেছত তীব্ৰ আক্ৰমণৰ সূচনা হ"ল। কোনোবা জেলেনস্কিৰ পক্ষত, আন কিছুমান মেডভেডেভৰ পক্ষত।
  আৰম্ভ হৈছে প্ৰাৰ্থীৰ পঞ্জীয়নৰ সময়সীমা। ৰাছিয়াত অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছিল। ঝোখৰ দুদায়েভৰ পুত্ৰই ককেছাছত হাজিৰ হৈ জেহাদ ঘোষণা কৰে। আৰু ইছলামিক অঞ্চলত ব্যাপক সমৰ্থন লাভ কৰিছিল। বহু বিশেষজ্ঞই ইয়াত চিআইএৰ কাণত সন্দেহ কৰিছিল। তদুপৰি ট্ৰাম্পৰ ৰাষ্ট্ৰপতিত্বৰ অন্ত পৰিছে, আৰু আমি অন্ততঃ কিছু জয় লাভ কৰিব লাগিব। আৰু ৰাছিয়াৰ সিংহাসনত বহি থকা জেলেনস্কি এটা ডাঙৰ জয়! যদিও, এনেও সন্দেহবাদী আছে যিয়ে দাবী কৰে যে জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াক এখন মহান দেশ কৰি তুলিব পাৰে, বিশেষকৈ অৰ্থনৈতিকভাৱে পুটিনৰ দিনতকৈ বহু শক্তিশালী দেশ হিচাপে গঢ়ি তুলিব পাৰে।
  গতিকে পশ্চিমীয়া দেশতো মতামত বিভক্ত হৈছিল। ইউক্ৰেইন-ৰাছিয়াৰ সংযুক্ত ৰাষ্ট্ৰখন অৱশ্যেই এক শক্তিশালী সংঘ আৰু একেবাৰেই কৌতুক নহয়। এইটো সঁচাকৈয়ে এটা দানৱ হ"ব পাৰে। স্বাভাৱিকতে ৰাছিয়াৰ নিৰাপত্তা বাহিনীয়েও একত্ৰীকৰণক সমৰ্থন কৰিছিল। তদুপৰি এনাষ্টেছিয়া এগৰাকী শীতল মহিলা। তাই, সকলো সুন্দৰী ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়নৰ সৈতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ৰাছিয়াৰ বিশেষ বাহিনীক উফৰাই পেলাইছিল আৰু পৰাস্ত কৰিছিল। যেতিয়া তেওঁলোকে জেলেনস্কিৰ অত্যধিক উগ্ৰ ফেনখন উফৰাই পেলাবলৈ ধূলি গোটাই লয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে দেখুৱাই দিলে যে তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি অতিশয় যুঁজ দিয়ে! আৰু বিশেষ গোট "ভাইম্পেল" গৰম মহিলাৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল। ফলত হস্তক্ষেপ নকৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হয় আৰু নভোৰ"ছিয়াত ইউক্ৰেইন সমৰ্থক নেতৃত্ব ক্ষমতালৈ আহে।
  এনাষ্টেছিয়াই জেলেংকিৰ হৈ প্ৰচাৰ চলাইছিল। যুদ্ধত ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে চোকা, পাতল ডিস্ক, বুমেৰাং, গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব জানিছিল। বিকিনি পৰিহিত যোদ্ধাসকল কিংবদন্তি হৈ পৰিছে। ছোৱালীৰ এটা গোটেই ৰেজিমেণ্ট, তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকৰে এটা সম্পূৰ্ণ ডিভিজনৰ মূল্য। এয়া এক বৃহৎ শক্তি!
  ৰঙা উদং গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল, নিয়ৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ আহিল এনাষ্টেছিয়াই। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  মহাকাশৰ বিশালতাত বিশ্বাস কৰক, এটা সপোন আছে,
  তাই আকাশত ৰ'দৰ ৰশ্মিৰ দৰে...
  স্বৰোগৰ দৃষ্টিত শান্তি আৰু পবিত্ৰতা আছে,
  যীচুৱে পুনৰুত্থান হোৱাৰ দৰে তেওঁ আমাৰ বাবে!
  
  আমি জন্ম দিম এক উজ্জ্বল ভাগ্য,
  মে' মাহত তাই সূৰ্য্যৰ দৰে উজ্জ্বল হ'ব...
  কিন্তু অনডেড কিমান দিন হ"ব পাৰে মই বুজি নাপাওঁ,
  আমাৰ লগত কেনেকৈ অশুভ ভাগ্যই খেলে!
  
  আপোনাৰ পিতৃভূমি ৰক্ষা কৰক, নাইট,
  স্বৰ্গীয় তৰা জিলিকি যাওক...
  আমি আমাৰ জন্মভূমিৰ বিশালতাক ৰক্ষা কৰো,
  গ্ৰহটো চিৰন্তন স্বৰ্গ হৈ যাওক!
  
  কিন্তু ভয়ংকৰ সাম্যবাদে কি কৰিব পাৰে?
  তেখেতে গৃহভূমিৰ পতাকা সৰ্বশক্তিমান কৰি তুলিব...
  আৰু উগ্ৰ ফেচিবাদ নৰকত নোহোৱা হৈ যাব,
  আমি শত্ৰুক খুব প্ৰবল আঘাতেৰে বিন্ধিম!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিক আপোনালোকৰ হৃদয় দিয়ক,
  অতি উজ্জ্বল তাপৰ সৈতে গ্লো কৰিবলৈ...
  আমি আমাৰ যুদ্ধৰ মাজেৰে শেষলৈকে যাম,
  আৰু আমি এটা আঘাতেৰে ফুৰাৰক ধ্বংস কৰিম!
  
  পিতৃৰ ঠাইত কমৰেড ষ্টেলিনে,
  আমি বিভিন্ন প্ৰজন্মৰ সন্তান...
  গোটটোৱে উন্মাদনাত নৰকত বিনষ্ট হ"ব,
  আৰু প্ৰতিভাশালী লেনিনে ইডেনৰ বাট দেখুৱাব!
  
  ৰাছিয়াত প্ৰতিজন ল'ৰা এজন দৈত্য,
  আৰু ছোৱালীবোৰক যুঁজিবলৈ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হয়...
  প্ৰভু সৰ্বশক্তিমান পৰিয়াল আমাৰ বাবে এক,
  আমি ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈ আহিছো!
  
  আমি অৰ্জন কৰিম, অতি সোনকালে মোৰ বিশ্বাস, আমি সকলো অৰ্জন কৰিম,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ উচ্চতম একোৱেই নাই...
  কমছমোলৰ সদস্যজনে আঁহতখন ওপৰলৈ তুলিলে,
  আৰু ছাদত ফুৰাৰক খুন্দা মাৰিব!
  
  আৰু কমিউনিজম, আৰু ধাৰণা,
  ধুনীয়া আৰু সুখ কঢ়িয়াই আনিব!
  আৰু ফুৰাৰ কেৱল এজন খলনায়ক,
  বৰ কূটনৈতিক, বৰ ক"লা!
  
  মই এজনী ছোৱালী - এজন যুঁজাৰুৰ মহত্ত্ব,
  খালী ভৰি, তাই ঠাণ্ডাৰ মাজেৰে সাহসেৰে দৌৰিছিল...
  মোৰ ডাঠ বেণীখন সোণৰ,
  মই এটা দ্ৰুত গোলাপ সাজিলোঁ!
  
  এক বিলিয়ন ধাৰণাৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে
  সাম্যবাদত পিতৃভূমি কেনেকৈ ব্যৱস্থা কৰিব...
  যদি আপুনি কোনো ফ্ৰিটজ দেখা পায়, তেন্তে তেওঁক জোৰেৰে আঘাত কৰক,
  যাতে সেই ৰক্তাক্ত এডলফে সিংহাসনত বহি নাথাকে!
  
  ফেচিষ্টসকলক মুঠিৰে মাৰিব,
  ভাল এতিয়াও, একটি sledgehammer সঙ্গে তাদের আঘাত...
  বতাহৰ সৈতে ভলগাৰ কাষেৰে চলাওঁ আহক,
  আমি কেৱল ছাগলী চেপি ধৰিলেও আপত্তি নকৰো!
  
  আমি মাতৃভূমিৰ বাবে সৈনিক ডাঙৰ কৰিম,
  ছোৱালীবোৰে আক্ৰমণ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ...
  সৌন্দৰ্য্যই মেচিনগানটো নিক্ষেপ কৰিলে,
  হিটলাৰৰ প্ৰতিশোধ যন্ত্ৰণাদায়ক হ"ব!
  
  ৰাছিয়ানক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  যদিও ফেচিবাদৰ পহু এটা অভিজ্ঞ চয়তান...
  কিন্তু তথাপিও তেওঁৰ ভালুকটো অধিক শক্তিশালী,
  কোনটো অৰ্ডাৰে নতুন এটা গঢ়ি তুলিছে!
  
  মাতৃভূমিৰ বাবে দৌৰা, ষ্টেলিনৰ বাবে,
  Komsomol সদস্য খালি ভৰি লৰালৰি কৰি আছে...
  নাজীসকলক উতলা পানীৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল,
  কাৰণ গ্ৰেট ৰাছিয়ানসকল আটাইতকৈ শীতল!
  
  গৌৰৱান্বিত ছোৱালী বাৰ্লিনত প্ৰৱেশ কৰিব,
  খালী ভৰিৰে ভৰিৰ ছাপ এৰি যাব...
  তেওঁলোকৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে;
  আৰু ভেকুলীৰ মুকুতাৰ দৰে ৰূপ হৈ পৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে গান গায়, কিন্তু কেনেকৈ কাজিয়া কৰে! কাৰণ, তাই আৰু তাইৰ চাৰিজন সংগীয়েই এটা সময়ত আইঅ"লাইস্কত মিলিচীয়াক সম্পূৰ্ণ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল।
  তাৰ পিছত বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে পাঁচজনী ছোৱালী গোটেই সেনাবাহিনী লৈ সোমাই গ"ল।
  হয়, যথেষ্ট দৰ্শনীয় আছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই মেচিনগানৰ পৰা বহুত গুলী চলাই শত্ৰুৰ লাইন কাটি পেলালে আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে একেলগে কেইবাটাও পাতল ডিস্ক দলিয়াই দিলে। সেই মূৰবোৰ কাটি পেলোৱা হৈছে।
  আৰু আনাষ্টেছিয়াই গান গাইব:
  - পবিত্ৰ Rus' জন্য!
  নাটাছাইও গুলী চলালে, শত্ৰুবোৰক কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিলে, টেংক এটা ভাঙি পেলালে:
  - Svarog জন্য!
  আৰু তাৰ পিছত সোণালী চুলিৰ জোয়াই তাইৰ পাল দিয়ে। আৰু তেওঁও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ দলিয়াই চিঞৰি উঠে।
  - Rodnoverie ভবিষ্যত জন্য!
  আৰু অৰোৰাই যিমান পাৰি সোনকালে সিহঁতৰ পিছে পিছে যাব। আৰু তেওঁৰ উদং গোৰোহাৰে তেওঁ চিঞৰি চিঞৰি মৃত্যুৰ উপহাৰ মুকলি কৰিব।
  - মহান সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই ঠেলি দিব। তেখেতে এটা বিস্ফোৰণ দিব, আৰু তাৰ পিছত এটা মেচিনগানৰ পৰা, আৰু তাৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ ধ্বংস পঠাব...
  আৰু খালী ভৰিৰ সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰি উঠে:
  - Romanovs উভতি অহাৰ বাবে!
  হয়, আনাষ্টেছিয়া আছিল ৰাজসাম্ৰাজ্য পুনৰুদ্ধাৰৰ অনুৰাগী। আচলতে ৰাছিয়াত আচলতে যিকোনো প্ৰকাৰে ক্ষমতাত এজন জাৰ আছে। গতিকে বৈধ ৰাজতন্ত্ৰৰ সৃষ্টি নহয় কিয়? তদুপৰি বহু প্ৰজন্মৰ ইউৰোপীয় ৰজাৰ তেজ ৰোমানভৰ শিৰাত বৈ থাকে। এইটো নেকি তেওঁলোকৰ বংশবৃক্ষ? পুটিন, আৰু বিশেষকৈ লুকাচেংকো কেনেকুৱা পৰিয়াল? ৰজা হ"বলৈ তেওঁলোক কোন? কিন্তু ৰোমানভসকল ঈশ্বৰৰ অভিষিক্ত!
  বিকিনি পিন্ধা এনাষ্টেছিয়া আৰু তাইৰ বন্ধুসকলে বহুতো অলৌকিক কাম কৰিছিল। তাই চয়তানৰ দৰে যুঁজিছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তাই পুটিনৰ লগত কাজিয়া কৰি জেলেনস্কিৰ পক্ষ লয়। সাধাৰণতে আনাষ্টেছিয়াই দেখিছিল যে ইউক্ৰেইনত অন্যায় কৰা হৈছে, আৰু ন্যায়ৰ ভাৱনা বৃদ্ধি পোৱাৰ বাবে তেওঁ দুৰ্বলসকলৰ পক্ষ লৈছিল!
  এনাষ্টেছিয়া আৰু তেওঁৰ পাঁচজনে নভ"জ"ভস্কক বিদ্ৰোহী হিচাপে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়তে ন"ভ"জ"ভস্কৰ ওপৰত হোৱা আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। চৰকাৰী বাহিনীৰ এটা সম্পূৰ্ণ স্তম্ভ কাটি নিৰস্ত্ৰ কৰা হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত বন্দীসকলে মুখত পৰি আনাষ্টেছিয়া আৰু আনজনী ছোৱালীৰ উদং ধূলিময় ভৰি দুখন চুমা খালে।
  ছোৱালীজনীয়ে দাৰ্শনিকভাৱে নভ"ৰ"ছিয়াৰ বন্দী সৈন্যসকলক ক"লে:
  - তোমাক মাৰি পেলাব মন যোৱা নাই! তোমালোক মোৰ ভাই! আৰু মই তোমাৰ ৰাণী হৈ যাম!
  সাধাৰণতে ন"ভ"ৰ"ছিয়াই আনাষ্টেছিয়াক বিশেষ ক্ষতি বা গধুৰ লোকচান নোহোৱাকৈয়ে গ্ৰহণ কৰিছিল। সঁচা, শ্যামলা টাৰ্মিনেটৰজনে ডনেস্ক ৰিপাব্লিকৰ গৱৰ্ণৰৰ মূৰ কাটি পেলাইছিল আৰু তেওঁৰ প্ৰহৰীসকলক হত্যা কৰিছিল, যিসকল মূলতঃ ককেচীয়ান লোকেৰে গঠিত আছিল।
  এনাষ্টেছিয়া বহুদিনৰ পৰাই এক কিংবদন্তি হৈ আহিছে। ক্ৰিমিয়াত তেওঁ এনে অলৌকিক কাম কৰিছিল যে ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ নায়কৰ তাৰকা লাভ কৰিছিল। তাইৰ অবিহনে বিকিনি পিন্ধা সংগীসকলৰ লগত ইমান মসৃণভাৱে কাম নহ"লহেঁতেন৷ কিন্তু তাৰ পিছত আনাষ্টেছিয়াক লৈ ৰাছিয়াৰ সকলো বঁটাৰ পৰা বঞ্চিত কৰা হ"ল। যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ বিশেষ বাহিনীৰ হত্যাৰ বাবেও, যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁক আঁতৰাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আনকি এটা অপৰাধমূলক গোচৰো আৰম্ভ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু তেওঁলোকে কাৰ্যতঃ স্বাধীন নভোৰ"ছিয়াৰ সৈতে ডাঙৰ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ সাহস কৰা নাছিল। তদুপৰি পুটিন অসুস্থ হৈ পৰিল, তেওঁৰ অবিহনে কোনেও দায়িত্ব ল"ব নিবিচাৰিলে।
  বিশেষকৈ মেডভেডেভ, যি সাধাৰণতে নিজৰ আন্ত্ৰিক আৰু আত্মাৰ ক্ষেত্ৰত নেতা নহয়। কিন্তু ৰাছিয়াৰ অলিগাৰ্চ আৰু পুটিনৰ দলৰ বাবে ভালুকবোৰৰ বাবে ঠিক এইটোৱেই উপযুক্ত আছিল - তেওঁলোকক সহজেই হেঁচা মাৰি ধৰিব পাৰি।
  যিয়েই নহওক, জেলেনস্কিৰ বিৰুদ্ধে এটা বিশাল অপপ্ৰচাৰৰ যন্ত্ৰ উঠিছে। সকলোকে দোষ দিবলৈ ধৰিলে। আৰু যে তেওঁ অভিযোগ অনুসৰি ড্ৰাগছ আসক্ত, চোৰ আছিল আৰু অফশ্ব"ৰ কোম্পানীসমূহৰ জৰিয়তে কোটি কোটি টকা চাইফন কৰিছিল, আৰু তেওঁ সাধাৰণতে সমকামী আছিল।
  প্ৰদেশখন লিখিবলৈ গ"ল। আৰু অৱশ্যেই সাক্ষী আছিল, আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ আশ্বাস আছিল। সমকামিতাৰ অভিযোগকে ধৰি। প্ৰাৰ্থীৰ পঞ্জীয়ন মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছে, ইতিমধ্যে বোকা ঢালিছে।
  ইউক্ৰেইন আৰু বিশেষকৈ ৰাছিয়ান উভয়ৰে নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ ইচ্ছুক লোকৰ সংখ্যা বৃহৎ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। কমিউনিষ্ট আৰু জাতীয়তাবাদী দুয়োজনেই সোমাই আহিল। হঠাতে বৃদ্ধ আৰু অসুস্থ জিউগানভেও ভোট দিবলৈ দেখা দিলে। যদিও ইতিমধ্যে তেওঁ ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ অধ্যক্ষৰ পদ এৰিছে। আফনিন, উডাল্টছভ, গ্ৰুডিনিনেও নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। আৰু সাধাৰণতে এতিয়াও বাওঁপন্থী প্ৰাৰ্থীৰ এটা গোট আছে, কম পৰিচিত, কিন্তু গ্ৰেহাউণ্ড। আৰু ইমানবোৰ মানুহে ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিব বিচাৰে! নব্বৈ হাজাৰ টকাৰ কথা কি ক"ব? সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াৰ মানদণ্ডত এইটো ইমান বৃহৎ পৰিমাণ নেকি?
  যেন টেংকবোৰ বগাবলৈ ইচ্ছুক হৈ পৰিছিল। আৰু ব্যৱসায়ী, আৰু শিল্পী, আৰু পপ ফিগাৰ, আৰু লেখক। হয়, লেখকসকলো সক্ৰিয়। নিজৰ বাবে এটা বিজ্ঞাপন বনাওক। আৰু নব্বৈ হাজাৰ টকা ইমান নহয়। গতিকে চি ই চিয়ে লাভ কৰিলে শ শ আৱেদন।
  বাৰু, নিৰ্বাচন! বাৰু, কি শ্ব" হৈ পৰিল! আনকি আল্লা পুগাচেভেও ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল। কিয় নহয়? অলকাই পাহৰিবলৈ ধৰিলে, তাই হয়তো নিজৰ কথা মনত পেলাব! বুঢ়া মানুহবোৰৰ ভিতৰত ইউৰি লুজকভে ৰাষ্ট্ৰপতি পদত উঠিছিল। দেখাত মইও নিজকে সোঁৱৰাই দিব বিচাৰিছিলো।
  বাৰু, অৱশ্যেই ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচৰ অবিহনে এনে এটা অনুষ্ঠান চলিব নোৱাৰিলে। কিন্তু এইবাৰ তেওঁৰ পুত্ৰ ইগ"ৰ লেবেডেভ আৰু তেওঁৰ সোঁহাত ডেগটিয়াৰেভ দুয়োজনেই নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰে। লগতে তিনিটা স্তম্ভত নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল।
  জাতীয়তাবাদীসকলেও আন্দোলন কৰিলে। অৱশ্যে কাৰাগাৰত সময় কটাবলগীয়া হোৱা কিংবদন্তি ডেমুছকিন আৰু আমোদজনকভাৱে "মেটাল ক"ৰ"জন"ৰ নেতা "স্পাইডাৰ" আৰু ৰক গ্ৰুপ "কল"ভ্ৰাট"ৰ মুৰব্বীজনে সভাপতিৰ পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল আৰু আন বহুতেই।
  বাৰু অৱশ্যে পপ গায়কসকলেও এটা অভিযানত নামিল। ইয়াত ফিলিপ কিৰ্ক"ৰভ আৰু নিকোলাই বাস্কোভ। তেওঁলোকৰো হেৰুৱাবলগীয়া একো নাই। এনে মিলিটাৰী গাৰ্ড নিয়োগ কৰা হ"ল।
  আৰু টিমোথি আৰু ভিটাছ, আৰু সাধাৰণতে বহুতে অভিযানত নামিছিল।
  অৱশ্যে, আকস্মিকভাৱে নহয়! মেডভেদেভৰ পৰিকল্পনা আছিল দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত তেওঁক ভোট হস্তান্তৰ কৰিব পৰা বিপুল সংখ্যক প্ৰাৰ্থীক মনোনীত কৰা। সামগ্ৰিকভাৱে পৰিকল্পনাটো আকৰ্ষণীয়। মেডভেডেভৰ ৰেটিং প্ৰথম অৱস্থাত জেলেনস্কিৰ তুলনাত কম। আৰু ধূৰ্ততা অবিহনে জয়ী হোৱাটো অসম্ভৱ!
  কিন্তু য়েলচিনৰো ৰেটিং শূন্য আছিল যদিও জিউগানভৰ বিৰুদ্ধে তেওঁ জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল। সঁচা, পিছৰজনে অবৈধৰ দৰে নিৰ্বাচন চলাইছিল: ইচ্ছাকৃতভাৱে পৰাস্ত!
  আৰু এই ক্ষেত্ৰত মেদভেদেভে এজন অসাধাৰণ আৰু অতি প্ৰতিভাশালী ব্যক্তিৰ বিৰোধিতা কৰিছে।
  গতিকে ইয়াত বহুত চলি আছে। ছ"ল"ভ"ভৰ শ্ব"ত জেলেনস্কিৰ ওপৰত অহৰহ বোকা নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। সঁচা, তেতিয়া এগৰাকী ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে ছ"ল"ভ"ভৰ মুখত আইচক্ৰীম দলিয়াই দিলে। আৰু তাই চকু এটা উলিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত স্পষ্ট হৈ পৰিল যে জেলেনস্কিৰ ওপৰত বোকা নিক্ষেপ কৰাটো নিৰাপদ নহয়! যেনে, এই ল'ৰাজন ইউক্ৰেইনৰ ঈগল!
  সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ সমাজত ঐক্য নাছিল। বহুত বহুতে জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল। যেনে, সঁচাকৈয়ে ডেকা তেজ আৰু তেল আৰু গেছৰ উচ্চ দাম নোহোৱাকৈ ইউক্ৰেইনক উত্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল! আৰু মেডভেডেভৰ কথা কি ক"ব? দেশখন আক্ষৰিক অৰ্থত তেল আৰু গেছৰ ডলাৰত ডুব গৈছে, আৰু অৰ্থনীতি সম্পূৰ্ণ স্থবিৰ হৈ পৰিছে। বৃদ্ধি হোৱা নাই, কেৱল নিবনুৱা সমস্যা বাঢ়িছে।
  সাধাৰণতে সকলো ৰাজনীতিবিদৰ ভিতৰত মেডভেডেভৰ বিৰোধী ৰেটিং সৰ্বাধিক। যদিও ঠিক এই কাৰণেই ই অলিগাৰ্চৰ বাবে উপকাৰী। আমি যিমানেই তেওঁলোকৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল, সিমানেই নিয়ন্ত্ৰণ কৰো। ৰাছিয়া চৰকাৰে খৰখেদাকৈ সকলোৰে দৰমহা আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধি কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু কেতিয়াবা...
  তদুপৰি মেডভেডেভে অৱসৰৰ বয়স দুবছৰ হ্ৰাস কৰাৰ প্ৰস্তাৱো আগবঢ়াইছিল। যেনে, সকলো ৰাইজৰ মংগলৰ বাবে। আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধি আৰু অৱসৰৰ পিছৰ কামক সেৱাৰ দৈৰ্ঘ্য হিচাপে গণ্য কৰাৰ সংশোধন কৰা হ"ল।
  মেদভেদেভ আৰু বিষয়াসকলে পাহৰা নাছিল। যাতে তেওঁলোকে থিয় হৈ তেওঁক ভোট দিয়ে। বিশেষকৈ ৰাজহুৱা আয় ঘোষণা বাতিল কৰা হ"ল, আৰু হাজাৰ ডলাৰ পৰ্যন্ত উপহাৰৰ অনুমতি দিয়া হ"ল। যিটো অৱশ্যে বিষয়াজনে ভাল পাইছিল। বিদেশত ৰিয়েল এষ্টেট থকাৰ অনুমতিও তেনেকুৱাই, লগতে একাউণ্টো।
  ধূমপায়ীসকলক আকৰ্ষণ কৰিবলৈ ধঁপাত বিৰোধী আইনখন যথেষ্ট শিথিল কৰা হৈছিল। ৰাতি মদ বিক্ৰীৰ অনুমতি দিয়া হৈছিল, আনকি জুৱাও বৈধতা প্ৰদান কৰা হৈছিল। পিছৰটোক অলিগাৰ্চসকলে আদৰণি জনাইছিল;সঁচাকৈয়ে এনে আয় হেৰুৱাই মাটিৰ তলত কিয় লৈ যাব লাগে।
  "পুতলা" কাৰ্যসূচী পুনৰ আহিছে। টেলিভিছনত তেওঁলোকে অধিক ইৰ"টিকা দেখুৱাবলৈ ধৰিলে।
  মেডভেডেভেও ক্ষমা ঘোষণা কৰিছিল, আনকি বন্দীসকলক সাহায্যৰ ধন দিবলৈও নিৰ্দেশ দিছিল। আৰু এইটোও যথেষ্ট শতাংশ ভোট। আৰু বন্দীসকল নিজেই আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়াল।
  সাধাৰণতে মেডভেডেভে এই শ্লোগানটো আগবঢ়াইছিল: অধিক স্বাধীনতা! সঁচাকৈয়ে পুটিনৰ নিৰ্ভীকতাত ৰাছিয়া ভাগৰি পৰিছে। যেতিয়া টিভিত উলংগ মহিলা এগৰাকীও দেখা নাপাব!
  আৰু অৱশ্যেই দেখুৱাবলৈ চেষ্টা কৰা হৈছিল: জীৱনটো মুক্ত হৈ পৰিছে, জীৱনটো অধিক মজাৰ হৈ পৰিছে!
  মেডভেডেভে মদৰ দামও হ্ৰাস কৰি টেলিভিছনত বিয়েৰৰ বিজ্ঞাপনৰ অনুমতি দিলে। আচলতে কিয় বেছি দূৰলৈ যাব লাগে।
  কিন্তু ককেছাছত যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। পুটিন যোৱাৰ পিছত পৰ্বতাৰোহীসকলে আৰু অধিক বিশেষাধিকাৰ আৰু অধিকাৰৰ দাবী কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ উচ্চাকাংক্ষা কেৱল বাঢ়িছে। তদুপৰি তুৰস্কই ককেছাছৰ ওপৰত অধিক সক্ৰিয় হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিবলৈ ধৰিলে, তেওঁলোকৰ উচ্চাকাংক্ষা বাঢ়ি গ"ল, বিশেষকৈ যিহেতু ছিৰিয়াত এৰদোগানে তেওঁৰ মতে অতি কম লাভ কৰিছিল। তেলৰ মূল্য হ্ৰাস আৰু ফলস্বৰূপে গেছৰ মূল্য হ্ৰাস পোৱাৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিল। মাদুৰো শাসনৰ পতনৰ পিছত ভেনিজুৱেলাহে উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিছিল। অৱশেষত আমেৰিকা আৰু ইৰাণৰ মাজত মিলন ঘটিছে, আৰু লিবিয়াত এক ঐক্যবদ্ধ চৰকাৰ গঠন কৰা হৈছে।
  তেলৰ মূল্য হ্ৰাসে ৰাছিয়াৰ ৰুবলৰ পতন ঘটাইছে, মুদ্ৰাস্ফীতিৰ ইন্ধন যোগাইছে, মজুৰি আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধিৰ বিমুদ্ৰাকৰণ হৈছে।
  আৰু ককেছাছত উগ্ৰপন্থীৰ ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা কাৰ্যকলাপে মেডভেডেভৰ বিৰুদ্ধে খেলিছিল।
  তেওঁলোকে কয় যে তেওঁ পুটিনৰ উত্তৰাধিকাৰ ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। আৰু সাধাৰণতে কি, প্ৰায়ে ঘটাৰ দৰে: ছুপাৰষ্টাৰজনে নিজকে দুৰ্বল উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে নিযুক্তি দিলে।
  আমেৰিকা আৰু আৰব দেশ আৰু আনকি ইৰাণ দুয়োখনেই ককেছাছত বিচ্ছিন্নতাবাদক ইন্ধন যোগাইছিল। কিন্তু নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ মাজত মতানৈক্যৰ সৃষ্টি হয়। কিছুমানে এতিয়াও পুটিনৰ দীৰ্ঘদিনীয়া অংশীদাৰ মেডভেডেভক ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে চাব বিচাৰিছিল! আৰু আন কিছুমানে বহুত বেছি জনপ্ৰিয় চাৰ্গেই শ্বোইগুক লগাবলৈ ওলাইছিল।
  কিন্তু পিছৰটোক অলিগাৰ্চ আৰু উদ্যোগপতিসকলে সমৰ্থন কৰা নাছিল। তেওঁলোকে তেওঁক অতি বাওঁপন্থী বুলি গণ্য কৰিছিল আৰু কোটিপতিসকল এজন ব্যক্তিৰ একনায়কত্ববাদত ভাগৰি পৰিছিল। সকলোৱে বিচাৰিছিল সিংহাসনত এজন উদাৰবাদী আৰু পশ্চিমৰ সৈতে মিলন। ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীৰ পঞ্জীয়নৰ সময়সীমা শেষ হোৱালৈকে অপেক্ষা কৰি থকা মেডভেডেভে শ্বোইগুক চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰে। কিহৰ বাবে সেনাবাহিনীত অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  . অধ্যায় নং ২।
  তাৰ পিছত মেডভেডেভে শ্বোইগুক দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া মাৰ্শ্বাল পদবী প্ৰদান কৰি সন্মানীয় উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদ প্ৰদান কৰে। লগতে জনপ্ৰিয়তাবাদী পদক্ষেপ। কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে নিৰ্বাচনৰ পূৰ্বৰ পৰিস্থিতি ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ পক্ষত নাছিল।
  জেলেনস্কি কম বয়সীয়া, অধিক সফল, অধিক বাকপটু, পইণ্ট লাভ কৰা। আৰু পঞ্জীয়ন হোৱাৰ সময়তো দুশৰো অধিক ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীয়ে নিজৰ নিৰ্বিবাদ নেতৃত্ব বজাই ৰাখিছিল। কিন্তু মেদভেডেভে তেতিয়াও দ্বিতীয় স্থানৰ বাবে যুঁজিবলগীয়া হৈছিল। অভাৱনীয়ভাৱে আল্লা পুগাচেভা দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত প্ৰৱেশৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰতিযোগী হৈ পৰে। দীৰ্ঘদিন ধৰি প্ৰদৰ্শন নকৰা আৰু জনসংযোগৰ প্ৰতি বিশেষ আগ্ৰহী নোহোৱা বয়সীয়াল প্ৰাইমা ড"নাই হঠাতে ৰেংকিঙত জপিয়াই উঠিল।
  হয়তো ৰাজনীতিবিদৰ বিৰক্তিৰ প্ৰতিক্ৰিয়া আছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে জিৰিনোভস্কি আৰু জিউগানভৰ ৰেটিং তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পাইছে। এই দুয়োজন ৰাজনীতিবিদক লৈ ৰাইজ ভয়ংকৰভাৱে ভাগৰি পৰিছে। তদুপৰি কনিষ্ঠ আৰু অধিক মৌলিক নেতাসকলেও নিজৰ নিৰ্বাচনী পথাৰত আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  কাৰাগাৰত শ্বহীদৰ প্ৰতিচ্ছবি লাভ কৰা ডেমুছকিনে লক্ষণীয়ভাৱে লগতে কয়। ছুৰাইকিনে এতিয়াও ৰেটিং লাভ কৰিব পৰা নাছিল যদিও তেওঁৰ দলৰ আন এজন সদস্য ৰাছিয়াৰ শ্ৰেষ্ঠ পেছাদাৰী বক্সাৰ চাৰ্গেই কোভালেভেও পইণ্ট লাভ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  সাধাৰণতে চাৰ্গেই কোভালেভ এজন আকৰ্ষণীয় ল"ৰা হৈ ওলাল। তেওঁ মস্কোৰ মেয়ৰৰ পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল আৰু সকলোৰে বাবে অভাৱনীয়ভাৱে দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰিছিল। তেওঁ ৰাছিয়াৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিত যোগদান কৰে। আৰু তেওঁ নিজৰ ৰেটিংও উন্নত কৰিবলৈ ধৰিলে।
  মন কৰিবলগীয়া যে চাৰ্গেই কোভালেভ এজন অতি মহান বক্সাৰ - ৰাছিয়ানসকলৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ, আনকি কষ্টিয়া ছিজ্যুকো অতিক্ৰম কৰি।
  এইদৰে চাৰ্গেই কোভালেভ এজন টাৰ্মিনেটৰ আৰু মেডভেডেভৰ বিপজ্জনকভাৱে ঘনিষ্ঠ।
  সত্য, অধিকাংশ রাশিয়ান জৰীপ সেবা রেটিং এবং... অ. ৰাষ্ট্ৰপতিজনক অতিৰিক্তভাৱে অনুমান কৰা হৈছিল। কিন্তু প্ৰমোচনটো পুংখানুপুংখ আছিল। অৱশ্যে মেদভেদেবৰ বিশেষ ভাগ্য নাছিল। পুটিনৰ পিছত কেনেবাকৈ সৌভাগ্য কৃপণালি হৈ পৰিল। তেলৰ মূল্য হ্ৰাস পাই থাকিল, ৰুবলৰ বিনিময় হাৰো হ্ৰাস পালে, মূল্য দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে। ককেছাছ অধিক সক্ৰিয়ভাৱে জ্বলি উঠিছিল। আৰু আনকি কাদিৰভৰ লোকসকলেও উগ্ৰপন্থীৰ পক্ষত যুঁজিবলৈ ধৰিলে। এয়াই পৰিস্থিতি। আৰু তাৰ পিছত তালিবানে তাজিকিস্তানৰ সীমান্তত ৰাছিয়াৰ সৈন্যক আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু যিদৰে দেখা গ"ল, ৰাছিয়াৰ সৈন্য সাজু নাছিল। মেদভেদেভে আকৌ নিজকে চেট আপ কৰিলে। প্লাছ, প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয় আৰু বিত্ত মন্ত্ৰালয়ত চুৰিৰ সৈতে জড়িত এটা কেলেংকাৰী প্ৰকাশ পাইছিল। এটা ছাঁ পৰিছে মেদভেদেভৰ দীৰ্ঘদিনীয়া বন্ধুসকলৰ ওপৰত। ৰাছিয়াৰ পৰা কোনে শ শ কোটি টকা চুৰি কৰিছিল সেই লৈও সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছিল। লগতে সন্দেহ। আৰু সংবাদ মাধ্যম অহংকাৰী হৈ পৰিল...
  জেলেনস্কিয়ে শান্তভাৱে, পেছাদাৰীভাৱে, এটা শ্ব"ৰ দৰে নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলাইছিল। জিৰিনোভস্কিয়ে সদায়ৰ দৰেই নিজৰ কামতকৈ কৰ্তৃপক্ষৰ বাবে বেছি কাম কৰিছিল। জিউগানভক বু-বু বা-বা কৰা হৈছিল আৰু পচি যোৱা কণীৰে পেলন কৰা হৈছিল। তাৰ পিছত আকৌ ঘটনা...
  অৱশ্যে ক্চেনিয়া ছবচাকে নিৰ্বাচনত অংশ লৈছিল, আৰু তাই কনিকটো পেলাই নিদিয়াকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। তাই লৈ জিৰিনোভস্কিৰ মুখত কেক এটা দলিয়াই দিলে। আৰু তাই দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। যথেষ্ট মহাকাব্যিকভাৱেও ঘটিছিল।
  আলেকজেণ্ডাৰ প"ভেটকিনেও এই নিৰ্বাচনত অংশ লৈছিল। ৰাছিয়াৰ বক্সাৰগৰাকীয়ে জোছুয়াৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাৰ পিছত বহুদিনলৈ ঘূৰি আহিব নোৱাৰিলে, তাৰ পিছত পাছ কৰিব পৰা প্ৰতিদ্বন্দ্বীৰে দুখনমান যুঁজ দিলে আৰু অধিক গুৰুতৰ যুঁজত ভাঙি পৰে। কেৰিয়াৰ সম্পূৰ্ণ কৰি তেওঁ ৰাজনীতিত সোমাই এটা জাতীয়তাবাদী দল গঠন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  এতিয়ালৈকে বিশেষ সফলতা লাভ কৰা নাই।
  অৱশ্যে টেলিভিছনত চলি থকা বিতৰ্কৰ সময়ত প"ভেটকিনে প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ মুখত ঘুচা মাৰিছিল। তেওঁ নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ ৰেটিং অলপ বৃদ্ধি পাইছিল।
  সাধাৰণতে নিৰ্বাচন হিষ্টেৰিক আছিল।
  তেওঁলোকে টেলিভিছনত বিতৰ্ক কৰিছিল: উত্তৰ দিবলৈ ত্ৰিশ চেকেণ্ড দিছিল, আৰু কাজিয়া হৈছিল। পাৰ্টি, কাজিয়া, কেলেংকাৰী। এটা গোটেই প্ৰহসন।
  মেডভেডেভক নিৰ্লজ্জভাৱে প্ৰমোচন দিয়া হৈছিল যদিও তেওঁৰ ৰেটিং কাৰ্যতঃ বৃদ্ধি হোৱা নাছিল। দ্বিতীয় ৰাউণ্ডলৈ প্ৰস্থান কৰাটো এতিয়াও সন্দেহৰ আৱৰ্তত।
  বহল ব্যৱধানত আগবাঢ়ি আছিল জেলেনস্কি। আৰু আচৰিত নহয়! পাঁচ বছৰত ভ্লাদিমিৰে নিবনুৱা সমস্যাৰ অন্ত পেলাবলৈ সক্ষম হয় আৰু সকলো উদ্যোগ আৰু কাৰখানা পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয়, আৰু নতুন উদ্যোগ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  জেলেনস্কিৰ অন্যতম কৃতিত্ব আছিল কৃষি আৰু বিকল্প শক্তিৰ উৎসৰ বিকাশ।
  বিশেষকৈ ইউক্ৰেইনত এনে বিদ্যুৎ কেন্দ্ৰৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে যিবোৰে বায়ুমণ্ডলৰ চাপৰ পাৰ্থক্যৰ পৰা কাম কৰে আৰু চাৰ্জ কৰে। লগতে ভূতাপীয় শক্তি কেন্দ্ৰ। আৰু বহুত কিবাকিবি। আয়নমণ্ডলৰ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰাকে ধৰি। এনেকুৱাই হ"ল যে বিজ্ঞান তেল আৰু গেছৰ বিৰুদ্ধে গ"ল।
  এটা প্ৰকৃত অনুভূতি আছিল ইউক্ৰেইনত কৃত্ৰিম খাদ্য উৎপাদন কৰি চীনক যোগান ধৰা উদ্ভিদৰ আবিৰ্ভাৱ। আৰু ৰাছিয়াই খাদ্যৰ ৰপ্তানি হ্ৰাস কৰিছে।
  ইউক্ৰেইনৰ মাজতো মনোনীত লোক আছিল। বিশেষকৈ ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো। বিখ্যাত বক্সাৰগৰাকীৰ কেৰিয়াৰ আছিল কঠিন। ৰিঙলৈ উভতি আহিল: চাৰ্ আৰু টাইছন ফিউৰীক পৰাস্ত কৰি। কিন্তু তৃতীয়খন ৰিমেচত জোছুয়াৰ বিৰুদ্ধে তথাপিও তেওঁ পুনৰ পৰাস্ত হৈছিল যদিও বহুত টকা উপাৰ্জন কৰিছিল। আৰু তেওঁ বক্সিঙৰ পৰা অন্তিম অৱসৰৰ কথা ঘোষণা কৰিলে।
  কিন্তু তাৰ পিছত আকৌ আহিল। তেওঁ কিভত গাছিয়েভৰ সৈতে যুঁজি জয়ী হয়। ইয়াৰ পিছত তেওঁৰ আন এখন যুঁজ হয় আৰু নিয়মীয়া বিশ্ব চেম্পিয়নৰ খিতাপ লাভ কৰে - অৱশেষত ফ"ৰমেনৰ অভিলেখ আৰু জো লুইছৰ অভিলেখ দুয়োটা ভাঙি পেলায়। ইয়াৰ পিছত তেওঁ সংযুক্ত ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বাবে মনোনয়ন ঘোষণা কৰে। আৰু ক"ব লাগিব যে ইউক্ৰেইনৰ লোকসকলৰ ভিতৰত ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো নিজেই জেলেনস্কিৰ পিছতে দ্বিতীয় স্থানত আছে। আৰু বক্সিঙৰ যথেষ্ট বয়সৰ পিছতো ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৱে ইতিমধ্যে নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰৰ সময়ত তেওঁতকৈ বিশ বছৰ সৰু বক্সাৰৰ বিৰুদ্ধে বাধ্যতামূলক প্ৰতিৰক্ষা চলাইছিল। আৰু আকৌ নকআউটৰ জৰিয়তে জয়ী হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৰ ৰেটিং জপিয়াই উঠিল, আৰু তেওঁ মেডভেডেভৰ ওচৰ চাপি আহিল, দ্বিতীয় ৰাউণ্ডৰ বাবে সুযোগ লাভ কৰিলে।
  সাধাৰণতে এই নিৰ্বাচনবোৰৰ এটা নিৰ্বিবাদ প্ৰিয় আছিল: জেলেনস্কি, আৰু দ্বিতীয় স্থানৰ বাবে অতি ঘনিষ্ঠ যুঁজ হৈছিল। দ্বিতীয় স্থানৰ যুঁজত মেডভেডেভক কিছু সময়ৰ বাবে অতিক্ৰম কৰা আল্লা পুগাচেভাই আঁতৰি যাবলৈ ধৰিলে। নীতিগতভাৱে তাইক কোনো উজ্জ্বল বস্তুৱে আলোকিত কৰা নাছিল। আৰু দ্বিতীয় স্থানত আহিছিল ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো। কিন্তু তেওঁৰ ভোটাৰ হাৰ বৰ সুস্থিৰ নহয়। তিনিটা পৰাজয়ৰ পিছত গৈ চাৰিওটা লাইট হেভিৱেট বেল্ট সংগ্ৰহ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা চাৰ্গেই কোভালেভেও ৰিঙত যুঁজি পুনৰ চেম্পিয়নশ্বিপৰ খিতাপ দখল কৰে।
  আৰু তেওঁৰ ৰেটিং আকৌ জপিয়াই উঠিল। দ্বিতীয় ৰাউণ্ডতো তেওঁ প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে। ইউক্ৰেইনৰ আন বক্সাৰ: উছিক আৰু লোমাচেংকোৱে জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু ৰাষ্ট্ৰপতিসকলে হস্তক্ষেপ কৰা নাছিল। যদিও দুয়োজনে এতিয়াও নিজৰ কেৰিয়াৰ সম্পূৰ্ণ কৰা নাই। তেওঁলোকে কিয় শেষ কৰিব লাগে? পইণ্টৰ ক্ষেত্ৰত জোছুয়াক পৰাস্ত কৰি উছিক নিৰ্বিবাদ হেভিৱেট বিশ্ব চেম্পিয়ন হয়। লোমাচেংকোৱে এটা ওজন শিতানৰ পৰা আন এটা ওজন শিতানত বিচৰণ কৰে, আৰু তেওঁক ইমানেই বৃহৎ মাচুল দিয়া হয় যে তেওঁ নিজৰ কেৰিয়াৰ শেষ কৰিবলৈ অনিচ্ছুক।
  আমেৰিকাতো নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলি আছে। ড"নাল্ডে দুটা কাৰ্যকালৰ পিছত গুচি যাব, আৰু তেওঁ সঁচাকৈয়ে তৃতীয়টো কাৰ্যকালৰ বাবে দৌৰিব পৰাকৈ সুস্থ নহয়। ডেকা ল'ৰাবোৰে ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছে। ডেম"ক্ৰেটৰ পৰা, প্ৰায় উনত্ৰিশ বছৰীয়া এগৰাকী অতি ধুনীয়া মহিলা গৱৰ্ণৰ - সম্ভৱতঃ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীৰ ভিতৰত আটাইতকৈ কম বয়সীয়া মহিলা। ৰিপাব্লিকানসকলৰ পৰাও, ইৰাণৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ যুৱ জেনেৰেল-নায়কৰ পৰা।
  আমেৰিকাৰ ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰজন্ম সলনি হৈছে।
  ৰাছিয়াত পুটিনে হয়তো জেলেনস্কিক পৰাস্ত কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু কৰ্মক্ষেত্ৰত তেওঁ স্পষ্টভাৱে জ্বলি শেষ হৈ গ"ল। অভাৰভল্টেজে নিজৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিছে! তেওঁ যি বিচাৰিছিল সেয়া আছিল নিজৰ শক্তিক অতিমাত্ৰা মূল্যায়ন কৰা আৰু নিজৰ চৌপাশক বিশ্বাস নকৰা। বা হয়তো তাকো বিষাক্ত কৰি পেলাইছিল। নাজাৰবায়েভ যোৱাৰ পিছত চি আই এছত গণতন্ত্ৰীকৰণৰ আন এক ঢৌ আৰম্ভ হ"ল। কাজাখস্তান সংসদীয় গণৰাজ্যত পৰিণত হয়। বেলাৰুছত লুকাচেংকো কেনেবাকৈ সন্দেহজনকভাৱে নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু সভাপতিজনো ফিগাৰহেড হৈ পৰিল।
  আন এটা ঢৌ আহিল। তুৰস্কত ইতিমধ্যে সংসদত এৰদোগানৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছে। পেণ্ডুলামটো আনফালে দোল খালে।
  জেলেনস্কিয়ে সঁচাকৈয়ে অধিক স্বৈৰাচাৰীতাৰ সপক্ষে সংবিধান সলনি কৰিলে, কিন্তু পশ্চিমীয়া দেশত তেওঁক তেওঁলোকৰ নিজৰ বুলি ধৰা হয়! আৰু গণভোট সকলো সময়তে হয়। আৰু প্ৰকৃত বাক স্বাধীনতা আছে।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত জয়ী হোৱাৰ কোনো বিশেষ সমস্যা নাই জেলেনস্কিৰ। সম্ভৱতঃ মেডভেডেভে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত স্থান লাভ কৰিব - প্ৰশাসনিক সম্পদ কম জনপ্ৰিয়তাৰ দ্বাৰা অতিক্ৰম কৰিব পাৰি আৰু বৰ সফল ৰাজত্ব নহয়। বহুতে ইউক্ৰেইনৰ নিৰ্বাচনৰ সৈতে সাদৃশ্য লক্ষ্য কৰিছিল - বহু ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী, জেলেনস্কিৰ নেতৃত্ব, কম চৰকাৰী ৰেটিং, আৰু উচ্চ বিৰোধী ৰেটিং।
  জেলেনস্কিয়ে পুটিনক পৰাস্ত কৰিব পাৰিবনে নাই সেয়া এতিয়াও প্ৰশ্ন, কিন্তু মেডভেডেভ স্পষ্টভাৱে জাতিটোৰ নেতাৰ ভূমিকাত উপযুক্ত নাছিল। আৰু ইয়াত গণতন্ত্ৰই কৰ্তৃপক্ষৰ বিৰুদ্ধে খেলিছিল।
  মেডভেডেভে সঁচাকৈয়ে যুঁজখনৰ বাবে নিজকে সাজু কৰিব পৰা নাছিল৷ তেওঁৰ চৰিত্ৰ একে নহয়। প্ৰকৃত যুঁজাৰু নহয়!
  কিন্তু সকলো স্বৈৰাচাৰী ৰাষ্ট্ৰৰ সমস্যাটো হ"ল উত্তৰাধিকাৰীসকল বৰ ভাল নহয়! সাধাৰণতে এজন একনায়কত্ববাদীয়ে তেওঁৰ ঠাইত এজন দুৰ্বলক ৰাখিছিল যাতে তেওঁক উফৰাই নিদিয়ে! উদাহৰণস্বৰূপে, নাজাৰবায়েভৰ উত্তৰাধিকাৰীজনৰ ক্ষমতা আছিল সীমিত। আৰু তেওঁৰ একো আপত্তি নাই - তেওঁ কোমল শৰীৰৰ!
  কিন্তু ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, বিৰোধীৰ পৰাই ক্ষমতালৈ আহিছিল, আৰু তেওঁ কোনো দুৰ্বল নহয়।
  ক"ব লাগিব যে পুটিনকো কোমল শৰীৰৰ আৰু দুৰ্বল বুলি গণ্য কৰা হৈছিল, যাৰ বাবে তেওঁলোকক ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, উচ্চ মুখৰ য়েলচিনৰ পিছত। কিন্তু যিদৰে দেখা গ"ল, নিস্তব্ধ জলাশয়টোত চয়তান আছে!
  আৰু তেতিয়াই গম পোৱা গ"ল যে জলাশয়টো আটাইবোৰৰ পিছতো ইমান নিস্তব্ধ নাছিল। কিন্তু মেদভেদেভ যেন ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু নহয়, সঁচাকৈয়ে এজন প্ৰাকৃতিক ভেড়া। আৰু তেওঁ শক্তি গোটাব নোৱাৰে৷
  জিৰিনোভস্কিয়ে জেলেনস্কিক অশ্লীল কথাৰে অপমান কৰিছিল আৰু জৰিমনা বিহা হৈছিল। কেইবা ডজন ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীয়ে মেডভেডেভৰ সপক্ষে আঁতৰি গ"ল যদিও ইয়াৰ ফলত প্ৰায় একোৱেই নহ"ল। অভিনয় কৰা বিখ্যাত ব্যক্তিসকলৰ ভিতৰত আছিল বক্সাৰ ডেনিছ লেবেডেভ। তেওঁ আচলতে বিশুদ্ধ কাৰিকৰীভাৱে আগবাঢ়িছিল। ব্যৱসায়ী আৰু সৰু সৰু সাংস্কৃতিক ব্যক্তিও আছিল। লেখকসকলৰ ভিতৰত কেৱল চাৰ্গেই লুকিয়ানেনকোৱেহে মেডভেডেভৰ সপক্ষে অভিনয় কৰিছিল। বাকীসকলে নিজকে প্ৰচাৰ কৰিব বিচাৰিছিল। আৰু সকলোৱে ভাগ্যত বিশ্বাস কৰিছিল।
  মেদভেদেভ যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে। কিন্তু আশা আছিল যে সেনা, কাৰাগাৰ, আৰক্ষীয়ে নিৰ্দেশ অনুসৰি ভোট দিব। প্লাছ ভোটাৰৰ উৎকোচও আছে। আৰু অৱশ্যেই আগতীয়াকৈ ভোটদান। ইয়াতো সফলতাৰ সকলো সম্ভাৱনা আছে।
  হয়, ঠিক এইটোৱেই কৰ্তৃপক্ষৰ কাৰ্যকলাপ বৃদ্ধিৰ প্ৰেৰণা দিছিল। আগতীয়াকৈ ভোটদান দিয়ক। আৰু তাত অৱশ্যে মিছা কথাও আছে। আৰু অন্তৰেৰে ভোট দিয়াৰ হেঁপাহ।
  ১৯৯৬ চনৰ নিৰ্বাচনৰ বিপৰীতে মেডভেডেভে নিজৰ ৰেটিং বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাছিল। য়েলচিনো ক"ব লাগিব, ভাগ্য ভাল আছিল। বিশেষকৈ ঝোখৰ দুদায়েভৰ ভুলবশতঃ মৃত্যু হয়। কেনেধৰণৰ মাখিয়ে তেওঁক কামুৰিলে, ফোন কৰাৰ সময়ত সাধাৰণ সাৱধানতা অৱলম্বন কৰা নাছিল। কাৰণ, অলপ আগতে হোৱা হ"লে তেওঁলোকৰ ধৰ্মঘট কৰিবলৈ সময় নাপালেহেঁতেন। আৰু অলপ পিছত এন্টেনাটোহে ঢাকি দিয়া হ"লহেঁতেন, আৰু ঝোখৰ নিজেও নিৰাপদ দূৰত্বত থাকিলহেঁতেন৷ যুদ্ধত আৰু অপপ্ৰচাৰৰ বাবে এইটো এনেকুৱা ভাগ্য।
  আৰু এতিয়া দুডায়েভক শেষ কৰিব নোৱাৰি৷ আৰু ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত ইমান মূৰ্খৰ দৰে ধৰা পৰা কোনো ৰাডুয়েভ নাই। কিন্তু নিৰ্বাচনৰ সময়ত মৰিব নিবিচাৰে দুদায়েভ জুনিয়ৰে। আৰু সাধাৰণতে, আপাত দৃষ্টিত উত্তৰাধিকাৰীসকলৰ ত্ৰিপুৰা: Yeltsin, পুটিন, Medvedev বাধা দিয়া হৈছে...
  ভোটাৰক উৎকোচ দিয়াৰ চেষ্টা ফাদিল হৈ আৰু অধিক কেলেংকাৰীৰ সৃষ্টি হয়। পেট্ৰিয়াৰ্কে কাকো সমৰ্থন কৰা নাছিল, যুক্তি দিছিল: ঈশ্বৰৰ ঈশ্বৰৰ, আৰু ছিজাৰৰ ছিজাৰৰ। সাধাৰণতে য়েলচিনৰ অধীনত ই কেনেবাকৈ সহজ হৈ পৰিল। আৰু কিবা কাৰণত অৰ্থডক্স গীৰ্জাই য়েলচিনৰ পক্ষ ল"লে, যিজনক সম্পূৰ্ণ আশাহীন যেন লাগিছিল। আৰু উদ্যোগিক মহল।
  আৰু তাৰ পিছত ৰাছিয়াৰ অলিগাৰ্চসকলে জেলেনস্কিৰ লগত ফ্লাৰ্ট কৰিবলৈ ধৰিলে। দেখাত মেডভেডেভক ডাঙৰ-দীঘল কৰাটো অসম্ভৱ৷
  আৰু সংবাদ মাধ্যমৰ আমেজ সলনি হ"বলৈ ধৰিলে। জেলেনস্কিৰ প্ৰশংসা বাঢ়িছিল। ইতিমধ্যে জিৰিনোভস্কিয়ে ক"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে যে তেওঁৰ নামৰ মানুহজন আচলতে হীৰা মানুহ।
  মেদভেডেভে পুনৰ মজুৰি আৰু পেঞ্চন দুগুণ কৰিলে। কিন্তু অৱশেষত ৰুবলটো ভাঙি পৰিল। আৰু মুদ্ৰাস্ফীতি আৰম্ভ হ"ল। শুল্কও বৃদ্ধি পাইছে।
  আনকি আই এম এফৰ পৰাও তেওঁ ঋণ বিচাৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু তেল আৰু গেছ সস্তা হৈ আহিছে।
  ইৰাণ, ভেনিজুৱেলা, লিবিয়া, চৌদি আৰব আদি সকলোৰে ৰপ্তানি বৃদ্ধি পাইছে। আৰু আমেৰিকাত শ্বেল নিষ্কাশনৰ এক নতুন পদ্ধতি প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছে। খৰচ তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পালে।
  আৰু তাৰ পিছত চীনত অৰ্থনৈতিক মন্দাৱস্থা আৰু অশান্তি। বাৰু, স্পষ্ট - কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ আধিপত্যত মই ভাগৰি পৰিছো। আৰু চীনে বিচাৰে স্বাধীনতা আৰু বহুদলীয় ব্যৱস্থা!
  ভাৰতত ক্ষমতাৰ সামান্য পৰিৱৰ্তন হৈছে। অভ্যুত্থান কৰি একনায়কত্ববাদ প্ৰতিষ্ঠা কৰাৰ প্ৰয়াস কৰা হৈছিল।
  ককেছাছত এই সংঘৰ্ষ তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পাইছে। চাইবেৰিয়াতো আৰম্ভ হ"ল অশান্তি। বিশেষকৈ বিচ্ছিন্নতাবাদীসকল শক্তিশালী হৈছে।
  ব্ৰিটেইনত দলটোৱে নিৰ্বাচনত জয়লাভ কৰে: "ৰেনেছাঁ", অৱশ্যে লেবাৰৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি। ৰাণী এলিজাবেথ এতিয়াও জীয়াই আছে যদিও শতবাৰ্ষিকীত অৱসৰ লোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে, তাৰ পিছত ৰাজতন্ত্ৰ বিলুপ্ত কৰাৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হ"ব। আৰু ব্ৰিটেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ প্ৰতিষ্ঠাপক পদ।
  ফ্ৰান্স অস্বস্তিকৰ। মেক্ৰনৰ সলনি মেৰী লিপেনে জয়লাভ কৰে আৰু একনায়কত্ববাদ প্ৰতিষ্ঠা কৰাৰ প্ৰয়াস আৰম্ভ হয়। কিন্তু ফৰাচীসকলে নিজেই নাজানে তেওঁলোকে কি বিচাৰে, তেওঁলোকে নতুন ময়দানৰ আয়োজন কৰিলে। হয়, স্কেলত অভূতপূৰ্ব। আৰু মেৰীয়ে আৰব আৰু আনক বহিষ্কাৰ কৰাৰ আমূল পৰিকল্পনা পৰিত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। তাৰ পিছত তাতোকৈ বেয়া কথাটো হ"ল উচ্চতম ন্যায়ালয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন বাতিল কৰিলে আৰু মেৰীক গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হ"ল।
  ফ্ৰান্সতো আগতীয়াকৈ নিৰ্বাচনৰ কথা ঘোষণা কৰা হয়। অৰ্থাৎ সদায়ৰ দৰেই সকলোতে অগোছাল।
  বেলাৰুছত লুকাচেংকোৰ অত্যাচাৰ যথেষ্ট হোৱাৰ পিছত তেওঁলোকে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পদ সম্পূৰ্ণৰূপে বিলুপ্ত কৰে। গণৰাজ্যখন সংসদীয় হৈ পৰিল আৰু নতুন প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ক"লে যে ৰাছিয়াৰ সৈতে সংযুক্ত হ"ব পাৰে। কিন্তু তাত ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ পিছত। বেলাৰুছত জেলেনস্কি অতি জনপ্ৰিয়।
  কাজাখাস্তানত ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু সংসদৰ মাজৰ সম্পৰ্কত টান পৰিছে। অভিযোগনামা দাখিলৰ ভাবুকি আহিছিল। কিন্তু তেওঁলোকে সোনকালে মান্তি হ"ল যদিও ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা আৰু সীমিত হৈ পৰিল।
  মেদভেদেভ অধিক অস্থিৰ হৈ পৰিল। নিৰ্বাচনৰ সময় ওচৰ চাপি আহিছিল, আৰু জেলেনস্কিৰ ৰেটিং কেইবাগুণো বেছি আছিল। সঁচা, প্ৰথম ৰাউণ্ডত তেওঁ জয়ী নহয়, কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে মেডভেডেভে ভাঁজ কৰে। কেৱল ঠগ বা নক আউট কৰাৰ হিচাপ আছে।
  এখন গোপন পৰিষদ অনুষ্ঠিত হ"ল। ৰাছিয়াৰ কোটিপতিৰ সমাগম ঘটিল।
  মেডভেডেভে পোনপটীয়াকৈ কয়:
  - আপুনি বিচাৰেনে যে এজন ইউক্ৰেইনীয় অচিনাকি ব্যক্তিয়ে সাম্ৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বিশাল ক্ষমতা লাভ কৰক?
  ডেৰিবাস্কোৱে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি বিচাৰো বা নাপাওঁ যিকোনো চৰকাৰৰ লগত মিলিব লাগিব! জেলেনস্কি কমিউনিষ্ট নহয়, আৰু... এইটো জিউগানভ নহয়, যি কোনো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ বাবে উপযুক্ত নাছিল!
  মেডভেডেভে শুকানকৈ কৈছিল:
  - ইউক্ৰেইনত আয়কৰ ৰাছিয়াতকৈ বহু বেছি!
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ উপাৰ্জন কোনে জানে আৰু হিচাপ কৰে! তাৰোপৰি অলপতে তাত সেইবোৰ হ্ৰাস হৈ আমাৰ প্ৰায় সমান হ"ল!
  প্ৰখৰভে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কৰ্তৃপক্ষ সলনি হৈছে। আমি থাকি আছো! আপুনি কি পৰামৰ্শ দিব পাৰে?
  মেডভেডেভে ক্ৰোধত ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - মই বিশ্বাস নকৰো যে য়েলচিনে সঁচাকৈয়ে জয়ী হ"ল!
  ডেৰিবাস্কোৱে ঠাণ্ডাভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - যদি য়েলচিনৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী জিউগানভ নহ"লহেঁতেন, তেন্তে বৰিকৰ সঁচাকৈয়ে সুযোগ কম হ"লহেঁতেন। কিন্তু মানুহে তেতিয়াও কমিউনিষ্ট ক্ষমতাৰ "মোহ"বোৰ বেছি ভালকৈ মনত পেলাইছিল। যেনে: খালী শ্বেলফ, কাৰ্ড, কুপন, বিজনেছ কাৰ্ড, দীঘলীয়া লাইন, মাহে পাঁচ ডলাৰ দৰমহা। অৱশ্যে এই নৰকীয় সময়বোৰলৈ কোনেও ঘূৰি আহিব বিচৰা নাছিল। তদুপৰি দৰ্শন হেৰুৱাবলৈ, আৰু ৰাজনৈতিক অনুষ্ঠান, লগতে যৌনতাৰ সৈতে ছবি, আৰু বহুত কিবাকিবি। জনসাধাৰণে স্বাধীনতা বিচাৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে য়েলচিনক নহয়, স্কেয়াৰক্ৰ" জিউগানভৰ বিৰুদ্ধে ভোট দিছিল। কিন্তু জেলেনস্কিয়ে ৰাইজক ভয় খুৱাব নোৱাৰে। পুটিনৰ দৰে তেওঁ "পুতলা" কাৰ্যসূচী বন্ধ নকৰে, আৰু তেওঁ মানুহক কাৰ্ডত ৰাখিব নোৱাৰে। ছয়নব্বৈ বছৰটো পুনৰাবৃত্তি কৰিব নোৱাৰি। য়েলচিনে পাঁচৰ পৰা ছয় শতাংশ চুৰি কৰিছিল, কিন্তু তেৰটা পাৰ্থক্যত জয়ী হৈছিল! গতিকে প্ৰায় ন্যায্য!
  আৰু জেলেনস্কি ইমানেই আগবাঢ়ি আছে যে তেওঁক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিব!
  মেডভেডেভে চিঞৰিলে:
  - মোক পেলাই দিলে! আমি মান্তি হ"লোঁ!
  ৰোমান আব্ৰামোভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - অন্ততঃ আমাৰ পৰা নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা হ"ব! আৰু তুমি ভালুক... ইতিমধ্যে পেঞ্চন উপাৰ্জন কৰিলা!
  মেডভেডেভে হিচকি উঠিল:
  - তুমি নৰকত জ্বলি যোৱা উচিত!
  প্ৰখৰভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - নৰক নাই! টকা সংগ্ৰহ কৰিবলৈ মাত্ৰ এটা ভয়ংকৰ!
  মেদভেডেভে বিভ্ৰান্তিৰে সুধিলে:
  - হয়? যদি ঈশ্বৰ নাথাকে তেন্তে কি হ"ব?
  প্ৰখৰভে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  -কোন ভগৱান? তেওঁলোকে ইয়াক বেলেগ ধৰণে উপস্থাপন কৰে!
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো নতুন বিশ্বাস এটা বনাওক! যি ধনী, তেওঁক ভগৱানে ভাল পায়! যিজন আটাইতকৈ ধনী, তেওঁক সৰ্ব্বশক্তিমানে আটাইতকৈ বেছি ভাল পায়!
  মেডভেডেভে মাত দিলে:
  - যুক্তিসংগত! কিন্তু ৰাইজে কি ক"ব?
  ৰোমান আব্ৰামোভিচে হাঁহিলে:
  - মানুহক শিক্ষিত কৰিব পাৰি!
  মেডভেডেভে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আশাকৰোঁ আমি বন্ধু হৈয়েই থাকিম!
  তাৰ পিছত তেওঁ হলঘৰৰ পৰা ওলাই আহিল...
  পৃথিৱীত পৰিঘটনাৰ এক কেলিডস্কোপে জুৰুলা হৈ থাকিল। ভিটালি ক্লিচকোৱেও ৰিঙলৈ উভতি আহি কিয়ভৰ ষ্টেডিয়ামত যুঁজিছিল। তেওঁ মাইকেল টাইছনৰ সৈতে যুঁজিছিল। দুজন বুঢ়া মানুহ, অতি বিখ্যাত আৰু জনপ্ৰিয়। বাৰু, তেওঁলোকে বহুত টকা সংগ্ৰহ কৰিলে। মাইকেল টাইছনে অৱশ্যে যুঁজখনত সন্মতি দিছিল, যিহেতু তেওঁ প্ৰায় ভিক্ষাৰী আছিল।
  যদিও সৰু আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল বহুত ভাল অৱস্থাত থকা ভিটালি ক্লিচকোৱে আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁক পৰাস্ত কৰে। ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্কোৱে কয় যে তেওঁ এতিয়াও এবছল্ট বিশ্ব চেম্পিয়নৰ খিতাপ জয় কৰি উছিকৰ সৈতে যুঁজিব বিচাৰে। ইয়াৰ পিছত তেওঁ সকলো অভিলেখ ভংগ কৰিব, আটাইতকৈ পুৰণি এবছল্ট বিশ্ব চেম্পিয়ন হ"ব... আৰু তেওঁ শান্ত হ"ব পাৰিব। তেওঁ আৰু কি মাৰিব লাগে? ইতিমধ্যে জো লুইছক পৰাস্ত কৰা হৈছে, আৰু ফৰমেনক পৰাস্ত কৰা হৈছে, আৰু তেওঁ চাৰিবাৰকৈ বিশ্ব হেভিৱেটৰ খিতাপ দখল কৰিছে।
  ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে এই যুঁজখনৰ পৰা বহু টকা উপাৰ্জন কৰিছিল, তেওঁৰ কোষাগাৰ আৰু খ্যাতি বৃদ্ধি কৰিছিল আৰু তুলনামূলকভাৱে সহজ যুঁজখন কৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে ভিটালি ক্লিচ্কোক ইলিয়া মুৰোমেটছৰ গোল্ডেন অৰ্ডাৰ প্ৰদান কৰে। আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁ অতিৰিক্ত সহানুভূতি লাভ কৰিছিল।
  ৰাজনীতিৰ জগতখনত বক্সাৰ সাধাৰণতে জনপ্ৰিয় হৈ পৰিছে। আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী হৈ পৰিল ফ্লয়ড মেৱেদাৰ। আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন। আৰু এটা মান্য ৰেটিংৰ সৈতে। আৰু এজন কোটিপতি, আৰু এজন অপৰাজিত বক্সাৰ, আৰু এজন কৃষ্ণাংগ মানুহৰ কথা কি ক"ব। প্ৰতিদ্বন্দ্বী কিয় নহয়?
  ফ্লয়ড মেৱেইজাৰে নিৰ্বাচনত ৰাষ্ট্ৰপতি জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু বন্ধুত্বৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  কমসংখ্যক ফ্লয়েডেহে পাকিওৰ সৈতে ৰিমেচ বিচাৰিছিল, আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে বহুত টকা সংগ্ৰহ কৰিছিল।
  মেডভেডেভে স্পষ্টভাৱে ঠাই হেৰুৱাই পেলাইছিল। অলপ শ্বক ভেলু সৃষ্টি কৰিবলৈ তেওঁ এনাটোলি কাছপিৰ"ভস্কিক উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদবীৰে স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। যিটো অৱশ্যে এক শক্তিশালী পদক্ষেপ, কিন্তু যথেষ্ট নহয়। বাইদেউ, ৰাছিয়াৰ সমগ্ৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ পুৰণি মন্ত্ৰী আৰু উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈ পৰিছিল আনাটোলি কাছপিৰ"ভস্কি। হয়, এজন অভিলেখধাৰী! দিমিত্ৰী মেডভেডেভে ইংলেণ্ডৰ ৰাণীক অৰ্ডাৰ অৱ ছেইণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটাও প্ৰদান কৰে, আনকি নায়ক তাৰকাগৰাকীক শ্বোইগুক উপহাৰ দিয়ে। আৰু তেওঁ গৰ্বাচেভক নিজৰ উচ্চতম পদবীৰ পৰা বঞ্চিত কৰিছিল। যিটো সাধাৰণতে ইমান ধুনীয়া নহয়।
  আৰু তেওঁ বেৰিয়াকো লৈ মাৰ্শ্বাল পদবীলৈ ঘূৰাই আনিলে। হয়তো আকৰ্ষণ কৰিবলৈ
  ষ্টেলিনবাদীসকলৰ পক্ষলৈ। আৰু বৰিছ নেমটছভক মৰণোত্তৰভাৱে অৰ্ডাৰ ফৰ চাৰ্ভিচেছ টু দ্য ফাদাৰলেণ্ড, প্ৰথম ডিগ্ৰী প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ নিজৰ আদেশৰ দ্বাৰা ভলগোগ্ৰাডৰ নাম সলনি কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাড নামেৰে নামাকৰণ কৰে। লগতে ষ্টেলিনবাদীসকলৰ সৈতে ফ্লাৰ্ট কৰা। কিন্তু উদাৰবাদীসকলৰ লগতো। Novodvorskoy মৰণোত্তৰভাৱে ৰাছিয়াৰ নায়ক উপাধি প্ৰদান আৰু... ষ্টালিন!
  মৰণোত্তৰভাৱে মেডভেডেভে ইউৰি গাগাৰিনক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটাও প্ৰদান কৰে। আৰু তেওঁ লিঅ"নিড ইলিয়া ব্ৰেজনেভক বিজয়ৰ অৰ্ডাৰ পুনৰ ঘূৰাই দিলে। অভাৱনীয়ভাৱে মেডভেডেভে ৰাছিয়াৰ নায়কৰ সোণৰ তাৰকা গেৰী কাছপাৰভক উপহাৰ দিলে।
  লগতে উদাৰবাদীসকলৰ লগত ফ্লাৰ্ট কৰা। আৰু কমিউনিষ্টসকলৰ লগত। আপোনাৰ আৰু আমাৰ দুয়োটা।
  মেডভেডেভে পোপ ফ্ৰান্সিছ দ্য ফাৰ্ষ্টক চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড অৰ্ডাৰ প্ৰদান কৰে।
  লগতে "মহান শাসক"ৰ পৰা অতি উদাৰ উপহাৰ! ইয়াৰ উপৰিও মেডভেডেভে অভাৱনীয়ভাৱে পুনৰ পুৰুষ-মহিলা উভয়ৰে অৱসৰৰ বয়স পঞ্চাশ বছৰলৈ হ্ৰাস কৰিলে। যিটো এটা চেনচেচন হৈ ওলাল। আৰু আকৌ পেঞ্চন বৃদ্ধি কৰিলে।
  নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত কি কৰিব পাৰে?
  ইয়াৰ উপৰিও ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিক লেফটেনেণ্ট জেনেৰেলৰ পদবী প্ৰদান কৰে। যেনে, বিশ্বাসী সেৱাৰ বাবে, মালিকৰ কান্ধৰ পৰা লওক। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ ইগ"ৰ লেবেডেভক অভাৱনীয়ভাৱে বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হ"ল, পশ্চিমৰ পুৰণি আৰু অপ্ৰিয় লাভৰভৰ পৰিৱৰ্তে।
  মেদভেডেভে ডেমুছকিনক আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ মুৰব্বী পদৰ বাবেও প্ৰস্তাৱ দিছিল যদিও কৰ্তৃত্বশীল জাতীয়তাবাদীজনে নাকচ কৰিছিল। নতুন নিযুক্তিৰ ভিতৰত ক্চেনিয়া ছবচাকক সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়াটোৱে এক চাঞ্চল্যৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তাইৰ ৰেটিং অতি কম হোৱা দেখি তাই মান্তি হ"ল। কিন্তু উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী পদৰ বাবেও দাবী জনায় ছানীয়ে। মেদভেদেভে এই কথাত সন্মতি দিলে।
  ইয়াভলিনস্কিয়েও নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল যদিও সম্পূৰ্ণ অসুস্থ হৈ স্বাস্থ্যজনিত কাৰণত আঁতৰি যায়।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে তেওঁক ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকাও সন্মানিত কৰে।
  মিখাইল কাছিয়ানভে প্ৰথম শ্ৰেণীৰ অৰ্ডাৰ ফৰ চাৰ্ভিচেছ টু দ্য ফাদাৰলেণ্ড আৰু সন্মানীয় অৰ্থনৈতিক উপদেষ্টাৰ পদ লাভ কৰে। কিয় তেওঁ মেদভেদেভৰ সপক্ষে আঁতৰি গ"ল। কিন্তু এয়া শতাংশৰ অতি সৰু অংশ।
  চাৰ্গেই কোভালেভক ক্ৰীড়া মন্ত্ৰীৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল যদিও তেওঁৰ বাবে সেয়া যথেষ্ট নহয় যেন লাগিল।
  সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষৰ সৈতে সংঘাতৰ সৃষ্টি হয়। অৱশেষত জোৰকিন গুচি গ"ল। কিন্তু এনে পোষ্ট কাক দিম? এগৰাকী মহিলাৰ বাবে ভাল! আৰু তেওঁলোকে আল্লা পুগাচেভাক আগবঢ়াই দিলে।
  কিন্তু বিখ্যাত গায়িকাগৰাকীয়ে তেওঁৰ বাবে নহয় বুলি উল্লেখ কৰি নাকচ কৰে। তথাপিও মেডভেডেভে তাইক ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা উপহাৰ দিলে। যদিও আল্লাই তেওঁৰ পক্ষত কাম কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল।
  কিন্তু সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষ কোন হ"ব? পজিচনটো আবদ্ধ হৈ আছে। শ্বোইগুৱেও নাকচ কৰিলে - তেওঁৰ প্ৰফাইল নহয়!
  অভাৱনীয়ভাৱে ডিমা বিলানে মান্তি হ"ল। যদিও অৱশ্যেই এইটো তেওঁৰ প্ৰফাইল হোৱাটো সত্য নহয়! আৰু অৱশ্যেই সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষ হোৱাতকৈ গায়ক হোৱাটো অধিক লাভজনক আৰু বহুত বেছি মজাৰ।
  মেডভেডেভে যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এই কথাটোত দ্ৰুতগতিত লাগি ধৰিলে আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কক এই তাৰকাটো প্ৰদান কৰিলে।
  ডিমা বিলানে অৱশ্যে এয়া কেৱল ধেমালি বুলি ক"লে। কিন্তু সাধাৰণ অনুমোদনৰ ভিত্তিত লিউডমিলা পুটিনাক সাংবিধানিক আদালতৰ অধ্যক্ষ নিযুক্তি দিয়া হয়। ৰাছিয়াত পুটিনৰ জনপ্ৰিয়তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এইটো এটা শক্তিশালী পদক্ষেপ আছিল যদিও ইতিমধ্যে কিছু পলম হৈছিল, আৰু ই মেডভেডেভক বচাব পৰা নাছিল।
  যদিও টাইটানিক প্ৰচেষ্টা কৰা হৈছিল। কিন্তু দাম বাঢ়িছিল, ৰুবলৰ বিনিময় হাৰ কমি আহিছিল, তাজিকিস্তানত তালিবানে আগবাঢ়িছিল, ভোটাৰক পতিয়ন নিয়াব পৰা একো নাছিল।
  শেষ মুহূৰ্তত গেনাডি জিউগানভক সামাজিক ব্লকৰ দায়িত্বত প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হয়। কিন্তু এইটো ইতিমধ্যে মৃতকৰ বাবে এটা পল্টিছ।
  আৰু ইতিমধ্যে জিউগানভে নিজেই ভোটাৰৰ সংখ্যা সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলাইছে।
  ভোটদানৰ প্ৰাকক্ষণত ডেগট্যাৰেভক প্ৰচিকিউটৰ জেনেৰেল হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হয়। লগতে লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী।
  মেডভেডেভে লৰচৰ কৰিলে আৰু নতুন নতুন পথ বিচাৰিলে। নিৰ্বাচনী পদক্ষেপৰ অন্যতম দৰ্শনীয় পদক্ষেপ আছিল মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ সকলো প্ৰবীণ সৈনিকক জুকোভৰ নামেৰে বিশেষ সোণৰ পদক প্ৰদান কৰা। আৰু বুট কৰিবলৈ এক মিলিয়ন ৰাছিয়ান ৰুবল। কিন্তু মহান দেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ প্ৰবীণসকল অতি কমেইহে বাকী আছে।
  মেডভেডেভে টেৰেচকোভাক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটাও প্ৰদান কৰে। সুযোগ থাকিলেও তাক পুৰস্কৃত কৰা নহয় কিয়? গতিকে এনাটোলি কাৰ্পভক ৰাছিয়াৰ নায়ক দিব পাৰি। তেওঁ এজন ডাঙৰ দবা খেলুৱৈ! আৰু আলেখাইন, আৰু বটভিনিক, আৰু টাল আৰু স্পাস্কি, টিগ্ৰানে - মৰণোত্তৰভাৱে বঁটা প্ৰদান কৰিব - একেবাৰে বেয়া নহয়!
  ৰাছিয়াৰ নায়ক তাৰকা - সেইটো শীতল!
  বঁটা দি পদক দিও ভাল লাগে। আৰু যদি আমিও পুটিনৰ নামেৰে এটা আদেশ স্থাপন কৰো। চাৰিটা স্তৰ আছে: চতুৰ্থ - ব্ৰঞ্জ, তৃতীয় - ৰূপ, দ্বিতীয় - সোণ, প্ৰথম - হীৰাৰে সোণ!
  এইটোৱেই হৈছে মেডভেদেভ এজন উদ্ভাৱক।
  অৱশ্যে এয়াও যথেষ্ট নহয়। জেলেনস্কিয়েও নতুন অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰিছে। উদাহৰণস্বৰূপে তাৰাছ শ্বেভচেংকোৰ অৰ্ডাৰ। বা তাৰাছ বুলবা! বা গগোল! ক্ষুদ্ৰ কথাবোৰত সময় নষ্ট কিয়? আৰু কোঝেডুবৰ নামেৰে নামাকৰণ কৰা অৰ্ডাৰটো! বাওঁ বাহিনীক সন্তুষ্ট কৰাৰ বাবে জেলেনস্কিৰ এই এক শক্তিশালী পদক্ষেপ। সাধাৰণতে অৱশ্যে জেলেনস্কি কমিউনিষ্ট নহয়, আনকি বাওঁপন্থীও নহয়। গতিকে তেওঁৰ সমস্যা হ"ব পাৰে। কিন্তু ৰাছিয়াত কমিউনিষ্টসকলৰ কোনো নেতা নাছিল।
  আৰু লগতে, আন্দ্ৰেই নাভালনি? কেনেবাকৈ সকলোৱে পাহৰি গ"ল তেওঁক। সঁচাকৈয়ে আপুনি ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰা নাছিল নেকি? কিন্তু আন্দ্ৰেই নাভালনীয়ে দীৰ্ঘদিন ধৰি জেলেনস্কিৰ দলত কাম কৰি আহিছে আৰু ইতিমধ্যে ইউক্ৰেইনত দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত বহুখিনি কৰিছে।
  গতিকে এতিয়ালৈকে কাৰো মৃত্যু হোৱা নাই! আৰু দুয়োটা ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ জনগোষ্ঠীক একত্ৰিত কৰি জাতিৰ নেতাৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ প্ৰক্ৰিয়া চলি আছে।
  আন্দ্ৰেই নাভালনিয়েও জেলেনস্কিক ধুব... সদায়ৰ দৰেই তেওঁ জুইত জ্বলি আছে।
  আৰু তেওঁ উন্মাদ তীব্ৰতাৰে শক্তিশালীভাৱে কাম কৰে।
  আৰু একে সময়তে অতি সূক্ষ্মভাৱে, যাতে ভোটাৰক ভয় খুৱাব নোৱাৰে। ট্ৰাম্পৰ ষ্টাইল একেবাৰেই নহয়।
  আৰু পৃথিৱীত নতুন সময় আহি আছে - অধিক নিৰাপদ আৰু শান্ত। চৌদি আৰৱত গণতান্ত্ৰিক আৰু ধৰ্মনিৰপেক্ষ সংস্কাৰ আৰম্ভ হৈছে, আৰু সাধাৰণতে ধৰ্মীয় উগ্ৰবাদ দুৰ্বল হৈ পৰিছে। সঁচাকৈয়ে বহুতে ইণ্টাৰনেটত কোৰাণ আৰু বিজ্ঞানৰ মাজৰ বৈপৰীত্য পঢ়ি ভাবিব পাৰে: তেওঁলোকে কিয় এনে কৰিছে? কোৰাণ আৰু বাইবেলক ঈশ্বৰৰ বাক্য বুলি গণ্য কৰাৰ ভিত্তি কি?
  যেতিয়া মানুহে চিন্তা কৰিবলৈ আৰু প্ৰশ্ন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তেতিয়া তেওঁলোকৰ ইমান ৰেচ আৰু নহয়। আচলতে শতিকাটো কিয় উত্থাপন হয়? মৃত্যুৰ ভয়ৰ দৰেই বেছি! আৰু ইমান কম মানুহেই বেমাৰত নপৰালৈকে মৰিবলৈ ভয় কৰে!
  নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত মেডভেডেভে অসুস্থতাৰ ছুটীৰ বাবে ধন আৰু বিশেষভাৱে সক্ষম লোকৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰে। টেংকৰ উৎপাদনো বৃদ্ধি কৰা হৈছিল...
  মেডভেডেভে নিজকে দেশপ্ৰেমিক হিচাপে দেখুৱাবলৈ সামৰিক খৰচৰ বাৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিলে। এশ টনতকৈও অধিক ওজনৰ আৰু ইঞ্জিনৰ সলনি পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰ থকা দানৱবোৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ গধুৰ বিয়াৰ টেংকটো গণ উৎপাদনত ৰখা হৈছিল।
  ভালুক প্ৰকল্পটো পুটিনৰ অধীনত, তেওঁৰ ব্যক্তিগত নিৰ্দেশত বিকশিত কৰা হৈছিল। ভয় দেখুৱাবলৈ এটা দানৱ টেংক সৃষ্টি কৰাৰ ধাৰণা আছিল। বাহনখন অতি গধুৰ আৰু ব্যয়বহুল বুলি প্ৰমাণিত হয়, বহু স্তৰৰ কৱচ আৰু দুটা ৰকেট লঞ্চাৰ সেৱাত আছিল।
  গাড়ীখনৰ বৈশিষ্ট্য আছিল প্ৰতি ঘণ্টাত এশ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক গতিবেগ, একশ পঞ্চাশ টন ওজন আৰু পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰৰ বাবেই ইয়াৰ বিশাল শক্তিৰ মজুত।
  সঁচা, দৌৰৰ সময়ত আন এটা দুৰ্ভাগ্যজনক কাণ্ড সংঘটিত হ"ল - কেটাৰপিলাৰটো ফাটি গ"ল। আৰু আকৌ ছাপটো নষ্ট হৈ গ"ল। মেদভেদেভক আক্ষৰিক অৰ্থত উপহাস কৰা হৈছিল।
  আৰু তাৰ পিছত ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ সৈতে আন এটা খণ্ড ঘটিল - ইচ্ছাকৃতভাৱে কল্পনা কৰিব নোৱাৰি৷ মেদভেডেভে যেতিয়া কাঠ কটা মানুহবোৰৰ সন্মুখত গছ এজোপা ভাঙি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তেতিয়া সেই গছখন খাদ্যৰ সৈতে উৎসৱমুখৰ টেবুলখনৰ ওপৰতে পৰি গ"ল। গতিকে ৰাছিয়াৰ অভাগ্যৱান অন্তৱৰ্তীকালীন মুৰব্বীজনে পুনৰ নিজকে বদনাম কৰিছে।
  হয়, মেদভেদেভ সঁচাকৈয়ে দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল। এনে সৌভাগ্য মনস্তাত্ত্বিক: ই এজনক পুৰস্কৃত কৰে, আন এজনক আঘাত দিয়ে। উদাহৰণস্বৰূপে, দ্বিতীয় নিকোলাছ সঁচাকৈয়ে ইমান বেয়া আছিল নেকি, কিন্তু তেওঁ সঁচাকৈয়ে উচ্চ শক্তিৰ দ্বাৰা ক্ষুন্ন হৈছিল। গতিকে সাধাৰণতে এজন স্মাৰ্ট ব্যক্তি মেডভেডেভে আক্ষৰিক অৰ্থত সকলোখিনিৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল।
  কিবা এটা কৰাৰ চেষ্টাবোৰ প্ৰতিৰোধ আৰু জেদীতাৰ মাজত সোমাই পৰিল।
  মেদভেদেভ যেন কেৰাহী এখনত থৰক-বৰক হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত আন সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ল। দুৰ্নীতিৰ কেলেংকাৰীতো জড়িত আছিল ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকী।
  আৰু ইয়াত অৱশ্যে আন্দ্ৰেই নাভালনিৰ অবিহনে সেয়া হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন। এই ল'ৰাটো সদায় ফিট হৈ থাকিব!
  মেডভেডেভ আৰু তেওঁৰ সৈন্যৰ ওপৰত ইমান বিধ্বংসী অভিযোগনামা দাখিল কৰা প্ৰমাণ লাভ কৰিলোঁ - কেলেংকাৰীটো আচৰিত হৈ পৰিল। মুঠতে নাভালনি আৰু তেওঁৰ চেপি ধৰা আঘাতত পৰাসকল দুয়োজনেই বিখ্যাত হৈ পৰিছিল।
  আৰু মেডভেডেভে অজুহাত দেখুৱাই থু মচিবলগীয়া হ"ল। আৰু তেওঁৰ ওপৰত সকলো ঢালি গ"ল। নিৰ্বাচন নহয়, কেৱল ভয়ানক।
  ভোটদানৰ দিনা মেদভেদেভ পহৰা দি আহি উপস্থিত হয়। স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে তেওঁ ম্লান আৰু নিশ্চিত নহয়। বেলট লওঁতে মোৰ হাত দুখন কঁপি উঠিছিল। শেহতীয়া নিৰ্দেশৰ জৰিয়তে ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে সামৰিক আৰু আৰক্ষীৰ দৰমহা তিনিগুণ বৃদ্ধি কৰে। আৰু পেঞ্চনৰ পাঁচগুণ!
  আনাষ্টেছিয়া অৰল"ভাই অৱশ্যে একনায়কত্ববাদীৰ ভূমিকাৰ প্ৰাৰ্থীগৰাকীক হাস্যৰসেৰে ঠাট্টা কৰিছিল:
  - বেয়নেটত বহিবলৈ টান! ইয়াত তেওঁ টকাৰ কুশ্বন এটা ৰাখে!
  ইয়াৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে দেখুৱাই দিলে।
  এনাষ্টেছিয়া অৱশ্যে এনে এগৰাকী ছোৱালী যিয়ে নিজৰ কথাবোৰ পকেটত ভৰাই নিদিয়ে৷ বুদ্ধিমান, শক্তিশালী, শীতল, কাৰিজমাটিক।
  আৰু ইমানবোৰ ল"ৰা তাইৰ প্ৰেমত পৰিল। তদুপৰি এনাষ্টেছিয়া এগৰাকী অতি মেজাজী শ্যামলা, আৰু ৰাতিটোৰ বাবে নতুন মানুহ বাছি নোলোৱাকৈ বিচনাত নাযায়। অৱশ্যে তাই অধিক সুদৰ্শন, এথলেটিক, পেশীবহুল পুৰুষক বাছি লয়, কেতিয়াবা আনকি অতি সৰুকো। কিন্তু নিশ্চিতভাৱে বেলেগ। আপাত দৃষ্টিত শক্তিৰে ৰিচাৰ্জ কৰিবলৈ। আৰু এই ভয়ংকৰ যোদ্ধাজনক কোনেও বেশ্যা বুলি নাভাবে।
  ইয়াৰ বিপৰীতে ইমান শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল মহিলাৰ বাবে ইয়াক বৰ শীতল যেন লাগে।
  এনাষ্টেছিয়াইও ভোট দিলে, তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিৰ খালী আঙুলিৰে বেলটটো লৈছিল, আৰু এইটো এটা গোটেই ৰোল, য"ত উপাধি বিচাৰি পোৱাটো কঠিন, আৰু অপ্ৰয়োজনীয় পক্ষপাতিত্ব নোহোৱাকৈ নিজৰ বাবে ৰাখিছিল। বাৰু, কাৰ বাবে স্পষ্ট!
  তাৰ পিছত তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাইৰ ডাঙৰ ফিগাৰটো দেখুৱাই দিলে!
  ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি চাইকেল লৈ ভোট দিবলৈ আহিছিল। সি জপিয়াই ঘূৰি ঘূৰি আহিল। সদায়ৰ দৰেই তেওঁ যুঁজাৰু আৰু মেজাজী। প্ৰকৃত নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্ট।
  আৰু অৱশ্যেই মই আশা কৰা মতে দ্ৰুতগতিত ভোট দিলোঁ।
  ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকো কেতিয়াও নিৰ্বাচনৰ পৰা আঁতৰি নাহিল। আৰু তেওঁও নিজৰ বাবে ভোট দি মেদভেদেভৰ ওপৰত মুঠি জোকাৰিলে।
  একেবাৰে শেষ মুহূৰ্তত নিকোলাই ভেলুৱেভে মেডভেডেভৰ পৰা ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা আৰু আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰীৰ পদ লাভ কৰে। মই কষ্টেৰে চিত্ৰগ্ৰহণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷ যদিও তেওঁ কাক ভোট দিছিল সেই কথা ক"বলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল।
  আলা পুগাচেভা, এবং Suraikin...
  জিৰিনোভস্কিয়ে অৱশ্যে নিজৰ চিনাকি নোপোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। তেওঁ সেইটো লৈ ভোটগ্ৰহণ কেন্দ্ৰতেই ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিৰ প্ৰতিকৃতি ফালি পেলালে আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে ক্ষমতালৈ আহিলে তেওঁক নিশ্চয় গুলীয়াই মাৰিব।
  ভোটদানৰ সময়ত ডিমা বিলনে গাইছিল:
  - সকলো অসম্ভৱ, মই নিশ্চিতভাৱে জানো! বিলান নিৰ্বাচিত হ"ব, তেওঁ এজন নিৰ্মল নাইট!
  তাৰ পাছত আন তৰাবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  গেৰী কাছপাৰভে কয় যে ক্ষমতা সলনি হৈছে, আৰু মেডভেডেভে গুচি যাব আৰু তেওঁৰ লগে লগে অৱশেষত পুটিনৰ যুগ শেষ হ"ব।
  একে সময়তে প্ৰাক্তন বিশ্ব চেম্পিয়নগৰাকীয়ে কয় যে তেওঁ দবা কেৰিয়াৰ পুনৰ আৰম্ভ কৰাৰ বিৰোধী নহয়। আৰু ষ্টেইনিটজৰ বয়সৰ অভিলেখ ভংগ কৰে। আৰু যে ৰাছিয়াই অতি সোনকালে এজন যোগ্য আৰু গণতান্ত্ৰিক নেতা লাভ কৰিব, আৰু অৱশেষত জাৰৰ যুগ অতীতৰ কথা হৈ পৰিব।
  আৰু যে গেৰী কাছপাৰভে নিজাকৈ দবা আৱিষ্কাৰ কৰিছিল, যিয়ে অতি সোনকালে সমগ্ৰ বিশ্বতে জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিব।
  আৰু এশ কোষৰ বৰ্ড প্ৰদৰ্শন কৰিলে। তাত নতুন নতুন অংকৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। দুজনকৈ ধেমালিকাৰী: ৰজা আৰু ৰাণীৰ কাষত। তদুপৰি জেষ্টাৰজনে ৰাণীৰ দৰে খোজ কাঢ়ে, কিন্তু নাইটৰ দৰে একচেটিয়াভাৱে আঘাত কৰে। আৰু পণ্যৰ সলনি ধাৰে ধাৰে দুজন ধনুৰ্দ্ধৰ। ধনুৰ্বিদসকলে পণ্যৰ দৰে গতি কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে দুটা গোটা বৰ্গক্ষেত্ৰৰ ওপৰেৰে তিৰ্যকভাৱে গুলী চলায়। সঁচা, কাৰণ তেওঁলোক বৰ্ডৰ একেবাৰে প্ৰান্তত আছে, সেয়েহে ইহঁতৰ মূল্য কিছু হ্ৰাস পায়। কিন্তু যিকোনো আকৃতিলৈও পৰিণত হ"ব পাৰে।
  গেৰী কাছপাৰভৰ দবা খেলে নিঃসন্দেহে মানুহ আৰু সাংবাদিকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছে।
  নাভালনীয়ে প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল যে কাছপাৰভ নিশ্চিতভাৱে মন্ত্ৰী হ"ব।
  আনাটোলি কাৰ্পভেও ভোটদান কৰে। কিন্তু তেওঁ ইতিমধ্যে এজন পুৰণি প্ৰাক্তন চেম্পিয়ন, গতিকে তেওঁ কেৱল পৰামৰ্শ দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আৰু তেওঁ ক"লে যে, সম্ভৱতঃ ডাঙৰ পৰিৱৰ্তন আহি আছে। আৰু কালিৰ তুলনাত কাইলৈ কি ভাল হ"ব!
  ইতিমধ্যে নিৰ্বাচনৰ দিনটোত মেডভেডেভে ঘোষণা কৰিছিল যে ৰাছিয়াত নূন্যতম ছুটীৰ সময়সীমা ত্ৰিশটা কৰ্মদিনলৈ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু দহটা বা তাতকৈ অধিক সন্তান জন্ম দিয়া সকলো মহিলাই তেওঁৰ পৰা পুৰস্কাৰ লাভ কৰিব: ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা ফেডাৰেচন।
  এটা নতুন জনপ্ৰিয়তাবাদী পদক্ষেপ, আৰু ক"ব লাগিব যথেষ্ট শক্তিশালী। কিন্তু বহু দেৰি হৈছে। বিশেষকৈ নিৰ্বাচনৰ দিনটোত স্পষ্ট হৈ পৰে যে এয়া কেৱল জনসাধাৰণৰ বাবে কাম।
  মেদভেদেভে স্পষ্টভাৱে ঠাই হেৰুৱাইছিল... তেওঁৰ স্থায়ী ক্ষমতা সকলো কথাতে বহুত ভাগৰি পৰিছিল।
  জনসাধাৰণে পুটিনৰ ৰুটৰ পৰা জপিয়াই যাব বিচাৰিছিল, আৰু পৰিৱৰ্তনৰ পিয়াহ পূৰ্ণ হৈছিল। প্লাছ, মেডভেডেভৰ শক্তিশালী ব্যক্তিত্ব হ"ব নোৱাৰাটো স্পষ্ট হৈ পৰিল৷
  পইণ্ট লাভ কৰি অপ্ৰয়োজনীয় জনপ্ৰিয়তা আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি নোহোৱাকৈ কাম কৰি জেলেনস্কিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  প্ৰস্থানৰ এই সমীক্ষাসমূহে কৈছিল যে তেওঁ স্পষ্ট প্ৰিয়। কিন্তু মেডভেডেভে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত স্থান লাভ কৰিব নে নাই সেয়া এতিয়াও প্ৰশ্ন! এতিয়াৰ বাবে ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো আৰু চাৰ্গেই কোভালেভৰ লগতে গ্ৰুডিনিনে তেওঁক এই স্থানৰ বাবে প্ৰত্যাহ্বান জনাব পাৰে।
  জিউগানভে শেষত ভোটদান কৰিছিল। বুঢ়া, অসুস্থ, ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ প্ৰাক্তন অধ্যক্ষজনে গ্ৰুডিন নামটো পাৰ হৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। হয়, প্ৰায় আশী বছৰ বয়সত ৰাছিয়াৰ প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাটো সহজ বোজা নহয়। তাৰ প্ৰয়োজন আছেনে?
  আৰু জিউগানভে তীব্ৰ উশাহ লৈ কুটি কুটি ক"লে:
  আমি আকৌ যুদ্ধলৈ যাম
  ছোভিয়েট শক্তির জন্য...
  আৰু এজন হিচাপে আমি মৰিম -
  তাৰ বাবে যুঁজত!
  আৰু সি লৰচৰ কৰি কেবিনৰ পৰা ওলাই আহিল। নাই, সোনকালে পদত্যাগ কৰিব।
  সময় ওচৰ চাপি আহিছিল, ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ প্ৰথম তথ্য আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছিল। ৰাছিয়া বিশাল পৰিৱৰ্তনৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। বেলাৰুছতো ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ দাবী আৰু দাবী অনুষ্ঠিত হয় ৷ সকলোবোৰ ক্ৰমাৎ উত্তেজিত আৰু ৰোমাঞ্চকৰ হৈ পৰিল।
  ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত ভোটদানৰ হাৰ বিকল্প নিৰ্বাচনৰ ইতিহাসত অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছিল, প্ৰায় নব্বৈ শতাংশ।
  আৰু তেওঁলোকে মাত্ৰ ঘোষণা কৰিলে যে বেলট বাকচ মুকলি কৰা হৈছে, আৰু সুদূৰ পূবৰ পৰা ভোট গণনা আৰম্ভ হৈছে।
  . অধ্যায় নং ৩।
  প্ৰথম ৰাউণ্ডৰ ফলাফল সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ পৰা বৈ আহিবলৈ ধৰিলে। সকলো মতামত সমীক্ষাত কোৱাৰ দৰে জেলেনস্কিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি আছিল। মেদভেদেভ এতিয়াও দ্বিতীয় স্থানতো নাছিল। দ্বিতীয় স্থানৰ বাবে যুঁজিছিল গ্ৰুডিনিন আৰু ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৱে। তালিকাত আৰু প্ৰায় দুশমান প্ৰাৰ্থী থকাৰ বাবে ভোট সিঁচৰতি কৰি পেলালে। কিন্তু চাইবেৰিয়াত জেলেনস্কিয়ে প্ৰায় পঞ্চাশ শতাংশ লাভ কৰিছিল আৰু আনকি প্ৰথম ৰাউণ্ডত জয়ৰ ওপৰতো ভৰসা কৰিব পাৰিছিল।
  মেদভেদেৱে হৃদয়ত ক"লে-
  - আমি শ্ৰেষ্ঠ বিচাৰিছিলো, কিন্তু মজাৰ বাবে ভোট দিছিলো!
  জেলেনস্কি আছিল লেকনিক:
  - সত্যই জয়ী হৈছে!
  নিৰ্বাচনৰ তথ্য অহৰহ সলনি হৈ আছিল যদিও জেলেনস্কিৰ প্ৰথম স্থান বৃহৎ ব্যৱধানত অপৰিৱৰ্তিত হৈ আছিল। আন এটা কথা হ"ল গ্ৰুডিনিন আৰু ক্লিচকো অলপ ডুব গ"ল। আৰু নেতাৰ পৰা তিনিগুণতকৈও অধিক ব্যৱধান থাকিলেও মেডভেডেভে দ্বিতীয় স্থানত আহিবলৈ ধৰিলে। ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে চেচেনিয়াত, সেনাবাহিনীত, প্ৰি-ট্ৰাইল ডিটেনচন চেণ্টাৰত সৰ্বাধিক লাভ কৰে। বাৰু ই স্পষ্ট। বিশেষকৈ প্ৰি-ট্ৰাইল ডিটেনচন চেণ্টাৰত। তাত ভোট গণনাৰ ওপৰত নজৰ ৰখাটো অধিক কঠিন।
  মেদভেডেভে অৱশ্যে বহু বন্দীক মুকলি কৰি দিছিল আৰু তেওঁ আশা কৰা ধৰণে বৃদ্ধি পোৱা নাছিল।
  কিন্তু অতি কষ্টেৰে আমি দ্বিতীয় ৰাউণ্ডলৈ আগবাঢ়িবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷ যদিও জেলেনস্কিয়ে মুঠতে প্ৰায় চল্লিশ শতাংশ সময় লৈছিল, মেডভেডেভে কষ্টেৰে তেৰটা সংগ্ৰহ কৰিছিল। তদুপৰি ভোটাৰৰ ঘোচ আৰু উলংঘাৰ সৈতে। হয়, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ যথেষ্ট দুৰ্বল হৈ পৰিল। তৃতীয়জন আছিল ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো। কি সৰু অনুভূতি, চতুৰ্থটো হ"ল গ্ৰুডিনিন। ডিমা বিলানেও অভাৱনীয়ভাৱে পঞ্চম স্থান লাভ কৰে। ছাৰ্গেই কোভালেভে ষষ্ঠ স্থান লাভ কৰে যদিও তেওঁৰ ৰেটিং উচ্চ আছিল। জিৰিনোভস্কিয়ে এইবাৰ শীৰ্ষ দহৰ ভিতৰতো স্থান লাভ কৰিব নোৱাৰিলে। সঁচা, মেডভেডেভে লগে লগে তেওঁক বিশ্বাসী সেৱাৰ বাবে কৰ্ণেল জেনেৰেলৰ পদবী আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা প্ৰদান কৰে।
  আপোনাৰ বিশ্বাসী সেৱকৰ বাবে এনে সান্ত্বনা পুৰস্কাৰ। ইয়াৰ উপৰিও ডিমা বিলানে ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা আৰু অৰ্ডাৰ ফৰ চাৰ্ভিচেছ টু দ্য ফাদাৰলেণ্ড, প্ৰথম ডিগ্ৰী লাভ কৰে।
  কিন্তু ডিমাই ক"লে যে তেওঁ এতিয়াও মেদভেদেভক সমৰ্থন নকৰে। অৱশ্যে জেলেনস্কিৰ সন্দৰ্ভত স্থিতিও অস্পষ্ট। কেৱল ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকোৱেহে মুকলিকৈ জেলেনস্কাইয়াৰ সপক্ষে ভোটৰ আহ্বান জনাইছিল। তদুপৰি এই বক্সাৰে ২০২০ চনৰ অলিম্পিক চেম্পিয়নগৰাকীৰ সৈতে মস্কোত যুঁজিব বুলি ঘোষণা কৰিছিল। আৰু বয়সৰ পাৰ্থক্যই যে তেওঁক আমনি নকৰে। যে ভ্লাদিমিৰ আগৰ তুলনাত অধিক শক্তিশালী আৰু অধিক অনুপ্ৰাণিত।
  মেডভেডেভে অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ তাৰকাৰ নায়কগৰাকীক ভ্লাদিমিৰ ক্লিচ্চকো আৰু ভিটালি ক্লিচ্চকো দুয়োকে সন্মানিত কৰে। যেনে, তেওঁ এজন মেলা মানুহ। আপোনালোক ভাইসকলে বক্সিঙৰ বাবে বহুত কাম কৰিছে, বিশেষকৈ ভ্লাদিমিৰৰ বাবে।
  ভিটালীয়ে কয় যে মৈদানৰ আটাইতকৈ ঘৃণনীয় কথাটো হ"ল ইয়াৰ বাবেই তেওঁ হোমছৰ অভিলেখ ভংগ কৰা নাছিল। কিন্তু তেওঁৰ সকলো সুযোগ আছিল!
  আৰু হঠাতে ভিটালিয়ে কিভত গাছিয়েভক লগ কৰিব বিচাৰিলে। যাৰ ফলত এক নিৰ্দিষ্ট আলোড়নৰ সৃষ্টি হৈছিল। চেষ্টা নকৰিলে কিয়?
  ছাৰ্গেই কোভালেভেও নিজৰ কেৰিয়াৰ অব্যাহত ৰাখিব বিচাৰিছিল, তেওঁ মনত পেলাইছিল যে হপিন্সে ডাঙৰ বয়সতো বিশ্ব চেম্পিয়ন আৰু ঐক্যবদ্ধ খিতাপক পৰাস্ত কৰিছিল। আৰু যে এতিয়াৰ বাবে জেলেস্কি বা মেডভেডেভে চৰকাৰত কাম কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা নাই। আৰু তেওঁ যুঁজিব বিচাৰে।
  সঁচাকৈয়ে ল"ৰাবোৰৰ যথেষ্ট প্ৰেৰণা আছিল। আন বক্সাৰসকলৰ ভিতৰত ডিমা বিভলে কোভালেভৰ সৈতে যুঁজিবলৈ ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰে।
  মেডভেডেভে গ্ৰুডিনৰ সৈতে আলোচনা কৰিলে। তেওঁ তেওঁক সোণৰ পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে। গ্ৰুডিনিনে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদতকৈ কম একো বিচৰা নাছিল। অভাৱনীয়ভাৱে বৃদ্ধ জিউগানভে মেডভেডেভক সমৰ্থন কৰি গ্ৰুডিনিনক ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ দলত যোগদান কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। কিন্তু তাৰ পিছত কমিউনিষ্টৰ শাৰীত সমস্যা আৰু বিভাজনৰ সৃষ্টি হ"ল। যিটো দুয়োজন প্ৰাৰ্থীয়ে ভাল নাপালে।
  কিন্তু চাৰ্গেই উডাল্টছভে জেলেংকিৰ সপক্ষে কথা ক"লে। তেওঁলোকে কয় যে দুটা বেয়াৰ মাজত আমি বাছি ল"ব লাগিব যিটো আমি এতিয়াও নাজানিছিলো!
  নিকোলাই ভেলুৱেভে জেলেনস্কি আৰু মেডভেডেভৰ মাজত মিত্ৰতাৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল: জেলেনস্কিৰ ৰাষ্ট্ৰপতি - মেডভেডেভ প্ৰধানমন্ত্ৰী। অলিগাৰ্চসকলে কি ভাল পাইছিল! তদুপৰি তেওঁলোকে সোঁৱৰাই দিলে যে একত্ৰীকৰণৰ এটা অকথিত কথা আছে: যে বিভিন্ন দেশত নিজৰ নিজৰ পৰাই প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি থাকিব।
  আৰু যিহেতু জেলেনস্কিয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত জয়ী হয়, তেন্তে ৰাছিয়াৰ এজন প্ৰতিনিধি প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱা উচিত। কিন্তু মেডভেদেভ এতিয়াও দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত আছে।
  জেলেনস্কিয়ে অৱশ্যে ক"লে যে হয়, প্ৰধানমন্ত্ৰীজন ৰাছিয়াৰ হ"ব, কিন্তু মেডভেডেভৰ নহয়! কাৰণ ৰাছিয়ানসকল তেওঁৰ মেনেজমেণ্টৰ পৰা বিৰক্ত। আৰু প্ৰয়োজন অৰ্থনীতিত অধিক সক্ষম আৰু সফল অভিজ্ঞতা থকা কোনোবা, মেডভেডেভৰ দৰে ব্যৰ্থ নহয়!
  সামাজিক সমীক্ষাৰ তথ্য অনুসৰি ৰাছিয়াৰ গৰিষ্ঠসংখ্যক লোকে মেডভেডেভক প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে চাব নিবিচাৰে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে প্ৰায় নব্বৈ শতাংশই ইয়াৰ বিৰোধী আছিল।
  ৰাজনৈতিক বিস্মৃতিৰ পৰা অভাৱনীয়ভাৱে উভতি আহি ৰ"গোজিনে সম্ভাৱ্য প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে গণ্য কৰিবলৈ ধৰিলে। লগতে বহু ৰাছিয়াই আন্দ্ৰেই নাভালনীক নিজৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে চাব বিচাৰিছিল।
  গতিকে ইতিহাসৰ চকাটো দ্ৰুত আৰু বেগেৰে ঘূৰি আছিল।
  বিশ্বত অৱশ্যে পশ্চিমীয়া দেশসমূহে জেলেনস্কিক সমৰ্থন কৰিছিল, চীন নিৰপেক্ষ হৈ আছিল। বেছিভাগ দেশেই জেলেনস্কিৰ বাবেও, যিজনক গণতন্ত্ৰ আৰু পশ্চিমীয়া বুলি গণ্য কৰা হৈছিল। কিন্তু ইমান দিনে মেডভেডেভ আছিল পুটিনৰ অংশীদাৰ। আনকি দুজন নেতাৰ টেণ্ডেমৰ কথাও ক"লে। আৰু স্পষ্ট যে মেদভেদেভ যেন বিচৰা ধৰণে বগা আৰু ফুলি উঠা একেবাৰেই নহয়। আমেৰিকাতো নিৰ্বাচন চলি আছে। ৰিপাব্লিকান দলৰ এগৰাকী যুৱতী আৰু ডেম"ক্ৰেটিক দলৰ এগৰাকী যুৱতীৰ মাজত অনুষ্ঠিত হোৱা প্ৰতিযোগিতা। আৰু পঞ্চাশ পঞ্চাশৰ সুযোগ। চীনতো পৰিৱৰ্তন সম্ভৱ;নেতা ছিৰ স্বাস্থ্যজনিত সমস্যা। আৰু তেওঁৰ পিছত অধিক গণতান্ত্ৰিক নেতা অহাৰ সম্ভাৱনা যেন আছে।
  সাধাৰণতে চীনৰ অলিগাৰ্চিয়ে অধিক স্বাধীনতা আৰু গণতন্ত্ৰ বিচাৰে, কিন্তু জনসাধাৰণে পৰ্যাপ্ত মজা নাপায়। তেওঁলোকৰ ফলাফল আগতীয়াকৈ গম পালে কেনেধৰণৰ নিৰ্বাচন হয়?
  একনায়কত্ববাদৰ ফেশ্বন নোহোৱা হ"বলৈ ধৰিলে। সকলোৱে কেৱল কগ হোৱাতকৈও বেছি কিবা এটা বিচাৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে নতুন বস্তু আৰু পৰিৱৰ্তনক মূৰ্ত কৰি তুলিছিল, আৰু সেইখিনিতে সফল। আৰু ৰাছিয়াত এই কথা ইতিবাচকভাৱে অনুভৱ কৰা হৈছিল। মানুহে কাৰাগাৰ, শিবিৰ বা সাধাৰণ ভয় বিচৰা নাছিল।
  এটা প্ৰজন্ম সলনি হৈছে, আৰু সকলোৱে পৰিৱৰ্তন বিচাৰে। আনকি কিউবাতো, য"ত জনসাধাৰণৰ ঘৃণিত কাষ্ট্ৰো শাসন ব্যৱস্থাটো আছিল লৰচৰ কৰা। যদিও ক্ষমতা বেলেগ নামত আছিল। উত্তৰ কোৰিয়াতো পৰিৱৰ্তনৰ পিয়াহ। তদুপৰি কোৰিয়ানসকলে প্ৰায়ে কৈছিল: ৰাজতন্ত্ৰ সাম্যবাদৰ বাবে নহয়! আৰু যে মোটা একনায়কত্ববাদীজন যাবই লাগিব!
  সমগ্ৰ বিশ্বতে পৰিৱৰ্তনৰ ইচ্ছা বাঢ়ি আহিছিল আৰু জেলেনস্কি এই ঢৌত আছিল। আৰু সফলতাৰে আগবাঢ়িল!
  আৰু উত্তৰ কোৰিয়াত প্ৰতিবাদী বিক্ষোভ হৈছিল। যিটো একনায়কত্ববাদী শাসনে মেচিনগানেৰে গুলীয়াইছিল। যিটো মহাদেশখনত বিৰাজ কৰা বৰ্বৰতাৰ আন এক সূচক হৈ পৰিল।
  ট্ৰাম্পে কয় যে আমেৰিকাই এই একনায়কত্ববাদৰ সমস্যা বলপূৰ্বকভাৱে সমাধান কৰিব পাৰে। আৰু যে পাৰমাণৱিক বোমাই তেওঁলোকক ভয় খুৱাব নোৱাৰে। ট্ৰাম্পে আৰু কয় যে আমেৰিকাই ইতিমধ্যে এনে অস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰি আছে যে কোনো তাপ পাৰমাণৱিক চাৰ্জ বিপজ্জনক নহ"ব।
  কিন্তু ট্ৰাম্পৰ সময় শেষ হৈ গৈ আছিল। আৰু সেইবাবেই তেওঁ সভাপতিসকলৰ ভিতৰত আটাইতকৈ বয়সীয়াল। তদুপৰি কাৰ্টাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত আনকি প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিসকলৰ ভিতৰতো তেওঁ আটাইতকৈ বয়সীয়াল হৈ পৰিছিল। ৱাঃ! আৰু ভাগ্যই যৌৱনক ভাল পায়! যদি ট্ৰাম্পৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী হিচাপে কনিষ্ঠ মহিলা এগৰাকী থাকিলহেঁতেন তেন্তে তেওঁ তাইক একেবাৰেই পৰাস্ত কৰাৰ সম্ভাৱনা নাই!
  আপাত দৃষ্টিত কৰ্মৰ নিয়মত কৈছে: ডেকাসকলৰ শুভকামনা থাকিল! যদিও ৰ"নাল্ড ৰেগান নিয়মৰ ব্যতিক্ৰম হৈ ওলাই আহে!
  আৰু তুলনামূলকভাৱে কম বয়সীয়া গৰ্বাচেভজন বিফল হৈ উঠিল। যদিও কোনোবাই ক"ব পাৰে যে মিখাইল চাৰ্গেভিচৰ ভুল আছিল? মানৱ ভাষা কোৱা ইউ এছ এছ আৰৰ প্ৰথম শাসক। আৰু তেওঁক ৰাইজে বুজি পোৱা নাছিল! বা হয়তো ৰাইজকো নহয়, অভিজাত শ্ৰেণীৰ!
  অ", এনেকুৱা ভাগ্য! ভ্লাদিমিৰ ভ্লাদিমিৰভিচ পুটিনৰ কিমান ভাগ্য আছিল, আৰু তেওঁ কিমান অৰ্জন কৰিছিল?
  আৰু যদি দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ভাগ্য অলপ বেছি হ"লহেঁতেন - উদাহৰণস্বৰূপে, এডমিৰেল মাকাৰভ জীয়াই থকা হ"লে তেতিয়া ৰাছিয়া কিমান মহান আৰু শক্তিশালী হ"লহেঁতেন। চীন হালধীয়া ৰাছিয়া হৈ পৰিব আৰু গোটেই পৃথিৱীখন বেঁকা হৈ পৰিব!
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে ক্ৰিমিয়াক অকলে লৈ গ"ল আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ সৈতে সংঘাতৰ মাজলৈ টানি আনিলে!
  আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে এজন সূক্ষ্ম কূটনীতিবিদ হিচাপে নিজৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ পৰা কনষ্টেন্টিনোপল আৰু এছিয়া মাইনৰৰ আলোচনা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  বাৰু, ঠিক আছে, এতিয়া বিস্ময়কৰ জেলেনস্কিজন অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিছে। আৰু দ্বিতীয় নিৰ্বাচনৰ সময় ওচৰ চাপিছে।
  ইউক্ৰেইনত অধিক উল্লাস আৰু আশাবাদৰ সৃষ্টি হৈছে। মেডভেডেভে স্বাভাৱিকতে টেলিভিছনত বিতৰ্কৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। যদিও এইটোৰ বিশেষ যুক্তি নাই। ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ স্থিতি বৰ শক্তিশালী নহয়। আৰু গৰ্ব কৰিবলৈ একো নাই। অৰ্থনীতিতও নহয়, ৰাজনীতিত আৰু যুদ্ধতো নহয়। ককেছাছৰ পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছে। আৰু একো কৰিব নোৱাৰি। শক্তি বা কূটনীতিও জয়ী নহয়। মেডভেডেভৰ দলৰ সৈতে সম্পৰ্ক ক্ৰমাৎ শত্ৰুতাপূৰ্ণ হৈ পৰিছে। ইয়াত কোনেও জাৰক আৰু গুৰুত্বসহকাৰে লোৱা নাই। যদিও ৰজা এতিয়াও সিংহাসনত বহি আছে।
  সাধাৰণতে অলিগাৰ্চসকল জেলেনস্কিৰ বিৰোধী নহয়। কেৱল নিৰাপত্তা বাহিনী বা সঠিককৈ ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ কিছুমানে অসুখী!
  গোপনে মেডভেডেভে এখন নিৰাপত্তা পৰিষদ গঠন কৰিলে। কথা-বতৰাত দ্বিতীয় ৰাউণ্ড বাতিল কৰা হ"ব নে নহয় সেই কথা চুই গ"ল। উদাহৰণস্বৰূপে, কোনো ধৰণৰ উলংঘা হৈছিল নেকি? অৱশ্যে তেওঁলোক আছিল! আৰু ইয়াত দোষ বিচাৰি উলিয়াই নিৰ্বাচনৰ ফলাফল বাতিল কৰিব পাৰে। উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ জৰিয়তে কিয় এনে কথা নিশ্চিত হ"ব? ধাৰণাটো যথেষ্ট যুক্তিসংগত যেন লাগিল।
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে মনত পেলাইছিল যে ১৯৯৯ চনৰ মে" মাহত এটা সময়ত য়েলচিনে সামৰিক অভ্যুত্থান আৰু ৰাজ্যিক ডুমা বিচ্ছিন্ন কৰাৰ পৰিকল্পনাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিছিল!
  আৰু প্ৰায় ঘটিল। সঁচা, তেতিয়াও নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ মাজত ঐক্য নাছিল। কিছুমানে কৈছিল যে কোমল বিকল্প এটাই ভাল: ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক অপসাৰণৰ আইন নথকাৰ বাবে উচ্চতম ন্যায়ালয়ে অভিযোগনামা দাখিলৰ পদ্ধতি নাকচ কৰে। আৰু যেতিয়ালৈকে এই আইনখন গ্ৰহণ কৰা নহয়, আৰু এইখন সাংবিধানিক আইন নহয়, তেতিয়ালৈকে সংসদৰ দুই তৃতীয়াংশ আৰু ফেডাৰেচন কাউন্সিলৰ তিনি চতুৰ্থাংশ একত্ৰিত কৰাটো প্ৰয়োজন। আৰু ডুমাৰ ক্ষমতাৰ ম্যাদ উকলি যাব, ৰাষ্ট্ৰপতিৰো ম্যাদ উকলি যাব।
  তাৰ পিছত নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে আচলতে উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ সৈতে কাম কৰি সমস্যাটো শান্তিপূৰ্ণভাৱে সমাধান কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। য়েলচিনে আচলতে দু শতাংশ ৰেটিং আৰু পাঁচটা হাৰ্ট এটেকৰ সৈতে সামৰিক অভ্যুত্থানৰ বাবে যাব বিচৰা নাছিল। আৰু শক্তি একে নহয়, আৰু সমৰ্থন একে নহয়। তদুপৰি ১৯৯৩ চনতো সেই পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰতি ৰাইজৰ সমৰ্থন আছিল। আৰু ১৯৯৯ চনত তাই আৰু নাছিল। আৰু এনে ফলাফলৰ সৈতে সেয়া হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন৷
  গতিকে, যদি অভিযোগনামা প্ৰক্ৰিয়াটো পাৰ হৈ গ"লহেঁতেন, তেন্তে গুলীচালনা নকৰাকৈয়ে ইয়াৰ অন্ত পৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি।
  নিৰ্বাচন বাতিল কৰিবলৈ উচ্চতম ন্যায়ালয়ত আবেদন জনায় মেডভেডেভে।
  কিন্তু তাৰ পিছত অৱশ্যে বিচাৰকসকলে আপত্তি কৰিবলৈ ধৰিলে। যে, তেওঁলোকে কয়, নিৰ্বাচন বাতিল হ"লেও পুনৰাবৃত্তি কৰিব লাগিব। আৰু মেডভেডেভৰ সম্ভাৱনা কম হ"ব৷ আৰু আৰম্ভ হ"ব জনপ্ৰিয় অশান্তি।
  গতিকে তেওঁলোকে কয় যে জেলেনস্কি ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হ"ব বুলি ডিমিট্ৰিয়ে মানি লোৱাটোৱেই ভাল। আৰু নিজৰ ঠাই বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  তদুপৰি বহুতে কৈছিল যে এই ক্লাউন ইউক্ৰেইনত সফল নহ"ব। কিন্তু কাম কৰিলে নিশ্চয়! আৰু তিলৰ পাহাৰৰ পৰা ট্ৰেজেডী বনাব নালাগে৷
  মেডভেডেভে ন্যায়াধীশ আৰু নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ সৈতে কথা পতাৰ পিছত এটা সিদ্ধান্ত ল"লে: আটাইবোৰৰ পিছতো নিৰ্বাচনলৈ যাব। আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ডটো ধৰি ৰাখক। আৰু সঁচাকৈয়ে এনেকুৱাই হ"ব৷ হয়তো আটাইবোৰৰ পিছতো এটা অলৌকিকতা হ"ব। কিন্তু নাই? গতিকে তেওঁলোকে তেওঁক কাৰাগাৰত ভৰাই নিদিয়ে।
  কোটিপতিসকলৰ বৈঠকত তেওঁলোকে গণতন্ত্ৰৰ বিৰোধী নহয় বুলিও প্ৰকাশ কৰে। আৰু যে জেলেনস্কি বাওঁপন্থী নহয় আৰু তেওঁলোকৰ লগত খাপ খাই পৰে। আৰু তদুপৰি, যে অৱশেষত পশ্চিমীয়া সকলো নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা হ"ব আৰু ৰাছিয়াই অৱশেষত বিশ্ব সম্প্ৰদায়লৈ ঘূৰি আহিব।
  এতিয়া মাত্ৰ এটা কাম বাকী আছে: টেলিভিছনত বিতৰ্ক অনুষ্ঠিত কৰা। জেলেনস্কিয়ে মান্তি হ"ল, কিন্তু কেৱল লুঝ্নিকি ষ্টেডিয়ামত। অৱশ্যে এই কথা মানি লোৱা হৈছিল। ইতিমধ্যে প"ৰ"চেংকোৰ সৈতে পাছ কৰা মঞ্চখনৰ কথা বৰ মনত পেলাই দিলে। তদুপৰি প্ৰথম ৰাউণ্ডৰ পাৰ্থক্য আৰু বেছি আছিল। আৰু মেডভেডেভৰ এণ্টি ৰেটিং বিশাল৷
  কিন্তু টিভিৰ বিতৰ্কবোৰ যেন ডুব যোৱা মানুহ এজনে খেৰত খামুচি ধৰিছে। শেষৰখন বৈঠক শুকুৰবাৰে, আৰু নিৰ্বাচন দেওবাৰে।
  সাধাৰণতে মেদভেডেভে প্ৰস্তুতি চলাই আছিল। কিন্তু তথ্য তেওঁৰ পক্ষত নাই। আৰু প"ৰ"চেংকোৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাই দিলে যে কেৱল অলংকাৰেৰে তথ্য সলনি কৰিব নোৱাৰি৷ ঠিক যেনেকৈ তেওঁলোকে মেয়ৰ লুজকভক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে, মস্কোৰ সমগ্ৰ ইতিহাসত একমাত্ৰ সময় যেতিয়া কেন্দ্ৰীয় টেলিভিছন চেনেলবোৰে চহৰখনৰ বৰ্তমানৰ মুৰব্বীজনৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিছিল।
  কিন্তু অপপ্ৰচাৰে মস্কোৰ মেয়ৰৰ অৰ্থনৈতিক কৃতিত্বক আগুৰি ধৰিব নোৱাৰিলে। আৰু ডিফল্টৰ লেখক কিৰিয়েংকোক ভোট নিদিব! কিন্তু সকলোতকৈ বেছি পদোন্নতি লাভ কৰিছিল তেওঁ। সম্ভৱতঃ আটাইতকৈ অসফল প্ৰাৰ্থীজনক ব্যৱসায়িক কাৰ্যবাহীৰ বিৰুদ্ধে ৰখা হৈছিল।
  অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ সংবাদ মাধ্যমে এতিয়া জেলেনস্কিৰ বাবে অধিক প্ৰচাৰ চলাইছিল। মেদভেদেভক কোনেও বিশ্বাস কৰা নাছিল। আনকি উচ্চতম ন্যায়ালয়েও নিৰ্বাচন বাতিলৰ গোচৰৰ শুনানি গ্ৰহণ কৰিবলৈ অনিচ্ছুক আছিল।
  এতিয়ালৈকে কথাটো হ"ল, ষ্টেডিয়ামখন মুখৰ ভিতৰতে ভৰি আছে। আক্ষৰিক অৰ্থত ওফন্দি উঠা।
  আৰু গুৰুতৰ বিতৰ্ক যে আহি আছে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। কিন্তু মেডভেডেভৰ মুখৰ পৰা স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে তেওঁ পৰাজয়ৰ সৈতে প্ৰায় একমত হৈছে। কিন্তু শেষ পদক্ষেপ ল"ব লাগিব।
  বিতৰ্কৰ প্ৰাকক্ষণত মেডভেডেভে ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিক আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। এয়া হতাশাৰ শেষ ইংগিত। কিন্তু আশী শতাংশতকৈ অধিক ভোটাৰে জেলেনস্কিক ভোট দিবলৈ সাজু বুলি জানিও জিৰিনোভস্কিয়ে ভৱিষ্যতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ সৈতে কাজিয়া কৰিবলৈ একেবাৰেই আগ্ৰহী নাছিল। যদিও অৱশ্যেই তেওঁ বুজি পাইছিল যে জেলেনস্কিৰ দলত তেওঁৰ স্থান পোৱাৰ সম্ভাৱনা কম।
  হয়, ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচৰ বয়স হৈছে। অৱশ্যে এনাটোলি কাছপিৰ"ভস্কি আৰু বয়সস্থ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী আৰু উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী। কিন্তু মেডভেডেভৰ হৈ প্ৰচাৰ চলাবলৈও তেওঁ বিশেষ আগ্ৰহী নহয়। অৱশ্যে দলত থকাৰ সুযোগ আছে তেওঁৰ। বয়স ডাঙৰ আৰু তাৰ অৰ্থ হৈছে অভিজ্ঞতা। আৰু মোৰ শাৰীৰিক আকৃতি মাত্ৰ বহুত ভাল।
  কাছপিৰভ পৰিঘটনাটো আচৰিত কথা নহয়।
  ষ্টেডিয়ামত বিতৰ্ক আৰম্ভ হয় শুভেচ্ছাৰ আদান-প্ৰদানৰ জৰিয়তে। আৰু হাস্যৰসময়ী মন্তব্য। কিন্তু জেলেনস্কিক সতেজ, অধিক আত্মবিশ্বাসী, অধিক পতিয়ন যোৱা আৰু অধিক পেছাদাৰী যেন লাগিছিল।
  মেদভেদেভ বৰ অস্থিৰ হৈ চিঞৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁ পতিয়ন নিয়াব পৰা নাছিল। আৰু দেশৰ কথাবোৰ যথেষ্ট বেয়া। জনসাধাৰণে জেলেনস্কিক স্পষ্টভাৱে সমৰ্থন কৰে। ইয়াত সকলো ইমান টেনচন।
  জেলেনস্কিৰ প্ৰতিটো শব্দৰ লগে লগে হাতচাপৰি, মেডভেডেভক বু-বু বা-বা কৰা হয়। অৰ্থাৎ বিতৰ্কৰ প্ৰকৃত ব্যৰ্থতা।
  মেডভেডেভে টুইচ্চ কৰি কয়:
  - মোৰ অভিজ্ঞতা আছে!
  জেলেনস্কিয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিয়ে:
  - এনে অভিজ্ঞতাৰে কেৱল ডাইনিং ৰখীয়াৰ ওচৰলৈ যাওক!
  মেডভেডেভে উত্তৰ দিলে:
  - পুটিন আৰু মই ক্ৰিমিয়া লৈ গ"লোঁ!
  জেলেনস্কিয়ে হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এজন চোৰৰ গ্ৰিপ আৰু চুটি বাহু!
  আৰু তেনেকৈয়ে বিতৰ্ক চলি থাকিল, কিন্তু জেলেনস্কিয়ে স্পষ্টভাৱে জয়ী হ"ল। মেডভেদেভতকৈ তেওঁ বহুত বেছি হাস্যৰসময়ী আৰু পতিয়ন যোগ্য আছিল আৰু দৰ্শকে আনন্দিত হৈছিল।
  টেলিভিছনৰ বিতৰ্কৰ লগে লগে ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে পাঁচবাৰ দৰমহা আৰু সাতবাৰ পেঞ্চন বৃদ্ধিৰ ডিক্রী জাৰি কৰিলে! কিন্তু ইতিমধ্যে ধেমালি যেন লাগিছিল।
  মেদভেদেভৰ মানুহবোৰে মাথোঁ হাঁহিলে। যদিও স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত তেওঁলোকে আন কিবা এটা কৰি আছে!
  মেডভেডেভে ষ্টেলিন আৰু লেনিন দুয়োকে অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড প্ৰদান কৰাৰ সিদ্ধান্তও লয়। এই সিদ্ধান্তক যথেষ্ট বুদ্ধিমান বুলি ক"ব লাগিব, কিন্তু পলমকৈ। দিমিত্ৰী মেডভেডেভে স্পষ্টভাৱে কমিউনিষ্টসকলক জয় কৰিব বিচাৰিছিল। আৰু বিশেষকৈ ষ্টেলিনবাদীসকল। কিন্তু একে সময়তে তেওঁ নায়ক টুখাচেভস্কিক তাৰকাটো লৈ বঁটা দিছিল। এইটোও এক অসাধাৰণ পদক্ষেপ আৰু উদাৰবাদীসকলৰ ফ্লাৰ্ট কৰাৰ প্ৰয়াস।
  মেডভেডেভে সাধাৰণতে আমাৰ আৰু আপোনাৰ দুয়োটাকে সন্তুষ্ট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁ পেট্ৰিয়াৰ্ক, পোপ আৰু খ্ৰীষ্টান ধৰ্মগোষ্ঠীৰ নেতাসকলক বঁটা প্ৰদান কৰে। মূলতঃ প্ৰটেষ্টেণ্ট। আৰু আনকি যিহোৱাৰ সাক্ষীসকলকো তেওঁলোকৰ অধিকাৰ পুনৰ ঘূৰাই দিয়া হ"ল, কিন্তু ইয়াৰ কোনো কাম নাছিল। সকলো একেই, তেওঁলোকৰ ভোটদান নিষিদ্ধ, আৰু সাধাৰণতে এই সংগঠনটো মৃত্যুমুখত পৰিছে!
  মেডভেডেভে মুফটি আৰু লামা দুয়োটাকে বঁটা প্ৰদান কৰে। সকলোকে নিজৰ পক্ষলৈ আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। পদক আৰু অৰ্ডাৰৰ বৰষুণ আছিল অসাধাৰণ। একে সময়তে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে ৰাজ্যিক ডুমাৰ সকলো ডেপুটিকে লাখ টকাকৈ বোনাছ প্ৰদান কৰে। কিন্তু এইটোৱে মানুহক তেওঁৰ প্ৰতি আকৰ্ষণ কৰাতকৈ বেছি ভয় খুৱাইছিল।
  ইয়াৰ পিছত মেডভেডেভে কেইবাটাও নতুন অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে: অৰ্ডাৰ অৱ পিটাৰ দ্য গ্ৰেট, অৰ্ডাৰ অৱ ইভান দ্য টেৰিবল, অৰ্ডাৰ অৱ আলেকজেণ্ডাৰ দ্য লিবাৰেটৰ, অৰ্ডাৰ অৱ নিকোলাছ দ্বিতীয় আৰু অৰ্ডাৰ অৱ ব্ৰুচিলভ। লেনিন আৰু ষ্টেলিনৰ অৰ্ডাৰো পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হয়।
  মেডভেডেভে এনেদৰে বৈচিত্ৰময় ভোটাৰক আকৰ্ষণ কৰিব বিচাৰিছিল। আৰু নীতি অনুসৰি কাম কৰা: আপোনাৰ আৰু আমাৰ দুয়োটা! কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত সৰ্বভোজীতাই জনসাধাৰণৰ প্ৰতি অনাস্থাৰ জন্ম দিলে - তেওঁলোকে কয়, এগৰাকী ৰাজনৈতিক বেশ্যা। মানুহে যেন পাহৰি গৈছে যে পুটিনেও বাওঁ আৰু সোঁ দুয়োৰে লগত ফ্লাৰ্ট কৰিছিল। আৰু মইও সৰ্বভোজী হ"বলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ।
  অৱশ্যে বৃহস্পতি গ্ৰহক যি অনুমতি দিয়া হৈছে তাক ম"হৰ অনুমতি দিয়া হোৱা নাই! ৰাইজে ঘৃণা কৰা য়েলচিনৰ উত্তৰাধিকাৰীৰ খোজৰ পিছতো পুটিনে কেনেবাকৈ জনসাধাৰণ আৰু অভিজাত শ্ৰেণী উভয়ৰে সহানুভূতি লাভ কৰিছিল। আনকি কমিউনিষ্টসকলেও তেওঁৰ বিৰুদ্ধে মাত মাতিবলৈ ভয় কৰিছিল, আৰু যুঁজ বা দৰদাম নকৰাকৈয়ে তেওঁক প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে নিশ্চিত কৰিবলৈ ভোট দিছিল।
  কিন্তু মেদভেদেভক কেতিয়াও বিশেষভাৱে ভাল পোৱা নাছিল। আপাত দৃষ্টিত তেওঁ আছিল অতি বুদ্ধিমান আৰু পুটিনৰ ছাঁত। তেওঁক কোনেও প্ৰকৃত যুঁজাৰু আৰু শাসক হিচাপে গ্ৰহণ কৰা নাছিল। সাধাৰণতে পুটিনৰ পিছত কেনেবাকৈ যিকোনো উত্তৰাধিকাৰীক ৰাজনৈতিক বামন যেন লাগিছিল আৰু কিবা ভুল আছিল। আৰু জেলেনস্কিক সাধুকথাৰ ৰাজকুমাৰৰ দৰে কাৰিজমাটিক বুলি ধৰা হৈছিল। আৰু ই এতিয়া পোকত মেকুৰী নহয়, বৰঞ্চ ইউক্ৰেইনক জলাশয়ৰ পৰা উলিয়াই অনা, বা সঁচাকৈয়ে গাঁতৰ পৰা উলিয়াই অনা এজন সফল শাসক৷
  অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ সৈতে সম্পৰ্ক বিচ্ছিন্ন হোৱাৰ বাবে ইউক্ৰেইনে প্ৰথমে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। আৰু ইয়াত পৰোচেংকো হয়তো ইমান দোষী নহয়। বেলাৰুছত যদি এনেকুৱা কিবা এটা ঘটিলহেঁতেন তেন্তে সেয়া সম্পূৰ্ণ বিফল হ"লহেঁতেন। পেছাদাৰিত্বৰ ক্ষেত্ৰত ইউক্ৰেইন চৰকাৰ শক্তিশালী! ইয়াৰ বিপৰীতে বেলাৰুছত কেৱল চাইকোফেণ্ট আৰু ডিশ্বেভেলাৰহে আছে। পুটিনৰ দলত কেতিয়াবা ৰ"গোজিন বা টকাচেভৰ দৰে শক্তিশালী ব্যক্তিত্ব আছিল যদিও তেওঁলোকক সোনকালে আঁতৰাই পেলোৱা হৈছিল।
  মেদভেদেভ, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, এনেকুৱা এজন মানুহ আছিল যিজন জন্মগত শাসক যেন নালাগিছিল, আৰু সেয়েহে এই জাৰজন সম্পূৰ্ণ বাস্তৱিক আৰু আদালতত নাছিল।
  কিছুমান দিশত তেওঁ গৰ্বাচেভৰ সৈতে মিল খাইছিল, যাক পশ্চিমৰ সাধাৰণ মানুহে ভাল পাইছিল, কিন্তু নিজৰ মাজত অপছন্দ কৰিছিল। আংশিকভাৱে অৱশ্যে গৰ্বাচেভক মদ্যপানৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ বাবেই তেওঁলোকে অপছন্দ কৰিবলৈ ধৰিলে। মদ্যপায়ী আৰু মদ্যপায়ীসকলে অৱশ্যে ভদকাৰ অভাৱ ক্ষমা কৰা নাই। মদৰ দাঙ্গা হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত চিগাৰেটবোৰ নোহোৱা হৈ গ"ল।
  নাই, গৰ্বাচেভ স্পষ্ট যে তেওঁলোকে তেওঁক কেৱল টান হোৱাৰ বাবেই ভাল নাপালে। প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে মেদভেদেভে নিজকে অতি দুৰ্বল অৰ্থনীতিবিদ বুলি দেখুৱাইছিল। আৰু জেলেনস্কিৰ অবিহনেও তেওঁৰ নতুন কাৰ্যকাললৈ নিৰ্বাচিত হোৱাৰ সমস্যা হ"ব।
  এবাৰ পুটিনে মেডভেডেভক কাণত ধৰি টানিছিল।
  কিন্তু এতিয়া পুটিনে খেল এৰিছে - তেওঁ নিজৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি কৰিছে, হাতেৰে গাড়ী চলাইছে আৰু হকীৰ সৈতে নিজকে টান দিছে। ইমান সন্মানীয় বয়সত বৰফৰ ওপৰত বগাই যোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল নেকি? বিশেষকৈ সৰুতে কোনো দক্ষতা নথকাকৈ?
  পুটিন জ্বলি শেষ হৈ গ"ল, অতিমাত্ৰা বৃদ্ধি পালে। আৰু তেওঁৰ অবিহনে জেলেনস্কিক ৰখাব পৰা কোনো নাই। তদুপৰি পুটিনে নিজেই এনেদৰে কৰ্মী নীতি পৰিচালনা কৰিছিল যে তেওঁৰ কোনো যোগ্য উত্তৰাধিকাৰী নাছিল। যেনেকৈ ষ্টেলিন, যিয়ে ইয়াক এনেদৰে বনাইছিল যাতে তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী ক্ৰুছেভ হয়, আৰু দেউলীয়া হয়। আৰু ইয়াত মেডভেডেভ ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ পৰ্যাপ্ত নেতা একেবাৰেই নহয়।
  নিৰ্বাচনৰ আগৰ শনিবাৰে ৰাছিয়াৰ সকলো টিভি চেনেলে জেলেনস্কিৰ ওপৰত এখন ছবি সম্প্ৰচাৰ কৰিছিল। স্বাভাৱিকতে বদনাম কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে। কিন্তু তথ্য কমেইহে দাঙি ধৰা হ"ল। আৰু অপপ্ৰচাৰে নিজৰ অসহায়তা দেখুৱাইছিল। আৰু বহু চেনেলে ছবিখনৰ ওপৰত মন্তব্য কৰিছিল।
  মেডভেডেভে বহু সেনাপতিক আদেশ দিছিল। আকৌ ষ্টাৰফ"ল হোৱা।
  অভাৱনীয়ভাৱে তেওঁ বটভিনিকৰ নতুন অৰ্ডাৰো স্থাপন কৰে, তিনিটা ডিগ্ৰী: ব্ৰঞ্জ, ৰূপ আৰু সোণ। আৰু লগতে অৰ্ডাৰ অৱ আলেখাইন। আৰু লগতে ব্ৰঞ্জ, ৰূপ আৰু সোণ।
  মেডভেডেভে আৰু ডিক্রীৰ জৰিয়তে ঘোষণা কৰে যে ৰাছিয়াই চাৰি বছৰৰ ভিতৰত পেছাদাৰী সেনাবাহিনীলৈ পৰিৱৰ্তিত হ"ব। আৰু সেৱা জীৱন ছমাহলৈ হ্ৰাস কৰা হয়।
  ইয়াৰ পিছত ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ঘোষণা কৰে যে যুদ্ধৰ প্ৰবীণ আৰু যিসকলে হট স্পটত সেৱা আগবঢ়াইছিল তেওঁলোকক হিৰো অৱ দ্য ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ তাৰকা হিচাপে সন্মানিত কৰা হ"ব। যিটো এটা খোজত পৰিণত হৈছে যাৰ কোনো এনালগ নাই।
  মেদভেডেভে স্পষ্টভাৱে ইতিহাসত স্থান বিচাৰি আছিল। ইয়াৰ পিছত ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে মৰণোত্তৰভাৱে ভ্লাদিমিৰ ভ্লাডিমিৰভিচ পুটিনক অৰ্ডাৰ অৱ ভিক্টোৰী আৰু অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড আৰু ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ নায়কৰ নতুনকৈ প্ৰতিষ্ঠিত বৃহৎ হীৰা তাৰকা প্ৰদান কৰে।
  ইতিমধ্যে এইটোৱেই আছিল প্ৰাক্তন ৰাছিয়ান মূৰ্তিগৰাকীৰ ৰেটিংত খেলাৰ শেষ প্ৰচেষ্টা। যেনে, মই পুটিনৰ সৈতে একেলগে ইমান বছৰ ধৰি মেডভেডেভ হৈ আছো - মোক সকলো হৃদয় আৰু আত্মাৰে ভাল পাওক!
  কিন্তু আপাত দৃষ্টিত এই হ"বলগীয়া একনায়কত্ববাদীজনক ভাল পাবলৈ মানুহে বেছি আগ্ৰহী নহয়।
  আৰু শনিবাৰৰ পৰা দেওবাৰলৈকে নিশা দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে আনকি মৰণোত্তৰভাৱে জেনেৰেলিচিমোৰ উপাধি ভ্লাদিমিৰ ভ্লাদিমিৰভিচ পুটিনক নিযুক্তি দিয়াৰ কথাও ঘোষণা কৰিছিল!
  এইটো সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে শীতল আছিল! যেনে, মই আগৰ বছৰৰ মূৰ্তিটোক উপাধি দিওঁ!
  অৱশ্যে ইয়াৰ দ্বাৰা মেডভেডেভক সহায় কৰিবনে? পূৰ্বৰ মূৰ্তিক প্ৰশংসা কৰি আৰু আদেশেৰে পুৰস্কৃত কৰিহে মানুহক নিজৰ ভোট দিবলৈ পতিয়ন নিয়াবলৈ টান। যিমানেই বঁটাৰ বৰষুণ নকৰক কিয়, আপুনি পুটিনক ঘূৰাই আনিব নোৱাৰে৷ আৰু স্পষ্ট যে পুৰণি ৰজা গুচি গৈছে আৰু কিয়ভৰ পৰা নতুন ৰজা আহিছে।
  অৱশ্যে জেলেনস্কি শুই নাছিল, আৰু পোপক বঁটাও দিছিল। বৃদ্ধ ফ্ৰান্সিছ প্ৰথমে নতুন কৃতিত্বৰ বাবে ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক আশীৰ্বাদ দিয়ে।
  আৰু বেলাৰুছত ৰাছিয়া সমৰ্থক দলসমূহৰ মিত্ৰজোঁটে ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ স্বাক্ষৰ সংগ্ৰহ সম্পূৰ্ণ কৰিছে। এই বিষয়ত ভোটদান হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে। অৱশ্যে ইয়াৰ বাবে মেদভেদেভক কৃতিত্ব দিয়া নহয়। আৰু ইয়াত মূল পদক্ষেপটো আহিছিল লাখ লাখ লোকৰ এই মূৰ্তি জেলেনস্কিৰ পৰা।
  তেতিয়া এতিয়া ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি ফিনিচিং লাইনত প্ৰৱেশ কৰি আছিল...
  চাইবেৰিয়াত আৰম্ভ হৈছে ভোটদান। আৰম্ভণিৰে পৰা ভোটদানৰ হাৰ অধিক আছিল। ভোটগ্ৰহণলৈ গৈ মানুহে হাঁহিলে। পৰিৱৰ্তনৰ স্বাৰ্থত যে আহিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে যি বিচাৰে সেয়া নতুন। বৃদ্ধক লৈ সকলোৱে ভাগৰি পৰিছে আৰু ভাগৰি পৰিছে।
  আনকি ৰাতিপুৱা গীতটোও বাজি উঠিল:
  আমাৰ হৃদয়ে পৰিৱৰ্তনৰ দাবী কৰে
  আমাৰ চকুৰ পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন...
  আমাৰ হাঁহিত আৰু আমাৰ চকুলোত,
  আৰু শিৰাৰ স্পন্দনত!
  পৰিৱৰ্তন, আমি পৰিৱৰ্তনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো!
  নির্বাচন শান্তভাৱে অনুষ্ঠিত হ"ল যদিও ভোটদানৰ হাৰ বিপুল৷ নিৰ্বাচনলৈ ভিৰ কৰিছিল মানুহৰ ভিৰ। প্ৰথম ভোটদান কৰাসকলৰ ভিতৰত অন্যতম আছিল নিকোলাই ভেলুয়েভ। তেওঁ বেলটটো বেলট বাকচত পেলাই দি ক"লে:
  - নতুন কিবা এটাৰ বাবে ভোট দিওঁ!
  ইয়াৰ পিছত দেখা গ"ল আলেকজেণ্ডাৰ প"ভেটকিন। মইও ভোট দি মোৰ মতামত দিলোঁ:
  - ৰাছিয়ান দেৱতাসকলৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ভোটদান। বেলট বাকচত পেলাই দিলে বেলট। আৰু ডিমা বিলান আৰু আল্লা পুগাচেভা। লেভ লেচচেংকোৱেও উপস্থিত হৈ ঘোষণা কৰে যে:
  - নতুন কিবা এটাৰ বাবে ভোট দিওঁ!
  নিকোলাই বাস্কোভে গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান ৱাল্টজ, ডেউকা উৰি! বসন্ত আহি আছে!
  আৰু পাতটোও আৱৰ্জনা টেমাটোত ভৰাই দিলে।
  তাৰ পিছত আন ল'ৰাবোৰ দেখা গ'ল... জেলেনস্কিয়ে স্কুটাৰত ভোট দিবলৈ আহি ছামাৰচাল্ট কৰিলে - হাতচাপৰি আঁকিলে। তেওঁলোকে ভোট দিছিল আৰু আনকি আবৃত্তি কৰিছিল:
  হৃদস্পন্দন আৰু শিৰাৰ স্পন্দন জানি লওক,
  আমাৰ সন্তান, মাতৃৰ চকুলো...
  তেওঁলোকে কয় আমি পৰিৱৰ্তন বিচাৰো
  গধুৰ শিকলিৰ জোৰাটো পেলাই দিয়ক!
  আৰু বজ্ৰপাতৰ দৰে হাতচাপৰি! যদিও কবিতাবোৰ তেওঁৰ নহয়, বিখ্যাত কবি আৰু সাহিত্যিক অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ। কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকো নিজেই ল"ৰালৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল, আৰু এতিয়া তেওঁ আন এখন পৃথিৱীত ভ্ৰমণ কৰে।
  তাৰ পিছত আন বক্সাৰসকলে ভোট দিলে: চাৰ্গেই কোভালেই, ডেনিছ লেবেডেভ। শেষৰজনে বিৰতিৰ পিছত ঘূৰি আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু তেওঁক মাৰপিট কৰি অৱশেষত গুচি গ"ল।
  কিয়ভত ভোটদান কৰে ছফিয়া ৰোটাৰুৱে। আৰু তাই বহুত হাঁহিলে...
  ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিও আহিছিল। সি চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন পথৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ এজন কৰ্ণেল জেনেৰেলৰ ইপলেটবোৰ জিলিকি উঠিল। জিউগানভ হুইল চেয়াৰত বহি নিৰ্বাচনলৈ আহিছিল। আৰু তেওঁ সকলো সময়তে নিমাত হৈ আছিল।
  Grudinin ভোট হাসি...
  গেৰী কাছপাৰভে একেলগে খেল এখন দি ভোটো দিয়ে। তদুপৰি তেওঁ কয় যে তেওঁ কাৰ্লেছনৰ সৈতে এখন মেচ খেলিব। গতিকে এনাটলি কাৰ্পভে একেলগে গেম চেচন দিলে।
  বাইদেউ, কাৰ্পভক ইতিমধ্যে মিখাইল বটভিনিকৰ গোল্ডেন অৰ্ডাৰ লাভ কৰা হৈছে।
  গতিকে আন এটা প্ৰশ্ন হ"ল ইয়াত কোন মূল আৰু শ্ৰেষ্ঠ বিশ্ব চেম্পিয়ন।
  নিশ্চিতভাৱে বহুত সলনি হৈছে...
  আৰু দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে আকৌ সকলোকে আচৰিত কৰি তুলিলে। প্ৰতিষ্ঠানটোৰ পৰা ঘোষণা কৰা এই আদেশৰ নাম "অলেগ ৰাইবাচেংকো"। তদুপৰি একেলগে চাৰিটা ডিগ্ৰী আছে: চতুৰ্থ ডিগ্ৰী ব্ৰঞ্জ, তৃতীয় ডিগ্ৰী ৰূপ, দ্বিতীয় ডিগ্ৰী সোণ আৰু প্ৰথম ডিগ্ৰী হীৰাযুক্ত সোণ!
  এইটো বৰ ভাল লাগিল!
  ইতিমধ্যে "লুচিফাৰৰ আৰ্মাগেডন" চিনেমা হলত মুক্তি পাইছে, আৰু ইতিমধ্যে "অৱতাৰ" আৰু "ষ্টাৰ ৱাৰ্ছ"ৰ ৰেকৰ্ড ভংগ হৈছে। অলেগ ৰাইবাচেংকো হৈ পৰিছে এজন প্ৰকৃত সাহিত্যিক ছুপাৰষ্টাৰ!
  মেডভেডেভে অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ নামেৰে এটা সাহিত্যিক বঁটাও প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল - নোবেল বঁটাতকৈ দহগুণ ডাঙৰ পুৰস্কাৰৰ পুঁজিৰে।
  আৰু এইটো সাধাৰণতে অতি শীতল!
  তাৰ পিছত দেওবাৰে অধিক সংখ্যক মেডভেডেভে কাম কৰিলে। তেওঁ অলেগ ৰাইবাচেংকোক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড, আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকা আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কৰ বৃহৎ হীৰা তাৰকা, অৰ্ডাৰ অৱ ভিক্টোৰী বঁটা প্ৰদান কৰে। এয়া আছিল ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰাৰ প্ৰয়াস।
  যেনে, মই অলেগ ৰাইবাচেংকোক সদয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিম, আৰু সকলোবোৰ বৰ ভাল হ"ব! একে সময়তে মই তেওঁক আৰু মাৰ্শ্বাল দুয়োকে ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ খিতাপ প্ৰদান কৰিম!
  আৰু দেওবাৰ আহি আছে... কাৰ্যবাহী সমীক্ষাৰ প্ৰথম তথ্য ইতিমধ্যে জনা গৈছে, য"ত কোৱা হৈছে যে জেলেনস্কিৰ আশী শতাংশতকৈও অধিক।
  আৰু তথ্যৰ প্ৰবাহ বন্ধ নহ'ব...
  এতিয়াও ভোট দিবলৈ যোৱা নাই মেডভেডেভে। কাম কৰে। ইয়াত তেওঁ ভ্লাদিমিৰ ভলফোভিচক সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেলৰ পদবী প্ৰদান কৰি আদেশ জাৰি কৰে। যেনে, মোৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হওক।
  যদিও জিৰিনোভস্কিয়ে ইতিমধ্যে সিপাৰলৈ পাৰ হৈ গৈছে যেন লাগে।
  লেভ লেচচেংকো পৰ্টফলিঅ" অবিহনে মন্ত্ৰী হৈ পৰিল। কিন্তু সেইটোৱে আৰু গুৰুত্ব নাপায়।
  চীনত অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছে। ৰাইজে গণতন্ত্ৰ বিচাৰে - নিৰ্ভীকতাত ভাগৰি পৰিছে! মানুহে কেৱল ৰুটিৰে জীয়াই নাথাকে!
  মোৰ বছক না ক"ব বিচাৰিম! একবিংশ শতিকাত কিমান দিনলৈ লাঠিৰে অনুশাসন বজাই ৰাখিব পাৰি?
  চীনত কথাবোৰ বৰ ভাল হোৱা নাই। সাম্যবাদৰ ৰেল অনুসৰণ কৰি অনিৰ্দিষ্টকাললৈ পুঁজিবাদ গঢ়ি তোলাটো অসম্ভৱ। কিছু পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন। আৰু নেতৃত্ব অত্যন্ত ৰক্ষণশীল।
  তদুপৰি নতুন বুৰ্জোৱা শ্ৰেণীয়ে বিচাৰে গণতন্ত্ৰ আৰু আৰক্ষীৰ বৰ্বৰতাৰ অন্ত।
  পুৰণি কালৰ কাম-কাজৰ ক্লান্তিৰো প্ৰভাৱ পৰিল! ব্যৱস্থাটোত কগ হোৱাৰ কোনো ইচ্ছা নাই। হয়, চীনত দেওবাৰে উল্লেখযোগ্য দাঙ্গাই ব্যৱস্থাটোক জোকাৰি যায়।
  আৰু আমেৰিকাত এগৰাকী মহিলাই ৰাষ্ট্ৰপতি হোৱাৰ সম্ভাৱনা সৰ্বাধিক। অৱশ্যে ফ্লয়ড মেৱেদাৰৰ জনপ্ৰিয়তা হঠাতে বাঢ়িবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে এইগৰাকী অজেয় বক্সাৰ ৰেটিংৰ শীৰ্ষত আৰোহণ কৰিছে।
  আপাত দৃষ্টিত আমেৰিকাই নতুন জয় হেৰুৱাইছিল আৰু সিংহাসনত ৰিপাব্লিকান বা ডেম"ক্ৰেট কোনো এজনকো বিচৰা নাছিল। আৰু ফ্লয়ডো শীতল!
  আৰু তাৰ পিছত হ"ব আৰু এটা টিভি বিতৰ্ক।
  ইতিমধ্যে দেওবাৰৰ সন্ধিয়া। শীঘ্ৰেই বন্ধ হ"ব ভোটগ্ৰহণ কেন্দ্ৰ।
  শেষ মুহূৰ্তত অৱশেষত মেদভেদেভ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। খৰখেদাকৈ বেলটটো বেলট বাকচত পেলাই দিলে আৰু একো নোকোৱাকৈয়ে গুচি গ"ল। ঘড়ী বাজিল আৰু ভোটদান শেষ।
  এতিয়াৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি মেডভেডেভে ক্ৰেমলিন এৰি মস্কোৰ ওচৰৰ নিজৰ বাসগৃহলৈ গ"ল।
  তাৰ লগত কেবিনত দুজনী ছোৱালী। অন্ততঃ কিছু মনোৰঞ্জন।
  সোঁফালে বহি নাটাছাই সুধিলে:
  - বাৰু, ডিমাৰ কথা কি ক"ব? এতিয়া তেওঁলোকে আপোনাৰ চূড়ান্ত বিফলতা ঘোষণা কৰিব!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - উদ্বোধনীৰ দুমাহ বাকী। গতিকে এতিয়াৰ বাবে মই এতিয়াও সকলো, আৰু জেলেনস্কি মাত্ৰ ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি!
  সোঁহাতে বহি আলেংকাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু উদ্বোধনী অনুষ্ঠান ত্বৰান্বিত কৰিব পাৰি! আপোনাৰ ক্ষমতা, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচৰ, শেষ!
  মেডভেডেভে অনুৰোধ কৰি সুধিলে:
  - কিন্তু তোমালোক ছোৱালীবোৰে কৰিব পাৰিবা!
  নাটাছাই ভ্ৰু কোঁচাই সুধিলে:
  - আমি কি কৰিব পাৰো?
  মেডভেডেভে আত্মবিশ্বাসেৰে কৈছিল:
  - উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত হস্তক্ষেপ কৰক!
  নাটাছাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু কেনেকৈ?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে-
  - নিজকে চিনি নোপোৱা যেন!
  নাটাছাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমি জেলেনস্কিক হত্যা নকৰো!
  মেডভেডেভে লগে লগে আপত্তি কৰিলে:
  - বাৰু, মাৰিব কিয়! মাত্ৰ নিশ্চিত হওক যে তেওঁ নিজেই মুকুট এৰি দিয়ে!
  . অধ্যায় নং ৪।
  ছোৱালীবোৰে একেলগে খিকিন্দালি কৰিলে...
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - সম্মোহন ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ কি পৰামৰ্শ দিয়ে?
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে মাত দিলে:
  - সেইটোৱে! আপুনি কৰিব পাৰে!
  নাটাছাই তাইৰ বন্ধুৰ বাবে উত্তৰ দিলে:
  - পাৰিম, কিন্তু আমি নিবিচাৰো!
  মেদভেদেভ আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কিয়?
  নাটাছাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - জেলেনস্কি নিৰ্বাচিতজন! আৰু আপুনি দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ দেশখন শাসন কৰিবলৈ সক্ষম নহয়!
  Alenka-এ কু-অভিপ্ৰায়ৰ সৈতে যোগ কৰিলে:
  - আৰু এই কথা আমাৰ সকলোৰে বাবে যথেষ্ট স্পষ্ট!
  মেডভেডেভে ক্ৰোধেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বুজি পোৱা নাইনে আমি যে পশ্চিমৰ কলনী হৈ যাম?
  আলেংকাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - বৰঞ্চ পশ্চিম আমাৰ কলনী হৈ পৰিব!
  নাটাছাই কটুভাৱে আৰু ক"লে:
  - আৰু তোমাৰ লগত মিছা, ৰাছিয়া যিয়েই নহওক মহান নহ"ব!
  মেডভেডেভে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মই আপনি বিজয় অর্ডার, সেন্ট এণ্ড্রু প্রথম-কল অর্ডার, নিকোলাস দ্বিতীয় অর্ডার, এবং হীরা একটি সোনা তারকা দিম...
  নাটাছাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - নে হয়তো আমি নিজেই ৰাষ্ট্ৰপতি হৈ নিজকে তিনিশ আদেশ দিব পাৰোঁ?
  আলেংকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি আপোনাক সম্মোহিত কৰিব পাৰো আৰু generalissimos হ'ব পাৰো।
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বা হয়তো supergeneralissimos!
  ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ'ল...
  আলেংকাই গাইছিল:
  - আৰু কেতিয়াবা শত্ৰুৱেও চিঞৰিছিল,
  ভয় লুকুৱাই - যে মই ৰজা!
  নাটাছাই দাঁত উদঙাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - থিয়েটাৰ আৰু এৰিনা মোৰ ভাল নালাগে,
  ৰুবলৰ সৈতে এক মিলিয়ন বিনিময় কৰা হয়...
  যদিও আগলৈ ডাঙৰ পৰিৱৰ্তন আছে -
  মই বেলোবগ আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে হেৰুৱা ৰাষ্ট্ৰপতিজনৰ নাক চেপি ধৰিলে।
  ইতিমধ্যে সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ পৰা এই সংখ্যা ঘোষণা কৰা হৈছে। ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ আত্মবিশ্বাসী নেতৃত্ব জেলেনস্কিৰ বাবে ৯১ শতাংশ, মেডভেডেভৰ বাবে ৭.৫ শতাংশ।
  আলেংকাইও মেডভেডেভৰ কাণখন খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে টানি হিচকি উঠিল:
  - বাৰু, প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিৰ কথা কি ক"ব, আপোনাৰ বঁটাবোৰে আপোনাক সহায় কৰিলেনে?
  মেডভেডেভে টান হৈ ক"লে:
  - মই এতিয়াও এক্স নহয়! উদ্বোধনীৰ আগতে, আচল!
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন ৰজাৰ মহিমা!
  ডাইনী ছোৱালীকেইজনীয়ে মেডভেডেভক তেওঁলোকৰ শেষ ট্ৰাম্প কাৰ্ড হিচাপে সহায় কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল। আৰু এতিয়া, যেতিয়া ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে এতিয়াও আশাহীন পৰিস্থিতিৰ পৰা ওলাই অহাৰ পথ বিচাৰি আছিল।
  হয়তো ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ ফলাফল বাতিল কৰিবলৈ উচ্চতম ন্যায়ালয়ক প্ৰভাৱিত কৰিব? এইটো এটা ডাঙৰ প্ৰলোভন যেন লাগিল। কিন্তু বাস্তৱত অ"ডছবোৰ পাতল যেন লাগিছিল।
  যদি আমি এটা ডিক্রী জাৰি কৰি প্ৰতিজন ন্যায়াধীশক এক বিলিয়ন ডলাৰৰ প্ৰস্তাৱ দিওঁ তেন্তে কি হ"ব? কাৰণ, তেওঁ ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু তেওঁৰ এনে ক্ষমতা আছে যিটো জাৰসকলেও সপোনতো ভবা নাছিল! অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি। আৰু সঁচাকৈয়ে যদি আপুনি গোটেই বিলিয়ন ডলাৰ আগবঢ়ায় তেন্তে বিচাৰকসকলে প্ৰতিহত নকৰে।
  ক্ষুদ্ৰ কথাবোৰত সময় নষ্ট কিয়?
  ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে তথ্য প্ৰেৰণ কৰা হৈছিল। জেলেনস্কিৰ হাতত নব্বৈ শতাংশ থকাৰ বিপৰীতে ইউক্ৰেইনত তেওঁ প্ৰায় এশ শতাংশ লাভ কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছিল। হয়তো ৰেড বেল্ট এলেকাত মেডভেডেভে কমিউনিষ্টৰ সৈতে ফ্লাৰ্ট কৰাৰ বাবে আৰু অলপ বেছি হ"ব, ককেছাছত কিছু সম্ভাৱনা আছিল। সঁচা, ৰমজান কাদিৰভে যেন বিজয়ী দলটো লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে। আপুনি এতিয়াও সেনাবাহিনীত ধন ঘটাব পাৰে, যদিও সামৰিক বাহিনীৰ সেৱা কৰাৰ কোনো বিশেষ ইচ্ছা নাই, পতিত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ কোনো ইচ্ছা নাই।
  সাধাৰণতে প্ৰথম ৰাউণ্ডৰ পিছত মেডভেডেভৰ শক্তি দুৰ্বল হৈ পৰে। আৰু যদি তেওঁ এতিয়াও বঁটা বিতৰণ কৰিব পাৰিছিল, তেন্তে অন্যথা তেওঁক ক্ৰমান্বয়ে আওকাণ কৰা হৈছিল।
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভে নিজৰ কাৰ্যালয়ত উপস্থিত হৈ কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। পৰিচাৰকে অনিচ্ছা সত্ত্বেও তাক সংযোগ কৰিলে।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে তেওঁক জৰুৰী প্ৰয়োজনৰ বাবে ধন আবণ্টন দিবলৈ দাবী জনায়।
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি জেলেনস্কিৰ পৰা নিশ্চিতকৰণ নোপোৱালৈকে মই একো নকৰো।
  মেডভেডেভে গৰ্জন কৰিলে:
  -পাগল নেকি? মই এতিয়াও নতুনৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ সভাপতি! যদি আছে, তেন্তে মোৰ কথা মানিব লাগিব!
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল যে-
  - সংবিধান অনুযায়ী মই আপোনাৰ কথা নামানো! আৰু যিয়েই নহওক, টকাৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  মেডভেডেভে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - জৰুৰীকালীন অৱস্থাৰ বাবে দেশৰ প্ৰয়োজন নেকি?
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীয়ে কঠোৰ সুৰত উত্তৰ দিলে-
  - পলাবলৈ মন গৈছে নেকি?
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এতিয়াই গ্ৰেপ্তাৰ কৰিম ! সেনাই মোৰ কথা মানিছে! বিশ্বাসী জিৰিনোভস্কি মোৰ লগত আছে!
  কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বীয়ে লক্ষ্য কৰিছে যে-
  - এইটোৱে সদায় কেকটো লয়! আৰু মস্কোত নব্বৈ শতাংশতকৈ অধিক জেলেনস্কিৰ বাবে। তোমাৰ শক্তিৰ ওপৰত মিছা!
  মেডভেডেভে গৰ্জন কৰিলে:
  - কিন্তু তোমাৰটো আৰম্ভ হোৱা নাছিল!
  আৰু ফোনটো কাটি দিলে। এতিয়া পৰিস্থিতি কঠিন হৈ আহিছিল। নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে মানিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিবলৈ ওলাইছে। হয়, জিৰিনোভস্কি এজন শিয়াল। তেওঁক আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়াৰ যোগ্য আছিল নেকি? বিশেষ বাহিনীক আদেশ দিয়ক। নে আমি এতিয়াও ৰাজ্যিক ডুমা ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা উচিত?
  এইটো স্পষ্ট যে জেলেনস্কিয়ে নতুন নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰিব, আৰু বহু ডেপুটিয়ে নিজৰ মেণ্ডেট লাভ নকৰিব। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে প্ৰায় সকলো বস্তুৱেই।
  ইয়াত বেলেগ কিবা এটাৰ প্ৰয়োজন। কিন্তু ৰাজ্যিক ডুমা ৰাইজৰ বিৰুদ্ধে যোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। আৰু সেনাই সম্পূৰ্ণ সামৰিক অভ্যুত্থানক সমৰ্থন নকৰে। ৰাছিয়াৰ জেনেৰেলসকল গৃহযুদ্ধলৈ যোৱাৰ ধৰণৰ নহয়।
  মাত্ৰ এটা কথা বাকী আছে- আদালতত ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন বাতিল কৰা। আপোনাৰ যন্ত্ৰণা দীঘলীয়া কৰাৰ এইটোৱেই একমাত্ৰ বৈধ সুযোগ। কিন্তু সম্ভৱতঃ ইয়াক কেৱল বৃদ্ধি কৰা হ"ব। মেডভেদেভক পুনৰ নিৰ্বাচিত হোৱাৰ প্ৰকৃত সম্ভাৱনা থকাৰ সম্ভাৱনা নাই। আচলতে তেওঁৰ এণ্টি ৰেটিং বিশাল, পেট্ৰ" প"ৰ"চেংকোতকৈও বেয়া।
  মেদভেদেভেও আন এটা বিকল্পৰ কথা ভাবিলে। উদাহৰণস্বৰূপে, জেলেনস্কিক শাৰীৰিকভাৱে নিৰ্মূল কৰা? কিন্তু এইটো সম্পূৰ্ণ অপৰাধ। তেনেকৈ কুঁজা হ"ব? তদুপৰি ই মেদভেদেভক নষ্ট কৰিব। আৰু উত্তম ক্ষেত্ৰত ই এটা ৰেহাই দিব। কাৰণ নিৰ্বাচনত এনে বৃহৎ ব্যৰ্থতাৰ বাবে ৰাইজে মেদভেদেভক ক্ষমা নকৰে।
  নহয়, Dmitry Anatolyevich সফল নহ"ব। নিৰ্বাচনত দহ শতাংশও ভোট সংগ্ৰহ নকৰাকৈ তেওঁ নিশ্চিতভাৱে ক্ষমতাত নাথাকিব।
  মেদভেদেবে বাৰৰ ওচৰ পালেগৈ। খুলি বটল এটা উলিয়াই নিজৰ বাবে কন্যাক ঢালি দিলে।
  দামী - "নেপোলিয়ন", বয়স দুশ বছৰ!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে এগিলাচ খালে। তাৰ পিছত দ্বিতীয়টোৰ ওপৰত নেমুৰ সৈতে জলপান খালোঁ।
  মোৰ পেটটো গৰম হৈ পৰিল আৰু মোৰ চিন্তাবোৰ দ্ৰুতগতিত দৌৰি গ"ল। তৃতীয় গিলাচ খোৱাৰ পিছত মেদভেদেবে হাঁহি এটা মাৰি চকী এখনত বহিল। অলপ উল্লাস কৰিলে। আচলতে তেওঁক এই শক্তিৰ প্ৰয়োজন কিয়? সম্পূৰ্ণ দায়িত্ব। আজৰি সময়ৰ এক মিনিট নহয়, শান্তিৰ এক চেকেণ্ডো নহয়। সদায় চলন্ত, ভিডিঅ" কেমেৰাৰ চোৱাচিতাত। বেছি ক"বলৈ ভয় কৰে।
  বহুত কাম, কিন্তু আনন্দ নাই।
  আৰু ছোৱালী এজনীৰ লগত বিচনাত শুবলৈ মন যায়। কম্পিউটাৰত যুদ্ধ খেলক।
  আচলতে ইয়াত আপুনি ৰাষ্ট্ৰপতি, কিন্তু প্ৰকৃত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিবলৈ আপুনি দুবাৰ ভাবিব। এইদৰেই ভয়ংকৰ ট্ৰাম্পে ইৰাণক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল।
  যুদ্ধৰ বিষয়ে বহুত কথা ক"ব পাৰি, কিন্তু আচলতে ইয়াৰ সিদ্ধান্ত লোৱাটো সহজ নহয়!
  কিন্তু খেলৰ লগত যুঁজ দিয়ক, নিজেই যুঁজ দিয়ক!
  মেদভেদেবে কম্পিউটাৰৰ ওচৰত বহিল। মোৰ প্ৰিয় দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ অন কৰিলোঁ। বহুদিন ধৰি সি বজাব পৰা নাছিল। ইয়াত, বেছি ষ্ট্ৰেইন নহ"বলৈ, আপুনি কেলেংকাৰীকাৰীৰ ক"ড ব্যৱহাৰ কৰে। এই লাইক...
  আৰু তাৰ পিছত আপুনি হাৰিকেনৰ গতিৰে প্ৰযুক্তিৰ মাজেৰে দৌৰি যায়। আৰু আপোনাৰ ইতিমধ্যে আই এছ-৭ আছে, যিবোৰ আপুনি ৰেজিমেণ্টত লঞ্চ কৰে, আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে মাত্ৰ টি-১। শক্তি আৰু সামৰ্থ্যৰ মাজত লক্ষণীয় পাৰ্থক্য দেখা যায়।
  প্ৰায় কেতিয়াও মদ খোৱা মেডভেডেভেও লক্ষণীয়ভাৱে উল্লাস কৰিছিল।
  এইদৰেই আপুনি দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আটাইতকৈ দামী আৰু গধুৰ টেংক আই এছ-৭ শত্ৰুৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰে। আৰু আপুনি বেছি অসুবিধা নোহোৱাকৈ ভাঙি পেলালে। যুদ্ধখন সহজে আৰু বিজয়ীভাৱে চলি আছে। আপুনি চহৰৰ পিছত নগৰ দখল কৰে।
  সাধাৰণতে অৱশ্যে ষ্টেলিনে দেশখনক ভালদৰে নেতৃত্ব দিছিল, আৰু চাৰি বছৰ নৌহওঁতেই তৃতীয় ৰাইচক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। পুটিনে আইছিছৰ সৈতে আৰু বেছি সময় যুঁজিছিল। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ হাতত অতি শীতল প্ৰযুক্তি আছে।
  খেলখনত উদাহৰণস্বৰূপে জাৰ্মান ই-৭৫ টেংক, কেৱল ছোভিয়েট আই এছ-৭য়েহে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে সমানে যুঁজিব পাৰে, বাকী সকলো টেংকেই হাৰ মানিব। ই ই-৭৫ৰ কৱচ অতি শক্তিশালী। আনকি বন্দুকটোও ছোভিয়েট আই এছ-৭তকৈও উচ্চ আৰু ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ওচৰত।
  আৰু জাৰ্মানীয়ে ১৯৪৫ চনত এই টেংকটোক নিজৰ মূল টেংক হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। আমাৰ কথা কি ক"ব?
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে... যুদ্ধৰ পিছৰ সময়ছোৱাত আই এছ-৭ক গণ উৎপাদনত ৰাখিব পৰা নাছিল। গতিকে যুদ্ধখন আৰু বেছি দিন চলিল, কোনেও নাজানে আৰু কোনে জয়ী হ"ল।
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে, মদ্যপান কৰি, গাইছিল:
  - মই ভাল পাওঁ ভাইহঁত, ভাল পাওঁ! জীয়াই থাকিবলৈ ভাল পাওঁ ভাইসকল! আৰু আমাৰ আতমনে আমনি কৰিব নালাগে।
  খেলি থাকোঁতে মেদভেদেভ টোপনি গ"ল। এটা শিথিল...
  আৰু পিছদিনা ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ চূড়ান্ত ফলাফলৰ কথা জানিব পৰা গ"ল।
  প্ৰায় ৯২ শতাংশ ভোটাৰে ইউক্ৰেইনৰ সৈতে একেলগে জেলেনস্কিক ভোট দিছিল, আৰু ৬.৭ শতাংশ ভোটাৰে মেডভেডেভক ভোট দিছিল। এইদৰেই জেলেনস্কিৰ বিজয়ী বিজয় ঘটিল।
  দেশত আৰম্ভ হ"ল উদযাপন আৰু আনন্দ। অৱশেষত আহি আছিল এক নতুন, বহুতে যেন লাগিছিল, উজ্জ্বল জীৱন।
  এতিয়াৰ বাবে উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ সময়ত সভাপতি হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰি আছে দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে।
  আৰু তেওঁ অভিনন্দন জনাইছিল, অৱশ্যেই, বিজয়ীক। ক'লৈ যাব পাৰি? আৰু ছয় শতাংশ হিচাপ কৰিবলৈ একো নাই।
  আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী ভ্লাদিমিৰ জিৰিনোভস্কিয়ে অৱশ্যে মেডভেডেভক সাক্ষাৎ কৰি তেওঁক সান্ত্বনা দিছিল:
  - মই আপোনাক ভোট দিলোঁ ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে মনে মনে উত্তৰ দিলে:
  - ধন্যবাদ!
  জিৰিনোভস্কিয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি তোমাক প্ৰিমিয়াৰত ৰাখিব লাগে?
  মেদভেদেভে ৰং কৰা মূৰটো জোকাৰিলে:
  - মই নাভাবো, দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত এনে পৰাজয়ৰ পিছত তেওঁলোকে মোক প্ৰধানমন্ত্ৰী দিব। এয়া আৰু ৰাজনৈতিকভাৱে শুদ্ধ নহ"ব।
  জিৰিনোভস্কিয়ে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - যিয়েই নহওক, তোমাৰ ঠাইত ৰাছিয়াৰ কোনোবা এজন থাকিব লাগে। গতিকে আপুনি নহ"লে কোন?
  মেডভেডেভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - অধিকাংশ সম্ভাৱনা, Andrei Navalny!
  জিৰিনোভস্কিয়ে দাঁত উদঙাই দিলে আৰু গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আন্দ্ৰেই Navalny? এনে নহওক!
  মেদভেদেভে কান্ধ দুটা জোকাৰি বিভ্ৰান্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  -ক'লৈ গৈ আছা?
  জিৰিনোভস্কিয়ে চিঞৰিলে:
  - হয়, মই সকলোকে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিম!
  মেডভেডেভে হাত জোকাৰিলে:
  - পৰ্যাপ্ত! আমাৰ সময় যেন শেষ হৈ গ"ল! কেনেৰী দ্বীপপুঞ্জলৈ ছুটীত যাম। কি কৰিবলৈ ওলাইছা?
  ছিৰিনোভস্কিয়ে ধূৰ্তভাৱে চকু দুটা মুদি দি উত্তৰ দিলে:
  - আপোনাৰ বন্ধুসকলৰ স্বাৰ্থৰ বাবে লবী কৰক! যেতিয়ালৈকে জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে নিজৰ কৰ্তব্য গ্ৰহণ কৰা নাছিল!
  মেডভেডেভে দুখ মনেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে এইটো ইমান সহজ নহয়... তেতিয়া তেওঁলোকে আপোনাক তিনিটা ছাল উলিয়াই দিব!
  ধূৰ্তভাৱে চকু দুটা সৰু কৰি জিৰিনোভস্কিয়ে সুধিলে:
  - অনুগ্ৰহ কৰি মোক ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ মাৰ্শ্বাল কৰক! বাৰু, আপোনাৰ বাবে ইয়াৰ মূল্য কি!
  মেডভেডেভে দুছেকেণ্ডমান ভাবিলে, আৰু তাৰ পিছত ঘোষণা কৰিলে:
  - জৰিমনা! মই কেৱল তোমাক মাৰ্শ্বাল কৰাই নহয়, বেৰিয়াকো মাৰ্শ্বাল পদবীলৈ ঘূৰাই দিম! ন্যায্য হ"ব!
  জিৰিনোভস্কিয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - বেৰিয়াৰ সম্পৰ্কত, হয়!
  মেডভেডেভে চকু দুটা সৰু কৰি সুধিলে:
  - আৰু আপোনাৰ সম্পৰ্কত?
  জিৰিনোভস্কিয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মোক ৰজাৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰক! মই যাক বিচাৰো পুৰস্কাৰ দিওঁ!
  মেডভেডেভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, তেনেকুৱাই হওক!
  আৰু তেওঁ মাৰ্শ্বালৰ পদবী প্ৰদানৰ ওপৰত দুয়োটা ডিক্রী প্ৰস্তুত কৰাৰ নিৰ্দেশ দিলে।
  ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে উল্লাস কৰিলে। এতিয়া তেওঁ কম্পিউটাৰ গেম সম্পূৰ্ণৰূপে উপভোগ কৰিব পাৰিব বুলি ভাবি।
  আৰু তেওঁলোকে খেলিবলৈ বৰ মজা...
  কিন্তু সঁচাকৈয়ে ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে আৰু কিবা কিয় কৰিব? এতিয়া প্ৰযুক্তি ইমানেই বিকশিত হৈছে যে আপুনি যিকোনো ব্যক্তি হ"ব পাৰে। আনকি প্ৰভু ঈশ্বৰৰ দ্বাৰাও। আৰু বিশেষকৈ খেলত বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিবলৈ।
  উদাহৰণস্বৰূপে, ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ কাৰ্যালয়ত অতি আধুনিক খেলকে ধৰি বহু সংখ্যক বিভিন্ন খেল আছে।
  মেডভেডেভে বাস্তৱ সময়ৰ কৌশলগত খেল খেলাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ১৯৩৯ চনত জাৰ্মানী। বাৰু, আপুনি কিয় কেলেংকাৰীকাৰীৰ ক"ড ব্যৱহাৰ কৰিছে? আপুনি নিজকে পাঁচ হাজাৰ পেন্থাৰ, তিনি হাজাৰ টাইগাৰ আৰু দহ হাজাৰ ফকে-উলফ যোগ কৰক। আৰু আপুনি এই বাহিনীসমূহ শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে নিয়োগ কৰে। আৰু আপুনি পোলেণ্ডক আক্ৰমণ কৰে, য"ত এনে শক্তিৰ দশমাংশও নাই।
  আৰু যুদ্ধখন আপোনাৰ ইচ্ছামতে চলি থাকে, এটা লক্ষ্যৰে আৰু বিজয়ীভাৱে। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মেদভেদেভ ইয়াত এজন বিশাল বিজয়ী। ই শত্ৰুক চেপি ধৰে যেন প্ৰেছেৰে প্লাম থেতেলিয়াই পেলায়।
  বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ পোলেণ্ডক সহজে আৰু দ্ৰুতগতিত সমতল কৰি তোলা হৈছিল। আপুনি ফ্ৰান্সক আক্ৰমণ কৰে। আপুনি এটা ৰগ ক"ড ব্যৱহাৰ কৰি তাইৰ ওপৰত দহ হাজাৰ ই-৭৫ টেংক লঞ্চ কৰে। মুখ খুলি কওঁকচোন, ভয়ংকৰ গাড়ী। যিবোৰ ফৰাচী বন্দুকৰ বাবে সম্পূৰ্ণৰূপে অক্ষম, কিন্তু দীৰ্ঘ দূৰত্বত মাৰাত্মক। শত্ৰুৰ গাড়ীবোৰ গুলীয়াই পেলায়।
  আনকি মেডভেডেভে আনন্দত জপিয়াই পৰে। খেলৰ দৰেই তেওঁ দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে, আৰু ইতিমধ্যে পেৰিছক লৈ গৈছে... আৰু তাৰ পিছত ক্ষুদ্ৰ কথাবোৰৰ কথা কি ক"ব পাৰি? একে সময়তে স্পেইনক দখল কৰি লওঁ আহক, যাতে ফ্ৰাংকো বেছি বিচলিত নহয়।
  আৰু জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণৰ বাবে আমি জেট বিমান ব্যৱহাৰ কৰিম। ক'লৈ যাব ইংৰাজ?
  অৱশ্যে একে সময়তে আমি যুদ্ধজাহাজ আৰু বিমানবাহী জাহাজ নিৰ্মাণৰ বাবে ধন ব্যৱহাৰ কৰো। তেতিয়া ব্ৰিটেইনৰ বাবে কঠিন হ"ব। ইয়াত এশখন বিমানবাহী জাহাজ আৰু দুশ যুদ্ধজাহাজ আছে। এয়া হ"ব এক বিশাল শক্তি।
  আৰু তাৰ পিছত লেণ্ডিং জাহাজবোৰ। আপুনি "ই"-ইউ ছিৰিজৰ টেংকো বনায়, "ই"ৰ অধিক বিৱৰ্তন। ইয়াত আপুনি এটা "E"-50-U টেংক পেলাই দিয়ে, এনেকুৱা এটা মেচিন যে আপুনি কোনো কোণৰ পৰাই ভেদ কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু তাই ইংৰাজক অত্যাচাৰ কৰক। ইয়াত এনে টেংকৰ ভিতৰত দুগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ফালে চকু টিপিয়াই আছে।
  উত্তৰত মেদভেডেভে সিহঁতক চুমা এটা মাৰি দিয়ে।
  এই ক্ষেত্ৰত আমি খেলিম...
  আৰু শেহতীয়া টেংকবোৰ লণ্ডনৰ কাষ চাপিছে। আৰু অনুষ্ঠান অবিহনে তেওঁলোকে ইংলেণ্ডৰ ৰাজধানী লয়।
  মেডভেডেভে গাইছিল:
  - পৃথিৱীখন বিৰক্তিকৰ! আমি সকলোৱে মেকুৰীটো খাম!
  ই অৱশ্যে আকৰ্ষণীয় আৰু খেলিবলৈ সহজ। কেলেংকাৰী ক"ডটো লৈ আপুনি যি বিচাৰে ষ্টাম্প মাৰিলোঁ। গতিকে আপুনি বাল্কন দখল কৰি আফ্ৰিকালৈ যায়। আপুনিও ষ্টাম্প মাৰে, আৰু পদাতিক বাহিনীও। আপুনি সৈন্য গঠন কৰে, যদি আপোনাৰ হাতত টকা থাকে। আৰু দখল কৰা ভূখণ্ডেও ধন দিয়ে। বাৰু, চেষ্টা কৰক, আফ্ৰিকাত ঘূৰি ফুৰিব।
  ইউ এছ এছ আৰে এতিয়াও ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰি আছে। ই-৫০-ইউ ছিৰিজৰ বিৰুদ্ধে চৌত্ৰিশ, য"ত আৰু দহ হাজাৰ ষ্টাম্প লগোৱা হৈছিল। যদি ই-৫০ টাইগাৰ-২ৰ সৈতে প্ৰায় একে কৱচৰ বাহন হয়, তেন্তে কেৱল যুক্তিসংগত ঢালহে বেছি, আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ অলপ শক্তিশালী, আৰু ইঞ্জিন অধিক শক্তিশালী। সমান ওজনৰ ই-৫০-ইউ ছোভিয়েট টি-৬৪ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য, আনকি ইয়াত অধিক শক্তিশালী গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনও আছে।
  হয়, শক্তিবোৰ সমান নহয়। ইয়াত বিভিন্ন প্ৰজন্মৰ টেংকে যুঁজ দিয়ে।
  আৰু মেডভেডেভে অৱশ্যে ক"লা ঘোঁৰাত উঠি দৌৰিছে।
  শক্তিবোৰ অৱশ্যে তুলনামূলক নহয়। আপুনি ই-৭৫-ইও যোগ কৰিব পাৰে, এইটো এটা স্কুৱেট কিলিং মেচিন, আনকি জাহাজৰ বন্দুকৰ দ্বাৰাও অভেদ্য।
  আৰু নিজকে কেনেকৈ ভৰিৰে গচকিব। একোৱেই ৰোধ কৰিব নোৱাৰে।
  মেদভেদেৱে সৰু ল"ৰাৰ দৰে খেলে। এহ, ঠিক আছে, তেন্তে কেনেকৈ। আৰু তেওঁক চাবলৈ কোনেও আগ্ৰহী নহয়। তেওঁ হেৰুৱাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি পাহৰি গ"ল।
  সকলোৱে কেৱল বিজয়ীকহে ভাল পায়।
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে গাইছিল:
  আৰু আমি ধুমুহাবোৰক অৱজ্ঞা কৰোঁ,
  কি আৰু কিয়ৰ পৰা...
  আচৰিত নোহোৱাকৈ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক,
  কাৰো বাবে অসম্ভৱ
  শুভকামনা, বিফলতা,
  সকলো জাম্প, ওপৰলৈ তললৈ,
  কেৱল এইদৰে, আৰু অন্যথা নহয়,
  কেৱল এইদৰেই, আৰু অন্যথা নহয়!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত কৰা! আচৰিত কৰা!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত কৰা! আচৰিত কৰা!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আৰু মেদভেদেভ অধিক উল্লাসিত হৈ পৰিল। এতিয়া তেওঁৰ সৈন্যই ইউক্ৰেইন, বেলাৰুছ দখল কৰি অনিবাৰ্যভাৱে মস্কোৰ কাষ চাপিছে!
  ৰাছিয়াৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয়।
  - যে আমাৰ জীৱনটো এটা খেল!
  আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানীক ধুমুহাৰ দৰে লৈ যায়। অৱশ্যে ১৯৪১ চনৰ সেনাৰ বিৰুদ্ধে তেওঁৰ ষাঠিৰ দশকৰ পৰা আনকি সত্তৰৰ দশকৰ বৈশিষ্ট্য থকা টেংক আছে, আৰু মূল কথাটো হ"ল যে ইয়াৰ বহুত আছে।
  মেডভেডেভে নিজৰ ফালে চকু টিপিয়াই... ৰাজধানী মস্কোক লৈ যোৱা হৈছে। আৰু এতিয়া আপুনি ককেছাছ দখল কৰিব পাৰিব... আৰু একে সময়তে, আফ্ৰিকাৰ দক্ষিণ অংশ নিজৰ বাবে দখল কৰিব পাৰিব। আৰু আৰ্জেণ্টিনালৈ পাৰ হ"ব।
  আৰু তাৰ পৰাই আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰে। সি এজন শীতল কমাণ্ডাৰ। সৈন্যৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা দিশতে শত্ৰু পিছ পৰি আছে।
  মেডভেডেভে উৎসাহেৰে গাইছে:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম! ছোভিয়েটৰ ক্ষমতাৰ বাবে! আৰু আমি ইয়াৰ বাবে যুঁজত সকলোকে গোবৰত মচি পেলাম!
  মেদভেদেভক সাময়িকভাৱে খেলৰ পৰা আঁতৰাই নিয়া হ"ল। শ্বোইগু ট্ৰুবেটস্কয়ৰ ঠাইত ৰাছিয়াৰ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীয়ে ফোন কৰে। তেওঁ এতিয়াও ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনক সুধিলে-
  - নতুন নেতাৰ ওচৰত আমি কেতিয়া শপত গ্ৰহণ কৰিম?
  মেডভেডেভে সংক্ষিপ্ত উত্তৰ দিলে:
  - য'ত থাকিব লাগে, উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - অহা সপ্তাহত এক সংযুক্ত দেশৰ নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ পদত অধিষ্ঠিত হ"ব বিচাৰিছে। যাতে চুৰি কৰিবলৈ সময় নাপায়!
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইটো আমাৰ সংবিধান আৰু আইন অনুসৰি নহয়!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু য়েলচিনে এই সংবিধানখন আইন আৰু পুৰণি সংবিধান অনুসৰি নহয়। আচলতে বহুতে ভাবিছিল যে পুটিনে নতুন সংবিধানৰ প্ৰস্তাৱ দিব, কিন্তু কেনেবাকৈ সেয়া নহ"ল!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - প্ৰতিজন নতুন ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বাবে নতুন সংবিধান গ্ৰহণ কৰাটো সৰ্বোত্তম ধাৰণা নহয়!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে আপত্তি কৰিছিল:
  - কিন্তু পুটিনে পাৰিলেহেঁতেন! তেওঁ য়েলচিনতকৈও শীতল আছিল, আৰু আপুনি, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ!
  মেডভেডেভে মাত দিলে আৰু মান্তি হ"ল:
  - শীতল আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ'ল ভাগ্যৱান! পুটিনৰ অবিহনে সকলো ভুল হৈ গ"ল আৰু জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াত ক্ষমতা দখল কৰিলে।
  ট্ৰুবেটস্কয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু লুকাচেংকোৰ এটা সুযোগ আছিল, কিন্তু তেওঁ নিজৰ সময় হেৰুৱাই পেলালে। আমি আৰু বেছি দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িব লাগিছিল!
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰাছিয়াত প্ৰতিযোগিতামূলক নিৰ্বাচনৰ বাবে ভয় খাইছিল লুকাচেংকো। আৰু পুটিনৰ হৃদয়ে সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে জেলেনস্কিয়ে ৰিস্ক লোৱা নাছিল। দেশখন ইমান হাতেৰে পৰিচালনা কৰাটো জ্বলি শেষ হৈ যায়! কৰ্মক্ষেত্ৰত নিশ্চিতভাৱে পুটিন জ্বলি শেষ হৈ গ"ল!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - বাৰু, গতিকে আমি উদ্বোধনী অনুষ্ঠানটো দ্ৰুত তাৰিখত গ্ৰহণ কৰা উচিত নে নহয়?
  মেডভেডেভে সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নিজৰ ইচ্ছামতে কৰক! মই আৰু গুৰুত্ব নিদিওঁ! সন্মানীয় অৱসৰলৈ অৱসৰ লৈ নিজৰ আনন্দৰ বাবে জীয়াই থাকিম। হয়তো মই পৃথিৱী ভ্ৰমণ কৰিম! ইতিমধ্যে মই ৰাছিয়াৰ বাবে অভিলেখ সৃষ্টিকাৰী সময়ৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী দুয়োজনেই হৈছো! কিমান দিনলৈ সিংহাসনত আঁকোৱালি ল"ব পাৰিবা?
  ট্ৰুবেটস্কয়ে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - বাৰু, যদি আছে, তেন্তে পৰিৱৰ্তন আহিব দিয়ক! শ্বোইগুৰ সৈতে কি কৰিব?
  মেডভেডেভে ঠাণ্ডাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - তাক জিৰণি লওক! মাৰ্শ্বালৰ পেঞ্চন ডাঙৰ। তেওঁ পৃথিৱী ভ্ৰমণ কৰক। বিদেশত সম্পত্তি থাকিবলৈ অনুমতি দিলোঁ!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - পুটিনে বিশ্বৰ পৰা ৰাছিয়াক বিচ্ছিন্ন কৰিলে! যদিও আমি আমাৰ আত্মাৰ গভীৰতাত শব্দৰে শোক কৰিছিলো, তথাপিও তেওঁৰ মৃত্যুত আমি আনন্দিত হৈছিলো! জেলেনস্কিৰ কথা ক"বলৈ গ"লে আমি চাম! আমাৰ বহুতেই পশ্চিমৰ দৰে অৰ্ডাৰ বিচাৰিছিল। আমেৰিকাৰ দৰে গ্ৰহণ কৰক, কিন্তু কাম কৰক... ইউ এছ এছ আৰৰ দৰে!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - বাৰু, ষ্টেলিনৰ অধীনত বিষয়াসকলে নিবিড়ভাৱে কাম কৰিছিল! মৌৰে ভৰি আছিল বুলি নাভাবিব!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে সুধিলে:
  - কি কৰিব?
  মেডভেডেভে স্মৰণ কৰি কয় যে:
  - মই সভাপতি আছিলো, আৰু সভাপতি হিচাপে অৱসৰ লম। তাই ডাঙৰ... আৰু মই জীৱনটো উপভোগ কৰিম! আৰু কিয় কাম কৰিম!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে স্মৰণ কৰি কয় যে:
  - জেলেনস্কিয়ে আপোনাক তেওঁৰ লগত উপদেষ্টাৰ পদটো দিব পাৰে!
  মেডভেডেভে ইয়াক জোকাৰি দিলে:
  - আয়! মোৰ পৰামৰ্শ অবিহনে সি যথেষ্ট স্মাৰ্ট! মুঠতে - উদ্বোধনী অনুষ্ঠানটো সম্পন্ন কৰক! ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচে তেওঁৰ!
  ট্ৰুবেটস্কয়ে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - উদ্বোধনী হয়!
  মেদভেদেভে ফোনটো কাটি দিলে। মই খেলখন শেষ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ললোঁ। এনেকুৱা কিবা এটা যাৰ বাবে মোৰ আগতে কেতিয়াও সময় নাছিল। আৰু অন্ততঃ আমেৰিকাক মানসিকভাৱে চেপি ধৰিব।
  বা অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে খেলখনত। কিন্তু ই-৭৫-ইউৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকাৰ শ্বাৰমান দুৰ্বল। কিন্তু জাৰ্মান জেট বিমানৰ দৰে শক্তিশালী নহ"লেও আমেৰিকাত বহুত বিমান আছে।
  কিন্তু গুণগত মান অৱশ্যে একে নহয়! ক্ৰাউটছ তীব্ৰ স্ক"ৰ ৰেক আপ কৰি আছে। বিশেষকৈ পাইলটসকল: এলবিনা আৰু এলভিনা! আৰু এইবোৰ এনেকুৱা ছোৱালী যিবোৰ নিজৰ বিশাল উত্তাপৰ দ্বাৰা পৃথক।
  দক্ষিণৰ পৰা আমেৰিকাৰ ওপৰত আগবাঢ়িছে মেডভেডেভে। আৰু একে সময়তে তেওঁৰ টেংকবোৰ চাইবেৰিয়াৰ সিপাৰে গতি কৰি আছে। সি মজা কৰি আছে। বাইদেউ, এতিয়াও জাপান জয় কৰা নহয় কিয়? এই খেলত আপুনি আপোনাৰ মিত্ৰসকলকো হত্যা কৰিব পাৰে। উন্নত কৌশল। প্ৰতাৰকৰ ক'ড প্ৰয়োগ কৰক আৰু আপুনি পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা দিশতে আপোনাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীতকৈ শক্তিশালী হ'ব। যুদ্ধ নহয়, বিশুদ্ধ আনন্দ। ইয়াত টেইললেছ জেট মেচিনবোৰ আছে, আমেৰিকানসকলে ধৰিবও নোৱাৰে৷
  অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, তাত উপনীত হ"বলৈ। আৰু ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত মিছাইল ব্যৱহাৰ কৰক! আৰু গুণ্ডাগিৰি কৰা আমেৰিকানসকল। মেডভেডেভে সঁচাকৈয়ে এই খেলখন ভাল পায়। আৰু সৈন্যবাহিনীক স্থানান্তৰিত কৰক। মেক্সিকো লোৱা হৈছে। আমেৰিকাৰ চহৰবোৰ ইখনৰ পিছত সিখনকৈ পতন ঘটিছে। এনেকুৱা এটা আনন্দ।
  আৰু পূব দিশত "ই"-ইউ ছিৰিজৰ টেংক ভাৰতত প্ৰৱেশ কৰে। কিন্তু ইংৰাজে তেওঁলোকৰ কি বিৰোধিতা কৰিব পাৰে? তদুপৰি থাৰ্ড ৰাইচে ইতিমধ্যে সম্পদ জমা কৰি লৈছে আৰু কোনো ধৰণৰ ৰগ ক"ড অবিহনে আটাইতকৈ আধুনিক প্ৰযুক্তি উৎপাদন কৰি আছে।
  কিন্তু মেডভেডেভে পেন্থাৰখন অলপ উন্নীত কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। ইয়াত প্ৰথম নিয়মীয়া "পেন্থাৰ" - ৮০ - ১১০ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, ৫০ মিলিমিটাৰৰ চাইড আৰ্মৰ, এটা ৭৫ মিলিমিটাৰ কামান, বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৭০ ই এল, ইঞ্জিন ৬৫০ হৰ্চপাৱাৰ। ইয়াত আছে "পেন্থাৰ"-২ যাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ১২০ৰ পৰা ১৫০ মিলিমিটাৰ, কাষ ৬০ মিমি, ৭১ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান, আৰু ৮৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন। হয়, এখন ছিৰিয়াছ গাড়ী। আৰু ই পঞ্চল্লিশত নহয়, পঞ্চাশ টনত গধুৰ আৰু ইয়াৰ চিলোৱাট চুটি৷
  কিন্তু "পেন্থাৰ"-৩। ১৫০ৰ পৰা ২০০ মিলিমিটাৰলৈকে ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ, ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক আৰু ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন - ওজন ৫৫ টন। একমত, এনে গাড়ী সাধাৰণতে শ্বাৰমানছৰ বিৰুদ্ধে ছুপাৰ।
  কিন্তু আছে "পেন্থাৰ"-৪। ইয়াৰ ঢালত ২০০ৰ পৰা ২৫০ মিলিমিটাৰলৈকে ফ্ৰন্টাল কৱচ, আৰু কাষৰ কৱচ ১৬০ মিলিমিটাৰ। ১০০ ই এলৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক। ইতিমধ্যে এইটো ৬৫ টন ওজনৰ আৰু কম চিলোৱাটৰ এটা দানৱ। ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন। অৱশ্যে, এটা উৎকৃষ্ট ছিৰিয়েল ডেভেলপমেণ্ট, আনকি ছোভিয়েট আই এছ-৭ৰ সৈতেও যুঁজিবলৈ সক্ষম। তদুপৰি আই এছ-৭ গণ উৎপাদন হোৱা নাছিল।
  কিন্তু ইয়াতকৈও শক্তিশালী মেচিন আছে। "পেন্থাৰ"-৫ চলি থকা, ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৫০ হাল, কোণত ৩০০ মিলিমিটাৰ টাৰেটৰ কপাল, কোণত চাইড ২১০, ১০০ ই এলত ১২৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক, অধিক উন্নত টেংকৰ ওজন ৭৫ টন, ২০০০ হৰ্চপাৱাৰ ইঞ্জিন গেছ টাৰ্বাইনৰ শক্তি । সকলো ছোভিয়েট আৰু আমেৰিকাৰ মডেলতকৈ উচ্চমানৰ মেচিন। যুদ্ধৰ দূৰত্বৰ পৰা আই এছ-৭ত প্ৰৱেশ কৰিব পৰা আৰু মুখামুখি আঘাত সহ্য কৰিব পৰা। "পেন্থাৰ"-৫ সাধাৰণতে চমৎকাৰ প্ৰযুক্তি। ইউ এছ এছ আৰৰ আই এছ-৭তকৈ শক্তিশালী একোৱেই নাই। আৰু জাৰ্মানসকলৰো পাঁচ প্ৰকাৰৰ বাঘ আছে।
  আমেৰিকাৰ বেছিভাগ ভূখণ্ড দখল কৰাৰ পিছত মেডভেডেভে টাইগাৰকো খেদি পঠোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। বাৰু, "বাঘ" প্ৰথমটো সকলোৱে জানে। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ প্ৰায় ১০০-১১০ মিলিমিটাৰ আৰু ঢাল নোহোৱাকৈ ৮২ মিলিমিটাৰ। আৰু ৫৬ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানটো সঁচাকৈয়ে হাউলি থকা টেংক। "পেন্থাৰছ"ৰ দৰে নহয়, য"ত প্ৰকৃততে কেৱল প্ৰথমখন ছিৰিজেই যুঁজিছিল আৰু দ্বিতীয়খনৰ নমুনা আছিল। টেংক "টাইগাৰ"-2 "ৰয়েল টাইগাৰ" হিচাপে বেছি পৰিচিত।
  ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ: হালৰ সন্মুখত ৫০ ডিগ্ৰী কোণত ১২০-১৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ সন্মুখত সামান্য কোণত ১৮৫ মিলিমিটাৰ, আৰু কাষত ৬০ ডিগ্ৰী কোণত ৮২ মিলিমিটাৰ। ইয়াৰ কপালত ভালদৰে সুৰক্ষিত, কাষত টাইগাৰতকৈ অলপ ভাল, আৰু ইয়াৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৭১ ই এল ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ উৎপাদন টেংকসমূহৰ ভিতৰত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত সৰ্বোত্তম, ওজন ৬৮ টন, ইঞ্জিন ৭০০ হৰ্চপাৱাৰ - ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনত যথেষ্ট দুৰ্বল।
  "টাইগাৰ"-৩ হৈছে এখন ডিজাইনৰ বাহন। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১৫০-২০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ সন্মুখভাগ ২৪০ মিলিমিটাৰ কোণত। ১৬০ মিলিমিটাৰৰ কাষবোৰ হেলনীয়া ঢালৰ সৈতে। তিনি ধৰণৰ বিভিন্ন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: এটা ৮৮ মিমি ১০০ ই এল কামান, এটা ১০৫ মিমি ৭০ ই এল কামান, আৰু ১০৫ মিমি ১০০ ই এল কামান যাৰ ইঞ্জিন ১০০০ ১২০০ হৰ্চপাৱাৰ। অধিক ঘন বিন্যাস আৰু ৭৫ টন ওজনৰ সৈতে। হয়, গাড়ীখন গুৰুতৰ আৰু অতি বিপদজনক। আৰু আৰু অধিক শক্তিশালী "টাইগাৰ"-৪ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৫০ - হাল ৪৫ ডিগ্ৰী হেলনীয়া, কপাল ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া, কাষ ২১০ মিলিমিটাৰ, বন্দুক ১২৮ মিলিমিটাৰ ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্য, বা ১৫০ মিলিমিটাৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৫৬ ই এল , ওজন ৮৫ টন, ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন। এটা অতি শক্তিশালী টেংক।
  কিন্তু তাতোকৈ শীতল হৈছে "টাইগাৰ"-৫। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ: হালৰ কপাল ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ৩৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ কপাল ৫০ মিলিমিটাৰ কোণত ৪০০ মিলিমিটাৰ। কাষবোৰ ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। ১৫০ মিমি ১০০ ই এল বন্দুক, বা ১৭৪ মিমি ৭০ ই এল বন্দুক, বা ২১০ মিমি ৩৮ ই এল বন্দুক। ওজন ১০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন ২৫০০ হৰ্চপাৱাৰ। আটাইতকৈ শক্তিশালী মেচিনটোৱে আই এছ-৭ আৰু ছেইণ্ট জনছ ৱৰ্টকো ভেদ কৰিব নোৱাৰিব। এইটো আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যাব। যদিও ক"ব লাগিব যে "টাইগাৰ"-৫ বাস্তৱ ইতিহাসত প্ৰকল্পবোৰতো নাছিল। কিন্তু যুদ্ধ ইমান সোনকালে শেষ হোৱাত কাৰো দোষ নাই৷
  কিন্তু ভাৰ্চুৱেল টেংক গেমটো উন্নত কৰিব পাৰি।
  মেডভেডেভে আমেৰিকাৰ ৰাজধানী ৱাশ্বিংটন আৰু সৰ্ববৃহৎ চহৰ নিউয়ৰ্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত আপুনি সঁচাকৈয়ে কাম কৰি জয়ী হ"ব পাৰে।
  যদিও ভাৰ্চুৱেলি। ইয়াত ৱাশ্বিংটন জ্বলি আছে আৰু ইয়াৰ কাষেৰে জাৰ্মান টেংক চলি আছে। আৰু টাইগাৰছ-৫ক কোনেও ৰখাব নোৱাৰে।
  মেডভেডেভে আমেৰিকাৰ ৰাজধানীসমূহত এক জেদী আক্ৰমণ সম্পূৰ্ণ কৰিছে আৰু সেয়া যেন এক জয়। কিন্তু সন্মুখত জাপানো আছে।
  . অধ্যায় নং ৫।
  খেলখনত আৰু কি কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন? কিন্তু লেভ পৰিয়ালৰ টেংক কেতিয়াও উৎপাদনত নাহিল। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে ইয়াত দানৱ। কিন্তু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত পিছৰ ছিৰিজৰ এই মেচিনবোৰ আনকি অতিৰিক্ত আছিল। আৰু তাতোকৈ বেছি সৰু আৰু মজলীয়া টেংকৰ সৈতে জাপানৰ বিৰুদ্ধে।
  কিন্তু দিমিত্ৰী মেডভেডেভে সিহঁতক অলপ খেদি পঠোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  ইয়াত প্ৰথমটো লেভ টেংক আছে, যিটো কেৱল প্ৰকল্পতহে বিদ্যমান, আৰু মাত্ৰ আংশিকভাৱে ধাতুৰে মূৰ্ত। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১২০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৪০ মিলিমিটাৰ কোণত, কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ, বন্দুকৰ দৈৰ্ঘ্য ১০৫ মিলিমিটাৰ, বেৰেলৰ দৈৰ্ঘ্য ৭০ ই এল, গোটেইখিনি ৮০ টন, ইঞ্জিন ৮০০ হৰ্চপাৱাৰ। সাধাৰণতে কুৰ্স্ক বাল্জত টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰছৰ সৈতে একেলগে দেখা দিব পৰা গাড়ী। ইয়াৰ সময়ৰ বাবে এটা অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু উৎকৃষ্ট টাৰেটৰ কপালৰ সুৰক্ষাৰ সৈতে। কিন্তু ভাগ্য ভাল যে তাই দেখা নাপালে৷ "লেভ"-২ প্ৰকল্পৰ বাহন। হালৰ কপাল ২৫০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া, টাৰেটৰ কপাল ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। কাষবোৰ ২০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। বন্দুক বা ১২৮ মিমি ১০০ ই এল বা ২১০ মিমি ৩৮ ই এল। ওজন ১০০ টন, ইঞ্জিন ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰ। ইয়াৰ ক্ষমতাত কোনো সমকক্ষ নাই। আই এছ-৭তকৈ চুপিৰিয়েৰ, যিয়ে ইয়াক কেৱল কাষতেহে আঘাত কৰিব পাৰে। কিন্তু তাৰ পিছত আপুনি আৰু আগুৱাই লৈ যায়, আৰু "লায়ন"-৩ ওলায়, এটা দানৱকো খেদি খেদি। হালৰ সন্মুখৰ কৱচ ৩৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰ, ঢালত কাষৰ ঢাল ৩০০ মিলিমিটাৰ, ১০০ ই এলত ১৫০ মিলিমিটাৰ কামান, বা ৭০ ই এলত ১৭৫ মিলিমিটাৰ, বা ৫৬ ই এলত ২১০ বা ৰকেট লঞ্চাৰ ৪০০ -মি.মি.ত। ওজন ১২০ টন, ইঞ্জিন ২৫০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  হয়, এইটো এটা ভয়ংকৰ শক্তি।
  টেংক "লায়ন"-৪ আন এটা ছুপাৰ মনষ্টাৰ। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৫০০ মিলিমিটাৰ। হাল আৰু টাৰেটৰ কাষবোৰ ৪০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। ১০০ ই এলত ১৭৫ মিমি কামান, ৭০ ই এলত ২১০ মিলিমিটাৰ কামান, ৫০০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰ। গাড়ীখনৰ ওজন ১৫০ টন, ইঞ্জিন ৩৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন। বহু দূৰৰ পৰা ই আই এছ-৭ আৰু আমেৰিকান টি-৯৩কে ধৰি সকলো টেংকতে সোমাই যায়। আৰু নৌসেনাৰ বন্দুকেও তাত ভেদ কৰিব নোৱাৰে। এইটো এটা শক্তিশালী মেচিন, আৰু ইয়াৰ সৈতে এটা অতিৰিক্ত কামান।
  কিন্তু তাতোকৈ শক্তিশালী লেভ-৫ টেংকৰ ৰজা। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ৬০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেট ৮০০ মিলিমিটাৰ ডাঠ, কাষবোৰ ৫৫০ মিলিমিটাৰ কোণত। ১০০ ই এলত ২১০ মিমি কামান, ৭০ ই এলত ৩০০ মিমি কামান, ৬০০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰ। মেচিনটোৰ ওজন ২০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনে ৫০০০ হৰ্চপাৱাৰ উৎপাদন কৰে। উচ্চ শক্তিৰ ক্ষেপণাস্ত্ৰৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলো ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ বাবে অভেদ্য, বিশেষকৈ বৃহৎ কেলিবাৰৰ বন্দুক আৰু বোমাৰ বাহিৰে। যুদ্ধজাহাজ আৰু বিমানবাহী জাহাজত গুলীচালনা কৰিব পৰা। সঁচাকৈয়ে এটা ছুপাৰ টেংক।
  বাৰু, মুঠতে খেলিবলগীয়া কিবা এটা আছে। মেডভেডেভে জাপানক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছে।
  কিন্তু তেওঁৰ আকৌ বাধা দিয়া হয়।
  এফ এছ বিৰ পৰিচালকে ফোন কৰি কয়:
  - দিমিত্ৰী আনাটলিয়েভিচ, আপুনি সাংবাদিকক এখন সন্মিলন দিবনে?
  মেডভেডেভে নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - এতিয়ালৈকে নহয়!
  - কিয়?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - সাক্ষাৎকাৰ দিয়াৰ বা নিদিয়াৰ অধিকাৰ মোৰ আছে! গতিকে মই এতিয়াও নিদিওঁ বুলি সিদ্ধান্ত লৈছিলো!
  এফ এছ বিৰ পৰিচালকে মাত দিলে:
  - এতিয়াৰ বাবে শান্ত হৈ থাকিব পাৰিবা! সাক্ষাৎকাৰটো নাযায়! কিন্তু আমি আন ঠাই বিচাৰিম!
  মেডভেডেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সকলোৱে থিতাপি লোৱা! যদি কিবা আছে, আপোনাৰ জেনেৰেলৰ পেঞ্চন ডাঙৰ! কাম নকৰাকৈ জীয়াই থাকিব পাৰি!
  এফ এছ বিৰ পৰিচালকে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - ইমান বিশাল শক্তিৰ পৰা বিদায় লোৱাটো দুখৰ কথা নহয়নে?
  মেডভেডেভে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - দুখ লাগে অৱশ্যে, কিন্তু এজন ব্যক্তিয়ে অনিবাৰ্যৰ ওচৰত বশ!
  মেদভেদেভ পুনৰ খেললৈ উভতি আহিল। অৱশেষত বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু সম্পদ সমৃদ্ধ দেশখনৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে তাৰ হেং লাভ কৰিলে। আৰু এতিয়া ইয়াৰ অবিহনে থাকিব পাৰিলে খেলিব কিয় নহয়। যদিও তেওঁ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি।
  কিন্তু এনে খেলত নিজকে কাটি পেলোৱাৰ প্ৰলোভনৰ পৰা কেনেকৈ হাত সাৰিব পাৰি? বাৰু, জাৰ্মান সৈন্য চুকোটকা পালেহি। সৌভাগ্যক্ৰমে খেলত সঁজুলি স্থানান্তৰ কৰাটো বাস্তৱতকৈ বহুত সহজ। আৰু চীনলৈ যায়। আৰু তাতেই জাপানীসকলৰ লগত যুদ্ধত নামিল। অৱশ্যে কেলেংকাৰী ক"ড ব্যৱহাৰ কৰি মেডভেডেভে লেভ-৫ টেংকবোৰ মন্থন কৰি চামুৰাইৰ বিৰুদ্ধে দলিয়াই দিলে। আৰু এইবোৰ সঁচাকৈয়ে ছুপাৰ ক্লাছ গাড়ী।
  কেনেকৈ চামুৰাই থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়। কিন্তু তথাপিও নিখুঁততাৰ সীমা নহয়।
  কিন্তু কিয়, দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ শেষ নোহোৱালৈকে, লেভেলৰ মাজেৰে আটাইতকৈ গধুৰ জাৰ্মান টেংক "মাউছ" চলোৱাটো সম্ভৱ নহয়?
  এয়া সঁচাকৈয়ে নিখুঁততাৰ পুনৰ বিতৰণ আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে জিগাণ্টোমেনিয়াৰ বিকাশ হ"লে কি হ"ব পাৰে।
  মেদভেদেভে মাউছবোৰক খেদি পঠিয়াবলৈ ধৰিলে।
  মাউছ টেংক, যিটো টেংক প্ৰকৃততে ধাতুত আছে, প্ৰকৃততে ধাতুত মূৰ্ত হৈ থকা টেংকবোৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ গধুৰ, গাড়ী চলাইছিল আৰু আনকি যুঁজিছিলো। "মাউছ"ৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ হুলৰ তলত ১৫০ মিলিমিটাৰ, হালৰ ওপৰত ২০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ সন্মুখত ২৫০ মিলিমিটাৰ, আৰু কাষত ২১০ মিলিমিটাৰ। আমি দেখাৰ দৰে টেংকটো, আনকি ইয়াৰ প্ৰথম সংস্কৰণতো, কপালত আৰু আনকি কাষতো সকলো ছিৰিয়েল ছোভিয়েট টেংকৰ বাবে অভেদ্য । আই এছ-২ আৰু এছ ইউ-১০০ বিমানে কোনো কোণৰ পৰা এই টেংকত সোমাব পৰা নাছিল। কেৱল আই এছ-৭ য়েহে মাউছৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰিছিল আৰু প্ৰকৃততে এই টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব পাৰিছিল। কিন্তু আই এছ-৭ যুদ্ধৰ পিছতহে আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, আৰু কেতিয়াও উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল। আৰু "মাউছ"বোৰে ইতিমধ্যে ১৯৪৩ চনত ফ্ৰণ্টত যুঁজিব পাৰিছিল। এই টেংকটোত দুটা বন্দুক আছে: এটা চুটি বেৰেলযুক্ত ৭৫ মিলিমিটাৰ আৰু এটা ১২৮ মিলিমিটাৰ ৫৫ ই এল, যিয়ে আই এছ-৭ৰ বাহিৰে সকলো ছোভিয়েট টেংকত মুখামুখিকৈ সোমাই যাব পাৰে। তদুপৰি বহু দূৰৰ পৰা আই এছ-২। ১৫০ মিমি কামানো আছিল।
  "মাউছ"ৰ ওজন আছিল ১৮৮ টন আৰু ইয়াৰ ইঞ্জিন আছিল ১২৫০ হৰ্চপাৱাৰ, যিটো এতিয়াও যথেষ্ট নহয়। মুঠতে গাড়ীখন নিজৰ সময়ৰ বাবে আটাইতকৈ শক্তিশালী, আৰু ইয়াৰ কোনো সমান নাই।
  "মাউছ"-২ হৈছে এটা ডিজাইন বাহন। অধিক নিখুঁত। বাস্তৱ কাহিনীত গাড়ীখন চিলোৱাটত নিম্ন আৰু লাইটাৰ কৰাৰ কথা আছিল। কিন্তু খেলখনত অৱশ্যে গাড়ীখন অধিক নিখুঁত হৈ পৰিল, চিলোৱাটত নিম্ন, বিন্যাসত ঘন, কিন্তু তাতোকৈ গধুৰ হৈ পৰিল। মাউছৰ হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২ ৩৫০ মিলিমিটাৰ। টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰ। কাষবোৰ ৩০০ মি.মি. কামানবোৰ ৭৫ মিলিমিটাৰ দীঘল নলী আৰু ১৫০ মিলিমিটাৰ ৭০ ই এল, বা ২১০ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ বা ৪০০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰ। ওজন ২০০ টন। গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন ২০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "মাউছ"-৩ গেমিং মেচিন। নিখুঁতও। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৬০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ৮০০ মিলিমিটাৰ, কাষবোৰ ৫৫০ মিলিমিটাৰ। বন্দুক ৮৮ মিমি ১০০ ই এল, শত্ৰুৰ টেংক যুদ্ধৰ বাবে, আৰু ২১০ মিমি ৭০ ই এল। বা ৫৫০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰ। টেংকৰ ওজন ২৫০ টন, গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিন ৪০০০ হৰ্চপাৱাৰ। আটাইতকৈ শক্তিশালী অস্ত্ৰৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলো অস্ত্ৰৰে টেংকটো প্ৰায় অভেদ্য।
  "মাউছ"-৪ হৈছে গিগান্টোমেনিয়াৰ নতুন বিৱৰ্তন আৰু অধিক উন্নত। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১০০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ কোণত ১২০০ মিলিমিটাৰ। কাষবোৰ ৮৫০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: শত্ৰুৰ টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ১০৫ মিমি ১০ইএল কামান আৰু প্ৰায় সকলো ধৰণৰ বাহনৰ বিৰুদ্ধে যথেষ্ট যথেষ্ট। ৭০ ই এলত ৩০০ মিমি অস্ত্ৰ, দুৰ্গ ধ্বংস কৰাৰ বাবে আৰু টেংকৰ বাবে অতিৰিক্ত। বা তাৰ পৰিৱৰ্তে ৭৫০ মিলিমিটাৰ ৰকেট লঞ্চাৰ।
  বাহনখনৰ ওজন ৩৫০ টন, যিটো এনে কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ বাবে ইমান নহয়। যুদ্ধজাহাজৰ বন্দুকেও এনে বাহনত মুখামুখিকৈ সোমাব নোৱাৰে। শক্তিশালী ক্ৰুজ মিছাইল বা অতি বৃহৎ বোমা এটাৰ প্ৰত্যক্ষ আঘাতহে এনে যন্ত্ৰ ধ্বংস কৰিব পাৰে। সকলো কোণৰ পৰা ইয়াক দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সকলো টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ দ্বাৰা অভেদ্য। ইঞ্জিনটো ৬০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন।
  বাৰু, "মাউছ"-৫ এই ধাৰাবাহিকখনৰ সৰ্বোচ্চ স্তৰ। হালৰ কপালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ কোণত ১৬০০ মিলিমিটাৰ, টাৰেটৰ কপাল ২০০০ মিলিমিটাৰ, কাষবোৰ কোণত ১৫০০ মিলিমিটাৰ।
  সকলো টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ১০০ ই এলৰ সৈতে ১২৮ মিমি কামান, আই এছ-৭ আৰু ৯০০ মিমি ৰকেট লঞ্চাৰকে ধৰি সকলো ব্ৰেণ্ডৰ বিৰুদ্ধে যথেষ্ট। আন বন্দুকবোৰ অবাস্তৱ। ডজন ডজন মেচিনগান আছে। টেংকৰ ওজন ৫০০ টন। ১০ হাজাৰ হৰ্চপাৱাৰৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন। গাড়ীখনেই ধৰক, নিখুঁততা নিজেই। প্ৰায় একোৱেই কপালত খুন্দা মাৰিব নোৱাৰে। চুপাৰ ট্যাংক...
  কিন্তু যদি কোনোবাই ভাবে যে "মাউছ"-৫তকৈ শীতল কিবা এটা উলিওৱাটো অসম্ভৱ, তেন্তে এই কথা একেবাৰেই সঁচা নহয়। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ বিষয়ে এখন ভাল খেলৰ লেখকসকলৰ কল্পনা সীমাহীন।
  যেনে "নিগনি"ও আছে। বাস্তৱ ইতিহাসত এই টেংকটোৱে সকলো প্ৰকল্পৰ বাহনৰ ভিতৰত আকাৰৰ অভিলেখ গঢ়ি তুলিছে, আনকি আংশিকভাৱে ধাতুৰে মূৰ্ত আছিল।
  "ৰাট" টেংকটোত ৪০০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ থাকে, আৰু কাষৰ কৱচটোও অলপ হেলনীয়া। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: চাৰিটা ২১০ মিমি বন্দুক, বা এটা ৮০০ মিমি বন্দুক আৰু দুটা ১৫০ মিমি হাউইটজাৰ, এঘাৰটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ২০০০ টন, ডিজেল ইঞ্জিনৰ মুঠ শক্তি ১০,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  টেংক "নিগনি"-2 অধিক উন্নত বিন্যাসৰ সৈতে ডিজাইন বাহন এটা বিৱৰ্তন। ফ্ৰন্টাল আৰু ৮০০ মিলিমিটাৰৰ যিকোনো কৱচ, যুক্তিসংগত হেলনীয়াতাৰ বৃহৎ কোণৰ সৈতে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ হৈছে এটা ১০০০ মিলিমিটাৰ কামান আৰু চাৰিটা ১৫০ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ, ভূমি আৰু আকাশৰ লক্ষ্যত গুলী চলাব পৰা ষোল্লটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ৩০০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন, মুঠ শক্তি ২০,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "নিগনি"-3 আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু উন্নত মেচিন। কৱচ ১২০০ - কোণত মিলিমিটাৰ। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: এটা ১২৫০ মিলিমিটাৰ কামান আৰু ছটা ১৫০ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ। আকাশ আৰু স্থল দুয়োটা লক্ষ্যতে গুলী চলাব পৰা বিশটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ৪০০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন, মুঠ শক্তি ৩৫,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "নিগনি"-৪ আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু উন্নত মেচিন।কোণত ১৬০০ মিলিমিটাৰ কৱচ। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ - এটা ১৬০০ মিমি কামান আৰু নটা ১৫০ মিমি হাউইটজাৰ, আকাশ আৰু স্থল লক্ষ্যত গুলী চলাব পৰা পঁচিশটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ৫০০০ টন, গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন, উন্নত, মুঠ শক্তি ৫০,০০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  "নিগনি"-৫ হৈছে আটাইতকৈ শীতল টেংক। চাৰিওফালে ২৫০০ মিলিমিটাৰ কৱচ। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ: এটা ২৫০০ মিলিমিটাৰ কামান। আৰু পোন্ধৰখন ১৫০ মিমি হাউইটজাৰ। আকাশ আৰু স্থল লক্ষ্যত গুলী চলাব পৰা চল্লিশটা বিমান বিৰোধী বন্দুক। ওজন ১০,০০০ টন। ইঞ্জিন হিচাপে নিউক্লিয়াৰ ৰিয়েক্টৰ, এক লাখ হৰ্চপাৱাৰৰ ওপৰত শক্তি।
  টেংকটো আচলতে সঁচাকৈয়ে খেলখনৰ আটাইতকৈ শীতল। আৰু ওজন আৰু অন্যান্য বৈশিষ্ট্যৰ ক্ষেত্ৰত।
  বাৰু, টকিঅ"ৰ ধুমুহাৰ কামটো আপুনি "নিগনি"-৫ৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰিব পাৰে। সঁচা, ই ইমানেই ব্যয়বহুল যে কেলেংকাৰী ক"ডটো কেইবাবাৰো চলাব লাগে।
  কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে মেডভেদেভ সন্তুষ্ট হ"ব পাৰে। তেওঁ ভালদৰে খেলিছিল।
  আৰু অৱশেষত ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটিত "ৰাট"-৫ চালোঁ। কেনেকৈ অসৎভাৱে ভালকৈ খেলিব।
  কিন্তু তাৰ পিছত আকৌ মেদভেদেভক ফোন কৰে।
  এইবাৰ প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছে ছিলুৱানোভ।
  তেওঁ দুখৰ সুৰত ক"লে:
  - আমি ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচক হেৰুৱালোঁ! ইতিমধ্যে প্ৰায় সকলো বেলট গণনা কৰা হৈছে!
  মেডভেডেভে হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - বেয়াকৈ জয়ী হোৱাতকৈ ভালকৈ হাৰি যোৱাটোৱেই ভাল!
  ছিলুয়ানোভ আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কেনেকৈ সম্ভৱ?
  মেডভেডেভে বুজাই দিলে:
  - যদি ভিটালি ক্লিচকো প্ৰথমবাৰৰ বাবে কিয়ভৰ মেয়ৰ নিৰ্বাচিত হ"লহেঁতেন তেন্তে তেওঁৰ ৰিঙলৈ উভতি অহা নহ"লহেঁতেন। এজন ডাঙৰ চেম্পিয়নৰ সলনি মেয়ৰজন হাস্যকৰ হ"ব!
  ছিলুয়ানোভে এই কথাত একমত হৈছিল:
  - হয়, আপুনি ঠিকেই কৈছে, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ! ক্লিচকোৰ পৰাজয়ৰ সুবিধা আছিল... কিন্তু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আপোনাৰ এনে সুবিধাৰ কোনো লেখ-জোখ নাছিল!
  উত্তৰত মেডভেডেভে গাইছিল:
  - মই মুক্ত, আকাশৰ চৰাইৰ দৰে,
  মই মুক্ত, ভয়ৰ অৰ্থ কি পাহৰিলোঁ...
  বনৰীয়া বতাহৰ দৰে মইও মুক্ত
  সপোনত নহয় বাস্তৱত মই মুক্ত!
  ছিলুয়ানোভে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - হয়, আপুনি মাত্ৰ এজন কবি দিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ! এজনে আপোনাৰ বিষয়ে পদ লিখিব পাৰে!
  মেডভেডেভে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এতিয়া মই শান্তভাৱে মোৰ প্ৰিয় কামটো কৰিব পাৰিম - কম্পিউটাৰ গেম খেলিব! আৰু তাৰ আগতে এতিয়া বিশ বছৰ ধৰি মই এইটো কেৱল ফিট এণ্ড ষ্টাৰ্টতহে ক্ৰয় কৰিব পাৰিলোঁ!
  ছিলুয়ানোভে নিস্তেজভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - খেলত?
  মেডভেডেভে নিশ্চিত কৰিছে:
  - ঠিক খেলা! আৰু আপোনাৰ বাবে কিছুমান সামৰিক-অৰ্থনৈতিক কৌশল অধ্যয়ন কৰাটো উপযোগী হ"ব!
  প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মন্তব্য কৰিলে-
  - মই অনুশীলন পছন্দ কৰো!
  উত্তৰত মেডভেডেভে হিচকি উঠিল:
  - দুষ্ট বাস্তৱতাক অভিশপ্ত, ই আপোনাক পাগল কৰি তুলিব পাৰে!
  ছিলুৱানোভে ঠাণ্ডাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - খেলৰ জগতখনৰ সৈতে বাস্তৱৰ পৰা পলায়ন কৰিব বিচাৰেনে? প্ৰশংসনীয়!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কথাত বিড়ম্বনাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  মেডভেডেভে কয়।
  - তোমাৰ বাবেও ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তৰাটো ওলোমাই দিওঁ!
  ছিলুৱানোভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ফাঁচী দিয়ক ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়!
  মেডভেডেভে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়তো এইটো এটা ভাল ধাৰণা! অন্যথা পুটিনক মৰণোত্তৰভাৱেহে বঁটা দিয়া হৈছিল!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়!
  মেডভেডেভে সুৰীয়াকৈ কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - মূৰ্খ খালি চকুৰ বাবে...
  ছিলুয়ানোভে গান গাইছিল:
  - সত্য যে সব সম্ভব হয়...
  মেডভেডেভে শেষ কৰিলে:
  - কিন্তু তুমি জীয়াই থাকিব নোৱাৰা!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - চিৰিয়াছলি যদিও, সিহঁতে মোক আঁতৰাই পেলোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি! দেখাত আমি হেতালি খেলিব লাগিব!
  মেডভেডেভে ঠাণ্ডাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - পৃথিৱীৰ বহু ঠাই!
  ছিলুয়ানোভে মাত দিলে আৰু গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মুঠতে ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়, আপুনি মোক হিৰো ষ্টাৰ বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল!
  মেডভেডেভে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - এটা ডিক্রী প্ৰস্তুত কৰা!
  আন এখন এৱাৰ্ড পেপাৰ আনি দিলে। যেনে, ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক লিখক।
  একে সময়তে মেদভেদেভে তাইক এজাক মানুহক বঁটা দিছিল। আমাৰটো জানি লওক!
  এহ, ইতিমধ্যে বহুত দেৰি হৈছে, আৰু ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিজন টোপনি গৈছে।
  তেওঁ আন এক বিকল্প ইতিহাসৰ সপোন দেখিছিল। কুৰোপাটকিনৰ নেতৃত্বত ছাৰিষ্ট সেনাই প"ৰ্ট আৰ্থাৰক মুকলি কৰি দিবলৈ যুঁজি আছে। কিন্তু মেডভেডেভে নিজেই এটা যুদ্ধ ৰবটত দেখা দিছিল, য"ত লেজাৰ আৰু থাৰ্মোকুৱাৰ্ক শ্বেল আছিল পপিৰ গুটিৰ সমান, কিন্তু হিৰোচিমাত বোমা নিক্ষেপ কৰাৰ দৰেই মাৰাত্মক।
  আৰু মেডভেডেভে নিজৰ কম্বেট ৰবটটোৰে জাপানীসকলৰ লগত কেনেকৈ যুঁজিব পাৰে? কেনেকৈ চামুৰাই ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, হাজাৰ হাজাৰৰ দ্বাৰা। আৰু কেনেকৈ লেজাৰ আৰু ব্লাষ্টাৰ ব্যৱহাৰ হ"ল।
  আৰু তেওঁলোকে জাপানীসকলক বধ কৰিছিল, বিশেষকৈ তেওঁলোকে তেওঁলোকক বধ কৰিছিল। আৰু টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটি পেলালে। আৰু ই তেওঁলোকৰ শাৰীক ধ্বংস কৰি পেলালে।
  সিংহাসন হেৰুৱাই পেলোৱা মেদভেদেৱে যুদ্ধত আনন্দ লাভ কৰিছিল। পবিত্ৰ ৰাজসিংহাসন জোকাৰিবলৈ সাহস কৰা এই চামুৰাইসকলক তেওঁ কাটি পেলায়।
  কিন্তু সঁচাকৈয়ে বেয়া নেকি, অকপটে কওঁ, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে, ই ছাৰৰ অধীনত আছিল?
  ভগৱানে প্ৰতিখন দেশক দ্বিতীয় নিকোলাছৰ দৰে জাৰ প্ৰদান কৰক। এইটো এজন বুদ্ধিমান শাসকৰ প্ৰকৃত উদাহৰণ, আৰু একে সময়তে এজন বুদ্ধিজীৱীৰ।
  কুৰোপাটকিনৰ দৰে অসত্তাই তেওঁক নিৰাশ কৰাটো দুখৰ কথা৷ আৰু এতিয়া মেডভেডেভে জাপানীসকলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছে। আৰু সেইবোৰ মৰিছোঁ আহক। আৰু এই কামটো কৰাটো অতি ডেছিং।
  আৰু লেজাৰ ৰশ্মিয়ে হাজাৰ হাজাৰ চামুৰাই তললৈ কাটি পেলায়। আৰু কেইমিনিটমান যুদ্ধ, আৰু...
  জাপানী সেনাবাহিনী নাই।
  চামুৰাই ভদ্ৰলোকসকলে কি খালে? আৰু এতিয়া হয়তো আমি আপোনালোকৰ জাহাজবোৰত কামত লাগিব পাৰিম।
  মেডভেডেভে যুদ্ধৰ ৰবটটোক বতাহত তুলি লৈ ট"গোৰ বহৰৰ স্থানলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ৰাছিয়ান নাইটজনৰ লগত তেওঁ কি কৰিব পাৰে বুলি ভাবে?
  আৰু এইদৰেই থাৰ্মোকোৱাৰ্ক ৰবটে কিমান বেগেৰে লৰালৰি কৰে। এতিয়া তেওঁ ইতিমধ্যে সাগৰৰ ওপৰত। আৰু ট"গোৰ বহৰখন ডুবাই দিওঁ আহক। আৰ্মাডিলো, ক্ৰুজাৰ আৰু অন্যান্য জীৱ কাটিব।
  এনেদৰে... আমিও যদি মিনি থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমা এটা পেলাই দিওঁ তেন্তে কি হ"ব?
  আৰু নতুন নায়কে তাইক পৰিত্যাগ কৰে। এটা ঢৌ উঠি উদয় সূৰ্য্যৰ দেশৰ জাহাজবোৰ ডুবাই পেলায়।
  মেডভেডেভে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়া নিকোলাছৰ বাবে,
  মই সকলো জাপানীক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাম!
  আৰু আকৌ ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিজন আনন্দত সোমাই পৰে।
  এনে ৰবটৰ লগত যুঁজিলে বৰ ভাল লাগে।
  আহকচোন আপোনাৰ নিজৰ চামুৰাইক ডুবাই পেলাওঁ... আৰু চুচিমা নাথাকিব, জাপানীসকলৰ যুঁজিবলৈ একো নাথাকিব৷
  ইতিমধ্যে শেষৰ চামুৰাই জাহাজবোৰ ডুব গৈ আছে। এইটো কি যে জয়!
  কিন্তু এতিয়াও উদীয়মান সূৰ্য্যৰ ভূমিৰ কিছু অংশ আছে যিয়ে প"ৰ্ট আৰ্থাৰক বাধা দিয়ে। আমি সঁচাকৈয়ে সেইবোৰৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব লাগিব। জাৰ নিকোলাছৰ সাম্ৰাজ্যৰ সকলো বিৰোধীক সমাধান কৰিবলৈ।
  মেডভেডেভে উৎসাহেৰে গাইছে:
  - আৰু চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল,
  তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰক ঘেৰি ৰখা সৈন্যক ধ্বংস কৰোঁ আহক। সঁচাকৈয়ে এনেকুৱা হ"ল যে এটা শক্তিশালী দুৰ্গ খহি পৰিল। আৰু ৰাছিয়াই মুখত চৰ এটা পালে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ক্ৰিমিয়াৰ যুদ্ধতকৈও বেয়া আছিল। তাত ইংলেণ্ড, ফ্ৰান্স, তুৰস্ক আৰু চাৰ্ডিনিয়া ৰাজ্যৰ মিত্ৰজোঁটৰ হাতত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ সাম্ৰাজ্য পৰাস্ত হয়। আৰু তাই মৰ্যাদাৰে হেৰুৱালে। আৰু ইয়াত কিছুমান জাপান, যাক কোনেও গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী বুলি গণ্য কৰা নাছিল।
  ৰাছিয়াই অপমান সহ্য নকৰিব। হয়তো এই কাৰণেই বৈদেশিক নীতিত ইমান সতৰ্ক আৰু সংযত ষ্টেলিনে জাপানৰ বিৰুদ্ধে সুদূৰ পূবত দ্বিতীয়টো ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিছিল। সঁচাকৈয়ে চামুৰাইয়ে জাৰবাদী ৰাছিয়াক অত্যধিক অপমান কৰিছিল।
  ইয়াৰ বাবে সৰু সৰু থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমাৰে ধ্বংস কৰি লেজাৰেৰে জ্বলাই দিব লাগে।
  যাতে ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰিবলৈ সাহস নকৰো! অ" ভগৱানে জেলেনস্কি এজন সফল ৰজা হওক।
  আকৌ ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ লোকসকল একত্ৰিত হৈছে, আৰু অতি সোনকালে বেলাৰুছিয়ানসকলেও তেওঁলোকৰ সৈতে যোগদান কৰিব।
  আৰু স্লাভৰ ত্ৰিত্ব থাকিব!
  মেডভেডেভে প'ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওচৰত জাপানীসকলক শেষ কৰিলে, আৰু লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল... ৰাছিয়াই জাপানক পৰাস্ত কৰিলে। তাই কোৰিয়া, মানচুৰিয়া, কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ আৰু টাইৱান লৈ গ"ল। লগতে তাই জাপানীসকলক বৃহৎ ক্ষতিপূৰণ দিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে নিজৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰিলে;বিপ্লৱ আৰু অপ্ৰয়োজনীয় চিন্তাৰ আবিৰ্ভাৱ নহ'ল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই সমগ্ৰ চীনত চলাচল কৰি থাকিল। আৰু পূব দিশত ইয়াৰ সম্প্ৰসাৰণ।
  কিন্তু কাইজাৰৰ জাৰ্মানীয়ে জাৰবাদী জাৰ্মানীয়ে এক মহান শক্তিত পৰিণত হোৱাৰ পিছতো আৰু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ আৰু অধিক দ্ৰুত আৰু অধিক বৃদ্ধি পোৱাৰ পিছতো আগবাঢ়ি গৈ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  হয়, দুটা ফ্ৰণ্টত।
  বাৰু, এতিয়া মেডভেডেভে জাৰ্মানক ধ্বংস কৰাৰ কাম হাতত লৈছে। জাৰ-ফাদাৰক ক্ষুন্ন কৰাৰ কোনো কাৰণ নাই তেওঁলোকৰ।
  আৰু কেনেকৈ ই শত্ৰুক লেজাৰেৰে আঘাত কৰে। আৰু ইষ্ট প্ৰুছিয়াত হাৰিকেনৰ দৰে সিহঁতক ঠেলি দিওঁ। মেডভেডেভে লেজাৰ আৰু মহাকৰ্ষণ শক্তিৰ ৰশ্মি ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মান সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  একে সময়তে ছোৱালীকেইজনীয়ে আবিৰ্ভাৱ হ"ল। অৱশ্যে বিকিনি পিন্ধি। আলেংকা আৰু নাটাছা। আৰু ক্ৰাউটছক লাইটছেবাৰেৰে চপ কৰিবলৈ দিয়ক।
  হয়, ছাৰ নিকোলাছ দ্য গ্ৰেট, নাজীসকলে কেতিয়াও এনেকুৱা কথা সপোনতো ভবা নাছিল। তোমালোকৰ বিৰুদ্ধে কি পৰিকল্পনা কৰিছে পিতৃসকল?
  মেডভেডেভে আক্ৰমণাত্মকভাৱে গায়:
  - বগৰী, তৰমুজ, ঘেঁহুৰ বান,
  উদাৰ, সমৃদ্ধিশালী ভূমি...
  আৰু তেওঁ চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গত সিংহাসনত বহিছে,
  ফাদাৰ ছাৰ নিকোলাছ!
  উদ্বোধনী দিন আগতীয়াকৈ পিছুৱাই দিয়া হয়। আৰু মেদভেদেভক সম্পূৰ্ণৰূপে নিজৰ ইচ্ছামতে এৰি দিয়া হ"ল। যেনে, শিশুটিৰ লগত মেক আউট কৰি থকাৰ সময়ত।
  মেডভেডেভে মৰণোত্তৰভাৱে এণ্ড্ৰ"পভক ৰাছিয়াৰ নায়কৰ তাৰকাও সন্মানিত কৰে। যিটো হয়তো আগতেই কৰা উচিত আছিল। আৰু তেওঁ এণ্ড্ৰ"পভৰ স্মৃতিসৌধ নিৰ্মাণৰ ওপৰত এটা ডিক্রী জাৰি কৰিলে।
  একে সময়তে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে য়েঝোভ আৰু ইয়াগোডাকো পুনৰ নিযুক্তি দিয়ে। ইয়াত অনুষ্ঠানত থিয় দিব লাগে কিয়?
  তাৰ পিছত তেওঁ ববি ফিচাৰৰ নামেৰে এটা নতুন অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰে। কিন্তু তেওঁ যে এজন ডাঙৰ দবা খেলুৱৈ আছিল, সেই কথা একো ক"ব নোৱাৰি৷ আৰু কেৱল মহান নহয়, কলংকিতো। তেওঁ কেৱল দবা খেলতে নহয় সকলোৰে ওপৰত থাকিব বিচাৰিছিল।
  আৰু লগতে তিনিটা ডিগ্ৰী: ব্ৰঞ্জ, ৰূপ আৰু সোণ!
  আৰু অৱশ্যেই, প্ৰথমতে, ডিমিট্ৰি মেডভেডেভে এই অৰ্ডাৰটো প্ৰদান কৰিছিল: গেৰী কাস্পাৰভ, আনাটলি কাৰ্পভ আৰু... ক্লিচ্চকো ভাইসকলক!
  আৰু একে সময়তে দিমিত্ৰী মেডভেডেভে ভ্লাদিমিৰ ক্লিচকোৰ অৰ্ডাৰ স্থাপন কৰিছিল। লগতে এটা আকৰ্ষণীয় পদক্ষেপ। তিনিটা স্তৰ: ব্ৰঞ্জ, ৰূপ, সোণ।
  আৰু তাৰ পিছত আছে স্ব্যাটোগ"ৰ অৰ্ডাৰ, এটা উজ্জ্বল সমাধান।
  মেডভেডেভে ষ্টিয়াৰ আৰু পেডেল। আৰু তেওঁ আকৌ এইটো উদ্ভাৱন কৰে। এইটো এটা ভালুক। সকলো ভালুকলৈ এটা ভালুক।
  আৰু তেওঁৰ নতুন নতুন ধাৰণা আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, প্ৰতিজন ৰাছিয়ানক এখন নতুন গাড়ী দিয়ক।
  ইয়াৰ মাজতে গৈ কম্পিউটাৰত খেলক। মেদভেডেভে সকলোতকৈ বেছি যি বিচাৰিছিল। গতিকে তেওঁ এতিয়া নতুন কৌশল অন কৰিছে। বিভিন্ন স্তৰৰ যুদ্ধ। এই কথাকে খেলিব বিচাৰিছিল ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে, আনকি পূৰ্বৰজনেও।
  আপুনি পাঁচজন শ্ৰমিক আৰু হাজাৰটাকৈ ইউনিটৰ পৰা আৰম্ভ কৰে: কয়লা, লোহা, শিল, তেল, খাদ্য, সোণ।
  আৰু প্ৰথমে নতুন শ্ৰমিক উৎপাদনৰ বাবে এটা কমিউনিটি চেণ্টাৰ নিৰ্মাণ কৰোঁ আহক। তাৰ পিছত, আপুনি খনি আৰু কৃষিৰ উন্নয়ন আৰম্ভ কৰে।
  প্ৰথমতে অৱশ্যে শ্ৰমিকসকলক ভালদৰে কাষ্টমাইজ কৰাৰ উদ্দেশ্যে খাদ্য লাভ কৰা।
  মেডভেডেভৰ হাতত আছে আটাইতকৈ শক্তিশালী, আধুনিক কম্পিউটাৰ। আৰু আপুনি বহুত ইউনিট মন্থন কৰিব পাৰে।
  আপুনি নিজৰ বাবে এখন চহৰ আৰু নতুন বাণিজ্য কেন্দ্ৰ গঢ়ি তোলে। টকা অৱশ্যে প্ৰথমতে এটা সমস্যা। যেতিয়ালৈকে আপুনি পদিনা, বজাৰ, বিজ্ঞানৰ একাডেমী ইত্যাদি নিৰ্মাণ নকৰে।
  কিন্তু মেডভেডেভে ধনী হোৱাৰ এক সাৰ্বজনীন উপায় জানে। অধিক কৃষি শ্ৰমিক নিয়োগ কৰি ৰুটিৰ বাবে সম্পদ কিনিব। বজাৰখন বনাবলৈ বৰ সস্তা। আৰু তাৰ পিছত আপুনি সঞ্চয় কৰি একাডেমী কিনিলে, চেমিল এটা সাজিলে, নতুন খনি বনালে। আৰু তাৰ পিছত আৰু... আৰু সোণ বৈ গ"ল - আটাইতকৈ দামী সামগ্ৰী। বিশেষকৈ যেতিয়া পদিনাখনে কৰিছিল। আৰু তেতিয়াই কূপবোৰৰ উন্নতি সম্ভৱ হ"ব। এইদৰেই টকা বহুত বেছি মজাকৈ বৈ যায়। উন্নতিৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। নতুন কটাৰী, নতুন কৃষি সঁজুলি, ভূমি পুনৰুদ্ধাৰ, সাৰ গৱেষণা। হাল একটি নতুন ধরনে...
  ইয়াৰ পিছত কূপবোৰ গভীৰ কৰি নতুন শ্ৰমিক পাম্প কৰা। নতুন খেতিপথাৰ। মাংস উৎপাদন। ঘৰ নিৰ্মাণ। চিকিৎসক, আৰক্ষী, কুঁৱা, বজাৰ, স্থপতিবিদ, অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ ঘৰলৈ। আৰু ইত্যাদি... কৰ সংগ্ৰহ। সোণ খননৰ নতুন উন্নতি। আৰু নতুন স্থান আৰু কৰ্ম অট্টালিকাৰ উন্নয়ন।
  আৰু ইতিমধ্যে টকা বাঢ়িছে... উদ্বৃত্ত আছে আৰু বেৰেক বনাবলৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰি।
  খেলখন আকৰ্ষণীয় আৰু প্ৰত্যাহ্বানমূলক। চহৰখন বাঢ়িছে। এতিয়াও যুদ্ধ নাই। ইয়াত আপুনি শান্তিৰ সময় প্ৰতিষ্ঠা কৰিব পাৰে, আৰু দুৰ্বল শত্ৰুক বাছি ল'ব পাৰে... আচলতে মেডভেডেভে এতিয়াও সামৰিক-অৰ্থনৈতিক কৌশলত শক্তি জমা কৰি আছে।
  সামৰিক একাডেমী নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। আৰু আপুনি সৈন্য গঠন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। অশ্বাৰোহী, পদাতিক বাহিনী, শিখা নিক্ষেপকাৰী, মৰ্টাৰ আৰু অন্যান্য বাহিনী। অৱশ্যে , আৰ্টিলাৰী। বা আনকি আকৌ টেংক প্লাণ্টৰ কূপবোৰ উন্নত কৰি। প্ৰথম গাড়ীবোৰ অৱশ্যে লঘু আৰু আদিম, কিন্তু চলাব পাৰি।
  মেদভেদেভ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিলে।
  খেলখনে সভাপতিক গ্ৰাস কৰি পেলালে। আপুনি নিজৰ বাবে অধিক আৰু অধিক নতুন ঘৰ সাজি লয়। ইয়াৰ ভিতৰত লিখকৰ বিদ্যালয়, পুথিভঁৰাল, বিভিন্ন স্তৰৰ মনোৰঞ্জন আদি অন্তৰ্ভুক্ত। সংগীতজ্ঞ হওক, নৃত্যশিল্পী হওক, জাগলাৰ হওক, চেনেট প্লেয়াৰ হওক, চিৰিয়াখানা হওক। বা আন এটা কেচিনো।
  আৰু অৱশ্যেই বিভিন্ন দেৱতাৰ মন্দিৰ।
  হয়, সাম্ৰাজ্যত বহুতো ভিন্ন ধৰ্ম আছে। বিভিন্ন মন্দিৰ সাজিলে ভাল।
  আৰু ইয়াত সকলো বেলেগ। আৰু মছজিদ, গীৰ্জা, উপাসনা ঘৰ, বৌদ্ধ মন্দিৰ, স্তুপ, পৌত্তলিক দেৱতা।
  হয়, এটা চহকী মিছন। নদী পাৰ হওঁতে আপুনিও দলং নিৰ্মাণ কৰে।
  বহুত কাম আছে। লগতে বিভিন্ন ধৰ্মৰ বাবে উৎসৱৰ আয়োজন কৰা যাতে দেৱতাসকলে ক্ষোভিত নহয়।
  আৰু ইত্যাদি বিনা বাধাই। আৰু একাডেমী অৱ চাইন্সৰ কাম চলি আছে, এতিয়া এটা উন্নতি, তাৰ পিছত আন এটা। হয় ৰোডেন্টৰ বিৰুদ্ধে নহয় পোক-পৰুৱাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিকাৰ - যিয়েই কৃষি উন্নত কৰে, ট্ৰেক্টৰ দেখা দিয়ে।
  আৰু আনকি দেৱতাসকলেও ভাল শস্য পঠায়। গতিকে টেংক আৰু বিমানৰ কাৰখানাবোৰ খেদি পঠিয়াব পাৰি। লঘু বিমানৰ পৰা আৰম্ভ কৰি পাৰমাণৱিক বোমাৰু বিমানৰ ওচৰ পাব পাৰি। আৰু ইউনিটৰ সংখ্যা অহৰহ বৃদ্ধি পাইছে। ইতিমধ্যে ই এক লাখ হৈছেগৈ।
  মেডভেডেভে নতুন প্ৰযুক্তিৰ খেল আৰু প্ৰচাৰ কৰে। এতিয়াও কোনো ভয় নাই। আপুনি যুঁজিব নালাগে, আপোনাৰ মানুহৰ বাবে সমৃদ্ধি আৰু সংস্কৃতিৰ সূচকাংক বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। আৰু এইটোও গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু এতিয়া যথেষ্ট ধন আৰু সম্পদ আছে।
  খেলখনৰ আৰু ভাল কথাটো হ"ল কূপবোৰ ক্ষয় নহয়৷ আপুনি চিৰদিনৰ বাবে সম্পদ আহৰণ কৰিব পাৰে।
  আৰু মানচিত্ৰত নতুন চহৰ নিৰ্মাণ কৰক... বা আনকি পিৰামিড বা পৃথিৱীৰ আন এটা আশ্চৰ্য্যত লিপ্ত হওক।
  মেডভেডেভেও নতুন বেৰেক মন্থন কৰি আছে। সঁচা, সৈন্যৰ প্ৰচুৰতাই সমৃদ্ধিৰ সূচকাংক হ্ৰাস কৰে। এইখিনিতে অৱশ্যে সমস্যাটোৰ সৃষ্টি হয়। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে যুঁজিবলৈ কোনো নাই... কিন্তু টেংক আৰু বিমান দ্ৰুত কৰিবলৈ নতুন প্ৰযুক্তিৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিব পাৰি। আৰু গধুৰ বোমাৰু বিমানবোৰ ওপৰলৈ আনিব।
  অৱশ্যে ইতিমধ্যে মধ্যযুগীয় টেংক থকাৰ বাবে মধ্যযুগৰ স্তৰত শত্ৰুক বন্দী কৰিব নোৱাৰি কিয়?
  আৰু মেডভেডেভে অধিক টেংক উৎপাদন কৰি আৰু একে সময়তে ইয়াৰ পৰিমাপ উন্নত কৰি চুবুৰীয়া দেশখন দ্ৰুতগতিত আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু লগতে ওপৰৰ পৰা বিমান। আৰু আমাৰ সমস্ত শক্তিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা যাওক। তুমি তাৰ ওপৰত নপালম বৰষুণ কৰা।
  আৰু নিয়ম অনুসৰি খেল নহয়।
  মধ্যযুগীয় চহৰখনৰ ধ্বংসৰ সময়ত মেদভেডেভে উপভোগ কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত গোটেই দেশখনেই নিজৰ আদিম সেনাবাহিনীৰে। তেওঁ উপভোগ কৰিছিল আৰু জয়ী হৈছিল যদিও তেওঁৰ বিমান আৰু টেংকৰ সামান্য ক্ষতি হৈছিল। এইদৰেই গ্ৰীপটো তুলনামূলকভাৱে সহজ হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত আকৌ আপুনি বিজয়ী ভূখণ্ডত এখন চহৰ নিৰ্মাণ কৰে...
  আৰু আপোনাৰ টেংকবোৰ ইতিমধ্যে গধুৰ হৈ পৰিছে। ইয়াত পাৰমাণৱিক বিৰোধী সুৰক্ষা আৰু সক্ৰিয় কৱচ দুয়োটা সংলগ্ন কৰা সম্ভৱ।
  ইতিমধ্যে দহ ঘণ্টা ধৰি খেলি থকা মেদভেদেভৰ চকু দুটা ভাগৰুৱা হৈ লাগি থাকিবলৈ ধৰিলে। ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ টোপনি আহিল।
  প্ৰথমতে মেদভেডেভে কিবা এটা অস্পষ্ট কথাত ঘূৰি ফুৰিছিল। কিন্তু বেছি দিন নাথাকিল। আৰু তাৰ পিছত অতি আধুনিক টি-৯৫ টেংকখন পাহাৰৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল। ইতিমধ্যে শৰতৰ শেষৰ ফালে, বৰষুণৰ টোপাল টোপাল কৱচত খুন্দা মাৰিছিল।
  মেডভেডেভে কয়।
  - মাউন্ট Vysokaya জন্য যুদ্ধৰ নিৰ্ণায়ক দিন! সেই পাহাৰটো যিটো প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ সমগ্ৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ চাবিকাঠি। আজি ঠিক ২১ নৱেম্বৰ, বা নতুন শৈলী অনুসৰি ৪ ডিচেম্বৰ। - অধ্যাপকজনে খঙেৰে নিজৰ কৱচত মুঠিৰে আঘাত কৰি উচ্চাৰণ কৰিলে। - কিন্তু ব্যসোকায়া পৰ্বত দখল নহ"ব! পেচিফিক স্ক্ৱাড্ৰন জীয়াই থাকিব!
  জাপানীসকলে প্ৰায় মাউণ্ট ভিছ"কায়া দখল কৰিছে। পিঁপৰাৰ দৰে, চাৰিওফালৰ পৰা ডাঠ নৈত খোজ কাঢ়ি সোমাই আহিল। টি-৯৫ বিমানে ১৫২ মিমি ৰেপিড ফায়াৰ কামানেৰে গুলীচালনা কৰে।
  আলেংকাই জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলে, আৰু অটোমেটিক কামানটোৱে জাপানীসকলক এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গানৰ দৰে খুন্দা মাৰিলে। শক্তিশালী উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত গোলাবোৰে এটা গুলীৰে শ শ জাপানীক নোক আউট কৰি পেলালে।
  নাটাছাই পাছলৈ আঠটা গধুৰ মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলালে। আৰু মইও জয়ষ্টিক ব্যৱহাৰ কৰাটো বেছি পছন্দ কৰিছিলো।
  মেডভেডেভে টেংকখন চলাইছিল, ছুপাৰমেচিনখনে আত্মবিশ্বাসেৰে ঠেক ঢালবোৰত উঠিছিল আৰু ট্ৰেকবোৰে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ যোদ্ধাসকলক চেপি ধৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই হুইচেল মাৰি ক"লে:
  - আমি ইতিহাস ৰচনা কৰি আছো!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে ক্ষোভিত হৈ নিশ্চিত কৰে যে:
  - নিশ্চিতভাৱে! কোনো কাৰণতে আমি প"ৰ্ট আৰ্থাৰক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ নিদিওঁ!
  বন্দুকৰ পৰা গুলীচালনা কৰি আলেংকাই প্ৰতি মিনিটত বিশটা গুলী চলাইছিল, পঞ্চাশ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ বৰ্ধিত ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল এটা থু পেলাইছিল। এক মিনিটতে এক টন ধাতু আৰু বিস্ফোৰক নিখুঁতভাৱে বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খুব সঠিককৈ মাৰিলে।
  আৰু মেচিনগান, প্ৰত্যেকেই মিনিটত পাঁচ হাজাৰ গুলী চলায়। বা চল্লিশ হাজাৰ ডাঙৰ গুলী, কম সময়ৰ ভিতৰতে। আৰু তেওঁলোকে কেনেকৈ চামুৰাইৰ বিৰুদ্ধে ল"লে? কেনেকৈ হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  আনকি আলেংকাই গাইছিল:
  - আৰু শত্ৰুৰ জাকটো মাটিলৈ উৰি গ"ল, তীখা আৰু সীহৰ চাপত!
  ৰাছিয়াৰ টেংকখনে আক্ৰমণাত্মকভাৱে কাম কৰিছিল। ইয়াত তেওঁ এহাজাৰ জাপানী কাটিলে, ইয়াত দ্বিতীয়। তৰপকৈ আঁতৰাই পেলোৱা।
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - ৰুছৰ মহিমাৰ বাবে'! পিতৃভূমিক কেতিয়াও পাহৰিব নালাগে!
  আৰু আকৌ তেওঁ মাৰাত্মক কেলিবাৰ মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলায়। আৰু হাজাৰ হাজাৰ জাপানী মৃত অৱস্থাত পৰি আছে।
  মেডভেডেভে লৈ হিচকি উঠিল:
  - জাৰ নিকোলাছ! আপুনি মহান হ"ব।
  আৰু আধৰুৱা চামুৰাইক কেটাৰপিলাৰৰ তলত থেতেলিয়াই দিওঁ।
  মাৰ্গাৰিটাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - দ্বিতীয় নিকোলাছ জাৰসকলৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ হ"ব পাৰে। চীনক ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ সকলো সুযোগ তেওঁৰ আছিল - হালধীয়া ৰাছিয়া!
  মেডভেডেভে চামুৰাইক খুন্দা মাৰি, কেটাৰপিলাৰৰ দৰে তেওঁলোকৰ ওপৰেৰে লৰালৰিকৈ গৈ ক"লে:
  - তেনেকুৱা হওক!
  খোলাৰ পিছত খোলা উৰি ওলাই আহিল। ইহঁতে অৰ্ধ-পদাৰ্থৰ দৰে বৃদ্ধি পাইছিল, যাৰ বাবে পৰমাণু আৰু অণুৰ প্ৰকৃত বৃদ্ধিতকৈ বহু কম শক্তিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  আলেংকাই তাইৰ ৰূপৱতী আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আনকি উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৰাছিয়ান জাৰৰ নামত!
  . অধ্যায় নং ৬।
  বন্দুকটোৱে গৰ্জন কৰি গৰ্জন কৰিলে। যদিও, ইমান জোৰেৰে নহয়, কিন্তু মুখ বন্ধ কৰি, কথা কোৱা সম্ভৱ হৈছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক সুধিলে:
  - কি, খোলাৰ সংখ্যা অসীম?
  মেডভেডেভে উত্তৰ দিলে:
  - অৰ্ধ-পদাৰ্থ সৃষ্টি কৰিবলৈ বেছি শক্তিৰ প্ৰয়োজন নহয়। আৰু তাপ পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰ এটাত পানী ভৰাই দিয়াটো নাচপতিৰ খোলাৰ দৰেই সহজ!
  মাৰ্গাৰিটাই হুইচেল মাৰিলে:
  - হয়, এইটো উজ্জ্বল! এইদৰেও চকলেট আইচক্ৰীম বনাব পাৰি!
  মেডভেডেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আপত্তি কৰিলে:
  - এতিয়াও নহয়, কিন্তু অতি সোনকালে, হয়! দুখৰ কথা যে এতিয়ালৈকে আমি কেৱল অৰ্ধ-পদাৰ্থহে পাইছো!
  আলেংকাই খালী আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি, ডাঙৰ ডাঙৰ বাঘিনীৰ দাঁতেৰে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - পদাৰ্থ সৃষ্টিৰ এই ক্ষমতাও অৰ্ধ-ঐশ্বৰিক!
  মেডভেডেভে হাঁহিলে। পাহাৰৰ চাৰিওফালে জাপানী কম হৈ আহিল, আৰু মৃতদেহও অধিক হৈ পৰিল। চামুৰাইয়ে টেংকত গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু বৃথা। বৰষুণৰ টোপালৰ দৰে কৱচৰ পৰা খোলাবোৰ উফৰি গ"ল।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰে যে-
  - আৰু মানুহক ঈশ্বৰৰ প্ৰতিমূৰ্তি আৰু প্ৰতিমূৰ্তিত সৃষ্টি কৰা হৈছে।
  মাৰাত্মক গোলা গুলিয়াই আলেংকাই মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি এতিয়াও সৃষ্টি হয়। হয়তো আমি মানুহ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ বুদ্ধিমান, শক্তিশালী আৰু শক্তিশালী সত্তা!
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - তাতোকৈ প্ৰয়োজনীয় মানৱতাৰ একত্ৰীকৰণ! আমি একত্ৰিত হোৱা উচিত! তেতিয়া আমি দুখ আৰু পৰাজয় নাজানো!
  নাটাছাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - জাৰবাদী সাম্ৰাজ্য সকলোকে একত্ৰিত কৰিবলৈ সক্ষম! আৰু সকলোকে একত্ৰিত কৰক, ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ, এক একক ৰূপত!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ মেচিনগান গুলিয়াই দিলে। বাওঁফালৰ পৰা প্ৰৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা জাপানীসকলক আৱৰি ধৰা। গ্ৰেনেডৰ ফলত টি-৯৫ টেংকৰ কোনো ক্ষতি হোৱা নাছিল। আৰু বন্দুকবোৰ, দূৰৈৰ পৰাও, হয় মিছ হৈ গ"ল, নহয় সিহঁতৰ গোলাবোৰ অকাৰ্যকৰী হৈ পৰিল। তদুপৰি পৃথিৱীৰ কোনো দেশতে কৱচ বিন্ধিব পৰা অস্ত্ৰ নাই। আৰু এনে টেংকত ইমান সহজে ভেদ কৰিব নোৱাৰি৷ তেওঁৰ ডিফেন্স শীৰ্ষ মানৰ।
  আৰু মেচিনগানবোৰ তললৈ কাটি যায় আৰু গোলাবোৰ বুৰাই পেলোৱা হয়। আৰু তেওঁলোকে সকলো কাম বিশেষভাৱে কৰে, আৰু অতি মাৰাত্মক।
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  - বহু জাপানী নিৰুদ্দেশ হ'ব!
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - বহুত!
  আৰু তাই নীলাচল চকু দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু এই ছোৱালীজনীৰ ইমানবোৰ ভিন্ন কথা আছে, এগৰাকী প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰ।
  যোদ্ধাসকলে গুলী চলাই আছে। আৰু চামুৰাইৰ তেজ ওলায়। প্ৰতি মিনিটত চল্লিশ হাজাৰ গুলী আৰু এক টন গোলা, এইটো এটা অতি বৃহৎ ধ্বংসাত্মক শক্তি।
  নাটাছাই টোকা কৰিছে:
  - আমি গুৰুতৰ মৃত্যুৰ সন্মুখীন হোৱা যোদ্ধা!
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - আৰু কেৱল মৃত্যু নহয়, সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ শক্তিৰ উৎস!
  মাৰ্গাৰিটাই বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি জাৰবাদী ৰাছিয়াই সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰে, তেন্তে মানৱ জাতিৰ ইতিহাসৰ সকলো যুদ্ধ এবাৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে শেষ হৈ যাব!
  মেডভেডেভে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - অৱশ্যেই বেবী! কাকো যুদ্ধৰ প্ৰয়োজন নাই! কিন্তু মানৱতা একত্ৰিত হ"ব লাগিব!
  পেন্থাৰে ম"হ এটা মাৰি পেলোৱাৰ আনন্দত নাটাছাই হিচকি উঠিল:
  - আমি যেতিয়া একত্ৰিত হওঁ তেতিয়া আমি অজেয়!
  আৰু তাই চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ এৰি দিলে! এইজনী ছোৱালীজনী! ইয়াত জুইৰ শিখা, আৰু বৰফ আৰু তীখা থাকে।
  কিন্তু এতিয়া শেষ জাপানীসকলৰ মৃত্যু হৈছে। আৰু পাহাৰত ধুমুহা মাৰিবলৈ আৰু কোনো নাই। উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক নিহত যোদ্ধা ভাইছ"কায়া পৰ্বতৰ তলত থাকি গ"ল।
  যুদ্ধ শেষ।
  চাৰিওজনে এটা পাহাৰৰ ওপৰত ঠাই ল"লে আৰু মেডভেডেভে মন্তব্য কৰিলে:
  "আমি এতিয়াৰ বাবে গেৰিছনৰ লগত কথা নাপাতিলে ভাল।" সাধাৰণতে আমি কি কৰিবলৈ ওলাইছো?
  আলেংকাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - এতিয়াও জাপানী বহুত আছে। সমগ্ৰ নোগী সেনাক ধ্বংস কৰোঁ আহক।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সহজেই সন্মত হ"ল:
  - সেইটোৱে! আমি সকলো চামুৰাই চেপি উলিয়াই দিম! আৰু বৰ ভাল হ"ব!
  মেডভেডেভে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ টেংকটোৱেও পানী আৰু জুইৰ গোলাৰ তলত সাঁতুৰিব পাৰে। জাপানী বহৰখন ডুবাই দিওঁ আহক!
  নাটাছাই আনন্দত চিঞৰি উঠিল:
  - সেইটোৱে! ঠিকেই কৈছে, সাগৰত থকা সকলো চামুৰাই লৈ মচি মচি দিওঁ।
  জাপানী স্ক্ৱাড্ৰনে পৰৱৰ্তী বোমা বিস্ফোৰণ অভিযান আৰম্ভ কৰিছিল মাত্ৰ। এঘাৰ আৰু বাৰ ইঞ্চিৰ বন্দুককে ধৰি গোলা উৰি গ"ল। আৰু এইটো, বুজিছা, গুৰুতৰ।
  টেংকখন লৰালৰিকৈ উপকূলৰ ফালে আগবাঢ়িল। গাড়ীৰ দেহত আঙুলি টিপি আলেংকাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ঠিক আছে, সাগৰলৈ। কিন্তু আমি স্থলভাগত জাপানীসকলক কেনেকৈ উদ্যোগটো দিব পাৰিলোঁহেঁতেন?
  যুদ্ধৰ বিষয়ে কিছু জ্ঞান থকা মাৰ্গাৰিটাই মনত পেলাইছিল:
  - আমাৰ হাতত মেচিনগান আছিল, আৰু মচিন ৰাইফলটো জাপানী ৰাইফলতকৈ বহুত বেছি নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু ফলপ্ৰসূ আছিল। আৰু যদি সাগৰত সকলো ঠিক নহ"ল, তেন্তে স্থলভাগত চামুৰাইসকলৰ কোনো সুযোগ নাছিল!
  আলেংকাই খঙেৰে খালী ভৰিখন মজিয়াৰ কাষেৰে লৰচৰ কৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বিশ্বাসঘাতকতা! তুচ্ছ বিশ্বাসঘাটকতা!
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি সকলোকে ফাঁচী দিম!
  টেংকি পানীত সোমাই গ"ল। কাষৰ পৰা মেচিনটো নিয়ন্ত্ৰণ কৰা প্ৰপেলাৰ দেখা গ"ল। ইয়াত প্ৰথম লক্ষ্য: এখন জাপানী ধ্বংসকাৰী জাহাজ। নাটাছাই তাইৰ পাতল আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে।
  আৰু গোলাটোৱে মাৰাত্মক শক্তিৰে জাহাজখনৰ একেবাৰে তলৰ অংশত খুন্দা মাৰিলে। কৱচটো ঘূৰাই দিলে।
  ধ্বংসকাৰী জাহাজখনে লাভ কৰিলে আন এটা গোলা। নাটাছাই আকৌ ভৰিৰ আঙুলিটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত জাপানীসকল ডুব যায়।
  আলেংকাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - পাল পাতি ডুব যাওঁ ! পানীৰ তলত মেচিনগান বৰ ফলপ্ৰসূ নহয়!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে জয়ষ্টিকটো টিপিলে, এইবাৰ ধ্বংসকাৰীৰ তললৈ এটা খোলা পঠিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, আমাৰ লেডিজ আছে!
  নাটাছাই আকৌ এটা খোলা পঠিয়াই চিঞৰিলে:
  - ৰুছৰ নামত জয় হওঁক!
  আলেংকাই খোলাবোৰ থু পেলালে। তাই লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ জাহাজখনৰ তলৰ অংশটো কাটি খুলিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - তথাপিও ৰাছিয়াত জাৰবাদী শক্তি অপপ্ৰচাৰে দাবী কৰা ধৰণে বেয়া নাছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মতি দিলে আৰু স্বেচ্ছাই কথা ক"লে, বিশেষকৈ যিহেতু যিকোনো প্ৰকাৰে তেওঁৰ একো কাম নাছিল।
  - দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ অধীনত ৰাছিয়াই ধনৰ সোণৰ মানদণ্ড প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। সাম্ৰাজ্যৰ মুদ্ৰা পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ কঠিন আৰু সুস্থিৰ হৈ পৰিল। দামবোৰো কাৰ্যতঃ অপৰিৱৰ্তিত হৈ থাকিল। আৰু ছাৰ নিকোলাছৰ অধীনত মাহে সাতত্ৰিশ ৰুবললৈকে ধন পৰিশোধ কৰিছিল। দৰাচলতে জীৱন ধাৰণৰ মানদণ্ডৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়া বিশ্বৰ অন্যতম আগশাৰীৰ দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। ঔদ্যোগিক উৎপাদন বিশ্বৰ ভিতৰতে চতুৰ্থ স্থান লাভ কৰে।
  ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে টোপনিৰ পিছত, কম্পিউটাৰত খেলিবলৈ ধৰিলে। এই ক্ষেত্ৰত তেওঁ কৌশল অব্যাহত ৰাখিবলৈ নিজকে কাটিছিল। শক্তিশালী ক্ষমতাই জব্দ কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে যুদ্ধত টেংক দলিয়াই দিলে।
  আৰু গধুৰ।
  এতিয়াও ভাল খেল। অলপ চলাই এশ টনতকৈও গধুৰ টেংক পালোঁ। ৰাষ্ট্ৰপতি হৈ থকাৰ সময়ত মেডভেডেভে এশ টনতকৈও গধুৰ টেংক নিৰ্মাণ কৰিব বিচাৰিছিল। কিন্তু তেতিয়া পুটিনে নিদিলে৷ কিন্তু ধাৰণাটো প্ৰলোভনজনক যেন লাগিল। ছুপাৰ গধুৰ বাহন। আৰু ছয় প্ৰকাৰৰ গাড়ী। পাঁচ আৰু এশ টনৰ ওপৰত।
  কিন্তু এতিয়া মেডভেডেভে যুদ্ধত পাৰমাণৱিক ইঞ্জিন থকা টেংক নিক্ষেপ কৰিছে। আৰু ই মধ্যম পৰ্যায়ৰ দেশৰ প্ৰতিৰক্ষা ভাঙি পেলায়। আৰু আকৌ বন্দীবোৰ। হয়, বৰ ভাল... অলপ সহজ কৰিবলৈ এজন মিলিটাৰী এডভাইজাৰক সংযোগ কৰক। আৰু তেওঁৰ সৈতে মিলি আপুনি শত্ৰুৰ ধ্বংসৰ নেতৃত্ব দিয়ে। আৰু তেওঁৰ বন্দী।
  ইয়াত আপুনি আন এখন সাম্ৰাজ্য জয় কৰিছে... ইয়াত যুদ্ধখন অধিক গুৰুতৰ, কিন্তু ইয়াৰ নেতৃত্বত আছে নেপোলিয়নৰ পৰ্যায়ৰ এজন সামৰিক উপদেষ্টা। গতিকে আপুনি কেৱল চাব পাৰে, আৰু ষ্ট"লিপিনৰ স্তৰৰ এজন অৰ্থনীতিবিদৰ সৈতে আপোনাৰ সাম্ৰাজ্য স্থাপন কৰিব পাৰে।
  আৰু মেদভেদেভে কেইবাঘণ্টা ধৰি বিশাল পৰ্দা থকা কম্পিউটাৰৰ ওচৰত বহি নাক কটাবলৈ ধৰিলে।
  বহুদিন টোপনিৰ পৰা বঞ্চিত হৈ আছে সি।
  আলেংকাই জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। এইবাৰ ক্ৰুজাৰখন ডুবাই দিয়াৰ বাবে তাই গাইছিল:
  - আমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী,
  আমি আমাৰ সকলো শত্ৰুক শৌচাগাৰত তিয়াই দিম।
  মাতৃভূমিয়ে চকুলোত বিশ্বাস নকৰে,
  আৰু আমি দুষ্ট অলিগাৰ্চবোৰক তেওঁলোকৰ মগজু দিম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। আৰু তাইৰ দাঁতবোৰ মুকুতাৰে জিলিকি উঠিল!
  মেডভেডেভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - যিহেতু জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ বিজয়ৰ সৈতে শেষ হয়, গতিকে ৰাছিয়াৰ অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধি আৰু অধিক হ"ব! আৰু জাৰ সাম্ৰাজ্যই হ"ব আটাইতকৈ ধনী দেশ!
  আলেংকাই আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই দিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি সদায় ধনী হৈ আহিছো! পৰ্যাপ্ত অৰ্ডাৰ নাছিল!
  নাটাছাই লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ যুদ্ধজাহাজখনত খুন্দা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত আমি কোনো কাৰণতে জাৰ্মানতকৈ কম নাছিলোঁ। কিন্তু পঞ্চম স্তম্ভৰ বাবে আমি জয় হেৰুৱালোঁ!
  আলেংকাই আৰ্মাডিলোৰ পেটত আন এটা খোলাও পঠিয়াই ঘোষণা কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! পঞ্চম স্তম্ভটোৱেই সকলো কথাৰ বাবে দোষী। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানীয়ে মিনস্কৰ কাষ চাপিবও পৰা নাছিল আৰু গালিচিয়াত প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল। আৰু ষ্টেলিনৰ অধীনত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে বাইনোকুলাৰৰ জৰিয়তে ক্ৰেমলিনক দেখিছিল। ইয়াৰ অৰ্থ কি?
  নাটাছাই যুদ্ধজাহাজখনৰ তলত আন এটা গোলা গুলিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - দেশদ্ৰোহ! আমি এনেকুৱা জয় হেৰুৱালোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই এইটোও সোঁৱৰাই দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - বিশ্বাসঘাতকতা নহ"লে আমি কনষ্টেন্টিনোপল আৰু এছিয়া মাইনৰৰ দখল লাভ কৰাৰ লগতে ভূমধ্য সাগৰত প্ৰৱেশৰ সুবিধা লাভ কৰিলোঁহেঁতেন। আৰু আমি বিশ্বাসঘাটকতা আৰু পঞ্চম স্তম্ভৰ বাবে ইমানখিনি হেৰুৱাইছো!
  আলেংকাই আন এটা প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিলে:
  - হয়, এইটো পঞ্চম স্তম্ভ! কিমান অসুবিধা তাইৰ বাবেই! ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্য হৈছে এক অনন্য সত্তা যিয়ে সমগ্ৰ বিশ্বলৈ সম্প্ৰসাৰিত হ"ব পাৰে আৰু মানৱতাক একত্ৰিত কৰিব পাৰে!
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - নিশ্চিতভাৱে! মই যিকোনো কাম কৰিব পাৰিলোঁ আৰু কৰিম! আৰু মানৱতা একত্ৰিত আৰু অজেয় হোৱাৰ বাবে!
  ছোৱালীজনীয়ে আন এটা গোলা পঠিয়াই দিলে, তাৰ পিছত অৱশেষত যুদ্ধজাহাজখন ফাটি গ"ল। আৰু জাপানীসকল ডুব গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই মাতত এলাৰ্ম লৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - চাওক এতিয়া পৃথিৱীত কি হৈ আছে? ৰাছিয়া আৰু আমেৰিকা যুদ্ধৰ পথত। আৰু চীন অতি জনবহুল আৰু সৰ্বাত্মকতাবাদী। পৃথিৱীত শৃংখলা আৰু সমৃদ্ধি নাই!
  নাটাছাই নতুন খোলা এটা পঠালে, এইবাৰ ক্ৰুজাৰখনলৈ, আৰু মান্তি হ"ল:
  - পৃথিৱীত কোনো শৃংখলা নাই! আমাক ঐক্যবদ্ধ পৰিচালনাৰ প্ৰয়োজন!
  আলেংকাই গোলাটো গুলিয়ালে আৰু সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - আৰু এনে চৰকাৰ এখন জাৰবাদী সাম্ৰাজ্য হ"ব পাৰে! ৰাছিয়াৰ স্বৈৰাচাৰীতাই বিশ্বৰ স্থিতিশীলতা আৰু সমৃদ্ধিৰ নিশ্চয়তা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আন এটা খোলা পঠালে, যিয়ে অৱশেষত ক্ৰুজাৰখন ফালি পেলালে।
  জাপানীসকলে স্পষ্টভাৱে ফ্ৰিকিং আউট হৈ আছিল। কোনে ডুবাই পেলাইছে সেই কথা বুজি নাপাই নিৰ্বিচাৰে গুলীচালনা কৰিলে।
  মন কৰিবলগীয়া যে স্থলভাগত জাপানৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষ সুবিধা নাছিল। আৰু আনকি বাস্তৱ ইতিহাসতো ই ৰাছিয়াতকৈ বহু বেছি নিহত আৰু আহত লোকৰ লোকচান কৰিছিল।
  কিন্তু সাগৰত ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাত নিৰ্মিত লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ জাহাজবোৰ মূলতঃ ঘৰুৱাভাৱে উৎপাদিত ৰাছিয়াৰ জাহাজতকৈ অলপ ভাল আছিল।
  কিন্তু ইয়াতো জাপানীসকলৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব যথেষ্ট তুচ্ছ। আৰু ৰাছিয়ানসকলে গুলীচালনা কৰে, হয়তো, অধিক সঠিকভাৱে।
  নাটাছাই আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজ গুলীয়াই ডুবাই দি বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াই শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বীক পৰাস্ত কৰিছে। যেনে, নেপোলিয়ন!
  আলেংকাই সাজসজ্জিত ক্ৰুজাৰখনলৈ এটা গোলা পঠিয়াই আৰু কয়:
  - অ' হ'ব! নেপোলিয়ন আছিল এজন জিনিয়াছ! আৰু তেওঁ আৰু শক্তিশালী আছিল, কিন্তু আমি তেওঁক পৰাস্ত কৰিলোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি গুণগুণাই উঠিল:
  - জাপানীসকলৰ হাতত পৰাস্ত। এইটো ইমানেই বিৰক্তিকৰ আৰু আপত্তিজনক!
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - বৰ বিৰক্তিকৰ! হায়, ইয়াৰ বাবেই ৰোমানভ বংশৰ যুগ শেষ হ"ল। যুগটো গৌৰৱময়, বীৰত্বপূৰ্ণ, বিজয় আৰু বিজয়ৰ সৈতে। আৰু যদিও আমাৰ নিজৰ চেংগিচ খান নাছিল, তথাপিও আমি ইভান কলিতাৰ সময়ৰ পৰাই উঠি আহিছো।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আন এটা, অতি মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল পঠালে। আৰু সাজসজ্জিত ক্ৰুজাৰখন দুটা ভাগত বিভক্ত হৈ পৰিল।
  নাটাছাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল আৰু এটা খোলাৰে তাই আন এটা ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই দিলে। আৰু চামুৰাইৰ বহুত ধ্বংসকাৰী আছে।
  যোদ্ধাজনে ল"ৰাকেইটাক সুধিলে:
  - কিন্তু মই ভাবো পৃথিৱীৰ ইতিহাসত কোনো এখন সাম্ৰাজ্যই নিৰপেক্ষ ক্ষমতা কিয় লাভ কৰা নাছিল?
  আলেংকাই আকৌ আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ পেটত এটা খোলা পঠিয়াই ঘোষণা কৰিলে:
  - হয় সঁচাকৈ কিয়? সকলো পৰিল। আৰু পাৰ্চী সাম্ৰাজ্য, আৰু মহান আলেকজেণ্ডাৰ আৰু ৰোমান সাম্ৰাজ্য। কিয় কোনেও মানৱতাক একত্ৰিত কৰা নাই?
  নাটাছাই হতাশাত ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে। আন এখন জাহাজ ডুবাই দি ক"লে:
  - সেইটোৱে! চেংগী খানে সমগ্ৰ বিশ্বকে চেপি ধৰিব পৰা সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি কৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ মৃত্যুৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ-নাতিসকলে শ্ব"ডাউন কৰি সাম্ৰাজ্যখন ছিন্নভিন্ন কৰি পেলায়। কেৱল জাৰবাদী ৰাছিয়াহে, ইয়াৰ একক ব্যৱস্থাৰে, এনেকুৱা এখন দেশ আছিল যে বহু শতিকা ধৰি ইয়াৰ অস্তিত্ব থাকিব পাৰিছিল আৰু সমগ্ৰ বিশ্বক গিলি পেলোৱালৈকে সম্প্ৰসাৰিত হ"ব পাৰিছিল!
  আলেংকাই চকু দুটা জিলিকি উঠিল আৰু আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই ঘোষণা কৰিলে:
  - জাৰ নিকোলাছৰ মহান সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা! আমি অবৈধ বলছেভিক আৰু অস্থায়ী চৰকাৰক ক্ষমতা নিদিওঁ!
  নাটাছাইও জাহাজখনৰ ভিতৰলৈ এটা খোলা পঠিয়াই দিলে। তাই জাপানীসকলক ডুবাই দিলে আৰু গাইলে:
  - ঈশ্বৰে ৰজাক ৰক্ষা কৰক,
  শক্তিশালী সাৰ্বভৌম
  মহিমাৰ বাবে,
  আমাৰ মহিমাৰ বাবে ৰাজত্ব কৰক!
  শত্ৰুৰ ভয়ত ৰাজত্ব কৰক -
  অৰ্থডক্স জাৰ!
  মহিমাৰে ৰাজত্ব কৰক
  আমাৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰ যেন সঁচাকৈয়ে অন হৈ গৈছে। এইদৰেই তেওঁলোকে চামুৰাই ধ্বংস কৰিলে, আপুনি প্ৰশংসা কৰিব। আৰু মেডভেডেভে নিজৰ হত্যাকাৰী টেংকটো পানীৰ তলত চলাইছিল। সাধাৰণতে এইটো এটা শীতল অস্ত্ৰ। তেওঁ সমগ্ৰ জাপানী বহৰখন ডুবাই পেলাইছে। কিন্তু এয়া এক মহান শক্তি।
  বাৰখন, মাত্ৰ ডাঙৰ ডাঙৰ সাজসজ্জিত জাহাজ, ক্ৰুজাৰকে ধৰি কেইবা ডজনো সৰু জাহাজ। কেৱল ষাঠিখনতকৈও অধিক ধ্বংসকাৰী বিমান আছে। এই সকলোবোৰ ধ্বংস কৰিবলৈ সময় লাগে।
  আন এখন জাহাজ শেষ কৰি নাটাছাই মেডভেডেভক সুধিলে:
  - আপুনি কি ভাবে, ভগৱানৰ অস্তিত্ব আছে নেকি?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত বিষয়াজনে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - কি অৰ্থত?
  নাটাছাই ধ্বংসকাৰী যন্ত্ৰটো শেষ কৰি নতুন খোলা এটা পঠালে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, ধৰ্মবোৰৰ বহু সংস্কৰণ আছে! পৌত্তলিক আৰু একশ্বৰবাদী দুয়োটা! কেতিয়াবা ভাবিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু শিক্ষাত এনে অগোছালতা থাকিলে ঈশ্বৰৰ অস্তিত্ব আছে নে নাই তাত সন্দেহ!
  আলেংকাই আন এখন ধ্বংসকাৰী জাহাজখন বিভাজিত কৰিলে আৰু খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, এই ক্ষেত্ৰত বাইবেলত বিশ্বাস কৰাটো কঠিন। কেৱল ঈশ্বৰে এনে আচৰণ কৰাৰ বাবে। আৰু আনকি তেওঁৰ প্ৰিয়বোৰো আছিল!
  নাটাছাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - সেইটোৱে. এটা জনগোষ্ঠী ঈশ্বৰৰ লোক বুলি বিশ্বাস কৰা? এইটো স্পষ্টভাৱে উচ্চ বুদ্ধিমত্তাৰ অযোগ্য!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে এখন বৃহৎ টন ওজনৰ যুদ্ধজাহাজ ডুবাইবলৈ ধৰিলে। যোদ্ধাজনে কাম কৰি আছিল।
  কিন্তু মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে:
  - এতিয়াও স্পষ্ট হোৱা নাই যে এজন প্ৰেমময় ঈশ্বৰে নাৰীক তেনেকৈ বিকৃত কৰাটো কেনেকৈ সম্ভৱ!
  নাটাছা আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কেনেকৈ কুৎসিত?
  মাৰ্গাৰিটাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - হয়, সিহঁতক বুঢ়ীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে! আৰু এগৰাকী বুঢ়ীতকৈ ঘৃণনীয় কি হ"ব পাৰে!
  আলেংকাই ক্ৰুজাৰখনৰ পেটত গোলা মাৰি ঘোষণা কৰিলে:
  - কিবা কাৰণত পৃথিৱীত অতি জঘন্য বৃদ্ধা ঘূৰি ফুৰিছে, যিটো মূৰ্খামি আৰু ভয়ংকৰ কুৎসিত দুয়োটা!
  নাটাছাই মূৰ জোকাৰি সমৰ্থন কৰিলে:
  - আৰু অসহানুভূতিশীল! আৰু নান্দনিকভাৱে ভাল লগা নহয়!
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে হাঁহিলে আৰু তাইৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। যেনে, তাই ইমান শীতল আৰু আক্ৰমণাত্মক৷
  মেডভেডেভে গুৰুত্বসহকাৰে মন্তব্য কৰিছে:
  - সঁচাকৈয়ে বাৰ্ধক্য বৰ বেয়া। ই মানুহক কুৎসিত, দুৰ্বল, দুৰ্বল কৰি তোলে। কিন্তু বিৱৰ্তনৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা ইয়াৰ কিছু সুবিধা আছে!
  আলেংকা আচৰিত হ"ল। আন এটা ধ্বংসকাৰী জাহাজত খুন্দা মাৰি তাই সুধিলে:
  - এই ঘৃণনীয় অৱস্থাত কি কি সুবিধা থাকিব পাৰে?
  মেডভেডেভে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াৰ দ্বাৰা বিজ্ঞান আৰু বুদ্ধিমত্তাৰ বিকাশ উদ্দীপিত হয়। যদি কোনো ব্যক্তিয়ে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰা নাছিল, তেন্তে তেওঁৰ গাড়ী উদ্ভাৱন কৰাৰ প্ৰয়োজন নাথাকিলহেঁতেন। ঠিক তেনেদৰে , নখ আৰু দাঁতৰ দুৰ্বলতাৰ বাবেই কটাৰী আৱিষ্কাৰ হয়। ঠাণ্ডা সময় আৰু হিমবাহৰ সময়ে আমাক জুই জ্বলাবলৈ শিকাইছিল। ৰোগে চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ বিকাশত উদ্দীপিত কৰিছিল। - ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে চালে যে আলেংকাই কিমান চতুৰতাৰে আন এখন জাপানী জাহাজ তললৈ পঠিয়াই দিলে, আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। - বহু দিশত মানুহৰ দুৰ্বলতাই বিজ্ঞানক উদ্দীপিত কৰিছিল। আমি উৰাজাহাজ চলাব নাজানিছিলো যদিও আমি বিমান সৃষ্টি কৰিছিলো। আৰু এইটোৱেই হৈছে প্ৰগতি!
  নাটাছাই আন এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - প্ৰগতি. কিন্তু তথাপিও বুঢ়ীজনীলৈ চালে ইমানেই ঘৃণনীয় হৈ পৰে। মানুহৰ কুৎসিততা অবিহনে কৰাটো সঁচাকৈয়ে অসম্ভৱ নেকি?
  আলেংকাই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - যুৱক-যুৱতীসকলেও বিমান আৱিষ্কাৰ কৰিব পাৰে। অভিশপ্ত বাৰ্ধক্য কিয় ভৰাই দিব? এইটো ভয়ংকৰ আৰু ঘৃণনীয়!
  মাৰ্গাৰিটাই ঠাইৰ বাহিৰত গাইছিল:
  - মই কমছমোলৰ লগত বিদায় নলওঁ! মই চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হৈ থাকিম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ধাতুটোৰ ওপৰত মুঠিটো লৰচৰ কৰিলে।
  ইফালে আন এখন যুদ্ধজাহাজ ডুব গৈ আছিল।
  ছাবমেৰিন টেংকে জাপানী বহৰক ডুবাই ৰাখিছিল। এডমিৰেল ট"গোৱে নিজেই নিজকে পানীত পাইছিল আৰু নাৱেৰে পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। জাপানৰ এখন বৃহৎ বহৰ আছিল যদিও মৌলিকভাৱে নতুন অস্ত্ৰৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। আৰু এতিয়া তাই সম্পূৰ্ণ পৰাজিত হ"ল।
  জাপানী জাহাজবোৰ ডুবাই ৰাখি আলেংকাই অতি ডাঙৰ আৰু চোকা দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে আৰু পৰামৰ্শ দিলে:
  - সেইটোৱেই মই ভাবিছোঁ। অৱশ্যে শৰীৰৰ নান্দনিকতা থাকিবই লাগিব। আৰু মহিলাৰ বাবে কুৎসিত হোৱাটো অসম্ভৱ, ছালখন চেপেটা আৰু শৰীৰ বেঁকা।
  নাটাছাই আন এটা ধ্বংসকাৰীক তললৈ পঠিয়াই এই কথাত অতি সহজেই সন্মতি দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! এইটোৱেই বিজ্ঞানে কাম কৰি আছে!
  দুয়োজন যোদ্ধাৰ মনটো বৰ উল্লাসিত আছিল। তেওঁলোকে সফলতাৰে শত্ৰুৰ বহৰখন ডুবাই পেলায়।
  আক্ৰমণাত্মক ছোৱালীবোৰ ডাঙৰ কৃতিত্ব কৰিবলৈ সক্ষম।
  ইফালে মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ চিন্তা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - মানুহৰ দুৰ্বলতাৰ বাবেও ধৰ্মৰ উত্থান ঘটিছিল। মানুহ যদি শক্তিশালী হ'লহেঁতেন তেন্তে ধৰ্ম নাথাকিলহেঁতেন। আৰু অৱশ্যেই মৃত্যু আৰু মৃত্যুৰ ভয়ৰ ফলত এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ বাবে সান্ত্বনা বিচাৰে!
  আলেংকাই স্মৰণ কৰি কয়:
  - মই এটা seance ত অংশ লৈছিলো, আৰু আচৰিত কিবা এটা দেখিছিলো। গতিকে সুগন্ধিও আছে!
  মাতত ধূৰ্ততাৰে নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আত্মাৰ অস্তিত্বত কোনো আচৰিত কথা নাই! কাৰণ আমি সপোনতে উৰি যাওঁ। অৰ্থাৎ এটা আত্মা আছে, আৰু উৰণৰ স্মৃতিৰ দৰে!
  মেডভেডেভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, আত্মা আছে! এই ক্ষেত্ৰত ব্যক্তিজন অনন্য! এতিয়া হয়তো আমি কিছু মজা কৰিব পাৰিম!
  জাপানী বহৰ গলি গৈছিল। পানীৰ তলৰ টেংকটোৱে হত্যাকাৰীৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল। মাৰ্গাৰিটাৰ অলপ দুখ লাগিল। প্ৰথমতে তাই নিজকে এক্সট্ৰাৰ ভূমিকাত পাইছিল। আৰু দ্বিতীয়তে, যিটো বিৰক্তিকৰ, পানীৰ তলত থাকিলে সকলো ভালদৰে দেখা নাপায়। সাধাৰণতে পিতৰৰ ঈশ্বৰৰ প্ৰতি প্ৰবল সন্দেহ আছিল। আচলতে ৰাছিয়ানসকলে খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত কিয় তেওঁলোকৰ ওপৰত বিভিন্ন বিপদৰ সন্মুখীন হ"ল। আৰু মংগোল-তাটাৰ আক্ৰমণ, আৰু তাৰ আগতে ৰাজকুমাৰসকলৰ সামন্তীয় খণ্ডিতকৰণ। ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণৰ মাজত যুদ্ধ।
  তেতিয়াই অৱশেষত ইভান কলিতাৰ সময়ৰ পৰা ৰাছিয়াৰ পুনৰুজ্জীৱন আৰম্ভ হ"ল,
  মাস্কোভি শক্তিশালী হৈ উঠিল। উদাহৰণস্বৰূপে ইভান থাৰ্ডৰ অধীনত অৱশেষত ই একক, কেন্দ্ৰীভূত ৰাষ্ট্ৰত পৰিণত হোৱালৈকে। আৰু টাটাৰৰ যুগটো পেলাই দিলে।
  হয়, অৱশ্যেই ৰাছিয়া উঠি আহিছিল। জাপানত উজুটি খোৱালৈকে।
  ইয়াৰ লগে লগে ৰাজতন্ত্ৰ আৰু ৰোমানভ বংশৰ ইতিহাসৰ অন্ত পৰিল।
  অৱশ্যে ৰাজতন্ত্ৰ গুচি গ"ল যদিও স্বৈৰাচাৰীতা ৰৈ গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই আলেংকাৰ পিঠিত সাৱধানে চুমা খালে। ছোৱালীজনীয়ে সন্তুষ্টিৰে গুণগুণাই উঠিল। তাই যেন ভাল পাইছিল।
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - পুৰুষে ছোৱালীক ভালপোৱা আৰু ছোৱালী এজনীয়ে পুৰুষক ভালপোৱা। এইটো একেবাৰে স্বাভাৱিক। কিন্তু একে সময়তে মানুহে শালীনতা বজাই ৰাখিব লাগিব।
  মাৰ্গাৰিটাই অসন্তুষ্ট হৈ আপত্তি কৰিলে:
  - নৈতিকতা নপঢ়ক। মোৰ এইটো ভাল নালাগে!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে হাঁহিলে:
  - আৰু কোনে ভাল পায়! কিন্তু আমি সত্যৰ সন্মুখীন হোৱাটো প্ৰয়োজন। মানুহ, এই ক্ষেত্ৰত জীৱ-জন্তুৰ পৰা লক্ষণীয়ভাৱে পৃথক!
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, আমাৰ মাজত এটা ডাঙৰ ব্যৱধান আছে!
  আলেংকাই কটুভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু জানেনে, তোমাৰ আৰু বান্দৰটোৰ মাজত মই বিশেষ পাৰ্থক্য লক্ষ্য কৰা নাই!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে। ইফালে আলেংকাই জাপানৰ বাৰখন সাজসজ্জিত জাহাজৰ শেষ জাহাজখন ডুবাই পেলালে। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি শত্ৰুৰ বহৰৰ সৈতে প্ৰায় শেষ হৈ গ'লোঁ!
  মেডভেডেভে কটু হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - হয়, তোমালোক ভাল কাম কৰা মানুহ! আৰু আচলতে তেওঁলোক বহুত কৰিবলৈ সক্ষম! সাধাৰণতে মই যোদ্ধা ছোৱালীক ভাল পাওঁ - তেওঁলোক ইমানেই চেক্সি!
  মাৰ্গাৰিটাই শৰীৰটো ঘূৰাই ঘূৰাই গাইছিল:
  - মোক চেক্সি যেন লাগে, মই প্ৰচেছৰৰ দৰে! আৰু মই ৰবটৰ দৰে লৰচৰ কৰো - শব্দ আক্ৰমণকাৰী!
  ইয়াৰ পিছত ছাত্ৰজনে আলেংকাক অলপ বেছি সাহসেৰে চুমা খালে। ছোৱালীজনীয়ে দীঘল আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে আৰু মনোমোহা দেখা গ"ল।
  কিমান ৰূপৱতী তাইৰ গতিবিধি।
  মাৰ্গাৰিটাৰ কল্পনাত খালী ভৰিৰে মৰাপাটৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি যোৱা এগৰাকী ৰাজকুমাৰীক চিত্ৰিত কৰা হৈছিল। এইটো ইমান ৰোমান্টিক। আৰু ৰাজকুমাৰী ইমান ৰঙা। তাইৰ সকলো গহনা আৰু দামী দামী সাজ-পোছাক কাঢ়ি লৈ গ"ল। বাকী আছিল মাথোঁ বস্তাখন। কিন্তু কাৰাগাৰৰ ইউনিফৰ্মে তেওঁৰ মিঠা, সুখদায়ক, সতেজ মুখখনৰ মনোমোহাতাক আৰু অধিক জগাই তুলিছে, গোলাপৰ দৰে। আৰু জুইৰ চুলি। কিমান ধুনীয়া ৰাজকুমাৰী ফাঁচীলৈ গৈ আছে।
  আৰু তাত ওপৰত হাজাৰ হাজাৰ মানুহ ডুব গৈ আছে। জাহাজবোৰ ভাঙি গৈছে, উপাদানবোৰ উত্তাল হৈ পৰিছে।
  আৰু জাপানে এক বিশাল, অনন্য পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈছে। গতিকে চামুৰাইসকলে আপাত দৃষ্টিত নিজৰ পাপৰ পৰা অনুতাপ কৰিবলগীয়া হৈছে।
  মাৰ্গাৰিটাই ভাবিলে, জাপানীসকলে কি বিশ্বাস কৰে? তেওঁলোকৰ ধৰ্ম কি? তেওঁলোক আটাইবোৰৰ পিছতো পৌত্তলিক। কিন্তু তেওঁলোকে অৰ্থডক্স ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰে। ইয়াৰ পিছত ভাবি চাওকচোন কাৰ ভগৱান বেছি শক্তিশালী!
  আৰু মংগোলীয়সকল পৌত্তলিক আছিল, কিন্তু তেওঁলোকে কিমান ভূখণ্ড দখল কৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই আলেংকাক সুধিলে:
  - কোৱা সৌন্দৰ্য্য, ৰডনভেৰীক কেনেকুৱা লাগে?
  ছোৱালীজনীয়ে বহল হাঁহি এটা মাৰি আন এটা ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুবাই দি উত্তৰ দিলে:
  - বৰ ভাল ধৰ্ম! ইমান ধুনীয়া সাধুকথা!
  মাৰ্গাৰিটাই ইংগিতেৰে সুধিলে:
  - সাধুকথা বুলি ভাবিছা নেকি? নে হয়তো এই সকলোবোৰ ৰাছিয়ান দেৱতাৰ আচলতে অস্তিত্ব আছে?
  আলেংকাই কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - হয়তো উভয় elves এবং gnomes অস্তিত্ব! আমাৰ পৃথিৱীত যিকোনো কথাই হ"ব পাৰে। আৰু আচলতে কি আছে আৰু কি নাই কোৱাটো কঠিন!
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিছু পৰিমাণে আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই আছে। আমাৰ সকলো চিন্তা, সপোন, কামনাই আমি এৰি থৈ যাওঁ। মোৰ হাইপাৰন"স্ফিয়াৰৰ এটা অতি আকৰ্ষণীয় তত্ত্ব আছে, য"ত মানুহে কেতিয়াও উদ্ভাৱন কৰা একেবাৰে সকলো বস্তুৱেই আছে। অৰ্থাৎ চিন্তা চিৰদিনৰ বাবে বিদ্যমান। আৰু তাই আন কিছুমান, সমান্তৰাল জগতত থাকে।
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভ টোপনিৰ পৰা সাৰ পালে। আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ মৌলিক কামটো হাতত লৈছিল, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে এখন সাম্ৰাজ্য নিৰ্মাণৰ কাম।
  আৰু আকৌ বিজয়...
  প্ৰথমে হাজাৰ টন ওজনৰ নতুন টেংক এটা একত্ৰিত কৰি শত্ৰুৰ স্থানত নিক্ষেপ কৰক। নাই, অৱশ্যেই, কেৱল এজনেই নহয়, বহুতেই।
  আৰু বিদেশী ভূখণ্ডৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছে। আৰু ওপৰত পৰমাণু বোমা থকা বিমানো আছে। আৰু আমিও যদি বোমাবোৰ খেদি পঠিয়াই দিওঁ তেন্তে কি হ"ব? আৰু বিনাশক বনাওক?
  ডিমিট্ৰি মেডভেডেভও অ"পেনৱৰ্কত আন সকলোৰে দৰেই।
  আৰু এতিয়া আন এখন দেশ একনায়কত্ববাদীৰ বুটত পৰে। আৰু বিজয়বোৰ আহি আছে। কিন্তু ইয়াত আন এটা শত্ৰু। দেশখনো ডাঙৰ... আনকি আপুনি ইয়াক প্ৰগ্ৰেম কৰিব পাৰে। ইয়াত ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰ... আক্ৰমণ। মেডভেডেভৰ ইউনিটসমূহ বহু ঘণ্টাৰ খেলত স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে বৃদ্ধি পাইছে, আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা ইতিমধ্যে এক বিলিয়নতকৈও অধিক। ১৯৬ মিলিয়নৰ বিপৰীতে। আৰু অধিক আধুনিক প্ৰযুক্তি। আৰু সৈনিকক বেৰেকৰ দ্বাৰা অসীমভাৱে মন্থন কৰি উলিয়াব পাৰি।
  সৌভাগ্যক্ৰমে ইলেক্ট্ৰনিক সম্পদ অক্ষয়। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত হেঁচা দিয়ক, তাৰ ওপৰত হেঁচা দিয়ক।
  আৰু হাজাৰ টন ওজনৰ টেংকসমূহ সমগ্ৰ ৰাছিয়াৰ পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰলৈ পোনে পোনে মস্কোলৈ প্ৰেৰণ কৰা হয়।
  আৰু সেইবোৰ এৰি যোৱাটো কাৰ্যতঃ অসম্ভৱ - একোৱেই নালাগে!
  মেডভেডেভে কৌশলটোৰ নেতৃত্ব দিয়ে আৰু নিজৰ মাজতে গুণগুণাই থাকে... তাৰ পিছত, তেওঁ পাৰমাণৱিক চালিত টেংকবোৰ বন্ধ কৰি দিয়ে। আৰু "পেন্থাৰ"-২ক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। যিখন গাড়ী অৱশ্যে এতিয়াও চৌত্ৰিশখনক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম।
  মেডভেডেভে গাড়ীবোৰৰ বিভিন্ন পেৰামিটাৰ লোড কৰি নিজৰ লগত খেলে... "পেন্থাৰ"-২... দূৰৰ পৰা খুন্দা মৰাৰ দৰে। আৰু ই এটা ছোভিয়েট টেংক ভেদ কৰিব।
  তেনেকৈ নহয় আপুনি ইয়াক ভাঙি পেলাব! বিশেষকৈ কপালত, কিন্তু জাহাজত আপুনি পাৰে। শ্বুটিং পূৰ্ণ গতিত চলি আছে। আৰু চৌত্ৰিশজন লৰালৰিকৈ গুচি যায়... আৰু বন্দুকৰ আঘাতত মৰি যায়...
  সেনাবাহিনী আকৌ আগবাঢ়িছে...আৰু যুদ্ধৰ ৰবটৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। তেওঁলোকে নিজকে পেচ কৰে। আৰু খোলাবোৰ লেজাৰেৰে গুলীয়াই পেলোৱা হয়। আৰু বৰ চতুৰতাৰে কৰে।
  আৰু ভাৰ্চুৱেল ছোৱালীবোৰে আক্ৰমণ কৰে।
  কৌশলৰ প্ৰতি মেদভেদেভৰ প্ৰতি আগ্ৰহী দৃষ্টি। এক ৰোমাঞ্চকৰ যুদ্ধ। আকৌ আপুনি নিজেই খেলে, বা সামৰিক উপদেষ্টাৰ হাতত গতাই দিয়ে। আৰু আপুনি যুদ্ধৰ অগ্ৰগতি চাই থাকে।
  তেওঁলোকে নিজৰ টেংকক আক্ৰমণাত্মকভাৱে নেতৃত্ব দিয়ে।
  ইয়াত আপুনি আগবাঢ়ি যাব পাৰে পিৰামিডাল টেংক যিবোৰ কম দুৰ্বল আৰু সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য। স্কেটিং ৰিঙৰ দৰে গতি কৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে দৌৰে... আৰু বাটত গুলী চলায়।
  আন এক যুদ্ধ। প্ৰকৃত খেলনা। আৰু শুকাই নোযোৱাকৈ সোণৰ কুঁৱাৰ পৰা ধন আহে। যেন খেল এখনত সকলো পৰিকল্পনা অনুসৰি হয়, বিফলতা নোহোৱাকৈ, আৰু প্ৰকৃতিৰ অৱনতি নোহোৱাকৈ।
  সকলো শেষ নহয়, সম্পদ কমি নাযায়। যদিও ইয়াৰ সম্ভাৱনা বৰ বেছি যেন নালাগে।
  মেদভেদেভক এটা ফোনত বাধা দিলে। ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে ফোনটো তুলি ল"লে:
  - নমস্কাৰ!
  ৰাষ্ট্ৰপতি প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে কয়।
  - তুমি এতিয়াও অফিচত আছা নেকি ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচ?
  মেডভেডেভে তীব্ৰ উত্তৰ দিলে:
  - হয়! মই এতিয়াও সভাপতি!
  প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে কয়।
  - জেলেনস্কিয়ে দাবী কৰে যে উদ্বোধনীৰ পিছত আপুনি বাসগৃহ এৰি যাওক।
  মেদভেডেভে কঁপি কঁপি সুধিলে:
  - আৰু মই ক'ত থাকিম?
  প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীজনে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ এপাৰ্টমেণ্টত! আপোনাৰ ক্ষমতা শেষ হৈ গ"ল আৰু আপুনি সকলো চৌহদ খালী কৰিব লাগিব!
  মেডভেডেভে ফুচফুচাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - নতুন সভাপতিৰ ওচৰত মোৰ এটা অনুৰোধ আছে - তেওঁ মোক কম্পিউটাৰটো এৰি দিয়ক!
  প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীগৰাকীয়ে প্ৰশ্ন কৰে:
  - মোক চেন্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলডৰ অৰ্ডাৰ দিয়ক আৰু মই জেলেনস্কিক আপোনাৰ বাবে এটা কম্পিউটাৰ ৰাখিবলৈ ক'ম!
  মেডভেডেভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - বাৰু, সম্ভৱ হৈছে!
  . অধ্যায় নং ৭
  আৰু তেওঁৰ সহায়কক মাতিলে এটা ডিক্রী প্ৰস্তুত কৰিবলৈ। প্ৰশাসনৰ মুৰব্বীক চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলডৰ অৰ্ডাৰ প্ৰদান কৰাৰ ওপৰত। টেমপ্লেটটো সাজু হৈছে আৰু এতিয়ালৈকে মই দায়িত্বৰ বাবে চহী কৰিছো।
  তাৰ পাছত মেদভেদেৱে আকৌ খেলিবলৈ ধৰিলে।
  এতিয়া তেওঁৰ ভাৰ্চুৱেল টেংকবোৰে মস্কোৰ কাষ চাপিছে আৰু আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছে। এই চহৰখনত দুহেজাৰ টন ওজনৰ মেচিনেৰে আক্ৰমণ চলাইছে।
  অৱশ্যে মেডভেডেভে "নিগনি"-৫কো আক্ৰমণত পেলাই দিয়ে, এইটো এটা দানৱ, টেংক নহয়। দহ হাজাৰ টন ওজন!
  সৈন্য ক্ৰেমলিনৰ কাষ চাপিছে... গতিকে ষ্টেলিন পলাই গৈছে। আৰু তেওঁক বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰ ছোৱালীয়ে ধৰিছে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নাকত ধৰে। আৰু তেওঁলোকে ষ্টেলিনক তেওঁৰ উদং গোৰোহাত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে।
  এখানে মস্কো পাস এবং Urals যাও ভার্চুয়াল সাম্রাজ্য সৈন্য...
  তেখেতে তেওঁকো বন্দী কৰে...
  মেডভেডেভে আকৌ মূৰ দুপিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু সপোন দেখিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই কটুভাৱে সুধিলে:
  - উদাহৰণস্বৰূপে, অধিক ধ্ৰুপদী বিভাজনৰ কথা কি ক'ব পাৰি: স্বৰ্গ আৰু নৰক?
  মেডভেডেভে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - মৃত্যুৰ পিছত প্ৰতিশোধ লোৱাৰ বিষয়ে প্ৰাচীনসকলৰ আদিম ধাৰণাটোৱেই এইটোৱেই হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। বাস্তৱত, সম্ভৱতঃ, সকলোবোৰ কিছু জটিল!
  জাপানৰ শেষৰখন জাহাজ এখন ডুবাই দিওঁতে নাটাছাই আনন্দত উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - শপত আৰু প্ৰাচীন,
  শত্ৰুৱে আকৌ শপত খায়
  মোক ঘঁহিব
  গুড়ি কৰি পিহি লওক।
  কিন্তু স্বৰ্গদূত শুই নাথাকে,
  আৰু সকলো ঠিক হৈ যাব। আৰু সকলো ভালেই শেষ হ"ব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে শত্ৰুৰ বহৰখন শেষ কৰিলে। মেডভেডেভে টেংকটো ত্বৰান্বিত কৰিলে, চামুৰাইক খেদি গ"ল। হয়, ইয়াত তেওঁলোকে ভাল কাম কৰিলে। ইতিহাসক কেনেকৈ শুধৰাই দিব পাৰি সেয়া আমোদজনক৷ জাৰবাদী ৰাছিয়া আছিল এখন শক্তিশালী দেশ যিখনৰ উচ্চতা বৃদ্ধি পাইছিল। যদিও সকলো মানুহৰে ভালকৈ জীয়াই নাথাকিল।
  কিন্তু দেশৰ উত্থান ঘটিছিল। কামৰ দিনটো চুটি কৰা হ"ল। নতুন বন্ধৰ দিন আহিল। স্থানীয় আত্মশাসনৰ সৃষ্টি হ"ল। সুস্থিৰ মূল্যৰ লগে লগে মজুৰি বৃদ্ধি পালে। খোল খালে বিদ্যালয়। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ অধীনত শিক্ষাৰ বাবে ব্যয় ছয়গুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি পাইছিল। প্ৰাথমিক শিক্ষা বাধ্যতামূলক হৈ পৰিল।
  হয়, সকলো যথেষ্ট সোনকালে ভাল দিশলৈ সলনি নহ"ল, কিন্তু বিপ্লৱ আৰু গৃহযুদ্ধৰ বাবে দেশখনে কিমান হেৰুৱালে। কিমানজন স্মাৰ্ট মানুহে মৃত্যুবৰণ কৰি নিজৰ জন্মভূমি এৰি থৈ গ"ল? আৰু এতিয়া, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এই অংশত ইয়াক প্ৰতিৰোধ কৰাৰ সুযোগ আছে।
  ষ্ট্ৰীমলাইন কৰা টেংকটো পানীৰ তলত দ্ৰুত আৰু নিৰৱে ওপঙি উঠিল। আৰু এতিয়া উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ শেষ ধ্বংসকাৰী ডুব গৈছে।
  নাটাছাই আনন্দত ক"লে:
  - মই ইমানেই সৰু!
  আলেংকাই ছোৱালীজনীক শুধৰাই দিলে, স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আমি সকলোৱে ইয়াত কিমান মহান! সিংহনীৰ দৰে যুঁজিছিল!
  মাৰ্গাৰিটাই বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - বিশেষ একো নাই! আমাৰ হাতত কেৱল উন্নত প্ৰযুক্তি আছিল!
  আলেংকাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু আমি নিজেই কামান গুলিয়াই দিলোঁ!
  নাটাছাই তাইৰ বন্ধুক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - আৰু আমিও নিজেই কৰিলোঁ! আৰু এইটো এটা তীক্ষ্ণ চকু...
  মাৰ্গাৰিটাই বাছি লৈছিল:
  - হেলনীয়া হাত!
  নাটাছাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমি এগৰাকী মনোমোহা ছোৱালী!
  মাৰ্গাৰিটাই সঁচাকৈয়ে কৈছিল:
  - জাপানীসকলৰ প্ৰতি মোৰ দুখ লাগে। তেওঁলোকে আচৰিত ধৰণৰ কাৰ্টুন আঁকে। বিশেষকৈ হেনটাই মোৰ ভাল লাগে!
  আলেংকাই হাঁহিলে আৰু ভৰিখন বতাহত ঘূৰাই দিলে:
  - হেনটাই, এইটো শীতল! আনকি বৰ শীতল!
  জামৰ সোৱাদ লোৱা ছোৱালী এজনীৰ হাঁহিৰে নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু ফেচিষ্টৰ গাধতো হয়তো লাথি মাৰি দিওঁ!
  মেডভেডেভে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - ভব্য বিচাৰ. কিন্তু প্ৰথমে জাপানৰ স্থল বাহিনীক শেষ কৰি দিওঁ। আৰু আমি যুদ্ধখন দ্ৰুতগতিত শেষ কৰাত সহায় কৰিম। যাতে এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ফেচিবাদৰ আবিৰ্ভাৱ নহয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  -আৰু দেখা নাযায়, আৰু চীন আমাৰ হ"ব!
  জাপানী বহৰখন ডুব যোৱাৰ পিছত টি-৯৫ ছুপাৰ টেংকে পানীৰ ওপৰত উঠিল।
  তেতিয়া মেদভেডেভে নানা ধৰণৰ আজেবাজে কথাৰ সপোন দেখিবলৈ ধৰিলে।
  যোদ্ধা আলেংকাই ৰিয়াজানৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে থিয় দিলে। নাটাছা তাইৰ লগত আছিল।
  দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে লাইট আৰ্মৰ পিন্ধিছে, প্ৰতিখন হাতত চেবাৰ। আৰু ভৰিৰ তলত বিশেষ, পাতল ডিস্ক আছে।
  মংগোল-তাটাৰৰ বিশাল সৈন্যই আক্ৰমণ চলায়।
  বহুতো দীঘলীয়া চিৰিৰে বেৰবোৰ একেলগে ঢাকি ৰাখিছিল। সিহঁত বেলেগ আছিল: শিপাৰ লগাৰ পৰা বুনা, ক্ৰছবাৰেৰে পাইনৰ কাঠ ভাঙি পেলোৱা। শাৰী শাৰীকৈ লগৰ গধুৰ জখলাও ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। নিৰ্মাণৰ দ্ৰুত গতিৰ বাবেই প্ৰাচীৰবোৰ টাটাৰসকলে আশা কৰাতকৈও ওখ হৈ পৰিল;বহু চিৰি ওপৰলৈ নাপালে। আগবাঢ়ি মংগোলীয়সকলে বন্দী হোৱা কেইজনমান উৰুছক খেদি পঠিয়ালে। ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে বন্দীত্বৰ লাজতকৈ মৃত্যুক বেছি পছন্দ কৰিছিল।
  কিন্তু মংগোলীয়সকল অদম্য আছিল।
  নিৰ্দয়ভাৱে চোকা বৰশীৰে ঠেলি দি ক্লান্ত মানুহবোৰক লাথি মাৰি ওপৰলৈ উঠি গ"ল, এই আশাত যে ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে নিজৰ মানুহক হত্যা কৰিব নোখোজাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিব। বা বন্দীৰ আৱৰণত বৰফৰ প্ৰাচীৰত অনুপ্ৰৱেশ কৰক। কিছুমান বন্দীয়ে চিঞৰি চিঞৰি তললৈ লৰালৰিকৈ নামি আহিল, নিথৰ বৰফৰ পৰা তললৈ ছিটিকি পৰিল, ঘৃণিত নুকাৰবোৰক ভাঙি পেলালে, হাতৰ পৰা তৰোৱাল ফালিলে আৰু লগে লগে টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল। মানুহবোৰ খৰধৰকৈ চিৰি বগাই আছিল, বুজি পোৱা নাই কেনেকুৱা আৰু কেনে জনগোষ্ঠী?
  আধা উলংগ, চেলেং পিন্ধি, হাতত লাঠি লৈ, পিঠিত ছুৰীৰে আঘাত কৰি তেজ ওলাইছে। কৱচ পিন্ধা মানুহজন ভলে ইতিমধ্যে এটা বিশাল কুঠাৰ তুলি লৈছিল, যেতিয়া তেওঁলোকে তলৰ পৰা হতাশ হৈ চিঞৰি উঠিল:
  -আমাক ধ্বংস নকৰিবি নাইট, আমি নিজৰ, ৰাছিয়ান!
  ভইভ"ড ডিকোৰছে বেৰৰ ওচৰলৈ জপিয়াই উঠি চিঞৰিলে:
  -গোন্ধ পাইছোঁ আমাৰেই!
  এটা হতাশজনক চিঞৰে এই কথা নিশ্চিত কৰিলে:
  -চপ কৰিবলৈ ৰ"বা তোমাৰ! আমাৰ মাজত মোগল নাই!
  অতি স্মাৰ্ট আলেংকাই চিঞৰিলে:
  -যিজনে নিজকে শুদ্ধকৈ ক্ৰছ কৰে তেওঁ নিজৰ এজন!
  - বাপ্তিস্ম লওক, অৰ্থডক্স মানুহ!
  ভয়ংকৰ মাত এটাৰে ঘোঁৰাবোৰে এক মাইল দূৰত বল্ট মাৰিলে, দৈত্য ভৌলা-মৰভিনে গৰ্জন কৰিলে।
  ৰিয়াজানৰ ৰক্ষকসকলে অনুমোদন জনাইছিল:
  -শুদ্ধ! সঁচাকৈয়ে!
  সকলো দেৱালতে সৰ্বসন্মতিক্ৰমে প্ৰতিধ্বনিত হ"ল:
  -আহা, ভাইহঁত, ক্ৰুচৰ চিন বনাওক!
  ঠাণ্ডাৰ পৰা নীলা হৈ পৰা শ শ ছিন্নভিন্ন বন্দীয়ে প্ৰাচীৰৰ ওপৰেৰে উঠি পৰি গ"ল, যান্ত্ৰিকভাৱে নিজকে পাৰ হৈ গৈ থাকিল। কিছুমানে লগে লগে পূৰ্বতে ৰখা শিলবোৰ তুলি লৈ ক্ৰোধিত হৈ মংগোলীয়সকলৰ ওপৰত দলিয়াই দিলে। বহু ৰিয়াজান বাসিন্দাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে টাটাৰসকলক দেখিছিল, আনকি বহুতো পৰম্পৰাগত বিৰোধী, একে কিপচাক, মংগোলীয় কাপোৰ পিন্ধিছিল।
  শত্ৰুৱে দীঘল ফাৰ কোট পিন্ধিছিল, ইমান দীঘল যে হেমত জটিল হৈ পৰিছিল। নিৰ্বাচিত নুকাৰসকলৰ বুকুত তাম আৰু লোহাৰ প্লেট ওলমি আছিল আৰু পিঠিখন খোলা আছিল। উৰুছসকলক ভয় খুৱাবলৈ বহুতে ইতিমধ্যে দুষ্ট, নাৰীসুলভ মুখবোৰত তেজেৰে ৰং কৰিছিল।
  কিন্তু উৰুছে লৰচৰ কৰা নাছিল, তৰোৱাল আৰু কুঠাৰেৰে শত্ৰুক লগ পাইছিল। ভৌলাৰ শক্তিশালী ঝাড়ু দিয়া আঘাতৰ পৰা একেলগে পাঁচজন মংগোলীয় লোকক হত্যা কৰা হ"ল, দ্বিতীয়টো আঘাত আৰু আৰু তিনিজন! আন যোদ্ধাসকলে ইয়াতকৈ বেয়াকৈ যুঁজ দিয়া নাছিল। টাটাৰসকলে অনাড়ম্বৰভাৱে পিছল খাদটোৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল, তেওঁলোকে নিজকে ঢালেৰে বা চেবাৰেৰে কাটিব পৰা নাছিল। যেতিয়া বিপুল লোকচানৰ মূল্যত মংগোলীয় সৈন্যই শীৰ্ষত উপনীত হ"ল, তেতিয়া তেওঁলোকৰ ওপৰত উতলা পানী আৰু এটা ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ ঢালি দিয়া হ"ল: জ্বলি থকা আলকাতৰা।
  আনকি মহিলা আৰু সৰু ল"ৰা-ছোৱালীয়েও জ্বলি থকা পানী ঢালি শিল-ব্লক নিক্ষেপ কৰিছিল। বিষাক্ত কাঁড়ৰ সৰু সৰু গুলীবোৰ বিশেষভাৱে ফলপ্ৰসূ আছিল;সৰু হাতেৰে এতিয়াও টান ধনুৰ ডোঙা টানিব নোৱাৰা পাঁচ বছৰীয়া শিশু এটাইও সেইবোৰৰ পৰা গুলী চলাব পাৰিছিল। আৰু ইমান ডাঠ ভৰত গুলী চলাওঁতে মিছ কৰাটো আঘাত কৰাতকৈ বহুত বেছি কঠিন। আক্ৰমণটোৱে স্পষ্টভাৱে শ্বাকিং কৰিছিল, বিকৃত মৃতদেহবোৰ বৃহৎ পৰিমাণে তললৈ গুলীয়াইছিল।
  চীনা সকলে নিপুণভাৱে নিৰ্মিত টেলিস্কোপৰ জৰিয়তে গুয়ুক খানে যুদ্ধখন তীক্ষ্ণ দৃষ্টিৰে চাই থাকিল। সি ওঁঠ দুটা চেলেকিলে আৰু ওঁঠ দুটাত চেপা মাৰিলে, মাজে মাজে, সোণালী ৰঙৰ পশমৰ ৰেখাযুক্ত হেলমেটটো পোন কৰি দিলে, যিটো হেলমেটটো জেদীভাৱে আৰু বিৰক্তিকৰভাৱে কপালত উঠিছিল। তাৰ পাছত খঙত পাইপটো পেলাই দিলে।
  -আমাৰ যোদ্ধাবোৰ মৃত্যুমুখত পৰিছে! বুৰুণ্ডাই আৰু হালধীয়া সাপটো মোৰ ওচৰলৈ আহে!
  তুৰ্গাউডসকলে খৰখেদাকৈ মুকুট কাগানৰ আদেশ পালন কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। গুয়ুক হাতীদাঁতৰ খোদিত চকী এখনত বহিবলৈ লওঁতেই তেওঁৰ কান্ধত হাত এখন কোমলকৈ পৰি থাকিল:
  -চিন্তা নকৰিবা মহান! আপোনাৰ বনৰীয়া দৃষ্টি শান্ত কৰক!
  এটা আঠাযুক্ত সুৰে গুণগুণাই উঠিল, যথেষ্ট নাৰীৰ মাতৰ কথা মনত পেলাই দিলে৷
  গুয়ুক খানৰ টোপনি লাগিল আৰু ভৰিৰ ওপৰত প্ৰায়েই থাকিব নোৱাৰিলে। হয়, সেইজনেই তেওঁ। আকৌ ভূতৰ দৰে হালধীয়া সাপ তাৰ সন্মুখত আবিৰ্ভাৱ হ"ল - তেওঁৰ সৈন্যৰ আটাইতকৈ ভয়ানক ব্যক্তি, দূৰৈৰ আৰু দুৰ্গম জাপানৰ পৰা অহা নৰকীয় দানৱ।
  -আপুনি!
  পৰম খগনৰ উত্তৰাধিকাৰীয়ে মূৰ্খ আঙুলি এটা দেখুৱালে! হালধীয়া সাপটো বিয়পি থাকিল, কেতিয়াবা বৃদ্ধি পালে, কেতিয়াবা কমি আহিল:
  -ম‍ই! আৰু মই আপোনাৰ মাজেৰেই দেখিছোঁ! খংটো মধ্যমীয়া কৰাৰ সময় আহি পৰিছে! বাৰু, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, যিমান পাৰি সোনকালে আপোনাৰ সকলো সংৰক্ষিত ধন যুদ্ধলৈ আনিব! আৰু মই তোমালোকক সহায় কৰিম, ভাইসকল, আৰু শত্ৰুক এনেকুৱা এটা চমক দিম! স্বাক্ষৰৰ পদক্ষেপটো, বিশ্বাস কৰক, শুদ্ধ হ"ব!
  -ড্জে, dze, dze! বুৰুণ্ডাইৰ আদেশত মই এটা নিৰ্বাচিত টুমেন যুদ্ধলৈ দলিয়াই দিম! একেলগে আপোনালোকে আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিব!
  জাপানীজনে চকু দুটা জিলিকি উঠিল, ডাঙৰ ডাঙৰ হালধীয়া দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে:
  -বগা দানৱ নাই, মোৰ সমকক্ষক হত্যা কৰিব বিচাৰিছো! এজন প্ৰকৃত নিঞ্জাৰ দৰে!
  হালধীয়া সাপটোৱে তাৰ তাবিজখন জিলিকি উঠিল, তাৰ মুখত অলক্ষিতভাৱে হুইচেল এটা ওলাই আহিল আৰু এটা জিলিকি থকা সুৰ শুনা গ"ল।
  গুয়ুক ভাবিছিল যে তেওঁক উপহাস কৰা হৈছে, কিন্তু তেওঁৰ নিঞ্জা যাদুকৰজনৰ লগত তৰ্ক কৰাৰ শক্তিও নাছিল, ইচ্ছাও নাছিল। এই মুহূৰ্তত তুৰ্গাউদে অভদ্ৰভাৱে বুৰুণ্ডাইক ঠেলি দিলে, গুয়ুক খানে চুবুদাই-বাঘাতুৰৰ এই আজ্ঞাকাৰী ৰক্ষকক ভাল নাপালে।
  -আপুনি লিকি ৱাইনস্কিন! আপুনি দেখা নাইনে যে উৰুছৰ ৰাজধানীৰ দেৱালৰ তলত শ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধাসকল মৃত্যুমুখত পৰিছে? লগে লগে বাৰ্কুটবোৰ লৈ যাওক আৰু নদীখন পাৰ হৈ সোঁফালৰ বেৰৰ তলত আঘাত কৰি উৰুছবোৰক ন"ক আউট কৰক।
  অভিজ্ঞ বুৰুণ্ডাইয়ে আপত্তি কৰিবলৈ সাহস কৰিলে:
  -বৰফ এতিয়াও শক্তিশালী হোৱা নাই, হাজাৰ হাজাৰ খুৰাৰ আঘাতত ই কেৱল ফাটি যাব।
  অভাৱনীয়ভাৱে ভয়ংকৰ জাপানীসকলে গুয়ুকক উত্তৰ দিলে।
  -আপোনাৰ চিন্তা প্ৰশংসনীয়। কিন্তু আপোনালোকৰ প্ৰচেষ্টা অসাৰ! যাদুৰ গুড়িয়ে সামৰিক তীখাতকৈও শক্তিশালীভাৱে নদীত বৰফ বান্ধি থৈছে! বাৰু, আগবাঢ়ি জপিয়াই যাওক, আমি তোমাক অৰ্ডাৰ দিলোঁ!
  -মহান নিঞ্জা batyr জানে সি কি কৈছে! বেগেৰে চলাওক, শিলাবৃষ্টি আয়ত্ত কৰিলে মই পুৰস্কাৰ হিচাপে ঘোঁৰাৰ স্কুল এটা দিম!
  গুয়ুক খানে আঙুলি জোকাৰি চিঞৰি উঠিল। বুৰুণ্ডাই আৰু বিৰোধিতা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল - ই মৃত্যুৰে ভৰি আছিল। চেঁচা অশ্বাৰোহীৰ জাক এটা লৈ মংগোলীয়জন চকুৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল। হঠাতে এটা ছাঁ ওচৰ চাপি আহিল, মূৰৰ ওপৰত শব্দ এটা হ"ল আৰু এটা প্ৰবল বায়ুৰ ঢৌৱে মুকুটৰ কাগানৰ হেলমেটটো উৰি গ"ল:
  -হাৰাকিৰি! গতিকে পখিলাটোৱে উৰি ফুৰিলে! এতিয়া উৰুছৰ "পৌল্টিচ" হ"ব।
  এটা বিশাল অজগৰ পৃষ্ঠৰ ওপৰত উৰি ফুৰিছিল, তাৰ সোণালী ডেউকাবোৰে নিয়ৰৰ ঢৌবোৰ উৰুৱাই লৈ গৈছিল আৰু তাৰ তিনিটা শিকাৰু মুখৰ পৰা অগ্নিময় জিভাবোৰ ছিটিকি গৈছিল।
  -আচৰিত মংগুজ!
  গুয়ুক ভয় খাবলৈও সময় নাপালে:
  -তেওঁ ৰিয়াজানৰ সকলো জ্বলাবলৈ সক্ষম।
  -সকলো নহয়, কিন্তু বেৰখনত জুই লগাই দিব৷ আগবাঢ়ি যোৱা, মোৰ সৰু গডজিলা!
  মেদভেদেভৰ আচৰিত সপোনটো চলি থাকিল। ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীৰ আছিল এক বিশাল কল্পনাশক্তি।
  পঞ্চাশ মিটাৰ ডেউকাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ এটা শক্তিশালী অজগৰ বতাহত উৰি গ"ল। মংগোলীয় আৰু তেওঁলোকৰ লগত অহা শ্বেমানসকলে ক্ৰোধত হাউলি উঠিল। বুৰুণ্ডাইৰ নেতৃত্বত টুমেনে বৰফৰ ওপৰত হুৰহুৰাই উৰি গ"ল, কেইবাটাও ঘোঁৰা উজুটি খালে আৰু লগে লগে তেওঁলোক আৰু তেওঁলোকৰ আৰোহীসকলক উন্মাদ লোহাৰ গোট এটাই ভৰিৰে গচকি পেলালে। ইফালে তিনিমূৰীয়া দানৱটোৱে মসৃণভাৱে বেৰত ডুব গ"ল। আনবোৰৰ আগতেই মৰুভূমিয়ে বিমান আক্ৰমণৰ বিপদ উপলব্ধি কৰিছিল। বাৰু, অৱশ্যেই মই মোৰ ট্ৰাম্প কাৰ্ডবোৰ আগতেই প্ৰকাশ কৰিব বিচৰা নাছিলো, কিন্তু চহৰখনক বচাবলৈ হ"লে সেইদিনালৈকে মই এটা অজ্ঞাত অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিব লাগিব। পাখি থকা দানৱটোৰ বিৰোধিতা কৰিছিল এটা যান্ত্ৰিক দানৱে যিটো অস্পষ্টভাৱে দেখা গৈছিল মকৰা আৰু তীখাৰ শতপদ মিশ্ৰণৰ দৰে। ইতিমধ্যে ভাপ বয়লাৰৰ পৰা ধোঁৱা বাঢ়ি আহিছিল। আগতীয়াকৈ কয়লা পেলাই দিয়াৰ বাবে ভাল কাম কৰা বন্ধুসকল।
  ভাপ কেটাপল্ট হৈছে ভাপ ইঞ্জিন, উইঞ্চ, বহু ভৰিৰ বেলিষ্ট আৰু আনকি... সংগীতৰ স্নাফবক্সৰ প্ৰযুক্তিৰ এক নিপুণ সংমিশ্ৰণ। আৰু কঠিন তীখাৰ পৰা জাল কৰা এই জন্তুটোৱে যিকোনো ক্ষতিকাৰক বস্তু প্ৰায় মেচিনগানৰ বেগত দুমাইল পৰ্যন্ত দূৰত্বত নিক্ষেপ কৰিব পাৰিছিল । ৱাৰিয়ৰ ছোৱালীয়েই পৃথিৱীৰ ভিতৰতে প্ৰথমে চাৰ্জ নিক্ষেপৰ বাবে পিষ্টন ইঞ্জিন এটা খাপ খুৱাই লোৱাৰ কথা ভাবিছিল। ডিকোৰছে ব্যক্তিগতভাৱে লিভাৰটো ঘূৰাই দিলে, শিকলিৰে পৰা নিপুণভাৱে জাল কৰা ফিতা এটা লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে, দ্ৰুতগতিত ঘূৰি থকা ব্লেডবোৰত শিল সুমুৱাই দিলে।
  যিহেতু টাটাৰসকলে ঘন ঢেৰত লৰালৰিকৈ গৈছিল, সেয়েহে প্ৰায় কোনো মিছ নাছিল, বিপৰীতে প্ৰতিটো ওজনী শিলগুটিয়ে উঠা-নমা কৰি কেইবাজনো হেঁচা মাৰি ধৰা ঘোঁৰাচালকক তললৈ নমাই আনিছিল। এটা কথা বেয়া, লক্ষ্যৰ স্কেল যথেষ্ট দুৰ্বল, তথাপিও মংগোলীয়ক আঘাত কৰিব পাৰি, কিন্তু চেষ্টা কৰক, উৰি থকা অজগৰ এটাক আঘাত কৰক! তিনিমূৰীয়া দানৱে মূৰটো ঘূৰাই বহল, দাঁতযুক্ত, হীৰা জিলিকি থকা চোলাবোৰ খুলি দিলে।
  পলায়ন কৰা শিখাই প্ৰাচীৰৰ কাষেৰে উৰি গৈ ঘৰবোৰত খুন্দা মাৰিলে। চিঞৰ-বাখৰ আৰু চিঞৰ-বাখৰ শুনা গ"ল, কেইবাগৰাকীও অৰ্ধ-অন্ধ মহিলা ৰাস্তাৰে দৌৰি গ"ল আৰু অস্বাভাৱিক গতিৰে ঘৰবোৰত জুই লাগিল। সৌভাগ্যক্ৰমে বালি আৰু গধুৰ পানীৰ নলীৰ লগতে অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীও সতৰ্ক হৈ আছিল। বিশেষকৈ বেৰৰ ওচৰৰ কিছুমান জুপুৰি জুই প্ৰতিৰোধী এছবেষ্টছৰ দ্বাৰা আবৃত আছিল। বন্ধুত্বপূৰ্ণ হেঁচাত শিকাৰু আগ্নেয়গিৰিটো শেঁতা হৈ পৰিল আৰু শক্তি হেৰুৱাই শেঁতা ধোঁৱাৰ ধাৰালৈ পৰিণত হ"ল।
  কিন্তু অজগৰটোৱে স্পষ্টভাৱে হাৰ মানিব নিবিচাৰিলে, ডাইভৰ পৰা ওলাই আহি তেওঁ অভাৰলোড ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰৰ কৃপাত ঘূৰি আহি আকৌ অগ্নিময় টৰ্নেডোৰ নৈবোৰ তললৈ নমাই আনিলে। ইতিমধ্যে টাটাৰসকলে বেৰখনৰ ওচৰ পাবলৈ সক্ষম হৈছিল, গতিকে উত্তেজিত শিখাই তেওঁলোককো আঘাত কৰিলে। ভয়ংকৰ বুৰুণ্ডাইজনো ভুক্তভোগীৰ ভিতৰত আছিল;তেওঁৰ বিলাসী কাপোৰবোৰত জুই লাগিল, আৰু তেওঁ আহত গাহৰিৰ গৰ্জনেৰে উভতি লৰালৰিকৈ উভতি আহিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকলেও ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল আৰু বৰফৰ এটা অংশ লক্ষণীয়ভাৱে গলি মাটি আৰু ল"গবোৰ উন্মোচিত হৈছিল। ডিকোৰোছৰ কাপোৰবোৰ ধোঁৱা ওলাইছিল যদিও বেৰত থিয় হৈ থকা যুঁজাৰু বিমান এণ্টনভে তেওঁৰ ওপৰত পানীৰ বাল্টি এটা ঢালিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু গৰম চেইন মেইলৰ পৰা ভাপ উঠিল।
  -কি পৈশাচিক আৱেগ, শীতল আলেংকাই আমাক দেখা নাপালে দুখ লাগে!
  অজগৰটোৱে আকৌ ঘূৰি ঘূৰি তৃতীয় বৃত্তটোত প্ৰৱেশ কৰাৰ চেষ্টা কৰিলে। যাদুকৰ চেভেলীয়ে তেওঁৰ আঙুলিত খুন্দা মাৰিলে, তেওঁ সৰু জুইৰ গোলক এটা নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, আঘাতটোৱে অজগৰটোৰ মাজৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে। সৰু বিস্ফোৰণটোৱে তিনিমূৰীয়া দানৱটোৰ কোনো বিশেষ ক্ষতি কৰা নাছিল, বৰঞ্চ ইয়াক ইয়াৰ ট্ৰেজেক্টৰীৰ পৰা অলপ আঁতৰাই পেলাইছিল, যাৰ ফলত অজগৰটোৱে সময়ৰ আগতেই গুলী চলাইছিল, এটা অগ্নিময় ঘূৰ্ণীবতাহে স্তূপ হৈ থকা নিউকাৰৰ ৰেংকবোৰত খুন্দা মাৰিছিল। আৰু আকৌ উন্মাদ হাউলি, টাটাৰ কিছুমান পিছলৈ গুচি গ"ল। তেতিয়াই ডিকোৰোছে লক্ষ্য কৰিলে যে এগৰাকী ওখ সৰু ছোৱালীয়ে হুৰহুৰাই দুখন দুধাৰী তৰোৱাল জোকাৰি আছে। অমানৱীয় গতিৰে তাই বিৰোধীক কবিত কাটি পেলালে, ভৰি, কঁকাল, আনকি মূৰেৰেও ভয়ংকৰ আঘাত কৰিলে, পখিলাৰ দৰে উৰি ফুৰিলে।
  মাত্ৰ এজন বা সঁচাকৈয়ে দুজন মানুহেহে এনে ধ্বংসলীলা কৰিব পাৰিলেহেঁতেন:
  -জুলিয়ানা! ৰঙা দেৱদূত, আপুনি নেকি?!
  - নাকেৰে ফুলৰ গোন্ধ পাইছা ! তিনি মিটাৰ উচ্চতাৰ পৰা!
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে। উন্মাদ চিতাৰ বেগেৰে যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে প্ৰাচীৰখনৰ ওপৰলৈ উৰি গ"ল, বেৰত কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিব পৰা ৰক্তাক্ত চিন এৰি দিলে।
  -কথা নকৰিবা, সকলো স্পষ্ট! আমি পাখি থকা মশালখন নুমুৱাব লাগিব!
  আলেংকাই বনৰীয়াকৈ হুইচেল মাৰিলে, অজগৰটোৱে নিজৰ উৰণৰ পৰা সমতল কৰি চতুৰ্থ বৃত্তত প্ৰৱেশ কৰিলে। ওচৰতে থিয় হৈ থকা এজন যোদ্ধাই তাইক ক"লে:
  -কেটাপল্ট ব্যৱহাৰ কৰক, আলেংকা, তেওঁক এটা বোল্ডাৰেৰে তললৈ নমাই দিয়ক।
  যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে ভয়ংকৰভাৱে ভুকুৱাই উঠিল।
  -কি ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে মই নিজেই ভালকৈ জানো!
  আলেংকাই বিজুলীৰ গতিৰে নিপুণভাৱে জাল কৰা তিনিটা শিকলি তুলি ল"লে। এইটোও আছিল তেওঁলোকৰ যোদ্ধা ছোৱালীবোৰৰ ধাৰণা: দুটা বা তিনিটা সৰু শিল সংযোগ কৰি দুটা বা তাতকৈ অধিক বেলিষ্টা গুলিয়াই তললৈ কাটি, গোটেই লাইন এটা বিকৃত কৰা। ভাপৰ কেটাপল্টটো নিয়োগ কৰি আলেংকাই ব্লেডৰ ওপৰত জপিয়াই লিভাৰটোত লাথি মাৰিলে। তাইক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল আৰু ইতিমধ্যে উৰণৰ সময়ত যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে বাহু দুটা জোকাৰিলে, নিপুণভাৱে তৰোৱালবোৰ ঘূৰাই দিলে, দ্ৰুত গতিটো নিৰ্দেশনা দিলে আৰু ডালৰে ঢাকি থোৱা অজগৰটোৰ পিঠিত অৱতৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। দানৱটোৱে কঁপি উঠিল আৰু সাহসী ছোৱালী-ৰাইডাৰজনক পেলাই দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু নিপুণভাৱে পেচোৱা শিকলিবোৰে বিশাল মুখবোৰক আগুৰি ধৰিলে - ভয়ংকৰ দানৱটো সম্পূৰ্ণৰূপে চেডেল মাৰি ধৰিলে।
  -তিনি মূৰ কিয় লাগে? এটা নোহোৱা হৈছে নেকি? ফুটাৰে ভৰি আছে, গতিকে শেষৰ মগজুবোৰ যাতে উৰি নাযায় তাৰ বাবে শিকলিৰে বান্ধি দিম!
  তাইৰ অনাড়ম্বৰ কৌতুকত যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। অজগৰটোৱে তীব্ৰভাৱে উচ্চতা লাভ কৰিলে, তাৰ পিছত নেষ্টেৰভৰ লুপটো পুনৰুত্পাদন কৰিলে, ছালৰ তলৰ পেশীবোৰ কঁপি উঠিল, দানৱে অনিমন্ত্ৰিত ৰাইডাৰজনক পেলাই দিবলৈ হতাশ হৈ পৰিল। বিশাল শৰীৰটোৰ ওপৰেৰে বতাহৰ গৰম সোঁত বৈ গ"ল, ঘুৰিটোৱে কেটাপল্টৰ পৰা ওলাই অহা শিলৰ দৰে লৰালৰি কৰিলে, বা সম্ভৱতঃ উল্কাপিণ্ডৰ দৰে। বায়ুমণ্ডলীয় ঢৌৱে টাটাৰসকলক পথৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে।
  আলেংকাই cooed:
  -আকৰ্ষণীয় নহয়!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ টোপনি তেতিয়াও চলি থাকিল। মিষ্টাৰ মেডভেদেভ অলপ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, হয়তো দুখৰ বাবেও।
  সঁচাকৈয়ে, টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীৰ বাবে কি এটা টুইচিং ড্ৰেগন আছিল যেতিয়া তাই বাৰটা ভেৰিয়েবল প্লেনত চৰম বোজাৰ মাজেৰে গৈছিল, এশ পঞ্চাশ মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তিলৈ গতি কৰিছিল আৰু লগে লগে ওজনহীনতাত ডুব গৈছিল, তাৰ পিছত আকৌ উপমাৰাত্মক বোজাৰ সীমাত উপনীত হৈছিল। উদ্ভিদ আৰু প্ৰাণীৰ যিকোনো প্ৰতিনিধি জিনীয় অভিযান্ত্ৰিকীৰ এই উৎপাদনৰ সন্মুখত এটা কৃমি।
  বিশাল মুখখনেৰে ভয়ংকৰভাৱে টিপটিপিয়াকৈ দানৱটোৱে মূৰ ঘূৰাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ কিংবদন্তি তৰোৱালখনেৰে সকলো শক্তিৰে কাটি পেলালে, আটাইতকৈ স্পৰ্শকাতৰ ঠাইখন - নাকৰ ফুটাটোক লক্ষ্য কৰি। প্ৰথম আঘাতটো আছিল সমতল, নাকৰ ফুটাৰ পৰা ৰূপালী গুটিবোৰ উৰি গৈছিল, মুকুতাৰ দৰে যিবোৰ ৰ"দত জিলিকি উঠিছিল:
  "তোমাৰ থোকটো ধুনীয়া নহয়, অজগৰ এটাই সোণ শৌচ কৰিব পাৰে বুলি কয়।"
  সাপটোৱে পোহৰেৰে আঘাত কৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত ধুনীয়া আৰু চঞ্চল আলেংকাই টিপটোৰে কাটি পেলালে, আঘাতটো চোকা আৰু সঠিক আছিল, ব্লেডখন অলপ ৰঙা হৈ পৰিল আৰু তাইৰ বিশাল নাকৰ পৰা চেৰী-ৰুবি শিশিৰৰ টোপাল ওলাই আহিল। সিহঁতে ঠিক মাখিৰ লগে লগে নিথৰ হৈ পৰিল, নিজকে আন্তঃসংলগ্ন কৰি এটা অদ্ভুত অলংকাৰত পৰিণত কৰিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে:
  - শীতল, আহকচোন, ট্ৰিকটো পুনৰাবৃত্তি কৰক!
  ইতিমধ্যে দানৱটোৱে লৰচৰ কৰি আছিল যদিও উচ্চতা বাঢ়ি গৈ থাকিল, ৰাজধানী চহৰ ৰিয়াজান সৰু হৈ আহিল। ইয়াত ই গাড়ীৰ চকাত, এতিয়া চচৰত, আৰু ইয়াত ই পপিৰ গুটিৰ সমান, অৱশেষত ডাৱৰৰ আঁৰত নোহোৱা হৈ গৈছে। আকাশখন ক"লা জিলিকি উঠিল, উজ্জ্বল তৰাৰে ভৰি পৰিল, সিহঁতে ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰত বগাই গ"ল, উশাহ ল"বলৈ টান হৈ পৰিল, ঠাণ্ডা শূন্যতা এটা উৰি গ"ল। যদিও কিংবদন্তি আলেংকা সাধাৰণ মানুহ নহয়, বায়ু অবিহনে তাই একেবাৰেই থাকিব নোৱাৰে। কিন্তু, দেখাত অজগৰটোৱেও খজুৱতি কৰি আছে, সৰীসৃপটোৰ জোকাৰণি হৈছে, উশাহ বন্ধ হৈ গৈছে, গতিকে আমি উচ্চতা কমাই দিব লাগিব। তিনিদিন তিনিৰাতি চেৰনোম"ৰেটছৰ দাড়ি ধৰি ৰখা ৰুছলানৰ এই কৃতিত্বৰ পুনৰাবৃত্তি কৰাৰ কোনো ইচ্ছা স্পষ্ট নহয়। শিশুৰ ৱেবচাইটৰ এটা বাক্যাংশ তাইৰ মূৰত জিলিকি উঠে, আৰু কিবা কাৰণত তাই সঁচাকৈয়ে সেইটো আওৰাই ক"ব বিচাৰে।
  আৰু যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  -আমি একে তেজৰ, তুমি আৰু মই!
  অজগৰটোৱে যেন অৰ্থটো ধৰিলে, কঁপি উঠিল আৰু নিজৰ উৰণটো থমকি ৰ"ল। তাৰ পিছত লাহে লাহে হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিলে।
  সুন্দৰ আৰু পেশীবহুল যোদ্ধাজনে ক"লে:
  -আপুনি শুদ্ধকৈ ভাবিছে মোৰ পাখি থকা ভাইটি! আপোনালোকৰ লগত আমাৰ ফলাফল থাকিব!
  তলত এটা প্ৰকৃত হত্যাকাণ্ড পূৰ্ণগতিত চলি আছিল, মংগোলীয়সকলে ইতিমধ্যে দেৱালৰ পৰা আঁতৰি গুচি গৈছিল আৰু ভয়ংকৰ নাটাছাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে অনুকূল মুহূৰ্তটো আহি পৰিছে। ভাল কৰিলা, সাহসী ছোৱালী, তাইক লগে লগে দেখা পাব, য"ত তাই পাৰ হৈ গ"ল, তাত মৃতদেহেৰে ডাঠকৈ পকী কৰা ৰক্তাক্ত বাট এটা ৰৈ গৈছে। কেৱল ভৰি আৰু বাহু দুটাই নহয়, নাটাছাৰ দুটা দীঘলীয়া ব্ৰেইডত কঠিন তীখাৰে নিৰ্মিত শিকলিৰে বোৱা ডেগাৰৰ গোন্ধ।
  আলেংকাই ভৰিখন ঠেলি দি মনতে ক"লে:
  -এনে ব্যক্তিগত বস্তু নিজৰ বাবে নিশ্চয় বনাম! এতিয়া, মোগলসকলক গৰম কৰি লওঁ!
  টিনৰ ডিঙিৰ পৰা ত্ৰিগুণ আগ্নেয়গিৰিৰ দৰে বনৰীয়া শিখা এটা ফাটি গ"ল, টাটাৰসকলে অতি টানকৈ গোট খালে আৰু তেওঁলোকক কেৱল শ শ ভাজি নৰকীয় জুইৰ মুখৰ পৰা ঢালি দিলে। ঘোঁৰাবোৰ বিশেষকৈ ভয় খাইছিল যদিও ইতিমধ্যে বেছিভাগ ঘোঁৰাৰ পিঠিত হঠাতে আঘাত পাই বিকৃত হৈ পৰিছিল, মাত্ৰ গিউক খানৰ ব্যক্তিগত প্ৰহৰীজনহে চেডেলৰ তলত থাকি গ"ল। বিস্ফোৰণ চলি থাকিল, এটা ছালভোত শ শ যোদ্ধা বিমানক অগ্নিময় হাৰিকেনত উটুৱাই লৈ গ"ল। হালধীয়া সাপটোৱে চকু দুটা সৰু কৰি চাই থাকিল নিজৰ সৰু অজগৰটোৰ উভতি অহাটো।
  পূবৰ পৰা অহা যোদ্ধাজনে গৰ্জন কৰিলে:
  -দেশদ্ৰোহী! আপোনালোক সকলো অজগৰ পৰিয়ালৰ প্ৰতিনিধি, আপুনি সদায় বিশ্বাসঘাতকতা কৰে আৰু যিজন শক্তিশালী তেওঁক সেৱা কৰে!
  ক্ষুব্ধ হৈ নিঞ্জা যাদুকৰজনে মেচিনগানৰ গতিৰে পালছাৰ নিক্ষেপ কৰি সাহসী ৰাইডাৰজনক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ডেকা যোদ্ধা আলেনাই হাঁহি হাঁহি জোৰেৰে গাইছিল:
  - জুইৰ পানীৰে - গ্লাছটো খুন্দিয়াই পেলাওক! তুমি এজন শীতল অচিনাকি - তুমি জুই থুবা!
  এইজনী ছোৱালী - আনন্দময়, হাস্যৰসৰ সৈতে। আৰু জুইৰে নিৰ্মিত পালছাৰবোৰে তাইক ভয় নকৰে।
  আলেনাই সহজেই তেওঁলোকক গুলীয়াই হত্যা কৰে, কিংবদন্তি অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰি আৰু মাজে মাজে জন্তুটোক শত্ৰুৰ ইউনিটৰ ফালে নিৰ্দেশিত কৰে। ডেউকা থকা এই পুনৰ ব্যৱহাৰযোগ্য ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰটো ঘোঁৰাৰ এশটা যান্ত্ৰিক যন্ত্ৰতকৈ ভাল।
  হয়তো এইখনো আক্ৰমণাত্মক বিমানতকৈও ঠাণ্ডা, আৰু ইয়াত ইমান ইন্ধন কেনেকৈ থাকে, আৰু ফিউজ শেষ নহয়নে? আপুনি নিজৰ আজৰি সময়ত দানৱটোৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিব লাগিব আৰু এটা নতুন, আগতে দেখা নোপোৱা অস্ত্ৰ এটা সৃষ্টি কৰিব লাগিব! কাঁড়বোৰ ডাঠ, ৰামধেনুৰ দৰে সাজসজ্জিত ছালৰ পৰা উঠা-নমা কৰে, ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে বাজৰাৰ দৰে জিলিকি উঠে। হিটবোৰে মাত্ৰ ক্ষণিকৰ বাবে ৰং সলনি কৰে: ৰুবি ৰঙা লিলাক-বেয়োলেট হৈ পৰে। ইয়াৰ বিপৰীতে লিলাক-চেফায়াৰ ৰঙা-কমলা, সোণালী হালধীয়া আৰু পান্না সেউজীয়ালৈ পৰিণত হয়। এইটো বৰ ধুনীয়া, দুখৰ কথা যে ৰক্তাক্ত যুদ্ধৰ উত্তাপত কল্পনাতীত দৃশ্য উপভোগ কৰিবলৈ সময় নাথাকে৷
  ছোৱালীৰ দ্বাৰা গঠিত হোৱাইট লিজিয়নৰ ৰাছিয়ান যোদ্ধা আৰু সৈন্যই ইতিমধ্যে মংগোলীয় সেনাবাহিনীৰ বেছিভাগেই কাটি পেলাইছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া যান্ত্ৰিক শিখা নিক্ষেপকাৰী যন্ত্ৰৰ কামত আহিছিল তেতিয়া ই ভয়ংকৰ হৈ পৰিছিল;যিকোনো সেনাই এনে দুটা আঘাত সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু এমিনিট, আৰু এটা অশৃংখল বিমান আৰম্ভ হ"ব। হালধীয়া সাপটোৱে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  বাটুৰ আদেশ স্পষ্ট, নিস্তব্ধতাত মুকুট কাগানক হত্যা কৰিবলৈ, কিন্তু পেমেণ্ট বহুত কম। নাই, তেওঁ পিছত তেওঁক হত্যা কৰিব, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে তেওঁ তেওঁক ভাঙি পেলোৱা ৰাছিয়ান তৰোৱালৰ তলৰ পৰা উলিয়াই আনিব:
  -আঁতৰি যাওঁ কাগান, মই তোমাক ঢাকি দিম!
  -তিনি মূৰৰ মাংগুবোৰৰ কথা কি ক"ব? মই তাক মোৰ সৈন্যবাহিনীক অত্যাচাৰ কৰিবলৈ নিদিওঁ!
  নিঞ্জাই আঙুলিটো চেপি ধৰিলে আৰু স্ফুলিংগবোৰ পৰিবলৈ ধৰিলে:
  "মই এটা জটিল মন্ত্ৰ মাৰিব পাৰো আৰু তেওঁ নিজৰ পৃথিৱীলৈ ঘূৰি আহিব, কিন্তু তেতিয়া মই তেওঁক সাত বছৰলৈ মাতিব নোৱাৰিম!" বিকল্প আছে যদিও! এটা Hale স্তৰৰ বানান!
  -সেইটো কেনেকুৱা?
  বছৰবোৰৰ বাহিৰত চৰ্বিযুক্ত আৰু ফুলি উঠা গুয়ুকৰ মুখখন টানিছিল। নিঞ্জা কিলাৰে বুজাইছে:
  -আৰু তেনেকৈয়ে! যদি মই তেওঁৰ বগা মংগুজটোক মাৰি পেলাওঁ, তেন্তে অজগৰটো মোৰ হ"ব, যদি তেওঁ মোক মাৰি পেলায়, তেন্তে সেয়া তেওঁৰ হ"ব!
  জাপানী যাদুকৰজনে দীঘলীয়া মন্ত্ৰ এটা ফুচফুচাই ক"লে, তাবিজটো সূৰ্য্যতকৈও উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠিল। নিঃশেষৰ উত্তেজনাত কঢ়িয়াই নিয়া খালী ভৰিৰে আলেংকাই হঠাতে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ তলত এটা শক্তিশালী আৰু ইতিমধ্যে আজ্ঞাকাৰী দানৱৰ নমনীয়, চিকচিকিয়া পিঠিখন নোহোৱা হৈ গৈছে। তাই নিজকে বতাহত পাইছিল, শিলৰ বেগেৰে তললৈ উৰি আহিছিল। পতনটো সুখকৰ নাছিল, কিন্তু মাৰাত্মক নাছিল। মিটাৰ দীঘল বৰফৰ ড্ৰিফ্ট ভাঙি টাৰ্মিনেটৰ যোদ্ধাজনে আহত গাহৰিৰ ক্ৰোধত মংগোলীয়সকলক আক্ৰমণ কৰে। শেষ সংগঠিত প্ৰতিৰোধ পতন হ"ল, বিশাল সেনাবাহিনীৰ কৰুণ অৱশিষ্টই গণ পলায়নলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  আটাইতকৈ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ, খালী ভৰিৰ আলেংকা আৰু নাটাছাই আক্ষৰিক অৰ্থত দিশহাৰা নুকাৰক নিঃশেষ কৰাৰ প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। ইফালে গুয়ুক খান কাৰ্যতঃ অদৃশ্য হৈ পৰিল, তেওঁৰ গ্ৰেহাউণ্ড ঘোঁৰাটোৱে হিপ"ড্ৰমৰ সকলো অভিলেখ ভংগ কৰি আছিল, বংশগত কাগানে কেৱল নিজৰ ছালৰ কথাহে ভাবিছিল।
  -নাই, এইটো চামুৰাই নহয়! কৰুণ কাপুৰুষ। এনে মিকাডো পৰিবেশন কৰাটো কি লাজৰ কথা!
  নিঞ্জাই ভুকুৱাই উঠিল।
  হালধীয়া সাপটোৱে দুটা শক্তিশালী কাটানা উলিয়াই সেইবোৰ পাৰ হৈ তীব্ৰ জোকাৰণি মাৰিলে, ব্লেডবোৰৰ পৰা এটা জিলিকি থকা গোলাপী ৰঙৰ বল এটা পৃথক হৈ গ"ল। এটা যাদুকৰী হোমিং পালচাৰে খৰধৰকৈ ধুনীয়া, অৰ্ধনগ্ন আলেংকাৰ ফালে উৰা মাৰিলে।
  টাৰ্মিনেটৰ যোদ্ধাজনে গতিটো লক্ষ্য কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, মাখিৰ ওপৰত অগ্নিময় থোকাটো কাটি পেলালে, বিজুলীৰ দৰে সিঁচৰতি হৈ থকা এটা সৰু বিস্ফোৰণে ডজন বা দুজন মংগোলক সিঁচৰতি কৰি পেলালে:
  -এইটো চয়তান! পাতালৰ চামুৰাই!
  হালধীয়া সাপটোৱে চিঞৰি উঠিল। ইতিমধ্যে নিঞ্জাজনে ৰক্তাক্ত খালী ভৰিৰে আলেংকাক লগ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ সাজু হৈ আছিল, তেতিয়াই তেওঁৰ মূৰত এটা মৌলিক চিন্তা আহিল। "কি হ'ব যদি তেওঁ এই শক্তিশালী যুঁজাৰু ছোৱালীজনীক লগে লগে হত্যা নকৰে, তেন্তে শ্যামলা টাৰ্মিনেটৰ নাটাছাই তাইৰ লগত যোগ দিব, আৰু তাৰ পিছত পৰিণতি বিপৰ্যয়জনক হৈ পৰিব।তদুপৰি তাই অজগৰটোক বশ কৰিলে, আৰু এজন অতি শক্তিশালী যোদ্ধাইহে মহান সাপটোক বশ কৰিব পাৰিব। " ৷
  নিঞ্জাই ৰাস্প কৰিলে:
  -মই আঁতৰি আহিছো বাৰ্ডি! ঘূৰি আহিবলৈ ওলাইছো!
  বগা পোছাক মেলি হালধীয়া সাপটোৱে নিজকে নিয়ৰৰ মাজত পুতি পেলালে। তাৰ পাছত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ সি গতিৰ মন্ত্ৰ এটা ফুচফুচাই ক"বলৈ ধৰিলে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই নিজৰ উগ্ৰ খেদি ফুৰিলে, কঠিন নাটাছা পিছ পৰি নাথাকিল। যুদ্ধৰ সকলো উগ্ৰতা সত্ত্বেও তেওঁলোকে মুকুটৰ ৰাজকীয় তম্বু কাগানক এক মুহূৰ্তৰ বাবেও চকুৰ পৰা আঁতৰাই নিদিলে।
  -পলাই যাব সি, নেতাজনক ধৰি লওঁ!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই পৰামৰ্শ দিলে। খালী ভৰিৰে ডিস্ক এখন পেলাই নাটাছাই আকস্মিকভাৱে উত্তৰ দিলে, পলায়ন কৰা মংগোলীয়সকলক দ্ৰুত ষ্ট্ৰ"কেৰে সমতল কৰি থাকিল।
  -কিহৰ বাবে! আমি বাটিগালৈ অতিৰিক্ত আনন্দ কঢ়িয়াই আনিম, আৰু এইটো অতি মানৱীয়। তৰোৱালে সহজেই মাৰি পেলায়, আৰু জিহাংগীৰে কেৱল তাৰ ছালখন ফালি পেলাব।
  এটা আঘাতেৰে চাৰিটা কাটি পেলোৱা আলেংকাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল।
  -বটুৰ শিং নিজে যদি সি ভাঙি নাযায়! আমি সিহঁতক শিবিৰলৈকে গাড়ীৰে লৈ যাম নেকি, নে কি?
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি ক"লে:
  -বাটুৱে নিজৰ পেণ্টটো যথেষ্ট কঠিনভাৱে ছিট কৰে, আৰু যিমানেই কম মুগলান জীয়াই থাকে সিমানেই ভাল!
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰে নিজৰ গতি দ্ৰুত কৰিলে, ই কেচ-আপৰ খেলৰ কথা মনত পেলাই দিলে, নিউকাৰসকলে হতাশ হৈ ঘোঁৰাবোৰক চাবুকেৰে কোবালে, কাষবোৰ তেজেৰে ফালি পেলালে। হতাশজনক প্ৰচেষ্টাৰে তেওঁলোকে উৰু অশ্বাৰোহীৰ পৰা অলপ আঁতৰি যাবলৈ সক্ষম হ"ল, কিন্তু চিতাতকৈও বেছি দ্ৰুততাৰে ডিজাইন কৰাসকলৰ পৰা সাৰি যাব নোৱাৰে!
  সাৰ পাই দিমিট্ৰি, আনাটলিয়েভিচ মেডভেডেভে ব্যায়াম কৰি টিভি অন কৰিলে। জেলেনস্কিৰ বিজয় উপলক্ষে দেশজোৰা উদযাপন আৰু উদযাপন অনুষ্ঠিত হয়। পৰিৱৰ্তনক লৈ ৰাইজে আন্তৰিকতাৰে আনন্দিত হৈছিল।
  সকলোৱে নতুন ধৰণেৰে জীয়াই থাকিব বিচাৰিছিল, আৰু অধিক মুক্তভাৱে। উদ্বোধনীৰ সময় ওচৰ চাপি আহিছিল আৰু জেলেনস্কিয়ে সম্পূৰ্ণ ক্ষমতা লাভ কৰিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত উৎসাহ আৰু প্ৰেৰণাও সৃষ্টি হৈছিল। যেনে, সকলো সলনি হ"ব আৰু কালিৰ তুলনাত ভাল হ"ব৷ আৰু স্লাভসকলে ঐক্য বিচাৰি পাব আৰু শীতল যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব। পুটিন যুগৰ স্বৈৰাচাৰী দুঃস্বপ্নৰ দৰে।
  আৰু ইতিমধ্যে জেলেনস্কিৰ বিষয়ে ধুনীয়া ধুনীয়া গীত গোৱা হৈছিল... সকলোৱে নতুন আৰু সুন্দৰ কিবা এটা বিচাৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে নিজেই ঘোষণা কৰিছিল যে তেওঁৰ প্ৰথম ডিক্রীৰে তেওঁ সংসদীয় ৰক্ষাকৱচ বাতিল কৰিব, আৰু লগতে অলিগাৰ্চৰ পাখি পৰিষ্কাৰ কৰিব। ধনীসকলৰ ওপৰত কৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিও দিছিল জেলেনস্কিয়ে। যেনে, তেওঁলোকৰ মোটা হোৱাৰ কোনো কাৰণ নাই!
  সাধাৰণতে বহুত কামৰ পৰিকল্পনা আছিল। ৰেলপথৰ ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক নিৰ্মাণকে ধৰি: আৰ্খাংগেলস্ক - চুকোটকা, আৰু তাৰ পিছত আলাস্কালৈ এটা মাটিৰ তলৰ সুৰংগ।
  জেলেনস্কি কিয় ৰজা নহয়? তেওঁৰ প্ৰজেক্টবোৰ গ্ৰেণ্ডিয়ছ। আৰু আমেৰিকাত অতি সোনকালে চৰকাৰ সলনি হ"ব আৰু আন এটা প্ৰজন্মৰ ৰাজনীতিবিদ আহিব। যিসকলেও পৰিৱৰ্তন বিচাৰে।
  আৰু এতিয়া Zelensky unwinding হয়...
  কম্পিউটাৰটো লৈ যোৱাৰ আগতে মেডভেডেভে গেমটোত প্ৰৱেশ কৰিলে...
  ইউ এছ এছ আৰ বিজয়ৰ পিছত আমেৰিকাৰ লগত জড়িত হোৱাটো সম্ভৱ। কিন্তু প্ৰথমে লেজাৰ মিছাইল প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাটো চলাওঁ আহক;ইয়াত সাম্ৰাজ্যৰ এনে ক্ষমতা আছে। আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ - ২০০৮! চুকোটকাৰ পৰা আলাস্কালৈকে আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়।
  প্ৰকৃত সংগ্ৰাম চলি আছে।
  পেন্থাৰ-৭ টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে আব্ৰাম্ছে। নতুন গাড়ীখন এতিয়া ইমান গধুৰ নহয় কাৰণ ই নিখুঁত। আৰু ইয়াৰ নিৰপেক্ষ শ্ৰেণী দেখুৱাইছে।
  আৰু তেওঁ য়েংকিছক ধ্বংস কৰে... মেডভেডেভে যুদ্ধৰ প্ৰতি কিছু বিৰক্ত হৈ পৰিল, আৰু তেওঁ নিয়ন্ত্ৰণ ৰক'ছ'ভস্কি শ্ৰেণীৰ এজন সামৰিক উপদেষ্টাৰ হাতত গতাই দিলে। আৰু তেওঁ পৰিচালনা কৰিবলৈ ধৰিলে...
  যেনে, কিবা এটা নিৰ্মাণ কৰক... সাতটা ধৰ্ম প্ৰত্যেকৰে নতুন মন্দিৰ। বা আনকি নতুন টিভি টাৱাৰ। আৰু পিৰামিড বনালে শীতল হ"ব। ডেৰ কিলোমিটাৰ ওখ। হয়, সেইটো সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল হ"ব!
  একে সময়তে মেদভেদেভে মংগলৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰিছে। কেৱল সামৰিক কাৰখানা মন্থন কৰাই নহয়।
  টেলিভিছন, ফ্ৰীজ, কম্পিউটাৰ, লেপটপ আদিও উৎপাদন কৰিব পাৰি। আৰু উৎপাদন গঢ়ি তোলক, আৰু যুঁজি থকা পেশীবোৰ পাম্প আপ কৰক। কিন্তু ইতিমধ্যে আমেৰিকাই আগুৰি ধৰিছে... ইতিমধ্যে সাম্ৰাজ্যখনৰ জনসংখ্যা ডেৰ বিলিয়নতকৈও অধিক আৰু আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ কৰিবলৈ যথেষ্ট সাজু হৈছে। মেডভেদেভে দাঁত উদঙাই গায়:
  - মই সকলো শতিকাৰ প্ৰকৃত হাৰিকেন! যিটোৱে বহুত মৃত্যু আনিব!
  আৰু আকৌ ই আমেৰিকাৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰে। ইতিমধ্যে পাৰমাণৱিক আক্ৰমণৰ আদান-প্ৰদান চলি আছে। এনে যুদ্ধ বাঢ়িছে।
  . অধ্যায় নং ৮
  এহ, ইউনিটবোৰ আকৌ ঠেলি দিওঁ। আৰু আমি কেনেকৈ মাৰিম! ইয়াত পদাতিক ছোৱালীবোৰ চলি আছে। সকলোৱে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি। আৰু কেনেকৈ য়েংকিসকলে বেয়নেটেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰে, আৰু কেনেকৈ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। তেওঁলোকৰ মাজত প্ৰকৃত শক্তি আছে। আৰু সকলোবোৰ জিলিকি উঠে, টেন কৰা ছালৰ তলত চলি থকা পাৰাৰ বলবোৰৰ দৰে। ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায় - এইবোৰ ছোৱালী!
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ মাজতে গান গায়।
  আমি ডেচিং কৰি আছো Komsomol ছোৱালী,
  আমি জাৰ মেডভেডেভ, একটি অতি জ্ঞানী জাৰ...
  আৰু অৱশ্যেই আমাৰ এটা স্পষ্ট মাত আছে,
  তৰ্ক কৰিবলৈ যিকোনো কথা - তাৰ বাবে যাওক!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। এই ছোৱালীবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত ছুপাৰ। আৰু য়েংকিছে ক্ৰাছ কৰি আলাস্কা দখল কৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ মাজতে গান গায়।
  - দুষ্ট পহু একেলগে ভিৰ কৰে! তেতিয়াহে দৌৰ বাচিব! দুৰ্বল বিনষ্ট হয়, তেওঁলোকক হত্যা কৰা হয় - পবিত্ৰ তেজ শুদ্ধ কৰি!
  আৰু ছোৱালীবোৰে দাঁত উদং কৰি আক্ৰমণত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰে। কিন্তু আমেৰিকানসকলৰ বিৰুদ্ধে "টাইগাৰ"-৭ও আছে, কি আচৰিত শক্তি। আৰু এনে দানৱক ৰোধ কৰিব নোৱাৰি!
  "টাইগাৰ"-৭ হৈছে এটা বিশেষ উচ্চ চাপৰ কামান যাৰ প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ২৫০০ মিটাৰ। আৰু তাইক খুন্দা মাৰিলেই তাইক একোৱেই বচাব নোৱাৰে। আৰু আম্ব্ৰামবোৰ সকলো দিশতে দৌৰিছে। আৰু তেওঁলোকৰ পৰা টাৱাৰটো ভাঙি পেলায়।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে জোৰ কৰি সৈনিকসকলক আঁঠু লৈ তেওঁলোকৰ উদং ভৰিত চুমা খায়।
  আমেৰিকানসকলে আকৌ আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু মেডভেডেভৰ সেনাৰ সৈন্য নিউয়ৰ্কৰ কাষ চাপিছে। আৰু ইতিমধ্যে চহৰখনত আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে। কোনো অনুষ্ঠান নকৰাকৈয়ে তেওঁক বন্দী কৰা হয়।
  মেডভেডেভে নিজকে এজন মহান সেনাপতি বুলি গণ্য কৰে: অৱশেষত তেওঁ নিউয়ৰ্ক ল"লে।
  আৰু কোনোবাই ক"ব পাৰে যে তেওঁ আক্ৰমণকাৰীৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ। আৰু তাৰ পিছত ৱাশ্বিংটন।
  আৰু আমেৰিকানসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে মুখত পৰি ছোৱালীকেইজনীৰ উদং ভৰিৰ চুমা খাবলৈ ধৰিলে। প্ৰথমে এটা, তাৰ পিছত দ্বিতীয়টো, পাল পাতি।
  গতিকে খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ গোটেই বেটেলিয়ন এটাক চুমা খালে। এইখন এখন ডাঙৰ যুদ্ধ!
  মেডভেডেভে হাঁহিছে... গতিকে তেওঁ আমেৰিকাক দখল কৰিলে। কিন্তু পুটিনে এই কাম কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল!
  এইটো সঁচাকৈয়ে এটা যুদ্ধ - ছুপাৰ! আৰু তাৰ পিছত মেক্সিকোলৈ।
  আৰু আকৌ গ্ৰেববোৰ... আৰু মেক্সিকান ছোৱালীবোৰে মেক্সিকানসকলক আঁঠু কাঢ়িবলৈ বাধ্য কৰে, আৰু সিহঁতে নিজৰ উদং গোৰোহাত চুমা খায়। আৰু তেওঁলোকে গৰ্জন কৰে।
  - গৌৰৱ সৌন্দৰ্য্যৰ!
  হয়, কম্পিউটাৰত ছোৱালীৰ ডাঙৰ ডাঙৰ ৰঙীন ছবি দেখুৱাব পাৰি, খালী গোৰোহা পিন্ধা, যিসকলক বন্দীয়ে চুমা খায়। আৰু ইমানেই ৰোমাঞ্চ।
  ইয়াত তেওঁলোকে আকৌ বন্দীক নেতৃত্ব দিছে - এইবাৰ কৃষ্ণাংগ। আৰু ছোৱালীবোৰৰ উদং ভৰিও চুমা খায়।
  আৰু লগতে ট্যাংক পিৰামিডাল ক্ৰলিং হয়...
  ছোৱালীবোৰ লৰচৰ কৰি আছে আৰু বহুত আছে... কাৰণ, আপুনি সম্পদৰ পৰা ডেকা ল"ৰা-ছোৱালীক মন্থন কৰিব পাৰে। আৰু বাছি লওক যে সকলো ইউনিট বিকিনি পিন্ধা ছোৱালী। আৰু এইটো ইমান ধুনীয়া।
  বেছিভাগেই ৰঙা চুলিৰ আৰু শ্যামলা।
  আৰু ইখনৰ পিছত সিখন দেশ দখল কৰে। এনে শীতল যোদ্ধা। সাম্ৰাজ্যবোৰ তেওঁলোকৰ খালী ভৰিৰ তলত পৰে।
  মেদভেডেভে আনন্দত খেলে... আৰু আনকি উশাহৰ তলত কিবা এটা হুইচেল মাৰে।
  হাইড্ৰজেন বোমা কেনেকৈ বিস্ফোৰণ হয়? দানৱীয় বৰ্বৰতা! আৰু গোটেই নগৰখন, যেন গৰুৱে জিভাৰে চেলেকিছে। আৰু কিমান বিকিৰণ? আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে তেজস্ক্রিয় ধূলিৰ মাজেৰে দৌৰি যায়। আৰু তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহা জ্বলি যায়।
  মেডভেডেভে এনেদৰে খেলে যেন পাইথনে আন এটা ভূখণ্ড গিলি পেলাইছে।
  ইয়াত ভাৰ্চুৱেল জগতখনত জয়ী হোৱা আন এটা শক্তি, আৰু পতাকাখন পেলোৱা হৈছে।
  সক্ৰিয় কৱচ আৰু চিৰামিকৰ সৈতে এতিয়া টেংক নতুন। বহুস্তৰীয় আৰু ফলপ্ৰসূ।
  আৰু বিমানবাহী জাহাজবোৰ আধুনিক, আৰু লগতে যথেষ্ট উপযুক্ত। আৰু কেনেকৈ বিমানে তেওঁলোকৰ পৰা গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আমি দেখাৰ দৰে মেদভেদেভ এজন অতি স্মাৰ্ট ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি।
  গতিকে, এতিয়া ড্ৰ"নৰ বিকাশ। আৰু সেইটো শীতল। আৰু লগতে, ডিস্ক আকৃতিৰ বিমান। ইয়াত ইতিমধ্যে ইউ এফ অ"ৰ দৰে যুদ্ধত নামিছে। আৰু তাৰ পিছত, পিৰামিডৰ দৰে টেংক।
  উজ্জ্বল মন থকা আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পে গাড়ীখনক সকলো কোণৰ পৰা অক্ষম আৰু অভেদ্য কৰি তুলিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। এইদৰেই মাষ্টোডনটো নিম্ন পিৰামিডৰ ৰূপত আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। আৰু এনে এখন গাড়ীয়ে উৎকৃষ্ট সুৰক্ষা দেখুৱাইছিল। বিশেষকৈ গতিশীল প্ৰজেক্টাইলৰ বিৰুদ্ধে।
  আৰু এতিয়া, এই টেংকটো ইমানেই সফল হৈ উঠিল যে ইয়াক ভেদ কৰিব নোৱাৰি, আৰু ই এতিয়াও আমেৰিকাৰ সৈতে সেৱাত আছে। আনকি তেওঁলোকে ইয়াক তেনেকৈয়ে কৈছিল: ট্ৰাম্পৰ টেংক।
  আৰু গাড়ীখন অভেদ্য বুলি দেখিলেই কেতিয়াবা মানুহক উন্মাদনাই জব্দ কৰে।
  মেডভেডেভে এক অসমান যুদ্ধ চলাই আছে, আৰু তেওঁৰ মেচিনে ইতিমধ্যে আন এখন ভাৰ্চুৱেল ৰাজধানী লৈছে, ইয়াক ধ্বংসাৱশেষ আৰু উতলি থকা গহ্বৰৰ স্তূপলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছে।
  কিন্তু ৰবট ছোৱালীজনীৰ বাবে এয়াই যথেষ্ট নহয়। তাই নতুন প্ৰজন্মৰ অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে: বিনাশ বোমা। আৰু এই বোমাটো হাইড্ৰজেন বোমাতকৈ চাৰিশগুণ শক্তিশালী। গতিকে, যদি ই আঘাত কৰে, তেন্তে ছাইখিনিও সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰিব!
  আৰু যুদ্ধ ইতিমধ্যে মহাকাশলৈ গতি কৰিছে।
  মেডভেডেভে টাইটানিয়ামতকৈ শক্তিশালী আৰু লঘু নতুন মিশ্ৰণেৰে নিৰ্মিত জাহাজ ব্যৱহাৰ কৰিছে। আৰু ষ্টাৰশ্বিপবোৰ মহাকাশলৈ উৰি যায়, আৰু যুদ্ধৰ ৰবটবোৰে যুঁজ দিয়ে। ইতিমধ্যে মাটিৰ তলৰ কাৰখানাত বিভিন্ন ধৰণৰ মডেল আছে।
  আৰু এতিয়া গ্ৰহটোৰ শেষ সাম্ৰাজ্যখন পতন ঘটে। আৰু কি? এতিয়া গভীৰ মহাকাশলৈ!
  আৰম্ভ হয় ষ্টাৰ ৱাৰ্ছৰ যুগ।
  মেডভেডেভে এই কথা বুজি পায় আৰু কিবৰ্ডখন জোৰদাৰভাৱে টিপে। বা আঙুলি লৰচৰ কৰিব পাৰে বা চিন্তা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে বুদ্ধিমানৰূপে কাম কৰে আৰু নিজৰ বাবে মহাকাশ বহৰ গঢ়ি তোলে। আৰু যুঁজখন অব্যাহত আছে।
  আৰু অধিক শক্তিশালী, বিশেষকৈ বিনাশকাৰী, থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমাৰ বিকাশ চলি আছে। আৰু ই বিনাশৰ তুলনাত এশ হাজাৰ গুণ শক্তিশালী।
  আৰু তাৰ পিছত জাহাজবোৰ আকাশলৈ উঠি যায়। আৰু তেওঁলোকে গ্ৰহটোৰ উপগ্ৰহবোৰ ধৰি ৰাখে। আৰু তাৰ পিছত ওচৰৰ ব্যৱস্থাবোৰ। এই কামটো তেওঁলোকে অত্যন্ত সোনকালে কৰে।
  আৰু ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে খেলখনত টাৰ্মিনেটৰ উৎপাদন কৰে। ইয়াত টাৰ্মিনেটৰ নায়ক। এইটো সময় ভ্ৰমণ, সীমিত হ"লেও।
  মেডভেডেভে চিঞৰি উঠিল:
  - মানুহে মাটিত ভৰি ঠেলি দিয়ে, বুটৰ কথা কি ক"ব! যিটো মূৰ্খামি আৰু ভয়ংকৰ কুৎসিত দুয়োটা!
  আৰু মেদভেদেভ বহুত বেছি উল্লাসিত হৈ পৰিল। এহ, ল"ৰা-ছোৱালী, কিমান ভাল তোমালোক। বিশেষকৈ যদি তেওঁলোক মহাকাশ যোদ্ধা হৈ পৰে।
  তাৰকা যুদ্ধৰ সূচনা হৈছে। আৰু গুৰুতৰ আঘাতৰ আদান-প্ৰদান, যেতিয়া আন্ত্ৰিক অংশত তুচ্ছ ঘুষি। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে ই কল্পনাপ্ৰসূত চিন্তাধাৰা।
  মেডভেডেভে আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখিছে:
  - মোৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰ হত্যাকাৰী!
  আৰু তেওঁৰ ঠাইত নতুন মহাকাশ সেনাপতি নিযুক্তি দিয়ে। আৰু যিটো কাজিয়া, সেইটোৱেই যুঁজ।
  ইয়াত মেদভেদেভ তেওঁৰ সেনাপতিসকলৰ সৈতে কমাণ্ডত আছে। ইয়াত শত্ৰুৰ মিত্ৰজোঁটে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে উঠিছে। এনে অগণন আৰ্মাডা যেতিয়া ওচৰ চাপি আহে, তেতিয়া ই ভয়ংকৰ হয়, দূৰৰ পৰা এনে লাগিছিল যেন বহুৰঙী, জিলিকি থকা নীহাৰিকা এটাই খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। তদুপৰি প্ৰতিটো স্ফুলিংগ হৈছে এজন নেক্ৰ"মেন্সাৰ যাদুকৰৰ যাদুৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা এটা দানৱ। মূল শ্ৰেণীৰ সাড়ে বাৰ নিযুততকৈও অধিক সামৰিক মহাকাশ জাহাজ, আৰু এটা অন্তহীন সৰু "আৰামদায়ক ঘৰ", অহৰহ আহি থকা শক্তিবৰ্ধক বাহিনীবোৰৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি, ইয়াৰ সংখ্যা দুশ নিযুতৰ কাষ চাপি আহিছিল। ফ্ৰণ্টটো দুটামান পাৰ্চেক টানি আছিল;এনে স্কেলত আনকি ফ্লেগশ্বিপ আল্ট্ৰা-বেটলশ্বিপবোৰো চাহাৰাৰ বালিৰ দানাবোৰৰ দৰে দেখা যায়।
  সাধাৰণ যুদ্ধ ওচৰ চাপি আহিছে: বহুমুখী "ক"লিচন অৱ টোটেল চেলভেচন"ৰ বিৰুদ্ধে মেডভেডেভৰ সেনাই মহাকাশ সাম্ৰাজ্য, যিয়ে নিত্য পলমকৈ হোৱা প্ৰতিৰক্ষাৰ অহৰহ কৌশলৰ পৰিৱৰ্তে নিষ্ঠুৰ আক্ৰমণকাৰীৰ বহৰখনক আঘাত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে।
  ইয়াত ইমানবোৰ জাহাজ আছে, আচৰিত ধৰণৰ বৈচিত্ৰ্যৰ সৈতে, যদিও বেছিভাগ ক্ষেত্ৰতে ই কেৱল ফলপ্ৰসূ যুদ্ধত বাধাহে দিয়ে। বাৰু, উদাহৰণস্বৰূপে, হাৰ্পচিকৰ্ডৰ আকৃতিৰ ষ্টাৰশ্বিপ, বা, ষ্ট্ৰিংৰ সলনি দীঘল মুখৰ সৈতে, বীণা, বা আনকি দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ টেংক টাৰেট থকা ডাবল বেছ। এইটোৱে হয়তো দুৰ্বল হৃদয়ৰ মানুহক আপ্লুত কৰিব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ ফলত ভয়তকৈ হাঁহিৰ সম্ভাৱনা বেছি।
  তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী হৈছে নিজকে সাৰ্বজনীন শক্তি বুলি দাবী কৰা সাম্ৰাজ্য। মেডভেডেভৰ মহাকাশ আমীৰাট, য"ত সকলো যুদ্ধৰ সেৱাত ৰখা হয়, মূল শ্লোগান হৈছে দক্ষতা আৰু সুবিধাজনকতা।
  মিত্ৰজোঁটৰ দৰে নহয়, ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ষ্টাৰশ্বিপসমূহৰ আকাৰৰ পাৰ্থক্যহে। আৰু আকৃতিটো কাৰ্যতঃ একেই, অতি চিকাৰী দেখা গভীৰ সাগৰৰ মাছ। হয়তো একমাত্ৰ ব্যতিক্ৰম বাদ দিলেও দেখাত তীখাৰে জিলিকি থকা ডাঠ ডেগাৰৰ দৰে - গ্ৰেব।
  মহাকাশৰ এই অংশৰ তৰাবোৰ আকাশত বেছি ঘনকৈ সিঁচৰতি নহয় যদিও পোহৰৰ বৰ্ণালীত ইহঁত ৰঙীন আৰু অনন্য।
  কিয় জানো এই লুমিনেৰীবোৰলৈ চাই এনেকুৱা এটা দুখ অনুভৱ হয় যেন আপুনি ফেৰেস্তাৰ চকুলৈ চাইছে, যিয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ জীৱবোৰক তেওঁলোকৰ নিকৃষ্ট, সঁচাকৈয়ে বনৰীয়া আচৰণৰ বাবে নিন্দা কৰে।
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিৰ সেনাই সভালৈ যাবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল, কেৱল ব্যক্তিগত ভ্ৰাম্যমাণ ইউনিটেহে দ্ৰুতগতিত নিজৰ উচ্চ গতিৰ সুযোগ লৈ শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰিছিল, ক্ষতিসাধন কৰিছিল আৰু পিছুৱাই গৈছিল। ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁলোকে বেৰেজৰ জুইৰে তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও অধিক চঞ্চল আৰু নিখুঁত সুৰক্ষাৰ সৈতে তেওঁলোক বহুত বেছি ফলপ্ৰসূ আছিল।
  মহাজাগতিক স্কেলত সৰু যেন লগা খনিবোৰ বিস্ফোৰণৰ ফলত যেন ফাটি গৈছিল, ক্ৰুজাৰ আৰু ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ দৰেই। কিন্তু আমি কিছুমান ডাঙৰ খেল তললৈ নমাই আনিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷ মিত্ৰজোঁটৰ এখন বিশাল যুদ্ধজাহাজত খুন্দা খালে, ই ডাঠ ধোঁৱা ওলাইছিল, বিকৃত হৈ পৰিছিল আৰু শুকান অৰণ্যত জুইৰ দৰে বিশাল ষ্টাৰজাহাজখনত আতংকই জ্বলি উঠিছিল।
  কেৱল ঠেংৰ সলনি নখ থকা জেৰব"য়াৰ দৰে এলিয়েনবোৰে ভয়তে পলাই যায়, চিঞৰি চিঞৰি ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই। ইহঁতৰ মাজত সৰু সৰু প্ৰকাৰ আছে যিবোৰ ভালুক আৰু হাঁহৰ সংকৰৰ দৰে দেখা যায়। বনৰীয়া ভয়ানকতাত ঠোঁটবোৰ কুটিল হৈ পৰে, কোৱাকবোৰ শুনা যায়, সিহঁতে আঁতৰি উৰি যায় আৰু পাখিবোৰত জুই লাগে। ইয়াত ভালুকৰ হাঁহবোৰৰ এটা ওলোটাকৈ ঘূৰি মূৰটো জুইৰ পাইপলৈ পৰিণত হ"ল। তাতে ফেন পোনে পোনে তাইৰ ডিঙিত সোমাই গ"ল, তাইৰ পেটটোৱে লগে লগে জোতা খুলি দিলে আৰু চৰাইটোৰ মৃতদেহটো ফাটি গ"ল, শিশুটিৰ পৰা নিৰ্গত হোৱা মাংসৰ অৱশিষ্টখিনিৰে তেজ ছিটিকি পৰিল।
  জেৰবোয়াবোৰ জ্বলি যায় আৰু উদ্ধাৰ মডিউলবোৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়, কিন্তু জীয়াই থকাৰ বাবে ভূতৰ দৰে আশা দিয়া ব্যৱস্থাটো যেন আশাহীনভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে। তেওঁলোকৰ জেনেৰেল টেইল ককৰোচে এটা হিষ্টেৰিক চিঞৰ মাৰিলে:
  - অহ ইউনিভার্সাল বৃত্তের বর্গক্ষেত্রের দেবতা, দ্বারা...
  শেষ কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল, জুইৰ শিখাই তেওঁৰ দুৰ্ভগীয়া মহামহিমক আবৰি ধৰিলে। বুদ্ধিমান ৰোডেন্টৰ মাংস ছিন্নভিন্ন হৈ মৌলিক কণালৈ পৰিণত হ"ল।
  যুদ্ধজাহাজখন জ্বলি শেষ হৈ বায়ুৰ বুদবুদ শূন্যতালৈ বাহিৰ কৰি দিলে আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ হৈ বহু খণ্ডত সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  মেডভেডেভে যথেষ্ট খেলি আৰু দুটামান অৰ্ডাৰ দিলে। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ মৰণোত্তৰভাৱে নভডভৰ্স্কায়াক হিৰো অৱ ৰাছিয়াৰ তাৰকাৰ সৈতে বঁটা প্ৰদান কৰে। তেওঁ ৰাছিয়াৰ হাতত থকা সকলো অৰ্ডাৰ আৰু পদক অলেগ ৰাইবাচেংকোক প্ৰদান কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। আৰু তেওঁ ড"নাল্ড ট্ৰাম্পক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড উপহাৰ দিয়ে। তাৰ পিছত মেদভেদেভ আকৌ টোপনি গ'ল... এতিয়ালৈকে কোনেও আমনি কৰা নাই।
  এনে এক কৃতিত্বৰ পিছত আলেংকাই লক্ষণীয়ভাৱে উল্লাস কৰিলে। তাইৰ দলটোও তেনেকুৱাই।
  মাৰ্গাৰিটাই প্ৰথমে মতামত গ্ৰহণ কৰিছিল:
  - জাপানক সাগৰত শেষ কৰি স্থলভাগত শেষ কৰি দিওঁ!
  আলেংকাই এই ধাৰণাটোক উষ্মভাৱে সমৰ্থন কৰিছিল:
  - নিশ্চিতভাৱে! নতুন ৰাছিয়ান সৈন্যৰ মৃত্যুৰ অনুমতি কিয়!
  নাটাছাইও মাত মাতিলে:
  - কুৰোপাটকিন অতি অনিৰ্ণায়ক সেনাপতি। গতিকে প"ৰ্ট আৰ্থাৰত আক্ৰমণৰ সময়ত জাপানীসকলৰ দুৰ্বলতাৰ কথাও লক্ষ্য কৰিলেও তেওঁ জয়ী হ"ব পাৰিব সেয়া সত্য নহয়!
  মেডভেডেভে ইয়াৰ সাৰাংশ নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - আক্ৰমণ কৰা যাওক! এইটো আমাৰ সুযোগ, আৰু ৰাছিয়াৰ সুযোগ!
  ইয়াৰ পিছত শক্তিশালী আৰু অতি আধুনিক টেংকটোৱে গতি কৰিবলৈ ধৰিলে। হয়, জাপানৰ দিনটো বেয়া। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈতে যুঁজিবলৈ তেওঁলোকৰ মনলৈ অহা মুহূৰ্তটোক তেওঁলোকে এবাৰতকৈও অধিক গালি পাৰে।
  টেংকখন জাপানী সৈন্যৰ ফালে আগবাঢ়িছিল। আলেংকাই আনন্দত ক"লে:
  - মোৰ এনেকুৱা এটা আচৰিত সপোন আছিল। যেন নাটাছা আৰু মই বাটু খানৰ ভিৰৰ পৰা ৰিয়াজানক ৰক্ষা কৰি আছো৷
  মাৰ্গাৰিটাই পাৰ্ক আপ কৰিলে:
  - সপোনত আছিলোঁ নেকি?
  আলেংকাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নহয়! তুমি কেৱল তাত নাছিলা!
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰক্তিত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - পুতৌলগা!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - তুমি আমাক বাধাহে দিব পাৰিলা! কিন্তু নাটাছা আৰু মই ইমানেই শীতল আছিলোঁ!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - তুমি শীতল আছিলা নেকি?
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, বৰ শীতল! আৰু আনকি মই অজগৰ এটাত উঠিলোঁ!
  নাটাছাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - অজগৰটোৰ ওপৰত তুমি বৰ ধুনীয়া আছিলা!
  আলেংকাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - সাধুকথাৰ দৰে! য'ত ড্ৰেগন, আৰু এলফ, আৰু সকলো গ্লেমাৰাছ আছে!
  মাৰ্গাৰিটাই আন্তৰিক অনুভৱেৰে উত্তৰ দিলে:
  - অজগৰ নথকাতো তুমি বৰ ধুনীয়া ! মাত্ৰ এগৰাকী পৰী, আৰু অলৌকিকতাৰ অলৌকিকতা!
  আলেংকাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - মই সকলোকে পৰাস্ত কৰিম! অজগৰৰ সৈতে আৰু অজগৰ অবিহনে!
  আৰু যোদ্ধাই তাইৰ মুঠিটো দেখুৱালে।
  প্ৰথমখন ৰাছিয়ান টেংকে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ দেৱালৰ ওচৰত থিয় হৈ থকা জাপানীসকলক আক্ৰমণ কৰে। তেতিয়াও যথেষ্ট সংখ্যক আছিল। আৰ্টিলাৰীয়ে কাম আৰম্ভ কৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত ভয়ংকৰ টেংকটোৰ ১৫২ মিলিমিটাৰ কামানৰ লগতে আঠটা মাৰাত্মক মেচিনগানে গুলীচালনা কৰে। আৰু আকৌ চামুৰাইক শ শ শত কাটিবলৈ ধৰিলে।
  মেচিনগান - "ড্ৰেগন", এটা অতি মাৰাত্মক বস্তু। প্ৰতি মিনিটত পাঁচ হাজাৰ গুলী মাথোঁ কিবা এটা জন্তু।
  জাপানীসকল পৰিল, বিন্ধিলে, ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, মূৰৰ খুলিবোৰ চেপি ধৰিলে। পেট ফাটি গ"ল আৰু জুইৰ চেপি ধৰা আঘাতত ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া শৰীৰটো জপিয়াই উঠিল।
  ক্ৰমবৰ্ধমান ভৰোৱাৰ সৈতে খণ্ডিত খোলাবোৰো বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। পদাতিক বাহিনীত গুলী চলোৱা আৰু জাহাজৰ তলৰ অংশত সোমাই যোৱাৰ ক্ষেত্ৰত দুয়োটাতে তেওঁলোক উৎকৃষ্ট আছিল।
  এইবোৰ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী, আৰু অধ্যাপকজন এজন প্ৰকৃত প্ৰতিভাশালী। গতিকে তেওঁলোকে চামুৰাইক মৰাবলৈ ধৰিলে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৰাছিয়ান আত্মাক মহিমামণ্ডিত কৰা হওক!
  নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গুলীৰ বৰষুণ পঠালে আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই দিলে:
  - আৰু আমাৰ জাৰ, দ্বিতীয় নিকোলাছ!
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই খোলাৰ পিছত খোলা পঠিয়াই থাকিল। প্ৰতি তিনি ছেকেণ্ডৰ মূৰে মূৰে এটা মাৰাত্মক অস্ত্ৰ উৰি ওলাই আহিল। আৰু জাপানীজ বেটাৰীবোৰ নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। আৰু হালধীয়া চালৰ সৈন্যৰ মৃত্যু হৈছিল বৃহৎ সংখ্যক।
  চামুৰাইৰ কেইবাটাও ৰেংক কাটি পেলোৱা নাটাছাই সমৰ্থন কৰিছিল:
  - মাতৃভূমিৰ গীতে আমাৰ অন্তৰত গাইছে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই, মাৰাত্মক ভৰ্তিৰে খোলা থুই দি থাকে, আৰু ইহঁত প্লাষ্টিডতকৈ বহুত বেছি শক্তিশালী, আৰু কয়:
  "সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁতকৈ ধুনীয়া কোনো নাই।"
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জাপানীসকলৰ ওপৰত নিৰ্দয়ভাৱে গুলীচালনা কৰি নাটাছাই লগতে কয়:
  - নাইটৰ মেচিনগানটো আৰু টানকৈ চেপি লওক।
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই, চামুৰাইৰ ধ্বংসাৱশেষ, শেষ কৰিলে:
  - ঈশ্বৰ-প্ৰদত্ত ৰাছিয়াৰ বাবে মৰি যাওক!
  ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে তেনেকুৱাই, ছুপাৰ! মহৎ সৌন্দৰ্য্য। আপুনি তেওঁলোকক চাই প্ৰশংসা কৰে। কিন্তু জাপানীসকলৰ বাবে এয়া বিশুদ্ধ মৃত্যু। বেটাৰীৰ মাজেৰে টেংকিখন খোজ কাঢ়ি গ"ল। বন্দুকৰ ক্ৰুবোৰক নক আউট কৰিলে। বৰ বৰ খৰধৰকৈ কৰিলে। তাৰ পিছত খাদবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলোঁ। তেওঁ বহুতকো কাটি পেলালে। অধিক নিখুঁতভাৱে ক'বলৈ গ'লে , বহুত নহয়, কিন্তু প্ৰায় সকলো। নিঃশেষকৰণ সম্পূৰ্ণ হৈ উঠিল। ইয়াত অৱশ্যে সকলো স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে ঠিক হৈ গ"ল। এইদৰেই জাপানীসকলক ধ্বংস কৰা হ"ল।
  টেন কৰা ভৰি দুখনৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি যোদ্ধাতকৈ বেছি জল্লাদ!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি মান্তি হ"ল:
  - স্বাধীনতা, প্ৰতিভা আৰু গৌৰৱ জল্লাদ!
  আৰু আকৌ ই ধাৰাত গুলী চলায়। আৰু বন্য শক্তিৰে চামুৰাইক নোক আউট কৰে।
  খালী ভৰিৰে সঠিক শ্বুটিং কৰা মাৰ্গাৰিটাইও যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - সমকামী পুৰুষ কম হ'ব, আৰু জাপানত পুৰুষৰ অভাৱ হ'ব!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু আকৌ গুলী চলালে:
  - মহিলাৰ পৰা সাৱধান! নাৰী, সাৱধান!
  এইগৰাকী, সঁচাকৈয়ে, সেই ধৰণৰ ছোৱালী যিয়ে তাইৰ পৰা শ্বেল, শ্ব্ৰেপনেল আৰু যিকোনো গুলী উফৰি উঠে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ছোৱালীজনী প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰ।
  নাটাছাই লৈ গাইছিল:
  - লিজিয়ন মাৰ্চিং কৰি আছে,
  তেওঁলোকৰ বেয়নেট জিলিকি উঠে।
  আমাৰ পিছফালে লাখ লাখ
  হে ৰাছিয়ান ৰেজিমেণ্ট!
  কোনেও ৰৈ নাথাকিব
  কোনেও বাধা নিদিয়ে...
  এই পদক্ষেপে নতুন নতুন মুকলি কৰে,
  খৰধৰকৈ উৰি যাওঁ!
  আৰু আকৌ শত্ৰুৰ ওপৰত বৰষুণ পৰিব। আৰু ই তেওঁলোকক এম্পিয়াৰৰ শতাংশলৈ নামি যাবলৈ নিদিয়ে।
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই কাঠফুলাৰ একঘেয়ামীতাৰে খোলা পেলাই দি হিচকি উঠিল, মাত্ৰ উপহাস কৰি গাইছিল:
  - এজন, ষ্ট্ৰাইকাৰ, দুজন ষ্ট্ৰাইকাৰ, তেওঁ লৰচৰ কৰি আছে।
  নাটাছাই, ফায়াৰিং, গীতটো নিশ্চিত কৰিলে:
  - এটা আঘাত, দুটা আঘাত, সি পৰি আছে!
  Cool Alenka শক্তিশালীভাৱে সমৰ্থিত:
  - এবাৰ তক্তা, দুখন তক্তা - এটা কফিন নিৰ্মাণ কৰা হয়।
  গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণেৰে শত্ৰুক নোক আউট কৰি খালী ভৰিৰ নাটাছাই হিচকি উঠিল:
  - এটা বেলচা, দুটা বেলচা - এটা গাঁত খান্দিছে!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে নীলাচলৰ চকু দুটাৰে চকু টিপিয়াই দিলে। সঁচাকৈয়ে তাই এনেকুৱা এগৰাকী প্ৰেয়সী।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই পজিচনবোৰ ভালদৰে চালে। টেংকখনে দ্ৰুতগতিত কাম কৰিলে, আৰু জেনেৰেল নোগীৰ সৈন্যবাহিনীৰ কাৰ্যতঃ একোৱেই বাকী নাথাকিল। দেখাত সেনাপতিজনক নিজেই হত্যা কৰা হৈছে। আমি ঘেৰাও সেনাৰ পৰা শেষ জাপানীসকলক শেষ কৰি দিওঁ।
  মেডভেডেভে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইখিনিয়েই আগবাঢ়িছে প্ৰযুক্তি! চাৰিজন লোকে কেইঘণ্টামানৰ ভিতৰতে পঁচাশী হাজাৰৰো অধিক জাপানীক হত্যা কৰিলে।
  আধা উলংগ আলেংকাই দুষ্ট হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বাকীবোৰো আমি ধ্বংস কৰিব লাগিব! কাকো এৰি নাযাব!
  শেষৰ হাজাৰ চামুৰাইৰ ওপৰত গুলী চলোৱাৰ সময়ত নাটাছাই গাইছিল:
  - নাই, পাহাৰবোৰ সোণালী নহ'ব, আমি সোনকালে ৰুছৰ সকলো শত্ৰুক হত্যা কৰিম!
  Cool Margarita যোগ করেছেন:
  - নাই, অৰ্শ নহয়, তুমি সোনকালে মৃত বিৰোধী হৈ পৰিবা!
  জেনেৰেল নোগিৰ সৈন্যবাহিনীক কাটি পেলোৱাৰ পিছত টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে সাময়িকভাৱে টেংকৰ পৰা ওলাই আহি খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল। বাৰু, ইতিমধ্যে শীতকাল৷
  ইতিমধ্যে তেওঁলোকে এক লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক পদাতিক সৈন্যক ধ্বংস কৰি পেলাইছিল। আৰু তাৰ উপৰিও জাপানী বহৰ। কিন্তু আৰু দুশ পঞ্চাশ হাজাৰৰো অধিক জাপানী জেনেৰেল কুৰোপাটকিনৰ সেনাৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছে।
  মেদভেদেভ ওক গছৰ মূৰ এটা লৈ টোপনিৰ পৰা ওলাই আহিল। অলপ ঘূৰি ফুৰিলোঁ। তাৰ পিছত আকৌ কম্পিউটাৰত খেলিলোঁ... ষ্টাৰ ৱাৰ্ছ বৰ ভাল... কিন্তু কিবা এটা নহ"ল...
  মেডভেডেভে নতুন কৌশলটো পুনৰ খেলিবলৈ ধৰিলে। মই ঐতিহাসিক খেলখন অন কৰিলোঁ: দ্বিতীয় নিকোলাছৰ সময়ত ৰাছিয়া। আৰু জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ। এয়া ইমান নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ। আপুনি এটা কৌশল মোতায়েন কৰিব পাৰে আৰু কম্পিউটাৰত শক্তিসমূহ মন্থন কৰিব পাৰে।
  মেডভেডেভে সহজ স্তৰত খেলিছিল যদিও জাপানীৰ পৰা বেজী এটা মিছ কৰিছিল আৰু যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈছিল। হয়, বেছি সক্ৰিয়ভাৱে নহয় নিৰ্মাণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। ৰিবুট কৰোঁ আহক।
  আৰু আকৌ আপুনি নিজৰ মাজতে খেলে... যিদৰে দেখা গ"ল, কুৰোপাটকিনৰ ঠাইত ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজন বেছি জিলিকি নাথাকে... সকলো সময়তে কিছুমান গ্লিচ, ভুল থাকে।
  তাৰ পিছত মেডভেডেভে মিলিটাৰী এডভাইজাৰজনক অন কৰিলে, আৰু কথাবোৰ সুকলমে চলি গ"ল... আৰু তেওঁ নিজেই টোপনি গ"ল আৰু চকীখনত টোপনি গ"ল।
  ধুনীয়া আলেংকাই , খালী ভৰিৰ ছিটিকনি, নাটাছাক সুধিলে:
  - কেনে লাগিছে, ইমান মানুহক হত্যা কৰি?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - নাজানে! কম্পিউটাৰ গেম যেন লাগে! কোনো খং, খং, বেছি আনন্দ অনুভৱ নকৰে!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই বিৰক্তিত খিকিন্দালি কৰিলে:
  - এইখন যুদ্ধ!
  নাটাছাই ছামাৰচাল্টত পেলাই দিলে। তাইৰ ৰঙা ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিছিল। সাধাৰণতে তাই এগৰাকী আচৰিত ছোৱালী, বেছি কষ্ট নকৰাকৈয়ে বহুখিনি সাধন কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু যদি আমি ধুই নাথাকো তেন্তে আমি মাত্ৰ চলাই যাওঁ৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল। তেওঁলোকৰ শৰীৰ অতি প্ৰকাশভংগী। বুকুখন ডাঙৰ, নিতম্ব বিলাসী, ঘোঁৰাৰ ক্ৰুপৰ দৰে, পেশীবোৰ বিশিষ্ট। এইবোৰেই হৈছে সুন্দৰী-বীৰ। তেওঁলোকৰ আটাইতকৈ বাস্তৱিক নাৰীসুলভ শক্তি আছে। ইমান কৃপা। আৰু ভৰি - টেন কৰা ছালৰ তলত গুলীয়াই থকা পেশীৰ বল।
  তিনিজন জাপানী স্কাউট তেওঁলোকৰ সন্মুখীন হ"ল।
  ছোৱালীবোৰে ছামাৰচাল্ট কৰিলে। আৰু কেনেকৈ উদং গোৰোহাৰে চামুৰাইৰ চিবুকত আঘাত কৰিব। আৰু আচলতে তেওঁলোকৰ চোলা ভাঙি গ"ল। আৰু তেওঁলোকে সকলো দাঁত উলিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে গাইছিল:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ মহত্ত্ব গ্ৰহসমূহে স্বীকৃতি দিছিল,
  আমি আত্মবিশ্বাসেৰে ওপৰলৈ লৰালৰি কৰি আছো।
  পৃথিৱীৰ সকলো জাতিয়ে আমাক ভালপোৱা আৰু প্ৰশংসা কৰে,
  সমগ্ৰ দেশৰ জনসাধাৰণে সাম্যবাদৰ দিশে আগবাঢ়িছে!
  আৰু আকৌ পান্না চকুৰে চকু টিপিয়াই দিলে। ইমান যুঁজি থকা যেন লাগে। যোদ্ধাসকল সক্ৰিয়। আৰু আকৌ জগিং।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই জপিয়াই পৰিল। তাই পিনহুইলটো বতাহত ঘূৰাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি বৰ শীতল। আমি গোটেই পৃথিৱীখন জয় কৰিব পাৰো!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - গ্রহ পৃথিৱী সম্ৰাজ্ঞী -
  এইটো বৰ শীতল!
  আৰু দুয়োজনী ছোৱালীয়ে ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত আমি লৰালৰিকৈ উভতি আহিলোঁ। আচলতে যুদ্ধৰ প্ৰতিটো দিনেই জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ কোষাগাৰৰ বাবে অত্যধিক খৰচ হয়। আৰু জাপানীসকলৰ সৈতে সোনকালে শেষ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে৷
  মেদভেদেভে ছোৱালীকেইজনীক উজ্জ্বল হাঁহি এটাৰে সম্ভাষণ জনালে:
  - বাৰু, দৌৰি গৈছিলা নেকি?
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - আমি দৌৰি আছো আৰু যুঁজিবলৈ সাজু!
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  মেডভেডেভে হাত জোকাৰি আদেশ দিলে:
  - তেন্তে, যাওঁ!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ চাৰিটা পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মাৰাত্মক!
  নাটাছাই এই কথাত আপত্তি কৰিলে, খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - পৃথিৱীত নহয়, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত!
  আৰু শক্তিশালী, আক্ৰমণাত্মক আৰু মাৰাত্মক টেংকখনে সকলো বেগেৰে চলাইছিল। দুই লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক জাপানী আগবাঢ়ি আছে। কিন্তু এক বিলিয়ন সৈনিকৰ বাবে যথেষ্ট গোলা আছে!
  ছোৱালী, এজন অধ্যাপক আৰু এগৰাকী ছাত্ৰী - এইটো এনেকুৱা এটা দল যিয়ে সকলোকে চেপি ধৰি ভেড়াৰ শিঙত পেলাই দিব। আৰু টেংকখন জাপানী সৈন্যৰ ফালে উৰি যায়। ভাবুকি দি নিজৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ মাৰে। তেওঁ সকলোকে ভাঙি পেলাব বিচাৰে।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই আনন্দৰে গাইছিল:
  ৰাছিয়াৰ বিস্তৃতি - সুন্দৰ, প্ৰিয়,
  ক'ত আছে নিয়ৰৰ মুকুতা, স্ফটিকৰ সীমাহীন নদী,
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈনিক আৰু জেনেৰেল এজন।
  পবিত্ৰ ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতীক - অৰ্থডক্স ঈগল, আমাৰ ৰজা!
  আৰু তাৰ পিছত ফাষ্ট টেংকটোৱে আচলতে উৰা মাৰিলে। যুঁজাৰু বিমানৰ দৰে উৰি গৈছিল। আৰু তেওঁ নিজকে জাপানীসকলৰ সন্মুখত বিচাৰি পালে। ইউনিভাৰ্চেল কামান আৰু ড্ৰেগন মেচিনগানে আকৌ কাম কৰিবলৈ ধৰিলে ৷ ছোৱালীকেইজনীয়ে বৰ আগ্ৰহেৰে কামত নামিল। আৰু কোনো ধৰণৰ গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বন্দুকটো গুলীয়াই জাপানীসকলক নোক আউট কৰি গাইছিল:
  - মোৰ ৰাছ', ষ্টেলিন আৰু লেনিনৰ গৌৰৱ, এটা পৰিয়াল!
  আৰু ৰঙা চুলিৰ চয়তানটো পান্না চকুৰে জিলিকি উঠে। আৰু কেনেকৈ সি চামুৰাইক চুদি যায়। প্ৰেমত পৰিব।
  আৰু নাটাছাও নীচ নহয়। জাপানীসকলক থ্ৰেচ কৰে।
  আৰু গায়:
  - পাকত লেহেমীয়া নকৰিব৷ আমাৰ ভাগ্যই জয়ী হোৱা ছোৱালী!
  যোদ্ধাজনৰ ফুল ফুলি উঠিছিল। আৰু ইমান বেগেৰে, শত্ৰুৰ ওপৰত জুই ঢালি।
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিয়ে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিব।
  আধা উলংগ আলেংকাই গুলীচালনা কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়াত দুটা সমস্যা আছে...
  মাৰ্গাৰিটাই তাইক ইয়াত বাধা দিলে:
  - দুজন হ'লে!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই গুলী চলাই আনন্দৰে মান্তি হ"ল:
  - হয়, যদি মাত্ৰ দুটা!
  নাটাছাই গুলীচালনা কৰি, শ শ জাপানীক শুই দি, সেইটো লৈ গাইছিল:
  - দুটাত, দুটা শীতকালত। দুটাত, দুটা বসন্তত!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই, গুলীচালনা কৰি, লগতে কয়:
  - জাপানীক হত্যা কৰি উভতি আহিম!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - প'ৰ্ট আৰ্থাৰ আমাৰ! আৰু আমি আমাৰ মানচুৰীয়া কাকো ল"বলৈ নিদিওঁ!
  আৰু যোদ্ধাজনে আকৌ চামুৰাইক চেপি ধৰিলে। জাপানীসকলৰ হাতত ৰাছিয়াই পৰাস্ত নহ"ব। এই কথাই আকৌ এবাৰ প্ৰমাণ কৰে যে ৰাছিয়া কিমান অজেয়!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই বেটাৰীটো ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰুছ' অতি দূৰৈৰ দেশ আৰু শতিকাত বিখ্যাত হ'ব!
  নাটাছাইও ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - আৰু কোনো শক্তিয়ে আমাক ৰখাব নোৱাৰে!
  আৰু তাই আৰু দুহাজাৰ চামুৰাই ধ্বংস কৰিলে। তাৰ পাছত টেংকিটো আগুৱাই গ"ল আৰু চপোৱাৰ কাম চলি থাকিল।
  মাৰ্গাৰিটাই এইখিনি চাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে:
  - যুদ্ধখন ইমান উজ্জ্বলভাৱে জয়ী হ"লে ইয়াৰ পিছত ৰাছিয়াই কি কৰিব?
  মেডভেডেভে ছোৱালীকেইজনীয়ে জাপানীসকলক লৰচৰ কৰি তললৈ কাটি পেলোৱাটো চাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - যুদ্ধ হ'ব, হয় জাৰ্মানীৰ লগত নহয় ব্ৰিটিছৰ লগত! কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সৈতে যুদ্ধ শেষ নহয়!
  আলেনাই আন এটা বেটাৰী ভাঙি ক"লে:
  - গতিকে আমি জাৰ্মানক দিম, ভাল, ইমানেই দিম যে যথেষ্ট যেন নালাগিব!
  চামুৰাই ধ্বংসকাৰী নাটাছাই লগতে কয়:
  - আৰু হিটলাৰৰ ৱেৰমাচ্টত নিযুক্তি দিবলৈ কোনো নাথাকিব!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আলেংকাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ঘোষণা কৰিলে:
  - কিন্তু আৰ্য্যসকলৰ প্ৰতি মোৰ দুখ লাগে। ইমানবোৰ ধুনীয়া বগা ল"ৰাৰ মৃত্যু হ"ল!
  নাটাছাই এই কথাত সন্মতি দিলে, দুখ মনেৰে মাত দিলে:
  - হয়, ইমানবোৰ ভাল মানুহৰ মৃত্যু হ"ল! আৰু কিহৰ বাবে?
  ছোৱালীজনীয়ে জাপানীজনক খুন্দা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে।
  - আৰু জাপানীসকল এটা ভাল জাতি, কিন্তু আমি তেওঁলোকৰ লগত যুঁজিবলৈ বাধ্য! যদিও এইটোও বেছি ভাল নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু জীৱ-জন্তুবোৰ? ইজনে সিজনক হত্যা নকৰে নেকি? কিন্তু মানুহ মাথোঁ উচ্চতম স্তৰৰ জন্তু!
  মেডভেডেভে হাঁহি হাঁহি আপত্তি কৰিলে:
  - মানুহৰ, জীৱ-জন্তুৰ দৰে নহয়, এটা আত্মা আছে! আৰু তেওঁৰ আত্মা সঁচাকৈয়ে অনন্য আৰু অমৰ! গতিকে, আমি আৰু জীৱ-জন্তুবোৰ গোটেই অগাধ!
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত আপত্তি কৰিছিল:
  - আৰু বান্দৰবোৰ? তেওঁলোকৰ বুদ্ধিমত্তাও উচ্চ স্তৰৰ। তাৰে এজনে সাড়ে তিনি হাজাৰ শব্দ জানে!
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে-
  - কিন্তু তেওঁলোক আমাৰ আত্মীয়!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি গাইছিল:
  - মই বান্দৰ! লগতে এজন মানুহ!
  নাটাছা, চামুৰাই তললৈ কাটি, cooed:
  - এশ বছৰ বান্দৰ পিন্ধি ঘূৰি ফুৰিব নালাগে!
  ছুপাৰটেংকখনে জাপানীসকলক চেপি ধৰিলে। কিয় নহয়? সঁচাকৈয়ে সি এটা পাগল জন্তু
  যিয়ে প্ৰতি মিনিটত চল্লিশ হাজাৰ গুলী চলায়। আৰু ইয়াৰ কৱচ প্ৰায় যিকোনো প্ৰজেক্টাইলৰ বাবে অভেদ্য। আৰু কেৱল বিংশ শতিকাৰ আৰম্ভণিতে নহয়।
  খালী ভৰিৰ আলেংকা, গুলীচালনা, আক্ৰমণাত্মকভাৱে ঘোষণা:
  - জাৰ নিকোলাছে ৰাছিয়াৰ বাবে বহু কাম কৰিছিল, কিন্তু তেওঁ অপ্ৰশংসিত আৰু তুচ্ছজ্ঞান কৰা হৈছিল!
  জাপানীসকলৰ ওপৰত জুই ঢালি নাটাছাই মান্তি হ"ল:
  - ঠিকেই কৈছে! ৰজাক হত্যা কৰা হ"ল। পুৰোহিতজনক সিংহাসনৰ পৰা আঁতৰি আহিবলৈ বাধ্য কৰালে! আৰু কি ভাল হৈ পৰিছে?
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই কামানৰ পৰা গুলী চলাই আৰু ক"লে:
  - আৰু বেয়া হৈ গ"ল! আৰু তাতোকৈ নিকৃষ্ট মানুহ ক্ষমতালৈ আহিল!
  নাটাছাই খিকিন্দালি কৰি জাপানীসকলক আঘাত কৰি ক"লে:
  - গতিকে ভাল ভৱিষ্যতৰ বাবে যুঁজ দিওঁ! আৰু ৰাছিয়াৰ স্বাধীনতাৰ বাবে!
  আধা উলংগ আলেংকাই গুলী চলাই ক"লে:
  - পৰিৱৰ্তন আৰু বিজয়ৰ বাবে!
  তাৰ পিছত তাই মুঠিটো দেখুৱালে। তাই এই কাম কৰিব পৰা ছোৱালী। তেতিয়া চামুৰাইয়েও তাৰ পৰা মুক্তি পাব নোৱাৰিব৷ আৰু মেচিনগানে কাম কৰে। সকলোৱে কাটি কাটিছে।
  আচলতে ইহঁতে গোটেই শাৰী মৃতদেহৰ মাজেৰে হাল বাইছে। আৰু হত্যাকাৰীভাৱে ঠাইখিনি পৰিষ্কাৰ কৰে।
  জেনেৰেল কুৰোপাটকিনক জনোৱা হ"ল যে জাপানীসকলৰ লগত কিবা এটা অদ্ভুত কথা চলি আছে। গুলীচালনা, বিস্ফোৰণ, কোনোবাই আক্ৰমণ কৰিলে।
  . অধ্যায় নং ৯।
  অলপ শুই মেদভেডেভে আকৌ কম্পিউটাৰটো হাতত ল"লে। তেওঁ চুলিকোচাও কৰা নাছিল। আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ ধৰণেৰে খেলিবলৈ ধৰিলে।
  টেংক আৰু বিমানেৰে ৰগ ক"ডৰ পিছত জাপানৰ ওপৰত আক্ৰমণ। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ শ্ৰেষ্ঠ বোমাৰু বিমান ইলিয়া মুৰোমেটছকে ধৰি। যিয়ে নিজকে অতি জোৰেৰে ঘোষণা কৰিলে। আৰু মাখিৰ ওপৰত ৰবৰৰ স্মাকৰ দৰে জাপানীসকলক আঘাত কৰিলে।
  আৰু টকিঅ'লৈ আগবাঢ়ি যাওক...
  জাপান জয় কৰি দিমিত্ৰী মেডভেডেভে নিজকে মিকাডো সম্ৰাট বুলি কয়।
  আৰু তাৰ পিছত নতুন যুদ্ধ...
  উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি বিকল্প ইতিহাস খেলিব পাৰে। ১৮৭৫ চনত দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে বিছমাৰ্কক কয় যে ফ্ৰান্সৰ সৈতে তেওঁৰ মতানৈক্য জাৰ্মানী আৰু ফৰাচীৰ আভ্যন্তৰীণ বিষয়। বিছমাৰ্কে ক্ষমতা দখল কৰি ১৮৭৬ চনত ফ্ৰান্সক আক্ৰমণ কৰে। প্ৰথমতে প্ৰুছিয়ানসকলৰ ভাগ্য ভাল হৈ পেৰিছ পালেগৈ। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল। আৰু ব্ৰিটেইনে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে... সকলো ঠিকেই থাকিলহেঁতেন, কিন্তু ব্ৰিটিছে জাৰ্মানীক যুদ্ধ দিলে আৰু পৰাজিত হ"ল। তাৰ পিছত প্ৰুছিয়ানসকলে নিজৰ বাহিনী টানি আনিলে।
  পশ্চিমৰ যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল। ফৰাচীসকলে হতাশ হৈ নিজকে ৰক্ষা কৰিলে। ইংলেণ্ডে অধিক আৰু অধিক বাহিনী স্থানান্তৰিত...
  ইফালে ৰাছিয়াই তুৰস্ক আৰু ইস্তানবুল জয় কৰে। ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্স আৰু জাৰ্মানী যুদ্ধত জড়িত হৈ পৰিছিল। আৰু জাৰ আলেকজেণ্ডাৰৰ সাম্ৰাজ্যই ইৰাককে ধৰি বহু ভূমি ভাৰত মহাসাগৰত উপনীত হৈ নিজৰ অধীনলৈ আনে। আৰু পেলেষ্টাইন, আৰু মিচৰলৈকে ভূমি। আৰু সেইবাবেই স্কোবেলেভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়ান সৈন্যই মক্কা, মদিনা আৰু চৌদি আৰৱৰ অন্যান্য চহৰসমূহ জয় কৰিলে।
  আৰু ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ দক্ষিণ অংশ গঠন হ"ল। আৰু দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ এজন মহান ৰজা হৈ পৰিল। আৰু ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে জাৰ্মানীৰ যুদ্ধ দহ বছৰ ধৰি চলিছিল।
  আৰু ইয়াৰ অন্ত পৰিল ব্যৱহাৰিক ড্ৰ"ত।
  ১৮৮৭ চনলৈকে দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে শাসন চলাইছিল আৰু লেনিনৰ ভাতৃ আলেকজেণ্ডাৰ উলিয়ানভৰ নেতৃত্বত চলোৱা হত্যাৰ চেষ্টাৰ বলি হৈছিল। তেওঁৰ গৌৰৱময় ৰাজত্বৰ অন্ত পৰিল, যাৰ অধীনত ৰাছিয়াই বহুতো পথ নিৰ্মাণ কৰিছিল, বহু ভূমি জয় কৰিছিল আৰু কৃষকসকলক মুক্ত কৰিছিল।
  এই বিকল্প আছিল খেলখন কেনেকৈ খেলা হৈছিল। তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে সেনাপতি স্কোবেলেভৰ সৈতে মিলি ইৰাণ আৰু পাকিস্তান দুয়োখন দেশ জয় কৰে। কিন্তু তেওঁৰো মৃত্যু হ"ল - এটা উজ্জ্বল সৰু মূৰ। দ্বিতীয় নিকোলাছৰ অধীনত ৰাছিয়াই ভাৰত মহাসাগৰত ইতিমধ্যে জাপানৰ বহৰ থকাৰ সৈতে যুদ্ধ চলাইছিল, যিয়ে প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলক মোটামুটি সোনকালে সহায় কৰিছিল। ৰাছিয়ানসকলে তুলনামূলকভাৱে দ্ৰুতগতিত চামুৰাইসকলক পৰাস্ত কৰিছিল আৰু স্থল আৰু পানী দুয়োটাতে তেওঁলোকৰ শক্তি বহুত বেছি আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াৰ সেনাৰ কমাণ্ডাৰ আছিল মেধাৱী প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী স্কোবেলেভ। আৰু ৰাছিয়াই কেৱল জয়ী হোৱাই নহয়, জাপানক জয় কৰিবলৈও সক্ষম হ"ল। তদুপৰি আমেৰিকাই এতিয়াও পশ্চিম গোলাৰ্ধৰ বাহিৰলৈ যোৱা নাছিল আৰু ব্ৰিটেইন ইমান শক্তিশালী নাছিল। তদুপৰি ৰাছিয়া জাৰ্মানীৰ সৈতে মিত্ৰতাত আছিল। আফ্ৰিকাৰ বাবে সংগ্ৰামত ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ পিছ পৰি আছিল পিছৰখন। জাপান আৰু চীনৰ কিছু অংশ নিজৰ অন্তৰ্ভুক্ত হোৱাৰ পিছত জাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিল। দিল্লী-মস্কো পথ নিৰ্মাণৰ কাম চলি আছিল।
  ইয়াৰ পৰা দেখা যায় যে ভাৰত আৰু চীনত সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ পৰিকল্পনা সফলতাৰে কাৰ্যকৰী হৈছিল। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানীৰ পক্ষ বাছি লৈছিল। জাৰ্মানীয়ে ফ্ৰান্সক পৰাস্ত কৰি বেলজিয়াম, হলণ্ড, ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱে দখল কৰে। ৰাছিয়াই ইজিপ্ত, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ আৰু ইণ্ডোচাইনা দখল কৰে। আৰু লগতে ব্ৰিটেইনৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সম্পত্তি। আৰু আনকি অষ্ট্ৰেলিয়াতো অৱতৰণ কৰিলে। আৰু তাইৰ অষ্ট্ৰেলিয়া বন্দী কৰা হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ অৱতৰণ আৰু দখলৰ লগে লগে যুদ্ধৰ অন্ত পৰে। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ শেষ। কিন্তু কাইজাৰ উইলহেমৰ মনত এনে লাগিল যে ৰাছিয়াই ইতিমধ্যে অত্যধিক ভূমি জয় কৰিছে, আৰু সঁচাকৈয়ে চেষ্টা নকৰাকৈয়ে। আৰু প্ৰতিশোধৰ সপোন দেখিলে। ৰাছিয়াই আচলতে বিশাল অঞ্চল জয় কৰিছিল - অষ্ট্ৰেলিয়া, সমগ্ৰ এছিয়া, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চল, জাৰ্মানীয়ে ইমান কামোৰা নাছিল, আৰু তাতোকৈ বেছি পৰ্তুগাল আৰু স্পেইনৰ পৰা যিবোৰ তেওঁলোকে দখল কৰিছিল। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে ইটালী আৰু লিবিয়াৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে। ৰাছিয়াই আফ্ৰিকাৰ প্ৰায় তিনি চতুৰ্থাংশ দখল কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত অলপ পিছত ইথিওপিয়া দখল কৰিলে। জাৰ্মানীয়ে মৰক্কোক কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়।
  স্বাভাৱিকতে জাৰ্মানীৰ বাবে এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল। যদিও তাই ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু নৰৱেক লৈছিল আৰু ৰাছিয়াই ছুইডেনক বশ কৰিছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈতে নতুন যুদ্ধৰ বাবে উইলহেমৰ প্ৰস্তুতি আৰম্ভ হয়। ১৯২৯ চনৰ সংকটে পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ কৰি তুলিলে। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সমগ্ৰ ইউৰোপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। আৰু আফ্ৰিকাৰ এটা অংশ... আৰু ব্ৰিটেইন। কিন্তু তেতিয়াও আছিল আমেৰিকা আৰু কানাডা। উইলহেম আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে এতিয়াও ইজনে সিজনৰ লগত যুদ্ধ কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল। তদুপৰি ৰাছিয়াই সকলোতকৈ কম যুদ্ধ কৰিব বিচাৰিছিল, বিশাল ভূখণ্ড হজম কৰিছিল। তেওঁলোকৰ আত্মসাৎ ক্ষিপ্ৰ কৰিবলৈ দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে আনকি ৰাছিয়ানসকলক চাৰিগৰাকী পত্নী জন্ম দিয়াৰ অনুমতি দিছিল। অষ্টম ইকুমেনিকেল কাউন্সিলত যিটো সন্নিবিষ্ট কৰা হৈছিল।
  ১৯২৫ চনতো একেধৰণৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল। আৰু ১৯২৬ চনত দ্বিতীয় নিকোলাছে নিজৰ আন এগৰাকী পত্নী ল"লে। যিদৰে দেখা গ"ল, সিদ্ধান্তটো মূৰ্খামি নাছিল। ১৯২৯ চনত সম্ৰাটৰ আন এগৰাকী কন্যা সন্তান জন্ম হয়। আৰু ১৯৩২ চনৰ ২৫ নৱেম্বৰত অৱশেষত এজন সুস্থ পুত্ৰৰ জন্ম হয়। দ্বিতীয়জন নিকোলাছে তেওঁৰ নাম পিটাৰ ৰাখিলে। মহান পিটাৰৰ সন্মানত।
  আৰু ১৯৩৩ চনত ১৫ মে"ত নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মানীয়ে কানাডাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে । ব্ৰিটেইনৰ ডমিনিয়ন হিচাপে। দুমাহৰ পাছত অৰ্থনৈতিক সংকটৰ মাজতো ৰুজভেল্টৰ নেতৃত্বত আমেৰিকাই জাৰ্মানীৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। তেওঁলোকে কানাডা এৰিব বিচৰা নাছিল।
  ইতিমধ্যে মধ্যবয়সীয়া, কিন্তু আক্ৰমণাত্মক উইলহেমে প্ৰথম অৱস্থাত ৰাছিয়াৰ সহায় বিচৰা নাছিল, অকলে যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সকলো কাম নিজেই কৰিব বুলি আশা কৰিছিল। কিন্তু সাগৰেৰে পৃথক কৰা ভূখণ্ড জয় কৰাটো ইমান সহজ নহয়। তদুপৰি আমেৰিকাই দ্ৰুতগতিত টেংক আৰু সেনাবাহিনী নিৰ্মাণ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে ৰেজিমেণ্ট গঠন কৰিলে... যুদ্ধখন গোটেই বছৰ ধৰি চলি থাকিল আৰু জাৰ্মানসকলৰ বাবে বিশেষ সফলতা নাপালে। যিয়ে কেৱল আইচলেণ্ড আৰু গ্ৰীণলেণ্ড দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু কানাডাত তেওঁলোকে তাৰ হাতত ধৰিব পৰা নাছিল৷
  উইলহেমে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ফালে ঘূৰি চালে: "মোক সহায় কৰক, সহকৰ্মী।" তুমি মোৰ খুলশালীয়েক আৰু ভাইটি। দ্বিতীয় নিকোলাছে নিজেই আলাস্কা আৰু কানাডাৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰিছিল। বাৰু, মই সিদ্ধান্ত ল"লোঁ যে দেৱতাসকলেহে পাত্ৰ ভাস্কৰ্য্য নিৰ্মাণ কৰে। আৰু তেওঁ সেইটো লৈছিল, আৰু ১৯৩৪ চনৰ ২৫ জুনত আমেৰিকা আৰু কানাডাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল। তেওঁৰ সৈন্যই আলাস্কাৰ মাজেৰে, আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ ওপৰেৰে গতি কৰিছিল।
  এই সময়লৈকে চুকোটকালৈ যোৱা ৰেলপথ ইতিমধ্যে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সফলতাৰে আগবাঢ়িছিল। তেওঁলোকৰ পক্ষত আছিল সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আৰু পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংক, লঘু, গধুৰ আৰু মজলীয়া দুয়োটা।
  গতিকে আমেৰিকাই অসমান শক্তিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছ, আমি দেখাৰ দৰে, সঁচাকৈয়ে বগা ঘোঁৰাত উঠিছে। আৰু ইটোৰ পিছত সিটো জয়। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আলাস্কাৰ ওপৰেৰে সমদল উলিয়াইছে। আৰু নগৰৰ পিছত নগৰ, গাঁৱৰ পিছত গাঁও লয়।
  জাৰ্মানীয়ে কিউবাত অৱতৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। যুদ্ধ বাঢ়িছে। কাইজাৰ উইলহেমে দ্বিতীয় নিকোলাছলৈ লিখিছে:
  - ৰাছিয়ান আৰু মই সদায় একত্ৰিত হৈ আছো আৰু থাকিম। আৰু আমি কেতিয়াও কাজিয়া নকৰো। গতিকে আমেৰিকা শেষ হওক।
  বৰ্ধিত যোগাযোগৰ বাবে পৰিকল্পনাতকৈ অগ্ৰগতি অলপ লেহেমীয়া হৈছিল। কিন্তু তথাপিও ৰাছিয়াৰ জাৰিষ্ট সৈন্যই পাঁচ মাহৰ যুদ্ধত সমগ্ৰ আলাস্কা দখল কৰি কানাডাত প্ৰৱেশ কৰে।
  আনকি ৰুজভেল্টে ৰাছিয়াক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল, আলাস্কা এৰি দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল যদিও বহু দেৰি হৈছিল। বন্য পৰিত্যাগেৰে যুদ্ধ চলি থাকিল।
  ১৯৩৫ চনৰ শীতকালত কঠিন বতৰৰ মাজতো ৰাছিয়াৰ সৈন্যই উত্তৰ দিশত আমেৰিকাৰ সীমান্তত উপস্থিত হয়। বসন্ত কালত যুদ্ধ চলি থাকিল... ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এটাৰ পিছত এটাকৈ অভিযান চলাইছিল, আৰু জুলাই মাহৰ শেষলৈকে তেওঁলোকে প্ৰায় সমগ্ৰ কানাডা দখল কৰিছিল। আৰু আগষ্ট মাহত তেওঁলোকে ফিলাডেলফিয়াক ঘেৰি ধৰিলে।
  আমেৰিকাই নিজকে অতি কঠিন পৰিস্থিতিত পেলাইছে। কিন্তু তেওঁলোকে হতাশ হৈ প্ৰতিশোধ ল"লে... অৱশ্যে ১৯৩৫ চনৰ শেষলৈকে আমেৰিকাৰ এক তৃতীয়াংশতকৈও অধিক ভূখণ্ড ইতিমধ্যে দখল কৰা হৈছিল। আৰু শীতকালত জাৰৰ সফলতা আৰু বেছি আছিল... ১৯৩৬ চনৰ মাৰ্চৰ আৰম্ভণিতে তেওঁলোকে ৱাশ্বিংটন আৰু নিউয়ৰ্কৰ কাষ চাপিছিল।
  আৰু এপ্ৰিল মাহত দুয়োখন চহৰকে লোৱা হ"ল... আগষ্টলৈকে যুদ্ধ চলি থাকিল যেতিয়ালৈকে আমেৰিকাৰ সমগ্ৰ ভূখণ্ড দখল কৰা নহ"ল।
  তাৰ পিছত মেক্সিকোত আক্ৰমণ, ইত্যাদি, সমগ্ৰ ভূখণ্ডত।
  উইলহেমে দ্বিতীয় নিকোলাছক সমগ্ৰ বিশ্বৰ বিভাজন সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। দ্বিতীয় নিকোলাছে এই কথাত সন্মতি দিলে।
  ১৯৩৭ চনৰ ভিতৰত সমগ্ৰ লেটিন আমেৰিকাৰ ৰাছিয়ান সৈন্যই দখল কৰে। এইদৰে দ্বিতীয় নিকোলাছে জাৰ্মানসকলৰ সৈতে বিশ্বৰ বিভাজন সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু বাকী আছে মাত্ৰ তিনিটা সাম্ৰাজ্য: আটাইতকৈ ডাঙৰ: ৰাছিয়ান, তাৰ পিছত জাৰ্মান আৰু তাতোকৈ অধিক অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী।
  এইদৰে ৰাছিয়া বিশ্বৰ আধিপত্যবাদী হৈ পৰিল, কিন্তু... দ্বিতীয় নিকোলাছ এতিয়াও এজন মহান জাৰ, কিন্তু এজন মৰ্ত্যলোক। ১৯৩৯ চনৰ আগষ্ট মাহত মৃত্যু হয়। আৰু বৃদ্ধ উইলহেমে ১৯৩৯ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰত ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰে। চতুৰ্থ পিটাৰ এতিয়াও ল"ৰা, সাত বছৰীয়াও নহয়, তাৰ সুবিধা ল"বলৈ তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে ৰিজেণ্টসকলে ৰাছিয়াত শাসন কৰি থকাৰ সময়তে আক্ৰমণ কৰাটোৱেই উত্তম। দুদিন পিছত অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। বিশ্বৰ সকলো দেশেই সংঘাতৰ মাজলৈ টানি অনা হৈছিল। আৰম্ভ হৈছে পৃথিৱী গ্ৰহৰ ইতিহাসৰ শেষ যুদ্ধ।
  অস্ত্ৰৰ সংখ্যা আৰু গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ সেনাৰ কোনো সমান নাছিল। ৰাছিয়াৰ টেংক আৰু বিমান এতিয়াও বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ।
  আৰু যুদ্ধবোৰে এই কথা দেখুৱাইছিল। নতুন প্ৰতিভাৱান সেনাপতিসকলো তেনেকুৱাই।
  কিন্তু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰম্ভণিৰে পৰাই দুৰ্বল যোগসূত্ৰ হৈ পৰিল। আৰু তাই প্ৰায় প্ৰথম দিনৰ পৰাই হেৰুৱাই পেলালে। জাৰ সেনাই অষ্ট্ৰিয়ানসকলক পৰাস্ত কৰি লভভক আৰু তাৰ পিছত পেৰেমিলক লয়। পোলেণ্ডৰ পৰা নিজৰ বাহিনীৰ এটা অংশ আঁতৰাই জাৰ্মানীয়ে অষ্ট্ৰিয়ানসকলক সম্পূৰ্ণ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে। কিন্তু ইয়াৰো কোনো কাম নাছিল। কাইজাৰৰ সৈন্যই ৱাৰ্ছ দখল কৰাৰ প্ৰচেষ্টা লজ্জাজনকভাৱে ব্যৰ্থ হয়। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তেওঁলোকক দুশ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক পিছলৈ জোৰকৈ ঠেলি দিলে।
  জাৰ্মানীয়ে অতি কষ্টেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যক ৰখাই দিলে। গোটেই শীতকাল যুদ্ধত কটালে। বসন্ত কালত যুদ্ধবোৰো পূৰ্ণগতিত চলি আছিল। ক্ৰমান্বয়ে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এই পদক্ষেপ দখল কৰে। তেওঁলোকৰ সৈন্য কেইবাগুণো বেছি আছিল আৰু সেয়েহে গ্ৰীষ্মকাললৈকে তেওঁলোকে জাৰ্মানসকলক পাৰস্পৰিক সংঘৰ্ষত ইমানেই ক্লান্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যে তেওঁলোকে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। একে সময়তে অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। শৰৎ কালত বুডাপেষ্টক ঘেৰি ধৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও কানাডাত জাৰ্মান সৈন্য দখল কৰে জাৰ সেনাই। আৰু ১৯৪০-১৯৪১ চনৰ শীতকালত জাৰ সেনাই ইষ্ট প্ৰুছিয়াক কাটি পেলায়। আৰু ১৯৪১ চনৰ এপ্ৰিল মাহৰ ভিতৰত তাই অডাৰ পালেগৈ।
  জাৰ্মানসকলৰ অৱস্থান অত্যন্ত কঠিন হৈ পৰিল। ১৯৪১ চনৰ মে" মাহত ভিয়েনাৰ পতন ঘটে। আৰু গ্ৰীষ্মকালত ৰাছিয়ানসকলে আল্পছ পৰ্বতমালাত উপনীত হৈ ভেনিচক মুক্ত কৰিলে। আমি জাৰ্মানীৰ দক্ষিণ অঞ্চলত প্ৰৱেশ কৰিলোঁ।
  আৰু পতনত অৱশেষত তেওঁলোকে ইটালী দখল কৰিলে। ১৯৪২ চনৰ ৩০ জানুৱাৰীত বাৰ্লিনৰ বিৰুদ্ধে শীতকালীন আক্ৰমণৰ অন্ত পৰে। ইয়াৰ পিছত আফ্ৰিকাত ইতিমধ্যে সকলো সম্পত্তি হেৰুৱাই পেলোৱা জাৰ্মানসকলৰ প্ৰতিৰোধ দুৰ্বল হৈ পৰিল। এপ্ৰিল মাহৰ ভিতৰত ৰাছিয়ানসকলে ৰাইন নদীত উপস্থিত হয়। ইয়াৰ পিছত ২২ এপ্ৰিলত জাৰ্মান বাহিনীৰ অৱশিষ্টসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  এইদৰেই পৃথিৱী গ্ৰহত শেষ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ইয়াৰ অন্ত পৰিল জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বিজয় আৰু সফলতাৰে।
  ইয়াৰ পিছত মহাকাশ বিজয়। ১৯৩৬ চনত প্ৰথমজন ৰাছিয়ান মানুহ মহাকাশলৈ উৰা মাৰিছিল। পৃথিৱী গ্ৰহৰ চাৰিওফালে উৰি গৈছিল। আৰু ১৯৪৫ চনত ৯ মে"ত ৰাছিয়ানসকলে চন্দ্ৰত অৱতৰণ কৰে।
  ১৯৬৭ চনত মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিছিল। ১৯৬৯ চনত শুক্ৰলৈ। ১৯৭২ চনত বুধ গ্ৰহলৈ ৷ আৰু ১৯৭৩ চনত বৃহস্পতিৰ উপগ্ৰহত।মানুহে ইতিমধ্যে ১৯৮০ চনত আটাইতকৈ দূৰৈৰ প্লুটো গ্ৰহত অৱতৰণ কৰিছিল। আৰু ২০০৩ চনত মানৱ ইতিহাসত সৌৰজগতৰ বাহিৰত প্ৰথম উৰণ সংঘটিত হয়। ৰাছিয়াৰ জাহাজখনে আলাফ চেণ্টাউৰীলৈ উৰা মাৰি ২০১৮ চনত উভতি আহিছিল।
  ২০২০ চনলৈকে ৰাছিয়াত এতিয়াও চতুৰ্থ পিটাৰৰ শাসন চলি আছে, যি আধুনিক চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ কৃতিত্বৰ বাবে একেবাৰেই বুঢ়া মানুহ নহয়। চতুৰ্থ পিটাৰে একাশী বছৰ ৰাজত্ব কৰি আহিছে আৰু তেওঁৰ ৰাজত্ব বিশ্বৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া। ক"ত ৰাজত্বকালৰ সঠিক তাৰিখ জনা যায়, অৱশ্যেই।
  বাৰু, এতিয়াৰ বাবে পৃথিৱীত সকলো শান্ত, সদায়ৰ দৰেই। আৰু অলপ বিৰক্তিকৰও... মানুহৰ জীৱনটো ভাল। সঁচা, অতিমাত্ৰা জনসংখ্যাৰ সমস্যা আছে। কিন্তু ইয়াত ইতিমধ্যে জন্মৰ নিষেধাজ্ঞা প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছে।
  গতানুগতিকতাই আধুনিকীকৰণ কৰিছে। পুৰোহিতসকলক চুলি কাটি কান্ধত বান্ধি ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল।
  প্ৰযুক্তিৰ বিকাশে বিপুল নিবনুৱা সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছে। কিন্তু এই সমস্যাটোও সমাধান হৈছে। হাইপাৰনেটৰ বিকাশ হৈছে।
  গৱেষণা চলি আছে, আৰু পোহৰৰ বেগতকৈ বেছি বেগেৰে গতি কৰিব পৰা মহাকাশযান ইতিমধ্যে সৃষ্টি কৰা হৈছে। হয়, ছাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু ৰোমানভৰ শাসনৰ অধীনত সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে ভাল। মানৱ জাতিৰ ইতিহাসৰ এই আটাইতকৈ গৌৰৱময় বংশ।
  ফাদাৰ ছাৰ নিকোলাছ। পৃথিৱী গ্ৰহত স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰক!
  দিমিত্ৰী মেডভেডেভে এই কৌশল খাৰিজ কৰে। ৰাছিয়াৰ জাৰসকলৰ বাবে তেওঁ সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিছিল। তেওঁৰ কৌশলগত চিন্তাধাৰা দেখুৱাইছিল। তেওঁ বৃহৎ সফলতা লাভ কৰি পুনৰ টোপনি আহিল, আগৰ দৰে সাজ-পোছাক পিন্ধি আৰু সপোন দেখি।
  কুৰোপাটকিনে কয় যে:
  - শান্ত! কেৱল শান্তি!
  জেনেৰেল লাইনেভিচে এলাৰ্মৰ সৈতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মহামহিম, হয়তো এতিয়া আমি ষ্ট্ৰাইক কৰিব পাৰিম?
  এডজুটেণ্ট জেনেৰেল কুৰোপাটকিনে কয় যে:
  - নহয়! অৱশ্যে নহয়! জাপানীজ ফান্দ হ"ব পাৰে!
  জেনেৰেল লাইনেভিচে ভীৰুতাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - অৱশেষত এই যুদ্ধত জয়ী হোৱাৰ এইটোৱেই আমাৰ সুযোগ!
  কুৰোপাটকিনে কঁপি থকা মাতেৰে ঘোষণা কৰিলে:
  - ধৈৰ্য্য, ধৈৰ্য্য আৰু অধিক ধৈৰ্য্য!
  লাইনেভিচে অধিক খঙেৰে আপত্তি কৰিলে:
  - কিন্তু আলেকজেণ্ডাৰ চুভ'ৰভে ক'লে: এটা মুহূৰ্তই জয় দিয়ে!
  কুৰোপাটকিনে শুকানকৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই ইয়াত কমাণ্ডত আছো! আৰু আমি প্ৰথমে সেনাবাহিনীক সংৰক্ষণ কৰিব লাগিব। আৰু সাধাৰণতে জাপানৰ ভাপ অতি সোনকালে শেষ হ"ব!
  লাইনেভিচে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি অন্ততঃ কিছু গোপনীয়তা কৰা উচিত?
  কুৰোপাটকিনে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মান্তি হ"ল:
  - এইটো সম্ভৱ, মাত্ৰ সাৱধান হওক!
  লাইনেভিচে আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - জাৰ আৰু পিতৃভূমিৰ নামত!
  ইফালে ছুপাৰটেংকখনে জাপানীসকলক ক্লিয়াৰ কৰি আছিল। তেওঁলোকক নক আউট কৰিছিল, বিভিন্ন ধৰণে গুলীয়াইছিল।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই নিৰ্দয়ভাৱে গুলী চলাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক সুধিলে:
  - এইটো আমাৰ শেষ অপাৰেচন নেকি?
  মেডভেডেভে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কিয় ভাবিছা?
  ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - জাপানীসকলৰ আৰু কোনো বৃহৎ গঠন নাই!
  চামুৰাইক নখ জোকাৰি গুলীয়াই নাটাছাইও মান্তি হ"ল:
  - কিন্তু, আচলতে জাপানৰ লগত যুঁজিবলৈ আৰু একো নাই!
  মেডভেডেভে কিছু অনিশ্চিত দৃষ্টিৰে উত্তৰ দিলে:
  - জাপানে অধিক নতুন সৈন্য সংগ্ৰহ কৰি আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ পৰা নতুন জাহাজ ক্ৰয় কৰিব পাৰে। গতিকে, মুখ খুলি কওঁকচোন, যুদ্ধখন এতিয়াও একেবাৰে শেষ হোৱা নাই!
  আধা উলংগ আলেংকাই চামুৰাইজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি ৰাছিয়াই মধ্যমীয়া চৰ্তত জাপানক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ে তেন্তে কি হ"ব? আমি কেৱল কুৰিল ৰিজটোহে ল"ম, আৰু বাকী সকলোবোৰ যুদ্ধৰ আগৰ দৰেই থাকিব?
  ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিজনে এই কথাত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে:
  - এই ক্ষেত্ৰত শান্তি থকাৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  মাৰ্গাৰিটাই খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - বিপ্লৱ নহ"লে জাপানীসকল তেতিয়াও পৰাজিত হ"লহেঁতেন। ক'লৈকো নাযালেহেঁতেন!
  খালী ভৰিৰ নাটাছাই চামুৰাইজনৰ ওপৰত জুই ঢালি সহজেই মান্তি হ"ল:
  - নিশ্চিতভাৱে! ক'লৈকো নাযালেহেঁতেন!
  খোলাৰে জাপানীসকলক ফালি পেলোৱা কুল আলেংকাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - মিকাডোক বন্দী কৰি লওঁ!
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে জপিয়াই উঠিল:
  - মিকাডো বন্দী? বাৰু, আকৰ্ষণীয়!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - সেইটো বেছি নহ"বনে?
  মেডভেডেভেও সন্দেহ প্ৰকাশ কৰে:
  - এইটো বেছি নহয় নেকি? কাৰণ, নিজৰ ৰক্ষা কৰাটো এটা কথা, আৰু জাপানত হস্তক্ষেপ কৰাটো আন কথা, যিটোৱেও, মুখ খুলি কওঁক, মূল ৰাছিয়াৰ ভূমিত যুঁজি থকা নাই!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হিচকি উঠিল, আকৌ জাপানীসকলক খোলাৰে ভাঙি পেলালে:
  - তেনেকুৱা দয়া দেখুওৱাৰ যোগ্য নেকি?
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি নাটাছাই মাত দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে, আমাক এইটো কিয় লাগে? আমিও মিকাডোক বন্দী কৰিব পাৰো!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে:
  - যুদ্ধত থকাৰ দৰে তোমাৰ ওপৰত! আৰু যুদ্ধত, আপোনাৰ ওপৰত হোৱাৰ দৰে!
  মেডভেডেভে কঠোৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - কেতিয়া বন্ধ কৰিব লাগে জানিব লাগিব! আমি এৰাব নোৱাৰা মানুহ নহয়! আমিহে গুৰুত্বসহকাৰে আৰু সচেতনভাৱে ইতিহাস সলনি কৰোঁ! গতিকে ব্যৱস্থাকে ধৰি অনুভৱ দেখুৱাব লাগিব!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই গুলী চলাই গাইছিল:
  - এহ, জোখ, জোখ! কিমান কলেৰা আছে!
  ছুপাৰটেংকখনে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছিল। ইতিমধ্যে এক লাখ পঁচিশ হাজাৰতকৈও অধিক জাপানী ধ্বংস হৈছে। আধা বাকী।
  নাটাছাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - আমি সমগ্ৰ হিংসাৰ জগতখন ধ্বংস কৰিম,
  মাটিলৈকে তললৈ আৰু তাৰ পিছত
  আমি এখন শীতল নতুন পৃথিৱী গঢ়িম,
  যাতে ইয়াত বিপদ আৰু সমস্যাৰ অস্তিত্ব নাথাকে!
  খালী ভৰিৰে আলেংকাই অতি মাৰাত্মক জুই চলাই হিচকি উঠিল:
  - এজন ভাল আৰু ন্যায়পৰায়ণ ৰজাৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - নে হয়তো আমি চেকেৰ দুটামান ট্ৰফী বেৰেল ধৰিম?
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই বিষাক্ত হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - কি, মদ খাবলৈ মন গৈছে নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - খেলুৱৈয়ে মদ নাখায়!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই আন এটা বেটাৰী উৰুৱাই দি খিকিন্দালি কৰিলে:
  - সৰু সৰু বাচনৰ পৰা!
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - পাম বিয়েৰ খাওঁ। ই স্বাস্থ্যকৰ!
  আৰু তাই আৰু জাপানীক গুলীয়াই মাৰি পেলালে।
  মেডভেডেভে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰথমে ব্যৱসায়, পিছত মজা!
  এই কথা ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিয়ে জনা উচিত নহয়নে? তেওঁ সদায় ব্যস্ত আৰু ব্যস্ত নাছিল নেকি?
  হয়, ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি মেদভেদেভৰ প্ৰথম ডিক্রীসমূহৰ ভিতৰত এটা আছিল ৰাজ্যিক ডুমাৰ ডেপুটিসকলৰ দৰমহা তিনিবাৰ বৃদ্ধি কৰা। আৰু ডেপুটিসকলৰ কথা কি ক"ব? ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন পিছুৱাই দিলে। এইদৰে মেডভেডেভে ৰাছিয়াত যথেষ্ট দিন ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰিছিল।
  আৰু এয়া আনকি এক অনন্য পৰিস্থিতিত পৰিণত হ"ল। যেতিয়া ৰাষ্ট্ৰপতিজনে ইমান দিনে নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰে। কিন্তু পৰিৱৰ্তন নাহে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে মেডভেডেভৰ অধীনত সকলো বেয়াৰ ফালে সলনি হৈ গ"ল। যেন পুটিনক ইমান ভালপোৱা ভাগ্যই তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰীৰ পৰা প্ৰতিশোধ লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। কি হৈছে তাৰ !
  আধুনিকীকৃত টি-৯৫ টেংকে জ্যামিতিক অগ্ৰগতিৰ লগে লগে চামুৰাইক নিঃশেষ কৰি থাকিল। এই মেচিনটোৱে ইয়াৰ ফলপ্ৰসূতা দেখুৱাইছিল। আৰু অৰ্ধপদাৰ্থক গুণ কৰাৰ ক্ৰোধৰ ঋণাত্মক বল।
  আধা উলংগ আলেংকাই জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - তথাপিও এইটো সম্পূৰ্ণ শুদ্ধ নহয়। দেখা গ"ল যে ছুপাৰৱেপন অবিহনে আমি একো কৰিব নোৱাৰো!
  খালী ভৰিৰ নাটাছাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিছুমান উচ্চ শক্তিয়ে জাপানৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত ৰাছিয়াক জয়ী হোৱাত বাধা দিছিল। কিন্তু এটা ভাল কামৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল, চীনৰ সুসমাচাৰ প্ৰচাৰ। আৰু বৰ ধুনীয়া নহ"ল!
  মাৰ্গাৰিটাই স্পষ্ট প্ৰশ্নটো সুধিলে:
  - তেতিয়া ভগৱানৰ কথা কি ক"ব? তেওঁ অৰ্থডক্সীক কিয় সহায় কৰা নাছিল?
  প্ৰায় উলংগ আলেংকাই, খোলাৰ পিছত খোলা পঠিয়াই, লক্ষ্য কৰিলে:
  - সেইটোৱে! আচলতে জাপানীসকলক অৰ্থডক্স দেশখনৰ ওপৰত জয়ী হ"বলৈ দিয়ক। এইটো সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়ান বিশ্বাসৰ প্ৰতি এনেকুৱা প্ৰতাৰণা!
  জাপানীসকলৰ ওপৰত জুই ঢালি নাটাছাই খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - সাম্ৰাজ্যবাদী ধৰ্ম শান্তিবাদী হ"ব নালাগে। আজ্ঞা অনুসৰি জীয়াই থাকিলে মহান দেশ হোৱা সম্ভৱনে: যদি তেওঁলোকে আপোনাৰ সোঁ গালত আঘাত কৰে, তেন্তে বাওঁফালে ঘূৰিব!
  কুল আলেংকাই এই কথাত সহজেই সন্মতি দিলে, জাপানীসকলক চেপি ধৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! আমাৰ শান্তিবাদৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই! আপোনাৰ শত্ৰুক ভাল পাওক! এইটো আজ্ঞা নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  মানুহ যিয়েই জন্মতে যোদ্ধা,
  তেনেকৈয়ে হ"ল - গৰিলাটোৱে শিলটো লৈ গ"ল।
  যেতিয়া জীৱিতজনে যুদ্ধ কৰিবলৈ নিৰ্ধাৰিত হয়,
  আৰু হৃদয়ত জুই গৰম হৈ জ্বলিছে!
  
  ল"ৰাটোৱে সপোনত এটা মেচিনগান দেখা পায়,
  তেওঁ লিমুজিনতকৈ টেংক বেছি পছন্দ কৰে।
  কোনে এটা পইচাক নিকেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব বিচাৰে -
  জন্মৰ পৰাই তেওঁ বুজি পাইছে যে ক্ষমতাই শাসন কৰে!
  বুলবুলিয়া আগ্নেয়গিৰিৰ ক্ৰোধত জাপানীসকলৰ ওপৰত জুই ঢালি নাটাছাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - হয়, স্বয়ংক্ৰিয়! আৰু শক্তি মূল কথা! আমি জয়ী হ"ব লাগিব!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই উন্মাদনা আৰু ক্ৰোধত হিচকি উঠিল, জাপানীসকলক নোক আউট কৰিলে:
  - মই যিটো জিকিবলৈ জন্ম হৈছিল! আৰু তাতকৈ কম একো নহয়। আমাৰ জয় আমাৰেই হ'ব!
  জয়ষ্টিক বুটামবোৰত পেশীবহুল ভৰি দুখনৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টিপি নাটাছাই মান্তি হ"ল:
  - এইদৰেই ভাল হ'ব! আমি শাসন কৰিছো আৰু সদায় শাসন কৰিম! মানে ৰাছিয়া!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই জাপানীসকলক নোক আউট কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মিছা নকওঁ, শাসন কৰিব বিচাৰো! কিন্তু কেৱল মৰিছা পৰা মেচিন নহয়, সমগ্ৰ সাম্ৰাজ্য!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ইতিমধ্যে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ শেষৰ বেটাৰীটো উটুৱাই লৈ গৈছে। তাই ইমানেই সৌন্দৰ্য্য যে তাই বিশ্ব চেম্পিয়ন হ"ব লাগে। আৰু কেতিয়াও দুৰ্বলতা আৰু ভীৰুতাৰ ওচৰত হাৰ নামানিব।
  নাটাছা, গুলীচালনা কৰি, বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই ৰাণী হৈ যাম! বা, তাতোকৈ ভাল, সম্ৰাজ্ঞী!
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই আৰু ক"লে:
  - যুদ্ধৰ কথা কি, যুদ্ধৰ কথা কি, তাই বেয়া মহিলা আৰু কুকুৰ! কিন্তু ই সুদৰ্শন ল'ৰা উৎপন্ন কৰে, ইয়াত কোৱা হৈছে - তোমাৰ মাজত থকা কাপুৰুষটোক মাৰি পেলাওক!
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে, নিজৰ মাজত থকা কাপুৰুষটোক মাৰি পেলাওক! মই ভাবো যে যদি দ্বিতীয় নিকোলাছে সিংহাসন ত্যাগ কৰিছিল, তেন্তে সেয়া কাপুৰুষৰ বাবেই হোৱা নাছিল!
  অৰ্ধনগ্ন আলেংকাই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - এতিয়া সি ত্যাগ নকৰিব! আমি ৰাজসিংহাসন শক্তিশালী কৰিম যাতে ই যুগ যুগ ধৰি থিয় হৈ থাকে!
  নাটাছাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - একটি মহান জাৰ নিকোলাস দ্বিতীয় হব! আমি আপোনাক সমৰ্থন কৰো! বিপ্লৱ নহ"ব - হ"ব মহান ৰাছিয়া!
  অৱশেষত যোদ্ধাসকলে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সেনাবাহিনীক নিঃশেষ কৰি শেষ কৰিলে। দুই লাখ পঞ্চাশ হাজাৰৰো অধিক সৈনিক আৰু বিষয়া নিহত হয়। এইদৰে জাপানৰ প্ৰায় সকলো স্থল বাহিনী ধ্বংস হ"ল। ঠিক যেনেকৈ নৌসেনাৰ অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল।
  খালী ভৰিৰ আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কষ্টৰ যোগ্য আছিল নেকি? গতিকে, মই ক"ব বিচাৰিছিলো ফ্ৰিক আউট? বেছি দিন প্ৰতিহত নকৰাকৈয়ে সেনাই ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল!
  নাটাছাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - কেৱল পঞ্চম স্তম্ভৰ বাবেই ৰাছিয়া পৰাস্ত হয়। নহ"লে আমি যিকোনো প্ৰকাৰে জয়ী হ"লোহেঁতেন!
  মাৰ্গাৰিটাই ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতিক সুধিলে:
  - আমি কি কৰিম? আমি উভতি আহিম নে আগবাঢ়ি যাম?
  শক্তি হেৰুৱাই থকা মেদভেডেভে কম্পিউটাৰটো অন কৰি ক"লে:
  - এতিয়া আমাক জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ অধিক উন্নয়নৰ পূৰ্বাভাস দিয়া হ"ব। সকলো ঠিকে থাকিলে আমি ঘূৰি আহিম।
  এটা সুখদায়ক নাৰী মাত শুনা গ"ল;
  জাপানৰ স্থল বাহিনী আৰু নৌসেনা সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হোৱাৰ পিছত মিকাডোৱে শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে মধ্যস্থতাকাৰী হিচাপে কাম কৰিবলৈ সন্মত হয়।
  পৰিস্থিতি ৰাছিয়াৰ বাবে অনুকূল আছিল। দেশখনে লাভ কৰিছিল কুৰিল ৰিজ আৰু টাইৱান।
  লগতে মানচুৰিয়া, কোৰিয়া, মংগোলিয়াৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ। ইয়াৰ উপৰিও জাপানেও দুশ পঞ্চাশ মিলিয়ন সোণৰ ৰাছিয়ান ৰুবলৰ ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ কৰ্তৃত্ব বাঢ়ি আহিল আৰু বিপ্লৱী আৱেগৰ অৱনতি ঘটিল। দেশত দ্ৰুত অর্থনৈতিক উত্থান আৰম্ভ হ"ল৷ ঝেলটৰ"ছিয়াৰ উত্থান ঘটিল। চীনৰ এটা অংশ স্বেচ্ছাই ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰে, লগতে কোৰিয়া আৰু মংগোলিয়াও। জাৰবাদী সাম্ৰাজ্য বৃহৎ হৈ পৰিল আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা বৃদ্ধি পালে। অৰ্থনৈতিক বিকাশ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ আগতেই আৰম্ভ হৈছিল আৰু শক্তিশালী আছিল।
  ষ্টেট ডুমা নাছিল আৰু জাৰ চৰকাৰে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ বাবে ভালদৰে প্ৰস্তুতি চলাব পাৰিছিল। গণ উৎপাদনত বিশ্বৰ প্ৰথম লাইট টেংক "লুনা"-২ আৰু চাৰি ইঞ্জিনৰ বোমাৰু বিমান "ইলিয়া মুৰোমেটছ" আৰু "স্ব্যাটোগ'ৰ" ৰাছিয়াত আবিৰ্ভাৱ হয়। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ যিকোনো প্ৰকাৰে আৰম্ভ হৈছিল যদিও ৰাছিয়াৰ বাবে ই অধিক সফল হৈছিল।
  যিহেতু ৰজাৰ জনসংখ্যা, অৰ্থনীতি আৰু সেনাবাহিনী অধিক আছিল। আৰু আভ্যন্তৰীণ অৱস্থান অধিক শক্তিশালী। ৰাজ্যিক ডুমা নাই - বিদ্ৰোহ আৰু সামৰিক অভ্যুত্থানৰ কেন্দ্ৰবিন্দু।
  ভিন্ন সফলতাৰে, কিন্তু সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ উদ্যোগত আৰু বেছিভাগ যুদ্ধতে জয়লাভ কৰি ১৯১৫ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীৰ আত্মসমৰ্পণৰ লগে লগে যুদ্ধৰ অন্ত পৰে। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ পতন ঘটি বিভাজিত হয়। গালিচিয়া আৰু বুকোভিনা ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। ক্ৰাকো আৰু ইয়াৰ আশে-পাশে থকা দেশসমূহে পোলেণ্ড ৰাজ্যত প্ৰৱেশ কৰে, লগতে পজনান, ডানজিগ আৰু পূব প্ৰুছিয়াৰ কিছু অংশও প্ৰৱেশ কৰে। আৰু ক্লাইপেডাই বাল্টিক প্ৰদেশত যোগদান কৰিলে। চেকোস্লোভাকিয়াৰ উত্থান ঘটিল - ৰাছিয়াৰ ভিতৰতে এখন ৰাজ্য।
  ৰোমানিয়াই ট্ৰেন্সিলভেনিয়াক নিজৰ লগত খাপ খুৱাই লয়। হাংগেৰী এখন স্বাধীন ৰাজ্যত পৰিণত হয়, কিন্তু ৰাছিয়াৰ পৃষ্ঠপোষকতাত, আৰু সহ-শাসক হিচাপে ছাৰ নিকোলাছ। অষ্ট্ৰিয়া এখন অতি সৰু দেশত পৰিণত হৈছে। ৰাছিয়াৰ পৃষ্ঠপোষকতাত আৰু সহ-শাসক দ্বিতীয় নিকোলাছৰ অধীনতো যুগোস্লাভিয়াৰ জন্ম হয়।
  বিশ্বৰ ৰাজনৈতিক মানচিত্ৰৰ পৰা নোহোৱা হৈ গৈছে তুৰ্কিয়ে। ইৰাক আৰু পেলেষ্টাইন ব্ৰিটেইনৰ অংশ, ছিৰিয়া ফ্ৰান্সৰ অংশ, এছিয়া মাইনৰ আৰু ইস্তানবুল ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। এইদৰে ৰাছিয়াই পুনৰ নিজৰ ভূখণ্ড বৃদ্ধি কৰিলে। কিন্তু ইয়াতেই শেষ নহ"ল। তাৰ পিছত ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছৰ সৈতে মিলি চৌদি উপদ্বীপ জয় কৰা হয়। আৰু তাৰ পিছত ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইনে ইৰাণ আৰু আফগানিস্তানক বিভাজিত কৰিলে। উত্তৰ আৰু কেন্দ্ৰ ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশ, আৰু দক্ষিণ ব্ৰিটিছ উপনিবেশত পৰিণত হয়।
  পৃথিৱীখন যেন সুস্থিৰ হৈ পৰিল। কেৱল চীনতহে যুদ্ধ চলি থাকিল। কিন্তু ১৯২৯ চনত এক ভয়াৱহ অৰ্থনৈতিক সংকটৰ সৃষ্টি হয়, যাৰ ফলত মহামন্দাৰ সৃষ্টি হয়।
  ৰাছিয়াত পুনৰ বিপ্লৱী আৱেগ বাঢ়ি আহিছিল। ধৰ্মঘট আৰু প্ৰতিবাদ। কিন্তু সংকটটো বেছি ভয়াৱহ নহয় বুলি ওলাই পৰিল। তদুপৰি ১৯৩১ চনত জাপানৰ সৈতে পুনৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  চামুৰাইয়ে প্ৰতিশোধ বিচাৰিছিল। কিন্তু এইবাৰ ৰাছিয়াৰ সেনা সকলো দিশতে শক্তিশালী হৈ উঠিছিল। আৰু এডমিৰেল কলচাক এজন মেধাৱী নৌসেনা সেনাধ্যক্ষ।
  জাপান কেৱল পৰাজিত হোৱাই নহয়, বন্দীও হৈছিল। ১৯৩২ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছক আনুষ্ঠানিকভাৱে জাপানৰ মিকাডো সম্ৰাট হিচাপে অভিষিক্ত কৰা হয়। এইদৰে ৰাছিয়াই আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ ঘটালে। আৰু ই প্ৰায় সমগ্ৰ চীনক নিজৰ লগত খাপ খুৱাই লৈ গ"ল।
  জনসংখ্যা আৰু ভূখণ্ড দুয়োটা দিশতে ৰাছিয়াৰ কোনো সমান নাছিল। তদুপৰি ব্ৰিটিছ সাম্ৰাজ্য দুৰ্বল হৈ আহিছিল। ১৯৩৩ চনত জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহিছিল যদিও ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে তেওঁ কি কৰিব পাৰিছিল? কোনো কথা নাই. ইভান দ্য টেৰিবলৰ পিছত দ্বিতীয় আটাইতকৈ দীঘলীয়া ৰাজত্ব অতি সফল ৰাজত্ব কৰি ১৯৩৭ চনত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ মৃত্যু হয়। আৰু ক্ষেত্ৰফল আৰু জনসংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত অভিলেখ বিজয়ৰ সৈতে।
  অৱশ্যে ৰজাৰ ব্যক্তিগত জীৱনত সকলো কামেই নহ"ল। উত্তৰাধিকাৰী আলেক্সেইৰ মৃত্যু হয় সৰুতে। অসমান বিবাহৰ বাবে কনিষ্ঠ ভাই মিখাইল ৰাছিয়াৰ সিংহাসনৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত হৈছিল।
  এই মুকুটটো উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল কিৰিল ৰোমানভৰ, যিয়ে ১৯৩৮ চনত এবছৰও জীয়াই নোপোৱাকৈয়ে মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয় নতুন ৰজা হ"ল। তেওঁৰ মুকুট পিন্ধোৱা হয় আৰু ১৯৯২ চনলৈকে ৰজাই সুখেৰে ৰাজত্ব কৰে। আৰু ৰাছিয়াই প্ৰথমে জাৰ্মানীৰ লগতে ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ পৰা উপনিবেশবোৰ লৈছিল। তাৰ পিছত তাই জাৰ্মানী জয় কৰে। আৰু তাৰ পিছত সমগ্ৰ পৃথিৱী। মুঠতে ১৯৯২ চনত নতুন জাৰ জৰ্জ প্ৰথম বিশ্ব সম্ৰাট হয়।
  মেডভেডেভে পৰ্যালোচনা শেষ কৰি ক"লে:
  - দেখাত এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বাবে যথেষ্ট! আমি উভতি আহিছো!
  আৰু চাৰিওজনে চিঞৰি উঠিল:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয় গৌৰৱ!
  . মধ্যমীয়া উপসংহাৰ
  মেডভেডেভে এটা ফোনত সাৰ পালে... তেওঁক জনোৱা হ"ল যে জেলেনস্কিৰ ৰাছিয়া আৰু ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ ইতিমধ্যে চলি আছে। আৰু সেইটো, তেওঁলোকে কয়, ডিমিট্ৰি আনাটলিয়েভিচৰ কাৰ্যালয় এৰি যোৱাৰ সময় আহি পৰিছে৷
  মেদভেদেভে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মানি ল"লে। যোৱাৰ আগতে চুলি কাটি গা ধুলোঁ।
  তাৰ পিছত অফিচৰ পৰা ওলাই আহিল। তেওঁক এখন বিশেষ বাহনত লৈ যোৱা হয়। বাটত তেওঁলোকে ক"লে যে মেডভেডেভে কেনেৰী দ্বীপপুঞ্জলৈ উৰা মাৰি তাত জিৰণি লোৱাটোৱেই উত্তম হ"ব।
  আৰু জেলেনস্কিয়ে তেওঁৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ আন এটা শ্ব" কৰিলে। সচৰাচৰৰ দৰেই আতচবাজী আৰু জাম্পৰ সৈতে ৰঙীন। উদ্বোধনীৰ দিনা কিয়ভৰ ষ্টেডিয়ামত মাইকেল টাইছনৰ সৈতে যুঁজিছিল ভিটালি ক্লিচকোৱে। বিখ্যাত আমেৰিকান বক্সাৰগৰাকীয়ে বৃহৎ ধনৰ সমস্যাৰ বাবেই এই যুঁজত সন্মতি দিছিল। ক্লিচ্কোৱে বাৰটা ৰাউণ্ডতে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল যদিও কূটনৈতিকভাৱে টাইছনক নক আউট কৰা নাছিল।
  আনুষ্ঠানিকভাৱে বিশ্ব চেম্পিয়নগৰাকীৰ এটা সৰু সংস্কৰণ খেলা হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত ভিটালি ক্লিচ্কোক হীৰা বেল্ট প্ৰদান কৰা হয়।
  ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কিয়ে বিশ্বৰ সকলো দেশৰ পৰা অভিনন্দন লাভ কৰে - চীনকে ধৰি। তদুপৰি আকাশী সাম্ৰাজ্যত জনসাধাৰণৰ অশান্তি তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। মানুহে কেৱল ৰুটিৰে জীয়াই নাথাকে। মানুহে গণতন্ত্ৰ আৰু স্বাধীনতা বিচাৰিছিল। চীনা কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ নিৰ্ভীকতাবাদ বিৰক্ত হৈ পৰিছিল;সকলোৱে স্বাধীনতা বিচাৰিছিল।
  জেলেনস্কি ঠিক তেনেকুৱাই প্ৰতীক হৈ পৰিছে। গণতান্ত্ৰিক শক্তিৰ প্ৰতীক, পুটিনৰ অধীনত গোপন সেৱাৰ একনায়কত্ববাদৰ পতনৰ পিছত।
  পৰিৱৰ্তন, অৰ্থনীতি আৰু নতুন কৃতিত্বৰ বিষয়ে জেলেনস্কিয়ে বহু কথা কৈছিল। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আৰম্ভ হৈছে। কেইবাহাজাৰ আৱেদনকাৰী আছিল। বাছনি প্ৰক্ৰিয়াটো আছিল অতি তীব্ৰ। আৰু দেখাত বৰ ভাল লাগিছিল।
  এতিয়ালৈকে সকলো যথেষ্ট সুকলমে চলি আছিল। আনকি জেলেনস্কিয়ে তেওঁৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত ছমাৰছল্ট কৰিছিল। হাতচাপৰি পাইছিলোঁ। তাৰ পিছত তেওঁ বিদেশী ভাষাৰ জ্ঞান প্ৰদৰ্শন কৰিলে। তেওঁ অতি সক্ৰিয় আৰু ক্ষীপ্ৰতাৰে কাম কৰিছিল।
  অৱশেষত জেলেনস্কিয়ে লৈ আৰু দুটামান ভাষণ দিলে।
  তদুপৰি উদ্বোধনীৰ পিছত কৰ্মীৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হয়। বহুত পৰিৱৰ্তন আৰু চৰকাৰত নতুন মুখ।
  "লোহাৰ কমিছনাৰ"ৰ প্ৰকৃত নিৰ্বাচন আছিল। ৰাছিয়াত এটা কৰ্মী বিপ্লৱ চলি আছিল।
  জেলেনস্কিয়ে প্ৰথম দিনকেইটাত বহু ডিক্রী জাৰি কৰিছিল। ৰাতি আৰু ভ্ৰমণ স্থানত মদ বিক্ৰীৰ অনুমতি দিয়া হৈছিল। ধনী লোকৰ ওপৰত নতুন কৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিলে। তেওঁ ডেপুটি আৰু ন্যায়াধীশৰ পৰা ৰক্ষাকৱচ উঠাই লয়। উৎপাদন উৎপাদন বৃদ্ধি। চীনৰ সৈতে বাণিজ্যৰ ওপৰত শুল্ক প্ৰৱৰ্তন কৰা হয়।
  বেলাৰুছত ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হয়। আৰু এই কথাও জেলেনস্কিৰ কৃতিত্বলৈ গৈছিল। বেলাৰুছৰ গৰিষ্ঠসংখ্যক লোকে ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ সমৰ্থন কৰিছিল।
  জেলেনস্কিয়ে অভিযোগ কৰিছিল যে মেডভেডেভে পেচবোৰ অত্যধিক ওপৰলৈ তুলিছে, কিন্তু মুদ্ৰাস্ফীতি শান্ত হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আৰু যে বেয়া একো নহ"ব।
  সঁচাকৈয়ে মূল্যবৃদ্ধি অতি সোনকালেই বন্ধ হৈ গ"ল। আৰু ৰাছিয়াৰ অৰ্থনীতি বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে। আৰু ককেছাছত উগ্ৰপন্থী কাৰ্যকলাপ কেনেবাকৈ মৃত্যুমুখত পৰিল। বহুত শান্ত হৈ পৰিল।
  অৱশেষত জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পদৰ বাবে প্ৰাৰ্থীত্বৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। বত্ৰিশ বছৰীয়া বিজ্ঞানৰ ডাক্তৰ আলেক্সী বলছাকভ হৈ পৰিল। তেওঁ অতি আত্মবিশ্বাসেৰে প্ৰতিযোগিতাত জয়ী হৈছিল। আৰু তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছিল, ৰাছিয়াৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া।
  মেডভেডেভে ছুটীত কেনেৰী দ্বীপপুঞ্জলৈ উৰা মাৰিছিল, আৰু প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পেঞ্চন লাভ কৰিছিল, কেৱল মজা কৰিছিল। এতিয়ালৈকে তেওঁৰ কোনো সমস্যা হোৱা নাই। কিন্তু শ্বোইগুক গ্ৰেপ্তাৰ কৰি অভ্যুত্থানৰ চেষ্টা কৰাৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰা হয়। তেওঁ কি বিচাৰিছিল?
  ইয়াৰ উপৰিও আন বহুতো সমাধান আছিল... আমেৰিকাত এগৰাকী একচল্লিশ বছৰীয়া ডেম"ক্ৰেটিক মহিলাই জয়ী হৈছিল। এনেকৈয়ে চৰকাৰ সলনি হ"ল। আৰু এগৰাকী মহিলা আৰু আমেৰিকাৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া প্ৰাৰ্থী ক্ষমতালৈ আহিল। ট্ৰাম্পৰ যুগ শেষ হ"ল ৷ কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈতে বন্ধুত্বই ফুলিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে মাত্ৰ। স্বাভাৱিকতে একনায়কত্ববাদী চীনৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকা আৰু নতুন ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্য এতিয়া বন্ধুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিছিল।
  আনকি জেলেনস্কিয়ে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি বেলেগ নাম প্ৰৱৰ্তন কৰে: তাৰ পৰিৱৰ্তে ৰাছিয়া - কিয়ভান ৰাছ। যিয়েও বহু কথা ক"লে। বেলাৰুছে ফেডাৰেচনত যোগদান কৰে। আৰু সাম্ৰাজ্যৰ পুনৰুজ্জীৱন আৰম্ভ হ"ল... গণতান্ত্ৰিক ভিত্তিত।
  আমেৰিকাৰ নতুন মহিলা ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে চীনৰ প্ৰতি ট্ৰাম্পৰ শত্ৰুতা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল আৰু মিত্ৰজোঁট গঠনৰ বাবে নিজকে উৎসৰ্গা কৰিছিল। জেলেনস্কিৰ অধীনত কিয়ভান ৰাছে অৰ্থনৈতিকভাৱে সফলতাৰে বিকশিত হৈছিল। ৰাছিয়াই চীনক কিছু পৰিমাণে সংযত কৰি ৰাখিছিল। তাৰ পিছত, তাই নাটোত যোগদান কৰে। অলপ পিছতে কাজাখাস্তানত ৰাছিয়া সমৰ্থক চৰকাৰ এখন ক্ষমতালৈ আহে আৰু এখন কেন্দ্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰ গঠন হ"ল। ৰাছিয়াই মধ্য এছিয়াক চীনৰ পৰা আঁতৰাই নিছিল। সংঘাত বাঢ়ি গৈ থাকিল।
  জেলেনস্কিয়ে ষ্টেলিন বিৰোধী আৰু পুটিন বিৰোধী অভিযান চলাইছিল। তেওঁ ষ্টেলিন আৰু পুটিনক মেডভেডেভে দিয়া সকলো বঁটাৰ পৰা বঞ্চিত কৰিছিল।
  কিন্তু সকলো শান্তিপূৰ্ণ হৈ পৰিল। যদিও কমিউনিষ্টসকলে প্ৰতিবাদ কৰিছিল। আমি ৰেলীলৈ গৈছিলো।
  আৰু তাতেই অৱশেষত লেনিনক সমাধিক্ষেত্ৰৰ পৰা উলিয়াই অনা হ"ল। বহুতৰে বাবে এক প্ৰকাৰৰ আনন্দ। আৰু অৰ্থডক্স গীৰ্জাই দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ আৰু ইভানক টেৰিবল, ৰাছিয়ান জাৰক কেনন কৰি দিলে। দ্বিতীয় নিকোলাছৰ কীৰ্তিচিহ্নৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পাইছে।
  ছাৰবাদ আৰু পশ্চিমীয়াবাদ কেনেবাকৈ ফেশ্বনেবল হৈ পৰিল। ইউৰোপৰ ওচৰ চাপি আহিল, বিদেশীয়ে বহু পদ লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। ৰাছিয়া পশ্চিমীয়া বিশ্বৰ অংশ হৈ পৰিছে আৰু ট্ৰাম্প যোৱাৰ পিছত বিশ্বায়নৰ প্ৰক্ৰিয়া তীব্ৰতৰ হৈ পৰিছে। আৰু চীন বিচ্ছিন্নতাত পৰি আভ্যন্তৰীণ অস্থিৰতাৰ সন্মুখীন হ"ল।
  একে সময়তে জেলেনস্কিয়ে স্লাভিক সাম্ৰাজ্যত জন্মৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰিছিল। বহুদিনৰ পৰা প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া চন্দ্ৰলৈ উৰণ অৱশেষত সংঘটিত হ"ল। আৰু সকলোবোৰ কেনেবাকৈ আচৰিত হৈ গ"ল।
  ৰাছিয়া আৰু আমেৰিকাৰ মাজত বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকাৰ মাজত মিত্ৰশক্তিৰ সম্পৰ্ক স্থাপন কৰা হৈছিল।
  আৰু মুখামুখি হোৱাটো অতীতৰ কথা। পৃথিৱীখন অধিক বিশ্বব্যাপী আৰু নিৰাপদ হৈ পৰিছে। যদিও যুদ্ধ হৈছিল। কিয়ভান ৰাছে আমেৰিকাৰ সৈতে মিলি লিবিয়াত অভিযান চলাই ইছলামিকসকলৰ অন্ত পেলায়। তাৰ পিছত আমি মধ্যপ্ৰাচ্যৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিলোঁ, আমেৰিকাৰ সৈতে মিলি তাত ঘাটি সৃষ্টি কৰিলোঁ। কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকাই একেলগে বিশ্বক হেলনীয়া কৰি চীনক আফ্ৰিকাৰ পৰা বাহিৰলৈ ঠেলি দিবলৈ ধৰিলে। আৰু ইয়াত আমি যুদ্ধ অবিহনে থাকিব নোৱাৰো। আৰু গ্ৰাউণ্ড অপাৰেচনো।
  কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকা দুয়োখন দেশে যৌথভাৱে বিমান আক্ৰমণ চলাইছিল।
  লাহে লাহে চীনাসকলক সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হ"ল। আৰু আকাশী সাম্ৰাজ্য গভীৰ অৰ্থনৈতিক আৰু ৰাজনৈতিক সংকটত পৰিল।
  আৰু কিয়ভান ৰাছে অধিক সমৃদ্ধিশালী হৈ উঠিল।
  অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ এনে হাৰ ৰাছিয়াই কেতিয়াও গম পোৱা নাই। আৰু সেই চীন ভাঙি গ"ল - কিয়ভান ৰাছ উঠিল। আৰু ই দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে।
  অভিলেখ সময়ত নিৰ্মাণ হ"ল চুকোটকালৈ যোৱা ৰে"লপথ। যিটো নিজৰ মাজতে অতি শীতল।
  আৰু আলাস্কাৰ তলত সুৰংগ খান্দি আছিল। আমেৰিকানসকলেও ৰাছিয়াৰ সৈতে সংযোগ স্থাপনৰ বাবে ৰে"লপথ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। দিল্লীলৈ ৰেলপথও নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল... একে সময়তে মধ্য এছিয়াত জলসিঞ্চনৰ বাবে চাইবেৰিয়াৰ পৰা খাল খান্দিছিল।
  ইৰাণৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকা আৰু কিয়ভান ৰাছে যৌথ অভিযান চলায়। আৰু এটা সুস্থ ধৰ্মনিৰপেক্ষ শাসন ব্যৱস্থা স্থাপন কৰা হ"ল। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে কেছপিয়ান সাগৰৰ পৰা পাৰস্য উপসাগৰলৈকে এটা খাল খান্দিবলৈ ধৰিলে।
  নাটোৱে সম্প্ৰসাৰণ কৰি আৰব দেশসমূহকো সামৰি লৈছিল। চৌদি আৰৱত সংসদৰ সৃষ্টি হ"ল। মহিলাসকলে বুৰ্খা খুলিবলৈ ধৰিলে। আৰম্ভ হ"ল ধৰ্মনিৰপেক্ষ ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণ।
  ৰাছিয়াৰ সংবাদ মাধ্যমত সকলোৱে পুটিনক উগ্ৰবাদৰ বাবে বকাবকি কৰিছিল আৰু ৰাছিয়াক প্ৰায় চীনৰ উপনিবেশ কৰি তোলাৰ বাবে বোকা পেলাইছিল, কিন্তু ভগৱানক ধন্যবাদ তেওঁৰ সময়ত মৃত্যু হৈছিল। তেওঁলোকে আৰু কঠোৰ কথাও ক"লে। কিন্তু মেদভেদেভৰ বিৰুদ্ধে অপৰাধমূলক গোচৰ ৰুজু হ"ল। আৰু কেৱল এটাই নহয়।
  ষ্টেলিনক ক্ৰেমলিনৰ দেৱালৰ পৰা বাহিৰলৈ লৈ যোৱা হৈছিল। লেনিনৰ বহু আগতেই সমাধিস্থলৰ পৰা।
  ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতীকত বহু পৰিৱৰ্তন হৈছে। কেইবাবিধো নতুন ধৰণৰ পতাকা আবিৰ্ভাৱ হৈছে। ৰাছিয়াৰ পতাকাত হালধীয়া ৰং যোগ কৰা হ"ল, আৰু পাতল নীলাৰ ঠাইত নীলা ৰং যোগ কৰা হ"ল।
  এইটোও আকৰ্ষণীয় আছিল। জাতীয় পতাকা সলনি হৈছে... মুদ্ৰা সংস্কাৰো হ"ল। অনুপাত অনুসৰি ধন বিনিময় কৰিছিল: একৰ পৰা হাজাৰ। কিয়ভান ৰাছৰ ৰুবলৰ সোণৰ মানদণ্ড দেখা গ"ল। একে সময়তে নতুন আৰু পুৰণি টকাৰ জন্ম হ"ল - এটকা - আধা কোপেক, আৰু আধা - এক চতুৰ্থাংশ পইচা।
  সকলো শৃংখলাবদ্ধ...
  উপাধিবোৰো পুনৰুজ্জীৱিত হ"বলৈ ধৰিলে... ৰাজকুমাৰ, বেৰন, কাউণ্ট, মাৰ্কিছ, আনকি ড্যুকৰো আবিৰ্ভাৱ হ"ল। বিশেষকৈ জেলেনস্কি ড্যুক হৈ পৰে। মলদোভাও কিয়ভান ৰাছৰ অংশ হৈ পৰে। ইতিমধ্যে ৰজাৰ নিৰ্বাচনক লৈ চৰ্চা চলিছে।
  কিন্তু জেলেনস্কিয়ে কয় যে কিয়ভান ৰাছৰ সভাপতিক কেৱল জনসাধাৰণেহে নিৰ্বাচন কৰিব। আৰু দুটা কাৰ্যকালতকৈ বেছি নহয়।
  তদুপৰি জেলেনস্কিয়ে ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ কাৰ্যকাল ছয় বছৰৰ পৰা পাঁচ বছৰলৈ হ্ৰাস কৰে। সঁচা, জেলেনস্কিয়ে ছবছৰৰ বাবে প্ৰথমটো কাৰ্যকাল কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰিছিল।
  এই সময়লৈকে তেওঁ মধ্য এছিয়াক ৰাছিয়াৰ লগত সংযুক্ত কৰাটো সম্পূৰ্ণ কৰি তুলিছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সীমা পুনৰুদ্ধাৰ কৰিলে। কেৱল বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহহে খালী হৈ থাকিল।
  কিন্তু আমেৰিকানসকলে এতিয়াও এৰিব বিচৰা নাছিল। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে মধ্য এছিয়া আৰু ককেছাছক এৰি দিলে।
  আৰ্মেনিয়া আৰু আজাৰবাইজানৰ মাজত ককেছাছত নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। আৰু তাই অতি নিষ্ঠুৰভাৱে খোজ কাঢ়িছিল। গতিকে ৰাছিয়াই এই গণৰাজ্যসমূহ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু ইয়াৰ অন্তৰ্ভুক্তিৰ ওপৰত গণভোট অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এইদৰে জেলেনস্কিয়ে ককেছাছ পুনৰ দখল কৰি কিয়ভান ৰাছৰ সম্প্ৰসাৰণ কৰে। মুখ খুলি কওঁ, তেওঁ এজন বিজয়ী। তদুপৰি তেওঁ এজন গণতন্ত্ৰবাদীও... তেওঁৰ সাম্ৰাজ্য আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰিত হ'ল...
  গতিকে আফগানিস্তান ইতিমধ্যে দ্বিতীয় চৰকাৰৰ কাৰ্যকালত, আৰু ইৰাণৰ এটা অংশ ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰিল।
  আমেৰিকাত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে এগৰাকী মহিলা ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে জয়লাভ কৰে। এতিয়ালৈকে ই অৰ্থনীতিত সফল হৈছে, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল চীনক নোক আউট কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। কি যে ডাঙৰ জয়। আৰু কিয়ভান ৰাছ এতিয়া জেলেনস্কিৰ নেতৃত্বত মিত্ৰ।
  কিন্তু, অৱশ্যেই, ৰাছিয়াৰ শক্তি অতি সোনকালে বৃদ্ধি পাইছে। ইতিমধ্যে ইৰাকৰ উত্তৰ অংশক তাই নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিছে।
  বৰ্জোৱে আচৰণ কৰে। বৃদ্ধিৰ হাৰৰ ক্ষেত্ৰত কিয়ভান ৰাছ বিশ্বৰ প্ৰথমখন দেশ! আৰু ই জনসংখ্যাৰ ফালৰ পৰা আমেৰিকাক অতিক্ৰম কৰিছে। আৰু ইতিমধ্যে আমেৰিকাত তেওঁলোকে এলাৰ্মেৰে চাই আছে - ৰাছিয়া বেছি শক্তিশালী হৈ পৰিছেনে?
  তদুপৰি কিয়ভান ৰাছৰ সাম্ৰাজ্যৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটিছে। এতিয়া বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহ ইতিমধ্যে ইয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। হয়, আমেৰিকানসকলৰ বাবে এইটো সঁচাকৈয়ে এটা ডাঙৰ সমস্যা। ইতিমধ্যে জেলেনস্কিয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ পূৰ্বৰ সকলো ভূখণ্ড সংগ্ৰহ কৰিছে।
  আৰু ৰাছিয়াৰ জাৰৰ দৰেই তেওঁও দক্ষিণলৈ নিজৰ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিছে। এতিয়া ইৰাণ আৰু ইৰাক সম্পূৰ্ণৰূপে কিয়ভান ৰাছৰ অংশ হৈ পৰিছে। আৰু জেলেনস্কি প্ৰথম ৰাউণ্ডত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে সহজেই নিৰ্বাচিত হৈছিল।
  ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী বহুত আছিল যদিও নিৰ্বাচন গণতান্ত্ৰিক আছিল।
  জেলেনস্কিয়ে কয় যে তেওঁ লুকাচেংকোৰ আদৰ্শ অনুসৰণ কৰি আজীৱন শাসন কৰিবলৈ যোৱা নাই। তদুপৰি লুকাচেংকোৰ নিৰুদ্দেশৰ পৰিস্থিতি এতিয়াও স্পষ্ট নাছিল। হয়তো ৰাছিয়া আৰু পশ্চিম দুয়োখন দেশকে কেৱল আৰু তেওঁৰ প্ৰয়োজন নাছিল। আৰু সি নোহোৱা হৈ গ"ল... কিন্তু জেলেনস্কিয়ে শক্তি বাঢ়িছেহে। আৰু সঁচাকৈয়ে সফলতাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ ৰাজত্বকালে পিটাৰ দ্য গ্ৰেটকে ধৰি তেওঁৰ পূৰ্বৰ ৰাষ্ট্ৰপতিসকলক গ্ৰহণ কৰে।
  আচলতে সকলোৱেই ইউ এছ এছ আৰৰ ভূখণ্ড পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ সক্ষম নহয়, ইয়াৰ উপৰিও আফগানিস্তান, ইৰাণ, ইৰাক।
  কিন্তু জেলেনস্কিয়ে ইয়াতেই ক্ষান্ত নাথাকে৷ এতিয়া পোলেণ্ড আৰু ফিনলেণ্ড দুয়োখনেই আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে - তেওঁলোকো এসময়ত জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ অংশ আছিল। আৰু সঁচাকৈয়ে এই দেশসমূহত গণভোট অনুষ্ঠিত হয়, আৰু তেওঁলোকে স্বেচ্ছাই কিয়ভান ৰাছৰ সৈতে যোগদান কৰে।
  বৈজ্ঞানিক মঞ্চতো সফলতা লাভ কৰিছে। মংগল গ্ৰহলৈ বহু প্ৰত্যাশিত উৰণ সংঘটিত হৈছে। ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকল তাত অৱতৰণ কৰে। মাটি লৈ পতাকা এৰি থৈ গ"ল, যিটো আছিল এক বৃহৎ জয়।
  একে সময়তে কিয়ভান ৰাছে চীনৰ পৰা মূল প"ৰ্ট আৰ্থাৰখন লৈ যায়। আৰু চীনত গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ সুযোগ লৈ তেওঁলোকে মানচুৰিয়াক নিজৰ সুৰক্ষাৰ অধীনলৈ লৈ গ"ল।
  একে সময়তে কিয়ভান ৰাছে তুৰস্কৰ এটা অংশ নিজৰ অধীনলৈ আনে। ভাৰ্চাইল সন্ধিৰ অধীনত ৰাছিয়াক অৰ্পণ কৰা সেই মাটিবোৰ। যিটোও আছিল অতি শক্তিশালী পদক্ষেপ। জেলেনস্কিয়ে কিয়ভান ৰাছক সাম্ৰাজ্য হিচাপে আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ কৰে। আৰু অৰ্থনীতিৰ ক্ষেত্ৰত ই আমেৰিকাক চেৰ পেলাই শীৰ্ষত ওলাই আহিল।
  বাৰু, চীন গৃহযুদ্ধৰ দুঃস্বপ্নত ডুব গৈছে, আৰু ইতিমধ্যে ইয়াৰ বিভাজন আৰম্ভ হৈছে।
  কিয়ভান ৰাছ এখন শক্তিশালী দেশত পৰিণত হয়। আৰু দেশৰ ভিতৰত জেলেনস্কিৰ জনপ্ৰিয়তা ইমানেই বাঢ়ি গ"ল যে মানুহে ভ্লাদিমিৰক আঁঠু লৈ ভিক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে যাতে তেওঁ গুচি নাযায়। লাখ লাখ লোকৰ সমাগম ঘটিল।
  ইয়াৰ ব্যতিক্ৰম হিচাপে জেলেনস্কিয়ে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি কিয়ভান ৰাছৰ মুৰব্বী হিচাপে আৰু তৃতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচনত অৱতীৰ্ণ হ"ব পাৰে।
  আমেৰিকাত নেতাজন সলনি হৈছে। ইতিমধ্যে তেওঁ ৰিপাব্লিকান হৈ পৰিছে। আৰু ইমান সৰু নহয় আৰু - জেলেনস্কিতকৈ ডাঙৰ। গতিকে কিয়ভান ৰাছ আৰু আমেৰিকাৰ মাজৰ সম্পৰ্ক পুনৰ অৱনতি ঘটিবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে জেলেনস্কিৰ অধীনত ৰাছিয়া বেদনাদায়কভাৱে শক্তিশালী হৈ পৰিছে। তেওঁলোকৰ মনত পৰিল যে ইউক্ৰেইনৰ শাসনৰ সৈতে একেলগে এইটো ইতিমধ্যে জেলেনস্কিৰ চতুৰ্থ কাৰ্যকাল।
  যে, তেওঁলোকে কয়, ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা হ্ৰাস কৰা হোৱা নাছিল। জেলেনস্কিয়ে কৰা একমাত্ৰ কামটো হ"ল সংবিধানত এনে সংশোধনী প্ৰৱৰ্তন কৰা, যাৰ মতে ৰাজ্যিক ডুমাই দুই তৃতীয়াংশ ভোটত, বা সাধাৰণ সংখ্যাগৰিষ্ঠতাৰে দুবাৰকৈ অনাস্থা ভোটত গৃহীত কৰি ব্যক্তিগত মন্ত্ৰীক বৰ্খাস্ত কৰাৰ অধিকাৰ আছে।
  আৰু এই সংশোধনী ইমান তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নহয়, যিহেতু ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে সকলো মন্ত্ৰী নিযুক্তি আৰু চৰকাৰৰ গাঁথনি নিৰ্ধাৰণ কৰাৰ অধিকাৰ অক্ষুণ্ণ ৰাখিছিল। আৰু ষ্টেট ডুমাত জেলেনস্কিৰ সমৰ্থকসকলৰ সাংবিধানিক সংখ্যাগৰিষ্ঠতা আছে।
  ইয়াতকৈও তাৎপৰ্যপূৰ্ণ আছিল ফেডাৰেচন কাউন্সিলত প্ৰত্যক্ষ নিৰ্বাচনৰ প্ৰৱৰ্তনৰ লগতে কয়দীসকলক ভোটদানৰ অনুমতি দিয়া।
  কিন্তু, সাধাৰণতে, এইখিনিতে ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতাৰ সীমাবদ্ধতাৰ অন্ত পৰিল। ৰাজ্যপালক অপসাৰণৰ অধিকাৰ বজাই ৰখা হৈছিল। আৰু বিধানসভাৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ সম্প্ৰসাৰণো হৈছে।
  আমেৰিকাত জেলেনস্কিৰ বিৰুদ্ধে স্বৈৰাচাৰীতাবাদৰ অভিযোগ উত্থাপন হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু "মানুহৰ সেৱক" দলটোৱে ৰাজ্যখনৰ প্ৰায় সকলো পদ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এল ডি পি আৰ আৰু ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল। এটা দলৰ উন্মেষ ঘটিল - বাওঁফালৰ পৰা "এ জাষ্ট ৱৰ্ল্ড"। এল ডি পি আৰৰ সলনি পেট্ৰিয়াটছ অৱ ৰাছিয়াৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। কিন্তু জনসাধাৰণৰ সেৱক দলটোৱে সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিলে।
  কিছুমান সংস্কাৰে গীৰ্জাকো প্ৰভাৱিত কৰিছিল। গতানুগতিকতাই ইছলামৰ ওচৰ চাপি আহি চাৰিগৰাকী পত্নীৰ অধিকাৰ বৈধ কৰি তুলিলে। আইকনৰ প্ৰতি দৃষ্টিভংগী কিছু সলনি হৈছে, আৰু প্ৰটেষ্টেণ্ট ধৰ্মৰ সৈতে ঘনিষ্ঠতাও হৈছে। তেওঁলোকে আৰু ক"বলৈ ধৰিলে: যে ঈশ্বৰ এক, আৰু কেৱল মৰ্ত্যলোকেই ঈশ্বৰৰ পূজাৰ যোগ্য নহয়।
  একে সময়তে ত্ৰিত্বক বাইবেলৰ প্ৰতীক নহয় আৰু কেৱল মৰ্ত্যলোকৰ বাবে বুজিব নোৱাৰা বুলি বিলুপ্ত কৰা হ"ল।
  আৰু তেওঁলোকে পৰিচয় দিলে: যে ঈশ্বৰ এক, পিতৃ ঈশ্বৰ। কিন্তু ঈশ্বৰ পুত্ৰ শব্দটো বাইবেলত নাই। তদুপৰি ইয়াৰ কোনো শব্দ নাই: ঈশ্বৰ হৈছে পবিত্ৰ আত্মা। গতিকে ধৰ্মক কিয় সৰল কৰা নহয়।
  তদুপৰি ক্ৰুচত ওলমি থকা ঈশ্বৰে বিশ্বাসৰ প্ৰেৰণা নিদিয়ে। যদি তেওঁ নিজকে ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰিলে, তেন্তে তেওঁ মানুহক কেনেকৈ ৰক্ষা কৰিব? মুঠতে আমি একেশ্বৰবাদলৈ সলনি হ"লোঁ৷ আৰু বাইবেলখন নিজেই প্ৰাচীন স্লাভিক মিথৰ সৈতে মিহলি হৈ আছিল। ভেলেছৰ শুভবাৰ্তাৰ জন্ম হ"ল।
  নাস্তিকতাও তীব্ৰতৰ হৈছে - তেওঁলোকে কয়, মানুহৰ সাধুকথাৰ লগত লৈ যোৱাটো বন্ধ কৰক। আমাৰ এটা গ্ৰহ আছে, আৰু ইয়াৰ বাবে মানুহৰ অলৌকিকতা আৰু বিশেষকৈ পৃথিৱীৰ শেষত বিশ্বাস কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই।
  পৃথিৱীৰ অন্ত নাথাকিব আৰু হ"বও নালাগে৷ আৰু মানৱতা মহাকাশ সাম্ৰাজ্য হৈ তাৰকাৰাজ্যৰ একেবাৰে প্ৰান্তত উপনীত হ"ব লাগে। তাৰকাৰাজ্যৰ কথা কি ক"ব? বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ দৰেই বেছি। আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰান্তত উপনীত হৈ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আন এটা অংশলৈ যাওক। কাৰণ, অগণন সংখ্যক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আছে। আৰু সেইবাবে আপুনি এটা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা আন এটা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ উৰি যাব পাৰে। আৰু সময়ৰ লগে লগে নিজকে সৃষ্টি কৰিবলৈ শিকক! আৰু কাৰ্যতঃ সকলো মহাকাশতে নতুন, অসীম বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড থাকিব।
  আৰু পৃথিৱী গ্ৰহটো মাথোঁ মানৱতাৰ দোলনা। আৰু ভৱিষ্যতে চেক্সটিলিয়নৰ পৰা চেক্সটিলিয়ন ডিগ্ৰীৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সাম্ৰাজ্য হ"ব, আৰু মহাকাশক আৰু অধিক সম্প্ৰসাৰণ আৰু জয় কৰাটো বন্ধ নকৰাকৈ।
  আৰু কিয়ভানৰ মুৰব্বী আৰু সভাপতি ৰাছ ভ্লাদিমিৰ জেলেনস্কি, আশাৰ উজ্জ্বল সূৰ্য্যৰ দৰে গ্ৰহটোৰ ওপৰত উদয় হয়!
  আৰু তেওঁৰ ভৱিষ্যত আৰু কিয়ভান ৰাছৰ ভৱিষ্যত - ই উজ্জ্বল হওক!
  
  FORCE MAJEURE যেতিয়া ইউ এছ এছ আৰ মিত্ৰশক্তিৰ অবিহনে যুদ্ধ কৰিছিল
  আৰু তেনেকৈয়ে এক অপ্ৰতিৰোধ্য প্ৰভাৱৰ সৃষ্টি হয়, ১৯৪৩ চনৰ ১ জানুৱাৰীত মিত্ৰশক্তিৰ বাহিনীক বন্ধ কৰি দিয়া হয়। ৰমেলৰ মাৰপিট কৰা কৰ্পছ লিবিয়াৰ সীমান্তত ৰৈ গ"ল। আৰু নাজী জাৰ্মানীৰ সকলো বোমা বিস্ফোৰণ বন্ধ হৈ গ"ল। লণ্ডন অভিমুখে উৰাজাহাজ চলোৱাৰ চেষ্টাও ব্যৰ্থ হৈ পৰিল। জাৰ্মান বিমানবোৰ দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত নহ"ল, কিন্তু পিছলৈ খেদি পঠিওৱা হ"ল। পূৰ্বতে অভূতপূৰ্ব এক অলৌকিকতা ঘটিল, থিয়মেজিক শক্তিৰ দ্বাৰা পৃথিৱীখন বিভাজন।
  কিন্তু প্ৰথমতে ইয়াৰ দ্বাৰা জাৰ্মানসকলক বিশেষ সহায় কৰা নহ"ল। ষ্টেলিনগ্ৰাড বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইয়াত থকা প"লাছ গোটটোক হয়তো আৰু ৰক্ষা কৰিব পৰা নগ"ল। আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি গ"ল। ভ"ৰনেজ আৰু অন্যান্য দিশৰ আক্ৰমণ সফল হয়। প্ৰায় বাস্তৱ সময়ত যেন ৰঙা সেনাই কুৰ্স্ক, বেলগোৰড আৰু খাৰ্কভক মুক্ত কৰিলে।
  কিন্তু আফ্ৰিকাৰ পৰা ৰমেলৰ অভিজ্ঞ বিভাজন আৰু বাস্তৱ ইতিহাসত আলজেৰিয়া আৰু টিউনিছিয়াৰ মৰুভূমিলৈও কোনো লাভ নোহোৱাকৈ পেলোৱা সেই শক্তিসমূহক বদলি কৰাৰ পিছত মেইনষ্টেইনৰ বিখ্যাত পাল্টা আক্ৰমণে লক্ষণীয়ভাৱে শক্তি লাভ কৰিলে। যিহেতু ইয়াত যথেষ্ট বেছি জাৰ্মান বাহিনীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণ।
  আৰু ছাহাৰাত আবদ্ধ হৈ থকা ত্ৰিশটা একেবাৰে নতুন "টাইগাৰ" একেবাৰেই অতিৰিক্ত নহ"ল।
  ইয়াতেই বাস্তৱ ইতিহাসৰ সৈতে প্ৰথম উল্লেখযোগ্য অমিল ঘটিছিল। মেইনষ্টেইনে চাৰিদিন আগতে পাল্টা আক্ৰমণ চলাইছিল আৰু বহু বেছি বাহিনী থকাৰ বাবে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল। ৯ দিন আগতে খাৰ্কভক পুনৰ দখল কৰা হৈছিল, বেলগ"ৰডক বাৰ দিন আৰু চলাচল কৰি থকা অৱস্থাত, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল কুৰ্স্কক লোৱা হৈছিল, যিটো বাস্তৱ ইতিহাসত ফ্ৰিটজৰ ওচৰত বলি হোৱা নাছিল।
  উল্লেখযোগ্য সংখ্যক জাৰ্মান বাহিনী জড়িত আছিল। জাৰ্মানীয়ে ফ্ৰান্সৰ পৰা স্থানান্তৰিত মজুত, প্ৰায় সকলো যুদ্ধৰ বাবে সাজু টেংক ইউনিট আৰু মূল বিমান পৰিবহণ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। যিয়েই নহওক, লুফ্টৱাফেৰ প্ৰায় আধা অংশ পশ্চিম ফ্ৰণ্টৰ দ্বাৰা বিচলিত হৈছিল, যাৰ ফলত শত্ৰুৰ আকাশত উল্লেখযোগ্য বাহিনী যোগ হৈছিল। আৰু তেওঁ এই কথা কৈছিল জাৰ্মানীৰ পাল্টা আক্ৰমণৰ সময়ত, যিটো ছিকেল ষ্ট্ৰাইকৰ দৰে আছিল।
  হয়, আৰু বাস্তৱ ইতিহাসত মেইনষ্টাইনে ছোভিয়েট জেনেৰেলসকলক আউটপ্লে কৰিছিল, কিন্তু ইয়াত তেওঁৰ বিশটা ডিভিজন অধিক স্থল বাহিনী আৰু সম্পদৰ কেন্দ্ৰীভূতকৰণৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি তিনিগুণ বেছি বিমান আছে। আৰু ফকে-উলফ সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিলে একেবাৰে বেয়া নহয়: গতি বেছি, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ শক্তিশালী। উল্লেখযোগ্য কথাটো হ"ল এফ-১৯০ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সৈতে অধিক ফলপ্ৰসূ। যিহেতু ইয়াৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰই ইয়াক এবাৰতে বিমান এখন গুলীয়াই পেলাবলৈ অনুমতি দিয়ে, আৰু ইয়াৰ উচ্চ ডাইভ গতিৰ বাবে ই পলায়ন কৰিব পাৰে।
  ছোভিয়েট সৈন্যই কৌশলগত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈ কুৰ্স্ক এৰি থৈ যায়, বহু সৈনিক আৰু বিষয়াক ঘেৰি ৰখা হয়। আংশিকভাৱে কিছুমানৰ মৃত্যু হৈছিল, আন কিছুমানৰ যদিও ইয়াৰে সংখ্যালঘু লোকক বন্দী কৰা হৈছিল, বহুতে পলায়ন কৰিছিল, যদিও তেওঁলোকৰ সঁজুলি হেৰুৱাইছিল।
  ছোভিয়েট সৈন্যই বিপুল ক্ষতিসাধন কৰে আৰু তেওঁলোকৰ আক্ৰমণ বন্ধ কৰা হয়। কিন্তু বসন্তকালীন গলনা আৰম্ভ হোৱাৰ বাবে জাৰ্মান টেংকবোৰে নিজৰ সফলতাৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ক্ষমতাৰ সাময়িক ভাৰসাম্যৰ সৃষ্টি হ"ল।
  অৱশ্যে যুদ্ধত নতুন শক্তিও প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে: জাপান। চামুৰাইসকলৰ হাতও খুলিছিল। আমেৰিকা সুলভ নহয়, কিন্তু ইও আক্ৰমণ কৰা নাই। এইটো সঁচা যে জাপানৰ শক্তিশালী স্থলসেনাই চীনৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছে। ইয়াত চিয়াং কাই-শ্বেক অতি কঠিন পৰিস্থিতিৰ সন্মুখীন হ"ল। হয় জাপানীসকলৰ সৈতে চুক্তিত উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা কৰক, নহয় যুঁজ দিয়ক, কিন্তু আৰু আমেৰিকা, ব্ৰিটেইন আৰু অন্যান্য দেশৰ পৰা ধন আৰু অস্ত্ৰৰে সমৰ্থন নাপাব।
  স্বাভাৱিকতে জাৰ্মানীয়ে শত্ৰু বাহিনীৰ এটা অংশ পূব দিশৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈ দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰাৰ বাবে হাহাকাৰ কৰিছিল। তথাপিও তেওঁলোকৰ যথেষ্ট লোকচান হৈছিল। বিশেষকৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডে বহু শক্তিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। ছোভিয়েট সৈন্যইও বহুত হেৰুৱাইছিল আৰু কিছুমান সৈন্য খাৰ্কভ আৰু কুৰ্স্কৰ কলহত শেষ হৈছিল।
  নাজীয়ে অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিলে। বোমা বিস্ফোৰণৰ অভাৱৰ বাবেই ক্ৰাউটসকলে টেংকৰ উৎপাদন অধিক উল্লেখযোগ্য পৰিসংখ্যা বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, লগতে বিমান পৰিবহণও। সাধাৰণতে বিশ্বাস কৰাতকৈও এই বোমা বিস্ফোৰণে নাজীসকলক অধিক বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তদুপৰি বাস্তৱ ইতিহাসত জাৰ্মানীয়ে সঁজুলিৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিছিল মূলতঃ যুদ্ধৰ ভিত্তিত অৰ্থনীতিৰ পুনৰ্গঠন আৰু দাস শ্ৰমিকৰ ক্ৰমান্বয়ে সক্ৰিয় ব্যৱহাৰৰ বাবে, আৰু দুৰ্বলভাৱে বোমা বিস্ফোৰণ হোৱাৰ বাবে নহয়।
  এতিয়াৰ বাবে জাৰ্মানসকলে অপেক্ষা কৰি নতুন টেংক নিৰ্মাণ কৰিছিল, ক্ৰুক প্ৰশিক্ষণ দিছিল, আধুনিক প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিছিল। একে সময়তে প্ৰশ্নটোও মুকলি হৈ থাকিল যে আক্ৰমণ ক"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব? কুৰ্স্ক লেজৰ অস্তিত্ব আৰু নাছিল। আৰু এইটো এটা স্বাভাৱিক সূত্ৰ। আৰু সেইবাবেই জাৰ্মান আৰু হিটলাৰ দুয়োজনেই দ্বিধাবোধ কৰিলে। লেনিনগ্ৰাডক ধুমুহাৰ দৰে লোৱাৰ ধাৰণা এটা আহিল। যদিও এই ক্ষেত্ৰত শক্তিশালী দুৰ্গসমূহ ভাঙি পেলোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব।
  জাৰ্মান সেনাপতিসকলে পুনৰ ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ যাব বিচৰা নাছিল। কিন্তু অকপটে ক"বলৈ গ"লে পছন্দটো বহল নহয়। মস্কোক নিজেই আক্ৰমণ কৰা সম্ভৱনে? ফেচিষ্ট নেতাসকলৰ মাজত গুৰুতৰ মতানৈক্যৰ সৃষ্টি হয়। আনকি মেইনষ্টেইন, গুডেৰিয়ান আৰু ৰমেলে এই অৰ্থত মাত মাতিছিল যে একেবাৰে আক্ৰমণ নকৰাটোৱেই ভাল, কিন্তু ৰাছিয়ানসকলক নাকত সোমাই ফান্দত পেলাবলৈ দিয়ক।
  টামান উপদ্বীপ আৰু ৰষ্টভ-অন-ডনৰ পৰা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰাৰ বিকল্প পৰিকল্পনাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছিল;ফ্ৰিটজে বাল্কন গোটৰ পৰা শক্তিবৰ্ধক বাহিনী স্থানান্তৰিত কৰি এই সুদৃঢ় চহৰখনক ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, তেওঁলোকৰ দখলদাৰী সৈন্যৰ ঠাইত বুলগেৰিয়ান আৰু ইটালীৰ সৈন্যবাহিনী স্থাপন কৰিছিল।
  সৈন্যই অভিসৰণ কৰা দিশত সোমাই যোৱা অভিযান ভাল পোৱা ফুৰাৰে এই পৰিকল্পনাৰ প্ৰতি অধিক প্ৰৱল আছিল যদিও ইয়াক কাৰ্যকৰী কৰাত লেহেমীয়া হৈছিল। বিশেষকৈ পেন্থাৰ টেংকটো মনস্তাত্ত্বিক আৰু প্ৰায়ে ভাঙি যোৱা বুলি ওলাল, গতিকে ইয়াৰ পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। অতিৰিক্ত ক্ৰু প্ৰশিক্ষণ দিয়ক। আৰু ফুহৰাৰে আৰু "টাইগাৰ" ষ্টাম্প মাৰিব বিচাৰিছিল।
  অৱশেষত ষ্টেলিন ইয়াৰ পৰা ভাগৰি পৰিল। ইতিমধ্যে দক্ষিণ চীনত ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰা জাপানে দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰাৰ আশংকা কৰি, যাৰ স্থলসেনাই ইতিমধ্যে সাত নিযুত সৈনিক আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ ক্ৰমবৰ্ধমান সামৰিক সম্ভাৱনাৰ তথ্য অতিক্ৰম কৰিছিল, তেওঁ নিজেই ইন আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিছিল কুৰ্স্ক আৰু ডনবাছৰ দিশ। হিটলাৰৰ দ্বিধাবোধ আৰু ফুৰাৰৰ শ শ টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰৰ সৈতে বিভাজন গঠন কৰাৰ ইচ্ছাই প্ৰিইম্পচনৰ সূচনা কৰিছিল।
  কিন্তু ১৯৪৩ চনৰ ৭ জুলাইত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰা ছোভিয়েট সৈন্যৰ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত নিজেই কোনো নিৰ্ণায়ক সুবিধা নাছিল। ৫৫.৬ নিযুত জাৰ্মান সৈন্য, প্ৰায় দহ লাখ দুশ পঞ্চাশ হাজাৰ উপগ্ৰহ সৈন্যই ৬৬ লাখ ছোভিয়েট সৈনিক আৰু বিষয়াৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিছিল। পশ্চিম আৰু দক্ষিণৰ পৰা আক্ৰমণৰ ভাবুকি নোহোৱা হোৱাৰ পিছত মুছলিনীয়ে পূবত ইটালীৰ সৈন্যৰ সংখ্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিলে। স্পেনিছ ইউনিটৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পালে। ছালাজাৰে "স্বেচ্ছাসেৱক"ৰ এটা বিভাগো পঠিয়াইছিল। ফৰাচী লিজিয়ন, ৰোমানিয়ান, অধিক সক্ৰিয়ভাৱে হাংগেৰিয়ান, আলবেনিয়ান আৰু সমগ্ৰ ইউৰোপৰ পৰা এছ এছৰ বিদেশী বিভাগেও যুদ্ধ কৰিছিল।
  এইদৰে ছোভিয়েট সেনাৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব নাছিল যদিও মিত্ৰজোঁটৰ বৈষম্যই শত্ৰু বাহিনীৰ গুণগত মান হ্ৰাস কৰিছিল। টেংক আৰু আৰ্টিলাৰীৰ ক্ষেত্ৰত ৰঙা সেনাৰ কিছু সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে হয়তো প্ৰতিপক্ষৰ অগ্নিশক্তি আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত "টাইগাৰ" আৰু "পেন্থাৰ"ৰ কোনো সমান নাই। আৰু টি-৪-এ টি-৩৪-৭৬তকৈ বন্দুকৰ গুলীৰ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰিছিল। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত ৰকেট আৰ্টিলাৰী আছে আৰু বিশেষকৈ গেছ লঞ্চাৰৰ বিকাশৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে ইয়াক যথেষ্ট বেয়াকৈ বিকশিত কৰিছে।
  বিমান পৰিবহণত আনুমানিক সংখ্যাগত সমতা থাকে। জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমান ME-109 "G", Focke-Wulf অৱশ্যে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বিমানতকৈ শক্তিশালী, কিন্তু পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত অলপ দুৰ্বল। কিন্তু জাৰ্মানী, হায়, অধিক অভিজ্ঞ আৰু উৎপাদনশীল এছ আছে। ইউ-১৮৮ বোমাৰু বিমানখন হয়তো পি ই-২ আৰু টি ইউ-৩তকৈ উৰণৰ বৈশিষ্ট্য ভাল। আৰু ইউ-২৮৮ সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ ধৰিলে। সঁচা, ইয়াৰ প্ৰৱৰ্তন মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছে, এম ই-৩০৯ৰ দৰে।
  কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে শক্তিৰ সুবিধা নথকাৰ বাবে ৰঙা সেনাই শত্ৰুৰ পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা প্ৰতিৰক্ষাৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ চলাইছিল। আৰু তাই জেদী প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"ল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ আক্ৰমণত আত্মবিশ্বাসী আছিল, লোকচান যিয়েই নহওক কিয়, তেওঁলোকে আগবাঢ়ি গৈছিল। যদিও গড় অগ্ৰগতিৰ গতি কম বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, তথাপিও প্ৰতিদিনে একৰ পৰা দুই কিলোমিটাৰ। শত্ৰুপক্ষই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আকৌ এবাৰ খান্দিবলৈ সক্ষম হ"ল। কম বীৰত্বপূৰ্ণ অগ্ৰগতিৰ গতি অব্যাহত থাকিল। আগষ্টৰ মাজভাগলৈকে যথেষ্ট লোকচানৰ মূল্যত ছোভিয়েট সৈন্যই এশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত আগবাঢ়িছিল, কুৰ্স্কৰ কাষ চাপিছিল আৰু চহৰখনৰ বাবেই জেদী যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল, লগতে বেলগ"ৰডৰ কাষ চাপিছিল।
  ১৯৪৩ চনৰ ১৯ আগষ্টত জাপানে সংকোচ অতিক্ৰম কৰি সুদূৰ পূবত এটা ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰে। এই সময়লৈকে ধাৰাবাহিকভাৱে পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈ চিয়াং কাই-শ্বেকৰ শাসন ব্যৱস্থাই চামুৰাইসকলৰ অনুকূল শান্তিৰ বাবে সন্মত হয়। জাপানীসকলে গুৰুত্বপূৰ্ণ যোগাযোগৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে, আৰু দুৰ্বলভাৱে সংগঠিত, কিন্তু অতি সংখ্যক চীনা সৈন্যৰ সৈতে কঠিন গেৰিলা যুদ্ধ চলোৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ পৰা মুক্ত হয়। কিন্তু চিয়াং কাই-শ্বেকক মাও জেডংৰ ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত সমৰ্থনৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া হৈছিল। ইতিমধ্যে জাপানৰ হাতত ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ কৰাৰ সকলো উপায় আছে। আৰু তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে যে বৰষুণীয়া শৰৎ আৰু চাইবেৰিয়াৰ কঠোৰ শীতকালৰ বাবে অপেক্ষা নকৰিব। ১৯৪১ চনত হিটলাৰে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰাটো দূৰৰ কথা, কিন্তু চামুৰাইয়ে তেওঁক সমৰ্থন কৰা নাছিল। ১৯৪২ চনত দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি হ"লে নাজীসকলক ষ্টেলিনগ্ৰাডত হোৱা গুৰুতৰ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পৰা গ"লহেঁতেন।
  জাপানৰ এই সিদ্ধান্ত যথেষ্ট আশা কৰা হৈছিল। কিন্তু ভ্লাডিভষ্টক আক্ৰমণত চামুৰাইয়ে কৌশলগত আচৰিত অৰ্জন কৰি ছোভিয়েট প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় বহৰৰ গুৰুতৰ ক্ষতিসাধন কৰে।
  আগষ্ট মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে শেহতীয়া টেংকৰ এটা গোট ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰতিহত আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰে। কিন্তু তেওঁলোকৰ দক্ষিণৰ প্ৰতিআক্ৰমণে আপেক্ষিক সফলতাহে লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ছোভিয়েট কমাণ্ডে ইতিমধ্যে এনে সম্ভাৱনাৰ আগতেই অনুমান কৰিছিল আৰু নিজৰ সৈন্যবাহিনীক নিজৰ মূল লাইনলৈ আঁতৰাই লৈ গৈছিল। কেৱল সংযুক্ত অস্ত্ৰ ৩১ নং সেনাবাহিনীয়েহে কলহটোত পৰি বেছিভাগেই ধ্বংস হৈ গ"ল।
  কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ লক্ষ্যত উপনীত নহ"ল, আৰু অতি উল্লেখযোগ্য লোকচানৰ সন্মুখীন হ"ল, ভূখণ্ড পুনৰ দখল কৰিব নোৱাৰিলে। বিশেষকৈ প্ৰায় আঠশ জাৰ্মান টেংকৰ বিপৰীতে সাড়ে ছয় হাজাৰতকৈ অধিক টেংক হেৰাই গ"ল। টেংক পাৰ্কত সংখ্যাগত সুবিধা নাজীৰ হাতলৈ গ"ল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে প্ৰতিদিনে শ শ বিমান উৎপাদনত ইউ এছ এছ আৰক ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হয় আৰু নৱেম্বৰ মাহত প্ৰায় গাড়ীত পেন্থাৰৰ উৎপাদন মাহে ৬৫০-৭০০ টেংকলৈ বৃদ্ধি কৰে। ইয়াত দখল কৰা দেশসমূহৰ সম্পদৰ ব্যৱহাৰে, মূলতঃ ফ্ৰান্সৰ লগতে বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডৰ পৰা অহা সম্পদৰ ব্যৱহাৰে ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল।
  জাৰ্মানীয়ে কিছু পলম কৰি ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৰষ্টভ-অন-ডন আৰু টামান উপদ্বীপৰ পৰা দীৰ্ঘদিনীয়া আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আৰু তেওঁলোকে জেদী ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হ"ল। আৰু জাপানে মংগোলিয়াৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি উলানবাটাৰ আৰু প্ৰিম"ৰিয়ে দখল কৰে। কিন্তু তাত অগ্ৰগতি কম।
  ইয়াৰ ফলত উল্লেখযোগ্য সংৰক্ষিত বনাঞ্চলসমূহ অন্য দিশলৈ ঠেলি দিয়া হয় আৰু ডেৰ মাহৰ তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত জাৰ্মান গোটসমূহে একত্ৰিত হয়। কিন্তু ফ্ৰিটজৰ লোকচানও অতি উল্লেখযোগ্য হৈ পৰিল, আৰু তেওঁলোকে বন্ধ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। কিন্তু এই কৌশলগত সফলতাই তুৰস্কৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশ আৰু ট্ৰেন্সক"কেচিয়াত তৃতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিবলৈ উচটনি দিলে।
  এতিয়া আমি এই দিশতো প্ৰতিশোধ ল"বলগীয়া হ"ল।
  শীতকালৰ ভিতৰত সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হ"ব। জাপানীসকলে প্ৰিম"ৰিয়ে অঞ্চলত পঞ্চাশৰ পৰা এশ বিশ কিলোমিটাৰলৈ আগবাঢ়ি গৈ উলানবাটাৰৰ লগতে মংগোলিয়াৰ আধাতকৈও অধিক অঞ্চল দখল কৰিলে যদিও তেওঁলোকৰ আক্ৰমণ বন্ধ হৈ গ"ল। তুৰ্কীসকলে ইয়েৰেভানৰ কাষ চাপি বাটুমিক আক্ৰমণ কৰে, তেওঁলোকে শেষৰখন চহৰৰ দুই তৃতীয়াংশ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। জাৰ্মানসকলে নিজেই পতনৰ সময়ত বৰ বেছি আগবাঢ়িব নোৱাৰিব। আৰু তেওঁলোকে এতিয়াও এই উদ্যোগ দখল কৰা নাই।
  যুদ্ধ ক্ৰমান্বয়ে অৱস্থানশীল আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া হৈ পৰিল। ক্লান্তিলৈ, আৰু প্ৰযুক্তিগত শ্ৰেষ্ঠত্বলৈ। ১৯৪৩ চনৰ ভিতৰত ইউ এছ এছ আৰ এ বিমান উৎপাদন ২৫ হাজাৰৰ পৰা ৩৭ হাজাৰলৈ ডেৰগুণ বৃদ্ধি কৰে। নাজী জাৰ্মানী ১৫ হাজাৰৰ ওপৰৰ পৰা ৩২ হাজাৰলৈ, দুগুণতকৈও অধিক। বছৰৰ শেষৰ মাহবোৰত জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ ছোভিয়েট উৎপাদনৰ ফলাফল বিমানত মিলাইছিল। আৰু টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকতো - গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সৈতে। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰেও জাপানৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ প্ৰয়োজন। ইয়াৰ উপৰিও ইটালী আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ অন্যান্য উপগ্ৰহ দেশত কেইবাখনো বিমান আৰু টেংক উৎপাদন কৰা হয়। বেছি নহ"লেও। প্লাছ, যুদ্ধৰ অনুপস্থিতিৰ সুযোগ লৈ জাৰ্মানীয়ে নিজৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বাবে লিবিয়াৰ পৰা তেল উলিয়াই যোগান ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  গতিকে ক্ৰমান্বয়ে থাৰ্ড ৰাইখত শক্তিৰ নাটনি দুৰ্বল হৈ পৰিল। ইয়াৰ উপৰিও আফ্ৰিকান ফৰাচী সম্পত্তি কেঁচামালৰ ভাল উৎস হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল।
  যাতে নাজীয়ে নিজকে ভালদৰে যোগান ধৰিব পাৰে। ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ৰঙা ডিজাইনাৰসকলে ষ্টেলিনৰ বাবে ৮৫ মিলিমিটাৰ আৰু ১২২ মিলিমিটাৰ বন্দুকৰে নতুন ধৰণৰ টেংক প্ৰস্তুত কৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে পেন্থাৰ ২ৰ কাম কিছু লেহেমীয়া কৰি পেলালে। শক্তিশালী অস্ত্ৰ, শক্তিশালী কৱচ, আৰু তুলনামূলকভাৱে গতিশীলতা থকা টেংক এটা পোৱাটো সহজ নহয়। আৰু "ৰয়েল টাইগাৰ" ৬৮ টনত অতি গধুৰ বুলি ওলাই পৰিল। কেৱল পেন্থাৰৰ আধুনিকীকৰণেহে তুলনামূলকভাৱে সফল হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আৰু টি-৪ টেংকটোৱে, আপাত দৃষ্টিত, নিজৰ সামৰ্থ্য শেষ কৰি পেলাইছে। লাহে লাহে ১৯৪৪ চনৰ পৰা এই মেচিনৰ উৎপাদন হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিলে। এপ্ৰিল মাহত সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ কৰিবলৈ।
  শীতকালত ছোভিয়েট কমাণ্ডে কেইবাটাও আক্ৰমণাত্মক অভিযান আৰম্ভ কৰে। আৰু টামান উপদ্বীপ, আৰু কেন্দ্ৰত, আৰু লেনিনগ্ৰাডৰ দিশত, আৰু কুৰ্স্কৰ ওচৰত। কিন্তু ক"তো কোনো উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিব পৰা নগ"ল ৷ ইতিমধ্যে টেংক আৰু বিমান দুয়োটাতে জনশক্তিৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। কেৱল বতৰৰ ভয়েই ফ্ৰিটজক প্ৰতিৰক্ষামূলক কৌশল মানি চলিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  পলায়নকাৰী আৰু দেশদ্ৰোহীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পোৱাৰ লগতে জাৰ্মানীয়ে উচ্চ উচ্চতাৰ বিমান পৰিবহণ নিৰ্মাণ কৰাটোৱেও নেতিবাচক ভূমিকা পালন কৰিছিল, যিটো আকাশৰ পৰা চোৰাংচোৱাগিৰিৰ ক্ষেত্ৰত অধিক ফলপ্ৰসূ আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট কমাণ্ডে বাহিনী কেন্দ্ৰীভূতকৰণ প্ৰক্ৰিয়াৰ কাষ চাপিছিল কিছু ভুল। বিশেষকৈ পূৰ্বৰটো সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ আগতেই পৰৱৰ্তী অপাৰেচনটো বেলেগ এটা ক্ষেত্ৰত আৰম্ভ কৰাৰ কৌশলটোৱেই সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি যুক্তিসংগত আছিল। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ দৰে জাৰ্মানসকলক আঁতৰাই টানি অনা। কিন্তু যদি শত্ৰুৰ সংখ্যা আপোনাকতকৈ বেছি হয়, তেন্তে ইয়াৰ ফলত কোনো বিশেষ অঞ্চলৰ শক্তিৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল।
  যদি ষ্টেলিনে ফ্ৰণ্টৰ এটা পৃথক অংশত প্ৰায় তিনিৰ বিপৰীতে এজনৰ অনুপাতত শ্ৰেষ্ঠত্ব সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হ"লহেঁতেন, তেন্তে হয়তো কৌশলগত সফলতা লাভ কৰা হ"লহেঁতেন।
  আৰু সেয়েহে এটা খণ্ডত আক্ৰমণ চলি আছে, আন এটা খণ্ডত তেওঁলোকে প্ৰস্তুতি চলাইছে, কিন্তু বাস্তৱত জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিৰ বাবে বিকৃত কৰাটো সহজ। তদুপৰি ফ্ৰিটজৰ ইতিমধ্যে উৎকৃষ্ট অপটিক্সৰ সৈতে উচ্চ উচ্চতাৰ, তীব্ৰবেগী গোপনীয়তা বিমান আছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে সৈন্যৰ গতিবিধি অনুসৰণ কৰিব পাৰিছিল। আৰু শীতকালত ইয়াক ছদ্মবেশ লোৱাটো অধিক কঠিন, আৰু ৰাতি কোনো ঔষধ নহয়, গতিকে জাৰ্মান চোৰাংচোৱা বিষয়াসকলে ভাল ৰাতিৰ দৃষ্টিশক্তিৰ যন্ত্ৰ লাভ কৰিছিল।
  পৰিকল্পিত ব্ৰেকথ্ৰু টেংক হিচাপে "ৰয়েল টাইগাৰ" ধাৰাবাহিক নিৰ্মাণত পলম হৈছিল আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ'ল। আই এছ-২ক অভেদ্য কৰি তুলিবলৈ হিটলাৰে কৱচেৰে শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন স্থাপন কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া "পেন্থাৰ" -২ৰ ওজন আছিল ৫১ টন, আনকি মিশ্ৰণৰ আৱৰণ স্থাপনৰ কথাও লক্ষ্য কৰি, যাৰ ফলত ৮০০ কিলোগ্ৰাম ৰাহি হৈছিল . কিন্তু যুক্তিসংগত কোণত কাষৰ কৱচটো ৮২ মিলিমিটাৰ পৰ্যন্ত শক্তিশালী কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিল। ইয়াৰ ফলত জাৰ্মান টেংকখন পূৰ্বৰ মডেলৰ দৰে কাষৰ পৰা দুৰ্বল নহ"ল। কিন্তু আকৌ, অধিক উন্নত বিন্যাস আঁচনিত "পেন্থাৰ"-২ আৰু "লায়ন"-২ এতিয়াও কেৱল বিকাশৰ প্ৰক্ৰিয়াত আছে।
  কিন্তু শীতকালত জাৰ্মানীয়ে নাইজাৰ লুপকে ধৰি আফ্ৰিকাত ফ্ৰান্সৰ সম্পত্তি সম্পূৰ্ণৰূপে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিলে। আৰু বিশেষকৈ কংগোত তেল, গেছ আৰু বক্সাইট আৰু তাতোকৈ ডাঙৰ ইউৰেনিয়ামৰ মজুত আছে। ডি গ'ল ধৰা পৰিল - মিত্ৰশক্তিৰ সহায় অবিহনে তেওঁ অমূল্য আছিল, আৰু স্ক'ৰেলে পৰিষ্কাৰ আৰু নিপুণভাৱে কাম কৰিছিল।
  এইদৰে ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহলৈকে তেলৰ সমস্যা বহুলাংশে সমাধান হ"ল। ইতিমধ্যে লিবিয়াৰ পৰা সকলো যোগান আহিছিল আৰু বাকী আছিল মাথোঁ অধিক আৰু অধিক কূপ খনন।
  কিন্তু মে" মাহত জাৰ্মানসকলে এতিয়াও আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাজু হোৱা নাছিল। ডিজাইনৰ ক্ষেত্ৰত পুৰণি টাইগাৰৰ বাহিৰেও তেওঁলোকৰ হাতত কোনো গুৰুতৰ ব্ৰেকথ্ৰু টেংক নাছিল। সঁচা, "টাইগাৰ" ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনত আছিল আৰু কৱচৰ উচ্চমানৰ আৰু কাষৰ ডাঠতাৰ লগতে দ্ৰুত গুলী চলোৱা, সঠিক বন্দুকৰ বাবেই ই আদৰ্শ নহ'লেও ভূমিকা ল'ব পাৰিছিল , কিন্তু কম বেছি পৰিমাণে সহ্যযোগ্য টেংক, ইউ এছ এছ আৰ সৈন্যৰ টাৰ্ণঅভাৰ ভাঙি .
  জাৰ্মান কমাণ্ডে ধাৰাবাহিক বিবাদৰ অন্তত ১৯৪২ চনৰ পূৰ্বৰ পৰিকল্পনালৈ ঘূৰি আহে। অৰ্থাৎ ফ্লেংকত আক্ৰমণ চলাবলৈ। লেনিনগ্ৰাডক ডাবল ৰিঙত লৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰক। তদুপৰি ৱেৰমাখ্টে ৰিজেভ-ভিয়াজেমস্কি চেলিয়েণ্ট পৰিত্যাগ কৰাৰ পিছত মস্কোত আক্ৰমণৰ বাবে এটা সুবিধাজনক দলঙৰ মূৰ হেৰাই গ"ল। গতিকে ৰাজধানীৰ পৰা তুলনামূলকভাৱে দূৰত৷
  নাজীৰ পৰিকল্পনাও অনুকূল নহয়, কিন্তু... ছুইডেনত প্ৰাৰম্ভিক সংসদীয় নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হৈছিল, য'ত নাজীয়ে আকৰ্ষণীয় জয়লাভ কৰিছিল। আঠ নিযুত জনসংখ্যা আৰু উন্নত অৰ্থনীতিৰ এখন দেশ ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ কৰিবলৈ সাজু হৈছিল। আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ব্যক্তিজন আছিল চাৰ্লছ দ্বাদশ। ছুইডেনৰ লোকসকলে পিটাৰ দ্য গ্ৰেট আৰু আলেকজেণ্ডাৰ দ্য ফাৰ্ষ্টৰ হাতত পৰাস্ত হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত পূৰ্বৰ পৰাজয় আৰু অপমানৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ হাহাকাৰ কৰিছিল। এইদৰে সমগ্ৰ ইউৰোপে ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। তদুপৰি ফ্ৰাংকো আৰু চালাজাৰে লুটপাতৰ পৰা নিজৰ অংশ দাবী কৰিবলৈ আনুষ্ঠানিকভাৱে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কেৱল ছুইজাৰলেণ্ডে আনুষ্ঠানিকভাৱে নিৰপেক্ষ হৈ থাকিল যদিও ই স্বেচ্ছাসেৱকৰ এটা বিভাগো পঠিয়াই দিলে।
  সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব নাজী মিত্ৰজোঁটৰ পক্ষত আছিল। ইয়াৰ উপৰিও ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহৰ মাজভাগলৈকে জাৰ্মানীৰ হাতত ইতিমধ্যে প্ৰায় হাজাৰখন এম ই-২৬২ জেট বিমান সেৱাত আছিল। গাড়ীখন নিজেই যথেষ্ট সফল, কিন্তু অসমাপ্ত ইঞ্জিনৰ সৈতে। কিন্তু লাহে লাহে ইঞ্জিনবোৰৰ উন্নতি ঘটিল, অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিল, অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য হৈ পৰিল আৰু ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰ কমি আহিল।
  উজনিৰ পৰাই এই আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল। ১৯৪২ চনৰ জানুৱাৰী মাহত অপাৰেচন ব্লাউৰ বাবে অ" কে ডব্লিউৱে প্ৰস্তুত কৰা পৰিকল্পনা পুনৰাবৃত্তি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও তাৰ পিছত হিটলাৰে ইচ্ছাকৃতভাৱে সলনি কৰিছিল। যেতিয়া আপুনি দক্ষিণ আৰু উত্তৰ দুয়োটা দিশৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডক আক্ৰমণ কৰি আছে, অভিসৰণ কৰা দিশেৰে। কিন্তু প্ৰথমে জাৰ্মানসকলে ডনলৈকে ব্ৰেক থ্ৰু কৰিব লাগিছিল। ফেচিষ্ট টাইগাৰছৰ আক্ৰমণত আগবাঢ়িল যদিও শক্তিশালী ডিফেন্সিভ লাইনৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয়। ক্ৰাউটৰ অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হৈ পৰিল, তেওঁলোকে ছোভিয়েট সৈন্যৰ গভীৰতাত প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত আবদ্ধ হৈ পৰিল। প্ৰথম দহ দিনত ভ"ৰনেজৰ দিশত মাত্ৰ ৩৫-৪০ কিলোমিটাৰ অতিক্ৰম কৰি।
  তাৰ পাছত দুসপ্তাহৰ হঠকাৰী যুদ্ধত নাজীসকলে মাত্ৰ দহ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িল আৰু বৃহৎ লোকচানৰ বাবে বন্ধ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  উজনিৰ আক্ৰমণ অধিক সফলতাৰে বিকশিত হৈছিল। তাত ছোভিয়েট সৈন্য কম, আৰু ইয়াক ৰক্ষা কৰাটো অধিক কঠিন। অসংখ্য "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "ফাৰ্ডিনাণ্ড" (কৌশলগত বোমা বিস্ফোৰণৰ অভাৱৰ বাবে এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো অধিক ব্যাপক হৈ উঠিছিল!) আৰু "জাগডটাইগাৰ" আৰু বিশেষভাৱে ফলপ্ৰসূ "ষ্টাৰমটাইগাৰ"ৰ প্ৰথম মডেল। জাৰ্মানীয়ে প্ৰথম প্ৰতিৰক্ষা লাইন ভাঙি কাৰ্যকৰী স্থান লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  একে সময়তে জাপানী সেনাইও আক্রমণত নামিল৷ চামুৰাইসকলে তেওঁলোকৰ টেংক বহৰৰ আকাৰ বৃদ্ধি কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ নতুন মজলীয়া ওজনৰ বাহনসমূহ কাৰ্যতঃ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন টি-৩৪-৭৬তকৈ কম নাছিল, আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচৰ ক্ষেত্ৰতো উন্নত আছিল, যদিও কাষৰ পৰা সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত কম আছিল।
  জাপানে মংগোলিয়াত আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিছিল, য"ত প্ৰতিৰক্ষা বজাই ৰখাটো বহুত কঠিন আছিল। ছোভিয়েট কমাণ্ডে ৰিজাৰ্ভৰ নাটনিৰ সন্মুখীন হৈছিল, তিনিওটা ফ্ৰণ্টতে প্ৰতিশোধ লয়। আৰু শীতকালীন আক্ৰমণৰ সময়ত কৰ্মীৰ ক্ষতি যথেষ্ট আছিল।
  টিখভিনৰ ওপৰত জাৰ্মানীৰ আক্ৰমণ, আৰু বগা সাগৰৰ খালৰ পৰা ফিন আৰু ছুইডেনক অসুবিধাৰ সৈতে প্ৰতিহত কৰা হৈছিল। নাজীসকলে লাহে লাহে আগবাঢ়িছিল, কিন্তু প্ৰায় অবিৰতভাৱে। জুন মাহৰ মাজভাগত দক্ষিণে মেইনষ্টেইনৰ সৈন্যই ষ্টেলিনগ্ৰাডত প্ৰৱেশ কৰে। ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ দ্বিতীয়খন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। আৰু জুলাই মাহৰ আৰম্ভণিতে টিখভিন আৰু ভলখভৰ পতনৰ পিছত ফিন, ছুইডেন আৰু জাৰ্মানসকলে একত্ৰিত হ"ল - লেনিন চহৰৰ চাৰিওফালে দ্বিতীয়টো আঙঠি গঠন কৰিলে।
  এইদৰে ছোভিয়েট সামৰিক বাহিনীৰ বাবে এক অত্যন্ত কঠিন পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হ"ল।
  কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডে মেইনষ্টেইনৰ ওচৰত হাৰ নামানিল। আৰু ইয়াৰ ফলত জাৰ্মানসকলে আন দিশত আক্ৰমণৰ বিকাশ ঘটাব নোৱাৰিলে। দক্ষিণত ১৯৪২ চনৰ দৰেই তেওঁলোকে মাত্ৰ টেৰেক গেটতহে উপস্থিত হ"ল: গ্ৰ"জনি আৰু অৰ্ডজোনিকিজেৰ ওচৰত আবদ্ধ হৈ পৰিল। ভ"ৰনেজ দিশত তীব্ৰ যুদ্ধ চলি থাকিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহলৈকে ছোভিয়েট সৈন্যই ডনৰ সিপাৰে পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়। অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে দক্ষিণৰ ফ্ৰণ্ট লাইনে নাজীৰ সৰ্বাধিক অগ্ৰগতিৰ সময়ত ১৯৪২ চনৰ পুনৰাবৃত্তি হোৱাটো ভাগ্যৰ বিদ্ৰুপৰ কথা।
  উত্তৰত ইয়াৰ অৱস্থা আৰু বেয়া আছিল, য"ত লেনিনগ্ৰাডে নিজকে সম্পূৰ্ণ ঘেৰাওত পেলাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান, ফিন আৰু ছুইডেনে কেৰেলিয়ান উপদ্বীপত ৰঙা সেনাৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা কাটি ইউ এছ এছ আৰৰ মূল অংশৰ পৰা স্থলপথেৰে মুৰ্মানস্কক কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়।
  প্ৰায় চল্লিশটা ছোভিয়েট বিভাগ বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ সংখ্যা স্বাভাৱিকৰ পৰা বহু দূৰত আছিল। ছুইডেনে প্ৰায় পঁচিশটা মোটামুটি সুসজ্জিত ডিভিজন খেলিছিল। অভিজ্ঞ ফিন আৰু জাৰ্মান সৈন্যৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰিছিল। আৰু কেৰেলিয়ান উপদ্বীপলৈ মজুত স্থানান্তৰ কৰাটো অত্যন্ত কঠিন।
  সাধাৰণতে ৰঙা সেনাই প্ৰয়োজনীয় শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰিব নোৱাৰিলে, গতিকে জাপানীসকল অভাৱনীয়ভাৱে শক্তিশালী হৈ উঠিল, তেওঁলোকৰ সংখ্যা পুতলা সৈন্যৰ সৈতে মিলি পাঁচ নিযুত অতিক্ৰম কৰিলে আৰু এইটো আচলতে এটা পূৰ্ণাংগ দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট। গতিকে আমি মাত্ৰ জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিশোধ ল"ব লাগিছিল।
  লাহে লাহে কাৰেলিয়াত ছোভিয়েট সৈন্যৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ অঞ্চল হ্ৰাস পালে আৰু মুৰ্মানস্ক সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ পৰিল আৰু কাৰ্যতঃ বিনাশ হৈ পৰিল। গতিকে শত্ৰুৰ বহৰ আৰু বিশেষকৈ ছাবমেৰিনে সাগৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল, গতিকে যোগান স্থাপন কৰিবলৈ একো নাছিল।
  হায়, ১৯৪৪ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত ১৯৪২ চনৰ টাৰ্নিং পইণ্টটো পুনৰাবৃত্তি কৰিবলৈ সংৰক্ষিত ধন নাছিল। ককেছাছৰ ক্ষতি ৰোধ কৰিবলৈ প্ৰায় সকলো খৰচ হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওপৰত আক্ৰমণ অধিক পেছাদাৰীভাৱে চলাইছিল আৰু তালৈ সংৰক্ষিত বনাঞ্চলসমূহ অহৰহ স্থানান্তৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল, যেন টাৰ্টাৰাছৰ ক্ৰেটাৰলৈ। ষ্টেলিনে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত চহৰখন ভলগা নদীত ধৰি ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। কিন্তু বতাহত শত্ৰুৰ বিমানৰ আধিপত্যৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি দাম অবিশ্বাস্যভাৱে বেছি বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  তদুপৰি মেইনষ্টাইনে পৌলাছৰ দৰে কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল আৰু সৈন্যসকলক চোৱা-চিতা কৰিছিল। ফলত লোকচানৰ অনুপাত ৰঙা সেনাৰ পক্ষত নাছিল।
  হিটলাৰে মাইনষ্টাইনক খৰখেদাকৈ ক"লে, কিন্তু ধূৰ্ত ফিল্ড মাৰ্শ্বালজনে ডজ কৰিবলৈ আৰু হেঁচা সহ্য কৰিব জানিলে।
  ইয়াৰ ভিতৰত অন্যতম শক্তিশালী প্ৰকাৰৰ অস্ত্ৰ আছিল ষ্টাৰমটাইগাৰ। তেওঁলোকৰ হাতত আছিল অতিশয় শক্তিশালী বোমা লঞ্চাৰ যিয়ে তিনিশ বিশ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিছিল। তদুপৰি এই খোলাবোৰ ৰকেট চালিত আৰু হাউইটজাৰৰ খোলাতকৈ বহু বেছি শক্তিশালী। ট্ৰেকত হ"লেও তেওঁলোকক কাত্যুছাৰ যোগ্য উত্তৰ বুলি ক"ব পাৰি। ইয়াৰ উপৰিও ট্ৰাকত কিছুমান বোমা লঞ্চাৰো স্থাপন কৰা হৈছিল, যাৰ গুলীচালনাৰ ৰেঞ্জ দীঘলীয়া আছিল।
  জাৰ্মানেও গেছ লঞ্চাৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আৰু অৱশ্যেই জেট বোমাৰু বিমান।
  ডিচেম্বৰ মাহত জাপানীসকলে প্ৰায় সমগ্ৰ মংগোলিয়া দখল কৰি ভ্লাডিভষ্টকৰ ওচৰলৈ আহি প্ৰিম"ৰিয়ে আৰু খাবাৰোভস্কক আংশিকভাৱে দখল কৰে। কিন্তু জেনেৰেল ফ্ৰষ্টে তেওঁলোকক ৰখাবলৈ বাধ্য কৰালে।
  ইয়াৰ সুযোগ লৈ ৰঙা সেনাই জাৰ্মানীৰ ফ্লেংকত ধাৰাবাহিকভাৱে পাল্টা আক্ৰমণৰ আয়োজন কৰে আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বাকী থকাখিনি দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। কি, চহৰৰ সৰু অংশ এটাও ১৯৪৫ চনৰ আৰম্ভণিতে অনুষ্ঠিত হৈছিল। ১৯৪৪ চনত জাৰ্মানসকলে কিছুমান সফলতা লাভ কৰিছিল যদিও ককেছাছ জয় কৰি বাকু তেল লাভ কৰিবলৈও সক্ষম হোৱা নাছিল। সঁচা, নিজৰ প্ৰয়োজনৰ বাবে তেওঁলোকৰ হাতত এতিয়াও ৰোমানিয়া, হাংগেৰী, লিবিয়া, কেমেৰুণ আৰু নাইজেৰিয়াৰ পৰা যথেষ্ট আছিল।
  লেনিনগ্ৰাড তেতিয়াও ঘেৰাওত আছিল। খাদ্য আৰু গোলাবাৰুদৰ বৃহৎ মজুত আগতীয়াকৈ সৃষ্টি কৰা হৈছিল, যাতে এই শীতকালত চহৰখন জীয়াই থাকিব পাৰে, ৱেৰমাখ্ট আৰু ইয়াৰ মিত্ৰশক্তিৰ উল্লেখযোগ্য বাহিনীক পিন ডাউন কৰি থাকিব পাৰে।
  ছোভিয়েট নেতৃত্বই অস্ত্ৰ উৎপাদনৰ বাবে লেনিন চহৰত কেঁচামালৰ কৌশলগত মজুত কৰিবলৈও সক্ষম হয়। এতিয়ালৈকে এইটোৱে ফেচিষ্টসকলক বেছি দিয়া নাই৷
  কিন্তু মুৰ্মানস্কক সম্পূৰ্ণৰূপে ব্লক কৰা হৈছিল। চহৰলৈ যোৱা দহখন পৰিবহণৰ ভিতৰত ক্ৰাউট পৰিয়ালে ৯টা পৰিবহণ শেষ কৰিলে।
  জানুৱাৰী মাহত ছোভিয়েট কমাণ্ডে কেন্দ্ৰত থকা জাৰ্মানসকলৰ শক্তি পৰীক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু অতি শক্তিশালী আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে উন্নত প্ৰতিৰক্ষাক পৰাস্ত কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল। সৰ্বোচ্চ অগ্ৰগতি আছিল পাঁচ বা ছয়, উত্তম ক্ষেত্ৰত আঠ কিলোমিটাৰতকৈ বেছি নহয়। আৰু ছোভিয়েট বিভাগসমূহৰ লোকচান অতি উল্লেখযোগ্য আছিল। বেছিভাগ অংশতে আধালৈকে ৰচনা।
  কিন্তু জাৰ্মান বাহিনীৰ এটা অংশ অন্যমনস্ক হৈ পৰিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে ষ্টেলিনগ্ৰাডক ধৰি ৰাখিব পাৰিলে... মাৰ্চ মাহত জাৰ্মানীয়ে নিজেই টেৰেক গেটত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। তেওঁলোকে ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষাৰ ৰেখাডাল ভাঙি গ্ৰ"জনী আৰু অৰ্ডজোনিকিজেক ঘেৰি ধৰিবলৈ সক্ষম হয় যদিও ফ্ৰিটজসকল ভেডেনো, শ্বালি আৰু আৰু অধিক চহৰৰ মাজেৰে লাইনত আবদ্ধ হৈ পৰে।
  মে" মাহলৈকে গ্ৰ"জনী চহৰখন নিজেই সম্পূৰ্ণ ঘেৰাওত আছিল। মে" মাহত অৱশেষত ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পতন ঘটে। চহৰখন আৰু ইয়াৰ উপকণ্ঠ অঞ্চলৰ লগতে টেংক কাৰখানাটোৰ কাৰ্যতঃ কোনো ধ্বংসাৱশেষ বাকী নাই।
  জাৰ্মান মিত্ৰজোঁটৰ ভাপও শেষ হৈ গৈছিল যদিও ফুহৰাৰে জয় বিচাৰিছিল। জানুৱাৰী মাহত এই ডিস্কৰ প্ৰথম সফল পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হয়, যিয়ে দুটা শব্দৰ গতিবেগ পৰ্যন্ত গতি লাভ কৰে আৰু ১৮ কিলোমিটাৰ উচ্চতালৈ বৃদ্ধি পায়। মে" মাহত ডিস্কেটখনে ইতিমধ্যে চাৰিটা শব্দৰ গতি লাভ কৰি ৩০ কিলোমিটাৰ উচ্চতালৈ জপিয়াই পৰিছিল।
  কিন্তু নতুন মেচিনটো, ইয়াৰ সকলো শক্তিশালী আৰু আনকি অনন্য উৰণৰ বৈশিষ্ট্যৰ বাবে, সৰু সৰু জুইৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া আৰু ব্যয়বহুল হৈ পৰিল। অতি সোনকালেই লেমিনাৰ নাঙল নিক্ষেপ কৰি দুৰ্বলতাৰ সমস্যাটো সমাধান হ"ল যদিও ইয়াৰ ফলত ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি পায় আৰু বিমানখনৰ উৰণৰ সময় কমি যায়। আৰু ডিস্ক প্লেনটোৱে নিজেই, ইয়াৰ লেমিনাৰ "কোট" পিন্ধি, ফলপ্ৰসূভাৱে গুলী চলাব পৰা নাছিল।
  কিন্তু "ফ্লাইং চচৰ"ৰ যুগ আৰম্ভ হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে এটা শক্তিশালী ট্ৰাম্প কাৰ্ড লাভ কৰিছিল: "ই" শ্ৰেণীৰ নতুন প্ৰজন্মৰ টেংক। "ৰয়েল টাইগাৰ" আৰু "পেন্থাৰ"ৰ সৈতে একে ওজনৰ সৈতে তেওঁলোকৰ পাৰ্থক্য আছিল, বহুত ঘন আৰু উন্নত বিন্যাস, কম চিলোৱাট আৰু ডাঠ কৱচ।
  গণ উৎপাদন আৰু যুদ্ধক্ষেত্ৰত পেন্থাৰ-২ আৰু টাইগাৰ-২, আৰু তাৰ পিছত টাইগাৰ-৩ বিমানে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। অধিক ঘন বিন্যাস আৰু সৰু টাৰেটৰ পিছৰ বাহনখনত শক্তিশালী কৱচ আৰু ১০৮০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছিল। "মাউছ" কেতিয়াও ধৰিব পৰা নাছিল। কিন্তু "পেন্থাৰ"ৰ পৰিৱৰ্তন, "এফ"-এ ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিলে।
  মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱৰ বাবে ছোভিয়েট টেংকত বৰ উচ্চমানৰ কৱচ নাছিল আৰু এতিয়ালৈকে "পেন্থাৰে" ৭৫ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতেও নিজৰ ভূমিকা যথেষ্ট ভালদৰে মোকাবিলা কৰিছিল। আৰু ১২০ মিলিমিটাৰ ঢালযুক্ত ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰে ৮৫ মিলিমিটাৰ ছোভিয়েট টি-৩৪-৮৫ বন্দুকৰ পৰা যথেষ্ট নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে সুৰক্ষা দিছিল। কিন্তু, হয়তো, ছোভিয়েট স্বয়ংচালিত বন্দুক SU-100 পেন্থাৰৰ বৰ্ধিত কৱচৰ যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী হৈ উঠিল। ইতিমধ্যে টি-৪ৰ উৎপাদন বন্ধ হৈ গৈছিল। আৰু প্ৰডাকচন টেংকবোৰৰ ভিতৰত পেন্থাৰখনেই আটাইতকৈ লঘু বুলি ওলাই পৰিল।
  বিন্যাসৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰথম উন্নত টেংক আছিল ছিৰিয়েল টেংক "লায়ন"। এই টেংকটোৰ টাৰেটটো পিছলৈ লৈ যোৱা হৈছিল আৰু ট্ৰেন্সমিছন, ইঞ্জিন আৰু গিয়াৰবক্স সন্মুখত এটা ইউনিটত ৰখা হৈছিল। ফলত বাহনখনৰ চিলোৱাট কম আছিল, আৰু শক্তিশালী ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান থকা কৱচটো "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য আছিল, আৰু টাৰেটৰ সন্মুখভাগ আৰু অধিক শক্তিশালী আছিল।
  টাৰেটটো পিছলৈ লৈ যোৱাৰ ফলত সিংহটোৱে এইটোও সুবিধা পাইছিল যে হাবিৰ মাজেৰে গতি কৰাৰ সময়ত ইয়াৰ দীঘল নলীৰ বন্দুকটোৰ মুখখন গছৰ ডালত ইমান আঁকোৱালি লোৱা নাছিল।
  নাজীয়ে আন আঁচনিও চেষ্টা কৰিছিল, আৰু লগতে ছোভিয়েটৰ স্থানত শক্তিশালী বিমানেৰে বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল।
  জাপানেও আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু অৱশেষত ভ্লাডিভষ্টকক মূল ভূখণ্ডৰ পৰা কাটি পেলাইছিল।
  জুন আৰু জুলাই মাহত জাৰ্মানীয়ে মস্কোলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা অতি শক্তিশালী হৈ উঠিল আৰু নাজীসকলে বিপুল লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। আনকি লেভ টেংকটোও আক্ৰমণাত্মক ক্ষেত্ৰত সম্পূৰ্ণৰূপে পৰ্যাপ্ত নহয়, মূলতঃ পাৰ্শ্বীয় আৱৰণৰ অপৰ্যাপ্ততাৰ বাবে।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডে ক্ৰমান্বয়ে ১০০ মিলিমিটাৰ বন্দুক কেলিবাৰ অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। এইটো স্পষ্ট যে ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত একেটা টেংকেৰে শত্ৰুৰ টেংকক পৰাস্ত কৰিব পৰাকৈ সম্পদ নাই যদিও টেংক বিৰোধী আৰ্টিলাৰী ব্যাপকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
  মূল মডেলৰ ই-১০০ ১৪০ টনত অতি গধুৰ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, আৰু কাষৰ কৱচ ১২০ মিলিমিটাৰ (কপাল ২৪০ মিলিমিটাৰ!), আনকি কোণত। এইটোৱেই আৰু যথেষ্ট নাছিল। মাউছবোৰ যে নিজৰ বিন্যাসত আশাহীনভাৱে পিছ পৰি আছে, সেই কথাটো দূৰৰ কথা।
  বাস্তৱত লায়ন টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক - ই-১০, ই-২৫ আছিল উন্নত জাৰ্মান বাহন, য"ত ইঞ্জিন, ট্ৰেন্সমিছন আৰু গিয়াৰবক্সৰ স্থান একেলগে আছিল। অৱশ্যে জাৰ্মানসকলে বহু পিছপৰা সঁজুলি উৎপাদন কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত পিছ পৰি থকা যথেষ্ট ওখ চিলোৱাটৰ সৈতে "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "জাগডটাইগাৰ", "জগডপেন্থাৰ"।
  "ই"-৭০ও সম্পূৰ্ণ সফল নহ"ল। বাহনখনত শক্তিশালী ১২৮ মিমি কামান আৰু উন্নত বিন্যাস আছিল যদিও কমেও ৮০ ৰাউণ্ডৰ যুদ্ধ বোজা বজাই ৰাখিবলৈ আৰু ৭০ টনৰ ওপৰলৈ নাযাবলৈ ইচ্ছাৰ বাবে ইয়াৰ কৱচৰ সুৰক্ষা "ৰয়েল"ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য বুলি প্ৰমাণিত হয় বাঘ" - মডেল ১৯৪৪ আৰু এটা ব্ৰেকথ্ৰুৰ বাবে অপৰ্যাপ্ত। "বাঘ"-৩ আৰু অধিক সুৰক্ষিত। কিন্তু ই-৭০ত ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ টাৰ্বোচাৰ্জাৰ থকা ইঞ্জিন এটা সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰা হৈছিল, যাৰ ফলত টেংকটোৱে ঘাইপথত প্ৰতি ঘণ্টাত ৬০ কিলোমিটাৰ গতি লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মান টেংকসমূহেও যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল, পদাতিক সৈন্যৰো ক্ষতি হৈছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ বিদেশী বিভাগ আৰু উপগ্ৰহ দুয়োটাই বহুত হেৰুৱাইছিল।
  আগষ্ট মাহৰ মাজভাগলৈকে জাৰ্মানীয়ে কেন্দ্ৰত মাত্ৰ ৪০-৫০ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িছিল আৰু কাৰ্য্যকৰী স্থান লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাছিল। আৰু লোকচানবোৰো বিশাল হৈ পৰিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত নাজীয়ে দক্ষিণত নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে... ডেৰ মাহৰ তীব্ৰ যুদ্ধত শত্ৰুৱে কেছপিয়ান সাগৰলৈ ভাঙি স্থলপথেৰে ককেছাছক কাটি পেলায়।
  কিন্তু ছোভিয়েট কমাণ্ডে বহু ক্ষতিসাধন হ"লেও সাগৰীয় পথেৰে যোগান স্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হয়। নৱেম্বৰ মাহত ফ্ৰিটজে বিপুল পৰিশ্ৰম আৰু বৃহৎ ক্ষতিসাধন কৰি ভলগা বদ্বীপত উপনীত হয়। ডিচেম্বৰ মাহত ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হৈ পৰিল। ককেছাছৰ ফ্ৰণ্ট আৰু মূল ছোভিয়েট ভূখণ্ডৰ মাজত ব্যৱধান বাঢ়ি আহিল। ইয়াৰ উপৰিও জাপানীসকলে ভ্লাডিভষ্টকক কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়, যাৰ ফলত ছোভিয়েট চহৰখন ঘেৰাও কৰা হয়।
  অৱৰোধৰ পিছতো মুৰ্মানস্কে বীৰত্বৰে ১৯৪৫ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহলৈকে থিয় দিবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু তথাপিও সি পৰিল...
  ১৯৪৬ চনত শত্ৰুতা চলি থাকিল... ককেছাছত ছোভিয়েট সেনা গোটৰ অৱস্থান অত্যন্ত কঠিন হৈ পৰিল। স্থলপথেৰে কাটি পেলোৱা, বাকুৰ চূড়ান্ত ক্ষতিৰ ভাবুকি।
  ষ্টেলিনে অত্যন্ত নাৰ্ভাছ আৰু শাৰীৰিক ক্লান্তি অনুভৱ কৰিছিল। তিখভিনৰ দিশত তীব্ৰ যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। ঘেৰি ৰখা লেনিনগ্ৰাডক বচাবলৈ চেষ্টা কৰা হৈছিল। খোদ চহৰখনত ছমাহ নৌহওঁতেই খাদ্য সামগ্ৰী বাদ দি পুনৰ ফুড কাৰ্ড কৰ্তন কৰা হ"ল।
  প্ৰথমতে ছোভিয়েট সৈন্যই ফ্ৰণ্ট লাইন ভাঙি পেলালে যদিও তাৰ পিছত শত্ৰুৱে অধিক সংখ্যক টেংক লৈ পাল্টা আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু আনকি ছোভিয়েট সৈন্যৰ এটা অংশও কাটি পেলায়। ফেব্ৰুৱাৰী মাহটো উত্তৰ আৰু দক্ষিণ উভয়তে তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল, য"ত ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুক পৰীক্ষা কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাড পুনৰ দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। আৰু পিছৰটো আংশিকভাৱে সফল হৈছিল। ছোভিয়েট টেংকবোৰে চহৰখনত সোমাই পৰিল, কিন্তু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে নাজীসকলক তাৰ পৰা খেদি পঠিয়াব নোৱাৰিলে।
  কিন্তু তৃতীয়খন ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। ভোৰনেজৰ ওচৰতো ছোভিয়েট সৈন্যই তুলনামূলকভাৱে ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰিছিল। কিন্তু তাতো ফ্ৰিটজে বৃহৎ সংখ্যক টেংক ইউনিট আৰু ইয়াৰ প্ৰযুক্তিগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ সক্ষম হৈছিল। মাৰ্চ মাহত ডিস্ক আকৃতিৰ হেলিকপ্টাৰ আৰু ডিস্কেটে বৃহৎ পৰিসৰত শত্ৰুতাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। জাৰ্মানীয়ে উৰণীয়া চচৰৰ কেইবাটাও উন্নতি সাধন কৰিছিল আৰু ইয়াৰ সহায়ত ছোভিয়েটৰ স্থানত ক্ষেপণাস্ত্ৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু কাৰ্যক্ষেত্ৰত ডিস্ক প্লেনখনে অলৌকিক অস্ত্ৰ হিচাপে আশা কৰা ধৰণে কাম কৰা নাছিল।
  ঠিক যেনেকৈ ভন ব্ৰাউন বেলিষ্টিক মিছাইলটো যুদ্ধত সক্ৰিয় ব্যৱহাৰৰ বাবে নিজকে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিবলৈ অতি ব্যয়বহুল আৰু কম সঠিকতা বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে দহ টন পৰ্যন্ত সামগ্ৰী কঢ়িয়াই নিব পৰা আৰু ১৬ হাজাৰ কিলোমিটাৰ (!) পৰ্যন্ত উৰণ কৰিব পৰা ঠেংবিহীন জেট বোমাৰু বিমান লাভ কৰিছিল।
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ছোভিয়েট জেট বিমান পৰিবহণ এতিয়াও পিছ পৰি আছিল আৰু শত্ৰুৱে আকাশত প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানে নীতিগতভাৱে উৰণৰ বৈশিষ্ট্যত জেট বিমানক অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰে। আৰু আমাৰ নিজৰ উন্নয়নবোৰ বহুত দেৰি হৈছিল। আৰু প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানৰ পৰা জেট বিমানলৈ পৰিৱৰ্তন অত্যন্ত বেদনাদায়ক।
  আৰু পাইলটসকলক পুনৰ প্ৰশিক্ষণ দিব লাগিব, ৰাণৱে বৃদ্ধি কৰিব লাগিব, আৰু বিশেষ ধৰণৰ ইন্ধন প্ৰস্তুত কৰিব লাগিব। বাৰু, ইঞ্জিনবোৰ নিজেই এতিয়াও পৰীক্ষা আৰু ডিবাগ কৰা হৈছে!
  জাৰ্মানসকলে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰি পেলাইছিল... অদ্ভুতভাৱে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু সমগ্ৰ মিত্ৰজোঁটৰ ভাপ শেষ হৈ গৈছিল আৰু ৰঙা সেনাবাহিনী ফিনিক্স চৰাইৰ দৰে আছিল। এপ্ৰিল আৰু মে" দুয়োখন ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল। আৰু জুন মাহতো ৰঙা সেনাই শত্ৰুক পিন ডাউন কৰি আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল। কিন্তু জুলাই মাহত গৰমৰ মাজতো নাজীসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে বাকুৰ দিশত আগবাঢ়িছিল। অগ্ৰগতি অত্যন্ত লেহেমীয়া আছিল। প্ৰতিদিনে গড়ে ১.৫ কিলোমিটাৰ। ডাগেস্তানে পিছুৱাই গ'ল... ছোভিয়েট সৈন্যই ফ্ৰিটজ আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলক সকলো এজিমুথতে চেপি ধৰিলে।
  কেন্দ্ৰ আৰু উত্তৰ দুয়োটা দিশতে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিছিল। তেওঁলোকক আৰ্খাংগেলস্কৰ কাষ চাপিবলৈ দিয়া নহ"ল... কিন্তু ছেপ্টেম্বৰ মাহত ককেছাছত জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতিৰ গতি ত্বৰান্বিত হ"ল। ককেচীয়ান গোটৰ বাহিনী যথেষ্ট ক্ষীণ হৈ পৰিছিল আৰু দহখন পৰিবহণৰ সাগৰ এখনে শত্ৰুৰ বায়ু আধিপত্যৰ চৰ্তত সৰ্বাধিক দুটা বা তিনিজনীয়া বতাহত যাত্ৰা কৰিছিল। অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে ফেচিষ্টসকলে তথাপিও আজাৰবাইজানত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু নৱেম্বৰ মাহত তেওঁলোকে বাকুলৈ আগবাঢ়িল। আৰু ডিচেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে, Krauts জৰ্জিয়াত তুৰ্কীসকলৰ সৈতে একত্ৰিত হৈছিল...
  আনকি মাৰ্চ মাহৰ আগতেও ককেছাছত যুদ্ধ হৈছিল আৰু ইয়েৰেভানে সাধাৰণতে ১৯৪৭ চনৰ জুন মাহলৈকে যুদ্ধ চলিছিল।
  গোটেই শীতকালটো ৰঙা সেনাই অক্লান্তভাৱে আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁলোকে মিত্ৰজোঁটক বেয়াকৈ প্ৰহাৰ কৰে। যদিও অৱশেষত জাপানীসকলে এপ্ৰিল মাহত ভ্লাডিভষ্টকক দখল কৰিছিল, ইয়াৰ ফলত ইউ এছ এছ আৰক আমুৰৰ সিপাৰে অধিক দৃঢ়ভাৱে বসতি স্থাপন কৰিবলৈহে সুবিধা হৈছিল।
  যদিও শীতকাল আৰু মাৰ্চ মাহত ৰঙা সেনাই আক্ৰমণৰ দ্বাৰা স্পষ্ট সফলতা লাভ কৰিব পৰা নাছিল, তথাপিও ই মিত্ৰজোঁটক এক উচিত শিক্ষা দিছিল। জাৰ্মান উপগ্ৰহ দেশসমূহৰ ভিতৰত পৰিস্থিতি ক্ৰমান্বয়ে ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। মানৱ সম্পদ ক্ষীণ হৈ পৰিছিল আৰু লোকচান আছিল বিপুল। অৰ্থনৈতিক বোজা সম্পূৰ্ণ অসহ্যকৰ হৈ পৰিছিল। আনকি ফ্ৰণ্টত পোৱা সফলতাই ৰাজপথত ইউৰোপীয় মানুহজনক কম আৰু কমকৈ সন্তুষ্ট কৰিছিল। শান্তিৰ আকাংক্ষা ক্ৰমাৎ প্ৰবল হৈ আহিল।
  কিন্তু হিটলাৰে জেদীভাৱে ইউ এছ এছ আৰক শেষ কৰিব বিচাৰিছিল। যদিও বাকু হেৰুৱাৰ পিছত ৰঙা সেনাই যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা হেৰুৱাব বুলি কৰা হিচাপ সঁচা নহ"ল। ১৯৪৬ চনত ইউ এছ এছ আৰে অভিলেখ সংখ্যক অস্ত্ৰ উৎপাদন কৰে: প্ৰায় ৬০ হাজাৰ বিমান আৰু ৪০ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক, ২৫০ হাজাৰ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ। হয়, ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণ মূলতঃ ইয়াক-৯ যুঁজাৰু বিমান, আই এল-২ আক্ৰমণাত্মক বিমান, যিখন এতিয়াও উৎপাদন চলি আছে। Yak-3 আৰু LA-7 কম পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হৈছিল। এতিয়াও উৎপাদন হৈ আছে পি ই-২ আৰু টি ইউ-৩। হয়, শত্ৰুৰ জেট দানৱৰ বিৰুদ্ধে বিমান পৰিবহণক অচল বুলি ধৰিব পাৰি, কিন্তু সেয়া নহয়। টি-৩৪-৮৫, আই এছ-৩ আৰু এছ ইউ-১০০ৰ দৰে বাকী বাহনসমূহো কম পৰিমাণৰ।
  আৰু ১৯৪৭ চনত টি-৫৪ সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, যাৰ ফলত জাৰ্মান প্ৰযুক্তিৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ অন্ত পৰিব লাগিছিল। অৱশ্যে ৩৬ টন ওজনৰ টি-৫৪ শত্ৰুৰ সকলো টেংকতকৈ শক্তিশালী হ"ব নোৱাৰে যদিও পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰছৰ সৈতে সহজেই প্ৰতিযোগিতা কৰিব পাৰিছিল।
  জাৰ্মানীৰ মূল টেংক আছিল ই-৫০, যাক লায়ন-৩ বুলি কোৱা হৈছিল। এই বাহনখন লায়নৰ দৰেই যদিও ইয়াত ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন আৰু ডাঠ কৱচ আছে। ৭৫ টন ওজনৰ জাৰ্মান টেংকখনৰ কাষৰ কৱচৰ ডাঠতা ১৪০ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি পায় আৰু সন্মুখৰ অংশ ২৪০ মিলিমিটাৰ আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক আৰু বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ১০০ এল। নতুন জাৰ্মান গাড়ীখনেই মূল গাড়ী হ"ব লাগে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত ই ছোভিয়েটতকৈ উন্নত যদিও ই দুগুণতকৈও অধিক গধুৰ।
  অৱশ্যে টি-৫৪ বিমানে উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে মাত্ৰ।
  কিন্তু ১৯৪৭ চনৰ গ্ৰীষ্মকাল আৰু অধিক গৰম আছিল। জাৰ্মানীয়ে পুনৰ মস্কোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ছাৰাটভলৈও ব্ৰেক থ্ৰু কৰে। শৰতৰ শেষলৈকে যুঁজখন টানি থাকে। ফ্ৰিটজে এতিয়াও চাৰাটভক লৈ যাবলৈ সক্ষম হৈছে। কিন্তু মস্কো অঞ্চলত তেওঁলোকে সৰ্বাধিক ষাঠিৰ পৰা সত্তৰ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল। ৰজেভ আৰু ব্যাজমা দুয়োজনেই যদিও পিছৰটো আধা ঘেৰি ৰখা হৈছিল, তথাপিও ইউ এছ এছ আৰৰ লগত থাকিল।
  মস্কো জয় কৰা হোৱা নাই আৰু নাজী আৰু তেওঁলোকৰ নিষ্ঠুৰ মিত্ৰজোঁটে খাদত শীতকালৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছে। এইবাৰ ছোভিয়েট কমাণ্ডে মানুহক ৰক্ষা কৰি শক্তি জমা কৰিছে। বিশেষকৈ টি-৫৪ টেংক। আৰু ১৯৪৭ চনৰ ৩১ ডিচেম্বৰত এম আই জি-১৫ৰ সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰা হয়, যাৰ ফলত আকাশত জেট বিমানৰ ওপৰত জাৰ্মানীৰ একচেটিয়া অধিকাৰ শেষ হ"ব লাগে।
  সঁচা, ১৯৪৮ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত বহু বছৰৰ ঘেৰাওৰ অন্তত লেনিনগ্ৰাড পতিত হয়। ছোভিয়েট ক্ষমতাৰ প্ৰতিপতিত এক অতি গধুৰ আঘাত।
  ১৯৪৮ চনৰ মে" মাহত ইউ এছ এছ আৰৰ স্থিতি আশাহীন হৈ পৰিল। জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰজোঁটে ককেছাছ, তাৰ পিছত ভলগাৰ পৰা চাৰাটভলৈকে আৰু ভ"ৰনেজৰ সৈতে টাম্ব"ভ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। তাৰ পিছত অৰেলৰ পূব দিশত, প্ৰায় তুলাৰ কাষতে, তাৰ পিছত ব্যাজমাত আৰু ৰজেভৰ ওচৰতে, আৰ্খাংগেলস্কলৈকে।
  বাৰু, এনে পৰিস্থিতিত আৰু কি কৰিব পাৰি? প্লাছ, জাপানীসকলে আমুৰ নদীৰ কাষৰ প্ৰাইমৰিয়ে সকলো নিয়ন্ত্ৰণ কৰে আৰু তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ মিত্ৰ মংগোলিয়াক দখল কৰে।
  আৰু যুদ্ধৰ সাত বছৰৰ ভিতৰত এনে মাটি হেৰাই গ"ল, য"ত দখলৰ আগতে ইউ এছ এছ আৰৰ জনসংখ্যাৰ কমেও আধা সংখ্যক লোকে বাস কৰিছিল, আৰু হয়তো তাতোকৈও বেছি। যুদ্ধৰ সাত বছৰীয়া সময়ছোৱাত ৰঙা সেনাই অতি কমেও বিশ নিযুত সৈনিক আৰু বিষয়াক উদ্ধাৰ কৰিব নোৱাৰাকৈ হেৰুৱাইছিল। আঘাতপ্ৰাপ্ত বা পংগু হোৱাসকলক গণনা নকৰাকৈয়ে। বৃহৎ পৰিমাণৰ বোমা বিস্ফোৰণ, গোলাবৰ্ষণ আৰু অনাহাৰে হোৱা বৃহৎ লোকচানৰ হিচাপ নকৰিলে।
  আনকি খালী কৰা পৰিয়ালবোৰৰ কথা লক্ষ্য কৰিলেও ষ্টেলিনৰ নিয়ন্ত্ৰণত এক লাখতকৈ অধিক জনশক্তি বাকী নাছিল, হয়তো কম। ইয়াৰে প্ৰতি পঞ্চমাংশই সেনাবাহিনীত যোগদান কৰা হয়। প্ৰায় বিশ নিযুত বিভিন্ন সৈন্য। পাঁচ বছৰ বয়সৰ পৰা শিশু, পেঞ্চনাৰ, আৰু প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় গোটৰ বিশেষভাৱে সক্ষম লোকসকলক এই মেচিন ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ দিয়া হৈছিল।
  দেশখন অত্যন্ত সংগঠিত। ১৯৪৭ চনত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন মাত্ৰ সামান্য হ্ৰাস পালে... গতিকে ছোভিয়েটৰ দেশখনৰ অন্ত পেলোৱাটো এতিয়াও সোনকালে!
  ষ্টেলিনে নিজেই যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তেনেকৈ ভবা নাছিল। আৰু হিটলাৰেও ৰাছিয়াৰ ওপৰত চেপা মাৰিব বিচাৰিছিল - সকলো একেলগে পাবৰ বাবে! গতিকে একেবাৰে আপোচ হোৱা নাছিল।
  গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মানীয়ে মস্কোত নতুনকৈ আক্ৰমণ চলায়। তেওঁলোকে তেতিয়াও আশা কৰিছিল যে তেওঁলোকে ৰাজধানী ভাঙি ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলাব পাৰিব। ৰঙা সেনাৰ পৰা মস্কো তিনি মিলিয়নতকৈও অধিক সৈনিক আৰু মিলিচীয়াই সামৰি লৈছিল। বাৰ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰে সজ্জিত আছিল। সঁচা, মাত্ৰ প্ৰায় পাঁচশ টি-৫৪, মূলতঃ টি-৩৪-৮৫ আৰু এছ ইউ-১০০ বিমানহে যুঁজিছে। এই সময়লৈকে আই এছ-৩ বিমানখন ইতিমধ্যে বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। এই মাষ্টোডনৰ প্ৰযুক্তিগত অবিশ্বাস্যতাৰ বাবে অতি কম সংখ্যক আই এছ-৪ টেংক উৎপাদন কৰা হৈছিল । ছটা আই এছ-৭ টেংক নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল যদিও এই বাহনখন গণ উৎপাদনত যোৱা নাছিল। যদিও, সম্ভৱতঃ বৃথা। ইয়াৰ ১৩০ মিলিমিটাৰ কামানেৰে ৭৫ টন ওজনৰ লেভ-৩ৰ ২৪০ মিলিমিটাৰ কৱচত ভেদ কৰিব পাৰিছিল। সঁচা, জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছিল অধিক উন্নত টেংক ৰয়েল লায়ন, যাৰ ওজন আছিল ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে ১০০ টন আৰু এটা অতি দীঘল নলীৰ বন্দুকৰ সৈতে ১২৮ মিলিমিটাৰ আৰু প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ১২৬০ মিটাৰ আছিল।
  কিন্তু ষ্টেলিনে কেনেবাকৈ গধুৰ সঁজুলিৰ প্ৰতি আগ্ৰহ হেৰুৱাই পেলালে, আৰু পছন্দ কৰিলে: সৰু হ"লে ভাল, কিন্তু দূৰৈৰ।
  কিন্তু চাৰিজন যোদ্ধা: জোয়া, ভিক্টোৰিয়া, এলিনা, নাদেজ্দাই তেনেকৈ নাভাবিলে। আৰু তেওঁলোকে মাত্ৰ আই এছ-৭ টেংকখন তেওঁলোকৰ নিয়ন্ত্ৰণত লাভ কৰিলে। তদুপৰি, আৰু সাত নম্বৰত। গতিকে চাৰিওজনে নিজৰ খৰচত এই গাড়ীখন বনাইছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে চাইবেৰিয়াত সোণৰ বাৰ বিচাৰি উলিয়াই প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ পুঁজিলৈ আগবঢ়ায়। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে নিজেই এই আচৰিত মেচিনটোৰ পৰা গুলী চলাব বিচাৰিছিল।
  আৰু ১৯৪৮ চনৰ ২২ জুন তাৰিখৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ দিনটো মাত্ৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। হিটলাৰৰ সৈন্যই মাত্ৰ জনসাধাৰণক নেতৃত্ব দি আছিল, ছোভিয়েট চহৰ ৰজেভক বাইপাছ কৰি ঘেৰি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  আৰু ৰাছিয়াৰ ডেমিউৰ্জ দেৱতাৰ চাৰিগৰাকী কন্যাই সদায়ৰ দৰেই ৰাছিয়াৰ বাবে এটা জটিল মুহূৰ্তত হস্তক্ষেপ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে! তেওঁলোকে সদায় নিজৰ মাতৃভূমি - ৰুছ' - সঠিক সময়ত আৰু ঠাইত ৰক্ষা কৰে!
  
  
  
  
  যদি STEEL STAPLE নাথাকিলহেঁতেন
  সাধাৰণতে, অদ্ভুতভাৱে, বেছিভাগ সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰু মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ গতিপথ ৰাছিয়াৰ বাবে বাস্তৱতকৈও বেয়া আছিল। হয়তো কাৰণ ইউৰোপৰ নিয়ন্ত্ৰণ লোৱা ফেচিষ্ট শাসন ব্যৱস্থাৰ সম্ভাৱনা আছিল, যিটোৱে উপলব্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাতকৈ বহু বেছি। পশ্চিমৰ উদাৰ পুঁজিবাদ আৰু কেন্দ্ৰীভূত, আমোলাতন্ত্ৰিক ষ্টেলিনবাদী আৰ্হিতকৈ নিষ্ঠুৰ সৰ্বাত্মকতাবাদ আৰু অৰ্থনীতিৰ বজাৰ উপাদানৰ সংমিশ্ৰণ অধিক ফলপ্ৰসূ। সৌভাগ্যক্ৰমে বস্তুনিষ্ঠ আৰু বিষয়ভিত্তিক দুয়োটা কাৰণতে কেইবাটাও কাৰণত। অতি ভাগ্যৰ বাবে নাজীয়ে নিজৰ ট্ৰাম্প কাৰ্ড ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা নাছিল।
  কেৱল জাৰ্মানসকলে নথি-পত্ৰত ষ্টেইনলেছ ষ্টীলৰ স্ক্ৰেপাৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবেই, আৰু ৰাছিয়ানসকলে সাধাৰণ লোহা ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবেই কিমানজন জাৰ্মান চোৰাংচোৱা বিফল হৈছিল? আৰু এনে এটা সৰু কথাই যুদ্ধৰ গতিপথত কেনেকৈ নিৰ্ণায়ক প্ৰভাৱ পেলাইছিল?
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এটা সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আছিল, য"ত ইতিমধ্যে ১৯৪১ চনৰ অক্টোবৰ মাহত এজন অতি নিখুঁত চোৰাংচোৱা বিষয়াই ভুলবশতঃ এই তথ্য আৱিষ্কাৰ কৰিছিল। প্ৰকৃত ছোভিয়েট নথিপত্ৰ আৰু ভুৱা জাৰ্মান নথিপত্ৰ তিতি আৰু... ছোভিয়েট নথিপত্ৰত পেপাৰ ক্লিপটো মৰিছা পৰা আৰু এইটো লক্ষ্যণীয়, কিন্তু জাৰ্মান নথিপত্ৰত নহয়।
  এইটো সৰু কথা, কিন্তু মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ গতিপথত ইয়াৰ প্ৰভাৱ অতি উল্লেখযোগ্য হৈ উঠিল।
  বিফলতা এৰাই চলি জাৰ্মান এজেণ্টৰ নিয়ন্ত্ৰণত কাম কৰি তেওঁলোকে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত ছোভিয়েট সৈন্যই আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতিৰ উল্লেখযোগ্য প্ৰমাণ আৱিষ্কাৰ কৰে। ইমানেই পতিয়ন যোগ্য যে জেদী এডলফ হিটলাৰে এই কথাত সন্মতি দিছিল আৰু ভলগাত নিয়োজিত নাজী সৈন্যক পুনৰ গোট খোৱাৰ নিৰ্দেশ দিছিল। আৰু সেইটোৱেই গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল।
  যদি ৰেজেভ-চাইচভ অভিযানৰ সময়ত ৱেৰমাখ্টতকৈ দুগুণতকৈও অধিক বাহিনী থকা ৰঙা সেনাই জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি পেলাব পৰা নাছিল, তেন্তে ষ্টেলিনগ্ৰাডত নাজীৰ বাবে শক্তিৰ ভাৰসাম্য অধিক অনুকূল আছিল।
  আৰু ১৯৪২ চনৰ ১৯ নৱেম্বৰৰ বতৰ আক্ৰমণাত্মক অভিযানৰ বাবে অনুকূল নাছিল। বিমান পৰিবহণ বিশেষকৈ আক্ৰমণাত্মক বিমানে উৰা মাৰিব পৰা নাছিল আৰু আৰ্টিলাৰী বোমাবৰ্ষণে শত্ৰুৰ উন্নত প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাত অতি সীমিত প্ৰভাৱহে পেলাইছিল। আক্ৰমণত ওলাই অহা ছোভিয়েট সৈন্যই ডুব গ"ল। আনকি টেংক কৰ্প নিয়োগ কৰিলেও হিটলাৰৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ এটা ফুটা ভাঙিব পৰা নাছিল।
  ৰজেভ-চাইচ"ভ দিশতো তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। নৱবৰ্ষৰ দিনতো চলি থাকিল। তেতিয়াহে গুৰুতৰ ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ দুয়ো দিশৰ ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ আক্ৰমণ স্থগিত ৰাখিলে। হিটলাৰে ভলগা নদীৰ ওপৰত থিয় দিলে যদিও আফ্ৰিকাত জাৰ্মানসকলক পৰাস্ত হ"বলৈ ধৰিলে। চাৰ্চিলে ইজিপ্তত মণ্টগোমাৰীৰ আক্ৰমণক আৰম্ভণিৰ অন্ত বুলি অভিহিত কৰিছিল। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে এতিয়া মিত্ৰশক্তিয়ে কেৱল জয়ী হ"ব।
  সঁচাকৈয়ে আফ্ৰিকালৈ বৃহৎ বাহিনী হস্তান্তৰ চলি থকাৰ পিছতো ৰমেলৰ ভাগ্য বেয়া আছিল আৰু তেওঁৰ সেনাই পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধ চলোৱাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ থাৰ্ড ৰাইচে ১৯৪৩ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত সম্পূৰ্ণ সংগঠন ঘোষণা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  তদুপৰি অপাৰেচন ব্লাউৰ মূল লক্ষ্যত উপনীত নহ"ল। কিন্তু ১৯৪২-১৯৪৩ চনৰ শীতকালত বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয়, ৱেৰমাচ্টে পূব দিশত গুৰুতৰ পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হয়। জানুৱাৰী মাহৰ শেষৰ ফালে ছোভিয়েট সৈন্যই কেন্দ্ৰত পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে: তৃতীয় ৰেজেভ-চাইচভ অভিযান আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত। কিন্তু শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষাত বহি থকা শত্ৰুক ভাঙিবলৈ সাহস কৰা নহয়। যুদ্ধবোৰে এতিয়া প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ কথা মনত পেলাই দিছিল। লিংগিং, পজিচনেল। যেতিয়া আক্ৰমণ কৰাজনে ৰক্ষা কৰাজনতকৈ বেছি হেৰুৱালে।
  লেনিনগ্ৰাড মুক্ত কৰাৰ বাবে অপাৰেচন ইস্ক্ৰা পিছুৱাই দিয়া হয়। ষ্টেলিনে যিমান পাৰি সোনকালে ৰজেভৰ লেজ কাটি ষ্টেলিনগ্ৰাডত শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব বিচাৰিছিল। যোৱা শীতকালৰ পাঠ মনত পেলাই জাৰ্মানসকলে সক্ৰিয়ভাৱে নিজকে ৰক্ষা কৰিলে। আৰু এতিয়ালৈকে তেওঁলোকে ছোভিয়েট সৈন্যৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। যিদৰে দেখা গ"ল, যেতিয়া ক্ৰাউটছ সাজু হয়, তেতিয়া তেওঁলোকৰ ডিফেন্স ভাঙি যোৱাটো সহজ নহয়। আৰু জাৰ্মান সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ মানদণ্ড এতিয়াও সৰ্বোত্তম ৰূপত আছে।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ শেষলৈকে ছোভিয়েট আক্ৰমণ চলিছিল যদিও কেতিয়াও সফল নহ"ল।
  মাৰ্চ মাহৰ আৰম্ভণিতে ছোভিয়েট কমাণ্ডে ভ"ৰনেজৰ দিশত আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰে। প্ৰাৰম্ভিক সফলতাৰ পিছত ৰঙা সেনাবাহিনী মেইনষ্টেইনৰ পাল্টা আক্ৰমণৰ বলি হয়। বৃহৎ বৃহৎ ছোভিয়েট বাহিনীক ঘেৰি ধৰা হৈছিল আৰু উভতি অহাৰ পথত যুঁজিবলৈ বাধ্য হৈছিল। বিশেষকৈ প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত লোকচান বহুত বেছি হ"ল আৰু জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিয়ে এই দিশত ভৰি দিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু ভ"ৰনেজ আৰু ইয়াৰ উপকণ্ঠ অঞ্চল সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিলে।
  মেইনষ্টেইনৰ পাল্টা আক্ৰমণৰ সময়ত "পেন্থাৰছ" আৰু "টাইগাৰছ"য়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। নতুন টেংকবোৰে আংশিকভাৱে তেওঁলোকৰ আশা অনুসৰি কাম কৰিছিল। সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিলে সন্মুখৰ যুদ্ধত ছোভিয়েট বাহনতকৈ উন্নত আছিল।
  বসন্তৰ গলনা ঢাপলি মেলিলে আৰু পূব ফ্ৰণ্টত শান্তিৰ ৰাজত্ব হ"ল। টিউনিছিয়াত তীব্ৰ যুদ্ধৰ সৃষ্টি হয়।
  ফুহৰাৰে আফ্ৰিকাত যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত এখন দলঙৰ শিৰ ৰক্ষণাবেক্ষণৰ চেষ্টা কৰিছিল। ইয়াৰ বাবে নাজীয়ে আনকি এক অভূতপূৰ্ব পদক্ষেপ লোৱাৰ সিদ্ধান্তও লৈছিল। তেওঁলোকে ফ্ৰাংকোক এটা আলটিমেটাম দিলে: হয় তেওঁ জাৰ্মান সৈন্যক জিব্ৰাল্টাৰলৈ যাবলৈ দিয়ে, নহয় তেওঁক ভিচি চৰকাৰৰ দৰে উফৰাই পেলোৱা হয়। জেনেৰেলিচিমোৰ ভৰি ঠাণ্ডা হৈ মান্তি হ"ল। একে সময়তে তেওঁ কান্দি কান্দি কান্দি কান্দোনেৰে ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ চৰকাৰৰ ফালে মুখ কৰিলে: স্পেইনৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা নকৰিব, যিহেতু তেওঁৰ ইচ্ছা অনুসৰি এইটো হোৱা নাছিল!
  ১৯৪৩ চনৰ ১৫ এপ্ৰিলত জাৰ্মানীয়ে জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে, শেহতীয়া টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰছ নিক্ষেপ কৰে। দুদিনতে শ শ টেংকৰ আক্ৰমণৰ বলি হয় দুৰ্গটো। পূব ফ্ৰণ্টৰ পৰা পুনৰ আহ্বান কৰা পৌলাছে এই আক্ৰমণৰ আদেশ দিছিল। বিড়ম্বনাৰ কথাটো হ"ল যে জাৰ্মানীয়ে ১৯৪৩ চনৰ ১ এপ্ৰিলৰ ভিতৰতহে শেষৰ চতুৰ্থাংশ, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ঘৰ আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ কাৰখানাসমূহ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। এইদৰে পৌলাছে নিজকে আংশিকভাৱে পুনৰুদ্ধাৰ কৰি ফিল্ড মাৰ্শ্বাল আৰু বুট কৰিবলৈ নাইটৰ ক্ৰছৰ ওক গছৰ পাতলৈকে তৰোৱালৰ উপাধি লাভ কৰে।
  জিব্ৰাল্টাৰ দখল কৰাৰ ফলত পশ্চিমৰ পৰা ভূমধ্যসাগৰলৈ ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকাৰ প্ৰৱেশ বন্ধ হৈ পৰে। আৰু ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে নিজেই কম দূৰত্বত মৰক্কো আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, মিত্ৰশক্তিৰ বাহিনীৰ এটা অংশ টিউনিছিয়াৰ পৰা আঁতৰাই আনিছিল।
  টিউনিছিয়াৰ দলঙৰ মূৰত চাপ দুৰ্বল হৈ পৰিল, আৰু তাৰ পিছত ৰমেলক পুনৰ বদলি কৰা হ"ল। হিটলাৰে পূবত সামৰিক অভিযান এতিয়াৰ বাবে নিশ্চিহ্ন কৰি ভূমধ্য সাগৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডেও অপেক্ষা আৰু চোৱা কৌশল মানি চলিবলৈ ধৰিলে। বাস্তৱ ইতিহাসত ষ্টেলিনে এই কামটো কৰিছিল, আৰু এতিয়া তেওঁ এইটোৱেই কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। পুঁজিপতিসকলে নিজেই মূৰ্খৰ পৰা তেজ উলিয়াওক। সিহঁতে ইজনে সিজনক হাতুৰীৰে কোবাওক, আৰু আমি আমাৰ শক্তি গোটাই লম আৰু সিহঁত সম্পূৰ্ণ ক্লান্ত হ"লে আঘাত কৰিম।
  জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও উত্তৰ টিউনিছিয়াক ধৰি ৰাখিছিল আৰু নতুন ফিল্ড মাৰ্শ্বাল পৌলাছৰ কমাণ্ডত থকা সৈন্যই কাছাব্লাংকাত আগবাঢ়িছিল। আমেৰিকান দলটোৱে টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰছৰ বিৰুদ্ধে খেলিছিল। দেখা গ"ল যে তেওঁলোকৰ শ্বাৰমান এনে টেংকৰ বিৰুদ্ধে দুৰ্বল আছিল, লগতে আধুনিকীকৃত টি-৪ৰ বিৰুদ্ধেও।
  আৰু চাৰ্চিলে তিনিমাহৰ দ্বিধাবোধৰ অন্তত তথাপিও স্পেইনৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিলে। কিন্তু এই সময়লৈকে জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে সমগ্ৰ মৰক্কো দখল কৰি আলজেৰিয়া আক্ৰমণ কৰিছিল। গতিকে এই কথা ফ্ৰাংকোৰ বাবে জোকাৰণিৰ দৰে নহ"ল। ২৫ জুলাইত জাৰ্মান সৈন্যই আলজেৰিয়াৰ ৰাজধানী দখল কৰি ব্ৰিটিছৰ ওপৰত তীব্ৰ পৰাজয় সাধন কৰে। ৰমেলৰ পৰা পাল্টা আক্ৰমণ, আৰু হঠাতে পৰাজয় আৰু কিচিলৰিঙক মাল্টাত অৱতৰণ কৰাৰ ফলত সফলতা লাভ কৰা হয়।
  ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্ট আছিল সুস্থিৰ আৰু শান্ত। পূৰ্বৰ যুদ্ধত সৈন্যই যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হোৱা ষ্টেলিনে ৰঙা সেনাবাহিনীক পুনৰ ভৰাই তুলিছিল। জাৰ্মানসকলেও নতুন বিভাগ গঠন কৰি জিব্ৰাল্টাৰ জলদ্বীপৰ সিপাৰে ভূমধ্য সাগৰলৈ স্থানান্তৰিত কৰে।
  জাৰ্মান চাবমেৰিনৰ কাৰ্যকলাপৰ ফলত আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটিছ বহৰৰ টনেজ হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিলে। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰাও ইউৰোপৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ দক্ষিণ সাগৰৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত সফলতা লাভ কৰা নাছিল।
  ভূমধ্যসাগৰীয় ভাবুকিপূৰ্ণ পৰিস্থিতিৰ ফলত ৬ আগষ্টত চাৰ্চিলে ফ্ৰান্সত অৱতৰণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কিন্তু প্ৰতিকূল বতৰত এই অভিযান সংঘটিত হৈছিল আৰু ইয়াৰ প্ৰস্তুতি বেয়া আছিল।
  ১০ আগষ্টত ৰমেল আৰু পৌলাছে একত্ৰিত হৈ পূব আলজেৰিয়াত এটা ডাঙৰ কলহ গঠন কৰে। আৰু ১৯ আগষ্টত ফান্দৰ কূটনৈতিক মাষ্টৰ মেইনষ্টাইনে মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যক উপকূলৰ পৰা কাটি পেলায়।
  ১৯৪৩ চনত ফ্ৰান্সত অৱতৰণ কৰাটো অকালপক্ক বুলি গণ্য কৰা আমেৰিকানসকলৰ অনিৰ্ণায়কতা আৰু অৱতৰণ জাহাজৰ তীব্ৰ নাটনিৰ বাবে ফ্ৰিটজৰ সফলতা সহজ হৈ পৰিছিল। ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টত শান্ত। ইয়াৰ উপৰিও ১৯৪৩ চনত জাৰ্মানীত বিমান পৰিবহণৰ উৎপাদন দুগুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি পাই বছৰি বত্ৰিশ হাজাৰতকৈও অধিক বিমান - সৌভাগ্যক্ৰমে জাৰ্মানসকলৰ নিয়ন্ত্ৰণত বাস্তৱতকৈ অধিক জনশক্তি আৰু ভূখণ্ড আছিল। আৰু শক্তিশালী কৱচ আৰু অস্ত্ৰধাৰী নতুন ফকে-উলফ বাহনৰ লগতে ৩০ মিলিমিটাৰ কামানে মিত্ৰশক্তিৰ বিমান পৰিবহণৰ অত্যধিক ক্ষতিসাধন কৰিছিল।
  আলজেৰিয়া আৰু ফ্ৰান্সৰ বিপৰ্যয়ৰ ফলত ১৯৪৩ চনৰ আগষ্ট মাহটো মিত্ৰশক্তিৰ বাবে সঁচাকৈয়ে ক"লা কৰি তুলিছিল।
  আনকি এনে সফলতাত ষ্টেলিন সন্তুষ্ট হৈছিল। কিন্তু চাৰ্চিলৰ ধৈৰ্য্য শেষ হৈ গ"ল। পূবত আনকি বিমান যুদ্ধও কাৰ্যতঃ বন্ধ হৈ গ"ল আৰু পক্ষপাতমূলক কাৰ্যকলাপ হ্ৰাস পালে। জাৰ্মানীয়ে প্ৰাক্তন ছোভিয়েট নাগৰিকৰ পৰা অধিকতকৈ অধিক নতুন কৰ্প গঠন কৰিছিল আৰু আনকি পুতলা স্থানীয় চৰকাৰৰ দৰে কিবা এটাও সৃষ্টি কৰিছিল। গতিকে, পূবৰ পৰা অহা স্থানীয় জাতীয়তাবাদীৰ পৃথক ব্ৰিগেড ইতিমধ্যে আফ্ৰিকাত যুঁজি আছিল।
  বুলগেৰিয়াৰ জাৰ বৰিছেও নিজৰ তিনিটা শ্ৰেষ্ঠ বিভাগক টিউনিছিয়ালৈ পঠিয়াইছিল, আপাত দৃষ্টিত অন্ধকাৰ মহাদেশখনত নিজৰ বাবে কিছুমান উপনিবেশ পোৱাৰ আশাত।
  ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৰমেলে ইজিপ্তত এক বৃহৎ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। তেওঁ বাহিনীৰ পৰিমাণগত আৰু গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি আক্ৰমণৰ সংকেত পোৱাৰ এসপ্তাহৰ পিছত ট্ৰিপলি দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  লিবিয়াত পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান। এই চৰ্তত চাৰ্চিলে বলছেভিক ইউ এছ এছ আৰলৈ যিকোনো সাহায্য যোগান বন্ধ কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰি শত্ৰুতা শীঘ্ৰে তীব্ৰতৰ কৰাৰ দাবী জনায়। ষ্টেলিনে আলটিমেটামবোৰক আওকাণ কৰাৰ অভিনয় কৰিলে। যদিও অৱশ্যেই আক্ৰমণাত্মক কাৰ্য্যৰ প্ৰস্তুতি চলোৱা হৈছিল। কিন্তু কোবাই ধূৰ্ত আছিল আৰু আনকি পানীবোৰক পৃথক শান্তিৰ বাবে পৰীক্ষা কৰিবলৈও চেষ্টা কৰিছিল। এটা, ছেপ্টেম্বৰৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে টলবুককে ধৰি সমগ্ৰ লিবিয়া দখল কৰিছিল আৰু আনকি ইজিপ্তত সোমাই আলেকজেণ্ড্ৰিয়ালৈকে গৈছিল।
  পৌলাছে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ ইংৰাজী দুৰ্গ বিন্দুটো বাইপাছ কৰি দক্ষিণলৈ নীল নদীলৈ যাবলৈ সক্ষম হয়। আচলতে ইয়াৰ বানান ইজিপ্তত ব্ৰিটেইনৰ বাবে দুৰ্যোগৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তাৰ পিছত জাৰ্মানসকলে ছুৱেজ খাললৈ গৈ ইৰাকলৈ যাব পাৰিলেহেঁতেন, আৰু তাৰ পিছত বাকুৰ পৰা অলপ দূৰত।
  পলম হোৱাটো বিপজ্জনক হৈ পৰে আৰু ষ্টেলিনে ৰেজেভৰ ওপৰত আক্ৰমণ পুনৰ আৰম্ভ কৰাৰ লগতে ষ্টেলিনগ্ৰাড পুনৰ দখল কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে আৰু একে সময়তে উত্তৰ ককেছাছত শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  অৰ্থাৎ অক্টোবৰ মাহত লগে লগে তিনি দিশত শত্ৰুতা আৰম্ভ হ"ল। আৰু নৱেম্বৰ মাহত লেনিনগ্ৰাডস্কিৰ ওপৰতো।
  কিন্তু ভালদৰে খান্দি থকা আৰু শক্তিশালী গধুৰ পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰ টেংক থকা শত্ৰুৰ মাজেৰে ভাঙি যোৱাটো সহজ নাছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই গভীৰ অৱস্থান প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হৈছিল। আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত নতুন জাৰ্মান টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
  গতিকে অক্টোবৰ আৰু নৱেম্বৰ মাহত কোনো বিশেষ অগ্ৰগতি হোৱা নাছিল। যদিহে জাৰ্মানীৰ আক্ৰমণ ছুৱেজ খালত বন্ধ কৰা নহয়। আৰু তাৰ পিছত মাত্ৰ সাময়িকভাৱে... অৱশ্যে পৌলাছ আৰু ৰমেলে নিজৰ সৈন্যবাহিনী চুডানলৈ ঘূৰাই দিলে। আৰু তেওঁলোকে আফ্ৰিকা জয় কৰিবলৈ ধৰিলে।
  শীতকালত আক্ৰমণ কৰিবলৈ এতিয়াও সাজু হোৱা নাই ৱেৰমাখ্ট।
  ইয়াৰ উপৰিও ক্ৰাউটসকলে পেন্থাৰ-২ক অধিক উন্নত মেচিন হিচাপে আৰু টাইগাৰ-২ আৰু লায়নৰ ওপৰত ডাঙৰ আশা ৰাখিছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে ক্ৰাউটৰ প্ৰতিৰক্ষা ভাঙি যোৱাৰ চেষ্টাত শীতকাল পাৰ হৈ গ"ল। কিন্তু ক"তো ডাঙৰ ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল। ব্ৰেকথ্ৰু হ"লেও শত্ৰুৱে পাল্টা আক্ৰমণেৰে পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিছিল।
  আৰু পৰিস্থিতি আৰু বেয়া হৈ গৈ থাকিল। ব্ৰিটেইনত সামৰিক পৰাজয়ৰ পটভূমিত ৰাজনৈতিক সংকটৰ সৃষ্টি হয়। চাৰ্চিলৰ মন্ত্ৰীসভাৰ বিৰুদ্ধে অনাস্থা ভোট গৃহীত হয়। যদিহে জ্ঞানী পৌলাছে চুডান আৰু ইথিওপিয়াৰ পৰা ইংলেণ্ডক বাহিৰ কৰি দিয়ে তেন্তে অন্যথা কেনেকৈ হ"ব পাৰে।
  নতুন চৰকাৰে জাৰ্মানীক সুকীয়া শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। জাৰ্মান চাবমেৰিন বহৰৰ পৰা আমেৰিকাৰ অধিক লোকচানৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ৰুজভেল্টে আপত্তি কৰা নাছিল। তদুপৰি আমেৰিকাত তেওঁৰ স্থান জোকাৰি গৈছে। আৰু জাপানীসকলে দুটামান সৰু সৰু জয় লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, যাৰ ফলত আমেৰিকাৰ অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হ"ল। গতিকে, দৃষ্টিকোণৰ পৰা - প্ৰান্তত থকা আমাৰ জুপুৰিটোৱে জয়লাভ কৰিছে।
  হিটলাৰে অৱশ্যে প্ৰথমে অত্যধিক চৰ্ত আগবঢ়াইছিল। তাৰ পিছত আপোচ হ"ল ফৰাচী ভূমি আৰু ইজিপ্তৰ লগতে পূৰ্বতে ইটালীৰ যি আছিল সেইখিনি ঘূৰাই দিয়া হ"ল। চুডানও থাৰ্ড ৰাইচৰ দখলত পৰে যদিও ছুৱেজ খাল যৌথভাৱে পৰিচালিত হয়।
  এইদৰে পশ্চিমত নিজকে মুক্ত হাত দি ফুৰাৰে নিজৰ সকলো শক্তি পূবলৈ দলিয়াই দিলে। মে" মাহতে মস্কোৰ বিৰুদ্ধে নাজীয়ে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। ফৰাচী আৰু ইংৰাজ উপনিবেশৰ বাবেই লিবিয়াত ইতিমধ্যে যথেষ্ট তেল আছিল আৰু হিটলাৰে যিমান পাৰি সোনকালে জয়ী হ"ব বিচাৰিছিল।
  প্লাছ, তুৰ্কিয়েও দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিলে।
  কিন্তু ইতিমধ্যে ছোভিয়েট ৰাজধানীৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত ৰঙা সেনাই অবিশ্বাস্য ধৈৰ্য্য আৰু বীৰত্ব দেখুৱাইছিল। গড়ে জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতিৰ গতি প্ৰতিদিনে এক কিলোমিটাৰতকৈ বেছি হোৱা নাছিল। আগষ্ট মাহৰ শেষৰ ফালে নাজীয়ে তিনিশৰ অলপ বেছি ব্ৰেকথ্ৰু প্ৰস্থৰ সৈতে সৰ্বাধিক এশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  তেওঁলোকে মস্কোৰ ওচৰ পালেগৈ, কিন্তু মোঝাইস্কৰ ডিফেন্স লাইনত দৌৰি গ"ল। এইবোৰ আছিল সামান্য ফলাফল। ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুৰ ওপৰত অহৰহ প্ৰতিহত আক্ৰমণ চলাইছিল। নতুন ছোভিয়েট টেংক টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২য়ে যুদ্ধত অংশ লৈছিল। জাৰ্মানসকলে নিজৰ সুবিধা সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলালে বুলি ক"ব নোৱাৰি, কিন্তু ৰঙা সেনাই থিয় হৈ নাথাকিল, বিজ্ঞানেও থিয় নহ"ল!
  জাৰ্মান প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানৰ সৈতে প্ৰতিযোগিতা কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নতুন ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমান ইয়াক-৩ আৰু এল এ-৭ আবিৰ্ভাৱ হয়। সঁচা, শত্ৰুৰ বিনিময়ত অতি শক্তিশালী প্ৰতিক্ৰিয়াশীল ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছে। ME-262 আৰু HE-162ৰ বিশ্বত কোনো এনালগ নাছিল। হিটলাৰে পঞ্চাশ টনতকৈও লঘু টেংক উৎপাদন আৰু বিকাশ নিষিদ্ধ কৰাৰ সিদ্ধান্তও লয়। ফলত টি-৪ আৰু পেন্থাৰক এৰি দিয়া হ"ল। "পেন্থাৰ"-২ ৰ ওজন ৫০.২ টন বুলি ধৰা পৰিল আৰু ইয়াত ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ এটা শক্তিশালী বন্দুক আছে। আনকি "ৰয়েল টাইগাৰ" আৰু "লায়ন"-এ দানৱবোৰৰ ওজন ৭০ টন অতিক্ৰম কৰিলে। দলৰ ডিক্রী অনুসৰি ছোভিয়েট গাড়ীৰ ওজন ৪৭ টনতকৈ বেছি নাছিল।
  মস্কোক ল"ব নোৱাৰাৰ বাবে নাজীয়ে লেনিনগ্ৰাডৰ ফালে মনোযোগ দিলে। সঁচাকৈয়ে এই চহৰখনৰ বাবে তেওঁলোক অসুস্থ হৈ পৰিছিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল ব্যাপক গোলাবৰ্ষণ। ইয়াৰ উপৰিও ১০০০ মিমি কেলিবাৰ বন্দুক আৰু পাখিযুক্ত ৰবটিক প্ৰজেক্টাইলও আছিল।
  হিটলাৰে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত লেনিনগ্ৰাড ল"বলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  ছেপ্টেম্বৰ আৰু অক্টোবৰ মাহত সংঘটিত হোৱা তিনিটা আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হয় চহৰখনে। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে দহৰ পৰা বিশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হয়, আৰু পিটাৰহফ দলঙৰ মূৰটোও দখল কৰে। কিছুমান ঠাইত তেওঁলোকৰ ইউনিটসমূহে চহৰখনত প্ৰৱেশ কৰি গোটটোৰ কাৰ্যকৰী অৱস্থা আৰু বেয়া কৰি পেলায়। ১৯৪৪ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত নাজীয়ে সংসদীয় নিৰ্বাচনত জয়লাভ কৰাৰ পিছত ছুইডেনেও ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  ইয়াত সক্ৰিয়ভাৱে এই শ্লোগানৰ বিজ্ঞাপন দিয়া হৈছিল: পিটাৰ দ্য গ্ৰেট আৰু আলেকজেণ্ডাৰৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ। নতুন ছুইডেনৰ বিভাগসমূহ সন্মুখত উপস্থিত হয় আৰু ফিনসকলৰ সৈতে মিলি উত্তৰ দিশৰ পৰা চহৰখনৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আৰু নাজীয়ে অন্যান্য বস্তুৰ লগতে ষ্টাৰমটাইগাৰ আৰু তাতোকৈ শক্তিশালী ষ্টাৰমাউছৰ লগতে ই-১০০ টেংক ব্যৱহাৰ কৰি পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে, যিটো বিশ্বৰ প্ৰথমটো ছিৰিয়েল দানৱ যাৰ ওজন এশ টনতকৈও অধিক।
  ছোভিয়েট সৈন্য আৰু মিলিচীয়াৰ বিশাল বীৰত্ব আৰু স্থিতিস্থাপকতাৰ লগতে নভগ"ৰডৰ ওপৰত হতাশজনক ডাইভাৰচনেৰী পাল্টা আক্ৰমণৰ সত্ত্বেও চহৰখনক ৰক্ষা কৰিব পৰা নগ"ল। কিন্তু শেষৰ ত্ৰৈমাসিকটো ১৯৪৫ চনৰ ২৭ জানুৱাৰীলৈকে নপৰে, যিয়ে সীমাহীন স্থিতিস্থাপকতাৰ উদাহৰণ দেখুৱাইছে। আৰু চহৰখন নিজেই গোটেই ব্লক এটা চলিছিল: ১২৭০ দিন! সম্ভৱতঃ আধুনিক যুদ্ধত এখন চহৰৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া অৱৰোধ।
  যদিও জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিৰ বৃহৎ লোকচান হৈছিল, তথাপিও লক্ষ্য আংশিকভাৱে পূৰণ হৈছিল। দ্বিতীয় বৃহত্তম আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ ছোভিয়েট চহৰখন পতিত হৈ আটাইতকৈ শক্তিশালী শত্ৰু গোটটোৰ হাত মুক্ত হ"ল।
  শীতকালত যুদ্ধ তীব্ৰ আছিল। জাৰ্মানীয়ে নিজৰ সকলো শক্তিৰে ছিৰিয়েল, জেট বিমান ব্যৱহাৰ কৰিছিল। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে ইউ এছ এছ আৰৰ সমতা ক্ষমতা নাছিল। ইয়াৰ ফলত বতাহত সুবিধা লাভ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল। বিপৰীতে তাত শত্ৰুৰ আধিপত্য আছিল। ঠিক যেনেকৈ জাৰ্মান টেংকে নিজৰ সুবিধা বজাই ৰাখিছিল। আৰু আনকি "ই" ছিৰিজৰ আগমনৰ লগে লগে তেওঁলোকে সেইবোৰ বৃদ্ধি কৰিলে।
  টাইগাৰ আৰু পেন্থাৰৰ তুলনাত ই-ছিৰিজৰ টেংকবোৰৰ বিন্যাস অধিক ঘন, চিলোৱাট কম আৰু ফলস্বৰূপে কোণত বহুত ডাঠ কৱচ আছিল।
  ছোভিয়েট বিজ্ঞানৰ এতিয়ালৈকে উত্তৰ আছিল কেৱল আই এছ-৩, যিটো আছিল অধিক শক্তিশালী টাৰেটৰ কপালৰ সুৰক্ষা। টি-৫৪ৰ বিকাশ এতিয়াও চলি আছিল আৰু টি-৪৪ আৰু সফল নহ"ল।
  হিটলাৰে অৱশ্যে ১৯৪৫ চনৰ মে" মাহত নিজৰ পৰিকল্পনা সলনি কৰে। আৰু ব্যক্তিগত আক্ৰমণত নিজকে সীমাবদ্ধ কৰি তেওঁ ককেছাছত মূল আক্ৰমণ চলাইছিল। তাত যুঁজিবলৈ অধিক সুবিধাজনক আছিল। গতিকে ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰাৰ পিছত ছোভিয়েট গোটটোক যোগান ধৰাটো কঠিন হৈ পৰিল। ইয়াৰ উপৰিও ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ট্ৰেন্সক"কেচিয়াত ছোভিয়েট সৈন্যই অট্টোমানসকলৰ ওপৰত তীব্ৰ পৰাজয় সাধন কৰি তুৰ্কীসকলে ইয়েৰেভান পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয় আৰু কাৰ্ছ অঞ্চল মুক্ত কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি ভলগাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ কেছপিয়ান সাগৰত উপস্থিত হয়। ১৫ জুনত গ্ৰ"জনী, জেদী যুঁজৰ পিছত, চুখুমি ২৩ জুনত, জুগদিদি একে মাহৰ ২৯ তাৰিখে। জুলাই মাহৰ শেষৰ ফালে কুটাইছিৰ সৈতে টিবিলিচিও লোৱা হৈছিল। আগষ্ট মাহত ফেচিষ্ট শগুনে অৱশেষত ডাগেস্তানৰ লগতে পটিকো দখল কৰি উত্তৰ দিশৰ পৰা আৰ্মেনিয়াত উপস্থিত হয়। ছেপ্টেম্বৰ মাহত তেওঁলোকে তুৰ্কীৰ সৈতে একত্ৰিত হয় আৰু বাকুৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। ১৯৪৫ চনৰ ৬ নৱেম্বৰলৈকে এই মূল চহৰখন চলিছিল।পাহাৰত বিশেষকৈ ইয়েৰেভানত কিছুমান যুদ্ধ ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে চলিছিল।
  কেন্দ্ৰত তীব্ৰ যুদ্ধও হৈছিল। জাৰ্মানসকলে তুলাৰ ওচৰলৈ আহি আনকি কালিনিনকো লৈ যাব পাৰিছিল যদিও তাৰ পিছত তেওঁলোকক ৰখাই দিয়া হৈছিল। অৱশ্যে ফ্ৰণ্ট লাইন ওচৰ চাপিছে, আৰু ইতিমধ্যে ৰাজধানীৰ পৰা আশী কিলোমিটাৰতকৈ বেছি দূৰত্ব বাকী নাই।
  ১৯৪৬ চনৰ আৰম্ভণি হৈছিল গৰম শীতকালৰ পৰা। জাৰ্মান আক্ৰমণক বাধা দিব বিচৰা ছোভিয়েট কমাণ্ডে শত্ৰুৰ ওপৰত হতাশ হৈ লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল।
  হায়, বতাহত শত্ৰুৰ সুবিধা বাঢ়িলহে। লুফ্টৱাফে জেট বিমান, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, অহৰহ উন্নত কৰা হৈছিল। এম ই-২৬২ৰ নতুন পৰিৱৰ্তন আহিছে, য"ত অতি উচ্চ গতিৰ এটাও আছে। লগতে এটা শক্তিশালী জেট যুঁজাৰু বিমান TA-183, ঝাড়ু দিয়া ডেউকাৰ সৈতে অধিক উন্নত HE-262, আৰু নিয়ন্ত্ৰিত ঝাড়ু দিয়া ডেউকাৰ সৈতে বিমান অভিযান্ত্ৰিকীৰ প্ৰকৃত মাষ্টাৰপিছ ME-1010।
  আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মূল যুঁজাৰু বিমান য়াক-৯ হৈয়েই থাকিল। গাড়ীখন এসময়ত নতুন আছিল যদিও এতিয়া স্পষ্টভাৱে অচল হৈ পৰিছে।
  কিন্তু লুফ্টৱাফেত ইউ-২৮৭ও আছে, আৰু ইউ-৩৮৭, টি এ-৪০০, টি এ-৫০০ জেট বোমাৰু বিমানখনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান জেট। আৰু HE-377 প্ৰতিক্ৰিয়াশীল আৰু HE-477 প্ৰতিক্ৰিয়াশীল আৰু বহুমুখীও।
  আৰু "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ সমান ওজনৰ টেংকৰ সৈতে ই-৭০ ছিৰিজ, কিন্তু বহুত বেছি শক্তিশালী সুৰক্ষাৰ সৈতে।
  আৰু আচল মাষ্টাৰপিছ আছিল ১৯৪৬ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ফুহৰাৰৰ জন্মদিনৰ বাবে ধাতুৰে দেখুওৱা পিৰামিডৰ দৰে টেংকটো। হিটলাৰে ব্যক্তিগতভাৱে তেওঁক "ইম্পেৰিয়েল লায়ন" নাম দিছিল।
  বাহনখনৰ আকৃতি আছিল দীঘলীয়া, সমতল পিৰামিডৰ দৰে, সৰু সৰু ৰোলাৰে টেংকৰ গোটেই তলৰ অংশটো ঢাকি ৰাখিছিল। এইদৰে ইয়াত ট্ৰে নাছিল, যাৰ ফলত ক্ৰছ কান্টি ক্ষমতা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও টেংকটোৰ চাল নাছিল আৰু সকলো কোণৰ পৰা ইয়াৰ কৱচৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া কোণ আছিল। ৯৯ টন ওজনৰ এই বাহনখনত ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ১২৮ মিলিমিটাৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গান, ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আৰু ৩০০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল। তদুপৰি স্লেববোৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া হোৱাৰ বৃহৎ কোণত, প্ৰথম ফ্ৰন্টাল অৰ্ধেক আৰু দ্বিতীয় হেলনীয়া অৰ্ধত ২৫০ মিলিমিটাৰ। এইদৰেই ই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী টেংক বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, সকলো গুলীচালনাৰ স্থানৰ পৰা আৰু ওপৰৰ পৰা বোমাৰে আক্ৰমণ কৰিলেও অভেদ্য।
  ফুৰাৰে লগে লগে ইয়াক যিমান পাৰি সোনকালে উৎপাদন আৰম্ভ কৰিবলৈ আৰু একে সময়তে হাউইটজাৰ আৰু বোমা নিক্ষেপকাৰীৰ সহায়ত আক্ৰমণাত্মক পৰিৱৰ্তন সৃষ্টি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে।
  গতিকে নাজীয়ে ষ্টক কৰিলে, তেওঁলোকক ভাঙি পেলাব লগা হ"ল। কিন্তু, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে এজন অতি জেদী আৰু কাৰিকৰীভাৱে শক্তিশালী শত্ৰু ধৰা পৰিল। আৰু মে" মাহৰ শেষৰ ফালে পৰম্পৰা অনুসৰি যেতিয়া ৰাস্তাবোৰ শুকাই গ"ল তেতিয়া আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল।
  ফ্ৰিটজে মস্কো আৰু টুলাক বাইপাছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যুদ্ধবোৰ অভূতপূৰ্ব তীব্ৰতা আৰু পৰিসৰেৰে চলিছিল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যক অজেয় বুলি কোৱাৰ যোগ্য আছিল। তিনিমাহ ধৰি চলি থকা অবিৰত যুদ্ধৰ বাবে নাজীয়ে তুলাক ঘেৰি ধৰি কাচিনাত উপস্থিত হৈ উত্তৰ দিশৰ পৰা মস্কোৰ কাষ চাপিবলৈহে সক্ষম হৈছিল, যাৰ ফলত যোগাযোগ আংশিকভাৱে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছিল। ইতিমধ্যে মহানগৰীৰ ৰাজপথতে সংঘটিত হৈছিল এই যুদ্ধ।
  ষ্টেলিনে ৰাজধানী এৰি কুইবিশ্বেভলৈ স্থানান্তৰিত হয়। কিন্তু জুলাই মাহত নাজীয়ে ছাৰাটভৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। এই চহৰখন ৮ আগষ্টত পৰিল। যিহেতু কুইবিশ্বেভে এতিয়া নিজকে ফ্ৰণ্টৰ বিপজ্জনকভাৱে ওচৰত পাইছিল, সেই উচ্চতম সেনাপতিজনে নিজৰ মুখ্য কাৰ্যালয় শ্বেৰ্ডলভস্কলৈ স্থানান্তৰিত কৰিলে। মস্কোত ছেপ্টেম্বৰ মাহলৈকে যুদ্ধ চলি থাকিল। ১৮ তাৰিখে কাশীৰা পতিত হয়। অক্টোবৰৰ আৰম্ভণিতে ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানীখন প্ৰায় ঘেৰি ধৰা হৈছিল আৰু ২৯ তাৰিখে জেদী যুদ্ধৰ অন্তত কুইবিশ্বেভও পতিত হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে গুৰিয়েভ আৰু উৰালস্কক দখল কৰে।
  নৱেম্বৰ মাহত ভয়ংকৰ যুঁজ-বাগৰেৰে ভৰি পৰিছিল। ৭ নৱেম্বৰত ক্ৰাউটসকলে ক্ৰেমলিনলৈ সোমাই যায় যদিও হতাশজনক পাল্টা আক্ৰমণে তেওঁলোকক পিছুৱাই লৈ যায়। আৰু এই যুদ্ধৰ সময়ত মস্কোৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত কমাণ্ডেণ্ট মাৰ্শ্বাল ৰ"ক"ছ"ভস্কিৰ মৃত্যু হয়!
  আৰু বিখ্যাত ছোভিয়েট পাইলট কোজেডুবে শতম জাৰ্মান বিমানখন গুলীয়াই পেলাই চাৰিবাৰৰ ইউ এছ এছ আৰৰ নায়ক উপাধি লাভ কৰা প্ৰথমজন ছোভিয়েট ব্যক্তি হিচাপে পৰিগণিত হয়। আৰু লগতে ১৯৪৬ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত।
  ৪ ডিচেম্বৰত অৱশেষত মস্কোৰ আশে-পাশে থকা অৱৰোধ আঙঠিটো বন্ধ হৈ পৰে। কিন্তু ৰাজধানী আৰু ইয়াৰ বীৰ গেৰিছনৰ অৱশিষ্টই ১৯৪৭ চনৰ ৭ জানুৱাৰীত অৰ্থডক্স খ্ৰীষ্টমাছলৈকে যুঁজিছিল।
  ৰাজধানীখনত আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিছিল মেইনষ্টেইনৰ। ইয়াৰ বাবে তেওঁক হাৰ্মান গ"ৰিঙৰ পিছত দ্বিতীয় অৰ্ডাৰ অৱ দ্য গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছৰ সন্মান প্ৰদান কৰা হয়।
  কিন্তু যুদ্ধ এতিয়াও শেষ হোৱা নাই। শ্বেৰ্ডলভস্কৰ ষ্টেলিনে যুদ্ধ অব্যাহত ৰখাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। জাৰ্মানসকলো যথেষ্ট ক্লান্ত হৈ পৰিছিল। দক্ষিণে তেওঁলোকৰ সৈন্যই পেন্জা আৰু উলিয়ানভস্কৰ কাষ চাপি ৰৈ গ"ল। মাৰ্চ মাহত ছোভিয়েটে প্ৰত্যাক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু এপ্ৰিল মাহত তেওঁলোকে তেতিয়াও ৰিয়াজান এৰি যাবলৈ বাধ্য হৈছিল। আৰু মে" মাহত নাজীয়ে গৰ্কি চহৰখন ঘেৰি ধৰিলে, আৰু দক্ষিণৰ পৰা কাজানলৈ ভাঙি গ"ল। জুন মাহত ক্ৰাউট পৰিয়ালে অৰেনবাৰ্গক দখল কৰি উফাৰ ওচৰলৈ যায়। ৰঙা সেনাৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হৈ পৰিল, মনোবল কমি গ"ল আৰু গণ পৰিত্যাগ আৰম্ভ হ"ল। অৱশ্যে তেওঁলোক সদায় আছিল যদিও ৰাজধানী পতনৰ পিছত তেওঁলোক বহুগুণে তীব্ৰতৰ হৈ উঠিছিল। ষ্টেলিনৰ বাবে মৰিবলৈ কাৰো কোনো হেঁপাহ বাকী নাছিল। কিন্তু মানুহে নিজৰ মাতৃভূমিৰ বাবে ফেচিবাদৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল।
  ছোভিয়েট চৰকাৰৰ কৰ্তৃত্বও পতন ঘটিল। জুলাই মাহত জাৰ্মানীয়ে শ্বেৰ্ডলভস্কত প্ৰৱেশ কৰে। ষ্টেলিন আৰু তেওঁৰ দলটোৱে নভোচিবিৰ্স্কলৈ গুচি যায়। উৰালত আগষ্ট মাহলৈকে যুদ্ধ চলিছিল... যোগাযোগৰ টান আৰু পক্ষপাতীসকলৰ সক্ৰিয় কাৰ্য্যৰ বাবে জাৰ্মানসকলে বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। কিন্তু অধিক যুদ্ধই ইতিমধ্যে নিজৰ অৰ্থ হেৰুৱাই পেলাইছে।
  ষ্টেলিনে অৱশ্যে তেতিয়াও কিবা এটা আশা কৰিছিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে ট"বলস্কত প্ৰৱেশ কৰিছিল। কিন্তু শৰতৰ প্ৰচণ্ড বৰষুণৰ বাবে তেওঁলোক পলম হৈছিল। শীতকালৰ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে চাইবেৰিয়াত আক্ৰমণ বন্ধ হৈ গ"ল যদিও নাজীয়ে সমগ্ৰ মধ্য এছিয়া দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। শীতকালত তেওঁলোকে নভোচিবিৰ্স্কলৈ যাবলৈ সাহস কৰা নাছিল। কিন্তু ষ্টেলিনৰো অসুস্থ আছিল, আৰু তেওঁ উষ্ণ ভ্লাডিভষ্টকলৈ গুচি যায়।
  ১৯৪৮ চন আহিল। ইতিমধ্যে নাজীসকল ডিস্কেট লৈ সজ্জিত আছিল। ইয়াৰ উপৰিও টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনযুক্ত অধিক কমপেক্ট টেংকৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল। আচলতে উষ্ণ হোৱাৰ পিছত বাকী আছে মাথোঁ তেওঁলোকে বিজয়ীভাৱে মাৰ্চ কৰি চহৰবোৰ দখল কৰা।
  কিন্তু বেৰিয়াই ইতিমধ্যে গুৰুতৰভাৱে অসুস্থ ষ্টেলিনক বিষাক্ত কৰি পেলাইছিল আৰু চাইবেৰিয়াত ছোভিয়েট ক্ষমতা সংৰক্ষণৰ অধীনত তৃতীয় ৰাইখক আত্মসমৰ্পণৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল।
  যুদ্ধৰ পৰা নিজেই ভাগৰি পৰা হিটলাৰে প্ৰায় মান্তি হৈছিল যদিও প্ৰথমে ১৯৪৮ চনৰ মে" মাহত তেওঁ ন"ভ"চিবিৰ্স্ক দখল কৰিছিল। আৰু আত্মসমৰ্পণৰ চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছিল ১৯৪৮ চনৰ ২২ জুনত, এক প্ৰতীকী তাৰিখত - ইউ এছ এছ আৰ আক্ৰমণৰ মুহূৰ্তৰ ঠিক সাত বছৰৰ পৰা। এইদৰেই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ১৯৪৫ চনত আমেৰিকাই জাপানক পৰাস্ত কৰি পাৰমাণৱিক বোমা পৰীক্ষা কৰিছিল। গতিকে ফুহৰাৰৰ বহিঃৰাজ্যলৈ যোৱাৰ কোনো ব্যৱসায় নাই।
  বেৰিয়াই অৱশ্যে বেছি দিন শাসন কৰা নাছিল। আটাইতকৈ বিখ্যাত ছোভিয়েট এছ, এয়াৰ মাৰ্শ্বাল আৰু ইউ এছ এছ আৰ কোজেডুবৰ সাতবাৰৰ নায়ক, সামৰিক অভ্যুত্থান চলাই ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা সমিতিৰ অজনপ্ৰিয় অধ্যক্ষক উৎখাত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। বেৰিয়া আৰু তেওঁৰ কেইবাজনো সহযোগীক গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়। থাৰ্ড ৰাইখতেই ১৯৫৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত দেশপ্ৰেমিকসকলে হিটলাৰক শেষ কৰি পেলায়। আৰু গ"ৰিঙৰ অলপ আগতে ড্ৰাগছ সেৱনৰ ফলত মৃত্যু হৈছিল, আনহাতে ষড়যন্ত্ৰৰ সন্দেহত হিমলাৰক গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল।
  শ্বেলেনবাৰ্গৰ নেতৃত্বত এছ এছ আৰু জেনেৰেলিচিমো মেইনষ্টেইনৰ নেতৃত্বত সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ মাজত তীব্ৰ সংগ্ৰামৰ সৃষ্টি হয়। এই সকলোবোৰৰ ফলত গৃহযুদ্ধৰ সৃষ্টি হয়। ফলত তৃতীয় ৰাইচৰ পতন ঘটে। আৰু হ্ৰাস পোৱা ইউএছএছআৰে ক্ৰমান্বয়ে নিজৰ প্ৰভাৱ ঘূৰাই আনিবলৈ ধৰিলে। ইতিহাস পুনৰ সৰ্পিল গতিত সোমাই গ"ল। জাৰ্মানীৰ কল্পনাতীত উত্থান, চেংগিছ খানৰ সাম্ৰাজ্যতকৈও অধিক ফুলি উঠা, তাৰ পিছত মূল নেতাৰ মৃত্যু - বিশৃংখলতা আৰু বিলুপ্তি।
  আৰু ক্ৰমান্বয়ে ৰাজধানীসমূহৰ একত্ৰিত হোৱাৰ লগে লগে কেৱল বাইকালস্ক চহৰখনেই ৰাজধানী হৈ পৰিল। জাৰ্মানীয়ে স্থাপন কৰা পুতলা প্ৰদেশৰ সৈতে বহু প্ৰদেশত বিভক্ত ইউ এছ এছ আৰ পুনৰ একত্ৰিত হ"ল। আটাইতকৈ ডাঙৰ জয় আছিল মস্কোক নিজৰ সংলগ্ন কৰা, যিয়ে নাজীৰ যোৰ পেলাই দিছিল। সঁচা যে ইউক্ৰেইন, বেলাৰুছ আৰু বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰৰ লগতে জৰ্জিয়া, আৰ্মেনিয়া আৰু আজাৰবাইজানেও নিজৰ সাৰ্বভৌমত্ব অক্ষুণ্ণ ৰাখিছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ পতনৰ পিছত আমেৰিকা বিশ্বৰ আধিপত্য বিস্তাৰত পৰিণত হয়। চীনত আমেৰিকা সমৰ্থক চৰকাৰ এখনো প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল।
  কিন্তু লাহে লাহে আকাশী সাম্ৰাজ্য অধিক স্বাধীন হৈ উঠিল। ইউ এছ এছ আৰত কোজেডুবৰ বাস্তৱিক একনায়কত্ববাদৰ পিছত মূলতঃ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সংবিধান স্থাপন কৰা হয়, কিন্তু ক্ষমতাৰ দুটা কাৰ্যকালৰ সীমা আছিল। বিকল্প ভিত্তিত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হৈছিল, আৰু সভাপতি পদটোৰ এটা বেলেগ নাম আছিল: জনসাধাৰণৰ অধ্যক্ষ।
  দেশখনৰ অৰ্থনীতি মিশ্ৰিত আৰু দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছিল।
  কিন্তু ইয়াত এটা পেপাৰ ক্লিপৰ পৰা ইতিহাস কেনেকৈ সলনি হ"ল। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত তেওঁলোকে পৰাস্ত হৈছিল যদিও তেওঁলোকে সাহসেৰে যুদ্ধ কৰিছিল। আৰু তাৰ ফল আছিল বিপৰ্যয়জনক। তদুপৰি জাৰ্মানীয়ে কিছু সময়ৰ বাবেহে মহানতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আৰু আমেৰিকাৰ প্ৰভাৱ ক্ৰমান্বয়ে হেৰুৱাই পেলাইছিল, পৃথিৱীখন বহুমেৰু হৈ পৰিছিল, অৰ্থাৎ ইয়াত অধিক বিশৃংখলতা আছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে শৃংখলা কম। আৰু বৰ্তমানৰ একবিংশ শতিকাৰ দৰেই প্ৰায়।
  বাৰু, মানৱতা কিয় ইমানেই আকৰ্ষিত হৈছে খণ্ডিতকৰণ আৰু বিশৃংখলতাৰ প্ৰতি?
  
  
  ষ্টেলিনৰ পৰিৱৰ্তে ট্ৰটস্কি
  ৱাৰ্ছৰ বিৰুদ্ধে টুখাচেভস্কিৰ অভিযান মূলতঃ ষ্টেলিনৰ দোষৰ বাবেই সফল হোৱা নাছিল - যিয়ে ৱাৰ্ছৰ ওপৰত আগবাঢ়ি যোৱা ৰঙা সৈন্যৰ দক্ষিণ ফালটো ঢাকি ৰখাৰ পৰিৱৰ্তে। প্ৰথম অশ্বাৰোহী সেনাবাহিনীক গালিচিয়াৰ ফালে ঘূৰাই দিলে। তদুপৰি জোচেফৰ কমাণ্ডত থকা বৃহৎ বাহিনী থকাৰ পিছতো তেওঁ পোলেণ্ডৰ হাতত পৰাস্ত হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল। ৱাৰ্ছ যুদ্ধত ৰঙা সেনাই পৰাস্ত হয়। পোলেণ্ডে পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল, স্লুটস্ককে ধৰি ভূখণ্ড দখল কৰিছিল আৰু আনকি কেইবাদিনো মিনস্ক দখল কৰিছিল।
  কিন্তু তেতিয়া পশ্চিমীয়া দেশসমূহে বলছেভিকৰ সৈতে আৰু অধিক ৰক্তাক্ত যুদ্ধৰ বাবে ধন আগবঢ়াবলৈ সাহস কৰা নাছিল। ৱাৰ্ছৱে শান্তি স্থাপন কৰিলে আৰু গৃহযুদ্ধৰ সোনকালে অন্ত পৰিল।
  কিন্তু ইতিহাসৰ বিকল্প গতিপথ আৰু বহুতো সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ভিতৰত এটা। তাত লেনিনে সামৰিক বিষয়ত বৰ মেধাৱী নহোৱা ষ্টেলিন আৰু মনস্তাত্ত্বিকজনক দক্ষিণ ফ্লেংকৰ কমাণ্ডৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ নিৰ্দেশ দিয়ে আৰু প্ৰথম অশ্বাৰোহীৰ ওপৰত বুডিয়নিক বজাই ৰাখি টুখাচেভস্কিৰ কমাণ্ডৰ ঐক্য প্ৰতিষ্ঠা কৰে।
  এই ক্ষেত্ৰত ৱাৰ্ছৰ দক্ষিণৰ পৰা প্ৰত্যাক্ৰমণৰ চেষ্টা বিফল হয় আৰু অনুপ্ৰাণিত ৰঙা সেনাই তীব্ৰ যুদ্ধত বিজয়ী হয়। পোলেণ্ডৰ ৰাজধানী খহি পৰিল। কিছু সময় থিয় হৈ অতিৰিক্ত শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰাৰ পিছত টুখাচেভস্কিয়ে লভভ আৰু ক্ৰাকোলৈ আগবাঢ়ি যায়।
  কিছুদিন ৰেংগেলৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ চলি থাকিল, আৰু ক্ৰিমিয়াত আৰু অধিক আক্ৰমণৰ সৈতে। তাৰ পিছত ৰঙা সেনাই উত্তৰত থকা বাল্টিক ৰাজ্যসমূহ দখল কৰে, আৰু দক্ষিণে আজাৰবাইজান, আৰ্মেনিয়া আৰু জৰ্জিয়া মুক্ত কৰে। সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। ছোভিয়েট ৰাছিয়াক জিৰণি আৰু সাময়িক জিৰণিৰ প্ৰয়োজন আছিল, যিটো এন ই পি হৈ পৰিল। কিন্তু ট্ৰটস্কিয়ে তেতিয়াও জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সকলো ভূমি ঘূৰাই অনাৰ ওপৰত জোৰ দিছিল। ফলত ১৯২১ চনৰ গ্রীষ্মকালত পশ্চিমৰ সহযোগত ৰঙা সেনাই ফিনলেণ্ড দখল কৰে।
  ১৯২২ চনত প্ৰাইম"ৰিয়ে জয় কৰা হয়, তাৰ পিছত উত্তৰ ছাখালিন। সামৰিক বিপ্লৱী পৰিষদৰ অধ্যক্ষ হিচাপে তেওঁৰ কৰ্তৃত্ব বহু পৰিমাণে শক্তিশালী হৈ পৰা ট্ৰটস্কিয়ে লেনিনৰ ঠাই ল"বলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু গৌণ ভূমিকালৈ অৱনমিত হোৱা ষ্টেলিনক স্থানচ্যুত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  অদ্ভুতভাৱে ব্যক্তিগত ক্ষমতা শক্তিশালী হোৱাৰ লগে লগে অৰ্থনীতিত পুঁজিবাদৰ উপাদানসমূহ ক্ৰমান্বয়ে শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  পোপতকৈ পবিত্ৰ বা ষ্টেলিনতকৈ অধিক উগ্ৰ হোৱাৰ ইচ্ছাৰ বাবেই ট্ৰটস্কি নিজেই বাওঁপন্থী হৈ পৰিছিল। কিন্তু ক্ষমতা লাভ কৰি অতি প্ৰতিভাৱান ইহুদীজনে নিজৰ সুষম বৈদেশিক নীতি অব্যাহত ৰাখিলে। কমিউনিষ্ট ধাৰণা পৰিত্যাগ নকৰি তেওঁ একে সময়তে বজাৰৰ উপাদান ৰোপণ কৰাৰ লগতে বিশ্বৰ অন্যান্য পুঁজিবাদী দেশৰ সৈতে সুসম্পৰ্ক সুনিশ্চিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  বিশ্বৰ ৰাজনীতিত মৌলিক পৰিৱৰ্তন নহ"ল । ফুৰাৰক দ্ৰুতভাৱে তেওঁৰ ঠাইত ৰখা হ'ল - ভাৰ্চাইলৰ কোনো ধৰণৰ নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা বা সাৰ্বজনীন সৈনিক আৰু সামৰিক ক্ষমতা পুনৰুদ্ধাৰ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰা হয়। ঠিক যেনেকৈ নাজীসকলক যিহুদী বিৰোধী আইন প্ৰৱৰ্তন কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰা হৈছিল আৰু বহুতো।
  মাথোঁ হিটলাৰৰ দিনত জাৰ্মান অৰ্থনীতি সংকটৰ পৰা ওলাই আহিছিল যদিও ফেচিবাদে কেতিয়াও আমূল ৰূপ লোৱা নাছিল, কিছুমান স্বৈৰাচাৰী বৈশিষ্ট্য আৰু হিটলাৰ জুজেণ্টৰ দৰে সাধাৰণ যুৱ সংগঠনৰ সৈতে মধ্যমীয়া জাতীয়তাবাদ হৈয়েই থাকিল।
  লিঅ"ন ট্ৰটস্কিৰ নেতৃত্বত ইউ এছ এছ আৰ উন্নত গধুৰ উদ্যোগৰ সৈতে অৰ্থনৈতিকভাৱে চহকী শক্তিত পৰিণত হয়।
  ইউ এছ এছ আৰৰ অৰ্থনীতি ষ্টেলিনতকৈ বজাৰভিত্তিক আছিল যদিও ইয়াত পাঁচ বছৰীয়া পৰিকল্পনাৰ ৰূপত পৰিকল্পনাৰ উপাদানসমূহো আছিল। জন্মৰ হাৰ বেছি, বিশেষকৈ যিহেতু ট্ৰটস্কিয়েও গৰ্ভপাত নিষিদ্ধ কৰিছিল - তেওঁলোকে কয় যে ৰাছিয়াত ইমানবোৰ খালী মাটি আছে আৰু ফুটাৰ দৰে ফাটি যোৱাৰ কোনো কাৰণ নাই।
  যিহেতু জাৰ্মান সেনাৰ আকাৰ এক লাখত সীমাবদ্ধ হৈ আছিল, আৰু পোলেণ্ড ইতিমধ্যে ছোভিয়েট, সমাজবাদী গণৰাজ্যলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল, গতিকে যুঁজিবলৈ কোনো নাথাকিব। ১৯২১ চনত মলদোভাক ৰাছিয়ালৈ ঘূৰাই অনা হৈছিল - ৰাজকীয় মাটি পুনৰ সংগ্ৰহ কৰি।
  ট্ৰটস্কিয়ে নিজেই বিশ্ব আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয়ক অলপ সমৰ্থন কৰিছিল যদিও বিশ্ব বিপ্লৱৰ লক্ষ্য নিস্তব্ধ হ"বলৈ ধৰিলে। আংশিকভাৱে ষ্টেলিনৰ অধীনত হোৱাৰ দৰে।
  কিন্তু যুদ্ধ তেতিয়াও পূবৰ পৰা আহিছিল। জাপানে মংগোলিয়াৰ বিৰুদ্ধে সামৰিক ব্যৱস্থা আৰম্ভ কৰে। ইটালীৰ লগতে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছান বিশ্বৰ প্ৰধান আক্ৰমণকাৰী হিচাপে পৰিগণিত হয়। সঁচা, মুছলিনীয়ে নিজৰ উচ্চাকাংক্ষাক ইথিওপিয়া দখল কৰাত সীমাবদ্ধ ৰাখিবলৈ বাধ্য হৈছিল - আফ্ৰিকাৰ একমাত্ৰ দেশ যিখন আন কাৰোবাৰ উপনিবেশ নাছিল। ব্ৰিটেইন আৰু বিশেষকৈ আমেৰিকাৰ সৈতে অকলে যুঁজিবলৈও সাহস নকৰা জাপানেও চীনত আৰোহণ কৰিলে। আৰু তাই ইয়াত বেছিকৈ সোমাই গ"ল।
  চীনা বহুত আছে আৰু সকলো খণ্ডিত হোৱাৰ পিছতো তেওঁলোক গুৰুতৰ বিৰোধী। আৰু তাৰ পিছত চামুৰাই মংগোলিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে... ১৯৪১ চনৰ বসন্ত কালত তাত গুৰুতৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  ট্ৰটস্কিয়ে সিদ্ধান্ত ল"লে যে ইউ এছ এছ আৰ ইতিমধ্যে যথেষ্ট শক্তিশালী হৈ উঠিছে যাতে ছামুৰাইৰ সৈতে পূৰ্ণাংগ যুদ্ধ কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট একনায়কত্ববাদীয়ে ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ ল"ব বিচাৰিছিল। স্থলভাগত বিশেষকৈ টেংকত জাপানীতকৈ ৰঙা সেনা স্পষ্টভাৱে শক্তিশালী। কিন্তু সাগৰত পেচিফিক ফ্লীটে এতিয়াও সমতা লাভ কৰা নাই। কিন্তু লেভ ডেভিড"ভিচে মংগোলিয়াক এৰি দিব নোৱাৰিলে।
  ৰঙা সেনাই প্ৰথমে চামুৰাইৰ আগমন বন্ধ কৰি দিছিল। ১৯৪১ চনৰ ২০ আগষ্টত খালখিন গোলৰ ওপৰত আক্ৰমণ সংঘটিত হয় আৰু তাৰ অন্ত পৰে ৰঙা সেনাৰ বিজয়। ইয়াৰ পিছত ট্ৰটস্কিয়ে জাপানক দক্ষিণ ছাখালিন আৰু কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ ঘূৰাই দিবলৈ দাবী জনায়।
  স্বাভাৱিকতে ইয়াৰ পিছত এটা প্ৰত্যাখ্যান ঘটিল আৰু বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। কেৱল মহাদেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ দৰে নহয়, ই বিদেশী ভূখণ্ডত যুদ্ধ কৰা হৈছিল। যদিও ৰক্তপাত কম হোৱা বুলি ক"ব নোৱাৰি।
  যুদ্ধবোৰ পূৰ্ণাংগ আছিল আৰু জাপানীসকলে তীব্ৰ প্ৰতিৰোধ কৰিছিল আৰু আত্মসমৰ্পণ কৰা নাছিল। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰায় সকলো অভিযান সফল হৈছিল। শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীৰ বেৰেজৰ পিছত প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাটো ভাঙি পেলোৱা হয় আৰু শেহতীয়া শক্তিশালী টি-৩৪, এল টি (গধুৰ লিঅ"ন ট্ৰটস্কি!)কে ধৰি টেংকে মৃতদেহ আৰু ধাতুৰ তীব্ৰ খাদটো অতিক্ৰম কৰিলে।
  প্ৰথমে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ যোদ্ধাসকলক মানচুৰিয়াৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হ"ল। একেৰাহে কেইবাটাও অভিযান চলোৱা হৈছিল, ১৯৪১ চনৰ নৱেম্বৰৰ পৰা ১৯৪২ চনৰ আগষ্টলৈকে ৯ মাহ সময় লাগিছিল।ছোভিয়েট সৈন্যই উত্তৰ কোৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰিছিল... ছাখালিনৰ ওপৰতো যুদ্ধ হৈছিল। আনকি জাপানীসকলে আগবাঢ়ি যাবলৈও চেষ্টা কৰিছিল - ত্ৰিশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িছিল, কিন্তু ৰখাই তেজেৰে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিছিল।
  ১৯৪২ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত প"ৰ্ট আৰ্থাৰত আক্ৰমণ সংঘটিত হয়। সাগৰৰ পৰা অহা সমৰ্থন ব্যৱহাৰ কৰি জাপানীসকলে লাইনটো ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ছোভিয়েট সৈন্যই ফ্ৰণ্ট ভাঙি যায় যদিও শত্ৰুৱে সৈন্য নিক্ষেপ কৰি আগবাঢ়ি যোৱাটো বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  কিন্তু চামুৰাইসকলে নিজৰ প্ৰতিৰোধক বেছি দিন ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিলে। ছোভিয়েট বিমান সংস্থাই নিজৰ দখল লৈ জাহাজত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটায়। ইয়াৰ উপৰিও জাপানীসকলে নিজৰ জীৱনক অত্যধিক হেয়জ্ঞান কৰে - তেওঁলোকে যুদ্ধলৈ পেৰাচুটও লৈ যোৱা নাছিল। ইয়াৰ বাবেই মূল বায়ু অভিজাত শ্ৰেণীৰ মৃত্যুৰ পিছত আকাশত চামুৰাইৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা লক্ষণীয়ভাৱে দুৰ্বল হৈ পৰিল। আৰু ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণে বহুত বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে জয়ী হ"বলৈ ধৰিলে।
  ইয়াৰ উপৰিও ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলৰ নতুন উন্নয়নে ক্ৰমান্বয়ে জাপানী যুঁজাৰু বিমানৰ কাৰ্য্যকৰীতাৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠত্বক নস্যাৎ কৰি পেলালে। ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত আন এক তীব্ৰ আক্ৰমণৰ পিছত প"ৰ্ট আৰ্থাৰক দখল কৰা হয় আৰু একে মাহতে ছিউল পতিত হয়।
  ১৯৪৩ চনৰ পিছৰ মাহৰ আৰম্ভণিতে দক্ষিণ কোৰিয়াত জানুৱাৰী মাহৰ আক্ৰমণ আৰু বুছান বন্দৰ দখল কৰা হয়।
  জাপানে স্থল যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল আৰু আকাশ আৰু সাগৰত অধিক ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। ১৯৪৩ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত বেইজিং ছোভিয়েট সৈন্যই দখল কৰে। আৰু মাৰ্চ মাহত তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত দক্ষিণ সখালিন মুক্ত হ"ল। এপ্ৰিল আৰু মে' মাহত সাগৰত ছোভিয়েট অস্ত্ৰৰ নতুন বিজয় ঘটিছিল... বাল্টিকৰ পৰা অহা চাবমেৰিন বহৰ, বিমান আৰু জাহাজৰ বৃদ্ধি বিশেষভাৱে ফলপ্ৰসূ আছিল।
  ১৯৪৩ চনৰ জুন মাহত ছোভিয়েট সৈন্যই জাপানীক চাংহাইৰ পৰা খেদি পঠিয়াইছিল। এইদৰে নিজৰ দখলৰ অঞ্চল গঠন কৰে।
  জুলাই আৰু আগষ্ট মাহত পেৰাট্ৰুপাৰ আৰু নাৱিকসকলে কুৰিল ৰিজ শত্ৰুৰ পৰা মুক্ত কৰে। জাপানে নিজকে ব্যতিক্ৰমীভাৱে কঠিন পৰিস্থিতিত পৰিল। ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণে নিজৰ আক্ৰমণাত্মক শক্তি বৃদ্ধি কৰিলে আৰু অধিক জোৰেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিলে আৰু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ নৌসেনাৰ বহৰ গলি গ"ল। ১৯৪৩ চনৰ অক্টোবৰ মাহত ট্ৰটস্কিয়ে এটা সিদ্ধান্ত লয়: অকিনাৱাক আক্ৰমণ কৰা - জাপানী মেট্ৰ"পলিছৰ বাবে যুদ্ধৰ পূৰ্বে এটা ড্ৰেছ ৰিহাৰ্চেল। যুদ্ধবোৰ তীব্ৰ আছিল আৰু চামুৰাইসকলে সামূহিকভাৱে অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল: কামিকাজে পাইলট।
  দুমাহ এসপ্তাহ ধৰি চলিছিল এই মহাকাব্যিক যুদ্ধখন অৱশেষত অকিনাৱাৰ পতনৰ লগে লগে শেষ হৈছিল। আৰু ১৯৪৪ চনৰ জানুৱাৰী মাহত টাইৱান মুক্ত হয়।
  জাপান এতিয়া সম্পূৰ্ণ সামৰিক দুৰ্যোগৰ পথত। হিৰোহিটোৱে কেৱল আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে তেওঁৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ ওপৰতহে ভৰসা কৰিব পাৰিছিল;সেই সময়ত ফেচিষ্ট জাৰ্মানী এতিয়াও সামৰিকভাৱে অতি দুৰ্বল আছিল আৰু মুছলিনীয়ে প্ৰশান্ত মহাসাগৰৰ ট্ৰটস্কিৰ ওচৰলৈ সহজে উপনীত হ'ব পৰা নাছিল।
  কিন্তু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে ইংগিত দিলে, কিন্তু যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা নাছিল। তদুপৰি ভাৰতত ব্ৰিটিছ বিৰোধী বৃহৎ বিদ্ৰোহৰ সূচনা হ"ল। মধ্যপন্থী গান্ধীক অধিক উগ্ৰ জাতীয়তাবাদী আৰু বাওঁপন্থীয়ে একাষৰীয়া কৰি পেলালে। ফলত তাতেই আৰম্ভ হ"ল প্ৰকৃত যুদ্ধ। চেম্বাৰলেনৰ ঠাইত চাৰ্চিলে হঠকাৰীতা প্ৰদৰ্শন কৰি যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত পাকিস্তান আৰু ভাৰতক তেওঁৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যাৰ ফলত দীৰ্ঘদিনীয়া আৰু তিক্ত যুদ্ধই ব্ৰিটিছ বাহিনীক বান্ধি ৰাখিছিল।
  আমেৰিকানসকলে বৈদেশিক নীতিত সম্পূৰ্ণ নিষ্ক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল: মোৰ জুপুৰিটো ধাৰে ধাৰে!
  ১৯৪৪ চনৰ মাৰ্চ মাহত বতৰ এতিয়াও বৰ অনুকূল নহ"লেও ছোভিয়েট সৈন্যই হোকাইডোত অৱতৰণ কৰে। তিনি সপ্তাহ ধৰি চলি থকা এই যুদ্ধৰ অন্ত পৰে জাপানীসকলৰ পৰাজয়ৰ লগে লগে। এই সফলতাই মহানগৰখনৰ দুৰ্গমতাৰ প্ৰতি সম্ৰাটৰ আস্থা কঁপাই তুলিছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ ১১ মে"লৈকে স্থল আৰু সাগৰত যুদ্ধ চলি থাকিল আৰু অৱশেষত ক্লান্ত জাপানে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ অংশগ্ৰহণেৰে এই যুদ্ধ ১৯৪১ চনৰ ১০ এপ্ৰিলৰ পৰা ১৯৪৪ চনৰ ১১ মে"লৈকে চলিছিল আৰু তিনি বছৰ আৰু এমাহতকৈ অলপ বেছি সময় লৈছিল। ছোভিয়েট সেনাৰ লোকচান আৰু আঘাতৰ ফলত মৃত্যু হোৱা লোকৰ পৰিমাণ আছিল ৯৬০ হাজাৰ সৈনিক আৰু বিষয়া। ষাঠি হাজাৰতকৈ অলপ বেছি অসামৰিক ছোভিয়েট নাগৰিকৰো মৃত্যু হৈছিল। বোমা বিস্ফোৰণ, আৰ্টিলাৰী গোলাবৰ্ষণৰ পৰা আৰম্ভ কৰি, ছাখালিনত আৰু প্ৰিম"ৰিয়েৰ সীমান্তত যুদ্ধ। আৰু প্ৰায় তিনি মিলিয়ন লোক আহত হয়, ইয়াৰে চাৰি লাখ লোক অক্ষম হৈ পৰে।
  সাধাৰণতে ইউএছএছআৰে এক বৃহৎ বিজয় লাভ কৰি চীন আৰু কোৰিয়াত ছোভিয়েট সমৰ্থক শাসন ব্যৱস্থা স্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু নিজৰ সৈন্যৰ সৈতে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ ভূমিৰ সকলো সম্পত্তি দখল কৰে।
  দেশৰ ভিতৰত আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ক্ষেত্ৰ দুয়োটাতে কমৰেড ট্ৰটস্কিৰ কৰ্তৃত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী কৰা হৈছিল।
  ১৯৪৬ চনত ইউ এছ এছ আৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে কৃত্ৰিম উপগ্ৰহৰ উৎক্ষেপণ হয়। আৰু ১৯৫০ চনত প্ৰথমজন ছোভিয়েট মহাকাশচাৰীক বিশ্বজুৰি পঠিওৱা হৈছিল। ৰোমানিয়াত ৰজা মীখায়াই ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে সামৰিক আৰু অৰ্থনৈতিক মিত্ৰতা কৰিবলৈ সন্মত হয়। অলপ পিছতে হাংগেৰীত ক্ষমতা সলনি হ"ল। আৰু চেকোস্লোভাকিয়াত ইয়াক দীৰ্ঘদিন ধৰি শাসন কৰি আহিছে, যদিও ঠিক কমিউনিষ্টৰ দ্বাৰা নহয়, বাওঁপন্থী ছোভিয়েট সমৰ্থক শক্তিৰ দ্বাৰা।
  ১৯৫১ চনত তুৰস্ক আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মাজত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। এইখিনিতে আমেৰিকা বা ব্ৰিটেইনৰ হাতত পৰমাণু বোমা নাছিল আৰু ইউ এছ এছ আৰ আৰু ইয়াৰ মিত্ৰ দেশসমূহৰ দৰে শক্তিশালী শত্ৰুৰ সৈতে প্ৰকৃত হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰাটো পশ্চিমৰ বাবে আত্মহত্যা আছিল।
  এমাহ নৌহওঁতেই তুৰস্কক পৰাস্ত কৰিলে ছোভিয়েট সেনাই। পশ্চিমৰ প্ৰতিক্ৰিয়া অত্যন্ত মন্থৰ হোৱা দেখি... শ্বেভেডে ভাৰতীয়ৰ লগত বহুদিন যুঁজিছিল, কিন্তু শেষত লাখ লাখ সৈনিক হেৰুৱাই নিজৰ বৃহত্তম উপনিবেশৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আমেৰিকাত অৰ্থনৈতিক সংকটত কৃষ্ণাংগসকলে দাঙ্গা কৰিছে।
  ট্ৰটস্কিয়ে এটা সিদ্ধান্ত লয়: আৰু দুমাহৰ ভিতৰতে ৰঙা সেনাই সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু ইৰাণৰ নিয়ন্ত্ৰণ লয়, আৰু ইজিপ্তত এখন ছোভিয়েট সমৰ্থক চৰকাৰ ক্ষমতালৈ আহে। ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলৰ দাঁতত ঘুচা হয়। আৰু হিটলাৰে ইউ এছ এছ আৰৰ পক্ষ লয় আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁ অষ্ট্ৰিয়াক এন্স্লাছ কৰাৰ সুযোগ পায়।
  ফ্ৰান্সত ক্ষমতালৈ আহে ডি গ"ল। ছোভিয়েট সম্প্ৰসাৰণত তেওঁ অতি অসন্তুষ্ট আৰু পূব দিশলৈ, বলছেভিজমৰ বিৰুদ্ধে ক্ৰুছেডৰ কথা কয়। ইয়াৰ বিপৰীতে ট্ৰটস্কিয়ে ইউৰোপলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ সপোন দেখিছে, পৰিস্থিতি গৰম হৈ আহিছে।
  ইউ এছ এছ আৰ এতিয়া ইউনিয়নত থকাৰ সুযোগ লৈ এডলফ হিটলাৰে জাৰ্মানীৰ সামৰিককৰণ আৰম্ভ কৰে। আৰু আলজেৰিয়া আৰু মৰক্কোত ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে ডাঙৰ বিদ্ৰোহৰ সূচনা হয়।
  ডি গ"লে ক্ষুব্ধ হৈ জাৰ্মানীক সামৰিক প্ৰস্তুতি বন্ধ কৰিবলৈ দাবী জনায়। ইয়াৰ উত্তৰত ফুৰাৰে ১৯১৪ চনৰ সীমান্ত পুনৰুদ্ধাৰৰ দাবী জনায় আৰু শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে জনসাধাৰণ মিলিচীয়া পঠোৱাৰ ভাবুকি দিয়ে।
  দুয়োপক্ষই ভাবুকি বৃদ্ধি কৰি সীমান্তলৈ গণ সৈন্যৰ সৃষ্টি কৰিছে। ধূৰ্ত ট্ৰটস্কিয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ নকৰে, বৰঞ্চ ঋণত জাৰ্মানীক টেংক আৰু বিমান বিক্ৰী কৰে। নাজী আৰু ফৰাচীৰ মাজত এখন যুদ্ধৰ সূচনা হয়। বেলজিয়ামে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে যদিও ইয়াৰ ফলত উপনিবেশসমূহত বিদ্ৰোহ আৰু বিভিন্ন ফ্ৰণ্টত কমিউনিষ্ট কাৰ্যকলাপৰ ফলত বাধাগ্ৰস্ত ফ্ৰান্সৰ অৱস্থা আৰু বেয়া হৈ পৰে। জাৰ্মানীয়ে অৱশ্যে দ্ৰুত জয় লাভ নকৰে যদিও মাংগিঅ" লাইনত আবদ্ধ হৈ পৰে যদিও বেলজিয়াম দখল কৰে। ডেৰ বছৰ যুদ্ধৰ অন্তত নাজীসকল পেৰিছৰ ওচৰলৈ আহিল।
  ডি গ'লে শান্তি স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ যায় আৰু এলচাৰ্জ আৰু লৰেইনক জাৰ্মানক ঘূৰাই দিয়ে। বেলজিয়ামেও নিজৰ ভূখণ্ডৰ এটা অংশৰ সৈতে বিদায় লৈছে। ফুহৰাৰে নিজৰ প্ৰভাৱ শক্তিশালী কৰি তুলিছে। ১৯৫৫ চনত ইউ এছ এছ আৰে পাৰমাণৱিক বোমা পৰীক্ষা কৰে। ট্ৰটস্কিয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ ভিতৰত চেকোস্লোভাকিয়াক অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছে। সঁচা, চুডেটেনলেণ্ডৰ এটা অংশ জাৰ্মানসকলৰ হাতলৈ যায়, কিন্তু জাতিগত সীমা বহুত কম। কিন্তু তেওঁলোকৰ নাওখন জোকাৰি যোৱাৰ কোনো কাৰণ নাই...
  হিটলাৰে নিজৰ উচ্চাকাংক্ষাক নম্ৰ কৰিবলৈ বাধ্য হয় আৰু পশ্চিমত আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ মূল্যত সম্প্ৰসাৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাত আনন্দিত হয়। নাজীয়েও ডেনমাৰ্ক আক্ৰমণ কৰে আৰু ১৯১৪ চনৰ সীমা আৰু তেওঁলোকৰ সাম্ৰাজ্যৰ উত্তৰ অংশও পুনৰুদ্ধাৰ কৰে।
  ১৯৬০ চনত আশীতম জন্মদিন উদযাপন কৰি ট্ৰটস্কিৰ মৃত্যু হয়। বেয়া অভ্যাস আৰু শাৰীৰিক ফিটনেছ বজাই ৰখাৰ অবিহনে ইউ এছ এছ আৰৰ অধ্যক্ষই শেষ কামলৈকে স্পষ্ট চিন্তাধাৰা বজাই ৰাখিছিল।
  তেওঁ পুত্ৰ ডেভিদৰ হাতত অধ্যক্ষৰ পদ অৰ্পণ কৰে, যাৰ ফলত তেওঁ বিশ্বৰ প্ৰথম কমিউনিষ্ট বংশ প্ৰতিষ্ঠা কৰে। এই সময়লৈকে ইউ এছ এছ আৰত কেন্দ্ৰীকৰণ বৃদ্ধি পাইছিল আৰু ইয়াৰ পৰা আঁতৰি অহাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰি সংবিধানৰ সংশোধন ঘটিছিল। হিটলাৰে কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ ফলত লাভ কৰা এজন পুত্ৰলৈও ক্ষমতা হস্তান্তৰ কৰিছিল , কিন্তু প্ৰতিযোগিতামূলক ভিত্তিত।
  কিন্তু পুত্ৰজন এতিয়াও বহুত সৰু, হিটলাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত নাজী বিভাজন হয় আৰু অলপ পিছতে বাওঁপন্থী দলটোৱে ক্ষমতালৈ আহে। পৃথিৱীখন নিৰাপদ হৈ পৰিছে যদিও ঔপনিৱেশিক ব্যৱস্থাৰ পতনে অস্থিৰতাৰ নতুন যুদ্ধৰ সূচনা কৰিছে। ইয়াৰ সমাধান আছিল কমিউনিষ্ট মিত্ৰজোঁটৰ সৃষ্টি। ই পাৰস্পৰিক সহায় আগবঢ়াইছিল আৰু অন্ধকাৰ মহাদেশৰ পৰিস্থিতিত সমাজবাদ গঢ়ি তোলাৰ চেষ্টা কৰিছিল।
  কিন্তু বিশ্ব সাম্যবাদ বৃহৎ সংখ্যক বজাৰ উপাদানৰ দ্বাৰা পৃথক আছিল আৰু ই আছিল এক সংযুক্ত ব্যৱস্থা।
  ইফালে ইউ এছ এছ আৰৰ ভিতৰত বৈপৰীত্য বাঢ়ি আহিল। এটা দলৰ ৰাজনৈতিক আধিপত্য আৰু ক্ৰমবৰ্ধমান অলিগাৰ্চিৰ লগত খাপ নাখালে। ৰঙা ঢৌৰ ব্যৱসায়ীসকলে পৰিৱৰ্তন আৰু ৰাজনৈতিক ক্ষমতা বিচাৰিছিল। এতিয়ালৈকে পৰিকল্পিত অৰ্থনীতিৰ সফলতা আৰু ৰাজনৈতিক লাভালাভই বিৰোধীৰ মনোভাৱৰ আংশিক ক্ষতিপূৰণ দিছে। কিন্তু আমেৰিকাত পৰিৱৰ্তন ঘটিছে। এজন নতুন নেতাৰ উত্থান ঘটিল, যিয়ে ডেম"ক্ৰেটিক আৰু ৰিপাব্লিকান নামৰ দুটা দলৰ একচেটিয়া অধিকাৰ ভংগ কৰি তৃতীয়টোৰ সৃষ্টি কৰিলে - দেশপ্ৰেমিক।
  আৰু ক্ষমতালৈ আহি তেওঁ স্বৈৰাচাৰীত্ব প্ৰতিষ্ঠা কৰিলে। একে সময়তে সাম্যবাদৰ বিৰুদ্ধে ক্ৰুছেড আৰম্ভ কৰা। ডেভিদৰ মৃত্যু হ"ল আৰু তাৰ পিছত গোটেই শৃংখলাবদ্ধ ষড়যন্ত্ৰ আৰু দলীয় সংগ্ৰাম আৰম্ভ হ"ল। ফলত দেশ কঁপি উঠিল। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰৰ অধ্যক্ষৰ পদ দখল কৰাৰ লগে লগে দলসমূহৰ মাজৰ সংগ্ৰামৰ অন্ত পৰিল আৰু জনসাধাৰণ শান্ত হৈ পৰিল।
  সক্ৰিয় স্থান সম্প্ৰসাৰণ হৈছিল। ২০১৫ চনত প্লুটো মানৱ মহাকাশচাৰীয়ে ভৰি দিয়া শেষ গ্ৰহ হিচাপে পৰিগণিত হয়। অলপ সময়ৰ বাবে মানুহে বৃহস্পতিৰ পৃষ্ঠভাগ ভ্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সঁচা, তেওঁলোকে বিশেষ সুগন্ধি স্নানত পৰিবলগীয়া হৈছিল।
  ইউ এছ এছ আৰৰ ভিতৰত পুঁজিবাদী উপাদানসমূহ আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিছিল। দুখীয়া আৰু ধনীৰ মাজত স্তৰবিন্যাস আছিল। প্ৰকৃত কোটিপতিৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, আৰু একে সময়তে পলিটব্যুৰোৰ সদস্যও। কমিউনিজম বিত্তৰ অলিগাৰ্চিৰ লগত অধিক সংযুক্ত হৈ পুঁজিবাদৰ পৰা কমকৈ পৃথক হৈ পৰিল। আনকি ইউ এছ এছ আৰত আয়কৰ ৰৈখিক হৈ পৰিল আৰু একক শতাংশ প্ৰৱৰ্তন কৰা হ"ল। ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে অস্পষ্ট অসন্তুষ্টিৰ সৃষ্টি হৈছিল আৰু সৰু সৰু দাঙ্গাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  কিন্তু এতিয়ালৈকে পৰিস্থিতি নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰলৈ যোৱা নাই। কিন্তু বাস্তৱত সাম্যবাদৰ বাহ্যিক বৈশিষ্ট্যৰ লগে লগে সামাজিক নিশ্চয়তা ক্ৰমান্বয়ে কমি আহিল। বিশেষকৈ চিকিৎসা আৰু শিক্ষাৰ আংশিক দৰমহা পোৱা গ"ল, আৰু নিবনুৱা আৰু শ্ৰমিকৰ বিনিময়ৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  ভিক্টোৰিয়াই ভিলনা পালে আৰু সমান্তৰাল জগতখনৰ কথা মনত পেলোৱা বন্ধ কৰি দিলে। তাই এতিয়া ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ নেতৃত্ব দি থাকিব লগা হ"ল।
  লিথুৱেনিয়াৰ গ্ৰেণ্ড ডাচিৰ ৰাজধানী ভিলনা পতিত হ"ল যদিও আগলৈ আৰু আগবাঢ়ি গ"ল গ্ৰডনো আৰু ব্ৰেষ্টলৈ।
  বেলাৰুছবাসীয়ে স্বেচ্ছাই ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীত যোগদান কৰে। কিন্তু বৰফ পৰিল আৰু মধ্যযুগীয় সেনাবাহিনীৰ বাবে গতি কৰাটো অধিক কঠিন হৈ পৰিল। তথাপিও গ্ৰেণ্ড ড্যুক ভাচিলিয়ে গ্ৰডনো দখল কৰি তাত শীতকাল কটাবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। ভিক্টোৰিয়াই চাৰিওফালৰ দুৰ্গবোৰত দৌৰি ঘূৰি ফুৰিছিল আৰু কাৰোবাক কাটিবলৈ বা নিঃশেষ কৰিবলৈ বিচাৰিছিল।
  তাইৰ ভিতৰত নিঃশেষৰ বনৰীয়া পিয়াহ উতলি উঠিছিল যদিও অধিক সঘনাই তাইৰ বিৰোধীসকলে কোনো যুঁজ নকৰাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  
  
  ডাৰ্ক হেলৰ পৰা অহা ORACLES
  অৱশ্যে বিভিন্ন পূৰ্বানুমানক আছে, উপযোগী আৰু বিপজ্জনক।
  কিন্তু বিকল্প বাস্তৱতাৰ এটাত এজন যাদুকৰ আছিল যিয়ে নাজীক চয়তানৰ দাপোনখন পুনৰ কোৱাৰ ক্ষমতা কেনেকৈ ঘূৰাই দিব পাৰি তাৰ এটা সংখ্যা কৈছিল। এটা নিৰীহ শিশুৰ ৰঙা তেজৰ টোপালবোৰ প্ৰতিফলিত পৃষ্ঠত পৰিল। আৰু সিহঁত নিমিষতে বিয়পি পৰিল আৰু আইনাখনে নিজেই জিলিকিবলৈ ধৰিলে, নিজৰ উপহাৰবোৰ ঘূৰাই পালে। আৰু ফুহৰাৰে তেতিয়া বহু কথা শিকিলে।
  কিন্তু ভৱিষ্যত জানিও সদায় শুধৰাই দিয়া সম্ভৱ নহয়। আফ্ৰিকাত অৱশ্যে জাৰ্মানীয়ে নিজৰ সৈন্যবাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই ২৩ অক্টোবৰত মণ্টগোমাৰীয়ে আৰম্ভ কৰা আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  যদিও অতি কষ্টেৰে তেওঁলোকক ৰখাইছিল উচ্চ সংখ্যক জনশক্তি আৰু সঁজুলি থকা সৈন্যই। কিন্তু আক্ৰমণৰ স্থান আৰু সময় জানি ৰমেলে নিজৰ কেইটামান ইউনিট যুক্তিসংগতভাৱে বিতৰণ কৰি আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰাত সহায় কৰিছিল। ইংৰাজৰ যথেষ্ট লোকচান হয় আৰু দুসপ্তাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত বন্ধ হ"বলৈ বাধ্য হয়।
  আৰু জাৰ্মান ছাবমেৰিন বহৰে যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, কাছাব্লাংকা আৰু মৰক্কোৰ উপকূলত অৱতৰণ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা লেণ্ডিং বাহিনীৰে ডজন জাহাজ ডুবাই দিছিল। ইজিপ্তত সফলতাৰ অভাৱ আৰু "জাৰ্মান পহুৰ দল"ৰ কাৰ্যকলাপ দেখি আমেৰিকানসকলে অপাৰেচন টৰ্চ পৰিত্যাগ কৰিলে।
  জাৰ্মানসকলে পাছলৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডত নিজৰ সৈন্যবাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই ছোভিয়েট সৈন্যৰ ফ্লেংকিং আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু কেন্দ্ৰত প্ৰতিৰক্ষাত নিজকে পুতি থৈ সাজু হৈছিল।
  ১৯৪২ চনৰ ১৯ নৱেম্বৰৰ বেয়া বতৰৰ বাবে ছোভিয়েট সৈন্যই আক্ৰমণাত্মক বিমানকে ধৰি বিমান পৰিবহণৰ ফলপ্ৰসূ ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰিলে আৰু আৰ্টিলাৰী প্ৰস্তুতিৰ ক্ষেত্ৰত অত্যন্ত সীমিত সফলতা লাভ কৰে। গতিকে, নিজৰ বাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিয়ে ছোভিয়েট সৈন্যৰ আগমনক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সঁচা, ইয়াৰ ফলত নাজীসকলে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰাই অন্যমনস্ক হৈ পৰিল, চহৰখনৰ নায়ক ছোভিয়েট সৈন্যসকলক বিৰতি দিলে। যদিও ৰঙা সেনাৰ নিয়ন্ত্ৰণত অতি কম ঘৰ বাকী আছে।
  ফ্ৰিটজেও কেন্দ্ৰত থিয় দি থাকিল... ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধ ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে চলি থাকিল। ফ্ৰণ্টত ব্ৰেকথ্ৰু লাভ কৰিব নোৱাৰাৰ বাবে ৰঙা সেনাই বন্ধ হৈ গ"ল। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ বাবেও সেয়া সহজ নাছিল। চহৰখনত আক্ৰমণৰ সময়ত তেওঁলোকে অত্যধিক ক্ষতি কৰিছিল আৰু যদিও প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত লোকচানৰ অনুপাত তেওঁলোকৰ পক্ষত থকা যেন লাগে, তথাপিও সৈন্যসকল ক্লান্ত হৈ আছে।
  জানুৱাৰী মাহত অৰেকেলৰ ভৱিষ্যদ্বাণীৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে অপাৰেচন স্পাৰ্কৰ সময়ত উত্তৰ দিশত থিয় দিব পৰা নাছিল। সঁচা, এই যুদ্ধ তিনি সপ্তাহতকৈ অধিক সময় ধৰি চলিছিল আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বহু ক্ষতি হৈছিল, কিন্তু তেওঁলোকে স্থলপথেৰে ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ যাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কিন্তু ইব্লিছৰ আইনাখনে সকীয়াই দি জাৰ্মানীয়ে ভ"ৰনেজৰ ওচৰত আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হয়, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ দুৰ্বল মিত্ৰ ইটালী আৰু ৰোমানিয়ানসকলক শক্তিশালী কৰা হয়। নহ"লে তাত থকা ডিফেন্স ভাঙি গ"লহেঁতেন৷
  আৰু তৃতীয়টো ৰজেভ-চাইচভ অপাৰেচন সফল নহ"ল। জাৰ্মানীয়ে আকৌ অসুবিধা নোহোৱাকৈ নহ"লেও ছোভিয়েট আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিলে। ষ্টেলিনগ্ৰাডত নিজেই গৰম আছিল, জানুৱাৰী মাহত যুদ্ধ হৈছিল। পৌলাছৰ ঠাইত মেইনষ্টেইনক নিযুক্তি দিয়া হয় আৰু এই অধিক অভিজ্ঞ ফিল্ড মাৰ্শ্বালে ১২ ফেব্ৰুৱাৰীৰ ভিতৰত দুৰ্গ চহৰখন দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু আকৌ জাৰ্মানসকলে ইয়াৰ বাবে এক বৃহৎ মূল্য দিছিল। ১৯৪৩ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ৰাইচষ্টাগক একত্ৰিত কৰি সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰিবলগীয়া হৈছিল। কৰ্মদিন বৃদ্ধি কৰক আৰু দাস শ্ৰমিকক আগৰ তুলনাত অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰক।
  সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণাৰ ফলত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি নতুন বিভাজন গঠন কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। বিদেশী আৰু হিৱীকে ধৰি।
  ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকলে কেতিয়া মৰক্কোত প্ৰৱেশ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল সেই কথা জানি জাৰ্মানীয়ে নিজৰ বৃহৎ চাবমেৰিন বহৰ ব্যৱহাৰ কৰি লেণ্ডিং জাহাজবোৰক যন্ত্ৰণাদায়ক আঘাত দিছিল - ইটোৰ পিছত সিটোকৈ লেণ্ডিংত ব্যাঘাত জন্মাইছিল। ইয়াৰ ফলত নাজীয়ে পশ্চিমৰ বিৰুদ্ধে সামৰিক অভিযান স্থানীয়কৰণ কৰি নিজৰ সকলো মূল বাহিনী পূবত কেন্দ্ৰীভূত কৰিব পাৰিলে।
  ৰমেলৰ কৰ্পৰ অৱস্থান কঠিন হৈয়েই থাকিল যদিও আইনাখনৰ বাবেই ফেচিষ্ট বিমান পৰিবহণ অধিক কাৰ্যক্ষমভাৱে কাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু কনভয়ে আফ্ৰিকান গোটটোৰ যোগানৰ উন্নতি সাধন কৰে।
  ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত মণ্টগোমাৰীৰ নতুন আক্ৰমণ বিফল হৈছিল। এইবাৰ ৰমেলে পৈশাচিক যাদুৰ সহায়ত সঠিক তথ্য লাভ কৰি ব্ৰিটিছক ফান্দত পেলাই দিলে আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত এক গুৰুতৰ পৰাজয় সাধন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল! সঁচা, শত্ৰুৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আৰু বায়ু আধিপত্যৰ বাবে মণ্টগোমেৰীক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল যদিও ব্ৰিটেইনৰ পৰাজয় লক্ষণীয় আছিল। বিশেষকৈ বহু টেংক হেৰাই গ"ল, আৰু যথেষ্ট সংখ্যক বাহন ট্ৰফী হিচাপে বন্দী হ"ল।
  ব্ৰিটিছে দুটামান ডিফেন্সিভ লাইন আঁতৰাই আলেকজেণ্ড্ৰিয়াৰ ওচৰ চাপি আহিল। ৰমেলক নতুন সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ প্ৰয়োজন হৈছিল আৰু নাজীয়ে দক্ষিণ দিশত আক্ৰমণ অব্যাহত ৰখাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। ষ্টেলিনগ্ৰাড পৰিল আৰু তাৰ পিছত ভলগা নদীৰ কাষেৰে আগবাঢ়ি যোৱা সম্ভৱ হ"ল।
  ১৯৪৩ চনৰ মে" মাহত ক্ৰাউট পৰিয়ালে অপাৰেচন ডলফিনলৈ সলনি হয়। অৰেকেলৰ সহায়ত তেওঁলোকৰ সৈন্যই ৰঙা সেনাৰ পৰা অতি তীব্ৰ বিৰোধিতাৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। বৃহৎ লোকচানৰ মূল্যত অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হৈছিল। সঁচা, এজন ভাগ্যবিদৰ সহায়ে যুদ্ধৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পেলাইছিল। ৱেৰমাখ্টে পাল্টা আক্ৰমণৰ আগজাননী দিছিল আৰু অধিক আক্ৰমণ চলাইছিল। জুন মাহৰ মাজভাগত নাজীসকলে ইতিমধ্যে ভলগা বদ্বীপৰ কাষ চাপি কেছপিয়ান সাগৰত উপনীত হৈছিল।
  ১৯৪৩ চনৰ ২২ জুনত তুৰস্কই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ ফলত ককেছাছত ছোভিয়েট সৈন্যৰ অৱস্থা আৰু বেছি বেয়া হৈ পৰে। আৰু এইটোৱেই আচলতে বাকু তেলৰ বাবে হোৱা যুদ্ধৰ ফলাফল পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত কৰিছিল।
  মিত্ৰশক্তিৰ নিৰ্ণায়ক নাছিল। মণ্টগোমেৰীয়ে সক্ৰিয় প্ৰতিৰক্ষালৈ সলনি হৈ আক্ৰমণৰ কথা আৰু নাভাবিলে আৰু মৰক্কোত অৱতৰণ কৰাটো অবাস্তৱ হৈয়েই থাকিল।
  ১৯৪৩ চনৰ ১০ জুলাইত চাৰ্চিলে জাৰ্মান বাহিনীৰ এটা অংশ পূব দিশৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ উদ্দেশ্যে ফ্ৰান্সত অৱতৰণ কৰাৰ চেষ্টা কৰে। কিন্তু দুৰ্বলভাৱে প্ৰস্তুত কৰা অৱতৰণৰ লগতে আমেৰিকাৰ অনিৰ্ণয়শীলতা আৰু এজন অৰেকলৰ কৃপাত জাৰ্মানসকলে সকলো সবিশেষ জানিছিল, তাৰ ফলত ইতিহাসৰ স্থলভাগত ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকলৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ পৰাজয়হে হ"ল।
  ছয় লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক লোক আৰু বহু সঁজুলি অকলে বন্দী কৰা হ"ল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে উজনিৰ নাজীসকলৰ আগবাঢ়ি যোৱাত বাধা নাথাকিল। আগষ্ট মাহত জাৰ্মানীয়ে সমগ্ৰ ডাগেষ্টান দখল কৰে, তুৰ্কীয়ে ইয়েৰেভানৰ সৈতে প্ৰায় সমগ্ৰ আৰ্মেনিয়া দখল কৰে আৰু ২৭ তাৰিখে নাজী আৰু অট্টোমানসকলে একত্ৰিত হৈ ট্ৰেন্সককেচিয়ান ফ্ৰণ্টক দুটা ভাগত বিভক্ত কৰে।
  আৰু আকৌ ফ্ৰণ্টৰ অন্যান্য খণ্ডত ছোভিয়েট বাহিনীৰ আক্ৰমণাত্মক প্ৰচেষ্টা বিফলতাৰে শেষ হ"ল। ছোভিয়েট কমাণ্ডৰ পৰিকল্পনাৰ বিষয়ে শত্ৰুপক্ষই অত্যন্ত ভালদৰেই জানিছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বিশেষ বিভাগটো অবাধ হৈ পৰিছিল, দমন আৰু গণ শোধন কৰা হৈছিল। আনকি কেইবা ডজন জেনেৰেল আৰু আৰ্টিলাৰী মাৰ্শ্বাল কুলিককো গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল।
  কিন্তু যেতিয়ালৈকে শত্ৰুৰ হাতত পৈশাচিক অস্ত্ৰ থাকিব তেতিয়ালৈকে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে একোৱেই সহায় নকৰিব।
  ছেপ্টেম্বৰ মাহটো গধুৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল, নাজী আৰু অট্টোমান বাকুৰ ওচৰলৈ আহিল। আৰু অক্টোবৰ মাহত চহৰখনতেই কাজিয়া আৰম্ভ হৈছিল।
  উপকূলীয় চহৰখনক সাগৰৰ সিপাৰে যোগান ধৰা হৈছিল আৰু তেওঁলোকে ইয়াক ধৰি ৰাখিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল। যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল আৰু পৰিকল্পনা অনুসৰি ৭ নৱেম্বৰৰ ভিতৰত ক্ৰাউটসকলে ইয়াক ল"ব নোৱাৰিলে। কিন্তু এই সময়লৈকে ককেছাছৰ আন সকলো চহৰ ইতিমধ্যে হেৰাই গৈছিল। আৰু ডিচেম্বৰ মাহত বিশাল লোকচানৰ মূল্যত কিংবদন্তি চহৰখনৰ পতন ঘটিছিল।
  ককেছাছ সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰাই গ"ল, সেই সময়ত ইউ এছ এছ আৰত বিকশিত হোৱা আটাইতকৈ ডাঙৰ তৈলক্ষেত্ৰখনো হেৰাই গ"ল। সঁচা, যিহেতু সকলো তেলৰ কূপ উৰুৱাই ধ্বংস কৰা হৈছিল, সেয়েহে নাজীয়ে নিজেই এই সুবিধা সোনকালে ল"ব পৰা নাছিল।
  পূব ফ্ৰণ্টত নিস্তব্ধতা আহিল। জাৰ্মানীৰ বৃহৎ স্থল বাহিনী ইৰাকলৈ আৰু আৰু অধিক পেলেষ্টাইন আৰু ছুৱেজ খাললৈ গৈ ৰমেলক সহায় কৰে। ছোভিয়েট নেতৃত্বই অৱশ্যে এই বিৰতিৰ সুযোগ লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয় । ইতিমধ্যে চাইবেৰিয়াকে ধৰি আন আন ঠাইত তৈলখাদ গঢ়ি তোলা হৈছে। আৰু ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে নতুন টেংকৰ কাম কৰিছিল। আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ জাৰ্মান পেন্থাৰছ আৰু টাইগাৰছৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনোৱাৰ কথা আছিল।
  নাজী জাৰ্মানীত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ বেছি আছিল। এইটো স্পষ্ট যে নাজী আৰু দাসসকলৰ হাতত অধিক সম্পদ আছে, আৰু মনোবলহীন মিত্ৰশক্তিৰ পৰা হোৱা বোমা বিস্ফোৰণ দুৰ্বল। অৰ্থাৎ তেওঁলোকে অধিক লোহা উৎপাদন কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, আৰু বাস্তৱতকৈ উন্নত মানৰ ধাতু। সেয়েহে প্ৰতিমাহে ৬০০ পেন্থাৰৰ উৎপাদন পৰিকল্পনা সাধন হৈছিল আৰু আনকি অতিক্ৰম কৰা হৈছিল। কিন্তু আন কিছুমান নিষেধাজ্ঞা আছিল: নতুন ক্ৰুৰ বাবে প্ৰশিক্ষণৰ সময়। তদুপৰি, "পেন্থাৰ"ৰ সকলো নিঃসন্দেহে সুবিধাৰ বাবে: উচ্চ কৱচ-বিন্ধি আৰু গুলীৰ হাৰ, উৎকৃষ্ট দৃশ্যমানতা আৰু অপটিক্স, লগতে ভাল ফ্ৰন্টাল সুৰক্ষা, আৰু ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ সৈতে এটা কামান, দুৰ্বল কাষৰ সুৰক্ষা আৰু এটা লৰচৰ কৰা ব্যৱস্থা আছিল ৰোলাৰৰ।
  পেন্থাৰ-২ অধিক উন্নত আৰু আশাব্যঞ্জক বিকাশ হিচাপে পৰিগণিত হ"ল। ৪৭ টনৰ অলপ বেছি ওজনৰ সৈতে বহুত ঘন বিন্যাসৰ বাবে পেন্থাৰ-২ৰ ৭১ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ শক্তিশালী ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান আৰু হালৰ সন্মুখত ১২০ মিলিমিটাৰ কৱচ, ৬০ ডিগ্ৰী কাষত এটা... এংগেল, আৰু টাৰেটৰ সন্মুখত ১৫০, ডুৰালুমিন কেচিঙত ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে।
  ১৯৪৩ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত টাইগাৰ-২ৰ সৈতে একেলগে এনে এটা মেচিন উৎপাদন আৰম্ভ হয়। অৱশ্যে জাৰ্মানসকলে তেতিয়াও মাত্ৰ নিজৰ গাড়ীখন বিকশিত কৰি আছিল। আৰু তেওঁলোকে মধ্যপ্ৰাচ্যৰ ওপৰত আগবাঢ়িল।
  ১৯৪৪ চনৰ মাৰ্চ মাহত জাৰ্মানীয়ে কুৱেইট দখল কৰি ছুৱেজ খালত উপস্থিত হয়।
  নাজীসকলৰ কোনো সুবিধা যাতে নাথাকে তাৰ বাবে অৰেকলটো ভাঙিবলগীয়া হৈছিল। এই ক্ষেত্ৰত ছোৱালীকেইজনীৰ আগতেই কৰাৰ ইচ্ছা আছিল যদিও প্ৰভাৱৰ সীমাবদ্ধতাই তেওঁলোকক প্ৰভাৱিত কৰিছিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, এতিয়া যাদুৰে ভৰা ছোৱালীৰ সলনি ১৯৪৪ চনৰ ১ এপ্ৰিলত দুগৰাকী ধুনীয়া সুন্দৰীয়ে সন্মুখৰ ফালে গতি কৰি আছিল। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে অতি মধ্যমীয়া ক্ষমতাৰ সৈতে জাম্প লিমিটাৰে প্ৰভাৱ পেলাইছিল। বসন্তৰ মাটিত কষ্টেৰে বৰফৰ সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ বাবেও খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ অলপ ঠাণ্ডা আছিল। ছোৱালীকেইজনীৰ বাওঁহাতে কামিশ্বিনৰ উত্তৰত গভীৰ ভলগা আৰু আৰু আগবাঢ়ি গ"লে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰৰ জাৰ্মানীৰ স্থানত উপনীত হ"ব। আৰু যোদ্ধাসকলৰ কাম হ"ল প্ৰায় সাধাৰণ ছোৱালী হৈ ঘৃণিত অৰেকলটোক নিষ্ক্ৰিয় কৰাৰ অতিমানৱীয় ক্ষমতা হেৰুৱাই পেলোৱা... অৱশ্যে এতিয়া এইটোৱেই যথেষ্ট নহ"বও পাৰে। কাৰণ, যুদ্ধৰ পূৰ্বে জনসংখ্যাৰ আধা অংশই বাস কৰা ভূখণ্ড আৰু ইয়াৰ ঔদ্যোগিক সম্ভাৱনাৰ উল্লেখযোগ্য অংশ, প্ৰথমতে, নিষ্কাশনৰ বাবে সুবিধাজনক তেলকে ধৰি ইউ এছ এছ আৰ-এ হেৰুৱাই পেলালে।
  আন বহুতো জমা ধন অৱশ্যে আছে, কিন্তু তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ ক্ষমতাৰে কাম কৰিবলৈ সময় আৰু ধন দুয়োটাৰে প্ৰয়োজন। অৰ্থাৎ পৰিস্থিতি এনেকুৱা যে হিটলাৰক ইব্লিছৰ দাপোনৰ ক্ষমতাৰ পৰা বঞ্চিত হ"লেও এইটো বেদনাদায়কভাৱে অপৰ্যাপ্ত হ"ব পাৰে। তদুপৰি মিত্ৰশক্তিৰ মাজত বিচ্ছিন্নতাবাদী আৱেগ তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। বিশেষকৈ আমেৰিকানসকল। ৰুজভেল্ট অসুস্থ, গেলেন বাওঁপন্থী শান্তিবাদৰ প্ৰতি স্পষ্টভাৱে প্ৰৱল, আৰু নতুন নিৰ্বাচনৰ সম্ভাৱনাও বৰ আনন্দদায়ক নহয়।
  ছাবমেৰিন যুদ্ধ মিত্ৰশক্তিৰ বাবে ভাল নহয়। জাৰ্মান ছাবমেৰিনৰ সংখ্যা অহৰহ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু ইয়াৰ যুদ্ধৰ গুণ উন্নত হৈছে। ইতিমধ্যে তাপ নিৰ্দেশিত টৰ্পিডো আৰু হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইড চালিত চাবমেৰিনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আৰু মিত্ৰশক্তিৰ বহৰ পাতল আৰু দুৰ্বল হৈ আহিছে, বিশেষকৈ যিহেতু ক্ৰাউটৰ টেকন"ট্ৰনিক হাঁহবোৰে পৃষ্ঠত নপৰিবলৈ আৰু নিজকে প্ৰকাশ নকৰিবলৈ শিকিছে।
  ইয়াৰ উপৰিও নাজীৰ ছাবমেৰিন বহৰৰ কাৰ্যকলাপ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ অধিক: ইন্ধনৰ যোগান সহজ হৈ পৰিছে, আনকি লিবিয়াৰ পথাৰসমূহৰ পৰাও টেংকাৰ আহি আছে। ইয়াৰ উপৰিও ৰোমানিয়াত বোমা বিস্ফোৰণ বহুত দুৰ্বল। আৰু কৃত্ৰিম ইন্ধনৰ উৎপাদন অধিক।
  মিত্ৰশক্তিৰ মাজত স্তম্ভিত হৈ পৰিছে, আৰু তেওঁলোকৰ পৰিস্থিতি প্ৰতিকূল। বিশেষকৈ আভ্যন্তৰীণ ৰাজনৈতিক।
  ১৯৪৪ চনৰ ১ এপ্ৰিলত ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টত বাহিনীৰ ভাৰসাম্য: ইউ এছ এছ আৰ ৬৩ লাখ সৈনিক আৰু বিষয়া, আৰু প্ৰায় ৫৩ হাজাৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক, ৯৫ হাজাৰ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ, ৭৭ হাজাৰ বিমান। শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত শীতকালীন যুদ্ধত প্ৰচণ্ড লোকচান। উপগ্ৰহ, বিদেশী বিভাগ, হিৱি পদাতিক বাহিনীৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি জাৰ্মানীয়ে ৭২ লাখতকৈ অধিক, টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক ইতিমধ্যে ৮৮ হাজাৰ, বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ প্ৰায় ১ লাখ, বিমান পৰিবহণ ১৬.৫ হাজাৰ বাহন জমা কৰিছে। নতুন আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ টেংকসমূহে ৰঙা সেনাৰ সৈতে সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে বুলি বিবেচনা কৰিলে সঁজুলিৰ মানদণ্ডৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব উল্লেখযোগ্য। এইদৰে "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"ৰ উৎপাদন ইতিমধ্যে প্ৰচাৰ কৰা হৈছে, আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা জাৰ্মানীৰ টেংক বহৰৰ আধাতকৈও অধিক অংশ গঠন কৰা হৈছে।
  বিমান পৰিবহণত গুণগত মূল্যায়ন ইমান স্পষ্ট নহয়। জাৰ্মান বাহন গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বাহনতকৈ উন্নত, কিন্তু অনুভূমিক কৌশলৰ ক্ষেত্ৰত নিম্ন, একে সময়তে উলম্ব পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত উন্নত। কিন্তু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ফ্ৰিটজত জেট বিমান আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, মূলতঃ এম ই-২৬২। প্ৰপেলাৰ চালিত যুঁজাৰু বিমানৰ ভিতৰত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত আটাইতকৈ শক্তিশালী আছিল এম ই-৩০৯ আৰু টি এ-১৫২। ইউ-৪৮৮ আৰু ইয়াৰ আগতেও ইউ-২৮৮ ধাৰাবাহিক উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰে। এই বোমাৰু বিমানৰ উচ্চ বোজাৰ অধীনত উৰণৰ বৈশিষ্ট্যৰ কোনো সমান নাছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যদি আমি শক্তিৰ ভাৰসাম্যৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখোঁ, তেন্তে শত্ৰুক অধিক শক্তিশালী বুলি স্বীকৃতি দিব লাগিব। তদুপৰি মধ্যপ্ৰাচ্যৰ অভিযান সম্পূৰ্ণ হ"লে ফেচিষ্ট আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ উঠিব। আৰু তাত তেওঁলোকৰ চূড়ান্ত জয়ৰ বাবে এমাহতকৈ বেছি সময় বাকী নাই। তেন্তে...
  কাৰিকৰীভাৱে জ্ঞানী এলিনাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু গাই গ"ল:
  - কোনো শক্তি নাই, কোনো শক্তি নাই... গবলিনটোৱে স্পষ্টভাৱে বেছিকৈ মদ খাইছে! সি মাথোঁ বাকলি কাটি অশ্লীল কথা চিঞৰিলে!
  সামান্য কৃষকৰ সাজ-পোছাক পিন্ধিও নিজৰ সংস্কৃতি ধৰি ৰখা জোয়াই বন্ধুক আঙুলিয়াই দিলে:
  - অশ্লীল কথা এৰাই চলক... একচন প্লেন তৈয়াৰ কৰাটোৱেই ভাল!
  এলিনাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। তাই আগৰ তুলনাত পাতল আছিল আৰু ইমান এথলেটিক নাছিল। যদিও হয়তো বহু পুৰুষে তাইক আগৰ তুলনাত আৰু বেছি আকৰ্ষণীয় বুলি বিবেচনা কৰিব। ছোৱালীজনীৰ পোছাক সহজ, লিনেন, বগা আৰু পৰিষ্কাৰ। কৃষক মহিলাৰ প্ৰথাতকৈ অলপ চুটি, আঁঠুৰ ওপৰত টেন কৰা ভৰি দুখন উন্মুক্ত। ছোৱালীকেইজনীৰ হাতত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ বা গহনা বাকী নাছিল। ঘড়ী এটাও নাই।
  এতিয়া ইমান গাঁৱলীয়া, এপ্ৰিল মাহৰ বাবে বেছি টেন কৰা, কিন্তু ইমান দ্ৰুত আৰু শক্তিশালী নহয়। শিলগুটিৰে বিয়পি থকা মাটিৰ ৰাস্তা এটাৰে ভৰি খোজ কাঢ়িছে। কৃষক মহিলাৰ দৰে উদং তলুৱাও ৰুক্ষ আৰু কাঁইটীয়া পৃষ্ঠত ভৰি দিলে আৰামদায়ক অনুভৱ হয়। খোজ কাঢ়িলে তেনেকৈ ঠাণ্ডা নাহে। হিমৰ পিছত ৰাতিপুৱাৰ হিম গলি যায়, আৰু ভৰি দুখন ইমান অজ্ঞান আৰু ঘাঁ নহয়।
  পূৰ্বৰ শৰীৰত তাই সাধাৰণতে এগৰাকী যোদ্ধা আছিল, আনকি এন্টাৰ্কটিকাতো কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ। আৰু এতিয়া মোৰ ভৰি দুখন ঠাণ্ডাৰ বাবে ৰঙা হৈ পৰিছে, আৰু ৰাতিপুৱাৰ ৰ"দত গৰম হৈ আহিছে, ঘৃণনীয়ভাৱে বিষাইছে।
  ইতিমধ্যে পাহৰি যোৱা এলিনাই যে ঠাণ্ডা আৰু ভাগৰুৱা অৱস্থাৰ পৰা মানুহৰ শৰীৰে অপ্ৰীতিকৰ অনুভূতি অনুভৱ কৰিব পাৰে, বিৰক্ত হৈ ক"লে:
  - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে এনে অভিযানৰ কোনো লাভ মই দেখা নাপাওঁ৷ আমি এই নৰকত পেলাই দিয়া হ"লোঁ, শক্তিশালী যাদুৰ পৰা বঞ্চিত... খালী ভৰিৰে আৰু সাধাৰণ কৃষকৰ সাজ-পোছাক পিন্ধি এৰি দিলোঁ, আৰু একে সময়তে, ফেচিবাদৰ পৰা মানৱতাক বচাবলৈ বাধ্য হ"লোঁ!
  জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে একেধৰণৰ এটা অংশৰ উত্তৰ দিলে:
  "কিন্তু ইয়াৰ সৌন্দৰ্য্য সেইটোৱেই!" যাতে যেতিয়া আমাৰ অলৌকিক ক্ষমতা ব্যৱহাৰ কৰি আমি ভিলনা আৰু লিথুৱেনিয়াৰ অন্যান্য চহৰবোৰ লৈ যাওঁ তেতিয়া ই বৰ সহজ নহয়। ই বহুত বেছি আকৰ্ষণীয় আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল সৰল শৰীৰত আৰু মহাশক্তিৰ অবিহনে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিবলৈ কল্পনাৰ প্ৰয়োজন!
  এলিনাই অভ্যাসত নিজৰ খালী ভৰিখন লাথি মাৰি ৰাস্তাৰ মাজত মাটিৰ পৰা ওলাই অহা এটা ডাঙৰ শিলগুটিত সোমাই দিছিল। কিন্তু আঘাতৰ পৰা উৰি ওলাই যোৱাৰ পৰিৱৰ্তে শিলটো ঠাইতে থাকিল আৰু জ্ঞানী ছোৱালীজনীয়ে বিষটোৰ বাবে চিঞৰি উঠিল। এতিয়াও দীঘল, ৰূপৱতী আঙুলিবোৰ লগে লগে ফুলি নীলা হৈ পৰিল। আৰু জোয়াই আনকি দুটামানো পোন কৰিবলগীয়া হৈছিল। বেঙুনীয়া ৰঙৰ ফেলেঞ্জবোৰ ঠাইতে পৰিল আৰু এলিনাই গালত গঢ় লৈ উঠা চকুলোখিনি জোকাৰি পেলালে। ইমান মূৰ্খ কাম এটা কৰিব লাগিব।
  বেলোবগৰ ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ভিতৰতে সহানুভূতিৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে, তাইক সহানুভূতিৰ ঢৌৱে আৱৰি ধৰিলে। আৰু একে সময়তে নিজৰ দুৰ্বলতা আৰু দুৰ্বলতাৰ অনুভৱ এটাও দেখা গ"ল। এলিনাৰ নীলা মাংসৰ তলৰ নখটো ফাটি গ"ল, আৰু তাইৰ ভৰিখনো সঁচাকৈয়ে স্পৰ্শকাতৰভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত আৰু দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  জ্ঞানীগৰাকীয়ে নিজৰ প্ৰতি সহানুভূতিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটোৱেই হৈছে মহাশক্তিৰ অবিহনে মাংসৰ অৰ্থ... আপুনি কেৱল কোনো নহয়!
  জোয়াই বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমাৰ সৰু ভৰি দুখন ভাল হ"ব... তুমি কেনেবাকৈ জীয়াই থাকিবা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ ৰাস্তাৰে ৰাওনা হ"ল। তেওঁলোকৰ আৰু সেই অসাৱধান উল্লাস নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও যিমানেই বেছি সময় খোজ কাঢ়িছিল সিমানেই ভোকৰ অনুভৱ হৈছিল। ইয়াত সামূহিক খেতিপথাৰবোৰ দেখা গ"ল... ইতিমধ্যে সেইবোৰৰ ওপৰত কাম চলি আছিল।
  পুৰুষবোৰ অৱশ্যে দেখা পোৱা নাছিল, কেৱল মহিলা আৰু ল"ৰা-ছোৱালীক হাৰ্নেছ কৰা হৈছিল, কোনোবাই নাঙলত, কোনোবাই কোৰত। ইয়াৰ মানুহবোৰ ভয়ংকৰভাৱে ক্ষীণ, ক্লান্ত মুখ। সঁচা, ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীক দেখি ল"ৰাকেইটাই হাঁহিলে আৰু হাত জোকাৰিলে, কৰুণ, মেলি দিয়া হাত দুখনে তেওঁলোকক সম্ভাষণ জনালে।
  জোয়াই এলিনাক কৃষক শ্ৰমৰ কামত সহায় কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। স্বৰগৰ জীয়েকে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মান্তি হ"ল। তাই ব্যক্তিগতভাৱে অস্ত্ৰৰ কৃতিত্ব বিচাৰিছিল, সামূহিক ফাৰ্মৰ কঠিন লটটো নহয়। কিন্তু শিলগুটি এটাত ভৰিখন আঘাত কৰাৰ পিছত তাইৰ যুদ্ধংদেহী মেজাজটো একেলগে নাইকিয়া হৈ গ"ল। ইয়াৰ উপৰিও আপুনি নিজৰ বৈধকৰণৰ কথাও চিন্তা কৰা উচিত। কোনোবাই যিয়েই নকওক কিয়, তেওঁলোকে কেৱল সাজ-পোছাক পিন্ধি আৰু পাষ্টৰ নোহোৱাকৈয়ে শেষ হ"ল।
  হয়, এন কে ভি ডিয়ে যিকোনো মুহূৰ্ততে তেওঁলোকক চোৰাংচোৱা বুলি ঘোষণা কৰি বিভ্ৰান্ত কৰিব পাৰে। নহ"লে তেওঁলোক কেৱল শৰণাৰ্থী হৈ পৰিব যিয়ে নিজৰ নথি-পত্ৰকে ধৰি সকলো হেৰুৱাই পেলাইছে। তেওঁলোকৰ সাজ-পোছাক বৰ নতুন নহয়, আৰু চুটি স্কাৰ্টৰ সৈতে ষ্টাইলটো বলছেভিক গাঁৱৰ বাবে সাধাৰণ। আপুনি যথেষ্ট খাব পাৰে যে তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিব!
  গাঁৱতে জন্মগ্ৰহণ কৰা জোয়াৰ হাত আৰু শৰীৰ দুখ-কষ্টত অতি নিপুণ। এলিনা এগৰাকী চহৰৰ ভদ্ৰমহিলা, কেৱল মাস্কোভৰ নহয়। সঁচা, ৰডনভাৰ সম্প্ৰদায়ত তাইৰ কৃষিযোগ্য কামৰ অভিজ্ঞতা আছে। কিন্তু তথাপিও গতিবিধিবোৰ জোয়াৰ দৰে সহজ আৰু চিনাকি নহয়। হয়, আৰু ঠাণ্ডা মাটিত ভঙা আঙুলিবোৰে ঘৃণনীয়ভাৱে বিষ কৰে।
  কিন্তু যুৱতী, ল"ৰা-ছোৱালী সকলোৱে খালী ভৰিৰে থাকে, যদিও ৰাতি জমা হৈ আছিল আৰু প্ৰায় ঠাণ্ডা হোৱাৰ আশংকা থাকে। কেৱল বৃদ্ধা আৰু বাষ্ট জোতা পিন্ধা বৃদ্ধা। দেখাত কোনো পুৰুষ নাই, আৰু সকলোৰে ওপৰত ডাঙৰজন হৈছে এজন কোঁচা চুলিৰ, ৰঙা ৰঙৰ কিশোৰ, দেখাত পোন্ধৰ বছৰৰ বয়সতকৈ বেছি নহয়, উচ্চ অৰ্ডাৰযুক্ত ট্ৰাউজাৰ পিন্ধি, কিন্তু অতি প্ৰকাশভংগী চেহেৰা আৰু সাহসী চিবুক। এই ল'ৰাটোৱে ল'ৰাবোৰৰ ভিতৰত ডাঙৰ আৰু সকলোকে অৰ্ডাৰ দিয়ে।
  দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিয়া সন্দৰ্ভত কোনো মন্তব্য নকৰিলে যুৱ সেনাপতিগৰাকীয়ে। যেন এইটোৱেই আছিল, কোৱা বাহুল্য। ভলগা অঞ্চলৰ জলবায়ু মৃদু আৰু জলবায়ুও পূৰ্ণগতিত চলি আছে, গতিকে অতিৰিক্ত হাত এযোৰ দিলে কোনো ক্ষতি নহ"ব।
  এলিনাৰ পিঠিখন অলপ পিছতে বিষ হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু তাই নাঙলৰ ওচৰলৈ যাবলৈ ক"লে। গতিকে মোটামুটি শক্তিশালী ছোৱালীৰ শৰীৰৰ বাবে ই সহজ, কিন্তু মাত্ৰ ঢিলা মাটিত গোৰোহাটো সাৱধানে খান্দিব লাগিব যাতে ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ইমান বিৰক্ত নহয়। কিন্তু বুকুৰ ওপৰত চাপ বেলেগ কোণত আহে, আৰু পিঠিখনে বোজা নমাই দিয়াৰ পিছত বিষ অনুভৱ নকৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে তেতিয়া ভাবিলে, সঁচাকৈয়ে তাইৰ বয়স কিমান? বহু আগতেই এশ পাৰ হৈ গ"ল! জমনি! আধুনিক ৰাছিয়াৰ অন্যতম বয়সীয়াল মহিলা আৰু একে সময়তে শক্তি আৰু স্বাস্থ্যৰে ভৰা। কিন্তু তেওঁলোকৰ যাদুকৰী ক্ষমতাৰ পৰা বঞ্চিত হোৱাৰ পিছত তেওঁলোক এনেকুৱা দানৱ হ"ব পাৰে!
  এই চিন্তা Elena chills দিয়ে...
  সকলোৱে উৎসাহেৰে আৰু দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ বিৰতি নোহোৱাকৈ কাম কৰিছিল। বা সম্পূৰ্ণ আন্ধাৰ হৈ গ"লেহে তেওঁলোকে নিজকে সতেজ কৰাৰ উদ্দেশ্যে জুইৰ কাষ চাপিছিল। ওচৰতে ভলগা নদী আছিল আৰু পাত্ৰটোত মাছ আছিল। কিন্তু ইমানেই ৰুটি আছে, আৰু ই কেনেবাকৈ সম্পূৰ্ণ পৰিষ্কাৰ নহয়, অশুদ্ধিৰে। পিঁয়াজৰ আন এক সোৱাদ।
  খাদ্য সহজ আৰু বেছি নহয়;ভোকাতুৰ পেটৰ বাবে যেন এক সুস্বাদু খাদ্য। ৰেঞ্জাৰ গাৰ্লছে বহু বছৰ ধৰি এই ভাগৰ অনুভৱ কৰা নাছিল। নাই, এতিয়াও মহাশক্তিৰ অবিহনে মানুহ হোৱাটো বৰ কষ্টদায়ক৷ আৰু আপুনি ভাগৰি পৰে যেনে... গাধ!
  কিন্তু জীৱবোৰ সৰু আৰু সুস্থ হোৱাটোও ভাল৷ ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজাববীয়াকৈ ভঁৰালত থকা আন মহিলাসকলৰ সৈতে একেলগে শুই পৰিল। ল"ৰা এজনে জোৰ ওখ বুকুখনত মূৰটো থৈ দিলে। ৰেঞ্জাৰ ছোৱালীজনীয়ে তাৰ শ্যামলা কুঁহিয়াৰবোৰ চুমা খালে... আৰু এটা প্ৰবল বিষাদ অনুভৱ কৰিলে। তেওঁলোকে জীৱনৰ পৰা আৰু তেওঁলোকৰ পৃষ্ঠপোষক ডেমিউৰ্জ দেৱতাৰ পৰা সকলো পাইছিল: চিৰন্তন যৌৱন, ক্ষমতা, ধন-সম্পত্তি, ক্ষমতা, সন্মান আৰু সন্মান পোৱাৰ সুযোগ, কিন্তু... গৰ্ভধাৰণ কৰিবলৈ তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ সামৰ্থ্যৰ সমান মানুহৰ সৈতে শুব লাগিব। আৰু এইটো বিচাৰি পোৱাটো একেবাৰেই সহজ নহয়।
  আৰু যদি এনেকুৱা ল"ৰা আছে, তেন্তে তেওঁলোক বেলেগ স্তৰত আৰু বেলেগ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত। এলিনাই গাগাৰিনৰ বিষয়ে এটা গীত মনত পেলালে আৰু ইয়াৰ ফলত তাইৰ মনটো আৰু বেছি দুখ লাগিল;
  আপুনি জানেনে তেওঁ কেনেকুৱা ল'ৰা আছিল...
  গোটেই পৃথিৱীয়ে তেওঁক কোলাত লৈ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল!
  টিচিঙৰ ভাতৃৰ দৃঢ়তাই সাম্ৰাজ্যখনক ৰক্ষা কৰে
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ভাতৃ মিখাইলে বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয়, নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰিছিল। শীতকালীন প্ৰাসাদত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা বিদ্ৰোহীসকলৰ ওপৰত ইম্পেৰিয়েল গাৰ্ডে গুলীচালনা কৰে। তাৰ পিছত ৰাজ্যপালৰ অনুকূল কছাক আৰু সম্ভ্ৰান্ত ৰেজিমেণ্টসকলে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  কেইবাশ বিদ্ৰোহী নিহত হয় আৰু আন কিছুমান পলায়ন কৰে। আৰক্ষীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে বিদ্ৰোহী আৰু তেওঁলোকৰ নেতাসকলক বন্দী কৰে। ৰাজ্যিক ডুমাৰ প্ৰতিনিধি, ৰাজকুমাৰ পৰিয়াল, ব্যৱসায়ী আৰু আৰ্থিক অভিজাত শ্ৰেণীৰ সদস্যসকলে জাৰ নিকোলাছৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খাবলৈ খৰখেদা কৰিলে আৰু আনুগত্যৰ শপত খালে। যুদ্ধৰ সময়ত ছশতকৈও অধিক বিদ্ৰোহী নিহত হয় আৰু ডেৰ হাজাৰ আহত হয়। প্ৰহৰীয়ে প্ৰায় বিশজন লোকৰ মৃত্যু ঘটালে, কছাকসকলে আৰু পঞ্চাশজন লোকৰ মৃত্যু হ"ল।
  গুৰুতৰ সংঘৰ্ষ, কিন্তু স্বৈৰাচাৰী শাসন বাচিল। শীৰ্ষত থকা ষড়যন্ত্ৰকাৰীসকলৰ এটাও মতামত নাছিল, এজনো নেতাও নাছিল। আৰু সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ বহুতেই বিশ্বাস কৰিছিল যে যুদ্ধৰ সময়ত চৰকাৰৰ ৰূপ সলনি কৰাটো অসম্ভৱ।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছক লৈ বহুতে অসন্তুষ্ট হৈ পৰিছে যদিও সাম্ৰাজ্যবাদী শাসন ব্যৱস্থাৰ বিকল্প আগবঢ়োৱাটো কঠিন। তদুপৰি ধনীসকলে গুৰুতৰভাৱে আশংকা কৰে যে ৰিপাব্লিকান চৰকাৰৰ ৰূপটো অতি দুৰ্বল আৰু ঢিলা হৈ পৰিব যাতে পুঁজিপতিসকলক ভোকাতুৰ আৰু বিদ্ৰোহী সৰ্বহাৰাৰ পৰা, আৰু মাটিৰ মালিকসকলক কৃষকৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰি।
  কিন্তু জনসাধাৰণে নিজেই গুৰুতৰ বিপ্লৱৰ আয়োজন নকৰে। বলছেভিকসকল এতিয়াও অতি দুৰ্বল আৰু সংখ্যাত কম, সমাজবাদী বিপ্লৱীসকলে বেছিভাগেই বিপ্লৱ ভাল বুলি বিশ্বাস কৰে, কিন্তু প্ৰথমে বিশ্বযুদ্ধত জয়ী হোৱাটোৱেই ভাল।
  মুঠতে দাঙ্গা হৈ সকলো ওলাই আহিল! ৰক্তাক্ত পুনৰুত্থানৰ দৰে কিবা এটাই পুনৰাবৃত্তি হ"ল...আৰু মৌনতা!
  দ্বিতীয় নিকোলাছে তেওঁৰ ভাতৃক অৰ্ডাৰ অৱ জৰ্জ, প্ৰথম ডিগ্ৰীৰ সৈতে নিৰ্ণায়কতাৰ বাবে বঁটা প্ৰদান কৰে আৰু তেওঁক মুখ্য জেনেৰেল পদবীলৈ উন্নীত কৰি মিখাইলক পশ্চিম ফ্ৰণ্টৰ কমাণ্ডাৰ হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। আৰু দক্ষিণ আৰু ৰোমানিয়াৰ ফ্ৰণ্ট ব্ৰুচিলভৰ অধীনত আছিল।
  ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ আকাৰ প্ৰায় দহ নিযুত মানুহলৈ বৃদ্ধি পালে আৰু ইয়াৰ ৰক্ষণাবেক্ষণে সাম্ৰাজ্যখনৰ ওপৰত গধুৰ বোজা জাপি দিলে। আগবাঢ়ি যোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  ৰাস্তাবোৰ শুকাই যোৱাৰ লগে লগে গালিচিয়াত জাৰ সেনাই আক্ৰমণ কৰিলে। সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ পক্ষত আছিল। অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ মনোবল দুৰ্বল হৈ পৰে আৰু স্লাভসকলে গঠিত ৰেজিমেণ্টসমূহে সামূহিকভাৱে পৰিত্যাগ কৰে বা আত্মসমৰ্পণ কৰে। শত্ৰুক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ পৰ্যাপ্ত জাৰ্মান ইউনিট নাছিল।
  সৰ্বোপৰি এপ্ৰিল মাহত আমেৰিকাই কেন্দ্ৰীয় শক্তিৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। আৰু এইদৰে সংঘাতৰ ফলাফল ইতিমধ্যে পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত হৈ আছিল। জাৰ্মানীয়ে মিত্ৰশক্তিক পৰাস্ত কৰিবলৈ পশ্চিমত নিজৰ বাহিনী বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীক বিশেষ সহায় আগবঢ়াব পৰা নাছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই লভিভ আৰু গালিচিয়াৰ কেইবাখনো চহৰ দখল কৰে। আনকি কেইবাটাও সৰু সৰু বয়লাৰ গঠন হ"ল। অষ্ট্ৰিয়াৰ, পেচৱৰ্ক, ভঙা ফ্ৰণ্টটো অতি সোনকালে ভাঙি গৈ আছিল, গতিকে জাৰ্মানীয়ে পশ্চিম দিশত অন্ধ প্ৰতিৰক্ষাৰ দিশলৈ আগবাঢ়িবলগীয়া হৈছিল আৰু গঠিত ফাঁকবোৰত সৈন্য নিক্ষেপ কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  নিজৰ সফলতা বিকশিত কৰি ৰাছিয়ানসকলে প্ৰজেমিছলৰ কাষ চাপিল আৰু আনকি চহৰখনকো ঘেৰি ধৰিলে। কিন্তু যোগানৰ সমস্যা আৰু যুদ্ধত অধিক যুদ্ধৰ বাবে সাজু জাৰ্মান ইউনিটৰ প্ৰৱেশে আগবাঢ়ি যোৱাৰ গতি লেহেমীয়া কৰি পেলালে। কিন্তু ৰোমানিয়ান ফ্ৰণ্টে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে, আৰু কিছু সময়ৰ পাছত পশ্চিম ফ্ৰণ্টেও। পিছৰজনে এটা কঠিন কামৰ সন্মুখীন হৈছিল: শক্তিশালী, গভীৰ স্তৰৰ জাৰ্মান প্ৰতিৰক্ষাক ভাঙি পেলোৱা।
  ছাৰৰ ভাতৃ মিখেইলে ইয়াক লজ্জাজনক বুলি নাভাবিলে, তেওঁ ব্ৰুচিলভৰ পৰা শিকিছিল আৰু একেধৰণৰ কৌশল প্ৰয়োগ কৰিছিল। তেওঁ একেলগে বাৰটা ভিন্ন ঠাইত আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, যাতে জাৰ্মানীয়ে মূল আক্ৰমণৰ দিশ নিৰ্ণয় কৰিব নোৱাৰে। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে ধোঁৱাৰ পৰ্দা আৰু ৰাতি আক্ৰমণাত্মক ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  দক্ষিণৰ ৰাছিয়ান সৈন্যই বুখাৰেষ্টক মুক্ত কৰে আৰু কেন্দ্ৰত হোৱা আক্ৰমণৰ ফলত ভিলনোৰ দক্ষিণে অগ্ৰগতি লাভ কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে আকৌ এবাৰ নিজৰ দক্ষিণৰ ফ্লেংকটো শক্তিশালী কৰিবলগীয়া হ"ল। ৰিগাক অৱৰোধ কৰি থকা জাৰ্মান সৈন্যই ঘেৰি ধৰাৰ ভাবুকিৰ সন্মুখীন হৈছিল। এই চৰ্তত কাইজাৰে বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহ এৰি প্ৰুছিয়াৰ প্ৰতিৰক্ষা ৰেখালৈ সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ কৰাৰ কঠিন সিদ্ধান্ত লয়।
  ইউনিয়ন আৰু তুৰস্কৰ বাবে কথাবোৰ ঠিক নহ"ল৷ এছিয়া মাইনৰত ৰাছিয়ান আৰু ব্ৰিটিছ আগবাঢ়িছিল, ফৰাচীসকলে ছিৰিয়াত পেলেষ্টাইনৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছিল। অট্টোমানসকল দুৰ্বল হৈ আহিছিল আৰু তেওঁলোকৰ পতন বহু দূৰত নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও বুলগেৰিয়ানসকল সলনি হ"ল। ইতিমধ্যে প্ৰুছিয়ানসকলে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে আৰু ৰোমানিয়াৰ বেছিভাগ অংশ মুক্ত কৰি ৰাছিয়ান সৈন্যই সীমান্তত উপনীত হৈছে বুলি উপলব্ধি কৰি স্লাভিক ৰজাই অষ্ট্ৰিয়া, তুৰস্ক আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে।
  অৱশ্যে ইয়াৰ ফলত জাৰ্মানসকলৰ মূৰৰ বিষ বেছি হৈছিল। পূব দিশত আৰু সন্মুখৰ লাইন ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিলে আৰু ভিষ্টুলালৈ পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হ"ল। প্ৰাকৃতিক পানীৰ বাধাই ৰাছিয়াৰ সৈন্যক বিলম্বিত কৰিব বুলি আশা কৰি।
  পশ্চিমৰ মিত্ৰশক্তিয়ে আংশিক সফলতাহে লাভ কৰিছিল যদিও ইতিমধ্যে তেওঁলোকে টেংক অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে সন্মুখভাগ ধৰি ৰাখিছিল যদিও অলপ পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হৈছিল। দক্ষিণ অংশটোৱে যথেষ্ট কষ্টৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  বাৰু, জাৰবাদী ৰাছিয়াই পতন আৰু শীতকালত যুদ্ধৰ বোজা অট্টোমান সাম্ৰাজ্যলৈ হস্তান্তৰ কৰি দিলে।
  স্থল আৰু সাগৰৰ পৰা কনষ্টেন্টিনোপলত হোৱা আক্ৰমণৰ অন্ত পৰিছিল ৰাছিয়াৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ জয়ত। তুৰস্কৰ পতন ঘটে আৰু ইয়াৰ লগে লগে ৰাছিয়াই বৃহৎ ভূখণ্ড, কনষ্টেন্টিনোপল আৰু ভূমধ্য সাগৰলৈ যাব পৰা জলদ্বীপ লাভ কৰে।
  সঁচা, ১৯১৭ চনত যুদ্ধৰ অন্ত পেলোৱা সম্ভৱ নাছিল যদিও বিজয়ৰ উশাহ ইতিমধ্যে সকলোৱে অনুভৱ কৰিছিল, ১৯১৬ চনৰ তুলনাত বহু বেছি।
  ৰাছিয়াত সৰু সৰু আক্ৰমণ আৰু বিক্ষোভেৰে শীতকাল পাৰ হৈ গ"ল যদিও সামৰিক অসুবিধাৰ মাজতো কোনো গুৰুতৰ সংঘৰ্ষ নহ"ল। হয়তো ৰুবলৰ মূল্য অত্যধিক হ্ৰাস পাইছে, কিন্তু দুৰ্ভিক্ষৰ কথা কোৱাটো অকাল।
  অৱশ্যে যুদ্ধ শেষ কৰাৰ সময় আহিছিল, এই কথা সকলোৱে বুজি পাইছিল। ফিল্ড মাৰ্শ্বাললৈ পদোন্নতি পোৱা ব্ৰুচিলভে দক্ষিণ দিশত মূল আঘাত দিয়াৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল, য'ত শত্ৰু দুৰ্বল আছিল, আৰু তাৰ পিছত উত্তৰ দিশলৈ ঘূৰি যাব।
  ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ প্ৰথম টেংক আছিল। কিন্তু তেওঁলোকৰ সংখ্যা অতি কম যাৰ বাবে যুদ্ধৰ গতিপথত ইয়াৰ যথেষ্ট প্ৰভাৱ পৰিব নোৱাৰে। ৰাছিয়াৰ নিজা বাহনও আছে, বিশেষকৈ মেণ্ডেলিভ টেংক। কিন্তু আকৌ, জাৰবাদী উদ্যোগে এতিয়াও গণ উৎপাদন কৰিব পৰা নাই।
  কিন্তু টেংকৰ গণ উৎপাদন ব্ৰিটিছ, আমেৰিকান আৰু ফৰাচীসকলে প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। অৰ্থাৎ প্ৰতিৰক্ষাক ভাঙি পেলোৱাৰ এক নতুন, শক্তিশালী উপায়ৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে, যিয়ে জাৰ্মানীৰ স্থানসমূহ ভাঙি পেলাব লাগে।
  মিত্ৰশক্তিয়েও যিমান পাৰি সোনকালে এই বিধ্বংসী যুদ্ধৰ অন্ত পেলাব বিচাৰে। আৰু মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ পৰাই তেওঁলোকে গভীৰ স্তৰৰ জাৰ্মান ডিফেন্স ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  দক্ষিণ দিশৰ পথ শুকাই যোৱাৰ লগে লগে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই পূৰ্বৰ জয়ৰ পিছত উত্তেজিত হৈ উঠিল যদিও অষ্ট্ৰিয়ানসকলে কষ্টেৰে ধৰি ৰাখিলে। বুডাপেষ্টে ইতিমধ্যে মে" মাহৰ আৰম্ভণিতে নিজকে ঘেৰি ধৰা দেখিছিল। তাৰ পিছত ভিয়েনাৰ দিশে আৰু ভিষ্টুলা নদীক বাইপাছ কৰি গতি আৰম্ভ হ"ল।
  ইটালীৰ দলটোৱেও আক্ৰমণাত্মক ৰূপ লয়। আনকি জাপানেও ইউৰোপলৈ অভিযানকাৰী বাহিনী পঠিয়াইছিল। জাৰ্মানসকলে চাৰিওফালৰ পৰা হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  যেতিয়া ৰাছিয়াৰ সৈন্য ইতিমধ্যে ভিয়েনাৰ কাষ চাপিছিল, তেতিয়া অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। অৱশেষত জাৰ্মানীৰ শেষ মিত্ৰ দলটো পতিত হৈছিল। পশ্চিমত ফ্ৰণ্টৰ বিভিন্ন অংশত ষ্ট্ৰাইক কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি মিত্ৰশক্তিয়ে লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই দক্ষিণৰ পৰা ভিষ্টুলাক আবৰি জাৰ্মান ফ্ৰণ্টৰ পিছফালে প্ৰৱেশ কৰিলে।
  এই চৰ্তত জাৰ্মানীৰ সম্পূৰ্ণ, আশাহীন অৱস্থা উপলব্ধি কৰি চ্যান্সেলৰ উইলহেমে ১৯১৮ চনৰ ২২ জুনত সকলো শত্ৰুতা বন্ধ কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। আচলতে জাৰ্মানসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল। ৰাছিয়াই গালিচিয়া, ক্ৰাকো অঞ্চল, পূব স্লোভেনিয়াৰ অংশ বুকোভিনা আৰু হাংগেৰী লাভ কৰে। ৰোমানিয়া ট্ৰেন্সিলভেনিয়া। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ পৰা বাকী আছিল মাথোঁ সৰু অষ্ট্ৰিয়া আৰু বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পোৱা হাংগেৰী। ৰাছিয়াৰ তত্বাৱধানত চেকোস্লোভাকিয়াৰ উত্থান ঘটিছিল।
  ছাৰিষ্ট সাম্ৰাজ্যই জাৰ্মানীৰ পৰা ক্লাইপেডা, প'জনান আৰু সাগৰলৈ যোৱাৰ সুবিধা লাভ কৰি ডানজিগৰ মাজেৰে পূব প্ৰুছিয়াক মহানগৰখনৰ পৰাই বিচ্ছিন্ন কৰি পেলায়।
  জাৰ্মানীয়ে ১৯ শতিকাত পূৰ্বে যিখিনি দখল কৰিছিল সেইখিনি ডেনমাৰ্ক আৰু ফ্ৰান্সৰ হাতত এৰি দিবলগীয়া হৈছিল। প্ৰতি বছৰে তাইক বিশাল ক্ষতিপূৰণ দিবলৈ শাস্তি দিয়া হৈছিল, আৰু সামৰিক সম্ভাৱনা এক লাখ লোকৰ মাজত সীমাবদ্ধ কৰি ৰখা হৈছিল।
  আৰু অৱশ্যেই বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই এটা বিসামৰিক অঞ্চল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই দক্ষিণত নিজৰ সম্পত্তি সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে। অষ্ট্ৰিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ দৰে অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰো অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গ"ল। ব্ৰিটেইনে ইৰাক, ফ্ৰান্স, ছিৰিয়া আৰু ব্ৰিটিছৰ সৈতে মিলি পেলেষ্টাইনক দখল কৰিছিল। ৰাছিয়াই আৰ্মেনিয়া, এছিয়া মাইনৰ আৰু কনষ্টেন্টিনোপল পাইছিল।
  মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু ইৰাণকো প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰত বিভক্ত কৰা হৈছিল। এইদৰে জাৰবাদী ৰাছিয়াই উল্লেখযোগ্য বস্তুগত অধিগ্ৰহণ লাভ কৰিছিল।
  কিন্তু যুদ্ধৰ ফলত মৃত সাধাৰণ নাগৰিকৰ হিচাপ নকৰি ডেৰ লাখতকৈও অধিক সৈনিকৰ প্ৰাণ হেৰুৱালে, বৃহৎ খৰচ। বিত্তৰ অস্থিৰতা পৰিল আৰু দেশ ঋণত পৰিল।
  সঁচা, মিত্ৰশক্তিয়ে ঋণৰ সুত বন্ধ কৰিবলৈ নম্ৰভাৱে সন্মত হৈছিল, কিন্তু তথাপিও ঋণ যথেষ্ট ডাঙৰ হৈ পৰিল - প্ৰায় দহ বিলিয়ন সোণৰ ৰুবল।
  কিন্তু পূৰ্বতে জাৰ্মানীৰ মালিকানাধীন উদ্যোগসমূহক ৰাষ্ট্ৰীয়কৰণ সম্ভৱ হৈছিল।
  ছাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ৰাজনৈতিক পৰিস্থিতি সুস্থিৰ হৈ পৰিল আৰু সম্ৰাটৰ কৰ্তৃত্ব বাঢ়ি গ"ল।
  ইয়াৰ সুযোগ লৈ দ্বিতীয় নিকোলাছে ৰাজ্যিক ডুমাৰ ওপৰত নিজৰ ইস্তাহাৰ বাতিল কৰিছিল। পুনৰ স্বৈৰাচাৰীতা পুনৰুদ্ধাৰ হ"ল আৰু বিধানসভাৰ ক্ষমতা সম্পূৰ্ণৰূপে জাৰৰ হাতলৈ গ"ল।
  ইয়াৰ ফলত প্ৰতিবাদৰ ভীৰু প্ৰচেষ্টাহে হ"ল। দেশখন যুদ্ধত অত্যন্ত ভাগৰি পৰিছিল আৰু নতুন জোকাৰণি বিচৰা নাছিল।
  আৰু অৰ্থনীতিৰ দ্ৰুত, যুদ্ধৰ পিছৰ পুনৰুদ্ধাৰ আৰম্ভ হ"ল! বৃদ্ধিৰ হাৰ বছৰি গড়ে প্ৰায় ন শতাংশ আৰু আমেৰিকাৰ তুলনাত অধিক।
  নতুন উন্নত উদ্যোগৰ সৃষ্টি হৈছিল আৰু যান্ত্ৰিক অভিযান্ত্ৰিকীকৰণৰ বিকাশ ঘটিছিল। দৰমহা বাঢ়িল।
  জাৰৰ আইন অনুসৰি কৰ্মদিনৰ দৈৰ্ঘ্য ১১.৫ ঘণ্টাৰ পৰা ১০.৫ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল। আৰু প্ৰি-হলিডেৰ দিনত আৰু উইকেণ্ডৰ আগতে ৯ বজালৈকে। লগতে কামৰ দিনটো ন ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, যদিহে ইয়াৰ অন্ততঃ এটা অংশ ৰাতি হয়।
  ধনৰ বিনিময়ৰ পিছত ৰুবলৰ কঠিন সোণৰ ভাৰসাম্য পুনৰ ঘূৰি আহিল। ১৯২৯ চনলৈকে এজন শ্ৰমিকৰ মজুৰি মাহে ৫০ ৰুবল হ"ল আৰু ভ"ডকাৰ দাম প্ৰতি বটলত ২৫ কোপেক হ"ল। অৰ্থাৎ প্ৰতিমাহে ২০০ বটল। আৰু যদি আমি ইয়াক সোণৰ সমতুল্য হিচাপে লওঁ তেন্তে এইটো ৩৭ গ্ৰাম বিশুদ্ধ সোণৰ সমান।
  ঔদ্যোগিক উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত আমেৰিকাৰ পিছতে দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰিছে দেশখনে। সাম্ৰাজ্যখনৰ সম্ভাৱনাবোৰ অতি গোলাপী যেন লাগিছিল, কিন্তু... এটা ডাঙৰ হতাশাই আঘাত হানিলে।
  এই পতনে ৰাছিয়াকে ধৰি সমগ্ৰ বিশ্বকে প্ৰভাৱিত কৰিছিল। সত্যই জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকাক আটাইতকৈ বেছি ক্ষতি কৰিছে। কিন্তু জাৰবাদী ৰাছিয়া বাহ্যিক ঋণৰ ওপৰত অত্যধিক নিৰ্ভৰশীল আছিল আৰু সেয়েহে জোকাৰণি আৰু মন্দাৱস্থাৰ পৰা হাত সাৰিব পৰা নাছিল।
  বিশৰ দশকত বলছেভিক পাৰ্টিয়ে সংকটৰ সন্মুখীন হৈছিল। লেনিনে আচলতে তত্ত্বৰ মাজত নিজকে বিলীন কৰি...আৰু কল্পবিজ্ঞান লিখি ব্যৱহাৰিক, বিপ্লৱী সংগ্ৰামৰ পৰা পিছুৱাই গ"ল।
  ব্ৰিটেইনত হাৰ্বাৰ্ট ৱেলছক লগ পাইছিল ভ্লাদিমিৰ ইলিচে কল্পবিজ্ঞানৰ প্ৰতি এক ৰুচি অনুভৱ কৰিছিল। বিশেষকৈ ভ্লাদিমিৰ ইলিচৰ কলমৰ পৰাই আহিল এখন বৃহৎ, ভৱিষ্যতৰ উপন্যাস: "কমিউনিজম হৈছে সুখৰ পথ"! আৰু আন কেইবাখনো ৰচনা। ইতিমধ্যে লেনিনে কল্পবিজ্ঞান ৰচনাৰ পৰা ভাল টকা উপাৰ্জন কৰি আছিল।
  বলছেভিকসকল ট্ৰটস্কিবাদী আৰু ষ্টেলিনবাদী বুলি বিভক্ত হৈছিল। ষ্টেলিনে নাৰোডনায়া ভলিয়াৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ ব্যক্তিগত সন্ত্ৰাসবাদৰ কৌশললৈ ঘূৰি অহাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ট্ৰটস্কিয়ে অধিক মধ্যমীয়া অৱস্থান ল"লে।
  বিংশৰ দশকত আৰু কোনো উচ্চ পৰ্যায়ৰ ৰাজনৈতিক হত্যাকাণ্ড হোৱা নাছিল যদিও সমাজবাদী বিপ্লৱীসকল এতিয়াও সক্ৰিয় হৈ আছে। ৰিপাব্লিকান আৰু কেডেটৰ স্থিতি ক্ৰমান্বয়ে শক্তিশালী হৈ উঠিল। সঁচাকৈয়ে নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ সকলোৰে বাবে যেন এক আওপুৰণি ধ্বংসাৱশেষ। গতিকে অশান্তি, ধৰ্মঘট, বিক্ষোভ পুনৰ আৰম্ভ হ"ল আৰু ৰাজসিংহাসন কঁপিবলৈ ধৰিলে।
  ৰজাই বহুত মনত পেলাব পাৰিছিল...
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ চৰকাৰে সমাধান পালে...যুদ্ধত! তদুপৰি জাপানৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ জেনেৰেলসকলে হাহাকাৰ কৰিছিল। আৰু এইটো বুজা যায়...
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ পিছত জাৰবাদী ৰাছিয়াই কেইবাটাও সৰু সৰু সামৰিক অভিযান চলাইছিল। মধ্যপ্ৰাচ্যত, য"ত তেওঁলোকে আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলে আৰব বিশ্বক সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। আফগানিস্তানত.... তাত ব্ৰিটেইনৰ সৈতে একেলগে যুদ্ধ হৈছিল। মূলতঃ উজবেক আৰু তাজিক লোকে বসবাস কৰা আফগানিস্তানৰ উত্তৰ অঞ্চলৰ লগতে হেৰাটকো ৰাছিয়াই দখল কৰে। ব্ৰিটিছে নিৰ্মম যুদ্ধৰ অন্তত তথাপিও দক্ষিণক বশ কৰি পেলালে। আফগানিস্তানৰ মাজমজিয়াত স্বশাসন থাকি গ"ল।
  ইৰাণে এতিয়াও সাৰ্বভৌমত্বৰ ৰূপ বজাই ৰাখিছিল যদিও ইয়াৰ বিভাজনো বহু দূৰত নাছিল।
  কিন্তু স্বাৰ্থৰ মূল সংঘৰ্ষ জাপানত সংঘটিত হয়। তদুপৰি ১৯৩১ চনত জাপানীসকলে মানচুৰিয়াত পুতলা চৰকাৰ গঠন কৰি চীনত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  যিটো হৈ পৰিল নতুন যুদ্ধৰ কাৰণ।
  এই সময়লৈকে ৰাছিয়াৰ সেনাই নিজৰ টেংক বহৰ আপডেট কৰি অতি শক্তিশালী বিমান পৰিবহণ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বতাহত জাপান লক্ষণীয়ভাৱে নীচ আছিল আৰু ৰাছিয়াৰ স্থলসেনা বহুত বেছি আছিল আৰু হয়তো যুদ্ধৰ বাবে অধিক সাজু আছিল।
  প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় বহৰৰ কমাণ্ডাৰ আছিল কিংবদন্তি এডমিৰেল কলচাকে। এই সময়লৈকে নাইট অৱ দ্য অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড ব্ৰুচিলভৰ ইতিমধ্যে মৃত্যু হৈছিল যদিও তেওঁৰ সক্ষম ছাত্ৰসকল থাকি গ"ল।
  জাপানৰ বাবে যুদ্ধখন আৰম্ভণিৰে পৰাই সফল নহ"ল। ৰাছিয়াৰ সেনাপতি: ডেনিকিন, ৰেংগেল, কেলেইডিনে ছাৰৰ ভাতৃ মিখাইল ৰোমানভৰ সামগ্ৰিক কমাণ্ডত শক্তিশালী আৰু নিপুণভাৱে কাম কৰিছিল। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ অভিজ্ঞতাই প্ৰভাৱ পেলাইছিল আৰু ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ সংঘাতত হোৱা ভুলৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিছিল।
  কৌশল যুদ্ধত সৰলভাৱে সলনি কৰিব নোৱাৰা প্ৰখৰভৰ লাইট টেংকবোৰো যথেষ্ট ভাল বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ইতিমধ্যে ই আছিল এক বেলেগ ৰাছিয়ান সেনা, আৰু সম্পূৰ্ণ বেলেগ যুদ্ধ।
  কিন্তু চামুৰাইৰ সৈতে প্ৰথম যুদ্ধৰ সময়ত যদি কুৰোপাটকিনৰ ঠাইত অধিক প্ৰতিভাৱান আৰু নিৰ্ণায়ক সেনাপতি এজনক নিযুক্তি দিয়া হ"লহেঁতেন তেন্তে যুদ্ধৰ ফলাফল অৱশ্যেই সম্পূৰ্ণ বেলেগ হ"লহেঁতেন।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে দুমাহৰ ভিতৰতে প"ৰ্ট আৰ্থাৰক ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ঘেৰি ধৰিলে আৰু জাপানীসকলক প্ৰহাৰ কৰা হ"ল। দুমাহৰ পাছত সমগ্ৰ কোৰিয়া মুক্ত কৰা হয় আৰু দুৰ্গ চহৰখন ধুমুহাই আগুৰি ধৰে।
  সাগৰত যুদ্ধও বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে চলিছিল। বাল্টিক আৰু ক"লা সাগৰৰ পৰা অহা স্ক্ৱাড্ৰনবোৰ আহি পোৱালৈকে। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছান সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত হয় আৰু আনকি তেওঁলোকে হোকাইডোত সৈন্য অৱতৰণ কৰে। জাপানে অপমানজনক শান্তি স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। মানচুৰিয়া, প"ৰ্ট আৰ্থাৰ, জাৰ্মান, দক্ষিণ ছাখালিন আৰু কুৰিল ৰিজৰ পৰা জয় কৰা কিছুমান সম্পত্তি ঘূৰাই দিয়ক। আৰু একে সময়তে ক্ষতিপূৰণ দিব, এটা পৰিপাটি ৰাশি - এক বিলিয়ন সোণৰ ৰুবল।
  এই বিজয়ে সাময়িকভাৱে স্বৈৰাচাৰী শাসনৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰি তুলিলে আৰু তাৰ পিছত মহামন্দাই দ্ৰুত অৰ্থনৈতিক উত্থানৰ ঠাই ল"লে।
  জাৰ্মানীতো বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহিছিল যদিও তেওঁক বন্যভাৱে দৌৰিবলৈ দিয়া হোৱা নাছিল। বিশেষকৈ সাৰ্বজনীন সৈনিক পুনৰুদ্ধাৰৰ প্ৰচেষ্টাত ৰাছিয়া আৰু ফ্ৰান্সৰ তীব্ৰ প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। যদিও সামৰিক সম্ভাৱনাৰ ক্ষেত্ৰত সৰু সৰু ৰেহাই দিয়া হৈছিল। সেনাবাহিনীৰ আকাৰ এক লাখৰ পৰা দুশ পঞ্চাশলৈ বৃদ্ধি কৰিবলৈ দিয়া হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে বিসামৰিক অঞ্চলৰ নিয়ন্ত্ৰণ জাৰ্মানীক ঘূৰাই দিয়ে।
  আৰু ছাৰবাদী ৰাছিয়াত বংশগত সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছিল। সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী ছাৰেভিচ আলেক্সেইৰ মৃত্যু... জাৰৰ ভাতৃ মিখাইল ৰোমানভ উত্তৰাধিকাৰৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত হয়। আৰু কিৰিল ভ্লাডিমিৰভিচ ৰোমানভ সঁচাকৈয়ে উত্তৰাধিকাৰী হৈ পৰিল। কিন্তু এই ল'ৰাটো মদ্যপান আৰু অশ্লীলতাত ডুব গৈছে। সম্পূর্ণরূপে অৱনমিত...
  গতিকে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ পিছত কোন হ"ব? জাপানৰ বিৰুদ্ধে জয়লাভ কৰাৰ পিছত ছাৰৰ ভাতৃ মিখেইলে জেনেৰেলিচিমো পদবী লাভ কৰিছিল আৰু বিপুল জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিছিল। ইম্পেৰিয়েল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত তেওঁ ৰাজপৰিয়ালৰ প্ৰথমজন সদস্য হিচাপে ইমান উচ্চ পদবী লাভ কৰিছিল। আৰু বহুতে তেওঁক ৰাজসিংহাসনত বহি থকা দেখিবলৈ বিচাৰিছিল।
  সঁচা, দ্বিতীয় নিকোলাছ নিজেই - এজন মদ্যপান নকৰা, বেয়া অভ্যাস নথকা, যিয়ে নিয়মিতভাৱে জিমনাষ্টিক কৰিছিল - তেতিয়াও যথেষ্ট শক্তিশালী আছিল আৰু এনে লাগিছিল যে তেওঁৰ ৰাজত্বকাল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া হ"ব। কিন্তু ষ্টেলিনে দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ সময়ৰ পিছৰ আটাইতকৈ অভিলাষী হত্যাৰ প্ৰচেষ্টাৰ কল্পনা কৰিছিল। যদিও এনে লাগিছিল, কি লাভ?
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ১৯৩৭ চনটো অশুভ বছৰ হৈ পৰিল। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছক হত্যা কৰা হয় আৰু তেওঁৰ লগতে দুজন মন্ত্ৰীৰ লগতে তিনি ডজন দৰবাৰীৰ মৃত্যুও হয় আৰু শীতকালীন প্ৰাসাদৰ এটা অংশ ভাঙি যায়।
  সন্ত্ৰাসবাদীয়ে নলা ব্যৱস্থা ব্যৱহাৰ কৰি খনন কৰিছিল আৰু এক টনতকৈও অধিক এমিন"লন ৰোপণ কৰিছিল।
  এইদৰেই ইতিহাসৰ গতিপথত এটা আগ্ৰাসী ঘটনাৰ হস্তক্ষেপ হ"ল। এইদৰেই দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ৰাজত্বকালৰ অন্ত পৰিল। ৰজাক মহান বা ভয়ংকৰ বুলি ক"বলৈ আৰম্ভ কৰা হোৱা নাছিল। সম্ৰাটক প্ৰেম নকৰাসকলে তেওঁক ৰক্তাক্ত বুলি কৈছিল, কাৰণ তেওঁৰ ৰাজ্যত বহুত তেজ ছিটিকি গৈছিল। যিজনক সন্মানেৰে ব্যৱহাৰ কৰা হয় তেওঁ এজন বিজয়ী। গতিকে ৰুছৰ অধীনত তেওঁৰ অধীনত থকা মাটিৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পালে। আনকি চীনত এখন বৃহৎ প্ৰদেশৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল: ঝেলট"ৰ"ছিয়া।
  মুঠতে এই ৰাজ্য ৪৩ বছৰ ধৰি চলিছিল। কেৱল ইভান দ্য টেৰিবলেহে বেছি দিন শাসন কৰিছিল, আৰু নামমাত্ৰ। কিন্তু তেওঁ তিনি বছৰৰ বাবে সিংহাসন লোৱাৰ কথা মনত ৰাখিলে প্ৰকৃত নিয়ন্ত্ৰণৰ সময়সীমা কম বুলি ওলাই পৰিল।
  কিন্তু বৈধ উত্তৰাধিকাৰী কিৰিল ভ্লাডিমিৰভিচ ৰোমানভে তথাপিও সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। তেওঁ বেছি দিন শাসন কৰা নাছিল - প্ৰায় এবছৰ, কিন্তু ইতিহাসৰ গতিপথত কিছু প্ৰভাৱ পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল। বিশেষকৈ তেওঁ এডলফ হিটলাৰক অষ্ট্ৰিয়াৰ এন্স্লাছ চলাবলৈ অনুমতি দিছিল। অভিযোগ অনুসৰি জনগোষ্ঠীসমূহৰ আত্মনিয়ন্ত্ৰণৰ অধিকাৰৰ কথা উল্লেখ কৰা হৈছে আৰু কথিতভাৱে এইদৰে অধিক শৃংখলা থাকিব। অষ্ট্ৰিয়াৰ এন্স্লাছ আৰু মুছলিনিৰ সৈতে সন্মত হয়।
  এইদৰে জাৰ্মানীৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটিল আৰু ইয়াৰ জনসংখ্যা আশী নিযুত অতিক্ৰম কৰিলে। হিটলাৰে জন্মক উৎসাহিত কৰাটো দূৰৰ কথা। এডলফ দ্য ডেম"নিয়াকৰ অধীনত ই ডেৰগুণ বৃদ্ধি পাইছিল।
  মাদ্ৰিদত বাওঁপন্থী মিত্ৰজোঁটক সহায় আগবঢ়োৱা ছোভিয়েট ইউনিয়ন নাছিল।
  কিন্তু ফ্ৰাংকো ফুহৰাৰৰ মিত্ৰ হৈ পৰিল। আৰু নতুন জাৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়ই ব্ৰিটেইনৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়।
  পৰিস্থিতি সঁচাকৈয়ে জটিল। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰে ভৰা এটা প্ৰহেলিকা। আৰু নতুন ৰাউণ্ডৰ সংঘাত। ইৰাণ বিভক্ত নহয়, আৰু আচলতে এইখনেই হৈছে আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন হোৱা শেষ ইছলামিক দেশ। ইয়াৰ বাবে ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইন দুয়োখন দেশৰ পৰিকল্পনা আছে। মধ্যপ্ৰাচ্যত কথাবোৰ অতি বিভ্ৰান্তিকৰ। ৰাছিয়া, ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ ভূখণ্ড মিশ্ৰিত আৰু পৰিচালনা কৰাটো কঠিন।
  ইংলেণ্ড অৰ্থনৈতিকভাৱে ৰাছিয়া আৰু ক্ৰমান্বয়ে শক্তিশালী হৈ অহা জাৰ্মানী দুয়োখন দেশৰ পৰা অধিক পিছ পৰি আছে। কিন্তু আটাইতকৈ ডাঙৰ উপনিবেশবোৰ এতিয়াও ব্ৰিটিছ। কিন্তু সিংহৰ মুকুটৰ শক্তি দুৰ্বল হৈ আহিছে, কানাডা প্ৰায় স্বাধীন। দক্ষিণ আফ্ৰিকাও অষ্ট্ৰেলিয়াৰ দৰেই ডমিনিয়ন। ভাৰতত ব্ৰিটিছৰ স্থিতি দুৰ্বল হৈ আহিছে। অৱশ্যে সিংহক ঠেলি দিয়াৰ হেঁপাহ আছে।
  হিটলাৰে দুটা ফ্ৰণ্টত খেলিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। বা তেওঁ ফ্ৰান্স, ব্ৰিটেইন, ইটালী আৰু জাপানৰ সমৰ্থন ল"ব। যাতে সকলোৱে একেলগে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ওপৰত গোট খাই তাৰ বিশাল সম্পত্তিবোৰ বিভাজন কৰিব পাৰে।
  বা পশ্চিমত ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণৰ সন্ধান কৰক, কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি।
  হিটলাৰ এজন নিকৃষ্ট আৰু নীতিহীন মানুহ, আৰু সাধাৰণতে তেওঁ কাৰ লগত মিত্ৰজোঁটত যোগদান কৰে, তেতিয়ালৈকে তেওঁ গুৰুত্ব নিদিয়ে যেতিয়ালৈকে ই তেওঁৰ বাবে উপকাৰী।
  নতুন যুৱক ছাৰ ভ্লাদিমিৰেও এজন মহান বিজয়ী হিচাপে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হোৱাৰ সপোন দেখিছে আৰু ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ পৰা উপনিবেশ কাঢ়ি নিব বিচাৰে। কঠোৰভাৱে ক"বলৈ গ"লে জাৰ্মানসকলৰ পৰা ল"বলৈ একো বাকী নাই। গতিকে জাৰ্মানীৰ সৈতে মিত্ৰতা যথেষ্ট যুক্তিসংগত।
  ইটালীয়ে ইথিওপিয়া দখল কৰিছে আৰু নতুন শোষণো বিচাৰে। মুছলিনি অত্যন্ত অভিলাষী। পূবলৈ যাওক নে পশ্চিমলৈ যাওক তাৰ একো গুৰুত্ব নাই। কিন্তু ফ্ৰান্সত জনসাধাৰণৰ মাজত যুদ্ধ কৰাৰ কোনো ডাঙৰ হেঁপাহ নাই। তাত শান্তিবাদে ৰাজত্ব কৰে, আৰু চৰকাৰ নিৰ্বাচিত হয়। ইমান শক্তিশালী মিত্ৰ অৰ্জন কৰাৰ কোনো উপায় নাই। আৰু পৰম্পৰাগতভাৱে উচ্চ জন্মৰ হাৰ আৰু অহৰহ হ্ৰাস পোৱা মৃত্যুৰ হাৰ থকা জাৰবাদী ৰাছিয়া ইয়াৰ অতি শক্তিশালী বিৰোধী। ইতিমধ্যে জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা বছৰি প্ৰায় তিনি শতাংশ বৃদ্ধি পাইছে। শিশুৰ মৃত্যুৰ হাৰ কমিছে যদিও বৃহৎ পৰিয়ালৰ ফেশ্বন এতিয়াও পাৰ হোৱা নাই, আনকি কৰ্মৰত পৰিয়ালবোৰো উৰ্বৰ। ঘন জনবসতিপূৰ্ণ চীন আৰু কম জনবসতিপূৰ্ণ মংগোলিয়াকে ধৰি ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণৰ কথা লক্ষ্য কৰিলে ইউৰোপ আৰু তুৰস্কত ১৯৪০ চনত জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা ১৮ কোটিৰ তুলনাত ৪০ কোটি অতিক্ৰম কৰিলে। আৰু এইখন এখন মহাদেশীয় শক্তি... ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ মহানগৰত ৫ কোটিতকৈও কম, লগতে উপনিবেশ। কিন্তু ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ মনোবল দুৰ্বল আৰু যুদ্ধৰ ক্ষমতা কম। গতিকে পশ্চিমীয়া স্থল বাহিনী বহুত দুৰ্বল।
  ফুৰাৰে পশ্চিমৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতা বাছি লয়।
  ১৯৩৯ চনত চেকোস্লোভাকিয়াক বিভাজন কৰা হয়। জাৰ্মানীয়ে চুডেটেনলেণ্ডকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে সেনাবাহিনীক শক্তিশালী কৰি টেংকৰ স্তম্ভ গঠন কৰিছিল। জাৰবাদী ৰাছিয়াও থিয় হৈ নাথাকিল, শান্তিকালীন সেনাবাহিনী আছিল পাঁচ নিযুত আৰু পাঁচশ কৰ্মী বিভাগ।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াত আঠটা ইঞ্জিনযুক্ত বিমানকে ধৰি গধুৰ টেংক আৰু কৌশলগত বিমান বহুদিনৰ পৰাই উৎপাদন হৈ আহিছে। ফ্ৰান্সৰ হাতত মাত্ৰ প্ৰায় ত্ৰিশটা গধুৰ টেংক আছে, আৰু সেইবোৰ পুৰণি। ব্ৰিটেইনত গধুৰ বাহন নাই। বাৰু, জাৰ্মানীও, বিশ টনতকৈ গধুৰ এটাও নহয়। আমেৰিকাত চাৰিশতকৈ অলপ বেছি টেংক আছে।
  হিটলাৰে সিদ্ধান্ত লয় যে ইয়াক পলম কৰাৰ যোগ্য নহয় আৰু ১৯৪০ চনৰ ১৫ মে"ত আঘাত হানে। বতৰটো মাত্ৰ অনুকূল আৰু সকলো সাজু। বা কম বেছি পৰিমাণে সাজু।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই ভাৰত আৰু অন্যান্য ঔপনিৱেশিক সম্পত্তিৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। ৰাছিয়াৰ সেনাই দুৰ্বলভাৱে প্ৰতিৰক্ষা কৰা স্থানত আক্ৰমণ চলাইছিল। নিজেই জনগোষ্ঠীয় ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীৰে গঠিত সৈন্য তুলনামূলকভাৱে কম, আৰু ঔপনিৱেশিক ইউনিটসমূহে প্ৰকৃততে তেওঁলোকৰ বাবে বিদেশী ধাৰণা বা সাম্ৰাজ্যৰ বাবে মৰিব নিবিচাৰে। আচলতে তেওঁলোকৰ বাবে ইংৰাজ কোন? শোষক, দাসত্ব, ডকাইত বা কাফিৰ। ৰাছিয়ানসকল তেওঁলোকতকৈ বহুত বেয়া হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই, যাতে সিংহ বা কুকুৰাৰ সাম্ৰাজ্যৰ স্বাৰ্থত তেওঁলোকৰ মৃত্যু হ"ব।
  গতিকে ছাৰিষ্ট সৈন্যই আগবাঢ়ি যায়, মন্থৰ, কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰোধক অতিক্ৰম কৰি। কিন্তু জাৰ্মানেও ডেৰ মাহত ফৰাচী, ইংৰাজ, বেলজিয়াম আৰু ডাচ সৈন্যক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এইদৰে চাৰ্চিলে নিজৰ মূল মিত্ৰসকলৰ সমৰ্থন হেৰুৱাই পেলালে। আমেৰিকাই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব বুলি কৰা আশা বাস্তৱায়িত নহ"ল। ষ্টেংকা ৰাজিনৰ দৃঢ়তাত ৰুজভেল্ট একেবাৰেই পৃথক নাছিল। আৰু তেতিয়া এনে শক্তি আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যাব।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আফ্ৰিকা আৰু এছিয়াৰ মাজেৰে পদযাত্ৰা কৰি আগবাঢ়িছিল;শত্ৰু সৈন্যতকৈ ভূখণ্ড আৰু যোগাযোগৰ ষ্ট্ৰেচৰ পৰা অধিক সমস্যা আহিছিল। বিশেষকৈ আফ্ৰিকাত পথৰ অভাৱেও ইয়াৰ প্ৰভাৱ পেলাইছিল। কিন্তু অনাড়ম্বৰ ৰাছিয়ান সৈনিকজনে বীৰ আৰু ষ্ট"ইকভাৱে সকলো অসুবিধা অতিক্ৰম কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে অসুবিধাৰ সৈতেহে আফ্ৰিকালৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিব পাৰে। ফ্ৰাংকোৰ জেদী প্ৰতিৰোধৰ বাবে জিব্ৰাল্টাৰত আগবাঢ়ি যোৱাত পলম হৈছিল। আৰু আমি সাগৰৰ মাজেৰে বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলে আফ্ৰিকালৈ সোমাই গ"ল, ইজিপ্তৰ মাজেৰে, আৰু তেওঁলোকৰ বাবে ই বহুত সহজ৷ ইটালীয়েও ধৰিব পৰা সকলো বস্তু ধৰি লয়, আৰু এই বিষয়ত মুছলিনীৰ হাতত ব'য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ দখল আছে।
  মহানগৰখনৰ ওপৰত নিজেই অৱতৰণ ১৯৪০ চনত হোৱা নাছিল। আকাশী যুদ্ধত মূলতঃ ৰাছিয়াৰ নিষ্ক্ৰিয়তাৰ বাবে ব্ৰিটেইন ৰক্ষা পৰিল। কিন্তু ক"ব লাগিব যে জ্ঞানী ছাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচে ব্ৰিটেইনে আগতেই আত্মসমৰ্পণ কৰাটো নিবিচাৰিছিল, বৰঞ্চ যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে ইয়াৰ সকলো এছিয়ান আৰু আফ্ৰিকান উপনিবেশ দখল কৰাৰ উদ্দেশ্য লৈছিল।
  ক"লৈ যাব ব্ৰিটেইন? কাৰণ, ইয়াৰ কোনো মজুত নাই, কলনী আৰু কেঁচামাল নাই - ইয়াৰ পতন সময়ৰ কথা।
  ১৯৪১ চনৰ শীতকাল আৰু মাৰ্চ মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অৱশেষত দক্ষিণ আফ্ৰিকাত উপস্থিত হয় আৰু শেষৰটো আফ্ৰিকান ডমিনিয়নক পৰাস্ত কৰে। মাদাগাস্কাৰত বাহিৰত বহিবলৈ কৰা ব্ৰিটিছ প্ৰচেষ্টাও বিফল হয় আৰু ১৯৪১ চনৰ মে" মাহত অৱতৰণ কৰা হয় আৰু পৰৱৰ্তী বিজয় হয়।
  যুদ্ধত জাপানে ৰাছিয়াৰ পক্ষত যুঁজিছিল, আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰত কিবা এটা দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ১৯৪১ চনৰ গ্ৰীষ্মকালত ব্ৰিটিছ মহানগৰৰ বিৰুদ্ধে বৃহৎ বিমান আক্ৰমণৰ সময় আছিল।
  ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান বিমান সেৱাই লণ্ডন আৰু ইংৰাজ সাম্ৰাজ্যৰ অন্যান্য চহৰত আক্ৰমণ কৰে। আৰু ৮ নৱেম্বৰত মিউনিখৰ পুচ্চৰ বৰ্ষপূৰ্তিত অৱশেষত অৱতৰণ ঘটিল।
  ষোল্ল দিন চলি থকা এই যুদ্ধ ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান সৈন্যৰ বিজয়ত শেষ হয়।
  ইয়াৰ ফলত আচলতে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। বাস্তৱ কাহিনীতকৈ কম ৰক্তাক্ত আৰু দীঘলীয়া হৈ পৰিল। আৰু ই অতি লক্ষণীয়ভাৱে ৰাছিয়াৰ সম্পত্তি শক্তিশালী আৰু সম্প্ৰসাৰিত কৰিলে। বিশেষকৈ আফ্ৰিকা আৰু এছিয়াত।
  তুলনামূলকভাৱে শান্তিপূৰ্ণ সময় আহিল। ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ নিজৰ ভূখণ্ডৰ লাভ হজম কৰি আছিল। তৃতীয় ৰাইচৰ ভিতৰত আছিল: বেলজিয়াম, হলণ্ড, ফ্ৰান্সৰ প্ৰায় আধা অংশ, লগতে মৰক্কো, আলজেৰিয়াৰ অংশ আৰু কেন্দ্ৰীয় সম্পত্তি। সঁচা, ফ্ৰাংকোৰ স্থিতি আৰু হিটলাৰৰ কিছু অনিৰ্ণয়ৰ বাবে জাৰ্মানসকলে ফ্ৰান্সৰ বিষুৱীয় অঞ্চলৰ দখলত আগবাঢ়ি যাবলৈ সময় নাপালে আৰু তেওঁলোক ৰাছিয়ান সৈন্যৰ হাতত পৰিল।
  তথাপিও জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও আফ্ৰিকান ভূমিৰ ভাল টুকুৰা লাভ কৰিছিল, যিটোৱে নিজৰ ভূখণ্ডক অতিক্ৰম কৰিছিল। ইউৰোপীয় অধিগ্ৰহণৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি থাৰ্ড ৰাইচৰ মাটিৰ আয়তন তিনিগুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি পালে। আৰু যদি আমি ১৯৩৭ চনৰ পৰা সীমান্তৰ পৰা গণনা কৰোঁ, অষ্ট্ৰিয়া, চুডেটেনলেণ্ড আৰু চেক গণৰাজ্যক ৰক্ষিত ৰাজ্য হিচাপে লক্ষ্য কৰি, তেন্তে চাৰিবাৰ।
  গতিকে সামগ্ৰিকভাৱে জাৰ্মানসকলৰ হাতত হজম, আয়ত্ত আৰু আত্মসাৎ কৰিবলৈ যথেষ্ট আছিল। তদুপৰি ৰাছিয়াই নিজৰ ঔপনিৱেশিক সম্পত্তি সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে, আৰু এই সকলোবোৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰিলে।
  আৰু ইটালীয়ে বহুত পাইছিল: উদাহৰণস্বৰূপে, চুডান, ছোমালিয়া, উগাণ্ডা আৰু আন কিছুমান অধিগ্ৰহণৰ বেছিভাগেই, বিশেষকৈ টিউনিছিয়া।
  এইদৰে পৃথিৱীৰ পুনৰ বিভাজন এতিয়াৰ বাবে সম্পূৰ্ণ হ"ল। কিন্তু তেওঁলোকে কোৱাৰ দৰে সময়ৰ লগে লগে উচ্চাকাংক্ষাবোৰ প্ৰকাশ পাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আমেৰিকাই এই পাৰমাণৱিক প্ৰকল্পটোৰ ওপৰত গুৰুত্বসহকাৰে কাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল। ফেচিষ্ট জাৰ্মানী আৰু ৰাছিয়াতো মনোভাৱ শীতল হৈ উঠিল। জাপান এতিয়াও ইয়াক টানি আনিব পৰাকৈ বিকশিত হোৱা নাই আৰু ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্স তৃতীয় ৰাইখ আৰু ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ দেশত পৰিণত হৈছে।
  গতিকে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰৰ আবিৰ্ভাৱ কিছুদিন পলম হ"ল।
  কিন্তু প্ৰগতি অৱশ্যে অদম্য। পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলে কাম কৰি আছে, তত্ত্বটো বিকশিত হৈ আছে, পৰীক্ষাগাৰৰ পৰীক্ষা-নিৰীক্ষাও বিকশিত হৈছে। কিন্তু এটা পাৰমাণৱিক প্ৰকল্পৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰৰ ইচ্ছাৰ প্ৰয়োজন। জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ইতিমধ্যে নিজৰ ভূখণ্ড সম্প্ৰসাৰণৰ সৈতে জড়িত অত্যধিক চিন্তা আৰু খৰচ আছিল। কিন্তু হিটলাৰৰ কিবা কাৰণত পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীৰ এনে ধাৰণাবোৰৰ প্ৰতি ক্ষোভ আছিল আৰু তেওঁ বিশ্বাস কৰিছিল যে পাৰমাণৱিক প্ৰকল্পটোৱে মাথোঁ বহু ধন অপচয় কৰিব।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াৰ স্থল সেনা আৰু বিমান পৰিবহণ বিশ্বৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু সংখ্যক আছিল আৰু নৌসেনাও বৃদ্ধি পাইছিল, বিশেষকৈ অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধিৰ বাবে।
  ছাৰিষ্ট জেনেৰেল আৰু মাৰ্শ্বালসকলে টেংক বিল্ডিংৰ বিকাশ, বিমান, বিমানবাহী জাহাজ আৰু যুদ্ধজাহাজ নিৰ্মাণ কৰাটো পছন্দ কৰিছিল। পাৰমাণৱিক বোমাৰ বিষয়ে তেওঁলোকক কিয় কোনো সাধুকথাৰ প্ৰয়োজন? অৰ্থাৎ জাৰ্মান আৰু ৰাছিয়ান দুয়োজনেই এই সমস্যাৰ প্ৰতি উদাসীন আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও অদূৰ ভৱিষ্যতে হ"লেও শক্তি সম্পদৰ চিন্তা কৰিব নালাগিব পৰাকৈ যথেষ্ট পৰিমাণৰ কেঁচামাল আছিল।
  গতিকে পেন্টাগন আৰু হোৱাইট হাউছৰ সকলো শীতলতাৰ মাজতো এই পদক্ষেপ অনিচ্ছাকৃতভাৱে আমেৰিকালৈ গ"ল। তদুপৰি এইটো কেৱল ৰাছিয়ান বা জাৰ্মানসকলে আৰু আগবাঢ়ি গৈ নতুন বিশ্বৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব বুলি ভয়ৰ বিষয় নহয়, অৰ্থনীতিৰ ওপৰতো হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব।
  এছিয়া, আফ্ৰিকা আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যৰ পৰা তেল লাভ কৰাৰ সুযোগ হেৰুৱাই আমেৰিকাই এতিয়ালৈকে ফ্ল"ৰিডাৰ টেক্সাছত নিজাকৈ কূপ স্থাপন কৰিছিল আৰু আলাস্কাত উন্নয়ন আৰম্ভ কৰিছিল।
  কিন্তু আমেৰিকাৰ জনসংখ্যা বাঢ়ি আহিছিল। ৰাছিয়াত অনুপ্ৰৱেশক নিৰুৎসাহিত কৰা হোৱা নাছিল আৰু জনসংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছিল। বিশেষকৈ কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবসকলক স্বেচ্ছাই আমেৰিকালৈ যাবলৈ দিয়া হৈছিল।
  আমেৰিকাৰ অৰ্থনীতিও বৃদ্ধি পাইছিল, আৰু গাড়ীও অধিক হৈছিল।
  আৰু পাৰমাণৱিক ইন্ধন আৰু বিশাল শক্তি প্ৰদান কৰিব পৰা পাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াৰ সন্ধান আৰম্ভ হ"ল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰাৰ দহ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল। হিটলাৰৰ জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল এটা নতুন অস্ত্ৰ: ডিস্ক বিমান যিয়ে কেৱল প্ৰচণ্ড বেগত উৰিব পৰাই নহয়, ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ গুলীৰ পৰাও কাৰ্যতঃ অক্ষম হৈ থাকিব পাৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে কক্ষপথৰ ওপৰত এটা কৃত্ৰিম উপগ্ৰহ উৎক্ষেপণ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ১৯৫১ চনৰ জুন মাহত মহাকাশলৈ প্ৰথম মানুহ।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই অলপ দেৰি কৰিছিল, আৰু এই বছৰৰ আগষ্ট মাহতহে সম্পূৰ্ণ অগ্ৰগতি লাভ কৰিছিল। ফেচিষ্ট ইটালীত একে বছৰতে পৰিৱৰ্তন ঘটিছিল। জুলিয়াছ ছিজাৰৰ খিতাপৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী বেনেডিটো মুছলিনীৰ মৃত্যু হৈছে। সাধাৰণতে ইটালীৰ একনায়কত্ববাদীজন শাসনত সফল হৈছিল। ইথিওপিয়াকে ধৰি আফ্ৰিকাত হোৱা বিজয়ৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি তেওঁৰ ৰাজত্বকালত ইটালীৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা ভূখণ্ড প্ৰায় সাড়ে তিনিগুণ বৃদ্ধি পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও ইউৰোপৰ বেনেডিটোৱে টৌলনৰ সৈতে ফ্ৰান্সৰ এটা অংশ কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়।
  কিন্তু তেওঁলোকে তেওঁক আলবেনিয়া আৰু গ্ৰীচলৈ যাবলৈ নিদিলে - এইবোৰ ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰখনৰ ভিতৰৰ ভূখণ্ড।
  বেনেডিটোক অৱশ্যে মহান আৰু বিজয়ী বুলি ক"ব পাৰি যদিও ইটালীৰ সেনাই নিজৰ কৃতিত্বৰে বেছি জিলিকি উঠা নাছিল। কিন্তু তেওঁৰ পুত্ৰ আৰু উত্তৰাধিকাৰীয়ে নিজকে পিতৃতকৈ বেয়া বুলি নাভাবিলে।
  আৰু তেওঁ ১৯৫১ চনৰ পতন লৈ আলবেনিয়া আৰু গ্ৰীচ আক্ৰমণ কৰিলে... আচৰিত নহয় যে সকলো মহাযুদ্ধ হঠাতে আৰম্ভ হয়।
  আনকি তৃতীয়জন ভ্লাদিমিৰ এই কথাত সুখী হৈছিল। আফ্ৰিকাত ইটালীৰ সম্পত্তি বৃহৎ, আনকি জাৰ্মানীৰ সম্পত্তিতকৈও ডাঙৰ। গতিকে যদি ইয়াৰ কোনো ডাঙৰ কাৰণ আছে তেন্তে সেইবোৰ তুলি লোৱা নহয় কিয়?
  ১৯৫১ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইথিওপিয়া, লিবিয়া আৰু চুডানক আক্ৰমণ কৰি শত্ৰুতা আৰম্ভ কৰে। ইটালীৰ ইউনিটতকৈ ৰাছিয়াৰ ইউনিট শক্তিশালী, অধিক সংখ্যক আৰু যুদ্ধৰ বাবে অধিক সাজু।
  গতিকে তেওঁলোকে সোনকালে পাস্তাৰ সেনাবাহিনীক ধ্বংস কৰিবলৈ ধৰিলে... কিন্তু কোনেও আশা কৰা নাছিল যে, কোনো সতৰ্কবাণী অবিহনে এডলফ হিটলাৰ মুছলিনি জুনিয়ৰৰ পক্ষত ওলাই আহিব।
  যদিও ইয়াৰ ওপৰত চকু ফুৰালে ইয়াতকৈ অপ্ৰত্যাশিত একো নাছিল।
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়াৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল আৰু ৰাছিয়াৰ ভিতৰত সৰ্বাধিক ভূখণ্ড হেৰুৱাইছিল। আৰু যদি জাৰ্মানসকলে পশ্চিমত হেৰুৱাই পেলোৱাখিনি আগ্ৰহেৰে ঘূৰাই পাবলৈ সক্ষম হয়, তেন্তে পূবত, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, তেওঁলোকৰ হাতত একোৱেই নাছিল।
  গতিকে হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে নিজৰ নতুন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল, বিশেষকৈ ডিস্কো আৰু উৰন্ত চচৰৰ ওপৰত। ইয়াৰ উপৰিও ফুৰাৰৰ বিশ্বাস আছিল যে এইবাৰ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধতকৈ ৰাছিয়াৰ সৈতে যুঁজ দিয়াটো সহজ হ"ব, কিয়নো জাৰ্মানী আৰু ইটালীয়ে দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট নথকাকৈয়ে কোম্পানীটোক নেতৃত্ব দিব।
  হিচাপটোও কৰা হৈছিল যে ৰাছিয়াৰ পৰা ক্ষুন্ন হৈ জাপানেও সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰি তাত শত্ৰুক বান্ধি ৰাখিব। হয়তো ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ দৰে পৰ্তুগাল আৰু স্পেইনে মিত্ৰজোঁটত যোগদান কৰিব? ৰাছিয়াতকৈ জাৰ্মানীৰ বহুত ওচৰত। আৰু কিছুমান আশা আমেৰিকাত পিন কৰা হৈছিল!
  তদুপৰি আমেৰিকাই এটা আকৰ্ষণীয় নৌসেনা, বহুতো বিমানবাহী জাহাজ নিৰ্মাণ কৰিছিল আৰু নিজৰ টেংক বহৰ আধুনিকীকৰণ কৰিছিল - যদিও ইয়াৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান এতিয়াও পুৰণি বিশ্বৰ সেনাবাহিনীৰ বাহনতকৈ কম আছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সামাজিক ব্যৱস্থাটো স্বৈৰাচাৰী আৰু এক নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ হৈয়েই থাকিল। ছাৰ আৰু সম্ৰাট অৱ অল ৰাছৰ সম্পূৰ্ণ ক্ষমতা আছিল: কাৰ্যবাহী, বিধানসভা আৰু ন্যায়িক। সংসদ অনুপস্থিত আছিল। সম্ৰাটে নিযুক্তি দিয়া ব্যক্তিৰ ৰাজ্যিক পৰিষদ আছিল যদিও ইয়াৰ কেৱল পৰামৰ্শদাতা অধিকাৰ আছিল। ৰজাই নিজেই আইন জাৰি কৰিছিল, লগতে আদেশো জাৰি কৰিছিল। তেওঁৰ ফাঁচী আৰু ক্ষমা কৰাৰ অধিকাৰো আছিল যদিও অৱশ্যেই বিচাৰো আছিল। দ্বিতীয় নিকোলাছক হত্যা কৰাৰ পিছত জুৰীৰ বিচাৰ বিলুপ্ত কৰা হয়, যাৰ ফলত ন্যায়পালিকাও জাৰ বা সম্ৰাটে নিযুক্তি দিয়া বিষয়াসকলে নিযুক্তি দিয়ে আৰু আঁতৰাই পেলায়।
  এই ব্যৱস্থাৰ সুবিধা আৰু অসুবিধা দুয়োটা আছিল। এফালে সম্ৰাটে কোনো বিবাদ বা চুক্তি নোহোৱাকৈ এই বা সেই সমস্যাটো ক্ষীপ্ৰতাৰে সমাধান কৰিব পাৰিছিল যদিও আনফালে এহাতে ক্ষমতাৰ অত্যধিক কেন্দ্ৰীভূতকৰণে উদ্যোগক দমন কৰি আমোলাতন্ত্ৰক অধিক সুযোগ প্ৰদান কৰিছিল। ই বিভিন্ন প্ৰিয় আৰু প্ৰিয়ৰ জন্ম দিছিল। অত্যধিক ভণ্ডামি আৰু বৈবাহিক নিষ্ঠাৰ দ্বাৰা ভ্লাদিমিৰৰ পাৰ্থক্য নাছিল। যদিও তেওঁৰ নীতিত নাৰীৰ বিশেষ প্ৰভাৱ নাছিল।
  টেংক নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত জাৰবাদী ৰাছিয়াত বহুতো শক্তিশালী আৰু গধুৰ বাহন আছিল। কিন্তু আফ্ৰিকাত যুদ্ধ অভিযানৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছে যে টেংকৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। ফলত ৰাছিয়াৰ মূল টেংকখন পঞ্চল্লিশ টনৰ বাহিৰলৈ যোৱা নাছিল। যিহেতু অধিক ওজনে ক্ৰছ কান্টি ক্ষমতাৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, আনকি বহল ট্ৰেকৰ সৈতেও।
  ছাৰে গধুৰ টেংক ভাল পাইছিল যদিও তেওঁৰ উপদেষ্টাসকলে সম্ৰাটক সেইবোৰ গণ উৎপাদনত ৰখাৰ পৰা বিৰত ৰাখিছিল। কিন্তু ষাঠি টন মেচিনটো দুহাজাৰ কপিত পোৱা গৈছিল। আৰু আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক "নিকোলাই" - ৩, তেষষ্ঠি হাজাৰত উৎপাদন হৈছিল।
  আৰু মেচিনটোৰ ওজন পঞ্চল্লিশ টন, আৰু বন্দুকটোৰ কেলিবাৰ ১২২ মিলিমিটাৰ। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ দুশ মিলিমিটাৰ, পিছফাল আৰু কাষ ১২০ মিলিমিটাৰ, বিন্যাস ক্লাছিক।
  গধুৰ যন্ত্ৰৰ প্ৰতি হিটলাৰ গুৰুতৰভাৱে আগ্ৰহী আছিল। আৰু মই বিচাৰিছিলো যে এটা প্ৰডাকচন টেংকত নিকোলাইতকৈ শ্ৰেষ্ঠত্ব থাকিব। জাৰ্মান গাড়ীখনৰ ওজন ৭৫ টনলৈ বৃদ্ধি পালে আৰু, ইতিমধ্যে এইটোৱেই সীমা আছিল, কাৰণ বৃহৎ ভৰটোক ৰেলপথেৰে পৰিবহণ কৰাটো অত্যন্ত কঠিন আছিল।
  জাৰ্মান বাহনখনত ১২৮ মিলিমিটাৰ অস্ত্ৰ আছিল, ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ২৫০ মিলিমিটাৰ আৰু কাষ আৰু পিছফালৰ কৱচ আছিল ১৮০।
  সংখ্যাগতভাৱে জাৰ্মান টেংকখন ছোভিয়েট টেংকতকৈ তিনিগুণ কম আছিল। বেছি গধুৰ মেচিন ব্যৱহাৰ কৰাৰ অসুবিধাৰ কথা নকওঁৱেই৷
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ সঁজুলিবোৰ বহল অঞ্চলত সিঁচৰতি হৈ আছে আৰু ফ্ৰণ্টৰ ইউৰোপীয় খণ্ডত বাহন আৰু পদাতিক বাহিনীৰ সংখ্যা আনুমানিকভাৱে সমতা আছে। যদিও সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ সংখ্যা জাৰ্মানতকৈ বহু বেছি। আৰু ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা বিপুল: ইয়াত ভাৰত, চীন, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ, মধ্যপ্ৰাচ্য, পাৰস্য, ইণ্ডোচাইনা আৰু বহুতো অন্তৰ্ভুক্ত।
  অৱশ্যে হিটলাৰে ছাৰবাদী ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত, আনকি তেওঁৰ পক্ষত জাপান আৰু ইটালী, আৰু সম্ভৱতঃ ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইন থকাৰ কথাও লক্ষ্য কৰি লোৱাটো এক বৃহৎ জুৱা। কিন্তু ফুৰাৰ এজন বিশাল দুঃসাহসিক।
  মন কৰিবলগীয়া যে থাৰ্ড ৰাইচে যিবোৰ ডিস্ক প্লেনেৰে ইমান উচ্চ আশা পিন কৰিছিল, সেইবোৰ কাৰ্যক্ষেত্ৰত বৰ ফলপ্ৰসূ নহয়। শক্তিশালী লেমিনাৰ জেটৰ সৃষ্টিৰ ফলত বিপুল ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰ হৈছিল আৰু উৰণীয়া চচৰৰ উৰণৰ সময় তুলনামূলকভাৱে কম বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল। গতিকে তেওঁলোকে বিশেষভাৱে উল্লেখযোগ্য নহয় দূৰত্বত বিশাল গতিৰ কথাও লক্ষ্য কৰিও কাম কৰিব পাৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও লেমিনাৰ প্ৰবাহে ডিস্কখনক সৰু অস্ত্ৰৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল যদিও পাছলৈ উৰি থকা চচৰৰ পৰা গুলী চলোৱাত বাধা দিছিল।
  গতিকে জাৰ্মানসকলে কেৱল নিজৰ ডিস্কেটৰ পৰা ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিব পাৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত সংকীৰ্ণ কোণত, বা লেমিনাৰ প্ৰবাহ বন্ধ কৰি, কিন্তু একে সময়তে দুৰ্বল হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে হিটলাৰে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈ নিজৰ কাৰ্ডবোৰ খেলত পেলাই দিলে। ইয়াৰ উপৰিও ফেচিষ্টজনে আশংকা কৰিছিল যে ইটালী পৰাজিত হ"লে তেওঁলোকেও তেওঁক আক্ৰমণ কৰিব। গোঁফ আছিল আৰু কাকো বিশ্বাস কৰা নাছিল।
  প্ৰথম অৱস্থাত আক্ৰমণৰ আচৰিত হোৱা আৰু তেওঁলোকৰ সৈন্যৰ উন্নত সংগঠনৰ বাবে নাজীয়ে সফলতা লাভ কৰিছিল। কিন্তু আক্ৰমণৰ সময়টো বেয়াকৈ বাছি লোৱা হৈছিল। বৰফ পৰিবলৈ ধৰিলে আৰু টেংকবোৰ ছিটিকি পৰিল। ফ্ৰিটজে ক্ৰাকোকে ধৰি পোলেণ্ডৰ কিছু অংশ দখল কৰিব পাৰিলেহেঁতেন যদিও ৱাৰ্ছৰ ওচৰত আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  ৰাছিয়াৰ সামৰিক মেচিনটো ঘূৰি আহিছিল... ফুহৰাৰে আশা কৰা মতে জাপানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে, কিন্তু ৰাছিয়াৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় বহৰৰ ওপৰত ইয়াৰ বহৰৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব নাছিল আৰু যুদ্ধবোৰ প্ৰায় সমান আছিল। আৰু জাপানে কাৰ্যতঃ নিজৰ স্থল বাহিনীক পশ্চিমীয়া অভিযানৰ থিয়েটাৰৰ পৰা বিচলিত কৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও বতাহত চামুৰাইসকল ৰাছিয়ানসকলতকৈ কম আছিল, সংখ্যা আৰু গুণগত দিশ দুয়োটা দিশতে। আৰু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে মাত্ৰ কেইটামান সৰু দ্বীপহে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  সতৰ্ক ফ্ৰাংকো আৰু চালাজাৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল। ৰাছিয়া অতি প্ৰবল শত্ৰু। আমি চাব লাগিব আৰু অপেক্ষা কৰিব লাগিব। বাস্তৱ ইতিহাসত ফ্ৰাংকোৱে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত নিজকে ফেচিষ্ট স্বেচ্ছাসেৱকৰ নীলা বিভাগ পঠোৱাত সীমাবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল।
  এতিয়া আফ্ৰিকাত শক্তিৰ ভাৰসাম্য বিশেষভাৱে অসমান যেন লাগিল।
  অন্ধকাৰ মহাদেশখনত ইটালীয়ে সোনকালে নিজৰ সম্পত্তি হেৰুৱাই পেলালে।
  ১৯৫২ চনৰ বসন্ত কালত জাৰ সেনাই পূব প্ৰুছিয়াত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা গভীৰভাৱে ভাঙিবলৈ সক্ষম হয়। নাজীসকলে কনিগছবাৰ্গত জাৰ সেনাৰ অগ্ৰগতি পৰিত্যাগ কৰাত অসুবিধা পাইছিল যদিও সাম্ৰাজ্যবাদী সৈন্যই চুডেটেনলেণ্ড আৰু ক্ৰাকোৰ ওপৰত আগবাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  দেখা গ"ল যে অধিক চঞ্চল ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰে গধুৰ, কিন্তু কম চঞ্চল শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম আছিল। ৰাছিয়াৰ জেনেৰেলৰ কমাণ্ডত থকা চীনৰ ডিভিজনেও ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
  জাৰ্মানসকলে ক্ৰাকো এৰি যাবলৈ বাধ্য হয়... আৰু তাৰ পিছত ঘেৰাওৰ ভাবুকিৰ বাবে ভিষ্টুলাৰ পৰা অডাৰলৈ পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে।
  নাই, এই যুদ্ধৰ গতিপথ নাছিল যিদৰে আত্মহত্যা কৰা ফুহৰাৰে আশা কৰিছিল। কিন্তু মোৰ নিজৰ দোষ। তদুপৰি ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছে ফেচিষ্ট দখলৰ গোন্ধ পাই ফুহৰাৰৰ বাবে মৰিবলৈ একেবাৰেই চেষ্টা কৰা নাছিল। গতিকে পুনৰ ভৰোৱাৰ কামত ব্যাঘাত জন্মিল, আৰু অধীনস্থ দেশবোৰে তুচ্ছভাৱে বাহিৰত বহিব বিচাৰিলে।
  আৰু সন্মুখৰ জাৰ্মানসকলৰ বাবেও বেয়া কথাবোৰ হৈ গ"ল।
  শীতকাললৈকে জাৰ্মানসকলে আফ্ৰিকাত নিজৰ সকলো সম্পত্তি হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰু শীতকালত বসন্তৰ ভিতৰত তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণৰূপে অডাৰলৈ পিছুৱাই গ"ল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই প্ৰাগ আৰু চুডেটেনলেণ্ড মুক্ত কৰি ভিয়েনাৰ কাষ চাপিছিল। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁলোকে ইটালীক পৰাস্ত কৰি ৰোম, নেপলছ আৰু চিচিলি দখল কৰে। গতিকে ১৯৫৩ চনৰ বসন্তই নাজীসকলৰ বাবে একো ভাল প্ৰতিশ্ৰুতি নিদিলে। কিন্তু ১৯৫৩ চনৰ ৮ এপ্ৰিলত হিটলাৰৰ হঠাৎ মৃত্যু হয়। জাৰ্মানীৰ নতুন নেতৃত্বই শান্তিৰ বাবে হাহাকাৰ বিচাৰিছে।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভে উদাৰতাৰে এই কথাত সন্মতি দিলে। কিন্তু জাৰ্মানসকলে ইয়াৰ বাবে বহুত মূল্য দিছিল। নতুন সীমান্ত এতিয়া অডাৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল: বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ডেনমাৰ্কে সাৰ্বভৌমত্ব লাভ কৰিলে, কিন্তু ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ এখন অধীনস্থ ৰাষ্ট্ৰৰ কাঠামোৰ ভিতৰত। ফ্ৰান্সে পূৰ্বতে হেৰুৱা সম্পত্তি পুনৰ লাভ কৰিলে যদিও ৰাছিয়াৰ ওপৰত আৰু অধিক নিৰ্ভৰশীল হৈ পৰিল।
  ইটালী আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ সকলো উপনিবেশ হেৰুৱাই পেলালে, যিবোৰ এতিয়া ৰাজমুকুটৰ সম্পত্তি হৈ পৰিল। ইটালীয়ে নিজেও ৰাছিয়াৰ অধীনস্থৰ মৰ্যাদা লাভ কৰে আৰু চিচিলি আৰু চাৰ্ডিনিয়া প্ৰত্যক্ষভাৱে তৃতীয় ভ্লাদিমিৰৰ সাম্ৰাজ্যৰ অংশ হৈ পৰে।
  জাৰ্মানীয়েও স্বাধীনতাৰ বহুখিনি হেৰুৱাইছিল আৰু বৃহৎ ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  জাপানেও নিজৰ ভূখণ্ডৰ বাহিৰে সকলো সম্পত্তি হেৰুৱাই অধীনস্থ ৰাষ্ট্ৰ হ"বলৈ বাধ্য হয়। আৰু ছাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভেও জাপানৰ সম্ৰাট উপাধি লাভ কৰিছিল।
  অৱশ্যে অষ্ট্ৰেলিয়াৰ সেই অংশ যিটো পূৰ্বতে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ অন্তৰ্গত আছিল, সেইটোও ৰাছিয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণলৈ আহিল।
  ১৯৫৩ চনৰ আগষ্ট মাহত অৱশেষত আমেৰিকাই এটা পৰমাণু বোমা পৰীক্ষা কৰে। আঠ বছৰৰ পাছত বটলৰ পৰা নিউক্লিয়াৰ জিনটো ওলাই আহিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে অগ্ৰগতি বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। আৰু পৰমাণু বোমাৰ আবিৰ্ভাৱ অনিবাৰ্য। অতি চৰম পৰিস্থিতিত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ বাস্তৱতকৈ সৰ্বাধিক বিশ বছৰৰ পিছত দেখা দিব পাৰে।
  কিছু পলম হোৱাৰ লগে লগে জাৰ চৰকাৰে নিজৰ সঁহাৰি বিকশিত কৰিবলৈ ধৰিলে।
  এতিয়ালৈকে আমেৰিকাই ইমান শক্তিশালী সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"ব পৰা নাছিল। তদুপৰি বহিঃৰাজ্যৰ পৰা ৰাছিয়াৰ মূল ঔদ্যোগিক আৰু অৰ্থনৈতিক কেন্দ্ৰসমূহলৈ যোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  আৰু পাৰমাণৱিক চাৰ্জ উৎপাদনৰ বাবে সময় আৰু ধন দুয়োটাৰে প্ৰয়োজন হৈছিল! আমেৰিকাৰ হাতত ধন আছিল যদিও সময় শেষ হৈ গৈ আছিল। জাৰবাদী ৰাছিয়াই নিজৰ সম্পদ আৰু শক্তিশালী বৌদ্ধিক সম্ভাৱনাৰে এই ক্ষেত্ৰত থকা ব্যৱধান অতি সোনকালে পূৰণ কৰিলে। আৰু ১৯৫৬ চনত তৃতীয় ভ্লাদিমিৰতো এটা পাৰমাণৱিক বোমাৰ আবিৰ্ভাৱ হয়।
  জনসংখ্যা আৰু সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়াতকৈ যথেষ্ট নিম্নমানৰ পুঁজিবাদী আৰু গণতান্ত্ৰিক আমেৰিকাই ক্ৰমান্বয়ে ট্ৰাম্প কাৰ্ড হেৰুৱাই পেলালে।
  তেওঁলোকে কৰিব পৰা একমাত্ৰ কামটো আছিল পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰক প্ৰতিৰোধক হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি ভিতৰৰ পৰা জাৰবাদী ৰাছিয়াক ভেঙুচালি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা। কিন্তু এতিয়ালৈকে তেওঁলোক সফল হোৱা নাই।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচৰ প্ৰথম পত্নীৰ পৰা কোনো পুৰুষ বংশধৰ বাকী নাছিল , আৰু তেওঁ পুনৰ বিবাহপাশত আবদ্ধ হয়। আৰু তেওঁ এজন উত্তৰাধিকাৰীক প্ৰজনন কৰিলে, তেওঁক জৰ্জ বুলি ক"লে।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ কাম কৰিছিল। ১৯৫৯ চনত এজন মানুহৰ চন্দ্ৰলৈ উৰণ আমেৰিকানসকলতকৈ প্ৰায় এবছৰ আগতে হৈছিল। তাৰ পিছত ১৯৭১ চনত মংগল গ্ৰহলৈ। বাস্তৱতকৈ বিকল্প জগতখন অধিক নিৰাপদ হৈ পৰিছে।
  ১৯৭৫ চনত মানুহ শুক্ৰৰ ওপৰত অৱতৰণ কৰে। ১৯৮০ চনত বুধ গ্ৰহৰ ওপৰত। ১৯৮১ চনত বৃহস্পতিৰ এটা উপগ্ৰহত। আৰু ১৯৯২ চনত, ঠিক ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভৰ মৃত্যুৰ বছৰতে, ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীজনে গৌৰৱেৰে প্লুটোৰ ওপৰত ভৰি দিলে।
  প্ৰথম জৰ্জে আঠাইশ বছৰ বয়সত এই মুকুট উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল। আৰু সাধাৰণতে আমি ক"ব পাৰো যে ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়, মহান, তেওঁৰ ৫৪ বছৰীয়া ৰাজত্বকাল অতি সফলতাৰে কটায়। আৰু তাৰ পিছত ৰোমানভ বংশ চলি থাকিল।
  
  
  
  NICHOLAS QUESTS এর সবচেয়ে গৌৰৱময় দ্বিতীয়!
  ধৰি লওক যে ইয়াৰ বিপৰীতে তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ জাৰৰ মৃত্যু হৈছিল ইয়াৰ আগতেই: ১৯৮৭ চনত লেনিনৰ ডাঙৰ ভাতৃ: আলেকজেণ্ডাৰে আয়োজন কৰা হত্যাৰ চেষ্টাত।
  আৰু বেয়া যেন লাগিব। কিন্তু সঁচাকৈয়ে নহয়। দ্বিতীয় নিকোলাছ আগতে ছাৰ হৈছিল, আৰু আগতে বিয়া হৈছিল: কিবা এটা হ'লে নিজৰ পুত্ৰক সিংহাসনত বহিবলৈ। কিন্তু তেওঁৰ পত্নী বেলেগ, আৰু উত্তৰাধিকাৰী সুস্থ, আৰু ৰাছপুটিন নিশ্চিতভাৱে নাই। আৰু সেইবাবেই প্ৰথমতে, সাধাৰণতে, বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই: ট্ৰেন্সিব নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, অৰ্থনীতিৰ উত্থান ঘটিছে - চীনলৈ সম্প্ৰসাৰণ। সঁচা, এবছৰ আগতে বাল্টিক সাগৰত জাহাজ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। আৰু অলপ বেছি উত্থান, বিত্তীয় প্ৰতিভাশালী উইটৰ আগতীয়া উত্থানৰ বাবে।
  জাপানৰ সৈতে যুদ্ধৰ আৰম্ভণি বৰ ভাল নহ"ল যদিও ভাৰয়াগে পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু এডমিৰেল মাকাৰোভৰ মৃত্যু নহ"ল। কাহিনীটো অলপ শিফ্ট হৈছে, আৰু সকলোবোৰ অলপ বেলেগ ধৰণে চলি আছে। কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসত আচলতে ভাৰিয়াগক পলায়ন কৰিবলৈ মাত্ৰ অলপ সময় বাকী আছিল আৰু এডমিৰেল মাকাৰভৰ মৃত্যু সাধাৰণতে আকস্মিক আৰু সম্ভাৱনা নাছিল।
  এডমিৰেল মাকাৰভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়াৰ বহৰখনে যথেষ্ট নিপুণভাৱে কাম কৰি জাপানৰ জাহাজ ডুবাই পেলায়। আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া মিৰত জাপানৰ দুখন যুদ্ধজাহাজ উৰুৱাই দিয়া হ"ল, তেতিয়া মাকাৰভে চামুৰাইক আক্ৰমণ কৰি আৰু ডেৰ ডজন জাহাজ ডুবাই পেলালে।
  অৰ্থাৎ সকলো ঠিকেই হৈ গ"ল। আৰু জাপানে সাগৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব হেৰুৱাই পেলালে।
  কিন্তু স্থলভাগত চামুৰাইসকল দুৰ্বল হৈ পৰিল। কুৰোপাটকিনে জাপানীসকলে আগবাঢ়ি যোৱাৰ সকলো প্ৰচেষ্টাক প্ৰতিহত কৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰিছিল। অৱশ্যে তেওঁ বেছি নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰা নাছিল। কিন্তু অলপ পিছতে বাল্টিক সাগৰৰ পৰা ৰাছিয়াৰ জাহাজ আহিল আৰু অৱশেষত মাকাৰোভে সকলো জলভাগৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে।
  আনকি ৰাছিয়াই টাইৱানত, আৰু তাৰ পিছত কুৰিল ৰিজত সৈন্য অৱতৰণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  যেতিয়ালৈকে থিয়ডৰ ৰুজভেল্টে হস্তক্ষেপ কৰি মধ্যস্থতাৰ প্ৰস্তাৱ নিদিলে। ৰাছিয়াই মানচুৰিয়া, কোৰিয়া, মংগোলিয়া, কুৰিল শৃংখল আৰু টাইৱান আদি লাভ কৰিছিল।
  ঝেলটৰ"ছিয়াও আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এইদৰে এখন নতুন সাম্ৰাজ্য গঠন হ"ল।
  অৱশ্যে ৰজা এতিয়াও বেছি অহংকাৰী হৈ পৰা নাই। ১৯১৪ চনত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। এই যুদ্ধৰ বাবে ৰাছিয়া ভালদৰে প্ৰস্তুত: অৰ্থনীতি শক্তিশালী, ভূখণ্ড আৰু জনসংখ্যা বৃহৎ, আৰু বাটত কোনো চিন্তা নাই। তদুপৰি দাঙ্গা আৰু তথাকথিত বিপ্লৱৰ ফলত কোনো মন্দাৱস্থা হোৱা নাছিল।
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে আগবাঢ়িছিল। ৰাছিয়াৰ সেনাপতিসকলৰ ভুল আৰু সফলতা আছিল। কিন্তু ১৯১৫ চনত জাৰ্মানসকলে কম সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়, যিহেতু জাৰ সেনাবাহিনী বৃহৎ আৰু অধিক যোগান ধৰা হৈছিল। কিন্তু তথাপিও ৰাছিয়াই পোলেণ্ড আৰু গালিচিয়াৰ আধা অংশ হেৰুৱাই পেলালে। কিন্তু জাৰ্মানসকলে বেলাৰুছ আৰু বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহত প্ৰৱেশ কৰিব নোৱাৰিলে - ফ্ৰণ্ট লাইন ভিষ্টুলাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  আৰু ষোড়শ বছৰত ইতিমধ্যে অষ্ট্ৰিয়া আৰু তুৰস্কৰ বিৰুদ্ধে জাৰ সেনাই বহু সফলতা লাভ কৰিছিল। অট্টোমানসকল প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হৈছিল। ঠিক যেনেকৈ অষ্ট্ৰিয়ানসকলে প্ৰজেমিছল আৰু ক্ৰাকো দখল কৰিছিল। জাৰ্মানী ভয় খাই পৰিল। '১৭ চনৰ বসন্ত কালত ৰাছিয়াই ইস্তানবুল দখল কৰিছিল। অষ্ট্ৰিয়া আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে গ্ৰীষ্মকালীন আক্ৰমণৰ সময়তো জাৰবাদী ৰাছিয়াই উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিছিল। আৰু পতনৰ সময়ত যেতিয়া জাৰ সৈন্যই ইতিমধ্যে অডাৰত উপস্থিত হৈছিল, তেতিয়া জাৰ্মানীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। ইয়াৰ পিছত অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু তুৰস্কৰ বিভাজন হয়। ৰাছিয়াই এছিয়া মাইনৰ, উত্তৰ ইৰাক আৰু ইস্তানবুল লাভ কৰিছিল। গালিচিয়া, বুকোভিনা, চেকোস্লোভাক আৰু হাংগেৰী ৰাজ্য আৰু ক্ৰাকো। প্লাছ ডানজিগ, ইষ্ট প্ৰুছিয়াৰ অংশ, ক্লাইপেডা অঞ্চল। এইদৰে ৰাছিয়া বহুগুণে শক্তিশালী হৈছে। আৰু জাৰ্মানীয়েও বিপুল ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে সকলো আৰু সকলোকে ল"বলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল। কিন্তু ৰাছিয়ান, ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলে চৌদি উপদ্বীপক বিভাজিত কৰিলে। তাৰ পিছত ব্ৰিটিছ আৰু ৰাছিয়াই ইৰাণ আৰু আফগানিস্তান দুয়োখনকে ভাগ কৰি পেলালে। পৃথিৱীৰ পুনৰ বিভাজন সম্পূৰ্ণ কৰিলে।
  ১৯২৯ চনলৈকে সমগ্ৰ বিশ্বই বৃদ্ধি পাইছিল, যেতিয়ালৈকে মহামন্দাৰ সূচনা হোৱা নাছিল। ১৯৩১ চনত জাপানে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। আৰু ইয়াক সোনকালে পৰাস্ত কৰা হ"ল আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সকলো সম্পত্তিৰ সৈতে মিলি দখল কৰা হ"ল। আৰু তাৰ পিছত আহিল ৰাছিয়াত গণভোট আৰু অন্তৰ্ভুক্তি।
  মহামন্দাৰ দ্বাৰা আক্ৰান্ত ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স আৰু আমেৰিকাৰ দুৰ্বলতাৰ সুযোগ লৈ দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে চীন জয়ৰ বাবে যুদ্ধৰ নেতৃত্ব দিছিল। আৰু এইটোৱেই হৈ পৰিল তেওঁৰ মহান বিজয়।
  ৰাছিকীকৰণ কিছু ক্ষিপ্ৰ কৰিবলৈ দ্বিতীয় নিকোলাছে এটা অনাড়ম্বৰ সিদ্ধান্ত লয় - তেওঁ ৰাছিয়াত আনুষ্ঠানিকভাৱে বহুবিবাহৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে - অৰ্থডক্স গীৰ্জাৰ ধৰ্মতত্ত্ব আৰু ডগমা সলনি কৰি। এইদৰেই সংস্কাৰ গ্ৰহণ কৰা হ"ল।
  আৰু ৰজাই নিজৰ দ্বিতীয় পত্নী ল"লে। ৰাছিয়ানসকলক বিদেশীক বিয়া কৰাবলৈ আৰু বহু সন্তান জন্ম দিবলৈ উৎসাহিত কৰা হৈছিল। বিশাল চীনকো ৰাছিফাইড কৰিব লাগিছিল। এই কামটো কৰিবলৈ কি ভাল উপায়? চীনা মহিলাক বিয়া কৰাওক!
  জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ অহা নাছিল। এই কাহিনীটোত তেওঁৰ অলপ অভাৱ হৈছিল। অতি উগ্ৰপন্থী। মূল বিৰক্তিকৰ আছিল ইথিওপিয়া দখল কৰা ফেচিষ্ট মুছলিনি। আৰু নতুন ছিজাৰ আৰু ট্ৰ"জান হোৱাৰ সপোনটো একেলগে গুটিয়াই গ"ল।
  ১৯৩৭ চনৰ মে" মাহত ৰাছিয়া আৰু ইটালীৰ মাজত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। যিদৰে দেখা গ"ল, মুছলিনি আত্মহত্যা বুলি ওলাই পৰিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই দুমাহত সমগ্ৰ ইটালী দখল কৰে, আৰু আন তিনি মাহত ৰাজ্যখনৰ সকলো উপনিবেশ দখল কৰে। জাৰবাদী ৰাছিয়াইও অৱশেষত ৰোমানিয়া আৰু যুগোস্লাভিয়া, আৰু অলপ পিছত বুলগেৰিয়াকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে। টেৰিটৰীসমূহৰ সংলগ্নকৰণ সম্পূৰ্ণ কৰি। ১৯৩৯ চনৰ পতনত দ্বিতীয় নিকোলাছৰ মৃত্যু হয়। আৰু তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী সম্পূৰ্ণ সুস্থ দ্বিতীয় আলেক্সেই নতুন জাৰ হৈ পৰিল।
  এই ক্ষেত্ৰত দ্বিতীয় নিকোলাছে বাৱন্ন বছৰ ৰাজত্ব কৰিছিল - ইভান দ্য টেৰিবলৰ ফলাফলক অতিক্ৰম কৰি। আৰু তেওঁৰ ৰাজত্বকাল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত আটাইতকৈ সফল হৈ উঠিল আৰু তেওঁৰ বিজয়বোৰ কেৱল অভিলেখ ভংগকাৰী আছিল। কোনো ৰজাই ইমান বন্দী কৰা নাই। অৱশেষত ৰাছিয়াই চীনত বসতি স্থাপন কৰিলে, আৰু সকলো দিশতে শক্তিশালী হৈছে।
  কিন্তু তেতিয়া দ্বিতীয় আলেক্সেইৰ অধীনত শান্তিৰ এক দীঘলীয়া সময় আৰম্ভ হ"ল। ফ্ৰান্স, ব্ৰিটেইন, আমেৰিকাই যুদ্ধ বিচৰা নাছিল। কিন্তু জাৰ্মানী নিৰস্ত্ৰ হৈ পৰিছিল আৰু শক্তি নাছিল। গতিকে এটা পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হ"ল যিটো শান্ত হৈ পৰিল।
  ঔপনিৱেশিক সাম্ৰাজ্যৰ অস্তিত্ব অব্যাহত আছিল। ৰাছিয়া সৰ্ববৃহৎ দেশ হৈয়েই থাকিল যদিও আনুষ্ঠানিকভাৱে ব্ৰিটেইন দ্বিতীয় শক্তি আছিল আৰু জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যতকৈ আয়তন কিছু কম আছিল। কিন্তু অষ্ট্ৰেলিয়া, দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু কানাডা প্ৰায় স্বাধীন ডমিনিয়ন আছিল। আৰু ভাৰতত... ১৯৬৮ চনত ভাৰতত এটা ডাঙৰ বিদ্ৰোহ আৰম্ভ হয় আৰু দুবছৰ যুদ্ধৰ অন্তত ইংৰাজক বহিষ্কাৰ কৰা হয়। কিন্তু জাৰ সেনাই ভাৰতৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰি প্ৰতিবাদ দমন কৰে। ইয়াৰ পিছত ব্ৰিটেইনে এই উপনিবেশটো হেৰুৱাই পেলায় আৰু ৰাছিয়াই ইয়াক অধিগ্ৰহণ কৰে। অলপ পিছতে ৰাছিয়াইও ইৰাণৰ দক্ষিণ অংশ দখল কৰিলে।
  ১৯৬৯ চনত দ্বিতীয় আলেক্সেইৰ পিছত এই সিংহাসন নিকোলাছ তৃতীয়ই উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰে। জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যৰ উত্থান ঘটিছিল। গতিকে ১৯৭৯ চনত ফ্ৰান্সে ইণ্ডোচাইনা আৰু থাইলেণ্ডৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলায়। আৰু তালৈও ৰাজকীয় সৈন্য আহিছিল।
  আৰু আশী আৰু নব্বৈৰ দশকত আফ্ৰিকা জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণলৈ আহিল। ২০০১ চনৰ পিছত দ্বিতীয় আলেক্সেইৰ চতুৰ্থ পুত্ৰ পিটাৰ ৰাছিয়াৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰে।
  এই সময়লৈকে জাৰবাদী ৰাছিয়াই আফ্ৰিকা, এছিয়াৰ প্ৰায় সকলো অঞ্চল শোষণ কৰি লৈছিল আৰু ইণ্ডোনেছিয়াকে ধৰি অন্যান্য দেশৰ উপনিবেশসমূহ গ্ৰহণ কৰিছিল। কিন্তু অৱশ্যেই অষ্ট্ৰেলিয়াৰ বিৰুদ্ধে নহ"ল৷
  শান্তিৰ সময় আহি পৰিছে। আমেৰিকা, ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ হাতত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছিল, জাৰ্মানীৰ অৰ্থনৈতিক শক্তি আছিল। ৰাছিয়াৰ হাতত অৰ্থনৈতিক শক্তি, পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ, বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ সেনাবাহিনী আৰু জনসংখ্যা আছে। আৰু এতিয়াও সংসদ অবিহনে এক নিৰপেক্ষ স্বৈৰাচাৰী ৰাজতন্ত্ৰ। আমেৰিকানসকলে দ্বিতীয় শক্তি বা আনকি মহাশক্তি হোৱাৰ বাবে এই কথাটো ৰাছিয়াৰ ওপৰত দাবী কৰি তুলিছিল।
  কিন্তু গণতন্ত্ৰৰ অভাৱে প্ৰগতিৰ বিকাশত একেবাৰেই বাধাৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল। বিশেষকৈ ১৯৪৩ চনত ছাৰিষ্ট ৰাছিয়াত প্ৰথমজন মানুহ মহাকাশলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু ১৯৬১ চনত চন্দ্ৰলৈ। ১৯৭৪ চনত মংগল গ্ৰহলৈ উৰণ হৈছিল। আৰু ২০০০ চনলৈকে সৌৰজগতৰ প্ৰায় সকলো গ্ৰহ ভ্ৰমণ কৰা হৈছিল। তৰাবোৰৰ ওচৰলৈ এক বৃহৎ অভিযানৰ প্ৰস্তুতি চলি আছিল। ২০১৮ চনত আৰম্ভ কৰিছিল, আৰু আলফা চেণ্টাৰলৈ সুস্থ হৈ উঠিছিল।
  গতিকে জাৰবাদে বিজ্ঞানক গতি কৰাত একেবাৰে বাধা দিয়া নাছিল। আনকি ৰোমানভ বংশৰ চতুৰ্থ পিটাৰেও ঘোষণা কৰিছিল যে জ্ঞানপ্ৰাপ্ত নিৰপেক্ষতাবাদ ভাল।
  বিশেষকৈ ড"নাল্ড ট্ৰাম্প প্ৰশাসনক অহৰহ জোকাৰি যোৱা কেলেংকাৰীৰ পটভূমিত।
  দ্বিতীয় নিকোলাছক এতিয়াও সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰজা হিচাপে গণ্য কৰা হৈছিল। ঘোঁৰাত উঠি জাৰবাদী ৰাছিয়া আৰু বিশ্বৰ আধিপত্য। বাহিৰৰ অঞ্চল আৰু উপনিবেশবোৰ ক্ৰমান্বয়ে ৰাছিফাইড হৈ পৰিছে। সাম্ৰাজ্যই গতি লাভ কৰিছে। আৰু গোটেই পৃথিৱীখনেই এখন উন্নত ঠাই হৈ পৰিল।
  আৰু কিয়? লেনিনৰ ভাতৃ আলেকজেণ্ডাৰ উলিয়ানভক ধন্যবাদ, যিজনক ৰাজহত্যাৰ অপৰাধত মৃত্যুদণ্ড দিয়া হৈছিল। লেনিন নিজেই বিদেশত থাকিল। ৱেলছক লগ পাইছিল আৰু কল্পবিজ্ঞান লিখাৰ প্ৰতিও আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল, যাৰ পৰা তেওঁ অতি ধনী হৈ নাম উজলাইছিল। আৰু সেইবাবেই তেওঁ বিখ্যাত হৈ পৰিল, বিখ্যাত আৰু বিখ্যাত হৈ পৰিল আৰু বহু ভাষালৈ অনুবাদ হ"ল। ষ্টেলিন যক্ষ্মা ৰোগৰ বাবে কাৰাগাৰত মৃত্যুবৰণ কৰে আৰু সাধাৰণতে কেৱল বিশেষজ্ঞসকলৰ বাবেহে চিনাকি হৈ থাকিল। ট্ৰটস্কিয়ে অতি সোনকালেই বিপ্লৱী কাৰ্যকলাপৰ সৈতে জড়িত হৈ পৰে আৰু এজন বিষয়া হিচাপে ভাল কেৰিয়াৰ গঢ়ি তোলে, প্ৰকৃত প্ৰাইভি কাউন্সিলাৰ আৰু উপ-মন্ত্ৰীৰ পদবীলৈ উন্নীত হয়। ভোজনেচেনস্কি জাৰৰ অধীনত মন্ত্ৰী হৈছিল আৰু বহুখিনি সফলতা লাভ কৰিছিল। ক্ৰুছেভ সৰু দোকানী হৈ থাকিল আৰু খ্যাতি অৰ্জন কৰিব নোৱাৰিলে। ব্ৰেজনেভ কৰ্ণেল পদবীলৈ উঠি আহিল। এণ্ড্ৰ"পভে আৰক্ষীত সেৱা আগবঢ়াইছিল আৰু কৰ্ণেলও হৈছিল। গৰ্বাচেভ এজন প্ৰধান ব্যৱসায়ী আৰু শ্ব"মেন হৈ পৰিছিল। য়েলচিন দোকানী হৈয়েই থাকিল। পুটিনে গোপন আৰক্ষীৰ কৰ্ণেল পদবীলৈ উঠি আহি সন্মানেৰে অৱসৰ গ্ৰহণ কৰে। মেদভেদেভ এজন ক্ষুদ্ৰ বিষয়া। জিৰিনোভস্কি, বাতৰি কাকতৰ প্ৰতিষ্ঠাপক, আৰু শ্ব"মেন। জিউগানভে জাৰৰ বিৰুদ্ধে মাটিৰ তলত কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কাৰাদণ্ড লাভ কৰিছিল, তাৰ পিছত গোপন আৰক্ষীৰ তথ্যদাতা হৈছিল। তেওঁ অধিনায়ক পদবী লৈ অৱসৰ গ্ৰহণ কৰে। জুকভ কেৱল মেজৰ পদবীলৈহে বৃদ্ধি পালে। ভাচিলেভস্কি লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল, শ্বাপোছনিকোভ লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল হয়। কলচাক গ্ৰেণ্ড এডমিৰেল আৰু বহু অৰ্ডাৰ ধাৰী। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত যুঁজি মাকাৰোভ গ্ৰেণ্ড এডমিৰেলও হৈছিল। অৱশ্যে প্ৰথমটোত নহয়, একমাত্ৰ বিশ্বযুদ্ধত, যিহেতু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ নাছিল। তেওঁ বিখ্যাত হৈছিল... ব্ৰুচিলভ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল আৰু অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলডৰ ধাৰী হৈছিল। ডেনিকিন, ৰেংগেল, কৰ্নিলভ আৰু কুৰোপাটকিন ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হৈছিল।
  আৰু ৰজাৰ অধীনত জীৱন ভাল আছিল। আৰু দাম বৃদ্ধি হোৱা নাই এশ বছৰতকৈও অধিক। আৰু ৰুবলৰ সুস্থিৰ সোণৰ বেকিং আছিল ০.৭৭ গ্ৰাম। আৰু বহু জনগোষ্ঠীয়ে ৰজাৰ অধীনত ভালদৰে বাস কৰিছিল।
  সকলোৰে সমান অধিকাৰ আছিল আৰু বহুতে নিজকে ৰাছিয়ান বুলি কৈছিল, আনকি আফ্ৰিকান বুলিও কয়। জাৰৰ অধীনত সকলোৰে বাবে কথাবোৰ ভালেই চলি আছিল। কেৱল অ-গতানুগতিক ধৰ্মৰ ইহুদীসকলৰ বাবেহে বাসস্থানৰ প্ৰয়োজনীয়তা থাকি গ"ল। কিন্তু এইবোৰ কম হৈ আহিল।
  জাৰৰ অধীনত অৱশ্যে কিছু সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছিল। ইয়াৰে এটা, জন্মৰ হাৰ বেছি আৰু মৃত্যুৰ সংখ্যা কম হোৱাৰ ফলত জনসংখ্যা অতিমাত্ৰা বৃদ্ধি পালে। কিন্তু এই কথাটো মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ জৰিয়তে সমাধান হ"ব লগা আছিল। তদুপৰি বিজ্ঞান আৰু কৃষিৰ বিকাশৰ ফলত ভোকৰ সমস্যা সমাধান সম্ভৱ হৈ উঠিল। সকলোৰে বাবে যথেষ্ট খাদ্য আছিল। কিন্তু সাম্ৰাজ্যত জনসংখ্যা বৃদ্ধি প্ৰতি বছৰে তিনি শতাংশতকৈও অধিক। আৰু ইয়াৰ ফলত ভৱিষ্যতে বিপদৰ ভাবুকি আহিছিল।
  জাৰ চৰকাৰে মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ ক্ষেত্ৰত এটা উপায় বিচাৰি পালে। আৰু যুক্তিসংগত যেন লাগিল। আৰু নতুন ষ্টাৰশ্বিপ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল আৰু ছুপাৰলুমিনেল গতিৰ ওপৰত গৱেষণা কৰা হৈছিল।
  
  
  
  আলেকজেণ্ডাৰ তিনিজনৰ পঞ্চাশ বছৰ - মহান!
  ১৮৬৬ চনত দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰক হত্যাৰ চেষ্টা সফল হয়। ফলত মুক্তিদাতা ৰজাৰ মৃত্যু হয়। আৰু তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। সুবিধাটো আছিল যে তেওঁলোকৰ আলাস্কা বিক্ৰী কৰিবলৈ সময় নাছিল আৰু নতুন ৰাছিয়ান সম্ৰাটে কোনো মাটি এৰি দিবলৈ প্ৰৱল নাছিল। যদিও সেইবোৰ দূৰৈত আৰু এতিয়াও বৰ মূল্যৱান নহয়।
  তদুপৰি চাইবেৰিয়ালৈ ভ্লাডিভষ্টকলৈ যোৱা পথটোৰ নিৰ্মাণৰ কাম আৰু আগতেই আৰম্ভ হৈছিল। আৰু চুকোটকা পোৱা উচিত আছিল!
  তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ জাৰ আছিল শক্তিশালী, নিৰ্ণায়ক, দৃঢ় ইচ্ছাশক্তি, সুস্থ আৰু শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী। তেওঁ দৃঢ় হাতেৰে শাসন কৰিছিল, আৰু তেওঁৰ অধীনত ৰাছিয়াই সৰ্বাধিক সমৃদ্ধি আৰু কৃতিত্বৰ সময়ছোৱাত প্ৰৱেশ কৰিছিল!
  গতিকে ভাল কথা যে মহান সম্ৰাটে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ পোন্ধৰ বছৰ আগতেই শাসন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল!
  আৰম্ভণিতে তেওঁ বিপ্লৱী আৰু নৰোদনয়া ভলিয়াৰ সকলো প্ৰতিবাদ কঠোৰভাৱে দমন কৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁ সেনা আৰু নৌসেনাৰ সংস্কাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। কথাবোৰ ক্ৰমবদ্ধ কৰি ৰখাৰ সৈতে।
  ৰজাই বহুখিনি সাফল্য লাভ কৰিলে। ৰাস্তা-ঘাট, দলং, কাৰখানা নিৰ্মাণ হ"ল আৰু দেশত পুঁজিবাদৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হ"ল। স্বৈৰাচাৰীত্ব বজাই ৰাখি। জাৰ চৰকাৰে সৰু সৰু যুদ্ধ চলাইছিল, মধ্য এছিয়াৰ মাজেৰে গতি কৰিছিল আৰু তাত নিজৰ প্ৰভাৱ বিস্তাৰ কৰিছিল।
  ১৯৭৭ চনত তুৰস্কৰ সৈতে এক বৃহৎ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ কম লোকচানৰ সৈতে ই আৰু ভাল, দ্ৰুত, অধিক বিজয়ীভাৱে আগবাঢ়িছিল। স্কোবেলেভৰ প্ৰতিভাই ইয়াত সম্পূৰ্ণ পোহৰত জিলিকি উঠিল!
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই কম ক্ষতিৰে তুৰ্কীসকলক পৰাস্ত কৰে। আৰু তেওঁলোকে লগে লগে ইস্তানবুলক লৈ যাবলৈ সক্ষম হ"ল। যিহেতু ইংৰাজ স্ক্ৱাড্ৰনৰ আগতেই তেওঁলোক তাত উপস্থিত হৈছিল। এই যুদ্ধ ইমানেই সফল হৈছিল যে ৰজা-পুৰোহিতজনৰ নাম হ"ল বিজয়ী আলেকজেণ্ডাৰ! আৰু স্কোবেলেভ হৈ পৰিল ৰাছিয়াৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া ফিল্ড মাৰ্শ্বাল।
  তুৰ্কিয়ে বিভক্ত হৈ পৰিল। ব্ৰিটিছে ইজিপ্ত আৰু চুডান দখল কৰিছিল। ৰাছিয়াই ইৰাক, পেলেষ্টাইন, ছিৰিয়া, আৰু চৌদি আৰৱৰ এটা অংশ, এছিয়া মাইনৰ, সকলো আৰ্মেনিয়া, আৰু বাল্কন দখল কৰিলে!
  এইদৰে যথেষ্ট দ্ৰুত আৰু তুলনামূলকভাৱে সহজেই তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে এক বৃহৎ ভূখণ্ড দখল কৰিলে। আৰু তেওঁ দক্ষিণ দিশলৈ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিলে। ইৰাণ, তুৰ্কমেনিস্তানৰ মাজেৰে আৰু আৰু আগুৱাই গৈ আফগানিস্তানলৈ!
  জাৰৰ সৈন্যইও ভাৰতৰ ওপৰত দৃষ্টি নিবদ্ধ কৰিলে! ইংৰাজ যুদ্ধ কৰিবলৈ সাজু হৈছিল। ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়া, জাৰ্মানী, অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ মিত্ৰতাৰ সৃষ্টি হয়।
  ১৯৯২ চনত জাৰ্মানীয়ে ৰিপাব্লিক অৱ দ্য ৰুষ্টাৰৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ চলাইছিল। ব্ৰিটেইনে জাৰ্মানী আৰু ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে বছনিয়া আৰু হাৰ্জেগোভিনা লাভ কৰে, আৰু ইটালীক আক্ৰমণ কৰে।
  ৰাছিয়াই ভাৰতৰ বিৰুদ্ধে অভিযান আৰম্ভ কৰে, আৰু ফ্ৰান্সৰ দখল আৰু ইণ্ডোচাইনাৰ বিৰুদ্ধে। প্ৰকৃততে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ এনেদৰেই আৰম্ভ হৈছিল। কিন্তু ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান ইতিমধ্যে একেলগে আছে!
  ৰাছিয়াই ইজিপ্তকো আক্ৰমণ কৰে।
  স্থানীয় জনসাধাৰণৰ সহযোগত জাৰ সৈন্যই ভাৰত আৰু ইৰাণ দখল কৰে। তেওঁলোকে আৰু অধিক প্ৰৱেশ কৰে ইণ্ডোচাইনাত। আৰু প্ৰুছিয়ানসকলে পুনৰ ফৰাচীসকলক পৰাস্ত কৰি পেৰিছক ঘেৰি ধৰে।
  তদুপৰি ৰিপাব্লিকানসকলে হাৰ মানিবলৈ অস্বীকাৰ কৰে। আৰু পেৰিছক আক্ৰমণ কৰা হয়, বহুত ধ্বংস কৰা হয়। জাৰ্মানীয়ে বেলজিয়াম আৰু হলণ্ড দুয়োখন দেশকো দখল কৰে।
  কিছুদিন ধৰি যুদ্ধত লিপ্ত হৈ আছে ব্ৰিটেইন। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইজিপ্ত আৰু চুডান দখল কৰিছে। সাগৰত যুদ্ধ চলি আছে। ৰাছিয়াৰ সেনাই সমগ্ৰ আফ্ৰিকাত গতি কৰিছে। দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈকে গোটেই বাটটো। আৰু নিজৰ বাবে কলনী সংগ্ৰহ কৰে। জাৰ্মানসকলেও কিছুমান বস্তু ধৰি লয়।
  কিন্তু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী ইটালীৰ সৈতে যুদ্ধত ডুব গৈছে। সঁচা, ১৮৯৪ চনত জাৰ্মানসকলে অষ্ট্ৰিয়ানসকলক সহায় কৰিবলৈ আহিছিল। আৰু তেওঁলোকে ইটালী বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰে।
  ইয়াৰ পিছত কমলাৰ দেশখন নিজৰ মাজতে বিভক্ত হয়।
  যুদ্ধ সাগৰলৈ গতি কৰে। আৰু ইয়াত নৌসেনাৰ অধিনায়ক এডমিৰেল মাকাৰভৰ প্ৰতিভা প্ৰকাশ পাইছে। যিয়ে কেইবাটাও উজ্জ্বল জয় লাভ কৰে। সাগৰৰ মিষ্ট্ৰেছক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰা।
  ৰাছিয়াই ভাৰত, ইণ্ডোচাইনা, আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ, আৰু লগতে অষ্ট্ৰেলিয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি তাৰ পৰাই ব্ৰিটিছক নোক আউট কৰিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ব্ৰিটেইন আৰু কানাডা এৰি থৈ যায়। লগতে তাত এটা কলনী প্ৰতিষ্ঠা কৰা। এইদৰে ব্ৰিটেইনে প্ৰায় সকলো উপনিবেশ হেৰুৱাই পেলালে আৰু ৰাছিয়াই সেইবোৰ অধিগ্ৰহণ কৰিলে। কানাডা দখল কৰাত সহায় কৰিছিল ৰাছিয়াই আলাস্কাৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ বজাই ৰখাৰ বাবে। আৰু অতি শক্তিশালী বহৰৰ উপস্থিতি। আৰু এডমিৰেল মাকাৰভ আৰু ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ প্ৰতিভা।
  বাৰু, এয়াই সকলো নহয়। ৰাছিয়াই চীনৰ দিশে আগবাঢ়িল। লগতে অতি সফল। আৰু ১৯০৪ চনত জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয় এই যুদ্ধ কঠিন নহয়, বৰঞ্চ দ্ৰুত হৈ পৰিল। তদুপৰি জাপানৰ বহৰ যথেষ্ট দুৰ্বল আছিল, আনহাতে ৰাছিয়াৰ ইয়াৰ বিপৰীতে অতি শক্তিশালী আছিল। জাপানীক পৰাস্ত কৰি ৰাছিয়ান সৈন্যই টকিঅ" দখল কৰে। আৰু তাৰ পিছত গণভোট অনুষ্ঠিত হ"ল, আৰু জাপানীসকলৰ বিপুল সংখ্যকে ৰাছিয়াত যোগদান কৰিবলৈ ভোট দিলে।
  তৃতীয় জাৰ আলেকজেণ্ডাৰে নতুন জয় লাভ কৰে। তাৰ পাছত স্বেচ্ছামূলকভাৱে বলপূৰ্বকভাৱে চীনক সংযুক্ত কৰা হ"ল। গতিকে অঞ্চলৰ পিছত অঞ্চল, প্ৰদেশৰ পিছত প্ৰদেশ। ৰাজসাম্ৰাজ্যই বিপুল পৰিমাণত উপনীত হ"ল। আমেৰিকাৰ পৰা, সমগ্ৰ কানাডা আৰু আলাস্কাৰ পৰা, সমগ্ৰ এছিয়া, অষ্ট্ৰিয়া, প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চল। দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু পশ্চিম আফ্ৰিকাত জাৰ্মানীৰ দখললৈ।
  প্লাছ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীও। ইমান বিশাল শক্তি।
  কিন্তু, অৱশ্যেই জাৰ্মান আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলে আৰু বেছি বিচাৰিছিল। ফ্ৰান্স এতিয়াও জাৰ্মানীয়ে দখল কৰি আছে। ৰাছিয়াৰ পৰা ক্ষুন্ন ব্ৰিটেইনেও যুদ্ধ বিচাৰে।
  কাইজাৰে মিত্ৰজোঁট গঠন কৰিবলৈ সক্ষম হয়: স্পেইন, পৰ্তুগাল, জাৰ্মানী, অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু ছুইডেন দৈত্য ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে। ব্ৰিটেইনৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানেও ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। এটা শক্তিশালী মিত্ৰজোঁট গঠন হ"ল।
  আৰু যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল ১৯১৭ চনৰ ১ আগষ্টৰ পৰা। ঠিক সেই মুহূৰ্তত যেতিয়া তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে সিংহাসনত বহিছিল। হিচাপ কৰা হৈছিল যে একপঞ্চাশ বছৰ সুস্থ হৈ উঠা তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ দৰে মহান ৰজাৰ অবিহনে ৰাছিয়া নিশ্চয় হেৰুৱাব।
  কিন্তু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ স্থায়ী আৰু শক্তিশালী শক্তি আছিল। ৰাছপুটিন আৰু ৰোগীয়া উত্তৰাধিকাৰীজনৰ অবিহনে। গতিকে তেওঁ মিত্ৰজোঁটৰ সৈতে যুঁজিব পাৰিব।
  আৰু যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল... জাৰ্মানসকলে আমফানৰ দৰে ভৰিৰে গচকিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তেওঁলোকক শক্তিশালী প্ৰত্যাক্ৰমণেৰে সাক্ষাৎ কৰে। এটা ডাঙৰ আৰু তীব্ৰ কাজিয়া আৰম্ভ হ"ল।
  সাধাৰণতে দ্বিতীয় নিকোলাছে দুৰ্গৰ শৃংখলৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি জাৰ্মান আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ ইউনিটসমূহক সম্পূৰ্ণৰূপে ক্লান্ত কৰি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে। আৰু আফ্ৰিকাত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই বিশ্বৰ প্ৰথমটো লঘু অল টেৰেইন টেংক ব্যৱহাৰ কৰি অষ্ট্ৰিয়ান আৰু জাৰ্মানক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে ডাৰ্ক কন্টিনেণ্টটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে।
  ছুইডেন আৰু নৰৱে দুয়োখন দেশেই যথেষ্ট সোনকালে জয় কৰা হৈছিল।
  এই যুদ্ধ ডেৰ বছৰ ধৰি চলিছিল আৰু ইয়াৰ অন্ত পৰিছিল ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীয়ে, যি অধিক সংখ্যক আৰু শক্তিশালী টেংক আছিল, সমগ্ৰ ইউৰোপ দখল কৰি লৈছিল। তাৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ পতন ঘটিল। অৱশেষত পূব গোলাৰ্ধৰ ওপৰত ৰাছিয়াই আধিপত্য স্থাপন কৰিলে।
  আৰু দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছও এজন মহান বিজয়ী হৈ পৰিল। ১৯২৯ চনলৈকে শান্তিৰ ৰাজত্ব আছিল, তেতিয়া মহামন্দাৰ সূচনা হৈছিল। সাধাৰণ অৰ্থনৈতিক সংকটৰ ফলত ১৯৩১ চনত মাত্ৰ ১ মে"ত ৰাছিয়া আৰু শেষৰখন মহাশক্তি আমেৰিকাৰ মাজত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়!
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ জাৰৰ সৈন্যই আমেৰিকাৰ সীমান্তত প্ৰৱেশ কৰে। শক্তিবোৰ অসমান আছিল। আমেৰিকানজনৰ হাতত প্ৰায় টেংক নাছিল আৰু তেওঁৰ প্ৰশিক্ষণো বেয়া আছিল। আৰু ৰাছিয়াৰ সংখ্যা আমেৰিকাতকৈ বহুগুণে বেছি। জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ সেনাপতিসকলো ভাল আছিল। গতিকে যুদ্ধখন আৰম্ভণিৰে পৰাই এটা দিশত আগবাঢ়িল। ৰাছিয়াই জয়ী হৈ আগবাঢ়িছিল। আৰু ৩০ ছেপ্টেম্বৰত নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটন দখল কৰাৰ পিছত আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ কৰে। এইদৰেই ইতিহাসৰ আন এটা পৃষ্ঠা উলটি গ"ল। ১৯৩৪ চনত দ্বিতীয় নিকোলাছে মেক্সিকো আৰু তাৰ পিছত ওপৰলৈ লেটিন আমেৰিকাত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি লেটিন ৰাষ্ট্ৰসমূহ জয় কৰে। ১৯৩৬ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত চিলিৰ শেষৰখন স্বাধীন গণৰাজ্যৰ পতন নোহোৱালৈকে।
  এইদৰে অৱশেষত দ্বিতীয় নিকোলাছে কাহিনীটো সম্পূৰ্ণ কৰিলে। জাৰবাদী ৰাছিয়াই পৃথিৱী গ্ৰহৰ সকলো দেশ আৰু জনগোষ্ঠীক একত্ৰিত কৰিছিল।
  ১৯৩৭ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত সকলো গ্ৰহ পৃথিৱীৰ সম্ৰাট নিকোলাছ দ্য গ্ৰেটেষ্ট বিমানত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। আৰু তেওঁৰ ৰাজত্বও শেষ হ"ল। দ্বিতীয় আলেচি ৰজা হয়। এজন সুস্থ, ডেকা উত্তৰাধিকাৰী - প্ৰায় তেত্ৰিশজন। তেওঁৰ অধীনত মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণ আৰম্ভ হ"ল। নতুন সীমান্ত আৰু নতুন বিমান সেৱা। ৰাজতন্ত্ৰ অদম্য আছিল। মানৱতা একত্ৰিত হৈ মহাকাশ জয় কৰে।
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ কমাণ্ডেণ্টজনৰ মৃত্যু হৈছিল, আচলতে বাস্তৱ ইতিহাসত তেওঁৰ মূৰত আঘাত পাইছিল যদিও কেইমিলিমিটাৰমান দূৰত্বৰ এটা খণ্ড মগজুৰ ওচৰৰ পৰা পাৰ হৈ গ"ল। মুঠতে দুৰ্গটো আত্মসমৰ্পণ কৰা বিশ্বাসঘাতকজনৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ ঠাই ল"লে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ নায়ক কণ্ড্ৰাটেংকোৱে।
  দুৰ্গৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তিশালী কৰিবলৈ নতুন সেনাপতিয়ে পাৰত থকা সকলো নাৱিক আৰু নৌসেনাৰ আৰ্টিলাৰীক লিখি পেলালে আৰু স্ক্ৱাড্ৰনটোক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলায়, কিন্তু প"ৰ্ট আৰ্থাৰক শক্তিশালী কৰিলে।
  ফলত দুৰ্গটো সম্পূৰ্ণৰূপে সুৰক্ষিত কৰা হয়, লগতে কমাণ্ডাৰ কণ্ড্ৰাটেংকোৰ নিপুণ কাৰ্য্যও। ডিফেন্সে সফলতাৰে থিয় দিলে। কণ্ড্ৰাটেংকোৱে সময়ত ভাইছ"কায়া দুৰ্গৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তিশালী কৰি তুলিলে আৰু জাপানীসকলে ইয়াক ল"ব নোৱাৰিলে।
  ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে চামুৰাইসকল আক্ৰমণৰ ফলত ক্লান্ত হৈ পৰিছিল। জানুৱাৰী মাহত কুৰোপাটকিনে ইয়াক আনব্লক কৰাৰ প্ৰচেষ্টাৰ ফলত এটা নিস্তব্ধতা আহিছিল যদিও সেয়া বৰ সফল নহ"ল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহত আন এক আক্ৰমণ সংঘটিত হয়, আৰু পুনৰ ইয়াক জাপানীসকলৰ বাবে গধুৰ লোকচানৰ সৈতে প্ৰতিহত কৰা হয়।
  ডিফেন্সৰ সময়ত ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বীৰত্বপূৰ্ণ আচৰণ কৰিছিল। ঘেৰাওৰ সময়ত এই কেবিন ল"ৰাটোৰ বয়স আছিল মাত্ৰ দহ বছৰ। শিশুটিয়ে প্ৰাপ্তবয়স্কৰ সৈতে যুঁজিছিল আৰু গোপনীয়তা অভিযানত নামিছিল।
  তেওঁ নিজকে অতি সাহসী আৰু যুঁজাৰু বুলি দেখুৱাইছিল। আৰু ডিফেন্সে ধৰি ৰাখিলে। এতিয়া মাৰ্চ মাহৰ আগমন ইতিমধ্যে... জাপানীসকল আকৌ পিছুৱাই গৈছে। ৰাছিয়াত ৰক্তাক্ত দেওবাৰ নহ"ল, কাৰণ জাৰ নিকোলাছে যিহেতু প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ মেজাজ ভাল আছিল, সেয়েহে মানুহৰ ওচৰলৈ ওলাই গৈছিল। ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনী পুনৰ ভৰাই থোৱা হ"ল আৰু ডাঙৰ হৈ ডাঙৰ হৈ আহিল। মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে জাপানীসকলে আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও কুৰোপাটকিনৰ বাহিনীৰ সংখ্যাগতভাৱে অত্যধিক শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল আৰু সকলো আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছিল।
  আৰু তাতোকৈ ভাল কথাটো হ"ল, জেনেৰেল লেগছৰ ইউনিটবোৰ প"ৰ্ট আৰ্থাৰ ঘেৰাওৰ ফলত শিকলিৰে বান্ধ খাই পৰিছিল। যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হোৱাৰ পিছত জাপানীসকলে পিছুৱাই গ"ল। কিন্তু আকৌ কুৰোপাটকিনে দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  এপ্ৰিল মাহৰ শেষৰ ফালে নতুন আক্ৰমণৰ সৃষ্টি হয়, যিটো অৱশ্যে প্ৰত্যাহাৰ কৰা হয়।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো, এই সাহসী ল"ৰাটোৱে আনকি এজন জাপানী কৰ্ণেলকো বন্দী কৰিছিল, ফান্দ ব্যৱহাৰ কৰি, অৱশ্যেই।
  মে" মাহৰ আৰম্ভণিতে মাত্ৰ সৰু সৰু সংঘৰ্ষ সংঘটিত হয় আৰু ২৫ তাৰিখে ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ স্ক্ৱাড্ৰনে অৱশেষত প"ৰ্ট আৰ্থাৰত প্ৰৱেশ কৰে। বিখ্যাত এডমিৰেলে একপঞ্চাশখন জাহাজ আনিলে, একেলগে তিনিটা মহাসাগৰ পাৰ হৈ!
  ইয়াৰ পিছত প্ৰতিৰক্ষাই শক্তিবৰ্ধক লাভ কৰে। আৰু জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওপৰত চূড়ান্ত আক্ৰমণৰ সৃষ্টি হয়। আক্ৰমণ হতাশজনক আৰু তীব্ৰ। আকৌ এবাৰ ইয়াক জাপানীসকলৰ হাতত বিপুল লোকচানেৰে প্ৰতিহত কৰা হ"ল। অৱশেষত ছাৰে কুৰোপাটকিনক আঁতৰাই লাইনেভিচক নিযুক্তি দিয়ে। ১৯০৫ চনৰ জুলাই মাহৰ মাজভাগত অৱশেষত জাপানীসকল পৰাজিত হয়। আৰু এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলি থকা প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষাৰ অন্ত পৰিল।
  কণ্ড্ৰাটেংকোক অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলড বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। আৰু ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ পদবী লাভ কৰিলে। তাৰ পিছত ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ স্ক্ৱাড্ৰনে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ সৈতে মিলি সাগৰত জাপানীসকলক পৰাস্ত কৰে। তদুপৰি এই যুদ্ধত এডমিৰেল ট"গোৰ নিজেই মৃত্যু হয়।
  জাপানে ৰাছিয়াৰ সৈতে শান্তি স্থাপন কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল, আমেৰিকাৰ মধ্যস্থতাত।
  আমি কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ আৰু টাইৱানক এৰি দিবলগীয়া হ"ল৷ ৰাছিয়াই কোৰিয়া, মানচুৰিয়াৰ ওপৰত সুৰক্ষা আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও জাপানে ছাৰবাদী ৰাছিয়াক এক বিলিয়ন সোণৰ য়েনৰ বৃহৎ ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  এই বিজয়ে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। ৰাছিয়াই নিজৰ ভূখণ্ড সম্প্ৰসাৰণ কৰে আৰু চীনৰ অঞ্চলসমূহ স্বেচ্ছামূলকভাৱে সংযুক্ত কৰাৰ বাবে ঝেলট"ৰ"ছিয়া গঠন হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে। কোনো ৰাজ্যিক ডুমা নাই - ৰাছিয়া এখন নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ হৈয়েই থাকিল, সংসদ অবিহনে।
  অৱশ্যে বিজয় আৰু ৰাজনৈতিক স্থিতিশীলতাৰ বাবে অৰ্থনৈতিক বিকাশ বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ আগতেই চলি থাকিল আৰু শক্তিশালী আছিল।
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। কিন্তু ৰাছিয়াৰ বাবে ই অধিক সফল হৈছিল। ফিল্ড মাৰ্শ্বাল কণ্ড্ৰাটেংকোৰ সংস্কাৰৰ বাবেই কোনটো সেনা বৃহৎ আৰু ভাল আছিল, আৰু অৰ্থনীতি শক্তিশালী আছিল, আৰু জাৰৰ কৰ্তৃত্ব অধিক আছিল।
  এই যুদ্ধখন এবছৰৰ অলপ বেছি সময় ধৰি চলিছিল আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ পতন, আৰু অট্টোমান সাম্ৰাজ্য আৰু জাৰ্মানীৰ আত্মসমৰ্পণৰ লগে লগে ইয়াৰ অন্ত পৰিছিল। আৰু বুলগেৰিয়াই ইয়াৰ গোন্ধ কেনেকুৱা দেখা পাই ছাৰ্বিয়া আৰু ৰাছিয়াৰ পক্ষ ল"লে, বাইদেউ ইটালী আৰু জাপানৰ পক্ষ ল"লে।
  ফিল্ড মাৰ্শ্বাল কণ্ড্ৰাটেংকোৱে সৰ্বোচ্চ পদবী লাভ কৰে - জেনেৰেলিচিমো। আৰু তেওঁ চুভ"ৰভৰ দৰে প্ৰায় সকলো অৰ্ডাৰৰ ধাৰী হৈ পৰিল। ব্ৰুচিলভ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হৈছিল। এডমিৰেল কলচাক, কৰ্নিলভ আৰু ডেনিকিনে কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিছিল। জাৰবাদী ৰাছিয়াই নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিলে: গালিচিয়া, বুকোভিনা, ক্ৰাকোভ ভইভ'ডেশ্বিপ, প'জনান অঞ্চল, ক্লাইপেডা। চেকোস্লোভাকিয়াও ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ অংশ হৈ পৰে। আৰু কনষ্টেন্টিনোপলৰ সৈতে এছিয়া মাইনৰ। আৰু উত্তৰ ইৰাক।
  সকলো, সাধাৰণতে, ভাল হৈ গ"ল। জাপানীসকলে জাৰ্মান উপনিবেশসমূহক প্ৰশান্ত মহাসাগৰত ৰাছিয়াৰ সৈতে বিভক্ত কৰিছিল।
  তাৰ পিছত ছৌদি আৰব ৰাছিয়া, ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ মাজত বিভক্ত হ"ল। তাৰ পিছত অলপ সময়ৰ যুদ্ধৰ অন্তত ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইনে ইৰাণক বিভাজিত কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত আফগানিস্তান। সঁচা, তাত অলপ কাজিয়া হৈছিল। আৰু ইংৰাজসকলৰ প্ৰথমতে বৰ ভাগ্য নাছিল।
  পৃথিৱীয়ে স্থিৰতা আৰু সমৃদ্ধি লাভ কৰিছে। ১৯২৯ চনত মহামন্দাৰ আঘাত নোহোৱালৈকে। দ্ৰুত বৃদ্ধিৰ পিছত ৰাছিয়াও সংকটৰ সন্মুখীন হ"ল।
  ১৯৩১ চনত জাপানে পূৰ্বৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধ বিচাৰি ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰে।
  কিন্তু এইবাৰ আত্মহত্যা। জাৰ সৈন্যই জাপানীক পৰাস্ত কৰে। এডমিৰেল কলচাকৰ বয়স একেবাৰেই নহয়, তেওঁ নিজৰ প্ৰতিভা দেখুৱাইছিল, যিটো উছাকভৰ সৈতে তুলনাযোগ্য। সাগৰত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশ সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হয় আৰু তাৰ পিছত দখল কৰা হয়। ইয়াৰ পিছতে গণভোট অনুষ্ঠিত হয় য"ত জাপানৰ গৰিষ্ঠসংখ্যকে ৰাছিয়াত যোগদানৰ সপক্ষে ভোটদান কৰে।
  এইদৰে দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে প্ৰশান্ত মহাসাগৰত নিজৰ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰিলে। ৰাছিয়াই চীনলৈ খোজ অব্যাহত ৰাখিলে। সংকটৰ ফলত দুৰ্বল হৈ পৰা ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স আৰু আমেৰিকাই আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ নিয়ন্ত্ৰণ লোৱাত কোনো হস্তক্ষেপ কৰা নাছিল।
  ১৯৩৩ চনত জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহে। তেওঁ পূৰ্বৰ সাম্ৰাজ্যৰ পূৰ্বৰ ক্ষমতা পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ ৰাছিয়াৰ লগত কাজিয়া নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ইটালীৰ মুছলিনীৰ ৰাছিয়াৰ সৈতে বন্ধুত্ব আছিল। আৰু তেওঁ নিজৰ উপনিবেশসমূহ সম্প্ৰসাৰণ কৰি ইথিওপিয়াক নীৰৱে দখল কৰিলে। ট্ৰিপল এলায়েন্স সৃষ্টিৰ কথা চৰ্চা হৈছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই দুৰ্বল হৈ পৰা ইংলেণ্ড আৰু ফ্ৰান্সৰ সকলো উপনিবেশকে নিজৰ নিজৰ লগত ল"ব বিচাৰিছিল। বাৰু, জাৰ্মান আৰু ইটালীৰ মানুহবোৰো বুজা যায়। আমেৰিকাৰ নিজা পৰিকল্পনা আছিল।
  ১৯৩৭ চনত জাৰ্মানীয়ে অষ্ট্ৰিয়াৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ Anschluss প্ৰস্তুত কৰে। আৰু ১৯৩৭ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত নিকোলায়েভৰ পৰা অহা দ্বিতীয়খন বিমান দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। ৰাজ্যখন অতি সফলতাৰে বাধাগ্ৰস্ত হ"ল। দ্বিতীয় নিকোলাছে তেওঁৰ তেচল্লিশ বছৰীয়া ৰাজত্বকালত বিশাল লাভ অৰ্জন কৰিছিল।
  তেওঁলোকে তেওঁক নিকোলায়েভ দ্য গ্ৰেট বুলি কৈছিল! আৰু আনকি গ্ৰেটেষ্ট, তেওঁলোক পিটাৰ দ্য গ্ৰেটতকৈও উচ্চ হৈ পৰিল।
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ দিনত কৰ্মদিন দহ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰা হয় আৰু সাত বছৰৰ শিক্ষা বাধ্যতামূলক আৰু বিনামূলীয়া হৈ পৰে। মুদ্ৰাস্ফীতি শূন্য আৰু ৰুবলৰ সোণৰ সমৰ্থনত ৰাষ্ট্ৰীয় গড় দৰমহা প্ৰতিমাহে ৭৫ ৰুবলত উপনীত হয়। ৰজাঘৰীয়া মুদ্ৰা আছিল বিশ্বৰ আটাইতকৈ কঠিন আৰু পৰিৱৰ্তনযোগ্য।
  ৰাছিয়াৰ আছিল বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্ববৃহৎ স্থলসেনা, আৰু বহৰৰ আকাৰৰ ক্ষেত্ৰত ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকা দুয়োখনকে অতিক্ৰম কৰিছিল।
  ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰ আছিল বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ, বিমানবোৰো আছিল। আৰু সেই সময়ত পৃথিৱী গ্ৰহত কাৰ্যতঃ একমাত্ৰ হেলিকপ্টাৰ আছিল। আটাইতকৈ সংখ্যক আৰু উচ্চমানৰ ছাবমেৰিন বহৰ। শ্ৰেষ্ঠ আৰ্টিলাৰী। টেলিভিছন আৰু ভিডিঅ"ৰ উন্নত প্ৰযুক্তি। বিশ্বৰ প্ৰথমখন ৰঙীন চিনেমাৰো জাৰিষ্ট ৰাছিয়াত চিত্ৰগ্ৰহণ আৰম্ভ হৈছিল। তাৰ ভিতৰত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ফটোগ্ৰাফীৰ প্ৰতি থকা আকৰ্ষণৰ বাবে ধন্যবাদ।
  চীনক নিজৰ সংযোজন কৰাৰ পিছত ৰাছিয়াই জনসংখ্যাৰ ফালৰ পৰা বিশ্বৰ ভিতৰতে প্ৰথম স্থান দখল কৰি ব্ৰিটেইনক নিজৰ সকলো উপনিবেশেৰে আগুৰি ধৰিলে।
  দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে অৰ্থডক্সৰ সংস্কাৰ আৰু বহুবিবাহক বৈধতা প্ৰদান কৰে। এই জ্ঞানী সাৰ্বভৌমজনে বহু কাম কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু তেওঁ ৰাছিয়াক হেৰুৱাই থু পেলোৱা নাছিল, অত্যাচাৰ কৰা নাছিল, কিন্তু এজন মহান ব্যক্তিক হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰু মাত্ৰ কেইমিলিমিটাৰমান এই খণ্ডটোৰ গতিৰ ফলত ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত ইমান প্ৰভাৱ পৰিছিল। আৰু তেওঁলোকেও কয় যে ইতিহাসত কোনো কাকতলীয়া ঘটনা নাই! তেনেকৈয়ে হয়। দ্বিতীয় নিকোলাছ আৰু জেনেৰেলিচিমো কণ্ড্ৰাটেংকোৰ পৰিঘটনা দুয়োটাই এই কথা দেখুৱাইছিল।
  কিন্তু ছাৰ নিকোলাছৰ মৃত্যুৰ পিছত অস্থায়ীভাৱে জাঁপ মাৰিলে। প্ৰথমতে, ৰজা দ্বিতীয় আলেক্সেই তেওঁৰ মুকুট পিন্ধোৱাৰ আগতেই মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। তাৰ পিছত আন এজন উত্তৰাধিকাৰী কিৰিল ভ্লাডিমিৰভিচ ৰোমানভৰো মৃত্যু হয়। আৰু ১৯৩৮ চনত তৃতীয় ভ্লাদিমিৰে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। ছাৰজন সৰু, কিন্তু সাধাৰণতে মূৰ্খ নহয় আৰু যথেষ্ট শক্তিশালী আৰু অভিলাষী।
  বাৰু, সি ব্যৱসায়ত নামিল! ৰাছিয়া, ইটালী, জাৰ্মানী, ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে আৰু হয়তো ভৱিষ্যতে আমেৰিকা। ইয়াত অৱশ্যে ট্ৰিপল এলায়েন্স বহুত বেছি শক্তিশালী।
  ১৯৪০ চনৰ মে" মাহত জাৰ্মানীয়ে ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ব্ৰিটেইনক আক্ৰমণ কৰে। ৰাছিয়াই ফৰাচী, ইংৰাজ আৰু ডাচ উপনিবেশসমূহক আক্ৰমণ কৰে। আৰম্ভ হ"ল অনাড়ম্বৰভাৱে ভূখণ্ড দখল কৰা।
  ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলে ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু ডেৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে পৰাস্ত কৰি ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  তাৰ পিছত ফুহৰাৰে স্পেইন আৰু পৰ্তুগাল দখল কৰে, আৰু ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱে দখল কৰে। ৰাছিয়াই ছুইডেন দখল কৰিলে।
  যুদ্ধখন প্ৰায় একপক্ষীয় আছিল। স্থানীয় জনসাধাৰণৰ সহযোগত ৰাছিয়াই ভাৰত, ইণ্ডোচাইনা, দক্ষিণ আফগানিস্তান, দক্ষিণ ইৰাণ, মধ্যপ্ৰাচ্য দখল কৰি ইজিপ্তত প্ৰৱেশ কৰে।
  অৱশ্যে ঔপনিৱেশিক সৈন্যই জাৰ সেনাক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে, আৰু তেওঁলোকে আচলতে ইচ্ছা কৰা নাছিল। পথ আৰু টানি যোগাযোগৰ অভাৱৰ বাবে আফ্ৰিকা বিজয় কিছু পলম হৈছিল। জাৰ্মানসকলে জিব্ৰাল্টাৰ আৰু মৰক্কোৰ মাজেৰে আফ্ৰিকা পাৰ হৈ, ৰাছিয়ানসকলে ইজিপ্তৰ মাজেৰে আৰু তাৰ পিছত চুডানৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছিল।
  কিন্তু ব্ৰিটিছ বা ফৰাচী সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধতকৈ ভূখণ্ডই অধিক বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তেওঁলোকৰ সংখ্যা কম আছিল, আৰু তেওঁলোকৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছিল বেয়া, আৰু বেছিভাগেই স্থানীয় আদিবাসীৰ। যিয়ে নাজানিছিল কেনেকৈ যুঁজিবও বিচৰা নাছিল।
  ১৯৪০ চনত হিটলাৰে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। তেওঁ বিমান আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল, যিটো প্ৰথমতে বৰ সফল নহ"ল। কিন্তু ১৯৪১ চনৰ বসন্ত কালত ৰাছিয়াৰ বিমানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে আৰু ব্ৰিটেইনক মৰ্ত্যৰ হেঁচাত পৰিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু আগষ্ট মাহত জাৰ্মান-ৰাছিয়াৰ যৌথ সৈন্যৰ অৱতৰণ ঘটিছিল আৰু দুসপ্তাহৰ জেদী যুদ্ধৰ অন্তত লণ্ডন দখল কৰা হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু নিউজিলেণ্ডকে ধৰি সমগ্ৰ পূব গোলাৰ্ধ ৰাছিয়ান, জাৰ্মান আৰু ইটালীয় হৈ পৰে।
  কিন্তু তেতিয়াও আমেৰিকা আছিল।
  ছাৰ ভ্লাদিমিৰে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। এই সিদ্ধান্তত হিটলাৰ আৰু মুছলিনীয়ে তেওঁক সমৰ্থন কৰিছিল। তৃতীয় ৰাইচে আইচলেণ্ডলৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰে, আৰু তাৰ পিছত গ্ৰীণলেণ্ড আৰু কানাডালৈ আৰু জাৰিষ্ট ৰাছিয়াই আলাস্কালৈ স্থানান্তৰিত হয়। শক্তিবোৰ অৱশ্যে অসমান। আমেৰিকাৰ টেংক বহৰ যথেষ্ট দুৰ্বল, আৰু ইয়াৰ সকলো উপনিবেশৰ লগতে ৰাছিয়াতকৈ বহু কম জনসংখ্যা। যদিও অৰ্থনীতি বিকশিত। কিন্তু এনে দানৱক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি।
  ১৯৪৩ চনত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি ৰাছিয়ান সেনাই শীতকালৰ দুটা মাহত আলাস্কা দ্ৰুতগতিত দখল কৰে। আৰু বসন্ত কালত জাৰ্মানসকলৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে প্ৰায় সমগ্ৰ কানাডা দখল কৰিছিল।
  ব্ৰাজিল, ভেনিজুৱেলা, মেক্সিকো আদি দেশসমূহে আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে।
  আমেৰিকাৰ উত্তৰ ৰাজ্যসমূহৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ চলাচল আৰম্ভ হৈছিল। শক্তিবোৰ অৱশ্যে অসমান। গুণগত মান আৰু পৰিমাণ দুয়োটা দিশতে ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানী ভাল।
  ছোৱালী নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা আৰু স্বেটলানাই বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ কণ্ড্ৰাটেংকো-৩ টেংকত যুঁজি আছে, যিটো দীঘলীয়া নলীযুক্ত আৰু দ্ৰুত গুলীচালনা কৰা কামান থকা মোবাইল বাহন। অতি চঞ্চল, কম চিলোৱাটৰ সৈতে।
  কণ্ড্ৰাটেংকো-৩ টেংকৰ ওজন প্ৰায় চল্লিশ টন, আৰু ইয়াক ভালদৰে সুৰক্ষিত কৰা হৈছে। আৰু বন্দুকটোৰ সৰু কেলিবাৰ ৭৬ মিলিমিটাৰ সত্ত্বেও ইয়াৰ প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ বেগ অধিক।
  শ্বাৰমানছ, এই টেংকটো কোনো কোণৰ পৰা সোমাব নোৱাৰি। তেন্তে...
  খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজি ছোৱালীবোৰে কেৱল আমেৰিকানক ধ্বংস কৰি বহুত হাঁহিছে।
  বিশেষকৈ নাটাছা... আৰু খালী আঙুলিৰে তাই জয়ষ্টিকটো টিপি কয়:
  - গৌৰৱ মোৰ Rus'!
  জোয়াইও গুলী মাৰে। তেওঁ এই কামটো কৰে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, জয়ষ্টিক বুটাম টিপি চিঞৰি:
  - আৰু আমাৰ সকলো জন্মভূমি!
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই গুলীচালনা কৰে। তাই শত্ৰুক আঘাত কৰে, আৰু দাঁত উদং কৰি কয়:
  - আৰু উচ্চ শক্তি আমাৰ পিছফালে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও বৰ অগ্নিময়ভাৱে চকু টিপিয়াই দিয়ে! জয়ষ্টিক বুটামৰ দৰে উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টিপিছে।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই গুলী চলায়। ইমান চোকা আৰু জিলিকি থকা ছোৱালী। মুখৰ পৰা সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি নিৰ্গত কৰে। আৰু তেওঁ গাইছে:
  - মই এজন বিশ্ব তাৰকা! মই আনকি চয়তানতকৈও বেছি বেগেৰে দৌৰো!
  এইবোৰৰ দৰে ছোৱালীৰ লগত চয়তান নিজেই ভয়ংকৰ নহয়। চিকাগোক টানকৈ আগুৰি ধৰি আমেৰিকানক ঠেলি দিছে।
  আৰু কাকো তাৰ পৰা ওলাই যাবলৈ নিদিয়াকৈ। ধ্বংস ধৰক, তুচ্ছ। এইবোৰ ছোৱালী।
  আৰু সেইবাবেই চিকাগোৰ গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আমাৰটো জানি লওক!
  আৰু ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ টেংক নিউয়ৰ্কৰ কাষ চাপিছে। ছাৰ ভ্লাদিমিৰে সন্তুষ্ট হৈ হাত দুখন ঘঁহিছে। ৰাছিয়ানসকলে কেতিয়াবা ইমান দূৰলৈ গৈছেনে?
  ছোৱালীবোৰেও বতাহত সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে। উদাহৰণস্বৰূপে, এটা মৰমলগা দম্পতী: মাৰিয়া আৰু মিৰাবেলা।
  খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধা সুন্দৰীয়ে বিল সংগ্ৰহ কৰি আছে। আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁলোকৰ বিৰোধিতা কৰিবলৈ একোৱেই নাই। ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু চকু কপালত তুলিব পৰাকৈ আক্ৰমণাত্মক আৰু সঠিক।
  মাৰিয়াই এটা গুলী চলালে, ডজন ডজন বিমান গুলীয়াই পেলালে, এটা বিস্ফোৰণত আৰু গাই গ"ল:
  - আমাৰ জন্মভূমিৰ মহিমা! ৰাছিয়াৰ নামত!
  মিৰাবেলাইও গুলী মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - কিন্তু মহা ক্ষমতাত এজন নেতা আছে,
  তেখেতে স্লাভসকলক যুদ্ধ কৰিবলৈ মাতিব...
  ৰাছিয়াৰ লগত মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰে -
  যেতিয়া ভ্লাদিমিৰে ৰজা হিচাপে ৰাজত্ব কৰে!
  
  কঠিন, শক্তিশালী, লোহাৰ ইচ্ছাশক্তিৰ পৰা,
  আৰু ৰূপটো ধাতু কাটি যোৱাৰ দৰে...
  ৰাছিয়ানসকলক উন্নত জীৱনৰ প্ৰয়োজন নাই -
  এয়া মাথোঁ মানুহে সপোন দেখিছিল!
  হয়, এই ছোৱালীবোৰ যুঁজ আৰু গান গোৱাৰ মাষ্টৰ...
  বাইদেউ, নিউয়ৰ্কত হোৱা আক্ৰমণৰ মাজতে প্ৰথমজন ৰাছিয়ান মহাকাশচাৰীয়ে মহাকাশলৈ উৰা মাৰি পৃথিৱী গ্ৰহৰ চাৰিওফালে উৰি গ"ল। আৰু এয়া ৰোমানভ বংশৰ জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ আন এক কৃতিত্ব।
  আৰু তাৰ পিছত নিউয়ৰ্কৰ গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে আৰু ৱাশ্বিংটন অতি সোনকালেই পতিত হ"ল। আৰু ১৯৪৩ চনৰ ৩ ছেপ্টেম্বৰত আমেৰিকাই সম্পূৰ্ণৰূপে আত্মসমৰ্পণ কৰে। এইদৰেই ১৯৪০ চনৰ ১৫ মে"ৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ৰাছিয়াৰ বাবে যুদ্ধ গৌৰৱময় আৰু বিজয়ী।
  অৱশ্যে এই যুদ্ধৰ পৰা হিটলাৰ আৰু মুছলিনি দুয়োজনে বহুত লাভ কৰিছিল। দুয়োজন একনায়কত্ববাদীয়ে আফ্ৰিকাত, কিছুমানে ইউৰোপ আৰু আমেৰিকাত দখল লাভ কৰিছিল। অৱশেষত ইউৰোপ দেশৰ মাজত বিভক্ত হ"ল। আৰু গণভোটৰ পিছত বুলগেৰিয়া ৰাছিয়াৰ ভিতৰত বুলগেৰিয়াৰ ৰাজ্য হৈ পৰিল।
  এনে লাগিব যেন পৃথিৱীখন পুনৰ বিতৰণ কৰা হৈছে আৰু উপনিবেশবোৰ হজম কৰিব পৰা গৈছে। কিন্তু হিটলাৰ অৱশ্যে অধিক নিবিচাৰিলে হিটলাৰ নহ"লহেঁতেন। বিশেষকৈ ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰক। আৰু ইয়াৰ ভূখণ্ড দখল কৰক।
  আৰু অৱশ্যেই জাৰ্মানসকলে নতুন, অধিক শক্তিশালী অস্ত্ৰৰ ওপৰত যথেষ্ট ভৰসা কৰিছিল। "ই" ছিৰিজৰ টেংক আৰু বেলিষ্টিক মিছাইল, বিশেষকৈ উৰণীয়া চচৰ।
  কিন্তু বেলিষ্টিক মিছাইলৰ ক্ষেত্ৰত জাৰিষ্ট ৰাছিয়া থাৰ্ড ৰাইচতকৈ যথেষ্ট আগবাঢ়ি আছিল আৰু ১৯৫১ চনত ১২ এপ্ৰিলত আনকি চন্দ্ৰলৈও উৰা মাৰিছিল।
  আৰু "ই" ছিৰিজৰ টেংকবোৰৰ ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰতকৈ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব নাছিল।
  আৰু কেৱল উৰি থকা চচৰবোৰহে আছিল এক ৰহস্য। লেমিনাৰ প্ৰবাহৰ বাবেই তেওঁলোক যিকোনো ধৰণৰ ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণৰূপে অক্ষম হৈ পৰিল। কিন্তু একে সময়তে তেওঁলোকে নিজেই গুলী চলাব পৰা নাছিল।
  মুছলিনীৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী হয়। হিটলাৰে তেওঁৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰি যুৱকজনে ৰাছিয়াৰ সৈতে যুঁজিবলৈ সন্মত হয়। ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত নতুন, তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। হিটলাৰৰ পক্ষত আছিল: ইটালী, ব্ৰাজিল, আৰ্জেণ্টিনা, চিলি, মেক্সিকো, মুঠতে ৰাছিয়াক সমৰ্থন কৰা কিউবাৰ বাহিৰে সকলো লেটিন আমেৰিকা। আৰু পৃথিৱীত আৰু আন দেশ নাছিল! ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলৰ পৰা তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। আৰু ছাৰ ভ্লাদিমিৰে তেওঁৰ ৰাজত্বকালৰ আটাইতকৈ গুৰুতৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল।
  তেওঁক সান্ত্বনা দিব পৰা একমাত্ৰ কথাটো হ"ল এই যুদ্ধখন পৃথিৱী গ্ৰহৰ যুদ্ধৰ ইতিহাসত শেষ যুদ্ধ হ"ব। যিহেতু ইয়াত বিশ্বৰ সকলো দেশেই অংশগ্ৰহণ কৰে!
  বাৰু, যুদ্ধ আৰম্ভ হ"লেই চলাব লাগিব! হিটলাৰৰ আক্ৰমণ বিশেষ অপ্ৰত্যাশিত নাছিল। হাংগেৰী, যুগোস্লাভিয়া, সীমিত স্বায়ত্তশাসন থকা ৰাছিয়াৰ অংশ, তেওঁলোকৰ ৰজা ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়। আলবেনিয়াক ইটালীয়ে দখল কৰে। সকলো শৃংখলাবদ্ধ। জাৰ্মানীয়ে দক্ষিণৰ পৰা ইষ্ট প্ৰুছিয়া, অষ্ট্ৰিয়া, ইটালীৰ পৰা আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু আফ্ৰিকাত এই যুদ্ধ চলি আছে। আৰু আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে লেটিন দেশৰ মিত্ৰজোঁট। কিন্তু তাত তেওঁলোক বৰ সক্ৰিয় নহয়। এতিয়াহে যুদ্ধ ঘোষণা কৰা হৈছে।
  ইফালে হিটলাৰে নিজৰ মূল বাহিনীক ইউৰোপলৈ স্থানান্তৰিত কৰিলে।
  আৰু আৰম্ভ হ"ল নৰকীয় যুদ্ধ। মানৱ ইতিহাসৰ অন্তিমখন বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধ।
  হাংগেৰীত বুডাপেষ্টৰ দিশত জাৰ্মানীয়ে মূল আঘাত দিছিল। তাত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুঁজিছিল। তেতিয়াও তেওঁ প্ৰায় দহ বছৰ বয়সৰ ল"ৰা হৈয়েই থাকিল। সঁচা, অতি শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী, পেশীবহুল, দ্ৰুত, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল হাইলেণ্ডাৰৰ দৰে অমৰ। হয়, লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অমৰত্ব লাভ কৰিছিল, কিন্তু এই চৰ্তত যে তেওঁ প্ৰায় দহ বছৰীয়া ল"ৰা হ"ব, আৰু শিশুসুলভ, কিন্তু অতি শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত শৰীৰেৰে ৰাছিয়াৰ সেৱা কৰিব। আৰু ১৯০৪ চনৰ ১ জানুৱাৰীৰ পৰা তেওঁ শিশু। যেতিয়া মই কেবিন বয় হিচাপে প"ৰ্ট আৰ্থাৰত যোগদান কৰিছিলো। বাৰু, তেওঁ আটাইতকৈ সৰু ল"ৰা নহয়, কিন্তু আৰম্ভণিৰে পৰাই তেওঁ শক্তিশালী আৰু বেগী আছিল আৰু তেওঁক জাহাজত উঠাই দিয়া হৈছিল।
  তদুপৰি যেতিয়া তেওঁলোকে সন্দেহ কৰিলে যে ই বৰ সৰু নেকি, তেতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বাজিৰ বাবে আঙুলিৰে তামৰ মুদ্ৰা এটা বেঁকা কৰিলে। ইয়াৰ পিছত কথা নোকোৱাকৈয়ে তেওঁক জাহাজত উঠাই দিয়া হ"ল।
  ল"ৰাজনে সকলো যুদ্ধতে অংশগ্ৰহণ কৰি বহুত বঁটা লাভ কৰিছিল। এজন বিষয়া হৈ পৰিল। কিন্তু তথাপিও তেওঁক শিশুৰ দৰে দেখা গৈছিল। সেয়েহে অসংখ্য কৃতিত্বৰ বাবে তেওঁক বঁটা দিয়া হ"লেও চিৰন্তন ল"ৰাটোক অধিনায়কতকৈ উচ্চ একো দিয়া নহ"ল। আৰু এতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সেনাবাহিনীত থকা ডেৰ শতিকাতকৈও অধিক সময় ধৰিছে। আপুনি বহুদিনৰ পৰাই বিষয়াৰ পেঞ্চন লাভ কৰিছে, কিন্তু যদি আপোনাৰ স্বাস্থ্য লোহাৰ দৰে, তেন্তে সেৱা এৰিব লাগে কিয়?
  তদুপৰি কম্পিউটাৰ, গেম কনছ"ল, টেলিভিছন অবিহনে ই কেনেবাকৈ বিৰক্তিকৰ৷ আৰু সেনাবাহিনীত আপুনি কেপ্তেইন, অন্ততঃ সৈনিক চলাই আছে৷ হয়, সময় এতিয়াও উৰি থাকে।
  জেনেৰেলিচিমো কণ্ড্ৰাটেংকোৰ মৃত্যু হয়। উছাকভক অতিক্ৰম কৰা গ্ৰেণ্ড এডমিৰেল কলচাকৰ মৃত্যুও হয়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আৰম্ভ কৰা বহু লোক এতিয়া সেৱাত নাই।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে প"ৰ্ট আৰ্থাৰ ঘেৰাও কৰাৰ পিছৰে পৰা প্ৰায় সকলো প্ৰবীণ সৈনিকৰ মৃত্যু হৈছে। কেৱল ভোভকাহে বাকী থাকিল। তেওঁও তেতিয়া কেবিন বয় আছিল, এতিয়া ইতিমধ্যে ধূসৰ চুলিৰ দাদা। সত্যই এতিয়াও সেৱা আগবঢ়াই আছে। আৰু তেওঁ আচৰিত হয় যে অলেগ একেজন ল"ৰা হৈয়েই আছে, যাৰ শৰীৰত এটাও দাগ নাই। এইটো এটা পৰিঘটনা সমগ্ৰ ৰাছিয়ান, জাৰিষ্ট সেনাবাহিনীয়ে জনাজাত। সঁচা কথাটো হ"ল তেওঁ বহুত ভালকৈ যুঁজে।
  ল"ৰা অলেগ খালী ভৰিৰে, তাৰ বাবে ই অধিক সুখদায়ক আৰু চঞ্চল৷ তেওঁ বন্দুকৰ পিছত বন্দুক নিক্ষেপ কৰে আৰু জাৰ্মান ই ছিৰিজৰ টেংকবোৰত গুলীচালনা কৰে। নাজী গাড়ীবোৰ কেৱল বিশাল। আৰু একোৱেই যেন তেওঁলোকক বাধা দিব নোৱাৰে।
  কিন্তু চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে ইমান সঠিকভাৱে আঘাত কৰে যে তেওঁ ধাতুটো বিন্ধি দিয়ে। তেওঁ ক্ৰাউটবোৰক ৰং কৰে, টাৱাৰবোৰ ভাঙি পেলায় আৰু গান গায়।
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ, ৰাছিয়ান জাৰ...
  অৰ্থডক্স ৰাষ্ট্ৰপতি!
  আমি অতি সোনকালে জগতখন জয় কৰিম,
  কাৰণ আমাৰ ওপৰত কৰব আছে!
  হিটলাৰৰ অন্ত পৰিব
  আৰু যিয়েই শুনিলে - ভাল কৰিলে!
  আৰু ল"ৰাটোৱে শিশুৰ ভৰিৰে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। গ্ৰেবিয়াৰ্ড ভভকাই মাত্ৰ মূৰটো জোকাৰিলে।
  লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বিংশ শতিকাত শিশু হৈয়েই পঞ্চাশ বছৰতকৈও অধিক সময় কটায়। আৰু স্বীকাৰ কৰিব লাগিব মই বহুত দেখিছো। অমৰ হোৱাৰ বাবে তেওঁ বহু আগতেই সকলো ভয়বোধ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰু যুদ্ধই তেওঁক কম্পিউটাৰ ষ্ট্ৰেটেজি গেম এটাৰ কথা মনত পেলাই দিলে।
  খেলিবলৈ সহজ আৰু মজা লাগিছিল। আৰু যুঁজিবলৈও এক আনন্দৰ সৃষ্টি হৈছিল। ভাল যেতিয়া আপোনাৰ খালী ভৰিৰ তলত ৰাতিপুৱাৰ শিশিৰ থাকে, আৰু আপুনি চিৰন্তন ল"ৰা এটাক গা ধুৱাইছে, আৰু আপুনি নিয়ম অনুসৰি চুটি কাপোৰ পিন্ধি নাযায়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোক শ্বৰ্ট আৰু খালী ভৰিৰে দৌৰিবলৈ দিয়া হৈছে। প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ঠাণ্ডাতো ল"ৰাটোৱে জোতা নোহোৱাকৈ খোজ কাঢ়িবলৈ শিকিছিল। কাৰণ, অমৰ শৰীৰ এটাই চৰ্দি ধৰিব নোৱাৰে বা বেমাৰত পৰিব নোৱাৰে, আৰু আপুনি সোনকালে চৰ্দিৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰে, যাৰ ফলত কোনো ক্ষতি নহয়। ঠিক পিটাৰ পেনৰ দৰেই। আৰু নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে দৌৰিবলৈ প্ৰায় ভাল লাগে৷ লৰচৰ কৰাৰ সময়ত কাৰ্যতঃ ঠাণ্ডা অনুভৱ নহয়, কেৱল নিশ্চল বহি থাকিলেহে আপোনাৰ উদং ভৰি দুখন অলপ জঠৰ অনুভৱ হয়! কিন্তু এজন ল"ৰাৰ বাবে এইটো এটা সৰু কথা।
  কিন্তু ডাইনী ছোৱালী নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা, স্বেটলানাও আছে! তেওঁলোকেও যুদ্ধত অংশ লয়। কিন্তু সকলো সময়তে নহয়, খণ্ডবোৰত। আমাক মাউণ্ট ভিছ"কায়া ধৰি ৰখাত সহায় কৰিছিল যেতিয়া আটাইতকৈ কঠিন আছিল। খালী ভৰিৰে সুন্দৰীসকলে তাত যুঁজিছিল, আৰু বিকিনিত। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিছিল।
  আৰু তৰোৱালেৰে কাটিলে। আৰু তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মেচিনগান গুলিয়াই দিলে - তেওঁলোকে তেওঁৰ জ্যেষ্ঠ সতীৰ্থসকলক হত্যা কৰিলে। আৰু ফলত চামুৰাইৰ আক্ৰমণ শেষ হৈ গ"ল আৰু মাউণ্ট ভাইছ"কায়া অটল হৈ পৰিল!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ উচ্চতম শ্ৰেণী আৰু ভেলকাইৰী এৰোবেটিক্স দেখুৱাইছিল।
  আৰু এতিয়া জাৰ্মান ডিফেন্সিভত আছে। যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈছে জাৰ সেনা। কৌশলগত আচৰিত লাভ কৰাত ব্যৰ্থ হয় ফুহৰাৰে।
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সাহসেৰে যুঁজি আছে। এনে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ বাবে হিটলাৰে নিজকে এবাৰতকৈ অধিক গালি পাৰিব যেন লাগে। তদুপৰি, ইউৰোপৰ দুই তৃতীয়াংশ আৰু আফ্ৰিকাৰ এক তৃতীয়াংশ অস্ত্ৰৰ অধীনত থকা ফুহৰাৰৰ সত্ত্বেও, কিন্তু তথাপিও
  তেওঁ ৰাছিয়াৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী নহয়।
  আৰু সৈনিকৰ সংখ্যাও। আৰু ইটালীৰ সৈন্য দুৰ্বল। লেটিন আমেৰিকাৰ দেশসমূহে লেহেমীয়াকৈ এই যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছে। আৰু কাৰিকৰী আৰু সাংগঠনিক দুয়োটা দিশতে তেওঁলোকৰ সেনাবাহিনী বৰ ভাল নহয়।
  গতিকে ৰাছিয়াই এতিয়াও প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুক গভীৰভাৱে ৰাখিছে।
  এই ছিৰিজৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংক যথেষ্ট সক্ষম। আৰু "নিকোলাই"-৪ গধুৰ আৰু নিজকে অতি শক্তিশালী যন্ত্ৰ বুলি দেখুৱাইছে।
  ৰাছিয়ানসকলে গধুৰ জাৰ্মান দানৱৰ সৈতে যুঁজিব পাৰে।
  বিশেষকৈ "নিকোলাই"-৪ত য"ত আলেংকাৰ ক্ৰু, ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া আৰু বিকিনি পিন্ধিছে।
  ১৩০মিমি কেলিবাৰ বন্দুক। কেনেকৈ ই ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰে। বৃথাই হিটলাৰে জাৰবাদী ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল। এয়া তেওঁৰ বাবে সহজ ৰাইড নহয়, বৰঞ্চ মাৰপিটহে।
  আন্যুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গাইছিল:
  - ৰাছিয়া আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহিব সৌন্দৰ্যই!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে শত্ৰুৰ ওপৰত প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। ই ধাতুটোক বিভাজিত কৰি গাইব:
  - হৃদয়বোৰ একেলগে স্পন্দন কৰা যাওক!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰো টিপিব। এইজনী সঁচাকৈয়ে এগৰাকী শীতল ছোৱালী!
  আৰু ইয়াত মাৰিয়াই খুন্দা মাৰিছে। আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক বিভাজিত কৰিব। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰা।
  একে সময়তে উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু তেওঁ গানও গাব।
  - আমাৰ মাতৃভূমিৰ নামত সন্ত! যুঁজাৰুজনক সৰলভাৱে শীতল হওক!
  আৰু সি হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব আৰু দাঁত দেখুৱাব!
  আৰু তেতিয়া অলিম্পিকে আপোনাক গধুৰ প্ৰজেক্টাইলেৰে আঘাত কৰিব। তাই মাত্ৰ তোমাৰ প্ৰয়োজন, ছোৱালীবোৰ - আটাইতকৈ ৰসাল আপেলৰ ৰস!
  আৰু আকৌ ছোৱালীকেইজনীয়ে ই-৫০খন ভাঙি টাৱাৰটো নোক আউট কৰি হাঁহিলে।
  আলেংকাই এটা প্ৰজেক্টাইল পঠালে, ই-১০০ক চেপি ধৰিলে, তাৰ মাজেৰে বিন্ধি গ"ল। আৰু আপোনাৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। ছোৱালীজনীয়ে কিয় গাইছিল:
  - শত্ৰুক ভাঙি পেলাওক!
  আৰু আন্যুতাই খালী ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি ইফালে সিফালে থ্ৰেছ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - Fritz কাপুট হয়!
  আৰু তেতিয়া অগাষ্টিনে আঘাত কৰিব। লগতে অতি সঠিকভাৱে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, cooing:
  - হিটলাৰ শেষ!
  আৰু তেতিয়া মাৰিয়াই অতি আক্ৰমণাত্মকভাৱে যোগ দিব। ই ফেচিষ্টসকলক চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰিব::
  - আৰু যিয়েই শুনিলে, ভাল কৰিলে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ জিভা দেখুৱাব!
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকে এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে, বিপক্ষক হত্যা কৰে।
  আৰু লগতে খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰা আৰু গান গোৱা:
  - মুঠ বিক্ৰী হৈ গৈছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন লৈ দেখুৱাব।
  গতিকে তেওঁলোকে চপ কৰে...
  আক্ৰমণৰ আৰম্ভণিৰে পৰা এমাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত জাৰ্মানসকলে পঞ্চাশ কিলোমিটাৰৰ পৰা এশ কিলোমিটাৰলৈ আগবাঢ়িল আৰু বৃহৎ, আনকি বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। আৰু আফ্ৰিকাৰ ইটালীয়ানসকলে নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে এটা কলহত আৰু ঘেৰি ৰখাৰ দৰে পাইছিল। তেওঁলোকৰ সৈন্য তুচ্ছভাৱে পৰাস্ত হয়।
  ২১ মে"ত এডলফ হিটলাৰে পোন্ধৰ বছৰৰ পৰা পয়ষষ্ঠি বছৰ বয়সলৈকে অস্ত্ৰ বহন কৰিব পৰা সকলোকে সেনাবাহিনীত যোগদান কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। জাৰ সেনাই সংৰক্ষিত বনাঞ্চল তৈয়াৰ কৰি আছিল।
  দেখা গ"ল যে জাৰ্মান ডিস্ক প্লেনবোৰ কাৰ্যক্ষেত্ৰত ইমান ভয়ংকৰ নহয়। সঁচা, ৰাছিয়াৰ বিমানে মেৰেৰে আক্ৰমণ কৰিব পাৰে। কিন্তু এইটো এৰাই চলিব পাৰি, জাৰবাদী সেনাৰ বাহনৰ উচ্চ কৌশলগততাৰ বাবে।
  আৰু হিটলাৰৰ অক্ষত অলৌকিক অস্ত্ৰৰ আশা একেবাৰেই সঁচা নহ"ল।
  জাৰ সেনাই তেতিয়াও নিজকে ৰক্ষা কৰি আছিল। শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা, আগতীয়াকৈ খান্দি লোৱা, শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা। হিটলাৰৰ ভাপ শেষ হওক। কিন্তু আফ্ৰিকাত আপুনি ইটালীৰ দুৰ্বল মিত্ৰৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব পাৰে।
  যদি ফুহৰাৰে ছাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সৈতে যুদ্ধত নামিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল তেন্তে তেওঁ নিঃসন্দেহে জাৰ্মানীৰ এজন মহান, আনকি আটাইতকৈ ডাঙৰ নেতা হিচাপেও ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হ"লহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই দানৱে জগতখন শাসন কৰিব বিচাৰিছিল আৰু ইয়াৰ পৰা কি হ"ল?
  ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰেই আটাইবোৰৰ পিছতো পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল।
  সদায়ৰ দৰেই অলেগ ৰাইবাচেংকো এই যুদ্ধত আগৰণুৱা। গুলী বা শ্ব্ৰেপনেলেও তেওঁক স্পৰ্শ কৰিব নোৱাৰে। টাফ ল'ৰা আৰু শীতল ল'ৰা।
  চুটি কাপোৰ পিন্ধা আৰু খালী ভৰিৰে এজন ল"ৰা, নাজীৰ বিৰুদ্ধে। আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, আৰু সীহৰ বৰষুণত দৌৰে।
  হয়, মেধাৱী কণ্ড্ৰাটেংকো নথকাটো দুখৰ কথা, কিন্তু ডেকা আৰু সক্ষম সেনাপতি আছে৷ বিশেষকৈ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত ইতিমধ্যে থিয় দি থকা ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কি। আৰু তেওঁ শক্তিশালী আৰু নিপুণভাৱে আদেশ দিয়ে।
  আৰু ফ্ৰিটজে কঠিন প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হৈ তাত আশাহীনভাৱে ডুব যায়। কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  এই চিৰন্তন ল'ৰাটোৱে হাঁহিছে, দাঁত উদঙাইছে আৰু গায়:
  - মোৰ মাতৃভূমি! মোৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমি!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাৰ দৰে।
  আৰু ইয়াত নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা আৰু স্বেটলানা যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। চিৰন্তন ডাইনী ছোৱালী, পৰিয়ালৰ পবিত্ৰ ঈশ্বৰৰ দাস। তেওঁলোকে সদায় যুঁজ নকৰে, নহ"লে ৰাছিয়াই সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিলেহেঁতেন৷ কিন্তু ই সদায় ফলপ্ৰসূ আৰু আকৰ্ষণীয়।
  ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায়: এইবোৰ ছোৱালী!
  আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে ফেচিষ্টৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িব, আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকক আঘাত কৰিব...
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে, ক্ৰাউটসকলক হত্যা কৰে।
  নাজীসকলে ডুব গৈ আছে আৰু অধিক লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে। ভাচিলেভস্কিৰ মহান কৌশলবিদজনে আফ্ৰিকাত নাজী আৰু ইটালীক পৰাস্ত কৰাৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়াইছে। গতিকে অধিক চঞ্চল আৰু উন্নত পৰিচালনা ক্ষমতা থকা ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰৰ সুবিধা হ"ব৷ আৰু ইউৰোপত ফেচিষ্টসকলক ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ দিয়ক। যাতে তেওঁলোকে নিজৰ সম্পদ সম্পূৰ্ণৰূপে ক্ষয় কৰি পেলায়।
  জাৰ ভ্লাদিমিৰে এই পৰিকল্পনা মানি লৈছিল। আৰু নতুন বাহিনী আফ্ৰিকালৈ স্থানান্তৰিত হ"ল।
  এলিজাবেথ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে লিবিয়াত যুঁজি ইটালীৰ ইউনিটসমূহ বিচ্ছিন্ন কৰি পেলায়। তাত গৰম আৰু ছোৱালীজনীক বিকিনি পিন্ধি ভাল দেখা গৈছে। তেওঁলোকৰ হাতত আছে নতুন কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংক, য"ত যোদ্ধাসকলে ইটালী আৰু ফ্ৰিটজেছৰ স্থান বাইপাছ কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰে।
  এলিজাবেথে মুছলিনি জুনিয়ৰৰ সাম্ৰাজ্যৰ পৰা অহা টেংক এখনত গুলীচালনা কৰে আৰু কয়:
  - এটা ফাৰ কোট আৰু এটা কেফটান সাগৰৰ সিপাৰে, ঢৌৰ সিপাৰে খোজ কাঢ়িছে!
  আৰু অৱশ্যেই তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰে।
  ইয়াৰ পিছত একাটেৰিনাই গুলী চলায়। জাৰ্মান গাড়ী এখনৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়াত জাৰ ভ্লাদিমিৰ এজন নায়ক!
  এলিনা তাইৰ পিছফালে আছে, ফ্ৰিটজৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটোক কোবাই চিঞৰি চিঞৰিছে:
  - আপোনাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে হিটলাৰৰ বাবে Hooray!
  আৰু শেষত অলিম্পিকত প্ৰজেক্টাইলটো মুকলি কৰা হ"ব। ই Krauts থেতেলিয়াই পেলাব, তেওঁলোকক থেতেলিয়াই পেলাব আৰু squeak:
  - ফলাফল অতি উত্তম হ'ব!
  আৰু শিশুৰ ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিও ব্যৱহাৰ কৰে।
  আফ্ৰিকাত মে" মাহৰ শেষৰ ফালে আৰু জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিছিল। এই যুদ্ধ লিবিয়া আৰু ইথিওপিয়া ভূখণ্ডলৈ বিয়পি পৰে। ১২ জুনত ত্ৰিপুলি পতিত হয়। আৰু ১৫ জুনত ইথিওপিয়াৰ ৰাজধানীক এই পদক্ষেপ লোৱা হৈছিল। গতিকে মুছলিনি জুনিয়ৰৰ সৈন্যই ঢালিবলৈ ধৰিলে। হায়, সি দেউতাকক পোহপাল দিব নোৱাৰিলে।
  আৰু বিজয়ী হিচাপে তেওঁৰ গৌৰৱও। কিন্তু ইংৰাজ আৰু ফৰাচী উপনিবেশৰ এটা অংশ দখল কৰি মুছলিনীয়ে নিজকে ছিজাৰ বুলি গণ্য কৰিছিল। কিন্তু ছিজাৰক অতিক্ৰম কৰাটো অসম্ভৱ যেন লাগে।
  বেটাৰীৰ কমাণ্ড কৰি থকাৰ সময়তে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুঁজিছিল। আৰু ইমানেই সাহসেৰে যে জাৰ্মানীয়ে প্ৰতিদিনে তেওঁৰ জুইৰ পৰা কেইবা ডজনো টেংক হেৰুৱাইছিল। আনকি তেওঁৰ ল"ৰাটোক আৰু এটা সোণৰ ক্ৰছও দিয়া হৈছিল। আৰু আনকি অৱশেষত তেওঁলোকে তেওঁক দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰাপ্য মেজৰ পদবীও প্ৰদান কৰিলে।
  আগতে তেওঁক শিশুৰ দৰে দেখাৰ বাবে নিযুক্তি দিয়া হোৱা নাছিল। কিন্তু ল"ৰাটোৱে অসাধাৰণ বীৰত্ব দেখুৱালে। আৰু যুঁজিব পৰা ক্ষমতা।
  ১৯৫৫ চনৰ ২২ জুনত অৱশেষত আফ্ৰিকাত থকা ৰাছিয়ান সৈন্যই ইটালীৰ ছোমালিয়া দখল কৰে। আৰু ১৯৫৫ চনৰ ২৫ জুনত ইথিওপিয়াত থকা ইটালীৰ সৈন্যৰ অৱশিষ্টই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  জাৰিষ্ট সেনাই আত্মবিশ্বাসেৰে জয়লাভ কৰে। থাৰ্ড ৰাইচৰ শ্ৰেষ্ঠ সেনাপতি বুলি গণ্য কৰা মেইনষ্টাইনে তেওঁৰ ডায়েৰীত লিখিছে:
  - আমি নৰক ভালুকটোক জগাই দিলোঁ! এতিয়া আমি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছো!
  জুন মাহৰ শেষলৈকে জাৰ্মানসকলে ইমানেই বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছিল যে তেওঁলোকে ইউৰোপত আক্ৰমণ স্থগিত ৰাখিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  জাৰ ভ্লাদিমিৰে আফ্ৰিকাত হেঁচা বৃদ্ধিৰ নিৰ্দেশ দিয়ে। প্ৰথমে ডাৰ্ক কন্টিনেণ্ট, তাৰ পিছত বাকী সকলো - ক"লে অসাধাৰণ ৰজাই! ১৯৫৫ চনৰ ১ জুলাইত জাৰ্মানীয়ে স্ক্যাণ্ডিনেভিয়াত আগবাঢ়ি যোৱাৰ চেষ্টা কৰে। আৰু তেওঁলোকে ষ্টকহ"মৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, কিন্তু অতি ঘন প্ৰতিৰক্ষাৰ সন্মুখীন হ"ল। আৰু তেওঁলোকৰ বিপুল ক্ষতি হ"ল।
  ১৯৫৫ চনৰ জুলাই মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই জাৰ্মান আলজেৰিয়াত প্ৰৱেশ কৰে।
  ইতিমধ্যে লিবিয়া জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছিল। নাইজাৰৰ আক্ৰমণ আৰু লুপ চলি আছিল।
  এলিজাবেথৰ টেংক ক্ৰুৱে নাজীৰ লগত যুঁজ দিয়ে। বৰ গৰম আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আনকি ব্ৰা খুলি এতিয়া কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকত কেৱল পেণ্টীহে পিন্ধিছে। ফেচিষ্টৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে।
  আৰু তেওঁলোকে বিচাৰে ডাঙৰ ডাঙৰ কৃতিত্ব।
  জাৰবাদী ৰাছিয়া এতিয়াও এখন স্বৈৰাচাৰী দেশ। আৰু এতিয়াও ইয়াৰ সংসদ নাই। আৰু যে বিপ্লৱ নহ"ল, আৰু ডুমা প্ৰতিষ্ঠা নহ"ল। ৰজাসকলে নিজেই নিজৰ ক্ষমতাক সীমিত কৰিব নিবিচাৰে। কিন্তু ফুহৰ আৰু ডুচ একনায়কত্ববাদী। অৰ্থাৎ স্বৈৰাচাৰী শাসন ব্যৱস্থা থকা দুটা ব্যৱস্থাৰ মাজত যুদ্ধ চলি আছে।
  কিন্তু জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বাবে এইটো অধিক স্বাভাৱিক। আৰু এক জেদী আৰু চলি থকা যুদ্ধৰ সৃষ্টি হয়।
  এলিজাভেটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি প্ৰজেক্টাইল এটা গুলিয়াই দিয়ে। নিজৰ মাজতে গুণগুণাই কয়:
  - নাজীবোৰক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাওঁ!
  একাটেৰিনাও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি হত্যাকাৰীজনক এৰি দিলে, গুণগুণাই:
  - হিটলাৰক নমাই আনিওঁ!
  আৰু এলিনাইও ফেচিষ্টসকলক মাৰি পেলায়, নক আউট কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি তোমাক ফালি পেলাম!
  আৰু লগতে তেওঁ কেনেকৈ দাঁত উদঙাই দিয়ে! আৰু খালী ভৰিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি দিয়ে।
  আৰু তেতিয়া অলিম্পিকে আপোনাক ওলোটা কৰি পেলাব, আৰু কিমান মূৰ্খামি হ"ব। ই সকলোকে ছিন্নভিন্ন কৰি গুৰগুৰাই পেলাব:
  - এটা পেচেজ আৰু এটা ক্ৰুৰ হেল!
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিবলৈ নাপাহৰিব। আৰু শত্ৰুক পৰাস্ত কৰক।
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে অতি সাহসী আৰু চৰিত্ৰত জিলিকি থকা।
  ইফালে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ফ্ৰিটজেৰ আন এক আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰি গাইছিল:
  - মাতৃভূমি আৰু জাৰ ভ্লাদিমিৰৰ বাবে - hurray!
  হয়, বাস্তৱ ইতিহাসত ৰাছিয়াৰ এনে এজন স্বঘোষিত সম্ৰাট আছিল তৃতীয় ভ্লাদিমিৰ, হাউছ অৱ ৰোমানভৰ মুৰব্বী। আৰু তেওঁ সঁচাকৈয়ে ১৯৩৮ চনত আনুষ্ঠানিকভাৱে শাসন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত ভ্লাদিমিৰ এজন প্ৰকৃত ৰজা আৰু সেইখিনিতে এজন মহান হৈ পৰিল! ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভ এজন জাৰ যিয়ে সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ সম্ৰাট হোৱাৰ সকলো সম্ভাৱনা আছে!
  জয়ৰ পিছত বা সঁচাকৈয়ে আক্ৰমণক বিকৃত কৰাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ অধীনস্থসকলৰ সৈতে তাচ খেলিবলৈ আৰম্ভ কৰে। চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধা, গোলা চুলিৰ, অতি পেশীবহুল, আৰু ফাটি যোৱা ল"ৰা এটাই ধূসৰ চুলিৰ যুঁজাৰুবোৰৰ লগত খেলিছিল। আচৰিত কথাটো হ"ল অলেগ সকলোতকৈ ডাঙৰ। কিন্তু এই ল'ৰাটোৱে নিজকে কাটি পেলায়।
  প"ৰ্ট আৰ্থাৰক মনত পেলাই, যি বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষাৰ পৰা ৰাছিয়াৰ গৌৰৱ আহিছিল। এই জন্য মহান গৌৰৱ...
  অমৰ ল"ৰাটোৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইদৰেই আমি আমাৰ সকলো সমস্যা সমাধান কৰিম! অতি সোনকালে এনে এটা সময় আহিব যেতিয়া মানুহে কেতিয়াও ইজনে সিজনক হত্যা নকৰে!
  সৈনিক আৰু বিষয়াসকলে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - অৱশ্যেই মিষ্টাৰ মেজৰ! মাৰিব নোৱাৰিব!
  অলেগে নিজৰ বহু পদক লৈ ফিতাটোলৈ চালে। হয়, ইতিমধ্যে ইমানবোৰ অৰ্ডাৰ আছে, কম জেনেৰেলৰ হাতত আছে। আৰু খিতাপ এটাও পালে ভাল হ"ব৷ প্ৰিন্স, কাউণ্ট, ড্যুক!
  ড্যুক Rybachenko - সুন্দৰ শুনা যায়!
  আৰু ল"ৰাটোৱে আৰু ওপৰলৈ জপিয়াই টাৰ্ণটেবলত ঘূৰি ফুৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও পুনৰ প্ৰতিহত কৰা হয় আৰু ইয়াৰ ফলত বিশাল অপূৰণীয় ক্ষতি হয়।
  জুলাই মাহৰ ভিতৰত ৰাছিয়াৰ সেনাই আফ্ৰিকাত নতুন, ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰে। যি সময়ত জাৰ সেনাৰ আক্ৰমণৰ ওজন তাত আছিল। আলজেৰিয়াত ৰাছিয়াৰ বহুত ভাল অস্ত্ৰ আছে। আৰু মাহৰ শেষলৈকে জাৰ্মানসকলক ঘেৰি ধৰি কলহত ধ্বংস কৰা হয়।
  আগষ্ট মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই মৰক্কোত প্ৰৱেশ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকখনৰ ওপৰত হতাশ হৈ যুঁজিলে, তাৰ ডাঠ অংশত সোমাই পৰিল।
  মাজে মাজে জাৰ্মানীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰা আৰু চহৰবোৰ লোৱাৰ খবৰ আহিছিল।
  নাইজেৰিয়া আৰু বিভিন্ন ঠাইত যুদ্ধ হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলে সংখ্যাত, অধিক মোবাইল টেকনিচিয়ান আৰু স্থানীয় জনসাধাৰণৰ সমৰ্থন দুয়োটাকে লৈছিল, যিটো বৰ্ণবাদী ফেচিষ্টসকলে নিজৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছিল।
  আফ্ৰিকা সঁচাকৈয়ে হিটলাৰ আৰু মুছলিনি জুনিয়ৰৰ কৌশলৰ এক দুৰ্বল যোগসূত্ৰ হৈ পৰিল।
  তাত ৰাছিয়াই জয়লাভ কৰিলে... আৰু ছেপ্টেম্বৰ মাহত লাহে লাহে বাহিনী টানি লৈ তেওঁলোক নৰৱেলৈ গুচি গ"ল। নাজীসকলে বিপুল লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। আৰু আলেংকা আৰু তাইৰ ক্ৰুৱে টেংকখনত উঠি আছিল। নতুন টেংক "নিকোলাই"-৫ গধুৰ আৰু ই নিজকে ই ছিৰিজতকৈ অধিক উন্নত বুলি দেখুৱাইছে।
  আনকি ই-২০০ৰ দৰে শক্তিশালী টেংক এটাও জাৰিষ্ট মেচিনৰ বন্দুকৰ দ্বাৰা সোমাই গৈছিল।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আলেংকাই সন্তুষ্ট হৈ হাত দুখন ঘঁহিলে:
  - মই যিয়ে ৱেৰমাখট ভাঙিব পাৰে!
  আন্যুতাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বুটামটো টিপি জাৰ্মান গাড়ীখনত ঘুচা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি Wehrmacht ধূলিত মচিম! জাৰবাদৰ শক্তিৰ বাবে!
  কুল অগাষ্টিনে গুলী চলাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি কমিউনিজমৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  মাৰিয়াই এই কথাত সহজেই একমত হ"ল:
  - হয়, জাৰিষ্ট কমিউনিজমৰ অধীনত!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে। আৰু একে সময়তে তেওঁ শত্ৰুক আঘাত কৰি থেতেলিয়াই পেলাব।
  আৰু তাৰ পিছত মাৰুছিয়াই চিঞৰি উঠে:
  - সম্পূৰ্ণ ডিগ্ৰীত!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটোও টিপে।
  ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ঘেৰাও কৰিছে অছলো। প্ৰতিখন জোপোহা ঘৰৰ বাবে যুদ্ধ হয়।
  কেন্দ্ৰত জাৰ সেনাই পুনৰ জাৰ্মান আক্ৰমণক বিকৃত কৰে। সদায়ৰ দৰেই অলেগ ৰাইবাচেংকো ফ্ৰণ্ট লাইনত আছে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজিছে। ৰাছিয়াৰ আৰ্টিলাৰীয়ে ঘড়ীৰ কাঁটাৰ দৰে কাম কৰে।
  সকলো সঠিক আৰু সত্য...
  অক্টোবৰ মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অৱশেষত আফ্ৰিকাক স্থলপথেৰে যোগানৰ পৰা বিচ্ছিন্ন কৰি মৰক্কোক মুক্ত কৰে। নাজীসকলে নিজকে এক প্ৰকাৰৰ কলহত বিচাৰি পালে।
  আনকি অন্ধকাৰ মহাদেশতো। হিটলাৰে খঙত লৰচৰ কৰি আছিল যদিও দুপৰীয়াৰ আহাৰত একো খাব পৰা নাছিল।
  হয়, সি ৰুছৰ ওচৰলৈ আহিছিল... শীতকাল ওচৰ চাপি আহিছিল। বৰফ পৰি থকাৰ পিছতো অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এতিয়াও খালী ভৰিৰে আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি দৌৰি আছে। বাৰু ল'ৰা - যিয়েই লওক! আৰু এজন সম্পূৰ্ণ নিৰ্ভীক ল'ৰা।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু গায়:
  - অনাড়ম্বৰভাৱে দৌৰি যাওক,
  puddles মাধ্যমে সাজসজ্জিত ট্যাংক...
  আৰু ছাদত মেচিনগান -
  চেবুৰাস্কা গুনাৰ,
  কুমিৰ মেচিন গানাৰ!
  শ্বাকোক্লিয়াক আক্ৰমণত নামি পৰিছে!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নাজীসকলক ফালি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আৰু মই ডাইনামাইটৰ লগত খেলি আছো,
  পথচাৰীৰ বাবে সাধাৰণ দৃষ্টিগোচৰ!
  ক্ৰাউটসকলে কেনেকৈ বেটবোৰক আঁতৰাই ৰাখে!
  সকলোৱে শুই আছে, আৰু মই যাওঁ!
  আৰু ল"ৰাটো সঁচাকৈয়ে ইমান ধেমেলীয়া! কিন্তু ইতিমধ্যে তেওঁ সেনাবাহিনীত থকা পঞ্চাশ বছৰতকৈও অধিক হ"ল৷ আৰু মাত্ৰ এটা সৰু চয়তান! যদিও সি শ্যামলা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰে:
  - জাৰ আৰু নিকোলাছ আৰু ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়লৈ গৌৰৱ!
  আৰু মই ভাবিলোঁ যে তেওঁলোকে ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভক ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ লগত বিভ্ৰান্ত কৰা উচিত নহয়! ৰোমানভ মহান ছাৰসকল এটা আচৰিত পৰিয়াল! যিসকলে ৰাছিয়াক সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ সাম্ৰাজ্য কৰি তুলিছিল!
  আৰু পুটিনৰ দৰে ভাগ্যৰ দ্বাৰা নষ্ট নহয়!
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আন এক আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছে।
  নৱেম্বৰ আহি আছে। নাজীৰ ভাপ শেষ হৈ গৈছে। কিন্তু তেওঁলোকে যুদ্ধত নতুন ৰিজাৰ্ভ পেলাইছে। ইতিমধ্যে আফ্ৰিকাত তেওঁলোকৰ কাম শেষ কৰা হৈছে। ফেচিষ্টৰ বাবে কঠিন।
  গতিকে বন্দীসকলৰ ওপৰত নিজৰ খং উলিয়াই আনে। ধুনীয়া নিকোলেটাৰ সন্মুখীন হ"ল। সিহঁতে তাইৰ আণ্ডাৰপেণ্টলৈকে কাপোৰ খুলি দিলে আৰু নৱেম্বৰৰ সতেজ বৰফৰ মাজেৰে তাইক লৈ গ"ল।
  হাত বান্ধি, প্ৰায় উলংগ হৈ থকা এগৰাকী ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে, ৰূপৱতী ভৰিৰ ছাপ এৰি নিয়ৰৰ ঢৌৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। তাই ইমান ধুনীয়া। আৰু জাৰ্মানেও তাইৰ পিছে পিছে চাবুকেৰে কোবাই মাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজকে এটা সৌন্দৰ্য্যৰে মাৰপিট কৰে, তেওঁলোকক প্ৰহাৰ কৰে। তাৰ ডাঠ পিঠিৰ পৰা তেজ বৈছে।
  নিকোলেটাই মাত্ৰ দাঁত দুটা টানকৈ চেপি ধৰিলে। আৰু সি গৌৰৱেৰে মূৰটো ওপৰলৈ তুলি লয়। আৰু তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে উৰি ফুৰে।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনও ৰঙা পৰি গ"ল, কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে ভ্ৰুও উঠাব নোৱাৰে।
  সেইটোৱেই তাইৰ কি অসাধাৰণ সাহস।
  যদিও নাজীয়ে ইতিমধ্যে লৈ টৰ্চেৰে উদং বুকুত আবদ্ধ কৰি থৈছে। কিন্তু তেতিয়াও ছোৱালীজনীয়ে কেৱল কঁপি উঠিল, কিন্তু চিঞৰি নাথাকিল।
  তাইৰ ইমান ডাঙৰ বিশ্বাস আছে...
  ছোৱালীজনীক ৰেকটোত ওপৰলৈ টানি অনা হৈছে আৰু তাইৰ গাঁঠিবোৰ পেচোৱা হৈছে। তাৰ পাছত খালী ভৰিৰ তলত জুই জ্বলাই দিয়ে। সৌন্দৰ্য্যৰ উদং ভৰি দুখন চেলেকিছে সি। আৰু গৰম শিকলিৰে তেওঁলোকে সৌন্দৰ্য্যৰ উলংগ শৰীৰটোক চাবুকেৰে কোবাই মাৰে।
  ইয়াৰ উত্তৰত নিকোলেটাই গাইছিল;
  মই চেৰ্নোবগ, দুষ্ট ঈশ্বৰৰ কন্যা,
  মই বিশৃংখলতা সৃষ্টি কৰো, মই ধ্বংস বীজ কৰো...
  মোৰ মহানতাক জয় কৰিব নোৱাৰি,
  মোৰ আত্মাত কেৱল উগ্ৰ প্ৰতিশোধ জ্বলি থাকে!
  
  সৰুতে এজনী ছোৱালীয়ে ভাল বস্তু বিচাৰিছিল,
  তেখেতে কবিতা লিখিছিল আৰু মেকুৰীক খুৱাইছিল...
  ৰাতিপুৱা সোনকালে উঠিল
  তাইৰ ওপৰত কৰূবৰ ডেউকা উৰি ফুৰিছিল!
  
  কিন্তু মই শিকিলোঁ যে বেয়া কি,
  এই পৃথিৱীত কি আপোনাক অসুখী কৰি তোলে...
  ভাল বুলি ক"লে কি ক"ব বিচাৰিছে?
  ধ্বংসৰ প্ৰেমত পৰিলোঁ আবেগিকভাৱে!
  
  আৰু তাইৰ ছোৱালীৰ দৰে উত্তাপ দেখুৱাইছিল,
  ঈশ্বৰৰ কি ঝলমলীয়া কন্যা হৈ পৰিল...
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতা জয় কৰিম,
  শক্তি দেখুৱাওঁ আহক, অতি শক্তিশালীভাৱে!
  
  গ্ৰেট ফাদাৰ এই চেৰনোবগ,
  তেখেতে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ বিশৃংখলতা, যুদ্ধ আনে...
  আপুনি স্বৰোগক সহায় কৰিবলৈ প্ৰাৰ্থনা কৰে,
  আচলতে আপুনি পুৰস্কাৰ পায়!
  
  গতিকে মই ক"লোঁ, ভগৱানে আশীৰ্বাদ কৰক,
  ক্ৰোধ আপোনাৰ হৃদয়ত বুদবুদ আপ হওক...
  তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়ি তোলো বুলি বিশ্বাস কৰোঁ,
  গৰ্ভটো মুখলৈকে ভৰি হওক!
  
  মই ধূৰ্ততা, নীচতা আৰু প্ৰতাৰণা ভাল পাওঁ,
  স্টেলিন অত্যাচাৰীক কেনেকৈ প্ৰতাৰণা কৰিব...
  প্ৰদৰ্শনত ৰখা সম্ভৱ নহ'ব,
  আৰু পৃথিৱীত কিমান কুঁৱলী আছে!
  
  গতিকে তাই এটা শক্তিশালী পদক্ষেপ লোৱাৰ পৰামৰ্শ দিলে,
  এক আঘাতে দুষ্টক ধ্বংস...
  কিন্তু মই এজন অতি ক"লা ভগৱানৰ প্ৰেমত পৰিলোঁ,
  সকলো কথাতে এইবোৰ আৰু কবৰৰ সিপাৰৰ দুয়োটা!
  
  মই কেনেকৈ বেয়া কামত অভ্যস্ত হ"লোঁ?
  আৰু মোৰ হৃদয়ত ক্ৰোধ, উন্মাদ...
  আনন্দৰ হেঁপাহ, মঙ্গল নাইকিয়া হৈ গৈছে,
  পেডেষ্টেলৰ পৰা খং সোমাই যোৱাৰ লগে লগে!
  
  কিন্তু ষ্টেলিনৰ কথা কি ক"ব - তেওঁও দুষ্ট,
  ইয়াত হিটলাৰৰ কথা কোৱা হোৱা নাই...
  চেংগীজ খান ইমান শীতল ডাকাত আছিল,
  আৰু কিমান আত্মাক তেওঁ পংগু কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল!
  
  গতিকে মই কওঁ ভাল বস্তু কিয় ৰাখক,
  যদি ইয়াত সামান্যতমো স্বাৰ্থ নাই...
  যেতিয়া তুমি কাঠফুলা হয়, তোমাৰ মনটো চেঁচা,
  আৰু মূৰ্খ হৈ থাকোঁতে মোৰ চিন্তাবোৰ নাইকিয়া হৈ গ"ল!
  
  এই কথা মই নিজকে আৰু আনক কওঁ,
  কালো চিয়াঁহী মত শক্তি পৰিবেশন...
  তেতিয়া আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতা জয় কৰিম,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সিঁচৰতি হৈ পৰিব ঢৌ!
  
  আমি বেয়াক ইমান শক্তিশালী কৰিম
  ই ক্ৰোধক অমৰত্ব দিব,
  যিসকল আত্মাত দুৰ্বল, তেওঁলোকক ইতিমধ্যে উৰি গৈছে,
  আৰু আমি, আটাইতকৈ শক্তিশালী মানুহবোৰে এই কথাত বিশ্বাস কৰোঁ!
  
  মুঠতে আমি সকলো ঠাইতে সকলোতকৈ শক্তিশালী হ"ম,
  তেজৰ তৰোৱালখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত তুলি লওঁ আহক...
  আৰু আমাৰ খং তাইৰ লগতো থাকিব,
  ভাগ্যৰে ভৰা এটা আহ্বান লাভ কৰোঁ আহক!
  
  মুঠতে চেৰনোবগৰ প্ৰতি মই বিশ্বাসী,
  এই অন্ধকাৰ শক্তিক মই মোৰ হৃদয়েৰে সেৱা কৰো...
  মোৰ প্ৰাণ ঈগলৰ ডেউকাৰ দৰে,
  যিসকল ক"লা ঈশ্বৰৰ লগত আছে তেওঁলোক অজেয়!
  ৰাছিয়া আৰু হিটলাৰৰ মিত্ৰজোঁটৰ মাজত যুদ্ধ চলি থাকিল। ডিচেম্বৰ মাহলৈকে ৰাছিয়ান সৈন্যই অৱশেষত ইটালীৰ লোকসকলক শেষ কৰি পেলাইছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে আফ্ৰিকাত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলগীয়া হৈছিল আৰু তাত জাৰ্মানসকলক প্ৰায় শেষ কৰিছিল। নৰৱেকো ক্ৰাউটৰ পৰা মুক্ত কৰা হয়।
  এতিয়া ২৫ ডিচেম্বৰত জাৰিষ্ট সেনাই আক্ৰমণত নামি পৰিল। তীব্ৰ কাজিয়া আৰম্ভ হ"ল। শীতকালত ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰ স্পষ্টভাৱে শক্তিশালী আছিল। আৰু শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ মাজেৰে ভেদ কৰিলে।
  এই চিৰন্তন ল'ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিছিল, গাইছিল:
  - এইখন আমাৰ শেষ আৰু নিৰ্ণায়ক যুদ্ধ! আমি পিতৃভূমিৰ বাবে মৰিম - সৈনিকসকল মোৰ পিছফালে!
  ৰাছিয়াৰ টেংকবোৰ গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনেৰে অতি দ্ৰুত। আৰু ফেচিষ্টসকলে ইমান সহজে তেওঁলোকক বাধা দিব নোৱাৰে।
  ইয়াত "নিকোলাই"-৫ আগবাঢ়িছে। ইয়াৰ ওপৰত পাঁচগৰাকী ছোৱালী আছে যিয়ে আনন্দৰে গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, ৰাছিয়াৰ পৃথিৱীখনক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি!
  আৰু সি কামানৰ পৰা ফাটি ওলাই যাব! এইটো আচলতে ডাঙৰ কথা হৈ উঠে! ঠাণ্ডাৰ মাজতো ছোৱালীকেইজনীয়ে বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজকে গুলীয়াই হত্যা কৰে আৰু বন্ধ কৰাৰ কথা নাভাবে৷
  মাত্ৰ তেওঁলোকৰ বন্য, উন্মাদ শক্তি আছে।
  এলিয়নুস্কাই কেৱল শ্বুটিং কৰাই নহয়, যদিও তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি জাৰ্মান এজনক আঘাত কৰিছিল, কিন্তু গল্প লিখিবলৈও ভাল পায়।
  উদাহৰণস্বৰূপে তাই লিখিছিল যে কেনেকৈ এজনী ছোৱালীয়ে বিড়ালৰ পোৱালি এটা বচাবলৈ বহু দূৰলৈ গৈছিল। তেত্ৰিশ দিন মই খালী ভৰিৰে শিলৰ ৰাস্তাটোৰে খোজ কাঢ়ি গৈ মোৰ কোমল ভৰি দুখন তেজ ওলাই আহিল।
  আৰু তথাপিও তাই জন্তুটোক বিচাৰি উলিয়াবলৈ সক্ষম হ"ল। ইয়াৰ বাবে পৰীগৰাকীয়ে নিজৰ ইচ্ছা পূৰণ কৰিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে ৰাজকুমাৰক বিয়া কৰালে।
  আলয়নুষ্কাই অৱশ্যে ভাবিলে, ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীত তাইক স্বামীৰ প্ৰয়োজন কিয়? এজাক প্ৰেমিক থকা ভাল। আৰু অধিক টকা আৰু আনন্দ। কাৰণ পুৰুষ ইমানেই বেলেগ। আৰু তেওঁলোকৰ লগত অৱশ্যেই আপুনি বিভিন্ন ধৰণে আনন্দ অনুভৱ কৰে। স্বামীৰ কথা কি ক"ব? তাৰ লগত আপুনি সোনকালে বিৰক্ত আৰু বিৰক্ত হ"ব!
  কিন্তু যিজন যুৱকে মাত্ৰ প্ৰাপ্তবয়স্ক জগতখন আৱিষ্কাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে, তেওঁ বহুত বেছি আকৰ্ষণীয়।
  আৰু আলেংকাই আকৌ গুলী চলায়, জাৰ্মান ই-১০০ত খুন্দা মাৰে।
  আৰু তাই নিজৰ অতি ধুনীয়া ভৰি দুখন লৰচৰ কৰে, যেনেকৈ প্ৰাচীন গ্ৰীক দেৱীৰ ভৰি দুখন।
  আৰু তাৰ পিছত অন্যুতাই গুলী মাৰে। লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে। আৰু জাৰ্মান কামান এটা ভাঙি পেলায়।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - ৰাছিয়াত বহুত স্মাৰ্ট মানুহ আছে, কিন্তু ছাৰ ভ্লাদিমিৰ ছাৰৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ!
  অগাষ্টিনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছ বেয়া নাছিল! অ", আমি ৰজাৰ শলাগ ল"ব নাজানিছিলো!
  মাৰিয়াই গান গাইছিল, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নাজীসকলক গুলীয়াইছিল আৰু হাঁহিছিল:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ কথা মানিব লাগিব, বিশুদ্ধ হৃদয় আৰু জ্ঞানী হৃদয়েৰে! আৰু নিকোলাছৰ গৌৰৱৰ বাবে তেওঁ ৰজাসকলৰ মহান ৰজা!
  আৰু মাৰুষ্যই কিবা এটা গাইছিল... আৰু তাইও খালী ভৰিৰে খেলিছিল...
  ৰাছিয়াৰ সৈন্য আগবাঢ়িছে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও যুঁজি আছে। এতিয়াও দহ বছৰীয়া ল'ৰা। অমৰত্বৰ মূল্য এনেকুৱা। হয়, কিন্তু কিমান ভাল আৰু আনন্দময় অনুভৱ কৰে তেওঁৰ! তেওঁৰ ইমান শক্তি আৰু শক্তিৰ উতলি থকা প্ৰবাহ আছে।
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - মই বাঘ, মেকুৰী নহয়, এতিয়া মোৰ মাজত বাস কৰে, লিওপল্ড নহয়, নাহৰফুটুকী!
  বয়-মেজৰটো সদায়ৰ দৰেই জুইত জ্বলি আছে। নাজীয়ে তেওঁক ৰখাব নোৱাৰে।
  ১ জানুৱাৰীত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইতিমধ্যে জাৰ্মান আৰু ইটালীৰ সৈন্যৰ পৰা নিজৰ ভূখণ্ড সম্পূৰ্ণৰূপে মুকলি কৰি তৃতীয় ৰাইচৰ দখলত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  একে সময়তে ৰাছিয়াৰ ইউনিটসমূহে মেক্সিকোত প্ৰৱেশ কৰে। ১৯৫৬ চনৰ নতুন বছৰ আহিল।
  ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে ইয়াৰ আৰম্ভণি হৈছিল নতুন জয়ৰে। ৭ জানুৱাৰীত আফ্ৰিকাত থকা জাৰ্মান সৈন্যৰ অৱশিষ্টই আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু সমগ্ৰ ক"লা মহাদেশখন ৰাছিয়ান হৈ পৰিল।
  এতিয়া ভূত-প্ৰেত কৰা ফুহৰাৰে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁ সম্পূৰ্ণৰূপে পেচাব হৈ পৰিছে। আৰু তেওঁ ৰাছিয়াক আলোচনাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে।
  যাৰ উত্তৰত জাৰ ভ্লাদিমিৰে কয়:
  - আমি কেৱল থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ইটালীৰ নিঃচৰ্ত আত্মসমৰ্পণৰ কথাহে ক"ম!
  কি জ্ঞানী কথা! আৰু যুদ্ধ চলি আছে। অলেগ ৰাইবাচেংকো অৱশ্যেই এই আক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত আগৰণুৱা। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইষ্ট প্ৰুছিয়াত প্ৰৱেশ কৰে। ইয়াত ডিফেন্স লাইন শক্তিশালী। ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ যুঁজিব লাগিব, আৰু আপুনি সোনকালে আগবাঢ়িব নোৱাৰিব।
  ব্ৰেকথ্ৰুৰ অন্যতম উপায় আছিল আলেকজেণ্ডাৰ-৪ বোমা লঞ্চাৰ থকা স্বয়ংচালিত বন্দুক। এটা অতি শক্তিশালী আৰু মাৰাত্মক আহিলা।
  আৰু ধুনীয়া ছোৱালীবোৰেও ইয়াত উদযাপন কৰে। জয়ষ্টিক বুটাম টিপি খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰে। আৰু শত্ৰুৰ বাংকাৰ আৰু বড়িৰ বাকচ ধ্বংস কৰে।
  ছোৱালীবোৰে নিয়ৰৰ মাজত সাহসেৰে দৌৰে - ৰাছিয়াৰ মহিলাসকল সেইটোৱেই৷ আৰু ভাৰতীয় আৰু চীনাসকলক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। এইবোৰে ইতিমধ্যে আক্ষৰিক অৰ্থত খাদবোৰৰ ওচৰলৈ যোৱা পথবোৰ নিজৰ মৃতদেহেৰে ভৰাই পেলাইছে। কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে ল"বলৈ সক্ষম হয়।
  ৰাছিয়াৰ সেনাই ঠেলি দিছে।
  কিন্তু কৌশলবিদ ভাচিলেভস্কিয়ে মূল আঘাত ইটালীলৈ হস্তান্তৰ কৰে - যিটো বহুত দুৰ্বল। আৰু সেইবাবেই ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইটোৰ পিছত সিটো জয় লাভ কৰে।
  জানুৱাৰী মাহটো অতি সফল হৈ উঠিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইটালীক উফৰাই আল্পছ পৰ্বতমালাত চেডেল মাৰি পেলায়। আৰু ফেব্ৰুৱাৰী মাহত তেওঁলোকে ভেনিচ দখল কৰে। আৰু তেওঁলোকে ল"ৰবাণ্ডিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে। প"জনানকো লৈ গ"ল। জাৰ্মানসকল পিছুৱাই গৈ আছিল। ২ মাৰ্চত ক্লাইপেডাৰ পতন ঘটে। ইষ্ট প্ৰুছিয়াৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্য লাহে লাহে আগবাঢ়িল, প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা অতি ঘন আছিল। আমি আক্ষৰিক অৰ্থত বাটটো গোলাৰে জ্বলাই দিবলগীয়া হৈছিল।
  কিন্তু ইটালীত পাস্তাৰ ফ্ৰণ্ট ভাঙি পৰিল। আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ৰোমলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ১৯৫৬ চনৰ ৩০ মাৰ্চৰ পৰা ইটালীৰ ৰাজধানীত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। এইদৰেই ৰাইজে মুছলিনি পৰিয়ালৰ উচ্চাকাংক্ষাৰ মূল্য দিছিল।
  ইটালীৰ ৰাজধানী ৰোমত আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে। যুদ্ধ তীব্ৰ। যদিও ইটালীবাসীয়ে ক্ৰমান্বয়ে হাৰ মানিছে। ইয়াত ছোৱালীবোৰৰ যুঁজবোৰ বৰ ধুনীয়া, বিকিনি আৰু খালী ভৰি দুয়োটাতে। যোদ্ধাসকলে ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মুছলিনিৰ সৈন্যক ন"ক আউট কৰে।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ধুনীয়া, আৰু অৱশ্যেই বৰ চেক্সি। আৰু টাইটানৰ পেশীৰ সৈতে। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাৰ ধৰণটো সৰলভাৱে আচৰিত।
  নাটাছাই আগবাঢ়ি গৈ গুলী মাৰে, গুৰুগুৰু কৰি থাকোঁতে:
  - মোৰ হৃদয়ত থকা সুন্দৰ পিতৃভূমিৰ বাবে মোৰ উজ্জ্বল জুই জ্বলিছে!
  জোয়া, গুলীচালনা, গান গাই:
  - কৃতিত্বৰ দুৱাৰ মুকলি কৰোঁ আহক! আমাৰ বিশ্বাস আৰু ৰজা একক!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, ৰঙা চুলিৰ কুকুৰজনীয়ে ডিস্কবোৰ এৰি দিব। আৰু কাটি পেলোৱা ইটালীয়ানসকল পতিত হয়।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই দাঁত উদং কৰি আক্ৰমণাত্মকভাৱে গান গায়:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম! আমি সকলোকে থেতেলিয়াই দিম!
  খালী ভৰিৰে ডিস্ক পেলাই ফেচিষ্টক পিহি পেলায়। এইদৰেই মুছলিনীৰ অন্ত পৰিল ছোৱালীকেইজনীৰ হাতত। ১৯৫৬ চনৰ এপ্ৰিল মাহৰ আক্ৰমণ আছিল তীব্ৰ, আৰু অতি ৰূপক।
  আৰু ইয়াত টেংকবোৰ চলাই আছে, ট্ৰাংকৰ পৰা জুইৰ নৰকীয় স্তম্ভবোৰ ওলাইছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আগবাঢ়ি গৈ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছে। আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে ৰক্তাক্ত কিবা এটা থু পেলাব।
  আৰু তেওঁলোকে হাঁহিব...
  নাটাছাই আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ, হিটলাৰৰ মুখত ঘুষি!
  আৰু নীলাচল চকুৰে চকু টিপিয়াই দিব। ইমান আচৰিত ছোৱালী।
  ছোৱালীবোৰে বনৰীয়া ক্ৰোধত লৰালৰিকৈ যায়। মেচিনগানেৰে আঘাত কৰে। শত্ৰুক কাটি পেলালে আৰু ফেচিষ্টক সিঁচৰতি কৰি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিক চলি আছে। আৰু শক্তিশালীৰ হাতত নাৰী নায়কে ধৰি আছে শিখা নিক্ষেপকাৰী। আৰু সি লৈ তোমাক মাৰিব, কিন্তু তাৰ পিছত তোমাক মাৰিব৷
  ফেচিষ্টৰ পৰা চিপবোৰ সকলো দিশতে উৰি আছে। আৰু যোদ্ধাসকলে যিমান বিচাৰে হাঁহিব পাৰে।
  তেতিয়া তেওঁ গান গাইব:
  "মুছলিনীক মাৰপিট কৰা হ"ব!" আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  আৰু আকৌ, নীলা চকুৰে চকু টিপিয়াই দিয়াৰ দৰে! আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰিব।
  কি বিচাৰিছিলা? এটা সময়ত আটিলাৰ নেতৃত্বত স্লাভসকলে ৰোম দখল কৰিছিল। আৰু এতিয়া ৰাছিয়ানসকলে লৈছে।
  বিম থ্ৰ"ৱাৰেৰে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক জীৱন্তে ভাজি অলিম্পিয়াছে গাইছিল:
  - আশাৰ উজ্জ্বল সূৰ্য্য,
  আকৌ এটা দেশৰ ওপৰত উত্থান...
  আগৰ দৰেই ৰুছৰ জয় -
  ৱেৰমাচ্ট যোদ্ধাসকলক মাৰপিট কৰা হৈছে!
  
  গ্ৰহটোৰ ওপৰত ৰাছিয়ান ঈগল,
  তাৰ ডেউকা বিস্তাৰ, ই উৰণ হ'ব...
  শত্ৰুক জবাবদিহি হ'ব -
  তেওঁ পৰাজিত হ'ব - ভাঙি যাব!
  ৰোমৰ পতনৰ পিছত ইটালীৰ সৈন্যই সামূহিকভাৱে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। তৃতীয় ৰাইচৰ এই কনিষ্ঠ সামৰিক অংশীদাৰ মুছলিনিৰ সাম্ৰাজ্য জ্বলি গৈছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই প্ৰায় প্ৰতিৰোধ নোহোৱাকৈয়ে নেপলছ দখল কৰি চিচিলিত অৱতৰণ কৰে। তাতো তেওঁলোকে প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন নহ"ল। আৰু হিটলাৰ হিষ্টেৰিক হৈ পৰিছিল।
  মে" মাহৰ শেষলৈকে ইটালীৰ কাম শেষ হৈ গ"ল। লক্ষাধিক বন্দীক লৈ যোৱা হ"ল।
  ৰাছিয়াৰ ছোৱালীবোৰে আঁঠুত থৈ খালী ভৰিৰ চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। আজ্ঞাকাৰীভাৱে ওঁঠ দুটাত চৰ মাৰিলে। কিছুমানে বিশেষকৈ যুৱক-যুৱতীসকলে উৎসাহেৰে কৰিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সন্তুষ্টিৰে গুণগুণাই উঠিল।
  চিৰন্তন ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ বন্দীসকলক তেওঁৰ উদং শিশুসুলভ ভৰি দুখন চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  তেওঁলোকে এই কামটো যথেষ্ট ইচ্ছাকৃতভাৱে কৰিছিল। ল"ৰাকেইটা বৰ ধুনীয়া, পেশীবহুল আৰু শ্যামলা আছিল। সঁচা, তেওঁ এতিয়াও বহুত সৰু, আৰু তেওঁ লেডিজসকলৰ লগত ইয়াতকৈ গুৰুতৰ কাম এটা কৰিব বিচৰা নাছিল। কিন্তু যেতিয়া ৰুক্ষ গোৰোহাবোৰ জিভাৰে টিকটিকিয়াই দিয়া হয় - ভাল লাগে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জেনেৰেলজনক বন্দী কৰি আন এটা আদেশ লাভ কৰে। যিটোৰ বাবে মই যথেষ্ট গৌৰৱ কৰিছিলোঁ।
  মুছলিনি জুনিয়ৰক তেওঁৰ নিজৰ দলটোৱে বিশ্বাসঘাতকতা কৰে আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়াই আন এক জয় লাভ কৰে। কিন্তু বেনেডিটো মুছলিনি ছিনিয়ৰে তেওঁৰ লাজ আৰু ইটালীত ফেচিবাদৰ পতন দেখি জীয়াই নাথাকিল। অৱশ্যে জাৰ্মানীত নাজীসকলৰ বাবেও একেই ভাগ্য অপেক্ষা কৰি আছিল। ১৯৫৬ চনৰ জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এই আক্ৰমণত নামি পৰে। আক্ৰমণৰ মূল দিশ আছিল অষ্ট্ৰিয়া।
  নিকোলাই-৫ত এলিজাভেটা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে আগবাঢ়িছিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ভিয়েনাক ঘেৰাও কৰিব বিচাৰিছিল।
  ফুহৰাৰে অৱশ্যে নিজকে এক কঠিন পৰিস্থিতিত পৰিল। আফ্ৰিকা, স্ক্যাণ্ডিনেভিয়া আৰু আমেৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চলত জাৰ্মানীৰ সম্পত্তি হেৰাই গ"ল। আৰু এতিয়া যুদ্ধবোৰ একান্তভাৱে থাৰ্ড ৰাইচৰ ভূখণ্ডত চলি আছে। যিটো অৱশ্যে জাৰ্মানসকলৰ বাবে অধিক অপ্ৰীতিকৰ। ৰাছিয়াৰ সৈন্যও মেক্সিকোত প্ৰৱেশ কৰে। এই দেশত লেডী গ্ৰে ডি মংকাই টেংকৰ এটা দলৰ কমাণ্ড কৰে।
  আৰু এলিজাভেটাই "নিকোলাই"-৫ক ভিয়েনাৰ চাৰিওফালে লৈ যায়। ইয়াৰ মূল প্ৰতিদ্বন্দ্বী হৈছে ই-৫০, যিটো জাৰৰ মেচিনে ব্লটাৰৰ দৰে সোমাই যায়।
  এলিজাবেথে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিবলৈ তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে।
  তাই জাৰ্মান টেংক এখনত খুন্দা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আমি চেন্ট নিকোলাছ ৰাছৰ বাবে আমাৰ হৃদয় দিম'!
  একাটেৰিনাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলাই নিজৰ সংগীক শুধৰাই দিলে:
  - ভ্লাদিমিৰ বুলি কোৱাটো চাগে বেছি শুদ্ধ!
  এলিজাবেথে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আকৌ গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু তথাপিও সম্ৰাট নিকোলাছেই আমাক চীনৰ জনসংখ্যা দিছিল, যিয়ে ৰাছিয়াক অজেয় কৰি তুলিছিল!
  সঁচাকৈয়ে জাৰ্মানীৰ ঘাটিত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ পঠোৱা পদাতিক বাহিনীত ফ্ৰণ্টটো সম্পূৰ্ণ চীনা আছিল। আক্ষৰিক অৰ্থত আমাৰ ওপৰত মৃতদেহ দলিয়াই দিলে। কিন্তু তেওঁলোকে ব্ৰেক থ্ৰু কৰিলে।
  সাধাৰণতে ৰাছিয়ানসকলে বিমান আৰু টেংকত যুদ্ধ কৰিছিল। চীনা, ভাৰতীয়, এছিয়ান আদিৰে গঠিত পদাতিক বাহিনী। চীনা লোকৰ সংখ্যা বহুত। ইয়াৰ উপৰিও উজ্জ্বল মূৰৰ দ্বিতীয় নিকোলাছে অৰ্থডক্সীৰ সংস্কাৰ কৰাৰ সময়ত বহুবিবাহৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল আৰু অতিৰিক্ত চীনা পুৰুষক যুদ্ধলৈ পঠিওৱা হৈছিল। আৰু ৰাছিয়ানসকলে বিধৱা আৰু অবিবাহিত চীনা মহিলাক পত্নী হিচাপে লয়।
  ধূৰ্ত কৌশল।
  আৰু চীনে আক্ৰমণ কৰে, মৃত্যুবৰণ কৰে আৰু জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি পেলায়।
  এলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি আকৌ ক্ৰাউটবোৰত আঘাত কৰে।
  আৰু তেওঁ গায়:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে আমি সাহসেৰে যুঁজিম!
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ চকু টিপিয়াই দিব। আৰু বগা দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে! আৰু তাই ইমানেই আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিক স্নেপ বেক হ"ব। আৰু তেওঁ আপোনাক উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আঘাত কৰি থেতেলিয়াই পেলাবও।
  তাৰ পিছত সি চিঞৰিব:
  - মই এটা মাৰাত্মক কব্ৰা!
  মন কৰিবলগীয়া যে ই-৫০ টেংক বিপদজনক হ"ব পাৰে। ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ইয়াৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানটো দ্ৰুত গুলীচালনা, প্ৰতি মিনিটত বাৰটা গুলী আৰু অতি সঠিক। প্ৰায়ে কৱচত আঘাত কৰে আৰু ক্ষতি কৰিব পাৰে।
  গতিকে ছোৱালীবোৰে মূল জাৰ্মান টেংকখন ওচৰ চাপিব নিদিবলৈ চেষ্টা কৰে। বিশেষকৈ ক্ল"জ আপত ইয়াৰ ভেদ ক্ষমতা তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পায়। আৰু জাৰ্মান প্ৰজেক্টাইলৰ মূল অংশ হয় ইউৰেনিয়াম নহয় টাংষ্টেন। সঁচা, কংগোত আফ্ৰিকা আৰু ইউৰেনিয়ামৰ আৱৰ্জনা হেৰুৱাৰ পিছত জাৰ্মান সৈন্যৰ শক্তি শুকান হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু ছোৱালীবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু খালী ভৰিৰে আৰু শীতল।
  তেওঁলোকে নিজকে উৎসাহেৰে গাইছে:
  - সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ ওপৰত তৰাৰ দৰে জিলিকি উঠে,
  আশাহীন অন্ধকাৰৰ অন্ধকাৰৰ মাজেৰে...
  মহান নায়ক জাৰ ভ্লাদিমিৰ,
  নাজানে কষ্ট বা ভয়!
  
  শত্ৰুবোৰ আপোনাৰ আগত পিছুৱাই যায়,
  মানুহৰ ভিৰ আনন্দিত হয়...
  ৰাছিয়াই আপোনাক গ্ৰহণ কৰে -
  এটা শক্তিশালী হাত শাসন কৰে!
  ছোৱালীৰ লগত যুঁজি, সিহঁতৰ বিৰুদ্ধে একো ক"ব নোৱাৰি৷ আৰু সিহঁতৰ ভৰি দুখন ইমান উদং আৰু চেলেং কৰা। বন্দী জাৰ্মানসকলে যেতিয়া তেওঁলোকক চুমা খায়, তেতিয়া স্পষ্ট হয় যে ছোৱালী আৰু পুৰুষ উভয়েই ভাল পায়। আৰু যোদ্ধাসকলে সন্তুষ্ট হৈ চিঞৰি উঠে।
  আৰু তেওঁলোকে মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই দিলে।
  এইবোৰ ইমান শীতল ছোৱালী। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এলিজাবেথে আন এজন ফেচিষ্টক নোক আউট কৰে।
  তাৰ পিছত তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - মহান পিতৃভূমিৰ মহিমা!
  আৰু সেইবাবেই কেথেৰিনে গুলী চলাব। ই শত্ৰুৰ টেংক এটা ৰেম কৰিব, Fritzes হত্যা কৰিব আৰু squeak:
  - শত্ৰুৰ মৃত্যু!
  আৰু তাত এলিনাইও লাথি মাৰে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, সেইবোৰেৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি। আৰু তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - মহানতাত মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত অসাধাৰণ অলিম্পিয়াডে, যিজনো এগৰাকী ব্লণ্ড, প্ৰজেক্টাইলটো লঞ্চ কৰিব। আৰু ই চিৰচিৰ দৰে:
  - মহান রাশিয়া জন্য!
  আৰু ছোৱালীবোৰ সম্পূৰ্ণ উৎসাহেৰে ভৰি আছে।
  ইয়াত আহিছে ই-৭৫ টেংক। ইয়াৰ বন্দুকটো অধিক শক্তিশালী: ১২৮মিমি, আৰু ই অধিক ক্ষতি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও এই টেংকৰ সুৰক্ষা আৰু কৱচ ডাঠ।
  কিন্তু এলিজাবেথ পাগলৰ দৰে। আৰু তেওঁ দূৰৰ পৰা ভেদ কৰি মাৰাত্মক কিবা এটা এৰি দিব। আৰু জাৰ্মানজনৰ পৰা বাকী আছে মাথোঁ ফটা ধাতুৰ টুকুৰা।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গান গাইব:
  - পবিত্ৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু ডাঙৰ সপোন!
  তাৰ পিছত জিভাই দেখুৱাব।
  শেহতীয়াকৈ জাৰ্মান ই-৭৫ টেংক অধিক ব্যাপক হৈ পৰিছে। এতিয়া তেওঁলোকৰ হাতত দীঘল নলীৰ বন্দুক আছে, যাৰ ফলত তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ টেংক বিশেষকৈ লঘু টেংকৰ সৈতে যুঁজিব পাৰে। আৰু ইয়াৰ ফলত ক্ৰাউটসকল অধিক বিপজ্জনক হৈ পৰে।
  কিন্তু ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে এই কথাত লাজ নকৰে। আৰু তেওঁলোকে ক্ৰাউটসকলক চেপি ধৰে।
  আৰু বিশেষকৈ গৰমত যোদ্ধাসকলে নিজেই বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে। আৰু তেওঁলোকে অতি আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজ দিয়ে।
  ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈয়ে জয়ী হয়।
  কেথেৰিনে নাজীসকলক গুলীয়াই গাইছিল:
  - কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে! মই ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলো ক্ৰাউট ধ্বংস কৰি পেলাওঁ!
  এলিনাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমি সকলোকে পৰাস্ত কৰিম আৰু, অৱশ্যেই!
  অলিম্পিকেও নাজীক কৰুণা নোহোৱাকৈ পৰাস্ত কৰে। তাই ইমান অজেয় কুকুৰ।
  আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত।
  নাটাছা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকত যুঁজ দিয়ে। এই গাড়ীখন অলপ লঘু, কিন্তু নিকোলাইতকৈ বেছি মোবাইল। অৱশ্যে কম ওজনৰ সৈতে কেলিবাৰ সৰু আৰু কৱচ অলপ পাতল। অৰ্থাৎ মৃত্যুৰ আশংকা বহু বেছি।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে, ক"ব লাগিব, একেবাৰেই লাজ নাপায়। আৰু যুদ্ধৰ দৈত্যৰ দৰে যুদ্ধ কৰে।
  নাটাছাই গায়, সক্ৰিয়ভাৱে শ্বুটিং কৰি আছে:
  - আমাৰ জয় হ'ব!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি দিয়ে।
  জোয়াইও গুলী মাৰে, তাইৰ খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰি উঠে:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ আগলৈ!
  আৰু কোৰাছত থকা সকলো ছোৱালীয়ে ভুকুৱাই উঠিল:
  - পতিত বীৰসকলৰ মহিমা!
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই গুলীচালনা কৰিলে, জাৰ্মান টেংকখন ওলোটা কৰি ক"লে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে!
  আৰু তাইও খালী ভৰি দুখন জোকাৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি হাৰ মানিলে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ৰাছিয়ানসকলে ক্ৰোধেৰে যুঁজি আছে!
  আৰু সকলো ছোৱালীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - সৈনিকৰ মুঠিটো জোৰদাৰ!
  আৰু আকৌ সুন্দৰীবোৰে যুদ্ধলৈ লৰালৰিকৈ যায়। নিজকে সঠিক আৰু সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে!
  কিন্তু জেনৰ ক্ৰুৱে মেক্সিকানসকলক আচৰিত কৰি তুলিছে। ভদ্ৰমহিলাগৰাকীও বৰ স্মাৰ্ট আৰু ধুনীয়া।
  আৰু তাইৰ ক্ৰুৰ ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি। বনৰীয়া আৰু শান্ত ক্ৰোধেৰে যুঁজে।
  তাৰ পাছত গেৰ্ট্ৰুডে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই এজনী ছোৱালী যিয়ে এটা চেকেণ্ডত সকলোকে ধ্বংস কৰি পেলাব!
  আৰু তাৰ পিছত মালন্যাই কাৰ্য্যত ফাটি যায়। আৰু তেওঁ দূৰৰ পৰা লেটিন টেংকখন ভাঙি পেলাব।
  আৰু তেতিয়া মাটিল্ডাই তাইৰ ভৰি দুখন উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে লাথি মাৰিব।
  আৰু তেওঁ হাঁহিব:
  - মই সঁচাকৈয়ে এগৰাকী ডাঙৰ ছোৱালী!
  আৰু উচ্চতম আৰু উত্তেজিত ক্ৰমৰ যোদ্ধা। তেওঁলোকে দুৰ্বলতা বা খংও অনুভৱ নকৰে।
  তোমাক একেদৰেই চুদিব।
  আৰু আলেংকাইও অতি আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজে।
  জুন মাহৰ শেষৰ ফালে ভিয়েনাক ঘেৰি ধৰা হয়। জাৰ্মানী আৰু ইয়াৰ প্ৰতিপত্তিৰ ওপৰত এক চেপি ধৰা আঘাত। একে সময়তে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অডাৰৰ ফালে আগবাঢ়িছে। চীন, ভাৰতীয়, আৰবক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে ক্ৰাউটছৰ ডিফেন্স ভাঙি পেলায়।
  হিটলাৰ অৱশ্যে ইতিমধ্যে আতংকিত হৈ পৰিছে। ছোৱালীবোৰে কেনেকৈ তাক টেংক আৰু বিমানত হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  ইয়াত আছে আলবিনা আৰু আলভিনা, দুগৰাকী ৰাছিয়ান পাইলট। লগতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ডালৰ পৰা লাঠিৰে ফেচিষ্টক নাচপতিৰ দৰে ভাঙি পেলায়। আৰু এহাল দম্পতীৰ বাবে তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত এনে অলৌকিক কাম কৰে।
  আলবিনাই তেওঁৰ পিটাৰ দ্য গ্ৰেট যুঁজাৰু বিমানৰ এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে পাঁচখন বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল আৰু গাইছিল:
  - আমি আকাশৰ ভালুক!
  এলভিনাই তাইৰ যুদ্ধ ঈগলৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে ছখন বিমান গুলীয়াই পেলালে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি সকলোকে ভাঙি পেলাম!
  আকাশত এই দম্পতী ইতিমধ্যে কিংবদন্তি হৈ পৰিছিল!
  ছোৱালীকেইজনীক চেণ্ট জৰ্জ ক্ৰছৰ সাতটা ডিগ্ৰী প্ৰদান কৰা হয়: ৰূপৰ ক্ৰছ, ধনুৰ সৈতে ৰূপৰ ক্ৰছ, সোণৰ ক্ৰছ, বেংকৰ সৈতে সোণৰ ক্ৰছ। আৰু লগতে হীৰা থকা সোণৰ ক্ৰুচ, আৰু হীৰা আৰু ধনুৰ সৈতে সোণৰ ক্ৰুচ। আৰু সোণালী ক্ৰছৰ সৰ্বোচ্চ ডিগ্ৰী তৰা, হীৰা ধনুৰ সৈতে। ইয়াতকৈও উচ্চ বঁটা - সোণালী ক্ৰছৰ এটা ডাঙৰ তৰা, হীৰা আৰু ধনুৰ সৈতে, যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল।
  গতিকে ছোৱালীবোৰে নিজৰ কৃতিত্বৰ বাবে গৌৰৱ কৰাটো সঠিকভাৱে কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। আৰু সদায় ঠাণ্ডাতো তেওঁলোকে কেৱল বিকিনি পিন্ধি আৰু একান্তভাৱে খালী ভৰিৰে যুঁজিছিল।
  এনে আচৰিত ছোৱালী।
  আলবিনাই গুলী চলাই গাইছিল:
  - আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ জয়ৰ বাবে!
  এলভিনাই আৰু কয়:
  - আমাৰ নাতি-নাতিনী আৰু দাদাই আমাক লৈ গৌৰৱ কৰক!
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে বিশাল শ্ৰেণীৰ ছোৱালী!
  আকাশত ফেচিষ্টক মাৰপিট কৰি গান গায়:
  - ৰাছিয়া গৌৰৱ, গৌৰৱ! আমাৰ জাৰ ভ্লাদিমিৰ এজন নায়ক! ৰাতিপুৱাতে এক শক্তি আহিব! হিটলাৰক মাটিত পুতি থওক!
  অৱশ্যে ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভ নিজৰ যোদ্ধাসকলৰ ওপৰত অতি সন্তুষ্ট হ"ব পাৰে।
  যুদ্ধ কৰিলেও এনেদৰে যে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে বৰশী তুলিব নোৱাৰি!
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভ এজন জাৰ যিয়ে যুদ্ধ এবাৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে শেষ কৰাৰ সকলো সম্ভাৱনা আছে!
  আৰু fascists zarist সেনাবাহিনীৰ আঘাতৰ অধীনত shudder...
  ঘেৰি ৰখা ভিয়েনাখন সোনকালে খহি পৰিল। জুলাই মাহৰ মাজভাগলৈকে জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যই বহল ফ্ৰণ্টত অ"ডাৰত উপস্থিত হয়। আৰু ক"নিগছবাৰ্গক সম্পূৰ্ণৰূপে ব্লক কৰা হৈছিল।
  আৰু জাৰ্মানসকলে অডাৰৰ সিপাৰে পিছুৱাই গ"ল। আৰু তাত প্ৰতিৰক্ষাৰ ৰেখা সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। নিজকে ভালদৰে ৰক্ষা কৰক। কিন্তু জুলাই মাহৰ দ্বিতীয়াৰ্ধত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই হামবাৰ্গত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে... নাজীসকলে লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে বলি হ"ল।
  যুদ্ধখন বৰ তীব্ৰ আছিল। কিছুমান গাঁৱে কেইবাবাৰো হাত সলনি কৰিলে। অধিক উন্নত এজি ছিৰিজৰ নতুন জাৰ্মান টেংকেও - পিৰামিডাল - যুদ্ধসমূহত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। সকলো কোণৰ পৰাই তেওঁলোকৰ ভাল ডিফেন্স আছিল। কিন্তু জাৰবাদী সেনা সংখ্যাত উচ্চ আছিল।
  আৰু ফ্ৰণ্টত বহু সংখ্যক এছিয়ান পদাতিক সৈন্যৰ মৃত্যু হয়। কিন্তু তেওঁলোকে মোক লৰচৰ কৰিবলৈ অনুমতি দিলে।
  জাৰ্মানসকলৰ মানৱ সম্পদও ক্ষীণ হৈ পৰিছিল। আগষ্ট মাহৰ শেষৰ ফালে হামবাৰ্গক ঘেৰি ধৰা হয় আৰু মিউনিখকো অৱৰোধ কৰা হয়।
  জাৰ্মানসকলে উল্লেখযোগ্য ভূখণ্ড হেৰুৱাইছিল। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত নিজৰ স্থান দখল কৰিবলৈ একো নাছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জাৰ্মানীৰ ভূখণ্ডতে সন্মুখৰ ৰেংকত যুঁজিছিল। আৰু চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে অনবৰতে হাঁহি মাৰি নিজৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ দেখুৱাইছিল।
  আৰু তাতেই তেওঁ নিজৰ উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। শিশু হোৱাটো ভাল - কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি গৰমত থকাটো কিমান স্বাভাৱিক। আৰু যিহেতু আপুনি অমৰ, গতিকে শীতকালতো চৰ্দি ধৰাৰ আশংকা নকৰাকৈ আধা উলংগ হৈ থাকিব পাৰে।
  গতিকে ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  - খালী ভৰি, মাত্ৰ খালী ভৰি,
  জুলাই মাহৰ বজ্ৰপাত আৰু ঢৌৰ শব্দৰ তলত!
  খালী ভৰি, মাত্ৰ খালী ভৰি,
  ল'ৰা এটা শীতল গোবয় হোৱাটো সহজ!
  আৰু চাইল্ড মেজৰজনে নিজৰ বাবে এই ফেচিষ্টসকলক ধ্বংস কৰিয়েই আছে। আৰু তেওঁলোকে হতাশ হৈ প্ৰতিহত আক্ৰমণ কৰে।
  ইতিমধ্যে ছেপ্টেম্বৰ মাহ... বৰষুণ দিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে... চীনৰ মৃতদেহ ভৰাই জাৰিষ্ট সৈন্যই মিউনিখ আৰু হামবাৰ্গক লৈ ৰুহৰ অঞ্চলৰ ফালে আগবাঢ়িছে। জাৰ্মান উদ্যোগৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা।
  আৰু জাৰ্মানসকলে হতাশ হৈ প্ৰতিশোধ লৈছে।
  নাটাছাই তাইৰ টেংকত যুঁজে আৰু গুৰুগুৰু কৰে:
  - নাজীৰ বাবে ই অত্যন্ত কঠিন হ"ব!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপক। আৰু তেওঁ নাজীৰ ওপৰত গোলা মাৰিব।
  আৰু তেতিয়া জোয়াই তোমাক চৰ মাৰিব। আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত।
  আৰু তেওঁ গানও গাব।
  - Rus' হিটলাৰৰ বিৰুদ্ধে কি!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই আক্ৰমণাত্মক পদক্ষেপ ল"ব। আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত:
  - ৰাছিয়ান পথৰ বাবে!
  আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে স্বেটলানাই এটা হত্যাকাৰী প্ৰজেক্টাইলও গুলিয়াব। ই জাৰ্মান টেংক এটা বিন্ধি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ Kirillovich জন্য!
  আৰু জিভাও দেখুৱাব।
  ইয়াত ছোৱালীবোৰ বনৰীয়া হৈ পৰিল।
  গধুৰ টেংকত উঠি আলেংকাইও নাজীক চেপি ধৰে। আৰু বহু দূৰৰ পৰা সিহঁতক মাৰি পেলায়।
  যোদ্ধাই গাইছিল:
  - মই মোৰ স্তনেৰে আধা পৃথিৱীক বশ কৰিলোঁ!
  আৰু আলেংকাৰ স্তন ৰঙা ৰঙৰ নিপল।
  আৰু তেতিয়া অন্যুতাই তোমাক তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে লাথি মাৰিব। ই এটা ফেচিষ্ট টেংক ৰেম কৰিব আৰু ব্লাথ কৰিব:
  - মই এগৰাকী ছুপাৰষ্টাৰ ছোৱালী! ইতিহাসৰ কিতাপবোৰত!
  আৰু তেওঁ দাঁত উদঙাই দিব...
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে এটা হত্যাকাৰী প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াব। তেওঁ নাজীসকলক ছিন্নভিন্ন কৰি হিচকি মাৰিব:
  - আমাৰ সেনাবাহিনী আটাইতকৈ শক্তিশালী হওক!
  আৰু তেওঁ ভৰি দুখনও লৰচৰ কৰিব...
  আৰু মাৰিয়াই তেওঁলোকৰ পিছে পিছে নাজীক পৰাস্ত কৰিব। তেওঁ নিজকে ঘূৰাই দিব, আক্ৰমণাত্মকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব:
  - আমি ডাঙৰ আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী!
  আৰু তেতিয়া মাৰুছিয়াই নাজীৰ ওপৰত অত্যন্ত হত্যাকাৰী আৰু ধ্বংসাত্মক কিবা এটা মুকলি কৰিব। আৰু উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ সহায়ত।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ গায়:
  - আমি শত্ৰুৰ সম্পূৰ্ণ পৰাজয়!
  ছেপ্টেম্বৰ মাহ অতি তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল। জাৰ্মানীয়ে হতাশ হৈ প্ৰতিহত আক্ৰমণ চলালে। কিন্তু অক্টোবৰ মাহত যেতিয়া বৰষুণ বেছি হ"ল, তেতিয়া জাৰ সেনাই পুনৰ সুবিধা লাভ কৰিলে। আৰু তাই ৰুহৰৰ ফালে আগবাঢ়ি যাবলৈ ধৰিলে। তীব্ৰ আক্ৰমণৰ অন্তত ক"নিগছবাৰ্গ পৰিল। নাজীয়ে আৰু এটা চৰ পালে।
  আৰু ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণে জাৰিষ্ট সৈন্যই টৌলনক ঘেৰি ধৰিলে। গতিকে নাজীসকলৰ সময় অত্যন্ত বেয়া আছিল।
  হিটলাৰে উত্তেজিত হৈ পৰিছিল, কিন্তু বাৰ্লিনত থকাৰ সময়ত। তেওঁৰ স্থিতি দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  আলোচনাৰ কথা কোনেও শুনিব বিচৰা নাছিল সেয়া স্পষ্ট। কিন্তু নাজীসকল মাখিৰ দৰে আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  নৱেম্বৰ মাহত জাৰ সেনাৰ সৈন্যই ৰুহৰ অঞ্চলৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰিবলৈ যুঁজিছিল, যাৰ ফলত জাৰ্মানীক ইয়াৰ মূল উৎপাদন ঘাটিৰ পৰা ফলপ্ৰসূভাৱে বঞ্চিত কৰা হৈছিল।
  ডিচেম্বৰ মাহত জাৰ সেনাই ফ্ৰান্সৰ সমগ্ৰ দক্ষিণ অংশ দখল কৰি স্পেইনত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু জাৰ্মান ফ্ৰণ্টত অৱশেষত তাই ৰুহৰক দখল কৰিলে। তদুপৰি জাৰ্মানীৰ অন্যান্য ভূমিও দখল কৰা হৈছিল। আৰু জাৰ সেনাবাহিনীও ডেনমাৰ্কত অৱতৰণ কৰিলে।
  হিটলাৰে পিঞ্জৰাত থকা চয়তানৰ দৰে উত্তেজিত হৈ আছিল যদিও তেওঁ একো কৰিব পৰা নাছিল।
  কেথলিক বৰদিনৰ দিনা ৰাজকীয় সৈন্য পেৰিছৰ ফালে আগবাঢ়িল। বৰফ আৰু হিমৰ মাজতো নাটাছাৰ দলটো খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি আছিল।
  জাৰ্মানসকলে অধিক সঘনাই আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। আৰু ফৰাচীসকলে ৰাছিয়ানসকলৰ লগত যুঁজিব একেবাৰেই বিচৰা নাছিল।
  জাৰ্মান বেটাৰী এটা ভাঙি থাকোঁতে নাটাছাই মন্তব্য কৰিলে:
  - গতিকে, আচলতে, আমাৰ লগত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ সময়ত ভূত-প্ৰেত কৰা এডলফে কিহৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল?
  সোণালী চুলিৰ জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - চাগে কাৰণ, যেতিয়া আমি চাপত আহিম, তেতিয়া আমি ফুটা পকেটৰ পৰা মুদ্ৰাৰ দৰে পৰিম!
  অৰোৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা আখৰোট থেতেলিয়াই পেলালে। তাৰ পাছত তাই মুখত পেলাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইতিহাসে শিকায় যে ই একোৱেই শিকায়!
  স্বেটলানাই জয়ষ্টিক বুটামটোত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা টিপিলে। তাই আন এটা জাৰ্মান কামান উলিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - মহান যুঁজাৰু হওঁক!
  যোদ্ধাসকলে, আপুনি দেখাৰ দৰে, সঁচাকৈয়ে যুঁজিবলৈ আৰু জয়ী হ"বলৈ দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ।
  খালী ভৰিৰে ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শ্বৰ্ট পিন্ধি আৰু উদং পেশীবহুল ধড় লৈ লৰালৰিকৈ যায়। আনকি তেওঁ দোল খায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - আমি Krauts ক পৰাস্ত কৰিম! আমি ক্ৰাউটছক পৰাস্ত কৰিম! আৰু আপোনাৰ গাধত লাথি মাৰিব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ এনেকুৱা বগা, মুকুতাৰ দৰে দাঁত! মাত্ৰ এটা ডেকা আৰু অনবেণ্ডিং টাৰ্মিনেটৰ।
  দৌৰি থাকোঁতে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শ্বুটিং কৰে। ফেচিষ্টক হত্যা কৰি গায়:
  - ৰাছিয়ান আত্মা ৰজা শক্তি, Krauts পৰাস্ত!
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান ৱাল্টজ, ভোৰ উদয় হয় - ৰজাৰ গৌৰৱত!
  সঁচাকৈয়ে সি বৰ যুঁজাৰু ল"ৰা হৈ পৰিল। আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক প্ৰথম দিনাই পৰাস্ত কৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে সক্ৰিয়ভাৱে যুঁজ দিয়ে। ইয়াত মিৰাবেলা... লগতে এজন শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ পাইলট। তাইক কোনেও বাধা দিব নোৱাৰে। তাই ক্ৰাউটবোৰক খুন্দিয়াই পেলায় আৰু দাঁত উদং কৰি গান গায়:
  - পাগল ছোৱালী! ইয়াত তাইৰ চিন!
  আৰু তেওঁ এটা ৰকেট লৈ নিক্ষেপ কৰিব!
  হয়, ইয়াত নাৰীবোৰ এনেকুৱাই! ৰাছিয়াৰ ছোৱালীয়ে যেতিয়া যুঁজ দিয়ে তেতিয়া কোনো শক্তিয়ে তেওঁলোকক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  মিৰাবেলাই পাঁচটা আকাশী কামানৰ এটা বিস্ফোৰণেৰে সাতখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - জাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ আমাৰ ঈশ্বৰ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গিলাচত খালী ভৰি দুখন চৰ মাৰি দিয়ে।
  আৰু লগতে আলবিনা আৰু এলভিনা আকাশত যুঁজি আছে।
  ইমান আচৰিত চোৰ আছিল তেওঁলোক। অধিক নতুন একাউণ্ট সংগ্ৰহ কৰা হৈছে। আৰু একে সময়তে তেওঁলোকে গান গায়:
  - আকাশত আমি নিখুঁততা! আমি aces নিখুঁততা! হাঁহিৰ পৰা ইংগিতলৈ - সকলো প্ৰশংসাৰ বাহিৰত!
  আলবিনাই এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে চাৰিখন জাৰ্মান বিমানক গুলীয়াই পেলাইছিল আৰু চিঞৰি উঠিছিল:
  - অ" কি আনন্দ! যুদ্ধত কি নিখুঁততা!
  আলভিনাই পাঁচখন জাৰ্মান বিমান কাটি পেলালে আৰু এইদৰে কয়:
  - যুদ্ধত নিখুঁততা জানি লওক! আৰু শীতল আদৰ্শ!
  যোদ্ধাসকলে কোৰাছত গাইছিল, ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলাইছিল:
  - ছোৱালী! শীতল ছোৱালী! ছোৱালীবোৰ! শীতল ছোৱালী!
  তেওঁলোকে নিজৰ আক্ৰমণাত্মক উত্তেজনা প্ৰদৰ্শন কৰিলে। আচলতে হিটলাৰৰ কোনো এচ নামিবলৈ বাধ্য হোৱা নাছিল।
  কিন্তু ফেচিষ্টসকল অৱশ্যে বন্য হেঁচাত পৰিছে।
  বাৰ্লিনৰ বাংকাৰত হিটলাৰ আছে আৰু তাত তেওঁক তেঁতেলীৰ দৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হৈছে। তেওঁ কি বিচাৰিছিল? এক নম্বৰ ফেচিষ্টৰ অন্ত পৰিল! তেওঁ জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে গৈছিল, আৰু এতিয়া তেওঁক নিজেই তেতেলীৰ দৰে চেপি ধৰা হৈছে।
  বৰ্তমান ভাৰত মহাসাগৰৰ পাৰত শীতকালৰ পৰা বিৰতি লৈ আছে ছাৰ ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচে। তাৰ সন্মুখত বিভিন্ন জাতি-জাতিৰ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে নাচিছে।
  অৱশ্যে গ্লেডিয়েটৰৰ যুদ্ধ চাই ৰজাই আপত্তি নকৰে। যেনে দুগৰাকী ছোৱালীৰ বিৰুদ্ধে দুগৰাকী সুন্দৰীৰ।
  ইজনে সিজনক আঘাত নিদিবলৈ প্লাষ্টিকৰ তৰোৱালেৰে কাজিয়া কৰে। অৱশ্যে তেওঁলোকে হাহাকাৰ কৰি যুঁজ দিয়ে।
  এইবোৰেই যোদ্ধা। উত্তেজিত আঘাতৰ আদান-প্ৰদান। দুটি স্বর্ণকেশী এবং দুটি redheads...
  ছাৰ ভ্লাদিমিৰে ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিক সুধিলে:
  - জাৰ্মানীৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত আটাইতকৈ কঠিন কামটো কি?
  ফিল্ড মাৰ্শ্বালে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আত্মবিশ্বাস লাভ কৰক! আৰম্ভণিতেহে যেতিয়া শত্ৰুৱে আগবাঢ়ি যাবলৈ ধৰিলে, তেতিয়াহে মোৰ অস্বস্তি অনুভৱ হৈছিল। আৰু এতিয়া আমি জয়ী হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছো আৰু আমাৰ শত্ৰুৰ বিষয়ে সকলো স্পষ্ট হৈ পৰিছে! - এই প্ৰধান কৌশলবিদ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভিচে ৱাইন খাইছিল।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সকলো সময়তে জয়ী হোৱাটো অত্যন্ত কঠিন! কিন্তু আমি নিজকে বহুত কৰিবলৈ সক্ষম বুলি দেখুৱালোঁ! আৰু এতিয়া সময় থাকিব, আৰু সমগ্ৰ পৃথিৱী শান্তিপূৰ্ণ হৈ পৰিব!
  ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - মই বিশ্বাস কৰোঁ!
  ছোৱালীকেইজনীৰ উলংগ শৰীৰত ঘাঁ আছিল আৰু অত্যন্ত নাৰ্ভাছ যেন লাগিছিল।
  তেওঁলোকে যুদ্ধ কৰিছিল, অৱশ্যে, প্ৰাচীন ৰোমৰ সময়ৰ দৰে নহয় - তেওঁলোকে নিজৰ বিশেষ ক্ষতি নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল।
  ইফালে যুদ্ধ অব্যাহত থাকে। জানুৱাৰী মাহত জাৰবাদী সৈন্যই খোজকাঢ়ি গৈ থকা অৱস্থাত পেৰিছ দখল কৰে। ডেনমাৰ্কৰ ৰাজধানী কোপেনহেগেনকো লোৱা হৈছিল। জাৰ্মান সৈন্য দুৰ্বল হৈ আহিছিল। ৰাছিয়ানসকলে জাৰ্মানীলৈ নিজেই আগবাঢ়ি গৈ থাকিল। ফ্ৰিটজে হতাশ হৈ যুঁজিছিল যদিও তেওঁলোকৰ শক্তি ভাঙি গৈছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো, এই অমৰ ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে নিয়ৰত জপিয়াই পৰি সকলোৰে আগত আক্ৰমণৰ দিশে আগবাঢ়িল, সম্পূৰ্ণ জুইৰ ভয় নোহোৱাকৈ। আৰু হুইচেল মাৰি থাকোঁতে:
  - জয়ৰ বাবে যুঁজ দিয়াত কোন অভ্যস্ত,
  তেখেতে নিশ্চয় নিজৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব...
  তেওঁ আনন্দত হাঁহিছে আৰু বহুত সাধন কৰিব,
  আৰু হিটলাৰক জোৰেৰে মাৰপিট কৰা হ"ব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিখনে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে! আৰু তেওঁ বয়সৰ বাহিৰত নিজৰ মুকুতাৰ দৰে ডাঙৰ দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে। হয়, ইতিমধ্যে পহুৰ দৰে তেওঁৰ মুখ আছে। যিকোনো ডিঙিৰ মাজেৰে ই চেপি ধৰিব।
  আৰু টেংকত উঠি থকা ছোৱালীবোৰ জাৰ্মানীৰ দক্ষিণৰ পৰা উত্তৰলৈ গতি কৰিছে। সিহঁত সাগৰলৈ ওলাই যাবলৈ ওলাইছে। আৰু কেৱল বাৰ্লিন আৰু প"মেৰনিয়াৰ ওচৰৰ মাটিবোৰহে ক্ৰাউটৰ লগত থাকিব।
  ফেচিষ্ট টেংক নোক আউট কৰি নাটাছাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু যুদ্ধ নিজৰ ধৰণেৰে মজা!
  নাজীসকলক ঠেলা মাৰি জোয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - যিমান ভাল পায়! বিশেষকৈ যেতিয়া আমি জয়ী হওঁ!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলাই অৰোৰাই ক"লে:
  - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, মাত্ৰ অলপ প্ৰয়োজন নাই...
  আৰু ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে ইমান জোৰেৰে হাঁহিব!
  যোদ্ধাসকলে উন্মাদ আনন্দ আৰু ক্ৰোধত লৰচৰ কৰে। আৰু জাৰ্মানসকলক চেপি ধৰে।
  একে সময়তে স্পেইনৰ ওপৰেৰে ছাৰিষ্ট সৈন্যই আগবাঢ়িছে আৰু ইতিমধ্যে চেভিলৰ কাষ চাপিছে।
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজত উঠি অলগাই জাৰ্মান আৰু আৰক্ষী সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  স্থানীয় স্পেনিছসকলে প্ৰায় কোনো প্ৰতিৰোধ নকৰে। আন এখন দেশ ৰাছিয়াৰ কুঠাৰ তলত পৰিছে।
  অলেগে শ্বুট কৰিছিল আৰু গাইছিল:
  - এৰোবেটিক্স, ই বাছত বাছ হ'ব!
  আৰু তেওঁৰ সংগী এলিছে টুইট কৰিছিল:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ মহত্ত্ব গ্ৰহটোৱে স্বীকৃতি দিছিল,
  ফেচিবাদক তৰোৱালৰ আঘাতেৰে থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছিল...
  পৃথিৱীৰ সকলো জাতিয়ে আমাক ভালপোৱা আৰু প্ৰশংসা কৰে,
  আহক আমি মহান পবিত্ৰ জাৰবাদক থিয় দিওঁ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে জয়ষ্টিকটোত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ চৰ মাৰি হেঁচা মাৰি ধৰিব।
  ভ্লাদিমিৰ কিৰিলোভিচ ৰোমানভৰ জাৰ সাম্ৰাজ্য আৰু ফেচিষ্ট জাৰ্মানীৰ মাজত যুদ্ধ অব্যাহত আছে।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ফ্ৰান্সক নাজী দলৰ পৰা প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে মুক্ত কৰিছে। ১৯৫৭ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত... জাৰবাদী সেনাই পৰ্তুগালক মুক্ত কৰে।
  ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীত ডেনমাৰ্ক আৰু জাৰ্মানীৰ পৰাই ৰাছিয়াৰ ইউনিটসমূহে একত্ৰিত হয়।
  এই চিৰন্তন ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে বোকাত ছিটিকি পৰে। শিশু মেজৰজনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত নিজকে চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়ান জাৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয়লৈ গৌৰৱ! মই হিটলাৰক কাটি দিম, চাবুকেৰে জুখিম!
  আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ চিঞৰি উদং আঙুলিৰে চোকা চোকা ডিস্ক এখন দলিয়াই দিয়ে। আৰু ই ফেচিষ্টৰ ডিঙিত আঘাত কৰিব। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ উদং শিশুসুলভ ভৰিখনেৰে বুমেৰাং এটা দলিয়াই দিয়ে আৰু লগে লগে পাঁচটা ক্ৰাউটৰ ডিঙি কাটি পেলায়।
  হয়, এনে সাম্ৰাজ্যক আক্ৰমণ কৰাৰ হিটলাৰৰ বেয়া ধাৰণা।
  নাটাছা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে পৰ্তুগালৰ শেষৰটো জাৰ্মানক শেষ কৰে। তেওঁলোকৰ টেংকটো ধ্বংসৰ ক্ষেত্ৰত অদম্য।
  আৰু তেওঁলোকেও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকৰ বুটামবোৰ টিপি উগ্ৰ ধ্বংস কৰে।
  জোয়াই গুলী চলালে, জাৰ্মান কামানটো ভাঙি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - ৰাছিয়া আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে!
  অৰোৰাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি নাজীজনক লাথি মাৰিলে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - ভগৱানে ৰজাক ৰক্ষা কৰক!
  শ্বেতলানাইও চুদিলে, তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - শক্তিশালী সাৰ্বভৌম!
  ছোৱালীয়ে ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰে। কিন্তু তাৰ পিছত হিটলাৰৰ নতুন টেংক "মাউছ"-৪ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এটা অতি শক্তিশালী মডেল - তিনিশ টন ওজনৰ, আৰু এটা ৩১০- মিমি বন্দুক। ই বহু দূৰলৈকে ভেদ কৰিব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ নিজেই ইমান ডাঠ কৱচ আছে যে কণ্ড্ৰাটেংকো-৬ টেংকে ইয়াক কোনো কোণৰ পৰা লৈ নাযায়।
  নাটাছাই আদেশ দিয়ে:
  - ছোৱালীবোৰ, আমি ওচৰলৈ আহি কাষৰ তলৰ অংশত, ৰোলাৰবোৰৰ মাজত সোমাই দিব লাগিব - এইটোৱেই আমাৰ একমাত্ৰ সুযোগ!
  জোয়াই জাৰ্মান কামানটোক খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে চেপি ধৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - ভাগ্যই আপোনাক শেষ সুযোগ দিছে, কিন্তু খৰখেদা কৰক! বৰষুণ, শিলাবৃষ্টি আৰু নিয়ৰৰ মাজত!
  অগাস্টিনেও টেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - শেষ সুযোগ, ভাগ্যই দিয়ে! খোজ কঢ়া আৰু দৈনিক দৌৰা জীয়াই থাকক!
  আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, আৰু ই কেনেকৈ পেচ খাব। আৰু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক ভাঙি পেলাব।
  স্বেটলানাই গৰ্জন কৰিলে:
  - নতুন সীমান্ত আৰু ডেচিং বিজয়ৰ বাবে!
  ৰাছিয়াৰ টেংকখনে গতি বৃদ্ধি কৰি লৰালৰিকৈ গ"ল। আৰু ছোৱালীবোৰে লৈ গাইব:
  - শক্তিশালী সাৰ্বভৌম, অতি গৌৰৱময় যুগ, অৰ্থডক্স জাৰ, গৌৰৱৰ বাবে, আমাৰ গৌৰৱৰ বাবে ৰাজত্ব কৰক!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকে গতি বৃদ্ধি কৰিলে, জাৰ্মান "মাউছ"-৪ৰ হাতত থকা বন্দুকটোৰ পৰা পঠোৱা গধুৰ প্ৰজেক্টাইল এটাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ভেড়াৰ শিঙৰ ওপৰত নমস্কাৰ নাযাওঁ! যাতে তুমি হিটলাৰ - মৰিবা!
  আৰু তেওঁলোকৰ টেংকৰ গতিবেগ বৃদ্ধি পাইছে। সৰু বক্সাৰে ডাঙৰ বক্সাৰক আক্ৰমণ কৰাৰ দৰে। কিন্তু অৱশ্যেই সম্ভাৱনা পঞ্চাশ-পঞ্চাশ।
  টেংকৰ গতিবিধি চাই নাটাছাই মনত পেলালে যে ৰিঙত এজন মানুহৰ লগত কেনেকৈ বক্স কৰিছিল। ঘুচা মিছ কৰিছিল আৰু মাৰ খাইছিল যদিও তাই ধৰি ৰাখিছিল। আৰু তাৰ পিছত তাই আত্মবিশ্বাসেৰে স্নেপ কৰিলে। আৰু তাই শত্ৰুৰ সন্মুখৰ গতিবিধি ধৰিলে, আৰু তাৰ চিবুকত আঘাত কৰিলে। নক আউট হ"ল!
  তাই হাজাৰ সোণৰ ৰুবল পাইছিল। এনে যুঁজাৰু ছোৱালী। দিলে দিব!
  নাটাছাই খালী ভৰিখন জোকাৰি গাইছিল:
  - এইখন শেষ যুদ্ধ নহয়, কিন্তু ই নিৰ্ণায়ক! পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে, মাতৃভূমি আৰু সন্মানৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ টেংকটোৱে কাষেৰে পিছলি গৈ এটা খোলা পঠায়... জোয়াইও তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল, ইমান সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনী, আৰু বান্দৰৰ দৰে চঞ্চল। আৰু "মাউছ"-৪ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ গোলাবোৰ স্পষ্টকৈ বিস্ফোৰণ হৈছিল। আৰু তেতিয়া টাৱাৰবোৰ ফালি পেলোৱা হ"ব, আৰু তাই বতাহত ওখকৈ উৰি যাব!
  ছোৱালীবোৰে একেলগে চিঞৰি উঠে:
  - বিজয়! শীতল জয়!
  আৰু তেওঁলোকৰ তালিকাত আন এটা টেংক!
  ১৯৫৭ চনৰ ১ মাৰ্চত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই এলবে নদী পাৰ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে। দেখাত হিটলাৰৰ ওপৰত ভৰি দিয়া হৈছিল।
  ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে সন্তানৰ ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ফেচিষ্ট টেংক এখন ডুবাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - নতুন, unbending সীমান্তৰ বাবে!
  আলেংকাৰ টেংকৰ দলটোৱে পূব দিশলৈ ঘূৰি যায়। ইতিমধ্যে পশ্চিম জাৰ্মানী আৰু ফ্ৰান্স মুক্ত হৈছে। কেৱল অডাৰ আৰু এলবেৰ মাজৰ মাটিবোৰহে নাজীৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকিল। বাৰু, ব্ৰিটেইন আৰু আয়াৰলেণ্ডো। নাজীৰ শেষ শক্তিবোৰ তাতেই আছে।
  ফেচিষ্ট বেটাৰীবোৰত গুলীচালনা কৰি আলেংকাই কয়:
  - Tsarevich নিকোলাই,
  যদি আপুনি ৰাজত্ব কৰিব লাগে...
  কেতিয়াও পাহৰি নাযাব -
  সৈন্যই সাহসেৰে যুদ্ধ কৰে!
  আৰু এতিয়া খালী ভৰিৰে আন এটা খোলা পঠিওৱা হৈছে। আৰু তেওঁ ফ্ৰিটজ বন্দুক এটাত পৰিল।
  আন্যুতাইও উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীচালনা কৰে। তেওঁ ফেচিষ্টক আঘাত কৰি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - মই হিটলাৰক বমি কৰা ধৰণৰ ছোৱালী!
  ইয়াৰ পিছত অগ্নিময় অগাস্টিনৰ নখ। তাইও চোকা গুলী চলোৱা সৰু চয়তান, আৰু গৰ্জন কৰে:
  - নৰকৰ গেটলৈ!
  আৰু খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰে।
  মাৰিয়াই পিছফালে গুলী চলায়। একেদৰেই তেওঁ ইয়াক লৈ আঘাত কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মোক কোনেও বাধা নিদিব বাঘিনী, খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীক কোনেও পৰাস্ত নকৰে, আৰু মোক ক'তো মাৰপিট কৰা হ'ব!
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিক উৰুৱাই দিব। আৰু তেওঁ জাৰ্মান টেংক এটাক নোক আউট কৰিব, তাৰ টাৰেটটো মাছৰুমৰ টুপিৰ দৰে ফালি পেলাব।
  আৰু cackles:
  - নতুন, শীতল সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু পুনৰ জিভা দেখুৱাব!
  ছোৱালীবোৰে মাত্ৰ নিজকে ঠেলি দিছে আৰু হতাশ হৈ আগবাঢ়িছে। আৰু ফেচিষ্টসকলে তেওঁলোকৰ আঘাতৰ তলত ডুব গৈ আছে।
  ১৯৫৭ চনৰ ২ মাৰ্চত পৰ্তুগালৰ শেষৰটো নাজী বাহিনীয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰে। স্পষ্ট হৈ পৰিল যে ফেচিবাদৰ সূত্ৰপাত ঘটিছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ভোৰ হৈছে নেকি? দুঃস্বপ্ন সূৰ্যাস্ত!
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্য আগবাঢ়িছে। জাৰ্মানীয়ে ক্ৰমান্বয়ে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই আত্মসমৰ্পণ কৰিছে।
  আঁঠুলৈকে পৰি যায়। ৰাছিয়া আৰু চীনা দুয়োজনী ছোৱালীয়ে উদং ভৰিৰ চুমা খায়।
  ইমান শীতল আৰু শীতল দেখা গৈছে। আৰু ফেচিষ্টসকলক কাটি কাটি কাটি পেলোৱা হৈছে।
  ইতিমধ্যে নাটাছাৰ ক্ৰু উত্তৰ দিশলৈ যুঁজিবলৈ যোৱা ৰেলখনত উঠিছে, ক্ৰাউটসকলৰ সৈতে।
  ছোৱালীকেইজনী নিজৰ নিজৰ ডবাত বহি আছে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰি তাচ খেলে।
  নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আকৰ্ষণীয়, যেতিয়া আমি বাৰ্লিনক লৈ যাম, তেতিয়া ইয়াৰ পিছত কি হ"ব?
  জোয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - পৰৱৰ্তী হ'ব লণ্ডন!
  ফায়াৰ অৰোৰাই খিকিন্দালি কৰি আকৌ সুধিলে:
  - আৰু তাৰ পিছত?
  জোয়াই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - লেটিন আমেৰিকা আমাৰ হ'ব! আমি নাজীৰ সৈতে অনুষ্ঠানত থিয় নহওঁ!
  স্বেটলানা এই কথাত একমত হৈছিল:
  - অৱশ্যে আমি নকৰোঁ! আহক আমি গোটেই পৃথিৱীখন জয় কৰোঁ!
  নাটাছাই উৎসাহেৰে নিশ্চিত কৰিলে:
  - আৰু তেতিয়াই শান্তি হ"ব, সমগ্ৰ পৃথিৱীতে!
  ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰিছিল;
  ছাৰবাদৰ মহান ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ,
  ক'ত ভ্লাদিমিৰ সিংহাসনত বসে...
  আমি দুষ্ট ফেচিবাদৰ ভিৰ থেতেলিয়াই পেলাম -
  আমাৰ সেনা আৰু এককত্বৰ মহিমা!
  
  হৃদয়বোৰ অতি বিশ্বাসেৰে টেম্পাৰ হৈছিল,
  আমাৰ সকলো হৃদয়েৰে আমাৰ পৃথিৱী মাতৃ...
  আমি ছাৰ নিকোলাছৰ পুত্ৰ,
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁৰ বাবে বৃথা মৰি যোৱা নাছিল!
  
  আমাৰ গৃহভূমি, তুমি আন সকলোতকৈ মৰমৰ,
  একটি পাখিযুক্ত, স্বৰ্গীয় আতচবাজী ওপৰলৈ নিক্ষেপ কৰোঁ আহক...
  আপুনিও পিতৃভূমিৰ লগত যুঁজি আছে,
  বাৰু, নাজী সকলো মৰি যাওক!
  
  হিটলাৰে আমাৰ লেণ্ডছ পাব বিচাৰিছিল,
  আৰু দুষ্ট কুকুৰটোৱে ৰজাক হত্যা কৰাৰ চেষ্টা কৰিলে...
  কিন্তু আমি ডেচিং কৰি আছো, আমি সেইটো মানি নলওঁ,
  গতিকে ফেচিবাদে আমাক অসাৰভাৱে আক্ৰমণ কৰিলে!
  
  ৰজা এজন দয়ালু আৰু জ্ঞানী শাসক,
  একটি পর্বত ঈগল গ্রহ উপরে উৰি যায়...
  ভ্লাদিমিৰ হ'ব গোটৰ শাসক,
  আমাৰ বন্ধুত্ব তীখাৰ একক শিলৰ দৰে!
  
  ফ্ৰিটজৰ ভৰিৰ পৰা সমৰ্থন উলিয়াই দিওঁ,
  হিটলাৰক ফান্দত শ্বাসৰুদ্ধ হ"বলৈ দিয়ক...
  আমি নিষ্ঠুৰ ফাঁচী লজ্জাৰ হাতত তুলি দিম,
  পৃথিৱীত যি দুষ্টতাৰ কাম কৰে!
  
  ৰাজকীয় শক্তি আৰু ৰাজকীয় প্ৰজ্ঞা,
  তেখেতে ফেচিষ্টসকলক বিনা জোখত ধ্বংস কৰিব...
  বিশ্বাস কৰক, হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে মূৰ্খ কাম এটা কৰিলে,
  আৰু এতিয়া তেওঁৰ জীৱনটো এটা সূতাৰ দৰে!
  
  গতিকে মহান ৰজাসকলক সন্মান কৰক,
  পৃথিৱীত কোনো শীতল Romanovs নাই...
  নাজীৰ যুদ্ধত, হৃদয়ত আঘাত কৰক,
  সাফল্য আৰু সপোনৰ পথ মুকলি কৰিবলৈ!
  
  
  মহান পিটাৰে আমাক সাগৰলৈ লৈ গ"ল,
  আলেকজেন্ডার প্যারিস জয়...
  হয়, কেতিয়াবা শোক ঘটিছিল,
  কিন্তু ৰাছিয়াক এজন কেৰুবে ৰক্ষা কৰিছিল!
  
  আমাৰ লগত সকলো ধুনীয়া,
  ছোৱালী আৰু ল'ৰা উভয়ে, বিশ্বাস কৰক...
  ৰজাই শাসন কৰে, ন্যায্যভাৱে জানে -
  যদিও কোনো দুষ্ট জন্তুৱে দুৱাৰমুখত গুৰগুৰাই যায়!
  
  কোনো সীমা নাই, সিদ্ধতাক বিশ্বাস কৰক,
  অতি সোনকালে সাম্যবাদৰ ৰজা আহিব...
  আহক আমি আনন্দৰ দুৱাৰ খুলি দিওঁ,
  ধ্বংস ফেচিবাদ ধ্বংস!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে মাইলৰ খুঁটি নিৰ্ধাৰণ কৰা হোৱা নাই,
  বিশ্বাস কৰক, আমি শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম...
  ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে, যেন স্পাৰ্টাত,
  বাৰু, আমাৰ জাৰ ভ্লাদিমিৰ অকলশৰীয়া!
  
  আমি ৰড - মহান ঈশ্বৰ,
  নিখুঁত স্লাভ কি সৃষ্টি...
  আমি সন্মান আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে যুঁজ দিওঁ,
  আমি নাজীবাদত আঘাত কৰো!
  
  আপুনি আটাইতকৈ ডাঙৰ ৰোমানভ পৰিয়াল,
  ৰাছিয়া সদায় শাসন কৰিব...
  মহান ৰজা, সৰ্বোচ্চ উৰণ,
  চয়তানে ঈগল ভাঙিব নোৱাৰে!
  
  মহান ৰাছিয়াৰ প্ৰতি প্ৰেমৰ বাবে,
  আমরা যুদ্ধত সৈনিক পঠাওঁ...
  আমি আইকনৰ পৰা সন্তসকলৰ মুখক মহিমামণ্ডিত কৰোঁ,
  কাৰণ যিকোনো যোদ্ধাও ৰজা!
  
  আমাৰ হৃদয় জ্বলি উঠে পিতৃভূমিৰ বাবে,
  আমরা মেয়েরা যুদ্ধত কঠিন...
  আমি মহাকাশৰ দুৱাৰ খুলিম, জানো
  আৰু মই এডলফক কুকুৰৰ দৰে মাৰি পেলাম!
  
  বাৰ্লিনলৈ আৰু অলপ সময় বাকী,
  আমি ৰজাৰ মহিমা বহন কৰি প্ৰৱেশ কৰিম...
  বাৰ্ধক্যই আমাক ছোৱালীক ভাবুকি নিদিয়ে,
  বিশ্বাস কৰক আমাৰ পানী ঢালি দিয়া নহ'ব!
  
  দুষ্ট আৰু নিকৃষ্ট সকলক কবৰ দিওঁ,
  ড্রাগন dashingly পরাজিত হবে...
  আৰু আমাৰ হাতত সোণালী আইকন আছে,
  ৰডন"ভেৰিয়া এক চিৰন্তন নিয়ম!
  
  
  
  
  Türkiye দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে
  ১৯৪২ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰত তুৰ্কিয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। কাৰণটো স্পষ্ট - পূৰ্বৰ পৰাজয়ৰ প্ৰতিশোধৰ পিয়াহ, আৰু বাকুক দখল কৰাৰ ইচ্ছা। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান কূটনীতিয়েও ভূমিকা পালন কৰিছিল, যিয়ে অট্টোমানসকলক সোণৰ পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তুৰ্কীসকলে সিদ্ধান্ত ল"লে যে আৰু অপেক্ষা কৰি লাভ নাই, আৰু তেওঁলোক গোহালি নহয়, কিন্তু যুঁজিবলৈও সময় পাব পাৰে।
  ফলত ত্ৰিশটা তুৰ্কী বিভাগে ছোভিয়েট ট্ৰেন্সককেচিয়াক আক্ৰমণ কৰে।
  কেইদিনমানৰ ভিতৰতে তেওঁলোকে বাটুমি লৈ ইয়েৰেভানক ঘেৰি ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ষ্টেলিনে উদীয়মান সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ কিছু অংশ প্ৰত্যাহাৰ কৰি ট্ৰেন্সক"কেচিয়ালৈ হস্তান্তৰ কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডে ষ্টেলিনগ্ৰাডত আক্ৰমণ পিছুৱাই দিবলৈ বাধ্য হয়। জাৰ্মানসকলে পাছলৈ ককেচীয়ান দিশত অধিক সাফল্য লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু অৰ্ডজোনিকিজে আৰু গ্ৰ"জনীক লৈ যায়। আৰু পাহাৰলৈ পিছুৱাই যোৱাৰ ফলতহে ছোভিয়েট সৈন্যই নাজীক বাধা দিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  একে সময়তে ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে শত্ৰুতাত তুৰস্কক জড়িত কৰাৰ আশংকাত ব্ৰিটিছে অপাৰেচন টৰ্চ পিছুৱাই দিছিল।
  ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে নাজীয়ে তথাপিও ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰে। তাতে বসতি স্থাপন কৰিলে। ছোভিয়েট সৈন্য আগবাঢ়িল, কিন্তু কেন্দ্ৰত সফলতা নাপালে - ৰেজেভ-চাইচভ অভিযানটো অতি ব্যয়বহুল হৈ পৰিল। কিন্তু ফুৰাৰে তথাপিও সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল, যিহেতু তৃতীয় ৰাইচৰ হাতত পৰ্যাপ্ত সম্পদ নাছিল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ৰঙা সেনাই নিজৰ বাহিনী একত্ৰিত কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ফালৰ পৰা জাৰ্মানক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু নাজীয়ে ইতিমধ্যে নিজৰ বাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু সেই আঘাত প্ৰতিহত কৰিবলৈ সাজু হৈছিল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ পৰাও আৰম্ভ হৈছিল অপাৰেচন টৰ্চ। জাৰ্মানসকলো সাজু হৈ আছিল আৰু দুসপ্তাহ ধৰি তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত তেওঁলোকে ব্ৰিটিছক বাধা দিছিল।
  আমেৰিকানসকলে এতিয়াও কাছাব্লাংকা আৰু টিউনিছিয়াত অৱতৰণ কৰা নাই। আফ্ৰিকাত পুনৰ যুদ্ধ বন্ধ হৈ পৰিছে।
  হিটলাৰে তেতিয়াও শক্তি জমা কৰি আছিল... মাৰ্চ মাহত ৰঙা সেনাই তৃতীয়বাৰৰ বাবে ৰেজ-চাইচভ অভিযান চলাইছিল, যুদ্ধবোৰ গোটেই এমাহ ধৰি চলিছিল, বিশেষ সফলতা নাপালে।
  জুন মাহত নাজীয়ে শক্তি গোটাই ভলগা নদীৰ কাষেৰে গতি কৰি ককেছাছত থকা ছোভিয়েট বাহিনীক বিচ্ছিন্ন কৰি কেছপিয়ান সাগৰত উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা কৰে।
  যুদ্ধবোৰত নতুন জাৰ্মান টেংকে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল: "টাইগাৰ", "পেন্থাৰ", "লায়ন"।
  লগতে স্বয়ংচালিত বন্দুক "ফাৰ্ডিনাণ্ড"।
  জাৰ্মানসকল বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ শক্তিশালী আছিল, পৰাস্ত হোৱা নাছিল আৰু সতেজ সৈন্যৰ সৈতে আছিল।
  আমেৰিকাই কাৰ্যতঃ থাৰ্ড ৰাইচত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নাছিল, যাৰ ফলত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। আৰু লগতে "লায়ন" ধাৰাবাহিকখনো মুকলি কৰে। কিন্তু টেংকটো অতি দামী আৰু গধুৰ বুলি ওলাই পৰিল;প্ৰায়ে ভাঙি আবদ্ধ হৈ পৰিল। কিন্তু ইয়াৰ ডাঠ ১০০ মিলিমিটাৰ ঢালযুক্ত চাইড আৰ্মৰে বাহনখনক এখন ভাল ব্ৰেকথ্ৰু বাহন কৰি তুলিছিল। লেভ টেংকৰ সুবিধা আছিল ইয়াৰ শক্তিশালী কামান, কিন্তু অসুবিধা আছিল নব্বৈৰ ওজন। যাৰ ফলত গাড়ীৰ গতিশীলতা হ্ৰাস পালে।
  যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে এই টেংকে এতিয়াও সমতল মাটিত কিবা এটা কৰিব পাৰে।
  পেন্থাৰৰ কাষৰ কৱচ দুৰ্বল হৈ পৰিল, যাৰ ফলত লোকচান বৃদ্ধি পালে। টাইগাৰখনেই আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ ব্ৰেকথ্ৰু টেংক বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। ইয়াৰ কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ কৱচেৰে আবৃত আছিল, যাৰ ফলত পঞ্চল্লিশজন শক্তিহীন হৈ পৰিছিল।
  জাৰ্মানসকলে তুলনামূলকভাৱে লাহে লাহে আগবাঢ়িল। সামগ্ৰিকভাৱে ছোভিয়েট নেতৃত্বই ঠিক তেনেকুৱা বিকল্প আশা কৰিছিল, আৰু প্ৰস্তুত হৈ সৈন্য ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল।
  সঁচা, কুৰ্স্ক বাল্জৰ দৰে নহয়, ফেচিষ্টসকল বহুত বেছি শক্তিশালী আৰু আত্মবিশ্বাসী।
  আৰু প্ৰতিৰক্ষাতকৈ আক্ৰমণৰ বাবে ভূখণ্ড অধিক সুবিধাজনক। আৰু ক্ৰাউটসকলৰ হাতত অধিক বিমান, টেংক আৰু পদাতিক বাহিনীও আছে। আৰু ভলগা নদীৰ সিপাৰে ছোভিয়েট সৈন্যক যোগান ধৰাটো সহজ নহয়৷
  গতিকে নাজীসকলে প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা ভাঙি আগবাঢ়ি গ"ল। আমি সফলতাৰ পিছত সফলতা লাভ কৰিলোঁ।
  তিনিমাহ ধৰি হঠকাৰী যুদ্ধৰ অন্তত আমি কেচপিয়ান সাগৰ পালোঁগৈ।
  ষ্টেলিনে নিজকে কঠিন পৰিস্থিতিত পৰি শান্তিৰ আলোচনা আৰম্ভ কৰিব বিচাৰিছিল। যিহেতু ককেছাছক যে ধৰি ৰাখিব নোৱাৰি সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছে। কিন্তু হিটলাৰৰ লগত চুক্তি হোৱাটো অত্যন্ত কঠিন। ফেচিষ্টসকলে অত্যধিক দাবী কৰে। আৰু যদি আপুনি তেওঁলোকৰ ওচৰত হাৰ মানিলে তেন্তে তেওঁলোকে আপোনাক খাই পেলাব। যুদ্ধবিৰতিৰ কথা কি ক"ব? ইয়াত হিটলাৰে নিবিচাৰে। আৰু অৱশ্যেই মিত্ৰসকল নিষ্ক্ৰিয়। অতিৰিক্ত বিভাজন পলম কৰিবলৈ ভয় কৰে।
  ফ্ৰিটজে পৰিয়ালটো কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে গতি কৰি আছিল। আৰু তাৰ পিছত, অৱশেষত, তেওঁলোকে তুৰ্কীৰ সৈতে একত্ৰিত হ"ল। কি যে আনন্দৰ কথা আছিল!
  ধুনীয়া জাৰ্মান ছোৱালীবোৰে ছোভিয়েট বন্দীসকলক তেওঁলোকৰ উদং ভৰিৰ চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। তেওঁলোকে আজ্ঞাবহভাৱে কৰিলে। আৰু সিহঁতে নিজৰ উদং গোৰোহাত চৰ মাৰিলে।
  এইদৰেই বন্দী কৰা হৈছিল। আৰু জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট ইউনিটসমূহক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলালে।
  তাৰ পিছত ষ্টেলিনে ফুৰাৰক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে - সমগ্ৰ ককেছাছ, আনকি লেনিনগ্ৰাড আৰু কেৰেলিয়াকো এৰি দিবলৈ সন্মত হয়। প্লাছ এশ বছৰৰ ক্ষতিপূৰণ দিব।
  ফুহৰাৰে অলপ চিন্তা কৰাৰ পিছত সেই প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰিলে আৰু ১৯৪৩ চনৰ ৭ ডিচেম্বৰত শান্তিৰ সমাপ্ত হ"ল।
  মিত্ৰশক্তিয়ে এইটোক বিশ্বাসঘাতকতা বুলি ল"লে! আৰু তেওঁলোকে ষ্টেলিন আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল!
  আৰু ছোভিয়েট অপপ্ৰচাৰে প্ৰকৃত আত্মসমৰ্পণক এক বৃহৎ জয় হিচাপে উপস্থাপন কৰিছিল। তেওঁলোকে কয় যে মিত্ৰশক্তিৰ দ্বাৰা পৰিত্যক্ত হোৱাৰ বাবে তেওঁলোকে ছোভিয়েট ৰাষ্ট্ৰখন সংৰক্ষণ কৰিছিল আৰু মস্কোক কেতিয়াও লোৱা হোৱা নাছিল।
  আৰু নাজীয়ে অৱশ্যে ককেছাছৰ পৰা মধ্যপ্ৰাচ্যলৈকে আক্ৰমণ চলাই ৰমেলৰ গোটটোক শক্তিশালী কৰি তুলিলে। ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু ইজিপ্ত উচ্চ ফেচিষ্ট শক্তিৰ হাতত দখল কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে পেন্থাৰে ইংৰাজ চাৰ্চিল আৰু ক্ৰমৱেলৰ বিৰুদ্ধে সফলতাৰে যুঁজ দিয়ে যদিও পিছৰটোৱে ইয়াত মুখামুখিকৈ ভেদ কৰিব নোৱাৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে ৰাছিয়াৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত কঠিন হৈ পৰিছিল, আৰু ঔপনিৱেশিক ব্ৰিটিছ সৈন্যক সহজেই পৰাস্ত কৰিছিল।
  এপ্ৰিল মাহত নাজীসকল চুডানলৈ গুচি যায়। আৰু অৱশেষত তেওঁলোকে জিব্ৰাল্টাৰ দখল কৰি মৰক্কো দখল আৰম্ভ কৰিলে। চাৰ্চিলেও পানীৰ শান্তিৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু হিটলাৰে পূব দিশত নিজকে মুক্ত হাত দি ক"লে নহয়!
  আৰু নাজীসকলে আফ্ৰিকা পাৰ হৈ গুচি গ"ল। বৰ্ধিত যোগাযোগ, বেয়া পথ বা তেওঁলোকৰ সম্পূৰ্ণ অনুপস্থিতি, কঠিন জলবায়ু আৰু বিশাল দূৰত্বৰ বাবে তেওঁলোকৰ অধিক পলম হৈছিল।
  তথাপিও জাৰ্মানসকলে আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু তেওঁলোকে ডাৰ্ক কন্টিনেণ্টৰ কাষেৰে গতি কৰিলে। যদিও অৱশ্যেই তেওঁলোকৰ টেংক বিশেষকৈ টাইগাৰ-২ আৰু লায়ন জংঘলত যথেষ্ট লেহেমীয়া আছিল। বাইদেউ, জাৰ্মানসকলেও তেওঁলোকৰ ছিৰিজত ছয়কুৰি টন ওজনৰ এটা লঘু "পেন্থাৰ" প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল, যিটো আফ্ৰিকাৰ যুদ্ধৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  যুদ্ধ অভিযানে দেখুৱাই দিয়াৰ দৰে এনে টেংকৰ অৱশ্যে টি-৪তকৈ কোনো মৌলিক সুবিধা নাছিল, কেৱল অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ বাহিৰে, কিন্তু হেলনীয়া কৱচ প্লেটও আছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে ই-১০ স্বয়ংচালিত বন্দুক লাভ কৰে, যাৰ ওজন বাৰ টন, চিলোৱাট অতি কম আৰু কৱচ অতি ঢাল। আফ্ৰিকাৰ বাবে এনে এটা যন্ত্ৰ সঁচাকৈয়ে অপৰিহাৰ্য।
  বিশেষকৈ যদি ছোৱালীবোৰে ইয়াৰ ওপৰত কাজিয়া কৰে। আৰু ছোৱালীবোৰ সাধাৰণতে ছুপাৰ আৰু ক্লাছি।
  গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে জংঘলৰ মাজেৰে যাত্ৰা কৰি ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানক ধ্বংস কৰে। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে আপোনাৰ প্ৰয়োজনীয় ছোৱালী! পৰৱৰ্তী এশ মাইল টেৰিটৰীত শীতলবোৰো বিচাৰি নাপাব ৷ ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায় - এইবোৰ শীতল ছোৱালী!
  সেয়ে তেওঁলোকে ক"লা যোদ্ধাসকলক ধৰি জোৰ কৰি সুন্দৰীসকলৰ উদং ভৰিত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰালে। ইও লগে লগে স্পষ্ট হৈ পৰে - গুৰুতৰ চুৰি! আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে যুঁজ দিয়ে, বহু দূৰৰ পৰা ইংৰাজী গাড়ীত ঘুচা মাৰে।
  ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো দক্ষিণ আফ্ৰিকাৰ ৰাজধানী প্ৰিট"ৰিয়াৰ কাষ চাপিছে। ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে গুলীয়াই চাৰ্চিলক টাংষ্টেন কোৰেৰে বিন্ধি গায়:
  - আফ্ৰিকাত হাঁহ, আফ্ৰিকাত গৰিলা, আফ্ৰিকাত কুমিৰ বেছি! কামোৰিব, মাৰপিট কৰিব আৰু ক্ষুন্ন কৰিব! আফ্ৰিকাত ল"ৰা-ছোৱালীয়ে খোজ কাঢ়িবলৈ নাযায়! আফ্ৰিকাত ডকাইত, আফ্ৰিকাত খলনায়ক, আফ্ৰিকাত ভয়ংকৰ বাৰ্মালি! সি তোমাক কামোৰিব, মাৰপিট কৰিব আৰু ক্ষুন্ন কৰিব! আৰু তেওঁৰ ছোৱালীবোৰক ফালি পেলোৱাৰ প্ৰয়োজন!
  ১৯৪৫ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত মাদাগাস্কাৰ দ্বীপত আফ্ৰিকাত থকা ব্ৰিটিছৰ শেষ দুৰ্গটো খহি পৰে।
  গতিকে এতিয়া ব্ৰিটেইনে তাতো নিজৰ ভৰি হেৰুৱাই পেলাইছে। একে সময়তে জাৰ্মানীয়ে ইৰাণ আৰু ভাৰত দুয়োখন দেশ দখল কৰিছিল। তেওঁলোকে নিজৰ অসাধাৰণ শক্তি দেখুৱাইছিল।
  আৰু ১৯৪৫ চনৰ মে" মাহত নাজীয়ে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰে। তিনি সপ্তাহৰ জেদী যুঁজৰ অন্তত লণ্ডন পতন ঘটিল। এমাহৰ পাছত আয়াৰলেণ্ড বন্দী কৰা হয়।
  স্থলভাগত সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধতা আহিল যদিও সাগৰত যুদ্ধ চলি থাকিল। থাৰ্ড ৰাইচ, ইয়াৰ মিত্ৰ দেশ আৰু জাপানৰ বিৰুদ্ধে আমেৰিকা অকলশৰীয়া হৈ পৰিল। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আমেৰিকা বহিঃৰাজ্যত আছে, আৰু ইমান সহজে ল"ব নোৱাৰি৷
  তৃতীয় ৰাইচত সাৰ্বজনীন শ্ৰমিকৰ নিযুক্তিৰ প্ৰচলন হয় আৰু বিমান আৰু জাহাজৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে।
  যুদ্ধজাহাজ আৰু বিমানবাহী জাহাজ দুয়োটা নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আৰু অৱশ্যেই ছাবমেৰিন যুদ্ধখন পূৰ্ণগতিত চলি আছিল। আৰু তেতিয়া আমেৰিকাৰ জাহাজৰ পৰা কাৰো প্ৰতি দয়া নাছিল।
  ১৯৪৫ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত পতন বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে জাৰ্মানীয়ে সাহসেৰে আইচলেণ্ড দখল কৰে আৰু তাৰ পিছত আৰ্জেণ্টিনাত দলঙৰ শিৰ সৃষ্টি কৰে। অৱশ্যে সাগৰত যুদ্ধ বহুদিন ধৰি চলি থাকিল। আমেৰিকাত উপনীত হ"বলৈ বহুতো লেণ্ডিং ক্ৰাফ্টৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। আৰু জাহাজ ইমান সোনকালে নিৰ্মাণ কৰা নহয়। কিন্তু যিয়েই নহওক, থাৰ্ড ৰাইচে শক্তি লাভ কৰিছিল। সাগৰত আঘাতৰ বিনিময়ত ছয়চল্লিশতম বছৰটো পাৰ হৈ গ"ল। আৰু ১৯৪৭ চনত জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে সামৰিক অভিযান গ্ৰীনলেণ্ডলৈ স্থানান্তৰিত কৰি দখল কৰিছিল। আৰু তাৰ পৰা কানাডালৈ বেছি দূৰ নহয়!
  নাজীয়ে বিশাল বিজয়ৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। আৰু ১৯৪৮ চনত কানাডাৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়, আৰু ব্ৰাজিলৰ পৰা ভেনিজুৱেলালৈকে জাপানীসকলৰ সৈতে। যুদ্ধখন অতি তীব্ৰভাৱে আৰম্ভ হৈছিল।
  জাৰ্মানসকলে লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকৰ ই ছিৰিজৰ টেংকবোৰ আমেৰিকাৰ টেংকতকৈ অধিক উন্নত আছিল আৰু যুদ্ধক্ষেত্ৰত নিজৰ সুবিধা দেখুৱাইছিল। কিন্তু বাইদেউ, য়েংকিছ ইমান সহজ নহয়, আৰু তেওঁলোকে অতি জেদীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল। আৰু হাৰ মানিবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল।
  যদিও অৱশ্যে বয়লাৰ আছিল। আমেৰিকানসকলে সেইবোৰৰ মাজত সোমাই পৰিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে হাৰ মানিলে। আৰু বন্দীসকলে আৰ্য ছোৱালীবোৰৰ উদং, ধূলিময় ভৰি দুখন চুমা খালে।
  অলপ পিছতে ক্যুবেক আৰু টৰন্টো পতন হ"ল, তাৰ পিছত আন চহৰবোৰ। ১৯৪৮ চনৰ মে" মাহৰ পৰা ডিচেম্বৰলৈকে জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সমগ্ৰ কানাডাৰ লগতে ভেনিজুৱেলা, নিকাৰাগুয়া আৰু মেক্সিকোৰ বেছিভাগ অঞ্চল দখল কৰে। এয়া এক অত্যন্ত কঠিন পৰিস্থিতি। ১৯৪৯ চনৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মানীয়ে আমেৰিকাক ষ্টীলৰ পিঞ্চাৰত ৰাখিছিল। তাৰ পিছত ১১ জানুৱাৰীত আমেৰিকানসকলে ইতিহাসত প্ৰথমবাৰৰ বাবে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰৰ চেষ্টা কৰে। আৰু তেওঁলোকে একেবাৰে সফল নহ"ল৷ পাঁচটা বোমাৰ ভিতৰত চাৰিটা জাৰ্মান বিমানে নিক্ষেপ কৰা বিমানত মৃত্যুমুখত পৰে আৰু এটাই বিস্ফোৰণৰ সময়ত জাৰ্মান সৈন্যৰ কোনো গুৰুতৰ ক্ষতি কৰা নাছিল।
  ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে ক্ৰাউটসকলে আমেৰিকাৰ চহৰ আৰু সামৰিক প্ৰতিষ্ঠানসমূহত বোমা বিস্ফোৰণ তীব্ৰতৰ কৰি তুলিলে।
  গতিকে যুদ্ধখন ৱেৰমাখ্টৰ সপক্ষে অহৰহ সফলতাৰে আগবাঢ়িল। কাৰ হাতত ভাল সঁজুলি আৰু সৈন্যৰ প্ৰশিক্ষণ আছিল। হয়, আৰু বৃহৎ সংখ্যক। যুদ্ধখন বৰ তীব্ৰ আছিল। ১৯৪৯ চনৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মান, বিদেশী আৰু জাপানী বিভাগে মেক্সিকোৰ বাকী অংশ দখল কৰি উত্তৰ দিশৰ পৰা আমেৰিকাত প্ৰৱেশ কৰে। আমেৰিকা সম্পূৰ্ণৰূপে চেপি ধৰা হৈছে। আৰু স্পষ্ট হৈ পৰিল যে আমেৰিকাৰ বাবে কথাবোৰ বেয়া। আৰু গৰমৰ শেষলৈকে ঈগলৰ সাম্ৰাজ্যৰ আধা অংশৰ লগতে আলাস্কাও ইতিমধ্যে দখল কৰা হৈছিল।
  ১৯৪৯ চনৰ ৮ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে ৱাশ্বিংটন আৰু নিউয়ৰ্কক দখল কৰে। আৰু ১৯৪৯ চনৰ ৭ ডিচেম্বৰত আমেৰিকান সেনাৰ অৱশিষ্টসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। এইদৰেই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। সকলো যুদ্ধৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ৰক্তাক্ত যুদ্ধ আৰু ই দহ বছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলিছিল!
  বহু প্ৰত্যাশিত শান্তি যেন আহি পালেহি। কিন্তু হিটলাৰে এই কথাটো মানি ল"ব বিচৰা নাছিল যে আধিপত্য জাপানৰ সৈতে ভাগ কৰিব লাগিব। আৰু ১৯৫৩ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত থাৰ্ড ৰাইচে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছান আক্ৰমণ কৰে। নতুন যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। বিশ্ব আধিপত্যৰ বাবে।
  পৰিমাণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত আছে, আৰু গুণগতভাৱেও। কিন্তু জাপানীসকলে অতি উগ্ৰতা আৰু গণ বীৰত্বৰে যুঁজ দিছে।
  অৱশ্যে এতিয়াও নাজীৰ প্ৰাধান্য আছে। অৱশ্যে প্ৰায় এবছৰ ধৰি এই যুদ্ধ চলিল। ইউ এছ এছ আৰ নিৰপেক্ষ হৈ আছে। তাতেই ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু ক্ষমতাৰ বাবে গুৰুতৰ সংগ্ৰাম চলি আছে।
  অৱশেষত জাপানক ৱেৰমাচ্টে দখল কৰে। কেইমাহমানৰ পিছত নাজীয়ে লেটিন আমেৰিকাৰ দেশসমূহো দখল কৰে। তেওঁলোকে বিশ্বব্যাপী আধিপত্য প্ৰতিষ্ঠা কৰে।
  থাৰ্ড ৰাইচতেই সংস্কাৰ চলি আছে। খ্ৰীষ্টান ধৰ্মৰ ঠাইত নতুন ধৰ্ম প্ৰৱৰ্তন কৰা হয়। ইয়াত কোনো ত্ৰিত্ব নাই, মাত্ৰ এজন পৰম ঈশ্বৰ আৰু তেওঁৰ দূত - এডলফ হিটলাৰ। একক মুদ্ৰাৰ চিহ্ন, একক শিক্ষা। আৰু লগতে ধৰ্মৰ দ্বাৰা পবিত্ৰ বহুবিবাহ। আৰু জিনীয় নিৰ্বাচন এতিয়াও সক্ৰিয়ভাৱে চলি আছে। মানৱ জাতিৰ উন্নতি হৈছে।
  ইউ এছ এছ আৰ এতিয়াও ছেদ কৰা ৰূপত আছে আৰু নাজীক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায়। নিকিতা ক্ৰুছেভে তাত শাসন কৰে আৰু জন্তুটোক গুণ্ডাগিৰি নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। তথাপিও হিটলাৰে ইতিমধ্যে সমগ্ৰ বিশ্বক নিজৰ বশ কৰি ৰাখিছে। আৰু তেওঁ ৰাছিয়াক ৰঙা দাগ হিচাপে চায়। কিন্তু মানুহে ধৰি লয়, আৰু ঈশ্বৰে নিষ্পত্তি কৰে।১৯৫৭ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ফুৰাৰজন মাত্ৰ জন্মদিনত হত্যাৰ চেষ্টাৰ বলি হয়। আৰু ঠিক আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত বন্য অত্যাচাৰীৰ ৰাজত্বকালত বাধা আহিল। যিয়ে প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিছিল, আৰু ২২ জুনত পুনৰ ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিব বিচাৰিছিল।
  কিন্তু আমি তেওঁৰ লগত দেখাৰ দৰে, ই কামত নাহিল...
  হিটলাৰৰ পিছত শ্বেলেনবাৰ্গ ৰাজপাটত বহে। ড্ৰাগছ সেৱন আৰু পেটুতাৰ ফলত হাৰ্মান গ"ৰিঙৰ মৃত্যু হয়। হিমলাৰ বদনামত পৰিল আৰু হিটলাৰে তেওঁক বিশ্বাস কৰা বন্ধ কৰি দিলে, আৰু তাৰ পিছত তেওঁক আঁতৰাই পেলালে। হিমলাৰৰ পিছত শ্বেলেনবাৰ্গে উত্তৰাধিকাৰী পদ লাভ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ জৰিয়তে সন্তান লাভ কৰিছিল। কিন্তু ডাঙৰজনৰ বয়স এতিয়াও চৈধ্য বছৰ হোৱা নাছিল।
  গতিকে ফুহৰাৰৰ বংশধৰসকলে উত্তৰাধিকাৰীত্ব লাভ কৰিবলৈ সময় নাপালে। এইদৰে হিটলাৰ সম্ৰাট হৈ পৰিল, কিন্তু বংশৰ অবিহনে। শ্বেলেনবাৰ্গে ফুৰাৰৰ সন্তানক হত্যা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল, কিন্তু তেওঁলোকক ক্ষমতাৰ পৰা আঁতৰাই দিছিল। আৰু তেওঁ নিজেই ফুৰাৰ আৰু একনায়কত্ববাদী হৈ পৰিল।
  ক্ষমতাৰ সংগ্ৰাম কেইবাবছৰ ধৰি চলিছিল।
  আৰু ১৯৬১ চনৰ ১ মে"ত তথাপিও নাজী জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰে। সাধনৰ প্ৰয়াস আছিল: এটা গ্ৰহ - এটা সাম্ৰাজ্য!
  আৰু শ্বেলেনবাৰ্গৰ সৈন্যই তেতিয়াও মস্কো দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সামৰিক সঁজুলিৰ পৰিমাণ আৰু মানদণ্ডৰ ফালৰ পৰা ছোভিয়েট সেনা অতি কম আছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ ডাঙৰ ডাঙৰ চহৰসমূহ দখল কৰাটো বৃহৎ দূৰত্বৰ বাবে ছমাহ ধৰি টানি লৈছিল। আৰু তাৰ পিছত আৰু দহ বছৰ ধৰি দলীয় যুদ্ধ চলিল।
  অৱশ্যে অতি সোনকালেই কথাবোৰ শান্ত হৈ পৰিল। শ্বেলেনবাৰ্গে তুলনামূলকভাৱে উদাৰ নীতি অনুসৰণ কৰিছিল আৰু ১৯৮১ চনত সকলো ৰাছিয়াই তৃতীয় ৰাইচৰ নাগৰিকত্ব লাভ কৰিছিল। উদাৰীকৰণ ক্ৰমান্বয়ে আগবাঢ়িল। ইয়াৰ কিছু সময়ৰ পিছতে শ্বেলেনবাৰ্গৰ মৃত্যু হয়। আৰু ক্ষমতাৰ বাবে গুৰুতৰ সংগ্ৰামৰ সূচনা হ"ল। তাৰ পিছত আপোচ হিচাপে ৰাজতন্ত্ৰ পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হয় আৰু কাইজাৰৰ প্ৰত্যক্ষ বংশধৰ চতুৰ্থ ফ্ৰেডেৰিক সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। ২০০১ চনত গণভোট অনুষ্ঠিত হয় য"ত পৃথিৱী গ্ৰহৰ সকলো বাসিন্দাই নাগৰিকত্ব আৰু আনুষ্ঠানিকভাৱে সম অধিকাৰ লাভ কৰে। আৰু ২০১৭ চনত ইহুদী আৰু ৰোমাৰ বাবে থকা শেষ নিষেধাজ্ঞা উঠাই লোৱা হয়।
  ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ যুগৰ অন্ত পৰিল। কিন্তু মানৱতা একক সাম্ৰাজ্যত আছে, ফেডাৰেল আৰু ৰাজতন্ত্ৰ। মহাকাশ অন্বেষণ কৰে।
  ইয়াত সকলোৱে আনুষ্ঠানিকভাৱে সমান, আৰু আছে চেনেট আৰু বুণ্ডেষ্টাগ, য"ত থাৰ্ড ৰাইচৰ সমগ্ৰ জনসংখ্যাই ডেপুটি নিৰ্বাচন কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত আছে পৃথিৱীৰ সকলো গ্ৰহৰ সম্ৰাট কাইজাৰ।
  সাধাৰণতে জীৱনটো বস্তুগতভাৱে বেয়া নহয়। কঠোৰ অনুশাসন, উৎকৃষ্ট জাৰ্মান সংগঠনৰ সৈতে বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ বিকাশে ফলাফল দিছিল। কৃষি উৎকৃষ্ট, ভোক নাই, আফ্ৰিকাৰ দৰিদ্ৰ অঞ্চলতো খাদ্যৰ প্ৰচুৰতা আছে। সকলোৰে চাকৰি আছে, সকলোৱে দৰমহা আৰু পেঞ্চন পায়। শিক্ষা আৰু চিকিৎসা বিনামূলীয়া। ঠিক তেনেদৰে বিনামূলীয়া নাৰ্চাৰী আৰু কিণ্ডাৰগাৰ্টেন। খাদ্যৰ দাম পইচা, আৰু সকলো সামগ্ৰীৰ দাম বহু বছৰ ধৰি নিথৰ হৈ আছে। আফ্ৰিকাতো সকলোতে ৰাস্তা আছে;প্ৰায় সকলোৰে হয় সুকীয়া এপাৰ্টমেণ্ট বা ঘৰ আছে। সকলো নৱবিবাহিতক লগে লগে সকলো সুবিধা থকা এপাৰ্টমেণ্টত কমেও তিনিটা কোঠা দিয়া হয়। ক্ৰেডিটত গাড়ী বা যিকোনো বস্তু উলিয়াব পাৰি। আনকি বহুতৰে ব্যক্তিগত হেলিকপ্টাৰো আছে।
  ইণ্টাৰনেট সক্ৰিয়, সকলোৰে টিভি আৰু কম্পিউটাৰ আছে, কামৰ দিনটো মাত্ৰ চাৰি ঘণ্টা। সকলো ক্ৰীড়া শিতান বিনামূলীয়া, আনকি আপুনি তাত উপস্থিত থাকিবলৈও ধন দিব।
  প্ৰতিটো শিশুৰ বাবে যথেষ্ট ভাট্টা দিয়ে। ইউটিলিটি আৰু ৰাজহুৱা পৰিবহণ বিনামূলীয়া। সকলোবোৰ ইমান পৰিপাটি আৰু সু-সজ্জিত হৈ পৰিল। ৰাস্তাবোৰ পৰিষ্কাৰ, বহুতো ৰবট আৰু অটোমেচনৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আদৰ্শ ক্ৰম। চিগাৰেট নিষিদ্ধ যদিও এতিয়াও সুৰা বিক্ৰী হয়, আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ বিয়েৰ প্ৰায় বিনামূলীয়া। ৰাজহুৱা খাদ্য পৰিবেশনত থকা শিশুসকলকো বিনামূলীয়াকৈ খুৱাই দিয়া হয়।
  বহুত বিনামূলীয়া আকৰ্ষণ আৰু কম্পিউটাৰ ৰুম।
  ইতিমধ্যে চন্দ্ৰ, মংগল, শুক্ৰ, বুধ, আৰু বৃহস্পতিৰ চন্দ্ৰত মানুহৰ বসতি আছে।
  তৰাৰ ওচৰলৈ জপিয়াই যাবলৈ সাজু হৈছে মানুহে। ইতিমধ্যে বহু বস্তু আৱিষ্কাৰ হৈছে।
  মুঠতে সামগ্ৰিকভাৱে যথেষ্ট ভাল হৈ গ"ল। আৰু ইমান কাম কৰি যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  যদি ZYUGANOV অধিক সাহস আৰু দূৰদৰ্শিতা দেখুৱাব
  ১৯৯৯ চনৰ মে" মাহত জিউগানভে ষ্টেপাছিনৰ প্ৰাৰ্থীত্বত অনুমোদন নিদিয়াৰ সিদ্ধান্ত লয়, বৰঞ্চ ডুমাৰ আগতীয়া নিৰ্বাচনলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কমিউনিষ্ট আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলে ষ্টেপাশ্বিনৰ বিৰুদ্ধে ভোটদানৰ এক সংহত সিদ্ধান্ত লয়। তদুপৰি তেওঁলোক ক্ষুন্ন হৈ চৰকাৰৰ পদৰ পৰা বঞ্চিত হ"ল। বাওঁপন্থী ধাৰণাক ভেঙুচালি আৰু আপোচ কৰা কমিউনিষ্ট শিবিৰৰ ট্ৰ"জান ঘোঁৰা নহ"লে এনে সিদ্ধান্ত ইতিহাসত আটাইতকৈ বেছি সম্ভাৱ্য হ"লহেঁতেন।
  আগতীয়া সংসদীয় নিৰ্বাচনে কমিউনিষ্টসকলৰ বাবে বহু সুবিধাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল, য"ত প্ৰতিযোগী কম হোৱা আৰু শ্বহীদৰ ভাবমূৰ্তিও আছিল।
  আৰু ইয়াৰ পৰা দেখা গ"ল যে কমিউনিষ্টসকলে নিজৰ আসনত একেবাৰেই আঁকোৱালি লোৱা নাই, বৰঞ্চ অধিক নীতিগত।
  দ্বিতীয়বাৰ য়েলচিনে আকৌ ষ্টেপাছিনক আনিলে, আৰু তাৰ পিছত তৃতীয়বাৰৰ বাবে আকচেনেংকোক লৈ গ"ল। ডুমাই আকৌ অনুমোদন নিদিলে, আৰু ইয়াক লৈ ভংগ কৰা হ"ল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত নতুন নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হোৱাৰ কথা আছিল।
  সংসদৰ হঠকাৰীতাই ইতিহাসৰ গতিপথ কিছু পৰিমাণে সলনি কৰি পেলালে। যুগোস্লাভিয়াত বোমা বিস্ফোৰণ অধিক দিনলৈ চলিছিল - কিয়নো মিলোচেভিচে ৰাছিয়াৰ পৰা সহায়ৰ আশা কৰিছিল। আৰু সংসদ ভংগই বিৰোধীক জয়ী হোৱাৰ সুযোগ দিলে।
  কমিউনিষ্টসকলে য়েলচিনৰ অভিযোগনামা পুনৰ ভোটদান কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  আৰু আকৌ মাত্ৰ অলপ চুটি, এইবাৰ মাত্ৰ দুটা ভোট। সংসদীয় নিৰ্বাচনৰ ওচৰত থকাৰ বাবে, আৰু তাত উত্তীৰ্ণ নহ"ব পৰা বিপদৰ বাবে ডেপুটিসকল চিন্তিত হৈ পৰিছিল।
  ডুমা ভংগ কৰা হয় আৰু য়েলচিনে অতি কম পৰিচিত আকচেনেংকোক ডিক্রীযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে।
  সাধাৰণতে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ"ব বুলি জিউগানভৰ আশা ন্যায্য আছিল। অসুস্থ আৰু দুৰ্বল ৰাষ্ট্ৰপতিজন সংবিধানৰ বিৰুদ্ধে যোৱা নাছিল। আৰু তেওঁ দুশতাংশ ৰেটিং দি নিজৰ কৰ্তৃত্ব অতিক্ৰম কৰাৰ ৰিস্ক লোৱা নাছিল। প্ৰাইমাকোভে তেওঁৰ মিত্ৰজোঁট গঠন আৰু পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ সময় নথকা দেখি কমিউনিষ্টৰ সৈতে মিত্ৰতাত লিপ্ত হয়। ইয়াব্লোকো আৰু লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টি নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল। ইউনিটি ব্লক গঠন হ"বলৈ সময় নাপালে, এন ডি আৰ দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  দাগেস্তানত উগ্ৰপন্থীৰ আগ্ৰাসন, নিৰ্বাচনৰ সময়ত নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ অনিৰ্ণয়শীলতাও দেখা গৈছে।
  কমিউনিষ্টসকলে প্ৰিমাকভ আৰু লুজকভৰ সৈতে মিলি এক বৃহৎ জয়লাভ কৰে। পঞ্চাশ শতাংশতকৈও অধিক ভোট লাভ কৰে। দ্বিতীয়টো আছিল ইয়াব্লোকো ব্লক, যিয়েও ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল, পোন্ধৰ শতাংশ বৃদ্ধি পাইছিল। অভাৱনীয়ভাৱে এলডিপিআৰে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিলে, বাৰ শতাংশতকৈ অধিক সংগ্ৰহ কৰিলে। এনডিআৰে পাঁচ শতাংশ বাধা পূৰণ কৰিব নোৱাৰিলে - সম্পূৰ্ণ পৰাজয়! জিৰিনোভস্কি ডুমাৰ একমাত্ৰ ক্ৰেমলিন সমৰ্থক নেতা হৈ পৰে। সঁচা, প্ৰতিযোগিতা দুৰ্বল আছিল। নতুন আইন অনুসৰি নিৰ্বাচনৰ এবছৰৰ ভিতৰত দলসমূহে পুনৰ পঞ্জীয়ন কৰিব লাগিব, আৰু বহুতৰে সময় নাছিল।
  সংসদত পুনৰ বাওঁপন্থী বিৰোধীয়ে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিলে, ইয়াব্লোকো দুয়োখনেই একক আসন আৰু এলডিপিআৰ সংখ্যালঘু।
  আৰু অৱশ্যেই এটা সংঘাতৰ সৃষ্টি হ"ল... ৰাজ্যিক ডুমাৰ অধ্যক্ষ নিৰ্বাচনৰ পিছত চৰকাৰৰ ওপৰত অনাস্থা ভোট গৃহীত হ"ল। আৰু আকৌ অভিযোগনামা দাখিলৰ কথাও হ"ল৷ এইবাৰ দুই তৃতীয়াংশ, সংগ্ৰহ কৰাটো সহজ হ"ব!
  য়েলচিনে দ্বিধাবোধ কৰাৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰী প্ৰিমাকভ আৰু প্ৰথম উপ-প্ৰধানমন্ত্ৰী মাছলিউকভক অধ্যক্ষলৈ ঘূৰাই অনাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  বাওঁ মিত্ৰজোঁটে এই কথাত সন্মতি দিছিল যদিও ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ক্ষমতা সাময়িকভাৱে কৰ্তন কৰা হৈছিল। আৰু নতুন নিৰ্বাচনলৈকে প্ৰায় একোৱেই নাই। মিত্ৰজোঁটৰ ভিতৰত আলোচনাৰ অন্তত প্ৰিমাকভক ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে মনোনীত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হয়। লুঝকভ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছিল। আৰু জিউগানভে বিধানসভা শাখাৰ মুৰব্বীৰ পদ লাভ কৰিলে! অৰ্থাৎ ছুপাৰ স্কিপাৰ! নতুনটোৰ সন্দৰ্ভত সংবিধানৰ সংশোধনী আনকি গ্ৰহণ কৰা উচিত আছিল।
  উগ্ৰপন্থীক দাগেস্তানৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হয়। কিন্তু চেচেনিয়ালৈ যোৱা নাছিল৷ তাতে গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। ৰাছিয়াই মাস্কাডভ আৰু কাদিৰভক সমৰ্থন কৰিছিল, বাছায়েভ আৰু ৰাডুয়েভৰ বিৰুদ্ধে।
  প্ৰথম ৰাউণ্ডত ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হয় প্ৰাইমাকভে। চৰকাৰে অৱশ্যে অতিৰিক্ত ক্ষমতা লাভ কৰিছিল। যেনেকৈ কমিউনিষ্ট নিয়ন্ত্ৰণত থকা বিধানসভা শাখা।
  ৰাছিয়াত অৰ্থনৈতিক বিকাশ অব্যাহত থাকিল, তেল আৰু গেছৰ দাম বৃদ্ধি পালে আৰু উদ্যোগ পুনৰুজ্জীৱিত হ"ল।
  সাধাৰণতে বাস্তৱৰ দৰেই ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ পিছত আমেৰিকানসকলে আফগানিস্তানত জড়িত হৈ ইৰাকত ডুব গৈছিল। প্ৰাইমাকভ সহজেই দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচিত হয়। কিন্তু ২০০৮ চনত তেওঁ অতি সফল প্ৰধানমন্ত্ৰী ইউৰি লুজকোভৰ হাতত নিজৰ আসন হেৰুৱাইছিল।
  নতুন ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে কমিউনিষ্টৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ পূৰ্বৰ নীতি অব্যাহত ৰাখিলে। জিউগানভ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছিল।
  কিছুদিনৰ বাবে বৈদেশিক নীতি আছিল পশ্চিমৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব আৰু চীনৰ সৈতে বন্ধুত্ব। ইউক্ৰেইনত ইয়ানুকোভিচ শাসন ব্যৱস্থা শক্তিশালী হৈছে। গতিকে পুটিনৰ দৰে নহয়, লুজকভে অধিক ইউক্ৰেইন সমৰ্থক নীতি গ্ৰহণ কৰিছিল আৰু স্লাভিক ৰাষ্ট্ৰৰ সংঘক মূল্য দিছিল। আনকি ২০১৬ চনত ইউক্ৰেইন ইউৰো-এছিয়ান ইউনিয়নৰ অংশ হৈ পৰিছিল। লুঝকোভে দুটা কাৰ্যকাল কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰি পদত্যাগ কৰে। অৱশেষত জিউগানভ ৰাষ্ট্ৰপতি হয়, নিৰ্বাচনতো যথেষ্ট সহজেই জয়ী হয়। জিৰিনোভস্কিয়ে সপ্তমবাৰৰ বাবে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, এই সকলোবোৰ ১৯৯১ চনৰ পৰাই, আৰু পুনৰ পৰাস্ত হৈছিল।
  ২০১৫ চনৰ পতনত ৰাছিয়াই ছিৰিয়াৰ যুদ্ধত জড়িত হৈ তাত বোমা বিস্ফোৰণ কৰে। আমেৰিকাত ট্ৰাম্প ক্ষমতালৈ আহিছিল। আনুষ্ঠানিক সাম্যবাদৰ সত্ত্বেও জিউগানভে অৰ্থনীতিৰ পূৰ্বৰ পাঠ্যক্ৰম অব্যাহত ৰাখিছিল। ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ আনুষ্ঠানিক আধিপত্য থকাৰ পিছতো ৰাছিয়া এখন বজাৰ, গণতান্ত্ৰিক আৰু মধ্যমীয়া স্বৈৰাচাৰী দেশ হৈয়েই থাকিল।
  পশ্চিমৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব আৰু মধ্যমীয়া প্ৰতিযোগিতা। ইউক্ৰেইন আৰু বেলাৰুছ, আৰু কাজাখস্তানৰ সৈতে মিত্ৰতা আছে যদিও ইয়াৰ লগতে বেছি ঘনিষ্ঠ নহয়। ২০২০ চনত জিউগানভ দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচিত হয়। সাধাৰণতে দ্বিতীয় ৰাউণ্ডৰ প্ৰান্তত ফলাফল অলপ কম কৰা। আৰু ইউক্ৰেইনত ইয়ানুকোভিচৰ যোৱাৰ পিছত অপ্ৰণালীবদ্ধ জেলেনস্কিয়ে অভাৱনীয়ভাৱে জয়লাভ কৰে। নাজাৰবায়েভও গুচি গ"ল।
  জিউগানভে কয় যে তেওঁ সংবিধান সলনি নকৰে আৰু দ্বিতীয়টো কাৰ্যকালৰ পিছত গুচি যাব।
  এইদৰে ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ নেতাই এতিয়াও ৰাছিয়াক পৰিচালনা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, অলপ বেছি সাহস দেখুৱাইছিল। আৰু পৃথিৱীখন বাস্তৱতকৈ অধিক নিৰাপদ আৰু শান্ত হৈ পৰিল।
  পুটিন কোন? তেওঁৰ কেৰিয়াৰ কেনেকুৱা হ"ল? প্ৰিমাকভ প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাৰ পিছত পুটিনক য়েলচিনৰ অতি ঘনিষ্ঠ বুলি বৰ্খাস্ত কৰা হয়। বিশেষকৈ অভিযোগ কৰি যে এফ এছ বিয়ে দাগেস্তানত উগ্ৰপন্থীৰ আক্ৰমণক গোলমাল কৰিছিল। কিছুদিন ৰাজনীতিৰ লগত জড়িত হৈ থাকিল পুটিন। ৰাজ্যিক ডুমাৰ হৈ তেওঁ বিফলভাৱে দৌৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁ চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ মেয়ৰ হয়।
  কিন্তু তাৰ পিছত ৰাজনীতি এৰি ব্যক্তিগত কোম্পানী এটাৰ ছিকিউৰিটি চাৰ্ভিচত চাকৰি পালে। গতিকে আৰু কম মানুহেই তেওঁক মনত পেলালে।
  ২০২০ চনত জিৰিনোভস্কিয়ে অষ্টমবাৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল আৰু পুনৰ সামান্য ফলাফলৰে পৰাস্ত হৈছিল। কিন্তু এতিয়াও ৰাজ্যিক ডুমাত তেওঁৰ এটা ফৈদ আছে। আৰু আনকি জিউগানভে ২০২০ চনৰ নিৰ্বাচনৰ পিছত তেওঁক মেজৰ জেনেৰেলৰ পদবী প্ৰদান কৰিছিল। এই নিৰ্বাচনত অভাৱনীয়ভাৱে ডেম"ক্ৰেটিক দলৰ যুৱ প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলৰ হাতত পৰাস্ত হয় ড"নাল্ড ট্ৰাম্প। মাৰ্কেলে আগতীয়াকৈ পদত্যাগ কৰে। আৰু লুকাচেংকোৰ স্বাস্থ্যৰ তীব্ৰ অৱনতি ঘটিছে।
  ২০২১ চনত অৱশেষত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিলে। আৰু তাত ৰঙা পতাকা এখন ৰোপণ কৰিলে! জিউগানভে আফনিনক তেওঁৰ আনুষ্ঠানিক উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে ঘোষণা কৰে। বাৰু, সাধাৰণতে জীৱনটো আকৌ বৃত্তৰ দৰে ঘূৰি গ"ল।
  আমি দেখাৰ দৰে পুটিনৰ অবিহনেও ৰাছিয়াৰ পতন হোৱা নাছিল। আৰু লাইটটো ওলোটা নহ"ল।
  
  
  
  
  
  
  যদি MENSHIKOV য়ে নিকোলাইক হত্যা কৰিলেহেঁতেন
  . য"ত, জাৰবাদী ৰাছিয়াই ক্ৰিমিয়া যুদ্ধত জয়লাভ কৰে। মেনশ্বিকভক এটা বিপথগামী গুলীত হত্যা কৰা হয় আৰু তেওঁৰ ঠাইত অধিক সক্ষম সেনাপতি এজনে ঠাই লয়। অৰ্থাৎ এটা দুৰ্ঘটনা ঘটি ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰি দিলে।
  মাকাৰভৰ লগত হোৱাটোৰ বিপৰীত। ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছ টুকুৰা টুকুৰকৈ পৰাস্ত হৈছিল। আৰু ৰাছিয়াই বিপুল সংখ্যক বন্দী আৰু ট্ৰফী দখল কৰি ক্ৰিমিয়া পুনৰ দখল কৰিলে।
  ট্ৰেন্সককেচিয়াত পৰাজিত হয় তুৰ্কিয়ে। তাই কাৰ্ছ, এৰজুৰাম আৰু প্ৰায় সমগ্ৰ আৰ্মেনিয়া ৰাছিয়াক দিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ৰোমানিয়া দখল কৰে। অৱশ্যে আক্রমণ অব্যাহত ৰখাৰ প্রয়োজন নাছিল৷ চুলতানে শান্তি বিচাৰিছিল। একে সময়তে অষ্ট্ৰিয়াই বছনিয়া আৰু হাৰ্জেগোভিনা দখল কৰিছিল।
  তুৰ্কীসকলে ছাৰ্বিয়া, বুলগেৰিয়া, মণ্টেনেগ্ৰোক স্বায়ত্তশাসন প্ৰদান কৰিবলৈ সন্মত হয় আৰু ৰোমানিয়া ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ হৈ পৰে। একে সময়তে ৰাছিয়াই আৰ্মেনিয়াকো দখল কৰিলে: কাৰ্ছ, এৰ্জেৰাম, টানৰোগ, দক্ষিণত নিজৰ দখল সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে।
  ফ্ৰান্সত দাঙ্গা আৰম্ভ হয় আৰু গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হয় আৰু তাই আৰু সৈন্য প্ৰেৰণ কৰিব নোৱাৰিলে। ব্ৰিটেইনেও এই সংঘাত এৰিলে। চাৰ্ডিন ৰাজ্যও দুৰ্বল হৈ পৰিল। অষ্ট্ৰিয়া শক্তিশালী হৈছে। অতি সোনকালেই অষ্ট্ৰিয়ানসকলে ইটালীৰ ওপৰত নিজৰ আধিপত্য সুদৃঢ় কৰি চাৰ্ডিনিয়া ৰাজ্য জয় কৰে।
  অলপ পিছতে শ্বামিল ধৰা পৰিল, ককেছাছত যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ৰাছিয়াই চীনৰ সৈতে লাভজনক শান্তি স্থাপন কৰিলে, বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও অধিক ভূখণ্ড কাঢ়ি লৈ গ"ল, গতিকে ৰাছিয়াৰ অস্ত্ৰৰ কৰ্তৃত্ব বেছি আছিল।
  প্ৰথম নিকোলাছে দক্ষিণৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত উত্তৰক সমৰ্থন কৰা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁ আলাস্কাত তেওঁলোকৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰাৰ উদ্দেশ্যে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে মিলি দক্ষিণৰ লোকসকলক সহায় কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  ৰাছিয়াই আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত চহৰ আৰু দুৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আনকি চুকোটকালৈ ৰে"ল প্ৰকল্পও আছিল। জাৰ নিকোলাছে বহু কথাৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিলে। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই মধ্য এছিয়া জয় কৰে। ১৮৬৭ চনত এই ৰজাৰ মৃত্যু হয়। ৰাছিয়াক শক্তিশালী আৰু সমৃদ্ধিশালী কৰি থৈ। তেওঁৰ পুত্ৰ আলেকজেণ্ডাৰে দাসত্ব বিলুপ্ত নকৰি দক্ষিণ দিশলৈ গতি কৰি থাকিল। বিশেষকৈ তেওঁ তুৰস্কৰ সৈতে বিজয়ী যুদ্ধ চলাই কনষ্টেন্টিনোপলক ৰাছিয়াৰ লগত সংযুক্ত কৰে। তাৰ পিছত মেচপটেমিয়া।
  আকৌ ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধ আৰু এছিয়াত ব্ৰিটিছৰ পৰাজয়। দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে অলপ বেছি দিন শাসন কৰিলে, ন্যায়পালিকাৰ বাহিৰে বিশেষ সংস্কাৰ নকৰাকৈ, আৰু পৰিচালনা ব্যৱস্থাৰ কিছু উন্নতি নকৰাকৈ।
  দাসত্ব বিলুপ্তিৰ পিছত কেতিয়াও নহ"ল। কিন্তু ৰাছিয়াই ইৰাণক নিজৰ অধীনলৈ আনিলে। ১৮৮৭ চনত প্ৰথম নিকোলাছৰ ঠিক বিশ বছৰৰ পিছত ছাৰৰ মৃত্যু হয়। তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে মাত্ৰ অলপ সময়ৰ বাবে শাসন কৰিছিল, ১৮৯৪ চনলৈকে, কিন্তু কাৰ্যতঃ সমগ্ৰ ভাৰতবৰ্ষ ৰাছিয়াৰ লগত সংযুক্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে ইণ্ডোচাইনালৈ, আৰু চীনলৈও নিজৰ গতি অব্যাহত ৰাখিলে।
  জাপানৰ লগত যুদ্ধ হৈছিল। সামগ্ৰিকভাৱে বিজয়ী। আৰু চীন আৰু ইণ্ডোচাইনাক সম্পূৰ্ণ বিজয়। আৰু অষ্ট্ৰেলিয়ালৈকে অনুপ্ৰৱেশ। কিন্তু ইউৰোপত পৰিস্থিতি কিছু বেলেগ হৈ পৰিল।
  অষ্ট্ৰিয়া সাম্ৰাজ্যই ফ্ৰান্সৰ দক্ষিণ অংশ নিজৰ অধীনলৈ আনে। আৰু তাৰ পিছত তাই প্ৰুছিয়াক পৰাস্ত কৰি দক্ষিণ জাৰ্মানী দখল কৰে। অষ্ট্ৰিয়া আছিল বিশ্বৰ আধিপত্য। গৃহযুদ্ধৰ ফলত ফ্ৰান্স বহু পৰিমাণে দুৰ্বল হৈ পৰিছিল। প্ৰুছিয়াই একত্ৰিত হ"ব নোৱাৰিলে। অৱশেষত অষ্ট্ৰিয়ানসকলে সমগ্ৰ প্ৰুছিয়াৰ লগতে পূব ফ্ৰান্সৰ কিছু অংশও দখল কৰি দখল কৰে। এখন বৃহৎ সাম্ৰাজ্য গঠন হৈছিল যিয়ে আফ্ৰিকালৈ সম্প্ৰসাৰিত হৈছিল। অলপ পিছতে অষ্ট্ৰিয়ানসকলে বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু আফ্ৰিকাৰ বহু মাটিও জয় কৰিলে। তাৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে অষ্ট্ৰিয়া আৰু ৰাছিয়াৰ মাজত যুদ্ধ হয়। ইয়াৰ অন্ত পৰিল অষ্ট্ৰিয়ান আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ মাজত আফ্ৰিকা বিভাজনৰ লগে লগে।
  সম্ৰাট ফ্ৰান্স সঁচাকৈয়ে আফ্ৰিকাৰ প্ৰায় আধা অংশ আৰু ইউৰোপৰ বেছিভাগ অঞ্চল জয় কৰি নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টক অতিক্ৰম কৰি সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ৰজা হৈ পৰিল। ফ্ৰান্সকো অতি সোনকালেই সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰা হ"ল, স্পেইন আৰু পৰ্তুগালৰ সৈতে। হয়, সকলো ঠিকেই হৈছিল, কিন্তু...
  সম্ৰাট ফ্ৰান্সৰ উত্তৰাধিকাৰীয়ে ছাৰ্বিয়াক নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিব বিচাৰিছিল! আৰু ১৯২০ চনত দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ৰাছিয়া আৰু মহান অষ্ট্ৰিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ মাজত এক মহাযুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  সমগ্ৰ ইউৰোপ অষ্ট্ৰিয়াৰ পক্ষত আছে। ইয়াৰ উপৰিও বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে শক্তিশালী নহয় ব্ৰিটেইন আৰু আফ্ৰিকাৰ প্ৰায় আধা অংশ। প্লাছ, ছুইডেনে ৰাছিয়াৰ বিৰোধিতা কৰিছিল। আৰু সম্ৰাট ফ্ৰান্সৰ অধীনত নৰৱে আৰু ডেনমাৰ্ক বন্দী কৰা হৈছিল।
  সেইটোৱেই আছিল আধা অসুবিধা। আমেৰিকা বিভক্ত আৰু সৰু শক্তি হৈয়েই থাকিল। কিন্তু ব্ৰিটেইনে তেতিয়াও কানাডা আৰু অষ্ট্ৰিয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। আৰু প্ৰথম দুমাহৰ দ্বিধাবোধৰ অন্তত তাইও অষ্ট্ৰিয়াৰ পক্ষত যুদ্ধত নামিল।
  গতিকে এটা ডাঙৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে অষ্ট্ৰিয়া আৰু ইংলেণ্ড।
  অৱশ্যে অলেগ ৰাইবাচেংকো ঠিক তাতেই আছে। আৰু তেওঁ এজন প্ৰকৃত আৰু অনবদ্য নায়কৰ দৰে যুঁজে।
  ল"ৰাটোৱে মেচিনগানেৰে বিদেশী সেনাবাহিনীক গুলীয়াই গাইছে:
  - মাতৃভূমিৰ গীত আমাৰ হৃদয়ত গাইছে,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে তাইতকৈ ধুনীয়া কোনো নাই...
  নাইটৰ ৰশ্মি নিক্ষেপক টানকৈ চেপি -
  ঈশ্বৰে দিয়া ৰাছিয়াৰ বাবে মৰি যাওক!
  আৰু তেওঁ নিজকে মাৰপিট কৰে, মেচিনগানেৰে সমগ্ৰ ইউৰোপৰ আৰু আংশিকভাৱে আফ্ৰিকাৰ পৰা অহা সেনাবাহিনীক ধ্বংস কৰে।
  আৰু ল"ৰাটোৱে নিজৰ ওচৰত হাৰ নামানে। ইয়াত তেওঁ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আমি হাৰ নামানো আৰু আমিও হাৰ নামানো!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে মাৰাত্মক আৰু বিধ্বংসী বিস্ফোৰণ এটা গুলিয়াই দিয়ে। তেওঁ নিজৰ বিৰোধীৰ ওচৰত হাৰ মানিব নিবিচাৰে।
  আৰু তেওঁ নিজৰ মাজতে গান গায়।
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! সিংহইও জয়ী হ"ব নোৱাৰে!
  ল'ৰাটো প্ৰকৃত নায়ক। অনবেণ্ডিং আৰু অজেয়। নাইট অৱ ফেইথ! খ্ৰীষ্টান নহ"লেও!
  আৰু সেইবাবেই অষ্ট্ৰিয়াৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰা হ"ল।
  অষ্ট্ৰিয়ান আৰু ব্ৰিটিছৰ টেংক আছে যদিও ৰাছিয়াতো মাষ্টোডন আছে।
  উপনিবেশসমূহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি দ্বিতীয় নিকোলাছৰ জনসংখ্যা এতিয়াও বহুত বেছি। সমগ্ৰ এছিয়া, পূব ইউৰোপ, বাল্কনৰ অংশ, আফ্ৰিকাৰ আধাতকৈও অধিক অংশ বিবেচনা কৰক।
  গতিকে পদাতিক বাহিনীৰ সংখ্যাত ৰাছিয়া উচ্চ। আৰু সৈনিকসকলে অতি সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে...
  আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি ৱাৰ্ছৰ পৰা উভতাই পঠিওৱা হ"ল। তাৰ পিছত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অডাৰলৈ আগবাঢ়ি গৈ পূব প্ৰুছিয়া দখল কৰে। গালিচিয়াও পতিত হয়, লগতে লভভ। প্ৰজেমিছলক ঘেৰি ৰখা হৈছিল। ক্ৰাকো মুক্ত হ"ল।
  তাৰ পিছত দেখা গ"ল যে স্লাভসকলে ৰাছিয়ানসকলৰ সৈতে যুঁজিব নিবিচাৰিছিল আৰু গণ আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  যুদ্ধবোৰে এইটোও দেখুৱাইছিল যে গধুৰ, অনাড়ম্বৰ জাৰ্মান টেংকতকৈ লঘু, চঞ্চল ৰাছিয়ান টেংকবোৰ অধিক ফলপ্ৰসূ। আৰু বিমান পৰিবহণত জাৰবাদী ৰাছিয়া সাধাৰণতে ব্ৰিটিছ আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ গুণগত মানতকৈ এক ক্ৰমত শক্তিশালী।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই থমকি ৰোৱাৰ পিছত পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। সংখ্যা আৰু দক্ষতা দুয়োটা লৈছিল।
  বুডাপেষ্টক ঘেৰি ধৰি লোৱা হ"ল। সাগৰত এডমিৰেল কলচাকে ইংৰাজক পৰাস্ত কৰি অষ্ট্ৰেলিয়া দখল কৰে। স্থলভাগত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই বাৰ্লিনক ঘেৰি ধৰি দখল কৰে। আৰু তাৰ পিছত ভিয়েনা।
  আফ্ৰিকাত হোৱা যুদ্ধত অষ্ট্ৰিয়া সাম্ৰাজ্যও পৰাস্ত হৈছিল। ইংৰাজ কৰ্পছৰো পৰাজিত হয়। হয়, সম্ৰাট এডলফৰ বাবে কথাবোৰ অপ্ৰীতিকৰ আছিল।
  ভুল ঠাইত মূৰটো আবদ্ধ কৰি সম্পূৰ্ণ হেৰুৱাবলৈ ধৰিলে। এনে শক্তিক তেওঁ কেনেকৈ প্ৰতিহত কৰিব?
  ভিয়েনাৰ পতনৰ পিছত অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ প্ৰতিৰোধ কেন্দ্ৰবিন্দু হৈ পৰে। আৰু অতি সোনকালেই ৰাছিয়াই সমগ্ৰ ইউৰোপ আৰু আফ্ৰিকা দখল কৰিলে। একে সময়তে আলাস্কাৰ পৰা কানাডাত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। ইংৰাজৰো পৰাজয় হ"ল।
  ব্ৰিটেইনে নিজকে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল আৰু দ্বীপটোত বাহিৰত বহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  কিন্তু আকাশী আক্ৰমণ চলাই যে ৰাছিয়াই জয়লাভ কৰিব সেয়া স্পষ্ট।
  আৰু তাই উপৰিভাগত থকা প্ৰায় সকলো বস্তুতে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত স্থলভাগত অৱতৰণ বাহিনী অৱতৰণ কৰা হ"ল, যিয়ে ব্ৰিটেইনক বশৱৰ্তী কৰি তুলিলে।
  এইদৰে সমগ্ৰ পূব গোলাৰ্ধৰ লগতে আলাস্কা আৰু কানাডা ৰাছিয়ান হৈ পৰিল।
  সামগ্ৰিকভাৱে এইটো বৰ ভাল! দ্বিতীয়জন নিকোলাইয়ে সাময়িকভাৱে থমকি ৰ"ল, সম্পত্তিবোৰ হজম কৰিলে। ৰাছিয়াৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল আন ৰাষ্ট্ৰৰ দৰে আমেৰিকা এতিয়াও বিভক্ত আৰু বৰ শক্তিশালী নহয়।
  ১৯৩৭ চনত দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছ এখন বিমানত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। এই সিংহাসন দ্বিতীয় আলেক্সেই উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল। বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে নহয়, উত্তৰাধিকাৰীজন যথেষ্ট সুস্থ আৰু আনন্দময় আছিল। আৰু ১৯৪১ চনত তেওঁ পূৰ্বপুৰুষসকলে দখল কৰিবলৈ সক্ষম নোহোৱা সকলো বস্তু জয় কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  গ্ৰহটোক এৰি দিলে পৃথিৱীখন ইতিমধ্যে এক সাম্ৰাজ্য হ"ব। আৰু ৰাছিয়াৰ সেনাই প্ৰথমে আমেৰিকাৰ উত্তৰ ৰাজ্যসমূহলৈ গুচি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত দক্ষিণৰ ৰাজ্যসমূহলৈ। আমেৰিকা শক্তিশালী নাছিল আৰু সোনকালে বন্দী হৈছিল। কিন্তু মেক্সিকো জয় কৰাটো সহজ হৈ পৰিল। তাৰ পিছত ওপৰলৈ আগবাঢ়ক। এটা এটাকৈ, ইখনৰ পিছত সিখন দেশ দখল কৰি। আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু শক্তিশালী ব্ৰাজিল। কিন্তু তাই এমাহ নৌহওঁতেই টিকি থাকিল।
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে লেটিন আমেৰিকা আৰু নিউজিলেণ্ড জয় কৰিলে। দ্বিতীয় আলেচেই ৰাছিয়াৰ সকলো বিজয়ৰ পৰিপূৰ্ণ হিচাপে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হৈছিল। আৰু ইতিমধ্যে ১৯৪৭ চনত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে চন্দ্ৰত ভৰি দিছিল। আৰু ১৯৫৮ চনত মংগল গ্ৰহলৈ! ১৯৬১ চনত শুক্ৰলৈ। ১৯৭২ চনত বুধ গ্ৰহলৈ, আৰু ১৯৭৩ চনত বৃহস্পতিৰ চন্দ্ৰলৈ। ১৯৭৫ চনত ৭১ বছৰ বয়সত দ্বিতীয় এলেক্সিৰ মৃত্যু হয়। ডাকনাম দিয়া হৈছে ফিনিচাৰ। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ নিকোলাছ তৃতীয় ৰজা হ"ল। ১৯৮০ চনত মানুহে সৌৰজগতৰ শেষ, আটাইতকৈ দূৰৈৰ গ্ৰহ - প্লুটোত প্ৰৱেশ কৰে। তৃতীয় নিকোলাছে বেছি দিন ৰাজত্ব কৰা নাছিল। ১৯৮৫ চনত মৃত্যু হয়। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰ সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। প্ৰায় সাতাইশ বছৰ বয়সৰ এজন ডেকা ৰজা। আৰু ৰজাই সৌৰজগতৰ সিপাৰে জপিয়াই যাবলৈ সাজু হ"বলৈ আদেশ দিলে। আৰু তেওঁলোকে ষ্টাৰশ্বিপ আৰু ফ"টন ৰকেট নিৰ্মাণ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু অৱশেষত ২০১৭ চনত প্ৰথম আন্তঃনক্ষত্ৰীয় অভিযান আৰম্ভ হয়।
  
  TSAR NICHOLAS II ৰ ভাগ্য ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনৰ
  বিখ্যাত লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অনুভৱ কৰিছিল যে পৃথিৱীত কিবা এটা ভুল হৈছে। মানৱতা যিদৰে আছিল তেনেদৰেই খণ্ডিত হৈয়েই আছে। পৃথিৱী গ্ৰহত দেশৰ সংখ্যা বাঢ়িহে গৈ আছে। আৰু কোনোবাই যদি প্ৰভাৱ লাভ কৰে তেন্তে সেয়া কেৱল সৰ্বাত্মক, একনায়কত্ববাদী চীন। আৰু ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ ৰাজত্বকালৰ অন্ত পৰাৰ পিছত ৰাছিয়াই গভীৰ সংকটত ডুব গ"ল। ককেছাছত পুনৰ যুদ্ধ চলিছে, বাওঁপন্থী আৰু জাতীয়তাবাদীসকলে বিদ্ৰোহ কৰিছে। অৰ্থনীতি পুনৰ অৱনতি ঘটিছে আৰু অপৰাধ বৃদ্ধি পাইছে। আৰু ৰাছিয়া বিভাজিত হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে।
  অসাধাৰণ ভাগ্যৰ সত্ত্বেও ভ্লাদিমিৰ পুটিনে কেতিয়াও শক্তিশালী, সুস্থিৰ ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থা বা সুস্থিৰ আৰু দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা অৰ্থনীতিৰ সৃষ্টি কৰিব পৰা নাছিল। বহুতো সামাজিক আৰু আন্তঃজাতিগত সমস্যা সমাধান নহ"ল। বিৰল ভাগ্যই পুটিনক সমৃদ্ধিৰ ৰূপ বজাই ৰাখিবলৈ অনুমতি দিলে। কিন্তু তেওঁ যোৱাৰ লগে লগে সকলো আৰোগ্য নোহোৱা ফোঁহা একেলগে খোল খালে।
  তদুপৰি পাৰমাণৱিক যুদ্ধৰ ভাবুকিও আহি পৰিছে! বিশ্ব বিশৃংখল, ৰাছিয়া বৃহৎ পৰিসৰৰ গৃহযুদ্ধৰ দিশে আগবাঢ়িছে! এই কথাটো জৰুৰীভাৱে ঠিক কৰাটো প্ৰয়োজন।
  ল"ৰাটোৱে কিতাপ এখনত পঢ়িলে যে মানুহৰ ভাগ্য সলনি কৰিব পাৰি, আৰু তাৰ ঠাই সলনি কৰিব পাৰি! আৰু এজন শক্তিশালী জিপ্সী আছে যিয়ে যিকোনো ব্যক্তিৰ লগত এই কাম কৰিব পাৰে।
  গতিকে পুটিন আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ভাগ্য আৰু ভাগ্য কিয় ওলোটা নহয়?
  তদুপৰি যদি দ্বিতীয় নিকোলাছ পুটিনৰ দৰেই অসাধাৰণভাৱে সফল হয়, তেন্তে ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি হ"ব। আৰু একবিংশ শতিকাত ৰোমানভসকলে ৰাছিয়াত শাসন কৰিব। অৰ্থাৎ পুটিনক ভাগ্যৰ প্ৰয়োজন নহ"ব। বা অন্ততঃ ৰাছিয়াৰ পুটিনৰ ভাগ্য আছে।
  আৰু বিংশ শতিকাত জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ ভাগ্যৰ অতি প্ৰয়োজন।
  বিখ্যাত লেখকজনে জিপ্সী মহিলাগৰাকীৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। সৌভাগ্যক্ৰমে ইণ্টাৰনেটত তাইৰ ঠিকনা আছিল, আৰু বিকশিত অন্তৰ্দৃষ্টিই লেখক আৰু কবিক ক"লে যে তাই একেবাৰেই ছলনাময়ী নহয়।
  সঁচাকৈয়ে জিপ্সীজন সহজ নহয়। তেওঁ মস্কোৰ এটা অট্টালিকাত থাকে, আৰু দেখাত প্ৰায় বিশ বছৰ বয়সৰ, যদিও তেওঁ ছোভিয়েট যুগৰ পৰাই ভাগ্য ক"ব। লগে লগে দেখা পাব ক'লা কোঁচা চুলিৰ চিৰন্তন ছোৱালীজনী - তাই অসাধাৰণ!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তাইক সুধিলে:
  - এটা ভাল কাম কৰক! ভ্লাদিমিৰ পুটিন আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ভাগ্য সলনি কৰক!
  চিৰদিনৰ বাবে ডেকা জিপ্সী ছোৱালীজনীয়ে অলেগ ৰাইবাচেংকোলৈ চাই উত্তৰ দিলে:
  - ভাল কথা যে আপুনি অহংকাৰী নহয় আৰু নিজৰ বাবে নহয়, ৰাছিয়া দেশৰ বাবেও হাৰ মানিব! আৰু ইয়াতকৈও ভাল যে আপোনাৰ হাতত চহকী শক্তি আৰু অভূতপূৰ্ব, অবিশ্বাস্য, অতিমানৱীয় কল্পনাশক্তি থাকে!
  জিপ্সীয়ে চকু টিপিয়াই আগবাঢ়ি ক"লে:
  - ইতিহাস ইমান সলনি কৰাটো মোৰ বাবেও সহজ নহয়! কিন্তু আপুনি, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু চহকী কল্পনাৰ মালিক, মোক সহায় কৰিব পাৰে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - যিকোনো কামৰ বাবে মই সাজু! আৰু যিকোনো অনুৰোধ পূৰণ কৰিম!
  ডেকা জিপ্সীয়ে মাত দি ক"লে:
  -মই তোমাক প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল"ৰালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিম, আৰু তুমি অত্যন্ত লাহে লাহে ডাঙৰ হ"বা আৰু শৰীৰত কেতিয়াও চৈধ্য বছৰতকৈ ডাঙৰ নহ"বা। মই তোমাক সমান্তৰাল জগতলৈ পঠিয়াই দিম, য"ত তুমি প্ৰথমে দাস হ"বা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সহমতত কয় যে-
  - মই সাজু!
  জিপ্সীয়ে মাত দিলে আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই দিলে:
  - মোক নটা আৰ্টিফেক্ট শিল আনিব লাগিব: ক'লা, বগা, ৰঙা, কমলা, হালধীয়া, সেউজীয়া, নীলা, নীলা, বেঙুনীয়া। আৰু ইয়াৰ উপৰিও দশমটো শিল্পকৰ্ম হৈছে কোচচেইৰ মুকুট!
  কঠিন, কিন্তু আপোনাৰ চিৰদিনৰ বাবে যোদ্ধা ল"ৰাৰ দৰে ডেকা, দ্ৰুত, শক্তিশালী, স্থিতিস্থাপক শৰীৰটো থাকিব। আৰু তাৰ উপৰিও এক অসাধাৰণ বুদ্ধিমত্তা আৰু কল্পনাৰ এক অসাধাৰণ উপহাৰ। সোনকালে বা পিছত আপুনি শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰি আপোনাৰ পৃথিৱীলৈ উভতি যাব। আৰু চিৰদিনৰ বাবে আপুনি প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া এজন অসাধাৰণভাৱে শক্তিশালী আৰু দ্ৰুতবেগী ল"ৰাৰ শৰীৰত থাকিব, আৰু আপোনাক হত্যা কৰাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিব। অৰ্থাৎ আপুনিও পুৰস্কাৰ হিচাপে অমৰত্ব লাভ কৰিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - এই বিষয়ে সপোনহে দেখিব পাৰি!
  চিৰদিনৰ বাবে ডেকা ডাইনীজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু দহটা শিল্পকৰ্ম মোৰ, আৰু কেৱল মোৰ! তেওঁলোকে মোক ইমান শক্তি দিব যে আপুনি অমৰত্বৰ যোগ্যতাতকৈও অধিক হ"ব! ইয়াৰ মাজতে মই তোমাক শুই দিম, আৰু তুমি শিলৰ কুৱেৰীত দাস হিচাপে সাৰ পাবা। আৰু তেতিয়া আপোনাৰ কৌশলে ক"ব যে ইয়াৰ পৰা কেনেকৈ ওলাই আহিব পাৰি!
  যেতিয়া আপুনি আগবাঢ়ি যাব, তেতিয়া মই ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিন আৰু দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ ভাগ্য, ভাগ্য আৰু ভাগ্য সলনি কৰিবলৈ সক্ষম হ"ম। আপুনি মোৰ বাবে বিভিন্ন জগতৰ শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰিব আৰু ইয়াৰ মাজতে বিংশ শতিকাৰ আৰম্ভণিৰ পৰা ৰাছিয়াৰ ইতিহাস বেলেগ ধৰণেৰে চলিব। অৰ্থাৎ, শিল্পকৰ্মবোৰ সংগ্ৰহ নকৰিলেও - নটা শিল আৰু কোচচেইৰ মুকুট, ৰাছিয়াৰ জাৰ দ্বিতীয় নিকোলাছে ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাদিমিৰ ভ্লাডিমিৰভিচ পুটিনৰ ভাগ্য, ভাগ্য আৰু ভাগ্য লাভ কৰিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বহল হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  -এইটো ভাল! নতুন পৃথিৱীত মই শান্ত হৈ থাকিম যে অৱশেষত ইতিহাসৰ গতিপথ ভাল দিশলৈ সলনি হৈছে! আৰু যে ৰাছিয়াই সমগ্ৰ বিশ্বতে শৃংখলা ঘূৰাই আনি আধিপত্যবাদী দেশ হ"ব পাৰিব! আৰু এজন নিৰপেক্ষ আধিপত্য!
  চিৰদিনৰ বাবে ডেকা জিপ্সীজনে আদেশ দিলে:
  - চোফাত শুই থাকক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো শুই পৰিল।
  যাদুকৰ ছোৱালীজনীয়ে গুণগুণাই উঠিল:
  - এতিয়া শুই থকা! আপুনি আন এখন পৃথিৱীত সাৰ পাব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ চকু দুটা বন্ধ হৈ গ"ল, আৰু প্ৰায় নিমিষতে তেওঁৰ টোপনি আহিল।
  জিপচীয়ে পাত্ৰবোৰৰ পৰা আগতীয়াকৈ জমা কৰি ৰখা উপাদানবোৰ উলিয়াই ঔষধটো প্ৰস্তুত কৰিবলৈ ধৰিলে। তাই যাদুৰ বাবে পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা কলহৰ তলৰ গেছটো অন কৰিলে। আৰু তাই তাত বিভিন্ন বস্তু নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে, মন্ত্ৰ মাৰি। একে সময়তে চিৰন্তন ছোৱালীজনীয়ে পকেটৰ পৰা কাৰ্ডৰ ডেক এটা উলিয়াই গাইছিল:
  - অ', ভাগ্য, ভাগ্য, নিকোলাইক সহায় কৰক! পুটিনৰ পৰা শুভকামনা থাকিল, জাৰ ৰোমানভৰ ওচৰলৈ আহক!
  ৰোমানভ জয়ী হওক
  Genghis Khan মত নিয়ম...
  ই আপোনাৰ ভাগ্য কঢ়িয়াই আনক,
  উপহাৰ চুৰি কৰি পুটিন!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে ভাল
  নিকোলাস গ্ৰেট জাৰ...
  চেংগী খান শীতল হৈ পৰিব
  ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ দৰে হওক!
  কলহটো উতলিবলৈ ধৰিলে, আৰু তাত ঔষধটো বুদবুদ হ"বলৈ ধৰিলে। জিপ্সীয়ে কাৰ্ডবোৰ ৰাখিলে, এটা মন্ত্ৰ মাৰিলে আৰু ডেকখন উতলি থকা কুঁৱলীৰ মাজলৈ দলিয়াই দিলে... এটা ছুপাৰ-ব্ৰাইট ফ্লেছ জিলিকি উঠিল, যেন হাজাৰটা ফটো ব্লিটজৰ পৰা। শুই থকা অলেগ ৰাইবাচেংকো নোহোৱা হৈ গ"ল... আৰু তাৰ পিছত পোহৰ হোৱাৰ পিছত কলহটোও নোহোৱা হৈ গ"ল।
  মহান যাদুকৰীগৰাকীয়ে মন্ত্ৰ কৰা বিশাল হলটো খালী আৰু নিস্তব্ধ হৈ পৰিল!
  চিৰকালৰ ডেকা ডাইনীজনে ক"লে:
  - বাৰু! ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰিলোঁ আৰু ই শীতল! আৰু যদি এই আদৰ্শবাদীজন ভাগ্যৱান হয় আৰু শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰে, তেন্তে মই ইমানেই শক্তিশালী হৈ পৰিম যে চয়তানে নিজেই মোক ঈৰ্ষা কৰিব!
  আৰু জিপ্সী যাদুকৰীগৰাকীয়ে পান্নাৰ চকুৰে জিলিকি উঠিল!
  আৰু এটা অলৌকিক ঘটনা ঘটিল!
  আচলতে কি অপেক্ষা কৰি আছিল দ্বিতীয় নিকোলাছ... সঁচাকৈয়ে বহুত সলনি হৈছে। ৰাজ অভিষেকৰ সময়ত কোনো ৰক্তাক্ত কাজিয়া হোৱা নাছিল। আৰু চীনলৈ সম্প্ৰসাৰণ সফল হ"ল। জাপানৰ সৈতে যুদ্ধখন অৱশ্যে ঘটিছিল। সাধাৰণতে ঐতিহাসিকভাৱে এইটো অনিবাৰ্য আছিল। এইটো স্পষ্ট যে চামুৰাইৰ সন্মুখত থকা দানৱটোক নিৰস্ত্ৰ কৰি ধ্বংস কৰিব লাগিছিল। আৰু ইয়াৰ পৰা কোনো পলায়ন নাই। আপোনাৰ সীমাত বিপদ এৰিব নোৱাৰিব।
  জাপানে প্ৰথমে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল যদিও ৰাছিয়াৰ জাহাজ আক্ৰমণৰ চেষ্টা সফল নহ"ল। ৰাছিয়ানসকলে বিশেষ ক্ষতিগ্ৰস্ত নহ"ল আৰু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ এক ডজন ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুব যায়।
  "ভাৰ্যাগ"ও কোনোমতে ঘেৰি ধৰাৰ পৰা পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ'ল। যিটোৱে এক বৃহৎ সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু এডমিৰেল মাকাৰোভ সোনকালে সাগৰত উপস্থিত হ"ল আৰু জাপানীসকলক ধ্বংস কৰোঁ আহক৷ আৰু জেনেৰেল কুৰোপাটকিনে স্থলভাগত চামুৰাইসকলক পৰাস্ত কৰি সমগ্ৰ কোৰিয়া উপদ্বীপটো সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিলে।
  আৰু আনকি দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছেও এটা সিদ্ধান্ত লৈছিল: তেওঁক জাপানৰ পৰা চিৰদিনৰ বাবে সুৰক্ষিত হৈ থকাৰ প্ৰয়োজন আছিল! কিন্তু যেনেকৈ? হয়, সৈন্য লেণ্ড কৰি সম্পূৰ্ণৰূপে ৰাছিয়াক প্ৰদেশ হিচাপে সংযুক্ত কৰক।
  আৰু তাৰ পিছত সাগৰত এক নিৰ্ণায়ক যুদ্ধ হ"ল, য"ত অৱশেষত জাপানী বহৰখন এডমিৰেল মাকাৰভে শেষ কৰি পেলালে।
  চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়েও এই যুদ্ধত অংশ লৈছিল! খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধি!
  নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা, স্বেটলানা। চাৰিগৰাকী সুন্দৰী যিয়ে চেবাৰ জোকাৰি আটাইতকৈ ডাঙৰ চামুৰাই জাহাজখনত উঠে।
  নাটাছাই জাপানীসকলক কাটি চিঞৰি কয়:
  - লেপ দিয়া হ"ব, সংকীৰ্ণ চকু!
  জোয়াই আন এজন চামুৰাই কাটি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তোমাৰ চকু দুটা নীলাচল!
  মিলটো চলাই নাটাছাই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - অৱশ্যেই হয়! অৱশ্যেই হয়!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই আকৌ লৈ খালী গোৰোহাৰে জাপানীসকলৰ চিবুকত লাথি মাৰিলে। তাই তাৰ চোলাটো ভাঙি গৰ্জন কৰিলে:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে হুৰ!
  স্বেটলানাই লৈ চামুৰাইৰ মূৰটো কাটি দিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয়ৰ বাবে!
  হয় অৱশ্যে ভাগ্যৰ ওপৰত বহু কথা নিৰ্ভৰ কৰে। বিশেষকৈ এডমিৰেল মাকাৰভ জীয়াই থাকিল। আৰু তেওঁ দ্বিতীয় উছাকভ বুলি ওলাই পৰিল। কিমান নিপুণভাৱে তেওঁ আদেশ দিয়ে। তেওঁ নিজেই মোবাইল ক্ৰুজাৰত আছে, তেওঁ সকলো কামৰ লগত খাপ খাব পাৰে। আৰু জাপানীসকলক, যিসকলৰ, বাইদেউ, বন্দুকৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষ সুবিধা নাছিল, তেওঁলোকক ছেকচন আৰু কৌশলগতভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল।
  সৰু সংখ্যাগত সুবিধাৰ ওপৰত জেনেৰেল বা নৌসেনা সেনাপতিৰ দক্ষতাই প্ৰাধান্য পায়।
  তদুপৰি এই সময়লৈকে জাপানীসকলৰ সংখ্যা দুৰ্বল হৈ পৰিছিল। গতিকে, মাকাৰভে সিহঁতক ভাঙি পেলায়। ই ঘনিষ্ঠ যুদ্ধৰ বাবে বাধ্য কৰে, য"ত কৱচ বিন্ধিব পৰা গোলা থকা ৰাছিয়াৰ জাহাজবোৰ বহুত বেছি শক্তিশালী।
  আৰু জাপানীসকল পৰাজিত হয়। আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আন এখন চামুৰাই জাহাজ বন্দী কৰে। আৰু তাৰ ওপৰত উৰি থাকে জাৰ সাম্ৰাজ্যৰ পতাকা!
  জাপানীসকল কি? আপুনি ভাগ্যত বৰ ভাল নহয় নেকি? দ্বিতীয় নিকোলাছে ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ ভাগ্য লাভ কৰিছিল আৰু তেওঁৰ বাবে সকলো ইমান ভালেই হৈছিল!
  ছোৱালীবোৰৰ কথা কি ক"ব? বিকিনি পিন্ধা চাৰিগৰাকী সুন্দৰী ৰডনভাৰৰ ডাইনী যিয়ে ৰজাৰ হৈ যুঁজিবলৈ সিদ্ধান্ত লৈছিল যদিও সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ এই পৃথিৱীৰ লগত কোনো সম্পৰ্ক নাই।
  কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণক সহায় কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু ইয়াৰ কাৰণ হৈছে পুটিনৰ ভাগ্য। একে চাৰিগৰাকী ডাইনী ছোৱালী নহ"লে তেওঁ কেতিয়াও গুলী নিক্ষেপ নকৰাকৈ ক্ৰিমিয়া দখল নকৰিলেহেঁতেন। তেওঁলোকে এটা অলৌকিকতা হোৱাত সহায় কৰিছিল। কিন্তু ৰাছিয়াই ক্ৰিমিয়াক ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ জনসাধাৰণৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ প্ৰয়োজন আছিল নেকি সেয়া এতিয়াও প্ৰশ্ন। কিন্তু চীনক ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ লগত সংযুক্ত কৰাটো এটা ডাঙৰ ধাৰণা! কল্পনা কৰকচোন ৰাছিয়াৰ জাৰৰ কিমান প্ৰজা থাকিব - তেওঁ গোটেই পৃথিৱীখনকে চেপি ধৰিব পাৰে!
  মুঠতে ইয়াৰ ছোৱালীবোৰে সময় নষ্ট কৰা নাই। আৰু ইতিমধ্যে নতুন যুদ্ধজাহাজখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি হৈছে।
  আৰু আকৌ তেওঁক বন্দী কৰা হয়। আৰু সুন্দৰীবোৰৰ হাতত থকা চেবাৰবোৰ মাত্ৰ জিলিকি উঠে, আৰু ইমান চোকা৷ আৰু ইমানবোৰ জাপানী মিশ্ৰিত হৈ পৰিছিল।
  জাপানী স্ক্ৱাড্ৰন চূড়ান্তভাৱে ডুব যোৱাৰ লগতে এডমিৰেল ট"গো দখল কৰাৰ লগে লগে সাগৰত যুদ্ধৰ অন্ত পৰে।
  আৰু লেণ্ডিং আৰম্ভ হ"ল। ভাপ জাহাজ আৰু পৰিবহণ ব্যৱস্থা পৰ্যাপ্ত নাছিল। আৰু তেওঁলোকে লংবোট ব্যৱহাৰ কৰিছিল, ক্ৰুজাৰ আৰু যুদ্ধজাহাজত পৰিবহণ কৰিছিল আৰু আন বহুতো কাম কৰিছিল। জাৰে অৱতৰণৰ সময়ত বণিক বহৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তেওঁলোকক দলঙৰ মূৰৰ পৰা পেলাবলৈ চেষ্টা কৰা চামুৰাইৰ আক্ৰমণক পৰাস্ত কৰে। কিন্তু জাৰ সেনাই সাহসেৰে হাত আগবঢ়াই দিলে। আৰু বৃহৎ লোকচানৰ সৈতে এই বৃহৎ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰা হ"ল।
  আক্ৰমণৰ সময়ত ডাইনী ছোৱালীকেইজনীয়ে চেবাৰেৰে কাটি খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  তেওঁলোক অৱশ্যে আটাইতকৈ বিপদজনক ঠাইত আছে। আৰু কেনেকৈ মেচিনগান গুলিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। প্ৰতিটো গুলী লক্ষ্যত।
  নাটাছাই গুলী চলালে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোতকৈ শীতল কোনো নাই!
  মেচিনগান গুলিয়াই জোয়াই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয়ৰ বাবে!
  মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাই জপিয়াই উঠি অৰোৰাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - গ্ৰেট Rus'ৰ বাবে!
  শত্ৰুক আঘাত কৰি থকা স্বেটলানাই উদং গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি দাঁত উদং কৰি আক্ৰমণাত্মকভাৱে ক"লে:
  - ৰজা সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  যোদ্ধাসকলে মাৰপিট আৰু মৰা মাৰি থাকিল। তেওঁলোকৰ শক্তিৰ ইমান বিস্ফোৰণ ঘটে। নিজকে গুলীচালনা কৰি আগবাঢ়ি যোৱা চামুৰাইক ধ্বংস কৰে।
  ইতিমধ্যে তেওঁৰ দ্বাৰা হত্যা কৰা হৈছে হাজাৰ হাজাৰ, লাখ লাখ জাপানী।
  আৰু পৰাজিত চামুৰাই পলাই যায়... ছোৱালীবোৰ তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে অতি মাৰাত্মক।
  আৰু ৰাছিয়ানসকলে বেয়নেটৰ সৈতে চামুৰাই কাটিছে...
  আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰা হয়। আৰু নতুন ৰাছিয়ান সৈন্য উপকূলত অৱতৰণ কৰে। দলঙৰ মূৰটো সম্প্ৰসাৰিত হৈ আছে। বেয়া নহয় অৱশ্যে জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যৰ বাবে। ইটোৰ পিছত সিটো জয়। আৰু এডমিৰেল মাকাৰোভেও তেওঁৰ বন্দুকৰ কামত সহায় কৰিব। জাপানীসকলক ঝাড়ু দি।
  আৰু এতিয়া ইতিমধ্যে জাপানৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই গতি কৰিছে। আৰু তেওঁলোকৰ হিমস্খলন বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। শত্ৰুক টুকুৰা টুকুৰ কৰি বেয়নেটেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰে।
  নাটাছাই চামুৰাইক আক্ৰমণ কৰি চেবাৰেৰে কাটি গাইছে:
  - বগা পহুৰ ভিৰ আছে! তেতিয়াহে দৌৰ বাচিব!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে!
  জোয়াই তীব্ৰ আক্ৰমণাত্মকতাৰ সৈতে গান গায়। আৰু লগতে খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা, কিবা এটা অনন্য, মাৰাত্মক:
  -দুৰ্বল মৰে, হত্যা কৰা হয়! পবিত্ৰ মাংসক ৰক্ষা কৰা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু চেবাৰেৰে চেপি ধৰি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠে:
  - ৰসাল হাবিত যুদ্ধ চলি আছে, সকলো ঠাইৰ পৰা ভাবুকি আহি আছে!
  খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰবোৰ গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰি শ্বেতলানাই সেইটো লৈ চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু আমি সদায় শত্ৰুক পৰাস্ত কৰোঁ! বগা পহুই নায়কক চেলুট কৰে!
  আৰু কোৰাছত থকা ছোৱালীবোৰে শত্ৰুক ধ্বংস কৰি খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক অস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি গান গায়।
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত! আমাৰ জয় হ"ব! ইম্পেৰিয়েল পতাকা আগলৈ! পতিত নায়কৰ মহিমা!
  আৰু আকৌ ছোৱালীবোৰে গুলী মাৰি কাণ বন্ধ কৰি দিয়া হাউলিত গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে! বগা পহুই শত্ৰুক চেপি ধৰে! বগা পহু - নায়কক চেলুট!
  ছোৱালীবোৰে খোজ কাঢ়ি দৌৰি যায়... আৰু ৰাছিয়াৰ সেনাই টকিঅ"ৰ ফালে আগবাঢ়িছে। আৰু জাপানীসকলে নিজকে হত্যা কৰি আছে, আৰু তেওঁলোকক কাটি পেলোৱা হৈছে। ৰাছিয়াৰ সেনাই গতি কৰিছে। আৰু ইটোৰ পিছত সিটো জয়।
  ছাৰ নিকোলাছে সঁচাকৈয়ে ভাগ্যৰ টিকট এটা উলিয়াই আনিলে। ইতিমধ্যে জাপানৰ ৰাজধানীত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। আৰু এই সকলোবোৰ ইমানেই ডাঙৰ।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে সকলোতকৈ আগবাঢ়ি আছে আৰু তেওঁলোকৰ হেঁচা আৰু শোষণৰ উচ্চ উচ্চতাত আছে।
  বিশেষকৈ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। ইয়াৰ ফলত সাধাৰণতে চামুৰাইসকলৰ মাজত শ্বক আৰু ভয়ৰ সৃষ্টি হয়।
  কিন্তু ইয়াত তেওঁলোকে জাপানৰ ৰাজধানীৰ দেৱালত উঠিছে। আৰু মানুহ আৰু ঘোঁৰাক কাটি কবি কৰি লয়। প্ৰতিদ্বন্দ্বীক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলালে। ছোৱালীবোৰ আহি আছে, চিঞৰি হাঁহিছে! আৰু খালী গোৰোহাৰে আপোনাক চিবুকত লাথি মাৰে। জাপানীসকলে ওলোটাকৈ উৰি আছে। আৰু নিজৰ নিজৰ বাজিত পৰে।
  আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ চেবাৰবোৰ আৰু অধিক শক্তিশালীভাৱে জোকাৰি দিয়ে।
  আৰু চামুৰাইসকলে পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়। গতিকে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই টকিঅ"ক দখল কৰিলে।
  মিকাডো ভয়তে দৌৰি যায়, কিন্তু ক"তো লুকাই থাকিব নোৱাৰে। আৰু সেইবাবে ছোৱালীবোৰে তাক বন্দী কৰি বান্ধি বান্ধি ৰাখে!
  মহান জয়! জাপানী সম্ৰাটে দ্বিতীয় নিকোলাছৰ সপক্ষে পদত্যাগৰ স্বাক্ষৰ কৰে। ৰাছিয়াৰ জাৰৰ উপাধি যথেষ্ট দীঘলীয়া কৰা হৈছে। কোৰিয়া, মংগোলিয়া, মানচুৰিয়া, কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ, টাইৱান আৰু জাপান নিজেই ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। যদিও জাপানৰ স্বায়ত্তশাসন সৰু, সীমিত। কিন্তু তাইৰ সম্ৰাট ৰাছিয়ান, এজন স্বৈৰাচাৰী জাৰ!
  দ্বিতীয় নিকোলাছ এজন নিৰপেক্ষ ৰজা হৈয়েই আছে, কোনো কথাৰ দ্বাৰা নিষিদ্ধ। তেওঁ হৈছে স্বৈৰাচাৰী জাৰ!
  আৰু এতিয়া জাপানৰ সম্ৰাট, হালধীয়া ৰাছিয়া, বগডিখান, খান, কাগান, ইত্যাদিও, ইত্যাদি ইত্যাদি...
  হয়, অধিক ভাগ্য। মন কৰক ভাগ্যই পুটিনক ইমানখিনি জয় কৰিবলৈ অনুমতি দিলে! একবিংশ শতিকাটো হায়, ধৰা পেলোৱাৰ বাবে বৰ উপযোগী নহয়!
  পুটিনৰ শত্ৰু মেককেনৰ মগজুৰ কৰ্কট ৰোগত আক্ৰান্ত হৈ মৃত্যু হোৱাটোৱে ৰাছিয়াৰ কি লাভ? ভাগ্য অৱশ্যেই বিশাল, ইচ্ছাকৃতভাৱে কল্পনাও কৰিব নোৱাৰি - আপোনাৰ শত্ৰুৰ বাবে ইমান বেয়া আৰু অপ্ৰীতিকৰ মৃত্যু!
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ বাবে নিৰ্দিষ্ট ৰিটাৰ্ণ শূন্য।
  কিন্তু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ বাবে পুটিনৰ এনে ভাগ্য আৰু ভাগ্য বৃহৎ ভূখণ্ডৰ লাভলৈ পৰিণত হ"ল। কিন্তু সঁচাকৈয়ে ভাগ্যই কিয় পুটিনক উপহাৰ দিব লাগে? বাৰু, এনে সময়ত সোবচাকৰ মৃত্যু হোৱা আৰু তেওঁক সাংবিধানিক আদালতৰ মুৰব্বী পদ দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাছিল, তাৰ পৰা ৰাছিয়াৰ বাবে ই কেনেকৈ ভাল?
  আৰু অল ৰাছৰ ছাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয় এজন অসাধাৰণ ব্যক্তি। স্বাভাৱিকতে ইমান ডাঙৰ বিজয়ৰ পিছত তেওঁৰ শক্তি আৰু কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী হৈ উঠিছিল। অৰ্থাৎ কিছু সংস্কাৰ কৰিব পৰা যায়। বিশেষকৈ অৰ্থডক্সীত! সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলক ইছলামৰ দৰে চাৰিগৰাকী পত্নী হ"বলৈ দিয়ক। আৰু লগতে সৈনিকসকলক তেওঁলোকৰ কৃতিত্ব আৰু বিশ্বাসী সেৱাৰ পুৰস্কাৰ হিচাপে দ্বিতীয় পত্নীৰ অধিকাৰ দিয়া।
  ভাল সংস্কাৰ! যিহেতু সাম্ৰাজ্যত অন্য ধৰ্মৰ লোক আৰু বিদেশীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে, তেন্তে ৰাছিয়াৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হোৱাৰ প্ৰয়োজন। আৰু কেনেকৈ কৰিব? আন জাতিৰ মহিলাৰ মূল্যত। কাৰণ, এজন ৰাছিয়ানে যদি তিনিগৰাকী চীনা মহিলাক পত্নী হিচাপে লয়, তেন্তে তেওঁলোকৰ পৰা তেওঁৰ সন্তান হ"ব, আৰু এই সন্তানসকল জাতিৰ ভিত্তিত কোন হ"ব?
  অৱশ্যে দেউতাৰ ফালৰ পৰা ৰাছিয়ান! আৰু সেয়া বৰ ভাল! প্ৰগতিশীল মনৰ অধিকাৰী দ্বিতীয় নিকোলাছ আত্মাতকৈ চেহেৰাত অধিক ধৰ্মীয় আছিল। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ ধৰ্মক ৰাষ্ট্ৰৰ সেৱাত ৰাখিলে, আৰু বিপৰীতভাৱে নহয়!
  এইদৰে দ্বিতীয় নিকোলাছে অভিজাত শ্ৰেণীৰ মাজত নিজৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰি তুলিলে। পুৰুষে বহুদিনৰ পৰাই এই কাম বিচাৰি আহিছে। আৰু তেওঁ বাহিৰৰ অঞ্চলৰ ৰাছিফিকেশন ত্বৰান্বিত কৰিলে।
  বাৰু, পুৰোহিতসকলেও আপত্তি কৰা নাছিল৷ তদুপৰি বিংশ শতিকাত বিশ্বাস দুৰ্বল হৈ পৰিল। আৰু ধৰ্মই ৰজাৰ সেৱা কৰিছিল, প্ৰকৃততে ঈশ্বৰক বিশ্বাস কৰা নাছিল!
  আৰু সামৰিক বিজয়ে নিকোলাছক জনসাধাৰণৰ মাজত জনপ্ৰিয় কৰি তুলিছিল আৰু স্বৈৰাচাৰীতাবাদত অভ্যস্ত তেওঁ বিশেষভাৱে পৰিৱৰ্তন বিচৰা নাছিল। ৰাছিয়ানসকলে আন কোনো শক্তি কেতিয়াও নাজানিছিল!
  আৰু অৰ্থনীতিৰ উত্থান ঘটিছে, মজুৰি বৃদ্ধি পাইছে। প্ৰতি বছৰে দহ শতাংশ বৃদ্ধি হয়। সঁচাকৈয়ে, পৰিৱৰ্তন কিয়?
  ১৯১৩ চনত ৰোমানভৰ ত্ৰিশ বছৰীয়া জয়ন্তীত ছাৰ নিকোলাছে পুনৰবাৰ কৰ্মদিন ১০.৫ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰিলে, আৰু শনিবাৰ আৰু ছুটীৰ পূৰ্বৰ দিনত আনকি ৮ ঘণ্টালৈও হ্ৰাস কৰিলে। ছুটিৰ দিন আৰু বন্ধৰ দিনতো বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াক বন্ধৰ দিন আৰু জাপানৰ আত্মসমৰ্পণৰ তাৰিখ হিচাপে উদযাপন কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু ৰজাৰ জন্মদিন, আৰু ৰাণীৰ জন্মদিন, আৰু ৰাজ অভিষেকৰ দিন।
  সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰীজনৰ হিমোফিলিয়া ৰোগ হোৱা বুলি গম পোৱাৰ পিছত জাৰ নিকোলাছে নিজকে দ্বিতীয় পত্নী ল"লে। এইদৰে সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰীত্বৰ বিষয়টো সমাধান হ"ল।
  কিন্তু এটা ডাঙৰ যুদ্ধ ওচৰ চাপি আহিছিল। জাৰ্মানীয়ে পৃথিৱীখনক নতুন ৰূপ দিয়াৰ সপোন দেখিছিল। অৱশ্যে জাৰবাদী ৰাছিয়া যুদ্ধৰ বাবে সাজু আছিল।
  ১৯১০ চনত ৰাছিয়াই বেইজিংক নিজৰ নিজৰ সাম্ৰাজ্য সম্প্ৰসাৰণ কৰে। জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে মিত্ৰতাৰ বিনিময়ত ব্ৰিটেইনে এই কথাত সন্মতি দিছিল।
  ৰাজসেনা আছিল আটাইতকৈ সংখ্যক আৰু শক্তিশালী। শান্তিৰ সময়ত ইয়াৰ সংখ্যা তিনি মিলিয়ন আৰু হাজাৰ ৰেজিমেণ্ট হৈছিল। শান্তিৰ সময়ত জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল মাত্ৰ ছয় লাখ। প্লাছ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী, কিন্তু ইয়াৰ সৈন্য যুদ্ধৰ বাবে সাজু নহয়!
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ পৰিকল্পনা কৰিছে। আৰু ক"ত দুটা ফ্ৰণ্ট আঁকিব পাৰে?
  ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত বিশ্বৰ প্ৰথমটো লাইট টেংক "লুনা"-২ গণ উৎপাদনত আছে। আৰু চাৰি ইঞ্জিনৰ বোমাৰু বিমান "ইলিয়া মুৰোমেট" আৰু মেচিনগান থকা যুঁজাৰু বিমান "এলেকজেণ্ডাৰ" আৰু বহুতো। আৰু অৱশ্যেই এটা শক্তিশালী বহৰ।
  জাৰ্মানীৰ কোনো সমান শক্তি নাই।
  আৰু জাৰ্মানীয়ে তেতিয়াও বেলজিয়ামক আক্ৰমণ কৰি পেৰিছক বাইপাছ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। ইয়াত সিহঁতৰ বাবে একোৱেই নাছিল।
  কিন্তু যিয়েই নহওক যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মানীয়ে নিজৰ মাৰাত্মক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰে। আৰু তাইৰ সৈন্য বেলজিয়ামলৈ গুচি গ"ল। কেৱল শক্তিবোৰহে অসমান। ইতিমধ্যে প্ৰুছিয়া আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ মাজেৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই গতি কৰিছে। আৰু ৪০ কিলোমিটাৰ গতিৰে লুনা-২ টেংক ইতিমধ্যে এক বিশাল শক্তি।
  তদুপৰি মন কৰিব যে জাৰ নিকোলাছৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। ছাৰে নিজেই জাৰ্মানীক আক্ৰমণ নকৰিলেহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই ৰাছিয়াৰ পক্ষত বাহিনী, টেংক, আৰ্টিলাৰীৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব, আৰু পৰিমাণ আৰু গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠ বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত এক বৃহৎ, আপ্লুত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে। আৰু অধিক শক্তিশালী অৰ্থনীতি, যিহেতু যুদ্ধত বিপ্লৱ আৰু পৰাজয়ৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা মন্দাৱস্থাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সম্ভৱ হৈছিল। আৰু সেইবাবেই সকলো সময়তে সফলতাৰ পিছত উত্থান আৰু সফলতা থাকে।
  স্পষ্টভাৱে জাৰ্মানসকল আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে নিজেই মূল শক্তিৰ সৈতে বগাই গ"ল, ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে। তেওঁলোকে ক"লৈ যাব লাগে?
  ইটালীক লৈ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰক! একমাত্ৰ প্লাছটো হ"ল টুৰ্কিয়ে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। কিন্তু এইটো ৰজাৰ বাবে আৰু ভাল;অৱশেষত তেওঁ কনষ্টেন্টিনোপল আৰু জলসীমা নিজৰ বাবে ল'ব পাৰিব! তেন্তে...
  আৰু লগতে চাৰিগৰাকী ডাইনী, চিৰকালৰ বাবে যুৱ থলুৱা বিশ্বাসী নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা, স্বেটলানা যুদ্ধত! আৰু ইতিমধ্যে আপোনাক আঘাত কৰিব! গতিকে তেওঁলোকে জাৰ্মান আৰু তুৰ্কী দুয়োকে আঘাত কৰিব!
  লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাচেংকো সাৰ পাই উঠিল। চিৰদিনৰ বাবে যুৱতী ডাইনী-যাদুকৰীগৰাকীয়ে নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিলে, দ্বিতীয় নিকোলাছক ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ ভাগ্য দিলে আৰু এতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিব লাগিব। সাৰ পোৱাটো সহজ নাছিল। ল"ৰাটোৰ শৰীৰত জোৰেৰে চাবুকেৰে আঘাত কৰে। ল'ৰাটোৱে জপিয়াই উঠিল। হয়, অলেগ ৰাইবাচেংকো এতিয়া এজন পেশীবহুল ল"ৰা, হাত-ভৰিৰে শিকলিৰে বান্ধি থোৱা। ক"লা ৰঙৰ টেন কৰা, শুকান আৰু স্নায়ুযুক্ত শৰীৰ দেখা যায়, পেশীবোৰ বিশিষ্ট। সঁচাকৈয়ে এজন শক্তিশালী আৰু কঠোৰ দাস, শক্তিশালী ছাল ইমান কঠিন যে অভাৰচিয়াৰৰ প্ৰহাৰে কাটিব নোৱাৰে। আপুনি আন ল"ৰাবোৰৰ সৈতে ব্ৰেকফাষ্ট কৰিবলৈ দৌৰি যায়, ডেকা দাসবোৰে সম্পূৰ্ণ উলংগ আৰু কম্বল নোহোৱাকৈ শুই থকা শিলগুটিৰ পৰা উঠি। সঁচা, ইয়াত উষ্ণ, জলবায়ু ইজিপ্তৰ দৰেই৷ আৰু ল"ৰাটো সকলো উলংগ, মাত্ৰ শিকলি। কিন্তু ইহঁত যথেষ্ট দীঘল আৰু কাৰ্যতঃ খোজ কঢ়া বা কাম কৰাত বাধা নিদিয়ে। কিন্তু সেইবোৰত ডাঙৰ খোজ দিব নোৱাৰি৷
  খোৱাৰ আগতে আপুনি ধাৰাত হাত ধুই লয়। আপুনি এটা ৰেচন পায়: গুড়ি চাউল, আৰু পচি যোৱা মাছৰ টুকুৰা। অৱশ্যে ভোকাতুৰ দাস ল"ৰা এজনৰ বাবে এইটো যেন এক সুস্বাদু খাদ্য। আৰু তাৰ পিছত আপুনি খনিলৈ যায়। ৰাতিপুৱা এতিয়াও সূৰ্য্য উদয় হোৱা নাই আৰু যথেষ্ট সুখদায়ক।
  ল"ৰাটোৰ খালী ভৰি দুখন ইমানেই ৰুক্ষ আৰু শৃংখলাবদ্ধ হৈ পৰিছে যে চোকা শিলগুটিবোৰে একেবাৰেই বিষ নকৰে, আনকি সুখদায়কভাৱে টিকটিকিও কৰে৷
  ষোল্ল বছৰৰ তলৰ শিশুৱে কাম কৰা শিলৰ কুৱেৰী। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ হাতত সৰু গাড়ী আৰু সঁজুলি আছে। কিন্তু প্ৰাপ্তবয়স্কৰ দৰেই পোন্ধৰ, ষোল্ল ঘণ্টা কাম কৰিব লাগিব।
  ইয়াৰ পৰা দুৰ্গন্ধ ওলায়, গতিকে কয়লাৰ মুখখনতে সিহঁতে নিজকে সকাহ দিয়ে। কামটো সহজ: পিকক্সেৰে শিল কাটি লওক, তাৰ পিছত ঝুৰি বা ষ্ট্ৰেচাৰত লৈ ফুৰে। কেতিয়াবা ট্ৰলীখনো ঠেলি দিব লাগে। সাধাৰণতে ল"ৰাবোৰে তাইক দুই-তিনিকৈ ঠেলি দিয়ে। কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকোক অকলে বাছি লোৱা হৈছে কাৰণ তেওঁ অতি শক্তিশালী। আৰু ডাঙৰ মানুহৰ দৰে হাতত পিকচখন ধৰি ৰাখে। বাকীবোৰতকৈ বহুত ডাঙৰ কাম এটা তেওঁ সম্পূৰ্ণ কৰিব লাগিব।
  এইটো সঁচা যে তেওঁলোকে আপোনাক অধিক সঘনাই দিয়ে৷ দিনটোত তিনিবাৰ, দুবাৰ নহয়।
  যি দাস ল"ৰাৰ শৰীৰত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বাস কৰি আহিছে, তেওঁৰ ইয়াত থকা কেইবাবছৰ হ"ল৷ আজ্ঞাকাৰী, কঠোৰ পৰিশ্ৰমী, সকলো আন্দোলন স্বয়ংক্ৰিয়তাৰ পৰ্যায়লৈকে অভ্যাস কৰা হয়। সঁচাকৈয়ে অভিশপ্ত শক্তিশালী, স্থিতিস্থাপক আৰু কাৰ্যতঃ কোনো ক্লান্তি নাজানে। কিন্তু একে সময়তে ল"ৰাটো প্ৰায়েই ডাঙৰ নহয়, আৰু এতিয়া তেওঁক বাৰ বছৰতকৈ বেছি দেখা নাযায়, এই বয়সৰ গড় উচ্চতা।
  কিন্তু শক্তি... কেইবাজনো প্ৰাপ্তবয়স্কৰ বাবে। এজন যুৱ নায়ক। যিটো অৱশ্যে আপাত দৃষ্টিত কেতিয়াও প্ৰাপ্তবয়স্ক নহ"ব, আৰু তেওঁ দাড়িও গজাব নোৱাৰে।
  আৰু ভগৱানক ধন্যবাদ! লেখক আৰু কবি হিচাপে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চুলি কাটিবলৈ ভাল নাপালে। আপুনি নিজৰ বাবে কাম কৰি শিল ভাঙি, ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাওক। আৰু গাড়ীখনলৈ। তাৰ পিছত আপুনি ট্ৰলীলৈ লৈ যায়। তাইক ঠেলি দিয়াটো কঠিন আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে পাল পাতি এই কামটো কৰে৷
  ইয়াৰ ল"ৰাবোৰ প্ৰায় ক"লা, কিন্তু তেওঁলোকৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্য হয় ইউৰোপীয়, হিন্দু বা আৰব। তদুপৰি ইউৰোপৰ আৰু বহুত আছে।
  অলেগে সিহঁতক ভালদৰে চায়। দাসক কথা ক"বলৈ দিয়া নহয়, চাবুকেৰে প্ৰহাৰ কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোও এতিয়াৰ বাবে নিমাত। আৰু তেওঁ পঢ়ে। ইয়াত পুৰুষ তত্বাৱধায়কৰ উপৰিও মহিলাও আছে। নিষ্ঠুৰ আৰু চাবুকেৰে মাৰপিট কৰাও।
  তদুপৰি সকলো ল"ৰাৰ ছাল অলেগৰ দৰে শক্তিশালী নহয়। বহু লোক ফাটি তেজ ওলায়। আৰু চকীদাৰসকলে আপোনাক মাৰপিট কৰি হত্যা কৰিব পাৰে। কামটো বৰ কষ্টকৰ, বিশেষকৈ সূৰ্য্য উদয় হ"লে ল"ৰাবোৰৰ বহুত ঘাম ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আৰু ইয়াত এটা সূৰ্য্য নহয়, দুটা। আৰু ইয়াৰ ফলত দিনটো বৰ দীঘলীয়া হৈ পৰে। আৰু বহুত কাম আছে। ল"ৰাবোৰে শুবলৈ আৰু জিৰণি ল"বলৈ সময় নাপায়। এয়া তেওঁলোকৰ বাবে এক বৃহৎ যন্ত্ৰণা।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ বাবে কাম কৰিছিল, যান্ত্ৰিকভাৱে চপিং আৰু লোডিং কৰিছিল। মোৰ বাবে আলোড়িত...
  আৰু ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ সফলতা লাভ কৰাৰ পিছত দ্বিতীয় নিকোলাছ কি হৈ আছে তাৰ এখন ছবি তেওঁ কল্পনা কৰিছিল।
  নাটাছা, জোয়া, অৰোৰা আৰু স্বেটলানাই প্ৰজেমিছলত অষ্ট্ৰিয়ানসকলক আক্ৰমণ কৰে। লগে লগে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই লভ"ভক লৈ যায়। আৰু তেওঁলোকে আটাইতকৈ শক্তিশালী দুৰ্গটোক আক্ৰমণ কৰে।
  ছোৱালীবোৰ খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধি চহৰৰ ৰাজপথত দ্ৰুতগতিত লৰালৰিকৈ গৈ আছে।
  অষ্ট্ৰিয়ানসকলক কাটি পেলায় আৰু খালী ভৰিৰে সৰু সৰু ডিস্ক পেলাই দিয়ে।
  একে সময়তে ছোৱালীবোৰে গান গায়:
  - জাৰ নিকোলাছ আমাৰ মচীহ,
  রাশিয়া একটি ভয়ংকৰ শাসক...
  গোটেই পৃথিৱীখন কঁপিছে - ক'লৈ যাব -
  নিকোলাইৰ বাবে এটা গীত আগবঢ়াই লৈ!
  নাটাছাই অষ্ট্ৰিয়ানসকলক কাটি পেলায়, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে:
  - ৰাছৰ বাবে'!
  জোয়াইও তাইৰ শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰে, আৰু আকৰ্ষণৰ সৈতে গান গায়:
  - ৰজা সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেড এটা উৰি যায়! এইজনী হত্যাকাৰী ছোৱালী। আপোনাৰ চোলাটো থেতেলিয়াই সাগৰ পান কৰিব পাৰে!
  আৰু অৰোৰাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্ক এখন দলিয়াই অষ্ট্ৰিয়ানসকলক সিঁচৰতি কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - ৰাছিয়াৰ মহানতাৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ অতি চোকা দাঁতবোৰ উদঙাই দিব! যিবোৰ দাঁতৰ দৰে জিলিকি উঠে।
  স্বেটলানাও হাৰ মানিবলৈ পাহৰা নাই, আৰু গৰ্জন কৰে:
  - পবিত্ৰ আৰু অজেয় নিকোলাছ দ্বিতীয় Rus'!
  ছোৱালীজনীয়ে প্ৰচণ্ড আবেগ প্ৰদৰ্শন কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে সকলো পেলাই দিয়ে আৰু উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে!
  নাটাছাই গুলী চলাই আৰু চপ কৰি, আৰু খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক অস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠে:
  - মই মোৰ ৰুছক ভাল পাওঁ'! মই মোৰ ৰুছক ভাল পাওঁ'! আৰু মই তোমালোক সকলোকে কাটি দিম!
  আৰু জোয়াইও গুলী চলায় আৰু হাউলি উঠে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক কিবা এটা পেলাই দিয়ে:
  - গ্ৰেট জাৰ নিকোলাছ! পাহাৰ আৰু সাগৰ দুয়োটা তেওঁৰেই হওক!
  বন্য, উন্মাদ ক্ৰোধেৰে চিঞৰি থকা আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি থকা অৰোৰাই হাউলি উঠে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে! ডেচিং ছোৱালীয়ে খালী ভৰি আৰু খালী গোৰোহাৰে শত্ৰুক চেপি ধৰে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীবোৰৰ বনৰীয়া হুলস্থুল। তেওঁলোকে প্ৰজেমিছলক চলন্ত অৱস্থাত ধৰি ৰাখে আৰু গায়, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰে;
  আমাৰ পবিত্ৰ ৰুছ' মহিমামণ্ডিত হয়,
  ভবিষ্যতে বহু বিজয় আছে...
  খালী ভৰিৰে দৌৰি যায় ছোৱালীজনী
  আৰু তাই পৃথিৱীত আৰু ধুনীয়া নহয়!
  
  আমি ডেছিং ৰডন"ভেৰকি,
  ডাইনী সদায় খালী ভৰি...
  ছোৱালীয়ে ল'ৰাক বৰ ভাল পায়
  ইয়াৰ উগ্ৰ সৌন্দৰ্য্য!
  
  আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো
  আমাৰ শত্ৰুৰ ওচৰত গুহাত সোমাই নাযাওঁ আহক...
  আমাৰ ভৰি দুখন উদং হ"লেও,
  বহুত ঘাঁ হ"ব!
  
  ছোৱালীয়ে খৰখেদা কৰিলে বেছি ভাল লাগে
  ঠাণ্ডাত খালী পাদ...
  আমি সঁচাকৈয়ে পহু পোৱালি
  আমি ইয়াক ঘুচা মাৰিব পাৰো!
  
  আমাক ৰখাব নোৱাৰি
  Fritz এর একটি ভয়ংকৰ গোট...
  আৰু আমি জোতা পিন্ধা নাই
  চয়তানে আমাক ভয় কৰে!
  
  ছোৱালীবোৰে ঈশ্বৰৰ সেৱা কৰে ৰড,
  যি, অৱশ্যেই, মহান...
  আমি গৌৰৱ আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে,
  কাইজাৰটো এটা জঘন্য বিট হ"ব!
  
  সকলোতকৈ ধুনীয়া ৰাছিয়াৰ বাবে
  যোদ্ধাসকল উত্থান ঘটিছে...
  আমি চৰ্বিযুক্ত দাইল খালোঁ
  যোদ্ধাসকলে বেঁকা নহয়!
  
  আমাক কোনেও বাধা দিব নোৱাৰে
  ছোৱালীৰ শক্তি বিশাল...
  আৰু তেওঁ চকুলোও নুবুজাব,
  কাৰণ আমি প্ৰতিভা!
  
  কোনো ছোৱালীয়ে বেঁকা হ"ব নোৱাৰে,
  তেওঁলোক সদায় শক্তিশালী...
  পিতৃভূমিৰ বাবে তীব্ৰ যুঁজ দিয়ে,
  আপোনাৰ সপোন বাস্তৱায়িত হওক!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সুখ থাকিব
  সূৰ্য্য পৃথিৱীৰ ওপৰত থাকিব...
  তোমাৰ অক্ষয় জ্ঞানেৰে,
  বেয়নেট দ্য কাইজাৰ!
  
  মানুহৰ ওপৰত সূৰ্য্য সদায় জিলিকি থাকে,
  আটাইতকৈ বিশাল দেশখনৰ ওপৰত,
  সুখী প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু,
  আৰু প্ৰতিজন যোদ্ধা এজন নায়ক!
  
  কেতিয়াও বেছি সুখ নাথাকে
  'আমাক ভাগ্যৱান বুলি বিশ্বাস কৰোঁ...'
  বেয়া বতৰ বিলুপ্ত হওক -
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত লাজ!
  
  আমাৰ জাতি ঈশ্বৰ ইমানেই পৰম,
  তেখেততকৈ ধুনীয়া কোনোৱেই নাই...
  আমি আত্মাত উচ্চ হম,
  যাতে দুষ্টজনে সকলোকে বমি কৰে!
  
  আমাৰ শত্ৰুবোৰক পৰাস্ত কৰোঁ, মোৰ বিশ্বাস
  হোয়াইট, ৰাছিয়ান ঈশ্বৰ আমাৰ সৈতে আছে...
  ধাৰণাটোৱে আনন্দৰ সৃষ্টি কৰিব,
  দুৱাৰমুখত বেয়াক প্ৰৱেশ কৰিবলৈ নিদিব!
  
  বাৰু, মুঠতে যীচুলৈ,
  আমি সদায় বিশ্বাসী হ'ম...
  সি ৰাছিয়ান ঈশ্বৰ, শুনা,
  তেওঁ মিছা কথা কয় যে তেওঁ এজন ইহুদী চয়তান!
  
  নাই, আচলতে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ,
  আমাদের সবচেয়ে পবিত্র প্রধান পরিবার...
  তেওঁ কিমান নিৰ্ভৰযোগ্য ছাদ,
  আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ-ঈশ্বৰ স্বৰগ!
  
  বাৰু, মুঠতে ৰাছিয়াৰ বাবে,
  মৰিবলৈ লাজ নাই...
  আৰু ছোৱালীবোৰ সকলোতকৈ ধুনীয়া,
  নাৰীৰ ভালুকৰ দৰে শক্তি আছে!
  
  
  পৰিকল্পনা সলনি হোৱা নাই
  হিটলাৰে কেৱল অ'কেডব্লিউ পৰিকল্পনা সলনি কৰা নাছিল আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ আক্ৰমণ উত্তৰ আৰু দক্ষিণ দুয়োটা দিশৰ পৰাই কৰিছিল, সেনা গোট এ আৰু বিয়ে। আৰু আক্ৰমণটো মেইনষ্টেইনৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰা হৈছিল । ফলত ষ্টেলিনগ্ৰাড চাৰিওফালৰ পৰা আক্ৰমণৰ দহ দিনৰ ভিতৰতে পতিত হয়। আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰা যেন পালে। ইয়াৰ পিছত ৱেৰমাচ্টে ভলগা উপকূলৰ কাষেৰে কেছপিয়ান সাগৰলৈ গতি কৰে। ৰঙা সেনাই কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে? কেন্দ্ৰত হোৱা আক্ৰমণাত্মকতা বৰ বেছি সফল নহ"ল।
  প্লাছ, জাপানে মিডৱেৰ যুদ্ধত জয়ী হৈছিল, যদিও ই দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰা নাছিল, কিন্তু ই হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ দখল কৰিছিল। আৰু একে সময়তে চামুৰাইৰ লেণ্ড ইউনিটবোৰ ভাৰতৰ ফালে আগবাঢ়িল। এই উপনিবেশটো ধৰি ৰাখিবলৈ ব্ৰিটেইনে অপাৰেচন টৰ্চ পৰিত্যাগ কৰি ইজিপ্তৰ পৰা কিছু সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  জাৰ্মানীয়ে পূব ফ্ৰণ্টত এই পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছিল। ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ দ্ৰুত দখলৰ ফলত দক্ষিণৰ ফ্লেংকটো ভাঙি পৰে। ফ্ৰিটজে কেছপিয়ান সাগৰলৈ পিছলি গৈ স্থলপথেৰে ককেছাছক কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তুৰ্কিয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। তাইৰ সৈন্যবাহিনী যদিও বৰ শক্তিশালী নহয়, তথাপিও যথেষ্ট সংখ্যক আৰু সাহসেৰে যুঁজিবলৈ সক্ষম।
  ইতিমধ্যে প্ৰথম দিনকেইটাত তুৰ্কীয়ে বাটুমি লৈ ইয়েৰেভানক ঘেৰি ধৰিলে। হয়, তেওঁলোকৰ কৃতিত্ব মান্য, যিহেতু ৰঙা সেনাক জাৰ্মান ফ্ৰণ্টৰ দ্বাৰা পিন ডাউন।
  মন কৰিবলগীয়া যে নাজীয়ে সুবিধা লৈ ছোভিয়েট সৈন্যই ৰেলৰ পৰা পোনে পোনে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰি তেওঁলোকক আংশিকভাৱে প্ৰহাৰ কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে যুদ্ধৰ গতিপথত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিছিল।
  ষ্টেলিনও নাৰ্ভাছ হৈ ফ্ৰিক আউট হৈছিল - তেওঁ যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত ককেছাছক ধৰি ৰাখিবলৈ দাবী জনাইছিল।
  মুঠতে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষাৰ কাম নহ"ল আৰু সকলো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। আৰু সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলত জাপানী বিভাগৰ অনুপস্থিতিয়েও কোনো সহায় কৰা নাছিল।
  জাৰ্মানসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে, ডাগেস্তানলৈ গুচি যায়। তেওঁলোকে ধূলি গোটোৱা বন্ধ কৰিবলৈ - কিন্তু বাহিনীসমূহ অসমান, ইয়াৰ উপৰিও ৰঙা সেনাই যোগানৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট অসুবিধাৰ সন্মুখীন হৈছিল। আৰু তাই গুহাত সোমাই পৰিল। আৰু ক্ৰাউটসকলে সক্ৰিয়ভাৱে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল।
  জাপানৰ বিজয়ত বিচলিত হৈ আমেৰিকাই থাৰ্ড ৰাইচক প্ৰায় স্পৰ্শ কৰা নাছিল। ব্ৰিটেইন কিছু দুৰ্বল হৈ পৰিল, আৰু লগতে বিপদত নপৰিল! এতিয়া জাৰ্মানসকলৰ হাতত অত্যধিক বিমান আছিল আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকৰ ওপৰত হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব পাৰিছিল।
  ষ্টেলিনে নিজৰ আটাইতকৈ বেয়া গুণবোৰ দেখুৱাইছিল আৰু বহু সময়ত খং হেৰুৱাই চিঞৰিছিল, কিন্তু উত্তম সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল।
  গতিকে ককেছাছৰ ক্ষতি অনিবাৰ্য হৈ পৰিল।
  ইতিমধ্যে আজাৰবাইজানৰ সীমান্তত চলি আছে যুদ্ধ।
  ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে হতাশ হৈ যুঁজ দিয়ে। ইয়াত সুন্দৰীসকলে হাহাকাৰ কৰি যুঁজি আছে।
  আৰু পিছুৱাই নাযায় আৰু হাৰ নামানে৷ আৰু সিহঁতে পিছফালে ঘূৰি ফুৰে।
  নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা আৰু স্বেটলানাই জাৰ্মান জেনেৰেলজনক পিছফালৰ পৰা টানি লৈ গ"ল। এইটো শীতল। ছোৱালীকেইজনীয়ে তাক আঁঠু লৈ জোৰকৈ সিহঁতৰ উদং ভৰিৰে চুমা খাবলৈ দিলে। সি সিহঁতক বৰ উৎসাহেৰে চৰ মাৰিলে! আৰু সি ছোৱালীবোৰৰ গোৰোহা চেলেকিলে।
  যোদ্ধা ছোৱালীবোৰ সাধাৰণতে ইমানেই চেক্সি আৰু মনোমোহা। তাৰ পিছত তেওঁলোকে ফ্ৰিটজ যুদ্ধ দিলে।
  নাটাছাই নাজীসকলক কাটি পেলালে এটা বিস্ফোৰণৰ সৈতে কাটি পেলালে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মহান গৌৰৱৰ বাবে!
  জোয়াইও গুলী চলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  লৈ তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিলে। তাই নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু আচৰিত।
  অগাস্টিনেও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে আৰু দাঁত উদং কৰি তাই সেইটো লৈ হিচকি উঠিল:
  - মই বৰ কাজিয়া কৰি আছো! টাৰ্মিনেটৰৰ দৰে!
  আৰু স্বেটলানাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ইমান মাৰাত্মক আৰু ধ্বংসাত্মক কিবা এটা লঞ্চ কৰিব। আৰু আকৌ তেওঁ গান গাইব:
  - আমাৰ বন্ধুত্ব একক, আৰু ইয়াৰ অৰ্থ সেইটোৱেই!
  চাৰি, তেনেকৈয়ে কাজিয়া কৰে - এইবোৰ ছোৱালী! ধেমেলীয়া সুন্দৰীয়ে ইয়াৰ উত্তৰত নিজৰ দীঘল জিভা দেখুৱায়।
  সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণীৰ যোদ্ধা। আৰু কেনেকৈ সিহঁতে আপোনাক আঘাত কৰিব, আৰু কেনেকৈ সিহঁতে আপোনাক চিঞৰিব।
  জাৰ্মানক প্ৰেছেৰে জামুৰ দৰে চেপি ধৰে।
  নাটাছাই গুলী চলালে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  - আমি পোহৰ আৰু ৰঙা বেনাৰৰ যোদ্ধা!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰীক লঞ্চ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু আমি লেনিনৰ বাবে যুঁজিম!
  আৰু তাৰ পিছত তাই অগাষ্টিনক দাঁত উদং কৰি কাটিলে:
  - বৰ আনন্দৰ নামত!
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰিলে, গৰ্জন কৰি:
  - আমি এইটো ল'ম আৰু ঘূৰাই দিম!
  চাৰিওজনে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে আৰু শ্বুটিং কৰি আছে। বাৰু, এইবোৰ, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো, ছোৱালী যিয়ে নিঃশেষৰ বিষয়ে বহুত জানে। আৰু তেনেকৈ কাজিয়া নকৰে৷
  আৰু যিদৰে প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰৰ বাবে হ'ব লাগে... হাই-ফ্লাইং যোদ্ধা। আৰু তেওঁলোকৰ ধ্বংসৰ প্ৰতি আকৰ্ষণ আছে।
  নাটাছাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - এই পৃথিৱীখনক মই শ্ৰেণী সংগ্ৰামৰ তীব্ৰতা হিচাপে নিখুঁতভাৱে বুজি পাওঁ!
  জোয়াইও হিচকি উঠিল, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা মাৰাত্মক, মাংস ছিঙি যোৱা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে:
  - কোনটো ঘৰত ৰঙা পতাকা থাকিব!
  আৰু তাৰ পিছত অগাস্টিনে তাইৰ পাল দিলে। তাই নাজীসকলক কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে - হিচকি উঠিল:
  - গ্ৰেট স্পেচ, এইখন আমাৰ ভূমি আৰু আমাৰ সকলো!
  যোদ্ধাসকলে সঁচাকৈয়ে হিটিং পেড এটাও ফালি পেলাবলৈ সক্ষম।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা গুলীয়াই পেলায়, এটা ফাটি গুলি কৰে আৰু খঙেৰে কয়:
  - জুই আৰু বাকিং ঘোঁৰাটো ক্ৰোধিত হৈ পৰিছে!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে অন হ"ব। আৰু সিহঁতে মূৰ বাট কৰে।
  আৰু জাৰ্মান পক্ষত গেৰ্ডৰ ক্ৰুৱে টি-৪ত যুঁজি আছে। আকৌ এবাৰ আৰম্ভ হ"লে আপুনি গৰম নহ"ব আৰু এনে চাপ দমন কৰিব নোৱাৰিব৷ ছোৱালীবোৰৰ চকুত এনেকুৱা নৰকীয় জুই।
  নিজকে গুলীয়াই মাৰে আৰু পৰিত্ৰাণৰ কোনো সুযোগ নিদিয়ে। আৰু সিহঁতৰ বগা, মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি।
  যোদ্ধাসকল আক্ৰমণাত্মক আৰু হাউলি উঠে:
  - বন্য সুগন্ধি! আমি সকলো শত্ৰুক নৰকলৈ পঠিয়াই দিম!
  গেৰ্ডাই গুলী চলাব, চৌত্ৰিশজনক আঘাত কৰিব আৰু চিঞৰি উঠিব:
  - ভৱিষ্যতৰ জয়!
  চাৰ্লটে খালী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি গুৰুগুৰু কৰে:
  - আমি তোমাক ফালি পেলাম!
  মাগডাইও গুলী চলালে, টি-২৬ ধ্বংস কৰিলে আৰু ক"লে:
  - আমি প্ৰকাশ কৰিম।
  আৰু তাই উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা জোকাৰিলে।
  আৰু ক্ৰীষ্টিনাও পেডেলত খালী ভৰি দুখন হেঁচা মাৰি হিচকি মাৰে:
  - আমাৰ পাৰ্টিৰ বাবে চিয়াৰছ!
  ছোৱালীকেইজনী অৱশ্যে বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে প্ৰায় উলংগ। আৰু একে সময়তে অত্যন্ত চেক্সি।
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ বৰ নিখুঁত নহয়, কিন্তু ফলপ্ৰসূ টি-৪ৰে আক্ৰমণ চলায়। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। এনে ছোৱালীৰ ওচৰত কোনো কথাতে হাৰ নামানিব! আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে দাঁত উদঙাই দিলে। আৰু কেনেকৈ মুখ বনাই!
  গেৰ্ডাই নিজৰ মাজতে গৰ্জন কৰে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীচালনা কৰে:
  - Gerda হত্যা ভাল পায়, এই Gerda!
  আৰু আকৌ গোলা গুলিয়াই দিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত চাৰ্লটে পাল পাতি গুলী মাৰে আৰু গৰ্জন কৰে, চৌত্ৰিশজনক নক আউট কৰে:
  - মই সিহঁতৰ পেট ফালি দিম !
  আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁ আকৌ আৰম্ভ কৰিব।
  আৰু তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই হত্যাকাৰীক যোগ দিব। লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰা।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - মই আক্ৰমণাত্মকতাৰ মূৰ্তি!
  তাইৰ কি কঁকাল, আৰু ভাস্কৰ্য্য কৰা এবছ!
  আৰু তেতিয়া মাগদাই তাক লৈ চৰ মাৰি গৰ্জন কৰিব:
  - বানজাই!
  আৰু তাইৰ ভৰি দুখনও উদং আৰু চেলেকি!
  জাৰ্মান মহিলা চাৰিগৰাকীয়ে নিজকে ঠেলি দিয়ে আৰু সঁচাকৈয়ে জয়ী হয়। তাইৰ ইমান আক্ৰমণাত্মকতা আৰু সজীৱতা আছে।
  যোদ্ধাসকলে ৰড ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলায়। ৰঙা সেনাক যাবলৈ নিদিয়ে।
  আৰু মহিলা পাইলটসকলেও আকাশত যুঁজ দিয়ে, আৰু তেওঁলোকে এই কথা দেখুৱাইছে। যে তেওঁলোকৰ আত্মা অসীম।
  ইয়াত নতুন জাৰ্মান ফকে-উলফ। গেৰ্ট্ৰুড ইয়াৰ ওপৰত আছে। আৰু এই ছোৱালীজনীয়ে দেখুৱাইছে যে তাই পুৰুষতকৈ শীতল। এইদৰেই তেওঁ ফেচিষ্টক থ্ৰেছ কৰে। নিদিয়ে সিহঁতক সামান্যতমো দয়া। গেৰ্ট্ৰুডে আচল যুঁজখন আৰম্ভ কৰিলে।
  আৰু তেওঁ এটা ছোভিয়েট ইয়াক গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল!
  তাৰ পিছত তেওঁ লৈ জিভা দেখুৱাব। আৰু আকৌ তেওঁ সম্পূৰ্ণ নিঃশেষকৰণৰ কাম হাতত ল"ব। এইজনী ছোৱালী। আৰু লগতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি। আৰু তাৰ পিছত LAGG গুলীচালনা কৰি আকৌ গৰ্জন কৰিলে:
  - পাইলট গুনাৰ!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাঁহিব। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ পি ই-২ নমাই দিব৷ এনেকুৱা ছোৱালী, আটাইতকৈ শীতল পৰিসৰ আৰু শ্ৰেণীৰ। তাৰ পিছত তাই আকৌ এটা কৌশল কৰি বায়ু কামানেৰে ইয়াক ধ্বংস কৰিলে। আৰু চেষ্টা কৰিব।
  - মই আকাশৰ মাইকী পহু!
  আৰু কেনেকৈ দাঁত উদঙাই দিয়ে! আৰু কেনেকৈ বন্য হ"ব পাৰি! কি আইতা! বাবা সকলো নাৰীলৈ!
  কিন্তু, অৱশ্যেই ফেচিষ্টসকলেও উজনিত আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  বিশেষকৈ তাত পাইলট হেলগাই এম ই-১০৯ত যুদ্ধ কৰে। আৰু ইমানেই সফলতাৰে যে ব্ৰিটিছৰ পৰা খণ্ডবোৰ উৰি গৈছে।
  এগৰাকী ছোৱালীয়ে মুস্তাংগ এখনত খুন্দা মাৰি গাইছিল:
  - আমাৰ ওপৰত এটা লিলাক কুঁৱলী ওপঙি আছে!
  সাধাৰণতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিলে কিমান ভাল। এইটো কিমান ব্যৱহাৰিক! আৰু ই অতি সুবিধাজনক৷
  হেলগা এগৰাকী পাইলট। ফুৰাৰজন যথেষ্ট স্মাৰ্ট আছিল, তেওঁ পৰামৰ্শ শুনিছিল আৰু ছোৱালীক টেংক, বিমান আৰু সেনাবাহিনীত উঠিবলৈ অনুমতি দিছিল। আৰু ক্ৰাউটছৰ বাবে কিমান ভাল কাম হ"ল।
  তেওঁলোকে নিজেই আশা কৰা নাছিল যে নাৰীৰ শৰীৰ ইমান ফলপ্ৰসূ হয়। ইয়াত হেলগাই বিখ্যাতভাৱে গতি আৰু একাউণ্ট লাভ কৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে পেডেল টিপি গৰ্জন কৰে:
  - মই ইমান মনোমোহা সৰু গৰু!
  হেলগাই আৰু দুখন ইংৰাজী বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ পিছফালে শাৰী শাৰীকৈ জাৰ্মান সৈন্য!
  আৰু তাই এটা বোমাৰু বিমানকো গুলীয়াই পেলালে! কি ছোৱালী! সকলো ছোৱালীলৈ, এজন ডাঙৰ আৰু শীতল যোদ্ধা। যদি ই নিঃশেষ কৰে, তেন্তে ইও কোনো অনুষ্ঠান বা কৰুণা নোহোৱাকৈয়ে তেনে কৰে।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমান চেক্সি!
  আৰু ৰমেলৰ সৈন্যই মৰুভূমিৰ মাজেৰে ছিঙি গৈছে, অতিৰিক্ত বাহিনী আহিবলৈ অপেক্ষা নকৰাকৈ। আমি জয়ী হ"ব লাগিব, গতিকে আমি জয়ী হ"ব লাগিব। কিংবদন্তি সেনাপতি "ডেজাৰ্ট ফক্স" ইতিমধ্যে উচ্চ শক্তিৰ সৈতে যুঁজ দিয়াত অভ্যস্ত হৈ পৰিছিল। আৰু তেওঁৰ সৈন্যসকলো তেনেকুৱাই। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত মহিলা এছ এছ যোদ্ধাৰ এটা নিৰ্বাচিত কোম্পানী আছে। ডিচেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে তেওঁলোকক বদলি কৰা হৈছিল, যেতিয়া ফ্ৰণ্ট ফাটি গৈছিল, জাৰ্মানসকল পিছুৱাই গৈছিল আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে ব্ৰিটিছে টলবুকক মুকলি কৰি দিছিল আৰু আফ্ৰিকাৰ মাটিৰ পৰা ৱেৰমাকট দলিয়াই পেলোৱাৰ ভাবুকি দিছিল।
  তাৰ পিছত আৱদ্ধ ফুহৰাৰে প্ৰস্তাৱ দিলে: বাঘিনীৰ এটা মহিলা বেটেলিয়ন বদলি কৰা। কাৰণ লেডিজসকলে ক্ষমতাৰ ভাৰসাম্য সলনি কৰিব বুলি নহয়, কিন্তু যাতে পুৰুষে বিশেষকৈ ইটালীৰ পুৰুষে লাজ অনুভৱ কৰিব আৰু তেওঁলোকে বহুত বেছি আক্ৰমণাত্মক আৰু অধিক নিপুণভাৱে যুঁজিব। কাৰণ, কঠোৰ প্ৰশিক্ষণৰ দ্বাৰা কঠিন হৈ পৰা অভিজাত ছোৱালীবোৰ যদি আগবাঢ়ি থাকে, তেন্তে পুৰুষসকলে বৰ লাজ পাব।
  যোদ্ধাসকলে মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছিল, সুৰক্ষাৰ বাবে বিশেষ ক্ৰীম ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ছমাহ ধৰি তেওঁলোকৰ উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখন ইমানেই শৃংখলাবদ্ধ হৈ পৰিল যে তেওঁলোকে ফ্ৰাই পেন হিচাপে গৰম বালিবোৰক ভয় কৰা নাছিল আৰু টেনৰ পৰাই তেওঁলোকৰ ছালখনে গাঢ় চকলেট ৰং এটা লাভ কৰিছিল। আৰু বহুতৰে পিছফালে ইতিমধ্যে কেইবা ডজনো মৃতদেহ আছে।
  মাৰ্গো আৰু শ্বেলা দুজন অতি সৰু, কিন্তু ইতিমধ্যে যুদ্ধত কঠোৰ আৰ্য্য। কোম্পানীটোৰ আটাইতকৈ সৰু, কিন্তু ছমাহৰ ভিতৰতে ইতিমধ্যে আইৰন ক্ৰছ, ফাৰ্ষ্ট ক্লাছ (ছেকেণ্ড ক্লাছ, বেটেলিয়নৰ সকলোৰে ইতিমধ্যে আছিল), নিৰ্দয় আৰু দয়ালু।
  মাৰ্গটৰ চুলি জুইৰ ৰঙৰ আৰু শ্বেলা আছিল মৌৰ স্পৰ্শ থকা বৰফৰ দৰে বগা শ্যামলা। ইয়াত তেওঁলোকে যুঁজি আছে, প্ৰতিআক্ৰমণকাৰী ব্ৰিটিছ টেংকৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছে। শক্তিশালী কৱচৰে মাটিল্ডাসকলে আগবাঢ়িছে। ইয়াৰ পিছত উচ্চ বিস্ফোৰক শ্বেল আৰু লঘু বাহনৰ সৈতে পাছ কৰিব পৰা ক্ৰমৱেল। ছোৱালীকেইজনীয়ে বালিত পুতি থলে। এনে টেংকত মুখামুখিকৈ গুলী চলোৱাটো অসাৰ। 'আমি তেওঁলোকক লক্ষ্য কৰা এৰাই চলিব লাগিব, আৰু তাৰ পিছত...
  "মাটিল্ডা" আৰু "ক্ৰমৱেল"ৰ ওজন প্ৰায় ত্ৰিশ টন, আৰু যেতিয়া ইহঁতে মাটিৰ বালিত খন্দা খাদবোৰৰ ওপৰেৰে পাৰ হৈ যায়, তেতিয়া ই ভয়ংকৰ হৈ পৰে। ই আপোনাৰ উদং, টেন কৰা ডিঙিত ঢালি দিয়ে, আৰু আপুনি অনুভৱ কৰে যে আপোনাৰ ওপৰত হাৰামী মেচিনবোৰৰ ভয়ংকৰ ওজন। ইয়াত একেটা "ক্ৰমৱেল" আছে, ৭০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া কৱচৰ সৈতে এটা সাধাৰণ লোহা, যিটো ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুকেও সদায় ল"ব নোৱাৰে। ইয়াৰ গোন্ধ ব্ৰিটিছ, অতি তিতা গেছলিন আৰু মটৰ তেলৰ দৰে। ছোৱালীবোৰৰ নিজস্ব আচৰিত, সহজ অসুবিধা আছে। ফাউষ্টপেট্ৰনৰ প্ৰথম মডেল। যিহেতু পুৰুষে প্ৰথা অনুসৰি মহিলাসকলক প্ৰথমে যাবলৈ দিয়ে, গতিকে তেওঁলোকে শেহতীয়া আৰু আশা কৰা মতে আশাব্যঞ্জক অস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰে।
  কিন্তু নাজীবাদৰ ভণ্ডামি শ্লোগানটোৰ বিপৰীতে ছোৱালীকেইজনীক তেওঁলোকেও ডাঠকৈ সোমাই দিলে: "যুদ্ধ পুৰুষৰ ব্যৱসায়, নাৰীৰ বাবে শান্তি!"।
  কিন্তু পদাতিক বাহিনী পিছ পৰি ৰ"ল, অৰ্থাৎ খাদত বহি জয়ী হোৱাৰ সুযোগ আছে।
  নাকৰ ফুটা বন্ধ কৰি দিয়া খাদটোৰ পৰা সৰি পৰা বালিৰ পৰা হাঁচি মাৰিবলৈ ভয় কৰি শ্বেলাই ফুচফুচাই কয়:
  - কেৱল যুদ্ধক্ষেত্ৰত বয়স বৃদ্ধিয়ে আপোনাক বিজয়ৰ চেম্পিয়নৰ কিম্বন এৰাই চলিবলৈ অনুমতি দিব যিটো সময়সীমা হেৰুৱাই পেলোৱাৰ বাবে পচি গৈছে!
  মাৰ্গোৱে মান্তি হ"ল:
  - যাৰ সহনশীলতা নাই তেওঁ পৰাজয়ৰ টেঙা মদ আৰু হেৰুৱাৰ তিতা পানীয় অনুভৱ কৰিব!
  কিন্তু ইতিমধ্যে পিছফালে আছে মাটিল্ডাছ, ক্ৰমৱেলছ আৰু ডজন ডজন পোহৰ মংগুজ। এতিয়া শস্য চপোৱাৰ সময় আহিল।
  এসময়ৰ মুকুতাৰ দৰে চুলিখিনি ধূলিৰ বাবে ধূসৰ হৈ পৰা, আৰু গৰম বালিত উদং গোৰোহা থৈ দিয়া শ্বেলাই মানসিকভাৱে ভাৰ্জিন মেৰী আৰু আন সন্তসকলৰ ফালে ঘূৰি কয়, মোক নিৰাশ নকৰিব। আঙুলিটোৱে পাউলটো মসৃণভাৱে টিপে যাতে সঞ্চিত আধানটো পোনে পোনে গেছৰ টেংকিটোলৈ যায়।
  মাৰ্গোৱে তাইৰ লগত ট্ৰিগাৰটো টানে, লগতে লাহে লাহে। ইয়াৰ পিছত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে ইজনে সিজনক হাতেৰে চৰ মাৰিলে। চাৰ্জবোৰ পোনে পোনে ষ্টাৰনত খুন্দা মাৰিলে, তাৰ পিছত গেছৰ টেংকবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। কমলা ৰঙৰ শিখাই বতাহৰ মাজেৰে ঢৌৰ ফেনৰ দৰে ছিটিকি পৰে, আৰু কাৰোবাৰ গালি-গালাজ শুনা যায়।
  তাৰ পিছত ব্ৰিটিছ টেংকৰ চুটি মুখমণ্ডলবোৰ জোকাৰণিৰ ফলত কুটিল কৰি অদ্ভুত নলীত পৰিণত হয়।
  আৰু বাঘিনী ছোৱালীয়ে সাহসেৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু খণ্ডবোৰ সকলো দিশতে উৰি যায়, অগ্নিময় মেকুৰীৰ পাখিৰ দৰে কৱচৰ মাজেৰে ফালি যায়, সঞ্চিত কণিকাৰ ধ্বংসাত্মক ধাৰা।
  ইয়াত নাৰীৰ ক্ৰোধ, কয় যে জাৰ্মান মহিলাৰ কোনো কাৰণতে স্থিৰতাৰ বৈশিষ্ট্য নাই। আৰু তেওঁলোকে যুঁজিব জানে... আৰু আক্ৰমণটোক শ্বাক কৰিবলৈ দিয়ক।
  নিয়ম অনুসৰি অভিযান বা বিভিন্ন প্ৰতিশ্ৰুতিৰ জৰিয়তে নিযুক্তি দিয়া আৰব আৰু কৃষ্ণাংগ লোকেৰে গঠিত পদাতিক বাহিনীৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰাটো বহুত সহজ। টেংকবোৰ ন"ক আউট হোৱা আৰু আগলৈ গুৰুতৰ প্ৰতিৰোধ হোৱা দেখি প্ৰথম লোকচানত পিছুৱাই গ"ল।
  বাৰু, আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণৰূপে সাধাৰণ উৰণৰ ফালে মুখ কৰে। যিহেতু এই শৈলী - দুৰ্বলক আপত্তি কৰা, দানৱৰ বাবেই হওক!
  অৱশেষত যেতিয়া আক্ৰমণটো শেষ হৈ গ"ল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে সন্ধিয়া মৰুভূমিৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, তেতিয়া খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত তেওঁলোকৰ মাজত কথা-বতৰা হ"ল। শ্বেলাই মাৰ্গটক সুধিলে:
  - আমি এতিয়াও আলেকজেণ্ড্ৰিয়াত থাকিম বুলি ভাবিছানে?
  অগ্নিযোদ্ধাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবো যে নৱেম্বৰৰ পিছত নহয়, বা হয়তো অক্টোবৰ মাহত আমি অৱশেষত ইজিপ্ত দখল কৰিম।
  শ্বেলাই যুক্তিসংগতভাৱে আৰু গৰম বালিৰ পৰা হোৱা খজুৱতিৰ প্ৰতি মনোযোগ নিদিয়াকৈয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - যেতিয়া আমাৰ পেটৰ তলৰ এই নখটো, মাল্টাত ঘাটিটো, ধ্বংস হ"ব, যোগান ভাল হ"ব, নতুন ইউনিট আহি পোৱাৰ লগে লগে শত্ৰুৰ আৰু সুযোগ নাথাকিব।
  মাৰ্গটে চাৰিওফালে চালে, সূৰ্য্যটো অস্ত যোৱাৰ আগতে কিমান সময় বাকী আছে। অৱশেষত শুই ভালকৈ টোপনি যাবলৈ। দিগন্তৰ লগত ৰঙা হৈ অহা তৰাটোৰ সান্নিধ্যই যোদ্ধাক শান্ত কৰি তুলিলে। তাই এলেহুৱা হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - মই ভাবো পেৰু-হাবৰ আৰু মিডৱেৰ পিছত ক্ৰিটত হোৱা মহৎ অৱতৰণৰ পুনৰাবৃত্তি কৰাটো ফুৰাৰে মিছ নকৰে। মাত্ৰ এইবাৰ তেওঁলোকে প্ৰকৃততে মাল্টা ভাঙি পেলাব।
  শ্বেলাই গালি পাৰি আকাশলৈ চিঞৰিলে:
  - সৰ্বশক্তিমানে সকলো ব্ৰিটিছ ঘাটি নৰকলৈ পৰিণত কৰক।
  অৱশেষত দিগন্তৰ আঁৰত সূৰ্য্যটো লুকাই থাকিল, বছৰৰ আটাইতকৈ শীতল দিন ২১ অক্টোবৰৰ অন্ত পৰিল। আৰু ইয়াৰ লগে লগে আৰম্ভ হ"ল অপাৰেচন প"লাৰ বিয়াৰ। বগা কিয়? আমি উত্তৰৰ কথা কৈছো বুলি মানুহক ভাবিবলৈ ধূৰ্ত ভুল তথ্য, কিন্তু আচলতে বক্সাৰজনৰ ক্ৰুচিং ছুইং দক্ষিণত।
  আটাইতকৈ ডাঙৰ ব্ৰিটিছ ঘাটিটো সঁচাকৈয়ে নৰক যেন লাগিছিল। সমগ্ৰ পূব ফ্ৰণ্টৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা আৰু মান্য যুদ্ধ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা হাজাৰৰো অধিক বোমাৰু বিমানে ইয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল, লগতে এস্কৰ্ট যুঁজাৰুও। ইংৰাজে অৱশ্যে বহুদিনৰ পৰা যুঁজি আহিছে যদিও ইমান শক্তিশালী বৃহৎ আক্ৰমণৰ আশা কৰা নাছিল। সঁচাকৈয়ে, শত্ৰুৱে সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধ হৈ পৰিলেও ক্ৰাউটসকলে ফ্ৰণ্টটো উন্মোচন কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"ব বুলি কোনে বিশ্বাস কৰিব। কিন্তু ইংৰাজ সৈন্যক এতিয়া নিৰ্দয়ভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হৈছে। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকৰ জাহাজবোৰত ইউ-৮৭ নামৰ বিখ্যাত "বস্তু"টোৱে আক্ৰমণ কৰে। বৰ বেছি দ্ৰুত নহয়, কিন্তু সৰ্বোচ্চ (তেওঁলোকৰ সময়ৰ বাবে) বোমা বিস্ফোৰণৰ সঠিকতা থকাৰ বাবে তেওঁলোকে উপসাগৰত লুকাই থকা ব্ৰিটিছ বহৰক অত্যাচাৰ কৰে। আনকি অধিক আধুনিক ফকে-উলফসকলো পিছ পৰি থকা নাই, আনকি আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ ৰজা নিজেই কিংবদন্তি ভন ৰুডেলকো অন্তৰ্ভুক্ত। আটাইতকৈ শক্তিশালী ছোভিয়েট যুদ্ধজাহাজ মাৰাত ডুব যোৱাৰ বাবে পৰিচিত।
  উদাহৰণস্বৰূপে কৰ্পৰেল ৰিচাৰ্ডে পাহাৰৰ পৰা শগুনবোৰক স্লেজৰ দৰে গুটিয়াই যোৱা দেখিছে। বৰফৰ গাঁতৰ পৰা অসংখ্য জাৰ্মান বোমাৰু বিমান শিকাৰু মাছৰ দৰে ওলাই আহে। ইতিমধ্যে পৰিপক্ক ইংৰাজজনে ভয়তে ফোনটো কাটি দিয়ে। ইমান ভয়ংকৰ দৃশ্য তেওঁ কেতিয়াও দেখা নাছিল। ছাইৰেনবোৰ বহুত দেৰিকৈ বাজি উঠে, বোমা বিস্ফোৰণ হোৱাৰ পিছত। বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ব্ৰিটিছ সৈন্যক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়ে, কটা হাত-ভৰি বিভিন্ন দিশত উৰি যায়। ইয়াৰে এটা লোহাৰ হেলমেট ৰঙা গৰম হৈ বিষয়াজনৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে। আৰু কেনেকৈ চিঞৰি উঠে:
  - চাৰ্চিল কাপুট হয়! হিটলাৰ শীতল!
  ব্ৰিটিছ বিমান বিৰোধী বন্দুকবোৰে তৎক্ষণাত গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল, কিন্তু এবাৰতে হাজাৰ হাজাৰ বোমা পৰিলেহে গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। শত্ৰুৱে সকলো সঠিক হিচাপ কৰিলে: এটাও বোমা অপচয় হ"ব নালাগে। গতিকে শত্ৰুক চেপি ধৰি আঘাত কৰক। সকলো খণ্ডই মানচিত্ৰত পূৰ্ব-চিহ্নিত কৰা হৈছে। তদুপৰি, অহংকাৰী ইংৰাজসকলেও সঠিকভাৱে ছদ্মবেশ লোৱা নাছিল। তেওঁলোকৰ বহুতো বিমান বিৰোধী বন্দুক সাধাৰণ দৃষ্টিগোচৰ হৈ থিয় হৈ থাকে আৰু প্ৰথমে বুৰাই পেলোৱা হয়।
  ইয়াত বত্ৰিশ ফুট দীঘল ৮৫ মিমিৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গানৰ বেৰেলটো ওপৰলৈ দলিয়াই ষ্টিয়াৰিঙৰ দৰে বতাহত বেঁকা কৰা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত ই দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈ পাঁচজন ইংৰাজক চেপি ধৰিলে। কৃষ্ণাংগসকলৰ এজনৰ পেট ফাটি গৈছিল আৰু অন্ত্ৰবোৰ বাহিৰলৈ ওলাই গৈছিল।
  আৰু বোমা পৰিল, আৰু সকলো জুই জ্বলি উঠিল, এটা ইন্ধনৰ গুদাম গুঞ্জৰিত হ"ল, সেইবোৰ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে, প্ৰায় গোটেই কংকালটোৰ ওপৰত গোলা সিঁচৰতি হৈ পৰিল, তাৰ পিছত আন এটা গুদামত খুন্দা মাৰিলে। তাৰ ওপৰত ইউ-৮৭ আৰু ফকে-উলফৰ ফেয়াৰিঙত স্থাপন কৰা চাইৰেনবোৰে বিৰক্তিকৰভাৱে হাউলি উঠিল, যাৰ ফলত ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ মাজৰ পৰা কৃষ্ণাংগ আৰু আৰবসকলৰ মাজত বন্য আতংকৰ সৃষ্টি হ"ল। কিন্তু বগা মানুহবোৰো যেন ঠিক তেনেকুৱাই ভয় খাইছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, দুখন ব্ৰিটিছ ফ্ৰিগেটৰ সংঘৰ্ষ হৈছিল, ইমানেই যে বয়লাৰবোৰ গুঞ্জৰিত হৈছিল। আৰু আনকি উৰা মাৰি যোৱা ফ্ৰিগেটবোৰৰ ধ্বংসাৱশেষবোৰো খনন পথাৰৰ দৰে বতাহত বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু ক্ৰুজাৰখন কেৱল তললৈ ডুব গ"ল।
  চুটি মুখৰ সৈতে ইংৰাজী টেংক "ক্ৰমৱেল"খনে, কিন্তু যথেষ্ট গতি আৰু যথেষ্ট শক্তিশালী ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে, আতংকত গতি বৃদ্ধি কৰি নিজৰ গুদামটোক খুন্দা মাৰিলে, আনকি বাটত নিজৰ ডজন ডজন বিচলিত সৈনিককো চেপি ধৰিলে। বিশৃংখলতা বাঢ়ি আহিল। ইংৰাজ বিমানবাহী জাহাজখন লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু শক্তিশালী ড্ৰেডনাটে গুলী চলালে... উপকূলত, য"ত নিজৰ সৈন্যই গোট খাই আছিল।
  আৰু এই পাতালত দুজন মানুহ সম্পূৰ্ণ অবিচলিত হৈ থাকিল। ইয়াৰে এগৰাকী ভাৰতীয়, লাহে লাহে পাইপ জ্বলোৱা, আৰু আনগৰাকী আছিল এগৰাকী মহিলা, স্পষ্টভাৱে আৰব মূলৰ, কিন্তু সামৰিক পোছাক পিন্ধা। দুয়োজনে খৰখেদাকৈ হোৱা মৃত্যুৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিয়ে। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ধ্বংসৰ ঘোঁৰাচালকৰ গোটেই গোট এটাই অস্বাভাৱিক কাৰ্ড গেম খেলি আছিল। জোকাৰৰ সৈতে বাৱন্নখন কাৰ্ডৰ খেল আছিল, আনকি ৰঙা ছালখনে নিজেই উদ্ভাৱন কৰা নিয়ম অনুসৰিও।
  এগৰাকী আৰব মহিলাই কয় যে-
  - অৱশ্যে বহুত হুলস্থুল! আৰু কিয় এনে আতংকৰ সৃষ্টি?
  শ্ব্ৰেপনেলেৰে পিঠি কাটি যোৱা এজন সৈনিক ভাৰতীয়জনৰ লগত প্ৰায় দৌৰি গ"ল যদিও অসাৱধানতাৰে তেওঁক বিড়ালৰ পোৱালিৰ দৰে পেলাই দিয়া হ"ল। ৰঙা ছালৰ মুখখনত তেজৰ টোপাল পৰিল আৰু সি হাঁহি হাঁহি চেলেকি পেলালে। তেতিয়া তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে:
  - কোলাহল কৰাটো দুৰ্বল, শেঁতা মুখৰ মানুহৰ বাবে। আমি আপাচে এইদৰে ভাবো - যদি শত্ৰু নাথাকে, তেন্তে শত্ৰুৰ আবিৰ্ভাৱ হয় - আৰু ভাল!
  আন্ধাৰ মহিলাগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - খ্ৰীষ্টৰ বিশ্বাস স্বীকাৰ কৰাসকলৰ এইটো এটা সাধাৰণ দুৰ্বলতা। তেওঁলোকে ত্যাগৰ কথা ক"বলৈ ভাল পায়, কিন্তু নিজকে বলিদান নিদিয়ে।
  ভাৰতীয়জনে খৰধৰকৈ মাত দিলে:
  - শৃংখলা এনে এটা ভেটিৰ ওপৰত নিৰ্মিত য'ত চিমেণ্ট বিশ্বাস আৰু বালি ইচ্ছা! বিশ্বাস সোণৰ হৃদয়, আৰু ইচ্ছা লোহাৰ মুঠি! কেৱল শেঁতা মুখৰ মানুহৰ এটাও নাথাকে আৰু আনটোও নাথাকে।
  . অধ্যায় নং ৫
  আৰু জাৰ্মান বোমাৰু বিমানখনত এগৰাকী ছোৱালীও আছে৷ এই ক্ষেত্ৰত ভায়োলা। এগৰাকী অতি ধুনীয়া শ্যামলা, আৰু তাইৰ সংগী নিকোলেটা। আৰু দুয়োজনী ছোৱালী বৰ চেক্সি। উচ্চতাৰ পৰা বোমা নিক্ষেপ কৰা হয়। আৰু লগতে যোদ্ধাসকল খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি থাকে।
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ মাজতে গৰ্জন কৰে:
  - আমি ইমান চুৰি যে আমি ছুপাৰমেন!
  নিকোলেটাইও ফিউজেজৰ পৰা বোমা থু পেলায়। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰে। ইংৰাজে তেনেকৈয়ে পায়।
  ভিঅ"লাই ওপৰৰ পৰা হত্যাকাৰী বোমাও নিক্ষেপ কৰিব। আৰু তেওঁ সিংহ সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক হত্যা কৰিব।
  আৰু লগতে ইয়াৰ মূল্য কেনেকুৱা:
  - ব্ৰিটেইনত ভয়ৰ বীজ সিঁচি দিওঁ!
  আৰু খালী ভৰিখন জোকাৰি দিয়ে। আৰু গান গাই:
  - আমি চাৰ্চিলক ফালি পেলাম!
  ইউ-১৮৮ৰ ছোৱালীবোৰ বোমা নিক্ষেপ কৰাত বহুত ভাল। তেওঁলোকৰ গাড়ীখন নতুন আৰু অধিক উন্নত। ইয়াৰ বন্দুকৰ ডিজাইন অতি দ্ৰুত গুলীচালনাৰ।
  গতিকে ছোৱালীকেইজনী আৰু এজন ইংৰাজ যোদ্ধাক গুলীয়াই হত্যা কৰা হ"ল।
  তেওঁলোকৰ বিমানখন যথেষ্ট দ্ৰুত। যোদ্ধাসকলে আকৌ নিজৰ খালী ভৰিৰে ধ্বংস মুকলি কৰে।
  ভায়োলাই গৰ্জন কৰে:
  - মই মোৰ সকলো শত্ৰুক কফিনত ঠেলি দিছো!
  নিকোলেটা হাউলিছে:
  - আৰু শত্ৰুক পেলাই দিওঁ!
  আৰু কেনেকৈ তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিখন লৈ জোকাৰিব পাৰে!
  এইবোৰ ছোৱালী আৰু কেনেকৈ শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে। আৰু ৰৈ নাথাকিব। প্ৰকৃত আৰ্য।
  আৰু যেতিয়া সিহঁতে নিজৰ উদং মাইকী মানুহবোৰ পেলাই দিয়ে আৰু জোকাৰি দিয়ে।
  আৰু আকৌ বোমা নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ইয়াত ছোৱালী আছে, আন বিমানত। ইয়াত ইভাই বোমা নিক্ষেপ কৰি আছে। ইংৰাজী ধ্বংস কৰি গায়:
  - মই বৰ ডাঙৰ!
  আৰু ইভাও খালী ভৰিৰে পেডেল মাৰে।
  কিন্তু ভায়োলাই আকৌ বোমাটো পেলাই গৰ্জন কৰিব:
  - মই বনৰীয়া ছোৱালী, মোক এঘণ্টাত দহজন মানুহ লাগে, যিটো বৰ শীতল আৰু আচৰিত!
  কেইবাজনো জ্বলি থকা ব্ৰিটিছ সৈন্যই জুইৰ শিখা ধুই পেলাবলৈ পানীত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰে। আনকি পানীত সোমোৱাৰ পৰা উতলি উঠিছিল, চিঞৰ-বাখৰ আৰু বনৰীয়া হুমুনিয়াহ শুনা গৈছিল। আৰু ৰক্তাক্ত বৃত্তবোৰে সাগৰৰ ফেনখনৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল, প্ৰথমতে ডাঠ, তাৰ পিছত লাহে লাহে বিয়পি পৰিছিল আৰু শেঁতা হৈ পৰিছিল। আৰু এসময়ত পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু বিস্তৃত সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলে নিজৰ মানৱীয় ৰূপ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আৰব মহিলাগৰাকীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু এই মানুহবোৰে আমাক জোৰকৈ বোৰ্খা পিন্ধিবলৈ!
  ৰঙা মানুহজনে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - আপাত দৃষ্টিত আপোনাৰ ভাবুকিপূৰ্ণ দৃষ্টিই তেওঁলোকক ভয় খুৱাইছে!
  আৰব মহিলাগৰাকীয়ে কটুভাৱে দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - এগৰাকী মহিলাৰ কোমলতা কৱচৰ কঠিনতাৰ দৰেই, মাত্ৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত বহুত বেছি মাৰাত্মক আৰু বহুমুখী!
  জাৰ্মানীয়ে তৎক্ষণাত নিজৰ সকলো শক্তিৰে আক্ৰমণ কৰাটো পছন্দ কৰিছিল, শত্ৰুৰ অপ্ৰস্তুতিৰ ওপৰত হিচাপ কৰি লগে লগে শত্ৰুৰ ফালে সৰ্বশক্তিৰে লৰালৰিকৈ যোৱা বক্সাৰৰ কৌশল। যেতিয়া কেইবা ডজন শত্ৰুৰ বিমান বিমানবন্দৰত জ্বলি আছে, উৰা মাৰিব নোৱাৰে। যেতিয়া লেংকেষ্টাৰৰ ভিতৰত নিজৰ বোমা বিস্ফোৰণ ঘটে, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ চৌপাশৰ সকলো বস্তু ধ্বংস হয়। কঠিন কিন্তু ফলপ্ৰসূ কৌশল। গতিকে পাতালৰ চিম্ফনীয়ে নিজৰ শক্তিৰ শিখৰত উপনীত হ"ল, আৰু তাৰ পিছত কমিবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু এইটো অৱশ্যে ইয়াতেই শেষ নহ"ল, আকাশী বিভাগটো কাৰ্যকৰী হ"ল। ইংৰাজসকল এনে চিকিৎসাৰ পিছত থকাৰ সময়ত তেওঁলোকক আচলতে কুহুমীয়াকৈ ল"ব পাৰি। সৌভাগ্যক্ৰমে ইতিমধ্যে লেণ্ডিং গ্লাইডাৰ প্ৰয়োজনীয় পৰিমাণত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু ইয়াক টানি নিয়াৰ পদ্ধতিও সুক্ষ্মভাৱে সংশোধন কৰা হৈছে। হয়তো আজিৰ পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ।
  গতিকে তেওঁলোকে উৰি যায়, ঘুৰিৰ দৰে নহয় - লেহেমীয়াকৈ, কিন্তু যথেষ্ট বেগেৰে, আনকি ৱেগনাৰৰ সংগীতৰ সৈতেও - হিটলাৰৰ প্ৰিয় মাষ্টাৰপিছ। আমেৰিকানসকলে ভিয়েটনামীসকলক আক্ৰমণ কৰাৰ সময়ত এই বিশেষ সংগীত ব্যৱহাৰ কৰা "এপ'কেলিপছ" ছবিখনৰ কথা আৰু কোনে জীৱিত অৱস্থাত মনত পেলাইছিল। কেনেকৈ ই তেওঁলোকক ভয় খুৱাইছিল। গতিকে ইয়াত ৱেগনাৰ, আৰু ধুমুহাময় মটিফ, এম্প্লিফায়াৰৰ জৰিয়তে। পেৰাট্ৰুপাৰসকলে মুখত ফছফৰাছ লেপি নিজকে ৰং সানিছিল;তেওঁলোকক ভয়ংকৰ দেখা গৈছে, তেওঁলোকৰ পাতালৰ দানৱৰ দৰে। লগতে এটা মানসিক প্ৰভাৱৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি। ইয়াৰ উপৰিও ফছফৰাছত কিছুমান ৰিএজেণ্ট আৰু কিছুমান মেগনেছিয়াম চিপ যোগ কৰি কম সময়ৰ বাবে হ"লেও গ্লো সৃষ্টি কৰা হৈছিল। ইমানেই ভয়ংকৰ, বিশেষকৈ ধোঁৱাময় জিলিকনি আৰু অসংখ্য জুইৰ পটভূমিত। আনকি তেওঁলোকৰ হাতত মেচিনগানও আছে, যিবোৰো ড্ৰেগনৰ মুখৰ আকৃতিত ছদ্মবেশত ৰখা হৈছে। তাৰ পিছত সুৰীয়া জাৰ্মান আৰু বন্দী চাবমেচিনগানে আঘাত কৰিছে। আৰু কটা, ফাটি যোৱা ৰেংকবোৰ বিজয়ীসকলৰ বুটত পৰে। আৰু বহুতে কেৱল হাৰ মানিবলৈ পছন্দ কৰে, যদিও জাৰ্মানতকৈ বহুত বেছি ব্ৰিটিছ আছে।
  এগৰাকী ভাৰতীয় আৰু এগৰাকী আৰব মহিলাই সযতনে ছদ্মবেশত ৰখা সৰু গাঁত এটাত লুকাই আছিল। ৰেডস্কিনে লক্ষ্য কৰিছে:
  - বাৰু, আমি সিহঁতক হাল বাইছিলো!
  ক"লা চুলিৰ মহিলাগৰাকী আচৰিত হ"ল:
  - আমি কৈছা নেকি? হয়তো আপুনি আমাক বুজাইছে?
  ভাৰতীয়জনে নেতিবাচকভাৱে মূৰ জোকাৰিলে:
  - নহয়! পেলেফেচবোৰে ইংৰাজক পৰাস্ত কৰি আছে আৰু এইটো এটা ভাল লক্ষণ! আৰু সময় আহিলেই আমাৰ ছুটী আহিব! ভাৰতীয়ই কেতিয়া নিজৰ মহাদেশখন মুক্ত কৰিব!
  আৰব মহিলাগৰাকীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আপুনি, কোনো কাকতলীয়াকৈ, পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতাৰ দাবী কৰেনে?
  ভাৰতীয়জনে মৰমেৰে, যেন মানসিকভাৱে মন্থৰ শিশু এটাক বুজাইছে, হাঁহিলে:
  - যিসকলে বেছিকৈ পাব বিচাৰে তেওঁলোকে সাধাৰণতে একোৱেই নাথাকে! গতিকে ডাঙৰ চামুচখন মুখত পানী লগাইছে!
  ফুহৰাৰে অৱশ্যে তেওঁৰ বাজ আৰু বাজবোৰে কি কৰি আছে সেয়া দেখা নাছিল যদিও নীতিগতভাৱে তেওঁ অনুমান কৰিছিল যে জাৰ্মান সামৰিক মেচিনে সকলো সঠিকভাৱে কাম কৰিব। সাধাৰণতে কুৰ্স্ক বাল্জলৈকে জাৰ্মান সামৰিক আক্ৰমণাত্মক অভিযান উচ্চ পেছাদাৰী পৰ্যায়ত কৰা হৈছিল। আনকি কিছুমানে ইয়াক ষ্টেণ্ডাৰ্ড বুলিও কয়। আনকি আচৰিত কথা যে এনে এটা মেচিন ছিটিকি পৰিল আৰু তাৰ পিছত সম্পূৰ্ণৰূপে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল৷
  আৰু ছোৱালীবোৰেও একেধৰণৰ সপোন দেখিছে, এক প্ৰকাৰৰ ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক দৰ্শন, এটা কঠিন আদেশৰ দ্বাৰা বাধাপ্ৰাপ্ত - উঠিব!
  
  
  TSAR MICHAEL দ্বিতীয়
  জাপানত হত্যাৰ চেষ্টাৰ বলি হৈছিল দ্বিতীয় নিকোলাছ। তেতিয়াও তেওঁ সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী হৈ মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। বাস্তৱ ইতিহাসত ঘটা এটা বিখ্যাত হত্যাৰ চেষ্টা। ছাৰেভিচ নিকোলাছ আহত হৈছিল যদিও অলৌকিকভাৱে ৰক্ষা পৰে।
  কিন্তু কোনো অলৌকিকতা নহ"ল। এই ভাগ্য, ৰাছিয়াৰ সকলো ইতিহাসৰ আটাইতকৈ অভাগ্য জাৰৰ বাবে। নিকোলাছৰ মৃত্যু হ"ল... আৰু তেওঁৰ লগত মৃত্যু হ"ল মহান হেৰুৱাই, যিয়ে অৱশ্যেই অজানিতে, কিন্তু তথাপিও ৰাজকীয় সাম্ৰাজ্য আৰু বংশক ধ্বংস কৰি পেলালে।
  আৰু ১৮৯৪ চনত পোন্ধৰ বছৰ বয়সত দ্বিতীয় মাইকেলে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। জাৰ নিকোলাছৰ ভাতৃ। ব্যক্তিজন সাধাৰণতে মূৰ্খ নহয়, যথেষ্ট কঠিন আৰু সাহসী। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত মিখাইল আলেকজেণ্ডাৰভিচ ৰোমানভে এটা বন্য বিভাগৰ কমাণ্ডাৰ আছিল আৰু যুদ্ধত নিজকে বিশিষ্টতা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। সাধাৰণতে তেওঁ নিকোলাইতকৈ কঠিন, ওখ, অধিক প্ৰকাশভংগীৰ মুখৰ মানুহ আছিল। তেওঁ আৰু চতুৰ আছিল নেকি? দ্বিতীয় নিকোলাছ কোনো মূৰ্খ, প্ৰতিভাশালী ব্যক্তি নহয়। কিন্তু তথাপিও যথেষ্ট কঠিন নহয়, শক্তিশালী ইচ্ছাশক্তি আৰু ৰজা হ"বলৈ জন্মগ্ৰহণ কৰা। প্লাছ, অৱশ্যেই, দ্বিতীয় নিকোলাছৰ সমস্যা, বিশেষকৈ তেওঁৰ পত্নীৰ সৈতে।
  মিখাইল ভায়েকতকৈ মূৰ্খ নহয়, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁৰ ভাগ্য বেছি... বাৰু, নিকোলাই, এতিয়াও জাৰৰ বাবে বেয়া নাম। আৰু নিকোলাই প্ৰথমে বিফল হৈছিল। আৰম্ভণিৰে পৰাই ডিচেম্বৰ বিদ্ৰোহ। তাৰ পিছত ইৰাণৰ সৈতে যুদ্ধৰ অসফল আৰম্ভণি। বিজয় জয় হ"ল যদিও বিজয় বেছি নহ"ল। আৰু ইৰাণ ৰাছিয়াৰ বাবে প্ৰাইঅ"ৰি প্ৰতিদ্বন্দ্বী নহয়। তুৰস্কৰ সৈতে যুদ্ধ। লগতে প্ৰথমতে বৰ সফল নহয়। আৰু জয়ৰ বাবে বহুত তেজৰ খৰচ হয়। আৰু বিজয় কম।
  আৰু তাৰ পিছত ছামিলৰ সৈতে প্ৰায় চল্লিশ বছৰ ধৰি ককেছাছত যুদ্ধ। আৰু এইটো বেয়া, সম্প্ৰসাৰণ নিথৰ হৈ পৰিছে। আৰু শেষত ক্ৰিমিয়া যুদ্ধত পৰাজয়। আৰু উৰাবাতৰিৰ মতে জাৰ নিকোলাছে প্ৰথমে আত্মহত্যা কৰিছিল।
  হয়, সেই ৰজাৰ দুৰ্ভাগ্য নাছিল। মাইকেল প্ৰথম... বিপদৰ সময়ত ৰাজত্ব কৰিছিল। তেওঁ ৰাছিয়াক ৰক্ষা কৰিলে। তেওঁ পোলেণ্ডৰ পৰা কেইখনমান চহৰ জয় কৰিছিল। চাইবেৰিয়াত কিছু অগ্ৰগতি লাভ কৰিলে। সি অৱশ্যে বেছি দিন জীয়াই নাথাকিল। কিন্তু ৰজাজন আছিল, সাধাৰণতে, স্বাভাৱিক। আৰু গুৰুতৰ পাংচাৰ নোহোৱাকৈ।
  মিখাইল ৰোমানভৰ নীতি দ্বিতীয় নিকোলাছৰ নীতিৰ সৈতে একে আছিল: চীন আৰু পূবলৈ সম্প্ৰসাৰণ। প'ৰ্ট আৰ্থাৰ নিৰ্মাণ। জাৰ্মানীৰ সৈতে কূটনীতি, জাপানৰ সৈতে যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি। অৱশ্যে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ সৈতে যুদ্ধ নহ"লে আমি যে চলিব নোৱাৰো সেয়া স্পষ্ট আছিল৷ বেয়া লাগিল তাই সক্ৰিয়ভাৱে নিজকে অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰি আছিল। আৰু ডেকা ছাৰে গৌৰৱ বিচাৰিছিল, বিজয় বিচাৰিছিল, হালধীয়া ৰাছিয়া সৃষ্টি কৰিব বিচাৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও চীনে ভৱিষ্যতে এখন বিশাল শক্তি হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াটো স্পষ্ট আছিল, আৰু এতিয়াই ইয়াক বিভাজন কৰাটোৱেই ভাল হ"ব। আনহাতে ই খণ্ডিত হৈ আছে।
  জাপানে প"ৰ্ট আৰ্থাৰত ৰাছিয়াৰ স্ক্ৱাড্ৰনক আক্ৰমণ কৰে।
  তাৰ পিছত এডমিৰেল মাকাৰোভক পঠিওৱা হ"ল। এইবাৰ কোনো মৃত্যু হোৱা নাছিল। আংশিকভাৱে কাৰণ মিখাইলে ছাৰেভিচ কিৰিলক মাকাৰভৰ লগত হস্তক্ষেপ কৰিবলৈ নিদিলে আৰু তেওঁ জাহাজত নাছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত পথটো অলপ সলনি হ"ল৷
  এডমিৰেল মাকাৰভে স্ক্ৱাড্ৰনক প্ৰশিক্ষণ দিছিল। তাৰ পাছত যেতিয়া জাপানীসকল খনিত ধৰা পৰিল, তেতিয়া তেওঁ ট"গোৰ বহৰক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  নৌসেনাৰ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল ৰাছিয়াৰ বহৰৰ বাবে পতিয়ন যোগ্য জয়। কিন্তু পিছলৈ জাপানীসকলে তথাপিও প"ৰ্ট আৰ্থাৰক ঘেৰি ধৰিলে। কিন্তু বেছি দিন নহয়। মিখেইলে কুৰোপাটকিনক অপসাৰণ কৰি এজন কনিষ্ঠ আৰু অধিক সক্ষম সেনাপতি নিযুক্তি দিয়ে। আৰু আকৌ স্থলভাগত জয় লাভ কৰা হ"ল।
  সাধাৰণতে জাপান সাগৰত পৰাস্ত হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত সৈন্যবোৰ অৱতৰণ কৰিলে।
  চামুৰাই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। ৰাছিয়াই কুৰিল দ্বীপপুঞ্জ পুনৰ দখল কৰি টাইৱান আৰু কোৰিয়া দখল কৰে।
  ইয়াৰ পিছত চীনৰ কেইবাখনো প্ৰদেশ স্বেচ্ছাই এই সাম্ৰাজ্যৰ অংশ হৈ ঝেলট"ৰ"ছিয়া গঠন কৰে। ৰাজসাম্ৰাজ্যৰ সম্প্ৰসাৰণ আৰু সমৃদ্ধিশালী।
  কোনো ডুমা, কোনো অপ্ৰয়োজনীয় গণতন্ত্ৰ। জীৱন নহয়, কৃপাহে! দেশৰ দ্ৰুত বিকাশ। কিন্তু স্বাভাৱিকতে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ অনিবাৰ্য আছিল। আৰু এতিয়া অজগৰৰ ঘন্টা আহিল।
  কিন্তু এই সময়লৈকে ৰাছিয়াৰ হাতত ইতিমধ্যে লঘু টেংক "লুনা"-২, গধুৰ টেংক "পিটাৰ দ্য গ্ৰেট", মেণ্ডেলিভৰ পুত্ৰই ডিজাইন কৰা, আৰু বিশ্বৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী বোমাৰু বিমান: "স্ব্যাটোগ"ৰ" আৰু "ইলিয়া মুৰ"মেটছ" আছিল। ইতিমধ্যে ক্ষমতা এনেকুৱা আছিল!
  আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই প্ৰথম দিনাৰ পৰাই জয়লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু চীন ইতিমধ্যে আধা সংযুক্ত হোৱাৰ বাবে জাৰ সৈন্যৰ সংখ্যা বৃহৎ আছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যই পূব প্ৰুছিয়াত জাৰ্মানক পৰাস্ত কৰি কনিগছবাৰ্গক ঘেৰি ধৰে। লভিভ আৰু প্ৰজেমিছল দুয়োকে পোনে পোনে লৈ গ"ল। ৰাছিয়াত অত্যধিক সৈন্য আছিল , আৰু বৃহৎ সংখ্যক লঘু, চলন্ত টেংক আছিল। যাৰ কোনো সমান নাছিল আৰু ভয়ংকৰ শক্তি দেখুৱাইছিল। ইটোৰ পিছত সিটো সেনা বাহিনী পৰিল।
  ইতিমধ্যে বুডাপেষ্ট দখল কৰিছে ৰাছিয়াৰ সেনাই।
  জাৰ্মানীয়ে নিজকে কঠিন অৱস্থাত পালে। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অডাৰৰ কাষ চাপি আহিছিল। ইটালীয়েও অষ্ট্ৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। সঁচা, অট্টোমান সাম্ৰাজ্যই ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। কিন্তু এয়া মাথোঁ সকলো ফ্ৰণ্টতে পৰাজয় আৰু পৰাজয়লৈ পৰিণত হ"ল।
  ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই অ"ডাৰ পাৰ হৈ গৈছে। আৰু শীতকালত তেওঁলোকে বাৰ্লিনত ধুমুহা মাৰিবলৈ ধৰিলে। চহৰখন ধৰি ৰাখিবলৈ একো নাছিল। গতিকে জাৰ্মানসকলৰ এতিয়াও পশ্চিমত বহু শক্তি বান্ধি আছে।
  আৰু উইলহেম আৰু তেওঁৰ মুখ্য কাৰ্যালয়ে খৰখেদাকৈ শান্তি বা সঁচাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ ঘোষণা কৰিলে।
  এই যুদ্ধ মাত্ৰ ছমাহহে চলিছিল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ইস্তানবুল দখল কৰে। আৰু তুৰ্কিয়ে দ্বিতীয় ছাৰ মাইকেলৰ সেনাই দখল কৰিছিল।
  ইয়াৰ পিছত পিটাৰহফত শান্তি সমাপ্ত হয়। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী বিভাজিত হৈ অস্তিত্ব নোহোৱা হৈ গ"ল। গালিচিয়া আৰু বুকোভিনা ৰাছিয়াৰ প্ৰদেশত পৰিণত হয়। চেক গণৰাজ্য আৰু শ্লোভাকিয়া দ্বিতীয় জাৰ মাইকেলৰ নেতৃত্বত ৰাজ্যত পৰিণত হয়। হাংগেৰীয়েও ৰাছিয়াৰ জাৰক নিজৰ ৰজা হিচাপে স্বীকৃতি দিছিল।
  ক্ৰাকো আৰু অন্যান্য ভূমি পোলেণ্ড ৰাজ্যত প্ৰৱেশ কৰে। ইষ্ট প্ৰুছিয়া বিচ্ছিন্ন হ"ল, ডানজিগ ৰাছিয়াৰ এখন চহৰত পৰিণত হ"ল। এছিয়া মাইনৰ, আৰু বাগদাদৰ সৈতে ইৰাকৰ বেছিভাগ অঞ্চল ৰাছিয়ান হৈ পৰে। ব্ৰিটিছে কেৱল বাছৰা আৰু পেলেষ্টাইন প্ৰদেশ লাভ কৰিছিল আৰু ফ্ৰান্সে দক্ষিণ ছিৰিয়া লাভ কৰিছিল।
  যুগোস্লাভিয়া ৰাজ্যও গঠন হয়, য'ত দ্বিতীয় মাইকেল সহ-শাসক হয়। নিজৰ আৰু ইটালীৰ বাবে অলপ কাঢ়ি লৈ গ"লোঁ৷ এইদৰে ৰাছিয়াই এখন ডাঙৰ বিজয়ী হ"বলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু সামান্য খৰচত সৰু সৰু লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। কিন্তু তেতিয়াও জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়াক বেছিভাগ ক্ষতিপূৰণ দিবলগীয়া হৈছিল। আকৰ্ষণীয় জয়!
  . অধ্যায় নং ২।
  ইয়াৰ পিছত আৰু কেইবাটাও সৰু সৰু যুদ্ধ হৈছিল। ৰাছিয়াই আফগানিস্তানৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰিছিল - দক্ষিণে ব্ৰিটেইনলৈ গৈছিল, আৰু ইৰাণৰ দুই তৃতীয়াংশ - দক্ষিণ দিশটোও ব্ৰিটিছ আছিল। তাৰ পিছত ছাৰিষ্ট, ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছ সৈন্যই অৱশেষত চৌদি উপদ্বীপক বিভাজিত কৰিলে। আধিপত্যৰ সৃষ্টি হ"ল। জাপানেও নিজৰ বাবে কিছুমান জাৰ্মান সম্পত্তি দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  ১৯২৯ চনলৈকে সমগ্ৰ বিশ্বতে অৰ্থনৈতিক বিকাশ দেখা গৈছিল - ৰাছিয়াৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী। কিন্তু তাৰ পিছত মহামন্দাৰ সৃষ্টি হ"ল। এইটোৱেই হিটলাৰক জাৰ্মানীত ক্ষমতালৈ আনিছিল।
  ৰাছিয়াতো বিপ্লৱী আৰু ধৰ্মঘটৰ আৱেগ বৃদ্ধি পালে। কিন্তু ১৯৩১ চনত চীনক লৈ জাপানৰ সৈতে নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। ৰাছিয়া শক্তিশালী আছিল, আৰু বহৰখনৰ কমাণ্ডাৰ আছিল এডমিৰেল মাকাৰভৰ যোগ্য উত্তৰাধিকাৰী - এডমিৰেল কলচাক।
  বিজয়, অৱতৰণ আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সকলো সম্পত্তিৰে জাপান ৰাছিয়াৰ এখন প্ৰদেশত পৰিণত হয়। আৰু দ্বিতীয় ছাৰ মাইকেল আৰু লগতে জাপানৰ সম্ৰাট। হয়, ইমান ভালকৈয়ে কাম কৰিলে। কিন্তু বিশ্ব আধিপত্যৰ সংগ্ৰাম শেষ নহ"ল।
  হিটলাৰে নিজৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰি আছিল। আৰু এটা মিত্ৰজোঁটৰ সৃষ্টি হ"ল: জাৰ্মানী, ইটালী, ৰাছিয়া, ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স, হলণ্ড, বেলজিয়াম আৰু আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে।
  ১৯৪০ চনত জাৰ সেনাই প্ৰকৃততে চীন বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰি ফৰাচী, ডাচ আৰু ইংৰাজৰ সম্পত্তিৰ সন্মুখীন হয়।
  ১৯৪১ চনৰ ২২ জুনত ফ্ৰান্স আক্ৰমণ কৰি হিটলাৰে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। ফুৰাৰৰ এটা ডাঙৰ পৰিকল্পনা আছিল আৰু মেইনষ্টেইনৰ প্ৰতিভা আছিল। এছিয়া আৰু আফ্ৰিকাত ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচী উপনিবেশৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াই আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। এয়া ইমান নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ।
  ইতিমধ্যে জনসংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়াই বিশ্বৰ ভিতৰতে প্ৰথম স্থান দখল কৰিছিল, ইয়াৰ সেনাবাহিনীত আছিল শ্ৰেষ্ঠ আৰু উন্নত টেংক আৰু বিমান। হেলিকপ্টাৰ, যুঁজাৰু বিমান, আক্ৰমণাত্মক বিমান, জেট বিমানকে ধৰি বোমাৰু বিমান ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনত আছে! সাধাৰণতে কেনেবাকৈ সকলো ভালেই চলি আছে।
  ডেৰ মাহত হিটলাৰে ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ডেনমাৰ্ক দখল কৰিলে! জাৰবাদী ৰাছিয়াই নৰৱে আৰু ছুইডেন দখল কৰিছিল। লগতে ভাৰত, ইণ্ডোচাইনা, দক্ষিণ ইৰাণ, চৌদি উপদ্বীপ আৰু ইজিপ্তত প্ৰৱেশ কৰে।
  ঔপনিৱেশিক ইংৰাজ আৰু ফৰাচী সৈন্যৰ যুদ্ধ ক্ষমতা কম আছিল আৰু সামৰিক মনোভাৱ অতি কম আছিল - কাৰ্যতঃ প্ৰতিৰোধ অবিহনে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  হিটলাৰে নিজেই আফ্ৰিকালৈ যাব বিচাৰিছিল যদিও স্পেইনে জাৰ্মানীৰ বিৰোধিতা কৰিছিল। তাৰ পিছত ফেচিষ্টসকলে ফ্ৰাংকো শাসনক আক্ৰমণ কৰি পৰাস্ত কৰে। আৰু তাৰ পিছত পৰ্তুগাল। তীব্ৰ আক্ৰমণৰ অন্তত জিব্ৰাল্টাৰক লৈ যোৱা হ"ল!
  ইয়াৰ পিছত ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীয়ে আফ্ৰিকা জয় কৰে। ইয়াত ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্স আৰু পৰ্তুগালৰ দুৰ্বল আৰু বিভ্ৰান্ত ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধতকৈ বৃহৎ ঠাই, জংঘল, মৰুভূমি আৰু পথৰ অভাৱ আছিল অধিক বাধা।
  ভূখণ্ড দখল কৰা হৈছিল। এপিচ"ডিক যুদ্ধ, কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰোধ। ৰাছিয়াৰ টেংকসমূহ এতিয়াও সৰ্বোত্তম আৰু ভাল কৌশলৰ সৈতে, বিশেষকৈ মধ্যমীয়া টেংক: "নিকোলাই", যাৰ নামকৰণ কৰা হৈছিল জাপানীসকলে হত্যা কৰা ছাৰেভিচ নিকোলাছৰ নামেৰে।
  কিন্তু যদি আপুনি জানিলেহেঁতেন যে চামুৰাই চুডা ছানজোৱে ৰাছিয়াক কি দুষ্ট ভাগ্যৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে, তেন্তে চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ আইফেল টাৱাৰ থকা তেওঁৰ স্মৃতিসৌধটো ভাঙি পেলোৱা হ"লহেঁতেন। বা হয়তো আপুনি টেংকটোৰ নাম তেওঁৰ নামেৰে ৰাখিছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে "নিকোলাই"-৩ আছিল তুলনামূলকভাৱে লঘু টেংক - ত্ৰিশ টনৰ তলৰ, ডিজেল ইঞ্জিনযুক্ত মোবাইল। ইয়াৰ গতি কিংবদন্তি চৌত্ৰিশৰ তুলনাত বেছি আছিল, ইয়াৰ সন্মুখৰ কৱচ ডাঠ আৰু অধিক ঢালযুক্ত, ইয়াৰ চিলোৱাট কম আছিল আৰু ইয়াত আছিল দীঘল নলীৰ বন্দুক, যদিও ইয়াৰ কেলিবাৰ একে আছিল।
  যিয়েই নহওক, ৰাছিয়াই আফ্ৰিকাৰ দুই তৃতীয়াংশতকৈও অধিক অংশ দখল কৰিলে, বাকীখিনি জাৰ্মানী আৰু ইটালীলৈ গ"ল। আৰু ১৯৪২ চনৰ মে" মাহত বৃহৎ বোমা বিস্ফোৰণৰ পিছত ব্ৰিটেইনত ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীৰ যৌথ সৈন্য অৱতৰণ কৰা হয় । এই যুদ্ধ মাত্ৰ দুসপ্তাহহে চলিছিল আৰু ইংলেণ্ড আৰু আয়াৰলেণ্ড দখল কৰিছিল।
  আৰু এমাহৰ পাছত তেওঁলোকে আয়াৰলেণ্ড দখল কৰিলে।
  আমেৰিকাই ইমান বিপজ্জনক যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ ভয়ত যথেষ্ট নিষ্ক্ৰিয় আচৰণ কৰিছিল যদিও তথাপিও ব্ৰিটেইনক সম্পদৰ সহায়ত সহায় কৰিছিল। গতিকে হিটলাৰ, মুছলিনি আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে অৰ্থনৈতিকভাৱে আটাইতকৈ শক্তিশালী শক্তিক শেষ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  তদুপৰি আলাস্কাৰ কাষেৰে আমেৰিকাৰ সৈতে ৰাছিয়াৰ এক উমৈহতীয়া সীমা আছে। আৰু ইতিমধ্যে তেওঁলোকে চুকোটকালৈ ৰেলপথ নিৰ্মাণ কৰিছে - যিটো যুদ্ধৰ বাবে অতি উপযোগী!
  আৰু এতিয়া ৰাছিয়ান, জাৰিষ্ট সেনাই গতি কৰিব... আৰু আলাস্কাত প্ৰৱেশ কৰিব। কিন্তু আমেৰিকাৰ টেংকবোৰ ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধেও নাযায়৷ এইটোৱেই হ"ল।
  ১৯৪২ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা আলাস্কাত ৰাছিয়াৰ সৈন্য অৱতৰণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে... আৰু তেওঁলোকে অতি সফলতাৰে আগবাঢ়িল।
  দ্ৰুতগতিত দলঙৰ মূৰটো সম্প্ৰসাৰিত কৰা। আৰু সদায়ৰ দৰেই ধুনীয়া ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰে যুদ্ধবোৰত অংশ লয়।
  নতুন নিকোলাই-৪ টেংকত আছে। যোদ্ধাসকল খালী ভৰিৰে, কেৱল বিকিনি পিন্ধিছে। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত আছে অধিক শক্তিশালী ৮৫ মিমি দীঘল নলীৰ বন্দুক: শ্বাৰমানৰ বজ্ৰপাত।
  ইতিমধ্যে নৱেম্বৰ মাহ, বৰফ পৰিছে, কিন্তু ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে: নাটাছা, মাৰিয়া, অৰোৰা আৰু শ্বেটলানা, কোনো কাপোৰ চিনি নাপায় আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ যুঁজ দিয়ে।
  ইয়াত যোদ্ধাসকলে শ্বাৰমান শ্বেলৰ পৰা নিখুঁত আঘাতেৰে গুলীচালনা কৰে আৰু ছিন্নভিন্ন কৰে। দাঁত উদঙাই দিলে। নাটাছাই গুলী চলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - ৰজাৰ কাৰণে সকলোকে মাৰিলোঁ !
  আৰু কেনেকৈ এতিয়াও জুই জ্বলি উঠে!
  তাৰ পিছত মাৰিয়াই গুলী চলাব, আৰু ইমানেই নিখুঁতভাৱে যে তাই শ্বাৰমানৰ টাৰেটটো ফালি পেলাব।
  তাই লৈ টুইট কৰিলে:
  - মই ধাতু কাটি দিয়া ছোৱালীজনী!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। আৰু লগতে নিখুঁত আৰু স্পষ্ট।
  যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিক্স!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই আপোনাক নিজৰ সকলো উগ্ৰ শক্তিৰে লাথি মাৰিব। ব্লণ্ড মেয়ে ধ্বংসকাৰী। আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই নৰকৰ দানৱ!
  আৰু গোটেই চাৰিজনে নিজৰ গতিপথ ল"ব, দক্ষিণ আলাস্কাৰ মাজেৰে আগবাঢ়িব।
  আৰু ইয়াত আলেকজেণ্ডাৰ-৪ টেংক, লগতে ধুনীয়া ছোৱালীৰ সৈতে নতুন মডেল। ১৩০ মিলিমিটাৰ দীঘল নলীৰ শক্তিশালী বন্দুক, আঠটা মেচিনগান আৰু বিকিনি পিন্ধা পাঁচজনীয়া ধুনীয়া ছোৱালীৰ দল।
  তেওঁলোকেও গৈ গুলী চলায়, আমেৰিকানক নক আউট কৰে, শ্বাৰমানছক ভেদ কৰে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা প্ৰজেক্টাইল এৰি দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - জাৰ মাইকেলৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  গুলীচালনা কৰি থাকোঁতে আন্যুতাই সমৰ্থন কৰিলে, আমেৰিকানক তললৈ কাটি পেলালে:
  - মহান ৰজা!
  অগাস্টিনেও আঘাত কৰিলে, শ্বাৰমানক ভাঙিলে, হিচকি মাৰিলে:
  - শান্তি, শ্ৰম, সাম্ৰাজ্যৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত মিৰাবেলাই গুলীচালনা কৰিলে। তাই শত্ৰুৰ কৱচো ভাঙি হিচকি উঠিল:
  - নতুন ৰাছিয়ান অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিয়াডে প্ৰজেক্টাইলটো গুলীয়াই দিলে, যেতিয়া ই থুপ খাই গৰ্জন কৰিলে:
  - শত্ৰুৰ বাবে মই ইমান শক্তি আৰু যন্ত্ৰণা!
  ছোৱালীবোৰে ভাল আচৰণ কৰে আৰু জুই জ্বলাই দিয়ে। তেওঁলোকৰ পান্না আৰু নীলা চকুত পাতালৰ শিখা।
  আৰু সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য নতুন আলেকজেণ্ডাৰ-৪ টেংকখনে আগবাঢ়ি গৈ আমেৰিকানক মৰা মাৰিছে। এনেকুৱাই উপস্থাপন আৰু নিঃচৰ্ত ধ্বংস।
  আৰু ছোৱালীবোৰ, জমা হৈ আছে, আৰু সিহঁত মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি প্ৰায় উলংগ-সুন্দৰ! আমি লগত এটা মেকুৰী লৈ আহিছো!
  আলেংকাই আমেৰিকাৰ এখন গাড়ীত গোলা নিক্ষেপ কৰিব। কেনেকৈ তেওঁ ইয়াক ৰেম কৰে আৰু গায়:
  - মই এজন বিশ্ব তাৰকা!
  আৰু তেতিয়া অন্যুতাই তাক লৈ এৰি দিব, শত্ৰুক কাটি পেলাব, আৰু হিচকি মাৰিব:
  - আৰু সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনক গোলা এটাই আঘাত কৰিব, শত্ৰুক কাটি পেলাব, শত্ৰুৰ কৱচ ভাঙি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - মই এগৰাকী ৰঙা চুলি আৰু নিৰ্লজ্জ ছোৱালী!
  আৰু তেতিয়া মিৰাবেলাক চেণ্ডেল পিন্ধিব। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। তেওঁ টাৱাৰটো ফালি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - ৰামৰ পৰা ৰাম!
  আৰু তাৰ পিছত হ"ব সুন্দৰ নায়ক অলিম্পিক। ই আটাইতকৈ মাৰাত্মক গোলা নিক্ষেপ কৰিব। ই শত্ৰুৰ টেংকখন চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰিব:
  - সকলোকে ঝাড়ু দিম!
  ইয়াত সত্তৰ টন ওজনৰ এটা টেংক আহি শত্ৰুৰ ৰিডাউট ধ্বংস কৰে। আৰু ই নিয়ৰত সহজে গতি কৰে - ইঞ্জিনটো শেহতীয়া - গেছ টাৰ্বাইন! তেনেকুৱা গাড়ী এখন ইমান সহজে ৰখাব নোৱাৰি।
  আলেংকাই গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়াৰ পহুই শত্ৰুক ছিঙি পেলাইছে! ৰাছিয়ান পহু - নায়কসকলক চেলুট!
  আৰু আকৌ, উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, ট্ৰিগাৰটো টিপি, শত্ৰুক আঘাত কৰে। কি ছোৱালী!
  আন্যুতাইও খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি তললৈ পৰিল আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু মই বৰ ভাল!
  আৰু তাৰ পিছত অগাষ্টিনে এটা প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰি হাউলি উঠে:
  - মই বনৰীয়া ছোৱালী!
  আৰু মিৰাবেলাই সম্পূৰ্ণ হত্যাকাৰী আৰু গৰ্জন কৰা কিবা এটা মুকলি কৰিব:
  - নতুন, unbending সীমান্তলৈ!
  আৰু জিভাখন ইমান গোলাপী আৰু দীঘল দেখুৱাব।
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকে আমেৰিকানক থ্ৰেছ আৰু স্মাচ কৰিব, আৰু ইয়াক অতি ভালদৰে কৰিব।
  বাৰু, সাধাৰণতে এটা স্পষ্ট জয় দেখা যায়। এই যুদ্ধত জয়ী হৈছে আৰু ৰাছিয়া আৰু জাৰ সৈন্য আগবাঢ়িছে।
  ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে ইতিমধ্যে আলাস্কাৰ সমগ্ৰ অঞ্চল জাৰ সেনাই দখল কৰি লৈছিল আৰু কানাডাত যুদ্ধ চলি আছিল।
  টেংকৰ উপৰিও জেট বিমানতো মহিলা পাইলট যুদ্ধ কৰে। আমেৰিকাত বিমান পৰিবহণৰ ব্যৱস্থা বহুত আছে যদিও ইয়াৰ মানদণ্ড অতি বেয়া। ৰাছিয়াৰ জেটৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি। যিয়ে টাৰ্মিনেটৰৰ তীব্ৰতাৰে শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  আৰু তেওঁলোকৰ বিমান "একাটেৰিনা"-৬ত থকা ছোৱালী এনাষ্টেছিয়া আৰু মাৰ্গাৰিটাই কিমান ফলপ্ৰসূভাৱে একাউণ্ট সংগ্ৰহ কৰে।
  আনাষ্টেছিয়াই পাঁচখন বিমানৰ কামানৰ এটা বিস্ফোৰণেৰে আঠখন আমেৰিকান বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই মাত্ৰ এজন ছুপাৰ ক্লাছ ৱাৰিয়ৰ!
  আৰু খালী ভৰিৰে পেডেলবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই এটা বিস্ফোৰণতে দহখন আমেৰিকান বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আৰু মই আৰু এটা ক্লাছ হাই!
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ট্ৰিগাৰ টিপি শত্ৰুৰ ওপৰত জুই জ্বলাই দিয়ে। ই আমেৰিকান সেনাৰ সাতখন বাহনত খুন্দা মাৰি চিঞৰি চিঞৰিব:
  - মই ইমান যোদ্ধা যে ৰজা আনন্দিত হয়!
  মাৰ্গাৰিটাই হত্যাকাৰীক মুকলি কৰি দিব আৰু চিঞৰিব:
  - আৰু কেৱল ৰজাই নহয়! আমি বৰ ধুনীয়া!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাজিয়া কৰি বিভিন্ন গাড়ীত খুন্দা মাৰে। মৰা নিগনিৰ দৰে শত্ৰুক জাবৰৰ টেমাত পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে আমেৰিকাৰ বিমান ধ্বংস কৰে।
  আনাষ্টেছিয়াই আৰু কেইবাখনো বিমান গুলীয়াই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - দুটা মূৰৰ ৰজাঘৰীয়া ঈগলৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই দাঁত থকা দাঁতবোৰ উদঙাই দি চিঞৰি উঠিল:
  - ইমান শীতল বস্তুৰ বাবে!
  আৰু তাই আৰু ডজন ডজন আমেৰিকান গাড়ীতো খুন্দা মাৰিলে। এইবোৰ ছোৱালী। ছোৱালীবোৰে মাৰি ভাল পায়। আৰু ফালি পেলাওক!
  আৰু এই দম্পতী কাম...
  মাটিৰ লক্ষ্যলৈ গতি কৰে। আৰু শ্বাৰমানসকলৰ সৈতে যাওক, তেওঁলোকৰ মাজেৰেই ঘুচা মাৰি। ধাতুৰ বেজীৰ দৰে। আৰু আটাইতকৈ শক্তিশালী লোহা আৰু তীখাবোৰ ফালি পেলোৱা। এইদৰেই তেওঁলোকৰ পতন ঘটিছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই কেইবাজনো শ্বাৰমানক ঘুচা মাৰে আৰু নিজকে চিঞৰি উঠে:
  - মই বহুত কামত সক্ষম ছোৱালী !
  মাৰ্গাৰিটাইও স্থলভাগত আমেৰিকানসকলক থ্ৰেছ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কিন্তু মোক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে, আৰু কেতিয়াও বাধা দিয়া নাই!
  এনাষ্টেছিয়াই শত্ৰুক চেপি ধৰে, টেংকবোৰ গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ৰজাৰ বাবে, যিজন ইয়াতকৈ জ্ঞানী বা শীতল নহয়!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যেই গোৰ্জিয়াছ! আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল মাত্ৰ এটা বিকিনিত! আৰু অজেয়!
  ছোৱালীবোৰক কোনেও পৰাস্ত বা ৰখাব নোৱাৰে!
  গুলীচালনা কৰি আনাষ্টেছিয়াই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে:
  - মই তীখা ভাঙি যোৱা ছোৱালীজনী!
  মাৰ্গাৰিটাই শ্বুটিং অব্যাহত ৰাখিছে, লগতে কয়:
  - আৰু যিকোনো ধাতু!
  ছোৱালীবোৰে উৰি গুলী চলায়... ঠাণ্ডা আৰু শীত হ"লেও সেইটোৱে সিহঁতক বাধা নিদিয়ে৷ কানাডাত যুদ্ধৰ জুই জ্বলি উঠিছে।
  আনাষ্টেছিয়াই আকৌ গুলীচালনা কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - মই ল'ৰাৰ দৰে!
  মাৰ্গাৰিটে সক্ৰিয়ভাৱে নিশ্চিত কৰে আৰু পেন্থাৰৰ ক্ৰোধেৰে হাতুৰীৰে কোবাইছে:
  - সকলোতকৈ ধেমেলীয়া আৰু শীতল মই!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে, আপুনি দেখিছে, সঁচাকৈয়ে বহুতৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছে আৰু বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰা ভাগ্যও আছে!
  আধা উলংগ বিল ৰেক আপ কৰি আছে! আৰু তেওঁলোকে কোনো দুখ নাজানে, কোনো সন্দেহ নাই! তেওঁলোকৰ বহুত বেলেগ বেলেগ মতামত!
  কিন্তু, মুঠতে সুন্দৰীবোৰৰ ভাগ্য ভাল আছিল। এয়াৰ ষ্ট্ৰাইকেৰে এজন চাৰি তাৰকা জেনেৰেলক বন্দী কৰি আক্ৰমণ কৰে। মহৎ সৌন্দৰ্য্য। সিহঁতেও তোমাক একেদৰেই চুদিব!
  আৰু আকৌ ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মান টেংক কানাডাৰ মাজেৰে গতি কৰি আছে।
  ইয়াত গেৰ্ডাৰ ক্ৰু, জাৰ্মান টি-৪ এখনত। অকপটে ক"বলৈ গ"লে ছোভিয়েট গাড়ীৰ তুলনাত গাড়ীখন যথেষ্ট দুৰ্বল। কিন্তু ছোৱালীবোৰ সহজ নহয় - ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি কাজিয়া কৰে। আৰু সেইটোৱে কিবা এটা কয়!
  মুখ খুলি কওঁকচোন, এনে যোদ্ধাবোৰ শীতল! সন্দেহ আৰু দুৰ্বলতা নাজানে! চকুত জ্বলি আছে নীলা আৰু হীৰা ! এনে সৌন্দৰ্যই শত্ৰুৰ হাতত এ ইঞ্চিও মাটিও নিদিব! একে সময়তে পবিত্ৰ আৰু দুষ্ট।
  বিশাল শক্তিৰে নিজকে গতি কৰে।
  আৰু এইদৰেই তেওঁলোকে আমেৰিকানক চেপি ধৰে।
  গেৰ্ডাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই বনৰীয়া ছোৱালী! আৰু একেবাৰে কুমাৰী নহয়!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ হাঁহিত ফাটি যায়।
  চাৰ্লটেও কামানৰ পৰা গুলী চলালে। ই হয়তো বেছি শক্তিশালী নহ"বও পাৰে, কিন্তু ই দ্ৰুতভাৱে গুলী চলায়:
  - মই গৰম আৰু কামোৰা মৌমাখিৰ দৰে!
  যাৰ পিছত সৌন্দৰ্য্যই লৈ যাব আৰু দেখুৱাব তাইৰ দীঘল জিভা!
  আৰু তাৰ পিছত ক্ৰীষ্টিনাই চৰ মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আৰু মোৰ কণ্ঠ! ক্লাইকভ ব্ল'!
  আৰু তেওঁও নিজৰ পহুৰ দাঁত উলিয়াই গৰ্জন কৰিব;
  - নতুন জয় হ'ব!
  যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে ইমান কঠিন আৰু আক্ৰমণাত্মক। আৰু তেওঁলোকৰ ইমান পেশী শক্তি আৰু উন্মাদ খং আছে।
  আৰু মাগদাইও শত্ৰুক আঘাত কৰিব। ই দূৰৰ পৰা এটা শ্বাৰমানক ভাঙি পেলাব, ইয়াক অতি নিখুঁতভাৱে শেষৰ পৰা শেষলৈকে খুন্দা মাৰিব আৰু গৰ্জন কৰিব:
  - মই ইমান শীতল জাৰ্মান!
  গাড়ীখন শ্ৰেষ্ঠ নহয় বুলি কোৱাৰ পিছতো চাৰিজনে সফলতাৰে যুঁজ দিয়ে।
  আৰু কিয়? কাৰণ তেওঁলোকৰ কাপোৰ-কানি প্ৰায় নাই! আৰু যোদ্ধাসকলে শত্ৰুক অতি সুন্দৰকৈ ধ্বংস কৰে।
  গেৰ্ডাই গৌৰৱেৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি ইমানেই ফুৰাৰৰ যোগ্য!
  তাৰ পিছত সুন্দৰীয়ে আকৌ গুলী চলাব আৰু তাইৰ মৰমলগা সৰু মুখখন উদং কৰিব।
  ইয়াৰ যোদ্ধাসকলৰ আৰ্য মনোভাৱ আছে। আৰু ঠাণ্ডালৈ ভয় নকৰে। যদিও পশ্চিম কানাডাত শীতকাল এতিয়াও অতি ঠাণ্ডা।
  কিন্তু একো নাই - মাত্ৰ খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ। তেতিয়া হ"ব শুভকামনা আৰু জয়!
  এইসকল গৌৰৱবোধেৰে ভৰা যোদ্ধা।
  এতিয়াও আৰ্যসকলৰ অধ্যৱসায়ত কোনো সমান নাই। ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰৰ বাহিৰে।
  কিন্তু "নিকোলাই"-৩ৰ নাটাছাই,ও বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে, গুলী চলাই, ঘূৰি আহি ঘূৰি ফুৰিলে। তাইৰ টেংকটো অৱশ্যে জাৰ্মান টি-৪তকৈ ভাল। ইয়াত যুদ্ধ কঠিন আৰু অতি আক্ৰমণাত্মক।
  য়েংকিছে স্নেপ বেক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। কিন্তু নাটাছাই "ডাইনী"ক পেলাই দিলে আৰু মুকুতাৰ দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি হিচকি উঠিল:
  - মই এনেকুৱা ছোৱালী যে মোৰ ওচৰলৈ কোনো নাহে!
  আৰু মাৰিয়াই আমেৰিকাৰ টেংকবোৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰিলে। তেওঁ সেইবোৰ বিন্ধিব আৰু উদং দাঁতেৰে হিচকিব।
  - কোনো শক্তিয়ে আমাক লৈ যাব নোৱাৰে!
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাইও পাল পাতি গুলী চলাব। শ্বাৰমান জাহাজখন ধ্বংস হৈ গ"ল। হয় ছোৱালী সেইটোৱেই লাগে তোমাৰ।
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই নিজৰ অৱদান আগবঢ়াব... ই আমেৰিকানসকলক কেনেদৰে আঘাত দিব।
  সাগৰতো যুদ্ধ চলি থাকে। ৰাছিয়াৰ বহৰে ফিলিপাইনছ দখল কৰে।
  আৰু ইয়াতো দলটো আছে: খালী ভৰিৰে নাৱিক ছোৱালী। লগতে প্ৰায় উলংগ সুন্দৰী, বিকিনি পিন্ধা। এইটো সঁচা যে ফিলিপাইনছৰ বতৰটো শীতকালতো আচৰিত - উষ্ণ, কাৰণ ই প্ৰায় বিষুৱৰেখা৷
  আৰু ছোৱালীয়ে কাজিয়া আৰু গুলীচালনা কৰি ভাল পায়। আৰু খালী ভৰিৰে জিলিকি থকা, ঘূৰণীয়া গোৰোহা। ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ সৰলভাৱে মৰমলগা। অতি উত্তম - চুপাৰ!
  বাইদেউ, তেওঁলোকে বন্দীক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়! নিজৰ লগত বান্ধি লয় আৰু তাৰ পিছত চলায়। আৰু ইমানেই যে বন্দীসকলে চেতনা হেৰুৱাই পেলায়! আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে - বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে নিজৰ বাবে নহয়, শত্ৰুৰ বাবে সম্পূৰ্ণ নিঃশেষ কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰে।
  আধা উলংগ ছোৱালীৰ ইমান শীতল ক্ৰু। আৰু একোৱেই তেওঁলোকক বাধা দিব নোৱাৰে বা থেতেলিয়াই পেলাব নোৱাৰে!
  যোদ্ধাসকলে আমেৰিকাৰ ক্ৰুজাৰ এখনত উঠে। প্ৰায় উলংগ হৈ, খালী ভৰিৰে, টেন কৰা ছালৰ তলত পেশীবোৰ মোচোকা খাই জপিয়াই পৰে। আৰু তেওঁলোকে ক্ৰোধিতভাৱে আমেৰিকানসকলক কাটি পেলায়। আৰু জীয়াই থকাৰ সামান্যতমো সুযোগ নিদিয়ে।
  আৰু এতিয়া ধুনীয়া ষ্টেলা আৰু তাইৰ সংগী মাছা দেখা গৈছে। দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়েই ওখ, পেশীবহুল ব্লণ্ড যিয়ে সকলোকে কাটি পেলায়। যিটো আঘাত নহয় সেয়া হ"ল শৰীৰ কাটি ফালি পেলোৱা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আমেৰিকাৰ জাহাজখনৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িছে। সোঁফালে হাত জোকাৰিলে ৰাস্তা;বাওঁফালে হাত জোকাৰিলে আলি!
  আৰু ছোৱালীবোৰে ৰৈ নাথাকিব! বিপক্ষক সুযোগ এৰি নিদিয়ে! আৰু যদি তেওঁলোকে গৰ্জন কৰি পেশীবোৰ জোকাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে তেন্তে কি হ"ব!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকে নিজৰ তৰোৱাল জোকাৰি চিঞৰি উঠে।
  - আমি জাৰ, পিতৃভূমি আৰু মিখাইল ৰোমানভৰ বাবে ছোৱালী!
  আৰু চামুৰাই কবিৰ দৰে কাটি পেলায়। গতিকে ষ্টেলাই সেইটো লৈ খালী ভৰিৰে আমেৰিকাৰ বিষয়াজনৰ গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে। সি ওপৰলৈ উৰি যাব আৰু পানীৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিব।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে দিব:
  - মোৰ আঘাতৰ বাবে সিহঁতে মাচুল দিয়ে!
  আৰু আকৌ সি দাঁত উদঙাই দিব আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ জিলিকি উঠিব! কি ছোৱালী! আটাইতকৈ বেছি ৰস আৰু সুগন্ধি!
  আৰু ছোৱালীবোৰে নিজৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়। আৰু টৰ্নেডোৰ জোৱাৰৰ দৰে পাৰ হৈ যায়। শত্ৰুক সুযোগ নিদিয়ে। ইহঁতৰ বিশাল শক্তি আছে। চয়তান আৰু হাজাৰ হাজাৰ ফেৰেস্তাৰ আন্ধাৰ।
  আৰু ইয়াত মাছা আহিছে, যিয়ে দুটা চেবাৰেৰে একেলগে তিনিটা মূৰ কাটিছে! এইজনী ছোৱালী - সকলো ছোৱালীৰ বাবে এজনী ছোৱালী!
  দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে তৰোৱালেৰে নখ হাতুৰীৰে কোবাই থকাৰ দৰে কাটিলে। আৰু তেওঁলোকৰ কৰ্মত কোনো দুৰ্বলতা বা সন্দেহ নাই। নিজৰ বাবে আগবাঢ়ি যাওক, পিছুৱাই যোৱা বা হাৰ নিদিয়াকৈ। ন্যায়ৰ বাবে মানৱতাক একত্ৰিত কৰাটো প্ৰয়োজন। এটা সাম্ৰাজ্য, এটা মুকুট, এটা লক্ষ্য আৰু মহাকাশলৈ সম্প্ৰসাৰণ।
  ঠিক এই সময়তে প্ৰথমটো কৃত্ৰিম পৃথিৱী উপগ্ৰহ কক্ষপথলৈ প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। ইয়াত তেওঁ বিশ্বজুৰি উৰা মাৰিছে।
  আৰু বিকিনি পিন্ধা ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰে নিজৰ বাবে যুঁজ দিয়ে। আৰু শত্ৰুৰ তুলনাত তেওঁলোক নীচ নহয়। আৰু সুন্দৰীবোৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলোৱা আমেৰিকানসকল পতিত হয়। তথাপিও উচ্চতম শ্ৰেণী আৰু দক্ষতাৰ ছোৱালী।
  এটা সময়ত তেওঁলোকে জাপানত যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছিল। উচ্চতাতো যুঁজিছিল। সম্ৰাট নিজেই বন্দী হৈছিল। তেওঁলোকে নিজৰ বিশাল দক্ষতা দেখুৱাইছিল। তেওঁলোকৰ ইমান আবেগ আৰু ইমান পেশীৰ শক্তি আছে। অৱশ্যে এনে ছোৱালীবোৰ অলৌকিকতাৰ অলৌকিকতা!
  ৰাজপ্ৰসাদত চামুৰাই কাটি পেলালে। আৰু তেওঁলোকো প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে আছিল। শত্ৰুক আচৰিত কৰা কাম কৰিব পৰা ছোৱালী।
  আৰু যিকোনো মাংস কাটি নিজৰ শিল্পকলা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। যোদ্ধাসকলে কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ আগবাঢ়ি যায়।
  এজন আমেৰিকান এডমিৰেলৰ মূৰটো চেবাৰেৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল। আৰু কেনেকৈ হাঁহিব, দাঁত উদং কৰি।
  আৰু আকৌ আক্ৰমণাত্মক হৈ নিজকে কাটি পেলায়। এনে যোদ্ধা প্ৰকৃত দানৱ। আৰু সিংহাসনত আছে ছাৰ মাইকেল। তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ পুত্ৰ, কিন্তু সেইজন নহয়। এজন ভাগ্যৱান, অধিক নিৰ্ণায়ক, অধিক শক্তিশালী ইচ্ছাশক্তি, আৰু লগতে এজন প্ৰতিভাৱান শাসক ৷
  কিন্তু, অৱশ্যেই, ভাগ্যই গুৰুত্বপূৰ্ণ, তাৰ উপৰিও আৰু অধিক কঠোৰতা - মিখেইলে দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে এক অদম্য যুঁজৰ নেতৃত্ব দিছিল, যাৰ ফলত সেনাবাহিনীত ইতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিছিল। কিন্তু আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ ন"-হাউ হ"ল বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীক সামৰিক কামত ব্যৱহাৰ কৰা। আৰু ছোৱালীবোৰ প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে থাকিলে বহুত ধুনীয়া হয়।
  গতিকে যুদ্ধবোৰ বিভিন্ন মাত্ৰাৰ সফলতাৰে সংঘটিত হয়। আৰু ধুনীয়া যোদ্ধাসকলে অতি নিখুঁতভাৱে গুলী চলায়, পুৰুষতকৈ ভাল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল যেতিয়া ছোৱালীবোৰ প্ৰায় উলংগ হৈ থাকে তেতিয়া তেওঁলোক কাৰ্যতঃ অক্ষম হৈ পৰে। গুলী আৰু গোলাৰ কোনো প্ৰভাৱ নপৰে। অতি শক্তিশালী যোদ্ধাৰ সেনাবাহিনী। সেইটো শীতল কথা। প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালী ব্যৱহাৰ কৰাটো ছাৰ মাইকেলৰ ধাৰণা আছিল আৰু ইয়াৰ ফলত জয়লাভ হৈছিল।
  আৰু যুদ্ধত ছোৱালীবোৰেও উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড আৰু ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বন্য ক্ৰোধ দেখুৱালে।
  ছোৱালীবোৰ যথেষ্ট ডেচিং। আৰু অতি ধুনীয়া, চঞ্চল, আৰু বহল ভৰিৰ। কোনেও ধৰিব পৰা নাছিল।
  যোদ্ধাবোৰ বৰ গ্ৰেহাউণ্ড... ছোৱালীৰ খালী ভৰি দুখন অতি ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ। কিন্তু তেওঁলোকে কি কৰিব পাৰে? বহুত কথা। উদং তলুৱাবোৰে নিজেই পৃথিৱীৰ পৰা শক্তি লাভ কৰিছিল আৰু ধুনীয়া যোদ্ধাসকল চঞ্চল আছিল।
  ক"ব লাগিব যে ছোৱালীবোৰেই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া, যে তেওঁলোক দুয়োজনেই আচৰিত আৰু ক"ব্ৰাৰ ক্ৰোধৰ সৈতে!
  আমেৰিকাৰ ক্ৰুজাৰখন বন্দী কৰা হয়। বন্দী লোকসকল মুখত পৰিল। ইয়াৰ পিছত যোদ্ধাসকলে ভৰি দুখন মুখত ঠেলি দিলে। আৰু মোক চুমা খাবলৈ জোৰ কৰি দিলে। আৰু ছোৱালীবোৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল আৰু তেওঁলোকৰ উদং তলুৱাবোৰে জিভা চেলেকিলে সুখদায়ক আৰু টিকটিকিয়া অনুভৱ কৰিছিল।
  কিন্তু সুন্দৰীসকলে খালী ভৰি দুখন চুমা খাই আৰু গোৰোহাত চুমা খাই ভাল পাইছিল।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীবোৰে হাঁহিব। আৰু তেওঁলোকে দাঁত উদঙাই দিলে!
  কিন্তু ভাল হৈ গ"ল, ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ উলংগ হৈ ৰ"দত গা ধুই সাঁতুৰিবলৈ গ"ল। এইবোৰ ইমান ধুনীয়া যোদ্ধা। এনে ভৰি এখন লৈ কেনেকৈ চুমা খাব? আৰু প্ৰতিটো আঙুলি চেলেকিব।
  ছোৱালীবোৰ বৰ ডাঙৰ।
  ইয়াত আকৌ যুদ্ধত আলেকজেণ্ডাৰ-৪ টেংক। হুলস্থুল আৰু ফেব্ৰুৱাৰী ইতিমধ্যে আহি আছে৷ সৈন্যবাহিনী আগবাঢ়ি যায়। আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ ওচৰ চাপি অহা। ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল।
  ইয়াত নাটাছাই সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰে। আৰু ই অতি সঠিকভাৱে আঘাত কৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে অত্যন্ত সঠিকভাৱে গুলী চলাই চিঞৰি উঠে:
  - আমি শত্ৰুক থেতেলিয়াই দিম!
  মাৰিয়াৰ পিছত গুলীচালনা কৰে। লৈ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিলে:
  - মই চুপাৰ!
  মাৰিয়া এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু অতি সক্ৰিয়।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখন কামুকতাত অতি ধুনীয়া আৰু ৰূপৱতী:
  - আমি শত্ৰুক ধ্বংস কৰিম!
  আৰু অৰোৰা এনেকুৱা এগৰাকী ছোৱালী, আৰু তাই ছুপাৰ, উদং পেট আৰু স্তন, আৰু ইমান ফুলি উঠা ৰঙা নিপল:
  - শত্ৰুক ভাঙি চুপাৰ কৰি দিম!
  আৰু ৰঙা চুলিখিনি কেনেকৈ জোকাৰি যায়!
  আৰু আকৌ তেওঁ তোমাক নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে লাথি মাৰিব। এনে যোদ্ধাবোৰ বৰ শীতল!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই শত্ৰুক লৈ মাৰিব:
  "মই ছাৰক ভাল পাওঁ আৰু শত্ৰুৰ ডিঙিত ফান্দ ওলোমাই দিম!"
  গতিকে ছোৱালীবোৰে হাঁহিব। কেনেকৈ সিহঁত গ্ৰেহাউণ্ড আৰু শীতল হৈ পৰিল।
  আমেৰিকানসকলে ছোৱালীৰ পৰা পলাই গৈছে। বা হাৰ মানি যায়। বা মৰি যায়। যোদ্ধাবোৰ ইমান ধুনীয়া, আৰু অতি খালী ভৰিৰে, আৰু ছোৱালীবোৰ ইমান আচৰিত। আৰু কেৱল বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়াটো সুখদায়ক আৰু ফলপ্ৰসূ। যোদ্ধা ছোৱালীবোৰ ইমান আচৰিত।
  নাটাছাই আকৌ আমেৰিকানসকলক গুলীয়াই হিচকি মাৰে:
  - তুমি মোৰ ভাই আৰু মই তোমাৰ ভাই! বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে মোৰ ভনীয়েক!
  আৰু আকৌ দীঘল জিভাখন লৰচৰ কৰে। আক্ৰমণাত্মক ধৰক যোদ্ধা আৰু সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু তাৰ পিছত অন্যুতাই নিজৰ উলংগ স্তন দুটা জোকাৰি দিয়ে। আৰু চিঞৰি চিঞৰি দাঁত উদঙাই দিব। আৰু তেওঁ আমেৰিকানসকলৰ ওপৰত এটা গোলা পঠাব। আৰু সি লৈ চুদিব।
  - সৌন্দৰ্য্যই ধ্বংস কৰি পেলালে! আৰু ই চিঞৰি উঠে:
  - মই ইমান ছুপাৰ গাৰ্ল!
  ধুনীয়া ছোৱালী আৰু যৌনতা ভাল পায়। আৰু এইটো ভাল লাগিল!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে লৈ তাইক মাৰিলে - তাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আমি জয়ী হৈ শত্ৰুক ধ্বংস কৰিম!
  আৰু ইয়াত অৰোৰাই কিক আৰু বিট কৰিব:
  - মই ৰজা আৰু শীতল ছোৱালী!
  যোদ্ধাজন যথেষ্ট গ্ৰেহাউণ্ড হ"ব পাৰে।
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ মাজতে হাঁহে।
  কিন্তু স্বেটলানাই বৰ শীতলভাৱে লৈছিল। আৰু শত্ৰুৰ ধ্বংসৰ বাবে এনে মাচুল দিলে আৰু চয়তানবোৰক চুমা খালে।
  - এইটো এনেকুৱা এটা সৰ্বাত্মক এৰোবেটিক্স!
  টেংকটো অতি চঞ্চল আৰু মাৰাত্মক। তেওঁ দুৰ্বল আৰু উচ্চ শ্বাৰমানক আঘাত কৰে। গতিকে ইয়াত যুদ্ধবোৰ জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ পক্ষত।
  নাটাছা আকৌ বন্দুকৰ গুলীৰ দৰে। আৰু তেওঁ কুহুমীয়া কৰে:
  - তোমাৰ মূৰ্তিৰ বাবে!
  মাৰিয়াই গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া আৰু সোণালী চুলিৰ। চাৱনিৰ দ্বাৰা।
  ছোৱালীজনীয়ে চুদিলে, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ লক্ষ্য কৰি চিঞৰিলে:
  - এইটো ৰজাৰ বাবে হত্যা!
  আৰু ইয়াত অৰোৰাই আমেৰিকানক চুদিলে। আৰু ছোৱালীজনী, ধৰক, সঁচাকৈয়ে অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এটা বাস্তৱ বৰ্ডিঙৰ বাবে!
  আৰু এতিয়া ছোৱালীজনীয়ে নিজকে সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী বুলি দেখুৱালে।
  আৰু স্বেটলানা আক্ৰমণাত্মক আৰু যুঁজাৰু। খালী ভৰিখনেৰে লাথি মাৰি শত্ৰুক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে।
  আৰু তাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল।
  - মই ঈগলৰ দৰে উৰি যোৱা ভদ্ৰমহিলা!
  গতিকে ছোৱালীবোৰে বনৰীয়া শক্তিৰে চুদিবলৈ ধৰিলে। আৰু সুন্দৰীৰ এনে আগ্ৰাসন ৰোধ কৰিব নোৱাৰি। পিছুৱাই যোৱা বা বেঁকা নকৰাকৈ।
  নাটাছাই আকৌ গুলীয়াই হিচকি উঠিল:
  - সম্পূৰ্ণ ধ্বংস নোহোৱালৈকে!
  আৰু মেৰীয়ে কোনো নখ নোহোৱাকৈয়ে নিজৰ শত্ৰুবোৰক ধ্বংস কৰাত বহুত বেছি সফল হ"ল, আৰু নিজৰ বিৰোধীসকলক ভাঙিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই সেইটো লৈ শত্ৰুক কামানেৰে আঘাত কৰিলে। আৰু অতি সফলতাৰে, বিশাল আকৰ্ষণৰ সৈতে। আৰু শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওক, থেতেলিয়াই পেলাওক। আৰু শ্বাৰমানৰ পৰা গলি যোৱা ধ্বংসাৱশেষ সকলো দিশতে উৰি গৈ আছে।
  আৰু স্বেটলানাই শ্বুটিং কৰি গানও গাইব:
  - মই এগৰাকী মহান সপোন আৰু মহান সৌন্দৰ্য্যৰ ছোৱালী!
  যোদ্ধাসকলে আচলতে জয়ী হোৱাৰ এক উল্লেখযোগ্য ইচ্ছাশক্তি প্ৰদৰ্শন কৰে।
  সাম্ৰাজ্যখন শীতল আৰু মহান হৈ পৰাটো অকলশৰীয়া নহয়৷ চেংগিছ খানৰ কৃতিত্বক অতিক্ৰম কৰিব পাৰিব।
  যোদ্ধাসকলে নিজৰ ফালে আগবাঢ়ি যায়... আৰু শত্ৰুৰ স্থানৰ মাজেৰে গুলীচালনা, গুলীচালনা আৰু ছিঙি পেলায়, যেন দাৰে ফালি পেলায়। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে অতি চোকা আৰু কঠিন ডেগাৰ। আৰু এতিয়া ৰাছিয়াৰ সৈন্য সঁচাকৈয়ে অজেয়। আৰু মহান সাম্ৰাজ্যৰ ৰাজ্য।
  যদি চাওঁ, ৰাছিয়াৰ ইতিহাসত বহু যুদ্ধ আৰু কঠিন সময় আহিছে। কিন্তু দ্বিতীয় নিকোলাছ বেছিভাগেই কেৱল দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল! তেওঁ ব্যৰ্থ হৈ পৰিল। কিন্তু কৌশলৰ গুৰুত্ব অতিশয় বেছি। ৰাছিয়াৰ মহান দবা খেলুৱৈ আলেখাইনে কি দেখুৱালে। যেতিয়া তেওঁ প্ৰতিপক্ষৰ সলনি খেলিবলৈ ধৰিলে, বৰ্ডখন ওলোটা কৰি জয়ী হ"ল। জিনিয়াছ হৈছে জিনিয়াছ।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সকলো সমস্যাৰ সৈতে কেৱল উলংগ ছোৱালীৰ কাৰকে বহুখিনি সমাধান কৰিলে।
  হেলিকপ্টাৰেও যুদ্ধত অংশ লয়। যুদ্ধ বাহন, আৰু লগতে বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ সৈতে ক্ৰু। ছোৱালীৰে গঠিত সেনাবাহিনীৰ গুণগত মান কি? আটাইতকৈ অসাধাৰণ। এনে সৈন্যবাহিনীক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে বা পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে।
  গতিকে এই সেনাবাহিনীত খালী ভৰিৰে প্ৰায় উলংগ ছোৱালী আছে। কেপ্তেইন ভাৰভাৰাৰ হেলিকপ্টাৰত থকা ক্ৰু। এইটো আচৰিত কথা নহয়নে? সাগৰখন হিংস্ৰভাৱে ফুলি উঠিব! আৰু বিমানৰ কামানবোৰে কেনেকৈ আঘাত কৰিব। আৰু তাৰ পিছত ৰকেট। এই ছোৱালীবোৰ টৰ্নেডোৰ দৰে প্ৰকৃত হাৰিকেন।
  কোনো কথাতে শত্ৰুৰ তুলনাত নীচ নহয়। যুদ্ধ আৰু মহান কৃতিত্বৰ বাবে সাজু হৈছে ৰাছিয়াৰ সেনা।
  বৰভাৰা এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, বাদামী চুলি আৰু প্ৰায় উলংগ। হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰি থাকোঁতে:
  - শত্ৰুবোৰ পাৰ নহ"ব! আৰু পলাই নাযায়!
  আৰু তেওঁ সেইটো লৈ নিজৰ আটাইতকৈ শীতল মেচিনৰ সকলো জেটৰ পৰা এটা কিলাৰ ডিচচাৰ্জ এৰি দিব। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰেৰে উৰি যাব। আৰু লৈ ধ্বংসাত্মক বেঁকা এটাৰে তললৈ কাটি পেলায়।
  কিন্তু বিনয়ী অলগাই আমেৰিকাৰ স্থানবোৰত ৰকেট এটা লৈ গুলীয়াই হিচকি উঠিল:
  - যুঁজিলোঁ, বাষ্ট জোতাৰে নহয়, খালী ভৰিৰে!
  আৰু নীলাচল চকুৰে চকু টিপিয়াই দিব। হয়, এইবোৰ ছোৱালী - এনেকুৱা অবিশ্বাস্যভাৱে আচৰিত এৰোবেটিকছ। ইয়াৰ সহায়ত আপুনি এটা পাহাৰৰ ওপৰেৰে পানী খাব পাৰে আৰু উলংগ অজগৰ কঢ়িয়াই নিব পাৰে।
  আৰু ভৰি দুখন ইমান ৰূপৱতী আৰু অনন্য! আৰু কঁকাল পাতল, আৰু শৰীৰবোৰ অতি পেশীবহুল।
  Varvara kicks ass আৰু হাউল:
  - ৰজাৰ বাবে গ্ল'বত ফুটা এটা বনাব পাৰিম!
  আৰু সি নিজৰ সৰু মুখখন হাঁহি হাঁহি চকুৰে টিপটিপিয়াব।
  ইয়াত যোদ্ধাসকল নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে। ইয়াত বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীও তাতিয়ানাই লৈ চিঞৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"ব:
  - সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ ওপৰত ৰজা হওক!
  আৰু তাইৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতেৰে জিলিকি উঠিব। আৰু হেলিকপ্টাৰৰ পৰা ই নখৰ দৰে হত্যাকাৰী৷ আৰু ই মাৰাত্মক হ"ব। আৰু ই সঁচাকৈয়ে ধাতুটো ভাজিব। আৰু বাংকাৰৰ ধ্বংসৰ কাৰণ হ"ব।
  এইবোৰ ছোৱালী - সকলো ছোৱালী ছোৱালী! আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া বন্দীসকলক আনি দিয়া হয়, তেতিয়া সেই ছোৱালীবোৰে তেতিয়া চুমা খায় আৰু উদং ভৰি চেলেকি দিয়ে। সাধাৰণতে অপমান আৰু উৎসাহ দুয়োটা দিশতে এইটোৱেই আটাইতকৈ অত্যাধুনিক উপায়।
  
  অজয় ৰমেল
  ইয়াত ১৯৪১ চনৰ নৱেম্বৰ আৰু ডিচেম্বৰ মাহত ৰমেলৰ সেনাই আফ্ৰিকাত জয়লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। এইটোও ঘটিছিল কাৰণ মেধাৱী ৰমেলৰ সংগীয়ে বাস্তৱ ইতিহাসত ঘটা সেই স্থূল ভুলবোৰ কৰা নাছিল।
  ফলত জাৰ্মানীয়ে আগবাঢ়ি যোৱা ব্ৰিটিছক পৰাস্ত কৰি নিজৰ ভূখণ্ড অক্ষুণ্ণ ৰাখে। প্ৰথমতে ইয়াৰ ফলত যুদ্ধৰ গতিপথত কোনো প্ৰভাৱ পৰা নাছিল, পূব ফ্ৰণ্টত মস্কোৰ ওচৰত জাৰ্মানসকল পৰাস্ত হৈছিল।
  কিন্তু পিছলৈ ফুৰাৰৰ পৰিকল্পনা সলনি হ"ল। এই সময়লৈকে ৰমেলে টলবুকক লৈ যাব পাৰিলে, আৰু মিচৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ'ল। হিটলাৰে পূব ফ্ৰণ্টত অস্থায়ী প্ৰতিৰক্ষালৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়, আৰু এতিয়াৰ বাবে আফ্ৰিকা আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যত নিজৰ প্ৰচেষ্টা কেন্দ্ৰীভূত কৰে।
  কিন্তু আফ্ৰিকাত আক্ৰমণৰ বাবে কম বাহিনীৰ প্ৰয়োজন হোৱাৰ বাবে নাজীয়ে পূব দিশত কেইবাটাও অভিযান চলাইছিল। কেৰ্চত ছোভিয়েট সৈন্যক পৰাস্ত কৰে। খাৰ্কভৰ ওচৰত আমাক ঘেৰি ধৰিলে। স্মোলেনস্ক দিশত এটা ছিন্নভিন্ন অংশও উলিয়াই আনিলে । লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত জেনেৰেল ভ্লাছভৰ দ্বিতীয় শ্বক আৰ্মীৰ আক্ৰমণো পৰাজয়ৰ সৈতে শেষ হয়।
  ঘেৰাও আৰু আক্ৰমণৰ পিছত চেভাষ্টোপল পতিত হয়। আৰু ক্ৰাউটসকল শক্তিশালী হৈ উঠিল। যুদ্ধ সংঘটিত হৈছিল ৰজেভ লেজত। ইয়াত নাজীয়ে থিয় দিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  কিন্তু ইজিপ্তত ৰমেলে শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰি পতিয়ন যোগ্য জয়লাভ কৰে। তেওঁলোকৰ সফলতাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি জাৰ্মানীয়ে পেলেষ্টাইন পাৰ হৈ ইৰাক আৰু কুৱেইট দখল কৰে। আৰু তাৰ পিছত সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য - তেলৰ সুবিধা লাভ কৰি।
  ইয়াৰ পিছত ফেচিষ্টসকলে চুডানৰ ফালে মুখ কৰি সমগ্ৰ আফ্ৰিকা দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  একে সময়তে জিব্ৰাল্টাৰৰ ওপৰত আক্ৰমণ, আৰু জাৰ্মান সৈন্যৰ মৰক্কোত আৰু অধিক আফ্ৰিকান বিস্তৃত অঞ্চলত প্ৰৱেশৰ পিছত।
  কিন্তু পিছফালে শক্তিশালী কামৰ ফলত জাৰ্মানসকলৰ সফলতা সহজ হৈ পৰিছিল। হিটলাৰেও ক"ত, বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ তেওঁ যি কাম অধিক নিপুণভাৱে কৰিছিল।
  সাৰ পাই হিটলাৰ দ্য টাৰ্মিনেটৰে ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে গা ধুই চালাড, ফুলকবি দাইল আৰু আন কিছুমান শাক-পাচলিৰ সৈতে ব্ৰেকফাষ্ট কৰিলে, কম চৰ্বিযুক্ত বহুস্তৰীয় ছাগলীৰ পনিৰ আৰু কেভিয়াৰ যোগ কৰিলে। ইয়াৰ পিছত তেওঁ স্পিয়াৰক মাতি আনুষ্ঠানিকভাৱে নতুন সাম্ৰাজ্যবাদী মন্ত্ৰীজনক জৰুৰীকালীন ক্ষমতাৰ আইনত স্বাক্ষৰিত এখন নথি উপহাৰ দিয়ে। এডলফ ভূতৰ দ্বাৰা আক্ৰান্ত আছিল আৰু অতি জাৰণকাৰী আছিল:
  - থাৰ্ড ৰাইচত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন অত্যন্ত কম! আমি কেৱল যুদ্ধংদেহী ব্ৰিটেইনৰ পৰাই নহয়, সৰ্বাত্মক ইউ এছ এছ আৰৰ পৰাও পিছ পৰি আছো। কিন্তু আমাক বায়ুৰ আধিপত্যৰ প্ৰয়োজন, একে সময়তে পুৰণি অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰা, আৰু নতুন অস্ত্ৰলৈ সলনি কৰা। বিশেষকৈ আশাব্যঞ্জক জেট বোমাৰু বিমান। কাৰণ, তেওঁলোকৰ বিশাল গতি আৰু উচ্চ ওপৰৰ চিলিঙে তেওঁলোকক প্ৰায় শাস্তিহীনভাৱে ব্ৰিটিছ চহৰবোৰ ধ্বংস কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে!
  স্পিয়াৰে আশাবাদ বিকিৰণ কৰিছিল:
  - জাৰ্মানী আৰু পোলেণ্ডত কয়লাৰ অতিৰিক্ততা আছে, ফ্ৰান্সত লোহাৰ অক্সাইড আছে, আৰু আমাৰ হাতত বহু গাড়ী উৎপাদন কৰিব পৰাকৈ যথেষ্ট সঁজুলি আছে। কাৰণ, আমি পৃথিৱীৰ সকলো দেশ মিলি যিমান এলুমিনিয়াম আৰু ডুৰালুমিন উৎপাদন কৰো তাতকৈ বেছি উৎপাদন কৰোঁ!
  পোচেছড এডলফে মাত দিলে:
  - আপাততঃ! ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাইও উৎপাদনক প্ৰসাৰিত কৰিছে, আৰু আমি প্ৰতিটো গ্ৰাম ধাতুক সুৰক্ষা দিব লাগিব। স্কুলীয়া ছাত্ৰ-ছাত্ৰী আৰু পাঁচ বছৰ বয়সৰ পৰা আন শিশুসকলেও ধাতু সংগ্ৰহ কৰক। ইয়াৰ উপৰিও ডেউকা আৰু ফিউজেজ সম্পূৰ্ণৰূপে ডুৰালুমিনৰ পৰা কিয় বনাব লাগে। কাঠ আৰু কেনভাছ দুয়োটা ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। যেনে, মনোব্লক ডেউকা উৎপাদন কৰা। আৰু কি? আমাক দুটনতকৈ বেছি ওজন নথকা, উৰুৱাবলৈ সহজ, নিৰ্মাণ কৰাত সহজ আৰু সস্তা নতুন জেট যুঁজাৰু বিমানৰ প্ৰয়োজন! সমাবেশ অংশৰ সংখ্যা নূন্যতমলৈ হ্ৰাস কৰিব লাগে, আৰু বিমানখনৰ ওজন যিমান পাৰি হ্ৰাস কৰাৰ লগতে ইয়াৰ বায়ুগতিবিদ্যাৰ ধৰ্ম উন্নত কৰাৰ সুযোগো বিচাৰি উলিয়াব লাগে। এতিয়া বাইদেউ বিমান ডিজাইনাৰ আহিব, আমি তেওঁলোকক প্ৰশিক্ষণ দিম।
  স্পিয়াৰে হাঁহিলে:
  - অৱশ্যেই মোৰ ফুহৰাৰ। মই যিমানদূৰ বুজি পাওঁ, আপুনি সেনাবাহিনীৰ পৰা উচ্চ যোগ্যতাসম্পন্ন সকলো শ্ৰমিকক ঘূৰাই দিবলৈ ওলাইছে?
  পোছেছড এডলফে নিশ্চিত কৰিছে:
  - বিদেশীৰ মাজৰ পৰা আমি কেৱল উচ্চ যোগ্যতাসম্পন্ন, সাধাৰণ শ্ৰমিককহে নিযুক্তি দিম। গতিকে অলস লোক কম হ"লে ভাল, আৰু সেয়েহে পক্ষপাতীও কম হ"ব৷ আমি অৱশ্যে স্থল বাহিনীৰ সংখ্যা হ্ৰাস কৰিম;যদি ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ নহয়, তেন্তে আমাক ইমান পদাতিক বাহিনীৰ প্ৰয়োজন নাই, কিন্তু... আমূলভাৱে নহয়, গতিকে আগন্তুক সময়ত জিব্ৰাল্টাৰ আৰু মাল্টাক পৰাস্ত কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছো মাহৰ পিছত মাহ ধৰি আফ্ৰিকাৰ সমগ্ৰ উত্তৰ আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যলৈকে দখল কৰে। আমাক এতিয়াও গ্ৰাউণ্ড ইউনিটৰ প্ৰয়োজন হ"ব। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানী নিজেই আৰু ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড, নৰৱে দুয়োটাতে অতিৰিক্ত জাহাজ নিৰ্মাণ কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আমাক বিমানবাহী জাহাজ, যুদ্ধজাহাজ আৰু পৰিবহণৰ প্ৰয়োজন। আৰু ভূমধ্য সাগৰখন যেন জাৰ্মানীৰ ভিতৰৰ হ্ৰদলৈ পৰিণত হ"ব। বুজিছানে?
  স্পিয়াৰে প্ৰণাম কৰিলে:
  - হয়, মোৰ ফুৰাৰ! ইতিমধ্যে মই এটা নিৰ্মাণ কাৰ্যসূচীৰ বিকাশৰ নিৰ্দেশ দিছো...
  ধূৰ্ত এডলফে যোগ কৰিলে:
  - আমাৰ জৰুৰীকালীন পৰিকল্পনাত প্ৰয়োজন হ"লে কৰ্মদিন ১৬ ঘণ্টালৈ বৃদ্ধি কৰিব পাৰি। মাত্ৰ ন মাহতে বিমানৰ উৎপাদন প্ৰতিদিনে এশখন বিমানলৈ বৃদ্ধি কৰিব লাগিব... বৰ্তমানৰ তুলনাত তিনিগুণতকৈও অধিক, আৰু এইটোৱেই যে যথেষ্ট হ"ব সেয়া কোনো কাৰণতে সত্য নহয়!
  স্পিয়াৰে ফুৰাৰক উৎসাহিত কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিলে:
  - আমাৰ পাইলটবোৰ ব্ৰিটিছতকৈ উচ্চ শ্ৰেণীৰ, গতিকে পৰিমাণ সকলো নহয়। আৰু আমি নাঙলৰ টুকুৰাবোৰ তৰোৱাল হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ নতুন উপায় বিচাৰি পাম। মই যিমানদূৰ বুজি পাওঁ, আমাৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ বিমান পৰিবহণ?
  ফুৰাৰে মুঠিটো আৰু টানকৈ চেপি ধৰিলে:
  - আমাৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ হৈছে জেট, বোমাৰু বিমান, আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধ বিমান, লগতে নতুন সঁজুলি মুকলি কৰা, আৰু অলৌকিক অস্ত্ৰৰ বিকাশ! অৱশ্যে কেৱল বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰতে নহয়, টেংক, আৰ্টিলাৰী, প্ৰধানকৈ জেট আৰ্টিলাৰী... এই বিষয়ে আমি অধিক বিশদভাৱে কথা পাতিম।
  এটা ঘণ্টা শুনা গ"ল আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ আগশাৰীৰ বিমান ডিজাইনাৰসকলে কোঠাটোত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  মেছাৰশ্বমিট, তুলনামূলকভাৱে সৰু আৰু কপাল ওখ, হাইংকেল, ইতিমধ্যে বৃদ্ধ, কিন্তু অতি চঞ্চল, এথলেটিকভাৱে নিৰ্মিত টেংক, লিপিচ আৰু কম পৰিচিত দুটামান।
  এডলফে সিহঁতক চকীবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে আৰু টেবুলত অংকনবোৰ ৰাখিবলৈ আদেশ দিলে:
  - আপোনাৰ কাম হৈছে এটা নতুন, অতি শক্তিশালী আৰু আধুনিক অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰা। বিশ্বৰ আন দেশতকৈ জাৰ্মানীত বতাহৰ সুৰংগ বেছি, আৰু বহু বিমানৰ প্ৰযুক্তি অতি পিছপৰা। কিন্তু কেৱল ইউ-৮৮তহে গাড়ীখনক অধিক ষ্ট্ৰীমলাইন আকৃতি দি গতি বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰিব পাৰিব। বিশেষকৈ ককপিটটোক চকুলোৰ টোপাল আকৃতিৰ, উত্তল আকৃতি দিয়া হ"ব, যিয়ে দৃশ্যমানতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু পাইলটক অধিক বিশাল কৰি তুলিব, আৰু লগতে বায়ুগতিবিদ্যা ভাল পাঁচ কিলোমিটাৰ উন্নত কৰি গতি বৃদ্ধি কৰিব। প্লাছ, বোমাৰু আৰু যুঁজাৰু বিমান উভয়ৰে গুলীচালনাৰ স্থান, বোমা ৰেক, আৰু কাম নকৰা অৱস্থাত এয়াৰ ব্ৰেকক এটা ষ্ট্ৰীমলাইন আকৃতি দিয়াটো প্ৰয়োজনীয়।
  মই যি কওঁ তই লিখি থোৱা!
  ডিজাইনাৰসকলে একেলগে মাত দিলে:
  - গতিকে নিশ্চিতভাৱে এটা মহান Fuhrer!
  এডলফে আৰু ক"লে:
  - XE-129 - পুনৰ ডিজাইন কৰিব লাগে যাতে অস্ত্ৰৰ বাকচটোক নিজেই এটা সুশৃংখলিত আকৃতি দিয়া হয় আৰু পিছফালৰ আৰু তলৰ গোলাৰ্ধৰ পৰা আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা পাবলৈ এটা চলনশীল বিমানৰ কামান স্থাপন কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও এই আক্ৰমণাত্মক বিমানখনত ইঞ্জিন বুষ্ট চিষ্টেম থাকিব লাগে। পেৰেষ্ট্ৰইকাৰ সৈতে একে সময়তে এনে আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। তেওঁলোকৰ বিধ্বংসী বিমান আক্ৰমণে ব্ৰিটিছৰ কাৰ্যকলাপ অচল কৰি পেলায়। ইয়াৰ উপৰিও ব্ৰিটেইনত জু-৮৭ ডাইভ বোমাৰু বিমান ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। 'আমি পুৰণি গাড়ী সেৱাত ৰাখিম...
  এডলফে থমকি ৰ"ল। ডিজাইনাৰসকল নিমাত হৈ পৰিল। ফুহৰাৰে মন্তব্য কৰিছে যে:
  F -190 ৰ ওপৰত মোৰ ডাঙৰ সন্দেহ আছে । বাহনখন গধুৰ আৰু যথেষ্ট পৰিচালনা কৰিব নোৱাৰা বুলি ওলাল;ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত টেংকত নিষ্ক্ৰিয় গেছ ভৰোৱাৰ ব্যৱস্থা নাই, যিয়ে ব্যৱহৃত ইন্ধনৰ ঠাই লয়। ইয়াৰ বাবেই এই গাড়ীখন আনকি এটা জ্বলন্ত গুলীৰে ন"ক আউট কৰিব পাৰি। এই বিষয়ে টেংকে কি ক"ব?
  বিখ্যাত এছ এছ ডিজাইনাৰজনে মনোযোগত থিয় হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটোৱেই আমাৰ অভাৱ, মহান ফুৰাৰ। যদিও টেংকবোৰ স্থাপন কৰাটো যথেষ্ট সফল বুলি ধৰিব লাগিব, তথাপিও শত্ৰুৰ গুলীৰ সন্মুখীন হোৱাটো কম আৰু একে সময়তে পাইলটক ৰক্ষা কৰে। তেতিয়া... এটা কৱচৰ ওজন ১২০ কিলোগ্ৰাম, আৰু ইয়াক লঘু কৰাটো আমাৰ বাবে ইমান সহজ নহয়...
  পোছেছড এডলফে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ফকেন-উলফৰ বায়ুগতিবিদ্যাৰ গুণ উন্নত কৰাৰ চেষ্টা কৰক। মূলতঃ ওজন হ্ৰাস পোৱাৰ বাবে বাহনখনৰ নিয়ন্ত্ৰণযোগ্যতা আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ ডেউকাৰ টিপবোৰ বেঁকা কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ উপৰিও ই পিছফালৰ গোলাৰ্ধৰ বাবে সুৰক্ষা স্থাপন কৰিব... পাইলটৰ কেবিনৰ সন্মুখত ইঞ্জিনৰ অৱস্থানৰ কথা ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ দ্বাৰা পাইলটক সুৰক্ষা দিয়া হয়, কিন্তু বাহনখনত ইজেকচন ডিভাইচ লগোৱাৰ প্ৰয়োজন হয়। বাইদেউ, মটৰৰ আকৃতিটোৱেই অধিক সুশৃংখলিত কৰিব পাৰি, যিটো আমাৰ উদ্যোগপতিসকলে নিশ্চিতভাৱে লক্ষ্য কৰা উচিত। বাইদেউ, ME-309 ৰ কামৰ কথা কি ক"ব?
  মেছাৰশ্বমিটে কিছু স্তম্ভিত হৈ পৰিল:
  - আমি এই কাম কৰি আছো, মহান Fuhrer. হিচাপ কৰা বৈশিষ্ট্যই বাহনখনৰ গতি বৃদ্ধি কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, প্ৰতি ঘণ্টাত ৭৪০ কিলোমিটাৰলৈকে, যেতিয়া সাতটা ফায়াৰিং পইণ্টেৰে সজ্জিত হ"ব! এই ব্ৰিটিছৰ বাবে আটাইতকৈ শক্তিশালী মৃত্যু হ'ব...
  এডলফে বাধা দিলে:
  - ফিনিচিং খৰকৈ কৰিব লাগে। আৰু আপুনি স্পিয়াৰ, নতুন ৰেপিড ফায়াৰিং ৩০ মিলিমিটাৰ বিমান বন্দুকৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত কৰক। স্থল লক্ষ্যত আৰু শত্ৰুৰ বিমানৰ বিৰুদ্ধে গুলী চলোৱাৰ বাবেও ইয়াক অতি সফলতাৰে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি! নতুন ME-309 য়ে পূৰ্বৰ ME-109 ৰ ঠাই ল"ব লাগে। আপোনাৰ ME-262 জেট মেচিনৰ বাবে, হায়, ইয়াৰ বহুতো অসুবিধা আছে: গধুৰ ওজন, কম কাৰ্য্যকৰী নিৰ্ভৰযোগ্যতা, অত্যধিক দুৰ্ঘটনাৰ হাৰ... আমাক প্ৰয়োজনীয় জেটখনৰ স্কেচ নিজেই বনাম।
  আধুনিক জেট যুঁজাৰু বিমানৰ জ্ঞান ব্যৱহাৰ কৰি এডলফ হিটলাৰে এখন গাড়ী আঁকিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু অতি আধুনিকবোৰ নহয়, প্ৰায় পঞ্চাশৰ দশকৰ পৰা, যাতে সেইবোৰক বৰ্তমানৰ উৎপাদন আৰু প্ৰযুক্তিৰ স্তৰৰ লগত খাপ খুৱাই লোৱা হয়। তেওঁ উইং ছুইপ সলনি কৰাৰ প্ৰযুক্তিৰ প্ৰতি বিশেষ গুৰুত্ব দিছিল। এনে ডিজাইনৰ সকলো সুবিধা বুজাই দিয়া:
  - লেণ্ডিং আৰু টেক অফৰ সময়ত ঝাড়ু কমি যাব, আৰু উৰণৰ সময়ত বৃদ্ধি পাব। কেৱল ইয়াৰ বাবেই আধুনিক ME-262 ইঞ্জিনযুক্ত যুঁজাৰু বিমান এখনে ঘণ্টাত ১১০০ কিলোমিটাৰ গতিবেগ বৃদ্ধি কৰিব পাৰিব। আৰু ইয়াৰ ওজন যথেষ্ট কম হ"ব।
  মেছাৰশ্বমিটে ডায়েগ্ৰামটো চাই নিজৰ ওখ টান কপালখন বলিৰেখা কৰি চেপি উলিয়াই আনিলে:
  - উজ্বল! কিন্তু মোৰ ফুৰাৰ, বায়ুগতিবিদ্যাৰ ইমান গভীৰ জ্ঞান ক"ৰ পৰা পালা?
  আকৰ্ষিত এডলফে ধূৰ্তভাৱে চকু দুটা সৰু কৰিলে:
  - বায়ুগতিবিদ্যাৰ কথা কি ক"ব? এজন মেধাৱী মানুহ সাধাৰণতে সকলো কামতে মেধাৱী! আৰু আফ্ৰিকাতো মধ্যমীয়া মধ্যমীয়া! আৰাডো বোমাৰু বিমানখনৰ কি ভুল? মোক ডায়েগ্ৰামটো দেখুৱাওক?
  হিট-এণ্ড-মিছ ফুহৰাৰে ক্ষন্তেকীয়াকৈ চালে আৰু নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নাই, তেনেকৈয়ে নহ"ব! ট্ৰলীখনৰ সৈতে ধাৰণাটো কোনো ভাল নহয়, ইয়াৰ বাবেই বিমানখন ঘূৰি নাযায় আৰু দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হ"ব। প্ৰচলিত ৰিট্ৰেক্টেবল লেণ্ডিং গিয়াৰৰ প্ৰয়োজন। উন্নত বায়ুগতিবিদ্যাৰ বাবে কিছুমান ডিজাইন পৰিৱৰ্তন বিবেচনা কৰক। অপ্ৰয়োজনীয় উদ্ভাৱন অবিহনে, কিন্তু কৌশলেৰে।
  এডলফে পাগল হৈ আৰু কেইটামান মন্তব্য কৰিলে:
  - Gryphon Xe-177 বিমানখনৰ এটা অত্যন্ত অবিশ্বাস্য শক্তি কেন্দ্ৰ আছে। ইয়াক তৎক্ষণাত সলনি কৰিব লাগিব, শেহতীয়া পিষ্টন ইঞ্জিন, প্ৰথম অৱস্থাত চাৰিটা পৃথকে পৃথকে থিয় হৈ থকা। তাৰ পিছত ২৯৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ শক্তিৰ আটাইতকৈ আধুনিক ইঞ্জিনলৈ। উচ্চ উচ্চতাৰ পৰা আৰু ডুব যোৱাৰ ক্ষমতাৰ কথা ক'বলৈ গ'লে, তেন্তে... Xe-277 বিকশিত কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰক, এই মেচিনটোও এটা নেমেছিছ অস্ত্ৰ হৈ পৰিব। কিন্তু মূল কথাটো হ"ল জেট বোমাৰু বিমান। এইটো এটা অগ্ৰাধিকাৰৰ কাম। উদাহৰণস্বৰূপে, ইউ-২৮৭ এনেকুৱা হ"ব লাগে।
  ফুহৰাৰে আকৌ আগলৈ ঝাড়ু দিয়া ডেউকাৰে এটা স্কেচ্চ কৰিলে, ডিজাইনাৰসকলক কিছুমান সূক্ষ্মতা বুজাই দিলে। এডলফক গুৰুতৰভাৱে কঢ়িয়াই নিয়া হ"ল, কিছুমান বিশেষ ডায়েগ্ৰাম দেখুৱাই। বিশেষকৈ ঠেংবিহীন বোমাৰু বিমানখন। আৰু যে উৰণীয়া উইং জেট মেচিনৰ ডিজাইন আশাব্যঞ্জকতকৈও অধিক। আৰু একে সময়তে এই বাহনখনে আনকি আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডতো বোমা বিস্ফোৰণ কৰিবলৈ সক্ষম। তেওঁ পোনপটীয়াকৈ ইংগিত দিছিল যে সমগ্ৰ ইউৰোপৰ ডিজাইনাৰ আনকি ইহুদীসকলো এই কামৰ সৈতে জড়িত হ"ব লাগে। অৱশেষত ডিজাইনাৰসকল যে ইতিমধ্যে যথেষ্ট ব্যস্ত হৈ পৰিছে, সেই কথা উপলব্ধি কৰি তেওঁ দয়া কৰি তেওঁলোকক এৰি দিলে, মাত্ৰ লিপিছাক এৰি দিলে। ফুৰাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু মই তোমাক কওঁ আলেকজেণ্ডাৰ, থাকিবলৈ! আপোনাক নতুন, অতি ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ সৃষ্টিৰ দায়িত্ব দিয়া হ"ব।
  লিপিচ্চ আচৰিত হ"ল:
  - মই তোমাৰ ওচৰত কৃতজ্ঞ হম ফুৰাৰ!
  হিটলাৰে টাৰ্মিনেটৰে বুজাবলৈ ধৰিলে:
  - আপুনি অৱশ্যেই উইজেলছবাৰ্গাৰৰ তত্ত্বটো জানে, যি এসময়ত গটিংগেনত অধ্যাপক প্ৰাণ্ডটলৰ সহায়ক আছিল। তেখেতে প্ৰথমে তলৰ পৃষ্ঠত পৰ্দাৰ প্ৰভাৱৰ তত্ত্ব বিকশিত কৰিছিল...
  লিপিচে হাঁহি হাঁহি মাত দিলে:
  - তুমি ভালদৰেই জানো, মোৰ ফুৰাৰ! হয়, এই তত্ত্বটো মই জানো!
  পোছেছড এডলফে আগবঢ়াই ক'লে:
  - আমি এটা ekranoplan তৈয়াৰ কৰিব লাগিব - এটা টৰ্পিডো নাও আৰু এটা seaplane এটা প্ৰকাৰৰ হাইব্ৰিড. আচলতে ই বহুত তললৈ উৰি যায়, পানীৰ পৰা প্ৰায় ২০-৪০ চেণ্টিমিটাৰ দূৰত। এই ক্ষেত্ৰত এক্ৰানোপ্লান নাওখনক সমৰ্থন কৰা বায়ুৰ ভৰ দুটা ভাগত গঠিত। এটা ডেউকাৰ তলত নিথৰ হৈ থকা ধাৰা; আনটো - যথেষ্ট তুচ্ছ - পিছফালৰ প্ৰান্তৰ অংশত ডেউকাৰ তলৰ পৰা ওলাই আহে আৰু ওপৰৰ পৰা, ডেউকাৰ ডগাৰ পৰা অহা বায়ুৰে অহৰহ পুনৰ ভৰি থাকে।
  লিপিচে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে মোৰ Fuhrer!
  পোছেছড এডলফে আগবঢ়াই ক'লে:
  - কিন্তু বায়ুৰ মূল ভৰটো বেয়াৰিং পৃষ্ঠৰ তলত থাকি তাত বেগ চাপৰ প্ৰায় সমান চাপৰ সৃষ্টি কৰে। ই এক প্ৰকাৰৰ এয়াৰ স্কেটিং ৰিঙৰ ভূমিকা পালন কৰে, যাৰ কাষেৰে এক্ৰানোপ্লান নাওখনে ঘড়ীৰ কাঁটাৰ দৰে "ৰোল" কৰে! ইয়াক কাৰ্যক্ষেত্ৰত ব্যৱহাৰ কৰা প্ৰথম ব্যক্তিজন আছিল ফিনলেণ্ডৰ অভিযন্তা কাৰিঅ'।তেওঁ পৰ্দা ব্যৱহাৰ কৰি নিয়ৰৰ ওপৰেৰে গ্লাইডিং কৰা এটা সাধাৰণ আয়তাকাৰ উইং-স্লেজ প্ৰস্তুত কৰিছিল আৰু আনকি ইয়াৰ পেটেণ্টো লাভ কৰিছিল। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে সামৰিক বাহিনীয়ে সময়মতে এনে আৱিষ্কাৰৰ শলাগ লোৱা নাছিল। তেওঁলোকে কয় যে ৰাছিয়াৰ অধ্যাপক লেভকভেও একেধৰণৰ পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰিছিল... অৰ্থাৎ এইটো এটা নতুন অলৌকিক অস্ত্ৰত পৰিণত হ"ব পাৰে, যিয়ে ব্ৰিটেইনৰ উপকূললৈ, বিমানৰ বেগত, আৰু... একে সময়তে ৰাডাৰৰ বাবে অদৃশ্য। প্লাছ ইংৰাজী জাহাজত অধিক বিধ্বংসী আক্ৰমণ! সহমত?
  লিপিচে হাতখনেৰে ফুচফুচাই ক'লে, সহায়কাৰী ওৱেট্ৰেছসকলে তেওঁক কিছু ৰস ঢালি দিলে... অলপ পানী খোৱাৰ পিছত ডিজাইনাৰজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, এইটো এটা চহকী ধাৰণা, যদিও কিছুমান কাৰিকৰী সমস্যা থাকিব। উদাহৰণস্বৰূপে, বহনক্ষমতা...
  আকৰ্ষিত এডলফে বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে মাত দিলে:
  - মই আপোনাৰ বাবে এটা মোটামুটি ডায়াগ্ৰাম আঁকিম, কৰাটো ভাল, আৰু আপুনি নিজেই সৰু সৰু কাৰিকৰী বিৱৰণবোৰ পলিচ কৰিব। ডলফিন ককপিটৰ নাক, উত্তল উইণ্ডশ্বিল্ড আৰু টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনলৈ বৈ যোৱা বডিটো দীঘল হ'ব লাগে.... যদিও সম্ভৱ যে প্ৰথম মডেলত পিষ্টন ইঞ্জিনেও কাম কৰিব। আৰু যেতিয়া এই কলছাছটোক মুকলি পানীলৈ টানি অনা হ"ব, তেতিয়া ইঞ্জিনবোৰে কাণ বন্ধ কৰি গৰ্জন কৰিব আৰু সংকীৰ্ণ শিকাৰু শৰীৰটোৱে তিমিৰ দৰে বিস্ফোৰণ ঘটাই স্প্ৰেৰ ডাৱৰ ওপৰলৈ দলিয়াই দিব। মনত ৰাখিব, এই কলছাছটোৱে পানীৰ পৃষ্ঠৰ পৰা কেইমিটাৰমান দূৰৈত যুঁজাৰু বিমানৰ দৰে লৰালৰিকৈ যাবলৈ সক্ষম।
  লিপিচে প্ৰকৃত প্ৰশংসাত হুইচেল মাৰিলে:
  - তোমাৰ কল্পনাশক্তি চহকী, ফুৰাৰ!
  ডেছিং এডলফ আৰু অধিক অনুপ্ৰাণিত হৈ পৰিল:
  - অৱশ্যেই ই এক অলৌকিক অস্ত্ৰ হ"ব। কাৰণ, ekranoplans কোনো ধুমুহা ভয় নকৰে। বৰফক ভয় নকৰে - তাৰ ওপৰেৰে উৰি যায়। জলাশয় নদীৰ মুখ আৰু উপকূলীয় শিলৰ দ্বাৰা ইহঁতক কোনো ভাবুকি নপৰে, যাৰ ওপৰত সাধাৰণ জাহাজ ভাঙিব পাৰে আৰু অগভীৰ পানী সাধাৰণতে শিশুৰ পুখুৰীৰ দৰে। সকলোতে সৈন্য অৱতৰণ কৰিবলৈ সক্ষম: আফ্ৰিকান উপকূলৰ স্কেলটনছৰ পৰা আৰম্ভ কৰি আমেৰিকাৰ দুয়োখন উপকূল, কানাডা আৰু আলাস্কাৰ আৰ্কটিক ভূমিলৈকে। এই মেচিনবোৰৰ কেইবাশমান হ"ব আৰু দুমাহৰ ভিতৰতে ব্ৰিটেইনৰ পতন ঘটিব।
  লিপিচে ভয়ংকৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু খনিবোৰ?
  ফুহৰাৰে হাঁহিলে:
  - ঠিক সেইটোৱেই খনিবোৰ! পানীৰ তলত বা অগভীৰ ঠাইতো ইহঁতে ভাবুকি নিদিয়ে! লগতে ছাবমেৰিনৰ পৰা টৰ্পিডো। আৰু তেওঁ নিজেই আটাইতকৈ উন্নত ছাবমেৰিনৰ সৈতে যুঁজিবলৈ এক আদৰ্শ অস্ত্ৰ, ডেপথ চাৰ্জেৰে আঘাত কৰে। ইয়াৰ উপৰিও এক্ৰানোপ্লেনে শত্ৰুৰ জাহাজত মিছাইল আৰু মাইন নিক্ষেপ কৰিব পাৰে। হয়, অৱশ্যেই মই আপোনালোকক গাইডযুক্ত বোমাৰ ডিজাইনৰ সৈতে পৰিচয় কৰাই দিম। আৰু অৱশ্যেই, লেণ্ডিং... লেণ্ডিং বাহিনী প্ৰেৰণৰ এক আদৰ্শ উপায়, কেৱল পদাতিক বাহিনীৰ সৈতে নহয়, টেংকৰ সৈতেও! তেতিয়া যুদ্ধৰ সমগ্ৰ স্বৰূপটো এবাৰতে সলনি হ"ব! লিপিচক বুজিছানে, ফুৰাৰে আপোনাক কি ব্যৱসায়ত বিশ্বাস কৰে?
  ডিজাইনাৰজনে অধিক ব্যৱসায়িকভাৱে সুধিলে:
  - বঁটাবোৰৰ কথা কি ক"ব?
  ছিৰিয়াছ এডলফে নিশ্চিত কৰিছে:
  - অৱশ্যেই, আটাইতকৈ উদাৰবোৰ, হীৰা, মাটি, উপনিবেশ, প্ৰজাৰ সৈতে এটা লোহাৰ ক্ৰছ! যদি আমি সমগ্ৰ আফ্ৰিকা জয় কৰো তেন্তে সকলোৰে বাবে যথেষ্ট মাটি থাকিব!
  লিপিচে কয়:
  - টকা আৰু ধন দিলে এক্ৰানোপ্লেন সাজু হ'ব, কিন্তু... মোৰ ঠেংবিহীন যুঁজাৰু বিমানৰ বাবেও প্ৰজেক্ট আছে।
  টাৰ্মিনেটৰ ফুহৰাৰে উদ্ভাৱকক আশ্বস্ত কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিলে:
  - টেইললেছ জেট বোমাৰু, ইতিমধ্যে স্কেচ কৰি উলিয়াইছো, আনে যত্ন ল"ব৷ কিমান সুবিধাজনক আৰু যুঁজাৰু! Ekranoplanes অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ ই এটা মৌলিকভাৱে নতুন অস্ত্ৰ... ইয়াৰ উপৰিও, Gotha কোম্পানীত অতি প্ৰতিভাৱান ডিজাইনাৰ আছে যিয়ে এই কাম কৰিব। ইয়াৰ মাজতে এক্ৰানোপ্লেনৰ কাম কৰক। সাধাৰণতে, এতিয়া মোৰ বহুত জৰুৰী কথা আছে, এতিয়াও টেংক জেনেৰেলৰ সৈতে কথা পাতিব লাগিব... অৰ্ডাৰ আপোনালোকক দিয়া হ'ব...
  লিপিচে অতি অনুপ্ৰাণিত হৈ ফুৰাৰক এৰি থৈ গ"ল। এডলফে ভাবিছিল যে হয়তো প্ৰথমে পাৰমাণৱিক পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলৰ সৈতে পাৰমাণৱিক আৰু ভৱিষ্যতে হাইড্ৰজেন বোমা সৃষ্টিৰ বিষয়ে কথা পতাটোৱেই ভাল হ"ব, কিন্তু তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁ বেছি কাম নকৰিব, এটা সময়ত নিজকে আৰু আন মানুহক লোড কৰি।
  তাৰ ভিতৰত আছিল কেইবাজনো ডিজাইনাৰ, তাৰ ভিতৰত আছিল আটাইতকৈ বিখ্যাত: পৰ্ছে আৰু এডাৰ্ছ। সাধাৰণতে যদি জাৰ্মানসকলৰ বিমান পৰিবহণ আৰু চাবমেৰিনৰ বহৰত ছোভিয়েটতকৈ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল (যদিও সকলোৱে এই কথা স্বীকাৰ নকৰে!), তেন্তে পাঞ্জাৰভেলৰ টেংক বহৰটো লক্ষণীয়ভাৱে পিছ পৰি আছিল। বিশেষকৈ ছোভিয়েট কেভি বাহন টি-২৮, টি-৩৪ জাৰ্মান বাহনতকৈ কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত উন্নত আছিল আৰু টি-৩৪ গাড়ী চলোৱাৰ ক্ষেত্ৰতো উন্নত আছিল। কিন্তু জাৰ্মান টেংকৰ বন্দুক ইংৰাজ মাটিল্ডাছ আৰু ক্ৰমৱেলৰ বাবে যথেষ্ট শক্তিশালী নহয়, ইতিমধ্যে চাৰ্চিল আৰু চেলেঞ্জাৰৰ ডিজাইনাৰসকলে নিৰ্মাণ কৰা বন্দুকটো বহুত কম। জাৰ্মান ডিজাইনৰ কৱচৰ দুৰ্বলতা নকওঁৱেই...
  অতিথিসকলক বহিবলৈ নিমন্ত্ৰণ কৰি ফুৰাৰে নৈতিকতা পঢ়িবলৈ ধৰিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যবশতঃ জার্মানি বর্তমানে একটি নির্ভরযোগ্য বিরোধী ট্যাংক গান না... একটি 50-মিমি টি-3 বন্দুক সঙ্গে সজ্জিত, তারা মাত্র Matilda বা KV কৱচ stroke করতে পারেন... কিন্তু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই মাটিল্ডাই ব্ৰিটেইনৰ সৈতে সেৱাত যোগদান কৰে। আমি নিজেই মাটিল্ডাছক বন্দী কৰিছো, যাৰ সন্মুখৰ কৱচত ভেদ কৰিব নোৱাৰি। বাৰু, ছোভিয়েট কেভিবোৰে কাষ বা হালতো সোমাব নোৱাৰে। আমাৰ গাড়ীখনে কৰিব পৰা সৰ্বোচ্চ কামটো হ"ল ট্ৰেক ভাঙি! অৰ্থাৎ আপোনালোক ডিজাইনাৰসকলে আমাক এনে এটা অৱস্থাত ৰাখিছে যে শত্ৰুৰ টেংকবোৰ কৱচৰ ক্ষেত্ৰত আমাতকৈ বহুত শক্তিশালী, আৰু গণ উৎপাদনৰ বাবে সাজু হোৱা নতুন আমেৰিকান "গ্ৰাণ্ট" আৰু "শ্বাৰমান"বোৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত উচ্চমানৰ। ৭৬ মিমি কামান থকা ৰাছিয়াৰ বাহনৰ কথা নকওঁৱেই৷ আৰু নতুন টেংক সৃষ্টিৰ কামটো কেনেকৈ আগবঢ়ায়, বিশেষকৈ ৮৮ মিমি বন্দুকৰ সহায়ত।
  পৰ্ছে বিভ্ৰান্তিৰে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই আমিও একেধৰণৰ উন্নয়ন চলাই আছো, মহান ফুৰাৰ। ২৬ মে"ত অস্ত্ৰ সঞ্চালকালয়ে আমাক ৪৫ টন ওজনৰ ViK -4501 টেংকৰ অৰ্ডাৰ দিলে। ঠিক এনেকুৱা হ"ব লাগে, ৮৮ মিমিৰ এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গান এটা টেংক টাৰেটলৈ ৰূপান্তৰিত কৰা হ"ব লাগে। ইতিমধ্যে আমাৰ হাতত প্ৰাৰম্ভিক অংকন আছে। আপুনি তেওঁলোকৰ লগত নিজকে পৰিচিত হ"ব পাৰে, মহান এজন।
  ফুহৰাৰে সুধিলে:
  - আপুনি আডাৰছ নেকি?
  আৰউইনে মাত দিলে:
  - চল্লিশৰ দশকত vk -3001 সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰা হৈছিল। এখন নতুন গধুৰ বাহন, ৭৫ মিমি কামানৰ সৈতে। আমাৰ এণ্টি টেংক মডেলত একেধৰণৰ অস্ত্ৰ আছে যদিও ইয়াক এতিয়াও গণ উৎপাদনত ৰখা হোৱা নাই। ইয়াৰ উপৰিও ৬৫ টন পৰ্যন্ত ওজনৰ টি-৬ নিৰ্মাণৰ কাম কৰা হৈছিল। আৰু ৩৬ টনৰ এটা লঘু মডেল। আমি ডাঙৰ Fuhrer চেষ্টা কৰিছো।
  নিজকে সকলো জনা মানুহ বুলি কল্পনা কৰি এডলফে খৰধৰকৈ অংকনবোৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত সেইবোৰ হৈছে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ জাৰ্মানীৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত টেংক ভয়ংকৰ "টাইগাৰ"ৰ প্ৰথম স্কেচ। এই গাড়ীখন কুৰ্স্ক বাল্জৰ সময়ত বিখ্যাত হৈছিল। ছোভিয়েট যুগত "টাইগাৰ"ক সাধাৰণতে নিন্দা কৰা হৈছিল যদিও তাৰ পিছত এই গাড়ীখনৰ প্ৰতি মনোভাৱ অধিক বস্তুনিষ্ঠ হৈ পৰিছিল। নিজৰ সময়ৰ বাবে এই টেংকটো অৱশ্যে বেয়া নাছিল। আমাৰ কেভিৰ সৈতে হোৱা প্ৰথমটো বৃহৎ সংঘৰ্ষৰ সময়ত তিনিটা টাইগাৰে দহখন ছোভিয়েট বাহনক ন"ক আউট কৰিছিল আৰু তেওঁলোক নিজেই কোনো ক্ষতি নোহোৱাকৈয়ে পলায়ন কৰিছিল। এই বাহনখনৰ মূল সুবিধা আছিল ইয়াৰ শক্তিশালী ৮৮ মিমি কামান, যাৰ দীৰ্ঘদিন ধৰি কোনো যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাছিল। কিন্তু কুৰ্স্ক বাল্জত প্ৰযুক্তিৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সত্ত্বেও নাজীসকল এতিয়াও পৰাস্ত হৈছিল... এই বাহনখনৰ যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰৰ পৰিসংখ্যাৰ লগতে লোকচানৰ অনুপাতেও সাধাৰণতে ইয়াক অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ বাহন হিচাপে কয় দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ। কিন্তু অভাৱবোৰো খালী চকুৰে দেখা যায়। ৫৬ টন গধুৰ ওজন, মাত্ৰ ১০০ মিলিমিটাৰ কৱচৰ (মাত্ৰ ৮০ কাষ!), উচ্চ উচ্চতা, যুক্তিসংগত কৱচৰ ঢালৰ কোণৰ অভাৱ আৰু গাড়ী চলোৱাৰ প্ৰদৰ্শন বেয়া। সাধাৰণতে দহ টন কম ওজনৰ আই এছ-২ টেংকটো কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ দুয়োটা দিশতে বাঘতকৈ উন্নত আছিল... কিন্তু এই টেংকটো ১৯৪৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহতহে আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ ওজন সাধাৰণতে ৬৮ টন আছিল, ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ১৮০ মিলিমিটাৰ... অৱশ্যেই এনে টেংক আফ্ৰিকাত যুদ্ধৰ বাবে, মৰুভূমিত, অৱতৰণৰ বাবে উপযোগী নাছিল, ই মাত্ৰ মাটিৰ কাণৰ দৰে মেচিন মাটিৰ ভৰি। নাই, অৱশ্যেই, নিজৰ সময়ৰ বাবে "ৰয়েল টাইগাৰ" অতি ফলপ্ৰসূ আছিল, ই যুদ্ধত শত্ৰুৰ কেইবাটাও টেংক ধ্বংস কৰিব পাৰিছিল, আৰু এবাৰ এঘণ্টাৰ ভিতৰতে পঁচিশটা "শ্বাৰমান"ক নোক আউট কৰিছিল। এটা যুদ্ধৰ সময়ত টাইগাৰে ধ্বংস কৰা তেত্ৰিশটা টি-৩৪ টেংকৰ তথ্য যেন পোৱা গৈছিল। কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এই টেংকটো কেৱল শক্তি আৰু ওজনৰ অযুক্তিকৰ ব্যৱহাৰৰ মূৰ্তি। কিন্তু, উদাহৰণস্বৰূপে, ছোভিয়েট টি-৫৪ টেংক... দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰকৃততে পূৰ্বৰ প্ৰযুক্তিৰ সফল যুক্তিসংগত ব্যৱহাৰৰ এক প্ৰকাৰৰ মূৰ্তি।
  ফুহৰাৰে নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - নাই ভদ্ৰলোকসকল! এই প্ৰকল্পটো উপযুক্ত নহয়! মাত্ৰ ১০০ মিলিমিটাৰ কৱচেৰে ছয়পঞ্চাশ টন ওজনৰ এখন বাহন নিৰ্মাণ কৰা... আমাৰ গৌৰৱ কৰা জাৰ্মান দক্ষতা আৰু যুক্তিবাদ ক'ত?
  আডাৰে ভয়ংকৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - ফরাসি S-2, 70 টন ওজন সঙ্গে, 45 মিলিমিটাৰ কৱচ ছিল...
  ফুৰাৰ-টাৰ্মিনেটৰে খঙেৰে বাধা দিলে:
  - এইখন প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ৰ টেংক। কিন্তু ৰাছিয়াৰ কেভি-২ বিমানখনৰ ১৫২ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ আৰু ওজন আছিল ৫২ টন। কিন্তু এইটো ৮৮ নহয় ১৫২ মিলিমিটাৰ।
  গতিকে মই আপোনালোকক ৭১ কেলিবাৰৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ কাম দিছো, চল্লিশ টনতকৈ বেছি ওজন নথকা আৰু কমেও ১৮০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, ১৫০ মিলিমিটাৰ কাষ আৰু হাল, ছশ ইঞ্জিনৰ টেংকৰ বাবে , সাতশ হৰ্চপাৱাৰ। আৰু এই টেংকটো অতি সোনকালে, ছমাহৰ ভিতৰত গণ উৎপাদনত ৰাখিব লাগে।
  জাৰ্মান ডিজাইনাৰসকল শেঁতা পৰিল আৰু হাত দুখন কঁপি উঠিল। আলেকজেণ্ডাৰে সিহঁতৰ ফালে উপহাস কৰি চালে। কামটো সঁচাকৈয়ে আছিল অতি কঠিন কাম; ১৯৪৪ চনৰ "ৰয়েল টাইগাৰ" মডেলৰ বাবে সাধাৰণ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচ, কিন্তু আপুনি ওজন ২৮ টন কম কৰি ৰাখিব লাগিব! কিন্তু এডলফে এই কথাটোক যথেষ্ট বাস্তৱ বুলি বিবেচনা কৰিছিল, আনকি পৰ্ছেৰ কান্ধত বন্ধুত্বপূৰ্ণ চৰ এটাও দিছিল:
  - বিচলিত নহ"ব, মই নিজেই আপোনাক এটা অনুকূল আঁচনি আঁকি দিম য"ত আপুনি ইমান তুলনামূলকভাৱে কম ওজনেৰে জীৱন নিৰ্বাহ কৰিব পাৰিব। মই অত্যাচাৰী নহয়, যুক্তিবাদী। মাত্ৰ বহুত পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিব লাগিব। বিশেষকৈ ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন একেলগে ৰখা।
  আডাৰে দুখেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াৰ ফলত আমাৰ বাবে কিছুমান সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ব। বিশেষকৈ এনে ব্যৱস্থাৰ তলত দিয়া অসুবিধাসমূহ হ'ব....
  টাফ এডলফে বাধা দিলে:
  - অৱশ্যে কিছুমান সমস্যা থাকিব, কিন্তু নীতিগতভাৱে সেইবোৰ সহজে নাইকিয়া কৰিব পাৰি। বিশেষকৈ কাৰিকৰী দিশৰ পৰা। কিন্তু আপুনি ইঞ্জিনটো বহুত বেছি কমপেক্টভাৱে স্থাপন কৰিব পাৰে, ছাচপেনচনটো লৰচৰ কৰিব পাৰে আৰু... টেংকৰ উচ্চতা দুমিটাৰলৈ হ্ৰাস কৰিব লাগিব, আৰু ক্ৰুসকলক হেলান দি ৰাখিব লাগে, তেতিয়া সকলো বহুত বেছি যুক্তিসংগত হ"ব।
  ফুহৰাৰে যুদ্ধোত্তৰ যুগৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ছোভিয়েট টেংক টি-৫৪ৰ ধৰণৰ স্কেচ্চ, এক প্ৰকাৰৰ অংকন বনাবলৈ আৰম্ভ কৰে। এই বাহনখন ইমানেই সফল হৈছিল যে ১৯৪৭ চনত ইয়াক উৎক্ষেপণ কৰা হৈছিল আৰু আফগানিস্তানত তালিবানৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল ; মুঠতে ৭০ হাজাৰৰো অধিক এই টেংক উৎপাদন কৰা হৈছিল। আৰু যে গাড়ীখন অতি সফল হৈছিল। ৩৬ টন ওজন, ২০০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, আৰু ১০০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ কামান। এই প্ৰকাৰে কোৰিয়া যুদ্ধৰ সময়ত আমেৰিকান পেটন আৰু পাৰ্ছিং উভয়ৰে সৈতে সফলতাৰে যুঁজিছিল। গতিকে এই প্ৰযুক্তিগত স্তৰৰ বাবে মডেলটো ৰূপায়ণৰ বাবে অতি উপযুক্ত আৰু বাস্তৱসন্মত। আৰু নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ - সস্তা... জাৰ্মানীৰ ৮৮ মিমি ৭১ এল কামানৰ কথা ক'বলৈ গ'লে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সকলো টেংকৰ বাবে ই যথেষ্ট ভেদ কৰিব পৰা আছিল (সেৱাত যোগদান কৰা আই এছ-৩ৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ বাহিৰে ১৯৪৫ চনৰ মে" মাহত!)। আই এছ-৩ৰ কথা কি ক"ব? টেংকটো কৱচৰ ক্ষেত্ৰত অতি উত্তম, আৰু টাৰেটটো, যাক পাইক আকৃতি দিয়া হৈছিল। সঁচা, গাড়ী চলোৱাৰ প্ৰদৰ্শন বেয়া আছিল, আৰু অতি সোনকালেই ইয়াক বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। তাৰ পিছত আৰু কেইবাটাও মডেল আছিল, আই এছ-৪, ইত্যাদি ইত্যাদি যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে আই এছ-১০ত থিতাপি লোৱা নাছিল, ষ্টেলিনৰ মৃত্যুৰ পিছত টি-১০ নামেৰে নামাকৰণ কৰা হৈছিল। আৰু এইটোৱেই হ"ল শেষৰখন ছোভিয়েট গধুৰ টেংক। ক্ৰুছেভে গধুৰ বাহনৰ সকলো বিকাশ নিষিদ্ধ কৰিছিল, আৰু তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰীসকলে ইয়াৰ সংশোধন কৰা নাছিল!
  সাধাৰণতে জাৰ্মানসকলক চল্লিশ টনতকৈ গধুৰ টেংকৰ প্ৰয়োজন হয়নে, যদিহে মধ্যমীয়া টেংকতও তেওঁলোকে ১০০০ মিটাৰ দূৰত্বত ১৯৩ মিলিমিটাৰ কৱচত সোমাব পৰা কামান স্থাপন কৰিব পাৰে?
  আমেৰিকানসকলে দ্ৰুতগতিত গধুৰ টেংক পৰিত্যাগ কৰিলে, আৰু পাৰ্ছিঙৰ ওজন ৪২ টনতকৈ বেছি নাছিল আৰু শ্বাৰমানে সাধাৰণতে ৩২ টনতকৈ বেছি নাছিল কেলিবাৰ বন্দুক আৰু প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইল গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত প্ৰায় ১০০০ মিটাৰ। কিন্তু অতি সোনকালেই আমেৰিকানসকল এই টেংকটোৰ প্ৰতি মোহভংগ হৈ পৰিল। আই এছ-১০ৰ আবিৰ্ভাৱৰ আগতে যুদ্ধৰ পিছৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক আছিল আই এছ-৪, যাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ২৫০ মিলিমিটাৰ আৰু চাইড আৰ্মৰ আছিল ১৭০... এখন নিৰ্ভৰযোগ্য বাহন, যদিও ইয়াৰ ওজন আছিল ৬০ টনতকৈ অধিক। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মানীৰ বাবে গধুৰ টেংক সৃষ্টিৰ দায়িত্ব দিব লাগিব, কিন্তু ৫০ টনতকৈ বেছি নহয়। উদাহৰণস্বৰূপে, আই এছ-১০ৰ ওজন মাত্ৰ ৫০ টন, ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ২৯০ মিলিমিটাৰ আৰু এটা বন্দুক ১২৫ মিলিমিটাৰ... বাইদেউ, কি কেলিবাৰ আটাইতকৈ সফল? যুদ্ধৰ সময়ত আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় শ্বাৰমান আৰু চাৰ্চিল মডেলৰ কৱচ আছিল ১০০ আৰু ১৫২ মিলিমিটাৰ (ফ্ৰন্টাল)। বাৰু, "ৰয়েল টাইগাৰ" সকলে ইয়াৰ সৈতে যথেষ্ট ভালদৰে মোকাবিলা কৰিছিল... কিন্তু "পেন্থাৰ" ৭৫ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ পৰা অলপ পিছ পৰি থাকিবলৈ ধৰিলে, যদিও প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগ অপৰ্যাপ্ত হৈ পৰিল। সেয়েহে ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক লৈ "পেন্থাৰ" দেখা গ"ল যদিও যুদ্ধৰ শেষতহে, আৰু মাত্ৰ কেইজনমানহে আছিল। কিন্তু ৱেৰমাখ্টৰ টেংক আৰু টেংক বিৰোধী বন্দুক ডাঙৰ কেলিবাৰৰ পুনৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লোৱাৰ কোনো পৰিকল্পনা নাছিল, ইয়াৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে এই অৱস্থা সকলোৰে বাবে উপযুক্ত আছিল। সঁচাকৈয়ে ১২৮ মিলিমিটাৰ কামান আৰু ২৫০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰযুক্ত জাগডটাইগাৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক আছিল যদিও ইয়াৰে মাত্ৰ ৭১টাহে উৎপাদন কৰা হৈছিল আৰু ইমান ক্ষুদ্ৰ পৰিমাণে যুদ্ধৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পেলাব পৰা নাছিল। বাইদেউ, আমোদজনক কথাটো হ"ল যে জগডটিগাৰসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ সময়লৈকে আৰু ৪৩টা সেৱাত থাকিল, যিয়ে এনে এটা মেচিনৰ চৰম জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ ইংগিত দিয়ে।
  বাইদেউ, ষ্টেলিনে আই এছ-২ক তৎক্ষণাত ১২২ মিলিমিটাৰ কামানেৰে সজ্জিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল যদিও ইয়াৰ ভেদ শক্তি জাৰ্মান টেংকৰ বাবে অত্যধিক আছিল ("ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ বাহিৰে, কিন্তু এনে টেংক মাত্ৰ ৪৫৮টাহে উৎপাদন কৰা হৈছিল)। বহুতে একনায়কত্ববাদীক ১০০ মিলিমিটাৰ বেৰেলত সীমাবদ্ধ থাকিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল। আৰু সঁচাকৈয়ে টি-১০০ স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱেই ইয়াৰ সামগ্ৰিক যুদ্ধ বৈশিষ্ট্যৰ ক্ষেত্ৰত সৰ্বোত্তম বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। কাৰণ, কেলিবাৰ যিমানেই ডাঙৰ, গোলাৰ যোগান সিমানেই সৰু, গুলীৰ হাৰ, প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগ, জুইৰ পৰিসৰ আৰু সঠিকতা সিমানেই কম... কিন্তু জাৰ্মানীৰ হাতত আছিল আটাইতকৈ বিশাল টেংক, টি- ৪, আৰু ইয়াৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰৰ ওজন আছিল মাত্ৰ ২২-২৪ টন। পেঞ্জাৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো অৱশ্যে অতি সফল হৈছিল: পেন্থাৰৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচ নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতে প্ৰায় একে আছিল, ইমান কম ওজন আৰু উচ্চতাৰ। অধিক সহজ আৰু সস্তা "পেঞ্জাৰ" উৎপাদনত মুকলি কৰাৰ অৰ্ডাৰ দিব লাগিব।
  আৰু বন্দুকৰ কেলিবাৰৰ কথা কি ক"ব? এণ্টি টেংক গানৰ বাবে ১২৮ মিলিমিটাৰৰ কেলিবাৰ অতি ডাঙৰ;ইয়াক আক্ৰমণাত্মক অস্ত্ৰ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰাটো ভাল, আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰৰ মাজৰ এটা বাছি লোৱাটো ভাল।
  এডলফে জাৰ্মান ডিজাইনাৰসকলক ডায়েগ্ৰামটো দেখুৱাইছিল:
  - এইটো আমাৰ নতুন গোপন অস্ত্ৰ! অনাগত মাহত টেংকটোৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন হ"ব লাগে। ইয়াৰ যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰ ১৯৪৩ চনত হ"ব। ইয়াৰ মাজতে আপোনাৰ এটা প্ৰজেক্ট আছে যে ১০৫ মিমি বন্দুকৰে গধুৰ টেংক এটা তৈয়াৰ কৰিব পাৰি। লগতে লঘু স্বয়ংচালিত বন্দুক। গতিকে কামত লাগি যাওক ভদ্ৰলোকসকল।
  এডাৰ্ছে ভয়ংকৰভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - আপনি প্রস্তাব নকশা আকর্ষণীয় দেখায়, কিন্তু সমস্যাটো হ'ল এই ট্যাংকটো আমাৰ পৰম্পৰাৰ আত্মাত নহয়... আৰু ক্ৰু অস্বস্তিকৰ হ'ব...
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে এডলফে কিছু ৰস খাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি দুপৰীয়াৰ আহাৰ খাব পাৰো সতীৰ্থসকল। সাধাৰণতে এই টেংকটো বৃহৎ পৰিমাণে উৎপাদন কৰিব পাৰি, আৰু যুদ্ধ শেষ হোৱাৰ আগতে আমেৰিকান আৰু ব্ৰিটিছে ভাল কিবা এটা উৎপাদন কৰিব বুলি মই নাভাবো। আৰু আজি অলপ মাংস খাব পাৰিব...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খৰধৰকৈ টেবুলখন থৈ দিলে। মাংসৰ পৰা গাখীৰ এৰা ফুহৰাৰৰ পেটটো অসুস্থ হ"ব পাৰে বুলি উপলব্ধি কৰি আলেকজেণ্ডাৰে নিজৰ প্ৰতি সঁচা হৈ থাকিবলৈ বাছি লৈছিল আৰু মাত্ৰ অলপ ষ্টাৰজিন খাইছিল, একে সময়তে তেওঁলোকৰ "মৃত আত্মা"ৰ পৰা ছ"বাকেভিচক মনত পেলাইছিল। হুমম, এতিয়ালৈকে সি যেন সকলো ঠিকেই কৰি আছে। অৰ্থনীতিক যুদ্ধৰ ভিত্তিত ৰাখে, সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰে, ১৯৩৯ চনত গ্ৰহণ কৰা উচিত আছিল... 44 assault rifle... ইয়াৰ যুদ্ধ বৈশিষ্ট্যত চমৎকাৰ এটা বস্তু যিটো কিছুমান দিশত প্ৰথম Kalashnikov মডেলতকৈও ভাল। মাত্ৰ অলপ গধুৰ... হয়তো আমি সঁচাকৈয়ে এ কে এম এছাল্ট ৰাইফলটোক ভিত্তি হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন? এহ, আমেৰিকাৰ এম-১৬ৰ সঠিকতাৰ সৈতে গুলীৰ হাৰ আৰু এ কে এমৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতাৰ সংমিশ্ৰণ ঘটোৱা অস্ত্ৰ এটা সৃষ্টি কৰিলে ভাল হ"ব । সাধাৰণতে প্ৰগতিৰ বিকাশ অসমান হৈ আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, টেংকত থকা ইঞ্জিনবোৰে বিশেষ শক্তি যোগ কৰা নাছিল যদিও কম্পিউটাৰটো সম্পূৰ্ণ দুৰ্গম হৈ পৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ ভৱিষ্যতৰ জ্ঞান আছে, কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে তেলৰ বিকল্পৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁ কি আগবঢ়াব পাৰে। এতিয়ালৈকে আমেৰিকাতো তেওঁলোকে কয়লাৰ পৰা গেছলিন কেনেকৈ ফলপ্ৰসূভাৱে উৎপাদন কৰিব পাৰি সেই বিষয়ে শিকিব পৰা নাই! তেলৰ মূল্য বৃদ্ধি হোৱাৰ পিছতো। বাৰু, আৰু কি দিব পাৰে সি। ডাইনামিক প্ৰটেকচন, টাৰ্বোজেনেৰেটৰ ইঞ্জিন... আৰু এইটো হ"ব, কিন্তু অলপ পিছত, যাতে ট্ৰাম্প কাৰ্ড লেই আউট কৰিবলৈ লৰালৰি নকৰে। সত্তৰ বছৰত প্ৰগতি বহু আগুৱাই গৈছে, কিন্তু বাৰ্ধক্য পৰাজিত নোহোৱালৈকে অসুস্থতাও, আৰু মানুহ ঈশ্বৰ নহয়! তদুপৰি কিছুমান দিশত আনকি ৰিগ্ৰেছনও হৈছে... উদাহৰণস্বৰূপে, বিশেষকৈ ৰাছিয়া আৰু উত্তৰ-ছোভিয়েট মহাকাশৰ লগতে ইছলামিক দেশসমূহত ধৰ্মীয়তা বৃদ্ধি। কিন্তু ৰেনেছাঁ আৰু আধুনিক যুগৰ মহান চিন্তাবিদসকলে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল যে ধৰ্ম ক্ৰমান্বয়ে মৰি যাব!
  কিন্তু আচৰিত কথাটো হ"ল ধৰ্মীয় উগ্ৰবাদ বাঢ়িছে... আৰু ৰাজ্যৰ ৰাজনীতিত পুৰোহিতসকলে অধিক হস্তক্ষেপ কৰিছে। আৰু এই পৰিস্থিতিত কৰ্তৃপক্ষৰ নীতি বুজিব নোৱাৰা;তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে গুৰুত্বসহকাৰে বিশ্বাস কৰেনে যে সত্যটো অৰ্থডক্সী বা ইছলামত আছে? এই সকলোবোৰ শিক্ষিত আৰু স্মাৰ্ট মানুহ? যদি নাই, তেন্তে ৰাষ্ট্ৰত্বৰ ধৰ্মনিৰপেক্ষ আৰ্হি পৰিত্যাগ কৰি কি লাভ? জনসাধাৰণ পৰিচালনাৰ দক্ষতাৰ স্বাৰ্থত? কিন্তু হুবহু অৰ্থডক্সীয়েই ৰাষ্ট্ৰ ধৰ্ম হিচাপে নিজৰ অকাৰ্যকৰীতা প্ৰমাণ কৰিছে... সত্যটো হ"ল খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম আৰু প্ৰথমতে নতুন নিয়মৰ আনুষ্ঠানিক ভিত্তি থকাৰ বাবে অৰ্থডক্সীৰ ভিত্তি হিচাপে আছে শান্তিবাদী শিক্ষা: প্ৰতিৰোধ নকৰিব দুষ্ট আৰু আপোনাৰ শত্ৰুক প্ৰেম কৰক! কিন্তু একে সময়তে সাম্ৰাজ্যৰ প্ৰকৃত নীতি আগ্ৰাসী আৰু ইয়াৰ বাবে হিংসা আৰু বিজয়ৰ প্ৰয়োজন। ইয়াৰ পৰাই ৰূপ আৰু সত্তাৰ মাজত বৈপৰীত্যৰ জন্ম হয়। বহুতে এই কথা সচেতনভাৱে বুজি নাপালেও অৱচেতনভাৱে অনুভৱ কৰে!
  ইয়াৰ বাবেই অৰ্থডক্স শিক্ষা অকাৰ্যকৰী, যুক্তিৰ পৰা বঞ্চিত, একে সময়তে সাম্ৰাজ্যবাদী আৰু খ্ৰীষ্টান হ"বলৈ চেষ্টা কৰা। আৰু খ্ৰীষ্টান মানে ইহুদী আৰু শান্তিবাদী! কাৰণ, বাইবেলখন প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ইহুদীসকলে লিখিছে, আৰু হয়তো সম্পূৰ্ণৰূপেও, কাৰণ পাঁচনি পৌলে কৈছে যে ইহুদীসকলৰ সুবিধা অতি বেছি কাৰণ তেওঁলোকক ঈশ্বৰৰ বাক্যৰ দায়িত্ব অৰ্পণ কৰা হৈছে! ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল এজন ৰাছিয়ান লোকে বাইবেলক বিশ্বাস কৰা উচিত নহয়! ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল আন এটা বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন, কিন্তু ইহুদী শাস্ত্ৰৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি আৰু নহয়... কোনটো? ইয়াক এফ এছ বিৰ নিৰ্দেশনাত অভিজ্ঞ পেছাদাৰী আৰু মনোবিজ্ঞানীয়ে বিকশিত কৰিব লাগে! তেতিয়া বহু বৈপৰীত্য সফলতাৰে সমাধান হ'ব...
  ক"ব লাগিব যে শুভবাৰ্তা পঢ়া এজন শিশু কেতিয়াও ৰাছিয়াক ভালপোৱা শক্তিশালী, সাহসী, নিষ্ঠুৰ যোদ্ধা নহ"ব! আৰু বাইবেলত কোনখন দেশ বিখ্যাত? ইজৰাইল!
  সঁচা, এডলফ নিজেই আৱদ্ধ হৈ পৰিছে, এই খেলুৱৈজনে হিটলাৰৰ ঠাইত নিজকে বিচাৰি পোৱাৰ বাবে ইহুদীসকলৰ ওপৰত হোৱা নিৰ্যাতন একেবাৰেই কঠোৰ কৰিবলৈ যোৱা নাই। ইয়াৰ বিপৰীতে উপযোগী ইহুদীসকলে সুবিধা লাভ কৰিব আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে কাম কৰিব। ইহুদী বিজ্ঞানী বা শিল্পীক গুলীয়াই হত্যা কৰাৰ দৰে আজেবাজে কথা নাথাকিব! কিন্তু যিহুদী বিৰোধী আইন বাতিল কৰাটো অকাল। প্ৰথমতে, মানুহে ভুল বুজিব পাৰে, আৰু দ্বিতীয়তে, এইটো ধন-সম্পত্তিৰ উৎস আৰু অতি কঠিন উৎস! কিন্তু ইহুদীৰ সমৰ্থনৰ বিনিময়ত যিহুদী বিৰোধী নীতি কোমল কৰাটো অৱশ্যেই সম্ভৱ।
  পোপৰ লগত কি কৰিব? ভেটিকানৰ সৈতে সম্পৰ্ক আদৰ্শৰ পৰা বহু দূৰত, কিন্তু মুকলি যুদ্ধই এই পৰ্যায়তহে ক্ষতিহে আনিব। এই ক্ষেত্ৰত আপুনি ভেটিকানৰ সমৰ্থন বিচাৰিব লাগিব, কিন্তু একে সময়তে আপোনাৰ স্বাৰ্থৰ ওপৰত জোৰ দিব লাগিব... আদৰ্শগতভাৱে, আপোনাৰ পুতলাটোক পিটাৰৰ সিংহাসনত ৰাখক আৰু ক্ৰমান্বয়ে ধৰ্ম সংস্কাৰ কৰক...
  পৰ্ছে এডলফৰ চিন্তাত বাধা দিলে:
  - আপোনাৰ ৰাতিৰ আহাৰত আমি বৰ সন্তুষ্ট, ফুৰাৰ!
  আকৰ্ষিত এডলফে কৃপা কৰি হাঁহিলে:
  - বাৰু, এতিয়াৰ বাবে মই হিমলাৰক লগ কৰিম, আৰু তাৰ পিছত হাইন্সবাৰ্গক আহিবলৈ দিম। আৰু চাওকচোন ল"ৰাহঁত: আপোনালোকক অতি কঠোৰ সময়সীমা দিয়া হৈছে!
  ফুহৰাৰৰ সৈন্যবাহিনী আফ্ৰিকাত চলাচল কৰি আছিল। আৰু ই ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিৰক্ষাক ধৰি ৰাখিছিল।
  শীতকালত ৰঙা সেনাই ৰেজেভ লেজত আক্ৰমণ চলাইছিল যদিও নাজীয়ে তাত ৰৈ আছিল আৰু সেই আঘাতক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। দক্ষিণে জাৰ্মানসকলেও অৰিয়েল আৰু খাৰ্কভৰ দিশটো ধৰি ৰাখি হাত আগবঢ়াইছিল। আৰু কেৱল লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰতে ছোভিয়েট সৈন্যই অপাৰেচন ইস্ক্ৰা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও যুদ্ধবোৰ প্ৰায় এমাহ ধৰি চলিছিল আৰু অত্যন্ত উচ্চ মূল্যত বিজয় ক্ৰয় কৰা হৈছিল।
  ক্ৰাউট পৰিয়ালটোৱে কেনেবাকৈ '৪২ - '৪৩ চনৰ শীতকালৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল।
  কিন্তু বসন্ত কালত আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চল ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ হাতত জয় কৰা হয়। আৰু ফুৰাৰে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে শান্তিৰ পানী পৰীক্ষা কৰি আছে।
  এই বিষয়ে চাৰ্চিলৰ কিছু ঠাণ্ডা। যদিও ব্ৰিটেইনে পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়।
  জাপানৰ ক্ষেত্ৰতো এইটো স্পষ্ট নহয় - মিডৱেৰ যুদ্ধত আমেৰিকাই হেৰুৱাইছিল, আৰু যেতিয়া চামুৰাইসকলে বৃহৎ য়েংকি বহৰখনক টুকুৰা টুকুৰকৈ পৰাস্ত কৰি আছে৷ আৰু আমেৰিকাই সাগৰ আৰু আকাশত সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ পৰা লাভৱান হ"ব নোৱাৰে।
  হিটলাৰে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ কৰিব বিচাৰে, কিন্তু সাধাৰণ, সম্পূৰ্ণ সংগঠনৰ ঘোষণাৰ পিছতো ইয়াৰ বাবে তেওঁৰ শক্তি অতি কম। যিহেতু ক্ৰাউটসকল সমগ্ৰ আফ্ৰিকাতে সিঁচৰতি হৈ আছে।
  গ্ৰীষ্মকালত ৰঙা সেনাবাহিনী নিজেই আগবাঢ়ি যাবলৈ সাজু হয়। নাজীয়ে অৱশ্যে আফ্ৰিকা জয় কৰি ঔপনিৱেশিক সৈন্য গঠন কৰে। আৰু তেওঁলোকে অতিৰিক্ত সম্পদ লাভ কৰে।
  লায়ন, টাইগাৰ, পেন্থাৰ টেংক উৎপাদন কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কিন্তু দানৱটোক দিয়া তথ্য সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল। বৰ দামী, বেছি গধুৰ। সঁচা, প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে পেন্থাৰ এখন ভাল টেংক ধ্বংসকাৰী, দ্ৰুত গুলীৰ কামান আছে।
  কিন্তু আটাইতকৈ অসফল আছিল "সিংহ", গধুৰ, ব্যয়বহুল, কিন্তু বৰ ফলপ্ৰসূ নহয়। ছোভিয়েট চৌত্ৰিশ আৰু লঘু টেংকৰ বিৰুদ্ধে বন্দুকটো অতি শক্তিশালী আৰু গুলীৰ হাৰ পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰতকৈ বহু কম। আৰু কৱচ অৱশ্যে "টাইগাৰ"তকৈ ভাল, আৰু যুক্তিসংগত ঢালতো। "লায়ন" নব্বৈ টন ওজনৰ আৰু আঠশ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ এটা ডাঙৰ "পেন্থাৰ"ৰ দৰে হৈ পৰিল। কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ কিছু দ্ৰুতগতিত বাইশ টন লঘু "টাইগাৰ"-২ বিমানখনে উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিলে। "লায়ন"ৰ সুৰক্ষাৰ স্তৰত বন্ধ, কিন্তু অধিক মোবাইল, লঘু। বন্দুকটো অৱশ্যে ৮৮ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ - বনাম ১০৫, কিন্তু সকলো ছোভিয়েট টেংক ধ্বংস কৰিবলৈ যথেষ্ট। আৰু যিটো তাৎপৰ্যপূৰ্ণ সেয়া হ"ল গুলীৰ হাৰ দ্ৰুত - আঠটা গুলী বনাম পাঁচটা।
  গতিকে "লায়ন" হৈছে এজন জাৰ্মান, ম্লান প্ৰতিভাৰ সন্তান যিয়ে শিপাই যোৱা নাছিল।
  জাৰ্মানীয়ে গ্ৰীষ্মকালত মাদাগাস্কাৰকে ধৰি সমগ্ৰ আফ্ৰিকা দখল কৰে। ষ্টেলিনে বহুত সময় অপেক্ষা কৰিলে।
  হয়তো তেওঁ নিজেই জাৰ্মানসকলৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল যে তেওঁলোকে আক্ৰমণ চলাব। বিশেষকৈ লায়ন, টাইগাৰ, পেন্থাৰৰ টেংক কেনেকৈ আহি পায় সেয়া দেখি। কিন্তু ক্ৰাউটসকলে তেতিয়াও অন্ধকাৰ মহাদেশখনৰ সমস্যা সমাধান কৰি আছিল।
  ষ্টেলিনে সেই মুহূৰ্তটো হেৰুৱাই পেলালে। অৰেল আৰু খাৰ্কভৰ দিশত ছোভিয়েট সৈন্যৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল। ঠিক য"ত জাৰ্মানসকল ভালদৰে প্ৰস্তুত আছিল। আৰু কৌশলগত আচৰিত লাভ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল। প্ৰথম যুদ্ধবোৰেই দেখুৱাইছিল যে "পেন্থাৰে" ৰক্ষণভাগত উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শন কৰে। বেয়া নহয় আৰু "ফাৰ্ডিনাণ্ডছ"। সিহঁতো ভাল।
  আৰু টাইগাৰ হৈছে এক উৎপাদনশীল টেংক। আৰু তেওঁ ভাল স্ক"ৰ কৰে। জাৰ্মানীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰতিৰক্ষা কৰি আছে। আৰু শত্ৰুৰ আঘাত সহ্য কৰিব। তিনিমাহৰ অতি জেদী যুদ্ধত ৰঙা সেনাই মাত্ৰ পোন্ধৰ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িল। আৰু তাইৰ লোকচান যথেষ্ট আছিল।
  ছদ্মবেশত থকা ছোৱালীকেইজনীৰ ওপৰেৰে দুডজন ইংৰাজী বিমান উৰি গ"ল;তেওঁলোকে হয়তো একো লক্ষ্য কৰা নাছিল, আৰু ইতিমধ্যে দিগন্তৰ সিপাৰে নোহোৱা হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, যেতিয়া হঠাতে নতুন সন্দেহজনক শব্দ শুনা গ"ল। মেডেলিনে আদেশ দিলে:
  - সকলোৱে শুই লৰচৰ নকৰিব!
  ছোৱালীকেইজনী নিথৰ হৈ পৰিল, কিবা এটাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। আৰু তাৰ পিছত টিলাটোৰ পিছফালৰ পৰা পোহৰ পৰিবহণকাৰী আৰু ট্ৰাকবোৰ দেখা দিলে। ডিজাইনৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে ইংলেণ্ড আৰু আমেৰিকাত নিৰ্মিত। লাহে লাহে তেওঁলোক টিউনিছিয়াৰ ৰাজধানী অভিমুখে আগবাঢ়িল। মেডেলিন অলপ বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল। তাইৰ বিশ্বাস আছিল যে ফ্ৰণ্ট লাইন এতিয়াও বহু দূৰত আছে, যাৰ অৰ্থ হ"ল ব্ৰিটিছসকলে এতিয়াও উপস্থিত হ"বলৈ সময় নাপাব। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোক উপস্থিত হোৱা উচিত নহয়। আৰু ইয়াত এটা গোটেই স্তম্ভ হুলস্থুল কৰি আছে। যদিও, হয়তো, এটা বেটেলিয়নতকৈ কম... তেওঁলোক কোন, কোনোবা যুদ্ধগোষ্ঠীয়ে একেবাৰেই অবিৰত নহয় ফ্ৰণ্টৰ মৰুভূমিবোৰ বাইপাছ কৰি পিছফালে ঘূৰি ফুৰিব বিচাৰে। ই যুক্তিসংগত যেন লাগে, যদিও প্ৰযুক্তিৰ সহায়ত মৰুভূমিত তেওঁলোকক সহজেই দেখা পোৱা যায়। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বন্ধু-বান্ধৱীক ৰেডিঅ" কৰি দিব লাগিব, কিন্তু গুলী চলাব নালাগে। তদুপৰি এশজনহে আছে, আৰু তিনিশৰো অধিক ইংৰাজ আছে!
  গেৰ্ডাই চাৰ্লটক ফুচফুচাই ক"লে:
  - এইবোৰ ইংৰাজী! ইমান ওচৰৰ পৰা এইবাৰ দেখা পাইছো!
  ৰঙা চুলিৰ বন্ধুজনেও যথেষ্ট নাৰ্ভাছ হৈ উত্তৰ দিলে:
  - বিশেষ একো নাই! আৰু তেওঁলোকৰ মাজত ইমানবোৰ কৃষ্ণাংগ!
  সঁচাকৈয়ে ইংৰাজৰ অন্ততঃ আধা সংখ্যক কৃষ্ণাংগ আছিল। আৰু স্তম্ভটো লাহে লাহে আগবাঢ়িল, আৰু ক'লাবোৰে তেতিয়াও হাউলি আছিল... সিহঁত ওচৰ চাপি আহিছিল...
  ইয়াত এজনী ছোৱালীৰ স্নায়ুৱে সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে, আৰু তাই চাবমেচিনগান গুলিয়াই দিলে। একেটা চেকেণ্ডতে বাকী যোদ্ধাসকলে গুলীচালনা কৰিলে আৰু মেডেলিনে পলমকৈ ভুকুৱাইলে:
  - অগ্নি!
  কেইবা ডজন ইংৰাজক একেলগে কাটি পেলোৱা হ"ল, এখন ট্ৰাক জুইত জাহ গ"ল। বাকী ইংৰাজে নিৰ্বিচাৰে গুলীচালনা কৰিলে। মেডেলিনে সেই মুহূৰ্তটো আঁকোৱালি লৈ চিঞৰিলে:
  - আক্ৰমণাত্মক গ্ৰেনেড একেলগে নিক্ষেপ!
  অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়ন "শ্বে-উলফ"ৰ ছোৱালীবোৰে দূৰলৈ আৰু সঠিকভাৱে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু যে তেওঁলোকে সৰুৰে পৰাই প্ৰশিক্ষণ লৈছে, আৰু বিশেষ কৌশলৰ মাজেৰেও আগবাঢ়িছে। এইটো যেতিয়া আপুনি ইলেক্ট্ৰিক শ্বকত ট্ৰেইনিং কৰি থাকে, তেতিয়া আপুনি থ্ৰ"ত অলপ লেহেমীয়া হয় আৰু আপুনি শ্বক হয়। গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটেও নিজৰ উপহাৰবোৰ পেলাই দিলে। আৰু ইংৰাজবোৰ মূৰৰ ওপৰত গোৰোহা আৰু ওলোটাকৈ... ইমান ধেমেলীয়া৷ এৰাব নোৱাৰাকৈ গুলীচালনা কৰে, আৰু কৃষ্ণাংগসকলে এতিয়াও বুজিব নোৱাৰা ভাষাত চিঞৰি আছে। যে নিশ্চিতভাৱে scumbags হয়...
  আৰু গেৰ্ডাই গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰে, লগতে গান গায়:
  - এছ এছৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ মাজত এটা দুঃস্বপ্ন! এটা জাম্প - এটা আঘাত! আমি মাইকী পহু - আমাৰ পদ্ধতি সহজ! আমি মেকুৰীৰ ঠেং টানি ভাল নাপাওঁ!
  চাৰ্লটেও উত্তৰত গুণগুণাই উঠে। তাইৰ দ্বাৰা নিক্ষেপ কৰা গুলীবোৰে মূৰৰ খুলিটো টুকুৰা টুকুৰকৈ ভাঙি পেলায়। আৰু তাৰ পিছত চকু দুটা গুটিয়াই উলিয়াই দিয়ে। ইয়াত এজন ভয়ংকৰ কৃষ্ণাংগ মানুহে নিজৰ শ্যামলা সংগীক কাষত বেয়নেটেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰিছে। প্ৰত্যুত্তৰত তেওঁ তেজ থু পেলাব। চাৰ্লটে গান গায়:
  - তাৰকাময় অন্ধকাৰ নৰকৰ এঞ্জেল! যেন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলো ধ্বংস হৈ যাব! দ্ৰুত বাজ্জাৰ দৰে আকাশলৈ উৰি যাব লাগিব! আত্মাক ধ্বংসৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ!
  ব্ৰিটিছে অসংগঠিতভাৱে কাম কৰে, ইয়াৰে অধিকাংশই ঔপনিৱেশিক সৈনিক: কৃষ্ণাংগ আৰু ভাৰতীয়, আৰব। হয় পৰি যায়, জমা হৈ পৰে, নহয় ইয়াৰ বিপৰীতে তীব্ৰভাৱে জপিয়াই উঠি উন্মাদ শহাপহুৰ দৰে দৌৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। অৱশ্যে ছোৱালীবোৰে সঠিকভাৱে গুলী চলায়, আৰু গ্ৰেনেডবোৰ বহু দূৰলৈ উৰি নাযায় যদিও খণ্ডবোৰ ডাঠ! ইতিমধ্যে শত্ৰু কমেইহে বাকী আছে। মেডেলিনে ইংৰাজীত চিঞৰি উঠে, তাইৰ মাতটো ইমানেই কাণ বন্ধ কৰি দিয়া যে মেগাফোনৰ প্ৰয়োজনো নাই:
  - আত্মসমৰ্পণ কৰক আৰু আমি আপোনালোকৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিম! বন্দীত্বত আপোনাৰ ভাল খাদ্য, মদ আৰু যৌন সম্পৰ্ক থাকিব!
  'এইটোৱে নিমিষতে কাম কৰিলে আৰু এবাৰ তেওঁলোকে হাৰ মানিলে... হাত ওপৰলৈ আৰু...
  পঞ্চাশজন বন্দী সংগ্ৰহ কৰিলে, তাৰে আধা আহত। মেডেলিনে আদেশ দিলে:
  - আহত বন্ধ শেষ!
  "পহু"বোৰে অনাড়ম্বৰভাৱে ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"ব নোৱাৰাসকলৰ মন্দিৰত গুলী চলালে আৰু বাকীবোৰক গাড়ীত ভৰাই ওচৰৰ ঘাটিলৈ লৈ যোৱা হ"ল।
  মৰুভূমিৰ গৰম বালিৰ পিছত গেৰ্ডাৰ খালী ভৰি দুখনে কোমল ৰবৰ অনুভৱ কৰি বৰ আনন্দিত হয়। আনকি তাই আনন্দময়ভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে... আমেৰিকাৰ ট্ৰাকবোৰ অতি আৰামদায়ক আৰু ভ্ৰমণৰ সময়ত লৰচৰ নকৰে। জয়ী হৈ ছোৱালীবোৰ উল্লাসিত হৈ পৰিছে। চাৰ্লটে গেৰ্ডাক সুধিলে:
  - কিমানক মাৰিলা?
  ছোৱালীজনীয়ে বিমোৰত পৰি কান্ধ দুটা জোকাৰিলে:
  - নাজানে? কেৱল মইয়েই গুলী চলোৱা নাছিলোঁ... কিন্তু বহুত আছিল বুলি ভাবো!
  চাৰ্লটে গণনা কৰিলে:
  - আমাৰ এশজন, তেওঁ তিনিশমান মান মাৰিলে, মানে প্ৰতিজন ভাইত, অৰ্থাৎ প্ৰতিজন ভনীয়েকৰ বাবে তিনিজন! যুদ্ধৰ এক আকৰ্ষণীয় আৰম্ভণি!
  গেৰ্ডাই নিৰ্বিকাৰভাৱে হাতখন জোকাৰিলে:
  - এইটো মোৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়! মূল কথাটো হ"ল এজনো বন্ধুৰ মৃত্যু হোৱা নাছিল। যদিও এইটো অৱশ্যে পৰিসংখ্যা, তিনিশ শত্ৰু ধ্বংস হৈছিল আৰু আমাৰ ফালৰ পৰা মাত্ৰ দুজন পহু যোদ্ধাহে সামান্য আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল। আনকি মই আচৰিত হৈছো যে আমি কেনেকৈ এতিয়াও আফ্ৰিকা সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰিব পৰা নাই, এনে যোদ্ধাৰ সৈতে।
  চাৰ্লটে লগে লগে মেজাজটো নষ্ট কৰি পেলালে:
  - বাৰু, আমি অষ্টাদশত এই দুৰ্ভগীয়া যোদ্ধাসকলৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিলো!
  গেৰ্ডাই খঙেৰে তাইৰ গোলাপী মূৰটো জোকাৰিলে, যেন নৱবৰ্ষৰ বৰফেৰে আবৃত:
  - বিশ্বাসঘাতকতাৰ বাবেই এইটো! কিন্তু আচলতে আমি জয়ৰ আগতকৈ অধিক ওচৰত আছিলো আৰু অন্ধ নহয় সকলোৰে বাবে এই কথা স্পষ্ট হৈ পৰিছিল! হায়, আমাৰ মাজত বাধা আহিল!
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বাওঁ কাণৰ পিছফালে নিপুণভাৱে খোঁচ মাৰি চাৰ্লটে মান্তি হ"ল:
  - হয়, বিশ্বাসঘাতকতা, ভেঙুচালি, সামৰিক মধ্যমতা... কিন্তু আমি তথাপিও ৰাছিয়ানসকলক ভাঙি পেলালোঁ, ১৯১৮ চনত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰিলোঁ! অ", ৰাছিয়াৰ বিস্তৃতিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলে ভাল হ"ব, তাত ঠাণ্ডা, কিন্তু ইয়াত গৰম!
  গেৰ্ডাই আনন্দৰে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - কিন্তু ৰাছিয়াত ইমান তীব্ৰ হিম হয়... কিন্তু যেতিয়া মই খালী ভৰিৰে পাহাৰৰ নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিলোঁ, তেতিয়া মই জানো যে ই কি অত্যাচাৰ।
  চাৰ্লটে দাঁত উদঙাই দিলে:
  - লিটল Gerda জ্বলন্ত তুষার মাধ্যমে খালি পাদ চান ... এই প্রতীকী, যেনে একটি সাধুকথা... একটি বিশুদ্ধ সম্পর্কে সাধুকথা, এখনো শিশুসুলভ এবং সবচেয়ে স্বার্থপূর্ণ নহয়...
  গেৰ্ডাই বন্ধুকলৈ আনন্দৰে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - যেন আমি ফুৰাৰলৈ যাব লাগিব?
  চাৰ্লটে নিশ্চিত কৰিছে:
  - প্ৰায়! আমি মাত্ৰ গাড়ী চলাই আছো, গৰম মৰুভূমিৰ বালিৰ ওপৰেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি থকা নাই। আৰু জয়ৰ পিছতো।
  বান্ধি থোৱা কৃষ্ণাংগ মানুহজনে জাৰ্মান ভাষাত বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভয়ংকৰ ফেৰেস্তা, মই তোমাৰ সেৱা কৰিবলৈ সাজু! তুমি এগৰাকী দেৱী, মই তোমাৰ দাস!
  চাৰ্লটে ক"লা বন্দীজনৰ বাদামী কোঁচা চুলিখিনি অলপ ৰুক্ষ ভৰিখনেৰে চুমা খালে:
  - তোমালোক কৃষ্ণাংগসকল ইতিমধ্যে স্বভাৱতে দাস! এইটো অৱশ্যে এফালে ভাল, কোনোবাই ৰাতিপুৱাৰ পৰা গোধূলিলৈকে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব লাগে, নীচ কাম কৰিব লাগে... কিন্তু এজন দাস স্বভাৱতে, নীচ স্বভাৱত, বিশ্বাসঘাতক আৰু অস্ত্ৰৰে বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰি . আমি জাৰ্মানসকল পাছলৈ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সাংস্কৃতিক আৰু অতি সংগঠিত জাতি। যোদ্ধাৰ এক মহান জাতি, আৰু জাৰ্মান ভাড়াতীয়া সৈন্যই ইউৰোপৰ সকলো সেনাবাহিনীত আনকি ৰাছিয়াতো সেৱা আগবঢ়োৱাটো অযুক্তিকৰ নহয়, বেছিভাগ সময়তে কমাণ্ড পজিচনত!
  গেৰ্ডাই তীব্ৰভাৱে ক"লে:
  - হয়, তুমি আমাৰ দাস হৈ সেৱা কৰিবা। আমাৰ কৃষ্ণাংগসকলৰ বাবে বিশেষ মেনেজাৰী আছে। আৰু এতিয়াৰ বাবে আপুনি কৰিবলগীয়া কামটো হ'ল...
  চাৰ্লটে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - সি আমাৰ ভৰিত চুমা খাবলৈ দিয়ক। কাৰণ আমাৰ বাবে ই সুখদায়ক হ"ব, আৰু নাইজাৰে নিজকে অপমান কৰিব।
  গেৰ্ডাই জোৰেৰে মূৰটো জোকাৰিলে:
  "আপুনি কেনে আছে নাজানো, কিন্তু আৰ্যৰ বিশুদ্ধ ছালখনে যদি দুৰ্গন্ধময় নাইজাৰৰ ওঁঠত স্পৰ্শ কৰে তেন্তে ঘৃণনীয়।" তেন্তে...
  চাৰ্লটে এই কথাত একমত নাছিল:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! বিপৰীতে মোৰ ভাল লাগিলহেঁতেন। 'আচ্ছা চাওক...'
  অগ্নিময় ৰঙা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই তাইৰ সৰু ভৰিখন ক"লা মানুহজনৰ ফালে ঠেলি দিলে। সি উৎসাহেৰে দেৱীৰ দীঘল, মসৃণ, চেলেং কৰা আঙুলিবোৰত চুমা খাবলৈ ধৰিলে। আৰু ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰত মাত্ৰ কোমল হাঁহি এটা মাৰিলে, ক"লা মানুহজনৰ ডাঠ ওঁঠ দুটাই তাৰ টেন কৰা ছালখনক টিকটিকিয়াই তুলিলে। বন্দীজনৰ জিভাখন ছোৱালীজনীৰ ইলাষ্টিক, অলপ ধূলিময় ভৰিখনৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল। এতিয়াও ভাল লাগে যেতিয়া আপুনি এজন শক্তিশালী, প্ৰায় দুমিটাৰমান মানুহক অপমান কৰে৷
  গেৰ্ডা আচৰিত হ"ল:
  - আচৰিত কথা, কিন্তু বিতৃষ্ণা অনুভৱ নহয়নে?
  চাৰ্লটে হাঁহিলে:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! মই কিয় বিতৃষ্ণাত ভুগিব লাগে?
  গেৰ্ডাই মৌন হৈ থাকিবলৈ বাছি লৈছিল: তাই বন্ধুৰ কাম-কাজত কিয় হস্তক্ষেপ কৰিব? আচলতে তেওঁলোকৰ ডাঙৰ-দীঘল হৈছিল যে এগৰাকী জাৰ্মান মহিলা কেৱল এগৰাকী যোদ্ধা হোৱাই নহয়, এগৰাকী মৰমিয়াল, কোমল পত্নী আৰু এগৰাকী সুস্থ মাতৃও হ"ব লাগে। কিন্তু তাই নিজেই এতিয়াও ল"ৰাৰ কথা ভবা নাই, হয়তো গধুৰ শাৰীৰিক পৰিশ্ৰমৰ বাবে, বা কেৱল এতিয়াও তাইৰ মিল বিচাৰি পোৱা নাই। অৱশ্যে চাৰ্লটও যেন ইয়াৰ বাবে ভাগৰি পৰিছে। তাই কৃষ্ণাংগ মানুহজনৰ নাকত ভৰিৰ গোৰোহাৰে আঘাত কৰিলে, ইমানেই যে তাৰ নাকটো বৈ যাবলৈ ধৰিলে আৰু গেৰ্ডাক পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি গান গাব পাৰিম?
  গেৰ্ডাই মাত দিলে:
  - অৱশ্যে আমি গান গাইম! নহলে দুখৰ হৈ পৰে!
  ছোৱালীবোৰে গান গাবলৈ ধৰিলে, আৰু তেওঁলোকৰ বন্ধুসকলেও যোগ দিলে, যাৰ বাবে গীতটো জলপ্ৰপাতৰ দৰে বৈ গ"ল:
  মোৰ প্ৰিয়জন আৰু মই ঘাঁহনিৰ পৰা ওলাই আহিছো,
  অপাৰ্থিৱ বিষাদ লুকুৱাই ৰাখিছে!
  আৰু ঠাণ্ডা, জ্বলি থকা, ঠাণ্ডা,
  ভঙা উদ্দেশ্যই বিন্ধিলে!
  
  নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰি,
  ছোৱালীবোৰ বগা হৈ গৈ আছে!
  দুষ্ট তুষাৰপাতবোৰে পহুৰ দৰে গৰ্জন কৰে,
  চৰাইৰ জাক বিঘ্নিত কৰি!
  
  কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে কোনো ভয় নাজানে
  তাই এগৰাকী শক্তিশালী যুঁজাৰু!
  চাৰ্টটোৱে মাংসখিনি কষ্টেৰে ঢাকি ৰাখিছিল,
  আমি নিশ্চয় জয়ী হম!
  
  আমাৰ যোদ্ধাজনেই আটাইতকৈ অভিজ্ঞ,
  স্লেজহামাৰেৰে বেঁকা কৰিব নোৱাৰি!
  ইয়াত মেপেলবোৰ লাহে লাহে গতি কৰি আছে,
  বুকুত নিয়ৰৰ টুকুৰাবোৰ পৰিছে!
  
  ভয় কৰাটো আমাৰ নিয়ম নহয়,
  ঠাণ্ডাৰ পৰা কঁপিবলৈ সাহস নকৰিবা নেকি!
  প্ৰতিদ্বন্দ্বী ম"হৰ ডিঙিৰে মোটা,
  আঠাৰ দৰে আঠা আৰু ঘৃণনীয়!
  
  ৰাইজৰ এনে শক্তি আছে
  পবিত্ৰ আচাৰ-ব্যৱহাৰে কি সাধন কৰিলে!
  আমাৰ বাবে বিশ্বাস আৰু প্ৰকৃতি দুয়োটাৰে বাবে,
  ফলত বিজয়ী হ"ব!
  
  খ্ৰীষ্টই পিতৃভূমিক অনুপ্ৰাণিত কৰে,
  আমাক শেষলৈকে যুঁজিবলৈ কয়!
  যাতে গ্ৰহটো স্বৰ্গ হৈ পৰে,
  সকলো হৃদয় সাহসী হ'ব!
  
  মানুহবোৰ অতি সোনকালে সুখী হ"ব
  জীৱনটো কেতিয়াবা গধুৰ ক্ৰুচ হওক!
  গুলী নিৰ্মমভাৱে মাৰাত্মক
  কিন্তু যিজন পৰিল, তেওঁ ইতিমধ্যে উঠিছে!
  
  বিজ্ঞানে আমাক অমৰত্ব দিয়ে,
  আৰু পতিতসকলৰ মন কৰ্তব্যলৈ ঘূৰি আহিব!
  কিন্তু আমি যদি চিকেন আউট কৰো, বিশ্বাস কৰক,
  শত্ৰুৱে লগে লগে স্ক"ৰটো পেচাব কৰি পেলাব!
  
  গতিকে অন্ততঃ ভগৱানৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক,
  ভুল কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, এলেহুৱা হওক!
  সৰ্বশক্তিমান বিচাৰক অতি কঠোৰ,
  অন্ততঃ কেতিয়াবা সহায় কৰিব পাৰে!
  
  মাতৃভূমি মোৰ বাবে আটাইতকৈ প্ৰিয়,
  পবিত্ৰ, জ্ঞানী দেশ!
  আমাৰ নেতা, বাঘজৰী অধিক টানকৈ ধৰি ৰাখক,
  পিতৃভূমিৰ জন্ম হৈছে ফুলিবলৈ!
  অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়নৰ ছোৱালীবোৰে "শ্বে-উলফ" ইমান ধুনীয়াকৈ গাইছিল, আৰু শব্দবোৰ আত্মাস্পৰ্শী আছিল। সাধাৰণতে এছ এছ মানুহ মানে জল্লাদ বুলি এটা কু-সংস্কাৰ আছে! কিন্তু সেয়া সঁচা নহয়। অৱশ্যে বিশেষ শাস্তিমূলক ইউনিট আছিল, বেছিভাগ সময়তে বিশেষ অভিযান চলোৱা নিৰাপত্তা বিভাগৰ অংশ হিচাপে, কিন্তু বেছিভাগ এছ এছ বিভাগ আছিল কেৱল ৱেৰমাক্টৰ অভিজাত প্ৰহৰী। সাধাৰণতে ক"ব লাগিব যে ৰঙা, সৰ্বাত্মক অপপ্ৰচাৰ দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ তথ্যৰ আটাইতকৈ নিৰ্ভৰযোগ্য উৎস নহয়। কাৰণ, এজিটপ্ৰপৰ কমিউনিষ্ট নেতাসকলে নিৰপেক্ষ হৈ বস্তুনিষ্ঠভাৱে পৰিঘটনাসমূহ সামৰি লোৱাৰ বাহিৰে একো কৰিব নোৱাৰিলে সেয়া স্পষ্ট। গতিকে, নাজীৰ অত্যাচাৰৰ বিষয়ে ক"ত প্ৰকৃত সত্য আছিল, আৰু ক"ত কল্পকাহিনী আছিল, সেইটো বিচাৰ কৰাটো নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে কঠিন। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ঐতিহাসিক গৱেষণাত গুৰুত্বসহকাৰে নিয়োজিতসকলে স্বীকাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হয় যে প্ৰতিজন এছ এছ যোদ্ধা জল্লাদ আৰু দানৱ নহয়। ইয়াৰ উপৰিও ইউ এছ এছ আৰ আক্ৰমণৰ পূৰ্বে; নাজীসকলে সাধাৰণতে দখল কৰা ভূখণ্ডত সহনশীল আচৰণ কৰিছিল;পশ্চিমীয়া উৎসসমূহে কোনো ধৰণৰ গণ অত্যাচাৰ বা প্ৰতিশোধৰ ইংগিত নিদিয়ে।
  আৰু এতিয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে বন্দীসকলক গাড়ীৰ পৰা নামিবলৈ সহায় কৰিলে; তেওঁলোকে ভীৰু মানুহবোৰৰ বহল কান্ধত বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে চুমা খালে। তাৰ পিছত ছোৱালীবোৰক নিজকে সতেজ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনোৱা হয়...
  দুপৰীয়াৰ আহাৰ সামান্য আছিল যদিও মৰুভূমিত এটা জেব্ৰা গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল আৰু প্ৰতিগৰাকী ছোৱালীয়ে আৰবী ষ্টাইলত ৰান্ধি কাবাব এটা পাইছিল। সাধাৰণতে আৰবসকল বাহ্যিকভাৱে হ"লেও বন্ধুত্বপূৰ্ণ আছিল আৰু জাৰ্মান চিনি পোৱাসকলে আনকি ছোৱালীকেইজনীৰ ভৰি দুখন ধেমালি কৰিবলৈ বা সাৱধানে চুমা খাবলৈও চেষ্টা কৰিছিল।
  গেৰ্ডাই আঠাযুক্ত আৰবজনক ঠেলি দি ক"লে:
  - মই তোমাৰ বাবে নহয়!
  চাৰ্লটেও তেনেদৰেই অনুসৰণ কৰিলে:
  - নিজৰ বাবে এটা হাৰেম লওক!
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - কিন্তু কোৱা চাৰ্লট, চুলতানৰ পত্নী হ"লে কি কৰিব?
  ৰঙা চুলিৰ বন্ধুজনে সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো আচলতে এটা বিতৰ্কিত সুখ... যদিও কোন চুলতানৰ পত্নীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। যদি মহান অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ উত্থানৰ সময়ত হ"লহেঁতেন, তেন্তে... আনকি বহুত ভাল হ"লহেঁতেন... মই তুৰ্কী সেনাবাহিনীৰ সংস্কাৰ কৰিম, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উন্নতি কৰিম... আৰু সম্ভৱতঃ প্ৰথমে মই মোৰ দৃষ্টি পূব দিশলৈ ঘূৰাই দিম।
  গেৰ্ডাই সন্মত হ"ল:
  - শুদ্ধ! কিন্তু তুৰস্কৰ বাবে লজ্জাজনক যে ইয়াৰ উত্থানৰ সময়তো ইৰাণ জয় কৰিব পৰা নাছিল। বিশেষকৈ পাৰ্চী সৈন্য পিছপৰা হোৱাৰ বাবে এইটো যথেষ্ট বাস্তৱিক আছিল। মই ভাবো, গ্ৰেট ফুৰাৰ, তেওঁ কি সিদ্ধান্ত ল"ব: তুৰস্ক জয় কৰিব, নে তেওঁক তেওঁৰ মিত্ৰজোঁটত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব, ইৰাণৰ কিছুমান বৰ মূল্যৱান নহয় ভূমিকে ধৰি অট্টোমানসকলক হাড় পেলাই দিব?
  চাৰ্লটে বিভ্ৰান্তিত কান্ধ দুটা জোকাৰিলে।
  - নাজানে! আচলতে শেহতীয়াকৈ আমি ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিম বুলি উৰাবাতৰি ওলাইছে... তেওঁলোকে কয় যে ইউক্ৰেইনৰ ৰাছিয়াৰ ধন-সম্পত্তি আৰু চহকী ভূমিৰ আচলতে প্ৰয়োজন নাই!
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে চাহৰ মগটো তুলি লৈ যথেষ্ট নিপুণভাৱে চিবুকলৈ তুলি লৈ বাদামী ৰঙৰ তৰলখিনি নিজৰ মাজত ঢালি দিলে। একে সময়তে ছোৱালীজনীয়ে কোনোমতে কথা পাতিলে:
  - ইউক্ৰেইনৰ অতি চহকী, চহকী ভূমি আছে। জ্ঞানী জাৰ্মান নেতৃত্বৰ অধীনত, আৰু আমাৰ উচ্চ কৃষি সংস্কৃতিৰ সৈতে, তেওঁলোকে অভিলেখ সৃষ্টি কৰিব। আৰু তেতিয়া আমাৰ ৰুটি পানীতকৈ সস্তা হ"ব। আৰু এইটো ইউক্ৰেইনীয়সকলৰ নিজৰ সুবিধাৰ বাবে হ"ব, কাৰণ ছোভিয়েট চৰকাৰে তেওঁলোকক কেৱল লুটপাত কৰি আছে, তেওঁলোকক অনাহাৰে থাকিবলৈ বাধ্য কৰাইছে!
  চাৰ্লটে মাত দিলে।
  - আমি এই স্লাভসকলক আমাৰ মহান জাৰ্মানিক সংস্কৃতি শিকাম! আহকচোন তেওঁলোকক জ্ঞান দিওঁ!
  ইয়াত অভদ্ৰ চিঞৰ-বাখৰেৰে কথা-বতৰাত বাধা আহিল, বাকী থকা সময় শেষ হৈ গ"ল।
  কিন্তু দুপৰীয়াৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীক আকৌ শাৰী পাতি মৰুভূমিৰ মাজেৰে মাৰ্চ কৰিবলৈ বাধ্য কৰা হ"ল। খোৱাৰ পিছত দৌৰিবলৈ কঠিন হৈ পৰিছিল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আনকি অলপ হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল যেতিয়ালৈকে অৱশ্যে শৰীৰটো গৰম নহ"ল। আৰু সেইবাবেই সিহঁতে জেৰবোৱাৰ দৰে লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল।
  এইটো এটা ভাৰ্চুৱেল যুদ্ধ... আৰু আফ্ৰিকা জাৰ্মান হৈ পৰে... আৰু ছোভিয়েট-জাৰ্মান ফ্ৰণ্ট...
  শীতকালত পুনৰ ৰঙা সেনাই আক্ৰমণত নামি পৰে। জেদী যুদ্ধ চলি আছে।
  পেন্থাৰত ক্ৰীষ্টিনা, মেগডা, মাৰ্গাৰেট আৰু শ্বেলাৰ যুঁজ। বাহনখন যদিও আদৰ্শ নহয়, তথাপিও ইয়াত দ্ৰুত গুলী চলোৱা, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বন্দুক আছে, মধ্যমীয়া চঞ্চল, আৰু ইয়াৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ভাল।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধিছে, ঠাণ্ডাৰ মাজতো। আৰু তেওঁলোকে এক কৌশলগত যুদ্ধ চলায়।
  ইয়াত ক্ৰীষ্টিনাই এটা গুলী চলায়... গোলাটোৱে টি-৩৪-৭৬ৰ টাৰেটত খুন্দা মাৰে আৰু ইয়াক বিন্ধি পেলায়। এটা ছোভিয়েট টেংক ৰৈ যায়, গুলীয়াই পেলোৱা হয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে:
  - আমাৰে লৈ গ"ল!
  তাৰ পিছত মাগডাই গুলী চলায়। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যইও আঘাত কৰিলে।
  হয়, গতিকে চৌত্ৰিশজনৰ টাৰেটটো ফাটি গ"ল।
  বাঘিনী ছোৱালীবোৰে পাল পাতি গুলীচালনা কৰে। আৰু অতি সঠিকভাৱে। গতিকে তেওঁলোকে আন এখন ছোভিয়েট টেংকত খুন্দা মাৰিলে।
  মাৰ্গাৰেটে ইয়াৰ পিছত আঘাত কৰিলে। আৰু ই SU-76 স্বয়ংচালিত বন্দুকত খুন্দা মাৰিলে। নিপুণভাৱে বেং কৰিলে। আৰু তাই গাইছিল:
  - আমাৰ নৰকীয় জাৰ্মানী শক্তিশালী, ই বিশ্বক সুৰক্ষা দিয়ে!
  আৰু জিভাই কেনেকৈ দেখুৱাব!
  তাৰ পিছত তাই শ্বেলক কামানেৰে আঘাত কৰিলে। ছোভিয়েট কেভি-১এছ টেংকত খুন্দা মাৰিলে। ছোৱালীজনীয়েও ভাল কাম কৰিলে।
  হয় বিকিনি পিন্ধা চাৰিজন যোদ্ধাই যুঁজি আছে আৰু ঠাণ্ডালৈ ভয় নকৰে। মহিলাসকলে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ পিছত থাৰ্ড ৰাইচৰ বাবে কথাবোৰ বহুত ভাল হৈ গ"ল।
  ইয়াত আকাশত পাইলট আলবিনা আৰু এলভিনা। দুয়োগৰাকী সুন্দৰী বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে। ফকে-উলফছৰ ওপৰত যুঁজে। আৰু এইখন বৰ ছিৰিয়াছ গাড়ী।
  আকাশী কামানৰ পৰা গুলীচালনা কৰি আলবিনাই কয়:
  - সক্ৰিয় ক্ৰকেট! কথাবোৰত আক্ষেপ নকৰিবা!
  আৰু কেনেকৈ জিলিকি উঠিব এটা চকু কপালত তুলিব পৰা হাঁহিৰে! আৰু তেওঁ একেলগে দুখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলাব।
  এলভিনাইও এয়াৰ কামানেৰে তিনিটামান কাটি চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ প্ৰৱেশ মাৰাত্মক আৰু মেট হ'ব!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে দাঁত উদঙাই দি দাঁত দেখুৱালে! তাই সকলো মনোমোহা, আৰু অসাধাৰণ মনোমোহাতাৰে ভৰা।
  আলবিনাই আন এখন ইয়াক-৯ বিমান কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ছোভিয়েট পাইলটৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  এলভিনাই LAGG-5ক গুলীয়াই পেলায় আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে কয়:
  - যাতে আমি জাৰ্মানসকলে বিল সংগ্ৰহ কৰিব পাৰো!
  আচৰিত দম্পতী ছোৱালী। কেনেকৈ তেওঁলোকে নিজৰ বাবে বঁটা সংগ্ৰহ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। সঁচাকৈয়ে এনে সৌন্দৰ্য্যৰ বিৰুদ্ধে যুক্তি দিব নোৱাৰি৷ বিমান গুলীয়াই দাঁত উদং কৰে।
  আৰু মূল গোপন কথাটো হ"ল ঠাণ্ডাত ছোৱালীক খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি থকাটো প্ৰয়োজন। তেতিয়া বিলবোৰ নিজে নিজে আহিব।
  আৰু কেতিয়াও সাজ-পোছাক পিন্ধিব নালাগে। উদং বুকুখন জোকাৰি দিয়ক, আৰু আপোনাক সদায় উচ্চ সন্মান দিয়া হ"ব!
  আলবিনাই আন এখন ৰেড আৰ্মিৰ বিমান কাটি গাইছিল:
  - মহান উচ্চতা আৰু নক্ষত্ৰীয় বিশুদ্ধতাত!
  আৰু তাই চকু টিপিয়াই জপিয়াই উঠি খালী ভৰি দুখন লৰচৰ কৰিলে, গৰ্জন কৰি:
  - সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত! আৰু উগ্ৰ আৰু উগ্ৰ জুইত!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে শক্তিশালী দৃষ্টিভংগীৰে বিমানখন গুলীয়াই পেলায়।
  আৰু তাৰ পিছত এলভিনাই শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰে। চুকতে কৰে, দাঁত উদঙাই আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই ছুপাৰ ৱৰ্ল্ড চেম্পিয়ন হ'ম!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে খুন্দা মৰা গাড়ীখন বাগৰি পৰে। হয়, ৰেড আৰ্মীয়ে যথেষ্ট বেয়াকৈ পায়।
  আৰু এলবিনাই বন্য আনন্দৰ সৈতে গৰ্জন কৰে:
  - মই এতিয়া জল্লাদ, পাইলট নহয়!
  আন এখন ছোভিয়েট বিমানক গুলীয়াই মাৰিলে আৰু হিচকি মাৰে:
  - মই দৃষ্টিশক্তিৰ ওপৰত কুঁজৰাই দিওঁ আৰু মিছাইলবোৰ লক্ষ্যৰ ফালে লৰালৰিকৈ গৈ আছে, আগলৈ আৰু এটা পন্থা আছে!
  যোদ্ধাজনে অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক কাম কৰে।
  ইয়াত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে মাটিৰ লক্ষ্যত আক্ৰমণ কৰি আছে। আলবিনাই চৌত্ৰিশজনক ঘুচা মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এইটোৱেই শেষ হ'ব!
  এলভিনাই এছ ইউ-৭৬ত খুন্দা মাৰি ফুচফুচাই কয়:
  - সম্পূৰ্ণ ধ্বংস নোহোৱালৈকে!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিখন জোকাৰি দিয়ে!
  শীতকালত ৰঙা সেনাই বিশেষ সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাছিল। কেৱল ৰজেভ অঞ্চলতহে তেওঁলোকে সামান্য কুটিলতা বনাবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও সংৰক্ষিত বনাঞ্চল প্ৰৱৰ্তন কৰি জাৰ্মানীয়ে পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিলে। ক্ৰাউটসকল সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী।
  আৰু ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহত অধিক উন্নত আৰু উন্নত সুৰক্ষিত পেন্থাৰ-২কে ধৰি নতুন টেংকেৰে নিজৰ সৈন্যক পুনৰ ভৰাই তুলি তেওঁলোকে কুৰ্স্ক আৰু ৰষ্টভ-অন-ডন অঞ্চলত আক্ৰমণ চলায়।
  বৃহৎ সংখ্যক আৰব আৰু কৃষ্ণাংগ লোকে এই আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ নকৰা হ"লে সকলো ইমান বেয়া নহ"লহেঁতেন। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তুৰ্কিয়েও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। গতিকে পৰিস্থিতি অত্যন্ত আতংকজনক হৈ পৰিছে।
  আৰু ৰঙা সেনাই যথেষ্ট ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ ৱেৰমাখ্টৰ উচ্চ বাহিনীৰ আগত পিছুৱাই গ"ল।
  কিন্তু আলেংকাৰ নেতৃত্বত সাহসী ছয়গৰাকী ছোৱালীয়ে ক্ৰাউটৰ সৈতে তীব্ৰ যুঁজ দিলে। আৰু শক্তিবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান আছিল।
  নাজীয়ে ধুমুহাৰ দৰে আক্ৰমণ কৰা কুৰ্স্কৰ হৈ আলেংকাই যুঁজিছিল। হতাশগ্ৰস্ত সৌন্দৰ্য্যই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - গৌৰৱ ৰাছ' আৰু আমাৰ প্ৰিয় দল!
  তাৰ পাছত নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীৰ যত্ন লওঁ!
  ইয়াৰ পিছত আন্যুতাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই দিলে, আৰু শুকাই গ"ল:
  - আচৰিত ধৰণৰ আঘাত হ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনে নিজৰ উদং তলৰ অংগটোৰে বিনাশৰ উপহাৰ এটা লৈ পঠালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আকাশলৈ ৰাডাৰ আঙুলিয়াই!
  আৰু তাৰ পিছত সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াই উদং ভৰিৰে নাজীক মৃত্যু দিলে।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - মাদাগাস্কাৰত, মৰুভূমি আৰু চাহাৰাত! সকলোতে গৈছো, পৃথিৱীখন দেখিছো!
  আৰু তাৰ পিছত মাৰুষ্যই ভৰিৰ উদং তলুৱা গোটা গোট এটা দলিয়াই গান গায়:
  - গ্ৰীচৰ ফিনলেণ্ড আৰু ছুইডেনৰ অষ্ট্ৰেলিয়াত তেওঁলোকে আপোনাক ক"ব যে এইবোৰতকৈ ধুনীয়া ছোৱালী নাই!
  হয়, ছয়জনী ছোৱালীয়ে বহুত ভালকৈ যুঁজিছিল। কিন্তু Krauts তথাপিও Kursk লৈ গ'ল...
  নাই, এনে উচ্চ শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি। ফেচিষ্টসকলে জেদী হৈ পৰিছে।
  আৰু দানৱবোৰৰ প্ৰস্তুতিৰ অৰ্থ কি?
  এডলফ হিটলাৰ আছিল কেৱল পাগল: নিজকে এজন প্ৰকৃত নিৰ্ভীক যেন অনুভৱ কৰিছিল, যাৰ কথা সকলোৱে মানি চলে আৰু কঁপি থাকে। হয়, যদি আপুনি ষ্টেলিনৰ সফলতা বিচাৰে, তেন্তে আপুনি ষ্টেলিনৰ দৰে হ"ব লাগিব, আনক আৰু নিজৰ প্ৰতি কৰুণা আৰু দাবী নকৰাকৈ (এই ক্ৰমত জোচেফ ভিছাৰিয়ানোভিচে ঠিক তেনেকৈয়ে ভাবিছিল!)। এতিয়া হুলস্থুল ডিচেণ্ট আৰু গাড়ীখন চলিবলৈ আৰম্ভ কৰিব। সাধাৰণতে জাৰ্মানীয়ে নিজৰ উপগ্ৰহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ঔদ্যোগিক সঁজুলিৰ পৰিমাণ, যোগ্য কৰ্মশক্তি আৰু সকলো স্তৰৰ অভিযন্তাৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত ইউ এছ এছ আৰতকৈ বৃহৎ সুবিধা আছে। এইটো এটা সত্য, কিন্তু অস্ত্ৰৰ উৎপাদন এতিয়াও সমতুল্য নহয়! ৰাছিয়াত হোৱা সকলো ধ্বংসলীলাৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে সমগ্ৰ যুদ্ধকালত ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা পিছ পৰি আছিল। আৰু কিহৰ পৰা? অৱশ্যে বিভিন্ন বিভাগত আৰু বিশেষকৈ সামৰিক উদ্যোগত ৰাজত্ব কৰা এক নিৰ্দিষ্ট বিশৃংখলতাৰ বাবে। ইয়াৰ উপৰিও কেঁচামালৰ অভাৱৰ লগতে শত্ৰুৰ সম্ভাৱনাক তুচ্ছজ্ঞান কৰাটোৱেও নেতিবাচক ভূমিকা পালন কৰিছিল। বিশেষকৈ ১৯৪০ চনত জাৰ্মানীত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন ১৯৩৯ চনৰ তুলনাত কম আছিল (যদি আমি গোলাবাৰুদকে ধৰি মুঠৰ কথা বিবেচনা কৰোঁ), আৰু এইটো সত্ত্বেও যে যুদ্ধ ইতিমধ্যে চলি আছিল, আৰু তৃতীয় ৰাইচে বিশাল ভূখণ্ডৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে উৎপাদন ক্ষমতাৰ মজুত। বাৰু, হিটলাৰৰ সাংগঠনিক ক্ষমতাৰ বিষয়ে আমি কি ক"ব পাৰো? বেছি নহয়, সামৰিক উদ্যোগত জিলিকি উঠিছিল।
  ফুহৰাৰে এটা দীঘলীয়া ভাষণত ঘোষণা কৰিছিল যে:
  - বিমান পৰিবহণৰ তত্বাৱধানৰ ক্ষেত্ৰত ছাউৰক জৰুৰীকালীন ক্ষমতা প্ৰদান কৰা হয়। তেওঁ উৎপাদিত সঁজুলিৰ পৰিমাণ, আৰু কম গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়, গুণগত মান নিবিড়ভাৱে নিৰীক্ষণ কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও আপোনাৰ বহু বন্ধু গ"ৰিং এসময়ত ভাল এছ আছিল যদিও নেতৃত্বৰ কাম কৰিবলৈ সক্ষম নহয়। প্ৰতিজন ভাল সৈনিকও এজন অসাধাৰণ জেনেৰেল নহয়, গতিকে ফাঁচী দিয়া এৰিকৰ পৰিৱৰ্তে কাৰিকৰী ক্ষেত্ৰখনৰ নেতৃত্ব দিব পেছাদাৰী উদ্যোগীসকলৰ মাজৰ এজন ব্যক্তিয়ে যিয়ে বিমান বাহিনীক সংস্কাৰ আৰু পুনৰ সজ্জিত কৰিবলৈ সক্ষম । কাৰণ ব্ৰিটেইন টোপনি যোৱা নাই, ই নিজৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা বৃদ্ধি কৰি আছে, আৰু বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণ। আমি শত্ৰুৰ পৰা দুই মূৰ আগুৱাই যোৱাটো প্ৰয়োজন, এক ডজন খোজ, নহ"লে আমি শত্ৰুৰ ওপৰত আমাৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাম। গতিকে গুণগত পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন।
  গ"ৰিঙে ভয়ংকৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ বন্ধুসকল, প্ৰমাণিত মানুহ যিয়ে নিজৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা আৰু পেছাদাৰিত্ব প্ৰমাণ কৰিছে।
  ভূত-প্ৰেতিত একনায়কত্ববাদীজন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল:
  - নে হয়তো মই আপোনাৰ মতে পাহৰিলোঁ যে ব্ৰিটেইনৰ যুদ্ধত কোনে পৰাস্ত হ"ল? বা ৰাষ্ট্ৰীয় অৰ্থনীতিৰ উন্নয়নৰ চাৰি বছৰীয়া পৰিকল্পনা কোনে ব্যৰ্থ কৰিলে। নে আপুনিও ৰডেৰে আঘাত কৰিব বিচাৰে, আনকি ৰাজহুৱাভাৱেও। গতিকে মুখ বন্ধ কৰি নিজকে ঠেলি দিয়াৰ আগতে মৌন হৈ থাকক!
  আনকি গ"ৰিঙে ভয়তে কুঁজৰাই উঠিল। হায়, ফুৰাৰক তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নালাগে। তাৰ পাছত আকৌ শব্দ শুনা গ"ল আৰু আন এখন এম ই-২৬২ জেট আকাশলৈ উৰা মাৰিলে। গাড়ীখন আছিল বিশাল আৰু দুটা ইঞ্জিন আছিল। ডেউকাবোৰ অলপ ঝাড়ু দিয়া হৈছে, যুঁজাৰু বিমানখন নিজেই যথেষ্ট ভয়ংকৰ যেন লাগে। ইয়াৰ গতিৰ বৈশিষ্ট্য, ১৯৪১ চনৰ বাবে, সাধাৰণতে মান্য, আৰু আনকি বিশ্ব মানদণ্ড অনুসৰিও ই অভিলেখ ভংগকাৰী। সঁচা, যন্ত্ৰটো নিজেই এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰযোগ্য নহয় আৰু ইয়াৰ বাবে ডিবাগিংৰ প্ৰয়োজন। ফেচিষ্ট একনায়কত্ববাদীজনে অৱশ্যে ইতিমধ্যে নতুন, অধিক উন্নত যুঁজাৰু বিমানৰ বৈশিষ্ট্য দিছে... এম ই-২৬২ৰ ওজন ছয় টনতকৈও অধিক, অৰ্থাৎ কিছু অতিৰিক্ত বোজা আছে। যুদ্ধ বিমান এখন সৰু, সস্তীয়া আৰু চঞ্চল হ"ব লাগিব। এই ক্ষেত্ৰত এম ই-১৬৩ যথেষ্ট ভাল হ"ব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ ৰকেট ইঞ্জিন অতি বলপূৰ্বক আৰু ই মাত্ৰ ছয় মিনিটহে কাম কৰে (বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ই এতিয়াও কাম কৰিব!), অৰ্থাৎ ৰেঞ্জ মাত্ৰ এশ কিলোমিটাৰ ব্যাসাৰ্ধৰ ভিতৰত . ইংলেণ্ডৰ ওপৰত আৰ্মাডা আক্ৰমণৰ বাবে ব্লিটজ ষ্টাইলৰ বোমাৰু বা কভাৰ ফাইটাৰ হিচাপে ই অৱশ্যেই উপযুক্ত নহয়।
  কিন্তু এম ই-২৬২ বিমানে এক টন বোমা কঢ়িয়াব পাৰে, অৰ্থাৎ ছোভিয়েট ফ্ৰণ্ট লাইন বিমান পে-২ৰ সমানেই কঢ়িয়াব পাৰে। অৰ্থাৎ যুঁজাৰু বিমান ছুইপৰ বাবে আৰু সহায়ক সৈন্য দুয়োটাৰে বাবে এক উৎকৃষ্ট সমাধান। অৱশ্যে ধুমকেতু এম ই-১৬৩ৰ শৈলীত, কিন্তু ৰকেট ইঞ্জিন নথকা, কিন্তু টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনযুক্ত যুঁজাৰু বিমান এখন সৃষ্টি নকৰিলে কি হ"ব? তেওঁলোকে "ধুমকেতু"খনক উন্নত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু উৰণৰ সময় ১৫ মিনিটলৈ বৃদ্ধি কৰা যেন লাগিছিল (এয়া ৩০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত ৰেঞ্জ), যিটো ব্ৰিটেইনৰ যুদ্ধৰ বাবে সাধাৰণতে গ্ৰহণযোগ্য। নৰ্মাণ্ডীৰ পৰা এতিয়াও লণ্ডনলৈ যাব পাৰি... যদিও সকলো ইমান স্পষ্ট নহয়, তথাপিও ইয়াত বোমা বিস্ফোৰণ কৰি উভতি আহিব লাগিব, আৰু পোন্ধৰ মিনিট ইমান দ্ৰুত নাছিল। ভৱিষ্যতে ৰকেট আৰু জেট যুঁজাৰু বিমানক বিমান পৰিবহণৰ ডেড এণ্ড হিচাপে স্বীকৃতি দিয়া হ"ল। কিন্তু "ধুমকেতু"ৰ ডিজাইন অতি আকৰ্ষণীয়, ইয়াৰ আকাৰ সৰু আৰু লঘুতা, অৰ্থাৎ ই সস্তা আৰু পৰিচালনাযোগ্য।
  ইয়াৰ উপৰিও সাধাৰণতে ৮০০ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ অতি আশাব্যঞ্জক যুঁজাৰু বিমানো আছে, এনে গ্লাইডাৰ যে ইয়াক বিমান যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। সঁচা, তেওঁলোকৰ চুটি দূৰত্বৰ বাবে, তেওঁলোকৰ ওপৰত বিমান কেৱল প্ৰতিৰক্ষামূলক যুদ্ধতহে কৰিব পাৰি, বা লণ্ডনলৈ... পৰিবহণত ডেলিভাৰী দিব পাৰি, আৰু তাৰ পিছত পাইলটসকলক উভতি ধৰিব পাৰি। ইয়াত চিন্তা কৰিব লাগিব। বাস্তৱ ইতিহাসত গ্লাইডাৰবোৰে কেতিয়াও যুঁজিবলৈ সময় নাপালে আৰু কোৰিয়াত কিবা কাৰণত ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ জেনেৰেলসকলে এই ধাৰণাটো চেষ্টা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। সাধাৰণতে ই দুখৰ কথা নহয় যদিও কোৰিয়া যুদ্ধৰ সময়ত আমেৰিকাৰ পাইলটজনে প্ৰথমে জয়লাভ কৰিছিল। গতিকে য়েংকিছক তুচ্ছজ্ঞান কৰা উচিত নহয়।
  বিমানখন শেষ হোৱাৰ পিছত ককপিটৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি ফুৰাৰৰ ওচৰলৈ পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰি গ"ল।
  প্ৰথম নম্বৰৰ নাজীয়ে চুমা খাবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ভাল কথাটো হ"ল যেতিয়া ছোৱালীবোৰে আপোনাক ভাল পায়, আৰু ফুৰাৰক, এনে লাগে, সকলো জাৰ্মানেই, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, কেইজনমান কনচেনট্ৰেচন কেম্পৰ বন্দীৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলোৱেই যথেষ্ট আন্তৰিকতাৰে মূৰ্তি হিচাপে গ্ৰহণ কৰে। পাইলটে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - এইটো কেৱল এটা মহৎ বিমান, ইয়াৰ ইমান গতি আৰু শক্তি আছে। চেৰ"গেটৰ পৰা অহা গৰম পানীৰ বটলৰ দৰে সকলো সিংহৰ পোৱালি ফালি পেলাওঁ!
  ছোৱালীজনীৰ এই ইমপালছক ফুৰাৰে অনুমোদন জনাইছিল:
  - অৱশ্যেই, আমি ইয়াক ফালি পেলাম, কিন্তু... মেচিনটো ডিবাগিং কৰাটো দ্ৰুত গতিৰে কৰিব লাগে, আৰু এইটো বিশেষকৈ মটৰৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য। ইয়াত অৱশ্যে সেইবোৰ উন্নত কৰিবলৈ আমূল ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজন হ"ব, কিন্তু যদি কিবা আছে তেন্তে নেতা-ডিজাইনাৰজনে সহায় কৰিব!
  সকলোৱে একেলগে ভুকুৱালে:
  - মহান Fuhrer মহিমা! প্ৰভিডেন্সে আমাক সহায় কৰক!
  তৃতীয় ৰাইচৰ গীত বাজিবলৈ ধৰিলে আৰু হিটলাৰ জুজেণ্টৰ যুৱ যোদ্ধাৰ এটা স্তম্ভ আগবাঢ়ি গ"ল। চৈধ্যৰ পৰা সোতৰ বছৰ বয়সৰ ল"ৰাবোৰে বিশেষ গঠনত ঢোলৰ ওচৰলৈ মাৰ্চ কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ আমোদজনক কথাটো হ"ল: জাৰ্মান মহিলা সংঘৰ কিশোৰীসকলে মাৰ্চ কৰিলে। চুটি চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধিছিল, সুন্দৰীবোৰৰ উলংগ, উদং ভৰি দুখনে মানুহৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু একে সময়তে ভৰিৰ আঙুলি পিছলৈ টানি সাৱধানে গোৰোহা থৈ দিলে। নিৰ্দোষ আকৃতিৰ সৌন্দৰ্য্যৰ এক মনোৰঞ্জনমূলক দৃশ্য... মুখবোৰ সঁচাকৈয়ে বেলেগ আছিল আৰু কিছুমান ডেকা ফেচিষ্ট কিছু অভদ্ৰ, প্ৰায় পুৰুষসুলভ আছিল, আৰু তেওঁলোকে সেইবোৰো বিকৃত কৰিছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁলোকে ভ্ৰু দুটা একেলগে আনিছিল।
  এষ্টেট এডলফে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ল"ৰা-ছোৱালীয়ে বৃহৎ পৰিসৰত শাৰীৰিক প্ৰশিক্ষণ লোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু মই জানো যে এই বিষয়ত বহু কাম কৰা হৈছে, বিশেষকৈ জংফ"কত, কিন্তু প্ৰয়োজন হৈছে অন্তৰ্ভুক্তি আৰু স্পাৰ্টান পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰা। অৱশ্যে চুৰিক উৎসাহিত কৰাৰ উপৰিও... আমাৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ মান্য আৰু একে সময়তে নিৰ্দয় মানুহ হৈ ডাঙৰ হ"ব লাগিব।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিজনে থমকি ৰ"ল। জেনেৰেলসকল নিমাত আছিল, সম্ভৱতঃ আপত্তি কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল, কিন্তু স্পষ্ট কথাটো নিশ্চিত কৰিব বিচৰা নাছিল। ফুহৰাৰে আৰু কয়:
  - যুদ্ধ কৌতুক নহয়, কিন্তু শত্ৰুৰ প্ৰতি নিৰ্দয়তাৰ সৈতে পাৰস্পৰিক সহায় আৰু সতীৰ্থৰ প্ৰতি ভাতৃত্ববোধৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাব লাগিব। এইটোৱেই আমি সকলোৰে মনত সোমাই দিব লাগিব... নতুন ছুপাৰমেনজন আনৰ প্ৰতি নিৰ্দয়, কিন্তু তাতোকৈ বেছি তেওঁ নিজৰ প্ৰতি নিৰ্দয় হ"ব লাগিব। কাৰণ প্ৰথমে নিজৰ আত্মাত হীনমন্যতা নিৰ্মূল কৰিব লাগিব, তাৰ পিছত দুৰ্বল মানৱ শৰীৰটো উঠিব!
  আন এটা বিৰতি... জেনেৰেল আৰু ডিজাইনাৰসকলে হঠাতে উপলব্ধি কৰিলে আৰু জোৰেৰে হাত চাপৰি বজাবলৈ ধৰিলে। ফুৰাৰক সন্তুষ্ট যেন লাগিল:
  - এইটো ভাল, কিন্তু এতিয়া মই বিমান যুদ্ধৰ অনুকৰণ চাব বিচাৰিম। গতিকে ভয়ংকৰ আৰু সকলো ধ্বংসাত্মক...
  হাইংকেলে ভয়তে সোধা-পোছা কৰিলে:
  - জীৱন্ত গোলাবাৰুদ বা শেলৰ সৈতে, মোৰ Fuhrer?
  এক নম্বৰ নাজীয়ে মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই, যুদ্ধৰ সৈতে। ইয়াৰ উপৰিও ইজেকচন ডিভাইচৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়েও বিবেচনা কৰিব বিচাৰিছো। কাৰণ, আপুনি ইয়াৰ ওপৰত কাম কৰি আছে... - ফুহাৰাৰে মুঠি জোকাৰিলে। - যেতিয়া, অৱশেষত, ই সাজু হ"ব আৰু গণ উৎপাদনত ৰখা হ"ব। কাৰণ অভিজ্ঞ পাইলট এজন অভিজ্ঞ পাইলট যাক ভৱিষ্যতৰ যুদ্ধৰ বাবে সুৰক্ষিত কৰিব লাগিব!
  তথাপিও ফুৰাৰ-টাৰ্মিনেটৰে ডিজাইনাৰসকলক ইজেকচন ডিভাইচৰ অধিক আধুনিক ডিজাইন দেখুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত লয়। এই ব্যৱস্থাটো কম জটিল, সহজ আৰু লঘু হ"ব লাগে। বাৰু, ইতিমধ্যে জাৰ্মান উদ্যোগে আয়ত্ত কৰা সস্তা স্কুইবটো এই কামৰ বাবে যথেষ্ট উপযোগী।
  ডায়েগ্ৰামটো যাওঁতে অংকন কৰিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু হিটলাৰ আছিল সঁচাকৈয়ে এজন ভাল শিল্পী, আৰু তেওঁ স্পষ্টকৈ, দ্ৰুতভাৱে, ডায়েগ্ৰাম আৰু ঘূৰণীয়া ৰেখাবোৰ কোনো শাসক বা কম্পাছ নোহোৱাকৈ সম আৰু স্পষ্ট আঁকিছিল। হিট-এণ্ড-মিছ টাৰ্মিনেটৰে ভাবিছিল যে অৱশ্যেই আচৰিত কথা যে জাৰ্মানসকলে সাধাৰণতে ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদ আৰু সৰ্বাত্মক ব্যৱস্থাৰ দৰে ইমান শক্তিশালী আৰু কিছু পৰিমাণে উন্নত মতাদৰ্শৰ অধিকাৰী হৈ যুদ্ধখন ৰাছিয়ানসকলৰ ওচৰলৈ ফাদিল কৰি পেলালে। হয়তো ইয়াৰ কাৰণ হ"ল ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকল জাৰ্মান সৈন্যতকৈ শক্তিশালী আৰু অধিক স্থিতিস্থাপক আছিল আৰু দ্ৰুতগতিত যুঁজিবলৈ শিকিছিল।
  সাধাৰণতে, যদি আপুনি যুদ্ধৰ গতিপথ সামগ্ৰিকভাৱে চায়, তেন্তে ৰাছিয়ানসকলে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ছোভিয়েট সেনাই যুদ্ধ কৰিবলৈ শিকিছিল, কিন্তু জাৰ্মানসকলে যেন পাহৰি গৈছিল যে কেনেকৈ... তেওঁলোকৰ কমাণ্ডে প্ৰথম স্তৰত সিদ্ধান্ত লৈছিল -গ্ৰেডৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, আৰু হয়তো ইয়াতকৈও কম যদি প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰজনৰ বাস্তৱ সময়ৰ কৌশলত সামৰিক অভিযান চলোৱাৰ অভিজ্ঞতা থাকে। আৰু কেতিয়াবা ছয় বছৰীয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ইতিমধ্যে ইমান নিপুণভাৱে ভাৰ্চুৱেল আৰ্মীৰ নেতৃত্ব দিয়াটো তেওঁলোকে আৰু জুকভ আৰু মেইনষ্টেইনে শিকিব পৰা কথা। কিন্তু কিছুমান গৱেষকে জুকভ আৰু মেইনষ্টেইন দুয়োকে মধ্যমীয়া বুলি গণ্য কৰে। বিশেষকৈ বন্দী ফৰাচী সঁজুলিৰ সংখ্যাৰ সন্দৰ্ভতো বৈপৰীত্য আছে। হিটলাৰৰ স্মৃতিশক্তি (এটা ভাল স্মৃতি, বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ এতিয়াও সুস্থ আছিল!) তাৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে ফৰাচীসকলৰ পৰা বন্দী কৰা ৩৬০০ টা টেংক আছিল, যিটো অতি আকৰ্ষণীয় সংখ্যা... কিছুমান মডেল, যেনে SiS -35 , কৱচতকৈ উন্নত আছিল টি-৩৪ কেৱল ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত। গতিকে এই টেংকটো ফ্ৰান্সৰ কাৰখানাত সহজেই উৎপাদন কৰিব পাৰি, বাদে হয়তো ৪৭ মিলিমিটাৰ অস্ত্ৰটোৰ ঠাইত দীঘল নলীৰ ৭৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক এটা লগোৱাৰ বাহিৰে। আচলতে এইটোৱেই হয়তো যথেষ্ট নহ"বও পাৰে। ব্ৰিটেইন আৰু সাধাৰণতে আমেৰিকাই সদায় নিজৰ টেংকত থকা কৱচক সৰ্বাধিক মূল্য দি আহিছে। উদাহৰণস্বৰূপে, চল্লিশ টন ওজনৰ চাৰ্চিলৰ কৱচ আছিল ১৫২ মিলিমিটাৰ বনাম আই এছ-২ গধুৰ টেংকৰ বাবে ১২০।
  ফুৰাৰে ডিজাইনাৰসকলক আন এটা কথা ক"লে:
  - আমাৰ ওচৰত যথেষ্ট বতাহৰ সুৰংগ আছে, গতিকে বিমানখনৰ অধিক অনুকূল মডেল বিচাৰিব আৰু ষ্ট্ৰীমলাইন আকৃতি সৃষ্টি কৰক, বিষয়টোক ব্যয়বহুল পৰীক্ষালৈ নিদিয়াকৈ, য'ত আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ এছবোৰো মৃত্যুমুখত পৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, বিমানৰ উৰণীয়া পাখিৰ মডেল এটা অতি ফলপ্ৰসূ, বিশেষকৈ যদিহে ডাঠতা আৰু হেলনীয়া কোণ সলনি কৰিব পৰা যায়। ইতিমধ্যে ড্ৰয়িংটো দিছো, গতিকে টেইললেছ ৰেডি হ"ব লাগে। ইয়াৰ আনুমানিক গতিবেগ ঘণ্টাত ১১০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত হ"ব আনকি ইউমো ইঞ্জিনৰ সৈতেও। গতিকে আগবাঢ়ক, কিন্তু অহংকাৰ নকৰিব!
  মিছফিট এডলফে পাইপ উৰি যোৱাৰ গতি কেনেকৈ বৃদ্ধি কৰিব পাৰি সেই বিষয়েও পৰামৰ্শ দিছিল। ডিজাইনাৰসকলৰ মতামতত বেয়াকৈ লুকাই থকা বিদ্ৰুপটো তেওঁ ধৰিলে: এজন সাধাৰণ কৰ্পৰেলে ইমানখিনি কেনেকৈ জানিছিল? তেওঁলোকে ফুহৰাৰৰ প্ৰতিভাক বিশ্বাস নকৰেনে? বাৰু, আমি হিচাপ কৰিম... বা নহয়, আমি হিচাপ নকৰো, কিন্তু আমি তেওঁলোকক প্ৰমাণ কৰিম যে আমি শিক্ষিত।
  ইয়াৰ পিছত শুদ্ধ বতাহত দুপৰীয়াৰ আহাৰ, চাকৰ ছোৱালীবোৰে টেবুল-চকীৰ ব্যৱস্থা কৰিলে। সুন্দৰ... কিন্তু ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদত কি কি সংস্কাৰ কৰিব লাগে? যেনে শত্ৰুৰ সংখ্যা যিমান পাৰি কমাই বন্ধুত্ব গঢ়ি তোলা। উদাহৰণস্বৰূপে, প্ৰতিটো মোৰতে জাৰ্মান জাতিটোক উন্নীত নকৰিব আৰু আনকি জনগোষ্ঠীসমূহক শ্ৰেণীত বিভক্ত কৰাটোও বন্ধ কৰিব পাৰে। কিন্তু জাতিসমূহক নীচ আৰু আৰ্য জাতি বুলি বিভাজন এতিয়াও আনুষ্ঠানিকভাৱে বৈধতা প্ৰদান কৰা হোৱা নাই। ইয়াৰ ফলত কথাবোৰ সৰল হৈ পৰে। সাধাৰণতে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ ঠিক পিছতেই হিটলাৰে ইহুদীসকলৰ গণ নিঃশেষ আৰম্ভ কৰিছিল। তেওঁৰ এনে কিংক কিয় হ"ব? হয়তো তেওঁ আশা কৰিছিল যে বিশ্ব জায়নিজমে তেওঁক বলছেভিজমৰ সৈতে যুদ্ধৰ বাবে আশীৰ্বাদ দিব, আৰু পশ্চিমীয়াই তেওঁক সমৰ্থন কৰিব। আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে, ৱেৰমাকটক নহয়, তেতিয়া ফুহৰাৰ ক্ৰোধিত হৈ পৰিল? তেওঁ যিসকলৰ ওচৰলৈ যাব পাৰিছিল, সেই ইহুদীসকলৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিলনে? হিটলাৰ অৱশ্যেই হ"ল"কাষ্ট সংঘটিত কৰাৰ বাবে আৰু তাৰ ফলত ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ ধাৰণাটোক বদনাম কৰাৰ বাবে এজন মূৰ্খ। এতিয়া নাজী আৰু জল্লাদ শব্দ দুটা সমাৰ্থক হৈ পৰিছে। বহুতে জাতীয়তাবাদ আৰু ফেচিবাদকো বিভ্ৰান্ত কৰে, হয়তো নাজী শব্দটোৰ ব্যঞ্জনবৰ্ণৰ বাবে । কিন্তু এই কথা একেবাৰেই সঁচা নহয়। নীতিগতভাৱে ফেচিবাদৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ কোনো প্ৰত্যক্ষ সম্পৰ্ক নাই। ইয়াৰ মূলতে ফেচিবাদৰ ধাৰণাটো ঊনবিংশ শতিকাত ফ্ৰান্সত উদ্ভৱ হৈছিল আৰু ইয়াৰ অৰ্থ আছিল সম্পূৰ্ণ বেলেগ।
  ফেচিবাদৰ মূল সংস্কৰণত থকা শিক্ষাৰ এক প্ৰকাৰৰ সাৰমৰ্ম আহিল কৰ্পৰেট মনোভাৱ, পুঁজিপতিসকলৰ মাজত সতীৰ্থতাৰ ভাৱ প্ৰতিষ্ঠালৈ। তাৰ পিছত মুছলিনীয়ে তেওঁৰ ব্লেকশ্বাৰ্টত ফেচিবাদৰ শিক্ষাৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। বাৰু, নাজীসকলক প্ৰথমে তেওঁলোকৰ শত্ৰু আৰু ৰাজনৈতিক প্ৰতিযোগীয়ে ফেচিষ্ট বুলি কৈছিল। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে নাজীয়ে নিষ্ঠুৰভাৱে কাম কৰিছিল, যাৰ ফলত সেই ফেচিষ্টে এটা গালি-গালাজমূলক, নেতিবাচক অৰ্থ লাভ কৰিছিল। ৰাছিয়াত এটা সময়ত জাতীয়তাবাদীসকলে বিশেষকৈ নব্বৈৰ দশকৰ আৰম্ভণিতে এক নিৰ্দিষ্ট উত্থানৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল আৰু ৯৩-৯৪ চনত সৰ্বোচ্চ বৃদ্ধি পাইছিল। তাৰ পিছত চেচেনিয়াৰ যুদ্ধৰ ফলত সমাজত শান্তিবাদী আৱেগ বৃদ্ধি পায় আৰু সাময়িকভাৱে জাতীয়তাবাদৰ অৱনতি ঘটে। যুগোস্লাভিয়াৰ যুদ্ধ আৰু ছাৰ্বিয়াত বোমা বিস্ফোৰণৰ ফলত দেশপ্ৰেমৰ সাময়িক উত্থান ঘটিছিল যদিও তাৰ পিছত জাতীয় আন্দোলনত বিভাজন ঘটিছিল। ৰাছিয়াত জাতীয়তাবাদীসকলৰ নেতাৰ সমস্যা আছিল... তেওঁলোকৰ নিজৰ ফুৰাৰ নাছিল... সঁচা, জিৰিনোভস্কিক হিটলাৰৰ সৈতে তুলনা কৰা হৈছিল, আনকি তেওঁ কিছুমান দিশত এডলফকো অতিক্ৰম কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, ৰাজনৈতিক উৰণৰ গতিত, দলটো প্ৰতিষ্ঠা হোৱাৰ চাৰি বছৰৰ ভিতৰত সংসদীয় নিৰ্বাচনত প্ৰথম স্থান লাভ কৰিবলৈ। কিন্তু জিৰিনোভস্কিয়ে অযুক্তিকৰ আচৰণ কৰিছিল আৰু কেৱল সফলতা বিকাশ কৰাই নহয়, আনকি তেওঁ যিখিনি অৰ্জন কৰিছিল তাক বজাই ৰাখিবলৈও ব্যৰ্থ হৈছিল। ইয়াত ক"ব লাগিব, প্ৰথমে তেওঁৰ ব্যক্তিগত দোষ আছিল। দলত অপৰ্যাপ্ত অনুশাসন, কেলেংকাৰীত তেওঁ জড়িত হৈ পৰিছিল। কিন্তু প্ৰকৃত হিটলাৰে কেতিয়াও ৰাইচষ্টাগত বহি নাথাকিল আৰু তেওঁৰ চিনেমাৰ টেনট্ৰাম কোনেও টেলিভিছনত দেখুৱাব পৰা নাছিল। আৰু টেলিভিছন নিজেই নাছিল। যদিও ১৯৯৩ চনৰ নিৰ্বাচনত জিৰিনোভস্কিৰ সফলতা টেলিভিছনৰ দৰ্শকৰ সৈতে তেওঁৰ সফল কামৰ এক গুণ আছিল।
  চাকৰৰ মাজৰ এজনী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ফুহৰাৰৰ কাষত বহি তাইৰ উদং আঁঠুত হাতখন থৈ দিলে। কুইড:
  - কিবা এটা ভাবিছা নেকি মোৰ ফুৰাৰ?
  নাজী একনায়কত্ববাদী আৰু একে সময়তে এজন ভাৰ্চুৱেল প্লেয়াৰে পাৰ্ক আপ কৰিলে। সি লক্ষ্য কৰিলে যে সি এতিয়াও তাৰ শাক-পাচলিৰ জোল আৰু ফলৰ চালাড শেষ কৰা নাই। ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ ওঁঠত চুমা খাই তাইৰ যৌৱন, মিঠা সুগন্ধি অনুভৱ কৰি ক"লে:
  - তুমি মোৰ লগত গাড়ীত যাবা। আৰু আপোনালোক সকলোৱে কামত লাগি যায়, খোৱাৰ সময় শেষ।
  আৰু আকৌ ৰাজ্যৰ গিয়াৰবোৰ যদিও একেবাৰে ভালদৰে তেল দিয়া ব্যৱস্থা নহয়, তথাপিও ঘূৰিবলৈ ধৰিলে। উভতি অহাৰ পথত ফুৰাৰে সেই সৌন্দৰ্য্যৰ লগত প্ৰেম কৰিলে, আনকি আচৰিত হ"ল যে তেওঁ ক"ৰ পৰা ইমান শক্তি আৰু শক্তি পালে। কাৰণ, তেওঁলোকে কৈছিল যে ফুৰাৰজন নপুংসক আৰু সাধাৰণতে কথিতভাৱে অক্ষম, চিফিলিছ (মিছা) আৰু কেষ্ট্ৰেট কৰা (এটা সম্পূৰ্ণ কল্পকাহিনী!)। এইটো সঁচা যে হিটলাৰে সন্তান জন্ম দিবলৈ সক্ষম নহ"ল... বাৰু, কাইলৈ তেওঁ এই বিষয়টো নিজেই চম্ভালিব... বা নাই, তথাপিও তেওঁ হিমলাৰক নিমন্ত্ৰণ কৰিব লাগিব। সাধাৰণতে বাস্তৱ ইতিহাসত ফুৰাৰে এছ এছৰ ভূমিকাক তীব্ৰভাৱে শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। দেখাত তেওঁও এই বিকল্পত এই পথটো ল"ব লাগিব। আৰু যে অপৰাধমূলক আৰক্ষীক সামগ্ৰিকভাৱে এছ এছৰ গাঁথনিৰ অধীনত ৰখাটো যুক্তিসংগত;এতিয়া সকলো তথ্য আৰু ফাইল এটা উৎসত একত্ৰিত কৰা হ"ব। ইয়াৰ উপৰিও অপৰাধীৰ বিৰুদ্ধে নিৰ্যাতন আৰু গেষ্টাপো আৰু অন্যান্য গোপন আৰক্ষীৰ কাঠামোৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ সেই উন্নত জেৰা পদ্ধতিৰ ব্যৱহাৰে ধৰা পৰাৰ হাৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব।
  সত্য বাঢ়িব পাৰে আৰু নিৰীহ ভুক্তভোগীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাব পাৰে, কিন্তু... এছ এছ পুৰুষৰ বিপুল সংখ্যক মান্য মানুহ, আৰু এজন অভিজ্ঞ তদন্তকাৰীয়ে, নিয়ম অনুসৰি, লগে লগে দেখে যে এজন ব্যক্তিয়ে মিছা কথা কৈছে নে সঁচা কথা কৈছে, আৰু তেওঁ খুব কমেইহে ভুল কৰে। বহুতো অপৰাধৰ বুৰঞ্জীৰ পৰা এই কথা বিচাৰ কৰিব পাৰি।
  তাৰ পিছত আৰু কেইটামান সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিৰ সিদ্ধান্ত লৈ আৰু দুগৰাকী নতুন ছোৱালীক বিচনাখন গৰম কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাই, সৌন্দৰ্য্যৰ উলংগ ৰসাল স্তনত মূৰটো থৈ ফুৰাৰে টোপনি গ'ল...
  এইবাৰ তেওঁ আগতে বাধা দিয়া সপোনটোলৈ উভতি আহিল, এক ভয়ংকৰ মহাকাশ যুদ্ধৰ বিষয়ে। আকৌ তেওঁৰ স্বচ্ছ যুঁজাৰু বিমানখনত, আৰু শত্ৰুৱে গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ শাৰীক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু হাইপাৰনেট গেমৰ ফুৰাৰ, আৰু তেওঁৰ সংগী, এজন ডাঠ, কিন্তু একে সময়তে পেশীবহুল শ্যামলা, অভিনয় কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, একেলগে ইজনে সিজনক সহায় কৰে। কুৎসিত শত্ৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি সংখ্যা ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছে। ডাৰ্মোস্তানৰ সামৰিক আৰ্মাডাছৰ অসঙ্গতি ক্ৰমান্বয়ে আকৰ্ষণীয় হৈ পৰিছে। তেওঁলোকৰ জাহাজবোৰ অধিক ঘৃণনীয় যেন লাগে। কেপ্তেইন ভ্লাডিস্লাভে "বাল্টি" কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি গাড়ীখন বেঁকা জোতাৰ আকৃতিত যথেষ্ট সফলতাৰে কাটি ক"লে:
  - হিটলাৰ আৰু ষ্টেলিন দুয়োৰে পিতৃ জোতা নিৰ্মাতা আছিল বুলি কোৱাটো অসাৰ নহয়!
  উত্তৰত তেওঁৰ শ্যামলা সংগীয়ে তাইৰ উদং, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাটো জিলিকি উঠিল:
  - মোক বুট বা আন জোতাৰ প্ৰয়োজন নাই। খালী ভৰিৰে মই শূন্যতাৰ সামান্যতম বক্ৰতা বা মহাকাশৰ কম্পন বহুত ভাল অনুভৱ কৰো! অ" মোৰ ফুৰাৰ, আপুনি ছোৱালী হ"ব বিচাৰিবনে?
  ভ্লাডিস্লাভে উত্তৰত হাঁহিলে:
  - অলপ সময়ৰ বাবে আকৰ্ষণীয় হ"ব। সকলোৱে কয় যে মহিলাৰ অৰ্গাজম পুৰুষতকৈ বহুত শক্তিশালী আৰু দীঘলীয়া হয়, গতিকে মই সঁচাকৈয়ে পৰীক্ষা কৰিব বিচাৰিছিলো যে এইটো সঁচাকৈয়ে সঁচা নেকি?
  শ্যামলাগৰাকীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - অগ্ৰগতি আপোনাক এইটোও অভিজ্ঞতা লাভ কৰাৰ সুযোগ দিব পাৰে... যদিহে, অৱশ্যেই, আমি ভৱিষ্যৎ মহাকাশ যুদ্ধত পৰাস্ত নহয়। শত্ৰু বহুত বেছি। সম্ৰাট আলমাজটিগাৰ ১৩, যি এতিয়াও জন্ম হোৱা নাই যদিও ইতিমধ্যে আমাৰ সেনাপতি, তেওঁৰো মৃত্যু হ"ব পাৰে।
  ফুৰাৰক আঘাত কৰা ব্যক্তিজনে মন্তব্য কৰিছিল:
  - এজন ডাঙৰ সেনাপতি, যুদ্ধত মূৰৰ দৰে, আকাৰ যিমানেই ডাঙৰ, ক্ষতি সিমানেই গুৰুতৰ!
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে শ্যামলাগৰাকীয়ে নিজৰ যুঁজাৰুজনক ঘূৰাই দিবলৈ ধৰিলে। তেওঁ মেৰটোক কষ্টেৰে এৰাই চলি প্ৰেটজেল এটা বনালে আৰু তাৰ পিছত অতি নিখুঁতভাৱে উত্তৰত গুলী চলালে। শত্ৰুৰ বাহনখন জুইৰ শিখাত ফাটি পপিৰ গুটিৰ দৰে অতি সৰু সৰু জ্বলি থকা টুকুৰাত বিভক্ত হ"বলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে চ্যুইংগামটো তুলি লৈ ইমানেই নিপুণভাৱে দলিয়াই দিলে যে ই তাইৰ ওলাই থকা জিভাখনৰ ওপৰতে নামি গ"ল:
  - ধুনীয়া! যেতিয়া চোবাই খাব, তেতিয়া খাব!
  কিন্তু কঠিন যোদ্ধাজনৰ ইমান ভাগ্য নাছিল, তেওঁক আকৌ আঘাত কৰা হ"ল, যদিও সেয়া স্পৰ্শকীয়ভাৱে আৰু যোদ্ধা-কেপ্তেইনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - এই মহিলাসকলৰ ষ্ট্ৰ"কিংবোৰে মোক কিমান বেমাৰ কৰি পেলালে!
  শ্যামলাজনীৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  -ষ্ট্ৰ'ক কৰি সন্তুষ্ট নহয় নেকি? আপুনি হয়তো আৰু গুৰুতৰ কিবা এটা বিচাৰেনে? ইমানেই অধৈৰ্য্য আপোনালোক সকলোৱে, দেশদ্ৰোহৰ প্ৰতি প্ৰৱল!
  ভ্লাডিস্লাভে হাঁহিলে আৰু ডাৰ্মোস্তানৰ যোদ্ধাসকলৰ মাজৰ পৰা এটা কঠোৰ উত্তৰ প্ৰায় গিলি পেলালে। যুদ্ধৰ ছবিখন কিছু সলনি হৈছে। শত্ৰুক অক্ষয় যেন লাগিল, যুদ্ধত অধিক নতুন শক্তিৰ প্ৰৱেশ ঘটালে। আল্ট্ৰা-যুদ্ধজাহাজবোৰ বিশেষভাৱে বিপজ্জনক আছিল, বিশাল, গ্ৰহাণুৰ দৰে, শূন্যতাৰ পৰা লাহে লাহে ওলাই আহিছিল, যেন সহানুভূতিশীল চিয়াঁহীৰে অংকন কৰা হৈছে (যিবোৰ লেম্প জ্বলাই দিলে দেখা দিছিল)। শ্বিট-ষ্টানে প্ৰথমে ফ্লেংকবোৰ বেঁকা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, এটা আৱৰণ দিয়া কৌশল এটা কৰিছিল, সম্ভৱতঃ মহাকাশত এটা কলড্ৰন সৃষ্টি কৰিবলৈ।
  গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সাহসেৰে যুঁজিছিল, আৰু একে সময়তে তেওঁলোকেও কৌশলৰ পৰা আঁতৰি যোৱা নাছিল। এইদৰেই মোবাইল ডিফেন্সৰ পদ্ধতিৰ লগতে সাহসী কৌশল আৰু ডাইভৰ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহাকাশ সেনাৰ যুদ্ধ ক্ৰুজাৰ আৰু গ্ৰেব হয় অদৃশ্য হৈ গ"ল নহয় ইয়াৰ বিপৰীতে দুঃস্বপ্নময় প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ পিছফালে দেখা দিলে। বৰফৰ গাঁত এটাত চিকাৰ কৰা মাছৰ কথা মনত পৰিল - সিহঁতে ওলাই আহি চিকাৰটো (কিবা এটা শীতকালীন পোক, আৰু চিকাৰীজন যদি কেটফিছ হয়, তেন্তে চৰাই!) ধৰি গাঁতটোৰ ভিতৰলৈ উভতি গ"ল। এই ক্ষেত্ৰত ডাৰ্মোস্তানৰ জাহাজবোৰ লগে লগে হেৰাই গ"ল, একেলগে গোট খাবলৈ ধৰিলে, আনকি ইজনে সিজনৰ ওপৰত গুলীচালনাও কৰিলে। ষ্টাৰশ্বিপৰ জ্বলোৱাৰ সৈতে এটা ধেমেলীয়া প্লাজমা বিস্ফোৰণ। উদাহৰণস্বৰূপে, আনকি থাৰ্মেল প্ৰিয়ন মিছাইলৰ পৰা কেইবাবাৰো আঘাত পোৱা আল্ট্ৰা যুদ্ধজাহাজ এখনো নীলা আৰু সেউজীয়া শিখাত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। তেতিয়া মহাযোদ্ধাজনে (গা ধোৱাৰ পাতৰ দৰে লাগি থকা শ্বিটষ্টানবোৰক ধ্বংস কৰি গৈ থাকিল!) বন্ধুজনে এখন জ্বলি থকা আল্ট্ৰা যুদ্ধজাহাজৰ ভিতৰত এখন ছবি দেখিলে। আৰু কি এক আকৰ্ষণীয় কলছাছ, ২০ লাখ সৈনিক আৰু পঞ্চাশ নিযুত ৰবটৰ দল!
  জাহাজখনৰ ভিতৰৰ উগ্ৰপন্থীসকল বিভিন্ন ধৰণৰ স্কামবাগ: ট্ৰল, গবলিন আৰু কেইবাটাও হাইব্ৰিড প্ৰকাৰ, উদাহৰণস্বৰূপে আটাইতকৈ ব্যাপক: টিক আৰু চিগাৰেটৰ মিশ্ৰণ , বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে চিগাৰেটৰ গুটিও! বাৰু, ভয়ংকৰ জীৱ, যেন ড্ৰাগছ আসক্তই অংকন কৰা ভয়ানক চিনেমাৰ।
  জীৱবোৰে পলায়ন কৰিবলৈ আপ্ৰাণ ইচ্ছা কৰে যদিও একে সময়তে ইটোৱে সিটোৰ লগত সংঘৰ্ষ কৰে, ছুৰীৰে আঘাত কৰে, কাটি পেলায়, কামোৰে। ইয়াত আহিছে এটা ফেন্সিং মেচিন, যিটো বিশেষভাৱে বৰ্ডিং কম্বেটৰ বাবে তৈয়াৰ কৰা হৈছে। আৰু তাই অৰ্ধ-প্লাজমা তৰোৱালৰে সজ্জিত, পোন নহয়, কিন্তু বিভিন্ন ধৰণৰ কৌশলৰ বাবে বক্ৰ। প্ৰথমটো ফেন্সিং মেচিনটো জুইত জ্বলি থকা এখন বিশাল জাহাজৰ পৰা ওলাই অহাসকলৰ জীৱন্ত জঞ্জালত খুন্দা মাৰিলে। লগে লগে কটা মাংস আৰু জ্বলা মৃতদেহৰ টুকুৰাবোৰ সকলো দিশতে উৰি গ"ল। তাইৰ পিছফালে এজন বন্ধু দেখা গ"ল, তাইক মকৰা যেন লাগিল, মাথোঁ তাত কমেও ত্ৰিশটা অংগ আছিল, আৰু সেইবোৰ আছিল বিনাশৰ ধাৰা, ডাইনোছৰ এটাকো আধা কাটিব পৰাকৈ।
  ডাৰ্মোস্তানৰ এজন বিষয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - অ' মোক কাটিব নালাগে! পণ্যই ৰাণীক খাই পেলালে!
  কিন্তু তেওঁৰ ভাগ্য বেয়া আছিল, টিকটিকিৰ পাখিৰে চিগাৰেটৰ গুটিটো, মাথোঁ তাতোকৈ ঘৃণনীয়, এন্টেনাত খুন্দা মাৰি তাৰ ওপৰত বিন্ধি ওলমি আছিল। কিন্তু সেই আটাইতকৈ বন্য, নিত্য বৃদ্ধি পোৱা কেকোফ"নিটোত তেওঁৰ চিঞৰ-বাখৰ আৰু শুনা নাযায়। প্ৰধানকৈ নীলা আৰু কমলা ৰঙৰ প্ৰিন্সেপছ-প্লাজমাৰ শিখাই শ্বিটমোস্তানৰ ভয়ংকৰ যুঁজাৰু বিমানবোৰক আগুৰি ধৰিলে, যাৰ ফলত সিহঁতে ভাজি উঠিল। আৰু আল্ট্ৰা যুদ্ধজাহাজখনৰ ভিতৰত ফেন্সিং মেচিনবোৰ অতিমাত্ৰা আছিল। দেখাত তেওঁলোকৰ প্ৰগ্ৰেমত স্পষ্টকৈ ছাপ দিয়া হৈছিল: হত্যা, হত্যা, আৰু আকৌ হত্যা! আৰু তেওঁলোকৰ বাবে কোনটো আচলতে গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়। আৰু কৰিডৰবোৰত আটাইতকৈ ভয়ংকৰ হাইপাৰৰুমটোৰ শব্দ হৈছিল।
  কিন্তু ইতিমধ্যে আল্ট্ৰা-ফ্লেমে ফেন্সিং মেচিনবোৰত উপনীত হোৱাৰ লগতে বহুতো গবলিন আৰু নখ-চিগাৰেটৰ গুটি ইতিমধ্যে ছিন্নভিন্ন হৈ ফ"টনত পৰিণত হৈছে। গতিকে অতি যুদ্ধজাহাজখন ক্ৰমান্বয়ে কেইবাটাও ভাগত বিভাজিত হ"বলৈ ধৰিলে। যদিও বিভাজন লাহে লাহে হৈছিল, তথাপিও ইয়াক কম অশুভ যেন নালাগিল। বিশেষকৈ আন বহুতোৰ পটভূমিত হয় ক্ষুদ্ৰ ছুপাৰন"ভা হিচাপে জ্বলি উঠে, নহয় ইয়াৰ বিপৰীতে সংকুচিত হৈ অহা ষ্টাৰশ্বিপ হিচাপে। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে কেৱল ডাৰ্মষ্টানৰ নহয়, গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ।
  উদাহৰণস্বৰূপে, হাতুৰী আৰু ছিকেলৰ প্ৰতীক থকা এখন ক্ৰুজাৰে নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই শত্ৰুৰ ড্ৰেডনাটৰ সৈতে খুন্দা মাৰে। যেতিয়া দুটা ভৰ উপ-পোহৰৰ গতিবেগত সংঘৰ্ষ হয়, তেতিয়া ই এটা বিনাশ ৰকেটৰ দ্বাৰা ৰেম হোৱাৰ সমতুল্য। ই অতিশয় শক্তিৰে বমি কৰে (যদি কোনোবাই তেনেকৈ ক"ব পাৰে, অৱশ্যেই)। বিস্ফোৰণটোৱে বহুৰঙী পাহি থকা টিউলিপৰ দৰে ফুলি উঠিল, হঠাতে প্ৰায় ডজন কিলোমিটাৰমান অস্তিত্বত থকা সকলো বস্তু খাই পেলালে। ভ্লাডিস্লাভ-এডলফে কয়:
  - আৰু আমাৰ ল'ৰাবোৰ যেন ইতিমধ্যে স্বৰ্গত আছে!
  শ্যামলাগৰাকীয়ে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - স্বৰ্গ একমাত্ৰ ভাল ঠাই য'ত কোনেও গৰমত থাকিলেও পাবলৈ খৰখেদা নকৰে !
  হিটলাৰৰ হিটটোৱে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - এইবোৰেই হৈছে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিৰোধ। আমি ভাল ঠাইত শেষ হ"ব নিবিচাৰো, কিন্তু বেয়া ঠাইতে আমাক টানি লৈ যায়! গতিকে কোনটো ভাল, জীৱন নে মৃত্যু, সেয়াও স্পষ্ট নহয়৷
  ছোৱালীজনীয়ে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে-
  - মৃত্যুতকৈ জীৱন সদায় ভাল। প্ৰায় সকলো মানুহেই তেনেকৈ ভাবে সেয়া অসাৰ নহয়। অৱশ্যে আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৰ দৰেই মানুহৰ মতামত আপেক্ষিক৷
  ফুহাৰাৰে আন এটা যথেষ্ট কৌশলী টাৰ্ণ কৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ দুজনীয়া, আৰু সেয়েহে বহুত বেছি দামী আৰু চহকীভাৱে অস্ত্ৰধাৰী যুঁজাৰু বিমান এখন (কিমান সুন্দৰকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, যেন পাইৰ"টেকনিক সামগ্ৰীৰ জটিল সংমিশ্ৰণৰ পৰা আতচবাজী জ্বলি উঠিছিল), মুকুতাৰ শূন্যতাৰ ওপৰেৰে সিঁচৰতি হৈ থকা ছিন্নভিন্ন পদাৰ্থ। ভ্লাডিস্লাভ-এডলফে মন্তব্য কৰিছে:
  - প্ৰকৃতি আৰু ঈশ্বৰ উভয়ৰে বিষয়ে মানুহৰ ধাৰণা অতি পৰস্পৰ বিৰোধী। সাধাৰণতে আনকি প্ৰতিক্ৰিয়াশীল অৰ্থাৎ আনকি ধ্বংসাত্মক মন এটাৰ ধাৰণাও আছে, যিয়ে ব্যক্তিক এনে আচৰণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰে যিটো প্ৰাগমেটিক প্ৰবৃত্তি আৰু সুবিধাজনকতাৰ বিবেচনাই আদেশ দিয়া উচিত নহয়।
  নিষ্ঠুৰ ডুব যোৱাৰ পৰা সুস্থ হ"বলৈ অসুবিধা পোৱা শ্যামলাগৰাকীয়ে (যেতিয়া সাতজন যুঁজাৰুৱে একেলগে আপোনাৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ আহিব তেতিয়া আপুনি আৰু কি কৰিব পাৰে), ক"লে:
  - pragmatics বন্ধ কৰক - গণিত অন কৰক!
  - ধেমেলীয়া নহয়! - ভ্লাডিস্লাভে উত্তৰ দিলে।
  হঠাৎ নৌসেনাৰ বিমান পৰিবহণৰ কেপ্তেইনৰ সন্মুখত গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ কমাণ্ড পোষ্টৰ ছবি এখন ওলাল। সঁচাকৈয়ে এইটো অৱশ্যেই এটা উপহাৰ - পবিত্ৰ স্থানত প্ৰৱেশ কৰাৰ ক্ষমতা আৰু আনকি আন কাৰোবাৰ পৰিকল্পনা নহ"লেও নিজৰ আজ্ঞাও চিনি পোৱাৰ ক্ষমতা।
  ইয়াত আছে, ফ্লেগশ্বিপ যুদ্ধজাহাজ, এশ কিলোমিটাৰ ব্যাসৰ গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহাকাশ সেনাৰ আকৰ্ষণীয় ফ্লেগশ্বিপ। আৰু এই জাহাজখনেও স্বাভাৱিকতে যুঁজ দিয়ে, কাৰণ লাখ লাখ শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীৰ নলী নিষ্ক্ৰিয়তাৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত হ"ব নোৱাৰে। কিন্তু ফ্লেগশ্বিপ আল্ট্ৰা বেটলশ্বিপখনে আন বৃহৎ জাহাজৰ সৈতে মিলি কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহাকাশ সেনাৰ স্ক্ৱাড্ৰনৰ মূল কমাণ্ড থকা ফ্লেগশ্বিপখন ধ্বংস কৰাৰ সামান্যতমো সুযোগ শত্ৰুক দিব নোৱাৰি।
  আশ্চৰ্যজনকভাৱে জেনেৰেল কমাণ্ডাৰ আৰু ৰজা কেৱল গৰ্ভত পৰি থকা ভ্ৰূণ। মাক নিজেই নিলম্বিত এনিমেচনৰ অৱস্থাত নিমগ্ন হৈ আছে, যিহেতু অন্যথা কৰ্তব্য পালন কৰাটো অত্যন্ত বেদনাদায়ক হ"ব। আৰু ইতিমধ্যে পৰ্যাপ্তভাৱে বিকশিত হোৱা ভ্ৰূণৰ ৰজাৰ কাৰ্য্যক্ষমতা অসংখ্য চাইবাৰনেটিক ইউনিটে নিশ্চিত কৰে, যাৰ অংগ-প্ৰত্যংগ আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল যথেষ্ট ডাঙৰ মগজু আছে। গ্ৰেট ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ ওপৰত ৰাজত্ব কৰা ভ্ৰূণটোৱে নিজেই যথেষ্ট আৰামদায়ক অনুভৱ কৰে।
  হয় অৱশ্যে, আৰু প্ৰয়োজনৰ বোজা সি, মাকৰ ভিতৰত থকা আজি কেইবাবছৰ হ"ল। দৌৰিবলৈ যোৱা বা কিবা এটা লৰচৰ কৰাৰ সপোনহে দেখিব পাৰি। আৰু এইবোৰ বেদনাদায়ক সপোন, কাৰণ জন্ম মানে তাৎক্ষণিক অন্তৰ্ধান। ভ্ৰূণটোৱে স্ক্যানাৰ ব্যৱহাৰ কৰি বাহিৰৰ জগতখনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰে। অৱশ্যে তেওঁলোকে ভ্ৰূণৰ সেনাপতিৰ প্ৰকৃত ৰূপ দেখুৱাই নাই, বৰঞ্চ আত্মবিশ্বাস জগাই তুলিবলৈ অধিক সক্ষম ভাবমূৰ্তি দেখুৱাইছে। বিশেষকৈ এজন সুদৰ্শন ডেকা গৰ্ভত থকা ৰজাৰ ৰূপত আবিৰ্ভাৱ হয়। তেওঁ স্পষ্ট, আদেশকাৰী মাতেৰে সৈন্যবাহিনীক আদেশ দিয়ে:
  - ইলাষ্টিক প্ৰতিৰক্ষাৰ নীতি ব্যৱহাৰ কৰক। হাজাৰ হাজাৰ বছৰৰ আগৰ দৰেই সংখ্যাত কম দুৰ্বল শক্তিবোৰেও এই নিঃসন্দেহে সত্যটো ব্যৱহাৰ কৰিছিল যে সৰু ভৰ এটা বৃহৎ ভৰতকৈ বহু বেছি চলন্ত। যিহেতু সামান্য ভৰৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে তুচ্ছ জড়তা!
  গাৰ্ল মাৰ্শ্বালে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - অৱশ্যেই... সেনাবাহিনীৰ কুচকাৱাজ চলোৱাৰ ক্ষমতাই জয়ৰ চাবিকাঠি। অৱশ্যে চৰমপন্থা এৰাই চলিব লাগিব। কাৰণ, পিঁপৰা জন্তুৰ ৰজা নহয়!
  ভ্ৰূণ সেনাপতিজনে হাঁহিলে:
  - আটাইতকৈ মাৰাত্মক জীৱবোৰ হ"ল বেক্টেৰিয়া। যদিও নাই, হয়তো ভাইৰাছও নহয়! যদিও ই আদিম জীৱ, ই ফলপ্ৰসূ! ইয়াত শত্ৰুৱে বিশাল শক্তি গোটাইছিল, প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা, অৰ্থাৎ তেওঁ বাকী থকা অঞ্চলবোৰ উন্মোচন কৰিছিল।
  বেঙুনীয়া আৰু কমলা ৰঙৰ পিগটেইলৰ সৈতে এলফ মাৰ্শ্বাল ফেগোৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - কেতিয়াবা সন্মুখৰ সীমিত অংশত আপাত দৃষ্টিত তুচ্ছ যেন লগা সুবিধাটোৱেই জয়ী হ"বলৈ যথেষ্ট। এইটো বহু যুদ্ধৰ, বিভিন্ন সভ্যতাৰ এক অদ্ভুত স্বতন্ত্ৰতা!
  ভ্ৰুণ সম্ৰাটে স্ক্যানাৰবোৰৰ মাজেৰে হাঁহিলে:
  - এই ক্ষেত্ৰত আপুনি মূলটোলৈ চাই আছে।
  ইফালে ডাৰমোস্তানৰ আৰ্মাডাবোৰে এই পদক্ষেপত পুনৰ সংগঠিত হ"বলৈ চেষ্টা কৰে। পিছফালৰ পৰা এটা অতি উল্লেখযোগ্য সংৰক্ষিত বাহিনী তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিল। হাজাৰ হাজাৰ ডাঙৰ ষ্টাৰশ্বিপ আৰু লাখ লাখ সৰু জাহাজ বেল ফৰ্মেচন ব্যৱহাৰ কৰি ওলাই গৈছিল। ফলত পৰজীৱীবোৰৰ অগ্নিশক্তি লক্ষণীয়ভাৱে বৃদ্ধি পালে। গাৰ্ল মাৰ্শ্বালে উত্তেজনাত ক"লে:
  - ইয়াত হাৰামী প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে নিক্ষেপ কৰা আন এখন ট্ৰাম্প কাৰ্ড। তথাপিও আমাৰ চোৰাংচোৱাগিৰি একেবাৰে সমতুল্য নাছিল, ইমান বিপুল সংখ্যক বাহিনী প্ৰৱৰ্তনৰ সম্ভাৱনাৰ ব্যৱস্থা কৰা হোৱা নাছিল।
  ল"ৰা ৰূপত সম্ৰাটৰ হ"ল"গ্ৰামটোৱে তৰোৱালখন লাথি মাৰিলে। প্ৰপেলেণ্টটোৱে গেটত খুন্দা মাৰিলে। প্ৰায় লগে লগে বিস্ফোৰণ ঘটিল। প্ৰথমে চকুবোৰ খাই পেলোৱা এটা জিলিকনি, আৰু তাৰ পিছত বেঙুনীয়া ৰঙৰ ভেঁকুৰৰ বৃদ্ধি যিয়ে যুদ্ধজাহাজৰ বন্দুকৰ পৰিসৰৰ ভিতৰত থকা সকলো বস্তু ধ্বংস কৰি পেলায়। হ"ল"গ্ৰামৰ ল"ৰাটোৱে ক"লে:
  - এইটো অসাধাৰণ গ'ল স্ক'ৰিং! বাৰু, বিৰোধীয়ে ইয়াক নিজৰ সকলোখিনি দিয়ক। তেওঁৰ বাবে মোৰ এটা ছাৰপ্ৰাইজ প্ৰস্তুত কৰা হৈছে।
  এলফ ফেগোৱে কিছু সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে যুদ্ধৰ ছবিখন চালে। ডাৰ্মোষ্টানৰ আৰ্মাডাটো বেদনাদায়কভাৱে ভয়ংকৰ যেন লাগিছিল। বিশেষকৈ অতি যুদ্ধজাহাজ, যাৰ ব্যাস দুশ পঞ্চাশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত হৈছিল। এলফটোৱে হঠাতে নিজৰ গৃহ গ্ৰহটোৰ কথা মনত পেলালে... তাত থকা প্ৰকৃতিটো আইডিলিক, তাত তেজ চুহি খোৱা পোক-পৰুৱাও নাই। আৰু সিংহ... বাৰু, ঠিক সিংহ নহয়, কৰ্ণফ্লাৱাৰৰ সৈতে সংকৰ। সাধাৰণতে এইটো এটা ধুনীয়া প্ৰাণী: শৰীৰটো কৰ্ণফ্লাৱাৰ ফুল, আৰু বতাহত সোণালী চুলিৰ বিকাশ ঘটে। তদুপৰি কৰ্ণফ্লাৱাৰবোৰে ছাঁ সলনি কৰে... ইয়াত সম্পূৰ্ণ কুৎসিততা আছে, মানুহ আৰু এলফ দুয়োটাৰে বিৰুদ্ধে নিৰ্দেশিত।
  শ্যামলা মাৰ্শ্বালে ক"লে:
  "শত্ৰুৰ হাতত কিমান ৰিজাৰ্ভ আছে আমি নাজানো, কিন্তু মোৰ বোধেৰে আমাৰ এম্বুছ ৰেজিমেণ্টটো স্থানান্তৰ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।"
  ভ্ৰূণ সম্ৰাটে আপত্তি কৰিছিল:
  - এতিয়া আপোনাৰ কাৰ্ড দেখুৱাবলৈ সময় নহয়!
  গাৰ্ল মাৰ্শ্বালে যুক্তি দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  "আমাৰ মানুহবোৰ মৰিলে যুদ্ধ কৰিবলৈ কোনো নাথাকিব!"
  আৰু তাৰ পিছত ভ্ৰূণৰ সেনাপতিজনক পোৱা গ"ল:
  "হত্যা নোহোৱাকৈ যুদ্ধত জয়ী হ"ব নোৱাৰি।" দবাত পাৰি, কিন্তু প্ৰকৃত যুদ্ধত নোৱাৰি! যুদ্ধৰ নিৰ্দয় নিয়মটো হ"ল লোকচান বৰষুণে জয়ৰ শিপাবোৰক জলসিঞ্চন কৰাৰ দৰে, মাত্ৰ নিশ্চিত হ"ব লাগিব যে লোকচান যাতে শিপাবোৰ ধুই পেলোৱা ধাৰাসাৰ বৰষুণলৈ পৰিণত নহয়! - তেতিয়া গৰ্ভৰ পৰা পঠোৱা হ'ল'গ্ৰামটো হঠাতে মুখত দয়ালু হৈ পৰিল। - কিন্তু এইটো নাভাবিব যে বিশেষকৈ অতি যুদ্ধজাহাজৰ জুইৰ পৰা হোৱা লোকচান হ্ৰাস কৰিবলৈ গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰক সৰ্পিল ৰূপত পিছুৱাই যাবলৈ দিয়ক।
  এলফ মাৰ্শ্বালে ভ্ৰূণ সেনাপতিজনক সমৰ্থন কৰিলে:
  - সেইটোৱেই, সেইটোৱেই একমাত্ৰ উপায়। শত্ৰুৱে পাতালৰ পৰা কিমান শক্তি নিক্ষেপ কৰিব পাৰিব সেয়া এতিয়াও জানিব পৰা হোৱা নাই।
  সঁচাকৈয়ে শিতমস্তানৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰে ঘন জাকত গতি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। একে সময়তে তেওঁলোকে গোলাবাৰুদ একেবাৰেই ৰাহি কৰা নাছিল, লাখ লাখ লোকৰ ওপৰত ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিছিল, আনকি আঘাতৰ সঠিকতাৰ প্ৰতিও গুৰুত্ব নিদিলে। এনে লাগিল যেন ভেকুৱামৰ ওপৰেৰে কোটি কোটি মেচ মাৰি হাইপাৰপ্লাজমত জ্বলি উঠিল, জীৱিত আৰু চলন্ত সকলো জ্বলাই দি তাৰ পিছত বাহিৰলৈ ওলাই যাব। ৰাছিয়াৰ যোদ্ধাসকলে বহুত বেছি সঠিকভাৱে গুলী চলায়, কিন্তু শত্ৰুৰ স্থূল ড্ৰেডনাটে ফটকাৰ দৰে বজ্ৰপাত কৰিলে, কনফেটিৰ দৰে টুকুৰাবোৰ সিঁচৰতি কৰিলে। ডিৰমোস্তানৰ কেইবাখনো নাও গুলীয়াই পেলোৱা মাৰাত্মক কনফেটি। আৰু হাৰামী সভ্যতাৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ফ্ৰিগেটৰ সংখ্যা সম্পূৰ্ণ অগণন। ৰাছিয়াৰ জাহাজবোৰ মৰিছে সঁচা৷ ইয়াত ক্ষতিগ্ৰস্ত ক্ৰুজাৰখনে হতাশ হৈ কুৰ্স্ক বাল্জত ৰাছিয়াৰ টেংকৰ দৰে লৰালৰিকৈ গৈ শত্ৰুৰ অতি যুদ্ধজাহাজখনক খুন্দা মাৰিলে। একে সময়তে লাখ লাখ লোকৰ জীৱনত বাধা আহিল আৰু জুই জ্বলি উঠিল, যেন এটা বিশাল গেছৰ পাইপ উৰুৱাই দিয়া হৈছে।
  বামন মাৰ্শ্বালে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাক বেঁকা কৰি দিয়ে, কিন্তু আমি হাৰ নামানো! - বৰ্গক্ষেত্ৰৰ সেনাপতিজনে লক্ষ্য কৰিলে (বা সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ হ'ল'গ্ৰাফিক ছবিখন, বামনটো নিজেই গ্ৰছ-ড্ৰেডনাট শ্ৰেণীৰ আন এখন জাহাজত আছিল!)। - শত্ৰুৰ যোগাযোগ আৰু যোগান লাইনত অন্ততঃ কিছু পাল্টা আক্ৰমণ চলোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব।
  ভ্ৰুণ সম্ৰাটে নিজৰ ল"ৰালিৰ হ"ল"গ্ৰামৰ মাজেৰে হাঁহিলে।
  - কি, তোমাৰ মতে, মই হাৰি যোৱা!
  বামন মাৰ্শ্বালে গুণগুণাই পাখি মেলি দিলে:
  "কিন্তু তেওঁলোকে গোলাবাৰুদ একেবাৰেই ৰাহি নকৰে।" অৰ্থাৎ তেওঁলোকৰ হাতত যথেষ্ট আছে। নহয়নে মোৰ প্ৰভু?
  ভ্ৰূণ সম্ৰাটে আপত্তি কৰিছিল:
  - নাই এনেকৈ নহয়! এজন মহান সেনাপতি তেওঁৰ মূৰতকৈ অধিক মূল্যৱান, গতিকে সাৱধানতাৰ হেলমেট আৰু ধূৰ্ততাৰ ছদ্মবেশে তেওঁক কোনো ক্ষতি নকৰে! মুঠতে শত্ৰুৱে এতিয়াও তেওঁৰ লগত সকলো ঠিকেই আছে বুলি মধুৰ ভ্ৰমত আছে, কিন্তু আচলতে আমাৰ জয় ইতিমধ্যে ওচৰ চাপিছে! অভাৱনীয়ভাৱে আঘাত কৰাটো মুষ্টিৰ ঠাইত মিশ্ৰণ ষ্টীলৰ তৰোৱাল লগোৱাৰ সমান!
  
  
  WITTMAN জীয়াই আছে
  আৰ্ডেনত আক্ৰমণৰ সময়ত নাজীৰ ডাঙৰ সফলতাৰ সৈতে জড়িত ইতিহাসৰ এটা সৰু পৰিৱৰ্তন। নাজীয়ে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল, দলং পাৰ হৈ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, গোলাবাৰুদ আৰু ইন্ধনেৰে গুদাম দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ধৰ্মঘটত উইটমেনৰ অংশগ্ৰহণেও সফলতা লাভ কৰিছিল, যিজনে প্ৰকৃত কাহিনীৰ দৰে মৃত্যুবৰণ কৰা নাছিল! আৰু কি? প্ৰকৃত নায়ক কেতিয়াও মৰি নাযায় আৰু অমৰ! উইটমেনে যুঁজ দি থাকিল আৰু স্ক"ৰ ৰেক আপ কৰিলে। দুশতম টেংক ধ্বংস হোৱাৰ পিছত তেওঁ প্ৰথম আৰু এতিয়ালৈকে একমাত্ৰ টেংকাৰ হিচাপে পৰিগণিত হয় যিয়ে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে।
  উইটমেনৰ প্ৰতিভাই ইতিহাসৰ গতিপথ অলপ সলনি কৰি পেলালে। আৰু জাৰ্মানসকল অলপ ভাগ্যৱান, দ্ৰুত, অধিক কাৰ্যক্ষম হৈ উঠিল। আৰু বাস্তৱ কাহিনীত প্ৰায় যি হৈছিল তাত তেওঁলোকে সফল হ"ল, কিন্তু মাত্ৰ দুঘণ্টামান হেৰাই গ"ল। আৰু সেইবাবেই গুদামবোৰ দখল কৰা হ"ল, আৰু জাৰ্মান সেনাই চেপি ধৰা ক্ষমতা লাভ কৰিলে। ফলত ব্ৰাছেলছ বন্দী হয় আৰু লাখ লাখ ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান সৈন্য বন্দী হয়।
  ষ্টেলিনে এতিয়াও আক্ৰমণ কৰিবলৈ খৰখেদা কৰা নাছিল, তেওঁ বিচাৰিছিল যে মিত্ৰশক্তিক পশ্চিমত অধিক শক্তিশালীভাৱে পৰাস্ত কৰা হওক।
  যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে টাইগাৰ-২ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ দুয়োটা দিশতে অতি ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ। জাৰ্মানীয়ে পূবত ৰঙা সেনা নিষ্ক্ৰিয় হোৱা দেখি যুদ্ধত অতিৰিক্ত ইউনিট নিয়োগ কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ সফলতাৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। ফ্ৰিটজে নতুন স্ব-চালিত বন্দুক ই-২৫ও লাভ কৰিছিল, যিটো আকাৰ আৰু ওজনত সৰু আছিল যদিও শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু ভাল কৱচ আছিল, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল গতিশীলতা।
  ফলত নতুন জয়... এতিয়া ক্ৰাউট পেৰিছত। তেওঁলোকে আকৌ ফ্ৰান্সৰ ৰাজধানীখন লৈছে।
  আৰু এইটোৱেই ষ্টেলিনে বিচাৰে - মিত্ৰশক্তিৰ বাবে হত্যা কৰা হওক, আৰু তাৰ পিছত ইউ এছ এছ আৰে সমগ্ৰ ইউৰোপক পাব।
  ষ্টেলিন এজন ধূৰ্ত শিয়াল... কিন্তু চাৰ্চিলও কোনো মূৰ্খ নহয়। ৰুজভেল্টৰ মৃত্যুৰ সময়ত তেওঁ আৰু ট্ৰুমেনে থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিত স্বাক্ষৰ কৰে। একে সময়তে ফ্ৰান্সৰ পৰা পৰাজিত সৈন্যৰ অৱশিষ্ট প্ৰত্যাহাৰ কৰা। আৰু অৱশ্যেই যুদ্ধবন্দীৰ সম্পূৰ্ণ বিনিময়ৰ সৈতে, আনকি তৃতীয় ৰাইচলৈ ইন্ধন আৰু যোগানৰ যোগানৰ সৈতেও।
  ইয়াৰ উত্তৰত জাৰ্মানীয়ে যিহুদী বিৰোধী আইন বাতিল কৰে। কিন্তু ইহুদীসকল শিবিৰত থাকিল যদিও তেওঁলোকক জ্বলাই দিয়া নহ"ল, তেওঁলোকক কেৱল কাম কৰিবলৈ বাধ্য কৰা হ"ল আৰু আমেৰিকানসকলে শিবিৰলৈ টিনত ভৰোৱা খাদ্য আৰু শস্যজাতীয় খাদ্য পঠিয়াই দিলে।
  ফ্ৰান্স আৰু ইটালীত জাৰ্মানসকলৰ মুক্ত হাত আছিল। এতিয়া ষ্টেলিনে পৃথক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়াইছিল। কিন্তু হিটলাৰে নাকচ কৰিলে। জুন মাহত ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। প্ৰথম ই-৫০ টেংকবোৰে এই ছিৰিজত প্ৰৱেশ কৰে। কিন্তু যিদৰে দেখা গ"ল, গাড়ীখন সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল। ইয়াৰ ওজন বেছি হৈয়েই থাকিল, প্ৰায় ৬৫ টন, টাইগাৰ-২তকৈ কম চিলোৱাটৰ সৈতে, কিন্তু কৱচ একে ডাঠ, স্পষ্টভাৱে অপৰ্যাপ্ত, বিশেষকৈ কাষত। ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিমি বন্দুকটো কিছু ভাল বুলি ওলাই পৰিল। প্ৰতি মিনিটত তাই বাৰটা গুলী চলাইছিল।
  ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ দ্বাৰা যোগ কৰা হৈছিল, যিয়ে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰলৈকে ত্বৰান্বিত কৰিছিল। সাধাৰণতে টেংকখন অৱশ্যে টাইগাৰ-২ৰ তুলনাত উন্নত হৈছিল আৰু কৱচৰ অলপ যুক্তিসংগত ঢাল আছিল যদিও কাষৰ পৰা দুৰ্বল হৈয়েই থাকিল।
  ই-১০০ৰ সুৰক্ষা অধিক আছিল যদিও ইয়াৰ গধুৰ ওজনে পৰিবহণ আৰু যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰ কঠিন কৰি তুলিছিল। আটাইতকৈ সফল আছিল স্বয়ংচালিত বন্দুক ই-২৫, যাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ অতি কম চিলোৱাট আছিল ১২০ মিলিমিটাৰ, এটা ডাঙৰ ঢাল, আৰু কাষৰ কৱচৰ ৮২, আৰু টাইগাৰ-২ৰ বাবে এটা কামান আছিল, ই আছিল শ্ৰেষ্ঠ স্ব- ৱেৰমাচ্ট আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰপেলড বন্দুক। ই ঘণ্টাত সত্তৰ কিলোমিটাৰলৈ গতি কৰিছিল - ৭০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন, আনকি কপালত আই এছ-২ৰ খোলা ৰিকোচেট কৰিছিল।
  জাৰ্মানীয়ে হাংগেৰীৰ পৰা মূল আঘাত কৰিছিল, বুডাপেষ্টক বচাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, যিখন বুডাপেষ্ট এতিয়াও ঘেৰি আছিল। যুদ্ধ অত্যন্ত তীব্ৰ আছিল।
  ২২ জুনত এই আক্ৰমণ আৰম্ভ হয় আৰু ৰঙা সেনাই অতি শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা গঢ়ি তুলিছিল। জাৰ্মানসকলৰ হাতত এতিয়াও ই-ছিৰিজৰ টেংক কম, মাত্ৰ ই-২৫ স্বয়ংচালিত বন্দুকহে মোটামুটি বৃহৎ পৰিমাণত - ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ আৰু সস্তা। ইয়াত বিকিনি পিন্ধা দুজনী ছোৱালী পৰি আছে। বাহনখন ডেৰ মিটাৰতকৈও কম আৰু ইয়াৰ বাবেই ই ইমান ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু তুলনামূলকভাৱে কম ওজনৰ সৈতে সজ্জিত।
  চাৰ্লট আৰু গেৰ্ডা নামৰ দুগৰাকী ছোৱালীয়ে শুই থকা অৱস্থাত ছোভিয়েট বন্দুকত গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকৰ সন্মুখত ৰেডিঅ"ৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত সৰু সৰু গাড়ীবোৰ চলিছিল, মাইনফিল্ডবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিছিল।
  ৰেড চাৰ্লটে কামানটো গুলীয়াই দিলে। তাই ছোভিয়েট বন্দুকটো পেলাই দিলে আৰু বুকুখন জোকাৰিলে, কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা। আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হাইপাৰপ্লাজমাৰ উত্তেজিত অগ্নি!
  আৰু তাৰ পিছত গেৰ্ডাই তাইক চৰ মাৰিব, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - মই বৰ শীতল ছোৱালী আৰু বেয়া নহয়...
  স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱে নিজেই গতি কৰে। আৰু মাজে মাজে বন্ধ হৈ যায়। তাইৰ ফ্ৰন্টাল কৱচটো বহুত ঢালযুক্ত, আৰু ইয়াৰ ফলত ভাল সুৰক্ষা পোৱা যায়। ছোভিয়েট বন্দুকৰ খোলা ৰিকোচেটৰ প্ৰতি সংবেদনশীল। আৰু এনে স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ বাবে মুখামুখিকৈ একোৱেই ভাবুকি নিদিয়ে। এতিয়াও কাষত খুন্দা মাৰিব পাৰে। কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ কোনো খৰখেদা নাই। কাৰ্যকৰী স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱে কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তিত SU-100ক অতিক্ৰম কৰে, আৰু ইয়াৰ উপৰিও ই ভালদৰে সুৰক্ষিত, অধিক চলন্ত আৰু একে সময়তে লঘু।
  আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ হাতত পৰ্যাপ্ত শুকান সামগ্ৰী নাই৷ মূলতঃ টি-৩৪-৮৫ টেংক, যিটো বন্দুকৰ সৈতে যথেষ্ট শক্তিশালী নহয় আৰু ইয়াৰ কৱচ দুৰ্বল। আৰু জাৰ্মান স্বয়ংচালিত বন্দুক ই-২৫, বাইদেউ, লঘু, কৱচ আৰু বন্দুকত বহুত শক্তিশালী।
  ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰি আছে... বৰ ধুনীয়া আৰু সৰু। আৰু তেওঁলোকৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক বোমা আৰু নিক্ষেপ...
  অৱশেষত ফ্ৰিটজে বুডাপেষ্টলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ছোভিয়েট ইউনিটেৰে আগুৰি থকা এক পতিয়ন যোগ্য জয়। বহুতকে বন্দী কৰি হত্যা কৰা হ"ল।
  এইটো সঁচা যে নাজীসকলৰ যথেষ্ট লোকচান হৈছিল৷ আৰু ইমান শক্তি নাই। বাৰু, যদি এতিয়াও সঁজুলি উৎপাদন হৈ আছে, তেন্তে মানৱ সম্পদ যথেষ্ট নহয়।
  আৰু শিশু আৰু মহিলাক সেনাবাহিনীত ভৰ্তি কৰা হয়। বা বিদেশী, কিন্তু তেওঁলোক যথেষ্ট নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়।
  অৱশ্যে যুদ্ধ অব্যাহত আছে... ৰঙা সেনাই অতি হঠকাৰীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছে, বহু প্ৰতিৰক্ষামূলক লাইনেৰে। জাৰ্মানসকলে আৰু এশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি গৈ ৰৈ যায়। মোৰ শক্তি যথেষ্ট নাই। আৰু ৰেড আৰ্মীয়ে নিজেই আক্ৰমণত নামি পৰে। কিন্তু ইও বৰ সফল নহয় আৰু জাৰ্মানসকলক অলপ আঁতৰাই পেলায়।
  শীতকাল অহালৈকে... ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হৈ পৰে। ১৯৪৬ চনৰ জানুৱাৰী মাহত পূব প্ৰুছিয়া আৰু পোলেণ্ডত ৰঙা সেনাই আগবাঢ়িব যদিও ইয়াৰ অগ্ৰগতি কম।
  জাৰ্মানসকলে শীতকালত নাওখন জোকাৰি নিদিয়ে। যুদ্ধবোৰ ৰক্তাক্ত। কিন্তু ফ্ৰন্ট লাইন লেহেমীয়া...
  আৰু প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ এটা সময়ছোৱা আৰম্ভ হয়। সন্মুখৰ লাইন নিষ্ক্ৰিয় হৈ পৰে। জাৰ্মান আৰু বিদেশী বিভাগে গৰমৰ দিনত আগবাঢ়ি যায়, আৰু শীতকালত ৰঙা সেনাবাহিনী। আৰু কোনেও উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰিব নোৱাৰে।
  বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি যুদ্ধ চলি থাকে। জেট বিমানৰ বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মান ইউ এছ এছ আৰতকৈ কিছু আগবাঢ়ি আছে। ইউ এছ এছ আৰে ১৯৪৯ চনতহে এম আই জি-১৫ গণ উৎপাদনত প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। কিন্তু এই সময়লৈকে জাৰ্মানীৰ হাতত এম ই-৪৬২ আৰু এক্স ই-৩৬২ আছিল। আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ডিস্ক প্লেন, যিবোৰ সৰু অস্ত্ৰৰে শক্তিশালী লেমিনাৰ জেটৰ পৰা গুলীয়াই পেলোৱাটো অসম্ভৱ।
  টেংকবোৰত জাৰ্মান "ই" ছিৰিজ আছে... ইয়াৰ বিপৰীতে টি-৫৪ আৰু আই এছ-৭ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। কিন্তু তাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে এ জি ছিৰিজ মুকলি কৰিলে - অধিক উন্নত পিৰামিডৰ দৰে।
  কিন্তু কাৰো সুবিধা নাছিল। সন্মুখৰ লাইন ঠাইতে থাকে।
  1953 চনৰ মাৰ্চ মাহত ষ্টেলিনৰ মৃত্যুৰ আগলৈকে...
  আৰু ইয়াত দলীয় নেতৃত্ব আৰু ক্ষমতাৰ সংগ্ৰামত কিছু বিভ্ৰান্তিৰ সুযোগ লৈ জাৰ্মানীয়ে সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু তাৰ পিছত বেৰিয়াক গ্ৰেপ্তাৰ কৰি ফাঁচী দিয়াৰ পিছত মহান কৌশলবিদ ভাচিলেভস্কিক উচ্চতম সেনাপতি হিচাপে নিযুক্তি আৰু ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা সমিতিৰ মুৰব্বী মালেংকভক শক্তিশালী কৰা হয়। ইউৰোপৰ সীমান্তৰ ভিতৰতে ফ্ৰণ্ট লাইন সুস্থিৰ হৈ পৰিছে।
  ইউ এছ এছ আৰত ক্ষমতাৰ বাবে সংগ্ৰামৰ সময় চলি থকাৰ সময়তে জাৰ্মানীয়ে নেমানত উপনীত হ"বলৈ সক্ষম হয়, আৰু বাল্কন, ৰোমানিয়া, বুলগেৰিয়া, শ্লোভাকিয়া, গ্ৰীচ, আলবেনিয়া পুনৰ দখল কৰি ইউৰোপৰ ওপৰত পুনৰ সম্পূৰ্ণ নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  কিন্তু ইতিমধ্যে ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ সীমান্তত ফ্ৰণ্ট লাইন পুনৰ সুস্থিৰ হৈ পৰিল...
  আৰু তাৰ পিছত ১৯৫৫ চনৰ ডিচেম্বৰ... পৰম্পৰা অনুসৰি ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে শীতকালত পুনৰ আগবাঢ়ি যায়। কিমান বছৰ ধৰি চলিছে যুদ্ধ? ভয়ানক সাড়ে চৈধ্য! আৰু দৃষ্টিৰ কোনো অন্ত নাই!
  হিটলাৰ জীয়াই থকালৈকে যুদ্ধ শেষ নহ"ব। ১৯৪১ চনৰ ২২ জুনলৈকে একে সীমান্তৰ ভিতৰতে শান্তিৰ প্ৰতি প্ৰৱল মালেংকভ। কিন্তু হিটলাৰ জেদী আৰু যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত জয়ী হ"ব বিচাৰে!
  ৰেড আৰ্মী আগবাঢ়িছে। নতুন আই এছ-১২ টেংক যুদ্ধত নামিছে। ২০৩ মিমি কেলিবাৰ বন্দুক থকা এখন বাহন। ডাঙৰ, দহটা মেচিনগান আছে। আৰু ছয়গৰাকী ছোৱালী - ক্ৰু মেম্বাৰ। তেওঁলোকে টেংকৰ প্ৰথম মডেলটো চেষ্টা কৰে। বৰ ডাঙৰ আৰু গধুৰ নহয়নে? মেচিনটো কাৰ্যক্ষম নেকি? ২৫ ডিচেম্বৰত বৰদিন আৰু হিমৰ সত্ত্বেও ছোৱালীকেইজনীয়ে মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধিছে। সঁচা, টেংকটোত শেহতীয়া গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আছে, আৰু ই গৰম। ইয়াৰ উপৰিও ছয়জনী ছোৱালী নিজেই সহজ-সৰল নহয়।
  একচল্লিশৰ পৰা যুদ্ধ কৰি আহিছে। আৰু আমি যিকোনো বতৰত প্ৰায় উলংগ হৈ থকাত অভ্যস্ত হৈ পৰিলোঁ। আচলতে যেতিয়া আপুনি সকলো সময়তে বিকিনি পিন্ধি থাকে তেতিয়া আপোনাৰ ঠাণ্ডা অনুভৱ বন্ধ হৈ যায়। আৰু ছালখন ইলাষ্টিক আৰু টেকসই হৈ পৰে।
  ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে কিলাৰ মেচিন চলায়। সঁচাকৈয়ে মৰমলগা আৰু ধুনীয়া।
  আলেংকা ইয়াৰ বছ আৰু ক্ৰু কমাণ্ডাৰ। সাড়ে চৈধ্য বছৰৰ যুদ্ধত ছোৱালীজনীয়ে কি দেখা নাই? তাই ক"ত গৈছে? ব্ৰেষ্টৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা ভিষ্টুলালৈকে ফ্ৰণ্টটো পাৰ হৈ গৈছে আৰু এতিয়া তেওঁলোকে বিয়ালিষ্টক অঞ্চলত আগবাঢ়িছে। বিয়ালিষ্টক নিজেই এতিয়াও জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছে। সন্মুখৰ লাইনটো সুস্থিৰ হৈ পৰিল। আৰু তেওঁলোকে যথেষ্ট পৰিমাণৰ খাদ খান্দিলে।
  গতিকে, আচলতে যুদ্ধৰ অন্তহীন... আৰু হয়তো এবছৰতকৈও অধিক সময় চলি থাকিব। আৰু এই জেদী হিটলাৰে কি বিচাৰে?
  ইয়াতো আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে ইউ এছ এছ আৰ আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ মাজত শান্তি নিবিচাৰে। তেওঁলোকে বিচাৰে দুয়োপক্ষই ইজনে সিজনক সম্পূৰ্ণৰূপে নিঃশেষ কৰি পেলাওক।
  আই এছ-১২ৰ ছোৱালীবোৰ আগবাঢ়িছে। টেংকৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ কোণত ৪৫০ মিলিমিটাৰ। প্ৰজেক্টাইলবোৰ বাউন্স অফ হৈ যায়। আৰু ছোৱালীবোৰে উত্তৰত গুলী চলায়।
  কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত এতিয়ালৈকে এনে এটা টেংকহে আছে। ইতিমধ্যে আই এছ-১০ৰ উৎপাদন চলি আছে যদিও ইয়াৰ ওজন পঞ্চাশ টন। আই এছ-৭ এতিয়াও টি-৫৪ হিচাপে উৎপাদন কৰা হয়। টি-৫৫ও জনসাধাৰণৰ মাজত আবিৰ্ভাৱ হৈছে যদিও এতিয়ালৈকে ই মাত্ৰ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিছে। জাৰ্মানীৰ পিৰামিডৰ দৰে টেংক আছে। লগতে অতি শক্তিশালী আৰু নিখুঁত। আৰু চুটি বেৰেল থকা উচ্চ চাপৰ বন্দুক।
  গতিকে আগন্তুক যুঁজখনেই আটাইতকৈ গুৰুতৰ। নাটাছা আৰু আন্যুতাই শক্তিশালী জাহাজৰ বন্দুকৰ পৰা গুলী মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পতাকা বাৰ্লিনৰ ওপৰত হ'ব!
  আৰু তেওঁলোকে বগা মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। আৰু মোৰ লগত ছোৱালীবোৰক ৰখাব নোৱাৰি।
  দুটা গোলা ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত খুন্দা মাৰিলে... সিহঁতে ৰিকোচেট কৰে। নাই, আই এছ-১২ এখন গুৰুতৰ গাড়ী আৰু ইমান সহজে ল"ব নোৱাৰি৷
  কিন্তু ছোৱালীকেইজনীৰ সোঁহাতলৈ গতি কৰা আই এছ-৭খন যেন উচ্চ চাপৰ কামানৰ আঘাত পাই ৰৈ গ"ল। সুদৰ্শন ল'ৰাটোক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিলে।
  পেটৰ পেশীবোৰ মোচোকা খাই আলেংকাই গাইছে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, নিউটনে আৱিষ্কাৰ কৰিলে যে দুটা আৰু দুই চাৰিটা কৰে!
  এই যুঁজখন এতিয়াও অবিৰতভাৱে চলি আছে। ছোভিয়েট কামানে জাৰ্মানসকলক আঘাত কৰে। ডাঙৰ মাৰুছিয়াই ব্ৰিচত খোলা সুমুৱাই দিয়ে। এয়াই ছোৱালীৰ জীৱন আৰু ভাগ্য। আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়ান পহু শত্ৰুক চেপি ধৰে, ৰাছিয়ান পহু - নায়কসকলক এক চেলুট!
  মেচিনগান গুলীয়াই অগাষ্টিনে কয়:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত! আমাৰ জয় হ"ব! ৰাছিয়াৰ পতাকা আগুৱাই, পতিত নায়কসকলৰ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ হত্যাকাৰী বন্দুকটোৱে গৰ্জন কৰি শব্দ কৰে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়াৰ পহুই শত্ৰুক চেপি ধৰিছে, তেওঁলোকৰ হাতখন কঠিন!
  মাৰিয়া, সোণালী চুলিৰ এই ছোৱালীজনীয়ে টেংকটো নিৰ্দেশনা দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ফেচিষ্টসকলক জোৰেৰে থেতেলিয়াই দিওঁ!
  জাৰ্মানসকলে অসুবিধা পাইছে;আকাশত যুদ্ধও চলি আছে। কিন্তু এতিয়ালৈকে MIG-15 গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মান ব্ৰেণ্ডতকৈ কম। যুদ্ধখন অসমানভাৱে চলি আছে।
  এই আচৰিত এছ পাইলট হাফমেনে যুদ্ধৰ বছৰবোৰত ভাল কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিছিল। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, আচৰিত আৰু কল্পনাতীত। তিনিশ বিমান পোৱাৰ পিছত তেওঁ ৰূপালী ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। চাৰিশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে। পাঁচশ বিমানৰ বাবে তেওঁ হীৰাৰে জাৰ্মান ঈগলৰ অৰ্ডাৰ লাভ কৰে আৰু হাজাৰৰ পিছত প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। আৰু দুহাজাৰ বিমান পোৱাৰ পিছত তেওঁ নাইট ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ লাভ কৰে।
  অনন্য পাইলটজনে বহু আকাশী জয়লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তেওঁ এতিয়াও জীয়াই আছিল। শেহতীয়াকৈ হাফমেনক জেনেৰেল পদবীলৈ পদোন্নতি দিয়া হৈছে। কিন্তু তথাপিও তেওঁ ব্যক্তিগত পাইলট হিচাপে বিমান চলাইছিল।
  কোৱাৰ দৰে ই জুইত জ্বলি নাযায় আৰু পানীত ডুব নাযায়। বহু বছৰৰ যুদ্ধৰ মাজেৰে হাফমেনে চিকাৰীৰ প্ৰবৃত্তি লাভ কৰিছিল। তেওঁ এজন ছুপাৰ-লিজেণ্ডাৰী পাইলট হৈ পৰিছিল আৰু অতি জনপ্ৰিয় হৈ পৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ এজন শক্তিশালী প্ৰতিযোগী আছিল - এগেভ, যিয়েও দুহাজাৰখন তললৈ নমাই দিয়া গাড়ীৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছিল। আৰু তাই হাফমেনক ধৰি ৰাখিছিল। কিন্তু তাই এতিয়াও বহুত সৰু, আৰু এতিয়াও এজনো যুঁজাৰু হেৰুৱাব পৰা নাই।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে পেডেল টিপি বায়ু কামানৰ বিস্ফোৰণ ঘটালে। আৰু এতিয়া চাৰিখন ছোভিয়েট এম আই জি-১৫ বাহন গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল।
  এগেভে খিকিন্দালি কৰি কয়:
  - কিছু পৰিমাণে আমি সকলোৱে কুকুৰ! কিন্তু মোৰ ষ্টীলৰ নাৰ্ভ আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে আঁতৰি যায়। ই এটা বিস্ফোৰণত সাতখন ইউ এছ এছ আৰ বিমান - ছখন মিগ আৰু এখন টি ইউ-৪ গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাধাৰণতে মই যদি ছুপাৰ নহয়, তেন্তে মই হাইপাৰ!
  এগেভ অৱশ্যে কুকুৰ। লুচিফাৰৰ পৰা পাইলট। অতি ধুনীয়া মৌ শ্যামলা।
  ইয়াত তেওঁ আন এটা বিস্ফোৰণ গুলিয়ায় আৰু একেলগে আঠখন ছোভিয়েট এমআইজি-১৫ বিমান গুলীয়াই বিপ মাৰে:
  - মই আটাইতকৈ সৃষ্টিশীল আৰু প্ৰতিক্ৰিয়াশীল!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে মূৰ্খ নহয়। তেওঁ সকলো কৰিব পাৰে আৰু সকলো কৰিব পাৰে। তাইক প্ৰাইভেট বুলি ক"ব নোৱাৰি।
  আৰু তাইৰ ভৰি দুখন ইমান টেন, ইমান ৰূপৱতী...
  কিন্তু মিৰাবেলাই তাইৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে... বহুদিনলৈকে কোজেডুব আছিল শ্ৰেষ্ঠ ছোভিয়েট এছ। তেওঁ ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ ছটা সোণৰ তৰা সংগ্ৰহ কৰিছিল, এশ সাতষষ্ঠিখন বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল। তেতিয়া তেওঁৰ অভিলেখ কোনেও ভংগ কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু শেহতীয়াকৈহে মিৰাবেলাই কোঝেডুবক অতিক্ৰম কৰিলে। আৰু এশ আশীখনতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলাই তাই ইউ এছ এছ আৰৰ সাতবাৰৰ নায়ক হৈ পৰিল।
  এইজনী এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী! তাইৰ দৰে কোনোবাই দৌৰি যোৱা ঘোঁৰা এটাক ৰখাই জ্বলি থকা জুপুৰি এটাত প্ৰৱেশ কৰিব।
  আৰু তাতোকৈ ঠাণ্ডা।
  মিৰাবেলাৰ ভাগ্য কঠিন হৈ পৰিছিল। শেষত মই শিশু শ্ৰমিকৰ কলনীত সোমাই পৰিলোঁ। খালী ভৰিৰে আৰু ধূসৰ ৰঙৰ চোলা পিন্ধি তাই হাবিখন কাটি পেলালে আৰু ডালবোৰ কাটিলে। তাই ইমান শক্তিশালী আৰু সুস্থ আছিল। তীব্ৰ হিমৰ মাজত তাই খালী ভৰিৰে আৰু কাৰাগাৰৰ পায়জামা পিন্ধি খোজ কাঢ়িছিল। আৰু এবাৰ হ"লেও হাঁচি মাৰিলোঁহেঁতেন।
  অৱশ্যে এই পৰিঘটনাটো ফ্ৰণ্টবোৰতো লক্ষ্য কৰা হৈছিল। দীৰ্ঘদিন ধৰি মিৰাবেলাই পদাতিক বাহিনীত যুদ্ধ কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত পাইলট হৈছিল। মস্কোৰ যুদ্ধত মিৰাবেলাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে অগ্নিৰ বাপ্তিস্ম লাভ কৰে , য"ত তেওঁ কলনীৰ ঠিক পিছতেই যায়। আৰু তাতেই তেওঁ নিজকে শীতল বুলি দেখুৱাই দিলে।
  আক্ষৰিক অৰ্থত ৱেৰমাকটক পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰা তীব্ৰ হিমত তাই খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ যুঁজিছিল। তাই আছিল ইমানেই অভিশপ্ত, অজেয় ছোৱালী। আৰু তাই ভালদৰে সফল হ"ল।
  মিৰাবেলাই ইউ এছ এছ আৰৰ আগতীয়া বিজয়ত বিশ্বাস কৰিছিল। কিন্তু সময় পাৰ হৈ যায়। ভুক্তভোগী বাঢ়িছে যদিও জয় নাহে। আৰু সঁচাকৈয়ে ভয়ংকৰ হৈ পৰে।
  মিৰাবেলাই জয় আৰু কৃতিত্বৰ সপোন দেখে। তাইৰ ইউ এছ এছ আৰৰ সাতটা তাৰকা আছে - এইটো আন সকলোতকৈ বেছি! আৰু ধিক্কাৰ, তাই তাইৰ বঁটাৰ যোগ্য! আৰু তেওঁ সামৰিক ক্ৰুচ বহন কৰি থাকিব। ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হ"লেও তেওঁৰ কাম জীয়াই আছে!
  'এটা ছোৱালী সোমাই আহে আৰু আড্ডা মাৰে... এটা জাৰ্মান XE-362 গুলিয়াই দিয়ে আৰু squeaks:
  - এৰোবেটিক্স! আৰু এটা অভিশপ্ত নতুন ক্ৰু!
  সঁচাকৈয়ে শীতল ছোৱালী। প্ৰকৃত কব্ৰা বহুত কৰিবলৈ সক্ষম।
  Mirabela একটি নতুন তাৰকা...
  নতুন বছৰ অহালৈকে কেইবাদিনো যুদ্ধ চলি থাকে... ছোভিয়েট আই এছ-১২ৰ ৰোলাৰ আৰু ট্ৰেকৰ ক্ষতি হ"ল - মেৰামতি কৰা হৈছে। হয়, এনে নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয় যুদ্ধ। আৰু কিমান দিনলৈ চলিব?
  আৰু এই সকলোবোৰ কাৰণ উইটমেন পশ্চিমৰ যুদ্ধবোৰৰ পৰা ৰক্ষা পৰিছিল।
  উইটমেনে নিজেই কিছুদিন টেংকৰ ক্ৰুত যুঁজিছিল। বন্দুক, মৰ্টাৰ, ট্ৰাক, মটৰ চাইকেল আদিৰ হিচাপ নকৰাকৈয়ে গণনা তিনিশ বাহনলৈ লৈ যোৱাৰ বাবে তেওঁক বঁটা দিয়া হৈছিল: সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ, আৰু তেওঁক জেনেৰেল পদবীলৈ পদোন্নতি দিয়া হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁ আৰু যুদ্ধ কৰা নাছিল। কিন্তু তেওঁ ষষ্ঠ, এছ এছ টেংক আৰ্মীৰ কমাণ্ড কৰিছিল।
  কাৰ্ট নিপচেল ৱেৰমাখ্টৰ আটাইতকৈ সফল টেংক এছ হৈ পৰে। কিন্তু পাঁচশ টেংক ধ্বংস হোৱাৰ পিছতহে তেওঁ আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে।
  কেনেবাকৈ তেওঁ বঁটাৰ পৰা বঞ্চিত হ"ল। সঁচা, হাজাৰটা টেংকত উপনীত হোৱাৰ পিছত অৱশেষত তেওঁ লাভ কৰিলে: ৰূপৰ ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাযুক্ত লোহাৰ ক্ৰছৰ নাইটৰ ক্ৰছ।
  কাৰ্ট নিপচেল হৈছে এক অতি ফলপ্ৰসূ যুঁজৰ মেচিন। বিভিন্ন টেংকত যুঁজিছিল। তেওঁ গুনাৰ আৰু কমাণ্ডাৰ দুয়োটা আছিল। বহুদিন মই প্ৰতিযোগিতা নোহোৱাকৈ সকলোৰে আগত খোজ দিলোঁ।
  কিন্তু ধুনীয়া গেৰ্ডাই ইতিমধ্যে তেওঁক ধৰিব পাৰিছিল। ছোৱালীবোৰে ভালকৈ যুঁজিলে। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ থমকি ৰ"ল। চাৰিওগৰাকী সুন্দৰীয়ে গৰ্ভৱতী হৈ এযোৰ সন্তান জন্ম দিলে: এজন পুত্ৰ আৰু এগৰাকী কন্যা। কিন্তু বিৰতিৰ পিছত তেওঁলোকে সোনকালে তাৰ ক্ষতিপূৰণ দিলে।
  আৰু এতিয়া গেৰ্ডাই নিচেলক বাইপাছ কৰিছে।
  তেওঁলোকে কেনেকৈ ঘূৰি ফুৰাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰে? খালী ভৰিৰে আৰু মাত্ৰ বিকিনি পিন্ধি যুঁজে। ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু এটা বিৰতি লৈ পুনৰ সন্তান জন্ম দিলে। আৰু এতিয়া আমি দুহেজাৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংকৰ সংখ্যাৰ কাষ চাপি আহিছিলো। আৰু তেওঁলোকে এটা অভূতপূৰ্ব পুৰস্কাৰৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব পাৰিছিল: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ তাৰকা।
  এইবোৰ ছোৱালী!
  গেৰ্ডাই ছোভিয়েট গাড়ীখনত গুলীচালনা কৰে। তেওঁ টাৱাৰটো ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা অভিশপ্ত বস্তু!
  আৰু তেওঁ আকৌ গুলী মাৰে। টি-৫৪ত ভেদ কৰে। আৰু ছিটিকি উঠে:
  - গৃহভূমি জার্মানি!
  ছোৱালীজনী লৰচৰ কৰি আছে। আৰু তাই বৰ সক্ৰিয়... হয়, তাইৰ ইমান কৌশলগত ধাৰা আছে। ইতিমধ্যে ১৯৫৬ চন... যুদ্ধ চলি থাকে আৰু চলি থাকে... বন্ধ কৰিব নোখোজা৷ বিভিন্ন স্থানত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে। কিন্তু সাৱধান হওক, মানৱ সম্পদ কম।
  আৰু ৰাছিয়াৰ তেজ ওলাইছে।
  ৰঙা সেনাই ৰোমানিয়াৰ দিশে আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু তাৰ পিছত শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীৰ বেৰেজ, গুলীচালনা, হত্যাকাণ্ড।
  কিন্তু শত্ৰুৱে অপেক্ষা কৰি আছে। জাৰ্মানীৰ হাতত আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় টেংক এজি-৫০। বিশেষকৈ কাষৰ ফালে আৰু হয়তো বন্দুকৰ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ই টি-৫৪তকৈ উন্নত, কিন্তু ই গধুৰ। সঁচা, গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিনৰ বাবে জাৰ্মানীৰ গতি বেছি।
  জাৰ্মান টেংকে গুলী চলাই গ"ল দিয়ে।
  মাৰ্গাৰেটৰ ক্ৰুৱে যুঁজি আছে। ঠাণ্ডা তেজত যুঁজে। জাৰ্মান ছোৱালীয়ে ছোভিয়েট টেংক এখন গুলীয়াই পেলায়। আৰু আনন্দত চিঞৰি উঠে।
  হয়, আৰু আপুনি ইয়াৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব নোৱাৰে...
  আলবিনা আৰু এলভিনাৰ পাইলটত পৰিচালিত এখন ডিস্কছ আকাশত ঘূৰি ফুৰিছে। দুগৰাকী শ্যামলা ছোৱালীক ছোভিয়েট গাড়ীয়ে খুন্দা মাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিপুণভাৱে কৰে। সম্পূৰ্ণ অক্ষম ডিস্কছ ৰেম মিগি আৰু টু। হত্যাকাৰী গাড়ী। আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰে। আৰু আকাশত ৰঙা সেনাক সুযোগ নিদিয়ে৷
  ডিস্ক প্লেন এনেকুৱা এটা বস্তু যিটো ইউ এছ এছ আৰৰ বিজ্ঞানীসকলে নকল কৰিব নোৱাৰে। এইটো এনেকুৱা এটা বস্তু যাৰ কোনো প্ৰতিষেধক পোৱা হোৱা নাই। আৰু জাৰ্মানসকলে বতাহত অতি আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰে। আৰু যাদুকৰৰ দৰে যাদুৰ লাখুটিৰে যুঁজ দিয়ে।
  শত্ৰুৰ ফালে ডিস্কচটো আঙুলিয়াই আলবিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - যদি কোনো ভগৱান আছে, তেন্তে তেওঁ জাৰ্মান!
  শত্ৰুক চেপি ধৰি এলভিনাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে এজন জাৰ্মান!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে... সাধাৰণতে তাইও অন্তহীন যুদ্ধত ভাগৰি পৰিছিল। বাৰু, জাৰ্মান আৰু ৰাছিয়ানে ইজনে সিজনক হত্যা কৰে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ৰঙা সেনা আৰু ৱেৰমাখ্ট। কিন্তু সন্মুখৰ ৰেখাডাল এতিয়াও নিশ্চল... আৰু কোনো মূৰ বা প্ৰান্ত দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই।
  যুদ্ধ... এয়া ইতিমধ্যে বাস্তৱত পৰিণত হৈছে। যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ পিছত জন্ম হোৱা যোদ্ধাসকলে আকাশ আৰু মাটিত যুদ্ধ কৰি আছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, হান্স ফ্যুয়াৰ। অৰ্ডাৰ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছ, প্ৰথম শ্ৰেণীৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এজন ছোভিয়েট জেনেৰেলক বন্দী কৰাৰ বাবে আইৰন ক্ৰছৰ অৰ্ডাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া লাভকাৰী হৈ পৰিছিল।
  হয়, এইটো আচলতে বৰ শীতল।
  হান্স ফ্যুয়াৰ এজন হতাশ যুঁজাৰু। ল"ৰাটোৱে দৈত্যৰ দৰে যুঁজে, আৰু শীতকালত ঠাণ্ডা ঠাণ্ডা হয়, কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি থাকে৷
  এইটো সঁচাকৈয়ে বৰ শীতল!
  যুগ যুগ ধৰি হান্স বিখ্যাত হৈ পৰিছিল!
  আৰু সাধাৰণতে ইয়াত ইমান অবিশ্বাস্য আৰু তীব্ৰ যুদ্ধ চলি আছে... যিকোনো এআই ম্লান হৈ যায়।
  আৰু ৰোমানিয়াত ৰঙা সেনাই জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাত ভেদ কৰিব নোৱাৰে। দুয়োপক্ষৰ লোকচান। জানুৱাৰী মাহটো টিকটিকিয়াই... আৰু প্ৰতিদিনে অধিক সংখ্যক লোকৰ মৃত্যু আৰু আহত হৈছে।
  উন্মাদনাৰ কোনো আৰম্ভণি বা অন্ত নাই।
  এগেভ আকৌ আকাশত থাকে আৰু ছোভিয়েট বাহনবোৰ গুলীয়াই পেলায়। তাই চিকাৰী আৰু শিকাৰু। শত্ৰুক আঘাত কৰে।
  তাই খুন্দা মৰা গাড়ীবোৰ তললৈ পৰি যায়। আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে স্থল বাহিনীক গুলীচালনা কৰে। আই এছ-৭ক নক আউট কৰে। আৰু তেওঁ হাঁহিছে:
  - মই শ্ৰেষ্ঠ! শত্ৰুক হত্যা কৰা ছোৱালী মই!
  আৰু আকৌ ইয়াক আকাশৰ লক্ষ্যলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়। এইখনেই টেংক আৰু উৰি যোৱা আৰু গুলী চলোৱা সকলো বাহনৰ ধ্বংসকাৰী।
  বাৰু, এইটোৱেই সন্মুখত উতলি আছে। আৰু ঘৰুৱা ক্ষেত্ৰত বিজ্ঞানীসকলে মাৰাত্মক কিবা এটা সৃষ্টি কৰাৰ চেষ্টা কৰিছে। যদিও ইয়াৰ কাম সৰ্বোত্তম নহয়।
  কিন্তু ইয়াত এটা সৰু টেংক এজি-৫। সাত টন ওজনৰ এটা মেচিন। যুদ্ধ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হোৱা। আৰু শত্ৰুক চেপা আৰু চেপি ধৰে।
  আৰু যেতিয়া গান গোৱাৰ সময় হ"ব, তেতিয়া আমাক কোনেও ৰখাব বা পৰাস্ত নকৰে!
  এজি-৫খনে লৰালৰিকৈ গৈ যায় আৰু যোৱাৰ লগে লগে গুলী চলায়। আৰু এনে টেংক বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। আৰু খোলাবোৰ ৰিকোচেট হয়।
  আৰু গাড়ীৰ ভিতৰত ফ্ৰেড্ৰিচ নামৰ দহ বছৰীয়া ল"ৰা এটা বহি আছে আৰু চিঞৰিছে:
  - আৰু মই সঁচাকৈয়ে এজন ছুপাৰ ফাইটাৰ হ"ম!
  আৰু আকৌ তেওঁ গুলী চলালে... আৰু টাৱাৰৰ একেবাৰে মাজত খুন্দা মাৰিলে। আৰু ইয়াৰ ধ্বংসাত্মক শক্তি, যদিও ই সৰু হ"লেও, বিশাল।
  আৰু আকাশত হেলগাই যুদ্ধ কৰে। বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীয়ে বিল টাইপ কৰি আছে। আৰু তেওঁৰ কল্পনাতীত সফলতাত আনন্দিত হয়।
  আৰু এগেভ আগবাঢ়ি যায়... আৰু লগতে যুঁজে।
  ইতিমধ্যে ১৯৫৬ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ কথা... ৰঙা সেনাই ক"তো সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল৷ কিন্তু জাৰ্মানেও আগবাঢ়িব নোৱাৰে। ভয়ংকৰ ভূগৰ্ভস্থ টেংক যুদ্ধত নামিছে। কিন্তু সেইবোৰ বিশুদ্ধ কৌশলগত।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মাটিৰ তললৈ লৰালৰিকৈ গৈ ছোভিয়েট বন্দুকৰ বেটাৰী এটা ধ্বংস কৰি উভতি আহিল।
  একে সময়তে দুজনমান অগ্ৰগামীক বন্দী কৰা হ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে বন্দী ল"ৰাকেইটাৰ কাপোৰ খুলি অত্যাচাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে অগ্ৰগামীসকলক তাঁৰেৰে কোবাইছিল, তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহাবোৰ জুইত পোৰাছিল। তাৰ পিছত গৰম টংৰে মোৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ভাঙিবলৈ ধৰিলে। ল"ৰাবোৰে বনৰীয়া বিষত হাউলি উঠিল। শেষত ছোৱালীকেইজনীয়ে গৰম লোহাৰে বুকুত তৰা জ্বলাই দিলে আৰু বুটেৰে নিজৰ পুৰুষ নিখুঁততাক চেপি ধৰিলে। শেষৰ কথাটোৱে অগ্ৰগামীসকলক শেষ কৰিলে আৰু তেওঁলোক বেদনাদায়ক শ্বকত ভাঙি পৰিল।
  মুঠতে ছোৱালীকেইজনীয়ে শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ প্ৰদৰ্শন দেখুৱাইছিল। কিন্তু আকৌ জাৰ্মানসকলে কোনো উল্লেখযোগ্য সাফল্য লাভ কৰিব নোৱাৰিলে।
  শক্তিশালী স্বয়ংচালিত বন্দুক: "Sturmmaus", ছোভিয়েট স্থানত গুলী চলোৱা। তেওঁলোকে বহুত ধ্বংস আৰু ধ্বংসলীলা চলাইছিল। কিন্তু ছোভিয়েট আক্ৰমণাত্মক বিমান এখনে এখন বাহনক ন"ক আউট কৰি পেলালে আৰু ক্ৰাউটসকল উভতি আহিল।
  নাজীয়ে ছোভিয়েট বেটাৰী চেপি ধৰিবলৈ ডিস্কেট ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে হেজহগ আৰু বিস্ফোৰক ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। সম্পূৰ্ণ আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হৈছিল।
  ইয়াত আকৌ আলবিনা আৰু এলভিনা তেওঁলোকৰ উৰণীয়া চচৰত। জয়ষ্টিক বুটাম টিপি উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আঙুলিয়াই দিয়ে আৰু অত্যন্ত নিপুণভাৱে কৰে।
  ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিকছ প্ৰদৰ্শন কৰে। তেওঁলোকে নিজৰ ডিস্কছ টানিলে আৰু ডজন ডজন ছোভিয়েট উৰণীয়া মেচিন গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল।
  Albina chirps:
  - উত্তেজিত নির্মাণ দল! ষ্টাৰফল হ"ব!
  আৰু সি আকৌ নিজৰ গাড়ীখন ঘূৰাই দিয়ে। আৰু ছোৱালীবোৰে ৰঙা সেনাক ধ্বংস কৰে। তদুপৰি, পুংখানুপুংখভাৱে...
  এলভিনাই ডজন ডজন ছোভিয়েট বিমানকো গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - পাগল ছোৱালী, আৰু কুমাৰী একেবাৰেই নহয়!
  পিছৰ কথাটো সঁচা। পুৰুষকেইজনৰ লগত দম্পতীহালে বহুত মজা কৰিলে। আৰু তাই নানা ধৰণৰ কাম কৰিছিল। ছোৱালীয়ে পুৰুষক ভাল পাইছিল - ই তেওঁলোকক সন্তুষ্ট কৰিছিল! আৰু বিশেষকৈ জিভাৰে কাম কৰিলে।
  সৰ্বোচ্চ পদবীৰ ছোৱালী এজনী... অগ্ৰগামীজনক অত্যাচাৰ কৰিলে... প্ৰথমে কাপোৰ খুলি ডিঙিত দুবাল্টি পানী ঢালি দিলে। তাৰ পাছত ফুলা পেটটোলৈ গৰম লোহা এটা আনিলে। আৰু কেনেকৈ জ্বলি উঠিল! অগ্ৰগামীজনে বনৰীয়া যন্ত্ৰণাত চিঞৰি উঠিল... জ্বলন্ত গোন্ধ এটা ওলাই আহিল।
  এলভিনাই গৰম তাঁৰেৰে কাষত খুন্দা মাৰিলে। আৰু কেনেকৈ হাঁহিব বিচাৰে... বৰ ধেমেলীয়া কথা৷
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - পিছফালটো হাৰা কৰি ভাগৰি পৰিছো - মোৰ সুখক জোকাৰিবলৈ মন গৈছে!
  আৰু সি কেনেকৈ হাঁহিব! আৰু তেওঁ নিজৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই দিব! এই ছোৱালীজনীয়ে মাৰি ভাল পায়, কি ছোৱালী!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন সকলো উদং আৰু ৰূপৱতী। কয়লাৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি তাই ভাল পায়। আৰু লগতে বন্দী অগ্ৰগামীসকলক খেদি পঠিয়াবলৈ। গোৰোহা ভাজিলে ইমান চিঞৰি উঠে। আনকি এলভিনাইও ইয়াক বৰ ধেমেলীয়া বুলি ভাবে। আৰু আলবিনাও এগৰাকী ছোৱালী, মুখ খুলি কওঁকচোন - ছুপাৰ! প্ৰতিপক্ষক চিবুকত কেনেকৈ কঁকাল মাৰিব লাগে। আৰু সি চিঞৰি উঠে:
  - মই উচ্চতম শ্ৰেণীৰ ছোৱালী!
  আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে। যিবোৰ চিকচিকিয়া যেন পলিচ কৰা। আৰু যোদ্ধাজন আকৰ্ষণীয়! এইটো সাধুকথাত ক"ব নোৱাৰা বা কলমেৰে বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰা কথা হ"ব পাৰে!
  দুয়োজন যোদ্ধাই আকাশত ছোভিয়েট মিগক ভাঙি পেলায়। সৌন্দৰ্য্য সকল সক্ৰিয়। তেওঁলোকৰ মাজত অকণো সন্দেহ নাই। আৰু এনে বন্য আৰু আনন্দময় সৌন্দৰ্য্য।
  যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে জয়ষ্টিক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি ৰাছিয়াৰ গাড়ীত আক্ৰমণ কৰে। হেঁচা মাৰি ধৰাৰ লগে লগে যুঁজাৰুসকলক চেপি ধৰিব, যেন ক্লাবেৰে স্ফটিকত খুন্দা মাৰিব। ছোৱালীবোৰ নিৰ্দয় আৰু নিৰ্দয়। ক্ৰোধৰ শক্তি আৰু আবেগৰ শিখা থাকে। আৰু বিজয়ৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাস। যদিও পোন্ধৰ বছৰ ধৰি যুদ্ধ চলি আছে। কিন্তু ইয়াৰ অন্তো হ"ব নিবিচাৰে৷ আলবিনা আৰু এলভিনা জনপ্ৰিয়তাৰ শিখৰত উপনীত হৈছে। আৰু তেওঁলোকে পিছুৱাই যাব নিবিচাৰে বা এমুহূৰ্তৰ বাবেও ৰৈ যাব নিবিচাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ ফালে আগবাঢ়ি যায় আৰু শত্ৰুক ৰেম কৰে।
  ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলোৱা আলবিনাই চিঞৰিছে:
  - ছোৱালীজনী কান্দি কান্দি ভাগৰি পৰিছে, বাষ্ট জোতাটো ডুবাই দিলে ভাল হ"ব!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহি হাঁহি মুকুতাৰ দৰে দাঁত দুটা জিলিকি উঠে। আৰু তাই এতিয়া কেনেকৈ এজন পুৰুষ বিচাৰে। তাই পুৰুষক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়। এই কথাত তাই বৰ সন্তুষ্ট। সি তোমাক লৈ ধৰ্ষণ কৰিব।
  আলবিনা গৰ্জন কৰে:
  ছোৱালীৰ যৌনতা হৈছে যৌনতা
  ইয়াত বহুত অগ্ৰগতি!
  আৰু যোদ্ধাজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব... আৰু আমাৰ সকলো শত্ৰুক আকৌ মাৰি পেলাওঁ। তাইৰ বহুত শক্তি আছে। আৰু পেশীৰ শক্তিৰে ভৰা।
  আৰু এলভিনাই গৰ্জন কৰিব:
  - শত্ৰুক বিট বিট ভাঙি পেলাওক!
  আৰু যোদ্ধাজনে সক্ৰিয়ভাৱে হাঁহিবলৈ আৰম্ভ কৰিব! আৰু মই কল্পনা কৰিলোঁ তাইৰ ল"ৰাবোৰে কেনেকৈ পাউং কৰি আছে। কিন্তু ভাল লাগিল বুলি কওঁ।
  মাৰ্চ মাহত ইতিমধ্যে আমাৰ ওপৰত... সূৰ্য্যটো অধিক আৰু অধিক জিলিকি আছে। বসন্তৰ প্ৰথম দিনটোত ৰাছিয়াৰ ল"ৰাবোৰে গলি যোৱা নিয়ৰৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি যায়। নিজকে হাঁহি হাঁহি হাঁহি হাঁহি জাৰ্মানক নিজৰ ডুমুৰ দেখুৱাই দিয়ে।
  ৰঙা টাই, চুটি চুলি কটাৰ অগ্ৰগামী, কিছুমান আৰু চুটি। দৌৰি জপিয়াই। তেওঁলোকৰ খালী ভৰি দুখন প্ৰায়েই ঠাণ্ডা নহয়। বৰ মোটা হৈ পৰিছে। ছোৱালীবোৰো দৌৰিছে, জোতাও নোহোৱাকৈ। গোলাপী, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা ৰ"দত জিলিকি উঠে। আচৰিত ছোভিয়েট ছোৱালী। চিকন, এথলেটিক, কম বস্তুৰে সন্তুষ্ট হোৱাত অভ্যস্ত।
  আৰু সকলোৱে হাঁহি হাঁহি দাঁত চাই হাঁহিছে... বসন্তৰ প্ৰথম দিনটো প্ৰকৃত আনন্দ আৰু পোহৰ আৰু সৃষ্টিৰ পিয়াহ!
  আৰু আকাশত আকাশৰ যুদ্ধ চলি আছে। মিৰাবেলা, এইজনেই হৈছে আন এখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা এক নম্বৰ ছোভিয়েট পাইলট। আৰু সদায়ৰ দৰেই ছোৱালীজনীয়ে পিন্ধিছে মাত্ৰ বিকিনি। চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু কেতিয়াও ম্লান নহয়। এনেকুৱাই তাইৰ মাজত লুকাই আছে আধ্যাত্মিক শক্তি।
  মিৰাবেলাই অৱশ্যে পুৰুষে তাইক স্পৰ্শ কৰিলেও ভাল পায়। তাইৰ সঁচাকৈয়ে ভাল লাগে। সেইবাবেই তাই পাইলট... ছোৱালী এজনীৰ উলংগ, পেশীবহুল শৰীৰটো যেতিয়া পুৰুষৰ হাতেৰে গুড়ি কৰা হয়, তেতিয়া প্ৰকৃত আনন্দৰ কথা। আৰু বৰ মজা!
  মিৰাবেলাই আন এখন নাজী গাড়ীত খুন্দা মাৰে আৰু হিচকি মাৰে:
  - মই এগৰাকী সাজসজ্জিত কুকুৰ!
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে কন্ট্ৰল পেনেলত খুন্দা মাৰে। তাই গোৰ্জিয়াছ। আৰু অনুকৰণীয়।
  মিৰাবেলা তাৰ পৰা ওলাই আহে। আৰু এগেভ তাইৰ ফালে উৰি যায়। অৱশেষত সফল মহিলা যোদ্ধা-পাইলট দুগৰাকীৰ লগ হ"ল। এটা ঘূৰণীয়া ঘৰৰ পৰা ইজনে সিজনক গুলীচালনা কৰে। দূৰৰ পৰা পাবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু ইয়াৰ কাম বৰ ভাল নহয়। দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে শ্বুটিং লাইনৰ পৰা উৰি যায়। আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে দাঁত উদঙাই দিলে। বাৰু, মহিলাসকল কুকুৰ। ইজনে সিজনৰ চকুলৈ জোৰেৰে চায়। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে হেড অন আৰু তেওঁলোকে আকৌ গুলী মাৰে। জাৰ্মান ME-562 এতিয়াও MIG-15 তকৈ ভাল সশস্ত্ৰ, আৰু ছোভিয়েট বাহন নিক্ষেপ কৰা হৈছিল...
  কিন্তু মিৰাবেলাই বাহিৰলৈ ওলাই আহিবলৈ সক্ষম হয়, উৰণ কেৰিয়াৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিমানখন হেৰুৱাই পেলায়। আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল তাই শত্ৰুৰ ভূখণ্ডত শেষ হৈ গ"ল। আৰু এইটো বেয়া। হয়, ভাগ্যৰ এনে অনন্য টুইষ্ট। আৰু ১৯৫৬ চনৰ ১ মাৰ্চত পৃথিৱীখন সলনি হয় যদিও চাইবাৰনেটিক খেলত ফুহৰাৰৰ শাসন ৰৈ গৈছে।
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"