Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Sin Montekrista I Napoleona Bonaparte

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Dječak Benedetto, sin grofa de Montecrista, pruža veliku pomoć Napoleonu Bonaparteu predajući paket dezinformacija njemačkom feldmaršalu Blucheru. Kao rezultat toga, Napoleon Bonaparte pobjeđuje u bitci kod Waterlooa i cijeli tok svjetske historije se mijenja.

  SIN MONTEKRISTA I NAPOLEONA BONAPARTE
  ANOTATION
  Dječak Benedetto, sin grofa de Montecrista, pruža veliku pomoć Napoleonu Bonaparteu predajući paket dezinformacija njemačkom feldmaršalu Blucheru. Kao rezultat toga, Napoleon Bonaparte pobjeđuje u bitci kod Waterlooa i cijeli tok svjetske historije se mijenja.
  . POGLAVLJE br. 1
  Kao da se vojska Napoleona Bonaparte sprema za odlučujuću bitku kod Vaterloa. Benedetto, u tijelu jednostavnog dječaka od oko dvanaest godina, dobio je od komande zadatak da odgodi dolazak pruske konjice koju je predvodio Blucher.
  Nije tako jednostavno. Ali dječak je ovom maršalu morao reći sljedeće: kažu da je most miniran i da se moramo kretati. Zapravo, most dobro čuvaju Holanđani i nije lako doći do njega.
  Ali Napoleon ima potreban pečat i Blucher mora vjerovati poruci glasnika. Koji, inače, odlično govori engleski i ima plavu kosu. A mladost uliva još više samopouzdanja. Dakle, postoji stereotip da se djeca ne zapošljavaju kao ozbiljni špijuni.
  A ako Blucher povjeruje i pusti konjicu da ide okolo, tada će vrijeme biti osvojeno i Britanci će biti poraženi.
  Benedetto jaše do Bluchera na malom poniju s važnom porukom. Dječak je, naravno, obučen kao glasnik. Ali dok je galopirao, izuo je svoje omražene pametne čizme, a više voli da jaše bos na konju, što je mnogo ugodnije.
  I on se, naravno, zabavlja i dobro je raspoložen. Ali morate stići do Bluchera i dječak udara ponija po bokovima. A konj je, iako mali, okretan.
  Benedetto je pevao od besa:
  Svi gledamo u Napoleona,
  Želimo nezamislive pobede...
  Tako da se milioni nas bore,
  I da djeca ne znaju nevolje!
  
  Da Vaterlo ne grmi,
  Da lišće ne bi krvarilo...
  I da ne bude poraza,
  Sretno sa pravim brojem!
  
  Sada je samo dečak
  I uskoro ću postati oficir...
  skačem preko polja kao zeka,
  Pokažimo hrabrost na primjeru!
  
  Isporučiću šta je Gospod naredio,
  Iako postoji veliki rizik u tome...
  A sotona ima hiljadu lica,
  Sposoban da nas obori!
  
  Ponekad me udaraju po petama,
  A jak štap zviždi...
  Igrali smo se žmurke sa sudbinom,
  Sa tom tvrđavom kao monolitom!
  
  Ne možemo nas baciti na koljena
  I ne možeš ga saviti tvrdim bičem...
  U ime svijetlih generacija,
  Pokazaćemo vam put do uspeha!
  
  Gospod nije često milostiv
  Svi moramo da patimo...
  I bogati i siromašni su nesretni,
  Neka bude vrijeme za promjene!
  
  Vjerujem da će u Evropu doći mir,
  Napoleon je zauvek monarh...
  Svi cemo imati dobar zivot,
  I osoba će postati srećna!
  Nakon ove pjesme postalo je zabavnije. Glasnik je golim prstima uhvatio gada. A onda ga je spretno bacio, i lagano zgnječio. Preletio je i zabio se u čičak.
  I neka ptica ga je progutala jednim potezom. Ovo je stvarno smiješno.
  Benedetto je pjevao:
  Čičak raste ispod ograde,
  Na ogradi sjedi pijetao!
  I postalo je još smješnije i zabavnije... I dječak opet golim petama udari ponijevu stražnjicu i šiba je.
  Napoleon je velika ličnost. Zaista, bio je gotovo genije, iako uspješan, ali za sada. Ovde je komandant Aleksandar Suvorov živeo šezdeset devet godina i pobedio do kraja života. A ako živi, recimo, sedamdeset pet godina, boriće se protiv Napoleona u borbi. Recimo u Austerlitzu ili još ranije? Ko bi tada bio Napoleon? Ili, naprotiv, Napoleon bi bio nepobjediv dugi niz godina. Šta bi svijet očekivao?
  S jedne strane, dobro je, naravno, imati jedinstvenu imperiju, umjesto da se svađamo među malim državama i narodima. Ali s druge strane, svi ti brojni Napoleonovi rođaci stvorili bi mnogo problema, a to je mogla biti i besmislica. Pogotovo ako je prije ili kasnije ovaj veliki monarh umro. Da, i na ovaj ili onaj način uvijek je bilo i biće problema.
  Da je Napoleon smislio savršeniji sistem jednog carstva.
  Uzmimo, na primjer, carsku Rusiju: i car tamo ima porodicu, ali carstvo je jedinstveno, unitarno i nije podijeljeno na različita kraljevstva. I tu nema glupe konkurencije.
  Dječak se nasmiješio i odsjekao kvrgu sabljom dok je galopirao.
  Ali Romanovi sa njihovom odličnom genetikom od Rjurika su jedno, a Bonaparte, ova plebejska krv, je druga stvar. I postoji razlika. Naravno, Benedetto nije znao šta čeka Rusiju i dinastiju Romanov u budućnosti i uopšte šta Francuz ima sa stranom državom.
  Voleo bih da to skontam sa svojim...
  Dječak je čak s oduševljenjem pjevao, poznatu narodnu romansu, koju je svojevremeno pjevao sa grofom Montecristom, kojeg je u to vrijeme smatrao svojim ocem.
  A romansa je, moram reći, vrlo svijetla i zanimljiva;
  U Gaskonji se ne zna rijec "kukavica",
  ne znam ni mac ako si u krivu.Mi Gaskonci imamo najbolji ukus na svijetu - Ne volimo nista osim slave!
  
  Visoke jagodice, posebne za postati - Evo gaskonskog izgleda svjetskog momka. Vjerujte mi, gospodine, nećete morati dugo čekati - Pariz će i dalje znati Pariz će i dalje znati Pariz će i dalje poznavati Benedetta!
  
  Burgundija, Normandija, Šampanjac ili Provansa, I vatra je u tvojim venama, Ali sreća nema vremena za tebe, Još nije u belom svetu, Još nije u belom svetu, Još nije u belom svetlu, Tu je Gaskonja .
  
  Ne mogu da živim u Parizu bez slave.Prošao
  je ceo moj život - vreme je da se suočim sa sudbinom.Pa koliko imaš godina dete moje?Ah,puno gospodine,puno -dvadeset i nešto!
  
  Je li vam ruka mirna? - Čvrsto! - Ovo je prava osobina Gaskonca vrlo čiste duše. I ja sam bio jednako hrabar kada je Pariz priznao Gaskonca, Pariz je priznao Gaskonca, Pariz je priznao Gaskonca Montecrista!
  
  U Gaskonji se ne zna rijec "kukavica", ne znam ni sablju ako si u krivu.Mi Gaskonci imamo najbolji ukus na svijetu - Ne volimo nista osim slave.
  
  Visoke jagodice, posebne za postati - Evo vam gaskonskog pogleda sa pozdravom. Vjerujte, gospodine, nećete morati dugo čekati - Pariz će i dalje znati Pariz će još znati Pariz će i dalje poznavati Benedetta!
  
  Burgundija, Normandija, Šampanjac ili Provansa, I vatra je u tvojim venama, Ali sreća nema vremena za tebe, Još nije u bijelom svijetu, Još nije u bijelom svijetu, Dok bijeli svijet nema Gaskonju!
  Iako Benedetto nije baš Gaskonac, već Parižanin. Ali čini se da je Montecristo zaista Gaskonac.
  Pa, cilj je već blizu. Vidljive su konjske patrole vojske feldmaršala Bluchera.
  Dječak je protresao kesu ispred nosa i pokazao mu propusnicu. I naravno da im je nedostajao. Mladi ratnik je bio pun snage i energije. A činjenica da je izgledao kao dečak čak je pobudila više samopouzdanja. Na kraju krajeva, djeca su cvijeće života i općenito je prihvaćeno da imaju više povjerenja od odraslih.
  I izviđač je bio pozvan za sto. Dali su mu komad jagnjetine i dobrog, zelenog vina. Benedetto je otpio samo zadnji zalogaj, bojeći se da će mu se jezik razvezati.
  Dječak je prenio informaciju, a oni su ga skoro zaboravili. Pa, možete uživati u odmoru. A u isto vreme, možda možemo da pevamo, šta je patriotski?
  A dječak je pjevao s osjećajem i izrazom;
  Moja Britanija spava
  Skriveno, tajno
  Dato tebi i meni
  U dugu zoru!
  
  Čudna imena
  Ulice, zgrade
  Uskoro ovo saznanje
  Pogledaj, evo tvoje
  
  Kartu, ušij je u rukav koji nije bio crven
  Tako da mrziš ovu boju
  Zaplet vaše igre je očigledno opasan:
  Magija, rat, ljubav, šesnaest godina
  
  Samo onaj koji je ugasio očaj u njegovim očima
  Ne mogu se povući, neće spavati zauvijek
  Vek će sigurno svakoga prevariti
  Spavaj, moja Britanija.
  
  Spavaj moja Britanija
  Sudbina mi je dala
  Sreća i patnja -
  Ti si sam
  
  Spavaj, britanski rat
  Rano, rano
  Mač tvojih izbora
  Podignut iz jezera
  
  dno i kao svaki čelik peva o krvi,
  pije moje i umiva se od ljubavi
  u kraljevsku zemlju pod krhkim zvezdanim krovom,
  gde su jesen i proleće ostali da vladaju
  
  Postoje krune, a ne crkve - vez za anđele,
  Neki patuljak je slučajno slomio krunu
  Ali, kako je pokojni Čarli zaveštao, u našim snovima
  Njegovi zmajevi lete
  
  Spavaj moja Britanija
  
  Sastanci bez rastanka
  Ti nisi ti, ja nisam ja
  Klavirski govori
  Dvije ruke
  
  Pogubljenja bez oprosta
  Ja nisam ti. Ko sam ja?
  Samo struja zna
  Drevna podzemna rijeka
  
  A ovaj klimavi most vodi ispod luka
  Onaj koji je hodao po vodi a da se nije udavio
  Pouzdan plavi somot širi se po valovima
  Hodaj hrabro njime dok ceo svet zaspi
  
  I tvoji neprijatelji spavaju držeći srca,
  Prijatelji spavaju, poverivši svoju sudbinu zlatnom lavu
  Čak i onaj za koga se kaže da je zgazio bebu
  Spava sa rukama oko prelijepe udovice!
  
  Spavaj moja Britanija
  
  Spavaj moja Britanija
  Skriveno, tajno
  Ritam tvog disanja -
  Moj breguet
  
  Smrti osim imena
  Ništa za trgovinu
  Moja čista zvezda
  Engleska se vratila u kuću
  Spavaj u plamenu zore
  Spavaj, ljubavi moja
  Ti si moja Britanija.
  Mada je Francuzu odvratno da tako peva. Ali on je u uniformi engleskog dječaka.
  I tako je Blucherova vojska krenula pogrešnim putem. I Benedetto ga je napustio, pojurio naprijed. On je dječak i ne bi trebao sjediti mirno. Neposredno prije odlaska uspio je osvojiti deset zlatnih louis d'or. I bio sam veoma zadovoljan ovim. A sada je jahao na konju nazad do Napoleona i radovao se znatnoj nagradi. Na kraju krajeva, bio je u stanju da to izvede tako briljantno. Kao da je on sam Džingis Kan. Da, da je Napoleon, poput Džingis-kana, živio sedamdeset dvije godine ne znajući za poraz, svijet bi bio drugačiji. A možda bi u njemu vladala harmonija i sreća. I tako, Evropa je podeljena, a carska Rusija je za sebe prigrabila Kraljevinu Poljsku. Zašto je ovo logično? Ako ste slabi, zašto onda ne otimate komade od vas?
  Benedetto je počeo da peva dok je jahao na svom belom konju;
  Zemlja Francuza je Sveta Otadžbina,
  U kojoj su svi jednaki i veliki.
  Protegnuta od ivice do ivice,
  Sa treskom širokih koraka!
  
  U njemu su planine - zlatni vrhovi,
  I rijeke blistaju čistim srebrom...
  Zimi je snijeg kao bujna sijeda kosa,
  U proljeće, potok iza čvrste obale!
  Ali tada je dječak ućutao, osjećajući opasnost. A rasni konj je njištao od straha. Benedetto se osvrnuo - vukovi su gazili za njim. A ovo je već ozbiljno. Ovdje ih je već cijelo jato.
  Dječak je golim petama udario u sapi svog konja i krenuo u galop. U isto vreme, pomislio je dečak. Taj vuk je podla zvijer. Na primjer, pojeo je crvenkapu. Je li ovo pristojna stvar s njegove strane? Šta možete reći o vuku?
  Benedetto je s ironijom otpjevao komičnu pjesmu prema ovim sivim grabežljivcima;
  Naprežem se svom snagom - i svim svojim tetivama,
  Ali danas - opet kao juče: Okružuju me, okružuju - Veselo me tjeraju na broj!
  Iza jela zauzete dvocijevke -
  Tamo se lovci kriju u sjenama, - Vukovi se prevrću u snijegu, Pretvaraju se u živu metu.
  Lov je na vukove,
  Lov je na sive grabljivice, iskusne i kučiće! Udarci vrište, a psi laju dok ne povrate, Na snijegu je krvi - i mrlje crvenih zastava.
  se ne igraju ravnopravno s vukovima
  , ali im ruka ne koleba: Zaštitivši našu slobodu zastavama, udaraju sigurno, sigurno.
  Vuk ne može da prekrši tradiciju -
  Očigledno, u detinjstvu, slepi štenci, Mi, vučići, smo sisali vučicu I usisali: ne možete zgrabiti zastave!
  A sada - lov na vukove,
  Lov je na sive grabljivice, iskusne i kučiće! Tuče vrište, a psi laju dok ne povrate, Na snijegu je krvi - i mrlje crvenih zastava.
  Noge i čeljusti su nam brze -
  Zašto, vođo, daj mi odgovor - Progonjeni smo i jurimo na metak I ne pokušavamo kroz zabranu?!
  Vuk ne može, ne smije, drugačije.
  Vrijeme mi ističe: Onaj kome sam suđen nasmiješi se i podiže pušku.
  Lov je na vukove,
  Lov je na sive grabljivice, iskusne i kučiće! Udarci vrište, a psi laju dok ne povrate, Na snijegu je krvi - i mrlje crvenih zastava.
  Izašao sam iz poslušnosti:
  Iza zastava - žeđ za životom je jača! Samo - iza sebe sam radosno čula začuđene vriske ljudi.
  Naprežem se svom snagom - i svim svojim tetivama,
  Ali danas - ne kao juče: Opkolili su me, opkolili - Ali lovci ostali bez ičega!
  Lov je na vukove,
  Lov je na sive grabljivice, iskusne i kučiće! Udarci vrište, a psi laju dok ne povrate, Na snijegu je krvi - i mrlje crvenih zastava.
  Nakon čega su ga vukovi zaista uzeli i zaostali. Štaviše, ako bosonogi dječak pjeva, to znači da je stvarno kul i bolje je ne petljati se s njim.
  A Benedetto je imao veliko zadovoljstvo što je uzeo i zgnječio komarca golim prstima. I primetio je:
  - Promenio sam tok istorije!
  I sve se zaista promijenilo. Blucher nije stigao na vrijeme, a Napoleon je pobijedio kod Waterlooa. Onda su na red došli Nemci. Veliki komandant je izvojevao još nekoliko pobeda. Uključujući i rusku vojsku. Ali narod Francuske je previše umoran od dugotrajnih ratova. I previše muškaraca je ubijeno.
  I Napoleon Bonaparte je pristao na mir. Francuska je zadržala sjevernu Italiju, Holandiju, Švicarsku i dio Njemačke, kao i sjevernu Španiju.
  Nakon toga neko vrijeme nije bilo rata u Evropi. Istina, Francuzi su otišli u Afriku i zauzeli Alžir i Maroko. Zatim je osvojen Tunis, a potom Libija i Egipat. Rat za sjevernu Afriku je uspješno završen za Francusku. A onda u Sudan.
  Napoleon je vladao do marta 1842, živeći sedamdeset i dve godine, poput Džingis-kana. Naslijedio ga je sin Napoleon II. Koji je ubrzo postao car Austrijskog carstva. Ali to je druga priča. Napoleon je postao velika legenda. A njegova dinastija je slavna dinastija. A Bonaparteova vladavina je zaista legendarna.
  Nastala je čak i ova pesma:
  Bio je olujni vek, čudesan vek:
  Glasan, veličanstven; Bio je ogroman čovek, gubitak slave.
  Bilo je to doba heroja!
  Ali dame su se pomiješale, a mušice i insekti su ispuzali iz pukotina.
  Svaki mamin sin,
  svaki opljačkan, budala od pomodnih gluposti, koji se liberalno pojavljuje.
  Despotov protivnik,
  govornik jednakosti, - Natečen, slep i bradat, Ponosni matičar.
  sveske Thiersa i Rabeaua
  napamet i, poput gorljivog Mirabeaua, veliča slobodu.
  A gle: naš Mirabeau
  Starog Gavrila Za zgužvanu volanu trepa mu brkove i njušku.
  I pogledajte: naš Lafaet
  Brutus ili Fabricius stavlja ljude pod štampu, zajedno sa cveklom.
  
  AVANTURE SPECIJALNIH SNAGE I KĆERI BOGOVA
  ANOTATION
  Avanture vječne djece nastavljaju se u svemirskom odredu. U isto vrijeme, vječnog dječaka Eduarda Sturgeona čekaju nove avanture, uključujući trolove, orke, vilenjake i druga stvorenja svijeta mašte. I kćeri bogova Demijurga također se bore rame uz rame s njima.
  . POGLAVLJE br. 1
  Djevojka ratnica Adala je šapnula:
  - Šta imaš ovoga puta, zauvek mladi genije?
  Edik je odgovorio sa dečačkim osmehom:
  - I na ovo postoji odgovor!
  Ogroman metalni udav, sa ustima u kojima su se vrteli zubi bušilice, nastavio je da puzi sve bliže i bliže odredu dečijih specijalaca. Prateći ovo dugačko čudovište, počeli su da se pojavljuju veliki roboti koji su izgledali kao kornjače koje hodaju. A na glavama su imali topove koji su pucali iz laserskih sistema. Istina, manje nego savršene zrake nisu izazvale mnogo razaranja.
  Dječak genije izvadio je običnu žicu livenu sa bakrom, a na nju je pričvrstio grašak sa nepoznatim ispunom.
  I lansirao ga u pravcu prijetećeg, mehaničkog reptila. Žica se zaplela u bušilice i odmah zaiskrila. Ogroman boa constrictor počeo je da se trese.
  Dječak koji leži na zapadu na Edikovoj desnoj ruci zazvoni:
  - Vau! Beautiful!
  Tijelo mehaničkog gmizavaca se trzlo i srušilo hodajuće robotske kornjače. Okrenuli su se i, pucajući, počeli da pucaju jedni na druge. A od udara laserskih zraka oklop se zapravo iskrivio i metal je izgorio.
  Dečaci i devojčice jurišnog odreda iz dečijih specijalnih jedinica su uzeli i otvorili vatru da ubiju, koristeći svoje laserske mitraljeze.
  Edik je viknuo:
  - Ostavi to na miru! Uštedite energiju momci! Anti-pulsar!
  Dječiji specijalci su prestali da pucaju. I tako je već bilo jasno da je džinovska udava koja se trzala svojim tijelom osakatila i smrskala gotovo sve automobile. Ovo je zaista monstruozan uticaj i jednostavno super.
  Djevojka Adala je namignula mladom genijalnom komandantu i primijetila:
  - Super je! Pa ti si borac! Koristiš moć neprijatelja protiv njega!
  Dečak komandir joj je namignuo i rekao:
  - Naravno, potreban nam je naučni, suptilan pristup.
  Udav, trzajući se, razbio je hodajuće robotske kornjače; one su ili eksplodirale ili su bile spljoštene. Takođe, njegov rep je histeričnim zamahom prevrnuo tenkove na gusjenice koje su iskočile iz kapija zamka.
  Ispostavilo se da su bespomoćni i svijeće su se upalile. I izgledalo je cool.
  A granate su izletjele iz cijevi i pogađale svoje ljude. I mnogo razaranja kula oružja.
  Kao odgovor, baterije za oružje su ponovo počele da rade sa zidina zamka. I laserski snopovi i projektili napumpani anihilacijom padali su na mehanički boa konstriktor. Prvi pucnji probili su mu čeličnu i titanijsku kožu. Počele su da se dešavaju lomovi. Poput crvotočina, pojavile su se rupe u oklopu ovog čudovišta.
  Djevojka koja se nalazila s Edikove desne strane je zacvilila:
  - Ovo je vatromet! Dali smo mu mnogo!
  Dečak komandant je pojasnio:
  - Dobio sam od svojih ljudi!
  Djeca ratnici su uglas uzviknula:
  - Istina i sreća su sa nama,
  Snažno ćemo udariti bicikle...
  Naš glavni zadatak je
  Ubijte zle vanzemaljce!
  Adala, ova devojka koja je mnogo toga doživela, pa čak i morala da otme gravitaciono-magnetni lovac, primetila je:
  - Divno je kada postoji pametan i naučni pristup!
  A djevojka je pokazala hologram kako je pobjegla iz koncentracionog logora. Bosonog i u prugastoj pidžami, mladi zatvorenik je jurio preko ledene kore koja je prekrivala aerodrom. I pucali su na nju. Djevojčica je bila mršava, jagodice su se čak pojavile na njenom djetinjastom licu od prisilne ishrane u radnom koncentracionom logoru, a na grudima pidžame blistao je broj. Ali uspjela je ući u borca i iskoristila je elektronsku karticu ukradenu od čuvara.
  Kao rezultat toga, mašina, punjena elektronikom, skinuta je sa premaza.
  A djevojka je pritiskala golim, okruglim štiklama, ogrubjela od prisilnog hodanja bosonoge i stalnog, teškog rada. Da, radni koncentracioni logor za djecu nije sanatorijum. Ali s druge strane, tamo razvijate takvu izdržljivost da je korisno ići tamo. Adala izgleda kao da ima samo dvanaest godina, ali u stvarnosti je, naravno, starija, a i iskusna je, makar ne toliko iskusna i sofisticirana kao Edik.
  Na hologramu je bilo vidljivo kako leti graviomagnetni avion sa devojkom. Na slici se pojavljuje njena oštra brada, a ispod plavog oka je modrica. Ali djevojka, koja ima vještine pilota, vrlo spretno izbjegava laserske zrake koji pokušavaju da je obore.
  Njeni goli, djetinjasti prsti samouvjereno prstima prstima prstima upravljaju dugmadima džojstika. I izgleda sjajno.
  Adala je pusnula u poljubac i zapjevala:
  - U avionima jurimo preko talasa,
  Kvarkovi se pjene u eterskim vrtlozima...
  Šta ću preneti svojoj planeti -
  Djeca sublunarnog, plavog svijeta!
  A iza nje su borbeni avioni jurili da progone smelu devojku. I izgleda izuzetno agresivno, kao cijelo jato lešinara. I pucaju, i izgleda da nema šanse za bijeg.
  Ali djevojka Adala je na radiju nazvala dječaka heroja Edik, a on je, kao i uvijek, bio spreman.
  Mladi ratnik koji je izgledao star oko dvanaest godina, iako, zapravo, prekaljeni borac i briljantan dizajner, izletio joj je u susret. Dječak je bio u samo sportskim šorcovima, ali je bosim nogama uhvatio i najmanju vibraciju svog letećeg tanjira. I bilo je jasno da je dječak u najboljem izdanju.
  Čim pritisne dugme golom petom, zaleće talas. Četiri neprijateljska lovca koji su jurili naprijed sudarila su se odjednom. I uslijedile su eksplozije.
  Adala je namignula svojim safirnim očima i rekla:
  - Ovo je najviša klasa!
  Ostali neprijateljski borci počeli su pucati sa velike udaljenosti. Trup i rep aviona koji je djevojka otela zveckali su gelerima i krhotinama.
  Mlada ratnica je još jače pritisnula svoje gole pete i izvršila salto na borcu.
  Ali Edik, ovaj vječiti dječak, uzeo je i lansirao male mehuriće iz svog letećeg tanjira. Jurili su velikom brzinom i činilo se da su se zabili u jato lešinara.
  Čule su se eksplozije, lomovi i neprijateljski avioni rastrgnuti u komadiće. Ovo je porazan udarac.
  Dječak je, vješto radeći svojim bosim, okretnim stopalima, pjevao:
  Kako smo živeli u borbi
  I ne plaši se smrti...
  Ovako ćemo ti i ja živjeti od sada!
  I u visinama zvezda,
  I planinska tišina -
  Morski talas i žestoka vatra!
  I žestoka, i bijesna vatra!
  Ovako su se djeca nosila sa neprijateljskim borcima. Oni koji su uspjeli preživjeti su se vratili. I Adala se vratila u Edikov odred. Sa njima je bio samo dio dječjih specijalaca - mladih ratnika jedinstvenih vještina.
  Sada odbijaju još jedan napad sa tvrđave. Očigledno shvativši da se borbena i previše razvijena i inteligentna djeca ratnici ne mogu pridobiti elektronskim napravama, pješadija je bačena u bitku.
  I sami veliki biciklistički ratnici, svaki po dva i po metra, krenuli su u ofanzivu. Bili su u borbenim odijelima i izgledali su nespretno.
  Ali oni su jurnuli u bitku uz kolosalni pritisak i napali poput tenkova. Ovdje se bitka odvijala.
  Sada možete početi sa snimanjem. Djeca ratnici otvorili su vatru na njih iz laserskih pušaka. Bilo je pogodaka na inogalakt čudovišta. Ali oni su odgovorili.
  Djevojčica i dječak su ranjeni i izgorjeli od neprijateljskih zraka.
  Edik je sa osmehom odgovorio:
  - Uključujem zaštitno polje!
  Adala je zabrinuto upitala:
  - I kroz njega možemo pucati na neprijatelja!
  Dječak komandant je samouvjereno odgovorio:
  - Da! Svakako! Ovo je jedna i po dimenzija. Omogućava da energija teče na vašoj strani, ali ne i na strani neprijatelja!
  Dječak ratnik u borbenom odijelu sa zelenim mrljama uzviknu:
  - Ovo je super okruženje!
  I bitka se nastavila neverovatnom snagom! A sada su se djeca pokazala potpuno neranjivom. I uništili su svoje neprijatelje bez napora. Oni, u rukama specijalaca zauvek mladih vojnika, imaju lasere sa termokvarkom, i to je ozbiljno. Dakle, tokom fuzije termokvarka, jedan gram materije emituje energiju koja je ekvivalentna sagorevanju četiri milijarde tona uglja. Dakle, možete zamisliti koliko je ta moć kolosalna.
  Ali djeca se ne bore uvijek sa tako savršenim oružjem i imaju tehnološku superiornost.
  Tako je Edik uključio video i hologram u tri boje, koji je pokazao njegovu borbu sa mnogo primitivnijim tehnologijama i, ujedno, ništa manje opasnom, i sa djecom koja su imala problema.
  Kada se Edik probudio nakon udarca, drugi dječak Paška ga je snažno protresao za rame. Dječak je skočio i uhvatio uplašeni pogled svog crvenokosog, novopečenog druga i upitao:
  - Šta radiš?
  Paška je uperio prst u Edikovu glavu i promrmljao:
  -Ko te je tako obrijao?
  Edik je stavio ruku na kosu i zbunjeno promrmljao:
  - Vau... - Jež im se ubo pod prste, a oni napipaju impresivnu i istovremeno bolnu kvržicu.
  Tada je Edik pogledao u svoju desnu ruku i vidio svježu opekotinu u obliku logorskog broja. Poznati trinaesti...
  Dečak je ispalio:
  - Bravo! Ispostavilo se da ovo nije san. Ja sam zapravo bio zatvoren!
  Paša je zbunjeno pogledao partnera i promrmljao:
  -Gde su te stavili?
  Edik je tužnim tonom odgovorio:
  - U svemirski zatvor... To jest, u zatvor na drugoj planeti!
  Pashka je odmahnuo glavom... Mislio je da je ovaj preplanuli tip poludio. Ali Edik nije izgledao nimalo ludo, iako mu je ispod oka sijalo ljekovito crno oko. Skoro ćelav, plavokosa dečakova glava davala mu je izgled kriminalca ili očajnog nasilnika.
  Međutim, momci nemaju vremena za dalje nagađanje. Vrijeme je da otrčimo na oskudni riblji doručak i ponovo uzmemo lopatu.
  Ali ovoga puta nije bilo moguće dugo raditi. Mlazni jurišni avion Orkmet ponovo je naleteo. Momci su se sakrili na dnu rovova, a odozgo su padale vazdušne bombe.
  Edik je pokušao pucati iz pištolja, ali ovoga puta neprijateljski avioni nisu uspjeli primiti te udarce. Orkmetski jurišnici su prekriveni čvrstim, legiranim oklopom ispod, i nema šanse da metak probije kroz njih.
  Tada je dječak uzeo granatu golim prstima. Budući da su mišići nogu veći od mišića ruku, donjim udom možete baciti "poklon" na mnogo veću udaljenost nego gornjim.
  Dječak je duboko udahnuo, prevrnuo se na leđa i svom snagom bacio kumulativnu bombu. Proleteo je uz šištanje i pogodio jurišnika koji je lebdeo prenisko. Izgubio je kontrolu, a eksplozija ga je podijelila gotovo na pola. I Edik je pokazao nos neprijatelju.
  Nakon čega je dječak terminator pronašao još jednu granatu. Kako su ga učili u svemiru: posebna tehnika udaranja, sa rotacijom kuka, ekstenzijom i kretanjem prstiju. Granata, u ovom slučaju, leti mnogo dalje nego što je mogla biti bačena rukom. Nije uzalud četiri rendžerke savladale i tehniku bacanja donjim udovima.
  Dakle, drugi Orkmetov mlazni jurišni avion gubi krila i leti nosom u zemlju. Probija zemlju takvom silinom, kao da želi u Ameriku.
  Pashka zadivljeno uzvikuje:
  - Da, ti si super borac!
  Edik je ponosno napuhao grudi i zaurlao:
  - Zaista sam super...
  Dječak sa svježe obrijanom glavom izgleda pomalo komično. Ali evo i treće granate, pronalazeći metu sa neumoljivom preciznošću! Pa, da li će neko posle ovoga sumnjati da je ovaj dečak heroj? Pa čak ni ne posljednji heroj, već vitez koji će sve voditi!
  Edik Osetrov je pevao, pipajući golim prstima četvrtu granatu i bacivši je silovito:
  Podmukla zmija se sakrila u pukotinu,
  Potajno Rus sanja o trovanju...
  Ali moćni vitez će pogoditi svoju metu,
  Pod jasnim suncem ljutnje boja će se otopiti!
  Dok su pjevali, dječak je bacio petu granatu. Vrlo spretno ga je presreo svojom savitljivom nogom, a zatim ga ponovo bacio. Najbogatija škola borilačkih vještina imala je efekta, uključujući obuku kosmičke Amazone na udaljenoj planeti.
  Edik je tada mnogo toga savladao i postao pravi super as. A sada baca i šestu granatu. On ga vrlo spretno baca uvis, i on leti, bukvalno seče zrak poput klizaljke.
  Terminator dječak kaže:
  Himna domovine peva u našim srcima,
  Ne postoji lepša u celom univerzumu...
  Stisnite jače viteški bacač grede,
  Umri za Bogom danu Rusiju!
  I sedma granata, koju je bacio bosonogi dječak, brzo proletjevši, pronalazi svoju metu.
  Ostali pioniri pokušavaju da oponašaju svog novog idola, ali njihove granate ili padaju s nogu ili lete gore nego iz ruku. Klara, međutim, na vrijeme daje naredbu:
  -Ostavi me na miru! Samo Eduard Osetrov baca granate!
  Dječak je veoma ponosan na povjerenje koje mu je ukazano i ponovo baca poklon, otkinuvši krilo HEC-283 i uzrokujući da Orkmet mašina izgubi kontrolu. A brzina mlaza ne pomaže orcima.
  Eduard Osetrov veselo kaže:
  Otadžbino, ti si moja mila majka,
  Ne mogu da podnesem patnju ljudi...
  Spreman sam da dam sve sto imam -
  Prođite kroz bol, tugu, bilo kakva iskušenja!
  Sada je deveta granata pronašla svoju metu. Dječak, koji toliko liči na japanskog anime heroja, lansira ga vrlo spretno.
  Nakon uspješnog bacanja, Edward ponovo izgovara:
  Domovina u mom srcu - guda svira,
  Život će biti dobar za sve na svetu...
  I sanjam otadžbinu - svetu zemlju,
  Gdje se vesela djeca smiju!
  Orkmetski lešinari, nakon što su ispeglali zemlju, odlete, a Edik baca desetu granatu za oproštaj. Poslednji oboren Orkmetov avion sklopio je krila i završio u figurativnom kovčegu.
  Dječak je iskočio iz rova i pokazao uvredljiv gest orcima koji su bježali. Prateći njega, to su učinili i drugi dječaci.
  Kao, znaj naša čudovišta, ti pripadaš po kantici!
  Nakon toga su momci ponovo počeli sa radom. U vazdušnom napadu kod dece gotovo da nije bilo žrtava, samo su dva dečaka lakše ranjena od delova bombe i previjana.
  Pioniri i nešto stariji momci bili su borbeni. Iako nije bilo nijednog borca koji je imao kozju bradicu, među njima nije bilo ni kukavica. Svi oni, poluizgladnjeli i polugoli, radili su s velikim entuzijazmom i bili su željni da se brzo obračunaju s Orcima. U daljini tutnji topovi, a vrlo brzo će Orklerova vozila stići do ove linije.
  Četiri devojke u paralelnom univerzumu napale su trupe Orklicana i Trolova, koje su se usudile da slete u Frymu. Sa njima je djelovao i mali odred ruskih specijalnih snaga.
  Ovo je svojevrsna kratkoročna intervencija po nalogu ruskih bogova sa ciljem da se promeni svetska istorija.
  Bitka je bila izuzetno vruća, djevojke su napredovale. No, odred ruskih specijalnih snaga također je pretrpio značajne gubitke. Ali pokazalo se da je bilo puno neprijatelja, pa su ovdje na jednom mjestu Orklia, Trollntsia, Hobit Kingdom i Furtia okupili značajne snage. Hteli su da naprave prekretnicu u napredovanju ruske vojske sa ciljem oslobađanja Revastopolja.
  Od četiri ruska tenka, tri su već oborena, a položaj boraca izgleda kritičan.
  Ali iz otvorenog poklopca razbijenog i spaljenog T-64, najmlađi učesnik ove očaravajuće bitke počeo je da puca.
  Ali, zaista, šta bi dete trebalo da radi u modernom ratu? Samo on sam može odgovoriti na ovo. U svakom slučaju, dvanaestogodišnji moskovski školarac Edik Osetrov odlučio je da ne može sjediti u jednom od udobnih dječjih sanatorija u velikodušnoj Rusiji. Zarobljen jedinstvenom ratnom romantikom, pobjegao je na front. Ali nismo morali da bežimo daleko: neprijatelj je stajao blizu Fronjecka i nemilosrdno pucao na grad.
  Skoro pred očima Eduarda Osetrova, škola se srušila nakon što je pogođena višestrukim raketnim sistemom Uragan. Nekoliko djece koja nisu imala vremena da pobjegnu zakopano je pod ruševinama, a Anastasija Petrova, Edikova prijateljica, zadobila je strašne opekotine. Umrla je dugo i veoma bolno. Deset dana paklene agonije... A onda su teške granate uništile stambenu zgradu u kojoj su živeli rođaci Eduarda Osetrova.
  Mladi ratnik šutira i to vrlo precizno! Na treningu nema promašaja, a sada je potrošeno narednih sedam rundi, a dječak ih užurbano sipa u vreće.
  Približavanje velikih snaga s obale i svježih desantnih pukova ponovo su nagnuli vagu prema savezničkoj vojsci. Iznenađujuće je da su oba moćna evropska carstva prenijela toliku silu u Frym. A ako smo navikli da se borimo sa Trolovima, onda su Orcglians novi neprijatelj. Generalno, "Friman rat" je jedini slučaj u istoriji kada su Rusija i Orktanija zvanično u ratu. Prije toga, Orglia se općenito smatrala prilično prijateljskom zemljom, a posebno je bila saveznik u bitci s Avapoleonom. Ali sada je to žestok i ambiciozan neprijatelj koji se boji rastuće ruske ekspanzije.
  Eduard Osetrov je bosom nogom bacio čahuru. Ovaj put je malo promijenio naviku borbe, bacanja diskova nogama. Ali ništa, a možete pucati iznenađujuće precizno iz snajperske puške.
  Nije tako lako vidjeti neprijatelje u dimu, a ne možete im vidjeti ni lica. Stoga mrtvi, čiji se umrtnički krici rastapaju sa mnogim sličnim drugima, ne izazivaju negativne emocije. Kao da igrate pucačku igru na kompjuteru ili udarate u elektronske monitore na streljani.
  Sada, ako osjećate da ste promašili cilj, onda to već izaziva iritaciju!
  A neprijatelj, koristeći njihovu brojčanu nadmoć, potiskuje branioce Revastopolja. Lagane, prilično brze i precizne terenske puške Orglikana udaraju i neprestano zabijaju. To je ujedno i jedan od razloga zašto je Rusija od 1618. godine (gotovo četvrt milenijuma Rusi nisu gubili ratove, već su bili poraženi samo u pojedinačnim bitkama!) bila prinuđena da popusti.
  Osiromašeni odred specijalnih snaga sa tenkovima, ratnik crnih snaga Viktorija, naredio je da se pregrupiše i što više uštedi municiju. Transporteri, a bilo ih je samo dva, na brzinu su zatrpani vrećama pijeska (to su bili trofeji), a mitraljezi koji su bili na njima korišćeni su za gađanje.
  Većina vojnika specijalnih snaga je potrošila sve svoje magacine, pa, generalno, to je jasna priča. Sada smo morali koristiti puške zarobljene od neprijatelja da uzvratimo.
  Naravno, tokom ovako intenzivne borbe, ovi klipovi se vrlo brzo ispljunu. Ali ne možete staviti mnogo rogova na jednog pješaka; oni će vam smetati.
  Istina, na samim oklopnim transportima još uvijek postoje kutije s rezervama. Stoga ih treba štedljivo koristiti.
  Od pedesetak ljudi samo polovina je ostala stajati, a još par osoba sa teškim ranama izvučeno je sa bojišta. Ozbiljni gubici za granu dvadeset prvog veka.
  Morate voditi računa o svojim ljudima, pogotovo jer su naišli na hrabrog neprijatelja koji se neće razbježati pri prvim, čak i ne baš intenzivnim, salvama.
  Pukovnik koji pomaže ruskim trupama, Mihail Carkov, takođe je ranjen, ali je još na nogama. Glavni problem je u tome što su u uzbuđenju boraca potrošili previše municije, zbog čega je vrlo teško odbiti se od ogromne brojčane nadmoći neprijatelja. Istina, Carkov, poput iskusnog ratnika, štedljivo puca, a još uvijek ima rezervu. Na primjer, ne prezire pojedinačne snimke.
  Ali kada je neprijatelj počeo da baca granate...
  Ovo je vrlo opasno kada eksplodiraju strašno brojne bombe, čak i ako imaju malu eksplozivnu snagu.
  Dječak ratnik Edik počinje bosim nogama bacati oštre diskove. Ali to je kao oblog za mrtve
  Iako Viktorija to ne želi da uradi, životi vojnika su vredniji. I gorivo... Bog ga blagoslovio! Da su samo mesne mašine, bilo bi i goriva za njih!
  Metalni glas Černobogove kćeri komanduje:
  - Podignite helikoptere u vazduh!
  Mora se reći da avioni pružaju ne samo smrtonosnu silu - uostalom, čak i helikopter ima ograničenu municiju - već i moralni uticaj. Za devetnaesti vek, nešto što leti i puca je kuriozitet. Dakle, postoji šansa...
  Branioci Revastopolja već se povlače na spoljne redute grada citadele. Općenito, njihovo ponašanje je ispravno - stavite sve vojnike u bitku na periferiji uporišta, i neće imati ko braniti tvrđavu. A onda će biti klina u ratu. Zauzimanje Revastopolja bit će signal za Vilence i Perzijance da uđu u rat.
  I tako, okupivši sve svoje snage u impresivnu šaku, Orkgličani, Trolovi i Turci napadaju...
  Edik je, mirno nišanio neprijatelja, takođe počeo da se nervira. Dječak je shvatio da gube bitku, a jedina nada je bila u činjenici da će Fenšikovljeve trupe, koje su bile daleko iza, imati vremena da stignu.
  I sutradan su momci bili suočeni sa pravim testovima. Tek što su doručkovali, začuli su promuklo tutnjavo i kretanje neprijateljskih tenkova. To znači da je djetinjstvo konačno završeno i da je čeka bitka. Neki dječaci su već imali iskustva u borbi i ponašali su se mirno. Ali neki od momaka, posebno oni mlađi, počeli su da se bune.
  Klara je viknula na njih iz sveg glasa. Deca su se smirila. Zauzeli su utvrđeni položaj i pripremili granate, kao i praćke za bacanje ratnog materijala. Ispred je bio i niz protutenkovskih mina.
  Orci su se približavali. Naprijed su se kretali niski, čučnjavi, ali dugački tenkovi serije FE. Nekoliko njih je već imalo piramidalni oblik, gotovo neranjiv iz više uglova. Ali većina su bili "Zmajevi" sa kupolom pomerenom unazad i FE-70 sa topom od 128 mm.
  Mlad izgledom, Edik, pripremio je u blizini sebe cijeli ranac protutenkovskih granata. Naravno, ne probijaju oklop, ali lako mogu probiti tragove. Osim toga, piramidalni rezervoari imaju male, ali brojne valjke koji se nalaze po cijelom dnu. A njihovu šasiju je izuzetno teško onesposobiti.
  Mnogo se Orkmetovih tenkova kreće. Pozadi se nalazi čak i štap Elferikan TOR-93 i Phoenix-2. Loši su od Orkmetovih, ali stvaraju dodatni ambijent. Tenk Dragon je prilično okretan sa topom od 105 mm koji može probiti ruske tenkove sa velike udaljenosti i čučanj je. Kod klasičnog rasporeda, samo su motor i mjenjač smješteni u prednjem dijelu rezervoara, a mjenjač je na samom motoru.
  Vozilo sa modifikacijom - 3, ima jak oklop sa strane i pozadi od 125 milimetara pod uglom i teško ga je uzeti granatom. Očigledno, moraćemo da udarimo na staze.
  Kako zaustaviti piramidalne tenkove? Ovo su zapravo čudovišta od čudovišta!
  A protiv dvije stotine dječaka ima više od trista pedeset automobila! Skoro dva teška tenka po osobi, pa čak i po dete! I nijedan nije stariji od petnaest, osim komandanta Komsomola Klare!
  Odnos snaga je takav da je njihov bataljon naivčina osuđen na poraz.
  Ali ako ćeš umrijeti, onda uz muziku!
  Mladi Edik je rukom bacio granatu i uhvatio je nogom. Prvi Dragon tenk je već ušao u zonu uništenja, što znači da se može baciti. Dječak savija svoje gipko, mišićavo tijelo, ispravlja nogu i potkoljenicu, i rasteže gole nožne prste. A granata leti stotine metara, kao da je lansirana katapultom. Ne, nikad nećeš tako baciti ruku.
  A granata zviždi nad protivtenkovskim ježevima. Tenk Orkmet je pogođen u gusjenicu, okrenuo se i... zabio se tijelom u svog kolegu koji je hodao s desne strane.
  Mladi Edik je zviždao:
  - I bitka se ponovo nastavlja,
  Hiperplazmatska vatra ključa...
  A Lenjin je tako mlad -
  Zadaje smrtonosni udarac!
  Dječak, inspiriran, baca još jednu granatu na "Zmaja". Auto se obara i nabija njegovog partnera lijevo. Na ovaj način zapravo možete promijeniti smjer kretanja rezervoara tako što ćete oštetiti gusjenicu. I žmiri i krene pogrešnim putem.
  A borbeni dječak Edik pjeva, bacajući još granata:
  - Moja domovina je tama svemira,
  Spremni da odbijete navalu zlih neprijatelja!
  Bez tebe ljubavi, ne mogu ni dana,
  Spreman sam dati život za tebe!
  I dječak terminator opet baca granate nogama, tjerajući Mongoose-3 da se sruši u piramidalni orkmetski tenk.
  Mladi Edik čak skače od radosti, vau... Dakle, treba se boriti protiv Orka. I opet baca bombu bosom nogom. On to radi veoma dobro. Granata se odbija o travu i ponovo pogađa Orkmetov tenk, prisiljavajući ga da skrene u stranu i zabije svoj glomazni parnjak.
  Dečak se smeje i peva:
  -podići burad benzina uz vatru,
  Mi pioniri dižemo u vazduh kola -
  Biće to potpuni poraz za Orke,
  Poklič pionira: uvijek budite spremni!
  Poklič pionira: uvijek budite spremni!
  I sa svakom linijom, granata se baca na Orklerite, zbog čega se Orkler tenkovi sudaraju. Ali sada je i Elferik TOR-93 postao žrtva. Štaviše, ovaj automobil je uspio da se sruši tako da je razneo dva svoja feniksa.
  Jedan od najmoćnijih orkovskih probojnih tenkova, Royal Dragon, težak sto tona i motor od 1880 konjskih snaga. I kako je ovaj nasilnik bio potresen. Oborio je jedan tanker, pa drugi. I tri automobila gore odjednom.
  I dječak ponovo počinje pjevati, s mukom:
  Zla prokleta stvarnost
  Može vas izluditi!
  Sva snaga strašnog atoma -
  Sotona je ušao u Zemlju!
  I dok je pjevao, bacio je pet granata i oborio desetak tenkova. Orkmetova vozila su dolazila sve bliže i bliže, a drugi pioniri su počeli da bacaju svoje poklone. Istovremeno, uzvratna vatra Orka praktički nije nanijela štetu momcima. Bilo je to pravo čudo.
  Djeca su mogla uhvatiti orkovsko čudovište za rogove i obasuti mastodonte granatama.
  Mladić Edik, sve intenzivnije bacajući granate nogama, pjevao je:
  Na zvjezdanim brodovima jurimo preko valova,
  Kvarkovi se pjene u etarskim vrtlozima!
  Šta ću preneti svojoj planeti,
  Djeco ludog, grešnog svijeta!
  A za ovaj stih, bačeno je osam granata, a dvadeset tenkova debelog svinja je pogođeno i sudarilo se direktno. Udovi brzog dječaka, kojeg su borilačkim vještinama učili i bogovi i vanzemaljci, bljeskaju sve energičnije. Granate u mom rancu su nestale. U redu je, koristit će se domaće vreće za eksploziju. A orkisti su primali i primat će i dalje.
  Nekoliko Orkler tenkova je minirano, a vozila iza njih su se zabila u njih. Nakon toga su se svi zapalili i zapalili kupalske lomače. Sve je tako vruće, a spaljeni orci puze van. I cijela njihova strana vojska.
  I borbeni Edik će početi da peva;
  Brat je podigao ruku na brata -
  Surov rat, huk protivnika!
  Mitraljez je postao tvoj prijatelj,
  Došla je odmazda za neozbiljnost!
  
  Šta učiniti ako su ljudi švorc
  Kada poletni meci zvižde okolo!
  Bože bolje da prekine rat silom -
  Tako da su dani zmaja grabljivice prošli!
  
  Ali pakao ne poznaje granice i granice,
  Zemlja gori u napalmu, djeca plaču!
  Sada su crte devojaka pobledele -
  Za ovo, kome će sveti Gospod odgovoriti?
  
  Pa, koliko voljenih možeš ubiti?
  Uostalom, čovjek je rođen, vjerujte mi, za sreću!
  Majka ne pušta sina na front,
  A čak i ljeti je loše vrijeme za vrijeme rata!
  
  Ali dužnost vojnika je prava dužnost:
  Zašto da se borimo za Otadžbinu?
  Sa šesnaest godina hram je već siv,
  Lica nesretnih udovica su natečena od suza!
  
  Ali šta je, jesi li lud brate?
  Ne, ti si lud - odgovara tvoja voljena osoba!
  Za podlost, ko je naš vojnik na prestolu,
  On vjeruje da je njegov zet prljavi Kajin!
  
  U zemlji potoci krvi cepaju vene,
  A puls iz jezgra će odgovoriti udarcem...
  Plug pogođen granatom smrznuo se u polju,
  O, kako je sunce postalo grimizno!
  
  Ali postoji vera da će Isus doći -
  On će pomiriti braću i donijeti spas!
  Onda zaboravimo da se osvetimo podlom rezultatu -
  Neka oprost zavlada u dušama svih nas!
  Dečak Terminator je pevao i bacao eksplozivne pakete sa obe bosih nogu sa maksimalnom efikasnošću i intenzitetom.
  Na posljednjim linijama, nekoliko preživjelih tenkova Ferman Orkringa se vratilo. Više od tri stotine uništenih orkišističkih mastodonta ostavljeno je da gori na terenu.
  Kapljica znoja potekla je niz djetetovo glatko čelo. Otkotrljao se niz od trzaja pocrvenjeli obraz, neugodno ubo izgrebanu kožu i pao na pregrijani zatvarač automatske puške. siktao...
  Edik je briznuo u plač uz uzdah:
  - Moje jadno srce je spremno da mi eksplodira u grudima kao granata, ali nema drugog puta, verujte mi, ni kod kuće, kao da sveće gore!
  U njegov tenk su doletjele i granate... Dva kolege tankera, malog rasta, ali naravno i odrasli borci, odgovorila su i hicima iz pištolja i mitraljeza.
  Ali neprijatelj se probija s brojevima. Edik pokušava da izabere oficire kao žrtve, a sami vojnici ne vrijede mnogo. Neprijatelj trpi gubitke, ali tanker sa desne strane je već magarac sa razbijenom glavom. Lobanja je zgnječena, a mozgovi istječu u mlitavu pastu, kao smola sa posječenog drveta jasike.
  Sada je dječak osjetio pravi strah. To više nisu senke koje su u virtuelnoj stvarnosti, ne bezazlene jedinice koje šaljete da ih pokolje u hiljadama, već stvarni ljudi koji donose smrt. a oni...
  Geler je pogodio dječaka ravno u čelo... Sve mu se smračilo pred očima i, ispustivši pušku, dječak se srušio u kulu. Saggy na stolici. Preživjeli tanker je potrošio svoje posljednje metke i sažaljivo zastenjao kada mu je bajonet probio krhka prsa.
  Ranjenog Edika spasila je samo pojava "crne ajkule" na nebu. Aerodinamično vozilo udaralo je kasetnim raketama ispunjenim iglama na nagomilane grenadire. Pali su kao makovo zrno, razbacujući svoj pepeo na desetine hvati...
  Pojava krilatih čudovišta zapravo je usporila napad. Posebno su bili uplašeni konji. Prednji su se okrenuli nazad, a stražnji su, naprotiv, potaknuli, nastala je krvava rupa.
  Teška pješadija se reformirala i brzo se preselila na više tlo. Iako je ostalo svega nekoliko vojnika, jedan vojnik je morao nositi dva ili čak tri ranjena.
  MIG-124 je, ispalivši svoje posljednje rakete, ispalio kratke mitraljeske rafale. U isto vrijeme, a ova briljantna ideja je unaprijed pala Nataši, nekoliko bureta baruta je bačeno odozgo. Najprimitivnije oružje devetnaestog veka bili su obični fitilji, pukotine od najstarijih razornih supstanci.
  Ali efikasno...
  Još jedna novina je ubacivanje smole, ulja i alkohola u glinene vrčeve. Drevne, zapaljive granate. To također nije superoružje, ali ako dođu do vas odozgo, onda!
  Jasno je da je moderna municija skoro iscrpljena i moramo se prebaciti na starija i arhaičnija oružja. Čini se da se rasplamsa, spaljujući protivnike žive. Čak im se i meso ljušti s kostiju, a kosturi su izloženi. Tada vjetar počinje da se petlja po njima, zveckajući i pucketajući. Redovi se ruše, miješaju i vraćaju nazad.
  I dolazi pomoć od Fenshikova. Naravno, prvi su stigli konjici. Dok nema mobilnih transportera, kraljica polja sve mora da gazi svojim udovima.
  Ali to je konj, on je konj i u Africi.
  Kmetska devojka, a istovremeno i žestoka ratnica Domkratova, na svom lepom konju, uspeli su da prestignu sve. Lijepa seljanka golim petama udara konja u sapi i žestoko maše sabljom.
  Tako je njen prvi "trofej", prašinom umrljani kopljanik, odbio samo prvi napad obrazovane seljanke, a drugi mu je zaokret gotovo odsjekao cijelu glavu. Orktsuz nije mogao ni da vrisne sa prerezanim grlom, već je jednostavno pao sa sapi. A Domkratova je pevala:
  - Ima različka u polju... Dug put!
  Elena, koja je čula svojim super-akutnim sluhom, zarežala je uglas:
  - Duž puta je gusta šuma sa Jagami ženama!
  Nadežda je dodala, prigušujući užurbanost bitke, sve ove puške i oštrice:
  - A na kraju tog puta blok sa sjekirama!
  Domkratova, brzo se udaljivši od oštrice, reče bez ikakvog urlika:
  - Oh, jednom!
  Nakon ove riječi, jahač Orkglija je pao...
  - Da opet!
  I tu konjanik Furets, pompezan kao paša, nije imao sreće.
  - Da, mnogo, mnogo, mnogo puta!
  U ovom trenutku, Nadežda je prekinula u skoku, raspršivši čitavih desetina osvajača svojim gracioznim nogama:
  - Da, zašto kukaš iznova i iznova! Uzmimo milion odmah!
  Vatreni terminator, kćer Černoboga Viktorije, golim prstima bacivši svoj čelični šlem u let, zarežala je:
  - Mi držimo milione u banci i ne marimo za zakone!
  Razumna Elena se složila sa ovom situacijom:
  - Tako je: ako prekršiš jedan zakon, zločinac si, ako prekršiš nekoliko, mrtav si, sve je Gospod Bog!
  Veoma pametna Viktorija je duhovito primetila:
  - Kao što je rekao jedan veliki pisac i filozof: nikakvi zakoni se ne pišu za budale, a zakoni prirode nisu propisani za genije!
  Perunova kćerka Viktorija spretno je nogom bacila bure baruta. Pogledala je svoj goli taban, koji je blistao od krvi, a kada je bure paklenog napitka eksplodiralo, zacvrkutala je:
  - Jezik je dat pametnoj osobi da sakrije misli o glupim i besmislenim stvarima!
  Ali očigledno su devojke razmišljale o tome... MIG-124, gušeći se od nedostatka goriva, počeo je da gubi visinu. Iskusni piloti su očajnički pokušavali da spasu automobil, spuštajući ga na manje-više glatko mesto. Srećom, do tada su i posljednje rezerve hrabrosti među savezničkim trupama presušile. Osim toga, herojska ruska pješadija, koja je savladala ogromnu udaljenost Suvorovljevim prisilnim maršom, već se približavala polju i brdima zahvaćenim grandioznom bitkom.
  A onda su ratnice-čarobnice konačno oslobodile svoju magiju... Bilo je to nešto izvan okvira ljudske percepcije. Radili su stvari koje mnoga božanstva nižeg nivoa nisu mogla.
  Viktorijina paklena magija naterala je konje Orkglija i Fureta da budu prekriveni mrljama i istrunu živi. Štaviše, kolosalnom brzinom. A na konjanicima Orkglija, borcima Fureta, Trolovima i Fardinima, pojavili su se gnojni gadni čirevi, koji su pucali od gušta...
  Uticaj magije Belobogove ćerke Zoje bio je drugačiji, ali ništa manje destruktivan. Konji su bili obrasli svijetlim cvijećem, ružama i ljubičicama, a sami ljudi bili su prekriveni slojem meda i čokolade. Mnogi vojnici su počeli da cvetaju poput bujnog prolećnog grmlja. I mirisalo je na svježinu. Ubila je i Belobogova magija, ali je to uradila veoma lepo i potpuno bezbolno. Ovo je dobro nasilje. I kakvi su se prekrasni pupoljci s raznobojnim cvjetovima pojavili umjesto ljudi.
  Perunova ćerka Nadežda je za svoju specijalizaciju koristila više nego očigledne tehnike: pucanje iz munje. Hiljade električnih naboja prekrivale su police, pretvarajući veliki broj vojnika u pepeo i prašinu. A kada električna rampa pređe preko vas u debeloj i blistavoj kaskadi, to je manje nego ugodno, ali više nego smrtonosno.
  A Elena, Svarogova ćerka, koristila je tehniku tipičnu za tehničara: naterala je oružje da puca u svoj narod.
  Puške su, ne slušajući svoje gospodare, udarale vojnike u leđa, a topovi su rušili čitave redove i pokosili redove kolosalnim intenzitetom. A helikopteri koji su se probili iz drugog svemira jednostavno su jednom raketom spalili čitav bataljon. Oružje je postalo izuzetno destruktivno kada je na njega uticala snaga Svaroga.
  Tako su sve četiri djevojke pokazale svoju moć odjednom, uništivši desetine hiljada vojnika i oficira jednim udarcem.
  I to je presudilo ishod bitke... Kada su umrli posljednji ratnici Fureta, Okgli, Trollsa i Fardina, četiri djevojke i preživjeli ruski borci okrenuli su se hipermagijskom portalu i za minut vratili u svoj svijet.
  
  GULLIVER I BALEKALNA VISKONA
  ANOTATION
  Guliver, koji je ponovo postao vječiti dječak, izvodi podvige i pokazuje svoju mudrost i briljantne izreke. Zajedno s njim, vikontesa gazi bosa po oštrom kamenju, čije jadne, preplanule noge časno podnose tešku kušnju.
  . POGLAVLJE br. 1.
  Pošto je postao mlado tijelo, bivši kapetan i poznati putnik se probudio.
  I tako je morao ponovo da gazi svojim bosim, detinjastim nogama po oštrom kamenju puta u pravcu luke.
  Uzela ga je djevojka iz plemićke porodice i sišla sa svog jednoroga.
  I hodali su zajedno izuvši sandale ukrašene dragim kamenjem.
  Istovremeno je primetila:
  - Neophodno je da stopala ne postanu mekana, već da budu što čvršća i izdržljivija!
  Dječak Guliver klimnu glavom:
  - Ovo je veoma mudra primedba! Ali da budem iskren, ovdje u Britaniji želja vikontese da ide bosa izgledala bi vrlo čudno!
  Devojka je pevala kao odgovor:
  Cela zemlja je zagrejana toplinom,
  I trčim po njoj bos...
  Voleo bih da je leto
  Nećete biti prisiljeni u snježne nanose!
  Dječak kapetan se složio:
  - Da, ljeti je mnogo bolje! Tako je lijepo kada sunce sija i snježni nanosi svjetlucaju na zracima!
  Ovdje se Guliver ispravio:
  - Hteo sam da kažem biserne kapi rose na travi!
  Devojka se smejala i pevala:
  - Rosa, rosa, rosa, rosa,
  Zuje kao roj osa!
  A onda je dodala:
  - Ne! Ovo nije ni selo ni bašta!
  Gulliver se složio:
  - Ni u selo ni u baštu! Ali u svakom slučaju, ti i ja smo se odlično slagali.
  Dječakove nožice su zacijelile preko noći, a hodanje više nije bilo bolno kao juče.
  I raspoloženje se popravilo.
  Gulliver je primijetio:
  - To stvarno ne razumem, zašto vam trebaju robovi?
  Vikontesa je prezrivo frknula:
  - Šta je tu neshvatljivo?
  Dečak je ozbiljno primetio:
  - Vi ste vječna djeca, imate dobru izdržljivost - možete i sami da radite!
  Djevojka se nasmijala i cvrkutala:
  - Udari desnom nogom,
  Mahni lijevom rukom...
  Lepo je živeti na svetu,
  Ne radeći ništa!
  Gulliver je prigovorio:
  - Ne raditi ništa je dosadno!
  Vikontesa se zakikota i primijeti:
  - Napustili su kolibu,
  Ogromni seljaci...
  Dječak upita:
  - Pa, pa šta?
  Djevojka je odgovorila:
  - Posjekli su sve hrastove,
  Na kovčege!
  I kako će ovo vječno dijete to prihvatiti i nasmijati. Da, ovo je izuzetno cool.
  Gulliver upita vikontesu:
  -Jesi li ikada ozbiljan?
  Devojka je pevala:
  U carstvu šala
  Prošlo je tako dugo...
  Ništa, kao što je poznato -
  To se ne dešava ozbiljno!
  Dečak je sa osmehom odgovorio:
  - Da, razumem to! Vječno djetinjstvo i u duši i u tijelu!
  Vikontesa je primijetila:
  - Biće određuje svest!
  Guliver je energično klimnuo djetinjastom glavom:
  - Teško je ne složiti se! Sada se, barem fizički, osjećam jako dobro i veselo. Pa čak i izlizani tabani dječijeg tijela tako brzo ogrubele, postanu jaki i žuljevi, da više ne bole, već naprotiv, hodanje je čak postalo ugodno.
  Djevojka je energično klimnula glavom i primijetila:
  - Mogu da pevam o ovoj temi!
  Dječak kapetan klimnu u znak slaganja:
  - Naravno, pevaj! Bićemo veoma srećni!
  Vikontesa je počela da peva sa velikim osećanjem i zadovoljstvom;
  Ima čuda u novom svetu,
  To je kao bajka u boji...
  Ovakva lepota je ovde
  Ne možete pronaći manu sa pokazivačem!
  
  Pa, šta ako je novi dan,
  Dolazi preko Zemlje...
  Tako da nismo previše lijeni da ustanemo,
  Ne postaje hladnije na svijetu!
  
  Biće novo svetlo u slavi,
  Tamo gde je drveće kao bombone...
  Počećemo da pozdravljamo zoru,
  Naša djeca su u vječnoj sreći!
  
  novi vek dolazi,
  Ova regija je prelepa...
  Osoba će biti srećna -
  Neka put bude opasan!
  
  Neka planeta procvjeta -
  Uskoro će biti bujni raj...
  Otvorite pobjednički račun
  Svijet će biti blistav maj!
  
  Koliko je dobro?
  Ako sunce jako sija...
  Detlić buši dleto
  Svima je divno na planeti!
  
  Kako je sve zabavno kod nas,
  Puna dolina srece...
  Vjeruj da će biti zora,
  Zlatna sredina!
  
  ko bi nam krojio sudbinu,
  Veoma hrabar i zgodan...
  Ako dođe do preraspodjele,
  Tada postajete moćniji!
  
  Nećemo spustiti glave
  Ponosno ispravljam ledja...
  Za palačinku, puter, svježi sir,
  Domaćica odmah dodaje!
  
  Tako da će biti sreće, znaš,
  I svjetlost sa Imenom Svarog...
  Postat će pravi raj
  Ljudi su se molili Bogu!
  
  Gospod je dao jedan odgovor:
  Moramo raditi u veselju...
  A onda će doći zdravo -
  Lica će sjajno zasvijetliti!
  
  Evo jedne devojke bose
  jahao sam kornjacu...
  Moraš ga udariti pesnicom,
  Izaziva mnogo straha!
  
  Gdje nastaje požar?
  Pa gde gori vatra...
  Slomeći udarac
  Okrutni neprijatelj napada!
  
  Nećemo se predati neprijatelju,
  Smatrajte ovo težnjom...
  Heruvim se uspravlja
  Krila i oprost neprijateljima!
  
  On će reći da će se to dogoditi uskoro
  Šta se zove pobeda...
  cirkus je slučajno šator,
  A ponekad psi laju!
  
  Uskoro će biti kao u raju
  Ulepšajmo ceo svet...
  Zahvaljujem Ladi -
  Kerubini sjaje zlatom!
  Dječak Gulliver je pljesnuo rukama i rekao s divljenjem:
  - Kako divno! Ovo je poezija! A glas djevojke je jednostavno čudesan!
  Devojka je skromno odgovorila:
  - Ovo je dar od bogova! Generalno, ono što se daje ne cijeni se!
  Dečak je ponovo primetio:
  -Teško je ne složiti se sa ovim! Ali u svakom slučaju nismo djeca po iskustvu i životnom znanju!
  Vikontesa se nacerila i upitala:
  -Možete li dokazati da više niste dijete? Štaviše, upravo inteligencijom i znanjem!
  Dječak Guliver klimnu glavom:
  - Naravno! Ja to mogu i naravno želim!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i zaurlala:
  - Hajde, dokaži to odmah!
  Dječak je počeo da izbacuje popularne aforizme s bijesom i uzbuđenjem;
  Vidjeti neprijatelja je polupobjeda, ali ostati nevidljiv je potpuna pobjeda!
  Šampanjac pobjede dijele samo tri ratnika; hrabrost, hrabrost i čast. Međutim, za razliku od ljudske gozbe, četvrti prijatelj je sreća, i uopšte nije suvišna!
  Od svih nevolja, smrt je najbezazlenija, jer se više nikada ne ponovi i posle nje ništa nije gore!
  U ratu, najoštriji osjećaj rutine je otupljivanje osjećaja opasnosti!
  Lepo je leteti kad se lebdiš iznad ništavila - kako možeš da odletiš od udarca u dupe!
  Ko leti koristeći gorivo gorkih ljudskih suza, leteće u svojim slatkim snovima!
  Duhovita kritika je bolja od glupe pohvale!
  Čovek ne želi da upadne u rupu ni za kakav novac, izuzev materice Venere! Za to je spreman dodatno platiti, pa čak i dati posljednje!
  Oni koji nikada ne izgube svoje dostojanstvo ne plaše se gubitka prestiža!
  Ko ne peva u vreme iskušenja zavijaće kad shvati da je uzalud patio!
  Svojim jezikom možeš samljeti sve osim kamenja vezanosti jezika i kaldrme tuposti!
  Ženka srne je dobra, mužjak jelena loš!
  Jelen se od losa razlikuje po tome što prvi smeta drugom, a plijen ide lisici!
  Pravi ratnik mora imati karakter životinje, ali ne i inteligenciju životinje!
  U svijetu vukova, šakali obično zauzimaju mjesto lava!
  Ako želite da ima snažan udarac koji sruši neprijatelja, nemojte ga udarati dok ležite na kauču!
  Najjači udarac zadaju oni kojima nije stalo do patriotizma!
  Seku neprijatelja rade oni kojima mozak nije otkucan i oči im nisu poplavljene!
  Možemo pobjeđivati brojevima, ali samo vještinom možemo uživati u plodovima pobjede!
  Egoista koji ne želi da odustane sigurno će odustati pred problemom!
  Napadom, naravno, postoji rizik od poraza, ali napadom ste već izgubili!
  Ne idi lijevo, momče, završit ćeš u rupi, čak i ako si, u stvari, u pravu!
  Ne možeš pobjeći od starice sa kosom sa kosim rukama!
  Bolje je biti Ostap Bender nego jadni budala!
  Lukavstvo te ne čini uvijek bogatim, ali domišljatost te sigurno uništava!
  Lisica u ljudskom obliku nije uvijek svijetla u bundi, ali uvijek tamna u namjerama!
  Svetla duša obično dovede telo do pogrebnog bleda!
  Magarac može sjediti na prijestolju, ali vas neće natjerati da kleknete!
  Ne lav koji glasno riče, nego onaj koji jako ujeda i jako udara!
  Nema potrebe da palite kuću dok se borite s miševima. Nema smisla pretvarati zemlju u koncentracioni logor dok pokušavate pobijediti korupciju!
  Intuicija je, naravno, izdajica, ali ne u vašem taboru!
  Ne boj se pametnog prevaranta - plaši se poštene budale!
  Ko hvali tiranina, zapevaće petla na svom krevetu!
  Tiranin je poput lava, čak ga i miluje, kida kandžama meso i kožu!
  U ratu je udobnost kao čokolada u masti, samo od leševa se razboliš!
  Uobičajeno je paljenje svijeća u crkvi, ali ni u najvećoj količini nisu u stanju ugasiti plamen ljudskih strasti!
  Možete imati ledeno srce, krv hladnu kao tekuća voda, ali čovjekova žeđ za uspjehom uvijek će biti vruća!
  Žurba u svemu vodi lošim posljedicama, osim pokušaja samoubistva!
  Svaki narod može dobiti sukob, ali samo Rusi mogu dobiti rat, tako da oni ne teže materijalnoj dobiti za sebe!
  Vatromet rata je praznik za sve osim za kukavice, i univerzalna žalost, osim zadnjih budala!
  Najčešće se zbunjuju ravne konvolucije!
  I izvlače se iz nevolja, zavoja, jasno raspoređenih na policama!
  Mnogo se češe jezik, onaj koga svrbi glava od praznine!
  Najbolja investicija je u kovčege vaših protivnika, iako nikad nije direktna!
  Vojska ne proizvodi ništa, ali više nego isplati ulaganje pod hrabrim vladarom!
  Kad čovjek pobijedi, posljedica je smrt i poniženje! Kada je žena život i zadovoljstvo!
  Žene troše više na svoje pobjede od svih vojski na svijetu, ali uzimaju odštetu od pobijeđenih, koja se daje mnogo spremnije!
  Žena, za razliku od vojske bez uniformi, brže pobeđuje!
  Za razliku od muškaraca, za žene se prava pobjeda postiže nakon predaje!
  U ratu, kao iu kartama, morate biti u stanju uzvratiti, a za razliku od njih, napretke treba sačuvati i prenijeti na neprijatelja!
  Rat je poker, ali zavirivanje u kartu nije prevara, već podvig inteligencije!
  Boriti se bez lukavstva je kao srkati juhu bez kašike, ali iz nekog razloga razborite raspravljaju samo o ovom drugom!
  Brzi muškarci se svađaju - razdvojite ih brzo! Ako se žene svađaju, bolje je ne svađati se!
  U ratu je sve hladnije nego u mirnom životu, osim kosog čela komandanta!
  Snaga bez dobra podiže civilizaciju kao obešenog čoveka sa omčom!
  A da ne prebijete tuđe lice, ne možete jesti svoje!
  Magarac je uvijek prebijen, ali ubija se tek kada prestane da bude koristan!
  Hrabri čovek ubija neprijatelja, kukavica ubija roba!
  Inicijativa u ratu je skupa, pogotovo za neprijatelja naviklog na jeftine šablone!
  Za bića nižeg reda, ponekad je njihovo vlastito negativno iskustvo korisnije od bilo koje pozitivne upute!
  Zalijevaju svoj svagdašnji hljeb svojim znojem, a svoj praznični hljeb krvlju svojih neprijatelja!
  Kada političar mnogo melje jezikom, rezultat nije brašno, već brašno!
  Kada ravnalo puno priča, tijesto može ispasti pahuljasto, ali se brzo pokvari!
  Tvrdo srce vladara može cijelu državu staviti na mrvice!
  Politika se razlikuje od matematike po tome što se u matematici ne može dijeliti sa nulom, ali u politici dijelite sa čvrstim nulama!
  Političar je briljantan matematičar, ali samo u jednoj akciji - oduzimanju!
  Možete pričati o svemu, ali osuđivati samo ono što je korisno!
  Razgovor bez smisla je brbljanje, razgovor sa smislom je polemika, razgovor sa koristi je podučavanje, a najveći profit dolazi od ćutanja!
  Samo mali um preuzima kontrolu nad velikim brojem!
  Dvoje je bolje od jednog, ali ne ako su mrtvi drugovi!
  Blago onome ko vjeruje, a ko ne vjeruje blagodati su dvostruke, pa ima povjerenja u svoju snagu i razum!
  Loše je kada nema kočnica, još gore kada usporiš!
  Ne, đavo je užasan način na koji je naslikan, ali najstrašnija stvar je skica anđela koju je napravio mješanac!
  Životinje žive u šumi - a brutalni ljudi sve pretvaraju u gustiš!
  U kraljevstvu zvijeri postoje samo pijetlovi i papagaji, a orlove su zamijenile perjanice!
  Dobar dizajn je da ako zakasniš, postaćeš zastareo; dobra osoba, ako zakasniš, postaće omražena!
  Smrt u borbi stvara par hrabrosti i gluposti, ali ako se u isto vrijeme mudro zaključi savez, tada će biti pobjednički život!
  Sve se može prikriti, osim sopstvene gluposti!
  Sve se može razotkriti, osim tuđe pameti, u kojoj i sami živite!
  Crveni govor je najbolji lijek za prolivanje crvene krvi!
  Najtvrđi metal je meko olovo iz kojeg se bacaju meci!
  Najopasnije olovo nije ono u mecima, već ono koje puni mozak!
  Najbolja stvar na svijetu je da nikada ne možete reći - ne može biti gore!
  Ono što je loše na svijetu je baš u ratu, a poslije pobjede ne može biti bolje!
  Milost u ratu, za razliku od javne kurve, košta više, ali ne može dati satisfakciju!
  Samo osoba koja je istinski uzvišena duhom ne stidi se pokazati milosrđe prema palim!
  Možete pričati o bilo čemu, ali pričajte samo o tome, jer prazno brbljanje pretvara supu u krvavi proliv!
  Tišina je zlato, koja daje koroziju kada prećutkuje samovolju!
  Riječi su srebrne, što ne dozvoljava da ugasi izvor žive vode znanja i istine!
  Država sa jakom avijacijom nikada neće biti zaostala!
  Najveća tuga, od oskudne količine inteligencije!
  Od mlijeka koje proizlazi iz grešaka strijelaca, rastu samo djeca nesreće i patnje!
  Fizička vježba je potrebna kako bi se istrošila samo životna baterija vašeg protivnika!
  Ljudi glupog uma i oni sa jakim osjećajem vlastite inferiornosti vole zadirkivati druge!
  Oštri jezici, za razliku od bodeža, bodu čak i kroz lančić gluposti!
  Bajka dobro kaže, a stvarnost se loše ostvaruje!
  Svemu na svijetu dođe kraj, osim ljudskog idiotizma i životinjskog nadmetanja!
  Život je vrlo sličan prstenu, kraj patnji je vidljiv, ali ga nikada ne možete osjetiti!
  Svemu na svijetu dođe kraj, osim ljudskog idiotizma i životinjskog nadmetanja!
  Život je vrlo sličan prstenu, kraj patnji je vidljiv, ali ga nikada ne možete osjetiti!
  Dobro upereno oko je najbolji način da sprečite da mrtvi ljudi budu pozvani u vojsku!
  A tačna instrukcija vam neće dozvoliti da promašite put koji vodi tačno do cilja!
  Pakao ima samo jednu prednost u odnosu na raj, nema straha od protjerivanja!
  Najneprijatnija stvar u hrišćanskom raju je da ne možete ni poželjeti ništa bolje!
  Hristos je jedino jagnje u kome zec poprima lavlje crte u svetu vukova!
  Umiru samo oni koji ne uspeju da ubiju strah u sebi!
  Besmrtnost postižu oni u kojima strah uopšte ne živi!
  Ko se boji velikog broja neprijatelja, zameniće svoje saveznike!
  Minut proveden u izviđanju spašava vek života i trenutak trijumfa!
  Ko ne rastavlja puteve, prečesto neće uspeti da sakupi kosti!
  Najveću štetu neprijatelju nanose oni koji ne izgube osećaj za meru!
  Čovjek ne poznaje granice svojih ambicija, ali se uvijek mjeri svojim mogućnostima!
  Ovo je Guliver smislio - super! I sve je bukvalno u jednom dahu. Zaista, zaista, postoje djeca genija ako je u njih ušla duša odrasle osobe.
  Djevojka vikontesa je primijetila:
  - Da, ovo može da poludi! Tako možete da komponujete!
  Dečak kapetan klimnu glavom:
  - Da, život me je mnogo naučio! I uključujući ovu mudrost!
  Djevojka je tada upitala:
  - Zašto nisi kralj u svojoj zemlji!
  Gulliver se nasmijao i odgovorio:
  - Znate, nekako mi nije pala na pamet ideja da se borim za tron. Ali da budem iskren, vredi razmisliti!
  Vikontesa je pjevala:
  - Strast bjesni u njegovoj duši,
  Sve što dječaku treba je moć!
  Gulliver je primijetio:
  - Ako već imam hiljadu godina života, kao i zdravlje, zašto onda ne sanjam o moći!
  Djevojka je naredila:
  - Udari ga bičem!
  Dva momka čuvara su uhvatila i udarila Gulivera po golom torzu. Vrisnuo je.
  Vikontesa je zaustavila borce:
  - Dosta! To je zato da on razumije i zna svoje mjesto! A njegovo mjesto je roba!
  Dječak Guliver je graknuo, otresajući zrnca znoja sa svoje prsnute kože:
  - Kako ne razumeš! Ovdje će zadnji magarac razumjeti!
  Djevojka je lupila malom, isklesanom nogom i zacvilila:
  - Sad pevaj! Dok nisam seo na konja!
  Dečak kapetan je počeo da peva, savladavajući nevoljkost;
  Mnoge nevolje su stigle u otadžbinu,
  Sve se završilo kolosalnim porazom...
  Radujte se, nema više vitezova,
  Svaka čast i hvala vašem domu!
  
  Ja sam Guliver, veliki borac,
  Znate, mogu se žestoko boriti...
  Mars je ovaj ratnik, dobri otac,
  I moje blago skriveno u mom rancu!
  
  trčim bos po hladnoći,
  Okrugle potpetice bljeskaju po snijegu...
  Isporucicu Fritz silom,
  Biće pobede u žestokom maju!
  
  Uništavam orke samostrelima,
  Sjeći desetak patuljaka odjednom...
  Moram da ugrizem trola za nos,
  Postao sam ratnik, veoma veseo!
  
  Nikad za ovakvog dečaka
  Smak svijeta, vjerujte mi, neće doći...
  Zauvek ću trčati bos
  Tako da Kajin ne slavi pobjedu!
  
  Naša domovina je naša sveta zemlja,
  Nećemo požaliti, vjerujte svom životu...
  Iako sotona napada ljude -
  Biće, drvo monarhizma će procvetati!
  
  Zdravo Britanija, hrabra zemljo,
  Sadrži najveću slavu otadžbine...
  Sveti Enomaj je jednom vladao,
  Danas se djevojke bore protiv orcizma!
  
  Ne, nikada se nećemo predati neprijatelju,
  Neka sunce obasja planetu...
  Zvezda sjajno sija,
  Imat ćemo svijetlo mjesto na nebu!
  
  Bog Isus je gospodar svega,
  Razapet za čovečanstvo od zla...
  Hvala mu ljudi
  Budite i vi barem malo svet!
  
  Bosonoga djevojka je čekala viteza,
  Tražio sam oklop koji je očišćen do sjaja...
  Očigledno, takva Pallas je sudbina,
  Da budem iskren, upoznajte viteza s ljubavlju!
  
  Vjerujem da će sreća doći iz napretka,
  Mrtvi ljudi u nauci će vaskrsnuti...
  Svi koji poznaju seks bit će dostupni,
  Bićemo u ekstazi - zvučnici neće popucati!
  Djevojka se nasmijala i odmahnula prstom:
  - Pa ti si razvratna osoba! Zaboravili ste da ste sada dijete. I bićeš dete još hiljadu godina. Čak imate prednost kod nas. Prethodni život se ne računa. Pred vama je još punih deset vekova, a ja imam manje vikontesa!
  Guliver klimnu glavom sa osmehom:
  - Saosećam s tobom!
  Djevojka je promrmljala:
  - Hajde, reci nešto genijalno o ovoj temi!
  Gulliver je ponovo počeo da izbacuje popularne izraze;
  Ako želiš da postaneš Bog, ne budi majmun sa navikom da oponašaš nečisto!
  Ako ne želiš da radiš kao vol, na kraju ćeš imati ogrlicu na vratu!
  Vikontesa je prekinula:
  - Da više nisam hteo da slušam takvu filozofiju i aforizme! Bolje otpjevaj opet nešto smiješno!
  Dečak kapetan je počeo da peva sa izvesnom neradom. Nije imao snage da komponuje, pa je otpevao narodnu pesmu ruskog buntovnika Stenke Razina. Pa šta mi je palo na pamet, otpevao sam:
  Kao uz Volgu, uz rijeku široku,
  plovio je čamac oštra, Kao smioni veslači na čamcu, Kozaci, mladi momci, Na krmi sjedi sam vlasnik, Sam vlasnik, Stenka Razin prijeti, Ispred od njega je crvena djeva, Zarobljena perzijska princeza. Stenka Razin ne gleda princezu, A gleda svoju majku na Volgu. Kako reče prijeteća Stenka Razin: "O, ti si goj, Volgo, mila majko! Od glupo doba si me oduševio, U noći si me uljuljao, ljuljao, Dosađivao si me u nemirnom vremenu, zar mi nisi dobar momak, zadremao, dobrotom obdario moje kozake. Da ti ništa nismo dali. još." Kako je strašna Stenka Razin skočila ovamo, pokupila perzijsku princezu, bacila crvenu djevojku u valove, poklonila se majci Volgi.
  Stenka Razin je otišao
  u grad Astrahan
  da trguje robom.
  Guverner poce da trazi poklone Stenka Razin donese hrskavo kamenje, hrskavo kamenje - zlatni brokat. Guverner stade da trazi bunde Skupa bunda: Podovi su novi, Jedan je dabar, drugi je samur Stenka Razin nece daj mu bundu "Vrati, Stenka Razin, daj mi bundu sa ramena!" Ako je vratis, hvala, ako je ne vratis, okacicu je u otvoreno polje Na zelenom hrastu, Na hrastu zelenom, I u psećoj bundi." Stenka Razin poče razmišljati: "Dobro, guverneru. Uzmi sebi bundu. Uzmi sebi bundu, da ne bude buke ."
  Da nije konjska truba, ne narodne glasine,
  Ne trube trube s polja, Nego vrijeme zviždi, zuji, Zviždi, zuji, lije Poziva me Stenka Razin da se prošetam po moru, po plavetnilu. : "Bravo, ti si razbojnik smio, Ti razbojniče razbojni, ti razuzdani kavgadžije, Ukrcaj se u svoje brze čamce, Razvij svoja platnena jedra, Trči po sinjem moru. Dovest ću ti tri čamca: Na prvom brodu je crveno zlato, Na drugom brodu je čisto srebro, Na trećem brodu je djevojačka duša
  .
  "
  . POGLAVLJE br. 2.
  Djevojka je, lupkajući bosim nogama, pljesnula rukama i cvrkutala:
  - Kako je divno! Ti si zaista čudo! A zašto trebaš biti punoljetan?
  Guliver je sa osmehom odgovorio:
  "Osećam se bolje nego ikada u telu dečaka!" I jako sam borbena i pozitivno raspoložena!
  A dječak-kapetan će poprskati svoja bosa, mala, tek preplanula stopala.
  Onda je otpevao:
  Učenik prvog razreda, učenik prvog razreda,
  Danas je vaš praznik...
  Sat je lijep i veseo,
  Prvi susret sa školom!
  A Guliver je namignuo svojim belozubim osmehom. U to vrijeme, da te ne daj Bože zaboli zub, bila bi to takva muka! I evo divno, zauvek si dete i bukvalno sto posto srećna - oh, oh, oh!
  Ovo je stvarno smiješno. Sve više sebe doživljavate kao dječaka.
  Ali bilo je jako dobrih vremena. Tako je Guliver bio u kraljevstvu čarobnjaka koji su čak mogli prizvati i duše mrtvih. Tada je čak i umiranje postalo neustrašivo - to znači da postoje druge duše, a život se nastavlja nakon smrti.
  Eto kako je ovako nešto sjajno.
  Dečak je nastavio da pljuska bosim nogama po stazi i počeo da peva, pokazujući detinjaste zube;
  Zdravo majko! Pokušavam da ti pišem po ko zna koji put. A sada si ispred mene i kao da svi problemi nestaju.
  
  Mjesec plovi nebom, na ulici je tišina,
  A u kući je samo mama budna.
  A noću će ti tiho otvoriti vrata,
  Verujte mi, niko drugi, samo mama.
  A noću će ti tiho otvoriti vrata,
  Verujte, niko drugi, samo mama.
  
  I ako neko ikada prestane da nas voli,
  Samo će majka obrisati suze i razumjeti.
  I ako ikada krenemo na dugo putovanje,
  Tada će nas samo moja majka čekati.
  I ako ikada krenemo na dugo putovanje,
  Tada će nas samo moja majka čekati.
  
  kako nam ide? Da, nekako su se svi razbježali. Anka je umrla, a upravnici su se razveli. Da, nekako je sve u previranju. Majko! Zašto ćutiš?
  
  Mjesec plovi nebom, na ulici je tišina,
  A u kući je samo mama budna.
  A noću će ti tiho otvoriti vrata,
  Verujte, niko drugi, samo mama.
  
  Ni ovaj put se ništa nije dogodilo sa mojim pismom. Mama, ali svakako ću pisati, svakako. Žao mi je.
  
  A noću će ti tiho otvoriti vrata,
  Verujte, niko drugi, samo mama.
  A noću će ti tiho otvoriti vrata,
  Verujte, niko drugi, samo mama.
  Djevojka se zakikota i primijeti:
  - Da, tako stvari stoje... Mislio si na svoju majku. Zar nemamo ni mamu ni tatu?
  Guliver je bio iznenađen:
  - Vau! Kako je to moguće? Kako ste rođeni?
  Vikontesa je sa osmehom odgovorila:
  - Roda donosi decu ljudima. I imamo zmaja iz bajke. Samo među ljudima bajka o rodi je samo fikcija za malu djecu, ali kod nas je zmaj stvaran. Zato što smo i mi smrtnici i moramo s vremena na vrijeme nadopuniti našu populaciju.
  Dečak kapetan je primetio:
  - Hiljadu godina života je još tako kratko! Pogotovo ako ste uvijek puni snage i energije!
  Djevojka je klimnula u znak slaganja:
  - Neka proleti u tren oka! Nećete imati vremena da se osvrnete! Mada sa druge strane, najverovatnije ćete biti prodati u kamenolom, a tamo vreme teče veoma sporo!
  Guliver je uzeo i otpevao:
  - O tome da je rad mučenje,
  Zimi i proleća...
  Jedini izuzetak je
  Kad si sa sotonom!
  Vikontesa se namrštila:
  - Ti si tako revan hrišćanin. A sad sam se već sjetio sotone! Gdje je tvoja vjera!
  Guliver je iskreno odgovorio:
  - Naravno da verujem u Boga,
  I ja volim Hrista svim svojim srcem...
  Imamo gubitak
  Ali ima vrata!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i zacvilila:
  - Hajde da otpevamo nešto, filozofe!
  Gulliver ju je uzeo i ponovo zapevao;
  Čuj grmljavinu
  Divlje urlanje kletva, plač i jaukanje,
  Ovo je vrijeme obračuna -
  Borite se protiv Armagedona, borite se protiv Armagedona!
  Vikontesa je ljutito lupila bosom nogom i zaurlala:
  - Ne volim takve pesme!
  Dječak kapetan se sarkastično naceri:
  - Kako ti se ne sviđa? Onda pevajte sami, ako vam moja muzika ne odgovara!
  Vikontesa je pokazala zube i zarežala:
  - Uzeću je i otpevati!
  A djevojka ga uze i poče pjevati s velikim entuzijazmom, a zubi su joj bili bijeli, kao slonovača;
  A mi smo poletne vilenjake,
  Volimo da se borimo za slavu otadžbine...
  Imamo borbeni, bosonog element,
  I vjerujemo da ćemo izgraditi palate vilenjaka!
  
  Nema ljepše zemlje za našeg vilenjaka,
  U njemu je sunce naroda celog sveta...
  I neka Sotonina horda napadne,
  Uradićemo nešto bolje od Šekspira!
  
  Da li voliš našu domovinu vekovnu,
  Da je naša istorija rasla na gradilištima...
  Od najvećih i najveličanstvenijih vijenaca,
  Jednom su kuvali spartansku kašu!
  
  Ne bacite našu otadžbinu na zemlju,
  Što je ponosno, prosto sveto...
  Kad smo se zakleli dvoglavim orlom,
  A sada su nam srp i čekić dragi!
  
  Vinut ćemo se više od nebesa,
  Dizaćemo krovove sve do svemira...
  Moćni keruvim lebdi iznad nas,
  Tako sjajna riječ - Elfia!
  
  Nikakve krvave suze neće pasti,
  A vilenjak neće zgaziti petu nevjernicima...
  Naš sveti san će se ostvariti,
  Ustanite sa kauča momci!
  
  Bezgranični prostor, buran i jednostavan,
  Tako lijepa riječ - Elfia,
  Donijećemo zlu presudu Wehrmachtu,
  I učinimo našu domovinu sretnijom!
  
  Neka naš patronim procvjeta,
  Kao grm boje bobica Rajskog vrta...
  Drsko zbrišemo neprijatelja,
  Dječak će dobiti nagradu od Boga!
  
  Ne verujem šta će biti sa pobedom orkšizma,
  Šetajte Elfskvom, grabujući valjke...
  Neka sveti elfinizam vlada u Elfiji,
  Djevojke trče, noge im blješte tako brzo!
  
  Ne plačite prijatelji da su vam muževi pali,
  Svi mrtvi će vaskrsnuti Svarogovom voljom...
  Ko je izboden, ko je pao iz pištolja,
  Ali svi smo se borili hrabro i pošteno!
  
  Ne znam zašto zlo vlada u svetu,
  Zašto je Gospod dao snagu protivnicima...
  Vilenjaci često nisu imali sreće u bitkama,
  Mada nema hrabrijeg vojnika u borbi!
  
  Pa, mali vilenjače, ti si hrabar, znaš,
  Znate da se borite i veoma ste hrabri...
  Veliki kralj sjedi na prijestolju,
  Izabrali smo ga, verujte, ne uzalud!
  
  U našoj otadžbini ima cvijeća ljubičica,
  Smaragdne šume, biserne breze...
  Elfia je prelepa - kruna lepote,
  Bar Orkolf želi da uništi svoju domovinu!
  
  Ne, mi vilenjaci smo takvi borci,
  Šta ima na planeti hrabrijeg i hladnijeg...
  Neka naša deca i očevi budu ponosni na nas,
  Neka se razbiju oblaci nad Otadžbinom!
  
  Ne znam na šta će cure doći,
  Da li ćemo uspeti da obradujemo Otadžbinu...
  Navikli smo da se borimo oštrim mačem,
  I pobjeđujemo, vjerujte, predivno!
  
  Ne zna koliko je jak neprijatelj
  Duh vilenjaka, naroda prelepog u veri...
  Mi ćemo sigurno poraziti naše neprijatelje u borbi,
  Primimo svetu slobodu kao nagradu!
  
  Pa znaj sreću i mir u otadžbini,
  Na bajonete su ga doneli vilenjaci...
  Sada je naš najjači heruvim
  A naši momci su tako spretni sa udarcima!
  
  Vekovi prolaze, elfinizam će doći,
  Svi oni koji su pali u borbi ustaće tjelesno...
  I staza je zauvek gore, ni trenutka dole,
  Univerzum je premali za nas čak i bez ivice!
  Vikontesa je tako lijepo pjevala, udarajući svojim gracioznim, djetinjastim nogama. Guliver je čak požalio što je bila djevojčica. Starija djevojka bi bila mnogo privlačnija. Posebno pregib pete na đonu.
  Pa, u redu, čak i tako. Dečak kapetan je odgovorio:
  - Ne radimo ništa tako, samo pevamo i zabavljamo se!
  Djevojka je promrmljala:
  - Čiji bi glas pevao, a tvoj bi šmrcnuo!
  I nastala je pauza. Dječaci kakvi su postali mornari sada su hodali po oštrom kamenju gotovo bez bola. Dječije bose noge vrlo brzo postaju grube. Ovo je zaista pozitivna činjenica. I naravno raspoloženje se podiže.
  Momci robovi su čak počeli da pevaju;
  Na zracima sunca danju, leđa ognjem gori,
  Nadzornik ne spava, a bič mu je vjeran.
  Kad dođe noć, bijeli gospodin
  će zaspati u svom krevetu između bijelih perjanica.
  
  Ja, ceo zivot vadim secer iz trske, nisam znao druge nagrade do lisice sa stapom, Ruka mi se ne savija i mutni pogled je tezak, Ali srce mi kuca uzasno, kao uzbuna vatrena!
  
  Trčim i krijem se ko lopov, trava nije visoka, pse još ne čujem, ali to je samo za sada. Sledećeg jutra će me zgrabiti, obesiti o stub, A momci-braća će pogled ispod njihovih čela.
  
  Već umirem od žeđi, ne vidim vodu, Ali ceo dan slobode, ko da mi oduzme!
  Pjesma, naravno, nije bog zna šta. I to ne uliva optimizam.
  Guliver je s detinjastim osmehom primetio:
  - Ovakve zaokrete ima sudbina! Pa idem i ne znam kuda. A šta nas čeka... Pa, u mojim prethodnim avanturama je bilo nekako više dinamike i interesovanja. A ovdje su samo pjesme, a ti gaziš okolo kao robot sa satom.
  Vikontesa je klimnula u znak slaganja:
  - Treba li ti dinamika? Šta je ovo moguće!
  A djevojka je skinula bič sa pojasa i pustila ga da pobijedi Gulivera. Dječak je urlao od bola i graknuo:
  - Uopšte nisam na to mislio!
  Vikontesa se nasmijala i odgovorila:
  - Ali treba se obrazovati! Možda mi možete ispričati neku smiješnu priču?
  Dečak kapetan klimnu glavom i poče da plete priču:
  Car Dioklecijan je odbio da podnese ostavku na vlast, jer je shvatio da bez njega Rimsko carstvo neće opstati. Štaviše, Diolektan je konačno dobio sina i nasljednika, po nadimku Julije, poput Cezara. Car je vladao i prije 320. godine, uspjevši da ojača staru vjeru Rima modernizacijom paganizma. Jupiter je postao glavni Bog, koji je, kako se ispostavilo, stvorio i svemir.
  Doktrina i o raju i o paklu se također pojavila i ojačala. Odnosno, umjesto mračnog kraljevstva Hada, uvedena je doktrina carstva iz bajke, gdje duše mrtvih primaju tijela i ponovo žive. Heroji ratnici, naravno, imaju i konkubine i slave gozbe. I carevi tamo imaju svoje vlasti. I naravno, robovi ostaju robovi. Ali oni koji slušaju svoje gospodare i dobro se ponašaju - oni imaju lakši i bolji život i nakon smrti dobivaju mlada i zdrava tijela. A neposlušni robovi i kršćani su mučeni vrlo okrutno, i mučeni tako brutalno da sve što mogu učiniti je plakati i kajati se.
  Nakon Dioklecijanove smrti, njegov sin Julije nastavio je očevu tradiciju. Čak je poduzeo nekoliko agresivnih kampanja - dovodeći južnu granicu carstva do same Indije.
  Tako je čak nastala nova Dioklecijanova dinastija. Što je Rimu obezbedilo stabilnost i prosperitet. Kršćanstvo je postepeno izblijedjelo i propalo. Zaista, bajka o Kristu postepeno je izašla iz mode. A kršćani nisu mogli dokazati da mogu bilo šta učiniti ili da su išta vrijedni. I tako je sve krenulo ka zaboravu onoga što su mnogi smatrali ogrankom judaizma. Ali među Arapima, koje još nije pokorio Veliki Rim, pojavio se Magomed.
  U to vrijeme Rimljani su već osvojili Indiju. Njihovo carstvo je postalo toliko ogromno da je teško njime upravljati. U Evropi su Rimljani stigli do Visle. I osvojili su skoro celu Nemačku. A na jugu, krećući se duž Nila, potčinili su Sudan i Etiopiju. Ali naučni napredak se polako razvijao.
  I pokazalo se da je veoma teško kontrolisati takve teritorije iz jednog centra.
  Pa, dakle, Arapi, koji su bili siromašni i živjeli u pustinji, ostali su sami.
  Kao što Rimljani nisu pokorili Slovene, koji su živjeli predaleko i u oštroj klimi. I Kina, koja je također puna planina, rijeka i pustinja, i ima veliku populaciju. I tako je Rimsko Carstvo veliko i po broju stanovnika i po teritoriji. A carevi posebno ne žele da idu u Kinu.
  A u Africi nema ni puteva ni komunikacija. Pa bilo ih je i preko Atlantskog okeana u Ameriku, ali i oni još nisu bili dovoljno zreli. Iako neki brodovi plove dalje.
  Ali pod Muhamedovom komandom, arapske trupe, pokorivši Saudijsku Arabiju, napale su rimske posjede.
  Ali Rimljani, naravno, imaju mnogo puta više stanovništva i trupa od Arapa.
  Međutim, oni su rasuti po brojnim provincijama. U međuvremenu, arapske trupe su u Palestini. I rimski guverner Scorpius se bori s njima, sa pet legija i unajmljenom arapskom konjicom. Ali u odlučujućem trenutku bitke Arapi su prešli na stranu Muhameda i udarili Rimljane u leđa.
  I dogodio se veliki i krvavi masakr.
  I rimske provincije su spaljene. Ali Muhamed je iznenada umro. I brojne i dobro organizovane trupe stigle su iz drugih pokrajina. A Arapi su bili poraženi.
  A onda su bili potpuno osvojeni. Ali sve to nije bilo uzalud. I novi car Rima, Konstantin, odlučio je da pozajmi nešto iz Kurana. Prije postoji vjera u Svevišnjeg Boga, i zabrana drugih bogova i božanstava. Međutim, sam rimski car je proglašen Licem Allaha i Najvišeg Boga na Zemlji i materijalnom svijetu. Tako je nastala nova religija - poput islama, ali na rimski način.
  Naravno, namaz, ramazan, zabrana jedenja svinjskog mesa i pijenja vina, kao i hadž u Meku su otkazani kao nepotrebni. Ali, naravno, sama poligamija je legalizovana. Pa, umjesto hadža u Meku, hadž u Rim. I naravno mnogo više.
  Ženama takođe nije bilo zabranjeno da hodaju polugole. Ali, naravno, druge religije su bile zabranjene. Uključujući judaizam. I častite i druge bogove. Ranije je postojao glavni Bog, Jupiter, kojeg su Rimljani učinili glavnim tvorcem svemira, ali su i drugi bogovi ostali kao objekti obožavanja. A sada je uvedena potpuna zabrana.
  Tako se pojavio i oblikovao konačni monoteizam.
  Rimsko carstvo je nastavilo svoja teritorijalna osvajanja!
  Devojka je prekinula:
  - Ovo je, naravno, zanimljivo, ali hajde da pevamo bolje!
  Gulliver je duboko udahnuo i počeo pjevati;
  Koliko često lutamo
  I jednostavno zaboravimo
  Da svetom vlada taština.
  Ponekad se igramo na ljubav,
  Ne primjećujemo grijehe
  A u mom srcu je bol i praznina.
  
  Refren:
  Dođi Isusu i reci:
  Ne mogu više ovako da živim
  Ne želim više da griješim -
  Žao mi je.
  Dođite Isusu i vjerujte
  Taj će se život sada promijeniti
  I to sveta krv Hristova
  Spasiće te.
  
  Gospod će oprostiti svakome
  On će izliječiti bolesne
  Ispunite svoje srce dobrotom.
  Njegova ljubav je sveta
  Živi i pobjeđuje
  Donosi radost i mir.
  
  Refren:
  Dođi Isusu i reci:
  Ne mogu više ovako da živim
  Ne želim više da griješim -
  Žao mi je.
  Dođite Isusu i vjerujte
  Taj će se život sada promijeniti
  I to sveta krv Hristova
  Spasiće te.
  Vikontesa je smrknuto primijetila:
  - Nekako pesma nije baš umetnička! Možete li pjevati o Kristu, nečem svjetlijem i ljepšem?
  Guliver je slegnuo svojim detinjastim ramenima i odgovorio:
  - Hoćeš nešto svetlo? Ali zar Isus nije sjajan kao sunce u podne na ekvatoru?
  Djevojka se nasmijala i odgovorila:
  - Pa, onda opet pevaj što bolje znaš, ako si, naravno, za nešto sposoban.
  Dječak kapetan počeo je oduševljeno pjevati;
  Ti si zivot, ti si svetlost, zavet ljubavi,
  Ti si zivot, ti si svetlost, zavet ljubavi,
  
  Ušao si u moj život i ispunio sve svjetlom,
  Osvetlio me, dao mi
  Na mjestu bola je radost, milost je spas,
  Sada sam u savezu
  
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  
  Čujem tvoj glas, ti si pored mene,
  U tvojim sam rukama, znam
  Nema dragocenijeg od tebe, ti si moja nagrada,
  Zauvek sa tobom ja...
  
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  
  Ti si zivot, ti si svetlost, zavet ljubavi,
  Ti si zivot, ti si svetlost, zavet ljubavi,
  
  Svaki dan želim da budem sa tobom jači,
  Samo od tebe sam zivim, Boze moj,
  pevaću bez prestanka, pevaću za tebe,
  Volim te vise nego ceo svoj zivot.
  Svaki dan želim da budem sa tobom jači,
  Samo od tebe sam zivim, Boze moj,
  pevaću bez prestanka, pevaću za tebe,
  Volim te vise nego ceo svoj zivot.
  
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  Isuse ti si moj život, ti si vazduh i voda za mene,
  Ti si moj univerzum, moja duša Te hvali.
  Vikontesa je počela pljeskati rukama i cvrkutala:
  - Ovako je mnogo bolje! Zaista umeš dobro da pevaš dečko moj!
  Guliver se naklonio i odgovorio:
  - Da! Volim Svevišnjeg Boga Isusa Hrista, i naravno Presvetu Bogorodicu!
  Devojka je klimnula glavom sa osmehom:
  - Ovo je divno! Pevajte o Presvetoj Bogorodici, da sve bude svetlo i lepo!
  Dječak je lupio nogom svog bosonogog djeteta i pjevao;
  Sveta, prečista Djevo Marijo
  Ona je rodila Spasitelja, dala nam svjetlost.
  Ali tvoja deca su bosa zimi -
  A u prljavim podrumima srećemo gladnu zoru!
  
  Uostalom, kako se desilo da svijet muči zlo,
  Da ima više siromašnih nego u poljima skakavaca.
  Da čak i hladnoća smrzava biljke u maju,
  Da je najčešći odgovor - ako si siromašan, onda pleši!
  
  Šteta je dati bakreni peni bogatima,
  Iako je njihov mamon nabujao do granica pristojnosti...
  Njihov glavni mentor je hrastov štap iznad nas -
  Ali to će postati urlik kada pijetao zapeva!
  
  Gospod ti je zapovedio da deliš sa bogatima -
  Da nema mrtvih i da plač ne muči Božji Sluh.
  Pomozi onima koji su slabi - ljubazna lica govore sa ikona,
  Ako si milostiv, svjetionik na putu ka nebu se nije ugasio!
  
  Ali za mnoge, mamon drži duše i spasenje draže,
  Kažu da će svece kupovati zlatom!
  Lihvarovo salo je oteklo njegovo odvratno lice -
  A srce bez mira je hladan granit!
  
  Šta je vaša bol za nas - oskudne ljude?
  U palatama ne čujemo ni jauke!
  Želiš li sklonište? Neka vam je sklonište
  Pod zatvorskim krovom!
  
  zasto to dati vama, nama,
  Šta smo uspješno uzeli silom?
  Bio si ništa i zauvek ništa,
  Nebo vam nije dato!
  
  Ali smrt im je došla neočekivano,
  Kao što je Svemogući Stvoritelj učio!
  Sada su tamo gdje Sotona gori
  Gdje izdajnik škripi i urla od patnje!
  
  Pa si odlučio da se Svemogući šali -
  Kažeš, velikodušni će biti uzvišeni?
  I da je sam Isus inkarnirani Stvoritelj,
  Da li je bilo pogrešno reći da će zli miševi pojesti stvari?
  
  Pokajte se čitajući Marijinu molitvu,
  I pasti na koljena i pokajati se - stenje!
  Kada dete plače pred tobom,
  A bosonoga se trese od hladnoće!
  
  Uzmi svoj tijesan i škrt novčanik,
  Hajde da potrošimo nešto novca sa osmehom.
  Tada će Isus Bog ljubavi voditi,
  I neće vam dozvoliti da padnete niz nestabilan put!
  Djevojka je pljesnula svojim slatkim, veoma gracioznim rukama, uzvikujući:
  - Bravo! Divno je!
  Guliver, ovo vječno dijete, upita:
  - Možda i ti znaš da pevaš?
  Vikontesa klimnu glavom, sjajnom kao prolećni maslačak, i zapeva:
  Vidite samo ono što želite da vidite.
  Ali može li život biti onakav kakav ga zamišljate?
  Tvoje srce je blok leda i zatvoreno je za mene.
  Potpuno ste zaokupljeni hitnim problemima
  I trošiš svoj život na ljutnju i žaljenje.
  Tvoje srce je blok leda i zatvoreno je za mene.
  Kad bih mogao da ti otopim srce
  Nikad se ne bismo rastali.
  Vjeruj mi,
  Samo ti možeš sve popraviti.
  
  Nema smisla tražiti nekoga ko je kriv.
  Znaj da i ja patim.
  Ako te izgubim, srce će mi biti slomljeno.
  Ljubav je kao ptica, čezne za slobodom.
  Ne dozvolite da vas ljutnja pojede iznutra.
  Tvoje srce je blok leda i zatvoreno je za mene.
  
  Kad bih mogao da ti otopim srce
  Nikad se ne bismo rastali.
  Vjeruj mi,
  Samo ti možeš sve popraviti.
  
  Vidite samo ono što želite da vidite.
  Ali može li život biti onakav kakav ga zamišljate?
  Tvoje srce je blok leda i zatvoreno je za mene.
  
  Kad bih mogao da ti otopim srce
  Nikad se ne bismo rastali.
  Vjeruj mi,
  Samo ti možeš sve popraviti.
  
  Kad bih mogao da ti otopim srce
  Nikad se ne bismo rastali.
  Vjeruj mi,
  Samo ti možeš sve popraviti.
  
  Kad bih mogao da ti otopim srce...
  
  NINJA DEVOJKE PROTIV TIRANA
  ANOTATION
  Avanture četiri bosonoge nindža devojke i njihovog večno mladog gurua-demijurga izuzetno su uzbudljive u sukobu sa lordom Tiranom i drugim negativcima svih rasa.
  PROLOG
  Prikazivali su avanture veoma lijepe četiri ratnice, koje su zvali nindže. I imali su učitelja - dječaka od trinaest ili četrnaest godina, vrlo mišićavog. Štaviše, on samo izgleda kao tinejdžer, ali u stvarnosti je neka vrsta paganskog boga, protjeranog s neba na Zemlju. I on je star mnogo hiljada godina. Tako bosonogi dječak trenira nindže djevojčice.
  Pa, ovo je prilično smiješno. Štaviše, dječakove gole, ružičaste potpetice bljeskaju dok skače.
  A onda su se pojavile protivnice djevojaka. Dva velika mutanta - jedan sa glavom krokodila, a drugi lavlji. Očigledno spremaju nešto loše. Na primjer, odlučili su da ukradu veliki dijamant iz gradske riznice. Vremenski period je otprilike kraj dvadesetog veka i ljudske tehnologije još nisu tako kul. A ovi mutanti imaju laserske mitraljeze u rukama, kao i posebno zračenje koje borce čini praktično nevidljivim.
  A evo i dva mutanta - poluljudi i poluživotinje, što ih čini neobično jakim, a možda čak i brzim.
  Tako su ušli u dvoranu u kojoj se čuva dijamant. I kako će se zajebavati sa alarmnim sistemom i neprobojnim staklom. Od laserskog zraka, prozirni oklop će eksplodirati.
  Krokodil i lav su pojurili do dijamanta, zgrabili ga i sakrili u jaku vreću. Naravno, alarm se oglasio. Policija je upala u zgradu.
  Ali ratnici mutanti, kao da bi gađali laserskim mitraljezima, isjekli su desetak stražara odjednom, kao upijač makazama. Nakon toga su lav i krokodil uključili polje nevidljivosti.
  Ali četiri djevojke se već utrkuju u svojim trkama, leteći automobil u pomoć. Njihov dečak guru se obično pojavljuje iznenada, u slučaju kritičnog ili hitnog slučaja.
  Devojke pevaju od besa:
  - Prečesto nevolja kuca na vrata,
  Ali nije teško vjerovati u cool djevojke...
  Na kraju krajeva, samo ih treba nazvati -
  Ne morate dugo čekati na prijatelje!
  Kreću se veoma brzo u svojim vazdušnim kolima.
  Jedna od devojaka je Nataša, koja ima plavu kosu i pravi je tehnički genije. I, naravno, nindža ratnici su stavili specijalne naočare koje su im omogućavale da vide, čak i u posebnom polju koje je iskrivljavalo kretanje fotona.
  Leševi ubijenih policajaca... Da, to je odvratno. I srušeni zidovi muzeja. Moćno oružje za mutante iz dimenzije Ygrek. Ali, naravno, nisu sami. Imaju šefa, koji se takođe ne pojavljuje uvek odmah.
  Djevojke blokiraju put kriminalcima mutantima koji su spremni da uskoče na portal.
  Oni, naravno, otvaraju vatru iz mitraljeza. Djevojke skaču u stranu. Iako izgleda pomalo glupo - imati vremena da se odmakne od lasera koji leti brzinom svjetlosti.
  Ali bioskop je bioskop.
  Evo djevojke žute kose koja golim prstima baca komad keramike. I on će pogoditi lasersku mašinu, izbacivši je iz ruku mutanta. A druga djevojka bacila je bodež golom petom, on je poletio iznad glave čudovišta i udario u cijev. Pukao je i lava je obuzela para. Takođe je ispustio mitraljez od bola i iznenađenja.
  Djevojke su zarežale:
  - Borite se pod jednakim uslovima!
  Kao odgovor, mutant s krokodilskom glavom bacit će na njih automobil Mercedes. Proleteće, a devojke će skočiti više. I auto juri pod njihovim bosim nogama.
  Djevojčice bljeskaju golim, ružičastim štiklama i brzo žure da se približe mutantima. A mišići im se kotrljaju kao loptice ispod preplanule i elastične kože.
  A onda se pojavljuje - neprijatelj broj jedan, Lord Tyranus u crnom borbenom odijelu i zatvorenoj kacigi. To znači da će nas čekati ozbiljna bitka. Devojke su, naravno, obučene. Ratnik crvene kose se sjeća kako je njihov dječak guru držao svijeću prstima svojih bosih, gotovo djetinjastih stopala. I pokušala ga je ugasiti.
  I proleteo pored, zabio se u kameni zid. A sada ratnica pokušava golom petom da gurne Tirana u stomak, ali on se pomera. I njegova šapa grebe djevojčin goli taban.
  Čak je i zastenjala od bola.
  Nataša, djevojka plave kose, cvrkutala je:
  - Devojke se bore za metal, za metal,
  Sotona vlada predstavom tamo, vlada predstavom tamo!
  A napala je i Tirana. Ratnik u crnom oklopu postavio je blok. Ali krokodil mutant pokušao je pomjeriti djevojku sa strane balvanom.
  Međutim, ratnik je izbjegao, a balvan se srušio na Tirana.
  On se, nakon što je dobio udarac smrtonosne sile, srušio i zaurlao:
  - Idiote!
  Djevojka žute kose dodala je golu petu na potiljak mutantske lavlje glave i cvrkutala:
  - Najjači smo na svetu,
  Hajde da potopimo mutante u toalet...
  Otadžbina suzama ne veruje,
  I pobedićemo Tirana na udaru!
  Devojka crvene kose je zaškripala i uperila koleno u bradu dvonogog lava. I zveknuo je zubima. I ispostavilo se da je to bio veoma smrtonosan pogodak.
  A onda je zvijer mutant nagazila na lasersku mašinu, i snop destruktivne, neobične moći je bio oslobođen. Koja je udarila u uglačanu površinu metala, odrazila se i pogodila tačno ispod krokodilovog repa.
  On će urlati od divljeg bola.
  Tyranus je, međutim, skočio i bacio jednu od nindža djevojaka preko njega. Sudarila se s ciglom, raspršivši proizvode u različitim smjerovima. Ovo je bio agresivan obračun. Devojka u bikiniju je bila malo izgrebana, a na njenoj bronzanoj koži su ostale modrice.
  Odmah je skočila i zavrtjela se. A onda je Tiran zadobio udarac u lopaticu i pao.
  Sve bi bilo u redu, ali nekoliko borbenih robota je iskočilo iz portala. I imaju blastere u rukama.
  Nataša je bacila mali, tanak, okrugli disk na robota i jedva uspela da izbegne eksploziju blastera. Disk je udario robota u oko i izazvao kratki spoj, zbog čega je postao prekriven mrežom munja.
  Djevojka bijele kose je ustala na ruke. A njena bosa, graciozna noga bacila je grašak s eksplozivom.
  Pao je u kibernetička usta velikog robota. I kako će eksplodirati. Par udova kibernetičkog organizma opisao je luk i udario jedan u lava, a drugi u krokodila. I tako uspješan. Pravo na potiljku. I oba mutanta nasilnika su umrla.
  Istina, Tyranus je uspio pomjeriti nindžu sa žutom kosom duž tijela u stranu.
  I odletjela je i prevrnula se nekoliko puta u letu. Onda je, međutim, ustala, ali malo teško.
  Tyranus je zarežao: "Mjau i Vau, hajde da se borimo." Ali oba mutanta - lav i krokodil s tijelima sportaša - nastavili su ležati nepomično. I njihovi moćni torzi su se zanjihali.
  Nataša je sa osmehom odgovorila:
  - Sad si sam, a nas je četvoro! Konačno ćete biti gotovi.
  Tyranus je urlao:
  - Četiri protiv jednog, to nije fer! A nindže se bore izuzetno iskreno.
  Crvenokosa nindža djevojka promrmlja:
  - Da li je ovo ono na šta ciljaš? Ali da li je iskren?
  Ratnik u crnom oklopu je primetio:
  - Ali ja sam negativac, a vi, pozitivne heroine! Da li su metode dobra srazmerne metodama postizanja cilja zla?
  Natasha je klimnula u znak slaganja:
  - On je u pravu! Boriću se s njim jedan na jedan!
  Crvenokosa nindža djevojka uzvratila je.
  - Ne! Radije bih se borio s njim - jedan na jedan!
  Bijelokosa nindža djevojka je zacvilila:
  - Zašto ovo radiš? Možda sam čak i bolja i hladnija od tebe!
  Žutokosa nindža djevojka je predložila:
  - Možda možemo baciti žreb? Ili možda možemo napraviti igru brojanja?
  Natasha je klimnula glavom i upitala:
  - Kamen ili cigla?
  U tom trenutku je došlo do bljeska. I sam dječak guru se pojavio. Nosio je samo kratke hlače s vrlo mišićavim i izvajanim torzom, ali nije izgledao kao da ima više od trinaest godina. Plava kosa sa modernim dječačkim krojem. Demijurg je ljutito lupio bosom, preplanulom, snažnom nogom tako da je asfalt napukao, i rekao zvonkim glasom:
  - Ne! Sa njim imamo dugogodišnji rezultat! Borimo se jedan na jedan - mi smo kao klasični dobro i zlo!
  Tyranus je klimnuo glavom sa osmehom, njegova crna maska se razvukla:
  - Super! Biće to veoma interesantna borba!
  Nataša s plavom kosom je razočarano rekla:
  - Ti si, kao i uvek, u pravu sensei! Ali šta nam preostaje?
  Guru dječak je odgovorio:
  - A ti se pobrini za njih!
  I pokazao je prstom desne ruke na još uvijek otvoren portal iz kojeg su izlazili neprijateljski borbeni roboti.
  Ninja djevojka s crvenom kosom primijetila je:
  - E, sad je sve pošteno! A djevojke ratnice se bore dostojanstveno.
  I sve četiri djevojčice uzele su i jakim eksplozivom izvadile iz pojasa na bokovima male graške. Roboti su dolazili sa portala, a u rukama su imali blastere. Dajte im slobodne ruke, i oni će moći porobiti, ili uništiti, ili možda oboje u isto vrijeme, zemlju!
  I tako su ljepotice uzele i bacile ovaj grašak golim prstima svojih okretnih nogu. Oni, leteći u luku, pogodili su četiri napredna robota pravo u vrat. I kako će nakon toga uzeti i eksplodirati.
  Kiborzima su otkinute glave. Jedan je udario u robota iza njega i bio je u potpunom kratkom spoju.
  U međuvremenu, guru dječak i njegov protivnik, obučeni u crni oklop, stajali su jedan protiv drugog.
  Bosonogi, sa golim, vrlo istaknutim torzom, dijete sensei djelovalo je kao beznačajan protivnik na pozadini velikog borca. Tiran je pola čovjek, a pola demon. A takođe, sposoban je za mnogo toga.
  Za početak, uzeo je i pustio iz svojih crnih, dugih prstiju u rukavicama munje sile. Bljeskale su poput koronskog pražnjenja u električnoj mreži.
  Dječak borac podiže bosu nogu, a munja sile se odmah ugasila, i kao da je pražnjenje otišlo ispod asfalta.
  Mladi ratnik klimnu glavom:
  - Želiš li odgovor?
  Tiran je izvukao blistavu oštricu, blistavo grimizno poput maka, i odgovorio:
  - Neka borba mačevima odluči ko je od nas u pravu, a ko ne!
  Dječak-guru je kao odgovor izvukao svoj mač, koji je svijetlio plavo, i rekao s osmijehom:
  - Borba mačevima neće odrediti da li je neko u pravu. To će samo pokazati ko je od nas tehničkiji, spretniji i brzopletiji!
  . POGLAVLJE br. 1.
  Tyranus je napravio prvi iskorak. Izveo je tehniku trostrukog lepeza. A crveni mač je opisao luk iznad sjajne, prelepe glave dečaka-senseja. Kao odgovor, mladi demijurg je skočio i svojim plavim mačem ogrebao neprijateljski oklop i spretno izbjegao uzvratni napad.
  Oklop na Tyranusu je počeo da se dimi i kroz njega je prolazila pruga.
  promrmljao je:
  - Nije loše, dečko!
  Guru dječak se nasmijao i primijetio:
  - Sjećam se kako sam bosih nogu lutao pustinjom Egipta kada tamo još nije bilo piramida!
  Tiran je ponovo pokušao da napadne, ali dečak je preskočio gredu mača i golom petom udario ratnika u crnom oklopu u bradu. I od udarca je zateturao i pao na jedno koleno.
  U međuvremenu, nindže su se borile sa robotima. Svojim vrlo okretnim golim prstima, poput majmunskih šapa, bacali su ubilački grašak smrti na neprijatelja. I ovi darovi uništenja pogodili su neprijatelja iz vanzemaljskog metala i razdvojili ih, uzrokujući detonaciju.
  A automobili su bili raskomadani. Kao odgovor, puštene su zrake koje su svijetlile zeleno i žuto. Ali nindža ratnici su skočili od njih, bljeskajući bosonogim, preplanulim, isklesanim i iznenađujuće okretnim nogama.
  Natasha je tokom bitke malo promijenila taktiku i bacila grašak s eksplozivom više. Opisao je luk i udario u krov. Pao je i zabio robote koji su napredovali, dva tuceta odjednom.
  Ali tenk za ukrcavanje ispuzao je iz portala. Ali ne možete ga samo uzeti s graškom s eksplozivom.
  Guru Boy je nastavio da se bori protiv Tirana. Već ga je nekoliko puta vadio svjetlosnim mačem, a da nije dobio ni ogrebotinu. Međutim, crni oklop spasio je zlog ratnika od ozbiljne nevolje.
  Dečak je primetio:
  -Imaš dobrog oružara!
  Tyranus klimnu:
  - Patuljak je napravio ovaj oklop!
  Mladi guru se nasmijao i zapjevao:
  - Možemo bukvalno sve osvojiti,
  Slomite bilo koju vojsku igrajući...
  Neka se nit našeg života ne prekida,
  Nećemo postati papagaj bez mozga!
  Bitka između dva velika majstora se nastavila. Dječak je bio brz i malen, a njegovo gipko tijelo bilo je izuzetno okretno. Mišići mladog ratnika kotrljali su se i tekli poput talasa na olujnom moru.
  I bio je red veličine brži od Tirana.
  Nindže su pokušale nekako da obuzdaju ogromnog robota. Grašak eksploziva trivijalno se odbijao od oklopa koji je prekrivao gigantski tenk i robota u jednoj boci. Isprva je ispuzao kao tenk, jedva se probijajući kroz portal. A onda ga je uzeo i uzdigao se do velikih visina, i pojavila se smrtonosna moć.
  Devojke su jedva imale vremena da pobegnu od laserskih hitaca tako moćnog robota sa oružjem.
  A Natasha je sa osmehom primetila, cvokoćući usnama:
  - Da! Ovo je još jedno iznenađenje od Hyperbraina! Sam Tiran nikada ne bi pomislio na ovo!
  Ninja djevojka sa žutom kosom uzela je i bacila bodež, pokušavajući pogoditi valjke. Ali oružje se odbilo od oklopa, ne uspjevši da se uglavi.
  Ratnik je pevao:
  Oh, oklop tenka je pouzdan,
  Od nekoga ko namerava da ugrize...
  Ali ona me neće slomiti
  Ninja devojka uvek može da se bori!
  Djevojka bijele kose se okrenula Nataši:
  - Pa, uradi nešto.
  Djevojka plave kose je upitala:
  - Želiš li to?
  Kao odgovor, elokventan smeh. Tada je Nataša uzela i skinula sa svog pojasa uređaj veličine kutije šibica. I golim nožnim prstima ga je podesila na određenu talasnu dužinu, pokušavajući da izabere neophodno i smrtonosno zračenje. Ali morala je da skoči nazad, jer ju je ogromni terminator zgrabio i pogodio smrtonosnom munjom. Napravio je krater u asfaltu, i to jedan dubok.
  Natasha je škljocala golim štiklama i pevala:
  - Rat je uvek kul
  Proleće besni na nebu...
  Prolaze godine, verujem,
  Ali mladi smo zauvijek!
  I nakon toga, poslala je talas sa virusom crva na ogromnog terminatora. I ovaj zveckavi električni boa konstriktor ušao je u krug ogromnog robotskog terminatora i stvarno je počeo da se trese.
  A guru dječak i Tirani su nastavili da se bore. A njihovi svetlosni mačevi su bljesnuli i sijali jarkim plamenom.
  Mladi ratnik je konačno bio u stanju da se zaista zanese na udarac, a njegov svetlosni mač odsekao je ruku crnom ratniku.
  Onda je vrisnuo:
  - Prokletstvo, boli!
  Guru dječak se zakikotao i primijetio:
  - Ti si verovatno đavo! I ja, anđeo!
  Tyranus se nacerio i primetio:
  - Ali ne biste ubili nenaoružanog čoveka, zar ne?
  Mladi ratnik klimnu glavom:
  - Odustati! Sudićemo, kazniti i smilovati vam se!
  Crni ratnik je podigao lijevu ruku i odjednom, iznenada, bacio grašak. Eksplodirala je minijaturna atomska bomba. I Tiran je nestao.
  Guru dječak je zviždao:
  - Uvek je ovako! I kako to radi?
  Odjednom se začuo glas iza:
  - Uzmi ga!
  Mladi ratnik jedva je imao vremena da odskoči. Na njega su pucali krokodil i lav. I zraci su probili robota koji im je iskočio u susret. Detonirao je i eksplodirao. I fragmenti su letjeli u različitim smjerovima. Jedan od njih je udario guru dječaka po goloj peti. I zastenjao je.
  Ali onda se mladi ratnik okrenuo i zapevao:
  - Mi ćemo hrabro u borbu,
  Za nindže...
  Pobedićemo sve neprijatelje,
  U ime života!
  A onda je dječak borac golom petom udario mutantskog lava u sljepoočnicu i on je pao kao oboren.
  Neprijateljski krokodil je zamahnuo komadom šine i htio pomjeriti dječaka, ali se on udario u koleno i pao. Dječak guru ga klekne na potiljak i primijeti:
  - Stajao si mi na putu jako dugo!
  Nataša, koja je poslala još jednog mutanta u staro gvožđe bacajući grašak eksplozivom, ispravila je:
  - Na putu smo!
  I ratnici su zgrabili dvije zapanjene razbojničke životinje za ruke.
  Guru dječak je primijetio:
  - Ako ih predamo policiji, onda će Tiran sa svojom opremom i robotima srušiti svaki zatvor i osloboditi ih:
  Ninja djevojka bijele kose je predložila:
  - Hajde da postavimo zamku za crnog gospodara. On će pojuriti da spasi mutante, a onda ćemo ga zgrabiti!
  Žuta nindža djevojka je primijetila:
  - Ova ideja je veoma dobra! Ali evo kvake: hoće li Tiran osjetiti ulov?
  Ninja djevojka s crvenom kosom primijetila je:
  - Ovde postoji još jedan problem. Policija bi se mogla zbuniti ako im date mutante. Zaista, životinje se drže u zvjerinjacima, a ne u zatvoru!
  Natasha je tvitovala:
  Životinje se spremaju za školu
  Petao je odavno zapeo...
  Zaista, ne pokušavaj,
  Ne udaraj, ne ujedi,
  Ionako neće pomoći!
  Guru dječak je odlučno rekao:
  - Možda je bolje da ih vratimo u Tirana?
  Natasha slegne ramenima:
  - Zašto je inače ovo? Toliko smo se petljali s njima!
  Mladi ratnik je primetio:
  - Zato što su ti kreteni naši stari prijatelji koje stalno tučemo. I tako, Hyperbrain može stvoriti mutante koji su mnogo pametniji i agilniji!
  Nindže su se smejale i cvrkutale:
  - Verujem da se ljudi ne opraštaju od bajki,
  I zauvek će ostati pravi prijatelji!
  Nakon toga su uzeli dvije velike životinje mutanta sa svojim bosonogim, gracioznim, preplanulim, mišićavim nogama, kao ispletenim od čelične žice, te su letjele tangencijalnom putanjom i odlepršale u portal.
  Nakon toga je sjaj prestao. Pet ratnika: četiri djevojčice i dječak, pogledaše okolo.
  Devojka sa crvenom kosom je primetila:
  - Trebali bi...
  Ninja djevojka bijele kose je upitala:
  - Šta da radiš?
  Ona je odgovorila:
  - Pojedi sladoled preliven čokoladom! I ukusno je i ljuto!
  Djevojke i guru dječak su se kretali niz ulicu. I počeše da pevaju sa radošću i oduševljenjem:
  Svjetlosni mač, napredak
  Donesimo ljubav...
  Iako je svijet pun stresa -
  Spasimo planetu!
  
  Neka sudbina bude strašna -
  Zla smrt je stigla...
  Nemoj umrijeti uzalud
  Uostalom, naša domovina je živa!
  Tada se guru dječak iznenada sjeti:
  - Ali zaboravili smo ono najvažnije - vratiti ukradeni dijamant!
  Natasha je zacvilila:
  - Da, ovo je zaista naša pogrešna računica! Kako mogu da se tako zeznu?
  Devojka sa crvenom kosom je predložila:
  - Možda ćemo ovako uzeti i jurnuti u tuđu dimenziju?
  Bela nindža devojka je uzvratila.
  - Ne! Ovo zahtijeva previše energije. Bolje da saznamo zašto im je potreban ovaj dijamant.
  Guru dječak je klimnuo glavom:
  - Da! Nisu ga samo ukrali. I neće ga seći na komade da bi ga prodali. Najvjerovatnije će Tyranus željeti da ga koristi kao sočivo za fokusiranje za moćno oružje.
  Natasha je predložila:
  - Uzmimo onda i napravimo svoj trik kako bismo zadali preventivni udar na neprijatelja!
  Bijela nindža djevojka se zakikota i primijeti:
  - Veštački dijamant nije prikladan za ulogu fokusera. Trebate koristiti samo prirodne. zar ne?
  Guru dječak je klimnuo glavom:
  - Svakako! Inače, zašto bi Tiran ukrao prirodni, lakše je napraviti svoj, vještački.
  Natasha je predložila:
  - Postoji samo još jedno mesto na svetu gde se takav dijamant čuva. Ovde treba da idemo!
  Crvenokosa nindža je primetila:
  - Tamo je ozbiljno obezbeđenje. Pa šta, sve ćemo ih iseći na komade?
  Guru dječak je prigovorio:
  - Ne! Neće uspeti. Ne možemo pasti na pljačku. Mi smo svijetli dio sile!
  Žutokosa nindža djevojka je cvrkutala:
  - Sposobni smo za dobro,
  Razbijanje zle čarolije...
  Ali naravno nije bitno
  Kako mali dijamanti!
  Ninja djevojka bijele kose je predložila:
  - Hajde, onda tražimo taj dijamant na kratko. Pa, mislim da nam je jedan dan dovoljan?
  Guru dječak je skočio i rekao:
  - Moguća je i druga opcija. Mi ćemo to uzeti i ponuditi da organizujemo takmičenje za najkul junaka Supermena, a pobednik će dobiti pravo da nosi dragulj oko vrata čitavu nedelju. Na ovaj način možemo činiti dobra djela i dobiti dijamant, a da se ne prepustimo banalnoj pljački!
  Nataša je sumnjala:
  - Hoće li pristati da se za ovo organizuje konkurs? I vjerovati strancu da nosi kamen cijelu sedmicu, rizikujući da će se oprati?
  Mladi ratnik je primetio:
  - Pa, pre svega, kome se još ne može verovati, kao glavnom liku, Supermenu. I drugo, bande u Tokiju sada nisu ništa manje divlje nego u New Yorku, i samo će pozdraviti ideju čišćenja Augijeve štale!
  Ninja djevojka bijele kose primijetila je:
  - Ovo je logično! Zaista bi trebao probati! Štaviše, Tokio je najveći grad na svijetu, a zanimljivo je vidjeti kako sada izgleda!
  Natasha je tvitovala:
  - Svijet se boji da nas poštuje,
  Podvizi devojaka su bezbrojni,
  Nindže, kao i uvek, znaju da se bore,
  Zima će završiti - doći će proljeće!
  Guru dječak je rekao sa smiješkom:
  - Nedavno se pojavila tako kul stvar kao što je Internet i preko njega ćemo poslati svoju ideju!
  Crvenokosa nindža djevojka je predložila:
  - Hajdemo onda, da duši bude lakše, uzmimo i da se ponašamo kako treba!
  Žuta nindža djevojka uzvratila je.
  - Mi hvatamo huligane, a ne sami huligane!
  Bijela nindža djevojka je cvrkutala:
  - Raditi nešto što je potpuno pogrešno
  Slađe je čak i od sladoleda!
  Dječak-sensei klimnu glavom i reče:
  - Imam poseban modem, šaljemo ga odmah!
  I počeo je da kuca brojeve.
  U tom trenutku portal se ponovo otvorio. Iskočio je mali, ali vrlo pokretljiv tenk. Umjesto topovske cijevi, vrtjela su se dva duga mača.
  Nataša zviždi:
  - Ograde tenkovi nisu efikasni, ali su impresivni!
  Guru dječak je napravio smiješnu facu i zapjevao:
  - Tri tankera su popila po tri stotine,
  A onda smo popili sto!
  Artiljerac je odbijen
  Jer tenk nije ništa u borbi!
  Nindža sa sedom kosom uzela je grašak i bacila ga na tenk za mačevanje. Proleteo je, ali je udarac mača mašine pogodio zrno graška. I došlo je do eksplozije. A vrh nije čak ni ogrebao ništa, ali se eksplozija raspršila.
  Natasha je primetila sa osmehom koji je sijao poput farova automobila u tamnoj noći:
  - Vau! Nije tako jednostavno!
  Guru dječak je golim nožnim prstima podigao fragment bajoneta laserskog mitraljeza sa uništenog robota koji je ležao na cesti.
  I lansirao ga je bacanjem noge duž putanje. Preletio je i udario u bure piva. Od udarca se cijev prevrnula i poprskala pjenušavu tečnost na rezervoar za ogradu. Kao rezultat toga, došlo je do smrtonosnog kratkog spoja.
  Penasti talas je zapljusnuo auto, bljesnule munje, zaplele ga u paučinu. A mačevi od legiranog čelika savijali su se u cijev.
  Guru dječak je zacvilio:
  - Jedan, dva, tri - obrišite reflektore,
  Četiri, osam, pet - ubijte zle orke!
  Natasha je primetila:
  -Stvarno si sjajan, sensei!
  Mladi ratnik se usprotivio:
  - Ne! Svi smo i veliki i beznačajni na svoj način!
  Nataša je pevala:
  Ono što čovek nikako ne može da obuzda,
  Njegova želja da postane Svemogući Svemogući...
  Tako da Zemlja vlada svemirom,
  Vi ste demijurg vladar nad postojećim svijetom!
  Ninja djevojka bijele kose primijetila je:
  - Da, ove pesme su divne! I ovdje se ne možete usprotiviti činjenici da se osoba razvija skokovima i granicama!
  Crvenokosa nindža djevojka je odgovorila:
  - Šta je sedam milja u poređenju sa svemirskim parsecima? Slažem se - minuskula je!
  Žuta nindža djevojka pjevala je:
  Zemlja u prozoru, zemlja u prozoru,
  Zemlja se vidi kroz prozorčić...
  Kako je sin tužan zbog majke, kako je sin tužan zbog majke,
  Tužni smo zbog zemlje, sama je!
  I zvezde, ipak,
  I zvezde, ipak,
  Malo bliže, ali i svima je hladno,
  I kao sati pomračenja, i kao sati pomračenja,
  Čekamo svjetlost i gledamo zemaljske snove!
  Natasha se zakikota i prigovori:
  - I već sam umoran od ove planete, Zemljo! Želim da budem transportovan u dimenziju Ygrek. I dobro se provedi tamo!
  Guru dječak se nasmiješio i odgovorio:
  - Koje planete i koje dimenzije nisam posjetio? I vidio sam nešto što bi bukvalno moglo otkinuti krov sa šarki. Dakle, postoji mnogo zanimljivih mjesta u svemiru!
  Crvenokosa nindža je primetila:
  Od hiljadu planeta
  Ne postoji takva zelena...
  Od hiljadu planeta -
  Ne postoji takav favorit!
  Natasha je sa smiješkom primijetila:
  - Ali morate priznati, mnogo je zanimljivije kada se, na primjer, nađete u svijetu u kojem je, umjesto kisika, najvažniji element fluor. A u ovom slučaju, evolucija bi trebala ići još brže!
  Guru dječak je klimnuo glavom:
  - Ima takvih svetova, iako su retki. Ali tamo se možete kretati samo u borbenom odijelu ili pod okriljem jakog polja sile!
  Portal se ponovo otvorio. Iz njega je iskočio još jedan robot koji je izgledao kao zec. I veoma poskakiva! Kako će skočiti i prevrnuti se, puštajući vatreni pulsar iz svojih usta!
  Bijela nindža djevojka je cvrkutala:
  - Čarobni zec,
  Crta nulu!
  Guru dječak je upitao djevojčice:
  - Pokvasit ćemo ga ili ćemo ga ostaviti da živi!
  Natasha je uz cerekanje primetila:
  - Još uvijek smiješan zeko! Ali šta se može učiniti da on bude dobar?
  Poskakujući zec robot iznenada je skočio u dalj i bio je prebačen u drugu ulicu. A već je bilo automobila s kraja dvadesetog veka - takođe prilično pristojnih i brzih, različitih boja.
  Nindže i guru dečak su pojurili za njim. Penjali su se kroz kuće kako bi krenuli prečicom. A njihovi goli, hvatački prsti prianjali su za zidove i vijence i omogućavali im da se kreću kroz strukture.
  Ninja djevojka bijele kose primijetila je:
  - Zaista, kažu mudraci, ako su vukovi nahranjeni, a ovce sigurne, to znači da se broj zečeva smanjio!
  Žuta nindža djevojka je primijetila:
  - Po čemu se zečevi razlikuju od zečeva?
  Ninja djevojka s crvenom kosom predložila je:
  - Zečevi su mršaviji, atletski raspoloženi i imaju manje masti!
  Nataša je pevala:
  Ali ako imaš zečje srce,
  Čak i ako iza leđa ima krila...
  Ne pokušavajte da letite više.
  Čelična krila će vas smrskati!
  Pa su skočili u sledeću ulicu. Robotski zec izazvao je pravu gužvu. A stvari su čak došle i do sukoba. A elektronsko stvorenje će se zapaliti iz svojih usta. I kako vrti magareće uši. Ovo je zapravo ispalo jako cool i cool.
  Nataša je uzela i bacila na robotskog zeca golom, isklesanom nogom razorni grašak sa eksplozivom, koji su sami ratnici pravili po receptima svog gurua.
  Ali zec robot je mahnuo dugim i širokim ušima, a grašak je poletio nazad. I zamalo je nasmrt udarila Natašu i njene pratioce, jureći im pod bose noge sa ružičastim, okruglim štiklama.
  Dječak guru je primijetio:
  - Vau! Ispostavilo se da imamo problem!
  Nataša je pevala:
  Iako ne možemo riješiti sve naše probleme,
  Ne rešavaju sve probleme...
  Ali svi će biti sretniji
  Svi će se zabaviti!
  Nindža se nacerila i uzela ga i pokušala da pokrije robotskog zeca bacanjem ubistvenog bodeža. I bljesnuo je poput meteora. Ali opet su uši naprednog robota zamahnule i oružje je odletjelo natrag. A sada Nataša mora da beži i da se izmiče. Ali uspjela je preživjeti i zapjevala:
  Pakleni zec suočen sa smrću,
  Žrtva čeka u ponoć...
  Vjerujem da ćemo imati besmrtnost,
  I zec će ga dobiti u oko!
  Guru dječak je predložio:
  - Šta ako koristimo našu drevnu, ali efikasnu metodu borbe protiv posebno naprednih robota?
  Nataša je sa osmehom upitala:
  - Kako je to?
  Mladi ratnik je predložio:
  - Uzmi i zviždi!
  Crvenokosa nindža djevojka je izjavila:
  - Onda hajde svi zajedno!
  Djevojčice i dječaci su stavili gole nožne prste u usta i zviždali. I nekoliko velikih, urbanih vrana izgubilo je svijest od šoka i onesvijestivši se pojurilo dolje. I njihovi udarni kljunovi, kao da su uzeli i nabili zeca. Odmah se zapleo u mrežu, zaiskrio i eksplodirao. Štaviše, u letu su se fragmenti zeca terminatora pretvorili u ukusne i slatke čokolade.
  Guru dječak je pjevao, bosom nogom skupljajući ukusni slatkiš:
  - Ja sam cokoladni zec
  Ja sam nezno kopile...
  Ja sam sto posto sladak
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Ja sam cokoladni zec
  I dodirujući tvoje usne,
  Topim se tako lako
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Nakon toga je uzeo mali zalogaj. A onda ga je ispljunuo; nešto je vrlo stvarno planulo u dječakovu grlu. I vrlo goruća i agresivna vatra.
  Natasha je primetila:
  - Ne stavljajte svaku ukusnu poslasticu u usta kao mali dečak!
  Bijela nindža djevojka pjevala je:
  Naravno, fintipluskini,
  Nimalo kao Puškinovi...
  Ali ipak, uspjeli su stvoriti remek djelo,
  A ti si guru dečko - ne odlutaj naprijed!
  Devojke su počele da izvlače ljude iz oštećenih automobila. A onda su pokušali da ih leče.
  Najefikasniji način da se ubrza zarastanje rana je da se bosi taban devojke zalepi za lice povređene osobe i da ga on poljubi.
  Tada se prenosi vrlo kolosalna i moćna energija iscjeljenja, radosti i energije iscjeljujuće magije.
  Guru dječak je učinio istu stvar, gurajući bose noge u poljupce, birajući predstavnice ljepšeg pola.
  I istovremeno je pjevušio kroz nos:
  Devojke, devojke, devojke,
  Ne stoj kukavički po strani...
  Bolje da završimo stvari
  Neka ti otadžbina cveta!
  Da, posao je ovdje bio zanimljiv - preuzeli su ulogu ljekara. I na nebu se pojavio helikopter. Na njemu je leteo TV voditelj Veprin o Nilu. Bila je prelijepa djevojka, ali je u isto vrijeme, naravno, bila daleko od nindže u borbi.
  Međutim, djevojke su je već nekoliko puta spasile i pomogle joj.
  Natasha je odmahnula rukom i zapjevala:
  Glupi ljudi pričaju o stresu,
  Stres je kao ruka...
  Oni će vam napraviti zanimljiv film,
  Za drugi sat!
  Veprin je zacvilio i viknuo:
  - Zdravo, borci! Vidim da si postao super! I već su počeli da pune moći magijom.
  Guru dječak je primijetio:
  - Ponekad je teže vaskrsnuti jednog nego ubiti milion, tačnije, čak ni ne ponekad, ali skoro uvek!
  Kada je helikopter sleteo, devojka novinarka je skočila i dotrčala do mladog ratnika. Poljubila ga je u usne i rekla:
  Mlad dušom i tijelom,
  Dečko, ti si potpuno bos...
  Ali svojim umom, smatraj se divom,
  Tako je, kažu ljudi!
  Guru je otpjevao dječaku:
  Šta ljudi kažu
  Mi brinemo
  Biće jak rezultat -
  Ako ga dobro pogodite!
  
  KOMORNIK STALJIN HITLEROVA ZAVERA
  ANOTATION
  Drugi svjetski rat nije počeo. Britanija i Francuska dozvolile su Hitleru da okupira Poljsku. Nakon toga je uslijedila privremena mirna pauza. Međutim, 23. februara 1950. Staljin je započeo rat protiv Japana, nastojeći da povrati jug Sahalina i druge zemlje izgubljene tokom carskih vremena. I počeo je novi veliki rat na Dalekom istoku. Samuraji se tvrdoglavo opiru, a Hitler, njegov Treći Rajh i druge države skupljaju snage da udare na SSSR.
  . POGLAVLJE br. 1.
  Britanski premijer Chamberlain bio je dovoljno pametan da ne objavi rat Njemačkoj nakon napada na Poljsku. Wehrmacht je brzo porazio trupe Varšave i podijelio ovu vlast sa Staljinom. Nakon nekog vremena došlo je do rata između SSSR-a i Finske. Slično kao u stvarnoj istoriji. Zatim pristupanje baltičkih država i Moldavije. Nakon toga se nova sovjetska imperija stabilizirala. Staljin je skoro završio prikupljanje slovenskih zemalja. A Njemačka je već na nekim mjestima prešla granice iz 1914. godine. A diplomatskim putem je postigla i povratak kolonije Namibije. Treći Rajh je ojačao i Hitler je bio na vrhuncu svoje popularnosti.
  Drugi svjetski rat nikada nije izbio. U Njemačkoj je privreda doživjela snažan rast i izgrađene su fabrike, uključujući i automobile. A Hitler je čak ukinuo gotovo sve antisemitske zakone. Režim Trećeg Rajha doživljavao je liberalizaciju.
  Čini se da je i u SSSR-u sve u redu. Treća petogodišnjica je zvanično proglašena preispunjenom kao i uvijek. Istina, bilo je problema sa poljoprivredom i hranom.
  Staljinistički režim je vodio politiku stimulisanja nataliteta i zabrane pobačaja. Povećao se rast stanovništva. Činilo se da je i četvrti petogodišnji plan preispunjen. Ali život nije postao bolji u materijalnom smislu. SSSR je imao previše vojne opreme. Štaviše, Staljin se, nakon što je pokrenuo tenkovsku sferu, oslanjao na izgradnju velikog broja velikih površinskih brodova, uključujući bojne brodove.
  I počela je nova velika čistka sa represijama. Čak su i Budjoni, Vorošilov, Timošenko, Šapočnikov i drugi postali njegove žrtve.
  Staljin je odlučio da je vrijeme da se riješi starog tima, uključujući Molotova i Kaganoviča - oni znaju previše. Beria je takođe ubijen. A onda i njegov nasljednik Serov. Na njihovo mjesto došao je vrlo mladi Šelepin.
  Staljinov sedamdeseti rođendan je veličanstveno proslavljen širom sveta. Sve bi bilo u redu, ali u SSSR-u su ponovo bile masovne čistke i represije. Čak su i čitavi narodi bili izloženi teroru i genocidu. U Njemačkoj, naprotiv, liberalizacija: višestranački sistem se čak vratio. I šta? Ipak, nacisti su van konkurencije i lako pobjeđuju na svim izborima. Sam Hitler, uprkos svom statusu doživotnog Firera, održao je narodne izbore za predsjednika Njemačke. Čak i sa nekoliko džepnih alternativnih kandidata. I naravno, pobijedio je.
  Firer je autoritarni vođa, ali u razumnim granicama. Čak i ukinuo smrtnu kaznu.
  Istina je da i Nemci imaju problema. Posebno je demografska politika povećala njemačko stanovništvo. Ali teritorija Trećeg Rajha je relativno mala i postoje problemi s hranom. Moramo kupiti. Tačno je da ekonomija cveta, ali ja želim kolonije.
  U svijetu, Britanija i Francuska i dalje zadržavaju svoje kolonije. I ne trebaju im nove zemlje - oni bi htjeli da probave svoje. Ali Hitler želi da proširi carstvo, tako da gustina naseljenosti u Njemačkoj raste i ima mnogo djece. I to stvara napetost. Nemci posebno žele da se Zapad vrati na granice iz 1914. To znači da Francuska i Danska moraju ustupiti dio svoje teritorije.
  I Staljin, iako je sovjetsko carstvo ogromno, želi da upotpuni kolekciju. A problemi sa Japanom su se posebno pogoršali. Konkretno, SSSR je pokušao da povrati mladi Sahalin diplomatskim putem. Ali Japan se opirao. SSSR je vojno veoma jak i ima veliku populaciju.
  A onda je Staljinovo strpljenje ponestalo. A 23. februara 1950. godine, na dan sovjetske vojske, počeo je rat protiv Japana. Mora se reći da je Zemlja izlazećeg sunca pobedila carsku Rusiju tokom rata 1904-1905. I naravno, sovjetski generali i vlasti sanjali su o osveti.
  Tako je počeo novi veliki rat. SSSR se posljednji put borio prije deset godina sa Finskom. Uspio je nešto osvojiti, ali po cijenu velikih gubitaka. A sada je ponovo pokušao proširiti teritoriju. I to je bilo prokletstvo ovog carstva, koje je nastojalo da se proširi.
  Staljin, koji je već imao sedamdeset godina i zdravstvenih problema, želio je nova osvajanja. Vratite se barem na južni Sahalin i, po želji, na Kurilski greben. I također preuzeti kontrolu nad Mandžurijom i Port Arthurom.
  Borbe su počele napadom sovjetskih trupa na Sahalin. Nije bilo iznenada; Japanci su se utvrdili, kopali rovove i rovove.
  Ali sovjetske trupe su lansirale tenkove u ofanzivu. Uključujući moćni IS-7. Ovo vozilo bilo je teško sedamdeset osam tona i bilo je naoružano topom duge cijevi od 130 mm. I imala je osam mitraljeza.
  Alenka se u ovom autu borila sa ekipom devojaka. Unatoč zimi, snažan motor i grijač obezbjeđivali su vruću temperaturu. Tako su se djevojke skinule u bikinije i borile se bose.
  Automobil je krenuo prema japanskim položajima. Tenk je imao kosi oklop, a kupola mu je bila aerodinamična i niska.
  U SSSR-u se pojavilo trinaest modifikacija KV-a, a neke su dostigle težinu od dvije stotine tona. Ali onda je nastala IP porodica. Automobili su kompaktniji, niže siluete i nemaju više toliko prtljažnika. Međutim, serija KV još nije povučena iz upotrebe. IS-7 se pojavio sasvim nedavno, a Crvena armija ima samo nekoliko takvih vozila.
  I kako ne formirati ekipu devojaka pa da bude politički korektno. Uostalom, u crvenom carstvu postoji jednakost.
  Agresor je u ovom slučaju bio SSSR. Iako je MGB izveo provokaciju. Japan se nije borio sa SAD i Britanijom. Predugo se bore sa Kinom. Na kraju su nekako sklopili primirje i podijelili sfere utjecaja. SSSR se morao boriti sa jakom i brojnom japanskom vojskom i ogromnom flotom. Stoga je blickrig koji se dogodio u stvarnoj istoriji 1945. godine bio nestvaran.
  A sovjetska komanda, koja nije imala iskustva u Drugom svjetskom ratu, djelovala je na staromodan način. Umjesto iznenadnog napada velikih snaga, bitke u Mandžuriji počele su malim okršajima. A Japanci su imali moćnu i tehnološki naprednu odbranu.
  Tako je Staljin ušao u dugotrajan i ogorčen rat. Štaviše, trupe su morale biti prebačene iz evropskog SSSR-a. Stanovništvo je, naravno, bilo više nego u stvarnoj istoriji, a čini se da je i BDP bio veći. Ali kvalitet trupa i operativne komande je mnogo niži.
  Mnogo toga u Crvenoj armiji je moralno zastarelo. Iako naravno ima dosta opreme i tenkova i aviona pa čak i brodova. Ali flota još nije završena. Nemoguće je graditi bojne brodove i velike nosače aviona tako brzo kao tenkove i avione.
  Ali Staljin, koji je imao zdravstvenih problema i primijetio je to već sedamdeset godina, nije želio odgoditi rat. Tako da trivijalno nije mogao izdržati ni duže. Ali želim da uđem u istoriju kao veliki komandant. Rat sa Finskom nije bio uvjerljiv - previše gubitaka, protiv zemlje od tri i po miliona stanovnika. Tako je Hitler za tri sedmice porazio Poljsku, koja je imala mnogo veći broj stanovnika, uz manje gubitke.
  Bitka na Khalkhin Golu bila je lokalna bitka. I takođe nije sasvim jasno, budući da je SSSR izgubio više aviona i tenkova nego Japanci.
  Staljin želi da se osveti Japanu za poraze iz carske ere. I pokaži se da si veoma cool. Ali hoće li uspjeti? Ekonomski, SSSR je, naravno, jači od Japana. A stanovništva je više. Ali flota još nije završena. SSSR je prekasno počeo graditi velike površinske brodove. Pošto se Staljin plašio Hitlerovog napada i više je razvio kopnenu vojsku.
  Ali izgleda da se Hitler ponaša tiho. Zaista, on već ima teritorijalne dobitke i slavu. I velika kašika je u mojim ustima. Štaviše, Firer se i dalje plašio borbe sa Francuskom, Britanijom, Belgijom i Holandijom - oni bi sami kolonijalnim podjelama mogli slomiti Njemačku. U stvarnoj istoriji, Treći Rajh je spašen činjenicom da je Hitler uspeo da pobedi brzim tempom, za samo mesec i po dana. Ali da nije bilo brze pobjede, onda bi se stvar najvjerovatnije završila porazom Trećeg Rajha.
  Poput SSSR-a, Hitler je u principu mogao pobijediti tempom blickriga, ali se dugotrajni rat pokazao katastrofalnim.
  Međutim, Treći Rajh je ekonomski veoma jak. A njegova populacija je velika i nastavlja rasti.
  Hitler je za sada odlučio da vidi kako će se stvari odvijati za Staljina u ratu sa Japanom. A ako se Crvena armija zaglavi, šta onda, dođavola, možeš da napadneš. U tajnosti, nemačke diplomate su već počele sa radom. Konkretno, Finska bi mogla stati na stranu Njemačke. Finci su željni povratka Vyborga i drugih zemalja koje im je osvojila Crvena armija. A i Rumunija žudi za osvetom za anektiranu Moldaviju i dio Bukovine.
  Ove zemlje bi rado podržale Njemačku u ratu protiv SSSR-a. Teže je s Bugarskom i Jugoslavijom, gdje su režimi pronjemački, ali stanovništvo je slovensko i ne želi rat sa SSSR-om. Mađarska također ima pronjemački režim, au zamjenu za dio Galicije može se pridružiti antisovjetskoj koaliciji. Štaviše, nakon Horthyja došao je radikalniji Salasi. Slovačka ima formalno nezavisan pro-njemački režim, ali njihova vojska nije jako jaka.
  Tu je i Turska sa jakim nemačkim uticajem. U stvarnoj istoriji, ona nije ušla u rat. Ali tada je Turcima zaprijetilo bombardovanje iz Britanije i Sjedinjenih Država. A sada su Britanija, Francuska i Sjedinjene Države odmah izrazile moralnu podršku Japanu nakon Staljinovog napada. I Turska bi mogla ući u rat. Štaviše, u Prvom svjetskom ratu čini se da Turska nije izgubila od Rusije, već je čak osvojila i Šaranski region. Zašto ne pokušate ponovo? Ali Turska i dalje ima veliku populaciju, čak i ako nema vrlo kvalitetnu vojsku.
  Ali najjači saveznik Trećeg Rajha po broju stanovnika, ekonomiji i vojsci je Italija. Ima kolonije u Africi, uključujući zarobljenu Etiopiju. Zajedno sa svojim kolonijama, Italija ima stanovništvo uporedivo sa samom Nemačkom. Osim toga, Musolinijev režim je također stimulirao povećanje nataliteta. Istina, i sam Musolini je ostario, oronuo i nije baš želio da se bori.
  Štaviše, Italija nema zajedničku granicu sa SSSR-om i, čak i ako dobije teritoriju u Rusiji, neće joj biti baš zgodno upravljati. I Musolini okleva.
  Iako u principu još nije toliko star, on je skoro četiri godine mlađi od Staljina. I još uvijek nije odustao od ideje stvaranja Rimskog carstva.
  Ostali saveznici Trećeg Rajha su: Britanija, Francuska, SAD, koje same ne žele da se bore sa SSSR-om, ali mogu ekonomski pomoći ako je potrebno. Da, i poslati kolonijalne divizije i dobrovoljce. Franko je obećao da će pomoći volonterima, a Salazar će možda nešto učiniti. A i Švedska razmišlja o osveti za prethodne poraze, kao i Norveška. Općenito, cijela koalicija bi mogla djelovati protiv SSSR-a.
  A onda se posao, naravno, nastavlja. Ali mnogo će zavisiti od toga kako će se Japan odupreti. Ako se rat oduži, SSSR će biti napadnut. A ako dođe do blickriga, onda ga možda neće riskirati.
  U svakom slučaju, prvi dani rata su najvažniji. Početak bitke je veoma važan.
  A sada djevojke na tenku IS-7 kreću u napad. Uključili su grijač i sada su bili bosi i u bikiniju.
  I na ovaj način su mnogo spretniji i bolji.
  I naravno, Alenka prvi puca u pokretu, golim nožnim prstima.
  Onda je zapevala:
  - Japan, Japan, Japan,
  sjajna zemlja,
  Ima duh moćnog samuraja,
  Znaj da je ona naša protivnica od Svemogućeg, već joj je dato,
  Ali mi ćemo je rastrgati!
  Pucanje bosih nogu posebna je taktika komsomolskih djevojaka.
  Tako je Anyuta pucala na Japance svojom golom, okruglom petom. I upala je u samurajsku haubicu. Prevrnuo se i otkotrljao sa snježne platforme.
  Djevojka ga je od radosti uzela i zapjevala:
  - Uništićemo neprijatelja jednim udarcem,
  Svoju slavu potvrdićemo čeličnim mačem...
  Nije uzalud devojke bose,
  Razbićemo samuraja na komade!
  Tako i crvenokosa Alla pokazuje svoju agresivnu crtu. I tako ga je uzela i pritisnula grimiznu bradavicu svoje dojke na dugme, ispalivši projektil iz pištolja kalibra 130 mm. Precizan pogodak doveo je do prevrtanja japanskog topa.
  A djevojka je cvrkutala:
  - Ja sam najkul na svetu,
  A devojka je uvek bosa!
  Uzela ga je i djevojka Marija i opalila, pritiskajući polugu golom petom. I sistem za lansiranje je radio. I mitraljezi su zaklali samuraje. Marija je pokosila protivnike i zacvilila:
  - Za novi komunizam!
  I Olimpija je takođe pucala, koristeći bradavicu od jagode, što je bilo veoma ukusno.
  I cijeli niz samuraja je pokošen. I ovo se pokazalo kao izuzetno cool i okrutno.
  Olimpijske igre su brbljale:
  - Slava komunizmu! Slava!
  I opet, devojke, hajde da zasipamo Japance vatrom.
  U međuvremenu, samuraj je uhvatio dječaka od oko trinaest godina. Bio je zgodno, plavokoso dijete koje je nosilo crvenu kravatu.
  Za početak, Japanci su ga skinuli do gaća i protjerali bosog i polugolog kroz snijeg. Dječak je hodao, tjeran kundacima pušaka. Ruke su mu bile vezane iza njega, a bosa, graciozna stopala ostavljala su prekrasne otiske na snijegu.
  Samuraj se kikotao i zbijao sarkastične šale. Jedan od njih uhvati dječakovo boso stopalo, pređe dlanom preko stopala i zaurla:
  - Dobar zgodan!
  Zatim je dlanom udario dječaka po guzici. Serjožka pocrvene od stida. Zimi je bilo jako neprijatno hodati bos po snijegu. Pogotovo kada morate dugo hodati i čak vam peku goli tabani.
  Serjožka je hodao po snijegu, noge njegove djece postale su grimizne, poput stopala guske.
  Ali dječak je pokušao držati glavu uspravno. A dječakova glava je svijetla i lijepa.
  Vjetar je oduvao Serjožkin goli torzo. Dječak je hodao i pjevao oduševljeno;
  Mi smo pioniri, hrabri borci,
  Rođen i izliven od čelika...
  Djedovi i očevi su ponosni na nas,
  I dragi drug Staljin je sa nama!
  
  Tako divna naša zemlja,
  Šta je komunizam dao narodima...
  Rodjenjem nam je zauvek data,
  Dar proleterske slobode!
  
  Da, naša vera u put svetle zvezde,
  Da letim više u težnji -
  Vjerujte mi, naš ruski duh ne može se saviti,
  A ako bude potrebno, nabijaćemo krovove!
  
  Da, veruj Rusiji, domovino moja,
  Fašizam te nikada neće pobediti...
  Narodi svijeta su prijateljska porodica,
  I Staljin, briljantni Lenjin, je sa nama!
  
  Rodili smo jaku porodicu,
  U kojoj vjera pobjeđuje istina...
  Volim Svarog Boga i Staljina -
  Vjerujem da će naše sutra biti svijetlo!
  
  Stvorićemo novi trenutak,
  I jednostavno ćemo izgraditi prekrasan svijet...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  I vjerujem da će osoba postati heroj!
  
  Naša otadžbina će napredovati,
  Ona je ponosna i jednostavno veličanstvena...
  Dobićemo samo pet za pobedu,
  Takva je slava naše Otadžbine!
  
  Gospod stvori polja i planine,
  Dobri momci su rođeni na svetu...
  Verujte mi ljudi, imamo dosta snage,
  Kaskadno padamo iz mitraljeza!
  
  U Rusiji je naš posao skroman,
  Borite se za decu crvenog potopa...
  Mi ćemo, naravno, pokazati najvišu klasu -
  Na kraju krajeva, Rusi su nepobedivi u bitkama!
  
  Moći ćemo da završimo posao prijeteći,
  Završi ono što je mudri Lenjin započeo...
  Neka se grabežljivac jednostavno pretvori u igru,
  Na slavu blistavih generacija!
  
  Vjerujem da ćemo uskoro letjeti na Mars,
  Sagradimo nebeski raj na Veneri...
  Pokažimo najvišu klasu na svijetu,
  Tuga i himera nas ne mogu savladati!
  
  U ime porodice stvaraćemo sreću,
  Izgradimo stvar neba, komunizam...
  Jedan je Gospod Svemogući među Slovenima,
  Pun je raja humanizma!
  
  Da, naša vera je u Gospoda Hrista,
  U celom univerzumu znam da neće nestati...
  Uostalom, Lada će biti sa nama do kraja,
  Koji će mi dati sreću!
  
  Kako je dobro živeti u rodnoj Rusiji,
  U njoj je bezgranična sreća prošlosti...
  Ne, život se neće prekinuti, verujem nit,
  A naše pleme je jednostavno divno!
  
  Kako je Isus patio za Rusiju našu,
  Kako je Bog Svarog dao čelične mačeve...
  Na kraju krajeva, Bogovi svjetlosti su ideal,
  U ime naše majke Rusije!
  
  Pa zašto ne odabrati zvijezdu,
  I s pravom potčinite svemir...
  Doći ću Isusu sa radošću,
  Na kraju krajeva, naš posao je rad i stvaranje!
  
  Neka dođe slavna pobeda,
  Boginja Lada će nam pomoći u tome...
  Uskoro ćemo otvoriti beskonačan račun,
  Moramo se hrabro boriti za našu Otadžbinu!
  
  Gospodar Svarog će svim ljudima dati sreću,
  Daće utehu i slavu...
  Biće pesma i priča o tome,
  Za Rusiju i našu Belu Silu!
  Dječak je udarao bosim nogama po snijegu. A otisci su mu bili mali, ali vrlo elegantni. I samuraj ih je gledao vrlo pohlepnim očima.
  Ali ovo je dječak. Polugola i u šorcovima, plava od hladnoće.
  Proveli su ga kroz hladnoću i odveli u toplu kolibu.
  Tamo su ga, bez daljeg odlaganja, uzeli i zakačili na stalak. Iskrivili su mi ruke s leđa i povukli me.
  A onda je dželat iz Japana prinio dječaku baklju na gole pete. Osjetio se miris spaljenog mesa. Vatra je lizala djetetove gole tabane. Serjožka je vrisnula od nepodnošljive boli.
  Japanci su urlali:
  - Govori, psiću, kakvi su planovi tvoje komande?
  Dečak je hrabro odgovorio:
  - Neću reći!
  Kao odgovor, počeli su da tuku dječaka bodljikavom žicom.
  A u susjednoj sobi mučili su golu komsomolku. Tukli su je čeličnim lancem, bijelim od vrućine.
  Ali djevojka ne samo da nije plakala ni jaukala, već je čak i pjevala;
   Prostor je obojen u tamnom, sumornom svjetlu,
  I ledene zvijezde su se zamračile u svojim orbitama...
  Želim ljubav, ali odgovor koji čujem je ne,
  Srca djevojaka su slomljena na komade!
  
  Volimo da se borimo veoma hrabro,
  Veoma je divlje boriti se za otadžbinu...
  Hajdemo ponovo na test hrabrosti,
  Ja sam vitez sveta - ne sa dušom klovna!
  
  Kada smo slomili Wehrmacht,
  Devojke su se hrabro borile kod Moskve...
  Borili su se protiv roja smeđe horde,
  Iako je neprijatelj povezan sa Sotonom!
  
  Mi smo bosonoge devojke na snežnom nanosu,
  Ne plašite se protivnika...
  I fašističke vile sa strane,
  Sakupljanje granata na hrpu sa kožnog ranca!
  
  Ali šta je sa našom hrabrošću u svemu?
  Kada se Merkur merio stopalima...
  Svako ko požuri da nas slomi,
  Ne gazite čizmama zemlju koju volite!
  
  Neka je slavljena ruska zemlja,
  Pokazali smo ljudima put do univerzuma...
  svi ljudi svijeta su jedna porodica -
  Uskoro ćemo videti komunizam!
  
  Da, možete vjerovati, ili barem ne vjerovati,
  Ali covek se rodi kao jako stvorenje...
  Zver neće pobediti naše prijateljstvo,
  Uostalom, vjerujte mi, naši neprijatelji su nemoćni protiv nas!
  
  U ime naše Svete Otadžbine,
  Boriću se sa svim zlim duhovima...
  Djevojka trči bosa po snijegu,
  nema ni pomisao da se kukavički odustane!
  
  Ima nas milioni žestokih boraca,
  Koji su ujedinjeni u borbi...
  Slavimo vjeru naših djedova i očeva,
  Na kraju krajeva, devojke su nepobedive u bitkama!
  
  Svarog nam je dao najoštrije u borbi,
  Rekao je da se devojke žestoko tuku...
  Neka se Božiji ideal ostvari
  A kad pobediš, deliš sa siročetom!
  
  Neka je naša Rus', verujem, u slavi,
  Koji u bitkama bez straha...
  Borite se za svoju domovinu i ne boj se,
  Cijela majica je natopljena krvlju!
  
  Da, nema sumnje - zbrisat ćemo sve neprijatelje,
  Rođeni smo da budemo pleme divova...
  Ispod zastave sa trobojnom crvenom,
  Neka ljudi zauvek budu ujedinjeni!
  
  Nova era dolazi,
  Otvoreni su prostori za ljude svemira...
  Razbija neke insekte,
  Do đavola gluposti i pričanja!
  
  Da, čovek uopšte nije uš,
  I onaj koji je rođen da zauvek pobeđuje...
  Zato, ne diraj slavni grb,
  Iako je neprijatelj jednostavno poludio!
  
  Ne predajmo se protivniku,
  Ni na Zemlji, čak ni na plavom nebu...
  Zapišite to u svoju svesku,
  Da će svemirski brod poletjeti kao žustri labud!
  
  Da ćemo veoma hrabro braniti Zemlju,
  Znajte da smo hrabre devojke...
  Ovdje heruvim širi svoja krila,
  Na njih je bačena granata!
  
  Ne, devojke nikada neće biti pometene,
  Nece nas baciti na kolena...
  Kao i ranije, Hitler je kaput,
  Tako će radost generacija postati u slavi!
  
  Ukratko, stići ćemo do zvijezde,
  I bićemo u svetu Device, Oriona...
  Veliki snovi se ostvaruju
  Gradićemo veličanstveni, novi poredak!
  
  I vjerujem da će uskoro doći vrijeme,
  Kada uskrsnu poginuli u borbi...
  Pobjede će otvoriti beskonačan račun,
  Ko bude najčistiji u borbi dobiće nagradu!
  
  Znam da možemo pomiriti ljude u svijetu,
  Jedan: arapski, hinduistički i pravoslavni...
  Svemogući Gospodar će obasjati svakoga,
  I naša sudbina će sigurno biti veličanstvena!
  
  Neka sreća čeka sve ljude naprijed,
  I večnost u slavnoj radosti zauvek...
  praznine i nule će se završiti,
  I slabi i bogalji ozdravljaju!
  
  Ovdje će biti sreće za ljude zauvijek,
  Čak i ako milijarde godina prođu u slavi...
  Na kraju krajeva, moć ljudskih umova je jaka,
  Rođeni smo u svemirskoj sili!
  
  Osvojićemo svemir u šali,
  Izgradićemo rutu galaksije do kraja...
  Prošetajmo kroz vakuum zaljubljeni, uvijajući se,
  Slavimo ime Boga Isusa!
  
  I sami ćemo odmah početi stvarati zvijezde,
  Hajde da gradimo gradove parseke dugo...
  Lovac će se uskoro pretvoriti u divljač,
  I neka ljudi budu iznad svih!
  . POGLAVLJE br. 2.
  Borbe sa Japanom su se nastavile. Sovjetske trupe uspjele su probiti prvu liniju odbrane. Ali samuraj se tvrdoglavo opirao. Nisu htjeli odustati i borili su se sa velikim fanatizmom. Čak su i mine kamikaze učestvovale u bitkama.
  Alena na svom tenku IS-7 i njena posada su već primili mnogo pogodaka.
  Ali pištolj ubice djevojaka je radio.
  Evo još jedne haubice prevrnute.
  Anyuta je primetila, pomerajući svoje bose, isklesane noge:
  - Ovo je naš agresivni prolaz!
  Crvena Alla je primijetila:
  - Dobro je što nam je oklop debeo i na velikim padinama. Inače bi bio nered!
  Marija je progunđala:
  - Da, samuraji se bore kako treba! Sutra je 1. mart i skoro da nismo napredovali. I ovo je dosadno!
  Olimpija je siktala, pjevajući:
  Evo prve odmrznute zakrpe,
  U snu vidim Staljina...
  I zatrpana leševima,
  Draga moja Rus'!
  Alenka se zakikota i primijeti:
  - Tvoja pesma je bez optimizma! Hajde da otpevamo nešto zabavnije i privlačnije!
  I komsomolke na tenku počele su uglas pjevati, dok su nastavile pucati golim nožnim prstima i ne zaboravljajući da koriste i grimizne bradavice svojih grudi;
  
  
  
  Ja sam najjača devojka na svetu
  Koji je rođen u čistoći...
  Nema ljepše mene na planeti -
  Bićemo prosperitetni svuda!
  
  Neka Rusija bude najlepša od svih,
  Zemlja koja je osvojila ceo svet...
  Neka ljudima odmah postane zanimljivije,
  Svaki ratnik je pravi idol!
  
  braniću svetu zemlju,
  Gde su naši preci verujte mi najviše...
  Saznaj ljude bosonoga djevojka,
  Ona je orao, a ne vrabac!
  
  U prošlom životu bio sam komsomolac,
  Fašisti su se tako slavno borili...
  A devojčin glas je bio tako jasan,
  I vedra, prozračna duša!
  
  Borio sam se veoma hrabro kod Moskve,
  Devojka je bila bosa na hladnoći...
  I smatraj moj pritisak tako šokantnim,
  Slomila je Fritzovo lice šakom!
  
  Za slavu Isusa našeg barjaka,
  I takođe najveći Bog Svarog...
  Zauvijek je sa nama presveta Lada,
  I najsjajniji Beli Bog na svetu!
  
  Mi smo ljudi koji su rođeni na svetlosti sunca,
  Yarilo nas je inspirisao na herojstvo...
  I pesma devojaka divlje teče,
  Ovdje heruvim širi svoja krila!
  
  pucao sam precizno iz mitraljeza,
  Ona je bosonogom nogom bacila poklon...
  Bacio sam svoju mrežu na fašistu,
  Izgleda kao mala devojčica!
  
  Ja sebe smatram božjim ratnikom,
  Ona je stvorila svet u kome lepota...
  U ime najvećeg Svaroga,
  Lepota cveta u duši lepotice!
  
  Branili smo Kremlj od nacista,
  Mogli smo da ubijemo sve odjednom...
  Ne, devojka neće biti otpuštena,
  I udarili smo Švabe pravo u oko!
  
  U ime vječne slave komunizma,
  Bio sam komsomolac koji se borio bos...
  Uništićemo jata fašizma,
  Tako da čelik ne podlegne neprijateljima Rusije!
  
  Devojke su se borile kod Staljingrada,
  Njihove bradavice su crvene kao rubini...
  Uskoro ćemo videti komunizam,
  Bez poznavanja tuge i melanholije!
  
  Mi smo najbolje devojke u otadzbini,
  Ja sam komsomolac skoro gol...
  Ali ona je uništila Rajh sa mitraljezom,
  Da nam Nijemci nisu ušli u četu!
  
  U ime najsvetlije Rusije,
  Verujem da ce sve biti jako dobro...
  Veliki Isus vjeruje u misiju,
  Iako školjke dlijeta kucaju!
  
  U ime naše velike domovine,
  Pobeći ćemo zle fašiste...
  Zaustavimo jata divlje horde,
  Čak i ako je zli lopov u bijesnom napadu!
  
  Neka Isusovo ime sija kao sunce,
  Neka Majka Marija podari veliki raj...
  Za Ladu Svemoguću mi smo deca,
  I borite se hrabro i odvažno!
  
  U ime naše velike domovine,
  Šta je komunizam svuda dao...
  Vidim lica svetaca kako sijaju sa ikona,
  U jednoj United Lord porodici!
  
  U ime svemogućeg Svaroga,
  Spasitelj Svevišnji Hriste...
  Moramo biti kao Bog porodice,
  Za sve Beskrajnog Kreatora!
  
  Neka Rusija podigne svoju zastavu iznad sebe,
  Postaćemo jači i mudriji...
  Iako Džingis Kan naglo napada,
  Ali mi devojke smo ipak pametnije!
  
  Pa kažem vam ljudi, samo napred,
  Služite nam verni ruski bogovi...
  I spasi duše Rusa u borbi,
  Iako ima đavolski udarac!
  
  Pobedićemo, znam to sigurno
  Moći ćemo da pobedimo sve fašiste...
  Kajin neće slomiti borce otadžbine,
  I uz prijeteću riku medvjed će živjeti!
  
  Uradićemo sve veoma dobro,
  Porazićemo sve Frice i Mongole...
  Uostalom, svađanje sa devojkama je opasno,
  Narod Rusije zna da je nepobediv!
  
  Hajde da svi pokažemo prijeteće osmehe,
  Džingis-kanu ćemo slomiti rogove...
  U ime beskrajne slave,
  Neka vam sudbina bude veoma svetla!
  
  Da, mi devojke ćemo se lepo boriti,
  Pokažimo najvišu klasu na svijetu...
  Ja sam ratnik, a moja dusa nije klovn...
  I Bog će nagraditi Hrista za pobede!
  
  Slomit ćemo tumene Džingis Kana,
  Biće devojaka u borbi na Kalki...
  Ne mogu odoljeti paklenom udarcu
  Volim Isusa i Staljina!
  
  Pa ću neprijatelje poseći, veruj mi, bez brojanja,
  Mogu ih pobijediti kao mušice...
  Vjerujte mi, naš posao je težak,
  Iako je život krhak kao svilena nit!
  
  U ime Lade, Presveta Marijo,
  Šta su mladost i ljubav dali...
  Mi devojke imamo potpuno bose noge,
  Zgazimo protivnika u prljavštinu i krv!
  
  Hristos će doći i mrtvi će uskrsnuti,
  Perun, Jarilo, Beli Bog, Svarog...
  Oni su ujedinjeni, ljudi iskreno znaju,
  A iznad univerzuma je Svemoguća Porodica!
  
  Ukratko, naša sreća će biti večna,
  Predivna i divna vekovima...
  I nebo i zemlja su u moćnoj moći,
  I besmrtnost i mladost zauvek!
  Nakon čega je haubica od 150 mm pogodila kupolu direktno u kundak. IS-7 se zaglavio, a ratnici su morali okrenuti tenk i otići na popravku.
  A onda ćete vidjeti da će biti potpuno rastrgan. Općenito, Staljinova opklada na blickrig protiv Japana nije uspjela. Borbe su postale dugotrajne i žestoke.
  U međuvremenu, Japanci su nastavili da upravljaju i pedaliraju.
  Na primjer, jedan od pionira je uhvaćen. Dječak ima samo dvanaest godina. I počeli su koristiti gumena crijeva na njegovim golim tabanima. Dječak je urlao i stenjao, ali je šutio.
  Zatim su na stopala njegovog djeteta nanesene trake usijanog gvožđa. Da, mirisalo je kao da je nešto prženo. I ovaj miris je bio vrlo primamljiv.
  Dijete je izgubilo svijest od bolnog šoka.
  Ali samurajski dželati su ga uboli iglom u vrat djeteta. I dječak je ponovo došao k sebi.
  I čudovišta su mu počela lomiti gole nožne prste usijanim kleštima.
  I opet se dijete onesvijestilo.
  Da, šta je tamo bilo? Dječak je nastavio biti mučen. Nakon što su završili s lomljenjem dječjih prstiju, japanski dželati su počeli raditi na rebrima.
  Upravo to su i uradili, lomeći jedno rebro za drugim. I doslovno su dječakove kosti ispadale. I tako se ispostavilo da je bolno.
  A onda je jedno rebro napuklo i slomilo se pod vrućim kleštima, pa drugo.
  A bol je bio toliki da se dječak ponovo onesvijestio, od divlje patnje.
  I samuraj je pjevao i smijao se. Tako su se zabavili.
  I počeli su mučiti djevojku Komsomolka. U ovom slučaju, elektrode su bile pričvršćene za maternicu Venere, anus i grimizne bradavice dojke.
  Onda su ga uzeli i uključili struju. A električna pražnjenja prolazila su kroz djevojčino nježno tijelo.
  I kako je patila i drhtala. Kako je to sve bilo neverovatno bolno. A telo lepotice se bukvalno treslo. Zatim su joj stavili još elektroda u usta. I opet su uključili struju visokog napona. I djevojka je počela potpuno blistati.
  Ovo je zaista bila nevjerovatna, divlja bol. I kako je iscrpljeni komsomolac vrištao.
  I nastavili su da je muče divljim bijesom. Kada su vidjeli da struja ne nosi djevojku, povukli su je na stalak.
  Zaglavili su bose djevojčice u hrastov blok i dobro ih učvrstili.
  Zatim su počeli kačiti tegove na udice, istežući golu, mišićavu ljepoticu.
  Djevojke su stenjale, ali ipak nisu htjele odati vojne tajne.
  Tada su joj japanski dželati premazali bose tabane uljem, tako da su blistali.
  I zapalili su vatru ispod njih.
  Plamen je mesožderski lizao devojčicine gole, okrugle, veoma zavodljive, ružičaste potpetice.
  Međutim, ljepota se nije slomila. Naprotiv, prestala je da stenje. I ona je to prihvatila sa velikim entuzijazmom i počela da peva sa dubokim osećanjem;
  Slava boginji strasti Ladi,
  Ko je stvorio pokrov neba...
  Biće velikodušna nagrada za ljude,
  Jer sveti Bog je uskrsnuo!
  
  Nema više lijepih Svarogovih kćeri,
  Da trče bosi po snegu...
  Bićemo blagodat za Roda,
  Ne gazite devojke svojim čizmama!
  
  Uostalom, u Rusiji postoje strašne djevojke,
  Svaki dečak je ratnik sa jasla...
  Glas teče tako glasno,
  Zlikovac će biti uvijen u kozji rog!
  
  Borićemo se za otadžbinu,
  Moja velika domovina...
  Rusi su oduvek umeli da se bore,
  Nema načina da im se oduprete!
  
  Dali su svoja srca za Rusiju,
  Vjerujem da će biti slavnog života...
  Uskoro otvaramo vrata svemira,
  I pronađimo svoj poziv!
  
  Ne, neka oluja besni sada,
  Ali Rus se neće zauvek pokolebati -
  Naš borac se ne predaje borbi,
  Neka mu se san ostvari!
  
  Naša snaga je u mudrosti devojke,
  Ti si zaista rođen ovakav...
  Škrabaćemo iz mitraljeza,
  Tako da samo gore i nikako dole!
  
  Dajte zemlji nove resurse,
  Tako da cvjeta kao bujni grm ruža...
  i u ime Boga Isusa -
  Da se prokleto zlo krckanje ne čuje!
  
  U ratu su svi ljudi braća,
  Ali u isto vreme, sotonine sluge...
  Spremni smo da im otvorimo ruke,
  Tako da svi budu vjerni Bogu mira!
  
  Nije bacio Wehrmacht na koljena,
  Uspeli smo da preživimo bitke...
  Staljin i veliki Lenjin su sa nama,
  Zapiši to u svoju svesku, mali!
  
  Učinićemo domovinu ovakvom,
  Da će ona sama izgraditi svijet...
  Iako je grmljavina došla ovamo sa kosom,
  Naš Svarog je veliki majstor!
  
  Neprijatelj je napao iznenada i izdajnički,
  Bila je to strašna godina četrdeset prva...
  Ali naši djedovi su se slavno borili,
  Rod im pomaže u borbi!
  
  Daćemo svoja srca za Rusiju,
  Učinimo našu državu jačom...
  Hrabro otvarajući vrata svemira,
  Ništa strašno!
  
  Ovo je moja zemlja, veruj mi, sveta,
  Branićemo vitezove Moskve...
  Devojka trči bosa u snežni nanos,
  Buđenje drevnog sna!
  
  Ne, mi devojke se nismo slomile u borbi,
  I borili su se hrabro...
  I ponekad su se devojke tako žestoko borile,
  Puna je kazna!
  
  Znaj da nas Ruse niko neće zadaviti,
  Planine možemo sravniti, u šali...
  Posvetite svoje duše Bogu,
  Polažeš ispite sa A!
  
  Bog je rođen u teškim vremenima,
  Blizu Moskve, kada grmi grmljavina...
  Lada je zaradila naše milje,
  I pusti suze!
  
  Ruskinje su plemenite
  Svaka Blažena Djevica ima izgled...
  Vjerujte mi, tako jasan glas,
  A šaka devojkama je monolitna!
  
  Verujem da će sve u zemlji biti odlično,
  Znam da sve cveta...
  Iako je ponekad opasno boriti se,
  Otvorićemo pun račun zloupotrebe!
  
  1941. stajali smo zajedno,
  Vitezovi su držali Moskvu...
  Uskoro će biti komunizma,
  Doneću zastavu Otadžbine!
  
  Staljingrad je postao zastrašujući put,
  Gdje su se spojila dva strašna...
  Djevojka se bori bosa
  Njen muž je naravno komunista!
  
  Tamo je neprijatelj bacio "Tigrove"
  Ali to mu nije nimalo pomoglo...
  Da, uzalud je Firer mrmljao igre,
  Vi ste krhka staklena planeta!
  
  Ne zadajte devojkama hirove
  Ne usuđujemo se da se opustimo...
  Neprijatelj je ostavio previše čađi,
  I dalje ćete položiti ispit sa A!
  
  Put do Staljingrada je svakako veličanstven,
  Samo sunce nad zemljom...
  Zli Kajin će biti uništen,
  On je u Geheni sa Sotonom!
  
  Rusija je uvek sveta zemlja,
  Sadrži Peruna i Isusa Hrista...
  Iako je istina ponekad zla,
  Čovjek nije dorastao sreći!
  
  Udeo Rusa je da se vešto bore,
  I porazite neprijatelje Rusije...
  Iako Švabe imaju moć Lucifera,
  Ali naša vojska je postala moćna!
  
  Spas je u komunizmu svijeta,
  Da savladam planine leševa...
  Nećemo od neprijatelja tražiti oprost,
  Čak i ako medvjed bjesni od bijesa!
  
  Bog Perun baca munje,
  On voli da udara zle...
  I jači smo od naših neprijatelja,
  Ako se vojska obučava za bitku!
  
  Da, Svarog je veliki ratnik svetlosti,
  Biće u stanju da uradi nešto što se ne može uraditi ručno...
  Tada ćeš biti dostojan slave,
  Rusi, verujte mi, nisu budale!
  
  Sve ostaje u našoj slavi,
  Šta je lepo kao boja maja...
  Biće mesta za pale ljude na nebu,
  Ono što su bijesno vikali - banzai!
  
  Znajte da ne mogu podnijeti poniženje,
  Možemo stvoriti kompletan Eden...
  Za Rusiju će se osvetiti Švabe,
  Bar im Sam čak pomaže!
  
  Rusi su se divili zalasku sunca,
  Taj rubin osvetljava put...
  Biće velika kazna za zle,
  Ne može se naša Rus' savijati džakom!
  
  Počećemo glasno da se divimo,
  Moć velike domovine slonova...
  Zajedno sa blistavim timom,
  Najbolja Lada od sinova!
  
  Djevojke zimi trče bose,
  Ovo je njihova velika zvezda...
  Zečevi takođe trče bosi
  Lada će biti sa nama zauvek!
  
  Bog je stvorio planete od atoma,
  On je stvorio prostor samo sa jednom rečju...
  Opjevana su djela junaštva,
  I neprijatelj dobija udarac!
  
  Biće divljenja osobe,
  Uvek se boriti i sanjati...
  Tako od trenutka do kraja vremena -
  Neka se teško bore u borbi!
  
  U daljini sijaju lica sunca,
  I duga blista, verujte mi...
  A neprijatelj je jednostavno veoma divlji,
  Naravno, on je u suštini zver!
  
  Ima lepih devojaka u zemlji,
  Da znaju da pobeđuju neprijatelje...
  Oni svakako imaju jasan glas,
  Najbolji sinovi na svijetu!
  
  Mi Rusi nećemo nestati,
  U našu istinu se veruje u sve...
  Na kraju krajeva, imaćemo takve sudije,
  Razbijmo teroriste na komade!
  
  Naše cure blistaju štiklama,
  Sa golim đonom boje ruže...
  I snježni nanosi se tope pod tvojim nogama,
  Vruće je vidjeti ljepotu bosonog!
  
  Coo lijepe djevojke,
  Slomiti neprijatelja bez napora...
  Iako stream svira veoma glasno,
  Horda napreduje u plamenu!
  
  Sve možemo da uradimo veoma kul,
  I ostvarite vjernost u svom snu...
  I neprijatelj napada glupo,
  Udari mu bradu mačem!
  
  Znam naše vitezove od čelika,
  Vjerujte mi, nećete ih naći jači...
  Dali su fašiste žestoke rogove,
  Bar ne izgleda više od dvadeset!
  
  Devojke koje se smeju
  Pokazali su zube u svojoj slavi...
  I njihove oči su kao tanjiri,
  Glas je sjajan slavuj!
  
  Treninzi djevojaka su cool,
  I zamišljaju užas u bici...
  Ljepotice su tako divne,
  Barem ponekad bude oblačno!
  
  Zamislite ovakav svet, biće ljudi
  Komunizam je rođenje viših sila...
  I ljepota ti neće suditi,
  Čak i ako je osoba moron!
  
  Sada rat dolazi sa istoka,
  Paklena horda napada...
  Sa nama je snaga vernog borca Svaroga,
  Djevojka je uništila Kana u jednom gutljaju!
  
  Znam da se svakom može diviti
  Zna se ko se bori za otadžbinu...
  I ratnik je rođen hrabar,
  Odlazak u raj nakon smrti!
  
  Moći ćemo usrećiti Rusiju,
  Vekovima slaveći štap...
  Za ime Majke Svete Rusije,
  Snagom velike pesnice!
  
  Vjerujte, lijepa je moja domovina,
  Jabuke cvjetaju na Arktiku...
  Naš narod je veliki, pravoslavni,
  Ostvario moj san!
  
  Možemo napraviti bilo koji oblak,
  I porazite ludog neprijatelja...
  Naš tim lovaca je tako leteći,
  Pretvara grabežljive reptile u igru!
  
  Sve je tako kul u Rusiji,
  Stvoritelj je stavio svoje srce u to...
  Sadista Maljuta će biti slomljen,
  San će imati dosta snage!
  
  Hristos će doći i svet će ponovo uskrsnuti,
  Zauvek će biti ljudi u slavi...
  Borimo se iskreno za Rusiju,
  I poznajte našu čeličnu ruku!
  
  Djevojke se dive
  Šta može da osvoji svemir...
  Rastrgat će sve mreže,
  Lanac je za njih samo nit svile!
  
  Vjerujte mi, nikada nećemo odustati,
  Nikada nećemo pasti pod neprijatelja...
  Ako je Firer jednostavno poludio -
  Odlomićemo mu rogove!
  
  Čoveče, postaćeš jači od svih ostalih,
  Možete li osvojiti rub svemira...
  Ne pricaj gluposti, slabace,
  Vjerujte nas Sloveni se ne mogu slomiti!
  
  Snaga miliona biće sa nama,
  Dokrajčićemo neprijatelja, verujte mi...
  Mnogo djevojačkih legija,
  Upravo su pogodili metu!
  
  Pobjeda već dolazi,
  Trijumfalno smo ušli u Berlin...
  Ko je umro u zadovoljstvu raja,
  I sveti keruvim se uzdiže!
  
  LUKAŠENKO NIJE POSTAO PREDSEDNIK
  ANOTATION
  Džepna Centralna izborna komisija odbila je da Aleksandra Lukašenka registruje kao kandidata za predsednika Belorusije. I Vjačeslav Kebič, premijer i de facto šef Bjelorusije, pobijedio je. Istorija je išla drugačije. Uključujući Rusiju, gdje je Vladimir Volfovič Žirinovski postao predsjednik 1996. godine.
  . POGLAVLJE br. 1
  I u Bjelorusiji je sve moglo biti drugačije. Vjačeslav Kebič, de facto vladar Bjelorusije u to vrijeme, naredio je da se blokira registracija Aleksandra Lukašenka. I to nije dovelo do masovnih nemira. Pa, neki kandidati imaju više, drugi manje. Kao rezultat toga, Zenon Poznyak je ušao u drugi krug protiv Kebicha. A u drugom krugu, zahvaljujući podršci Rusije, odvratnoj reputaciji Zenona Poznjaka i njegovom pretjeranom radikalizmu, Kebich je pobijedio i postao prvi predsjednik Bjelorusije.
  Sam Lukašenko se nikada nije popeo na vrh. Bjelorusija je ušla u zonu rublje. I ruska valuta je počela da cirkuliše u njemu. S jedne strane, to je plus, ali s druge, kao iu Rusiji, počelo je kašnjenje u isplatama penzija i plata, što je dovelo do određenih sukoba i nemira.
  Ipak, Kebich je uspio održati dobre odnose sa Zapadom. I Jeljcin je imao pouzdanog saveznika, ali ne tako radikalnog. U Rusiji se tok istorije donekle promenio. Za razliku od agresivnog Lukašenka, Kebič je savjetovao Jeljcina da se ne bori u Čečeniji. A Jeljcin nije poslao trupe tamo. Umjesto toga, oslanjao se na prorusku opoziciju. Međutim, sukob u Čečeniji se odužio. I postala je šarena. Gdje su Dudajevci, gdje su ostale snage?
  Čudno je da je odsustvo rata na Kavkazu koristilo Vladimiru Žirinovskom. LDPR je ostala glavna i najpopularnija opoziciona snaga u Rusiji. A glavna borba na predsjedničkim izborima odvijala se između Žirinovskog i Jeljcina. U principu, to se moglo dogoditi u stvarnoj istoriji da Vladimir Volfovich nije podržao rat u Čečeniji i time izgubio značajan dio protestnog biračkog tijela.
  A mediji su aktivno promovirali sukob između Jeljcina i Žirinovskog. Bilo je puno PR-a, mnogo propagande. Međutim, za razliku od stvarne konfrontacije: komunisti protiv Jeljcina, gdje su vlasti imale određene propagandne adute, sa Žirinovskim se pokazalo težim. Iako su od njega napravili fašistu.
  Ali, u uslovima rasprostranjenog kriminala, haosa, korupcije i mafije, mnogi Rusi nisu smatrali fašizam tako velikim zlom. Uostalom, Veliki Domovinski rat se desio davno, a to nisu bili isti fašisti. Tada su bili loši nemački fašisti, ali sada će verovatno biti bolji Rusi. Ali u ekonomskom smislu, Adolf Hitler je zaista stvorio čudo u Njemačkoj.
  Dakle, Vladimir Volfovich je čak bio nekako ponosan što ga porede sa Hitlerom, i pokušao je da igra na tome.
  Komunisti su takođe imali veliki nedostatak. Ljudi su još dobro pamtili - prazne police, totalne nestašice, kartice i kupone, posebno iz vremena Gorbačova. A Gorbačovljeva vremena bila su poput komunističke vladavine.
  Ljudi, posebno žene, koji su stajali u redu, nisu se htjeli vraćati u stara komunistička vremena. A ovo je odigrano protiv Zjuganova. A pod Hitlerom, posebno prije rata, postojao je kapitalizam, što znači da nije bilo praznih polica. A sam Žirinovski, iako je dao mnogo populističkih izjava, nije obećavao povratak u prijašnja vremena. I obećao je, prije svega, red, ugušiti kriminal i okončati nezaposlenost. Ali Hitler je u Njemačkoj suzbio kriminal, zaustavio nezaposlenost i uveo red.
  I za samo dva mjeseca osvojio je cijelu Evropu. Odnosno, vještom igrom i kampanjom možete svoje poređenje sa Hitlerom okrenuti u svoju korist. Dakle, Jeljcinu je bilo mnogo teže nego sa Zjuganovim. Ako je ovo potonje kod mnogih izazvalo antipatiju već na genetskom nivou - nestašice i prazne police, pa čak i staljinističke represije. Čak i među ratnim veteranima nisu svi odbacili fašizam.
  Štaviše, to je bilo kao naš ruski fašizam. Ekonomija nije išla dobro. Čak i bez Čečenije, Jeljcin je imao nizak rejting. I zemlja je odumirala, i bilo je divljeg razbojništva i kriminala. I još veći nego u stvarnoj istoriji. Dakle, rat u Čečeniji doveo je do brojnih ograničenja sloboda koja su smanjila kriminal, ali njegovo odsustvo u kriminalnom smislu ga je samo pogoršalo.
  Tako se pokazalo da Žirinovski ima mnogo više aduta od Zjuganova.
  Treba napomenuti da je u stvarnoj istoriji Žirinovski doživeo nesretan neuspeh na izborima 1996. godine. Ali glavni razlog njegovog neuspjeha: nedostajalo je inspiracije i vjere u konačnu pobjedu. I evo čitavog sukoba između njega i Jeljcina, mutni Zjuganov je u senci, a Žirinovski gori. A ovaj političar, kada je na putu, zaista je sposoban da čini čuda. Štaviše, Žirinovski je još uvek mlad i pun snage.
  I ne beži od TV debata, za razliku od Zjuganova koji se već plašio da zabode glavu u ekran.
  Osim toga, Žirinovski je čak izgledao mlađe po izgledu, a ne ćelav kao Zjuganov, a ne sedokos kao Jeljcin. I ovo je išlo u njegovu korist.
  Iako je Zjuganov bio trinaest godina mlađi od Jeljcina, spolja nije odavala utisak mladog i svežeg vođe. Ali Žirinovski je, budući da je bio petnaest godina mlađi od Jeljcina i spolja sa svojom mahnitom energijom, delovao mnogo energičnije i jače od ovog nateranog starca.
  I to je uticalo na tok izbora.
  Međutim, pokazalo se da će Zjuganov biti treći. Ali koga bi on trebao podržati u drugom krugu? Konfrontacija sa Jeljcinom je otišla predaleko. A Žirinovski, iako nije komunista, je levičar, a ne antikomunista. I obećava komunistima portfelje.
  Ali Labud je jezik vezan i glup, i nikad mu to nije uspjelo. Dakle, izbori su se odvijali po drugačijem scenariju. Žirinovski je u prvom krugu dobio više glasova od Jeljcina, au drugom je dobio podršku Zjuganova. I kao rezultat toga, Jeljcin je uprskao drugu rundu sa ogromnom razlikom. Štaviše, u drugom krugu je manje ljudi glasalo za Jeljcina nego u prvom. A Vladimir Žirinovski je postao novi predsednik Rusije. I ovo se pokazalo kao trijumf za Vladimira Volfoviča.
  Međutim, suprotno očekivanjima, kurs Rusije se nije mnogo promijenio. Žirinovski nije zaoštravao odnose sa Zapadom. Nastavio je prethodne reforme uz manje izmjene. A ni komunisti u vladi se nisu previše mešali u to.
  Istina, nešto se promijenilo. Bilo je više policije, koja je preimenovana u policiju, a borba protiv kriminala je zaoštrena.
  Na kraju, 1999. godine, militanti su pokrenuli invaziju na Dagestan, a Žirinovski je bio primoran da započne Kavkaski rat. Iako to nije želeo.
  Čak i sa Jugoslavijom, Žirinovski je bio taj koji je ubedio Miloševića da ne završi sa bombardovanjem, već da prihvati uslove Zapada.
  Ekonomija je počela, iako stidljivo, rasti, a cijena nafte je počela rasti.
  Rat u Čečeniji bio je prilika da podigne svoj rejting i ponovo bude izabran za drugi mandat. Štaviše, Vladimir Žirinovski je pripremio i referendum kojim se ukida ograničenje na dva mandata. I ovo je bio njegov plan za autoritarnu vladavinu. A rat protiv Čečenije prošao je brutalno. Štaviše, bilo je terorističkih napada u Moskvi i Volgodonsku. Što je Žirinovski razumno i cinično iskoristio.
  Tokom rata bilo je lakše biti izabran za drugi mandat, a to se dogodilo u prvom krugu. A na referendumu su otkazana dva mandata, čime je Žirinovski ostao bez ograničenja. Tako se to dogodilo.
  U Bjelorusiji 1999. godine završilo se i prvih pet godina Vjačeslava Kebiča. Ekonomska situacija nije bila baš dobra, ali je počeo blagi rast. Plus propaganda i administrativni resursi. A Lukašenku nije bilo dozvoljeno da ponovo učestvuje na izborima - uvek se ima na šta žaliti.
  I Kebich je ponovo izabran, iako s poteškoćama. I opet je Zenon Poznyak bio protiv njega u drugom krugu. Kebich nije zainteresovao za stvarnu istoriju kao Lukašenko. Ali on je čvrsto držao svoju moć. U Bjelorusiji je 2000. usvojen novi, autoritarniji ustav, a mandati predsjednika Kebicha su poništeni.
  Žirinovski je okupirao Čečeniju, ali Rusija je tamo morala da vodi dugotrajni rat sa partizanima.
  Problem je bio u tome što su Čečeni već bili navikli na de facto nezavisnost. Ruske trupe su takođe pretrpele velike gubitke tokom napada na Grozni. Istina, Žirinovski je kontrolisao medije i uspio je izbjeći pad rejtinga i masovno antiratno raspoloženje. I to je također bio plus njegove vladavine.
  Rastuće cijene nafte i plina i ekonomski rast općenito su ojačali moć diktatora. Nije produžio mandat, ali je redovno pobjeđivao na predsjedničkim izborima. Što se dogodilo iste godine kada i američki. Ali bez ograničenja na dva mandata. Spoljna politika Žirinovskog bila je oprezna. On nije bio drugi Hitler, ali mnogo suzdržaniji i pokušavao je održati ravnotežu snaga. Ali 2014. dogodio se Majdan i on nije mogao odoljeti iskušenju da vrati Krim Rusiji. Međutim, za razliku od Putina, Žirinovski nije tvrdio više, a njegove obavještajne službe nisu organizirale pobunu u Donbasu.
  Naprotiv, sve je rađeno izuzetno pažljivo. A stvar je završena relativno malim sankcijama i blagim hladnim ratom. S obzirom na ekonomski rast, recimo da nije loše.
  Ali onda je izbio koronavirus. Kebich, koji je ponovo poništio svoje rokove, umro je. A u Bjelorusiji su održani novi izbori. Lukašenko je tada već bio zaboravljen i pojavile su se nove figure. Mlađi premijer Kolbasco, koji je postao predsjednik, je dobio vlast.
  Ubrzo je Rusija uronjena u žalost nakon smrti Žirinovskog od koronavirusa. I ovo se pokazalo kao udarac za zemlju.
  U međuvremenu, talibani su započeli napad na Tadžikistan. Probili su odbranu i opkolili rusku bazu. I počeo je novi avganistanski rat.
  I naravno, borbene i lepe devojke, kao i uvek, spremne su za borbu.
  Nataša je ispalila rafal iz svog mitraljeza, odsekavši talibanske borce. Tada je golim nožnim prstima bacila limun smrtonosnom snagom. Rastrgala je mudžahedine na komade i zapjevala:
  - Mi smo mirni ljudi, ali naš oklopni voz
  Uspeo sam da ubrzam do crvene granice!
  Borićemo se za svetlije sutra!
  Hajde da se poljubimo!
  I ratnica se nasmijala do kraja. Mora se reći da je tako zgodna.
  Zoya, koja je škrabala iz mitraljeza i kosila desetine dushmana, također je tutnjala:
  - Budućnost je naša slava,
  Pokazaćemo najvišu klasu!
  I golim nožnim prstima će baciti ubilački dar uništenja. Takva je ona, recimo tamo - borbena i agresivna žena. U kojoj ima toliko energije i snage.
  Avgustin je cvrkutala od silnog duha, a njena bakrenocrvena kosa se raširila kao da je prava kometa koja plamti. Djevojka je to uzela i agresivno tvitala:
  - Slava našoj Otadžbini,
  Viši ste od svih zemalja...
  Mi smo dostojni reda,
  Uništite talibane!
  I djevojka je uzela i golim prstima, svojim gracioznim, preplanulim nogama, bacila ubojiti dar smrti. Ovako smo završile ovde, veoma agresivne, čvrste i bosonoge devojke.
  I Svetlana je takođe u borbi. I gradi ih od mitraljeza velikom, smrtonosnom snagom. Ona je vrhunski ratnik. Gađa precizno i precizno.
  A kosa joj je kao bijela, svježa, snijeg. I goli prsti bacaju darove uništenja ubilačkom silom.
  Svetlana je sa osmehom pevala:
  - I on upravlja čamcem,
  Kroz kišu i maglu...
  Okrutno i podmuklo -
  Talibanski borac!
  Ove devojke su, moram reći, sposobne da pomeraju planine. I veoma su lijepo sposobni za borbu. I gole zube koji blistaju poput bisera.
  Ovo su lepotice. I tako je Natasha otkrila grimiznu bradavicu svoje grudi i pritisnula je na dugme za bazuku, uništavajući i raskomadajući talibane.
  Ovo je zaista bio agresivan i borben nastup.
  I jurišnici se bore na nebu. Na njima sede veoma lepe devojke.
  Albina je golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika, odašivši smrtonosnu munju, i zagugutala:
  - Devojke lete kao orlovi,
  Moći ćemo zauzeti glavni grad u borbi!
  Ona je tako šarmantna plavuša, recimo.
  A Alvina, još jedna plavokosa djevojka u bikiniju, nastavlja borbu. Tako ona pritisne jagodastu bradavicu svoje dojke na dugme, a raketa kolosalne razorne moći izleti. I udariće talibanske trupe kao luda.
  Ovo su djevojke uzele i počele. Vrlo su, recimo, agresivni i ratoborni.
  Međutim, naravno, i djevojke se bore na tenku. Predstavnice ljepšeg pola su i ovdje najbolje. A one su, naravno, bose i u bikiniju.
  To su, recimo, tako izuzetne krađe da se niko ne može nositi s njima. Jednom kada počnu, neće stati.
  Elizabeta je, boreći se na tenku i slajući smrtonosne granate uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, pjevala:
  Bila je to tako divna zemlja
  Zvalo se carstvo Sovjeta...
  Podli sotona ga je uništio,
  Krajnje je vrijeme da se pozovemo na njegov odgovor!
  
  Lenjin je vladao - samo ideal,
  Ko je otadžbinu učinio velikom...
  I predao je vladavinu Staljinu...
  Slomio je impulse divlje horde!
  
  Neka naša domovina bude u cvatu,
  Breze, topole, hrastovi, rovovi...
  Uništiću vojsku fašizma -
  Na kraju krajeva, Rusi su nepobedivi u bitkama!
  
  Rusija će biti sunce iznad Zemlje,
  Njegovi zraci i zvezde i komete...
  Postat ćeš najbolja zemlja
  U njemu se veličaju junačka djela!
  
  SSSR, kada je veličanstveno procvetao,
  I vodio je državu za ruku u komunizam...
  Ali ćelav je upropastio svog magarca,
  Prepuštanje podlom fašizmu!
  
  Ali verujem da se naša Rus ne može pobediti,
  Ona sija kao sunce iznad Zemlje...
  Moćni Rus, Bože Beli Medved,
  I biće mesta u plemenitom raju!
  
  Ti voliš Rusiju svim srcem,
  Ona je naša velika domovina...
  Iako Sam otvara usta prema zemlji,
  I čudovište sa hiljadu lica napada!
  
  Svetlana je naša sjajna zvezda,
  Šta obećava sreću i slobodu...
  Ostvari veliki san -
  Gradimo komunizam, vjerujte narodu!
  
  Niko ne može slomiti državu
  Koje je ime, verujte mi, Rusija...
  Ukloni sotonu s vlasti -
  Doći će Krist veliki Mesija!
  
  I Lada će biti sa nama zauvek,
  I izgradićemo praktični komunizam...
  Proći će vijekovi i minute godina,
  Imaćemo najpravedniji sistem!
  
  Veliki san naše domovine,
  Učinite svijet najburnijim i najljepšim...
  Imamo planine, rijeke i šume -
  Sve će biti vrlo čisto i pošteno!
  
  Glavni grad naše domovine je Moskva,
  Ali Kijev i Minsk će takođe biti prestonice...
  Mongolska horda je poražena,
  Svemogući Bog nam je pomogao da pobijedimo!
  
  Ne, verujte mi, Rusi se ne mogu slomiti,
  Sva slovenska braća će se ujediniti...
  Lovac će se uskoro pretvoriti u divljač,
  A mi smo borci, verujte mi, uvek smo u pokretu!
  Devojke u rezervoaru pevale su u horu, a glasovi su im bili tako blistavi i bukvalno svetlucali poput srebrnih zvona.
  Ove devojke su jednostavno super.
  Elena je pevala sa velikim aplombom:
  - Sve će biti super sa nama devojkama,
  Lako možemo da odletimo na Mars...
  Neka oni koji imaju dosta novca,
  A negde medved cvili i divlje riče!
  A Elena će, sa svojom grimiznom bradavicom dojke, uzeti i pritisnuti dugme džojstika, i projektil velike ubojite sile će izletjeti.
  Devojka će otpevati kao odgovor:
  - Hrabro ćemo krenuti u bitku za moć Sovjeta,
  I mi ćemo izbrisati sve neprijatelje u borbi za ovo!
  I Ekaterina će, takođe, pritisnuti dugme bradavicom od jagode i hajde da iz mitraljeza polijemo olovnu kišu na protivnike. Konkretno da ih pokoše.
  U isto vrijeme, djevojka pjeva:
  da se vidimo uveče,
  Pokvasit ćemo sve duhove...
  da se vidimo uveče,
  Govori kineski!
  A onda će ga djevojka uzeti i pritisnuti svoju golu, okruglu petu na pedalu. I nešto vrlo destruktivno i smrtonosno će raditi. I mina kolosalne snage će pasti na Talibane.
  Evo gde devojke tvituju:
  - Slava, velika slava,
  Tenkovi jure napred...
  Biće to velika sila
  Kad je narod urlao!
  I ratnik će se smejati.
  A onda će Eufrosina uzeti rubin bradavicu dojke dok pritiska dugme džojstika. I ogromna, kolosalna destruktivna moć igličastog projektila će djelovati. To je kada granata, kada eksplodira, raspršuje igle u različitim smjerovima. Što je veoma efikasno i destruktivno.
  I tada će djevojka koristiti svoje gole nožne prste.
  Evo ona se bori...
  Devojke iz Rusije su se temeljno borile protiv talibana. Evo jedne ljepote koja je također koristila grimiznu bradavicu - ovo je Veronika. I granata iz bazeoke ispaljena smrtonosnom snagom.
  I rastjerao je mudžahide na sve strane.
  Veronika je uzela i zapevala:
  - Neka bude cilj,
  Naprijed dinamo...
  Na ivici faula -
  Potpuna rana!
  A ratnica golim nožnim prstima lansira limun. I eksplodira i uništava mudžahedine.
  Alice takođe puca iz snajperske puške. Ubija dushmane, a pritom pjeva:
  Ne postoji ništa jače od vojnog čelika,
  Ne postoji jaca vojska u univerzumu...
  Devojke su prolivale reke krvi,
  I nemaju drugog načina!
  Anñelika je golim nožnim prstima bacila bombu smrtonosnom snagom. Pocepala je desetak mudžahedina i zacvilila:
  - Možemo sve, lepe devojke,
  I hodamo bosi po hladnoći!
  Nakon čega je ratnik pritisnuo jagodastu bradavicu njenih grudi na dugme smrtonosne baze.
  I oslobodio dar uništenja smrtonosnom silom. I ubila je mnogo talibana.
  Anastasija Vedmakova napada mudžahide iz vazduha. Šalje ubilačke darove smrti od jurišnika. I rakete padaju na položaje talibana. Mnogi muslimanski vojnici umiru od toga.
  U isto vrijeme, djevojka pjeva;
  Zemlja u kojoj si slobodan,
  U kojoj je svaki Lord proleter.
  Pretvoriš se u rublju i novčić,
  Zimi je solarijum u snježnim nanosima.
  
  U njemu je svetla, crvena zastava komunizma -
  Što nam obećava besmrtnost!
  Iskažimo svoju ljubav prema otadžbini u poeziji -
  Biće sreće zauvek, verujte!
  
  Vođe su ponekad različite...
  Nije svaki vođa kao mudri Staljin.
  Ali svako od nas je uvek heroj,
  Kada su i um i volja postali jači!
  
  U poslednjem mesecu hrabrog proleća,
  Ratni vojnici su zauzeli Prag.
  Mi smo domovini vjerni kao anđeli,
  Naređeno nam je - borac se ne povlači ni koraka!
  
  Ako je smrt došla, prekrsti se,
  I Gospod leti u raj, gde ima stabala rovova...
  Naš Duh će se zauvek uzdizati gore,
  Osvojićemo moćne vrhove!
  
  Na kraju krajeva, nakon smrti, život je ponovo reka,
  U njemu plovimo kao meteorski čamac!
  Prizivi Presvete Bogorodice,
  Da se nisi usudio tolerisati poraz i sramotu!
  
  Carstvo, jer je Božije svjetlo,
  Svemogući je naredio Rusiji da vlada!
  Neće biti kraja našim srećnim godinama,
  Ne postoje ograničenja za uslugu - zategnite svoj ranac!
  
  Sloveni zajedno je naš moto -
  Budi čovjek podložan kraljevskoj moći!
  Pozorište svijeta je puno glumica,
  Raskidamo čeljusti paklenog gnjeva!
  Akulina Orlova, koja je na borbenom jurišnom avionu vodila bitku na drugoj strani, golim prstima je šutnula neprijatelja i cvrkutala:
  - Car Rusije nije potreban - on je ekstra parazit!
  I otkriva svoje biserne zube.
  Zatim pritisne rubinsku bradavicu na dugmetu, šaljući raketu kolosalne razorne moći.
  I kako napasti talibane u smrtonosnim razmjerima.
  Akulina je uzela i zapjevala:
  Sotona nas neće poraziti
  Moja domovina je najljepsa na svijetu,
  Budite poznati po prelepoj zemlji...
  Odrasli i djeca će biti sretni u njemu!
  
  Neka u njemu veličanstveno cvetaju đurđevaci,
  I keruvimi sviraju pristojnu himnu...
  Firer će biti kaput,
  Rusi su nepobedivi u bitkama!
  
  Komsomolci trče bosi,
  Gaze po snijegu golim petama...
  Hitler, izgledaš super
  Pregaziću te u tenk!
  
  Možemo li pobijediti naciste?
  Kao i uvek, mi smo bosonoge devojke...
  Naš najstrašniji vitez je medvjed,
  Sve će pobiti iz mitraljeza!
  
  Ne, mi devojke smo već jako cool,
  Mi bukvalno rasturimo sve neprijatelje...
  Naše kandže, zubi, šake...
  Izgradićemo mesto u divnom raju!
  
  Verujem da će biti kul komunizma,
  Zemlja u njoj cveta, verujte savetu...
  I jadni nacizam će nestati,
  Vjerujem da će tvoja djela biti proslavljena!
  
  Zemlja će divlje procvjetati, vjerujem,
  Iz pobede se vraćamo u pobedu...
  Porazi Japanca Nikolaja,
  Samuraj će odgovarati za podlost!
  
  Nećemo dozvoliti da nas nagnu,
  Slomimo neprijatelje jednim udarcem...
  Neka se lovac pretvori u divljač,
  Nismo uzalud slomili Wehrmacht!
  
  
  Ne vjerujte da ćemo odustati,
  Rusi su oduvek znali da se bore...
  Naoštrili smo naše bajonete čelikom,
  Firer će postati imidž klauna!
  
  Ovakva je moja domovina,
  U njemu svira ruska harmonika...
  Svi narodi su prijateljska porodica,
  Abel trijumfuje, ne Kajin!
  
  Uskoro će SSSR biti u slavi,
  Iako je naš neprijatelj okrutan i podmukao...
  Dat ćemo primjer za hrabrost,
  Ruski duh će se proslaviti u bitkama!
  Margarita Magnetic će također uzeti boje prezrelih jagoda i bradavicom pritisnuti dugme na dugmetu. Projektil ubica pogodio je talibane, uništivši ih bukvalno na desetine.
  Tada je devojka zapevala:
  - Moramo nas poštovati da bismo se plašili,
  Podvizi devojaka su bezbrojni...
  Znamo da se borimo veoma kul,
  Sotona će biti uništen!
  
  NEMOJTE TRPITI ONIŠ
  U novembru 1941. Hitler je neočekivano ponudio mir Staljinu. Rješenje koje se čini malo vjerojatnim nikome upućenom u stvarnu situaciju.
  Nemci se, čini se, spremaju da zauzmu Moskvu. I zašto nuditi mir u ovoj situaciji?
  Ali Hitler je, kao što znate, imao veoma razvijenu intuiciju. I osećao je da Moskva neće biti zauzeta. A ako je tako, onda je vrijeme da, kada je Staljin zastrašen, ponudi mir. Naravno, nisu se svi vojnici složili sa ovim, ali Hitler je imao moć i autoritet.
  Štaviše, mirovni uslovi su obećavali da će biti korisni za Nemce. U stvari, Ukrajina prelazi na Njemačku i sa njom crnilište i poljoprivredu, kao i Bjelorusiju, baltičke države i Smolensku oblast.
  Staljin je, generalno, pristao da se odrekne svega što su Nemci već zauzeli.
  Sevastopolj je pao u ruke Nemaca. Kao odgovor, Švabe su napustile moskovsku oblast. Lenjingrad je ostao iza SSSR-a i za njega je provučen koridor. Nemci su pristali da napuste Lenjingradsku oblast u zamenu za Vorošilovogradsku i Donjecku oblast, koje Nemci još nisu u potpunosti okupirali.
  Generalno, nacisti su primili Donbas s njegovim ugljem, metalima i fabrikama, nalazištima boksita i poljoprivrednim zemljištem, cijeli Krim, pa čak i dio južnog Dona. Nemci su napustili Lenjingradsku oblast, Moskvu, Tulu, deo Rževske, Kalinjinske oblasti. U zamjenu za dio Donbasa, dio Dona sa bogatom crnicom i Sevastopolj. Finci su dobili Petrozavodsk i ono što su uspjeli zauzeti. Razišli smo se prijateljski.
  Osim toga, SSSR se obavezao da će isporučivati naftu po cijenama nižim od tržišnih i platiti veliku otkupninu za ratne zarobljenike.
  Staljin je, plašeći se da izgubi rat i Moskvu, pristao na takve uslove. Na samom vrhuncu uspjeha Wehrmachta.
  Pa, Hitler, koji je imao natprirodni instinkt, shvatio je da je to najbolja opcija.
  Rat sa SSSR-om je završen. Nacisti su prvo počeli da prebacuju trupe u Afriku. Štaviše, Britanci su započeli napad na Rommela. Pa, šta onda? I Fricovi su uzeli i iskrcali trupe na Maltu. Naravno, prvo bombardovanje Britanaca tamo.
  Sljedeći je, naravno, napad na Gibraltar. Hitler se lično sastao sa Frankom.
  Kao, vidjeli ste koliko je Njemačka jaka. Porazio SSSR. Zarobila je četiri miliona Rusa i mnogo hiljada tenkova. Za nas je Španija kao potez na mapi. Zauzet ćemo ako ne pustite trupe da prođu. A ako propustite, možete nešto nabaviti u Africi. Štaviše, Britanija je osuđena na propast i neće nikuda!
  Franko je, shvativši da bi Španija mogla biti okupirana i da nema šanse, pristao.
  Napad na Gibraltar bio je uspješan, i to prilično brzo. Citadela je pala. A onda su Nemci ušli u Ekvatorijalnu Afriku.
  Britanci su pretrpjeli ogromne gubitke. Zarobljeni su kao naivčine.
  Rommel je porazio Britaniju u Libiji i započeo ofanzivu u Egiptu. Zarobljena Aleksandrija.
  Zatim je izašao i prešao Suecki kanal. Nadovezujući se na svoj uspjeh, Nijemci su zauzeli Irak, Kuvajt i cijeli Bliski istok.
  Wehrmacht nije izgubio previše vojnika i oficira na istoku. A njegove trupe su bile brojnije i iskusnije i bolje obučene od britanskih, a posebno kolonijalnih snaga.
  Britanci su to mogli obuzdati i, nesumnjivo, izgubili. Bez SSSR-a, Fritz je uspio da se bori protiv Britanije.
  Generalno, Britanija je bila osuđena da izgubi svoje kolonije. Njena kopnena vojska bila je preslaba i sa malo borbene efikasnosti da zadrži kolonije protiv brojnijih i disciplinovanijih trupa Wehrmachta.
  Ali fokus na flotu nije uspio. Nakon pada Gibraltara i Malte postalo je nemoguće zadržati Afriku. Tako je Rommel blokirao Suecki kanal. Čak i po kopnu, Nemci su pobedili Britance jednim golom. Nakon rata sa SSSR-om, Wehrmacht je postao još jači i sigurniji u svoje sposobnosti, te stekao veliko borbeno iskustvo.
  Tako je Afrika postepeno osvajana. A preko Irana Nemci su ušli u Indiju. Ni tamo lokalni sipoji nisu htjeli umrijeti za Britaniju. Općenito, Nijemci su bili više sputani udaljenostima, nedostatkom puteva, rastegnutim komunikacijama i problemima snabdijevanja nego britanskim trupama.
  SAD skuplja prašinu da izbjegne rat. Čak su ukinuli sve sankcije Japanu.
  Ali samuraji su ipak napali luku u Peruu. Bilo je potrebno zaštititi se i zauzeti britanske posjede u Aziji. I Japanci su to uradili.
  Ukratko, u četrdeset drugoj godini i prvoj polovini četrdeset treće, Nemci i Japanci su zauzeli Afriku, Australiju i celu Aziju. A u septembru 1943. uslijedilo je iskrcavanje u Britaniju. Nakon, naravno, masovnih bombardovanja. Nemci su koristili Yu-288, Yu-188 i druge mašine.
  Pošto je izgubila svoje kolonije i iscrpljena podmorničkim ratom, Britanija nije mogla odoljeti.
  A Nemci su imali previše resursa, a posebno radne snage. Doslovno su bombardovali sve gradove i fabrike Engleske. A onda, naravno, iskrcavanje trupa i korištenje pantera, tigrova, lavova, pa čak i miševa. Pa, naravno, i amfibijski tenkovi i podvodna vozila.
  "Miš" je završen prije početka operacije, a čak se i borio. Ali "miševi" su preteški.
  Gerdina posada na Panteru istakla se u borbi. Nakon zauzimanja Britanije, Nijemci su se još neko vrijeme borili sa Sjedinjenim Državama. Izbacio Amerikance sa Islanda. Ali zbog proširenih komunikacija, hvatanje Amerike pokazalo se kao težak zadatak. Ipak, Atlantski okean nije šala. Osim ako nisu bombardovali prijatelja i borili se na moru.
  Njemačke podmornice su se razvile, uključujući korištenje vodikovog peroksida, i potopile gotovo cijelu američku flotu.
  Međutim, Sjedinjene Države je još uvijek izuzetno teško zarobiti. Rat se odugovlačio, a Nemci su na kraju preuzeli vlast i sklopili mir.
  Poslije su se Nijemci okrenuli SSSR-u.
  Godine 1945. u proizvodnju su krenuli E-50 i E-75. Hitler je zabranio proizvodnju tenkova lakših od pedeset tona, osim male serije izviđačkih vozila.
  Panter je težio četrdeset četiri i po tone. "Panther" 2 je već pedeset i dve tone. E-50 je već povukao skoro šezdeset pet tona. Zadnji tenk je imao vrlo pristojan prednji oklop od 150 milimetara na trupu pod uglom od 45 stepeni, i 185 milimetara na prednjem dijelu kupole, također pod uglom. Pištolj kalibra 88 mm s dužinom cijevi od 100 EL. I 82 mm oklopa sa strane, također na padinama. U kombinaciji sa motorom, koji je ubrzan na 1200 konjskih snaga, to je vrlo moćan srednji tenk.
  Plus dvanaest metaka u minuti.
  Još teži E-75 težak više od devedeset tona. Pokazalo se da ovaj tenk nije bio sasvim uspješan. Top od 128 mm imao je sporiju brzinu paljbe, imao je manju njušku brzinu i nije imao prednosti na blizinu u odnosu na 88 mm E-50.
  Prednji oklop trupa je nešto bolji od 160 milimetara pod uglom od 45 stepeni. Međutim, više nije potrebno. Drži sve američke puške, ali i sovjetske. Zaštita kupole je odlična: 252 milimetara sprijeda, 160 milimetara sa strane i pozadi. Vidi se da barem postoji manje-više pouzdana zaštita tornja, posebno bočne.
  Strana kućišta je 120 mm, što je prihvatljivo, plus možete okačiti i ekrane. Motor je, međutim, prilično slab na 900 konjskih snaga. Sve u svemu, naravno, tenk je nedovršen i prilično visok. Podsjeća me na prilično zarastao Tiger-2 sa sličnim problemima.
  Oba nemačka automobila su nesavršena, ali E-50 je, naravno, praktičniji.
  Pa, i E-100. Ali ovaj automobil je još teži i ima lošije vozne karakteristike od E-75.
  E-100 se, zbog svoje velike mase, proizvodio u malim količinama.
  I sama vojska je generalno odobravala E-50.
  U proljeće 1946., tačno 20. aprila, na Firerov rođendan, Nijemci su krenuli prema SSSR-u.
  Imali su veliki broj automobila i opreme. Desetine hiljada tenkova različitih verzija. SSSR je u službi imao i serijske T-34-85 i IS-2 i IS-3. T-44 nije bio sasvim uspješan. Ali T-54 još nije bio spreman.
  Nijemci su proizvodili E-50 i E-75 u velikim količinama.
  Nakon gubitka značajnog dijela zemlje, Staljin je zabranio razvoj vozila težih od četrdeset sedam tona.
  Pored velikog broja T-34-85, i nešto manjih IS-2 i IS-3, masovno se proizvodio SU-100, koji je bio relativno jednostavan i efikasan samohodni top.
  Treba napomenuti da je najmasovniji tenk, T-34-85, mogao probiti njemačku seriju E-50 samo sa strane, a E-75, čak i sa strane, bio je pretvrd, a samo SU- 100 bi to moglo učiniti, pa čak i tada blizu.
  Dakle, snage su očigledno nejednake. Sami njemački tenkovi probili su sovjetske tenkove sa velike udaljenosti. I samo je IS-3 imao manje-više zadovoljavajuću zaštitu za čelo, a zatim i gornji dio.
  Evo kako se Nijemci probijaju kroz teritoriju SSSR-a.
  Gerda, Charlotte, Christina i Magda u E-50. Sami sebi zvižde pjesme i urlaju.
  Svima ćemo zdrobiti ovnujski rog,
  Svemogući Bog će biti za nas!
  I kako će to uzeti i pucati na neprijatelja.
  Tridesetčetvorci je otkinuta kupola. Da, borbena posada, ne možete ništa reći.
  Charlotte je s nezadovoljstvom primijetila:
  - Ipak, naš oklop nije baš dobar. Neprijatelj čak može zakačiti ploču!
  Christina je napomenula:
  - Ali pištolj je precizan i smrtonosan! Dakle, jedno kompenzira drugo!
  Gerda je prosiktala:
  - Sve ćemo rastrgati!
  U međuvremenu, Nataša na SU-100 sa svojom posadom se bori protiv Frica.
  Ispostavilo se da je Oleg Rybačenko peti član posade SU-100, zajedno sa Natašom, Zojom, Augustinom i Svetlanom.
  Devojke su klimnule sa odobravanjem:
  - Ti si borac, što je odlično!
  Nataša je pucala na neprijatelja. Granata je pogodila njemačko vozilo u čelo i rikošetirala. Djevojka je ljutito lupila bosom nogom. I provjerila je:
  - A sad si dečak! Čini se da si oštar, zar ne?
  Oleg je klimnuo glavom. On je besmrtan dječak, što znači da može mnogo. Evo njemačkog E-75 koji ide naprijed. Kako to probiti?
  Dječak genije je to shvatio i šapnuo projektilu:
  - Mi smo metalni, iste krvi - ti i ja!
  I uz pomoć svojih bosih, djetinjastih stopala okrenuo je nišan i pucao.
  Baš kao što njemački tenk nije jak s prednjim oklopom, ali ako ga pogodite točno od kraja do kraja ili kombinacijom linija sile, tenk popušta. A onda je metal pukao i borbeni pribor je počeo da detonira.
  Oleg Rybačenko je zacvilio:
  - Ovo je najviša klasa!
  Nataša je pogolicala dječakovu golu petu i klimnula:
  - Pucaj!
  Oleg Rybačenko je ponovo pucao iz SU-100. Pucali su sa velike udaljenosti, a tada sovjetski top od 100 mm nije preuzeo najnovije njemačke tenkove: E-50 i E-75. Ali dečko je fenomenalan. I uspeva da pogodi neprijatelja.
  Terminator ponovo puca. I probija se kroz E-50. Ovaj tenk je brz i mora biti pogođen. Ali Nemci uvek guraju sve jače i jače.
  Zoya puca. I veoma precizno.
  Pogodi neprijatelja u kuli. Zatim Oleg Rybachenko ponovo puca. Pištolj od sto milimetara čini čuda.
  Dečak genije urla:
  - Rastrgaću te! Rastrgat ću te! Neće vam se svidjeti!
  I opet će ga, kao dječak, uzeti i pogoditi vrlo precizno. I zaista će rastrgati neprijatelja.
  Tada će se prikazati:
  - Ja sam supersonični lovac!
  I opet će pucati bosom nogom.
  Dječak izgleda samo na dvanaest godina, ali je vrlo brz i fenomenalan.
  Ovdje je pucala uz pomoć golih nožnih prstiju i Augustina.
  A djevojka je srušila E-50.
  Nemci trpe značajnu štetu. Ali njihova lavina tenkova je sve bliže i bliže. Evo E-100 u pokretu. Također moćan oklop, oružje i štitovi.
  Ali njegove djevojčice i dječak također prolaze kroz to.
  Nemački automobil gori i raskomadan.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  -Slava Svetoj Otadžbini,
  Sa nezemaljskim bijesom!
  Opet je dječak pucao, razbio fašistu i namignuo djevojkama. I opet dječak puca i uništava neprijatelja.
  Suočimo se s tim, on je borbeni dječak. I pogodiće te granatom. I tenk "Tigar"-2, zastario, ali moćan, postao je žrtva. Nemački Panter 2 takođe pati od poraza. Ali skoro je osvojila i samu Ameriku.
  A sada SSSR pritiska.
  Oleg Rybachenko šutira i precizno pogađa.
  I tako su počeli da pucaju naizmjenično i pjevaju...
  Nataša je šutnula bosom nogom i zaurlala:
  - Ovo je iz tajge...
  Zoja je takođe tapkala golim nožnim prstima i cvilila:
  - Na britanska mora...
  Augustin je također udario u školjku i rekao:
  - Crvena armija!
  Svetlana je golim prstima ispalila projektile i rekla:
  - Najjači od svih!
  Oleg Rybachenko je zajebao i rekao:
  - I neka Red...
  Nataša je opalila i zacvilila:
  - Snažno stišće!
  Zoja je takođe šamarala i lajala:
  - Tvoj bajonet sa žuljevitom rukom!
  Augustin je šutirao i urlao:
  - I moramo...
  Svetlana je ispalila smrtonosnu akciju i rekla:
  - Nezaustavljivo!
  Oleg Rybačenko je ponovo pucao, smijući se:
  - Idi na zadnji...
  Nataša je poslala granatu i zaurlala:
  - Smrtna borba!
  I djevojke se raziđoše, topovi pucaju dok granate ne ponestane.
  Da, Oleg Rybačenko je ponovo u ratu.
  Ali Crvenoj armiji je teško. Nemci napreduju. Imaju više opreme i više pešadije. I Japanci takođe dolaze sa istoka.
  Ne mogu odoljeti takvoj moći.
  Gerda i njena posada se bore na E-50. Nemci već jurišaju na Voronjež. Borbe su žestoke.
  S jedne strane, njemački tenk je vrlo dobar kao lovac svoje vrste. Ali zaštita na brodu je prilično slaba. A to je njegov nedostatak, tako da djevojke trebaju biti na oprezu.
  Još uvijek se proizvodi mnogo T-34-85. Ovo vozilo je još uvijek u masovnoj proizvodnji, a njemački top od 88 mm u 100EL žanje obilnu žetvu sa velike udaljenosti.
  Sve više se proizvodi i SU-100, koji je, kao samohodni top, lakši za proizvodnju od tenka, ali je jače oružje.
  Sada, pritiskajući dugme džojstika golim prstima, Gerda se probila kroz sovjetsko sušenje. Na blizinu, takav automobil može biti vrlo opasan.
  Plavokosi terminator ga je uzeo i zapevao:
  - Moji živci nisu od čelika,
  Zaista si me uhvatio!
  A onda je Charlotte ispalila top i razbila trideset i četiri.
  A pištolj koji ispaljuje dvanaest hitaca u minuti doseže velike udaljenosti.
  Zatim, Christina puca. I on će to učiniti vrlo precizno i precizno. Razbila je tenk Crvene armije i zacvilila:
  - Besna vatra! Ura za Staljina!
  Onda je udarila i Magda. To je uradila veoma precizno koristeći svoje gole nožne prste.
  I pevala je:
  - Za slavu vječne Otadžbine!
  Nakon čega devojka prasne u smeh...
  Nemačka mašina radi besprekorno.
  Njegova žrtva je bio IS-2, prilično moćan i opasan tenk, ali slabo zaštićen prednjom stranom kupole.
  Samo IS-3 ima relativno dobru prednju zaštitu, ali se ovaj tenk i dalje proizvodi u malim serijama. Njegov oblik kule je previše složen. Iako IS-3, kako je pokazala borbena praksa, barem ima priliku da se približi vozilima E-serije na blizinu.
  Teži tenkovi se još ne proizvode u SSSR-u, pa je čak i njihov razvoj obustavljen. To, naravno, stvara problem. Nemci u svojoj seriji imaju samo laki samohodni top E-25, ali je njegova proizvodnja skoro zamrznuta. Mada mašina nije loša.
  Samo dva člana posade i jedan i po metar visine. Mali sa 75mm topom iz Pantera. Lovac na sovjetske automobile.
  Ali Firer više voli moć. Čak je i E-50 postupno inferiorniji od E-75, koji je također prekriven štitovima sa strane.
  E-75 je teško probiti čak iu stranu. I Nemci to iskorištavaju u prodorima...
  Dva njemačka pilota Alvina i Albina već su uspjeli premašiti broj oborenih letjelica za tri stotine i dobili: Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Devojke su tako cool ratnici i najkul na svetu. Da, čak i ako je Huffman do sada imao više oborenih aviona, oni su mnogo ljepši.
  I, po pravilu, svađaju se samo u bikiniju i bosi.
  Alvina je sa svog ME-262 X oborila tri sovjetska aviona sa 30 mm avionskih topova i cvrkutala:
  - Ja sam baklja uništenja!
  Albina je, ispalivši sličnu vatru, potvrdila:
  - I mi smo potpuno uništenje:
  I posjekla je još četiri sovjetska aviona...
  Ratnici su vrlo borbeno raspoloženi, ali se stalno smiju.
  Vole muškarce i rade svojim jezicima. I sviđa im se. Takve borbene lepotice.
  Oborili su sovjetski TU-3 i razbili ga u komade... Ovo je njihov vatreni pozdrav.
  Ukratko, devojke vas ne izneveravaju. I Crvena armija prima od njih.
  Ali, sa druge strane, Anastasija i Mirabela se takođe bore samo u bikiniju i bosonoge - skupljaju svoje rezultate! One su veoma agresivne devojke.
  A Anastasija je oborila nemački avion i rekla:
  - Ja sam sjajan pilot!
  Mirabela je topom oborila nemački auto i zacvilila:
  - Ja sam super ratnik!
  Devojke su zaista ono sto nam treba...
  Ali oni se bore na zastarjelim Jak-9 T, koji naravno nisu dorasli njemačkim mlaznim avionima. Ali lepotice uspevaju da se bore. I izbjegavaju da budu oboreni.
  I zašto? Jer su bosi i u bikiniju. Dakle, ne postoji način da ih se prekine.
  Ratnici, kao što vidimo, razumiju šta je gola koža.
  Anastasia je oborila još jednog njemačkog borca i zacvilila:
  - Za domovinu!
  Mirabela je sasjekla HE-162 i zaurlala:
  - Za Staljina!
  Najopasniji njemački lovac je ME-262 X, ima pet vazdušnih topova, ogromnu brzinu, zamašena krila i snažan oklop.
  Lakše je oboriti vozilo HE-162 koje je lagano, jeftino, ali vrlo upravljivo.
  ME-1010 nije bio sasvim uspješan za Nijemce, on je nesumnjivo odličan avion u pogledu letnih karakteristika, ali njegova krila mijenjaju zamah i zahtijevaju visoko kvalifikovane pilote. TA-183 se pokazao praktičnijim, a također ide i naprijed.
  Ali Hitler preferira jako zaštićeni ME-262 X, sa moćnim oružjem.
  Propelerna vozila Luftwaffea još uvijek nisu povučena iz proizvodnje. TA-152 je najuspješnije višenamjensko vozilo, a ME-309 je i dalje u borbi. Oni su superiorniji od sovjetskih lovaca u brzini i naoružanju. I iako je Yu-488 vozilo na propeler, sovjetski Jakovi ne mogu ni da ga sustignu. Da, čak i napredniji LA-7 je inferiorniji od ovog automobila u brzini.
  I šta učiniti protiv mlaznih bombardera: Arado, Yu-287 i drugi.
  Sovjetska avijacija, bez mlaznih aviona, je slaba.
  Međutim, Anastasija i Mirabela iu takvim uslovima uspevaju da postignu dobre rezultate.
  Tako su se vratili, napunili gorivo i ponovo krenuli u borbu. Opet ih udaraju njemački automobili. I to rade sa velikim efektom.
  Niko u sovjetskoj avijaciji ne može se porediti sa svojim parom. Osim toga, djevojke imaju seks da bi bile jače. I obično uvek imaju različite muškarce. I to daje djevojkama takvu snagu!
  To je jedna od tajni njihovog fenomenalnog uspjeha.
  Djevojčice su već dobile zlatnu zvijezdu Heroja SSSR-a i namiguju jedna drugoj.
  Ponovo su letjeli okolo i srušili nekoga.
  Anastasija je svojim avionskim topom kalibra 37 mm pokosila Yu-288, prilično moćan bombarder.
  A Mirabela je oborila mlaznjak Yu-287, takođe koristeći isti top od 37 milimetara. Takvi topovi su omogućili, uz fenomenalnu preciznost djevojaka, da iz daljine gađaju neprijateljska vozila. Iako je municija bila ograničena, rizikovali ste da poginete.
  Djevojke lupkaju bosim nogama i pjevaju:
  - Lebde sokolovi kao orlovi,
  Mi napredujemo za Staljina!
  Naš uspjeh je pred vratima
  Otvorite svoj pobjednički račun!
  Tako da ratnici, naravno, neće pustiti fašiste sa udice. I udariće ga tako jako da će to povrijediti Firera.
  Anastasia Vedmakova, naravno, manevrira. Jak-9 je više od šest stotina kilometara, neće izdržati, sa teškom puškom je još kraći, ali se više-manje baca i okreće.
  Nešto bolji od Yak-3, koji, međutim, košta više i zahtijeva visokokvalitetni duralumin. I SSSR je izgubio mnogo teritorija. I Yak-9 se može proizvoditi u ogromnim količinama.
  Ali ne postoji način da se drži korak sa Trećim Rajhom, zajedno sa Japanom.
  Mirabela je oborila ME-262 i pevala:
  - Za slavu otadžbine Rusije,
  učinićemo ceo svet srećnijim!
  Anastasija je prekinula još jednog Nemca i zacvilila:
  - Ovo je ime najblistavije ljubavi!
  I kako će urlati. I on pogađa Fritza.
  Devojke su, naravno, veoma, veoma cool.
  U međuvremenu, Nemci se kreću sve dublje u teritoriju SSSR-a.
  Japanci se takođe prepuštaju sebi. A ima ih mnogo i tjeraju Kineze ispred sebe.
  Žuti vojnici pokušavaju da se probiju. A sve prilaze bukvalno zatrpaju leševima.
  Ali ih je toliko mnogo da se na kraju probiju.
  Japanci i njihova žuta armija jurišaju na Habarovsk. Gubici se uopšte ne uzimaju u obzir.
  Ali tamo ih dočekaju sovjetske djevojke.
  Alenka i njen tim.
  Devojke brane Habarovsk. Na neprijatelja bacaju granate bosim nogama.
  I pevaju uz cerekanje:
  - Mi smo lepe devojke,
  I poraz svih boraca...
  Glas je tako glasan
  U slavu ludih očeva!
  I opet lete granate koje su bacale bose noge ljepotica.
  Alenka, čim se okrene, pokosi Kineze i zacvili:
  - Slava našoj zemlji!
  Anyuta će baciti granatu bosim nogama i urlati:
  - U ime viših sila!
  I takođe će vas pogoditi smrtonosnim rafalom.
  Sljedeća, Angelica puca. I baca bombu bosom nogom.
  I cvili:
  - Do novih granica!
  A onda će i tebe udariti Marija. I rafalom je odsjekla žute borce pjevajući:
  - Rep po rep! Oko za oko!
  I namiguje svojim prijateljima.
  A onda će Olimpijske igre baciti cijelu kutiju eksploziva na samuraje i Kineze.
  I zaurlaće:
  - Za slavu otadžbine!
  I opet petorica uništavaju stranu vojsku.
  Ali Japanci su već okupili dosta Kineza. Oni se penju i penju. I rastu čitave gomile leševa.
  Alenka puca, baca golom petom i cvili:
  - Za Staljina!
  Anyut će također baciti bombu bosom nogom i promrmljati:
  - Učitelji!
  Anñelika će baciti liniju. Bosom nogom baca poklon i škripi:
  - Za Lenjina!
  A onda Marija pogađa neprijatelja. I golim nožnim prstima će pokrenuti uništenje.
  Onda se Kinezi razbacuju na sve strane...
  A onda će Olimpijada uzeti i ugasiti bure nitroglicerina. I sve će ubiti.
  I militaristi padaju...
  Oleg Rybačenko i njegov tim se i dalje bore za Tulu. Nemci pokušavaju da opkole Moskvu. Grad Tula je već odbio navalu Frica '41.
  Ali neprijatelj je sada mnogo jači. I puca agresivno. A bombe padaju na Crvenu armiju i druge razorne sile.
  Veoma moćan neprijatelj. I bacaju previše crnih boraca, Arapa i Indijaca u bitku. I izgleda nezaustavljivo.
  Oleg Rybachenko je pucao na E-75 i pjevao:
  Vojnik je uvek zdrav
  Vojnik je spreman na sve...
  I prašina kao sa tepiha,
  odlazimo sa puteva,
  I neće prestati!
  I ne mijenjaj noge
  Naša lica sijaju
  Čizme blistaju!
  I opet dječak udari nacistu iz daljine. Ali snage su zaista nejednake.
  Iako Tula stoji herojski. A na jugu se nacisti približavaju Staljingradu.
  Ali šta misle da će tamo osvojiti?
  Oleg Rybačenko ponovo puca na naciste i peva:
  I takav haos
  je ispunio univerzum...
  Tužna sudbina čovečanstva -
  Izdrži bol i patnju!
  I opet je dječak ubijen, a fašistički Miš-2, vrlo strašna mašina, gori.
  Natasha je logično primetila:
  - Nikakve snage ne mogu da se suprotstave nama!
  I namignula je dječaku.
  Onda je pogodila i Zoya. Također je urlao:
  - Za moj pristup pobjedi!
  SU-100 radi za sebe i ne razmišlja o zaustavljanju granatiranja.
  Nemci postepeno zaobilaze Tulu. Imaju mnogo snaga, mnogo pešadije. A tenkovi raznih marki se kreću.
  Evo, na primjer, istog "Lev"-2, vrlo moćnog stroja: težak je sto tona, a prednji oklop je 300 milimetara pod uglom. Čini se da ništa ne prolazi.
  Ali Oleg Rybachenko i dalje šutira. Pokazuje svoju najvišu klasu - snajperista.
  I udari sebe, i udari sebe...
  Od nacista odlete samo fragmenti. Ali i dalje ne žele da uspore.
  Oleg Rybačenko škripi:
  - Budućnost je naša,
  Mi smo orlovi - Džedaji!
  I opet dječak radi konike. I opet fašisti dobijaju novčić.
  A Gerdina tenkovska posada je već u Staljingradu. Ovdje se vode tako agresivne bitke.
  Gerda, pucajući, viče:
  - Moje telo je gvožđe!
  Charlotte je golim prstima pritisnula dugmad džojstika i cvrkutala:
  - Tako korisno za borbu!
  I namignula je svom partneru.
  Zatim je ponovo udarila i slomila trideset četiri.
  Tada je i Christina pucala. Razbila je sušilicu Crvene armije i zatutnjala:
  - Ja sam luda devojka! Sve ću rasturiti!
  A onda je Magda počela da puca bosom nogom.
  Djevojke iz Njemačke uglavnom su dobro. I blate neprijatelja.
  . POGLAVLJE br. 2
  Ali njihov automobil je pogođen sa strane. Morao sam da se zaustavim i popravim.
  Gerda je hirovito primijetila:
  - Opet gubimo vreme!
  Charlotte je protrljala bosu nogu po površini oklopa i zarežala:
  - Osvetićemo se i pobedićemo!
  A onda ga je uzela i pokazala zube. I puštala je sunčeve zrake iz svojih bisernih zuba.
  Christina ga je uzela i zacvilila:
  - Za otadžbinu bez saveta!
  I lupiće golom petom po oklopu!
  Magda se složila:
  - I bez gluposti!
  Devojke su odlučile da za sada igraju šah. Par za par. I tu su počeli da grade strategiju.
  Igra je zanimljiva. Ali djevojke su se svađale oko svakog pokreta i udarale glavom.
  Gerda je primetila golim zubima:
  - Ja ću biti najviši aksiom!
  I kako će se smejati...
  Zamislio sam svog imenjaka iz Andersenove bajke. Tako su je u šumi uhvatili razbojnici. Rastavili su kočiju i odnijeli gotovo svu Gerdinu odjeću i skupe čizme. Tako je Gerda opet bosa, u kostrijeti. Ovako je izgledala, sa rukama vezanim na leđima.
  Šeta hladnom jesenjom šumom. Goli đon osjeća svaku kvrgu, svaku kvrgu, svaku grančicu. Gerda je uplašena i gladna.
  Čak se i oporavila u palati. A na jesenjoj travi je mraz, koji podsjeća na hladnoću koju je nedavno doživjela.
  Gerda se nacerila... Mislila je da Andersenovoj bajci očigledno nedostaju prepečene štikle. I to bi bilo sjajno!
  Tenk je brzo popravljen. Šteta je manja. Iako je topovska granata kalibra 100 mm pogodila u stranu. Što može biti opasno.
  Charlotte je golim prstima pritisnula dugmad džojstika i zapjevala:
  - Ja sam razarač tenkova,
  Srce gori...
  Pištolj je moje prebivalište!
  I granata je razbila još trideset četiri. Za sada je T-34-85 taj koji dominira bojnim poljem. A teška vozila su relativno retka u Crvenoj armiji.
  Ali onda se pojavio IS-3. Ima slabu tačku: donji dio tijela. Čelo ima veliki ugao nagiba. Ima oblik: njuška štuke. Ali ako udarite u donji dio čela, neće biti milosti.
  Magda je svojim bosim nogama uperila pištolj u neprijatelja. I kako je pogodio, i projektil je poletio.
  A sovjetska mašina je udarena u stomak. Toranj je otkinut i granate su počele da eksplodiraju.
  Gerda je uzviknula:
  - A ti si dobronamjerna lepotica!
  Magda je zacvilila, tresući svojim veličanstvenim grudima:
  - Niko me neće zaustaviti!
  Charlotte je samouvjereno potvrdila:
  - I niko neće pobediti!
  Christina je zacvilila kao odgovor:
  - Zli vukovi slamaju neprijatelje!
  Gerda je zarežala:
  - Zli vukovi - pozdrav herojima!
  Nacisti su opkolili Tulu i deca su, zajedno sa četiri devojčice, morala da izađu iz ringa.
  Dječak, djevojčica i djevojčice trče i bacaju granate golim prstima.
  Ali nacisti trpe štetu i ne mogu ih pogoditi.
  Oleg, pucajući, pjevao:
  - U ime svete domovine,
  Ne možemo nas baciti na koljena!
  Margarita je bosom nogom bacila dar smrti i zacvilila:
  - Ne! Nikada ne isporučuj!
  Natasha, pucajući i skačući, dodala je:
  - Neka nevolja ne dođe u našu kuću!
  I bosom nogom lansirao bi smrtonosnu granatu.
  Tada će Zoya izbjeći geler i također će koristiti gole nožne prste kako bi pustila onaj koji ruši...
  I zaurlaće:
  - Biće sjajno!
  A onda će Anñelika pucati na neprijatelja. Pokosi ga u divljem bijesu. I opet će zaurlati:
  - Ja sam luda pila!
  I granata će poletjeti sa tvoje gole pete.
  A onda će to Svetlana uzeti i snažno te udariti.
  To su, naravno, devojke - ono što smrt donosi neprijateljima.
  Nataša, pucajući na neprijatelja, škripi:
  - Niko nas neće zaustaviti, čak ni đavo ne može da nas pobedi!
  A granata poleti sa njenih bosih nogu u luku. I udariće, i sve rasuti, i daleko.
  Djevojke, naravno, mogu savladati pogođenu teritoriju. Na jugu se vode borbe u Staljingradu, koji Crvena armija drži. Nakon što su pretrpjeli kolosalne gubitke, Japanci su zauzeli Habarovsk i napredovali prema Vladivostoku.
  Pa, tamo će ih dočekati oni kojima treba.
  Anna Witchakova je doživjela ne baš ugodnu ceremoniju oproštaja sa svojim vjernim letećim konjem. Lovac koji je postao majka Mig-4, koji je oborio toliko nemačkih aviona, jednostavno je izgoreo u vazdušnim udarima japanske armade, kao i popriličan broj drugih vozila i brodova. Nakon što su lešinari iz Zemlje izlazećeg sunca kljucali grad, Vladivostok je predstavljao tužan prizor. Međutim, sahrana mrtvih obavljena je na vojnički način, skromno i prilično brzo. Pilot Vedmakova joj je zapalila noge, devojcina stopala su bila prekrivena žuljevima, pa je hodala bosa, pažljivo gazeći prstima. Japanci još nisu ponovili napade, već su svoje napore usredsredili na podršku napredujućim frontovima. Vedmakova je obišla ruševinu, energetski se raščišćavala, a među radnicima je bio i veliki broj djece. Mršavi, bosi, lica crvenih na svežem prolećnom suncu, grabljali su polomljene pločice, podizali oborene telegrafske stubove i prosto meli ulice.
  Stariji iznad dečaka u pionirskoj kravati, ali bez košulje (visila je odvojeno, očigledno su dečaci brinuli o svojoj odeći), dotrčao je do pilota.
  - Radimo ubrzanim tempom, druže majore, uskoro će sve biti spremno! Očistit ćemo ulicu, bit će glatko kao prije rata!
  Vještica se nasmiješi i baci mu slatkiš:
  - Evo, uzmi! Ovo je naš sovjetski napravljen od prirodne čokolade, a ne američkog otrova.
  Dječak veselo namignu:
  - I smislili smo novi nadimak za Amerikance! Pošto su sada zajedno sa Hitlerom i Hirohitom, onda nisu Jenkiji, već Pindosi!
  Devojka major se poklonila pred momkom:
  - Ko si rekao da su?
  Mladi pionir je ponovio:
  - Pindosi! Sada smo kao Jenkiji koji su nas izdali!
  Veštica je pogladila dečaka po glavi, a onda je njena velika, snažna ruka prešla preko dečakovih tankih, žilavkih ramena. Dječak se nasmiješio: zubi su mu bili bijeli i pružio je žuljeviti dlan. Major se rukovao sa dečakom i odgovorio:
  - Moramo zapamtiti ime! Ali mi još nismo u ratu sa Amerikom, pa je prerano smišljati nadimke!
  Dečak je prigovorio:
  - Amerikanci su gori od Japanaca i Nijemaca, jer više vole da se bore tuđim rukama. Koliko god okrutni bili borci Carstva izlazećeg sunca, njihova hrabrost je svima poznata!
  Witcher je prekinuo:
  - Ubiću ove hrabre ljude! I to što je brže moguće!
  Novi vršilac dužnosti garnizona Krotov neočekivano je potpisao ne sasvim logično naređenje i poslao pilota ratnika sa grupom mornara u Habarovsk. Naređenje je stiglo odmah; bilo je potrebno odbiti napredovanje japanskih jedinica. Witcherova je, naravno, očekivala da će joj dati lovca, ali... Ali front nije raspolagao slobodnim avionima, a pojačanje iz njihovog centra još nije stiglo. Put od Vladivostoka do Habarovska trajao je malo vremena i major je bukvalno izbačen iz šina u uzavrelu bitku.
  Japanci su pokušali zaobići dobro utvrđeni grad i opkoliti ga. Ratnica je jedva stigla da sa svojim mitraljezom skoči u rov kada je napad počeo.
  Veštica je upitala kapetana Sinicina, koji je ležao pored nje:
  - Dakle, to znači da neprijatelj planira taktiku Fridriha, tačnije generala Nogija, da zaobiđe utvrđenja i otera nas u pozadinu.
  Kapetan je mrko promrmljao:
  - Neka pokuša da zapali rep ruskog konja! Udariće ga kopitima tako jako da se neće činiti mnogo!
  Pilot as se našalio:
  - Konja vjerovatno nisu od Krupp čelika, već od naših sovjetskih!
  Njene riječi prekinuo je urlik granata. Ovdje ona leži u dugo iskopanom rovu, općenito postoji značajna linija utvrđenja oko Habarovska, prijetnja japanske invazije postoji već nekoliko godina. Granate eksplodiraju ispred i iza rovova i prave veliku buku. Općenito, poznata japanska shimosa stvara mnogo buke i dima. Ratnik izgleda bez straha, čak i sa malo ravnodušnosti. Eksplozije granata stvaraju prljave fontane, jedna od njih je izazvala podrhtavanje tla. To znači da puca pištolj, topa kalibra dobrih tri stotine milimetara. Čuju se jauci ranjenika... Kroz kanonadu izgledaju kao lake pare koje ne može svako uvo uhvatiti. Ovdje je pilot ratnik bio prekriven zemljom. Djevojka je, međutim, kihnula i otresla prašinu sa svojih crvenih pletenica:
  - Uvek je ovako, ako legneš isprljaš se! A ako ustaneš, daj mi jednu ili dvije lijeve ruke!
  Artiljerijska priprema se pokazala kratkom, možda Japanci nisu imali toliko granata. Napad je počeo. Ispred je bilo nekoliko japanskih taktova. Mali, sa blago zaobljenim tijelom mašine. Najpopularniji tenk Carstva izlazećeg sunca: Chichiha. Witcher je zapamtio njegove karakteristike. Prednji oklop 30 mm, top 47 mm, dizel motor 320 konjskih snaga. Osim po voznim performansama, po kojima ova mašina nije inferiorna u odnosu na T-34, onda je još lošija od njemačkog T-3 modela iz 1943. godine. Čak ga i na Dalekom istoku zovu, kihni! Ali usput, kraljica polja nije tenk, već pješadija. Probajte, približite se minskim poljima. Kako se pjeva: Gdje oklopni voz ne može proći, puziće vojnik s puškom.
  Japanske puške su kopirane od njemačkog mauzera. Automatske puške, otkinute od čuvenog "Šmajstera" iz Prvog svetskog rata. Općenito, uskooki ljudi imaju želju da kopiraju ono najbolje s druge strane. Sigurno japanski dizajneri već rade na stvaranju hibrida Pantera i T-34!
  Japanskih tenkova nema više od desetak i sovjetska artiljerija im se ne žuri u susret. Pešadija trči za njima na trčanje, u tradicionalnom debelom lancu. I sami vojnici Zemlje izlazećeg sunca obučeni su u uniforme koje su blago žute, koje odgovaraju boji kaki stepe. Witcher ih gleda, brzo procjenjujući broj napadača. Na oko ih je pet do šest hiljada, a najviše hiljadu Rusa sedi u rovovima, pokrivajući ovaj deo fronta. A oružje... Dalekoistočna vojska je opremljena na rezidualnoj osnovi, a samo oficiri imaju automatske puške. Pa, ona je major, doduše, bez pozicije, svedena na nivo vojnika.
  Kapetan Sinits (još vrlo mlad momak) je upitao Witchera.
  - Da li ste se borili sa Nemcima?
  Djevojka je odgovorila:
  - Ne! Poljubio sam ih!
  Kapetan, iznenada problijedivši, primijeti:
  - Sećate li se svog prvog leša!
  Vještica je, smiješeći se, odmahnula glavom:
  "Ja sam pilot, i koga god sam oborio, ubio sam ga, nemam pojma o leševima!" Inače, tokom čitavog Velikog Domovinskog rata moj avion nikada nije oboren!
  Kapetan je pomalo nespretno zviždao:
  - Ti si samo kec! A koliko ti imaš umazanih Nemaca!
  Vještica se još šire nasmiješio:
  - Posle dvadeset i pete, dodelili su zvezdu heroja! I samo dvadeset osam.
  Sinjicin je uzviknuo:
  - Uh-uh! Vi ste jednostavno majstor svog zanata!
  Devojka je skromno odgovorila:
  - Ne treba od heroja praviti nekoga ko jednostavno pošteno ispunjava svoju dužnost. Sada će se pešadija približiti, a mi ćemo ih dočekati.
  Kapetan je izvukao vijak teške automatske puške, teške dobrih deset kilograma. Dodirnuo sam psa, lansiranje je jako čvrsto, kundak ima trzaj. Nije baš zgodna mašina, ali pogađa... Istina, prema glasinama, Nemci već imaju moćniji mitraljez, ali ko zna da li će sovjetski dizajneri smisliti nešto bolje. Sinits nije mogao odoljeti da ne upita:
  - Zašto ste tako sjajni pilot prebačeni u pešadiju?
  Witcherova je polušaljivo odgovorila, takođe kliknuvši na zastoj svog mitraljeza:
  -I samo sam htela da znam kako je sedeti pod vatrom! To bi bilo super!
  - I sigurno ste izgubili čizme ako ste toliko žurili da dođete do prve linije!
  Witcherova je, naime, pokušavajući da brže nestane plikova, hodala okolo kao bosa djevojka. Iako je tokom rata većina žena i djece ljeti pokazivala gole potpetice, to među oficirima nije bilo prihvaćeno, posebno na javnim mjestima. Ali Witcher je čak volio isticati takve ljude. Ona je Sinitsinu jednostavno odgovorila:
  - Da bismo uštedeli novac, faktički ceo kapitalistički svet je protiv nas. Uostalom, čizme se troše, a to je posao mnogih ljudi!
  Kapiten se složio uz razigrano namigivanje:
  -Imaš veoma lepe noge! Mogu li ih pomaziti?
  Veštica je odmahnula prstom:
  - Ne sada! Onda ću te, ako preživiš, zagrijati za noć.
  Sinjicin razrogači oči:
  - Vau, brz si! Ženama obično treba mnogo vremena da se slome!
  Vedmakova je htela da odgovori, ali se začula eksplozija, japanski tenk koji je išao ispred pogodio je minu. Devojka je pevala:
  - Hitler je vozio auto, kopile je raznela mina! Razbio se u komadiće - ali od male koristi!
  Drugi japanski tenk je eksplodirao, stao, okrenuo njušku i otvorio vatru na sovjetske rovove. Treći je pojurio za njim. Japanci, međutim, nisu ni razmišljali o zaustavljanju. Uskooki puknu: njihovi mitraljezi, smješteni na polukružnim, pokretnim kulama, proradiše.
  Kapetan je promrmljao:
  - Ovo je super! Kao da šetaju u paradi! Ovo je vojska!
  Vedmakova je uzela pušku, na sreću, udaljenost do pešadije dozvoljavala, i zapucala na japanskog oficira. Uskooki se prevrnuo, odbacivši pušku takvom silinom da je petljala bajonetom po proljetnoj travi. Ostali Japanci su nastavili trčati, samo lagano naginjući tijela, očito se nadajući da će na taj način izbjeći poraz, odnosno smanjiti njegovu vjerovatnoću. Vedmakova se prisjetila da se tako obučavaju vojnici u vojsci Quantuda; ko se na vrijeme ne sagne, udara bambusovim štapom po glavi. Čini se da su se car-otac i Irod dobro istrčali! Međutim, on govori o Nikoli II. Sada se ponovo bore protiv Japana, i to ne na jednom, već na nekoliko frontova. Međutim, i ovo ima svoje prednosti. Devojka je pevala:
  Dolazi - Vermaht je bačen u prašinu,
  Napoleon je poražen, nepobjediv!
  Neprijatelj neće moći da gazi sovjetsku zastavu,
  Kad su narod i stranka ujedinjeni!
  Jedan za drugim uništeni japanski tenkovi su stali, ali je pješaštvo načičkano bajonetima počelo još brže trčati. Pozicije sovjetskih trupa bile su pune bljeskova, pušaka su pljeskale, povremeno isprekidane vatrom iz mitraljeza. Witcher je takođe otvorio vatru. Japanci su, punili se u pokretu, pucali iz pušaka. Vikali su iz sveg glasa:
  - Banzai! Rus odustani!
  Meci su probijali njihove leševe poput šipke u lutke. Koštana prašina pomešana sa krvlju pala je. Međutim, većina metaka, kao što se dešava u borbi, promašila je. Japanci su prešli minsko polje, mali vojnici su bili isuviše lagani za trčanje da bi detonirali darove pripremljene za tenkove.
  Witcherova je na ramenu osjetila okrutni trzaj mitraljeza, dok su se borci Zemlje izlazećeg sunca činili kao prava čudovišta. Njihovi histerični krici postajali su sve jači i bliži, njihova žuta odvratna lica blistala su od znoja. Witcher pokušava ubiti što više neprijateljskih vojnika odjednom. Djevojka je zgodna kao i uvijek, i puca kao iz gnijezda. Jedan klip je nestao, ubacio drugi. Magacin je prevelik, okrugao i nije ga lako ugurati u komoru. I opet vatra, Japanci lete naopačke.
  Vedmakova je ispalila drugu rundu municije, ostavljajući je bez municije. A oni suskooki već napadaju granatama. Oni odgovaraju bacanjima, sada je mnogo više vriska i stenjanja, a padaju i sovjetski vojnici. Fragment je odsjekao mali pramen kose na Vitcherovoj glavi. Djevojcini nervi ne mogu da izdrze, ona skace i vrišti iz sveg glasa:
  - Za otadžbinu za Staljina!
  Prateći je, ostali borci vrište, skačući iz zaklona i tresu bajonetima. Sovjetski vojnici trče u susret Japancima, upuštajući se u borbu bajonetom.
  Vedmakova brzim udarcem presiječe stomak najbližem "samuraju". On vrišti i pokušava odgovoriti i pada kao zaklani vepar. Djevojka sa zadovoljstvom uzvikne:
  - Ruski fudbal: Rusija - Japan, dva-nula!
  I zaista je još jedan Japanac pao sa bajonetom prerezanog grla. Pa, pilot ratnik je šutnuo trećeg u prepone. Čovek uskih očiju se ispružio, a devojka je, krećući se po inerciji, zabila vrh u protivnikovo oko!
  -Uhvati japanski! Zašto stajati iza barijera!
  Uzvratni udarac bajoneta razderao je majorovu tuniku, potekla je krv, ali to ne samo da nije uznemirilo djevojku, već joj je dalo dodatni bijes.
  - Hirohitova smrt! - Devojka je zalajala, cevanica joj se zabila u slepoočnicu uskih očiju, a devojka se kretala takvom brzinom, kao da je propeler novog borca.
  Japanci su se povukli, pa čak i ustuknuli, a nadahnuta devojka je krenula u napad, njen mitraljez se vrteo kao batina u rukama diva. Zatim je uslijedio jak udarac u potiljak kundakom prerevnog oficira. Ana je izdahnula:
  - Evo šahen-kaša za tebe!
  Ali generalno, Rusima je bilo teško. Uskooka strana ima petostruku prednost, a Japanci imaju dobar nivo fizičke spremnosti, a osim toga, ne bore se protiv najboljih vojnika SSSR-a. Naravno, tokom ovako teškog rata na Daleki istok su slani vojni obveznici treće kategorije, lošijih karakteristika, ili vojnici koji su teško povrijeđeni u borbi sa nacistima. Vojnici su padali, ponekad je po desetak bajoneta zabijeno u jednog Rusa, bukvalno su kolektivno krvarili, ali su se borili kao heroji, i niko nije tražio milost.
  Sinjicin je bajonetom ubo japanskog oficira, ali je takođe bio pogođen vrhom u bok. Mladić je kundakom pištolja oborio napadačkog Japanca udarcem u prsa, ali je krv previše potekla sa strane. I četiri samuraja su odjednom pojurila na tipa.
  Hrabra Vedmakova pritrčala je u pomoć, ubovši oficira bajonetom do lopatice, a drugog Japanca oborila ispod koljena.
  - Drži se Petruha! - Ona je rekla.
  Odmah je odrazio dva bajoneta uperene u prsa i odgovorio:
  - Ja nisam Petar, već Arkadij!
  Djevojka koja je ubila drugog Japanca zarežala je:
  - U ratu je svako ime kao škljoc napetog pištolja; ne treba ga petljati bez ispaljivanja!
  Arkadij se lagano povukao i nemilosrdni bajonet mu je rasparao obraz. Mladić je cvilio od nepodnošljive boli:
  - Majka boga!
  Witcher je prigovorio:
  - Možda sam majka, ali ne Božja! Uopšte, Boga nema, i nikad ga nije bilo!
  Arkadij se povukao leđima prema Ani i nerazgovijetno promrmljao:
  - A kakvo nas nepostojanje čeka nakon smrti?
  Djevojka je negativno odmahnula glavom:
  - Ne! Komunistička nauka će vaskrsnuti mrtve! A oni koji su poginuli u borbama za domovinu prvi će biti vraćeni u novi život.
  Sinjicin je odmahnuo glavom:
  - Bože sačuvaj!
  Witcherova, spustivši još jednog Japanca, zacvilila je:
  - Nema boga! Ako postoji, onda moramo priznati da je navodni tvorac svemira sadista! I voli da muči kreaciju!
  U tom trenutku, Arkadiju su bajonetom rasjekli butinu, a da ne bi pao, naslonio se na crvenokosog ratnika:
  - I tako sam izmučen! Jednostavno nezamislivo!
  Pet do šest puta nadmoć vojnika izlazećeg sunca učinila je svoje. Pedeset samuraja jurnulo je na njih, mašući bajonetima poput vojske dikobraza. Arkadij je dobio par ulara bajonetom u stomak, a onda mu je izbijeno oko. Kada je mladić pao, ubrizgali su mu dvadeset puta, čime je zauvek utihnuo. Pitam se šta je osećala njegova duša dok je odleteo: iznenađenje ili strah, ili možda neverovatno olakšanje nakon što je napustio zatvor svog tela.
  Vještica je bio kao pod čarolijom. Naravno, njena tunika se raspala u komadiće, isečena bajonetima. Ratnica se pokazala potpuno gola, prekrivena mnogim ogrebotinama, ali samuraj joj nije mogao nanijeti nijednu ozbiljnu povredu! Borila se i njene gole grudi sa grimiznim bradavicama tresle su se kao bove u moru. A goli gležnjevi su samo bljesnuli. Djevojka je zaista bila oličenje životinjske i erotske moći. Njeni goli tabani postali su crveni od krvi, što je stvorilo asocijaciju na veliku boginju uništenja i zla: Kali! Gotovo svi sovjetski vojnici već su bili izbodeni na smrt, bitka je završena, i tek u svojoj blistavoj Afroditinoj ljepoti, s vremena na vrijeme pogodila je drske uskooke.
  Japanski general Nugi je iznenađeno pogledao ovo čudo. Tada mu je kroz glavu proletjela misao. Uslijedila je naredba, izdana tankim glasom nedovoljno uhranjenog komarca:
  - Bacite mrežu preko nje, uhvatite je živu!
  Štedljivi Japanci su također imali mreže. Odjednom morate uhvatiti jednog od Rusa živog. A mreža je idealna za to. Odmah je desetak hvatača bacilo okove na djevojku
  Veštica se borila najbolje što je mogla, pokušavala je svim silama da se oslobodi. Ali sve je bilo uzalud, savjesni Japanci su napravili mrežu s očekivanjem da će ona izdržati slona. Djevojčica je bila potpuno povijena i vukla u naručju. Očigledno je postignut taktički uspjeh, pogotovo jer ovaj pravac nije bio pokriven ni artiljerijom ni mitraljezima.
  Djevojka se prisjetila glatko obrijanog lica svog voljenog Arkadija i svoje fraze:
  - U ratu je svako ime kao škljoc napetog pištolja; ne treba ga petljati bez ispaljivanja!
  Pojavila se alarmantna i odvratna misao, ali je nije izgladila! Na kraju krajeva, ovo se često dešava: upravo ste se zaljubili u osobu i on je umro!
  Japanci su očigledno zauzeli slabo pokrivene rovove na ovom mestu, nastavljajući da zaobilaze položaje sovjetskih trupa oko Habarovska. I odveli su njenu Vedmakovu u zarobljeništvo, i iako je više nisu vodili, ukrcali su je u zamrljani blindirani automobil da je odvezu pozadi. Mašina je prepotopna, verovatno iz Prvog svetskog rata, tako da je neprimetno mlevena iza pešadije. Brzina je oko 12 kilometara na sat. Brr! Prvi tenk na svijetu, Prokhorovljev terensko vozilo, nije težio ništa manje, ali je imao brzinu od 40 kilometara na sat na autoputu i 25 na autoputu. Pa, s jedne strane, SSSR napada cijelu Evropu, as druge, značajan dio Azije. Djevojka se okrenula na bok, očigledno je prijetila da će ležati na leđima. Koliko je mračno u ovom dijelu oklopnog automobila, očigledno je u njemu desantni dio, odnosno transport vojnika. Bilo bi lijepo, naravno, pobjeći, prvo tako što ćete se riješiti štapova i jakih užadi. I kako to učiniti? Djevojčica, naravno, ima vještine, iako će morati da petlja, istovremeno skida lisice i prepila lanac za koji je bila vezana za nogu. Ali užad i ovdje mogu dobro funkcionirati. Posao je dosadan, ali ako je odvedu na teritoriju Mandžurije, imat će vremena. Devojka je skinula užad sa mokre kože, prepilila lanac i istovremeno razmišljala. Hmm, to nije šala koalicija koja se formirala protiv Sovjetske Rusije: Štaviše, najozbiljnije čudovište je Njemačka. Država sa naprednom tehnologijom i jakim trupama. Na primjer, čula je za novi lovac ME-309. Čini se da ovi već lete. Ona nema tačne podatke o naoružanju, ali prema glasinama ovaj avion ima čak sedam! Valjne tačke. Ovo je veoma ozbiljno oružje, s obzirom da ih YAK=9 ima samo dva, a na sovjetskim lovcima nema vozila koje ima više od tri boda. Pokušajte pobijediti takva čudovišta! Pa, Fokken-Wulf je veoma ozbiljna mašina, superiorna u naoružanju od sovjetskih aviona, pa čak i sposobna da nosi skoro dve tone bombi. Već krajem 1942. godine bio je naoružan sa dva topa kalibra 20 mm i 4 mitraljeza kalibra 13 mm. Ali čini se da se već pojavio novi tip lovačkog jurišnika i bombardera sa dva 30-mm i četiri 20-mm topa. To je već bilo čudovište, čudovište za sva čudovišta! A prema glasinama, avionski lovac sa osam topova kalibra 30 mm već je pušten u proizvodnju! Pokušajte pobijediti takvog ghoula! Kako sovjetski dizajneri žele da odgovore na ovo? Vedmakova je čula da su u toku radovi na Jak-3. O tome joj je rekao kustos iz Berijinog odjela. Čini se da će glavni vrhunac aviona biti manja težina konstrukcije, bez dodatnih motora i naoružanja. Upravljivost je, naravno, dobra, ali bih volio povećanje naoružanja! Uostalom, u boksu je, naravno, laki sportaš u težini perja upravljiviji od teškaša, ali će i dalje gotovo sigurno izgubiti od njega. Nije uzalud što postoje težinske kategorije, a među profesionalnim bokserima najviše se cijeni udarna snaga. Potrebno je pojačati naoružanje sovjetskih aviona, pa će tek tada Vermaht biti potučen... ravnopravno? Od druge polovine 1942. superiornost Luftwaffea u vazduhu počela je da nestaje, čak do marta 1943. SSSR je bio u prednosti, ali... Izdaja saveznika promenila je odnos snaga. Vau, Hitler je ubijen 13. marta, a sad je tek kraj aprila i koliko se ozbiljno promenio odnos snaga. Tako brzo, sa strateški povoljne pozicije na strateški gotovo gubitnu. Gotovo zato što još postoji nada da će Njemačka biti poražena prije nego što ostvari stratešku i tehnološku nadmoć nad SSSR-om. Konkretno, saveznici mogu snabdjeti naciste velikim količinama aviona, ali će njemačkim pilotima trebati vremena da nauče kako upravljati njima. Ipak, postoji razlika u tehnologiji i instrument tabli. Tenkovi takođe zahtevaju obučene posade, a performanse Chevrona u ruskoj zimi nisu naročito dobre. Automatska puška M-18... Nije loša stvar, ali u brzini paljbe je inferiorna u odnosu na najbolje sovjetske modele, iako je superiornija u preciznosti! Ukratko, problem je problem! Tu su i zaista poznati "Churchills" sa moćnim oklopom i dobrim voznim performansama... Naravno, izgleda da ćemo se i mi boriti sa njima. I što duže rat traje, nacisti će dobiti više opreme. Dakle, zaključak je jednostavan, moramo nanijeti poraz Nemačkoj na ljeto. Što se tiče Japana, najbolje je ograničiti se na aktivnu odbranu i krenuti u kontranapade koristeći kvalitativne nadmoći u tenkovima. Ali opet, maksimalno štedi energiju. Bez uvlačenja u dugotrajne bitke i izgradnje odbrane na prethodno pripremljenim linijama. Još uvijek postoji šansa da se iskoristi kineska Crvena armija, ali ju je režim Chiang Ka-sha napao svom snagom. Tako da se za sada možete osloniti na vlastite snage. Kada napadati? Najbolje vreme je kraj maja, kada se putevi potpuno osuše i kada stiže pojačanje za trupe. Sama Vedmakova bi svoj prvi udarac zadala u pravcu Orjola, a zatim u oblasti Harkova, kako bi isterala Nemce iz industrijskog Donbasa, a zatim usiljenim maršom preko Ukrajine, odmah prešavši Dnjepar, i dalje u Rumuniju . Međutim, moguće je skrenuti na sjever za oslobađanje Bjelorusije i otići iza pozadine centralne grupe. Ideja je u cjelini dobra, iako ima nekih nedostataka, ofanziva na orlovskom pravcu je najočiglednija i fašisti će je tamo čekati. Utvrđenja će morati biti hakovana.
  . POGLAVLJE br. 3
  Naravno, ovdje će vam dobro doći oružje i Katjuše. Potonji sistem proizvodi snažan, posebno moralni efekat. U svakom slučaju, potrebno vam je puno pušaka i Katjuša da bombardujete neprijateljsku odbranu granatama. Općenito, iskustvo Prvog svjetskog rata pokazalo je da je lakše braniti se nego napadati, a da Kajzerova Njemačka nije iscrpila svoje snage proljetnom ofanzivom 1918., rat je mogao trajati još nekoliko godina. Ali Drugi svjetski rat je dokazao superiornost ofanzivne taktike nad defanzivnom. Na primjer, brzi poraz Poljske, a posebno udar na moćnu zapadnu koaliciju saveznika. Nacisti su porazili nadmoćne snage za mjesec i po dana, jednostavno zaobišavši neosvojivu Mažinoovu liniju. Borbe u Africi, gdje su najprije nadmoćnije snage Italije poražene odlučujućim udarcem Britanaca. A onda je Rommel porazio mnogo jače britanske trupe tokom brze ofanzive. Ali, naravno, najupečatljiviji primjer SSSR-a, 1941. godine, bila je velika katastrofa moćne vojske. I uzvratne ofanzivne operacije koje nokautiraju njemačke jedinice. Dakle, glavna stvar je da se udarite bez čekanja na pritisak novih njemačkih tenkova. Dugotrajni rat iscrpljivanja postaje gotovo beznadežan, osim ako, naravno, sovjetski naučnici ne stvore čudotvorno oružje! Potonje je u principu moguće; na primjer, čula je da je teoretski moguće stvoriti bombu koja bi mogla uništiti grad. Štaviše, takva bomba će težiti tri ili četiri tone. Izgleda kao bajka, ali... Rođeni smo da bajku ostvarimo.
  Još atraktivniji način je lasersko oružje opisano u Hipreboloidu inženjera Garina. Takva stvar je sasvim sposobna da uništi čitavu vojsku tenkova, aviona i brodova. Naravno, stvoriti takvo oružje i ne samo Treći Rajh, već i izdajnici Pindosi, ceo kapitalistički svet će završiti. I svijetli barjak komunizma će zasjati nad planetom. Ali iz nekog razloga takvo oružje nije stvoreno. Ogledala nisu najbolji način za prikupljanje energije izgaranja u jedan tok. I potrebno je mnogo više energije za rezanje brodova. Mada... ako se koncentriše na mikronsku finoću, onda je sasvim moguće rezati avione i bojne brodove. Čudotvorno oružje koje će pomoći u spašavanju SSSR-a. A evo i laserskog efekta, u drugačijem obliku. Konačno, lanac je popustio i gotovo je slobodan, a okolo leže komadi užeta.
  Witcherova je izrazila:
  - Strpljenja i rada, ako sa tobom nisi leš!
  Djevojka je ustala i bosom nogom kucnula po pokrivaču. Nema reakcije. Pokucala je jače. Kao odgovor, bilo je psovki na japanskom i nije bilo reakcije. Tada je Witcher počeo pjevati od frustracije. I pevala je iz sveg glasa, kao primadona na proslavi godišnjice:
  Horde Wehrmachta divlje
  Tutnjava pušaka i okršaj mačeva!
  Dim se diže do mjesec dana,
  Distorzija zraka sa neba!
  
  Vekovima koji dolaze slaviće se otadžbina,
  Daću svoje meso za Rusiju!
  Volim te, lepa Ruso,
  Gospodar svih kraljeva je s nama!
  
  O, vi kovrdžavi šumarci zemlje,
  Šušti šum zlatnih jasika!
  pravoslavna braćo sokoli,
  Bog je nadahnuo vojsku na herojska dela!
  
  U danima koji su hladni ili topli,
  Možda će oblak unijeti malo mraka!
  Mi smo fašističke svinje kao metle,
  Da otresem gadost sa svog lica!
  
  Cilj naše stranke je pravedan,
  Borite se za sovjetski narod!
  Pevamo hrabru pesmu,
  Misao se vinula uvis kao orao!
  
  Staljin u Mudri - ideal vladara,
  Vodeni smo u strašnu smrtnu bitku!
  Barjak domovine, tučak pobednika,
  Spreman sam da se raspravljam sa Palasom-sudbinom!
  
  Lenjinova dela biće večna,
  Gradićemo sveti komunizam!
  Vjerujte ljudskom učenju,
  Fašizam će biti zgnječen u ponor tame!
  
  Cela planeta je kao slobodna ptica,
  Letimo u daleke zvijezde, u svjetove!
  Nešto svijetlo i plemenito
  Stvaraćemo kao vajari!
  
  I Rusija pod crvenim barjakom,
  Kao da će rajski Raj procvjetati!
  Lenjinova stvar, Staljinova volja,
  Vodite nas naprijed ka postignućima!
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova, kao i četiri legendarne devojke, izašli su iz Tule i stigli do Moskve.
  Sada je situacija u glavnom gradu bila izuzetno teška. Nemci su već završili opkoljavanje, a ostao je koridor od trideset do četrdeset kilometara, koji je svakim danom bivao sve uži i uži.
  Šest ratnika zauzelo je odbrambene položaje na periferiji Moskve. Došlo je do žestokog napada.
  Oleg Rybachenko je pucao i pjevao u sebi:
  - Budućnost je naša!
  A dječak baci bombu bosom nogom i nastavi:
  - I biće nam super!
  Margarita Korshunova puca i vrišti:
  - I ja ću postati najkul!
  I bosom nogom bacio bi smrtonosnu granatu.
  I raspršuje protivnike u različitim smjerovima.
  A onda će u borbi Nataša pokositi Nemce mitraljezom i baciti dar smrti bosom nogom.
  Ovakva je ova zena...
  1941. Nataša je pobegla iz Brestske tvrđave. Išla je na istok. Nove cipele su joj brzo natrle stopala, a devojka ih je skinula i hodala bosa.
  Par sati nije bilo ničega, a onda su me počeli svrbjeti bosi tabani. Nakon još par sati počele su gorjeti i već su eksplodirale od bola.
  Nataša, kao Moskovljanka, nije navikla da hoda bosa. I naravno, s vremena na vrijeme uronila je u potok.
  Da, ispostavilo se da je to mučenje za njene noge. Ali mlada djevojka se brzo navikla na to.
  Tada je stalno hodala bosa, čak i po snijegu, a obuću je obuvala samo po jakom mrazu.
  Sada se Natasha bori kao legendarna boginja.
  I ovdje Zoya baca bombu bosom nogom i urla:
  - Ovo je zapravo sjajan spoj!
  I dobro će se okrenuti.
  I Nemci i njihovi plaćenici padaju.
  I onda Anñelika puca... I tako divlje precizno puca.
  A i granata leti sa njene gole noge.
  I rastura plaćenike.
  Onda Svetlana otpušta. A njena bosa noga izbacuje takve stvari kojima niko ne može odoljeti.
  I raspršuje protivnike veoma daleko.
  I puca u sebe, i slama neprijatelje udarnim talasom.
  Ovo su devojke rođene u SSSR-u!
  Oleg Rybačenko precizno puca na neprijateljsku pješadiju, automatski bacajući granate svojim dječjim nogama. A u isto vrijeme dječak komponuje za sebe.
  Vitalij Kličko je, nakon što je naišao na sukob sa novim predsednikom Ukrajine Zelenskim, odlučio da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Kijeva. Zapravo, zašto biti tvrdoglav i držati se pozicije. Bolje je da sami riješite problem.
  I nakon što je napustio mjesto gradonačelnika, Vitali Klitschko je nastavio svoju karijeru. I odmah senzacija, izaziva Weidera da se bori. Bez ikakvih međubitaka! I to nakon više od osam godina pauze.
  Wider se, naravno, slaže. Izazov prihvaćen!
  I dolazi trenutak istine. S jedne strane, višestruki svjetski prvak nikada nije poražen više od dvanaest godina. A s druge strane, četrdesetdevetogodišnji bivši gradonačelnik Kijeva. Čovek koji može da pobedi Hopinsov rekord, ali čija je kondicija veoma upitna.
  U stvari, mnogi su vjerovali da bi nakon tako duge pauze odlazak pravo u Weider bio samoubistvo.
  Ali Vitali Kličko je kao Rocky Balboa. Odlučio sam da se borim protiv najmoćnijeg nokaut umjetnika u teškoj kategoriji. Denotey Wider je bokser koji je vidio sve svoje protivnike kako padaju. Apsolutno svi - uključujući Tysona Furyja!
  Pa šta ako Vitalij Kličko ima šansu?
  Ali Vitali Kličko je stalno trenirao, održavao formu i vozio se biciklom na posao. I naravno, fizički nije bio tako loš. Osim toga, imao je čeličnu bradu.
  Pa, Vitalij Kličko će prihvatiti borbu, čak i ako nije favorit.
  Oleg Rybačenko je promijenio kopču svog mitraljeza. Navodne borbe sa bokserima su fascinantne.
  Pa, zaista, zašto se Vitali Kličko ne vrati u ring i pokuša da obori Hopinsov rekord?
  Ovo bi bila veoma snažna ideja.
  Dječak terminator ispalio je rafal i pokosio još nekoliko desetina fašista.
  Nakon čega se dječak nasmijao i isplazio jezik govoreći:
  - Ja sam super osoba!
  Margarita je bosom nogom bacila dva limuna vezana i zacvilila:
  - Ti si kul od bilo koje osobe!
  Oleg je, nastavljajući da puca, obrazlagao...
  Vitalij Kličko, sa četrdeset i devet godina, zaista će oboriti Hopinsov rekord. Čak se prisjetio na konferenciji za novinare: "Rekao sam da neću oboriti Foremanov rekord, ali nisam rekao ništa o Hopinsu! Zato ću uzeti i oboriti njegov rekord!"
  Međutim, ako je značajan dio javnosti manje-više vjerovao da će Hopins sa četrdeset osam godina moći osvojiti titulu svjetskog prvaka, u Vitalija Klička sa četrdeset devet godina vjerovalo se mnogo manje. Uključujući i činjenicu da mu je protivnik veoma jak.
  Nikada u istoriji teške kategorije nije bilo takvog udarca. Istina, Wider više nije mlad, ali trideset pet godina nije četrdeset devet.
  Vitalij Kličko, međutim, očito ne gubi optimizam. Vredno trenira i dolazi u formu. I veoma mi je drago što sam odbacio rutinu da budem gradonačelnik Kijeva.
  Zaista, nije velika sreća biti gradonačelnik u Ukrajini, gdje ima toliko problema.
  Ali za borbu sa Uyaderom, Vitaliju Kličku je ponuđen veoma dobar novac. Dakle, u svakom slučaju, nisam pogriješio sa novčanikom. Poznato je ime Vitali Kličko.
  Zli jezici su čak rekli da će Weider jednom pogoditi, a Vitali Kličko će sam pasti. A onda će dobiti novac i pisati memoare ili fikciju.
  Ili će možda glumiti u filmu.
  Inače, Vladimir Kličko je takođe želeo da boksuje. Samo je lukavi Vladimir izabrao slabijeg protivnika iz redova redovnog svetskog šampiona. Ali kako god da pogledate, on je šampion i to je super!
  Ali Denotay Wider, kako god gledali, i dalje je najbolji od najboljih!
  Ali Vitalij mahnito trenira. On je poput mladića koji se maksimalno opterećuje. I imao je nekoliko sparinga, pokazujući odličnu formu i dobru izdržljivost. Ne, Vitalij je spreman. I ne ulazi samo u ring.
  I zaista, kada je došao sudnji dan, okupili su se najveći nokauter, Wider, najbolji teškaš u tom pogledu, i Vitalij. Bivši gradonačelnik Kijeva kojeg su već svi otpisali kao boksera. Ali onda su se dvije legendarne ličnosti spojile.
  Vitaly, koji je prvi put postao svjetski prvak 1999. godine. Zamislite samo koliko je to bilo prošlo i više od dvadeset godina od ovog događaja.
  A Wider već dugo drži svoju titulu. A blizu je i da obori Holmesov rekord, koji je ovu titulu nosio najduže od podjele pojaseva.
  I naravno, ako se Wider nekoga plaši, to nije deda Vitalij. Zaista, ne može svako biti Hawkins. A Hawkinsovi protivnici nisu toliko moćni kao Weider!
  Ali Vitalij, kao izazivač, ulazi u ring. Njegovo tijelo je i dalje veličanstveno i mišićavo, iako mu je kosa već seda. Djed Vitalij, kako ga zovu s poštovanjem, ili s podsmijehom. Ali definicija mišića je kao kod mladog čovjeka.
  Vitalij je rekao da je spreman. Pa čak ni on, stope su malo porasle.
  Širi je takođe mršav, izvajan i tanji u kostima, teži manje.
  Iako je odličan udarac, ima nekih defanzivnih problema i nije uvijek dobar na nogama. Ali već imam dosta borbenog iskustva. Po broju borbi već je izjednačen sa Vitalijem. I još nije poražen.
  Međutim, Vitali Kličko je izgubio svoje dvije borbe samo zbog povreda i posjekotina. A može se reći i da nije pretučen.
  Ali više od osam godina razlike, a skoro pedeset godina starosti. Da je Vitalij mlad, naravno, imao bi šanse. Ali može li on potući Hopinsov rekord? David Haye, već u dobi od trideset pet godina, postao je nulti bokser.
  Ali puno se priča i samo će prsten reći. Hoće li Vitali Kličko oboriti Hopinsov rekord ili će ga nositi na nosilima, kako je Weider obećao.
  Evo ga izlazi sa maskom gavrana. Visok, veoma suv, čak i mršav kao Koschey.
  Par boksera pravio mu je ozbiljne probleme u ringu. Riječ je o Kubancu Ostrixu, koji je vodio na bodove i pobijedio nokautom, i Tysonu Furyju, koji je također vodio po poenima i uspio je borbu dovesti do izjednačenja. Dakle, najveći puncher svih vremena može propasti.
  Ali izgledi su skoro jedan prema deset u Weiderovu korist. Ipak, Vitalij je prestar i ima dugu pauzu u karijeri. Čak je i njegov brat Vladimir savjetovao da se zagriju sa par jakih srednjih seljaka. Zapravo, u Njemačkoj bi Vitali Kličko mogao dobiti više novca u borbi sa osrednjim bokserom, isključivo zbog svog velikog imena.
  Vitalij je poznat širom svijeta ne samo kao bokser, već i kao političar, gradonačelnik glavnog grada i heroj Majdana.
  Ne, u svakom slučaju, Vitalij Kličko je trebao razmisliti da li je vrijedno žuriti i boriti se protiv takve planine.
  Ali izbor je napravljen: Vitalij Kličko ne traži lake puteve!
  Borba se odvija u Americi. Sviraju se himne SAD i Ukrajine. Objavljuju se servisni zapisi. Konačno, zvuči signal za borbu.
  Mnogi žele da vide spektakl i krv.
  Wider je krenuo oprezno, iako možda nije u pravu. Šta ako je Vitalij zarđao? Ni Kličko stariji se ne žuri. Ali odmah možete vidjeti da je lagan na nogama, vitak, mišićav i dobro izbalansiran. U svakom slučaju, ono što su mnogi očekivali: da će odmah isplivati, nije se dogodilo.
  Kličko je samouvjereno radio svojim udarcem, držao ga malo više nego inače i postavljao blokove.
  Prva dva kola protekla su bez problema. A onda je Wider, očekivano, dosta povisio tempo. Počeo je aktivnije da napada i napada. Ali Vitalij nije bio na gubitku. Blokirao je udarac i dočekao ga lijevim udarcem. I odjednom, tokom oštrog napada hobotnice, udario ga je desnom rukom u tijelo. Wider se udvostručio od bola.
  Vitalij je izvukao dvojku, a drugi put u karijeri na parketu se našao svjetski prvak i najbolji nokauter svih vremena.
  Vitalij se nasmešio... A publika je urlala od oduševljenja. Ovo se nije očekivalo od starog Vitalija. Vau! Ali čini se da će uskoro doći pedeset godina! I dalje se kreći i udaraj! Morate biti u mogućnosti to učiniti!
  Wider je ustao, ali je počeo uzmicati. Vitalij ga je polako počeo bockati ubodom. I opet dvojka. I opet sam udario. Nokaut se povlači.
  Uz muku, Weider je preživio do kraja runde. Zatim, u sljedećem, Vitalij je radio kao broj jedan. Ali ništa, sve je išlo po planu. Weider je uzmicao nekoliko rundi i izgledao je bespomoćno. Ali u devetoj rundi je ponovo eksplodirao. I počeli su da zadaju udarce i krenuli naprijed. I opet je promašio dvojku i pao. Drugi nokdaun.
  Vitalij se smeje. Ide naprijed. Wider je nesiguran na nogama. Ponovo propušta dvojku, a da nije pronašao protuotrov. I od sljedećeg udarca pada.
  Teško ustaje, a sudija prekida borbu!
  Pobjeda! Vitalij Kličko, sada šampion sveta! I opet njegov kaiš! Istina, još nije apsolutan, ali je već na konju!
  Oborio je Hopinsov rekord, a naravno, za Foremana u teškoj kategoriji, po četvrti put je postao svjetski prvak, izjednačivši se s Holyfieldom.
  Wider, naravno, viče da je tuča prerano prekinuta i traži revanš.
  Vitalij kaže da će odluku o tome da li će nastaviti karijeru ili imati još nekoliko borbi doneti kasnije. Ali svi mu govore da je jako dobar, čak i bolji nego u mladosti, i treba da nastavi.
  Štaviše, još nema šta da se uradi. U Kijevu je još jedan gradonačelnik, parlamentarni i predsjednički izbori su još daleko, zašto se ne boriti tamo?
  Za naredne tri borbe Vitaliju se nudi čak sto miliona dolara, plus procenat od prenosa.
  Naravno, džekpot je veliki, a bivši gradonačelnik Kijeva kaže da će razmisliti o tome.
  Zapravo, pokazao je da je još sposoban za mnogo toga. Zašto onda sahranjivati talenat? A glavno je da ionako nema više šta da se radi!
  Možda probati iskombinirati sve pojaseve? To bi bilo super!
  Vitalij prihvata ponudu i potpisuje ugovor za još tri borbe.
  I njegov sledeći protivnik... Pa, naravno, Tyson Fury! Nikada ranije, veliki teškaš. Istina, oborio ga je Uydar i neko manji. I što je najvažnije, on je i prestupnik svog mlađeg brata. Pa, kako se ne boriti protiv nečega takvog?
  Naravno, nova borba, i basnoslovan honorar, i veliki spektakl.
  Oleg Rybačenko ponovo puca na Nemce i strane borce. Generalno, Nemaca u pešadiji gotovo da i nema. Kreću se iza tenkova E-50 i E-75. I pokušavaju da ne rizikuju.
  Ovdje negdje dalje možete vidjeti "Panther"-2. Ovaj tenk se, za razliku od prave priče, pojavio davne 1943. godine. I sam "Panter" nije bio previše masivan. Da, i "Panther"-2 je proizveden, iako mnogo, ali 1945. godine, pripremajući se za rat sa SSSR-om, Nijemci su napunili fabrike tenkovima E-50 i E-75.
  Unatoč svoj praktičnosti lakih samohodnih topova: E-10 i E-25, Firer je preferirao teže tenkove. Guderian je s mukom uvjerio brzi E-50 da postane najpopularniji. Firer je više volio E-75, koji nije bio baš uspješan i težio je devedeset tona.
  Ali sada se pojavila modifikacija E-75 M, sa nižom siluetom, lakša i sa snažnim motorom. Možda će u budućnosti postati najrasprostranjeniji.
  Oleg Rybachenko, na primjer, koristi lukavu taktiku. Uzima ga i bosom nogom baca granatu u stazu E-50. Zbog toga se tenk okreće i sudara sa svojim kolegom.
  A rezultat su dva mastodonta koji gore.
  Oleg je, kao što vidimo, veoma lukav.
  Tako on sada radi, a Nemci trpe velike gubitke. Dječak ima okretne noge. Dobro je biti kao on, bos i zgodan.
  Ali generalno, u glavu mi dolaze misli o bokserima. Na primjer, zašto Denis Lebedev ne nastavi svoju karijeru? Četrdeset godina nije tako dugo. Štaviše, glavni konkurenti iz teške kategorije su otišli, a možete pokušati ujediniti pojaseve.
  Ono što zaista ne bi trebalo da radite jeste da budete šestorka vlasti. Bolje je da se sami bavite plemenitim boksom ili se pridružite opoziciji.
  Ovako je Sergej Kovaljov postao gradonačelnik Moskve. Iako je ovo samo fantazija.
  A Denis Lebedev bi mogao učiniti nešto konstruktivnije. Štaviše, još je prerano ostaviti boks neporaženim. Pravi sportista mora ići do kraja.
  Vladimir Kličko bi takođe mogao da se vrati. Ali neki, poput Aleksandra Ustinova, koji su već tri puta zaredom pretučeni, ne odlaze u penziju!
  Zaista, heroji nisu ljudi, već ravno od čelika!
  Ali zamislimo ovaj scenario: Putin se srušio na avion, a u Rusiji su novi predsednički izbori.
  A šta vidimo danas! Komunisti nemaju jake kandidate. Grudin se osramotio i njegov kredibilitet je narušen. Zjuganov je prestar i svi su ga umorni, a nema dovoljno harizme. Suraikin nije uspio na prethodnim izborima. Druge malo poznate ličnosti. Žirinovski je takođe prestar i svi su umorni od njega. Ostali u LDPR-u su malo poznati. Koga još iz opozicije možete preporučiti? Andrej Navaljni je jak, ali mu neće biti dozvoljeno da učestvuje na izborima. Ksenija Sobčak nije ozbiljan kandidat. Demuškin je bio u zatvoru i nije baš dobro unapređen. U zatvoru je bio i Udalcov, iako su ga možda mogli podržati komunisti i izaći.
  Ukratko, u opoziciji nema ozbiljnih konkurenata. Tako je Medvedev, vršilac dužnosti predsednika, i dalje glavni favorit. I ako postoji neka intriga: drugi krug ili odmah u prvom.
  S obzirom na nizak rejting Medvedeva, a najvjerovatnije i veliki broj predsjedničkih kandidata, drugi krug je sasvim moguć.
  Međutim, Medvedev će u prvom krugu imati vrlo veliku prednost, a u drugom ne baš dobrog protivnika.
  Iako se u posljednjem trenutku može pojaviti njegov vlastiti Zelenski i pobrkati sve karte!
  Oleg Rybachenko je ponovo bacio granatu, gurajući nacističke tenkove. Puno urlika i granatiranja.
  I s vremena na vrijeme zemlja poleti i gori pravo u zraku. I fragmenti se prevrću, tope se.
  Oleg kaže:
  - Slava našem carstvu!
  Margarita, bacajući poklon ubicu bosom nogom, zacvilila je:
  -Velika slava herojima!
  I opet će djevojka baciti limun golom petom.
  Dolaze fašisti, oh i pristižu.
  Ne postoji način da ih zaustavite ili porazite čak ni vakuumskom bombom! Ovdje su tako kul ratnici, jednostavno je jezivo!
  Oleg urla:
  - Naša pobeda u svetom ratu!
  Margarita je potvrdila:
  - Sa stopostotnom garancijom!
  I opet je djevojka bosom nogom bacila granatu.
  Ne, ova djeca očito neće tek tako odustati.
  Oleg Rybačenko je urlao:
  - Za novi sovjetski poredak!
  Margarita je aktivno ispalila rafal i potvrdila:
  - Banzai!
  Oleg je u međuvremenu pokušao da nastavi da komponuje. Pa, Vitalij vodi dobrovoljnu odbranu protiv Tysona Furyja. U međuvremenu, Vladimir ima podjednako zanimljivu borbu sa Ruizom.
  Zapravo, Ruiz je bio svjetski prvak u tri verzije. Zašto Vladimir ne može da se bori protiv njega za mnogo novca? Još pogodniji protivnik je što je znatno niži i debeo. Vladimir može da ga šutira dugim udarcima.
  Šteta što je Kličko mlađi propustio borbu s njim dok je bio svjetski prvak. Ali bilo bi neophodno da se preselimo.
  I kako ti ovo nije palo na pamet, Vladimire?
  A svjetski prvak u tri verzije sada je Usik. Međutim, brzo je stigao do prijestolja.
  I borba za ujedinjenje sa Vitalijem je moguća. Ali ovo su za sada samo procjene.
  Vitaly treba da pobijedi Tysona Furyja, a revanš sa Weiderom je od interesa. A ima i mnogo drugih zanimljivih boraca. Isti Anthony Joshua. Takođe bi bilo izuzetno zanimljivo boriti se sa njim. I takođe osvetiti svog brata.
  Vitalij je napravio senzaciju pobedivši Weidera. I šta možete učiniti da razvijete uspjeh?
  Zašto ne biste postali prvi bokser na svijetu koji je osvojio šampionsku borbu nakon pedeset godina? Ovo nikome do sada nije uspelo!
  Eh, Vitalij! Nije važno kakav ste gradonačelnik Kijeva bili, ali sada ste bez ikakve sumnje prepoznati kao veliki svjetski šampion!
  Ali evo prve, dobrovoljne odbrane titule. Vitalij se suočava sa većim i dugorukim protivnikom. Ne tako zastrašujući udarac kao Weider, ali tehnički i okretan, sa dugim rukama. I još nije slomljena, iako je ispuštena.
  Ono što je najvažnije, pobijedio je još vrlo mladog Vladimira Klička, što nesumnjivo čini Tysona Furyja strašnim konkurentom.
  Šanse su bile otprilike pedeset-pedeset. Naravno, pobjeda nokautom nad Weiderom je bila impresivna. Ali sada to neće biti gunđanje protiv njega, već tehnički borac, kojeg još niko nije uspio nadboksovati. I što je najvažnije, sam pobjednik Vladimira je u zoru svoje snage.
  Hoće li Vitalij, sa pedeset godina, moći da se nosi sa takvim tehničarom? Ovo je već dvoboj intelekta. Međutim, Wider je očito potcijenio Vitalyja i pokušao ga uzeti bez ceremonije. Ali ovo više neće funkcionirati.
  Evo oba boksera koji se spremaju. Vitalij je, kao i uvek, ozbiljan i fokusiran. Samouvjeren je i miran.
  Tajson Fjuri se takođe priprema. Viši je od Vitalija, ima duže ruke i pokušat će to iskoristiti.
  Ali sada će se borba održati u Britaniji, a bit će plaćeni prijenos.
  Sada je Tyson Fury prvi. Pokazuje vanjsko samopouzdanje. Ćelav, nezgodan i ne baš atletski. Da je Vitali Kličko farbao kosu, ne biste mogli reći ko je od njih stariji, iako je razlika u godinama bila sedamnaest godina. Ovo još nije rekord za prvenstvene borbe, ali se već približava rekordu.
  Pa, možda će se Vitali boriti i sa nekim mlađim od Tajsona Fjurija.
  Vitalij izlazi uz zvuke preteće muzike. Gledaju se.
  Tyson je pogrbljen i ne izgleda viši. Vitalij je možda širi u ramenima. I što je najvažnije, njegova figura je mnogo ljepša, a mišići istaknuti.
  Pa, šta je sa himnama? Prvo Britanci, a zatim Ukrajinci.
  Zatim razmjena pogleda.
  A onda se oglasi bugla, prva runda.
  Vitalij ubacuje lagani udarac i dobro se kreće. Tyson pokušava otići. Ali Vitalij je veoma spretan, a njegovi udarci se kreću nespretnom putanjom, dosežući glavu Tysona Furyja.
  Sve se odvija kako su stručnjaci predviđali. Vitalij ima odličnu brzinu.
  I sve uspeva.
  Pobeđuje u prvoj rundi... Zatim minut odmora i drugi krug. Opet Fury ne mijenja taktiku. Očigledno se nada da će se Vitali umoriti.
  . POGLAVLJE br. 4.
  I opet Kličko stariji ima blagu prednost. Braća dominiraju u ringu.
  Vladimir je pre nedelju dana pobedio Ruiza Jr. tehničkim nokautom.
  Pa, bitka se nastavlja.
  Treću rundu ponovo je diktirao Vitalij. Ali u četvrtoj rundi, Tyson Fury iznenada eksplodira. Juri naprijed... I pogađa dvojku. I biva oboren.
  Šta je hteo? Vitalij je u pripravnosti.
  Nekako je Tyson odbranio ovu rundu do kraja. Onda je ponovo počela jednostrana borba sa Vitalijem koji je dominirao. Štaviše, svetskom šampionu Kličku starijem očigledno se nije žurilo.
  I nakon osam rundi, Tyson Fury se iznenada povlači. A pobjeda je proglašena tehničkim nokautom, zbog odbijanja da se nastavi borba.
  Tako Vitalij Kličko postavlja novi rekord: prvi borac u istoriji boksa koji je odbranio titulu svetskog prvaka sa pedeset godina. I Hopinsovo sljedeće postignuće hitovi.
  Tako da je sada zaista postao supermen. I osvetio je svog brata.
  Ali sljedeća borba je revanš sa Weiderom. Obećavaju veoma velike naknade. Zašto se možemo posvađati s njim, a onda ići protiv Joshue?
  A onda možete razmišljati o borbi za ujedinjenje sa Usikom. Općenito, Vitali Kličko bi u principu želio postati apsolutni svjetski prvak. I ima veoma jaku želju.
  Oleg Rybačenko se ceri na svoje misli. Da, ovo je moguće. Dječak pokosi čitav niz fašista i kaže:
  - Ljudi te pamte Kličko! Ljudi te cijene Kličko! Ljudi su gladni tebe Kličko! Vrati se uskoro Kličko!
  Dječak genije se nasmijao na njegovu veselu pjesmu i ponovo ispalio najsmrtonosniju od svih granata. I tri nacistička tenka se sudaraju.
  Uprkos herojskom otporu sovjetskih trupa, nacisti su i dalje mogli da zauzmu i preseku koridor koji povezuje Moskvu sa drugim delovima SSSR-a.
  Dakle, glavni grad Rusije je u potpunoj blokadi. Kao što je Lenjingrad blokiran.
  Staljingrad i dalje pruža otpor. Nemci takođe jurišaju na gradove Grozni i Ordžonikidze na Kavkazu. Situacija je kritična. Pogotovo kada je Moskva postala potpuno opkoljena.
  Ima mnogo trupa i stotine hiljada vojnika u miliciji. Ali u bitkama se granate i municija vrlo brzo potroše. Možda neće biti dovoljno municije. A onda će kapital pasti. I nema toliko zaliha hrane. I ovo će se uskoro završiti.
  A bez Moskve, biće to još jedan rat. I Staljin to razume.
  Sada je u Kujbiševu. Ali nakon što su se nacisti probili do Volge, ni ona nije bila daleko od linije fronta.
  Osim toga, samuraji su vršili pritisak na njih. Oni bombarduju i napadaju sa bezbroj pešadije. Možda neće biti dovoljno snage.
  Staljin to razumije i pokušava iza kulisa pregovarati o separatnom miru sa Japanom. Kažu da su čak spremni da se odreknu Dalekog istoka i plate odštetu u zlatu.
  Ali Hirohito je rekao: potreban nam je čitav Sibir, sve do Urala. Avaj, nemoguće je odreći se toliko.
  Vladivostok je već skoro opkoljen. I generalno sve je veoma zastrašujuće...
  Ali neke herojske djevojke se bore i ne podlegnu fašistima i japanskim militaristima.
  Blindirani zatvorski automobil u kojem je putovao raspjevani Witcher se zaustavio, a začula se škripa otvaranja vrata. Dva Japanca, jedan veliki i debeo, drugi mali i mršav, nagnula su se iz svetlosti koja je na trenutak zaslepila Anastaziju. Tada je djevojka, bez oklijevanja, jednog ubola u sljepoočnicu, a drugog u vilicu šakom omotanom u lanac. Hvaljeni ratnici Zemlje izlazećeg sunca bili su komično nokautirani.
  Witcher je čak pjevao:
  - Izazivam čoveka za dvanaestu rundu! Na kraju krajeva, ja sam super žena i potpuni Atass, i šaljem neprijatelja u duboki nokaut, demonstrirajući neobuzdanu klasu u borbi!
  Djevojka je uzela japanski mitraljez kopiran sa Schmeistera i, škljocnuvši zatvarač, odjurila u kokpit. Tamo su iskočila još trojica Japanaca, a Vedmakova je na njih uputila rafal, ciljajući im u glave i žestoko se cereći.
  - Šta su dobila čudovišta s toljagom!
  Oklopni transporter je zarobila gola dama ratnica. Vještica je zalajao:
  Lebdio nad nesretnom Rusijom,
  Paklena čudovišta uzavrela tama!
  Okupator ima svoju olujnu sjekiru,
  Oštrite i odrežite glavu!
  Komunista u lopti nije pijun,
  Nismo zauvek u jarmu!
  Pretvoriće Treći Rajh u vatrene žile,
  Pa, poštenje će biti nagrađeno dobrotom!
  Uprkos činjenici da je bila zgrožena, Vedmakova je obukla japansku vojnu uniformu uzetu od mrtvih. Kako je bilo neprijatno, ovi vojnici se dugo nisu prali i smrad je bio užasan. Djevojka pilot je urlala:
  - Mora da je tako brutalno! Azijski ipak!
  Oklopni transporter je, međutim, lako krenuo i krenuo u pravcu severa. Vozilo je imalo dva mitraljeza kalibra 12 mm, tako da je po potrebi bilo moguće odbiti pješadijski napad. Druga stvar je što oklop od 20 mm ne bi izdržao kalibar japanskih "topova" 37 mm. Vedmakova je mislila: kako je dolazak komunista na vlast promenio Rusiju. Ako je u carskim vremenima japanska vojska bila značajno superiornija od ruske vojske u tehničkom smislu, sada, naprotiv, zaostaje. Iako se ne može reći da se nauka ne podstiče u Zemlji izlazećeg sunca. Obavezno srednje obrazovanje uvedeno je krajem devetnaestog veka. Istina, kvalitet obrazovanja u Japanu nije bio visok. Prepisali su ga iz pruske škole, koja je bila do krajnosti pedantna, i malo je pojednostavila, kako bi jedan učitelj prošao kroz što više učenika, jer nije bilo dovoljno obrazovanih ljudi. Generalno, Japanci su imitirali Evropljane, na primjer Britance u izgledu kaki uniformi, Nijemce u formaciji i vojnim propisima, Amerikance u uniformi i vrsti mornarice, te sistemu funkcionisanja finansijskih institucija. Istina, imali su svoju, na primjer, Bushido šifru, čuveni shimosa eksploziv (mada jedva da je bio bolji od europskog). Sve do sredine devetnaestog veka Japan je bio zaostala srednjovekovna zemlja koja nije imala čak ni železnicu i bila je naoružana topovskim đulima. Bio je čak arhaičniji od Turske ili Irana, a još više od carske Rusije. Začudo, upravo je Amerika pomogla Zemlji izlazećeg sunca da se pojavi kao ljudi i doslovno je prisilila da se pridruži civiliziranom svijetu. Moderna parna krstarica sa eksplozivnim granatama ostavila je snažan utisak na zaostali Japan. Pogotovo kada je potopio nekoliko jedrenjaka, pokazujući potpunu bespomoćnost topovskih kugli.
  Možda će Amerikanci više puta požaliti što su natjerali Japan da se otvori svijetu. Da su podigli konkurenta u Aziji, ali tada je bilo teško povjerovati da će za nekoliko decenija Zemlja izlazećeg sunca krenuti putem koji je Zapadu trebao stoljećima.
  Vedmakova je vozila autoputem, propuštajući kamione sa pojačanjem, kao i transport, i rasuđivala. Carska vlada, čak i pod Aleksandrom Drugim, odnosno čak pod Nikolom Prvim, kovala je planove za pripajanje Kine Rusiji. Ali Nikolaj je odabrao turski pravac kao predmet ekspanzije. U principu, bilo je zgodnije. Ali Britanija, koja je mrzela Rusiju, i Francuska, koja je bila pod njenim uticajem, zauzele su se za Osmanlije. Prvi put u četvrt milenijuma (od 1612.) Rusija je izgubila rat velikih razmera (pojedinačne bitke se, naravno, ne računaju, mislite da skoro četvrt milenijuma Rusija nije izgubila rat kao u cjelini je, inače, upravo pod Nikolom Prvim dostigla svoju maksimalnu veličinu u pogledu površine). Razloga je bilo više, a najvažniji je bila superiornost zapadnih sila u tehnološkoj opremljenosti njihovih trupa. Nakon što je Nikola prvi izvršio samoubistvo, tron je preuzeo Aleksandar II: možda najobrazovaniji i najučeniji car u čitavoj istoriji Rusije. Započeo je velike reforme, zabilježio kmetstvo, a pod njim je počeo brzi rast industrije, izgradnja željeznica i elektrana! Ali u isto vrijeme, došlo je do ukidanja kmetstva na račun seljaka, bilo je mnogo pustošenja, izbili su nemiri, posebno masovni u Poljskoj. Aleksandar je uspeo da pomeri Rusiju napred, ali nije rešio fundamentalne probleme, pa je čak prodao Aljasku Americi za peni i poklonio Havajska ostrva besplatno. Istina, uspio je pobijediti Tursku, ali Osmansko carstvo je u to vrijeme bilo vrlo slabo i potreseno je ustancima. Da, gubici Rusije u ovom ratu bili su nesrazmjerno veliki, što dokazuje da je ruska vojska još uvijek daleko od savršene, uprkos reformama. Međutim, ni pod Suvorovom sve nije bilo tako jasno kako se kaže u knjigama. Pobjede su imale značajnu cijenu, a Katarina Druga, na primjer, tokom drugog rusko-turskog rata, ograničila se na relativno skromne teritorijalne akvizicije, čak je odustala od pretenzija na Moldaviju. Iako su ove zemlje bile naseljene pravoslavnim Slovenima, a jedno vrijeme su bile dio Kijevske Rusije. Općenito, nakon oslobođenja Rusije od mongolsko-tatarskog jarma, postavljen je kurs za povratak svih izvornih slovenskih zemalja. To je trajalo nekoliko stoljeća; na primjer, Galicija je vraćena tek 1939. godine, nakon oslobođenja od poljskog jarma. A grad Pšemisl sa okolnim zemljama ostao je Mađarima i Slovacima.
  Vedmakova je pogledala na autoput: nije bilo toliko različitih automobila, ali su marširali japanski pješadi. Japan ima oko sto miliona stanovnika, čak i više od Njemačke, predvojna obuka zauzima pola školskih sati. Rat sa SSSR-om je za njih božji dar, za razliku od borbe sa SAD. Možete stvarati sve više i više podjela.
  Vrlo je primamljivo ispaliti rafal iz svoja dva brza mitraljeza, na sreću, to se može učiniti kontroliranjem pomoću hidrauličnog pogona iz kokpita. Ali istina je da će tada ona sama imati male šanse da pobegne odavde. Ne, ipak je bolje to učiniti bliže liniji fronta ili noću. Da, čini se da je već pao mrak... Tada će vukovi biti siti i ovce će biti bezbedne. Iako ne, ona nije ovca.
  Pa šta je sa Japanom? Prvi rat 1904-1905 je izgubljen, a Rusija je izgubila više od dvije stotine i pedeset hiljada vojnika i oficira samo kao zarobljenici. Iako je carska vojska imala brojčanu nadmoć. Japan je izgubio manje od dvije hiljade zarobljenika; čak je ustanovljen bonus od sto zlatnih rubalja za svakog zarobljenog vojnika žutog lica i hiljadu oficira. Ova stranica istorije je veoma neprijatna za Rusiju. Ono što najviše nervira je to što su mnogi u zemlji želeli da Japanci pobede. Na primjer, studenti Moskovskog univerziteta poslali su čestitke Mikadu na padu Port Arthura. A koliko je pokradeno: nemoguće je nabrojati!
  Vedmakova je usporila gas kako ne bi naletela na drugu marširajuću kolonu. Djevojka se zaklela:
  - Pa, oni su kao skakavci! Uskooka stvorenja!
  Uho je već moglo razaznati huk topova; linija fronta se približavala. Pilot je zarežao i onda zapevao:
  Ruski ratnik ne stenje od bola,
  Ruski ratnik uništava Japance!
  I imamo potpunu tugu,
  Cijeli savijeni štit se zatresao!
  Djevojka je ponovo ućutala. U tom ratu SAD i Britanija su pomagale Japanu novcem i oružjem, ali nije bilo fronta na zapadu. Zaista, Zemlja izlazećeg sunca se nadala da će Njemačka iskoristiti trenutak i napasti Rusiju. U principu, to je bilo stvarno i korisno za Njemačku. Saveznička Austrougarska, sa svojim interesima na Balkanu, takođe bi se mogla suprotstaviti Rusiji. Turska, istorijski uvrijeđena Rusijom, pa čak i pod finansijskom kontrolom Njemačke, također bi mogla ući u rat. Također je moguće da u rat uđe i Italija, koja je bila dio Trojnog pakta i koja bi mogla polagati pravo na bogate ukrajinske zemlje. U svakom slučaju, to bi bilo loše za carsku Rusiju. Čak i da je izgubila u savezu sa Antantom, rat na dva fronta bi završio katastrofom. Šanse da se Francuska uključi u bitku su male, jer je u to vrijeme Britanija bila protiv Rusije. Generalno, naravno, ovo je velika greška Kajzera, koji je propustio takvu šansu. Moguće je da je i nakon izbijanja Prvog svjetskog rata glavna strateška greška bila napad Frica na Belgiju i Francusku. Možda bi se ponovila situacija sa Poljskom 1939. da su pokrenuli sveobuhvatnu invaziju na Rusiju. Na sreću, pokazalo se da su Nemci bili previše samouvereni, birajući rat na dva fronta.
  Witcher je, za razliku od mnogih njenih sunarodnika, imala sreće: uspjela je pročitati Mine Kaif, i to u originalu. Naravno, Hitler je bio u pravu kada je rekao da je potrebno ili zajedno sa Britanijom protiv Rusije, ili zajedno sa Rusijom protiv Britanije. I sasvim logično, budući Firer je kritizirao one koji su pokušali iznijeti Bizmarkov leš na svjetlo dana.
  Hitler je zaista odbacio svaku mogućnost bilo kakvog saveza sa Rusijom, posebno kada su u njoj na vlast došli boljševici i smatrao da ruske zemlje treba da postanu nemačke kolonije.
  To znači da je on očigledno bio neprijatelj Rusije, a svaki dogovor za Firera bio je običan komad papira. Štaviše, Staljin je idiot što je propustio tako snažan udarac u otvorenu bradu, iako je bio obavezan da se pripremi da odbije udarac i dovede svoje trupe u borbenu gotovost. Ili još bolje, posadite ga sami! Njemačka vojska također nije bila spremna za ofanzivni impuls sovjetske armije. Bilo bi im jako teško, mogli smo jednostavno opkoliti i uništiti njemačke trupe u kotlovima. Kakav je ovo rat! I tako je inicijativa prešla na Wehrmacht. A front je tekao od zapada ka istoku. Nije jasno na šta je Staljin računao? A Berija je kučkin sin. Ona ga dobro poznaje ćelavog. Zašto nije upozorio Staljina? Zašto vas nije nagovorio da preduzmete nešto? Kako se to dogodilo? Uostalom, narodni komesar je bio lukav čovjek i nikome nije vjerovao! Uostalom, zaista je bilo ozbiljnih obavještajnih podataka, trupe Trećeg Rajha su se povlačile do granice, a svaka druga baka je proricala rat. Općenito, postojao je osjećaj da se približava nešto neumoljivo i strašno!
  I samo su Staljin i njegova pratnja razbijali dupe, kao da su namjerno htjeli izgubiti i uništiti milione ljudi. I općenito, brkati Gruzijac nije toliki genije... Nije uspio završiti bogosloviju, a, kako joj je Berija priznao, često pije. A kada je počeo rat, digla se opšta gužva... A sada se ceo svet naoružao protiv Rusije! I tu je, naravno, kriva Staljinova nefleksibilna politika. Konkretno, uprkos činjenici da se front gušio od nedostatka zaliha, hiljade vozova su povučene kako bi se Čečeni deportovali u Kazahstan. I to se radilo za vrijeme rata, kada se svaka kočija računa! Zbog toga je, inače, Mainstein uspio, uprkos značajnoj brojčanoj nadmoći sovjetske armije, izvesti protunapad kako bi porazio Crvene trupe. Zbog nedostatka ešalona, pojačanja nisu bila raspoređena na vrijeme, snabdijevanje sovjetskih trupa je poremećeno, a kao rezultat toga ofanziva je propala. A da su naše trupe sada u Kijevu, a možda i u Rumuniji, Britanija i SAD možda ne bi rizikovale da izdaju SSSR!
  Osim toga, ko je zamalo ubio Hitlera? Tako guraju Treći Rajh u novu agresiju?! Najvjerovatnije je to bila operacija koju je vodio Berija... Uostalom, svojevremeno je smislio kako da dokrajči Trockog. U to vrijeme, međutim, to je bilo uzrokovano potrebom da se izbjegne raskol u Internacionali. Sada je to dovelo do suprotnog efekta, neprijatelji Rusije su se ujedinili. Štaviše, neprijatelji su istorijski! Mora reći da je i sama Vedmakov bila veoma iznenađena što je Čerčil održao senzacionalan govor 24. juna, najavljujući podršku SSSR-u. Čudno je da je ovca došla vuku radi saveza, ako se, naravno, britanski lav može uporediti sa ovcom. Staljin je, međutim, tipičan vuk! Sada se sve vratilo u normalu, kapitalistički demokrate i kapitalistički fašisti zajedno! Ali komunisti su jedinstveni i pošteni, bez kompromisa sa savešću! Možda je to upravo ono što je Staljin želeo? U svakom slučaju, neprijateljske snage su se povećale, a Japan je pokazao svoje čeljusti na istoku. Ali, općenito, potez rukovodstva zemalja izlazećeg sunca je logičan: potrebno je ušutkati grla vojske nezadovoljne ogromnim teritorijalnim ustupcima i stvarnom predajom, obećavajući nove bitke i zemlje. Da Sjedinjene Države nisu uvele sankcije, odnosno blokadu Japanu 24. jula, možda bi samuraji udarili na SSSR čak i u avgustu, ne čekajući zimu! Japanci su hrabar narod i teško da bi ih zaustavilo sjećanje na Khalkhin Gol, gdje su se, inače, borile sporedne trupe, uključujući i marionetske trupe Mandžurijske carske vlade!
  A to bi moglo da ugrozi pad Moskve... Iako bi Staljin verovatno radije dao ceo Sibir radi predaje Moskve. Jednostavno bih ostavio zaklon tamo, nadajući se da oštra tajga zima neće dati Japancima priliku da napreduju predaleko i povežu se s Nemcima na Uralu ili Volgi.
  I onda bi, naravno, bilo problema... Hitler je podbacio u blizini Moskve i napravio pogrešnu računicu objavivši rat Sjedinjenim Državama, a da nije obavezao Japan da uzvrati u odnosu na SSSR. Hitler se nimalo nije odlikovao logikom, svojim brutalnim antisemitizmom, okrenuvši protiv sebe glavnu finansijsku elitu, pa čak i Vatikan. Istina, to je povećalo njegovu popularnost među Arapima, ali oni nisu pružili značajnu pomoć Rommelovom korpusu.
  Oklopni automobil se dovezao do bivše sovjetske granice. Ovdje je već bilo razaranja. Ovdje granični stub još strši.
  I japanska pješadija, kao i nekoliko lakih tanketa sa automatskim topovima od 20 mm i po dva mitraljeza. Protiv kineske pešadije ovo je možda dobro oružje, ali protiv T-34... Istina, malo je takvih tenkova na Dalekom istoku, glavne snage su prikovane na zapadu. Osim toga, vidljivo je još nekoliko oklopnih vozila i minobacača koji se prevoze u otvorenim vozilima. Moram reći da ovo nisu loši minobacači i pored malog kalibra...
  Veštica je oklevala: šta da radim? Ima dosta Japanaca, i očigledno treba da skrenete na seoski put. Ili će se možda ipak okrenuti uskookim?
  Već pada mrak, oblaci su prekrili nebo, a stiže kiša. Naravno, možete riskirati, pogotovo jer su Japanci zbijeni, pješadija stoji, okupljena u gustim redovima. Da, ima ih cijeli puk, žutotrbuhih, dosta gadnih, nije ih šteta pobiti.
  Veštica se prekrstila, promrmljajući:
  - Ne daj Bože da bude još samuraja!
  Dva mitraljeza velikog kalibra kalibra 12 milimetara rafalnom su udarila na uskooka stvorenja. Počelo je totalno premlaćivanje. Devojka je čak pevala:
  Borićemo se sa neprijateljem do kraja,
  Dela vojnika su bezbrojna!
  Rusi su oduvek umeli da se bore,
  Ne odustaj kada dođe nevolja!
  12 mm je velika i oštra patrona, probija tijela, a ponekad i nekoliko Japanaca odjednom. Vedmakova je kontrolirala oružje pomoću hidrauličnih pogona, koje su Japanci posudili od zrakoplovstva. U prvim sekundama borci Carstva izlazećeg sunca nisu ni shvatili šta se dešava i odakle je došao napad. Jednostavno su pali, ispuštajući potoke krvi iz stomaka i grudi. Dolazak smrti u ovaj naizgled spokojan svijet bio je tako neočekivan. Iako ne, posljednja izjava više liči na sprdnju.
  Witcher je uspio pokositi nekoliko redova prije nego što je neprijatelj reagirao i počeo se razbježati. Pilot je nastavio da puca, a istovremeno je pomerao oklopno vozilo kako ne bi bio pod vatrom tanketa. Ipak, avionski top može probiti čak i takav oklop. Međutim, to ovisi i o početnoj brzini projektila; na klinovima je još uvijek veća od brzine lovačkih topova.
  Dok je pilot imao sreće, Japanci nisu odmah shvatili ko im šalje smrt, pogotovo jer je počela da kaplje proljetna kiša, zbog čega je bljeskove bilo teško razlikovati. Vjerovatno su samuraji mislili da ih napada ruski odred koji se probio u pozadinu, pa su tankete otvorile vatru na žbunje. Witcher, slomio Japance i pjevao:
  Sa dalekih ivica okeana,
  Gdje se svod nebeski zatresao!
  Sultanove horde jure,
  Kao da je Antihrist uskrsnuo!
  
  Rat je nemilosrdan, zao,
  Kao zmaj spustio se na Rusiju!
  Moja zemlja je siva od rana,
  Spasi majku, molim se Bogu!
  
  Kako je svijet okrutan, užasan je
  Dijete je palo i raskomadano!
  Rodile su se gurajuci od bola,
  Tako je odlučio zli Gromovnik!
  
  Bog ne poznaje granice u ljutnji,
  On je donio katastrofu ljudskoj rasi!
  I svi živi pate,
  Samo tuga broji pobede!
  
  Rusija je sva natopljena krvlju,
  Kako si okrutan Svemogući!
  Gdje je otišla vaša misija?
  Da li je Hristos zaista treći, suvišan!
  
  Zašto ste Ada i Eva,
  Protjerao ih iz raja zbog nedjela!
  Došao je čas za kanibala,
  Uz hladniji raid Mamaia!
  
  Devojke ovde liju suze,
  Nemci su mi ubili roditelje!
  Ona je bosa i smrzava se
  Ozbiljno, sve rijeke su zaleđene!
  
  Nas ljudi nikome nije žao
  Ubodu nas ili mušice ili zmije!
  Ponekad se pojavi ideja
  Kakva čaša patnje do vrha!
  
  Uzalud je u Boga se nadati,
  Naravno da ga to ne boli!
  Bolje je živeti loše i loše,
  Ali ovdje smo rekli - dosta!
  
  Imamo barjake komunizma,
  Što znači da se ne spominje moj ujak!
  ne mogu tolerisati fasizam,
  Naš etos je jednostavan: dođavola s tim!
  
  Nada žuljevitim rukama,
  Za um koji je u glavi!
  Volja nas vodi ka postignućima,
  Vještina, entuzijazam u šaci!
  
  I tako, mjereći u koracima,
  Vaš put ka slobodi i sreći!
  Postat ćemo crveni bogovi,
  Niko nas ne može savijati!
  Vedmakova je pevala i pucala iz mitraljeza, pucajte uskooke koji su već uspeli da pobegnu i legnu. Ali onda se i njena sreća promenila; nekoliko japanskih oficira je očigledno shvatilo šta se dešava i bacili su nekoliko granata na blindirani automobil. Vještica je osjetila kako joj se tijelo trese. Međutim, japanske granate su bile fragmentirane i nisu probile oklop, očigledno dizajnirane da izdrže rafale mitraljeza do 14 milimetara u kalibru.
  Witcher se zahihotao:
  - A onda u tvrdoglavoj borbi, zalutali metak - budala! Iznervirala se, odjednom se opametila i sve češće pogađala metu!
  U oklopnom transporteru, mitraljezi se pokreću pomoću remena. To daje veliku zalihu metaka, osim toga, isporučuje se vodeno hlađenje, što vam omogućava da produžite trajanje pucanja. Stoga je ratnik bez ceremonije odsjekao Japance koji su na nju bacali granate. Ali čini se da su to primijetili i ostali borci. Granate su ponovo letele. Čuo se tresak. Izgleda da je jedna od granata bila teška, teška oko kilogram i bila je protivtenkovska. Japanci su već bili snabdjeveni sličnim blankovima. Slab je protiv Chevrona i T-34, ali možete probiti oklopno vozilo! Kroz slomljenu stranu, Witcher je bio obasjan prašinom. Djevojka se zaklela:
  - Da, Japan je mali, ali pravi velike nevolje!
  Oklopni automobil je počeo da ubrzava, a unutra je uletjelo nekoliko fragmentacijskih granata gdje su eksplodirale.
  Fragmenti su uhvatili Witchera kako mu je pocijepao uniformu. Povrh svega, zapalio se pokvareni rezervoar za gas. Djevojka je opet opsovala:
  - Ne mašina - general! Bacio bih sranje na tebe!
  Nakon što sam pokosio još par desetina, morao sam iskočiti iz kabine. Djevojka je to učinila neprimijećeno od strane japanskih vojnika i puzala. Nije bio zabrinut za sebe, ona je nosila vojnu uniformu Zemlje izlazećeg sunca. A u mraku i po kiši ne možete baš razaznati svoje lice. Sada treba da siđete sa autoputa i nestanete u žbunju.
  Djevojčica je puzala prilično brzo i u isto vrijeme nekoliko puta naišla na leševe. Zadovoljno je promrmljala:
  - Nije loše što sam upalio samuraja! Sada sve što treba da uradite je da ga sami sačuvate!
  Ratnik je zaronio u žbunje i, ustajući, počeo hodati. Prevari ih, možda ih neće uhvatiti. Zapravo, pristojno se borila i mislila da joj se najvjerovatnije ne bi povjerovalo, inače bi, ko zna, dali još jednu zvijezdu heroju!
  Generalno, rat je čudna stvar, ubijate ljude i to nije samo normalno, već hrabrost. Usput, kao što Biblija kaže: "Ne ubij!" Ipak, Bog je naredio ne samo da se ubiju, već i da se potpuno istrebe Amalečani, njihove žene, djeca, pa čak i stoka! Iako se i za vrijeme rata istrebljenje civila smatra nemoralnim i podlim.
  Međutim, zapadni saveznici su bombardovali ne samo i ne toliko vojne ciljeve koliko su bombardovali civile. To je dijelom bilo zbog niske preciznosti bombardera na velikim visinama, što je otežavalo gađanje čisto vojnih ciljeva, ali glavna stvar je bila osveta. Japan je također dobio poticaj od SAD-a. Ali nije se imalo čime odgovoriti! Jednostavno nisu imali avione takvog dometa da stignu do Jenkija!
  Očigledno su Amerikanci smatrali osvetu za luku Peru dovoljnom, odnosno, vrhunska finansijska elita je odlučila da djeluje pragmatično, a istovremeno stane na kraj Maovoj Crvenoj armiji. Japanu je ostavljena Mandžurija kao odskočna daska za rat protiv SSSR-a, te su mu date odriješene ruke protiv Mongolije, a ostalo je djelo Čang Kaj Šeka! Tada će biti moguće pomesti cijelu Kinu. I neka zemlja izlazećeg sunca krvari u ratu sa SSSR-om. Ono što je ovdje najzanimljivije je vjerovatno da Japanci, pobijedivši Rusiju, računaju da će se opet obračunati sa Amerikom uz pomoć Njemačke i SAD-a, razmišljaju da otrgnu Sibir i druge zemlje od iscrpljenog Japana.
  Svaka strana smatra da su postupili veoma pametno, pogotovo što su Amerika i Britanija stekle kontrolu nad ogromnim teritorijama bez ispaljenog metka. U suprotnom bi im trebalo dugo i zamorno da ih osvoje, a za to bi bilo potrebno najmanje nekoliko godina, ipak su to ostrva!
  Vedmakova je hodala, nadajući se da će preći liniju fronta. Sasvim je moguće uklizati u jaz i pridružiti se svojim ljudima. Ili možda čak i zarobiti jednog od samuraja. Pa, blizu je najnaprednijih položaja sovjetske armije. U suprotnom će biti teško prevući.
  . POGLAVLJE br. 5.
  Dakle, za Svjetsku oligarhiju: Njemačka i Europa pod SSSR-om smatraju se izgubljenom zonom utjecaja, pa čak i prijetnjom ojačanom komunističkom carstvu i daljnjoj ekspanziji boljševizma. A za Rusiju pod Njemačkom, ovo je širenje njenih sfera uticaja i mogućnost da isisa sav sok iz bogatih zemalja. Ali to je zapravo ono što su francuski oligarsi izgubili gubitkom od Njemačke: morali su malo podijeliti s Hitlerom, ali su zadržali većinu bogatstva, a čak je postalo lakše iskorišćavati radnike - Nijemci su razbili sindikate. Šta su oligarsi izgubili na Baltiku? Izbrojite sav svoj kapital, a oni koji nisu stigli pobjeći, onda sloboda ili život! Primer je neverovatan! Dakle, nema ništa iznenađujuće u ovome! A da Hitler nije bio tako vatreni antisemita, niko ne bi pomogao SSSR-u!
  Mora se reći da je jedan od razloga zašto se Francuska relativno lako raspala bio znatno manji procenat Jevreja kako u populaciji u celini tako iu finansijskoj eliti. U Poljskoj, Britaniji, SAD: bilo je sasvim suprotno. Posebno u SAD, što, inače, objašnjava zašto su Jenkiji, uprkos činjenici da nijedna bomba nije pala na Ameriku, bili još okrutniji prema stanovništvu Njemačke od Britanaca!
  Vishu je postao marioneta pod Wehrmachtom, a Nemci su se vozili po Parizu svirajući na harmonici. Hitler je počeo da priprema invaziju na Englesku, ne trudeći se da prevede ekonomiju na ratnu osnovu i iskoristi resurse osvojene Evrope. To ga je skupo koštalo, kao i njegova nespremnost da pregovara sa Englezima i da se odrekne antisemitizma. Potonji bi, možda, dozvolio Fireru da oslobodi sve svoje snage za rat protiv SSSR-a i napad još u maju. Istina, mir sa Britanijom mogao je natjerati Staljina da objavi mobilizaciju. To bi bio signal da je neprijatelj već na pragu.
  Ili ne, u tom slučaju bi to moglo uticati na poziciju SAD prema Japanu. Ne bi provocirali Zemlju izlazećeg sunca, a moćno carstvo bi moglo otvoriti drugi front! To se sada dogodilo. Samo u još goroj situaciji, kada je vojska SSSR-a skoro uništena, proizvodnja oružja još nije uspostavljena, a oni još nisu naučili kako se bore!
  Ovo nije četrdeset prva godina - sovjetske trupe su stekle borbeno iskustvo, naučile se boriti i pobjeđivati! Pa sada se ne plaše teških tenkova i aviona sa sedam vatrenih tačaka na jednom vozilu!
  Usamljeni Japanac stoji blizu drveta. Dakle, obična mala žuta lutka.
  Vještica je skočio iza njega. Podigla je glavu uvis, a zatim je izvrnula... Kada naglo povučete neprijateljski "lonac" uvis, vratni mišići više ne mogu pružiti efikasan otpor i "lonac" se lako savija!
  Pa, šta je sa jednim samurajem manje! Vedmakova izgleda veselo i zadovoljno, čak pokazuje i zube:
  - Japan nas nikada neće osvojiti! Jer postoji borac poput mene!
  Zaista, u čitavoj istoriji Rusije, samo su mongolsko-tatari bili u stanju da osvoje! Zašto se to dogodilo i zašto se veliki slovenski narod pokazao bespomoćnim, to je, naravno, misterija za više od jedne generacije!
  Najvažniji razlog je feudalna rascjepkanost, kada je svako uzeo parcelu za sebe: zapali su kokoši i sjedili u njoj, čuvajući svoju baštinu: bez posla!
  Witcherova je osjetila da joj uske i neudobne japanske čizme trljaju stopala. Pilot je odlučio da u ovom slučaju nema smisla trpjeti muke. Jednostavno je izula cipele sa tupim nosom koje su bile uske i pritiskale joj prste. Osjetio sam svježinu rodnog kraja svojim bosim nogama i osjećao se mnogo energičnije! Pojačala je tempo i čak počela malo da skače!
  Činjenica da su Rusi bili podeljeni postala je najveća tragedija Slovena. Na zapadu su ih potčinile Litvanija i Poljska, a na istoku okrutni Tatari. Jaram, međutim, nije trajao vječno: Moskva, ranije mali grad, počela je rasti i čak se pretvorila u neku vrstu malog carstva. Ivan Kalita je postao sakupljač ruskih zemalja. Bio je prvi i ne najsrećniji, ali što je najvažnije prvi! I kako to zvuči u boljševičkoj pesmi: bolje je biti mrtav nego drugi!
  Staljin nije Rus, to mu je glavni nedostatak! Otuda i nepovjerenje titularnog naroda, i masovne neopravdane represije! Dajte svinjskim rogovima, a čoku kraljevstvo!
  Čučmek na tronu i Rus u krilu!
  Na primjer, i Tuhačevski i Jegorov su bili prilično sposobni maršali, šta drugo reći o ostalim represivnim komandantima! Ne može se porediti sa brkatim majmunom! Zato smo upali u nevolju!
  Međutim, kako se zaista dogodilo da je Staljin uspio da postane apsolutni vladar? Nepismeni Gruzijac je postao Bog!
  Ruskim narodom mora vladati ruski car! Inače, Romanovi gotovo da nisu imali ruske krvi i možda su zato i degenerirali!
  Japan je također imao jedinstven oblik vladavine, gdje je šogun bio suštinski viši od cara, pa su stoga postojale neke prednosti, jer je bilo manje šanse da se carstvo uništi zbog nasljednika budale. Stoljećima Japanci nisu vodili osvajačke ratove, ali su se aktivno borili jedni s drugima. To je uticalo na mentalitet ovog naroda. Ali u dvadesetom veku, Zemlja izlazećeg sunca osvojila je više zemlje od Aleksandra Velikog! Sada je na redu Rusija. Samo ovo nisu carska vremena, vlada velika komunistička partija i najnapredniji i najsavršeniji ekonomski i politički sistem na svijetu!
  Vještica je, međutim, iznenada odmahnula glavom. Nije sve u redu u političkom sistemu i načinu vlasti! Recimo, narod ne bira šefa države kao rezultat alternativnog izražavanja volje, ali šta se dešava... Mora se reći da nije bilo predviđeno stvaranje štaba i davanje vanrednih ovlašćenja njemu. bilo po zakonu ili po ustavu. I ona je lično imala velike sumnje u sposobnosti poluobrazovanog sjemeništarca! Baš kao i Berija: lukav čovjek, ali slabo obrazovan, krajnje uskog pogleda i erudicije!
  Ali sada je linija fronta još bliže, vidljivi su bljeskovi, a urlik je postao još jači. Pa, vrijeme je da nađemo jezik i... Vedmakova je primijetila odred puzećih Japanaca. Sada morate pažljivo sjesti na njihov rep. Otprilike u istom stilu kako je napala Yu-188, veoma brzi bombarder, koji nije lako sustići ni brzi MiG. Inače, zaostajanja općenito nisu posebno manevarska i u tom pogledu nisu ništa bolja od Fokken-Wulfsa! Pa, samuraji se približavaju rovu, izgledaju kao ovnovi koji puze prema lokvi nafte. Japanaca ima dosta, ovde treba pažljivo da se ponašate... Evo kapetana vojske Zemlje izlazećeg sunca, lice mu je kao u mrmota. Nešto vrišti, snažno mašući šakama i bodežom.
  Vedmakova je strpljivo čekala da samuraj ustane da napadne i udarila ga zadnjicom u potiljak. Međutim, udarac je proračunao tako da "Japanac" ne pogine odmah. A onda je ispalila rafal iz automatske puške na Japance koji su trčali u napad! Proorav:
  - Lukavstvo u ratu je kao jedro na brodu, ali samo ono se naduvava, a ne ona!
  Dečak Oleg i devojčica Margarita se bore u Staljinggradu. Oni će stajati u ovom gradu kao titani.
  Oleg Rybačenko izgleda star oko dvanaest godina. I dječak baci bombu bosom nogom.
  Baca fašiste okolo i kaže:
  - Slava velikoj Otadžbini!
  Margarita takođe dobro cilja. Kosi fašiste i peva:
  -Slava Staljinu i suncu komunizma!
  Oleg Rybachenko puca i dodaje:
  - Slava herojima!
  Djevojka puca i kosi naciste. Baca granatu bosom nogom i škripi:
  - I slava velikoj Otadžbini vekovima!
  Tako su se dječak i djevojčica zaista ozbiljno razišli. Pucaju na naciste i bacaju granate.
  Dječakova bosa noga baca ubojiti poklon. Dječak sa divljim bijesom kaže:
  - Mučimo sve!
  Margarita, pucajući i koseći neprijatelja, škripi:
  - I biće košenja sena za đavola!
  A djevojka bosom nogom baca dar smrti. Takav ratnik, sposoban da pokosi čitave trupe.
  Dečak i devojčica se bore u Staljingradu. Oni su pravi heroji. I vitezovi puni hrabrog duha.
  Šta je Hitler mislio, da nakon katastrofe 1941. Rusi ništa nisu naučili?
  Koga briga! Crvena armija je spremna da se suprotstavi čudovištima iz serije "E", neka kažu: E-75 tona za devedeset, a E-100 tona za sto četrdeset. Od tajge do britanskih mora, Crvena armija je najjača.
  Dječak i djevojka se svađaju, da im se nacisti maknu kao staklo iz čekića.
  Djeca su besmrtna i ničega se ne boje. Šta su im ovi fašisti? Više zečeva za lov!
  Oleg Rybachenko je pevao uz urlik:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, ti Hitler je koza,
  Zašto si došao u Rusiju kao magarac...
  Od nas ćete dobiti posebno u novcu -
  Naići ćete na jaku dječačku šaku!
  A onda mišićavi klinac baci bombu bosom nogom. I dva njemačka tenka E-50 i E-75 sudaraju se direktno i eksplodiraju.
  Oleg Rybachenko sa oduševljenjem kaže:
  - Ja sam super mlad borac!
  I opet se dječak okreće.
  A onda i djevojka puca. Pogađa precizno i snažno primenjuje. I u isto vreme peva:
  - Zlomiću sve fašiste, a Adolfovu salo ću podrezati!
  I opet je djevojka u punom uzbuđenju zbog uništenja. Sve puca samo od sebe i puca.
  I opet granata poleti sa bose noge. Pogađa fašiste. Rasipa se kao igle kada ga pogodi lopta.
  Margarita pjeva:
  - Snažan udarac je izuzetno dobro usmjeren,
  Najkul Povetkin ulazi u ring!
  Oleg Rybachenko, otpuštajući, spremno je potvrdio:
  - Povetkin je dostojan primerak, i ne beži od jakih protivnika!
  Nakon toga dječak ponovo baca bombu bosom nogom i razbija fašiste kao flaše i kaldrmu.
  I koliko god pametno to uradili, nacisti će se sudarati. Šta su hteli? Nije bilo potrebe za mešanjem u SSSR.
  Samo jedna stvar muči Olega Rybačenka. Sjedinjene Države su se već riješile Nijemaca, a Rusija će preuzeti odgovornost za njih.
  Dečak je, ponovo bacivši bombu bosom nogom, pevao:
  - Ne budi budala, Ameriko.
  Daj nam Aljasku sada...
  Ovo je naša zemlja na dvije obale -
  Nije uzalud medvjed žestoka zvijer!
  I Oleg Rybačenko je opet dao rafal... Pokosio je fašiste. I opet dječakovi goli prsti stisnu granatu i bacaju je na neprijatelja. Raspršuju ga u različitim smjerovima.
  Dječak urla:
  - Slava Rusiji!
  Margarita je opet bosom nogom bacila granatu i zacvilila:
  - Za cara Nikolu II!
  Dečak je ispravio devojčicu:
  - Ovde vlada Staljin, ne Nikolaj II!
  Margarita se spremno složila:
  - Da, Staljine! Ko je sklopio mir sa kanibalom!
  A djevojka je opet bosom nogom bacila ubojiti poklon.
  Oleg Rybachenko je logično primijetio:
  - SSSR-u je potreban odmor! Iako je Treći Rajh to bolje iskoristio!
  I deca su ponovo počela da pucaju...
  Nemci kod Staljingrada i u samom Staljingradu dočekali su strašni pakao.
  Ali u stvari, ono sa čime su došli je ono sa čime i odlaze.
  Tačnije, umiru. Borba je tako krvava i sveta prava.
  Oleg Rybačenko zaista misli tokom bitke da su ljudi ponekad previše naivni. Ili od Staljina prave genija, ili čak od Lukašenka. Ali za Bjelorusiju dvadeset prvog vijeka, pravljenje kulta ličnosti od kolektivnog farmera je prilično jezivo. Vrijeme je da se opametimo.
  I izabrati novog, mladog, progresivnog lidera. I ne demonstrirati nivo inteligencije bebe u pješčaniku.
  Lukašenka najbolje karakteriše ova anegdota:
  Kada u Belorusiji sve poskupi, šta je najjeftinije?
  Obećanja predsednika Lukašenka!
  I zašto?
  Jer ne koštaju ništa!
  Sramota za Bjeloruse koji i dalje glasaju za takvog diktatora. Ali krajnje je vrijeme da se opamete i pokažu da su oni ljudi Evrope. Na primjer, u Rusiji je Putin barem uspio pridobiti poštovanje prema sebi aneksijom Krima bez ispaljenog metka.
  Ali za to je zaslužna njegova fenomenalna sreća. Putin ima dosta sreće. Na primjer, imali smo sreće da se tokom posjete izraelskog premijera dogodila neugodna epizoda sa njegovom suprugom u Kijevu. Da, opet manifestacija fenomenalne sreće. Ali tako malo pravog povratka! Šta ako je car Nikola imao takvu fenomenalnu sreću? Tačnije, dobio je; do 1935. Rusija je zauzela pola svijeta.
  I šta dalje... Car Nikola je zakazao let u svemir 28. maja 1935. godine, baš na svoj rođendan. Prvi let u istoriji čovečanstva ruske kosmonautke.
  I u ovom svijetu, dok se SSSR bavi opstankom.
  Bitke u Staljingradu su otprilike iste kao u stvarnoj priči iz 1942. Samo što je ovaj put neprijatelj mnogo jači. I količinski zbog kolonijalnih trupa i tehnološki.
  Posebno je teško na nebu Sovjetske Rusije. Nacisti imaju mnogo jakih, mlaznih aviona. I nekako nije lako odoljeti.
  Evo njemačkih pilota Albina i Alvina koji sami sebi skupljaju račune. Oni su veliki stručnjaci za ovu materiju.
  Kako, na primjer, možemo zaustaviti takve njemačke djevojke u bikiniju golih nogu?
  Oleg Rybachenko osjeća ove djevojke.
  Baca još jednu granatu golim prstima. Baca fašiste na sve strane i kaže:
  - Veliko srce Rusije!
  I dječak terminator puca vrlo agresivno. Svaki metak pogađa metu. A Arapi, crnci i Indijci idu u napad. Okuplja se ogromna gomila.
  Dječak genije bosom nogom ponovo baca granatu, sudara dva velika njemačka tenka i bježi:
  Samurajski mač je sa tobom,
  Srce i um su čisti...
  Hrabro vodi napad -
  Put lepote!
  Margarita, pucajući na neprijatelja, zapucala je na naciste iz baze i zacvilila:
  - Izvanredna lepota!
  A ratnica je golim nožnim prstima bacila veoma razorni dar smrti. Slomljeni protivnici. Zatim je ponovo prstima bosih nogu ponovo bacila divlje uništenje. I sudarila su se dva fašistička tenka. Čak su i varnice i dim padali i padali!
  Oleg je uzviknuo:
  - Bravo, večna devojko!
  Margarita je bosom nogom bacila novi ubojiti limun i zacvilila:
  - Mi smo večna deca na Mlečnom putu!
  Dječak terminator je klimnuo glavom i sam nastavio bitku. Sve ide po planu. Tačnije, za sada je u redu. I nacisti se neće probiti u njihovu oblast.
  Dakle, koliko god se nacisti trudili, u stvarnosti će se ugušiti samo svojom krvlju.
  I njihovi tenkovi će se pretvoriti u staro gvožđe! I ruska zastava će sijati nad planetom!
  Oleg Rybachenko djeluje s velikom energijom. Bosim nogama baca granate i pjeva:
  - Uvek ćemo imati radost,
  Biće svetao san...
  I lepota će doći -
  Galama će nestati!
  Dječak genije djeluje aktivno, koje raste srazmjerno prilivu Nijemaca s bijesom.
  Margarita se ponaša kao broj dva. Ali bose noge djevojke sve aktivnije bacaju granate.
  I fašisti padaju pod njegovim udarima.
  Oleg Rybačenko takođe puca... Ali njegove misli jure, vraćajući se u sadašnjost. Na ono što je u stvarnosti.
  U stvari, čini se da Bjelorusi imaju najveću moždanu masu u Evropi, ali dopuštaju da im se stavi okovratnik i tolerišu diktaturu pojedinca.
  I barem bi predsjednik bio nekakav superman! I tako je on kolekcionar, pa čak i bez zakonskog oca. I dozvolite im da vas guraju toliko godina.
  I šta više, ima i uskogrudnih ljudi koji glasaju za njega.
  Da, Oleg Rybačenko je čak razvio i sitnice.
  Recite mi prijatelji koliko dugo
  Glasajte za Oca Kolju...
  Vrijeme je da izaberemo Olega umjesto vas -
  Da dobijete više novca!
  Da, naravno, promjene su potrebne i to što je prije moguće. Zapravo, stagnacija je prepuna loših posljedica.
  Štaviše, ni sam Lukašenko ne zna šta hoće. Nekad je u pravu, nekad je levo. Ili ide u kapitalizam, ili u socijalizam. I nema normalan tim. I nema stranke ni ideologije. Takav je kult vrlo osrednje i pričljive ličnosti. Staljin i Lenjin su barem znali šta hoće! A ovaj diktator? Ne zna ni da li je desno ili levo!
  Ne, bez ideologije i stabilne stranke neće biti stabilnosti u društvu.
  I dalje napred!
  Staljin je, nažalost, postao i simbol terora i destrukcije, pretvarajući komunizam u bauk.
  Nije bilo optimalne vlasti. A pod Brežnjevom je bilo ludila - kako je takva osoba mogla biti postavljena na čelo SSSR-a. I u mladosti Brežnjev nije izgledao kao intelektualac, ali je u starosti pao u ludilo. I generalno, šteta je da šef države ne bi mogao spojiti dvije riječi bez parčeta papira. Ali trebali ste biti u mogućnosti to učiniti!
  Oleg Rybačenko je bosom nogom bacio smrtonosnu dvostruku granatu i zapjevao:
  - Ali živi kao pre,
  Ali živi po Brežnjevu!
  Glup sam, glup, ne mogu!
  I ne puštajte snježnu mećavu!
  Margarita je golim nožnim prstima bacila paket eksploziva. Ona je raspršila naciste kao jabuke otresene s grane.
  Devojka je pevala:
  - Jabuke u cvatu,
  Solovjevljeve melodije...
  doći ću do tebe -
  Biće ponavljanja!
  Devojka se široko i zaslepljujuće nasmešila. Zubi su joj kao biseri, toliko blistaju.
  Da, ovaj par se dobro svađa.
  Oleg Rybachenko ju je uzeo i otpjevao:
  - Naše pesnice sa čelikom,
  kandže, zubi i očnjaci...
  Tako su željni prave borbe!
  I opet dječak terminator puca vrlo precizno. I krvave kapi padaju sa nacista.
  Ne, neće biti milosti. Neprijatelji će se ugušiti.
  U međuvremenu, Nataša i njen tim se bore u Suhumiju.
  Nacisti jurišaju na obalu. Borba je, naravno, veoma neravnopravna
  Ali devojke. Kad su skoro goli, super je!
  Nataša je bosom nogom bacila granatu, pokosila desetak fašista i pevala:
  - Budućnost sveta je naša,
  Mi devojke smo kao džedaji!
  Zoja je takođe bosom nogom lansirala granatu. Rastjerala je naciste i samouvjereno zacvilila:
  - Ja sam ono što svakoga može sahraniti u grob!
  Sljedeća puca Aurora. Takođe devojka koja, kada udari, uopšte nije muva.
  Crvenokosi đavo ga je uzeo i zujao:
  - Ja sam boje lisice, i to najveće lepote!
  I opet će ga uzeti bos i baciti dar smrti! Ovo je zaista devojka koja ti treba.
  A onda Svetlana poludi! I ona će sve raspršiti i smrviti, kao da su se u nju uselili đavoli iz cijelog pakla.
  Da, cure ovdje, naravno, imaju toliko gole zube da mogu bez problema otkinuti bilo koju vilicu.
  A ako treba, onda pola glave!
  Nataša puca na neprijatelja i urla:
  - Ja sam tako jak ratnik da me ni bik ne zgazi! Razbit ću mu glavu!
  Zoya je samouvjereno potvrdila:
  - Polomiću i rogove!
  A djevojčina bosa noga baca granatu. I dva nacistička tenka će se sudariti.
  A onda će te Aurora udariti. I bosom nogom lansiraće ubistvenu stvar.
  I zaurlaće:
  - Slava Staljinu, neka opameti!
  Aurora je zaista zla. Kako je boriti se na dva fronta? Na kraju krajeva, ovo zapravo znači samoubistvo.
  I zašto je Staljin doveo Rusiju na ovo?
  Djevojka će ponovo lansirati ubojiti dar smrti golim nožnim prstima i cvileći:
  - Slava novom vođi!
  Pa, tako je! Staljin čak ima nisko čelo. A ovo je znak niske inteligencije.
  Svetlana puca u sebe. I baca granatu bosim nogama. Rasipa protivnike. Uništava ih i vrišti:
  - Slava ruskim bogovima!
  I opet će gola peta baciti nešto vrlo destruktivno.
  Ovdje su djevojke takvog kalibra da ih Švabe neće uzeti.
  Četiri devojke su ogromna snaga. I što je najvažnije, nose samo gaćice.
  I to im daje kolosalnu sposobnost borbe.
  Natasha puca. Afrički ratnici, čak i Indijci i Arapi, kreću se poput lavine.
  Nemci ih koriste kao topovsko meso. Koristeći ga u bitkama bez sažaljenja ili žaljenja. I naravno, oni to uzimaju u brojkama.
  Suhumi je već odsječen kopnom. A ovo je jako loše. Uskoro ćemo ostati bez municije i moraćemo da se povučemo.
  Ali za sada devojke još uvek ne žele da pokleknu. Sanjaju o pobjedi. Iako su snage nejednake. I Moskva je opkoljena.
  Ovo brine Natašu. Baca granatu bosom nogom. Rastavlja neprijatelje i peva:
  - Ako postoji kapital!
  Zoja je takođe bosom nogom bacila paket eksploziva i zacvilila:
  - Ruska reka neće presušiti!
  I udarila je neprijatelja iz svih pušaka, domaćim, bez trzaja oružjem, sa žestinom.
  I uništio par tenkova...
  Ali jurišnici počinju da pritiskaju odozgo.
  Pa šta ako su reaktivni?
  Aurora je ispalila svoj raketni bacač. Udario nemački auto. Naterao je da padne.
  Nakon čega je crvenokosa zvijer zagugutala:
  - Komunizam bez granica!
  Onda je Svetlana počela da puca. I pokosio crne borce. A onda baci limun kao bosa.
  I zaurlaće:
  - Slava novim bogovima!
  Nataša je pucala na neprijatelja i zacvilila:
  - Za ruske bogove!
  I od bacanja njene bose noge, avion eksplodira.
  Ovo su Terminator devojke. Ako se bore, onda ih niko ne može kontrolisati.
  Zoya takođe baca nešto na neprijatelja što ubija bilo koju silu. I nešto što uništava neprijatelja. A ratnica, pokazujući zube, vrišti:
  - Avioni do kovčega!
  I goli prsti opet bacaju dar smrti.
  A onda će Aurora baciti limun na neprijatelja. Uzet će ga i zaurlati:
  - Budućnost je naša!
  Svetlana je, pokazujući zube, rekla:
  - Za komunizam i nova dostignuća!
  I opet je bacio bombu bosom nogom. I pobiće sve. Pa, ako ne svi, onda neki sigurno.
  Nacisti su posegnuli u vrč. I to je njihov problem. Ovdje možete vidjeti samohodni top Jagdtiger. Zastareo auto, ali veoma smrtonosan. Pionir dopuzi do nje. I ubaci minu.
  A samohodna puška trivijalno eksplodira.
  Dječak isplazi jezik i pjeva:
  - Pijmo za otadžbinu, pijmo za Staljina!
  Pijmo i sipajmo ponovo!
  Mi pioniri ćemo ubiti Hitlera!
  Fašisti to shvataju. Iako je teško za Crvenu armiju. Grad Grozni je opkoljen od strane nacista, ali oni se tamo i dalje bore. Devojke su i ovde najbolje.
  Ovdje se Tamara bori. U kupaćem je kostimu i bosa. I vrijeme je vruće i djevojka je ovako okretnija. Ljepota puca. Bosom nogom baca eksplozivne pakete na fašiste i pjeva:
  - Hitler će uskoro dobiti eksere u svoj kovčeg,
  Biće kao pauk koji gori u vatri...
  Demoni će te mučiti u podzemlju -
  Oni koji su obožavali Sotonu!
  I opet, vrlo smrtonosni limun leti sa gole pete lepotice i razbija naciste.
  Marija kaže uz cerekanje:
  - Granate će ubiti!
  I potapša Tamaru po ramenu. Tuku se dvije djevojke, a na vrhu je crvena zastava izrešetana mecima.
  Devojke su bose i gotovo bez odeće, ali ne nameravaju da predaju sovjetski grad.
  Marija je otpjevala veselu pjesmu. I istovremeno je pucala nemilosrdno i ubilački;
   Mnogo je velikih ljudi,
  čija djela žive vekovima, ima mnogo velikih imena, koja se nazivaju besmrtnima.
  
  Mnogi bajkoviti junaci zadržali su melodiju epova, Ali najjednostavniji od svih junaka I svima nama drag je jedan.
  
  Detinjstvo je proveo među planinama, posmatrao let ptica, dobio od planina u nasleđe lepotu orlovih krila.
  
  Njegovo je ime, uz grmljavinu, preplavilo okean i postalo blisko i poznato proleterima svih zemalja.
  
  Na kopnu Kine, draga svim srcima, ovo ime najavljuje Phanzam - mir, kraj - palačama.
  
  Staljin je zastava sreće, zora čovečanstva! Neka voljeni Staljin živi mnogo, mnogo dugih godina!
  Devojke su dobro pevale. Veronika i Viktorija pridružile su se Mariji i Tamari.
  Sve četiri ljepotice su opkoljene, ali kako se bore.
  Ovdje Marija baca granatu bosom nogom i obara njemački jurišni avion. I ljepotica škripi:
  - Slava našoj zabavi!
  Veronika takođe bosom nogom šalje dar smrti, a HE-162 je oboren. I ratnik urla:
  - Slava je veća od slave!
  . POGLAVLJE br. 6
  Viktorija, pucajući u protivnike i pucajući, ceri se:
  - Za buduća prostranstva komunizma!
  I četiri ljepotice, gotovo gole i bose, smiju se.
  One su takve orlovske djevojke najvišeg reda.
  Mirabela i Anastasija se bore na nebu. I ispiru mozak fašistima.
  Mirabela sa osmehom tvituje:
  Biće sve u redu na svetu,
  Volite svoju domovinu strastveno!
  I opet bi golim nožnim prstima kroz otvoren prozor bacio limun. I briga će ga za fašiste. Još jedan pogođen auto pada.
  Ovo je trik - morate ga tako pogoditi.
  Anastasija kaže uz cerekanje:
  - Lenjin bi te pohvalio!
  Mirabela je jednim rafalom oborila nekoliko nemačkih automobila i primetila:
  - I Staljin, bez ikakve sumnje!
  Anastasija je srušila tri nacistička aviona i potvrdila:
  - Bez ikakve sumnje!
  Devojke su tako cool. I što je najvažnije prelepo. Imaju toplinu i istovremeno hladnoću.
  Mirabela je, obarajući još jedan avion, primetila:
  - Sve u našem svetu je relativno...
  Anastasija se zakikota i ljutito promrmlja:
  - Bez nepotrebne filozofije!
  I otvorila je prozor i bosom nogom bacila granatu. Ovaj put je ME-262 eksplodirao.
  Mirabela je klimnula u znak slaganja.
  - Odlično si prošao!
  Anastasija je, pokazujući zube, dodala:
  - Uradio sam šta sam uradio!
  I oba ratnika prasnu u smijeh. I namiguju jedno drugom.
  Da, herojstvo je impresivno.
  U ljeto 1946. godine izbile su žestoke borbe za grad na Volgi. Ženski snajperski bataljon pod komandom kapetanice Alene Ogurcove zauzeo je odbrambeni položaj u ruševinama u ulici Volodarskog. Iza ruševina su se skrivale djevojke sa mitraljezima i sačmaricama, vezane zavežljajima granata.
  I sama Alena nosi pegavu tuniku preko golog tela, kratke pantalone i bosa. Prelepa devojka sa oblinama, jakih bokova, tankog struka i kratke bob frizure. Lice je veoma izražajno, sa muževnom bradom i široko postavljenim plavim očima. Smeđa kosa posijedila od prašine, visoka prsa, tvrdi pogled. Kapetan Alena bori se više od dvije godine i uprkos svojoj mladosti vidjela je mnogo. Noge djevojke su prekrivene ogrebotinama i modricama. Djevojci je lakše da se kreće bosa nego u grubim i nezgrapnim čizmama.
  Goli đon osjeća i najmanju vibraciju tla, upozorava na blizinu rudnika, a sama majka zemlja dodaje izdržljivost. Djevojčičina stopala, s jedne strane, ogrubila su se i ne boje se vrućeg metala, niti oštrog ruševina ruševina, ali s druge strane, nisu izgubila osjetljivost i gipkost, upozoravajući kroz urlik na kretanje tenkovi.
  Slatka Alenka u rukama drži granatu sa eksplozivnim paketom. Morate dopuzati do strašnog njemačkog tenka Lion, koji prska ulice mitraljezima.
  Marija puzi pored nje. Takođe bosonoge, kao i sve devojke iz bataljona, ispostavilo se da su u čizmama, imitirajući svog komandanta. Njeni prašnjavi tabani se oštri dok djevojka puzi na sve četiri. Marijina žuta kosa je prljava i duga... Blago kovrdžava. Sama djevojka je vitka, mršava i niska. Mogla bi se čak zamijeniti i za djevojku, sa uskim ramenima i naizgled velikom glavom.
  Ali Marija je već mnogo toga iskusila. Uspjela je posjetiti fašističko zatočeništvo, preživjevši okrutna mučenja, i rudnike, odakle je nekim neshvatljivim čudom uspjela pobjeći. Ali gledajući njeno djetinjasto, nježno lice, nikad ne biste mogli reći da su je tukli gumenim štapovima po petama i propuštali električnu struju kroz njeno tijelo.
  Marija puca... Vojnik Trećeg rajha, u ovom slučaju Arap, pada mrtav, njuškom podiže pijesak i krš.
  Alenka stavlja gomilu granata ispod gomile smeća. Sada će devedeset tona težak "lav" dopuzati ovamo i razneti ga. Djevojčine plave oči blistaju poput safira na licu tamnom od preplanule boje i prašine.
  Iskustvo pokazuje da će dobro zaštićeni tenk sada promijeniti položaj. "Lav" ima 100 mm bočnog oklopa, pa čak i pod uglom. Tridesetčetvorka ne može da probije, samo teški Keveški imaju šansu. Ali gusjenice su cilj. Glavno je lišiti automobil pokretljivosti...
  Anyuta ispaljuje rafal iz mitraljeza... Pada vojnik nepoznate nacionalnosti. Nemci, koji su osvojili većinu istočne hemisfere, njeguju arijevsku krv i bacaju kolonijalne trupe u bitku: Arape, Afrikance, Indijance, razne Azijate i Evropljane. Povećan je i broj Poljaka - koji su od kolevke učeni da mrze boljševičku Rusiju. Ovdje se bore ukrajinski nacionalisti, donski kozaci, čečeni i cijeli kavkaski kaganat. Hitler je podigao čitavu internacionalu.
  Mnogo je neprijatelja...
  Anyuta spretno izbjegava vatru iz mitraljeza. Metak je umalo rascjepio djevojčinu okruglu petu, pocrnjelu od prašine. Lepi kapetan je čak osetio golicanje od toga koliko je blizu doleteo poklon velikog kalibra. Djevojka se prekrstila šapnuvši:
  "Ni metak nas ne može zaustaviti!"
  Marija uzvraća paljbu... Druga devojka, Alla, je veoma crvenokosa, iznad prosečne visine i mišićava, uprkos oskudnoj hrani. Ona je takođe veoma lepa devojka, sa raskošnim bokovima, zategnutim strukom, neženski širokim ramenima i visokim grudima.
  Alla se bori samo u šortsu, tunika joj je raskomadana i smrvljena u prašinu, a nove uniforme se ne snabdijevaju preko Volge. Neka Bog da da prenesemo još malo municije i malo hrane za iscrpljene sovjetske trupe.
  Tako je Alla skoro gola, noge su joj izgrebane, posebno koljena. Geler mi je pogodio taban desne noge, boli me i teško mi je hodati.
  Crvenokosa, prašnjava, gotovo gola Alla iskrivljuje svoje lijepo, ali u isto vrijeme tvrdo lice. Devojka, pucajući, kaže:
  - Gospod je iznad nas, Moskva i Staljin!
  I ona odsiječe napadače naciste, jedva ima vremena da se otkotrlja.
  Ruševine i uske ulice otežavaju okretanje prijetećim njemačkim tenkovima. Skoro dve stotine tona "Mause" nikako ne mogu da prođu...
  Kao što je Anyuta očekivala, "Lav" se malo vozio i naleteo na gomilu smeća. Došlo je do eksplozije. Gusjenica je pukla i par oštećenih valjaka je odletjelo.
  Ranjeni tenk je stao, a iz cevi je izletela granata...
  Tutnjalo je negdje u daljini, nestajući u ruševinama. Anyuta je prosiktala kao zmija:
  - Ovo je moja računica! Otvoren račun...
  Djevojka kapetan je primorana da ponovo otpuzi. Nemci i njihovi sateliti ne mogu da iskoriste svoju tehničku superiornost u ruševinama. Zahvaljujući tvrdoglavom Hitleru, horde Trećeg Rajha zaglibile su u pozicionim bitkama u prilično velikom i dobro utvrđenom gradu.
  Marija baca granatu. Prisiljavanje pogođenih Nijemaca ili Arapa na salto, prevrtanje. Jedan od Hitlerovih boraca je otkinut, a na njemu visi engleski sat sa kompasom.
  Marija sa osmehom kaže:
  - Ono što vam kompas pokazuje je put u pakao!
  A prelijepa djevojka otrese komadić zalijepljene keramike sa svoje prašnjave pete.
  Alla takođe otresa prašinu sa svojih čvrstih, punih grudi. Bradavice su skoro crne od prljavštine i svrbe. Pokušajte da se operete. Opet morate da se zakopate kada pucaju nemački puškomitraljezi. I puzi na stomaku.
  Djevojački bataljon drži svoj položaj, iako ima granatiranja. I teške granate eksplodiraju, i bombe padaju s neba... Ali ništa neće slomiti hrabrost sovjetskih heroina.
  Anyuta vidi Pantera kako puzi. Pa, ovaj tenk više nije tako strašan.
  Možete ga udariti u stranu. Djevojka je kihnula i ispljunula prašinu koja je padala u njena graciozna usta. Uzela je granatu u ruku, opterećenu eksplozivnim paketom. Morate da se prikradete neprimećeno. Ali ima toliko dima okolo.
  Anyuta je počela da puzi, oslanjajući se na odvod golim prstima i laktovima. Podsjećala je na mačku koja vreba miša. Djevojčica se sjećala rata iz tog užasnog ljeta četrdeset prve, kada je Wehrmacht izdajnički napao ogromna prostranstva SSSR-a. Je li djevojka, skoro djevojka, bila uplašena? U početku da, ali onda se navikneš. A stalne eksplozije granata već doživljavate kao običnu buku.
  A sada je eksplodirao vrlo blizu. Djevojka se lupi po stomaku. Odozgo lete fragmenti poput jata divljih pčela. Anyuta šapuće ispucalih usana:
  - U ime pravde, Gospode!
  Djevojka ubrzava puzanje i baca granatu sa priloženim eksplozivnim paketom u trku. Poklon leti u luku. Čuje se eksplozija i Panterov tanji bočni oklop popušta. Njemački tenk počinje da gori, a borbeni komplet detonira.
  Anyuta sa osmehom šapuće:
  - Hvala ti, o Svemogući Isuse! Vjerujem samo tebi! Molim se samo tebi!
  Panter je uništen. Otkinuto dugačko deblo zatrpano je u ruševinama. Prednji oklop, odvojen od bočnog oklopa, podsjeća na lopaticu.
  Anyuta, čije oči svjetlucaju poput različka na njenom licu smeđem od prašine i preplanule boje, kaže:
  - Što više hrastova ima neprijatelj, to je jača naša odbrana!
  Alla je vrlo seksi u svojim crnim gaćicama i golog, prašnjavog, snažnog tijela. Devojka je veoma pametna. Može golim nožnim prstima bacati krhotine stakla.
  Sada je bacila oštar predmet sa svojim gracioznim stopalom prekrivenim slojem prašine. I zabio je fašisti pravo u grlo. Prelepa Alla je brbljala:
  - A ja sam seks simbol, i simbol smrti!
  Djevojka je zatim ponovo puzala, pucajući. Anyuta je takođe pucala.
  Prelepi kapetan je, posekao fašistu, tvitovao:
  - Život je lanac, a male stvari su karike...
  Maria je opalila, otvorila Fritzovu glavu i dodala:
  - Nemoguće je ne pridati važnost linku!
  Anyuta, opet precizno pucajući, zahrupi:
  - Ali ne možete se zadržavati na malim stvarima...
  Marija je dodala kao da puca:
  - Inače će te lanac obaviti!
  Druga devojčica, Matrjona, takođe veoma lepa, zajedno sa pionirkom Serjožkom, pripremila je minu na žici. Njih dvojica su ga gurnuli... Podmukli booger se uvukao u gusjenicu Tiger-2. I kako će ova nemačka mašina duge cevi eksplodirati.
  Plavokosi dečak Sergej je uzviknuo:
  - Naša Rusija, paraša za tebe!
  I jedva je stigao da odskoči, bljeskajući svojim crnim, oborenim štiklama, sa krova koji je padao.
  Matryona je pogladila dječakov vrat i rekla:
  - Veoma ste pametni!
  Pionir je krenuo na front i pridružio se ženskom bataljonu. Dječak je čak vrlo inventivan. Na primjer, napravio je avione za obaranje fašističkih jurišnih aviona. Kada se Focke-Wulfovi, ili TA-152, podignu, čuje se nevjerovatno zaglušujuća graja.
  Nemci udaraju uz pratnju Wagnerove simfonije. Tako veličanstvena melodija.
  Matryona uznemireno kaže:
  - Još pokušavaju da nas uplaše!
  Pionir je patosirano pjevao:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Smrt pod zvezdanim nebom nas neće odvesti!
  On će se jako boriti za svetu Rusiju,
  Napunio sam moćni mitraljez!
  Matryona, visoka, mišićava djevojka, širokih bokova i ramena, tipična je seljanka. Odjeća je u borbama bila pocijepana, jake noge su bile gole, kosa je bila upletena u dvije pletenice i bila je vrlo prašnjava.
  Serjožka ima samo jedanaest godina, mršav od neuhranjenosti, izgreban i prljav dečak, nosi samo kratke hlače. Dječakova prirodno bijela kosa je posijedila, a rebra mu se vide kroz tanku, preplanulu i prljavu kožu. Noge su mi bile užasno slomljene i prekrivene opekotinama, modricama i žuljevima. Istina, sudbina je zaštitila dijete od teških ozljeda.
  U poređenju sa njim, Matryona deluje krupno i debelo, iako devojka uopšte nije debela, već sa jakim istreniranim mesom na kostima. Štaviše, činilo se da glad uopće nije utjecala na njenu krupnu i krupnu figuru.
  Devojka puca iz teške protivtenkovske puške. Ne možete prodrijeti u njemačka vozila frontalno, ali postoji šansa da udarite u kolosijeke.
  A pozamašni "Lev", primivši teški eksploziv u šasiju, počeo je da puše dim kao veliki pušač.
  Serjozhka je sarkastično zapjevao:
  - Smrdljivi Fric je bez razmišljanja zapalio cigaretu na ulazu! On je, naravno, upao u velike probleme!
  Matryona, bljeskajući svojim mišićavim, preplanulim listovima, plesala je step svojim bosim, prekrasnim stopalima. Devojka je pevala:
  - Sa ikone blistaju lica ruskih svetaca... Ne daj Bože da ubijete bar hiljadu Švaba! A ako neko zuji više od fašista, niko vam, vjerujte, zbog toga neće suditi!
  Zatim je ponovo napunila protivtenkovsku pušku i ponovo pucala. Njemački transporter je ponovo pustio mlaz dima.
  Djevojački bataljon nanio je znatnu štetu Švabama. Ali i sam je pretrpio gubitke. Jedna djevojka je bila rastrgana na pola, a lice joj je postalo tako bledo, uprkos prašini.
  Veći dio Staljingrada su već zauzeli nacisti, ali ono što je ostalo od grada ne želi popustiti i predati se.
  Anyuta, u međuvremenu, pokušava da se probije kroz Tigra. Snažni njemački automobil pogođen je granatom u bok, ali nije podlegao. Okreće se da ispali top. Djevojka se mora zakopati u zemlju i ruševine kako pušteni poklon ne bi zdrobio udarni talas.
  Anyuta tiho šapuće:
  - Mama, tata, izvini!
  Marija je na Tigra bacila granatu koja mu je eksplodirala na čelu. Djevojka je prosiktala:
  - O tome da je svetlost učenje zimi u proleće... Ponavljam bez izuzetka da je Hitler opaki gad!
  Alla je, razbijajući cilj fašista i prskajući ih rafalom, promrmljala:
  - U kovčegu, sad sam video Firera! I udarila je bijednika pravo u oko!
  Crvenokosa djevojka je zapravo golim prstima bacila granatu u tenk. Pogodio je cijev... Uslijedila je eksplozija i cijev Tigrova se izobličila.
  Kukavički Nijemac ga je uzeo i ustuknuo.
  Anyuta je cvilila kroz nozdrve:
  - Naši neće ustupiti vašim!
  Marija je metkom posekla Hitlerovog najamnika i pevala:
  - Ali zlikovac se ne šali! Ruke, noge, on uvija ruske konopce! Zariva zube u samo srce... Pije Otadžbinu do dna!
  Anyuta se zahihotala i zalajala:
  - Firer divlje vrišti, naprežući se!
  Marija je ispalila i dodala:
  - Pa, smrtno se napuhuje i ceri se!
  Sada se pojavio još opasniji "Štumrtiger". Uništava čitave zgrade i bunkere. Štaviše, ne približava se položajima sovjetskih trupa. Auto čuvaju njemački mitraljezi.
  Anyuta vidi da je nemoguće približiti se položajima Švaba. Ali postoje Focke-Wulfovi na nebu. Jedno od ovih vozila leti bliže sovjetskim položajima. Djevojke otvaraju vatru na nju.
  Alla baca granatu i bijesno kaže:
  - U dubokoj smrti nema oprosta!
  Nakon toga djevojka ispaljuje rafal iz mitraljeza. Brzo se vraća. Brzo se približava relativno novi njemački tenk "Panther"-2 s malom kupolom i nižom siluetom.
  Nekoliko djevojaka baca granate na njemački automobil. Ona se, nakon što je primila poklone, smrzava i ne može se okrenuti.
  Alla je zviždala i siktala:
  - Ovo je novi napad! Pocepaćemo joj vilice!
  Panter 2 je zarežao i ispalio svoje moćnije oružje.
  Vatreni stup je razdvojio vazduh i momentalno zagrejao i naelektrisao atmosferu.
  Alla se zahihotala, školjke su proletjele pored polugole djevojke. Besramna crvenokosa je protresla bokovima i napisala:
  - I Njutn je pobedio svoje neprijatelje, zbacio jaram sa prestola! Dekretirao je svoj Newtonov zakon Fritzu!
  Staljingrad je bio potpuno zahvaćen požarima, kada se činilo da su vatreni jezici lizali nebo, a ljubičaste, narandžaste i grimizne iskre su pucketale! A svaka iskra je kao duh koji bježi iz paklenog zamka.
  Anyuta je, srušivši njemačkog borca, bljesnula svojim plavim očima i zapjevala:
  - Zašto kukaš, glupa stara damo? Vjerujte mi, to je samo luda osoba koja plače za vama!
  Marija je skandirala dok je pucala na naciste:
  - Kako je lepo leći na travu i udarati Švabe u glavu! Dajte Fireru oblog i pucajte mecima iz mitraljeza!
  Djevojka se divlje zakikotala i prevrnula se sa stomaka na leđa. Napravio sam bicikl sa nogama. Doletela je granata. Leteći Focke-Wulf primio je gelere ispod trbuha i brzo se vinuo više. Očigledno su ga ozlijedili oštri fragmenti. Fašističko stvorenje se zapalilo i počelo gubiti komadiće polomljenih krila.
  Anjuta, videći kako Focke gubi visinu, graknula je:
  - Ovo je semafor! Na brodu visi sjekira!
  Njemački avion je eksplodirao, razbacujući krhotine u sve udaljenije kutove neba. A gdje je nestao fašistički as? Napravio sam zadnji skretanje. Dželat je otišao u propast, a ne pilot!
  Marija je kihnula, rasterujući prašinu i rekla:
  - Biti ili ne biti? To nije pitanje!
  Alla je ponovo nogom bacila komad stakla, tako da je udario Frica u oko i izašao kroz potiljak:
  - Ja sam tenkovska armada! I treba vam liječenje!
  Nemci i njihovi sateliti pokušali su da napreduju, bacajući granate ispred sebe. Takva taktika nije djelovala protiv djevojaka. Tako je Serjožka rasporedio katapult i kako je pogodio neprijatelja kao odgovor.
  Pionir je zaurlao:
  - Deda Mraz kida Hitlerove čeljusti!
  Katapult naboj, koji je probio gomilu fašista, naterao ih je da se razlete i u isto vreme prevrnu u vazduhu. Fritzovi su pali i razbijeni o ruševine zidova.
  Tenk Tiger-2, izgubivši ravnotežu, sudario se sa Lavom. Eh, Leva, gdje ti je strašno ime?
  Anyuta se nasmiješila i odgovorila:
  - Pa, Serjožka je super!
  Dječak je agresivno lajao:
  - Pionir je uvek spreman!
  Devojka kapetan je ponovo počela da zakucava. A Matrjona je zagolicala Serjožkino usko stopalo, kako je teško! Nije ni čudo što se dječak ne boji trčati kroz vatru.
  Marija je skandirala i rekla:
  - Mladost je dobra - starost je loša!
  Alla, ova vesela crvenokosa, se složila:
  - Nema ništa gore od starosti! Ovo je zaista najodvratnije stanje od svih!
  I djevojka je skočila. Na trenutak je zamislila odvratne bake. Ne, ne možete porediti staricu sa devojkom. A kakva je ljepota u vitkim tijelima.
  Alla je uzela i zapjevala:
  - Godina za godinom teče kao karavan,
  Starica melje kanu u malteru...
  A šta je sa mojom vitkom figurom?
  Ne razumem kako je nestala moja mladost!
  Anyuta je bljesnula očima, srušila Nemca udarcem u prepone i primijetila:
  - Ne! Ipak, postoji takva draž u ratu - ostati zauvijek mlad! Uvek pijan!
  Matryona je stavila novo punjenje u katapult. Ovo je nešto kao dobar malter. Djevojka je prosiktala:
  - Ne dodaj, nego dodaj!
  Serjožka je promeškao svojom tankom, ali okretnom nogom i zalajao:
  - Fritsam lice!
  A granata je, zajedno sa eksplozivnim paketom, poletjela punom brzinom na nacističke položaje.
  Da, Staljingrad im nije dat. Napad traje tri mjeseca od kraja juna, ali grad nije zauzet. Nacisti su postigli uspjeh na drugim dijelovima fronta, ali ne i na ovom.
  Anyuta je ispalila pištolj i zarežala:
  - Sve je nemoguće, dešava se moguće... Nema potrebe da se univerzum mnogo komplikuje!
  I udario je u rezervoar za gorivo motocikla. Auto je eksplodirao, a vatreni vihori obasjali su zadimljeni pejzaž. I Nemca je rastrgnula vatrena šapa.
  Kapetan djevojka je viknuo:
  - Volim da ubijam zlo! A ovo je najviše dobro!
  Marija je rafalom pogodila Nemce i siktala:
  - Hajde da se igramo dikobraza!
  Alla je otvorila vatru, tačnije. Nekoliko crnaca je ostalo ležati na kopljima prekrivenim ruševinama:
  - Ubij neprijatelja! - šapnula je djevojka.
  Marija je zaigrano pevala:
  - Naslikavši Hitlera ružem, Mainsteina lakom za kosu, odvući ću te u zarobljeništvo princeze, tvoj vjerni pas će te izgristi!
  Anyuta, pucajući, siktala:
  - Hajde da se obesimo večeras, Adolfe... Prestani da se glupiraš! Ajde uveče, leti ko mersokol - pa da naciste jako pobediš!
  Marija reče u bijesu, srušivši kacigu s glave jurišnika:
  - Možemo! I hoćemo!
  Djevojke iz bataljona Lenjin zaustavile su napredovanje strane vojske. Fritz je krenuo naprijed, bukvalno zatrpavši prostor leševima. Lion tenk, u koji su se polagale nade, također nije pomogao. Evo modifikacije vozila sa topom kalibra 150 mm.
  Alla sruši kamen zalijepljen za njenu golu bradavicu. Devojka ima tako lepe i pune grudi. Djevojka nogom baca granatu. Noga je jača od ruke, a bacanje ide dalje.
  "Lav" je dobio prazninu na stazi i stao. Pucao iz njegovih moćnih usta. Slom i kolaps.
  Alla, pljujući, kaže:
  - Ruski ratnik ne stenje od bola!
  I opet djevojka puca. I to radi izuzetno precizno. Fašista koji se nagnuo iz kule pada nazad.
  Crvenokosa, skoro gola devojka kaže:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da slomi Ruse! Ko je hrabar, napadnut će u borbi, mi ćemo žestoko pobijediti naše neprijatelje!
  A Alla razvlači svoje trbušne mišiće, koje je jako definirala.
  Oh, kako su devojke lepe! Zaista ne želim da bilo ko od njih umre.
  Ekaterina je protrčala... Veoma lepa devojka, čupave, bele kose. Ona nekako uspijeva da ih namaže nekakvim napitkom da se ne zaprljaju.
  Devojka je veoma lepa, sa likom Venere, samo zategnutija i izvajanija. Nosi samo grudnjak i gaćice. Sve ostalo je već raskomadano. Ali kako su noge graciozne! Ovo nije devojka, već pečat savršenstva, kruna lepote.
  Kreće se na poseban način, poput vjeverice. I bosa stopala samo trepere, a pete iznenađujuće ostaju čiste. Catherine puca, a fašista dobije čir na grudima.
  djevojka kaže:
  - Odanost domovini je najviša reč!
  Alla je uz cerekanje primetila:
  - Skini grudnjak i ostani u gaćicama kao ja!
  Catherine je negativno odmahnula glavom:
  - Ovo nije prikladno!
  Alla je zatresla kukovima, precizno opalila i zapjevala:
  - Nekako su komsomolci postali neobični! Hodati tako golih grudi je veoma nepristojno!
  Catherine se zakikota i primijeti:
  - Zašto obradovati Švabe gledajući našu lepotu!
  Alla je odlučno odgovorila:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Katya se zakikota i zapuca u TA-200. Automobil nacista se zapalio. I prelijepa plavuša je rekla:
  - Smrt zlu!
  Alla se zakikota:
  - I život je dobar!
  Katarina je, videći da Nemac pada, zarežala:
  - Ovo je najveća vrijednost! Nemojte misliti, fašisti, da ste pobedili!
  Kako će Allah pjevati:
  - Pobeda se čeka! Pobjeda čeka... Oni koji žele da raskinu okove! Pobjeda čeka! Pobjeda čeka! Moći ćemo pobijediti naciste!
  Prelepa devojka, a njene gole grudi se tresu. Dobro je sa golim torzom na vrućini koju pojačava vatra.
  Anyuta je sada izgledala mnogo odlučnije. Pucala je na Švabe iz automatske puške i zalajala:
  - Kastrirat ću te!
  I zaista su nacisti dobili smrtonosne poklone i kovčege! I djevojka im je pokazala ideju, hajde da napravimo gole nožne prste. I zviždala je kao razbojnički slavuj. I kroz prste donjih ekstremiteta.
  Devojka kapetan je veoma pametna. I pjenušava. I nimalo okrutno. I njoj je ponekad žao neprijateljskih vojnika, koji mogu imati djecu koja će plakati za svojim ubijenim očevima.
  Anjuta, međutim, tjera takve misli od sebe, tjeraju je da plače. Ali nisu Rusi došli Nemcima da pljačkaju i ubijaju. Ne, to su Nemci i ceo agresivni čopor stranaca iz celog sveta upao je u ruske prostore.
  Anjuta se prekrstila i zapucala na Frica, koji je pokušavao da se tiho približi ruskim položajima... Iscurilo mu je oko i mozak, izbijeni metkom.
  Devojka kapetan se nasmeši i reče duhovito:
  - Pravo oči u oči, glava u glavu!
  Anyuta je precizno pucala i prikolicom pogodila motocikl. Automobil je počeo da se kida, a mitraljez je odleteo i nekoliko puta se prevrnuo. Tada mu je njuška probila ruševine.
  Djevojka je protrljala goli, prašnjavi đon o ruševinu. I ponovo je naciljala. Njeno veselo, mlado lice se zadovoljno nacerilo. Devojka je pevala:
  "Ne", rekli smo fašistima, naš narod neće tolerisati da se ruski mirisni hleb naziva "brod"!
  Marija je uputila vrlo precizan udarac, koji je zapalio Focke-Wulf, i cvrkutala:
  Za nitkova, naravno, izbor je jasan,
  Spreman je da izda Rusiju za dolare...
  Ali ruski čovek je tako divan -
  Spreman sam da dam život za svoju Otadžbinu!
  Djevojka je napravila salto i pokazala nacistima kolačić, te se okrenula, a meci nisu pogodili ljepoticu.
  Pojavila se Alla, ova ljepotica, gotovo gola, prljava kao đavo, bacila je granatu s obje noge odjednom. I provjerila je:
  - Ono što imam je... Za Frica u oštroj strani!
  Matryona je ispravila Allu:
  - Oštro, u stranu, ne u oštru stranu!
  Djevojčica se zakikotala i tresla grudima od lubenice, te ispalila granatu od granate sa eksplozivnim paketom. "Tigar" je pogođen u cijev, a ovo krivo umjetničko djelo je izbjeglo.
  Nakon čega se Hitlerova kreatura povukla. Počela je da puzi kao kornjača zahvaćena požarom.
  Anyuta je pjevala, veselo namigujući:
  - I Tigar se povlači, a Nemci se kriju!
  Devojački bataljon je manevrisao pod napadima iz vazduha i teških topova. Tada su raketni bacači udarili, razbijene, vruće litice su se podigle u nebo. I kamenje se zapalilo. Na sreću, nijedna od devojaka nije umrla, ali su muškarci otišli na onaj svet - kojima nije tako žao! I duše lete - neke u raj, a druge u pakao! Gdje đavoli s vilama već čekaju one koji nisu vjerovali u Isusa.
  Alla, najseksi ratnica, je bijesna: mogu li nacisti sa svojim Sturmtigerom pucati na položaje sovjetskih trupa i ubijati Crvene ratnike?
  . POGLAVLJE br. 7
  A djevojka je bosim nogama zgrabila granatu i zavrtjela se u slapovima salta. I okretao se sve brže. A onda je svom snagom bacila dar smrti u široku cijev Sturmtigera. Ljepotičine gole, preplanule noge su bljesnule, a granata je uletjela u široku cijev. A moćni automobil se prvo ugušio, a zatim eksplodirao. Dva "kraljevska tigra" koja su stajala sa strane "Šturmtigera" su izbačena i razbacana u različitim pravcima. Valjci su im se otkinuli i oni su pali, leteći kao kraljičina slomljena ogrlica.
  Eksplozivni talas bacio je Allu uvis, a djevojka je poletjela naglavačke. I bila je prevrnuta, ljuljana i bačena. Ali ljepotica je ipak sletjela, oštar krš i zdrobljeno kamenje zarilo joj se u gole tabane. Djevojčica je bolovala, a čak joj je i kroz žuljevito stopalo probio oštar vrh.
  Ali Alla je smogla snage da ustane i vikne:
  - Vi fašisti ćete biti u pepelu!
  Anjutu i ostale devojke je udarni talas izbacio i čak ih je malo zgnječio. Ali nijedan od prekrasnih ratnika nije poginuo. Djevojke su naišle na uragan i dobro usmjerenu vatru. Suzbijanje iskakanih nacista i drugih agresivnih insekata koji opsjedaju SSSR.
  Marija je sa velikim entuzijazmom pevala:
  - A kad nas truba Gospodnja zatrubi u boj, bićemo prijatelji zajedno sa Komsomolom! I po volji Jehovinoj bit ću na nebeskoj prozivci!
  Alla je, otresajući prašinu sa svojih krvavih, slomljenih tabana, pjevala:
  - Lenjine, zabava, Komsomol! Šaljemo Firera u ludnicu!
  Devojke su počele da se zaglušujuće smeju, a Serjožka je uznemireno i uznemireno rekla:
  - A moj katapult nije tako precizan - kao ove gole i jake noge Alle!
  Matryona je, savijajući mišiće ruku, rekla:
  - To je ok! Smislit ćeš nešto drugo. Nešto hladnije!
  Witchakova se vratila sa linije fronta i dobila hitan poziv u Vladivostok. Pošto su pretrpjeli ogromne gubitke i gotovo opkolili Habarovsk (komunikacija s ovim gradom održavana je preko Amura), Japanci su zaustavili svoje trupe da se pregrupiraju i popune. Najmanje sto miliona Japana sa još sedamdeset miliona Mandžurije i Tajlanda moglo bi da prebaci pešadiju u izobilju. U određenom smislu lakše je boriti se sa SSSR-om nego sa SAD-om, jer je za borbu sa ovim potonjima potrebno mnogo skupih brodova, a nikako jeftinih aviona. Ali pješadija sa lakim i jeftinim puškama i mitraljezima kopiranim od Schmeister-a može se isporučiti u velikim količinama! Svaki japanski dečak od sedam godina zna kako da sastavi i rastavi mitraljez! Ali, naravno, potrebno je vrijeme za prebacivanje trupa sa ostrva na kontinent. I nakon što ste dobili pojačanje, ponovo se krenite duboko u sovjetsku teritoriju!
  Primivši poziv, Witcherova se nadala da će konačno dobiti novog borca i boriti se na nebu. Devojčica je dovedena u Vladivostok u Emki. Pilot se osjećao kao terminator. Ispostavilo se da je saputnik sedokosi starac, uprkos poodmaklim godinama, koji je nosio samo naredničke pruge.
  Hvalisavo je izjavio:
  - Oh, mladi ljudi! Znate li da sam se borio sa Japancima još u carsko vreme!
  Witcher upita sa sumnjom:
  - Stvarno? Ili ste možda primili i krst?
  Djed je, tresući sijedom bradom, opsovao:
  - Nema krsta, nema medalja! Pa se borio kao redov godinu i tri mjeseca! Šta mislite, svi mogu dobiti titule i medalje? Pogotovo pod carem, kada vojnici nisu bili baš omiljeni!
  Witcher se složio:
  - Da, pod carem je postojala klasna nejednakost! Ali ovo su drugačija vremena. Usput, kako ti se sviđaju Japanci! Mislim, da li je neprijatelj bio jak?
  Starac je odgovorio, bljeskajući gvozdenim zubima:
  - Nije slabo, mada da je naša komanda pametnija, ne bi se odrekli Port Arthura i Mandžurije! Nisu tako jaki neprijatelji.
  Emka je vozila sporo, put je bio oštećen od bombi i artiljerije. Mogli bismo razgovarati.
  Vještica upita malo tiše:
  - Jesu li naši bili jači?
  Starac je žustro, kao da je igračka za navijanje, nekoliko puta klimnuo glavom:
  - Na neki način, da! Na primjer, Japanci imaju dvadeset puta više strelišta od nas. Prije slanja na front učestvovao sam samo na tri strelišta. A onda po pet hitaca. Međutim, u vatrenom okršaju ne možemo reći da smo bili gori od Japanaca. I to uprkos činjenici da su oni bili u kaki uniformama, a mi u bijelim mantilima. Naravno nakon što smo stekli vojno iskustvo. Japanci imaju mnogo manje sposobnosti u vojnim poslovima od nas, uprkos njihovoj dužoj obuci. Ali njihove puške pogađaju mnogo preciznije od našeg Mostina kluba.
  Vedmakova je pristala bez rezerve:
  - Da naravno! U pravu si u vezi toga! Japanci, kao i Nemci, poklanjaju previše pažnje obuci vežbanja.
  Starac je odmahnuo glavom:
  - Obrnuto! Daleko manje od onoga što imamo u carskoj vojsci! Pa ako su još pre Prvog svetskog rata počeli bolje da obučavaju vojnike, pa makar im promenili uniforme, onda... Ne vojska, nego potpuna marševska igra!
  Witcherova je primijetila, ne bez zlobe:
  - I mi smo prije rata mnogo pažnje poklanjali defileu! Navodno, pametan uči na tuđim greškama, budalasti uči na svojim, ko uopšte ne uči, ko?
  Deda je primetio:
  - Obuka je profitabilan posao! Ali sa zalihama, generalno smo imali potpunu blokadu. Nema oružja, nema metaka! Često su gladovali, vojnici su bili bolesni - nije bilo lekova! Više ljudi je umrlo od tifusa i drugih grozota nego od japanskih metaka. Bio je to tako loš rat. Kuropatkin je idiot! Bez bočnih manevara, bez kamuflaže, direktno je bacao ljude u rovove pod mitraljezom. Koristili smo se kao topovsko meso. Sve se završilo veoma loše, porazom. Kako kažu, jedva sam se vukao. Istina, mogu biti prilično ponosan na činjenicu da sam pobjegao iz zarobljeništva! Kao i rane!
  Devojka je, radoznala, upitala:
  - I sami Japanci su postali bolji ili gori! U smislu njegovih borbenih kvaliteta.
  Starac je prvo zapalio smotanu cigaretu, a tek onda odgovorio:
  - Teško je o tome objektivno suditi. Vojske su se promenile, pojavili su se tenkovi, avioni, automati. Što se tiče napretka, brodovi se nisu toliko promijenili, kao ni topovi. Ali glupost komande je ostala ista, pa zeznite napad na Vladivostok!
  Vještica je bljesnula svojim zelenim očima:
  - Nema izgovora za ovo!
  Starac se složio:
  - A to ne može biti! Na kraju krajeva, znali su da neprijatelj sprema prljavi trik, a nije bilo načina da se na to reaguje! Kao da su mi namestili. Ali primirje sa Pindosima je jasan znak da će uslijediti snažan udarac.
  Witcher se zahihotao:
  - Sa Pindosima?
  Djed je potvrdio:
  - Da, tako sada zovu Ameriku i Britaniju! Ime dolazi od riječi "krasti", odnosno krasti. A to su parazitske zemlje, lopovske zemlje koje sisaju krv glupljima i slabijima!
  Pilot je klimnuo crvenom glavom:
  - Slažem se!
  Starac je insistirao:
  - Slažete se da su naša komanda idioti, pa čak i izdajice! Ovako se postavlja naša flota, gore od Pindosa!
  Witcher je prigovorio:
  "Možda nisu mislili da će Japanci tako brzo napasti." Općenito, Daleki istok je bio mjesto odmora, a ovdje su se naselili kukavice i lijeni ljudi. Uostalom, u vojsci ne moraš da se trudiš kao radnik ili kolkoš u pozadini, ali imaš dobre obroke i platu. S druge strane, ne rizikujete svoj život dok služite na Dalekom istoku. Da, raj za ljenčare i kukavice.
  Starac je prigovorio:
  "Vojnici i oficiri se ne bore tako loše." Evo Habarovska, još se nisu predali.
  Witcher se složio:
  - Ruski ratnik, specijalni ratnik! Ali kako reče Brusilov: naši vojnici su odlični, naši oficiri dobri, naši generali osrednji, a car je potpuno loš!
  Djed je nezadovoljno progunđao:
  - Da nam komandant nije Kuropatkin, nego Brusilov: pobedili bismo! Avaj, prepisano je! Mora se reći da su pod carem ruski generali postali manji: pod Suvorovom je postojala cijela galaksija izvanrednih komandanata! Međutim, Staljin je Gruzijac, a kako kažu, Gruzijci...
  Djed je prekinuo Witchera:
  - Budite oprezni sa ovakvim izjavama! Tako da možete ući u posebno odjeljenje! Međutim, za mene Staljin nikako nije genije! I na primjer, propušteni udar u liniji u februaru to potvrđuje! Inače, čuo sam da se 1. maja sovjetska protivvazdušna odbrana u Moskvi pokazala bespomoćnom i da je poginulo mnogo hiljada sovjetskih građana!
  Starac je primetio:
  - Hvala SAD i Britaniji! Dali su Vermahtu nove avione! Štaviše, čuo sam da je bilo masovne sabotaže, zbog koje su se Jakovi raspali u vazduhu! Štaviše, to je potpuno novi Yaks!
  Veštica klimnu glavom:
  - Čuo sam za to! Zaista sramotno! Ali nadam se da će krivci biti kažnjeni i problem otklonjen!
  Djed je klimnuo glavom, a onda iznenada rekao:
  - Glavni problem je u našim glavama! Nekakav sovjetski mentalitet! Pokušaj da se osoba pretvori u zupčanik, u običnog roba!
  Witcher se nije svađao. Ućutala je, tupo zureći kroz prozor. Sada je prijetnja poraza SSSR-a postala mnogo opipljivija. Ispostavilo se da čak ni Moskva nije zaštićena od zračnih napada. Barem nema dovoljno zaštite da izdrži veliki vazdušni napad!
  Pa rat prelazi u malo drugačiju fazu... Istina, i Nemci su u bitkama za Staljingrad imali prevlast u vazduhu, ali to nije donelo željenu pobedu! Međutim, Švabe su imale prednost koja nije bila tako velika! Uostalom, novi sovjetski avioni su redovno stizali na front! Ali mora se reći da je nivo borbene obuke među pilotima bio veoma nizak. Većina novajlija nije imala više od 8 sati leta iskustva. Ovo je veliki minus, pogotovo što Nemci obično imaju i do 250 sati! Međutim, nakon Staljingrada Nemci su smanjili program na 150, ali je sada snabdevanje gorivom postalo mnogo lakše. Međutim, pojava velikog broja novih aviona stvoriće problem i za Švabe.
  Inače, saopšteno je da je među pilotima oborenih bombardera zarobljeno nekoliko američkih državljana. Ovo poslednje uopšte nije bilo iznenađenje! Luftvafe nema dovoljno pilota za nove bombardere, pa su našli dobrovoljce!
  Pitam se kako će sovjetska komanda odgovoriti na ovo? Na kraju krajeva, nema šta da se stigne do Berlina? Strateški bombarderi dugog dometa nisu razvijeni u SSSR-u, sa izuzetkom P-8. Posljednja letjelica, sa brzinom od nešto više od 400 kilometara na sat i nastala 1936. godine, očigledno je zastarjela. Osim toga, prilikom napada na Berlin kretat će se bez zračne pratnje, a Nijemci ga mogu presresti svojim avionima. Uostalom, oni već imaju jako dobre radare koji će snimiti kretanje leteće mase prema Berlinu. Da, i potrebno je vrijeme da se proizvede dovoljno ovih mašina za napad na Njemačku. Nijemci nisu slab narod i vole tehnologiju! Oni sami su vjerovatno najdisciplinovanija i najorganizovanija nacija u Evropi ili čak u svijetu! Jako je teško pobijediti sam, a i sa slabim Japanom na drugom frontu.
  Najbolja stvar koja se može učiniti u ovoj situaciji je pokušati zabiti klin između Saveznika i Njemačke. Ali kako to učiniti? Berija ju je već uputio da uradi nešto slično koristeći razarač koji je dobio od Amerikanaca. Mogla je to biti dobra provokacija, ali Ana nije imala vremena.
  Čini se da ona nije kriva - šta ako to nije sudbina, ali je i dalje grize neprijatan okus. Kao da bi možda da je stigla dan ranije, sve bi bilo drugačije!
  Međutim, nije nemoguće! Ali stigla je čim je dobila naređenje od Berije!
  Općenito, Lavrenty Palych je majstor provokacija. Japan je napao luku Peru, ne bez njegovog učešća!
  Činjenica je da je, kao slučajno, obavještajna služba Zemlje izlazećeg sunca došla u posjed dokumenata o američkim planovima da pokrenu niz preventivnih udara pomoću nosača aviona, uključujući i one sa sjedištem u luci Peru!
  Osim toga, Amerikanci su budale: isprovocirali su Japan na rat, zajedno sa Britanijom koja je uvela embargo na isporuku nafte i drugih sirovina, ali sami nisu bili spremni za rat!
  Zaista, Sjedinjene Države 1941. nisu imale dovoljno snaga, posebno u tenkovima, za rat sa Japanom. Godine 1940. imali su samo 400 tenkova, a podaci o 1941. su tajni, ali je malo vjerovatno da ih je i tada bilo više od hiljadu! Tako je Amerika uskočila u rat, potpuno nespremna! Pa, Japan takođe nije baš naoružan. Ako je imao oko dvije i po hiljade tenkova, i to lakih, onda, na primjer, uopće nije bilo dalekometne avijacije!
  Dakle, hrabri piloti Zemlje izlazećeg sunca nisu bombardovali SAD! Ali jednostavno su se zeznuli! A sada su odlučili da se osvete SSSR-u, oslanjajući se prvenstveno na svoju pešadiju, sanjajući da ponove uspeh iz vremena cara Nikolaja II!
  Vešticu je postalo dosadno i počeo je da peva:
  Kako je težak život, Gospode, avaj,
  I sam si stavio trnovu krunu!
  Ne, nemoj mi raznijeti glavu
  Novi dan obećava nam probleme!
  
  Snovi su se odmah rasuli u prašinu,
  Okrutni crv grizu od strasti!
  I bol i tuga u tvojim ocima,
  Šta obuzdati, niko nema moć!
  
  Ali šta, Bože, možeš
  Otkad se i sam popeo na golgotski krst!
  Snovi o sreći su iluzorni,
  Udovice urlaju i stenju!
  
  Nema zemlje strašnije od sveta,
  Skica rata, kist je u krvi!
  Histerična pena etra,
  Razbijte mrežu odmah!
  
  I ako želiš moj život,
  Onda me Bog baci u Gehenu!
  Još uvijek te volim,
  U toku Vjerujem u promjenu!
  
  Vjerujem da je osoba
  Može postati čistiji i viši!
  Da će se patnja vekova završiti,
  Postat ćemo kao brat Svemogući!
  
  Šta ćemo komandovati?
  U prostranstvu zvezdanih brodova!
  Ta naša hrabra vojska,
  Sjaće jače od Kvazara!
  
  Život se nikada neće ugasiti
  I svi će biti ljudi!
  Kao beskrajna zraka godine,
  Sa bezgraničnim i blaženim godinama!
  
  Komunizam će postati stvaran
  Vjerujte da će biti bolje nego što ste sanjali!
  Napredak napred, gore, ne dole,
  Neka bude radosti - nema tuge!
  Vedmakova je završila pesmu i "Emka" je konačno ušla u Vladivostok. Pilot je radoznalo posmatrao grad. U Vladivostoku je primetno povećanje razaranja, neke zgrade su se dimile, ekipe za gašenje su radile na ulicama, bilo je mnogo tinejdžera sa lopatama, krampima i drugom opremom za gašenje požara.
  Deda je primetio:
  - Pod carem su i mladi radili vredno, ali bez osmeha i entuzijazma! Iako sa čistim entuzijazmom nećete daleko stići!
  Witcher je prigovorio:
  - Ako je industrija motor privrede, onda je entuzijazam gorivo sa visokim oktanskim brojem!
  Starac veselo klimnu glavom:
  - Dobro govoriš, devojko!
  "Emka" je stala u blizini zgrade komandanta i Vedmakova je zamalo istrčala iz nje. Zaista je željela da se vrati na svog krilatog konja.
  Djevojka je pokucala u kancelariju u koju je upućena na poziv. Uslijedio je pospani glas:
  - Ući!
  Vještica je ušla, ponosno ispravljajući ramena. Čovjek u uniformi pukovnika NKVD-a sjedio je u stolici. Tako ćelav i neprijatan tip. Mrko je upitao pilota:
  - Puno ime!
  Devojka je brzo odgovorila:
  -Ana Petrova veštica!
  Pukovnik je dodao:
  - Vojni čin?
  - Major vazduhoplovstva i heroj Sovjetskog Saveza! - ponosno je rekao pilot.
  Pukovnik je podigao slušalicu i kratko rekao:
  - Major Vještica je već stigao!
  Zatim se okrenuo prema djevojci.
  - Kako se osjećaš? Nadam se da ste zdravi?
  Pilot je pokazao zube:
  - Osjećam se dobro! Spremna za borbu kao lavica!
  Pukovnik klimnu glavom:
  - Super! Mislim da će Japanci to cijeniti!
  Začula se galama, zveket čizama i šest običnih službenika specijalnog odeljenja, u pratnji čoveka u specijalnoj uniformi, uletelo je u kancelariju. naredio je:
  - Stavite lisice na ovog lopova!
  Witcher je bio zbunjen:
  - Šta je još ovo?
  Pukovnik je zalajao:
  - I taj! Uhapšeni ste, građanine Witcher! I bićeš poslat u zatvor!
  Čovek u specijalnoj uniformi je upozorio:
  - Ova žena zna da se dobro bori! Zato budite oprezni!
  Witcher se nasmiješio:
  - Neću biti predstavnik naših hrabrih agencija za provođenje zakona! Pozovite Beriju i odmah razjasnite ovaj nesporazum!
  Pukovnik je prezrivo frknuo:
  - Evo još jednog načina da odvratiš Beriju! Pošaljite je u zatvor, a istraga će to riješiti!
  Vještica klimnu glavom:
  - Ja sam heroj Sovjetskog Saveza i istraga će to, naravno, srediti, ali sa Berijom bi bilo brže! Želim da budem na komandi aviona što je pre moguće!
  Pukovnik je tešio:
  - Za vrijeme rata niko neće dugo odlagati! Vodite je!
  Vedmakova je hodala bez otpora i samo su je malo gurnule njuške skraćenih modela mitraljeza koji su počeli da se opremaju izviđačima. Onda su me strpali u crni lijevak i odvezli. Anna Petrovna je bila mirna, nije se osjećala krivom za sebe, a NKVD je vjerovatno znao za njen poseban odnos s Berijom, pa bi to riješili. Čak je zanimljivo posjetiti zatvor. Pravi muškarac mora podići sina, služiti vojsku i služiti kaznu! Dakle, vjerovatno, ratnik! Mnogi poznati ljudi su bili u zatvoru: Staljin, Lenjin i Hitler!
  Zatvor se nije nalazio posebno daleko od komandne kancelarije, pa je Vedmakova izvučena i odvedena u dvorište. Tu su psi ljutito režali, kameni zidovi tamnice, sagrađene u osamnaestom veku, bili su dosadni i sivi. Devojčica je osetila nehotično uzbuđenje kada su je uveli unutra i vodili hodnicima. Evo prozora za registraciju: rutinska pitanja:
  - Ime, prezime, patronim, pol!
  Zatim skrenite desno u popločanu sobu. Tamo, za stolom, sjedio je oficir u uniformi NKVD-a i kožnoj kecelji, a s njim doktor u bijelom mantilu i dvije sredovečne žene koje su vukle tanke gumene rukavice na rukama.
  Stražar koji je pratio Vedmakovu brzo je, uvježbanim pokretom, skinuo lisice s nje. Oficir je komandovao:
  - Skini svoju odjecu!
  Witcher je bio iznenađen:
  - Šta?
  Policajac je mirno ponovio:
  - Rekao sam, skini se! Pretraga i lična pretraga su obavezni!
  Djevojka je pocrvenjela:
  - Ali ovde ima muškaraca!
  Oficir sa keceljom je zalajao:
  - Mogu li vam pomoći! Hajde, skini svoje krpe, kurvo!
  Vedmakova je zadrhtala, prisjetila se da je pri odlasku u zatvor obavezan lični pretres i počela je da se skida. Žene su to prihvatile i pažljivo opipale svaki šav. Ostavši samo u gaćicama, Witcher se posramio, ali je policajac zalajao:
  -I skini gaćice, kučko! Pretraga će biti završena!
  Ostavljena pred nekolicinom muškaraca potpuno gola (konvoj koji ju je dovezao stajao je u mestu, spreman da svakog trenutka uđe u borbu), devojka se osramotila i pokušala da je pokrije rukama.
  Palicom su je snažno udarali po zadnjici:
  - Ruke dole, kučko!
  Witcher je graknuo, ali je izdržao. Kada je završeno ispitivanje njene odeće i pocepane čizme, oficir je naredio:
  - Sada se uvjerite sami!
  Žene tamničari su krenule od glave. Kosu su raščupali prstima u rukavicama, a zatim pogledali u uši, čak i koristeći neku vrstu cijevi sa baterijskom lampom. Uši su nekoliko puta povučene unazad, savijene i razvučene. Zatim su pogledali u nozdrve:
  - Nakaljljite, molim! To je to, jače!
  Djevojčici je smrskan nos. Nakon toga uslijedio je pregled usne šupljine. Bilo je potpuno neprijatno, grube ruke su pritiskale jezik, s vremena na vreme su ga povlačili nazad, pa povlačili jače, čak i skoro otkinuli.
  Policajac je rekao:
  - Moramo biti oprezniji! Mogla bi biti špijun!
  Zatvorski čuvari počeli su pritiskati prste na zube, provjeravajući plombe u kojima bi se mogle sakriti važne informacije. Witchakova se osjećala poniženo i popljuvana; njen heroj, SSSR, pretresen je kao kurva, a da ništa nije promaklo. Tada su ženske ruke u rukavicama počele da pipaju devojčine gole grudi. Mesili su ga, opipali bukvalno svaki milimetar i pokazivali baterijskom lampom. Djevojčičine su grudi podmuklo natekle, a tamničari su pritiskali sve jače i jače, a onda graknuli:
  - Ne! Ovdje je čisto!
  Zatim su pregledani pupak i prsti. Pupak je povučen unazad, također uvrnut, a zatim probušen iglom. Ništa manje pažljivo su pregledani prsti.
  - A sada ginekološki pregled! - naredio je policajac.
  Tamničari su naredili:
  - Sagnite se i raširite noge, molim!
  Ono što je uslijedilo bilo je najponižavajuće, kada je tamničareva ruka u rukavici prilično grubo ušla u njedra djevojčice. Witcher je stenjao od bola i poniženja. I ruka je grubo kopala u pećinu u kojoj je žena čuvala svoje najvrednije blago, koje je bilo i bolno i škakljivo. Djevojka se malo trznula, a policajac je sarkastično promrmljao:
  - Provjerite što je moguće detaljnije! Uostalom, na intimnim mjestima špijuni obično skrivaju dokumente, a ponekad je dovoljna i mala napomena da saznaju važne informacije.
  Jedan tamničar je zamijenjen drugim, nakon čega je pretres postao još bolniji i bezobrazniji. Witchakova je shvatila da su je jednostavno htjeli poniziti pretvarajući potragu u mučenje.
  Pregled anusa nije bio ništa manje grub, a korišteni su i crijeva i veliki klistir. Očigledno je pilot zaista bio ozbiljno osumnjičen. Nakon toga, provjeravanje prstiju, nogu i stopala izgledalo je kao mala stvar.
  Međutim, tu nije bio kraj; oficir je naredio:
  - Sada na rendgenski snimak želuca! Nije mogla mnogo da proguta!
  Pa, ne boli toliko. Ovdje je bio prisutan ljekar, pažljivo je pregledao sve, čak i srce i pluća. Konačno je dao zeleno svjetlo:
  - Čista je i potpuno zdrava!
  Policajac je ljutito promrmljao:
  - Šteta što ćemo je ipak upucati! Ipak, neka za sada svira klavir!
  Pilot, zapanjen poniženjem, koračao je poslušno kao automat. Veštičeve ruke bile su premazane bojom i pažljivo stisnute na papir. Zatim su uslijedila svakakva mjerenja, fotografisanje u profil, puno lice. Terali su me da stojim gola dosta dugo, prepisujući sve znakove, ožiljke i madeže na mom telu. Nakon toga je isprana pod hladnim tušem, što je, međutim, bilo uobičajeno u SSSR-u, ne samo za zatvorenike koji su dobili zatvorske uniforme.
  - Obuci se, kučko!
  Haljina je zapravo bila kostrijet napravljen od čorbe i izvezen zatvorskim brojem. Djevojci nisu dali cipele, očigledno ih smatrajući nepotrebnim luksuzom za narodne neprijatelje, pa su je, jedva pokrivenu, odveli u ćeliju.
  Upravo su se dogodila masovna hapšenja, zatvor je bio prepun i vrvjelo. Vičakova je bačena u skučeni kavez, gdje je već bilo više od stotinu žena, uglavnom mladih djevojaka iz redova vojske i sluge. Kada je pilot uveden u ćeliju, nije mogla da napravi ni jedan korak, zatvorenik je zatrpao cijeli pod. U ćeliji je bilo jako mračno, prozor je bio začepljen daskama, bilo je zagušljivo i jako je mirisalo, očigledno kofa nije bila iznesena dugo.
  Djevojke su bile polugole, a neke potpuno gole, oduzele su im odjeću. Nekoliko njih je bilo u delirijumu i tražilo je vodu. Witcher je stao i upitao:
  - Ne mogu da napravim ni jedan korak! Gde da idem!
  - Gde su te doveli tamo i ostani tamo! - poručila je iz mraka, verovatno najstarija u ćeliji. - Nema mesta za nas ovde.
  Witcherova, shvativši da je to glupo, ipak je upitala:
  - Za šta ste devojke?
  Uslijedili su glasovi:
  - Da, evo člana 58, ili čak i bez naknade! za šta si ti?
  Witcher se našalio:
  - Da, silovala je Beriju!
  Čuo se prijateljski smeh i uzvici devojaka:
  - Da, ona je naša!
  Ko je zacvilio iz mraka:
  - Nije dovoljno obesiti Beriju!
  Prijeteći glas je prekinut:
  -Dosta! I tako je već više od pola hiljade ljudi u dvorištu streljano! Možemo se izvesti i sa cijelom ćelijom u šetnju!
  Vještica je zalajao:
  - Pa ne, ako me odvedu na streljanje, ne dam!
  . POGLAVLJE br. 8
  Oleg Rybačenko nastavio je da se bori za svetlije sutra zajedno sa devojkom Margaritom Koršunovom.
  Borili su se u Staljingradu. Borili su se sa kolosalnom hrabrošću. A vječna djeca nisu mislila da se povuku i popuštaju neprijatelju.
  Ali snage su bile nejednake i nacisti su postepeno krenuli naprijed. Ali vrlo sporo i zatrpano prilazima kućama i ulicama leševima plaćenika.
  Moskva je bila opkoljena, ali se i dalje borila. Imao je i svoje prelijepe djevojke. Ko su zaista heroji.
  Oleg Rybačenko i Margarita razmijenili su vatru u Staljingradu. U isto vrijeme, dječak je pokušao da komponuje nešto koristeći AI.
  Bjeloruskom predsjedničkom kandidatu Aleksandru Lukašenku nije dozvoljeno da učestvuje na izborima. Zamjerili su to što je Slavenska katedrala povukla potpise. Kao rezultat toga, nije bilo šest kandidata, već pet. A glavna borba odvijala se između Zenona Pozdnyaka i Kebicha. Proruski i umjereniji Kebich prošao je u drugi krug sa blagom prednošću. A onda je sa velikom razlikom savladao antiruskog Poznjaka.
  Lukašenko je protestovao da je nezakonito uklonjen. Ali općenito nije bilo ničega osim buke.
  Kebich je pobijedio vrlo sigurno. I postao je prvi bjeloruski predsjednik.
  Ubrzo je Bjelorusija ušla u zonu rublje. Ekonomska situacija je ostala u krizi. Nije bilo dovoljno novca. Ali zemlja je bila u zoni rublje.
  Kebich je predložio proces integracije sa Rusijom. Zakoni su počeli da se približavaju, granice su se otvorile, a ekonomija ujedinjena. Stvorena su nadnacionalna tijela.
  Godine 1999. održani su novi predsjednički izbori u Bjelorusiji. Ekonomija je bila u dubokoj krizi nakon ruskog bankrota. Ali uticaj komunista je veoma porastao. Lukašenko se potukao sa svima i nije napravio svoju partiju, a gurnule su ga druge snage. Glavna borba vodila se između Kaljakina i Kebiča. Zenon Poznyak je do tada izgubio popularnost. Baš kao i bjeloruski narodni front u cjelini.
  Komunisti su postali jači.
  U Rusiji se istorija takođe malo promenila. Zjuganov je dobio nešto više glasova za predsednika, iako nije uspeo da pobedi. Lebed je bio sekretar Vijeća sigurnosti još nekoliko mjeseci. Ali, generalno, ovo nije toliko značajno. Najvažnija razlika je u tome što Černomirdin nije smijenjen. I kao rezultat toga, ostao je premijer i nakon defolta. Kebich je, međutim, uprkos Černomirdinovoj pomoći, ipak izgubio u drugom krugu, a Kaljakin je postao predsjednik Bjelorusije.
  A u Rusiji, nakon što je Jeljcin otišao, Černomirdin je postao predsednik. Ruska privreda je već počela da raste i Viktor Stepanovič je, iako uz velike muke, uz pomoć Žirinovskog, koji je zauzeo treće mesto, pobedio Zjuganova.
  Tako je u Rusiji Černomirdin postao predsednik, Žirinovski je postao sekretar Saveta bezbednosti i prvi pomoćnik predsednika. Putin je do sada ostao po strani. Zjuganov je šef opozicije. Primakov je i dalje ministar vanjskih poslova.
  Tako da je sve išlo po planu. Kaljakin je nastavio proces integracije, ali još ne i ujedinjenje. Ekonomije su počele rasti. Černomirdin je vodio rat u Čečeniji. Razgovarao sam sa Mashadovom. I na kraju postignuta stabilnost tamo.
  Černomirdin je već lako pobedio Zjuganova na sledećim izborima. Kaljakin je takođe lako izabran za drugi mandat. Sve je prošlo manje-više glatko. Bjeloruska ekonomija je rasla.
  Ali Kaljakin se nije kandidovao za treći mandat. Njegov nasljednik bio je njegov kolega Novikov.
  Černomirdin se nije kandidovao ni za treći mandat. Černomirdina je naslijedio Žirinovski. Potonji je, naravno, postao mnogo umjereniji, ali je pojačao pritisak na Bjelorusiju - zahtijevajući pristupanje Rusiji.
  Novik se opirao. Zbog čega je bio pod sankcijama.
  Žirinovski je bio rigidniji i jače pritiskao... Kao rezultat toga, proruske snage su održale referendum u Bjelorusiji, koji se poklopio sa teškom ekonomskom krizom. I Bjelorusija je postala dio Rusije. Što je ojačalo antizapadna osećanja.
  Godine 2014. Žirinovski je, iskoristivši priliku Majdana u Ukrajini i svrgavanja Janukoviča, poslao trupe. Ukrajinska vojska je bila nesposobna za borbu i Rusi su je razoružali. Janukovič i Rada pod pretnjom oružjem najavili su referendum. Rusija je pripojila i ovu republiku.
  Kako bi se Ukrajinci manje bunili, Žirinovski je preselio glavni grad Rusije u Kijev. I to je uticalo na rezultate referenduma. Sam Vladimir Volfovich, na sljedećim predsjedničkim izborima, trijumfalno je izabran za treći mandat, nakon što je na referendumu ukinuo sva ograničenja.
  Aleksandar Lukašenko je otišao u penziju i potonuo u zaborav. Putin je bio predsednik FSB-a do 2012. godine, kada je imao šezdeset godina. A Žirinovski, koji je voleo da podmlađuje tim, nije ga zamenio četrdesetogodišnjim sposobnim oficirom. Pomladio se i guverner Bjelorusije, koji je zamijenio Novika.
  Rusija se, međutim, našla pod zapadnim sankcijama, ali one nisu bile previše značajne. Žirinovski se borio u Siriji i Iraku. Stvorio je svoju državu za Kurde i generalno je djelovao odlučnije od Vladimira Putina. Štaviše, Rusija je pokrenula raketni napad na Saudijsku Arabiju i naglo povećala cijene nafte.
  Tada je počeo veliki rat između Irana i Sjedinjenih Država. Što je dodatno naduvalo cijene nafte. U međuvremenu, Rusija je zauzela i anektirala baltičke države i Moldaviju. A onda je, iskoristivši previranja u Kazahstanu nakon odlaska Nazarbajeva, uključila ovu republiku u svoj promet.
  Održan je i referendum, a Rusija je dobila još jednu pokrajinu.
  Obnova SSSR-a se postepeno odvijala.
  Žirinovski je 2020. obnovio svoj rekord za četvrti mandat predsjednika Rusije. Još nije imao namjeru otići.
  A Rusija se kretala preko Centralne Azije. U Uzbekistanu, Tadžikistanu, Kirgistanu, Turkmenistanu pojavile su se ruske trupe i održani su referendumi o pridruživanju Rusiji.
  Tako je zemlja obnovljena unutar bivših granica SSSR-a.
  Ali Žirinovskom to nije bilo dovoljno. I on je, bez nepotrebnih predrasuda, okupirao Finsku sa trupama. I tu, naravno, sa skoro stopostotnim rezultatom, nakon održavanja referenduma. I pridružio je sebi.
  Tako je Rusija vraćala svoje. Odnosi s Kinom su se donekle pogoršali zbog potraživanja na Port Arthuru i deložacije Žutih iz Sibira.
  Ali za sada, Kina se plašila da lupeta protiv Rusije.
  Ali na Aljasci je došlo do vojnog udara i ruske trupe su je zauzele. I održali su referendum o povratku u Rusiju. Istovremeno, Amerika je bila prinuđena da prizna ništavost sporazuma o prodaji Aljaske Rusiji.
  Tako...
  Oleg Rybačenko je zastao i ponovo počeo da puca.
  Dječak je ispalio rafal, a zatim bosom nogom bacio granatu. Rastjerao je fašiste i tvitovao:
  - Nepobedivi smo!
  Margarita je takođe ispalila rafal, bacila granatu bosom nogom, zgnječila Frica i viknula:
  - I uvek ujedinjeni!
  Djeca su se veoma hrabro borila.
  Dječak je ponovo udario na neprijatelje rafalom. Bacio je granatu na stazu golim prstima. Kao rezultat toga, sudarila su se dva tenka. Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Slava ti, zemljo naša ruska,
  U ime svete Rusije,
  Draga savjetna porodica!
  Devojka je ponovo bacila bombu bosom nogom. Oborila je desetak fašista i pevala:
  - Na planini je krava,
  Budite zdrava djeco!
  Dječak je ispalio rafal, pokosio Švabe i cvrkutao:
  - Domovina u mom srcu,
  Na svu sreću otvorićemo vrata!
  A onda je noga njegovog djeteta bacila granatu. On je tip koji je zaista smrtonosni nosilac razaranja.
  Margarita je također strijela sa kolosalnom preciznošću.
  Djevojka je uzela i zapjevala:
  - Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla -
  Glas naroda je jasan -
  Šapat će zmija slomiti!
  Djevojka, bacajući bombe bosom nogom, uzela je i cvrkutala dalje;
  Staljin živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu -
  Otvorila su se vrata svemira -
  Zvijezde su zaiskrile iznad nas!
  I djevojka se nasmijala. Ispalila je rafal na fašiste. Izbacila im je redove i zacvilila:
  Verujem da ce se ceo svet probuditi -
  Biće kraja fašizmu...
  Sunce će sjajno sjati,
  Put koji osvjetljava komunizam!
  I opet djevojka vješto baca granatu bosom nogom. Guranje Hitlerovih tenkova jedne protiv drugih.
  Nataša se takođe svađa. U Staljingradu su devojke jednostavno heroji.
  I hrabro pjevaju u sebi:
  - Moja domovina je tama svemira,
  Mogu slomiti navalu zlih neprijatelja...
  Ne mogu ni dana bez tebe ljubavi,
  Spreman sam da dam život za tebe!
  A Nataša bosom nogom baca granatu.
  Zatim, Zoya puca. Prelepa devojka u bikiniju. Daće rafal i pokositi fašiste.
  I tada će joj ubojiti poklon poletjeti s bosih nogu.
  Zoja je pevala, pokazujući zube:
  - Volim uništavati neprijatelje! Takva devojka!
  I opet će ljepotica početi uništavanje golim nožnim prstima.
  A onda i Aurora puca. I crvenokosi đavo udariće na fašiste.
  A granata ispaljena njenom bosom nogom razmazat će vojnike Wehrmachta po šljunku.
  Djevojka škripi:
  - Tili, tili, koljao, trolo...
  Imam snage da pobedim fašiste,
  Sad jedva mogu da odbijem!
  I opet ratnik precizno puca.
  Zatim Svetlana puca. Takođe je golim prstima bacila paket za eksploziju.
  Pa, Švabe su shvatile.
  Devojka je, iskreno rečeno, kameni ratnik.
  I kako peva:
  - Rus' će se proslaviti nad zemljom,
  Uvek ćemo imati san!
  A četiri cure udarile fašiste i kako će te udariti. Generalno, oni su kao sveci iz bataljona anđela smrti. I nacisti u Staljingradu to shvataju.
  Ali postaje sve teže i teže i teže.
  Staljingrad se za sada drži, ali nacisti su uspjeli zauzeti Suhoj. Nacisti takođe imaju jaku pomorsku flotu. Uključujući i zarobljene britanske brodove.
  Oni su bukvalno zapalili cijelu obalu. A Turci napreduju sa juga. Postaje veoma strašno.
  Nataša i njene devojke iz Suhimi su uspele da odlete za Staljingrad, uhvativši nemački avion od šperploče.
  A sada i u Staljingradu. Kao, koliko god se trudili da ne zauzmete ovaj grad, nacisti ga ne zauzmu.
  Nataša bosom nogom baca ubilački poklon, kidajući naciste na pocepano meso i peva:
  - Naš život će biti divan!
  Zoja je, bacivši bombu bosom nogom, dodala, pokazujući zube:
  - Ako, naravno, pobedimo!
  A djevojka je protresla grimizne bradavice.
  Aurora, pucajući, urlala:
  - I neka se slavi naša domovina!
  A bacit će i poklon ubicu golim prstima. Zlomiće protivnike i škripati:
  - Slava Velikoj Rusiji!
  A onda je Svetlana preuzela red i zajebala. Izrezao sam stotinu nacista. Onda je bosom nogom ispalila granatu i zacvilila:
  - Za novo svjetlo nauke i prosperitet!
  I četiri djevojke se opet svađaju, i neće spustiti nos.
  Nataša je sa dve bosih nogu podigla paket eksploziva. I svom snagom ga je bacila u nacistički tenk.
  E-75 je nakon oštećenja stao i počeo da se dimi.
  Nataša je pevala:
  - Rus se smijao i plakao i pjevao,
  U svim vremenima, zato je to Rus!
  Zatim je Zoya uzela i lansirala poklon ubicu golim prstima. I još jedan nacistički tenk je stao, nokautiran.
  Zoya je tvitovala:
  - Da, budućnost je naša!
  Slava velikoj Rusiji!
  Aurora je pucala iz mitraljeza. Pokosila je mnogo fašista. A onda je rekla agresivno:
  - Slava herojima SSSR-a!
  A bacanje njene bose noge ponovo šalje granatu. Ovo je crvenokosa devojka. Jednostavno nepobjedivi terminator.
  I Svetlana je to preuzela na sebe i slomila naciste. I posjekla ih je kao oštra kosa.
  Zatim je tvitovala:
  - Slava zemlji ruskoj!
  A iz bacanja njezine bose noge doleti tako smrtonosna fragmentirana granata.
  Ratnik je zacvilio:
  - Za Sovjetsko Carstvo!
  Natasha, pucajući, kaže:
  - Za najveće imperije!
  I opet sa njenih bosih nogu poleti nešto što ubija fašiste uz ogromnu garanciju.
  A devojka peva:
  - Slava mojoj otadžbini -
  Slava Rusiji!
  Zoja je bacila i bombu bosom nogom. Odsjekla je masu nacista i zacvilila:
  - Velika Rusija - velika slava!
  I namignula je svojim partnerima.
  Devojke su, naravno, skoro gole. U bikiniju, preplanule, mišićave, lijepe i obline.
  Kako šarmantno izgledaju devojke kada su skoro gole! A zašto još postoji odeća?
  Zatim, Aurora aktivno puca. I bosim nogama bacio bi ono što je ubijalo naciste.
  Onda će pevati:
  - Za veliku Otadžbinu!
  Svetlana je nastavila da puca. Pokosila je fašiste i tvitala:
  - Za velika dostignuća!
  A mogao je i bosom nogom lansirati granatu. I opet su nacisti uplašeni.
  Bravo Ruskinje. Oni su ljudi najvišeg akrobatike.
  A tu su i piloti: Mirabela i Anastasija. Baš kao što će ošamariti Švabe.
  Da, Hitlerove horde bježe od takvih djevojaka.
  Ratnice se bore na Yak-9. Čini se da je auto zastario. Ali prilično efikasan. Iako je inferioran u odnosu na Luftwaffe u brzini i naoružanju.
  Devojke imaju samo jedan top od 20 mm i mitraljez, naspram ME-262 sa pet topova od 30 mm.
  Ali Mirabela spretno manevrira i hvata se iza krilatog fašističkog lešinara. I upuca ga. Razbija metal, spaljuje neprijatelja u potpunosti.
  Onda je Mirabela zapjevala:
  - Sve više i više i više,
  Avioni lete kao ptice...
  Rušimo fašističke krovove,
  A hrabrost vojnika je van granica!
  A ovdje će Anastasija otići i šutnuti naciste. Ona je Terminator devojka.
  Srušiće lica Hitlerovih razbojnika i škripati:
  - Velika slava će doći za Rusiju!
  I bosim nogama pritišće pedale. I još jedan Meseršmit pada.
  Cure se svađaju samo u gaćicama. I osećaju se veoma dobro. Brzo lepršaju na slabijim motorima. I bježe od neprijateljskih hitaca.
  Mirabela, odsijecajući Frica, škripi:
  - Ne vrano, ne možete nas pobediti!
  I opet ratnik ispuzi na smrtonosnu udaljenost.
  I pada nova Hitlerova mašina.
  Bosonoga djevojka zna šta radi. I odlično joj ide.
  Evo jednog fašista koji pokušava da pokrije ratnika iz daljine. I ona odlazi. I nekim čudom, opet na repu neprijatelja.
  I on sruši Fritza, cvileći:
  - Rusima ništa nije nemoguće!
  I opet se ratnik očajnički okreće. I drugi auto pada, nabijen na kolac.
  Mirabela je tvitovala:
  - Za Rusiju je zaista stvoren mir!
  I opet kako ispada. I kako će se predati neprijatelju!
  Anastasija takođe udari nemački auto i vrišti:
  - Neka se proslavi sva naša zemlja, neka nam ne bude lukavstva!
  A devojke se sve više razdvajaju!
  Šta se može nositi s njima? Osim ako nije agresivan uragan!
  Tačnije, čak ni uragan ih ne može pobijediti!
  Nataša se u međuvremenu svađa i peva:
  - Borićemo se za Rusiju!
  I bosom nogom će ispaliti granatu smrtonosnog kalibra.
  I samljeće naciste u komade metala i krvavo meso.
  Zoja će i bosom nogom baciti ubilačku i usijanu i, skočivši, reći:
  - I za novi poredak komunizma u celom svetu!
  I pokazuje zube.
  Zatim, Aurora snažno puca. Puca se, kosi fašiste i škripi, goli zube:
  - Za postizanje napretka!
  A iz njenih bosih nogu dolazi nešto što može razbiti svaku prepreku.
  A onda u bitci Svetlana. Ovo je tako ubica.
  I ona je takođe plavuša. Kako siječe fašiste... A onda joj s bosih nogu poleti ubilački poklon. On će slomiti naciste i pretvoriti ih u đavolski plamen.
  Terminator devojke će siktati:
  - Slava mojoj časnoj reči!
  Komsomolska riječ!
  Ratnici će pucati na fašiste. I pucajmo ih kao bijesne pse.
  Ovo su Terminator devojke! I uništavaju naciste - kakvi đavoli!
  Nataša je sa patosom rekla:
  - Borićemo se za socijalizam,
  Za našu Sovjetsku Rusiju,
  Za novu sjajnu narudžbu!
  I opet smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge.
  Zoya takođe deluje prilično energično. Uništava fašiste. I ne iznevjerava ih. A njene bose noge trepere kao propeler.
  Ratnik strastveno kaže:
  - U ime svete Rusije,
  Rusija će biti slavljena!
  I opet se ratnik bori sa punom strašću.
  Zatim, Aurora baca dar smrti bosom nogom. Kako su fašisti razbacani na sve strane. I sa bijesom kaže:
  - Ja sam svetski šampion u boksu!
  A onda će Svetlana pokrenuti nešto ubitačno i destruktivno. A njena bosa noga je tako okretna.
  A ratnik je cvrkutao:
  - Ja sam najjači na svetu,
  potopićemo naciste u toalet -
  Domovina ne vjeruje suzi,
  A mi ćemo zlim oligarsima dati mozak!
  . POGLAVLJE br. 9
  Nakon što je učestvovala u teškim borbama, Vedmakova je jedva spavala nekoliko dana, pa je, uprkos ekstremno skučenim uslovima u zatvorskoj ćeliji, zagušljivosti i smradu, gotovo odmah zaspala.
  Sanjala je da se našla u srednjem vijeku i predvodila ustanak robova, postajući neka vrsta Spartaka u suknji! Nakon prvog uspjeha, hrabri ratnik, mišićava djevojka, okupila je pobunjenike i ponudila im da izaberu svoje vođe.
  Witcher je, očekivano, postao šef prilično velikog odreda i predložio je moćnog heroja Turana za svog prvog zamjenika.
  I ovdje su robovi bili jednoglasni. Zatim su izabrani predradnici. Decimalni sistem je najjednostavniji i Witcher je odlučio da ništa ne smije biti komplikovano.
  Naoružani trofejima i uzimajući puževe žohare (u teškom snu, igrala se Vedmakova podsvijest), krenuli su dalje.
  Da bi ojačao svoj autoritet i protegnuo noge, Witcher je hodao pješice, krećući se poput mačke. Tada je djevojka počela trčati, opipajući bosim nogama male, oštre kamenčiće kamenitog puta. Ali ratnik nije obraćao pažnju na bol, štoviše, bila je ispred svih. Kako se pokazalo, nije bilo uzalud. Tri neprijateljska borca su ležala u zasjedi i mogli su prijevremeno uzbuniti. Vođa ustanka se popela na drvo i skočila na svoje neprijatelje. Njeni pokreti bili su poput plesa hibrida tigrova i kobri, blagi krik, a zatim utihnuli sa odsječenim glavama.
  - Ovako ja slomim otpor!
  Vedmakova nije mogla odoljeti da ne igra za javnost, pokazujući odsječene glave robovima. Kao odgovor začuo se urlik odobravanja.
  Ubrzo su se pojavila imanja sa plantažama. Rezbarene kuće su prave palate sa ukrasima i statuama. Tu i tamo su bile vidljive fontane. Sa jedne statue u obliku Zevsa sa leptirovim krilima i ustima na stomaku, nogama i grudima: tuklo je sedam mlazova. Polja su bogata, debela, sa prividom zlatnog pamuka, žita sa velikim klasovima, slanutka i ostalog. Mnogi robovi su radili za njih. Bilo je i muškaraca i žena, kao i mnogo djece. Naravno, nadzornici, stražari. Ali generalno, naravno, ima mnogo više robova, i to sa lopatama i motikama.
  Witcher je podigao domaći transparent koji su na brzinu sašile robinje: Sa likom mača i motike! Drugi robovi su pohrlili u napad.
  U međuvremenu, nekoliko robinja i robinja visilo je sa motki, ruku i nogu probijenih ekserima. Čini se da su ova djeca nepravde osuđena na muke. Videći oslobodioce koji se približavaju, raspeta devojka je povikala neočekivano snažnim glasom:
  - Došla je odmazda, pobedite vlasnike!
  Vođa Witchera, kao i uvijek, je ispred. Njen puž žohar se digao i oborio dvojicu čuvara odjednom. Ostali su se povukli, jedan od njih iz straha, čak i naletevši na svoje koplje. Iz slomljenog stomaka izašla su crijeva. Djevojka se naceri:
  - Slabi ste ratnici ako se bojite konja!
  Miloslava, koja joj je postala štitonoša, borila se na desnoj ruci, sa sekirama u rukama devojke, kao žilet veštog berberina. Tako slavno seče borce.
  Ni Turan nije popustio. Lansirao je kamen koji je slomio grudi čuvara i ušao u borbu. Bilo je jasno da mu je težak posao dobro došao, a ne mišići mlinskog kamena. Istina, Witcher se kretao brže.
  Robovi su prestali da rade, ali još nisu stupili u borbu. Očigledno su bili zbunjeni. Istina, isti nemirni dječak, skačući do radnih dječaka, poviče:
  - Kukavice! Ko je iza mene je heroj, ko je bez mene je bedna svinja!
  Dječaci su se prvi odazvali. Pojurili su na nadglednike. Evo jednog momka od četrnaest godina koji je svog "čuvara" udario motikom tako jako da mu je glava eksplodirala kao bundeva. Uspjelo je, a ostale robinje, čak i obično skromne i strpljive djevojke, jurnule su u bitku.
  Bitka je sada postala haotična, ali brojčana nadmoć, kao i očaj, bili su na strani robova. I oni su, naravno, preuzeli.
  Prolaz je ono što je teško očekivati od djevojke koja je učila pred njenim očima. Uhvatila se u koštac sa čuvarom, koji je počeo da je pritiska. Tako ga je prevarila, povukla mač i pogodila ga pravo u vrat.
  - To je ono što ja zovem užinom! - našalila se djevojka. - Pazi da se ne napiješ!
  Prvo imanje je brzo oslobođeno, odred je rastao pred našim očima. Ustanak se širio, zahvatio polja poput požara. Vještica je galopirao, jureći naprijed. Jahači su jurili prema njemu, po pravilu su ga dobili do vrha glave. Ali čuvari nisu odustajali. Bitka je bila posebno tvrdoglava kod fontane sa sedam žica. Ovdje su plantažeri poslali svoju konjičku rezervu u bitku.
  Hrabri veštak je bio opkoljen sa svih strana. Spasila ju je samo izuzetna okretnost posebno ugojenog puža žohara. Evo preciznog napada i isječeni protivnik pada. Međutim, djevojka je prvo ranjena u rame, zatim u stomak, a potom joj je skoro odsječena noga. Tada je Witcher počeo bacati male bodeže. Oštre kao žilet, ulazile su u oči, a ponekad i u usta. Međutim, većina vojnika je zbog vrućine bila polugola, a takvim je vojnicima bilo dovoljno probiti prsa. Nekoliko konjanika je palo, ali su ostali pojačali pritisak. Bilo je toliko mačeva da su u pokretu ličili na češalj. Pa sipaju sa svih strana.
  Ali Miloslava, Pasa, Turan i ostali robovi su stigli na vreme. Urezavši se u redove, hodali su kao klizalište, moglo se vidjeti kako leševi odlijeću, a naoružani robovi su im svom snagom žurili u pomoć.
  Pešadija je napala konjanike, iscrpljeni robovi su se osvetili za bol i poniženje.
  - Okružite neprijatelja i ne dozvolite mu da pobjegne! - Komanduje Witcher.
  Pred njenim očima pao je rob sa posečenom glavom, ali je desetak stražara palo za njim.
  - Uzmi to u brojkama! - naredio je mladi vođa ustanka.
  Sve je više robova ulazilo u bitku. Vidjelo se kako su se dječaci trčeći penjali na konje, jurili na jahače i koristili zube i naoštreno kamenje.
  Robovi kao da nisu poznavali strah, osvećivali su se za dugogodišnje poniženje, kada ih niko nije smatrao ljudima. Osim toga, mnogi od njih rođeni su slobodni i još nisu zaboravili opojnu aromu volje.
  Nakon što je završio s "jašenim" odredom, Witcher je krenuo dalje. Posljednja ozbiljna prepreka na njegovom putu bilo je dijete posječeno sa velikih stabala. Tu je bio stacioniran prilično veliki broj stražara.
  - Pretražite imanja i zgrabite ljestve. - vikala je. - Ako ovo nije dovoljno, napravite ih sami.
  Robovi su na brzinu konstruisali jurišne uređaje.
  - Stepenice treba da budu široke, kako bi po njima moglo hodati više ratnika. - istakao je Witcher.
  Na drugim imanjima masakr je još uvijek bjesnio. Ponegdje su sluge prešle na stranu pobunjenika, ali su se u nekim slučajevima opirali iz navike. Nadglednici su brzo ubijeni - to su bili daleko od najtvrđih ratnika. Detinec je postao posljednje uporište neprijateljskog otpora. Witcher se, kao i uvijek, prvi popeo na zid. Nekoliko puta je bio pogođen strijelom, ali se od smrtonosnih darova odbio svojim štitom. Najbliži ratnik je zadobio tako jak udarac da je, iako je uspio da parira, pao u glavu sa zida.
  Miloslava je uspela da zakači čuvara, takođe odbacivši neprijatelja. Snježno bijeli prolaz već je samim izgledom fascinirao neprijateljske vojnike. Dok su gledali u njena grudi koje se naglo dižu, sa zavodljivim grudima, devojka je udarila nogama u prepone, a potom i zarezala. Witcher, nakon što se popeo na zidove, bez sažaljenja je sjekao. Neprijatelj je već izgubio borbeni duh, a sve više robova se penjalo na zid. Probili su se, bilo je mnogo stepenica, a stražari nisu imali vremena da ih sve odbiju. Na dnu su, međutim, ležali mrtvi i ranjeni robovi; napad nije prošao bez gubitaka. Tako su se rob i stražar uhvatili i pali sa velike visine. Povrijeđeni su, ali su ostali živi i nastavili da se guše.
  Nemirni dječak, Witcher je zaboravio pitati za prezime, također je bio na zidu. Iskoristivši svoj mali rast, skočio je između nogu policajca, a zatim ga udario u dupe s obje noge, istovremeno ga udarajući ispod koljena. Poleteo je napred, udarivši u vile koje je držao odrasli rob...
  - Uhvatili su me tako da sam bolno ugrizao! - Dječak je isplazio svoj tanki jezik zadirkujući čuvare.
  - Oh, ti mala bosonoga zmijo! - Borac koji je stajao sa desne strane je opsovao i mačem posekao dečaka.
  Dječak je i ovdje skrenuo i pljunuo iz lule u oko. Kako je očajnički vrištao neprijatelj, lomeći redove. Dječak nije stajao na ceremoniji i dokrajčio ga je mačem. Djetetove ruke, iako tanke, bile su žilave i jake - ukaljene teškim radom.
  I ostali dečaci su pokazali pritisak, pakleno se tukli, cvilili i psovali, birajući hladnije izraze!
  Uspeli su brzo da očiste zid, ali unutra se borba malo odužila, plašeći se osvete robova, vlasnici su se očajnički borili. Istina, narasli trbušci su loši pomagači u borbi sa bijesnim robovima.
  Glavni vlasnik, šeik Samuma, pokušao je pobjeći kroz podzemni prolaz. Sa sobom je ponio vreću kamenja i zlata. Možda je imao priliku, ali ga je pohlepa iznevjerila. Prelepa devojka, Rakhita, čak i sa bakrenom bojom kože, to je preveliko iskušenje.
  - I prati me kučko! - Šeik ju je zgrabio za lepršavu kosu.
  - Nema potrebe, ja ću sam, gospodine! - Preklinjala je.
  - Nije kurva! Volim da te nosim! - nacerio se sadistički dostojanstvenik.
  - Ali boli! - Robinja je počela da trese bose noge.
  - Kad se operemo, narediću da te obese za kosu i zapale. - Šeik je mesožderski obliznuo usne.
  - Ti si zver! Ali volim te, veruj mi!
  Djevojka se pritisnula uz svog vlasnika, koji je svoju prljavu njušku zalijepio za njeno čisto lice i počeo da je liže. Tada je Rakhitina ruka pronašla bodež na šeikovom pojasu i svom snagom ga zarila u njegov natečeni stomak.
  - Evo ti mraka.
  Šeik je ispustio torbu i pustio kosu. Ruke su mu pokušale zatvoriti duboku rupu, crijeva su ispala.
  - Stvorenje! Echidna! - Zarežao je.
  - Ne! Uradio sam ono što je bilo pošteno! Koliko ste djevojaka i muškaraca mučili? Čak je i djecu nabijao na kolac i prikovao ih za stupove. Ovo je samo osveta! - uzviknula je djevojka.
  - Prokletstvo!
  - Boginjo! Išičevao si me! - Robinja je udarila nogom u šeikov punašni, krvavi stomak.
  - Malo me je tukao! - Zapištao je.
  - Ali plemenita krv teče u meni! - Bosonoga robinja je bljesnula zubima.
  - Ništa, kurvo! Vojska će ugušiti pobunu, a vi ćete biti toliko mučeni da ću vam se činiti kao anđeo! - Šeik je smogao snage da zareža.
  - Zašto oni imaju bogatiju maštu od vaše? - Djevojka je isplazila jezik.
  - Dosta ti je! "Bogataš se trzao i stenjao. - Povrijeđeno! Donesi mi facifi mast.
  - Zašto, zaboga? - sarkastično je upitala devojka.
  - Daću ti ovu vreću zlata. - molio je šeik.
  - On je već moj! Dobro, samo iz dobrotvorne svrhe, gdje je facifi mast? - Djevojka se lukavo nasmiješila.
  - Poznajete li garderobu u obliku leteće krave? - Bogataš je zamucao i piskao.
  - Da! Vidio sam to tako lijepo sa kamenčićima.
  - Dakle, treba da gurnete ruku u glavu, i lako možete izvaditi kutiju sa mašću. Dođi preko mene i podmaži me. - promrmlja šeik, skoro izgubivši svijest.
  - Čak i nitkov zaslužuje medicinsku pomoć. Čekaj me!
  Djevojka je utrčala u sobu. Nije marila za bogataša, ali tako vrijedna mast je vrlo rijetka i bila bi korisna pobunjenicima. A onda će omraženu nakazu predati pobunjenicima.
  Robovi su već pobjegli u svoje sobe. Dvojica su ugledala prelepu polugolu devojku. Zdravi momci, gladni ženske ljubavi, pohrlili su joj. Djevojka je naporno radila, bila je mišićava, pa je snažnim nogama lako odgurnula napadača i viknula:
  - Ako želiš da dobiješ novac. Samo znaj da je u podrumu agresivan tip sa kesom zlata.
  - Ne volimo agresiju! - ironično su prigovorili momci.
  - Ali je i bogat! - Djevojka me je zadirkivala.
  - Onda je bolje, hajde da se borimo! Gdje je podrum? - Pobunjeni robovi su brbljali.
  - Prati me tamo! - robinja je mahnula desnom rukom.
  Mladi, crni robovi pohrlili su tamo gdje je bio njen tučak. Djevojka se nacerila i otrčala u sobu. Namještaj je bio prilično bogat, ali haotičan. A evo i samog ormarića, izlivenog od zlata. Rakhita je, bez razmišljanja, stavila ruku. Kliznula je unutra i u tom trenutku se vilica zatvorila.
  Ljepotica je vrisnula, a njeni oštri zubi odsjekli su joj četkicu.
  - Oh, kako je bolno! - Vrisnula je, pa se istisnula. - Ovo je tako zlobno!
  Uprkos divljem bolu, devojka je grozničavo pokušavala da zavije ruku. Vičakova je, čuvši vriske žena, odlučila da je neko silovana i brzo je upala u prostoriju. Videvši lepoticu natopljenu krvlju, vrisnula je:
  - Ko se usudio da uradi ovo?! Povući ću mu njegovo dostojanstvo u dupe! - U naletu ljutnje, ratnik bi mogao biti gruba osoba.
  Suze su potekle iz Rakhitinih očiju, ne toliko od bola koji je osećala, robinji nije bilo strano da je mnogo puta bičevana, već od spoznaje da je sada bogalj.
  - To je on! - Devojka je pokazala na ormar.
  - Ako jeste, onda je strašno! - Vještica je silom udario nacerenog insekta po glavi. Udar je savio strukturu, a mekše zlato je okrnjeno. Ratnica je nastavila da tuče sve dok nije raskomadala ormarić.
  Djevojčica je primjetno problijedila, a snježnobijela Passa je skočila do nje. Spretno je stavila podvezu i zaustavila krvarenje. Witcherova je izvadila odsječenu ruku, ud je poblijedio, ali je još uvijek bio topao.
  - Super! - Moramo nazvati Khirova. Možda će ga uzgajati. - Ratnik je glasno zviždao.
  Passa upita:
  -Ko ti je dao ideju da staviš ruku ovde?
  - Samma!
  - Šta si stavio u sebe? - Witcher je bio iznenađen.
  - Ne, ova nakaza se zove Samuma. - Ispravila je devojka.
  - Ako je tako, onda ga treba rastaviti. - Ratnik je bljesnuo očima.
  - On je u podrumu i teško ranjen. Imaćete vremena da ga uhvatite. Ako ne umre.
  Witcher je pokušao zadržati četku, kada se iznenada pretvorio u skliskog guštera koji je pokušao da se iskrade. Da ratnica nije bila tako spretna od rođenja, možda bi i uspjela. Štaviše, nije zgrabila rep, već vrat.
  - Vau, neobična magija. Moramo to pokazati Khirovu.
  Lice ranjene devojke je postalo mat i ona je izgubila svest.
  Passa ju je uhvatio na vrijeme:
  - Nervozna devojka, ali prelepa! Bila bi šteta da ostane sakat.
  - Pa, nadam se da se ovo može popraviti. Samo je Khirov negde promašio, obećao je da će biti pored mene. - Vještica je nezadovoljno slegnula ramenima.
  - Ovdje sam! - Čarobnjak je iskočio iza vrata. - Osećam magiju.
  - I držim ga u rukama! - odbrusio je Witcher.
  - Pa, ni to nije loše! Ovo je mješavina meduze i guštera, vidite da je prozirna, možete vidjeti tri srca kako kucaju. - Čarobnjak se nacerio.
  - Zašto je ovo impresivno? Djevojčica je izgubila ruku i zamijenila ju je meduza gušter. Mislim da, bez obzira na svu spretnost takvog stvorenja, ovo nije sasvim ekvivalentna zamjena! - Ratnik nikako nije bio sklon šali.
  - Ali jedan od dijelova tijela može plutati, i to uopće nije loše. Neka vrsta supermoći! - Čarobnjak je lukavo namignuo.
  - Od čega se sastoji, jer je invaliditet? - Nisam razumeo Witchera.
  - Kako da kažem! Uostalom, to više nije samo životinja, već dio ženskog tijela. Ali upravljanje životinjom je teško. Sada je ovaj mali gušter u stanju da se smanji i provuče kroz svaku pukotinu ili puzi kroz zid. Osim toga, praktički je nevidljiv, ova vrsta je poput kameleona. - Čarobnjak je počeo da objašnjava.
  - Pulsar! - rekla je, pokazujući Pasov entuzijazam. - Nisam mislio da je ovo moguće. Odrežite četku i učinite je špijuniranjem.
  - Dešava se da poraz obećava velike nevolje, ali to je samo odraz buduće pobede. - primeti čarobnjak.
  - Dakle, nećete je razočarati? - pojasnila je Vedmakova.
  - Ne! U ratu hrabrost i dobra inteligencija donose pobjedu. Da biste pogodili, prvo morate vidjeti metu, inače ćete iščašiti šaku. Ali da bi se spriječile nevolje, rana mora biti zacijeljena. - tiho je odgovorio Hirovo.
  - Nije dobro da devojka bude osakaćena. Na kraju krajeva, ovo će je unakaziti! Možete li od nje napraviti ljudsku ruku koja izgleda kao pravi ud? - upita Witcher.
  - Ja ću misliti! Možda to mogu popraviti. Općenito, većina mađioničara je mnogo bolja u ubijanju nego u liječenju. - s naglaskom je naglasio Khirovo.
  - Slažem se sa tim! Svaka budala može da osakati, ne može svaka pametna osoba izliječiti. - Veštica je, da budem ubedljiva, čak i zavrnula prstom na slepoočnicama.
  - Mnogo bezobraznih dželata - malo lekara!
  Robovi su odvukli vlasnika Samuma, izgleda da je umro. Rakhita je došla sebi, a lice joj se iskrivilo od ljutnje.
  - Opet je sve prevario! Otišao je ne plativši račune.
  - Obesiću ga! - Rekao je Witcher. - Neka njegov leš bude opomena svima koji su podli i pohlepni. Pohlepna osoba je uvek velikodušna sa suzama razočarenja!
  - Razumno je! Ali ko će mi vratiti ruku? - Devojka je bila spremna da zaplače.
  - Evo ga! - ukazao je vođa ustanka.
  Khirov se naklonio, a užad mu je zasvijetlio u rukama.
  - Ne brini! Ne možeš biti osakaćen. Dakle, Rakhita ćeš morati da postaneš veliki špijun. Želite da se osvetite svim bogatim i moćnim u ovom carstvu.
  - Naravno. Ne budi rob, ponižen u prašini! - uzviknula je djevojka.
  - Tako da nam možete pomoći! Ovom imperijom se loše upravlja, pa će grob ispraviti grbavi sistem! - Čarobnjak je pustio snop energije iz svog kažiprsta.
  - Čudno! Vidim puno energije u tebi. I mudrost! Spreman sam da vam se pridružim! - uzviknuo je rob.
  - Boliće te, ali ćeš moći da pobediš! Bez bola nema hrabrosti, bez hrabrosti nema pobede! - rekao je čarobnjak, pokazujući filozofski način razmišljanja.
  "Ja sam žena, što znači da sam navikla da izdržim." - Rakhita je klimnula.
  - Kada nemate dovoljno strpljenja, pevanje će vam pomoći! - našalio se Khirov.
  Svi su se smijali. Witcher je bio dobro raspoložen. Početak je bio pobjednički, što znači da nema vremena za gubljenje. Prije svega, potrebno je formirati vojsku robova prije nego što pobjegnu. Dakle, ljudi su kao gvožđe, pre nego što se ohladi, dajte mu željeni oblik. Djevojka ratnica je izašla na zid, popela se na podij i gromoglasnim glasom naredila:
  - Udari na skup da se svi okupe!
  Passa upita:
  - I žene?!
  - Da! Trebaće nam svaki mač. Požurite, ali znajte da neće biti pljačke, sve ćemo podijeliti na jednake dijelove.
  Prikupljanje robova je potrajalo, čak smo morali koristiti i bičeve. Sama Witcher je bila prisiljena pomoći nekolicini koji nisu izgubili glavu i obuzdali pljačke. Djevojka je petorici najrevnijih razbojnika dobro opalila po ušima, a jednom je čak i odsjekla glavu. Kapljice krvi pale su joj na lice, Vještica ih je pohlepno lizao. Upalilo je. Opći skup je održan u mraku pod svjetlom baklji. Bilo je na hiljade oslobođenih robova; Witcher je čak na oko procijenio da ih je bilo najmanje dvanaest hiljada, iako su mnogi od njih uključivali djecu i žene.
  Nastupila je sa najviše kule u Detincu. Čarobnjak je stajao na suprotnoj strani, kontrolisao je čitav skup. Robovi su brutalno iskorištavani, a slabi pogubljeni ili zaklani. Dakle, generalno, ako uzmemo fizičke parametre, izgledali su kao dobri borci. Samo im je potrebna obuka. Vedmakova je održala zapaljivi govor. Posebno je uporno objašnjavala potrebu stvaranja velike oslobodilačke vojske.
  - Jedinstvo, hrabrost, nesebičnost ključ su pobede, slobode, sreće! Bez discipline nema vojske, a bez vojske ne možete steći slobodu! Rad nas je ojačao, pomnožen inteligencijom daće nam slobodu, a zajedno sa srećom doneće sreću!
  Pa hajde da postanemo jedno i da skinemo lance! - Progovorio je ratnik.
  Robovi su izrazili svoje odobravanje glasnim povicima! Samo je jedan rob, sa mnogo ožiljaka i ponosnim pogledom, ćutao. Njegov pogled je izražavao najekstremniji stepen prezira.
  Witcher je ponovo predložio odabir jednog vođe ustanka!
  - Komandir je kao vrh piramide - mora biti samo jedan, inače će se i tako jaka konstrukcija srušiti!
  Robovi su vrisnuli:
  -Tako je! Vodi nas.
  -Vi ste veliki ratnik i bićete naš vođa! - Neočekivano, dečak je uspeo da dovikne sve.
  Ovo je iznenadilo Vedmakovu: kako je to uopće moguće? Pogledala je pažljivije; u djetetovim rukama bilo je nešto slično duvaljki, samo deblje. I uz pomoć ovog uređaja je tutnjao.
  - Dečak će otići daleko! Kako mu je ime? - upitao je ratnik.
  - Dick! Konkretno sam saznao. - predloži Passa.
  - Jednostavno ime! - Witcher je očigledno očekivao nešto egzotičnije.
  - Zašto kompleksnost!
  -Objavljujemo glasanje! - Čarobnjak je najavio. Glas mu je bio tako gromoglasan da su se palme zatresle. - Ko se zalaže da ratnik Witcher bude vođa, podignite desnu ruku! Glasajte za istinu, slobodu i čast! I vaš će život postati takav da će vam bogovi zavidjeti! -
  Robovi su, obuzeti entuzijazmom, gotovo jednoglasno podigli ruke u zrak. Izgledali su kao ratnici, a njihova jednodušnost je sugerirala da je Khirov možda ovdje koristio svoju magiju.
  Nije li istina da im je njegov dolazak dao slobodu i priliku da se osjećaju kao pravi ljudi. To znači da je prirodno pozdraviti Witchera kao kišu u suši. Radost je bila vidljiva na licima bivših robova. Bilo je to kao buđenje.
  Tu je, usred opšteg veselja, istupio moćni rob, bogato ukrašen ožiljcima. Rekao je svojim dubokim glasom.
  - Bilo je i biće mnogo onih koji žele da dovedu do sreće. Ali imate li moralno pravo na ovo!
  - Koji!? - Veštica je ogolila usta puna zuba. Bicepsi na njegovim golim rukama su se ispupčili.
  - Ko si ti?! Potomak plemićke porodice, ili pučanin. Ili možda čak i odbjegli rob poput Žisora. I on je mnogo obećavao, ali je život završio na kladi. A sa njim dvadeset hiljada robova. - Moćni rob ga je presekao.
  - Ovde će mnogo zavisiti od nas samih. Vidim ožiljke na tebi, vjerovatno nisi rođen kao rob, mogu razlikovati rane od biča ili mača sa kopljima! - izjavila je Vedmakova.
  - Pogodili ste meni nepoznatog ratnika! Ja sam grof de Force, potomak velikih kraljeva. Ali znate li ime svog oca? - upitao je plemeniti rob.
  - Plemenitost porodice ima isti odnos prema hrabrosti kao dužina kose prema inteligenciji! - uzvratila je Vedmakova i odmah dodala. -Nikakva hrabrost naših predaka neće pomoći kukavici!
  - Divno govoriš. Koliko je tvoje srce hrabro kao sajamska šala? - Rob se prijeteći namršti.
  - Pa kakav si ti heroj! Grofe, ali ti se mjerio s robovskom sudbinom, gdje ti je bio ponos i hrabrost! - Veštic je već počeo da se završava.
  - Imao sam svoje razloge za ovo. A koje, ne morate znati, manje znanja znači da je lakše umrijeti! Izazivam te na smrtnu borbu, a ako si hrabar ne samo na riječima, onda ćeš prihvatiti izazov! - urlao je grof de Fors.
  - Možete biti sigurni u to! - odbrusio je ratnik.
  Robovi su očistili arenu. Witcher je sišao i provjerio mač. Njen protivnik je stajao nasuprot njoj. Imao je svoje oružje, dva oštro naoštrena mača. Za svaki slučaj, ratnik je izvukao još jedan mač iz njenih njedara.
  Grof de Forsa bio je mnogo viši od Veštica, mnogo širi u ramenima, iako nije delovao tako mišićavo i izvajano, devojka dostojna da postane svetski šampion u fitnesu. Međutim, masti nije bilo, a ligamenti tetiva su bili zategnuti i natečeni. Osim toga, osjećao se veliko iskustvo u svakom pokretu, a skakanje je mnogo govorilo. Osmijeh im se pojavio na licima, više nije bio preziran, već prije saosećajan.
  - Pa, u nevolji si, devojko! Neće vam zavidjeti. - Grof joj je pokazao pesnicu.
  - Zašto si tako samouveren? - Veštičeva iritacija se pojačala.
  - Dobio sam mnoge borbe i turnire. U svom kraljevstvu smatrao sam se jednim od najboljih boraca, mnogi su me smatrali čak i najboljim. - Forsa je protresao prsne mišiće, koji su izgledali kao dva štita koji stoje jedan pored drugog.
  - To je zato što ste se borili samo sa plemstvom, a oni su se izrodili i ugojili. E sad, da ste se slagali sa talentovanim običnim stanovništvom, malo bi vam ostalo od slave! - samouvereno je odgovorio veštica.
  - Pas koji laje, ćao, štap, tačnije moj mač, nije prošao niz moja leđa! - Grofu se vratila sva punoća arogancije.
  - Ovo je veoma interesantno! Oštrica od najjačeg čelika rđa u rukama brbljivica i kukavice! "Vedmakova nikada nije prestala da blista svojom elokvencijom.
  - Pa ovo se najvjerovatnije odnosi na tebe, žensko kopile! - zarežao je Forsa.
  - Možda prestanemo da se mačujemo u jezicima, pa da upotrebimo nešto jače! - Witcher je igrao elegantnu osmicu.
  - Uzajamno!
  Grof i vođa pobunjenika susreli su se licem u lice. Mačevi su se brzo kretali i udarali punom snagom. Od udaraca su pale varnice i začuo se zvonak zvuk.
  Grof je napao nekoliko puta. Isprobao je tehniku dvostruke cijevi, ali se Witcher odbio od napada, ističući da je njen plemeniti protivnik imao pristojnu brzinu.
  - Šta igraš!
  - Na žicama smrti!
  Grof je ponovo zadao niz udaraca, pokušavao je složene kombinacije. Vedmakova se lagano povukla i izvela kontranapad, lagano zahvativši protivnicu u prsa.
  Proučavala je pokrete iskusnog ratnika, odvajajući vrijeme da ga spusti. Grof se nacerio i oči su mu zaiskrile:
  - Ti uopšte nisi tako jednostavan! Možda čak ni potpuni rob, iako ideš bos.
  - Rođen sam slobodan i živeo sam u šumi! Moj vrat nikad nije poznavao jaram. Nezamislivo je pokoriti se sili. Zaista slobodna osoba se pokorava trima stvarima - razumu, ljubavi, Bogu. Rob u duši je pokoran - strastima, požudi, Božjim slugama! - prelepo je odgovorio veštica.
  - U pravu si za zadnji! Ti si taj koji je zaista u pravu, ovi popovi i popovi su mi namestili! - Grof je uradio duplu lepezu, pa tehniku na preklop, ali nije uspeo. - Biće mi drago da razgovaram sa tobom uz čašu vina, osim ako te naravno ne ubijem.
  - Krigla vina je kao okean - ako se zaneseš, izgubiš tlo pod nogama! - Rekao je ratnik.
  - Ali se osećaš slobodnije. Šta kažete na ovu tehniku?
  Držao je trozubac, a zatim leptira. Kao odgovor, Witcher je jače pogodio sastanak. Grof je zateturao i povukao se. Potom se takmičenje ponovo nastavilo, Forsa se kretala kao navijena, shvatio je da je njegova protivnica prejaka da bi je uzeo bez ceremonije. Zatim, navikavši Witchera na određeni redosled pokreta, grof je neočekivano promijenio putanju mača i udario djevojku u mišićava, ali i ženstvena prsa. Krv je tekla, ogrebotina je bila duboka. Rana nije slomila Witchera, već joj je, naprotiv, dala snagu. Djevojka je krenula u ofanzivu, mačevi su bljesnuli, izvodeći bizaran ples. I premda je spolja izgledalo da je ratnica potpuno izgubila glavu i da je bijesna, život u šumi i lov od malih nogu naučili su je da održi zdrav razum u najžešćoj borbi. Grofu je bilo teško obuzdati takav pritisak, povukao se, teško parirajući. Vedmakova je uhvatila trenutak kada je robov dostojanstvenik ustuknuo, kao da ga je udarila pod koleno. Udarac je pogodio tetivu i broj je popustio, brzina mu je pala. Tada je djevojka držala svoju tehniku, sama je smislila, nazvavši je devetoglavim zmajem. Ovako nešto može izvesti samo dobro obučen borac. Štaviše, posljednji deveti napad bio je gotovo neodoljiv. Ovdje se radilo o mehanici, reflektiranju napada, ruka je bila previše oslabljena, parirala napadima, pa je tako posljednji napad završen. Prvi put je ratnik izveo tehniku na prilično vještom i brzom partneru, a kada je dahnuo, ispustivši mač, postalo je jasno da je novina uspjela.
  Grof je problijedio, izgubio je snagu.
  - Ti srećna kučko!
  - Ne baš! Sreća je nestabilna poput pijeska - samo će je naporan rad vezati cementom.
  Veštica je ponovo ranila svog neprijatelja, ali ne duboko - nije želela da ubije ili osakati. Ponovo je udarila, bacila se, grof je mehanički parirao, a ratnik je batina nogom izbio mač. Pokazalo se da je robovski dostojanstvenik potpuno nenaoružan. Vještica je, odbacivši svoje mačeve, jurnula na neprijatelja i saplela grofa. Njezine su ruke stezale njegov ud u bravu.
  -Odustaješ li? - Panterove oči su zaiskrile.
  - Računam na predaju bosonogom robu!
  Vještica se žestoko usprotivio:
  - Ne rob, već borac za pravednu stvar! I sam si bio rob i shvatio šta je poniženje, ali oni su drugi ljudi, ništa gori od nas. Zato pitaj svoju savest!
  . POGLAVLJE br. 10.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova borili su se na prvoj liniji fronta. Dječak i djevojčica su već bili prilično dosadni od dugotrajnog rata. Stalno ubijanje i pucanje takođe postaje dosadno.
  To je kao igra. Ista igra pucanja će prije ili kasnije postati dosadna.
  Djeca su bila umorna od pucanja i neprestanog bacanja granata bosim nogama.
  Dječak se okrenuo. Pokosili fašiste.
  i rekao:
  - Maeta!
  Djevojka je bosim nogama bacila granatu. Raspršila je Fritzove i gugutala od oduševljenja:
  - Imaćemo nove, veoma velike pobede!
  Ali ovo postaje dosadno. Čak i činjenica da se od bosih nogu dječaka Hitlerovi tenkovi guraju na bok.
  Oleg je tada počeo da komponuje.
  Još jedna alternativna istorija. Zjuganov nije glasao za Stepašinovu kandidaturu, a nisu glasale ni tri komunističke frakcije.
  To se završilo raspuštanjem Državne dume i prijevremenim izborima u septembru 1999. godine.
  Naravno, komunisti su bili jači nego ikad. I izašli su na izbore, oslanjajući se na dostignuća Primakovljeve vlade, gdje su odigrali zapaženu ulogu. Unity blok još nije kreiran. Putin se nije pojavio kao premijer. A invazija militanata u Dagestanu samo je dodala još glasova ljevici i ubila moć vlasti.
  Generalno, vlada se pokazala neorganizovanom. NDR je oslabio i propao, a nove gotove stranke nije bilo. A Stepašin, budući da je imenovan za premijera, nije vodio stranku na vlasti. A onda ga je Jeljcin potpuno otpustio.
  Ukratko, parlamentarni izbori rezultirali su ubedljivom pobjedom ljevice.
  Trijumf komunista je bio impresivan. Osim toga, blok Primakov-Luzhkov nije imao vremena da se opusti. Ali ipak je uspio da se registruje zajedno sa farmerima. I zauzeo je drugo mjesto. Treći je bio "Jabloko" koji je imao dobar PR. LDPR je zauzeo četvrto mjesto. Ali uglavnom zbog činjenice da su propredsjednički kanali aktivno promovirali ovu stranku.
  A Jeljcin je čak dao, tačnije, Žirinovskom dodijelio čin generala.
  Dakle, sve se odvijalo po posebnom scenariju.
  Opozicija je preuzela vlast u Državnoj Dumi. I Jeljcin je pristao da dobrovoljno ode, zvanično imenovavši Primakova za svog naslednika. Zjuganov je postao premijer i desna ruka.
  To je generalno odgovaralo komunistima. I postignut je kompromis. Basajev i Hatab su proterani iz Dagestana. Ali oni nisu poslali trupe u samu Čečeniju.
  Tu je ubrzo izbio građanski rat i podjela na nekoliko frakcija.
  Rusija je pomogla Mashadovu i Kadirovu. Primakov je lako pobijedio na ruskim predsjedničkim izborima. Drugi je neočekivano postao Žirinovski - koji nije imao drugih konkurenata u svom biračkom tijelu, a liberal Javlinski mu nije bio rival.
  Oleg Rybačenko je prekinuo svoj esej. Ne, nije interesantno. Opet, već obrađena tema, nakon Primakova, Zjuganova i obnove SSSR-a. Umoran od toga!
  Nešto bi moglo biti zanimljivije za komponovati. Na primjer, o prostoru.
  Dječak je počeo smišljati ideje.
  Nova prestonica Velikog ruskog carstva zvala se Petrograd-Galaktik. Osnovan je u sazvežđu Strijelac, skoro u samom centru galaksije. I zvijezde i planete ovdje su bile mnogo gušće nego na periferiji Mliječnog puta, gdje je stara Zemlja našla utočište. Snage Zapadne Konfederacije potpuno su izbačene iz jezgra. Međutim, rat nije prošao bez traga: hiljade planeta su uništene, a od Zemlje su ostala samo sjećanja. To je bio glavni razlog preseljenja glavnog grada na najbogatije i najmirnije mjesto u galaksiji. Ovdje je vrlo teško probiti se, stoga, čak i u uvjetima totalnog svemirskog rata, gdje je linija fronta apstraktan pojam, a poleđina konvencija, jezgro je postalo glavna ruska baza i industrijsko uporište. Glavni grad je rastao i potpuno progutao planetu Kišiš, pretvarajući se u gigantsku metropolu. Džinovski grad sposoban da impresionira svakog razumnog pojedinca. Brojni avioni prosijekli su ljubičasto nebo.
  Maršal Maksim Trošev pozvan je kod ministra odbrane, supermaršala Igora Reriha. Predstojeći sastanak bio je znak naglo pojačane neprijateljske aktivnosti. Rat, umoran od svih, gutao je resurse kao grabežljivi lijevak, u njemu su stradali bilioni ljudi, a niko nije mogao postići željeni uspjeh. Militarizacija je ostavila traga na arhitekturi Petrograd-Galaktika. Ogromni neboderi stoje u urednim redovima, predstavljaju kvadrate na gradskoj šahovskoj tabli. Ovo je nehotice podsjetilo maršala na formiranje svemirskih armada. Tokom posljednje bitke, veliki ruski zvjezdani brodovi su također zauzeli svoje položaje, a zatim su iznenada prekinuli formaciju, pogodivši neprijateljski vodeći brod. Dobro smišljena bitka pretvorila se u meleu, neki brodovi su se sudarili, eksplodirajući u monstruozno sjajnim bljeskovima. Vakum je postao obojen kao da su eruptirali džinovski vulkani i da su vatrene reke odjednom potekle, potoci paklenog plamena izbili su iz korita, prekrivši ih razornim talasom. U haotičnoj bici uspjeh je pratio vojsku Velike Rusije, ali je pobjeda došla po izuzetno visokoj cijeni. Nekoliko hiljada zvjezdanih brodova pretvorilo se u tokove elementarnih čestica. Istina, neprijatelj je pretrpio još veće gubitke. Rusi su znali kako da se bore, ali je konfederacija, koja je uključivala mnoge rase, bijesno pucala, pružajući tvrdoglavi otpor.
  Glavni problem je bio što je centar konfederacije, koji se nalazi u galaksiji Thom, bilo vrlo teško uništiti. Drevna civilizacija daga u obliku javora, koja je milionima godina živjela u ovom jatu zvijezda, podigla je neosvojivu tvrđavu i okružila se snažnom linijom odbrane, punom zamki.
  Za proboj u ovaj prostor "Manerhajma" neće biti dovoljna cijela ruska vojska. Nije bilo moguće okončati rat. Planete i sistemi su mnogo puta mijenjali vlasnika. Maršal je s nostalgijom pogledao po glavnom gradu. Gravioleti i flaneri koji su se kretali bili su ofarbani u kaki boje, a svuda se osjećala dvostruka namjena aviona. Neke zgrade su bile u obliku gigantskih tenkova ili borbenih vozila pješadije s gusjenicama umjesto ulaza. Bilo je smiješno gledati kako iz bure takvog krilatog rezervoara izbija vodopad, plava i smaragdna voda odražavaju četiri "sunca", igrajući se sa desetinama nijansi, a egzotično drveće i ogromno cvijeće rasli su na deblu i krilima, formirajući neobične viseće bašte. Moderni, samo gigantski tenkovi neboderi, obično aerodinamičnog oblika, naoružani mnogim puškama. Život u takvim kućama je zgodan i ugodan, iako bi se u slučaju napada na glavni grad slična zgrada za pet minuta pretvorila u moćnu borbenu jedinicu. Prolaznici svih klasa, pa i mala djeca, bili su u vojnim uniformama ili u odjeći raznih paravojnih organizacija. Navodne sajber mine lebdjele su visoko u stratosferi; izgledom su ličile na šarene kugle. Svetiljke su obasjavale nebeski svod, preplavljujući glatke zrcaljene bulevare blistavim zracima. Maksim Trošev nije bio navikao na takve ekscese.
  "Zvijezde su ovdje previše guste. I previše je vruće za mene."
  Šerif je obrisao znoj sa čela i uključio ventilaciju. Dalji let je prošao bez problema, a ubrzo se pojavila i zgrada Ministarstva odbrane. Na ulazu su bila četiri borbena vozila. Šiljasti luchiari sa svojim sisama - životinje sa njuhom petnaest puta jačim od psećeg - okružili su Troševa. Supermaršalova kiklopska palata otišla je duboko pod zemlju, u njenim debelim zidovima smešteni su plazma topovi i kaskadni laseri. Unutrašnjost dubokog bunkera bila je jednostavna - luksuz se nije poticao. Prije toga, Trošev je svog šefa vidio samo u trodimenzionalnoj projekciji. Supermaršal je bio stariji, iskusan ratnik od sto dvadeset godina. Morao sam da se spustim brzim liftom, probivši dobrih deset kilometara ispod zemlje.
  Prošavši kordon elitnih stražara i borbenih robota, maršal je ušao u ured, gdje je plazma kompjuter simulirao prošireni hologram galaksije s oznakama koncentracije ruskih trupa i mjesta navodnih neprijateljskih udara. U blizini su visili manji hologrami; bile su vidljive slike drugih galaksija. Kontrola nad njima nije bila stalna; među zvijezdama su se nalazili bljeskovi nezavisnih država naseljenih inteligentnim, ponekad vrlo čudnim, rasama. Trošev se nije dugo zagledao u ovu raskoš, morao je da napravi još jedan izveštaj. Igor Rerih je izgledao mlado, lice mu je bilo gotovo bez bora, a imao je gustu plavu kosu. Činilo se da može živjeti i živjeti, ali ruska medicina u ratnim uslovima nije bila previše zainteresirana za produženje ljudskog života. Naprotiv, brza smjena generacija potaknula je evoluciju i bila je u korist nemilosrdnog ratnog selektora. Životni vijek je bio ograničen na sto pedeset godina. Čak i za elitu. Pa, natalitet je ostao veoma visok, abortusi su bili samo za defektnu decu, a kontraceptivna sredstva su bila zabranjena. Supermaršal je skrenuo pogled na Troševa dok je ulazio.
  - I tu si, Maxim. Stavite sve podatke na računar, on će ih obraditi i dati rešenje. Šta možete reći o nedavnim događajima?
  - Konfederati i njihovi saveznici su naučili dobru lekciju. Vaga se naginje u našem pravcu. U poslednjih deset, velika većina bitaka je dobijena.
  Roerich je klimnuo glavom.
  - Znam to. Ali saveznici Konfederacija, Dugs, postali su primjetno aktivniji. Počinju da predstavljaju ozbiljnu pretnju.
  - Slazem se.
  Roerich je kliknuo sliku na hologramu i malo je povećao.
  - Pred tobom je Smoor galaksija. Ovdje se nalazi drugo po veličini uporište Dug. Tu ćemo zadati glavni udarac. Ako budemo uspjeli, moći ćemo pobijediti u ratu u roku od sedamdeset, najviše sto godina. A ako ne uspijemo, rat će se protezati stoljećima. Pokazali ste se kao kompetentan komandant i stoga predlažem da vodite operaciju Čelični čekić. To je jasno?
  - Tako je, Vaša Ekselencijo.
  Igor se namrštio.
  -Zašto takvi naslovi? Jednostavno nas kontaktirajte: druže supermaršale. Gdje si ovo pokupio?
  Maksim se posramio.
  -Ja, druže supermaršale, učio sam sa Bingom. Propovijedali su stari carski stil.
  - Čisto. Ali sada je carstvo drugačije, predsjedavajući je pojednostavio prethodne običaje i procedure. Štaviše, uskoro dolazi i promjena vlasti, a mi ćemo imati novog starijeg brata i vrhovnog komandanta. Možda ću biti smijenjen, a ako operacija Čelični čekić bude uspješna, vi ćete biti postavljeni na moje mjesto. Moramo unaprijed učiti, ovo je ogromna odgovornost.
  Maršal je bio više od tri puta mlađi od Reriha, pa je zato pokroviteljski ton bio vrlo prikladan i nije izazivao uvredu. Iako se sprema promjena vođe, a njihov novi vođa bit će mlađi od obojice. Naravno, ovo će biti najbolje.
  - Spreman sam. Ja služim velikoj Rusiji!
  - Pa idi. Moji generali će vam objasniti detalje.
  Nakon pozdrava, maršal je otišao.
  Hodnici bunkera bili su obojeni u kaki. Ispod se nalazio operativni štab. Brojni fotonski i plazma kompjuteri ubrzanim su tempom obrađivali informacije koje su tekle iz različitih tačaka metagalaksije. Pred nama je bilo puno rutinskog posla, a maršal je pušten tek nakon sat i po. Sada ga je čekao dugačak hiperskok u susjednu galaksiju. Tu se moraju okupiti ogromne snage, skoro šestina cijele ruske svemirske flote. Nekoliko miliona zvjezdanih brodova. Nakon što su manji detalji razriješeni, maršal je izronio na površinu. Duboka hladnoća ustupila je mjesto intenzivnoj vrućini. Četiri svjetla su se okupila u zenitu i, načičkana krunama koje su nemilosrdno lizale nebo, izlile tokove čestica na planetu. Kaskade svjetlosti strujale su niz zrcaljene ulice. Maksim je skočio u gravitacioni avion, unutra je bilo udobno i prohladno, i odjurio na periferiju. Nikada ranije nije bio u Petrograd-Galaktici, a želeo je da svojim očima vidi prestonicu sa tri stotine milijardi stanovnika. Otišao je iz vojnog sektora i sve se promijenilo i postalo veselije. Pojavile su se zgrade originalne kompozicije, vjerojatno bi ih nazvao luksuznim - u njima su se naselili predstavnici privilegovane klase. Tokom totalnog rata sloj oligarha se smanjio, ali nije potpuno uništen. Palate su bile prava umjetnička djela. Jedan od njih je podsjećao na srednjovjekovni zamak, gdje su umjesto zubaca parapeta bile palme. Drugi je stajao na tankim nogama, a autoput se protezao ispod njega; izgledao je kao jarko obojeni pauk, prekriven zvijezdama. Mnoge zgrade u kojima su živjeli siromašniji ljudi također nisu izazivali asocijacije na kasarne, naprotiv, svjetlucale su impresivne fasade, ukrašene statuama vođa i zapovjednika prošlih stoljeća. Ne bi trebalo sve biti obojeno u kaki, pomisli Trošev. Osim toga, možda bi najnaseljeniji grad u svemiru trebao imati lijepu arhitekturu. Turistički sektor bio je posebno šarolik , sa pokretnim šetnicama i zgradama u obliku gigantskih ruža, kao i rascvjetanim i isprepletenim tulipanima, nanizanim tratinčicama i zamršeno izmiješanim egzotičnim životinjama. Očigledno, zanimljivo je živjeti u medvjedu ili sabljastom tigru, to čini djecu srećnom. Međutim, i odrasli su zadivljeni kada se takva struktura kreće ili igra. Dvanaestoglavi rotirajući zmaj ostavio je neizbrisiv utisak na maršala; raznobojne fontane, osvijetljene neonom, izbijale su iz svakog usta. Općenito, bilo je mnogo fontana najbizarnijih oblika, koje su bacale raznobojne mlazove stotinama metara u zrak. I kako su lijepe, na svjetlu četiri sunca, prepliću se u vodeni uzorak, fantastična, jedinstvena igra boja. Djeca su ovdje bila vesela i lijepa: njihova šarena odjeća im je davala sličnost sa vilenjacima iz bajke. Ovdje nisu bili samo ljudi, pola publike su bili vanzemaljci. Ipak, deca stranaca su se rado igrala sa ljudskom decom. Trošev je takođe naišao na inteligentne biljke. Bujni zlatoglavi maslačak sa četiri noge i dve tanke ruke. Njihove bebe su imale samo dvije noge, a njihove zlatne glave bile su gusto posute smaragdnim mrljama. Maksim je dobro poznavao ovu rasu - Gapi, troseksualna biljna stvorenja, miroljubiva, ali su voljom sudbine uvučeni u sveopšti međuzvjezdani rat i postali prirodni saveznici Velike Rusije.
  Bilo je dovoljno predstavnika drugih rasa - uglavnom neutralnih država i planeta. Hteli su da pogledaju neverovatnu prestonicu carstva. Ovdje se rat čini dalekim i nestvarnim, udaljen je hiljadama parseka, a opet, nelagodan osjećaj nije napustio maršala. U glavi mi se pojavila misao da na tim planetama koje će morati da napadnu žive i inteligentna bića i da će umreti čitave milijarde mislećih stvorenja. Potoci krvi će biti proliveni, hiljade gradova i sela biće uništeno. Ali on je maršal carstva i mora ispuniti svoju dužnost.
  Nakon što se divio turističkom centru, maršal je naredio da se gravitacioni avion rasporedi i uputi se prema industrijskim zonama. Kuće su ovdje bile nešto niže, jednostavnog rasporeda. Fabrike su se nalazile duboko pod zemljom.
  Čim je gravitacioni avion sleteo, jato bosonogih momaka sa krpama i sredstvima za čišćenje odmah je pojurilo ka njemu. Tanki ragamafini u krpama od već umornog, izblijedjelog kakija, sa velikim poderanim rupama. Duboko preplanuli, skoro crni. Čini se da ih je dugotrajni rat natjerao da stegnu kaiš. Trošev je počeo da oseća saosećanje. Vozač, kapetan Fox, nije dijelio takve osjećaje.
  - Hajde, pacovi, gubite se odavde! Marshall dolazi! - zalajao je.
  Djeca beskućnici su jurila na sve strane, vidjeli su samo njihove prljave pete. Teško je hodati bos po površini koja je vruća od četiri "sunca" odjednom, a jadna djeca nisu znala šta su cipele. Jedan od dječaka se, međutim, pokazao hrabrijim od ostalih i okrenuo se i pokazao srednji prst. Kapetan je izvadio blaster i pucao u drskog dječaka, on bi ga ubio, ali je maršal u posljednji trenutak uspio gurnuti kapetanovu ruku. Naboj je proletio pored, napravivši krater na pločniku, komadići rastopljenog kamena pali su na dečakove bose noge, a on se srušio na asfalt. Naporom volje, budući ratnik je uspio da zadrži vrisak i, podnoseći bol, ustao. Maksim je udario kapitenu jak šamar.
  - Tri dana u stražarnici. Pažnja, ruke sa strane! - Maršal je prijetećim tonom zapovjedio - Djeca su naše vlasništvo i moramo se brinuti o njima, a ne da ih ubijamo. Razumiješ, čudovište?
  Lisica je ispružila ruke uz bokove. Odsječno je klimnuo glavom.
  - Odgovorite prema propisima.
  - Da gospodine.
  Maxim je skrenuo pogled na dječaka. Bio je svijetle kose, zgodnog, lukavog lica i mišićav. Ispod poderane majice vide se njegovi snažni trbušnjaci obloženi čokoladicama.
  -Kako se zoves?
  - Yanesh Kowalski! - Zalajao je odrpanac na sve strane.
  - Vidim u tebi snagu jakog ratnika. Da li želite da uđete u školu Žukov?
  Dječak je postao depresivan.
  - Bilo bi mi drago, ali moji roditelji su obični radnici i neće moći da mi plate školovanje.
  Marshall se nasmiješio.
  - Bićete besplatno upisani. Vi ste, kako vidim, fizički jaki, a vaše oči govore o mentalnim sposobnostima. Glavna stvar je dobro učiti. Ovo su teška vremena, ali kada se rat završi i radnici će živjeti u dobrim uslovima.
  - Neprijatelj će biti poražen! Pobedićemo! - ponovo je viknuo Yanesh iz sveg glasa.
  "Onda zauzmi svoje mjesto u redovima, vojniče." I za početak - u mom autu.
  Lisa se trgnula. Dječak je bio malo prljav, a za njim je trebalo oprati unutrašnjost.
  Podigavši se, gravitacioni avion je uletio u vladine prostorije.
  Janesh je, suspregnuta daha, proučavala ogromne, luksuzno uređene kuće.
  - Ne puštamo u centralni sektor, a ovo je tako zanimljivo.
  - Vidjet ćeš još dovoljno.
  Pa ipak, maršal je, vođen osjećajem samilosti, naredio da odleti do turističkog centra. Dječak je gledao svim svojim očima, bukvalno gutajući ono što je vidio. Bilo je primjetno da želi iskočiti iz auta, potrčati po pokretnom trotoaru, popeti se na jednu od zapanjujućih vožnji.
  Obično strogi Maksim je tog dana bio ljubazan i blag kao i uvek.
  - Ako želite, provozajte se "planinom radosti", a nakon toga dođite pravo kod mene. Uzmi novac, inače te neće pustiti unutra.
  Maršal je predao komad papira.
  Yanesh je pojurio prema vožnjama, ali je njegov izgled bio previše upadljiv.
  Na ulazu u salu svemirskih nindža zaustavili su ga masivni roboti.
  -Čovječe, ti si loše obučen, očito iz siromašnih kvartova. Trebali biste biti zadržani i odvedeni u stanicu.
  Dječak je pokušao da pobjegne, ali su ga udarili omamljivačem i bacili na asfalt. Trošev je morao iskočiti iz auta i krenuti u istragu.
  - Čekaj, ovaj kadet je sa mnom.
  Policajci koji su se zaustavili stali su, zureći u maršala. Maksim je bio u poljskoj uniformi, ali su epolete vojnog zapovednika sjajno blistale u zlatu na četiri sunca.
  Viši patrolni, policijski poručnik, salutirao je.
  - Izvinite, maršale, ali uputstva zabranjuju puštanje prosjaka u centar gde primamo goste iz cele galaksije.
  Maksim je i sam shvatio da je pogriješio što je pustio ragamuffin na tako respektabilnom području. Ali nije imao nameru da pokaže svoju grešku.
  -Ovaj dečko je izviđač. Izvršavao je zadatak vrhovne komande.
  Poručnik je klimnuo glavom i pritisnuo dugme na svom pištolju. Janesh Kowalski se trgnuo i došao k sebi. Maršal se nasmiješio i pružio ruku. U ovom trenutku, četiri vanzemaljska galakta iznenada su se naježila bacačima zraka. Vanzemaljci su ličili na grubo otesane panjeve sa plavo-smeđom korom; udovi su im bili čvoroviti i iskrivljeni. Prije nego što su čudovišta stigla da otvore vatru, Maxim je pao na poklopac i izvukao blaster. Vatrene staze prolazile su vrhom, zabijale se u šareni kip, prskajući slikovit postament u fotone. Trošev je laserskim snopom odsekao dvojicu napadača, dva preživela inogalakta su se pomerila u stranu. Jednog od njih takođe je zahvatila neumoljiva greda, ali je drugi uspeo da se sakrije iza ivice fasade. Čudovište je pucalo iz tri ruke odjednom i, iako se Maksim brzo kretao, bio je blago pogođen - opečen mu je bok, a desna ruka oštećena. Neprijateljski zraci tangencijalno pogađaju atrakciju "ludi lokvanj". Uslijedila je eksplozija.
  Maršalova vizija je plivala, ali se iznenadio kada je vidio kako je Janeš istrgao komad ploče i bacio ga na neprijatelja. Maksim je bio zadivljen neljudskom snagom koja se krije u ovom tinejdžeru slabašnog izgleda... Bacanje se pokazalo preciznim, pravo u red od pet očiju. Stvorenje se trgnulo i zateturalo naprijed. Ovo je bilo dovoljno da Maksimov dobro namjeran hitac okonča život čudovišta.
  Borba se brzo završila. Tokom toga, policija nije ni pokušala da otvori vatru. Maršal je to odmah primetio.
  "Na frontu se bore svi najbolji, a pozadi, na gradskim ulicama, kukavice sjede.
  Uhranjeni poručnik je prebledeo. Prišao sam Maksimu.
  - Druže maršale, izvinjavam se, ali oni su imali teške bacače greda, a mi...
  - I šta je to! - Maksim je pokazao na blaster za pojasom patrole. - Mušilica? Šteta, očigledno, nema posla za vas u glavnom gradu. Nećeš sedeti besposlen, pokušaću da te pošaljem na front.
  Pozvavši dječaka, Maxim mu je pomogao da skoči u gravitacijski avion, a zatim mu se čvrsto rukovao.
  -Pa ti si orao. Drago mi je što nisam pogrešio u vezi tebe.
  Kowalski je prijateljski namignuo, a glas mu je zvučao prilično glasno i radosno.
  - Izveo sam samo jedno uspešno bacanje. Ja bih mogao...
  - Imaćete priliku. Završiš fakultet i kreneš pravo u bitku. Pred vama je ceo život, još uvek morate da se borite do vrha.
  - Rat je sjajan! - uzviknuo je dječak oduševljeno. - Hoću da idem odmah na front, da uzmem zračnu pušku...
  - Ne možeš to odmah, poginut ćeš u prvoj bitci. Prvo nabavite specijalitet.
  Yanesh je uvrijeđeno šmrcnula. Bio je siguran u svoje sposobnosti, mislio je da već zna mnogo toga, uključujući i pucanje. U međuvremenu, gravitacioni avion je leteo iznad ogromnog parka Mičurinski. Tamo su rasla gigantska stabla, od kojih su neka dostizala visinu od nekoliko stotina metara. A plodovi su bili toliko ogromni da ste, nakon što ste pojeli sredinu, mogli živjeti unutra. Genetski modifikovani ananasi sa zlatnom korom izgledali su ukusno. Istina, suprotno očekivanjima, kod dječaka nisu izazvali veliko divljenje.
  - Već sam bio u takvim šumama. - objasnio je Yanesh. - Za razliku od centralnih okruga, tamo je svima dozvoljeno. Iako je potrebno dosta vremena da se tamo stigne pješice.
  - Možda! - Rekao je Maxim. - A ipak, divite se ovdašnjim biljkama... Ima pečurka, ispod nje može da stane ceo vod.
  - Samo privid velike mušice. Nejestivo je. Sjećam se da sam skupio cijelu vreću isječenog voća. Obožavam pavararu - koža je tanka i ukus je apsolutno predivan. Smokve su ništa u poređenju sa njim. Morate biti oprezni kada sečete. Mogao bi da pukne, a onda bi potok bio kao vodopad - odnio bi te prije nego što si stigao da izgovoriš i riječ. Ovde je voće preveliko . Morate ih nositi u dijelovima u plastičnoj vrećici, a to je vrlo nezgodno.
  Maxim je potapšao Janesh po ramenu.
  - Ne meri se sve hranom. Hajdemo dole i ubrati cveće.
  - Poklon za devojku! Zašto ne!
  Dječakove ruke posegnuše za volanom. Kapetan Fox je ljutito udario prste.
  - Ne diraj volan, kuce.
  I odmah kao odgovor dobio je još jednu opomenu od maršala.
  "Imaš hrabrosti samo da se boriš protiv djeteta."
  - Žao mi je, Vaša Ekselencijo!
  Yanesh se nije mogla suzdržati od smijeha.
  - Ako želiš, probaj. - Maksim dozvoljeno.
  "Imam iskustva sa simulatorima", rekao je Yanesh.
  Bez imalo sumnje ili straha, Kowalski je stavio ruke na volan i spustio auto. Očigledno je zaista imao izvanredne sposobnosti. Gravitacioni avion je projurio pored vrhova gigantskih stabala.
  Maksim se nije mešao, dozvoljavajući dečaku da kontroliše letelicu. Mora se reći da se vrlo uspješno nosio sa svojim zadatkom, manevrirajući između gigantskih stabala, nikada se nije srušio, demonstrirajući virtuoznu tehniku iznad svojih godina. Međutim, čak i da se sruši, to ne bi bila velika stvar; gravitacioni avion ima savršen sigurnosni sistem. Konačno su sjeli na čistinu posutu malim, ali fantastično lijepim cvijećem. Činilo se da je dobri čarobnjak velikodušno razasuo nakit. Složena paleta boja blistala je u očima, a opojni miris izazivao je neopisivo oduševljenje.
  Yanesh je čak zviždala od divljenja. Kada su sleteli, dečak je iskočio i počeo da bere cveće, pokupivši čitavu ruku. Maksim je bio hladnokrvan, dopao mu se pejzaž, a ipak je nešto bilo alarmantno. Osećam se ugroženo. Prošavši kroz vatru i vodu, maršal je navikao vjerovati svojoj intuiciji koja ga je rijetko iznevjerila. U principu, glavni grad velikog carstva ne bi trebalo da sadrži oblike života opasne za ljude. Ovde je nešto drugačije. Maksim je pozvao dječaka i tiho mu šapnuo na uho:
  - Neprijatelji su blizu nas. Sakrij cvijeće i pođi sa mnom.
  Janeshine oči su zaiskrile.
  - Spreman sam.
  Ostavivši buket u autu pod nadzorom kapetana Foxa, Maxim i Yanesh krenuli su dublje u šumu. Naravno, trebalo je pozvati trupe i pročešljati područje. Ali Maksima je uhvatilo uzbuđenje. Janesh je, naravno, bio opsjednut romantičnim težnjama; zamišljao je sebe kao vojnog obavještajca i tome se radovao. Probijali su se kroz džunglu, trudeći se da ne prave buku. Yanesh je uspio da opeče gole noge na ljubičastim koprivama, ali se suzdržao, iako mu je koža do koljena bila prekrivena velikim plikovima.
  "Budi oprezan", šapnuo je Maksim. - U šumi opasnost se krije u svakoj travki.
  "Ovde nam treba zaštitna kamuflaža", prošapta Janeš. Krpe su jedva skrivale tijelo, nešto je puzalo po nogama. Veliki insekti, kako je Yaneš naučio u školi, ne jedu ljude na ovoj planeti. Najopasnije vrste artropoda su uništene na genetskom nivou, nije bilo dovoljno da centar glavnog grada postane izvor zaraze ili epidemije. Išli su u tišini. Odjednom se Maxim ukočio. Mala živa bića su se ponašala nemirno, kao da ih je neko uplašio. Šef je uzeo dječaka za ruku i šapnuo mu na uho:
  - Pred vama je zaseda!
  Maksim izvadi iz džepa detektor zvuka i pažljivo osluškuje okolinu. Tako je, pet ljudskih boraca i otprilike isto toliko vanzemaljaca ležalo je u blizini. Pa, s takvim odnosom snaga, bolje je ne ulaziti u bitku, već zaobići neprijatelja.
  To su oni uradili.
  Iskusni vojnik i zeleni dečko kretali su se sinhronizovano. Morali smo hodati kroz guste grmlje, utapajući se do gležnja u mahovinu. Uz velike muke, maršal je shvatio prekid u ljudskom lancu i uspio se provući na ovom mjestu. Imali su sreće; niko od vanzemaljaca nije imao životinjska čula ili fenomenalan sluh. Detektor zvuka je već mogao razlikovati tiho izgovorene riječi.
  - Gospodine Resident, tražite nemoguće od mene.
  Kao odgovor, glas sličan graktanju.
  - A vi ste, generale, navikli samo da uzimate novac, a da za to ne radite u potpunosti.
  Sudeći po tembru, pripadao je nehumanoidnoj rasi.
  - Platili su ti pola miliona, pa šta? Zastarjele informacije o špijunskim satelitima.
  "Nisam ja kriv", nastavio je lijeno da se pravda ljudski glas. - Informacije ove vrste, u principu, vrlo brzo zastarevaju. Nisam svemoćan.
  - To smo odmah shvatili, lakše je reći da si slab. Kada je u pitanju napad na sistem Kremlja, vi i vaši saučesnici nećete biti od male koristi.
  Maxim je zadrhtao. Hoće li zaista doći do napada na najmoćniju liniju odbrane koja pokriva glavni grad i cijeli centar galaksije? Kremljovski sistem je, kako tvrde njegovi tvorci, neosvojiv i, ipak, ako su se neprijatelji aktivirali u samom srcu imperije, to dovodi do tužnih razmišljanja.
  - Znaj, čovječe, uskoro ćemo upotrijebiti fundamentalno novo oružje, i uz njegovu pomoć će se ruski zvjezdani brodovi pretvoriti u prah prije nego što dođu do udaljenosti. Tada će naša vojska, poput sveprodornog gravitacionog talasa, preplaviti ruske prostore i pokoriti imperijalne svetove.
  Maxim je potišteno uzdahnuo; očito, izdajica nije bila posebno zadovoljna takvom perspektivom. Međutim, on je odgovorio:
  - Peta kolona je aktivnija nego ikad, a vaša invazija će ići po planu.
  - Vaš zadatak u bliskoj budućnosti je da napravite desetak uporišta u glavnom gradu za naše udarne snage. Plaćenici će se ovdje infiltrirati pod maskom turista, sakriti se u šumama, a zatim odigrati svoju ulogu u općem napadu.
  - Tako će i biti.
  - I vidi, čoveče, ako napad naših zvezdanih brodova ne uspe, biće ti gore. Vaša vlastita kontraobavještajna služba će vas raskomadati, a vaše izvršenje će biti sporo i bolno.
  Iako Maxim nije vidio ko govori, bio je siguran da će SMERSH moći identificirati izdajnika po njegovom glasu.
  - Potrebne su nam informacije o svim najnovijim imenovanjima u neprijateljskom rukovodstvu. Sve što znaš.
  - Prema mojim informacijama, mladi maršal Maksim Trošev je postavljen da komanduje zvezdanom flotom u galaksiji Smur. Nema tačnih podataka o njemu, ali...
  - Sve je jasno, tamo Rusi spremaju veliku ofanzivu. Kao uvjek. Novi komandant je iznenadni napad velikih snaga.
  Maksim je zadrhtao, hteo je da pojuri napred i zadavi štrebera. Operacija je u opasnosti.
  - Mislim da jeste. Što se tiče ostalih termina...
  Izdajnik je nabrajao dugo i zamorno, ali Maksim je već imao plan u glavi. Prvo, morate tiho napustiti ovo mjesto, a drugo, hitno kontaktirajte SMERSH. Tamo će odlučiti hoće li odmah neutralizirati špijunsku mrežu ili će pričekati. Uostalom, identificirani izdajnici nisu opasni i kroz njih mogu procuriti dezinformacije. Glavna stvar nije amaterski nastup. Međutim, dečak, koji je do sada mirno sedeo, se pomerio, pa je bilo primetno da je mladalačka energija bila u punom zamahu.
  - Možda ih možemo pogoditi laserom, gospodine maršale?
  "Ne, ni pod kojim okolnostima", šapnuo je Maksim. - Tome služi inteligencija, prikupljanje informacija i prijavljivanje pravim ljudima. Ako prekršiš naredbu, lično ću te upucati.
  Maršal je prijeteći podigao svoju pušku.
  Yanesh klimnu glavom.
  - O nalozima se ne raspravlja.
  Maksim je požalio što je dječaka poveo sa sobom. Šta ako se čuje njihov šapat... U međuvremenu se začula škripa u detektoru zvuka i vanzemaljac je ponovo progovorio.
  - Recite "Jupiteru" da ako nam ne pomogne, možemo ga odati žrtvovanjem ovog piona. Tada će vaš Svevišnji biti bijesan, a milost nije jedan od njegovih nedostataka.
  "Da", pomisli Maksim, "vođa mora biti čvrst." Nekada je bio jedan od hiljadu odabranih, međutim, imao je priliku da postane vođa samo u slučaju iznenadne smrti vladajućeg diktatora. Hiljadu se bira svake godine, a rotacija vrhovne vlasti se dešava svakih trideset godina. Ali i ova šansa je propuštena. Prvo, Maximov karakter je bio previše mekan, a drugo, paranormalne sposobnosti, tako jake u djetinjstvu, počele su slabiti s godinama. Međutim, postati maršal kad nemaš ni četrdeset... to nešto govori.
  - Ne diraj Jupiter. On je tvoja najbolja nada. Bez toga, šanse za pobjedu u ratu su zanemarljive.
  Inogalakt je nešto nečujno zakikotao kao odgovor. Zatim je artikulirano rekao:
  - "Jupiter" je vrijedan kada je aktivan. Zbog njegovog nečinjenja naše trupe trpe prevelike gubitke. Kako god bilo, vi ćete mu prenijeti naše upute. Za sada možete ići.
  "To je to, možeš otići", uzdahnuo je Maksim s olakšanjem. U tom trenutku, opovrgavajući njegove riječi, dogodila se eksplozija. Uslijedila je pucnjava.
  - Prokletstvo! Ponovo preraditi...
  Šef se sagnuo, a u Janešovim očima bljesnule su samo radosne iskre.
  . POGLAVLJE br. 11
  - Ti govoriš savest! - zarežao je arogantni rob.
  - Tako da sreća pripada svima, a ne nekolicini odabranih. Za ovaj sveti cilj podigao sam svoj mač! - uzviknuo je Witcher.
  Grof je bio skeptičan:
  - Ne! Vjerujem da ste vođeni ozlojeđenošću ili žudnjom za moći! Bilo je ustanaka robova, ali su završili samo masakrima. To su posljedice svake pobune.
  - Ovo neće biti pobuna, već revolucija. Najvažnije će se desiti kasnije, posle pobede! - rekao je ratnik sa velikim entuzijazmom.
  - Revolucija? Čudna reč, da li ste je sami smislili? - iznenadila se Forsa.
  - Ne baš! Ovaj termin mi je dao anđeo u snu. - Witcher uključen s inspiracijom.
  - Anđeo ili jedan od crnih bogova! Proročki snovi su varljivi. - sumnjao je grof.
  - U svakom slučaju, imaćete priliku da promenite živote ljudi na bolje i sami postanete bolji čovek! Sve nevolje dolaze iz sebičnosti, prosperitet je moguć samo zajedničkim naporima. Osoba bez tima je kao ugalj, bez vatre, daje malo svjetla i brzo se gasi! - Izbacila je tok veštičeve elokvencije.
  - Kažete da osoba treba da bude u timu. Ali znate li šta je životinjska priroda? - sarkastično je upitao Forsa.
  - A životinji je bolje u stadu! I općenito, pošto si rob i nisi otkupljen, onda se plemstvo odvratilo od tebe, riječima su tvoji vjerni prijatelji pokazali svoje pravo lice. To znači da je vrijeme da potražimo drugove u drugom okruženju. - predloži Witcher mirnije.
  Grof de Bor je ćutao nekoliko sekundi, a onda je pružio ruku:
  "Iako ne vjerujem u konačni uspjeh, barem će moja oštrica popiti krv."
  - Logika ne treba da služi instinktima - umu požude! - Rekao je Witcher.
  - Pa, dobro, dosta, drži mi predavanje! Biće rata - biće podviga! - Grof je počeo da briše krv sa sebe.
  - Vi ste iskusan i hrabar ratnik, treba da budete izabrani za vođu odreda! - predložio je ratnik.
  - Nije loše, ali ne morate birati svakog vojskovođu. Mora postojati stroži princip jedinstva komandovanja. Vi ste izabrani, pa vi imenujete! -Grof je počeo da oblači svoju verižicu. Nekoliko dječaka mu je priskočilo u pomoć.
  - Šta je sa slobodnom konkurencijom? - Witcher je sumnjao.
  - To je destruktivno za vojsku! - Sila prekinuta. - Ekonomija je rizom od mnogih izdanaka, vojska je jedno deblo!
  Witcher se našalio:
  - Ali češće je hrast, i to ne u smislu snage i stabilnosti, već u nivou kontrole!
  Polugoli dječak pruži grofu mač. Odgovorio je tako što ga je udario po koščatim leđima, koja su više puta pretučena. Dječak je zastenjao i skočio unatrag, trzajući smeđim nogama.
  Veštica je odlučno rekla:
  - Formiram pet legija krnjeg sastava, po dva i po vojnika. Vi ste postavljeni da komandujete trećim! A ostalo neka izaberu robovi!
  Posljednji prijedlog izazvao je kontroverze, skoro prerastajući u tučnjave. Tada je zapravo izbila tuča, nekoliko robova je ranjeno, a Witcher je morao intervenirati. Oborivši najbrže, viknula je:
  - Prestani da koristiš palicu! Pređimo na direktno postavljanje komandanata.
  Robovi se nisu zadovoljili gunđanjem, ali kada je ratnik stavio takav prijedlog na glasanje, jednoglasno su podigli ruke.
  Ovdje je Witcher, koji je predvodio ustanak, morao naporno raditi. Zapravo, teško je na oko prepoznati dostojnog, a on je stalno postavljao pitanja budućim kandidatima. Konačno, izvršena su imenovanja u legije, a privremeni komandanti postavljeni su u manje ogranke.
  - Kada se bitke završe, pogledaćemo koliko su vojnici pokazali hrabrost i domišljatost! - objasnila je devojka.
  Jedna od legija se u potpunosti sastojala od djece i tinejdžera. Witcher je postavio dječaka Bika za zapovjedništvo nad njima. Momci su nezadovoljno povikali:
  - Još je premali! Ne treba nam mali. Stavite najveće i najjače iznad nas.
  - A koga želiš?
  - Nedostaješ mi! On je najvredniji!
  Atletski mladić istupio je, bio je još dječak, ali već visok kao hrast. Istina, lice mu je djelovalo tupo. Vedmakova, znajući dobro koliko je inteligencija važna za komandanta, upitala je:
  - Koliko je sedam osam?
  Mladić ju je pogledao i promrmljao:
  - Ne znam! Glavna stvar su mišići i snaga.
  Bik je zalajao u zvučnik:
  - Mišići bez mozga su šaka mesa - za kojim tiganj plače!
  - Umukni, budalo! Oduvaću ti vilicu! - urlao je mladi heroj.
  - Ko ne zna da je sedam osam je pedeset šest, teško da će moći da udari šakom dalje od nosa! - Dečak mu je isplazio jezik.
  Mladi nasilnik je zalajao na sav glas:
  - Izazivam te, borićemo se do smrti!
  - Imitiraš me kao pacov-majmun! - primetio je grof de Fors. - Međutim, ovo je jedini pristojan izlaz.
  - Od dvojice duelista, jedan je budala, drugi nitkov! - Primetio sam Veštica. "Iako je dobro da se dečaci zagreju."
  Bik je stajao nasuprot neprijatelju, razlika u visini je bila velika, protivnik mu je bio pet puta teži. Dete je, međutim, s prezirom gledalo u svoje istaknute mišiće; dečak je bio mršav, ali žilav. Njegovo okruglo lice pravilo je grimase, a mač mu se okretao u rukama.
  - Pa kako ćemo se boriti ili miriti! "Podrugljivo", upitao je.
  - Da, volim te! - Sportista je napao dečaka. Udario je bekhendom, mač mu je bio dug i težak, očigledno je bio dvoručni. Bik je izbegao udarac čak ni ne pokušavajući da parira, već je jednostavno skočio iznad putanje i zabio mu mač u mostić nosa. Dečak je udario samo na osnovu proračuna - da ogrebe, ali ne i da ubije.
  Grub se još više razbjesnio i počeo da zamahuje svojim drugim mačem. Ovdje je čak i Buk morao jače da gura dok je bježao. Dječakove gole pete su postale manje, a oštrice su pojurile za njima. Odjednom je Bik stao, u njegovim zubima se pojavila lula. Neprijatelj je jače zamahnuo i pojurio u konjskom galopu, raširivši svoje debele ruke. Iskrivljeno se cereći, dječak je pljunuo, a nešto sitno je udarilo sportistu u lice. Bik je prošao bočno pored oštrica, pa čak i golom petom udario protivnika u prsa.
  Teturajući, moćni momak je divlje vrisnuo, a onda su mu noge oslabile i počele se rušiti.
  Prijateljski uzdah je prošao kroz vojsku; malo ko je očekivao da će mali dečak pobediti diva. Tada su djeca radosno vrisnula, prije svega, naravno, najmanji od robova. Oni koji su manji i slabiji sa zadovoljstvom vide da ni vaš glavni šef nije sjajan. Tako da i dijete može učiniti nešto za ustanak.
  Robovi su dotrčali do poraženog sportiste, uključujući i nekoliko lokalnih doktora. Ljubičasta mrlja širila se preko grubog, retko kosog lica mladog junaka. Doktor je iznenađeno rekao:
  - Bazilika! U njega je ubodna igla s otrovom, paralizirajući mu udove.
  - Privremeno! - Rekao je Bik. - Onda dolazi k sebi. Neće se sjećati ničega, jednostavno neće primijetiti svoju sramotu.
  Vještica priđe dječaku:
  -Gde si naučio da praviš otrove?
  - Nigde! Našao sam ga na jednom od imanja. Bogati takođe nisu zadovoljni svojim položajem u društvu. Tako prave razne vrste otrova. Ako je napitak zapečaćen, nema problema, znam kako da otvorim brave! - Bik je lukavo namignuo Witcheru.
  - Gde? - upitao je ratnik.
  - Jedan lopov me je naučio! Privremeno se pokazao kao rob, ja sam bio u istom paru sa njim, radili smo vredno, sekli šumu. Rekao mi je kako da otvorim brave, čak mi je nešto pokazao. Začudio se mom sjećanju i onda pobjegao. - Dječak je lukavo namignuo.
  - I niste ga pratili? - Witcher je bio iznenađen.
  - Ne! Ionako smo svi bili bičevani zbog ovog bijega, a da sam i ja pobjegao, onda bi svaki peti bio razapet na stubovima. Dvoje ljudi je već zavera. - Objasnio je žilavi dečak.
  - Varvari! Pa, dobro, ako ste tako nezaboravni, možda će vam susret s Khirovom biti koristan. - predloži Witcher.
  - To je moguće! Odavno sam želio postati najjači i najpametniji! - Dečak je pokazao loptu za biceps.
  - Jači i pametniji od mene? - zaigrano je rekao ratnik.
  - Ne! Na kraju krajeva, ti si vođa! Ali desnom rukom, zašto ne! - Bik je ustao na ruke radi veće uvjerljivosti.
  - Što čovek više leti, to je nezadovoljniji svojim položajem! - Primetio sam Veštica.
  - Ljudi ne lete! Krila imaju samo oni čiji um nije naviknut na puzanje! - Dečak je pokazao prerano razumevanje.
  - Biće krila u našoj vojsci! Obećavam da ću smisliti nešto. - obećao je Witcher.
  - I vjerujem ti, starija sestro! Na kraju krajeva, vi nam niste samo vođa, već i sestra ili čak majka. Živećemo kao jedna porodica! - rekao je Bik.
  - Vođa države treba da bude brat ljudima, a ne brate! - Vođa nacije je prije svega sluga naroda. Ipak, ostavimo razmjenu komplimenata, oružje koje ste usvojili trebali bi koristiti drugi. Hajde da napravimo lule! - naredi Witcher.
  - Nisu dovoljno dalekosežni! - primetila je Pasa. - Potrebno poboljšanje.
  - Već razmišljam o tome, uostalom, usne i obrazi omogućavaju udarce na maloj udaljenosti. Ali ako postoji nešto što se samo širi i udara snažno. Malo minerala i biljaka. - Witcher je osjetio jaku mentalnu tenziju.
  Dečak je očigledno čuo njene reči:
  - Uradimo to, odaberite elemente! Još imamo vremena; mnogim robovima treba pokazati osnovne tehnike ratovanja.
  "U pravu si, moj mlađi brate, čarobnjak će nam pomoći u nečemu." Međutim, sve dok velike snage ne budu bačene na nas, moramo napasti. Međutim, moramo se pažljivo pripremiti. Lakše je pronaći suhu stijenu u okeanu nego izum koji nije korišten u vojne svrhe! - rezimirala je Vedmakova.
  Uostalom, pobunjenici su dan proveli u vježbama, a istovremeno je Bik poslao izviđanje.
  Vojska je krenula iz grada. Nije veliki, ali dobro naoružan. Dječak izviđač, jašući manjeg žohara rakova, čak je skrenuo pažnju na jedan apsurd:
  - Ratnici imaju pet mačeva, a jedva se kreću!
  - To je dobro! - Rekao je Bik. - Tačnije, čak je divno, pre nego što dođu kod nas, iscrpiće se od viška kilograma.
  Witcher je lukavo primijetio:
  - Iskusni ratnici su rekli, ne uzimajte oružje veće od pet prstiju na desnu ruku. Pa, naravno da nije loše, njihova glupost će im pomoći da brže pobede. U međuvremenu, ostavite robove da spavaju nekoliko sati. Imali su težak dan, a bitka neće biti laka. Koliko tačno vojnika imaju neprijatelji?
  - Pet i po hiljada. - rekao je Bik samouvjereno. - To znači da ako ih sve stisnemo, onda u gradu neće ostati više od pet stotina ljudi.
  - Ovo je sasvim razumno, biće potrebno prići sa svih strana. Noću se neće usuditi da nas napadnu, svoje će poseći. To znači da će napraviti logor kako bi mogli da hakuju u zoru svom snagom. Možda će čak i podijeliti trupe u svrhu opkoljavanja. - predloži Witcher.
  Grof de Forza se usprotivio:
  - Dobro poznajem navike koje vladaju u Sultanatu, s njima smo se borili više puta. Noću će poslati nekoliko špijuna sa zlatnim vrećama u naš logor. Pokušat će podmititi robove, a zatim ih nabiti na kolac ili, u najboljem slučaju, iščupati im nozdrve.
  - Slanje špijuna je drevna taktika. - primetio sam, protežući veštičeve nožne prste. - Ali nemaju kape nevidljivosti, momci stražari su toliko pažljivi i lukavi da će ih sve uhvatiti. Osim toga, pogodićemo ih malo bliže zori. I robovi će bolje spavati, a neprijatelj će dublje zaspati.
  - Logično! Ja ću prvi napasti! - Rekao je Bik.
  - Bit će potrebno ukloniti štitnike, a to se može učiniti uz pomoć cijevi za gađanje. - Witcher je pokazao uređaj. - Ovdje je pričvršćen nekakav klip, tri vrste bilja i ulje sa karbidom. Samo treba da postupate pažljivo, inače će trzaj izbiti dečacima zube. Povest ćeš najpametnije momke sa sobom.
  - Mnogi imaju iskustva u pljačkanju bašta i krađi. Oni koji su rođeni slobodni, a oni koji nisu, posebno domaći robovi, krali su od svojih vlasnika. - Bik je sve smirivao. - Dakle, prošli smo školu preživljavanja.
  - Tim bolje! Generalno, mislim da neće biti previše čuvara. Uostalom, ko smo mi za njih? Robovi su glupi! Glupost je bliža poniznosti - brzopletost je bliža podlosti.
  Čarobnjak Khirov se uključio u razgovor:
  - Imamo otprilike duplu ili nešto veću nadmoć, ali je neprijatelj bolje obučen i naoružan. A u vojsci Sultanata žene služe samo u ličnoj legiji besmrtnika. Ima ih šest hiljada plaćenika iz različitih zemalja. Imat ćemo mnogo žena u našoj vojsci, a sa rijetkim izuzecima one su slabiji ratnici od muškaraca.
  Dakle, svaka bitka mora biti pažljivo isplanirana. Štaviše, pri prvom porazu robovi će početi bježati od nas.
  - Pobjeda kao žena privlači svojim sjajem, ali odbija svojom cijenom! - Vještičeva duhovitost je ponovo bljesnula.
  - Super! Sada vidim da je plan operacije u potpunosti dogovoren. Ostaje samo da razjasnimo detalje. Tokom bitke će početi panika u redovima neprijatelja, a većina vojnika će potrčati u grad Zhit. - Predložio Khirov
  - To je jasno! Najjači odred robova će udariti s leđa, samo iz pravca grada. Možda ću ga ja voditi. - Predložio grof Forsa.
  - Nije moguće, a ti! - pojasnio je čarobnjak.
  "Osim toga, imamo lonce ulja, a ja sam naredio da se na njih pričvrste fitilji." Bacićemo ih u logor i pojačati paniku. - predloži Witcher.
  - I ovo je takođe razumno. - Čarobnjak se složio. - Samo što još niste dovoljno pripremili ove optužbe.
  - Dobro! Vatra je bog rata i, kao i drugi bogovi, zahtijeva pažnju i žrtvu! Ali nismo imali dovoljno vremena da sve pripremimo. - Vještica se i sama postidila svoje gluposti.
  - Sljedeći put ćeš biti sofisticiraniji. U međuvremenu, nije nam smetalo da spavamo. - Hirov je zijevnuo bez ikakvog pretvaranja.
  Witcher klimnu glavom:
  - Imam zverski običaj da spavam malo i lagano, ali naša braća zaslužuju odmor.
  - San je strateško oružje, njegov nedostatak je uzrok umora, koji je opet klica poraza. - primetila je Pasa.
  Robovi su, nakon vježbanja na svježem zraku, spavali kao mrtvi. Samo su stražari sjedili u zasjedi, spremni da dignu uzbunu. Nikad se ne zna da će neprijateljski komandant odjednom biti dalekovidiji. Međutim, sve je prošlo, očigledno komandant vladine legije Temnik Etirimon nije želeo nepredvidivu noćnu borbu. Osim toga, u mraku je robu lakše sakriti se, a zatim ih uhvatiti. Ili će možda jednostavno odustati, nakon čega će uslijediti mučenja i pogubljenja. Temnik Etirimon je obliznuo usne, posebno je prijatno rugati se mladim ženama, lomiti prste na nogama, zapaliti kosu - veoma primamljivo.
  Na brzinu razapevši šatore, vojnici su zaspali. Nije ostalo više od dvadesetak stražara. Pre spavanja, Etrimon je zajedno sa hiljadama priredio gozbu, pred njima su goli plesači tresli čarima. Bilo je lijepo i zabavno. Milenari su ih bacali kostima i tjerali ih da zauzmu zavodljive poze. Zatim su ih bez ikakvog oklijevanja zauzeli i, zadovoljivši svoju životinjsku požudu, zaspali u pijani san.
  Njihova smrt je prošla neprimećeno. Pobunjenici su prošli kroz šumu, sa jatom dječaka koji je krenuo naprijed. Bik, pritisnut uz drvo, skrivajući se u lišću, ugleda prvog stražara.
  - Evo ga, divno, nedostaje.
  Otrov je malo poboljšan i izazvao je trenutnu paralizu. Udarac u lice nije neophodan, jer ratnici Sultanata po pravilu hodaju lagano i samo su grudi prekrivene oklopom, a straža leži uokolo.
  - Ima jedan!
  Sama Witcher se kreće sa zadnje strane. Ona uklanja štitnik bez ikakve cijevi za pucanje. Samo dolazi s leđa i slomi vrat.
  - Pokret je život! Samo ne pevaj - za mir! I tako tužno - stomak mi je prazan!
  Ratnik se osjećao malo smiješnije. Drveće okolo je visoko i vinova loza je vidljiva. Voljeni i najpametniji momci robovi puze u blizini. Odrasli ratnici su teži i stoga zaostaju. Teža životinja uvijek pravi više buke.
  Witcher je usput ubio još jednog čuvara, koji je upravo sisao kokosovo pivo iz pljoske. Pred njima se otvorio logor.
  Nije to bio posebno veliki logor, vojnici su spavali, nekad u šatorima, nekad samo na gustoj travi. Noć je topla, malo stražara zijeva, gledaju nepažljivo.
  Ovdje je glavna stvar odmah ih ukloniti kako ne bi imali vremena za uzbunu. Kukavica labud, sa svojim prijatnim glasom, bolje je za to. Ona ne izaziva nikakvu sumnju, naprotiv, njeno gugutanje se čuje gotovo neprekidno, ali ako promijenite ton, možete uhvatiti informaciju.
  Vedmakova upravo to radi. Oni mu odgovaraju. Stražari ne reaguju, imali su "sreću", ispostavilo se da je smrt laka.
  - Jedan mač je kao kap kiše, pasti će i rasuti se, a kada ih bude mnogo rodiće se pobeda!
  Veštic je počeo da seče ljude koji su spavali. S jedne strane, nije bilo viteško, ali s druge strane, pobjeda je vrijedna časti! Čast je relativan koncept i treba ga primijeniti prvenstveno na svoje vojnike!
  Prije svega dokrajčite one koji su bogatije obučeni, komandante. Mačevi su se obično stavljali u posebnu gomilu.
  Međutim, grižnje savjesti nisu dugo trajale; i robovi su započeli masakr i kao rezultat toga podigla se uzbuna. Kada ste napadnuti noću, panika je neizbježna, posebno ako je oblačno ili oblačno. Robovi su svi polugoli i mogu se lako razlikovati, a ratnici se udaraju u glavu i često se bore jedni s drugima. I neko viče:
  - Spasi se!
  - Straža! Demoni napadaju!
  U vremenima panike uloga komandanta je važnija nego ikad. Witcher to zna i odjurio je do samog glavnog šatora.
  Etirimon, još uvek polupijan, jedva je otvorio oči. Općenito, svako ko popije prije svađe završit će s mamurlukom u paklu.
  - Šta se desilo! Zašto cijevi ćute? - Vikao je.
  - Cijevi ćute jer lopatice pjevaju - čelik je jači od bakra! - vikao je Witcher. Skočila je na Etirimona. Temnik je, naravno, vješto držao oštricu, ali još nije bio potpuno pribran, a Vještičevi mišići su bili savršeno zagrijani. Divlje je zamahnula, a njeno sečivo obojeno kanom jedva se videlo u tami. Nesretnom plemiću je odletela glava.
  Witcherova je udarcem nogom srušila hiljadu ljudi koji su jurili na nju. Drugi komandant je uklonjen pljuvanjem iz cijevi.
  - Pa, gulovi se nisu probudili!
  Opet čist udarac mača, probodeni neprijatelj pada! Dve hiljade policajaca pokušavaju da ga napadnu s leđa, ali nailaze na plesača. Ona cvili i udara. Veštic ne propušta trenutak, jednog poseče, drugog dokrajči. Pa vojska bez komandanta je kao stado ovaca bez pastira, jedan vuk ako ga ne pojede, preplašiće ga!
  Sada su pobunjeni robovi, mnogi naoružani toljagom, ili u najboljem slučaju rogom, dobili inspiraciju. Taktika bacanja pet na jednog bila je vrlo efikasna. Bilo je lakše pasti i gaziti.
  - Ne dozvoli im da pobegnu! Seci noge! - vikala je Vedmakova preko pojačala.
  Solntslava je hakovao zajedno sa svima ostalima. Kako su svirali mišići ove dive. Nije uzalud što mnogi misle da je ljuta žena gora od demona. Tako je jednog od ratnika prepolovila, a njena oštrica je po inerciji prerezala grkljan oficira koji je stajao iza njega. Centurioni su pokušali da uspostave neki privid reda, ali su brzo umrli. Osim toga, Sultanat je učinio sve da vojnik zaboravi šta je inicijativa. Pobunjenici su, zauzvrat, prilično pametno odgurnuli trupe Sultanata od puževa žohara.
  - Ne dozvoli im da sednu na sedlo! - vikala je Solntslava.
  Passa je dodao:
  - Kontrolišite konje.
  To je pomoglo, puževi žohari su upali u redove i izazvali dodatnu paniku. Kao rezultat toga, ne znajući šta da rade, mnogi borci su počeli da beže. Ali to je upravo ono što su Witcher i robovi čekali. Borba je eskalirala u istrebljenje i progon.
  Ratnik je suzio desno oko i bacio tri bodeža:
  - Nećemo im dozvoliti da odu!
  Bježanje je više glupost nego kukavičluk! Uostalom, većina vojnika ne umire u borbi, već tokom potjere!
  Bik je, kao vrlo brz dječak, skočio na vrat jednom od oficira i zajahao ga:
  - Brži bubašvabe!
  Bodež je služio umjesto mamuze, a jadnik ga nije ni pokušao baciti.
  Vještica, primijetivši to, poviče:
  - Rat je kao igra domina, samo polomljene domine se više ne mogu skupiti - zemlja drži!
  - Ništa, moje kosti su mlade i jake! - Dječak je skočio i prerezao vrat. Nakon toga je čak i ubrzao.
  Witcher se spotaknuo o leš, nekoliko tijela je ležalo okolo, ali diva nije pala, već ih je preskočila. Zatim je sekla mačevima. Moral trupa koje su se borile protiv njih je ispario, a sada se ratnik pretvorio u krvnika. Postojala je čak i averzija prema krvi. Witcher je vrisnuo:
  - U ime časti! Ko baci oružje, živjet će! Predajte se, ratnici Sultanata.
  Bilo je onih koji su poslušali naređenje, ali su mnogi nastavili bježati u očaju, a neki su pali na koljena.
  Na primjer, deset moćnih boraca odjednom se predalo Biku. Možda su mislili da je sigurnije povjeriti svoju sudbinu djetetu. Dečak je viknuo:
  - Pad na lice!
  Ratnici su pali. Bik je hodao bos po njihovim leđima, uprkos maloj težini djeteta, vojnici su stenjali od straha. Tada je dječak došao na ideju da li treba da se oslobodi svojih poraženih neprijatelja. Ali onda je odagnao podlo iskušenje, jer robovi žele da grade bolje društvo, a ne da ponavljaju put svojih gospodara.
  - U redu, uživo - dimi nebo!
  Postepeno je bitka nestala! Iako se čini da je masakr dugačak. Vještica je naišao na prilično vještog ratnika. Nakon brutalne razmjene napada, konačno ga je razoružala, a zatim i zapanjila.
  - Ovo nam treba!
  Na neke od njih su bacili mreže, ali neki nisu pružili otpor. Bitka je bila skoro gotova, samo su se bijeg i potjera otegli. Vičerova je lično vodila poteru i ubila mnoge, ali nije mogla da uništi celu vojsku do poslednjeg vojnika.
  Ipak, mladi ratnik, sa nekoliko stotina robova na konjima, odlučio se na odvažnu avanturu, naime, da odmah zauzme grad koji nije bio spreman za odbranu.
  - Ovo će biti snažan potez. Nećemo dozvoliti da nam se oduzme bogatstvo, a što je najvažnije, navalićemo na svoja pleća.
  Nekoliko desetina vojnika poražene vojske ipak je uspjelo da skoči na puževe žohare i odjuri do kapije.
  Nisu se odmah otvorili, došlo je do svađe. Kada su se kapije spustile, Vještica i njeni konjanici su iskočili iza šume. Ona je vrisnula koristeći dječakov uređaj:
  - U ime velikog sultana Erifefa! Moćna pojačanja jure ka vama! Ako želite zaštititi grad, neka ratnici zauzmu svoje mjesto na zidinama.
  Pospani čuvari to nisu odmah shvatili, pogotovo jer je Witcher na sebe bacio bogatu haljinu koju je ukrala sa leševa. Sama kaciga vrijedi, blista kao ledenica na suncu, pa ko može odbiti tako plemenitog komandanta.
  A gospoda, burgomajstor i ostala vlastela, naravno, nisu spavali, "brinuli" su se za svoj narod!
  Na malom brežuljku nalazila se prekrasna palata sa stupovima i kipovima, rađena u mješavini starorimskog i staroistočnog stila. Ispred njega je, kao što je uobičajeno u ovoj zemlji, ogromna statua sultana Erifefa, sa fontanom koja izvire iza njegovih usta. U najvećoj sali bilo je bučno i zabavno, svirala je muzika - gozba je bila planina. Plemeniti plemići sultanata priredili su Sabantuy. U skupim zlatom izvezenim togama ležali su na bujnim jastucima; na niskim stolovima stajale su hrpe jela, vina i likera. Stotine lampi su blistale po stolovima i zidovima. Širom imanja i u kolonadama bljesnulo je bezbroj robova, robinja, momaka robova i vojnika tjelohranitelja koji su čuvali palaču. Dostojanstvenici su pijuckali zdravice. Glavni plemić, šeik du Pustemorov, ukočio se u naručju dvije gole hetere. Trzao se i stenjao kao opsednut, konačno se oslobodio i vrisnuo.
  -A sada je vrijeme za borbe gladijatora. I tako dosadno, nema krvi, a vino nije za dušu.
  Začula se zvonjava i borci su pozvani u arenu. Prema običaju, najlakši i najmlađi ratnici treba da se bore prvi. Ali šeik je upravo primio gomilu obučenih robova i želio je spojiti dvije vrste zabave: erotsku i krvavu.
  U središtu minijaturnog Koloseuma gorjela je vatra, staklom pojačane baklje davale su prilično jarku svjetlost ljubičaste nijanse, bijeli šljunak je blistao, dajući podijumu vedar izgled. Prva je na binu istrčala mišićava i vitka djevojka sa kožnim kaišem. Kao prvorazredna gimnastičarka, napravila je dva salta i hodala na rukama. Zatim je stala nasuprot princu, ukočila se, ukrstivši mač i bodež u takvom oružju koje su ga zvali mirmillon. Uprkos činjenici da je devojka mogla da se takmiči na takmičenju lepote, koliko su njena koža i plava kosa mekana, baršunasta, već je imala širok ožiljak na licu. Sljedeći skakač je također hodao na rukama. Njegovo oružje bili su trozubac i kratka mreža - penzioner. Nakon istezanja, stao je nasuprot neprijatelju. Bio je to mladić, skoro dečak, još golobrad sa nežnim devojačkim licem; prisustvo mešovitih parova davalo je posebnu erotičnost radnji. Čini se da se partneri poznaju dugo i namignuli su.
  - Kakva Caisca! Nisam mislio da ćemo se ovako sresti! - tužno je rekao dječak.
  "Bio si fin momak, ali sada će tvoja duša biti odvedena u iskonski plamen!" - grubo je odgovorila devojka.
  - Zašto si tako okrutan! Još smo djevice, moramo živjeti! - rekao je mladić sa plahom nadom.
  - Ovo nam neće pomoći! Čak i bogovi preziru robove!
  Trening u školi gladijatora bio je težak, a ožiljci su bili vidljivi na golim sjajnim telima mladih boraca.
  Publika se uznemirila, kladile su se, divlji povici su ohrabrili mlade gladijatore, koji očito nisu hteli da se bore.
  Šeikova žena je izvadila kožnu torbu.
  - Pedeset zlatnih za Kaisku! "Bljesnula je svojim velikim zubima.
  - Počnimo! Šeik je dao znak.
  Tako različiti, a istovremeno imaju mnogo zajedničkog, ratnici su se okupili, njihovi pokreti su bili brzi i haotični. Prvo je ratnik sa trozubom pokušao da baci mrežu, ali je promašio, a njegov protivnik je, divlje skočivši na njega, uspio da ga bodežom zareže u stomak. Mladić je odskočio i udario trozubac u prsa, ali je samo malo ogrebao kožu. Međutim, njegov manevar primorao je neprijatelja da se povuče. Odšetao je i naslonio se na mrežu, ne dozvoljavajući nekada voljenom gladijatoru da priđe.
  - Vi ljudi ste glupi! To znači da su osuđeni na poraz! - rekla je djevojka arogantno.
  - Kako je rođen? - Mladić je izgledao posramljeno.
  Odjednom je retiarius sa trozubom zgrabio šljunak rukom i bacio mu ga u lice. Manevar je uticao, devojka je zatvorila oči, a istog trenutka trozubac joj je probio trbušne mišiće.
  Plačući od bola, mladi gladijator se zgrčio, ali je ipak uspio da zabije oštricu u rame. Retiarius je vrisnuo i izvukao oružje. Mač je bljesnuo kao munja, gotovo mu probio vrat. Gladijator se povukao, prsa su mu bila posečena. Mladić je zastenjao od bola i ispustio trozubac. Tada je protivnik skočio na njega i bacio bodež. Zamah je bio prilično slab, a vrh je probio meso noge. Retiarius je vrisnuo i pao, zatim je podigao bodež i pokušao da ustane, u tom trenutku ga je mač udario u vrat. Već je izgubio svijest, udario je mirmilonsku oštricu u solarni pleksus. Nekada zaljubljeni par (poput Romea i Julije) pao je na šljunak. Pijana publika se smijala i urlala. U arenu su utrčala tri sumorna roba niskog čela i isturenih čeljusti, koji su vrelim gvožđem spalili tela onih koji su izgubili, ali dobili duhovnu slobodu. Uvjerivši se da su mrtvi, zakačili su ih rebrima i odvukli sa bine. Mjesto gdje je bila krv prekriveno je ugljem.
  -Otići će da se hrane insektima. - Šeikova žena Demetra je pokazala konjske zube. - Šteta što su kosti premale, životinje će ostati gladne.
  - Neće biti mesa i kuvara. Šteta, zaista, par njih je moglo ispasti dosta perspektivnih sportista! - zarežao je šeik.
  - U tvom krevetu? - sarkastično se raspitivala diva.
  - Zašto ne! Devojka je lepa, a dečko bi mogao biti tvoj. "Šeik je imao prilično progresivne stavove, vjerujući da žena može dobro zabaviti svoje punašno tijelo s mladim robom.
  - Mala i krhka! Zar nemamo još jedan ovakav par? - upitala je Demetra.
  - Nažalost, nema! Pogledajmo mladu smjenu koju su nam poslali iz susjedne škole. - Šeik se nacerio.
  - Možda je bolje pustiti ih da odrastu! Inače ćemo pobiti sve naše zarobljenike. - Neočekivano, žena plemića je pokazala saosećanje.
  - Vijest o pobuni robova je previše radosna i želim je u potpunosti proslaviti. - Plemić je protresao stomak.
  - Osim, naravno, ako te Etymon ne preduhitri! - zadirkivala je debela.
  - Kakva glupost! Tim bolje, hajde da dokrajčimo sada sve gladijatore i uskratimo budalu spektakla. Hajde novajlije! - zarežao je šeik.
  - Ovo nisu baš novajlije. - Demetra je obliznula usne
  Gong se ponovo oglasi i momci ratnici trče u arenu. Izgledaju oko četrnaest do petnaest godina, sa prilično širokim ramenima i grudima. Kao i prethodni borci, radi salto i trči na rukama. Već su istrčali na podijum, obukli su oružje, šlemove, oklop na prsima, štitove i mačeve. Jedna ima ravnu oštricu, dok druga ima zakrivljenu oštricu poput sablje. Isklesani trbušnjaci su otvoreni i na njima su vidljivi ožiljci. Dječak koji stoji na desnoj strani zacijelio je posjekotine na prsima u tri reda.
  Koža je izdašno nauljena i sjajna.
  Menadžer najavljuje.
  -U ringu nastupaju poznati borci Fudoros sa zakrivljenom sabljom i Saflorov sa pravim mačem. Fudoros ima šest borbi, a Saflorov sedam. Svi njihovi suparnici su ili ubijeni na licu mjesta ili po odluci naroda izbodeni na smrt. Menadžer je upro prstom u gomilu. Ponovo su se pojavili oni koji žele da se klade. Šeik je zalajao.
  - Sto zlatnika za Saflorova.
  Opklade su brzo zaključene, plemići su se zakleli. Njih dvoje su se čak i potukli. Jedan je poprskao čašu vina, drugi ga udario debelom nogom u lice. Hetere i stražari su požurili da smire razjarenu javnost. Šeikova žena, vlastoljubiva, drska, debela, lajala je:
  -Naprijed! Ubij!
  Gladijatori su se okupili. Ovoga puta su se odvojili, iskušavajući jedni druge pažljivim udarcima. Sudarivši se, mačevi su lagano zaiskrili, štitovi su zadrhtali. Javnosti se ovaj oprez nije baš dopao, negodovano je urlao i kosti su letjele prema borcima. Šeik je prevrnuo poslužavnik i bio prekriven vinom i džemom. Zatim je pljunuo i ljutito zacvilio.
  -Ako se ne boriš, obesit ću te naglavačke. Nekoliko silnih divljih "janjičara" istrčalo je na podijum, mahali kopljima, demonstrirajući udarce u otvorena leđa. Saflorov je krenuo u ofanzivu, napadajući žestoko, šutnuo je svog kolegu u koleno. Tinejdžer je odstupio, lagano pomjerajući mač u stranu, a njegov protivnik je zasjekao po prsima. Loše zašrafljena ploča pala je na dno. Sljedeći napad ostavio je dubok trag na koži i potekla je gusta krv. Fudoros se povukao, jedan od dlakavih boraca ga je udario u noge. A kada je dječak oklevao, Saflorov je udario šlem s takvom bijesom da je zateturao i srušio se. Od šoka je "kaciga" odletjela, otkrivajući bijelu glavu s natečenom kvržicom na čelu. Saflorov je prislonio oštricu na njegova nervozna grudi. Pogledao je iskosa na "publiku".
  Čekao sam znak. Kada im većina prođe kroz kosu, to znači ubiti, a kada pritisnu dlanove u pramen, znači imati milosti.
  Međutim, milost se nije čitala na žestokim licima. Skoro svi, čak i žene i tinejdžeri, prešli su dlanom preko grla.
  -Smrt! Dokrajči ga!
  Šeikova žena je podrugljivo zalajala.
  - Prošao je previše jeftino. Daj mi to na jednu noć.
  Saflorov je oklevao, lagano pritisnuo gola prsa poraženog tinejdžera i pojavila se kap krvi. Zatim je u očajanju bacio mač:
  -Ne mogu! On je moj prijatelj.
  Buka je iznenada prestala i nastala je smrtna tišina.
  -Šta! - Šeik je pobesneo. -Odbijate da ubijete pobeđene. Obojicu zatvorite u kavez, nakon čega slijedi strašna tortura pred cijelom školom gladijatora.
  Ratnici su dotrčali do Fudorosa, poprskali ga vodom po licu, a zatim su mu, kako bi mu pomogli da brže dođe k sebi, vrelim gvožđem spalili golu petu. Dječak je vrisnuo, skočio i odmah su mu dva lasoa bačena oko vrata. Saflorov se pokušao oduprijeti, borio se sa desetak mačeva odjednom, strah mu je davao snagu. Ali jedan od strijelaca ga je strijelom pogodio u nogu. Otrov je paralizirao mladića, ali ga nije ubio. Nakon što su ih oboje vezali, zatvorili su ih u kavez. Saflorov je bila pogođena vrućim štapom u rebra, koža joj se dimila, a iskusni dječak je hrabro izdržao injekcije. Ali očito je mučenje dvojice neposlušnih dječaka odloženo za desert.
  Šeikova žena je zaiskrila:
  - Oni bi trebali biti moj muć. Znaš da sam inventivan.
  - Znam, ali pogledaj, mogao bih postati ljubomoran. Momci su prelepi i već mogu da se venčaju. - Šeik je pokazao zube.
  - Najverovatnije su čak i venčani! Na kraju krajeva, ovo su najjači i najzdraviji robovi koji bi se trebali razmnožavati! - namignula je debela.
  - Gladijatori su boje ropstva! Volio bih da ih mogu uhvatiti i mučiti njihove žene. - Šeik se nacerio.
  - Uspećemo! Usput, opet cure.
  Sada su se žene morale boriti. U arenu su ušle dvije polugole dive koje su nosile samo natkoljenice. Bili su okovani za vrat i nisu se mogli odvojiti jedno od drugog. Oružje: dva bodeža u svakoj ruci. Jasno je da će borba biti brutalna i ne preduga. Jedna djevojka je bila svijetla, druga crnokosa, obje su bile prilično duge grive.
  -U bitku! - grmio je nasilnik.
  -Neću da se kladim! - lajala je šeikova žena. - Ovo je već postalo loš znak.
  Jadne žene su se okupile. Bilo je zastrašujuće, jednoj od njih je skoro odmah razbijen stomak, druga je ranjena u grudi. Nastavljajući da se seku, devojke su izbacivale nogama, kidajući im meso. Puno je krvi teklo i nisu mogli otići i pobjeći. Konačno, jedna od njih, potpuno isečena, pala je na kolena. Crnokosa se nasmijala, pokušavajući da je dokrajči, ali je onda naletjela na podmukli udarac odozdo u rebro. Stenjajući, i dalje je mogla da udari prestupnika po potiljku. Obje prelijepe, unakažene žene srušile su se na šljunak, nekoliko puta zalepršale i ukočile se. Čupavi "janjičari" su dotrčali do njih i bockali ih vrelim gvožđem. Djevojke ratnice se nisu micale.
  -Opet, više od jedne opklade nije uspelo. Obojica su mrtvi.
  Javnost je bila razočarana, iako je prisustvo ubistvu samo po sebi veoma prijatno. Ali još niko nije pobedio.
  U ovoj situaciji stvar bi mogla spasiti samo nova bitka. Lako zagrijavanje je završeno i vrijeme je za ozbiljan posao.
  Petnaest gladijatora u perforiranim narandžastim tunikama, sa tri crna pera na sluzi, utrčalo je u arenu. Bili su naoružani kratkim, zakrivljenim mačevima; u rukama su držali male četvrtaste štitove konveksne površine, a glave su im bile zaštićene kacigama bez vizira. Iza ove grupe istrčali su borci u jarko crvenim tunikama, takođe sa kratkim, ali pravim mačevima, sa malim okruglim štitom i gvozdenom lisicom koja je prekrivala desnu ruku, koja nije bila zaštićena štitom, i štitnikom za kolena koji je štitio lijevu nogu. Zeleno perje na klizavim šlemovima upotpunilo je sliku.
  Stojeći jedan naspram drugog, poklonili su se. Ovoga puta opklade su bile na mnogo veće sume, a zlato je teklo iz ruke u ruku.
  -Ne može biti da su svi pobijeni! - rekla je šeikova žena. Neko će sigurno pobediti!
  - Onda se kladite, ovo je poslednja bitka. Vidite, već je svanulo! - reče umorni šeik razdraženo.
  - Onda će biti ozbiljno! Hiljadu zlatnih drahmi na crvenim. - zapištala je debela žena.
  - Zašto na njima? - Zašto oni? - ponovio je plemić dva puta iznenađen.
  - Zato što su oči zlobnije!
  Menadžer je nešto viknuo. Začuo se histeričan zvuk trube. Čak su i baklje treptale, kao da je čudovištima nešto ušlo u oči.
  Prestali su razgovori, galama, smeh i žvakanje: sve su oči bile uprte u borce. Prvi sukob je bio užasan: usred zaglušujuće tišine koja je vladala, oštro su se čuli udarci mačeva o štitove. Perje, komadići šlemova, komadići slomljenih štitova leteli su po areni, a uzbuđeni, zadihani gladijatori su se međusobno zadavali udarac za udarcem. Nije prošlo ni tri minuta od početka bitke, a krv je već bila prolivena: četiri gladijatora su se grčila u agoniji, a borci su ih gazili nogama. Jedan od onih koji su ležali uhvatio je partnera za nogu i okrenuo mu stopalo. Odleteo je dole i posekao ruku.
  Prinčeva nezasita žena, Demetra, bacila je oglodanu kost u ring.
  - Crveni, ako pobedite, daću vam čašu vina!
  Kao što se često dešava, dogodilo se suprotno: najveći borac iz tima za koji je navijala Demeter je poražen. Tri mača su odjednom probila široka prsa, a nesretna kost ostala je u ruci nesretnog vođe.
  Gledaoci su s oduševljenjem i napetošću pratili krvave peripetije bitke. Vrištali su kao krdo ranjenih bikova. Lokalna elita je mahnito, bijesna, bodrila borce. Redovi gladijatora su se stanjili, bitka se razbila u odvojene okršaje.
  U ovom trenutku, kada je dostojanstvena javnost uživala i otvoreno se "zezala" zalivajući krv, hrabri pobunjenici su ubili pospane čuvare. Pobedonoscev je, zajedno sa nekolicinom hrabrih ljudi, zdrobio telohranitelje i prvi je provalio u palatu.
  Buka od približavanja pobunjenika natjerala je borbu da se prekine. Plemići su, teturajući, pokušali da podignu svoje mačeve. Mladi vođa pobunjenika je glasno viknuo:
  - Šta vidim! Ubijate jedni druge zbog zabave nitkova! Oživljeni gmizavci ne umeju ni mač da podignu, stomak im je prevelika prepreka. Ako je u vama ostalo makar i djelić ponosa, odrežite ovu grozotu.
  Gladijatori kao da su čekali upravo ovo: pojurili su prema gojaznom krdu.
  Sluge su skočile u stranu, ne želeći umrijeti za svoje omražene gospodare, a dječaci su čak počeli bacati poslužavnike i hranu na dostojanstvenike.
  Demetra je vrisnula:
  - Ubiti ih sve!
  Tada joj je kristalna čaša za vino pala na glavu i nokautirala kučku.
  Witcher je bio ljut. Isjekao je bogate građane grada, usitnjavajući njihovo meso.
  Nije bilo teško, ali je bilo odvratno. Pasov stalni pratilac borio se pored njega. Bik nije zaostajao, a gladijatori su se osvetili svojim tamničarima.
  Sumorni robovi su digli upravnika na udicu, vikali su:
  - Mi smo svoji! Oni su robovi kao i vi!
  - Pa dokaži to mačem! - vrisnula je, a svijeće na vještičevim lusterima počele su da se tresu.
  Šeik je pokušao da pobegne, ali ga je Bik sapleo i polio mu med niz kragnu:
  - Pa, gde si potreban? Bez začina.
  Solntslava je dvojici plemića odjednom odsjekla glave u jednom naletu, a trećem je kolenom zdrobila vilicu. Međutim, više nije bilo ni privida borbe, robovi su se jednostavno osvećivali. Ostaci garde su pobjegli, a gozbenici, ni u najboljem stanju, nisu predstavljali ozbiljnu vojnu silu. Svi su ubijeni prije nego što se Witcher ohladio. Samo je glavni šeik bio živ, Bik ga je čupao za kosu. Vedmakov je otjerao drskog dječaka:
  - Ovo je plemenita osoba. Možda nam dobro dođe!
  . POGLAVLJE br. 12.
  Nemci su nastavili sa napadom na Staljingrad. Činilo se da je ostalo jako malo, ali bilo je nevjerovatno teško proći kroz zadnji. Čak ni masovna upotreba Sturmtigrova nije pomogla. Iako su razaranja koja su izazvale mlazne bombe bila ogromna. Drugo sredstvo bile su napalm bombe.
  Bataljon djevojaka se prorijedio, ali ljepotice su se i dalje borile. 20. oktobra počeo je da pada sneg, a lepotice su bile sve bose. Ostavljaju graciozne tragove na bijelom prekrivaču.
  Lijepe djevojke su se malo valjale po snijegu i postale čistije. Matryona, nakon što je Seryozhka zarobljen, nije mogla pronaći mjesto za sebe. Bilo bi lijepo izgubiti tako pametnog i zgodnog dječaka. A šta ga je čekalo u fašističkom zarobljeništvu? Prvo mučenje, pa smrtna kazna!
  Dječak je zaista bio blizu pucanja, ali je završio u rudnicima. Radeći šesnaest sati dnevno, uz oskudne obroke, nadglednikov bič je čekao Serjožku.
  Tačnije, dječak je već u kamenolomu, i tamo radi kao magarac. Ali pod zemljom je mnogo toplije nego na površini. A ratnici su, da se ne bi smrzli, prisiljeni skočiti i trčati. I devojke se svađaju. Evo moćnog lava tenka. Njegov top je 150 mm, efikasniji i praktičniji za bitke u gradu. Fritzovi vole ovaj tenk, tako je dobro zaštićen sa različitih strana.
  "Miš" puzi malo iza. Njemačko vozilo teško dvije stotine tona također je bilo naoružano topom od 150 mm i sedamdeset pet. Tako mnogo praktičnije. Broj mitraljeza se povećao na četiri, a tenk se nije lako približiti.
  Anyuta, Maria i Alla pokušavaju zajedno iskopati mastodonta. Pažljivo mu prilaze.
  Anyuta je pevala sa oduševljenjem:
  - Kako smo živeli, borili se, a ne bojeći se smrti... Tako ćemo od sada živeti ti i ja! I u zvjezdanim visinama, i planinskoj tišini, u morskom ratu i žestokoj vatri! I u bijesnoj i bijesnoj vatri!
  "Miš" je bila najnovija modifikacija, sa šest mitraljeza, dva koaksijalna sa cijevima i četiri rotirajuća na šarkama.
  Marija je, puzeći po snegu, siktala:
  - Nikada nećemo odustati! Na kraju krajeva, Isus Svevišnji Bog je s nama!
  Djevojka je, približavajući se, bacila paket eksploziva na Mišovu gusjenicu. Začula se jaka buka ispod štita i valjak je puknuo.
  Djevojke su radosno viknule:
  - Uhvatite fašistu!
  Alla je zamahnula rukom i bacila fragmentarnu granatu na Fritza. Fašistu je udarni val izbacio, a zajedno s njim otkinute su glave dvojici crnih vojnika iz kolonijalnih trupa.
  Crvenokosa lepotica zazviždi:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Anyuta je ponovo bacila paket eksploziva... Ovaj put nije bilo tako uspješno, pogodio je oklop i eksplodirao na površini čelične čaure.
  Djevojka je iznervirano rekla:
  - Eh, zabrljao sam!
  I puzala je za novom porcijom domaćeg eksploziva. Njene okrugle štikle, crvene od hladnoće, bljesnule su. Gotovo gola djevojka puzala je po snijegu, pomalo neprijatno. Ali možemo to podnijeti. Štaviše, kada dođe do granatiranja, snijeg se topi.
  Anyuta je čak pjevala:
  - Znam da će hladnoća uskoro nestati,
  Potok će juriti glasno...
  I već trče kroz lokve -
  Bosonoge devojke!
  Djevojka puca, a Arap iz kolonijalnih trupa pada. Pokušaji neprijatelja da djeluju u malim grupama dovode do ozbiljnih gubitaka.
  Mišov kratki top ponovo ispaljuje fragmente. Granate eksplodiraju negdje u dimu. I puno pauza...
  Nemci su skoro zauzeli Staljingrad... Ostalo je vrlo malo. Ali upravo to sprečava Wehrmacht da koristi velike bombe i tešku artiljeriju. Fricovi su pustili strance, koje im nije bilo žao.
  Marija je opalila iz puške. Fašistički plaćenik je pao i otkotrljao se po kamenju ruševina.
  Djevojka je trljala svoje gole grudi sa grimiznim bradavicama. Svi su oni ratnici - skaču okolo u gaćama. Ali na njima skoro da i nema pogodaka. Očigledno golotinja nekako posebno štiti ljepotice. Pošto su u stanju da prežive u takvom paklu!
  Alla otrese mješavinu snijega i prljavštine i ponovo puca. Pogodio je crnog borca pravo u oko. Pametna kučka, ne možeš ništa reći.
  Tri djevojke ponovo prilaze Mouseu. Teško je probiti vozilo koje ima tako debeo oklop sa svih strana. Ali ratnici su puni optimizma. Ako ne možete probiti samu školjku, zašto onda ne otkinuti cijev.
  Alla je bosim nogama odbacivala prljave grudve, pevala:
  - Naša istina, naša istina... Kao zraci sunca! Naše sutra će biti vedro, potoci će teći sa planina!
  Ratnice su dugo bile naoružane zarobljenim MP-44. Ovi mitraljezi imaju veliki borbeni domet. Ljepotice samouvjereno pucaju. Crnci ponovo padaju. Pustili su izvore grimizne krvi.
  Marija je, pucajući, s puškom i zarobljenim mitraljezom na ramenima, pjevala:
  - Podmukli pauk je naoštrio žalac,
  I pije svetu, rusku krv iz Rusije!
  Njegovom protivniku sve nije dovoljno i on će ubiti,
  Ko ima ljubavi prema Rusiji!
  Ljubav prema Rusiji!
  Devojka je poslala metak na različitog "stražara" koji je puzao iz pukotina. Ljepota se nasmiješila, njeno lice, iako mršavo, zadržalo je svoju ljepotu i šarm.
  Generalno, sve devojke u njihovom bataljonu su prelepe. Evo, na primjer, tatarskog Serafima. Njen otac je Tatar, ali majka je iz Bjelorusije, a od nje je Serafima naslijedila kosu boje zrele pšenice. Takođe prelepa devojka, bosa i skoro gola. I puca iz zarobljenog mitraljeza u kratkim rafalima. A fašisti iz drugih trupa šuljaju se prema njoj.
  Serafima šutira prilično precizno. Zlatokosa Marija je legla pored nje. Obe devojke pucaju i pevaju.
  - Domovina! - Marija je počela...
  - I vojska! - Nastavila je, pucajući u Serafima.
  Marija je tvitovala:
  - Ovo...
  Pucajući i udarajući obojene ljude, Serafima je izvijestila:
  - Dva stuba!
  Marija je, cereći se, tvitala:
  - Na...
  Serafima je ispalila i dodala:
  - Koji...
  Marija je, srezavši pet, nastavila:
  - Drži se!
  Serafima, puca, salutira:
  - Planeta!
  Marija, puca, tvitovala:
  - Prsa...
  Serafima, puca, prede:
  - Zaštitićemo...
  Marija je fašisti razbila glavu i rekla:
  - Mi ti....
  Serafim je mecima sjekao naciste i siktao:
  - Zemlja!
  Marija je, šaljući dobro naciljane metke, tvitovala:
  - Svi....
  Serafima je, pucajući sve preciznije i preciznije, dodala:
  - Ljudi!
  Marija je, bacivši svoju prljavu zlatnu kosu sa čela, pevala:
  - Rath...
  Serafim metak, i slanje hitaca, izdao:
  - Tvoje...
  Marija, udarivši fašistu u grlo, nastavi:
  - Toplo!
  Plavokosa Tatarka je, upućujući pucnjeve, nastavila:
  - Oblaci...
  Marija je, precizno šutirajući, dodala:
  - Kul!
  Serafima se nacerila i cvrkutala:
  - Pa i...
  Marija je precizno šutirala i zaurlala:
  - Sunce!
  Serafima je, pucajući rafalima, siktala:
  - Vruće je!
  Marija je nastavila smijući se:
  - Automatski...
  Serafima je, kao da usmjerava vatru, zalajala:
  - Nater...
  Marija je dodala dobro ciljane udarce:
  - Rame...
  Serafima je uz cerekanje dodala:
  - Za vojnika!
  Marija je oduševljeno pjevala, pucajući:
  - Kopaću...
  Serafima, vodeći lovačku vatru, dodala je:
  - Grob....
  Marija je, srušivši Afrikanca, nastavila:
  - Za protivnika!
  Djevojčicama je ponestalo municije. I bila je prisiljena da brzo pobjegne u zaklon. Snabdijevanje preko Volge je veoma teško. Konstantno bombardovanje i granatiranje. Evo čete pojačanja koja plovi s druge strane.
  Fontane spreja i krhotina izbijaju oko čamaca. Olujni vojnici urlaju na nebu. Dolaze Focke-Wulfovi. I na njih se bacaju bombe.
  Nekoliko čamaca se razbilo. Sovjetski vojnici se dave i umiru.
  Neprijateljska artiljerijska vatra je već previše gusta.
  Čak i noću Fritzovi drže sve pod paljbom. A njihovi ronilački bombarderi jure okolo. Uključujući i dedu Yu-87. Iako su mlazni avioni već ušli u proizvodnju.
  Ovdje je legendarni sovjetski Yak-9. Bori se sa njemačkim ME-309. Agilnost, brzina i oružje spojili su se. Nijemac pokušava savladati sovjetsku mašinu u prvom prolazu. Ali on ne uspijeva. Jak, zauzvrat, nastoji da zamakne, ali nacista pobjegne zbog velike brzine.
  Brži Nijemac, sa jačim oružjem, protiv manevarskog Rusa. Ali brzi let se nastavlja. Fašista koristi sedam vatrenih tačaka protiv sedam i pogađa sovjetsko vozilo. Ona gubi brzinu i počinje da pada.
  Iz nje izlaze mlazovi dima. I motor gori...
  Šta je ovo rat! Teško je suprotstaviti se vozilu tako moćnog naoružanja kao što je ME-309, u kojem sedam vatrenih točaka kompenzira višak težine i lošiju upravljivost.
  Velika brzina omogućava fašistu da pobjegne u zaronu, a prednji dio njemačkog lovca je dobro oklopljen.
  Anyuta ponovo pokušava potkopati Miša. Djevojka rizikuje svoj život. Ona je već sva izgrebana, gola puzi po utvrđenjima. Sva ljepota je prekrivena ogrebotinama i ogrebotinama. Ali onda baci granatu sa priloženim paketom eksploziva. Čak je pogođena i rafalom iz mitraljeza. Grebanje lepotice po ramenu.
  Ali paket eksploziva pogodio je cijev topa od 150 mm. A Nijemac je već dobio značajnu štetu. Uz velike poteškoće, vozilo se pomiče sa svog mjesta i puzi nazad na lokaciju svojih trupa da poliže svoje rane.
  Focke-Wulfs i nekoliko TA-152 pojavljuju se na nebu. Počinju granatirati sovjetske položaje. Pojavio se i par najnovijih HE-183, jurišnih mlaznih vozila. Ovi su lešinari dostizali brzinu i do osam stotina kilometara na sat i bilo ih je gotovo nemoguće pogoditi.
  Devojke uzvrate pucanjem na Nemce. Uvijek postoji šansa da se uhvati neprijatelj, uprkos snažnoj zaštiti jurišnih aviona od zemaljske vatre.
  Anyuta i Alla su vratile zarobljeni Luftfaust. Riječ je o oružju koje se sastoji od devet međusobno povezanih dvadesetmilimetarskih beztrzajnih pušaka.
  Možete pucati kao iz male protivavionske puške.
  I ratnici pokazuju na neprijatelja. Lagano pritiskaju start... Obe lepotice su se bosim nogama oslonile na krš, osećajući lagani trzaj.
  Focke-Wulf sa šest vazdušnih topova počinje da se dimi - stomak mu je razderan.
  Devojke oduševljeno urlaju:
  - Pak! Pak! Gol!
  Ostali njemački avioni počinju da kruže iznad glava djevojaka. Ljepotice jure u podzemne prolaze, izbjegavajući Focke-Wulf rakete.
  Anyuta je osjetila svjetlucanje u svojoj gruboj peti. Djevojka je predula:
  - O paklena vatra!
  Devojčici su tabani bili prekriveni plikovima i bolno su boljeli. Hteo sam da probam nešto hladno.
  A na površini se rupture nastavljaju. Snijeg šišti od plamena, ruševine se rasturaju. Nemci zapljuskuju položaje vatrom, ali od toga nema mnogo koristi. Ratnici su se sakrili kao miševi u rupama. Neka sami peglaju.
  Alla je prošaptala Anjuti na uho:
  - Mislim da će uskoro nacisti konačno ostati bez para. Imaju puno snage, ali u Staljingradu nemaju priliku da se okrenu!
  Plavokosa je ponosno odgovorila:
  - Ovde smo kao tri stotine Spartanaca! Odbijamo nadmoćne neprijateljske snage!
  Crvenokosa Alla se zahihotala i namignula svojoj partnerki:
  - I ne možete nas zaobići!
  Kada su djevojke izašle na površinu, racija je završena. Pojavili su se novi crni pješaci. Popeli su se naprijed, a djevojke su morale otvoriti vatru, prisiljavajući neprijatelja da zabije nos u zemlju.
  Lavovi i Tigrovi su ponovo krenuli u bitku. Nemci su pokušali da pritisnu sovjetsku vojsku teškim tenkovima. S vremena na vrijeme padale su granate. Ranjiviji "Tigar" se trudio da se ne odvoji od svojih formacija. Minobacači su takođe grmeli.
  Devojke su pucale na Nemce i njihove plaćenike. Nokautirani protivnici. Alla i Anyuta su pucali u parovima. Neprijateljska lica su se pojavila i smirila. Zatim novi sloj neprijatelja koji napreduju.
  Devojke su pevale tokom bitke.
  Alla je počela, pucajući:
  - Prije...
  Anyuta je, pucajući, nastavila:
  - Od tebe...
  Alla je udarila i dodala:
  - Legija...
  Anyuta je, odsjekla ih tri, prosiktala:
  - Neprijatelji...
  Alah je prikovao protivnike, ispalio:
  - Oni....
  Anyuta, otpuhavši pola lobanje Arapu, nastavi:
  - Oni žele...
  Alla je, razbijajući neprijatelja, nastavila:
  - Ti...
  Anyuta, pucajući, siktala je od bijesa:
  - Skromno...
  Alla je, probušivši Arapovu lobanju, zarežala:
  - Uništiti...
  Anyuta je, nastavljajući da zakucava, prosiktala:
  - Bilješke...
  Alla, kao da puca, zazviždi:
  - Ne boj se...
  Anyuta je, ispalivši precizan hitac, zarežala:
  - Neprijatelj...
  Alla je, pucajući kao snajperista, nastavila:
  - Bajonet...
  Anyuta je, pucajući dalje, zalajala:
  - Sposoban...
  Alla je, ne prestajući da puca, prosiktala:
  - Sila...
  Anyuta je, pucajući u bijesu, zarežala, ispravljajući prijateljicu:
  - Hrabrost...
  Alla je, u velikom zanosu, pucajući u glave Afrikanaca, zalajala:
  - Snaga...
  Anyuta, skačući uz pucnjavu, siktala je:
  - Povećati...
  Alla je, tresući svojim crvenim uvojcima, nastavila:
  - I protivnici...
  Anyuta je, udarivši Arapina u stomak, rekla:
  - Odmah...
  Alla je, pucajući iz svih kalibara, zalajala:
  - Uništiti...
  Djevojke su udahnule. I nakon još malo pucnjave, viknu:
  - Mi smo vitezovi snajperske puške, glas ubistva je jasan!
  Talas kolonijalnih trupa koji su napredovali donekle je splasnuo. Nacisti su ponovo pomerili svoje tenkove napred. "Tigrovi"-2 su se pojavili sa svojim dugim njuškama i ispalili granate na sve što su uspeli da primete.
  "Tigar"-2 je imao originalan oblik kupole i nagnute oklopne ploče sa strane. To ga je učinilo nešto upornijim. Ratnici su ponovo izabrali gusjenice tenkova kao svoju metu. Fašista je morao da živi kao riba u tiganju.
  Anyuta je bacila eksplozivni paket, smrskavši prednji valjak Tiger-2 i zapjevala:
  - Sreo sam te sa poklonom... Naravno da sam odredio mesto u kovčegu!
  Alla je prosiktala, veselo bacajući veliki, eksplozivni paket na fašistu:
  - Ali Pasaran!
  A od eksplozije se dugačka njuška njemačkog tenka iskrivila. I kraljevski tigar je počeo da se vraća. Ponovo je fašista teško ranjen. Alla ga je uzela i zalajala, bacivši komad stakla golim prstima:
  - Bićeš u hrastovom kovčegu!
  Staklo je poletjelo pravo u grlo Indijanca, jedne od kolonijalnih njemačkih trupa.
  Anyuta je namignula svom partneru i zapjevala:
  - Zaroniću glavu u ovo bure! Sve ću umočiti!
  Alla je ispalila rafal iz mitraljeza. Nemci su ponovo bili napadnuti. Djevojka je prosiktala:
  - Možemo sve! I mi ćemo pobediti!
  Anyuta je opalila iz puške i rekla:
  - Čeka se velika pobeda! Neka su nam djedovi u slavi!
  Alla je napravila salto i otkotrljala se, vrteći se kao božićno drvce. Devojka je pevala uz namigivanje:
  - Gospodine uspjehe, kud ćeš... Gospodine uspjehu - smiju se fašisti...
  Njemački tenkovi su, bez spašavanja granata, pojačali vatru. Izlili su svoje eksplozivne darove. I približili su se sovjetskim položajima, pokušavajući izbjeći praznine.
  Anyuta je, koristeći žicu, kako ih je naučila zarobljenica Serjožka, podigla tešku minu. "Lav" je polako puzao prema sovjetskim pozicijama. Njegov top kalibra 150 mm je s vremena na vrijeme izbacivao granate. Djevojke su siktale i namigivale.
  Anyuta je pjevala:
  - Nemci-paprike, fašisti-nacisti... Čeka vas kraj pacifisti!
  Alla je sa smiješkom primijetila:
  - Pacifizam... Čak je i glupo govoriti o pacifizmu kada govorimo o nacistima!
  Anyuta je dobro nišanim udarcem pogodila Arapina iz kolonijalne garde u most i zacvrknula:
  - I oni su bogalji u razmišljanju... A u vojnim poslovima nisu tako jaki! Uskoro ćemo ih potpuno izbrisati sa lica planete Zemlje!
  Alla je još jednom prasnula, protrljala svoja gola prsa o šljunak i zapjevala:
  - Ja sam ruski vitez na kolenima divljaka... Pometu neprijatelje otadžbine sa lica zemlje!
  Crvenokosa lepotica je namignula, pogledavši u nebo. Tamo su se vrteli "okviri", nemački topovski avioni.
  Njemački "lav" je s vremena na vrijeme puzao, zaglavio se u vjetru. I njegov pištolj je stalno pljuvao.
  Anyuta, pomerajući minu ispod gusenice nemačkog tenka, siktala je:
  - Za Serjožku...
  Nijemac je stao i ponovo pucao. Granata je eksplodirala iza djevojaka.
  Anyuta je provjerila:
  - Mlečne školjke, ko ima mozak bebe!
  "Lav" je stajao neko vrijeme. Možda je nemačka iskusna posada osetila opasnost ispred sebe, ili je možda želela da iskoristi svoj borbeni pribor. Ali "Lav" je stajao neko vrijeme i pljuvao smrtonosne granate.
  Anyuta je napomenula da njemački tenk ima napredniji top i puca češće od KV-2. I to, naravno, čini ovaj automobil mnogo opasnijim. Anjuta se prekrstila i prosiktala:
  - Neka zli idu u pakao!
  Alla je upucala fašistu u solarni pleksus i zalajala:
  - Naša pobeda je neizbežna! I sve će se dobro završiti!
  Anyuta je također odsjekla Turčina i zapjevala:
  - Mada, izgleda da će se život uskoro prekinuti kada mu nevolja zakuca u crni rog... Konji njiju i krv teče kao reka, a opet zemlja nestaje ispod tvojih nogu!
  Alla je, nakon što je ubila Iranca, dodala:
  - Ali i zemlja ima svog čuvara... I između zvijezda se protežu do njega... Nevidljive spasonosne niti za progon Hitlera na Kolimu!
  Devojke su, pucajući, uglas pevale:
  - Slomimo Adolfa, boliće ga! Vjerujem da ćemo pobijediti fašizam! I u našoj Rusiji pojaviće se Mesija, Gospodar naroda svih zemalja!
  A ratnici su nastavili da pucaju. Ali neprijateljska pešadija je legla i počela da puca i baca granate. Fašističke horde pokušale su da popuše djevojke minobacačkom vatrom. I bacanje mnogo granata.
  Alla je filozofski primijetila:
  - Sa brojevima možete dobiti izbore, sa vještinom možete dobiti izbore bez rata!
  Anyuta se zakikota i primijeti:
  - Rat je oblast u kojoj kvalitet pobeđuje kvantitet, izbori su po pravilu suprotno i ovo je anegdota!
  Ratnici su se lagano povukli; granate i njihovi fragmenti su padali pregusto. Alla je čak nogom zgrabila bačeni poklon i bacila ga nazad. Granata je poletjela i pogodila naciste u njihove šlemove. I kako eksplodira...
  Kao da je negdje detonirao još jedan snop.
  Alla je filozofski primijetila:
  - Sreća je druga sreća, uspeh je treća, ali prva veština!
  Anyuta se zakikota i ubaci:
  - Sreća je nagrada za hrabrost, ali ne i za nepromišljenost!
  Alla je izbila oko hindu iz kolonijalne vojske i siktala:
  - Ko ima sreće, duša mu peva!
  Anyuta se nasmiješila i rekla:
  - Dobro je kad imaš sreće, znači da će te Bog sačuvati!
  Devojke su postale malo duhovitije. Tada je njemački "Lav" ipak krenuo naprijed i raznio ga je mina. Gusjenica je pregazila eksplozivnu napravu i pocijepala se.
  Ranjeni "Lav" se okrenuo i ustao... Ratnici su se oduševili i iz sveg glasa zapevali:
  - Lav je bogalj u razmišljanju, tigar je izvor svih vrsta nevolja... Ne postoji ništa zanimljivije na svetu od čoveka!
  Anyuta je ispalila dugačku liniju, baš kad se strana vojska digla na juriš i pjevala:
  Imamo rakete i avione,
  Najjači ruski duh na svetu...
  Najbolji piloti su za kormilom -
  Neprijatelj će biti smrvljen u prah i komadiće!
  Čini se da je "Lav" jako oštećen. Ukočila se, ispljunuvši još nekoliko školjki.
  Pojavio se okretan "panter". Međutim, bojala se zaći dublje u položaje sovjetskih trupa i počela je pucati. Granate su zviždale iznad glava djevojaka. I razbili su ruševine i požare.
  Anyuta je pripremila granatu za bacanje, spremna da uhvati trenutak kada se fašistički tenk približi na pristupačnu udaljenost. Ali ni "Panter" nije glup. Nemci su pucali, postavljajući granate u šahovnici, pokušavajući da ne promaše ni jedan komad zemlje. I bukvalno su izgrabili svaki kamenčić.
  Alla je, tapšajući se po golim grudima, primijetila:
  - Taktika Švaba je pogrešna... Hoće li na ovaj način postići mnogo?
  Anyuta je duhovito primijetila:
  - Pile kljuca zrno po zrno, ali dobija na težini mnogo brže od svinje koja guta velike komade!
  Panter je ispalio više od osamdeset metaka i, potrošivši municiju, okrenuo se i krenuo nazad u svoju jazbinu. Na njegovom mjestu pojavio se novi mastodont, Sturmtiger. Mašina je pokrivala svoju široku cijev kapom. Očigledno, na ovaj način računaju da će se spasiti.
  "Sturmtiger" je pucao na položaje sovjetskih trupa iz daljine. Zagrmila je raketa. Zemlja se podigla, a vatrena fontana je izlila mlazeve plamena.
  Djevojčice su jedva preživjele, bile su prilično prekrivene prašinom. Anyuta je čak bila malo zaprepaštena. Djevojčica je odjednom vidjela sebe kako jaše konja. I da ona komanduje odredom koji je napao tatarsku vojsku. I sa njom ratnici jašu na konjima. Mongol-Tatari, nesposobni da izdrže udarac, povlače se i umiru hiljadama pod kopitima.
  Anyuta maše sa dva mača i saseca svoje neprijatelje. Ali vizija je iznenada prekinuta.
  Alla je pljesnula partnera po obrazima, protresla je govoreći:
  - Pa, to je to! Sada prestani da se izlažeš!
  Anuta je ljutito odgovorila:
  - Nisam mirovao, nego se borio!
  Djevojka je skočila od bijesa i bacila granatu. Dar je preletio i udario u cijev Lev tenka. Nakon oštećenja, automobil je naborao svoj težak prtljažnik.
  Anyuta je iz sveg glasa uzviknula:
  - Ja sam vitez Rusije!
  Alla je ispalila rafal iz svog mitraljeza i zarežala:
  - odgovori dečak mršteći se,
  Želim da služim Svetoj Rusiji...
  Neka se more krvi prolije,
  Ali Bog će nas moći spasiti!
  Anyuta je pala na ruševine golog stomaka i grudi. Taman na vrijeme, dok su stotine mitraljeskih rafala bljesnule iznad njene glave. Djevojka je isplazila jezik i rekla:
  - Ludilo hrabrih vojnika je spas za zamućene generale!
  Alla se složila:
  - Vojnik je hrabar, general proračunat, neprijatelj je lukav, uspeh dolazi samo sa mudrom hrabrošću!
  Devojke su ponovo otvorile vatru i solidarno cvrkutale:
  Eskadrile iznad njega
  Zaurlati unisono
  Adolf je jaka budala -
  Plants Sodom!
  Pojavio se još jedan oklopni "lav". Pobjegla su mu dva vojnika, a po tamnim licima su bili Arapi. Pokušali su da stave lanac na udicu da izvuku napredni tenk sa bojnog polja.
  Alla i Anyuta su pucali, istovremeno ubijajući tehničare. Ratnici su pevali:
  - Ne uništavajte sebe i pomozite svom saborcu, pomozite drugima da se izvuku iz vatre!
  Pojavila su se tri crnca. Pojurili su sa lancem što su brže mogli, ali su ih i djevojke upucale. Štaviše, Anyuta je pucala iz pištolja, pritiskajući psa golim prstima.
  I uspjela je da pogodi svoje protivnike sa izuzetnom preciznošću, poput preciznosti Robina Hooda.
  Alla je napomenula:
  - Marka nije onaj koji uspešno pogađa, već onaj koji promašuje uz neuspeh!
  Anyuta je bosom nogom bacila granatu i siktala:
  - Najtačnija osoba sa vizijom bodeža može promašiti, ali oštrom umu je neoprostivo da promaši cilj!
  Granata je pogodila minobacač i počela da eksplodira, detonirajući mine.
  Da, Staljingrad nije bio lak za Nemce. Imaju užasnu citadelu smrti u njoj!
  . POGLAVLJE br. 13.
  Nemci su 3. novembra opkolili Tihvin, a borbe su izbile u samom gradu. Crvena armija se polako povlačila. Veći dio grada Bakua je već zauzet, sovjetske trupe se povlače na poluostrvo. Jerevan se još jedva drži. Staljingrad je na ivici uništenja.
  Ali ipak, Staljin je naredio da se ovaj grad ne preda. Borbe su izbile i za Astrahan. Švabe također pokušavaju napredovati u ovom gradu. Svi prilazi su žestoko bombardovani, a infrastruktura se uništava.
  Bliži se zima... A tok rata je sve manje predvidljiv. Ali izgleda da se Staljingrad ne može održati. Snabdijevanje preko Volge otežava stvaranje leda i masovno bombardovanje.
  Dana 4. novembra, devedeset posto Tihvina je već zauzeto. I Nemci su se približili finskoj teritoriji. Sovjetske trupe, pošto su pretrpjele značajnu štetu, nisu mogle prikupiti dovoljno snaga da zaustave neprijatelja.
  Finci i marionetske švedske trupe su takođe napale skup. Koristili su značajne snage.
  5. novembra ujedinile su se njemačka koalicija i finsko-skandinavske trupe. Tako je zatvoren dvostruki prsten oko Lenjingrada. Nova, velika pobjeda za Treći Rajh.
  Dana 6. novembra, borbe su još trajale u sjevernom sektoru. Nacisti su proširili koridor. Situacija je postala izuzetno teška. U Tikhvinu su izgarali posljednji ostaci otpora. Nemci su ispalili balističke rakete na Jerevan. Objavljene su tri prezentacije. Prouzročio značajna razaranja i žrtve. Ali na kraju ništa nije pokvareno.
  Grad Astrahan je kopnom odsječen od ostatka sovjetske teritorije. Situacija je eskalirala. Novi njemački i engleski bojni brodovi pucali na Murmansk. Tokom granatiranja poginuli su komandant garnizona i mnogi oficiri.
  Postalo je još gore.
  A 7. novembra, nacisti su provalili u Volhov i konačno potisnuli otpor sovjetskih trupa u Tikhvinu. Tako je jaz sa Lenjingradom naglo porastao. Postalo je jasno da će grad teško preživjeti pod opsadom.
  8. novembra konačno su održana dugo očekivana testiranja tenka Lev-2. Vozilo je imalo izmijenjeni izgled. Motor, mjenjač i mjenjač nalazili su se na jednom mjestu sprijeda, a borbeni prostor pozadi.
  Energičnim naporima, Nemci su pod vođstvom Porschea napravili automobil za godišnjicu puča.
  Doista, zahvaljujući nižoj silueti, uz zadržavanje lavljeg naoružanja i oklopa, težina vozila smanjena je na šezdeset tona, s motorom od 1200 konjskih snaga. Borbena ispitivanja su pokazala da je rezultat bio potpuno prihvatljiv tenk. Upravo ono što vam treba!
  Kombinacija dobrih voznih i oklopnih kvaliteta.
  Firer, međutim, nije bio zadovoljan ovim. Zahtijevao je jačanje oklopa bokova i krme, kao i ugradnju topa 88 mm sa cijevi dužine 100 EL.
  Još jedno testirano vozilo je E-100. Ovaj tenk se, međutim, pokazao pretežak: 140 tona, ali je imao odličnu zaštitu iz svih uglova i miša oružja. Generalno, serija "E" obećala je da će postati izuzetno obećavajuća. Nijemci očigledno nisu gubili vrijeme.
  Demonstriran je i tenk Bars sa motorom od 1000 konjskih snaga, međutim Hitleru se vozilo nije činilo dovoljno zaštićenim.
  Na godišnjici su prikazani i različiti tipovi aviona. Konkretno, jurišni avioni i modifikacije ME-262. I takođe TA-183. Čitava parada tehnologije.
  Uključujući snažne gasne lansere, sposobni su da ruše čitave gradove i sela.
  Ovdje su, zapravo, demonstrirani vrlo jaki sistemi uništavanja.
  Testove je prošao i "Panter"-2, težak pedeset tona, imao je prednji oklop od 150 milimetara pod uglom i top "Kraljevski tigar". Bočni oklop je bio 82 milimetra, nagnut. Takav tenk je manje-više odgovarao Hitleru, jer je mogao izdržati trideset i četiri u bliskoj borbi.
  Generalno, nacisti su očistili menažeriju.
  Izvršena su i ispitivanja lovaca Gotha sposobnih da dostignu brzinu od hiljadu sto kilometara na sat.
  Ukratko, pustili su svoje pojaseve.
  9. novembra Volhov je pao. Situacija je dostigla svoj vrhunac. I opet su sovjetski tenkovi pokušali protunapad.
  Gringeta se ukočila kraj pištolja. Čerčil 2 je stajao nasuprot sovjetskim vozilima i pljuvao municiju.
  Kći Lorda Janea je brojala pogotke. Sovjetski tenkovi su usporili kada su ušli u jarak. I njemačka menažerija je to iskoristila.
  Nicoletta ga je uzela i otpjevala:
  - Engleski ratnik se ne boji smrti,
  Pod zvezdano nebo, smrt nas neće odvesti!
  Boriće se hrabro za lava sa krunom,
  Napuniću moćni mitraljez!
  Malanya je klimnula glavom:
  - Ovo je predivno! I mi ćemo također naplatiti!
  Pištolj je radio vrlo aktivno. Granate su bljeskale poput šibica ostavljajući obrise kroz zrak. Da, bilo je nekih energičnih djevojaka. I što je najvažnije tačno.
  Gringeta je klimnula glavom i poslala granatu u podnožje kupole od trideset četiri. promrmljala je:
  - Ovo je smrt! Ona će doći mojim neprijateljima! I znam od sada, ona čeka brkate neprijatelje!
  Nicoletta je sa osmehom rekla:
  - Sve životinje su se klanjale brkatom... Da prokleta propadne!
  Gringeta se ponovo nasmijala i opalila, sikćući:
  - Moj projektil je najprecizniji. Sigurno ćemo stići tamo!
  Nicoletta je podigla kažiprst i rekla:
  - Bang, ban - nije pogodio! Sivi zeko je odgalopirao!
  Gringeta, pucajući, pjevala:
  Svako bira za sebe
  Žena, religija, put...
  Služiti đavolu ili proroku,
  Svako bira za sebe!
  Džejn je odmahnula glavom i prigovorila:
  - Ne na taj način! Devedeset devet posto čovjekove vjere je određeno rođenjem, a ne znanjem. Ovdje pripadamo Anglikanskoj crkvi... Ali ako pogledate, na osnovu čega? Je li ovo naš izbor?
  Gringeta se zakikota i primijeti:
  - Ja sam lično bio u verujućoj porodici, ali sada sam sve skloniji ateizmu!
  Nicoletta se zahihotala i isplazila jezik.
  - Ateizam... Ovo je zanimljivo!
  Malanya je filozofski primetio:
  - I podjednako udaljen od svega! Kada nema Boga i natprirodnih moći, onda je svaka religija lažna!
  Gringeta je klimnula glavom, voljno potvrdivši:
  - To je kao komunisti! Oni su došli na ideju da su sve religije samo ljudske fantazije. I na tome su izgradili doktrinu!
  Malanya je skeptično izvila usne:
  - A šta ih čeka nakon smrti?
  Gringeta se mesožderski naceri. Ispalila je granatu, otvorivši trup drugog sovjetskog tenka i odgovorila:
  - Ovdje možete smisliti mnogo toga... Čak i vaskrsenje mrtvih pomoću moći nauke!
  Malanya je podsjetila, smijući se:
  - Pročitao sam knjigu o svetu budućnosti. Tamo već postoji svemirsko carstvo. Nema smrti, starosti, bolesti. I naravno glad... Istina, većina stanovništva nema posla, ali ima ga za sve.
  Na primjer, automobili se poklanjaju besplatno. A tu su i elektronske mašine uz pomoć kojih oni komuniciraju sa celim svetom.
  Nicoletta je sasvim ozbiljno primijetila:
  - Napredak se brzo razvija. Pogledajte ove tenkove... Kako su napredovali i postajali sve napredniji. Ipak, Churchill-2 se ne može porediti sa Matildom.
  Malanya se složila:
  - Da, tenkovi su napredovali... Ovo je šik!
  Još jedan napad sovjetskih tenkova je propao i došlo je do prekida.
  Nemci su 10. i 11. novembra izveli male ofanzivne operacije, presecajući uglove na severu.
  Sovjetske trupe su pokušale kontranapad sjeverno od Staljingrada, ali su imale malo uspjeha. Posljednje kuće u gradu su već izdržale. Uništen u isto vrijeme, do temelja. Ali za sada je Staljin naredio da se izdrži do kraja.
  Grad Baku je skoro zauzet. Ali naftne bušotine gore i među njima su izbile borbe. Nemci neprekidno bombarduju.
  Bitke u Astrahanu su na vrhuncu...
  12. novembra Turci su krenuli u napad na Jerevan. Napad je odbijen. Osmanlije su pretrpjele gubitke. Ali opet su pucali. Nemci su 13. novembra zauzeli poslednje četvrti Bakua - najavljujući zauzimanje grada. Samo na poluostrvu borbe su još trajale, a nebo je bilo crno od plamenih bunara.
  14. novembra nacisti su započeli napad na Murmansk. Koristili su artiljeriju i avijaciju...
  Staljingrad je bio u plamenu, ali prebačena sovjetska pojačanja omogućila su da se i dalje izdrži. Iako samo do ruba grada, i to po cijenu kolosalnih gubitaka.
  Tokom napada na Murmansk okupila se velika armada bojnih brodova, a stigli su i nosači aviona. Grad je bio pritisnut kao plazma valjak. I bombardovali su i granatirali.
  Dana 15. novembra, fašističke trupe su počele da se kreću, napadajući grad, jedinu luku bez leda na Arktičkom okeanu. U borbama su učestvovali "miševi", pa čak i tenk "Rat", koji su nacisti htjeli isprobati u praksi.
  Međutim, "Rat" je donekle razočarao. Prvo je krenula naprijed, a onda se zaglavila u snježnim nanosima. I stala je na periferiji grada. Nijemci nisu bili sasvim spremni za ofanzivu. Ali granatiranje nije prestalo. Dana 16. novembra nacisti su praktično završili čišćenje zapaljenih naftnih bušotina. Ali dio poluostrva bio im je nedostupan, zbog požara koji su narasli do sedmog neba.
  Dana 17. novembra, nacisti su zauzeli posljednji krak delte Volge i time temeljitije blokirali Astrakhan. Baku je odavno odsečen.
  Jerevan je takođe bio na juriš. Grad je na brdu, veoma pogodan za odbranu, ali ga je teško jurišati, posebno tenkovima.
  Sovjetske trupe su 18. novembra ponovo testirale snagu nacističke odbrane severno od Staljingrada. To je oslabilo pritisak na ono što je ostalo od godine na Volgi, ali je koštalo značajne gubitke.
  Nemci su 19. novembra zaustavili napad na Murmansk zbog velikih gubitaka.
  Tako opsjednuti Firer nije mogao da otkine brojne krhotine sa svog položaja. Planovi nacista da okončaju SSSR prije zime su propali.
  Što je najgore, Japan je prekinuo ofanzivu zbog hladnog vremena i ogromnih gubitaka u ljudstvu. Jedina stvar je da su samuraji povećali proizvodnju svojih trideset četvorki i licenciranih Pantera. I mogli bi izazvati probleme sljedećeg ljeta.
  Nemci su 20. novembra delimično ugasili požare i očistili veći deo poluostrva.
  Sovjetske trupe su 21. novembra ponovo napale Nemce i čak prodrle nekoliko kilometara severno od Staljingrada. Nacisti su morali da oslabe navalu i pokušaju da povrate pozicije.
  Borbe su, kako kažu u ovakvim slučajevima, jednostavno na nivou fraka!
  Dana 22. novembra, nacisti su pokušali da napreduju u regionu Turkmenistana. I nakon deset kilometara hoda zaustavljeni su. Ali 23. novembra, dovodeći šahove brigade u bitku, ponovo su napredovali. Situacija se izuzetno pogoršala u regionu Centralne Azije.
  24. novembra nije bilo značajnijih promena na frontovima...
  25. novembra nacisti su nastavili napad na Murmansk. Nove jedinice su bačene u borbu. Ali još je malo smisla.
  Stigao je 26. novembar - jedanaest godina od izbora za Rajhstag, nakon kojih je Hitler imenovan za kancelara Rajha.
  Po prvi put je najnoviji tenk E-100 raspoređen na frontu.
  Ovo je bila borbena praksa za takvu mašinu.
  Spremnik je izgledao prilično dug, gotovo spljošten. Iz njega je virila duga cev topa kalibra 128 mm. A prednji oklop je pod uglom od četrdeset pet stepeni. I sam je nagnut sa strane.
  Tenk E-100 se kretao zahvaljujući najnovijem motoru od 1.500 konjskih snaga, brže od miša. I granate su se odbijale od njega.
  A u autu se pojavila vesela četvorka Magda, Christina, Gerda i Charlotte.
  Djevojčice su rađale djecu Fireru i ostavljale ih pod nadzorom specijalnih dadilja iz SS-a.
  A tek su stigli na front. Devojke su veoma smesne. Propustili su bitke. A evo prilike da se dokažete. Uzmimo, konačno, ovaj sjeverni Sevastopolj.
  I uspostaviti dominaciju Trećeg Rajha u Arktičkom okeanu. Koliko se još može odugovlačiti rat? A četvorica misle: možda se zajedno s njima barem nešto može promijeniti?
  U blizini Murmanska nije previše mraz - Golfska struja pruža izolaciju. Devojke su borbeno raspoložene. Svaka je rodila po par - dječaka i djevojčicu! Tako da se možete radovati.
  Magda i Christina su se motale oko oružja. Spremnik je nov i jednostavno se kontroliše. Sa strane je zaštićen sa 120 mm kosog oklopa, plus još 50 mm štita. Dakle, ne možete udariti auto iz svih uglova.
  Devojke su zviždale pesmu. Osjećaju se odlično u duši.
  Gerda je sa osmehom na ćilibarskim usnama primetila:
  - Sada Hitler i ja imamo zajedničko potomstvo. Članovi smo kraljevske porodice!
  Charlotte se zahihotala dok je primijetila:
  - A napred su samo nule!
  Tenk "E"-100 približio se sovjetskim položajima. Sve okolo je toliko uništeno da su pucnji iz Sovjeta retki, i to obično iz lakih topova.
  Magda je uperila top od 128 mm i opalila na sovjetsku svraku. Medena plavuša pevala je:
  - Ja sam tigrica, i imam cerek... A zli tigar je sve rastrgao!
  Sovjetska četrdesetpetorica se povukla, nekoliko ruskih vojnika je poginulo.
  Magda je predela kao mačka:
  - Ja sam supermen, moj metod je jednostavan... Odgrizaću rep onima koji su od vune! A onda je devojka počela da se smeje. Pa, baš kao luda boginja.
  Hitlerove devojke prostitutke su potresle tenk. I sami su skočili u auto sa nagnutim oklopom.
  Ali onda su ratnici okrenuli svoja kola. Šarlot, ova lepotica sa bakrenom kosom, pevaće:
  - Klek, klik, klik... Potok se kotrlja! Nacistička konjica je pojela sav pijesak!
  I nakon toga, Charlotte bi se tako jako smijala... Čak je počela cvokotati zubima. I opet se tenk okrenuo. Nemci su srušili ogradu od bodljikave žice. Mašina, veličine tiranosaurusa reksa, podlo je zarežala. A ratnici su se nacerili njihovim slatkim i mesožderskim licima.
  Djevojčice su nosile i rađale djecu od Adolfa Hitlera. I ovo već nešto govori. Predivne lisice, ali u isto vrijeme moralna čudovišta. Ovdje su smrskali sovjetskog vojnika koji je pao pod točkove. I u zemlju su utisnuli top od 76 mm. Vozili smo se uz njega. Čelik je bio spljošten. Ratnici su pokazali figuralni akrobatiku. Školjke su izgledale bezopasnije od graška koje je dijete treselo zvečkom. Sljedeći top koji je E-100 spljoštio bio je 85 mm.
  Magda se zakikota:
  - A mi zgnječimo Ruse kao stenice!
  Christina je ispravila drugaricu:
  - Više kao medvedi! A medvjed je velika životinja!
  Crvena Šarlot je dodala, ogolivši očnjake:
  - I zubat!
  Njemački tenkovi probijali su se kroz odbrambene linije grada. Sovjetske trupe su se borile veoma tvrdoglavo. Svi su uzeli oružje. Čak su se i desetogodišnji dječaci borili u miliciji. Bilo je i dosta djevojaka. Okupili su se svi stanovnici, ali nije bilo dovoljno oružja. U svemu je bilo vidljivo masovno herojstvo. Pioniri su, koristeći domaće eksplozive ili snopove granata, prišli nacističkim tenkovima i bacili se pod gusenice - ginuli za svoju domovinu.
  Tenk E-100 je nekoliko puta oštećen. Jedan od dječaka uspio je probiti tešku minu. I sam je poginuo, ali je oštetio njemački automobil. Valjak je pukao i dio gusjenice je odletio. Veliko vozilo je usporilo. Tada je nekoliko ratnika bacilo hrpe granata, razbijajući debele tragove.
  E-100 je, nakon što je prošao liniju fronta, izgubio svoju mobilnost.
  Gerda je uperila šest mitraljeza i uključila ih kada su sovjetski vojnici pokušali da izvrše kontranapad. Desetine Rusa i predstavnika drugih naroda Rusije palo je, probodeno mitraljeskim mecima. Sovjetski vojnici su, međutim, potrčali naprijed. Bacali su granate i poginuli. Neki od fragmenata su stigli do E-100, ali su mitraljezi radili kako treba. A prokleta Gerda je tako precizna. I njeni meci skoro nikad ne idu uzaludno.
  A ruski vojnici ginu...
  Christina je pucala iz brzometnog topa kalibra 75 mm, fragmentacijskih granata i pucala iz koaksijalnog mitraljeza. Crvenokosa zver, koja je mecima kidala sovjetske vojnike, siktala je:
  - Ja sam nosilac smrti... Sam sotona je moj crvenokosi rođak!
  Magda je stidljivo primijetila:
  - Pa, ne radi to. Sotona je Božji neprijatelj i osuđen je na ognjeno jezero!
  Christina udari bosom nogom o metal i zaurla:
  - Šta je sa vatrenim jezerom? Moja kosa je kao vatra!
  Gerda je primijetila sa smiješkom:
  - Sam Firer će nam oprostiti sve grijehe... Tačnije, sam pojam grijeha je suštinski zastario?
  Magda slegne ramenima:
  - Hoćeš da kažeš da je koncept greha zastareo...
  Gerda je ponovo uključila mitraljeze, potiskujući očajnički kontranapad ruskih vojnika. Meci su ih ubili kao darove iz pakla. E-100 u ovoj modifikaciji je vrlo jako zaštićen. Čak osam mitraljeza, dva koaksijalna sa topovima, a ostali su upravljani na šarkama. I udarili su prilično jako.
  Gerda je urlala sa smiješkom:
  - Greh, ovo je osnova postojanja Trećeg Rajha! Naša religija je zaista vjera životinja!
  Crvenokosa Christina, pucajući iz topa i ubijajući ruske vojnike, pjevala je:
  - Moja ljubazna i nežna životinjo... Volim tvoje očnjake, veruj mi! Moja paklena i očnjaka!
  Jedan od sovjetskih protuavionskih topova ponovo je uspio pogoditi valjke i slomiti ih. E-100 je konačno stao. Magda je, međutim, kaznila dosadni protivavionski top prekrivši ga teškim nabojem. Pa, tragovi su bili polomljeni.
  Gerda se trgnula, pozvala tegljača i upitala:
  - Izvucite nas, molim vas! Umiremo! Tragovi su polomljeni!
  Odgovor je stigao odmah:
  - Biće tegljača!
  Christina je sa osmehom pevala:
  - Ovo je potez! Neprijatelji napolje!
  Magda je pucala na pištolj koji su ruski vojnici pokušavali da izvuku za direktnu vatru. Razbila je cijev i raspršila sovjetske vojnike u različitim smjerovima. Jedan od vojnika je bio potrgan na pola i borio se u agoniji.
  Plavokosa hrišćanka se prekrstila, podigla oči prema nebu i pomolila se:
  - Oprosti mi, Gospode! Za nehotični grijeh i ubistvo!
  Christina se zakikota i primijeti:
  - Ne, ne možete to da uradite! Moraš biti čvrst kao kamen! Budite kamen za nas!
  Magda je samouvjereno odgovorila:
  - Postoji samo jedna stena - Isus Hrist!
  Crvenokosi đavo je zalajao:
  - Isus je bio pacifista! A naša vjera i profesija je rat!
  Tenk E-100 je pokupljen i odvučen prema njemačkim položajima. Gerda je uz osmijeh snježne kraljice primijetila:
  - Valjci su najranjiviji dio rezervoara. I moramo se boriti protiv ovoga!
  Charlotte je odmahnula glavom.
  - Ne možete pokriti cijele valjke štitovima. Ovo nije moguće, jer će neke od staza i dalje biti otvorene!
  Magda je predložila:
  - Šta ako napravimo valjke male i bez palete?
  Crvenokosi đavo se zakikotao i pokazao biserne zube:
  - Kako im dati veću brzinu?
  Magda je protrljala goli potplat o metal i predložila:
  - Šta ako koristimo električne motore?
  Charlotte je povukla stomak i zavrnula vrat:
  - Moguća opcija... I tenkovi će manje goreti!
  Magda je u suzama rekla:
  - Kad stignemo u pakao, goreće i plamteti kao baklje!
  Crvenokosi đavo je zarežao:
  - Pa, dakle... A anđeli se stvaraju od sjajnog plamena! Budimo anđeli!
  Christina ga je uzela i zaglušno zapjevala:
  - Nisam anđeo, nego samo đavo, ali za ljude sam postao svetac.... Neprijatelji će dobiti svoj račun, pod mučenjem takvog nezemaljskog bola!
  Devojke su utihnule... Olujnici su se vrteli na nebu, a kanonada je zaurlala. A bombe su padale i padale... Kao prava tuča razaranja i razaranja.
  Murmansk je gorio i ljudi su umirali. Nemci su čak lansirali balističku raketu. Nije baš efikasno oružje. Sa Yu-488 bi bilo lakše baciti bombu od pet tona, bila bi i preciznija i jeftinija.
  Christina je prva iskočila bosa u snijeg kada je tenk odveden na alternativni parking. Tamo su stručnjaci počeli da vrše popravke. Devojke su se preselile u toplu kuću. Legli smo na madrace. Gerda i Charlotte su počele da igraju džepni šah.
  Magda i Christina su počele da rade trbušnjake kako bi im trbušnjaci bili istaknuti i ne bi visili tokom trudnoće. Predivni ratnici koji drhte u nedrima. Još svježe, ali to su žene koje su rodile djecu. A umiranje sada nije tako strašno - ima ko da nastavi porodičnu lozu! Čak i sa semenom takvog ološa kao što je Hitler.
  Ali devojke iz SS bataljona Tigrica, Firer je zaista nešto kao Bog. I ne više paganski bog, već nešto Svemoćno i neshvatljivo u svojoj genijalnosti.
  Gerda je odigrala Kraljev gambit i razvila snažan napad. Charlotte se tvrdoglavo branila. Došlo je do razmjene udaraca. Ali sve se završilo međusobnim uništenjem i remijem. Tada su Magda i Christina počele igrati šah. I Charlotte i Gerda počele su raditi trbušnjake i sklekove. Djevojka je aktivno održavala formu.
  Magda je, igrajući i gurajući protivnicu, filozofski primijetila:
  - Ali ipak je čudno...
  Christina je pitala sa nevinim osmijehom na usnama:
  - Šta je čudno?
  Plavokosi supermen je odgovorio:
  - Činjenica da su belci boje dobrote, ali oni su ti koji prvi počinju rat!
  Crvenokosi đavo je racionalno primijetio:
  - Ali i mi donosimo dobro... Ali boljševici su prvi napali Rusiju!
  Magda je otpjevala tužnim tonom:
  - Ali sve cveta pred nama, sve gori iza nas...
  Christina je zvonkim glasom dodala:
  - Nema potrebe da cvilite! Sa nama je onaj ko će sve odlučiti umesto nas!
  Gerda je nastavila da peva:
  - Veseli, ne tmurni, vratimo se kući - plavokosi sportisti će nam biti nagrada!
  Nakon čega su cijela četvorica prasnula u smijeh... Pojavio se sluga tinejdžer koji je djevojkama podijelio sendviče sa puterom, sirom, kobasicom i suvim voćem. Djevojke su jele i bile su iscrpljene na toplini. Ljepotice su zadremale. Dobro je kad si mlad i zdrav - lako možeš zaspati.
  Sljedećeg dana, 27. novembra, E-100 je samo djelimično restauriran. Djevojke nisu učestvovale u ofanzivi. Ali samo u bikiniju, trčali smo bosi kroz snježne nanose. Gledali su ih kao da su ludi, trčali po hladnoći gotovo goli. Ali devojke su generalno akrobatičarke. Oni su posebni ljudi budućnosti!
  Gerda je povela. A ne bosonoga Gerda koja je bila u Andersenovoj bajci. Ali i hrabri i iskusni. I istovremeno je postala rođeni ubica. Brza devojka sa jakim mišićima.
  Međutim, sve četiri djevojke su dobre. Trčali su brzim tempom pedeset kilometara i vraćali se nazad. Zatim smo radili niz vježbi, pjevali i ljuljali se. Malo smo vježbali gađanje.
  Tek narednog dana tenk E-100 je popravljen. Pa, to i nije tako loše. Štaviše, ovaj superteški automobil imao je originalan raspored valjaka, drugačiji od rasporeda šahovnice, što je povećavalo performanse vožnje na snegu, ali je iz navike stvaralo određene probleme serviserima. Iako je jednostavno lakše montirati E-100 nego Tiger ili Panther.
  28. novembra, nacisti su uspjeli da se probiju malo dublje u Murmansk. Ali otpor sovjetskih trupa je jednostavno neshvatljiv. Čak ni granate od 16 inča s bojnih brodova Britanije i Njemačke nisu mogle slomiti volju odbrane.
  Ali nacisti su i dalje napredovali. Tenk E-100 je tokom dana prekrio nekoliko blokova, ali je opet oštetio gusjenice. Ali ovoga puta popravka je trajala samo nekoliko sati. 29. novembra, devojke iz Terminatora sudarile su se sa tenom KV-3. Sovjetsko vozilo je nekoliko puta udarilo u prednji oklop, ali su se granate odbijale od padine. Magda je uzvratila na ruski tenk, uzrokujući da je izgorio poput gomile naslaganih baklji.
  Christina je upitala svog partnera sa podrugljivim smiješkom:
  - Zar vam uopšte nije žao tih Rusa?
  Magda je iskreno odgovorila:
  - Žao mi je svih, čak i onih koji nisu dostojni sažaljenja!
  I djevojka je teško uzdahnula, okrenuvši oči prema nebu. Ratnici su pokušavali da postupaju sve opreznije. Kako vas ne bi ometali popravci. Topovi 128 mm i 75 mm radili su kao magarci. Ali tenk je i dalje oštećen.
  Jedan od zidova je eksplodirao i pao na automobil. Oklop je bio izgreban i blago udubljen.
  30. novembra nacisti su napredovali još dalje. Na nekim mjestima su stigli i do centra grada. Ali istog dana, dobro naciljani hitac iz četrdeset petice oštetio je cev topa kalibra 128 mm, a djevojke su bile prisiljene ponovo krenuti s popravkom. I, očigledno, duže.
  Tada su četvorica odlučila da se bore kao obična pješadija umjesto tenka. Ljepotice su pokušale da se potuku, boreći se samo u bikiniju. Ali na hladnoći, devojke su mogle da stoje samo nekoliko sati u ovom polugolom stanju, a onda su trčale da se zagreju.
  Gerda se zakopala u snijeg, pucala iz najnovije jurišne puške MP-44 i prilično aktivno ubijala ruske vojnike. Evo je, bosonoge sede kose, koja je u glavu udarila pukovnika Crvene armije. a ona je rekla:
  - Ne, ja sam i dalje Arijevac!
  Charlotte, koja je napredovala s druge strane, zahihotala se:
  - Ti si ratnik koji donosi smrt svojim neprijateljima. - Tada je crvenokosa golonoga djevojka pucala na majora i pogodila ga pravo ispod oka. Poprilično je pokazivala zube. - Vidiš, ja pucam ništa gore!
  Gerda je rafala, dokrajčivši komsomolca i kapetana ruskih trupa, kučka je pokazala zube:
  - Da, pucaš, ali video sam! Kao motorna testera!
  Charlotte je golim prstima bacila komad stakla. Udario je poručnika ruske vojske u vrat i zacvrkutao:
  - I evo me, igram se staklom!
  Gerda je trčala kroz snijeg ostavljajući bosonoge, graciozne otiske stopala. Pojurila je savijajući se. Tada se djevojka tigrica okrenula i napravila salto. Okrenula se i pomerila glavu prema bradi sovjetskog vojnika. Pljunuo je krv. Gerda je bosim nogama stisnula grkljan i zadavila Rusa.
  Crvenokosi đavo Šarlot zadavila je pionira. Eto kako su devojke bile gadne i zle.
  Magda je ubijala i ruske vojnike, ali nije naudila djeci. Ne, ona nikada neće dići ruku na dijete. I općenito, prolivanje krvi joj nije pričinilo zadovoljstvo. Ali ipak, ona je tigrica iz SS bataljona i mora slijediti naređenja.
  Stoga je Christina bacila bodež na dječaka koji je izgledao star oko dvanaest godina. Zaista okrutno. Ne, odrasli ne bi trebali ubijati djecu!
  Magda se prekrstila i šapnula:
  - Bože oprosti mi! Gadiš mi se, ali rat je rat!
  A plavuša je pucala na ruskog snajperistu, koji je pao, pogodio ga preciznim pogotkom u mostić nosa. Avaj, pojavila se poznata četvorka. Djevojke su prvo ubile Britance i djelimično Amerikance, ali sada su to preuzele
  Rusi. Takvi su zveckavi osmehi Drugog svetskog rata. Osmijesi koji pokazuju najstvarnije i oštre očnjake!
  Christina je bosom nogom protrljala drvo, još uvijek joj je hladno, i primijetila:
  - Je li odvratno? Šta hoćeš od crvenokosih veštica!
  . POGLAVLJE br. 14.
  Nemci su postepeno zamrzavali aktivnosti. Uključujući i avijaciju - i to prisilno zbog pogoršanja vremenskih uslova. Nije bilo moguće u potpunosti izvršiti zadatke postavljene dan prije ofanzive. Istina, Kavkaz je praktično zarobljen. Naftno polje u Bakuu je pod kontrolom. SSSR je izgubio najveći izvor nafte. Istina, sami Nijemci i dalje moraju provoditi vrijeme obnavljajući bunare. Zarobljeni su i Karelija, Arhangelsk i dio sjeverne obale. Lenjingrad je potpuno odsječen od komunikacije sa ostatkom Rusije. Neke druge teritorije su zauzete u centru. Pola Turkmenistana je takođe okupirano. Japan je zauzeo cijelu Mongoliju, a također se uglavio u centralnu Aziju i djelimično stvorio mostobrane iza Amura, u regiji Usuri. Istina, samuraji su uspjeli nešto manje. Vladivostok je potpuno blokiran i pod vatrom.
  Do Moskve je ostalo još dve stotine kilometara. A Nemci sada mogu da pucaju na prestonicu balističkim projektilima i bombardovanjem mlaznim avionima. Ali zimi i hladno, Wehrmacht je izgubio sposobnost da izvede dalju ofanzivu. Štaviše, kolonijalne trupe: Indijci, Afrikanci, Arapi su veoma hladni. I izgubili su većinu svoje borbene efikasnosti. Bio bi grijeh ne iskoristiti takvu situaciju. Iako je Crvena armija pretrpela ogromne gubitke i takođe je bila veoma iscrpljena.
  Zaista, Glavni štab je odlučio, uprkos svim poteškoćama sa snabdevanjem i gubitkom Kavkaza, da izvede nekoliko velikih ofanzivnih operacija tokom zime. Čak i ako se fašisti ne usude gurnuti nos zimi, mi ćemo ih prikovati i zgnječiti.
  Ili ćemo vas, u svakom slučaju, natjerati da se borite u najgorim vremenskim uslovima.
  Vasilevsky, načelnik Generalštaba i zamjenik ministra odbrane, sasvim logično je pretpostavio da SSSR neće moći pobijediti u tehnološkoj trci protiv cijele Evrope i Afrike uz Aziju.
  U tom smislu, prednost neprijatelja, posebno u avijaciji, samo će rasti tokom zime. Da, naravno, sovjetski dizajneri su već razvili i nastavljaju razvijati nove, naprednije tenkove. Konkretno, T-34-85 sa većom kupolom i snažnim topom. Pa, IS-2 sa topom od 122 milimetra je na putu. Ali Nemci neće mirovati. Osim toga, čak ni novi automobili nisu dovoljno dobri da bi pobijedili Lava ili bilo koji teški automobil.
  I malo je vjerovatno da će sada biti moguće postići brojčanu nadmoć.
  Govorio je i Voznesenski. Takođe se oglasio za brzu ofanzivu:
  - Nakon gubitka Kavkaza, naša vojska će doživeti veliku nestašicu goriva. Tačnije, već ga doživljavamo punim plućima. Međutim, zimi je dnevni period znatno kraći, vrijeme je često loše, a i potrošnja goriva će biti smanjena.
  Narodni komesar Ždanov je takođe požurio da doda:
  - Osim toga, naši vojnici i saperi digli su u vazduh sve naftne bušotine na Kavkazu. To znači da Švabe još ne mogu koristiti naše ulje. Ali s obzirom na to koliko brzo okrutni fašisti znaju kako sve izgraditi i obnoviti, tada će na proljeće Baku nafta poteći u arterije ekonomije Trećeg Rajha.
  Staljin je rezimirao diskusiju:
  - Krajem decembra zadaćemo prvi zimski udar. Pitanje je samo gde?
  Ovdje vojska više nije imala jedinstvo. Žukov je predložio udar u centar i odbacivanje neprijatelja od Moskve. Vasilevsky je pretpostavio da je bolje pronaći slabu tačku u Tihvinu. Istovremeno, pomozite Lenjingradu, koji možda neće preživjeti dvostruku blokadu.
  Rokossovski se zalagao za ofanzivu u pravcu Voronježa. Bilo je ideja za napad na naciste u Astrahanu, ili čak u blizini Arhangelska. Staljin je slušao sve komentare, nešto škrabao i razmišljao.
  Ideja o potiskivanju neprijatelja od Moskve izgledala je primamljivo i primamljivo. Međutim, upravo u centru su fašisti sada najjači i dobro ukorijenjeni.
  Činilo se nelogičnim napadati prelaskom Volge; rijeka je bila velika i duboka, a prva faza operacije bi se odugovlačila.
  Moguć je napad između Dona i Volge, ali naši su tu već tukli, a i Nijemci su dobro utvrđeni.
  Ideja Vasilevskog čini se najlogičnijom. Na sjeveru su Nijemci slabiji, a njihove trupe nekako imaju manje borbenog iskustva. Štaviše, Tihvin je nedavno bio okupiran; njemačke trupe su bile stacionirane na ivici. Ali sasvim je moguće da i Švabe razmišljaju na ovaj način.
  Dajte svu svoju snagu u pravcu Voronježa? U konfiguraciji pročelja formiran je balkon koji bi bilo vrlo racionalno pokušati posjeći, poput kosog čička.
  Još neke interesantne misli su zajebavati se po Arhangelsku. S obzirom da će Švabe morati da prevoze pojačanje preko mora, racionalno je da žita ima u ovom pravcu.
  Iako je teško snabdjeti vlastite trupe, pogotovo jer nacistička podmornička flota potpuno dominira morem. I nove nacističke krstarice ulaze u službu. Čini se da su čak skoro izgradili i prethodno potopljeni bojni brod Bismarck. Štaviše, novi brod bi trebao oboriti rekord po veličini i naoružanju Yamato-a.
  Iako s druge strane, zašto su Švabama potrebni bojni brodovi? Bacati prašinu u oči cijelom svijetu? Više zabrinjavaju podaci o novim vrstama oružja koje se razvijaju u Trećem Rajhu. Posebno o projektilima i mlaznim avionima, a ovo je ozbiljno.
  Nakon malo oklevanja, Staljin je odobrio plan: da se krajem decembra izvrši napad na oblast Tihvin, a početkom januara da se oseti neprijatelj kod Voronježa.
  Općenito, ovo je izgledalo logično... U međuvremenu, već napola zaboravljene četiri djevojke nastavile su herojstvo na Istočnom frontu. Gerda i Charlotte i Christina i Magda von Singer - nakon pauze uzrokovane činjenicom da su sve ostale trudne gotovo istovremeno; potom su rodili zdravu djecu i vratili se na front.
  Vrijeme je bilo hladno i ljepotice su stigle 25. decembra. Pada snijeg i vjetar vam raznosi kovrče. I nisu izabrali najtoplije mjesto za sebe - u blizini Lenjingrada.
  Po dolasku, devojke u bikiniju krenule su da trče kroz snežne nanose. Zapravo, pravi Arijevci moraju pokazati da se ne plaše nijedne, čak ni najjače hladnoće. S njima je trčao i dječak nindža koji je stigao iz Japana, kojeg su svi zvali Karas.
  Ovaj klinac je postao poznat po učešću u specijalnim operacijama. Prijatne orijentalne crte lica, zajedno sa plavom kosom nasleđenom od nepoznatog oca, učinili su dečaka veoma zgodnim.
  Djevojke su mu čak izmamile poglede kao odgovor, iako im Karas vjerovatno još nije par. Ali reljef mišića teče kao žica, tako da ni ove prekaljene tigrice, koje su sve iskusile, ne mogu da ga prate.
  Djevojčice su nakon porođaja u bazi za trening potpuno povratile formu, ali ne može svaki supermen izdržati takav ledeni tempo.
  Christina, koja je, kao i Magda, von Singer, uspjela da se bori sa Rusima, primijetila je:
  - Mraz i snijeg su im glavni saveznici. I nije ništa kul od Britanaca!
  Magda je ispravno primetila:
  - Ne bih to rekao. Rusi su mnogo jači i jedinice se gotovo nikad ne povlače!
  Šarlot se, praveći salto dok je džogirala, zakikotala i primetila:
  - Ali ovo je više slabost nego plus.... Generalno ne razumijem takve metode komandovanja i upravljanja kao što su stvaranje baražnih odreda i pogubljenja komandanata jedinica u povlačenju.
  Sama bosonoga Gerda, prevrćući se dok trči i istegne se, složila se:
  - Naravno - ispod štapa nećete dobiti dobre ratnike. - Ovde je plavokosa devojka, međutim, bila prinuđena da prizna, škripa u srcu. - Ali Rusi se dobro bore ako su već izdržali dvije i po godine. Željeli bismo njihovu preživljavanje!
  Christina je prezrivo frknula:
  - Govoriš li nam?
  Gerda se zahihotala dok je primetila:
  - Mi smo elita! Posebno Marcel!
  Najbolji as svih vremena i naroda, uprkos kategoričnoj zabrani Hitlera, koji je želio da se ovaj simbol nepobjedivosti fokusira isključivo na podučavanje - uostalom, on je bio general-pukovnik, ipak je pojurio na front.
  Ili bolje rečeno, Firer mu je ljubazno dozvolio da se vrati ako se Nemcima negde bude loše.
  Nacisti su, naravno, za svaki slučaj pojačali odbranu i pripremili se za zimu, ali su snažno sumnjali da će Rusi imati resurse za velike ofanzivne akcije.
  Međutim, obavještajni podaci su uspjeli. Odnosno, informacije o predstojećoj ofanzivi za oslobađanje Tikhvina jesu procurile. Štaviše, sovjetske trupe su započele snažnu artiljerijsku baraž, baš na vrijeme za Božić.
  Pogodili su "Katyushas", pa čak i nekoliko prvih raketnih bacača velike snage "Andryusha". A urlik od eksplozija je bio takav da su je uhvatile bosonoge polusmrzle djevojke.
  Srećom, sluh im je odličan, a oči blistaju.
  Djevojke su se pogledale i došle do zaključka:
  - Ajde da se borimo kako treba!
  A nindža dječak Karas je rekao:
  - Moj zadatak će biti da uđem u Lenjingrad i tamo izvidim. Prelijepa si da bi bila izviđač!
  Magda je mrzovoljno nakrivila trepavice dok je odgovarala:
  - I ti isto... A ako Rusima tvoj naglasak bude čudan?
  Karas je logično primetio:
  - Kada isuviše korektno govorite ruski, to vas mnogo jače otkriva kao stranca. U svakom slučaju, potrčao sam, i dobro stisnuo protivnika po boku...
  Djevojke su pojurile do svog rezervoara. Oni su ipak test tankeri. I mi smo izabrali nešto novo za sebe. Tačnije, čak dva nova tenka odjednom, koji se moraju testirati na frontu.
  Naime "Laski", automobili sa dva člana posade vrlo niske siluete. Prvi modeli nove generacije tenkova, gdje su se Nijemci zaista ozbiljno upustili u zbijanje rasporeda. I zanimljivo znanje menadžmenta. Konkretno, električni prijenos i mjesto mjenjača ugrađenog u motor. I nekoliko samih tankera je zapravo ležalo. U ovom slučaju, mjenjač i motor su smješteni pozadi, a djevojčice su udobno sjedile potrbuške. I noge su im pritiskale zupčanike i dugmad odostraga, a ruke su im se, naprotiv, udobno kretale prilikom prebacivanja. Sjedalo koje se najviše sjeda izrađuje se po narudžbi i kopira oblik njihovog tijela. Zaista nema tornja - ispostavilo se da je to samohodna puška, i tako niska da su valjci smješteni prema van.
  Naravno, pištolj se ne može okretati, ali se može malo rotirati. Pa, sam lovac se brzo okreće oko svoje ose, čime se nadoknađuje nedostatak kupole.
  Magda je svojim partnerkama objasnila:
  - Tamo su tenkovi bez kupole jeftiniji i niži. Ovdje možemo podesiti visinu, spustiti je na 1,2 metra i podići na 1,5... Skoro kao partizani, puzimo potrbuške.
  Teško 12 tona, vozilo je imalo odličan prednji oklop od 82 milimetra pod uglom nagiba od 40 stepeni u odnosu na horizontalu na vrhu. A donja je vrlo mala. Stranice su manje zaštićene na 60 milimetara, ali i dalje pokrivaju same valjke. Motor od 400 konjskih snaga pruža odlične vozne performanse. Osim toga, položaj valjaka i ovjesa omogućavaju ne samo smanjenje siluete, već i izvrsnu upravljivost kroz snježne nanose.
  Šta god da se kaže, teža menažerija, počevši od Pantera, mnogo je glomaznija i nespretnija. A na snježnim nanosima potpuno je smrtno.
  Gerda, koja se skrasila sa svojom dugogodišnjom partnericom Charlotte, i nehotice je osjetila nelagodu u skučenoj, kompaktnoj i duguljastoj kutiji tenka. Mada, naravno, moramo odati priznanje da je vozilo sa naoružanjem T-4 i najboljim oklopom zadržalo težinu od 12 tona. Plavokosi terminator je primetio:
  - Najudobniji tenkovi su bili Tigar i Lav. U ovom autu, čak i nama devojkama je teško da se okrenemo.
  Charlotte je odgovorila:
  - Ali zaštita... Kao i najnoviji "panter" koji je tek u novembru počeo da ulazi u vojsku sa trupom od 60 milimetara.... Istina, čelo je bolje zatvoreno od našeg sa 120 milimetara, ali ti ipak morati pogoditi. Pod uglom kao što je naš, top od 85 mm će rikošetirati čak i kada se ispaljuje iz neposredne blizine.
  Gerda je počešala stopalo iza uha, ali je ovaj pokret ipak natjerao njen prst na kosi krov i primijetila:
  - Rusi su nas upozorili da se mogu pojaviti tenkovi kalibra 122 milimetra. Inteligencija ne spava!
  Charlotte je samouvjereno rekla, nadimajući obraze i izvijajući usta od bijesa:
  - Naša inteligencija je na vrhuncu kao i uvek. Samo smo bili zaključani u skučenoj kutiji.
  Novi motor od 400 konjskih snaga, kako je navedeno u uputstvu, mogao bi se nakratko pojačati mješavinom vode i metalona ili dušika. U tom slučaju tenk bi mogao juriti nekoliko minuta brzinom od preko 100 kilometara.
  Sovjetske trupe su napravile proboj, prethodno izrešetavši sve rovove i bunkere fašista. Ali nacisti su povukli većinu trupa u drugu i treću liniju. Nakon čega su artiljerijskom vatrom i mitraljeskim redovima pokušali dočekati pješadiju.
  Ispred su se, naravno, kretali tenkovi. Kako snažniji T-34-85 još nije ušao u masovnu proizvodnju, napadnuti su manji i pokretljiviji T-34-76. Oni su se, bez obzira na gubitke, popeli na liniju rova i iskoristili svoje odlične vozne performanse po snijegu.
  A evo i njemačkih automobila koji pokušavaju odgovoriti. T-4 je već ukinut, ali nekoliko njih je još uvijek u upotrebi. Čudno je da se bolje kreću kroz snježne nanose od novijih čudovišta. Štaviše, još uvijek ga morate pokrenuti da očistite snijeg koji se nakupio između valjaka. Smiješno je čak i kako Švabe prokuvaju vodu u kazanima pa je sipaju po gusjenicama da se skine ova podla korica.
  Čak i najbolji njemački tenk "Lav" pati od takvih valjaka. Istina, u samim modifikacijama Francuzi su to već uzeli u obzir, a njihov automobil je i sam sposoban da nadmaši tridesetčetvorku... Ali to je samo uslovno rečeno tako jednostavno.
  Ali par njemačkih tenkova jeste krenulo... Ali ostali, kako da kažem... Na vrhu! Istina, iz "Lava" teški tankeri pokušavaju pogoditi T-34-76 sa velike udaljenosti. Treba napomenuti da, s obzirom na krhkost oklopa lijevane kupole sovjetskog dizajna, nažalost, postoji šansa za pogodak.
  Nedostatak legirajućih elemenata je toliko akutan da su čak i topovi Kraut kalibra 50 mm opasni. Međutim, pogoci iz malog topa kalibra 37 mm također uzrokuju urušavanje i raspadanje oklopa, odnosno pukotine na trupu i kupoli.
  Relativna ranjivost "tridesetčetvorke" dovela je do toga da je ideja o ponovnom opremanju "Pantera" snažnijim pištoljem odložena za bolja vremena. Ili, tačnije, najgore - ako IP-ovi idu u seriju. Ali do sada IS-1 nije postao masovna serija. Ali informacije o IS-2 su već procurile. Budući da su mnogi generali već shvatili da je SSSR gotovo osuđen na propast, i nisu smatrali sramotnim izdati domovinu za novac. Dakle, broj špijuna, uključujući i one u Glavnom štabu, značajno se povećao.
  Evo teške modifikacije "Lava" sa topom od 128 mm. Pokušava svojom dugom šapom dohvatiti trideset i četiri... Ali pokušajte je pogoditi.
  Međutim, sovjetski tankeri odlučuju sami napasti Fritz. Čak i ako se uzme u obzir brzina vatre Wehrmachtovih topova, ovo je samoubilačko.
  Tako je "Lav" uspeo da otkine kupolu i četiri druga su odletela kao golubovi na onaj svet... Ali drugi tenkovi guraju još jače... Sada su majstori postali spremni da nekako pojačaju dizel motore, tako da može ubrzati rezervoar čak i na kratko, ali bez ikakvih mešavina do 70 kilometara. Pustite da se motor pokvari nakon toga. Ali onda u napad dolaze očajni momci, za koje povratak nije predviđen. Pa, šta onda? Ako ne možete živjeti drugačije, zaboravite na preživljavanje.
  I sada, poput demona iz snježnog svijeta, sovjetski tenk, izabravši za sebe najskuplju žrtvu, nabija teškog i smrtonosnog "lava". Nemački auto je upravo krenuo da napušta hangar.
  Udarac je jak, cev sovjetskog automobila se savija. Lav je prilično nizak, a tijela oba automobila su spljoštena. A onda njemački motor koji se nalazi ispred eksplodira. I vatra počinje, a nacisti bježe kroz donji otvor.
  Naravno, nisu svi sovjetski tenkovi uspjeli probiti domet nabijanja. Fritzovi pištolji rade i melju. Ali ko uspije, teško će ga pogoditi!
  Gerda i Charlotte bile su malo ispred svojih prijatelja i našle su se u dometu kada su se već vidjeli sovjetski automobili. Pa, možete pucati, ali bolje je da se približite. Sa udaljenosti od pet kilometara, čak je i krhki oklop tridesetčetvorke teško preuzeti.
  Vatrena Šarlot je filozofski primetila:
  - Uvek je ovako. Ne možete udarati iz daljine!
  Gerda je prigovorila:
  - Možeš ako budeš dovoljno pažljiv!
  Ali do sada nas situacija nije natjerala da otvaramo vatru sa velikih udaljenosti. I jedva da će neko primijetiti njihov bijelo ofarbani tenk. I auto radi tako dobro. Niko ne može zamjeriti šasiju.
  I vožnja je glatka. Sovjetska vozila su također dosta dobra i već su probila prvu liniju njemačke odbrane i probijaju drugu. I vrijeme je bilo loše, nastala je snježna oluja, a brojni avioni Wehrmachta su srušeni.
  S obzirom na brojčanu slabost crvene avijacije i akutnu nestašicu goriva, vrijeme ne može biti bolje.
  Neka se Švabe sakriju. Neki od njih su čak počeli da mašu bijelim krpama. Hitler ce biti kaput...
  Gerda je pucala sa dva kilometra. U principu, ovaj poraz još uvijek nije siguran, ali kad se vidi koliko su Nijemaca Rusi uspjeli osakatiti, šta onda očekivati. Štaviše, tridesetčetvorka je još manje žilava nego na početku rata, a još nisu imala vremena za razvoj novih nalazišta. pa...
  Plavokosa terminatorka je bila veoma zabrinuta kada je povukla obarač pištolja. Već je izgubila naviku borbenog gađanja - osim napada na Murmansk, iako je nastavila da vežba na strelištima i poligonima tokom trudnoće, kao i prvih meseci svoje vladavine. Ali očigledno je lakše boriti se u bikiniju i bos, postaješ jedno sa mašinom... Granata je pogodila i iskrivila kupolu... Ne, nije se zapalila, ali moj prijatelj je ipak bio primoran da stane. A sada još jedna žrtva...
  Charlotte šapuće:
  - Ko je navikao da se bori za pobedu. Ići će sa nama u grob... - ispalila je Gerda, a crvenokosi ratnik ju je ispravio. - Tačnije, svi ćemo zajedno odvesti naše neprijatelje u grob.
  Snjeguljica Terminator ljutito je prekinula:
  - Da, nema inspiracije, nemoj da te ometa pesma!
  Charlotte se izjasnila:
  - Pevajte sami! Tako si sposoban!
  I Gerda, vodeći vatru, poče pjevati;
  Otadžbina i vojska su dva stuba,
  Na kome počiva planeta!
  Naša zemlja će te štititi našim grudima,
  Tvoju vojsku grije sav narod!
  
  Oblaci su hladni, a svetlost vrela,
  Mitraljez je protrljao rame vojnika!
  Zauvek smo sa tobom domovino naša,
  Iskopajmo grob protivniku!
  
  Da, ponekad je lice sreće okrutno,
  Metak pokušava da nam probije srce!
  Malo se povukao i borac je umro,
  Gospode otvori vrata heroju!
  
  Na nebu bez dna imamo mir,
  Raj, blagosloveni ratnik ne blista!
  nosim mir sa sobom u svojoj otadžbini,
  Naša djeca će okusiti plod pobjede!
  Dok je Gerda pjevala, pobijedila je još devet tenkova, značajno poboljšavši svoj rezultat.
  Tada je Charlotte počela pjevati:
  Zamamne zvjezdane visine,
  Vode vas u beskrajne daljine!
  I naši ljudi iz sveta misli,
  Sanjaj o letenju Ikara!
  
  Pogled mi je uperen u nebo,
  Sferu je teško dodirnuti..
  Od prvih Arhimedovih vijaka -
  Planiranje ih je bilo dugo i zamorno!
  Ovdje djevojka nije mogla odoljeti i počela je sama nišaniti i pucati... Sovjetske tenkovske posade nisu obraćale pažnju na pucnje, iako se uključio i Magdin samohod. Ipak, u snježnoj mećavi ne možete baš vidjeti gdje, šta i kako udara. Osim toga, oba tenka su potonula i postali gotovo nerazlučivi od snježnog nanosa. I novi pištolj je bio nevidljiviji, a na kraju je bio prigušivač sa utičnicom za svjetlo. Ovo je najpodmuklija mašina koju Fritz ima.
  Šaran, koji je u tom trenutku visio sa strane, zapevao je od uzbuđenja:
  - Ako se žene svađaju, bolje da se ne svađaju!
  Činilo se koliko štete mogu izazvati dva automobila od samo dvanaest tona? Međutim, u ovom slučaju osoblje odlučuje o svemu. Djevojke praktično nikada nisu promašile, iako nisu svi pogoci bili fatalni. Tri ili četiri nagnuta oklopa od trideset i četiri su dala rikošet, desetak udaraca dovelo je do različitog stepena oštećenja vozila, ali onakva kakva se lako mogu popraviti na terenu. Ali pedesetak sovjetskih vozila lošeg kvaliteta oklopa je ozbiljno oštećeno.
  Na primjer, tridesetčetvorka komandanta počela je da povraća kada je municija detonirala. Kupola je bila odbačena daleko, a cijev se okrenula kao volan. I ljudi su umrli.
  Sovjetske tenkovske posade su sa zakašnjenjem shvatile da su ubodene i pokušale su da izvrše kontranapad.
  Djevojke tigrice su vrlo skučene, ali municija od 82 metka je sasvim uporediva s Panterom. Mada municija leži na nosu i devojke stružu laktove po njima. Ali za sada ima još nešto za pucanje, a pri približavanju lakše je pogoditi Ruse.
  Gerda se vrlo brzo prekrsti i, šaljući još jedan rezervoar u otpad, šapće:
  - Bože oprosti! Ovo su hrabri momci, ali jedan od njihovih komandanata je potpuno lud!
  Charlotte je primijetila, histerično šapćući:
  - Ako se ukrcaju na nas, onda je kraj!
  Zaista, tridesetčetvorka je pucala u pokretu, bila je obavijena dimom, drhteći od šoka. Naravno, njihovi pogoci su rijetki, hici neprecizni, ali tenk bruji.
  Čelo je i dalje savršeno zaštićeno, a oklop, kako god da se kaže, kvalitetan, zacementiran. To znači da površina povećane tvrdoće daje odličan rikošet, baš kao što skače zec.
  Ali unutra je i dalje strašno, kao da se popnete u bubanj i da vas udaraju teškim pendrecima.
  Istina, kabina se jako zagrejala od hitova, ali kada ste u bikiniju, lepo je čak i nakon ronjenja u snežne nanose. Ali ono što je mnogo neugodnije je da je sovjetska granata pogodila desnu pregaču valjka. Ovo je za vozne performanse automobila, poput poluge ispod oka. Iako, ako uzmete u obzir da valjci nisu raspoređeni, već zasebna kolica, onda se rezervoar i dalje može kretati. Okreni se i ostavi sebe. Ovo je trebalo uraditi ranije. I tako je zaštita krme slabija. I ugao nagiba je manji. Ako udari, može se probiti. Rusko oružje nije tako slabo.
  Gerda je šapnula, ponovo oslobađajući dar podzemlja iz njihovog poluautomatskog pištolja:
  - Ali Pasaran!
  Iako ova riječ, odnosno moto španjolskih komunista, izgleda potpuno neprikladno za njemačke tigrove ratnike. Uostalom, nacisti su se borili na Frankovoj strani. Iako ponekad vojnici voljno usvajaju tuđe tehnike.
  Prilikom pucanja, Charlotte je lagano okrenula samohodni top Laska, a problem u tom pogledu im je stvaralo uništenje desnog valjka granatom.
  Sovjetski tenkovi nisu jurili kroz snježne nanose tako brzo kao duž autoputa, ali su im brzi skokovi ipak ometali cilj i bili su brzi.
  Ovdje se granate ispaljuju iz neposredne blizine.
  A Gerda puca najvećom brzinom, obilno se znojeći. Kosi oklop
  daje rikošet u čelo, ali ako ih pogode iz blizine sa strane...
  Charlotte je viknula:
  - A čak i da završim u dubinama pakla, neću se vratiti u kolevku!
  Djevojke, pucam do kraja, ali granate jure sa strane i probijaju se, lomeći valjke. Oklop puca i auto se zapali.
  Gerda donosi odluku:
  - Dižemo kola u vazduh i odlazimo!
  Charlotte uzvikne s mukom:
  - Hoćeš da baciš gvožđe?
  Gerda odlučno kaže:
  - Postoje stvari važnije od metala, na primjer okviri!
  Charlotte skida malu filmsku kameru i viče:
  - Ali naši podvizi će biti zabeleženi zauvek!
  Gerda je golim prstima okrenula polugu koja je aktivirala eksploziv koji je mogao raznijeti eksperimentalni tenk. Djevojci tigra je bilo jako žao što je uništila takvo umjetničko djelo, ali gdje bi mogla otići ako bi inače sovjetski vojnici, kojima ne treba uskratiti hrabrost, uhvatili jedinstvene tehnologije.
  Tako su raznijeli Lasku i zaronili u snježni nanos kako bi spasili svoje jedinstvene živote.
  Magda fon Singer i Kristina takođe nisu htele da se povuku i njihov automobil je rastrgan preciznim pogocima granata. Ovo je sudbina - nemilosrdna Palasa svakog rata. Kada moraš da se povučeš, ostaviš svoje srce. Ali djevojke su se vješto borile i uspjele su potrošiti skoro svu municiju. Ali sada su se morali zakopati, kao zmije u snježni nanos, i tamo pokušati da se odvoje od neumoljivih sovjetskih pušaka.
  Kada ste znojni i u bikiniju, penjanje u dubine snijega nije najprijatnija ideja. Ali koliko često u našem svijetu radite ono što vam je drago? U svakom slučaju, na primjer, svjetlo je ozbiljno uspjelo da opeče tabane Kristininih božanskih stopala, koja je pucala do kraja. Ali to je djevojku još više naljutilo i povikala:
  - Čast i hrabrost se ne prodaju na težinu!
  Magda, koja je takođe bila opečena, a čak i njena preplanula koža bila je prekrivena plikovima, uzviknula je:
  - Vatra je toplota, a ne vatra!
  Sovjetski tenkovi su, međutim, olakšali zadatak. U bijesu su bez imalo sažaljenja pucali na napuštene "lasice", zabijajući desetine granata u razbijeni metal. U isto vrijeme, neki od cisterni su se nagnuli iz otvora i, poput slapa vodopada, prekrili sama njemačka vozila i one koji su vozili bezobrazluke.
  Magda se lecnula kada je primetila:
  - Oni, boljševici, su, naravno, hrabri, ali krajnje nekulturni!
  Christina je, ispljuvajući snijeg koji joj je padao u usta, neočekivano pokazala strogu pravdu:
  - Mislite li da su naši ratnici bolji?
  Magda je u šali primijetila:
  - Naravno, bolje je pošto smo pobedili. Kavkaz je već naš, onda je Moskva udaljena samo par stotina kilometara... - A medena plavuša je strogo ogolila svoje dugačke očnjake. - Ili želite da nosite govore o izdaji?
  Christina, koja je već dosta svega vidjela, samo je nogom podigla fontanu snježne prašine i zakikotala, napomenuvši:
  - Nekada je ćutanje najstrašnija vrsta izdaje.
  Noć, mećava i snježni nanosi pružili su četirima djevojčicama dobre šanse za preživljavanje.
  . POGLAVLJE br. 15.
  Štaviše, protivnicima nije padalo na pamet da češljaju snijeg i traže golonoge đavole po snježnim nanosima. Tako su ratnici, zakopani u snijeg, zavalili, a sovjetski tenkovi su krenuli dalje, razvijajući prodor. Iako je više od stotinu automobila ostalo ležati polomljeno, iskrivljeno,
  što je rezultiralo akcijom tigrica.
  Općenito, sovjetske trupe su postigle određene uspjehe u prvih nekoliko dana i uspjele su značajno probiti neprijateljske formacije.
  Frici su se povukli u sam Tihvin i pokušali da se učvrste u gradu. Naravno, kuće i stambeni prostori su sami po sebi prilično ozbiljna zaštita od napredujućih sovjetskih trupa.
  Četiri hrabre tigrice uspele su da se povuku u Tihvin. Ali morali su uzeti automatske puške da brane grad. Ali za tankere ovo nije najprijatnija zabava.
  Šarlot je, uzvraćajući pucanjem iz pešadije koja je napredovala, šaljući još jednog crvenog vojnika na sledeći svet, izrazila:
  - Pa zar mi nismo čudovišta... A mi takođe želimo da dobijemo blago!
  Tihvin je pretrpeo ozbiljnu štetu čak i kada su grad zauzeli Nemci.
  Sada su se Švabe podigle na barikade i nadale se da će izgraditi neosvojivu liniju odbrane.
  Gerda je otvorila vatru pojedinačnim mecima - trebala je da se pobrine za svoje patrone. Sovjetske trupe su izgubile previše tenkova i tako je pešadija krenula u napad.
  Naravno, nije bilo dovoljno oklopnih transportera sovjetskih modela. Zato su vojnici poslani na klanje. I dočekali su ih mitraljezi i mitraljezi. Četvorica su dobro pucali i vješto se sakrili u barikadama.
  Gerda je, položivši još jednog sovjetskog vojnika, zapjevala:
  - Moramo da ostvarimo ratni podvig - inače nećemo imati smisla da živimo!
  Bitka je bjesnila po cijelom gradu. A bombe su već padale odozgo, pogotovo jer se vrijeme osjetno popravilo, a Švabe su dobile prednost.
  Gerda je u bijesu bacila bodež svojim gracioznim golim prstima i povikala:
  - Naša bitka će biti pobjednička, inače ne može biti!
  Charlotte, uzvrativši isto tako dobro, dodala je:
  - Postoji samo jedna pobeda, ali velika!
  Gerda je kratkim rafalom odsjekla nekoliko boraca, dodala:
  - Ali poraz nikad nije mali!
  Sovjetski samohodni topovi pucali su na Tikhvin, poljska i opsadna artiljerija stigla je nešto kasnije. Fricovi su ojačali svoju odbranu i vazdušni pritisak. Sovjetske trupe sastavile su nove avione.
  Pojava legendarnog Marseillea dramatično je promijenila odnos snaga.
  Veliki as je upravljao ME-309, veoma moćnim oružjem. I bukvalno je zbrisao sve na svom putu. Čak je i sovjetska vojska posebno upozorila da se takvo čudovište pojavilo u zraku.
  Sam Marcel sebe ni na koji način nije smatrao zlom, a još manje okrutnom osobom. Smatrao je da borbom protiv Crvene armije samo ispunjava svoju svetu dužnost prema domovini. Štaviše, mnoge činjenice o zločinima nacista nisu mu bile poznate. I previše se pripisivalo ratu.
  Ali evo prve super-guza borbe nakon njegovog povratka. Lete sovjetski bombarderi, jurišni avioni i lovci. Oni očigledno žele da zadaju žestoku borbu kopnenim jedinicama Wehrmachta. Ali Marcel sve to vidi i sa udaljenosti od pet-šest kilometara otvara vatru, pa čak i zviždanjem kroz nos.
  Sovjetske mašine i hrabri asovi još nisu zaista videli neprijatelja kada su njihovi avioni počeli da eksplodiraju i njihova krila su počela da se lome. Marcel je šutirao bez cilja, ali intuitivno. Kao da je unaprijed znao kuda će svaki pilot letjeti i usmjeravati svoje krilato čudovište. Tako se ispostavilo da je mladić sa bebinim licem metnuo krilate armade.
  Nova godina, iako mraz, ispala je vruća. Sovjetske trupe su očajnički i uporno napadale pokušale da zauzmu Tihvin. Fricovi su se tvrdoglavo branili, pokušavajući da ostanu u gradu, gde je ležala arterija koja je hranila neprobojni Lenjingrad. Osim toga, govorili smo o prestižu njemačkih trupa, kojima je bilo teško i sramotno odustati od velikih gradova.
  Srećom, vrijeme se popravilo i brojni neprijateljski bombarderi, posebno masivni Yu-288, uboli su položaje sovjetskih trupa i bombardirali komunikacije.
  Sovjetski avioni Yak-9 i Lagg-5 bili su znatno inferiorniji od neprijatelja u naoružanju i brzini. Konkretno, ME-309 je, poput zmaja, nokautirao slabija sovjetska vozila. Osim toga, Nijemci su razvili taktiku dvostrukog roba, koja je omogućila efektivno korištenje njihove brojčane prednosti i smanjila neke od problema upravljivosti žilavih, teško naoružanih, ali teških njemačkih vozila najnovijih Fockea i ME. Osim toga, na frontovima su se počeli pojavljivati mlaznici ME-262, iako ova mašina još nije potpuno tehnički pouzdana, kao i lakša, manevarskija i jeftinija modifikacija HE-162. Ova druga mašina bila je lakša za proizvodnju i tehnički pouzdanija od mlaznih Messerschmitta. Ali da bi njime upravljali, bili su potrebni prilično visoko kvalifikovani piloti. Što je donekle devalviralo takve pozitivne kvalitete ovog razvoja kao što je mala težina aviona - samo 1,6 tona u praznom stanju, niska cijena i proizvodnost proizvodnje, te najbolja manevarska sposobnost na svijetu.
  Ali oni nemački asovi koji su savladali ovu mašinu, pohvalili su je. Posebno uspješan bio je Huffman, pilot broj dva nakon Marseillea, koji je ostao nedostižan. Nadmašivši rezultat od 300 oborenih automobila, Huffman je dobio visoku nagradu Viteški križ Gvozdenog križa, s hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Njegova taktika da se približi što je moguće bliže, a zatim udari i odleti nazad najpogodnija je na HE-162. Tako se Huffman pokazao kao izvanredan majstor bliske borbe. Iako je rezultat Marseillea od 3117 oborenih aviona još uvijek nedostižan.
  Štaviše, 2. januara 1944. ovaj legendarni pilot se pojavio na nebu i ipak uvjerio Hitlera, podsjetivši ga da su njemačke trupe u lošem stanju, a snažnija njemačka oprema očito popušta u snijegu. Dakle, potrebno je obezbijediti dovod zraka u opkoljeni Tikhvin, gdje su se smjestile njemačke trupe, i bombardirati sve prilaze gradu.
  Tigrice su pucale po zemlji, a super as je zabijao u nebo.
  Prvog dana, Marseille je napravio šest naleta i oborio više od stotinu sovjetskih aviona. Istina, 4. januara vrijeme se naglo pogoršalo... Pojavila se snježna oluja, a sovjetske trupe su upali u grad.
  Četiri veličanstvene Terminatorke radije su se borile zajedno - rame uz rame. Tako jedinstveno lepa i smrtonosna. Zbog hladnoće su bili primorani da se maskiraju i bore se u bijelom.
  U pomoć je stigao i dječak nindža Karas. Neustrašivi dete terminator, nije se plašio hladnoće i borio se samo u šorcovima. Njegovo jedino sredstvo za grijanje bila je kamuflažna krema, koja je njegovu čokoladnu kožu pobijelila pod snijegom koji je nastavio da pada, prekrivajući sve ulice. Štaviše, u borbi je koristio bacanje vrlo tankih metalnih diskova i mač katana. Ali, naravno, pucao je odlično, i to iz zarobljenog oružja. Međutim, ni djevojke nisu propustile korištenje automatskih pušaka.
  Takvo oružje je snažnije od automata i što je najvažnije pouzdanije. Međutim, jurišne puške MH-44 po pravilu nisu iznevjerile Nijemce. Do treće zime, dobro podmazana nemačka ratna mašina bila je spremna. Konkretno, čak i u snježnoj oluji, Focke-Wulf i ME su, koristeći grijanje, uspjeli nanijeti bolne, iako ograničene, injekcije sovjetskim trupama.
  Gerda je pucala iz ruke, pokušavajući ne gledati u pravcu gdje su sovjetski vojnici padali. Mnogi od boraca bili su vrlo mladi, sedamnaest ili šesnaest godina. Pešadija je regrutovana u klizištima, skupljajući sve resurse. Zaista, mnogo je izgubljeno.
  Ali među Švabama ima dosta stranaca. Konkretno, Švedska, u kojoj su nacisti pobijedili na nedavnim izborima, a ova marionetska teritorija je pod kontrolom Trećeg Rajha. Pa, dvije divizije i četiri brigade iz Švedske su već stigle kao dobrovoljci. U samoj zemlji održavaju se skupovi i masovni marševi koji zahtijevaju rat. I nose portrete Hitlera i Karla XII.
  Dakle, ulazak Švedske u direktan rat je pitanje vremena. Španija i Portugal su već u ratu, ali šalju trupe mnogo južnije. A sada zimi uglavnom pokušavaju da se popnu negdje iza kavkaskog grebena. Brazilski korpus je očigledno spreman da napravi skok u centralnu Aziju, gde basmači pokret bukti novom snagom.
  Ali to su sve detalji, u Tihvinu se bore i vlasovske divizije. Ovi momci se ljuto tuku, shvaćajući da ih u zarobljeništvu čeka strašna tortura i neizbježna omča. Šta je sa Nemcima? Međutim, ne šećer! I njima će biti teško, mnogi će umrijeti u Sibiru, ali ih ipak neće objesiti bez razlike.
  Gerda je, promenivši klip i pokosivši vojnike obučene u sive mantile - Rusi nemaju dovoljno maskirnih haljina za sve njih, zamislila šta bi ih čekalo ako budu zarobljene... I nasmešila se mogućem seksi, cool avantura. Istina, kasnije će biti gore u Sibiru. Kako ovaj mraz dođe do vas - toplina bacača plamena je još bolja. U pustinji su se brzo navikli na vreli pijesak i trčali bosi, ali ovdje nije išlo tako. Nakon par sati u bikiniju na hladnoći, počelo je da se trese i morala sam se zagrijati u kupatilu. Tamo su njihovi mladići iz elitnog SS bataljona zagrijali svoja tijela udarcima smrekove metle. Pa, i ne samo sa metlom, naravno - tu su odabrani, zgodni arijevci, to je ono što vam treba!
  Potpuno su izgubili nekadašnju stidljivost, ili su možda, naprotiv, stekli opuštenost ženskog mačo. Ali sada se moraju malo povući - sovjetski pješaci, ispunjavajući prilaze leševima, prišli su preopasno i počeli bacati granate.
  Bilo je potrebno prekinuti udaljenost kako ne bi pali pod tuču krhotina.
  Magda je zadobila malu posjekotinu od gelera i kao odgovor ispalila osam metaka u tri sekunde. Sovjetski vojnici su trčali gotovo bez sloma, samo su se lagano sagnuli i klip je pronašao žrtve. Christina je također izbacila osam rundi. Agresivni crveni đavo se izrazio:
  - Za ludilo hrabrih, pevamo pesmu!
  Ali sovjetski vojnici su očigledno odlučili da dokažu da je to mudrost života. Njemački jurišni mitraljez pogađa svom snagom, a njegovi hici kao da se ignorišu. Iako vojnici padaju, oni koji su preživjeli nastavljaju trčati, pa čak i bacati granate gotovo u otvor, iako se to može učiniti i ranije.
  Šaran vrlo spretno baca diskove, odsijecajući dva ili tri vojnika jednim. Zatim napada mačem, koji seče mitraljeze i puške - lako kao šibice!
  Ninja dječak je još jako mali, izgleda kao da ima jedanaest ili dvanaest godina, ali je tako brz... Nemaju vremena da ga udare ili se brane. Dijete je odgajano i trenirano od rođenja, bacajući mačeve na bebu, tjerajući ga da raspetljava i reže vrpce, uranjajući ga u ledenu rupu, postavljajući posebno dresirane mačke. Pa, i mnogo više, pretvaranje genetski nadarenog dječaka u pravu mašinu smrti. Njegova majka je nindža dvadeset i peta generacija, njegov otac je moćni sibirski čarobnjak i ideološki neprijatelj sovjetske, "sovjetske" vlasti. Odlična genetika i obuka sa magijom učinili su dječaka najboljim među nindžama. I naravno, car Hirohito, da bi pokazao Nemcima da nisu najkul supermeni, već da u Japanu ima kul momaka, poslao je dečaka na nemačko-sovjetski front.
  A karas (kara simbolizira ponos i vitalnost samuraja!) pokazao se dostojnim ratnikom.
  Na primjer, bosim nogama, blago pocrvenjelim od mnogih sati na velikoj hladnoći, baca čelični disk tanji od dlake. A u njegovim rukama su dva mača odjednom, kako bi lakše sasjekli guste redove neprijatelja. Kako je strašno ovo dijete terminator, da su po prvi put sovjetski vojnici, koji su bili bespomoćni pod udarima mačeva i lansiranja diskova, ustuknuli iskusivši pravi strah.
  Djevojke su, promijenivši klipove, počele pucati još brže, tačnije, još brže.
  Leševi pješaka bili su nagomilani u humke. Gotovo odmah su se smrzli na hladnoći, a na njih su se popeli novi vojnici. Ovako su se penjali i računali sa gubicima. Ali nindža je ušao u bitku i ponovo, kao da su se pojavili talasi straha.
  Očajnički napad bjesnio je skoro cijeli dan. Po cijenu velikih gubitaka, sovjetske trupe zauzele su nekoliko blokova, potiskujući Nijemce na niz linija. Ali slaba artiljerijska podrška - njemačka avijacija je prethodnih dana bombardovala željezničke pruge, lišavajući ih zaliha i mnogo žrtava među jedinicama koje su napredovale, prisilila je pješadijski pokret da se privremeno zaustavi.
  Uprkos riziku takve taktike, tenkovi su bačeni u bitku. Bilo je potrebno razbiti neprijatelja kod Tihvina dok Fricovi, koristeći svoju prednost u tehnologiji, nisu oslobodili grad.
  I u ovom napadu donesena je prilično rizična odluka - korištenje tenka IS-2. Vozilo posebno dizajnirano kao probojni tenk. Budući da je moćno oružje, zbog niske stope paljbe i relativno slabe preciznosti gađanja, slabo pogodno za borbu protiv tuđih tenkova, ali može uspješno uništiti neoklopne ciljeve.
  Dakle, iako su tenkovi u urbanim uslovima bombaši samoubice, ipak treba probijati položaje, makar i čelom.
  Tridesetčetvorka će prvi krenuti. Uskom stazom jurili su relativno lagani i neveliki automobili... Sa krovova su na njih padale granate i molotovljevi kokteli. Tada su eksplodirali kamuflirani rezervoari s benzinom i napalmom. Ali teški gubici nisu zaustavili posade tenkova SSSR-a. Oni su, izgubivši stotine automobila, provalili u centar grada i tu ušli u tvrdoglavu razmjenu udaraca. Čak ni efikasni Faust patroni, koji su uništili slabi bočni oklop tridesetčetvorke, nisu uplašili sovjetskog vojnika.
  Tri tenkovske armije su bačene u bitku odjednom. Staljin je čak odlučio da odustane od drugog udara u pravcu Voronježa, radi odlučujuće pobede nad Tihvinom i spasavanja "kolevke revolucije". Čak i ako se gorivo izdaje prema strogom limitu, za nekoliko sati vožnje dnevno, kavkaska nafta se gubi, a razvoj novih polja zahtijeva vrijeme i novac, čiji ljudski resursi u sovjetskom carstvu jako nedostaju vezani ratom na dva fronta.
  Ali Tihvin je arterija Lenjingrada i put života, i što je najvažnije, simbol je činjenice da sovjetske trupe mogu i u stanju su poraziti brojne i dobro naoružane fašiste. Dakle, nećemo stajati na cijeni...
  Tenk IS-2 izgleda impresivno - takođe je sličan 34-ci, samo što je kupola još više pomaknuta naprijed. Naravno, sama cijev je debela i duga, ne može se porediti sa T-34-76, koji i dalje dominira bojnim poljem. Tokom čitavog januara neće biti proizvedeno više od stotinu T-34-85 titanskim naporima.
  Istina je da je ranjivost čela kupole upadljiva - ravna je i nije previše debelo oklopljena.
  Šaran, koji je bacao male, ali vrlo snažne eksplozivne granate na tenkove, pritrčao je djevojkama i predložio:
  - Hajde da zgrabimo IS-2 i da se vozimo?
  Magda je podržala ideju:
  - Naravno, idemo da se provozamo! Promašili smo blok za sečenje.
  Gerda je upozorila dječaka:
  - Ovaj tenk ima četiri mitraljeza!
  Karas je namignuo devojkama, primetivši:
  - To je dobro. Uskoro će pješadija ponovo napasti, a vi ćete ih pokositi!
  Magda je gurnula nindža dječaka:
  - Požuri, terminatore!
  Ružičaste štikle su bljesnule kao krila komarca, klinac karatista je trčao brže od olimpijskog šampiona u sprintu. Za početak, bacio je malu grudvicu sa dimnim paketom na strašnu IS. Reakcija je planula i izišao je gust dim. U isto vrijeme, crni mlaznjaci su se razišli u različitim smjerovima, zaslijepivši mitraljezce.
  Pokosivši nekoliko pešaka, Karas je poleteo kao kaldrma ispaljena iz baliste i popeo se na toranj. Koristio sam posebnu kuku da otvorim otvor i povučem teški poklopac. Tada je sve jednostavno - par zamaha dva mača i pet članova posade teškog tenka razdvojili su glave. Za njim su uskočile i devojke koje su skinule krznenu kamuflažu i ponovo se našle u bikiniju. Zašto je toplo u rezervoaru tokom vožnje? Dizel motor od 520 konjskih snaga prilično dobro zagrijava metal. Da, bose noge djevojčice mnogo bolje osjećaju sam automobil nego kroz posebne zimske čizme sa rebrastim đonom od sintetičke gume. Njemačka intendantska služba uzela je u obzir iskustvo oštrih zima i kreirala novu opremu u kojoj se noge ne smrzavaju toliko na hladnoći. Zaista je šteta što su Švabe od lokalnog stanovništva uzele čizme od filca i navukle ih na sebe. Ili su se umotali u krznene marame.
  Karas je poljubio Magdu u usne za rastanak i rekao:
  - Pa, ovo je tenk za tebe! Boriću se tamo gde znam da ubijam mnogo bolje.
  Gerda je, zadivljena, poljubila dječakovu klizavu, elastičnu potpeticu i rekla:
  - Ti si čudo!
  Christina je dodala:
  - Standard Arijevaca!
  - Znam! - reče dečak i jednim skokom iz poluotvorenog otvora iskoči na hladnoću... Onda je poklopac pao uz urlik... I devojke su dobile priliku da se bore neprijateljskim oružjem. A pištolj je zaista moćan. Jači je samo noviji Lev-3, ili kako su ga još zvali "Kraljevski lav" sa topom kalibra 128 mm. Ali ovaj tenk je još uvijek na prednjoj strani u pojedinačnim primjercima. Prikazana je tokom proslave 8. novembra opsjednutom Fireru. Naravno, još nije u seriji. Inače, IS-2 prolazi kroz prvo uhodavanje.
  Do sada čak ni sovjetske tenkovske posade nisu ispalile nijedan metak, očigledno sigurno birajući metu.
  Christina je sarkastično primijetila, okrećući mehanizam:
  - Eh, stare stvari... Ovdje nema automatizacije i sve se mora raditi ručno...
  Gerda, koja je pojela psa dok je pokazivala, primijetila je:
  - I prizor je sranje i vidljivost je nevažna. Nisu baš dobri u gađanju mete.
  Magda, dodirujući mjenjač bosom nogom i okrećući kutiju, primijeti:
  - Pa ipak, u poređenju sa trideset četiri, ima pomaka. Konkretno, lakše je mijenjanje brzina. Kabina je malo skučena, ali možete se kretati manje-više. Municija zaista nije dovoljna. Dvadeset osam granata...
  Gerda je logično primijetila:
  - Za gađanje ograničenog broja bunkera to je možda dovoljno, ali za punu tenkovsku bitku očigledno nije dovoljno.
  Charlotte je također pronašla neke dobre stvari u rezervoaru:
  - Ali mitraljesko naoružanje je vrhunsko! Četiri mitraljeza mogu pružiti dobru zaštitu. I onda sam pogledao ovog "Miša" - ima samo dva "pljuvača" za takav auto...
  Christina je, ubrzavajući motor, potvrdila:
  - To je to! Da li je ovo oružje za tako težak tenk od sto osamdeset tona?
  Magda je, kao panter koji je ubio bivola, zarežala:
  - Kokoške se smeju!
  Dizel motor teško ubrzava rezervoar. Vidi se da IS-2 i dalje vozi autoputem, ali kada je van puta njegovo težište pomereno napred će imati efekta. Ali ništa, sve dok se možete opustiti i izabrati dostojan gol...
  Magda je otvorila kupolu tenka da bolje vidi oko sebe.
  Ali evo još jednog IS-2, dobra je ideja masovnije koristiti takve tenkove. Iza njega su još tri IS-a, ali jedan sa lakšim topom od 85 mm. Inače, što je najopasnije, on je u stanju da krene direktno na auto, i brže pogađa...
  Magda je odlučila da puca sa udaljenosti od dva kilometra. Naredila je u molskom tonu:
  - Pucajte direktno u čelo kule... I... Razumete!
  Auto je stao, nije bilo glatkog hoda, a Gerda je, žaleći se na loš kvalitet optike, koju su vjerovatno uglačali neobučeni tinejdžeri, uperila cijev. Djevojke su pomogle u punjenju projektila teškog pola kilograma. Plavokosa ratnica stavila je obraz na zatvarač i pokušala da opipa vanzemaljski auto. Uostalom, nikada ranije nije pucala iz ovog pištolja, model 1931. Snažan, ali zastario, sa šiljastim projektilom koji je osjetljiv na rikošet. Općenito, pištolj, naravno, nije planiran za tenkove. Ali očito se protutenkovska modifikacija topa od 107 mm, razvijena 1940. godine, pokazala previše nepouzdanom i bila je prisiljena biti napuštena. I ovdje morate pogoditi metu u uslovima loše vidljivosti sa udaljenosti od 2000 metara. Da, i neprijatelju će biti teško da odgovori i pogodi, ali...
  Gerda je poljubila zatvarač pištolja, brzo pogledala kroz otvor, pokupila jezikom šaku snijega, progutala ga, naslonila bose pete na poluge i... opalila!
  Toliko je ispuštao da mi je prožimao zglobove i listove i mirisao na dim.
  Sadašnjost je letela u dugom luku i... IS-2 ispred je stao, počeo da se dimi, a onda je municija počela da eksplodira...
  Magda je radosno odgovorila:
  - Pa smo im ga dali! - I logično, odnosno nelogično, brkanje pojmova, dodala je. - Ne slika oružje, već ljudsko oružje!
  Gerda je zarežala:
  - Ponovo učitaj!
  I cure su se napele... Naravno, ovo im nije "Tigar", moraju se oznojiti, ali ovako je zabavnije, pogotovo što se akvarijum koji stoji brzo hladi. Gvožđe je dobar provodnik.
  Drugi put je Gerda šutirala brže i sigurnije. IS-ovi su nastavili da se kreću, a očigledno još nisu shvatili odakle pucaju topovi. A zaustavljanje nije ruski običaj. Jednom naredba... I druga granata već samouvjereno pogađa metu...
  Gerda oblizuje usne i komanduje:
  - I treći ovde...
  Mnogo prekasno, četvrti IS-1 je otvorio vatru u pokretu... I, začudo, pogodio je, iako je sa takve udaljenosti od vozila u pokretu to gotovo nemoguće, ali osoblje odlučuje o svemu! Međutim, udaljenost za top od 85 mm je predugačka, iznad granice prodora. Ali došlo je do velike grmljavine u kupoli i prednji oklop se savio. Gerda je kao odgovor poslala četvrti "paket s pismom" težak jednu i po funtu... Čelo tenka IS-1 se raskolilo i narandžasti jezici su se vinuli visoko u nebo.
  Devojke se lepo bore... Taj dan im je bio srećan. Ali sposobnosti sovjetske vojske nisu uporedive.
  Uprkos svim naporima Frica, 13. januara, po cenu velikih napora i kolosalnih gubitaka, zauzet je Tihvin... Pojedinačne nemačke jedinice pokušale su da se izvuku iz okruženja, prema njima je probijen koridor - šest nemačkih divizija kod jednom sa odabranim tenkovima Lev, pokušavajući spasiti herojsku odbranu.
  Nindža dječak i četiri djevojčice probili su se u odvojenom odredu u stilu tri musketara. Naime, tamo gdje se nije moglo tiho zaobići bojom i preko leševa. Naravno, IS-2 je morao biti napušten, ali usput smo, sasvim neočekivano, naišli i na rijedak tenk T-34-85, vozilo koje je trebalo zamijeniti zastarjeli i nedovoljno moćni top T-34-76 .
  Vozilo je imalo sličan trup i šasiju, ali veću kupolu sa dugim i debelim topom. Pištolj je bio nešto inferiorniji u prodornoj moći od Panthera, kako zbog manje početne brzine projektila, tako i zbog kvalitete municije. Ali ipak razlika nije izgledala ogromno kao 76 milimetarski papir.
  Za običnog "Tigra" to je već opasno, za "lava" još nije - pa je 100 milimetara nagnuto. Iako se iz određenog ugla ukazala šansa. Ili u donjem dijelu tijela, ali i štitnici staze.
  Tenk je ukrcan i očišćen od posade. Naravno da je unutra bila prskana krv. Samo vozilo je potpuno novo, ali je opterećenje municije skromno - samo 35 metaka. Kabina nije baš prostrana, ali je bolja od stare tridesetčetvorke.
  Gerda je primetila:
  - A tu je i komandantska kula. To znači da imamo jakog konkurenta. Sada Rusi neće biti tako slepi.
  Magda se zlobno naceri i primijeti:
  - A Rusi su već dobro šutirali, ali sa lošijom vidljivošću. Osim toga, toranj je postao veći i lakši za ulazak!
  Gerda se glasno nasmijala na ovo:
  - Pa da! To je najveći problem naših tankera i, vjerovatno, krunska prednost ovog tenka! Probajte, nabavite!
  Charlotte je pjevala:
  - Jedan, dva, pet! "Tigar" je izašao da puca!
  Christina je podigla:
  - U susret T-4, noge više, ruke šire!
  I tako su odjurili na tenk koji se kretao lakše od IS... Gerda se prisjetila kako su pogodili sovjetsku pješadiju sa četiri mitraljeza. Pokosili su pristojno, ali Rusi nisu ni slutili gde ih je tolika nesreća zadesila. Ali, krenuvši, krenuli su u napad, bacajući granate... Nekoliko njih je, uprkos pristojnoj udaljenosti, poletelo i eksplodiralo na tornju. Naravno, za oklop od 100 i 90 milimetara IS je kao metak za slona, ali neprijatno zuji. Da, i gusjenice se mogu rezati.
  Tako da sam morao da upalim motor i da se povučem. A onda su patrone nestale. Pokosili su više od stotinu crvenih vojnika.
  Gerda je bila zapanjena prezirom prema smrti među sovjetskim ljudima. Arapi, sa svojim obećanjima o haremima i bisernim palačama, nisu imali ni blizu takve posvećenosti. Ali to su ateisti - ljudi koji ne vjeruju u zagrobni život i bajke o Rajskim vrtovima. A šta ih motivira da se tako tvrdoglavo bore kada je ishod rata već unaprijed određen i to nije ništa drugo do bijes osuđenih?
  Ovo je neverovatno teško razumeti i razumeti.
  Iako, naravno, među ruskim izdajnicima ima mnogo. Za šest meseci postojanja Vlasovljeva "Oslobodilačka armija" formirala je šest divizija i devet zasebnih brigada. Iako je, naravno, jasno da je lakše biti vojnik Wehrmachta nego raditi petnaest do šesnaest sati za mašinom za mnogo lošije obroke, ali ipak... Iz nekog razloga, njemačke divizije sastavljene od bivših ratnih zarobljenika nisu vidljivo na prednjim stranama...
  Mada je, međutim, malo Nemaca u zarobljeništvu, a Sovjeta... Čini se da ih je već više od šest i po miliona. Vlasovaca možda i nema toliko, iako su mnogi zarobljenici raspršeni u nacionalne divizije i legije pod kontrolom SS-a. Osim toga, neki Rusi su poslani u formacije plemića i monarhista.
  Ali u svakom slučaju, uspjeli su zauzeti Tikhvin, uprkos poboljšanju vremena i masovnom bombardovanju. Iako su platili nevjerovatnu cijenu.
  Gerda je primila naređenje i pucala na trideset i četiri iz lakše kategorije. Brzina paljbe pištolja je veća, tako da se možete osjećati sigurnije. Jednom, pa drugi i na kraju treći rezervoar na deponiju...
  Zato morate biti oprezniji. U suprotnom će se zalupiti ovdje na automobil, samo je prednji oklop kupole postao jači i deblji, a format je gotovo isti. Trup je posebno ranjiv. I među ruskim tankerima ima zanatlija. Međutim, slabić neće biti u zatvoru za tako rijedak tenk kao što je IS-2 ili IS-1. A trideset i četiri uobičajenog formata mogu biti sa običnim borcima. Kroz prorez u komandantovoj kuli izgledaju kao njuške konja, sa antenama na njušci. Čak je nekako nezgodno ispaliti ciljani hitac u takve ljepotice.
  Ovaj put je karas u kuli sa djevojkama, on je izabrao da im služi kao vodič i ne može ostaviti djevojčice u kotliću. Istina, Magda je logično primijetila:
  - Možemo otići bez pucanja i provociranja...
  Šaran, iskrivivši lice kao dijete, rekao je u suzama:
  - Ne - bez pucanja, neće biti zanimljivo!
  Magda je ipak upozorila djevojke:
  - Otvarajte vatru samo kada nema više od tri ili četiri vozila. Definitivno moramo donijeti ovaj novi tenk netaknut u naše jedinice.
  Gerda se složila:
  - Ova nova stvar za sada nije među trofejima, što znači da će nam i dalje koristiti.
  Tigrice su nastavile lov s umjerenim entuzijazmom. Nisu bili baš uspješni, ali su svojoj imovini dodali još sedam tenkova i pet kamiona. Jednom smo se morali boriti ispred auta da uzmemo gorivo za dopunu.
  Ukratko, četiri nestašna šaljivdžija izašla su iz kotla i zamalo umrla od vatre svoje artiljerije. U pomoć je pritekla samo blagovremeno podignuta zastava sa kukastim paukom.
  Sada prelaze rov, a tu je i par buketa sa papirnatim cvijećem koje se poklanja junakinjama ratnicama.
  Oleg Rybačenko, koji je bio umoran od gledanja ovog podrugljivog filma, viknuo je:
  - Zašto mi pokazuješ sve proklete kučke! Koliko puta možete gledati ubistvo Rusa!
  . POGLAVLJE br. 16.
  Rat je ono što je Džejn i njenom timu dalo šansu da pronađu sebe u životu. Stoga su djevojke voljno učestvovale u pohodu na istok. Zašto ne? Ovo je i novac i slava.
  Sovjetski tenkovski arsenal nije se mnogo promijenio. Glavni tenk je još uvijek T-34-85. Šasija i oklop trupa ostali su iz četrdesetih. Isti dizel motor od pet stotina konjskih snaga, istih 45 milimetara prednjeg oklopa pod uglom. Slabija zaštita bokova trupa, osjetljiva na njemačke Faust patrone.
  Ugrađena je samo veća kupola, sa prednjim oklopom od 90 mm i topom od 85 mm. Tenk je, naravno, zastario i nije nimalo opasan za Nijemce!
  Djevojke voze automobil Goering-5, kasniju modifikaciju. Bočni oklop je povećan na 178 milimetara, a prednji oklop na 250 pod uglom. Sam tenk je opremljen gasnoturbinskim motorom i ubrzava Britance do 60 kilometara na sat.
  Jane je pitala topnika Gringetu:
  -Vidiš li dobro?
  Seljak ratnik samouvereno odgovori:
  - Vidljivost je odlična! Vidim sve!
  Malanja se zahihotala i zalajala:
  - Slomićemo Ruse!
  Matilda je samouvjereno potvrdila:
  - Da hocemo!
  Goering-5 se okreće, pištolj ispljune granatu. Toranj je otkinut od sovjetske tridesetčetvorke. Djevojke vrište od oduševljenja. Oni zaista misle da je ovo sve super. Čak je ohrabrujuće da sovjetske tenkovske posade umiru.
  Jane je zacvrkutala nježnim glasom:
  - Sve ćemo izbrisati u pepeo... I Moskva će biti pod nama!
  Međutim, nakon što je naišao na minska polja, njemački tenk mora stati. Rusi su se vrlo čvrsto utvrdili. I puno protivtenkovskih ježeva. Artiljerija aktivno granatira.
  Gringeta frustrirano kaže:
  - Ovako ispada... Naišli smo na tvrd blok!
  Jane odgovara sa prividnim samopouzdanjem:
  - Ne, to se ne dešava do jutra... Hajde da se probijemo kroz operu!
  Nemačko borbeno vozilo je malo zastalo. Na nebu su se pojavili mlazni jurišni avioni, a korišćeni su i teletenkovi. Očigledno su pokušavali da unište minska polja.
  Preko radija su kontrolisali automobile sa eksplozivom. Korišteni su i mobilni gasni bacači. Doslovno su vatrom i plamenom bombardovali položaje Crvene armije.
  Gringeta je s nezadovoljstvom primijetila:
  - U ratu je sve više prljavštine, a sve manje hrabrosti!
  Jane se morala složiti sa ovim:
  - Seljavi! Avaj, nekako gubimo!
  Gringeta je ispravila komandanta:
  - Tačnije, ne mi, nego naši protivnici! Sada ćemo izaći iz ćorsokaka i biće borbe...
  Njemački tenk je pucao, iako se zapravo ništa nije vidjelo. Džejn je trljala bose noge i pevala:
  - Ne treba da mislimo loše - sigurno ćemo nestati! Postoji izlaz iz lavirinta, iz bilo koje slijepe ulice!
  Gringeta je cvrkutala sa osmehom:
  - Ko je veseo se smeje...
  Ko zeli to ce i ostvariti...
  Ko traži uvek će naći!
  Malanja je, pevajući i svetlucajući zubima, dodala:
  - Neka sa nama pevaju oni koji su navikli da se bore za pobedu!
  Kananada je trajala nekoliko sati, a onda su njemački tenkovi konačno krenuli dalje. U susret ih je dočekala sovjetska artiljerija i protutenkovski topovi različitih kalibara. Međutim, osjetilo se da snaga prodora očito nije dovoljna. Nemci su napredovali... Tek kada su topovi 203 mm počeli da pucaju, pojavila su se prva oštećena nacistička vozila.
  Jane je nesigurno šapnula:
  - Gospode... Neka me ova čaša mimoiđe!
  Gringueta je samouvjereno rekla:
  - Ne možete imati dvije smrti, ne možete izbjeći jednu! Dakle, ako ništa drugo, mi ćemo živeti na sledećem svetu!
  Malanya upita šapatom:
  - Kakav je taj svet?
  Gringeta reče ne previše samouvjereno:
  - Mislim da je bolje od našeg!
  Malanya je šapnula u odgovor:
  - Neka Bog da slepima da otvore oči i isprave leđa grbavcima!
  Zaista, Džejn je počela da se pita kakav bi mogao da izgleda taj svet. Možda je ovaj svijet još iracionalniji i manje siguran. Jane je zavrtjela struk i pomicala bokove i cvrkutala:
  - Ovo je veoma interesantna opcija - umreti i otići na sledeći svet! Pa šta nas tamo čeka? Hoćemo li tamo sresti one koji su nam bili dragi na Zemlji ili ćemo morati steći nove prijatelje?
  Gringeta pomakne psa bosom nogom i zasikta:
  - Biće novi vekovi, doći će do smene generacija... Ali niko nikada neće zaboraviti ime Lenjin!
  I prasnula je u smeh, njen pomalo ludi smeh. Bila je ratnica-seljakinja koja je aktivno micala golim, gracioznim nogama, a prsti su joj se igrali.
  Uhvatio sam IS-3 na vidiku... To je daleko od istine. Neće svi pogoditi, a ako i pogode, školjka, udarivši u njušku štuke, može odskočiti. Ali djevojka je znala šta radi. Ispalila je i prednjala:
  - Obala magle, hajde da uništimo mamcem!
  Matilda je dodatno pjevala:
  - A ovaj "Agdam", da popijemo za dame! Super madam!
  Udarac Gringuete bio je precizan. Granata je pogodila donji dio prednjeg oklopa kupole, pravo u procjep. I proizveo je destruktivni udar bez rikošeta. Ovo je situacija koja je nastala. Tačnije, pet posada sovjetskih tenkova poginulo je skoro odmah. A Engleskinje su dodale zločine na svoju listu.
  Malanya je urlala, aktivirajući svoje mitraljeze. Nekoliko dječaka vojnika htjelo je dopuzati do Hitlerovog tenka.
  - Ali pasaran, ne prilazi, momče! - viknula je lepa devojka i zasula mitraljesku vatru na hrabre pionire.
  Jane je cvrkutala, lupkajući golom petom po oklopu:
  - Oh, momci, momci, momci... Odjednom ste postali nepoželjni! Očigledno si za ovu prokletu zemlju previše plemenit!
  A djevojci, gospodskoj kćeri, bilo je žao ovih bosonogih, izgrebanih, prljavih dječaka koji su bili probijeni nemilosrdnim mecima. Kako je sve to tužno i teško.
  Gringeta je ponovo opalila, probila samohodni top SU-100 i cvrkutala:
  - A skakavac će potrčati da preda flaše!
  Malanya je svojim grimiznim jezikom oblizala usne i pijuckala Coca-Colu iz plastične flaše, govoreći:
  - Naravno da ne! Daj mi malo vina i kutiju cigareta!
  Matilda je, pažljivo napredujući tenk, prosiktala:
  - Cigarete su otrov...
  Jane je podigla ritam i nastavila:
  - Tako je, kažu ljudi!
  Gringeta odgovara pucanjem i šištanjem:
  - Ne postoji ništa gore od nikotina!
  Malanya se zahihotala i zarežala:
  - Stavi kutiju cigareta u ložište!
  Matilda je u odgovoru dodala, češajući grimiznu bradavicu na grudima:
  - Tako je, kažu ljudi...
  Džejn je završila sa cerekom, isplazivši jezik.
  - Ali ja pušim...
  Malanya je završila sa aplombom:
  - I veoma mi je drago!
  Devojke su se smejale, pokazujući svoje duge jezike boje trešanja. Džejn je sa osmehom primetila:
  - Cigareta je najefikasniji ubica, posebno protiv mušterije!
  Malanya je dodala:
  - Cigareta je kao nečujna puška, ali je smrtonosna i u rukama amatera!
  Gringeta je opalila iz pištolja i sa osmehom primetila:
  - Cigareta je najpouzdaniji snajperista, uvek ubija!
  Matilda je malo usporila tenk na brdu i siktala:
  - Cigareta je gorkog ukusa, ali privlači više od slatkiša!
  Jane je teško uzdahnula i promrmljala:
  - Cigareta je kao loša devojka, ali rastanak s njom je mnogo bolniji!
  Gringeta se zahihotala, ispalila i zaurlala:
  - Cigareta, za razliku od granate, kada je bačena, produžava život!
  Djevojke su ućutale. Njihov tenk je ponovo proklizao i završio u jarku. Morao sam izaći. Ratnici su bili malo nervozni. Sovjetska odbrana je veoma jaka.
  Jane je primijetila filozofirajući:
  - U ratu je najkraći put do cilja zaobilazni manevar, a čista istina je podla obmana!
  Gringeta je, razbila sovjetski top dobro naciljanim hicem, primijetila:
  - Zaobilaznim manevrom najverovatnije ćete skratiti put do cilja!
  Malanja je opalila iz mitraljeza i cvrkutala:
  - Život je crven, ali odlazi sa grimiznom krvlju!
  Matilda je rezimirala:
  - U ratu život gubi vrednost, ali dobija smisao!
  Djevojke su nastavile rat. Snimali su, a u isto vrijeme sastavljali aforizme dok su išli.
  Jane je šutnula bosom nogom i rekla:
  - Rat je kao mladoženja, podložan izdaji, ali mu ne dozvoljava da miruje!
  Gringeta je ispalila i duhovito rekla:
  - Rat je pohotna žena u proždiranju muških tela!
  Malanya je prosiktala u odgovoru:
  - Svi uzrasti su podložni ratu, kao i ljubavi, ali to nije prijatna zabava!
  Matilda je smatrala potrebnim dodati:
  - Rat je, kao kurtizana, skup i promenljiv, ali uvek ostavlja herojsku uspomenu!
  Jane je okrenula psa svojim gracioznim, golim prstima i zagugutala:
  - U ratu nije kao u snu, ne može se bez jakih emocija!
  Gringeta je ispalila sa smiješkom i odgovorila:
  - Svijet je dosadan i opuštajući, rat je zanimljiv i uzbudljiv!
  Matilda je, veselo pijuckajući Colu, nastavila:
  - Rat je krv i znoj, on gnoji sadnice koje rađaju hrabrost!
  Malanya se zakikota i primijeti:
  - Koliko god da je ratni proces zanimljiv, svi žele kraj!
  Džejn je ponovo golim prstima prešla preko zatvarača pištolja i zapevala:
  - Rat nije knjiga, ne možeš je zalupiti, ne možeš je sakriti ispod jastuka, možeš je i zaprljati!
  Gringueta je cvrkutala sa aplombom:
  - Rat je religija: on zahteva fanatizam, disciplinu, bespogovornu potčinjavanje, ali njegovi bogovi su uvek smrtni!
  Malanya se tiho zakikota i primijeti:
  - U ratu, kao u kasinu, rizik je veliki, ali dobici su kratkog veka!
  Matilda je pokazala zube i zalajala:
  - Vojnik je smrtan, slava je zaboravljena, trofeji se troše, a samo su razlozi da se započne novi masakr neotklonjivi!
  Jane je suptilno provjerila:
  "Preziremo ubicu osim ako nije vojnik na frontu, a još više preziremo lopova ako je pljačkaš na bojnom polju!"
  Gringeta se ponovo zakikota i prosikta:
  - Vojnik je vitez čiji su oklop hrabrost i čast! Generale Barone, čija je kruna razboritost i inteligencija!
  Malanya je sa osmehom rekla:
  - Vojnik zvuči ponosno, privatnik zvuči pogrdno!
  Matilda je duhovito odgovorila:
  - Prvi koji napadne može poginuti, ali posljednji se neće pamtiti!
  Džejn je dahnuto gugutala:
  - Bolje je biti prvi u podeli plena nego u napadu!
  Gringueta je sa osmehom dodala:
  - Rat je kao žena, ona samo muškarce polaže bez loma!
  Malanya je dostojanstveno odgovorila:
  - Žena, za razliku od rata, ne žuri da ubije muškarca!
  Matilda je rekla uz cerekanje:
  - Rat, za razliku od žena, nikada nije zadovoljan brojem dodeljenih muškaraca!
  Jane je ponovo okrenula polugu golim prstima i rekla:
  -Rat je najnezasitnija žena, muškaraca joj nikad dosta, a ženu neće odbiti!
  Kao odgovor na to, Gringetta je smatrala potrebnim reproducirati duhoviti aforizam:
  "Žene ne vole da se tuku, ali želja da se ubije muškarac nije mnogo gora od metka!"
  Malanya je prosiktala kao kobra, izbacujući svoj ružičasti jezik:
  - Mali metak može da ubije čoveka, usreći ga, ženu velikog srca!
  Matilda je dodala sa sarkastičnim smiješkom:
  - Veliko srce često vodi u male interese!
  Djevojke su završile razmjenu duhovitih opaski i počele pozorno da gledaju u bojno polje. Nebom su letjeli jurišni avioni TA-311, pucajući na položaje sovjetskih trupa. Iako sporo, koalicija Trećeg Rajha je napredovala. I uspjela se malo osvježiti gutanjem leševa.
  Djevojke su, dosadno, ponovo počele da se šale aforizmima:
  Jane je gugutala:
  "Rat nema žensko lice, ali krvari muškarce bolje od žene!"
  Gringeta je ispalila i graktala:
  - Rat ne donosi radost, ali zadovoljava agresivne instinkte!
  Malanya je zviždala u odgovoru:
  - Radost u ratu, leševi neprijatelja su samo u ceni!
  Matilda je, listajući kroz gusjenice, dodala:
  - Rat je oranje njive: oplođena je leševima, navodnjavana krvlju, ali ona izlazi u pobedu!
  Jane je ispalila i prednjala kao odgovor:
  - Pobjeda raste na leševima i krvi, ali donosi plod od slabih!
  Gringeta je opalila, razbivši trideset i četiri kao čašu, i siktala:
  - Rat je kao cvet ljudožder, svetao, mesožder i lošeg mirisa!
  Malanja je bosom nogom protrljala pedalu i rekla:
  - Rat je majka napretka i maćeha lenjosti!
  Matilda će ga uzeti i zaurlati:
  - A u ratu život vojnika nije vrijedan, ali su generali čak gubitak!
  Jane je prešla rubom ruke preko svojih grudi i cvrkutala:
  - Ako hoćeš mir, ulij strah, ako hoćeš rat, izazivaj smeh!
  Gringeta ga je uzela i opalila, uperivši oružje bosom nogom, pjevajući:
  - Smijeh nije grijeh ako nisi podsmijeh u vojnim poslovima!
  Malanya se zahihotala i zarežala od uspjeha:
  - Rat je kao cirkus, samo se pobednik poslednji smeje!
  Matilda je vozila tenk, zgnječivši nekoliko pionira, i grcala:
  - U ratu je kao u cirkusu, samo podmukli, ozbiljni ubica!
  Djevojke su ponovo ućutale. Umorni su od zbijanja šala. Generalno, rat nije baš lijep.
  Džejn je uznemireno pomislila: Britanija je izgubila od Nemaca. Iako su koliko zemalja Britanci osvojili. A koliko te Njemačke! Britanija je postala kolosalno carstvo. Ali nije mogla da probavi svoje kolonije. Treći Rajh je nadmašio Engleze po moći, a čak su se i komandanti pokazali mnogo jačim i sposobnijim.
  A kada su nacisti došli u London, istorija se završila za Englesku. Nastalo je novo carstvo, sa neviđenom moći. Mnogi narodi i zemlje služe u njenim trupama. I šta da kažemo: Treći Rajh je, raširivši krila, zaglušio Britaniju.
  Ali 1940. godine, nakon što je osvojio Francusku, Hitler je velikodušno ponudio mir Čerčilu. I bilo je neophodno to prihvatiti: zdrav razum je nalagao da Britanija od rata ne može ništa dobiti, čak ni teoretski, ali može izgubiti. Hitler je vodio vazdušnu bitku sa Engleskom u pola snage. Sa velikim zakašnjenjem prebacio je trupe u Afriku. Otišao je u Sovjetski Savez. Ali sve je to samo odgodilo katastrofu.
  Nemci su, koristeći okupirane teritorije, našli snage da se bore na dva fronta; Japan je samouvereno pobedio Amerikance. A onda ga je Staljin izdao sklapanjem primirja. Britanija je pala na koljena i postala dio Trećeg Rajha.
  Mnoge pobjede donijele su Wehrmachtu slavu nepobjedivosti. Džejn i njeni prijatelji su se voljno pridružili Hitlerovoj vojsci da traže sreću i čin. I tu su djelimično uspjeli.
  Pa šta? Sada imaju dvije domovine: Veliku Njemačku i Malu Britaniju.
  Jane je otpila gutljaj Coca-Cole i cvrkutala:
  - Ljubav i smrt, dobro i zlo... Šta je sveto, šta je grešno, ubice ne mare!
  Gringeta je zapjevala kao odgovor, šaljući još jedan projektil:
  - Voli i drzi se, neka vlada zlo, ali nam je dat samo jedan na izbor!
  Djevojke su se malo razveselile. Pa, u stvari, onoliko koliko se možete podesiti u molu. Oni su mladi, veseli, energični i prilično sretni. Toliko se bore i ni jedne ogrebotine. Osim ako ne uzmete u obzir da će se izgrebati na rezervoaru.
  Malanya je oštro primijetila:
  - Eh, Čerčil je trebao prihvatiti Hesovu ponudu i ući u rat sa SSSR-om. Tada bismo zavladali cijelom planetom, a na kraju bismo i srušili Njemačku!
  Matilda je s oduševljenjem pjevala:
  - Nemačka je dobra u borbi, britanski lav je najbolji!
  Malanya je potvrdila:
  - Da, naš lav iz Britanije je najbolji!
  Džejn je sa osmehom rekla:
  - Još imamo šanse! Hitler će umrijeti i njemačko carstvo će se raspasti!
  Gringeta je ispalila projektil i djelimično se složila:
  - Da, raspašće se! Oni su grabežljivci mesožderi, ali hoće li nas to učiniti boljim?
  Malanya je filozofski primijetio:
  - Bolje je jedinstvo pod tvrdim režimom nego haos i aljkavost pod mekim!
  Matilda je svojim golim tabanima pritisnula pedale i zalajala:
  - I mi ćemo biti na Marsu! I izvan Sunčevog sistema!
  Džejn je odgovorila sa Đokondinim osmehom:
  - Prvo treba da uspostavimo jedinstven režim na planeti Zemlji!
  Gringet, uze ga i zapeva vatreno:
  - I nećemo dozvoliti da se ovaj režim promeni!
  Malanya je duhovito primijetila:
  - Ali da bih te ostavio s nosom, moram promijeniti nos!
  Devojke su srećne kao i uvek. Sada njihov tenk stiže do prve linije rovova. I razdire zemlju svojim gusjenicama. Ratnici se smiju.
  - Sve ćemo ih zdrobiti!
  Jedan od topova se zaglavio između valjaka i tenk je stao. Djevojke su izašle iz auta, u rezervoaru je još uvijek bilo tijesno i prevruće. Ali napolju je rizično, možete se opeći.
  Ratnici su jurili, bljeskajući golim petama, i skandirajući:
  - Mi smo zaigrane devojke, dobre drugarice, pa neka nam šibaju bose noge, razigrane pume!
  Džejn, trčeći, primeti:
  - Evo nas, svemirski marinci!
  Malanya je potvrdila sa smiješkom:
  - I u svemir i u sletanje!
  A Gringeta ga je uzela i hodala u naručju, urlajući:
  - Ja sam super ratnik! Pobiću sve!
  Matilda je to uzela kao odgovor i prosiktala:
  - Otrov kap po kap u Firera!
  Jane se zakikotala i zapjevala:
  - Udarac je jak, a Firer je svemoćan!
  Ratnici su trčali, koračajući bosi, preko ruševina, smrvljenog, jako zagrijanog gvožđa, raznih vrsta greda i slomljenih lobanja.
  Jane je pjevala:
  -Razumećeš me... Razumećeš me... Razumećeš me, a bolju zemlju nećeš naći!
  Djevojci je ugodno trčati, sa svojim ne previše grubim nogama, bodljikavom stazom i krhotinama. Zaista je super zabavno.
  Gringeta je pjevala:
  - Leto, sunce visoko sija...
  Malanya je podržala pjesmu:
  - Visoko... Visoko!
  Matilda je dodala:
  - Ljeto, daleko smo od smrti! Daleko!
  Ratnici su se primjetno razveselili. Zaista, kakvo je zadovoljstvo kretati se i skakati tako energično.
  Jane se nasmijala i primijetila:
  - Smrt je konvencija, sramota je apsolutna!
  Gringeta je trljala jednu bosu nogu o drugu i siktala:
  - I mi ćemo imati odmor! A sa njom i pobeda!
  Malanya je skeptično rekla:
  - Naši ili Nemci?
  Matilda se nacerila i zapjevala:
  - Čeka nas smrtonosni požar...
  Jane je odgovorila:
  - Ali on je nemoćan...
  Gringeta je urlala kao panter:
  - Svako ima poseban kovčeg...
  Malanya ga je uzela i, pucajući, prosiktala:
  - Boche bataljon je otišao u grob!
  Matilda je uzvratila:
  - Cela legija je otišla u grob!
  A cure su uzele i mjaukale... One su kao vitki konji. I tako slatke, gole i preplanule noge.
  Jane ga je uzela i zasiktala od zadovoljstva:
  - A ja sam kobra! A ja sam kobra! Uopšte nije medvjed!
  Gringeta je vrisnula kao odgovor:
  - Lepo je kobri da doleti do oblaka!
  A djevojke će se samo udarati po glavi. Iskre lete iz očiju kao da dolazi čas!
  Malanya ga je uzela i prosiktala:
  - Hitler je kaput!
  Matilda ju je podržala:
  - A Staljin je kaput!
  Jane je zatresla bokovima i cvrkutala:
  - Ja sam ratnik svetlosti, na kolenima divljaci... Pometu sa lica Zemlje svakoga ko kleveta!
  Malanja ga uzme i zaurla:
  - A Hitler je budala, puši duvan! Krade šibice i ne provodi noć kod kuće!
  Matilda se sarkastično nacerila i upitala:
  - Šta mislite, ima li ga Firer?
  Gringeta je bosom nogom šutnula pepeo i zarežala:
  - Naravno da ne! Nas četvorica ćemo mu popušiti!
  Malanja je zakolutala očima i šapnula:
  - O, jako je lijepo držati pulsirajući štapić od žada u ustima i opipati ga jezikom!
  Matilda je šapnula uz dah:
  - Kako je sjajno! I sve će biti jednostavno odlično!
  Djevojčice su skakale sve više i više. Ali njihov tenk je popravljen i morali su se vratiti. Ratnici su se popeli nazad i siktali:
  - Ovo je naš tenk! On će biti jednostavno odličan!
  Jane se iznenada sjetila bajke o Robinu Hoodu. Tu je mali Joe, dječaka je zarobio šerif. Dječaka su mučili: povukli su ga na stalak i spržili mu pete.
  Kada je plamen polizao gole, hrapave tabane dečaka... Džejn je ovde osetila uzbuđenje i zaista je želela seks. Ovdje su ušli. Naročito japanski ninja karasi. Ovaj plavokosi dečko je tako zgodan, i ima veoma veliko muško savršenstvo. I tako je lijepo dotaknuti tako čistu i glatku kožu svojim grudima.
  Džejn je htela da stavi prst između nogu, ali joj je bilo neprijatno i predomislila se. Iako je, zaista, takva akcija izuzetno ugodna!
  Gospodnja ćerka je rekla:
  - U morskom talasu i bijesnoj vatri! I žestoka, i bijesna vatra!
  Djevojke su ponovo pomjerile svoj Gering-5 prema položajima sovjetskih trupa. Sam Staljin se vjerovatno prilično prepao kada je saznao za napredovanje nacista. Zaista, kako se ovdje ne unervoziti? Ogromna mašina juri na vas, ali nema šta da odgovori. Trideset četiri, ne možete se boriti protiv E serije. A još više od piramidalnih AG.
  I Staljin je očigledno u šoku. Barem pozovite žohara da vam bude savjetnik. Bez zvuka, bez značenja, bez prskanja vode! Izgleda da ćeš se sjebati!
  Džejn je sa osmehom primetila:
  - A Staljin je, za razliku od Čerčila, uvek rado prihvatao Hitlerove poklone i išao za mir!
  Gringeta je pevala sa oduševljenjem:
  - Reci mi šta je svet! Odgovoriće vam - sunce i vetar!
  Malanya je s entuzijazmom primijetila:
  - I imaćemo jaku, zdravu decu!
  Matilda se zakikota i prošaputa:
  - Svet nije šahovnica, a Hitler nije kralj!
  Džejn je ispravila drugaricu:
  - On je viši od kralja! I zbrisat ćemo ga s lica planete!
  Gringeta ga uzme i zaurla:
  - Veličina Britanaca, priznata od strane planete! Fašizam je slomljen udarcem mača!
  Malanya je oduševljeno dodala:
  - Vole nas i cijene svi narodi svijeta!
  Matilda je sa entuzijazmom djevojke koja je pronašla svoju prvu ljubav dodala:
  - Verujem, da gradimo sveti komunizam!
  Jane se nasmijala i primijetila:
  - A pod vodstvom Nijemaca, komunizam se zaista može izgraditi!
  Gringeta je udarila čelom o zatvarač pištolja i zapjevala:
  - Šalimo se, sad ćemo graditi komunizam! A Staljin će biti naš super i heroj!
  Malanya je dodala, pojašnjavajući:
  - U kovčegu, naravno!
  Gringueta je spremno potvrdila:
  - Naravno, u kovčegu!
  Jane je filozofski rekla:
  - Ma koliko kralj bio veliki, on će otići u grob, kao i lovac!
  Gringeta je dodala sa zlobnim smiješkom:
  - Političar uvek laže, samo on stvarno umire!
  Malanya je kliknula golim nožnim prstima i rekla:
  - Besmrtnost je stvarna, ali smrt je iluzorna!
  Matilda je dala i aforizam:
  - Kraljevi mogu sve, ali ni jedan, ni jedan kralj ne može pobjeći iz groba u zemlju!
  Jane je cvrkutala:
  - Život će uskoro završiti...
  Gringetta podržana sa aplombom:
  - Tačka će uskoro udariti!
  Malanya puca iz mitraljeza na sovjetsku pješadiju i sikće:
  - O, mama, mama, smiluj se na svog sina!
  Matilda je, teško suzdržavajući smeh, dodala:
  - Uostalom, nema mu ni dana života!
  Džejn je filozofski razmišljala:
  - Svi žele da žive lepo, ali samo retki umiru dostojanstveno!
  Gringueta je sa osmehom odgovorila:
  - Smrt obećava nevolje, osim ako ne iskri zracima postignuća!
  Malanya je prosiktala bijesno iskakavši zube:
  - Dobra smrt je bolja od usranog života!
  Matilda je izazvala:
  - Dobro je biti Bog na slobodi, ali je loše biti đavo u zatvoru!
  Gringeta je primijetila s otrovnim smiješkom:
  - A mi smo ostali bez granata... Slažete se, ovo je ogromna tragedija! Niti jedan poklon uništenja!
  Jane je prezirno frknula.
  - Biće novih poklona i drugih predsednika!
  . POGLAVLJE br. 17.
  Na današnji dan, 10. oktobra 1947. godine, Friedrich je, kao i uvijek, hrt i neumoran, brzo jurio na vazdušnom konju Me-362. Dječak nije osjetio ni senku umora, bio je previše uzbuđen, i dalje je pucao bez ikakvog promašaja. Noću su remontne ekipe, prvenstveno američke, puštale u rad dio oštećene opreme. Konkretno, "Pattoni" su se ponovo vrteli na šinama, osim toga, nekoliko stotina ovih vozila ušlo je u upotrebu nakon što su prebačeni iz inostranstva, duž već uspostavljenih pruga. Partizani su, naravno, pokušali, ali su prošli mnogo gore nego inače. Na izborima za ukrajinskog oca Bandera je poražen, a u partizanskim redovima se povećala izdaja i dezerterstvo. Uz to, razbolio se i komandant partizanskog pokreta Vorošilov... A zamjena mu nije pronađena na vrijeme... Tako je snabdijevanje međunarodne udarne grupe fašista bilo sasvim zadovoljavajuće. Da, hrabri podzemni borci i herojski saboteri ponekad su postizali uspjehe, ali ne iznad taktičkog nivoa. Osim toga, pojava novih kapituliranih saveznika izazvala je nagli pad vjere u pobjedu SSSR-a, a to je dovelo do činjenice da su kolebljivi elementi, otvoreno ili na drugi način tajno, prešli na stranu fašista.
  Broj dezertera posebno se povećao među Crvenom armijom Kraikov i Poljskom vojskom. Poljaci su, povjerovavši obećanjima nacista, a posebno zapadnih kapitalista, ozbiljno računali na stvaranje velikog carstva na istoku, na račun Rusije! Nisu svi, naravno, poljski komunisti ostali vjerni Sovjetima, ali ostali politički nijansi... Liberali su posebno nepouzdani... Tako su poljske jedinice počele da se predaju na Moskovskoj izbočini gotovo odmah od početka ofanzive ... Na sreću, bilo ih je malo i to još nije presudno uticalo na tok rata.
  Fridrih je sam napravio prvih nekoliko letova, odvojivši se od ostalih pilota. Vidio je da se neprijatelj više ne susreće tako gusto s nacističkim hordama vatrom, a na putu tenkovskih klinova gotovo da i nije ostalo minskih polja. Ali sovjetski vojnici su se tvrdoglavo borili. Pešadija nije otvarala vatru i pokušavala je, puštajući tenkove da se zatvore, da im raznese gusjenice ili gomilu granata, ili da ih zapali zapaljivim bocama.
  Dječak Terminator uglavnom je povećao rezultat na račun sovjetskog oružja. Štaviše, pucanje iz horizontalne ravni, izbjegavajući gubljenje vremena na ronjenje. Istina, uništeno je i nekoliko tenkova koji su se nalazili u zasjedi. Avijacija SSSR-a je bila neaktivna. Ujutro se pojavilo samo sedam aviona U-2, zatim četiri Lagga. Uglavnom, Fridrih je kratko razgovarao sa njima, lagano pritiskajući okidač... I onda, kao i uvek!
  Potisnuvši ionako oslabljene borbene tačke, nacistički tenkovi su jurnuli dalje preko polja i u rovove... Protutenkovske jarke i ježeve, međutim, nailazili su i na ovoj već šestoj i dijelom petoj liniji odbrane (bilo ih je osam). ukupno). Sovjetski artiljerci su bili nervozni i počeli su pucati izdaleka. Fašistička artiljerija je bila nemilosrdna, a avijacija... Do sada je, kao na klizalištu, sve bilo usitnjeno. Pa, Fridrih je, kao i uvek, ispred svih, živahniji i hladniji. Promjene su se dogodile u formiranju trupa; Pattoni, naoružani snažnim mitraljezima, preuzeli su vodstvo. Iznuđena odluka da se smanje gubici kamikaza pešaka koji se žrtvuju, ali ne žele da odustanu...
  Fridrih je sa svojom prijateljicom Helgom napravio svoj treći let. Ovdje su se prvi put susreli s manje-više velikom serijom sovjetskih aviona. Među njima je bilo čak pet Br-3 (odakle su i otkopane). Začudo, SSSR bombarderi su se odmah okrenuli ugledavši nemačke asove, a lovci su pojurili ka njima.
  Fridrih je mirno gađao automobile pokušavajući da im priđe bliže. Uključujući i asa sa zvijezdom heroja SSSR-a na trupu. Iskusni ratnik je, međutim, pokušao da ode u oblake, ali protiv takvog čudovišta kao što je Friedrich Bismarck, ispalo je samo gore. Dječak terminator, bez ikakvog ritma, oborio je trideset šest lovaca i četiri jurišna aviona odjednom, uključio brzinu i pojurio za bombarderima.
  Ovdje je, međutim, Friedrich otkrio da njegov automobil nije toliko jurio, te da nije dostigao 740 procijenjenih kilometara čak ni s prisilnim motorom. Razlog je jasan, Friedrich je 30 mm Mr-108 topove zamijenio Mr-103, koji su sa početnom brzinom projektila od 960 metara u sekundi mnogo efikasniji u prodoru kroz krovove tenkova i neprijateljskih lovaca iz vrlo velike udaljenosti, ali gotovo jedan i po puta teži i manji sa brzinom paljbe od 420 metaka u minuti (međutim, Friedrich je općenito više volio ispaljivati pojedinačne granate dok je padao u trans!). A municija za oružje je povećana posebno za Frederika. Dakle, sustizanje bombardera nije bio lak zadatak. Nekoliko okretnih He-362 bilo je ispred hrabrog mladog asa. Padali su kao grad na usjeve, lomeći i mučeći sovjetska vozila. Štaviše, Br-3, koji je bio sporiji i slabo naoružan, postao je lak plijen pilota terorista. Friedrich je stigao na kraju gozbe, ali je ipak dokrajčio tuce, nokautirajući pedeset. Međutim, dječak nije uspio oboriti svoj prethodni rekord od dvije stotine pedeset i tri automobila.
  Fridrih se vratio sa velikim entuzijazmom u duši. Pobijedio je i pobjeđuje! I misli o mojoj izdaji su potpuno nestale. Mladić je čak rekao sebi:
  - Čemu ove predrasude! Domovina je mjesto gdje odrastaju tvoji prijatelji i djeca! A SSSR nije domovina, već zatvor naroda!
  Helga je čula ove riječi, ali je, ne shvaćajući njihovu pravu suštinu, potvrdila:
  - Upravu si! I uskoro ćemo imati djecu! Mada, ne želim da se udebljam dok ovaj rat još traje!
  Friedrich se nasmijao:
  - Zavisi od volje Svemogućeg Boga. Međutim, Papa i brojni mitropoliti su na našoj strani!
  Četvrti let na juriš, mlaznjak Fokken-Wulf-5s pretvorio se u lov na oružje, pošto je uhvaćeno samo nekoliko tenkova. Ali pravi test je tek dolazio.
  Peta gardijska tenkovska armija Rotmistrova završila je prebacivanje potkopavanja na područje Krasnogvardejskog. Međutim, nije bilo moguće postići potpuno iznenađenje. Fašistički izviđački avioni zabilježili su kretanje velike mase tenkova, a nacisti su požurili da preduzmu protumjere. Oko pet stotina SS jedinica 2. SS Pancer armije, kao i dvjesto vozila iz strateške rezerve, izašlo je u susret devetsto pedeset tenkova i samohodnih topova pojačanih rezervama Rotmistrove oklopne šake. Konkretno, bitka se odigrala na polju u blizini kolektivne farme Pervomaisky, gdje su se njemački grenadiri i topovi nalazili na zarobljenoj liniji.
  Friedrich i najbolji njemački asovi su pozvani da odbiju masovni napad sa zemlje i iz zraka.
  General-potpukovnik Rotmistrov, heroj Staljingradske bitke, izvršio je naređenje koje je stizao od samog vrhovnog komandanta i iskreno je verovao da bitka kod Moskve još nije izgubljena. Imao je moć u svojim rukama i tračak nade da će SSSR povratiti ono što je prethodno izgubio. Međutim, kolona se, krećući se svojom snagom, prilično rastegnula. To je dijelom bilo zbog želje da se izbjegnu izviđački avioni Trećeg Rajha, dok je ostalo trajanje marša uzrokovano oštećenjem željezničkih pruga od neprijateljskih aviona.
  Teški napadi bombardera naterali su velike tenkovske snage da marširaju stotine kilometara sopstvenim pogonom. Štaviše, pri maršu maksimalne brzine ... Ovo uzima u obzir neku heterogenost tenkovske flote, nekim vozilima su zamijenjeni filteri, drugima, naprotiv, stari tipovi, uključujući i nesavršene mjenjače, usporavali su dizel motore.
  Zbog brutalnog i masivnog udara neprijateljske avijacije, peta udarna armija se nalazila dosta daleko od linije fronta i to je prisililo ovaj čelični valjak da maršira od večeri do jutra.
  Kompaktnija grupa fašista je već čekala Rotmistrova. Dok su bili inferiorni u ukupnom broju tenkova, nacisti su bili superiorniji u kvaliteti: imali su oko sto i po "Pantera"-5 i "Tigrova"-5, kao i desetak i pol "Goeringa" L (engleski vozila sa puškama od 17 stopa, približno jednake prodornoj snazi topovima "Panteri"), E-50, AG-50 i "Patton". Razarači tenkova Super Ferdinand su još uvijek bili na putu.
  Naravno, bilo bi bolje masovno napadati naciste, ali strašni Žukov je previše žurio za Rotmistrova, s pravom se plašeći da će nacisti preduzeti energične protivmjere. Međutim, oni su to već učinili...
  Ali ovde je sovjetska armija imala jedan adut - ovo je bilo ozbiljno vazdušno pokrivanje... Avioni su uklonjeni sa pravca Urala i iz štabne rezerve, a u borbu su bacali i trenažna vozila, kao i opremu pravo sa montažne trake . Ovo je bila prilika da se probije desni bok i pozadinu, koji su se kretali daleko ispred fašističkog klina.
  General Gotha i drugi komandanti, već tokom preliminarnih rasprava o planu moskovske operacije, pretpostavljali su da će Krasnogvardejsk sigurno postati poprište tenkovske bitke sa borbenom rezervom sovjetskih armija, što znači da je bilo potrebno imati plan pokrivanja. .
  Specijalni nemački avioni, posebno Xe-362, nadgledali su vazdušni prostor, tako da je bitka na Krasnogvardejskom postala najveća ne samo tenkovska, već i vazdušna bitka Drugog svetskog rata!
  Friedrich je pozvan da se bori protiv neprijatelja, on je najbolji as Luftwaffea, kralj zračnih bitaka bio je simbol pobjede Trećeg Rajha. A pored njega, ili skoro do njega s desne strane, na jurišnoj, a samim tim i posebno moćnoj modifikaciji Fokken-Wulf-5, jurila je Helga.
  Dečak je čak pevao:
  - Jurimo kroz talase na zvjezdanim brodovima! Kvarkovi se pjene u etarskim vrtlozima!
  Helga je potvrdila:
  - Crvena stvorenja, bićete pogođeni! Djeca podzemnog paklenog svijeta!
  Friedrich se nasmijao i rekao svoju omiljenu:
  - Hajde, dalje od šrafa! Anđele smrti, samo zazviždi da se pojavi! Rasparaće im sav ološ na komade guzica!
  Helga se zahihotala kao odgovor.
  - Pa, vi ste duhoviti!
  Fridrih je bio donekle zabrinut zbog sve veće težine svog aviona, povezanosti sa ugradnjom dalekometnog oružja i povećanjem municije. Uostalom, projektil topa kalibra 30 mm je tri puta teži od topa kalibra 20 milimetara, a po razornoj moći, možda četiri puta snažnije, to je univerzalno oružje koje može uništiti oklop i na površini. planete iu vazduhu! Mladi as je čak htio da odustane od mitraljeza i ukloni njihova četiri velikokalibarska, ali... Helga se usprotivila prije polaska:
  - Na kraju krajeva, može se svesti na blisku borbu. Bolje je sačuvati ovaj adut...
  - Dosta za višu silu i dva strijelca! - prekinuo je nakratko Friedrich. Za mene je dovoljno pucanje izbliza. Generalno, mislim da je ovdje mitraljesko naoružanje pretjerano.
  Helga se veselo zakikota i udari dječaka po leđima.
  - Nažalost, nisu svi tako nepobedivi vitezovi kao ti! Mnogi asovi su još uvijek početnici, potrebna im je gušća vatra da bi bili sigurni da pogode...
  Frederik je sasvim razumno prigovorio:
  - Tako skup automobil kao što je ME-362 U neće dobiti pilot početnik. Ovaj borac je za asove.
  Umjesto odgovora, Helga je naletjela na svoj borbeni jurišnik, bljeskajući golim, ružičastim štiklama. Šta drugo raditi, oglasio se hitni poziv.
  Friedrich je općenito bio zadovoljan što je uklonio dva vanjska mitraljeza, masivno vozilo je lakše poletjelo, a brzina se povećala, a lakša krila su poboljšala upravljivost. Iako su same vatrene tačke bile prekrivene oklopima, njihovo smanjenje je značajno doprinijelo aerodinamici automobila. Iako Me-362 u pogledu aerodinamičkih kvaliteta još uvijek nema premca među klipnim vozilima, on je tako univerzalni ratni konj.
  Ispod bljeskaju rijetka stabla i polja... Dan je vruć i izgleda da neće biti lako boriti se. Posebno Rusi, koji gube ovu ogromnu bitku. Ovdje lijevo i malo ispod lete jato vrana... Veliko jato, neke od vrana su jako velike... Zloslutan znak, vrane prate sve ratove ovog okrutnog, lišenog sentimentalnosti svijeta. Kako je Boyarsky pjevao u poznatom mjuziklu:
  - Ali zašto! Nemoguće je živjeti svojim umom! Ali zašto - život nas ničemu ne uči!
  Evo nasilja, nasilja i još nasilja! Okrutnost, surovost i još jednom okrutnost koja cementira naciju!
  Jato vrana izgleda beskrajno, ima ih na desetine, stotine hiljada, a grakću tako da ih možete čuti čak i u hermetički zatvorenoj kabini. Fridrih je na radiju pitao Helgu:
  - Možda da ih pogodimo mitraljezima?
  As devojka je prigovorila:
  - Nije vredno toga! Ovdje se svaki metak može izbrojati!
  Friedrich se nasmijao:
  - Što je sasvim moguće! Kralj ima patrone u torbi ispod svog trona.
  Prva grupa sovjetskih aviona iznenada je iskočila iza jata lešinara. Prvi su ih sreli Salamanderi. Bilo je gubitaka sa obe strane, više Rusa je poginulo. Fridrih je kasno otvorio vatru i oborio samo osam automobila. Ali to je još uvijek težak početak. No, nekoliko njemačkih "Salamandera"-3 je oboreno, a nejasno je kako je Me-262 uspio ispred svih.
  Ali glavna stvar je tek dolazila. Jato vrana se završilo, nemački piloti su iskočili u prostor iznad Krasnogvardejskog polja i počelo je.
  Čitava vojska je jurila prema njemačkoj eskadrili, a ovdje je, zapravo, bila avijacija nekoliko zračnih armija SSSR-a. Ogromna armada aviona svih tipova, ali najviše Jakova i nešto manje Laggova.
  Friedrich je otvorio vatru sa udaljenosti veće od šest kilometara. Ponovo je upao u potoke divljeg transa, kada ne ciljate, ali prsti automatski pritiskaju. Kad više nema razmišljanja, misli, tijelo je izgleda tvoje, ali ti si već kao marioneta nepoznatih sila... A to znači da tijelo nije tvoje, već duh podzemlja - nečiste, zle sile. ..
  Pa, i u glavi dječaka terminatora, pjesma je počela zvučati nekoliko puta:
  Među prijateljima, ali u isto vreme povučeno,
  Zarobljeni patnjom, tužnim brigama!
  Naš svijet je tako umoran od zlostavljanja,
  Ne vidi se ni prostranstvo ni lepota!
  Gde si nas doveo - zli zli đavole?
  Kada zli demon kontroliše vojsku!
  Mi svakako želimo vojnu slavu,
  Iako sam u duši podli parazit!
  
  Takva praznina u ugaslom duhu,
  Nema načina zaobići močvaru!
  I smrt, ovaj kolac nemilosrdnoj starici,
  Šta skuplja danak u Svetoj Rusiji!
  
  Jednostavno razumijevanje ne blista,
  Sve je na webu, neograničena moć!
  Želja za životom u zemaljskom prebivalištu,
  Okus slatkoće, radosti, sreće sa svojom dragom!
  
  Ali sudbina je poslala njegovog sina u rat,
  Gdje smo morali zaboraviti na mir!
  Nema potrebe da proklinjete Sotonu zbog ovoga,
  Mi sami nismo hteli ništa drugo!
  
  Secam kroz vihor na avion,
  Nakon što je izveo obrt, i potpis potez!
  Vjerujte, borac otadžbine nije umro,
  Hajde da sviramo pogrebni marš za ološe!
  
  Neprijatelj je brojan, jak,
  Automobili, lovci, projektili!
  Razbićemo pakleni Wehrmacht na komade,
  Ruski podvizi će biti slavljeni!
  Komunizam će doći na Zemlju, verujem,
  Živećemo srećno - znam sigurno!
  Dželat ljudi - fašizam će se srušiti,
  Pobjeda će biti u dobroti, svjetlosti maja!
  
  Otadžbina, brzi let,
  To nam je dalo sveti život!
  Himna domovine peva u našim srcima,
  Uostalom, ja se žestoko borim za nju!
  
  I vjerujem da će doći svijetlo vrijeme,
  Neće biti ubistava, starost će nestati u ponoru!
  Rasa će se razvijati bez ivica,
  Vrh će pohrliti na dostignuća linija!
  
  I tako da možemo približiti vrijeme;
  Onda se morate boriti kao vojnik Rusije!
  Tako da stigne do svakog ko nije debil,
  Da Rusi uvek znaju da se bore!
  U Fridrihovoj glavi zvučala je dobra patriotska pesma, ali njegove izdajničke ruke i stopala uradili su upravo suprotno. Naime, slali su granate na sovjetske avione svih tipova i marki. Sovjetski piloti su pokušali da priđu bliže i započnu borbu... Volka je, pucajući u više od pedeset vozila u pokretu, skrenuo i izbegao pucnje i pokušaj nabijanja (ovu kamikazu je presekao kratkim rafalima mitraljeza) . Tada se avion mladog asa pomerio, a dečak je, u borbenom transu, ispalio mnogo vazdušnih topova. To je uvelike pokosilo niz sovjetskih lovaca koji su izlazili iz pozadine.
  Tu je i sam Fridrih zamalo bio napadnut, ali je uspio da sklizne na liniju vatre i nastavi da uništava svoje protivnike. Ovog puta, dvomotorni "pešani" postali su njegove žrtve. Dečacima je proleteo aforizam kroz glavu (pijuni takođe nisu ludi, buduće dame!). Helga je ciknula u radio:
  - Oh, draga mama! Kako pritiskaju!
  Friedrich je, nakon što je izveo nepotpunu petlju, odsjekao sovjetske lovce sa velike udaljenosti pokušavajući da se zavuče iza Helge. Jedan od njih je bio "Shopkeeper" (Lagg-5), imao je veliku crvenu zvezdu na trupu... To znači heroj SSSR-a. Sama djevojka, na jurišnoj modifikaciji Fokken-Wulf, pucala je na tenkove Rotmistrove vojske koji su se približavali njemačkim položajima. I u isto vrijeme pogodila je prilično precizno, uspješno roneći.
  Fridrih se i dalje borio sa neprijateljskim avionima, mentalno zahvaljujući zalihama za povećanje municije. Čak je uspio ubaciti terminatora izdajnika u tenk T-34-85, odabravši komandantovog (to se vidi po antenama, koje su, uprkos prašini i udaljenosti, Fridrihove oštre oči lako uočile!).
  Poklopac grotla su pogodile tri granate odjednom i tenk je stao...
  Dole je takođe bilo vruće, avangarda Pete gardijske tenkovske armije već se otkotrljala prema SS grenadirima i delovima Drugog korpusa.
  Prva sovjetska vozila otkotrljala su se u protutenkovski jarak, a njihova brzina je usporila. Na njih su pljuštali brzometni topovi Tigrova-5 i Pantera-5. Tu su novi Nemci jaki: bore se na daljinu; da bi stekli prednost nad njima, sovjetski tenkovi su morali da stupe u blisku borbu. Postaviti deponiju... Ali taktička odluka je bila netačna, da se probije polje na kome su iskopani rovovi, da se dočekaju mašine koje čekaju "plijen". Da, i da ne padne masovno u isto vreme?
  Istina, sovjetski Ilovi su se, unatoč značajnim gubicima, ipak probili, poput malog boksera koji je ronio ispod džinovskog džema, prema neprijateljskim tenkovima, nanijevši štetu, uključujući i male bombe. Istina, na nekim "Tigrovima"-5 stajali su na vrhu mreže, ali za mnoga vozila njemačka pješadija je bila primorana da postavlja zaštitu bukvalno u pokretu.
  Frederick je mislio da bi Rusi, da su izveli koncentrisaniji napad, imali mnogo veće šanse da dobiju "puno novca" i povoljnu blisku borbu.
  Nabijanja crvenih pilota su se nastavila, ali na primjer protiv vrlo okretnog Salamander-3 ova taktika nije urodila očekivanim plodom. Gubici njemačke avijacije porasli su, kao i sovjetski, u još većoj mjeri. Ali ovo više nije bila neuzvraćena bitka. Mnogi sovjetski piloti imali su pristojno iskustvo, nisu uzalud pokrivali Moskvu, pa su nacisti mnogo patili.
  Friedrich, čiji su instinkti bili nevjerovatno oštri, uvijek je izbjegavao pogotke i intuitivno je pogađao najopasnije sovjetske lovce. Pokušavam nokautirati lidere. On je to uradio, i radilo je bez zastoja u paljenju. Inače, u mojoj glavi je bila praznina i nedostatak percepcije bitke kao takve. Tijelo je reagovalo, mete su uhvaćene, nije bilo promašaja. Nekoliko puta je čak dospjelo do tenkova.
  I mnoge stotine, ako ne i hiljade letjelica svih vrsta bljesnule su i zatreperile pred našim očima. Recimo, Hafman na svom He-362... Bori se na poseban način, brzina, trzaj mlaznog automobila, a krhotine lete na sve strane... A ni Rusi nisu loši... Ali gdje je Kozhedub, vrijeme je da se isključi struja... Fridrih se kreće na minimumu, sada nema potrebe da se okreće, udara štedljivo, već samo, lagano se kreće od poraza..
  Municija je na izmaku, kao i gorivo u tenkovima, a sa njemačkih položaja stižu impresivna pojačanja. Salamanderi, pa čak i nekoliko strašnih Me-362, prvi ulaze u bitku, a za njima i ostatak Hitlerove bande. Opet kotrljanje napred... Sovjetski avioni takođe počinju da se povlače. Ponestaje im goriva, a gubici su premašili sve zamislive i nesagledive granice. Fridrih se vraća i pita Helgu:
  - Sve je uredu?
  Djevojka odgovara:
  - Avion je u pokretu! Nokautirao sam šest tenkova i jednog lovca...
  Friedrich je zviždao:
  - Da, pretekli ste čak i mene po broju uništenih tenkova. Ja sam lično uništio samo pet auta sa njuškama!
  Helga se zakikota.
  - Koliko aviona?
  - Avioni? - U Fridrihovoj glavi bljesnule su brojke... - Tačno trista jedan! Novi svjetski rekord. Kakvo postignuće...
  Helga je uzviknula:
  - Ti si samo vitez! Ne, uskoro bog uništenja. Sam veliki Kali... Univerzalni borac!
  Friedrich je ljubazno ispravio:
  - Zapravo, Kali nije bog, već boginja zla. Odnosno, žena, iako vrlo cijenjeno i popularno božanstvo u hinduizmu. Za nju su izgrađeni mnogi hramovi i uznose joj se molitve.
  Dječak je iznenada primijetio da je jako ogrebao koleno o polugu. I zakleo se:
  - Prokletstvo! Nije vrijedilo okretati se u tako teško naoružanom vozilu.
  Helga je zabrinuto rekla:
  - I tvoj sljedeći let je bez mene?
  Friedrich je spremno potvrdio:
  - Da, vaš Fokken će se i dalje puniti i puniti, ali moj je već spreman. Samo nemojte to govoriti, samo pazite na sebe!
  Helga je odlučno izjavila:
  - Ne! Moj savjet ti je da se boriš i boriš najbolje što možeš... Ako je ikako moguće.
  Avioni su sleteli i Fridrih je otrčao do sledećeg automobila. Odabrana kombinacija Me-362 i jurišnog F -490 bila je optimalna za supergus svih vremena.
  Friedrich je bosim nogama opipao oštre, grube pedale Fokken-Wulf-4, počeo je ubrzavati i pjevati:
  - Letim u bitku! Zgaziću stvorenje u prah!
  Bitka kod Krasnogvardejska se nastavila. Pored tenkova same Rotmistrove vojske, na bojište je stiglo i sto pedeset sovjetskih vozila, oduzetih sa južnog krila i Kaširnskog rejona sovjetskog fronta. Istina, do sada je stigla samo prva serija automobila. Sovjetska avijacija također nije razmišljala o odustajanju, ali još nije bila posebno aktivna.
  Frederick je počeo raditi na tenkovima, koristeći svoje topove posebno stvorene za tu svrhu. Po njegovom mišljenju, kalibar 37 milimetara je i dalje bio optimalno prikladan za ovu svrhu. Na primjer, Rudel je takvim puškama, bez ikakvog borbenog transa, uništio, tačnije, što je poštenije, u cijelom ratu nokautirao 534 tenka. Ali postojala je obična osoba, a ne Friedrich. Dječak se prisjetio kako je njegov otac majci rekao da kombinovani učinak na dijete koje se nosi u utrobi, pored ispoljavanja fenomenalnih sposobnosti kako pubertet napreduje, može potomstvo pretvoriti u psihopatu...
  Možda je i njegov borbeni trans, i supermoć ovog ratnika, posledica uticaja čija mu je priroda nepoznata.
  Ali ovdje dolaze tenkovi, za pilota njihova kretanja izgledaju sporo, a još više za Friedricha. Mladi as je počeo da udara iz vodoravne ravnine. Samo puca i pogađa. Bljeskovi svjetlosti od malih eksplozija, probijeni otvori. Mnogi automobili se u ovom slučaju zapale, jer se rezervoari za gas nalaze u borbenom odjeljku. I uništenje, cev T-34 je odletela kao jezik praćke.
  Često su pogođene granate izazivale detonaciju municije. A ovo zauzvrat...
  Fridrih nije razmišljao o takvim sitnicama, gledao je sliku kada su se, pretrpevši teške gubitke i shvativši uzaludnost pokušaja proboja, gardijski tenkovi kretali oko jarkova koje su iskopali sovjetski ljudi.
  Ali i ovdje ih je čekalo neugodno iznenađenje. Dva tuceta "Super Ferdinanda" su uspjeli da priđu. Oni su, nažalost, imali jače vozne karakteristike, zahvaljujući upotrebi američkih motora.
  Sovjetska vozila su hodala po otvorenom polju, što je značilo da su legendarni lovci mogli da udare sa samo tri kilometra udaljenosti. Naravno, "Superferdinandi" su promašili, ali visoka brzina paljbe protuavionskih topova omogućila im je da pogađaju prilično često. Osim toga, polje je bilo jako raskopano i preorano granatama, a T-34-85 nije mogao dobiti brzinu. Ali i dalje su se kretali poput osovine tokom erupcije. A Panthers-5 i okretni American Witches-5, brzi razarači tenkova, pohitali su u pomoć Ferdinandu-4.
  Fridrih je pokušao da nokautira (čisto podsvesno) komandante. Čak su mi se i prsti zgrčili od napetosti. I bilo je voća! Mladi terminator je iz horizontalne projekcije izbio četrdeset dva tenka T-34, tri KV-a i dva Su-122. Mogla su biti još tri automobila, ali ih je omeo napad sovjetskih lovaca i što je najvažnije jurišni avioni. Fridrih je počeo da ispaljuje 37-milimetarski vazdušni top i dva 20-milimetarska topa (takođe prilično razorno ako pogodite svetlo ili rezervoar za gas ili motor) koristeći ih.
  Ukupno ima dvadeset sedam letelica, a ima osamnaest Ilova... Nije loše, s obzirom na značaj svakog tenka, čak i onih oštećenih u ovoj tvrdoglavoj borbi... Nekoliko T-34-85 je ubrzalo i konačno se probilo do zatvaranja domet. Sada su se lako oklopne američke "Vještice"-5 zapalile.
  Friedrich je vidio jurišnik Hans-Ulricha Rudela. Ovaj dugo poznati as, čini se, odlučio je i da Stuku zamijeni jačim i bržim Fokken-Wulf-5. Njegov amblem baklje je svima poznat. Pitao je Frederika:
  - Kako si, Anđele smrti!
  Terminator Boy je odgovorio:
  - Stvari su u Gestapou, ali ja imam dostignuća!
  Rudel je uvjeravao:
  - I dobro mi ide! Ali kako uspeti da gađate tako precizno i brzo, pa čak i iz horizontalne ravni?
  Ace boy je, smijući se, odgovorio ili čak zapjevao:
  - Znam sigurno da je sve nemoguće moguće! Pronađite dijamant kraljeva Zemlje u tekućoj vodi!
  - U redu je, stići ću do trideset do kraja dana! - obećao je Rudel.
  Povratak, zamjena aviona, i opet originalni Me-362, avion koji osim rupa od metaka na krilima, pod Volkinim vodstvom nije dobio nikakvu štetu. I naravno tenkovska bitka...
  Na Krasgvardejskom je bilo vruće. Kolone Pete gardijske armije i brigade uklonjene sa drugih frontova su se povukle. Do Nijemaca su dopuzala i pojačanja, uključujući desetak američkih razarača tenkova, najnovije M-18 sa topovima od 110 mm. Ova vozila nisu bila inferiorna po razornoj snazi u odnosu na topove Tiger-5, kalibra 105, a čak su i bolje pobijedila T-34, jer su bila manje sklona rikošetu. Sama puška je također napravljena od preuređenog američkog protuavionskog topa, što znači da je brzo pucanje. Jedino je oklop slabiji od njemačkih, ali je ipak 186 milimetara dovoljno da se projektil drži u čelu. Štaviše, T-34-85 je često umazan dok je u pokretu.
  Fridrih je, još uvek u daljini, osetio približavanje cunamija novog talasa aviona Crvene armije. To znači da, iako nema vremena za tenkove, koji su gotovo čvrsto spojeni, bolje je pustiti jurišnik da se brine o njima. Među njima, inače, možete vidjeti vrlo teško naoružane i oklopljene Non-329. I jurišni avioni i razarači tenkova su jaki. Posebno sa topovima Ra-44 kalibra 88 mm, koji prodiru ne samo u krov tenka, već i u čelo. Samo u zračnoj borbi, ova mašina, blago rečeno, nije tako svestrana kao "radna kobila" Fokken-Wulf.
  Među jurišnicima Fridrih je primetio Helgin avion. Pa, naravno, nazad u akciju.
  Dječak terminator, usput se lagano spuštajući, sjeći ćemo tri tenka i samohodni top-76, pjevao je:
  - Imaćemo šou! Jednostavno najviša super klasa!
  . POGLAVLJE br. 18.
  Helga je spremno odgovorila:
  - Naravno da ti verujem! Nisam dao svoje srce zveri! Odgovor će vam biti dat - vjerujete li ili ne?
  Umjesto odgovora, Friedrich je počeo pucati sa velike udaljenosti odozdo... A onda je dobivao visinu.
  Bilo je dosta sovjetskih aviona, ali ipak manje nego prvi put. Piloti Luftwaffea osjećali su se prilično samopouzdano, poput učenika prvog razreda koji je pobijedio dosadnog vršnjaka u nepoznatoj školi i bukvalno preplavljen snagom.
  Sovjetski piloti su postali lukaviji i nakon što su bili napadnuti, odmah su se podijelili u grupe, pokušavajući povući Nijemce prema sebi. Frederick ih je napao, penjući se na brdo. Za njega je, međutim, odbijanje neprijatelja da pokrene direktan napad samo olakšalo taktiku. Ali drugi njemački borci su krenuli u bitku.
  Fridrih je uznemireno primetio da su Non-362 obično ispred njega. Ali u redu je, sa velike udaljenosti od nekoliko kilometara, ionako niko ne zna kako da seče.
  A "Salamanderi"-3, baš kao dečiji avioni od papira, skaču, skaču kao ajkula po talasima, i sami dobiju...
  Fridrih je izabrao svoju žrtvu, komandni avion, i nije imao vremena da razmišlja o tome kako je ovaj avion oboren. Dječak je izvukao moral:
  - U ratu možete izgubiti, za razliku od sporta, jednom, ali možete pobijediti u ratu, za razliku od igre, beskonačno! Međutim, samo poražene figure odlijeću s ploče; pobjednik postavlja čak i prethodno oborene borbene jedinice na tablu!
  Međutim, tuča se osjetila i na terenu. Na primjer, Wittmann je već prilično iskusan tenkovski as, borio se na Tigru. I on i topnik su često promašivali, iako se tenk lako okretao. Topnik Šlajh jedva je imao vremena da obriše znoj sa lica. Ovo čelično čudovište je već nekoliko puta pogođeno u čelo, ali je do sada bio rikošet. Wittmann je vrisnuo iz sveg glasa:
  - Pustite ih bliže, nemojte biti nervozni ili...
  O stanju ljudi u tim strašnim uslovima govorili su i utisci učesnika bitke, zamenika načelnika štaba 31. tenkovske brigade, koji je nedavno postao Heroj Sovjetskog Saveza, Grigorija Penežka. ... Teške slike su ostale ispred mojih mentalnih slika... Nastao je takav urlik da su bubne opne bile pritisnute, krv je tekla iz ušiju. Neprekidna graja motora, zveket metala, rika, eksplozije granata, divlji zveckanje pocepanog gvožđa... Od upornih hitaca rušile su se kupole, uvijali topovi, pucali oklopi, eksplodirali tenkovi.
  Neprobojni teški Patton-3, pokušali su uzeti sovjetski T-34-85 gotovo iz blizine. Zarežao je, zaštićeni oklop se ispupčio. "Vještice"-4 su se provukle i same pokušale iskoristiti manevar. Kao da je u pitanju konjska vojska drevnih vitezova koji su se spremali poraziti jedni druge. Često su oba tenka pucala iz blizine i dizala jedan drugog u vazduh.
  Pucnji u rezervoare za gas momentalno su zapalili rezervoare. Otvori su se otvorili i posade tenkova su pokušale da izađu. Grigorij je vidio mladog poručnika, napola spaljenog, kako visi o oklopu. Ranjen, nije mogao izaći iz otvora. I tako je umro. Nije bilo nikoga u blizini da mu pomogne. Vojnici su izgubili osjećaj za vrijeme, nisu osjećali žeđ, vrućinu, pa čak ni udarce u skučenoj kabini tenka. Jedna misao, jedna želja - dok si živ, pobedi neprijatelja. Sovjetske tenkovske posade, koje su izašle iz razbijenih vozila, pretraživale su teren u potrazi za neprijateljskim posadama, koje su takođe ostale bez opreme, i tukli ih pištoljima, hvatajući se prsa o prsa.
  Slika u stilu nadrealizma kapetana koji se u nekoj vrsti mahnitanja popeo na oklop oštećenog njemačkog Tiger-5 i mitraljezom udario u vrata kako bi odatle "popušio" naciste. Komandir tenkovske čete Chertorizhsky postupio je vrlo hrabro. Nokautirao je, kroz vrtlog granata, probio se u stranu neprijateljskog "Tigra"-5, ali je i sam pogođen. Iskočivši iz automobila, cisterne su ugasile vatru. I opet su krenuli u bitku.
  Helgina posljednja granata probila je krov tenka Grigorija Penežka. Granata je pogodila rezervoar za gas i sve je planulo. Plamen je spalio sovjetske tenkovske posade, primoravši ih da iskoče iz otvora. Ali sam Grigorij, koji je bio ranjen, nije stigao da iskoči... Živ je izgoreo, shvatajući u prirodi šta je podzemni svet...
  Fridrih je, videći da se neprijateljska letelica već opametila i pokušava da odleti kombinovanom akcijom, sam napao tenkove... Zaista, Nemcima je teško palo, iako su u bitku ušli najnaoružaniji britanski tenkovi Challenger ( posade su takođe iz sinova Britanije i pucaju izuzetno precizno!) .
  Fridrih je pun demonske energije i uzbuđenja, spreman je da sam pomesti sve i svakoga, čak i ako se mora boriti protiv čitave tenkovske, a još više vazdušne vojske. Ali moramo se vratiti, gorivo i municija su na izmaku, za ovo polijećemo, obaramo pedeset sedam aviona i obaramo trideset jedan tenk i šest samohodnih topova, plus još dva oklopna transportera, tri Katjuše, četiri Andryusha, automobila koji su pokušali da odu pozadi.
  Helga je primijetila:
  - Rusi imaju pesmu o ženama u našim selima! I imamo ne samo borbene žene, već i muškarce, ono što nam treba!
  Fridrih se složio:
  - Naši muškarci su dobro, ali žene su bolje!
  Helga je lukavo rekla:
  - Žena pobjeđuje prolivanjem suza, muškarac pobjeđuje tako što ih prolije!
  Fridrih je, pokazujući zube, primetio:
  - Pošto se šalimo, znači da danas nije sve tako loše!
  Na sledećem letu morate leteti sami... Pa, ako je tako, onda nema smisla da se obeshrabrujete... U Fokken-Wulfu sa vazdušno hlađenim motorom je stvarno vruće. Veoma je vruće, motor, plus sunce, plus malo vremena za hlađenje. I sam Fridrih je bio čak iznenađen kako se još nije srušio pod tako divljim teretom. Uostalom, to je elementarno...sva nutrina je pojedena...
  Sovjetski tenkovi su bili potpuno iscrpljeni... Ipak, Nemcima su ponovo stigla pojačanja, a skoro svi jurišni avioni su bačeni u borbu... Ali i Rotmistrov je dobio pojačanje... Isti tenkovi sa drugog fronta.
  Ali zrak je mnogo mirniji, iako se pojavljuju odvojene serije lovaca ili jurišnih aviona.
  Fridrih ponavlja svoju prethodnu dokazanu taktiku, već zna da ga neće izneveriti. A Nemci...
  Događa se i pregrupisavanje, pošto je većina sovjetskih tenkova već uništena, onda možemo pokušati sami da napadnemo... Wittmann je smrknuto primijetio:
  - Osam tenkova je razbijeno... Dobro za jedan dan, ali loše za takav dan...
  Topnik je ispravio:
  - Zapravo dvanaest...
  Wittman je prekinuo:
  - Četiri uništena vozila kada su se Rusi popeli kroz duboki protivtenkovski jarak se ne računaju! Bilo je elementarno. A municiju treba dopuniti...
  Ali sovjetski tenkovi su ponovo pojurili napred kada su jurišnici posebno počeli da ih napadnu. Konkretno, Friedrich, koji je ispalio pedeset pet granata, od čega četrdeset devet tenkova T-34 i šest samohodnih topova. I trebalo mu je pet i po minuta... Takva je bitka... Naravno, mogla je i duže... pomislio je Fridrih, zašto bi pucao iz dva topa istovremeno? I jedan je dovoljan... U međuvremenu...
  Helga ga je dočekala na aerodromu, tako žarko ga poljubila u usne i šapnula:
  - Ovo je oličenje viteštva - Don Kihot!
  - Šta si rekao? - Fridrih je izgubio živce.
  Djevojka se odmah ispravila:
  - Izvini vučiću... Hteo sam da kažem Lanselot!
  As dečko je odbrusio:
  - Onda je to druga stvar! Uostalom, Don Kihot je parodija na viteza. Neka vrsta ismijavanja glupog viteštva i nesebične plemenitosti!
  Helga se složila:
  - Uopšte, razumem ovo! Ali...
  Fridrih je prekinuo devojku:
  - Brzo u avione!
  Čini se da su posade sovjetskih tenkova i piloti učinili posljednji pokušaj da preokrenu tok izuzetno neuspješne bitke. General Gotha, kao iskusan komandant koji je već temeljno proučio rusku taktiku, nije žurio s napadom, već se čak i lagano nagnuo kako bi u potpunosti iskoristio prednost u vatrenoj moći. I naravno, u bookingu. Ovo je taktika visokog boksera koji se povlači ispred niskog, radi kao broj dva, ali ne dozvoljava niskom pinčeru da smanji distancu i stekne prednost. Pa, Rotmistrov nema drugog izbora! Ili napadni ili umri! Ovo drugo je bolje, iako se oboje lako mogu kombinovati!
  Pa i Fridrih mora da se bori sa avijacijom... I to je bitka, a neprijatelj je hrabar...
  Ali prvo je dječak terminator upucao petnaest napadačkih tenkova T-34-85. Tako eterično u jednom naletu...
  Helga je uzviknula:
  - Ti si car vazduha! Ovako se može proslaviti Treći Rajh!
  Frederik joj je odgovorio:
  - A on je već poznat! I nema potrebe za pohvalama!
  Helga je viknula:
  - A ti ga još više veličaš!
  - Će pokušati! - zarežao je Fridrih.
  Vratio se u ultra-borbeni trans. Čudne misli su se vrtjele u dječakovoj glavi. Na primjer, šta će biti s njim nakon pobjede Trećeg Rajha? Naravno, pokroviteljstvo careve žene omogućit će mu najviši položaj, a njegov sin će postati nasljednik Velikog carstva. Uzbudljivi izgledi! I Rusi su se, konačno, naučili redu i disciplini kojoj ih nije mogao naučiti ni krvavi Gruzijac Staljin.
  Iako je, naravno, pobjeda još daleko... Ili je možda borac može uzeti i okrenuti, udarivši u Fritz. Pobiti nekoliko desetina ovakvih fašističkih vozila i vratiti se u SSSR kao heroj?
  Ali hoće li mu to pomoći ako ratni heroji koji su pobjegli iz zarobljeništva budu strijeljani, i... Staljin uopšte nikome ne veruje, rekao je da nema sina Jakovljeva! Pa on, Fridrih, ne može više da se vrati... Pogotovo nakon onoga što je uradio... Mogao je odmah da pobegne u SSSR, kad mu je taman data Štuka. Oprostili bi dječaku... Pa, možda bi ga poslali u kaznene bataljone, a da je i on oborio nekog od nacista... Da, imao je priliku da se vrati... Ali sada, u SSSR, neće ga poštedjeti, previše je krvav...
  Fridrih je pomislio, zašto nije prešao na stranu Sovjeta? Pa dobro, pridružio se Hitler Jugentu kada se našao u centru Berlina; tada nije imao druge prilike za preživljavanje. Ali zašto je ubio komesare? Mogao je jednostavno da isključi... Zašto se u njemu odjednom probudila divlja zver... Čak ni zver, jer životinje obično ubijaju da bi jele ili zbog gladi. Čovek je pretvorio ubistvo u zabavu, postavši gori od tigra...
  Šta mu se dogodilo da je ubistvo počelo da donosi radost, a želja da se uzdigne u Trećem Rajhu i napravi karijeru je progutala celo njegovo biće? Ko je postao, zašto je izgubio osjećaj patriotizma i naklonosti prema svom narodu?
  Međutim, da li ga zaista ima? Evo istog generala Vlasova ili Borisa Aleksejeviča Smislovskog. I ovdje je bila čudna ličnost, koja je izgledala kao uzoran predstavnik plemićkog korpusa carske Rusije. I morao je preći na stranu Hitlera i drugih fašista. Oficir ruske carske vojske, kapetan. Nakon građanskog rata bio je interniran u Poljskoj, a potom emigrirao u Njemačku. Stupio u službu u njemačkoj vojsci. Od 1928. do 1932. studirao je na višim kursevima na Vojnom odseku (Generalštabna akademija) Rajhsvera. Tokom Drugog svetskog rata aktivno je učestvovao u formiranju ruskih dobrovoljačkih jedinica. Smatrao je da Nemci mogu doprineti obnovi Rusije: "Pobeda nemačke vojske treba da nas odvede do Moskve i da postepeno prenese vlast u naše ruke. Nemci će, čak i nakon delimičnog poraza sovjetske Rusije, morati dugo da se bore protiv anglosaksonskog sveta. Vrijeme će nam ići u prilog, a oni neće imati vremena za nas. Naš značaj kao saveznika će se povećati, a mi ćemo imati potpunu slobodu političkog djelovanja."
  Dječakova glava bila je ispunjena onim što je ranije pročitao na internetu... Sasvim slučajno, pogled mu je bacio pogled preko stranice priručnika - "saradnici nacizma su sramota za naciju!"
  Istina, u isto vreme nikada nisam sarađivao sa generalom A. A. Vlasovim, jer nisam delio ni njegove stavove ni njegov plan akcije, ali sam se lično sastao sa njim tri puta, uglavnom po instrukcijama nemačkog generalštaba.
  Fridrih mu je prekinuo misli... Osamdeset tri sovjetska aviona su oborena, a poslednje granate se već ubacuju u tenkove, i već je moguće vratiti se... Kakav je to gad... Kako je potonuo ... Prokleta kurvo! Oči su odmah postale vlažne... Slane kapljice suza potekle su niz glatke dečačke obraze... Kako gorko, bar se upucaj!
  Po povratku, pogled na umornu, ali veselu Helgu odmah mu je podigao raspoloženje, pa je opet jurnuo u bitku... Ipak je on ratnik! To znači da je rođen da pobjeđuje, a čija je nacija slabija, nije prijatelj s njom!
  Helga je iznenada primijetila:
  - Zašto si plakala?
  Friedrich je odmahnuo glavom:
  - Već mi suze oči od umora! Kakva bitka! Već šest dana nisam oka sklopio! A prije toga jedva sam spavao!
  Helga je tešila:
  - Kotao će se zatvoriti i spavaćemo malo... Ostalo je još samo malo vremena. Samo malo do pobede!
  Let na Fokken-Wulfach-4, neprijateljski avioni se ne vide, a od tenkova je malo ostalo. Ali čak i one koje postoje moraju biti dokrajčene.
  Helga šapuće u radio:
  - Pa, daj im! Samo tako, uvijanje osmice!
  Friedrich se smije:
  - Okrenuti osmicu je bolje nego dobiti šest na naramenicama!
  Djevojka je, udarivši u auto u skoku, zalajala:
  - Ne, nemoguće je zamisliti vas kao šestorku. Pokazuješ rasu kralja.
  Od Pete gardijske armije ostali su samo rogovi i noge. Sada je i Gota dao naređenje da se napreduje, pogotovo što je već bilo veče, vreme je prošlo dosta posle večere i mrak se počeo približavati.
  Više od hiljadu i sto oštećenih i uništenih sovjetskih tenkova ostalo je na bojnom polju, a oko tri stotine njemačkih tenkova je zadobilo štetu. Od toga, otprilike šezdeset pet automobila ni u kom slučaju nije bilo podvrgnuto restauraciji.
  A Fridrih je i dalje leteo, ostavljajući svoju devojku da spava na krevetu. Ovaj put je preusmjeren na suzbijanje artiljerije. Rotmistov očajnički marš odvratio je dio snaga Mainsheinove vojske, te su tokom dana i večeri napredovale ne više od dvanaest kilometara. Pala je noć, ali jurišnici su i dalje radili. Piloti su se upravo promijenili.
  Fridrih je još jednom naišao na noćne bombardere U-2. Automobili su letjeli skoro blizu zemlje - let na niskom nivou. Imali bi priliku da prođu sa takvom maskom, ali u ovoj situaciji je došao do izražaja đavolski instinkt mladog terminatora.
  Osim toga, Fridrih se odjednom veoma zastideo svojih suza i pobesneo... Čak se i dečakov izgled promenio. I potpuno druge riječi, druga pjesma mi je prošla kroz glavu;
  Ljutnja se širi tijelom poput vatrenog talasa,
  Nemoguće je razumjeti ovu stvar i šta mi je sada!
  Sada je podzemni svijet otkrio svu tamu u duši,
  Hoću palate - nisu mi dovoljni draga moja i raj u kolibi!
  
  A kako se sve desilo, ni Bog ne zna,
  Postao sam izdajnički ološ, ali za sada sam mrtav!
  Odakle je ovo otkrovenje, ko ga je rodio,
  Inspiraciju crpim iz šolje - moćne sile!
  
  Đavo nas je uvukao u mrežu, bacivši nas u začarani krug,
  Desilo se da sam uhvaćen u mrežu!
  Ali otkinuću mrežu, i prihvatiću Boga u svom srcu,
  Samo nemojte proklinjati nebeski mjesec!
  A ovo znam sigurno: braćo po oružju!
  
  O daj mi priliku, sveti Gospode,
  Prirodo moja, ti si izdaja i podlost!
  Zeleo sam meso, da spasem samo meso,
  I završio je u provaliji, gde je mudrost zaspala!
  
  Fašista je rekao: vi nam služite -
  Dobićete zemlju, novac, titule i priznanje!
  Ali ako se odrekneš svoje duše,
  A ovo je najgora kazna na svijetu!
  
  Ali ja sam slabić, u nevolji sam,
  I uništio je živo u sebi, svoju čast i savjest!
  Neka bude, to je teška činjenica
  Uostalom, to nije roman, samo priča!
  
  Šta da radim, daleko nazad;
  Ništa više nije ostalo i sad ti je barem vrat u omči!
  Ali demon je rekao, prestani sa neredom,
  Vjerujte nam, ja ne prihvatam takav kukavičluk!
  Fridrih je završio ovaj "vokal", oborivši "uši" i tada je osetio veliki umor... I ono što je već procvetalo, znači došao je novi dan, 11. jul. I na nogama je sedam dana...
  Nakon sletanja, dječak je jedva uspio dotrčati do kreveta i odmah je pao;
  San je ispao veoma napet... Fridrih je sanjao da je student i da sluša predavanje. Štaviše, gigantski učitelj to priča s takvim entuzijazmom i žarom da nehotice slušate. Tu govorimo o dugogodišnjem istorijskom neprijatelju Rusije, Sjedinjenim Državama. Čini se da je njegova domovina konačno smislila dostojno oružje odmazde;
  -Treba znati da je vojska Pentagona rasporedila svoje najbolje udarne snage u borbi protiv naše želje da probijemo put u druge svjetove. Poslao sam telegram vojsci NATO-a, u kojem sam izjavio da neću otimati zemlju, da provodim mirno istraživanje u cilju dobrobiti cijelog čovječanstva. Nisu poslušali moju poruku, svakoga mjere po svojoj sumnjivoj i sebičnoj skali vrijednosti. Ovaj megalomanski ološ misli da može kontrolirati cijelo čovječanstvo. Oni misle da ako imaju maničnu strast za hvatanjem i uništenjem, onda bi i drugi predstavnici drugih svjetova trebali imati istu životinjsku strast.
  Govornik je zastao i poslušao velikodušan talas aplauza. A i Volka mu je snažno pljeskala, iako nije volio da priznaje autoritet. Pa, moćni džin nastavi:
  - Nisam životinja niti grabežljivac, ali sam sposoban i namjeravam se braniti, dobro moje civilizacije zavisi od moje borbe, a ako moji neprijatelji i neprijatelji moje civilizacije namjeravaju da napadnu, onda namjeravam da se branim . Uništiću one koji stoje između mene i slobode. Oni koji su skoro porobili čovečanstvo, smatrajući sebe višom nacijom, a ne pod jurisdikcijom ljudi, suočiće se sa odmazdom. Grupi oligarha sam već dao cent, pokazaću im primjer osobe sposobne da se bori, a da ne ide pod sjekiru kao pokorna ovca. Svi se moramo ujediniti, jer to je naš zajednički cilj, jer na Zemlji uskoro neće biti šta da se diše. Sada na stvar. Da bismo porazili američku i NATO flotu, potrebne su nam velike, neograničene rezerve energije, fundamentalno novo oružje, a mi ga imamo. Mnogima, čak i najboljima od vas, hidrogenska bomba izgleda kao krajnje savršenstvo. Mnogi, čak i najbolji među vama, pretpostavljaju da ne postoje drugi moćniji načini za dobijanje energije, sa mogućim izuzetkom anihilacije, što može biti teško implementirati. Svi znate termonuklearne reakcije, fuziju atoma vodika i stvaranje helijuma. Pa, i drugi elementi, uključujući željezo. Nuklearna fuzija daje svjetlost zvijezdama milijardama godina. I mnogima od vas se čini malo vjerojatnim da je moguće provesti fundamentalno nove reakcije sinteze: praktički nepostojeće u prirodi. Mnogi od vas su puni stereotipnih misli da ako reakcija ne postoji u prirodi, onda je u principu ne može postojati. Kakva apsurdna zabluda, nauka o supercivilizacijama pruža način za dobijanje gigantskih masa energije u razmerama i reakcijama koje ne postoje u prirodi. Već znate postojanje kvarkova: mini-čestica koje čine elementarne čestice. Čak je i vaša nauka otkrila stotine elementarnih čestica. Osim njih, koje je zabilježila i vaša nauka, postoje čestice raznih vrsta, od kojih vam se mnoge čine čudnim, pa čak i suvišnim. Zadivljeni ste raznolikošću kvarkova, koju je teško objasniti na uobičajen logičan način. Nedavno su vaši naučnici otkrili čestice zvane preoni, čestice od kojih se sastoje kvarkovi, a vi niste bili u mogućnosti da dođete do njih i proučite ih kako treba. Pa, još niste uspjeli izvući čak ni kvarkove iz jezgra. Pa, kakva se energija može dobiti njihovom fuzijom ili fisijom: nemjerljiva čak i u usporedbi s termonuklearnom reakcijom. Čak i sa modernim, prilično niskim nivoom zemaljske nauke, postoje teorijski proračuni koji pokazuju da što je čestica manja, to više energije izvlači. Ovo sugerira da ako bi neko bio u stanju ovladati takvom energijom, onda bi mogao dobiti gotovo neograničen izvor energetskih resursa. Međutim, nijedan zemaljski naučnik nije bio u stanju ne samo da rekonstruiše reakciju fuzije mikročestica, već čak ni da izvuče slobodni kvark iz jezgra.
  Čak ni dobivanje slobodnog, nevezanog kvarka još nije moguće. Koji je razlog da reakcije koje uključuju rupturu ili fuziju ultralakih čestica još nisu bile moguće, ne samo da se ponove, već čak i zabilježe u prirodi. Razlog leži u ovome: zato je termonuklearna reakcija toliko teška da se čak figurativno naziva herojem sa vrlo kratkim rukama. Da biste izazvali termonuklearnu reakciju, potrebna vam je energija atomske bombe; da biste eksplodirali atomsku bombu, potreban vam je običan eksploziv. Da bi se izazvala reakcija fuzije kvarka, reakcija eksplozije termonuklearnog naboja nije dovoljna; njena snaga nije dovoljna za reakciju, zbog čega se superteški kvarkovi ne nalaze u prirodi. Ne postoji međukorak, korak koji razdvaja i klasifikuje reakcije unutar atomske sinteze. U termonuklearnoj fuziji postoje koraci jedan za drugim, koji povećavaju u smislu oslobođene energije. Reakcija koja oslobađa mnogo više energije od termonuklearne eksplozije, a koja je izuzetno rijetka: reakcija anihilacije. Nastaje kontaktom materije i antimaterije. Rijetka je u prirodi, izuzetno rijetka, jer u stvarnom svijetu gotovo da i nema antimaterije. Reakcija anihilacije je rijetka u prirodi; ne postoji međukorak između reakcije fuzije elemenata i termonuklearne reakcije. Suština problema je u tome što sama antimaterija nije napravljena od jednostavne materije. Unutar našeg vidljivog sistema, mi to ne možemo posmatrati. Ali kada biste se kretali u svemiru i našli se na spoju univerzuma, na granici svijeta i anti-svijeta, tada biste vidjeli kako se proces uništenja odvija u velikim razmjerima. Ispostavilo se da je srž problema bila nabavka dovoljne količine antimaterije, odnosno materije koja ne bi mogla postojati u stvarnom svijetu. Stalno bi dolazio u kontakt sa pravom običnom materijom, morao bi da se uništi ili eksplodira, kao što dva odvojeno sigurna hemijska elementa eksplodiraju u kontaktu. Protoni, neutroni, elektroni, u kontaktu s pozitronima, antineutronima, antielektronima, pretvorili bi se u fotone i druge čestice koje jure u različitim smjerovima. Njihova brzina širenja je kolosalna i premašuje brzinu svjetlosti. Da, tokom velike anihilacije, čestice idu iznad brzine svjetlosti, udaljavajući se jedna od druge. Anti materiju je teško dobiti na jednostavan način, ubrzavanjem čestica u akceleratorima. Rezultat koji se dobije na ovaj način nikada neće opravdati troškove. Pa ipak, eksperimentalno je pronađen efikasan način za proizvodnju antimaterije u velikim razmjerima. Njegova suština je da je vjerovatnoća dobijanja antimaterije, kao i materije, približno ista, što znači da razlika između antimaterije i obične materije nije velika i nije potrebno mnogo energije za promjenu polariteta materije. To se može učiniti korištenjem ne tako jakog zračenja iz posebnog polja i vala posebne prirode. Pored kvarkova, preona, tu su i kreoni, rezoni, forkoni, ryumoni, korodoni, romoni itd. Zračenje na posebnom telepatskom nivou menja strukturu materije na nivou kreon-rezona, samo se neznatno menja, pomerajući strukturu raspored mikročestica. Otkriće posebnih talasa revolucionisalo je nauku i društvo. Ali čije zračenje, koji nivo bi mogao promijeniti vrstu materije, prenijeti je na kvalitativno novi nivo, mijenjati karakteristike tvari. Nova vrsta zračenja otkrivena je tokom proučavanja ljudskih sposobnosti, njegovih izuzetnih sposobnosti. Mi Hitleratori smo ovladali dodatnim sposobnostima prije drugih nacija i naroda. Novo telepatsko zračenje prodiralo je kroz olovo i još gušće čvrste supermaterijale, što je samo po sebi ukazivalo na drugačiji sistem i drugačiji raspon zračenja. Čak i sa vašim nivoom nauke i civilizacije, radijacija postoji i stvorena je koja premašuje brzinu svetlosti. Od radioaktivnog zračenja, Alfa, Beta, Gama i Beta zraci kreću se nešto brže od brzine svjetlosti, a kod Gama-AS zračenja brzina svjetlosti je skoro jedan i po puta veća. Na planeti Zemlji već je eksperimentalno otkriveno zračenje talasa Klekon i Dare, koje duplo više premašuje brzinu svjetlosti. Istina, za sada se proizvode u mikrodozama, a da se ni ne zna za izglede. Više ću reći da postoji direktna veza između brzine zračenja i njegove sposobnosti da prodre u materiju. Što je talasna dužina kraća, veća je prodorna moć, veća je i brzina zračenja. Gama zraci prolaze samo centimetar olova i prigušeni su za pola. Za Klekon i Dare zračenja, prodorna moć je još veća. Zračenja ekstra dometa, bilo da se radi o auri, teleportaciji, telekinezi, telepatiji, kiberkinezi, tormokinezi, plazmakinezi, imaju najveću brzinu i sveprodorni domet. Odnosno, upravo u takozvanoj duhovnoj nadgradnji leži ključ za kontrolu svjetova, za ovladavanje neviđenim oblicima energije. Najnoviji oblici energije otvaraju put najnovijim oblicima mjerenja, mjerenjima mikrosvijeta koja su u stanju da prodru i realizuju se u makrosvijetu, prenoseći mjerenja između mikro-fundamentalnih čestica u stvarni svijet, tzv. . Nova vrsta energije će dati novo oružje, emitovati Zet-56 zrake i smrviti agresorovu armadu u prah. Sada bih mogao detaljnije da objasnim suštinu nove energije i detaljno opišem kako ona nastaje, kao i efekat spajanja, ali nam je već postavljen ultimatum. Ove gorile pokušavaju da nas uplaše, ali čak i ako kapituliramo, nisu u stanju da odbiju iskušenje da preore ostrvo i ispeglaju ga bombama i rafalima teških topova. Ako nema vojne akcije, zašto su onda Jenkiji okupili takvu armadu?Treba im čin zastrašivanja, primjer cijelom svijetu. I tvoji životi zavise od mene. Naučiću agresora lekciju koju će pamtiti do kraja života, a ko ostane živ zavideće mrtvima!
  Na ovu frazu Fridrihov san je prekinut. Izbezumljeno je otvorio oči. Helga je stajala ispred njega i u rukama držala buket cvijeća, a u prstima njenih bosih, djevojačkih stopala bila je stisnuta ruža, kojom je nježno golicala dječakovu golu, ružičastu petu.
  - Pa, onda se poprskaj. Vrijeme je za ručak!
  Fridrih je skočio i odmah se usisao u stomak... Bah, nedelju dana nije jeo skoro ništa. Pio sam samo obogaćenu čokoladu razblaženu vodom. Dječak je pogledao u sunce i iznenadio se:
  - Čudno, ležao sam oko pet sati, ali izgleda mnogo manje. Nisam stigao ni da završim slušanje najzanimljivijeg predavanja o novom oružju!
  Helga se zakikota.
  - O novom oružju? Da, kada se veliki ratnici bore, najstarija tehnologija im omogućava da poraze svakoga. Ali prvo pojedite riblju čorbu. Nekoliko devojaka, tvojih fanova, pripremljeno je specijalno za tebe. Jedite i nova snaga će doći.
  Fridrih je rado počeo da jede riblju čorbu, koja mu se učinila najukusnijim jelom na planeti Zemlji. Dječak je ispraznio lonac i osjetio težinu u stomaku. Ali uprkos tome, on je veselo skočio i odjurio do auta.
  - Pa, Helga, hajde da se opet svađamo!
  Devojka je zaigrano odgovorila:
  - Da, kako!
  A sada pouzdani konj Me-362, zajedno s neodvojivim satelitom Fokken-Wulf-4, ponovo muči atmosferu svojim propelerima. A šta je sa ratom je kao rat. Frederik upita Helgu:
  - Koja je tvoja omiljena zabava, osim svađe?
  Devojka se suptilno nasmejala i odgovorila:
  - Teško je i reći! Iako znaš. Zanimalo me je drvorezbarenje. Ispale su tako lepe šare... A pokušala sam i da pišem fantastične priče. Tek kad sam napisao par, svi su mi se počeli smijati. I bilo me toliko sramota da sam prestala da ih komponujem. Znate li kako je neprijatno kada vam se smeju!
  Fridrih se složio:
  - Da, razumijem! Iako sam sada na vrhuncu slave! Ali čim umrem, skoro...
  Helga je prekinula:
  - Ne! Vjerujte, neće zaboraviti! Mislim da će vazdušna vojska, ili jedan od osvojenih istočnih gradova, dobiti ime po vama. Ili možda ulica u Berlinu!
  Fridrih se nasmijao:
  - Da, utješio si me!
  Helga je sasvim ozbiljno dodala:
  - Možda će čak i odobriti narudžbu u avijaciji sa vašim portretom. Prvo, imate tako slatko lice, a drugo, vaš rezultat, već više od dvadeset hiljada i pet stotina neprijateljskih aviona, teško da će iko nadmašiti!
  Frederik je takođe prilično ozbiljno prigovorio:
  - Ne, oni to mogu nadmašiti ako se rat sa SSSR-om oduži jako dugo, ili ako još moraju da imaju posla sa dojučerašnjim saveznicima. Dakle, sve je moguće... Ali u principu, moguće je doći do hiljadu aviona! A šta ja mogu i ovo!
  Razgovor je prekinut, mala eskadrila neprijateljskih lovaca je doletjela naprijed, a onda smo morali ozbiljno uzeti oružje.
  Uprkos ekstremnom umoru i iscrpljenosti Hitlerove vojske, pobjeda kod Krasnogvardejskog inspirisala je Švabe i višeplemenski čopor na nove podvige.
  Nacisti se nisu usudili da napadnu Moskvu i krenuli su u napad na grad Pavlovsky Posad, koji se nalazio na istoku, i utvrđena područja uz njega.
  Sovjetski vojnici, inače se ne bi mogao hrabro boriti, ali do večeri se koridor između njemačkih klinova toliko suzio da je već bio probijen.
  Fridrih i Helga su ponovo morali da se bore protiv tenkova, koji su pokušavali da izvrše kontranapad i zakrpe prazninu. A onda su se pokazali i bilo je super. Mladić je uspio preći pet stotina u tenkovima! A ovo je općenito dostignuće ultra-klase!
  Fridrih je zaista osetio radost što je tako kul! To što je najbolji ratnik svih vremena znači klasa klase! A kakav je osjećaj da je viši i hladniji od svih ostalih! Fridrih je vuk, što znači vuk!
  Već je bio mrak, a bitka još nije utihnula. Nemačke kolone i sa severa, gde su jurile horde slavnog Romela, i sa juga, gde su Mainstein Lane, opsedale su grad Pavlovski Posad. Već u ponoć tenkovi Gotha i, prije svega, nekoliko Ferdinand-4, upali su u predgrađe ovog sela... Ali su bili prisiljeni da zaustave. Tada je Gotha izdao naređenje da se zaobiđu najtvrdokornije odbrambene jedinice. U dva sata ujutru, istočno od Pavlovskog Posada, u susret su izašli delovi drugog SS korpusa i prvog tenkovskog korpusa, takođe iz SSSR-a. Tako se u noći 12. oktobra 1947. oko moskovske vojne grupe zatvorio blok blokade!
  . POGLAVLJE br. 19.
  Ujutro 13. oktobra 1947. Fridrih se borio, kao i uvek, nesebično i vešto. Njegov vjerni leteći konj jurio je u visine, a motor je, uprkos činjenici da ga je dječak više puta forsirao, radio bez kvarova...
  Otpor sovjetskih trupa primetno je oslabio... Nacisti se još nisu usuđivali da napadnu Moskvu, koja je bila pretvorena u neosvojivu tvrđavu, već su se kretali prema istoku. U Pavlovskom Posadu borbe su još uvijek bile u punom jeku; fašistički komandanti su sasvim razumno odbili koristiti tenkove u granicama grada, bacajući u juriš Rumune, Talijane, Arape, Indijance i druge strane jedinice.
  Fridrih je učestvovao u dva-tri manja vazdušna okršaja i bez poteškoća pokosio desetak aviona. Ostali ciljevi su bili na zemlji: topovi, haubice, minobacači, katjuše i, ako se posreći, tenkovi.
  Ovo drugo, u ostalim aspektima, nije se često dešavalo. Čini se da su vijeća na izmaku. Do podneva, kada je oktobarska sparina postala nepodnošljiva, nastupilo je kratko zatišje i Fridrih, ili kako su ga zvanično zvali Fridrih Veliki, Bizmark, pozvan je u Smolensk.
  Mladi as Terminatora izgledao je veoma veselo i veselo. Iako je Fridrih bio veoma ogorčen i stideo se svoje izdaje, dečaka je usrećila mogućnost da dobije fašističke nagrade.
  Helga je pozvana zajedno s njim. Djevojčica je također bila uzbuđena, a njeni biserni zubi blistali su šarmantnim panterovim osmijehom. Ona je rekla:
  - Vidiš, vučiće, pobedili smo Ruse!
  U ovom slučaju, Frederick uopće nije dijelio optimizam:
  - Za sada je ovo samo srednji uspeh i borba... Borbe i bitke samo uzimaju maha. Ali početak je zaista bio uspješan...
  Za nagradu su izabrane zgrade regionalnog komiteta Svesavezne komunističke partije. Ogroman parking bio je prepun luksuznih automobila, uglavnom američke proizvodnje.
  Zaista, marionetski generali iz američke vojske, Britanskog carstva i Kanadskog dominiona bili su prisutni u skupštinskoj sali. Bio je čak i jedan od engleskih prinčeva... I naravno, lično Herman Gering i Adolf Hitler... Samo što je to iznenadilo Fridriha, Margaret nije bila sa njim. Čudno, možda samo u trudnoći ova izuzetna, jedinstvena žena ne želi da ugrozi svoje dete i dete koje je dobila od asa... Uostalom, rat uopšte nije šala!
  Ili možda ne želi da komunicira sa Hitlerovim novim favoritom pred svojim mužem? Ovdje je, generalno, sve moguće i gotovo je nemoguće pročitati šta je na umu žene lijepe poput Afrodite i lukave kao Hera...
  Međutim, Friedrich je čak i sretan zbog toga. Nije bilo dovoljno u prisustvu Firera izložiti sebe i nju riziku da izdaju svoje emocije, nevoljnim pokretom ili nepromišljenom riječju. Uostalom, rogati muževi, posebno u liku vladara pola svijeta, vrlo su opasni. Čak i za tako tvrdog momka kao što je On je vojnik broj jedan Trećeg Rajha!
  Većina onih koji su stigli na dodelu nagrada bili su piloti - sam Gering je bio as, vatreni poštovalac teorije generala Dua - avijacija, bog ratova, naravno, pre svega je istakao vazduhoplovstvo. Ali bilo je i tankera, među njima i čuveni Wittmann. A dodjela je počela viteškim krstovima.
  Kada je Helga pozvana, djevojka je bukvalno galopirala kao konj, lupkajući petama. Uručen joj je viteški krst i specijalna borbena značka, tenkovi... Osim toga, sam Firer Adolf poklonio je devojci personalizovanu sablju sa dijamantima, kao najboljoj ženi koja se istakla kao rezultat borbe u bici kod Moskva.
  Vitman je dobio krst sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima, a Viteški krst sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima dobio je "bebi" Hafman. Američki as je dobio i nagradu u svojim uobičajenim kaubojskim šorcovima.
  Fridrih je nagrađen posljednji... To je bilo sasvim logično, jer je bio najbolji od najboljih. Visoka nagrada, Velika zvijezda Viteškog krsta Gvozdenog krsta, te hrastovo lišće, mačevi i dijamanti, uručeni su uz prijeteće zvuke nacističke himne. Uz to, dodijeljene su i četiri značke za četiri stotine pet stotina aviona i četiri stotine pet stotina tenkova. Ove značke su takođe bile zlatne, a pet stotina je imalo čak i male dijamante.
  Hitler se dugo rukovao sa Fridrihom i rekao nešto oduševljeno... Dečak je očima proždirao čuveni krst. Dijamanti su ukrašavali listove platinastog hrasta i drške mačeva. U sjećanju mi je bljesnula figura da je čak i uobičajenih viteških krstova sa dijamantima, ovakvih ordena, u cijelom ratu dodijeljeno samo dvadeset sedam. Pa, u ovom trenutku je manje... Veći stepen nagrade, Viteški krst, gdje su srebrni listovi zamijenjeni zlatnim, još nije uspostavljen.
  Međutim, dodjela nagrada nije stala na tome. Hitler je objavio da je Fridrih dobio čin majora feldmaršala ratnog vazduhoplovstva i SS garde, sa personalizovanim oružjem i bonusom od milion i petsto hiljada maraka (koja je koštala petnaest najnovijih "pantera").
  Oružje sa potpisom bilo je isto kao i sablja koja je data Helgi, napravljena od damaščanskog čelika, sa drškom lijepo ukrašenom dijamantima i smaragdima.
  Fridrih nije mogao odoljeti iskušenju i nekoliko je puta zamahnuo oružjem dostojnim sultana. Drška je bila udobna, a sablja je bila savršeno izbalansirana i djelovala je lagano za jaku dječačku ruku.
  Zatim je uslijedio govor američkog generala Mankurta, koji je ušao u historiju kao autor popularnog izraza: moja zemlja možda nije u pravu, ali ovo je moja zemlja!
  Osim toga, ovaj komandant je postao poznat po svojoj monstruoznoj okrutnosti, uključujući i prema ratnim zarobljenicima.
  Mankurt je rekao grubo:
  - Ruski varvari su zauzeli mnogo zemlje, stvorivši jednu ogromnu baraku u kojoj vlada večni haos. Dokle će njihov teroristički režim mučiti šestinu čovječanstva? Narodi Rusije čekaju oslobođenje i dolazak vojske slobodne Evrope i Sjedinjenih Država na svoju zemlju. Stoga će Amerika učiniti sve da porazi SSSR. Protok naše opreme i volontera iz cijelog svijeta će se pojačavati i povećavati! (buran aplauz). Sve zemlje svijeta ujedinile su se protiv boljševičke zaraze. Gospod Bog i nebeska vojska su sa nama. Naprijed za pobjedu!
  Za njim je progovorio Englez i nakon čega je Firer prekinuo zvanični dio ceremonije, najavljujući početak bala. Odmah se pojavilo mnogo djevojaka i žena spremnih da se upare sa slavnim junacima.
  Fridrih je želeo da izabere Helgu za partnera, ali je ona neočekivano odbila - rekavši da običaj ne nalaže ples sa partnerima, niti partnere u borbenom oružju. Pa, dečko je odabrao drugu damu, pogotovo što su sve žene ovde prelepe - očigledno su ga izabrali namerno. Fridrih se nasmešio i lagano zaplesao, ali dečakove misli su bile o nečem drugom.
  Tako da je dobio visoko orden i već je major feldmaršal... Karijera mu je u usponu, a po broju oborenih aviona i oštećenih tenkova nema mu premca u svetu! Čini se da je sve u redu, ali mačke me iz nekog razloga grebu po duši... Ali ako uzmete poznate ličnosti, na primjer Roberta Artroisa, princa od krvi iz kraljevske grane Kapetana. Uostalom, borio se protiv svoje domovine Francuske i nije mnogo patio, iako je imao krv svojih sunarodnika na rukama.
  I stotine hiljada Rusa se bore na strani nacista. Čak je i veliki knez Kiril Romanov zvanično izjavio svoju podršku istočnoj kampanji i oslobođenju svoje domovine od boljševika. Romanovi su za naciste i zapadne zemlje iza njih.
  Pa, ako su slavni prinčevi i Treći Rajh protiv Staljina, zašto bi onda Fridrih patio? Štaviše, moguće je da u SSSR-u ne žive njegovi preci. Pa, razmišljajmo logično... Uostalom, tok istorije se već drastično promijenio. Sada svijet nikada neće postati drugačiji, tako da su moskovsku bitku izgubili Sovjeti... Šta to znači? A činjenica je da, prvo, u svijetu koji se značajno promijenio, vjerovatnoća da će se njegovi roditelji (usput rečeno, rođeni u različitim gradovima) sresti i osnovati porodicu naglo opada. Ali mama i tata nisu ni rođeni 1947... To znači da će vjerovatnoća da se dva djeda i dvije bake sretnu biti još manja!
  Osim toga, sa stanovišta skupa gena, svako dijete je jedinstveno i čisto individualno. To znači da ako se trenutak začeća promijeni barem za sat, ili čak deset minuta, onda to više neće biti on... Ne Friedrich sa jedinstvenom ličnošću i skupom gena, već potpuno drugačiji, možda čak i spolja nesličan dečko.
  Odnosno, intervencija osobe koja se našla u prošlosti, po logici stvari, treba da dovede do nestanka prekršioca neprikosnovenih zakona vremena... Odnosno, Fridrih bi, postavši Hitlerov miljenik, trebao jednostavno su nestali! I on, i njegov brat, a možda i njegovi roditelji i drugi.
  Ali pošto je mladi as živ, jak i zdrav kao niko drugi na ovoj nesretnoj planeti, onda možda ova prošlost uopšte nije njegov svet! Možda ovo čak i nije njegov univerzum, neka vrsta paralelnog univerzuma, pa čak i sa vremenskim odmakom. Odnosno, on, Fridrih, ne ubija svoje pretke, ne svoje sunarodnike, već vanzemaljske pojedince koji imaju samo opštu sličnost sa apstraktnom prošlošću dečaka terminatora.
  To znači da on, u stvari, nije izdajnik - samo osoba, poput onih iz raznih naučnofantastičnih serijala, koja se u prošlosti koristi znanjem sadašnjosti, a također je proviđenjem obdarena nevjerovatnom moći. Pa, ako mu je suđeno da ima supermoći, onda je jednostavno grijeh ne iskoristiti ih! Pa, pošto ga je sudbina, sama desna ruka neba, poslala prvo u Hitlerjugent, a zatim u Treći Rajh, mora da uloži sve napore da napravi karijeru. Dobro je biti glavni feldmaršal sa četrnaest, dječačkih godina, ali sa dvadeset je bolje biti punopravni general, ili čak feldmaršal. I ko zna, možda će Treći Rajh konačno probaviti Ameriku, a onda će njegov sin postati prvi svetski diktator!
  Onda se iznenada pojavio neko koga je mladić najmanje očekivao da će videti: Evgenia Porsche... Visoka, lepa, snažna, čak pomalo rustikalna i iznenađujuće nearistokratska za ćerku jednog od najvećih magnata Trećeg Rajha.
  Istina, za razliku od prethodnog susreta, devojka je obukla veoma skupe, sa dijamantima, ali istovremeno providne i ne skrivajući čari svojih gracioznih, iako ne malih nogu.
  Zbog visokih potpetica, ionako visoka djevojka djelovala je gotovo kao gigantica. I sam Fridrih, običan i za svoje godine još manji tinejdžer, bio je niži od nje, oko dvadeset tri, dvadeset i pet centimetara, a s obzirom na štikle, čak i više...
  Fridrihu je čak bilo i neprijatno, šta ako nikad nije postao veći od ove devojke od šest kilograma (kakav je bio njen otac Porše, nije džin, mada se ne zna kakva je majka bila i ko joj se penjao pod suknju! ), bio bi viši uvijek bi se uzdigao iznad njega. Da, bolje da je hodala bosa, kao prošli put...
  Evgenija je, međutim, sa divljenjem pogledala mladog asa, ispružila ruke i poljubila ga u usne:
  - Ti si moj vitez! Svetlost nije zemaljska!
  Fridrih je bio zbunjen:
  - Da ja....
  Evgenia je prekinula:
  - Nisu potrebne reči! Zaslužuješ pohvale. I ne samo kao pilot... - zatresla je kosu tajkunova ćerka. - Zamislite samo, imate fantastičan dar kao inženjer i dizajner. Ponudite takve ideje... Genije! Iznad je Leonardo Davinci.
  Fridrih se našalio:
  - Pa da! Slažem se, ovaj umjetnik nije pobijedio ni u jednom ratu. Iako su njegova remek-djela osvojila cijeli svijet!
  Počeli su plesati. Evgenia je bila isto tako lijepa, umjetnička klizačica, ali je izgledala prevelika za Volku... A parfem je opojno mirisao... Gledajući u izrez njenih raskošnih grudi, osjetio je želju koja je bila sasvim prirodna za fizički snažnog i razvijeni tinejdžer. Štaviše, Helga se prkosno pravila da ništa ne primjećuje. Međutim, mlađu generaciju Nijemaca učili su da je nepristojno da žena osjeća, a kamoli da demonstrira ljubomoru, a da je muškarac, ako je ratni heroj, čak i dužan da vara. Šta poboljšati rasu! Kao što je Hitler rekao: nije grijeh da udana žena rodi dijete od drugog muškarca, pod uslovom da ima bolje fizičke karakteristike od njenog muža. Evgenia je, međutim, sasvim ozbiljno upitala dječaka:
  - Gdje ste studirali da tako dobro poznajete principe upravljanja tenkovima i samohodnim topovima, izmišljajući takav Know-How?
  Fridrih nije mogao i nije hteo da kaže istinu, i to nepoznatoj devojci, čak i ako joj je otac bio tajkun, jedan od deset najbogatijih ljudi Trećeg Rajha i miljenik Hitlera i Geringa. Odgovorio je odvratno:
  - Tu igraju ulogu hobiji iz detinjstva... Razna naučna literatura, želja za izmišljanjem! Ne morate sjediti za svojim stolom da biste kreirali nešto korisno...
  Evgenia je klimnula:
  - Da, i ja volim sport, a istovremeno grizem, pa čak i žvačem granit nauke... Ipak, da li gospođa Piston izgleda kao kancelarijski pacov?
  Fridrih, pokazujući vučje zube, potvrdi:
  - Da, uopšte ne ličiš na pacova, a ne samo na pacova! Najvjerovatnije se čak i vi možete porediti...
  Evgenia je upozorila:
  - Samo nemoj to porediti sa kravom! Ovo je prilično podla nagoveštaj!
  Frederik je filozofski primetio:
  - Ko maltretira nešto što je nebitno dobija čin jarca! Dakle... Naše tržište je glupo.
  - Je li bazarski sleng? - pogodila je Evgenia. - Uopšte, nemački govor se čini ispravnim, ali nekako... Previše korektni, precizno stavljeni akcenti, jasne reči, napetost u govoru... I nema akcenta, ali osećate u ovoj ispravnosti nešto ne baš prirodno.. .
  Fridrih nije pokazao da je zabrinut:
  - Pa šta s ovim? Možda sumnjate da sam ja sovjetski špijun i da su Rusi žrtvovali dvadeset hiljada, zajedno sa američkim i pola hiljade svojih bezbrojnih aviona, da bi me infiltrirali u vrh Trećeg Rajha?
  Evgenia je odmahnula glavom:
  - Ne, ne mislim tako! Ovo je bilo previše, čak i za Ruse. Iako postoji poznata izreka: Rusiju ne možete razumjeti svojim umom. Ali meni se čini drugačije, možda i jesi, kako da kažem... Proizvod SS genetskog inženjeringa. Nekakav čovek budućnosti? Čitao sam naučne radove o genetici i znam da se ljudska priroda može promijeniti, poboljšati ili pogoršati umjetnom intervencijom. I tvoje nadljudske kvalitete kao ratnika... Ovo je tako...
  Umjesto odgovora, Friedrich je pognuo glavu svojoj visokoj djevojci i strastveno je poljubio u njene bujne usne. onda je rekao:
  - Ne brini za svoju prelepu glavu. Ako se bojite da ćete od mene dobiti defektnu djecu, onda vjerujte, nije tako! Zapravo, možda ćemo promijeniti temu razgovora.
  Evgenia se složila:
  -Da, bolje je da se promenimo! Hajde da pričamo o tenkovima... Konkretno, glavni operativni štab, na čelu sa Guderijanom, izdao je takmičarski zadatak: dve vrste tenkova... Kao srednji "Imperijalni panter" sa topom od 88 mm El 100 ili kraćim ali oklopnim -probojni i frontalni kosi oklop od najmanje 250 mm i teški "kraljevski tigar" sa topom El100 kalibra 105 mm, sa prednjim oklopom od najmanje 300... Štaviše, težina prvog tenka nije veća od pedeset tona, a drugi 65.
  Fridrih je prezrivo frknuo, kao lav pred goferom:
  - Zar ovako nešto nije stvarno? Pogotovo s obzirom da vam je postalo mnogo lakše sa oskudnim materijalom, a saveznički bombarderi ne pustoše zemlje Trećeg Rajha!
  Evgenia je odgovorila sa uzdahom:
  - U principu je moguće, ali nismo imali vremena, odnosno nemamo vremena da napravimo prototip u metalu u potrebnom roku. Nekako ste nam prekasno dali svoje briljantno znanje. A Hitler želi da najnoviji tenkovi počnu ulaziti u službu u armijama Trećeg Rajha ove godine.
  Mladi as je bio iznenađen:
  - Zašto je potrebno toliko vremena da se napravi prototip?
  Djevojka klimnu glavom:
  - Poprilično, pogotovo ako je model suštinski nov... To je kao narodna poslovica: ako voziš, završićeš u jaruzi!
  Fridrih je pomislio: naravno da ovde ima problema... Na primer, sovjetski dizajneri su se toliko godina mučili sa stvaranjem tenka IS-10, ili su pune dve godine petljali sa T-54. Štaviše, ovaj tenk je dizajniran nakon rata, i sa iskustvom u bitkama Drugog svjetskog rata. Osim toga, to nije bio suštinski novi model, već samo daljnja evolucija T-34. Na primjer, pokazalo se da T-44 nije bio sasvim uspješan i praktički nije korišten u borbi... Tako da ne biste trebali očekivati posebna čuda.
  Tenk Tigar, s obzirom na nedostatak iskustva Nijemaca u stvaranju vozila ovog tipa (osim, naravno, ne računate šasiju, na primjer, već je postojao 150-tonski "Colossal" nastao tokom Prvog svjetskog rata).
  Fridrih je primetio:
  - Potrebno je projektovati na osnovu već kreiranog "Pantera"-5, odnosno AG. Šasija mu omogućava da nosi ne samo top od 88 mm, već čak i top od 128 mm, ili haubicu od 150 mm...
  Evgenia se zakikota:
  - Ali mi upravo to radimo! Međutim, Porsche već ima svog "Kraljevskog tigra", ali sa topovima kalibra 88 mm. Ali možda će ovaj poslužiti kao srednji model. U njemu je ispunjen početni zahtjev za oklopom od 250 milimetara, iako je težina prilično velika - 63 tone. Ali kupola sa veoma velikim uglom racionalnog nagiba oklopa, elegantna i aerodinamična... Možda je moguće pobediti u srednjem takmičenju, ali problemi će se pojaviti u budućnosti. Ali prema vašem Know-How-u, moguće je stvoriti tenk koji je neprobojan sa svih strana, uništavajući svaku odbranu. Uostalom, za probojno vozilo vrlo je važno imati dobru bočnu zaštitu, kojom se, nažalost, Panther nije mogao pohvaliti dugo vremena.
  Fridrih je primetio:
  - Možda se za sada nećemo doticati teme tenkova... Ili bolje rečeno, hajde da završimo raspravu o tome. Mi smo kao stari profesori ili mladi momci i devojke.
  Evgeniya se složila:
  - U pravu si, kao i uvek, hajde da pričamo o nečem sekularnijem. Na primjer, o britanskoj kraljevskoj kući.
  Fridrih se trgnuo:
  - Kakva tema! Neka dođe vrijeme, od Winsora neće ostati ništa. Ili mislite da, nakon što su zauzeli Moskvu, naši tenkovi neće moći slomiti London, koji je već zarobljen?
  Evgenia je bljesnula zubima:
  - Pa, naravno da mogu!
  Nakon bala, uslijedila je plemenita večera sa luksuznim jelima, ali bez jakih alkoholnih pića. Ništa jače od šest stepeni. Pa, onda su se Fridrih i Evgenija, kako i priliči momku i devojci, povukli u zasebnu sobu.
  Iako je općeprihvaćeno da se visoke plavuše ne razlikuju po temperamentu, Evgenia je nekoliko sati izuzetno uvjerljivo dokazala suprotno. Pa, ni Fridrih, naravno, nije izgubio obraz. Tako su zaspali, čvrsto zagrljeni.
  Dječak je sanjao da je japanski nindža koji je dobio naređenje od ruskog cara Nikolaja II da ubije Mikadoa, odnosno cara.
  Fridrih je sanjao kako se penje po grubim zidovima, držeći se prstima na rukama i nogama za najmanju pukotinu ili zazor. Dečak je ušao u palatu, gde je počela žestoka bitka...
  Mladi nindža je, kao i obično, sjekao, ubadao i raznosio glave svojim neprijateljima... San je bio previše haotičan, previše krvi, sjeckanja, a malo smisla. Plus, svuda skaču golonoge devojke sa mačevima... Ukratko...
  Uspeo sam da spavam ne više od tri-četiri sata... Fridriha je probudila devojka kurira rekavši:
  - Bitka je u punom jeku! Ne postoje nezamjenjivi ljudi, osim ljudi poput vas, Friedrich Bismarck.
  Dječak je skočio i, čak ni ne pozdravivši se, požurio do najbliže piste.
  I kako se ispostavilo, nije bio uzalud pozvan... Armijski general Rokosovski dobio je naređenje od Staljina, ne čekajući punu koncentraciju snaga, da zada potkopavajući udarac Romelovoj armijskoj grupi. U ovom slučaju, proračun se zasnivao na činjenici da Nijemci još nisu imali vremena da rasporede svoje trupe da napadnu Voronjež. Tako je postojala šansa da se izvede low kick na produženom boku njemačkih trupa, iscrpljenih od prethodnih borbi.
  Fridrih je bio primoran da se ukrca na Fokken-Wulf, ne jurišnu modifikaciju, već običan model, sa četiri dvadesetmilimetarska topa i dva mitraljeza. Dakle, zbog prevelike žurbe, dječak se našao bez oružja koje se pokazalo tako efikasnim u borbi protiv tenkova. Istina, imao je još deset bombi u trupu...
  Na nebu je takođe bilo vruće, pojavili su se sovjetski jurišni avioni i lovci Yaki-9. Potonja vozila su, međutim, zbog svoje slabe zaštite i preživljavanja, također bila ranjiva na velike udaljenosti na topove kalibra 20 mm. Fridrih je prvo udario borce u rogove, koji su, naravno, pretekli sporijeg Ilasa. Četiri avionska topa, to je snaga... Prva dva tuceta jakova su se raspršila, čak i bez ikakvih lukavih prilaza repu.
  Fridrih se nije vrteo, nije manevrisao, samo je lagano pomerao vazdušne topove i vibrirao telo svoje masivne mašine.
  Dvadeset pet, dvadeset šest, dvadeset sedam... Bez promašaja, na odvažnim Jakovima, koji se, trpeći gubitke, ipak ne gase, već čak pokušavaju da dobiju brzinu... Fridrih je bio čak pomalo iznenađen. zašto je u sovjetskoj vojnoj literaturi ova slavna Fokken mašina bila tako omalovažena -Wulf. Da, obavlja puni okret za 22 sekunde u odnosu na 19 za Yaka (a u laganoj verziji, Yak to može učiniti za 17 sekundi!). Ali Friedrich ne mora manevrirati, on jednostavno usporava i leti prema njima. U jednoj sekundi zapravo možete pogoditi sedam ili osam automobila.
  Vrijeme je za Friedricha teklo užasno sporo u stanju borbenog transa, a on je imao vremena da razmisli i istovari municiju. U principu, općeprihvaćeno je da čak ni najvještiji as, uključujući i takve pojave kao što je Rudel, nije u stanju ozbiljno utjecati na tok rata. U stvarnoj istoriji, šest najboljih nemačkih asova uništilo je čitavu vazdušnu vojsku, ali su nacisti beznadežno izgubili bitku za prevlast u atmosferi.
  Ali u ovom slučaju, bacanje toliko jakova na jedno mjesto na više od jedne osobe je opasno... Šezdeset i jedan borac je oboren za manje od jednog minuta. Samo tako, krila otpadaju, ili se blindirano staklo kabina lomi. Ovo drugo je još gore, jer se u ovom slučaju pilot ne može spasiti. A već je malo iskusnih asova ostalo u Crvenoj armiji.
  Među oborenim vozilima, četiri su pripadala gardistima koji su oborili više od pet aviona... Samo što opet nije pomoglo, jer je Volka znao gde i kako da pogodi... Kao lovac iz mitraljeza obara jato guske. Upravo to jato, u jednom rafalu, intuitivno, instinktom, određuje i usmjerava pokrete cijevi do željene mete, kada ni jedan metak ne proleti. Guske, au ovom slučaju sovjetski avioni, bivaju oboreni, a tamo gdje su pilotske kabine polomljene, a piloti oboreni, neko vrijeme lete pravo. Ali neka njihova krila gube...
  Friedrich se ovdje prisjetio filmova o oštroumnim američkim kaubojima, te čuvenog filma s DiCapriom u glavnoj ulozi - "Brzi ali mrtvi!" Ali u to vrijeme američki kauboji nisu poznavali automatske mitraljeze ili brzometne zračne topove. Inače bi shvatili kakvo je ovo oružje jednostavno monstruoznog u smislu razorne moći.
  Jakovi su u bliskoj budućnosti završili i Fridrih se preselio u Ily. Ovdje ih je najbolje napadati odozgo, ili sa zadnje hemisfere. Štaviše, bilo bi i optimalno, bez skraćivanja udaljenosti.
  Drugi način je pucati na krhkija krila; na njih ne možete objesiti oklop.
  IL-2 ima nadimak grbavi. Nakon što je u njega ugrađeno drugo sjedište, strijelcu koji brani zadnju hemisferu postalo je teže da sruši takvu mašinu za početnika, ali onda... Naravno, aerodinamika ovog aviona se pogoršala. To znači da će sa njima biti još lakše...
  Bilo bi logičnije da se Ilam raziđe u raznim smjerovima, ali sistem... Ukratko, počelo je premlaćivanjem legendarnih jurišnika. Međutim, okretni Salamander-3 je već stigao. Uzeli su i blato...
  Fridrih je čak mislio da bi mogli da ga prestignu, pošto su Jake susreli dok su se još približavali... Mada, ko zna... Piloti Luftvafea nisu hrabri ruski ratnici, i obično ne ulaze u bitku brojčano nadjačani, ali možda osim u slučajevima gde se stvara preozbiljna pretnja kopnenim snagama .
  Fridrih, međutim, takođe nema problema... Udari topovima u zadnju oklopnu hemisferu, ili pokrij krila - rezultat je isti. I kako ti auti onda padaju, čak ostavljaju trag u vazduhu... Kao pruge na leđima pretučenog roba.
  Fridrih je oborio trideset sedam mulja i takođe zgrabio dva "pešana". Ponovo sto, iako dosadašnji rekord od sto i jedan nije oboren. Neprijatelju je ostalo samo nekoliko aviona. Sada sve što treba da urade je da bace bombe i oni će se vratiti.
  Sovjetski tenkovi su sada krenuli u napad, bez podrške avijacije, a posebno artiljerije. Napali su ih jurišnici i bombarderi. Srećom po posade sovjetskih tenkova, mogli su koristiti vozne karakteristike vozila. Ali broj aviona svih tipova se povećavao.
  Fridrih je bacio sve svoje bombe i okrenuo se prema aerodromu. Međutim, uspio je vidjeti Rudelov Fokken-Wulf-4, poznati razarač tenkova.
  Mladi as se vratio na svoj "domaći" aerodrom, gdje ga je čekao Pegasus Terminator Me-362.
  Fridrih je, spustivši Fokken-Wulf, viknuo susednom pilotu:
  - Laže svako ko ima smelosti da tvrdi da je F -490 loš lovac. Ne postoje loši avioni, samo loši piloti.
  Sljedeći nalet sveo se samo na borbu protiv tenkova. Dok im Nemci još nisu uspeli da ispruže snažnu oklopnu pesnicu u susret, napali su avionima.
  Hrabre sovjetske tenkovske posade već su prešle otrcanu liniju fronta i napale pješadijsku jedinicu koju su činili arapski dobrovoljci.
  Muslimani su se, suprotno očekivanjima, hrabro borili i nisu pomišljali na bijeg, ali su se u isto vrijeme ponašali krajnje nesposobno. Konkretno, američka baza je korištena na pomalo neljudski način, a granate još više.
  Ali napad sovjetskih jedinica bio je na izmaku. Naročito su fašistički jurišni avioni koristili brojne male bombe s oblikovanim nabojima, ideju preslikanu od sovjetskih dizajnera, ali s vještijom implementacijom. Ali sovjetske tenkovske posade nisu dobile naređenje da okače mrežu odozgo.
  A Fridrih je jednostavno pucao vazdušnim topovima na krovove. Ovo je najjednostavnija taktika. Probijte se kroz otvor tornja i vaša pobeda. A koliko automobila možeš ovako da prevrneš ako ih udariš iz horizontalne ravni...
  Ali brzina tenka ne pomaže ako borac pogodi intuitivno, bez cilja, iz hira...
  To je kao simulator sa tenkovima, samo što imaš bog mod, i svaki hitac je precizan, a pucaš često, često...
  Sada je broj uništenih tenkova prešao pedesetak, tako da Rudel odmara... Ali morao sam da odstupim. "Uši" su se pojavile sa strane. Šest ih je oboreno, a ostali neka unište Salamandere. Uopšteno govoreći, puštanje ovih radnika kukuruza u borbu tokom dana je čisto samoubistvo.
  Tenkovi su važniji...
  Povratak... Let na Fokken-Wulf 4, a Helga pored njega.
  Devojka ga je pitala:
  - Pa, šta ti se svidelo kod Evgenije?
  Fridrih je prezrivo frknuo u radio:
  - Zašto si bio ljubomoran?
  Djevojka se zakikota:
  - Naravno da ne! Slobodni smo, nismo u braku. Pitam se samo ko je bolji u krevetu, ja ili ona!
  Frederik je toplo odgovorio:
  - Naravno, ti! Niste tako veliki, a mnogo spretniji!
  Helga se veselo nasmijala.
  - Ništa drugo od tebe nisam ni očekivao! Ali naravno najbolja... Uf, ona je dizajnerski pacov, i jedna od rijetkih žena nagrađenih Viteškim križem Gvozdenog krsta!
  Fridrih je primetio:
  - Mislim da je hrastovo lišće odmah iza ugla!
  Tuča je pokazala da je dječak vjerovatno bio u pravu. Helga je samouvjereno udarala po tenkovima. Očigledno je htjela dokazati da ratnik može biti čvršći od ratnika. Iako se, naravno, ne može porediti sa Fridrihom.
  Ubrzo su se pojavile velike kolone tenkova njemačkih i američkih vozila. Posebno okretni i razigrani američki razarači tenkova "Vještice"-3. Ovo je bilo ozbiljno, pogotovo jer su sovjetska vozila već bila u velikoj meri uništena u vazdušnim napadima. "Panther"-5 se također pokazao problematičnim... Njegov brzometni top duge cijevi i neprobojni prednji oklop... Čini se da je izdržljivost počela da iznevjerava posade sovjetskih tenkova. Neki su se, ne slušajući komandante, okrenuli, pokušavajući da pobegnu iz ovog tehnotronskog pakla.
  I opet povratak i odlazak, napad na tenkove...
  Već je prošlo podne, pada mrak... Protunapad Crvene armije je utihnuo. On i Helga su preusmjereni da podrže grupu njemačkih armija koja se kretala prema Rjazanju. Istovremeno su pokušali da u kotao stisnu Vatutinove vojnike...
  Nemci i dalje polako napreduju ka istoku. Ovdje su sputani otpornošću sovjetskih trupa i odbrambenim linijama Stepskog fronta, čak i ako ne tako guste kao na prilazima Moskvi.
  Međutim, Hitlerove trupe dobile su više prostora za manevar, a Hoth je pokušao zaobići glavne odbrambene čvorove u takvim kolonama. Na pojedinim mjestima napredovanje njemačkih jedinica je ubrzano...
  Frederik upita Helgu:
  - Zar nisi umorna, devojko mojih snova?
  Plavokosi ratnik je odgovorio:
  - Radosno raspoloženje tjera umor, bolje od bičevanja krava! Iako umor izlazi sa krvavim gnojem umjesto mlijekom!
  Fridrih se složio:
  - Ovdje se ne može raspravljati protiv istine!
  Noću je mladić nastavio da leti, uprkos činjenici da su se oblaci nadvili na nebo i kiša je padala. Prema njemačkoj vojnoj doktrini, avijacija se koristila za suzbijanje odbrane na prvoj liniji fronta... A za razliku od 1941. godine, Luftwaffe je zahvaljujući pomoći Pindostana imao dosta aviona.
  Fridrih je sada napadao bunkere, ili čak manje ciljeve... Noću bitka nije jenjavala, a sovjetske trupe su krenule u kontranapade. Iako su mali i prilično haotični, nisu ništa manje hrabri...
  Noću, osim eskadrile U-2, nisu naišli vazdušni ciljevi. I bunkeri su bombardovani... Lagano.
  Do jutra 15. oktobra 1947. izbila je bitka za grad, a ujedno i željeznički čvor: Elektrostal. Tamo je bilo jako vruće i, što je najvažnije, Fridrihu se pridružila njegova nerazdvojna prijateljica Helga.
  - Pa, veliki viteže, pritiskamo li neprijatelje?
  Fridrih je veselo odgovorio:
  - Beskućnici se guraju na štandu s pivom, a mi pobjeđujemo. I kako pobeđujemo...
  Sam grad Elektrostal je bio prilično utvrđen. Osim vojnih jedinica, u njenoj obrani su učestvovale i dvije svježe divizije NKVD-a. Iako generalno nisu bili tako elitna vojna garda kao SS, bili su naoružani i artiljerijom i lakim tenkovima.
  Nacisti su pak pokušali da naprave svoj kotao... Zaobiđite citadelu, zamotajte ih kliještima...
  Ovdje, naravno, zračna podrška igra značajnu ulogu, posebno ako se vrat rasteže.
  Helga, tipično za djevojku, uvjeravala je:
  - Pobeda će biti naša! Pripremite sanke za ljeto!
  Fridrih se složio:
  - I ne samo leti! Koristićemo teške tenkove i vazdušne granate.
  Dječak je mislio da su opet u Mainsteinovoj vojsci, ali na Zapadu je najpoznatiji Rommel. Pošto je tokom bitke mladić više delovao u transu, vođen paklenim duhom, zašto se ne bi setio slavnih podviga ovog komandanta. Štaviše, mnogo je prijatnije setiti se poraženih Engleza nego poraženih Rusa!
  Rommel je, došavši do Marretove linije, shvatio da se nalazi na Napoleonovom "centralnom položaju" između dvije neprijateljske vojske i sada može, zadavši odlučujući udarac, pobijediti jednu od njih i tek tada se okrenuti i suočiti se s drugom.
  Fridrih se nasmejao u sebi: Napoleon je, iako je Lav Tolstoj sumnjao u to, nesumnjivo bio veliki komandant i vladar. Pogotovo ako se pogledaju dostignuća. Samo što ih nije zadržavao. Hitler je u tom pogledu još gori... Ali u principu je moguće uporediti Firera sa Napoleonom!
  Talentovani komandant Romel je takođe shvatio nešto drugo: Amerikanci i Francuzi su marširali daleko na istok u centralni Tunis i držali istočne dorzalne klisure kod Fonduka, Faida i Gafse, pokrivajući Zapadne dorzalne klisure 60-70 milja zapadno.
  Ispostavilo se da bi, ako bi talijansko-njemačke snage zauzele Faid i Gafsu, a zatim krenule na zapad pored Feriane i Kasserine, mogle ići pravo u ogromnu američku bazu opskrbe i njihov štab u Tebesi. U Tebesi su se italo-njemačke trupe našle daleko zapadno od savezničke linije u Tunisu i gotovo na samim svojim komunikacijama. Da je Rommel tada okrenuo svoje tenkove i usmerio ih na sever prema moru, stotinu milja dalje, Nemci su mogli da odseku celu savezničku vojsku u Tunisu ili da je nateraju u Alžir.
  Fridrihove misli prekinula je pojava dva Lagga koja su izbila iza oblaka... Ovi su bili progutani... A onda dobro nišani pucnji... Samo on može tako pucati... Još četiri Jaka. .. i tamo ih ima... A sad pucaj na Katjušu... Tako da fragmenti lete na sve strane... Još jedan raketni bacač... Pa Helga pokušava sa strane. Viče mu:
  - Hero, hajde da ga zabijemo jače!
  . POGLAVLJE br. 20.
  Misija Olega Rybačenka i Margarite Koršunove u paralelnom svijetu još nije završena.
  Nemci su napredovali u pravcu grada Gorkog. Potpuno su ga okružili. Momak i djevojka branili su ovaj veliki grad.
  Potpuno opkoljena, Moskva je dahtala. Nacisti su se na nekim mjestima već probili do Kremlja. Položaj glavnog grada SSSR-a bio je gotovo beznadežan. Granate moskovskog garnizona bližile su se kraju. A sa padom glavnog grada, to bi bio drugačiji rat.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova borili su se za grad na Volgi.
  Dečko i devojčica su kao i uvek borbeno raspoloženi.
  Pucaju i pjevaju:
  Pioniri ne odustaju
  Ne plaše se torture...
  Bore se kao orlovi
  Šaljem Švabe u pakao!
  
  Ima mnogo heroja među njima,
  Puno ludaka...
  Ako je potrebno, hodajte u formaciji -
  Punjenje mašine!
  I tako je dječak koji je izgledao star oko dvanaest godina, a zapravo iskusni veteran koji postoji već dugi niz godina, Oleg Rybachenko je rafao, koseći fašiste.
  A onda bosom nogom baci bombu na neprijatelja.
  I raspršit će Švabe na sve strane.
  Nakon čega će dječak pjevati:
  - Ja sam ruski ratnik na kolenima divljaka,
  pometu neprijatelje Rusije sa lica zemlje!
  Margarita, ova djevojka-heroj, također bosom nogom baca ubojiti dar smrti. On će nokautirati mnogo nacista i tvitovati:
  - Za Veliku Rusiju!
  I ponovo je prasnuo u smeh.
  Dečak i devojka se herojski bore. Iako je rat skoro izgubljen. Nemci su već opsedali Orenburg i stisnuli Crvenu armiju svuda gde su mogli.
  Tačnije, Orenburg je odavno zauzet. Tu je još samo jedan dvorac. Nacisti su već opkolili Ufu.
  Štaviše, njihove trupe sa juga se već približavaju Kazanu. Situacija je više nego kritična.
  A situaciju dodatno otežava činjenica da samuraji dolaze sa istoka i da su se u centralnoj Aziji već ujedinili sa Nemcima.
  Ali hrabra djeca žrtve se bore. Vjeruju u svoju pobjedu. Ili su barem spremni umrijeti uzdignute glave. Međutim, kako je ova smrt? Oni su besmrtni!
  I ostaju djeca dugi niz godina. A negde postoje drugi svetovi i misije.
  Oleg ispaljuje još jedan hitac. Onda golim prstima baca bombu i peva:
  - Staljin će zauvek biti sa nama!
  Margarita je bacila pogled na Fritzove i zacvilila:
  - Bože sačuvaj! Dolazi nam ovaj kanibal!
  A djevojka je u ljutnji bacila bombu bosom nogom.
  Oleg Rybachenko je sasvim logično primijetio:
  - Svi smo mi donekle kanibali!
  I dječak je golim nožnim prstima bacio dar smrti.
  Margarita se složila sa ovim:
  - Donekle, da!
  Takođe je bosom nogom lansirala ubojito oružje, zbog čega su se dva njemačka automobila sudarila.
  Oleg Rybachenko je pucao i mislio da je situacija u SSSR-u, možda, već beznadežna i da nema posebne svrhe u vođenju rata. Zbog toga uzalud ubijaju ljude.
  Dječak je bacio dvije granate bosom nogom. Udarili u gusjenicu, njemački tenkovi serije "E" su se sudarili.
  Dete Terminator je pevalo:
  - kada dođe vreme,
  Borićemo se hrabro!
  Ujutru borci koji se dižu -
  I borite se hrabro!
  Dječak je zapravo bio spreman uništiti svaku vojsku za nekoliko minuta.
  Margarita je također bacila bosonogi dar smrti i zacvilila:
  - Za Veliku Rusiju!
  Djeca su toliko hrabri ratnici da ih niko ne može gaziti. Oni su tako jaki borci.
  Dječak i djevojčica su kao i uvijek u divljem uzbuđenju. A sa njima i hrabrost, čast i hrabrost. Bore se protiv fašista kao titani. I jasno je da neprijatelj neće proći tamo gde stoje kao kamen. Možda čak i nešto jače od kamena i monolita.
  Margarita je, pucajući, rekla:
  -Bićemo šampioni planete,
  Mi smo giganti srednje škole!
  I djevojka će ponovo lansirati dar smrti svojom bosom, isklesanom nogom. I slomila je neprijatelja.
  Ova djevojka je tako kul, nećete moći ništa iskoristiti protiv nje.
  Pošto ne postoji metoda protiv otpada. Mada, ovo nije pajser, već nešto još smrtonosnije i cool.
  Oleg Rybačenko, pucajući, graknuo:
  - Nisam dečko, ja sam super dečko i biću viši od svih na svetu!
  I opet, kao da je bosom nogom bacio razorni udar eksploziva. I opet se dva njemačka tenka sudaraju.
  Mladi ratnik je veoma militantan. Ali on osjeća da ovdje ne može slomiti zadnjicu bičem. Iako nema bezizlaznih situacija, kao što nema ni nepobjedivih protivnika.
  Dječak se prisjetio kako je smislio pjesmice za predsjedničke izbore u Bjelorusiji:
  Nije zanimljivo slušati gluposti po šesti put,
  I ne razumijem koliko vjerovati "ocu"!
  Lukašenko obećao da će izgraditi raj -
  Ali zajedno sa svjetlom idemo u tamu!
  Da, bio je to izazov sistemu i kultu ličnosti. Zaista, zašto bi evropska država tolerisala diktatora, kao u srednjem vijeku?
  A Staljin je takođe diktator i u ovom univerzumu postepeno počinje rat za poraz...
  Herojska djeca su se borila još tri dana. U međuvremenu, nacisti su opkolili Kazan i zauzeli Ufu.
  Borbe su se već vodile u samom Kremlju. Četiri djevojke vještice borile su se sa nacistima koristeći mačeve i tanke diskove za bacanje, bosih nogu.
  Kremlj je teško oštećen granatiranjem iz Šturmljeva, Šturmtigrova, bombardovanjem i ogromnim topovima.
  Sam Staljin je, naravno, još uvek u Sverdlovsku. A situacija u SSSR-u izgleda gotovo beznadežno. Ali Crveni barjak i dalje leti iznad glavnog grada Rusije, što znači da nije sve izgubljeno!
  Ljudi vjeruju da će doći prekretnica!
  Nataša prepolovi Arapina. Baca disk bosom nogom i škripi:
  - Slava besmrtnoj Otadžbini! Hitler nas ne može slomiti!
  Zoja je takođe udarila fašistu sa dve sablje i cvrkutala:
  - Ne, nemoj nas slomiti!
  Nakon čega je njena bosa noga bacila ubilački disk na naciste.
  I par crnih boraca palo je sa srušenog zida Kremlja.
  Zatim je Aurora pucala. Pucala je rijetko, ali precizno. A onda je upotrijebila svoje sablje. A zvezde i oštre tanke svastike letele su sa njenih golih prstiju.
  I ovdje će Svetlana golom nogom baciti oštar disk i rastrgnuti Fritz u komade. Onda će pevati:
  - Kolovrat, Evpatij Kolovrat - branilac otadžbine, Perunov vojnik!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Heroji Rusije zvone na uzbunu!
  Sva četvorica se tučemo ovdje. Skoro cela Moskva je već zauzeta, a zalihe municije su pri kraju. I ruski dječaci i djevojčice umiru. Ali oni ne odustaju. Mada koliko je opsada trajala?
  Devojke na zidu Kremlja se svađaju. Kao heroji. I uprkos decembru, one su bose i nose samo bikini. Ali ne osećaju hladnoću. Naprotiv, njihova energija se samo povećava.
  I oštri, vrlo ravni diskovi lete sa mojih golih nožnih prstiju. Koji rasturaju strane trupe Wehrmachta.
  Ratnici se bore kao heroji rata. I sa minimumom odjeće. Takve ljepotice ne sramote ni ogromni tenkovi serije E i AG, niti drugi strašni izumi nacista.
  Nijedna djevojka nije nešto što može pobijediti bilo koji oblik fašizma. Čak i ako je savršeno kao na ovom svijetu.
  Nataša je sekla mačem, bacila disk bosom nogom, sekući naciste i pevala:
  - Kako je dobro živjeti u sovjetskoj zemlji,
  I kako je divno slomiti Wehrmacht!
  Zoja, vodeći mlin sa sabljama, primetila je:
  - Vermaht je postao bolno jak! Sada već branimo Kremlj!
  A djevojka je golim prstima bacila zvijezdu i pogodila Švabe.
  Onda je zapevala:
  - Ovo je divlji lov na neprijatelje!
  A tu je i Aurora u borbi. Kakva crvenokosa i cool djevojka. Na zimskom vjetru, njena bakrenocrvena kosa vijori kao borbena zastava. Ne, takva djevojka se neće nikome sagnuti.
  A iz zabačaja njene bose noge poleti oštar disk koji seče meso i krv.
  On seče tela protivnika. A Aurora viče:
  - Ja sam devojka iz super klase!
  Kako Svetlana izgleda u borbi?
  Ovaj plavi terminator je jednostavno đavolska vatra i tornado uništenja.
  A i ubilačko iznenađenje poleti sa njenih bosih nogu. A djevojka je punom parom u borbi.
  Sva četvorica su u borbi. I ne treba ni da se povuče ni da odustane.
  Oni su četiri veštice - jednostavno super! Pravi kvartet razaranja svega i svakoga!
  Ratnici drže odbrambeni prostor. Ali Kremlj je veliki i ne može da odoli svuda. Sile su veoma nejednake.
  Natasha je uznemireno primijetila:
  - Mi ubijamo, ne pobeđujemo!
  A djevojka je ponovo bosom nogom bacila ubojicu.
  Zoya je logično primetila dok je posekla svog neprijatelja:
  - Ne možete osvojiti sve... Osim u kompjuterskoj igrici!
  A djevojka sa zlatnom kosom je ponovo bacila disk smrti.
  Aurora je, sekući svoje protivnike sabljama, cvrkutala:
  - Pobeda će, verujem, biti naša! U ime Svete Rusije!
  A iz bacanja njenih bosih nogu poleti dar uništenja.
  I isječeni nacisti padaju.
  A onda Svetlana u borbi. Seče fašiste svojim bacanjima. I djeluje s ekstremnom, ili čak beskonačnom spretnošću. Njene bose noge su tako okretne. I demonstriraju strašno uništenje.
  A onda devojka peva:
  - Slava otadžbini i novim svjetovima!
  I opet smrtno iznenađenje poleti s njenih bosih nogu.
  I evo Nataše je ponovo u borbi. I sječe Švabe, jure kao kometa. I vrišti iz sveg glasa:
  - Slava najvećoj Otadžbini!
  I njeni mačevi lete kao kosilica.
  A devojka čak počinje da peva:
  - Zauvek slava Rusiji,
  Naš san će se ostvariti!
  A djevojka je golom petom dala oštar bumerang. I on se okrenuo i odsjekao desetak crnih i tamnih glava.
  Naravno, nisu Nemci ubili devojke, već kolonijalne jedinice koje su upotrebljene protiv njih. Ali čak i ovo čini još hladnijim za ratnike.
  Iskričave su i razigrane.
  Nataša ponovo sabija svoje neprijatelje. I tako nešto baca bosim nogama.
  I zaurlaće:
  - Staljin i slava!
  A onda Zoya. Isto kao da pustite nešto ubitačno. A njeni goli nožni prsti ispljuvaju poruku smrti.
  I ratnik urla:
  - Nije strašno umrijeti za Otadžbinu kao što je naša!
  A onda će ga i Aurora uzeti i ući u bitku. I bosim nogama lansiraće bumerang. I preoblikovati neprijatelje.
  Nakon čega pjeva:
  - Za Sovjetsku Rusiju! Šta će vladati svemirom!
  A onda u bitci Svetlana. Takođe i devojka koja se ne može zaustaviti ili usporiti. Ovako bije. Jednostavno te ne mogu spasiti od takvog ratnika!
  I bosim nogama baca ubilačke pakete. I ona ubija svoje neprijatelje bez imalo sažaljenja.
  Iako se kasnije Yarila može moliti za njih. Ili možda Perun. Černobogovo kraljevstvo ih čeka nakon smrti za grešnike! Ali čak je zanimljivo na svoj način - ratovi traju stalno! I toliko svađa! Pa možda ne bismo trebali previše gorko oplakivati sudbinu grešnika?
  Svetlana se čak osjećala pomalo smiješno: kršćanima ne možete zavidjeti - bit će lišeni mnogih radosti u vječnosti. Čak i ono što su imali na planeti Zemlji.
  Eh, jadni grešnici! I još više nesretnih pravednika!
  I djevojka ponovo baca dar smrti svojom isklesanom, bosom nogom. onda kaže:
  - Svijet će biti naš! Slava Rusiji!
  Nataša je svojim mačevima napravila trostruki leptir i cvrkutala:
  - Neka je vječna slava velikoj Rusiji!
  A njene bose noge će baciti nešto ubitačno i jedinstveno. Nakon čega je gola peta djevojčice udarila u čelo crnca i oborila njega i još pet Arapa sa zida.
  Sljedeća u bitci je Zoya. Ništa je ne može zaustaviti. Bori se protiv Hitlerovih horda. I vodi trostruki mlin. Vojnici su posječeni njenim padom.
  Nakon toga devojka kaže:
  - Večna Rus će biti sa Svarogom!
  I namiguje svojim partnerima.
  Sljedeća u bici je Aurora. Pojurila je kao panter. Ona je sve prekinula. I bosim nogama lansirala je dar smrti. Posjekla je mnogo fašista i pjevala:
  - Za najviši oblik Otadžbine!
  A onda je Svetlana ušla u bitku. Kako sabija svoje neprijatelje. I ponaša se veoma hrabro.
  Nakon čega joj dar smrti leti s bosih nogu. I seče naciste temeljito, kao brijač.
  A djevojka vrišti:
  - Moje godine i moja istina! Slava Velikoj Rusiji!
  Da, ova četvorica se bore zaista herojski. Ali četiri bosonoge i gotovo gole ljepotice ne mogu pobijediti u Drugom svjetskom ratu. I tako je Moskva pala.
  Devojke su izbile iz zarobljene prestonice, koristeći i svoje mačeve i ogrtač nevidljivosti.
  Oni su generalno sposobni za mnogo toga. Djevojke najvišeg ranga, nećeš ih naći ni više ni ljepše.
  A Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova napustili su zarobljeni grad Gorki.
  Nacisti su, nažalost, postigli uspjeh gotovo svuda.
  Dječak i djevojčica su se udaljili i bosim nogama bacali igle, istrijebivši Švabe.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je jasan -
  Šapat će zmija slomiti!
  
  Verujem da ce se ceo svet probuditi -
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sijati -
  Put koji osvjetljava komunizam!
  Margarita je prstima bosih nogu bacila nekoliko igala i potvrdila:
  - Ne, neće izbledeti!
  I ispalila je rafal iz mitraljeza, pokosivši dva tuceta fašista.
  Takva su djeca. Cool, nepokolebljiv. Mada zaista, ovo nije takav rat. I moraju da pobegnu.
  Moskva je pala, grad Gorki je pao. Nacisti jurišaju na Kazan. Ovo je već posljednji sovjetski grad na Volgi. Otpor je herojski, ali sve je veći osjećaj beznađa.
  Nacisti su imali naprednije piramidalne tenkove iz serije AG, koje nijedno sovjetsko oružje nije moglo probiti. A ovo je, moram reći, jako loše.
  Tek kada bose noge dječaka i djevojčice bacaju granate na šine, sudaraju se njemačka čudovišta. Ali šta može samo jedan par kad je skoro ceo svet protiv SSSR-a!
  Oleg Rybačenko je bacio granatu bosom nogom, gurnuo glave AG-50 i AG-75 zajedno, a zatim rekao:
  - Ako je tvrđava na putu,
  Neprijatelj je izgradio...
  Moramo da obiđemo od pozadi -
  Uzmi je bez pucanja!
  Margarita se složila sa ovim:
  - Prevara u ratu je velika stvar! Pogotovo ako su snage nejednake!
  Oleg Rybachenko je napomenuo:
  - I igrao sam strategiju Antante. Podjednakim oružjem uništio je sto četrnaest miliona neprijateljskih vojnika, a sam izgubio samo nulu. To znači da se kroz taktiku zapravo možete boriti protiv cijelog svijeta!
  Margarita se složila sa ovim:
  - Sasvim moguće! I bori se i pobedi!
  Oleg Rybačenko je golim prstima bacio noge igle. Ubio je tri desetine fašista i rekao:
  - Pobedićemo u ime Svete Rusije!
  Dječak i djevojčica su nastavili trčati... Jao, snage su zaista previše nejednake.
  Kazan je uništen svim vrstama oružja. Staljin je naredio da je drže do poslednje kapi krvi. Ali u stvarnosti, borbeni duh Crvene armije nakon pada Moskve bio je previše slomljen. Svi su sve manje želeli da umru. A nacisti su previše superiorni u broju i oružju.
  A njihovi mlazni avioni bombarduju sve gradove i sela koja nacisti još nisu uspeli da zauzmu.
  Prije nego što su Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova stigli do Kazana, ovaj grad je pao.
  Zauzeta je i Ufa. Dakle, uprkos oštroj zimi, nacisti su krenuli prema Sverdlovsku.
  Tamo se nalazio Staljinov štab. I samuraji su došli sa istoka. Japanci su takođe jaki.
  Posebno su opasni njihovi ratnici - nindže. Uprkos sibirskoj zimi, oni jure po snijegu bosi, a sami nose samo kupaće kostime. Zastrašujuće je i zamisliti takve ratnike. Iako su veoma lepe.
  Evo jedan od njih sa plavom kosom, drugi sa žutom kosom, treći sa crvenom kosom, četvrti sa belom kosom.
  Ovo su najlepše ubice. Oni rade s jednim mačem i bacaju tanke diskove ili čakre na pješadiju. I nindže bacaju eksploziv na tenkove - oni su samo veličine zrna graška, ali najteži sovjetski tenkovi lete visoko u zrak i raskidaju ih na komade.
  Čak ni strašni IS-7 nije prepreka za nindža djevojke. Oni su ratnici tako visokog reda da su čak i stražari nemoćni protiv njih.
  Evo nindža sa plavom kosom, golim prstima je bacila grašak i tri sovjetska tenka odjednom, poletela visoko i eksplodirala u delove.
  A tu je djevojka žute kose i bosih nogu, koja baca grašak. I opet, sovjetski automobili lete u različitim smjerovima i razbijaju se u komade. Da se razumijemo, ovakvi su ratnici ovdje - čak i najhrabriji vitez bi se zastrašio pred njima.
  A evo i nindža djevojke sa crvenom kosom u borbi. Baš kao da bacite ubojiti grašak bosim nogama. I od njegovog pogotka, pucao je oklop ogromnog IS-12.
  Ovo je devojka Terminator.
  A onda nindža djevojka bijele kose. Na isti način će ga uzeti, i svom snagom će zabiti svoje mačeve u vojnike Crvene armije. On će ih rasjeći i pjevati:
  - Nisam jadna buba, nindža, ali ni kornjača!
  Još jednom, sve četiri djevojke su ubice u borbi.
  Crvena armija gubi rat na svim frontovima. Ali i dalje pokušava da se bori.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova lutaju po zimskom snijegu. Jadna su bosonoga djeca. Za besmrtna tijela mraz nije tako loš. Ovi superljudi se ne mogu razboljeti, prehladiti ili smrznuti. Ali ipak, kada se približite Uralu, mraz je neprijatan i grize gole pete djeci.
  Oleg je tužno primijetio:
  - Ne znaš šta je gore - hladnoća i glad, ili spoznaja da gubi tvoja sveta domovina!
  Margarita je sasvim logično primijetila:
  - Za nas hladnoća i glad nisu ništa... Ali to što smo izgubili od nacista je zapravo loše!
  Oleg se složio sa ovim:
  - Ne može biti gore! Općenito, zašto je Treći Rajh obično uspješniji u paralelnim svemirima nego u našem?
  Margarita je napravila logičnu pretpostavku:
  - Zato što su fašisti veoma jaki i organizovani. I mnogo puta smo imali sreće. Posebno sa Staljingradom!
  Oleg Rybachenko je bosom nogom šutnuo grudvu i primijetio:
  - Da, imali smo mnogo sreće sa Staljingradom! Sami Fritz su glupo upali u zamku!
  Margarita je gugutala:
  - Trudim se da ne upadnem u nevolje,
  Da se ne bi zbunili i izgubili...
  Bilo bi potrebno skupiti nikla za peni,
  I radije, rodi se ponovo!
  Djeca su usput napala odred fašista. Više od stotinu vojnika je ubijeno. Jedan je ostao zatočen. Margarita je natjerala mladića da joj poljubi vrlo elastične tabane, crvene od hladnoće. Uradio je to poslušno. I rekao je da se Nemci već približavaju Sverdlovsku i da ga okružuju.
  Oleg je primetio:
  - Čudno je da smo ti i ja, Margot, brži, ali nekako se krećemo kao obični ljudi ili čak sporije!
  Margarita se složila:
  - Uhvaćen u talasu poraza! Očigledno su u ovom univerzumu svi protiv SSSR-a. Čak i priroda i prostor!
  Oleg je tada predložio:
  - Šta ako je za nas trivijalno da ubijemo Hitlera?
  Margarita je negativno odmahnula glavom:
  - Hiperveštica nam nije dala takvo naređenje! Pa hajde bez amaterskih nastupa. Osim toga, šta će ovo učiniti?
  Oleg Rybachenko je samouvjereno odgovorio:
  - Prilično! Štaviše, Fireru, ovo je Firer i u Africi!
  Margarita je predložila:
  - Hajde da se borimo za sada na frontu, a onda ćemo da vidimo za Hitlera! Kako kažu - požurite bez žurbe!
  Oleg je pjevao:
  - Brzina je dobra, ne lomi dleto... Čovek nije detlić, i na brzinu je poludeo!
  Dječak i djevojčica su trčali svom snagom. I uspeli smo da stignemo do Sverdlovska. I počeli su braniti grad koji su nacisti jurišali.
  Napadi su se nizali jedan za drugim.
  Djeca su bila bosa. Margarita je u tunici, a Oleg Rybačenko je samo dječak u kratkim hlačama. Ali borili su se kao pravi i nepopustljivi heroji.
  Oleg je golim prstima bacio iglu, zabio Frica u grlo i zacvrkutao:
  - Nećemo se odreći ni pedalj zemlje!
  Margarita je bosom nogom bacila granatu i zacvilila:
  -Ni kap, ni inč, ni centimetar!
  Dječak i djevojčica su se potukli na hladnoći. A sa njima su bili i drugi pioniri. A mnogi su i bosi, uprkos divljoj hladnoći. A ako se besmrtna djeca ne boje divljeg mraza, barem im ne mogu nauditi, onda je to prilično opasno za običnu djecu.
  Evo jednog bosonogog pionira kome su čak i prsti bili modri od hladnoće, zubi su mu se prehladili, a vilica otekla. Dečak je u velikim bolovima. Ali uprkos tome, on bijesno uzima gomilu granata i baca ih pod nacistički tenk, a i sam pada, pogođen rafalom mitraljeza.
  Ovo je hrabar dečko...
  Ili djevojka, čije bose noge sijaju poput grimiznog maka, gura minu ispod tragova njemačkih mastodonta. Ona sama umire, vičući:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Veoma je bolno biti bos zimi, u Sibiru, kada nisi zaštićen besmrtnim mesom.
  Čak ni Oleg i Margarita nisu toliko zadovoljni što su polugoli na jakim mrazima. Ali oni se smeju i pevaju, želeći da razvesele momke:
  - Eh, mraz, mraz, nemoj me smrzavati,
  nemoj me smrzavati! Moj konj! Moj konj!
  Bijelogriva!
  Momci i devojke, tresući crvenim i plavim nogama od velike hladnoće, pevali su:
  - Sneg nas neće zaustaviti! Mraz nas neće poraziti! Mi smo pioniri Švabe! Fašista će biti teško pretučen!
  Deca se dobro bore! Ali snage su previše nejednake. Staljin je pobegao iz opkoljenog Sverdlovska u Novosibirsk. Međutim, Japanci se već približavaju ovom gradu sa istoka. Nekako se ne boje čak ni sibirskog mraza.
  Neka se rat završi.
  Ali pioniri ne odustaju. Čak iu teškim trenucima djeca hrabro pjevaju;
  Mi smo pioniri, deca komunizma -
  Vatra, šator i rog za zvonjavu!
  Invazija prokletog fašizma -
  Koje čeka bijesan poraz!
  
  Šta smo izgubili u ovim bitkama?
  Ili ste ga stekli u borbama s neprijateljem?
  Bili smo samo deca sveta -
  A sada ratnici domovine!
  
  Ali Hitler je napravio korak ka našoj prestonici,
  Vodopad je bacio bezbroj bombi!
  Mi smo otadžbina, ljepša od neba -
  Sada je došao prokleti zalazak sunca!
  
  Na agresiju ćemo odgovoriti oštro -
  Iako su i sami, avaj, malog rasta!
  Ali mač je u rukama krhkog tinejdžera -
  Jači od legija Sotone!
  
  Neka tenkovi jure lavina za lavinom,
  I pušku dijelimo na tri!
  Neka policija podlo gađa leđa,
  Ali sveti Bog će ih žestoko kazniti!
  
  Šta smo odlučili? radi posao mira -
  A za to sam, avaj, morao pucati!
  Mir je već mrski.
  Ima i nasilja i milosti!
  
  Devojka i ja trčimo bosi zajedno -
  Iako je snijeg pao, spaljuje snježni nanos kao ugalj!
  Ali nemaju straha, deca znaju -
  Fašistu će metkom ugurati u kovčeg!
  
  Pa su ubili podlu četu švaba,
  A ostale kukavice bježe!
  Uništavamo pešadiju kao kosu u borbi -
  Mlada ljeta nam nisu smetnja!
  
  Pobjeda je dostignuće, biće u maju,
  Sada je snježna mećava bodljikav, tvrd snijeg!
  Dečak je bos, njegova sestra je bosa,
  Djeca su u krpama proslavila svoj vrhunac!
  
  Odakle u nama te sile -
  Izdržati bol, hladnoću, tu potrebu!
  Kada je prijatelj izmjerio dno groba,
  Kad prijatelj stenje, ja umirem!
  
  Hristos je blagoslovio nas pionire,
  Rekao je, otadžbinu ti je Bog dao!
  Ovo je prva vjera od svih,
  Sovjetska, sveta zemlja!
  I umiru sa osmehom na usnama. Djeca ne poznaju slabost... Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova borili su se cijelu sedmicu. Ali Sverdlovsk je pao. Dio garnizona se predao - osjećajući da je situacija beznadežna. Samo su pioniri odbili da kapituliraju.
  I šačica hrabrih, bosonogih momaka napravila je očajnički proboj. Trčali su kroz snježne nanose, bukvalno plave od strašne hladnoće. I ginuli su pod mitraljezima i topovima.
  Oleg Rybačenko i Margarita su takođe bili prilično izgrebani, ali su ipak pobegli iz Sverdlovska. Nakon toga smo se preselili u Novosibirsk. Mraz, zima, duge noći.
  Dječak i djevojčica trče, tužni su i jako ljuti.
  Margarita je napomenula:
  - Hiperveštica bi mogla da pomogne ovom svetu! Inače nacisti pobjeđuju! Ovo je zaista univerzalna nepravda!
  Oleg Rybachenko je skočio više, izokrenuo se u sedmostrukom saltu i sasvim logično primijetio:
  - Uopšte je malo pravde na svetu! Na primjer, zašto stari ljudi pate? Štaviše, gotovo svi bez izuzetka! A kad je čovjek mlad, puši, pije, pa čak i gore radi, i zdrav je! Gdje je pravda koju trpe starci?
  Margarita se spremno složila sa ovim:
  - Nema pravde u svemiru!
  Oleg Rybačenko je pomalo naivno upitao:
  - A gde Bog gleda?
  Margarita, ova bosonoga djevojka u rupavoj tunici, predložila je:
  "Možda i sami moramo postati kao bogovi da bi pravda zavladala u svijetu!" Ovo je mudrost Stvoritelja!
  Oleg Rybachenko je samouvjereno potvrdio:
  - Verujem da ćemo vaskrsnuti mrtve!
  Devojka terminator je potvrdila:
  - Da, verujem u ovo, naravno!
  Deca su otrčala u Novosibirsk i učestvovala u odbrani ovog grada.
  Borili su se u skoro poslednjem većem gradu pod kontrolom Crvene armije.
  Staljin je već pregovarao sa Hitlerom, pristajao je na predaju ako mu je zagarantovana lična sigurnost. Firer je bio spreman za to, posebno ako su se partizani smirili.
  Japanci su već napali Novosibirsk sa istoka. Tako da praktično nije bilo šanse za bijeg. SSSR je umirao.
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova pucali su na naciste i bosim nogama bacali granate. I još su se nečemu nadali.
  Pored njih su bili pioniri. Na velikom mrazu u Sibiru sva su djeca bila bosa i u ljetnim pionirskim uniformama s kravatama. Umrli su kao heroji.
  Noge su im bile crvene kao stopala guske, a prsti su im postali plavi.
  Ali pioniri nisu odustajali.
  Oni će podleći fašizmu!
  Oleg Rybačenko bacio je granatu bosom dečačkom nogom. Odjednom je gurnuo tri njemačka tenka i šapnuo:
  - Verujem u pobedu!
  Margarita je golim prstima bacila i ubistveni poklon i cvrkutala:
  - I ja sam verovao, i verovaću do kraja!
  I borili su se za posljednji sovjetski grad sa bijesom očaja. A ipak se nisu hteli sagnuti.
  Oleg Rybačenko, kako bi razveselio gotovo smrtno smrznutu pionirsku djecu, pjevao je s velikim entuzijazmom;
  Ja sam mladi ratnik majke Rusije,
  Moćna zemlja, domovina svih zemalja...
  Nema ljepše domovine u svemiru,
  Staljin je vezao kravatu ispod kovačnice!
  Biti pionir je radost i poziv,
  Na kraju krajeva, to znači da ste sluga zemlje.
  I možeš povećati univerzum -
  Uništavanje mahinacija đavola-Sotone.
  Kada je došlo ljeto '41.
  Junsko nevrijeme grmlja za nas...
  Ne želimo da region postane siromašan,
  Za sreću, vjerujte - Otadžbina je stvorena!
  Devojka i ja cekamo naciste u zasedi,
  Prije ovoga smo imali mitraljez.
  I na ljutu Hitlerovu ljutnju,
  Naš tim je uspešno pobedio naciste!
  Devojke su bose noge postale grube,
  Snijeg već pecka ispod golih tabana.
  Hladnoća i usne su poplavile,
  Ali sveta vatra grije naše duše!
  Udaramo ne znajući mere naših protivnika,
  Ne damo vam mira ni danju ni noću!
  Granate lete na ešalone u roj,
  I oficiri sa snajperskom puškom.
  Fašisti ne mogu nigde da nađu podršku,
  Naš pionirski, hrabri odred...
  Sposoban, ako trebate sjeći planine,
  Evo Hitlerovih tenkova koji gore kao svijeće.
  Narod se okupio u naletu bijesa -
  Za pravdu, hrabrost i čast.
  I nema grebena u moru oluja -
  Što bi nas natjeralo da sjednemo!
  Ušli smo u Berlin, pridružili smo se Komsomolu,
  Od gazanja bosonogi sa curama po cijelom svijetu!
  Udišemo pobjednički med u rajskom maju,
  Sada je naš svijetli uspjeh postao vječan!
  
  
  
  
  . ALEKSANDAR III ŽIVEO ŠEZDESET OSAM GODINA
  Car je i ekonomski ojačao carstvo. Nije bilo nereda i revolucija, tako da je privreda stalno rasla. A Rusija je imala veći broj stanovnika do Prvog svjetskog rata zbog manjeg mortaliteta i aneksije sjevernih regija Kine i Koreje. A vojska je bila veća. I pojavili su se prvi laki tenkovi u seriji, i mnogi avioni različitih marki.
  Nažalost, Aleksandar Treći nije doživio trijumf u Prvom svjetskom ratu, ali to je već pripalo Nikoli Drugom.
  Novi kralj je imao jak tron, drugu ženu, zdravog naslednika, dve stotine osamdeset miliona ljudi i dva i po miliona vojnika u mirnodopskim državama.
  Dakle, možete se boriti hrabro i vješto! Osim toga, Rusi imaju i lake tenkove sa mitraljezima, ali tek su se pojavili teški. Razvio ga je Mendeljejev sin.
  Dakle, ne možete zaustaviti kraljevsku vojsku!
  Nikola II je ušao u rat sa Nemcima i Austrijancima... Ruske trupe su zauzele Galiciju, Bukovinu i nanele niz poraza Austrijancima. U početku su se vodile borbe u Istočnoj Pruskoj, ali su se onda osvetili i odsjekli Kenigsberg. Saveznici su odgurnuli Nemce od Pariza... Ruske trupe su zauzele Krakov, i imajući brojčanu nadmoć, uprkos zimi, nastavile ofanzivu, približavajući se Budimpešti. Njemačka je predložila, vidjevši da stvar miriše na poraz, mir pod umjerenim uslovima.
  Nemci su pristali da daju Klajpedu i deo zemlje u Poljskoj Rusiji, kao i da plate odštetu. Francuska je vraćena na dio teritorije koja je ranije bila zauzeta pod Bizmarkom, a nešto malo i Danskoj.
  Austro-Ugarska je ustupila Galiciju, dio Bukovine i Krakov. Ali carstvo nije propalo. Rusija je povratila slovensku zemlju, sve što je nekada bilo u sastavu Kijevske Rusije, i proširila Kraljevinu Poljsku.
  Turska i Japan nisu imali vremena da uđu u rat, kao ni Italija. Odnosno, Prvi svjetski rat se, zapravo, nije dogodio. Dakle, mali okršaj. Nikolaj II je ojačao svoj autoritet, a zatim je prilično dugo vladao mirno.
  Rusija je, međutim, provela rat u Afganistanu - konačno ga podijelivši s Britancima. Tada je Iran podijeljen sa Britanijom.
  Rusija je tako proširila svoje posjede. Ali došlo je do ekonomske krize i Velike depresije 1929. godine... Godine 1931. Japan je, u savezu sa Turskom, započeo rat protiv carske Rusije. Ali u stvarnosti je to bilo samoubistvo. Carska flota na Pacifiku pod komandom Kolčaka porazila je Japance. A kopnena vojska je bila višestruko jača.
  Isto se može reći i za Turke. Očigledno su se popeli na pogrešnog neprijatelja.
  Carska Rusija je uspjela iskrcati trupe i zauzeti Japan. A onda su ruske trupe konačno okupirale Tursku. Tako je završena era Osmanskog carstva.
  I car Nikolaj II povećao je svoju slavu i moć Rusije. Ovaj slavni car vladao je do 1936. godine i umro je u šezdeset osmoj godini.
  Naslijedio ga je Aleksej II. Uglavnom, potpuno zdrav čovjek od trideset i dvije godine. Njegova majka je bila drugačija, pa Aleksandar Treći nije dozvolio fatalni brak.
  Aleksej II je završio osvajanje Saudijske Arabije podjelom sa Britanijom.
  Vilhelm II je vladao na prestolu Nemačke do 1941. Ovaj monarh je bio na vlasti pedeset i jednu godinu! Prilično dugo!
  Ali sada je njegov sin Ferdinand na tronu. Čak i ne miriše na Hitlera. Druga priča.
  Još uvijek postoji mir. Sve kolonije su podijeljene. Musolini je osvojio Etiopiju.
  Nema više šta da se deli... Britanija, međutim, prolazi kroz teška vremena. I to je u ekonomskoj krizi.
  I tako je Ferdinand predložio Alekseju Drugom da podijeli kolonijalne posjede Francuske i Britanije. Kao, stvarno, koliko možete gledati ove zemlje.
  Tako su Musolini, Ferdinand i Aleksej II sklopili svoj pakt.
  Ali naravno, Rusija je u to vrijeme već uspjela osvojiti gotovo cijelu Kinu i postati višestruko jača od bilo koga drugog u ekonomiji, vojnoj sferi i stanovništvu.
  Car Aleksej je generalno odobrio ovaj predlog i odlučio da počnu zajedno.
  Ferdinand više nije bio mlad. I bio je oprezan.
  Međutim, 15. maja 1945. počeo je rat. Nemci su ponovo krenuli
  Protiv Belgije...
  I carska vojska je prošla kroz britanske kolonije i projurila kroz Egipat.
  Rusija je imala deset miliona vojnika i pet stotina divizija, i to samouvereno
  Ona je pobedila. Činilo se da je niko ne može zaustaviti.
  Za dva mjeseca, carska vojska je zauzela Indiju, južni Iran, britanske posjede u Saudijskoj Arabiji, Egipat, Sudan i veći dio Indokine.
  Ali Nemci su uspeli da zauzmu samo Belgiju i zaustavljeni su na prilazima Parizu. U rat je ušla i Holandija.
  Carska Rusija je još dva mjeseca zauzela britanske posjede u Aziji i dokrajčila Indoneziju. Zatim je sletjela u Australiju i krenula kroz Afriku.
  Nemci su pokušali da zauzmu Pariz, ali njihov napad je odbijen. Međutim, rat je bio izgubljen. Italija je također prigrabila afričke posjede Britanije i Francuske.
  Tek u petom mesecu počele su da pristižu carske trupe u Evropu. Borbe su još uvijek bjesnile u Africi i Australiji, ali su se već završavale. Austro-Ugarska, uveliko oslabljena gubitkom zemlje, također je ušla u rat na strani koalicije.
  Nemci su uspeli da zauzmu Holandiju. I poboljšali su svoju poziciju.
  Još dva mjeseca, carska Rusija je završila zauzimanje Australije i Afrike. I tek krajem novembra, baš na mrazu, počela je nova ofanziva njemačko-ruskih trupa, zaobilazeći Pariz.
  U ovom slučaju, snage su već bile previše nejednake. Francusko-engleske trupe su poražene. I Pariz je opkoljen.
  A na Novu godinu garnizon je kapitulirao... Tada su carske i nemačke trupe zauzele celu Francusku za tri nedelje. Onda je počelo bombardovanje Britanije... I sve kolonije su bile zarobljene od strane koalicije.
  Britanija u maju 1946, već bez krvi i uništena bombama
  Kapitulirao.
  Tako je završen još jedan veliki rat. Rusija je uzela gotovo sve kolonije za sebe. Njemačka je dobila relativno malo, Italija je nešto zgrabila, a Austrougarska simboličan komad.
  Unatoč činjenici da su Nijemci očekivali velike kolonije, a dobili mnogo manje, samo Maroko, ali Njemačka je u svoj sastav uključila: Belgiju, Holandiju i Francusku do Port de Calaisa.
  Osim toga, carska Rusija je vratila Nemce u Namibiju i ono što im je ranije pripadalo.
  Ukratko, nekako smo to sredili i pomirili...
  Došao je mir... 1953. Rusija je dobila atomsku bombu, a godinu dana kasnije i Njemačka. SAD su nabavile nuklearno oružje 1960.
  Tako je nastala ravnoteža straha.
  A 1955. prvi ruski kosmonaut je poleteo u svemir, kružeći oko lopte. A 1961. godine Rusi su kročili na Mjesec.
  I 1983. na Mars! Amerikanci su letjeli na Mjesec 1971., a Nijemci 1984. Austrougarska i Njemačka su se spojile u jednu državu. Švedska i Norveška postale su dio Rusije sa autonomijom i samoupravom.
  Ostale zemlje su postepeno gubile nezavisnost.
  1987. ruski kosmonauti su odletjeli na Veneru. 1992. za Merkur. I 1999. do Plutona.
  Sunčev sistem je savladan.
  Pojavila su se tri nuklearna carstva: Velika Njemačka, SAD i Velika Rusija.
  Aleksej II je takođe umro sa šezdeset i osam godina 1972. Naslijedio ga je sin Aleksandar Četvrti. Ovaj kralj je imao četrdeset jednu godinu u vrijeme svog uspona na prijestolje. Začudo, Aleksandar Četvrti je živeo šezdeset osam godina i umro 1999. A na presto je stupio njegov sin Vladimir Treći. 2013. godine obilježeno je četiri stotine godina dinastije Romanov.
  Za sada je Rusija čvrsto na nogama. Ali i dalje postoje Njemačka i SAD kao njeni konkurenti u svijetu. Carsko carstvo, zajedno sa svojim kolonijama, činilo je nešto više od polovine svjetske teritorije i više od dvije trećine svjetskog stanovništva. Rusija je jaka, ali nije još jedina.
  Rusijom vlada, Vladimir treći; 2019. napunio je šezdeset sedam godina. Mnogi se pitaju da li će živeti, kao i prethodni kraljevi, šezdeset i osam godina ili će prekinuti ove čudne slučajnosti?!
  U međuvremenu, u Rusiji se razvija antinuklearno oružje. Jasno je da neće biti nuklearnog oružja, a Rusija će se sasvim dobro nositi s Njemačkom i Sjedinjenim Državama. Ima više ljudi i više vojnika. I kvalitet oružja je bolji!
  Ali za sada postoji nuklearno oružje, a još nije sve osvojeno. Ali antinuklearno oružje se vrlo aktivno razvija, tako da postoje određene šanse za pobjedu.
  
  PAD GIBRALTARA
  Španski diktator Franko, za razliku od stvarne istorije, pristao je da nemačke trupe napadnu englesku tvrđavu Gibraltar. U zamjenu, Španija je dobila neke britanske i francuske zemlje u Africi.
  Napad pod komandom Mainsteina dogodio se u noći sa 25. novembra 1940. na 26. novembar. Kako se pokazalo, Britanci nisu bili sasvim spremni za takav vojni potez i nacisti su uspjeli da zauzmu tako moćnu tvrđavu iz naleta.
  Njegov pad doveo je do značajnih promjena u toku rata. Wehrmacht je uspio prebaciti snage na najkraću udaljenost do Afrike, a Britancima je onemogućen ulazak u Sredozemno more sa istoka.
  Njemačka komanda poslala je nekoliko divizija u ekvatorijalnu Afriku. Osim toga, Rommelov korpus je prebačen u Libiju, nekoliko mjeseci ranije nego što je bilo realno.
  Britanci su zauzvrat odustali od ofanzive protiv Italijana u Etiopiji i počeli jačati svoje pozicije u Egiptu. Međutim, Rommel ih je uspio preduhitriti i kao rezultat preventivnog udara porazio je kolonijalne trupe, zauzevši Aleksandriju i Kairo. Britanski položaj u Africi postao je komplikovaniji. Nijemci su već stigli do Sueckog kanala i zaprijetili daljnjim napredovanjem na Bliski istok. Osim toga, postojala je prilika da se krene prema Sudanu.
  Istina, Italijanima u Grčkoj nije išlo, ali je dolazak dodatnih snaga iz Njemačke spasio situaciju.
  Hitler je imao dilemu: napasti SSSR ili dokrajčiti Britaniju? Uspjesi Wehrmachta u Africi potaknuli su drugu odluku - da sebi da slobodne ruke na Zapadu. Iako su vojne pripreme SSSR-a ispunile Firera strahom.
  Crvena armija je jačala, ali ni Nemci nisu sedeli skrštenih ruku. Proizvodnja tenkova 1941. udvostručila se u odnosu na 1940. godinu, a proizvodnja aviona porasla je skoro dva i po puta.
  Nacisti su izvršili bombardovanje i desant na Maltu. Rommel je tada probio odbranu i na Sueckom kanalu i u Irak, koji se pobunio protiv britanske vlasti. Nijemci su relativno lako osvojili Kuvajt i cijeli Bliski istok. Staljin se držao taktike čekanja i gledanja. Ali Čerčil je tvrdoglavo nastavio rat. Wehrmacht, nakon što je stigao do Irana, okrenuo se prema južnoj Africi.
  1941. godina se bližila kraju. Proizvodnja podmornica se povećala, a Britanija je izgubila svoje kolonije. SAD su se ponašale pasivno. Ali Japan nije mogao sjediti skrštenih ruku i udario je u luku Peru 7. decembra. Počeo je novi rat na Pacifiku. I Hitler je ponovo morao da odustane od planova za napad na SSSR.
  Moramo pomoći Japancima, zauzeti Iran i Indiju, kao i Južnu Afriku. I što je najvažnije, sama Britanija. Štaviše, američki bombarderi nisu igračka. Oni Trećem Rajhu mogu izazvati mnogo problema. A najpogodnije je izvršiti bombardovanje sa britanske teritorije.
  Tako je Firer bio prisiljen 1942. da napusti ideje o invaziji na Istok.
  Postojao je rizik da sam Staljin otvori front, ali... Morate znati Staljinov karakter. Veoma je suzdržan u spoljnoj politici. Rat sa Finskom učinio je Crvenog diktatora još opreznijim.
  Dok SSSR gomila snagu. Broj avijacije 1. januara 1942. dostigao je trideset i dve hiljade vozila, a tenkova više od dvadeset pet hiljada, plus još tri hiljade tanketa. Ukupno je Staljin planirao da završi regrutaciju 20 mehanizovanih korpusa, sa ukupnim brojem tenkova od 32 hiljade vozila, od kojih su 16,5 hiljada najnoviji KV različitih marki i T-34. Osim toga, tenkovi T-50 su se još razvijali, iako se pokazalo da je vozilo lagano.
  Nemci, suočeni sa Matildom i nekim tenkovima krstaricama, a takođe su imali informacije da Britanci razvijaju teške tenkove, takođe su počeli da prave svoje mastodonte. Prije svega, "Tigar" sa topom od 88 mm, a oklopljen neprobojnim topom od 75 mm sa dugom cijevi.
  Bilo je i informacija o sovjetskoj izgradnji tenkova. Tenk KV-2 je prodefilovao na prvomajskoj paradi na Crvenom trgu, a trideset i četiri su imale neke informacije.
  U svakom slučaju, kada je Speer bio na čelu Carskog ministarstva oružja i municije, razvoj tehnologije je išao brže. Hitler je želeo da ima najbolje tenkove na svetu, i to teže. Ali do sada je Njemačka bila očito inferiorna u odnosu na SSSR. I broj automobila i njihov kvalitet. U avgustu 1941. počela je proizvodnja tenka KV-3. Ispostavilo se da je vozilo prilično teško sa 68 tona, ali naoružano topom od 107 mm s početnom brzinom projektila od 800 metara u sekundi. To joj je omogućilo prednost u odnosu na "Tiger", koji, inače, još nije bio pušten u proizvodnju.
  Pokazalo se da je KV-5 još moćniji, težak 125 tona i dva topa. Istina, tako teško vozilo stvaralo je više problema sovjetskoj vojsci nego što je vrijedilo. A 1942. godine varijanta KV-4 teška 107 tona usvojena je u službu. SSSR se s pravom mogao ponositi svojim najtežim tenkovima na svijetu, a ujedno i najmoćnijim.
  Ali Njemačka se dobro razvila u avijaciji. Yu-188 je, kada je krenuo u proizvodnju, razvio brzinu uporedivu sa lovcima. DO-217 je također izgledao pristojno. Aktivno su se razvijali i mlazni avioni. Pošto je Britanija bila glavna meta, mnogo više pažnje je posvećeno mlaznim bombarderima nego u stvarnoj istoriji.
  Nemci su aktivno koristili ropski rad. Ogroman broj crnaca je uvezen iz Afrike. Crni radnici su bili poslušni, izdržljivi, ali nekvalifikovani. Korišćene su za pomoćne poslove.
  Ali kontrolirajući Evropu, Nijemci su mogli zaposliti dovoljno kvalifikovane radne snage.
  Speer je čak uspio uvjeriti Hitlera da ne provodi program istrebljenja Jevreja, već da ih koristi u proizvodnji aviona i opreme.
  Opklada je bila na vazdušnu ofanzivu na Britaniju i masivni podmornički rat.
  Međutim, ulazak Amerike u sukob donio je glavobolju Švabama i natjerao ih da naglo povećaju broj vučjih čopora.
  Njemačka je bila prisiljena sa zakašnjenjem promovirati proizvodnju bombardera i strateških aviona. Prije svega, Yu-288 i Yu-488 - sa četiri motora. Ali njihov razvoj i završetak zahtijevali su vrijeme. Modifikacija ME-109 "F" općenito je bila dostojan protivnik za britanska vozila. Ali razvoj ME-209 nije uspio, kao i ME-210.
  XE-177 ronilački bombarder takođe nije bio uspešan. Ali Speer je uzvratio brojkama. Osim toga, Focke-Wulf je postao najmoćniji lovac u smislu naoružanja, kompenzirajući neke od slabosti ME-109. I nemačka škola letenja pokazala se boljom od Engleza, a još više od američke. U maju 1942. nacisti su zauzeli Južnu Afriku. I američka eskadrila je stigla na Madagaskar. Bitku kod Midveja Amerikanci su izgubili: kapetan trećeg ranga, koji je odigrao odlučujuću ulogu u ovoj bici, završio je, ironično, na Madagaskaru. SAD su željele zadržati bazu u Africi i ne dozvoliti da se nacisti opuste. Ali to je značajno pogoršalo njihov položaj na Pacifiku.
  Istina, Japanci se nisu ponašali baš najbolje. Bitka za havajski arhipelag se otegla.
  Nacisti su preuzeli kontrolu nad Afrikom i ogromne rezerve strateških sirovina, a zauzeli su i Indiju i Iran. Resursi pod kontrolom Trećeg Rajha su ogromni, ali ih još treba probaviti.
  Vazdušna bitka za Britaniju nije tako jasna. Stalno povećavajući proizvodnju aviona, Nemci su vršili pritisak na njih, ali potpune dominacije nije bilo. Nedostatak snage strateške avijacije i američke pomoći je također utjecao, a čak ni tada nije bilo dovoljno podmornica. I čudotvorni torpedo sa kojim su se polagale tolike nade izneverio nas je.
  Firer se nije usudio sletjeti u Britaniju 1942. Akcenat je stavljen na jačanje pomorske moći i podmorničke flote. Istovremeno su izgrađeni nosači aviona i bojni brodovi. Proizvodnih kapaciteta je bilo dovoljno, ali za sve je trebalo vremena.
  Balističke rakete klase A takođe su zahtevale fino podešavanje. Ali robotski projektili V-1 počeli su se masovno proizvoditi. Relativno jeftini automobili, koji su radili na jednostavno gorivo, imali su nesumnjivu prednost da im piloti nisu bili potrebni.
  Hitler je, dobivši pristup neograničenim prirodnim resursima i rezervama radne snage, želio spasiti živote njemačkih pilota. Činilo se da je V-1, jednostavan za proizvodnju i bez posade, optimalno rješenje. I hiljade takvih robotskih projektila palo je na London od jeseni 1942. godine.
  U isto vrijeme, Nijemci su ubrzali razvoj mlaznog bombardera Arado i balističkih projektila.
  Staljin je nastavio da čeka i akumulira snagu. Godine 1942. SSSR je proizveo pet i po hiljada novih tenkova KV i T-34, te oko hiljadu starih marki, oko petsto novih lakih T-50 i T-60 i dvije stotine amfibijskih tenkova. Povećana je i flota aviona - u upotrebu je ušlo oko petnaest hiljada novih i starih aviona. Čak je nedostajalo i pilota. Proizvodnja katjuša se polako povećavala.
  Nacistička Njemačka proizvela je više od trideset hiljada aviona, ali je pretrpjela značajne gubitke u bitkama. Nemci su proizveli oko šest i po hiljada tenkova. Najviše T-3 i nova modifikacija T-4 sa topom duge cijevi od 75 mm. Proizvedeno je nešto više od stotinu najnovijih "Tigrova", a "Panteri" su i dalje samo prototipovi.
  Ali jurišna puška MP-44 koju je dizajnirao Schmeister počela je ulaziti u seriju. Za razliku od stvarne priče, mašina nije morala da se razvija uzimajući u obzir nedostatak obojenih metala. A to je ubrzalo razvoj jednostavnije jurišne puške, sa legiranim čelikom.
  Tako su Nemci počeli da stiču prednost u malokalibarskom oružju. Ali im je takođe trebalo vremena da mitraljez ponovo naoruža sve trupe.
  Ali u podmorničkoj floti, gdje je proizvodnja dostizala četrdeset do pedeset podmornica mjesečno, Nijemcima zaista nema premca.
  Pojavile su se vrlo brze podmornice koje pokreće vodikov peroksid. Ubrzao se i rad u nuklearnom programu. Srećom, postoji mnogo resursa. Pa čak ni greška njemačkih fizičara da grafit nije prikladan kao moderator nije se pokazala katastrofalnom. Izgrađeno je nekoliko fabrika za proizvodnju teške vode, uključujući i Afriku.
  Da se razumijemo, ali nacistički nuklearni reaktor počeo je s radom u decembru 1942. godine. Čak i malo ranije od Amerikanaca. Nakon poraza u Tihom okeanu, između njih su počeli ozbiljni sukobi. I sredstva za nuklearni program su značajno smanjena.
  Početak 1943. godine obilježila je Hitlerova objava totalnog rata i uvođenje univerzalne službe rada na okupiranim teritorijama. Masovni udari V-1 na London nisu se u potpunosti opravdali. Britanci su naučili da djelimično odbijaju takve napade, ali su Nijemci prevladali u broju.
  Ali podmornički rat se pokazao zaista katastrofalnim za Britaniju. Proizvodnja oružja na ostrvu naglo je pala zbog nedostatka sirovina. Metropola je bila na ivici propasti. Osim toga, nacisti su zauzeli Madagaskar, a Japanci su zajedno s nacistima napali Australiju i relativno brzo postigli njenu predaju.
  Iako je Staljin shvatio opasnost od taktike čekanja, ostao je vjeran sebi i nije ulazio u borbu. Bolje je pustiti kapitaliste da se istrebe do kraja. A mi ćemo gledati...
  Ali ova taktika je imala i svojih nedostataka. Koristeći ogromna sredstva, Treći Rajh je već pripremao rat protiv SSSR-a. Proizvodnja tenkova u Trećem Rajhu dostigla je u prosjeku 1.200 vozila dnevno 1943. plus tri stotine pedeset samohodnih topova. Štaviše, samohodne puške nisu nimalo slabe. "Ferdinands", "Bumbari", "Jagdpanther". S obzirom da Nijemci nisu pretrpjeli gotovo nikakve gubitke u tenkovima, njihovi tenkovi su se punili dvostruko brže od Crvene armije. I kvantitativni jaz u tehnologiji u korist SSSR-a počeo je da se smanjuje.
  Što se tiče kvaliteta, Fritz je dobio "Kraljevskog tigra", po težini sličan KV-3, a čak i neznatno superiorniji u prodornoj moći zbog kvaliteta projektila i jačeg prednjeg oklopa. Pa, superteški sovjetski KV-5 i KV-4 su se pokazali vrlo tehnički nepouzdanima, posebno njihova šasija. Dakle, borbena upotreba takvih čudovišta je bila upitna.
  Staljin je takođe naredio stvaranje KV-6 sa sedam topova i dva raketna bacača. Napravili su auto. Ali ispostavilo se da je toliko težak i dugačak da ga niste mogli ponijeti u vozu ili upotrijebiti u borbi. T-34-76 je prilično uspješno vozilo, ali slabije u frontalnoj borbi od Pantera ili Tigra. A KV-1 i KV-2 su po težini uporedivi sa Nemcima, ali su inferiorni od Pantera i Tigrova u borbi glava-u-glavu. Njemački T-4 bio je jednak tridesetčetvorci po oklopu i superiorniji po naoružanju, vidljivosti i optici, i to sa jednakom težinom, ili čak i manjom u poređenju sa težim modifikacijama.
  Ukratko, Fritz je poboljšan i kvalitet je na nivou. A pojava ME-309 i ME-262 dala je prednost u kvalitetu avijacije. Kao i Yu-488, najbolji četvoromotorni bombarder. A iza njih su mlazni modeli. Kao što su Yu-287 i Arado.
  U septembru 1943. godine, nacisti su konačno uspješno iskrcali u Britaniju. Nakon dvije sedmice borbi, Engleska je kapitulirala. I iako je Churchill pobjegao u Kanadu, ishod rata na Zapadu izgledao je unaprijed.
  Ruzvelt je, izgubivši svog glavnog saveznika i u strahu od rastuće moći Trećeg Rajha, zatražio mir.
  Hitler je, nakon razgovora sa svojom pratnjom, postavio Sjedinjenim Državama uslov: napuštanje nuklearnog programa i priznanje svih osvajanja Japana i Trećeg Rajha. A takođe i povlačenje trupa sa Islanda, koji su Švabe već opkolile podmorničkom flotom. Kontrola Zemlje izlazećeg sunca nad Gajem, gde borbe još nisu prestale. Osim toga, Hitler je zahtijevao materijalnu nadoknadu za Treći Rajh i Japan za sva razaranja i vojne troškove koje su izazvale Sjedinjene Države i Britanija.
  Iako se pokazalo da su uslovi mira bili izuzetno teški, Ruzvelt je teškom mukom uspeo da izgura njihovo usvajanje u Kongresu i Senatu.
  Staljinovi nagoveštaji da nije protiv pridruživanja koaliciji sila Osovine, i da je barem spreman da ponovo osvoji Aljasku, odigrali su veliku ulogu u povinovanju Sjedinjenih Država.
  Pobijedio je američki pragmatizam, za koji se pokazalo da je veći od entuzijazma i emocija. Osim toga, njemački nuklearni program razvijao se brže od američkog, a to je bilo preplavljeno katastrofom u budućnosti.
  Prva faza Drugog svetskog rata je završena. Ali Firer je sada želio okončati SSSR.
  Neočekivano, Staljinova taktika čekanja i gledanja i njegova posvećenost cilju svjetskog mira odigrali su zlokobnu šalu. Protiv Josepha su bili Treći Rajh i Japan sa svim resursima istočne hemisfere, uključujući Australiju, i nekim mostobranima u zapadnom svijetu.
  Zemlja izlazećeg sunca, međutim, još nije dokrajčila Kinu, ali je mogla otvoriti drugi front. Hitler je aktivno formirao kolonijalne trupe i strane legije. Istovremeno se povećala proizvodnja oružja.
  U prvoj polovini 1944. proizvodnja tenkova i samohodnih topova u Trećem Rajhu dostigla je i premašila sto vozila dnevno. Panter-2 je nadmašio sva sovjetska vozila po svom nivou. Pojavio se napredniji njemački tenk, Lav, a ubrzo i Kraljevski lav.
  I što je najvažnije, mlazna avijacija se razvijala serijski. Kao odgovor, tenkovi T-34-85 i IS-1 i IS-2 ušli su u proizvodnju u SSSR-u, a seriju KV niko nije prekinuo. Najpopularniji proizvodni tenk Trećeg Rajha 1944. bio je Panter-2, a SSSR T-34-85. Teži modeli su se proizvodili u znatno - desetak puta manjim količinama. I Nijemci nisu htjeli previše gurati težinu na sovjetskim cestama, a Staljin je počeo da ne vjeruje seriji KV, a ispostavilo se da su IS-ovi previše sirovi.
  Međutim, njemački "Panther"-2 sa topom kalibra 88 mm 71 L bio je superiorniji od T-34-85 u oklopnoj snazi topa, u prednjem oklopu i neznatno u bočnom oklopu, a također nije bio inferiorniji u voznim performansama sa motorom od 900 konjskih snaga i težinom od 47 tona. Čak i kada se težina njemačkog tenka povećala na 50,2 tone i to se pokazalo nije fatalno.
  A nemačka mlazna avijacija uopšte nije imala dostojnog protivnika.
  Hitler je odlučio da je bolje da se ne zavlači i počeo je rat 22. juna 1944. godine. Bacanje trista pedeset naših i stranih divizija i sto dvadeset satelitskih divizija na SSSR. Na strani Trećeg Rajha su bile: Rumunija, Mađarska, Slovačka, Hrvatska, Finska, Švedska, Italija, Portugal, Španija, Bugarska, Argentina, Turska.
  Nemci su takođe koristili ogroman broj stranaca i Hivija u Wehrmachtu. Ukupno je Treći Rajh, samo u prvom ešalonu, bacio u bitku dvanaest i po miliona vojnika, od kojih ne više od četrdeset posto Nijemaca po nacionalnosti. Sateliti su dodali još tri miliona. Ukupno, prvi ešalon sadrži skoro šesnaest miliona pešaka, oko trideset tri hiljade tenkova, više od pedeset pet hiljada aviona, oko dvesta pedeset topova i minobacača.
  Nakon mobilizacije, SSSR je rasporedio trinaest i po miliona vojnika, ali je dio snaga morao biti zadržan na Dalekom istoku i unutrašnjim oblastima. U prvom ešalonu bilo je osam miliona vojnika, oko trideset hiljada tenkova, skoro četrdeset hiljada aviona, oko dvesta hiljada topova i minobacača.
  Dakle, Treći Rajh ima dvostruku superiornost u pešadiji, i petostruku superiornost u pokretljivosti snaga, sa boljim mitraljezom. Istina, SSSR ima puno mitraljeza, gotovo paritet.
  Razlika u tenkovima nije velika, ali je procenat zastarjelih vozila u SSSR-u veći, kao i tenkova ranijih izdanja.
  Njemačka mlazna avijacija nema protivnika, a elisni avioni Trećeg Rajha su brži i bolje naoružani. Istina, sovjetska vozila su superiornija u horizontalnoj upravljivosti.
  U artiljeriji i minobacaču odnos snaga je najbliži jednakosti. I kvantitet i kvalitet.
  Istina, flota Trećeg Rajha je posebno podmornička, višestruko jača od sovjetske. Usput, kao i Japan.
  Osim toga, nacisti već imaju balističke rakete klase A u masovnoj proizvodnji, a poletele su i prve diskoteke.
  Generalno, fašisti će biti jači, a Staljin je sasvim razumno pripremio odbranu, iako sa zakašnjenjem. Ali nismo imali vremena da uradimo mnogo. Ispostavilo se da Staljinova linija nije u potpunosti obnovljena, a što je najvažnije, trupe nisu bile dovoljno obučene da drže odbranu. Iako su bili očajnički prekvalificirani.
  Molotovljeva granična linija, nakon tri godine unaprijed, uglavnom je završena, ali se nalazila preblizu granice i nije imala dovoljnu dubinu. Osim toga, Staljin je naredio izgradnju trećeg ešalona iza Dnjepra, ali je to počelo tek nakon predaje SAD-a.
  Istina, pored sovjetskih trupa, možete računati i na jedinice NKVD-a, čiji je broj povećan na milion vojnika i miliciju. To je oko četiri miliona ljudi, samo u zapadnim gradovima. Iako je, naravno, njihova borbena efikasnost mnogo lošija od one u redovnim jedinicama.
  Nemci su, kao iu stvarnoj istoriji, zadali glavni udarac u centru, odsekavši izbočinu Bjalistoka i Lavovsku pesnicu. Već prvi dani borbi pokazali su da su Nemci, uprkos velikom broju stranih jedinica, manje-više koherentno vodili ofanzivu. Ali sovjetske trupe su često izgubljene.
  Osim toga, pokazalo se da je borbena efikasnost ukrajinskih jedinica sumnjiva. Bilo je mnogo dezertera i onih koji su se predali već u prvim danima rata.
  Neprijatelja nije bilo moguće obuzdati u graničnim borbama. A onda je Staljin napravio grešku, zabranivši povlačenje jedinica na glavnu liniju i zahtijevajući da se front ispravi. Greška je, međutim, ispravljena, ali sa zakašnjenjem. Nemci su uspeli da zauzmu Minsk 28. juna, probivši Staljinovu liniju u centru.
  Konfuzija se samo pojačavala. 30. juna dogodio se očekivani ulazak u rat Japana i njegovih satelita. Tako da smo za sada morali zaboraviti na prebacivanje trupa sa Dalekog istoka.
  Nemački prodor u centar se širio. Nastao je ogroman jaz koji su očajnički pokušavali da popune. Ali nacisti su napredovali i 16. jula provalili u Smolensk.
  Bacajući sve raspoložive rezerve u borbu i stavljajući milicije pod oružje, Staljin i Žukov su uspeli da zaustave Fricovu ofanzivu u centru. Ali Hitler je okrenuo svoje trupe na jug. Nacisti su napravili ogroman kotao u Kijevu i zauzeli gotovo cijelu Ukrajinu.
  Blokirali su Lenjingrad i izvršili invaziju na Krim. Tok neprijateljstava je bio vrlo sličan 1941., kao uporna karma. Ali i razlike su bile prilično značajne. SSSR je 1941. imao neke slobodne rezerve, ali sada je sve već bilo mobilisano. A kada se u oktobru desio juriš, pokazalo se da gotovo da nema šta da drži odbranu.
  Početkom novembra 1944. nacisti su opkolili Moskvu, prisiljavajući Staljina da pobjegne u Kujbišev.
  Nacisti su, za razliku od stvarne istorije, imali značajnu brojčanu nadmoć. Imali su dovoljno divizija da zaobiđu Moskvu sa sjevera i juga. Ali za sovjetske jedinice sve je bilo previše raspoređeno na različite frontove.
  U stvarnosti, 1941. godine, nakon mobilizacije, Staljin je dobio prednost u odnosu na Wehrmacht u broju ljudstva, a imao je četiri puta više aviona i tenkova nego što je Treći Rajh imao od samog početka rata. A u prvih pet mjeseci rata proizvedeno je više SSSR opreme u stvarnoj istoriji.
  Ali sada nacisti imaju sve adute, količina i kvalitet naoružanja i ljudstva su na njihovoj strani. I Crvena armija ima iste probleme kao 1941. godine. Uključujući nespremnost Ukrajinaca, Balta i mnogih malih naroda da umru za sovjetski sistem. Masovne izdaje i prebjega žrtava represije, razvlaštenih kulaka i drugih uvrijeđenih ljudi svih rasa. Uključujući ideološke neprijatelje sovjetskog režima.
  A činjenica da su Nemci pobedili i Zapad samo povećava broj izdajnika.
  Stoga ne čudi što je Moskva opkoljena, a Nijemci su zauzeli Donbas, Voronjež i kreću se prema Staljinggradu.
  Zima 1944., nažalost, nije bila tako mrazna i snježna kao 1941. Moskva je, međutim, herojski izdržala do kraja decembra 1944. godine. Staljingrad je pao u januaru 1945., a borbe za njega nisu trajale predugo. U februaru i početkom marta, Nemci i njihovi sateliti potpuno su zauzeli Kavkaz i naftne bušotine u Bakuu.
  Ofanziva se potom nastavila duž Volge. U Saratov, u Kujbišev, a zatim u Orenburg i Kazanj.
  Staljin je pobegao u Sverdlovsk. Kazan je pao u maju. U ljeto su Nemci i Japanci nastavili da se kreću dublje u Rusiju. Otpor sovjetskih trupa je padao. 5. avgusta 1945. godine Sverdlovsk je zauzet. I 3. septembra 1945. Staljin je konačno pristao na predaju. U zamjenu za vlastiti život i slobodu.
  Drugi svjetski rat je završen. Ali mir nije dugo vladao. Nakon što je testirao nuklearno oružje, Hitler se uvjerio u njihovu fenomenalnu razornu moć.
  Sada se pokazalo da su Japan i SAD još uvijek na putu svjetske dominacije Trećeg Rajha. I iako je Firer osvojio više zemlje od Džingis-kana, Aleksandra Velikog, Napoleona, cara Trojana i Sulejmana Veličanstvenog zajedno, odlučio je da porazi i Japan.
  Tačno tri godine nakon završetka Drugog svjetskog rata, sto balističkih interkontinentalnih projektila sa snažnim nuklearnim punjenjem odjednom je prekrilo Zemlju izlazećeg sunca.
  A onda je počela ofanziva kopnenih jedinica Wehrmachta i mornarice. Nemci su relativno brzo zauzeli japanske posede u Aziji, a samu metropolu sravnili sa zemljom atomskim bombama.
  Pacifički posjedi Zemlje izlazećeg sunca pružali su manje-više dugoročan otpor. Ali do juna 1949. sve je bilo gotovo. Sada je preostalo samo poraziti Sjedinjene Države. Štaviše, postojao je razlog. Amerikanci su, suprotno dogovoru, i dalje razvijali nuklearno oružje i vršili svoja tajna testiranja.
  Hitler je započeo rat 1. januara 1950. godine, bacivši tri stotine nuklearnih projektila na Novu godinu.
  Razorni nuklearni napad uništio je stotinu najvećih američkih gradova i ubio desetke miliona ljudi. Još jedan najveći zločin Adolfa Hitlera dodat je na dugačku listu najodvratnijih zločina.
  Tada je počela invazija na Kanadu, i to sa juga zajedno sa latinoameričkim diktaturama. Amerikanci su bili oslabljeni i šokirani, ali su se očajnički borili. Shvatili su da poraz za njih znači samo ropstvo i sporu, bolnu smrt.
  Stoga je to bio najočajniji od svih ratova. I to je trajalo više od godinu dana, prisiljavajući Treći Rajh da odbaci još dvjestotinjak nuklearnih punjenja i pretvori mnoge plodne zemlje u radioaktivnu pustinju.
  Ali cilj je ipak postignut i posljednji neprijatelj Trećeg Rajha je poražen. A nakon toga je počeo proces takozvane svjetske globalizacije. Njemačka marka je postala jedina svjetska valuta. Čak su i formalno nezavisne zemlje svedene na nivo kolonija Trećeg Rajha, sa samo ograničenom lokalnom samoupravom.
  Jevreji i Cigani su stavljeni van zakona: traženi su i uništeni. SS je izvršio masovne čistke i divljao. Došla je prava noćna mora - čas zmaja. Ili još preciznije, doba. Firer je gradio pravo svjetsko totalitarno carstvo sa zahtjevom za ekspanziju svemira.
  1959. godine, tokom proslave Firerovog sedamdesetog rođendana, održana je zvanična krunidba, svjetski plebiscit - koji je legitimirao titulu super-cara. A kada je Adolf Hitler umro 1967. godine, njegov sin je naslijedio njegovu titulu i moć.
  U to vreme, planeta Zemlja je već osnovala naselja na Mesecu i Marsu sa Venerom, i aktivno se pripremala za ekspanziju u spoljne svetove zvezda... Nacisti su želeli univerzalno carstvo - izgradnju Zvezdanog Rajha kako bi potopili ceo univerzum u noćnu moru.
  
  NOVE AVANTURE VITEZOVA SA ČETRDESET OTROVA
  Dimka je razbio svoj mač i stajao zapanjen, trepćući očima, na ulici. Ruke su mu bile krvave, a ono što je ostalo od mača bilo je krvavo. Začula se sirena. Ulica letnjeg grada. I policija dotrča. Slijedi udarac palicom u leđa. Dimka jedva čujno kaže:
  - Odustajem!
  Povlače mu ruke i zaključavaju lisice. Dječak osjeća bol od metala umetnutog u zglobove. Odvoze ga u kombi - crni gavran.
  Dimka oseća mešavinu besa i straha. Seća se prošlosti. Ostrvo na kojem su se djeca mačevima borila za egzistenciju. Drveni, ali kada dječaka obuzme bijes, pretvaraju se u oštro naoštreni čelik. Dimka je tu ostala više od par mjeseci. Borio se, borio, i sam je bio ranjen i ranjen. Čak je i lično ubio izdajnika. Sve je bilo. I na kraju su pobijedili.
  Šteta što su djeca ostala na uništenom brodu. A uspeo je da pobegne samo sa svojom devojkom. Nakon ovakvih avantura, zatvor više nije izgledao previše čudno.
  Udario je dječaka huligana mačem i vidio ga kako leži, a iz njega je potekla lokva krvi.
  Da li je udarac bio fatalan? Dimka nije imao sreće, kao da mu prije ovoga nije bilo dovoljno avantura. A ako je ubio, šta onda? Zatvor? Hoće li ga odvesti u prljavu, smrdljivu ćeliju sa kriminalcima?
  I koliko će daleko sjediti? Ima samo četrnaest godina. Po zakonu nemaju pravo da daju više od deset. Možda će sve i uspjeti!?
  Devedeset dva je. Vrijeme kada se toliko priča o demokratiji i slobodi, ali banditizam jača.
  Voronok je stao, a Dimku su izveli. Zgodan, preplanuli dječak crne kose, ne liči na razbojnika, već na žrtvu sa lisicama.
  Dimka je skoro odmah privedena istražitelju i tužiocu.
  Stavili su me u stolicu.
  Istražitelj je postavio nekoliko rutinskih pitanja i rekao sa smiješkom:
  - Dečak kojeg ste ranili umire! Zato se moli Bogu da ne umre!
  Dimka odgovori sa uzdahom:
  - Nisam želeo...
  Tužilac je predao papire:
  - Ovo je priznanje. Ako potpišete, bit ćete pušteni na lično priznanje do suđenja. A onda ćete, s obzirom na vaše mlade godine i nedostatak policijske evidencije, dobiti uslovnu kaznu!
  Dimka je pogledao novine i brzo ga pročitao, i negativno odmahnuo glavom:
  - Ovde piše da je sam tinejdžer napao kompaniju. A oni su me samo pritiskali!
  Istražitelj je imao lice poput miša i guste obrve; grkljao je:
  - Potpišite kako vam savjetujemo! U suprotnom ćete završiti u istražnom zatvoru. Sada smo bukvalno puni predmeta, a vi ćete morati jako dugo sjediti do suđenja. A tamo u ćeliji sa tri reda kreveta na daskama, kantom u uglu i pedeset nervoznih, gladnih dječaka kao što si ti. Razne vrste kriminalaca. A čak i ako dečak kojeg ste ranili ostane živ, istraga će trajati tri godine, a onda će biti još godina i suđenje! Provest ćeš najbolje godine svog života u paklu!
  Tužilac je klimnuo u znak slaganja i potvrdio:
  - Preventivna mera za vas je ili zadržavanje, ili pismena izjava da ne napuštate mesto i po vas će doći mama i tata. Izbor je na vama! I vjerujte, kolonije za maloljetnike su već pretrpane i rado će vam dati uslovnu kaznu. Ali ako se posvađate sa nama, onda će sigurno biti mjesta!
  Dimka je smatrala da se istražitelj i tužilac ne šale. A u stvari, mogu istrunuti u zatvoru. Mada, s druge strane, nije činjenica da će biti pušteni ako potpiše. Ima li mnogo primjera varanja policajaca? Ali glavna stvar u Dimki bila je tvrdoglavost i tvrdoglavost, koja se jasno manifestirala nakon njegovog boravka na ostrvima smrti. A dječak je odlučno izjavio:
  - Ne!
  Istražitelj je grubo zarežao:
  - Sta nije u redu?
  Dimka je oštro rekao:
  - Neću potpisati! Napali su me, hteli su da me ranu lancem i to je bila samoodbrana!
  Istražitelj je zarežao:
  - Uredu onda! On je u istražnom zatvoru, nakon što provedeš nedelju dana postaćeš mudriji!
  Tužilac je klimnuo glavom i potpisao:
  - Za sada dva meseca u pritvoru. Ali naravno možete pustiti i ranije!
  Istražitelj je zarežao:
  "Mislim da će pritvor biti dobar za dječaka!"
  Dimka je izvedena iz kancelarije i odvedena u zatvor. Lisice su zveckale i lanac, dječaku je preostalo samo da pređe cestu. Tamo je trebao biti primljen.
  Dimka je hodala zveket vezan lancima za dvojicu policajaca. Osjećao sam se prilično loše. Zatvor, ćelija, zli zatvorenici. I upao je u nevolje odbijanjem da potpiše priznanje. Iako, s druge strane, nakon ovoga se nećete moći riješiti.
  Dimka je odveden u dežurnu. Ime, prezime, patronim, dragocjenosti sa vama.
  Onda pobuna. Policajac i dvije žene u bijelim mantilima odveli su dječaka od ogledala u sobu i upalili dodatne lampe. Uslijedila je komanda:
  - Skini svoju odjecu!
  Dimka uzdahne - nevolja! Pitam se samo zašto žene? Dječak je skinuo farmerke, majicu, patike i jaknu. Ostao sam samo u šortsu.
  Mlada žena u belom mantilu primetila je:
  - Dobro je izgrađen!
  Policajac je viknuo:
  - I skini gaćice! Živ!
  Dimka je, goreći od stida, i njih skinuo. Nehotice je pocrveneo i pokrio se. Policajac je viknuo:
  - Pažnja! Ruke dolje! Pogledajte pažljivije - to je ubica!
  Žena u bijelom mantilu koja je izgledala kao medicinska sestra nasmiješila se i, navukavši tanke medicinske rukavice, zagugutala:
  - Nismo videli ništa slično njima! Opusti se, tetka će te dodirnuti!
  Počela je da ispituje Dimkino telo. Prošetao sam dječaku kroz kosu, koja je narasla za vrijeme njegovog boravka na ostrvima. Pažljivo je počešljala svaki pramen, tražeći nešto skriveno. Možda čak i novac. Zatim je upalila svjetlo u dječakove uši i nozdrve. Radila je to pažljivo, kao da se nadala da će nešto pronaći.
  Zatim mi je naredila da stavim glavu na vrata, i uhvatila me rukama za bradu. Stavila je ruku u usta. Dimka je jezikom osetio miris i ukus gume. Žena je opipala svoje desni, zube, obraze. Kada je pritisnula korijen jezika, dječak je osjetio napad povraćanja. Da, kako neprijatno. Ruka je dosezala sve do krajnika i postalo je teško disati.
  Onda ju je, konačno, poslala žena i nacerila se:
  - Nema ničega!
  Oficir je komandovao:
  - Nastavi Olga! Zbog posebne opasnosti predmeta, lični pretres mora biti najtemeljniji!
  Žena u belom počela je da opipa Dimkina grudi. Podigla je ruke i pogledala svoje pazuhe. I neočekivanom snagom pritisnula je pupak. Dimka je dahtala...
  Tada je žena stala i upitala:
  - Pa, pusti ga da čučne!
  Policajac je zarežao:
  - Ovo nije sasvim pouzdano! Pogledaj mu i anus!
  Žena u beloj odori odmahnu glavom:
  - Za ovo vam treba posebna dozvola! Na isti način da provjerite dječakove intimne dijelove!
  Oficir je slabo komandovao:
  - Čučni, mali đavole...
  Dimka je dostojanstveno odgovorio:
  - Ja sam dečak!
  I počeo je lako da čuči. Sjeo sam deset puta. Nakon čega su mu žene pregledale tabane, i prošle između prstiju.
  Nakon čega se Dimka našao u susjednoj prostoriji. Tamo je još jedan dječak, u zatvorskoj uniformi sa kratko ošišanom i pisaćom mašinom u rukama, rekao:
  - Šta je novo?
  Policajac je odgovorio:
  - Da, i priličan hrt!
  Dječak se zakikotao i primijetio:
  - Ali on nije toliko strašan! Pa, sedi u stolicu i ja ću te ošišati!
  Dimka je seo. I dalje je neprijatno biti gol. A onda se obrijaš kao kriminalac. Povrh svega, mašinica je bila malo tupa i bilo je bolno šišati kosu. Gusta crna kosa pala je na pod. Izvaljene čizme mladog osuđenika gazile su ih. Činilo se da sa svakim pramenom kose odlazi komadić besmrtne duše i postaješ sve manje slobodan. Dimka je bila depresivno raspoložena. Ispred njega je bila zatvorska ćelija i sastanak sa maloljetnim kriminalcima.
  Međutim, Dimka se nikada nije bojao svojih vršnjaka. A nakon stvrdnjavanja "Četrdeset ostrva", više nije strašno. Ako išta, boriće se. Šta je sa zatvorom?
  Šta je sa još jednim testom? Ima samo četrnaest godina i ceo život je pred sobom.
  
  
  HITLER DUGE RUKE
  ANOTATION
  To pokazuje da je arogancija druga sreća. I Firer je uspio zauzeti ne samo Britaniju 1940. godine, već i SAD nekoliko godina kasnije. A to sugerira da odlučnost donosi pobjedu. Međutim, lijepe ruske djevojke mogu pobijediti Hitlerove horde!
  U drugom univerzumu Hitler se pokazao odlučnijim i dao je naređenje da se Britanija zarobi odmah nakon predaje Francuske. U isto vrijeme, Firer je uveo univerzalnu vojnu i radnu obavezu, uključujući i na okupiranim teritorijama. Nemci su proizveli znatno više aviona nego u stvarnoj istoriji i bili su u stanju da potisnu britansku vazdušnu moć. Tada su, koristeći ne samo vojnu, već i trgovačku flotu, nacisti iskrcali u metropolu. Djelovali su prilično uspješno i u pokretu zauzeli London.
  Britanija je pala, postavljena je pronjemačka vlada i potpuno legalan, ali Hitleru simpatizerski kralj.
  Nakon čega su, naravno, Nijemci pomeli sve kolonije Lavljeg carstva i preuzeli kontrolu nad njima.
  Napad na SSSR dogodio se godinu dana kasnije, ali sa snažnijim tenkovima i ogromnom snagom kolonija.
  Crvena armija je tvrdoglavo pružala otpor, ali je ipak postepeno pokleknula i povukla se. Bilo joj je teško da obuzda takav napad. Štaviše, Staljin opet nije mobilisao vojsku i bio je napadnut. Razbili su ga kao upijač.
  I novi njemački "Tigrovi" krenuli su u bitku. Kako su vršili pritisak na sovjetske položaje, kako su popuštali... Crvena armija je popuštala, ali se borila tvrdoglavo. Nemci su bili mnogo jači.
  Ali Moskva je i dalje zadržana. Nakon čega su Fritz skrenuli na jug. Staljingrad je za njih postao prava noćna mora.
  Grad na Volgi se tvrdoglavo držao. Sovjetske trupe su neprestano izvodile kontranapade. I sami su pretrpjeli gubitke, ali su i poslali neprijatelje na onaj svijet.
  Neprijatelj je, međutim, uzeo broj opreme i pješaštva. Bacio kolonijalne trupe u bitku. Panteri su bili doslovno preplavljeni brojkama. Pojavio se i moćni tenk Lev. Ovaj auto nije probio trideset četvorku iz svih uglova i uglova.
  Borbena testiranja su pokazala efikasnost vozila Lev u svim bitkama, iako je top bio nadmoćan i njegova brzina paljbe ostavljala je mnogo željenog. Kao i performanse vožnje.
  Ali ovaj tenk, dobro zaštićen sa bokova krme u uvjetima nedostatka sovjetskih topova velike oklopne snage, pokazao se jakim u proboju.
  Nemci su ipak zauzeli Staljingrad i uspeli su da zauzmu Kavkaz. U stvari, snage su veoma nejednake. Postoje mnoge podjele na Arape, Afrikance i Indijce.
  Jure prema neprijatelju kao lavina. Sovjetske trupe nemaju vremena za uzvrat.
  Osim toga, Nemci imaju veliku nadmoć u vazduhu. Puno aviona. I veoma jaki borci.
  Konkretno, Focke-Wulf je bio neodoljiv sa svojim oružjem i prednjim oklopom - izdržljivo vozilo sa snažnim motorom.
  Protiv nje SSSR nije imao protivnika ravnog u naoružanju i brzini.
  ME-309 se takođe pokazao kao veoma ozbiljan ratni konj. Takođe velika brzina. Tri topa kalibra 30 mm i četiri mitraljeza. Ne mogu odoljeti takvoj moći.
  A Nemci sa stranim pukovinama su se kretali i kretali na istok.
  
  
  U drugoj polovini maja izbile su žestoke borbe u Orenburgu.
  Bataljon devojaka, proređenih tokom borbi za Staljingrad, ušao je u bitku sa nacistima u ovom gradu, poznatijem po čuvenoj opsadi Emeljana Pugačova.
  Njeno mjesto u rovu zauzela je Alenka, komandant bataljona. Kapetan devojka je veoma lepa. Po tradiciji, djevojke u ovom bataljonu se bosu bosonoge samo u bikiniju. Zato koriste zemaljsku magiju, koja daje posebnu zaštitu. I zaista, djevojke trpe mnogo manje gubitke od ostalih jedinica.
  Ne može svako da preživi šest meseci u Staljingradu.
  Pored nje je oblina Marija sa zlatnom kosom. Prošlo je i kroz vatru, vodu i bakrene cijevi. Devojke je čekao težak test u vrelini staljingradskog pakla. Borili su se do kraja i preživjeli. A pomogla im je magija rodnog kraja.
  Očigledno, kada se borite gotovo goli, meci i geleri vas praktički ne bole.
  Marija puca na naciste. Naprijed, Nijemci, da bi spasili arijevsku krv, tradicionalno napuštaju crnce, Arape, hinduiste i druge strance. Broj stranaca u Wehrmachtu stalno raste i oni su bez sažaljenja bačeni u gusto.
  Ovdje pada Afrikanac kojeg je ubila Marija. Djevojka mu šalje poljubac i kaže:
  - Žao mi je zbog tebe! Ne umireš zato što želiš!
  I opet djevojka udari Arapa puškom. Kolonijalne trupe Wehrmachta probijaju se. Već toplo i udobno. Fašisti pokušavaju da uhvate doba godine kada je sve u cvatu i sunčano. Olujni vojnici urlaju na nebu. Poput najnovijih mlaznjaka, njihov broj se stalno povećava, pa tako i TA-152, koji su zamijenili zastarjele Focke-Wulfove. Međutim, ovi drugi se i dalje bore.
  Zlatokosa Marija je golim, gracioznim stopalom odgurnula komad keramike i cvrkutala:
  - Zemlju mi jecanje rastrga, njive krvlju napojene... Šteta što u raju nema mjesta za pale, samo u pepelu, topole kruže.
  I opet je Indijanac pao od njenog udarca. Da, morate ubijati strance koji su sakupljeni kao topovsko meso. Kako drugačije? U suprotnom će te ubiti.
  Crvena Alla. Vatrena devojka, duge bakrenocrvene kose koja vijori kao borbena, proleterska zastava. Djevojka nastupa ne samo u bikiniju, već čak i bez grudnjaka. Ona je kao, ona je cool. I takođe puca iznenađujuće precizno. Od njenih hitaca s vremena na vrijeme padaju vojnici probušenih glava.
  Tada Alla baca granatu golim prstima. Poklon leti polomljenom putanjom i završi u gomili Arapa. Čuje se eksplozija... Nekoliko unakaženih tela bačeno je u vazduh!
  Alla iz sveg glasa viče:
  - Hteo sam da napravim peglu - odjednom se ispostavilo da je slon!
  Anuta, šarmantna plavuša, preplanula, veoma vitka, oblina, prosečne visine, ali savršeno građena, takođe je pucala. Udarila je nevjernika po mostu nosa i zapjevala:
  - Krila kao u pčele - cveće umesto ušiju!
  Devojke pucaju veoma precizno i stalno se kreću.
  Velika i mesnata Matryona se malo udebljala nakon Staljingrada. Ona je takođe prelepa devojka, širokih bokova, ali relativno uskog struka. Prošla je kroz ovaj pakao i izgubila Serjožku. Uhvaćen je hrabri pionir koji izmišlja zamke za Nemce. Nije dobro ispalo.
  Ali tada je Matrjona otkazala mehanizam i mina je kliznula ispod njemačkog tenka. Panter 2 je oštećen i zaustavljen, nakon što je ozbiljno uboden.
  "Miševi" i dalje učestvuju u bitkama. Ovaj tenk se odlikuje velikom težinom i preživljavanjem. Ali pojavio se i "E"-100. Ove mašine nisu ništa manje zaštićene i okretnije. Borbeni je i Lev-2, takođe mašina, dobro zaštićena i lakša od svojih prethodnika. Za "Lava" Nemci često koriste top od 150 mm, što je pogodnije za juriš na gradove. Neki "lavovi" su opremljeni i bacačima bombi.
  Ali Nemci pažljivo napreduju tenkove i bacaju pešadiju napred.
  Kolonijalni vojnici idu naprijed. Svira luda drift muzika!
  Alla ispaljuje rafal iz mitraljeza... Vojnici padaju i prskaju kao krv iz lubenice slomljene lopatom.
  crvenokosa kaže:
  - Za Otadžbinu, za Staljina, nema jače vojske! Borimo se žestoko za sreću ljudi! A naš Vođa ima sokolska krila... On daje svjetlost nadi! Udarac čeličnog čekića donio nam je zoru!
  Alla peva i snima. Ona je zaista prelepa. Ima preplanule, zlatnomaslinaste grudi, sa zrelim bradavicama od jagode. Kako je ukusna ova devojka! Teško je zamisliti nešto impresivnije i atraktivnije. Momci gledaju ovu Amazonku samo u tankim gaćicama.
  Crvenokosa devojka je oborila pet Indijanaca i zapevala:
  - Kad dođe vreme, razvijaće se astronautika... A za nas je rat velika romansa!
  I devojka se ponovo smejala... I ponovo je otvorila svoju iznenađujuće i neverovatno tačnu vatru.
  Naišavši na snažnu odbranu, Nemci ponovo bacaju jurišne avione i bombardere u borbu. Pešadija se povukla, a na položaje devojaka padaju granate i bombe.
  A tenkovi rade iz daljine. Alena naređuje:
  - Svi se sakrijte u zemunice!
  I ona sama ostaje da posmatra na površini. Nacistička artiljerijska priprema je snažna. I još opasnije bombe. Neke od njih ispuštaju čudovišta kao što su Yu-488 i najnoviji TA-400. Bombe teške devet tona padaju i sposobne su da unište zemunice i utvrđenja. Alenku je udarni talas bacio uvis, a njene gole pete su bolno udarile u hrpu kamenja.
  Izgoreli su mi tabani. Ali inače, djevojka kapiten nije povrijeđena. I bačena je veoma moćna bomba, čak mi je i njen urlik zapušio uši. Ne, ništa se ne može dogoditi na svijetu.
  Ali djevojke zaista imaju zavidnu stopu preživljavanja. Dok ljudi umiru i umiru!
  Alenka se prisjetila kako ju je mladić Julius milovao. Kako joj je ljubio stomak, noge, koljena, bedra i grudi. Kako je prijatno da te šapama šapa mlad i zgodan muškarac koji je tek nedavno počeo da razvija brkove. Ali tada je Julijus umro u zemunici, zgnječen direktnim udarcem bombe. I od njega nije ostalo ni mokro mjesto.
  Mladić je otišao... gde? U raj, u pakao, u zaborav? Ali najvažnije je da on sada nije na zemlji. A Alenka je veoma ogorčena zbog ovoga.
  Kad bi samo uzela ovu Hitlerovu glavu na panj. Rat će uskoro trajati tri godine. Nacisti već jurišaju na Orenburg. Njihova su se kliješta probila daleko.
  Alenku je odlikovala velika zaljubljenost i temperament. Obično je preferirala mlađe, pa čak i mlade vojnike. I prvom prilikom je započela aferu. Alena je volela kada joj zgodni muškarci miluju i dodiruju njeno snažno, istrenirano telo. Tokom rata moral je postao jednostavniji i niko nije posebno iskosa gledao na činjenicu da se oficir Crvene armije druži sa muškarcima.
  Alenka je, poput mačke, voljela maženje i naklonost. A za nju je ovo najveće zadovoljstvo. Grudi, noge, materica i vrat su posebno osjetljivi.
  Ali koliko je njenih ljubavnika već prešlo na onaj svijet! Kako je rat podmukla i zla stvar. Iako su se muškarci držali Alenke. Da je bar takva lepotica, izašla je sa svim svojim licem, figurom i glasom.
  I općenito, kada je žena mlada, najčešće je lijepa. Evo njih pet, zavijaju skoro od početka rata - jako slatke... Četiri djevojke su svijetle kose, a jedna je crvenokosa. Kao zvijezda petokraka. Prošli su kroz mnogo pakla, ali nikada nisu bili ozbiljnije povređeni. Osim ako nije bilo ogrebotina.
  Obično je na Alenki sve zaraslo kao na psu, a ožiljaka nije ostalo.
  A sada: bombe padaju, granate eksplodiraju, ali nju nije ni briga! Sve je tako smiješno!
  Mada ne... U ratu nema vremena za zabavu. A ponekad i djevojke u njenom bataljonu umiru. Ni bose noge za djevojku nisu garancija besmrtnosti. A u Staljingradu, u muškim bataljonima, bukvalno su svi često ginuli.
  Grad na Volgi pokrio se slavom. Šest mjeseci su zadržavali navalu Hitlerovih hordi. Nemci i njihovi sateliti izgubili su oko milion ubijenih i ranjenih u bitkama za Staljingrad. Istina, većina poginulih bili su stranci!
  Firer je doveo trupe sa svih strana Zemlje u Rusiju! Bilo je čak i američkih plaćenika, uglavnom njemačkog porijekla. Puno Indijanaca. Indija je gusto naseljena zemlja, a Firer je naredio aktivnije korištenje ljudi kao topovskog mesa. I vodi Indijanke u hareme. U stvari, bilo je dozvoljeno imati nekoliko žena u Trećem Rajhu. Papa je dao dozvolu za ovo pod pretnjom pištolja. I druge crkve su odobrile. Sam Firer je revidirao svoje stavove o arijevskoj krvi. Nemcima je bilo dozvoljeno, nakon dodatne selekcije, da imaju žene slavenske, evropske, arapske, indijanske - pod uslovom da nemaju fizičkih mana i da su apsolutno zdrave. Brakovi sa crnkinjama bili su zabranjeni, ali nije bilo zabranjeno koristiti Afrikanke u javnim kućama, već samo uz kontracepciju. Nakon selekcije, dozvoljeni su brakovi sa Japankama, Tajlanđankama i Korejkama.
  Ali opet, zahtjevi su bili ljepota, vanjski podaci, zdravlje i odsustvo fizičkih nedostataka. Sada je uloga pedigrea opadala. U SS-u ima mnogo više stranih divizija nego nemačkih. I Wehrmacht je bio popunjen strancima. Kolonijalne trupe su se u potpunosti sastojale od Aboridžina i njima su komandovali Nemci.
  Firer je preuzeo organizaciju vojske od Džingis Kana, miješajući narode i formirajući šaroliku vojsku.
  Naravno, u takvim uslovima, SSSR je postepeno gubio rat na iscrpljivanje. Ova strateška propast nas je natjerala da budemo posebno inventivni. No, postojala je neočekivana šansa: Sjedinjene Države, gdje su već uspjele suzbiti pobunu Afrikanaca i predstavnika latinske nacionalnosti, intenzivirali su rad na atomskoj bombi. A ako izdržimo još neko vrijeme, moguće je primirje sa Trećim Rajhom dok se rat sa Sjedinjenim Državama nastavlja.
  I tamo će se možda nacisti boriti do te mjere da više neće da se bore. I tada će Sovjetska Rusija preživjeti.
  Bombardovanje i masovno artiljerijsko granatiranje je završeno. I napad počinje ponovo. Grad je već pretvoren u ruševine, nije ostala ni jedna netaknuta kuća. Avaj, neprijatelj je veoma okrutan i jak.
  Djevojke izlaze na površinu i vatrom susreću nadolazeće pješadije. Tenkovi se uvlače...
  Aljonuška je, upucavši Indijanca, prošaptala:
  - Neka Bog da slepima da otvore oči i isprave leđa grbavcima!
  Nakon čega je ljepotica kliknula na zatvarač. Ponovo je nanišanila i zakucala. Udarila je Arapa i bljesnula svojim safirnim očima. Pretrčala je bosi, zakrivljeni, prašnjavi đon preko šljunka. Djevojka se osjećala malo golicavo. Ona se nasmijala. Postalo je zabavnije. Ljepotica je ponovo snimljena.
  Alyonushka je pucala i nacerila se... I pogodila. Prisiljavanje protivnika da zaustave i smrznu se. Neprijatelj je uzvratio vatru. Bacao je granate i urlao...
  Onda su se jurišnici ponovo pojavili. Bilo ih je malo, ali su letjeli mlazni automobili koji su izbacivali rakete. Nacisti su bacali granate na položaje djevojaka. Ali gole, ženstvene noge kao da su štitile od poraza. I ratnici, uronjeni u granatiranje, preživjeli su vatru.
  Zaustavljeno je kretanje neprijateljske pešadije. Nacisti su pokušali da popuše Crvene bacajući rakete.
  Alenka se sakrila u procjepu i cvrkutala:
  - Ali od tajge do britanskih mora... Crvena armija je najjača od svih!
  Crvenokosa Alla se također ugurala u procjep i izbjegla udarce krhotina. Lijepa djevojka prisjetila se kako je kao ugla tinejdžerka uhapšena nakon prijave.
  Sjećam se potrage. Mladu uhapšenu su natjerali da se skine. Dve žene u rukavicama pažljivo su opipale devojčin nos, zmije, usta i pogledale u njena intimna mesta. Kako je to bilo ponižavajuće, sramotno, zastrašujuće, strašno. Alla se jako uplašila kada je dovedena u ćeliju da se nađe u društvu drugih kriminalaca. Ali u ćeliji su bile djevojčice poput nje, skoro sva djeca represivnih ljudi. A ono najgore nije se ostvarilo.
  Ali bilo je teško sjediti u ćeliji: bila je tijesna, a stražari su često upadali. Tukli su me iz najmanjeg razloga i bez razloga. Stražari su posebno voleli da udaraju devojke pendrecima po petama. Uprkos hladnoći u ćelijama, devojke su držane bose, a stopala su im bila otečena od stalnih udaraca.
  Pretresi su postali još jedna nesreća. Radili su se nekoliko puta dnevno i bilo je veoma bolno, neprijatno i ponižavajuće.
  Hranili su me oskudno i bičevali u šetnji. Alla je šest mjeseci provela iza rešetaka, u stalnom ponižavanju, maltretiranju, premlaćivanju i ponižavajućim pretresima. A onda je, pod Berijom, poslana u dječiju radnu koloniju. Čak i bez suđenja.
  Alla je tamo radila od pet ujutro do kasno uveče sa drugim djevojkama. Dok nije počeo rat... A crvenokosa odrasla djevojčica je pobjegla na front. Uspio sam to uraditi sa desetak drugih djevojaka.
  Počela je njena vojna rutina. Ali tokom rata, crvenokosi đavo se osjećao mnogo bolje nego u radnoj koloniji. Nad njom je i dalje visila zatvorska kazna i kazna za pobjede. Ali Alla, koja je već dobila dva ordena, nije dirnuta.
  Djevojčica je mnogo toga iskusila u koloniji. Uključujući i ljubav - momci su živeli u susednoj baraci, i uprkos formalnoj zabrani, probijali su se do devojčica. A oni su, zauzvrat, hteli da saznaju zabranjeno. Alli se, u svakom slučaju, odmah svidjelo. Vruća crvenokosa djevojka osjetila je grešno zadovoljstvo.
  Međutim, ni ona nije imala sreće u ratu. Uvek nakon seksa, muškarac ili mladić pogine u borbi. Kao da je bila neka kletva na crvenokosoj. Štaviše, bez ikakvih izuzetaka. Stoga je, uprkos svojoj ljepoti, Alla stekla slavu, a muškarci su je počeli izbjegavati.
  Crvenokosi đavo je patio od nedostatka muške pažnje. I uživala je u ubijanju muškaraca. I opet je pucala na neprijatelja, i nacerila se kao tigrica.
  Alla je upucala crnca i mentalno ga zamislila u zatočeništvu. Bilo je zanimljivo zabaviti se sa tako visokim i zgodnim muškarcem. Općenito, igranje aktivne uloge s muškarcem uobičajeno je za crvenokosu. Ona je snažna i odlučna žena. Šta je sa činjenicom da će čovjek kasnije biti ubijen? Pa, ona voli raznolikost!
  U mirnodopskim vremenima, komsomolke bi bile strogo kažnjene zbog promiskuiteta, ali tokom rata moral je postao mnogo slobodniji. Ovo je očito posljedica blizine smrti, kada posebno odjeljenje zatvara oči pred razvratom.
  Ponekad se Alla stidila svog promiskuiteta. Kada čak ni naglašeno ne nosi grudnjak i trese golim grudima. Sjetio sam se Marije, religiozne djevojke koja je još bila djevica. Iako je vjerovatno najženstvenija i najseksipilnija od njih pet. Tačnije, privlačna, svojom anđeoskom nevinošću.
  Međutim, Marija je vrlo precizna, možda čak i fenomenalna u svom gađanju. Ovako je jednim metkom precizno pogodila dva Arapa. I nevino se osmehujući, kaže:
  - Bože oprosti, ali ja služim svojoj Otadžbini!
  Marija je jako lepa... Malo joj je neprijatno što se mora boriti samo u bikiniju. Ali štiti od poraza. To je dokazano i praksom. Marija je započela rat još kao djevojčica. Odrasla je za tri godine, ali i dalje deluje vitko, nevinašce i normalne visine za devojčicu. Ostali članovi četvorke su duži, mišićaviji, a Matryona je zapravo krava - iako vrlo jaka.
  Marija puca i sjeća se Serjožke. Sirotan. Bio sam zarobljen. A ovo je gore od smrti. Dakle, prvo se suočio sa mučenjem, a zatim sa pogubljenjem. I nije poznato kako će drugi reagovati na ovo.
  Marija je opalila, ustala na koljena i opalila. Ubijeni hinduist se ispružio i pustio lokvicu krvi. Zlatokosa lepotica kaže:
  - Eh... ti imaš mnogo bogova, ali nemaš raj!
  Marija je opet zakucala, udarila i zapevala:
  - Hvala ti za izgubljeni raj... Ni za nas, ni za našu decu, ni za naše unuke... Ali tek će se naviknuti na varljive zvuke!
  Marija je pucala, ubijajući nacističke saučesnike koji su napredovali i pevala:
  - Vozili smo, vozili, vozili - dugo smo... Put od nevolje do nevolje, od rata do rata! Vozili smo, vozili, vozili - dugo... Pucaju potoci horde, krvavi rat! Krvavi rat!
  I djevojka se čvršće pritisne u zemlju. A lavovi već puze naprijed. Nemački tenkovi tutnje, a cevi im se tresu.
  Marija je plakala i primetila:
  - Evo je, smrt!
  Devojka zlatne kose pucala je na vojnika koji je puzao prema položajima Crvene armije iz puške na koju je bio pričvršćen optički nišan.
  Gledao sam kako iz glave smrtno ranjenog neprijatelja prska fontana krvi.
  Marija je tvitovala:
  - Snajperiste... Grešite!
  Alla je glasno rekla:
  -Ne sudite po odeći ako ne želite da protegnete noge!
  Marija je zatresla graciozne, gole, preplanule noge. Zamišljao sam da mladić sa licem vilenjaka prelazi dlanom po tabanu. Kako bi to vjerovatno bilo lijepo.
  Ali onda je ljutito frknula:
  - Pobediću sve!
  Alla, koja je i sama bila nevjernica i raskalašena, podrugljivo je rekla:
  - I bez Božije pomoći?
  Marija je ispalila i odgovorila škripavo:
  - Ne, uz Božiju pomoć!
  Alla je bljesnula svojim bisernim zubima i primijetila:
  - Ali tvoj Bog je učio: ako udariš u desni obraz, okreni lijevi!
  Marija nije odmah odgovorila. Ispalila je još nekoliko hitaca, saseći fašističke marionete. A ona je tiho rekla:
  - Ali šta da radiš nakon što te udare po lijevom obrazu - Bog Isus ne kaže. A nacisti su zadali mnogo udaraca našem narodu!
  Alla je skočila. Bacila je bombu bosom nogom, podigavši čitav stub prašine, i zaurlala:
  - Berlin je skoro u našoj vlasti... Kroz dvogled vidimo prokleti Rajhstag! Biće mira i sreće na celoj planeti... O tome ću vam pričati u svojim pesmama!
  I crvenokosa je dala rafal, prekinuvši čitav niz nacista. Zatim je ponovo udarila granatu.
  Ona je jaka devojka. U logoru je bila prisiljena da premešta kamenje od zore do sumraka, a Alla je postala pravi supermen. Granatu je bacila mnogo dalje nogama nego rukama.
  Crvenokosa je voljela trčati golih potplata po ugljevlju ili snijegu. Uzivala je...
  Allah ga je uzeo i probio:
  - Ali ja imam drugu strast... Ovo je moć, samo moć!
  Crvenokosi đavo je ispalio rafal, pucajući u Švabe i njihove pristaše, i zaurlao:
  - Nema potrebe za zlatom i novcem! I potrebno je da preda mnom... Ljudi su bili na kolenima, ljudi su bili na kolenima, po celoj površini zemlje!
  Neprijateljska pešadija se zaustavila. Tenkovi su krenuli dalje. Teška vozila "Lev", "Miš", "E"-100, "Tigar"-2 - ispaljivane granate. Panter 2 je takođe bio veoma popularan. Položaji su goreli i rušili se, zmije dima su se dizale u nebo.
  Jednoj od djevojaka su bile opijene noge. Vrištala je i otvarala vatru u dugim rafalima. Još jednoj lepotici je grudnjak odsečen komadom gelera. Ratnikove grudi su bile otkrivene i ona je pocrvenela. Djevojčino lice postalo je grimizno.
  Maus, najteži njemački tenk, udarao je iz svojih topova. I uništio je sve na svom putu.
  Ali ratnici su skočili u prošlost. Tako su okretni. Alla je bacila granatu na Miša. Utišao jedan od nemačkih mitraljeza.
  Crvenokosa ga je uzela i žarko zapjevala:
  - Neka trče nespretno - oklopni tenkovi kroz lokve...
  Nakon čega je djevojka ponovo bosom nogom bacila granatu i pogodila još jedan mitraljez Miša, razbio mu cijev. Nakon čega Allah vrišti:
  - Ja sam boginja smrti, koje se Hitler boji!
  Nemački tenk je stao. Zajedno sa gubitkom mitraljeza, tankeri su izgubili i lavovski dio povjerenja. I "Miš" je počeo da puca iz kratke cevi i počeo da obrađuje ruševine. Jedan od fragmenata udario je Allu u petu, spalivši gracioznu krivinu djevojčinog đona.
  Ljepotica je uzela i zapjevala:
  - Dželat mi peče pete, a ja čujem plač!
  Maria je dobro naciljanim udarcem razbila optički nišan Miša. I masivni tenk je izletio i počeo da se okreće. Jasno je gdje će se naslijepo gaziti skoro dvije stotine tona čelika. Samo da se vratim da izbegnemo još nevolja.
  Tada je u igru ušao "Lev"-2. Naprednija mašina pokušava da udari ceo prostor ispred sebe vatrom topa od 150 mm. Djevojke u odgovoru okreću nos prema fašistu.
  Marija baca granatu svojom isklesanom nogom. Sadašnjost ne stiže do tenka, ali izbacuje pešadiju. Jednom Afrikancu je čak otkinuta glava. Nosila je kacigu, okrenula se i udarila pravo u ciglu.
  Zlatokosa devojka je rekla:
  - Sve je po volji Božijoj... Čak i greške!
  Alla je oduševljeno pjevala u odgovoru:
  - Sve na svetu zavisi od nebeskih visina... Ali tačnost očiju, ali tačnost očiju - zavisi samo od nas!
  Marija je ponovo opalila. Razbila je optički nišan "Leva" i racionalno primijetila:
  - I Bog daje tačnost!
  Alla je pokazala zube i udarila bosom nogom o razbijeno staklo. Osjetio sam kako je bilo ugodno kada mi je nešto oštro probilo goli taban. I zaurlala je:
  - U svemu vam je potrebna spretnost, kaljenje, obuka - inače neće biti milosti!
  Marija je pucala u fašistu sa degenerisanim licem u stomaku i pevala:
  - A za Švabe, milost je da otkinu kožu sa lobanje! I žvačite, žvačite, žvačite - isperite toplim gnojem!
  Alla je napravila grimasu, opalila... Rascijepila je glavu i prošaputala:
  - Kakav bezbožan govor imaš!
  Marijino lice problijedi i prošaputa:
  - Bože oprosti grešniku!
  Alla se nasmijala. Bila je cinična devojka. A u dječijoj radnoj koloniji tukla je one koji su bili slabiji od nje. A ta crvenokosa je bestidna. A Alla je htjela povući Mariju za njenu zlatnu kosu. I to ne rukama, nogama.
  A Alla je pružila svoj goli ud do lisnate kose kršćanke, i čim je prstima uhvatila pramenove, povukla je.
  Marija vrišti, okreće se i kaže:
  -Jesi li lud?
  Alla je podrugljivo rekla:
  - Tako ti je Bog izdržao i naredio!
  Marija je odmahnula pesnicom:
  - Ne bogohuli, kučko!
  Alla se javila i zapjevala:
  - A Boga opet smeh razdire - šta mene briga za sve, a šta tebe briga za mene!
  Marija je odmahnula glavom i primetila:
  - Rizikujete svaki dan! A u isto vreme, imajući priliku da za minut odete do đavola, drski ste i izgovarate loše govore!
  Crvenokosa je napravila grimasu. Zgrabila je komad stakla golim prstima i bacila ga u usta. Uhvatio sam ga jezikom. Žvakala je čašu i bez razmišljanja otpila gutljaj, rekavši:
  - Pakao nas neće uhvatiti!
  Marija je, žestoko kolutajući očima, zarežala:
  - Nećeš nigde! Vatrena uš!
  Alla je samo bljesnula svojim smaragdnim očima kao odgovor. I bacila je granatu na naciste, govoreći:
  - Dok traje rat, zaboravimo na naše razlike!
  Marija je neumjesno rekla:
  - Božije je Božije, a Cezarovo je Cezarovo!
  Alla se dugo okrenula i dodala:
  - A Hitler je đavolski!
  Marija je otvorila vatru, oborila još nekoliko ljudi i razmišljala. Kako se može doći do takvog pada morala kakav je dostigao Hitler? Kakva je to zvijer u ljudskom obliku? Taj krvavi tiranin kojeg čovječanstvo nije poznavalo od vremena Adama i Eve. I u isto vrijeme izuzetno sretni. Možda čak i najsretniji i najuspješniji osvajač u čitavoj istoriji čovječanstva.
  Ali ispostavilo se da je Rusija tvrd orah za fašizam. Rat na istoku uskoro će ući u četvrtu godinu. Da, nacisti napreduju. Ne prebrzo, ali samouvjereno. Samo zimi je Crvena armija mogla malo da stisne Švabe. A sada neprijatelj ponovo napada.
  Devojka je šutirala precizno i veoma dobro. Izgubivši optički nišan, tenk Lev se ponovo okrenuo i počeo da bježi. I "Panter"-2... Tenk sa dugom i debelom cijevi i relativno malom kupolom.
  Efikasna mašina. Koji je nokautirao skoro svakog mastodonta. Ovdje se Alla istakla bacajući granate svojim zavodljivim nogama i oštetila cijev.
  Crvenokosi đavo je bljesnuo očima boje mora i siktao:
  - Slomio sam im nos!
  Nemac sa slomljenom njuškom se okreće. Gusenice se tresu kao okretna mašina. Da, djevojke su izmislile zgodnu i efikasnu taktiku. Pogađajte cijevi, razbijajući cijev granatama kada je oklop nedostupan.
  A dobro nanišana Marija precizno šutira, kao da je zaista praunuka Robina Huda. A zlatokosa lepotica uzvikuje:
  - Pod izgovorom ciljeva humanizma,
  Da izgradimo raj na Zemlji...
  Hitler je prešao na put fašizma -
  Hram je podigao ološ Satana!
  I puca kao prava svetica istrebljenja. Njena gola, isklesana noga baca krhotinu stakla, pogodivši Arapa pravo u središte njegovog čela. A sin pustinje, refleksno povlačeći obarač mitraljeza, odsiječe desetak svojih saučesnika.
  Alla je s odobravanjem primijetila:
  - I brzo učiš! I napredujete pred vašim očima!
  Crvenokosa ratnica je golim prstima bacila i komad stakla i pogodila Afrikanca u oko. Eksplodirala je, pala na gomilu granata. I još desetak lovaca odletjelo je u nebo, ili pakao - kako se odlučiti za posao!
  Alla je tvitala:
  - Pakao će biti zlo mjesto, ko je otkinuo pokrivač... A sveta djevica mač - sasjekao neprijatelje!
  A crvenokosi đavo se opet okrenuo i siktao:
  - Biće za tebe kovčeg, samo od pepela, i muzika u žalosti!
  Marija je odmah bacila granatu u obe noge, osakativši cev strašnog tenka E-100, zazvonivši:
  - Za slavu Gospoda Hrista!
  U paralelnom univerzumu, SSSR je imao veoma težak period. Ali Hitler nije dokrajčio Rusiju. Previše su ga uznemirile glasine da Sjedinjene Države pokušavaju stvoriti atomsku bombu. Tačnije, čak ni ne glasine, već obavještajni izvještaji, koje je bilo nemoguće sakriti od moćnih njemačkih obavještajaca. A atomska bomba je užasna stvar, iako nije lako dobiti Treći Rajh iz inostranstva.
  Hitler je predložio primirje Staljinu, što je sa zadovoljstvom prihvatio diktator koji je zamalo izgubio rat. Trupe Trećeg Rajha napale su Ameriku sa obe strane. I iz Argentine i iz Kanade. Nemci su imali dosta vojske, a pomogli su im i Japanci, koji su pritiskali Amerikance sa istoka. Besnila je žestoka bitka.
  Pet djevojaka Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona stigle su u Ameriku da se bore kao dobrovoljci protiv hordi Trećeg Rajha. Svih pet djevojaka su jako lijepe i govore engleski. Staljin je odbio da pošalje ceo ženski bataljon, jer bi to bilo u suprotnosti sa uslovima mira sklopljenog sa fašističkim carstvom. SSSR je trebao dobiti na vremenu po svaku cijenu dok su nacisti napali SAD.
  Pet djevojaka su dobrovoljci: prošli su gotovo cijeli rat, od Bresta i Buga do Orenburga. A oni se bore protiv nacista na drugoj strani Zemlje u glavnom gradu Hondurasa.
  Tegucigalpa je jedno od glavnih uporišta odbrane, u sukobu sa šarolikom hordom. I japanske i azijske horde ušle su u nevolje. Sami Nemci su se borili samo tenkovima, a pešadija je bila u potpunosti iz nearijskih naroda. Potjerali su Azijate, crnce i Arape naprijed.
  Alenka je opalila, odsjekla dvojicu Afrikanaca i cvrkutala:
  - Samo horda Džingis Kana!
  Zlatokosa Marija, nakon što je rafalom iz mitraljeza pokosila trojicu Indijanaca, podigla je svoje gole, preplanule noge do vrha. a ona je rekla:
  - Meljemo topovsko meso!
  Odleteo je komadić granate i udario Mariju po goloj, okrugloj peti. Djevojke se tradicionalno tuku u bikiniju i bosonoge. A kad oštrim udari u grub, djevojački đon, malo zaboli.
  Ljepotica je namignula i ponovo opalila... Marija je veoma vitka, prosječne visine sa savršenom figurom.
  Alenka je viša, sa činom majora, pa čak i heroja Sovjetskog Saveza. Ali i gotovo gola, jedva pokrivena bikinijem. Veoma preplanula, ali kosa joj je bijela. A Alenka šutira veoma precizno. I voli da baca granate bosim nogama.
  Prelijepa Alla rafalom puca i obara četvoricu Arapa. Kosa joj je crvena, odnosno bakrenocrvena, poput proleterskog barjaka. A kad pušu vjetrovi, to je kao zastava revolucije. Djevojka blista svojim smaragdnim očima, poput zvijezda. I brutalno briše neprijatelje.
  Anyuta je takođe plavuša. I puca iz mitraljeza. Djevojka je podmetnula bose noge i prasnula. Pet raznih boraca je bačeno, a grimizni izvori krvi izletjeli su iz grudi i stomaka njihovih protivnika.
  Anyuta je, oblizujući pune usne, cvrkutala:
  - Rat je vazduh za pluća...
  Djevojka leži, bosom nogom baca bombu. Čuju se eksplozije. Nekoliko militanata odleti u različitim smjerovima.
  Matryona je krupnija i mesnatija djevojka. Kosa joj je svijetlo smeđa. Tipična seljanka, mlada žena od krvi i mlijeka. Veoma je jaka fizički i dobro šutira.
  Evo opet red. I ubijeni fašistički plaćenici padaju.
  Matryona, pucajući, kaže:
  - Dobro, dobro, gde si bio? By baka! - Devojka je pucala, ubivši tri bradata nacista i dodala. - Šta si jeo - kašu! šta si pio? Mash!
  Devojke drže liniju. Ne puštaju fašiste naprijed. I prijateljske pjesme ore:
  - Uništićemo ceo svet nasilja,
  Do srži i onda...
  Izgradićemo novi, nebeski svet -
  Ko je bio niko postaće sve!
  Alenka ponovo baca bombu bosom nogom. Eksplozije napreduju pešadije. Definitivno postaje toplije. Ovdje dolazi ozloglašeni "Lav"-2. A pored njega je i napredniji E-50. Projektili su izbačeni. Crnom Amerikancu je otkinuta glava i ona se otkotrljala.
  Marija je stala na zapaljenu dasku, a njene otvrdnute noge gotovo da nisu osjetile vrelinu plamena.
  Zlatokosa ljepotica snimi i prede:
  - A ko će zaustaviti tok krvavih, pobesnelih reka...
  Marija je ponovo opalila, srušivši Afrikanca s oklopa E-50 i cvrkutala.
  - Snop od blastera će ti pogoditi slepoočnicu, u zlu bljesku čovek je nestao!
  Devojka je ponovo pucala. Zabljesnula je svojim bosonogim, preplanulim, gracioznim stopalom kroz zrak. Granata je poletjela prema njoj. Ljepotica sa zlatnom kosom je svojim golim đonom, gotovo bez prašine, spretno otkucala poklon. Granata je poletela nazad. Uletjela je u redove militanata Trećeg Rajha. Izgledalo je kao da lubenice ispadaju iz kamiona i lome se. Toliko je krvi proliveno.
  Marija je tvitovala:
  - Devojka je pala na ispitu i došao je prokleti Rajh. Hitler je očigledno bio umoran od života, a njegova ljepota ga je slavno pojela!
  Alla je takodjer bezvezni ratnik. Puca u sebe iz mitraljeza i kaže, razbacujući leševe:
  - Za maminu kašiku! Za tatinu kašiku! A za Kobu kutlača! I na tvojoj strani u krevetu!
  Ljepotica bakrenocrvene kose bosom nogom lansira drveni avion. On leti pravo prema masivnom tenku German Lion. Sleti na cev topa od 105 mm i on eksplodira. Oružje pokvari.
  Nijemac se okreće i prisiljen je sramno pobjeći. Alla, trljajući nogu o komad zgrade, kaže:
  - Ako nemate snage, potrebna vam je pamet! Morat ćete napraviti buku!
  I opet devojka šutira veoma precizno. Njena crvena kosa je poput plamena olimpijske baklje. Atraktivna djevojka. Već se istakla u američkoj vojsci pokazujući bijesan temperament. Posebno je bio dobar u pravljenju nestašluka sa Afroamerikancima. Sa njima je tako neobično i lepo.
  Međutim, Allah također uništava crnce koji se bore u vojsci Trećeg Rajha. Zašto je Njemačka osvojila cijelu Afriku? Pokušajte zaustaviti takvu moć.
  E-50 je najnoviji tenk, sa gasnoturbinskim motorom i debelim bočnim i prednjim oklopom. Ne može se uzeti granatom. Alla je bacila poklon golom nogom, oborila nekoliko pješaka i cvrkutala:
  - Oh, tvoj tenkovski oklop je pouzdan, od nekoga ko namerava da ugrize... Samo znaj moć koju imaš... nja, možeš samo šutnuti čeličnog konja!
  Anyuta je takođe šutirala veoma precizno. I radije je bacala granate nogama. Njeni goli prsti su takođe vrteli čelični disk. Vrh je preletio i prerezao grkljane dvojici fašističkih militanata. Ispustili su mitraljez i sada je debeo rafal velikog kalibra probio lance horde. Čitav niz stranih boraca regrutovanih u napadima u vojsku Trećeg Rajha.
  Anyuta je tvitovala:
  - Sreća je nagrada za hrabrost! Jedna pesma je dovoljna! Neka pevaju samo o domu!
  Ali lepotica još nije stigla da propusti dom. Iako je u američkoj vojsci vrlo malo sovjetskih dobrovoljaca. Staljin nije želio da blista, kako kasnije Hitleru ne bi dao povoda da optuži Rusiju za kršenje uslova "Slamnatog mira".
  Pet djevojaka, najboljih u ženskom bataljonu, upozoreno je da će ih se domovina, ako budu zarobljene, morati odreći. I u ovom slučaju, djevojke bi trebale kositi o trivijalnim plaćenicima koji su unajmljeni za novac.
  I Anyuta, i Alena, i druge djevojke razumiju da ih čeka strašno mučenje, ako budu uhvaćeni. Stoga su odlučili, u svakom slučaju, da ih nacisti ne ubiju žive.
  Njemački jurišni avioni lete iznad položaja američkih trupa. Ne očekujući da će naići na tako tvrdoglav otpor u glavnom gradu Hondurasa, nacisti su se pomalo iznervirali.
  Mlazni i jurišni avioni su jaki. Lete rakete, pucaju topovi.
  Američki vojnici umiru. Matrjonu je takođe pogodio geler u njeno mesnato rame. Izašla je krv. Herojska djevojka je zubima izvukla komad čelika i ispljunula krv. A onda me je opet udarila glomaznom automatskom puškom. Strani plaćenici padaju. Ovdje su skoro svi domaći, samo su im komandanti Nijemci, a i tada ne uvijek. Istina, posade na najmodernijem tenku E-50 su u potpunosti njemačke. Auto ima pristojnu brzinu i upravljivost. Pa, ovo još nije najnaprednija modifikacija - teži sedamdeset pet tona. Zidovi se ruše ispod šina. Ovaj se obično proizvodi u tri verzije sa topom od 105 mm, jurišnim topom od 180 mm i raketnim bacačem od 400 mm.
  I svaka modifikacija ima svoj zadatak. Evo ovog tenka sa jurišnom puškom, pogodnijem za napad na gradove. I nije ga tako lako uništiti. Matryona se prekrsti i golim prstima hvata protutenkovsku granatu, svoju veliku, ali gracioznu, lijepo oblikovanu nogu. Sada trebate baciti poklon pravo na cijev da biste onemogućili mastodontovo oružje. Pet mitraljeza pokrivaju njemački moderni tenk i nije mu se tako lako približiti.
  Matryona je veoma jaka, a njene konjske noge bacaju daleko granatu. Ali nije uvijek tačno. U svakom slučaju, pogoditi takvu metu kao što je cijev topa od 180 mm. Djevojka heroja sumnja. Šta ako promaši?
  Oh, da je njihov dugogodišnji partner Oleg Rybačenko bio s njima, ovaj hrabri pionir bi nešto smislio.
  Ali dječak je poginuo u bitkama za Staljingrad. Devojke nisu znale njegovu dalju sudbinu. Ali sudbina pionira pronalazača je zaista bila nezavidna. U početku je Oleg Rybačenko bio brutalno mučen, pokušavajući da otme tajne. Nakon torture, jedanaestogodišnji dječak je završio u rudnicima. Posao je zastrašujući i izuzetno težak. Ali sovjetski pionir, mali, ali žilav, pokazao se uporan.
  Uspio je da preživi, a čak i kroz lavirinte rudnika odlučio je pobjeći. I Oleg Rybačenko je uspio da izađe. Dječak je neko vrijeme lutao po Balkanu dok se nije pridružio lokalnom partizanskom odredu. Tamo je postao veza i saboter.
  Na Balkanu je još uvijek bio prilično razvijen partizanski pokret. Delom i zbog toga što su okupacionu službu vršili Italijani, Rumuni, Bugari, Albanci - koji nisu bili borbeno spremni kao regularne jedinice Vermahta.
  Ali mnogi partizani su ipak poginuli. Posebno od zračnih napada. A patriote Jugoslavije su primorani da se kriju po planinama, šumama ili, u najboljem slučaju, malim selima. Veliki broj komandanata je već poginuo. Situaciju je pogoršao mir potpisan sa SSSR-om. Sada su nove kaznene divizije počele da pristižu na Balkan, organizujući masovne napade i čišćenje područja.
  Oleg Rybačenko je morao da se penje sve dublje u planine zajedno sa partizanima.
  Matryona, iako nije znala za sudbinu njihovog opšteg miljenika, teško je uzdahnula. Zatim je prstima svojih bosih djevojačkih stopala jače stisnula granatu i svom snagom je bacila na neprijateljski tenk. E-50 je upravo ispalio, ispustivši ubojitu granatu.
  Matryona se čak zatresla i pala je na koljena. Udarila ga je po glavi kaldrma otkinuta sa pločnika, a gola peta mu je opečena užarenim metalom. Djevojka je protrljala svoju zapanjenu glavu prašnjavom kosom.
  Granata je poletjela, gotovo dodirnuvši cijev, i pogodila nagnuto čelo automobila. Odjeknula je eksplozija... Ali naravno, 250 mm frontalnog oklopa, čak ni pod uglom, nije u stanju da probije granatu.
  Matrjona udari šakom u prašinu, podižući čitav oblak peska. Onda je zaurlala:
  - Ubij, ubij! Zabijte gol u gol!
  Djevojčica je kucnula potkoljenicom o napukli asfalt. Iver je zaboden u žuljeve pete. Koža na tabanima djevojčice bila je debela poput nilskog konja. Živjela je u siromašnoj porodici i skoro nikada nije nosila cipele od rođenja. Međutim, zbog toga njene noge nisu izgledale nimalo grube, već su bile preplanule, graciozne, zavodljive.
  Matryona je, međutim, pomalo zastrašila muškarce svojom visokom visinom, snažnim mišićima i šakama sa izbočenim zglobovima. Ali junačka djevojka ima najljubazniji karakter, a široki bokovi kombinirani su s relativno tankim strukom i izvajanim trbušnjacima. Samo u odjeći je Matryona mogla djelovati preteško zbog svojih velikih grudi. U bikiniju izgleda kao prsata atletičarka.
  Djevojka je, frustrirana, ponovo bacila granatu, ovoga puta ciljajući na tragove. Ali smrtonosni dar je pogodio debeli, oklopni štit koji je pokrivao valjke.
  Matryona se iznervirano udarila šakom u bradu. Od toga ju je boljela vilica. A devojka heroj je opsovala:
  - Sekao sam kao kosa!
  Anyuta je takođe pokušala da pogodi opasni tenk, ali je granata koju je bacila devojčina stopala blago promašila cilj. I plavuša je počela da se približava autu. Ali onda su se pojavila još dva tenka - "Lav" i "Panter"-2, pucali su na sve prilaze iz mitraljeza. Morali smo biti izuzetno oprezni.
  Američki Šerman se vozio kako bi se približio njemačkim vozilima. Imao je priliku da pogodi Panter 2, ali samo sa strane. Ali Nijemca nije tako lako prevariti. Štaviše, viša silueta Shermana čini ga uočljivim sa velike udaljenosti.
  "Panther" 2 je ispljunuo granatu i pogodio Amerikanca direktno u čelo. Visoki auto se razbio na pola. I gorjela je kao božićna svijeća.
  Anyuta je iznervirano rekla:
  - Oh, kako su ti slabi tenkovi... Bolje tehnički, postaćeš Jenki!
  Ali Alenka, iskusna ratnica, uspela je da se približi Panteru. Bacila je granatu... I duga cijev njemačkog automobila se uvila u ovnujski rog.
  Tenk "Panter" 2, pušten u proizvodnju 1943. godine. U najnovijoj najrasprostranjenijoj modifikaciji ima prednji oklop od 150 mm, bočni oklop od 82 mm pod uglom i top od 88 mm sa dužinom cijevi 71EL. Počevši od 1945. godine, obustavljen je u korist naprednijeg i bolje zaštićenog modela E-50. Ali za sada se ovaj tenk bori. Težak 51 tonu, automobil ima motor od 900 konjskih snaga, što mu omogućava dobre vozne performanse.
  A sada, nakon što je dobio štetu, Panther-2 se okreće i odlazi. Alenka uspijeva bosom nogom baciti još jednu granatu. Polomio sam valjke. I brzina njemačkog automobila je primjetno usporila.
  Alenka radosnim pogledom kaže:
  - Kakav udarac! Moj udarac je dar od Boga!
  I djevojka je pokazala nos Nijemcima. Ali mitraljeska vatra je počela da izbija iz E-50. A meci su zviždali po Aleninoj bijeloj, pomalo umrljanoj kosi. Jedan od metaka je čak odsjekao pramen kose. Majorka se čak osjećala malo golicavo.
  Alenka je tvitovala:
  - Ako hoćeš da budeš kao slon, idi u ludnicu kao razbojnik!
  Djevojka je nožnim prstima podigla svoj odrezani pramen. Alenkina kosa je svilenkasta, biserne boje, ali malo prašnjava. A opet tako mekan. Djevojka ih je vodila po tabanima. Malo škakljivo i prijatno.
  Alenka se prisjetila kako ju je tip milovao. Ruke su mu takođe počinjale od tabana, dižući se više do butina i najosetljivijeg mesta. Kada te zgodan mladić pomiluje, to je veoma prijatno. Alenka ga je skoro voljela. Voljela je ljubavnu igru, a uzbudio ju je dodir mišićavog muškog tijela. Ali Alenka nije imala pravu, romantičnu ljubav, kad poludiš za muškarcem. Već je promijenila dosta momaka. Mnogi od njegovih ljudi su poginuli u borbi.
  Čak je i ovo bilo prokletstvo rata. A ovdje u Americi ima mišićavih, crnih momaka. A kod njih je sve tako neobično.
  Alenka je pucala i skinula crnca. Bilo mi je malo žao afričkog dječaka. Ubila je čovjeka koji se borio za njemu tuđe interese. Uostalom, Nemci su rasisti. Na crnce gledaju kao na robove. Ali u isto vrijeme, Afrikanci se upisuju u strane divizije nabujalog Wehrmachta.
  Alenka je golim prstima napravila nešto poput smokve i pokazala nacistima. Da, nemačka nacija ovde ne trpi nikakvu štetu. Tenkovi imaju oklop koji je predebeo da bi ga probila granata ili baza. Ali domaće jedinice umiru.
  Alenka baca granatu na E-50. Zamahnula je golom, preplanulom nogom i bacila, izvijajući kukove. I granata je poletjela u visokom luku. Moji goli nožni prsti su me ostavili da osjetim dodir metala. A onda je granata eksplodirala.
  Alenka šapuće:
  - Bog nas blagoslovio!
  Na djevojku je duvao vruć vjetar, kao da ju je dotaknuo zgodan muškarac. Alenka je čitala knjigu o Tarzanu i jako je željela da se ovaj čovjek igra s njom. Ja bih se mazio po grudima snažnim rukama.
  Granata je pogodila cijev, ali je eksplodirala prekasno, odletjevši s metala. Fragmenti su zveketali kao grašak o oklop. Ostaju samo ogrebotine!
  Alenka je izvadila još jednu granatu. Ali video sam da je to bilo protivpešadijsko. A protivtenkovsko oružje je nestalo.
  Djevojka je frustrirano zarežala. Ali da ne bih gubio vrijeme, stavio sam ga u gole prste. Okrenula je nogu, savila torzo, zatim ga ispravila i bacila na pešadiju.
  Pola tuceta boraca poletelo je kao ping-pong loptice. Jedna od njih je odletjela, a krhotine su odletjele nekoliko stotina metara i preletjele Alenkina leđa. Grudnjak je pukao, a prelijepe grudi glavne djevojke bile su otkrivene.
  Djevojka je automatski prekrila bradavice. Ali onda je shvatila koga treba da se plaši. I opet je protresla mitraljez. Okrenula se i lagano odmaknula.
  Američki pešadijac je ispalio bazuku. Granata je pogodila njemački tenk na kosoj strani, ali je oklop od 160 mm izdržao, odbijajući razornu energiju. Nijemac je uzvratio. Njegovo oružje velikog kalibra razbilo je zid.
  Alenka je pokušala da veže naramenice za grudnjak. Devojka je mislila da se Zoja Kosmodemjanska verovatno vozila po hladnoći u šortsu. U jednom sovjetskom filmu bila je prikazana u košulji ili čak nekoj vrsti haljine. Samo ovo je samo danak licemjerju. Naime, nacisti su je, da bi dodatno ponizili zarobljenu djevojku, vjerovatno skinuli do gola. A gladni nemački vojnici su verovatno želeli da vide lepu devojku sa oblinama golu.
  Tako u pravoj priči devojka junakinja nije mogla da pokrije grudi, pa su joj ruke bile vezane na leđima. Ali nije se stidela i gledala je ponosno. Alenka je dobro znala kako je hodati bosa po snijegu. Bila je izdržljiva i voljela je dodirivati snijeg golim tabanima. Alenki se dopalo i uživala. Ali ovo je za nju, već prekaljenu godinama rata. A za mladu i urbanu Zoju, ovo je očigledno bolno. Na tabanima se osjeća kao da gori ugalj.
  Alenka je frustrirano bacila grudnjak i povikala:
  - Sramota je buržoaski koncept! Sovjetska žena se ničega ne boji i ne stidi se!
  Djevojka je ponovo počela da zakucava mitraljezom, tačnije mitraljezom. Metal se zagrejao, na kraju krajeva, Honduras je tropi, tamo može biti jako vruće u februaru. Alenkini prsti postaju vrući. Moramo dati sve od sebe. Danas je 23. februar. To je dan sovjetske vojske i za to je potrebna borba sa svom mirnom i razumnom žestinom.
  Alenka je mecima posjekla još pet, a nehotice opekla obraz na vrućem zatvaraču mitraljeza. Naravno da je neprijatno, žulj je natečen.
  Alenka se zaklela:
  - Pa, Bože, zašto si napravio tolike probleme meni i mojoj zemlji!
  Žulj je svrbeo... Devojčičin obraz je veoma osetljivo mesto. Djevojčica je pokušala pronaći nešto hladno da nanese na natečenu loptu. Ali pokušajte pronaći nešto cool. U ovom vrućem gradu. Štaviše, vrijeme je bilo vedro i vjetar je duvao s juga.
  Alenki očigledno nije lako. Matryona baca granatu sa velike udaljenosti, ali opet neuspješno. A jurišnici već lete nebom. Njemačka vozila imaju jak oklop i veliku brzinu.
  Mlazni avioni dolaze u talasima i kao da seku trake lana.
  Alenka se sakrila u procjepu. Odozgo su planule fragmentirane rakete. Devojčica je osetila komadi lomljenog kamena kako padaju odozgo iglama. Zagolicalo mi je goli vrat. Ljepotici su izbodene i bradavice.
  Alenka je šapnula:
  - Ovo je masaža... Ali ne i korsaž!
  Djevojčica je osjetila kako joj tijelo skoro počinje bolno da svrbi. Već je vruće, a eksplodirajuće rakete pojačavaju toplinu. A je li ovo kupatilo?
  Alenka se sjetila prirodnog ruskog kupatila sa smrekovim metlama. Kako je djevojka tada pretučena.
  To su bile tako egzotične senzacije.
  Alenka je pevala da se oraspoloži:
  - Ljubav i smrt! Dobro i zlo! Šta je sveto, šta je grešno! Predodređeni smo da razumemo!
  Djevojka je ustala, otresla svu ovu zalijepljenu prljavštinu i krhotine.
  Alenka je zarežala:
  - Oh, dobićete Hitlera na rogovima!
  A djevojka major je ispalila rafal na pješadije koji su pokušavali da se podignu u napad. Nekoliko militanata regrutovanih u napadu palo je. Alenka je obrisala svoje prljavo lice, to joj je peklo oči. Ratnica je pljunula i prekrstila se.
  Ponovo je otvorila vatru iz mitraljeza, a militanti su se uvlačili. Crvenokosa Alla je takođe bosom nogom bacila granatu. Sadašnji je skočio i udario fašiste. Desetak ljudi je ubijeno.
  Crvenokosa je pevala:
  - Ima mnogo dobrog na svetu, ali je prekriveno snegom!
  A djevojka je otvorila vatru iz automatske puške, samo ne koristeći ruke, već spretne prste i bose noge.
  Alla je precizno pucala i urlala:
  -Hit! Hit! Još jedan udarac! Još jedan udarac i onda... Moćni demon, Božji dar, daje aperkat!
  A djevojka je rukama bacala krhotine stakla. Zadivila je fašiste i tvitovala:
  - A za one koji ne žele da žive u miru... Mi im radimo hara-kiri!
  Japanci su se zaista pojavili. Ovi uskooki borci. Pa, kako da ne uradiš takav hara-kiri?
  Nakon što je ispraznila kopču mitraljeza, Alla je golim prstima podigla granatu i bacila je na samuraja. Dobili su poklon, nekoliko osakaćenih Japanaca, i odletjeli u različitim smjerovima.
  Alla je isplazila jezik i promrmljala:
  - Ja sam super ratnik! I neprijatelj je ubio hiper!
  Kinezi, koje su Japanci regrutirali iz zarobljenih područja Nebeskog Carstva, krenuli su u bitku. Kineski ratnici su neustrašivo hodali, a djevojke su, nakon što su ispraznile svoje automatske puške, bile prisiljene da se povuku.
  Maria metalni bosi ulomci maltera i stakla. Ostale devojke su uradile isto. Postalo je veoma teško.
  Pojavio se Šturmljev, moćna mašina sa raketnim bacačem. Evo jednog koji će vas zeznuti - ne izgleda mnogo.
  Prvi hitac je zagrmio... Anjutu, Alu i Matrjonu bacio je udarni talas, poput fontane gigantskog kita. Djevojčice su preletjele nekoliko desetina metara i bosim nogama skočile pravo u vatru.
  Devojke su iskočile odatle, oparene i ispečene. Prskali su gole tabane po ugljevlju.
  Alla je ljutito prosiktala:
  - Bik se prvo stavi pod sekiru, a onda ispeče! I prvo smo bili sprženi, a onda pod sjekirom!
  A komsomolka se nasmijala! Ali tada je bila tužna. Sjetio sam se da je njena prijateljica zarobljena. Nemci su skinuli mladu devojku i počeli da nanose vatru na njena gola grudi. Tako užasan bol. Djevojka je vrištala, a njena nježna koža bila je ugljenisana. To su fašisti koji su ispali fanatici. Nisu ni postavljali pitanja, a prije toga su zapalili i vatru, pod bosim nogama zarobljenika. Komsomolac, na kraju, nije mogao podnijeti torturu i umro je od bolnog šoka.
  Alla je, sjetivši se ovoga, udarila po užarenom ugljevlju. Matryona je jurnula ispred nje. Ova seljanka ima preplanulu kožu, i ne možete je izdržati sa lampom. Zašto ne supermen devojka? Matryona vidi bazuku sa granatom koju je bacio ubijeni američki vojnik. Podiže je nogom i baca je u naručje. I ubacuje se svom snagom.
  Granata leti i pogađa prisilne Kineze. Mnogo vriska i jauka. Masa leševa. I odsečenih udova.
  Matryona je otpjevala drevnu pjesmu:
  - I samuraj je odleteo na zemlju! Pod pritiskom čelika i vatre!
  Djevojke su konačno istrčale iz uglja. Njihove graciozne, bose noge su to dobile.
  Anyuta se, kao i najnježnija od njih, trzala i trljala gole tabane, pokušavajući ublažiti svrab.
  Matryona, koja je od ranog djetinjstva trčala bosa po snijegu, nije obraćala pažnju na takvu sitnicu.
  Djevojka heroj je pjevala:
  - Zamislite samo da smo uronili u sveže mleko... Nagrada je prava stvar!
  I ratnica je uzela nogom jedan odlomljeni i prilično težak komad crijepa. Čvrsto ga držeći golim, djevojačkim prstima, zavrtjela ga je i lansirala prema neprijatelju. Tri Kineza su bile žrtve sadašnjosti smrti, glave su im smrskane.
  Alla je zadovoljno rekla, pucajući u neprijatelja:
  - Mi smo cool žene!
  Anyuta je pjevala kako bi ublažila svrab u svojim izgorjelim, tačnije opečenim nogama:
  - Ima žena u našoj otadžbini,
  Zašto voze avion iz šale?...
  Za njih je čast vrednija od života,
  On lako može ubiti svog protivnika!
  
  Rođeni su da pobjeđuju
  Da slavimo Rusiju vekovima!
  Uostalom, naši pradjedovi -
  Odmah sam okupio vojsku za njih!
  A Anyuta je počela da žvrlja iz mitraljeza. I to je uradila veoma majstorski. Da svi osete da je ovo boziji ratnik! Ako ne od Svemogućeg, onda sa Marsa sigurno!
  Alenka je takođe pucala. Zajedno s Marijom, bili su prisiljeni da se povuku, pokupivši isječke mrtvih američkih vojnika. Djevojke su padale na leđa i uzvratile nogama - tako im je to bilo bolje. I uradili su to tačno. Mješavina kineskih i afričkih trupa napredovala je na djevojčice. I ratnici su tukli.
  Alenka je pevala:
  - Svet nije šahovska tabla...
  Marija je pokupila ovaj prolaz, istrijebivši žute i crne plaćenike.
  - A brojke nisu okrugla nula!
  Alenka je dodala izrezanom redu žutih i crnih:
  - Melanholija nas napada!
  Maria je opalila preciznošću Robina Hooda i cvrkutala:
  - I konj juri u vatru!
  Djevojke su se, uzvraćajući vatru, povukle iza minskog polja. Kineski i afrički borci naišli su na poslastice. Počeli su da eksplodiraju, skočili su, raskomadali ih i to je postalo krvavi nered.
  Nekoliko tenkova Panther-2 pojavilo se u daljini. Pucaju, a plaše se da zabadaju nos. "Lav"-2 se kreće naprijed i također bljuje vatru. A evo i rezervoara za bacanje plamena Rhino, koji slini, sa snopovima plamena.
  Ali najstrašniji je "Sturmlev". Njegov raketni bacač nije posebno brzopaljiv, ali je pakleno destruktivan.
  Alenka šapuće:
  - Rusi, Rusi - nije mirna sudbina! Pa, zašto nam trebaju nevolje da bismo bili jači?
  Zaista, oni se bore daleko od Rusije. Ali jasno je da će se Wehrmacht, nakon što je osvojio SAD, vratiti da pritisne SSSR. A Amerikanci su tako slatki i dragi djevojkama.
  Alenka ponovo zakucava, njeni udarci kao da teraju bundeve i glave pucaju pod lopatama. Djevojčica je pogođena gelerom u nogu. Posjekotina mi otekne na potkoljenici. Ljepotica je krckala kost i cvrkutala:
  - Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je jasan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Verujem da ce se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sijati -
  Put koji osvjetljava komunizam!
  U tom trenutku Matrjona je svom snagom bacila granatu na Šturmljeva. I sovjetske djevojke su konačno imale sreće. Oklopna kapa je pala nazad, sovjetski dar je odletio pravo u široku cijev. Na sekundu se sve smrzlo. A onda je eksplodirala. Kao da je bačena atomska bomba. I njemački tenkovi su se raspršili u različitim smjerovima.
  Nacisti su pritiskali. Došlo je do masovnog napada bukvalno na svim frontovima. Da, crveni oblaci su se skupili iznad Amerike. I bukvalno je tutnjalo i jurilo.
  Američke trupe su protjerane iz Hondurasa krajem februara i početkom marta. Borbe su se preselile u južni Meksiko. Čuvene četiri djevojke zamijenile su tenk najnovijom modifikacijom E-50. Mašina je zaista ultramoderna, upravljana džojsticima, relativno lagana od 65 tona sa motorom od 1550 konjskih snaga.
  Prednji oklop je 250 mm, bočni oklop je 170, pa čak i pod značajnim uglom. Ali zbog toga je djevojkama u rezervoaru malo skučeno. Ovdje nije tako udobno kao u "Tigru"-2, ali automobil je postao kompaktniji, posebno raspored. Ali sada američki tenkovi ne mogu probiti tenk, čak ni kada gađaju bočno iz neposredne blizine. Takva zaštita može izdržati hitac IS-2.
  Devojke su zadovoljne i auto ide prilično brzo. Gerda, pritiskajući dugmad na džojstiku, kaže:
  - Ovo je mašina! Zaista remek-delo!
  Charlotte odgovara govoreći:
  - Bočne strane su jako nagnute, a otvor uzak, vrha skoro da i nema. Ne možete se probiti kroz takvu mašinu, ali nije udobno!
  Gerda je s entuzijazmom primijetila:
  - Ali efikasno je! I potpuno neprobojna!
  Magda odgovori sa osmehom:
  - Kao što vidimo, Bog čuva Nemačku!
  Christina se zakikota i odgovori:
  - Sami osvajamo pobede! I to je suština naše strategije!
  Gerda je oduševljeno primijetila:
  - Lav tenk nam se donedavno činio granicama savršenstva. A sada je automobil lakši za dvadeset pet tona, superiorniji od Lava u naoružanju, oklopu, a posebno u voznim performansama. Tako da nas Amerika ne može slomiti!
  Charlotte je prasnula u smijeh i rekla:
  - Nemoj ga slomiti! Sve ćemo sami slomiti!
  U Magdinom nišanu pojavio se Šerman. Devojka je poslala projektil pravo u metu. Podijelite auto.
  Ipak, moramo priznati da Amerikanci primjetno zaostaju u izgradnji tenkova. Sherman očito nije na nivou u borbi, a Pershing je samo malo bolji. Štaviše, Pershingi su se pojavili u seriji tek početkom 1945. godine, a njihovi parametri su slični ranom modelu Panther. E-50 prodire u Amerikance na udaljenosti od preko pet kilometara.
  Devojke su veoma ponosne na takvu superiornost svog oružja. I zvižde pjesme.
  Magda ponovo puca, prodire, ovaj put zaštićeni Sherman i tvituje:
  - Šutirali smo loptu i trčali u galopu!
  Čak ni Shermanovi ekrani nisu pomogli. I njemački tenk je na putu. Slabi pješadije gusjenicama. Djevojke zvižde pjesme na harmonici. Krv prska ispod valjaka. Tenk se kreće prilično brzo, gusenice su mu naprednije i prohodnije, a relativno lagane.
  Djevojke zvižde... Gerda primjećuje:
  - Meksiko je posljednja zemlja na putu za SAD. Već smo uzeli toliko različitih prestonica. I osvojili su toliko zemalja! Počeli smo, prvo osvajanje iz Austrije i sada se selimo u Mexico City! Naša vojna četa je slavna četa!
  Christina je logično odgovorila:
  - Pre svega, organizaciono smo nadmoćniji od protivnika. Mala država je Njemačka. Nemci su najdisciplinovaniji i najorganizovaniji narod na svetu. Plus totalitarni nacionalsocijalistički režim. Što nam je takođe dodalo snagu i strukturu. - Djevojka je bosom nogom pretrčala po legiranom bočnom oklopu trupa i nastavila. - Zatim briljantni talenti naših komandanata i pre svega Hitlera. Pobjeđivali smo protivnike dio po dio. A onda smo nabavili najbolju tehnologiju na svijetu. Dakle, sada nas čeka trijumf! I Treći Rajh otvara svoja krila nad svijetom!
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Najgore je bilo u zimu '42. Poraženi smo u Africi i kod Moskve. Napustili su Tihvin i Rostov na Donu. Čak su i Harkov zauzeli Sovjeti. I Sjedinjene Države su ušle u rat protiv nas. Tada se činilo da se vaga nije okrenula u našu korist i da se pred nama nazire ponor. Ali proljeće nam je donijelo nove pobjede. I od tada nam sve ide u prilog!
  Magda je pucala. Oborio američki pištolj i cvrkutao:
  - Ali ipak, bez intervencije viših sila, naša vojska ne bi mogla da postigne takav uspeh! Poraz nad superiornim neprijateljima! Ovo je desna Božja ruka!
  
  Gerda se nasmijala i odgovorila:
  - Slažem se da je Božiji! Ali ne i Bog: Abraham, Isak i Jakov! I očigledno arijevski, jedan i svemogući Bog! Onaj koji je stvorio svemir i izabrao Nemce za svoj narod!
  Charlotte je klimnula glavom i potvrdila:
  - Svakako! Bog Isakov nije naš Bog! A da su Jevreji zaista Božji narod, mi ne bismo pobedili! Ako je tako, onda je vaša Biblija Magda laž! I vrijeme je da napustite kršćanstvo u korist arijevskog monoteizma!
  Charlottine riječi zvučale su kao paljba iz mitraljeza.
  Christina je dodala:
  - I miriše na izdaju biti hrišćanin. Uostalom, ispada da ste za pacifizam - udare te po desnom obrazu, okrenite lijevi!
  Gerda je smatrala potrebnim dodati:
  -A ti misliš da spas dolazi od Jevreja! A ovo je generalno slično izdaji!
  Magda je bojažljivo odgovorila:
  - Ja tako ne mislim! Moje mišljenje: Bog je jedan! Ni jevrejski ni arijevski!
  Charlotte je uzvratila:
  -Kako ovo nije arijevski! Samo arijevski i ništa manje!
  Gerda je pomirljivo dodala:
  - I tehnologija! Ovdje smo počeli? U septembru 1939. imali su samo šest tenkovskih divizija. I skoro svi rezervoari su laki, manje od dvadeset tona. Sad ne znam koliko imamo divizija, ali vozimo najbolji tenk na svijetu. Naše vozilo nema premca po naoružanju, oklopu, voznim karakteristikama, a istovremeno nije previsoka po težini.
  Sjećam se testova prvog "Tigra", zatim na Hitlerov rođendan 20. aprila 1042. godine.
  Djevojka je zastala i, udahnuvši, nastavila.
  - Tada je Tigar već bio najbolji tenk na svijetu. Ali njegove vozne performanse se ne mogu smatrati zadovoljavajućim. Ali pištolj je dao dobru borbu, a oklop je bio sasvim prikladan za taj trenutak. I sam tenk se dobro okrenuo, što je kompenziralo malu brzinu rotacije kupole!
  A 1940. smo bili inferiorni u odnosu na Francusku i Britaniju po kvaliteti tenkova i njihovoj količini. Ali pobedili smo! 1941. SSSR je imao bolje tenkove T-34 i KV od naših i nekoliko puta više vozila! Ali ipak smo pobedili! A moral je tehnologija i razum! A duh je važan!
  Christina je primijetila, trljajući golu petu o pedalu:
  - Ako smo pobedili sa najgorim tenkovima, onda ćemo pobediti sada! Naravno, u početku nas je bilo manje nego neprijatelja. Sada smo okupili hordu! Šta nas može spriječiti da pobijedimo?
  Gerda odgovori sa osmehom:
  - Mislim da su glavne poteškoće iza nas! Sada čak imamo i brojeve
  Prekomjerna težina. Mislim da se kompanija neće suočiti sa bilo kakvim problemima protiv SAD-a.
  Charlotte je logično primijetila:
  - Ne verujem da će Amerika imati nešto protiv nas! Njen Sherman je samo topovsko meso, a njen Pershing je tek nešto bolji. Dok su protiv našeg tenka, oni nemaju oružje!
  Gerda je smatrala potrebnim dodati:
  - A u mlaznoj avijaciji nemaju čime da pokrivaju naše sokolove. Štaviše, s toliko robova, nismo inferiorni po broju od Jenkija!
  Christina se složila sa ovim:
  - Imamo opremu iz cijele Evrope i dijela SSSR-a. A radnici čine pola svijeta! Prebacili smo naše fabrike na rad u tri smene i gradimo nove fabrike! Amerikanci nam zbog kvantiteta neće moći dati asimetričan odgovor. Nemaju trivijalno tako veliki broj radnika!
  Charlotte se zahihotala i pomaknula koleno u stolicu, predeći:
  - Neće imati simetriju! - Devojka je pucala u Granta i dodala. - A ako oprema počne da se proizvodi, biće nam samo da dobijemo borbene račune!
  Magda je stidljivo primijetila:
  - Ali kada život... To jest, život te nauči da se ne treba opuštati u odlučujućem trenutku!
  Gerda se složila s tim i, okrećući polugu golim prstima, promuca:
  - I ostajemo na oprezu do kraja!
  Charlotte je uvukla svoje izvajane trbušnjake i podsjetila:
  - Prešli smo dug put... Od skromnog T-1 do gigantskog E-200. A ovo su, naravno, prekretnice herojske kampanje! Na isti način, naš rezervoar nikada neće propasti!
  Konačno su djevojke naišle na desetak američkih tenkova. Osam Shermana, dva Granta i dva Pershinga. Potonji automobil je imao nižu siluetu i nije bio toliko uočljiv. Lakše je pogoditi visok tenk. Devojke su se smenjivale u pucanju. Svi su tačni i imaju odlične reakcije. Iskusni i obučeni. Prošavši značajan dio Drugog svjetskog rata i posjetivši različite zemlje svijeta. Ovo su zaista vrhunske devojke.
  I Shermani su prvi počeli da eksplodiraju. A udaljenost je više od pet kilometara. Amerikanci i dalje ne mogu dobiti svoj auto.
  Dok je snimala, Gerda je primetila:
  - Naš pištolj je optimalan! Probija sve sa prave borbene udaljenosti i ima prilično veliku zalihu granata. Onaj od 128 mm će biti gori.
  Magda se složila sa ovim. Nakon što je pucala i razbila Shermana, djevojka je rekla:
  - Zaliha čaura za ovaj kalibar je manja. Ali u principu, oružje od 88 mm uopće nije loše!
  Charlotte je ispalila i ubacila se:
  - Zavisi šta!
  Gerda je grubo zalajala:
  - I ovaj "Šerman" i "Panter" će to uzeti. Mislim da ih je top od 75 mm sa dugačkim trupom mogao sasjeći!
  Christina je pucala golom nogom i zarežala:
  - Da, i ponuda granata bi bila veća!
  Magda je takođe opalila, pritiskajući džojstik golim prstima. Poslednji Šerman je magarac. Sljedeći udarac prebačen je na Grandees. Ovaj tenk je već toliko zastario, i još gore oklopljen od Shermana. Međutim, Amerika je u početku imala mnogo goru situaciju s tenkovima od Njemačke. Godine 1940. Sjedinjene Države su imale samo 502 tenka, a mnogi od njih su bili zastarjeli. Ali već 1941. godine Amerikanci su proizveli više od tri hiljade tenkova. I Šerman se pojavio. Šta možete reći o ovom automobilu? Što se tiče prednjeg oklopa, čak je bio neznatno superiorniji u odnosu na T-34-76, a bio je nešto inferiorniji u razornoj snazi topa. Da, i u voznim performansama. Ali optika i vidljivost su mnogo bolji od sovjetskih.
  Zatim se 1944. pojavio Sherman M 4. Tenk je po oklopu i naoružanju bio uporediv sa T-34-85 i nešto inferiorniji od običnog Panthera i vrlo značajno u odnosu na Panther 2. Čak i kasnije se pojavio Sherman Firefly, sa puškom od 17 funti duže cijevi. Ovaj tenk je bio superiorniji od sovjetskog T-34-85 u naoružanju, ali nije bio previše popularan.
  Postojala je i zaštićena modifikacija Shermana sa lošijim voznim performansama, teža, ali sa 152 mm oklopa. Ali nije ni najrasprostranjeniji. Do sada su Njemice nailazile samo na standardne M4.
  Ali Grandovi su gotovi, a sada postoji relativno novi tenk Pershing.
  Gerda je predložila:
  - Hajdemo malo bliže. Oklop ovog čudovišta bi mogao biti deblji!
  Charlotte je napravila lice prezira:
  - Ne brini! To je samo 102 milimetra. Auto je težak četrdeset i dvije tone, ali je Sherman ostao jak!
  Gerda se zakikota i predloži:
  - Onda hajde da pucamo!
  Magda je ispružila svoje isklesano, boso stopalo. Koliko je različitog oštrog, bodljikavog kamenja, vrućeg pustinjskog pijeska, trnja džungle i snijega Rusije poznalo njene gole, elastične, graciozne tabane. Dugim, ujednačenim prstima sa bisernim noktima, pritisnula je dugme džojstika.
  I ispalila je oklopni projektil sa uranijumskim jezgrom. I ciknula je sa osmehom:
  - Neka vam je svetlo!
  Top od 105 mm ima ogromnu razornu moć. I Pershing je izgubio polovinu kupole.
  Gerda je zatresla visokim, čvrstim grudima i primijetila:
  - Avaj, "Tigar" ovo nije mogao! Nije imao dovoljno snage! Ali ipak, bolji je od Shermana.
  Magda reče skeptično:
  - Zavisi. Ako stavite ekrane na Firefly, neće biti gori od Tigra, a još bolje zaštićen od čela!
  Gerda je ljutito odmahnula glavom nogom. Pucao u tenk. I pošto je završila zadnji Pershing, dodala je:
  - Naš "Tigar" je ipak skuplji od svih ovih zapadnih egzotika i ruskih perverzija. Vjerujem u našu pobjedu, čak i sa tenkovima T-4, neka bude!
  Djevojke su škljocnule dvanaest kola kao sjemenke. Nisu čak ni pucali na njih. Udaljenost je prevelika za američke topove.
  Devojke voze i smeju se. Bravo za njih.
  Charlotte ponovo pokreće poznate orgulje:
  - Ne, Magda! Trebalo bi se jednom za svagda odreći hrišćanstva. U suprotnom ćete biti potencijalni izdajnik!
  Djevojka sa zlatnom kosom je prigovorila:
  - Ne! Ja sam odan Trećem Rajhu, ali neću se odreći ni Isusa Hrista!
  Gerda je golim potplatom udarila svoju prelijepu, mišićavu nogu o oklop i primijetila:
  - Ali ne treba se odricati Hrista! Samo treba priznati da je bio Nijemac u tijelu, a ne Židov, i sve će biti u redu!
  Magda odgovori sa osmehom:
  - Nemački... Ali šta je sa svedočenjem Biblije?
  Gerda je rekla grubo:
  - Onda dobiješ Bibliju! Ako postoji Mine Cafe!
  Magda je negativno odmahnula glavom:
  - Glavni kaf nije Božansko otkrivenje. I to rad jedne osobe, čak i izvanredne! Vjerujem u ono što dolazi od Boga!
  Tada su svi ratnici uglas povikali:
  - Naš Bog je Adolf Hitler!
  Magda odgovori hrabro:
  - Ali nije Hitler osvojio i stvorio svemir!
  Gerda je ljutito udarila okruglom petom o oklop i rekla:
  - I o tome mi više ne raspravljamo! Vrijeme će pokazati ko je stvorio svemir!
  Charlotte je predložila:
  - Ajde cure bolje da se zapitamo - šta ćemo posle rata?
  Christina se nacerila i predložila:
  - Idemo u posao! Ovo je najbolje što možemo!
  Gerda je klimnula glavom u znak slaganja sa svojom snežnobelom glavom:
  - Naravno, u posao! Ili ćemo možda glumiti u filmu?
  Magda se nasmiješila i predložila:
  - I šta? Ovo je dobar nastavak karijere! Uostalom, filmovi su odlični!
  Gerda se nacerila, prešla rukom preko svojih izvajanih trbušnjaka i primijetila:
  -Koga bi ti glumio? Angela ili šta?
  Magda reče s mršavim pogledom:
  - Zašto ne? Na kraju krajeva, imam pravi izgled. Svim vjernicima bih rekao o Isusu Kristu! Ovo bi bio spas!
  Gerda je negativno odmahnula glavom i objasnila:
  - U novoj arijevskoj religiji ne postoji takva stvar kao što je spas. U stvari, suština komande Arijevcu je da služi Rajhu. A ostalo - poslušajte Arijeve! Dakle, nismo spašeni, nego pobjeđujemo!
  Christina je djevojka sa bakrenom kosom, ali sa prizvukom žute, potvrđeno:
  - Da, mi vladamo i pobeđujemo! U ovom svetu mi smo u trupama Trećeg Rajha. U tome ćemo imati svoju vojsku. I osvojićemo druge univerzume. Sve je na ovom svetu relativno... Mislim da će biti i rata, i gozbi, i imanja! Kombinacija uživanja u svijetu i uzbudljive igre rata!
  Charlotte, djevojka bakrenocrvene kose, klimnula je u znak slaganja:
  - Svakako! Jer zaista miran život je prilično dosadan... Toliko smo navikli da se borimo da nam je to postalo kruh!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - Više kao vazduh! Ili voda pomešana sa slatkim vinom!
  Magda reče tužno:
  - Šteta... Ponekad me preplavi val kajanja. Na kraju krajeva, ubijanje drugih je loše. Mi izazivamo bol i patnju! Šta, deca bez oca!
  Gerda je odmahnula glavom, primetivši:
  - Svi rizikujemo! Ali utješite se! Čovek je još uvek smrtan! A ako razmislite o tome, da li je trideset do četrdeset godina zaista toliko značajno na skali vječnosti? I večni život!
  Magda odgovori sa uzdahom:
  - Pa, ako pogledate filozofski, onda je tako... Ali u stvarnosti, ovo maloj deci ništa ne olakšava!
  Charlotte je protresla bakrenocrvenom kosom i prosiktala:
  - Zamislite da su podljudi! Samo životinje i osjećat ćete se bolje!
  Magda, otresajući suzu sa trepavica, odgovori:
  - Ali i tebi je žao životinja! Eh...u kakvom svijetu živimo! Sve je jednostavno nemilosrdno! I smrt vlada utočištem!
  Charlotte je rekla s naglaskom, pišući u hodu:
  Pustite reke krvi
  Protok preko Zemlje
  Neka stenju od bola -
  Vatre posvuda!
  I neka zlo umre
  Vlada bijesna lopta,
  Svi morate umrijeti
  Sotona vas je pozvao na odgovornost!
  Neka vihor proždire
  Protok ljudskih tela...
  Planeta pati -
  Zločin vlada!
  Gerda je prekinula svog partnera, prekrivši svoja grimizna usta golom nogom. Plavokosi terminator je uzviknuo:
  - Pa, zašto biti tako pesimističan! Rat će završiti i planeta će procvjetati kao bašta. Mislim da je već malo ostalo. Amerika znači još šest mjeseci, ili najviše godinu dana. Onda ćemo slomiti Rusiju, a ostaće samo Japan. Ali ovo je za nas kratkotrajna stvar. Najviše, za tri godine će svi ratovi prestati... I ljudi se više nikada neće ubijati!
  Christina je pojasnila:
  - Barem u ratu... Mislim da će doći vrijeme, vrlo brzo, kada će na svijetu ostati samo jedno carstvo. I tada, u svakom slučaju, neće biti ratova. I mislim da će zahvaljujući razvoju poljoprivrede i idealnoj njemačkoj organizaciji glad nestati za nekoliko godina. Tada će se izgraditi stambeni prostor za sve. - Sa oduševljenjem je pričala devojka bakrenožute kose i mišićave, vitke i savršeno proporcionalne figure. "Tada će se razviti medicina i bolest će biti eliminirana." Letjet ćemo u svemir, nastanićemo se u različitim svjetovima. Hajde da pobedimo starost. Svi će ljudi biti mladi i lijepi, kao vilenjaci iz bajke. Ili nas možda čekaju novi ratovi u svemiru. Tako zvjezdani sa trorukim vanzemaljcima. I mi ćemo se hrabro boriti za ideje fašizma širom svemira!
  Šarlot je pevala sa blistavim osmehom na usnama:
  - Borićemo se za svetlo sutra... Hajde da se ljubimo!
  Magda je optimističnije rekla:
  - Ali ovako je bolje! Ne vječni ratovi, već mirno stvaranje!
  U tom trenutku auto je pregazio minu. Tenk se zatresao. Valjak je pukao i auto je malo usporio. Gerda je pozvala tim za popravku preko radija. Oštećenje nije lišilo tenk njegove vozne karakteristike, ali je donekle smanjilo njegovu brzinu. Stoga se valjak mora brzo zamijeniti. Ovdje je raspored ovjesa drugačiji - pogodniji za popravke nego raspored šahovnice tipičan za Tigrove i Pantere.
  Štaviše, devojke su uživale u protezanju nogu u džungli. Zašto ne plivati u rijeci? Spremnik je, naravno, vruće mjesto, čak ni klima uređaj ne može podnijeti. Još uvijek je jug Meksika - tropski krajevi, a u martu je prilično vruće. Ali sve u svemu, vrijeme je raj.
  Reka je bila u blizini i devojke su uronile u nju. Ne treba se bojati krokodila. Ovdje se vodi rat, a sva živa bića su odavno pobjegla. Voda je topla i prijatna za kupanje. Djevojčice su plivale i, dok se Gerda divila obalama džungle, primijetila je:
  -Ipak, naš svijet nije bez svojih čari! Vjerovatno bi bilo dobro postati besmrtan poput gorštaka, i živjeti zajedno sa čovječanstvom, posmatrajući njegov razvoj. I leti kroz svemir!
  Christina je klimnula, rekavši ozbiljno:
  - Raj bez grijeha, krajnje dosadan... Ne možete izgubiti bogatstvo u kazinu, ili još bolje, pobijediti ili loviti. A rat je fascinantan...
  Charlotte je predložila:
  - Mislim da će uskoro izmisliti igrice koje se mogu prikazati na ekranu - takva je vojska!
  Magda je sa osmehom primetila:
  - Trebalo bi da uništiš sve!
  Christina ga je uzela i otpjevala:
  - Destrukcija je strast... Nije bitno kakva moć!
  Gerda je, šištajući i frkćući, pjevala:
  - Želim da vidim prazninu ispred sebe! U njemu ću sagraditi svoj dvorac, svoj san!
  Charlotte se zahihotala i predložila:
  - Ne, svakako je sjajno boriti se! Ali još bolje je pobediti!
  Christina je uzviknula iz sveg glasa:
  - Sama desna ruka neba pomaže Nemačkoj. Naša arijevska vjera, naš jedinstveni monoteizam! A ono što nas ne ubije čini nas jačima!
  Gerda je poprskala vodu i odgovorila:
  - Da, postali smo jači! Šteta što smo naišli na protutenkovsku minu.
  Christina je zamišljeno rekla:
  - Kako zaštititi gusjenice?
  Gerda je slegnula svojim mišićavim ramenima:
  - Ne znam...
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Štitovima su zaštićene od granata, i od mina... Osim ako su deblje da se ne kidaju!
  Gerda je odmahnula glavom:
  - Tada će se performanse vožnje smanjiti zbog povećanja težine. Kad bismo samo mogli natjerati tenk da poleti!
  Magda je potvrdila:
  - To je to! Tako da rezervoar lebdi u vazduhu i ne pada! I dostizao brzinu od pet stotina milja na sat!
  Charlotte je, prskajući, javila informaciju:
  - Čuo sam da naša flota ima posebne brodove koji samo malo lete, a da ne dodiruju vodu! I razvijaju brzinu lovca na propeler, i mogu prevoziti trupe, kao i steći prevlast na moru! Ovakva avijacija na moru će nas učiniti nepobjedivim!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - A mi smo već nepobedivi! Ovo će nas učiniti super nepobjedivim!
  Charlotte se okrenula na leđa, udarila bose, isklesane noge u zrak i zagugutala:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo! Mi smo arijevke, ubice u našim srcima!
  I ljepotica je zaronila dublje u vodu. Malo sam plivao u debljini. Ošamarila je svoje prijateljice bosim petama i izronila. Pokrenula je fontanu vode i zagugutala:
  - Dobro je proleće u tropima! Voda je kao sveže mleko!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Afrika je strašna, da, da, da... Afrika je opasna da, da, da! Ne idite devojke, idite u šetnju Afrikom!
  Ljepotice su prasnule od smijeha. Klizalište je već zamijenjeno - ekipe za popravke su u najboljem redu. I devojke su svom snagom skočile u rezervoar. Silueta E-50 je prilično niska, a sam automobil nije previše uočljiv. Ratnici su uključili gasnoturbinski motor i za nekoliko sekundi ubrzali.
  Charlotte, iskusni tanker, primijetila je:
  - Ipak, gasnoturbinski motor je mnogo bolji od dizel motora. Kompaktniji je i brže ubrzava rezervoar. Naš auto ima neverovatnu upravljivost!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Bio je nemaran i naivan, devojke su imale bosonog mladalački izgled... Sve je okolo izgledalo čudesno - pre trista godina!
  Christina je s entuzijazmom primijetila:
  - Ne! Naš komandir oduševljava svojim smislom za humor... Iako se zaista čini da su od početka rata prošli vekovi... - Devojka je prešla dlanom preko svojih visokih, elastičnih grudi i nastavila. - U isto vreme, ponekad se uhvatite da se osećate kao da je bilo juče! Eh, na kraju krajeva, život ljudi je kratak i nekako prođe nezapaženo!
  Gerda je žestoko primijetila:
  - Ali nismo stari, zar ne? Puni smo snage i energije! I naš put od pobjede do
  Pobjeda!
  Magda je postrojila mitraljeski toranj, srušila američku ćeliju i gukala:
  - Da, verujem u našu pobedu... Pogotovo sada, kada imamo sve adute. Ali nemojmo stavljati kola ispred konja!
  Gerda se s uzdahom prisjetila:
  - Alberte... Nedostaje mi ovaj dečko... Čudno je zaljubiti se u derište, čak i ono visokog sa stasom Apolona!
  Charlotte je logično primijetila:
  - I svideo mi se Albert. Ima neke posebne lepote u tome. I općenito, posebno su šarmantni tinejdžeri, kada njihova lica još nisu prekrivena bradom, a crte lica još nisu završile svoje formiranje. I što je najvažnije, nisu tako merkantilni, vole tebe, a ne tvoj novac!
  Christina je racionalno primijetila:
  - Sve četiri smo toliko lepe da muškarci pre svega vole naša tela. A koliko imamo, to je već naš prihod!
  Gerda je logično rekla:
  - Lakše je biti žena! Namamite muškog psa i on će sam uskočiti u krevet. Bar dok si mlad. Nikada nećeš ostati bez muškarca. Lako ih je privući. Ali muškarac, da bi strpao ženu u krevet, treba da pokuša...
  Charlotte je sarkastično odgovorila:
  - Ne ti... Nismo previše izbirljivi!
  Gerda je negativno odmahnula sjajnom glavom:
  - Ne na taj način! Volim mlade, zgodne, obline muškarce. I ne ležim ni sa kim. Po pravilu biram sportiste. Čak me i general sa stomakom ne privlači. I možemo birati!
  Charlotte se zakikota i primijeti:
  - Za prostitutku na panelu, ne morate da birate. Služiće i trbušastu, i ćelavu, i staru... Ovo je naravno minus njene profesije!
  Gerda je ozbiljno odgovorila:
  - Možete ići u vojničku bordel... Tada će svi vaši klijenti biti mladi i vitki. I raznovrsnost i manje-više atraktivna... Na primjer, zgodnog muškarca nikad ne odbijam!
  Christina se zahihotala i zagugutala:
  - Da... Raznolikost je odlična! Za seks su potrebna različita jela i začini. Mi smo mlade žene i volimo mlade žene... Želimo atletske partnerke mišićavih tijela. A neki ljudi moraju imati posla sa ne tako zgodnim muškarcima. Sa ovim ženama se može samo saosećati!
  Charlotte je s mukom pjevala:
  - Ljepota pretvara čovjeka u roba... A poslije smrti, vjerujte, neću naći mira, daću dušu đavolu za noć s tobom!
  Magda je pucala u samohodnu pušku American Witch i cvrkutala:
  - Greh, kakav je ovo seks van braka... Bolje je ostaviti pohotne misli!
  Charlotte je ljutito odgovorila:
  - A ti si ječao od orgazama ništa gore od nas... Tako da ne vredi zanovijetati da bi se napravila prkosnica.
  Nemci se bore protiv SAD. Na svu sreću, u ratu sa SSSR-om su im odvezane ruke i niko ih ne brani da napadnu i pobijede. I imaju mnogo velikih heroja.
  Ispostavilo se da je Treći Rajh tako veliki.
  Ratna mašina Wehrmachta napredovala je kroz Meksiko. Žestoke borbe, puno krvi i polomljenog metala. Strane jedinice Trećeg Rajha također su pretrpjele velike gubitke. Nacisti su pokušavali zaštititi Arijeve kad god je to bilo moguće. Bacili su Afrikance, Arape, Indijance i Kineze u bitku. Japanci su takođe koristili više obojene trupe. To je donekle usporilo tempo napretka. Sami Nemci su sedeli u teškim tenkovima. Firer je naredio da se obustavi proizvodnja svih tenkova lakših od pedeset tona i pređe na najnoviji model, E-50. I koristiti isključivo teška oklopna vozila u borbama s Amerikancima.
  To je donekle usporilo njemačko napredovanje preko Meksika. Fritz je raspoređivao najnovije tenkove, pucao i koristio mlazne jurišne avione sa ojačanim oklopom. Amerikanci su se povlačili. Mart je bio zauzet.
  Pilot i super as Fridrih je osvajao bodove. Dječak se borio na najnovijoj modifikaciji ME-262 "X" i vrlo samouvjereno poboljšao svoje rezultate. Istovremeno, nokautiranje i vazdušnih i zemaljskih ciljeva. Pored njega s njegove desne ruke trčala je Helga. Takođe perspektivan ratnik. Fridrih je već postao prava legenda, poput fantastičnog supermena.
  I sada dječak ispali rafal od pet vazdušnih topova. Odmah eksplodira pedeset američkih aviona. One su raznesene jednim vazdušnim projektilom. Ostali automobili su se smrznuli. Nikada nisu videli ovako nešto. I Fridrih ponovo puca. I još pedeset američkih supova je dignuto u zrak. Ovo je zaista čudo. Helga puca, obara četiri aviona i šapuće asu:
  - Vi ste supermen najvišeg nivoa!
  Američki avioni pokušavaju da pobegnu, ali treći red liže još pola stotine. Fridrihova tačnost je neverovatna. On je zaista i supermen i dete. I sto pedeset američkih aviona je uništeno. Helga je uspjela oboriti pet automobila, ostali njemački borci su bili još manji.
  Dječak kaže:
  - Pile kljuca zrno po zrno i dobija više na težini od svinje koja guta velike komade.
  A sada je Fridrih preuzeo kopnene ciljeve. Gertruda, pritiskajući pedale bosim nogama, jedva drži korak sa dječakom. Friedrich puca na kolonu tenkova. Jedan rafal iz vertikalnog poniranja uništava: sedamnaest tenkova Sherman, osam Granda, četiri Pershinga, devet samohodnih topova Witch, tri Big Toma i osamnaest transportera. Svi ovi automobili su oštećeni i zapaljeni. Borbeni komplet u njima počinje da se trga. I slijedi uništenje cijele kolone, bukvalno za nekoliko sekundi.
  Helga, ova plavokosa lepotica lupa bosim nogama, uzvikuje:
  - Fridrih je najkul as kojeg imamo, jednostavno je vrhunska!
  Dječak joj pokazuje nos i kikoće se... Okreće svoj ME-262 i ponovo traži plijen. Ima razvijenu intuiciju. Sedam mustanga bljesnulo je u oblacima. A onda su oboreni. Tada je dječak napao kolone. Počeo je da se sveti svima, razbijajući i motocikle i transportere. I niko ne prigovara! Amerikanci se jednostavno istrebljuju.
  Helga također uspijeva nešto zgrabiti.
  Djevojka se bori samo u bikiniju. Ovo je njen kredo, mnoge žene piloti to rade. I zašto se napominje da za žene, kada nose minimum odjeće, smrt ne dolazi. Nekako su devojke koje se bose bosonoge srećnije i neranjivije. I ova pojava tjera žene pilote da se skinu što je više moguće.
  A na vrućini je ugodnije golo. Već je kraj marta, a iznad Meksika je veoma vruće, a u samom avionu motor takođe povećava temperaturu.
  Helga se divi dječakovim okretima. Ovdje uništava, u jednom potezu, još dvadeset četiri Shermana, od kojih šest zaštićenih.
  Dječak izgleda kao najobičniji klinac, ima nekih trinaest ili četrnaest godina, ali ima tako fenomenalnu preciznost i snagu. A žene se drže plavokosog dječaka kao igle za magnet. Štaviše, Friedrich je već general pukovnik avijacije.
  I nagrađen mnogim ordenima. Uključujući ordene kao što su Viteški križ Gvozdenog križa s listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. Također i Viteški križ Gvozdenog krsta sa mačevima od platinastog hrastovog lista i crnim dijamantima. Zvijezda Viteškog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Desetak običnih viteških krstova Gvozdenog krsta sa mačevima i dijamantima. I takođe Veliki krst Gvozdenog krsta. Luftwaffe zlatna i dijamantska čaša. Dijamantska zvijezda razarača tenkova, zvijezda razarača dijamantske artiljerije i još mnogo toga.
  Čim nisu nagradili Frederika. Njegov broj uništenih aviona približava se deset hiljada. Po dostizanju deset hiljada, već je pripremljena nova nagrada: Zvezda Viteškog krsta Gvozdenog krsta, sa platinastim listovima, mačevima i dijamantima. I također platinastu Luftwaffe šolju u dijamantima.
  Sada Fridrih uništava još jednu kolonu tenkova. Zatim, nepažljivim pokretom svoje bose, dječačke noge, obara devetnaest američkih aviona, uključujući dva B-29. Da, on je zaista nevjerovatno kul dječak.
  Friedrich izgovara neospornu frazu:
  - Sposobni momci otkrivaju više od sjajnih staraca!
  Zaista, tinejdžer je najkul ratnik na svijetu! I počeo je da se bori kada još nije imao jedanaest godina! Ali vrijeme prolazi i dječak odrasta. On je najveći fenomen. I ima nešto u njemu, pogotovo na genetskom nivou, iako je sasvim normalne visine za svoje godine, samo jako mišićav.
  Ovdje ispaljuje još jedan rafal... Obara osam Airacobra i šest P-51. Cool klinac, ne možeš ništa reći. Zatim razbija nekoliko baterija, uništavajući više od sedamdeset topova. Pa, vrijeme je da se vratimo, napunimo gorivo u rezervoarima i borbeni komplet!
  Helga je također izbila dva topa i djelovala je zadovoljno. Frederick se vraća sa kolosalnom akvizicijom. Tako radostan dečko. Takođe bi značajno poboljšao svoje rezultate. Skoro odmah, mladi as prelazi u drugi mlazni lovac, ne čekajući da mu auto dopune gorivom. A Gertruda već leti s njim. Takođe prelepa plavuša u bikiniju.
  Fridrih joj maše i skida svoj brzi auto. Ovaj ME-262 može ubrzati do 1200 kilometara na sat.
  Luda brzina i istovremeno snažna upravljivost karakteristični su za ove mašine. Friedrich puca na Mustange iz daljine - ruši ih osam i ubrzava.
  Gertruda se smije:
  - Pa ti si vitez! Navijam za tebe!
  Fridrih se smeje i isplazi jezik i urla:
  - I Mister Superstar! I planine me slušaju!
  I ponovo puca, obarajući desetak automobila. I opet se kikoće... Gertruda primećuje uz cerekanje:
  - Tebe, čega se i Rusi boje!
  Fridrih je namignuo devojci, iako ga je jedva videla jasno:
  - Mislim da su Amerikanci najkul!
  Gertrude zavija kao odgovor:
  - Ti si mačo! Ti si mačo!
  Dječak se zakikotao i cvrkutao:
  - Ja sam super mačo!
  Gertrude je prosiktala, a glas joj je bio prožet srebrnim zvončićima:
  - Heroj, ti si superheroj svih stripova i svih epoha!
  Friedrich se okrenuo. Oborio je tridesetak aviona, uključujući pet bombardera. Automobili su se raspršili u zraku poput sprženih konfeta. Dečak se nacerio i rekao:
  - Ali cvet ljubavi ne raste bez slave i uspeha!
  Gertruda je bosom nogom pritisnula polugu i cvrkutala:
  - Ljubav i rat, gospodo, uhvaćen sam u mrežu! Rat, zamislite gluposti, da nije bilo ljubavi na svetu!
  Devojka je oborila avion američkog vazduhoplovstva tako što je golim prstima pritisnula okidač i nastavila.
  - Nekad u svemu pomaže, nekad vešto šteti... I rat nazivamo svetim, a zovemo ga podlim!
  Gertruda je cvrkutala i oborila još jedan avion. A dječak Terminator odjednom ima petnaest!
  Frederik je pevao sa oduševljenjem:
  - Kunemo se velikim Firerom,
  Čast da čuvam i borim se do kraja...
  Jer njegova moć je kao sunce,
  Jer zemlja oštri mač!
  Djevojčica je podignula bose noge, a zatim povukla koljena do punih grudi. Onda je zapevala:
  - Volim seks i heroje... Firer je ustao - sve će pobiti!
  Fridrih je još jednom zakucao sa distance. Oborili četrdeset aviona prijateljskom salvom vazdušnih topova.
  Dječak je cvrkutao:
  - A ja sam Zevs i Posejdon u jednoj boci!
  Gertruda je oborila avion koji joj je super as milosrdno ostavio i zapjevala:
  - A sad nas Ares i Mars ushićeno gledaju... I jasno im je da im se uopšte dopada ovo što se dešava!
  Mladi Superman je vrisnuo dok je oborio još desetak američkih aviona:
  - Skačem, ali skačem drugačije, preko kamenja, kroz lokve, kroz rosu...
  Gertruda je bosom, gracioznom nogom ubola američkog jurišnika, sikćući:
  - Ovo je ljubav! Naravno ljubav!
  Djevojka je protresla svoje visoke, veoma zavodljive grudi. Ljepotici nije sve pošlo za rukom, ali jurišnik se zapalio i počeo da se raspada.
  Gertrude je ljubazno cvrkutala:
  - U mojim zenicama je noćna mora... Jedan skok - jedan udarac!
  Ali na nebu su opet avioni. Plavokosi, zgodni Friedrich šalje liniju. Ugasi nekoliko desetina automobila i cvrkuće:
  - Moj udarac! Pobijedićemo sve neprijatelje i raskomadati ih!
  Gertruda je oborila borca koji joj je ostavljen kao utješnu nagradu i cvrkutala:
  - Noge su odsječene, leš raskomadan, podli Jenkiji su ubili vojnika!
  Fridrih se nasmejao, sećajući se Gertrudinog snažnog, gracioznog tela, devojka nije imala ni kapi sala.
  Kako je lepo zagrliti nekog takvog. Dječak je zarežao:
  - Moja borba, ovo je moja borba!
  I tako se mladi ratnik prebacio na kopnene mete. Tenkovi se kreću. Samohodni štap. Dječak izdaleka otvara lepezu i pjeva uz nju:
  - Ličimo na sokolove, kao orlovi lebdimo... U vatri se ne davimo, u vodi ne gorimo!
  Iako je, vjerovatno, posljednju frazu trebalo otpjevati upravo suprotno. Ali čak i u vatri, u principu, možete se utopiti, a voda može izgorjeti.
  Fridrih se sjetio ćuretine za doručak. Ovako pečen u zlatnoj foliji. A noge liče na ženske. U Luftwaffeu ima mnogo žena pilota. Oni su izdržljiviji od muškaraca i odlični su strijelci. A ženske noge su istrenirane, snažne, mesnate. Želite da ih pomilujete, dodirnete, uštipnete.
  On je Fridrih već general pukovnik. Ratnik koji je napravio nevjerovatnu, fantastičnu karijeru. Fenomen i genetski mutant. Ukratko - supermen!
  I sam je Frederik bio svjestan svoje važnosti. Došao je do prilike u tako mladoj dobi da jednom za svagda dokaže da nema moći izvan kontrole arijevskog genija.
  Sada je dječak spalio cijelu kolonu. I odleteo je dalje. On je pravi orao.
  Gertruda je protrljala svoj gladak, rumen obraz. Zamišljala je Fridriha kako joj ljubi grudi. I grimizna bradavica se odmah stvrdnula. Eh, ovo je ratnik broj jedan Trećeg Rajha. Kao da se bori cela vojska. I ne propušta ni jedan vazdušni projektil. Što čak izgleda natprirodno. Mada zašto samo izgleda - to je natprirodno!
  Dječak je prvo oborio dvadesetak boraca za pokrivanje, a zatim je napao drugu kolonu tenkova i samohodnih topova. Jedan od američkih tenkova nije izgledao sasvim standardno. Morate zapamtiti kakav je to auto. Tada su se pojavili kamioni sa Jenkijskim vojnicima. Pa, dobiće to.
  Frederik je pevao:
  - Ja sijem smrt... Možete je gledati samo sa strahom... I umrijeti!
  Gertruda je bosom nogom milovala pedalu. Zaista je željela da trči bosa kroz mravlju travu. I onda padne momcima u zagrljaj. I da me ljubi i miluje.
  Zanimljivo... Gertruda je bila ideološki fašista. Počela je da se bori prije samo šest mjeseci, a prije toga je bila u organizaciji Hitlerove omladine i uspjela da radi kao nadzornica u vojnoj fabrici. Strane radnike je trebalo nadzirati i istovremeno ih tjerati bičem.
  Djevojka je pronalazila zadovoljstvo u batinanju. Posebno je voljela da udara tinejdžere po bosim nogama.
  A sada je zamišljala kako bi bilo lijepo i duhovito ispeći Friedrichove gole, okrugle potpetice. As dečko je veoma zgodan, a noge, uvek tako čiste, preplanule su kao bronza. Ali se ne prljaju, ni po zemlji ni po travi. Za Friedricha bi bilo zanimljivo da to osjeti. Da li bi superheroj vrištao od bola ili bi se pretvarao da nije ništa?
  Gertruda je uživala u mučenju dječaka robova. Takođe je volela da se ruga zatvorenicima. U školi letenja, djevojke nisu bile previše izbirljive u vezi sa svojim vezama. Ali ispostavilo se da je Gertruda vrlo sposoban pilot. Za samo šest mjeseci stekla je Viteški krst Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem i dobila pravo da leti sa generalom Fridrihom.
  Dječak je još premlad da bi komandovao, a on je tako čisto formalni general. Ali bori se kao desetak divizija odabranih asova.
  Gertruda se osjećala nespretno u odnosu na Friedricha. Eh, volio bih da mogu spržiti štikle ovom dječaku! I prinesi baklju bosim nogama zgodnog mladića. Zagrijte klešta i čupajte prste, počevši od malog prsta.
  Gertruda je voljela da se zabavlja bacajući ugalj pred noge robova. U radionici je bilo toplo, a mladi robovi su uvijek radili bosi.
  I kako su, kada su izgoreli, smiješno skakali ili vrištali. Bilo je super. I smiješno...
  I tukli grančicom grube tabane robova. Ona je divan upravnik, okrutna, sa sadističkim sklonostima. Takođe je htela da muči svog slatkog idola. Štaviše, on joj ništa ne ostavlja, plavi terminator.
  Gertruda ga je uzela i zaurlala:
  "Tako sam umoran od prebijanja tebe, ne mogu da uhvatim komarca u mrežu!"
  Fridrih je gotov sa kamionima. Okrenuo je vatru na prateće avione i jurišne avione P-51. Posljednje vozilo je prilično strašno, ima čak osam mitraljeza i raketa. Ali, naravno, nije uporediv sa mlaznim avionom ME-262. Ili čak sa XE-162, ili još više sa XE-262.
  Dječak je pucao dok je bio u stanju transa.
  Odnio više od osamdeset aviona, ostavivši par da se razvede od Gertrude. Devojka zaista voli da puca sa svojim zavodljivim, preplanulim i mišićavim nogama. Ima ih posebne - gracioznog oblika, lagane čokolade.
  Djevojke su općenito strast. Posebno u vojsci, gdje imaju atletsku gracioznost i harizmu snage. Te djevojke su svakako vizualno ugodne za gledanje, a vi jednostavno osjetite blaženstvo kada ih dodirnete svojom elastičnom kožom.
  Frederick je ponovo okrenuo vatru na utvrđene američke odbrambene linije. Moramo brzo stati na kraj Jenkijima i konačno stisnuti SSSR. Jasno je da je otpornost Rusa za red veličine veća od otpornosti Amerikanaca. Osim toga, 1941. godine najbolji tenkovi su imali savjete. Čudno, ali Rusija pod vlašću boljševika nije degradirala i nije vraćena u srednji vijek.
  Naprotiv, Rusi su napravili značajan iskorak. A da Nijemci nisu imali tako jaku i savršenu organizaciju, teško da bi mogli postići uspjeh.
  Sam Friedrich je zaista bio proizvod genetskih eksperimenata od strane nacista. Ali dječak ne zna detalje. Jasno je samo da je Himmlerov odjel, čak i prije nego što su nacisti došli na vlast, provodio tajne eksperimente u kojima su bile uključene okultne sile. A sudeći po fenomenu Fridriha, nešto je postignuto.
  Dečak je, pucajući u drugu bateriju, pevao:
  - Nisam ja đavo, ali za mene, ali za mene je cilj postao svetinja! Ja sam anđeo, ali mi je sotona otvorio put - ka zemaljskoj slavi!
  Nakon čega se njegov avion okrenuo. Vazdušne školjke su istekle, a gorivo je trebalo dopuniti. Fridrih se nije plašio progona, jer je njegov avion bio bar petsto kilometara na sat superiorniji od američkih aviona.
  I čime im se Jenkiji mogu suprotstaviti?
  Gertruda je razbila nekoliko kamiona i top, kao i rezervoar za gorivo. Crveni plamen divno gori. Djevojčica je postala sretnija. Zamišljao sam kako vatra liže dječakovu okruglu, ružičastu petu i kako se širi miris spaljenog mesa.
  Primamljivo je. Čak je i sama ratnica htjela jesti. Gertruda je cvrkutala:
  - Jedan, dva - hoćemo da jedemo! Otvorite vrata šire, inače ćemo pojesti kuvara! - Kul ratnik je sa oduševljenjem otpevao dečiju pesmu. "Daćemo kuvarima užinu, a dežurni će piti, uništićemo celu trpezariju i razbiti suđe!"
  Ovo Gertrudu čini veoma smiješnom. Njihovi lovci su sleteli.
  Fridrih trči od jednog aviona do drugog. I Helga zamjenjuje Gertrudu.
  Opet dječak leti u bitku. Po čemu se Helga i Gertruda razlikuju? Oba ratnika su prirodne plavuše. Oboje su atletski, jaki i zaobljeni. Ali Helgine crte lica djeluju mekše i ženstvenije. Ali ova devojka takođe voli da puca nogama.
  Frederick je pjevao, osjećajući se ushićeno:
  - Lijepe moje djevojke, zašto volite nule? Ja sam prilično efikasan i na mnogo načina svemoćni keruvim!
  Helga je zalajala u odgovoru:
  - Ne, nisi nula! Ti si beskonačnost!
  Dječak obara desetak američkih aviona i reži:
  - Kakav bol, takav bol! Njemačka protiv Amerike petnaest nula!
  Helga je približila američki Mustang, opalila, srušila ga i obliznula usne govoreći:
  - Dva komada kobasice su ležala na stolu!
  Fridrih je udario sa velike udaljenosti, podigao jedanaest aviona i cvrkutao:
  - Pričao si bajke, kao sam Faust u paklu Sotoni!
  Helga je djelovala uvrijeđeno:
  - I nisi mi ništa ostavio! - hirovito je vrisnula djevojka. - Sve sam progutao!
  Frederik je podrugljivo odgovorio:
  - Takvi smo svi mi muškarci!
  Djevojka je prigovorila plačljivim tonom:
  - Ali ti si još dečak!
  As dečko se nasmejao:
  - General pukovnik ne može biti dečak!
  Helga ga je uzela i otpjevala:
  - Ma, kakav si ti čovek - general i pukovnik!
  Fridrih je nastavio da puca na vazdušne ciljeve. Da, takav as bi mogao donijeti mnogo u bitku za zračnu nadmoć u Engleskoj. Ali ovo nije četrdeseta godina, već četrdeset peta. A Britanija je već nekim čudom poražena. Kako se to dogodilo?
  Pa, lav nije mogao odoljeti njemačkom vuku. Koje su se sile probudile u ovom svijetu? Malo više sreće Japanaca i Nijemaca promijenilo je tok rata. A ta činjenica je da je Wehrmacht imao vrlo jaku organizaciju. A Hitler se neočekivano pokazao kao izvanredan organizator i strateg. Šta se tome može suprotstaviti?
  Sada, 1945. godine, nada Amerike je njena ekonomija i njena prilično velika populacija.
  Fridrih se prisjetio i svoje bokserske karijere. Kako sam od djetinjstva učio tešku umjetnost preživljavanja. I morao je da odrasta u kasarni. U početku je bio potcijenjen. Ali dječak je postao snažan i što je najvažnije vrlo pametan bokser. Da, i učenje mu je bilo lako - sve je shvatio bukvalno u hodu!
  Dječak je naučio nekoliko jezika, uključujući ruski. I iako se Frederick borio sa Crvenom armijom, pa čak i pokazao fenomenalne sposobnosti, poštovao je Ruse. Bili su hrabri i uporni, vješti borci, herojski su podnosili torturu.
  Sam Friedrich je više puta bio zadivljen hrabrošću sovjetskih vojnika. Ali svoju je dužnost obavljao čak i previše dobro. Dječak je postao neka vrsta mašine za uništavanje. A za njega je to kao uzbudljiva igra. Samo ponekad me je srce počelo boljeti od nepodnošljive melanholije. I ta melanholija je u pojedinim trenucima doslovno progutala dječaka terminatora, ali se onda povukla. Sam Frederik ponekad nije znao šta želi. Njegova krv nije bila sasvim besprijekorna, a imao je i ruske gene. Ovo je zbunilo dječaka. Ali sa druge strane, on je slavni as Njemačke, i to pobjednik! A može ići veoma daleko!
  I već je otišao u visine zvezda.
  Sada Fridrih ponovo otvara vatru. Obara trideset pet aviona i sa entuzijazmom kaže:
  - Obožavam se brčkati po toplom moru, sjediti na ogradi kao dječak! Čak i da nemam rublja u džepu, moja mladost je neprocenjiva!
  Helga je oduševljeno odgovorila:
  - Ali u isto vrijeme, vaše iskustvo je jedinstveno!
  Djevojka je dokrajčila avion američkog ratnog zrakoplovstva koji joj je ljubazno dat i cvrkutala:
  - Kakva borba... Uskoro će biti sto nula!
  Friedrich je odgovorio sa blistavim osmehom:
  - Da, ovo je prava borba. A uskoro će ih biti hiljadu - nula!
  Helga je vrtjela golim nogama. Htjela je postati delfin ili kit ubica. Ratnik je zarežao:
  - Ja sam za obrte i nove prilike! I želim da postanem boginja!
  Fridrih je, oborio četiri aviona sa velike udaljenosti i dodao brzinu, upitao:
  - Zašto baš boginja? Može li ona još uvijek biti kraljica?
  Helga se naceri i ozbiljno odgovori:
  - Boginja može da radi šta hoće, ali kraljice imaju dosta ograničenja. Na primjer, ne možete letjeti bosi i u bikiniju!
  Friedrich se prisjetio:
  - I princ je hteo da trči bos. Ali u britanskoj zimi je hladno. I kako ga nije zaboljelo grlo!
  Helga je odgovorila sa smiješkom:
  - Ali kraljevi se ne razboljevaju... A i ti izgledaš kao dečak kralj!
  Fridrih je rekao sa entuzijazmom:
  - Ja sam prije svega kralj neba, a ne samo Britanije!
  Helga je pjevala:
  - Naš kralj je izabranik neba, naš kralj je ustao iz pepela! Naš kralj je glasnik sudbine, naš kralj ste samo vi!
  Friedrich je odmahnuo prstom prema djevojci i odgovorio preko voki-tokija:
  - Zaista možeš da poludiš sa tobom!
  Helga je htela da ubaci nešto zajedljivo, ali joj to nije palo na pamet. Općenito, Friedrich je vrlo zabavan i kulturan dječak. Rođeni ratnik i istovremeno sa velikom erudicijom. Samo ste zapanjeni koliko je ovo
  Slatki tinejdžer zna. I ne prestaje da zadivljuje.
  I dječak je opet škrabao po letećim objektima. Oborio je osamnaest aviona i zapeo:
  - Ku-ka-re-ku! Pogodiću sve Jenkije svojim mamuzama!
  Helga se izjasnila:
  - Ostavi me, o caru Aesira!
  Friedrich je samozadovoljno rekao:
  - Uzmi! Da je tvoja!
  Helga je, veoma nervozna, oborila dva aviona u tri rafala. I obliznula je pune usne. Nikada nije udarena. Nemci su imali naprednije topove, sposobne da pogađaju na velikim udaljenostima. Čak i pogodio zemaljske mete.
  Friedrich je odobrio uspjeh djevojke:
  - Sa takve udaljenosti pogađate vrlo precizno. Ali znate, da biste sačuvali zračne granate, bolje je pustiti neprijatelja da se približi.
  Helga je uznemireno odgovorila:
  - Ali ti to možeš!
  Dečak je rekao ozbiljno:
  - Ali to je fenomen... A ti si samo prelepa devojka!
  Helga je uvrijeđeno uzviknula:
  - Ne! Oštar sam!
  Fridrih se složio sa njom:
  - Za osobu, tačno!
  Djevojka se zakikota i upita:
  - Zar nisi čovek?
  Dječak je pucao, oborio pet američkih aviona i ozbiljno odgovorio:
  - Ne, ne muškarac!
  Helga je glumila iznenađenje:
  - I ko si ti?
  Frederik je ozbiljno odgovorio:
  - Ja sam supermen!
  Plavokosa devojka je požurila da se složi:
  - Ne morate ni da pitate za ovo! Svaki vaš gest govori o tome!
  Dečak je odgovorio sa uzdahom:
  - Biti jedinstven znači nametnuti sebi ogroman teret!
  Helga je na ovo odgovorila:
  - Ali ja bih voleo da budem jedinstven! Postanite prva ljepotica na svijetu!
  Frederick je sasvim iskreno izjavio:
  -A ti si tako divna!
  Devojka je koketno rekla:
  - Kako mi je nos?
  Dečak je iskreno odgovorio:
  - Lep nos. Ni veliki, ni mali, baš kako treba, blago podignut i graciozan!
  Helga je podigla bose noge do lica i upitala:
  - Kako sam?
  Fridrih reče sa osmehom:
  - Divno! Plavuša u čokoladi! Volim te!
  Helga reče sa sumnjom:
  - A Gertruda?
  Dečak je ispalio:
  - Šta je sa Gertrudom?
  Helga je u suzama rekla:
  - Kojim slučajem, zar nije lepša od mene?
  Frederick je diplomatski rekao:
  - Oboje ste lepi i oboje vredni!
  Helga je logično odgovorila:
  - Ali ne postoje apsolutno identična lica!
  Fridrih je pucao, oborio još trideset aviona i pevao:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svetu... Takva čuda ponekad zasijaju u vazduhu!
  Helga se malo smirila i cvrkutala:
  - Možda u našem svetu. Ali ja bih voleo samo dobre stvari!
  Fridrih je rekao sa entuzijazmom:
  - Neka bude tako!
  I prešao na zemaljske mete. Neophodno je suzbiti artiljeriju, a mladi as će to učiniti. I puca izuzetno precizno. Ili možda čak beskonačno tačna.
  Helga gledajući ovo uzvikuje:
  - Pa, ti i Superman ste pravi mačo!
  Fridrih je smatrao da je potrebno da ispravi devojku:
  - Mačo je najverovatnije oličenje životinjske snage... Ali mene karakteriše živahan i proračunat um!
  Helga je iznenada upitala:
  -Jesi li razgovarao sa Rusima?
  Frederik je odmah odgovorio:
  - Svakako!
  Helga je sa zanimanjem upitala:
  - A šta su oni?
  Dječak je ispalio rafal, uništivši više od pedeset pušaka. A onda je odgovorio:
  - Kako da kažem... Uopšte nije glupo. Po mnogo čemu su slični nama Nemcima. I skoro sva njihova djeca znaju pisati i čitati i poznavati istoriju.
  Helga se zakikota i razjasni:
  - Znači, ne mogu se nazvati podljudima?
  Frederick je odlučno rekao:
  - Ne! I spolja, Rusi nisu toliko strašni. Mnoge njihove žene su svijetlokose, kao i njihova djeca. I mogu se ponašati kulturno. Osim toga, Rusi su izdržljivi i dobro poznaju svoju književnost i istoriju.
  Helga se prisjetila:
  - U susednom vazduhoplovnom puku su ruski piloti.
  Rat je u toku, a Švabe stežu obruč oko Amerike.
  Izbile su žestoke borbe za glavni grad Meksika - Meksiko Siti. Pet sovjetskih djevojaka, kao i uvijek, su u najboljem izdanju. I bore se sa neopisivim herojstvom.
  Alenka puca iz automatske puške i pjeva:
  - Ajde, zapevaj nam pesmu, veseo vetar, veseo vetar...
  Strani borci pokošeni njime padaju, a zvuči hrabro i živahno.
  Prelepa devojka Alena. Te noći vodila je ljubav sa visokim, crnim Amerikancem. I osetio sam veliko zadovoljstvo. Općenito, Afroamerikanci su prilično smiješni. Oni vole da pričaju viceve o svojim predsednicima. Alena se posebno nasmijala anegdotom o Coolidgeu.
  Predsjednik Sjedinjenih Država i njegova supruga šetaju kroz farmu peradi. Prilaze sobi s pijetlovima. A predsednikova žena pita:
  - Koliko puta pijetao služi ženke?
  Domar odgovara:
  - Devet puta, ili čak četrnaest!
  Gospođa Coolidge se okreće svom mužu i kaže:
  - Pogledaj kako... Ali ti to ne možeš!
  Uvrijeđeni predsjednik pita domara:
  - Da li to radi sa jednom ženom ili sa različitim?
  On spremno odgovara:
  - Naravno sa različitim!
  Predsjednik sa zadovoljstvom kaže:
  - Pa, sa različitim, a mogu i ja!
  Alenka se dugo smijala takvoj anegdoti, a onda je temperamentna plavuša to cijenila u krevetu. Veliko muško savršenstvo donosi puno zadovoljstva glavnoj djevojci. Nakon toga se osjećate vedrim i snažnim.
  Bacaš granatu bosim nogama. I vidite kako su tijela fašista razbacana. A Alenkini prsti su tako graciozni i isklesani. Nije ni čudo što muškarac i momci vole da gledaju u njene donje udove.
  Alenka cvrkuće:
  - Muzika svira! Muzika, muzika, muzika... Nekad sa tugom, nekad sa otrovom! Muzika teče, muzika, muzika koja razvedri dušu!
  I opet djevojka nogom baca granatu. On to čini i vještinom i gracioznošću.
  Ali Marija puca iz mitraljeza. Djevojka je također jako lijepa i upoznala je lokalne momke. Ali Marija nije od onih kojima se žuri u krevet. Možete samo komunicirati i razgovarati.
  Ili pogledajte film... Marija je prvi put videla sliku: "Prohujalo sa vihorom", pa čak i u boji. Film je trajao tri sata i bio je prilično impresivan. Uostalom, Amerikanci znaju pucati.
  Djevojka je rekla svom novom prijatelju Johnu Fraseru.
  - Imate i jake filmove!
  Džon se zadovoljno nasmešio.
  - Zašto te ovo iznenađuje?
  Marija je iskreno odgovorila udarajući golim tabanima po pijesku:
  - Zapravo, da... Mislio sam da kapitalisti nisu sposobni da snimaju takve filmove.
  Džon je namignuo devojci i odgovorio:
  - A ja sam mislio da su svi vaši filmovi propaganda!
  Marija je to sa osmehom potvrdila:
  - Da, propaganda! Ali propaganda istine!
  Džon je sa osmehom odgovorio:
  - Kakvu istinu?
  Marija je patosom odgovorila:
  - Činjenica da u zemlji Sovjeta postoji najbolji život za narod!
  Džone, ovaj svetlocrveni momak je primetio:
  - Ovo je najbolji život za ljude u Americi. A vi ste napola zarobljeni od strane Wehrmachta!
  Nakon ovih riječi, Marija je u sebi osjetila ljutnju. I pokušala je da prigovori pomalo nespretno:
  - Ne pola, nego manje!
  Džon je logično odgovorio:
  - Ako odsjeku ne cijelu nogu, već pola, onda je to već tuga. A vi ste zapravo kapitulirali i plaćate Trećem Rajhu sramotnu počast!
  Marija je ispravila:
  - Ne danak, već reparacije...
  Džon je racionalno primetio:
  - Ili u čelo ili u čelo!
  Marija je uznemireno primijetila:
  - I gubite rat od Wehrmachta!
  John reče ne previše samouvjereno:
  - Ali za sada se ne borimo na svojoj teritoriji!
  Marija je isplazila jezik...
  Onda smo prešli na drugu temu. Amerikanac je upitao:
  - Da li ti se sviđa Sherman tenk?
  Marija je iskreno odgovorila:
  - Nije dobro. On je previsok. A pištolj je prilično slab.
  Džon se složio:
  - Možda je naš napredniji Pershing. Imamo određene nade za novi tenk!
  Marija je odmahnula:
  - Naš IS-2 je verovatno bolji. A njemački E-50 je općenito superiorniji od ovog američkog dizajna. Mislim da ne možeš napraviti ništa bolje.
  John se uvrijedio:
  - Naš inženjering je jak. Vi Rusi nemate ništa kao B-29.
  Marija je samouvereno odgovorila:
  - Ne još, ali biće uskoro! I općenito, naša tehnologija će postati najmoćnija na svijetu. I to je samo pitanje vremena!
  Džon je bio skeptičan:
  - SSSR je izgubio previše. Nemate snage da oživite tešku industriju. Ili razvijati tehnologiju. Dakle, jaz sa Nemcima se ne može prevazići!
  Marija se nije složila sa ovim:
  - Narod će, pod rukovodstvom stranke, izaći na kraj sa ovim. Siguran sam! I ipak ćemo ostvariti pobjedu!
  John je ravnodušno rekao:
  - Blago onome ko veruje!
  Marija je samouvereno izjavila:
  - Vjera mora biti zasnovana na razumnim argumentima!
  Džon je upitao sa vidnim iznenađenjem:
  -Ne verujete u Boga?
  Marija je slegnula ramenima:
  - Ranije, kao dete, nisam verovao i bio sam pionir. A sad... ne znam!
  Džon je na ovo odgovorio, grabljajući pesak čizmom:
  - Verovao sam kao dete, ali sada ne verujem.
  Mladić je pogledao oko sebe. Razgovarali su u zemunici. Bilo je toplo, a svjetlo slabo. Zaista, raspoloženje Amerikanaca nije pozitivno. Nemci napreduju i pobeđuju. Navodno će uskoro doći u Sjedinjene Države. Tenkovi Trećeg Rajha su očigledno jači od američkih. A ovo je naravno veliki problem. I nemački mitraljezi su bolji. Samo je puno stranaca u Wehrmachtu. Njihova borbena efikasnost će biti niža od nemačke.
  Ali oni pritiskaju brojeve. Šta suprotstaviti Njemačkoj?
  Zar neće ići, hoćemo li se morati boriti na svojoj zemlji?
  John je pitao Mariju:
  - Zašto si došao kod nas? Zar nisi umoran od rata?
  Devojka je iskreno odgovorila:
  - I ja! I moj narod je umoran od rata! I zato želim da nam fašisti više ne dolaze!
  John reče ne previše samouvjereno:
  - Zaustavićemo ih! Barem bi to trebali zaustaviti! Naša Amerika je jaka, i nećemo pasti na koljena!
  Mary se svidio John. Ali za razliku od svojih prijatelja, nije žurila da vodi ljubav čim je upoznala muškarca. Od njih je Alla možda najtemperamentnija i ne podnosi postojanost. Uzela je nekoliko ljubavnika. Ona ima tako vruć karakter.
  Naravno, komsomolac nije mogao prestati biti ovakav, ali kada je rat, jako je teško obuzdati požudu. Rizik u tučama zaista utiče na hormone.
  Međutim, Alla se dobro bori. A voli i da puca nogama.
  Marija je skromnija. Ona se boji za Johna - mogao bi umrijeti.
  Snažni, mlazni jurišni avioni Nemaca nanose ozbiljnu štetu odbrambenim trupama.
  Mexico City je veliki, planinski grad, i ovdje se možete održati. To razumiju i Nemci, koji izlažući prestonicu bombardovanju i artiljerijskom granatiranju pokušavaju da je zaobiđu.
  Anyuta je divna plavuša, uradila je dobro delo. Liječila je lokalnu djecu. Oni su takođe različiti. Uglavnom crnoglavi, ali ima i svijetlih. Trče okolo u krpama, bosi. Ako obuju cipele, to je tek kada uđu u školu. Mršava, ali vesela.
  Anyuta je, gledajući ih, mislila da je djetinjstvo sretno vrijeme, uključujući i njenu percepciju svijeta. Kad ti se čini da si besmrtan, a more je do koljena. Čak se i djeca bore na poseban način. Pljusnuli su se i otišli nasmijani. Ne kao odrasli koji se dugo ljute. Ne, sve je drugačije u detinjstvu. Čak i sunce sija jače i vazduh je mekši.
  Anyuta je voljela ljeto. A ovdje je skoro uvijek sunčano i toplo. Oh Meksiko... Šta će vas čekati pod Hitlerovom okupacijom? Hoće li natjerati djecu da marširaju u formaciji i pjevaju fašističke himne?
  Istina je da u SSSR-u djeca, prije svega, pioniri, hodaju u formaciji i pjevaju pjesme.
  Ovo uopće nije najgora stvar. Ali neće li fašistička čudovišta istrijebiti djecu u logorima?
  Nacisti nisu prezirali torturu i nisu uzimali u obzir starost. Jedan jedanaestogodišnji dječak je opečen gorionikom, zabijeni su mu vrući ekseri u stopala, a polomljeni su mu prsti na rukama i nogama. Djevojke su obješene o plafon za kosu, a pete su im spaljene vatrom. Šta su čudovišta uradila? Anyuta je predstavljala cijeli svijet pod kontrolom fašista. I ona se uplašila.
  Ali za sada, istinski varvarska mašina Trećeg Rajha napreduje i osvaja sve više novih zemalja. I da ne stanemo, i da ne menjamo nogu... Lica nam sijaju, čizme blistaju!
  Posebno je opasan novi tenk E-50, koji američki topovi ne mogu podnijeti, čak ni iz neposredne blizine.
  Anyuta samo gura minu duž žice. Lokalni dječak Alberto joj pomaže. Tako plavokosi momak u šortsu, veoma sladak i okretan. Podseća na svog bivšeg favorita Serjožu. Takođe je bio tako okretan. Istina, Alberto je nešto tamnije kože i ima dužu, ali svijetlu kosu. A kad se nasmije, lice mu postaje tako slatko.
  Trenutno je mina zaglavljena kroz točkove nemačkog E-50. Gusjenica puca od eksplozije. Nemac je ranjen. Anyuta cvrkuće:
  - Iskrivićemo ruke fašistima!
  Djevojka se naslanja i otpuzi. Nijemac počinje uzmicati. Ipak ga je to ogrebalo.
  Anyuta se prisjeća kako se našla pod okupacijom. Početak rata dočekan je sa velikom zabrinutošću. Iako su mnogi, posebno mladi, računali na brzu pobjedu i oslobođenje Evrope. Djevojčica Anyuta je tada još bila tinejdžerka i zajedno sa drugom djecom bila je evakuirana.
  Ali Anyuta se izgubila. Tačnije, djevojci je trebalo predugo da se spremi i zakasnila je na kamion. I čekala je da stignu nacisti. Tada je lijepa komsomolka doživjela strah. I krenula je na istok. Cipele su bile nove. Djevojka je protrljala stopala i bila primorana da skine cipele. Išao sam bos. Koža na đonu je i dalje nježna i nije hrapava. U početku je samo malo trncilo. Onda je počelo da postaje vruće, a na kraju su mi se noge skupile i pekle.
  Anyuta nikada nije mislila da hodanje bosonog može postati takva muka. Čak je i hodanje po travi počelo da boli, a devojčica je bukvalno eksplodirala.
  Nekako je dopuzala do seoske kolibe, noge su joj bile krvave. Dobrodušna domaćica oprala je udove tinejdžera komsomolca. Bol je lagano popustila. Ali Anyuta je sada hodala s velikim poteškoćama. Kad su mi noge ozdravile, krenuo sam na put u cipelama. Ali u isto vrijeme sam pokušavao neko vrijeme hodati bez cipela kako bih se navikao na tabane.
  Noge mlade djevojke brzo su postale grube i ubrzo se nije bojala ni grana ni šišara u šumi.
  Ali put do prve linije bio je dug. Devojčici su stopala postala toliko gruba da su je pete počele da svrbe i pucaju. I ovo je takođe bolno. Da, i bio sam malo gladan. Boljeli su me listovi i koljena od naprezanja.
  Nisu baš najprijatnije uspomene. Ali generalno, šta može biti prijatno u ratu? Avaj, iz nekog razloga, od prvih dana Crvena armija se povukla. Čak su i mnogi vojnici pobjegli. I ovaj proces se nije mogao zaustaviti.
  Do sada se samo u blizini Moskve Vermaht pretvorio u prah.
  Zatim je Anyuta komponovala pjesme:
  Jednom davno je Wehrmacht bio poražen,
  Napoleon je poražen, nepobjediv...
  Neprijatelj ne može gaziti rusku zastavu,
  Kad su narod i stranka ujedinjeni!
  Zabavnije je hodati uz pjesmu, čak i kada vam noge padnu. Između ostalog, tinejdžerka je prosleđivala pisma podzemlju. Na šta sam bio veoma ponosan.
  Ali sada Anyuta puca na Kineze i pogađa tačno. Ubija one suskooke i smije se:
  - Ja sam jak borac, motor mi gori... Nebo je moje prebivalište!
  I opet puca. Cool cura. Bosom nogom baca komad stakla. Pogodi borca pravo u oko. On pada i umire.
  A Anyuta cvrkuće:
  - Ovo nije kul, ali veoma kul!
  Djevojka se zabavlja, jer sve ide...
  Najjača i najveća u njihovom timu, Matryona, voli da baca granate bosim nogama. I ona uspeva da pogodi pešadije. Pa čak i uspješno oštetiti cijev tenka. Sada Nemac mora da ode.
  Matryona sa osmehom kaže:
  - I muzla sam ne samo kravu, nego i konja! Time pokazujem da sam supermen!
  I djevojka je ponovo opalila, i to precizno. Oborila je tri uskooka i siktala:
  - Ja sam ratnik super klase!
  A kakve mesnate butine ima Matryona. Djevojka je odabrala ljubavnika za dvometrašnog Afroamerikanca. I vodila je ljubav s njim sa zadovoljstvom. Dobro je kad je muško savršenstvo debelo kao ruka odraslog muškarca... Velika djevojka poput Matrjone cijenila je velike veličine. A djevojka je toliko urlala od orgazma da je cijeli puk trčao da sluša. Kakav bivol!
  Ali sada je glavna stvar rat. A djevojka svojim snažnim nogama baca granate. Pa čak i kaldrma i ulomci. Matryona je sretna zbog ovoga. Iako nije sve u životu bilo tako ružičasto.
  Svojevremeno je djevojčica završila u koloniji jer je ukrala pet klasova kukuruza. Bila je previše gladna. Zbog čega je poslana u logor. Obrijao sam glavu. A postupak pretrage je bio potpuni šok za dijete. Bila je prisiljena da radi tamo. Matryona nije zazirala od posla, posjekla je šumu, srećom bila je dobrog zdravlja. Ali oskudne zatvorske porcije nisu bile dovoljne i djevojka je sve bacila u usta. I crvi, i insekti, i lišće drveća. Drvene cipele za kamp su bile previše neudobne, a Matryona je radije radila bosa, čak i po hladnoći i snijegu. Djevojčica je provela tri godine u koloniji, ali je potom puštena, tako da je pod Berijom došlo do djelomične liberalizacije. Osim toga, Matryona je stalno prelazila normu, što je također uzeto u obzir.
  Prije svega, nakon maloljetničke kolonije, djevojčica je, po dolasku, odjurila u kuhinju i prvi put nakon mnogo godina jela do sitosti. A u koloniji čak ni intenzivno šok lemljenje za velike djevojčice nije bilo dovoljno. Niko posebno nije uvrijedio Matrjonu u koloniji. Vršnjaci su se plašili njene izuzetne fizičke snage i velikih pesnica. Matrjona je najljubaznija duša, ali ako je dodirnete, toliko će se pomeriti da vam se neće činiti mnogo.
  Djevojčica je bila na dobrom glasu kod vlasti, poslušna, lider u proizvodnji i nije odbijala nijedan, čak ni najteži posao. Nikada nisam bio bolestan. Radila je bosa po velikoj hladnoći i nije joj čak curilo iz nosa. Samo su velike, graciozne noge postale crvene, poput gusjih šapa, ali su ostale tople.
  Matryona se čak pohvalila da je nanjušila zonu i provela nešto više od tri godine na krevetu. Kao, bila je tamo i ima krivični dosije. Sudija je detetu od desetak godina dao za klasje. Ali ako ispunite trostruku normu, onda dan prođe za tri. A Matryona je otišla rano. Tako se vratila u državnoj zatvorskoj haljini, bosa, preplanula, sa kratko ošišanom, plavom, podšišanom kosom. Lijepa, vitke figure i lijepog lica.
  Ljudi su je gledali. Matrjona, u sivoj zatvorskoj haljini, mršavija i ošišana, veoma je ličila na časnu sestru. Sličnost je još više porasla kada je Matryona prepješačila preostalih pet stotina kilometara do kuće. Zaista je htela da bosim nogama zgazi svoj rodni kraj. A onda je u Sibiru, gdje je ona bila, sve bilo malo drugačije.
  Nakon užarenog snijega, hodanje bosonog po travi je iskustvo blaženstva. Po dolasku kući, Matryona je saznala da je trudna. Ovo nije bilo iznenađujuće. Djevojka je uživala u aferama sa čuvarima. Njeno sazrelo, herojsko telo htelo je seks. Ali pošto je sa njom bilo nekoliko momaka iz obezbeđenja, Matryona nije znala ko je otac deteta.
  Ali dječak je odrastao krupan, zdrav, svijetle kose i jak. Sada je možda već pionir. Moguće na prednjoj strani.
  Matryona nije znala za sudbinu svog djeteta. Tokom rata djevojka je pokušavala da ne zatrudni kako ne bi propustila bitke. Za to postoji posebna tinktura. Sama Matryona sebe je smatrala pravoslavnom rodnoverkom. Neka vrsta mešavine drevnog ruskog paganizma i pravoslavlja. Matryona je komunicirala s vješticama i čarobnjacima. Imala je i snage.
  Zašto Nemci pobeđuju? Starija veštica joj je rekla da su okultne sile koje su u službi Trećeg Rajha uspele da Hitleru prebace Mojre, zlatnu životnu nit retke, a možda čak i jedinstvene sreće. I da je Firer sada pronašao fenomenalnu sreću. Čak ni Džingis-kan nije imao ovo, što je Wehrmachtu dalo izuzetnu snagu. I njemački dizajneri su uspješno izumili, a feldmaršali su komandovali na vrhu, ali njihovi protivnici nisu dobro prošli.
  Sreća je svakako bitna. To što je Hitler bio u stanju da porazi nadmoćnije snage uglavnom je bio rezultat sreće. Djelomično prirodno, budući da zapadna, a dijelom sovjetska komanda nije sasvim razumjela kako treba ispravno voditi moderne ratove. Ali lanac povoljnih koincidencija uticao je i na Treći Rajh.
  U stvarnoj istoriji, upravo od trenutka, naprotiv, sreća je napustila Wehrmacht, a brojne sitnice su počele igrati protiv nacista. Počelo je čuvenom bitkom na Midveju. Tada je čitav niz nesreća doveo do poraza Japanaca. Iako je Japan bio jači u ovoj bici i imao iskusnije i bolje obučene trupe.
  Amerika je neopisiva - ekonomski jaka. Ali njena vojska i mornarica nisu baš spremne za borbu, nisu baš dobro obučene i disciplinovane. Kvalitet i iskustvo bili su na strani Japana. Deo po komad, Zemlja izlazećeg sunca slamala je američku flotu. I pobedila je. Sve dok lanac nesreća nije doveo do Midwaya. Nakon čega je sreća potpuno napustila Japan. I Amerika je krenula u ofanzivu, postepeno dobijajući prednost.
  A onda, kao što je najstarija (još uvijek vrlo zgodna!) vještica objasnila, odigrala je ulogu činjenica da je Japan bio saveznik Trećeg Rajha na čelu sa Hitlerom. A dio Firerove sreće pripao je samurajima.
  Osim toga, sa devedeset posto vjerovatnoće, Japanci su ionako trebali dobiti ovu bitku.
  Bilo je očigledno da su Jenkiji sposobniji za trgovinu nego za borbu. Nemci su, zauzvrat, rođena nacija ratnika koja je takođe imala moćnu ekonomiju. I postepeno je Wehrmacht, apsorbirajući strance i domoroce svih rasa, popunjen tenkovima i zrakoplovima, postao jači. I pobjeđivao je sve lakše. Drugi narodi nisu mogli učiniti ništa da se tome suprotstave.
  Matryona je postavila pitanje:
  - Kako pobediti Hitlera?
  Vještica je slegnula ramenima i iskreno odgovorila:
  - Da su mogli, odavno bi to sami uradili... Ali ovde se morate prepirati sa samom sudbinom...
  Matryona je teško uzdahnula. I ponovo je pitala:
  "Zar me neće ubiti ako odem da se borim za Ameriku?"
  Vještica je samouvjereno odgovorila:
  - Svih tvojih pet je u rukama nebeske desnice. A nacisti ga ne mogu tako lako uništiti. Borite se i vjerujte u svoju sudbinu!
  Matryona se nasmiješila i samouvjereno odgovorila:
  - Verujem da mogu da se borim dostojanstveno!
  I zaista se junačka djevojka borila kao prava lavica. Nemci, odnosno njihovi strani robovi-ratnici, dobili su prvi broj. Čak i sa udicom.
  Devojka je pevala:
  - Kao neuspeh, obećao sam da ću sačuvati plavu maramicu!
  I opet vatra, tačna i neverovatno herojska. Matryona šutira i pogađa. Strani robovi padaju. Gore je, naravno, kada se tenkovi kreću. Nemačkoj tehnologiji nema premca. Pa šta! Rusi su navikli da se zadovoljavaju malim!
  Matryona je pjevala:
  - Mi smo pioniri - deca komunizma!
  I opet je opalila precizno. Pet djevojaka je radilo i djelovalo sve energičnije. A granate ih nisu pogodile.
  Ali američki dečaci su umrli. Olujni vojnici su pali sa neba. Bukvalno su raketama zasuli američke položaje. Puške su takođe radile. Oni su odgovorili vatrom sa zemlje pomalo tromo.
  A kada je počelo granatiranje iz gasnih bacača, postalo je potpuno strašno. I činilo se da je nebo polizano crvenim jezicima plamena.
  Djevojčice su bile malo opržene, te su se sakrile u pukotinu. Granatiranje se pojačalo. Pogađale su i njemačke samohodne haubice. Padale su bombe i rakete.
  Da bi razveselila svoje drugarice, Alena je otpevala:
  - Bez sumnje, nove generacije se bore za ljubav! Iako je zmajev čas surov, vrijeme nas je izabralo za podvig!
  A Alenka je opalila, prikovavši izviđača, i opet skočila u procjep. A odozgo je čitav okean vatre, a komadići igle odlete.
  Nemci za bombardovanje koriste veoma moćan avion TA-400 sa šest motora. Takav stroj znatno je superiorniji od američkih modela, uključujući i domet leta. Veoma strašno oružje. I baca bombe, teške sa kugličnim punjenjem. Koji se rasipaju na stotine metara.
  TA-400 je gotovo neranjiva mašina. Moćna je sa moćnim odbrambenim oružjem. B-29 se ne može porediti sa njim. I kako se superbomba sruši. Cijeli blok se ovako trese, ruši se. I takva moć se ovdje pokazuje.
  Ali Alenka hrabro kaže:
  - Papuanci nemaju zimu, Rusi imaju bezizlazne situacije!
  I zaista, možda je djevojka u pravu. Evo ih pet na vrućini, a zadobili su samo manje opekotine.
  Marija kaže:
  - Nadežda je moj zemaljski kompleks...
  A onda se ispravlja, pomerajući šaku ka bradi:
  - Ne kompleks, već kompas!
  Djevojčice su, uprkos gustoj vatri, i dalje žive. Allah čak pjeva:
  - Neću da hodam po koncu, po koncu! Od sada, Crveni rat je živ!
  Ali koliko je američkih vojnika poginulo od nacističke artiljerijske vatre? Nije uzalud što se u stvarnoj istoriji Saveznici nisu usudili otvoriti front prije četrdeset četvrte.
  Većina vojnih stručnjaka smatra da bi u ovom slučaju američke i britanske trupe bile bačene u more. Štaviše, možda to ne bi imalo praktički nikakav uticaj na tok neprijateljstava na istoku.
  Ali sada su Amerikanci vjerovatno ljuti što su se ponašali previše pasivno. Da su dozvolili da osvoje sve engleske kolonije i samu Britaniju. Da su fašistima dali priliku da unište SSSR, a sada su primorani da se bore gotovo sami.
  A sada se postavlja pitanje: hoće li Staljin prekršiti uslove slamnate mira? Sa moralne tačke gledišta, napad na Treći Rajh uopšte nije greh. Uostalom, i sam Hitler je izdajničko prekršio pakt o nenapadanju. Ali, s druge strane, ostaje pitanje svrsishodnosti. Možda Nemci, koji su osvojili teritoriju i borili se dugi niz godina, neće ići dalje. Da li ih sada vredi provocirati?
  Štaviše, sama Amerika može izaći iz rata podmuklom potpisivanjem primirja. A Truman je još mračnija i podmuklija osoba od Ruzvelta.
  Rakete velike snage rahle zemlju... Meksiko Siti je bombardovan. Ali to nije sve. Nemci napadaju i američke gradove. I prije svega za vojne fabrike. Još nije jako aktivan, to je zbog proširenih komunikacija i udaljenosti teritorije SAD-a. I važnije je da podržimo napredovanje sopstvenih trupa.
  Ali, na primjer, četiri radio-kontrolisane rakete A-10 ispaljene su na Toronto. Prilično skup napad, ali u svakom slučaju Nemci su pokazali da su sposobni da pucaju sa velike udaljenosti, i to precizno. Međutim, naravno, lansiranje TA-400 košta manje od slanja takve rakete sa udaljenosti od hiljadu kilometara.
  Ali postoje uređaji sposobni za lansiranje u nisku orbitu Zemlje - špijunski sateliti. Za Firerov rođendan obećavaju lansiranje satelita koji će moći snimati teritoriju SAD-a.
  Marija je opekla svoje boso, graciozno stopalo. Plikovi su čak i natekli. Neprijatno je to priznati. Vruće je svuda okolo i nema ničega što bi ublažilo svrab.
  Djevojčica je pokušala da zamisli one pionire čije su tabane spržili njemački dželati koristeći mangalu.
  Vjerovatno su bili u još većim bolovima. Ali oni su izdržali i nisu pokazivali bol vrištanjem ili stenjanjem. A ako su i jaukali, to je bilo kroz škrgut zubima.
  Ovo je junaštvo pionira, i ona ne bi trebala da jadikuje. Djevojčica je zamišljala da je ispituju nacisti. Okačili su ga na stalak i vrelim gvožđem spalili mu golu petu. I umjesto da stenje ili vrišti, ona vam se smije u lice.
  Marija se prisjetila knjige koju je čitala kao dijete: "St. John"s Wort." Tamo, kada je glavni lik trebalo da bude mučen, priznao je da je malo verovatno da će moći da peva na stalku kao Indijanci. Ali kada pevate, zaista je bolje.
  A Mary je pjevala glasno;
  ti si moja divna domovina,
  Cela planeta je ponosna na tebe...
  Rusija je kao jedna porodica,
  Neka ti se pjeva na nebu u horu!
  
  Himnu otadžbine čuvamo bez gorčine,
  Ponosno bacajući sumnje u pakao...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Mir će se vratiti i biće veoma svetlo!
  
  Stvoritelju Svemogući Gospodar naš,
  Otvoreni prostori Otadžbine su tako rašireni...
  Iako tijelo često pati u agoniji,
  Ali Rusija i ja smo ujedinjeni vekovima!
  
  Naša domovina je tako sveta,
  Ne, jači duhom od ruskog vojnika!
  Iznad nas gori sjajna zvezda -
  Slomićemo protivnika u borbi!
  
  Dođimo do najblistavijih vrhova,
  Podignimo crvenu zastavu nad Marsom, u šali...
  Na kraju krajeva, Isus džinovski Bog je sa nama,
  Ima šesnaest grbova - biće i drugih!
  
  Devojka u blizini Moskve borila se sa neprijateljem,
  Samouvjereno pobijedio fašiste...
  Ali bog hiroviti Mars se okrenuo,
  A nesrećna stvar je bila da je uhvaćena!
  
  Vodili su bosonogu devojku kroz sneg,
  Vatra joj je žestoko gorjela za petama...
  Slomili su golu nogu u kleštima,
  I jako su me tukli usijanim lancem!
  
  Ali lepotica je izdržala pritisak,
  Mučili su devojku u tamnici...
  Fašista nije čak ni tiho stenjao,
  Posthumno komsomolac sa nagradom!
  Vode se žestoke borbe, a Nemci i njihova koalicija uništavaju Amerikance sa svih strana.
  Borbe u Meksiko Sitiju su se malo otegle. Veliki grad je jedan od najvećih na svijetu, nalazi se u planinama i preteška je meta za hvatanje. Štaviše, Amerikanci su se učvrstili u Meksiko Sitiju i unaprijed stvorili tamo bazu i skladišta municije u dubokim bunkerima. I to im je omogućilo da drže Meksiko Siti čak i nakon što je glavni grad opkoljen. Ni Amerikanci nisu tako jednostavni.
  Verovali su da Nemci neće rizikovati da se kreću na sever sa tako velikim gradom-uporištem u pozadini, i da će zaglaviti pokušavajući da im izvuku takav trn iz usta.
  Firer se zaista plašio da ostavi kotao iza svojih trupa. Osim toga, Nijemci su se popunili naprednijim tenkovima iz serije E, te su željeli zamijeniti svoj nekada najpopularniji tenk Panther-2 onim koji je bio zaštićeniji i naoružaniji i nije bio lošiji u voznim performansama.
  U tim uslovima, rukovodstvo Trećeg Rajha se suočilo sa pitanjem upotrebe disk aviona.
  Ali problem je bio u tome što laminarni mlaz, iako je avion činio neranjivim, nije omogućio da se puca iz njih samih. Osim ako, u stvarnosti, disk avioni ne bi mogli nabijati avione koristeći njihovu fantastičnu brzinu i neranjivost. Ali uz njihovu pomoć vrlo je teško bombardirati, ispaliti ili lansirati projektile. Istina, možete isključiti laminarno polje, osloboditi naboje i zatim ga ponovo uključiti.
  Druga ideja je bila da se diskovi naoružaju topovima koji izbacuju toplotno zračenje ili lasere. Ali i za ovo je trebalo vremena.
  U svakom slučaju, leteće tanjire je potrebno praktično koristiti.
  Dana 13. aprila, dva disk aviona su prvi put testirana u borbi. Leteći tanjiri su poleteli gotovo nečujno. Ali bio je sjaj. Zatim su jurili preko Atlantskog okeana do Meksika. Kako se ispostavilo, ovo oružje ima i kolosalnu rezervu snage.
  Ali im je naređeno da se bore samo na teritoriji pod kontrolom Wehrmachta. Jer ni pod kojim okolnostima ne bismo trebali drugim zemljama davati tehnologiju oružja koja je toliko ispred svog vremena.
  Margaret i Albina kontrolirale su prvi disk pomoću džojstika. Njihov zadatak je za sada bio samo nabijanje američkih aviona, a veliki broj članova posade nije bio potreban.
  Zašto su diskoteke povjerene djevojkama? Jer slabiji pol je uspješniji u ovakvim bitkama. Procenat gubitaka među ženama pilotima je nekoliko puta manji nego kod muškaraca.
  Iako općenito Luftwaffe ima vrlo povoljan omjer štete. Superiornost utiče i na borbenu obuku, a posebno na mlaznu avijaciju kojoj nema ravnog protivnika.
  Margaret i Albina lete iz Evrope u Meksiko brzinom od otprilike dvije zvučne brzine, ali to se uopće ne osjeća na samom disku: kako je vožnja glatka. Kao da si u vozu.
  Margaret je s entuzijazmom rekla:
  - Ovo je tako divan disk koji imamo. Kao oružje iz bajke - nije potreban ni mač ni top!
  Albina je logično pojasnila:
  - Više kao svemirsko oružje, kao vanzemaljci.
  Margaret je, udarajući svojim bosim, mišićavim nogama, pjevala:
  - Voleo bih da mogu izdvojiti nešto novca i nahraniti vanzemaljca! Volio bih da mogu izdvojiti nešto novca, ali on ne muče, ne teli se!
  Albina je pljesnula rukama i rekla:
  - Ovo je zaista duhovita pesma. Mislio sam da znate samo da komponujete vojne marševe!
  Margaret je odgovorila naslonivši se na pod. Uradio nekoliko sklekova. Prema neiskazanoj tradiciji, nosila je bikini. Općenito, u Luftwaffeu su gotovo sve mlade žene i djevojke prešle u bikini uniforme. U svakom slučaju, ako su vremenski uslovi dozvoljavali i nije bilo previše hladno. Verovalo se da će telo sa minimalnom odećom imati bolji kontakt sa letelicom. I u ovom slučaju piloti lete maestralno.
  Praksa je to potvrdila. Čak i na hladnoći, devojke su se trudile da se što više razgole. Bikini su postali veoma moderni.
  Stoga ne čudi što su djevojke bile gotovo gole. A uz njihove figure, bikini se odlično slažu. Naravno, u vojsci se sve žene održavaju u formi i imaju dobre figure. Kada se mlada žena posveti fizičkoj aktivnosti, izgledat će privlačno na otkrivajući način. Osim toga, kada nosite bikini, svjež zrak pomaže sagorijevanju masti. A djevojke su tako vitke i obline sa izvajanim trbušnjacima.
  Naravno, ovo je lepota, tela mladih žena. Noge su vam, naravno, bose, a sa golim tabanima mnogo bolje osjećate automobil, pa čak postajete jedno s njim.
  Možda su zato mladi piloti tako dobri, i skupljaju rezultate a da zamalo ne umru.
  Ko zna da li je Hitler propao u stvarnoj istoriji jer je zanemario žene u vojsci. Ali devojka u bikiniju je poseban borac. Sreća ih voli, a oni vrlo rijetko umiru.
  Albina je takođe počela da radi sklekove, primetivši:
  - Kada se krećete, osećate se mnogo bolje.
  Margaret se složila:
  - Pokret je život!
  Oba ratnika su bila plavuše. I veoma lepa. Pa, naravno, ne bi vjerovali jednoj od prvih diskoteka u borbenoj modifikaciji ženama bez lijepih crta lica.
  Sve kod njih je dobro: njihove figure su pune atletske gracioznosti i erotske snage. I lica, mlada, svježa, bez ijednog nabora ili bora. I bujnu, blago kovrdžavu kosu.
  Dečaci fiksiraju pogled na takve devojke i mogu da bulje satima bez prestanka.
  Zaista jedinstvena, arijevska, atletska lepotica.
  Albina je stajala na rukama i prekrižila svoje vitke, preplanule noge preko glave. Disk avion je bio na autopilotu. Bilo ga je nemoguće oboriti, pa su se devojke lako zabavile i zagrejale.
  Pod čudesnog automobila bio je prekriven mekom, nezapaljivom plastikom i grubom.
  Margaret je slijedila, obje djevojčice su stajale na rukama. I povukli su odozgo nogama. Bilo je to kao okretanje bicikla. Tako šarmantan i jedinstven.
  Albina je sa osmehom rekla:
  - Ja sam pravi Arijevac, nemilosrdan prema neprijateljima Rajha... Moj karakter je nordijski!
  Margaret se zakikota i primijeti:
  - Ali volim da se šalim. Barem je i prava Arijevka! Oh, kako je smiješna stvar rat!
  Albina, snizivši glas do šapata, primijeti:
  "A ipak mislim da Ruse nismo trebali ostaviti u pozadini." Staljin može izaći iz poraza i udariti!
  Margaret je samouvjereno odgovorila:
  - Imamo dovoljno snage za rat na dva fronta! Znate, Wehrmacht već ima više od trideset pet miliona vojnika. Uglavnom stranci. Malo je verovatno da će iscrpljeni Rusi uspeti da sakupe više od deset miliona. Ali postoji i Japan.
  Albina je klimnula u znak slaganja, glave bijele kao svježa snježna gruda:
  - Da, istina je! Mi smo jaki! Tenk E-50, koji se masovno proizvodi, konačno je zadovoljio našu vojsku u svakom pogledu!
  Margaret se zahihotala i ubacila:
  - Tenk? Priča se da žele napraviti sličnu mašinu od plastike!
  Albina je skeptično odmahnula glavom:
  - Oklop će biti slab... Iako zanimljiva ideja za desantne operacije!
  Margaret je primijetila sa smiješkom:
  - A naš disk je napravljen od titanijuma. I dovoljno je jak da izdrži sve moguće sudare.
  Albina je uz uzdah primijetila:
  - Titanijum je prilično skup metal. Ali mislim da će uskoro naši dizajneri stvoriti mnogo jači čelik!
  Margaret je udarila bosim nogama:
  - Moje misli su krdo konja!
  Albina se zakikota i reče:
  - Slon je bolji! On je veći!
  Margaret je skočila u naručje i zaurlala:
  - Žirafa je velika! On zna bolje!
  Nakon čega su ga djevojke uzele i udarile tabanima. Pa se čak čula i tutnjava. I nasmijali su se jedno drugom.
  Albina je rekla:
  - Ne, sa ratnicima kao što smo mi, ni sto Staljina nas se ne plaši!
  Margaret se okrenula na rukama i cvrkutala:
  - Zašto sto? Možda hiljadu odjednom?
  Albina je viknula:
  - Nema miliona!
  Margaret je rekla:
  - Ili milijardu i po!
  Albina je zarežala:
  - Ili trilion i četvrtina!
  Takvo takmičenje izgledalo je smiješno i apsurdno. Ali u isto vrijeme izuzetno smiješan. Djevojčice su prekinule svoje bezazleno brbljanje i počele da rade sklekove.
  Margaret je razmišljala o svojoj prošlosti. Djevojka iz prilično plemenite porodice. U vrlo nježnoj dobi poslata je u specijalnu školu. Tamo sam prošao kroz prilično težak trening. Bila je fizički podučavana i trenirana. S jedne strane, to je djevojčicu učinilo jačom, ali ju je s druge strane lišilo djetinjstva.
  Margaret se, međutim, brzo uključila. Pored toga, škola je imala klubove i zabavu. Ljepotice su plivale u bazenu, radile gimnastiku, radile split.
  I učili smo, uključujući različite jezike. Naravno, učili su matematiku, fiziku i razne klasike. U slobodno vreme Margaret je volela da čita naučnu fantastiku. Posebno joj se dopao Jules Verne. Njegova naučna otkrića spojena su sa zanimljivim avanturama. Neke vrste izuma još uvijek nisu nadmašene.
  Posebno su impresivne bile granate koje su jednim udarcem mogle uništiti cijelu tvrđavu. Ovo oružje može biti korisno u pravom ratu.
  Margaret, kada je čula za nemački napad na Poljsku, bila je inspirisana. Nemci su izvojevali pobedu za drugom i svi su prosto obožavali Hitlera. Iako je u početku stav mnogih bio suzdržan. Ali Firer je uspio u svemu. Uključujući i privredu. Brz ekonomski rast, oživljavanje vojske, povratak Rajne i ugljenih polja. Zatim beskrvni anšlus Austrije. Nemci su bili malo potreseni sukobom oko Čehoslovačke. Ali onda je uslijedio Minhen.
  Nakon toga se činilo da je Njemačka sve postigla mirnim putem. Čak je vratila regiju Klaipeda. Ali tada je počeo rat sa Poljskom, a dva dana kasnije i Drugi svjetski rat. Mnogi, čak i djevojke, su se uplašile. Šta ako dođe do još jednog poraza? Ali u roku od tri sedmice Poljska je propala, ofanziva na zapadnu Njemačku nije počela i nastupilo je smirenje. Mnogi su mislili da će sada biti mir.
  Zatim brzi napad na Francusku. A propaganda je oduševljeno izjavila: pobijedili smo!
  A Margaret je bila iznervirana što nije učestvovala u takvom trijumfu. Ali to nije tako jednostavno. Rat se otezao, Nemačka je, boreći se, apsorbovala jednu zemlju za drugom. I kao junak iz bajke odsjekla je glave svojim neprijateljima. I tako je Margaret otišla na front. Kao pilot. Prošla je školu letenja i završila na nebu.
  Devojka je odmah počela da postiže više golova. Borio se sa ruskim pilotima. Odmah sam primijetio izvjesnu slabost sovjetskih asova - njihovu nevoljkost da se povuku. Ali ovo je samoubilačko kada se borite protiv tako snažno naoružane letjelice kao što je ME-262.
  Margaret je uništila sovjetske avione, prilično uspješno. Nije znala za sažaljenje, iako sebe nije smatrala okrutnom. A djevojka se tukla u bikiniju, čak i kada je bilo malo hladno.
  I ovo je pomoglo u borbi. Ni jednom njen avion nije oboren, pa čak ni ozbiljno oštećen. Iako je ME-262 generalno vrlo izdržljiva mašina.
  Margaret je sebi stekla Viteški krst Gvozdenog krsta. I naravno, bila je ponosna na ovo. A sada joj je povjerena najnaprednija mašina za uništavanje.
  Albina je takođe bila pilot, iz porodice vojnika. Takođe mišićava plavuša, odlikovana Viteškim krstom za razne podvige, prvenstveno na nebu. Ali Albina se uspjela malo boriti u pješadiji. Pokazala je svoju klasu i kao snajperista.
  Obe devojke su slične, ali i različite, naravno, po licima. Ali imaju istaknute mišiće, vrlo jake fizički. Sada su radili sklekove, pravili ugao i cvrkutali:
  - Mi smo veliki ratnici, moćna zemlja... I na neki način smo veoma divlji i sluge Sotone!
  Nakon čega se Albina zakikota i usprotivi:
  - Zašto Satana? Ili možda svemogući Bog?
  Margaret je klimnula.
  - Da, ako naša vojska ima sreće, onda bez Boga drugačije ne može!
  Albina je ispravila drugaricu:
  - Ne bez Boga, nego sa Bogom! Svevišnji voli jake i nemilosrdne! Arijevci će sve zdrobiti!
  Margaret je uzviknula sa divljenjem:
  - A mi imamo takvu tehnologiju! Disk avioni su čudo!
  Albina, energično izvodeći ugao, složila se:
  - Da... Možemo ako želimo!
  Margaret je logično objasnila:
  - A kad nećemo, možemo i mi! Prisilni naučnici iz pola svijeta oru po nama!
  Djevojke su počele mnogo energičnije praviti ćošak. A njihov auto je klizio kroz vazduh. Podsjećao je na NLO. Tako divna inžinjerska kreacija. Nešto što je stvoreno iznad tehnološkog nivoa koji je tipičan za planetu Zemlju. Između ostalog, disk avion je opremljen sa nekoliko najsavremenijih radara. Čuo sam bip bip...alarm!
  Djevojke su skočile i potrčale na ekrane za gledanje... Uvećale su sliku... Tako je, desetak američkih Mustanga i četiri Airacobra lete naprijed. Američki avioni su izletjeli iz oblaka. Očigledno su primijetili prilično veliku disketu, ili su je skenirali radarom. Iako su takvi leteći tanjiri praktički nevidljivi na radaru. Ali na nebu su vidljivi sa velike udaljenosti.
  Dvije eskadrile su pokušale napasti disk. Margaret je pritisnula dugmad džojstika da ubrza. I otišla je u ovna. Oštro kao bokserska pesnica u težini pera, proleteo je leteći tanjir. I pogodio američkog lovca. Kao da je rezač dijamanata udario u gvožđe. Iskre su pljuštale, a laminarni tok je smrvio avion u sjajne strugotine.
  Albina je, držeći džojstik golim prstima, spretno okrenula disk i ponovo nabila lovac američkog ratnog zrakoplovstva. Raspao se u komade. A plavokosi terminator, nastavljajući da se kreće, lomio je jedan avion za drugim.
  Margaret je primijetila:
  - Brišemo ih... Kao kredu gumicom!
  Albina se zakikota i reče:
  - Nemaju šanse!
  Disketa se kretala nekoliko puta brže od američkih aviona. I zaista nije bilo šanse da ga napustim. Štaviše, upravljivost njemačkog automobila je jednostavno fenomenalna. Ali suočeni s novim oružjem, Amerikanci su postupili mudro: raspršili su se. I devojke su morale naglo da ubrzaju poteru.
  Kada je udario disk, počeo je da zuji, kao da se vade čipovi. Čuveni Belonzijev disk sve je zdrobio i pokvario. A ipak nije ni zadrhtao.
  Devojke su se smejale dok su jurile neprijatelja. Prestizali su i izravnali, presekli. Podsjećalo je na zmaja koji juri kokoške, a možda čak i brže. A takav rezač bio je jednostavno sličan maču s blagom Ilya Murometsa. Ko je sve pokosio... I uspeo skoro sve da sustigne i razbije.
  Djevojčice su se ukopale i skoro skočile sa stolica, držeći se rukama i nogama za stege. I nekako su se i dalje držali. I mogli su da nastave da se bore.
  Ali posljednji američki borac je prestižen. Djevojke su otresle zrno znoja sa čela. I opet smo prebacili disketu na autopilot. Albina je, usisavajući svoj isklesani stomak, predložila:
  - Možda možemo da jedemo?
  Margaret se složila:
  - To je dobra ideja!
  Ratnici su posegnuli u frižider. Albina je prstom na nozi pritisnula dugme. Izašle su dvije tube hranljive mješavine. Devojke su ih pažljivo uzele u ruke. Sitno seckana svinjetina sa graškom i paradajz sosom. Na etiketi svake tube nalazi se smiješno prase i paradajz sa stabljikom graška.
  Djevojčice su počele pažljivo sisati, lagano pritiskajući cijev. Margaret je primijetila:
  - Uskoro idemo u kosmičke svetove. Onda će možda takvu hranu dobiti astronauti.
  Albina je klimnula u znak slaganja:
  - Da, to bi bilo sjajno! Letite u druge svjetove, pogledajte susjedne planete.
  Margaret zazviždi i sanjivo reče:
  - Da, ovo je veoma interesantno. A kako ti vanzemaljci izgledaju? Verovatno izgledaju kao ljudi. Ili možda imaju razlike?
  Albina je slegnula ramenima i predložila:
  - Možda možemo upoznati vilenjake. Po izgledu su slični ljudima, ali nisu nastali od majmuna, već od mačaka. Zbog toga imaju šiljaste uši i veoma simpatičan izgled.
  Margaret je sa slatkim osmehom primetila:
  - Kažu da vilenjaci uopšte ne stare!
  Albina je klimnula u znak slaganja:
  - Možda... Ali bolje bi bilo da ljudi imaju takvu sreću!
  Margaret je isisala iz cijevi. Progutala je i progovorila:
  - Da... Nema ništa gore od starosti! U tom smislu, ovo je jednostavno pošast Božija!
  Albina je pomilovala svoju golu nogu. Zamišljala sam momka pored sebe. Tako visok, mišićav, poput Apolona. Ili možda Herkules. Onda je zamislila kako je miluje. Da, to bi bilo sjajno.
  Da onda pređemo na nešto ozbiljnije. Doživjeti snažna milovanja i milovanja, vruće poljupce u grudi. Kao jake muške usne milujem grimiznu bradavicu. I kako bih voljela zauvijek ostati mlada i privlačna.
  Nikad ne stari, budi zauvek mlad, vitak, atletski!
  Albina je sa stidljivom nadom predložila:
  - Možda će ljudi nešto izmisliti da ne ostare?
  Margaret je samouvjereno odgovorila:
  - Pre ili kasnije, naravno, starost će biti poražena... Ali pitanje je da li ćemo to doživeti?
  Albina je pokušala da utješi drugaricu:
  - Ako arijevska nauka može sve, onda će vreme proći i oni će moći da vaskrsavaju mrtve. I onda neće biti važno kada umremo!
  Margaret je sa osmehom rekla:
  Uživajmo u svetu bez zla,
  Iako je ponekad teško povjerovati...
  Djeca će se igrati i smijati,
  I postići ćemo besmrtnost... možda!
  Djevojke su pijuckale iz cjevčice. Narezano meso, grašak i paradajz, veoma ukusna i hranljiva kombinacija. Margaret je takođe zamišljala svog budućeg muža. Tako napumpana i pametna, sa visokim čelom. Zaista joj se dopao Spartak. Čovek rođen da bude vladar, ili veliki komandant, ispao je rob. Što se tiče Spartaka, Margaret je pročitala roman italijanskog pisca. Odlično umjetničko djelo, nećete ga moći odložiti.
  Istina, činjenica da je Spartak bio plemeniti trački vođa je najvjerovatnije izum autora. Ne zna se čak ni da li je Spartak bio Tračanin. Bio je samo pripadnik tračke sekcije. O pravoj istoriji Spartaka ima malo informacija. Čini se da je bio slobodan. Čak kažu da je služio kao legionar u rimskoj vojsci. Zatim, kada se rat preselio u Trakiju, čak je dezertirao i borio se protiv Rimljana. Ponovo je zarobljen i prodan gladijatorima.
  Tada je slava došla do Spartaka u areni. Ali Spartak je mogao biti Nemac. Margaret je zamišljala sebe u krevetu sa ovim herojem.
  Ovo je super - takav čovjek! Žene vole džokere. Margaret je smatrala da je i Spartak neobično pametan. Izvojevao je pobjede nad Rimljanima sa prilično loše organiziranom vojskom robova i siromaha. Iako nije, vođa gladijatora uspostavio je strogu disciplinu.
  Uzalud su konzuli jurili na Spartaka. Nanosio im je poraz za drugim. Ali na kraju je izdaja uzela svoj danak. I porazili su Spartak.
  Rat robova nije završio pobjedom. Što bi moglo biti na bolje. Nakon pobjede, robovi bi uništili Rimsko Carstvo, ali da li bi mogli ponuditi nešto zauzvrat? Otvoreni varvarizam bi mogao nastati u ovom dijelu planeta. Tada kršćanstvo ne bi steklo takvu masovnu popularnost. Dakle, ne bi bilo da je car Konstantin uveo takvu religiju odozgo. A vrijeme je bilo objektivno protiv kršćanstva. Tako se postavilo sasvim logično pitanje: možete li dokazati da vaskrsenje Hristovo nije bajka?
  Svi svjedoci vaskrsenja i apostoli su umrli ili su pogubljeni, a potom i učenici apostola. Naravno, vremenom je vjera erodirala. A samo obećanje besmrtnosti nije bilo dovoljno. Štaviše, drugi narodi su imali vlastitu ideju o raju. Uzmimo iste Egipćane. Oni imaju čitavu nauku o postojanju mrtvih.
  A kada su upitani o dokazima, vremenom je sve više postajalo pitanje vjere. I da li je sam Konstantin vjerovao u miroljubivo kršćanstvo, jer je gotovo cijeli svoj život proveo u ratovima? Ili ga je možda, ipak, uplašilo nepostojanje, i želio je barem nekakvu posmrtnu nadu? Ne zna se... Ali nemoj zvanično prihvatiti Hristov autoritet, da li je to sve... Da li su hrišćani preživeli dve hiljade godina kasnije?
  Međutim, ovo je konjunktivna priča. Tako su Japanci pobijedili u ovom svijetu na Midwayu, a Hitler je donio niz čvrstih odluka, uključujući mnogo ranije objavu totalnog rata i počeo se boriti svom snagom. I rezultat: Nemci napreduju na svim frontovima. I postigli su uspjehe na mnogim frontovima.
  Margaret je zamišljeno rekla:
  - Nesreće su kao karike u lancu istorije, jedan neuspeh i potpuni preokret!
  Albina je dodala:
  - Sve je na svetu slučajno, a posebno sreća, ali na kraju ćete prirodno imati mnogo nevolja!
  Margaret je golim prstima uzela cijev, zavrnula dršku i pritisnula. Malo je posisala meso i primetila:
  - Ali mi ne ulazimo u nevolje, mi pobeđujemo! Dakle, nema potrebe za pesimizmom.
  Albina se nije protivila:
  - Dobro je ručati, loše je biti poražen, još gore izgubiti od sebe!
  Djevojke su ućutale. Nakon jela, vuklo ih je na spavanje... A zašto ne bi spavali par sati. Onda više neće biti vremena. Amerikanci imaju puno aviona i stalno će ih dobijati.
  Djevojčice su se zavalile u stolice i brzo, kao po komandi, zaspale. Sanjali su nešto zanimljivo... Našli su se u nekom novom svetu. Oni idu svojim putem. Svuda okolo je grmlje i džungla.
  I odjednom jedan dječak istrčava na sastanak. Tako plav, mišićav, nosi samo kratke hlače. I ogroman vuk, kao bik, juri za njim. Devojke su skinule mitraljeze sa ramena i gađale ih rafalnom paljbom. Vuk je bio povređen. Pao je gušeći se u vlastitoj krvi. Rikanje zvijeri bilo je tako nevjerovatno jezivo. Zvučalo je kao da dolazi iza nadgrobnog spomenika i podsjećalo je na mješavinu pozivnih znakova bivola i pauka.
  Dječak je stao. Pogledao je pravo ispred sebe sa nekim čuđenjem. Dječak je izgledao kao da ima trinaest ili četrnaest godina. Jako slatko lice sa muževnom bradom, prekrasnim izvajanim mišićima, slabim trbušnjacima. Kosa joj je bijela kao snijeg, blago posuta žutom bojom, a koža tamnosmeđa.
  Veoma lepa tinejdžerka koja se može okačiti na poster - pravi Arijevac. Osim što su plave oči previše ljubazne. I osmeh je biserni. Margaret i Albina su prišle dječaku i uglas upitale:
  - Zdravo! Ko si ti?
  Dečak je sa osmehom odgovorio:
  - Ja sam kralj Matt! Zemlja ružičastih magla.
  Albina se zakikota i primijeti:
  - Kralju... Zašto bos?
  Dečak je odgovorio sa uzdahom:
  - Postala sam žrtva državnog udara. Maršal Koršunov je preuzeo vlast u kraljevstvu. I strgnuli su mi kraljevsku haljinu i polugolu bacili helikopterom u džunglu prepunu divljih životinja!
  Margaret se zakikota i pruži ruku.
  - Tako je Vaše Veličanstvo... Pa, šta, možemo li vam pomoći?
  Kralj Matt je zbunjeno slegnuo ramenima.
  - Sumnjam... Samo vas je dvoje, a ima cela vojska sa puškama i helikopterima!
  Albina je, odlučno udarajući bosom nogom, odgovorila:
  -I mi smo morali da se borimo sa vojskama! Ne, mi smo spremni da se borimo za pravednu stvar!
  Margaret je prstima udarila po nosu mladog kralja:
  - Ne boj se, uz tebe smo!
  - Ne bojim se! - Dečak je ponosno ispravio svoja ne previše široka, čupava ramena. I dodao je. - Pa mislim da treba da idemo kod mojih podanika, oni će podržati kralja.
  Albina je pogledala okolo i upitala:
  - Gdje ići...
  Margaret je pogledala okolo... Svuda je bila džungla. Pomalo podsjeća na Amazon. Izrasle su ogromne paprati. Bilo je mnogo drveća sa cvijećem. Pupoljci su izgledali kao ruže, a petunije - jarkih boja, poput dječjih markera. Lišće na drveću bilo je veliko i složenog oblika.
  Leteli su veliki vilini konjici, poput albatrosa, a leptiri sa metar dugim krilima zalepršali.
  Albina je pogledala u nebo i uzviknula:
  - Ovde su tri sunca!
  Margaret je podigla glavu i zagugutala:
  - Vau! Je li ovo druga planeta?!
  Dječak King Matt iznenađeno je podigao obrve:
  - Koja druga planeta?
  Margaret je slegnula ramenima i upitala:
  - Ali ovo očigledno nije Zemlja.
  Dječak se zakikotao i odgovorio:
  - Znači ti si sa Zemlje? Sa ove surove planete, na kojoj je sijala ista svjetlost!
  Margaret se nacerila i ponovo upitala:
  - Poznajete li Zemlju?
  Mladi kralj klimnu glavom:
  - Svakako! Naša civilizacija dolazi odatle!
  Albina je pažljivije pogledala dječaka i rekla:
  - Pa da... Ti si baš kao osoba, samo lepa!
  Kralj Mat je klimnuo sjajnom glavom:
  - I ti si veoma lepa! Pomozi mi da vratim krunu, pa ću sam napraviti svoje žene!
  Devojke su se smejale. Margaret je primijetila:
  - Nije li prerano da se udate?
  Dječak je negativno odmahnuo glavom:
  - Kraljevi se rano žene! Ja već imam četiri žene, biće ih šest sa tobom, ne računajući harem!
  Margaret se još glasnije nasmijala.
  - Dakle, imate harem! Vau!
  Matt je naduvao grudi i odgovorio:
  - Šta je sa kraljem bez harema? Ne bi bilo prestižno! Ja sam monarh velike zemlje, već smo lansirali satelit u svemir!
  Albina je zagrlila dječaka za ramena i gugutala:
  - Dušo moja... Još uvek nemam ništa protiv da ti postanem žena!
  Mladi kralj poljubi djevojku u obraz, zatim u usne i zaguguta:
  - Tako ukusno mirišeš... Tako si divan...
  Oleg Rybačenko, osim što je bio u ovom svijetu gdje su se borili nacisti, istakao se i u jednom drugom svemiru. Gdje je bio zaista brutalan i agresivan svemirski rat. Tu je i dječak zapao u neku vrstu ogrebotine.
  Zašto ste morali da radite na besmrtnosti? Ništa ne dolazi besplatno. I radi naporno, dečko. I budite zaista bez smrti i bilo kakvih ekstrema.
  I Drugi svjetski rat je drugačiji u različitim svemirima. I često čak i gore nego što je to bilo u stvarnoj istoriji, pošto je Treći Rajh veoma jak. I poražen je bukvalno čudom.
  Tako Oleg Rybačenko ostvaruje podvige u paralelnom svetu.
  Napad na Moskvu i bitka za Ržev su nastavljeni. Koristeći bacače bombi i primajući udarce sovjetske raketne artiljerije kao odgovor, neprijatelj je napredovao. Nemci su pokušali da ga zauzmu svojom nebrojenom opremom i bombardovanjem, kao i raketnim salvama.
  Napredak je bio spor, preko spaljene zemlje. Sovjetski ljudi su se borili kao vitezovi... Ržev je postao drugi Staljingrad za naciste. Svi stanovnici su učestvovali u borbama za njega.
  Mala grupa pionira držala je kuću broj trinaest u Lenjinovoj ulici. Dječaci i djevojčice pustili su naciste da se približe i pucali iz pušaka pravo u njihova nacerena usta. Ili su na neprijatelja bacali granate sa domaćim eksplozivom. I tako su doprinijeli pobjedi.
  Jedanaestogodišnji Miška je ućutao, glavu mu je razbio geler, a devojčicu Mašu ubio je snajperski metak. Ali ostali momci se bore s nepopustljivom upornošću. Paška je, na primjer, svom snagom bacio paket ispod transporta, primoravši automobil s neprijateljskim pješacima da se prevrne. Ali približavaju se Sturmtigrovi i Strummamontovi, opasno oružje za napade u velikim gradovima. Paška i još dva dječaka s njim, riskirajući svoje živote, vuku bure s mješavinom dva tečna reagensa koji, kada se spoje, stvaraju snažan eksploziv. Polugoli momci su toliko umrljani čađom da su gotovo nevidljivi na izblijedjeloj pozadini.
  Pashka vuče s mukom. Veoma je mršav, izgleda kao osušena mumija sa rebrima koji vire poput grančica. Teško je vući cijev, ali, nažalost, jednostavne granate su nemoćne protiv Sturmmamonta teškog sto pedeset i pet tona i bez borbenog kompleta. Druga dva dječaka su još mršavija. Iako imaju samo devet godina, goli su im tabani toliko napaljeni da šušte po kršu kao brusni papir. U jednom trenutku, kanonada je postala malo tiša, a škripanje žuljevitih stopala napreglo mi je uši. Momci su u osnovi hodali bosi tokom cijele godine, i podnosili hladnoću kada su im nožni prsti bukvalno poplavili. Ali što je čudno, takav ekstremni trening u spartanskom stilu doveo je do činjenice da se nijedan od dječaka i djevojčica nije razbolio.
  A s obzirom na oštar nedostatak lijekova i antibiotika, zdravlje je izuzetno važno. Ali zaista, ako nosite svjetionik i kratke hlače tijekom cijele godine od ranog djetinjstva, onda se definitivno nećete prehladiti ili dobiti upalu grla.
  Druga stvar je da se ne možete naviknuti na glad za razliku od mraza. A kakve hrane može biti u gotovo potpuno opkoljenom gradu? Tamo gdje je jedini tanak put probijen skoro do kraja.
  Paška je dobio metak s ramena, i stisnuo zube, grickajući usnu dok nije prokrvarila, da ne zastenje. Ne, neće fašistima pružiti takvu radost. Ruski ratnik ne stenje od bola. Dječak je povukao bure i viknuo na momke:
  - Lomi kandže, još moraš da živiš!
  Dječaci, shvativši da ovdje više nisu potrebni, brzo otpužu. Koljena i laktovi su im već napaljeni od puzanja po ruševinama, a i šušte. Dobro je što se ne čuje u zaglušujućoj buci.
  Paška se prekrsti i vikne:
  - Ja služim SSSR-u!
  Gura bure ispod gusjenica Sturmmamonta. Čuje se urlik koji izbija krv zajedno s krvlju, a dječak je raskomadan. Ali Hitlerova mašina ne može izdržati puknuće, raspadajući se na komade. A široka cijev lansera bombi leti kroz srušeni komad zida.
  Paška je umro, ali je njegova duša odjurila u drugi univerzum. Sam Černobog je otpratio dječaka u drugi svemir. Postoji tako gigantski Očev prsten, duše mrtvih se kreću tamo. A ovi univerzumi više nisu dio Hyperveer sistema, već su nezavisni sistem. Čovjekova ličnost se čuva, pa tako i sjećanje, a onda može svoja životna iskustva primijeniti u sljedećem univerzumu, gdje ostali mrtvi žive samo jednom. Ako telo ponovo umre, duša će biti prebačena u sledeći univerzum, a osoba će živeti treći put... Ako umre ponovo, onda će se desiti transfer u četvrti. Jer Bog i Nadbog Bogova, Generator, je velik iznad nebrojenog mnoštva kreacija. I neće biti kraja lutanjima duše sve dok se osoba ne razvije do takvog nivoa da i sam postane Bog demijurg.
  Ovo je hiperevolucija duha. A ljudi su i dalje na najnižem nivou u samom podnožju trona što vodi do svemoći i zadovoljenja svih želja. Prije ili kasnije, svaka osoba će postići svoj cilj nakon što prođe kroz mnoga rođenja i smrti i steče iskustvo. Jao, uzaludne su nade onih, posebno monaha i mučenika, da će nakon patnje u ovom životu dobiti raj pun slatkih plodova i mirisnog cvijeća. Stoga je Beskonačni, u svojoj Hiper-svemoći, Nad-Stvoritelju, pripremio nešto bolje za ljude od samog raja. Barem za aktivne pojedince. A oni koji su slabi i manje energični mogu računati na ispunjenje skromnijeg sna. Upoznajte svoju porodicu i prijatelje koji su vam bili dragi na Zemlji ili u drugim svjetovima. I živi s njima sretno u dobrom svijetu: bez ratova, gladi, bolesti, starosti i drugih nedaća. Samo do takvog raja neće morati hodati ni jedan život ni jedna inkarnacija.
  I da u stvari, nakon niza ponovnih rađanja, osoba može imati takvu moć pod svojom kontrolom da će moći izabrati svoj vlastiti oblik sreće. Ili aktivnost i uživanje u relativnom miru. I tako možda čak i muhamedanski raj sa haremom, posuđem i plesačicama može postati toliko dosadan da će čovjek izabrati nešto jednostavnije za sebe što je mnogo aktivnije!
  Jer Bog je položio Vječnost u njihova srca! I čovjek je postao živa duša, a tijelo odlazi u prah (u elemente zemlje!) od koje je stvoreno, a duh odlazi Bogu koji ga je dao! Ljudski duh je dah Boga bogova, Oca. A duša je besmrtna, jer sadrži česticu Svemogućeg Stvoritelja svemira. I nismo samo glina. Mi smo unuci bogova Demijurga i njihovi rođaci, a ne samo kreacija. I Gospod je položio večnost u njihova srca. Jer Svemogući Super-Bog, Roditelj, je vječnost. I u svakoj osobi postoji čestica Hiper-svemoćnog Božanstva koju treba razvijati u sebi, uključujući učenje da podnosi patnju, bol, smrt i čini podvige.
  Dječak pionir je umro da bi postao princ u novom univerzumu.
  Černobog je to pokazao i devojkama rendžerima... Uostalom, ovo je redak prizor drugog sveta, ono što se dešava kasnije u Beskrajnom kraljevstvu mrtvih.
  Paška se probudio u novom telu... Poslednje čega se dečak od jedanaest godina sećao je jak bol koji mu je cepao vene, mišiće, koščato telo, a zatim i lakoća i blaženstvo koje je usledilo. I zemlja je istog trena isplivala ispod dječakovih bosih nogu, koja se pretvorila u mali srebrnjak i nestala iza sjaja najsjajnijih zvijezda. A onda je počela da svira simfonija, nešto neverovatno veličanstveno.
  A sada se vratila u svoje tijelo, puna snage i poleta od zdravog apetita. Paška je još dječak, ali više nije mršav, taborski izgled kakav je bio, već mišićav, snažan, a preplanulost na njegovoj koži nije baš ljudski, tamnozlatna. Dječak je osjetio svoje lice, ne, djelovalo je potpuno ljudsko, sa glatkom i čistom kožom, a kosa na glavi je bila meka i svilenkasta na dodir. Samo su mu neke čudne narukvice na zapešćima.
  Dječak je gurnuo dragulj i hologram je bljesnuo. Pojavila se trodimenzionalna slika u boji nezamislivo lijepe djevojke. Njen srebrnasti glas je cvrkutao:
  - O, vaše visočanstvo! Vaše rođenje se dogodilo i stoga će u kraljevstvu biti slavlje!
  I skoro odmah nakon njenih reči, u prestonoj sobi, gde je bio novorođeni mrtav dečak, zasvetlela su jarka, šarena svetla i počeli da sijaju snopovi reflektora. Paška se iznenada, kao talasom, našao na ogromnom stadionu, gde ga je sa veseljem dočekala šarolika gomila. Dječak je pogledao oko sebe i trepnuo očima. U gigantskoj prestonoj sobi nalazili su se kipovi i vrteći se na vrhu, vrlo kitnjasti i šareni lusteri. I kucaju raznobojni mlazovi fontana.
  I općenito, sama palača je bila i futuristička i drevna u isto vrijeme.
  Ogromnu većinu publike činili su prelijepi momci i djevojke, a djevojaka je bilo tri puta više. Osim njih, postojao je mali broj stvorenja dvije vrste. Vrlo veliki, visok dva metra, sličan gorilama, samo sa ušima poput krila slepih miševa, sivih i smeđih stvorenja. I nešto manje narančaste i žute jedinke slične lisicama, ali ih je bilo malo.
  Pored njih, u dvorani su se vrtjeli i mehanički čovječuljci, na točkovima koji su nosili kraljevsku hranu i luksuzna pića u šarenim omotima.
  Paška je primijetio da u hodniku praktički nema starijih ljudi, pa su stvorenja, iako su ličila na ljude, bila nekako previše svijetla sa zlatnom kožom, a kosa im je bila poput latica cvijeća. Lijepa publika, ali previše. A njihove uši, ne baš ljudske, izgledaju kao pupoljak ruže prerezan na pola.
  Gdje je on? Može li to biti raj? Nedavno su se pravoslavlje i pioniri zbližili, a sveštenici obećavaju velikodušni raj onima koji su poginuli za otadžbinu.
  Možda sveštenici ne lažu? Sada više nije bosonog, čađav i izgreban dječak u bitkama za Ržev. Ne, princ stoji ispred njih. Takođe još dječak, ali u blistavim grimiznim čizmama ukrašenim dragim kamenjem, u vrlo luksuznom, ali pomalo staromodnom odijelu. Na pojasu blista mač sa drškom bogato ukrašenom draguljima. Čak je i čudno: roboti, televizija, a istovremeno i ambijent zamka.
  Istina, i publika je odjevena na svoj način. Dečaci su u srednjovekovnim kamizolama i luksuznim čizmama, a devojčice u staklenim papučama sa visokom potpeticom i providnim haljinama koje ne kriju lepotu njihovog tela.
  Dve devojke, verovatno služavke, istrčale su pred prinčeve: bile su bose u kratkim belim haljinama, i gole, sa tankom trakom sjajne tkanine koja je jedva prekrivala njihove veličanstvene grudi. Obilno su raspršili ružičaste latice pod petama novorođenog princa.
  Paška je sada kraljevska osoba, ali je bio gladan, mršav, besramno prljav pionir. I osećanje ponosa ispunjava njegovu dušu. Pošteni pioniru - ima pravde.
  Na blistavom tronu pojavili su se djevojka u kraljevskoj odjeći i mladić od dvadesetak i više godina nalik čovjeku. Pozdravili su Pašku, koji im je uputio pionirski pozdrav.
  Mladić je nosio krunu i rekao je svečanim tonom:
  - Ti si herojski ubijeni vitez koga su bogovi odredili da bude moj naslednik i desna ruka!
  Paška je na ovo skromno odgovorio:
  - Ne znam, Vaše Veličanstvo. Stotine i hiljade sovjetskih ljudi pale su ništa manje herojski od mene! I mislim da ne zaslužuju manju nagradu na nebu!
  Kralj ovog sveta je rekao važnim tonom:
  - Ovde smo svi koji smo živeli jedan život, a dobili drugi. Nagrada nije uvijek pravedna. I ja nisam bio jedan od najboljih oficira u carskoj vojsci, ali sam dobio titulu kralja. Ali jedna od bosonogih devojaka je i sam otac Makhno!
  Sluškinja je odbrusila na ove riječi i rekla:
  -Ali naučio sam užitke koji su vama muškarcima nedostupni!
  Kralj je oštro odgovorio:
  - Tebi, robe Makhno, nije data reč! Vežite je za goblinski stub kako bi mogla dobiti svoj dio trepavica.
  Djevojčicu je zgrabila gorila sa opnastim ušima u pet falangi i odvukla do stuba. Djevojka je bezuspješno pokušala da se odupre, ali je žestoko udarena bičem po butinama. Nakon toga je ugrizla goblina za šapu, ali je udarena šakom u bradu i opuštena, izgubivši svijest.
  Kralj bi bio zadovoljan, ali Paške nikako. Nije dobro kad tučem ženu, pa makar to bio i sam prokleti despot i razbojnik Mahno. Ponekad sudbina voli da izigra osobu. Ili preciznije, Bogovi Demijurg. Hulje ponekad primaju posthumnu odmazdu, ali ne uvijek direktno. Neko se može inkarnirati kao bogalj, neko kao rob ili rob. Ali sam Njegovo Veličanstvo uopšte nije anđeo, već časnik koji se veseli, Švinder. Nije lošiji od ostalih oficira, ali nije ni bolji. I imao sam sreće, kao u pjesmi Vysotskog, da izrastem u monarha, već u drugom životu. Istina, ne odmah, nego kada je bivši kralj ubijen. Ovdje su se pojavile ranije uspavane sposobnosti.
  Paška je pogledao i ćutao. Više se nije osjećao potpuno sretnim. I ne baš prijatan glas monarha je objavio:
  - A sada morate da učestvujete u tradicionalnom ritualu tokom krunisanja prinčeva! Sada će nastupiti kazna velikog, posebno opasnog kriminalca iz prethodnog života! Jer vjerujem da grijesi moraju dobiti kaznu!
  Začuo se zvuk škrguta i pod ispred trona je počeo da se razmiče. Zvuk je bio tih, roboti su brisali prašinu, a štap se dizao u nebo. Pojavilo se nešto slično čeličnoj horizontalnoj šipki. Dječak je samo rukama bio prikovan za debelu prečku, a za noge mu je bila okovana šipka. Ruke su bile iskrivljene od mišićavih ramena i bilo je jasno da je teret dječaku zadao strašnu bol.
  Zoja i Viktorija su odmah prepoznale ovog mišićavog dečaka kao Olega Ribačenka i uz urlik su se okrenule ka Černobogu:
  - Šta radiš, tamni?
  Gospodar hiperuniverzalnog zla je tiho odgovorio:
  - Krivom ovog dječaka ne možete nastaviti da se borite u ovom svemiru i osigurate pobjedu SSSR-a! - Černobogovo oko je postalo strože. - Slažete se, ovo je dovoljno ozbiljan zločin da čak ni kuhanje u ulju nije dovoljno!
  Zoja je rekla molećivim tonom:
  - Ali ovo je najveći nehotični grijeh!
  Černobog je odgovorio hrabrim tonom:
  - Očajno te tuku ako slučajno! Vjerujte, prema ovom klincu su se ophodili izuzetno nježno!
  Goblini su stajali na rubovima vezanog Olega. Dječak je bio potpuno gol, a mišići su mu bili otečeni od težine utege prikovane za noge. Paška je sumnjao i pitao:
  - Šta je on kriv?
  Kralj je arogantno odgovorio:
  - Činjenica je da je zbog njega Sovjetska Rusija propustila svoju veliku šansu za spas!
  Pashka je tiho upitala Olega Rybačenka:
  - Istina je!
  Dječak, rastrgan stalkom, škrgutao je zubima:
  - Da! To je moja greška!
  Uslijedila je lakonska naredba monarha:
  - Beat!
  A goblini su udarili dječaka po golim leđima lancima što su jače mogli. Koža je pukla, a lice Olega Rybačenka postalo je grimizno. Ali dječak je, stisnuvši vilicu i dršćući, izdržao i nije ispustio plač. A goblini su nastavili sa pukom s hladnim bijesom. Udarali su svom snagom i samouvjereno presjekli dječakovu kožu.
  Paška je odao počast, uprkos divljem bolu, Oleg Rybačenko nije vrištao, već je samo teško disao. Iako se tortura pojačala. Lanci na plastičnoj ručki počeli su se zagrijavati i crveniti. Dakle, sada svaki novi udarac ne samo da je sjekao kožu, već je spaljivao na mjestu s mesom.
  Prostorijom se širio snažan miris prženog mesa. Bol je bio užasan. Olegove su oči iskočile iz duplja, lice mu je pomodrilo, krv mu je tekla iz grla, ali je ipak, titanskim naporom volje, obuzdao urlik koji je bio spreman da mu pobjegne iz grla. Osjećalo se da je ovaj dječak prošao kroz brutalno iskustvo. škole, uključujući i svijet zvijezda i svemirskih ratova. Oleg je zamislio da ga šibam metlom u vrućoj kupki i postalo je mnogo lakše.
  Užareni lanci tukli su i palili Ribačenka od vrata do samih peta, koje su goblini udarali uz zeleno svjetlo, ali opečeni i ranjeni dječak i dalje nije želio da izgubi svijest. Paška je ovo gledao kao opčinjen. Bilo mu je žao svog vršnjaka, skoro istih godina, ali je s druge strane kriv što se SSSR, koji se već jedva držao, našao na samoj ivici uništenja. Pa, može li se ovako nešto zaista oprostiti? Uostalom, sam Staljin je pozivao na pokazivanje nemilosrdnosti prema neprijateljima. Štaviše, dječak je veoma mišićav i nimalo mršav, iako nema ni kapi viška masnoće.
  To znači da nisam iskusio pravu glad, a ni to ne izaziva simpatije...
  Iznenadni urlik koji je iskočio iz bubnih opna potresao je palatu. Zid se srušio, a udarni talas koji je prolazio raspršio je ljude kao prazne flaše, kao tornado izbacio tron... Sve se dešavalo kao za vreme jakog zemljotresa, orkanskim tempom. I trenutak kasnije pojavili su se nasilnici. Vrlo sličan goblinima, samo ne goli u krznu, već u uniformama.
  Horizontalna šipka se srušila od udarca i prečka je pukla. Brutalno pretučen i prekriven opekotinama, Oleg Rybačenko je pao na Pašku. Cijela njegova leđa i grudi, koji su se srušili na princa-roblja, izgorjeli su i slomljeni. Ipak, dječak se i dalje držao svoje svijesti i šapnuo pioniru:
  - Ovo je naša šansa!
  I iz Paškinog pojasa izvukao je pištolj optočen dijamantima. Pucao je jednom u svoje lisice. Prsnule su, nakon čega su uslijedila dva hica u okove koji su mu držali noge. Uprkos punoj snazi muke, Oleg Rybachenko je zadržao sposobnost kretanja, a njegova mentalna percepcija bila je jača nego ikad. Princ je imao neke od najnaprednijih čarobnjaka u kraljevstvu koji su mu visili o pojasu.
  A goblini koji su upali nisu krili svoja osećanja i životinjske instinkte. Hteli su da unište što više živih bića i svuda su pucali.
  Oleg Ribačenko je jedva stigao da odgurne Pašku, a na mestu gde je upravo ležao dečak-princ nalazio se samo krater širok pola metra i dubok metar, a njegove ivice su se dimile i svetlucale. Sam Rybachenko Jr. otvorio je samouvjerenu vatru na neprijatelja. Prvih pet goblinskih osvajača je odsječeno prvim rafalom.
  Dječak se okrenuo i nogama podigao čarobnjaka kojeg je kralj ispustio, te golim prstima pritisnuo dugmad. U svemirskim svjetovima, Oleg Rybachenko se već bavio sličnim vrstama oružja i stoga je djelovao vrlo samouvjereno. Još desetak goblina odjurilo je svoje duše u transcendentalne svjetove nakon što je dječak pucao iz njegovih ruku i nogu.
  I generalno, nije izbila bitka u šali. Značajne snage bile su spremne za borbu. Kad su se bivši ljudi tukli jedni sa drugima... Samo u malo drugačijim telima.
  Oleg, pucajući i izbjegavajući neprijateljske čavle, pomisli: tko su ti goblini? Da li su to ljudi i, ako jesu, koje su zločine počinili na planeti Zemlji? Goblini su se obično koristili u bajkama da predstavljaju zlo i nešto glupo.
  Dječak rendžer je podigao i spustio mrtve vilenjake, u koje je utjelovljen čovjek koji je bacao zrake, a koji je sada postao mrtav čovjek. A sada je počeo da puca sa obe ruke.
  Iskusni Paška je izvukao još jedan magični blaster iz pojasa i počeo da puca na sve više trčećih i napadačkih agresora.
  Tada se pojavio ogroman leteći tanjir, poput bojnog broda, i iz njega je iskakalo sve više goblina i rijetko viđenih lisica. Međutim, krilouhi (goblini) koji su pripadali kraljevstvu vilenjaka nisu oklijevali da uzvrate vatru na svoje rođake. Tako da je razmjena udaraca bila u punom jeku.
  Oleg Rybačenko je sada bio na putu. Pustio je rafale čarobnjačkih blastera, postavljajući red za linijom čudovišta koja se okupljaju. Neki goblini su ugljenisani od štetnih injekcija magoplazme, dok su drugi, pavši pod gravitacioni emiter, ispuštali zelene i plave fontane krvi. Ali to je samo dodatno zagrejalo, a približavali su se krilati bodeži nalik strahu.
  Oni su zauzvrat bili pogođeni protivavionskim topovima iz palate. Svo nebo je bilo obojeno dok očne jabučice nisu boljele uz veličanstven vatromet.
  Oleg Rybachenko je agresivno govorio:
  Grešan čovek će dobiti svoje
  Biće kao pauk koji gori u vatri,
  Vjerujte mi, ovo je težak slučaj -
  Grešnik je obožavao Sotonu!
  Međutim, koncept Sotone i Černoboga nije nimalo identičan. Sotona je buntovni anđeo - kreacija, Černobog je vječno postojeća hipostaza Generatora. I ovo je kolosalna razlika između njih. Jer Černobog je sin i dio porodice, a nikako njegov neprijatelj! Riječ sotona je prevedena kao protivnik.
  Pashka je udario goblina. Ostali su samo dlakavi donji udovi. Općenito, vilenjaci su pucali mnogo efikasnije. Ko je ovaj krilati tip? Postoji gorila!
  Paška je jedva izbegao poraz, ali je uspeo da skoči nazad, osetivši samo vrelinu na svojim ramenima. Skupa tkanina kamisola bila je malo ugljenisana.
  Inkarniran kao devojčica, starac Makhno se takođe bori i puca veoma precizno. Ipak, nije uzalud smatran za hrabrog poglavicu. Kako pesma kaže. Ti i ja smo uvijek zajedno slamali nevjernike, i vodili grbove i Ruse - jednog atamana. Ali tada nisam imao sreće sa atamanima! Ali bićemo jedinstveni - svima u inat!
  Oleg Rybačenko je rafalom pokosio sto goblina i rekao:
  -U ratu je sve dozvoljeno i sve je zasluga onoga ko svakoga može da ubije!
  Paška se složio s tim i počeo još češće pucati i pokušavajući pokazati istu preciznost kao i ovaj unakaženi, ali ne slomljeni tip.
  Vilenjaci su se postepeno konsolidovali i podigli svoje rezerve. Bitka se odvijala kroz potpuno uništenu i ugljenisanu palatu.
  I opet se pojavila slika bitaka za Ržev. Grad, pretvoren u gomilu ruševina, nije odustajao. Nataša, djevojka Komsomolka, držeći mitraljez u rukama, pucala je na Švabe. Lijepa djevojka, bila je vrlo prljava i mršava: koža i kosti. Ali lice sa muževnom bradom i velikim plavim očima zadržalo je svoju lepotu. Natalija je više puta bila ranjena, ali je izdržala "grebanje" po nogama. Njena haljina od cinca, često pocepana i na brzinu sašivena, ličila je na prosjačke krpe. Sličnosti sa prosjakom davali su i bosi, svi prekriveni ogrebotinama i modricama, iako prelep, skladan oblik nogu komsomolskog ratnika, i platnena torba u koju je devojka sakrila granate sa zapaljivom mešavinom.
  Nataša je rafala, ispalivši još jedan rog. Ovo je samo u filmovima, ima takvih supermena da jednim rafalom poseku desetak vojnika. U pravoj borbi, ne daj Bože da od stotine metaka bude barem jedan precizan pogodak. Dečak terminator Ole Rybačenko i devojčice rendžeri su fantastičan izuzetak u ovom slučaju.
  Ali Natalija se naslonila na srušeni zid i oprezno pogledala iza gomile polomljenih cigli. U gradu ima toliko ruševina i barikada da nacisti ne mogu iskoristiti svoje jake tenkove da se probiju, te su primorani da budu uvučeni u nepovoljnu pješadsku borbu u malim grupama.
  Vruće je i skoro svi ratnici iz ženskog bataljona se bosu bosi, a prljavi su kao svinje. Ali nema vremena za pranje, a prljavština pomaže da se kamuflira u ugljenisanom i zapaljenom Rževu, a time i da preživi. Ipak, tek 1. januara 1943. saveznici Trećeg Rajha su odsječeni. I Nemci su bili primorani da napuste ovu legendarnu platformu. Koliko je to pomoglo Crvenoj armiji u bitkama za Moskvu.
  Nataša to zna kao i svi drugi. I tako ona pjeva pjesmu da razveseli sve ostale ratnike, od kojih mnogi pate od teških rana;
  
  Svijet je pun borbe i patnje
  Ovako je to od svitanja vremena,
  Kada je Abel pao, a Kajin ustao,
  Zlikovac dobija armadu vijenaca!
  
  Takva je potreba čoveka,
  Okrutno tugovati dugi niz godina...
  I tako je trajalo do kraja vremena,
  Da se hrabri nagrađuju samo lancima i motkom!
  
  Ali vjerujte u hrabrost, vojnik neće otići,
  Svemogući štap nas neće dati -
  Kao svete ruske knjige,
  Svarog Svemogući će doći na Zemlju!
  
  Doći će era - u kojoj će ljudi biti srećni,
  Gdje nema patnje a suma je velika!
  
  Gdje će uvijek biti hurmi i šljiva u medu -
  I svi će dobiti nagradu kao ludi!
  
  Narode naše drage beskrajne Rusije,
  Zapovijedam da kao da će vijenac procvjetati ljetnog dana...
  I tada će čovečanstvo postati snažno,
  Idemo do dalekih zvijezda!
  
  Nemoguće je ostati na Zemlji kolijevke,
  Privlači nas magnet i prostor zove...
  Nije ni čudo, provjeravajući crtež, tugovali smo -
  I hajde da teško računamo na bogatstvo!
  
  Kako je divno zavičajno učenje,
  Šta nam je Svemogući dao kroz svoje Vede...
  I naša domovina ima zlatni prsten,
  Raskinite okove ljutnje, raskinite potrebe!
  
  Otadžbina će izgraditi san komunizma,
  U njemu će sve biti besplatno - pohlepa će nestati!
  Za daleke kvazare turizam je draži,
  I šetnja za djecu do plave zvijezde!
  Nakon što je otpevala svoj deo poezije, Nataša je bacila zapaljivu mešavinu na borbeno vozilo pešadije pokušavajući da joj se približi. I nemački transport se potpuno zapalio i počeo da emituje oblake crnog, raščupanog plamena. Djevojčica je imala sreće što je poklopac otvora bio otvoren. I Švabe, koji su takođe čamili od vrućine, pokazali su slabost. I velika zapaljiva boca ih je obavila.
  Detonacija se nije dogodila, jer su i same kutije bile zaštićene, ali se pojas granata ubačenih u top zaglavio i počeo agresivno da se trga. I pocepan leš SS Haupmana izleteo je iz otvora.
  Ali onda je još jedno borbeno vozilo pešadije pogođeno teškim mitraljezima. Komsomolka je uspjela da odskoči, ali su njen prijatelj i petogodišnji dječak Kolja, koji je donosio namirnice, pogođeni. Jadno dijete, šta je on radio u ovoj bici? Pomagao je odraslima svom snagom, pokušavao je Crvenu armiju zajedno sa svima ostalima povesti do pobjede! A sada mu je blesav metak rastrgao sjajnu glavu.
  Jedina utjeha je bila što nije imao vremena da doživi bol.
  Ali Ekaterina Yarova umrla je mnogo bolnije. Meci velikog kalibra razderali su joj grudi i leđa. I umireš od zaglušujućih faza patnje. Kao da su te dvije zmije bile omotane. Jedan je vruć kao vatra, drugi je hladniji od smrtonosnog leda. I zadave djevojku u paklenim grčevima. Catherine je stenjala i patila. Njene gole, prašnjave, krvlju umrljane noge grčevito su se trzale, a goli prsti bacali su krhotine sa ugljenisanim napalmom.
  Nataša je dopuzala do drugarice i šapnula joj:
  - Čekaj! Uskoro će biti još jedan! Mnogo bolji život!
  Ovdje je djevojka na trenutak zamislila komunizam. Kraljevstvo u kojem je apsolutno sve. I svi se snovi ostvare kao u bajci. I tamo je mogla sresti svoje roditelje koji su poginuli pod bombama. Ali, avaj, bajka je laž...
  Na Natašinu prljavu i sijedu grivu padaju ruševine izbačene hicima iz mitraljeza velikog kalibra. Košmarno i jezivo. Ali djevojka i dalje šapuće:
  
  - Vjerujem! Hope! Volim!
  I ratnica iznenada skoči i baci molotovljev koktel, ulažući svu svoju mržnju u ovaj impuls. Boca dođe do BMP-a i razbije se na njemu. Ali kada se otvor zatvori, auto će izgorjeti unutra ili ne, šanse su diskutabilne. Mitraljeska vatra stiže kasno, a Natalija uspeva da udari o tlo i pripije se za polomljeni beton. I razno đubre pljušti na njena izgrebana, skoro gola leđa.
  Odjednom se začuje tutnjava i pucnji mitraljeza utihnu. Bio je to pionir Leshka koji je uspio da se približi instalaciji "Strela" - nešto poput faustpatrona koji su poboljšali sovjetski dizajneri. Oružje za jednokratnu upotrebu, ali prilično efikasno. A naoružan sa dva vazdušna topa i četiri mitraljeza velikog kalibra, fašistički transport je uništen. A pionir, iako mali rastom, brz je i može nositi Strelu-2. Sada se vraća po novo, jednostavno, nepovratno oružje, koje je sasvim moguće proizvesti domaćom metodom.
  A u svijetu Drugog svjetskog rata dogodili su se cool događaji.
  Jane, Gringueta, Malanya i novajlija Matilda učestvovale su u slijetanju na Kubu. Djevojke su se vozile na tenk Gering-4. Ovo je novi automobil, nastao na osnovu evolucije Churchilla. Ovaj tenk je malo olakšan kako bi se poboljšale performanse vožnje. Rezultat je bio vozilo teško pedeset sedam tona sa topom od 88 mm i oklopom od 152 mm na čeonom uglu, i 102 mm u oklopu i stražnjem uglu. U zaštiti i naoružanju, ovaj tenk je bio inferiorniji od E-50, ali je imao motor snage do 1200 konjskih snaga. Još nije bilo dovoljno gasnih turbina za sve automobile. Ipak, tenk se pokazao dobrim. Što se tiče nivoa zaštite, nije bio inferioran u odnosu na Tiger-2 sprijeda, a čak i superiorniji u odnosu na bok.
  Kvaliteta cementiranog oklopa je odlična. Iako je sam rezervoar nesavršen. Ali imajući težinu Tigra, ima bolju zaštitu. I u svakom slučaju, dobrom brzinom.
  Jane zviždi pjesmu.
  Gringueta bosim nogama pritiska pedale. Malanya napominje:
  - Izgleda da Kubanci uopšte ne žele da se bore protiv nas!
  Gringeta se nasmijala i odgovorila:
  - Tačnije, čak i oni nas smatraju svojim oslobodiocima. Šta je Amerika za Kubu? Umjesto toga, oni na to gledaju kao na okupatora.
  Jane je ispružila svoja bosa, graciozna stopala. Tenk je imao velike nagibe sa strane, što je stvaralo određene probleme posadi, ali je istovremeno povećavalo preživljavanje vozila. Prednji oklop je pod uglom od 45 stepeni, što daje veliki rikošet. Sada su dva Pershinga protiv njih. Otvorili su vatru.
  Gringeta je svojim bosim, preplanulim stopalima pritisnula metal i uperila oružje.
  Jedna od američkih granata pogodila je tenk u čelo. Ovo nije fatalno, sadašnjost smrti je rikošetirala.
  Gringeta je pucala, ciljajući u čelo kupole. Prednji oklop Pershinga je iste debljine kao i Gering-4, a racionalni ugao nagiba je još manji. Dakle, snažniji top od 88 mm probija metal.
  Gringueta kaže, oblizujući usne:
  - I da se bahat sa snovima - ko bi mogao da se takmiči... Zašto bi se đak tukao sa pratećim pankerima!
  Pershing se zapalio. Borbeni komplet je počeo da se cepa. Zatim je zagrmilo, konačno otkinuvši toranj.
  Gringeta je premjestila pištolj u drugi tenk. Nije joj bilo nimalo neugodno što joj se auto kreće i što je u pokretu morala da puca. Ratnik već ima značajno iskustvo. Ušao sam u trideset četiri. I imaju manje kupole od Pershinga.
  Devojka sa sela je prednjala:
  - Ja sam najlepši i najjači!
  Ona je već imala iskustva. Osim toga, Pershingi su nepomični, što znači da ih je mnogo lakše pogoditi. Slomljena kula se ruši kao staklo.
  Malanya intonira:
  - Razbit će se u komadiće - pokušajte ih pronaći!
  Matilda je rekla:
  - Samo nebo, samo vetar, samo radost napred!
  Pershingi su uništeni, a njemački tenk ponovo juri u bitku. Ratnici čak počinju i da pevaju.
  Ispred je baterija... Okreću tenk da uzmu granate i pucaju.
  Gringeta kaže, udarajući svojim bosim, gracioznim stopalima po oklopu:
  - Pogodio sam samo jednom... Tako hrabro!
  Malanya dodaje:
  - I vešt! Topac vrhunske klase!
  Gringueta dodaje:
  - Ne u obrvu, nego pravo u oko!
  I otvara vatru da ubije. Ne boji se neprijateljskog oružja. Gađa iznenađujuće precizno. Sve u svemu, ova četvorka je odlična. Djevojke iz Britanije, koja je sada postala dio Trećeg Rajha sa vrlo uslovnom autonomijom.
  Sada dolazi osvajanje Kube. Gringetini vrlo precizni hici ućutkaju jedan pištolj za drugim. Baterija očajnički pljuje, ali erupcija topova postepeno nestaje.
  Jane bosom nogom miluje Gringetinu laganu glavu i kaže:
  - Dakle, morate ga držati!
  A lordova ćerka se kikoće. Njen goli đon je jako škakljiv i iznenađujuće prijatan od ovakvih dodira. To je kao hodanje po vlaknastom platnu. A djevojčina potpetica je tako okrugla i zavodljiva.
  Gringeta škaklja taban kažiprstom i nježno kaže:
  - Mnogo si lepa, zar ne... Ali, molim te, nemoj me odvlačiti od snimanja.
  Jane uzvraća smijeh. I zaigrano tvituje:
  - I sviđaš mi se, kao ti, kao ti, i za mene više nema prijatelja na svetu!
  Gringeta odgovori sa uzdahom:
  - Volim momke... Mada si svakako ljupka. Pitam se kako bi izgledao tvoj sin?
  Džejn je odgovorila sa harpijskim osmehom:
  - Mislim da bi bio veoma zgodan i da biste ga voleli!
  Gringeta je prevrnula bokovima, zamišljala je da u nju ulazi moćan čovjek s velikim dostojanstvom. Kakvo je ovo zadovoljstvo. Kako je lijepo osjetiti težinu Herkula, ili još bolje, sami se voziti na njemu. Oh, trebalo bi da sačekam pauzu u borbi i da skočim do ljudi. Bolje iz SS-a, momci su veliki.
  Džejn je takođe sanjala o milovanju. Sa muškarcem ili sa prelepom devojkom, nije bitno. Oba su prijatna na svoj način. To je ono što mnogi ljudi ne razumiju. Kako možeš da voliš oboje? Međutim, Jane sigurno nije jedna od onih dama koje nazivaju kurvama. Obožava milovanja i dodire snažnih tijela.
  Ali baterija je uništena. Tenkovi Trećeg Rajha jure naprijed. Ambiciozna ratnica Matilda sa iznenađenjem u glasu kaže:
  - A rat je lakši nego što sam mislio... A i plašio sam se!
  Malanya je uz cerekanje primetila:
  - Najteže je što se bitka vodi, a treba ići na veliko... Ovo je zaista problem.
  Matilda, koja još nije stigla da se navikne na humor grubog vojnika, zalaje:
  - Zar ne misliš da je previše vulgarno?
  Gringeta je otpjevala kao odgovor:
  - Gradimo novi svijet i negiramo prošlost... Omogućavanje apsurda i vulgarnosti na tron!
  Matilda je radosno primijetila:
  - Ovo je tačno zabeleženo... Pa, ko je Hitler? Sin pijanice i seljanke, a mi smo primorani da ga poslušamo!
  Jane je smatrala potrebnim podsjetiti:
  - I Džingis Kan je u mladosti bio rob, i nije znao da čita i piše, ali koliko je osvojio... Nekada se sreća voli šaliti!
  Matilda se s uzdahom prisjetila:
  - Nekada sam verovao u Boga... Ali sada sam izgubio svaku želju da verujem u njega. Ako Bog to dozvoljava, kakav je on onda Bog?
  Gringueta je predložio:
  - Možda postoji Bog, ali ja sam zao? - Seljanka je golim prstima protrljala vrh nosa. - Gledajući naš svijet, lako možete povjerovati u ovo. Da nešto zlo i surovo vlada nad nama!
  Matilda je klimnula u znak slaganja i podsjetila:
  - Najuspešniji komandanti: Džingis-kan, Tamerlan, Hitler - bili su i najokrutniji. Ovo je određeni paradoks!
  Gringueta je napomenuo:
  - Narod je masa, a prema masi se mora postupati kao prema ženi, a žena se voljno podvrgava sili. Očigledno je ono što je okrutno zapravo najefikasnije!
  Jane je takođe smatrala da je potrebno podsjetiti:
  - Najokrutniji turski sultan, i bio je najsvirepiji vladar i uspješan osvajač. Otomansko carstvo nije bilo inferiorno po veličini od Rimskog carstva, a odlikovalo se krvožednošću.
  Malanja je kucnula bosom nogom po oklopu i zarežala:
  - Okrutnost, surovost i još jednom okrutnost - cementiranje nacije!
  Gringeta se zahihotala i zagugutala.
  - Borićemo se na zemlji, na nebu, čak i u septembru... Smešno!
  Kubanske jedinice nisu pružile otpor i predale su se. I nije bilo mnogo Amerikanaca na putu.
  Devojke su počele malo da pričaju u rezervoaru.
  Matilda se tužnim pogledom prisjetila:
  - Porazili smo Nemce u Prvom svetskom ratu. I sada trpimo poraz za porazom.
  Malanya je ispravila Matildu:
  - Više ne trpimo mi, već Amerikanci.
  Gringeta se nasmijala i dodala:
  - Ko su Amerikanci - naša bivša kolonija!
  Jane se nasmijala i primijetila:
  - Ali veoma jaka kolonija koja se mogla odvojiti od carstva. Šteta, naravno, ali nakon svjetskog rata, formalno pobijedivši, Britanski lav nije postao jači. Njemačka je doživljavala brzi industrijski rast i prije Prvog svjetskog rata. A Hitler je spojio moć kapitalizma sa snagom totalitarne fašističke države. I to je dalo rezultate!
  Gringueta je filozofski primijetio:
  - Demokratija je izgubila od totalitarne diktature!
  Jane je pojasnila:
  - Ne samo totalitarna, već i narodna diktatura. Hitler je uspio postići stvarnu podršku, kako kroz djela tako i kroz propagandu. Mi, naravno, nismo dostigli isti nivo nacionalne kohezije i jedinstva kao Nemci. I na kraju, nisu bili u stanju da zadrže kolonije, posebno kada nas je Staljin izdao.
  Malanya je predložila:
  - Za Čerčila, najbolji rezultat, odnosno najracionalnija odluka bila bi sklapanje mira sa Trećim Rajhom još u julu 1940. godine. U ovom slučaju, spasili bismo sve kolonije i stotine hiljada života. A nastavak rata je bilo ludilo.
  Jane je racionalno pojasnila:
  - Ludilo u svakom slučaju! Da je sam SSSR ušao u rat, uspjeh Rusa bi stvorio crveno carstvo u Evropi i smrtnu prijetnju Britaniji. Jasno je da komunisti tu ne bi stali. - Djevojčica je dodirnula grudi i trljala golu petu o trbušnjake koji su od treninga postali oštriji i nastavila edukativni program. - Staljin i njegov komunizam su skloni direktnoj svetskoj dominaciji. I napali su nas i utvrdili se. A da je Hitler pobijedio, onda bi Treći Rajh imao resurse da se bori protiv nas. Na ovaj ili onaj način, bilo je glupo boriti se.
  Možda bi Nemci, nakon mira, uglavnom počeli da vare ono što su ranije zauzeli, i ne bi nigde otišli. A Čerčil se ponašao kao pravi idiot!
  Matilda je bosom nogom snažno udarila o oklop, režući:
  -Churchill je zaista idiot! I dobro je da nije imao vremena da pobegne u Kanadu. Neka pati u zatvoru!
  Jane je žestoko pogledala.
  - Neka pati! Postavio je cijelu Britaniju!
  Malanya je nakon kratke pauze primijetila:
  - Iako bi i mir sa Njemačkom mogao stvoriti neke probleme. Dobivši resurse francuskih i holandskih kolonija i industrijski potencijal Evrope, Nemci su imali sve šanse da slome našu ekonomiju. Iako je ovo još uvijek dugoročna perspektiva. Međutim, Treći Rajh se brzo razvijao i bez rata, a njegov potencijal je brzo rastao.
  Džejn je klimnula glavom sa tužnim osmehom.
  - Teški nemački režim. Inkarnirani poredak... Totalitarna, nemilosrdna država. Bez nepotrebne demokratije, daje čuda! I u ekonomiji!
  Malanya je prigovorio na ovo:
  - Naša drevna demokratija nije spriječila zemlju da se razvija i postaje velika. Imali smo teritorije sa kolonijama koje su bile veće od carstva Džingis-kana. A u isto vreme, parlament je funkcionisao vekovima, donoseći zakone umesto kralja.
  Jane se nasmijala i primijetila:
  - I Firer je sebi prisvojio pravo da donosi zakone! On je kao njihov car!
  Malanja je ispravila drugaricu:
  - Sada i ovde! A mi smo pod Firerom!
  Devojke su bile očajne... Džejn je pokušala da zamisli kako bi bilo da se Čerčil pomirio sa Hitlerom u julu 1940. godine. Njemačka pristaje na nepovredivost Britanskog carstva, a čak ne zahtijeva ni povratak svojih bivših kolonija. Jedini uslov je iznajmiti kopije dijamanata u Namibiji. Pa, ovo nije tako ponižavajuće za Britance. Ali ono što su Nemci već zauzeli postaje njihovo po pravu. Francuski posjedi u Africi i Indokini, gotovo cijela kontinentalna Evropa uključeni su u sferu uticaja Trećeg Rajha. I holandske kolonije takođe. Hitler je dobio dovoljno svega da se ne bori dalje, već da probavi svoju imovinu. Sada ima kolonije skoro kao Britanija. A ukupni nivo ekonomskog razvoja je još veći. Njemačka je na drugom mjestu, a slijede je, naravno, SAD. A SSSR je zahvaljujući Staljinovoj brutalnoj industrijalizaciji došao na treće mjesto u svijetu. Povećao se vojni potencijal Ruskog carstva. Treba napomenuti da je Staljin proširio teritoriju kako bi uključio zemlje na zapadu, a sada se njegovo stanovništvo približavalo dvjesto miliona.
  Hitler, koji je sada imao slobodne ruke, bio je suočen sa izborom: da započne rat 1941: kako bi sprečio Ruse da se pripreme. Odgodite napad na SSSR i bolje se pripremite. Ovdje su, naravno, Švabe imali izbora. Mnogo je zavisilo od rada obavještajnih agencija. Staljin je dobio podatke koji su precijenili nemački potencijal. Hitler je imao potcijenjen pogled na ruske snage.
  Ali bilo je očigledno: Staljin je prenaoružavao vojsku. Pojavili su se tenkovi serije KV i T-34, koji bi mogli postati široko rasprostranjeni. Najnoviji avioni se masovno proizvode i gotovo su jednako dobri kao njemački modeli. Obračun i broj pješadije, zbog opšte vojne obaveze.
  Njemačka je također prenaoružala svoje tenkove T-3 snažnijim topom. Povećao je proizvodnju Yu-88, pokrenuo seriju najnovijih modifikacija ME-109 F. U avijaciji SSSR-a, superioran je po broju, ali inferioran po kvalitetu. Rusi imaju dve hiljade tenkova jačih od Nemaca, a ostali su laki, ali neki će biti brži. Neprijatelj je takođe jači. I Staljin može dobiti pešadiju. U stvarnosti, SSSR nije inferioran u odnosu na Wehrmacht u potencijalu, a čak i jači u tenkovima. Nemci imaju više pešadije, samo zbog mobilizacije. Ako SSSR mobiliše trupe, imaće više.
  Da je Hitler znao istinu, tri puta bi pomislio - da li vredi početi? Možda bi za Nijemce bilo bolje da privredu stave na ratnu osnovu i iskoriste potencijal okupiranih zemalja da steknu prednost nad neprijateljem? Posebno u tenkovima?
  Firer, koji ima teritorije, uključujući kolonije, ne manje od SSSR-a i u toplijoj klimi, i još veću populaciju, ako računate koga je okupirao...
  Postojao je izbor - spremanje. Formirajte podjele od stranaca. Stavite crnce i Evropljane za mašine.
  Pa, da je Hitler bio mudar političar sa dobrom inteligencijom, pokušao bi, maksimizirajući proizvodnju oružja, da se temeljito pripremi.
  Ali Firer bi najvjerovatnije napao SSSR 1941. Imao je još tri ili četiri hiljade izgubljenih aviona u bici sa Britanijom. A zahvaljujući Afričkoj diviziji, ima još pet stotina, šest stotina tenkova.
  Pa, Rommel bi se borio na istoku. Nacisti bi imali nekoliko dodatnih tenkovskih divizija. Pa, možda još par motorizovanih i desetak pešadijskih. Malo je vjerovatno da bi samouvjereni Firer prikupio više snaga.
  A Staljin? Imao bih onoliko koliko sam imao prije. Uopšte ga nije briga za Britaniju. Pravo pitanje je da li bi to bio iznenadni napad?
  Da se, kao u stvarnosti, ipak dogodio taktički udar na trupe nespremne za odbranu, onda je sve moglo biti gore po Rusiju. Pogotovo ako je ofanziva počela 15. maja 1941. godine.
  Tada bi Moskva bila zauzeta prije jesenjeg otopljenja. Japan bi udario sa istoka... SSSR bi imao male šanse. Najvjerovatnije, 1942. rat bi se završio zauzimanjem glavnih regija SSSR-a. Ili bi se neko vrijeme provodilo polugerilskim metodama.
  Moguća je i opcija separatnog mira. Kao što Moskva ostaje, ali Nemci dobijaju Kavkaz u zamenu. Ali čak ni ovo možda neće odgovarati Hitleru. Poznavajući karakter diktatora broj jedan, najvjerovatnije bi ratovao sve do Urala, ako ne i dalje.
  Međutim, okupacija SSSR-a bi odvukla pažnju značajnih snaga Trećeg Rajha. Ali to bi djelimično nadoknadila lokalna policija i strane divizije. Šta onda?
  Da li bi Hitler uopšte probavio SSSR? Možda će to morati da radi neko vreme. Sve dok gerilski pokret nije sveden na siguran minimum, balansiran od strane lokalnih policijskih snaga.
  I onda? Zar Hitler ne bi napao Britaniju? Možete postaviti pitanje, da li mu je potrebno?
  Već ima više zemlje od Britanije, čak i ako uzmemo u obzir kolonije, ali zašto ne uzeti sve za sebe? I onda ne uspeju da pokore ceo svet. Britaniju na prvom mjestu. Zatim, zajedno sa Japanom, razbijamo SAD. A onda je na redu i sama Zemlja izlazećeg sunca.
  Iskušenje da postanete svetski diktator je veoma veliko. Iako bi, naravno, možda Hitler stao. Ali teško je stati kada pobjeđujete. I teško je odoljeti napadu na Rusiju, koja ne razmišlja o odbrani, već se otvoreno sprema za ofanzivni rat.
  Pa kako da verujete Staljinu ako on obučava vojsku da se ne brani, već da napada i tuče neprijatelja na svojoj teritoriji. Svako bi razmislio o ovome.
  Zapravo, zašto je SSSR razmišljao samo o ofanzivi? Da li ste sami pripremali agresiju?
  I Hitleru je bilo o čemu razmišljati. Samo atomska bomba zajedno sa balističkim projektilima kao dostavnim vozilom može garantovati bezbednost Nemačke. Nemci su mogli da naprave balističke rakete. Ali za nuklearno oružje bilo je potrebno još nekoliko godina. A ko će garantovati da će Staljin čekati? Štoviše, kontrolirajući Evropu i posjedujući kolonije, Njemačka je ekonomski jača od SSSR-a.
  I jasno je da Staljin neće ništa dobiti od kašnjenja, jer tehničko takmičenje protiv naučnika iz cijele Evrope, spojenih gvozdenom njemačkom disciplinom, nije baš obećavajuće.
  Dakle, velika je vjerovatnoća da će Staljin prvi početi. Iako je, naravno, napad na Treći Rajh previše važna odluka. Štaviše, Japan bi mogao otvoriti drugi front na Dalekom istoku. Ispostavilo se sa svih gledišta da je za Staljina neisplativo napadati Treći Rajh. Ali ni čekanje nije slutilo na dobro. Budući da su nacisti, oslanjajući se na resurse Evrope i kolonija, mogli eliminirati glavni adut Rusije - njenu prednost u tenkovima.
  I u avionima takođe. A zatim razviti mlaznu avijaciju i steći odlučujuću kvalitativnu prednost u zraku. Dakle, Staljin nije imao razloga da previše odugovlači. Ali odlučiti se sam boriti sa cijelom Evropom, plus kolonijama, a vjerovatno i Japanom... Gotovo je samoubilački. Budući da je očigledna totalna superiornost neprijatelja u ljudskim resursima i potencijalima.
  Karakterne osobine ovdje već igraju ulogu. Ali znajući Hitlerove ambicije, najlogičnije je da bi on sam napao Rusiju, pa čak i 1941. godine, ne čekajući dugo. I svi znaju Firerovo samopouzdanje. Bez ikakve sumnje, on će napasti Rusiju kao ludi bik. I neće uzeti u obzir stvarni odnos snaga. Ili možda čak ni Nemci ne znaju, nemaju pojma sa čime će se morati suočiti.
  Međutim, vjerovatnoća pobjede Trećeg Rajha, posebno u savezu sa Japanom, je vrlo visoka. Štaviše, Zemlji izlazećeg sunca je mnogo lakše odlučiti da zajedno s nacistima preuzme Daleki istok nego da se bori sa moćnom Britanijom i ekonomski razvijenim Sjedinjenim Državama za pacifičke kolonije.
  Jasno je da su Amerika i Engleska toliko superiorne u odnosu na samuraje da je rat protiv njih samoubilački. Ali Treći Rajh neće pomoći. Šta je sa SSSR-om? Nemci i njihovi sateliti će ga slomiti. Osim toga, u rat će ući i Turska, te Italija koja nije uključena u rat sa Britanijom. Takve će snage pasti na Staljina.
  Ovdje su šanse za opstanak klizave, čak i ako Rusija uspije da svoje trupe stavi u borbenu gotovost prije njemačkog napada. Osim toga, u stvarnoj istoriji izgleda da je Crvena armija uspela da uđe u borbeno stanje. A iznenadnost udarca osjetile su samo one snage koje su bile blizu granice. A ovo je, naravno, manji dio Crvene armije.
  A ako uzmete u obzir da Rusija u svakom slučaju nije spremna za odbrambeni rat...
  Staljinovi izgledi nisu bili ružičasti. Osim ako sami ne pokrenete preventivni udar. Računajući na to da Njemačka više nije spremna za odbranu. U ovom slučaju, obračun bi mogao biti djelimično opravdan. Ali svakome je jasno da je Britanija dobila odgodu. Možda je SSSR, prvim napadom na Treći Rajh, nešto postigao zbog iznenađenja. A onda bi se rat odugovlačio. Najbolja opcija: međusobno uništenje dva tiranina. Pa čak i Japan, tako da se još više zaglavi. To je ono na čemu možemo bazirati naše proračune.
  Kako kažu Rusi: dvije budale se bore, pametan gleda. Zaista, zašto bi se Britanci miješali? Neka se obje strane temeljito istroše. Boriće se dok se potpuno ne iscrpe.
  Misli i tišinu djevojčica prekinula su pojava tri Shermana ispred njih. Visoki američki tenkovi kretali su se prema Geringu-4. Jasno je da Yankeesi nisu loši i shvatili su da je veoma važno približiti se njemačkom tenu, ili čak ukrcati se na njega. I maksimalno su ubrzali svoje automobile. Ali top Goering-4 ima dužinu cijevi od 100 EL i može pogoditi sa velike udaljenosti.
  Gringueta je podmetnula bosu nogu i opalila. Dobro je pogoditi Shermana. On je tako visok i uočljiv. Prvi hitac je nišan. Ali drugi je pogodio metu... Kupola je otkinuta od Shermana, a vozilo se, krećući se po inerciji, zaustavilo i počelo da gori.
  Jane je rekla sa odobravanjem:
  - Naša tačnost nije inferiorna od Arijevaca!
  Gringeta je prezrivo frknula:
  - I mislim da je čak i superiorno! Ovako ništa još niste vidjeli!
  Matilda je, pritiskajući pedale golim nogama, zacvilila:
  - Ne možete izvući mnogo iz ničega!
  Malanya je ispravila duhovitije:
  - Koliko god da je junak jak, neće more istisnuti iz kamena!
  Djevojke su se zajedno smijale. I udarali su se tabanima i tabanima.
  Grubi žuljevi su čak iskrili i malu iskru. Ratnici su bili veoma pozitivno raspoloženi.
  Gringeta je opalila na drugi tenk, podelila auto na dva dela i rekla:
  - Čekićem na orah!
  Matilda se zakikota i reče:
  - Mi imamo čekić granatu, ali Rusi imaju čekiće...
  Malanya je prešla Gringetheinim dlanom duž potplata. Osetio sam njegovu tvrdoću i elastičnost, primetivši:
  -Jesi li trčao preko uglja?
  Seoski ratnik radosno odgovori:
  - Da naravno!
  Malanya je suzila oči i upitala:
  - A kako to?
  Gringueta je iskreno odgovorio:
  - To je vrlo lijepo!
  Devojke na rezervoaru su se uglas smejale. Da, ispeći pete je prilično egzotično.
  Jane je rekla:
  - Ne daj Bože od Čerčilove tvrdoglavosti!
  Gringeta je izbacila treći tenk, udarila pesnicom o zatvarač pištolja i rekla:
  - Mrtvi Trumane, dosta je!
  Zaista, nakon Rooseveltove smrti, vlast je data potpredsjedniku prema ustavu. Ali to još uvijek nije zaustavilo rat. Iako Amerikanci još nisu mogli ništa suprotstaviti borbenoj obuci Švaba i kvaliteti njihove opreme.
  Na primjer, Shermanovi nisu ni pucali, shvativši da je to beznadežno i da neće probiti oklop.
  Malanya je veselo pjevala, ubrzavajući svoj tenk:
  - Idemo, idemo, idemo u daleke zemlje! Dobri komšije, veseli prijatelji!
  Pokupila se Matilda, cure su bile baš veselo raspoložene:
  - Tra, ta-ta-ta! Tra, ta-ta-ta! Vodimo mačku sa sobom! Čižik, pas, nasilnica Petka, majmun, papagaj, takvo društvo!
  Jane je svojim golim, gracioznim stopalom prekrila Matildina usta. I zacvilila je od smeha.
  Da, smeh zapravo produžava život. Amerikanci su kreirali tenk Sherman, uporediv po prednjem oklopu i naoružanju sa tridesetčetverkom i još bolji po vidljivosti i optici, kao i udobniji za posadu. Ali u isto vrijeme, tenk se zapravo pretvorio u odličnu metu zbog svoje visine. I Britanci su to pohlepno iskoristili. I vozne performanse Goeringa su se pokazale boljim.
  Džejn je ponovo zamišljala kako je tip mazi... A ona je predela...
  Nemački mlazni jurišni avion projurio je kroz vazduh... Dan se već približavao večeri. Sunce je polako umiralo u ružičastom zalasku sunca. A sutra je 9. maj. Dan kada je nacistička Nemačka kapitulirala u stvarnoj istoriji. Ali sada su nacisti u porastu!
  Ne samo Kubanci, nego i Amerikanci se predaju na njihovom putu. Čitava brigada crnaca i mulata gotovo bez borbe je izbacila bijelu zastavu.
  Djevojke su izašle iz auta. Štaviše, potrebno je dopuniti gorivo.
  Jane je, po uzoru na Njemice, predložila:
  - Neka nam ovi obojeni ljube noge!
  Matilda se namrštila i primijetila:
  - Zar ne mislite da je ružno tako ponižavati ljude?
  Lordova ćerka je drsko primetila:
  - Ali biće nam drago!
  Matilda je prezrivo frknula:
  - Od balavih usta? Bože sačuvaj!
  Gringeta je, naprotiv, klimnula glavom sa odobravanjem:
  - Pusti to! svidjet će mi se!
  A seljanka je viknula:
  - Klekni i poliži mi pete!
  Crni policajac pao mu je na lice i poljubio Gringuetteinu bosu nogu. Ostali ratnici su pali iza njega, poslušno udarajući devojkama po petama i tabanima. Jane se radosno zakikota. Očigledno je uživala u ovoj avanturi. A još više kada im djevojke ljube stopala s entuzijazmom.
  Samo je Matilda stajala po strani i ljutito gledala svojim plavim očima. Bila je zaista ogorčena. Nijemci su Britaniju ne samo lišili nezavisnosti, već su i nametnuli varvarske običaje. Tačnije, sami Britanci ih oduševljeno usvajaju.
  Čini im se da su sada postali tako kul i jaki. Ali u stvari, ovo je podlost!
  Iako je, naravno, Matilda shvatila da u tome postoji poseban užitak. Kada je Drugi svetski rat tek počinjao, u Britaniji je vladalo raspoloženje: bacaćemo kape na Nemce. Nametnuta je ideja da Njemačka uopće nije tako opasan rival kao u Prvom svjetskom ratu i da je Hitler samo blebetač.
  Poraz Francuske i engleske ekspedicione snage bio je pravi šok. A preterano samopouzdanje zamenio je strah. Možda ako je Čerčil doneo odluku o miru, bez teritorijalnih ustupaka, narod Britanije je odahnuo. Počeo je rat i od samog početka je bio neravnopravan.
  Firerova iznenadna odluka da horde baci na istok probudila je nove nade. Tada je većina Britanaca navijala za Rusiju, a svi su bili u čudu kada su se nacisti približili Moskvi. Kraj jeseni i početak zime dali su nove nade u Britaniji. Romelov korpus je poražen, Nemci su potučeni i oterani iz Moskve. SAD su konačno ušle u rat.
  Ali već zimi su Japanci izvojevali niz pobjeda, a na proljeće je postalo još gore. Rusi su takođe počeli da gube na novi način. Rommel je krenuo u kontraofanzivu. Pad Tolbuka postao je prava nacionalna tragedija za sve . Gdje su u proljeće '42. Nijemci zgrabili pticu sreće za rep.
  Britanija je brzo izgubila svoje kolonije, a kada je došlo do iskrcavanja na samu metropolu, nije pružila gotovo nikakav otpor. Tako je engleska zvijezda zašla, a njemačka ustala. Matilda se pridružila vojsci. Nije imala izbora nego da se spozna. Ali nisam hteo da stojim kod radničke mašine!
  Jane se umorila od osjećaja ljubljenja svojih stopala i počela je tući ratne zarobljenike. Jača Gringeta je udarila toliko snažno da je jednom od policajaca slomila nos. Crvenokosa Malanja je zabila pištolj u stomak crnca, nateravši ga da se sagne. Nakon čega su djevojke uglas zalajale, iz sveg glasa:
  - Mi smo super ratnici! I opet hajde da tučemo zarobljenike, nogama i kundacima.
  9. maja 1945. garnizon glavnog grada Meksika je kapitulirao. Amerikanci nisu mogli da izdrže žestok pritisak i bombardovanje. I municija je brzo potrošena, a pokušaji da se uspostavi zalihe vazdušnim putem su propali.
  Wehrmacht je dodao još jedan kapital svojoj imovini. Njihov broj zarobljenih glavnih gradova je stalno rastao...
  Četiri hrabre djevojke na E-50 preselile su se na sjever do američkih granica.
  Ljepotice su bile pozitivno raspoložene. Bili su željni borbe i visine transcendentalnih svjetova.
  Dok je tenk vozio kroz teritoriju koju su Nemci već zauzeli, četvorica su izašla iz automobila i potrčala. A na čelo je stavljen tinejdžer Hans.
  Pusti ga da jaše. I ove ratnice će ostati u formi.
  Gerda je, preskačući humove i vinovu lozu, osjetila zadovoljstvo, hvatajući se grubim tabanima za neravno tlo.
  Plavokosa devojka je uz cerek primetila:
  - Tako je dobro biti divljak... Ovo je naš prepoznatljiv stil - trčanje bosi i u bikiniju!
  Charlotte se složila:
  - Da, minimum odeće daje telu osećaj potpune slobode. Generalno, dobro je biti devojka. Takva snaga i lakoća kretanja. Postajete sve otporniji!
  Magda je napomenula:
  - Glavna stvar je da ne izgubite formu! Jogging je veoma koristan za nas!
  Christina se zakikota i reče:
  - A ja trčim stazom sa lokvama. Ne mogu da jedem, ne mogu ni malo da spavam!
  Charlotte se zahihotala i odgovorila:
  - Dobro je što ste napisali... E, Magda ne želi ponovo da priča sa nama o veri?
  Djevojka zlatne kose je odmahnula glavom.
  - Ne! Ne bacajte svoje bisere prije...
  Tu je Magda oklevala, budući da se nastavak njene prijateljice sasvim prirodno mogao smatrati uvredom.
  Charlotte se, međutim, opet zahihotala i zalajala:
  - Mislio sam da ste reformisali i priznali arijevski monoteizam!
  Magda je slegnula ramenima i ponovo upitala:
  - Je li kao arijevski?
  Charlotte raširi ruke:
  - I tako... Bez Trojstva, sa jednim Bogom!
  Gerda je ovo potvrdila:
  - To je to... Bog je jedan! Isus nije Bog, već samo jedan od arijevskih proroka. Štaviše, Jevanđelje je generalno jevrejski izum. Biblija je takođe samo jevrejska obmana. I tako nema Trojstva. Postoji Jedan Svemogući Bog Stvoritelj. Hitler je njegov potkralj na Zemlji i njegov sin, ljubavnik i glasnik. Najvažniji i iznad svega proroci. Bog također ima razne vrste sluga i anđela, koji se takoreći nazivaju malim bogovima. Kao Thor, Ovdi i drugi. Oni su poput arhanđela u podređenosti Svemogućem. - Devojka je skočila, napravila salto i nastavila. - Sve je generalno jednostavno. Arijevski monoteizam nije komplikovan. Nemci su Božiji izabrani narod, i oni moraju osvojiti i zavladati prvo svetom, a potom i svemirom.
  Charlotte je potvrdila:
  - Vidiš Magdu. Kako jednostavno i jasno!
  Christina je napomenula:
  - Da li treba nešto da razjasnim?
  Charlotte se naceri.
  - Sta tacno?
  Christina je rekla:
  - Šta je sa spasenjem od greha?
  Gerda je tada preuzela riječ i objasnila:
  - A u arijevskoj religiji ne postoji koncept spasenja. Svi smo mi Nijemci, ako ostanemo vjerni Fireru i Trećem Rajhu, na drugom svijetu će nas spasiti naši gospodari. A drugi narodi su naši robovi. Ako Nijemac izda Firera, onda će nakon smrti postati rob drugih Arijaca. Nenjemački narodi mogu dobiti njemačko državljanstvo za posebne zasluge. I oni će takođe imati robove za sebe. Sve je jednostavno i logično!
  Christina je dodala:
  - I nije grijeh da Arijevac ima seks. I Arijevac takođe. Firer je rekao - bolje je zatrudnjeti od heroja-vojnika nego od muža, ako nije heroj!
  Magda je rekla:
  - Da je Japan napao SSSR 1941. godine, zauzeli bismo Moskvu pre pada!
  Gerda je odmahnula prstom prema Magdi dok je trčala:
  - Nemojte prevariti... Nije li naša arijevska religija bolja od hrišćanskih bajki?
  Christina je dodala:
  - I neće biti seksa u hrišćanskom raju! Razmisli o tome!
  Gerda je dodala:
  - I neće biti greha... A ovo je tako dosadno! Čak i vuk zavija!
  Magda se nacerila i primijetila:
  - Zavisi šta se smatra grehom. U Bibliji je bilo deset zapovesti. Ali nemojte ubijati, to je stalno kršeno. I po Božijem naređenju. Općenito, ubijanje djece je veliko zlo... Ali Jelisej je to učinio, i to uz Božije odobrenje. Dakle... Dobijamo paradoks - grijeh i zlo nisu ista stvar. A grijeh je neposlušnost Bogu!
  Christina je slegnula svojim mišićavim ramenima i odgovorila:
  - Dakle, ispada da će zlo postojati u hrišćanskom raju? Zar jednostavno neće biti neposlušnosti Bogu? A to znači da možemo učestvovati u gladijatorskim igrama i seksualnim orgijama? Samo usmenim priznanjem ljubavi prema Gospodu?
  Magda je odmahnula glavom:
  - Mislim da nije... Mada, naravno, Jeliseju je neprijatno što je ubio decu koja su ga zadirkivala zbog ćelavosti. Očigledno se to ne uklapa u princip: voli svog neprijatelja!
  Christina je logično primijetila:
  - A ko pri zdravoj pameti sledi princip ljubavi prema svom neprijatelju? Općenito, kršćanstvo je mješavina pacifizma i judaizma. Nismo na istom putu sa takvom religijom!
  Gerda je bosom nogom udarila u žbunje i dodala:
  - I ni pod kojim uslovima nećemo biti zajedno sa Jevrejima! A hebrejska Biblija nije potrebna!
  Charlotte je logično dodala:
  - Nema smisla da vjerujemo u Bibliju. Nikakve - ni srcem, ni umom! Zato što smo mi Arijevci, a ne Abrahamovo seme prema obećanju. Mi smo svakako stranci Abrahamu, i svemu što je Biblija rodila. Naš monoteizam je arijevski i negira abrahamizam! Jedina zajednička stvar: ovo je vjera u Vječnog, Sveprisutnog, Svemogućeg Boga. Ali tu se sve završava!
  Magda je ironično rekla:
  - Amen...
  Gerda je sa osmehom dodala:
  - Neophodno je svuda uvesti arijevski monoteizam. I uradite nešto poput ceremonije krštenja kada prihvatate novu religiju. Pa da ako se krstiš, postaneš pravi hitlerovac!
  Charlotte je predložila:
  - Možda bi ovo trebalo da postane neka vrsta simbola. Kada ćeš tetovirati kukasti krst na čelu?
  Christina ga je uzela i otpjevala:
  - Senka, senka, senka Luciferova senka, jarko treperi u tami... Hitlerova svastika na stomaku, Hitlerova svastika na stomaku!
  Gerda je ljutito bocnula svog partnera u butinu:
  - Nemojte se smijati našim simbolima. Štaviše, svastika je runski znak!
  Christina je odgovorila zgrabivši Gerdino boso stopalo i poškakljajući je po peti, rekavši:
  - Oh, kako smo ozbiljni! Bolje da se smeješ!
  Djevojka je spretno zavrnula svoju gracioznu, preplanulu nogu i golim prstima uhvatila nos crvenokose lisice. Zastenjala je i pokazala zube. Počela je golicati Gerdeinu okruglu petu.
  Plavokosi terminator je zalajao:
  - Ne stavljaj prste u...
  Christina je otkinula nogu svom partneru i graknula:
  - Tako ćeš mi slomiti nos!
  Gerda se zakikota i cvrkuta:
  - Ako želiš šljivu? Ili konjsku grivu!
  A ratnici, koji su na trenutak zastali, ponovo su odjurili, bljesnuvši, njihove male prašnjave pete umrljane travom. Nepotrebno je reći da se, bez ikakve sumnje, okupila vesela četvorka.
  Christina je predložila dok je trčala:
  - A igranje gradova?
  Gerda je negativno odmahnula glavom:
  - Nije previše zanimljivo! Kad bismo samo mogli izmisliti prave elektronske igre!
  Charlotte je raširila ruke dok je trčala i rekla:
  - Šta... To bi bilo super! Stvoriti nešto tako elektronsko i svirajući punim plućima.
  Magda je namignula drugaricama i rekla sa osmehom:
  - Čovek je dobio dar stvaranja od Stvoritelja. A mi ljudi smo naučili mnogo toga da izmišljamo. Eto, možda treba da budemo bar malo zahvalni Stvoritelju!
  Charlotte je prezrivo frknula i primijetila:
  - I već smo zahvalni! Mi smo arijevski monoteisti i priznajemo Boga kao Oca njemačkog naroda!
  Gerda je, skačući kao mačka, našla za shodno da doda:
  - Ali mi ne priznajemo Boga Abrahama, Isaka i Jakova ni pod kojim okolnostima! Dakle, nema potrebe da nam namećete ono što je strano i nearijsko!
  Magda je očajnički viknula:
  - Ja sam za Boga, ne za Jevreje!
  Gerda je samouvjereno potvrdila:
  - I ja sam za Boga! Ali ne prema Bibliji, već prema "Mojoj borbi". I to ne za Jevreje, nego za Arijeve! A Arijevac nije samo neko ko je nemačkog porekla. Arijev je prepoznavanje duha!
  Magda je pjevala:
  - Hrabro, drugovi, nastavite,
  Ojačajmo duh u borbi...
  Put do daleke sreće -
  Probušimo naše grudi!
  Charlotte je podrugljivo rekla:
  - Posisi takvu sisu, zaboravi na kravu!
  I djevojke su se uglas smijale. Zaista su hteli da vode ljubav. I kako bi usne momaka obasule grimizne bradavice poljupcima. A grudi će nabubriti i početi bolno i ugodno boljeti. I to ga čini tako nevjerovatnim.
  Gerda je duhovito izjavila:
  - Seks pomera planine i lomi brodove...
  Christina će odgovoriti i zapjevati:
  - Brodovi idu na dno sa sidrima i jedrima... I tada će zlatne škrinje biti vaše. Zlatne škrinje! Brodovi leže slomljeni! Škrinje stoje otvorene... Smaragdi i rubini teku kao kiša...
  A ratnici su pevali u horu:
  - Ako želiš da budeš bogat, ako želiš da budeš srećan... Ostani sa nama, Fireru! Ti ćeš biti naš kralj! Ti ćeš biti naš kralj!
  A djevojke, ubrzavajući punom brzinom, udarile su u gustu lozu koja im je rasla na putu. Drvo je pucalo i raspucalo se uz škripu. Ratnici su vikali:
  - Jedna greška u mozgu i udarac je neizbežan!
  Nakon toga su se djevojke vrtjele u kaskadi salta. Tako su brzi. Kao munja. I njihove smaragdne oči blistaju. A njihove oči zaista izgledaju kao svjetlucave zvijezde. I naravno, apsolutno niko ne može odoljeti takvim Firerovim slugama. A ovo su lisice. I ubijali su ne samo Amerikance, već i Ruse, tačnije Sovjete.
  Gerda se prisjetila svoje avanture u SSSR-u... Tačnije, kako su se zezali sa svojim prijateljima.
  Četiri Njemice u bikiniju borile su se na Tigru. Sve četiri devojke su veoma lepe: tri plavuše i crvenokosa. Obično se žene nisu borile u tenkovskim posadama na Panzvali, ali ovo je suluda priča.
  Evo ti ili majstor ili propasti...
  Svaki spoljni posmatrač mogao je da vidi koliko su devojke spretno kontrolisale Tigra i koliko su im bose noge bile zavodljive dok su pritiskale poluge.
  Jedna od ovih netrivijalnih epizoda Drugog svetskog rata.
  Nemački "Tigar"-2, čiji je motor tiho tutnjao, približio se sovjetskim položajima. Puške Crvene armije za sada su ćutale, puštajući automobil bliže. Ali ni Nijemci nisu tako jednostavni. Prvi su otvorili vatru u pokretu. Srećom, poređani raspored valjaka omogućava Nemcima da iskoriste glatkoću vožnje i pucaju u pokretu.
  A top od 88 mm pogađa sovjetski top. Crvenokosa Charlotte ima veoma oštar vid, plus odličnu Tigrovu optiku i njuh.
  
  Njemački tenkovi pucaju na sovjetske položaje i pokušavaju da izazovu uzvratnu vatru.
  Ovdje imaju svoje merkantilne i podmukle kalkulacije.
  Ali Crvena armija ne guta neuzvraćene poklone. A sovjetski topovi otvaraju uzvratnu vatru. Nastaje pravi duel, a granate se zasipaju. Nemci pucaju prilično precizno, ali i sovjetski topovi mogu do njih. Granate kucaju na Tigrov oklop... Djevojkama su začepljene uši kada udare. Na sreću, u svojoj modifikaciji čelični limovi su već nagnuti i odbacuju projektile u rikošet.
  Iako se naravno ne može porediti sa E-50. Tehnologija se poboljšava.
  I vlastiti top precizno puca na bljeskove. I što je najvažnije, jurišnici se dižu u nebo: njemački, engleski i američki kupljeni u pola cijene. Oni pokrivaju sovjetske položaje. Na strani SSSR-a, glavni avion je Jak-9. Mašina nije loša, ali joj nedostaje naoružanje, a osim toga, značajan broj ovih lovaca ima masu težu od standardne. To znači lošije letne karakteristike.
  A Nemci već imaju mlazne automobile.
  Nekoliko sovjetskih tenkova zakopano je u zemlju, ali njihova moć gađanja nije dovoljna da probiju njemački oklop.
  Takvi opasni Švabe postojale su i tada.
  Crvenokosa se ceri, a plavokosi komandant urla:
  - Dajte Rusima malo topline!
  Tenk Tiger-2 je proizveden u modifikaciji F - sa kosim rasporedom oklopnih ploča. To mu omogućava da rukuje granatama iz sovjetskih topova od 76 i 85 mm bez nanošenja ozbiljne štete sebi. Visokokvalitetni oklop - cementiran.
  Švabe su već tada imale opasne automobile.
  A devojke u rezervoaru su još višeg karaktera. Posebno crvenokosi topnik.
  Međutim, Magda je super borac.
  I na nebu je bitka. Nemci i korumpirani saveznici imaju veliku brojčanu, a možda i kvalitativnu prednost na svojoj strani. Više je očaja i bijesa na ruskoj strani. Puno vazdušnih ovnova. A to govori o izuzetnoj hrabrosti. Pa čak i bezobrazluk na granici ludila.
  Ali, nažalost, sama luda hrabrost nije dovoljna.
  Nemci idu napred. Njihovi rezervoari su drugačiji. Tu su i "Šermani" sa jako modifikovanim ekranima, "Čerčilovi" sa oklopom od 152 mm i "Čelendžeri" sa klasičnim rasporedom. A američki M-16 je teška mašina. Ova kavalkada se penje prema sovjetskim pozicijama.
  Okupila se sva prevara koja se spojila nakon britanskog osvajanja nacista.
  Ali Rusija takođe ima mnogo oružja, a otpor je tvrdoglav.
  I tobdžije i topnici su obučeni i puni herojstva.
  Nemački gubici rastu kako se približavaju rovovima. A Švabe se peru krvlju.
  Svaki njihov korak košta ozbiljne gubitke.
  A devojke čak udaraju bosom nogom o drugu i pevaju dok pucaju:
  - Treći Rajh kaže, ne lutajte!
  - Mi smo orlovi-đavoli i osećamo se veoma dobro...
  Podizanje brodogradilišta više!
  - Letimo kao ptice i neprijatelji u torbi!
  Pjesme nisu baš razumljive, ali prilično smiješne. I dižu duh fašista koji peru lice krvlju.
  Nemci savladavaju prvu liniju odbrane, ali nailaze na mine. I uzrokuju značajnu štetu. Uglavnom šasija strada od mina. Manji gubitak serija oružja.
  Nepotrebno je reći da tenkovi nacističke menažerije imaju temeljnu zaštitu.
  Plavokosa devojka, koja je komandant, primećuje:
  - Ipak, ovi Rusi su prilično otrovni!
  Charlotte odmahuje glavom kao odgovor.
  - Viperi... Ali hrabro!
  Plavokosa Magda, koja je vozač, javlja:
  - Nema eksplozija! Možemo nastaviti dalje!
  Pa, u određenoj mjeri ovo je dobra vijest.
  "Tigar" polako puzi. Jako ga usporavaju razne vrste protutenkovskih rovova i ježeva. Oni rade promociju u stilu puzanja gusjenice.
  I to Rusima daje određeni predah. I tako su gubici Crvene armije veoma veliki.
  A devojke u bikiniju jedva čekaju. U rezervoaru je vruće, a njihova polugola tijela se znoje. Tada se plavokosi komandant Gerda sjetio zime. Tada su Švabe mučili dva pionira i jednog komsomolca.
  Uspomene za razigranu, bosonogu Gerdu su veoma zanimljive, uzbudljive i prijatne. Iako bi drugi to smatrali gadljivim.
  Ona je lično pocepala odeću sa dečaka, koji nisu žurili da se skinu. Što je samo po sebi zadovoljstvo. Tada su pioniri otjerani na hladnoću u šorcovima. Djevojčica zapovjednica Magda je bičem tjerala sovjetske dječake na to. Jedan od pionira je već bio visok dječak, star oko trinaest godina.
  Zgodan, plavokos dječak, isklesanih mišića, naravno zgodan. Sasvim dostojan da bude prikazan na posteru sa natpisom: "Pravi, mladi Arijevac."
  Kada je ugledao polugolu komsomolku, koju su takođe izbacili na hladnoću u gaćama, njegova muškost se podigla i ispostavila se prilično velika.
  Pionir je čak pocrveneo od stida, ali tinejdžerovo telo je jače od njegovog uma.
  Gerdova sladostrasna klonulost je nestala. I zaista je željela da se pari s mladićem, pa čak i neprijateljem.
  Naročito tako zgodan i mišićav.
  Nakon što je petnaestak minuta jurila pionire po hladnoći, tako da su dečaci bose noge poplavile, oterala ih je nazad u kolibu.
  Uprkos mukama, dečaci su se ponašali hrabro i ponosno izgledali.
  Tamo je zgrabila starijeg i visokog pionira za bosu nogu i počela je trljati. Zatim je sve više podizala ruke i skinula bijele gaćice.
  Iako je plavuša, veoma je temperamentna.
  I njegovo savršenstvo je završilo u njenim ustima. I kakvo je zadovoljstvo sisati takvog mladog čovjeka, pa čak i ako ti je neprijatelj. Pionir Kolja je zastenjao od uzbuđenja. Mlada djevica je prvi put bila sa ženom. Nekoliko mladih njemačkih vojnika virilo je kroz prozor, ali Gerda nije marila. Sada ju je zaokupio visoki, plavokosi dječak. I njegovi su prsti i nokti grebali dječakovo suho, žilavo tijelo.
  Kako mu je koža čista, glatka i kako mu štap od žada pulsira u ustima. Ovo je najviši ukus za ženu.
  Kada je završio, Magda je radosno progutala slatki griz. Zatim je navukla dječakove gaće i naredila:
  - Idi, kažu, u korpu! Hajdemo napolje, već si toplo!
  A ta dužnost je iznad svega, pravi Arijevac treba da završi torturu do kraja. Ali ona ne zna za sažaljenje.
  I opet su dečaci izvedeni na hladno. Kolja je iza sebe ostavio otiske bosih stopala, a Magda ga je pratila i sladostrasno uzdahnula. Njena šlica je gorjela od uzbuđenja, a jako je željela muško maženje.
  I kako su dečakove noge zavodljive. Pocrvenele su na hladnoći, kao vranine.
  Ne završivši predviđeno vrijeme, vratila je dječake nazad. Poljubila je Kolju u njegove hladne usne i bacila dječaka dolje. Skidala mu je donji veš, a zatim vrelom rukom počela da gnječi savršenstvo. Pionir se ponovo uzbudio, od strasnog pritiska.
  Gerda je ljubila dječakove noge, crvene od mraza, i bose. Pocrveneo je od stida.
  A onda je ljepotica opkolila dječaka. Njegov štap od žada ušao je u navlaženu pećinu Venere, pružajući neizrecivo zadovoljstvo.
  
  Gerda je stenjala dok se kretala, tako se dobro osjećala. Spoznaja da je imala seks sa dečkom, pa čak i neprijateljem Trećeg Rajha, izazvala je izuzetno uzbuđenje. A onda je Gerda počela da udara u strmom orgazmu.
  Bez oklijevanja je urlala kao bivol.
  Nikad se ni sa kim nije osećala tako dobro! Dobila je čitav talas zadovoljstva...
  Nikada ovako nešto nije iskusila sa normalnim muškarcima.
  Priča o lakom flertovanju za dečake završila je tragično. Na kraju su mučeni do smrti. I izgubila je ljubavnika Kolju. Zbog čega sam zaista požalio. Ali dug je dug. Nekoliko mjeseci kasnije, SS pukovnik Kluge ju je pitao:
  - Da li ste se dobro proveli sa pionirom?
  Pitanje bi, naravno, moglo biti opasno.
  Gerda je iskreno odgovorila:
  - Veoma!
  A djevojka je čak dodala:
  - Spreman sam na sve da ponovim senzacije.
  Kluge se neljubazno nasmiješio i odgovorio:
  - Pa, ima još mnogo pionira!
  Pa, on je idiot i ne može razumjeti žensko srce.
  Magda je žestoko prigovorila:
  - Ali postoji samo jedan kao Kolja!
  Iskrenost je bila iskrena.
  I prisjetila se žilavog tijela svog ljubavnika, seksa sa njim u snu.
  Možda je najuzbudljivije to što vodite ljubav sa bombašem samoubicama.
  Ali sada su Nemci već savladali prvu liniju odbrane, ostavljajući za sobom polomljene tenkove i razbijene sovjetske topove.
  Iako su nacistički tenkovi zaglibili.
  Neko je postavio zastavu sa kukastim krstom iznad uništenog bunkera.
  Pauk, kojeg cijeli svijet mrzi, raširio je svoje šape po cijelom svijetu.
  A na nebu je zazvučala Wagnerova simfonija, njemački, engleski i američki jurišni avioni su ušli u sljedeći krug.
  Amerikanci su svoje oružje stavili na dugoročni beskamatni zajam. Na taj su se način nadali da će umiriti Hitlera i njegovu pratnju. Ali time su skupljali oluju na sebe. Nije bilo moguće zauzeti SSSR, ali Švabe su napredovale i nanijele kolosalnu štetu Crvenoj armiji.
  Naravno, stvari su postale mnogo gore za Rusiju. Ali sada su Amerikanci vidjeli da se njihova usklađenost obrušava.
  Došlo je veče... A onda noć. Djevojke su pritrčale i zaspale pod vedrim majskim nebom. Četiri lepotice. Djevojke od kojih se naježiš samim svojim izgledom.
  Gerda, nakon džogiranja, imao sam noćnu moru. Kao da je ponovo postala devojčica. I upao u strašne avanture.
  Pomislio sam na bajku koju sam pročitao o Gerdi. Siromašna djevojka je napustila rascvjetanu baštu s vječnim ljetom i hoda hladnim jesenjim putem.
  Njene bose noge koračaju po stenovitom grebenu. Međutim, goli tabani su već postali grubi u bašti i nisu toliko bolni. Ali put je dug, noge se gube, nakon nekoliko desetina kilometara tabani počinju da peku, a listovi da bole. Djevojka traži milostinju kako bi joj dali bar malo hrane i zamolili za prenoćište. Ko hrani dete, a ko ne. Ali imali smo sreće: dozvoljeno nam je da prenoćimo. Djevojčica je zaspala u sijenu. I spava vrlo čvrsto, nakon dugog putovanja. Ali ujutro morate opet, uz koru hljeba kao svoje ljubazne domaćine, i krenuti na put. Ali noge me i dalje bole nakon dugog hoda, a hladno mi je hodati bos.
  Ali brzi prolaz zagreva devojku. Pocrvene mi bose noge, a tabani, izgrebani po kaldrmi, malo peckaju. Djevojka trpi i savladava umor, da bi se odvratila od bolova u nogama, pažljivo ispituje okolinu. Kreće se putevima Njemačke, prema Francuskoj. U ovim gusto naseljenim krajevima možete vidjeti mnogo zanimljivih stvari. Ponekad počne da pada slaba jesenja kiša. Gerda se jako boji prehlade.
  Nosi samo laganu ljetnu haljinu.
  Ali tokom sledeće noći, saosećajna domaćica se sažalila na nju i dala joj toplu krznenu maramu za put. I Gerda ide ponovo sutradan. Noge u početku utrnu, ali se onda zagrijavaju. Samo zvone u svakoj veni. Bolno je ovako hodati, ali djevojka se snalazi, ima cilj i sigurno će ga postići.
  A noge svakim danom postaju grublje i zarastu u žuljeve. Teško je ići ovako. Djevojčica je par puta prenoćila u plastu sijena, smrzavala se noću, a onda ustajala sa slomljenim kostima. Ali Gerda je tvrdoglavo išla dalje, tijelo joj se zagrijalo i postalo lakše. Devojka je živela od milostinje. To je pomoglo, čak i ako ne redovno, da se jede hrana i održi snaga.
  Mišići su umorno boljeli svaki dan, ali je bol bio tup. Dječije tijelo se brzo prilagodilo opterećenju, a sada je djevojčica hodala u prosjeku oko šezdeset milja dnevno i nije padala od umora. Njena bosa, natučena stopala bila su prekrivena tvrdom korom, i skoro da nisu osećale ubod kamenja i hladnoću. Djevojka je hodala, savladavajući patnju. Zime u Evropi su blage. Ponekad je padao mokar snijeg. Gerda je ostavila na njemu otiske bosih stopala ne zaustavljajući korak.
  Kretala se kao namotana i sve dok uz pomoć gavrana nije ušla u palatu. Tamo je zamolila princezu i princa za par cipela i kočiju kako bi mogla nastaviti da traži Kaija. Ali princeza je primetila kroz smeh
  - Već ste navikli da hodate bosi! Zašto su vam potrebne cipele? Samo će vam otežati noge! Bolje je ići kao i prije i uskoro ćeš obići pola svijeta.
  A Gerda je opet morala da gazi bosa, tako da nije naišla na simpatije. Ali bosa stopala djevojčice zapravo je postala grublja, a koža na đonovima je postala čvršća od kože čizama. I hodala je, pokazujući nepokolebljivu hrabrost. Tako je hodala bosa kroz Njemačku i završila u Francuskoj. Pod njegovim isklesanim stopalima zbijen je mokar snijeg.
  Djevojka je prišla Parizu. Tamo je upoznala djecu s ulice. Jednako odrpana i bosa kao i ona. Djevojka se rukovala i razmijenila vijesti. Djeca iz svih zemalja govore međunarodni jezik i razumiju jedni druge. I Gerda se brzo sprijateljila s njima.
  Ali djeca su gladna, a djevojčica zajedno s njima upada u posjedovnu štalu. Ali policija se pojavljuje sa nekoliko dresiranih pasa. Jedan pas sustiže Gerdu i obara je. Policajac djevojci stavlja okove i vodi je u zatvor.
  Jadna Gerda, zveckajući teškim okovima koji joj trljaju noge, odluta u pariski zatvor. Smjestili su ih i u Chatelet, u hladnu, smrdljivu ćeliju, gdje sjede zajedno djevojčice uhvaćene u krađama i starije žene, ali skoro sve.
  Hrane nas odvratnim blatom i bajatim hlebom. U takvim nehumanim uslovima možete provesti više od jedne godine.
  Ali Gerda je pozvana na ispitivanje. Namazuju pete uljem i bosim nogama prinose užareni žar. Djevojčica vrišti od bola i gubi svijest. I ona je prisiljena da preuzme krivicu za ubistvo plemića.
  Mučenje se nastavlja nekoliko dana, dijete bičeno i obješeno na stalak, ali Gerda pokazuje nevjerovatnu hrabrost. Ne priznaje ništa. I onda na njoj nosim španske čizme.
  Daske stežu dječje noge, a dželat zabija klinove. Nakon prvih udaraca djevojčica gubi svijest. Ali oni je poliju hladnom vodom, primoravajući je da dođe sebi. Onda su ponovo udarili u daske. Bol je jednostavno zastrašujuća. Gerda šišti i divlje vrišti.
  Pijani dželat se ceri.
  Ispitivač ponavlja pitanje:
  "Jeste li vi ubili vikonta de Juzaka?"
  Gerda odgovara sa stenjanjem:
  - Ne!
  Isljednik viče:
  - Dželatu, još jedan klin za nju! Deblji!
  I opet dolazi do udarca, od kojeg se djevojčino cijelo tijelo zadrhti. Gerdine suze teku iz očiju, Andersenova junakinja je u velikim bolovima, ali ne priznaje.
  Isljednik viče:
  - Da, priznaj nam! Ovo su samo riječi!
  Gerda odjednom smogla snage da jasno odgovori:
  -Reči su kao vetar, okreće mlin koji mudrima daje brašno, a budalama brašno!
  Isljednik viče:
  - Još dva klina!
  I opet čekić leti...kosti dječjih nogu krckaju, a dijete opet gubi svijest od šoka bola. Gerda dolazi k sebi kantom ledeno hladne vode iz podruma. I nastavljaju sofisticirano i istovremeno nespretno mučenje. Ovdje, u škripcu, istovremeno stežu prste djevojke. Stisnu škripcem. Gerda ponovo gubi svest. Ovaj put na duže vreme. Čak je ni kofa vode ne može dovesti k sebi.
  Djevojka leži u stolici za mučenje, blijeda i krvava.
  Drugi svjetski rat se nastavio, prateći svoju istrošenu kolotečinu. Nemci su napredovali prema američkim granicama. Amerikanci su odlazili. Ali glavna operacija Trećeg Rajha bilo je iskrcavanje 15. maja u Kanadu. Ovo je označilo otvaranje drugog sjevernog fronta protiv Sjedinjenih Država. U desantu je učestvovao prvi eksperimentalni ekranoplan koji je prevozio četu ženskog bataljona SS Tigrica. Istrošene devojke, koje su prošle kroz sva žarišta, osigurale su uporište na traci. Amerikanci i Kanađani pokušali su da napadnu djevojke. Madlen, komandant bataljona tigrica, Frouda i još neke devojke su već imale mnoge nagrade. Christina i Magda su služile u ovom bataljonu i bosonoge prešle pola svijeta. Od vrućih pustinja do ledenih planinskih vrhova.
  Ali sada ove djevojke podržavaju Ameriku s druge strane. A Madlen i njene devojke su se učvrstile na odbrambenoj platformi i odbile napad.
  Najpopularniji i još neukinuti Shermani idu naprijed.
  Visoki američki tenkovi donekle podsjećaju na okomito postavljena gvožđa. Kreću se gotovo nečujno, sa ispruženim trupom, pa čak i lagano se njišu.
  Velika, mišićava žena, Madeleine, kaže:
  - Nećemo se plašiti... Uvek ćemo se boriti!
  Ratnici su rasporedili Faustpatrons, poboljšanu modifikaciju. Sposoban za udaranje na udaljenosti do jednog kilometra i manje glomazan.
  Madeleine steže biceps. Ima veoma veliku i reljefnu. Prava sportistkinja. Vrat joj je kao u bika, ruke su joj kao noge odraslog čovjeka, samo što je njena koža čista i glatka, a noge kao konjski trnci. Madeleine zaista voli seks sa krupnim muškarcima. Voli kada je savršenstvo impresivne veličine. Ova žena je veoma temperamentna, prijatnog lica i veličanstvenog poprsja. Bokovi su luksuzni, a struk relativno uzak.
  Sva odjeća ratnika-heroja su bikiniji. Uska traka tkanine praktički ne skriva lubenicu, preplanule grudi, a tanke gaćice su potkoljenice.
  Madeleine ima puno tvrdog mesa, ali gotovo bez masnoće. Gleda ispred sebe svojim safirnim očima. Dlaka je bijela, pomiješana sa crvenom. Ali ona je ipak bliža plavuši. U rukama drži bazuku i lagano pritiska okidač.
  Najbliži "Šerman" dobija smrtonosni poklon s kraja na kraj, između trupa i kupole. Cijev mu odleti po inerciji i prevrne se.
  Madeleine šapuće:
  - Savršen pogodak!
  Frouda cilja svoje. Podiže svoju golu, veliku, ali gracioznu nogu. I takođe povlači okidač.
  A Šerman, koji je bio smrtno ranjen, počeo je da se vrti kao nokautirani bokser.
  Uzdah odobravanja prostrujao je bataljonom tigrica. Djevojke su koristile oružje. Shermanovi su uzvratili vatru. Posebno su opasna ona vozila koja su naoružana haubicama kratke cijevi. Oni šalju projektile sa velikom snagom fragmentacije.
  Madeleine urla na sve strane:
  - Ne boj se, devojko, lepi orlovi, neka zemlja o tebi peva!
  A ratnici su uglas odgovorili:
  - I pevaće kao nilski konj! I uzećemo ledenice u usta!
  Smisao za humor devojaka je očigledno pruski. I pevali su dok su pucali.
  Shermanovi su se zapalili i prevrnuli. Granate su eksplodirale, detonirale, a cijevi su se otpale. Polomljeni valjci su se otkotrljali. Tehnika se pretvorila u sjeckanje. Tenkove je pratila pešadija. Tigrice su je dočekale vatrom.
  A Madeleine je bosom nogom podigla granatu i bacila je pravo u tenk. Oštetio gusjenicu i posjekao pješadije. Ona je prelepa žena i veoma zdrava. Dok baca, postoje planine leševa.
  Frouda je takođe bacila granatu nogom, pa je doletjela dalje nego rukama i primijetila:
  - Džingis Kan ipak nije stigao do Amerike!
  Madeleine je divljački zalajala:
  - Mi Nemci smo otkrili Ameriku. I ona će nam zauvek pripadati!
  Američki tenkovi su se zaustavili, omogućavajući pješadiji da krene naprijed. Američki vojnici su očigledno uzeli priličnu količinu viskija i nisu se plašili smrti, već su krenuli pravo napred. Šta je sa smrću? Pijan a more do koljena!
  Madeleine će ga uzeti i viknuti:
  - Ali Pasaran!
  Frouda je rizikovao da ispravi komandanta:
  - Nije vredno toga! Tako su vikali prokleti španski komunisti!
  Madeleine je bosom nogom bacila granatu i, smijući se, zarežala:
  - A ja volim komuniste! Oni imaju kičmu!
  Madeleine je slegnula ramenima, primijetivši:
  - Glupi fanatici...
  Madeleine je negativno odmahnula glavom.
  - Ne, oni su pragmatični!
  Veliki nemački komandant ponovo je golim prstima bacio granatu i nastavio:
  - Odlučili su da Boga nema!
  Frouda je šutnuo dar smrti, primjećujući:
  - Hrabri momci!
  Madeleine je otpustila svog Faustpatrona i zarežala:
  - Ili možda pragmatičari!
  Frouda je neko vrijeme ćutao. Devojke su pucale bazama i njihovim faustama na tenkove i bacale granate. Cijeli teren ispred njih bio je bukvalno zatrpan pokvarenom američkom opremom. Madeleine je bacala granate veoma snažno golim nogama. I opisali su veliki luk. A ispod preplanule, gotovo crne kože Njemice, kotrljala su se klupka mišića.
  I nije uzalud njene noge do sada bacale granate. Rat je fascinirao Madeleine. Bilo je slično ruskom kupatilu. Ovo je zaista pravo uzbuđenje. Kad uđeš sa dva moćna, mišićava muškarca. I udaraju te smrekovim granama koliko mogu. Kada snažni momci šutiraju i udaraju, to vas odvodi na Everest blaženstva.
  A para se vrti, poput zlatnih uvojaka, struji kroz vazduh. Ili nevidljive zmije koje se motaju okolo.
  Madeline se svidjelo. A još je prijatnije kada vam je pod bosim nogama mangal sa ugljem. Onda se stvarno zabavljaš. Poliju vas alkoholom, a onda zapale ovu vatrenu vodu.
  A sada je Madlen uzbuđena... I opet baca granatu bosim nogama. Neprijateljska pešadija je ugušena u napadu. Crni ratnici posebno mnogo umiru . Bukvalno zatrpaju sve prilaze gomilama leševa. Teško ranjeni vojnici američke vojske stenju. Masa mrtvih iskrivljenih lica.
  Madeleine je šapnula:
  - Šteta što ste vi Amerikanci pomogli Britaniji.
  A devojka junakinja se mesožderki nasmešila. Zaista, Amerika je izabrala pogrešnu opkladu. Iako su Francuska i Britanija objavile rat Trećem Rajhu. I sam Hitler je objavio rat Sjedinjenim Državama. Ali Firerova odluka nije dovela do poraza Njemačke i njenih satelita. Japan je pobedio Ameriku u pomorskim bitkama. I time pokazati da ekonomska moć nije sve.
  Na nebu se vodi žestoka bitka. I Marcel i Hafman su posečeni. I najlegendarniji pilot Trećeg Rajha, Fridrih. A sa njim je i njegova partnerka Helga. Kako se žene mogu lepo i efikasno boriti. Istovremeno, računi se biraju automatski.
  Helga je već udarila u svoju četvrtu stotinu automobila. To znači da ona ima pravo na Viteški krst Gvozdenog krsta sa dijamantima. A ovo je veoma časno za polugolu devojku u bikiniju.
  Helga se prisjetila kako je vodila ljubav sa Fridrihom. Dječak je jednostavno divan. Ljubazan kao mače. I veoma je prijatno biti sa njim. I želim da se mazim satima. Tinejdžer zaista voli da mazi devojke, što je najprijatnija stvar.
  Ali onda Helga obara Mustang, a zatim i Airacobra. Ovo drugo vozilo sa svojim topom od 37 mm može biti opasno. A šta je sa Mustangom, najpopularnijim lovcem američkog ratnog zrakoplovstva - sa svojim mitraljezima. Ona je protiv ME-362, kakav je bloter protiv titanijuma. Mitraljezi apsolutno nisu opasni.
  Ali Airacobra može da ubode. Helga cvrkuće dok izbacuje drugi Mustang van dometa.
  - Ja sam konj, veoma sladak... I mustang će uživati!
  I on bosim nogama pritisne okidač, isklesanim poput onih na antičkoj statui.
  Fridrih je oborio stotinu automobila u jednoj bitci. On ne stoji na ceremoniji. Niti jedan promašaj. Prava mašina smrti. Ovdje je najvažnija faza operacije i super as opozvan sa juga. Nakon što je uništio stotinu mašina, dječak terminator prenosi vatru na kopno. Tamo pokazuje svoje natprirodne sposobnosti.
  Friedrich kaže:
  - Rezultat je sto nula u avionima, a sto dvadeset nula u tenkovima!
  Većina američkih automobila: Shermans. Zastarjeli rezervoar se proizvodi u ogromnim količinama. Pershing još nije zamijenjen, a ovaj tenk je također beznadežno inferiorniji od njemačkog E-50.
  A onda su se na nebu pojavili leteći tanjiri.
  Ovo je potpuno beznadežno. Disk avioni su neranjivi i brzi, seku američke automobile u letu. Jenkiji to ne mogu podnijeti i pobjegnu. Mjesta za slijetanje se šire.
  Madeleine i njene djevojke se drže. Podržavaju ih mlazni jurišni avioni sa topovima od 88 mm, koji obaraju moral Amerikancima. Snažne granate rascjepljuju trupove tenkova američke vojske. Čak ni viski ne može da pomrači osećaj straha. I američki ratnici, odnosno ono što je od njih ostalo, okreću se.
  Madeleine se smije, govoreći:
  - Ponekad doživite bol u svijetu, ali bolje je doživjeti tuđi bol.
  Fragment granate pogodio je herojsku djevojku u petu. Ali jaki žuljevi ratnika odbili su komad metala. To je ono što znači prava arijevska tvrđava. Madeleine je čak predela od zadovoljstva. Bila je tako zadovoljna.
  Dobro je i kada se koprivom udarate po tabanima. Tačnije, kada te jaki muškarci udare za petama. Ovo je upalilo Madeleine. Takođe je dobro kada se vaša gruba stopala udaraju gumenim pendrecima. Također odlično. Ratnica je ponovo bacila granatu nogom. Pokazala je konjske zube. Ona je dobra. Takođe voli da jede!
  Uzmite, na primjer, i proždirajte cijelu ovcu odjednom. Uprkos svojoj vanjskoj grubosti, Madeleine je ponekad nešto pročitala. Na primjer, Dumas. Tako da joj se jako svidio Porthos. Pojeo je i cijelu ovcu odjednom. Ovo je zaista bio čovjek bilo gdje. I apetit plemenitog plemića. A jagnjetina je takođe punjena kobasicama.
  Madeleine je mogla popiti i cijelu kantu piva. Jaka devojka. Ratnica-heroj zamišljala je sebe. Ona uzima srebrnu kantu. I sadrži odabrani bavarski. I ona počinje pohlepno da pije. Nestrpljivo guta. Pivo je ukusno. Takođe je dobro piti sok od paradajza sa mlekom. A također i sa kantama i cijelim bačvama.
  Madlen je, međutim, morala da bude neuhranjena kada se borila u pustinji ili u planinama. A ovo je bolno za stomak ženskog heroja. Tako je proždrljiva. I zaista voli meso sa krvlju.
  Madeleine ponovo baca granatu nogom i uranja u sladostrasne snove. Kako jede masno meso i pije pivo. Dakle u volejima. Takođe je dobro jesti svinjski šiš kebab uz crno vino. I šmrcati sve...
  Madlen je takođe volela mučenje. Posebno je uživala u mučenju dječaka. Ovo je njena prava strast. Tukli pionire motkama po petama i zapalili njihova tijela.
  Ili čak obrišite osjetljivu bebinu kožu kiselinom. Naravno, najprijatnija stvar je mučenje dječaka. Ali i djevojčicama je dozvoljeno. I odrasli muškarci. Neprijatno je mučiti stare ljude, tako su odvratni i neestetski. Kako starost kvari ljude, unakazujući ih. Ne, bolje je mučiti mlade ljude.
  Madeleine se prisjetila kako su tri pionira izvedena na hladno. Nagovarali su ih bičevima. Dečaci su bili potpuno goli, pa im je to bilo još ponižavajuće. Madlen je takođe u samo jednom bikiniju. Tako smiješno. Junačka žena je jurila momke i očvrsnula se. Gledao sam njihove bosonoge otiske i sam se uzbudio.
  Zatim, kada su pioniri poplavili od hladnoće, vratila ih je u toplu kolibu i zagrijala, brzo prebacivši baklju preko njihovih smrznutih tijela.
  Madeleine je to uradila maestralno, ostavljajući samo male, ružičaste plikove na koži, zbog čega su dečaci vrištali od bola. I to je čini srećnom!
  Posebno je zanimljivo provući plameni jezik duž osjetljive pete pionira. Najviše se ohladila, a nakon mraznih snježnih nanosa u početku ni ne osjeća vatrena milovanja. Ali tada dječak počinje da vrišti, bol od promjena temperature je paklena, a patnja nepodnošljiva.
  Ovo je mnogo bolnije od jednostavnog spaljivanja pete vrućim gvožđem. A pioniri, omamljeni nepodnošljivim bolom, spremni su na sve da im malo olakšaju.
  Madeleine je znala kako da razdvoji izmučene. Jedna od njenih omiljenih metoda je da čvrsto stisne testise svojim šapama. A onda su najjači ljudi izgubili svijest od šoka.
  I, naravno, strujni udar. Evo ti uzmeš pionir i zakačiš mu elektrode... Prosto je odvratno, kako se žena ponaša kao dželat. I muči te kao da ti je kamen u duši. Tačnije, duša je od titanijuma, a srce od kamena.
  Međutim, Madlen se jako svidela sam proces mučenja. Volela je ovo da radi. Na kraju krajeva, nanošenje bola drugima je slatko.
  Ovo je fašistički moral - nemilosrdan i sadistički!
  Amerikanci su se, pretrpevši gubitke, povukli pod napadima jurišnih aviona. Dodatne snage se sada spuštaju. Konkretno, najnoviji tenk E-5. Najlakši samohodni top u seriji. Samo jedan član posade. Top od 75 mm i dva mitraljeza. Istovremeno, visina je samo jedan metar, a debljina prednjeg oklopa je 80 milimetara pod velikim kutom nagiba.
  Tenk sposoban da probije Sherman ili Pershing frontalno, ali se i sam odupire rikošetu projektila.
  Samohodni top koji je savršen na svoj način. I što je najvažnije, brz je, ubrzava do sto kilometara na sat. Pokreće ga gasnoturbinski motor od 400 konjskih snaga.
  Devojka Agna se vozi u jednom od automobila. Njeno ime znači čedna. I djevojka učestvuje u svojoj prvoj borbenoj operaciji. Ona je, naravno, dobro obučena, ali još nije namirisala barut. Užasno je zabrinut.
  Upravlja spremnikom pomoću džojstika. Sada se njihovi automobili okreću i kreću na zapad. Dobro je kada je samohodna puška tako lagana. Baca se pomoću modula ili padobrana.
  Čak i tokom leta postaje malo strašno. Čini se da vam tijelo postaje bestežinsko. Ležiš potrbuške na kožnoj tkanini. Rezervoar je skučen, kao kovčeg. Samo sedam tona, top je superiorniji u oklopnoj snazi u odnosu na Sherman, a prednji dio zbog nagiba efikasnije odbija granate. Treba napomenuti da je kvalitet njemačkog cementiranog čelika dvadeset posto viši od američkog čelika.
  Ovo smiruje Agnu. Neće se probiti iz prvog pokušaja. Ovdje leži radni konj američke vojske. Ovaj Sherman, tenk iz Drugog svjetskog rata, jedan je od najpopularnijih. U Americi je tehnologija za proizvodnju Shermana pojednostavljena. Ovaj tenk se proizvodi stotinama vozila dnevno. "Pershing", nije tako masivan. I to je razumljivo, budući da Sherman ima tradicionalni raspored za američku izgradnju tenkova. Kada je menjač napred, a motor pozadi. I ispostavilo se da je tenk visok. U seriji "E", Nijemci su pooštrili raspored, što je rezultiralo naprednijim tenk niskom siluetom.
  Agna vozi najnoviji model. I ima jaku pušku, sa specijalnim projektilom koji puca ubrzano, a takođe i sa uranijumskom jezgrom. Tako da možete pucati sa velike udaljenosti. Dva kilometra je dovoljno.
  Kako ne bi rizikovala u kretanju, Agna udara zaustavljenog Shermana. Prvi hitac je nišan. Ona još nije dovoljno iskusna da udari prvi put. A drugi je tačno u sredini rezervoara!
  Agna se bosim nogama naslonila na zidove i pritisnula džojstik. Amerikanci su otvorili vatru kao odgovor. Ali ući u tenk sa tako niskom siluetom nije lako.
  Mlada devojka kaže:
  - O nemački Bože, Bože bogova, zaštiti me!
  I opet puca... Njen rezervoar se kreće glatko, a osim toga, pištolj ima hidraulički stabilizator i puca precizno. Da, ovaj Sherman nije baš uspješan. Ističe da se vidi stotinu milja daleko. Nije ni čudo da je Agna ponovo pogođena. I sve je bliže.
  Najteža stvar u ratu je vjerovatno ne izgubiti hladnokrvnost. Vrlo dobro treniraju žene ratnice. Ali kad pucaju na tebe, nehotice se prestrašiš. Šta ako ih pogode, a oklop to ne može podnijeti?
  Ali onda Agna ponovo puca i pogađa. Lice joj se osmehuje. Ispostavlja se da prikupljanje računa nije tako teško i, što je najvažnije, vrlo je ugodan proces.
  Devojka sa licem nedužnog jagnjeta pritiska dugme džojstika i puca. Naceri se. On peva:
  - Bang! Pow! Dobio sam! Kako je mali zečić skočio!
  U tom trenutku zagrmi... Granata je kliznula po njemačkom oklopu. I upao u rikošet. Nagib od horizontale od četrdeset stepeni je prilično velik, a sam oklop je vrlo izdržljiv.
  Agna se šamara po bosim tabanima i cvrkuće:
  - Kako smo nekad živeli... Samo zakrpa za punđu!
  Devojka je ponovo pucala. Mislila je da će za svaki tenk dobiti dobru svotu novca. Svi pogoci se snimaju opremom, a u malim okvirima možete vidjeti da li je pogodio ili ne. Naravno, ne uvijek; precizno pogoditi metu znači i uništiti je! Ali u ovom slučaju to se potpuno opravdava!
  Agna je ponovo zakucala. Povećan rezultat pogotkom. Oklopne njemačke granate pogodile su vrlo jako. U SAD, međutim, ima i pomaka, ali oni još nisu mnogo efikasni.
  Podkalibarski projektil Amerikanaca previše je osjetljiv na rikošet. I sklizne sa oklopa.
  Agna ponovo puca. I žali što nije nabavila teži tenk. Tamo bi bilo i drugih djevojaka, bilo bi zabavnije pjevati u horu. Ili možda čak dajte par mladiću od šesnaest godina da se ne bi strničio. Eh, već je upoznala tjelesnu ljubav - uprkos mladosti.
  Moral u Trećem Rajhu je prilično labav. Monoteizam se već uvodi, bez licemjerja. Istina, ljudi se šalju u koncentracioni logor zbog homoseksualizma. Ali heteroseksualnost se ohrabruje.
  Čak iu ženskim kategorijama gotovo je obavezno ići u žigolo. Inače će se pitati: jesi li ti lezbejka? Ili možda, još gore, hrišćanin?
  Kršćanstvo se postepeno istiskuje iz Trećeg Rajha. A novi moral kaže: žena treba da želi muškarca, a muškarac treba da želi ženu. I ne obavezno u braku!
  Svojevrsno ohrabrenje razvrata!
  Agna je još premlada, nije poznavala drugu moć osim Hitlerove. Ali i ovo je za nju pomalo šokantno.
  Djevojka puca, a ona već ima deset uništenih Shermana i jednu vješticu.
  Ratnik se naceri i kaže:
  - Ko nije relevantan nije moralan!
  Išlo im je dobro... I tenkovi E-5, tačnije ne tenkovi, nego samohodne topove, idu dalje.
  Agna nije imala vremena da se bori u Rusiji. I naravno da je požalila što je kasno rođena. Već je pre vremena stigla na front, žurila je da ima vremena za borbu. Među Nijemcima je vladalo uvjerenje da će ova godina rata biti posljednja. Ili će se, barem, SAD rješavati za godinu dana. Da li će napasti Rusiju ili ne, i dalje je pitanje.
  Agna je htela da se bori... Kako mudri kažu: rat je vazduh za pluća...
  Ali sada je završila svoju prvu bitku. I očigledno je zaslužila gvozdeni krst. I kako se pokazala sposobnom.
  Napraviće vojnu karijeru i dobiti imanje sa robovima! On će ih tući bičem.
  Agna se zakikotala i zapjevala:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svetu... Možete pucati samo na broj, dva po četiri!
  Ratnica je namignula sebi i zacvrknula:
  - Tako sam postao as u prvoj bitci... potisnem klasom - volim Firera!
  Njihovi okretni tenkovi idu dalje. Ispred je pešadija. To znači da morate pucati iz mitraljeza i visokoeksplozivnih granata. Pa, i to je efikasno.
  Agna prstima na nogama pritiska džojstik. I oba mitraljeza počinju kositi pješadije. Crni borci su vidljivi. Lica su im bila umrljana krvlju.
  Devojka radosno kaže:
  - Vidite svoja tužna lica... Ali zato što sam ja ubica!
  I mitraljezi rade. Oni pokose sve. Nekoliko motocikala eksplodira odjednom. I prevrću se u vazduhu. Točkovi i željezni dijelovi lete na sve strane. I metal se bukvalno lomi.
  A kada čelik gori, to je zaista užasan plamen.
  Mitraljezi su jurišni i vrlo pokretni, mnogo napredniji nego prije.
  Agna tvituje:
  - Na Zemlji i pod zemljom, vladaćemo sa Sotonom!
  I opet udari... I transporter se zapalio, kao da je pretvoren u baklju. I puno mrtvih, cijele gomile leševa. Amerikanci bježe. Bacaju mitraljeze i opremu.
  Agna prstima češlja svoju plavu kosu i kaže:
  - Kukavica će izgubiti na hokeju! A džokej ga već čeka!
  Agne se sada zaista dobro osjeća. Osjećajući sadistički užitak u sebi, djevojka terminator zgnječi pješadije u bijegu. Ona je ona dama koja uvek uspe da pobedi... Čak i ako još nema iskustva.
  Ratnik puca iz topa. Upravo sam naišao na Shermana ukopanog u zemlju. Pa šta s ovim? Uzela ga je i trivijalno otkinula njegovu kulu. Uranijumsko jezgro nije šala. Osim toga, povrh svega, uranijum zapaljuje metal.
  Nakon zauzimanja Afrike, nacisti su sada imali mnogo rudnika uranijuma. A Fireru se čak ni ne žuri da stvori atomsku bombu. Njegove trupe su već najbolje na svijetu.
  Ovako poletno i brzo juri E-5. Razbija čitave čistine pješaka. Ali kakav tenk se čini? Iz lonca - dva inča!
  Agna kaže sa smijehom u glasu:
  - U svetu postoje dva problema: budale i putevi... Nemačka ima najbolje puteve na svetu, ali šta je sa budalama?
  A devojka se smeje... Ispunjava svoj cilj...
  Fridrih ponovo kruži u svom avionu. Pet vazdušnih topova ispaljuje po šesnaest metaka. Eksplodira 80 američkih aviona koji pokušavaju da napadnu desantne njemačke trupe.
  Ace boy kaže:
  - Ja sam ono što me zovu - ne govori mi noću!
  Nakon toga dječak ispali još jedan rafal i uništi još tridesetak automobila. Radite sve sa slatkim osmehom. I tako nemarno... Smrtonosno dijete.
  Helga zadivljeno kaže:
  - Super si! San pesnika!
  Fridrih skromno kaže:
  - O devojci je prikladnije pričati! Mada nisam loš!
  Helga pjeva:
  - Ti si Fridrih moj idol! Ti si najbolji u cijelom svemiru i osvoji svijet!
  Dječak se okreće. Obara još šesnaest neprijateljskih aviona i kaže:
  - Ima vrućine i snega na svetu,
  Pošten je siromašan - zao je bogat!
  U univerzumu vlada slučaj -
  Napunite mašinu!
  Nakon toga dječak terminator prelazi na zemaljske mete. Njegovi vazdušni topovi su odlični i za vazdušne ciljeve i za prodorne otvore tenkova.
  Canadian Shermans. Jedna od američkih modifikacija. Borba žestoko bjesni. Fridrih kaže oduševljeno:
  - Ja sam neverovatna osoba!
  I desetak Shermana je polomljeno i gori kao božićne svijeće. Zatim dječak ponovo prilazi. Dolazi iz tri velika samohodna topa "Big Tom". Ovo je vjerovatno najmoćniji od serijskih samohodnih topova. Samo je T-93 veći.
  Fridrih kaže, gledajući kako se razbijeni automobili rasturaju:
  - Dečak u snu vidi mitraljez,
  Više voli tenk nego limuzinu...
  Od rođenja, shvatanje je to
  Grubost i sila vladaju svemirom!
  "Witch" je relativno lagana američka samohodna puška. Mnogo je lakše uništiti. As dečko je ispalio rafal, a od detonacije granata eksplodiralo je čak dvadeset i pet samohodnih topova.
  Helga je udarila u samo tri automobila i uzviknula:
  - Oh viteže! Kako si kul!
  Frederick se nadimao i rekao:
  - Samo su jaja hladnija od mene!
  Helga je sa oduševljenjem dodala:
  - I više od zvezda!
  Fridrih se odjednom posramio i pocrveneo. Oborio je još šest boraca i rekao:
  - Skromnost je muški ukras!
  Helga je oštro odgovorila:
  - Ali ti si stvarno drugi Nemac!
  Fridrih se nacerio i upitao:
  - Sekunda? ko je prvi?
  Helga je oduševljeno odgovorila:
  - Sam Firer!
  Fridrih je jedva odoleo ironiji i umesto duhovitosti je rekao:
  - Skidam kapu Fireru!
  I opet je pucao na američke avione. Izuzetno, ili bolje rečeno, jedinstveno tačan dječak.
  Helga je cvrkutala, pritiskajući pedale golim nogama:
  - Ti si ono što zovu - rođeni od bogova!
  Frederik je, naduven, odgovorio:
  - Iako nisam veliki kao Herkul, veoma sam jak!
  Helga je spremno potvrdila:
  - Cela Nemačka je ponosna na vas, a to je više od pola sveta!
  Dječak je oborio još pet aviona i napao Pershingove. Četiri američka automobila bila su slična ranom modelu Panther. Sa prilično dugim njuškama i pokretnim kupolama, mogli bi predstavljati opasnost za lake njemačke tenkove. Onda je tip udario u kamione. Uništio je osam meta, i udario bosom nogom o pedalu, roneći.
  Pa ovo je samo nesmotrenost... Zamalo sam upao. Ali on je sravnio automobil sa zemljom.
  Helga je uplašeno uzviknula:
  - Oh! Da li je to zaista moguće?
  Frederik je hrabro odgovorio:
  - Sve je moguće ako se pazi!
  Helga je upucala transporter odozgo i zalajala:
  - Tvoj život je neprocenjiv! Ne terajte nas da zgrabimo svoja srca!
  Dečak je ozbiljno odgovorio:
  - A ja sam očarana - neće me uzeti, ni metak, ni bajonet! Zato djevojko, ne boj se za moju kožu! Bolje je voditi računa o prikupljanju više trofeja.
  Dječak se omesti. Pojavila se nova kolona tenkova. To su bili zastarjeli američki M-16. Teška vozila od 55 tona, naoružana sa dva topa. Očigledno je da gol nije mnogo vredan. Vjerovatno su Amerikanci uspjeli poboljšati čak i ono što je bilo prikladno samo za metal.
  Fridrih je hteo da se okrene, ali Helga je vrisnula:
  - Ovi topovi od sedamdeset pet milimetara nisu nimalo opasni za naše tenkove. Neka bar jedan od naših zemaljskih asova doda teška vozila na svoje račune.
  Frederik se nevoljko složio:
  - UREDU! Neću biti sebičan! Neka žive!
  Helga se nacerila i promucala:
  - Za utehu, reći ću vam da ovo neće dugo trajati!
  I zaista, nekoliko sati kasnije, Agna je dodala još dva teška tenka na svoj račun. Uprkos svojoj težini, američko vozilo nije imalo gotovo nikakvu prednost u oklopu u odnosu na Sherman. Pa, možda u bokove i krmu. Ali Nemci su me udarili pravo u čelo bez ikakve ceremonije.
  Fridrih je oborio još dva tuceta aviona i vratio se da bi se prebacio na novi lovac, već napunjen i napunjen gorivom. Za mladog terminatora nema ni sekunde odmora. Sve u radu i u pokretu. Istrebljuje sve bez izuzetka.
  Mala mašina smrti.
  Ofanzivna operacija u Kanadi razvijala se prilično uspješno. Nemci su zauzeli nekoliko mostobrana. Zatim smo ih spojili u jednu veliku.
  Nadalje, ofanziva se razvijala sve brže. Borbe su se odvijale neverovatnom snagom. Amerikanci su pokušali da bace Nemce u more. Ali u zraku je, zbog kvalitete, dominirao Luftwaffe, a diskoteke su jednostavno unijele paniku u avijaciju. Moral Yankeesa zaista nije dobar. Već u prvim danima pojavilo se mnogo hiljada zatvorenika. Treba napomenuti da komanda nije na nivou.
  Interakcija između trupa je veoma loše organizovana.
  Često američka artiljerija pokriva svoje. Mnogo je nesuglasica sa Kanađanima.
  Situaciju pogoršavaju i izdaje američke komande. Posebno ljudi njemačkog porijekla. Jenkijima nije previše da se bore za strane zemlje.
  Treba napomenuti da je kada je E-50 krenuo u proizvodnju, Sherman bio potpuno zastario. Nije u stanju da probije njemački tenk iz bilo kojeg ugla. Ali do sada se proizvodi nekoliko Pershinga. Da, i opasni su samo kada se ispaljuju iz neposredne blizine i podkalibarskim projektilom. Ali u stvarnosti, njemački tenk će zajamčeno probiti i Pershing i Sherman sa udaljenosti od pet kilometara. On ga samo smrvi iz daljine.
  I nema šanse. Amerikanci su znatno zaostajali u tenkovima. Avijacija još nema jake i borbeno spremne borbene avione.
  Najpopularniji borac, Mustang, samo je kovčeg sa krilima. Samo Airacobra ima priliku da ubode sa svojim topom od 37 mm. Mlazni bombarderi se i dalje razvijaju. Šta još Hitler ima? Naravno, diskoteke, kojih je još malo, ali su neranjive. Ovo je naravno veliki problem za Sjedinjene Države. Posebno moralno, jer neranjivost takvih mašina izaziva kapitulantske osjećaje.
  Pa ko želi umrijeti nakon totalnog premlaćivanja. Nemci već izazivaju strah u svima.
  Ali rat se nastavlja. Glavna poteškoća je snabdijevanje trupa preko okeana. Dobro je da postoji lanac ostrva. Ali Nijemcima još uvijek nije lako prebaciti snage. Opskrba municijom. Ovo usporava napredak u Kanadi. Amerikanci su također jaki, dosta brojni i imaju dosta opreme. Da je bilo više borbenog duha i organizacije, mogli bi baciti horde Trećeg Rajha u more.
  Ali sreća favorizuje hrabre, a sreća jake. Mostobran se širi.
  30. maja 1945. lansiran je prvi tenk Monster stvoren za borbenu upotrebu. Vozilo je imalo veoma moćan bacač bombi i četiri haubice. Međutim, vojni stručnjaci bili su skeptični prema takvoj banduri. Moguće je jednostavno baciti bombu od dvadeset tona, takvi bombarderi su bolji od vožnje supertenkom preko okeana. Štaviše, masa je tako velika, a auto skup.
  Ali Firer je lično insistirao na puštanju "Čudovišta" u proizvodnju. Prednost ovog dizajna može se smatrati prilično dugim dometom paljbe - do stotinu kilometara, relativno zadovoljavajućom sposobnošću kretanja i debelim oklopom. Ali generalno, do sada je napravljen samo jedan primjerak.
  "Pacov" je bio potpuno napušten. Lakše je koristiti trivijalnu bateriju teških topova nego se toliko petljati s tenkom. "Čudovište" je u svakom slučaju riješilo problem pomicanja ogromnog bacača bombe od 1250 mm. Neki vojnici su smatrali da četiri haubice nisu potrebne, a bolje bi bilo da tenk bude lakši, sa jednim, ali većim topom.
  Ali Hitlera su privukle velike veličine. Uspjeli su da proizvedu "Čudovište" na vrijeme. Ali do sada se ovaj automobil nije pokazao kao vrlo samouvjeren. Skoro sam zaglavio prilikom iskrcaja, ali sve je ispalo ok.
  Ovaj supertenk, odnosno samohodni top, a dijelom i baterija, mogao se napadati iz zraka. Stoga su oko njega vozile posebne protivavionske samohodne topove, a mlazni avioni kružili.
  Automobil se kretao prilično sporo sa samo 20 kilometara na sat. A onda na ravnom terenu. U poređenju s njom, E-300 je izgledao gotovo kao okretna lisica.
  Gusjenice zveckaju i dizelski motori urlaju. Gasnoturbinski motori još nisu spremni za takav kolos. Ali u svakom slučaju, Nijemci mogu biti ponosni na svoje remek djelo - najteži tenk na svijetu. U početku su htjeli da instaliraju "Doru" na "Monster". Ali tada su vojni stručnjaci logično zaključili da bi raketni bacač bio mnogo razorniji po udaru.
  I šta? Sva očekivanja su ispunjena! Udarci bombe su zaista razorni.
  Glavni topnik je tradicionalno bila djevojka. Tako se to dogodilo. I naravno gotovo gola samo u bikiniju. Već je toplo, plus ima topline od motora u samom supertanku. I tim sastavljen od devojaka. Golonoge ljepotice, ne starije od trideset. Kako brzo jure oko mastodonta.
  Gola, djevojačka stopala tupo kucaju o metal. Veoma je erotično. Služeći tinejdžer Peter bulji u djevojke. Mašta vuče sve vrste fantazija. Na primjer, ljubljenje djevojaka i mladih žena u grudi. Tako želim da pređem jezikom po grimiznim bradavicama, kao pupoljci ruže.
  Peter osjeća kako njegovo savršenstvo raste, toliko da se to vidi. Mladić pocrveni. Pokušava da razmišlja o nečem drugom. Na primjer, kakav divan tenk imaju. Najveće gusjenično i zaista vozilo na svijetu. Pogađa kao balistički projektil, samo hitac košta manje.
  Dječak, ne mogavši odoljeti, pažljivo je dodirnuo ženinu petu. Devojka je pogledala tinejdžera sa snishodljivim osmehom. Mladić je bio zgodan, izgledao mu je petnaestak godina, a naravno da je i lepo kada te zgodan mladić dodirne.
  I malo je škakljivo... Devojka prede:
  - Pomazi ga malo!
  Peter je veoma sretan zbog ovoga. Kakva noga. Isklesana, preplanula, savršeno čista koža, glatki prsti, sjajni nokti. Glatka oblina pete sa elastičnom kožom. Deluje malo grubo. Peter se osjeća veoma uzbuđeno. On to zaista želi. Avaj, tinejdžerski hormoni dominiraju umom.
  Dječak privlači djevojčinu nogu svojim usnama i počinje da ljubi. Ženska koža je veoma prijatnog ukusa, miris zdravog mesa lepotice je divan i uzbudljiv. Pohlepno se ljubite, pokrivajući taban od prstiju do obline pete. I to je slatko. A savršenstvo je toliko nabujalo da samo što nije puklo!
  Peter zaista želi da zavuče ruku i olakša sebi, ali to je neugodno, neugodno. O žene, kako ste poželjne i nedostupne.
  Čuje se agresivan uzvik:
  - Elviza, ti nisi u javnoj kući! Hajdemo na posao!
  Djevojka pažljivo izvlači nogu iz dječakovih ruku i šapće:
  - Naći ćemo se večeras!
  Peter zahvalno klima glavom. Vau, kako će biti teško čekati do večeri. A gigantski supertenk je već stigao do ravnice i krenuo dalje prema liniji fronta. Automobil je imao mnogo tragova koji su pokrivali cijelo dno. Sposobnost prolaska kroz zemlju je zaista zadovoljavajuća, nije niža od teških njemačkih tenkova. Brzina je donekle manjkava. Ali u budućnosti, kada dizel motore zamijene plinske turbine, brzina će se naglo povećati.
  Ali ipak, takav kolos, čak i spolja, izgleda kao prava kornjača i izgleda neaktivno.
  Nekoliko djevojaka je čak skočilo i potrčalo za tenk. Skačući, ratnici su pokazali zube i zapevali:
  - Mi smo žustri i brzi, devojke su prelepe! I noge su nam razigrane, a zubi tako oštri!
  Djevojke su skočile i zavrtjele se. Neki od njih su se okretali u posebnom saltu. Proletele su kao ptice.
  Peter je neko vrijeme sjedio na čeliku. A onda je skočio i potrčao. Dječak je također bio bos i u kratkim hlačama. Sigurno je ugodnije trčati bez čizama. Pogotovo kada su devojke u blizini. I kakva im leđa, i bokovi, i grudi, i noge.
  Petar je viknuo:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Djevojke su u glas zaurlale:
  - Slava herojima!
  Džinovski tenk je prešao mali jarak. Djevojčice i dječak su to samo preskočili. I žustro su galopirali. "Monster's" numere su bile neverovatno debele, i nije bilo načina da ih oštetite.
  Nekoliko najnovijih Xe-262 letelo je iznad glave. Veoma brzi automobili. Žure kao zmajevi, čak i malo duvaju topli zrak. Ratnici su okretni i zavodljivi.
  Peter je bosom nogom pomalo nespretno udario o kaldrmu. Počelo je da boli. Dječak je šepao i požurio da se popne na platformu. Počeo je da trlja svoje natučene prste. Nije baš lijepo.
  Ali općenito, život u Njemačkoj nije tako lak. Od 1942. godine privreda je zaista prešla na ratnu osnovu. I sve je počelo raditi prema frontu. Proizvodnja ljetne dječje obuće je praktički prestala. Stvari su za dječaka postajale prilično zategnute, a u vojsci je, naravno, bilo više zadovoljavajuće. I tako su djeca bosa trčala u školu od mraza do mraza.
  Ovo je općenito podnošljivo, pa čak i ugodno. Ali u jesen ili rano proljeće, naravno, ima manje zadovoljstva. Morao sam bukvalno da trčim u školu. A tabani su gorjeli kao u plamenu. Pogotovo kada je padao snijeg.
  Peter se sjetio ovoga... Onda zagriješ udove tako što ćeš stisnuti noge. Zatim jedite strogo prema normi. Iako lemljenje nije loše za Nemce. Naročito nedavno, kada su iz Ukrajine stigle bogate žetve. A banane i drugo voće dolaze iz Afrike.
  Bio sam gladan samo nekoliko godina. Tada se Njemačka hranila sa zarobljenih teritorija. Ali posljednjih godina sve se popravilo i bilo je dovoljno obroka za porodice u izobilju.
  Berlin je općenito ostavljao utisak dobro uhranjenog i bogatog grada. Već je bilo dosta novih građevinskih projekata.
  Rat je trajao, okretao se u uspješnom smjeru, a bilo je viška radne snage. Svaki Nijemac je mogao kupiti roba na kredit. I ovo je super, po fašistima. Petar je imao i ličnog roba. Možete raditi šta god želite s njim. I sta mozes sa njom...
  Peter se mesožderski nasmiješio. Zaista želim isklesati tijelo djevojke. Dječak je postao zamišljen. Zašto mu ne nabaviš harem? Već u Trećem Rajhu to se može učiniti gotovo legalno. Robovi se prodaju na aukcijama, ili ih možete kupiti na kredit.
  Petrova majka je dovela dva dječaka za gotovo ništa. Dečaci su bili Indijanci. I bilo im je jako hladno kada su morali da rade bosi. A majka ih je tjerala bičem. Jedan od dječaka se tada razbolio i umro. Umjesto toga, njegova majka je uzela ruskog dječaka. Izdržljivije su i mogu izdržati relativno blagu njemačku zimu bez troška obuće i tople odjeće.
  Još jedan Indijanac je bio iz planinskog sela i uspio se naviknuti na to. Peterov otac je poginuo na frontu. Majka je ostala sama. Dječaci su postepeno postali gotovo članovi porodice.
  Petar se čak igrao sa njima... Sve dok nije otišao u vojsku. Ovo je dobra prilika za zaradu. I imala sam sreću da sam bila u društvu devojaka koje servisiraju supertenk "Monster". Naravno da je prestižno!
  Evo tjeraju kolonu zarobljenika naprijed. Amerikanci hodaju pognutih glava. Nisu raspoloženi. Oni su gubitnici. Stražari guraju kundacima i zvižde bičevima.
  Među onima koji su se predali ima još vrlo mladih dječaka. Kao što je tipično za tinejdžere, oni se mnogo smeju, posebno kada vide skoro gole, preplanule devojke kako trče. Ratnici izviždaju zarobljenicima i gađaju ih kamenjem. Momci uzvraćaju zviždukom. Takva je međusobna razmjena ljubaznosti.
  Peter je izvukao pištolj iz pojasa. Zaista je htio pucati na zatvorenike.
  Zaista kolosalno iskušenje. Oh, đavolje iskušenje. Zar ne bi trebalo da nađete sebi neku ne tako vrednu žrtvu?
  Petar nišani starca, i to crnca. Ovo nije šteta. Dječak želi počiniti prvo ubistvo u svom životu. Ima skoro petnaest godina, a još nikog nije ubio. Na primjer, Friedrich ima toliko žrtava, a ipak nije stariji od Petera.
  Petar je uzeo i otpevao:
  - Teško onome ko se bori,
  Sa Nemcem od čelika u borbi...
  Ako je neprijatelj bijesan -
  Ubiću gad!
  A dječak puca... Udaljenost za pištolj je prilično velika. Dječak se jako bojao da će promašiti. I biće šteta. Ali sedokosi crnac pada. Afroamerikanac ima krv na licu.
  Petar je zarežao:
  - Ubiću te Afriko!
  I pokazao je zube...
  Ubistvo nenaoružanog ratnog zarobljenika nikome ne smeta. Bilo je to kao zgnječenje žohara. Nemci nastavljaju da teraju zatvorenike i zvižde pesme koje su prilično vulgarne.
  Peter je bio veoma zadovoljan sobom. Pucao je veoma precizno i nije promašio. Zašto ne strijelac?! Pogađa izuzetno precizno! A imao je i hrabrosti da puca u nenaoružanog čovjeka. I ovo je ono što me najviše inspiriše. Nisu svi sposobni za ovo!
  Dječak je skočio sa super tenka i potrčao za djevojkama vičući:
  - Videli smo ga! I veoma precizno!
  Glavni topnik ljubazno kaže:
  - Dobro urađeno! Odrastaš kao pravi Arijevac! Ali naučite ubijati ne samo zatvorenike, već i u borbi!
  Petar je viknuo:
  - Oluja i Viking i čelični mač!
  Da, odlično je to uradio. Bol u njegovim izbočenim nožnim prstima je otupio i Peter je sada trčao za djevojkama. Ipak, rat je kao majka. Toliko je zabave u tome.
  Na primjer, Peter je volio da se zabavlja kod kuće. Naročito tako što će paliti šibice i držati ih do golih peta robova. Divlje su vrištali i skočili, mahnito kolutajući očima. Indijac ima smeđe oči, a Rus plave oči. Smiješno je... Dobro je i ubaciti komade novina između nožnih prstiju i zapaliti ih. I prilično je bolno. Ili bičite mlade robove, iscrpljene teškim radom, bičem noću.
  Peter je upijao životinjske instinkte pravog fašiste. I sam je postao zvijer.
  Hitler je rekao: Zemlja je bila u opasnosti od ponovnog naseljavanja. Treba nam onoliko ljudi koliko je potrebno da služimo nemačkim gospodarima. Ovo je formiralo nemilosrdni moral. A odnos prema drugim narodima je kao da su podljudi.
  Međutim, s druge strane, totalitarni režim i hvaljeni njemački poredak imali su efekta. Proizvodnja je rasla, i to ne samo vojna. Ne samo da je povećana proizvodnja oružja, već su se gradili putevi, mostovi, strmi aerodromi i gradovi. Dakle, još nije moguće jednoznačno suditi o ovom režimu. Određeni efekat je postignut kroz ropski rad i totalitarni režim.
  Rat se nastavio, a carstvo se razvijalo i raslo. I snaga i ekonomičnost.
  Petar je trčao dosta dugo... Sve dok nije osjetio umor... Onda je dobio drugi vjetar.
  Vrijeme je prolazilo, a sunce je počelo zalaziti. Peter je već potpuno umoran. Pogledao je u crveno sunce i pomislio kada će se ovaj dan konačno završiti i kada će moći da ode u zagrljaj ženi. I tako dalje lepršaj...
  Da bi se malo odvratio, Peter je pokušao da se prisjeti očevih priča sa Istočnog fronta. I sa Zapada takođe. Moj otac je uspio da se bori u Poljskoj, Belgiji, Francuskoj i Rusiji... I rat je počeo prilično uspješno. Mnogi Nemci su se plašili da će biti kao u Prvom svetskom ratu. Ali Hitler se pokazao mudrijim i sretnijim od Wilhelma. Razbijao neprijatelje komad po komad. Nemci su, izgubivši nekoliko vojnika, zauzeli Poljsku, a zatim pobedili i uništili Francusku, Belgiju i Holandiju.
  Rat na istoku ni kod koga nije izazvao veliki strah. Pobjeda je slijedila za pobjedom. Ali Nemci su i dalje napredovali onoliko brzo koliko je planirano. Svi rokovi su već prošli, a Rusija se bori. A onda zimska katastrofa. Petrov otac je poginuo u sovjetskim snježnim nanosima. Nisu čak ni našli tijelo. Peter se maglovito nadao da je njegov otac možda u zarobljeništvu i ostao je živ. Ali zarobljenici su dva puta razmijenjeni. Vraćali smo se iz Rusije. Mnogi su postali invalidi. Istina, zatvorenika je bilo relativno malo. Otac nije bio među njima.
  Petar je tada još bio premlad da bi stigao na istočni front. Ali želio je da se osveti Rusima. Ali do kraja istočne čete dječak nije imao vremena. Nijemci nisu smatrali njegove rezultate pobjedničkim, iako su se rezultati pokazali značajnim.
  Potpuno se smrklo... Supertenk je stao. Djevojke su morale da užinu i idu u krevet. Večera je bila brza, standardne porcije, čokolada, suve banane, suvo meso.
  Peter je sjeo pored svog prijatelja. Namignula je dječaku. Zašto se ne zabaviti sa golobradim mladićem? Peter je sjedio samo u kratkim hlačama. Isklesan, vitak, čiste i preplanule kože. Lepo je osetiti ovako nešto . Djevojka je pogladila Peterova mišićava prsa. Dječak je počeo da je miluje kao odgovor.
  Upleli su se u zagrljaje i obasipali jedno drugo poljupcima. Peter nije bio djevica. Dok je još u školi, dobiće ljubavnu lekciju od profesionalne prostitutke. Tipično, tinejdžeri su odgajani heteroseksualno. S obzirom na njihovu hiperseksualnost, žene su dobile instrukcije da podučavaju ljubav kada se pojavi želja. Peter je već znao kako da pruži zadovoljstvo, a djevojka je ubrzo počela lascivno da stenje.
  Ali nisu dugo uživali u ljubavi. Začuo se signal. Pištolj mora konačno opaliti. A onda je moćni top počeo da se kreće. Djevojke su jurile okolo, vukući projektil vitlom.
  Supertenk Monster bio je napunjen bombom teškom dvadeset tona. I spreman da ga ispljune na metu. Puška je nišana preko radija, a odozgo je "Rama"-5 vršio korekciju vatre.
  Devojka strijelac je prebacila podatke na displeju. Puška se ukočila... Pištolj je ličio na humku sa širokim njuškom. I ovako puca pucketanje. Zatreslo se od trzaja, a vatreni stup jurnuo je u nebo. Devojke su čak pale od trzaja, ali su odmah skočile.
  Upečatljiva sadašnjost odletela je u visokom luku iza horizonta. Tako je top supertenka ispalio prvi hitac.
  Glavni strijelac je rekao:
  - U ovom slučaju nema mira bez rata i oblaka bez dobra! Iskoristili smo priliku.
  Projektil je letio oko stotinu kilometara u pravoj liniji, a više od dvjesto pedeset u visokom luku. Njegova parabola je probila u stratosferu. I pala je pod ekstremnim uglom. Let je trajao nekoliko minuta, a pravi vatreni tornado pao je na utvrđene položaje Amerikanaca. Stotinama metara sve je bilo stisnuto i uništeno. Kao da je bio vatreni cunami. I za nekoliko bataljona američke pješadije, zaista je došao posljednji dan.
  Devojčica je pijuckala još jednu raketu iz najmoćnijeg bacača bombi na planeti Zemlji. I spremali su se da obore ovu višetonsku pesnicu na neprijatelja.
  Glavni topnik je golim prstima protrljao metalni obruč i cvrkutala:
  - Ali nemoj mu se prepustiti i vratićeš čudovište u tamu!
  Punjenje je trajalo tri minute. Prilično, ali hitac je višestruko jači od bilo kojeg oružja na svijetu. A ako pogodi, neće izgledati kao da nije dovoljno, neće se činiti ni prosječnim.
  Devojke su veoma aktivne. Slijedi cilj, a cijev se okreće. Peter na trenutak zamišlja šta bi se zaista moglo dogoditi onima koji potpadaju pod takvu Torovu toljagu. I on se uplaši. Ovo je nadolazeći udarac. Da će se bukvalno planeta zatresti.
  A čak i kada raketa leti to je strašno! I izgleda kao preteča smrti.
  Petar je, čak nadahnut, pjevao:
  - Mašina smrti je poludela! Ona leti ne znajući metu!
  Devojka koja je upravo spavala sa dečakom je nastavila:
  - Nasmejali smo se, ovaj put! Hodali smo po bijeloj traci!
  I drugi poklon je dostigao cilj. Pogađao je svoje protivnike takvom eksplozivnom snagom da su udovi i krhotine letjele daleko na sve strane. Oštećujući elementi rasuti po američkim pozicijama na više stotina kilometara.
  Odbrambena linija je bila granatirana. Amerikanci su imali kao grešnici u paklu, ako ne i gore.
  Nebo i zemlja su se pomiješali, sve je gorjelo i pucalo. Nebo se cijepalo od eksplozija. Munje su sijevale nebom.
  I devojke su povukle treću raketu. Kao, bit će dodatno jelo za vas. Petar se sjetio Fridriha Velikog. Njegovi prepoznatljivi napadi kosom crtom. Kralj je bio težak i prema Rusima i prema Austrijancima. Naravno, učili su ih u ograničenoj mjeri, ali nije se skrivalo da su Rusi porazili Pruse. Naprotiv, naglašavalo se: pošto je sam Fridrih Veliki izgubio od Rusa, kako je onda kul bio Hitler, koji je stigao i zauzeo Orenburg. Istina je da Moskva još nije pokleknula.
  Dječak je podigao vitlo, nagazio na vijak golom petom i osjetio bol. Bilo bi lijepo obući patike, pomislio je Peter. Te noći krajem maja i već je prilično prohladno u Kanadi. U Meksiku je već vruće. Međutim, tamo se možete sunčati čak i zimi. I tako je bosonogi tinejdžer oborio noge.
  Peter je, iskoristivši trenutak, stavio ruke na djevojčine bokove. Ona je glasno prednjala i rekla:
  - Ne sada, lepotice!
  Druga djevojka obavila je ruke oko Peterovog torza. Pomilovala sam mu mišiće. Osjetio sam bezdlako, mišićavo tijelo. I poljubila je oštru lopaticu, opipajući kožu usnama. Testirao sam ga ukusom. Dječak je mirisao na mladost.
  U Trećem Rajhu nije uobičajeno skrivati instinkte. Nekako, naprotiv, skromne žene izazivaju prezir. Ono što nacizam navodno uči je da čovjek mora biti prirodniji, bliži prirodi. To znači da žena mora voljeti muškarce, i što je najvažnije različite. Potražite nekog vrijednog, snažnog, pametnog, lijepog. A Peter je stvarno zgodan i ima pokidane mišiće. Želite da ga zagrlite i držite uz sebe, mazite ga i poljubite ili možda učinite nešto ozbiljnije.
  Još jedan raketni projektil pojurio je prema položajima američke vojske. Letjela je u visokom luku, kao da se panter napravljen od plamena savija. I sa sobom je nosila mnoge nadgrobne spomenike u vatrenoj verziji.
  Peter je zalajao:
  - Ovo je stvarno gambit za kovčeg!
  A dječak se zaglušujuće glasno nasmijao. Djevojčice su se okrenule prema dječaku i počele da ga škakljaju po petama. Sve je izgledalo kao da se pet-šest djevojaka ruga mladiću. A Peter se stalno smijao i cerio sam sebi. Jedna od ljepotica stavila mu je grimiznu bradavicu u usta. Mladić ga je počeo ljubiti i sisati.
  Peter je znao kakav je to ukus. Kao sladoled. Kao jagode prelivene čokoladom. Kako je ženska koža prijatnog ukusa, poput peciva sa medom. A ti je ližeš tako pohlepno...
  Ali djevojke također golicaju i štipaju. Što više nije tako lijepo. Međutim, uslijedi prijeteći uzvik komandanta i ljepotice bježe. Njihovi ružičasti tabani bljeskaju. I gole noge skaču.
  A ono što se dešava na američkoj strani je tipična noćna mora u Ulici gorućih brijestova.
  Četvrta raketa je takođe ubačena u bacač bombi. Ovo je igra sa dominama smrti. Ratnici su odlučni u pobjedi do velikog kraja. A želja za uspjehom je u srcu svake prave Arijevke.
  Wagnerova muzika je počela da svira kako bi devojčicama bilo zabavnije da se kreću. Ovo je tako zabavno raditi sa simfonijom. I četvrti projektil je instaliran. Spreman za let do velikih visina.
  A odozgo zavija TA-500 - bombarder sa osam motora. Nešto što izgleda tako strašno i nenadmašno. Možda samo disk ostavlja jeziviji utisak.
  I neodoljiv...
  I upravo tada se pojavio leteći tanjir. Klizila je nebom kao sunčeva zraka. Ovo je brzina. I juri kao da je nešto strašno hladno i kosmičko.
  Peter je čak pjevao, komponujući u hodu:
  Pod izgovorom ciljeva, humanizma,
  Da izgradimo raj na Zemlji...
  Firer je prešao na put fašizma,
  Satani je podignut užasan hram!
  I nakon vike, dječak je izvukao žicu. Četvrta raketa je poletela u vazduh. Prosijecao je atmosferu, a u zraku se osjećao izrazit miris ozona.
  A negdje na nebu disk je nabijao američki B-29. Veliku mašinu sa krilima spalio je noćni leteći mastodont.
  Petar je pjevao:
  - Čudan osećaj mira - nisi više u prošlosti... U budućnosti se pretvarate u beskrajnu svjetlost!
  I zaista ima puno svjetla... I sve gori takvim plavim plamenom. Disk avion je zabio desetak letelica i nestao iza horizonta.
  Peter je otrčao da odmota još jednu žicu. Ne, rat je stvarno cool. Iako ju je dječak zamišljao nešto drugačije.
  A onda će im nakon pobjede biti data zemlja i robovi. U zavisnosti od vojnog doprinosa. Peter je obliznuo usne. Kad bih samo mogao dobiti cijeli harem. Zabavljao bi se s njima. Iako ovde ima toliko devojaka. Samo ceo seralj.
  On i njegova majka imaju i sestru. Ona tjera robove bičem.
  Nemce uče da su najviša nacija. Ali u stvarnosti, naravno, nije sve tako jednostavno. Ruski momci su veoma slični nemačkim momcima i uopšte nisu glupi.
  Mislite li koju ulogu im dati? Ne žele da budu kućni ljubimci. Ali ni mi sebe ne trebamo smatrati jednakima. Peter je mislio da se Rusi mogu tretirati kao mlađa braća. Dobro su se borili protiv Hitlerove vojske i pokazali hrabrost.
  Ali Amerikanci su uporni. Sada se peta granata lansira na Yankeese. To znači da imaju prilično jaku odbranu koju treba razbiti.
  Peter je frustrirano mahnuo šakom u zrak. On lično želi da uzme mitraljez i puca. Ili možda još bolje, kao da sečete starinu mačem. Prilično je romantično boriti se hladnim oružjem.
  Dječak je uzeo i otpjevao:
  Sjetio sam se davnih vremena - odmah na konju,
  Nestrpljiva zvijer juri u korak...
  Ne bih mogao da živim bez svoje Otadžbine ni jedan dan,
  Neka moja domovina bude sretnija od svih zemalja!
  
  I u budućnosti nas čekaju galaksije,
  Beskrajna prostranstva svemira...
  Nacistički borac je veoma kul,
  I sva stvorenja će se pokoriti Rajhu!
  Djevojke su čule pjesmu i u glas povikale:
  - Kakav ratnik! Pravi mačo!
  Gerdina tenkovska posada ušla je na teritoriju SAD-a. U čuvenu državu Teksas. Mjesto je poznato po žestokim kaubojima i gangsterima. Ovdje se američki otpor naglo povećao i izbile su žestoke borbe. Jenkiji su se, jednom na svojoj teritoriji, očajnički borili. Situacija u Americi je prilično teška. Nemački tenkovi i avioni su vrhunskog kvaliteta, a proizvode se u ogromnim količinama. A šarolika vojska se jako dobro bori.
  Djevojke su pucale na bateriju. Glavni američki top kalibra 76 mm nije nimalo opasan za E-50. Kalibar je 90 mm i za nagnuto čelo. Mogle su biti oštećene samo gusjenice. Ratnici su pucali, kao i obično, bez promašaja. I baterija je utihnula.
  Gerda je obrisala staklo daljinomjera i rekla:
  - Uradili smo veoma dobar posao. Sada idite na sjever!
  Magda je s tugom u glasu primijetila:
  - Ovako pravimo jednu grešku za drugom. I ovo je postalo naša vrsta prokletstva.
  Gerda je zaokružila oči trouglom i iznenađeno upitala:
  - Gde smo se varali... Sve ide skoro po planu. Meksiko je iza nas i sada smo u SAD. I što se toga tiče, takav neprijatelj kao što je Amerika ne može se ostaviti pozadi!
  Magda je požurila da razjasni:
  - Mislim na greške u duhovnom smislu te reči. Mi smo slijepi i siromašni duhom!
  Charlotte je ljutito zarežala:
  - Čini se da smo se već dogovorili da ćemo slijediti arijevski monoteizam. I opet ažurirate diskusiju koja nikome nije potrebna.
  Christina je predložila:
  - Hajde da bolje razgovaramo o Dumasovom radu. Na primjer, da li je grof Montecristo pozitivna ili negativna ličnost?
  Magda odgovori čvrstim glasom:
  - Definitivno negativno!
  Christina se zacrvenila i prigovorila:
  - Zašto se ovo još dešava?
  Magda je logično primijetila:
  - Ne zna da oprosti!
  Charlotte je zarežala:
  - Šta da oprostimo našim neprijateljima?
  Magda je zatresla svojom zlatnom kosom i primijetila:
  - Ako ne znate kako da oprostite, onda se nasilje ne može zaustaviti!
  Gerda je klimnula u znak slaganja:
  - Ima nešto u tome... Ali da li je potrebno zaustaviti nasilje?
  Charlotte je samouvjereno rekla:
  - Svijet počiva na nasilju... Vulkan bijesa se diže u širinu...
  Christina je odjeknula s entuzijazmom:
  - Napetost najveće snage... To se doživljava i sa bolom i sa strahom!
  Gerda je s oduševljenjem završila s pjevanjem:
  -Samo strah nam daje prijatelje,
  Samo bol vas motiviše da radite!
  Zato to želim sve više i više
  Minobacač će upasti u hordu!
  Djevojke su ućutale. Shermanov pokret im je skrenuo pažnju. Jedan hitac i američki tenk se razbio. Općenito, ovaj automobil uopće nije opasan za Nijemce.
  I evo dolazi "Vještica", pokušala je da se približi, i takođe je uništena. Gerda je opalila pritiskom na džojstik golim nožnim prstima.
  Postala je tako cool Terminator djevojka. Prošao je njemački tenk, zdrobio nekoliko crnaca i pustio potoke krvi.
  Magda je uz uzdah primijetila:
  - Uvek pokazujemo okrutnost... A kada će milost ući u naša srca?
  Charlotte je odgovorila:
  - A onda kada preuzmemo ceo svet! Ovo će biti pravi trijumf volje!
  Christina je s oduševljenjem pjevala:
  - Oko za oko, krv za krv... Jurimo u krug - opet ubijanje!
  Gerda je razotkrila svoje velike, sjajne zube poput bisera i siktala:
  - Ne znamo sažaljenje! I ne želimo da znamo!
  Magda je slegnula ramenima i primijetila:
  - Ne možete da se svađate sa mnom... Ali Bog će vam suditi!
  Charlotte je mirno primijetila:
  - A u Bibliji su Jevreji, po Božijoj zapovesti, ubijani. To jest, Svemogući nije bio pacifista. Ali ipak, mnogo više volim učenje - Nemci su Božji narod. Ovo je mnogo razumnije zdravo učenje od Biblije!
  Magda je negativno odmahnula glavom:
  - Nista ne razumes...
  Christina je logično primijetila:
  - U pravu je ko je jak! Jesmo li ušli u Teksas? Onda ćemo biti u Njujorku!
  Gerda se zakikota i zaguguta:
  - Uspeh nas prati... Kako pesma kaže, uz svaki neuspeh znaj da uzvratiš... Inače nećeš videti uspeh!
  Devojke su bile rastrojene. Američki jurišni avion P-51 pokušao ih je napasti s neba. Ovo je prilično opasno, jer ovaj sup ima rakete. Magda je spretno manevrirala. Djevojke - svaka od njih mogla je voziti tenk i pucati, i pogoditi ga precizno. Projektili su prošli pored, iako opasno blizu automobila. Napadački avioni su zaronili, ali su pogođeni protivavionskim mitraljezima. Američki sup je dobio rupe i počeo gubiti visinu.
  Rep je počeo da se dimi, odlomili su se celi komadi metala, drveta i drugih stvari.
  Gerda je prosiktala:
  - Volim ovo! Ovo još jednom dokazuje ko je u pravu i samo slabić!
  Magda je napomenula:
  - A ipak naša sreća zavisi od Boga!
  Gerda je viknula:
  - Od arijevskog Boga!
  Christina je dodala:
  - I od naše spretnosti... Ili nespretnosti!
  Charlotte je prosiktala:
  - A takođe i snagom zastave, i oštrim očnjacima kosmičke moći!
  Tenk se ponovo pomerio i bio je primoran da puca. Pojavio se "Grands"-2. Općenito, tenk je sličan Shermanu, ali nešto lakši i nešto viši. Nije najnaprednije oružje, ali relativno jeftino. Naravno, za Nemce je to bezopasan auto.
  Devojke su se smenjivale u pucanju, razbijajući trupove Granda. Puknuli su, ali su im granate skliznule s Nijemca. E-50 se ponašao kao robot, demonstrirajući ogromne borbene sposobnosti.
  Charlotte je urlala:
  - Udarac čeličnog čekića, svanulo nam je!
  Gerda je automatski pucala. A u isto vrijeme sam se sjetio zgodnog Hansa. Vodili su ljubav sa njim i sve je bilo super! Hans je takođe pametan momak, mogao je ispričati mnogo zanimljivih stvari. Na primjer, o raznim avanturama gusara.
  Gerdi se svidjela priča o princezi koja je postala koliba za gusare. A onda je pronašla blago, ali ih nije potrošila na sebe, već je skupila vojsku i počela da osvaja svijet.
  Naravno, slika ratnika-zapovjednika je vrlo impresivna. Kako to ne ponoviti. I ne biste kupili takvu knjigu da je štampana. Zanimljive su i svemirske bitke. Evo, na primjer, fantazije o osvajanju raznih zvjezdanih svjetova. Hrabri Arijevci se bore protiv kentaura...
  Dok se Gerda prisjećala, kentauri, to jest "Grandovi", bili su uništeni. I njemački tenk je napredovao dalje. Ali polako. Gusjenica je naišla na prilično moćnu radio-upravljanu minu, a valjak, odnosno nekoliko valjaka je eksplodirao. Metal je bukvalno puknuo i vrela voda je prskala. Gerda je opsovala i čak udarila Magdu:
  - Ovo je tvoj Bog, šta nam radi!
  Zlatokosa je odgovorila:
  - Ne bogohuli...
  Djevojčice su jedva spavale nekoliko dana, a dok su mijenjale klizališta otišle su i zaspale.
  Onda je Gerda ponovo sanjala o ovome...
  Gerda se ponovo pojavila u viziji. Djevojka je postala sluškinja plemenitog princa. Postala je deveruša i bila je obučena u svilu i somot. Istorija se ponovila prema Andersenu, samo u malo drugačijoj verziji. Već prvog dana Gerda je u svojim novim čizmama jako protrljala noge i shvatila da bogatstvo nije samo slatkoća. A svila je malo vruća tokom italijanskog ljeta. A najukusnija jela nisu tako dobra kada imate pun želudac.
  Ne možete porediti slatkoću starog hleba sa izvorskom vodom ako ga jedete gladni.
  Osim toga, Gerda je morala naučiti strane jezike, dobre manire, razne vrste bontona i nauke. A ovo uopće nije tako zanimljivo kao vođenje skitničkog života.
  Možete se sjetiti kako je princ sanjao o ulozi prosjaka.
  Gerda je pokušavala da se navikne na to i dugo je patila. Prošla je godina. I već se činilo da je u ovaj iscrpljujući ritam života uvučena kao deveruša.
  Sa kolačima svaki dan i skupom odjećom.
  Ali u ogledalu ispred kojeg je izvela ceremoniju, iznenada se pojavio njen zakleti brat Kai. Dječak nije nimalo porastao, i nije se promijenio tokom dugih godina razdvojenosti, samo je postao previše blijed sa nezdravo plavom bojom. U zamku Snježne kraljice, činilo se da se smrznuo, i da je još uvijek pokušavao da od ledenih ploha formira riječ "vječnost".
  Nešto što bi mu moglo dati slobodu.
  Ali izgleda da nije uspeo. Kako je sjediti u ledenom zamku dugi niz godina, čak i ako ne osjećate hladnoću?
  A svuda oko vas su polarni medvjedi i ledene statue?
  Gerda je smatrala da je njen brat po imenu duboko nesretan. Okolo je samo led i polarni medvjedi, vi prebirete komade leda koji svjetlucaju poput dijamanata. Čak i ako se uzme u obzir da se pomenutom bratu smrzlo srce, ipak je jasno da je duboko nesretan.
  Možda je i ova nesreća hiljadu puta gora kada imate zaleđenu vodu u grudima?
  Gerda je vrisnula i odlučila da pobegne. Otišla je u svoju sobu. Iskreno, za sobom sam ostavila čizme, skupu haljinu i tanki donji veš. Obukla je svoju staru haljinu, koja se pretvorila u krpe, ali je pažljivo čuvana. Postalo je zategnuto i otkrilo noge iznad koljena. Djevojčica je odrasla i izgleda kao da ima oko trinaest godina, a u stvarnosti je deset godina starija. Koliko je prošlo otkako je otišla da traži svog usvojenog brata? Već trinaest godina, ako ne i više.
  Gerda je malo oklevala. Možda da uzmeš barem neke cipele... Ili odeš dotjeran. Ali to nije fer! A za skitnicu, krpe su taman.
  Djevojčica je poljubila raspeće i tako bosa krenula u potragu za usvojenim bratom. Sada je barem znala da je on daleko na sjeveru. Na putu su je dočekali stražari. Videvši Gerdu bosu i u dronjcima, iznenadili su se:
  - Jesi li ti deveruša? Kakav izgled imaš?
  Gerda je lagala:
  "Naljutio sam svog princa, a on mi je naredio da idem na sva četiri pravca, u istim krpama u koje sam išao da služim."
  Čuvar je sažaljivo primijetio:
  "Polomićeš sve noge, daću ti bar par cipela." Moja ćerka je izrasla iz njih i biće pravo vreme za vas!
  Noge djevojke su zaista tako isklesane, lijepe i bespomoćne da zamišljajući ih na oštrom kamenju nehotice osjećate sažaljenje.
  Gerda je skromno odgovorila:
  - Nisam ovo zaslužio... Zadrži za sebe ili prodaj!
  Bradati je odmahnuo glavom:
  - Pa, ne znam! Putevi Italije su previše oštri i kameniti za bose noge devojke. Štaviše, već niste navikli na oštru površinu. Još je maj, i neće uskoro zahladiti, ali noću ću ti dati pudeni šal da se pokriješ... Dok ne nađeš nove dobre vlasnike!
  Za djevojku je nezgodno da odbije.
  - Hvala ti! - odgovorila je Gerda.
  Sa svojim je kožnim cipelama koje su bile skoro nenošene - očigledno ih je njena ćerka nosila samo na praznike, ponela i puneni šal, takođe praktično nov. Zahvalila je čuvaru blagog srca. Cipele su zaista bile udobne, malo prevelike, ali normalne. U njima je bilo ugodno hodati.
  Stražar mu je dao još jednu koru hleba za put, nasmešio se i rekao:
  - Čuvajte cipele i pokušajte da nađete sebi pristojan dom.
  Ali čim je skrenula iza ugla, djevojka je izula cipele i objesila ih na rame. Zaista je htela da hoda bosa, da se odmori od cipela palate. U početku je bilo ugodno hodati, putna prašina me golicala po golim petama. Ali onda je dugo odsustvo navike počelo uzimati danak. Djevojčici su tabani postajali sve mekši i mekši, a ubrzo je osjetila ubod kamenčića i peckanje.
  Ubrzo je svaki korak bio poput udaranja štapovima po golim petama.
  Ali Gerdu, koja je u svom ne tako kratkom životu uspjela da visi na stalku, to nije bilo sramota. Na kraju krajeva, hodanje bosonog po kamenitom putu je manje bolno nego da vam pete peku na mangalu. Čak i ako je tokom godine dana ona, deveruša, postala razmažena. Ona to neće moći izdržati.
  Gerda je čvršće stisnula zube i dodala korak.
  Do kraja dana, bose noge djevojčice su krvarile, ali nije odustala i zaspala je u plastu sijena. I sutradan sam ponovo krenuo kamenitim putem.
  I pokidani tabani zabijali su se u oštro kamenje, zbog čega je djevojčica patila. S vremena na vrijeme djevojka je uranjala polomljena stopala u vodu i hladila posječena stopala.
  Gerda nije nosila hranu sa sobom i morala je jesti milostinju. Nestrpljivo su ga poslužili lepoj devojci u krpama.
  Gerda je prvo htjela prodati svoje kožne cipele ili ih zamijeniti za hranu, a sama obući cipele, što je bilo lakše, ali se onda predomislila. Stopala su joj vrlo brzo postala gruba, tabani su zarasli u žuljeve, a cipele joj nisu bile potrebne, posebno u toploj sezoni. Ali upoznala je dva dječaka koji su bukvalno umirali od gladi.
  Vrlo mršavi dječaci, kože i kostiju, tijela jedva pokrivena krpama, bosih nogu oborenih.
  Devojka ih je nahranila onim što je skupila u torbu, pa ih prodala u jednoj trgovačkoj radnji, naravno uz veliki popust, skoro nove cipele. Kupili smo malo hrane i ostavili je dečacima, zajedno sa donjim šalom.
  Jeli su prvi put nakon mnogo godina.
  Naravno, Gerda se ponašala na hrišćanski velikodušan način. Štaviše, bilo je ljeto, a noću nije bilo potrebe da se pokrivate šalom. Ali kada su prestala velikodušna polja Italije, djevojka koja je hodala na sjever završila je u Alpima. I tamo je još toplo danju, ali hladno noću. A sela su mnogo rjeđa, moraš gladovati.
  Gladna djevojka bukvalno izvija utrobu.
  Jednog dana je bio ljetni mraz i krpe su se smrzle. Djevojka se trznula i potpuno pocijepala haljinu. Našla se gola i bespomoćna. Morao sam da nosim svoje krpe i brzo hodam. Ne možete spavati goli noću - pravi je pakao. Gerda nije spavala cijeli dan i noć, ali se ujutro spustila malo niže i zagrijala i zaspala. Zatim je ponovo hodala cijelu noć, a sutradan je do ručka stigla do planinskog imanja.
  Djevojka je vrisnula od radosti i počela da maše rukama. Njena figura se već oblikovala, a kada se pojavio muškarac, Gerda je požurila da se pokrije rukama.
  Odgovor je bio:
  - Vau, ti si divljak!
  Vlasnik je pristao da Gerdi da jednostavnu i staru odeću, ali ju je zauzvrat naterao da cepa drva pune dve nedelje i da nosi vodu u kantama uz pomoć klackalice.
  Osim toga, rupu u ogradi možete popuniti postavljanjem kamenja.
  Devojka je radila do iznemoglosti i jela je samo bajat hleb i kiselo mleko. Vlasnik ju je pozvao da ostane, ali je Gerda lagala rekavši da je na hodočašću. Nevoljno joj je planinska pesnica dala nekakvu rupavu kostrijet, ali ti barem nisi gola. A nije ni parče hleba bacio na cestu.
  A ovo je za djevojku kojoj su ruke bile prekrivene žuljevima od trudova, a koja je radila na štreberu do iznemoglosti.
  Gerda je morala ići praznog stomaka. A u planinama su sela rijetka, a sami Alpi su veliki, na vrhovima planina, čak i ljeti ima snijega. Gladna djevojka je čupala travu, djetelinu i žvakala jelove šiške. Za deset dana toliko je smršala da nije bila ništa drugo do koža i kosti. Nisam mogao odoljeti ni da jedem vjevericu sirovu.
  Nije prezirala sisati ledenice, rizikujući da dobije upalu grla.
  Onda sam ponovo naišao na farmu. Tamo je radila tri dana, ali je jela dovoljno, a dali su joj i za put. Ali najgora stvar u visoravni bila je noćna hladnoća. Djevojka je spavala danju, a noću je bosim žuljevitim nogama gazila oštro kamenje. Ponekad su vukovi zavijali, nekoliko puta Gerda je pala u ponor i zamalo pala, ali sudbina ju je zaštitila. Iako postoji popriličan strah od hodanja kroz planine noću. I gladan...
  Nešto kao ledeni pakao.
  Kada je Hanibal prešao Alpe u Italiju, polovina njegove vojske i svi slonovi su umrli. I ovdje prijelaz pravi mala, pa čak i odrasla djevojka godinama.
  Noge su joj doživjele oštro kamenje, slomile koru leda, a tijelo joj je bilo iscrpljeno, ali je ipak nosilo hrabru heroinu preko vrhova.
  Kada je Gerda već bila na rubu, naišla je na drugu farmu na putu i opet je bilo hrane. Vlasnik se pokazao ljubazniji i ponudio djevojci kratku bundu i cipele, ali je Gerda to odbila, rekavši da je već navikla na kamenje i hladnoću, te da bosa hoda mnogo lakše od onih natovarenih cipelama. Vlasnik nam je dao cijelu vreću hrane za put.
  Gerda je malo oklevala, gazeći golim tabanima po oštrom kamenju, ali žuljevi na ivici bili su čak i prijatni.
  Naravno, to je otežalo djevojčicu, ali joj je omogućilo da hoda još nekoliko sedmica bez zaustavljanja. Planine su se bližile kraju, planine su bile sve niže i niže. I Gerda je prešla najteži dio puta: vrh Alpa.
  Učiniti ovako nešto bosonog i u laganoj odjeći slično je podvigu Herkula. I dijete je sve uradilo.
  Sada se našla u Švicarskoj, gdje su stvari malo blaže, a imanja su češća. Prelazak je ojačao Gerdu, a ona se nije prehladila u planinama, a nije čak ni curila iz nosa. Zašto bogovi ne vole slabe duhom, već nagrađuju jake?
  A to govori o herojstvu i hrabrosti u stanju da brusi kamenje.
  Gerda je hodala i hodala, zaustavljala se na imanjima, radila, a ponekad i pjevala. Lutajući život joj je prijatan i poznat. Dani su počeli da prolaze brže i teže. Sudbina je do sada štitila djevojku od zlih ljudi, pljačkaša i silovatelja. Ipak, Gerda više nije tako mala i mogla bi privući silovatelje. Ali do sada je sve dobro išlo.
  Jednom ju je, međutim, napao razbojnik. On ga je oborio, devojka ga je udarila kamenom po glavi. A onda ju je, izbezumljena, pretukla na smrt.
  Tako je djevojka prošla kroz Švicarsku i ušla u Bavarsku. Ljeto je već prošlo vrhunac, ali na ravnici je i dalje veoma toplo, čak i noću. A putevi nisu tako kameniti. Bilo je pravo zadovoljstvo otići. Često smo nailazili na naselja, a s hranom nije bilo problema. Gerda je, radeći na pola radnog vremena, uštedjela nešto novca i svoju haljinu dopunila elegantnijom i novom. Ali više je voljela hodati bosa, pogotovo jer su đonovi postali tvrđi od onih u čizmama.
  A bez cipela vaša stopala su mnogo lakša i prohodnija.
  Ali vrijeme je prolazilo. Djevojka se preselila na sjever. Ljeto je prošlo i jesen je stigla. Pale su hladne kiše, a Gerda se našla u sjevernoj Njemačkoj. Zapljuskivala je bose noge kroz ledene lokve, osjećajući blagu hladnoću. Ali Gerda je već toliko poznata da je odlučila ne nabaviti cipele i bundu, ograničivši se samo na jedan vuneni šal. Opet je radije prenoćila, samo danju, a noću gazila.
  Njene bose noge razbile su koru leda, a žuljevi na tabanima su bili gotovo blaženstvo.
  Tako je prošao prilično gusto naseljeni sjever Njemačke i stigao do mora.
  Gledao sam u valove koji su prskali i udarali o obalu. Umočila je svoja umorna stopala u slanu vodu. Prskala je u vodi, koja se činila gotovo toplom.
  Kopnom se nema kuda dalje, a preko mora je nemoguće. Njegova rodna Danska bila je relativno blizu. Djevojka je odjednom poželjela da se vrati u svoj rodni Kopenhagen. Možda je njena rođena baka još živa. Štaviše, nije jasno kako dalje.
  Ali Gerda je sjela na kamenčić pored mora i, nakon razmišljanja, odbila pomisao da se vrati. Ako nema drugog izlaza, onda biste trebali pronaći brod koji ide na sjever, doći do leda i zatim krenuti na Sjeverni pol. Jer, najvjerovatnije se tu nalazi dvorac snježne kraljice.
  
  Pa, ako bude potrebno, ona će naći takav brod, ali za sada idi u luku.
  Tada se probudila prava Gerda. Charlotte je odmahnula ramenom, podsjetivši je:
  "Davno su popravili gusjenicu, ali nisu hteli da nas probude." Ko će dokrajčiti Amerikance?
  Gerda je primetila, u polusnu:
  - Ne da pogodim, nego da završim? Ovo je samopouzdanje!
  Christina je vrisnula:
  - Zašto još sumnjaš?
  Gerda je protresla snježnobijelom kosom:
  - Ne! Kakve sumnje mogu postojati u principu! Da se nismo izborili kroz veći dio svijeta?
  Christina se zakikota:
  - Većina svijeta... I kada će to biti sve!
  Magda je ljutito primijetila:
  - Bez Boga nećemo ništa postići!
  Djevojke su u glas viknule:
  - Dosta! Ni riječi o vjeri! Želimo da budemo svjetski!
  I tenk je počeo da se kreće, sustižući svoje drugove. Auto je glatko klizio. Gasnoturbinski motor je lagano gurao, a rezervoar je ubrzavao na autoputu na sedamdeset kilometara.
  Ali ovdje su, naravno, išli sporije putem. Gerda je sa osmehom pitala svoje drugarice:
  - Pitam se, da li mislite da će Vašington morati da zauzme juriš ili će Amerika prva kapitulirati?
  Charlotte je predložila:
  - Biće kao u bajci!
  Gerda se naceri:
  - Je li ovo kao u bajci?
  Charlotte je pompezno rekla:
  - Što dalje ideš, to je gore!
  Gerda je iznenada rekla:
  - I sanjala sam da sam postala devojčica. Gotovo kao Andersenova heroina, samo još dramatičnija!
  Christina je s ljubavlju primijetila:
  - Dramatičnije... Hmm, šta ako je Andersen pisao o našem tenku?
  Charlotte energično potvrdi:
  - To je to! Kao da se naš tenk zaljubio u samohod, pa su se svađali koji je hladniji. Tada je samohodni top poslat u metal...
  Christina je ispravila:
  - Ili možda ne samo samohodna puška, već i tenk... I oni su u budućnosti postali robotski terminatori. A umjesto topova i mitraljeza nosili su borbene blastere.
  Gerda je pjevala:
  - Ranije su se smrzavali u rovovima, dedovi stenjali... A sada je hiperplazma arbitar sudbine!
  Christina je podigla svoje bose, vrlo lijepe noge i primijetila:
  - Napravio bih senzaciju u prinčevoj palati... A i ti!
  Gerda se složila sa ovim:
  - Imamo šarmantnu četvorku!
  Magda je pomilovala Christininu nogu i promrmljala:
  - Da, žensko telo je prelepo!
  Gerda je sa sumnjom pogledala Magdu:
  - Kada ste zadnji put imali muškarca?
  Djevojka je ljutito odgovorila:
  - Znaš to i sam!
  Charlotte je predložila:
  - Možda se možemo sprdati sa zatvorenicima?
  Gerda je racionalno primijetila:
  - Prvo ih moramo uhvatiti! I tada nas očekuje odlučujuća pobeda! Mučenjem i krvlju!
  Šarlot, taj crvenokosi đavo je pokazao zube i siktao:
  - I ja volim krv!
  U bitku je ušao tenk na kojem su se vozile ljepotice. Ovog puta, četiri Pershinga su stajala na putu. Češće su pucali nešto opasniji tenkovi. Ratnici su naizmjenično pucali. Samo je jedna granata pogodila E-50, a američki tenkovi su utihnuli. Borba je bila kratka, pola minuta. Nije bilo šanse da se odupre nemačkom pištolju.
  Onda su se pojavili Shermanovi. Djevojke su ih udarile iz daljine. Pogodili smo nekoliko. Komšije su završile ostalo.
  Onda su Nemci krenuli dalje. Našli smo bateriju sa napuštenim oružjem. Ali, kako se pokazalo, nije sve tako jednostavno. Bačeno oružje pokazalo se da je kamuflaža, a iza zasjede su otvorili preciznu i razornu vatru.
  Devojke su odgovorile. Amerikanci su ućutkani. Ali oklop njihovog tenka je nekoliko puta izgreban.
  Gerda je primetila:
  - Da smo imali više samopouzdanja i slabiji oklop, morali bismo da pravimo sahranu!
  Magda je ljutito primijetila:
  - Ali onda biste sigurno znali kakvog Boga imamo!
  Gerda je oštro odgovorila:
  - U sledećem životu bih postao general i preuzeo komandu nad vojskom.
  Charlotte je zarežala:
  - Dobio bih dve vojske odjednom!
  Christina se zakikota i doda:
  - A ti si sitan! Zašto ne četiri odjednom!
  Gerda je, smijući se, primijetila:
  - Ne, bolje je odmah imati milijardu, ili trilion!
  Djevojke su prasnule u smijeh i čak se udarile po čelu. Zatim je njihov tenk krenuo dalje. Morali smo pucati iz mitraljeza. Nakon što je pokosio nekoliko desetina Yankeeja. Ovdje su se Amerikanci još tvrdoglavije borili. I bela zastava nije bačena.
  Pojavile su se "vještice", samohodne puške koje nisu moćne, ali okretne. Njihove devojke su upucane, iako su i same dobile nekoliko pogodaka.
  Jedna od "Vještica" se čak i prevrnula nakon preciznog pogotka. cure
  Cooed:
  - Super smo!
  I opet su poslali granate. Položili su je izuzetno precizno.
  Dok su se ratnici borili bez straha. Ali usput su naišli na bateriju teških topova od 120 mm. Ovdje smo već morali manevrirati. Da ne daj Bože, ne ljube svoj smrtonosni zagrljaj.
  Granate su letjele skoro u blizini.
  Gerda je otvorila vatru iz daljine. Prvi američki pištolj je utihnuo.
  Zatim udarac u drugu, pa u treću.
  Magda je šapnula:
  - Bog nas blagoslovio!
  Projektil je pogodio gornju prednju ploču E-50, ali je 250 mm pod uglom odbio poklon. Ali protiv nemačkog oružja Amerikancima nije bilo spasa. Rat je boks, ali u ovom slučaju se pokazalo da nacisti imaju preduge ruke.
  Charlotte je uz cerekanje primetila:
  - Takvo oružje... I kako se pretvorilo u meko kuvano meso!
  Gerda se usprotivila s uzbunom u glasu:
  - Ovako velike topove možda su primetili naši jurišnici. Uostalom, ovaj kalibar može biti opasan za nas, pogotovo ako udari u stranu!
  Christina je cvilila:
  - Imam plemenitu figuru, ali naši piloti su hakeri!
  Pucala je i haubica kalibra 155 mm. Istina, njegova preciznost nije dovoljna za njemački tenk. Takav nasilnik, bez koordinacije. Međutim, neprijatelj nije muva! A visina E-50 je oko dva metra - tenk se pokazao prilično zdepastim.
  Charlotte je pokrila haubicu, ciljajući puške koristeći džojstik golim prstima, i zarežala:
  - Stvarno sam super!
  Christina je glumila zijevanje:
  - Tvoji komplimenti su monotoni!
  Charlotte je klimnula u znak slaganja.
  - Da! Pokazali smo vam rutinsku tehniku! Vrijeme je da pređete na aperkate!
  Magda nije mogla odoljeti da ne izgovori:
  - Uz Božiju pomoć, naravno!
  U prvoj polovini juna, trupe Trećeg Rajha su se približile Torontu i opkolile najveći grad Kanade. Amerikanci su pokušali da se drže velikog naseljenog područja. I doveli su trupe tamo. Nemci su, prema tradiciji, opkolili grad, pokušavajući da udare na ranjivije tačke. Najveće bitke su se odvijale uz učešće više od milion i pol vojnika sa svake strane. Američka automatska puška bila je inferiorna u odnosu na njemačku jurišnu pušku, posebno najnovije modele MP-54, a ostala oprema još više.
  Amerikanci nisu baš otporni u bitkama. Mnogi od njih su se radije sakrili tokom artiljerijskog granatiranja ili čak predali - posebno ako bi ušli u kotao.
  Ako se borite protiv Nemaca, ne treba da se plašite! I sovjetski vojnici se toga ne boje, ali su se pojavile velike sumnje oko američkih. Ipak, Jenkiji se bore, a napredovanje ima cenu za Nemce.
  Supertenk Monster je napredovao prema Torontu. Sada je morao da bombarduje utvrđeni grad-tvrđavu. Glavni topnik Adala je bio pomalo uznemiren zbog ovoga. Jer previše civila bi trebalo da gine tokom granatiranja.
  Ova mlada žena uopšte nije bila zla. Ali ona je spremna da ispuni svoju dužnost prema Trećem Rajhu.
  Život je komplikovana stvar. Adala nije bila čistokrvna Nemica. Imala je oca Rusa, što joj je, naravno, pokvarilo imidž. Ali njena majka je zvanično tvrdila da je nosila Adalu od Nemca. Sama djevojka je bila veoma kompleksna od ovih nagoveštaja. Otišla je na istočni front 1942. godine, kada je Firer dozvolio korištenje žena u borbi.
  Neko vrijeme se borila kao snajperist. Odlikovala se preciznošću i dobrim rezultatima. Primio gvozdene krstove prve i druge klase. Zatim krst vojnih zasluga u srebru i zlatu. I snajperski krst, prvo u srebru, a zatim u zlatu. Učestvovala je u napadu na London. Onda se ponovo našla na istočnom frontu. Osvojila je titulu jednog od najboljih snajperista Trećeg Rajha. Dobila je snajperski krst u zlatu i dijamantima, kao i Viteški krst Gvozdenog krsta.
  Dodijeljena je kao glavni topnik i komandant supertenka Monster. Što je veoma prestižno.
  Adala je, naravno, top-klasa. I bila je vješt i lukav snajperist. I ona ima četiri sovjetska generala i više od četrdeset oficira. Adala se prema Rusima odnosila s poštovanjem. Zaista su se tvrdoglavo opirali. Devojka je, na primer, učestvovala u napadu na Sevastopolj. Vidio sam ogromno herojstvo sovjetskih trupa. Zatim se borila i na periferiji Staljingrada i u samom Staljinggradu. Borila se i sa Britancima - takođe ozbiljnim, iako ne tako dobrim borcima kao Rusi.
  Adala je izbjegla teške povrede, ali je nekoliko puta malo izgrebana mecima i gelerima. Dakle, postojao je rizik po život. Djevojka je bila prekaljena u bitkama, a sada se osjećala gotovo kao zadnji pacov. Zaista "čudovište" oružje sa velike udaljenosti i još četiri stotine milimetara oklopa od legure.
  Ne osjećate se hrabro u takvom rezervoaru. I onda pucaj po gradu. Snajperist, na kraju krajeva, ubija samo vojno osoblje. I ovdje...
  Adala je, dajući naređenje za pucanje, šapnula:
  - Neka nam Bog čuva srca čistim!
  Evo Petera koji trči okolo. Simpatičan dečko koji nosi samo šorts koji mu pristaje - pocepan, preplanuo, dobre figure. Dečko je zgodan i mnoge devojke ga željno gledaju, ili čak pokušavaju da ga dodirnu. Adala im strogo viče da to ne rade previše otvoreno. Da, i mogu da vuku tinejdžera. Tijelo još nije sazrelo, ima petnaest zdravih, potpuno zrelih djevojaka. Bolje je tražiti odrasle muškarce.
  Peter je iz siromašne porodice, naravno da će imati veliku sreću da dobije posao na supertenku. Ovdje plaćaju više i relativno su sigurni.
  Ali kada je tinejdžer pucao i ubio svog zarobljenika, starog crnca, Adalu je ostavio loš ukus.
  Zaista ne možete ubiti nenaoružanu osobu, to je ružno. Možda je tačno da je pucanje u starca lično manji gubitak - i nije tako šteta. Ali i dalje je neprijatno.
  Adala nije ništa rekla Peteru, ali je odlučila da će, ako bude potrebno, izigrati neki trik s dječakom. U međuvremenu, neka radi... Adala je zamišljala kako dječaka udaraju. Pitam se da li će vrištati?
  Jednom je devojčica pročitala knjigu o sinu Stenke Razin.
  Zajedno sa ocem uhapšen je dječak od oko trinaest godina. Starac je razumljivo poznati buntovnik koji je prolio potoke krvi. Ali sin je još samo dijete. Pitaj ga koji.
  Ali Cornilov pomoćnik je bivšeg vojnog poglavara drugačije procijenio. I predložio je da dječaka ispituju sa strašću - šta ako zna gdje se nalaze blago njegovog oca.
  Sin Stenke Razin odveden je u podrum za mučenje. Dečak je pokušao da gleda pravo i da se drži ponosno. Iako je unutra bilo strašno. Oruđa za mučenje su okačena, kamin bukti. Dželati u crvenim šlemovima.
  Samosa je prišao dječaku, pružio mu ruku, stisnuo ga za kragnu i prijeteći upitao:
  - Ako mi kažete gde je tip sakrio blago, oslobodićemo ga. Ne - mi ćemo mučiti!
  Sin Stenke Razin Grishka je hrabro odgovorio:
  - Neću ti ništa reći! I još više za vas!
  Samosa je zalajao:
  - Muči dečaka!
  I on je lično povukao za kragnu, strgnuvši dečaku kaftan. Skinuli su Grišku i odvukli ga na stalak. Dječak je očajnički pokušao uzvratiti udarac. Ali iskusni dželati su imobilizirali Grishku udarcem u vrat. Zatim su mu pričvrstili ruke iza njega i počeli da ga dižu za uže. Dječak je škrgutao zubima. Dželat je zgrabio dječaka za torzo i protresao ga, uvrćući ga u zglobovima. Griška je počeo teško da diše, ali je suzdržao plač.
  Službenik koji je diktirao pisarima rekao je dubokim glasom:
  - Reci mi, lopove, gde je tvoj brat sakrio blago.
  Dječak je odgovorio s prezirom u glasu:
  - I da znam, ne bih rekao!
  Samosa je naredio krvniku:
  - Pogodi! Deset udaraca oprezno!
  Dželat je udarao uporno. Grishkino tijelo se treslo. Pri desetom udarcu mučitelj se ukočio. I pogledao Samosu. Tokom egzekucije dječak je ćutao, grizući se za usnu.
  Službenik reče dubokim glasom:
  - Reci mi, lopove, gde je momak sakrio blago?
  Griška je viknuo:
  - Neću reći!
  Samosa je zarežao:
  - Pet udaraca bez spasavanja!
  Dželat je udario dječaka snažnim udarcem, potresavši mu cijelo tijelo. Griška je vrisnuo, ali se ugrizao za usnu. Usledio je drugi udarac. Takođe širok i snažan. Griška je nastavio da ćuti. I opet treći udarac, krv je kapala iz posečene kože.
  Samosa se namrštio dok su dječaka udarali. Naravno, sin možda nije znao gde je Stenka sakrio blago. Pa čak i, možda, pravo blago. Ali dječaka treba ispitati. I izvadi tajne iz njega.
  Nakon petog udarca krv je počela aktivno da curi.
  Službenik je ponovio pitanje. Griška je ćutao.
  Samosa je naredio:
  - Spali mu petu.
  Dželat je izvadio komad užarenog gvožđa i prinio ga dječakovom golom potplatu. Zadrhtao je, izokrenuo se i... izgubio svest.
  Adala je mislila da bi bilo dobro da se Peter kroz ovo provede kako ne bi ubio nenaoružane i stare. Peter je uradio nešto pogrešno. Kako bi to izgledalo u pravoj, kontakt bitci? Zar ne bi bio stidljiv?
  Sin Stenke Razin Griška, inače, znao je gde je sakriveno jedno od očeva blaga, ali je ćutao. Doveden je k sebi tako što je polio kantu ledene vode. Tada je Samosa naredio:
  - Spali i drugu petu gvožđem!
  Ovaj put dječak se nije onesvijestio, pokušao je da se trzne, ali su Griškine bose noge bile stegnute u kundake.
  Samosa je prosiktao:
  - Još pet udaraca, bez brige!
  Nakon petog udarca, dječakova bistra glava se zatresla, a Griška je izgubio svijest.
  Iskusni službenik u mučenju savjetovao je:
  - Pusti ga! Dijete će i dalje ležati!
  Samosa reče strogo:
  - Ukloni štene! Obrišite ga votkom i stavite na krevet... Pustite to! Sutra nastavljamo torturu!
  Grishka je uklonjen sa stalka, a posjekotine su obrisane mješavinom alkohola i vode. Dječak se trznuo: votka je ubola. Tada je Grishka dobio vruću čorbu i zaključao ga u zagrijanu ćeliju. Ali za svaki slučaj, dječaka su okovali oko vrata i pustili da zaspi. Dječak je spavao na stomaku, krevet je bio mekan. Žrtve često umiru tokom torture od strane dželata, a Samoša je želeo da sazna gde je Stenka sakrio svoje blago.
  Nakon što je dozvolio Griški da ode i spava, dječaka su sljedećeg dana ponovo odvukli u sobu za mučenje. Ponovo su ga povukli na stalak. Griškini već istegnuti zglobovi postali su bolniji. Tegovi su bili okačeni dečakovim nogama. Da više istegnete mišiće. Zatim je dželat, smešeći se, doneo usijano gvožđe i pritisnuo ga na Griškina prsa. Dječak je škrgutao zubima od divljeg bola.
  Samosa je viknuo:
  - Govori lopov!
  Mirisalo je na spaljeno. Miris pečenog mesa se pojačao. Griškine su oči zaškiljile od šoka bola, a dječak je ponovo izgubio svijest. Dželat je uzeo gvožđe sa svojih grudi i rekao:
  - Jak dečko...
  Samosa je zarežao:
  - Moramo da ga podelimo... Žar je pred tvojim nogama!
  Dželat je dječakove tabane namazao uljem i iz daljine zapalio mangal. Već spržene pete su bile u velikim bolovima. Dječak je teško disao. Ispustio je mješavinu znoja i krvi, škrgutao zubima, ali je šutio. Iako ga je to skupo koštalo. Napori su bili očajnički.
  Samosa je žestoko zarežao:
  - Pričaćeš! Hej, udari me po leđima!
  Dželat je zadao udarce Grišku. Prilikom desetog udarca, dječakova glava se tromo zatresla i pala. Dječak nije odmah došao k sebi, čak ni nakon što ga je polila kantom vode. Samosa udari Grišku u lice i naredi:
  - Udari ponovo!
  Deak je primijetio:
  - Goli čovek će umreti...
  Samosa je zarežao:
  - Sranje! Skinite ga sa police! Nastavite sutra!
  Grishka je ponovo skinut sa uređaja za mučenje i odveden u sobu. Dječak se mlatio i trzao. Utonuo je u teški san. Onda se probudio i zaplakao. Ali čim se tamničar pojavio, ućutao je i ljutito ga pogledao. Dobacio je dječaku kruh i kvas. Dječak nije imao šanse da pobjegne, pogotovo što je bio okovan za vrat.
  Sutradan je Grishka mučen malo drugačije. Podigli su me do plafona, podižući ruke na stalku, a zatim pustili. Tako divlji bol
  prekida disanje. Dječaka su podizali tri puta dok nije izgubio svijest.
  Nakon čega ga je dželat ponovo tukao bičem i vrelim gvožđem opekao stomak. Nakon što su dječaka temeljito mučili, pustili su ga i odveli u ćeliju. Dželati nisu uspjeli ništa postići.
  Sljedećeg dana, Grishka je bio zakačen na stalak, pod bosim nogama mu je upaljena mangala, a na leđa i zadnjicu nanesena je vruća žica. Dječak je tokom torture nekoliko puta gubio svijest, ali je dolazio k sebi. Sve dok se i sami dželati nisu umorili i prekinuli mučenje.
  Sljedećeg dana dječak je bio ispružen, a dželat mu je počeo lomiti prste na nogama usijanim kleštima i pritiskati mu rebra. Griška je nekoliko puta vrisnuo, ali je na zahtjeve da kaže nešto odgovorio mukanjem.
  I opet je primio bič.
  Prošle su dvije sedmice. Griškino djetinjasto tijelo već je iscrpljeno mučenjem. Bol je svuda. Nije bilo krvi ili vene netaknute bolom. U početku, kada su ga tukli i spaljivali, htio je da uleti i priguši eksplozije u svom tijelu. Ali kada je bol zahvatio cijelo biće, postalo je tupo.
  Sam Samosa je uvideo da su šanse da se nešto otme od Griške blede pred njegovim očima. Dželati su isprobali novi lijek. Našli smo brašno. Grishkina kosa je bila obrijana, a hladna voda je počela kapati na njegovu tjemenu. Mučenje je okrutno i efikasno. Nakon nekoliko sati, osjeća se kao da bombe eksplodiraju u mozgu. Griška je bio skoro slep i gluv. Više nije čuo riječi koje su izgovorili krvnik i Samosa.
  Odustali su i ponovo ga vukli na stalak. Ne shvatajući da je bilo kakav bol za dječaka samo utjeha - odvraćanje pažnje od strašnijeg čira na mozgu.
  Vatra i trepavica razvedrile su mu oči.
  Griška je došao k sebi i mogao je vidjeti dželate. Ovdje mučitelj postavlja tegove na blok u koji su stisnute dječakove noge. Bol u mojim rukama i ramenima se pogoršava, ali me odvlači od pakla u mozgu.
  Samosa urla na vrhu svojih pluća. I sam je crvenokos, sa bradom:
  - Reci mi, psiću, gde je otac sakrio blago!
  Griška odmahuje glavom. Kao odgovor slijedi udarac koji potrese tijelo, a oni ga snažno udare. Drugi dželat, pod dječakovim bosim nogama, grabi toplinu ispod stalka. Jezivo je, ali nije toliko strašno.
  Ovdje stoji Kornila, kum Stenke Razina i bivši vojskovođa. Ostario, sa sedom bradom. U njegovom pogledu postoji čak i privid simpatije prema izmučenom djetetu. Bojar u dabrovom šeširu stoji u blizini. Očigledno mu je vruće u sobi za mučenje. I na njegovom licu je očigledno interesovanje za dječakovo mučenje. Mučenje se nastavlja. Griška odjednom osjeti nalet snage i zapjeva:
  Ti si Razin, moj kralj i otac,
  Još jednom je podigao narod protiv jarma...
  Vjerujem da će biti kraja patnji
  Biće samo bičevi i ništa za bojare!
  
  Seljak, radnik je sada pod jarmom,
  Proleter je slomljen od bojara...
  Ali vjerujem da ćemo pomesti sve krvopije,
  Otpevajmo hiljadu arija našoj Otadžbini!
  
  Uostalom, u svakom dvorištu žrtva bojara stenje,
  Svuda su kolci i stalci...
  Oni su još gori, smatraj nevjernika,
  Muče te, kretenu u agoniji!
  
  Ali Razin je prošao kroz bitke,
  Sve potrebne ruke i staze...
  Pobedom je došao naš slobodni kozak,
  Da pocepaju sve popove bojare!
  
  Ne, znaj da sumnjamo,
  Uostalom, mi smo za narod, bez sumnje...
  Sada dolazi čas uvida,
  Za slavu drugih generacija...
  
  Ti si Razin slobode i časti - vođa,
  Prošetao našom Rusijom...
  Želim da postaneš naš suveren,
  Ili još bolje, univerzalni mesija!
  
  Neka bude pravde pa veruj mi
  Biće tračak svetlosti zauvek...
  I zver će despot rastrgnuti na komade,
  Možemo čekati zoru!
  
  Bitka se vodi kod Simbirska - borba,
  Mi smo bijesni, nasilni ratnici, znate!
  I vjerujem da je sudbina postati pobjednik,
  Molim vas dajte šipkama malo mozga!
  
  Iako je Razin herojski poginuo u borbi,
  Ali u večnosti njegovo lice je sveto...
  On je, bez sumnje, vitez, konjanik,
  I desiće se, verujte Kremlju za trenutak!
  
  Prestat će ropstvo i jaram bojara,
  I sunce će izaći nad planetom...
  Patnja i obmana će nestati zauvijek,
  A Razin se veliča u pjesmama!
  Dok je dječak pjevao, svi, i dželati i "publika", stajali su ukočeni i slušali. Ali na posljednjim riječima Samosa je eksplodirao i vrisnuo iz sveg glasa:
  - Pogodi! Ubij ga!
  Dželat je dečaku zadao žestoke udarce. Već izgubivši svest, Griška je šapnuo:
  - Narod Rusije će biti slobodan!
  Okrvavljeni dječak je skinut sa police i odnesen. Samosa je obrisao znoj sa čela i prosiktao:
  - Dosta! Dosta nam je! Izdvoji kopile i završi s tim!
  Cornila je oklevajući rekao:
  - Da li je u redu da se dete razdvoje? Pa čak i javno? Možda ga zadaviti u ćeliji?
  Samosa je zarežao, škljocajući petama o pod.
  - Ne! Izvrši! I to javno - kvartira!
  Bojarin je potvrdio, stisnuvši pesnicu:
  - Neka bude tako! Potvrđujem smrtnu kaznu!
  Samosa se zlobno naceri:
  - Grišku kvare! Izvući ćemo svo Razinovo sjeme!
  Ovdje je Adala skrenula pažnju. Ona je prisiljena da izda komandu za pucanje. I raketa bomba teška dvadeset tona pogađa Toronto. Donosi smrt i užas u sebe. Adala svojim zbunjenim pogledom prati vatreni rep.
  Oh, bilo bi bolje da je pilot. Kako je ovo cool i romantično. Evo takvog pilota napadača.
  Na nebu je veoma hladno.. Devojka je pognula glavu i počela da se seća bar nečeg dobrog. Ali ništa mi nije palo na pamet. Pored priče o sinu Stenke Razin.
  Dječak je ležao na krevetu, vrteći se i u bunilu u snu. Teško je spavati kada vam je cijelo tijelo ranjeno, a čireve nagrizaju i so i votka. Poslednjih petnaest dana je bilo čisto mučenje. Mučenje noću i jak delirijum tokom dana.
  Dječak je sanjao svog oca. Moćni i snažni Stepan ohrabri sina:
  - Drći se mali! Narod će te pamtiti kao što si prihvatio smrt!
  Griška je, u delirijumu, odgovorio:
  - Kakva me smrt čeka?
  Stepan je samouvereno rekao:
  - Naša budućnost je maglovita. I ne zna se šta je pred nama. Ali vaši poslednji trenuci u životu biće najvažniji. Ne stidi se! Sačuvajte hrabrost!
  Griška je odgovorio ne baš samouvereno:
  - Biću čvrst... Ali ti, tata... Da li je naš pravi cilj zaista izgubljen?
  Stepan reče gromoglasnim glasom:
  - Pa, ne znam! Možda ću biti pogubljen, ali će doći drugi Razin, a za njim drugi Razin, i naši neprijatelji neće moći ništa da urade! Biće novih vekova, doći će do smene generacija... Ali Lenjin, gospodar oluje, doći će po Razina!
  Grishka, takođe stekavši samopouzdanje, rekao je:
  - Verujem da ćeš se vratiti!
  Dječak se probudio. Telo je tupo boljelo, a koža je bila sirova. Na vratima se začuo škripac i dželat je ušao u ćeliju.
  Veliki mučitelj reče blagim tonom:
  - Zdravo Griška!
  Dječak, iznenada osjetivši snagu, odgovori:
  - Dželat nije dobrog zdravlja, pa umri!
  Mučitelj dobrodušno klimnu glavom:
  - A ti si hrabro štene. Razne sam viđao i mučio... Ali nikog poput tebe nisam video! Tako mali, ali pravi kremen!
  Griška je skromno odgovorio:
  - Imam duh svog oca!
  Dželat je predložio sa smiješkom:
  - Hajde da se dogovorimo...
  Dječak je zveckao lancem i smogao snage da ustane iz kreveta i sjedne. Grishka je sa zanimanjem upitao:
  - Kakav dogovor?
  Dželat je šapatom predložio:
  - Da mi kažeš gde je blago tvog oca, a ja... Skinuću kragnu i izneću te u vreći.
  Griška je na trenutak oklevao. Zaista, šta ako prevariš dželata. Recite mu pogrešno mjesto i iskoristite trenutak i pobjegnite. Spasiti svoj život i ostaviti svoje neprijatelje na miru? Iskušenje je bilo veliko. Ali dječak se sjetio svog oca. Kupiti svoj život lukavstvom i prevarom? Ne, on mora umrijeti dostojanstveno na odru!
  Griška je odmahnuo obrijanom, natučenom i kvrgavom glavom:
  - Ne!
  Mučitelj se nacerio i primetio:
  - Sutra ćeš biti pogubljen! To je sigurno... Mučenja više neće biti, ali nema drugih spremnih za egzekuciju!
  Griška se strese, ali hrabro odgovori:
  - Pa pogubiće... Svi smo mi smrtnici!
  Dželat je dodao sa cerekom:
  - Neće ti tek tako biti odrubljena glava! I baciće ga na volan! Prvo će se odsjeći ruke, zatim noge, pa tek onda glava. Želiš li ovo?
  Dječak je zadrhtao, postao bljeđi i promrmljao:
  - Pošto je sudbina takva... Samo ću pokušati da prihvatim smrt dostojanstveno!
  Dželat se nacerio i primetio:
  - Tvoj otac je već odveden u Moskvu. Tamo te još gore muče. A onda čeka i točak za četvrtinu. A ti... Šteta što će te pogubiti! Ti si jak dečko i bilo bi lepo da te još malo mučim!
  Griška je oštro odgovorio:
  - Na sledećem svetu, bićeš mučen!
  Dželat je napustio ćeliju. A Griška se okrenuo i udario šakom po bradi. Bol je odjekivao kroz vene istegnute na stalku. Možda ne bi trebao to da radi? Trebalo je pokazati razboritost i prevariti krvnika. I naprijed, čekajući ga...
  Dječak se jedva podigao i pogledao u svoju ruku, prekrivenu tragovima pišanja i opekotinama? Hoće li ona zaista biti odsječena? Griška mu je pogledao nogu. Takođe je bila sva pretučena, tabani su joj izgoreli, prsti na nogama slomljeni. Ali vjerovatno će ipak moći da se popne na skelu. I noge i ruke i konačno glava će mu biti odsječene. I tada će duša odletjeti u raj...
  On je još dijete i nije imao vremena da griješi. Položio test vatre i biča. Najvjerovatnije nas čeka zasluženi raj ili, u najgorem slučaju, kratak boravak u čistilištu. Pitam se hoće li ga pozvati da se ispovjedi kod svećenika? Međutim, to više nije važno. Grishka nije osjećao svoje grijehe i više se nije bojao neizbježnog susreta s Bogom. A u raju je dobro, divan vrt, gdje je vječno ljeto, a anđeli sviraju harfe. Zašto ne mjesto zasluženo za dječaka koji je pretrpio tešku torturu?
  Ovo je bolje nego da visiš na stalku, da ti kožu razdere bič i da ti prste lome vruće gvožđe. Tamo ćeš zauvek ostati dečak, i bićeš zauvek mlad i zdrav.
  Čulo se zveckanje vrata. Pojavila se djevojka sa poslužavnikom, i dva stražara, kao i Samosa. Čudovište se naceri i reče:
  - Poslednji put u životu dobro jedi, štene! Kornila je velikodušna! I tamo će ti odseći ruke i noge!
  Griška je oštro odgovorio:
  - I bićete kažnjeni... Ne na Zemlji, nego na nebu!
  Samosa je zarežao:
  - Štene! Da vidimo kako vrištiš na volanu!
  Griška je hrabro rekao:
  - Smrt ponekad daje besmrtnost, a izdaja daje zaborav!
  Samosa je ljutito zalupio vratima i otišao. Ostao je samo dželat. Griška mu klimnu skoro prijateljski:
  - Ovo su praznici koje slavimo! I ne želiš da umreš!
  Dželat je lukavim pogledom upitao dječaka:
  - Zar nisi razmišljao o svojoj duši?
  Griška je iskreno odgovorio:
  - Ne osećam da se moram pokajati.
  Dželat je na to klimnuo glavom:
  - Pa, raduj se, kopile. U isto vreme popijte čašu vina. Vjerovatno prvi u mom životu.
  Griška je počeo da jede gusku. Nakon zatvorske kaše, hrana se činila izuzetno ukusnom. Dječaku je bilo malo bolno žvakanje, ali meso je izgledalo slatko. I aktivno je progutana.
  Dželat je primetio:
  - Da nije tvog kuma Kornile, ne bi dočekao takve gozbe.
  Griška je upitao ozbiljnim pogledom:
  - Šta hoće?
  Mučitelj je iskreno odgovorio:
  - Uzmi Stepanovo blago. Inače se ne bi pomerio.
  Griška je ravnodušnim tonom odgovorio:
  - Neka blago leži u zemlji. I služiće budućim ustancima!
  Dželat je zadivljeno rekao:
  - Pa ti si orao! Pravi ratnik! Pa, želim vam uspjeh!
  I mučitelj je ostavio dječaka. Griška se osjećao teško nakon što je jeo i popio čašu jakog vina. Oči su se zatvorile i dječak je zaspao. Sanjao je bitke i razne vrste incidenata. Kao da je vitez iz bajke koji poseče hiljade boraca.
  Znak desno - ulica, lijeva traka!
  A onda leti na zmaju. Kao junak iz bajke...
  Sledećeg jutra Gruška se probudila. Po prvi put, dječak se dobro naspavao i osjećao se energičnijim. Dželati su ga podigli. Na ranjeno tijelo stavljali su kostrijet. I oni su me podigli i odveli na pogubljenje. Grishka je u zoru ugledao boju i oštra koplja.
  Dječak je hodao u peglama, što je bilo nezgodno. Izveden je u dvorište. Dječakova bosa, osakaćena stopala teško je kročila na kaldrmu. Ali Griška je to izdržao, škrgućući zubima, i pokušao da ostane uspravan. Iako je svaki korak opečenih stopala bio bolan. Izašao je na trg.
  Ljudi su vidjeli dječaka. Obrijan, prekriven ogrebotinama i modricama, bosih opečenih stopala, omršav.
  Griška je više izazivao sažaljenje nego mržnju. Mnogi, posebno žene, saosećajno su uzdahnuli.
  Dječak im je namignuo i rekao:
  - Kao, gde je naš, nije nestao!
  I on je krenuo dalje. Nije bilo posebnog straha. Grishka je bio siguran da ne zaslužuje pakao za sebe. A nebo je mnogo bolje od zemaljskog, okrutnog postojanja.
  Mjesto pogubljenja bilo je okruženo odabranim moskovskim strijelcima. Ima puno stražara i domaćih kozaka. Činilo se da nije pogubljeno dijete, već državni zločinac kosmičkih razmjera.
  Dječak se nesigurno, teturajući, popeo uz ljestve, stupajući spaljenim nogama na hrastove daske.
  Na bloku je svjetlucala ogromna, naoštrena sjekira. Ogroman dželat u crvenoj halji je hodao okolo. Postojao je i točak namijenjen za četvrtinu.
  Griška se prekrsti. Zaista boli pomicati ruke.
  Glasnik je počeo čitati optužbu:
  - Ovaj sin Stenke Razina, Griška, kriv je: za prikrivanje blaga, organizovanje pobunjeničkih odreda, za pogubljenja i pljačke bojara, za nasilje nad ženama i tako dalje. Zbog toga je osuđen na kvarenje na volanu i vječnu anatemu. Neka kazna bude izvršena.
  Griška je zadrhtao, ali je ostao stajati na mjestu i stajati uspravno. Službenik je prosiktao:
  - Pa, da li je lopov spreman da se pokaje pred narodom?
  pomisli Griška. Da, ima za šta da se pokaje. Dečak se naklonio i rekao:
  - Izvinite, Don Cossacks. Kriv sam pred vama što vas nisam oslobodio bojarskog jarma.
  Samosa je očajnički vrisnuo:
  - Brzo ga pogubite!
  Dželatovi pomoćnici su pojurili do dječaka. Griška je, savladavajući bol u rukama, sam strgao kostrijet. Ljudi su bili izloženi čirevima i ranama koje su nanijeli dželati. Zatim su Griški zavrteli ruke i bacili ga na volan.
  Dželat je podigao sjekiru nad dječakom. "Sada će početi": pomisli Griška.
  Ali u tom trenutku začula se zvona i glasnik je objavio:
  - Kraljevska milost! Zbog Grgurove mladosti smrtna kazna je zamijenjena prodajom u ropstvo! Neka bude tako!
  Dječak je podignut sa skele i ušao u sobu. Za Grishku je počeo novi život.
  Pokazalo se da je Toronto prilično tvrd orah. Nacisti su ga, opkolivši grad i izbjegavajući nepotrebne gubitke, metodično uništavali artiljerijom i avionima. Velike nade polagale su se i na petu kolonu unutar Sjedinjenih Država. Napad na Oktavu pokazao se bržim i uspješnijim. Glavni grad Kanade je pao nakon trodnevnih borbi. 22. juna 1945. nacisti su se približili sjevernoj granici Sjedinjenih Država.
  Tako se Amerika našla u poziciji potpunog strateškog ograničenja. I izuzetno je teško izaći iz toga. Nacisti su proslavili petu godišnjicu predaje Francuske, četiri godine nakon napada na SSSR i dvije godine nakon nastavka operacije na istoku.
  Tako je Firer ponovo slavio sa svojom menažerijem uz praznik i gladijatorske borbe.
  U Berlinu je izgrađen Koloseum sa pet stotina hiljada sedišta. I okupilo se mnogo ljudi. Stadion je zaista prepun. A može se i zatvoriti za zimu sa staklenom kupolom na uvlačenje. Firer i njegova pratnja sjedili su u foteljama, a ispred njih su bili postavljeni stolovi sa posuđem. I menažerija je guštala.
  Hitleru je prikazan novi tenk "E"-400, težak oko pet stotina tona. Vozilo je bilo naoružano sa dva topa kalibra 105 mm, lanserom bombi 650 mm i dvanaest mitraljeza. Snažno vozilo sa kosim oklopom od 300 mm na čelu i 250 mm sa strane ostavilo je snažan utisak na generale. Tank je zaista bio majstor svih zanata.
  Na njega je ugrađen gasnoturbinski motor sa rekordnih 3.000 konjskih snaga. I svi koji su vidjeli ovaj skvot tenk su se uplašili. Iako je auto dosta ličio na kornjaču. Ali sa cijevima - dugim protutenkovskim topovima i širokim i kraćim bacačem bombi.
  Na auto je pucano iz oružja, pokazujući snažnu odbranu. Međutim, ovako tešku, široku i dugu banduru teško je transportirati željeznicom.
  Guderijan je to istakao. Najveći tenkovski strateg je predložio:
  - Mislim da je bolje zabraniti razvoj mašina težih od dvije stotine tona. U suprotnom će ih biti gotovo nemoguće prenijeti čak i u posebnim vagonima.
  Mainstein se složio s Guderianom:
  - Tenk je pretežak, veliki teret. Općenito, E-50 prilično dobro odgovara vojsci. Bolje je proizvesti ovo vozilo u jurišnoj modifikaciji nego izmišljati takve gigantske hibride.
  Firer je promrmljao nešto nerazumljivo. Generalno, Hitleru se nije svidjelo kada se dovodi u pitanje njegov genije. U posljednje vrijeme, međutim, pohvale su postale dosadne. Ali u ovom slučaju, fašistički diktator je volio velike tenkove. I nisam htela da odustanem.
  Adolf reče odlučno:
  - Biće u seriji E-400, a naši inženjeri će rešiti problem transporta!
  Zatim je uslijedila inspekcija jurišnog karabina MP0-55 sa povećanim prodornim metkom. Što je takođe zadovoljilo Hitlera. Kao i brzi oklopni transporteri. Uglavnom je planirano da se na njih prebaci sva pješadija.
  Firer je, međutim, volio prodore tenkova. Bilo je i diskusija o kompjuterima. Projekat nove elektronske mašine koja koristi tranzistore obećao je da će postati efikasniji i kompaktniji.
  Dizajner je obećao da će uskoro kompjuter moći da igra šah.
  Hitleru se dopala ova ideja. I sam Firer se zainteresovao za ovu igru u slobodno vrijeme i dobro je obavio posao. Napoleon je takođe volio šah i upoređivao je prave bitke sa šahom. Sada se Firer nadao da će otjerati Amerikance u Zugzwang. I do sada je to funkcioniralo. Najmoćnija ekonomija svijeta nije mogla odoljeti ujedinjenoj Evropi i resursima kolonija.
  Visok je i kvantitativni pokazatelj proizvedene opreme.
  Opsjednutog Firera, međutim, arena je omela. Prelepe devojke su izašle da se bore. I kako ih ne gledati?
  Hitler se divio polugolim, mišićavim telima devojaka i zamišljao sebe kao vilenjaka u svojoj fantaziji. Dobro je biti predstavnik ovog naroda - vilenjaci ne stare i žive hiljadama godina. Mnogo su jači i brži od ljudi, a odlikuju se svojom ljubavnom prirodom. Kakva trka!
  Firer je pljesnuo rukama i rekao:
  - I to ni prijatelj ni neprijatelj, već vilenjak!
  U međuvremenu su se devojke okupile i počele da se bore sabljama i mačevima. Prizor već poznat Fireru.
  A Hitler želi da se bori sa zmajem. Za borbu protiv dvanaestoglavog guštera. I odsjekao mu glave laserom...
  Firera je očigledno zanimalo lasersko oružje. I ne bez razloga. Na kraju krajeva, toplotni zraci se mogu koristiti za pucanje iz letećih tanjira. I od njih neće biti spasa.
  Firer se prisjetio filma u kojem su Stella i Albina letjele na disku koristeći zrake smrti. Tamo je sve ispalo zaista sjajno. Jedan hitac i dvije stotine američkih aviona odmah su zahvaćeni plamenom. Onda je bilo još pucnjave. Divna prilika za borbenu snagu. A devojke piloti su tako lepe... Samo želim da joj dodirnem jednu nogu ili grudi.
  A u areni, devojke padaju i lome se, probodene mačevima. Kako je ovo okrutno!
  I sam Firer je bio pomalo nervozan. Ljepota umire. Ali ljepše je mučiti i silovati ženu nego je ubiti.
  Jednoj od djevojaka je odsječena ruka i ona je pala krvareći. Dokrajčena je udarcem oštrog mača. Hitler čak skače od oduševljenja. i prede:
  - Ovo je ubrzanje! Neka bude cilj!
  Himmler podiže:
  - Neka bude gol!
  Firer se okrenuo glavnom dželatu Trećeg Rajha i upitao:
  -Šta je sa Jevrejima?
  Himler je, izgledajući radosno, odgovorio:
  - Oni rade za nas, Fireru! Uključujući šaraške! Naterali smo Jevreje u našu ekonomiju!
  Firer je urlao na ovo:
  - Pazite da se ne razmnožavaju! I nije se miješao sa drugim narodima!
  Himler je pokorno rekao:
  - Da moj Fireru!
  Hitler je odmahnuo. Sjetio se svog sinoćnjeg sna. Pomalo košmarno i fantastično.
  Bilo je kao da je leteo na zvjezdanom brodu, i... Progonili su ih svemirski pirati. Cijeli paket. Pored Firera bile su četiri djevojke u bikiniju. I još jedan cijeli tim zajedno sa vilenjakom.
  Neprijatelj se neumoljivo približavao. Podsjećao je na duha, iz svijeta noćnih mora.
  U svom snu, Hitler je bio čarobnjak, tačnije mađioničar. Pripremio je improvizovani napitak, spreman da neprijateljski dočeka svog protivnika. Njegov čarobni štapić je vibrirao u njegovim rukama: tanak glas kao da je pištao: opasnost, opasnost, opasnost!
  Adolfa je preplavila inspiracija, improvizovao je da pobedi. Mladi Firer je brzo pomiješao napitak s ranije nepoznatim sastavom. Duvao na njega.
  Gotovo odmah pored njih su se pojavile slike tri broda. Prišli su skoro blizu.
  Vilenjak je naredio:
  - Najvećih razmera, plazma erupcija!
  Proturazarač je ispalio sve topove. Izletio je bijesni vihor razaranja. Udaljenost je bila gotovo ekstremna; glavnom zvjezdanom brodu je trebalo teško. Ali čarobnjak Jarran uspio je postaviti neku vrstu odbrane. Kao rezultat toga, puna snaga salve pogodila je brigantinu koja je jurila s desne strane.
  Snažan udarac je iskrivio svemirski brod, zgužvao se i bacao poput gumene lopte koju je zgnječio točak kamiona. Samo su se krhotine rasipale dalje, obasipajući pepeo zapaljenim ugljem.
  Firer je zviždao:
  - Vau! Snaga udarne sile, ali u pogrešnoj vilici!
  Lijepe djevojke oko opsjednutog Adova su se kikotale.
  Christina je odgovorila:
  "Sada ne možemo izbjeći borbu."
  Djevojčica je bosa jurila neudobnim prolazom prema vazdušnim komorama, a dva "pobjednika" su visjela s jedne na drugu stranu. Kada je Christina udarila, jedno od oružja je zaškripalo:
  - Moja snaga je iskorišćena za tri i dve stotinke.
  - Umukni, mitraljez! - viknula je na njega terminatorka. - Neće još biti tako.
  Ljepotica je proletjela, prevrnula se nekoliko puta. Kretanje se usporilo, vilenjak je prebacio gravioniku na poboljšani način rada, koji se koristi pri slijetanju na divovske planete, neutronske zvijezde i, nedovoljno moćne, crne rupe.
  Sada je okolina oko nje postala viskozna i, savladavši takav žele, stisnula se na željeno mjesto u blizini okova.
  - Tuča je tuča i tu se ništa ne može učiniti.
  Tri grupe djevojaka zauzele su mjesta uz zid, spremajući se za žestok okršaj. Šta oni misle? Uostalom, većina njih živi svoje posljednje minute; predstoji krvava bitka s nemilosrdnim i vještim neprijateljem.
  Pirati ne daju ništa!
  Kristina se mentalno molila Apsolutu, koji je iznjedrio bezbroj bogova i religija. Devojčica je skočila na pod, a pre nego što je stigla da osloni noge na kopču, usledio je šok, ogromni svemirski brod je bio potpuno usisan u kolaps. Bio je to trenutni proces u kojem se svaki molekul tijela pomjerio.
  Oni koji su letjeli iza nje, Charlotte i Gerda, udarili su u stranu s takvim treskom da bi bez zaštite djevojke bile razmazane po oklopu. I tako su poletjeli nazad, skočivši četiri puta kao ping-pong loptice. Christina ih je lako podigla i, zaustavivši pokret, rekla:
  - Ne pokušavajte ni da spavate, prijatelji! Ozbiljan posao tek počinje!
  Devojke su u glas odgovorile:
  - Tu je komandant!
  Vilenjakova naredba je zvučala:
  - Počni napred.
  Neprijatelj je bio u blizini, trenutak kasnije, desno od Christine izletio je izrezani kvadrat uz jezivu škripu i na trenutak se pojavila marka zaiskrila otopljenom ivicom.
  - Baci lavu u usta! - komandovala je Kristina i skočila kroz otvor, kao da je zaronila u pakleni plamen.
  Uprkos mraku, instrumenti u šlemovima omogućili su da se jasno vide prepuni gusari. Komadi plazme izletjeli su iz winfera, oružje je samo biralo mete, odbacujući neprijatelje. Christina, kao iskusan borac, nije doživjela ni najmanje oklevanje. Jedan od gusara je pao pod udarcem njene teške noge, majmunovo tijelo je škripalo, a kosti se raspršile.
  Dva pobjednika izbacila su bujne, dugačke baklje, a također su sekle impulsima, probijajući oklop vaškama. Magda i Charlotte su letjele za njom, one su, kao iz limenki za zalivanje, sipale komadiće materije zagrijane na milijarde stepeni.
  Izvana nježne ljepotice, u borbi su se potpuno preobrazile, nalikujući na đavola pakla.
  - Čuvajte se, čudovišta! - Djevojke su vrištale.
  Christina je letjela kroz zrak, ostavljajući za sobom brdo leševa, prošla hodnik i odmah naletjela na cisternu za ukrcavanje. Oklopna buba dočekala je djevojku gustom vatrom. Onog trenutka kada je automobilu trebalo da identifikuje stranca i nacilja svoje oružje, spasio je Christinin život. Devojka se pomerila u stranu, a Magda je takođe uspela da se okrene. Ali Charlotte nije bila te sreće. Snažno pražnjenje plazme smrskalo je djevojku zajedno sa njenim borbenim odijelom. Povrijeđeno je i nekoliko prijatelja koji su letjeli iza nje.
  Djevojčice su pale, jedna je imala opečenu ruku, a druga nogu.
  Međutim, ljepotice su djelovale automatski, gurajući se od Weidemeestera. Punjenje za navođenje izabralo je mjesto na spoju, probijajući pokretni oklop tenka.
  Masivna buba je bila natečena, njuške pušaka uvijene.
  Christina je potvrdila:
  - Super, devojke.
  Jurišni robot artropoda napredovao je prema njoj, ispaljivajući gravionske lasere.
  Brojanje je bilo bukvalno u sekundama. Roneći pod destruktivnim talasom rezanja prostora, Christina je ispustila pražnjenje u zglob koljena robota, slomivši tri uda. Borbeno vozilo se srušilo, pucajući u plafon, zagrizajući oklopne zidove.
  - Zlatokosi, pazi. - vrisnula je jedna od devojaka.
  Djevojke iza pucale su iz Weidemeestera, prisiljavajući tenk koji je napredovao iz anusa da se zaustavi. Počelo je da se dimi, ali nije prestalo da puca, Kristina se okrenula i odmah našla pod vatrom, snop ju je pogodio u leđa i oborio, umalo joj slomio kosti.
  Devojka terminator je napravila salto, srušivši ploču dok je išla, i preletevši, udarila je svog protivnika u grudi hiperplazma mačem, uništivši instrumente.
  Robot se naglo trznuo i zgrčio, snopovi raspadnutog oružja udarili su u sopstvene pirate koji su pokušavali da se probiju iz bočnog hodnika. Još jedan robot je bačen na bok, nagnut, iz njega je tekla tečnost poput krvi, kroz koju je prolazio plamen, topeći metal.
  Adolf Hitler je probijao iz susedne ćelije. Hrabro je napao tenk čarolijom. Automobil se trznuo, strujni krugovi su se zagrejali, i okrenuo se nazad, oslobađajući silovit tornado na pirate. Općenito, ova tehnika je dizajnirana za bijesne životinje, a ne za kiborge, ali ovaj put je uspjela. Možda je to zato što je shema bila previše jednostavna, ili su možda Henryjeve magične moći rasle pod stresom.
  Vilenjak Buckingham je naredio:
  - Krasnova, pokupi neprijatelja sa zadnje strane, gustina vatre je prevelika, nismo se probili sa trećeg nivoa.
  - Pokoravam se! - Kristina je shvatila da je došlo do problema. - Sada ću se probiti.
  Djevojka je bacila granatu, koja se, kontrolisana čipom, nekoliko puta odbila od zidova, trznula i nokautirala još četiri gusara. - Pometeno je! - vikala je oduševljena devojka, ližući krv sa slomljenih usana.
  Naišla je na vatru iza ugla bočne galerije. Morala je da legne, a onda su granate iskočile u njenom pravcu. Djevojka je jedva stigla da ih obori, pucajući na prvi pogled, vođena instinktom.
  Granate su eksplodirale, zasuvši svoje fragmentima plazme. Čak je i Christina osjetila žarku vrućinu.
  Neko je ispalio salvu fitegroba. Svetlucavi hiperplazmični mehurići su se širili hodnikom, pržeći neprijateljske vojnike. Još jedan jurišni robot je uništen, a tenk se srušio.
  U međuvremenu, Magda i Gertrude su presjekle stupove za pročišćavanje zraka, zbog čega je fluor planuo i snažno eksplodirao, srušivši korsare.
  Djevojke su čak i cičale.
  Zajedno sa svojim drugovima, Christina je pojurila naprijed, prevrnula se i nogom oborila kornjaču s oguljenim oklopom. Još nekoliko pirata je spalio tenk podređen opsjednutom Fireru.
  Christina je svojim snopom presjekla korzara i skočila dalje, leteći, gađajući zbunjene robote.
  - Šta, metalci, zar vam nije slatko?
  Vilenjak general je izjavio:
  - Upravljajte hvataljkama pomoću spinnera.
  U komoru je uletjela instalacija koja se vrti, uslijedile su eksplozije, razbacani liskun i meso.
  Christina je otresla ostatke svog borbenog odijela, Adolf je doletio do nje s leđa, i umjesto oružja, okrenuo je svoj čarobni štapić stvarajući valove.
  - Šta, igraš li se? - pitala ga je devojka.
  Firer je progunđao:
  - Mislim da treba da idemo gore u tehnološku sobu.
  Christina je prezrivo frknula:
  - Pa, tvoj jedini logičan predlog u poslednje vreme.
  Nastavili su da se kreću, pucajući na svakoga na putu.
  Weidemeesteri koje su djevojke koristile rušili su neprijatelja zajedno sa pregradama, tehnološkim jedinicama, generatorima, zarobljavali statue koje nisu imale vremena da nađu pijacu, kipove, zlatne kupke, iza kojih su se gusari pokušavali sakriti.
  U ovom trenutku Christina se, neočekivano, borila prsa u prsa sa boginjom Astartom.
  Strašni ratnik je bacio granatu, oborena je, probila se izbliza, mašući mačem. Počela je tuča dvojice veoma iskusnih mačevalaca.
  - Ne mešaj se, Adolf. - viknula je devojka mladiću. "Pokušaću sam da se izborim sa tim!"
  - I ti isto! - rekla je glavna boginja filibustera.
  Kada se svađaju dva vešta muškarca, to je oluja, ali kada se bore vešte žene, to je tornado!
  Christina je odmah shvatila da je njena protivnica uvježbana u svim osnovnim tehnikama, te da je neće biti lako pobijediti. Astarte je u početku pokušala da ga uhvati u bijeg, ali neuspjeh nije ohladio žar. Djevojčica se odjednom pretvarala da je povukla i ponudila desnu stranu. Svetlana to nije kupila! Ona je samo pokazala iskorak i oštro udarila protivnika ulijevo. Ona je u tom trenutku refleksno pokušala da uhvati svog kolegu i ostavila je nezaštićenu stranu. Oštar ubod joj je otkinuo komad mesa, djevojka je izgubila brzinu, a noge su joj pokleknule.
  Rana je umanjila Astartine borbene kvalitete, a njeni pokreti su postali sporiji. Ovdje je Christina napravila bočni manevar, a zatim lako odrezala četku. Kao odgovor, Astarte ju je uspjela udariti glavom, ali to je bio posljednji uspjeh. Sledećim zamahom Svetlana je raznela glavu.
  - Bravo! - Rekao je Firer. - Vrhunska klasa.
  - Još nisi sve vidio.
  Nekoliko puta je izbijala borba prsa u prsa. Ponekad su čak koristili i svoje zube. Djevojke, dobro obučene, djelovale su po pravilu u jednom timu i borile su se u prsa u prsa u parovima ili trojkama. To im je dalo prednost u borbi sa šarolikim čoporom. Osim toga, bio je inžinjering i umjetna selekcija gena u inkubatorima.
  I ono što je takođe važno je da su pirati očigledno bili hladni. Nikada ranije se nisu morali boriti protiv snažnog neprijatelja koji napreduje koji se ne boji ukrcavanja tenkova, robota ili prokletstva čarobnjaka. A kada se prvi put susrećete sa nečim, dolazi do zabune.
  Pirati su se povukli, ustuknuli, jedni su vrištali kao opsjednuti, drugi su odjednom počeli da izbezumljuju i pucaju na svoje robote. Očigledno su ih magični eksperimenti opsjednutog Adolfa dovršili.
  Vojnici svemirske Njemačke oborili su jaku vatru i koristili mačeve iznova i iznova.
  Čak je i jež dobro postupio. Mali i okretan, prilično je vješt u metalnim granatama. I nije loše pucao.
  Devojke su se izvukle, u pravoj tuči, reakcija je eskalirala. Borili su se bolje nego u brojnim virtuelnim igrama, gde su trenirani od detinjstva. Međutim, dominirala je želja za preživljavanjem po svaku cijenu, da bi se kasnije razmnožavali. Osim toga, cijeli raznolik arsenal, uključujući prostorni čičak, iskorišten je sto posto. Čak ih je i Adolf, što mu nije bilo sasvim uobičajeno, koristio. Umotao je tri gusara u pastu za zube, a zatim ponovo upotrijebio svoj čarobni štapić. U jednom trenutku, komadić je udario u oružje čarobnjaštva, prelomivši ga na pola. Ali Adolf je vratio štap jednom čarolijom:
  - Ne! Svaka magija onda nešto vrijedi ako se zna braniti. Najteže je sačuvati svoju dušu od podlosti u sebi! - dodao je mladi Firer.
  Opet je mlaz magije izletio iz štapića i pao na elektronske mozgove. Konkretno, onemogućio je nekoliko poddimenzionalnih zamki.
  Stela je teško povredila nogu, ali je nastavila da se bori.
  Gubici s obje strane, posebno za gusare, bili su ogromni. Poginule su i devojke, skoro sve ih je Christina upoznala tek juče, ali svaki gubitak je bio bolan. Mnoge devojke su se potukle, čak i povređene. Nije bez razloga pirati prestrašili cijelu galaksiju; bilo je teško boriti se protiv ukrcavanja tenkova.
  Jedan od njih, najmoćniji i najmoderniji, odvezao se pozadi i ubio pet djevojaka odjednom, a ježa prepolovio. Adolf ga je zaustavio očajničkom čarolijom, a zatim se okrenuo protiv neprijatelja. Duša mu je bila istrgnuta od patnje, jedna od djevojaka ga je svojevremeno nasmijala nizom vrhunskih viceva iz svijeta robota. Sad, jadnik je mrtav, a još nije naučio kako da podiže mrtve. U ovom trenutku, mladi čarobnjak Firer suočio se sa svojim najvećim problemom.
  Čarobnjak Jarran sa vatrenom sabljom stao mu je na put.
  - Imaš bebu, vidim, neku posebnu, jedinstvenu magiju. Možda ćeš doći na našu stranu? Liga podzemlja će vas velikodušno nagraditi novcem, a možda čak i dati cijeli svijet naseljen poslušnim robovima.
  - Zašto ne odmah galaksiju? - upita Adolf u šali.
  Čarobnjak nije razumio humor:
  - Siguran sam da je sa tvojim sposobnostima stvaranje vlastitog carstva samo pitanje vremena. Dakle, moguće je, čak i galaksija.
  - Ali očigledno bez tebe! - Firer je poslao zrak na čarobnjaka.
  Lako mu se izborio i sam ga udario, toliko da se Hitlerova odjeća zapalila, iako je uspio da skoči nazad. Okrenuvši se, Firer je, nimalo magično, ugasio plamen.
  - Šta si dobio? Ne budi tako samouvjeren, Adolf.
  Firer je bio iznenađen:
  - Kako znaš moje ime?
  Kao odgovor, smijeh:
  - Moćni vračevi poput mene znaju sve!
  Ponovo je jurnuo na mladog Firera. Izbjegao je bačeni pulsar, pustio gredu, a zmija je izletjela iz štapa. Lebdela je u vazduhu i, uz smeh čarobnjaka, srušila se:
  "Nisi upoznat sa hipertalasnom magijom, slabiću." Zato se s vama može tako lako nositi. Pa, čime bih te još mogao zadovoljiti?
  Adolf je skočio na trola, pokušavajući da izvede pomet kako su ga učili, i bio je odbačen nazad. Tada je mladi Firer pročitao čaroliju: nekoliko ledenica je palo odozgo, što je izazvalo prezirni osmijeh od čarobnjaka.
  - Je li ovo sve što možeš? Šta kažeš na ovo? - Čarobnjak je promrmljao čini i poslao zeleni talas.
  Dim se digao oko Adolfa i pojavilo se prstenje. Mladi Firer je pokušao da skoči, ali su ga zgnječile ruke pjegavih pitona. Vezali su momka kao lance i počeli da ga guše. Mladi Firer je zastenjao:
  - Ubico!
  Čarobnjak se nasmejao:
  - Da, ja sam uragan uništenja. Zakuni se da ćeš postati moj učenik i pustiću te.
  - Nikad! - odgovorio je opsednuti Hitler, suprotno instinktu samoodržanja.
  - Onda ga uzmi! - siktao je čarobnjak.
  Struja demonske energije pala je na Firera, mučila je i kidala svaku ćeliju njegovog tijela. Bilo je veoma bolno, tako bolno da sam poželeo da zavijam kao vuk. Kao da vam kožu gule sloj po sloj i polivaju vrelim gvožđem.
  - Pa, hoćeš li me sada poslušati? - upitao je Jarran zastrašujućim glasom. - Ili!
  - Ne nikad! - rekao je Firer zadnjim snagama. - Služenje zlu uništiće dušu, koja je važnija od tela.
  Zli trol se nasmijao:
  - Budalo, služiti meni je jedini način da spasiš nesrećnu dušu. Sada je bacam u Gehenu. Nakon što vaše meso bude spaljeno, poslaću vas na mesto gde će sve ljudske priče o paklu izgledati kao slatki snovi. Drhti, nesretniče.
  Adolf ispljune:
  - Glupe pretnje!
  Usledio je zaglušujući urlik:
  - Onda spali!
  Plamen je zahvatio Hitlera, a koža mu je čak počela da se ljušti. Već je hteo da moli za milost, ne, nisam spreman da umrem. Ili, možda, podsvjesno mi je prošla misao, možda ću u budućnosti moći nadigrati svog nemilosrdnog neprijatelja.
  Struja vode ugasila je plamen, a Firer je oslobođen, ostavljen u dronjcima koji su jedva pokrivali njegovo tijelo sa gustim žuljevima. Vilenjak Buckingham se pojavio ispred njega. Svjetlo je zaiskrilo oko generala svemirske Njemačke, i on se nasmiješio.
  Snishodljivim tonom rekao je:
  - To si ti Jarran, ti očigledno želiš da uvrediš dete?
  Odgovor je bio zarđalo zviždanje:
  - Ne miješaj se u naš spor, vilenjače! U suprotnom ćete se jako loše provesti.
  Predstavnik glamuroznog naroda, razotkrivši svoje biserne zube, odgovorio je:
  - Vidim, ne možete ni da psujete na sofisticiran način. Neko patetično brbljanje o bebi umjesto prijetnji.
  Trol je bljesnuo očnjacima:
  "Raspršit ću te na atome po cijeloj galaksiji, i sabiti tvoju dušu u crnu rupu, i navući tvoju kožu preko kvazara."
  - Malo bolje! - Vilenjak je posekao pulsarom. Trol je, teturajući, s mukom parirao, na obrazu mu se pojavila opekotina.
  - A ti si jak! - Trolovo lice se iskrivilo poput maske izroda tame. - Ali nisam ni ja slab. Izvoli!
  Čarobnjak je poslao poklon, koji je vilenjak povratio svojim kolenom i poslao nazad sa okretom.
  - Ne, nisi me impresionirao! - odgovorio je Buckingham. Pogledao je Smitha, koji je podigao svoj štapić i pokušao ga udariti. - Nema potrebe, prijatelju, idi pomozi mojim drugovima. Ovaj tip je već potrošio previše energije, a ja se mogu nositi s njim.
  -Previše si samouveren, ali šta je sa ovim! - Prsti trola su porasli, a iz njih su počeli da rastu ogromni fantomi. To su bile razne vrste nakaza, moćni dinosaurusi i borbene mašine.
  - Super, hajde da se svađamo! - Ruka vilenjaka se uspravila kao lepeza, a ispod nje su počele da izbijaju kaskade moćnih nasilnika. Fantomi su se okupili i počela je bitka titana, koja je pokazala moć bez presedana.
  Vaga u magičnoj borbi ljuljala se s jedne strane na drugu, čuli su se jauci i srceparajući vriskovi.
  Polugoli Adolf se kretao kao somnambulista, vidio je brojne leševe i dijelove tijela, kao i zgužvane mehanizme. To mu je dalo snagu i probio se duboko u tehničke spratove.
  Neka me noćna mora opeče svojim dahom
  Kunem se, neću izdati tvoju otadžbinu!
  Meso je pocepano, ispunjeno patnjom
  Ali duh vojnika neće tolerisati stid!
  Kratak stih formiran je u glavi opsjednutog Firera. Kristina se borila naprijed, koja je za njega postala istinski nježna i voljena.
  Rodila bi mu i dijete, jedno od onih koji imaju šansu da postanu nasljednik Trećeg Rajha.
  Djevojka je išla sve dalje i dalje, pucajući lijevo-desno. U potpunosti je iskoristila zarobljeno oružje, čak i nogama. Na cipelama se nalazio uređaj koji je aktivirao pipke kada se prsti pomjeraju.
  I to je bilo zgodno kada se koristilo zarobljeno oružje. Najteže je bilo kada su njeni pratioci umrli, Christina je prolila suzu nad svakim leševom, često nad jedva primjetnim ostacima.
  Nestašna, uvijek živa Gertruda je umrla. Od nje su ostale samo noge. Gerda je imala malo više sreće, imala je samo veliku rupu na stomaku, a jedno srce joj je izrezano gelerima, pa je i dalje bilo šanse da preživi.
  Ekscentričnoj hrišćanskoj pripovjedači Magdi raznijeli su glavu, kao i rameni zglob. Istina, neki su izgubili samo dio tijela, a bilo je nade za njihov oporavak.
  Zaista, bilo je nemoguće ranije otkriti eskadrilu i uništiti je jednom termopreonskom bombom. Koliko bi djevojaka još bilo živo u ovom slučaju? Zar vilenjak to zaista ne bi mogao učiniti? A Fireru se čini da je Kristina spremna da mrzi ovog tipa.
  Borbe na tlu SAD su nastavljene. Čuvena četvorka: Gerda, Charlotte, Christina i Magda već su prošle Teksas i ušle u Luizijanu. 30. jun je prilično vruć dan. Amerikanci su se vrlo tvrdoglavo odupirali i čak su pokušali da izvrše kontranapad.
  Djevojke su zaustavile tenk i naizmjence nišanile. Bile su tako ljupke. A ispred su bili Shermani i Pershingi.
  Gerda ga je uzela i zapjevala, pucajući:
  - Crno...
  Charlotte je ispalila i nastavila:
  - Teror!
  Christina je pogodila granatom, odsjekla Shermanovu kupolu i nastavila:
  - Crno...
  Magda je srušila Pershingovu kupolu i zaurlala:
  - Teror!
  Gerda je ponovo gurnula projektil i pila:
  - U borbi...
  Charlotte je ošamarila i prednjala:
  - Za Armagedon!
  Christina će ispaliti projektil i viknuti:
  - Na zvoniku...
  Magda je precizno opalila i dodala:
  - Neprijatelji!
  Gerda je ponovo udarila i prosiktala:
  - Prekriži...
  Charlotte je ispalila granatu i zalajala:
  - Okreni ga!
  A djevojke su se uglas nasmijale njihovoj šali. Oni su zaista pevači vrhunske klase.
  I velemajstorski strijelci! I koliko precizno pucaju. I tako precizno, kao vrhunski snajperisti.
  Gerda, dok puca, počinje da peva:
  - Zelim...
  Charlotte, otpuštajući, nastavlja:
  - Momci...
  Christina udara, uzvikuje:
  - Devojke!
  Magda, pucajući i koseći Sherman, nastavlja:
  - Samo...
  Gerda, pucajući, gura riječima:
  - Kad se zagrliš...
  Charlotte je ispalila granatu i prednjala:
  - Milujte!
  Christina je, također otpuštajući, tvitovala:
  - Novo...
  Magda je ispalila i dodala:
  - Film....
  Gerda je, pucajući, nastavila:
  - Pogledaj...
  Charlotte je, otpuštajući, dodala:
  - U svemir...
  Christina je duhovito rekla:
  - Na tepihu...
  Magda je, nakon što je ispalila granatu, dopala:
  - Leti!
  Gerda je opalila i zaurlala:
  - Jakne...
  Charlotte je pucala i dodala:
  - Prugasta...
  Christina je zasjekla projektilom i siktala:
  - U kutiji...
  Magda je pustila poklon i dopala joj se:
  - Pantalone!
  Gerda je urlala, ispalivši projektile:
  - Prije....
  Charlotte je, pritiskajući džojstik, prednjala:
  - Jutro...
  Christina je, pogodivši projektilom, zalajala:
  - Sa devojkama...
  Magda energično potvrdi:
  - Oni šetaju...
  Gerda je prosiktala, pucajući:
  - Momci!
  Charlotte je ponovo pjevala6
  - Do jutra...
  Christina je nastavila:
  - Sa devojkama...
  Magda je viknula:
  - Oni šetaju...
  Gerda laje:
  - Momci!
  Napad Shermana je završen, gotovo svi tenkovi su uništeni, a ostali su počeli bježati. I Nemci urlaju od radosti.
  Gerda je racionalno primijetila:
  - Ispostavilo se da... Jenkijima smo spržili repove!
  Charlotte reče s malo ljutnje u glasu:
  - A Rusi su, pretpostavljam, srećni što se protiv Amerikanaca borimo ne na život nego na smrt.
  Christina je primijetila sa smiješkom:
  - Staljin bi nam mogao zabiti nož u leđa!
  Magda je uz uzdah potvrdila:
  - Ali ozbiljno, postoji šansa!
  Gerda je slegnula svojim mišićavim ramenima i primijetila:
  - Što se mene tiče, uopšte ne mislim da je Staljin bio toliko hrabar da uđe u borbu sa nama. A za nas bi bilo mnogo bolje da prvo osvojimo Ameriku i Britaniju nego da napadnemo SSSR.
  Charlotte se složila:
  - Zaista, mnogo je bolje ne voditi rat na dva fronta. Što se tiče Britanije, ona bi bila napadnuta.
  Gerda reče ozbiljno:
  - Oh, devojke, čak sam napisala i AI priču na ovu temu.
  Charlotte je svom partneru ozbiljno predložila:
  - Pa, pročitaj!
  I Gerda je prešla na izlaganje;
  . Mnogo je paralelnih, presavijenih poput lepeze univerzuma-svemira. Ovdje u jednom od njih Hitler je odlučio da ne započne rat sa SSSR-om 1941. godine . U stvari, ne možete započeti rat sa ogromnim sovjetskim carstvom sa Britanijom u pozadini. Štaviše, u "Main Kafu" budući Firer je napisao da je glavni razlog poraza Njemačke u Prvom svjetskom ratu to što se morala boriti na dva fronta.
  Osim toga, Hitler se na vrijeme sjetio proročanstva Wolfa Messinga da je Fireru suđeno da izgubi i slomi leđa na istoku.
  Bilo je, i zaključio sam: ratovati do potpunog osvajanja Britanije. Štaviše, antinjemačka pobuna u Jugoslaviji dovela je do toga da je Barbarossa plan morao biti odložen do kraja juna. To znači da možda nije bilo dovoljno vremena za zauzimanje Moskve i glavnih regija SSSR-a prije zime. A zimi su Nemci, što je očigledno čak i samouverenom Fireru, potpuno nespremni za borbu.
  Osim toga, zauzimanje Krita koštalo je Nijemce velikih gubitaka u desantnim snagama, a Firer je bio raspaljen velikom mržnjom prema Britaniji, odlučivši to prvi okončati.
  Uticaj je imao i izvještaj vojnog atašea koji je na prvomajskoj paradi vidio najnovije sovjetske tenkove: T-34 i KV-2. Poslednji tenk sa topom kalibra 152 mm ostavio je snažan utisak na sve prisutne Nemce. Hitler je, nakon što je malo razmislio, naredio da se ubrza rad na stvaranju teških tenkova. Pojavio se čitav niz projekata za velike mašine. I do stvaranja masivne tenkovske kavalkade, bolje je ne započeti rat sa SSSR-om. Nemci su već u maju prebacili još tri tenkovske divizije u Libiju. Početkom juna Romel je krenuo u napad na Tolbuk i nakon trodnevne borbe zauzeo ovo uporište.
  Nakon čega su Nemci krenuli u ofanzivu na Egipat. Britanci nisu mogli odoljeti nadmoćnim snagama Wehrmachta. Nemci su bili jači i brojčano i organizaciono. Osim toga, britanske kolonijalne trupe nisu baš htjele da se bore. Njihov moral je bio nizak i sve više je padao.
  Već u julu Nemci su zauzeli Egipat. Prešli su Suecki kanal i ušli u Palestinu. Britanci su pobegli... U Iraku je izbio ustanak, a Nemci su tamo ušli gotovo bez borbe. Ubrzo je pao čitav Bliski istok... U avgustu i septembru Nemci su okupirali gradove i trgove. A suprotstavila im se ne sovjetska borbena mašina, već male britanske trupe, kolonijalne snage koje nisu bile previše disciplinovane i sklone borbi i primitivne jedinice Arapa.
  Hitler je zauzeo velike teritorije. Krajem septembra zauzet je i Gibraltar. Franko je, vidjevši da Britanci izlijevaju, i plašeći se okupacije od strane nacista, pristao da dozvoli prolaz njemačkim trupama. Ispostavilo se da je napad bio prolazan. Nemci su to izveli vešto i organizovano, ali sama tvrđava nije bila baš spremna.
  Nakon čega su Nijemci gotovo bez otpora zauzeli francuske posjede u Africi. Na sreću, trupe se sada mogu prebaciti na najkraću udaljenost.
  Zimi je Hitler pokrenuo veliku ofanzivu u Sudanu i Etiopiji, a također je počeo napredovati u južnu Afriku. Nakon nekog oklijevanja, Firer je odlučio: ako uzmemo crni kontinent, onda ga uzmemo kao cjelinu. Štaviše, Britanci nemaju snage da zadrže svoje posjede. Glavna poteškoća za Nijemce nisu britanske trupe, koje su inferiorne u odnosu na naciste i po broju i po borbenoj efikasnosti, već u rastegnutim komunikacijama, poteškoćama sa zalihama i nedostatku potrebnih puteva u Africi.
  Ali Nemci su, sa svojim krutim totalitarnim sistemom, pokazali odličnu organizaciju i sposobnost kretanja na velike udaljenosti. Dakle, u SSSR-u su fašiste iznevjerila ne ogromna prostranstva - Afrika je po teritoriji i populaciji čak i veća od Rusije, već tvrdoglavi i fanatični otpor Crvene armije.
  I naravno da u Africi nema zime.
  U decembru je Japan konačno napao luku u Peruu. Bilo je jasno da Sjedinjene Države i dalje neće dozvoliti samurajima da progutaju britanske kolonije u Aziji i Pacifiku. I tako je Japan bio primoran da oslabi Ameriku iznenadnim napadom. I uspjeli su. Uslijedio je niz uspješnih operacija u Aziji. U martu je Hitler, u strahu da će ga Japan preduhitriti, napao Iran, a odatle su Nemci probili do Indije. Jasno je da je dvjesto pedeset njemačkih divizija više nego dovoljno da zauzme gotovo bespomoćnu Indiju, a tehnički zaostali Iran.
  Hitler je, naravno, prebacujući sve više snaga u Afriku i Indiju, preuzeo veliki rizik - Staljin je mogao započeti oslobodilački pohod na Evropu.
  Ali Crvenoj armiji još nije žurilo. Vođa svih vremena i naroda nakupljao je snagu, ali nije težio da se prvi uključi u borbu. Možda Staljin nije želio da preuzme odgovornost za veliki rat. A finska kompanija nije ulivala optimizam.
  Stoga, iako su se njemačke trupe širile iz Evrope, preko Azije i Afrike, Staljin nije žurio da to iskoristi. Također treba napomenuti da se snaga Wehrmachta stalno povećavala. Nemački gubici tokom opsežnih osvajanja bili su mali, a industrijska proizvodnja je rasla zahvaljujući stranim radnicima. Osim toga, Wehrmacht je bio popunjen Khiwijem i raznim kolonijalnim formacijama.
  Nijemci su svoje građevinske bataljone, vozače, pozadinske jedinice, konvoje itd. zamijenili strancima. Mlađe vojnike su regrutirali u vojsku. Čak su i sedamnaestogodišnjake i starije vojnike stavljali pod oružje.
  Wehrmacht je povećao broj divizija, a postotak stranaca u njemu je brzo rastao. Proizvodnja oružja je takođe brzo rasla. Novi tenk Tiger ušao je u proizvodnju kao najranije teško vozilo koje je razvijeno.
  U maju 1942. Wehrmacht je ušao u Južnu Afriku, nakon što se prethodno borio hiljadama kilometara. Madagaskar je pao u junu... Amerikanci nisu imali sreće, izgubili su bitku kod Midveja u ovom univerzumu. Dominacija u Tihom okeanu prešla je na Japan. A Treći Rajh je, ojačavši se kolonijama od Burme, Indije, do Južne Afrike i šire, nekoliko puta povećao proizvodnju aviona, izvodeći zračni napad na Britaniju. Nemci su imali nove moćne bombardere Yu-188 i DO-217. I pritiskali su Britaniju, pritiskajući i brojkama i kvalitetom.
  Britanci su, naprotiv, izgubili svoje kolonije i suočeni s podmorničkim ratom, smanjili proizvodnju aviona i druge opreme. Nacisti su pritiskali. I krajem avgusta obavljeno je sletanje. U borbama su učestvovali novi njemački tenkovi Tiger. Bitke u Engleskoj trajale su nešto više od dvije sedmice i završile su predajom.
  Nakon toga su Nijemci postavili svoju marionetsku vladu i novog, potpuno legitimnog kralja Engleske. Sama Britanija je postala protektorat Trećeg Rajha. Njena flota je skoro u potpunosti prešla na nemačku stranu.
  Staljin se nije usudio da udari neprijatelja tokom iskrcavanja. I postojao je pakt o nenapadanju između Njemačke i SSSR-a. Osim toga, fašistička država je postala veoma jaka.
  Čerčil je pobegao u Kanadu i pokušao da nastavi borbu uz pomoć Sjedinjenih Država. Ali Hitler je bio odlučan. Uslijedila je operacija Ikar sa iskrcavanjem na Island. Posljednja tačka sa koje američki avioni mogu doći do Trećeg Rajha je uhvaćena.
  Nakon čega je počelo prebacivanje snaga na Grenland. 1943. je proveo u pomorskim bitkama. Treći Rajh je imao podmornice sa vodonik-peroksidom koje su se kretale brzinom do 35 čvorova na sat i sustizale američke brodove.
  Argentina je objavila rat Sjedinjenim Državama, a Nemci su tamo počeli da gomilaju svoje trupe.
  Nacisti su za dva dana okupirali Švicarsku, a za sedam dana Švedsku, potpuno preuzeli kontrolu nad Evropom.
  Australija je takođe bila zarobljena, iako je invazija izvršena zajedno sa Japanom.
  U proljeće 1944. Njemačka se, akumulirajući veliki broj desantnih brodova, iskrcala u Kanadu. U isto vrijeme, njemačke i japanske trupe ušle su u Meksiko. Brazil, Venecuela, Čile i druge države objavile su rat Sjedinjenim Državama. Napad na Ameriku je počeo sa obe strane. Nijemci su nabavili glavni tenk "Panther"-2, koji je bio znatno superiorniji od "Shermana" po naoružanju, oklopu i performansama. A njemačkoj mlaznoj avijaciji jednostavno nije bilo ravnog.
  Kvalitativna superiornost njemačkih mlaznih lovaca: ME-262, HE-162, ME-163 nad Amerikancima bila je ogromna. Da ne spominjemo činjenicu da su se pojavili njemački mlazni bombarderi Arado, najbolji elisni Yu-488, te strašni TA-400 sa šest motora. Nijemci su imali prednost nad Sjedinjenim Državama u oklopnim vozilima, koja se povećala pojavom tenkova serije E. Posebno uspješnim pokazao se "E"-25, vozilo oklopnih borbenih kvaliteta uporedivih sa "Panterom"-2, ali mnogo lakše i okretnije sa nižom siluetom i nagnutim oklopom.
  Sjedinjene Države su bile naoružane visokim Shermanima i još arhaičnijim Grandovima. Nisu mogli probiti glavni njemački Panter-2 tenk u čelo, čak ni blizu. A bočni oklop Panther-2 bio je 82 milimetra pod uglom i dao je rikošet, tri četvrtine pogotka.
  Njemačka jurišna puška MP-44 također je bila superiornija od američkih automata i automatskih pušaka.
  Tokom borbi, Nemci su koristili jurišane kolonijalne trupe i strane divizije. Snaga Wehrmachta premašila je šest stotina divizija. U ofanzivi su učestvovali teški tenkovi "Tigar"-2, napredniji "Tigar"-3, "Lav" i kompaktniji "Lav"-2, strašni "E"-100 i "Miš"-2 .
  Krajem četrdeset četvrte godine pojavila se mašina "E"-50, znatno superiornija u oklopu u odnosu na "Panther"-2 i sa snažnijim motorom.
  Serija je uključivala i podzemne rezervoare koje su koristile mašine za zemljane radove.
  Ovo oružje je imalo snažan moralni uticaj na Amerikance. U vazduhu su se pojavili Yu-287, snažniji i opasniji mlazni bombarder, i najnovije modifikacije ME-262 sa zamašenim krilima. Kao i najnoviji ME-1010 i TA-183, uništili su novu generaciju.
  Pojavila se i naprednija jurišna puška MP-54 sa većom preciznošću i dometom paljbe i lakša je.
  Kvalitativna superiornost Hitlerovih snaga učinila je svoje, a američki front je propao. Nacisti su napredovali u svim pravcima. Amerikanci nisu bili u stanju učiniti ništa da se tome suprotstave. Njihov mlazni lovac F -2 je bio neuspješan i imao je karakteristike performansi čak i lošije od Mustanga.
  A američki lovci na propeler, čak ni u principu, nisu mogli da se porede sa nemačkim mlaznim lešinarima. A asovi Luftwaffea su se pokazali bolje pripremljeni. Mnogi od njih su skupljali račune.
  U tome su uspjeli i tankeri. Posebno Wittmann, borio se na različitim tenkovima na kraju rata na naprednijem Tiger-3. Krajem 1944. Nemci su imali 100-tonski "Kraljevski lav", sa motorom od 1800 konjskih snaga i raketnim bacačem od 410 mm.
  Efikasno oružje protiv dugotrajnih utvrđenja i zgrada. I što je najvažnije, praktički je neprobojna za svo američko protutenkovsko oružje.
  Nemci su stalno unapređivali svoju tehnologiju. "E"-50 je dostigao nivo zaštite koji je za američki top 90 mm neprobojan iz svih uglova.
  Njemački oklopni transporteri su se također poboljšali, posebno u oklopu. Fritz je stvorio Luftfaust i napredniji Faustpatron sposoban da probije tenkove s udaljenosti veće od kilometra.
  A Pershing se pojavio tek 1945. godine, kada su njemačke trupe već zauzele Meksiko, Kanadu i veći dio Amerike.
  2. februara 1945. Sjedinjene Države su se predale Njemačkoj i Japanu. Trupe sila Osovine približile su se Njujorku i Vašingtonu - više nije bilo šanse.
  Predaja je dovela do okupacije Amerike i oduzimanja njenih resursa. Sada se cijeli svijet sastojao isključivo od Trećeg Rajha sa svojim kolonijama i saveznicima. SSSR-u je ostao samo jedan satelit: Mongolija. Tako je nastala izuzetno opasna situacija.
  Postalo je očigledno da su se, uprkos spoljašnjim prijateljskim odnosima, Treći Rajh i Rusija spremali da se upuste u smrtnu borbu.
  Staljin nikada nije odlučio da napadne Njemačku dok se borila protiv Britanije i SAD. Prijateljska neutralnost pomogla je Hitleru da porazi i osvoji Zapad. Ali sada je postalo jasno da i Treći Rajh ima planove za Rusiju. A SSSR je sa svojom komunističkom ideologijom predstavljao potencijalnu prijetnju nacionalsocijalizmu.
  Hitler je skupljao snage za težak udarac. Wehrmacht je postao brojan, brojao je do hiljadu punokrvnih divizija, oko trideset miliona vojnika, od kojih su manje od trećine bili etnički Nijemci. Bila je to ogromna snaga, dobro opremljena tehnologijom, sa najnovijim tenkovima serije "E", koji su se aktivno proizvodili umesto manje naprednih "pantera" i "tigrova". A Panter 2 je ostao strašna mašina.
  Međutim, glavni njemački tenk je bila modifikacija "E"-50, teška šezdeset pet tona, sa debljim bočnim i zadnjim oklopom i opremljen topom kalibra 105 mm, dužine cijevi od 100 EL. Ova mašina je trebalo da bude protivteža sovjetskoj KV seriji...
  Staljin se takođe zainteresovao za teške mašine. U avgustu 1941. godine započela je serijska proizvodnja vozila KV-3 sa topom duge cijevi kalibra 107 mm. Nekoliko mjeseci kasnije u proizvodnju je krenuo tenk KV-5 sa dva topa 107 mm i 76 mm težine 100 tona i prednjim oklopom od 170 mm. Već četrdeset druge godine u proizvodnju je krenuo KV-4, težak 107 tona i prednji oklop od 180 mm i slično oružje.
  Staljin je volio velike strukture. KV-6 je postao vozilo sa dva topa: haubicom kalibra 152 mm i protivtenkovskom topom od 107 mm. Automobil je bio težak više od 150 tona. Bio je opremljen sa dva motora od 600 konjskih snaga odjednom. KV-7 je imao slično oružje, ali još deblji oklop od 200 milimetara i težak do 180 tona. Godine 1943. u proizvodnju je ušao i KV-8 sa topovima 152 i 122 mm, teškim od dvije stotine tona.
  Ali pokazalo se da superteški tenkovi nisu najbolji. Prevelika težina stvorila je probleme s transportom i performansama vožnje. Posebno kod terenskih vozila. Osim toga, KV seriju karakterizira takav nedostatak kao što je lokacija oklopa, bez racionalnih kutova nagiba, što je donekle obezvrijedilo odličnu zaštitu tenka.
  Ali SSSR, za razliku od Trećeg Rajha, nije vodio ratove. Rat sa Finskom bio je posljednji. I nije bilo prilike da se oprema testira u praksi. A Staljin je, imajući ogromnu moć, donosio jednostrane odluke o tome koju opremu će staviti u upotrebu. A vođa je zaista volio teške automobile.
  Nemci su u praksi koristili velike tenkove. Borbeno iskustvo je pokazalo da je tenk teži od sedamdeset tona prevelik da bi postao hemoroid, posebno tokom transporta, da bi se masovno proizvodio za borbena dejstva.
  Najbolji dizajneri iz cijelog svijeta konačno su stvorili vozilo koje je zadovoljilo zahtjeve vojske za zaštitom, a istovremeno se moglo transportovati i koristiti. "E"-50 je postao takva mašina. Njegov prednji oklop povećan je na 250 milimetara pri racionalnom nagibu, a bočni i krmeni na 160 milimetara.
  Ispostavilo se da je tenk zdepast i imao je vrlo dugu cijev. Konačno, Nemci i njihovi robovi stvorili su manje-više zadovoljavajuću mašinu. I SSSR je imao nekih problema. Posebno sa glavnim rezervoarom.
  Serija KV je razvijena na ekstenzivni način: veća težina, više oružja, veći kalibar. I ona, naravno, nije mogla postati glavni tenk.
  T-34 je preuzeo ulogu najpopularnijeg tenka. Relativno jednostavan za proizvodnju, može se uzeti u količini. Mašina je, uz manje nadogradnje, pokrenula masovnu proizvodnju. Ali 1943. godine, kada su Nijemci imali serijski tenk Panter, koji se uspješno dokazao u borbi, Švabe su se pokazale kao masivni tenk koji je bio jači. I ubrzo je "Panther"-2 sa jakim oklopom i topom od 88 mm duge cijevi postalo jasno da je T-34 premali.
  Bilo je različitih ideja... Uključujući stvaranje fundamentalno novog tenka, T-44, i modernizaciju prethodnog. Staljin je bio strastven za razvoj teških mašina i bio je pomalo hladan prema srednjim i lakim mašinama. Ali T-34 je bio dobar zbog svoje masovne proizvodnje. Postalo je jasno da serija KV ne može odoljeti Trećem Rajhu, koji je progutao toliko zemalja u količini. I nastala je kompromisna opcija: T-34-85, kada je samo kupola zamijenjena u glavnom tenku.
  To je omogućilo održavanje masovne proizvodnje, ali kalibar 85 mm i dalje je bio nedovoljan da probije najpopularniji njemački tenk Panther-2.
  Nema se šta reći o kasnijem E-50. Krajem četrdeset četvrte, SU-100 se pojavio kao razarač tenkova. Ali takođe je bio inferioran u odnosu na "Panther"-2. Početkom 1945. Nemci su uklonili Pantere i Tigrove, odlučivši se za težu verziju E-50, kao tenk superiorniji od svih svojih protivnika. Ovo vozilo moglo je da probije i teške KV i sva druga sovjetska vozila. U seriji su ostali samo "Lav"-2 i "Kraljevski lav", ali je i njih trebala zamijeniti objedinjena serija "E".
  Nemci su imali superiornost nad SSSR-om u broju i kvalitetu. Osim toga, Japan se pripremao za udar sa istoka.
  Staljin nije imao potpune informacije o tenkovskom potencijalu neprijatelja. Ali SSSR je imao 60 hiljada tenkova u sto dvadeset divizija, ne računajući oklopna vozila sa pješadijom. Od toga je četrdeset hiljada najnovijih 35 hiljada trideset četiri i pet hiljada različitih KV vozila. Plus relativno mali broj samohodnih topova, svega par hiljada. Uglavnom SU-100 i SU-152.
  Snage su, naravno, znatne. Ali nacisti su, oslanjajući se na potencijal pola svijeta, izbacili mnogo tenkova. Zapošljavali su fabrike širom Evrope, kao i u Africi, Aziji, Kanadi, SAD, Australiji... Uzmite u obzir ceo svet...
  Veličina njemačke tenkovske flote rasla je bjesomučnim tempom. Pogotovo nakon američke predaje. Istovremeno, nacisti su se prvenstveno fokusirali na seriju "E", posebno na "E"-50. Ove mašine su bile tehnološki naprednije od Pantera i efikasnije.
  U proljeće '45. proizvodnja tenkova dostigla je pet hiljada mjesečno, a većina vozila se može svrstati u teška. Do 1. juna 1945. nacisti su imali oko devedeset hiljada tenkova. Od toga, sedamdeset pet hiljada je raspoređeno protiv SSSR-a. Više od deset hiljada vozila raspoređeno je od strane njemačkih satelita: Turske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Finske, Španije, Portugala i zemalja Latinske Amerike.
  SSSR je protiv njih u evropskom dijelu rasporedio četrdeset pet hiljada tenkova i samohodnih topova. Odnos snaga bio je skoro duplo lošiji za Rusiju, a kod teških tenkova osam puta lošiji. Istina, mašine satelita su bile slabije, a posade manje obučene, ali to nije napravilo razliku.
  Neki od sovjetskih tenkova bili su u Sibiru i na Dalekom istoku, a suprotstavio im se Japan sa svojim satelitima i kolonijama. Zemlja izlazećeg sunca rasporedila je više od trideset hiljada tenkova, iako uglavnom srednjih.
  Djelomično također licenciran od njemačkih modela Panther-2.
  U avijaciji je odnos snaga za SSSR još gori. Treći Rajh je razvio mlazni roj. Sedamdeset hiljada sovjetskih aviona suprotstavlja se više od dvesta hiljada nemačkih i sto hiljada japanskih aviona. Ako tome dodamo i borbeno iskustvo, onda je odnos snaga jednostavno katastrofalan. SSSR je, međutim, imao dobre lovce i bombardere, ali nije imao mlazne avione.
  Ali avion na propeler ne može se porediti sa mlaznim supovom po karakteristikama leta, čak ni teoretski.
  U pješadiji, Wehrmacht je rasporedio petnaest miliona svojih vojnika i pet miliona satelita u prvom ešalonu protiv SSSR-a. Samo dvadeset miliona. I to nisu sve trupe. Japan je rasporedio petnaest miliona samo u prvom ešalonu.
  SSSR je imao jedanaest miliona vojnika, izgubivši od koalicije više od tri puta. Nije bilo moguće dalje povećavati broj vojnika, jer bi privreda mogla propasti. I tako je Staljin povećao Crvenu armiju pet i po puta od 1. septembra 1939. godine. Najgore je bilo to što sile Osovine nisu dostigle svoj maksimalni broj i mogle su nastaviti da povećavaju svoj potencijal.
  Artiljerija SSSR-a je veoma moćna, posebno protivoklopna i minobacačka, ali... Ipak, najpopularniji kalibar od 76 milimetara je već beznadežno zastareo, a 45 milimetara još više. Previše je sitnica, a neće biti dovoljno pravih protutenkovskih cijevi teškog kalibra. Ako uzmemo tešku artiljeriju, onda Nemci imaju ogromnu nadmoć u broju.
  Raketna artiljerija u SSSR-u, zbog nedostatka borbene upotrebe, nije dobro razvijena. Fritz je u praksi razvijao gasne lansere i raketne bacače. Nacistički mitraljezi su napredniji. Mnoge jedinice su stekle bogato borbeno iskustvo. Trupe su marširale po cijelom svijetu.
  Nakon Finske, Crvena armija nije imala praksu u pravim bitkama. Naravno, ovo je značajan nedostatak.
  Ukratko, Staljin nema iluzija, uprkos svim naporima partije i totalitarnog režima, neprijatelj je mnogo jači. A u mornarici je, naravno, odnos snaga još gori za SSSR nego u ostatku. Uostalom, ako se nešto desi, morate se boriti, uzeti u obzir ostatak svijeta. I sa resursima ostatka svijeta, koji ima šestinu kopna i dvije stotine miliona ljudi.
  Desilo se... Staljin nije ušao u borbu 1939. godine, kada su Nemci potrošili municiju nakon prelaska Poljske. Ne četrdesetih godina, kada su nacisti pohrlili u Pariz, razotkrivajući pozadinu. I četrdeset prva godina nije postala znak oslobodilačkog pohoda, iako su se Švabe popele u Afriku i Aziju. A osim toga, bilo je toliko prilika da se fašizmu zada težak udarac.
  A sada... Sada su i sami nacisti spremni za invaziju. A sjekira paklenih moći visila je nad zemljom. Trebali smo naći izlaz. Ali koji?
  Staljin nije mogao da nađe odgovor za sebe. Da bi izbjegao rat, bio je spreman na sve ustupke zemljama Osovine. Slao je vozove sa sirovinama i žitom gotovo u bescjenje, snižavao cijene, nudio zakup naftnih bušotina ili darovao zlato.
  Ali Hitler je ćutao... Nije zahtevao skoro ništa, već je samo povećavao svoje snage na granicama. Završio je tenkovske armade i povećao broj vazdušnih divizija. Spremao sam se za iznenadni udarac... Možda ne sasvim iznenadan.
  Jasno je da se Firer plašio SSSR-a i da je želio da zbriše boljševizam sa lica Zemlje. Ali šta se tome može suprotstaviti? Fašizam je opasno ojačao. Trebalo je smisliti nešto posebno i snažno. Staljin je računao na atomsku bombu, ali za to je bilo potrebno još barem nekoliko godina. Da ne spominjemo potrebu za dostavnim vozilima za savladavanje Luftwaffe mlaznjaka.
  Sve češće su nemački avioni narušavali vazdušni prostor SSSR-a. Bilo im je zabranjeno pucati, kako ne bi isprovocirali naciste na invaziju. A nedavno su se pojavili izvještaji o misterioznim letećim tanjirima koji se kreću nevjerovatnom brzinom i mogu iznenada nestati.
  Staljin je izdao tajno naređenje da se pozabavi ovim, ali ni pod kojim okolnostima da nacistima da razlog za napad.
  Dok je Gerda tkala svoju priču, nemački tenk je šetao putem. S vremena na vrijeme Magda je otvarala vatru. Onda sam morao da pauziram i dopunim svoj borbeni komplet. Nemačku mašinu odlikovala je velika izdržljivost. Nekoliko ju je pogodilo, ali su granate odskočile kao grašak. I ništa značajno osim lakih ogrebotina nije moglo biti uzrokovano oklopom.
  Kada je Gerda završila svoj posao, Charlotte je primijetila:
  - Pa, šta onda? Nije loše! Ali sada je najvažnije pisati rat sa SSSR-om!
  Gerda je svečano obećala:
  - I biće! Iako sa takvim odnosom snaga, vjerovatno je već jasno ko će pobijediti!
  Charlotte reče sa sumnjom:
  - Zavisi od pisca! Dobar škrabač može napisati nešto što se smatra nevjerovatno uvjerljivim.
  Christina je logično dodala:
  - I što je najvažnije, to je fantazija... Pogotovo ako pišete o svemiru!
  Gerda je pevala sa cerekom:
  - Afrika je opasna, da, da, da... Ali trupe Antante su glupost! Ne idite, djeco, na napad iz SAD-a!
  Magda je opet cvilila:
  - I zaboravio si na ono najvažnije - Svemogućeg!
  Gerda je zarežala kao odgovor:
  - Pa, ne, mi to znamo!
  Magda je prelepo pevala:
  Brzo se pokaj pred Svemogućim,
  Inače će Belzebub progutati...
  Klekni pred Svevišnjim Bogom,
  Neka Isus dođe u vaše srce!
  Gerda je takođe melodično odgovorila na ovo:
  Firer živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu...
  Otvorila su se vrata svemira,
  Zvijezde su zaiskrile iznad nas!
  Magda je stisnula pesnice i odlučno rekla:
  - Svejedno, moj Isus je važniji od vašeg Firera. Jer Isus je Bog, a Firer je samo čovjek!
  Garnizon Toronta, odnosno ono što je od njega ostalo, je kapitulirao. Ogromni supertenk "Monster" pomerio se sopstvenim pogonom na jug. Trupe Trećeg Rajha postajale su sve brojnije. Prestigli su Kanadu i već su ulazili u sjeverne američke države.
  Jenkiji su se, pretrpevši štetu, povukli. Neki od njih, posebno Afrikanci, dezertirali su prvom prilikom.
  Adala je, zajedno sa ostalim djevojkama, sišla sa super tenka i počela trčati. Peter je trčao s njima. Dečko je bio veseo, voleo je da bude u timu sa devojkama.
  Sve su tako lijepe, mlade i u bikiniju. Gole potpetice blistaju. Svijetle mišićave, preplanule listove. Divne lepotice.
  Dječak se sjeti pjesme i zapjeva:
  - Ljepotice, ljepotice, ljepotice - kabare... Vi ste stvoreni samo za zabavu... Voljeni do groba u svojoj svetoj zemlji, a muke vam ne podliježu!
  Devojke se takođe dive zgodnom, mišićavom tinejdžeru. Žele da maze dečaka, maze ga, ljube. Sasvim je prirodna želja kada vidite zgodnog mladića. Mlade devojke se osećaju dobro, zaigrane su i skaču. Pokušavaju da gaze bosim nogama tamo gdje je bodljikavo, tako da postoji masaža.
  Predvode kolonu zarobljenika. Djevojke se smiju i bacaju kamenje na robove. Petar je isplazio jezik prema ratnim zarobljenicima i viknuo:
  - Teško poraženima!
  Oni samo potišteno pognu glave. Jao zaista. Ko bi rekao da će nacisti doći u SAD. Ruzvelt je, da je hteo, mogao da zaustavi Hitlera sprečavanjem Minhena. Ali Jenkiji su mislili drugačije. Općenito, Ameriku je karakterizirala suzdržana politika i bez želje za ulaskom u rat. A sad je fašisti slamaju.
  Panter 2 je prošao pored devojaka. Ovaj tenk je već zastario, ali još uvijek mnogo jači od Shermana i Pershinga. Da, na vrhu kule sjedila je djevojka u bikiniju, držeći zastavu sa kukastim krstom iznad glave. Ovo je crveni baner sa bijelim krugom i crnim paukom unutra.
  Auto je projurio, a tragovi su mu zveckali. Petar je cvrkutao:
  - Jedan, dva, tri... Ludi neprijatelj, umri!
  Dječak se zabavlja... Ali u isto vrijeme je i zabrinut. Na primjer, jučer je u snu vidio Staljina.
  Prosjedi i ostarjeli vrhovni komandant raspravljao je o važnom izvještaju u štabu. Vasilevsky je obavijestio predsjednika Državnog komiteta za odbranu.
  trideset hiljada aviona u roku od nedelju dana . Plus sto hiljada topova i minobacača, to su kolosalne snage.
  Žukov je pomalo skeptično primijetio:
  - U suštini ovo je tenk T-34-85. Automobil znatno inferiorniji od njemačkih modela. Uz to, sa najlošijim oklopom. Što se tiče avijacije, dominira nam Jak-9, koji je za red veličine inferioran u odnosu na nemačke mlazne avione. - Legendarni maršal je raširio ruke. - Da budem iskren, bez kvalitativne superiornosti u tehnologiji, ne možete pobijediti kvantitetom!
  Staljin je tražio od Abakumova:
  - Koliko dugo će Nemci držati snage protiv nas na istoku?
  Šef SMERSH-a nevoljko je odgovorio:
  - Sam Wehrmacht ima tri i po miliona, plus još oko milion i po jedinica lokalne policije i milion satelita. Tenkova ima desetak hiljada, ali su po borbenim kvalitetima superiorniji od naših. A Treći Rajh ima dosta avijacije. U borbama učestvuju avioni diskovi koje ništa ne može oboriti. - Raširio je ruke Abakumov i dodao. - Šanse da u najkraćem mogućem roku porazite neprijatelja koji je jako ukorijenjen su male, a on može brzo prebaciti pojačanje. Veličina Wehrmachta se stalno povećava i već premašuje trideset pet miliona ljudi. Ali tu je i Japan sa svojim kolonijama.
  Staljin je napravio nekoliko koraka po prostranoj kancelariji i pomalo zbunjeno primetio:
  - Ali možda je napad naša jedina šansa... Dok je neprijatelj vezan Amerikom.
  Molotov je oprezno predložio:
  - Ako Amerika padne, onda nećemo imati nikakve šanse...
  Vođa se složio sa ovim:
  - Dobro! Ali... Postoji mogućnost da nas Hitler neće napasti! U ovom slučaju, šanse za preživljavanje ostaju!
  Voznesenski se prisetio:
  - Radimo na T-54, druže Staljine. Ovo bi mogao biti vrlo obećavajući tenk.
  Vođa je odmahnuo glavom:
  - Izračunati parametri govore da vozilo teško trideset šest tona ne može imati prednji oklop deblji od dvije stotine milimetara. Ali njemački 105 će ipak probiti. A top od 100 mm u svakom slučaju nije dovoljan...
  Voznesenski je odgovorio sa osmehom:
  - Postoje različiti predlozi. Na primjer, napravite teški tenk. Ili povećati debljinu prednjeg oklopa na račun bočnog oklopa. Ali mi radimo, druže Staljine. I da budem iskren, naši dizajneri su već postigli mnogo. Konkretno, IS-4 sa 250 mm prednjeg oklopa obećava da će postati remek djelo naše tenkovske izgradnje.
  Vrhovni komandant je ljutito primetio:
  - Treba nam ozbiljno oružje sada, a ne u budućnosti! Da li razumete ovo?
  Voznesenski je hrabro odgovorio:
  - Radimo sve što nam naše mogućnosti dozvoljavaju. Ali sa samo pola Rusije, izuzetno je teško odoljeti gotovo cijelom svijetu.
  Molotov je sasvim hrabro potvrdio:
  - Da! Vrlo neravnopravne snage, druže Staljine. A mi i dalje stvaramo čuda!
  Vođa se malo smekšao i predložio:
  - Opustimo se i popijemo piće... Zašto ste svi tako tužni!
  Pojavile su se dvije djevojke u kratkim suknjama i golim nogama. Odložili su boce crnog vina i poklonili se moćima.
  Berija je pucnuo usnama i zalajao:
  - Zar nisu divni, druže Staljine?
  Vođa klimnu glavom u znak slaganja:
  - Naravno, divno je... Devojkama pristaju bose noge, posebno leti.
  Staljin si je natočio malo vina. Popio je i rekao sa dobrodušnim osmehom:
  - Da je više žena u vojsci, ne bismo se toliko povlačili!
  Berija je klimnuo glavom i promrmljao:
  - Pa da popijemo za domovinu! Pijmo za Staljina! Pijmo i sipajmo ponovo!
  Vođa je sjeo u stolicu i zamišljeno rekao:
  - A ako fašizam ipak pobedi, na planetarnim razmerama... Šta čeka čovečanstvo.
  Molotov je pokorno odgovorio:
  - Mislim da je nešto strašno!
  Žukov je razborito primetio:
  - Neki su uplašeni, a neki će biti dobro!
  Staljin je klimnuo u znak slaganja:
  - Da... Ovo je svetska vlada. O čemu su sanjali komunisti. Ali Hitler će učiniti sve na njegov način. Doći će era fašizma. - Vođa je klimnuo glavom, visoka plava devojka mu je sipala vino u čašu. Staljin je nastavio. "Tada će se uspostaviti novi poredak u svijetu." Doista će biti žestok totalitarni režim, ali će nestati ratovi, zločini, glad, nemiri, terorizam... Sve će biti kao pod nama, samo će Nemci biti u privilegovanom položaju. I biće...
  Staljin je pljesnuo rukama...
  Berija je primetio:
  - Ali za nas će to biti smrt, druže Staljine. Ili mislite da će nas Firer postaviti za guvernere u Rusiji?
  Vođa je ozbiljno odgovorio:
  - I to se ne može isključiti! Izgleda da su naši obavještajci javili da je Hitler rekao da je najbolji guverner Rusije Staljin!
  Oni oko njega su aplaudirali... Ali niko nije izrazio istinsko oduševljenje. Bilo bi lijepo objesiti Hitlera i Staljina ljudima oko vrata. Ili Napoleon.
  I sam predsjednik Državnog komiteta za odbranu odnosio se prema Napoleonu s poštovanjem. Postojale su neke sličnosti između čovjeka sa kockastim šeširom i Hitlera. Ali opsjednuti Firer se pokazao sretnijim.
  Staljin se, naravno, više puta kaznio jer je propustio iznenadni napad Njemačke, što je dovelo do strašnih posljedica. Iako je informacija zaista stigla. I sam vrhovni komandant je imao neke planove za Evropu i spremao se za rat.
  SSSR je u junu četrdeset prve imao dvadeset pet hiljada tenkova i klinova i otprilike isto toliko aviona. Hitler nije imao takvu moć. U svakom slučaju, kako je kasnije utvrdila sovjetska obavještajna služba. Da, Staljin se zapravo vrlo aktivno pripremao. Veličina Crvene armije dostigla je pet i po miliona i nastavila da raste. SSSR je imao otprilike četiri puta više tenkova i aviona od Wehrmachta i dvostruko više artiljerije.
  Samo u mobilnosti njemačke trupe su imale nadmoć. A puška Mauzer je pucala preciznije od Mosina.
  Staljin je, naravno, imao preuveličane podatke o snazi Wehrmachta. I vjerovao sam im, jer su nacisti prelako i brzo zauzeli Evropu. Da je Staljin znao da je Hitler tako slab, on bi prvi napao. Ali pokazalo se da je to bio preveliki oprez.
  Osim toga, Crvena armija je gotovo potpuno neobučena u odbrani. Ovo je zaista idiotski - ne napadajte sebe, nego naučite vojsku da isključivo napada. Sam Staljin je kasnije grdio sebe i svoj krug. Ali očigledno su masovne čistke obeshrabrile vojsku, ali i civile, od bilo kakve inicijative. Niko nije hteo da preuzme odgovornost i da se svađa sa vođom.
  Pošto uče samo napad, tako i treba! Inače, sam Staljin nije previše žurio da napadne, to nije uzeto u obzir.
  Da, vođa se prepustio snovima o svjetskoj dominaciji, i mentalno zamišljao kampanju protiv Evrope. Ali pogoditi tako jakog neprijatelja kao što je Wehrmacht... On nije samoubica! Pitajući se, Staljin je odgovorio: da, najverovatnije, ne bi prvi napao.
  Ne, da se barem rat s Francuskom odužio, a Njemačka bila oslabljena, onda je moguće da bi Staljin odlučio da udari. Ali nakon što je cijela Evropa pala pod naciste. Ali onda je tim više neoprostivo što Staljin nije dao naređenje da se vojska pripremi za odbranu. Ovo je bilo vrijedno gubitka regularne vojske 1941. A onda, SSSR nije imao vremena da rasporedi svoje snage.
  Vođa se ponekad čak i pitao da li da ispali metak u čelo? Ali ovo je zastrašujuće, jer bi čisti pakao mogao da čeka naprijed. Odnos vođe sa Bogom je složen. S jedne strane, Staljin nije javno govorio žestoko na ateistički način. Ali dozvolio je drugima da to urade. Unija militantnih ateista stvorena je tridesetih godina, hramovi su uništeni, crkve dignute u vazduh. Lično, sam Staljin je dao instrukcije - stisnuti svećenike. I bili su pritisnuti, smrvljeni, proganjani.
  Staljin se, u svakom slučaju, nije miješao u rasprostranjeni ateizam, čak ga je i podsticao.
  Ali kada je počeo rat, odnosno kada je Crvena armija počela da trpi poraz za porazom, Staljin je počeo da se bijesno moli na kolenima. I pokloni se. Savez militantnih ateista je raspušten, a progon crkve je privremeno prestao. Čak su se i ikone počele koristiti za zaštitu Moskve od zračnih napada.
  Međutim, Staljin je radije šutio u javnosti. Nikome nisam rekao da li veruje ili ne. Nisam posjećivao crkve, nisam se javno krstio. Dakle... Ubica je i dalje drug Staljin. Ubio je mnogo ljudi, ubio mnogo ljudi i trunuo u logorima. I treba da sklopi mir sa Bogom.
  Staljin je i dalje želio da se njegov vođa svih naroda poštuje kao božanstvo. I svuda je sebi podizao spomenike, kačio portrete ili, u svakom slučaju, dozvoljavao da se podstiče njegov kult ličnosti. Mada zašto biti licemjer prema sebi. Staljinu se ovo svidjelo i zaslužio je odobrenje. I kako će Bog gledati na činjenicu da je vođa od svog voljenog sebe učinio predmetom obožavanja.
  Šta je sa drugom zapoviješću - ne pravi od sebe idola? Na kraju krajeva, Staljin je stvorio kult od sebe!
  Možda zato Rusija trpi Božiju kaznu? I ne možete dobiti rat, ili ga čak pokrenuti na uspješniji put?
  Staljin je za sebe odlučio da ipak tajno ispovijeda svoje grijehe svećeniku.
  U međuvremenu sam naručio:
  - Sačuvajmo snagu! I svi morate raditi duplo više nego prije!
  Nakon čega je vođa pustio svoje satrape... Pomislio...
  Tenk T-34 je nesumnjivo bio uspješno vozilo. Čudno, upravo pogubljeni vojni general Pavlov je zapravo bio kum ove mašine, koji je učinio mnogo za njenu implementaciju. Sam Staljin je bio sklon razvoju serije BT, tenka na kotačima i gusjenicama. Njegova velika brzina očarala je vođu. Ali borbe u Mandžuriji i Finskoj pokazale su bespomoćnost ove serije u terenskim uslovima.
  I stvoren je tenk dobre manevarske sposobnosti, relativno moćnog topa i za svoje vrijeme, dobro zaštićen. Istina, vidljivost tridesetčetvorke ostavljala je mnogo da se poželi. Ali tenk je pokazao svoju efikasnost i superiornost nad njemačkim vozilima. Sve dok se Panter nije pojavio.
  Izuzetno je teško napraviti novi automobil u ratnim uslovima, a trideset četiri su premale protiv velikih mačaka. Sada govorimo o tenku T-54, ali E-50 sa tako malom težinom ne može se nadmašiti.
  Staljin je teško uzdahnuo. Rođen je u siromašnoj porodici pijanog obućara. I niko nije mislio da bi se mogli uzdići tako visoko. Ali srećom, sveštenik je pronašao jednog koji je cenio Džugašvilijeve sposobnosti i odveo ga u teološku školu, a zatim u bogosloviju. Ali nije bilo lako. Staljin je imao sumoran karakter, nije bio saputnik u duhu i odlikovao se svojom izolacijom. A sjemeništarci ga nisu voljeli, često su ga tukli. Staljin je pokušao uzvratiti, ali nije bio dobrog zdravlja, a njegova lijeva ruka nije dobro funkcionisala.
  Staljin nije mnogo voleo Boga, smatrajući sebe uskraćenim i uvređenim. Ali sanjao je o karijeri svećenika i marljivo je učio. A pošto mu je bilo teško da igra sa momcima, sve vreme je posvetio učenju i počeo da se usavršava. Prvo osmi student, pa peti... Ruska pravoslavna crkva pod carem je imala ogromnu moć i autoritet - zašto ne i karijeru?
  Ali tada su Staljina odneli revolucionari. Ovo može biti jedna od radnji srca, a ne uma. I Staljinovo srce je postajalo sve hladnije prema religiji. Bio je to grijeh koji mu se sviđao. Želio sam žene, i piće, i dim! A tokom posta jedite masnu svinjetinu, zalivenu crnim vinom. Staljin takođe nije iskusio ljubav prema Bogu, jer se osećao uvređenim od ljudi. Pa, zašto Joseph, kad ga svi ne vole? Posebno vršnjaci?
  Staljin je bio izopćenik, revolucionari su takođe izopćenici. Borci protiv moći koje su... I Josephovo srce je vuklo prema njima. Iako je moj um rekao: ostanite u bogosloviji, čeka vas divna crkvena karijera. Štaviše, Staljin je i dalje znao kako da lepo govori ako je hteo. Ali srce, negodovanje prema Bogu i silama koje postoje, pokazalo se važnijim.
  Tako je Staljin, bez završene bogoslovije, krenuo u revolucionarnu borbu. Mada kakva uspešna revolucija može biti u Rusiji? Ali bio je zauzet na poslu. Počeo je da stiče autoritet. Ali vidjevši da proces hapšenja teče sporo, odlučio je prihvatiti ponudu da postane doušnik carske tajne policije. U principu, Koba tada nije imao drugog izbora. Strpali su ga u zatvor i obećali da će ga tamo dugo zadržati, a onda su se mnogi od ovih doušnika razveli.
  Staljin se složio i njegova karijera je krenula. Sreo Lenjina. Nije mu se previše sviđao ovaj ćelavi intelektualac, ali mu je intuicija govorila da budućnost pripada Lenjinu. Tako je Staljin postao čovek od akcije. Bavio se pljačkama u korist stranke, organizovao ustanke i štrajkove. I izvukao se - bio je doušnik. Protjerali su ga u Vologdu i odatle je Staljin stalno bježao. Dok se, konačno, vođa nije potpuno zasitio, pa je prognan na četiri godine u surovije. U Rusiji je došlo do male revolucije koja je dovela do stvaranja Dume. Staljin je već tada počeo razmišljati o legalnoj političkoj karijeri: da postane zamjenik ili ministar.
  Početak Prvog svjetskog rata boljševici su doživjeli s nadom da će uskoro biti uzdrman. I uspjelo je! Rat je tekao s različitim uspjehom, ali nakon proboja Brusilova, činilo se da će Rusija uskoro pobijediti. To znači da će autokratija ojačati. Ali u februaru je došlo do državnog udara, monarhija je pala i došlo je zlatno vrijeme za boljševike.
  Ispostavilo se da je Lenjin mnogo sposobniji organizator nego što su mislili, uz to je uspio privući i Trockog. Staljin je skoro odmah mrzeo ovo drugo. Ali Trocki je bio koristan... Revolucija je prošla vrlo brzo. Iako su ga Zinovjev i Kamenjev skoro srušili. Ali, srećom, Kerenski se nije odlikovao svojom odlučnošću i inteligencijom.
  Revolucija se odigrala vrlo brzo i uspješno, gotovo bez gubitaka. Boljševicima je favorizovao uspjeh. I Staljin je gotovo odmah postao jedan od prvih.
  Zatim je došao građanski rat. Uspjesi i porazi. Trocki je odigrao veliku ulogu u pobjedi boljševika. A nakon pokušaja atentata i ranjavanja u vrat, Lenjin se teško razbolio i postepeno je počeo gubiti vlast. Sverdlov je umro pod sumnjivim okolnostima. Trocki je razvio Napoleonove ambicije. U ovom trenutku Staljin je morao da se gura jače. Kampanja protiv Poljske je propala i svjetska revolucija nije uspjela.
  Staljin je prestao da razmišlja i da se seća. Kako je uspio pobijediti Trockog i ostale odavno su znali i opisali razni autori na Zapadu.
  Više zanima kako se izvući iz trenutne situacije, trenutno.
  Ipak, najracionalnije je bilo riskirati i započeti rat protiv Njemačke dok je okovana Amerika. Ali odlučiti se na to je izuzetno teško. Staljin je odavno primetio tu izvesnu stegu u sebi. Stvarno napali zmaja? Da biste to učinili, morate biti Lancelot. Ali Staljin je više volio oprez.
  I bilo je nade, ali šta je Hitleru trebalo? Možda će sve zaista uspjeti?
  Ipak, Njemačka je stekla toliko teritorija da ga je teško i probaviti i razviti. Šta im treba od Rusije kada su najmasniji komadi uhvaćeni i uskoro će se razviti. Tu je i Ukrajina i Kavkaz, i Bjelorusija, i još mnogo toga, uključujući Turkmenistan i veći dio Uzbekistana.
  Vođa je, kako bi se odvratio od krajnje uznemirujućih misli, počeo zapisivati aforizme;
   Zvonjenje novčića je skladnije od praznog zvona sofizma, međutim, ovo drugo se obično uzgaja da čuje prvo!
  Plavuša je uvijek svijetla glava, ali, po pravilu, samo u doslovnom smislu riječi!
  Ako tamna kosa nije znak inteligencije, onda svijetla kosa sigurno ne može postati kriterij gluposti!
  Dobro vino se ne skladišti u usranoj posudi, a velika inteligencija se ne krije ispod ružnog izgleda!
  Oni koji imaju hrastove glave i sebični egoizam dopuštaju da im koža bude štavljena!
  Ko ne vodi računa o svim stvarnostima, trofeje broji samo u snovima!
  Ko mnogo sjedi, zaglavi se u močvari govora!
  Onaj ko mnogo mrda jezikom, bit će pretučen od uragana izazvanog olujom propuštenih prilika!
  Mogućnosti uvijek postoje, ali ih je nemoguće ostvariti ako imate nerealne ambicije!
  Istaknuta pojava je dobra u paradi, ali u borbi najbolja pojava je potpuna nevidljivost!
  Književne klavire je najlakše popraviti kada se izvuku iz grmlja neznanja, na čvrsto tlo zdravog razuma, a pouzdani alati snalažljivosti, inventivnosti i fantazije su pri ruci!
  Sve što vodi do pobede je divno - preuzeti neprijatelja, ali klaviri se ne računaju!
  Priroda nema loše vrijeme, ona ima samo djecu koja žele poboljšati klimu i pastorke, za koje na svijetu nema ništa dobro!
  Pastorak prirode je onaj koji ne priznaje srodstvo sa tvorcem svemira, već sebe radije smatra vanzemaljskim robom!
  Pa hajde da pijemo da naši rođaci mogu sve, a naši neprijatelji mogu samo sebi da naškode!
  Ne možete zastrašiti svakoga odjednom, ali svakog pojedinačno možete dovesti do ludog užasa!
  Ono što najviše stvara nove probleme nije želja da se stvori nešto novo što rješava probleme starog!
  Velika težina ove ili one vrste oružja ukazuje na lakoću rasuđivanja onih koji su ga naručili!
  Ne ubija oružje, već onaj koji puca iz njega, ali ono zamahuje, najčešće oruđe same smrti, jer je odbijanje ubijanja uvijek prava odluka za strijelca!
  Kad je čovjek čovjeku vuk, nije strašno kao kad smo jedni drugima šakali!
  Oni kojima se žuri uvijek kasne, a oni kojima se ne žuri nikada ne dođu do cilja!
  Iako brzina sama po sebi ne donosi pobjedu, u njenom odsustvu, neprijatelji vam kradu uspjeh!
  Zašto mnogi kuvari kvare kašu, jer stado svojom oskudnom kreativnom samostalnošću može samo da zgazi remek-delo!
  Kada iznenadite svog neprijatelja, uvek dobijate prednost nad njim, sa izuzetkom neverovatne gluposti i neverovatne gluposti!
  Kada iznenadite svog neprijatelja, uvek dobijate prednost nad njim, sa izuzetkom neverovatne gluposti i neverovatne gluposti!
  Do osiromašenja ruke davaoca može doći ako onaj koji uzima nije škrt na lukavstvu!
  Što je pobjeda lakša, teže je shvatiti zašto se to tako lako dogodilo i općenito je nemoguće razumjeti koja vas je nesreća spriječila da steknete prednost mnogo ranije!
  Poenta Morala je da je bez njega lako pobediti, ali je još lakše upropastiti plodove pobede!
  Oni koji imaju kratke ruke za dobra djela obično imaju duge i zle jezike!
  Svojstvo kratkog uma je da stvara duge rasprave i slaboumnu demagogiju!
  Sotona uvijek pobjeđuje, jer nema dobra bez zlih posljedica njegove upotrebe!
  Oni koji zakasne na bitku mogu samo da preskoče paradu pobede!
  Da, najlakši način da upadnete u nevolje je da rasipate prilike za svoje neprijatelje poput prosa!
  Pad duha, kao kap barometra, vodi u oluju, ali isključivo na našim prostorima!
  A ushićenje duše odbija invaziju uragana, goru od bilo koje anticiklone!
  Ko psuje, osećaće se veoma loše kada je odgovoran za svoje podle reči!
  Prva palačinka može postati grudasta zbog žurbe, ali ostale ne idu niz grlo upravo zbog prevelike sporosti za stolom!
  Kako bi spriječili komarac da vam nagrize nos, ne smijete izgubiti oštrinu reakcije i inteligenciju iz krvi!
  Oštar um, za razliku od oštrog bajoneta, svojom pomoći ne bode onoga koji sjedi na prijestolju!
  Što više neprijatelja glupih kao hrastovi, biće više hrastovih kovčega!
  Okrenuti obraz je sramota, ali onaj ko je odbio da okrene rame saborcu u nevolji zaslužuje još veću osudu!
  Pametnih nema toliko, ali apstrumna vlast uspijeva da ih posloži tako da se samo međusobno miješaju!
  Ko puno laje, ali trči sporo, vrlo brzo će dostići život psa!
  Pseći život je garancija samo lanca i ogrlice, i odgajivačnice i obroka, samo za one koji su uspjeli isplativo prodati vučju kartu i osvježiti miris psa!
  Snaga mora biti kombinovana sa moralnošću, moralnost sa dobrotom, dobrota sa mudrošću, a mudrost sa predviđanjem!
  Prvi koji da obećanja završava posljednji!
  Ko ne gori u vatri, ko se ne davi u govnima, čak ni sa težinom intelektualnog grumena!
  Problem možete brzo riješiti samo bez žurbe!
  Genijalnost je kompatibilna sa podlostima, samo sa dobrim ciljevima i dobrim posljedicama!
  Mnogo češće potcjenjuju prijatelje nego neprijatelje, ali se zbog toga ne manje često moraju i kajati!
  Oni koji misle unazad uvek ostaju sa nosom unutra!
  Suze radosnice su uvijek pomiješane sa gorčinom, samo ove druge uvijek ima više među onima koji su se kikotali na teškom poslu!
  Ima krokodilskih suza, ali smijati se od sreće nije dato krokodilskom srcu!
  Stavljajući zemaljsko bogatstvo pod čekić, nećete skupljati blago na nebu, tako da Gospodar-Bog neće uzdizati sluge sa malom praktičnom domišljatošću!
  Mjesto sastanka se ne može promijeniti smrću, ali možete odabrati mnogo pristojniji pejzaž za posljednji susret sublunarnog svijeta!
  Spontanost uma se ne ocjenjuje po sredstvima postizanja cilja, već po sredstvima koja ostaju nakon ostvarenja!
  Možete napuniti stomak nečim što je preteško, ali ne možete se zasititi!
  Oni koji nemaju očnjake najčešće dobiju šake po zubima!
  Krezuba vojska može izbjeći bijesno mlaćenje, ali političar bez mozga će dobiti šakom u zube, čak i sa najzbokijom armadom!
  Možete se smatrati pametnim ako šutite, osim u slučaju kada treba da date odgovor, on počne da priča jezikom oružja!
  Igranjem tihe igre možete spasiti svoj život, ali ga možete učiniti više od bednog postojanja samo inteligentnim dijeljenjem svog mišljenja!
  Tišinu smatraju zlatom samo oni koji su oboljeli od skrofuloznog zasićenja kanarinskog jezika!
  Svi završnici su nam poželjni, osim kraja dobrog, ali problem je što je gotovo nemoguće doći do dobrog kraja, a kraj dobra je gotovo neizbježan!
  Ništa ne može odoljeti nevinoj ljepoti osim ružnoj želji da sedne na tron razvrata!
  Ljepotom možete zaslužiti milost, ali grijehe ne možete platiti!
  Leđa pokazuju samo oni koji jedva čekaju da ostanu sa nosom!
  Toplo srce može otopiti svaki glečer ravnodušnosti, ali bez hladnog uma nemoguće je nastali tok pretvoriti u konstruktivni kanal!
  Revolucija je kao ključala voda, posegnete za njom nakon hladne reakcije, a onda vrištite od opekotina!
  Ljudi stalno rade čudne stvari, ali čuda se ne dešavaju!
  Čuda u rešetu izlaze postrance ako se samo predomislite!
  Iznenađenje u ratu je kao jedro na jahti, samo ne tako uočljivo!
  Ako iznenadite vojnika, to znači da je vojnik loš u zapažanju!
  Preciznost učtivosti nije u kraljevima, već u onim vojnicima koji podupiru svoj tron cijevima mušketa!
  Kada zavlada mir, možete ukrasiti svoje srce nezaboravima milosrđa, ali kada ratni haos bjesni, samo će trnovite ruže nemilosrdnosti zaštititi vašu dušu od proždiranja!
  Bolje je kopati rov nego sam sebi kopati grob, ali ako zakopaš svoj talenat i domišljatost, bićeš zakopan u najdubljem rovu!
  Prepuštanje alkoholu olakšava juriš u napad, ali trčanje pod uglom od četrdeset može dovesti samo do grobne jame!
  Pijanac je gori od glupog balvana, zadnji može da podupre vrata, zapečati rupe, ali sam pijanica je prolazna rupa, razbijač vrata, pa čak i glupe balvane obnavlja iverima!
  Hvalisanje se razlikuje od laskanja po tome što se ne očekuje laskava nagrada za prvo, već pohvala za drugo!
  Čovečanstvo raste sa inteligencijom, đubreći se porocima, kao ruža stajnjakom!
  Lijenost podstiče razvoj tehnologije, loše navike - medicina i bioinženjering, razvrat i požuda za informatikom, a agresivnost, zajedno, dovodi je na višestruko viši nivo od prirodnih potreba!
  Lijenost samo daje poticaj za napredak, ali da biste ga zaista vodili potreban vam je rad koji će pokriti prirodne potrebe ne samo lijenih!
  Lijenost nije izgovor za nerad, ali stvara takve probleme da se nikada nećete moći odmoriti za praznik!
  Lijenost samo daje poticaj za napredak, ali da biste ga zaista vodili potreban vam je rad koji će pokriti prirodne potrebe ne samo lijenih!
  Lijenost nije izgovor za nerad, ali stvara takve probleme da se nikada nećete moći odmoriti za praznik!
  Ko god se vrati - misleći da spase svoj život - ukaljaće se smrtnom sramotom!
  Bježanjem možete spasiti egzistenciju, ali ne možete spasiti život!
  Herojskim napadom ponekad izgubite postojanje, ali steknete besmrtnost!
  Plemenitost nije uvijek urođena, već se uvijek stiče gubitkom!
  Izdajnik, rob i u kneževskom ruhu, sluga otadžbine, knez i u kmetskom činu!
  Ko se mnogo piruje u miru prije rata neće imati mnogo razloga da se gušta na vojnim uspjesima!
  Strpljenje će istrošiti sve osim ambicioznih misli i neuništivih ambicija!
  Uzvišeni duh nikada neće pasti na koljena - uzvišeni duh nikada neće sići u podzemni svijet, a uzvišeni um je uvijek stran niskim strastima!
  Možete se boriti brojevima, pobjeđivati brojevima, ali samo sposobnošću održavanja pobjede i umijećem iskorištavanja njenih plodova!
  Za jako dete je bolje da bude takvo kakvo jeste, a da izgleda kao jaka odrasla osoba uvek je bolje da izgleda drugačije od onakvog kakav jeste!
  Ali u svakom slučaju, bolje je da vladar nikada ne izgleda slab - čak i ako je njegova glavna snaga obmana!
  Ludo herojski, vojnik ne čini glupost - komandant čini glupost, šaljući vojnike tamo gde herojstvo postaje ludo!
  Možete prestići cijeli krug na takmičenju, možete zaokružiti svoj kapital u poslovnoj transakciji, ali ne možete postići uspjeh kada vam se stomak zaokruži, a domišljatost ravna!
  Svaki ratnik treba da ima ovo, da ima veliko srce, ali malo straha i ogroman osećaj odgovornosti!
  Dva medvjeda ne žive u istoj jazbini, ali dva morala savršeno koegzistiraju u jednoj osobi sa mentalnim sklopom predatora!
  Tigar u zasjedi je opasan sve dok ne izgubi očnjake, a čovjek je bespomoćan dok ne bljesne sjajnim izumom!
  Svi se umaraju, samo lenjivci podležu umoru, samo mrtvi ne prolivaju kapi znoja!
  Možete se smatrati pobjedničkim varvarinom, ali to je bolje nego biti varvarin iz brbljivca u gubitku!
  Hrabrost je kao noga stolice; Dobro je kada se kombinuje sa veštinom i proračunom, a ako tome dodate i sreću, onda će pobeda biti konsolidovana na čvrstim temeljima!
  Hrabrost je dobra - sodomija je loša!
  Pobjeda zahtijeva pripremu, ali se možete pripremiti ne za samu Viktoriju, već za plan koji daje nadu da ćete je osigurati!
  Možete popraviti krivu kuću ili narušeno zdravlje, ali poljuljanu reputaciju ne vraćaju uređivanje, već radikalno restrukturiranje vašeg životnog stila!
  Pokušali su obnoviti SSSR bez izazivanja neugodnosti stanovnicima, ali kao rezultat toga, svi sadržaji su uništeni bez razloga!
  Kršćanstvo po vjeri je protiv ratova, ali najviše od svega urlaju pod zastavama kršćanske vjere!
  Svijet je do banalnosti nepredvidiv, ali trivijalno proračunat!
  Ljudska krv nije voda - ne blijedi s vremenom, zalijevanje spaljuje usjeve, samo raspiruje žeđ, ali i dalje prolijeva ljudski rod!
  Teško je čekati uspjeh, ali u stvarnosti možete čekati samo probleme!
  Čekate li vrijeme s mora, očekuje vas uragan nevolja i tornado neuspjeha!
  Jezik je mali mišić, ali čini velike stvari s malim brojem riječi koje izgovore veliki ljudi!
  Propeler se može zategnuti na avionu čak i bez goriva sa paljenjem, ali osoba bez borbenih osigurača može samo da se uvrne!
  Ko je rođen kao orao uvek leti, a rođen bez krila samo leti!
  Lava možete kultivisati u sebi snagom volje, ali duša zeca je, ispostavilo se, posledica slabovoljnog promiskuiteta, ne može se ispraviti bez lične želje!
  Kada se narodne snage ne mogu vezati u jaku metlu, rezultat je trošni kovčeg i rupa robova posteljina!
  Sigurnije je poljubiti ajkulu u čelo hiljadu puta nego jednom pokazati pozadinu ruskom ratniku!
  Ako je stražnji dio beskorisan, vojnički žar neće pomoći! Pa, ako nema žara, pozadina će biti neprijateljski ručak!
  Elokvencija komandanta ništa ne vredi a da ga ne slušaju sivi šineli vojnika! Ali bez jakih začina crvenih i sočnih riječi, ne možete skuhati supu pobjedničke gozbe!
  Za budalu, tišina je zaista poput kamena filozofa, koji daje vrijednost zlata olovnom jeziku!
  Rat je kao takmičenje u dizanju tegova; ako se ne postigne težina, nagrada se ne dodeljuje; ako neprijatelj nije dokrajčen, ne svira se pobednička himna!
  Ako vladar nema uzvišene misli, onda će njegovo carstvo eksplodirati u zrak!
  Vladar uvek treba da gleda ka vrhu, ali previše glave u oblacima baca zemaljsko blagostanje u vetar!
  Nažalost, čistači uvijek stignu na vrijeme, ali golubovi lete na pogrešno mjesto!
  Kotlet je napravljen od nekoga ko ne može da melje svoje neprijatelje! A mleveno meso može da umesi samo onaj ko nema pamet kao kotlet!
  Crno oko neće dodati svjetlost u prostoriju, ali može pružiti svjetlost u tami tvrdoglave tuposti!
  Kad kažu hajde zapalimo cigaretu druže, od izraza hajde da se objesimo - samo je jedna razlika - metoda samoubistva je mnogo bolnija i opasnija za druge!
  Možete odslužiti vrijeme do slobode, ali ne možete odslužiti vrijeme za slobodu!
  Dobro vino se ne može čuvati u usranoj posudi, a racionalne misli ne mogu postojati u prljavom telu!
  Imitacija se smatra refleksom majmuna, ali u stvarnosti su ljudi skloniji gubljenju individualnosti i slijede princip - kao i svi drugi!
  Pravi geniji su kao zrnca zlata u pesku, blistaju, ali prvo završe u pranju!
  Najčešće tirani peru narodni pesak zlatnim zrncima genija da bi uklonili i oprali sve što je vrednije od kaldrme!
  Naše lično gledište je kao dvogled - svoje nedostatke gledamo obrnuto, preuveličavamo druge koliko god je to moguće, a ako treba da analiziramo staklo, oni se uvijek zamagle od gluposti i težine koja raste!
  Češće je da ljudi ne seju ono što nije dobro i večno, već da seju dobro i večno!
  Pronalaženje zabavnih avantura je zaista slično Herkulovim trudovima; avanture vam padaju u guzicu čak i kada svim silama pokušavate da pobegnete od njih!
  Na posljednjoj frazi Staljin je bio potpuno iscrpljen, i psihički i fizički. Svalio se na stolicu i počeo da hrče.
  Ovo je tako nevjerovatan san koji je Peter uspio ostvariti. I djelovalo je zastrašujuće i znatiželjno.
  A supertenk "Monster" je već prešao sjevernu granicu Sjedinjenih Država, šetajući teritorijom zemlje slobode. Mnoge su se gusjenice zarile u zemlju, ostavljajući duboke brazde. Bio je to simbol fašističke kvačice za grlo američke slobode. Ali najgore se dogodilo kada je "Čudovište" stalo i mehanizmi cijevi počeli da zveckaju. Strašno oružje počelo je da gađa metu. Djevojke su pojurile, bljeskajući svojim preplanulim, mišićavim, bosim stopalima. I prtljažnik se okrenuo.
  Adala je sjela i pritisnula dugme džojstika.
  I ispljunula je teška granata od dvadeset tona. Letio je prema jednom od američkih gradova.
  Petar je zarežao:
  - Došlo je vreme, menstruacija je zdrava! Uništi lažne vođe i prave lopove!
  I diskoteke lete nebom, napadaju američke avione. Amerikanci zaista ne mogu biti gori, takva sila juri na njih. I što je najvažnije, možete se oduprijeti pritisku samo svojom hrabrošću. Neki Amerikanci se herojski bore, ali crnci i neki žuti jednostavno bježe. Ili odustanu, padaju na koljena.
  Petar je vidio zarobljene žene u gomili i nije mogao odoljeti. Prijeteći mitraljezom, naredio im je da ljube svoje dječačke bose noge.
  Žene su nevoljko cvilile usnama i lecnule se. Tinejdžerova noga je i dalje bez dlake, lijepa, preplanula, ali prašnjava. I ponižavajuće je to raditi tako na kolenima. Ali moraš, inače ti vidiš u očima da će te upucati. A Peter izgleda veoma ljutito. Hteo sam da ih potpuno napadnem, ali stranci su se stideli. Pa, dovoljno ih je ponizio. I zašto su nezadovoljni i namršteni? Zar nije zgodan dečko? Zašto izgledaju tako strogo? Možda bi trebalo da im stavi u usta svoje već značajno savršenstvo? Šteta što ima puno ljudi u blizini.
  Viču na tipa i tjeraju ga da povuče žicu. Supertenk Monster ponovo puca. Izbacuje tako moćno raketno punjenje. I leti nebom, donoseći smrt i uništenje cijelom susjedstvu.
  E-100, tenk sa dva topa, moćan i prilično brz, promiče. Probaj ovako nešto. Nemački auto takođe puca, primećujući da Sherman promiče. Nije lako pogoditi iz daljine. Ali protivavionski top kalibra 128 mm brzo puca i dobro pogađa.
  I kako je vrh Shermana oduvan. Kako je ovaj tenk ostao bez svoje polovine? A Nemci bukvalno urlaju od oduševljenja. Evo jednog američkog grada ispred nas.
  Lokalna policija se klanja do pojasa i pada na koljena moleći za milost.
  Većina lokalnog stanovništva je pobjegla i sakrila se. I samo radoznali dječaci bez straha gledaju njemačke tenkove. Čak i sa radoznalošću.
  Jedna od Njemica izvadila je bič i počela tući američke dječake po bosim nogama. Oni ciče i skaču. Ali i dalje gledaju i ne bježe. Neki čak i pjevaju nešto.
  Petar je, osjećajući entuzijazam u sebi, pjevao replike koje su jako ličile na riječi budućeg sovjetskog barda:
  - Ne volim sebe kad se plašim...
  Nervira me kad biju nevine ljude!
  Ne volim kad mi uđu u dušu,
  Pogotovo kad je pljuju!
  U najmanju ruku jaka pesma! U međuvremenu, pet sovjetskih djevojaka zauzelo je položaje u američkoj odbrani. Devojke su bile spremne ili da pobede ili umru. Zato su pevali sa velikim entuzijazmom, komponujući u hodu;
  Moja sveta, velika Rusija,
  Zlatna polja, srebrne livade...
  Ovdje su dijamanti posuli zemlju,
  Odabrani ruski snježni biseri!
  
  Ti si moja domovina više od svega,
  Slavuj zvoni, pucajući tril...
  Nema potrebe da se vojnici odmaraju na svojim krevetima,
  Kad je bijesni zlikovac upao!
  
  Ovdje Wehrmacht napreduje u divljem huku,
  Ruska zemlja gori od vatre...
  Ruske trupe se vrlo brzo tope,
  A porodica je uništena bombom!
  
  Ali domovina, čak i ako je ruka neprijatelja okrutna,
  Ne želi da popusti svom protivniku...
  Firer će to dobiti, vjerujem u oko uskoro,
  Jer je vojska kaljena u čelik!
  
  Ovde imamo zatvorene redute blizu Moskve,
  I škrgućući zube, borimo se za državu...
  Znam uspjehe Švaba, samo su preuveličani,
  Barem Hitler poziva Sotonu!
  
  Pobijedićemo fašiste hrabro,
  Iako nacisti imaju veliku moć...
  Ali tada sovjetski tenk juri tiho,
  I udara Firerove strane!
  
  Švabe mlatimo, sečemo ih blizu Moskve,
  Glave i kupole su kao zob tenkovima...
  I vjerujem da će doći vrijeme maja,
  Kada je vojnik doneo svoju zastavu u Berlin?
  
  Tada će svijet biti u sreći komunizma,
  U njemu je svaki ratnik jednostavno sa jasla...
  Bacićemo ratnike fašizma u ambis,
  Slomi svaku hordu, naš viteže!
  
  Kukavica nam je rekla koliko ćemo živeti,
  Ovo nije baš relevantno pitanje...
  Jer šteta što je život uvek tako kratak,
  Nadam se da će Hristos vaskrsnuti ljude!
  
  Ali ja verujem u nauku o komunizmu,
  Osvojimo prostranstva svemira!
  Bacimo gomilu sujeverja u ponor,
  Uskrsnite ljude i druga stvorenja!
  jula 1945. Pet djevojaka Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona bore se u Filadelfiji. Ovaj najveći grad na sjeveru Sjedinjenih Država svojevrsno je ključno središte američke odbrane. Trupe Trećeg Rajha napreduju, prijeteći da zauzmu najbogatiju silu na svijetu. A onda će neminovno pasti na SSSR. A onda će biti jako loše.
  Komandir bataljona Alenka, u svojoj uobičajenoj uniformi: bosa i samo u bikiniju.
  Djevojka ispaljuje bazuku na njemački tenk E-25. Ovo je lakša i upravljivija mašina i u njoj možete pronaći slabu tačku. I udari u stranu, primoravajući Nemca da se okrene. Nakon toga Alenka ispaljuje rafal iz mitraljeza i pokosi pet Indijanaca iz vojske Trećeg Rajha. Kaže sa smiješkom:
  - Neće proći!
  I baca granatu nogama. Opet, fragmenti se raspadaju, mnogo gubitaka i odsječenih glava. Ovo nije prvi put da se Alenka svađa. Ona ima staž iz samog Bresta. A ratnik je pun snage i odlučnosti da preživi do kraja. U blizini, Afroamerikanac umire sa razderanim stomakom. Ovo je zaista jeziv prizor. Crnac se previja i duh izlazi iz njega.
  Alenka oduševljeno kaže:
  - Nemoj umrijeti dvaput! Ništa u životu nas ne može izbaciti iz sedla!
  I opet baca granatu bosim nogama.
  Zlatokosa Marija je takođe tu. I baca granate nogama. Ona je veoma lepa devojka i spolja krhka, ali veoma spretna. Pobijeni Arapi iz kolonijalnih trupa Trećeg Rajha padaju. Grimizna mrlja širi se po bradatom licu jednog od njih.
  Marija je sa oduševljenjem pevala:
  - Postoji cvijet na svijetu, grimiz, grimiz... Zbogom olimpijska bajka!
  I opet su njene graciozne, bose noge u pokretu. Bacite granatu i pogodite protivnike. To je kao kosa koja seče koprive. I djevojka baca. Ona blista.
  Marija je mnogo toga morala da trpi tokom rata. I ona to nikada neće zaboraviti. I kako su je u zatočeništvu bičevali golom žicom po leđima i petama. I kako su spalili đon upaljačem. A najgore je bilo kada je Mariju, iscrpljenu mučenjem, odveli na pogubljenje. Sa spaljenim stopalima, djevojka, gotovo djevojčica, stupila je na zaleđene grudve zemlje. Njena bosa stopala sa mjehurićima bila su u velikim bolovima. Neki njemački umjetnici tražili su pritvor Marije. Očigledno je zaista želio da naslika sliku: "bosonogu djevojku vode na pogubljenje." Jadna Marija je vođena u krug, prisiljena da se smrzne u slikovitoj pozi. I nosi samo laganu, poderanu haljinu, prekrivenu mrljama krvi. Nijemac se nagnuo nad nju, uhvatio je rukom za nogu i natjerao je da savije opečene prste - da bi izgledalo slikovitije. A Marija je bila prisiljena da nepomično stoji, cvokoćući zubima. Čak su isprobali i tabane. Potom su je bičevali bičem i opet otjerali u jarak. Tada se Marija mentalno pomolila Svemogućem i oprostila se od svoje porodice. Ona je jato zuba koje cvokoće od hladnoće straha. Ledeni jesenji vetar razvejao joj je zlatnu kosu. Haljina je bila vrlo kratka, otkrivala je njena slomljena, opečena koljena, prekrivena žuljevima i tragovima žice na nogama. Cijela djevojka je bila prekrivena ogrebotinama, modricama i modricama. Tukli su je gumenom palicom i po glavi i po petama! Cijela leđa su prugasta bičevima i žicom. Haljina je pocepana, kroz krpe se vidi pretučeno tijelo. Ali Marija pokušava da ostane uspravna.
  Ona će prihvatiti smrt i ne tražiti milost!
  Skupljajući snagu, djevojka viče:
  - Živjela domovina!
  I pucaju na nju. Djevojka pada... Nije znala da je to lažna egzekucija. I pala je na snježni nanos, izgubivši svijest od nervne napetosti. Zatim je uslijedilo još mučenja. Ali jedan od policajaca dželata želio se zabaviti, odnosno silovati je, a u svom iscrpljenom obliku Marija je ostala ljepotica. Nasilnik se nije uplašio da će žrtva nakon žestoke torture pružiti otpor, te ju je odveo na osamljeno mjesto. Tamo se spremao da je zauzme, ali bijes je dao Mariji snagu. Ne štedeći svoju opečenu petu, udarila ga je u prepone s takvim bijesom i sletjela precizno da se policajac onesvijestio od šoka bola.
  Emocionalno uzbuđenje dalo je Mariji snagu. Uzevši od policajca dva pištolja, gotovo gola, ranjena djevojka krenula je u proboj. Uspjela je, iskoristivši iznenađenje, upucati četvoricu čuvara i pobjeći kroz zatvorske kapije.
  Zatim je pobjegla bosa i kroz snijeg. Noge su mi bile smrznute i nisam ništa osjećala. Na sreću, vlasnik je pustio djevojčicu u kuću i pustio je da se ugrije. Marijine noge su postale crvene kao vranine i strašno su boljele. Ali, srećom, nije bilo promrzlina.
  Devojka je dobila toplu odeću i otišla u partizane. A onda je prešla liniju fronta. Ali, prisjećajući se svog bijega, sada je pokušala što više vremena provoditi bosa, a čak i zimi bez cipela.
  Ljeti je ugodno biti gotovo gol, pogotovo što je u Americi ovo doba godine toplije nego u Rusiji.
  I Marija je naučila da baca granate veoma daleko nogama. Ovo je jedna od prednosti djevojke koja hoda bosa. Možete koristiti nožne prste za bacanje noževa, granata, oštrih fragmenata i komada keramike i metala. Odnosno, sa svojim gracioznim nogama možete mnogo. Čak i pucati iz mitraljeza. U njihovom bataljonu sve se djevojke bore isključivo bosonoge.
  Samo u jakom mrazu ljepotice mogu umotati noge u celofan, ili ih podmazati mašću i alkoholom.
  Marija puca i sija.
  Crvena Alla. Takođe je veoma precizna i jaka ratnica. Ima tako bakrenocrvenu kosu da, lepršajući na vjetru, podsjeća na zastavu revolucije. Prelepa devojka i veoma temperamentna. Čak i previše. Već je imala seks sa mnogim muškarcima. Čak sam vodio ljubav sa tri, četiri u isto vreme. Zaista joj se svidjelo tako.
  A ko će suditi Alli? Ona je odličan borac, i ne toleriše postojanost u ljubavi. Ovo je njen kredo. Sada djevojka golim nožnim prstima baca komad stakla. Odleti i pogodi Afrikanca iz vojske Rajha u grlo i probode Arapa u potiljak. Ima puno vojnika iz Trećeg Rajha, regrutovanih u racijama. Kolonijalni dijelovi su veoma brojni. Oni preplavljuju Ameriku.
  Alla se kikoće. Ima oštar karakter i bila je u maloljetničkom zatvoru. I tu su se pojavili okrutnost i hrtovi. U isto vrijeme, čak ni u zatvoru, djevojka nikada nije prestala da vrijeđa slabe. Međutim, ko nije sjedio pod Staljinom? A Alenka je, doduše nakratko, posjetila i dječiju radnu koloniju. Ali to je nije spriječilo da se popne u čin bojnika i dobije zvijezdu Heroja SSSR-a.
  Alla ponovo puca. Zatim bosom nogom lansira granatu. Tako leti po polomljenoj putanji i završi u cijevi tenka. Crvenokosi ratnik se kikoće:
  - Ja sam zapravo super devojka! I u ratu i u krevetu!
  Nakon čega je vatreni đavo šibicama zapalio komad gume i puzao prema njemačkom tenku E-50. A crvenokosi đavo je imao ludu ideju: uhvatiti Hitlerov tenk.
  Podigla je komad gume prstima svoje bose noge i bacila ga pravo u otvoreno bure. A pola minute kasnije otvorio se otvor tenka E-50 i pojavili su se Nijemci koji su bježali.
  Alla je pucala u Švabe iz pištolja, a jednog je dokrajčila komadom keramike, također bačenim njenom isklesanom, zavodljivom nogom. Zatim je zviždala prijateljima:
  - Maria i Anyuta za mnom!
  I tri golonoge djevojke u samo bikiniju, bljeskajući okruglim, prašnjavim štiklama, uletješe u rezervoar. Njegova visina nije veća od dva metra i ljepotice su lako uskočile unutra. Kopali su u autu. I zviždali su.
  Anyuta, ova šarmantna plavuša, primijetila je:
  - Cool auto, ima tako odličnu optiku i preglednost!
  Marija je takođe primetila:
  - I ovako kontrolišu tenk.
  Djevojka je podigla džojstik. Pritisnula je dugme. Kupola mašine je počela da se okreće.
  Alla je, pokazujući zube, klimnula:
  - Da, udoban je auto, nažalost naša tridesetčetvorka je daleko od toga!
  Marija je rekla s izrazom stručnjaka:
  - Naravno... Ovaj pištolj ima kalibar 105 mm, a naš IS-2 ima veći.
  Alla je klimnula glavom i primijetila:
  - Ali Nemci imaju dužu cev. I početna brzina projektila je mnogo veća od naše.
  Marija se, njušeći miris zapaljene gume, zahihotala:
  - Spretno si ih popušio... Kao bubašvabe!
  Alla je uz osmeh urlala:
  - Moraš znati trikove! Ali da li vam se svidelo?
  Anyuta je klimnula glavom i udarila nogom o metal:
  - Bez ikakve sumnje!
  A djevojke su prasnule u smijeh. Malo smo provjerili džojstik. Marija je zauzela vozačko mesto, Alla je postala topnik, a Anyuta je vozila mitraljeze. Nakon toga je njemački tenk zarobljen od strane ruskih djevojaka počeo da se kreće. Njegov deblo je bilo spremno da izbaci masu smrti.
  Alla, ovaj crvenokosi đavo je žarko pjevao:
  - Mašina smrti je poludela! Ona leti, razbijajući metu! Ovaj put smo se nasmiješili i išli po bijeloj liniji!
  I vatreni ratnik uhvatio je Panter-2 na nišanu. Uzela ga je i pucala. Smrtonosni projektil sa jezgrom od osiromašenog uranijuma probio je gotovo pravo kroz Panter i izazvao detonaciju projektila. Djevojke su složno urlale, urlajući:
  - Mi smo veliki i super ratnici! Izbrisaćemo sve!
  A Alla je ponovo pucala na tenk Lev. Pokazala je zube. Sjetio sam se kako je bičevana u dječijoj radnoj koloniji. Da, tamo su bičevali za najmanji prekršaj. I boli! Devojke su bičevane, a udarce morate sami da brojite. Ako pogriješite, udarite ponovo dok ne izgubite svijest. Djevojke često bivaju koprive na petama, posebno ljeti. Tada je teško stati na opečene tabane. Plikovi na stopalima djevojčica uzrokuju bol.
  Osjećajući ljutnju, Alla puca u Tiger-3. Probija oklop i otkriva zube. Ona je uspješan ratnik. I on zna šta vredi. Najopasniji tenk je, naravno, E-50. Ovde mašina pokušava da prepozna odakle su Nemci pogođeni. Alla cilja na najranjiviju tačku na spoju tornja. Ona precizno pokazuje i golica vlastitu petu na oštrom uglu. Onda puca. Projektil se izbacuje brzinom od preko 1300 metara u sekundi. I udara u desnu zadnjicu.
  Alla skoči uzvikujući:
  - Spreman!
  Anyuta potvrđuje:
  - Večera je servirana!
  Njemački tenk počinje da gori i njegove granate detoniraju. Krhotine su razbacane po cijelom polju.
  Marija pjeva:
  - Noć je rasula komadiće zvijezda po nebu. Pripremio Treći Rajh, sumoran, dosadan kovčeg. Neko je očigledno zaradio dolar na buvljaku... A nekoga je metak pogodio pravo u čelo!
  Alla je počela uperiti cijev u tenk Lev-2 i zavijala:
  - Čelo i kovčeg!
  I pucala je na masivni, ali zastarjeli njemački automobil. Lavlji oklop je prsnuo kao staklo pod kamenom. I nemačka mašina je ponovo počela da cepa svoj borbeni komplet.
  Anyuta je ošamarila bose noge i viknula:
  - Ovo je naša, moć Rusije!
  Djevojka sa zlatnom kosom je cvrkutala, lomeći Nemce i njihove strane lakeje svojim gusjenicama:
  - Jednostavno Marija! A ja sam mesija!
  Alla je ponovo opalila, ovog puta u E-25 i siktala:
  - Ne, planine neće biti zlatne, posrebrila ih je školjka Aurora!
  Anyuta je otvorila vatru iz mitraljeza. E-50 ih ima pet, jedan zavaren za cijev. I udarili su jako. Domaće trupe Trećeg rajha košu kao srp.
  Plavokosa devojka kaže:
  - Iako nisam dečak, ja sam devojčica medved!
  I ponovo puca i to izuzetno precizno. Toliko leševa Hitlerovog smeća. Iako nisu svi ovdje smeće. Posebno ima mnogo Indijaca. Hitler regrutuje kolonijalne trupe, šaljući ih na klanje. U Indiji ima puno ljudi, ali nema posla za sve. Pa da prebacimo sve ljude na topovsko meso. Ima mnogo Afrikanaca i Arapa.
  Među onima koji se bore ima i bivših sovjetskih građana. Poslani su i u klaonicu. Neki su bili prisiljeni, a neki su otišli dobrovoljno. A Sovjeti se uvek rado bore protiv Amerike.
  Alla puca, probija drugi fašistički tenk i kaže:
  - Ja sam ono što dolazi Hitleru u njegovim noćnim morama.
  Marija je tako nežna i spolja krhka da gusjenicama slama naciste. Ona nema sažaljenja. Setite se da je devojka, poput nacista, prešla plamenim jezikom preko svojih golih, gracioznih tabana, njušeći miris spaljenog mesa. A onda su me na opekotinama tukli gumenim palicama. Takvi fašisti moraju biti slomljeni, dati i još malo smrvljeni.
  Tenk E-50 je okretan, širokih gusenica i mnogo im je zgodnije da razbiju ruske neprijatelje. Šteta što njihov cijeli bataljon nije tu. Nemci ne smeju da čuju sovjetske dobrovoljce. Dakle, devojke su samo pet koje se bore.
  Alena opet iz baze, birajući lakše njemačke tenkove. A Matryona, zajedno sa svojim partnerom Henryjem Smithom, jednostavnim, ali pametnim američkim dječakom, ubacuje mine ispod gusjenica.
  Nemci imaju dosta tenkova i po pravilu ne kreću u napad bez njih.
  Tako je Alla nokautirala, odnosno smrtno ranila, još jedan E-50. Djevojke uspješno rade. Ali treba biti oprezan. Evo "Kraljevskog lava". Ovo vozilo ima tri stotine milimetara prednjeg oklopa, te top kalibra 210 mm, koji može pucati na tenkove i neoklopne ciljeve. Takav E-50 top će probiti.
  U ovom trenutku Marija pušta tenk da zaobiđe kako bi se ukrcao, gdje je oklop debeo dvjesto milimetara i lakše ga je probiti.
  Usput, djevojka slama razne vrste fašista, a Anyuta puca iz mitraljeza.
  Marija šapuće:
  - Oprosti nam, Majko Božja, ako se nešto desi!
  A Alla, ne čekajući da se ukrca, kada se približi, puca od kraja do kraja, i vrh ugla. I pogađa desno. Probija se kroz metal, a "Kraljevski lav" počinje da se dimi i detonira kao i drugi tenkovi koje su devojke prethodno pogodile.
  Alla je sa osmehom pevala:
  - U svakom slučaju, braćo! Volite živjeti, braćo! Ne morate se mučiti sa Staljinovim generalnim sekretarom!
  Granata će pogoditi prednji oklop. Bode svojim topom E-25 kalibra 88 mm. Ali sadašnjost je klizila preko oklopa.
  Alla odgovara tako što probija neprijateljsku mašinu kao igla kroz puter. Nakon čega vatreni đavo kaže:
  - Oluja i vikinški mač!
  Anyuta puca iz mitraljeza, dodaje:
  - Grmljavina i munje!
  Marija je zgnječila pukovnika pod gusjenicama i zarežala:
  - Kosti, zvijezde - padaju u nizu!
  Njihov tenk ponovo puca. Ovaj put duž E-50. Svakako je potrebna vještina da se probije 250 milimetara prednjeg oklopa pod uglom od 45 stepeni.
  A evo E-100, strašne mašine, ali zastarjelog modela. Ali njegov top od 128 mm je i dalje opasan. A prednji oklop je nešto slabiji od onog kod E-50.
  Alla filozofski napominje:
  - To znači stari model!
  Marija ljutito prekida:
  - I dalje morate manevrisati da ne dobijete udarac! Uostalom, sto dvadeset osam milimetara...
  I djevojka je pojurila, izbjegavajući projektile teške dvadeset osam kilograma. I tako je Alla ponovo pucala na E-100 u zastarjeloj modifikaciji. Nemački automobil je počeo da se cepa na komade. I rastrgati na čelične krhotine.
  I kako granate detoniraju.
  Anyuta je, pucajući iz mitraljeza, rekla:
  - Svu snagu svog besa uložio je u udarac... Ispravio je nebo, zatresao zvezde!
  Marija je slomila desetak fašista odjednom i tvitovala:
  - Dajte gas! Hajde moj dečko - pritisni gas!
  Alla se zakikota i primijeti:
  - Da, mora da je lepo srušiti se sa dečakom. I popuši ga...
  Marija je planula od bijesa:
  -Kako si vulgarna, Alla!
  Vatreni đavo se zakikotao:
  - Volim da se šalim! Ne uzimajte k srcu!
  Marija je, nastavljajući da slama omražene fašiste, pevala:
  - Srce moje... Srce ljubazno devojačko! Srce moje, tako želim da živim na svetu!
  A ratnik je potisnuo još više od desetine. A Alla je pucala na još jedan E-50, pjevajući:
  - I okom sam mu izmjerio figuru, a kad mi je najavio provjeri...
  Anyuta je ispalila mitraljeze i dodala:
  - Slučajno sam razotkrio bicepse! Ja sam devojka, uopšte nisam slabić!
  Alla je ispalila granatu na Panther-2, lako mu je razbila bok i cvrkutala:
  - I tenk je odmah postao tiši!
  Anyuta je nastavila da reže:
  - Fritz uskoro neće biti u raju!
  Alla je udarila u tenk Lev i zaurlala:
  - Očigledno protivnici nemaju vremena za čips!
  Anyuta, pokosivši čitav niz, prosikta:
  - I hvaljeni ozloglašeni Hitler...
  Nakon ovoga, Allah će udariti E-25 i izdati:
  - Sad nisam u raju!
  Anyuta je logično primijetila:
  - Ponovili smo dvaput, ne u raju! Ovo se zove tautologija u pesmi!
  Allah će odgovoriti i urlati:
  - Šta je narodna demokratija? Ovo je kada Hitler dobije novčić!
  Anyuta je iskreno rekla:
  - Da, i Staljin nije baš dobar! Promašio nemački udarac! A nakon katastrofe 1941. godine, nikada se nismo mogli povući!
  Alla se, udarajući pištoljem, složila sa ovim:
  - Da, 1941. godine izgubili smo skoro čitavu kadrovsku vojsku. Gotovo je nemoguće pobjeći od takve štete. A Hitler je uspio mobilizirati sve resurse okupirane Evrope i dijela SSSR-a. A Britanci su se pokazali izuzetno slabi!
  Anyuta je ispalila njihovih pet mitraljeza. Pokošeno je 50 stranaca. A ona je cvrkutala:
  - Mi smo najlepši u svemiru!
  Alla je klimnula u znak slaganja i nakon pucnja primijetila:
  - Žensko tijelo je lijepo i estetski ugodno! U tom smislu, mi smo kruna lepote!
  Anyuta ga je uzela i zapjevala s velikim entuzijazmom:
  - Mogu svuda da vidim tvoju četku,
  Ko je stvorio rubove svemira,
  Dao si zivot celom univerzumu,
  Ostvarivanje svetih želja!
  
  Svemogući Bog je kruna lepote,
  Pali mi srce u snovima...
  Ovo su moje misli i snovi -
  Anđeo je otvorio vrata neba!
  
  volim te sveti oče,
  Ti si dao svog Vjernog Sina za mene!
  Sjajna dijamantska kruna -
  I Božja ljubav prema vama nije ohlađena!
  
  Ti, Bezgranični, daj nam prijatelje,
  Podstiče vas da radite bez lenjosti...
  Zato to želim sve više i više
  Molite se Svemogućem Bogu!
  
  Sve u Univerzumu dolazi od Oca,
  I njegov Svemogući Sin...
  Ti si Uzvišeni Gospodar lepote,
  Univerzum, centar i vrh!
  
  U tebi je Svemogući da postaneš,
  I ljubav koja ne poznaje granice...
  Čitaj psalam na koljenima,
  Uskoro ćemo uzeti krila kao ptice!
  
  Ceo univerzum će postati kao nebo,
  Međuplanetarna sreća će procvjetati...
  I usudi se, momče, hrabro -
  Posvetite svoj rad Isusu!
  
  A kada dođe Svemogući,
  Eden će biti bolji na Zemlji...
  Bog Hristos nas vodi ka spasenju,
  Atmosfera će biti duga dana!
  
  Zato Bog uči - ne griješi,
  Ako si slab, Svemogući će pomoći...
  I požuri i pokaj se,
  Propovijedajte - ne brinite za krevet!
  Dobra pjesma, pogotovo ako pucate u njemačke tenkove dok je slušate. Alla je pjevala i pucala. Vatreni đavo je, u svojim vjerovanjima, naginjao paganizmu. Privlačila ju je magija, razna vještičarenja. I nije previše volela monoteizam.
  Ali crvena harpija je i dalje pjevala i pucala. Šta je sa Isusom? Takođe jak Bog!
  Ali prije rata su učili da Boga nema! Alla je opalila, udarila u drugi, zastarjeli "Panther"-2, i cvrkutala:
  - Da, bilo je vremena kada su nam ozbiljno govorili da je Bog samo iluzija!
  Marija je energično odmahnula glavom, a nakon što je zgazila još nekoliko fašista, odgovorila je:
  - Ne, Svemogući, to ne može biti iluzija, pogotovo što se postavlja pitanje - odakle je došao svemir!?
  Anyuta, pucajući, obasipajući naciste mecima, smatrala je potrebnim dodati:
  - Osim toga, fizičari su već utvrdili da se univerzum ne sastoji od gotovo ničega. I da se cijela naša Zemlja može stisnuti kao jabuka!
  Marija je smatrala potrebnim, nastavljajući da vrši pritisak na fašiste, dodati:
  - A takođe je utvrđeno da se Univerzum širi. Dakle, najvjerovatnije, nekada je bio veličine atoma vodika! Možete li zamisliti odakle je sve to došlo!
  Alla je, nastavljajući da razbija tenkove, racionalno prigovorila:
  - Ako mislite da je Univerzum nastao eksplozijom, onda... Onda govorite krajnje apsurdnu stvar!
  Anjuta je racionalno i razborito primetila, gađajući mitraljeze svojim bosim, gracioznim nogama:
  - Upravo zato kažem da Bog postoji! Tenk T-34 nije mogao nastati od eksplozije u skladištu starog metala, a zvijezde se ne bi formirale od eksplozija kvarka. Samo ljudsko postojanje...
  Marija je, nakon što je slomila još jedan čopor nacista, dodala:
  - Pobija postojanje drugog zakona termodinamike. U praksi vidimo stalne komplikacije, a drugi zakon termodinamike vodi u smrt! I pojednostavljenje!
  Anyuta, upravljajući mitraljezom golim prstima, dodala je:
  - Ovo je zakon opadajuće entropije. Odnosno, opšta toplotna smrt! Dakle, moramo priznati da ili drugi zakon termodinamike ne postoji, ili da postoji Vrhovni Bog koji održava red!
  Alla, kojoj ni nauka nije strana, racionalno je primijetila:
  - Šta je sa teorijom neravnotežne termodinamike? To objašnjava zašto drugi zakon termodinamike nije jednostavan!
  Anyuta se zahihotala i uz cerekanje primetila, prikovavši fašiste:
  - Nije li ovo prazna igra uma?
  Marija se također zahihotala, ali je smatrala potrebnim primijetiti:
  - Ali kako, na primjer, možemo objasniti postojanje Boga? Kako se On pojavio?
  Alla je zarežala i, pokazavši zube, potvrdila:
  - To je to! Kako to objašnjavate?
  Anyuta je polako predložila:
  - Ali ateizam takođe zahteva veru bez objašnjenja? Odakle je, na primjer, došla materija?
  Alla je nokautirala još jedan Lev tenk i predložila:
  - Materija je večna i oduvek je postojala!
  Anyuta je rekla s naglaskom u glasu:
  - Kako je mogla da postoji? Ovo takođe zahteva veru!
  Alla je logično uzvratila:
  - Kao što je za postojanje vječno Svemogućeg potrebna vjera!
  Anyuta je logično primijetila:
  - Ali Svemogući bi mogao roditi čovjeka i svemir. I kako bi bezlična materija mogla dovesti do inteligentnog!
  Alla je nokautirala još jedan tenk, ovaj put E-50, i progovorila:
  - Teorija evolucije mogla bi objasniti prijelaz od jednostavnog ka složenom. A jednostavno bi moglo evolucijski dovesti do složenog. I kao apsolutno nepostojanje, odmah je rodilo beskrajno svemoćni um.
  Anyuta je, pucajući na fašiste, samouvjereno odgovorila:
  - Ali ništa nije rodilo Boga! Svemogući je oduvijek postojao! A ovo je aksiom! Da, slažem se. "Djevojka je pokosila nekoliko desetina nacista i nastavila. - A alternativa zahteva još više vere! Zamislite postojanje uvijek bezlične energije i materije i prostora koji proizlaze iz čega? Takođe iz nepostojanja! I opet vam je potrebna vjera da shvatite takav apsurd! Odnosno, ateisti su u potpunoj nevolji! Sve ima osnovni uzrok. Ali gdje mora završiti osnovni uzrok? - Devojka je bosim nožnim prstima pritiskala dugmad džojstika, gađajući fašističke zle duhove. I ona je nastavila. - Ako tragamo za osnovnim uzrocima od početka, onda ćemo prema ateizmu na kraju završiti u nepostojanju. Ali da li nepostojanje ili apsolutna praznina može dovesti do bilo čega? A ako se izvorni uzrok vidi u Svemogućem Bogu, onda se svi problemi rješavaju sami od sebe. I postojanje ljudske civilizacije, i inteligencije, i biološkog života i planeta sa zvijezdama. Ali ateističke ideje, u potrazi za osnovnim uzrokom, i dalje se oslanjaju na potrebu prihvatanja vjerom. Ali dalje objašnjenje da je život na Zemlji i ljudska civilizacija rezultat slučajnosti, zahtijeva mnogo više vjere i pretpostavki nego vjere u Svemogućeg Boga.
  Alla je ponovo opalila, razbila E-50 i sarkastično upitala:
  - Pa, recimo da ste me ubedili... Ali zašto da verujem u biblijskog Boga, a ne u Roda? U slovensku verziju Svemogućeg!
  Anyuta je zviždala, pucala i nakon malo razmišljanja odgovorila:
  - Jer Biblija, čak i ako se mnogima od njih ne sviđa što su je napisali Jevreji, ima barem neko opravdanje za svoju božanskost. Uzmite barem proročanstva. A Rodnoverie... Ima li mnogo ovih Rodnoverie ljudi? Ako imaju svoju drevnu Bibliju? I ja bih od srca volio da izabrani Božji narod budu Rusi, a ne Jevreji, da Rusija, a ne Izrael, bude kraljevstvo Gospodnje. - Devojka je raširila ruke i golim prstima pritiskala svoje zavodljive, preplanule noge na dugmad džojstika. - Ali vidite, mi nemamo takvu knjigu kao što je Biblija. A nema čak ni pouzdanih izvora o tome u šta su naši preci vjerovali prije usvajanja kršćanstva. To je problem, što uz sve nedostatke Biblije, druge alternative zahtijevaju još više vjere i sumnjive su u smislu Božje duhovnosti.
  Alla je, nakon što je razbila precizan pogodak iz Jagdtiger-2, predložila:
  - I ako Svevišnji nije smatrao potrebnim da date otkrovenje o sebi uopšte. I sve knjige o Bogu su u podjednako jednakim uslovima... - nacerila se crvenokosa đavola i dodala, namigujući drugaricama. - Odnosno, sve je ovo čisto ljudski.
  Anyuta je zastala u pucnjavi da pusti mitraljeze da se ohlade i upitala je sumnjičavo:
  - Mislite li da bi Svevišnji mogao sakriti znanje o sebi i pustiti svijet da ide svojim tokom?
  Alla je sasvim racionalno primijetila:
  - Pogledaj naš svet! Nacisti su zauzeli Orenburg, upali u Filadelfiju, stali blizu Moskve i opkolili Lenjingrad. Gledajući ovo, mislim da nije teško povjerovati da je Svemogući Bog dopustio našem svijetu da krene svojim tokom. Kao, iverkajte sami, a ja ću pogledati!
  Anyuta je teško uzdahnula i složila se:
  - Da, činjenica da su nacisti zauzeli više od pola svijeta... Ovo je užas! Ali možda je ovo kazna za svijet za grijehe i nevjeru!
  Alla je bljesnula očima, ispalila još jednu granatu i primijetila:
  - Ali ovo još jednom pokazuje da... Da u Boga koji uslišava naše molitve možemo vjerovati samo u vjeri!
  Anyuta je ljutito prigovorila:
  - Ali mi smo živi i nismo sakati... Zato ne griješi Bogu, Allahu.
  Na jugu su njemačke trupe upali u najveću američku bazu u Majamiju.
  Najlegendarnije četiri ljepotice borile su se na tenku E-50. Tako su razbili bateriju protivavionskih topova u komade čelika.
  Gerda je, mesožderno oblizujući usne, rekla:
  -Zbog umetnosti, izvođači se dobrovoljno žrtvuju, zarad vojne umetnosti, slušaoci su primorani da se žrtvuju!
  Šarlot je, češljajući svoju bakrenocrvenu kosu bosom nogom, primetila:
  - Rat je fascinantan proces! Nastavljamo da zauzimamo grad za gradom, grad za gradom, sve dok ne uništimo cijelu Ameriku.
  Christina je sanjivo rekla:
  - Voleo bih da mogu sad da imam prase sa ananasima... Dosta mi je suvog lemljenja!
  Magda je razborito primijetila:
  - Dakle, ovo je naš post! Ne ljuti se!
  Christina se zahihotala. Zaista je željela da je dva ili tri momka dodiruju i pomiluju odjednom. A ona bi bila crvenokosa i mišićava, i cvilila bi kao svinja. Tako je lijepo kada muške ruke prelaze preko vaših prstiju, potkoljenica i gležnjeva. Kad te mladići golicaju po petama i obasu tvoje graciozne noge poljupcima.
  Christina se čak trljala između nogu. Kako su takve misli uzbudljive. Kako želim seks.
  Magda je, gledajući svog crvenokosog partnera, cvrkutala:
  - Oteraj požudne misli! Budite strogi prema sebi!
  Christina je protrljala goli đon o metal i rekla, tutnjajući:
  - Oh, ti hrišćanski licemere! Kako ne razumiješ glas tijela!
  Christina je zamišljala muškarce. Mnogo mladih, lijepih, mišićavih ljudi koji je zgrabe rukama, a onda krene... Šta tu fali? Da li muškarci sanjaju hareme? Zašto ne osnuje sopstveni muški harem? I napravi orgiju.
  Gerda je pucala na američku haubicu kalibra 240 mm i blistavih očiju zalajala:
  - Budi pazljiv! Ovako veliki projektil je opasan za nas!
  Christina je trzajući rekla:
  - Eh, bilo bi lepo da pređem u Šurmljeva. Ovaj tenk, tačnije mastodont, ako udari, pogodi!
  Gerda je bosom nogom, pokrivenom samo uskom trakom tkanine, prešla preko Christininih grudi. Bradavice su joj se odmah stvrdnule, a djevojka je sladostrasno zastenjala.
  Gerda se zakikota i odgovori:
  - Nas četvorica ćemo morati da idemo kod muškaraca! Hajde da se opustimo i napravimo ogromnu orgiju!
  Christina se zakikota i primijeti:
  - Da, stvarno želim seks! Mada sam tek nedavno bila sa tri momka odjednom... Meso postaje sve nezasitnije!
  Gerda se zahihotala i ispalila, cvrkućući:
  - Devojkama trebaju momci, tako je lepo biti sa njima! Pogotovo kada radite svoja usta sa velikim muškim savršenstvom.
  I snježnobijeli ratnik prasne u smijeh. Oblizala je svoje grimizne usne svojim ružičastim jezikom. Zamislio sam lizalicu veliku kao banana. Kako njen okretan jezik liže slatko, ukusno, uzbudljivo mirisno meso.
  Gerda je odmahnula glavom. Tokom svađe ne treba se upuštati u erotske fantazije. Bolje pucati i zakucati.
  Magda kvari raspoloženje:
  - Ako se prepustite telesnim požudama, ići ćete pravo u pakao. I onda će biti takvog mučenja...
  Charlotte je lascivno zastenjala, izvijajući svoje mišićavo tijelo s visokim grudima:
  - Mučenje! Vau, kad te šibaju bičem ili koprivom, jako je prijatno!
  Gerda se zakikota i reče:
  - Za tebe je mučenje mučenje, ali bičevanje je ozbiljno!
  Magda je uperila pištolj džojstikom. Uhvatio sam Shermana zakopanog u zemlju sa ispruženim pištoljem. Ljepotica je pucala. To je kao da razbijete čokoladicu. Američki tenk gori. A onda nova meta: Pershing. A ti pokažeš na njega i pucaš sigurno. I bukvalno srušite toranj.
  Magda kaže nakon što je pogodila američki tenk:
  - Ne misli na momke. Treba se boriti... I neka glas požude uguši eksploziju granate!
  Gerda je klimnula u znak slaganja. Milovala je po nozi i zamišljala da je Hans miluje. Ovo je visok i mišićav dječak, toliko sličan Arijancu sa plakata. To bi bilo tako dobro!
  Nakon čega je djevojka pucala na "vješticu". I slomila je stranu. I to je auto podijelilo skoro na pola. Nakon čega je i ljepotica udarila u bunker i razbila ga. Čak su i mramorne krhotine otpale.
  Nakon čega je djevojka cvrkutala:
  - Drška sjekire je prepolovljena, ali je na čelu ostao ožiljak!
  A kako se smije... Pokazuje jezik, tako ružičast i okretan.
  A onda Christina golim prstima pritišće dugmad na džojstiku, razbijajući "Velikog Toma" u ruševine.
  I ovaj vatreni, temperamentni đavo puca tako precizno. Precizni udarci u kombinaciji sa ekstatičnom gracioznošću.
  Charlotte kaže sa smiješkom:
  - Ovako žene drže muškarca: Italijan svojim tijelom, Amerikanac svojim djelima, Francuskinja gracioznom, a Ruskinja svojom partijskom organizacijom!
  Christina je samouvjereno izjavila:
  - Bolje je kad su muškarci drugačiji... Mnogo je ljepše i zanimljivije. I mijenjajte ljubavnike kao rukavice!
  Gerda će to uzeti i zapjevati:
  - Muž je u tamnici, a žena u ludnici, muž je pojeo previše krušaka, a žena je šejtan!
  I opet se devojke smeju. Tada su se počeli sukobljavati bosim nogama, toliko da su iskre padale ispod tabana. A ljepotice se smiju. Charlotte je također opalila, pritiskajući nožne prste od džojstika, i cvrkutala.
  - Gerda, Gerda, Gerda! Devilry! A odakle si došla, Gerda? Gerda, Gerda - mora postati lijepa! Sam sotona je u ovoj lepoti!
  I obje djevojke razbile su im glave iz sve snage. I kako će varnice letjeti.
  Nakon čega su djevojke u glas povikle:
  - Iznad nas eskadrile urlaju uglas! Jedna jaka budala sadi Sodomu!
  I ratnici su opet svom snagom udarili glavom. Zaista se jako zabavljaju. A ljepotice urlaju od oduševljenja! I pevaju kao razbojnici:
  - Sestrama je zadovoljstvo, sestrama je zadovoljstvo da žive... Ne morate da se mučite sa nacističkim Firerom! Bilo koje sestre, bilo koje, bilo koje sestre... Blizu Majamija ćemo poletno uništiti Jenkije!
  Curama je zabavno, ne možeš ništa reći. Nekoliko država je već pod kontrolom Wehrmachta. A nacisti napreduju, Fritzovi tenkovi su naravno najviše klase!
  A ratnici pevaju iz sveg glasa:
  - Svi oni koji su protiv nas su mrtvi... I svi će razbojnici krenuti po nas!
  Ljepotice su u glas uzviknule:
  - Strašno je - kaput!
  Činilo se da se ratnicima sve to zaista sviđa. Tako su lepe, mišićave, a krajem jula je vruće, a snažna devojačka tela blistaju od znoja. Christina smrvi Amerikance svojim gusjenicama i zviždi pjesmu u sebi. Sa oduševljenim tonom:
  - Zapišite to u svoju svesku, na svaku stranicu... Ne gubite glavu, samo otjerajte Jenkije!
  A djevojka se kikoće sama sebi, pokazuje zube i namiguje. Kome - vjerovatno đavolu.
  Gerda se tokom snimanja sjetila jednog od naučnofantastičnih romana koje je pročitala. U njemu se Sotona pojavio u kući profesora u maski prelijepog mladića. I priča o problemima koji su nastali u paklu. Da, zbog malih ljudi koji proždiru pozitivnu entropiju, došlo je do kršenja reda slučaja i pakao je, zapravo, počeo da liči na noćnu moru. I bilo je to prilično dobro mjesto. Tu su grešnici slavili za sebe, budući mladi i lijepi.
  I nježno, crveno sunce sijalo je zauvijek. A onda je ovo počelo... Nije ni čudo što su uporedili podzemni svijet sa kanalizacijom. Ali zapravo je tu bilo čistog zadovoljstva i zabave.
  Gerda ga je uzela i žarko zapjevala:
  - Napunite čašu vatrenom vodom,
  Zajedno sa sotonom - pijmo za metal!
  A lijepa plavuša pogađa kao iz topa. I pogodio je nisko leteći američki jurišni avion P-51. Pa, ti pametni mali đavo!
  Gerda se mesožderski naceri. Ali Amerikanci su imali priliku da podele Rusiju zajedno sa Nemcima. A sada će i sami morati da leže pod Hitlerom. A za njih je to neprijatno. Tada će praktični Amerikanac znati šta je nemačka disciplina. I to će mu samo koristiti.
  Gerda je pjevala:
  Prijeteći lebdi nad planetom,
  Orao Treceg Rajha...
  Opjevana u pjesmama naroda,
  Povratio je svoju veličinu!
  I to je djevojkama bilo mnogo lakše i zabavnije. I bilo je ratnika najviše klase. Međutim, njima je zapravo vrlo lako boriti se. I oni su u stanju da pobede bez ikakvih problema. Sada je baterija bukvalno izdubljena.
  Zatim su gusjenicama smrskali američke vojnike i uzbuđeno se kikotali i pokazivali jezik. I tukli su se bosim nogama. Vrtili su glave na jakim vratovima. Smijali smo se...
  Magda je, samo u blago molskom tonu, primijetila:
  - Šta raditi u paklu? Samo zavrtite đavoli repove!
  Nakon toga su djevojke prasnule u smijeh, tako da se to moglo čuti ispred rezervoara. Tako su nestašni i veseli. Ovo su ratnici kojima nije ništa.
  Wehrmacht je ulazio sve dublje u Majami. Naprijed je krenulo pravo klizalište napravljeno od čeličnog plamena. A oprema je zveckala, gusenice zveckale. Nemački tenkovi su jaki i nemaju premca u pogledu nivoa vozila. A Švabe su izuzetno ponosne na ovo. Čak se šetaju vrlo naduvani feldmaršali. E-50 nije samo dobro zaštićen debljinom oklopa, već ima i nagnute ploče.
  Probaj ovaj. A Amerikanci, koji su protivnici Nijemaca, ne mogu ništa protiv nacista.
  Crni vojnici odustaju i prvi dezertiraju. Oni zapravo ne žele da se bore za Sjedinjene Države. Amerikanci njemačkog porijekla prelaze na stranu Wehrmachta. Samo Jevreji, shvatajući da neće imati milosti, bore se do kraja. I Kinezi i Englezi Amerikanci pokazuju otpornost. Latinoamerikanci se ponašaju drugačije. Neki ne žele da se bore sa saveznicima, Nemačkom: Brazilom, Argentinom i drugima, ali neki su prilično tvrdoglavi. Općenito, Amerikanci pokazuju relativnu otpornost i moraju se izboriti za svoj put naprijed. Iako je bilo mnogo zatvorenika, broj se peo na milione.
  Treba napomenuti da Amerikanci imaju jako veliki broj Shermana. Ovaj tenk je relativno lak za proizvodnju i po mnogo čemu je sličan sovjetskom T-34, samo viši i nešto lošiji s bočnim oklopom. Što, međutim, nije značajno s obzirom na to koliko je nemačko oružje jako.
  Ali Švabe aktivno prikupljaju račune. Cijela plejada njemačkih tankera nakupila je ogroman broj oštećenih vozila. Asovi takođe odlično rade. Osim Friedricha Bizmarka, koji je van konkurencije, drugi je Marseille. Ni Huffman nije loš. Ali manje ga vole jer ovaj as često oštećuje njemačke avione. Hafmanov stil borbe u napadu iz blizine, naravno, povećava rizik da bude pogođen gelerima oborenog aviona. Marcel i Friedrich radije djeluju na daljinu.
  Bili su snajperisti, vrlo efikasni i efektivni.
  Rudel je također vrlo častan as, drugi razarač tenkova nakon Friedricha. Ovaj Rudel je veoma hrabar čovek. Više puta je oboren i ranjen, ali je ostao u službi.
  Općenito, treba priznati da je vještina Luftwaffea na ogromnom nivou. I da Amerikanci očito gube od Nijemaca u zraku. A najpopularniji američki lovac, Mustang, potpuno je bespomoćan u zraku.
  Gerda je golim prstima uzela štapić od lizalice i, sišući ga, zamišljeno rekla:
  - To je zanimljivo... Pobedićemo Ameriku bez ikakve sumnje. Ali hoće li Japan zaista dobiti toliko zemlje?
  Charlotte reče s bijesom u glasu:
  - Ne! Ovo ne bi trebalo da se desi! Nećemo prepustiti pola svijeta suskookim!
  Christina se zahihotala, udarila okruglom petom o oklop i zarežala:
  - Hajde da ih razbijemo kao Ruse i Amerikance!
  Magda reče blažim tonom:
  - Ali oni su nam mnogo pomogli u ratu sa Rusima i Amerikancima. Ne treba o Japanu govoriti omalovažavajuće!
  Šarlotine su oči bljesnule i siktale:
  - Tretiramo druge onako kako zaslužuju! I Japan nije izuzetak!
  Gerda je pomirljivo primijetila:
  - Ne, naravno, moramo odati počast doprinosu Japana u Drugom svjetskom ratu. Posebno u borbi protiv SAD. Ubili su mnogo Amerikanaca i potopili većinu flote. Tako i nas štitite!
  Christina je prezrivo frknula:
  - Da je Japan napao SSSR 1941. godine, Moskva bi odavno bila zauzeta. I tako se rat odugovlačio dalje od stvarnog trajanja.
  Charlotte, ovaj crvenokosi đavo je klimnuo u znak slaganja:
  - Da, šesta godina rata se bliži kraju. I ovom pokolju se ne nazire ni kraj ni ivica! I moramo priznati da postaje malo teže.
  Gerda se prevrnula na stomak, pritisnula dugme džojstika nogom, nokautirajući drugog Shermana, i zagugutala:
  - Ali mi ne poznajemo drugi život... Pa zar vredi poželjeti još nešto!
  Magda je razborito rekla:
  - Broj zemalja u svijetu je iscrpan. To znači da će prije ili kasnije doći do mira, a sa njim i sreće za ljude.
  Charlotte, ovaj crvenokosi đavo je prezrivo frknuo:
  - Zar nema sreće u ratu?
  Magda je odmahnula glavom:
  - Kakva sreća može biti u ubijanju ljudi? U razaranju, nasilju i tuzi?
  Charlotte je slegnula ramenima i primijetila:
  - Kad sam bila mala, jako sam volela da se igram rata i da udaram štapom po koprivi. Ima nešto u svima nama ljudima što vuče uništenje. I uništavanje loših stvari!
  Christina je pjevala, skačući gore-dolje po rezervoaru:
  - Podzemlje je veoma strašno... Pakao je košmarniji od najstrašnijih snova... Ali mi volimo da grešimo veoma strasno, ovo je kredo sve sudbine naših sinova!
  Charlotte je naširoko dodala:
  - I kćeri... Treba znati umjerenost u svemu, pa i u grijehu!
  Gerda je razborito rekla:
  - Greh je kao biber u supi. Previše je loše - peče vam usta, ali bez toga je bljutavo i neukusno!
  Magda je uz uzdah primijetila:
  - Ali grijeh te umara! Nije li?
  Gerda se naceri i odgovori:
  - Trčanje je takođe naporno, ali je dobro za zdravlje... Moramo da izlečimo organizam.
  Charlotte je bila ometena i poslala granatu u Pershing. Ona je veoma precizan ratnik. I ima šta da pokaže drugima. Nokautirala je američki tenk i tvitala:
  - Ja sam super ratnik i tri puta hiper!
  Nakon čega je ljepotica bacila trofejnu žvaku u usta i ispuhala cijeli balon.
  Gerda je sarkastično primijetila:
  - SAD imaju mnogo bolje žvake od tenkova!
  Christina ga je uzela i otpjevala:
  - Nasilje uništava čelik, ali moć zla ne traje vječno! I postaješ jači u duši! Kada je ruka čvrsta, a ciljevi humani! Možete uništiti nasilje!
  Magda je zapjevala kao odgovor:
  Božija svetlost nas je obasjala,
  Vera u Gospoda Hrista...
  I u pokajanju je otvorila -
  Naša burna srca!
  A djevojka sa zlatnom kosom je precizno pogodila. Granata koju je poslala srušila je američki automobil.
  Ali Jenkiji već puze ispod ruševina. Oni odustaju. Stavljaju ruke na vrat i tresu se od straha. Bijele zastave vise. Jedna od baterija, međutim, ne žuri da podigne ruke.
  Gerda uperi pištolj i puca. Precizno slanje ljuske za ljuskom. Veoma oštra devojka. Magda takođe šutira zauzvrat. Bez obzira na sve - prirodna plavuša... Tanak struk, visoka grudi. Ona zna gde da nađe muževljevu zalihu... Ali želela sam promenu - kupila sam pakovanje boja!
  I djevojkama je smiješno, sada su postale tako cool.
  Gerda je uzela i zapevala:
  - I odlaze u tenkovima - cure su poletne...
  Čelični element, čelični element!
  Charlotte je pucala na "Vješticu" i pjevala:
  - Ako hoćeš da budeš zdrav, očvrsni... Ako ti treba tenk bez kočnica, ne stidi se!
  I sve četiri djevojke će briznuti u plač i urlati. Christina se nasmiješila i rekla:
  - Žena sa četiri muškarca, to je super!
  Gerda je potvrdila:
  - Što više ljubavnika, to bolje! Mi smo hitlerovci, što znači da smo izvan buržoaskog morala!
  Charlotte je ljutito rekla:
  - Moralno, od reči prljavo!
  Christina se zakikota i primijeti:
  - Mi smo divlje devojke! Samo divljaci!
  Gerda reče s ponosnim pogledom:
  - Ali svako od nas je rodio dete ispod Firerovog srca!
  Magda je bijesno odgovorila:
  - Ne treba se tako spuštati na nivo životinja!
  Charlotte se zakikota i primijeti:
  - Mi nismo samo životinje, već lavice!
  Christina je razjasnila, tresući bokovima:
  - Pa čak i đavoli! Dakle, naš nacistički moral je zaista đavolski i okrutan!
  Gerda je to uzela sa osmehom i zapevala:
  Noć prije bitke, čak i za heroje,
  Strasno u mraku...
  Pentogram iz drevnog hrama gori,
  Bože daj mi snage... Da ne završim u grobovima!
  Christina je uz Giocondin osmijeh primijetila:
  - I voleo bih da postanem besmrtan kao gorštak u filmu... Probajte milijardu ljudi, i trilion goblina, i sekstilion vilenjaka!
  Gerda je prednjala i rekla:
  - Vilenjaci... Tako su lepi i mirišu na cveće i med. Kako bih volio da vodim ljubav sa njima. To je tako divlja zabava.
  Christina se zahihotala i promrmljala:
  - Vilenjaci su slatki san... Lepota pretvara čoveka u roba! I posle smrti neće naći mir... Jer u podzemlju su devojke sa sotonom!
  Charlotte ga je uzela i oduševljeno zapjevala:
  - Napunite čašu vatrogasnom vodom... Plamen će sagoreti i iseckati metal!
  I devojke će se smejati odmah... Nisu nimalo slabe! Prelepe i cool devojke!
  Gerda ga je uzela i zapevala sa oduševljenjem:
  - Ne boj se smrti, ne drži se straha... Uostalom, bez pravednosti nema smisla živjeti!
  Kao odgovor, Magda je opalila, poslala granatu pravo u centar i zapjevala:
  - Na nebeskoj prozivci, na nebeskoj prozivci... Tamo ću, po volji Jehovinoj, biti! I nadam se dragi moji prijatelji!
  Christina, ovaj zlatno-crveni đavo je cvrkutao:
  - A na nebu, hoću li imati sekstilion ljubavnika vilenjaka?
  Magda odgovori sa osmehom:
  - A u nedelju se ne žene i ne venčavaju, nego ostaju kao anđeli na nebu. A vi đavoli ćete se očigledno pariti sa demonima za večnost!
  Christina se nasmijala i primijetila:
  - Ali ovo je jako kul! Možete li zamisliti koliki su im kiti! I generalno...
  Gerda je otpjevala kao odgovor:
  - Rajh gradi novi svet,
  I negira prošlost...
  Postavljanje na tron -
  Smiješno i vulgarno!
  A ljepotice golih nogu i gotovo golih, mišićavih, preplanulih tijela prasnu u smijeh.
  Charlotte je zapucala pesnicama i siktala:
  Eksplozije su tutnjale...
  Milost je gotova -
  Prestani pokazivati ledja
  Vrijeme je za ubijanje neprijatelja!
  Ali ispostavilo se da trenutno nije pravo vrijeme. Amerikanci su nastavili da se predaju, očigledno je Majami bio sledeći grad koji će biti zauzet.
  Bačene su bele zastave. Zatvorenici su izašli. Kada je Gerda iskočila iz rezervoara, namerno je uronila bosu nogu u lokve mašinskog ulja. Odmah su se prljavština, pijesak i prašina zalijepili na stopala plavokose ljepotice. Nadalje, po tradiciji, zatvorenici su bili prisiljeni da ljube djevojčine prljave i smrdljive tabane.
  I ostale ljepotice su učinile isto. Kažu, neka zatvorenici ne uživaju u ljubljenju bosih nogu. Pustite ih da puze i njuškaju. I jezikom ližu prljavštinu i prašinu.
  Charlotte je golim prstima zgrabila nos crnookog Amerikanca. Snažno je stisnula. Natjerao zatvorenika da vrišti. A onda se petom udarila u čelo, što je izazvalo kvrgu. Ratni zarobljenik je pao i izgubio svijest.
  Charlotte je sarkastično pjevala:
  - Ja sam prava kobra, a tebi neće biti dobro pod nama!
  Nakon čega je Gerda slijedila primjer. Takođe je golim prstima stiskala nos i povlačila, skoro joj otkinula nos i gurnula pete u bradu. Slomio sam vilicu.
  Onda je Christina uradila isto. Čvrsto je zgrabila nos svog kolege i čak je povukla krv, razderavši nozdrve.
  Magda je od uzbuđenja takođe prisiljavala zatvorenike da joj ljube prašnjava stopala, prelivena mašinskim uljem, ali je onda malo prošetala i primetila:
  - Ovo je vulgarno i okrutno!
  Charlotte je sarkastično dodala:
  - I dalje ne na hrišćanski način!
  Magda je klimnula u znak slaganja:
  - Zaista! Ne ponašamo se kao hrišćani!
  Crvenokosi đavo je zarežao kao odgovor:
  - I ti isto! Dakle, nemojte nam proturječiti!
  Među zatvorenicima su bili i tinejdžeri izviđači. Christina im je prišla i podrugljivo rekla:
  - Želiš li okusiti žensko tijelo?
  Momci su bacili gladne i postiđene poglede na skoro golu, veoma lepu devojku. Mnogi od njih borili su se na vrućini samo u šortsama, a bili su prekriveni čokoladnom preplanulog bojom. Gerda je skočila do derišta i, tresući mitraljezom, zaurlala:
  - Na kolena!
  Odmah su pali. Nakon čega su ponovo djevojke, ovog puta izviđači bili prisiljeni da im ljube noge. Dječaci su čak škripali pijeskom u zubima, ali su izdržali i nisu se usudili da prigovore.
  Gerda urla na sve strane:
  - Ja sam King Kong.
  A Christina je skinula grudnjak i potpuno ogolila svoje visoke grudi sa grimiznim bradavicama. I počela ga je nabijati na sve dječake zaredom. Kao, poljubac.
  Dečaci su pocrveneli od stida, ali su se poslušno poljubili. Šta su oni doživljavali? Mešavina straha i želje. Mladići su bili uzbuđeni pogledom na polugole djevojke i njihovim dodirima. Christini se i ovo svidjelo.
  Gerda je takođe otkrila svoje grudi. Takođe je visoka, punašna, sa grimiznim bradavicama, kao jagode.
  Charlotte ih je pratila, pokazujući svoje zaobljeno tijelo. Samo se Magda okrenula. Činilo joj se sramotno i vulgarno.
  Generalno, gubite toliko ljudskosti u ratu. A nacistički moral općenito ljude pretvara u životinje. Neki su kao vukovi, drugi kao ovce.
  Ali s druge strane, gvozdena disciplina, organizovanost, nemilosrdnost u postizanju ciljeva čine čuda!
  Tako je brzo tenk E-50 postao masovno proizveden. Recimo, da li je to moguće za Amerikance, koji i dalje proizvode Shermane, koji su bili slabi protiv T-4?
  Ali kakve su djevojke divlje. Ovako se ponašaju oni, odlikovani mnogim ordenima za svoje vojne zasluge. Teraju dječake da im ljube grudi, noge i bedra. Pa, da li je to zaista moguće? Kakav je ovo moral? Štaviše, njemački i strani vojnici to gledaju i vrte prste na sljepoočnicama. Kao, vidi kakve žene imamo!
  Počeće da se pare pred svima!
  Magda je vrisnula iz sveg glasa:
  - Ne! Da se nisi usudio to učiniti! Budite ljudi!
  Gerda je viknula u odgovor:
  - Ne gnjavite nas da učimo dječake!
  Magda je priskočila do nje, odbacila nekoliko tinejdžera i zalajala:
  - Jesi li poludeo?! Prestanite da izlažete vojsku Trećeg Rajha ruglu!
  Charlotte se odjednom posramila i primijetila:
  - Možda stvarno idemo predaleko? Morate vježbati umjerenost i tačnost!
  Christina je odmahnula i zacvilila:
  - Ne gnjavi me, ne diraj me, dobro je uživati. Oni su tako divni momci, i mirišu na slatku mladost!
  Gerda se osvrnula i prosiktala:
  - Idemo s njima, pa ćemo se brčkati. Ne možete to učiniti pred cijelom vojskom! I još ćemo imati vremena za igre!
  Christina je frustrirano promrmljala:
  - Posle? Onda to nije isto uzbuđenje kao pred svima! A ovo je cool!
  Čuvene četvorke, koje su postale žive legende: Gerda, Charlotte, Christina i Magda, nastavile su da napreduju na sjever u svom do sada najboljem tenku na svijetu, E-50. Wehrmacht je već opkolio Atlantu. Situacija u Americi se ubrzano pogoršavala.
  Ipak, tenkovske borbe su se nastavile. Djevojčice su odbile još jedan tvrdoglavi napad Shermansa i Pershinga. Dodan je i novi tenk Washington, za sada samo nekoliko. Ali ovaj auto je bio nešto opasniji. Dužina cijevi topa kalibra 90 mm povećala se na 73 EL, što je premašilo snagu Tiger-2, koji je, uz napredniji projektil, omogućio prodor E-50 u stranu. Istina, motor za novi tenk nije bio spreman za istih 500 konjskih snaga s težinom od pedeset sedam tona i prednjim oklopom od 152 milimetra.
  Magda je udarila u takav auto sa udaljenosti od dva kilometra i primijetila:
  - Neprijatelj se popravlja sa jasnim zakašnjenjem! I napravio je tako nespretan tenk!
  Gerda se zahihotala i bosom nogom pretrčala pedalu auta, gugućući:
  - Pa, ovo je sreća za nas! I općenito, već smo zašli tako duboko u ovo carstvo kapitalizma. SAD će uskoro pasti!
  Charlotte, ovaj crvenokosi đavo siknuo je:
  - I biće moć nad svetom!
  Kristina je rashladila prijateljski žar:
  - Ne laskaj sebi previše! Tu je i SSSR. A ovo je zemlja sa velikim mogućnostima!
  Gerda je zviždala. Pritisnula je džojstik i, uništivši Sherman, primijetila:
  - Rusi nikada neće imati tako moćnu opremu kao što je naša. I što je najvažnije, više se ne mogu podudarati s brojem! Zato držite nos gore, a domaćin da šmrkne! Znajte da je Treći Rajh uvek sa vama!
  Magda se nasmiješila i jedva čujno rekla:
  - I Isus je uvek sa mnom!
  Gerda je ispravila drugaricu:
  - Arijevci Isuse!
  Magda se složila sa ovim:
  - Možda je Arijevac, ali je svemogući Sin Božiji!
  Christina je gukala sa osmehom:
  - Neka arijevska sila bude sa nama! Pobijedićemo svakoga i postići besmrtnost!
  Magda je ponovo opalila. Opalila je neverovatno precizno. Sherman još nije obustavljen u Sjedinjenim Državama, a uprkos avgustu 1945. godine, nije nabavio atomsku bombu. Dakle, američka situacija je bila negdje između, izuzetno teška i apsolutno beznadežna. Ili možda čak i bliže apsolutno beznadežnom.
  Gerda se također prisjetila kako su se borili na tenku od 90 tona, "Lav", koji je bio inferioran u odnosu na E-50 i po naoružanju i po oklopu. Njemačka tehnologija se razvila. I nema mu premca. Samo šezdeset pet tona, i kakva zaštita. Eh, o čemu bi Švabe još mogle sanjati? Osim što je nemoguće probiti se iz bilo kojeg ugla!
  Gerda upita Magdu:
  - Reci mi bolje, kakvog oblika treba da bude tenk da se u njega ne može probiti ni iz jednog ugla?
  Hrišćanka je odgovorila sa osmehom:
  - U obliku egipatske piramide, samo više izdužene i spljoštene.
  Gerda je uzela olovku u ruke i bacila je, uhvativši je golim prstima. Pažljivo je skicirala crtež na zidu i primijetila:
  - Je li to ono?
  Magda je klimnula u znak slaganja:
  - Da! Volim ovo!
  Charlotte je zviždala i primijetila:
  - Jednostavno je! Ali projektil zapravo rikošetira iz bilo kog ugla!
  Gerda reče ozbiljno:
  - Ovu ideju moramo podijeliti sa našim dizajnerima. Tada ćete dobiti izuzetno jak tenk. Sa savršenom zaštitom!
  Magda je slegnula ramenima, napomenuvši:
  - Ovo nije naš posao!
  Gerda je odmahnula glavom u odgovoru:
  - Teško onima koji su ravnodušni prema svojoj zemlji!
  Christina je napomenula:
  - Da, sami ćemo ga poslati! Kolektivno od sva četiri! Neka Porsche ili bilo ko drugi finalizira našu ideju!
  Gerda se, sa osmehom svetlim od bisera, složila:
  - Tako će biti! Podijelimo slavu, kako dolikuje svima!
  Magda je tiho odgovorila:
  - Radi kako hoćeš! Ja lično nisam pohlepan!
  Gerda reče s entuzijazmom:
  - Uostalom, pohlepa je osećaj inferiornih ljudi! Slabi su u umu, i jadnici ih sažalijevaju!
  I ratnik je hitcem otkinuo kupolu Pershing. Općenito, američki kontranapad je propao. Bitka je završena prilično uspješno za Wehrmacht. Fritz nije pretrpio gotovo ništa. Gubici... Padao je mrak. A sunce je zalazilo prema rubinskom zalasku sunca. Atlanta je obećala da će biti tvrd orah jer je veliki grad.
  Jasno je da je najteže zauzeti velika naseljena područja. Istina, fašisti su, u pravilu, radije opkolili i oslanjali se na iscrpljenost.
  Na putu su djevojke ugledale samohodnu pušku Big Tom. Dovoljno moćan da bude opasan. Nokautirali su je... Bez ikakvih posebnih problema za nas same.
  Onda, kada je pao potpuni mrak, stali smo i nešto prigrizli. Probali smo i američku Coca-Colu i sendvič. Gerda je popila pune dve litre i primetila:
  - Podiže vam raspoloženje kao i rakija!
  Charlotte je upitala:
  - Ko je ona?
  Gerda se naceri i odgovori:
  - "Koka kola"!
  Crvenokosi đavo se nacerio:
  - O! Ovo je piće bogova! Nešto kao limunada, samo bolje!
  Christina se zakikota i prigovori:
  - Ay! Prirodna kafa je najbolja! Ali ne prije spavanja!
  Magda je napomenula:
  - Greh je piti votku!
  Gerda je mahnula bosom nogom:
  - Znam! Teško onome koji priprema žestoko piće!
  Djevojke su provele noć u blizini gusjenica tenka, birajući čičak kao posteljinu. I tako nisu dovoljno spavali nekoliko noći. Tempo napretka bio je visok. A otpor je prilično jak.
  Gerda je očito popila previše Coca-Cole; malo je vjerovatno da bi trebala sipati tako veliku dozu gaziranog pića. Tako je djevojka s kosom boje bijelog snijega imala najprirodniju noćnu moru. Ne biste trebali piti toliko gaziranih pića.
  Gerda je bila okovana u teške okove i bačena u najmračniju i najsuroviju tamnicu Chatelet. Odvratna stvorenja su puzala okolo, a djevojčicu su napali pacovi. Bila je primorana da uzvrati lancima i okovima i nije mogla da spava.
  Veliki pacovi su je stalno grizli za gole pete, i to je bilo jako odvratno i bolno.
  Za ubistvo zatvorskog službenika izrečena je smrtna kazna. No, šef Chatelet-a, izgubivši svog voljenog oficira, naredio je da se Gerda podvrgne najokrutnijim mučenjima.
  - Ova drska devojka će odgovarati za sve!
  I tako su dželati ušli u tamnicu i odvukli djevojku u podrum na mučenje. Gerda se jedva opirala. Shvatila je da je osuđena na smrt. Sve što je željela je da zadrži hrabrost i dostojanstvo tokom egzekucije i prethodnog mučenja. Gerdina je odeća bila pocepana i gola je bila nanizana na stalak. A bose noge djevojke bile su utisnute u kocke.
  Dželat ju je svom snagom udario bičem po golim leđima. Djevojčica je stisnula vilicu i izdržala udarac, a iako joj je koža pukla, nije ni vrisnula. Tada je mučitelj objesio teške utege pred noge djevojke. Zglobovi koji su se izvijali iz ramena počeli su da pucaju. Gerdino nago telo bilo je prekriveno znojem, a devojčica je škrgutala zubima dok nije ugrizla usnu dok nije prokrvarila.
  Ona je prava Arijevka i mora što hrabrije da podnese torturu.
  Drugi dželat je uzeo usijani snop žice iz kamina i počeo da bičuje devojku po leđima. Treći mučitelj je zapalio vatru ispod bosih nogu djevojčice. Plamen je počeo da golica po golom tabanu devojčice, koja nije patila od ravnih stopala. Nabijeni godinama hodanja bosonogi, žuljevi su pucketali.
  Djevojčici je bilo vruće, ali se tvrdoglavo opirala. Žuljevi na dobro izlizanom đonu su žuborili.
  Jedan dželat je zgrabio vrelinu ispod stalka, drugi ga je tukao usijanom žicom, treći je okačio tegove o blok koji je vezivao Gerdine bose noge. Mučenje je bilo višestruko. A bol je bio toliko jak da je žilava djevojka vrisnula. A onda se onesvijestila. Polili su je ledenom vodom, a ispitivanje je počelo ponovo. Četvrti dželat je počeo da puca u grudi devojaka usijanim kleštima.
  Vrućim gvožđem zavrtio je grimiznu bradavicu.
  Gerda je uz izuzetan napor volje uspjela suzdržati krikove, pa čak i iscijediti izmučeni osmijeh. Mučena je sa četiri strane odjednom. Nisu postavljali pitanja, nisu tražili priznanje, samo su se osvetili za ubistvo policajca.
  Bičem su tukli i utrobu djevojčice.
  Jedan od mučitelja je primijetio:
  "Ona bi još trebala imati snage da se popne na skelu!" Uostalom, postoji takav običaj!
  Doktor je prišao, opipao puls izmučenoj devojci i rekao:
  - Dosta!
  Dželat se nacerio i primetio:
  - I tek sam se snašao!
  Gerda, koja je još jednom izgubila svijest, skinuta je sa police, a pocijepano tijelo je obrisano alkoholom. Zatim su je odveli u zajednički prostor Chatelet-a. Tako da zarobljene djevojke i žene mogu posmatrati šta se dešava sa ubicama policajaca. Gerda je bila okovana za krst i ostavljena da stoji da je svi vide.
  Međutim, niko od zatvorenika nije rekao ni psovku. Voleli su Gerdu. A policajac kojeg je ubila bio je đavol iz pakla.
  Sledećeg dana mučenje se nastavilo. Djevojčica je bičevana vrućim lancem, a crvenim kleštima polomljeni svi prsti na nogama. Podvukli su pete i savili ruke i noge na stalku. Gerda je nekoliko puta gubila svijest. Dželati su bili profesionalci, a djevojka je bila prirodno snažna i vješto su raspoređivali svoje snage.
  Slomili su nožne prste, vrlo polako, sa guštom i uživajući u njihovoj okrutnosti.
  Gerda je mučena svaki dan dvije sedmice, ne ostavljajući ni jednu netaknutu kožu na njenom tijelu. Onda su našli novo mučenje. Kosa je obrijana, a hladna voda kap po kap kapala se na ošišanu lobanju. Nekoliko sati kasnije, kao da su bombe eksplodirale u Gerdinoj glavi. Djevojčicu su stavili na sedlo, razderali Venerinu utrobu trnjem i zapalili joj stidne dlake.
  Zabili su bušilicu u anus, pa je čak i krv curila.
  Gerda je bila potpuno iscrpljena i već je bila na ivici ludila. Odjednom je stigla naredba da se ona izvede na sud.
  Ovo je barem neka vrsta izdanja.
  Djevojka je izašla pred sudije, obrijane glave, prekrivena ogrebotinama, modricama i opekotinama. Ali imala je snage da ustane i pokuša da ostane uspravno. Nekadašnja ljepotica djelovala je strašno, užasno nakon mučenja, ali ne i slomljeno.
  Sudija je povikao:
  - Na kolena!
  Suđenje je prošlo brzo, bez nepotrebnih ceremonija. Čuli smo iskaze vojnika i intervjuisali svjedoke. Sjetili smo se prethodnog slučaja ubistva vikonta, kojem Gerda nije svjedočila. I osuđeni su kao vještica i dvostruki ubica da budu spaljeni na lomači!
  Štaviše, moraju ga ispaliti polako u dijelovima!
  Gerda je u tišini slušala presudu, a onda se onesvijestila. Tako joj se činilo da je njen život završen.
  Cijelom salom začuo se uzdah sažaljenja.
  Djevojčica je odvedena u kaznu smrti i ostavljena okovana u kockama. Tamo je trebalo da provede poslednje sate svog života.
  U samici je djevojčica ostala uskraćena čak i za utjehu koja je dolazila od riječi saučešća njenih sugrađana.
  Ali onda se pojavila dželatova ćerka. Bila je u skromnoj sivoj haljini i donela je veliku korpu jabuka. Ona je saosećajno pogledala proučavanu Gerdu i rekla:
  - Da li želite da budete spašeni od pogubljenja?
  Djevojka je klimnula glavom, ošišane glave. A krvnikova ćerka je odgovorila:
  - Evo jedne od ovih jabuka za podmlađivanje! "Ona je istakla voće koje se odlikuje izuzetnom sjajem i sočnošću, poput velikog rubina. - Pojedi to i postaćeš ponovo devojčica. Izvući ću te iz korpe, i mi ćemo pobjeći iz ovog kraljevstva.
  Ova šansa se pojavila!
  Gerda je umorno klimnula glavom. Uz poteškoće, većina zuba je izbijena kao posljedica torture, žvakala je jabuku. I zaista je počela da se smanjuje, izgledajući kao djevojčica od šest ili sedam godina. Ruke, noge i glava su joj lako izlazile iz čarapa. Dželatova ćerka je sakrila Gerdu u korpu i izvela je iz ćelije. Žurila je da napusti Chatelet prije nego što su zarobljenici nestali. A djevojka je pobjegla sa svojim prtljagom.
  Velika žrtva sa njene strane.
  Krvnikova ćerka je sa Gerdom krenula na put na jug Francuske, nadajući se da će se tamo izgubiti. Hodala je u kožnim cipelama, Gerda je bosa gazila pored nje. Ali tada su se djevojčici zbog kamenitog puta raspale cipele i ona je jedva hodala krvavih nogu. Gerdi je bilo malo lakše, jer je u početku imala grube tabane; očigledno je, uprkos snažnom podmlađivanju, tijelo djevojčice zadržalo sjećanja na prošla suđenja.
  Kako je bosa lutala kamenitim putevima Evrope, hodajući od Kopenhagena do Pariza. Nakon što je u isto vrijeme posjetio i Berlin i Beč.
  Smatralo se da je krvnikova ćerka bila iz bogate porodice i obično je nosila cipele, kao što je to uobičajeno među nesiromašnim pariskim porodicama. A njeni djevojački tabani nisu bili navikli na kamenje, šljunak ili kamenite francuske puteve. Ali djevojka, koja je krvavo slomila noge, pokazala je hrabrost i nije se žalila. Na odmoru, Gerda joj je poljubila krvava stopala, a bol je nestala, dželatova ćerka je zaspala.
  Sama Gerda joj je bila veoma zahvalna na njenom spasenju.
  Postepeno su joj noge zarasle i prekrivene tvrdom korom. Dželatova ćerka se iscrpljivala i živela od milostinje, a Gerda je takođe ostala samo sa krpama. Za zimu su se djevojka i djevojka preselile u Italiju. Tamo nema mraza i manje-više se podnosi. Ali njihov život je postao život skitnica. Odnosno, veoma teška i gladna. I nije bilo svetle tačke u ovom životu. Krvnikova ćerka je bila lepa, ali nimalo lepa, potpuno je mršavila i postala trska.
  Tipične, prljave krpe.
  Ali Gerda je, odrastajući, postala veoma lepa devojka, a njena lepota je cvetala svake godine. A onda ju je primijetio jedan od plemenitih dječaka i naredio da mu u službu odvedu bosonogog prosjaka s kosom bjeljom od snijega.
  Ali to je druga priča. Gerda je odjednom osetila inspiraciju i skicirala je pesmu;
  Gerda je tražila Kaija bosa,
  Lutao sam kroz oštre snježne nanose...
  Na kraju krajeva, njena duša je zlatna,
  Poput blistave bijele snježne grudve!
  
  Nisam mogao da nađem svog mladoženju,
  I završila je sa nacistima u potpunosti...
  Oh, nesretna devojko Gerda,
  Zašto trpiti takvu sramotu!
  
  Dželati su spremili stalak,
  Naloživši vatru pod našim nogama...
  Prže djevojku kao da prži ribu
  Ali znaj da je duhom kao orao!
  
  I izdržao veliku patnju,
  Mučenja i torture su bezbrojne...
  Nametnuli su nesrećni danak,
  Da rasplače djevojku!
  
  Bose noge ližu plamenom,
  Djevojku bijesno tuku bičem!
  Ovdje ispod kupole u strogom Parizu,
  Vode Gerdu do vatre u ogrtaču!
  
  Djevojka trpi tešku torturu,
  I smeje se krvnicima u lice...
  Ne, ona neće tražiti smrt -
  Test je na njoj!
  
  Može izdržati žestoko mučenje,
  Idealni ste u strpljenju...
  Naša Gerda je rođena u Rusiji,
  Primivši pravoslavlje srcem!
  
  Čak i ako joj slome kosti kleštima,
  Tačka bode bijelu dojku...
  I bosih nogu na uglju,
  Zadali su Gerdu takve bolove da ne može da diše!
  
  Devojka ponosno ide ka vatri,
  Iako ti je lice prekriveno krvlju i modricama...
  Smijao se glasno od radosti,
  Iako su vam ruke i noge u lancima!
  
  I izgledalo je da nema spasa,
  Dželatova šapa pali vatru...
  Zamolio sam Boga za oproštaj -
  Barem je ispružio svoje vatrene jezike prema njoj!
  
  Plamen bijesno liže tijelo,
  A Gerda stenje od bola, vrišti...
  Ali barjak i dalje vijori u mojoj duši,
  A na srcu je reduta-monolit!
  
  Biće spomenik devojci svetlosti,
  I Rusija će pamtiti svoju ćerku...
  Gerda hrabra biće pohvaljena,
  Doći će dan i noć će nestati!
  Tada se Gerda zapravo probudila, udarivši glavom o gusjenicu. Ona je frustrirano zaurlala:
  - O moj boze! Na kakvim sam glupostima spavao! A ja uopšte nisam rođen u Rusiji!
  Magda, koja više nije spavala, odgovori:
  - I ja ću imati noćne more! Kao da sam bačen u kotao, a đavoli su bacali drva ispod njega... - Plavuša zlatne kose duboko je udahnula i primetila. - Možda ova Cola ima efekta?
  Gerda je negativno odmahnula glavom:
  - Ne! Ubili smo previše ljudi, to nas muči savjest! Zapravo, ne biste trebali biti takvi dželati!
  Magda je tvitovala:
  - Mir... Eh, ne znam za vas, ali meni je dosadio rat!
  Gerda je negativno odmahnula glavom i zapjevala:
  -Vojnik je uvek zdrav,
  Vojnik je spreman na sve...
  Squash kao komarci
  Iz svih uglova...
  
  I neće prestati
  I ne mijenjaj noge...
  Naša lica sijaju -
  Čizme blistaju!
  Magda se zakikota i dlanom pređe preko tabana, primjećujući:
  - Ali mi smo tako bosi... Bez čizama!
  Obje crvenokose su se probudile. Bakarno-crvena Charlotte, i zlatno-bakrena Christina. Ratnici su radili vježbe i malo se razveselili. Atlanta je bila opkoljena. A sada je tenk krenuo dalje.
  Američki grad su gađali Sturmlevs i razne modifikacije tenka E. Proradili su i plinski lanseri. Hitlerova mašina radila je glatko kao i uvijek, bez primjetnih kvarova.
  Charlotte je prala zube dok je hodala i cičala:
  - Mi Nemci smo i dalje najdarovitiji narod na Zemlji. Takav je naš tehnološki razvoj. A ko može da se poredi sa nama!
  Christina je odgovorila:
  - Amerika će već prošla fazu! A ispred nas su Moskva i Tokio!
  Gerda je bacila žvaku u usta i pitala svoje drugarice:
  - Kada će SAD kapitulirati?
  Magda je odmah odgovorila:
  - Kad Bog da!
  Christina je predložila:
  - Mislim u septembru! Za Jenkije, nastavak rata će biti nepodnošljiv!
  Charlotte se zahihotala i, udarajući nogom o bok tenka, rekla:
  - Biće grad na Veneri, a selo na Marsu! U međuvremenu, trebalo bi da osvojimo našu nesretnu planetu!
  Christina je na ovo odgovorila:
  - Uskoro će naša planeta postati najsrećnija u svemiru!
  Magda se složila sa ovim:
  - Neka bude tako!
  I sve četiri djevojke udarile su se zajedno. Sve je izgledalo vraški smešno. Iako je komično. Ratnici su ponovo otvorili vatru. Ovaj put na američkoj bateriji. Pucali su bez mnogo uzbuđenja, samo radeći posao.
  Gerda je dozvolila Magdi da sama puca. I još je treptala očima. Vau, kakav je san imala, tako snažan utisak mučenja. I zapravo su joj dali ime. Odmah izaziva asocijaciju na Andersenovu bajku. A Gerda jednostavno nije voljela heroinu snježne kraljice. Previše je glupa i nepraktična. Da li bi prava arijevska žena bila toliko užasnuta zbog gadnog dječaka?
  Magda je prije sanjala o svjetskoj dominaciji nego o bilo kakvoj gluposti. I sama je htela da išiba dečaka radije nego da ga spase.
  Tada se djevojka sjetila Atlante, iz jednog od američkih filmova. Štaviše, čak se čini da je film bio u boji. Ovaj grad je tamo bio opkoljen, a u Sjedinjenim Državama je bio građanski rat. Da, odigrali su se dramatični događaji. Ali sada je, naravno, jasno da je ovo samo cvijeće za Ameriku. Bobice naprijed.
  Tako obaraju Yankee bateriju.
  Gerda je primetila sa osmehom tigrice:
  - Ovako se nosimo sa neprijateljima Trećeg Rajha! I niko se neće moći oduprijeti Firerovoj volji!
  Magda je htjela razgovarati o Bogu, ali se predomislila. Koga ona zeza? Pošto je postala ubica i kurva, više nije kršćanka. Ali u srcu joj je neprijatno. Šta će se desiti? Ako ona umre i stane pred Boga. Kako će to biti opravdano?
  Iako, naravno, možete sebi reći da pravi Bog nije biblijski, već arijevski. I budi utješen ovim. Da će im, kažu, arijevski Bog oprostiti njihovu vjernu službu i blud, i neposlušnost zakonima časti. A čekaće ih i nagrada.
  Magda je uzdahnula i osjetila se prazno. Ko je ona? Serijski ubica!
  Gerda se, naprotiv, osjećala izuzetno samouvjereno. Kažu da će pobediti... I Treći Rajh pobeđuje...
  Američka baterija je uništena, a E-50 nastavlja da prolazi dalje.
  Charlotte sa osmehom kaže:
  - Da, dobro, idemo... Ali nije jasno šta ljudi treba da očekuju. Toliko je haosa i haosa u svijetu. I mi uvodimo red. Ali gdje će završiti Amerikanci?
  Christina je sa osmehom odgovorila:
  - Zavisi od njihovih evropskih korena. Oni od Nemaca će biti veći, a oni od ostalih će biti niži. Crnci će, naravno, biti najniži ešalon. Dakle, evo približnog izgleda. I šta mislite da je nepravedno?
  Charlotte je odmahnula glavom i primijetila:
  - Takva imperija će biti puna nezadovoljnika. Nejednakost će početi potkopavati iznutra!
  Gerda je oštro prigovorila:
  - Drugačije je nemoguće! Koja je onda svrha borbe?
  Charlotte je klimnula u znak slaganja.
  - Ne puške umjesto putera, već puške za puter!
  Magda je sa osmehom primetila:
  - Najbolja stvar je jedinstvo u Hristu Isusu. To je nešto što može ujediniti i ujediniti svakoga pod dobrotom.
  Christina je negativno odmahnula glavom:
  - Dobrota te neće daleko odvesti! Moraš biti čvrst! I to prije svega u menadžmentu.
  Gerda se složila sa ovim:
  - Hitler je tvrd vladar i istovremeno efikasan! Njegova čvrstina umnogome je doprinijela dostignućima u privredi i vojnoj sferi!
  Magda je logično primijetila:
  - Isto tako, Svemogući Bog u Bibliji je veoma težak. Ne možete reći da je mekan!
  Gerda se zakikota. A Christina je primijetila:
  - Da, Bog je čvrst u Bibliji, ali... Ne na strani Arijaca!
  Šarlot je sa osmehom primetila:
  - A ko preuzme vlast nad svetom... To će biti istina vekovima!
  Christina je sa osmehom pevala:
  Jedno sunce sija na nebu,
  Planetom vlada samo jedan kum!
  Na kraju krajeva, moć uvek pobeđuje na zemlji,
  Narodi svih zemalja su u arijevskom davljenju!
  A djevojačka menažerija se zakikotala...
  I strašni tenk E-50 počeo je granatama uništavati kutiju. Tako je Sherman, zatrpan vrećama pijeska, bio napadnut. I njegovo tijelo je slomljeno jednom granatom.
  Gerda je uzela i zapevala:
  - Budi sa mnom, pevaj pesmu, zabavi se Coca-Cola!
  I djevojka je počela da se smije... I povukla je plastičnu flašu koka-kole, držeći je nožnim prstima i sipajući pjenušavu tečnost u grlo.
  Ratnici su prezadovoljni svojim trofejima, a i dalje urlaju na sav glas:
  - Mi smo super vitezovi! Izbrisat ćemo sve!
  I tapšajmo bosim nogama. Tako divne devojke. I smiješno.
  Charlotte je veselo pjevala:
  - Ali da budem iskren! Potpuno istrijebimo sve!
  Gerda je na Tviteru odgovorila:
  -Ne može biti, ne može biti!
  Christina je rekla:
  - Adolf, reci mi!
  Magda je dodala rimu:
  - Da, definitivno!
  I ratnici su završili uništavanje bunkera. Onda je njihov tenk krenuo dalje. A ljepotice su lupkale nogama i urlale:
  - Heil Fireru, vodi nas u bitku... Olujni vojnik stavlja svoj šlem, naša revolucija - noć dugih noževa - obojit će svijet braon!
  I cure opet lupaju glavama, i iskre im lete iz očiju, dolazi novi čas.
  Gerda je uzela i zapevala:
  - Odnesi gotovu, gop-stop, gop-stop, ko će u novu? ko je novi? ko je novi?
  Magda odgovori sa osmehom:
  - Naše pobede su samo posledica činjenice da nas Bog voli!
  Charlotte je uzvratila:
  - Ne budi tako naivan... Bogovi Wehrmachta su vrlo jaki, ali ne pomažu slabima. Ako ste vjerni cilju Rajha, stvorite svjetsku silu!
  Devojka sa crvenom kosom ga je uzela i zabila bosu nogu u zadnju. Goli, grubi tabani su svrbili. A onda je ljepotica to uzela i tvitovala:
  - Borba je trenutak između prošlosti i budućnosti, zove se život!
  Pet hrabrih devojaka borilo se u Čikagu. Alenka, Marija, Anyuta, Alla i Matryona. Borili su se ruski ratnici, očarani i neuništivi.
  Pucali su na njemačke plaćenike i razgovarali u isto vrijeme.
  Alenka je sa tužnim osmehom primetila:
  - Amerika gubi rat.
  Marija je srušila predstavnika kolonijalnih trupa i primijetila:
  "Nisam ni računao na otpornost Jenkija." To bi nam kasnije moglo stvoriti probleme.
  Anyuta se zakikota i primijeti:
  - Već smo imali problema... Ne bismo želeli da se ponove. A djevojka je bosom nogom protrljala polomljeni krš i odbacila krhotine kamenja.
  Alla je izrazila svoje mišljenje:
  - Nemci su potrošili svoj barut u ratu sa nama. "Djevojka je pucala, metkom je odsjekla vojnika Trećeg Rajha i nastavila. "Naša vojska se ne smije previše što opet lomi svoje očnjake o granit."
  Matryona je sa osmehom predložila:
  "Onda hajde da ustrelimo toliko Nemaca da se neće mučiti da se mešaju u nas!"
  Alenka je negativno odmahnula glavom:
  - To nisu Nemci, već starosedeoci, okupljeni iz pola sveta. Općenito je nešto fasmogorično protiv nas.
  Anyuta se zakikotala i zapjevala:
  - Oh, rep i ljuska! Nisam ništa uhvatio!
  Crvenokosa Alla je žestoko primijetila:
  - Zašto sebe nazivate u muškom rodu? Tako glupo i strašno ružno!
  Anyuta je ponovo opalila i sa osmehom rekla:
  - Bio je takav kralj Matt... Pa ga je jedna djevojka igrala u sovjetskom filmu!
  Alla je žestoko primijetila:
  - Ili u čelo ili u čelo!
  Matjuša je uzeo i zapevao:
  -Oh, momci, vi ste juriši, tašne, rol-up i samo torbice. Voleli smo dolare, zlatne zube! Ranije je bilo frajera, a sada su lopovi!
  Crvenokosa Alla se zakikota i reče:
  - Bio sam u zatvoru i znam o čemu se radi!
  Matjuša je ponosno ispravila ramena i zarežala:
  - I gazio sam zonu! Sa ovim bosim i jakim nogama!
  Alla je sa oduševljenjem pjevala:
  - Negde na Kami, gde se poznajemo... Negde na Kami je Reka Majka! Ne možeš dohvatiti rukama, ne možeš nogama, bose devojačke noge!
  I ratnici su otvorili vatru iz mitraljeza. Pokosili su priličan broj kolonijalnih boraca.
  Ljepotice su znale svoje. A ako su i pogodili, to je bilo s velikim entuzijazmom.
  Alenka je pevala:
  - Na dalekim prilazima otadžbine,
  slavuji cvrkuću glasno...
  Devojka neće zažaliti svoj život,
  Uperite pištolj nogom!
  A ratnik se zakikotao. I uperila je bosom nogom u bazuku. I dobro nišan pogodak. Ranjeni E-50, međutim, nije izgubio pokretljivost, već je nastavio da puzi.
  Alla je sa oduševljenjem pjevala:
  - Služiš kao dekoracija stola... Čikago...
  Veruj mi, tukli su te kao prvačića...
  I uskoro će Firer biti razbijen kao vaza,
  I biće sklonište za Švabe u kladionici!
  Anyuta se zakikotala i zapjevala:
  - Čikago, Čikago, Čikago... Postanite prostitutka i nasmijte se panelu! Čikago, Čikago, Čikago, na svu sreću, otvorićemo sa mitraljezom na vratima!
  Marija je uzela i zapevala:
  - Ja sam super ratnik! Pa, da, ja sam teška kategorija! I pobiće sve!
  Iako tako mirna i krhka djevojka.
  I petorica puca odlično. On svima šiša kosu. I polaže ga kao sijeno. A djevojke cvile i viču:
  - Crvena armija ura! Fireru iz dvorišta!
  I opet pucnjava, i masa leševa!
  Marija je obliznula usne i primetila:
  - I kako sam podivljao! Samo grozno! Gde je nestalo moje hrišćansko milosrđe!
  Alla se zakikota i odgovori:
  - Gdje su naše boljševičke vrijednosti!
  Alenka ga je uzela i zapevala sa oduševljenjem. Prije toga je jednim rafalom pokosila deset ljudi i tvitala:
  - U meni nema sažaljenja i ne bez razloga!
  Ne volim nasilje i nemoć!
  Hoću da ubijem one koji su razapeli Hrista!
  Djevojka je izgovorila s velikim aplomom i zapljusnula bosom nogom po ruševinama. Ratnici su tukli. Kao i uvijek, bile su gotovo gole, samo u bikiniju i užasno seksi.
  Alla je uglavnom više voljela voditi ljubav sa tri ili četiri muškarca u isto vrijeme, i to je bio njen stil. Generalno, svi ljudi su govno, pa zašto se ne ponašati kao životinje?
  Alla je tvitala, pucajući:
  - Ja sam vještica i nema ljepšeg zanimanja!
  Crvenokosa ratnica je iskrivila struk. I zaljuljala je zaobljene bokove. Ona je zaista slika šarma i snage. Ona vrsta devojke koja može da briše fašiste podelama, kao olovka gumicom.
  Alla, djevojka začinjena životom. I nema čega posebno da se boji. Filadelfija je pala. I izašli su iz okruženja i zamalo poginuli. Ali magija štiti djevojke od smrti i rana.
  I niko ih neće zaustaviti, i ništa neće pobediti! Allah urla na sve strane njegovih pluća:
  - Krik odmazde, bitka se vodi oko mačeva,
  Proslava smrti sa krvnicima i krvavim surfanjem!
  Anyuta je podržala svoju prijateljicu, pjevajući uz:
  - Sjeverni vjetar na brod, Viking kraj mora, đavolja straža! Uništićemo sve fašiste! I mi ćemo ubiti Adolfa!
  Alenka je bosom nogom udarila granatu u tenk, zavalila se i zapjevala:
  - Sve ćemo pobiti i pocepati!
  Matryona je urlala kao medvjed:
  - Osvetićemo se za Serjožu!
  I sve devojke su uglas uzviknule:
  - Za Serjožku ćemo nacistima iščupati jaja!
  Nakon čega su ratnici pokazali zube. I nastavili su da pucaju kao da se ništa nije dogodilo. Imaju staloženost pitona, ili zubatih zmija.
  Ratnici golih nogu izgledali su smrtno seksi.
  Matrjona se prisjetila kako bi u logoru dječaci dotrčali do njih u baraku. A ovo su prijatne uspomene. Eh, cure su se zabavile. Lijepo je kad mladići pipaju svoja tijela i glade se po grudima.
  Najgora stvar u kampu je to što morate rano ustati. A ako se noću jako zabavljate, onda ujutro i tokom dana nemate nimalo energije. Ponekad su djevojke koje su bile previše ljubazne zaspale pravo u polju. A ponekad se i on izvlačio.
  Devojke su držale liniju. Ali Amerikanci koji su se borili oko njih postepeno su popuštali i povlačili se.
  Alena je uz uzbunu primijetila:
  - Uskoro ćemo biti opkoljeni.
  Anyuta se nasmejala:
  - Ali onda definitivno nećemo morati da se povlačimo!
  Alla je pokazala zube, odsjekla trojicu Indijanaca i siktala:
  - Neka mi prijatelj zauvek pokriva leđa, kao u ovoj poslednjoj bici!
  Marija je zagladila svoju zlatnu, ali prašnjavu kosu, gugutajući:
  - Ima mnogo različitih vrata! Ali mi smo ljudi koji su vjerniji rocku!
  Djevojke su naizmjence bacale granate bosim nogama. pomisli Alena. Eh, 1941. nije bilo mnogo ljudi poput nje, pa smo morali da se povučemo u Moskvu. Ali doći će vrijeme i Crvena armija će zauzeti Berlin.
  Sa ili bez Amerike, doći će do pobjede komunizma. Ne može biti da fašizam trijumfuje.
  Ratnici su nastavili hrabro da se bore, a u očima im je gorjela odlučnost i žeđ za pobjedom.
  Anyuta je samouvjereno rekla:
  - Naš ruski duh je najjači na svetu!
  Matryona je spremno potvrdila:
  - Da, biće baš tako!
  Marija je tvitovala:
  - Neka nam je na pomoći zaštita Majke Božije!
  I svih pet djevojaka uglas uzviknu:
  - Sakura ima u svakom stanu, a Švabe koriste hara-kiri mač!
  A nakon toga ratnici su počeli još intenzivnije bacati granate bosim nogama.
  Alena je sa osmehom upitala Mariju:
  - Da li vjeruješ u Boga?
  Zlatokosi ratnik iskreno odgovori:
  - Zamislite da!
  Alena je odmahnula glavom:
  - Bilo je nemoguće da komsomolac i komunista u ovo poveruju!
  Marija je sa osmehom rekla:
  - Zašto je onda Staljin naredio da leti po Moskvi sa ikonom, ako nije verovao?
  Alena je slegnula ramenima i primetila:
  - Možda je ovo čisto psihološki, da podržimo one koji vjeruju?
  Marija se prekrstila i primetila:
  - Od metaka nas štite i više sile! Toliko ljudi oko nas umire, ali mi smo i dalje živi!
  Alena je prasnula u smeh i odgovorila:
  - Zaista postoji nešto...
  Crvenokosa Alla je sa sumnjom primijetila:
  - Nisu li sovjetske tajne službe umiješane u to da se Hitler konačno okrenuo SAD-u?
  Alena je golim prstima bacila granatu na naciste i usprotivila se:
  - Mislim da ne... Mada...
  Marija je logično primetila:
  - Fašistička hobotnica prijeti da oduzme i resurse Amerike. Šta nam treba?
  Alla ga je uzela i podrugljivo zapjevala:
  - Samo mi reci, reci mi šta ti treba, šta ti treba! Možda ću ti dati, možda ću ti dati šta god želiš!
  Alena se zakikota i cvrkuta:
  - Borićemo se ovde... A tamo ćemo videti!
  Devojke su se i dalje svađale. A Serjožka se igrao sa njima više od jednom godišnje u kamenolomima. Dječak je preživio, pa čak i odrastao. Njegovo tijelo postalo je suho, žilava, izdržljivo. Za dvije godine vađenja, dječak je od djeteta postao tinejdžer. I postao je mnogo jači.
  Jedan od nemačkih nadzornika počeo je da ga izbliza posmatra. I čak je započela aferu sa slatkim dečkom. Počela je da je hrani i uči kako da ugodi jednoj dami.
  Tako je Serjožka imala priliku da pobegne. U međuvremenu je dječak na pojačanoj ishrani i uz veliku fizičku aktivnost dobio mišićnu masu.
  I poznavao je ljubav jedne odrasle, prilično lijepe žene. Sada se nije osećao tako loše. Moje tijelo se naviklo na to, skoro da se nije umorilo od mukotrpnog rada i skoro da me više nisu bičevali.
  Matrjona je više nego bilo ko drugi tugovala za dečakom zarobljenim u Staljinggradu. Zaista veliki gubitak. Izgubiti tako talentovano dete. I ne zna se šta je bolje: smrt ili slično mučenje!
  Matryona se prisjetila kako su i nju samu tukli po bosim petama gumenim pendrecima u NKVD-u. Nepotrebno je reći da nije baš prijatno. A ovi službenici obezbjeđenja su čudovišta. Tukli su djevojci štapovima po golim petama iz vlastitog zadovoljstva. Njima baš i ne treba nikakvo priznanje, jer su seljanku sa klasjem uhvatili na licu mesta.
  I jedan od njih je prinio upaljač djevojčinom đonu, a crveni plamen je lizao grubu petu. Boli, naravno.
  Ali Serjožku su nacisti ispitivali mnogo okrutnije. Trebali su izvući informacije. I probali su sve. Istina, nisu bili osakaćeni.
  Serjožka je još uvek živa i sanja o bekstvu. Raspoloženje kvare poruke o sve brojnijim pobjedama fašista. Ovaj put na Zapadu. A SAD su već na rubu uništenja.
  Seryozhka razumije da će se nacisti, nakon što su slomili SAD, okrenuti Moskvi, koja još nije zauzeta. A to je bremenito katastrofom za Rusiju.
  Serjožka je mislio da bi bilo bolje da mu se pete peku na mangalu nego da neprestano sluša o pobedama Trećeg Rajha.
  Eh, fašisti imaju sreće. Očigledno su sve mračne sile na njihovoj strani.
  Seryozhka je tvitovao:
  -Znaj, domovino, ja te mnogo volim,
  U celom univerzumu nema lepšeg od tebe...
  Rusiji neće biti oduzeta rublja,
  Biće mira i sreće za sve generacije!
  Serjožka se sećao kako se mučio prvih dana i nedelja. Svaka krv i svaka vena brutalno su boljele dok se dječak nije pribrao. Ispostavilo se da je djetetov organizam vrlo otporan i može nositi veću težinu od sebe.
  Serjožka se zakleo da će preživeti kako bi se osvetio nacistima. I da će njihov ozloglašeni Novi poredak biti srušen!
  Dječak se, dok je radio, sjetio Kuprinove priče: "Bijela pudlica". Tamo je bio dječak, njegov imenjak. Takođe polugladan, hodao je bos po kamenitim stazama. Ali ako je zdravom dječaku lako hodati bos po planinskim strminama, onda je vjerovatno mnogo teže bilo djedu koji je hodao s njim.
  Serjožka je jednom imala san. Šta se desilo malo nakon trenutka kada je cirkusant vratio otetu pudlicu.
  Naravno, nisu se izvukli. Jedna bogata dama digla je policiju na noge. I cirkusanti su uhvaćeni. Zatvorili su me u zatvor. Komandant je naredio:
  - Dobro prebijte ovaj par!
  Minđušu i djed su je skinuli i stavili na potporu. Počeli su da tuku bičevima. Djed je stenjao i ćutao. Serjožka je, škrgućući zubima, pokušao da zadrži krikove. Ali bilo je veoma bolno.
  Konačno, kada su mu se leđa pretvorila u krvavi nered, djed i dječak su izgubili svijest.
  Serjožka je došao k sebi iz kante hladne vode. Leđa su mu gorjela. Bilo je teško kretati se. A bolničar se sagnuo nad djedom. Čovek u sivom ogrtaču reče ravnodušno:
  - Starac se zavalio!
  Žestoki oficir oštro je naredio:
  - Pa sahrani ga na zatvorskom groblju. I štene staviti u podrum, držati ga u okovima do suđenja!
  Podigoše Serjožku za kosu i tako ga golog i pretučenog odvedoše u dvorište do kovača. Dječak se jako posramio i povrijedio. Bio je upakovan u metal. Čak su me i spalili vrelim gvožđem. Serjožka se borio da vuče teške okove. Bio je zaključan gol, sa prugama na leđima, u hladnom podrumu. Bilo je pacova koji su škripali i podla stvorenja koja su puzala okolo. Tako su se dječakove muke nastavile.
  Sergej je bio prehlađen, pacov ga je pregazio par puta. Bilo je potpuno nemoguće zaspati. Štaviše, dječak nije bio hranjen, čak ni vode. Očigledno je službenik primio poseban mito od domaćice kako bi što okrutnije održao lekciju cirkusantima.
  Serjožka je bila veoma žedna, a dečak je, da bi mu bilo lakše, dodirivao vlažne zidove jezikom. Dječak je patio nekoliko sati, od hladnoće i ujeda krvopija, ali je potom izgubio svijest, izgubio se u teškom snu.
  Dječaka je probudio udarac bičem i odvukao ga pravo u pegle na sud.
  Jednom u dvorištu, nakon hladnog podruma, Sergej je osetio neki privid blaženstva. Nekoliko kanti vode je izliveno na njega, ispirajući prljavštinu i krvopije. Onda su mi dali kratke pantalone da pokrijem sramotu i odveli me na sud.
  Sergej se jako kretao i snažno je šepao. Krv je kapala sa njegovih prugastih leđa.
  Ispostavilo se da je sudija stariji muškarac. Bacio je prezriv pogled na dječaka i raspitivao se o njegovoj grešci.
  Policajac je pokorno odgovorio:
  - Grofovima je ukrao veoma skupog i rasnog psa, plus napao je i domara!
  Sudija je lijeno upitao:
  - Imate li pasoš?
  Policajac je negativno odmahnuo glavom:
  - Nema šanse!
  Sudija je monotono rekao:
  - osuđujem dečaka, kako se zove...
  Policajac je zatražio:
  - Sergej, Vaše Veličanstvo!
  Sudija je nastavio:
  - Dečak Serjožka, da bude zatvoren u skloništu zatvorskog tipa do punoletstva. I takođe do stotinu udaraca bičem! Javno, u prisustvu ljudi! Neka bude tako!
  A sudija je udario drvenim čekićem!
  Policajac se nacerio i primetio:
  - Već smo ga udarili... Međutim, na dečakovu mamu, pre batina?
  Sudija je klimnuo glavom:
  - Da, sutra će biti batina! U međuvremenu, neka sjedi u ćeliji!
  Bocnuli su dječaka bajonetom u potiljak, a stražar je viknuo:
  - Idi!
  Serjožka je morao da se vuče u okovima. I nekoliko milja. Teški lanci trljali su mu ruke i noge; bilo je teško dječaku oslabljenom bičevanjem. A dječak se jedva vukao. I nagnali su ga i proboli ga bajonetima između njegovih lopatica.
  Nekako je gladan, iscrpljen, žedan dječak stigao do gradskog zatvora. Tamo su ga dočekali nešto mirnije. Skinuli su okove, pa opet maknuli vodu i poslali me da obrijem glavu. Dečak se osećao veoma loše. Kosa je obrijana oštrim brijačem. Ovo je neprijatno, koža na glavi mi je izgrebana. Brijali smo se bez sapuna, pod hladnom vodom. Bolna procedura. Tada je dječak odveden u zatvor. Unutra je smrdelo. Ali ipak ne u tamnici, malo toplije. Upravnik je naredio: - Vodite ga u vrtić!
  Sergej je osetio olakšanje. I malo je zabavnije bez okova. Gurnuli su ga u ćeliju. Bilo je tu desetak dječaka od deset do petnaest godina. Svi su bili ošišani, u dronjcima, skoro svi su bili bosi, osim najstarijeg koji je bio u polomljenim čizmama.
  Stariji je pogledao Sergeja. Mršav, ali žilav dječak, svježe obrijane glave i isječenih leđa. Samo u kratkim pantalonama. Žuljasta stopala od dugog hodanja bosi, preplanula koža, svježi tragovi od okova.
  Dječak je rekao:
  - Ti si lopov?
  Serjozhka je iskreno odgovorio:
  - Ne! Ja sam cirkusant!
  Stariji dječak, koji je pomalo ličio na cigana, prosiktao je:
  - Možeš hodati na rukama!
  Serjoža je jednostavno odgovorio:
  - Može!
  Stariji je progunđao:
  - Pa idi u šetnju!
  Serjožka teško uzdahnu:
  - Umoran sam i mogu samo nekoliko koraka!
  Ciganka je zalajala:
  - Učini to!
  Dječak ga je uzeo i ustao u naručje. U glavi mi se malo vrtjelo od gladi, žeđi, batina i umora.
  Ali Sergej je smogao snage da se rukuje i bijesno je napravio salto.
  Ciganin je klimnuo glavom i rekao:
  - Sedi sa mnom!
  Serjožka je seo. Noge su mu padale nakon putovanja u teškim okovima. Ciganin se srdačno nasmiješio i izvadio komad hljeba i masti sa lukom.
  U ponudi:
  - Jedi!
  Sergej je obliznuo usne i upitao:
  - I još vode!
  Ciganin se nacerio:
  - Ima vode! Pij, jedi!
  Sergej je uzeo bokal i popio malo vode. Bilo je toplo i ne previše svježe. Ali dječak je pohlepno popio gotovo cijeli vrč. Zatim je jeo mast, luk i hljeb.
  Osećao se bolje. Gypsy upita:
  - Zašto si došao ovde?
  Ostali momci su počeli da viču:
  - Da, reci nam!
  Serjožka je počela da priča sve kako jeste. Dječaci su pažljivo slušali i postavljali pitanja. Zatim, kada je Serjožka završio, Ciganin je primetio:
  - Da, okrutni su ljudi... Ali možete pobjeći iz zatvorskog skloništa.
  Serjožka slegne svojim mršavim ramenima i upita:
  - Kako je tamo?
  Ciganin je spremno odgovorio:
  - Loše! Hrane ih da ne umru od godine dana: hljeb, voda, odvratna kaša. Radite četrnaest sati dnevno. Tuku te čak i ako pogledaš iskosa, bičuju te svake sedmice. Ne, bolje je ne ići tamo. Jedina stvar gora je prinudni rad, i to ne svuda!
  Serjožka je teško uzdahnula i primetila:
  - Bježi? To je moguće! Da li je zaista moguće pobjeći?
  Ciganin je pogledao okolo i odgovorio:
  - Ovo je zatvor... To je gradski zatvor i teško je pobjeći odavde osim ako se ne dogodi sreća. Biće lakše pobjeći iz skloništa.
  Čulo se kucanje, po zatvoru se dijelila hrana. Bila je to nedovoljno pečena kaša i bajat hleb. Sergej još nije izgubio apetit i jeo je neukusne zatvorske obroke. Jeli smo za zajedničkim stolom.
  Onda su momci sjeli u uglove. Stariji su se popeli na slamu i kartali za šelbane i fofane. Tada je Serjožka pokazao nekoliko trikova sa kartama, što je zabavilo decu. Nakon čega su mladi zatvorenici otišli u krevet.
  Ispred, Serjožku je čekalo samo batinanje. Na slami je bilo skoro udobno spavati, s obzirom da je dječak često noćivao na otvorenom, a na hladnoći, tada mu je bilo skoro ugodno u ćeliji. Momci su živjeli zajedno i nije bilo maltretiranih ljudi.
  A ono što je Sergeja čekalo ujutro nije bilo radosno buđenje. Stotinu udaraca bičevima nije šala, pogotovo u javnosti.
  Dečak je ponovo bio okovan. I odveli su me na trg. Bičevali su ne samo njega, već i trojicu dječaka.
  Ljudi su se okupili. Ko je doveden, ko je hteo da pogleda zabavan spektakl.
  Prvi koji je udaren bio je dječak od oko četrnaest godina. Otkinuli su mu krpe i izložili ih na postolje. Ruke i noge osigurane. A dželat u vojnoj uniformi izvadi krug natopljen vodom i baci ga u zrak. Dječak položen na kutiju je drhtao.
  Dželat se poljubi, a heraldičar objavi:
  - Dvadeset pet udaraca bičem!
  Udarac je pao na dječakova preplanula leđa. Od prvog biča koža je pukla i krv je potekla. Bičuju dječaka na njegovu savjest. Na koži se pojavljuju crvene pruge, a zatim postaju čvrste. Dječak nije mogao izdržati i vrištao je, vrištao bezobrazno i trzao se. Od posljednjeg udarca dječak je izgubio svijest.
  Publika je navijala, a ljudi su pokazivali. I prijetili su da će dodati još.
  Onda je došao red na Serjožu. Dječak je nosio samo šorc, a i njih su strgali. Sramotno je biti potpuno gol; u gomili ima puno žena i djevojaka.
  Pokazuju prstima. I prave buku.
  Serjožkine bose noge bile su pričvršćene za omče, a ruke su mu bile vezane užadima kako dječak ne bi skočio i pobjegao.
  Dželat je uzeo bič u ruke i ponovo pokrenuo vazduh. Glasnik je objavio:
  - Zatvorenik Sergej dobija stotinu udaraca bičem po leđima! I još dvadeset pet udaraca štapom po petama.
  Mučitelj je uzeo teški štap, odmerio ga u ruci i rekao:
  - Prvo na petama, inače posle batina neće ništa osetiti.
  Serjožka je hrabro škrgutao zubima, bio je spreman da sve podnese stoički.
  Dželat je zadao svoj prvi udarac. Dječak je osjetio da mu se činilo da vatrena osovina prelazi sa njegove gole pete na potiljak. Iz grla mu se oteo vrisak, ali dječak se uspio suzdržati.
  Drugi udarac u dječakovo grubo, žuljevito stopalo bio je još bolniji. Sergej je teško izdahnuo, a suze su mu nehotice potekle iz očiju.
  Dželat je udario i treći put, kao da mu odbija unutrašnje organe.
  Dječak je teško disao. Oblio ga je znoj. I opet je došao udarac. Dželat je udario profesionalno, bez ljutnje i bijesa, i razborito. Sergej je odlučio da izdrži svom snagom. Moraš da izdržiš i on će izdržati. Bez stenjanja, bez vrištanja.
  Dječak je morao hodati bos po snijegu, spavati na hladnoći i raditi vrlo bolne gimnastičke vježbe. I mogao je izdržati divljačke udarce, suzdržavajući krikove.
  Dželat je pažljivo tukao da žrtva ne padne u nesvijest. Kada je završio, dječakovi tabani su bili natečeni i plavi.
  Tada je počelo ono najvažnije, udaranje po leđima. Da dječaka ne bi išibao do smrti, mučitelj ga je tukao proračunato, odmjereno, raspoređujući udarce po cijeloj koži dječakovih leđa i zadnjice.
  Nakon pete, bol se već doživljavao kao prigušen. Udarci su uslijedili nakon starih posjekotina.
  Da bi skrenuo misli s bola, prisjetio se Serjožka. Kao cirkusant, Natasha ga je naučila raznim trikovima. Bila je to mlada žena, profesionalac. Neko vrijeme, nakon što je ostala bez posla, družila se sa brusicom za orgulje i dječakom. Ali onda se jedan od bogataša zaljubio u lijepu i vitku ženu. Uzeo ju je za sluškinju, a dječak i njegov djed su ostali sami. I to je pogoršalo situaciju. Njih dvojica su dobili mnogo manje, a oni nisu bili voljni da ih puste unutra. Nataša je bila lepa, devojačkog struka i prijatnog lica. Hodala je kao Serjožka, bosa do mraza, i sjedila na horizontalnim raskolama.
  Naučila je dječaka mnogim trikovima.
  Šteta što sam se morao rastati od nje. Ali ona ima svoj život, a ona i njen deda imaju svoj.
  A sada je izgubio i djeda i pudlicu. A ispred nas je zatvorsko sklonište. Gde je veoma strašno.
  Dječak je nehotice zaplakao... I pri posljednjem, stotom udarcu se onesvijestio...
  Ovo je vizija koju je imao Serjoža. Nije previše zabavno. Da, dječaka i njegovog djeda čekala je tužna sudbina. Nije ni čudo što se Kuprinova priča pokazala kratkom.
  Pa, dečko je oslobodio pudlicu i šta dalje? A šta je onda sa bijegom?!
  Serjožka je čula kako ga nemački upravnik zove. Velika je i još mlada. A sad će početi... Dečak u sebi oseća da mu se i gadi i da to želi. Instinkt mladog čoveka i čast sovjetskog pionira. Sve se to bori u njemu.
  A petorica nastavljaju borbu u Čikagu. Prelepe su, i veoma vesele i vesele. Avaj, u ratu srca rastu. Koliko ljubavnika je njih četvoro već umrlo?
  Ali devojke ne klonu duhom i smeju se kada njihov sledeći protivnik ode kod njihovih predaka.
  Alenka sa osmehom kaže:
  - Oh, rat... ti si nam samo rođena majka! Pobijedili smo sve i nastavićemo da pobjeđujemo, vjerujem u to!
  Alla je od bijesa pjevala:
  - I bitka se ponovo nastavlja,
  I srce mi se uznemiruje u grudima...
  A Lenjin je tako mlad,
  I mladi oktobar je pred nama!
  Marija je pevala drugačije:
  - Moramo se obavezati da se spojimo u jedan tok,
  Usmjerite svoje srce, um i osjećaje ka Isusu...
  Tako da nam veliki Bog pomogne da se spasemo,
  I u vijeke vjekova slavimo Gospoda!
  Devojka sa kosom boje maslačka se okrenula. I nacerila se, osjećala se sretno. Zašto ne uspeju da komponuju. I oborite ruske protivnike.
  Čak i ako je na teritoriji SAD. I djevojke se jako zabavljaju.
  Aljonuška je izdahnula i rekla:
  - Biće praznik na našoj ulici - Dan pobede!
  Alla je potvrdila:
  - Da, sigurno će biti!
  U međuvremenu, engleska tenkovska posada borila se na Goeringu 4. Džejn, Gringeta, Matilda, Malanja - prelepa četvorka, devojke iz Maglenog Albiona borile su se sa Amerikancima. Nakon pada Atlante, značajan dio Sjedinjenih Država već je bio pod njemačkom okupacijom. Amerikanci su pokušali da uzvrate, ali nisu uradili najbolji posao.
  Ratna mašina Fritz kretala se od juga ka sjeveru. Četiri engleske djevojke borile su se samo u bikiniju, sjedeći u moćnom oklopnom tenku.
  Gringeta je, nakon što je probila Shermanov oklop, cvrkutala sa širokim osmehom na usnama:
  - Ima mnogo laži širom sveta! Ali ratnici govore istinu!
  Džejn je promrmljala sa širokim osmehom:
  - Jak političar je rođen za borbu,
  Strah je slabost i zato ko se boji već je poražen!
  Malanya je napomenuo:
  - Sad ćemo slomiti Jenkije! Jer moć je iza nas!
  Matilda je s oduševljenjem pjevala:
  - Vještica, vještica, vještica - zli duhovi! A odakle je vještica došla!
  Gringeta je odgovorila podrškom za impuls:
  - Veštica, veštica, veštica - mora da si lepa! I ja sam opčinjen ovom ljepotom!
  Džejn je odmahnula bosom nogom svom partneru:
  - Lezbejstvo je takođe greh!
  Gringeta je uz uzdah primijetila:
  - Ali čisto, glatko, žensko telo je mnogo lepše od dlakavih, smrdljivih muškaraca!
  Malanya se zakikota i primijeti:
  - Zaista, žensko telo je mnogo prijatnije! Ovo je nepobitna činjenica! I općenito smo kao čokolada!
  Gringeta je dobro naciljanim udarcem razbila Pershinga i sa zadovoljstvom zapjevala:
  - Ja sam čokoladni zeko, ja sam ljupko kopile i sto posto sladak... Ho, ho, ho! Volim zgodne muškarce, a ne volim seronje, stavljam ih u volan... Ho, ho, ho!
  Tapkajući svojim bosim, isklesanim stopalima, Malanja je pevala:
  - Djevojke su različite... Plave, bijele, crvene... I svi hoće da se vrte na štapu na isti način!
  Jane se zahihotala i s odobravanjem kimnula.
  - Da, seks je odličan! Hajde da ga imamo više, i hladnije!
  Gringeta je ponovo pucala na Shermana i primijetila:
  - Čerčil, šta god da se kaže, namestio nam je... A sad smo pod Nemačkom!
  Jane je agresivno prosiktala kao odgovor, udarivši jedno od svojih golih preplanulih koljena o drugo:
  - Neka se naceri krunom,
  Britanski lav će zavijati!
  Otadžbinu ne treba osvajati,
  Naš Churchill je najbolji!
  I djevojke su se udarale glavama, i iskre su im padale iz očiju. Devojke su tako kul i slatke...
  Engleski i u isto vrijeme njemački tenk, nešto je inferiorniji u oklopu od E-50, i malo je teži, ali pištolj je isti. Ratnici nisu posebno kompleksni oko ovoga. Tako su lepe i pune ljubavi!
  Džejn je do krajnosti duhovita devojka. I ovako se izražava agresivno izražavanje.
  Gringeta je čak pevala sa cerekom:
  - Mi smo ratnici i kćeri naše rodne zemlje!
  Devojke su bile izuzetno zadovoljne. Računi su se gomilali. Ovde je lepo, nije tako vruće kao na Kubi. Nacisti su kod obale Sjedinjenih Država osvojili nepotopivi nosač aviona. Još jednom se pokazalo da je vojna mašina Trećeg Rajha idealna i obrađena po najvišim standardima.
  I njegovi zupčanici su se okretali vrlo efikasno.
  Kombinacija žestine, okrutnosti, napredne tehnologije, totalitarizma, discipline i najboljih naučnika na svijetu dala je odlične rezultate.
  Oborila je Gringet i razbila "Vešticu", primetila je:
  - Ipak, mi nemamo nivo organizovanosti kao Nemci. A pokvarena demokratija ometa efikasno upravljanje!
  Jane je zagrebala golom petom po pedali i složila se:
  - Demokratija je zaista više slabost nego snaga! Avaj, mi definitivno patimo od ovoga!
  Gringueta je bijesno primijetila:
  - Pa, dođavola sa jecanjem! Što je veća patnja, veći je dar!
  I seljak-ratnik je poslao granatu u samo središte strašnog vašingtonskog tenka. I zabio opasan auto.
  Engleskinje su se osjećale samopouzdano. Jane je vodila ljubav sa velikim Nijemcem i jako se zabavljala. Da, seks je odličan. I želim ga uvijek iznova i sa različitim muškarcima. Ovo je takav okret.
  Ali Gringueta je vodila ljubav s jednim dječakom. Štaviše, čini se da je Japanac, ali plav i veoma mišićav.
  Tako zgodan dečko. Njegovo ime nije poznato, ali mu je nadimak Karas. I on pripada kasti nindža. Elitni ratnik koji je igrao važnu ulogu tokom bitke kod Midveja. I pravi Spartanac.
  Jane je zavidjela Gringeti, koja je uspjela pokupiti takvog heroja. Karas se pokazao i u borbama sa Amerikancima i Rusima. Opasan tip. Ali on je užasno zgodan, a mišići su mu tako istaknuti, poput mreškanja na vodi.
  Eh, bilo bi lijepo dotaknuti takvo tijelo svojim grimiznim bradavicama i trljati.
  A Karas je zapravo bio poznat po mnogim podvizima, evo jedne od epizoda;
  Ali Japanci su napredovali, međutim, samuraji su uspeli da dobiju prednost, takođe zahvaljujući taktičkom iznenađenju. Možda se pokazalo da su sovjetski komandanti bili previše samouvjereni, očito potcjenjujući neprijatelja. Ali neprijatelj nije nimalo jednostavan. I brojni u pješadiji.
  Ali najopasnije oružje Japanaca: nindža. I tako je odred djevojaka ratnica, šarmantnih Japanki, zajedno s dječakom Karasom, ušao u ruska prostranstva. Prvi odvažni čin nindža bio je napad na Transsibirsku željeznicu. Uspjeli su uništiti značajan dio željezničke pruge i razneti nekoliko vozova sa sovjetskim trupama. Ove nindže su veoma odvažne, u stanju su da puze po zidovima, imaju hipnozu, skaču sa velikih visina i kreću se mnogo brže od običnih smrtnika.
  Pa, ko bi sumnjao u bezopasni ciganski logor: odred najboljih ratnika na svijetu. A nindže su u stanju da se transformišu odjednom. I stvarajte prava čuda.
  Ali dvije djevojke, od kojih je jedna, uprkos japanskom porijeklu, prirodna plavuša, a druga crvenokosa, dobile su zadatak da otmu Žukova.
  Staljin je sasvim logično imenovao generala armije sa iskustvom u Halhin Golu za glavnog komandanta istočnog fronta. Ali nindža je, kao i uvek, na oprezu i nastoji da preuzme inicijativu.
  Devojke su veslale kamenitim putem, obučene u skromne seljačke haljine, ne opterećujući noge cipelama. Prelepe su i niko neće posumnjati da su Japanke, jer su crte lica devojaka gotovo evropske. A crte lica su joj nježne, slatke i čak gotovo djetinjasto naivne. Ispod kaliko haljina ne vide se mišići koji su previše razvijeni za žene, a blago široka ramena tipična su za seljanke navikle na težak rad, kao i pomalo grube ruke sa snažnim vratom. Devojke nose vreće žita i pevaju na čistom ruskom;
  Polja, mora, sva ruska zemlja,
  Volim divna prostranstva otadžbine...
  Narodi domovine su jedna porodica,
  Kako planine sijaju srebrom!
  
  Ja sam djevojka koja hoda bosa
  Od tople zemlje Rusije...
  I ako treba, udariću te pesnicom,
  Trava je bila posuta svjetlošću poput bisera!
  
  Vredno radim na terenu, znaš,
  Kretanje mi je sada užitak...
  Znam da je Lada bliski rođaci,
  I moramo se hrabro boriti za bogove!
  
  Kako je dobro gaziti kamenčiće,
  Oštar đon prijatno golica...
  Priroda daje peticu pookim očima,
  I zamislite da je sve na svijetu ogromno!
  
  Stići ćemo tamo, uskoro ćemo stići do Moskve, vjerujem.
  Videćemo i zgrade Lenjingrada...
  A ako nemaš ni rublju, avaj,
  Onda to morate zaraditi u znoju!
  Djevojčice su tako dobro pjevale da je dječak Troška, koji je trčao za njima, slušao i skočio do njih.
  Pljeskajući rukama, mladi pionir reče:
  - Tako divno pevaš... Možeš li da pevaš na međunarodnom nivou?
  Nindže su uglas pevale:
  - Ustani, žigosan kletvom...
  Ceo svet je gladan i robovi!
  Naš ogorčeni um ključa,
  Spremni za borbu do smrti!
  Dečak je počeo da peva sa njima, malo skačući gore-dole. Crvenokosa nindža nije mogla da odoli i spretno je prstima uhvatila gaduha za noge. Sumnjičavo je pogledala dječaka, ali on kao da nije ništa primijetio. Običan pionir u kratkim pantalonama, tamnim od preplanulog tena, kose izblajhane kao žito. Malo je vjerovatno da se radi o ruskom obavještajcu. Istina se ponaša sumnjivo nemarno. Ali rat i Japanci napreduju. Nije li njegovo veselo pretvaranje?
  A crvenokosa zvijer, suptilnim pokretom svoje ruke, dodirnula je pionirku ošišanu glavu. Dječak je pao, dižući pete, sive od prašine, do vrha, trznuo se par puta i ućutao. Od udara nije bilo nikakvih tragova. Kao da je pionir jednostavno izgubio svijest.
  Bijela nindža djevojka sa sumnjom, bila je malo mekšeg karaktera, upitala je:
  - Zašto ovo radiš? Jadni dječak je možda čist.
  Crvenokosa je odgovorila oštro:
  - Ne smete da rizikujete! Zapamtite naš nindža kod: sve što vodi do pobjede je divno, zavladati neprijateljem, ali sredstva se ne računaju!
  Plavuša je klimnula:
  "A Hirohito je rekao, ne oklijevajte s upotrebom nasilja."
  Crveni đavo je dodao:
  - Štaviše, bez obzira ko je ispred vas: devojka ili dečak! Dakle okrutnost, surovost i još jednom okrutnost - cementiranje nacije!
  I ratnik je skočio, oborio vranu. Ova čarobnica poletno vrti nogama.
  Nindže mnogo uče. U dojenačkoj dobi, lopte se bacaju ili guraju na njih kako bi je naučile kako da uzvrati i održi ravnotežu. Djevojke su u stanju da jure velikom brzinom kroz močvaru, razbacuju ugalj svojim gracioznim nogama ili plešu na vrućem gvožđu. Ratnici su, zapravo, oličenje prekrasne snage, ali su se ponašali vrlo podlo. Zaista, što može biti odvratnije od ubijanja bespomoćnog djeteta, samo na osnovu nejasne sumnje da bi to moglo obavijestiti sovjetsku komandu.
  Ali nindža u svom mentalitetu: on je prije svega ubica. Dok je još dječak ili djevojčica, nindža borac mora ubiti tigra ili vuka golim rukama. I u trenutku inicijacije, nindža prolazi kroz čitav lavirint sa zamkama, simulatorima, kopljima, sipanjem rastopljenog olova i mnogim stvorenjima. Još kao mala deca, ove devojke su se borile sa dečacima zubima i noktima. I ne samo pesnicama, već i oružjem.
  Uz pomoć posebnih tajnih napitaka, nindže su uspjele zacijeliti rane tako da nisu ostali ni ožiljci. Dakle, nikada ne možete zaključiti gledajući da je ovim djevojkama tokom sparinga odsječena polovina lica, ili su im odsječeni prsti ili čak ruke. Nindže su posjedovale divne tehnike oporavka. Zahvaljujući njima prvi rusko-japanski rat završio je pobjedom Japana.
  A sada su se prekrasni Terminatori već približavali puku specijalne namjene, u okruženju kojim se nalazilo sjedište Dalekoistočnog specijalnog okruga.
  Vojnici su pozdravili devojke. Kao odgovor, izmamili su im osmijeh. Ratnici su takođe imali snažnu sugestiju. Wolf Messing bi se zadavio od zavisti da je znao za šta su nindže sposobne.
  Plavokosi ratnik, koji se zvao Ni San, skočio je do službenika specijalnog odjeljenja koji ih je sumnjičavo pregledavao. I nestrpljivo poljubi gardijskog pukovnika u usne.
  Opustio se i osmehnuo se, gugućući:
  - Šta želiš?
  Plavokosi terminator je odgovorio:
  - Imamo hitan izveštaj Georgiju Konstantinoviču... Hoćete da mu nas odmah isporučite.
  Ni San je tokom poljupca pritisnula karotidnu arteriju, oslabivši svoju volju. Sada se u mozgu odmah formirala zona izvještaja. Pukovnik je rekao uz osmeh:
  - Imaju hitan izveštaj kod generala. Isporučiću ih Žukovu.
  Crvenokosi đavo Nu San (obe devojke su sestre, ali sa različitim očevima!), gugutao je:
  - Dobro služite svom generalu. Za ovo vas čeka nagrada!
  Devojke su krenule za pukovnikom. Išao je naprijed kao lutka koju je vodio lutkar. Ni Sana je napravila pokret i mladi vojnik je pao na koljena ispred nje. Dobro je uživati u moći. Nyu Sam je ponovila pokret svoje sestre i mladić joj je poljubio stopalo, koje je bilo čisto uprkos tome što je hodalo dvadeset milja bosonog kamenim putem.
  Međutim, to je ono što je on želeo, nindže su veoma lepe. Njihova tajna organizacija čak je imala tajnu da poboljša njihov izgled i promijeni crte lica. Zato su Japanke toliko slične vrlo lijepim slavenskim ženama nevinih lica.
  Zgrada u kojoj se nalazio Žukov: drevna tvrđava koju su izgradili Mongoli sa veoma debelim zidovima. Naravno, Georgij Konstantinovič se pobrinuo za njegovu sigurnost.
  Tek kada stazom hodaju čudovišne djevojke, a ispred njih stražari vojnici, nažalost ima smisla od takve zaštite. Sama tvrđava kao arhitektonski spomenik predstavlja određeni interes. I neće biti lako izbaciti iz njega ukopane trupe.
  Pukovnik vodi djevojke pravo kod generala vojske. I nekako ga svi puste da prođe bez puno rasprave. Tek na samom ulazu u kancelariju sekretarica i dva krupna momka blokirali su put i tražili dokumente. Oba ratnika, gledajući svojim naivnim i odjednom masnim očima, cvrkutala su:
  - Vi ste veoma lepi momci, ali vam nedostaje ženstvena naklonost!
  Krupni momci su generalno, po pravilu, seksualno uznemireni, a što su mišići jači, to je veća želja za vođenjem ljubavi i nivo testosterona u krvi. I devojke su se momentalno uselile u njihovu svest i unele fiks ideje u njihove glave. Osim toga, ako izvršite pritisak na vrat, tada će čak i najotpornija osoba na hipnozu izgubiti snagu volje i podleći utjecaju sugestije.
  Veliki momci su se smekšali, ja, sekretarica, dobio sam štiklu u bradu od crvenokose, i sjeo slomljenog vrata. Očigledno je Nu San odlučio da ne bude na ceremoniji, već da riješi problem što jednostavnije.
  U kokpitu je bio Žukov i njegov štab od osam generala. Razgovarali smo o trenutnoj situaciji. Ali ispostavilo se da je težak. Samo u prvom ešalonu napredovalo je četiri miliona dobro obučenih i hrabrih japanskih pešaka. I Japanci su vješto iskoristili svoju brojčanu nadmoć. Tenkovska flota Zemlje izlazećeg sunca je prilično slaba, ali SSSR ima i najbolje tenkove na Zapadu, posebno KV i T-34, ali ovdje uglavnom ostaje smeće.
  Staljin je već uklonio neke od borbeno najspremnijih jedinica sa Dalekog istoka, prebacivši ih na Zapad. A sporazum o neutralnosti sa Japanom otupio je budnost komande. Iz nekog razloga, Staljin je ignorisao sve izveštaje o predstojećoj agresiji iz Japana. A rezultat je bio slom fronta već u prvim danima borbi. Vladivostok je već opkoljen, Primorje je izgubljeno, Habarovsk i Ulan Bator su zauzeti u pokretu.
  Srećom, duboka rijeka Amur usporila je napredovanje samurajskih jedinica. Ali Japanci su razvili ofanzivu zaobilazeći Amur kroz Mongoliju. Uspjeli su da udare sa strane grada Mandžurije, zauzevši pogranično selo, također zaobilazeći Amur i ovaj put Mongoliju. Tako je stvorena kritična situacija. Da bi se situacija popravila, sada je bilo potrebno udaljiti dio snaga sa zapadnog pravca i žurno ih prebaciti na Daleki istok. A za ovo je trebalo vremena.
  Očigledno su Japanci računali na opseg sovjetskih komunikacija i njihovu sposobnost da koriste kopnenu vojsku. Uostalom, stanovništvo samog Japana premašilo je sto miliona ljudi, ne računajući kolonije u Kini i Koreji. Dakle, mogli su postaviti kopnenu vojsku uporedivu sa SSSR-om ili sposobnostima Trećeg Rajha.
  Žeđ za osvetom u Khalkhin Golu dominirala je raspoloženjem Zemlje izlazećeg sunca. I ništa nije željelo kompromis u pitanjima odnosa između SSSR-a.
  Osim toga, Hirohito se nadao da će Hitler iskoristiti trenutak i nastaviti svoju antiboljševičku kampanju, prekinutu ratom s Britanijom. I šta će SSSR postići?
  Firer je, naravno, mrzio komuniste, ali je u ovoj situaciji smatrao da je za sebe važnije da se odvoji od Britanije i izbjegne rat na dva fronta. Uspjesi Nijemaca u Libiji, gdje je pao Tolbuk, uništenje baze na Malti i ofanziva u Egiptu dali su šansu da Britanija bude brzo dokrajčena, a Lav ukroćen za mir. I tada će moćne oklopne horde Wehrmachta krenuti sa zapada.
  Samuraji računaju na to, kao i na vlastitu hrabrost i snažnu avijaciju, veliku i iskusnu flotu.
  Sada su i Žukov i Staljin u poteškoćama. Nije li opasno povući trupe sa zapada i prebaciti ih na istok? Možda sačekajte s ovim. Zar takvo slabljenje Hitlerovih snaga ne bi izazvalo? S druge strane, uspjesi Japana mogu postati još veće iskušenje i provokacija za Švabe.
  Nindže su, u svakom slučaju, jak argument u svakom ratu. I sada, uz ljubazan naklon, ulaze u kancelariju u kojoj sjede generali i s ljubavlju kažu:
  - Kome od vas treba sveže mleko?
  Žukov se iznenađeno izlegao i rekao:
  -Odakle ti takve lepotice?
  Crvenokosi đavo je pjevao melodično s lokalnim sibirskim naglaskom:
  - Ljubazni, mudri Staljin pozvaće nas u boj, a umesto srca biće vatreni motor!
  Plavokosi terminator je potvrdio:
  - Sve više i više i više... Težite letu naših ptica! I svaki propeler diše - mir naših granica!
  Crvenokosa ljepotica kretala se graciozno i brzo, njene pokrete teško je uhvatiti običan smrtnik. Uslijedio je tradicionalni poljubac smrti. I Žukov je plivao u slastim snovima. Usledilo je naređenje strašnog generala:
  - A sada, gospodo, svi u džip, a o vojnim planovima ćemo razgovarati u krilu prirode.
  General-pukovnik Stern, čije su zasluge u pobedi nad Japancima u Mandžuriji bile ništa manje od Žukovljevih, pokušao je da prigovori:
  - Ali nije tako zgodno...
  Plavokosi đavo poljubio je Sterna u usne, pritiskajući nervni završetak, govoreći:
  - Ne, draga moja... Želiš da vodiš ljubav sa mnom, zar ne?
  Stern je istisnuo:
  - Da, naravno, da!
  Crvenokosi đavo namignuo je ostalima:
  - A vi momci? Uostalom, priznajte, najviše od svega želite u njedra prirode sa djevojkama i roštiljem. Zato požurimo dok je vedro i vedro!
  Naravno, nijedan muškarac nije mogao odoljeti tako primamljivoj ponudi. Da ne spominjem hipnozu. A hipnoza nindža je veoma jaka, baš kao hidrogenska bomba. Čak se dešava i bez reči. Kada vas uspava ulaskom u kavez moćnog usurijskog tigra ili divljeg polarnog medvjeda bez oružja. I naravno osobu.
  Nindže su jako jake i imaju jednaka prava: čak je malo više žena nego muškaraca, tako da nema masakra između muškaraca.
  Generali uopće ne izgledaju kao inhibirani zombiji. Široko se smiju i veoma su zadovoljni predstojećim veseljem. Na kraju krajeva, čekaju ih milovanja najboljih žena na svijetu.
  I čak su doveli orkestar u njedra prirode kako bi bilo zabavnije. Dakle, za neke je rat, a za druge radost. Samo je radost u ratu, po pravilu, iluzorna. Žukov, koji je prošao i građanski i Prvi svjetski rat, shvatio je to kao niko drugi. Ovo je neka vrsta lažne ideje o mahnitoj radosti pljačke i pukovskih kurvi. Ali kako je sve to privlačno.
  I Crvena zvijer mazi Žukova. Ona je po prirodi uglavnom pohotna i veoma voli muškarce. Pa, kako možete odbiti da vodite ljubav sa najpoznatijim ruskim komandantom u to vreme. Ne, ona to sebi nikada neće oprostiti. A plavokosi terminator opkoljavao je Sterna. Na glavi ovog generala je vrlo visoka nagrada, tako da ne biste trebali propustiti priliku da se barem malo zabavite s njim. Na kraju krajeva, tako je uzbudljivo sudjelovati u Erosu sa čudovištem.
  A to što ih prati čitava četa konvoja je sitnica. Vojnici će piti otrovano vino iz bureta i nikada se neće probuditi.
  Crvenokosa je zajedno sa Žukovom već uzela čašu i peva:
  - I bitka se ponovo nastavlja,
  I srce mi se uznemiruje u grudima!
  A Lenjin je tako mlad,
  I mladi oktobar je pred nama!
  A Leni je tako mlada,
  I mladi oktobar je pred nama!
  Crvenokosa djevojka golim prstima je vrlo teatralno zapalila šibicu i golom i preplanulom nogom počela paliti cigaretu. Izgledalo je predivno i neobično. Generali su jednoglasno kvocali i zurili svim očima. A ratnici su se njihali i bacali upaljenu cigaru s bose noge na nogu. Kao i svi pravi sportisti, nisu podnosili duvan.
  Ali lako je igrati se s cigaretom...
  I stavite zapaljenu cigaru na svoju golu, okruglu petu, koja se ne boji vrelog uglja.
  Mjesto za izlet odabrano je s ljubavlju. Prekrasan pogled sa planine, lijepo i sunčano, pored čistog potoka. Pa smo uzeli par svinja sa sobom, pa možemo uživati u svinjetini. Iskreno govoreći, djevojke se osjećaju dobro, dopuštaju da ih muške ruke dodiruju i čak nalaze zadovoljstvo u tome. Generalno, ratnike karakteriše agresivnost u seksu i životu.
  Počeli su čak i pjevušiti male romanse.
  Ne postoji ništa ljepše od ljubavi
  Ona je kao sunce, jarko sija za ljude...
  Ponekad ocene zasnivaju na krvi,
  I umiru u agoniji, čak i djeca!
  
  Sudbina ponekad tako okrutno vlada,
  Kada zlo čudovište žestoko pobedi...
  Neka je ljuti Bog milostiv,
  Znaj da one koji vole spasava od pakla!
  
  Verujem da će sve biti dobro na svetu,
  I ljudi će leteti kao strela na Mars...
  Iako je univerzum veoma težak,
  Ali naučite razgovarati, vjerujte mi, super je!
  
  Vjerujem da će naš svijet biti takav,
  Gradićemo komunizam, u šali i s ljubavlju!
  Na kraju krajeva, Staljin je moj idol, verujte mi,
  To će vas natjerati da marširate u prijateljskoj formaciji!
  
  U Rusiji je svaki vitez div,
  Čak i ako nosi pionirsku kravatu...
  Za nas je, vjerujte, Gospod uvijek jedan,
  A Sotonin osmijeh je užasno brutalan!
  
  O moja sveta domovino,
  Volim te svojom dušom mnogo!
  Svi su mi ljudi divna porodica,
  Neka nas Svemogući učini svemogućima!
  
  Neka ljepota revno vlada svijetom,
  I devojka će voleti vojnika...
  Gdje Isus blista čistoćom,
  I đavo će doći, vjerujte mi, odmazda!
  
  Berlin će biti oslobođen neprijatelja,
  Japan će vijoriti crvenu zastavu...
  Pesma će biti iz mojih pesama -
  Neka ovaj rad ne bude uzaludan!
  
  Sin ti je umro, ne plači mila majko
  Doći će vrijeme, dići će se kao zgodan muškarac...
  Vrijeme je da neki umru,
  Drugi na nebu pevaju pesmu!
  
  Budite vjerni Staljinovim zapovijestima,
  Tada će život postati večan i srećan...
  Snovi će se ostvariti u stvarnosti -
  Heruvimi nose na krilima u vječnost!
  I nekoliko nindža: i muškarci i žene, i dječak Karas, već se spremaju za piknik. Sada im je ostalo jako malo da izvedu hvatanje i onda će biti...
  Ali očigledno je neko iz specijalnog odeljenja osetio da nešto nije u redu i poslao je čitav puk specijalne namene za Žukovom. Dolaze tenkovi, uključujući T-34, kao i transporteri. Helikoptera još nema - ova vrsta opreme nije stvorena 1942. godine.
  Pa, ako dođe do borbe, u njoj će biti nindže.
  Vođa podiže samostrel i ispaljuje eksplozivnu strijelu. Na prvi pogled izgleda kao mali samostrel, sa samo jednim kilogramom eksploziva. Ali sadrži veliku moć razaranja. Dakle, samo jedan grašak po gramu mješavine koju je izumio ninja može prevrnuti rezervoar ili transporter. A onda eksplodira, pa čak i u samoj klisuri.
  Došlo je do sudara, eksplozije, a nekoliko tenkova je zatrpano ispod ruševina. Počela je žestoka pucnjava i nindže su krenule u napad. Sovjetske vojnike nije bilo moguće drogirati, a bosonoge Terminatorke koriste tradicionalnije oružje. Ovdje su oštre igle s letećim otrovom. Ljepotice su ih raspršile, a od jednog zamaha je poginulo desetak vojnika.
  Tada ratnici bacaju bodeže i kašike, koristeći svoje gole noge za bacanje.
  Počeo je vihor. Slatki bosonogi ratnici postali su harpije smrti. Izveli su ples koji pirati izvode na vješalima.
  Crvenokosa je petom udarila policajca u čelo, slomila mu lobanju i zapjevala:
  - Ja nisam patetična buba...
  Malo bijelo stvorenje joj je skinuo glavu udarcem u potkolenicu i nastavio:
  - Superninja nije glup!
  I ratnici su složno jurišali na noge, bacivši odjednom tri vojnika više i urlajući:
  - Skriveni talenti - vau, vau!
  A onda su im oči zaiskrile. A nindže su pucale na sovjetske trupe iz samostrela. Nisu se mogli ni nagnuti. Tenkovi su uništeni i spaljeni, ali IL-2 koji se pojavio odmah je eksplodirao, primivši laku strelu.
  Da, ovo je Japan, njegova strašna tajna vojska, kojoj nema premca. Tako ratnici uništavaju vojnike, bacajući oštre igle svojim golim, gracioznim nogama, tjerajući vojnike da padaju i umru u agoniji.
  Bitka ide nizbrdo. Preživjeli vojnici iz konvojske čete doživljavaju toliki strah da bježe, a generali, zajedno sa Žukovom, poslušno prate golonoge, mišićave djevojke.
  Puk specijalne namjene, pošto je pretrpio značajnu štetu, pozvao je pojačanje. Ali dok stignu tamo, nindža odred će imati vremena da pobjegne. Desetak IL-2 zapravo pokušava da napadne s neba, ali su dočekani s pljuskom samostrela i strela. Prvih šest IL-2 oboreno je u sekundi, nakon još jedan i po ostali su eksplodirali. Ove nindže su vrlo brzi i precizni strijelci. Njihove tajne vještine postoje hiljadama godina i usavršavane su.
  Oni mogu mnogo toga. A njihove sposobnosti u vojnim poslovima su jednostavno fantastične. Ovdje vođa nindža Nakasone šalje samostrel visokom putanjom. Ne može vidjeti metu, ali mali naboj tačno pogađa otvor KV-2, a probijanje kroz njega uzrokuje pucanje borbenog kompleta. Odnosno, sposobnosti nindža su više nego fantastične.
  I nije čudo da je desetak takvih ratnika sposobno da pobjegne cijele vojske. Još jedan sovjetski tenkovski puk došao je pod vatru i zaustavio se. Tenkovi se nisu borili protiv strela. Oklop je pukao od udaraca, a japanski ratnici su se samo smijali. Na kraju krajeva, to su nindže - ratnici budućnosti, za koje ništa nije nemoguće.
  I oba slatka ratnika su već vezala generale za sedla svojih konja. Oni će biti isporučeni u Japan. Međutim, nindže će tokom putovanja obaviti kratko ispitivanje i otkriće sve bez izuzetka.
  Ili, u svakom slučaju, sve što je potrebno i ne prepotrebno!
  Nindže imaju posebne konje; oni razvijaju brzine veće od onih geparda. Zato pokušajte da ih sustignete. Međutim, novi pokušaj napada na IL-2 i PE-2 dovodi samo do gubitaka među sovjetskim trupama. Ovi Japanci su veoma jaki. Kako kažu, imaju osećaj distance. Ne promašuju, a samostreli mogu pogoditi do deset milja. Tamo imaju malo drugačiji princip na djelu od trivijalne napetosti. A takođe i velika tajna nindža ratnika.
  Međutim, postoje određena pravila... Nindže nisu bile dio japanskog elektroenergetskog sistema. Zbog toga nisu došli na Khalkhin Gol. I po pravilu se bore ili zbog novca, ili kada je u pitanju lična čast. Dakle, hvatanje Žukova i njegovog štaba je plaćeno, a nije činjenica da će nevidljivi ratnici pristati da učestvuju u sledećoj operaciji. Postoji kodeks časti koji zabranjuje nesebično činjenje usluga japanskim vlastima. Inače, od Amerike ne bi ostalo ništa.
  Međutim, crvenokosa ratnica i njena svetlokosa prijateljica su zaista uživale u borbi. I ona želi da se banket nastavi. Koliko nindža ima ukupno? Ne više od dvije stotine, ovo društvo je tajno i za studente bira samo najsposobnije i ne uvijek Japance. Istina, u svakom slučaju, u svakoj verziji mora biti primjesa japanske krvi, a potrebne su posebne zasluge.
  Njihova organizacija pomogla je da zauzme Port Arthur, zauzevši planinu Vysokaya, čime je uništila rusku flotu. Ali sada je riječ na Hirohitu. On mora dati naređenja i zlato nindžama.
  A u Rusiji, posebno u Sibiru, ima mnogo zlata i dijamanata. Dakle, ako bude uspješan, imat će nešto za dati u budućnosti.
  Ali Ni San i Nu San su odlučili da se bore besplatno, za dobrobit Velikog Japana.
  Staljin je, nakon što je saznao za otmicu Georgija Konstantinoviča Žukova i cijelog njegovog osoblja, pobjesnio i izazvao bes. Pepeo iz lule pao je čak i na Beriju - kažu da niste previdjeli ćelavog đavola.
  Lavrentij se pravdao:
  - Ovo je najveći nindža. Njihove sposobnosti su daleko superiornije od ljudskih!
  Staljin se obrušio na šefa tajne policije:
  - Pa? Ispada da i mene mogu kidnapovati?
  Berija se pokorno ispružio i graknuo:
  - Nema šanse, Vaše Veličanstvo! Uvek smo na oprezu!
  Staljin je stisnuo pesnicu narodnom komesaru unutrašnjih poslova.
  - Vidi Lavrentije... Šta mi se desi, otkinuću ti glavu!
  Šef tajne policije radosno je otpevao rusku narodnu pesmu:
  - Rođen sam očajan. I umrijet ću očajan! Ako razbijem glavu, vezaću je za jagnjeću glavu!
  Vrhovni komandant podržao je Beriju:
  - Ups, opa... Boli slatke reči, brzo ćemo izaći iz ludnice - sve će biti u redu!
  Gubitak Žukova je veliki gubitak. A njegovim zarobljavanjem došlo je do raspada na frontovima. Staljin je imenovao svog miljenika Vorošilova za novog komandanta dalekoistočnih trupa. Moramo ga pustiti da se rehabilituje za finsku kompaniju.
  Ali takvo imenovanje se pokazalo nezadovoljavajućim. Vorošilov je mnogo vikao, gazio nogama, ali se ponašao haotično i neprofesionalno. Konkretno, dovodio je trupe u bitku po dijelovima i dozvolio Japancima da prilično efikasno iskoriste svoju brojčanu nadmoć. Osim toga, samurajski tenkovi, uz svu svoju lakoću, pokazali su se mobilnim i prohodnim, što se ne može reći za KV i sovjetska vozila na gusjenicama.
  Kako se ispostavilo, tenk nazvan po Klimu Vorošilovu nije imao ništa manje nedostataka od harizmatičnog, ali previše staromodnog i operativno-taktički nesposobnog maršala.
  Staljin često nije donosio najbolje informisane odluke, oslanjajući se više na svoje instinkte nego na savjete stručnjaka. Japanci su uspjeli iskrcati trupe i zauzeti gotovo cijelu Kamčatku. Osim Petropavlovska Kamčatskog, naravno. Ali ovaj grad je, kao i Vladivostok, pod potpunom blokadom. Štaviše, samuraji su se, krećući se na sjever, već približavali Magadanu.
  Tako je istočni front, suprotno proračunima i preteranom samopouzdanju sovjetske komande, nastavio da pada.
  Stvari nisu izgledale dobro ni za saveznike. Preciznije, glavni britanski saveznik, Sjedinjene Države, još nije htjeo ući u rat, a kako su uspjesi Wehrmachta rasli, njihova je želja samo slabila.
  Schellenberg je ugostio Dullesa. Šef odjela američke tajne policije izgledao je kao pretučeni pas. Bez sjaja ili prijašnjeg samopouzdanja.
  Naravno, Amerika je već izgubila više od polovine svoje teritorije i klizila je u ponor. Zapravo, nije ga spasio ni ekonomski potencijal, ni udaljenost od Evrope, ni okeani Sjedinjenih Država. I sve je, kako kažu, otišlo dođavola.
  Dulles, sagnuvši se, promrmlja:
  - Pristajemo na sve uslove mira, ako ne sadrže riječ: predaja se!
  Šelenberg se nasmejao i hirovito primetio:
  - A zarad lažnog ponosa, jeste li spremni da i dalje izlažete Sjedinjene Države monstruoznoj patnji?
  Dulles je teško uzdahnuo. Nastupila je opresivna pauza. Tada je američki predstavnik pokušao da kaže blažim tonom:
  - Spremni smo na bilo kakve mirovne uslove sa stvarnom predajom, samo bez njene formalizacije!
  Šelenberg se ironično nasmešio i primetio:
  - Firer insistira na predaji! Ovo je njegov neizostavan uslov! A Adolf Hitler, po pravilu, izuzetno nerado mijenja svoje odluke!
  Dulles je slegnuo ramenima i tiho upitao:
  - Garantujete li ličnu sigurnost oligarsima i Trumanu?
  Šelenberg se nacerio i podsetio:
  - Svojevremeno je Truman rekao: ako Nemačka pobedi, mi ćemo pomoći Rusiji, ako Rusija pobedi, pomoći ćemo Nemačkoj... I neka se ubijaju što duže! Odnosno, Truman je prilično nitkov! I treba nam, kopilad!
  Dulles je klimnuo u znak slaganja.
  - Pokušaću da nagovorim Trumana i ostale da se predaju na milost i nemilost pobedniku! Što se ostalog tiče... Tako će sve ispasti! Odnosno, želim da kažem da smo spremni da prihvatimo nemačko državljanstvo!
  Šelenberg je strogo primetio:
  - Odanost velikoj Nemačkoj se ipak mora zaslužiti!
  Dulles je zadrhtao i upitao:
  - Zar nema mjesta za američke poslovne ljude u novom svjetskom poretku?
  Šelenberg je sasvim iskreno rekao:
  - Zašto? Tamo će biti! Postat ćete dodatak ekonomije Trećeg Rajha.
  I bićete nešto poput kolonijalne buržoazije.
  Dulles je logično primijetio:
  - Ako se sačuva bogatstvo, onda će kapitalisti rado potpisati za vas!
  Šelenberg se nasmejao i dodao:
  - Moći ćete produžiti radni dan i strože eksploatisati radnike.
  Nastala je pauza. Ušle su dvije slavenke. Nosile su samo prozirne bluze i kratke suknje, bose. Donijeli su veliku srebrnu posudu s vinom, pečenu gusku, narezanu svinjetinu s prilogom.
  Šelenberg je ponudio užinu. I u isto vrijeme stavio je ruku na sluškinjino golo, preplanulo koleno. Da, bilo mi je malo neugodno, ali nisam se opirao.
  Druga djevojka, poslušavši Šelenbergov znak, sjela je s Dullesom. Amerikanac se pravio da ne primjećuje. Šef njemačke obavještajne službe pomilovao je djevojčinu golu, preplanulu, mišićavu nogu i predeo:
  - I prostitucija će postati legalna u vašoj zemlji, nećete se morati plašiti policije za moral. A sa devojkama će se to moći bez straha... Ali plave će teško proći!
  Dulles je kratko odgovorio:
  - Nisam plava!
  Šelenberg se nacerio i predložio:
  - Pa oseti! Ona je rob i nema pravo da odbije!
  Dulles se rukovao i primijetio:
  - Ovo možda zvuči staromodno, ali ja nisam ženskaroš!
  Šelenberg je odmahnuo glavom:
  - Ali uzalud... Uskraćujete sebi takvo zadovoljstvo! Biti ženskar je velika sreća!
  Dulles je pogledao djevojku. Plava, vitka, oblina. Bluza nije sakrila obrise njenih grudi i zavodljivog tela. Noge su gole, dobro oprane, tabani su malo prašnjavi, ali vrlo elegantni. Djevojka koju zaista želite maziti i dodirivati.
  Ali Dulles je bio profesionalni obavještajac i znao je kako da se kontroliše. Štaviše, nije činjenica da neće biti fotografisan.
  Šelenberg je stavio ruke na sluškinjina grudi. Predala je od zadovoljstva. Očigledno joj se svidjelo kada joj je mlad i prilično zgodan muškarac dodirnuo poprsje. Ili se pametno pretvarala. Ali Šelenberg nije bio nimalo stidljiv.
  Dulles je kratko rekao:
  - Više od dvije stotine američkih divizija je poraženo i zarobljeno. Ali imamo i još sto pedeset divizija i milicija. Dok će se Amerika još boriti... U Njujorku je jak uticaj Jevreja. Jevreji i oni koji od njih zavise žele da se bore do kraja. Pa... Pa i komunisti, hoće borbu!
  Šelenberg je lukavo namignuo:
  - Čuo sam da se pet tvojih devojaka pojavilo iz Rusije. Koji se jako dobro bore. O njima se stvaraju legende.
  Dulles je sa osmehom odgovorio:
  - I o vašem Fridrihu se prave legende, kao i o čuvenoj četvorci. Zapravo, stvarnost i snovi se često razilaze!
  Šelenberg je klimnuo u znak slaganja:
  - Pokušajte da ove devojke uhvate žive!
  Dulles je klimnuo glavom:
  - Mi ćemo vam pružiti ovo zadovoljstvo!
  Nakon čega su se Schellenberg i Dulles razdvojili. Nije bilo šta više da se kaže.
  Šelenberg je nasrnuo na devojke, zadovoljavajući životinjsku strast delikatesnošću vepra u vrućini. Cvilili su kao svinje...
  Sam Hitler se u međuvremenu zabavljao sa još jednom borbom gladijatora.
  Devojke su se borile, po četiri sa svake strane. Ratnici su nosili samo gaćice, nauljene i preplanule.
  Djevojke su razmjenjivale udarce, a ugalj im je bacan pod bose noge. Firer je ovo gledao zajedno sa tri kurve koje je refleksno milovao. Ne baš sposoban da bude muškarac, Firer je našao zadovoljstvo u krvi i mučenju. Posebno je volio da muči lijepe žene.
  I Hitler je to uradio, sa sadističkim samozaboravom. A onda je jedna od djevojaka pala, probodena mačevima. Crni ratnici su joj spalili petu bakljom. Devojka se trznula i zauvek ućutala. Dakle, za fašiste je to bila zabava.
  Firer je bio pomalo odvraten od bitke. Postao je zamišljen.
  Kada je nacista broj jedan napisao "Moja borba", shvatio je da će najozbiljniji neprijatelj Njemačke biti Sjedinjene Države. I htio sam izbjeći takav rat. U početku je Hitler bio sklon razmišljanju o napadu na SSSR koalicijom. Njemačka, naravno Poljska, Italija, po mogućnosti Britanija, Japan bi bilo lijepo. Možda čak i povezivanje Francuske, Mađarske, Rumunije i drugih zemalja.
  Sam Firer još uvijek nije vjerovao u njemačku snagu, da je Njemačka bila predodređena da postane hegemon. Dakle, njegovi planovi su bili skromniji: da profitira od relativno slabog SSSR-a dvadesetih godina i da dobije dio tamošnjih zemalja.
  Iako je prvo bilo potrebno preuzeti vlast u Njemačkoj. Izbori 1928. nisu fašistima dali ni tri posto glasova. Činilo se da je moć samo san. Ali onda su čuda nacističke organizacije, pomoć sponzora i Hitlerove govorničke sposobnosti dovele do gotovo logičnog rezultata. Hitler je pobedio... Iako je bio na ivici neuspeha.
  I nadmašio je očekivanja birača. Firer nije ni obećao ono što je kasnije uspio ispuniti. A elita je vjerovala da je svjetska dominacija nerealna.
  Firer je imao uspjehe, koji su se dijelom objašnjavali strahom od komunizma i SSSR-a. Htjeli su iskoristiti Njemačku protiv boljševizma. Očigledno je bilo i drugih razmatranja. Nemci će vaditi kestene iz vatre, a ostali, čudno, deliće plijen. Firer je ovu ideju uspio usaditi i ostalima. Zbog toga je mogao zauzeti demilitariziranu zonu, pa čak i izvršiti anšlus Austrije. A onda je uslijedio trijumf u Minhenu. Sudeti su postali njemački, a nešto kasnije se vratila Klaipeda.
  Firer je pomalo pao u euforiju; vjerovatno, uz razumnije rezonovanje, nije trebalo žuriti da se okupira Češka. Zašto tako ponižavati svoje saveznike? Ali pogrešio sam. Onda stvari nisu išle ni sa Poljskom. Ovdje su se prije svega Jevreji naoružali, tražili su da se prestanu stezati šrafovi u Njemačkoj. I opet je Firer pogriješio organizirajući noć kristalnih noževa.
  Izgledi za Njemačku nisu bili dobri. Sa samo devedeset divizija, od kojih je samo šest bilo lako oklopnih, krenula bi u rat sa većinom svijeta.
  Čak i protiv Poljske Nemci su izgledali pomalo slabi. Nije bilo dovoljno municije i bombi. Njemačka nije baš spremna za rat. Stoga je Firer odlučio prihvatiti Staljinov prijedlog pakta. Iako je u početku imao potpuno drugačije planove.
  Općenito, možda Firer nije toliko genije koliko ima sreće. Odluka o napadu na Poljsku sadržavala je kolosalan rizik. Sto deset francuskih i engleskih divizija jednostavno bi slomilo dvadeset i tri njemačke divizije na Zapadu.
  Ali to se nije dogodilo. Srećna zvijezda je sijala u Njemačkoj. Desilo se čudo, saveznici su propustili trenutak. Poljska je poražena jednako brzo kao što su Nemci imali dovoljno municije. Tada su Saveznici dali Njemačkoj nekoliko mjeseci da se pripremi.
  Nemci su imali sreće kada je počeo rat sa Finskom. Staljin nije uspeo da postigne brz uspeh i zaglavio je. Pojavile su se nade u mir. Mnogi su vršili pritisak na Hitlera i predlagali da se ograniči na malo. Naime, obnoviti granice iz četrnaeste godine na istoku, a Poljskoj dati izgled nezavisnosti.
  Čak su i saveznici nagovijestili da bi se mogli vratiti pitanju kolonija.
  Ali Firer je na kraju sve odbio i počeo da vodi odlučujući rat. Danska je pružala otpor jedan dan, Norveška je zarobljena brzo i uz minimalne gubitke.
  A onda ono najkul, čudesan poraz nadmoćnih koalicionih snaga. Četiri miliona zarobljenika, plen od sto pedeset divizija. Briljantni plan Mainsteina i Hitlera. I retkim slučajem, Nemci su zaista mogli da izgube. Saveznici su imali dvostruko više tenkova, više pješaštva i više artiljerije.
  Ali zvijezda visoko na nebu patronizirala je Treći Rajh... Istina, sa Britanijom stvari nisu išle. Nema mira, nema pobede! Vazdušna ofanziva nije uspela. I sam Hitler je shvatio svoju ličnu odgovornost. Trebalo je povećati proizvodnju aviona, ne bombardovati mirne gradove i racionalnije komandovati.
  Nije sve urađeno da se organizuje sletanje. I postojala je šansa za pobjedu. Lamanš nije baš veliki moreuz, čak ga i splav može savladati. Da je Firer tada pokazao punu energiju i organizaciju, Britanija bi pala 1940. godine. A to bi ubrzalo kraj Drugog svetskog rata.
  Ali Firer, nažalost, tada nije bio na visini zadatka. Izgubio je inspiraciju za briljantne uvide, a njegova sretna zvijezda je zamračila.
  Tada se Hitler počeo jako brinuti za SSSR. Staljinove očigledne vojne pripreme nisu mogle a da ne izazovu uzbunu. Toliko tenkova, druge opreme, topova, aviona. Sve je to zabrinulo Firera.
  Stoga su umjesto odlučnog rata s Britanijom i ofanzive u Africi uslijedile polovične mjere. I tu je Firer napravio greške. Trebalo je maksimalno promovirati proizvodnju oružja. OKW je tačno izvijestio da je za zauzimanje SSSR-a potrebno trideset šest tenkovskih divizija. Ali dodijeljeno je samo šesnaest. Plan "Barbarosa" je čista kocka: napadati sa četiri puta manje tenkova i aviona smrtno je opasno.
  Ali Hitler je uzeo u obzir činjenicu da Crvena armija praktično nije bila obučena da se brani. I ona je učena samo da tuče neprijatelja na njegovoj teritoriji. I šta? Računica je bila opravdana! Nespremne za odbranu, sovjetske trupe su pale u kotlove, koje su smrskane i razbijene. Otjerali su zarobljenike. Ali Nemci su imali malo snage. Nije bilo čak ni dovoljno jurišnika. Dvokrilci su čak bacani u bitku.
  Stigli smo do Moskve, zauzeli Donbas i blokirali Lenjingrad. Ali nisu imali dovoljno snage da zauzmu glavni grad, a prokleta zima im je stala na put. Benzin na ugalj se zbog mraza razložio na negorive frakcije. I Nemci su ga dobili u zube!
  A onda je Japan ušao u rat sa Sjedinjenim Državama. Morao sam je podržati. A Rommelov rep je bio stegnut u Africi. Ispostavilo se da je zima četrdeset prve i četrdeset druge bila tako nesretna. Ali... Ali Japanci su postigli niz velikih uspjeha. A proljeće je donijelo nove pobjede Wehrmachtu. I što je najvažnije, Hitler je u sebi osjetio novu inspiraciju i postao odličan organizator. Uspio je do krajnjih granica mobilizirati Njemačku i okupirane teritorije, te povećati proizvodnju oružja.
  I od tada je sve počelo da se popravlja. Sada Amerika pada pred noge Trećeg Rajha.
  Hitler je dao znak... Sada su se momci borili. Također nosi samo natkoljenice. I tako krvava borba.
  Firer nije volio da priča predugo. Uskoro će postati vladar svijeta. Ni Napoleon, ni Džingis-kan, ni Tamerlan nisu postigli takav uspjeh. Ovo se nije dogodilo prije Hitlera, a teško da će se dogoditi ni poslije njega! Desilo se pravo čudo.
  Pod bose noge dečacima se sipao ugalj. Da im bude bolnije. Dječaci su patili, a Hitler je uživao u patnji. Jako je lijepo kad možeš bičevati momke. A Firer se nasmijao i ogolio svoje vampirske očnjake. Mučio je mnogo ljudi i presađivao ih. A koliko ih je živih spaljeno?
  Hitler je lično spaljivao dječake i djevojčice vatrom. Voleo je da drži upaljenu baklju do golih grudi devojaka. Prebacite plamen preko okruglih ženskih peta.
  Koristite najdivljiju torturu. I ono što Hitler nije koristio... I vatru i vruću, bodljikavu žicu, i lance crveni od vrućine.
  Najdivlje mučenje... Kad se lepe devojke žive spale... A manijaku sa kratkim brkovima se sve ovo svidelo.
  Hitler je obožavao proces mučenja... Izuzetno je uživao da devojkama zabija vruće igle ispod noktiju, posebno nožnih prstiju. I lomite prste vrućim kleštima.
  Hitleru su se rugali u Nemačkoj, a budući Firer je morao da pretrpi mnoga poniženja tokom svog skitničkog života u Beču. To ga je učinilo veoma hladnim i okrutnim. Tačnije, ne hladno, već agresivno okrutno. U Hitleru je bilo toliko gnjeva da je bukvalno prešao razmjere mržnje.
  To je omogućilo Fireru da kontroliše militante. Najdrskiji jurišnici su poslušali Hitlera, pa su osetili njegov magnetizam i neverovatnu mržnju.
  Hitler je potisnuo svojom paklenom energijom. Nije ni čudo da se čak i Staljin plašio Firera. Plašio sam ga se i poštovao ga.
  Hitler je zapravo komunicirao sa paklenim duhovima, koji su mu dali nevjerovatnu moć. Narod je poslušao Firera. I trupe i krila sreće su poslušali. Pobjede su se nizale jedna za drugom. Trijumfi koje čak ni Džingis Kan nije znao. Čak je i Australija postala njemačka kolonija. I mnogo provincija.
  Hitler je slegnuo ramenima - gde da ide posle SAD? Završiti SSSR? Ili pogoditi Japan? Zemlja izlazećeg sunca zauzela je previše zemalja. Ali, s druge strane, za sada je bilo nemoguće bez pomoći Japana. I tako je Firer dopustio da njegov uskooki saveznik postane prevelik. Hitler je čak progunđao od frustracije: zašto je tako poludio? Dozvolio Japanu da preuzme toliko zemlje? S druge strane, upravo je otvaranje drugog fronta sa Japanom primoralo Staljina da pristane na primirje, što je omogućilo da se Britanija slomi.
  Dakle, umjesto rata na dva fronta, Firer se prebacio isključivo na Britaniju. I uspio je da je osvoji u najkraćem mogućem roku. Dakle, Staljin nije čak ni došao u iskušenje da iskoristi trenutak i udari ga u leđa.
  Međutim, manje od sto dvadeset odabranih divizija Trećeg Rajha i dalje stoji na istoku, spremni da obuzda staljinistički napad.
  Firer je dozvolio jednoj od djevojaka da uzme pulsirajući štap od žada u usta. I osetio sam blaženstvo. Kako je lepo i čisto žensko telo. Tako ga je lijepo maziti, dodirivati, maziti. I poljubi pravo u grimizne bradavice.
  Firer ljubi djevojku direktno u grudi i liže joj poprsje svojim jezikom. Kako je slatko. I devojke su ispale ukusne. Kako je prijatnog ukusa koža mladih žena.
  A kad se prže, zapravo miriše na prženu jagnjetinu ili svinjetinu. Iako je Firer bio vegetarijanac, ponekad je dozvoljavao sebi da jede ženska prsa. Ili bi izmrvili ljudsko meso u njegovu salatu. Nije loše jesti žensko tijelo, ili mišićave dječake. Ali Hitler je sebi dozvolio takve delicije samo na praznicima: jer je meso štetno.
  Firer je također volio banane i ananas. Sve ovo je izuzetno ukusno.
  I naravno, mučenje žena sa strijama. Okačite ljepotice na stalak, učvrstite bosa stopala u kockama, a zatim pričvrstite utege. Dok se tela ne polome. Okrutno je, naravno, ali i efikasno. Na ovaj način možete mučiti sve ljepotice.
  Još jedna zanimljiva stvar je jurnjava golih djevojaka po snijegu. Općenito, omiljeno njemačko mučenje je hladno! Tako je zanimljivo gledati kako prsti djevojaka plave od hladnoće. I kako je to bolno za njih. Mučenje je uopšte bilo najveće zadovoljstvo za Hitlera.
  Posebno je smiješno kada bosonoge djevojke prvo trče po snijegu, a onda ih esesovci vrelom žicom guraju preko uglja. A cure bose noge od hladne do vruće pećnice!
  Firer se nasmejao i rekao:
  - Volim da mučim i mučim! Volim da izazivam bol! I zato, živjela mučenje!
  Hitler je takođe voleo da muči dečake. Posebno zarobljeni pioniri. Bilo je tu intriga, hoće li dječak vrištati od bola ili ne. Pioniri su obično škrgućući zubima pokušavali suzdržati krikove. Firer je volio držati baklju na grudima, opeći pazuhe i pržiti pete dječaka. Ili prinesite plamen svom licu. Vatra je veoma goruća i bolna stvar, pa je obično dečaci nisu mogli da izdrže i počeli su da vrište. Ali bilo je i tvrdoglavih pionira koji su izgubili svijest od bolnog šoka, ali su nastavili šutjeti.
  Ovdje je Firer zaista želio da muči takvog pionira. I Hitler je naredio:
  - Dostavite ovde jednog od zarobljenih ruskih partizana!
  Uprkos činjenici da je Staljin dao naređenje da se ne vodi gerilski rat, neki fanatici su nastavili da pružaju otpor, iako ne u velikom broju kao ranije. I pioniri su bili tamo.
  Poznavajući Firerove ukuse, doveli su mu dječaka od oko trinaest godina. Plava, već pretučena tokom ispitivanja.
  Skinuli su dječaka, a dvije visoke dame su mu zavrnule ruke, bacile lepezu preko njega i povukle ga na stalak. Jedna od njih je sa zadovoljstvom zapjevala dlanom duž prugastih leđa pionirke, a cvokoćući usnama odgovorila je:
  - I dečko bi mogao da mi zagreje krevet!
  Hitler se nasmejao i odgovorio:
  - Ako ostane živ, daću ti ga! Međutim, ovo drugo je malo vjerovatno.
  Pionir je čvršće stisnuo vilicu i s mržnjom pogledao Firera i njegove kurve.
  Dječak je već uspio da se okači na stalak. Tukli su ga bičem i gumenom palicom po golim petama. Istina, još nisam probao vatru. Firer je počeo malo. Upalio je upaljač i prešao plamenom preko dječakovih glatkih grudi.
  Jače je stisnuo zube i trgnuo se. Plikovi su nabujali na njegovom preplanulom tijelu.
  Firer je naglašeno ljubazno rekao na ruskom:
  - Reci da je Staljin govno, a ja te neću mučiti!
  Pionir je odlučno rekao:
  - Ne!
  Hitler se nasmiješio i podigao baklju. Prinio ga je dječakovim bosim nogama. Pionir se jače trznuo, iz grudi mu je prolomio vrisak. Kako je bolno. Ali uz titanski napor dječak se suzdržao.
  Fireru je dosadilo pečenje dječakovih peta i odnio je baklju do njegovih prepona. U ovom trenutku bol je prešao sve granice, a pionir je izgubio svijest od bolnog šoka.
  Hitler je spustio baklju i rekao razočaranim tonom:
  - Kako su uporni, Rusi! Ja sam jednostavno zadivljen!
  Djevojka dželata upitala je Firera:
  - Privesti ga pameti!?
  Hitler je klimnuo glavom i primetio:
  - Sad ćemo ga živog rastvoriti u kiselini! Osvetiću se pionirima zbog njihove tvrdoglavosti!
  Doveli su golog dječaka k sebi, objesili ga na lanac i počeli polako da ga uranjaju u kiselinu. Pionir je osjetio divlji bol od mesa koje se raspadalo, ali umjesto da moli za milost, dječak je počeo pjevati;
  Moja domovina će biti sveta,
  To je sveta zemlja za pionire...
  Tim je moja voljena porodica,
  Neka ovo bude primjer svim ljudima!
  
  Za slavu naše svete Otadžbine,
  Mi pioniri smo se zakleli...
  Čak i ako je Hitler u savezu sa Sotonom,
  Ali blizu Moskve smo mu zadali muke!
  
  Mi smo pioniri, sinovi domovine,
  Naša velika domovina...
  I bićemo vjerni državi do kraja,
  U velikom djelu izgradnje komunizma!
  
  Ja sam dječak, polugol i bos,
  Krenuo sam u izviđanje po oštrom snegu...
  I smrt sa kosom leti preda mnom,
  Prijeti da će te vezati u gvozdene okove!
  
  Ali raznio sam most do nacista, znaš,
  Poslali svoje vozove dole...
  I verujem da će postojati raj u univerzumu,
  Izgradimo novi zamak komunizma!
  
  Ali onda se desilo, bio sam odveden u strašno zarobljeništvo,
  Švabe su me jako udarale po petama...
  Dželat mu je sipao napalm na leđa,
  Udarali su me motkama u stomak!
  
  Podmukli fašista je upotrebio vatru,
  Brutalno je spalio svoje mršavo tijelo...
  Pionir se izdržao poslednjim snagama,
  Dželati su ga vješto mučili!
  
  Ali dječak ništa nije rekao,
  Nije odavao ruske tajne fašistima...
  I ma koliko ga Firer mučio,
  Pokazao je izuzetan naglasak!
  
  Onda su momka bacili u kiselinu,
  I deo po deo dečak se raspuštao...
  Ali dječak je govorio iskreno,
  Taj će komunizam uskoro biti dat!
  
  Da će uskoro naš vojnik doći u Berlin,
  On će Švabama dati veoma jaku tačku...
  I Bog će prebiti Firera na smrt,
  I cijela menažerija, samo na veliko!
  
  I umrijeću u mučenju, pioniru,
  Sudbina mi nije ostavila drugog izbora...
  Ali pokazaću svima drugima primjer,
  I mogu to podnijeti bez stenjanja, vjerujem stalak!
  
  Tada će doći Svemogući Isus,
  Sve će vaskrsnuti do krajnjih granica...
  I Kazahstan i Rus će se ujediniti,
  Velike promjene dolaze!
  Na poslednjoj reči, polurastvoreni dečak ponovo je izgubio svest...
  Firer se nacerio i namignuo svom prijatelju:
  - Izgleda da neće morati da vam greje krevet... Raspušteno!
  Ona ravnodušno odgovori:
  - Naći ćemo drugu... A ono što ostane od ovoga ćemo koristiti za sapun!
  Firer je naredio:
  - Napravi veličanstveni pehar od dečakove lobanje! U međuvremenu ću otići da se zabavim sa prijateljima!
  Firera je pratilo nekoliko ljudi. Uključujući i dizajnerskog Porschea. Ovaj izvanredni majstor rekao je Fireru:
  - Legendarne devojke su nam dale divnu ideju na kojoj sada rade najbolji dizajnerski umovi Trećeg Rajha.
  Firer se ohrabrio:
  - Kakva ideja?
  Porsche je sa osmehom rekao:
  - Tenk koji će biti neranjiv kada se puca iz svih uglova. Biće to nešto poput čuda, ili Keopsove piramide!
  Firer je oštro odgovorio:
  - Nadam se da ovaploćenje u metalu neće dugo trajati! Pa, sada smo jaki i bez piramidalnih tenkova!
  Porsche se složio:
  - Da, jaki smo, Fireru moj!
  Himler je primetio:
  - Proizvodnja oružja je toliko porasla da će po svemu sudeći uskoro morati da se smanji. Amerika će uskoro umrijeti, a nama neće trebati toliko aviona, a pogotovo brodova za Rusiju!
  Firer je zviždao i rekao:
  - Ljepotice, ljepotice, ljepotice kabarea... Vi ste stvoreni samo za zabavu!
  Nakon toga, Hitler je bacio kožicu banane na polugolu djevojku koja je plesala ispred njih. Kora je udarila striptizetu u guzicu, a ona je prednjala kao odgovor.
  Firer je prosiktao kroz zube:
  - Ne, još sam daleko od kontrole nad cijelim svijetom. Tu je i Japan. A da biste se borili s njom, trebat će vam brodovi! I za ovo moramo biti spremni!
  Guderian je primijetio sa smiješkom:
  - Japan već radi dobar posao kopiranja naših tenkova, posebno Pantera 2. Ovo svakako nije E-50, ali je i ozbiljan tenk. Tako da će nam trebati mašine nove generacije!
  Firer je urlao na sav glas:
  - Treba nam novi tenk! Borićemo se, i moramo se boriti!
  Mainstein je urlao u odgovor:
  - Borićemo se veoma brutalno... Dok ne osvojimo ceo svet!
  Hitler je upao u dugačak monolog:
  - Tu smo počeli... Došli smo na vlast u uništenoj zemlji. Koji je presečen, a Nemačka je bukvalno izumrla. Ali počevši od malog, uspjeli smo povećati teritoriju Trećeg Rajha trideset puta. Postali smo veoma jaki. '33. nismo imali ni jedan tenk. A sada imamo desetine hiljada najboljih tenkova na svijetu. Nismo imali ni jedan borbeni avion, a sada nam armade zaklanjaju sunce. I nema im premca.
  Krenuli smo od nule i u trci u naoružanju osvojili većinu svijeta. I uradili su ono što se čini kao bajka i čudo. I ono što se ne može ponoviti posle, i što se nije desilo pre nas... I šta se nije desilo u istoriji Nemačke. Ali takve časti i slave nikad nije bilo!
  A u budućnosti, kada ceo svet bude pod nama, nastupiće era ratova zvezda i naših pobeda u svemiru. A ovih pobjeda će biti bezbroj! Pobedili smo juče, pobedili smo danas i pobedićemo sutra!
  Pred nama je još mnogo borbi! Biće tako teške da ih samo Nemci mogu savladati! I biće pobeda koje će pomračiti sunce! Neka bude... U SAD smo suočeni sa najmoćnijom ekonomijom. Sa zemljom koja je tvrdila da je radionica svijeta. I uspjeli su je pobijediti! Naša moć je tolika da je dovoljna da osvojimo ovu planetu. Ali naši naučnici nastavljaju da stvaraju nova i opasnija oružja. Osvojićemo ceo svet... I tako će biti! Ceo svet ćemo osvojiti i niko nas nikada neće zaustaviti!
  Četiri ratnice Gerda, Charlotte, Christina i Magda, napredovale su s juga prema Washingtonu.
  Na putu prema američkoj prijestolnici nailazio je na sve žešći otpor.
  Njemački E-50 je već dobio mnogo pogodaka i bio je prekriven ožiljcima i ogrebotinama. Auto je prošao dug put. I djevojke su bile prilično iscrpljene.
  Ali blizina pobjede privukla je ljepotice.
  Gerda je uz slatki osmeh plavokosog ratnika primetila:
  - Toliko smo toga već iskusili u ovom životu! Hoće li biti još nešto slično ovome?
  Magda, skromno spustivši oči, odgovori:
  - Sve je volja Svemogućeg! Doći će vrijeme i mi ćemo se sjetiti naših prethodnih podviga. Možda sa tugom, a možda i sa ponosom!
  Charlotte je odlučno izjavila:
  - Pa, neću biti tužan u svakom slučaju! Naši podvizi su veoma veličanstveni!
  Christina je pjevala:
  - Slavna domovino, neslavna grdo!
  Gerda je tvitovala:
  - Verujem da ćemo imati još jedan praznik!
  Charlotte je prezrivo frknula i primijetila:
  - A u našem ratu svaki dan je praznik!
  Magda je opalila... Sherman se prepolovio i zapalio. Djevojka je cvrkutala:
  - Rat je lagani vazduh... Ali bolje ga je ispuniti molitvom!
  Gerda je žestoko odgovorila:
  - O lepotice moja, ti imaš pohotno meso! Samo te Gospod naučio da se ne moliš, već samo da laješ!
  Devojke su se smejale, njihov smeh je bio prilično veseo. Magda je upucala Pershinga i postala vesela. Amerikanci su očigledno odustajali. Do Washingtona je ostalo samo dvije stotine kilometara. Njihov tenk bi mogao putovati autoputem za tri sata. Ali tenkovi ne bi trebali da se odvoje od pešadije. Iako je pješadija bila motorizovana. Ali utjerali su mnogo miliona plaćenika, koji su korišteni kao topovsko meso.
  Gerda je ispalila i cvrkutala:
  - Ali odgovaram na glasove i nestrpljiv sam da se žestoko borim!
  Devojke su pucale... Šarlot je videla, prstima držala koka-kolu i siktala:
  - Svi ćemo oprati veš i položiti ispit sa petkom!
  Devojke su se malo odvojile od svog tima i našle se pod vatrom iz protivavionskih topova kalibra 105 mm. Na njih je pucano, a granate su padale na prednji, kosi oklop.
  Gerda je odgovorila i zapjevala:
  - Ovde imamo magle i kiše! Ovdje imamo hladno cvjetanje! A kad gađaš nule štapa, pjevaju se djevojački podvizi!
  A ratnici su cvilili od muke:
  - Nada, naš zemaljski kompas,
  Sretno, nagrade za hrabrost...
  I jedna pesma je dovoljna,
  Pa da pjeva samo o kući!
  Charlotte je oblizala svoje grimizne usne i rekla:
  - I sagradiću sebi takvo imanje! Imaće palate sa stubovima! I fontane pucaju u zrak!
  Christina se zakikota i primijeti:
  - Oh, fontane, fontane, fontane! Dajte im svoje srce, u šali! Ah, fontane, fontane, fontane! Zemlja će procvjetati bijelim jabukama!
  Njemački tenk je neprestano pucao na američku protivavionsku bateriju. Djevojke su se odvojile i samouvjereno primile udarce. Ratnici su kao kuglice čokoladnog sladoleda. Svi to rade i svi uspijevaju. I tukli su, tukli, tukli...
  Gerda je čak počela da peva, visoko podižući grlo;
  Princeza je sanjala o braku,
  Ali zahtjevi su bili visoki...
  Ovaj front je dostigao ideal,
  Zašto su prinčevi dobili sve udarce?
  
  Niko nije voleo ovu princezu,
  Niko nije postao njen ideal...
  I ovi prinčevi su otišli u žalost,
  Znajte da je princezino srce čvrst metal!
  
  Ali bio je jedan osvajač,
  Otišao je u rat sa princezom...
  I on se žestoko borio sa njenim pukovovima,
  Vjerovatno zovu Sotonu u savez!
  
  Princeza je izgubila ovu bitku
  I završio sam u veoma tužnom zarobljeništvu...
  Ovo je paleta koju je sudbina dobila,
  Želja za veoma brzim promenama!
  
  Djevojčice su potom odvedene u zatvor,
  Stavio sam čelični lanac oko vrata...
  I počeli su bičevati lijepu mladu ženu,
  Princeza je počela da plače i da urla!
  
  Bila je u svili, sada u krpama,
  Cipele su bile pocepane - devojka je bila bosa...
  Gone je - umorna je od mesa,
  Orao je na silu namamljen u kavez!
  
  O tome koliko patnje treba da izdržiš,
  Devojka mora da izdrži takve muke...
  Za luksuz, sitost je nagrada,
  Vukica zavija i medvjed riče!
  
  Princeza u rudnicima sada pati,
  Skoro goli, zimi bosi...
  Avaj, zli trijumfuje u svetu Kajin,
  I đavo je povredio dušu!
  
  Svijet je kao pakao, dosadan i mrkli mrak,
  U rudnicima vučeš kamenje...
  Odmjeren red i bez žurbe,
  Nosiš ploče i cigle!
  
  U očaju, predala se nadzorniku,
  I uspeo da pobegne iz rudnika...
  Bilo je samo malo vremena do smrti,
  Ali Božja milost se probudila!
  
  Ta princeza je pokrenula pobunu
  Robovi, seljaci odjednom za nju...
  I postalo je veoma interesantno,
  Svi su umorni od svog jadnog postojanja!
  
  Okupilo se više hiljada ogorčenih,
  I razbili su vojsku horde...
  Postanite narod žigosan kletvom,
  Da se gore ne dogodi, znajte nevolje!
  
  Krenuli smo u napad, zauzeli monarhovu palatu,
  A nekadašnje čudovište je sada bilo u zatočeništvu!
  Takve stene skaču, vide se ivice,
  Princeza će ostvariti svoj san!
  
  Tiranin je sada poslan u rudnike,
  I bivši rob u palati...
  Ne stane ponovo na ove grablje,
  Kraljica sanja o kruni!
  
  Odabrala je svog muža među ljudima,
  Udala sam se za njega, osvetljava brak...
  Nije bitan rodovnik rase,
  Osjećaj za timski rad je važniji!
  
  Imali su decu i bili srećni,
  Ovaj par se na kraju venčao...
  Potomci su jaki i prilično lijepi,
  Želimo i drugima da učine isto!
  
  U carstvu je vladala pravda
  Svaki bogataš je tamo dijelio zlato...
  I ti pokazuj ljudima milost,
  Da ne čujete gorak, detinjast plač!
  Devojke su divno pevale, a glasovi su im bili tako prodorni i zvonki, poput zvona. I čula se zaista Božanska kompozicija.
  I hiljade Amerikanaca koji su se predali marširali su podignutih ruku. Padali su na kolena pred devojkama i smešili se glupo, zbunjeno.
  Ratnici su izašli iz tenka. Devojke su tradicionalno nudile bose noge na poljupce i zaslepljujuće se cerekale. Ovo su tigrice.
  Charlotte je pjevala, pomalo režući:
  Krvna grupa na rukavu,
  Moj serijski broj je na rukavu!
  Poželi mi sreću u borbi
  Poželi mi sreću!
  Christina je potvrdila pjevanje, udarajući bosim nogama, štipajući vojnike prstima za nos:
  - Uz svaki neuspeh, znaj kako da uzvratiš! Inače nećete imati sreće!
  A djevojke su se tako zaglušujuće smijale da su im se usta bukvalno iskrivila, a lobanje vojnicima razneseno.
  Ponekad su lepotice otkrivale svoje grudi i pozivale vojnike da ih ljube. I tukli su ratnike.
  Među onima koji su se predali bili su i dječaci u maloljetničkom pritvoru. Doslovno su očima proždirali gotovo gole ratnice. Gerda je odgovorila tako što je naredila dečacima da legnu na leđa i podignu noge. A onda ih je počela udarati motkama po golim petama.
  Dječaci su vrištali od bola. Charlotte, Christina, pa čak i Magda pridružile su se pogubljenju. Devojke su savesno radile gumenim palicama. Natjerali su dječake da vrište, a oni su se očajnički trzali. Udaranje dečaka štapovima po golim petama je prijatno za tigrice.
  Ali Gerdi očigledno to nije bilo dovoljno i ona je podigla baklju. Kao, teško poraženima. I miris spaljenog mesa ispunio je vazduh. Međutim, devojke su pokušale da upucaju dečake u noge kako ih ne bi povredile.
  Svirala je muzika i udarali bubnjevi.
  Magda je odbila da podigne baklju i, pocrvenevši, odgovorila je:
  - Ne! I dalje je veoma zao!
  Gerda se zakikota i promrmlja melodičnim glasom:
  - Ko nije zao? Ko nije zao? Da, onaj koji nikada nije video ženu!
  Charlotte je, nazdravljajući petama maloljetnim zatvorenicima, primijetila:
  - Ovo su sve kriminalci! Nije tako loše sažaljevati ih!
  Ratnici su se odmah zakikotali... I nastavili da prže noge momcima.
  U međuvremenu, Frederik se borio na nebu. Protiv njega je izašao par najnovijih američkih lovaca sa topovima od 50 mm. Ali, naravno, to nije smetalo dječaku terminatoru. A dječak ubica je smanjio distancu s Amerikancima, pokazujući da im oružje u potpunosti ovisi o njemu.
  Frederik je generalno uživao u bitci.
  Dečak general je zaurlao u radio:
  - Idem na potpuno uništenje!
  Kratak rafal i eksplodiralo je pedeset američkih aviona. Kao da je neko razbacao petarde po nebu. A dječak ga uze i cvrkuće:
  - Ja sam pravi nindža! I sve ću ih iseckati!
  I opet je ispalio salvu, ovoga puta oborio sedamdeset letjelica. I otkrio je svoje biserne zube.
  Helga je poletjela dječaku na desnu ruku i rekla, smijući se:
  - Ti si pravi demon zlostavljanja! Navijam za tebe!
  Friedrich je prasnuo u smijeh. Klinac terminator je uključio vazdušne topove, oborio još dvadeset četiri aviona, a zatim prebacio vatru na zemaljske ciljeve.
  Glavna snaga tenka i dalje je bio Sherman; to je bio vjerovatno najpopularniji tenk na svijetu. Amerikanci su očajnički, bez mnogo nade, pokušali da ga uzmu u brojkama.
  Frederik je pevao:
  - Na zvjezdanim brodovima i avionima! Naša vojska je nepobediva!
  Shermans se rasprsnuo i eksplodirao. Pored njih pojavio se i samohodni top sa topom kalibra 155 mm, sposoban stvarati određene probleme njemačkim tenkovima.
  Friedrich je probio gornji poklopac rezervoara i zapjevao:
  - I dalje ću biti veliki šampion!
  Helga je iskreno odgovorila:
  - A ti si već veliki šampion! I niko ne sumnja u tebe!
  Dečak je zviždao i odgovorio:
  - Da, niko... Jeste li sigurni u ovo?
  Helga je u odgovoru prosiktala:
  - U drugoj galaksiji, na zrelom kontinentu!
  Fridrih je u rafalu uništio osamnaest vozila. Zapalio je američke tenkove i sa osmehom upitao Helgu:
  - Šta ste ovim hteli da kažete?
  Plavokosi ratnik je odgovorio:
  - Da si pravi supermen!
  Fridrih je popravio šiške i odgovorio:
  - Ja sam Supermen i nema drugih problema!
  Helga se zakikotala, pucala u Sherman i cvrkutala:
  - Nema drugih problema!
  Frederick se prebacio na kolonu Pershingsa, pjevajući:
  - Ne mogu vas noge spasiti! Ne brzi konji!
  Helga je udarila u samohodnu pušku Vještica i šapnula:
  - Budi pazljiv! Pazi! Pazi!
  Fridrih je udario u samohodnu pušku Mongoose i zalajao:
  - Nećemo se šaliti!
  Helga je nastavila da puca, uzvikujući:
  - Naći ćemo te pod zemljom!
  Friedrich, nakon što je jednim rafalom gađao još petnaest automobila, dodao je:
  - Izvadićemo ga iz vode!
  Helga je nastavila mlatiti i brbljati:
  - Rastrgat ćemo te!
  Fridrih je, nastavljajući da zakucava, potvrdio:
  - Rastrgat ćemo te!
  Helga je čak počela da skače u svojoj stolici, urlajući:
  - Rastrgat ćemo te!
  Municija je nestala i mlaznice su poletele nazad. Morate napuniti gorivo i napuniti svoj komplet.
  Vojska Trećeg Rajha sve se više približavala Vašingtonu. Istovremeno su se probijali i Japanci.
  Ninja vitez Karas je više volio da radi sa mačem. Nečujno se prišuljao američkim položajima i pokrenuo operaciju rezanja. Dječak nindža postao je zastrašujući ratnik. I istrijebio je sve bez izuzetka. Njegova katana lako seče metal.
  Karas je kao i uvijek djelovao agresivno i uporno. Njegovi napadi su, bez izuzetka, smrtonosni. Osim mača, dječak je koristio i otrovne igle i bacao oštro naoštrene diskove.
  Nekoliko nindža djevojaka djelovalo je s njim i pomoglo dječaku da istrijebi Amerikance.
  Evo njihove trijade, upali u tvrđavu i krenuli hodnicima. Tamo su istrijebili američke vojnike.
  Šaran je, posekao oficira, siktao:
  - Ja sam vitez i kandidat za Boga!
  Japanski nindža je odgovorio:
  - Ti si savršenstvo! Ali i mi smo cool!
  A djevojka je jednim zamahom posjekla dva američka vojnika!
  Karas je nastavio da se kreće, pokrenuo mlin i odsekao pet odjednom, cvrkućući:
  - Ovo je klasa!
  Još jedan japanski nindža je posjekao troje, primjećujući:
  - Ovo su naša dostignuća!
  Karas je nastavio da secka, prska krv i urla:
  - Ja sam divlji užas, letim na krilima noći!
  Japanka je, nakon što je odsjekla njih dvoje, prosiktala:
  - Jednostavno smo nevidljivi!
  Uze ga šaran, baci gole prste dječakovih stopala, oštro naoštre diskove, sječe sedam i zapjeva:
  - Isključi svoju svijest!
  Nindža je prerezala i potvrdila:
  - Ne želim razumevanje!
  Šaran je mačevima sasjekao šestoricu izvodeći trostruki leptir i dodao:
  - Koliko puta smo se uvjerili...
  Još jedna nindža djevojka se okrenula i dodala:
  - Pali smo, ali ustali!
  Šaran je, sjeckajući Amerikance kao kupus, pjevao:
  - Za ljubav bez sumnje!
  Ninja djevojka je cvrkutala:
  - Novi se bore...
  Još jedna bosonoga ljepotica potvrdila:
  - Generacije!
  Karas je odsjekao nekoliko ljudi i zasiktao:
  - Zdrobi, smrvi odmah!
  Nindža je golim prstima bacala diskove i pevala:
  - Nisi sam! Ovo je veličanstven čas!
  Karas je počeo da se kreće još brže. I zarežao je kao tigrić:
  - Ovo je veličanstven čas! Pogodi pravo u oko!
  Ninja je umočila bose noge u krv i ostavila graciozne otiske na betonu. Ratnici su bili lijepi i vitki.
  I pevali su sa mukom:
  - Moja generacija jede ekspresno!
  Šaran je posjekao pet, a nastavio:
  - I takođe stvara napredak!
  Nindže su dokrajčile još nekoliko Jenkija i cvrkutale:
  - Imam izbor!
  Još jedna ljepotica je, seckajući, dodala:
  - Lampa moja, snovi su radost svakog dana!
  Karas se zakikota, a propast protivnika reče:
  - Biću nešto što obični smrtnici ne mogu znati!
  Tako je trijada očistila tvrđavu... Za sobom je ostavila masu leševa. A i devojke imaju zavodljive tragove.
  Japanski nindža je pevao:
  - Grubo i snažno...
  Još jedna lepotica je potvrdila:
  - Neko svemoćan!
  I devojke su opet prasnule u smeh...
  Karas je, puštajući svoje iglice, probovši desetak američkih vojnika odjednom, siktao:
  - Eksplozije su počele!
  Ninja djevojka je potvrdila smijući se:
  - Milost je gotova!
  Još jedna ljepotica je dodala smijući se:
  - Prestani pokazivati ledja!
  Karasi, koji seku u gomilama, potvrđuju urlanjem:
  - Vreme je za ubijanje neprijatelja!
  Nindže su u glas uzviknule:
  - Vreme je za ubijanje neprijatelja!
  A kako će se nasmejati do kraja! Tako su blistave i jedinstvene. Svaki od njih ima nešto posebno i jedinstveno...
  Karas je zarežao na sve strane:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo!
  I opet nindže probijaju. Za sobom ostavljaju hrpe leševa. Tako oštru školu imaju. A nevidljivi ratnici mogu mnogo. Ovo je Japan, zemlja velike kulture.
  Ninja dečak je pevao:
  - Harakiri... Ovo vas čeka! Da preuzmemo neprijatelja, ali sredstva se ne računaju!
  I opet se dječak smije! On se zaista jako zabavlja. I želim da se borim i pobedim!
  Na komandno mjesto ušle su dvije djevojčice i dječak. Bez daljeg odlaganja, dokrajčili su dvojicu generala. Treći je pao na kolena i pojurio da ljubi bose noge devojaka. Kratko su ga ispitivali. Zakleo se da će izdati naređenje da se preda tvrđavi.
  Ali Karas je odmahnula glavom:
  - Već imamo previše zatvorenika! Morate malo smanjiti svoje brojeve.
  I trijada se opet kretala hodnicima. Posjekli su sve bez imalo sažaljenja i sa žarom lovaca.
  Karas je uzeo, posekao devetoro ljudi i zapevao:
  - Crni sneg, crveni led...
  Nindža je potvrdila:
  - Na zapaljenom tlu...
  Još jedna lepotica je potvrdila:
  - Sve dajemo Sotoni!
  Karac će ga uzeti i viknuti:
  - Ha-ha-ha! Prokleti Fireru! Svaki građanin će biti isečen!
  Nindža je posekla nekoliko vojnika i zapevala:
  - Neka se ti burgeri ugole... Neka ne stanu ni u pantalone!
  Još jedna ljepotica podržala je prolaz:
  - Neka se registruju kao Jevreji!
  Karas je pustio svoje iglice i cvrkutao:
  - Samo da nije bilo rata!
  A devojke će to uzeti i smejati se. Baš su smiješni u crnom kimonu, i golih nogu do koljena!
  Trijumvirat se kretao hodnicima. Devojke su ponekad presretale bačene granate i bacale ih nazad golim prstima.
  Kretanja trojke su izuzetno brza. A u isto vrijeme ima puno leševa. I neće prestati.
  Karas je siknuo sa cerekom:
  - Šetam gde hoću...
  Ninja djevojka, seckajući ljudsko meso, dodala je:
  - Ali drugima ne dozvoljavam!
  Još jedna lepotica je tvitala:
  - I pevaju na svetlosti dana...
  Šaran je, saseći sve, zalajao:
  -Ptice samo za mene!
  Ninja djevojka, saseći Amerikance koji su bezuspješno pali pod oštricu, zarežala je:
  - Obožavam lepotu!
  Još jedna nindža lepotica je prosiktala:
  - Okružujem tron cvećem!
  Šaran je sarkastično siktao, ispaljivajući oštre oštrice:
  - Volim drage Jenkije!
  Devojke su u glas odgovorile:
  - I zato pritiskam!
  Trijumvirat je nastavio da se kreće. Ljepote su pjevušile i režale tihim glasovima. Njihovi pokreti su postajali sve brži. Kretali su se kao duhovi koji su pobegli iz Tartara.
  Karas je urlao na sav glas:
  - Živjeli živjeli! Pobediću sve!
  Ninja je pevala:
  - Ako se upustiš u pljačku, moraćeš da bežiš gol!
  A u potvrdu ovih riječi, djevojka je otkrila svoje grudi. Zaista je izuzetno lepa. I želim da šmrcam grimiznu bradavicu.
  Devojke su se kretale i bosim nogama bacale naoštrene diskove. Mnogi su posečeni i posečeni mačevima. I marširali su u krajnjem trijumfu. Usput su ležale odsječene glave, a djevojke su ih bacale svojim gracioznim, golim nogama.
  Šaran je žarko pjevao:
  - Ja sam crni vitez, i pravi nindža!
  Nakon toga dječak je posjekao još pet vojnika američke vojske i naglo zamahnuo mačevima.
  Djevojke su zaglušno urlale:
  - Uz vas smo! Pjevajte pjesmu, moćne smo djevojke!
  A rezanje je išlo sve intenzivnije! Zaista, ne guraj prst u usta ovim djevojkama! A oni će gristi i sisati!
  Dječak iz reda bubnjara se uplašio i kleknuo. Ninja mu je dozvolila da joj poljubi goli taban, a onda ga je uzela i ipak joj odsjekla glavu. Bacila ga je bosom nogom i zacvilila:
  - Ja sam ratnik super klase... I biću hladniji od samog Marsa!
  Karas je skočio, sasjekao osam američkih vojnika i zaurlao:
  - I biću kul od Mikija Mausa!
  Nindža se zakikotala, bosom nogom skinula kacigu i zapevala:
  - Fudbal! Fudbal! Živio fudbal!
  Druga nindža djevojka je prerezala i primijetila:
  - I više volim odbojku!
  I ratnici su odmah prasnuli u smeh... Pokazujući zube i očnjake. Veoma duhovit trijumvirat. Kako se ne može steći smisao za humor ako se nindže kao djeca dovode u kavez sa tigrovima, a ne daju im oružje. I tu koristite moć misli da natjerate životinju da odustane od agresije.
  Cvrkutao je karas, seckao kosti i meso:
  - Ja sam tigar, a ne mačka, sad je stomak u meni, šta aperkat ubija!
  Ninja djevojka je cvrkutala:
  - Ubistvom, aperkatom ili obrnuto!
  Ratnici su svom snagom udarili petama u čelična vrata. Metal je puknuo, otvarajući im put. Ljepotice su zviždale kroz nozdrve:
  - Pa, idemo na Mars!
  I opet napredovanje, kroz krv i meso... Masa leševa i osakaćenih. I ništa neće zaustaviti devojke...
  Karas je sa osmehom, prepolovivši majora, šapnuo:
  - Sapnućemo sudbini više puta...
  Ninja djevojka, seckajući na svoj način, potvrdi:
  - šapnimo sudbini...
  Karas se nasmijao i dodao:
  - Mercy Boku! Bodež u stranu!
  I da potvrdi njegove riječi, svirala je muzika... I iskočio je borbeni robot. Jedan od američkih noviteta, vozilo napravljeno na gusjenicama sa četiri mitraljeza. Nindža je jedva stigao da skoči na plafon prije nego što su počeli rafali, a bukvalno je cijeli prostor bio raznijet.
  Karas je ozlojeđeno prosiktao:
  - Kunem se carem... Ovo je neka vrsta divljaštva!
  Nindža je tiho pevala:
  - Bilo je vreme bolnog suznog doba... Kada preci ljudi nisu mogli da prebroje zvezde na nebu!
  Nakon toga su djevojčice i dječak bosim nogama gađali robota oštre diskove. Auto se zaustavio i iz njega je krenuo dim. Puzeći po stropu, trijumvirat je bacio grašak s eksplozivom hiljadu puta većom eksplozivnom snagom od TNT-a i razbio desetak kamufliranih mitraljeza.
  Karas je sa osmehom pevao:
  - Vidim da smo vredni sinovi! I sluge Sotone!
  Nakon čega je trijumvirat zapravo završio čišćenje utvrde. Djevojčice i dječak otčepili su bure kvasa i popili gutljaj. Otpili su gutljaj i urlali...
  - Mi smo nindže i nema ljepšeg poziva!
  Devojka crveno-crne kose je primetila:
  - U ratu se svašta može dogoditi... Ali u miru ponekad treba znati kada stati!
  Karas se nacerio i iznenada upitao:
  - A ako nam je i dalje suđeno da se sudarimo sa Nemačkom, šta ćemo onda?
  Devojke su u glas odgovorile:
  - Po zakonima karme! Kako ona naredi, tako ćemo se i boriti! I ako se nešto dogodi, to će odrediti kojim putem ići!
  Fab Four Gerda, Charlotte, Christina i Magda učestvovale su u napadu na Washington. Ovo su devojke u bikiniju i lepotice. Njihov tenk je rastavljao jednu za drugom bateriju. Veličanstveni dizajn najprestižnijeg oružja.
  Gerda je, pucajući na Yankeese, pjevala:
  - Možda...
  Charlotte je ispalila i nastavila:
  - Mi...
  Christina je prikovala i rekla:
  - Uvrijeđeni...
  Magda je poslala projektil cvrkućući:
  - Neko...
  Gerda je razbila haubicu od 240 mm i izdala:
  - Uzalud!
  Charlotte Lupanuv je nastavila pjevati:
  - Pao...
  Christina je, pritisnuvši okidač, zacvilila:
  - Šesnaest....
  Magda je dodala smijući se:
  - Megatona...
  Gerda je zacvilila na sve strane u odgovoru:
  - Evo...
  Charlotte je opalila i rekla:
  - Dolazi...
  Christina je poslala projektil i nastavila:
  - Dim..
  Magda je ispalila projektil i zacvilila:
  - Gori...
  Gerda je pustila poklon, razbila samohodnu pušku Vukodlaka i zazujala:
  - Zemlja!
  Charlotte je ponovo ispalila granatu i ispalila:
  - Gdje...
  Christina je uzvratila projektilu, cvileći:
  - Stajao sam...
  Magda je dodala školjku i zašutila:
  - Bijelo...
  Gerda je uperila pištolj bosom nogom, udarila ga i zacvilila:
  - Kuća!
  A ratnici su prasnuli u smeh... Šarlot je odlučila da ponovo zapeva, u svom veselom stilu:
  - Evo...
  Christina je ispalila i nastavila:
  - Oh...
  Magda je zakucala i rekla, biserno:
  - Dolazi...
  Gerda je pustila dar smrti i cvrkutala:
  - Dim...
  Charlotte je pustila nešto što donosi uništenje i zasiktala:
  - Gori...
  Christina je pogodila projektil i zapjevala:
  - Zemlja...
  Magda je poslala vrh projektila i rekla:
  - Gdje...
  Gerda je ispalila granatu i dodala:
  - Stajao sam...
  Charlotte ubola projektilom:
  - Jednom davno...
  A Christina je, šaljući projektil petom, agresivno završila:
  - Washington!
  Magda je dodala dok je snimala:
  - Washington!
  Gerda je, pošto je poslala dar smrti, zapjevala:
  - Washington!
  Charlotte je ispalila granatu na samohodni top Meduza i dodala:
  - Jadno...
  Christina je pogodila projektil i dodala:
  - Moj...
  Magda je poslala i školjku, dodajući:
  - Heroj...
  Gerda je ponovo opalila, režući:
  - Washington!
  Christina, pucajući, nastavila pjevati:
  - Vašington...
  Magda je dodala, bacajući vatrene poklone:
  - Jadno...
  Gerda je, udarivši svoju protivnicu, zarežala:
  - Moj...
  Charlotte je, pucajući, nastavila:
  - Heroj...
  Christina je kroz smijeh rekla:
  - Washington!
  A devojke su se smejale sinhrono, kao meduze u lovu.
  Nakon čega su ratnici počeli pucati na bunker. Amerikanci su pucali, demonstrirajući svoju nepokolebljivu hrabrost. Tesko su se borili za glavni grad. Postojale su formacije sa samo Jevrejima kao komandantima. A to je povećalo otpor.
  Njemački tenk je dobio mnogo pogodaka iz neprijateljskih topova. Čak je nekoliko valjaka puklo. Devojke su morale da odnesu auto i da ga poprave. Tvrdoglavi otpor u glavnom gradu Amerike nije bio neočekivan.
  Pretpostavljalo se da će Sjedinjene Države ovdje pružiti najveći otpor. Štaviše, Jevreji su hrlili iz cijele Amerike u New York i Washington, naoružavajući i žene i djecu.
  Sklon kapitulaciji, Truman je bio prisiljen pobjeći i pritajiti se. Nemci su i dalje granatirali i bombardovali američku prestonicu, pokušavajući da razbiju i ovaj orah.
  Dolazila je jesen i postajalo je sve hladnije. Devojkama, međutim, nije hladno ni u bikiniju.
  U pauzi su pokupili mladiće od šesnaest godina i legli s njima, milujući se i pijući Colu. Gerda je skinula grudnjak i dozvolila dvojici mladića da je ljube u grimizne pupoljke njenih bradavica. Tačnije, sama ih je ohrabrila, jer je to jako ugodno za jaku djevojku. Ostali su uradili isto, uzeli par za sebe. Čak se i religiozna Magda smekšala. Lijepo je dodirivati vas mlada, gola tijela mišićavih ratnika.
  Gerda se nacerila i namignula plavuši sa zlatnom kosom:
  - I vidim da ti se sviđa kada dečaci prelaze jezikom po tvojim bradavicama. Kako se ovo slaže s vašim vjerskim moralom?
  Magda je namjerno veselo odgovorila:
  - Ako ne griješiš, nećeš se pokajati... Ako se ne pokaješ, nećeš se spasiti!
  Charlotte se zahihotala i zapjevala:
  - Greši i pokaj se! Pokajte se i ponovo sagrešite! Pokajanje za grijeh, za spas duše!
  I sipao joj koka-kolu na bradavice. Dječaci su počeli intenzivnije da ližu grudi. Charlotte je pohotno uzdahnula. Očigledno joj se to izuzetno dopalo.
  Christina je logično primijetila:
  - Vašington će pasti... A nakon toga, neće li SAD kapitulirati?
  Gerda, osjetivši poljupce na svojim grudima, predloži:
  - Naravno da će kapitulirati... Ali mi treba da razbijemo jevrejske jedinice koje će se fanatično boriti. A nakon toga ćemo se boriti protiv SSSR-a.
  Magda je, trgnuvši se, primijetila:
  "Nećemo imati vremena da pokrenemo ofanzivu u Rusiji prije zime!" Šteta... Možda ćemo morati da sačekamo do maja?
  Charlotte je pokazala kolačić i primijetila:
  - Pa šta? Hajde da predstavimo stvari na našim imanjima za ovo vrijeme. Ne možete se svađati stalno, morate istovremeno voditi računa o domaćinstvu!
  Gerda se složila sa ovim:
  - Da, vredi razmišljati o mirnodopskim... Sada imamo para - kokoške ne kljucaju. Dobićemo i zemlju u Americi. Tako da radu i miru nema kraja!
  Kristina je pokazala zube, dobro je kad se mladićev jezik vrpolji na bradavici i sikće:
  - I zasijaću svoje plantaže genetski modifikovanim proizvodima!
  Biće lubenica veličine buradi, i jabuka veličine lubenice!
  Magda se zahihotala i, isplazivši jezik, cvrkutala:
  - Mi smo smrtonosne meduze, tako slične lubenicama!
  Christina se nacerila i poljubila mladića u obraz. Onda je prednjala:
  - Ekonomija i politika idu ka globalizaciji. Baš prema Kautskom: ujedinjena hegemonija i kontrola svijeta! Kada se formira nova narudžba!
  Gerda je predložila:
  - Biće moguće trgovati pamukom. Ovdje u SAD-u postoje dobre plantaže pamuka.
  Charlotte je to zamislila i nasmijala se:
  - Ovo je kod čika Tome... Da, u ovoj knjizi su crnci aktivno radili. Napali su plantažere. Šteta što je kraj ispao loš... - Devojke su teško uzdahnule i primetile. - Žao mi je Eve. Bila je dobra, bistra djevojka. Mogla je biti dobar ratnik.
  Christina je odmahnula glavom i prigovorila:
  "Ona je previše meka da bi bila dobar ratnik." Prava devojka treba da bude čvrsta i agresivna!
  Gerda je otpjevala kao odgovor:
  Na nebu blistaju heruvimi,
  Još jedan je došao na nebo, vidim moć...
  Gerda gorko jeca od ozlojeđenosti -
  Zašto sam rođen kao devojčica?
  Christina je protresla zlatnocrvenom kosom i primijetila:
  - Ali bolje je biti žena nego muškarac. Na primjer, ženski orgazam je mnogo duži i jači!
  Gerda klimnu glavom uz osmeh Gorgone Meduze:
  - Da, jače! Neka momci urade nešto ozbiljnije! Avaj, probudila se takva želja.
  I čuli su se sladostrasni uh i uzdasi... pretvarajući se u vrisak pohotnih ženki.
  Ali devojkama nije suđeno da dugo uživaju u kaskadi orgazama. Morao sam ponovo u rat. Tačnije, vozi tenk. Njegov oklop već je bio ukrašen brojnim ožiljcima.
  Washington nije odustajao. Borba se vodila za svaki blok, pa čak i za svaku kuću. Otpor se pokazao tvrdoglavim i viskoznim.
  Gerda je, pucajući u bateriju, pjevala:
  - Amerika...
  Charlotte je ispalila i nastavila:
  -Amerika...
  Christina je ispalila projektil i rekla:
  -Shvatio sam...
  Magda je udarila bosom nogom i dodala:
  - Ona...
  Gerda je poslala poklon i zarezala:
  - Napredak!
  Charlotte je izgovorila svoje riječi, oštre poput projektila:
  - Gdje...
  Christina je pustila municiju i izdala:
  - Ne...
  Magda je pogodila projektil i prosiktala:
  - Baci...
  Gerda je sjekirom isjekla artiljeriju:
  - Pogledaj...
  Charlotte je poslala poklon i odbrusila:
  - Radnici...
  Christina je, šaljući školjku, dodala:
  - Ne...
  Magda je, bacivši municiju, nastavila:
  - Mjesto...
  Gerda je ponovo poslala granatu i siktala:
  - Usluge...
  Charlotte je poslala poklon, srećom municija je dopunjena:
  - Prostitucija.
  Christina je poslala granatu i pritisnula je riječima:
  - Javno...
  Magda urla na sve strane:
  - Kuća...
  Gerda je prosiktala kao zmija:
  - Kuća...
  Šarlot je, nakon što je ispalila smrtonosni hitac, rekla:
  - Punjena...
  Christina je, nakon što je poslala čelični blank, dodala:
  - A...
  Magda je zacvilila kao odgovor:
  - Prije...
  Gerda je ispalila granatu i prosiktala:
  - Nim...
  Charlotte je opalila i rekla:
  - Na...
  Christina je izbacila projektil, zakačila:
  - Ulica...
  Gerda je cvrkutala, pucajući:
  - Sve...
  Charlotte je prosiktala, grakćući poput vrana:
  - Red...
  Christina je strastveno rekla:
  - Troškovi...
  Magda je probola Sherman kao igla i nastavila:
  - Ali...
  Gerda, pucajući, dala je biser:
  - Konačno...
  Charlotte je, pucajući, nastavila:
  - On...
  Christina je, nastavljajući da puca, rekla:
  - U kući...
  Magda je udarila i prosiktala:
  - Na...
  Gerda je pustila komad smrti i zarežala:
  - Žena...
  Charlotte je opalila i dala biser:
  - izgleda...
  Christina je zastenjala i zacvilila:
  - A...
  Magda je zasjekla projektilom i rekla:
  - Žena...
  Gerda ju je pogodila granatom, sikćući:
  - U...
  Charlotte je lansirala visokoeksplozivnu kosu, lajući:
  - Kreveti...
  Christina je prosiktala, pucajući:
  - Oh...
  Magda je poslala granatu i stidljivo zacvilila:
  - Goli...
  Christina je poslala još jedno ubojito umjetničko djelo, lajući:
  - Laganje...
  Djevojke su prasnule od smijeha, zaista su se zabavile pisati tako nešto.
  Zatim su, snimajući, počeli da komponuju nešto pristojnije i herojskije. I kvartet devojaka, dobro je ispalo:
  Neka se spoj srca kuje, jači od čelika,
  Otresemo navalu krvave prašine sa oštrica!
  I oči u suzama blistale kao zvijezde,
  Budi sa mnom zauvijek: rekli su strastveno!
  
  Zauvek smo sa tobom, zlatni san -
  Djevojka mjesečine i široke plime...
  Pod zastavom Svetog Isusa Hrista -
  Strašni hor keruvima će se popeti na nebo!
  
  Pijmo blistavo vino strasti,
  A umjetnik će vam dati skicu svemira...
  Koliko si mršav - slabašna nit života -
  Đavo želi potpuno uništiti ljubav!
  
  Vitez potegne mač - prizivajući Hrista:
  Da u svetu zavlada harmonična veza...
  I Marija donosi - Božansku čistoću -
  Vjerujte da nam Gospod neće dozvoliti da padnemo u pakao!
  
  Ali svoje nade nosite u sebi...
  Na kraju krajeva, čovjek se ne može cijeniti za Boga!
  Svako od nas će do ušiju biti pokriven srebrom,
  Biseri i baršunasti labud će poletjeti u nebo!
  
  Samo ako si pao u borbi,
  Za svoju Otadžbinu koja je vrednija od vasione...
  I onda se ne bojimo izlivenog napalma -
  Slabost vitezova svjetlosti bit će nepotkupljiva!
  
  Lepo je živeti u svetu, ali ponekad je dosadno,
  A zla glad i hladnoća tjeraju ljude...
  Moramo biti pod brdom Satanom,
  I imaćete sreće ako ste mladi u duši!
  
  Ušao u svemir kao prijatelj nakon smrti:
  Videćete nešto što će vas naterati da dahnete i nasmejete se!
  Iako ćeš u tijelu postati kao dijete -
  Ali ćete bez problema shvatiti da je to bila greška!
  
  Iskustvo iz ranijih bitaka će dobro doći, vjerujte mi,
  U njima ćete spoznati radost raja napravljenog od krvi...
  Ponizićeš red gde je divlja zver urlala -
  I princezu ćete primiti za ženu!
  
  A onda za tron i dalje staze,
  Morat ćete se okretati oko prstena svemira!
  Onda ću preneti vest svojim potomcima -
  Vjerujte mi, bolje je učiti za uspjeh!
  
  Da li je moguće postati Bog - ovo je kul pitanje,
  Čovek je stvoren po obličju Božijem...
  I iako još nije dostigao nivo Boga...
  Ispod nas imamo zvijezde koje žustro skaču!
  
  Nauka će dati, vjerujte mi, moćne sile za nas,
  Jer od znanja ćemo tkati užad...
  A čak i da je zgrešio, to je stvar prošlosti Ham,
  Ali atom je napravio granate za naše neprijatelje!
  
  Univerzum je ocrtao liniju - znaj,
  I svemir će je pratiti u kaskadi...
  I dostignuća bez brojanja - tu je pravi raj,
  Za koje se vitezovi moraju boriti!
  Devojke su zaista dobro pevale, a ujedno su i uništile brojne baterije i bunkere. Zadobili smo ogrebotine i udarce...
  Morali smo da napravimo kratku pauzu da dopunimo municiju. Kao što neki mudraci kažu, prave kotlete od odvratnih djevojaka.
  Kristina i Magda su ponovo igrale šah. Crvenokosa devojka zlatne nijanse sva je želela da pobedi medenu plavušu. Utakmica se igrala u oštrom napadačkom maniru. Magda je ponovo uspjela preuzeti inicijativu i steći materijalnu prednost.
  Nismo imali vremena da završimo utakmicu, bila je još jedna bitka, i to vruća bitka. Međutim, kiša je tek počela da pada sa neba. Vidljivost se pogoršala. Nacisti su se očigledno osjećali nelagodno.
  Gerda je ispalila sa osmehom, uzela ga i zapevala:
  - Kiša...
  Charlotte je, podržavajući ratnika, ispalila:
  - Bosonog...
  Christina, udarivši projektil, nastavi:
  - Do...
  Magda se ubaci i zaguguta:
  - Zemlja...
  Gerda je prosiktala, očiju blistavih, i rekla:
  - Prošao...
  Charlotte je udarila u školjku i zarežala:
  - smočio se...
  Christina je pustila smrt i siktala:
  - Djevojke...
  Magda je ispalila usijanu i rekla:
  - Oko...
  Gerda je, pucajući bez prekida, nastavila:
  - Ako...
  Charlotte je lansirala projektil i prosiktala:
  - Jasno...
  Christina je ispalila i nastavila, pokazujući zube:
  - Dan...
  Magda je udarila i zaškripala:
  - Ovo...
  Gerda je pogodila projektilom i zacvilila:
  - Dobro...
  Charlotte je, oslobađajući dar smrti, zarežala:
  - A...
  Christina je odbrusila na projektil i zacvilila:
  - Kada...
  Magda je zacvilila kao vrh, ričući:
  - Obratno....
  Gerda je zujala dok je ispaljivala projektile:
  - Loše...
  Charlotte je, oslobađajući darove uništenja, pjevala:
  - Ako...
  Christina, šaljući smrt, siktala je:
  - Pesme...
  Magda je, žestoko iskakavši zube, ispalila:
  - pjevaj...
  Gerda je prosiktala i skočila, pucajući i udarajući:
  - Ovo...
  Charlotte je, ispljuvajući školjke, istisnula:
  - Dobro...
  Christina ga uzme i prosikta:
  - A...
  Magda je zacvilila ispuštajući projektile:
  - Kada...
  Gerda je rekla golim očnjakom:
  - obrnuto...
  Charlotte je ispljunula još jednu školjku i izgovorila:
  - Tužan...
  Gerda je ponovo opalila i rekla:
  - Ako...
  Charlotte je odgovor, urlala je:
  - Zlo...
  Christina je rekla lajući i ispalivši:
  - Ti...
  Magda se nasmiješila i ispalila:
  - To...
  Gerda je ispljunula dio smrti i rekla:
  - Uvijek...
  Charlotte, lansirajući mlaz školjki, ugušila se:
  - Lako...
  Christina je, pjevajući uz to, nastavila:
  - A...
  Magda je, sikćući i pucajući, rekla:
  - obrnuto...
  Gerda je zaurlala na sav glas:
  - Teško...
  I opet je prošao podmukli hor.
  Charlotte, pucajući, zacvilila:
  - Ako...
  Christina je, pucajući, rekla:
  - Zlo...
  Magda je, pokazujući zube, nastavila:
  - Ti...
  Gerda je prosiktala iz grla:
  - To...
  Charlotte je nastavila s velikim bijesom:
  - Uvijek...
  Christina je, pucajući, rekla:
  - Lako...
  Magda je ispravila svoj šarm, kikoćući se:
  - A...
  Charlotte je pustila smrt i brbljala:
  - Kada...
  Gerda je žestoko promrmljala:
  - obrnuto...
  Christina je, puštajući smrt, urlala:
  - Teško...
  Magda je nakratko podigla bosu nogu i zacvilila:
  - I...
  Gerda pjevuši na sve strane:
  - Dosadan!
  Nakon čega su djevojke zastale... Ponovo su dopunile municiju. I da njihova puška brzo puca, a borba je veoma intenzivna.
  Djevojke su se zabavljale i pokazivale sjajne zube. Kako je lijepa ova zemlja i liči na raj. Ti samo nastavi sa tim. Ili nosi malo kolonjske vode.
  Gerda i Charlotte su počele da se prave budale. Vrlo su spretno držali karte golim prstima i miješali bosim nogama. Izgledalo je kao veliko remek-delo.
  Christina je vrlo lukava, nije završila već izgubljenu igru, već je odmah ponudila novu. Magda se nije svađala sa svojim partnerom. Ona takođe nije jedan od poslednjih ratnika... Ali nije tvrdoglava.
  Christina je donekle diverzificirala svoj uvodni repertoar i otišla sa D2-D4. Magda je odgovorila Kraljevom indijskom odbranom. A Christina je varijanta četiri pijuna. Usledila je veoma žestoka borba. A bijeli je najvjerovatnije imao nekakvu prednost. Magda je već počela razmišljati i tražiti izlaz iz delikatne situacije.
  Utakmica je odgođena, a opet bitka... Ovdje je već bilo vruće. Baterija najnovijih protutenkovskih topova kalibra 120 mm, sposobna da probije E-50 izbliza.
  Početna brzina projektila je 1050 metara u sekundi. Dakle, s velikim zakašnjenjem, Yankeesi su nabavili manje-više zadovoljavajuće oružje. Istina, sam tenk još nije ušao u proizvodnju, samo su topovi bili u funkciji.
  Ne prilazeći, devojke su počele da pucaju u njih...
  Gerda je, pucajući iz daljine, ipak primijetila:
  - Amerikanci očigledno napreduju. Ovo je njihov zaštitni znak: sve rade kasno. Ali sa takvim potencijalom, mogli su davno iskovati raonike u mačeve.
  Šarlot je pevala, migoljajući torzo i tresući crvenim loknama:
  - Đavole! Đavole! Spasite đavola! Neko, neko nas je kaznio! Daj nam, daj nam mačeve u naše ruke, protiv Jenkija, Jenkijevskih hordi!
  Magda, zgnječivši američku pušku, reče sa princezinim osmehom:
  - U redu je... Naša superiorna klasa će imati uticaja u svakoj borbi... Uvek smo pobeđivali, pobedićemo i sada!
  Christina je udarila bosom nogom po oklopu i zapjevala:
  - Ahtun, Ahtun... Foeir, Foeir!
  Veličanstvena engleska četvorka: Jane, Gringeta, Malanya, Matilda upala je u New York. Ratnici su se borili na skučenom tenk Goering-4. Auto je bio evolucija Churchilla. Nešto lošiji u oklopu i nešto teži od E-50, ali sa sličnim oružjem.
  Tenk je proizveden u engleskim fabrikama, u Britaniji koja je postala protektorat Trećeg Rajha.
  Džejn je pucala u američki top i cvrkutala:
  - Mi smo veliko biračko tijelo... Hajde da razbijemo protektorat!
  Gringeta je ispravila svog partnera:
  - Nećemo se lomiti, već se razvijati... Postat ćemo jači!
  Gringeta je opalila, razbila američki pištolj i filozofski primijetila:
  - Sve što nas ne ubija čini nas jačim!
  Malanja se zakikota i poviče:
  - To je banalna istina, ali teško je poverovati!
  Matilda, koja je svojim gusjenicama smrvila nekoliko vojnika, primijetila je:
  - Moguće je da istina bude banalna. Na primjer, Sunce je žuto, kao što možete vidjeti gledajući u nebo.
  Jane je vrlo široko razvukla usne, otkrivajući svoje zube.
  Pustila je Gringethea da puca i cvrkutala:
  - I Sunce je prilično ujednačeno. Nebo jednostavno blokira plave zrake i proizvodi žutu nijansu.
  Matilda se zakikota i primijeti:
  - A ti si tako pametan... Ona je spretno primetila da je ovo samo žuta iluzija!
  Gringeta je ponovo opalila, razbila bunker i cvrkutala:
  - Sve je u našem svetu iluzorno... Samo oni stvarno ubijaju!
  Udarali su Malanju mitraljezima i u šali, a možda i ne u šali, zacvilili:
  - Ili je možda smrt iluzija! Na kraju krajeva, duša je besmrtna, a možda je u smislu formiranja ličnosti primarna!
  Gringeta je ponovo opalila i zapjevala:
  - Iako telo bez duše nije telo, kako je slaba duša bez tela!
  Džejn je osetila lirski uspon u sebi i prasnula je u pesmu. I njeni prijatelji su počeli da pevaju sa njom.
  Ratnik-aristokrata je počeo:
  - Moćni...
  Gringeta je nastavila, udarajući projektilom:
  -Tank...
  Malanya je, pucajući, rekla:
  - Vodi...
  Matilda je objavila smrtonosni poklon i tvitala:
  - Vatra!
  Džejn je, pucajući i otkrivajući zube poput velikih bisera, zalajala:
  -I...
  Gringeta je prosiktala, mašući rukama:
  - Potresno je...
  Malanya je opalila i rekla:
  - Svi...
  Matilda, smrskavši borce svojim tragovima, siktala je:
  - Zaredom!
  Jane je cvrkutala i nastavila:
  - Na...
  Gringeta je ispalila, sikćući kao kobra:
  - Pogledaj...
  Malanya, pucajući, nastavi:
  - Borac...
  Matilda je prstima lupkala bose noge i rekla:
  - Sasvim...
  Jane se zakikota i zapali cigaretu:
  - Strmo...
  Gringeta je ponovo opalila i prosiktala:
  - Neka bude...
  Malanya je podmetnula projektil govoreći:
  - Hoće li...
  Matilda je zabila projektil u metal i rekla:
  - Rezultat!
  Džejn je, nastavljajući da puca, cvrkutala:
  - A...
  Gringet dobila otkaz i podršku:
  - Ako...
  Malanya je ispalila projektil i izvukla riječ:
  - "Tigar"...
  Matilda je rekla sa siktanjem:
  - U...
  Jane je završila agresivno:
  - Proći će...
  Gringeta je pala, nastavila:
  - I...
  Malanya je agresivno ispalio:
  - Hoće li...
  Matilda je snažno dodala:
  - U...
  Jane se zahihotala, pokazujući zube.
  - Mi...
  Gringeta je ispalila munju iz očiju i rekla:
  - Vatra...
  Malanya je nastavila:
  - Njegov...
  Matilda je urlala:
  - Naš...
  Džejn se predala rečima:
  - Churchill...
  Gringeta je cvilila dok je pucala:
  - Pokvariće se!
  Malanya je agresivno prosiktala:
  -Ispit...
  Matilda je, drobeći svoje gusjenice, rekla:
  - Iznajmljujem...
  Džejn je pokazala zube i rekla:
  - Na....
  Gringeta je vrisnula iz sveg glasa, ispalivši projektil:
  - Pet!
  I djevojke su se uglas smijale... Bitka je bila prilično vruća. Američki protivavionski topovi su radili. Prednji oklop od 230 milimetara i dalje je izdržao udarce.
  Ali postojao je određeni rizik. Štoviše, na samom kraju rata, Sjedinjene Države su počele proizvoditi vrlo oklopne potkalibarske projektile sa jezgrom od volframa. A ovo je opasno.
  Jane bosom nogom bosom nogom bosom gurnula Gringetino rame i šapnula:
  - Molim vas, nemojte propustiti!
  promrmljala je:
  -Čiji bi blaster cvilio, a tvoj bi ćutao!
  I opalila je, uništivši bateriju...
  Matilda, koja je bila vozač, napomenula je:
  - Manevrisanjem možete smanjiti vjerovatnoću pogotka.
  Djevojka je predala trojicu američkih policajaca, crveni potoci su prskali na sve strane, a kosti su padale. Zatim je nastavila:
  - Ovdje je kao da ste u smrtnoj privlačnosti!
  Gringeta je razbila još jedan protivavionski top i zapjevala:
  - Horde Wehrmachta su bijesne, a mi smo djeca čeličnog mjeseca!
  Džejn je ispružila bosu nogu, isključila radio i predložila devojkama:
  - Hajde da otpevamo nešto smešno...
  Gringeta se otrovno nacerila i predložila:
  - O Fireru?
  Jane je energično klimnula glavom.
  - Da!
  Matilda je podržala ideju:
  - Dobro! Niko nas ne čuje!
  Džejn je veselo pevala dok je pucala:
  - Ah...
  Gringeta ga je podigla, pucajući oduševljeno:
  - Fireru...
  Malanya je odgovorila grubo, režući:
  - Ti...
  Matilda, smrskavši vojnike, nastavi:
  - Fireru...
  Jane je ispustila nalet entuzijazma:
  - Koza!
  Gringeta je, pucajući, nastavila:
  - Za što....
  Malanya je, pucajući, rekla:
  -Protiv...
  Matilda je zgnječila svoje gusjenice i pisnula:
  - engleski...
  Jane je oduševljeno nastavila:
  - Popeo sam se...
  Gringeta je prosiktala i urlala:
  - Ti....
  Malanja je ogolila očnjake i zalajala:
  - magarac...
  Matilda je tada počela urlati:
  - Dobićete...
  Jane je nastavila sa smijehom, gotovo da se guši:
  - Od...
  Gringeta je ispalila i rekla:
  - Ti...
  Malanya je ponovila entuzijazam:
  - Konkretno...
  Matilda je prošaptala riječi:
  - U...
  Jane je, bijesno ispalivši rafal, zalajala:
  - Pjatak!
  Gringeta je, pucajući, nastavila:
  - Naići ćete na...
  Malanya je agresivno pokupila:
  - Na...
  Matilda je glasno rekla:
  - Jaka...
  Jane je oduševljeno podržala:
  - engleski...
  Gringeta je poslala smrtonosni poklon i rekla:
  - Pesnica!
  Malanja je nastavila da peva:
  - U...
  Matilda je rekla, zgnječivši protuavionski top svojim gusjenicama:
  - Mi...
  Jane je pjevušila i nastavila:
  - Mitraljezi...
  Gringeta je prosiktala, zakucavajući:
  - I...
  Malanja je nastavila uz škripu:
  - Tenkovi...
  Matilda je urlala:
  - U...
  Jane je zarežala:
  -Nas...
  Gringeta je siktala na sve strane:
  -A...
  Malanya je oduševljeno nastavila:
  - Ti...
  Matilda je urlala kao bivol:
  - SA...
  Jane je zacvilila:
  - Automatski...
  Gringeta je prednjala, pokazujući zube:
  - Tresiš se...
  Malanya je ljutito rekla:
  - Jebem ti!
  Matilda je nastavila da peva:
  - Ubićemo...
  Jane je cvrkutala, lupajući bosim nogama:
  - Ti...
  Gringeta je cvrkutala, pucajući oduševljeno:
  - Kao...
  Malanja je ušutila i pokazala iskrice iz zuba:
  - koza...
  Matilda je zujala, zgnječivši ostale:
  - I...
  Jane je ponovila entuzijazam:
  - Oni će izgoreti...
  Gringet je ljutito rekla:
  - Plava...
  Malanya je prosiktala kao gadna kobra:
  - Prije...
  Matilda je bijesno dodala:
  - Tla...
  A devojke su uglas pevale:
  - Vatra, vatra, vatra... Agonija!
  Ostalo nam je bez municije, ali nije škodilo dopuniti gorivo. Morao sam malo povući rezervoar. I pozovite tim za snabdevanje preko radija. Djevojke su se malo odmorile.
  Jane je protrljala bosu nogu o oklop tenka. Prelepa devojka plave, blago zlatne kose. Tako zavodljiv i aristokratski u isto vrijeme.
  Njena ljepota je ljepota fizički ojačane princeze. Jane je pucala i predstavila tipa. Ovako izvajana, zgodna, mišićava, prirodna plavuša sa preplanulom kožom. Pa da je mazi... jezikom!, nacerila se Džejn, o, dobro je kad voliš seks. A ima žena kojima se to ne sviđa. Verovatno su veoma nesretni u braku. Iako vođenje ljubavi sa jednim muškarcem postaje dosadno. Želim raznolikost. Želim nove utiske i avanture. I tražite nove muškarce da jedan bude ljepši od drugog! Osim toga, Jane je jako voljela crne ljubavnike. Romantično je voditi ljubav sa obojenom osobom. I jako je lijepo kada je koza crna, a vi trljate grimizne bradavice o nju.A bradavice nabrekne i postanu tvrđe. I već te počinje potresati sladostrasni talas.Jane je zamalo stavila ruku između nogu, jer je htjela muškarca. Ali bilo mi je neugodno pred prijateljima.
  I kako sam želio da pulsirajući štap od žada uđe u vlažnu pećinu Venere.
  Ali njena glava je počela da zaspi, a devojka je zadremala i sanjala o tome;
  Tu smo!
  Jover Hermes se ponovo idiotski nacerio i našao se u luksuznom skafanderu. Unutar zgrade treperili su trodimenzionalni hologrami, gdje su razni pojedinci, od stelzana do zapanjujuće raznolikih stvorenja, izvodili ritual snošaja na razne načine, ponekad najdivlje i izopačenije u ljudskom oku. 3D projekcije su se pomjerale i djelovale su živo i živo. Postojale su slike ženke kentaura i radioaktivne meduze. Unutrašnjost njihovih tijela izbila je u minijaturne nuklearne eksplozije tokom parenja. Neki pojedinci, nalik narkotičnim halucinacijama avangardnog umjetnika, prikazani u obliku ogromnih holograma, snose se uz erupciju kaskada munja ili prskanja hiperplazmatske lave koja u letu mijenja oblik i zračenje neograničenog spektra raznolikosti. Ili prskanje hiperplazme u obliku troglavih orlova, pa se istog trena, poput figurica od plastelina, pretvaraju u leptire sa mnogo krila, onda je ovo mješavina riba i cvjetnih pupoljaka koji mašu laticama... I ovo je potpuno nevjerovatno, stvorenja neopisivog oblika, vršeći čin reprodukcije, proždiruvši energiju okoline, natjerali su atmosferu na kondenzaciju i ona se slijevala u mlazovima kiše, koja je nakon pada na površinu odmah počela šištati i dimiti se.
  Lev je izgledao zaprepašteno i zbunjeno je treptao... Ovo je bilo izvan njegove mašte, nešto što je u principu nemoguće zamisliti zdravom čoveku. Izreka je došla sa mladićevih usana:
  - Čovjek mentalno može zamisliti sve - osim granice iza koje prestaje bezgranična ljudska glupost!
  Hermes na to nije reagovao, željno je zavirio u projekcije, stelzanovo disanje se ubrzalo i otežalo.
  Iza holograma isplivala je gola, visoka diva sa frizurom u sedam boja i neutronskim bičem sa dvanaest repa. U početku se stelzanka činila ogromnom, ali se sa svakim korakom smanjivala sve dok nije postala gotovo standardna, veličine nešto više od dva metra. Hodala je, energično okrećući svoje prekrasne bokove tankom niti koja je blistavo svjetlucala s radio kamenčićima koji su visili na njima. Cipele sa visokim potpeticama, pozlaćene kamenjem, glasno su zveketale po poludragom premazu.
  Iza nje se kretalo stvorenje koje se sastojalo od sedam fasetiranih loptica sa nogama u obliku žabe, ali na mekim jastučićima. Kuglice su svjetlucale kao drago kamenje pod potocima nekoliko svjetiljki, a lice... Pa samo Miki Maus u davna vremena, kultni dječji crtani film. Stelžanka je zastala i pokazala svoje velike trobojne zube poput grabežljive pantere. Njene prekrasne oči, sa likom sedmokrake zvijezde na šarenici oka, smrznule su se na zgodnom Leu Eraskanderu.
  - Kakav kvazar juling! Iz kog kvarka ste ga izdvojili?
  Hermes je lukavo zaškiljio, namigujući (to je loša navika trgovca!) svojim desnim, otrovnim ljubičastim okom:
  - Poslovna tajna! Reći ću ti uz naknadu!
  Ogromna žena mišićave ruke povukla je visokog momka, satkanog od gipsanih mišića, prema sebi. Njeni dugi nokti blistali su mešavinom naprskanih safira, smaragda i ultra-plutonijuma.
  - Platiću vam procenat, po dogovoru. Pretpostavljam da je sasvim logično da se podigne honorar za mladića. Više od hiljadu i trista ženki već je skeniralo sliku ovog mladunčeta lava. Jednostavno će ga raskomadati!
  Hermes je mesožderski obliznuo pune usne:
  - On je jači nego što mislite! Izdržaće! Ima li šta za mene da mi ovdje ne bude dosadno?
  Vlasnica bordela izbacila je snop narandžaste svjetlosti iz svojih prstiju i upitala, uvlačeći plamen droge svojim gracioznim malim nosom:
  - Hoćete žene redove, oficire ili iz reda vanzemaljaca? Ali seks s ne-proteinskim predstavnicima drugih svjetova je nezakonit (i može biti opasan!), moguć je samo uz dodatnu naknadu. Postoji izbor od hermafrodita do svraka...
  Hermes je opušteno odmahnuo:
  - Bolje je sa ženkama iz drugih galaksija i tjelesnih struktura, već su umorne od svojih vječnih sparing partnera.
  Crtano lice životinje koje je izgledalo kao komadić perli s kraljičine haljine zarilo se u mladićevu potkoljenicu. Nos se ispružio lopaticom i protrljao graciozno izbočene vene ispod dječakove kože od tamne čokolade. Eraskander je predeo od prijatnog škakljanja, a gruba lopatica se pomerila na ružičaste pete, prekrivene mirisnom mastom koja odbija prašinu i prljavštinu. Boja svjetlucavih kuglica, divno stvorenje, počela je da se mijenja prema smaragdno plavom dijelu spektra.
  - Želja klijenta je zakon. - vikala je šefica kuće strasti svom smiješnom ljubimcu. - Nazad Alavaleta, grešite što mislite da je ovaj dečko najljubaznija duša. Pred vama je, zapravo, monstruozna mala životinja, sposobna da u budućnosti postane jedan od najboljih ratnika Bezgraničnog Carstva. - Tada je divin ton prešao iz patetičnog i uzvišenog u najobičniji, pa čak i dosadan. - A ti, Lavovče, prati me!
  "Ako je sve u redu, pokazaću vam carsku palatu u galaktičkoj prestonici Grejzinaru", jedva čujno je prošaptao Hermes.
  Ruku pod ruku, Eraskander i vlasnik bordela hodali su iza zida od mozaika. Odatle se čuo ženski smeh i šuštanje skidanja odeće. Pojava mladića izazvala je urlik. Nekoliko golih djevojaka jurnulo je na njega, pijući s pohlepom gladnih pijavica. Tijela; Čovjekova bronzano-smeđa koža i svjetliji stelzanok bili su isprepleteni u klupko, osjetio je kako ga, u naletu strasti, snažno ugrize za rame, i odjednom tri pikantno mirisne djevojačke usne pokušavaju uhvatiti robova usta. Ruke su zgrabile dječakovu plavu kosu, opkolile ga, uzrokujući bol, dugi nokti su mu se zabili u lopatice. Lav je radio bijesno, kao živa mašina, ali njegov um je bio daleko...
  Jane se probudila od udaranja dlanom po golom tabanu.
  Gringeta je prosiktala svom partneru, tačnije komandantu:
  - Pa, sad nazad u bitku!
  Jane se zakikota i primijeti:
  - Na tebi sam kao u ratu, a u ratu kao na tebi...
  Ovaj mitraljezac je podržavao Malanyu:
  - Borba je gotova, a ja sam srećan što idem kući!
  Matilda je sanjivo rekla:
  - Voleo bih da mogu imati imanje za sebe! I na njemu su robovi!
  Gringeta se zakikota i lukavo reče:
  - Zašto samo jedno imanje? Možda je bolje imati cijeli univerzum sa robovima?
  Jane se zahihotala. Željela je crno tijelo. Da se stisne i miluje. Eh, ne razumiju svi žene. Zašto ih toliko privlače Afrikanci?
  Malanja je počela da puca iz mitraljeza - na svu sreću municija je bila napunjena, i cvrkutala je:
  - Lagani "Bummer", cool "Bummer" - smaragdna svjetla... Ovaj "Bummer", sin Fortune, ako možete sustići!
  Matilda je povećala brzinu... Devojke su počele da uništavaju još jedan bunker.
  Jane je cvrkutala:
  - Ti...
  Gringeta je oduševljeno odjeknula:
  - Pa...
  Malanya je zarežala, pokazujući zube:
  - Ti znaš...
  Matilda je bijesno nastavila:
  - Naš...
  Džejn je zviždala, šaljući projektil golim prstom na džojstiku:
  - Ljudi!
  Gringueta je otpjevala sa aplombom:
  - Voli...
  Malanya će viknuti:
  - Vodonik!
  Matilda je vrisnula:
  - Daj mi hidrogensku bombu!
  Jane je odmahnula zlatnom glavom i zapjevala:
  - Ma, ni ja ne verujem... U ova sujeverja!
  Gringeta je metodično počela da puca na bateriju iz haubica. Uradila je to mirno, ali pevajući:
  - Lupam kao detlić... I čak sam malo lud!
  Malanja je mitraljezima posekao nekoliko desetina pešaka i zaurlao:
  - Magija kostura!
  Matilda, gurajući tenk, uzela ga je i zapjevala:
  - Bez časti, svijetla zemlja! Ne postoji stvorenje koje je odanije Koshcheiju!
  Ratnici su se zakikotali, a Džejn je ponovo počela da peva:
  = Njemačka...
  Gringeta je oduševljeno odjeknula:
  - Ovo...
  Malanya je agresivno dodala:
  - Ukupno...
  Matilda je ispravila riječ:
  - Samo...
  Jane je oštro završila:
  - Razmazati...
  Gringeta, pucajući, cvrkutala:
  - Kraj...
  Malanya je prosiktala od bijesa:
  - On će doći...
  Matilda se zakikota:
  - Sveta...
  Jane je potvrdila sa aplombom:
  - Za tebe...
  Gringeta je agresivno rekla:
  -Metak...
  Malanya je prosiktala kao ispuhana guma:
  - U...
  Slomeći sve, Matilda je rekla:
  - Hram!
  I djevojke su prekrstile gole noge. Izgledali su tako neverovatno i zavodljivo.
  Jane je cvrkutala:
  - Hoće li...
  Gringeta ju je svojevoljno nastavila da prikovava:
  - Fireru...
  Malanya je prosiktala s bijesom pantera:
  - Petlja...
  Matilda je nastavila kroz smijeh:
  - Staljin...
  Jane je odbrusila glasom oriole:
  - Sranje...
  Gringeta je duhovito siktala, pa čak i razbila tešku haubicu:
  - Na...
  Malanya je željno prihvatila situaciju:
  - Dva...
  Matilda je prosiktala kao panter:
  - Rublja!
  Nakon čega je i posljednji pištolj utihnuo. Nacisti su već zauzeli 90 posto New Yorka. A ko je rekao da je premalo Nijemaca da bi vladali svijetom? U svakom slučaju, oni mogu progutati svijet. Hiljade Jenkija se ponovo predaju. I samo dijelovi koji se sastoje od Židova preferiraju smrt od kapitulacije.
  Nakon pada New Yorka i Washingtona, 25. oktobra 1945. Sjedinjene Države su se predale. Tako je okrenuta još jedna stranica Drugog svjetskog rata.
  Američka vojska se razoružavala, a milioni vojnika i milicija krenuli su u logore.
  Hitler se radovao... 30. oktobra 1945. Firer je posetio Vašington i govorio na ruševinama Bele kuće.
  Govor diktatora broj jedan bio je, kao i uvijek, svijetao i nezaboravan. Nemci su aplaudirali, a Amerikanci su klečali. Najbogatija sila na svijetu je pala. Veliki trijumf.
  Hitler je naredio da se pripremi odmor na Kipru i organizuje čitav niz gladijatorskih borbi.
  U isto vrijeme, Nemci su počeli da tjeraju Jevreje u geta i uspostavljaju novi poredak. Treći Rajh je počeo da vari Ameriku.
  Ujedno su dodijeljena priznanja onima koji su se istakli. A bilo ih je mnogo.
  Super as, i prava zvijezda, Friedrich je dobio posebno kreirani orden za njega: Velika zvijezda, Viteški križ Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima. Gore je ustanovljena samo jedna nagrada: Velika zvijezda, Viteški krst, Gvozdeni krst, sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Ostali su također nagrađeni. Džejn je dobila Viteški krst sa hrastovim lišćem, a njeni prijatelji su jednostavno dobili Viteški krst. Veličanstvena četvorka dobila je kao nagradu: Viteški krst, sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima, a takve su nagrade već imali. Plus zlatni i dijamantski krstovi razarača tenkova.
  Hans Feuer, dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem i mačevima.
  Nije loše za čovjeka čija je majka Jevrejka, a otac Norvežanin. I izjasnio se kao Nijemac desete generacije. Hans je ljubavnik Gerda i nekoliko drugih djevojaka. Veoma zgodan, plavokos mladić. Uopšte ne liči na Jevrejina, već na poster Arijevca.
  Gertruda i Stela, ove ratnice koje su se borile na disku, takođe su dobile zlatni krst vojnih zasluga. A na viteškom krstu gvozdeni krst sa hrastovim lišćem. Ali više su nagrađeni za spiskove uništenih aviona. Disk avioni su bili neranjivi, ali nisu mogli sami da ih ispaljuju. Samo su nabijali avione, jer je brzina bila pet do šest puta veća od brzine zvuka. Pa, mogli bi i ispaliti radio-kontrolisani projektil na kopnene ciljeve.
  Sve dok disk nije postao strašno oružje, iako je njegova neranjivost imala snažan moralni utjecaj na njegove neprijatelje. Ali to je skupa stvar.
  Piloti Margaret i Helga dobili su Viteški krst Gvozdenog krsta, sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Ovo je za veličanstvene prikaze oborenih aviona i ljepotu šarmantnih plavuša.
  Dobio nagradu: Viteški krst i Dan, kao i lišće vučjeg hrasta.
  Karasa su nagradili i Japanci i Nijemci. Odlikovan je Gvozdenim krstom prve klase i personalizovanim satom od Mainsteina. Dječak nindža dobio je svoje glavne nagrade od cara Hirohita. Naravno, i drugi nindža ratnici su bili nadareni. Japan je doprineo osvajanju Amerike.
  Mnogi su dobili nagrade i novac. Radost i veselje zahvatili su cijeli Treći Rajh.
  Tenk E-50 pokazao je odlične borbene kvalitete i bio je prepoznat kao najbolji na svijetu. Nemci su opet izneverili svoj mentalitet.
  A 8. novembra 1945. u nisku orbitu Zemlje lansiran je prvi umjetni satelit s video kamerom.
  Sam Firer je još uvijek slavio godišnjicu Minhenskog puča na Kipru u Koloseumu.
  Krv je tekla kao reka u borbama gladijatora. Kao i uvijek bilo je puno orgija i proždrljivosti. Nemci su bukvalno poludeli.
  U međuvremenu, Staljin je, slaveći praznik revolucije 7. novembra, okupio Državni komitet odbrane.
  Bilo je potrebno razgovarati o aktuelnim problemima. Sada su Hitlerove ruke slobodne. I zar neće ići dalje prema Rusiji? Da dokrajčim boljševičko carstvo.
  Molotov je, govoreći, primetio:
  - Sada je Treći Rajh postao jači nego ikad! Njegove mogućnosti su neverovatne! Zaista, njemački tenk E-50 pokazao se kao nedostupan Amerikancima. A mlaznoj avijaciji Trećeg Rajha nema premca!
  Staljin je prekinuo Molotova:
  - Ukratko, jesmo li osuđeni na propast?
  Narodni komesar za inostrane poslove je prigovorio:
  - Mislim da nije, druže Staljine. Vaša genijalnost i nepokolebljiva volja sovjetskog naroda sigurno će nas odvesti do pobjede!
  Staljin je nekoliko puta pljesnuo rukama. I s osmijehom je primijetio:
  - Misliš li da moja genijalnost kompenzuje tvoju tromost?
  Voznesenski je, sa ozlojeđenošću u glasu, rekao:
  - Trudimo se svim silama, druže Staljine. Ali postoje ograničenja za ljudske sposobnosti! Toliko tenkova T-34-85 je već proizvedeno da za njih nema dovoljno posade!
  Žukov je ljutito primetio:
  - Glavna stvar nije kvantitet, već kvalitet! T-34-85 je ranjiv čak i na lake E-5, a njegov top neće probiti E-50 čak ni iz neposredne blizine! Zapravo, trideset četiri je moralno i zapravo zastarjelo. Ali nova smena T-54 nije spremna... I da budem iskrena, nije ni dovoljna da prodre u neprijatelja!
  Voznesenski je rekao samouverenim tonom:
  - Činimo sve da T-54 što prije uđe u proizvodnju. Ali tenk bi trebao biti relativno lagan, dobro zaštićen i pristojno naoružan. Teško je postići sve odjednom. Trudimo se i dizajneri rade u tri smjene!
  Staljin je oštro primetio:
  - Koliko takvih rudara hrani vaške u logorima! I generalno sam razočaran tobom. Zadovoljavajući mlazni lovac još nije stvoren, a Jak-9 je još u masovnoj proizvodnji!
  Dizajner Yakovlev je, posramljen, rekao:
  - Ovaj auto uopšte nije loš, druže Staljine...
  Vrhovni komandant je prekinuo:
  - Kažete da nije loše? Da, nemački lovci su duplo brži! A naoružanje je jedan vazdušni top... Takav lovac je prosto za podsmeh. To je samo konj sa slomljenim kopitima!
  Jakovljev je smogao hrabrosti da prigovori:
  - Grešite, druže Staljine. Jak-9 je veoma upravljivo vozilo i efikasno je u praksi. A lako se proizvodi i jeftino. Bili bismo prilično iznenađeni da se nađe bolji.
  Staljin je mahnuo pesnicom i primetio:
  - Ovdje fašiste ne možete pobijediti u brojkama! Sada imaju cijeli svijet pod petom. Još uvijek ih nećemo moći pobijediti u takmičenju brojeva. Dakle, ostaje samo da se postigne kvalitativna superiornost. A ovdje nam je potreban jeftin i praktičan borbeni avion koji je superiorniji od svojih njemačkih kolega. I to moraš postići, inače ću te upucati!
  Na posljednje riječi Staljin se pretvorio u vrisak. I udario je šakom o sto. Nastupila je teška pauza.
  Staljinov ured bio je opremljen slikama na kojima su na platnu u ulju u boji naslikani portreti raznih komandanata i kraljeva.
  Ovdje su Suvorov, Kutuzov i Brusilov. Takođe Petar Veliki, Ivan Grozni, Dmitrij Donskoj, Ivan Kalita, Frunze, Bagration. Prilično zanimljiv izbor. Pojavio se i novi portret: Veliki knez Vasilij Treći. Ovaj vladar je bio otac Ivana Groznog. Iako ne toliko poznat kao njegov slavni sin.
  Staljin je retko bio dobro raspoložen. Pošto je izgubio značajan dio sovjetske imperije tokom rata sa Trećim Rajhom, bojao se da će nacisti ponovo doći. Rat sa Sjedinjenim Državama nije bio previše dugotrajan da bi pružio odgodu i priliku... Pa, na primjer, stvoriti atomsku bombu i braniti se od nacista.
  Kako se možete složiti da ne poludite? Vjerovatno se nacisti neće pojaviti zimi, ali sljedećeg ljeta: očekujte nezvane goste! A ovo, naravno, nimalo ne raduje. Ali to je uznemirujuće... Staljin je već star, njegova snaga i zdravlje nisu isti. Biće izuzetno teško, a još verovatnije nemoguće, odupreti se fašistima. Kako odgovoriti na moć nacista.
  Voznesenski je, kao najhrabriji, prekinuo pauzu i rekao:
  - Na paradi, druže Staljine, videli ste naš prototip IS-4. Uspjeli smo i napravili novi tenk baš na vrijeme za praznike. Vozilo ima prednji oklop od 250 mm. I strane od 170 mm. Teška 60 tona, rezultirajuće vozilo sposobno je izdržati udarce njemačkog topa kalibra 88 mm. Uspeli smo da napravimo tenk kakav ste želeli, druže Staljine.
  Vođa je smrknuto primijetio:
  - Ali njemački 105 mm top E-50 će ipak probiti IS-2 u čelo. Dok top od 122 mm ovog tenka neće zabiti Nijemca u prednji oklop! Nikada niste, auto superiorniji od nemačkih parametara.
  Voznesenski je svečano obećao:
  - IS-7 će uskoro biti gotov, ovaj tenk sa topom od 130 mm nadmašit će IS-4 po naoružanju i prednjem oklopu. I tada možemo postići mnogo. Probijte prednji oklop fašističkog mastodonta!
  Staljin se malo smekšao i upitao:
  - Koliko će ovaj tenk težiti?
  Voznesenski je samouvereno odgovorio:
  - Šezdeset osam tona. Relativno malo, kao Tiger-2. Ne znamo tačno koliko njemački top sa cijevi dužine 105 mm prodire u 100 EL. Ali otprilike, ako projektil ima karakteristike slične podkalibru, onda... Brzina od 1300 metara će omogućiti prodor oklopa od 300 milimetara pod uglom od šezdeset stepeni sa udaljenosti od 1000 metara...
  Voznesenski je oklevao i pet minuta kasnije je odgovorio:
  - Ne, vjerovatno će IS-7 i dalje biti inferiorniji od njemačkog tenka u oklopnoj snazi topa, i neće ga moći nadmašiti ni u jednom kundaku.
  Staljin je postavio pitanje:
  - I zašto? Tako velikog kalibra, ali manje oklopnog od njemačkog?
  Voznesenski je odgovorio sa uzdahom:
  - Kvalitet nemačkog projektila je bolji, kao i početna brzina. S tim u vezi, čak je i njemački top od 88 mm nešto jači u probijanju oklopa na malom dometu od našeg 130 mm.
  Staljin je pukao zglobovima i rekao:
  - Moramo poboljšati kvalitet projektila! Radit ćete na tome! Koliko dugo možete gurati kalibar...
  Berija je laskavo predložio:
  - Na tenk možete staviti top kalibra 203 mm. I ona će bukvalno pomesti svoje neprijatelje!
  Staljin je skeptično odgovorio:
  - Težina će se povećati, brzina paljbe će se smanjiti, pristup neće biti konstruktivan!
  Beria raširi ruke i primijeti:
  - Ali inače nećemo moći da prodremo u Nemce direktno... Štaviše, IS-7 je prilično težak tenk, i skup. I nemamo mnogo resursa da trošimo mašine.
  Staljin je udario pesnicom o sto i zarežao:
  - IS-11 bi trebao postati tenk sa topom 203 mm. Ali treba mi IS-10 koji će postati univerzalan. I čija težina neće prelaziti pedeset tona. To je jasno?
  Voznesenski je bespomoćno raširio ruke:
  - Manja težina će pogoršati zaštitu, druže Staljine...
  Vođa je predložio:
  - I napraviš čelo trista milimetara, i to pod uglom kao kod IS-3, a bočni oklop je mnogo slabiji... I pomisli na pušku.
  Voznesenski je primetio:
  - Možemo li pokušati... Da napravimo mašinu koja je zaštićena samo s prednje strane? Pa, i to je razlog!
  Berija je iznenada predložio:
  - Pošaljimo sve dizajnere u kampove. Možda će tada stvoriti nešto korisno?
  Staljin se nasmijao i veselo primijetio:
  - Šta... Odlična ideja! Za njih će biti manje iskušenja u kampovima!
  Ali morate napraviti nove tenkove! Toliko da im Treći Rajh ne bi stajao ni blizu!
  Voznesenski je poslušno odgovorio:
  - Daćemo sve od sebe!
  Berija je spremno rekao:
  - Uhapsićemo sve naučnike! Neka rade pod palicama garde!
  Staljin je urlao:
  - I trebalo bi da imamo najbolje avione na svetu, kao i rakete! Neka bude, jer sam tako rekao!
  Narodni komesar unutrašnjih poslova je pokupio:
  - Reč genija je zakon!
  Staljin je pomalo samokritično primetio:
  - Ipak, uzalud nisam napao Njemačku dok su oni bili zauzeti SAD i Kanadom. Ovo je velika greška!
  Žukov je odmah predložio:
  - Mogu li sada da udarim? Dok neprijateljske trupe nisu prebačene?
  Staljin je negativno odmahnuo sijedom glavom:
  - Neću preuzeti takvu odgovornost! A ni naši to neće uzeti! Mi nismo agresori! Zalažemo se za mir i borimo se za stvar mira! Daj mi ligu razoružanja!
  Vasilevsky je alarmantno primijetio:
  - Ako nas napadnu, biće kasno... A koncept preventivnog rata nije otkazan.
  Staljin je teško uzdahnuo. Natočio je sebi bocu vina, ispio cijelu čašu i rekao:
  - Preventivni rat... Pa, možda ćemo napredovati par stotina kilometara i biti zaustavljeni. Trebao si me ranije udariti! A sada ćemo računati da će Nemci i Japanci malo utažiti svoje apetite.
  Berija je povisio ton, šapnuvši:
  - Šta ako drug Staljin... Gurati Japan i Treći Rajh zajedno?
  Vođa se nacerio i primetio:
  - Ovo bi bila odlična opcija... Ali kako to postići?
  Narodni komesar unutrašnjih poslova je izvijestio:
  - Imamo pet djevojaka koje su prošle cijeli rat i borile se u Americi. Možda oni mogu povjeriti operaciju?
  Staljin se nacerio u brkove i graknuo:
  - Misliš na ove? Alenka i njen tim?
  Berija je energično klimnuo glavom:
  - Da, upravo oni!
  Staljin je suzio oči i upitao:
  -Šta misliš da mogu da urade?
  Narodni komesar unutrašnjih poslova se počešao po glavi i predložio:
  - Pa, obucite se u nindže i napadnite njemačku bazu! Možda će uspjeti!
  Staljin se počešao po glavi i nakon razmišljanja odgovorio:
  - Nemoj još žuriti! Ako nas Nijemci ne napadnu, onda je takva provokacija rizična. Štaviše, devojke su potpuno drugačije od Japanki. Možeš nam donijeti i rat. Ali ako Hitler napadne, onda... Mislim da neće imati šta da se izgubi!
  Berija je klimnuo u znak slaganja:
  - Tako je, druže Staljine! Djevojke, ovo je naš oklopni voz na sporednom kolosijeku!
  Vođa svih vremena i naroda umorno klimnu glavom:
  - UREDU! Već smo razgovarali o glavnoj stvari! Glavna stvar je da postoji mir! Svi su umorni od rata!
  Svita je napustila tiraninov ured bez puno entuzijazma. Vođa svih vremena i naroda nije bio raspoložen. Iako mi je na duši postalo malo lakše. Zaista, kada bi se Treći Rajh i Japan sukobili, bilo bi sjajno! Ovo mi je dalo šansu. Možda bi u ovom slučaju bilo dovoljno vremena za nabavku atomske bombe. Iako je sama ideja izgledala kao avantura i zahtijevala je još najmanje pet godina.
  Tada se Staljin iznenada nadahnuo i pozvao svoju sekretaricu. Ušla je mlada, vitka djevojka, crne kose zavezane u rep. Naklonila se vođi.
  Staljin je naredio strogim glasom:
  - Štampajmo! Ja ću diktirati, a ti ćeš kucati moje mudre misli.
  Devojka je sela i počela da zvecka pod vođinim diktatom;
   Iskrenost u ratu je dobra kada ne zabušavate u obuci, ali kada dođe bitka, slobodno se poslužite lukavstvom!
  U klozet može svako da mokri, zlikovca može da potopi samo onaj ko nikada ne dozvoli da bude zatvoren u kanti!
  Oluja invazije Otadžbine dolazi do vladara koji predugo čeka vrijeme s mora!
  Lično ne treba da protivreči javnom, osim kada su u pitanju zablude gomile, koje društvo ne može ignorisati!
  Ko u tišini stavi društvo iznad ličnog, staviće zveckanje gotovine u novčanik!
  I slađe je za snjegovića u pustinji nego za nekoga ko se upušta u mokri posao bez vatrenog povjerenja u vlastitu staloženost!
  Rijetka sreća zbog gluposti neprijatelja neće zamijeniti sistematsko korištenje uvježbanog uma!
  Možete promašiti više puta u borbi, ali samo kada vaša jedina želja ne projuri kraj mete, da precizno pogodite mirno mjesto!
  Oni koji prekorače vrijeme za donošenje odluka upadaju u nevolje i donose odluke ne razmišljajući o svojim potezima, kad i srp prođe pored prosa!
  Rad je od majmuna napravio čovjeka, a borba, rad i znanje će od čovjeka napraviti demijurga!
  Zlo je druga strana medalje dobra, bez koje nagrada gubi na volumenu i težini!
  Guranje sa onima koji su u blizini tipično je za glupe ljude, ali da biste gurali strance morate imati najoštriju domišljatost!
  Ako želiš da sastaviš kraj s krajem, bori se protiv onih koji pokušavaju da se obračunaju s tobom!
  Od velike kašike vas bole usta, od male kašike vam nabubri stomak od gladi, a za svaki slučaj ne možete da izbegnete muku borbe sa viškom kilograma!
  Teško je rastati se od svega, osim suvišnih kilograma, a riješiti ih se nije lako!
  Kako je lako poletjeti, a kako je teško ustati!
  Lešinari takođe imaju krila za poletanje, ali da biste se uzdigli duhom, ne treba se inspirisati mislima lešinara!
  Ako hladnokrvno lepršaš samo da bi preživio, postaćeš leptir u snegu!
  Prijatelji znaju u nevolji, a neprijatelji, nažalost, uvijek to dovedu!
  Junaštvo može ispraviti grešku, ali nikada neće opravdati aljkavost!
  Elokvencija vladara, kao delirium tremens pijanca, teži jednom cilju: da se zaprepasti i udalji ga od stvarnosti!
  Metak je odlična edukativna metoda, ali efikasnost udara opada u zavisnosti od učestalosti upotrebe! Često ćete izgubiti autoritet, ali ako vas uhvate, morat ćete uzgajati zombije!
  Religija spušta oholu osobu na nivo životinje - dajući izbor između ovce i koze! A jaka strana svake religije je da, za razliku od ateizma, imate barem životinjski izbor!
  Olovo pomaže probavi, posebno ako je pilula u obliku patrone! I zašto? Nikada se nećete žaliti na nedostatak apetita!
  Psihologija kornjače ne doprinosi dugom životu, jer puževim tempom ne možete pratiti brzinu koja daje dugovječnost!
  Nije zlato sve što blista, ali je neprocenjivo sve što zaslepljuje neprijatelja!
  Majmun je predak čovjeka, čije ponašanje se ne može koristiti kao primjer potomcima!
  Ko može da živi sa vukovima, neće tužno zavijati!
  Lav je kralj zvijeri, ali ljudski rob mu dera kožu!
  Rat je kino, kolektivna režija, individualni nastup, masovna distribucija i garnirani prihodi od blagajne!
  Dobar komandant je alhemičar, koji pretvara olovne ratne metke u zlatnike reparacije!
  Sramno umiru samo oni koji su već umrli za dostojan život u duši! A ako je smrt dostojna, onda je to već besmrtnost, što znači pravi život!
  Oni koji ne uspijevaju u stvarima koje nisu đavolske teškoće i đavolske složenosti oslanjaju se na Boga!
  Samo oni koji znaju da obuzdaju trkačke misli sposobni su da naprave veliki intelekt!
  U ratu je sve staro kao brda, samo su nevolje uvijek nove, a tehnologija zastarjela!
  Možete samo omamiti nekoga ko ima smrznuta jaja u glavi!
  Čak i prosjaci u hodnicima mogu da pucaju, a bogataši sa vojničkom hrabrošću u stanju su da pogode metu!
  Budala ga može udariti šakom, ali ga samo pravi genije može natjerati da izgubi ono što pametan neprijatelj drži u šaci!
  Promašaj salve na neprijatelja još nije razlog da uzavrelim umom poletite sa poklopca lonca!
  Gubitak se uvijek pretvori u pobjedu ako izvučete pouku iz njega, a odbacite je kada imate poraz koji se ne može preokrenuti!
  Gubitak od jakog čovjeka je ponekad opravdan; izgubiti iz nemoći vlastite volje je uvijek sramota!
  Najozbiljnija stvar u svakodnevnom životu je nedostatak najneozbiljnijih stvari za život!
  Čovjekova mašta nema granica, mogućnosti, dapače, ni, ali zadovoljstva ipak neće biti, zbog neograničenosti ambicija i ograničenosti skromnosti potraživanja!
  Napredak za čovječanstvo je naravno dobar, ali ako u isto vrijeme služi vama lično, onda još bolje!
  Najveći zločin je odsustvo zločina, jer bez prelaska granice, uvijek ćete ostati na jednom ne baš najboljem mjestu!
  Nauka je jaka i može sve, ali njena moć je nemoćna protiv slabe volje korisnika!
  Ko sa mačem dođe u slavnu Rusiju, ako u zemlju ne legne, stidom će pobjeći!
  Ponekad se kolosalne ambicije kriju u maloj usklađenosti, kao što snažni mišići kriju olakšanje tokom opuštajućeg odmora!
  U životu uvek ima mesta za herojstvo, ali ne uvek za herojstvo!
  Volim da se borim, mrzim rat, ne cijenim mir, ali želim da ga osvojim!
  Veliki mišići nisu uvijek znak malog uma, ali velika oprema uvijek ukazuje na gigantsku aroganciju!
  Možete postati Superman bez napuštanja ekrana, ali samo u umirućem kvaru, bez napuštanja kauča!
  Okrutnost prema drugima je gorka senf, okrutnost prema sebi takođe nije šećer, ali blag odnos prema sopstvenim slabostima čak i reku meda pretvara u prirodnu katastrofu!
  Poenta bitke je duvan, ako tokom bitke pravite pauze, i to jezikom svađe zaboravljajući da niste u bajci!
  Nevolje dolaze same od sebe, samo što nisu mačke, već bijesni psi!
  Svaka budala može poludjeti, ali samo oni koji su dovoljno pametni da ostvare zadovoljenje svojih ambicija mogu poludjeti!
  Nema svaki stan novca, ali vlasnik najsiromašnije barake može dobiti glavni ključ imanja!
  Vatra u srcima nikad se ne gasi, nego onaj ko ima zvezdu u duši!
  Zavedeni gorkom flašom, i sami ćete se popeti u bocu u kojoj je gorko!
  Vuka na povodcu možete hraniti dugo, ali ga ne možete hraniti ako povodac dozvoljava da vas zgrabe!
  Može se vrtjeti kao čovjek, mada se čovjekom ne može zvati neko ko se samo vrti a ne vrti!
  Samo oni koji su truli u duši i koljači u moralu dozvoljavaju sebi da budu utrošeni!
  Gavran je simbol mudrosti, ali nikako onaj čiji je leš poleteo da kljucne!
  Onaj ko hrabro padne ne podleže propadanju, kukavica koja preživi smrdi gore od leša!
  Prekrasne ruže izrastaju iz blata kada zasja Sunce težnje svjetlosti, a u uslovima staklenika, bez tresanja, čak se i crvi pojavljuju u medu!
  Svi su lijeni, ali lijenost izlazi postrance, za one koji leže, ne žele da se bacaju!
  Lijenost je motor napretka, ali ne za one koji su postali lijeni do te mjere da su izgubili svoje ambicije!
  Nema velikih problema, postoje samo mali ljudi koji preuzimaju svoja rješenja!
  Veliki čovjek ne stvara male probleme svojim neprijateljima!
  Istinska veličina se zadovoljava malim, ali samo hvalisanjem, a ne pretenzijama!
  -Svjetlo vojne nauke vodi ljude u mrak groba, pod blistave eksplozije granata!
  Rat nije za one sa slabim srcem, ali svakom psihopati daje priliku da se zauvijek smiri!
  Odani sluga, a ne Bog - Sotona!
  Vuk je šumski redar sa ljudima koji su potonuli na nivo životinja, ali bez glavnog doktora, vučjaka, hitna će uvek doći pogrešnim ljudima!
  Zaboravite na loše "mlijeko" u snimanju, ako želite da ne zaboravite na svježe mlijeko za svoju djecu!
  Ko ne zna puzati i gleda gore, vizir mu neće zaslijepiti oči!
  Za one kojima je vojska preskupa, bit će jeftini sa svojom ulogom pod okupacijom!
  Genije je na obećanju, kao kralj na stolici!
  Baš kao kralj na stolici, a ne na prijestolju, jer obećanje, bez izvršenja, je samo stolica - kanalizacija!
  Čovjek može biti nadaren u svemu, ali samo jedno nam je dato ne prirodom, već odgojem - sposobnost da svoj egoizam žrtvujemo ljudima!
  Oštar bajonet je bolji od oštre riječi; posljednji ubod po pravilu ostavlja samo nevidljive ožiljke!
  Napredak je, naravno, težak posao, ali najteže je od svega onima koji ne žele da se opterećuju naučnim i tehnološkim razvojem!
  Mudar gavran može dati savjet, ali ne onome koga već kljuca!
  Zmija je pogođena u glavu, a vojska trpi poraz, izgubivši svog komandanta, ili, što se dešava mnogo češće, a da ga uopšte nema!
  Glava je stvar koja se često gubi, ali ne od onih koji je drže na svojim moćnim ramenima!
  Vukovi ne laju, magarci ne lete, ali čovek može da se ponaša kao pas i da se ponaša ludo, bez napora!
  Ko, besposlen, čeka da rak visi na planini, kleknuće i rakovati se!
  Svaki vojnik može umrijeti, ali samo hrastov vojnik može dati!
  To je, naravno, iskušenje za napad, ali oni koji su u iskušenju pretjeranim uzletanjem moraju otpasti!
  Tokom života hodamo sa petama po oštrici noža, ali rezni bodež, nažalost, završava tek slomom u ponor zaborava!
  Svako ko vrijeđa slabe, već je oslabio svoj um i povećao njegovu bezvrijednost!
  Ljudi često govore gluposti kada nema šta da se kaže, ali još češće to rade kada su pametnije akcije, iako dostupne, lišene lakoće glupog utjelovljenja!
  Dobar potez, uvijek loš na vrijeme - odličan potez koji kasni je uvijek poraz!
  Možete se boriti sa dobrom zemljom, trgovati sa bilo kim, ali, avaj, ne
  Prilika da se pokaže milost čak i dostojnima još nije osvojena!
  Mnogi neprijatelji jednaki su mnogim kovčezima, samo ako imate snagu hrasta i duhovitost lisice!
  Čak i magarac može naređivati, samo lav može zapovijedati!
  Neprijatelj ima igru za ručak, morate dostići nivo! Ali ako je sam ručak, to znači da časa uopšte nema!
  Preciznost učtivosti kraljeva i oruđe udvornosti, onih koji pretenduju na ulogu kralja!
  Život bez avantura ne vrijedi ništa, a bez mogućnosti da ih ostvarite, život postaje potpuno negativan balast!
  Kako se ljudi lako uče okrutnosti, i kako ih je bolno teško podići na taj nivo obuke kako bi mogli izbjeći okrutnost prema sebi i zaštititi ih od okrutnosti drugih!
  Sažaljenje je osjećaj koji izumire u procesu evolucije i usađuje se u proces obrazovanja, ali je nemoguće odgojiti negiranje onoga što pomaže opstanku!
  Veliko neznanje izgleda zastrašujuće, ali nije opasno osim ako nije tvoje!
  Čuda u našim životima dolaze onima koji ne klimaju pospano, već drže nos na vjetru i ne očekuju čudo!
  Čovjeku ništa nije nemoguće; ako nešto ne uspije, to je samo zato što ni čestica životinje još nije u potpunosti gurnula u stranu ljudskost znanja i vještine!
  Ko god odluči da je završio stvar i može otići rizikuje da zauvijek ostane na nivou Maura i da ne pronađe Desdemonu!
  Možete biti Mavar u tijelu, ali ne možete izbjeći odgovornost, a da ostanete s bijelim ugledom!
  Život nije film, ali naplaćuje svaku sesiju!
  Bioskop nije život, ali scenario stvarnog života uvek nosi više intriga!
  - Svačiji scenario pretpostavlja neočekivani kraj, ali za razliku od stvarnog života, samo pretpostavlja!
  Kraj života je uvek neočekivan, čak i ako ste ga čekali, ali u filmovima je predvidljiv, čak i ako mu se radujete!
  Finiš u filmu uvek dovede do toga da ustanete i napustite svoju stolicu, ali u životu, kada drugi ustaju s poštovanjem jer ste već napustili svoje mesto na suncu!
  Naš svijet je pun vatre, ali nažalost ne i ljubavne strasti!
  Lako je čoveku rasplamsati gnev, ali dobri impulsi u duši samo tinjaju!
  Kad pravedni gnjev gori, dobro je, loše je kada pravednost sagorijeva u ljutnji!
  Oni koji jedu kruške bez norme dobijaju kornete!
  Rat je uvijek prljav, ali odlično pere prihode koji smrde na podlost!
  Ko skoči sa planine bez straha, ići će na planinu, ali neće naći ozljede i izbjeći će modrice!
  Ne može loše završiti za one kojima nikada ne ponestane optimizma i dobrog raspoloženja!
  Oni koji su se očistili od pjene u duši moći će čistu pobjedu proslaviti uz pjenasti šampanjac!
  Sjaj je često prazan, osim kada protivnik kojeg ste raznijeli bukti!
  Hrabrost je uvijek korisna za stvar, samo ako je luda samo u percepciji neprijatelja!
  Međutim, šta se ne dešava u svetu, ali niko ne nosi sekiru, ali umesto Stolipinove kravate on je uvek tražen!
  Nisu svi rođeni pernati, ali svako je sposoban da u sebi odgaja pticu velikog leta!
  Puno je pjene na svijetu, ali malo mogućnosti da operete savjest!
  Uhranjen pisac je kao lenji magarac, njegovo delo miriše na trulež ustajale slame!
  Tvrđave zauzimaju hrabri, ali ono što je čvrsto osvojeno zadržava se samo veštim intelektom!
  Suze tvog užasa su poput benzina ulivenog u motor sa unutrašnjim sagorevanjem protivnikove arogancije, ali ako zapale vatrom bijesa, od motora osvajača ostat će samo histerični urlik!
  Ne grizite se za nos tokom svađe, ostat će vam samo jedan nos za oranje zemlje!
  Vihor u pokretima mišića i tehnikama pokreta vodi do pobjede, ali mozak je krenuo u vrtlog, čak ni napor protivnika nije potreban za poraz!
  Ratni berberin, orezujući izdanke života, za razliku od običnog berberina, nikada neće ostati bez posla i sa praznim mamonom!
  Osoba, za razliku od člana, ne treba da stoji, inače prestaje biti član pobjedničkog tima!
  Psi dobro laju kada grizu, ali su jako loši kada trebate uzeti svoj komad plijena!
  U životnoj bici, kao na filmu, oči vam zaslepljuju kadrovi, samo ti kadrovi, srećom, imaju samo crno-bijelu inteligenciju!
  Milioni doživljavaju strah, nekolicini je to nepoznat, ali užas svodi milione na nulu, a jedan istinski hrabar čovjek će pobijediti beskonačnost!
  Koliko često, pred spasenje kada nema vremena za zabavu, nije dovoljan trenutak izgubljen u razornoj zabavi!
  Možeš biti dobar čovjek sa svih strana, ali malo mjesto na jednoj strani je dovoljno za reputaciju nitkova!
  A mrtvi neće mirovati, jer nema mira u svemiru punom kretanja!
  Bol je lijep kada je koristan, a užasan kada je štetan!
  Nema šanse da budete izručeni nekome ko je kukavički i glup!
  Zato se mrtvima stavlja oblog, da se pakao ne zagreje!
  Čak i čovjek sa lavljim srcem može zauvijek sklopiti svoja krila ako je njegova neodlučnost zaključana u školjku bez krila!
  Riječ je bila na početku, ali ovaj početak je toliko dalek da se ponekad stvari uopće ne ostvare!
  Seljaci su kost otadžbine, radnici su krv, biznismeni su mozak! Jedno ne može postojati bez drugog!
  Rat je nešto što se dešava u teškim filmovima i filmovima za odrasle, ali lakoća je samo u tome što je dostupan i djeci!
  
  
  
  
  
  VELIKI CAR VASIL III
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova, međutim, ubrzo su prešli na drugu priču.
  Vojska Vasilija Trećeg opkolila je Kazan. Komandant, međutim, nije bio sam car, već njegov brat Dmitrij.
  Bila je 1506. godina, prva puna godina vladavine Vasilija Trećeg, koji je značajno ojačao Moskovije i ojačao centralizaciju vladara. Istina, nije osvojio previše, ali ima ogromne ambicije!
  I tako su Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova odlučili pomoći ruskom velikom vojvodi, pa čak i donekle caru, da zauzmu grad i prijestolnicu kanata.
  Besmrtni dječak i djevojčica upali su u Kazan, mašući sabljama. Borili su se kao heroji. Budući da su besmrtna, djeca su se kretala brže od geparda. I golim nožnim prstima lansirali su unaprijed pripremljene, naoštrene diskove koji su Tatarima pogodili pravo u grlo.
  Oleg i Margarita su brzo pojurili, i leteći uz zid izneli mlinove, posekli pet-šest tatarskih boraca.
  Zatim su počeli da seku protivnike i lansiraju ih, obarajući po desetak nuklearnih bombi.
  I oni su pali i srušili se.
  Dječak i djevojčica borili su se kao titani. Odlikovali su se svojom okretnošću, a njihovi mačevi su pravili petnaest zamaha u sekundi. I tako su sasjekli neprijatelja. I djeca i oružje bili su posebni: mačevi i sablje u isto vrijeme, i sjekli su gotovo svaki metal i meso.
  Oleg je zamahnuo velikim leptirom, odsjekao desetak protivnika odjednom i zaurlao:
  - Ja sam veliki skuter!
  I opet dječak je u mahnitom napadu.
  A evo i devojke koja golim prstima baca granatu i škripi:
  - Otadžbina nam je slavna, starosedeoci verni, pravoslavni! I moći ćemo da pobedimo Tatare, a Kazanj će biti pod Rusijom!
  I opet mladi, besmrtni ratnici napadaju. I bore se sa bijesnim ludilom. Oni sadrže divlju kaskadu ideja i mahnitu energiju.
  Mladi par u napadu. I tatarski ratnici padaju pod njihovim udarima. A borci koji su primili besmrtnost i rade svoj vječni život se jako zabavljaju.
  Oleg, odsijecajući Tatara, zaurlao je:
  - Sto, za sto, puk za pukom! Ruski vitezovi seku mačem! Vjerujem da će pobjeda uskoro doći! Otvaramo lijep račun!
  Margarita je golim prstima bacila naoštreni disk i zapjevala:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak, takođe je bacio disk golom, detinjastom, ali veoma snažnom nogom i zapevao:
  - Branilac otadžbine! Perunov vojnik!
  Margarita je, nastavljajući da secka, pevala:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Dječak je, saseći svoje neprijatelje, siktao:
  - Heroji Rusije zvone na uzbunu!
  Ovako se bore herojska djeca - veliki junaci! Imaju strast i snagu za čitavu legiju.
  Ili možda deset legija! Gledajući ih, ostali ratnici su se ohrabrili i počeli juriti preko zidina Kazana.
  Oleg, razbijajući Tatare, urlao je:
  - Za cara Vasilija Trećeg!
  I kako će baciti oštro naoštren disk, kako će odsjeći desetak protivnika Rusa.
  I opet će se vrtjeti leptir, a za njim mlin. Smanjivanje po desetak odjednom. A onda ga dječak uzme kako hoće i golom petom gurne kana po bradi.
  On će poletjeti i baciti se pravo u kotao s kipućom smolom.
  Oleg Rybachenko je vikao:
  - Pa, dođavola s tobom!
  Margarita je uzela bumerang golim prstima, odsjekla pet nukera i zaurlala:
  - Slava otadžbini cara Vasilija!
  Oleg Rybachenko je oduševljeno potvrdio:
  - Slava Svetoj Rusiji!
  Margarita, sjeckajući Tatare, siktala je:
  - Ovo još nije Rusija, već Moskovija!
  Značajan dio zida već su zauzeli ruski vojnici. Oni već prodiru u sam grad.
  Veliki knez Vasilij našao se pomalo u sjeni zbog svog velikog sina Ivana Groznog.
  Ali u stvarnoj istoriji, Kazan mu se nije pokorio. A sada djeca prepisuju i dodaju ono što njihovi ruski preci nisu uspjeli.
  Oleg Rybachenko je jednim udarcem odsjekao četiri glave. Dječak je tada bacio bumerang golim prstima. Pokosio je još sedam boraca i vrisnuo:
  - Nekako su se uvukli u kovčeg, i najjači ghoul,
  Hteo je da me ugrize za vrat, ali se ispostavilo da je divljač!
  I mladi ratnik se naljuti...
  Margarita je okrenula šraf i zacvilila:
  - Ja sam kobra spremna za skok!
  I opet će golim prstima lansirati ubojiti bumerang. Devojka je, nepotrebno je reći, kao najkul boginja.
  Veći dio Kazana je već zauzet. Hrabra djeca jurišaju na palatu Vrhovnog Kana. Puni su bijesa i divljeg uzbuđenja. Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova su deca Terminatora. I svaki njihov zamah, a ljuljaju se vrlo često, novi su leševi!
  Oleg Rybačenko je tokom borbe primetio:
  - Ali ova bitka može mnogo da promeni!
  Margarita se složila:
  - Ivan Grozni je osvojio Kazan! A sada će je osvojiti i njegov ujak Dmitrij!
  Dječak je golim prstima bacio bumerang. Prerezao je grkljane petorici Tatara i zalajao:
  - Za Veliku Rusiju i nebo Slovena!
  Margarita je samouvjereno potvrdila:
  - Za najveće carstvo!
  A djevojka je golim prstima bacila i naoštreno sječivo.
  I isjekla je mnogo nukera, i isjekla neke od njih. On je tako borbena lepotica.
  Margarita je stvarno super. Zarad besmrtnosti, pristala je da postane djevojka, napustivši svoje odraslo tijelo i da bude prodana u ropstvo. Ali dobila je takvu nadljudsku snagu! I vjerujte mi, naravno da je i njoj odlično!
  Djevojka se bori, a dječak se bori i neprijatelji padaju. Usitnjeni su i oslabljeni.
  Tako hrabra djeca provaljuju u prijestolnu sobu, gdje se nalazi Kazan Khan.
  Pokušava da ode, ali dječak bosom nogom baca zvijezdu i probija kanovu potiljak. Onaj ko je proboden pada i umire...
  Tada dječiji čuvari istrijebe ostale Tatare. Međutim, ovi posljednji, nakon što su izgubili svog gospodara, bacaju oružje i predaju se.
  Tako je Kazan pao. Sada je Rusija ušla u ove zemlje. Veliki knez Moskovije Vasilij naselio je neke od Tatara u Rusiji, a neke od Rusa naselio je u Kazanju.
  Onda je sve postalo bolje. Novi ruski veliki knez izabran je i za velikog vojvodu Litvanije. Popeo se na tron...
  Jasno je zašto - pobjeda nad Kazanom je sve jako impresionirala. I shvatili su da je Rus veoma jak!
  I djeca rendžera su ovdje dala sve od sebe. Zarobili su i porazili vojsku glavnog konkurenta velikog kneza Vasilija Trećeg. I besmrtni dječak i djevojčica uzeli su aplikantovu glavu i odsjekli je.
  I to su uradili tako što su bosim nogama bacali diskove zajedno, vičući:
  - Sloveni moraju biti ujedinjeni! Svi ćemo biti nepobjedivi!
  I skačući i zasijecajući hetmana na smrt, djeca uzviknu:
  - Mi smo ratnici nove ere i kul formacije!
  Nakon toga su zatvorenici ljubili bose otiske stopala djece koje su ostavili na svježem snijegu. I složićete se da je ovo veoma cool!
  A onda putovanje u Astrakhan. Ovako jedna pobjeda vodi drugima.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova, zajedno sa ovim velikim vojvodom, preselili su se u Astrakhan.
  Dječak i djevojčica upali su u ovaj veliki grad. Borili su se, ponovo je ruska vojska stigla kroz vremenski koridor.
  I opet su sekli i bacali bumerang golim prstima. Ovdje je sve išlo mnogo lakše. A vojskom je komandovao sam Vasilij Treći. A njegova moć je bila velika. Stigle su i trupe Velikog vojvodstva Litvanije. Upali su u ovaj grad.
  A djeca Terminatora su se borila i bacala bumerange, diskove i zvijezde. Oleg Rybachenko je čak bacio nekoliko granata.
  Djeca su bosim nogama također bacala oštre zvijezde i tanke, ali sposobne prerezati nekoliko grla odjednom.
  A njihove noge su zaista oličenje agilnosti i brze i veoma divlje snage.
  A kad devojka golim prstima baci bumerang, neprijateljima svete moskovske Rusije to nikako neće biti med!
  Deca Terminatora su uglas povikala:
  - Slava Vasiliju Trećem, najvećem od ruskih careva!
  I opet velika pobjeda ruskog kraljevstva.
  Vasilij Treći je okrunjen titulom cara i zvanično je priznat kao car. Njegovo carstvo je postalo ogromno. Rusi su takođe počeli da prodiru u Sibir. A Krimski kanat se čak priznao kao vazal Rusije.
  Nakon protjerivanja mitropolita, Vasilij Treći je obavezao novog vladara crkve da promijeni dogme i dozvoli poligamiju. To je dijelom uzrokovano aneksijom Kazana, Astrahana i drugih islamskih zemalja.
  Sam Vasilij Treći se odmah oženio litvanskom princezom Glinskom i Tatarkom Tamarom. A onda i na četvrtu djevojku.
  Sinod je Rusima dozvolio da imaju četiri žene. I mnogi prinčevi su to iskoristili.
  Rat sa Poljskom je završen osvajanjem... Ruska vojska je bila jaka, i mnogo brojnija. Da, Oleg i Margarita su pomogli. A sa ovom djecom Terminatora, nijedan se protivnik ne boji.
  I Vasilij Treći je postao kralj Poljske. Carstvo je ojačalo. Ali tada je Sulejman Veličanstveni došao na tron Osmanskog carstva. I ovaj vladar je osvojio Ugarsku. Opsjedao je i Beč.
  Ali Krimski kanat je raskinuo sa Rusijom. I uslijedila je nova kampanja. I tu su se istakli Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova, po nalogu hiper-svemoćne boginje vještice. Naravno, tokom napada na Perekop. Ovo je najjači dio odbrane krimskih Tatara. Ali i djeca: Oleg i Margarita su jako cool!
  I kako će jurnuti, i kako će jurnuti! I kako će posjeći Tatare. I s kakvim će divljim entuzijazmom prihvatiti ovo.
  I dječak je bacio zvijezdu golim nožnim prstima, i ona je odsjekla šest Tatara odjednom.
  A djevojka ih je bacila pet zvijezda. Ispostavilo se da su to djeca koja se bore.
  Oleg i Margarita su očistili dio zida. Osim toga, djelovala je i artiljerija. Tatarima je naneseno mnogo razaranja. Tako je pao Krimski kanat.
  Zatim je došlo do bitke sa vojskom Sulejmana Veličanstvenog. Ovaj put ovaj veliki sultan nije imao sreće u stvarnoj istoriji. Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova ne samo da su ubili mnogo Turaka, već su i zarobili sultana.
  Rusija je prisilila Turke da napuste Balkan. I ona je tu osnovala svoje tvrđave. I Istanbul je takođe oduzet. Carigrad je ponovo nastao.
  Vasilij Treći je privremeno stao. Bilo je potrebno probaviti osvajanja. Livonija je pristala da plaća danak Rusima i bez rata je ustupila posjed Narve.
  Još 1535. godine Vasilij Treći je naredio izgradnju lučkog grada na ušću Neve. Nešto poput Peterburga Petra Velikog. Istina, Vasilij je premestio prestonicu u Carigrad.
  Godine 1537. Rusi su zauzeli Vyborg i učvrstili se na sjeveru od Šveđana, potpuno ih porazivši.
  Tokom napada na Vyborg, ponovo su se istakli Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova.
  Dječak i djevojčica su prirodno preskočili vremenski prag i učestvovali u napadu.
  Tako je Oleg bosim nogama bacio bumerang, nokautirao desetak protivnika i zapjevao:
  - Slava Rusiji i njenom caru Vasiliju Trećem!
  Margarita je golim nožnim prstima bacila nešto smrtonosno i hrabro rekla:
  - Za svetu Rusiju i nezemaljsku kraljicu!
  Nakon čega su se dječak i djevojčica toliko razdvojili da su isjekli čitavu čistinu od leševa Šveđana.
  U 1540-1541, ruske trupe su takođe zauzele Malu Aziju od Turaka. A 1545. i Mezopotamija i Palestina. U martu 1547. umro je kralj, star jedva šezdeset osam godina. Ispostavilo se da je njegova vladavina od četrdeset dve godine bila i duga i veoma srećna sa mnogim osvajanjima za Rusiju.
  Vasilija Trećeg zvali su Vasilije Veliki. A na prijestolju je bio mladi, ali već odrasli po standardima Rusije, Ivan Vasiljevič.
  A pošto je Vasilij Treći živio duže nego u stvarnoj istoriji, bojarski nemiri su izbjegnuti.
  Ivan Vasiljevič je prvo odlučio da potpuno pokori Livoniju, rat 1550. je bio uspješan. Moćna ruska artiljerija sve je odnijela, a skoro svi gradovi su brzo zauzeti.
  Naravno, djeca Terminatora Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova su učestvovali u bitkama.
  Svojim bosim, djetinjastim nogama bacali su sve oštro i prodorno tako revno da su livonske trupe pomrle u ogromnom broju.
  Štaviše, djeca također precizno pucaju iz topova.
  Oleg, dječak terminator, pucao je i bosim nogama bacio ubistveni poklon.
  Raspršio protivnike i zacvilio:
  - Ja sam oličenje uništenja!
  I dječak će se uzbuditi i zaurlati:
  - Ja sam sin velikog preporoda!
  Margarita, ova cool djevojka, također će lansirati ubicu golim prstima i zacviliti:
  - Ja sam ćerka velikih boginja uništenja!
  I opet se djeca smiju i pokazuju zube. A onda će doletjeti do tvrđave. I tako će svi biti iseckani. Oni nemaju mačeve, imaju samo propelere. I istrebe Livonce i ostale vojnike plaćeničke vojske bez sažaljenja.
  Dječak i djevojčica su svi bosi, čak i po snijegu. A oni besmrtna djeca čak i ovako!
  Zašto ne? Zašto onoj djeci koja imaju tijelo brže od bilo koje životinje, a naravno ne oproste ili se razbole, trebaju cipele?
  Tada se Ivan Grozni borio u Egiptu. Nakon što je za nekoliko godina osvojio cijeli sjever Afrike, uključujući Maroko. Tada je zauzeto Arapsko poluostrvo.
  Njemačka je bila rascjepkana, Austrija slaba, Španija i druge zemlje bile su zauzete ratovima.
  Carska Rusija se kretala kroz Iran prema Indiji. Do 1590. Indija je osvojena. Ivan Grozni je doživio šezdeset i osam godina i umro je 1598. A naslijedio ga je Ivan Peti. Rusija je nastavila svoju ekspanziju na istok i preuzimanje Kine. Iako se rat pokazao dugim, dugotrajnim i teškim.
  Za osvajanje Kine bila su potrebna tri rata.
  Čak ni učešće Olega Rybachenko i Margarite Korshunove u bitkama nije odmah osiguralo pobjedu.
  I djeca su se svađala u epizodama. Utrčat će, isjeći Kineze i opet pobjeći.
  Naravno, dječak i djevojčica su djelovali vrlo aktivno i efektno. I golim nožnim prstima aktivno su bacali oštre zvijezde, diskove i bumerange.
  Oleg Rybačenko je lično hakovao kineskog ministra odbrane. A onda baci bombu dječačkom nogom. Tako je odmah dva tuceta žutih ratnika otišla na onaj svijet, govoreći:
  - Slava Rusiji, koja zauvek kroz vekove pokazuje put vasione!
  A devojka Margarita će bosom nogom lansirati bumerang, što je ubitačno, što bolje ne može.
  I nakon što je pobijedila protivnike, djevojka škripi:
  - Za takvog Rusa, bori se i ne boj se!
  A dječak i djevojčica su počeli još intenzivnije da mašu.
  Ivan peti je umro 1620. godine, a njegovo djelo je nastavio sin Ivan Šesti. Nakon upornih ratova, Kina je konačno osvojena 1640.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova počeli su se aktivnije pojavljivati na različitim mjestima bitaka i bitaka.
  A onda je dječak Oleg bacio bumerang i odnio glavu kineskom caru. I sam je postao heroj!
  A djevojka Margarita je bosom nogom bacila granatu i srušila cijeli neprijateljski štab.
  I naravno, zahvaljujući ovoj besmrtnoj djeci, izvojevana je najveća pobjeda Ruskog carstva!
  A nakon pobjede nad Kinom, Moskovska Rus se više nikoga ne boji! I niko neće zaustaviti niti poraziti Ruse! Već su prošli tačku bez povratka!
  I Rusija se ojačala kao veliko carstvo. Ivan Šesti vladao je još deset godina dok nije zauzeo Koreju i veći dio Indokine.
  Nakon njega na presto se popeo Aleksandar Prvi. Novi kralj je nastavio svoj prethodni put osvajanja. Indokina je potpuno osvojena, a ruski brodovi su se spustili u Australiju i počeli istraživati ovaj kontinent. Osim toga, Rusi su još ranije ušli na Aljasku i kretali se preko Kanade... Ovdje su već bili suočeni sa Francuskom, koja je konačno zadobila stabilnost i prosperitet pod Lujem XIV, i Engleskom koja je ubrzano uzimala maha.
  Pored toga, Rusija je nastavila da istražuje Afriku i tamo se suočila sa protivljenjem Britanije. Švedska je takođe ojačala i pokušala da napadne Rusiju.
  Ali ruske trupe su bile u pripravnosti, a Britanija i Francuska se nisu kretale zajedno. I trupe Aleksandra Prvog osvojile su ovu državu.
  Naravno, u tome su učestvovali i Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova.
  Bosonoga djeca su bacala diskove i sjekla dugačkim, posebno kaljenim mačevima.
  Tako su cool i neodoljive.
  Oleg Rybačenko je golim prstima svojih dječačkih stopala bacio oštru zvijezdu, oborio desetak Šveđana i zapjevao:
  - Za slavu svete Rusije!
  Devojčica Margarita je takođe bosim nogama bacila smrtonosni predmet i siktala:
  - Za veličinu nepobedive Porodice!
  A djeca će zajedno skočiti i golim petama udariti švedskog guvernera u prsa.
  Preletio je i oborio još desetak neprijateljskih vojnika.
  Nakon smrti Aleksandra Prvog 1675. godine, na presto je stupio car Aleksej Prvi sin Aleksandra. Tipično, nasljeđivanje prijestolja išlo je prema starešinstvu sinova, a potom i unuka od najstarijeg sina. Vasilij Treći je to ustanovio da ne bi bilo kasnije borbe za presto. Sa jakom centralizacijom.
  Aleksej je prvi susreo Francusku u Americi i Britaniju u Africi.
  U međuvremenu su ruske trupe ušle u nemačke zemlje. Zauzimanje je bilo prilično uspješno, budući da su kneževine bile rascjepkane. Brojno veći broj ruskih pukova zauzeli su i Italiju. Nakon toga uslijedila je kampanja protiv Francuske. Vladavina Luja Kralja Sunca završila je neslavno. Ruski i strani pukovi zauzeli su Francusku.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova ponovo su se istakli.
  Djeca su se borila mačevima i bacala diskove na neprijateljske vojnike. Ubili su mnogo vojnika.
  Dječak je bosom nogom bacio zvijezdu na neprijatelja i zaurlao:
  - Ja sam supermen ratnik!
  Devojka je takođe golim prstima bacila disk ubicu i zviždala:
  - A ja sam oličenje čudesnog svemira!
  A kako će se pokazati njegov dugi jezik! A onda će golom petom udariti francuskog grofa u nos. Čelo mu je napuklo.
  I Oleg Rybačenko je projurio kao pakleni meteor, a nekoliko desetina Francuza je upravo umrlo. A onda ga dječak udari sačmom iz zarobljenog topa.
  I srušiće mnogo boraca. Previjaju se od bola i umiru!
  A djeca Terminatora jure na sebe i posijeku sve, kao da su i sami anđeli smrti i brži od geparda.
  Britanija je nekako uzvratila na moru i zatražila mir. Rusija je nastavila svoju ekspanziju u Americi. Njene trupe su zauzele sve engleske i francuske kolonije i stigle do Meksika.
  Završeno je osvajanje Afrike i Australije.
  Sada su samo Španija i njene kolonije i Portugal sa svojim kolonijama ostali neokupirani.
  Ali ovaj rat se već dogodio za Petra Velikog, koji je dobio vlast 1700. godine. Novi car, ne Romanov, već Rjurikovič, iskoristio je tu priliku kao napad na ruske trgovce i poslao trupe u Španiju i Portugal.
  Ove zemlje su već bile u padu i brzo su poražene. Ruske trupe su takođe počele da osvajaju kolonije. Obojica su bili brojniji i bolje opremljeni i naoružani. Ruska vojska je već imala bezdimni barut i visokoeksplozivne granate i borbene vazdušne brodove. Čak su se i tenkovi pojavili. I prvi oklopni vozovi. Što je ostavilo utisak na protivnike.
  Prvi mitraljezi pojavili su se i u ruskoj vojsci.
  Ali čak i ovdje Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova nisu mogli a da ne ostave svoj trag. Trebaju se boriti i zaslužiti svoju besmrtnost.
  Sada će dječak ponovo baciti granatu bosom nogom. I rastrgat će protivnike na komadiće. Nakon čega će se pjevati:
  - U ime te Rusije koja osvaja ceo svet i srca ljudi!
  I djevojka bi bosom nogom bacila malu bombu, ali sa jakom eksplozivnom snagom. Pocepaće Špance i škripati:
  - Za takve da će uvek biti sreće za sve ljude!
  A djeca, bacajući bosim nogama darove smrti, pjevala su:
  - Neka su zauvek mlade i naše svetle godine!
  A nakon toga to je kao optužba za nešto prilično smrtonosno. I tako mašu sabljama.
  Ta krv teče kao reka, a cela zemlja nestaje ispod tvojih nogu!
  Ovo su deca! Pa, samo supermen sa bosim nogama koji su skoro goli i po vrućini i po hladnoći.
  Ali takvi izvanredni borci! Najviša marka i klasa! Ovdje se seku i uništavaju svoje protivnike!
  Dječak i djevojčica su poput Arhanđela najluđeg uništenja, za koje nema prepreka ni prepreka na putu ka novim pobjedama i dostignućima.
  Na svom putu gradovi se predaju, a stanovnici izlaze i ljube otiske bosih nogu besmrtne i velike djece.
  Španija i Portugal, zajedno sa svojim kolonijama, osvojene su prilično brzo. I ostala je samo jedna Britanija.
  Ali 1725. godine na njega su se iskrcale trupe Petra Velikog.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova su ispred svih, kao i uvijek. Djeca su besmrtna i preskaču kroz vrijeme.
  Pucaju iz mitraljeza i bacaju smrtonosne granate golim prstima.
  Oni rasturaju Britance i druge ratnike.
  Oleg urla, puca i kosi:
  - Mi smo ratnici kosmičkog bratstva!
  Djevojka Margarita je golim prstima bacila granatu i zacvilila:
  - I pobedićemo sve bez sumnje!
  Nakon čega je djevojka golom petom udarila vojvodu od Bakingema toliko snažno da mu je slomila vrat!
  Zauzeli su London i konačno završili osvajanje svijeta.
  Tako je nastalo ujedinjeno carstvo. Petar Veliki je umro 1735. godine, a na tron je stupio njegov unuk Petar Drugi. Još mlad, ali pametan i čvrst vladar. Rusija je povećala centralizaciju, izgrađene su fabrike i putevi. Pojavili su se avioni, a željeznice su se sve aktivnije širile.
  Petar Drugi vladao je dosta dugo i stabilno. Godine 1790. naslijedio ga je Petar Treći. Zemlja je bila prosperitetna i sve je bilo mirno. Već se govori o proširenju prostora.
  A 1817. godine dogodio se prvi let s ljudskom posadom u svemir. Godine 1820. Aleksandar II je postao car. Novi kralj je želio brži razvoj svemira i svemirska istraživanja.
  1825. godine dogodio se prvi let na Mjesec. A 1845. godine ruski brodovi su poletjeli na Mars. I 1847. na Veneru. 1850. do Merkura, a slijedeće do satelita Jupitera. Ruski kosmonauti kročili su na najdalju planetu Pluton 1860. godine.
  Tako je teklo istraživanje Sunčevog sistema. A 1917. godine dogodio se prvi let van Sunčevog sistema. Nekoliko velikih zvjezdanih brodova otišlo je u Alpha Centauri.
  A 1921. na Sirijus... Inače, tamo je otkriveno nekoliko relativno normalnih planeta. Četrdeset godina kasnije pojavili su se prvi brodovi koji su letjeli superluminalnom brzinom.
  A 2017. je prvi put ruski kosmonaut odletio na rub galaksije.
  Bilo je apsolutno divno.
  2030. godine izumljena je vremenska mašina... I čovečanstvo je prešlo na drugačiji, viši stepen razvoja. Čak i ako nisu na tronu, Rurikoviči i dalje sede, a ljudskim carstvom vlada apsolutna monarhija.
  IVAN GROZNI I NESREĆE
  Ivan Grozni nije otrovan 1584. godine, a ipak je oženio englesku princezu. Rusija i Britanija su sklopile sporazum i dobile rusku pomoć i savez.
  U Sibiru je došlo do rata i osnovani su novi ruski gradovi, uključujući Tobolsk.
  Godine 1590. Ivan Grozni i Engleskinja dobili su sina Aleksandra.
  A onda je 1591. počeo rat sa Švedskom, koji je Rusija vodila zajedno sa Poljskom. Da, ovo je bila zgodna situacija.
  A ruska vojska, predvođena guvernerom Skopinom-Šujskim, opkolila je Narvu.
  Ovdje su Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova, besmrtni dječak i djevojčica, odlučili pomoći ruskoj vojsci. U stvarnoj istoriji postojala je takva opsada, ali pod carem Feodorom. A Rusi su uspjeli zauzeti samo Ivan-grad. I ovdje Ivan Vasiljevič još uvijek vlada. Pa, momci i djevojčice u AI su spremni da se pokažu. Da je, recimo, u nekom svemiru Ivan Grozni poživio duže. Pa šta? Još jedna misija!
  U napadu su učestvovali dječak i djevojčica. Oni trče ispred cijele vojske. Trkajte se brže od geparda. A iza njih su ruksaci sa oštro naoštrenim diskovima.
  Napad djece Terminatora. Iz daljine bosim nogama bacaju diskove i pjevaju u sebi:
  -Veličina majke Rusije,
  To je u srcima i jednostavno u duši...
  Pitali smo Svemogućeg Roda,
  Imajte raj sa voljenom osobom u kolibi!
  Margarita je bacila disk, srušila šest Šveđana i prednjala:
  - Ja sam super devojka!
  U stvari, Margarita je već imala četrdeset godina u vrijeme svoje reinkarnacije. I jako se bojala da će postati stara, ružna i nespretna. I odmah se dogovorite, zarad vječne mladosti, da postanete djevojčica od oko dvanaest godina i odete u ropstvo na nepoznato vrijeme. I također radite na svojoj besmrtnosti učestvujući u raznim mesijama.
  Ali ona, kao i Oleg Rybačenko, ima posebno tijelo, s nadljudskim sposobnostima. I to pri velikim brzinama.
  Čini se da su još djeca, ali su izuzetno jaki i brzi i već iskusni borci.
  Kako se diskovi bacaju, protivnici padaju. A ni metak ni topovsko đule ih ne mogu podnijeti!
  Deca Terminatora su potrčala do zida, lako se popela i počela da seku svoje protivnike svojim dugim mačevima. I seku kao petnaest do dvadeset udaraca u minuti.
  Oleg Rybačenko, bacajući disk svojom dječačkom nogom, zaurlao je:
  - Preko brda kuje sjekire!
  Margarita je lansirala i diskove sa bosom nogom djevojke, odsijecajući desetak neprijatelja i pjevala:
  - Bičevanje nasilnih glava!
  Dječak je golim prstima bacio disk, mačevima sekao gomilu i zacvilio od uzbuđenja:
  - Ali veriga zvoni strancima!
  Margarita je promrmljala riječi:
  - Ruski govor!
  Oleg Rybachenko, seckajući Šveđane i bacajući diskove bosim nogama, pjevao je:
  - Gazi nas pleme horde!
  Margarita, koja je takođe sekla Šveđane i bosim nogama bacala smrtonosno oružje, pevala je:
  - Ugnjetava nas nevjernički jaram!
  Oleg Rybachenko, nastavljajući seckati, rekao je:
  - Ali to nam vrije u venama...
  Margarita je, seckajući i bacajući diskove bosim nogama, potvrdila:
  - Nebo Slovena!
  Dječak je, bacajući diskove i urlajući, viknuo:
  - I sa obala Čuda!
  Djevojka je, nastavljajući da baca diskove bosim nogama, urlala:
  - Na ledenu Kolimu!
  Oleg, bacivši bosu dječačku nogu, prosikta:
  - Sve ovo je naša zemlja!
  Margarita je, također lansirajući bumerang, rekla:
  - To smo svi mi!
  Dječak i djevojčica uništili su stotine neprijatelja, a ostali ruski ratnici su ih slijedili, prelivajući se preko zidina. Narva se tresla. I njen pad je sada postajao neizbežan.
  Deca Terminatora uopšte nisu šala. To je nešto što je neshvatljivo prosječnom umu.
  Ovo su besmrtni ratnici. Oni idu naprijed i uništavaju neprijatelja, bilo udarcima mačeva ili zamasima bosih nogu iz kojih lete oštri diskovi. I nokautiraju protivnike kao žohare.
  Oleg nastavlja napredovati svom svojom divljom brzinom.
  U ruskoj istoriji, vladavina Ivana Groznog bila je najduža, i bila je jedna od najslavnijih i istovremeno najkrvavijih.
  Kralj je izgubio posljednji i najvažniji rat u Livoniji. A sada sam htela da se obračunam.
  Štaviše, Rusija i Poljska su u ratu u isto vrijeme, što je mnogo zgodnije.
  A djeca Terminatori su na poslu... Većinu zidova ruski vojnici su već zauzeli.
  I momci se probijaju do centralnog zamka, bosim nogama gađajući neprijatelja oštricama...
  Oleg, obarajući desetine Šveđana, viče:
  - Slava caru Ivanu!
  Margarita, seče neprijatelje, škripi:
  - Velika slava Velikoj Rusiji!
  Dječak i djevojčica su tako čvrsti i hrtovi ratnici. Oni zgnječe sve i tjeraju svoje neprijatelje u pakao. Seku sami sebe, i to tako očajnički i mahnito. Niko ih neće zaustaviti, i niko neće pobediti!
  Momak i devojka slomili neprijatelja, momak i devojka - pozdrav herojima!
  Oleg Rybachenko, bacivši disk svojom bosom, djetinjastom nogom, dokrajčio je glavnog guvernera, nakon čega su Šveđani počeli bacati oružje.
  Narva je pala, a Rusi ojačali more... I Poljaci su opkolili Revel.
  Ruske trupe krenule su prema Viborgu.
  Ivan Grozni je i dalje na tronu, a ruska vojska, spojena gvozdenom disciplinom, jaka je i bogato opremljena. Na putu su Oleg i Margarita učestvovali u napadu na nekoliko gradova.
  Dječak i djevojčica, kao i uvijek, bacali su diskove, prvenstveno nogama i sjekli mačevima.
  Oleg je posjekao glavnog švedskog plaćenika i gomilu drugih vojnika, nakon čega je rekao:
  - Neprijatelji neće pobediti nad nama!
  Margarita je potvrdila:
  - Nećemo kleknuti!
  Ruska vojska se približila Viborgu. Ovo je ključna tvrđava. Vojvoda Skopin-Šujski je krenuo u juriš nakon kratkog artiljerijskog baraža.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova su kao i uvijek ispred i očajnički se bore.
  Prekrivaju cestu leševima.
  Oleg Rybačenko je bacio bombu bosom nogom i zaurlao:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  Margarita je, lansiravši ubicu, izdala:
  - I niko neće pobediti!
  Deca čudovišta su uglas uzviknula:
  - Užasni vukovi uništavaju neprijatelje! I nema potrebe za nepotrebnim riječima!
  Dječak i djevojčica sjekli su nevjerovatnom brzinom. Lako su se penjali na sve zidove i probijali sve stupove. Momci su reagovali brzo i uz veliki pritisak.
  Oleg je, sekući svoje protivnike, pjevao:
  - Mi smo vitezovi velikog sunca!
  Margarita, uz divlje aktivnosti, slamajući neprijatelje, izdala je:
  - I veliko zvezdano nebo!
  I djeca će opet koristiti granate... A onda diskove i zvijezde. Ovako su sasjekli neprijatelja. Sa takvim ludim pritiskom i strašću.
  Oleg je oborio švedskog grofa sa zida i zaurlao:
  - Naša će biti pobeda!
  Margarita, sekući neprijatelja, potvrdi:
  - Slava palim herojima!
  Dečak i devojčica su ponovo ubrzali i slomili neprijatelja velikim intenzitetom. A njihovi mačevi su kao krila komaraca.
  Djeca su se ponašala na način koji nije bio djetinjasto cool. I što je najvažnije, brzo i bez ikakvih pauza.
  Ono što nije zamah je precizan udarac i pobjeđuje neprijatelja.
  Oleg je, sjeckajući Šveđane, pjevao:
  - Bang! Bang! Bang!
  Margarita, sečeći plaćenike, završi s pjevanjem:
  - Nismo ložači, nismo stolari, ali ne žalimo!
  Dječak terminator, sekući neprijatelja, dodao je:
  - A mi smo visinski instalateri i odozgo, pozdrav za vas!
  I mladi ratnici su se razišli i počeli da se kreću kao loptice za ping-pong.
  Tako je Oleg usmrtio komandanta Vyborga. A Margarita je dokrajčila dva protivnika u baronskoj tituli.
  Pala je još jedna tvrđava... Šveđani, naravno, još nisu tražili milost. Došlo je do odlučujuće bitke.
  Rusa je bilo nešto manje, ali su zauzeli udoban položaj. A Margarita i Oleg napali su svoje neprijatelje s divljim ludilom. I pustiti ih da ih isjeku i izlome na kotlete. A momci su, naravno, glumili više nego uspješno.
  Ovi Šveđani su bili toliko isjeckani da su od njih odletjeli samo krvavi komadi mesa.
  Oleg Rybačenko je pevao, bacivši golim prstima bumerang koji je prerezao grkljane desetak Šveđana:
  - I vidim nekog ozbiljnog! U snu Ivana Groznog!
  Margarita je, takođe, sekla i mlatila sve, potvrdila:
  - Podijeljena je zemlja u Sibiru - tvoja rodna Rusija!
  I bosom nogom lansira bumerang... I leševi neprijatelja odlete u raznim pravcima.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Oh, rep, vaga!
  I bacivši bombu bosom nogom, dodao je:
  - Ubiću sto hiljada!
  Margarita je, takođe seckajući svoje protivnike, rekla:
  -Isjekao sam mnoge protivnike!
  I bosim nogama će uzeti i lansirati najsmrtonosniju stvar. I dalje će skakati od oduševljenja.
  I golom petom udarit će švedskog markiza u bradu. Proletiće i pomesti nekoliko desetina s njihovih konja.
  Dječak i djevojčica, vrlo aktivni i agresivni pojedinci. Oni uništavaju neprijatelja divljim ludilom. Ne namjeravajući usporiti i nekako obuzdati neprijatelja.
  A Šveđani trpe ogromne gubitke. Njihova vojska se već pokolebala. I ne mogavši da izdrži divlji pritisak, popustila je i pobjegla.
  Potera je počela.
  Da, takav je da ga niko ne može zaustaviti.
  Momak i djevojka jure k sebi i viču:
  - Slava herojima koji ruše zidove!
  Oleg će zavrtiti mlin i proizvesti:
  - Slava herojima!
  Margarita je proizvela leptira, koji je takođe ubio mnogo neprijatelja, i izdao:
  - I slava nam!
  Momak i djevojka se tako žestoko svađaju. I neće stati ni na sekund.
  Ne, oni se kreću sve brže i brže. I njihove misli skaču kao zečići.
  Ovdje je glavni švedski guverner. Oleg Rybačenko bosom nogom baca granatu i raznosi komandanta u komade. Šveđani se sada ne mogu zaustaviti.
  Ruske trupe ih jure i progone. Ali to nije sve. Sada je Ivan Grozni odlučio osvojiti cijelu Švedsku. Pošto ima tako hrabru omladinu.
  Margarita i Oleg dobili su plemićke titule i sada su se preselili u Stockholm.
  Momak i djevojka trče naprijed, seku svoje protivnike i urlaju:
  - Slava našoj Otadžbini, Slava Caru Ivanu!
  A ovi momci su tako strastveni. I tako nepredvidivo i cool.
  Jedna za drugom nailaze na tvrđave. I djeca ih uzimaju na prvi pogled. Naravno, kao i uvijek, bacanje bumeranga i diskova golim prstima. I sijeku Šveđane u nizu. Kao kiseli kupus. I još jedno carstvo pada.
  Evo djece Terminatora koji su već u Stockholmu. I pocepana švedska zastava pada. I sam kralj je uhvaćen s lasom, a njegova pratnja ubijena. Ruske trupe zauzimaju Stokholm u napad. Iako su dječak i djevojčica već obavili glavni posao.
  Da, na tako kul način, djeca rendžera su završila svoju sljedeću misiju. Barem protiv Švedske. Car Ivan Vasiljevič postao je i kralj Švedske.
  Poljaci su zauzeli Revel i ojačali svoju snagu. Došlo je do privremenog primirja... Rusija je dobila pristup morima. Čak se počeo graditi grad na ušću Neve.
  Istovremeno su ruske trupe sve više prodirale u Sibir. Već sredovečni Ivan Grozni do sada se suzdržavao od velikog rata sa Poljskom. Iako se situacija zahuktavala.
  Osim toga, krimski Tatari su još uvijek bili aktivni. Godine 1591. ubijen je carević Dmitrij. A 1598. i nasljednik Fedot i Ivan Grozni umrli su gotovo istovremeno. A osmogodišnji sin Ivana Groznog, Aleksandar Prvi, postao je kralj. Ispostavilo se da je Boris Godunov njegov regent.
  Godine 1601. izbio je rat između Rusije i Poljske, koji se odvijao u pozadini velikih neuspjeha. Poljaci su opkolili Smolensk.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova su učestvovali u odbijanju napada. Poljaci su pretrpjeli velike gubitke i povukli se. Ruska vojska koju je predvodio Basmanov opkolila je Polotsk 1602. godine i zauzela ga. Oleg i Margarita su se istakli tokom napada. Dječak i djevojčica, kao i uvijek, djelovali su efikasno i sa mačevima i bosim nogama. Tada je ruska vojska zauzela i Vitebsk i Oršu, i borila se sa vojskom poljskog kralja.
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova prvi su shvatili vojsku Poljaka. I borili su se s kolosalnom ljutnjom.
  Dječak je bacio disk, odsjekao glave Poljacima i viknuo:
  - Ja sam borac super klase!
  I kako seče kao mlin.
  Margarita se takođe vrti. Razbit će neprijatelja mačevima i izdati:
  - I dalje sam za klasu više!
  I bosom nogom će lansirati bumerang i sasjeći svoje neprijatelje.
  Ove devojke su tako cool. Imaju pravi osmeh tigrica. Ali dečaci su još opasniji i jači.
  Oni poseku svoje neprijatelje. I pevaju:
  - Plave noći lepršaju kao vatre,
  Mi smo pioniri, deca radnika...
  Približava se era svijetlih godina -
  Vapaj pionira uvijek budi spreman!
  Vapaj pionira uvijek budi spreman!
  Da, dobro je biti u vječnom djetinjstvu. Kad si zauvijek mlad i zauvijek bos. I niko nije u stanju da zaustavi pritisak i navalu bijesne djece. Koji su rođeni da ostvare bajku.
  I bore se kao... Pravi heroji.
  I tako mladi ratnici sa besmrtnim telima probijaju se do poljskog kralja. Tri hetmana su posječena, a bumerang koji je lansirao Oleg Rybačenko leti. I Sigismund pada ubijen.
  Istovremeno, Margarita je snažnim udarcem slomila sina kralja Vladislava.
  Tako je poljsko-litvanski savez bio obezglavljen. Ali ruske trupe nastavljaju da se kreću.
  Poljaci gube. Basmanova vojska zauzima grad za drugim. Minsk, Sluck i Vilna su zauzeti. U svim ovim gradovima borbu vode hrabra djeca.
  Koji ne znaju ni sažaljenja ni milosti. A ako pobijede, pobjeđuju sa sigurnošću.
  Protivnici Olega Rybačenka su rekli:
  - Mi smo deca, a ne himere!
  Margarita je bosom nogom bacila bombu, rasturajući neprijatelje, i dodala:
  - Apostoli nove ere!
  Ukratko, sastao se Sejm i većinom glasova priznao Aleksandra prvog cara Rusije za kralja Poljske i velikog kneza Litvanije.
  Tako je sin Ivana Groznog i engleske kraljice postao veliki.
  Zatim je uslijedio pohod sa Austrijancima na Turke. Tako pobjednički i sa velikim osvajanjima. Rusi su zauzeli Istanbul i hteli da krenu dalje.
  Tokom napada na Istanbul, naravno, djeca Terminatora su se istakla i uspjela su zarobiti sultana. Otomansko carstvo je propalo i još deset godina ruske trupe su osvajale njegova predgrađa. Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova su skočili na vrijeme i učestvovali samo u odlučujućim bitkama.
  Nakon osvajanja Osmanskog carstva, zarobljeni su i Sudan i Maroko. A onda Iran, Pakistan i Avganistan.
  Aleksandar Prvi je uveo poligamiju. Da bi tako zbližio kršćanstvo i islam, ukinuo je ljudima neshvatljivu dogmu o Trojstvu. Rusi su dobili pravo da imaju četiri žene.
  Pravoslavlje se donekle promijenilo, priznavši Muhameda kao Allahovog poslanika i proroka.
  Istovremeno, većina postova je ukinuta, a religija je postala manje opterećujuća.
  Sve je išlo dobro. Rusija je ubrzo osvojila Indiju 1640. godine... Rusi su ušli na Aljasku i popeli se u Tihi okean. Selili smo se preko Afrike.
  Carstvo Aleksandra Prvog postalo je opsežno. A rat sa Kinom je počeo 1650. Mandžurci su pokušali zadržati teritoriju.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova ponovo su u borbi. I kako su sekli - kao veliki terminatori.
  Rat sa Kinom će biti ozbiljan. I vječita djeca su to shvatila.
  Evo bitke. Kineska vojska je ogromna. Ali ruski, izvučen iz mnogih naroda, nije mali.
  Dolazi do tuče i žestoke razmene udaraca. Deca čudovišta kose Kineze.
  Bacaju igle i diskove golim prstima.
  I oni nokautiraju žute borce na stotine.
  I seku se i sabljama obaraju protivnike. Istovremeno se ponašaju izuzetno agresivno.
  Ne vanjska djeca, već jednostavno mačo. Jednostavni udarci za besmrtnike. Uništavaju sve i šalju svoje neprijatelje u pakao.
  Oleg, sekući svoje protivnike, pjeva:
  - Ne plašimo se napada!
  Margarita, bacajući oštre diskove, škripi:
  - Ubićemo sve zle!
  I dječaka i djevojčica bijes je divan.
  Kose protivnike i pevaju u sebi...
  Pjesma iz jednog vojnog teatra - Drugi svjetski rat, ali sasvim prikladna;
  Slavna je velika Rusija,
  Najlepsa drzava...
  Zvijezde zalijevaju crni somot,
  Otadžbina je obasjana zrakom!
  
  Koliko heroja ima u Patronimu?
  Svaki vitez je džinovski ratnik...
  Vojska maršira u prijateljskoj formaciji,
  Na kraju krajeva, naši ljudi su uvijek ujedinjeni!
  
  Kunemo se velikim Staljinom,
  Čast čuvati i boriti se do kraja,
  Jer njegova moć je kao Sunce,
  Jer Božja svjetlost je zemlja!
  
  Naša domovina će postati lepa,
  Sa gigantskim duhom, naši ljudi...
  Borimo se jednostavno, čak hladno,
  I fašistički Wehrmacht će biti poražen!
  
  Komsomolci se bosu bosi,
  Iako im mraz grize pete...
  A naše oči su kao tanjiri,
  Djevojci je nos pocrvenio od hladnoce!
  
  Volimo da se zabavljamo sa momcima,
  Naša tela su veoma vruća...
  I tako savršena lica,
  Majka nas je u slavi rodila!
  
  Za Rusiju se borimo sa Fricima,
  Poraziti bijesne neprijatelje...
  Ja sam takva zanatlija
  Vjerovatno ne možete ni pronaći riječi!
  
  Hajde da postanemo cool te devojke
  Hajde da sastavimo brzi mitraljez...
  Ukrao me je tako zvonki glas,
  Najluđe psovke nisu prihvatljive!
  
  U djevojkama je divlji bijes,
  Da nema načina da se to prebroji...
  Videćemo mesto u divnom raju,
  I medved Rus će vas mučiti!
  
  Mi smo tako lepe devojke
  Ne postoji ništa bolje u univerzumu...
  Za slavu naše domovine-Rusije,
  Iako ne izgledamo više od dvadeset!
  
  Znaj da se devojke u ratu mlađe,
  Trče bosi po snijegu...
  I zastave se vijore crvene nad otadžbinom,
  A komsomolac će maknuti šakom!
  
  Zli fašista neće moći pobijediti
  Koliko god kul bio...
  Mi smo devojke u veličini glavne slave,
  Pod ovim vedrim, plavim nebom!
  
  Učinićemo carstvo sretnijim
  Njena veličina je poraz zemalja...
  Veličina bez obala Rusije,
  Pređimo beskrajni okean!
  
  Da, mi devojke smo upečatljivi bacači plamena,
  Horde Wehrmachta su sposobne da spale...
  Verujte mi, imamo pravi pritisak,
  Jako ćemo tući fašiste!
  
  Kada dođemo u Berlin mi smo komsomolci,
  Naterajmo Švabe da im ljube noge...
  Čak ni orci neće pomoći nacistima,
  Zapišite mi smo cool u svoju bilježnicu!
  A sada poraženi Kinezi bježe. I progoni ih ruska vojska.
  Aleksandar Prvi je uspeo da osvoji Kinu, ali je i umro sa šezdeset i osam godina 1658. godine, kao i njegov otac Ivan Grozni. Tako čudna koincidencija: Tamerlanove godine. Takođe, inače, veliki komandant i osvajač.
  Nakon vladavine dva tako velika kralja koji su toliko osvojili, novi vladar, Ivan Peti, također nije slabić. On je Aleksandrov sin i postao je kralj sa četrdeset godina. Nastavljen je rat na istoku. Pod njim su Rusi osvojili Indokinu i Koreju, stigli do Singapura... Krenuli dalje preko Afrike i do Australije... Takođe uspešan kralj... I, začudo, i on je umro u šezdeset osmoj godini 1686. . Naslijedio ga je sin Aleksandar II.
  Novi car je imao oko trideset pet godina... Pod njim su Rusi stigli do Rta dobre nade i iskrcali se u Australiju i Novi Zeland. Zauzeli su Kanadu i sukobili se sa Francuzima. Aleksandar II je također osvojio Italiju i Njemačku, dok su se Engleska i Francuska, te Španija i Portugal međusobno posvađale.
  Vrlo uspješan kralj umro je 1714. Vladao je dvadeset osam godina i bio je sav plodan.
  Njegov sin Petar Veliki došao je na vlast u dobi od dvadeset četiri godine.
  Novi kralj je osvojio Francusku, Španiju, Portugal i istisnuo Britaniju. Rusi su pod njim osvojili i celu Ameriku.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova. Pomogli su Petru tokom bitke sa Francuskom. Tokom napada na Pariz.
  Kao i uvijek, ova djeca su nosila mačeve i golim prstima bacala igle i diskove. Borili su se veoma dobro.
  Pomogli su u napadu na Madrid i Lisabon. Oni su takođe zauzeli ove zemlje. I bili su izuzetno uspješni. I posekli su mnogo neprijatelja.
  Ukratko, cijeli svijet se potčinio Rusiji, osim Britanije. Petar Veliki vladao je do 1758. godine, a takođe je umro u šezdeset osmoj, tako čudna koincidencija. Ili niz slučajnosti.
  Naslijedio ga je unuk Petar Drugi, mladić od oko osamnaest godina. Završio je svoja osvajanja 1770. i napao Britaniju.
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova posljednji put su učestvovali u bitkama u ovom paralelnom svemiru.
  Puno Engleza je isječeno, mnogi su pokošeni zvijezdama. I zarobili su britanskog monarha.
  Rat je gotov... I djeca Terminatora su završila misiju. Što je bilo jako zabavno i zanimljivo.
  
  NISU STALI POD DUKEROM
  Hitler nije zaustavio njemačke tenkovske divizije kod Dyukera, a kao rezultat toga dogodilo se sljedeće - Britanci su potpuno poraženi, a nekoliko stotina hiljada vojnika Leo Carstva je zarobljeno.
  Pod ovim uslovima, i Chamberlain i Churchill su dali ostavke zajedno.
  Novi premijer je, u šoku, nakon predaje Francuske pristao na mir koji je bio prilično koristan za poraženu Britaniju.
  Britanci su jednostavno vratili Namibiju, koja je bila njihova kolonija, Njemačkoj, a Irak i Palestinu Turskoj. Samo vraćanjem onoga što je zarobljeno tokom Prvog svetskog rata. Inače su se sporazumno rastali. Razmijenili su zarobljenike - sve za sve, a Britanija je dala Nijemcima odriješene ruke na istoku i priznala ono što je Treći Rajh već osvojio.
  Pa, naravno, Hitler je, davši sebi odriješene ruke s Britanijom, počeo da priprema pohod na istok.
  Nijemci su uspjeli prikupiti malo više tenkova, na račun divizija u Francuskoj, koje Rommel nije poslao tamo u Afriku. Osim toga, zbog izostanka bombardiranja Britanije, proizvedena je još jedna divizija sa više tenkova. Generalno, Nemci su dobili znatno više aviona. Konkretno, spašavanje odmah tri hiljade vozila koja su u stvarnoj istoriji oborena iznad Britanije, plus vozila sa Mediterana, te pokrivača sa Zapada i Norveške. Tako je Wehrmacht prikupio oko hiljadu tenkova više od stvarne istorije i pet hiljada više aviona - udvostručivši njihov broj u odnosu na stvarnu istoriju. Nemci su, naravno, imali više pešadije na račun Afrike, Francuske, Norveške i drugih zemalja. Oko pola miliona naših i pola miliona satelita.
  Flota je mnogo jača, posebno italijanska. Da, Musolini je mogao izdvojiti mnogo više trupa za rat sa Rusijom. Mada naravno kvalitet italijanskih delova nije baš dobar.
  Ali ipak, dodatni milion vojnika, hiljadu tenkova, pet hiljada aviona, deset hiljada topova i minobacača su, naravno, snaga.
  Osim toga, Nijemci su računali i na Tursku i Japan. Što je generalno potvrdilo da žele štrajk.
  U Grčkoj je Italija pobijedila jer je mogla upotrijebiti više trupa protiv Helena bez potrebe da se bori protiv Britanaca u Africi. I Nemci su pomogli u avijaciji, koja nije bila preusmerena. Plus podmićivanje grčkih komandanata.
  U Jugoslaviji nije bilo pobune. A Nemci su napali SSSR nešto ranije, 30. maja. Htjeli su da napadnu još ranije 15. maja, ali se pokazalo da je proljeće bilo previše kišno, a tenkovske divizije još uvijek nisu imale dovoljno osoblja.
  Ali SSSR se pokazao nespreman, kao i uvijek. Staljin zaista nije želeo da se bori protiv Trećeg Rajha, a u alternativnoj istoriji, čak i više nego u stvarnoj istoriji, Nemci su imali odriješene ruke. Staljin nije toliko želio rat da je završio sa vojskom koja nije bila mobilisana i nije bila u borbenoj gotovosti.
  I Nemci su, kao u stvarnoj istoriji, pohrlili napred. I još uspešnije, imaju mnogo više snage, posebno u vazduhu. I to je uticalo na tok rata.
  Japan je također doveo trupe u Mandžuriju i donekle se ohladio na ideju rata sa Britanijom i Sjedinjenim Državama. Svi su oni neobično jaki i još uvijek su u miru s Trećim Rajhom. Ali SSSR je izgledao mnogo slabiji.
  Nakon pada Smolenska i posebno katastrofe kod Kijeva, gdje su sovjetske trupe bile opkoljene, Japanci su i dalje udarali na sovjetske trupe.
  A napad na Moskvu počeo je skoro mesec i po dana ranije nego u stvarnoj istoriji. Nijemci su uspjeli brzo okrenuti svoje trupe na jug i poraziti južni dio Crvene armije.
  Kao rezultat toga, glavni grad je mogao biti opkoljen krajem septembra. Staljin je, naravno, pobegao u Kujbišev. A Nemci su napredovali u Donbasu i uspeli su da probiju Staljingrad, a pre toga zauzmu Kursk i Voronjež. A onda je Turska ušla u rat.
  Postalo je potpuno tesno. A tu je još mnogo izdaje. Tako je Vlasov predao Rjazanj i prešao na stranu Nemaca.
  Moskva je izdržala do kraja decembra, ali je na kraju pala. Do kraja godine Nemci su uspeli da zauzmu skoro ceo Kavkaz, a jedino se Sevastopolj održao na Krimu.
  Lenjingrad se našao u potpunoj blokadi i umirao je od gladi. Nemci su zatvorili dupli prsten.
  Staljin je pokušao da započne mirovne pregovore. Ali Hitler je to odbio i izjavio da će prihvatiti samo bezuslovnu predaju.
  Sovjetsko rukovodstvo pokušalo je uspostaviti barem nešto u Kujbiševu. Ali Crvena armija je pobegla. Nakon što su se malo odmorili, Nijemci su u martu 1942. krenuli duž Volge, rijeke Ural i dalje do Urala.
  Sovjetske trupe su pružale prilično slab otpor. Moral je jako pao. Pa čak ni drakonske mjere, masovna pogubljenja, nisu pomogle. A vojnici i oficiri ubijaju specijalce. I ne nazire se veliki uspon. Sve češće odustaju.
  Općenito, kada je Moskva pala, naravno, mnogi su vjerovali da je rat već izgubljen i da zapravo nisu htjeli umrijeti. Ljudi su bili depresivni.
  I do kraja aprila, Nemci su stigli do Kazana i zauzeli Uralsk, jurišajući na Orenburg.
  I Nemci su se probijali kroz centralnu Aziju i ovde su izvršili veliki pritisak na njih.
  U maju su izbile žestoke borbe za Dušanbe. Nemci su pokušali da steknu uporište u centralnoj Aziji.
  Alenka i njen tim našli su se u najtežem području. I branili su sovjetski grad. Uprkos maju, ovde je bilo malo hladnije zbog planina i duvao je svež vetar sa severa. Međutim, ni zimi ovdje nije bilo snježnog pokrivača.
  Djevojke su pucale od nadolazećih fašista i njihovih stranih plaćenika.
  Alenka je pucala iz PPSh-a i zviždala pesmu.
  - Preko planina, preko dolina, bunda i kaftan šetnja!
  Bosonoga crvenokosa Alla je dodala:
  - I tara-ram!
  Devojčica je bosom nogom bacila bombu i zatresla bakrenocrvene uvojke. Ovaj ratnik je prelep.
  Ali drugi nisu ništa gori. Anyuta je golim prstima bacila poklon i siktala:
  - A devojka je super!
  Pucala je i zlatokosa Marija, koja je srušila Nemca. Devojka je takođe veoma dobra i lepa. I opet je bacila granatu svojom gracioznom, bosom nogom.
  Ne povlači se ni krupna, zaobljena, šarmantna Matryona. Ona je sposobna da daleko baca granate nogama. I lete i jure po složenoj putanji.
  Alenka je pjevala, bacajući malu, ali razornu granatu svojom isklesanom golom nogom:
  - Ali mi pravimo rakete...
  Anyuta je to držala s entuzijazmom:
  - I blokirali su Jenisej!
  Alla je bosom nogom bacila granatu i zacvilila:
  - I na polju velikog baleta...
  Marija je ponovo lansirala poklon, koristeći svoj goli donji ud, pevajući:
  - Mi smo ispred ostalih!
  Matryona je svojom velikom, ali vrlo lijepom i skladnom nogom ispalila granatu i zarežala:
  - Sunce...
  Alenka je takođe pucala na hinduističkog plaćenika i siktala:
  -Svjetluca....
  Anyuta je opalila, srušila Arapa i zasiktala:
  - Reka....
  Marija je pogodila metak i rekla:
  - Posrebriti se...
  Marusya je oborila crnog borca i rekla:
  - Izašao...
  Alenka je zakucala i zapjevala:
  - Od...
  Anyuta je bacila granatu bosom, gracioznom nogom i nastavila:
  - Hram...
  Alla je rafnula, prekinuvši nekoliko ljudi, i graknula:
  - Ljudi!
  Marija je ispalila i rekla:
  - Odmor...
  Marusja je sa zadovoljstvom odahnula, nogom bacila granatu, koja dugo nije vidjela cipele, i rekla:
  - Tron...
  Alenka je uzela i prosiktala:
  - U kozaku...
  Anyuta je, pucajući uz urlik, dodala:
  - Stanica...
  Alla je uz šištanje kobre, pucajući, rekla:
  - Mirno...
  Marija je ispalila i rekla:
  - Trinaesti...
  Marusja je bacila granatu na veliku udaljenost i pokazala zube:
  - Godina!
  Alenka je ushićeno pevala, posečući tri Arapa:
  - Lastavice...
  Anyuta je pucala, ubijajući naciste:
  - Kruže...
  Alla je ispalila, sikćući:
  - Sunce...
  Marija je zakucala, pjevajući:
  - Sjaji...
  Marusja je ponovo bacila granatu bosim nogama i dodala:
  - U bijelom...
  Alenka je ubacila metak i rekla:
  - bašte...
  Anyuta je siktala uz urlik:
  - Kako...
  Alla je ubacila metak i prosiktala:
  - Snijeg!
  Marija je ispalila i rekla:
  - I...
  Marusya je poslala metak, sikćući:
  - Zabavljaju se...
  Alenka je ispalila, cvrkućući:
  - Kako...
  Anyuta je zastenjala govoreći:
  - Mali...
  Alla je sa oduševljenjem nastavila:
  - Deco!
  Marija je poslala metak i nastavila:
  - Plešu...
  Marusya je kratko naletjela, rekavši:
  - Kozaci...
  Alenka je šutnula, bacila bombu bosom nogom i zarežala:
  - U krug!
  Anyuta je ispalila i cvrkutala:
  - Eh-ma!
  Vatrena Alla je poslala metak i zaurlala:
  -Ljeto...
  Marija je bacila bombu bosom nogom i zalajala:
  - ne zima!
  Marusja je ponovo opalila i zacvilila:
  -Eh-ma!
  Alenka prikovana i urlala:
  -Kad bi samo...
  Alla je bacila bombu bosom nogom i rekla:
  -novac...
  Marija je zasiktala od oduševljenja i pala iz mitraljeza:
  -mrak...
  Marusja je golim prstima bacila krhotinu stakla, prerezala nekoliko grla i prosiktala:
  -Reka Kuban
  Alla je pjevala uz pucnjavu:
  - i reka Don,
  Marija ga je uzela i zapjevala, pucajući:
  - Ići u šetnju...
  Marusja, bacajući nokat golim prstima uz urlik, nastavi:
  - Kozak...
  Alenka je opalila i zalajala:
  - prosetaj...
  Anyuta je udarila i nastavila:
  - ćao...
  Vatrena Alla je opalila i siktala:
  -Eh-ma!
  Marija je udarila i izlanula:
  -Ljeto...
  Marusija ga je uzela i zasiktala od oduševljenja, ispalivši:
  - ne zima...
  Alenka je ispalila i ispalila:
  - Eh-ma!
  Anyuta je zajebala i rekla:
  - Jao...
  Alla je pucala i siktala:
  - Iz uma,
  Marija je poslala metak pravo u čelo i zakoračila:
  -Sve...
  Marusja je opet bosom nogom bacila granatu i progovorila:
  - oni će to odneti...
  Alenka je s bijesom rekla:
  - od kozaka...
  Anyuta, divlje pucajući, prosikta:
  - Pa...
  Vatrena Alla je golim prstima bacila granatu govoreći:
  -A...
  Marija se zakikota i zaurla:
  - ćao...
  Marusja je ponovo bacila poklon, cičeći:
  - Ići u šetnju...
  Alenka, pucajući uz urlik, odgovori:
  - ćao...
  Alenka je, odsijecajući plaćenike, pjevala:
  -Uh!
  Anyuta je, sabijajući fašiste, rekla:
  -A!
  Vatra Alla je prosiktala:
  -Uh!
  Marija je to samo uhvatila i izlanula:
  - A!
  Marusja je golim prstima bacila parče keramike i ispalila:
  -Tiho...
  Alenka je poklon bacila i bosom nogom:
  - Kozaci...
  Anyuta ga je uzela i cvrkutala, pucajući:
  -olovo...
  Vatrena Alla iz crnačke brvnare je brbljala:
  -razgovori...
  Marija je, pucajući, nastavila:
  - Sasvim...
  Marusja je bijesno odgovorila, nogom je poslala kaskadu vatre:
  - stoji...
  Alenka Nail je ushićeno nastavila:
  -starci...
  Anjuta, pucajući od bijesa, cvrkutala je:
  -I...
  Alla je bosom nogom bacila granatu i zacvilila:
  - nesvestan...
  Marija je poslala granatu sa cerekom, rekavši:
  -oni...
  Marusja je prosiktala od bijesa, bacivši bombu bosom nogom:
  -Šta...
  Alenka je bosim nogama bacajući poklone rekla:
  - završiće se...
  Anyuta je opalila i pogodila vrlo precizno:
  -uskoro...
  Alla je, s otrovnim smiješkom, bacila teret smrti i brbljala:
  -Besplatno...
  Marija je bacila granatu i zacvilila:
  -ove...
  Marusja je golim prstima vrtela krhotinu stakla, lajući:
  - dana...
  Alenka je, šamarajući se bosim nogama, tukla od bijesa:
  -Svijet...
  Anyuta, pucajući, ispali:
  - zvaće se...
  Alla je očajnički siktala, pucajući:
  -ovo...
  Marija, pucajući, zarežala:
  -glupo...
  Marusya je zalajala, bacivši granatu:
  -I...
  Alenka poslala poklon na smrt:
  -stari...
  Anjuta je siktala od silnog bijesa, koseći nekoliko Indijanaca koje su Nemci regrutirali:
  -Sve...
  Alla je uz urlanje i okretanje oružja nastavila:
  - reći će...
  Marija je golim prstima bacila granatu i rekla:
  -potrebno...
  Matryona je brbljala, zakucavajući:
  -za otpad...
  Alenka je uzela i cvrkutala, pucajući:
  - I...
  Anyuta je vrisnula dok je pucala:
  - beskorisno...
  Vatrena Alla je bacila granatu režući:
  -papir...
  Marija je golim prstima lansirala bumerang i rekla:
  -oni ce...
  Matryona je golom petom udarila u granatu i zapjevala iz sveg glasa:
  - Novac...
  Alenka je siktala od pritiska, kao ekser:
  -Sa...
  Anyuta, bijesno bacajući poklon, reče:
  - dvoglavi...
  Vatrena Alla, podmetnuvši poruku smrti, ubivši desetak Arapa, s oduševljenjem potvrdi:
  -orao...
  Marija je ponovo bacila granatu i zapevala u ekstazi:
  -Dinje...
  Matryona, bacivši dar smrti na svoju grubu petu, pomahnitala je nastavila:
  -lubenice...
  Alenka je, bijesno lansirajući sadašnjost uništenja, rekla:
  -pšenica...
  Vatrena Alla je, sikćući, prenijela:
  - rolnice...
  Marija je u ekstazi ispalila granatu i rekla:
  - Velikodušno...
  Matrjona je, uz poklon uništenja, zgnječila desetak boraca, i zakikotala: - napredno...
  Alenka je poslala punčerski lajk, golom, zavodljivom nogom, i rekla:
  -ivica...
  Anyuta je prosiktala od bijesa, šaljući poruku uništenja:
  -I...
  Alla je, bijesno pucajući, rekla:
  -na...
  Marija je poslala još jedan metak i zujala:
  -tron...
  Matryona prikovana, poslata bosom nogom, dar smrti, urlajući:
  - sjedi...
  Alenka je, ispalivši metak od bijesa, siktala:
  -V...
  Anyuta je bosom nogom bacila granatu i progovorila:
  - St. Petersburg...
  Alla je siktala na sve strane:
  -Oče...
  Marija je golom petom poslala mali paketić eksplozije, govoreći:
  -Care...
  Matryona, pucajući, spremno je potvrdila:
  -Nikolai.
  Alenka je počela da sikta kao kobra, pucajući i škripeći:
  -Teško...
  Anyuta je golom, preplanulom nogom bacila granatu i propalila:
  -vjeruj...
  Marija je ispalila i rekla:
  -Šta....
  Matryona je napravila ekser, a onda golom petom bacila poklon, cičeći:
  -uskoro...
  Alenka je rekla pucajući s bijesom lavice:
  - će plesati
  Anyuta pire:
  -Crveno...
  Vatrena Alla je oštro rekla:
  - sedamnaesti...
  Marija je sa oduševljenjem i uzimajući zamah u pucanju nastavila:
  -godina...
  Matrjona je ponovo bacila bombu bosom nogom i rekla:
  - Znaju...
  Alenka je prosiktala od zanosnog zanosa:
  -samo...
  Anyuta je u divljem ludilu bacila granatu bosom nogom i zacvilila:
  -na...
  Vatrena Alla je cvrkutala, bacajući dar uništenja:
  -nebo...
  Marija je, sa entuzijazmom terminatorske harpije, rekla:
  -anđeli
  Matrjona, udarajući bosom nogom veličinu smrti, siktala je:
  - tvoj...
  Alenka je golim donjim udom ispalila granatu i rekla:
  -Šta...
  Anyuta ju je ponovo udarila darom uništenja i zakikotala:
  -ti...
  Ala crveni đavo je pjevala:
  -seljani...
  Marusya reče s aplomom, bacivši bombu bosom nogom:
  - čekam...
  Alenka je ponovo ispalila granatu i, braneći Dušanbe, zapevala:
  -Eh-ma!
  Anyuta je agresivno podržala, bacila bodež golom nogom i gracioznim prstima, urlajući:
  -Ljeto...
  Vatreni đavo je cuckao od uzbuđenja i odgovorio:
  - ne zima,
  Marija je, ispalivši metak, s bijesom rekla:
  -Eh-ma!
  Matryona je bosom nogom pružila granatu i siktala:
  -Kad bi samo...
  Alenka je ponovo pucala, srušila Kineze i zacvilila:
  -novac...
  Anyuta je agresivno ispraznila svoj mitraljez i pucala na neprijatelje, sikćući:
  -mrak...
  Marija je bosom nogom bacila granatu i siktala:
  - reka Kuban...
  Matryona je prosiktala i bacivši dar smrti rekla:
  - I...
  Alenka je uzela i snažno se zakikotala:
  - Don River...
  Anyuta je zacvilila na sve strane:
  -Ići u šetnju...
  Marija je bosom nogom bacila granatu i rekla:
  -Kozak...
  Matryona je ponovo opalila, oborila dvojicu crnaca i hrapala:
  - prosetaj...
  Alenka je ispalila metak i izašla sa oduševljenjem:
  - ćao...
  Anyuta je urlala kao beluga i rekla:
  - Eh-ma!
  Crvenokosa Alla, pucajući, nastavila je:
  -Ljeto...
  Marija je, sa zanesenim zanosom, primetila:
  - ne zima...
  Matryona laje na vršak pluća, golom nogom lansirajući veliku eksploziju u paket:
  - Eh-ma!
  Alenka je sa divljenjem rekla, bacivši bombu golom petom:
  - Jao...
  Anyuta, pucajući i koseći, zarežala je:
  - od...
  Fire Alla je nastavila:
  - ludo...
  Marija ga je, pucajući, uzela i rekla:
  -Sve...
  Matryona, pucajući, siktala je kao kobra, udarajući:
  - oni će to odneti...
  Alenka je žestoko zacvilila udarivši:
  - ti...
  Anyuta je, pucajući, s bijesom rekla:
  - Kozak...
  Vatrena Alla je bacila još jednu granatu i zacvilila:
  -Pa...
  Marija je grubo rekla:
  -A...
  Matryona je bosom nogom bacila granatu i zarežala:
  - ćao...
  Alenka je opet golim prstima bacila limun vičući:
  - prosetaj...
  Anjuta je zujala kao osa i bacivši bosom nogom granatu rekla:
  - ćao...
  Marija uz pritisak, ispalivši rafal, zalaja:
  - Pa...
  Matrjona je, bacivši granatu, zakikotala i zaurlala:
  - A...
  Alenka je oštro odgovorila, šutirajući nogom poklon koji su joj plaćenici bacili:
  - ćao...
  Anjuta je brbljala, skačući bosom nogom na granatu:
  - Ići u šetnju...
  Alla je golom nogom bacila poklon i rekla:
  - Ćao!
  A devojke su prasnule u jedan glas... Ne, Nijemcima u Dušanbeu nije lako. Iako su bile raspoređene značajne snage strane pešadije. Hindusima, Afrikancima i Arapima je teško da se bore zimi, pa su ih nacisti poslali u Centralnu Aziju. Ovdje se koriste kao topovsko meso. I šalju se na klanje. Pojavio se novi grad koji pruža žestok otpor: Dušanbe.
  Nemci su bombardovali sovjetske položaje teškim bombama i napalmom. Pucali su iz samohodnih topova i haubica i podizali gasne lansere. I čak su koristili bombe teške i do deset tona. Slomili su Rusiju do koljena.
  Dušanbe se pretvorio u ruševine koje su bukvalno pucane iz neposredne blizine.
  Alenka, bosa, samo u gaćicama, komponujući u hodu, počela je da peva;
  Ja sam ratnik naše majke Rusije,
  Jednostavna devojka, uvek bosa...
  Ponekad su vrane podlo plakale,
  Ali vjerujem da će se san ostvariti!
  
  Pridružio sam se Komsomolu gladan,
  Skoro goli biser na hladnoći...
  Ali baciću fašistu sa pijedestala,
  Dajte Adolfu njegov dugi nos!
  
  Ne veruj devojci Komsomol,
  Neće moći obuzdati univerzum...
  I jasan se glas ovdje čuje,
  Naša vojska se digla na vrh naše Otadžbine!
  
  Za otadžbinu Veliku Rusiju,
  Borite se, molim vas, pioniru bez straha...
  Iako znaš da su polja zalivena krvlju,
  Ali pokaži mi, ti si primjer hrabrosti!
  
  Za komsomolce, raj je sreća,
  Za devojcicu nema brige...
  Sve će biti u njenoj ponosnoj, slavnoj moći,
  I Firera će doći do sudbine abortusa!
  
  Ali vreme je teško - Hitler dolazi,
  Može čak i da pobedi onog strašnog...
  On baca rakete velikodušno kao bombe,
  Može sve vojnike pretvoriti u igru!
  
  Ali vjerujte, djevojke ne znaju za strah,
  Bacanje granate bosom nogom...
  Ona je gola - majica joj je spaljena,
  Borba protiv nesvjesne horde!
  
  Nema komsomolaca - dosta reči,
  Ona ne zna riječ - ne mogu!
  I Švabe će pobjeći kao lopovi,
  Kad cura ispravi nogu!
  
  Da, bori se polugola na hladnoći,
  Vjerujte, takvoj djevojci je suđeno...
  Ona je boje bujne ruže u bitkama,
  I on će ubiti Švabe, baš kako je htio!
  
  Tigar ratnik je, u šali, pokucao
  Spaljen je u pepeo kao napalm...
  I fašista Adolf ga je dobio u njušku,
  Uzalud su Fricovi napali Rusiju!
  
  Vojnici ne znaju šta ćemo,
  Kada će doći vrijeme mira na Zemlju...
  Ali bosonogi komsomolci klimaju glavom,
  I otvaraju račun za sva dostignuća!
  
  Žele da sve postignu sami
  Za komsomolce nema raja...
  Iako će lica biti blagoslovljena od ikone,
  Nećemo imati Luciferov ručak!
  
  Ponovo su uhvatili grupu bandita iz Moskve,
  Iako je Treći Rajh moćan bez ikakvih reči...
  Ubit ćemo parazite tenkovima,
  I tamu će presjeći sjajni zrak Sunca!
  
  I trči kroz snježne nanose bosi,
  Devojci uopšte nije teško...
  Ne bojimo se sjajnog plamena,
  Iako to znamo, lako je!
  
  Savez Sovjeta - Domovina je velika,
  U njemu je svaki ratnik vitez sa jasla...
  Iz dječakovih pelena se čuje urlik,
  I pobedio si hordu i protivnike!
  Nakon što su nacisti u ljeto okupirali Ural, ujedinivši se sa Japancima. Staljin i njegov tim su otišli u šume i objavili partizanski rat. I Firer je počeo formirati divizije iz lokalnih snaga. Konkretno, protiv partizana je korišćena Ruska oslobodilačka vojska Vlasova. I neke monarhijske formacije. Osim toga, car Vladimir III je pozvan da igra ulogu princa, nominalnog suvladara Firera.
  Ali to je čisto nominalno.
  Njemačka se za sada spolja smirila. Nemci su zauzeli kolonije Francuske, Holandije i ruske zemlje. Sa Britanijom je bio častan mir, SAD još nisu ispružile glavu i imaju problema unutar zemlje i sa ekonomijom.
  Međutim, odnosi sa Japanom su se znatno zakomplikovali. Zauzela je Indokinu, koju su Nemci smatrali svojom kolonijom. A nacisti su se prisjetili i njemačke imovine koju su Japanci zauzeli u Prvom svjetskom ratu. Kao, zar nije vrijeme da ih vratimo? Ipak, postupili ste nepošteno.
  Dok su se suština i materija odnosa zahuktavali. Štaviše, Japanci su se sve više borili u Kini. I oni su se kretali duž žute teritorije.
  Nemci su štedeli svoju snagu formirajući strane divizije pod komandom Arijaca.
  Nabavili smo nove tenkove: "Tigar", "Panter", "Lav" i "Miš". Posljednji tenk se, međutim, pokazao pretežak, a vojni stručnjaci su ga odbacili.
  Nemci su počeli da vrše pritisak na Japan tražeći teritorijalne ustupke. Samuraj se opirao. Kao rezultat toga, 20. aprila 1944. izbio je novi rat. Nemci su napali Japance i počeli da ih potiskuju.
  Borbe su pokazale slabost japanskih kopnenih snaga, ali istovremeno da je Panter bio potpuno praktičan tenk i prilično efikasan. A još bolji je Panther-2 sa poboljšanom bočnom zaštitom.
  Japanci su trpjeli poraz za porazom i povlačili se. Sovjetske djevojke su učestvovale u bitkama. Borili su se samopouzdano.
  A evo pet komsomolki koje su najbolje u borbi sa Japancima.
  Alenka, Anyuta, Alla, Maria i Matryona se bore kao lavice. Pucaju, bacaju granate golim, isklesanim nogama i tresu golim grudima.
  A u isto vrijeme i pjevaju;
  Nema ljepše domovine Rusije,
  Nema ljepše sile na svijetu...
  Zvijezde zalijevaju crni somot,
  Pošaljite pozdrav vitezovima!
  
  Komsomolci takođe vole da se bore,
  I trci bosi u bikiniju,
  Juriš kroz snježne nanose golih peta,
  Da udariš Švabe šakom!
  
  Nema skuplje zemlje u svemiru,
  Šta je moja svetla Otadžbina...
  Sa svojom nepromjenjivom snagom u bitkama,
  Naša ruska porodica jača!
  
  Borili smo se pravoslavnim mačem,
  A sada je komunizam iza nas...
  Naš narod je postao slavan u svemiru,
  I zli fašizam će biti bačen u ambis!
  
  Koliko heroja ima u Otadžbini?
  U borbi i beba i starac...
  Prošetaćemo Berlinom u formaciji,
  Naša vjera je snažan monolit!
  
  Znaj da nas Isus kontroliše,
  On je veliki, ruski, beli Bog!
  Zli Kajin će biti uništen,
  Molite Svetu porodicu da pomogne!
  
  Svi možemo, možemo mnogo,
  Možemo se nositi sa svakim zadatkom...
  Ne pričaj nacističke gluposti,
  Odleteću u nebo kao ptica!
  
  Moć moćnog Svaroga je sa nama,
  I sveti Gospod Hristos...
  Zamolite Boga za vječnost
  Budite vjerni Rodu do kraja!
  
  Lijepi naš Bože, Sveti, Svemogući,
  Da je izabrao Rusiju za svoju krunu...
  Srušićemo mu ga ako nam zatrebaju krovovi,
  Zauvijek u našim srcima Ti si Otac Rod!
  
  Zamoli Ladu za sreću,
  Neka mladiću pruži ljubav...
  Ako treba da uzvratimo, možemo uzvratiti,
  Na kraju krajeva, imamo vruću krv!
  
  Stvorimo prostranstva svemira,
  Mi Rusi ćemo leteti više od zvezda...
  Neka patnja nestane zauvek,
  Na kraju krajeva, imamo jednog Svemogućeg Boga!
  
  Svi ćemo se zalagati za Roda,
  I u Ime svetlog Hrista...
  Fuhrer krzneni uroyu,
  Naša vjera je jaka i čista!
  
  Ovako gradimo stvar komunizma,
  Bićemo iznad svih u otadžbini, znaj...
  Slomimo jaram fasizma, vjeruj mi
  I raj će doći u svemir!
  
  Bože daj nam da postanemo jači mišići,
  I ojačaj dušom i tijelom...
  Nema moćnijih ratnika na svetu,
  Slomimo neprijatelja čeličnom rukom!
  
  Bijeli Bog će svakog vaskrsnuti, vjeruj mi
  Stoga, nije strašno umrijeti...
  Svi đavoli će se raspršiti po uglovima,
  Vjerujte, komunizam neće biti zgažen!
  
  I u ime porodice borili smo se,
  Džinovski Staljin nas je poveo u bitku,
  Uskoro vidimo komunizam,
  A Rus i Gruzijac su ujedinjeni!
  
  Zajedno ćemo postati jači od svih demona,
  Porodica će nam dati snagu i sreću...
  I srećom neće biti duže,
  Činjenica da sam ti otvorio put u poeziju!
  Ukratko, Japan je stvarno sranje. Ona gubi ratove bez ikakve šanse.
  "Panther"-2 bez problema postiže bodove za sebe. Ona je tenk super klase. Borbena ispitivanja su pokazala da je ovo vozilo sposobno izdržati udarce japanskih topova iz svih uglova.
  A u ovom rezervoaru, naravno, postoje Gerda, Charlotte, Christina i Magda. Borba sa četiri devojke.
  I oni aktivno pucaju na Japance. Udarci se javljaju uz monotoniju zakucavanja eksera.
  Gerda, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, cvrkuće:
  - Ja sam ratnik iz novog raja!
  Šarlot je, pucajući, pokazala zube i zaurlala:
  - A ja sam iz svemirskih dubina!
  Christina, nastavljajući da puca, cereći se, odgovori:
  - I nema nikoga ko bi me zaustavio!
  Magda je opalila i rekla agresivno:
  - Ja sam ratnik iz paklenog spektra!
  A devojke su Japanci istrijebili bez imalo sažaljenja. Ponašali su se sa povećanom agresivnošću. Njihovi pokreti i brzina su neverovatni.
  I same su bose i u bikiniju. Ovo su rendžeri. Čak i Japanci počinju da odustaju.
  I Švabe su počele sletati u samu metropolu. Delovali su izuzetno efikasno. U borbama je učestvovao i višenamjenski TA-152, koji se pokazao jačim od Focke-Wulf-a.
  Tuku se dvije djevojke: Albina i Alvina.
  Šarmantne Njemice, obje plavuše. I kako će iz aviona pogoditi Japance.
  Albina je ispalila rafal, oborila desetak aviona i zaurlala:
  - Ja sam tako kul devojka!
  Alvina je također pucala, ubila desetak protivnika i cvilila:
  - Jednostavno lavica!
  I obe devojke su u totalnom šoku!
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova pomažu Wehrmachtu da zauzme Tokio. Oni slijede naredbe supervještice. I šta drugo ima da se radi? Nećete sjediti skrštenih ruku i gledati kako se rat odvija.
  Dječak i djevojčica nisu mogli preokrenuti tok rata. Tako je ispalo da sada samo mašu mačevima.
  Sjeku samuraje i bacaju granate bosim nogama.
  Oleg Rybachenko je posjekao desetak Japanaca i rekao:
  - Na granici su tmurni oblaci...
  Margarita, slamajući neprijatelje mačevima, nastavi:
  - Surovu zemlju obavija tišina!
  I bacila je bombu bosom nogom.
  Oleg je nastavio da napada neprijatelja, bacio poklon ubicu golim prstima i zaurlao:
  - Na visokim obalama Amura!
  Margarita je, nastavljajući da puca i bacajući svoje gole, preplanule noge, napisala:
  - Plutokrati sa kosama stoje!
  I kako cura prasne u smijeh. I on će to uzeti i udariti samuraja...
  Deca Terminatora su podivljala. Na kraju su čak uhvatili i samog Mikada.
  Mladi ratnici su se žestoko borili. Bacali su bombe bosim nogama i pucali iz mitraljeza.
  A kada su se nindže pojavile, dječak je prstima na nogama bacio zvijezdu i oborio njih petoricu.
  I devojka je, takođe, bosom nogom bacila ubicu i oborila šestoricu i zapevala:
  - Za veličinu domovine.
  A onda su čudovišna djeca pokosila bukvalno sve stražare.
  I za to su dobili nagrade iz ruku Firera. Štaviše, bilo je moguće dati i više, s obzirom da je i sam car Japana bio u zarobljeništvu.
  Dječaci su dobili Viteški krst Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem. Što je samo po sebi velika čast.
  Firer je poljubio Margaritu u obraz i rekao:
  -Vi ste pravi Arijevci! Možeš služiti u mojoj vojsci!
  Deca čudovišta su uzviknula:
  - Drago nam je da pokušamo da služimo cilju mira i prosperiteta čovečanstva!
  I sami su jedva mogli odoljeti iskušenju, davivši Firera golim prstima. Ali vještica im je dala upute: pošto je SSSR zarobljen, neka Nijemci ujedine svijet.
  Zaista, Firer je odlučio da nema potrebe za zaustavljanjem. I objavio rat Britaniji.
  Do tog vremena, 1945. godine, Nemci su nabavili jake mlazne avione i tenkove serije E. Nova vozila su bila naprednija i kompaktnija od prethodnih. Posebno uspješan pokazao se E-75, razvijen prema najnovijem dizajnu za njemačku tenkovsku konstrukciju - motor i prijenos zajedno s poprečnim rasporedom.
  Pokazalo se da je E-75 dobro zaštićen na čelu: 200 mm na vrhu trupa i 160 mm na dnu, pod uglovima od 45 stepeni. Bočne stranice trupa su 120 mm na nagibima, plus dodatni štitovi od 50 mm, a kupola je 252 mm ispred na nagibu od šezdeset stepeni, a bokovi od 165 mm su na dvostepenim nagibima kao kod "Tigra"- 2, samo još veći, budući da je kupola osjetno niža.
  E-75 je u odnosu na Tiger 2 bio skoro metar niži, ali duži i širi, a oklop znatno deblji i nagnutiji. Istovremeno, težina je porasla na samo sedamdeset pet tona, što je sa motorom od 1250 konjskih snaga pružalo bolje vozne performanse od onih kod Tiger-2. Novo njemačko vozilo bilo je bolje kamuflirano, imalo je pouzdaniji i lakši prijenos, te snažniji top od dva, odnosno čak četiri tipa.
  Prvi je tenkove koji se najlakše uništavaju: 88 mm 100EL, idealan top za gađanje mete, grmljavina za engleska vozila. Moćniji, ali i sposoban da uništi tenkove 105 mm 100 EL, pogodi čak i Churchills sa velike udaljenosti i sposoban da probije Tortillu frontalno. A protivavionski top kalibra 128 mm 55 EL pogodniji je i efikasniji za gađanje i neoklopnih ciljeva i tenkova. I još veći kalibar, bliži jurišnom topu, top od 150 mm, međutim, sposoban da puca na tenkove.
  E-75 je superiorno vozilo od svih britanskih i američkih modela, a samo rijetki tenk Tortilla ima priliku pogoditi Nijemca iz neposredne blizine.
  Ali "Tortilla" od osamdeset tona nije vozilo masovne proizvodnje, a osim toga, samohodni top težak je osamdeset tona s motorom od 600 konjskih snaga. Tako ih je proizvedeno samo dvadesetak.
  Dakle, E-75, koji je dobio prioritet i postao najproizvedeniji 1945. godine, zapravo je gotovo neranjiv. Ali Nijemcima nije trebalo previše tenkova. Dakle, britanske tenkovske snage su slabe. E-10 i E-25, lake i brze samohodne topove, dobro su se borile u džungli. Dakle... Nijemci su krenuli u ofanzivu na Indiju i bez mnogo napora potukli kolonijalne trupe Britanaca i Amerikanaca.
  U stvarnoj istoriji, oni su lako poraženi od slabijih, ali ovdje im Wehrmacht nije ni blizu.
  Sjedinjene Države nisu napravile bombu 1945. Općenito, u gotovo svim svemirima, Amerikanci su ovo oružje stvorili mnogo kasnije. Samo što SSSR nije imao sreće u stvarnoj istoriji da su SAD ovo uradile.
  Općenito, očito postoji neka posebna sila koja urušava sva carstva koja ostvare moć.
  Kao što je bilo sa carskom Rusijom, koja je propustila šansu za svetsku hegemoniju, tako je bilo i sa SSSR-om, a tako je odnedavno i sa SAD. Da, očigledno, nevolje će čekati Kinu kada postane prejača. Ali jasno je da super-vještica pokušava da ujedini čovječanstvo u različitim svemirima.
  Nemci sada zauzimaju Indiju i kreću se zajedno sa Turcima kroz Egipat. Pobjeđuju bez većih poteškoća. A njihov glavni problem je proširenje komunikacija, snabdevanje i nedostatak puteva na mnogim mestima.
  Nemačke se, naravno, tuku gde god mogu i ne mogu.
  Shella i Margaret porazile su Britance u Aleksandriji, srušivši više od deset tenkova. A sada jure duž rijeke Nil u svojim E-50 i već se bore u Sudanu.
  Njihov tenk je poboljšani "Panter", sa oklopom debelim kao kod "Tigra"-2, samo sa većim nagibima. Samo vozilo je znatno niže od Pantera sa malom kupolom, a raspored je veoma gust. Shella, Margaret i Ellie su u ovom automobilu - posada je smanjena na tri osobe. Ovo je takođe značajna ušteda prostora. Težina vozila, dakle, nije prelazila 50 tona, a bilo je naoružano topom kalibra 88 mm dužine cijevi 100 EL. Puška je vrlo precizna i ispaljuje dvanaest hitaca u minuti. Osim toga, u poređenju sa Tigrom-2, sa strane još uvijek visi 50 milimetara štitova, tako da se ne možete lako probiti kroz njemački automobil. I njegov motor od 1200 konjskih snaga je pojačan.
  Tri djevojke se voze i, ugledavši Churchilla, precizno pucaju. Da, engleski tenk ima jednu prednost - dobar prednji oklop. Ali pištolj je prilično slab i nije opasan za njemačko vozilo. Čak i za E-50, koji je zbog svojih štitova mnogo bolje zaštićen od Tiger-2, ili još više od prethodnog Pantera.
  Shella je, pucajući, uništivši Sherman iz daljine, primijetila:
  - Evo pucamo na sebe... A šta nas sve dalje čeka?
  Margaret je odgovorila:
  - Moć nad svetom!
  Ellie je pucala na Churchilla i pjevala:
  - Ali ja imam drugu strast, ovo je moć, samo moć!
  A devojke u bikiniju su uništile još jedan engleski tenk, pevajući:
  - Nema potrebe za zlatom i novcem! I trebaju mi ljudi da kleknu ispred mene!
  I Shella je ponovo bosim nogama pritisnula dugmad džojstika, udarajući neprijatelja i urlajući:
  - Ljudi su bili na kolenima! Preko cijele površine zemlje!
  Ratnici su nastavili da pucaju. Ali britanski tenkovi su nestali, a kolonijalne trupe su počele da se predaju.
  U međuvremenu, Firer je, po savjetu Mainsteina, odlučio da izvede odvažnu avanturu: u decembru 1945. Nemci su se drsko iskrcali u Britaniju. Iskreno, ovo niko nije očekivao! U ovom slučaju, pokazalo se da je takva odluka bila diktirana računicom da je još bolje preživjeti noću.
  Ali hladna voda nije prepreka.
  I kako su se Nijemci jebali.
  Gerdina tenkovska posada vratila se iz Indije. Uprkos zimskoj hladnoći, devojke su se borile bose i u bikiniju.
  Ali njihov tenk E-75 radi. Djevojke su upravo sletjele i bore se u najtežem trenutku odbijajući napad tenkova koji žele da ih bace u more.
  Gerda je odabrala top 88 mm 100 EL. Prilično je oklopno probojan i ima veliki broj granata. Devojke rade tako što golim prstima pritiskaju dugmad džojstika i uništavaju Britance. I u isto vreme pevaju:
  - I veliki Rajh ti je rekao - ne lutaj,
  Sve ćemo zdrobiti, pomerićemo planine u jednom potezu!
  Gerda je opalila, bosom nogom pritisnula dugme džojstika i zacvilila uz cerek:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Charlotte je također pucala, koristeći svoje gole nožne prste i škripala, otkrivajući zube, razbijajući Churchilla:
  - I slava našoj vojsci!
  Christina je golim prstima pritisnula dugmad džojstika, udarila u engleski auto i zaurlala:
  - Slava i nama!
  Zatim je Magda pritisnula bosim nogama. Slomila je neprijatelja, uništila Sherman i izdala:
  - I slava našem duhu!
  Djevojke su radile i uništavale britanske tenkove.
  Borili su se i Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova. Hiper-svemoćna vještica je naredila, pa se mora izvršiti. Plug za svoju besmrtnost.
  Dečak i devojka su bosim nogama bacali granate i mitraljezom kosili pešadiju.
  Dječak Oleg ga je bacio kao granatu i slomio trag engleskog automobila. Okrenula se i naletela na komšinicu. I oba tenka su eksplodirala.
  Dječak je viknuo:
  - Slava našoj domovini!
  Margarita Koršunova je takođe golim prstima bacila granatu i probila tragove Čerčila. Okrenuo se i sudario sa Shermanom. Oba tenka su se zapalila i zablistala kao svijeće.
  Djevojka je zalajala:
  - Slava otadžbini i smrt dušmanima!
  Oleg Rybačenko je ponovo bosim nogama bacio dvije granate odjednom. Udarili su u kolosijeke, a četiri tenka su se odjednom sudarila. Ispostavilo se da je jedna od njih bila "Tortilja". Čak je i takav mastodont počeo da se kida na komade.
  Dječak je zacvilio:
  - Za promene u svetu!
  Okrenula se i Margarita Koršunova. Pokosio Britance. Bacala je bombe golim prstima i urlala:
  - Za novi pošteni red!
  Kao rezultat njenog bacanja, dva automobila su se odjednom sudarila i djevojka se nasmijala.
  Oleg je bosim nogom bacao i ubistvene poklone i duhovito primijetio:
  - Na koji red mislite?
  Bacanje pržene je izazvalo sudar dva britanska automobila.
  Margarita je golim prstima lansirala dar smrti, gurnula dva auta i iskreno odgovorila:
  - Definitivno ne za nemački! Ali, avaj, dobro je da nas vještica nije natjerala da se borimo protiv svog naroda!
  Oleg Rybachenko je uzeo granatu i bacio je bosom nogom, gurnuo je u kolosijeke Pershinga i Churchilla, a zatim zaurlao:
  - Ja sam super terminator!
  A kako će se dečak smejati!
  Deca čudovišta su takođe pokosila pešadiju i dala im rafalnu vatru. I svaki metak je pogodio metu.
  Britanci su bili očigledno iscrpljeni. A lijepa i besmrtna djeca slala su pakete uništenja bosih nogu. I uništili su Britaniju.
  A na nebu su se borile jako lijepe, golonoge i bikinije djevojke: Albina i Alvina. Za kratko vreme, devojke su već oborile više od tri stotine letelica, dobivši Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Ali sada su obje ljepotice već blizu cifre od četiri stotine automobila. A onda ih čeka još veća nagrada: Viteški križ Gvozdenog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Albina prevrće engleski auto, okreće ga i pjeva:
  - U morskom talasu i bijesnoj vatri!
  Nakon čega je jedan rafal topova kalibra 30 mm iz njegovog Me-262 "X" oborio još pet aviona i zasiktao:
  - I u bijesnoj, i u bijesnoj vatri!
  Alvina je golim prstima pritisnula dugmad džojstika. Pokosila je britanske avione svojim vazdušnim topovima i mahnito urlala:
  - I ostvarite podvig!
  I sedam aviona je razbijeno i raskomadano.
  Albina se ponovo okrenula i opet, poput udarca, odsjekla četiri neprijateljska aviona i zacvilila:
  - Za ovo treba živjeti!
  I opet bosim nogama pritiska dugme džojstika.
  Alvina je takođe ošamarila svoju protivnicu. Rasparčao avione i zaurlao:
  - Za novu milenijumsku veru!
  Nakon čega je oborila još tri aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva.
  Djevojke su u ovoj borbi premašile rezultat od četiri stotine oborenih automobila. I dostigli su novi nivo.
  Nagrađeni su: Viteškim krstovima Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima.
  I sam London je bio napadnut. Nijemci se nisu dali zbaciti i opkolili su englesku prijestolnicu.
  A u Africi su se Shella, Margaret i Ellie borile na vrućini. Tri djevojke zarobile su engleskog generala. I tjerali su ga da mu ljubi bose noge, blago zelene od trave.
  Shella, Margaret i Ellie su tada počele da siluju zatvorenike. Jednostavno su ih skinuli, a zatim zajahali na pulsirajućim štapovima od žada. I zaista im se svidjelo.
  Tada su devojke krenule u lov i radosno jele gnu. A onda su skakali okolo kao divljaci.
  A Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova jurili su se oko Bakingemske palate. Neprijatelja su istrijebili mitraljeskom vatrom i bacanjem granata bosih nogu.
  I oba ratnika skandiraju u sebi:
  - Borimo se u stilu supermena!
  U isto vrijeme, djeca su golim prstima izbacivala i zvijezde koje su udarale po stražarima i stražarima palate. Oleg je bacanjem bumeranga odsjekao desetak i po gardista i zaurlao:
  - Za vojsku svemirskog doba!
  Margarita je također lansirala bumerang djevojčinom bosom nogom, posjekla desetak protivnika i zalajala:
  - Evo novih cool stvari!
  I dečak i devojčica su se uputili ka prestonoj sobi. Tamo su ova djeca Terminatora raspršila Churchillove tjelohranitelje. I ova figura je ponovo izabrana za premijera nakon sramnog mira sa Njemačkom.
  Nakon čega su djeca golim petama šutnula Churchilla u bradu. Pao je mrtav.
  Tako je zarobljen britanski premijer i vrhovni komandant.
  Oleg Rybačenko je bosom nogom bacio oštro naoštren disk, odsjekao osam čuvara i primijetio:
  - Ne radimo bilo kakav posao!
  Margarita je također golim prstima lansirala bumerang i zaurlala:
  - Ali mi to radimo dobro!
  Glavni grad Britanije je pao, a Engleska je kapitulirala. Tako je okrenuta još jedna stranica trećeg svjetskog rata. Istina, Sjedinjene Države su još uvijek bile ispred, i bilo je potrebno skočiti preko okeana. Pa, ok, momci će i dalje pomoći.
  Nemci su se iskrcali na Island već u januaru 1946. Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova odlikovani su Ordenom Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa srebrnim listovima, mačevima i dijamantima za hvatanje Hitlerovog ličnog neprijatelja Vilsona Čerčila. I plus zlatni krst vojnih zasluga sa dijamantima. Zašto su djeca velikodušno slavljena?
  Ali sada su na Islandu. Oleg Rybačenko nosi samo kratke hlače, a Margarita Korshunova novu tuniku. A djeca su, naravno, bosa. I bacaju na sebe zvijezde i granate.
  I januarski mrazevi ne smetaju besmrtnim momcima. Dječak i djevojčica uništavaju svoje protivnike. I košu ih mitraljezima.
  I opet se bumerangi bacaju bosim nogama.
  Oleg kaže:
  - Naša partija je jaka!
  Margarita, bacajući disk bosom nogom, škripi:
  - Možda nije naš, ali je jak!
  A devojka je udara mitraljezom... A onda će se predati granati golom petom.
  Nakon čega djeca još više istrijebe Amerikance.
  Island je pao.
  Potom su Nemci okupirali Grenland i prešli u Kanadu. Tamo su već bili mnogo aktivniji.
  U Kanadi su se Oleg i Margarita borili na obali i odbili američki napad. Uspjeli smo odbiti navalu. I opet u ofanzivi. Američka vojska se povlači. I ne možete zaustaviti marš borbenih momaka.
  Gerda također ide naprijed sa svojom ekipom. Njegov tenk E-75 je blago moderniziran ugradnjom plinskoturbinskog motora od 1.500 konjskih snaga. Tenk je sada postao brži... Kvalitet oklopa je također donekle poboljšan.
  Ali Amerikanci nemaju ništa vrijedno truda. Samo visoki, beznadežno zastarjeli Sherman i malo bolji Pershing. A ovi tenkovi nisu rivali Nemcima.
  Istina, pokušali su da u masovnu proizvodnju uvedu T-93, težak samo devedeset i tri tone, i sa prednjim oklopom od 305 milimetara, jedini sa zaštitom, čak i ne tenk, već samohodni top. Ali nije dobro išlo. Međutim, njemačka mašina sa jezgrom od uranijuma probila je i topom 105 mm 100 EL sa kratke udaljenosti.
  Gerda je udarila Shermana i zacvilila:
  - Čak je i malo dosadno!
  Charlotte je golim prstima pritisnula dugme džojstika i zaurlala:
  - I biće sve i veoma kul!
  Djevojka je slomila Pershing.
  A onda je i Christina pucala. Američki Grant je udario i zaurlao:
  - Za novi poredak u svetu!
  Onda je Magda opalila. Takođe bosa, rekla je:
  - Za promene na bolje!
  I još jedan američki tenk gori.
  Jenkiji već odustaju. Sastavljaju oružje. A djevojka joj ljubi gole, prašnjave tabane.
  Toronto zauzet. Razvijajući uspjeh djevojke i Wehrmacht već ulaze na teritoriju Sjedinjenih Država.
  Neke trupe su prošle i kroz Aljasku. Zauzeli su Kanadu i neprijateljsku teritoriju sa istoka.
  Tako je nastala kritična situacija. Nemci i njihove strane horde se kreću po Americi. Sve je veoma teško i opasno.
  Pet djevojaka Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona stigle su u Ameriku da se bore kao dobrovoljci protiv hordi Trećeg Rajha. Svih pet djevojaka su jako lijepe i govore engleski. Staljin je odbio da pošalje ceo ženski bataljon, jer bi to bilo u suprotnosti sa uslovima mira sklopljenog sa fašističkim carstvom. SSSR je trebao dobiti na vremenu po svaku cijenu dok su nacisti napali SAD.
  Pet djevojaka su dobrovoljci: prošli su gotovo cijeli rat, od Bresta i Buga do Orenburga. A oni se bore protiv nacista na drugoj strani Zemlje u glavnom gradu Hondurasa.
  Tegucigalpa je jedno od glavnih uporišta odbrane, u sukobu sa šarolikom hordom. I japanske i azijske horde ušle su u nevolje. Sami Nemci su se borili samo tenkovima, a pešadija je bila u potpunosti iz nearijskih naroda. Potjerali su Azijate, crnce i Arape naprijed.
  Alenka je opalila, odsjekla dvojicu Afrikanaca i cvrkutala:
  - Samo horda Džingis Kana!
  Zlatokosa Marija, nakon što je rafalom iz mitraljeza pokosila trojicu Indijanaca, podigla je svoje gole, preplanule noge do vrha. a ona je rekla:
  - Meljemo topovsko meso!
  Odleteo je komadić granate i udario Mariju po goloj, okrugloj peti. Djevojke se tradicionalno tuku u bikiniju i bosonoge. A kad oštrim udari u grub, djevojački đon, malo zaboli.
  Ljepotica je namignula i ponovo opalila... Marija je veoma vitka, prosječne visine sa savršenom figurom.
  Alenka je viša, sa činom majora, pa čak i heroja Sovjetskog Saveza. Ali i gotovo gola, jedva pokrivena bikinijem. Veoma preplanula, ali kosa joj je bijela. A Alenka šutira veoma precizno. I voli da baca granate bosim nogama.
  Prelijepa Alla rafalom puca i obara četvoricu Arapa. Kosa joj je crvena, odnosno bakrenocrvena, poput proleterskog barjaka. A kad pušu vjetrovi, to je kao zastava revolucije. Djevojka blista svojim smaragdnim očima, poput zvijezda. I brutalno briše neprijatelje.
  Anyuta je takođe plavuša. I puca iz mitraljeza. Djevojka je podmetnula bose noge i prasnula. Pet raznih boraca je bačeno, a grimizni izvori krvi izletjeli su iz grudi i stomaka njihovih protivnika.
  Anyuta je, oblizujući pune usne, cvrkutala:
  - Rat je vazduh za pluća...
  Djevojka leži, bosom nogom baca bombu. Čuju se eksplozije. Nekoliko militanata odleti u različitim smjerovima.
  Matryona je krupnija i mesnatija djevojka. Kosa joj je svijetlo smeđa. Tipična seljanka, mlada žena od krvi i mlijeka. Veoma je jaka fizički i dobro šutira.
  Evo opet red. I ubijeni fašistički plaćenici padaju.
  Matryona, pucajući, kaže:
  - Dobro, dobro, gde si bio? By baka! - Devojka je pucala, ubivši tri bradata nacista i dodala. - Šta si jeo - kašu! šta si pio? Mash!
  Devojke drže liniju. Ne puštaju fašiste naprijed. I prijateljske pjesme ore:
  - Uništićemo ceo svet nasilja,
  Do srži i onda...
  Izgradićemo novi, nebeski svet -
  Ko je bio niko postaće sve!
  Alenka ponovo baca bombu bosom nogom. Eksplozije napreduju pešadije. Definitivno postaje toplije. Ovdje dolazi ozloglašeni "Lav"-2. A pored njega je i napredniji E-50. Projektili su izbačeni. Crnom Amerikancu je otkinuta glava i ona se otkotrljala.
  Marija je stala na zapaljenu dasku, a njene otvrdnute noge gotovo da nisu osjetile vrelinu plamena.
  Zlatokosa ljepotica snimi i prede:
  - A ko će zaustaviti tok krvavih, pobesnelih reka...
  Marija je ponovo opalila, srušivši Afrikanca s oklopa E-50 i cvrkutala.
  - Snop od blastera će ti pogoditi slepoočnicu, u zlu bljesku čovek je nestao!
  Devojka je ponovo pucala. Zabljesnula je svojim bosonogim, preplanulim, gracioznim stopalom kroz zrak. Granata je poletjela prema njoj. Ljepotica sa zlatnom kosom je svojim golim đonom, gotovo bez prašine, spretno otkucala poklon. Granata je poletela nazad. Uletjela je u redove militanata Trećeg Rajha. Izgledalo je kao da lubenice ispadaju iz kamiona i lome se. Toliko je krvi proliveno.
  Marija je tvitovala:
  - Devojka je pala na ispitu i došao je prokleti Rajh. Hitler je očigledno bio umoran od života, a njegova ljepota ga je slavno pojela!
  Alla je takodjer bezvezni ratnik. Puca u sebe iz mitraljeza i kaže, razbacujući leševe:
  - Za maminu kašiku! Za tatinu kašiku! A za Kobu kutlača! I na tvojoj strani u krevetu!
  Ljepotica bakrenocrvene kose bosom nogom lansira drveni avion. On leti pravo prema masivnom tenku German Lion. Sleti na cev topa od 105 mm i on eksplodira. Oružje pokvari.
  Nijemac se okreće i prisiljen je sramno pobjeći. Alla, trljajući nogu o komad zgrade, kaže:
  - Ako nemate snage, potrebna vam je pamet! Morat ćete napraviti buku!
  I opet devojka šutira veoma precizno. Njena crvena kosa je poput plamena olimpijske baklje. Atraktivna djevojka. Već se istakla u američkoj vojsci pokazujući bijesan temperament. Posebno je bio dobar u pravljenju nestašluka sa Afroamerikancima. Sa njima je tako neobično i lepo.
  Međutim, Allah također uništava crnce koji se bore u vojsci Trećeg Rajha. Zašto je Njemačka osvojila cijelu Afriku? Pokušajte zaustaviti takvu moć.
  E-50 je najnoviji tenk, sa gasnoturbinskim motorom i debelim bočnim i prednjim oklopom. Ne može se uzeti granatom. Alla je bacila poklon golom nogom, oborila nekoliko pješaka i cvrkutala:
  - Oh, tvoj tenkovski oklop je pouzdan, od nekoga ko namerava da ugrize... Samo znaj moć koju imaš... nja, možeš samo šutnuti čeličnog konja!
  Anyuta je takođe šutirala veoma precizno. I radije je bacala granate nogama. Njeni goli prsti su takođe vrteli čelični disk. Vrh je preletio i prerezao grkljane dvojici fašističkih militanata. Ispustili su mitraljez i sada je debeo rafal velikog kalibra probio lance horde. Čitav niz stranih boraca regrutovanih u napadima u vojsku Trećeg Rajha.
  Anyuta je tvitovala:
  - Sreća je nagrada za hrabrost! Jedna pesma je dovoljna! Neka pevaju samo o domu!
  Ali lepotica još nije stigla da propusti dom. Iako je u američkoj vojsci vrlo malo sovjetskih dobrovoljaca. Staljin nije želio da blista, kako kasnije Hitleru ne bi dao povoda da optuži Rusiju za kršenje uslova "Slamnatog mira".
  Pet djevojaka, najboljih u ženskom bataljonu, upozoreno je da će ih se domovina, ako budu zarobljene, morati odreći. I u ovom slučaju, djevojke bi trebale kositi o trivijalnim plaćenicima koji su unajmljeni za novac.
  I Anyuta, i Alena, i druge djevojke razumiju da ih čeka strašno mučenje, ako budu uhvaćeni. Stoga su odlučili, u svakom slučaju, da ih nacisti ne ubiju žive.
  Njemački jurišni avioni lete iznad položaja američkih trupa. Ne očekujući da će naići na tako tvrdoglav otpor u glavnom gradu Hondurasa, nacisti su se pomalo iznervirali.
  Mlazni i jurišni avioni su jaki. Lete rakete, pucaju topovi.
  Američki vojnici umiru. Matrjonu je takođe pogodio geler u njeno mesnato rame. Izašla je krv. Herojska djevojka je zubima izvukla komad čelika i ispljunula krv. A onda me je opet udarila glomaznom automatskom puškom. Strani plaćenici padaju. Ovdje su skoro svi domaći, samo su im komandanti Nijemci, a i tada ne uvijek. Istina, posade na najmodernijem tenku E-50 su u potpunosti njemačke. Auto ima pristojnu brzinu i upravljivost. Pa, ovo još nije najnaprednija modifikacija - teži sedamdeset pet tona. Zidovi se ruše ispod šina. Ovaj se obično proizvodi u tri verzije sa topom od 105 mm, jurišnim topom od 180 mm i raketnim bacačem od 400 mm.
  I svaka modifikacija ima svoj zadatak. Evo ovog tenka sa jurišnom puškom, pogodnijem za napad na gradove. I nije ga tako lako uništiti. Matryona se prekrsti i golim prstima hvata protutenkovsku granatu, svoju veliku, ali gracioznu, lijepo oblikovanu nogu. Sada trebate baciti poklon pravo na cijev da biste onemogućili mastodontovo oružje. Pet mitraljeza pokrivaju njemački moderni tenk i nije mu se tako lako približiti.
  Matryona je veoma jaka, a njene konjske noge bacaju daleko granatu. Ali nije uvijek tačno. U svakom slučaju, pogoditi takvu metu kao što je cijev topa od 180 mm. Djevojka heroja sumnja. Šta ako promaši?
  Oh, da je njihov dugogodišnji partner Serjožka bio s njima, ovaj hrabri pionir bi nešto smislio.
  Ali dječak je poginuo u bitkama za Staljingrad. Devojke nisu znale njegovu dalju sudbinu. Ali sudbina pionira pronalazača je zaista bila nezavidna. U početku je Serjožka bila brutalno mučena, pokušavajući da izvuče tajne. Nakon torture, jedanaestogodišnji dječak je završio u rudnicima. Posao je zastrašujući i izuzetno težak. Ali sovjetski pionir, mali, ali žilav, pokazao se uporan.
  Uspio je da preživi, a čak i kroz lavirinte rudnika odlučio je pobjeći. I Serjožka je uspela da izađe. Dječak je neko vrijeme lutao po Balkanu dok se nije pridružio lokalnom partizanskom odredu. Tamo je postao veza i saboter.
  Na Balkanu je još uvijek bio prilično razvijen partizanski pokret. Delom i zbog toga što su okupacionu službu vršili Italijani, Rumuni, Bugari, Albanci - koji nisu bili borbeno spremni kao regularne jedinice Vermahta.
  Ali mnogi partizani su ipak poginuli. Posebno od zračnih napada. A patriote Jugoslavije su primorani da se kriju po planinama, šumama ili, u najboljem slučaju, malim selima. Veliki broj komandanata je već poginuo. Situaciju je pogoršao mir potpisan sa SSSR-om. Sada su nove kaznene divizije počele da pristižu na Balkan, organizujući masovne napade i čišćenje područja.
  Sergej je sa partizanima morao da se penje sve dublje u planine.
  Matryona, iako nije znala za sudbinu njihovog opšteg miljenika, teško je uzdahnula. Zatim je prstima svojih bosih djevojačkih stopala jače stisnula granatu i svom snagom je bacila na neprijateljski tenk. E-50 je upravo ispalio, ispustivši ubojitu granatu.
  Matryona se čak zatresla i pala je na koljena. Udarila ga je po glavi kaldrma otkinuta sa pločnika, a gola peta mu je opečena užarenim metalom. Djevojka je protrljala svoju zapanjenu glavu prašnjavom kosom.
  Granata je poletjela, gotovo dodirnuvši cijev, i pogodila nagnuto čelo automobila. Odjeknula je eksplozija... Ali naravno, 250 mm frontalnog oklopa, čak ni pod uglom, nije u stanju da probije granatu.
  Matrjona udari šakom u prašinu, podižući čitav oblak peska. Onda je zaurlala:
  - Ubij, ubij! Zabijte gol u gol!
  Djevojčica je kucnula potkoljenicom o napukli asfalt. Iver je zaboden u žuljeve pete. Koža na tabanima djevojčice bila je debela poput nilskog konja. Živjela je u siromašnoj porodici i skoro nikada nije nosila cipele od rođenja. Međutim, zbog toga njene noge nisu izgledale nimalo grube, već su bile preplanule, graciozne, zavodljive.
  Matryona je, međutim, pomalo zastrašila muškarce svojom visokom visinom, snažnim mišićima i šakama sa izbočenim zglobovima. Ali junačka djevojka ima najljubazniji karakter, a široki bokovi kombinirani su s relativno tankim strukom i izvajanim trbušnjacima. Samo u odjeći je Matryona mogla djelovati preteško zbog svojih velikih grudi. U bikiniju izgleda kao prsata atletičarka.
  Djevojka je, frustrirana, ponovo bacila granatu, ovoga puta ciljajući na tragove. Ali smrtonosni dar je pogodio debeli, oklopni štit koji je pokrivao valjke.
  Matryona se iznervirano udarila šakom u bradu. Od toga ju je boljela vilica. A devojka heroj je opsovala:
  - Sekao sam kao kosa!
  Anyuta je takođe pokušala da pogodi opasni tenk, ali je granata koju je bacila devojčina stopala blago promašila cilj. I plavuša je počela da se približava autu. Ali onda su se pojavila još dva tenka - "Lav" i "Panter"-2, pucali su na sve prilaze iz mitraljeza. Morali smo biti izuzetno oprezni.
  Amerikanac Sherman pokušao je da se približi njemačkim vozilima. Imao je priliku da pogodi Panter 2, ali samo sa strane. Ali Nijemca nije tako lako prevariti. Štaviše, viša silueta Shermana čini ga uočljivim sa velike udaljenosti.
  "Panther" 2 je ispljunuo granatu i pogodio Amerikanca direktno u čelo. Visoki auto se razbio na pola. I gorjela je kao božićna svijeća.
  Anyuta je iznervirano rekla:
  - Oh, kako su ti slabi tenkovi... Bolje tehnički, postaćeš Jenki!
  Ali Alenka, iskusna ratnica, uspela je da se približi Panteru. Bacila je granatu... I duga cijev njemačkog automobila se uvila u ovnujski rog.
  Tenk "Panter" 2, pušten u proizvodnju 1943. godine. U najnovijoj najrasprostranjenijoj modifikaciji ima prednji oklop od 150 mm, bočni oklop od 82 mm pod uglom i top od 88 mm sa dužinom cijevi 71EL. Počevši od 1945. godine, obustavljen je u korist naprednijeg i bolje zaštićenog modela E-50. Ali za sada se ovaj tenk bori. Težak 51 tonu, automobil ima motor od 900 konjskih snaga, što mu omogućava dobre vozne performanse.
  A sada, nakon što je dobio štetu, Panther-2 se okreće i odlazi. Alenka uspijeva bosom nogom baciti još jednu granatu. Polomio sam valjke. I brzina njemačkog automobila je primjetno usporila.
  Alenka radosnim pogledom kaže:
  - Kakav udarac! Moj udarac je dar od Boga!
  I djevojka je pokazala nos Nijemcima. Ali mitraljeska vatra je počela da izbija iz E-50. A meci su zviždali po Aleninoj bijeloj, pomalo umrljanoj kosi. Jedan od metaka je čak odsjekao pramen kose. Majorka se čak osjećala malo golicavo.
  Alenka je tvitovala:
  - Ako hoćeš da budeš kao slon, idi u ludnicu kao razbojnik!
  Djevojka je nožnim prstima podigla svoj odrezani pramen. Alenkina kosa je svilenkasta, biserne boje, ali malo prašnjava. A opet tako mekan. Djevojka ih je vodila po tabanima. Malo škakljivo i prijatno.
  Alenka se prisjetila kako ju je tip milovao. Ruke su mu takođe počinjale od tabana, dižući se više do butina i najosetljivijeg mesta. Kada te zgodan mladić pomiluje, to je veoma prijatno. Alenka ga je skoro voljela. Voljela je ljubavnu igru, a uzbudio ju je dodir mišićavog muškog tijela. Ali Alenka nije imala pravu, romantičnu ljubav, kad poludiš za muškarcem. Već je promijenila dosta momaka. Mnogi od njegovih ljudi su poginuli u borbi.
  Čak je i ovo bilo prokletstvo rata. A ovdje u Americi ima mišićavih, crnih momaka. A kod njih je sve tako neobično.
  Alenka je pucala i skinula crnca. Bilo mi je malo žao afričkog dječaka. Ubila je čovjeka koji se borio za njemu tuđe interese. Uostalom, Nemci su rasisti. Na crnce gledaju kao na robove. Ali u isto vrijeme, Afrikanci se upisuju u strane divizije nabujalog Wehrmachta.
  Alenka je golim prstima napravila nešto poput smokve i pokazala nacistima. Da, nemačka nacija ovde ne trpi nikakvu štetu. Tenkovi imaju oklop koji je predebeo da bi ga probila granata ili baza. Ali domaće jedinice umiru.
  Alenka baca granatu na E-50. Zamahnula je golom, preplanulom nogom i bacila, izvijajući kukove. I granata je poletjela u visokom luku. Moji goli nožni prsti su me ostavili da osjetim dodir metala. A onda je granata eksplodirala.
  Alenka šapuće:
  - Bog nas blagoslovio!
  Na djevojku je duvao vruć vjetar, kao da ju je dotaknuo zgodan muškarac. Alenka je čitala knjigu o Tarzanu i jako je željela da se ovaj čovjek igra s njom. Ja bih se mazio po grudima snažnim rukama.
  Granata je pogodila cijev, ali je eksplodirala prekasno, odletjevši s metala. Fragmenti su zveketali kao grašak o oklop. Ostaju samo ogrebotine!
  Alenka je izvadila još jednu granatu. Ali video sam da je to bilo protivpešadijsko. A protivtenkovsko oružje je nestalo.
  Djevojka je frustrirano zarežala. Ali da ne bih gubio vrijeme, stavio sam ga u gole prste. Okrenula je nogu, savila torzo, zatim ga ispravila i bacila na pešadiju.
  Pola tuceta boraca poletelo je kao ping-pong loptice. Jedna od njih je odletjela, a krhotine su odletjele nekoliko stotina metara i preletjele Alenkina leđa. Grudnjak je pukao, a prelijepe grudi glavne djevojke bile su otkrivene.
  Djevojka je automatski prekrila bradavice. Ali onda je shvatila koga treba da se plaši. I opet je protresla mitraljez. Okrenula se i lagano odmaknula.
  Američki pešadijac je ispalio bazuku. Granata je pogodila njemački tenk na kosoj strani, ali je oklop od 160 mm izdržao, odbijajući razornu energiju. Nijemac je uzvratio. Njegovo oružje velikog kalibra razbilo je zid.
  Alenka je pokušala da veže naramenice za grudnjak. Devojka je mislila da se Zoja Kosmodemjanska verovatno vozila po hladnoći u šortsu. U jednom sovjetskom filmu bila je prikazana u košulji ili čak nekoj vrsti haljine. Samo ovo je samo danak licemjerju. Naime, nacisti su je, da bi dodatno ponizili zarobljenu djevojku, vjerovatno skinuli do gola. A gladni nemački vojnici su verovatno želeli da vide lepu devojku sa oblinama golu.
  Tako u pravoj priči devojka junakinja nije mogla da pokrije grudi, pa su joj ruke bile vezane na leđima. Ali nije se stidela i gledala je ponosno. Alenka je dobro znala kako je hodati bosa po snijegu. Bila je izdržljiva i voljela je dodirivati snijeg golim tabanima. Alenki se dopalo i uživala. Ali ovo je za nju, već prekaljenu godinama rata. A za mladu i urbanu Zoju, ovo je očigledno bolno. Na tabanima se osjeća kao da gori ugalj.
  Alenka je frustrirano bacila grudnjak i povikala:
  - Sramota je buržoaski koncept! Sovjetska žena se ničega ne boji i ne stidi se!
  Djevojka je ponovo počela da zakucava mitraljezom, tačnije mitraljezom. Metal se zagrejao, na kraju krajeva, Honduras je tropi, tamo može biti jako vruće u februaru. Alenkini prsti postaju vrući. Moramo dati sve od sebe. Danas je 23. februar. To je dan sovjetske vojske i za to je potrebna borba sa svom mirnom i razumnom žestinom.
  Alenka je mecima posjekla još pet, a nehotice opekla obraz na vrućem zatvaraču mitraljeza. Naravno da je neprijatno, žulj je natečen.
  Alenka se zaklela:
  - Pa, Bože, zašto si napravio tolike probleme meni i mojoj zemlji!
  Žulj je svrbeo... Devojčičin obraz je veoma osetljivo mesto. Djevojčica je pokušala pronaći nešto hladno da nanese na natečenu loptu. Ali pokušajte pronaći nešto cool. U ovom vrućem gradu. Štaviše, vrijeme je bilo vedro i vjetar je duvao s juga.
  Alenki očigledno nije lako. Matryona baca granatu sa velike udaljenosti, ali opet neuspješno. A jurišnici već lete nebom. Njemačka vozila imaju jak oklop i veliku brzinu.
  Mlazni avioni dolaze u talasima i kao da seku trake lana.
  Alenka se sakrila u procjepu. Odozgo su planule fragmentirane rakete. Devojčica je osetila komadi lomljenog kamena kako padaju odozgo iglama. Zagolicalo mi je goli vrat. Ljepotici su izbodene i bradavice.
  Alenka je šapnula:
  - Ovo je masaža... Ali ne i korsaž!
  Djevojčica je osjetila kako joj tijelo skoro počinje bolno da svrbi. Već je vruće, a eksplodirajuće rakete pojačavaju toplinu. A je li ovo kupatilo?
  Alenka se sjetila prirodnog ruskog kupatila sa smrekovim metlama. Kako je djevojka tada pretučena.
  To su bile tako egzotične senzacije.
  Alenka je pevala da se oraspoloži:
  - Ljubav i smrt! Dobro i zlo! Šta je sveto, šta je grešno! Predodređeni smo da razumemo!
  Djevojka je ustala, otresla svu ovu zalijepljenu prljavštinu i krhotine.
  Alenka je zarežala:
  - Oh, dobićete Hitlera na rogovima!
  A djevojka major je ispalila rafal na pješadije koji su pokušavali da se podignu u napad. Nekoliko militanata regrutovanih u napadu palo je. Alenka je obrisala svoje prljavo lice, to joj je peklo oči. Ratnica je pljunula i prekrstila se.
  Ponovo je otvorila vatru iz mitraljeza, a militanti su se uvlačili. Crvenokosa Alla je takođe bosom nogom bacila granatu. Sadašnji je skočio i udario fašiste. Desetak ljudi je ubijeno.
  Crvenokosa je pevala:
  - Ima mnogo dobrog na svetu, ali je prekriveno snegom!
  A djevojka je otvorila vatru iz automatske puške, samo ne koristeći ruke, već spretne prste i bose noge.
  Alla je precizno pucala i urlala:
  -Hit! Hit! Još jedan udarac! Još jedan udarac i onda... Moćni demon, Božji dar, daje aperkat!
  A djevojka je rukama bacala krhotine stakla. Zadivila je fašiste i tvitovala:
  - A za one koji ne žele da žive u miru... Mi im radimo hara-kiri!
  Japanci su se zaista pojavili. Ovi uskooki borci. Pa, kako da ne uradiš takav hara-kiri?
  Nakon što je ispraznila kopču mitraljeza, Alla je golim prstima podigla granatu i bacila je na samuraja. Dobili su poklon, nekoliko osakaćenih Japanaca, i odletjeli u različitim smjerovima.
  Alla je isplazila jezik i promrmljala:
  - Ja sam super ratnik! I neprijatelj je ubio hiper!
  Kinezi, koje su Japanci regrutirali iz zarobljenih područja Nebeskog Carstva, krenuli su u bitku. Kineski ratnici su neustrašivo hodali, a djevojke su, nakon što su ispraznile svoje automatske puške, bile prisiljene da se povuku.
  Maria metalni bosi ulomci maltera i stakla. Ostale devojke su uradile isto. Postalo je veoma teško.
  Pojavio se Šturmljev, moćna mašina sa raketnim bacačem. Evo jednog koji će vas zeznuti - ne izgleda mnogo.
  Prvi hitac je zagrmio... Anjutu, Alu i Matrjonu bacio je udarni talas, poput fontane gigantskog kita. Djevojčice su preletjele nekoliko desetina metara i bosim nogama skočile pravo u vatru.
  Devojke su iskočile odatle, oparene i ispečene. Prskali su gole tabane po ugljevlju.
  Alla je ljutito prosiktala:
  - Bik se prvo stavi pod sekiru, a onda ispeče! I prvo smo bili sprženi, a onda pod sjekirom!
  A komsomolka se nasmijala! Ali tada je bila tužna. Sjetio sam se da je njena prijateljica zarobljena. Nemci su skinuli mladu devojku i počeli da nanose vatru na njena gola grudi. Tako užasan bol. Djevojka je vrištala, a njena nježna koža bila je ugljenisana. To su fašisti koji su ispali fanatici. Nisu ni postavljali pitanja, a prije toga su zapalili i vatru, pod bosim nogama zarobljenika. Komsomolac, na kraju, nije mogao podnijeti torturu i umro je od bolnog šoka.
  Alla je, sjetivši se ovoga, udarila po užarenom ugljevlju. Matryona je jurnula ispred nje. Ova seljanka ima preplanulu kožu, i ne možete je izdržati sa lampom. Zašto ne supermen devojka? Matryona vidi bazuku sa granatom koju je bacio ubijeni američki vojnik. Podiže je nogom i baca je u naručje. I ubacuje se svom snagom.
  Granata leti i pogađa prisilne Kineze. Mnogo vriska i jauka. Masa leševa. I odsečenih udova.
  Matryona je otpjevala drevnu pjesmu:
  - I samuraj je odleteo na zemlju! Pod pritiskom čelika i vatre!
  Djevojke su konačno istrčale iz uglja. Njihove graciozne, bose noge su to dobile.
  Anyuta se, kao i najnježnija od njih, trzala i trljala gole tabane, pokušavajući ublažiti svrab.
  Matryona, koja je od ranog djetinjstva trčala bosa po snijegu, nije obraćala pažnju na takvu sitnicu.
  Djevojka heroj je pjevala:
  - Zamislite samo da smo uronili u sveže mleko... Nagrada je prava stvar!
  I ratnica je uzela nogom jedan odlomljeni i prilično težak komad crijepa. Čvrsto ga držeći golim, djevojačkim prstima, zavrtjela ga je i lansirala prema neprijatelju. Tri Kineza su bile žrtve sadašnjosti smrti, glave su im smrskane.
  Alla je zadovoljno rekla, pucajući u neprijatelja:
  - Mi smo cool žene!
  Anyuta je pjevala kako bi ublažila svrab u svojim izgorjelim, tačnije opečenim nogama:
  - Ima žena u našoj otadžbini,
  Zašto voze avion iz šale?...
  Za njih je čast vrednija od života,
  On lako može ubiti svog protivnika!
  
  Rođeni su da pobjeđuju
  Da slavimo Rusiju vekovima!
  Uostalom, naši pradjedovi -
  Odmah sam okupio vojsku za njih!
  A Anyuta je počela da žvrlja iz mitraljeza. I to je uradila veoma majstorski. Da svi osete da je ovo boziji ratnik! Ako ne od Svemogućeg, onda sa Marsa sigurno!
  Alenka je takođe pucala. Zajedno s Marijom, bili su prisiljeni da se povuku, pokupivši isječke mrtvih američkih vojnika. Djevojke su padale na leđa i uzvratile nogama - tako im je to bilo bolje. I uradili su to tačno. Mješavina kineskih i afričkih trupa napredovala je na djevojčice. I ratnici su tukli.
  Alenka je pevala:
  - Svet nije šahovska tabla...
  Marija je pokupila ovaj prolaz, istrijebivši žute i crne plaćenike.
  - A brojke nisu okrugla nula!
  Alenka je dodala izrezanom redu žutih i crnih:
  - Melanholija nas napada!
  Maria je opalila preciznošću Robina Hooda i cvrkutala:
  - I konj juri u vatru!
  Djevojke su se, uzvraćajući vatru, povukle iza minskog polja. Kineski i afrički borci naišli su na poslastice. Počeli su da eksplodiraju, skočili su, raskomadali ih i to je postalo krvavi nered.
  Nekoliko tenkova Panther-2 pojavilo se u daljini. Pucaju, a plaše se da zabadaju nos. "Lav"-2 se kreće naprijed i također bljuje vatru. A evo i rezervoara za bacanje plamena Rhino, koji slini, sa snopovima plamena.
  Ali najstrašniji je "Sturmlev". Njegov raketni bacač nije posebno brzopaljiv, ali je pakleno destruktivan.
  Alenka šapuće:
  - Rusi, Rusi - nije mirna sudbina! Pa, zašto nam trebaju nevolje da bismo bili jači?
  Zaista, oni se bore daleko od Rusije. Ali jasno je da će se Wehrmacht, nakon što je osvojio SAD, vratiti da pritisne SSSR. A Amerikanci su tako slatki i dragi djevojkama.
  Alenka ponovo zakucava, njeni udarci kao da teraju bundeve i glave pucaju pod lopatama. Djevojčica je pogođena gelerom u nogu. Posjekotina mi otekne na potkoljenici. Ljepotica je krckala kost i cvrkutala:
  - Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je jasan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Verujem da ce se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sijati -
  Put koji osvjetljava komunizam!
  U tom trenutku Matrjona je svom snagom bacila granatu na Šturmljeva. I sovjetske djevojke su konačno imale sreće. Oklopna kapa je pala nazad, sovjetski dar je odletio pravo u široku cijev. Na sekundu se sve smrzlo. A onda je eksplodirala. Kao da je bačena atomska bomba. I njemački tenkovi su se raspršili u različitim smjerovima.
  A na nebu Albina i Alvina kucaju račune.
  Oni su već oborili više od pet stotina aviona. Za šta su dobili nagradu - Viteški krst Gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima. A pobijedile su djevojke najboljih američkih asova.
  I eto ih opet na nebu i obore vrlo poletno.
  A Amerikanci dižu šape na vrh. To je njihov slab, inertan otpor.
  Albina ju je uzela i zapevala sa aplombom:
  - Ne spavam i vidim čuda!
  I golim nožnim prstima, pritiskom na dugme džojstika, devojka obara desetak neprijateljskih aviona.
  Alvina takođe precizno šutira. Zlomi desetak neprijatelja i agresivno škripi, otkrivajući zube:
  - Tako sam izbezumljen od besa!
  Takođe koristi svoje gole nožne prste. kakva devojka...
  I opet, opet padaju oboreni američki avioni. Da, toliki je juriš da ne možete otići...
  A Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova bježe i istrijebe neprijatelja. Dječak i djevojčica djeluju skladno i energično. I bose noge bacaju zvijezde i granate.
  Ovo su deca... Neverovatno je da Amerika ne može da im odoli. Gdje su oni i pobjeda.
  Evo Hitlerovih trupa koje jurišaju na Njujork i Vašington. Da, borbe su veoma agresivne.
  Shella, Margaret, Ellie bore se na novom tenku AG-50, koji je upravo ušao u proizvodnju. To je mašina u obliku piramide i praktično neprobojna iz svih uglova.
  Shella, koristeći svoje gole nožne prste, cilja svoj pištolj i puca. Lomi fašističku oklop i škripi u sebi kao babun:
  - Ja sam devojka čiji je oklop jači od titanijuma!
  Margaret takođe puca, udara kroz neprijatelja i viče iz sveg glasa:
  - Ovakva sam rođena, ona dama koja sve neprijatelje zgnječi u kutiju!
  A Ellie će ga uzeti i pogoditi ga, gađajući ga golim nožnim prstima, razbijajući Sherman i cvileći:
  - Ja sam ratnik super velike klase!
  Devojke su ovde super. A njihovi postupci su veoma agresivni.
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova uhvatili su američkog predsjednika Trumana.
  Ubili su mnogo vođovih stražara. I naravno, bacali su zvijezde svojim bosim, dječjim nogama. A onda su me vukli na užetu. Margarita je čak natjerala američkog predsjednika da joj ljubi gole, prašnjave, okrugle štikle. Predsjednik me je poslušno poljubio.
  Njegovim zarobljavanjem Sjedinjene Države su kapitulirale.
  Tako je završen veliki rat. Tada su Nemci zapravo krenuli u napad na Latinsku Ameriku i Australiju, prikupljajući sve zemlje. Ali to više nije bilo toliko značajno.
  Ali Alenka i njen tim su ipak otpevali zaraznu pesmu kako ne bi izgubili optimizam;
  Imamo jednu domovinu Rusiju,
  Najbolje zemlje na svetu...
  Staljin je najviši mesija
  I zaista postoji ideal!
  
  Iako je s vremena na vreme doživeo poraz,
  I više puta sam bio žestoko pretučen...
  Ne, Fireru neće biti oprošteno,
  Postani, slomljeni podli parazit!
  
  Koliko heroja ima Patronim?
  Svaki ratnik je jednostavno div...
  Vojska maršira u prijetećoj formaciji,
  Uostalom, naš narod i naš kralj su jedno!
  
  Postoji svijet u kojem je Rusija sretnija,
  Gde je Nikolaj odseo...
  Verujte mi, naše zene su lepse,
  Borite se za državu i odvažite se!
  
  Braćo, ne možemo da trpimo poniženje,
  Svi ćemo se suprotstaviti Švabama...
  Nećemo tolerisati više uvrede -
  Slomimo neprijatelja čeličnom rukom!
  
  Borićemo se za Rusiju,
  Borićemo se veoma lepo...
  Neka granate upadaju u ruksake,
  Znajte da je ruska vojska nepobediva!
  
  U domovini je svaki posao svetinja,
  Ljubav izgleda neograničena...
  Devojke hodaju ispod mitraljeza,
  Slomiti meso vatrenom vatrom!
  
  Dakle momci služe domovini,
  Ostvarite svoj san u svetu ljubavi...
  Život je satkan od veoma tanke niti,
  Ako moram, pomeriću planine!
  
  
  ROMMEL UMESTO HITLERA
  Oleg Rybačenko je konačno dobio zadatak. Zajedno sa Margaritom je poslat u Drugi svjetski rat.
  Hitler je ubijen u martu 1943. godine kada je eksplodirala bomba postavljena na njegov avion. Inače, u stvarnoj istoriji ova bomba nikada nije eksplodirala.
  Ali alternativno je upalilo... Firer je umro. Rommel je postao novi vrhovni komandant. On je najpopularniji među feldmaršalima. Uz to, Gering je bio prisiljen dijeliti vlast sa Himlerom, Gebelsom i Šperom.
  Rommel je, kao podjednako udaljena ličnost, sve naselio na mjesto vrhovnog komandanta i stratega. Rat sa saveznicima se nastavio. Rommel je žurno evakuisao trupe iz Afrike, i to mu je uspjelo prilično uspješno. I okupio snage na Siciliji.
  Nemci su takođe zauzeli odbrambene položaje na Kurskoj izbočini i temeljno ojačali orlovski pravac.
  Rommel je, kao sjajan strateg, predvidio da će glavni udar uslijediti na Siciliji i tamo je pojačao njemačke trupe. Štaviše, na istočnom frontu vladalo je zatišje.
  Pokušaj slijetanja uslijedio je na Siciliji 5. jula. Ali ispostavilo se da je to bilo neuspješno. Nemci su bili spremni i imali su više snaga nego u stvarnoj istoriji. Uključujući, inače, divizije evakuisane iz Afrike.
  Saveznici su pretrpjeli ogromne gubitke i bačeni su u more. Zarobljeno je više od pedeset hiljada britanskih i američkih vojnika.
  Staljin je započeo ofanzivu 5. avgusta. U dva smjera odjednom: Oryol i Kharkov. Ali Nemci su bili sasvim spremni.
  Borbe su pokazale prednost Pantera u odbrani - brzo pucajući, precizan i oklopni top, sa dobrom frontalnom zaštitom. A nepouzdan prijenos nije toliko strašan kada tenk puca iza zasjede.
  I Tigrovi i Ferdinandi su se dobro ponašali. Takođe su jači u odbrani nego u napadu. Inače, u stvarnoj istoriji, 37 Ferdinanda od 89 izgubljeno je u minskim poljima. I u odbrani, Nemci su ih mogli efikasnije iskoristiti. Posebno sa 200 mm prednjeg oklopa.
  Rommel se pokazao kao izvanredan strateg. Ko je tačno predvideo i pogodio gde će neprijatelj da udari.
  A "Panter" je pokazao da je, kada je front pouzdano pokriven i neaktivan, idealan razarač tenkova, koji ispaljuje 15 metaka u minuti i probija trideset i četiri na 2000 metara. Naravno, Nijemci su se pokazali dosta jaki u odbrani.
  I uspjeli su zadržati svoje pozicije.
  I tada se Gerdina tenkovska posada odlično pokazala. Po prvi put su djevojke na Panteru učestvovale u bitkama i dobro se pokazale.
  Gerda je udarila u sovjetski auto i zacvilila:
  - Ja sam terminator smrti!
  Tada je Charlotte opalila, srušila tridesetčetvorku i zacvilila:
  - I ja donosim uništenje!
  Sljedeća je pucala Christina. Raspršila je neprijatelja i rekla:
  - Nikad se nećemo pomiriti!
  Sljedeći snimak, Magda je na redu, a ova djevojka je zacvilila:
  - Naš ludi pritisak!
  Djevojke su već imale iskustvo za testiranje opreme. Dakle, ništa im zapravo ne smeta. Oni su iz "Pantera"; tokom testova, sa udaljenosti od kilometra, direktno su projektilom pogodili tanjir.
  Da, ponekad tačnost žene može biti fenomenalnija od muške.
  Sada njihov tenk samo stoji i puca na ruska vozila. I razbija ih kao ćilim sa mušicom.
  Gerda je opet nokautirala sovjetsku tridesetčetvorku i zacvilila:
  - Ja sam vučica Trećeg Rajha!
  Charlotte je također pucala, srušivši tenk Crvene armije i rekla:
  - Ni ja ne srkam čorbu od kupusa!
  Zatim je Christina odsjekla sovjetski auto i zacvilila:
  - Ja sam divna devojka!
  A onda će zlatokosa Magda pucati. Ruski tenk će se otvoriti i zaurlati:
  - Ja sam terminator, ja sam duhovit!
  Četiri djevojke odbijaju napad. Gerda je ponovo udarila u sovjetski auto i zacvilila:
  - As srca!
  Charlotte je ponovo pucala na neprijatelja, pogodila trideset i četiri i rekla:
  - Glava je kao lubenica!
  Christina je takođe pogođena. Pokosila je ruski tenk i zacvilila:
  - Pravi teror!
  Magda je, pucajući, udarila u auto Crvene armije i rekla:
  - U podzemlju postoji lopov!
  Djevojke su u jednoj bitci srušile trideset i dva sovjetska tenka, srušivši sve prethodne rekorde. Zašto imaju osamdeset školjki? A sovjetske tenkovske posade hrabro su jurile naprijed.
  Ali s takvom brzinom paljbe - 15 metaka u minuti, i dometom uništenja, Panteri su uspjeli odbiti samoubilačke napade, ne dajući priliku da se ukrcaju ili nabiju.
  Nemci su uspeli da se izdrže u defanzivi. Samo su se na nekim mjestima sovjetske trupe malo uklesale. Borbe su se otegle do kasne jeseni i, po cenu ogromnih gubitaka, Crvena armija je uspela da napreduje ne više od petnaest kilometara u dubinu.
  Rommelova genijalnost pokazala je da su Nijemci bili prilično sposobni za vođenje aktivne odbrane i rovovskog rata.
  Saveznici, potučeni na Siciliji, do sada su samo bombardovali. Ali na ovo su Rommel i Speer pronašli divan odgovor: mlazni lovac He-162. Avion je bio superiorniji u letnim karakteristikama od ME-262 i bio je četiri puta lakši, višestruko jeftiniji i lakši za proizvodnju. Nisu je bez veze zvali narodnim borcem.
  Mašina, napravljena za tri meseca, poletela je 6. oktobra 1943. godine. I došli su mračni dani za nemačke protivnike u vazduhu.
  Non-162 je bio lak za upravljanje, upravljiv i nije zahtijevao visoko kvalifikovane pilote.
  A Rommel je i dalje bio u defanzivi. Nemci su na vreme ojačali svoje trupe kod Lenjingrada i tamo odbili zimsku ofanzivu. Ponovo su odbili napade kod Orela i Harkova. Izdržali su i u centru, sprečavajući zauzimanje Smolenska.
  Ovoga puta Fritzovi su uspjeli prebroditi zimu bez ozbiljnije štete na sebi. A onda su ga u proleće uzeli i preselili tamo gde su ih najmanje očekivali - u Kareliju. I počela je hodati po Murmansku. U isto vrijeme, nacisti su preuzeli vlast i počeli se pripremati za odbijanje savezničkog napada u Francuskoj. Situacija se zahuktavala.
  I zaista, nacisti su zauzeli gotovo cijelu Kareliju. A onda je počelo iskrcavanje u Normandiji, au međuvremenu i Oleg Rybačenko.
   Već postao uopšte tamno i _ stajao toplo , sudeći By klima ukrajinski noć .
  Margarita probudio se malo ranije I sat on čučanj _ Ljeto kiša intenzivirano , i djeca požurio sakriti ispod drvo .
  Glave već stao okretati se I Oleg nejasno rekao je :
  - Pa kako ?
  Margarita diveći se odgovorio :
  - Ti Samo genije !
  Rybachenko cheated sebi širok dojke I ponosno rekao je :
  - A Šta Vi mislio sam ! Moj mašina radi !
  Girl ogorčeno uzviknuo :
  - Da bolje bi ona uopšte ... ne postojao ! Šta Mi Sad će učiniti ?
  Oleg otresli to With kosa vode I iskreno odgovorio :
  - A Šta obično V takav situacije misfits učiniti ? Mi ćemo počiniti feats !
  dečko petljao at sebe iza džep I ogorčeno uzviknuo :
  - Da I pištolj pao ... Ali Ništa Ja ću to uraditi sebi novo !
  Margarita ogorčeno rekao je :
  - Da uradićete ... ovde ti Ne dvadeset prvo veka ! Pokušajte od drvo grind starship !
  Oleg teško zarežao je V odgovor :
  - Odmah Ne prosjek veka ! Šta neophodno uradi onda _ I Ja ću to učiniti ! I uopšte Mi Sad neprilagođeni , i Ovo zvuci ponosno !
  Girl With divljenje odgovorio :
  - Da naravno seronje ! Samo V razlike od bajke Sve teže I Gdje prozaičnije !
  Dječak je čudo samouveren navedeno V ironično oblik :
  - Oh volumen Šta svjetlo nastava , zima I u proleće ... kažem bez izuzeci sve zli duhovi šuma !
  Margarita odobravajući potvrđeno :
  - Da osjećaj humor ti Ne lijevo ! I Ovo Možda biti I Tu je glavna stvar !
  Oleg Rybachenko odgovorio V poster stil :
  - A main autori poslovi ovako ! Komunistička partija , Lenjin , Sovjet moć !
  Girl prasnuo u smeh ... A ljeto kiša intenzivirao . Drvo pokriveno od mlaznice Veoma loše . Momci uskoro smočio se prije teme _ A suho To gdje .
  Kiša međutim , iznenada stao , dunuo cool povetarac _ To ugrij se djeca pokrenimo se By šuma . Skupo patike zgnječeno , i Oleg skinut njih , i Također čarape boravak bos _
  Margarita uplašen primijetio :
  - Ti Dakle prehladićeš se !
  dečko samouveren izjavio :
  - Ja nikad Ne prehladio se ! I uopšte bosonog hoda jedan zadovoljstvo . Prosetaj I ti ! Evo Ne Moskva , niko prst at hram twist Ne postaće !
  Girl negativan protresla glava :
  - Noge V mračno pobedićeš me ! I stvarno nekako _ _ Preboleću to !
  Momci pokrenimo se By noć šuma . Oleg hodao ispred : bosi noge lako . A šta _ _ naked đon osjeća svaki tuberkul , kvrga , grančica , čak isporučuje zadovoljstvo . djevojka ovo Ne razumije i _ zaostaje V njihov squelching patike .
  Ovdje je Margarita malo drugačija, i mnogo više razmažena od djevojke koja je radila u kamenolomima. Pa, dešava se. Određeni hronometrijski pomaci vjerovatno igraju ulogu.
   dečko vraća I pokušava razveseli se :
  - Daj to Ne push ! Uskoro hajdemo van To ljudi !
  Margarita hirovito uzvikuje :
  - Da stvarno I uskoro !
  Girl neki malo debeo , možda debeo , i umori se Gdje brži , sportskiji dečko . Ali patike poleti kategorički odbija .
  - Ne ! IN šuma bosonog Ne idi ! Sjebaćeš se noge !
  Dečko negativan tresao glava :
  - Gluposti ! I Koliko Ne tramped ni jedno ni drugo jednom Ne poseći se ! I čak u jesen Ovo Odlično završiti V šuma milja _ Resetovati jastučići I ti će postati lakše !
  Girl teško prigovorio :
  - Ne ! I Ne prosjak i _ plemenito nekako ! Vi trči kao da torn jednom Dakle ti like .
  Dečko namrštio se I zarežao :
  - U sissy ! I spank Kako lady !
  Margarita šutio ... Prošao neki sati I već uopšte procvjetao . Čak postao peći sunce . Puna I Ne Volim ovo sportovi kao _ Oleg djevojka konačno ostao bez para I sjesti odmor . Više habitual To opterećenja dečko sjesti blizu With ona nevoljko _ Izgrebano svrab peta O kora _ zviždao :
  - Da Vi Ne Gerda !
  Margarita V odgovori cvilio :
  - Ja Umoran sam _ Tu je želim ! A at ti ipak neka vrsta _ kobasica lijevo ?
  dečko petljao By džepovi _ Izvučeno novčanica V pet stotina rubalja , i pedeset dolara i _ Također peni sitnica I mobitel telefon With minijaturni video kamera . namršteno ...
  IN prijatelju džep ispostavilo se da jeste samo pack žvakaća guma klinac uzeo komad sebi I ponuđeno Margarita . Girl odbio :
  - U ja its da !
  I Isto odustati komad V usta _ Ali guma glad Ne gasi . Samo raspaljuje apetit _ Djeca sat neki vreme , tiho . A onda Margarita pitao :
  - Pa , genije , kako Vi ti misliš nas feed ?
   klinac samouveren odgovorio :
  - Leto nakon svega _ _ Naći ćemo pečurke , bobice , riba zapalimo ribu _ vatra ...
  Girl napravio grimasu I pitao :
  - A at ti upaljač ima li
  Oleg zbunjen odgovorio :
  - Ne , ja isto Ne pušim !
  Margarita zakikotao se , primetivši :
  - Ja takođe ... Ali Ponekad oni su okolnosti kada _ I loše navike korisno .
  Dečko klimnu glavom I primijetio :
  - Kod kuće at ja upaljač postoji ... Ali V Moskva od ona nema koristi ...
  klinac trzao se I odlučno rekao je :
  - Odmarali smo se I otišao sljedeći !
  Girl nevoljko ruža I šmrcnuo izljev :
  - Idemo !
  Young misfits opet pokrenimo se By šuma . Oleg To njegovom sramota Ne Veoma znao kako _ treba navigate . A kompas at djeca Ne bio . Dakle Šta Oni konkretno izgubio se . Dobro je to više ljeto I vrućina _ I Dakle Ne previse scary . U isto vrijeme naišli on kliring borovnice _ Ustao on sve četiri I počeo feast on slatko bobica _
  Margarita , ugasila se osnovno glad , nasmijao se :
  - Evo vidiš at ti crna usta ! Vi kao da čistokrvni pas With karakter !
  Oleg samouveren odgovorio :
  - Ne hajde da se izgubimo ! U nas Nadam se da su jaki stomaka , i dijareja Ne dobiće ga !
  Djeca napunjeno bobice I opet otišao V način . Ned je prošlo zenit I postao Veoma vruće . IN patike noge preli , i Margarita se konačno odlučila _ njihov ukloniti . Ali With neobične navike bosonog idi Veoma bodljikav _ Girl je stigao on grana , zastenjao I sjesti on panj _ Imam ga cipele nazad I urlao :
  - Pa I šuma je puna iznenađenja !
  Dečko nevoljko potvrđeno :
  - Naravno ... Evo Ne resort ! Ali I divno neka vrsta _ postoji ...
  Hodanje By šuma , devojko pitan Oleg :
  - A Kako bi Vi pomogao bi Crveni Vojska ?
  dečko izgreban kruna I racionalno odgovorio :
  - Ja bi ... Predloženo bi njima Za počeo tehnologije T -54. Takve tank mogao bi ubrzati kraj sekunda svijet ratovi .
  Girl Ne uopšte dogovoreno :
  - Mislite li da znate _ uređaj tank samo V general karakteristike smog bi njima pomoć ?
  Oleg Rybachenko uvrijeđen on ovo je :
  - Ne V general , tj uopšte o tenkovi mnogo Znam unutra _ volumen broj I o aktivan oklop !
  Girl giggled V odgovor :
  - Pa , onda , hajde bolje odmah tehnologije T -90 i Onda uhvatićemo sve mir !
  klinac izgreban potiljak I priznao :
  - Čitam I o jedan serija , o žrtve V četrdeset sekunda godine od dvadeset prvo veka . Dakle Oni I izgrađen pojednostavljeno model T -54, nakon lansiranja njegov V proizvodnja više prije bitke ispod Staljingrad . I V rezultat šta SSSR pobedio Gdje brže od _ V stvarnost I With veliki efekat . On provjeriti drugi ideje onda ... Možeš probaj I nešto _ _ više složene - na primjer sistem salvo požar " Smerch ". Ali previse daleko tehnološki bježi Ne neophodno !
  Margarita With ovo voljno dogovoreno :
  - Ne zanosi se ... Ah To više I laser oružje uradi zahtevaće !
  Kroz neki vrijeme djevojka opet sjesti odmor . Vrijeme leteo nekako _ _ nezapaženo . Opet pao je mrak i morao prenoćiti ispod otvoren nebo . Ali noći V kraj juna kratko I toplo . I suđenje By rase drveće , ovo negdje _ _ on Ukrajina , sa više toplo klima . Dakle spavaj Može prilično .
  Oleg Rybachenko Sanjao sam to On jedan takav dečko - koliba on djevojački brod _ I cure voze njegov napred i nazad . Ni jedno ni drugo minuta mir _ Da više željeti dodir mišićav tijelo momci , štipajte . Ne super radost .
  Naspavaj se Ne dati , podići V rano , i V ruke mop - suho I bez Ići briljantno paluba _
  A Onda više mislio na to cure poslati oduzmi dim With cijevi _ Da sta ? Cerada ! Ovo I uopšte Čini se da on ruglo _ Ali dečko požurio ispuniti dato naručiti . Cerada od dim pouted , and Oleg patio gore more talasi V strana Australija .
  dečko V očaj pjevao ;
  I bio jednostavno dijete V zemlja kraljevski ,
  Oče moj zemljište majstor preoran ...
  Ali živio V snovi O viteštvo husar ,
  I stick smelo V boriti se sine mahnuo !
  
  Poslije on flota pobjegao I tinejdžer ,
  Meni on brod pass izdao princ ...
  Ne šećer usluga , ti vjeruj mi djeca ,
  Tamo treba čvrsto preduzeti Ne pad !
  
  Fed oskudno , ali ali bičevan ,
  By pete štap - dečko Za beating !
  Ne , ne poželio takav dijete dionice ,
  tražio sloboda , mladiću Ilya !
  
  sanjao sam _ Također vjerovati O bogatstvo ,
  tražio bosonog bosonog cizme ...
  Ali br on more , ti vjeruj mi braco ,
  Sve Šta Imam - izneveriće me iza dugovi !
  
  Ali Evo desilo nam se uhvaćen privatnik ,
  Bio bitku nejednak , patio mi ...
  I ispostavilo se da jeste I V gusar šapa ,
  A Ovo kao da V pečeni pakao Satana !
  
  Bičevan dugačak , kao mačka sa sedam repova ,
  Poslije bosonog noge došao vatra ...
  Pirati beat cabin boy Veoma teško ,
  Hteo sam njima jači uradi bol !
  
  Dečko čvrsto V mučenje ovo održano _
  Ni jedno ni drugo stenjanje , plakanje , cak Ne uzdahnuo ...
  On pravi vitez ispostavilo se da jeste
  Povukao , znaš remen Kako tvrdoglav mule !
  
  I kapetane pirati iznenađen _
  Vi covece izgleda da vidim _ naš ...
  I obasjao svetlost filibusteri lica ,
  Takve at yoongi pojavio šansa !
  
  On postao gusar By mora oštar ,
  I Isto V bitke udavi brodovi ...
  Sad inicijativa Tu je at momci novi ,
  Uči , probaj - pa tako Ne pomeo ga !
  
  Pirate Svakako dečko lopovski ,
  Ali počasti zakoni bratstva Kako kanon ...
  Za besposleni razgovor čak suvo ,
  Ali će odgovarati With vrišti ubrzanje !
  
  dečko odrastao i _ obrastao bogatstvo ,
  Upravljano naći sebi nevesta odjednom ...
  Autoritet uživa at bratstva ,
  IN neka vrsta _ najmanje On I Bože I princ !
  
  Ali Evo sreca okrenut divlje _
  Shvatio sam gusar začinjeno V jezivo zarobljeništvo ...
  Moram znati on koža koja _ takav poletno ,
  On shvatio da _ takav haos !
  
  On na stalku čvrsto heroj održano _
  I niko Ne izdao , ne rekao je ...
  Iako za njega obećao čak kraljevstvo ,
  I obećanja beskrajno osovina !
  
  Veli Onda V lancima prije skela ,
  Tamo pripremljeno mač veliki dželat ...
  Takve to se vidi at njega posao ,
  Jedan udarac glave cut down !
  
  Svi on zbogom vitez poklonio se ,
  Rekao je : izvini ako _ kriv ...
  Swing sjekira - panj valjani ,
  Soul gusar leteo V pakao !
  Ned već svjetlo visoko I dečko veselo skočio . Girl ruža nevoljko _ Gladan djeca pokrenimo se By šuma . Margarita šepao , trljao noge , bolne cvilio I kavijar , in koji akumulirano mliječni proizvodi kiselina _ Veoma Hteo sam je .
  dečko osjetio sebe veseliji , i samouveren spanked bosonog noge By trava onda _ I slučaj , izbijanje naprijed onda _ vraćanje To djevojka .
  Ali glad gnjaviti I njega . Evo Momci opet ispostavilo se da jeste on borovnica čišćenje _ Jela bez svakakve stvari entuzijazam . Bez hleba I meso borovnica Ne mogao zadovoljiti Gladan stomaka . Onda opet krenimo ...
  Iako patike I mekano ali _ dugo vremena hodaš V njima ti trljaj noge . Girl skinuti cipele I Probala sam idi bos _ Dečko hodao naprijed , i zavaljen stick češeri , grančice , grane . A Margarita pokušao korak By soft trava _ Ali Sve jednaki tabani kasnije neki vrijeme postati sjaj .
  Girl sjeo i _ Onda Oleg predložio :
  - Sedi meni on nazad ! Ja ću ga nositi !
  Margarita sumnjao :
  - A dugo vremena da li at ti dosta snaga , medvjed masno ?
  Oleg Iskreno odgovorio :
  - Ne Znam ... Ali Vi gubiš na težini direktno on oči !
  Zaista od odsustvo hrana djevojka postao smršati _ Da I jaka mišićav dečko , postepeno presušio . Nosi tereta iza sa tvojim ledjima Ne jednostavno , ali On nakon svega _ sportista _ I mora izdržati teret .
  Kroz par sati jahanje Oleg odustati I sjeo . Onda driven savjest Margarita otišao sama _ Ona tabani bili crvena I izgreban . Ali djevojka neki vrijeme održanoj on snagu će .
  Poslije Momci naišli on grmlje kupine _ Malo puzao I jeo .
  Proždiranje kupina , margarita primijetio :
  - Stvarno? Ovo beskrajno šuma ?
  dečko negativan tresao glava :
  - Ja Dakle Ne Mislim ... Radije Ukupno Mi Samo ispostavilo se da jeste Ne V sebe najbolji mjesto .
  Margarita prezrivo frknuo :
  - I jednostavno izgubio se ... Evo ona tvoj genije !
  Oleg racionalno primijetio :
  - A znam Sve V princip nemoguće !
  Poslije šta dečko odlučno postao I odgovorio :
  - Idemo ! Možda naletimo _ on partizani !
  Girl tužan zakikotao se :
  - Sveće legenda , ali vjerovati With rad ...
  Idi I V sebe zapravo Može prije beskonačnost V šuma lutalica By one isto najviše putevi _ Kada Mrak je , deco opet popeo se on čičak . Kiša Ne bio I noći ukrajinski toplo .
  Oleg Rybachenko sanjao sebi nastavak ... Evo On cabin boy hits on američko brod ... Njegov uhvatiti I pitaj :
  - Ti ruski !
  Oleg ponosno odgovori :
  - Ja ruski cabin boy !
  Amerikanci smejanje I Za počeo odlučiti bičevati dečko sedmorepa mačka . _ U san udarci Ne tako bolno I dečko izdrži _
  Poslije za njega cauterized cigarete To grudi I zahtijevaju reci O planove komandu , kao da bi dečko , sposoban nešto _ _ znam .
  Onda insert prstima V vrata otvaranje I stisnuti vice . Ali nijedan mučenje Ne pomoć . Oleg Rybachenko ćuti Kako partizan _ I Onda njegov uzroci sebe admiral _
  izgleda With sumnja on okovan dječak sa lisicama _ With prugasta nazad , sa pokriveno plikovi dlanovi , i tabani noge , ali sebe pokušava izgleda ljubazan I uljudno izgovara :
  - Da li želiš bicikl , ha ?
  Oleg Rybachenko izgleda With namerno ravnodušnost .
  Admirale dodaje With sa smiješkom :
  - A skuter ?
  dečko prezrivo frknuo :
  - Da nije dovoljno !
  Admirale ogorčeno podignuta obrve I pitao :
  - Dobro , dobro Ford auto ... Zamislite _ Vi takav mali i _ at ti ceo Ford . _
  Oleg Rybachenko bez senke ironija predložio :
  - A Možda Onda odmah " Kadilak "? Šta da gubim vreme na sitnice ?
  Admirale učinio nekako tako _ Ne Razumijem ironija I rekao je :
  - Dva Cadillaca i Ford _ _ _ _ _ pored toga !
  dečko ironično dodano :
  - A Također ključ od stanovi u kojima _ novac laž !
  Admirale potvrđeno With sa aplombom :
  - Dva ključ od _ tri stanovi u kojima _ Veoma veliki novac laž !
  Oleg Rybachenko giggled I primijetio :
  - Da obećanja at ti ... Pa ok , ja Pokazat ću ti gdje si _ I V koji mjesto Može Napad ruski flota I postići pobeda !
  Admirale oduševljen poprskao gore ruke I naručio :
  - Nosi plemenito večera ! Dečko Sve rekao !
  Poslije glad U redu jesti exquisite hrana _ dečko Ja sam pun prije deponij , i Onda rekao u _ koji mjesto bolje Ukupno pass the američko eskadrila _
  - Onda Vi naći ćeš sebe V pozadi admirale Trosheva I izravnati njegov Kako novčić _
  američko dosta trljao ruke ...
  dečko isto pitan časopis I učinio neki skice kao _ idi I pokret dalje .
  Šta isto američko flota on svima u parovima trzao se To unaprijed kuvano zarobljeni _ A Oleg Rybachenko sjesti on krevet ... K njega došao gore kolebanje kukovi žena _ Ona bestidno napadnut on dečko .
  Vjerovatno ovako _ tako , admirale tražio express cabin boy zahvalnost . Or obrnuto više uprljaj se !
  Vrijeme in san dolazi brzo , i Evo američko eskadrila V kvadrat Devil . Šta isto tražio Yankees tamo prijavite se , da I će primiti By merit ! Evo ona polazna tačka precizan planirano hrabar dječak _
  Odjednom more zapjenjena ... ruža gore ogroman talasi , apsorbujući američko krstarice I bojni brodovi _ Štaviše Desilo se Ovo V neki sekundi _ Sve poplavljen kao _ V banka With pivo _ Poslije šta I gotovo je vrijeme V vječnost Za eskadrile Mad Dick .
  I brodovi otišao V kraljevstvo Neptun ...
  Evo rendered Oleg prije more kralj _ To monarh bio ogroman With riblji rep I zlato vaga _ tresao trident I urlao :
  - Ti SZO ovako ?
  Oleg skočio , šamarao spaljena V brazier stopalo i , odgovorio :
  - Ja cabin boy ruski flota !
   Neptun zarežao je I pitao :
  - Biser moj možeš li
  Dečko nacerio se I smelo odgovorio :
  - Mogu , ali Za ti Ne ja ću !
  Neptun pokucao trident I vrisnula in sve grlo :
  - Ajkule vjerni sluge moj ... pauza drzak Oležka !
  Dečko stisnuto pesnice I postao uzvratiti udarac od pritiskom barracuda . One penjao kao da Gladan psi _ Ali dečko njihov met jaka udarci , slanje V nokaut _ Ali ajkule Sve više I više ... Dječak - koliba iscrpljen ...
  Već procvjetao . Margarita spava i _ steta probudi se predivno djevojka _ Ona I V sebe zapravo smršavio i _ od šta lice postao više slatka , crvena od svježe štavljenje _ klinac osjetio V sebi sličnost ljubav _ Možda ćao otprilike kao što je _ Tom Sawyer To Becky .
  Jadno djevojka gladovanje . A ona ovakve noge _ izgreban , nežan , ne poznat To grubo površine _ Nešto _ _ ona podsjetio Gerda , zar ne? Šta više razmaženo _ A Sad uhvaćen in puta kada _ život Ne malina _
  Odlično Domaći Rat većina ozbiljne period život iza SSSR . A On čudo od djeteta zaglavio V šuma , i Ne Možda ništa pomoć Crveni vojska _ Glupo Ovo sve ... Do šta isto glupo !
  dečko Malo sjedio i cekao do _ Margarita će se probuditi I izdržati njoj ruku pitao :
  - I šta ti hoces li
  Girl Iskreno odgovorio :
  - Ima ... I više spavaj !
  Oleg Rybachenko odlučno tresao pesnica :
  - Dosta ! Neophodno idi ! Možda Danas nas lucky !
  Margarita učinio neki nesigurno stepenice bosonog noge By trava _ Pogledao sam on patike , onda on plikovi I izjavio :
  - Pokušaću , ja Malo Dakle hodaj ! U ja dosta će !
  Dečko upozorio :
  - Ja će gledaj da _ Vi Ne Ubo sam se !
  Girl With nasmiješi se na _ crvena od svježe sunčanje lice , odgovorio :
  - Ja Pokušat ću _ idi brzo !
  Djeca na čelu By šuma ... U početku idi Margarita bio Veoma teško . Ali djevojka Veoma ponosan I održanoj on samopoštovanje . Poslije Kada mišiće zagrejan , bol V stopala I nazad smirio , postao je lakše . Ali glad uhvati me Sve jači . Opet istina _ uhvaćen borovnica _ Ali bobice glad već Ne zadovoljan . dečko predložio :
  - To je neophodno naći rijeka I uhvatiti riba !
  Margarita teško uzdahnuo :
  - Dobro Ovo ideja !
  Ali on rijeka izači nema šanse Ne samo uspio _ naišli on načine potoci . Girl uskoro ostao bez para i dečko opet morao nositi ona on nazad _ Poslije oprati ranjen noge devojci V hladno voda ...
  Margarita to omesti se pitan dječak :
  - A Kako Vi da li mislite nase Crveni armije će unaprijed protiv Švabe , ili ne ?
  Oleg Rybachenko ogorčen :
  - Kako Ovo ne ? IN volumen I sastoji se od credo Sovjetski naoružani snaga za _ beat neprijatelja on njegov teritorije . Mi rodjen , dodji I će unaprijed šta bi Ovo Ne vredelo je . - Dečko V smetnja preselio sebe pesnica By jagodica .
  - Evo Ja , na primjer , samo naivčina _ Ne Može nema šanse povući ti od šume _
  Margarita razjašnjeno , poprskano vode noga :
  - I sebe takođe ... Mi Dakle With glad umrijet ćemo ako Mi ćemo puzati !
  Dečko teško uzdahnu I ispalio :
  - Naše kosti će nači kroz neki vijekova ...
  Poslije šta Oni opet pokrenimo se By šuma ... Vrijeme se dešavalo Sve brže i _ Evo opet pao je mrak ... Oleg iznenađen da _ više Ne zvučno zavijanje vukovi _ Ali to se vidi Ovo bio miran šuma _ Samo par jednom čulo se V u daljini urlati motori vijak avion _ Ali čak hail njihov bio od male koristi .
  Pa, djevojka je imala sreće. Međutim, kretala se polako. Jako su me boljele noge i leđa... Nagomilale su se kiseline.
  Vidjevši njeno stanje, Oleg je predložio:
  - Možda da idem sam? I odmorićete se!
  Devojka je odlučno odmahnula glavom:
  - Ne, idemo zajedno! Jak sam!
  I uprkos jakom bolu, Margarita je nastavila dalje. Da bi održao raspoloženje, Oleg je počeo da peva;
  Šetam ivicom šume sa svojom devojkom,
  Nosim crvenu kravatu - sve okolo je prelepo...
  Potok cvrkuće srebrnim trilom,
  Neka sve na svijetu postane - ljubav je poštena!
  
  Ali bombe su pale, šuma je eksplodirala,
  Fašista napreduje, sva drveća gori...
  Tamo gde je reka žuborila, pesak je goreo,
  A nesretna djeca su postala mete!
  
  Stigli su okupatori i teško nam je,
  Tako je tesko momci, bez kore hleba...
  Od čamca je ostao samo komadić, veslo,
  A koliko lešinara ima - ni neba!
  
  Podzemni borci su se sada sprijateljili jedni s drugima,
  Hodamo bosi po hladnim putevima...
  Protivnik prijeti kao bijesna zvijer,
  Ali vjerujem da su i ljudi oko mene porodica!
  
  Neka pionirski voz iskoči iz šina,
  A Tigrovi su izgoreli kao baklja u noćnoj mori...
  Vjerujte mi, fašizam je osuđen na propast,
  Zajedno sa devojkom se hrabro borimo!
  
  Dali smo policiji hrabru borbu,
  Verujte mitraljezu na ramenu, nije težak...
  Zauvek devojko bicu sa tobom
  Izgradićemo svet - blistav i nov!
  
  Biće divno za sve ljude, verujte mi,
  Djeco, u molitvi padamo Hristu...
  Naš hram je zamijenjen ogromnom smrekom,
  Dobro je pod njim, kao da ste sada u raju!
  
  Došlo je izbavljenje i ruski vojnik,
  Fašista ga je jako udario bajonetom...
  Moj prijatelj i ja smo uzeli mitraljez,
  I počeli su da pogađaju Nemce veoma precizno!
  
  Sada, uz prijeteću pjesmu, krećemo u Berlin,
  Sloboda će doći i u Nemačku...
  Letimo brzo sa padobranom,
  Ratnici su djeca svetog naroda!
  Oleg i Margarita, pomalo okrijepljeni pjesmom, prošetali su šumom. Srećom, niko nije naišao na njih. Kao da su svi stanovnici odavno umrli. I vrijeme se promijenilo, nadvio se oblak i počela je kiša.
  Momci su prskali kroz lokve. Raspoloženje se konačno pogoršalo. Toliko vremena u šumi, ali se ne nazire kraj. Tako lutaš okolo kao slijepo mače.
  Margarita konačno nije izdržala, noge su joj pokleknule i djevojka je promrmljala:
  - Očajan sam! Koliko dugo možeš lutati ovako!
  Dječak odgovori sa dubokim uzdahom:
  - Verovatno jako dugo. Ovo je okrutno i pusto mjesto, bez obzira kako na to gledate.
  Margarita je cvilila:
  - To je okrutno za nas... Da se tako namjestiš i da te zalupaju... A nisi mogao postaviti svoj vremeplov!
  Dečak je teško uzdahnuo i nevoljko odgovorio:
  "Nisam očekivao da će eksplodirati." Ali tako se desilo...
  Devojka je ljutito rekla:
  - Pa da umreš!
  Momci nakon toga nekoliko sati nisu razgovarali. Pojeli smo nekoliko bobica. Osjećaj gladi je malo prigušio umor. Margaritina stopala su počela da se prekrivaju polako formirajućim žuljevima. To je olakšalo navigaciju putem. Ali tabani su jako svrbili. Od bobica me već bolio stomak. Očigledno je stomak zahtevao hleb i još nešto.
  I dosadno je bez kompjutera i drugih stvari. Neko vrijeme djeca su još uvijek mogla gledati filmove na svojim mobilnim telefonima, ali su im se baterije istrošile. Nakon toga je postalo zaista usamljeno.
  Uprkos ljetu i odsustvu grabežljivaca, krajolik okolo djelovao je tužno i dosadno. I općenito je nekako postalo zastrašujuće.
  Oleg je ponovo pokušao da peva, ali reči mu nisu padale na pamet... A vreme prolazi.
  Pada mrak. Očigledno ćemo opet morati spavati gladni na otvorenom. A ovo je jezivo. Dječak želi nešto drugačije. Ali djevojka se već onesvijestila. I sami morate leći, zaspati.
  Dok su se beskorisno motali, počelo je iskrcavanje u Normandiji. Nemci su imali praktičniji i jeftiniji samohodni top E-10, koji je imao upola manju težinu i visinu od T-4, ali sa jednakim naoružanjem, boljom zaštitom i znatno većom pokretljivošću. Mali E-10 mogao je savršeno probiti Shermans sa kratke udaljenosti, a sam je bio neprimjetan, što je veoma važno u uslovima kada neprijatelj ima toliko bombardera.
  E-10 se u praksi pokazao kao odličan samohodni top i, što je najvažnije, jeftin i jednostavan za proizvodnju. Silueta mu je bila toliko niska da su gusjenice u potpunosti pokrivale strane, dajući dodatnu zaštitu. Veliki kut racionalnog nagiba oklopa debljine 80 milimetara dao je rikošet prema većini topova. Čak ni IS-2 nije uvijek probijao takvo vozilo direktno.
  U praktičnom smislu, samohodni top E-10 pokazao se efikasnim na velikim visinama zbog svoje male nadmorske visine. I naravno dala je doprinos pobjedi u Norveškoj. Zajedno sa lakim lovcem He-162 i bombarderom Arado. Tenk T-4 je ukinut kao zastario i inferioran u svim aspektima u odnosu na E-10. Borbe su takođe pokazale dobar potencijal Pantera. "Tigar"-2 nije ušao u proizvodnju, kao "Miš", ali se pojavio "Panther"-2. Lakši od Tiger-2, bio je jednak u naoružanju i nešto inferiorniji u oklopu. Međutim, i ovaj tenk je zamijenjen samohodnim topom E-25, jednakim po naoružanju, ali lakšim, pokretljivijim i lakšim za proizvodnju. I, možda, bolje zaštićen.
  U Normandiji su saveznici bili poraženi, izgubivši samo više od pola miliona zarobljenika.
  U ljeto su sovjetske trupe napredovale u centru, ali su mogle napredovati samo dvadeset kilometara. Nemci su svoju treću liniju odbrane učinili najjačom, a prve dve su povukle snage, dozvolivši da stotine hiljada granata padnu uzaludno.
  Tamo su uspeli da zadrže Crvenu armiju i nanesu joj ogromnu štetu.
  U jesen, Nemci su konačno uspeli da zauzmu Gibraltar na juriš. Franco je ipak popustio pod pritiskom Rommela, koji je prijetio napadom. Osim toga, ojačala je njemačka podmornička flota. Pojavile su se podmornice koje pokreće vodikov peroksid. I umjesto preskupog raketnog programa - mlazni bombarderi i samohodne topove E. "Panter"-2 nikada nisu ušli u proizvodnju, kao "Tigar"-2 i "Miš", zakopani u embrionu. E-25 je postao samohodni top sa prednjim oklopom od 120 mm pod uglom od 45 stepeni, stranama od 82 mm, plus gusenice. Motor od 850 konjskih snaga postavljen poprečno na transmisiju i težak trideset tona. Kada je naoružan sa 88 mm, dužina cevi je 71EL.
  Takav stroj, visok jedan i pol metar, savršeno je obavljao sve zadatke i brzo se okretao. Naravno, ostali tenkovi su postali nepotrebni, uključujući Hitlerovu glupu fantaziju: Maus.
  E-25 je u borbama pobijedio IS-2 i sve druge modele i pokazao se gotovo idealnim samohodnim topom svih vremena. Snažan motor i relativno mala težina omogućili su da se na bočne strane okače štitovi od 90 mm, što je vozilo činilo neprobojnim čak i sa strane za SU-100, IS-2, a da ne govorimo o lakšim vozilima.
  Nijemci su se samouvjereno borili protiv nadmoćnijih tenkovskih snaga i držali front na istoku. A na Zapadu su fašisti prodrli u Maroko i krenuli preko Afrike.
  Rommel je racionalno odlučio da je za sada bolje ne napadati na istoku, već zauzeti Afriku i Perzijski zaljev. Štaviše, postojala je nada za primirje sa Staljinom.
  Zaista, nakon januarskog pokušaja napada na centar. I nakon velikih gubitaka Crvene armije i blizu Lenjingrada, Staljin je počeo da testira teren za mir. Ali pristao je samo na nultu opciju. Rommel je predložio primirje na tri godine.
  Lukavi Staljin je, nakon oklevanja, ipak odlučio dati pristanak. Neka kapitalisti unište jedni druge. I on će se odmoriti i dobiti snagu.
  Rommel se također nadao da će za tri godine uspjeti pobijediti neprijatelja na zapadu, a zatim osvojiti SSSR.
  Dakle, obje lisice su lukave i proračunate.
  Oleg Rybačenko je u međuvremenu, zajedno s Margaritom, krenuo u partizanski rat.
  Dječak i djevojčica su noću napali njemački garnizon. I dali su mu borbu. Upucali smo nekoliko desetina fašista i vratili se u šumu. Zatim su dugo lutali i okretali se, brkajući tragove.
  Ali generalno, njihova akcija nije bila u potpunosti uspješna. Nacisti su odgovorili spaljivanjem sela i streljanjem lokalnog stanovništva.
  Ovdje neminovno razmišljate: vrijedi li biti partizan?
  Oleg Rybačenko i Margarita su neko vrijeme nakon toga brali pečurke i bobice u šumi i pognute glave.
  Zatim su napali konvoj dalje od naseljenih mjesta. Razbili su rezervoar sa benzinom i ubili desetak Švaba. Kao odgovor, Nemci su ponovo vešali ljude.
  Nacisti su na sve partizanske akcije odgovarali pogubljenjima, vješalima i mučenjima. Posebno upozoravajući da će lokalno stanovništvo biti odgovorno za sabotaže i napade.
  To je, naravno, obuzdalo impuls. I Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova izgubili su želju da postanu partizani.
  I dječaku i djevojčici je jednostavno bilo dosadno.
  Dječak je čak komponovao humoresku;
  Monstruozan urlik potresao je planetu Tuhanai - jednu od najbogatijih u Velikom kolonijalnom carstvu, glavnom čovječanstvu. Beskrajni niz nebodera pretvorio se u radioaktivni pepeo od pada strašne rakete. Nebo je presjekla vatrena, isprekidana linija koja se sastojala od monstruoznih zvjezdanih brodova.
  -Zemljani, odustanite!
  Postavljen je jedan zahtjev, nakon čega je uslijedio još jedan pucanj. Ovog puta nije bilo eksplozije, površina planete je nabujala i prolazila u talasima. Sva živa bića su se odmah pretvorila u prah od elementarnih čestica. Tako je otvorena nova stranica ljudske istorije - Doba svemirskih ratova!
  Proždrljivi plamen sveopšteg međuzvjezdanog rata
  Najtanju nit svijeta spali paklena vatra!
  I Sotonina zla sjekira lebdjela je nad planetom
  Iskovajte zaštitu, inače nećete moći živjeti na svijetu!
  Ispostavilo se da je solarni sistem prepun brojnih zvjezdanih brodova, izuzetno krcatih nesretnim izbjeglicama koje su pale na sedždu. Novi neljudski agresori nisu znali za sažaljenje, koristeći taktiku uništenog vakuuma. Agresore do sada niko nije video izbliza, nije se znala ni njihova tjelesna građa, a sve je to izazvalo zastrašujuće glasine. Rekli su da vanzemaljci jedu djecu živu, posipaju ih radioaktivnim izotopima, a isto tako sipaju rastopljeno olovo u ženske materice, dovodeći meso kuhano na pari u željeno stanje. U tim uslovima doneta je jedina moguća odluka: proglasiti potpunu mobilizaciju, uvesti kartični sistem, prevesti celokupnu ljudsku ekonomiju na ratno stanje. Fabrike najnovijeg oružja radile su danonoćno, plavo nebo je bilo prekriveno smogom, a vremena za životnu sredinu nije bilo. Vijeće za vanrednu sigurnost LOX-a - Lige ujedinjenih svemirskih sistema sastajalo se iznova i iznova, pažljivo prateći napredak odbrambenog rada. Posljednji sastanak je bio najalarmantniji, zvjezdani izviđači su javili da su bezbrojne neprijateljske armade opkolile Sunčev sistem i očigledno čekaju posljednji signal za odlučujuće bacanje.
  Ultramaršal Dik Feniks bio je užasno nervozan, bilo je histeričnih nota u njegovom govoru. Oštra mu se brada tresla na orlovskom licu, a upaljeni stub se odlomio od havanske cigare, ostavljajući podmuklu mrlju koja tinja na njegovoj uniformi.
  - Došao je sudnji čas! Najdrevnija proročanstva o kraju svijeta se ostvaruju. Hiljade nuklearnih podmornica načičkanih ultramodernim oružjem okružile su naš sistem. Sve što treba da uradimo je da se molimo i prihvatimo dostojanstvenu smrt!
  -Ne slažem se sa Feniksom!
  Začuo se spolja miran glas Vrhovnog Kosmičkog Koordinatora.
  "Ne bismo trebali, prepuštajući se ovakvom trenutku slabosti, priznati da je naša smrt apsolutno neizbježna."
  Uprkos činjenici da je ovo bila očigledna neposlušnost, ultramaršal je prekinuo Koordinatora.
  "Ja, kao profesionalni vojnik, izjavljujem da nemamo ni najmanju šansu, Arnolde, da se suočimo s činjenicama." Postoje milijarde neprijateljskih zvjezdanih brodova! A mnogi od njih su veći od Mjeseca, a o oružju da i ne govorimo, praksa jasno pokazuje: u vojnoj svemirskoj sferi višestruko su nas nadmašili.
  Prigušen urlik odobravanja prostrujao je hodnikom. Nisam želeo da verujem, ali činilo se da je Feniks bio u pravu. Vođa sa prekomjernom težinom je s mukom ustao, ispravljajući svoja široka ramena; Arnold Schwarkaneger teturao je od neprospavanih noći, kapci su mu bili natečeni, ali njegov tihi glas bio je čvrst i ulijevao je povjerenje.
  -Poslušajmo vrhovnog ekonomskog koordinatora. Obećao je da će demonstrirati najnovije oružje koje su stvorili najbolji naučnici na našoj planeti.
  Ovoga puta hor glavara bio je življi.
  -Neka demonstrira! Pokazaćemo im kopilad!
  Dječak u kratkim hlačama, Oleg Rybačenko, koji je nedavno postavljen na mjesto šefa vojno-industrijskog kompleksa, popeo se na plutajući podijum. Glas mu je bio radostan, oči su mu blistale, činilo se da je na svadbi, a ne na možda posljednjem sastanku vijeća LOX-a.
  - Ovi nepredvidivi Rusi, raduje se sveopćoj tuzi!
  Čuo se ultramaršalov ljuti šapat, a njegove uske oči su se ljutito okrenule.
  S druge strane Sunčevog sistema, u Rusa su zurili ništa manje oprezni uređaji za prepoznavanje materije koje su postavila neobična stvorenja koja su zloslutno sijala u praznini.
  -Zemljanin ima povišenu, pozitivno nabijenu emocionalnu pozadinu! - zacvilio je glas u gama opsegu.
  Kao odgovor, začulo se škripanje u kojem je bila mala zabrinutost:
  -Možda su beznačajni ljudi uspjeli stvoriti opasno oružje, nema drugog načina da se objasni da je on, ovaj bosonogi, tako aktivno pozitivno nabijen.
  Uslijedio je odgovor na prijenos informacija, ali u beta talasima.
  -Mislim da je bolje uključiti sve naše borce u gledanje ovog programa. Neka znaju šta mogu očekivati od nepredvidivo opasnih oblika života.
  Gama zraci su prenosili još jednu informaciju. Neprestano svjetlucava prozirna stvorenja visjela su pravo u vakuumu, neprestano su svjetlucala iz procesa stabilne termonuklearne fuzije, njihova tijela su stalno mijenjala oblik. Nekad su blistale zvijezdama, nekad lokvanjima, nekad meduzama, nalik na živi plastelin.
  -Proteinski oblik života je preslab i nesavršen. Slatko čudovište je zacvililo. Prema tome, ona ne bi trebalo da bude nosilac inteligencije. Uništavanjem neodrživih nosilaca inteligencije obnavljamo harmoniju svemira, poremećenu slijepim tokom haotične evolucije.
  Da bi ove informacije dale veću težinu, objavljena je u opsegu Alpha talasa.
  Bosonogi dječak u kratkim hlačama, Oleg Rybačenko, nastavio je svoj emotivni govor, pokazujući rukama na trodimenzionalnu projekciju, na kojoj su kompjuterskom grafikom reprodukovani novi avioni.
  Glas mu je bio djetinjast i zvučan, bijeli zubi su se cerekali:
  -Ovi lanseri emituju termo-buraške rakete sposobne da spale nekoliko solarnih sistema u jednom gutljaju. A iz ovih radijskih njuški izbijaju hipervalovi koji vam omogućavaju savijanje prostora, pomoću njih možete jednostavno uzeti i uvrnuti neprijateljske podmornice u neku vrstu harmonike, a zatim ih raspršiti u prašinu. Ova sferna grana stvara super-moćna polja sile, neprobojna za bilo koje oružje, čak i termo-ryumon bombe.
  Ekonomski koordinator dječačića Oležke već se oblijevao znojem; nabrajanje novih vrsta čudotvornog oružja trajalo je sat vremena.
  -Ali ovo su mi najdraže, bacanja s vremenom. Za čudo, vrijeme se pomaknulo u prošlost i pokvareni zvjezdani brodovi su odmah obnovljeni. Pa, ako se neprijatelj preseli u prošlost, onda će njegovi vojnici sjediti na dječjim kahlicama, a brodovi će se pretvoriti u elemente od kojih su izgrađeni.
  Posljednja rečenica je dočekana uz suzdržani smeh i stidljiv aplauz. Feniks je zadržao skeptičan izraz svog orlovskog lica.
  -A kada ste uspjeli napraviti toliko otkrića? Ovo prkosi logici i apsolutno je nemoguće.
  Dječak u kratkim hlačama lupio je bosom nogom:
  -Za humanu nauku - sve je moguće i videćete uskoro!
  Ovaj put aplauz je bio jači. Ultramaršal je bio malo posramljen, instinkt mu je govorio da je prevaren. Gledajući pažljivo u zvjezdane brodove obješene drangulijama, Dick Phoenix je iznenada ispružio prst s kandžama, udarajući nogom po njegovom razrađenom dizajnu.
  Čuo se zbunjen urlik:
  -A kakve vi to zavrtnje i ogromna zakopčavanja imate - takođe superoružje?
  Kao odgovor, jasan glas dječaka-koordinatora zacvrkuta:
  -Ovaj put, ne! Ali prosudite sami, kada počne grandiozna svemirska bitka, milijarde super-moćnih punjenja će eksplodirati i šta će se dogoditi kao rezultat toga?
  Čuo se zbunjen zvuk:
  -Pa ne znam?
  Dječak genije je viknuo:
  -Nebo će se snažno zatresti. A kako bismo spriječili da naši svemirski brodovi padnu, pažljivo ćemo ih pričvrstiti za svod nebeski.
  Ovoga puta ovakva izjava je dočekana gromoglasnim smehom. Samo se ultramaršal još više namrštio.
  -I to je sve što si mogao smisliti?
  Dječak je nastavio energično da prede:
  -Ne, ne bojte se, ne svi. Za lakše klizanje po nebu pripremili smo odlične klizaljke i štapove od titanijuma, površina klizaljki je od veštačkih dijamanata.
  Smijeh je postao mnogo glasniji, lusteri su se zanjihali - u obliku grbova glavnih država.
  -Kakva neobična informacija dolazi od zemljaka! Moj pozitivni naboj naglo raste. - Gama talasi su lebdeli kroz svemir.
  - I moja! Tako je slatko!
  Stvorenje je bilo ispunjeno ružičasto-bisernom bojom. Jačina boja se povećala.
  -Ali upropastio si cijelo nebo cijevima, klizaljke ne voze dobro po blatu.
  Phoenix se umiješao u lošu raspravu. Ruski dečak u kratkim hlačama se nasmešio uglađenim osmehom:
  -Već smo pripremili nekoliko međuzvjezdanih tankera sa tečnim sapunom i prahom za zube. Pogledaj moje zube, uskoro ćeš vidjeti nebo u dijamantima.
  Vrhovni koordinator, ne mogavši da se odupre, zakikotao je na sve strane. Jedan od lustera nije izdržao i srušio se u bujni tepih izvezen biserima i zlatom.
  -Šta sam ti rekao! To znači nepouzdano pričvršćivanje, ali osim vijaka i stativa, obezbijedili smo i cool čičak.
  -Smeh se pretvorio u divlje gakotanje, čak je i ultramaršal pokazao priličnu snagu pluća.
  Vanzemaljska stvorenja su, u međuvremenu, svjetlucala jače od zvijezda; ljudske oči bi odmah oslijepile kada bi pogledale ove vatrene slapove. Alfa-Beta-Gama - i druge vrste zračenja ispunile su ceo vakuum. Unutar neprijateljski raspoloženih podmornica više nije bilo moguće razaznati niti jednu smislenu misao. Dominirala je samo jedna emocija - osjećaj divljeg ushićenja i ludog uzbuđenja.
  Lagano se smirivši, upita ultra maršal.
  -A ako neprijateljski brodovi padnu na nas odozgo, nemaju šrafove i čičak trake.
  Ozareni dječak Oleg Rybačenko još je više proširio osmijeh.
  - Imam ovo za to.
  I izvadi teniski reket i protrese ga golim prstima svojih djetinjastih stopala:
  -I jesam.
  Ultramaršal se drhtavih ruku uvukao u diplomatu i bez male poteškoće izvukao sklopivu mrežu za hvatanje leptira.
  -Mislim da imam više!
  Uragan smijeha prešao je sve granice, ljudi su jednostavno padali na pod, previjajući se u sladostrasnim grčevima.
  U međuvremenu, u svemiru je uočena prava ludnica, tokovi sjajne radijacije postali su toliko intenzivni da su ratni brodovi bili vidljivi iznutra.
  -Stavite kacige na glave! Tada će na vas pasti tanjir sa vanzemaljcima - smijat ćete se i pobjeći!
  Arnold se zagrcnuo i dodao svoju riječ. Prstima rukama poput pogođene bube, ipak je uspio dopuzati do vitrine i izvući muzejsku relikviju - prvu livenu SS kacigu na Zemlji.
  Posljednja fraza je sve dokrajčila; percepcija se jednostavno isključila na neko vrijeme. Kada su se vlasti konačno opametile, na noćnom nebu odigrao se pravi performans, najgrandiozniji vatromet u čitavoj istoriji planete, koji je noćno nebo ispunio bjesomučnim sjajem.
  -Objasni šta je to!
  Vrhovni koordinator je pokazao prstom prema gore na djetinjast način.
  "Ništa posebno", odgovorio je Oleg Rybačenko.
  -Svemir se smeje!
  -Nebesa se raduju! - nastavio je Dick Phoenix.
  "Vakum se ljulja", završio je Arnold Švarkaneger.
  Usamljeno prozirno stvorenje lebdjelo je na svjetlucavim krhotinama koje su plutale u vakuumu. Sudeći po veličini, bilo je to tek rođeno dijete i blistalo je svim duginim bojama.
  -Kakva su kul stvorenja ovi proteini! Donijeli su nam nezaboravnu radost i zbog toga zaslužuju da postoje! - škripalo je. Dobra vijest se proširila na sve strane prostranstva beskrajnog svemira!
  Nakon takvog eseja, Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova su neko vrijeme bili izbačeni naprijed. Kako ne bi gubili trenutke.
  Čak i ako su ovi momci besmrtni.
  U međuvremenu, Rommel je poveo još jednu pobjedničku ofanzivu na zapadu. U ljeto i jesen 1945. Nijemci su zauzeli cijeli sjever Afrike i Bliski istok. Imali su napredniju opremu i mnogo kvalitetnije vojnike ojačane u borbi. I Britanci i Amerikanci su beznadežno gubili od Wehrmachta. A u decembru 1945., uprkos zimi, Rommel je izveo hrabro iskrcavanje u Britaniju i za deset dana osvojio metropolu iznenadnim udarcem. A onda su preko zime zarobljene cijela Afrika i Indija.
  Japanci su se uspješnije borili u Tihom okeanu, uspjevši presresti američko iskrcavanje na Filipinima. I potopiti njihove nosače aviona i bojne brodove.
  Nakon toga su se Njemačka i Japan ujedinile. U Britaniji je formirana pro-njemačka vlada na čelu s premijerom Mosleyem i postavljen je kralj simpatičan Hitleru. Veći dio engleske flote su preuzeli Nijemci. A u proljeće su nacisti i Japanci zauzeli i Australiju, a u ljeto 1946. i Havajski arhipelag. Američki pokušaji da naprave atomsku bombu su propali. I Nijemci su u potpunosti preuzeli kontrolu nad morem, okupirajući i Island i Grenland, približavajući se Kanadi. A u jesen 1946. počelo je iskrcavanje na Kanadu. Šta su Amerikanci hteli?
  Bez SSSR-a, koji je u primirju sa Njemačkom, nemoguće je voditi pobjednički rat!
  Nemci su se takođe zimi iskrcali na Kubu. Imaju novo strašno oružje - diskete - koje postižu brzinu do pet ili šest zvučnih brzina i neranjive su na vatru iz malokalibarskog oružja.
  Tako je Amerika aktivno osvojena. I to ga je samo učinilo zabavnijim i uzbudljivijim.
  Nemci su, pod komandom briljantnog Romela, izvojevali pobedu za drugom!
  Zimi su zauzeli cijelu Kanadu, a u proljeće 1947. krenuli su u napad na Sjedinjene Države. I bilo je nemoguće zaustaviti naciste. Amerikanci su se borili do 7. avgusta i Vašington nije pao. A 9. avgusta, Sjedinjene Države su uzele i kapitulirali.
  Tako se bitka neslavno završila. Tokom rata, Nemci su razvili piramidalne tenkove kojima nije bilo premca i koji su bili neprobojni iz svih uglova.
  Ali Amerikanci nisu imali ništa bolje od Pershinga. I oni su beznadežno izgubili rat, nikada nisu dobili atomsku bombu.
  Sada je Rommel imao odriješene ruke za rat protiv SSSR-a. Nemci i Japanci su neko vrijeme, međutim, varili ono što su već osvojili.
  Staljin je dobio lovce MIG-15 i T-54. Ali nikada nije bilo moguće stvoriti uspješan teški tenk. IS-4 je proizveden u malim serijama, i svakako je bio inferioran u odnosu na njemačku piramidalnu RE seriju. Najpopularniji je bio RE-50, težak samo pedeset tona, imao je dva člana posade i oklop od 250 mm iz svih uglova pod velikim uglovima, te top visokog pritiska kalibra 105 mm.
  Ovaj tenk, posebno u bočnoj i stražnjoj zaštiti, bio je znatno superiorniji od sovjetskog T-54 i probio ga je frontalno sa velike udaljenosti. Ruski automobil nije mogao probiti Nemca ni iz jednog ugla. Kao IS-4. Samo je IS-7 i dalje mogao stvarati probleme, ali ovaj tenk nikada nije ušao u proizvodnju.
  Neuspjesi s teškim vozilima uvelike su razočarali Staljina. U svakom slučaju, njemačko vozilo od pedeset tona, s gasnoturbinskim motorom od 1800 konjskih snaga i ubojitim topom od 1700 metara sa početnom brzinom projektila, ostalo je neprobojno i neranjivo. Ispostavilo se da je i IS-10 bio nedovoljno naoružan. Tada je Staljin naredio razvoj super-teškog IS-11 sa topovima kalibra 203 mm. Takvo oružje sa dugom cijevi moglo je probiti njemačke tenkove. Ali... Težina tenka je premašila sto tona, što više nije prihvatljivo.
  Tako da ni ovaj automobil nije ušao u proizvodnju. Ukratko, osim IS-10, nije bilo masovno proizvedenih teških tenkova. I proizveli su dosta T-54, automobila koji, međutim, Nemcima nisu smetnja.
  Nakon Staljinove smrti 5. marta 1953., Rommel je odlučio da iskoristi previranja u sovjetskom rukovodstvu i neizbježnu borbu za vlast kako bi napao Rusiju. I tako je 1. maja 1953. Wehrmacht prešao granice SSSR-a. I počeo je novi rat.
  Ali u SSSR-u zaista nema jedinstva. Predsjedavajući Vijeća ministara Malenkov, narodni komesar unutrašnjih poslova i Ministarstva državne sigurnosti Berija, ministar vanjskih poslova Molotov, sekretar Centralnog komiteta Nikita Hruščov, ministar odbrane Vasilevski. Tako šarena gomila. Kolektivno vodstvo.
  I niko nije glavni... A nemački tenkovi RE-50 su veoma brzi i neprobojni. Optimalni su po svojim karakteristikama. I nije potrebno biti teži, a ako je lakši, onda samo za izviđanje.
  A T-54 je, nažalost, nedovoljan sa svih tačaka gledišta. I zaštita, i oružje i vozne performanse.
  U svakom slučaju, Nemci su mnogo jači i u vazduhu i na kopnu. Za nekoliko dana Nemci su već stigli do Tule.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova: držali su obranu u ovom gradu, opet tamo prebačeni od strane vještice.
  Dečak i devojčica su se borili u odbrani.
  Dječak Oleg bacio je bombu bosom nogom i zapjevao:
  - Ko je navikao da se bori za otadžbinu...
  Margarita, ova devojka, takođe je bacila svoje gole nožne prste, ubistveni poklon i zaurlala:
  - Neka peva sa nama!
  Oleg Rybačenko, vodeći, pucajući i bacajući, rekao je bosim nogama:
  - Ko je veseo, smeje se!
  Margarita je, pucajući, gađajući limune golim prstima, i otkrivajući zube, potvrdila:
  - Ko hoće to će i postići!
  Dječak i djevojčica su uglas uzviknuli:
  - Ko traži uvek će naći!
  Momci su se vrlo hrabro borili protiv Wehrmachta. I bacali su smrtonosne granate bosim nogama.
  Oleg Rybačenko je prekinuo svog protivnika i zacvilio:
  - Za novu Rus!
  Margarita je golim prstima bacila dar smrti i potvrdila, cereći se:
  - Borite se i ne boj se!
  Djeca su zaista oličenje agresivnosti i bijesa. Ovako se bore vitezovi rata.
  Oleg Rybačenko je pomislio: sada se bore za Tulu. Ali hoće li se Rusija oduprijeti takvoj kolosalnoj moći? A samuraji napreduju sa istoka.
  A Rommelove trupe su pune plaćenika iz cijelog svijeta. Tačnije, stranci regrutovani putem racija.
  Ovdje je Oleg Rybachenko kako seče crne borce. I pokazuje zube i urla:
  - Imam ličnost, što je zaista sjajno!
  I opet pogodi... I granata koju je bacila bosa noga dječaka razdire fašiste.
  Margarita takođe puca i vrišti:
  - Biće pobede!
  I golim nožnim prstima baca ubojiti dar smrti, raspršujući svoje neprijatelje.
  Dječak i djevojčica su potpuno uzbuđeni i veoma pobjednički. Škrabaju neprijatelja. I pokoše čitave redove neprijatelja.
  Oleg Rybačenko viče:
  - Neprijatelj neće proći!
  I baca granatu bosom nogom.
  Margarita to potvrđuje. On puca i urla:
  - Smrt neprijatelju!
  I opet cijeli ovaj par puca i šalje ubilačke poklone. Slomila je neprijatelja i pokazala zube. I puca na sebe, izuzetno precizno.
  Niti jedan metak ne propada. Ratnici mladog izgleda uništavaju neprijatelja. I košu protivnike kao ubojita kosa.
  Dječak, bacajući bombu bosom nogom, škripi:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  Margarita potvrđuje:
  - Za majku Rusiju!
  I bosom nogom ispalio bi i granatu. I rastura protivnike.
  Nakon čega su dječak i djevojčica počeli sastavljati razne aforizme dok su bosim nogama pucali i bacali granate;
  Političarev sladak govor teče i ispod kamena gorkih problema!
  Ne zagorčava se samo jezik od slatkih govora političara!
  Ne budi previše pametan, oduvaćeš se!
  Dobra propaganda će vas prevariti, ne samo mozgom budale!
  Čovjek je vuk u politici, lisica u biznisu, ali ga se ipak tretira kao jelen!
  Političar obično imitira lisicu, ali pere pahuljice sa lica uz ton slavuja!
  U ratu je kao u operi, samo mrtvi to ne lažiraju!
  Hrastova glava neće pružiti jaku poziciju!
  Političar voli metal u svom glasu i rđu u svojim postupcima!
  Političar i prostitutka i makro u jednoj boci!
  Birači ne vjeruju političarima, ali ipak daju svoj glas vjeri!
  Religija je posao u koji nema povjerenja, ali ima vjere!
  Zašto se političar toliko prekrsti? To mu olakšava da pronađe vaš novčanik!
  Političar je džeparoš koji sam sebi piše zakone!
  Najpošteniji političar je onaj koji laže samo iz nužde!
  Za političara jezik je oruđe proizvodnje, samo efikasnost rada je u tvom džepu!
  Ima mali jezik, ali puno priča!
  Hiljadu reči košta manje od jednog udarca, a milion obećanja košta jedno ispunjenje!
  Rak češće zviždi nego što političar ispunjava predizborna obećanja!
  Šta svemogući Bog ne može učiniti? Obećajte više od političara!
  Čovjeku su data usta da jede, ali je politika data da zaradi hranu!
  Političar je đavolski lukav i oblači se kao anđeo!
  Zašto su čoveku potrebne ruke - da radi! A politici su date šape da se hvata!
  Koliko god da je sladak govor političara, život je samo još gorčiji od njegovog izliva!
  Bog ima mnogo dana, ali političar ima sedam petka u sedmici!
  Dželat uvijek ima puno posla, a politika riječi!
  Političar sanja o moći kao što kurva sanja o seksu i vrti zadnjicu!
  U politici nema prijatelja, nema sestara i braće, ali ima braće!
  Ono što političar najviše želi: da umre kao predsednik i da živi kao bog!
  Ne vjerujte vukovima u ovčijoj koži - ići ćete na ovčiju kožu!
  Na izborima ima puno mačaka u šaci, ali još više vukova u ovčijoj koži!
  Političar ima sladak govor, zbog čega se dijabetes razočara!
  Ako nećeš da oreš kao mazga, ne budi magarac!
  Nema veće gluposti od vjerovanja političaru, ali ignorisanje izbora se ne može nazvati pametnom idejom!
  Za razliku od klađenja, oni koji daju svoj glas za favorita uvijek će biti razočarani!
  Nema više nitkova u politici od onog u čije poštenje su vjerovali!
  Ko voli da izađe na izbore voli rezance na uši!
  Političari ne mogu sakriti svoju glad kao budala!
  Ne vjerujte obećanjima, nego izađite na izbore!
  Ko ne veruje u Boga, neće verovati u Hari Pottera!
  Političar je kao Deda Mraz iz bajke, pa je u stvarnosti hladno u stanovima!
  Ne volite rezance za uši - bolje ćete jesti!
  Političar reži kao vuk, imitirajući lisicu!
  Najlukavija lisica maše repom na tronu!
  Ima mnogo lukavih lisica na svijetu, a još više glupih vrana!
  Ne pravite Boga od đavola, a poštenog čoveka od političara!
  Što je brdo obećanja političara veće, on niže smatra vaš um!
  Neka vas politika ne zavara, glasajte za nekoga ko vam nije favorit!
  Na izborima ljudi glasaju, a novac ima u banci, ali u ovom drugom slučaju barem postoji šansa za profit!
  Ne budi zec u politici - lisica će skinuti kožu!
  Lisica nije najjača životinja, ali najbolje može da otkine tri kože!
  Kad izlazite na izbore, zapamtite da nema poštenih političara, već samo vaša čast!
  Političar može mnogo da obeća, ali mu uši moraju biti na vrhu!
  Najčešće gladuju oni koji imaju puno rezanaca na ušima!
  Političar je željan trona kao muva na med, a i zarazu donosi!
  Ne budi magarac, ne glasaj za lisicu!
  Lisica je najpametnija životinja, ali u aritmetici života može samo oduzeti i podijeliti!
  Bještavi političar izgleda kao lisica, ali se pretvara da je lav!
  Lisica može da riče kao lav i bleji kao ovca, ali njegove navike su vučje!
  Ima crnih ovaca, a čistih političara nema!
  Zašto političaru treba glava? Da ga pojedem!
  Zašto je kravi potrebna harmonika? Zašto je političaru potrebna savjest?
  Svi političari imaju proždrljiv apetit, ali nema želje da oru kao bik!
  Prava lisica uvijek cilja na lavlje mjesto!
  Rezanci za uši su nejestivi, ali besplatni!
  Besplatni sir je samo u mišolovci, a besplatni rezanci samo na ušima!
  Dobar političar naduva muvu slonu, osrednji je samo naduva!
  Policija se svađa, a političar vara!
  Tiranin vješa rezance na uši, zajedno sa konopcem oko vrata!
  Diplomatija je umjetnost neslaganja, dogovora radi!
  Imajte toljagu, ali ne glupog mozga!
  Glava je od livenog gvožđa i često popušta!
  Jak čovjek je uvijek dobar diplomata, ali mu je bolje bez diplomatije!
  Političar je pristao, ako ne i pristao!
  Čak su i lisice oguljene, sa očima orla i srcem lava!
  Čovek je uvek nezadovoljan životom, ali umiranje neće reći da je dosta!
  Ko obećava biračima raj, veća je vjerovatnoća da će ih poslati u grob!
  Ne pravi krtičicu od krtičnjaka, nego od političara napravi poštenog čovjeka!
  Ako želite uspjeti u politici, zaboravite na savjest i čast, ali ne zaboravite na podlost i laskanje!
  Političar sebi gradi pouzdanu tvrđavu, od onih koji imaju hrastovu glavu!
  Glasače, ne vjerujte, svaki političar je zvijer!
  Političar je kao votka, iako je sladak, sigurno će vas zaboleti glava!
  Nemci su ipak opkolili i zauzeli Tulu. Na južnom frontu probili su se do Staljingrada, ali su ovoga puta uspjeli zauzeti Staljinov grad u pokretu. Tenkovi Romelovih lovaca bili su prebrzi. I Moskva se našla u tijesnom krugu.
  Nemci i njihove šarolike horde odmah su zauzele Rjazanj. I zatvorili su blokadu.
  Oleg Rybačenko i Margarita našli su se u opkoljenoj prestonici SSSR-a.
  Nije zabavno za vječnu djecu. Borite se za sebe, dok je Moskva bombardovana i uništena.
  Dječak je bosom nogom bacio granatu, oborio nekoliko Arapa i primijetio:
  - Moja rodna zemlja je široka!
  Djevojka je golim prstima bacila i dar smrti, raspršila protivnike i zacvilila, sumirajući:
  - Nema gde da se povučemo!
  Djeca su se tukla kao tigrići. I oni su aktivno nokautirali Nemce i njihove plaćenike. Ali svejedno, šta dečak i devojčica mogu da urade protiv takvih nejednakih snaga?
  Ali bitka se nastavila... Momak i djevojčica su se borili neko vrijeme.
  Ali onda su se ponovo pokrenuli... Očigledno, da ne bi produžili besmislenu agoniju. Našli su se u blizini Julija Cezara. I spasili su ga od pokušaja atentata u Senatu. I da su djeca cool i besmrtna. Sjeckali su senatore na kupus. I odsjekli su im glave. I na nekoga su bacili granatu i otkinuli mu udove.
  Ukratko, Cezar je preživio. I vladao je još dvadeset godina. A onda je njegov i Kleopatrin sin popeo na tron.
  Ukratko, uspostavljena je stabilna dinastija Cezara. A Drevni Rim je nastavio da raste i stalno se širi. Sve dok nije stigla u Kinu, progutajući i nju. Nastala je svjetska imperija koja je također prešla okean. Napredak se razvijao brže od stvarne istorije, ali su hrišćanstvo i islam ostali male sekte. Rimljani su otišli u svemir i osvojili Sunčev sistem.
  A onda su odleteli do zvezda. Naučni ateizam i kult Cezara i njegovih potomaka postali su jedinstvena religija.
  Da bi to učinili, dječak i djevojčica su samo ispalili nekoliko rafala iz mitraljeza, bacili četiri granate i radili s mačevima. Svih pet minuta snimanja i čitava istorija čovečanstva se potpuno promenila. Ovako se to dešava.
  A na frontovima Drugog svetskog rata Nemci su zauzeli Moskvu i stigli do Urala. I Sibir je zauzeo Japan.
  Tako je Rommel osvojio veći dio svijeta, zauzevši SSSR za nekoliko i po mjeseci.
  Ali ova istorija ratova još nije završena. 1. maja 1957. Romel je takođe napao Japan. Usledio je poslednji rat u ljudskoj istoriji. Samuraji su bili znatno inferiorniji od Trećeg Rajha u kvaliteti tehnologije i beznadežno su gubili. Ali rat je trajao više od godinu dana sve dok, konačno, nakon nuklearnih napada na matičnu zemlju, Japan nije pao.
  Era podijeljenog svijeta je završila, a Rommel je postao svjetski diktator.
  Referendum je održan 1. maja 1959. godine i uspostavljena je monarhija. Rommel je uspio
  njegovog sina i osnovana je dinastija. Svjetska dinastija i širenje prostora.
  Jedinstvena imperija uvela je red na planetu Zemlju. Čak iu Africi je izgrađen put do svakog sela i izgrađene su uredne, pristojne kuće. Poljoprivreda se razvila i glad je zauvijek nestala. A natalitet je pod kontrolom. Sve je kako kažu, red po red.
  Sunčev sistem se razvija, a ljudi već lete ka drugim zvijezdama. I Rommel je ušao u istoriju kao najveća ličnost i legenda! I pitanje je zašto Hitler nije ubijen ranije? Bilo bi mnogo bolje!
  
  
  
  
  PUGAČOV CAR RUSIJE
  Emelyan Pugachev je opsjedao Orenburg. Stvari nisu išle baš najbolje za pobunjenike. Kraljevski pukovi su se približavali. Samoproglašeni car nije želeo da skine opsadu Orenburga, ali je takođe bilo rizično odvojiti trupe. U stvarnoj istoriji, pobunjenici su se ipak razdvojili i tučeni deo po deo. Prvo kod Tatiščeva, a zatim kod Beloozerska. Ispostavilo se da je ova odluka pogrešna.
  Ali tada je dječak Oleg Rybachenko stigao u logor Emelyan Pugachev. Uprkos tome, snijega je i dalje bilo, a bio je kraj februara - dječak je bio bos i u kratkim hlačama.
  Doveden je kod Emeljana Pugačeva. Dječak je samouvjereno hodao. Trčanje bosi po snijegu više je zadovoljstvo nego mučenje. Naročito u besmrtnom tijelu.
  Dječak je predložio plan Emeljanu Pugačovu:
  - Uzmimo uniformu carskih vojnika, a imamo mnogo takvih uniformi, i obucimo pobunjenike i kozake. Hajde da odigramo bitku - kao pucanje. A onda ćemo zarobljene Pugačevce otjerati u grad. Oni će pomisliti da su to kraljevske trupe i pustiće nas u utvrđenje i tamo ćemo ih napasti!
  Emelyan Pugachev je odobrio:
  - Pa, poklanjaš se! Kakva glava! Dajem ti titulu kapetana!
  Oleg se nakloni i odgovori, pjevušeći sa smiješkom:
  - Jesaul, Jesaul, zašto si napustio svog konja! Ruka se nije podigla da puca!
  Kozački car klimnu glavom i odgovori:
  - Ti ćeš biti moj ađutant! Popraviće ti uniformu i čizme!
  Oleg je skromno primijetio:
  - A bosonog je spretniji! I nije mi hladno sa golim torzom!
  Emelyan Pugachev je postao. Bio je prosečne visine, širokih ramena, i iako je Oleg bio visok kao standardni dečak od dvanaest godina u dvadeset prvom veku, odnosno jedan i po metar, kralj Kozaka nije bio mnogo viši. Za to vrijeme, Oleg je već bio tinejdžer i mogao se boriti ravnopravno sa odraslima i biti oficir.
  Emelyan je naredio...
  - Pa, pripremite ovu provokaciju vrlo tajno!
  I kako je pametno upotrebio naučnu reč.
  Kozaci su se spremali... Postavili su straže da ni jedna živa duša ne zna. I spremala se lukava zamka.
  Ali neprijatelj se i dalje približavao, ali je bilo još vremena, napali su ga mali odredi pobunjenika. Tačnije, dosta brojne, ali ne baš organizovane mase.
  Emelyan Pugacheva je imao skoro dvadeset hiljada vojnika spremnih za borbu u blizini Orenburga. U stvarnoj istoriji je bilo podeljeno. Deset hiljada Pugačeva borilo se protiv sedam hiljada carskih vojnika kod Tatiščija. Neprijatelj je bio nadmoćniji od Pugačovljeve vojske u topovima i broju pušaka, kao i po organizaciji. Ali pobjeda je imala visoku cijenu! Osim toga, ni sam Pugačev nije djelovao baš hrabro, napuštajući bojno polje čak i prije kraja bitke.
  Sada su Pugačevci imali istorijsku šansu za ogromnu pobjedu.
  Tako su više od dvije hiljade odabranih boraca obukli u uniforme. Natjerali su ih da se obriju. A to što se uniforme nose je prirodno. I mnogo više. Pugačevci su imali i zastave iz ranije zarobljenih bitaka, bubnjeve i tako dalje.
  Predstava je bila planirana da se izvodi kao po notama. Emelyan je u Berdu imao skoro stotinu topova, iako polovina nije bila važna. Ali ima na šta pucati.
  Da ima izgled prave bitke. Za sada stvari nisu tako loše za Pugačova. Pola uralskih fabrika je pod njegovom kontrolom. Čeljabinsk je i dalje zastrašujući, Čika čvrsto sjedi blizu Ufe. Još je kraj februara, a ishod rata nije jasan, a Golicinove snage su daleko od Orenburga. Ali u stvarnoj istoriji, za mesec dana biće bitka kod Tatiščeva, a u njoj i poraz seljačke vojske. Što će dovesti do masovnog dezerterstva pobunjenika.
  Oleg je i dalje bos i u kratkim hlačama, naređuje i savjetuje. Njegovog gotovo crnog od tamnjenja, ali plavokosog dječaka slušaju bradati.
  Pobunjenici već počinju da pucaju. Puške tutnje, darovi smrti se ispljuvaju... Pravo uništenje je u toku.
  Oleg pokazuje zube i urla:
  - Slava našoj svetoj Otadžbini! Biće generacija pesnika! Veliki Emeljane, dragi - opjevaće se tvoji podvizi!
  I oblaci dima se dižu. Imitacija je ozbiljna bitka. Ovdje, naravno, treba sve uvjerljivo pokazati. Štaviše, pod opsadom, naravno, čekaju oslobođenje!
  Naravno, oni pucaju u praznom hodu da bi sačuvali topovske kugle i kuglu. I koriste lošiji barut.
  Emelyan Pugachev je i dalje dovoljno jak da zauzme Orenburg - ali tvrđava je jaka! I ovdje vam treba lukavstvo.
  Ratnici i kozaci su uglavnom spremni... Više od dve hiljade prerušenih pešaka i konjanika i preko tri hiljade navodno zarobljenika. Dovoljno da iznenada preuzme grad.
  Oleg je išao ispred zarobljenika. Od dugog trčanja bosonog po februarskom snijegu, njegove dječačke noge su lagano utrnule. Štaviše, već je navikao na vrućinu. Ali u redu je, prsti besmrtnog dječaka neće se smrznuti.
  I ispalo je zaista sjajno.
  Oleg se smiješi, ostavlja bosonoge otiske na bijeloj pozadini. Izgleda dirljivo. Nekoliko dječaka iz seljačkih porodica također su trčali bosi. Prilično su očvrsnuli, iako obično nose cipele na snijegu.
  Dakle, ova vojska dolazi, porazivši Pugačevce, prema Orenburgu. I čak pevuše marš.
  Zaista, obmana je jednostavna, ali efikasna. Pred njima se otvaraju kapije i armada Pugačeva ulazi u glavni grad ovog kraja. Očigledno su previše sigurni da glupi čovjek ništa ne razumije i poražen je.
  Sada su pobunjenici potpuno uključeni. Slijedi signal i oni jure na branioce.
  Oleg sabljom posiječe dva oficira odjednom. A dječak očajnički vrišti:
  - Odustati! Pravi kralj je sa nama!
  Branioci su zbunjeni. Vojnici ne pružaju gotovo nikakav otpor. Uglavnom se bore oficiri, trgovačka milicija i bogati kozaci.
  Bitka je teška, ali žarišna. Sve više pukova hrli u grad. I kozaci, i ljudi sa kolcima, i Tatari sa Baškirima. Bitka je teška.
  Oleg Rybachenko također seče i viče:
  - Odustati! Biće milosti, puno novca i slobode za sve vas!
  Jasno je da snaga defanzivca brzo jenjava, kao i želja za borbom. Čak i oficiri odustaju. Kozaci ne žele ni da umru.
  Matjuši Boronu, Oleg je prerezao grkljan, bacivši bodež golim prstima.
  Bitka je skoro odmah utihnula. Trgovci su pali na koljena i molili za milost. Vukli su i njemačkog guvernera i komandanta tvrđave. Emelyan Pugachev je naredio da ih objese.
  Zarobljeni vojnici položili su zakletvu, a oficirima je ponuđen izbor: ili služenje caru Petru Trećem ili smrtna kazna. Podijeljeno otprilike na pola. Neki su pogubljeni. Neki su se zakleli na vernost Emeljanu.
  U samom gradu zarobljena je bogata riznica i dosta dragocjenosti, kao i skoro devedeset topova, te velike rezerve baruta, bombi i topovskih kugli.
  Kolosalna tvrđava je konačno pala nakon duge opsade. Pugačovljeva vojska je bila značajno popunjena. A sada je bilo moguće otići u Tatishchevo i dati bitku protiv Golitsina s nadmoćnijim snagama.
  I sam Oleg je otišao kod Čike da pomogne. Mikhelsona je trebalo hakirati na smrt kako bi ga spriječili da porazi pobunjenike u blizini Ufe.
  Dječak je trčao bos u šortsu po snijegu. Pridružila mu se i Margarita. Devojka je nosila samo tuniku, a naravno ni cipele. Lijepa, zlatno kovrdžave kose, iako prašnjava od rada u kamenolomima.
  Margarita je lijepa, ali još uvijek dijete.
  Oleg ju je upitao:
  - Još nisi bila starica... Dugo se ne kaješ što si postala devojčica!
  Margarita je sa osmehom odgovorila:
  - I nisi bio star, ali si skoro zauvek postao dečak! Za besmrtnost morate platiti, a ovo plaćanje nije pretjerano!
  Oleg se složio sa ovim:
  - Ropstvo je privremeno, ali večni život je zauvek! Osim toga, toliko smo brzi da nam konji ne trebaju!
  Margarita se nasmijala i primijetila:
  - Svakako! Trčimo brže od najčistokrvnijih pastuva. Besmrtno tijelo je posebno i ugodnije mu je u kamenolomima, pod nadglednikovim bičem, nego u normalnom tijelu na perjanici!
  Oleg Rybačenko je klimnuo u znak slaganja:
  - Ne možete se raspravljati s tim! Tako ćemo živeti zauvek!
  I djeca Terminatora su ubrzala. Oleg je, naravno, bio veoma zadovoljan. On je sjajno dete.
  Iako su mi se ponekad u dušu uvukle sumnje: da li je moguće ubijati oficire ruske vojske? Ovo je najvjerovatnije pogrešno! Ali vještičin zadatak mora biti dovršen. Promenila je istoriju Rusije, i dala joj večno, besmrtno telo, makar i dečje, ali izuzetno snažno i brzo. A za ovo treba platiti i služiti.
  A ko zna, možda će Rusija imati samo koristi ako Pugačov pobijedi?
  Dječak i djevojčica su otprilike znali gdje se nalazi odred kraljevskih trupa, u koji je Mihelson trebao stići.
  Čika ima dvanaest hiljada organizovanih vojnika u blizini Ufe. I bio je blizu da zauzme ovaj grad, ali dvaput mu je nedostajalo malo sreće i discipline.
  Naravno, Mikhelson ima nekoliko puta manje snage, ali u stvarnoj istoriji je ipak pobijedio. Dakle... Ovaj veoma talentovani komandant mora biti zarobljen ili ubijen.
  A onda ćemo vidjeti. Bez Mikhelsona, trupe se verovatno neće preseliti u Čiku. I tamo je Oleg Rybačenko smislio plan. Porazite Golitsina i idite u Ufu. Zauzmite ovaj grad, pošaljite pojačanje na Ural i Sibir i sami se idite u Kazan. Tada će pobunjenici imati prednost.
  A kraljičine trupe bit će tučene dio po dio. Osim toga, u svakoj revoluciji postoje takvi efekti: što je više pobjeda, to je više pristalica i slabiji je otpor neprijatelja.
  Dakle, svakim korakom ustanak će biti samo jači. Oleg je bio siguran u ovo.
  I Margarita, djevojka koja trči brže od trkaćeg konja, je s njim i zajedno će sasjeći svoje neprijatelje.
  Mladi ratnici su zauzeli mjesto u zasjedi. Mikhelson je s malim odredom pratnje trebao stići u svoj puk. Ovdje su ga već čekala djeca Terminatora.
  Oleg i Margarita, mašući sabljama, napali su pratnju. Odmah su posjekli nekoliko husara. Ostali su pokušali da pucaju, ali meci nisu pogodili besmrtnu decu. I sasjekli su svoje neprijatelje mahnitim bijesom. A Oleg Rybačenko je čak bacao oštre diskove nožnim prstima. A Margarita je ovo probala bosim nogama i uspjelo je.
  Dječak i djevojčica ubili su neprijatelja bez daljeg odlaganja. Mikhelson je pokušao da odgalopira, ali su ga Oleg i Margarita sustigli. Oborili su Mikhelsona i vezali ga.
  Oleg je potpukovnika stavio na ramena i odnio Čiki na suđenje.
  Besmrtna djeca su raspršila i ubila pedeset husara, pokazujući da su u zamjenu za vječno djetinjstvo dobili vrlo cool sposobnosti.
  Oleg, vukući Mikhelsona na ramenima, primijeti:
  - Međutim, kako sam postao jak!
  Margarita je napomenula:
  - Da, ovo još jednom potvrđuje da smo napravili pravi izbor! A besmrtnost je vrijedna rada!
  Oleg se složio sa ovim:
  - Tuča je mnogo zanimljivija od igranja magaraca u kamenolomima. Nije teško u ovom tijelu, ali je dosadno!
  Margarita se složila:
  - Rutina ubija!
  U Čikijevom kampu dvoje bosonoge djece, tačnije po tadašnjim standardima, kada su manji ljudi bili pomalo tinejdžeri, nisu izazivali veliku sumnju. Ako si bos po snijegu, to znači da si siromašan i na strani seljačkog kralja.
  Čika je nagradio Mikhelsona za zatvorenika, dajući djeci carski iznos - petnaest zlatnih rubalja.
  I samom Mikhelsonu je ponuđeno: ili služi caru ili budi obješen!
  Mikhelson je više volio petlju. Ali Oleg je predložio da se ovaj komandant pusti na razmišljanje. Na kraju krajeva, uvijek će imati vremena da ga objese. I Mikhelson može biti veoma koristan.
  Čika se složio:
  - Vrijeme ističe!
  Oleg je također predložio:
  - Moramo zauzeti Carski puk bez komandanta za sada! Da zaštitite sebe.
  Čika se složio:
  - Udari dok je gvožđe vruće!
  I pobunjenici su napali kraljevske trupe. Napali su noću, Oleg i Margarita su pažljivo uklonili stražare.
  Bitka je bila relativno kratkog veka. Oleg je, bacivši domaći disk sa slomljene kose, ubio pukovnika koji je bio komandant, a bez njega je moral pao. Osim toga, bilo je previše pobunjenika, što je vršilo pritisak na psihu vojnika, ali i mnogih oficira.
  A ko zna, možda je ovo pravi car Petar Treći. I ima veći legitimitet od Katarine II.
  Većina puka je zarobljena. Topovi i puške su zarobljeni.
  Potpuna pobjeda za vojsku nespremnu da odbije napad.
  I naravno Čikin trijumf.
  Ali, prirodno, deca trče nazad do Pugačova. Moraće da se bori protiv sedam hiljada vojnika, uključujući dve hiljade konjanika kneza Golicina. Pugačov je, naravno, brojniji, ali njegova vojska je šarolika. Mnogo je bivših vojnika koji su nepouzdani, slabo naoružani i obučeni seljaci, Tatari i Baškiri i Kalmici.
  Najjače jezgro su Yaik kozaci. Ali ti Kozaci nisu najbrojniji. Tu su i Ilecki kozaci, i Orenburg i drugi.
  Oni već trče do tvrđave Tatiščevo, gde se okupila znatna vojska seljačkog kralja.
  Sam Emelyan Pugachev jaše oko položaja na bijelom konju. Oleg Rybachenko pažljivo gleda ovog vođu. Emelyan Pugachev ima izgled vladara. Približno je prosječne visine, ali na konju se čini višim zbog svojih kratkih nogu i širokih ramena. Fizički, vođa pobunjenika je jak. Moglo se vidjeti kako je sjekao i snagu udarca u borbi.
  Općenito, on je sasvim prikladan za ulogu poglavice. A za ulogu kralja? Moguće je i to.
  Pugačovljeva vojska je velika. Stigao je iz odbrane Ilecka, još kao osuđenik Klopuša, okupivši još hiljadu i pet stotina ljudi. Sada Emelyan ima više od dvadeset hiljada boraca. Teško im je da stanu čak i u tvrđavu. Izbrojite tri puta više trupa od Golitsina, i još ih stiže.
  A Pugačev ima duplo više oružja. Ima dosta rezervi baruta i topovskih kugli.
  Možete se boriti... Ali vojska je šarolika. Ima ljudi sa kopljima, i Baškira, i Tatara, i Kalmika, i Kirgiza i Kazaha. I mnogi bivši vojnici iz različitih garnizona koji nisu sasvim pouzdani. Tu su i uralski radnici i sibirski puškari. Kozaci su najvažnije jezgro vojske.
  Velika vojska, ali previše šarena. Neki vojnici i oficiri su nedavno zarobljeni u Orenburgu.
  Neki dijelovi su iz muške opreme, koja se može koristiti samo u borbi prsa u prsa. I horda Azijata, ne baš disciplinovanih i često ne znaju ruski jezik.
  Dakle, formalno imajući mnogo više trupa, pa čak i oružja, Emelyan Pugachev je inferioran u odnosu na neprijatelja u kvaliteti borbene snage. Dakle, ishod bitke uopće nije tako jasan kako se čini, zasnovan na čisto formalnom odnosu snaga.
  Oleg Rybačenko to razumije. Vjerovatno je to jasno i Pugačovu. Čika je pobijedio jer je iznenadio neprijatelja. A u pravoj priči, pobijedio je Mikhelson, koji je mogao napasti Čikinu veću vojsku ispred krivine.
  Šta da radim sada? Tvrđava je dobro ojačana i zalivena vodom, pa su padine bile zaleđene i skliske. Ali ne možete dugo ostati u defanzivi.
  Oleg je predložio Emeljanu:
  - Hajdemo sami da napadnemo neprijatelje, caru oče!
  Emelyan je logično primijetio:
  - Zar nas neće pokriti oružjem?
  Oleg je predložio:
  - Izviđaću neprijatelja sa Margaritom, a mi ćemo udariti tačno tamo gde on to najmanje očekuje!
  Seljački kralj je odobrio:
  - To je dobra ideja!
  I Oleg, sa Margaritom, zgrabi ruksak s granatama i po par oštrih sablji pojuri prema neprijatelju.
  Djeca su trčala gotovo gola, dječak u šorcovima, a djevojčica u tunici. Oleg se prisjetio Ianovog "Spartaka". Bio je tu i dječak Gita. I žena u poderanoj tunici, plesačica, opečena od sunca. Dječak je bio veoma tvrdoglav. Vjerovatno nije nasljedni rob. Možda je zarobljen . Zatim su ga odvezli u Italiju, svukli i stavili na aukciju. Iako Gita nije u pravu, pošto je bio bronziran od preplanulog tena, onda su ga najvjerovatnije na aukciju otjerali golog. I hodao je tako gol, hodajući bos po kamenitim putevima Italije. Gorili su ga goli tabani, boljeli su ga listovi. Ali dječak nije spustio glavu.
  I kupac je počeo osjećati dječaka, njegovih prirodno razvijenih mišića, očigledno ludog za njegovom glatkom kožom. A onda je stavio svoje prljave prste u usta. A Gita nije izdržala i ugrizla ga je.
  Onda je izbila tuča. Da, Gita, to je bio dječak kojeg je sam Oleg u djetinjstvu zamijenio za Spartaka. Ali ne, još uvijek sporedan lik.
  Pitam se, šta da su Rimljani odlučili da muče Gitu? Uostalom, zarobljeni robovi se ispituju pod mučenjem?
  A usijano gvožđe bi dodirnulo golu petu dečaka roba. Gita je urlala i ponovila isto:
  - Robovi beže i ne žele da se bore!
  Spalili su mu drugu petu radi simetrije i pustili ga. Dječak je primoran da stane na prste i to ga prilično boli. Ali Gita je ipak uspjela pobjeći tokom haosa.
  Možda je dječak ranije radio u kamenolomima. Nosio je teško kamenje, jako se znojio, teško disao. Nadglednikov bič ga je udario. Veoma je teško u prvim danima rada, kada ne volite svetlo. A onda se navikneš. Teško postaje poznato, a poznato postaje lako. Ali i dalje mnogi robovi umiru. I Gita se pretvorila u malog vučića.
  Oleg je pomislio da je možda dječak iz knjige "Spartak" zarobljen nakon poraza pobunjenika. A pošto je još bio dijete, poslat je okovan u rudnike. Da bi on tamo polako umro. Ili su bili mučeni, spalivši dječakovo mišićavo tijelo usijanim štapom. Zatim su polili solju na opekotine i polomili prste na bosim nogama mladog roba. Iskrivili su zglobove. Svi su se pitali gde je Spartak sakrio zlato. Gita šuti, škrguta zubima. Podiže se i spušta naglim povlačenjem užeta.
  A vene pucketaju od divljeg bola. I dječak gubi svijest. Polijevaju ga ledenom vodom i oživljavaju. I doktor opipava puls da bi utvrdio da li je moguće nastaviti torturu, ili je potrebno izmučenog da se odmori, da bi potom ponovo mučio mlado telo.
  Gita je okrutno i dugo mučena. Sipaju biber na rane, tuku ih vrelom žicom, bodu nervne završetke iglama, a pod bosim nogama dječaka gori vatra. A dželat crpi toplinu ispod stalka. I jak miris paljevine, i izvlače svaku venu.
  A onda usijano gvožđe dotakne dečakova gola prsa, i on gubi svest od divljeg bola. Ponovo ga polivaju vodom i unose unutra. Dželat stisne testise pincetom, dječak je izmijenjen od divlje patnje i ponovo se onesvijesti.
  Gita pod mučenjem... Neko je javio da je ovo Spartakov favorit, i znao gde je zakopao blago. A Rimljani muče... Dječak nije imao nijednu netaknutu površinu kože koja nije bila opečena ili prugasta. Ali on ćuti. I Rimljani su zadivljeni njegovom upornošću.
  Krasova žena je prisutna tokom mučenja. Ona nestrpljivo gleda kako muče zgodnog i plavokosog dečka. To je uzbudljivo. I tako je naredila, nakon još jednog mučenja, da joj dovedu Gitu i stave je na krevet. Ona to zaista želi sama.
  Još prilično mlada i snažna, žena je jahala na muškom savršenstvu mladog roba. Gita je prvi put postala muškarac. Tada je morao da liže njenu macu jezikom. Što je malo odvratno, ali i neobično.
  I tako je Krasova žena naredila da se mučenje prekine, a dječaka, koji je već nešto porastao tokom ustanka, počeo je bolje hraniti. I vodila je ljubav s njim.
  Rane i opekotine na Giti su zacijelile kao na psu. I ojačavši, dječak se oženio pohotnom Krasovom ženom i pobjegao s njenog imanja. Nakon toga se sakrio u planine i tamo formirao svoju bandu odbjeglih robova. Na kraju se sve dobro završilo. Kras je umro tokom rata. A Gita se vezala za Julija Cezara i napravila dobru karijeru, udala se i dobila gomilu djece. A sudbina Spartaka je nepoznata. Tijelo nije pronađeno. A da li je umro ili je spašen, robovi nisu znali.
  Ali oni su vjerovali da je, naravno, njihov otkupitelj živ.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova: koji su nekada bili odrasli, a sada su vječna, besmrtna djeca, približili su se Golitsinovu logoru. Ovde su tri generala. I trupe su povučene sa rusko-švedske granice.
  Dok je carska Rusija u ratu sa Turskom, pobunjenici su mirniji. Ako Golitsin bude poražen, Pugačevci će konačno moći da preuzmu inicijativu. I čak okupirati Samaru.
  Oleg i Margarita su obilazili stražare... Pada snijeg, a ne vidiš dobro.
  Dječak je pomislio da bi možda mogli dokrajčiti trojicu generala i pukovnika Bibikova, odrubiti glavu carskoj vojsci. Ali ovo je teško izvodljivo.
  Dečak i devojčica pažljivo koračaju u sneg. Trude se da ne ostavljaju tragove. Oni su još uvijek djeca. Pažljivo priđite konvojima. Pištolj se nalazio negdje odvojeno. Vojska je u maršu. Nema više jakih mrazeva - mart je. Ali okolo još uvijek leži snijeg. Bose noge mladih ratnika gotovo da ne osjećaju hladnoću, posebno kada se kreću. Brzo se naviknu na hladnoću.
  Međutim, mnoga djeca, čak i bez supermoći, trče bosi po snijegu, posebno u ovim teškim vremenima.
  Oleg je mislio da dugo nije gledao TV ili se igrao na kompjuteru. I da je bez igrica nekako glupo.
  Momci su prišli konvoju, a Margarita je predložila:
  - Šta ako zapalimo skladišta baruta?
  Oleg se namrštio i upitao:
  - Mislite li da je ovo dobra ideja?
  Djevojka je logično primijetila:
  - Bez baruta vojska nije vojska!
  Oleg je klimnuo u znak slaganja:
  - Pokusajmo!
  I dječak u kratkim hlačama pojuri prema kolima. Oni su, zajedno sa djevojkom, udarcima sabljama ubili tri stražara i kremenom i dodavanjem sijena zapalili konvoj barutom.
  Počeo je da sija i crni oblak je počeo da se diže na nebo. Barut je počeo da puca...
  U logoru su se sakrili dječak i djevojčica. Nastala je panika. Golitsyn je takođe iskočio sa dva generala. Ovaj princ je srceparajuće vrisnuo i pokazao prstima.
  Oleg je bacio disk golim nožnim prstima, a on je zazviždao i probio se pravo u Golicinov vrat. Princ je, raširivši ruke, pao. General Mansurov je pojurio do njega. Ali koristeći gole nožne prste, Margarita je upotrijebila oružje. I drugi komandant se srušio.
  Treći je bio Ferman, koji se borio sa pobunjenicima zajedno sa generalom Karom. Sa njima je i pukovnik Bibikov, rođak načelnika generala Bibikova. Mogu se vidjeti po naramenicama oštrim vidom besmrtne djece, uprkos snježnim padavinama.
  Oleg i Margarita su ponovo bacali diskove golim prstima - njihova besmrtna tijela imala su takvu sposobnost, poput junaka stripova.
  I oba šefa su ubijena, raznesene su im glave.
  Nakon čega su dječak terminator i djevojčica rendžer počeli da gađaju diskove na policajce. Srećom, nakon smrti komandanata počela je panika; svima se činilo da su Pugačevci napali logor.
  Međutim, dvoje djece su također kolosalna snaga. I ubijaju oficire bacajući oštro naoštrene diskove. I lome im grlo, pucaju im arterije i vene.
  Djecu je teško prepoznati u snježnim padavinama, a savršeno su kamuflirana u snježnim nanosima.
  Ali carskim trupama je teško. Oleg Rybachenko, bacajući diskove, kaže:
  - Slava velikoj Rusiji!
  I opet leti disk koji su bacili dječakovi goli prsti.
  Margarit radi isto, baca naoštrenu spravu golim prstima i agresivno zavija:
  - Za Emeljana Pugačeva!
  I ova djeca rade vrlo aktivno i efikasno. Seku i sabljama. I oficiri se biraju.
  Oleg Rybachenko pjeva:
  - Bijeli vukovi hrle!
  Margarita, bacajući diskove na svoje protivnike golim prstima, pjeva:
  - Samo tada će trka opstati!
  Dječak, nastavljajući navijati, pokosi neprijatelja:
  - Slabi umiru, oni su ubijeni!
  Djevojka, bacajući diskove i ubijajući policajce, sikće:
  - Pročišćavanje svete krvi!
  Mladi ratnici djeluju na vrlo raznolik način, bacajući granate na neprijatelje.
  U ovom trenutku, pobunjenička konjica upada u logor. Ispostavilo se da je Emelyan Pugachev odlučio prvi napasti i svoju brojnu konjicu pokrenuo za djecom.
  A udarac se pokazao iznenadnim iu pravom trenutku. Stanovnici stepe zasipali su vojnike strijelama, kozaci su ih sjekli sabljama, a konjanici su ih stavljali na koplja.
  Volja carske vojske je potkopana, a komandanti pobijeni. Ovdje Emelyan Pugachev lično siječe posljednjeg pukovnika sabljom i viče:
  - Djeco moja, priznajete li legitimnog suverena?
  Stotine vojnika, pa čak i mnogi oficiri padaju na koljena i vrište:
  - Priznajmo! Priznajmo!
  Otpor pada. Pešadija se gotovo u potpunosti predaje, osim nekih oficira. Konjica se nešto duže odupire. U njemu ima mnogo plemića. Ali konjanici iz običnih ljudi također bacaju oružje.
  Oleg i Margarita seku jahače sabljama, bacaju oštre diskove golim prstima i škripe:
  - Sjajni ljudi u svakom trenutku,
  Veliki ljudi - u slavu Petra!
  I dječak i djevojčica su aktivniji u sjeckanju i bacanju. Artiljerija je već zarobljena. I pogodili su jahače sačmom. Ima ih na desetine koje leže okolo. U toku je totalna batina.
  Oleg je pevao sa cerekom:
  - Veliki Care Petre Prvi, budi nam uvijek primjer!
  I on će ga uzeti i zasjeći s dvije sablje, odmah petorici odsjeći glave.
  Margarit je, prekidajući svoje protivnike, cvrkutala:
  - Moji glasovi, i ja sam prelepa!
  I na isti način će ga uzeti i preseći.
  Dječak i djevojčica su jednostavno oličenje uništenja. I rade kao električne kose.
  Još jedan oficir pada... Glasan glas Emeljana Pugačova zvuči:
  "Ko meni služi, dobiće nagradu, a ostali će propasti."
  Muškarci sa pletenicama su već stigli. I dobro se bore protiv konjice. I potoci konja se prorede...
  Preživjeli konjanici se također predaju. Bitka je ponovo dobijena... Pugačov trijumfuje!
  Zatvorenici se već vode i polažu zakletvu. Vojnici se, po pravilu, klanjaju varalici. Oficiri su različiti. Ko bira omču i ko se zaklinje na vjernost novom kralju. Štaviše, ko zna, možda i pravi monarh.
  Emelyan Pugachev izgleda veoma zapovednički. Jasno je da se radi o momku koji je navikao da komanduje. I bukvalno se svi klanjaju pred njim.
  Nakon što je zabavio one koji su odbili da polože zakletvu, Emelyan je napravio reviziju.
  Zarobljeno je 75 topova, što je u to vrijeme bilo mnogo. A Golicinove trupe su skupile toliko u tvrđavama. Topovske kugle i sačma su također na mjestu, ali je većina baruta izgorjela. Ali nema veze.
  Ima više od pet i po hiljada zatvorenika. Vojska je porasla.
  Kralj seljaka dodijelio je Olegu čin pukovnika za njegove podvige, a čin pukovnika Margariti.
  A dao je i tri stotine rubalja.
  Da, dječak je nastavio svoju dobru karijeru. Još uvijek možete napredovati do čina feldmaršala.
  I Emelyan je prvo priredio gozbu...
  A na gozbi su razgovarali o tome šta dalje. Generalno, bilo je potrebno ojačati našu pozadinu. Obavezno zauzmite Ufu, a prije toga tvrđavu Verhoyaitskaya koja je još uvijek izdržala. Takođe poslati pojačanje u Kungur i Beloborodovu. I zauzeti sve fabrike Urala. Nakon što je nabavio artiljeriju i zalihe, kao i topove.
  Uglavnom, atamani su se složili s tim. I nakon zauzimanja Ufe, idite u Kazan.
  Drugo pitanje je šta raditi sa gradom Yaik? Zauzeti ga na juriš, ili ga za sada ostaviti pod blokadom?
  Emelyan Pugachev je želio da provede malo vremena sa svojom mladom suprugom Ustinjom, pa su uz dio konjice krenuli prema gradu. A ataman Ovčinikov je privremeno ostao na komandi. Morao je otići u tvrđavu Vernekhneyaitsky, istovremeno okupljajući snage stepskih stanovnika. Pojačanja su poslata na Ural. Čak je planirano da se zauzme Tobolsk. Okupljale su se značajne snage.
  Kozački kralj i njegova konjica galopirali su prema Jaicku. Šta god da se kaže, ovaj grad je simboličan. Ali najviše od svega, Emelyan je želio da postane prijestolonasljednik. Uostalom, rat je rat. A ako ubiju, onda će se barem naći neko da nastavi porodičnu lozu.
  Oleg i Margarita zajedno sa glavnom vojskom koja se kreće prema tvrđavi Verhnejaick.
  Momak i devojčica trče i veoma su veseli...
  Usput čak prave mudrovanje.
  Razmjenjuju aforizme;
  Oleg kaže, skačući, a Margarita odgovara:
  Kralj nije jak svojom krunom, već krunisanjem uspjeha!
  Čovjek nije vuk, ali mu je čopor još potrebniji!
  Pij, ali ne napij se, a ako se napiješ, nemoj da te uhvate!
  Govor tiranina je med, kao čičak za muve!
  Ko pada na slatke reči pametan je kao muva!
  Tiranin je gorak na djelima, a sladak u govoru!
  Ko ne želi mir, neće vidjeti gozbu!
  Čovjek je velik samo ako sebe ne zamijeni za malo!
  Budite strpljivi, ali nemojte biti nestrpljivi!
  Ako želite da dobijete adute, ne budite džek!
  Jedan udarac je bolji od hiljadu psovki, a jedan šamar je bolji od sto udaraca!
  Kralj koji svlači svoje podanike je uvek gol!
  Obično obuju cipele da bi se skinuli!
  Krađom puniš džepove, a dušu prazniš!
  Tiranin voli moć, ali mrzi onu kojom vlada!
  Dželat je ponekad neophodna profesija, ali osoba sa glavom je nevoljena!
  Tiranina se može ubiti, ali se ne može pobijeliti!
  Čovjek voli crvenu riječ, ali ponekad povrati krv!
  Onaj ko gleda u prošlost uvek kasni!
  Budućnost je u magli, ali nije daleko!
  Ne pljujte u prošlost, oni će pljuvati u budućnosti!
  Tiranin je, u stvari, vampir, a njegov govor je tečan!
  Ako zloupotrebljavate slatke snove, onda život neće biti med!
  Slatki snovi vode do gorkih buđenja!
  Prečestim izlivanjem meda iz usta privlačite medvjede!
  Tiranin voli krvave i crvene govore, ali uvijek teži bjeljenju!
  Ljudi se plaše promjena, ali nikada nisu zadovoljni statusom quo!
  Ako želiš postati Bog, ne biraj primata za svog mentora!
  Ovce treba mudar pastir, a ne glupi ovan!
  Sveto mesto nikada nije prazno, ali svetost može biti prazna!
  Čovek je, kao i Bog, stvaralac, i kao đavo stvara sebi probleme!
  Tiranin, kao osa, ima ubod, ali ne može ni sebi dati krila!
  Političar je lisica, nemojte biti glasači kao vrane koji gube kruh svagdašnji!
  Čak i ako čovjek ima sedam raspona na čelu, tvrdoglavost će ga pretvoriti u majmuna!
  Bog ima sve, čovek nema osećaj za meru!
  Lako je moliti, teško moliti!
  Imati maštu je dobro - biti sanjar je loše!
  Imajući Božju moć, ne spuštajte se pred ambicijama primata!
  Majmun oponaša, čovjek kreativno usvaja!
  Budućnost nije u visokim planinama, već u velikim stvarima!
  Mladost u srcu je vječna, ali starost je dosadna!
  Ne vrti rep kao lisica, bolje je grudi držati kao točak!
  Muškarci sazrijevaju u ratu, ali ne možete ubijati bez razloga!
  Rat će smanjiti zdravlje, ali povećati inteligenciju!
  Zlatnici imaju žutost izdaje!
  Dželat takođe ima srce, ali sa tvrdoćom oštrila za sjekire!
  Bori se, ne umri, možeš čekati vek!
  Bog je u svakom srcu, ali ne u svakoj glavi!
  Velike ambicije smanjuju sreću!
  Onaj ko želi previše ima snagu balona!
  Carstvo je kao kuća, za izgradnju je potrebna ljubav i proračun, inače će krov prokrvariti!
  Dobrih stvari nikad dosta, ali ipak se ne isplati prejedati se!
  Isplativo je biti bogat, samo je neprijatno kad te svi muzu!
  Ako želite da budete jaki, nemojte oslabiti svoj um!
  Mišići od kontrakcije postaju jači, a birokratski aparat efikasniji!
  Političari vole da rade jezikom, posebno za stolom!
  Nema većeg lažova od političara koji je fanatično uvjeren u svoju pravo!
  Bog je stvorio ženu za muškarca, ali je sotona dodao svekrvu!
  Lopov treba da bude u zatvoru, ali najveći lopov dobija tron!
  Ko je ukrao peni bio je kriminalac, ko je ukrao milijardu, veliki finansijer!
  Sa bešćutnom dušom ne možeš gladne nahraniti svežim hlebom!
  Što više kradeš, to je manja kazna, ali ne na onom svijetu!
  Ne pustiti ga samog ne znači držati ga u davljenju!
  Banka može da podrži, ali to je kao omča obešenog čoveka!
  Oni koji nemaju podršku gurnuti su uza zid!
  Preciznost je pristojnost kraljeva, ali kraljevske zajebancije su posebno tačne!
  Političar je često šaljivdžija, ali retko onaj koji govori istinu!
  Šala obožava istinu, ali često rizikuje da bude izboden na smrt!
  Svako ko voli votku mrzi svoje zdravlje i razum!
  Vodka je bistra, ali vam zamagljuje mozak!
  Pijano more je do koljena, a on sam je uvijek na kolenima!
  Birajte trezveno, a da se ne opijate slatkim vinom sa usana političara!
  Kada glasate za pobednika na izborima, uvek ćete biti razočarani, a kada glasate za poraženog, uvek ćete biti nervirani!
  Ko ne bude izabran uvijek će imati osjećaj greške i razočaranja!
  Glasati za istog političara je kao da violinista drmlja po jednoj žici!
  Političare na tronu treba mijenjati, nije činjenica da je novo jelo bolje, ali je u svakom slučaju svježe!
  Glasajte za mlade, i sami ćete postati mlađi, ako ne tijelom, onda na nov način!
  Ko dugo sedi na tronu postaje hemoroid za svoje podanike!
  Koliko god bajoneti bili bodljikavi, tiranin uspijeva najduže sjediti na njima!
  Mudar tiranin neće zatvoriti svoje neprijatelje više nego što će prevariti svoje prijatelje!
  Onaj ko pozdravlja tiranina, marširati će zauvijek!
  Demokratija je dobra za pametne, prosječna za glupe, ali tiranija je dobra samo za tiranina!
  Djeca su sastavila nekoliko aforizama. Tada je napao mali odred husara. Neki su bili isječeni i potom zarobljeni.
  Verkhneyaitskaya tvrđava. Veoma moćna citadela i, uprkos tome što je bila okružena pobunjenicima, nikada nije zauzeta.
  Djeca joj pritrčavaju, usput smišljajući još nekoliko aforizama.
  Tiranin je uvijek slab u komandi: vuk voli ovce i drhti pred lavovima!
  Sveštenik laže istine, političar radi zarade, a pijanica čaše!
  Sreća ne dolazi uvijek pravdom i marljivošću, već uvijek nestaje zbog nemara i lijenosti!
  Dobro je imati snagu slona, gore je njegova agilnost, još gore je njegova mudrost, a jako loša je gojaznost!
  Sve je na svijetu relativno, osim što je čovjek pupak svijeta!
  Želja za postizanjem Božje moći ne bi trebalo da se kombinuje sa moralom gorila!
  Naučnici razvijaju napredak, ali stimulišu lijenost!
  Ako želiš da budeš zdrav, trči, ako ne želiš da se povrediš, beži!
  Čovjekova snaga je u njegovom umu, ali njegova slabost je u njegovom jeziku!
  Političar je kao voćka, što je sjajniji, to je otrovniji!
  Političar je sličan udavu, samo što mnogo češće otvara usta i guta!
  Tiranin ima mnogo lukavstva, ali malo pristojnosti!
  Ako hoćeš da budeš viši od Boga, pasti ćeš niže od budale!
  Niko nije večan, čak i bogovi žive samo dok postoji čovečanstvo!
  Političari žele vječno vladati, ali ne žele ni par minuta da pomirišu!
  Ne vjerujte političarima, a provjerite snagu vrata!
  Ipak, nije zlato sve što blista, već sve što blista može se umotati u mlaz zlata u džepu!
  I samo je jedan ratnik u polju kada ima mnogo hrabrosti!
  Izdržljivost najjačih obuzdava uzbuđenje nemoćnog bijesa neprijatelja!
  U životu možete sve zeznuti, samo ne možete živjeti kao žabokrečina!
  Lukavstvo je majka pobede, ako sa sobom nosi i gospodina srećne prilike!
  Rat je vječna djevica - ne može svršiti bez krvi!
  Rat s pohlepnim stiskom bludnice - nikad ne daje pobjedu uzalud!
  Svaka osoba je kao zrno pijeska u pustinji, ali za razliku od najveće pustinje koja ima ivice, ovo zrno pijeska nema granica za samousavršavanje!
  Kada se bogovi smeju, smrtnici plaču, kada smeh bogova postane gromoglasan, kraj slabih ljudi je težak!
  Najnaprednija tehnologija je nemoćna svojom primitivnom upotrebom i sofisticiranim neradom!
  Šta može otkinuti zvjezdani tepih sa šarki? Asteroid ljudske gluposti!
  Bez biča represije, nemoguć je skok do dostignuća koja donose oslobođenje cijelom čovječanstvu!
  Što je "zaokret" mozga strmiji, viša sila ga više izokreće!
  Siromah nije onaj ko je bos tijelom, nego onaj ko nije gazda duhom!
  Nesklonost prema seksu dovodi do nezdravog morala!
  Humor je prikladan na sahrani kao balska haljina u rovu!
  Oni koji se prave glupi neće postići uspjeh; oni koji razbijaju iluzije, postižu istinu! Pobjednik je uvijek u pravu, čak i ako je uspjeh postignut pogrešnim metodama!
  Najbolji poklon od neprijatelja je kada on da moć idiotu!
  Ko izdrži kragnu nikada neće postati pastuh kojeg vole žene!
  Sloboda je dvostruko privlačna onima koji su uspjeli porobiti vlastita osjećanja lijenosti i neodgovornosti!
  Ko često potcenjuje sposobnost neprijatelja da uzvrati, a retko će dobiti priliku da ubere vrednu pobedu!
  Ko voli da pljuje, sitnica ga je natjerati da se usra!
  Možete pričati mnogo besplodnih fraza o Bogu, ali iz ovoga će proizaći korisna djela s gugulkinim nosom, koji neće izrasti od zalijevanja rijeke govora!
  Pobjednici se ocjenjuju po njihovim postignućima i trofejima... gubitnicima se jednostavno sudi! Pobjednik ima sudiju za prekršaje, poraženi ima sudiju za prekršaje! Može se dovesti u pitanje vrijednost i nužnost pobjede, ali poraz uvijek i nesumnjivo nikome ne donosi ništa od koristi!
  Jedina korist od poraza je ta što vas uči da izvučete lekcije i da rastete uspjeh sijući iz prolivenih suza gorkih grešaka!
  Ako želite da prevarite svog neprijatelja, budite misterija i za svoje prijatelje!
  Ako je plan neprijateljskog komandanta kao otvorena knjiga, onda će njegove stranice neminovno biti umrljane krvlju vaših drugova!
  Momak i djevojčica su i dalje nastavili da se šale, pregledavajući jaku tvrđavu.
  Pobednici sude sami, kombinujući i tužioca i advokata, ali presudu ipak ne donose oni, već istorija!
  Što je trik jednostavniji, neprijatelju je teže da se izvuče iz posledica njegove upotrebe!
  Trenutak udara, kao nota u melodiji, zazvoniće malo ranije ili kasnije, i biće lažna! Ali ne možete čuti ni zvižduk razočarane publike iz groba!
  Kada znate ko vam je neprijatelj, onda nećete morati da poznajete svoje prijatelje u nevolji!
  Ne gubite inicijativu, izgubit ćete slatki med pobjede, a dobit ćete gorčinu gubitka! Kada bokser zatetura, mora ga se udariti još jače, inače će mu udovi popustiti!
  Neprijatelj plovi, vjetar uništenja je u njegovom jedru!
  Ko će se, plivajući u borbi, utopiti u lokvi i izgorjeti!
  Prljava magija, poput sapunice, bode oči, ali ne i neprijatelja!
  Korov dobro raste kada raste loše uz smanjenje glupih predrasuda vrtlara!
  Najugodniji proces učenja je seks! I što je najvažnije, niko neće odbiti da ga ponovo preuzme!
  Seks je jedina tema na koju svi nastoje staviti više uloga!
  Ono što je zajedničko seksu i studijama je da je C bolji od D!
  Ali samo solidan broj je najzadovoljavajuća ocjena!
  Ko stane kada treba da napadne neće moći da odoli ni da spava u grobu!
  Onaj ko je uvek u ćorsokaku u životu izbacuje psovke!
  On ide prvi sa adutima, on je samo podsmijeh ljudi!
  Svako ko želi da stigne na vreme za podelu nagrada mora velikodušno da pošalje poklone u vidu lisica!
  Vakum neće puknuti, sunce neće prdnuti!
  Metak nije budala, ali budala koja puca promašuje!
  Ko odbija da pomogne ljudima, gubi vreme koje je Gospod odredio za pomirenje grehova i pokajanje!
  Smrt nikada ne zaboravlja, čak i ako je povremeno zaboravna!
  Jak ratnik, pa makar i jedan, donosi više koristi od čopora slabića, kao što jedan oštar srp odsiječe čitavo polje klasića!
  Ali ponekad, čak i među klasovima slabe vojske, srp-batyr može naići na kaldrmu neugodnog izuzetka!
  Ako je mir, onda velikodušna gozba; ako je rat, neka bude pobjedonosna čaša vina!
  Ko je nespretan u vojnim poslovima, nespretan je leš u krevetu!
  - Dobar ratnik je samo onoliko dobar špijun koliko pomaže u vezivanju i pobedi! Dobar špijun je takav ratnik, to ga ne sprečava da ubije i izbegne gubitak!
  Lako se raspasti u žaru borbe kada izgubite hladnokrvnost tokom treninga!
  Možete pobijediti grubom silom, ali bez suptilne diplomatije ne možete zadržati plodove pobjede!
  U ratu postoje dva problema: pronaći skrivenog neprijatelja i izbjeći iskušenje da zabijete glavu u pijesak!
  Nemoj prosjak sjediti u kraljevskoj kočiji, nećeš morati odgovarati za hiljade!
  Okrutnost je neophodna da bi došlo do rezultata - ne štedite neprijatelja, ma koliko slab bio!
  Bolje je preživjeti a da ne naučiš previše nego umrijeti nakon što naučiš nešto što ti ionako neće biti potrebno!
  Čovjek voli sve da stavlja na hrpu, osim onih nevolja na koje je spreman zaboraviti! Međutim, najčešće se nevolje gomilaju na zaboravnim!
  Kada kažu da vam se sviđa, ne morate žuriti, odlučite odmah, inače bi vam se grlo moglo zagušiti!
  Morate umeti i da izgubite, ali je posebno važno da ne možete izgubiti!
  Napad je kao vjetar u jedro, samo pojačava i lomi tuđe jarbole!
  Predaja ne može kupiti život, ali sramno postojanje će vam biti dato uzalud!
  Ko je okrutan prema ljudima, sam će postati žele koji proždiru đavoli u paklu!
  Precizan snajperski pilot, najčešće promašuje pri slijetanju na najširi aerodrom podzemlja!
  Napad je uvijek efikasniji od odbrane, jer je lice šake loš blok!
  Onaj ko se ne ustručava da uzvrati brzo ide do uspeha!
  Zabava je najbesmislenija i najrasipnija aktivnost koja oduzima puno vremena, ali ako za nju nema vremena, plaćanje za korisna djela već prelazi razumne granice!
  Najbesmislenija stvar u životu je zabava, ali bez zabave život nema smisla!
  Pastir mora razumjeti ovce, ali ne misliti kao ovca!
  Vladar mora biti svoj za dobro svojih podanika, ali stran slabostima i praznovjerju gomile!
  Svi padaju - samo duhovno uzvišeni se dižu!
  Oni koji ne broje granate lete u bitku!
  Svaki pogodak je bitan, bogatstvo te visoko cijeni!
  Djetinjstvo, kao početak u partiji šaha, oblikuje igru u cjelini, ali za razliku od šaha, svi se žele vratiti i nikada više ne napustiti otvor!
  Hladnoća nije strašna ako ti srce gori, a u glavi vlada ledeni smiraj!
  Možete preživjeti zamrzavajući probleme ili emocije, ali ne možete živjeti ako su se vaša osjećanja ohladila!
  Šakal može pobijediti tigra ako je šakal u borbi, a tigar u izboru protivnika!
  Dječak i djevojčica su završili s izgovaranjem aforizama.
  Oni su, međutim, dobili naredbu od vještice da nešto urade i ovaj put su privremeno otišli.
  Tokom borbe sa nacistima, Oleg Rybačenko se našao u paralelnom svetu, gde je Rusima najteže.
  Pored njega je Margarita, takođe devojka spremna da se bori protiv nacista.
  Djeca provode neko vrijeme pripremajući se za bitku. Oni su i pioniri i pioniri.
  Kakav je osjećaj imati crvene kravate oko vrata?
  A bos je već poznato, pa čak i prihvaćeno... Moramo se pripremiti da odbijemo napad fašista i njihovih saučesnika.
  Uključujući Amerikance. Na šta trebate biti spremni? Znajte da su snage nejednake i potrebna vam je domišljatost.
  Djeca se spremaju, i kopaju zamke, i na brzinu nešto izmišljaju.
  Oleg i Margarita su u prirodnom svijetu i doživljavaju se kao svoje.
  Dječak sprema razna iznenađenja za naciste. Zabavno je s drugom djecom.
  Zajedno sa Margaritom, osjećaju se prilično slobodno u društvu žena i dječaka.
  Oleg je čak duhovito primijetio:
  Junaštvo nema starosti, ali podvig daje mladost duši!
  Margarita se složila:
  "Godine nikada nisu dovoljne za podvig, ali uvek ima mnogo vekova uspomena!"
  Dečak je pomogao, devojčica se sprema da odbije odbranu. Moramo se boriti.
  Nacisti se spremaju da napadnu. Istina, Margarita je neočekivano napustila svoj položaj. S obzirom da je djevojka, poslata je iza linije fronta kao oficir za vezu.
  Djevojčice i dalje izazivaju manje sumnje od dječaka. Štaviše, Margarita je svijetle kose i njeno lice ulijeva veće samopouzdanje.
  
  Ovdje su uglavnom djevojke ratnice. Pioniri im pružaju ruku pomoći, dok je u polju zatišje, a momci sa šiljatim curama sami mole da pomognu starijoj braći. Rade čak i previše revnosno, trudeći se da urade više, ne računajući snagu svoje djece. Tako su im užasno nabujale žile i kako su oštro, poput bakarne žice, žile izlazile na preplanulim, žuljevitim rukama i bosonogima, tako surovo da hoćeš da zaplačeš, polomljene noge djece junaka. Istovremeno, još uvijek uspijevaju pjevati;
  Moja domovina je Staljingrad,
  Sadrži cvjetove droge - dijamant rose!
  Bit će, vjerujem, radosne parade,
  U svijetu bez rata - nebeska ljepota!
  
  Čovek će postati čovekov brat,
  Doći će devojka iz svačijih snova...
  Ako je teško, ti si kriv,
  Slatka rijeka će biti puna vode!
  
  Fritz je zabio njušku i razotkrio cerek,
  On je fašista koji urla - sve ću vas pobiti!
  Ali kao odgovor dočekao ga je udarac -
  Znamo pogoditi bez mnogo uljepšavanja!
  
  Pionir nam je dao veliki pozdrav -
  Pokazao da je pravi tigar!
  A sada Švabe udaraju jako,
  Vrijeme za dječje igre je za nas prošlo!
  
  Sam Gospod Hristos je zapovedio u šali -
  Vaša sudbina će biti oličenje vaših snova!
  Čovek u srcu je samo dete,
  Tuga u njegovoj duši je kao venac od ruža!
  
  Kapi kiše su biseri mora,
  Odraz u njima zvijezda na nebu!
  Smrt nam prijeti oštrim kosom,
  A vuk izdajnički je s kostima u šumama!
  
  Ali znaj pionira - kravata je krv,
  Samo crvena boja je sveta vekovima!
  Svarog će doneti - veruj nam ljubavi,
  Milost nebeska - znaj da je velika!
  
  Hodamo bosi kroz Berlin,
  Pionir vodi hiljade boraca!
  A neprijatelj je stajao - magarac pod jarmom,
  Svjetlost cijelom Univerzumu - našim drugovima!
  Djevojka Alena je dodala kratku frazu:
  Oni alarmantno gore na nebu,
  Zle oči Luftvafea!
  Kao da su govorili -
  Opet je oluja nad svijetom!
  A grmljavina se zaista približava, čak je i sunce koje se spušta do horizonta zaklonjeno mješavinom oblaka i oštrog dima koji grize oči.
  Čuje se daleka tutnjava tenkova koji se približavaju, a avioni zuje na nebu. Prvo lebde čuveni ramovi, a zatim mlazni lešinari Arado-8. Opasni višenamjenski bombarderi. Ili vrlo manevarski Yu-287 sa napred zamašenim krilima. I već grmi moćna opsadna oružja. Kada ih pogode visokoeksplozivne granate, grudve zemlje i rastopljenog travnjaka bacaju se visoko u nebo. A još strašnije su moćne nevođene rakete ispaljene iz Arado-Supera koje razdiru rovove... A onda se pojavljuju jurišnici Focke-Wulf, sposobni da izglade svaku odbranu. Ovdje počinje bitka. Major, sofisticiran uprkos svojoj mladosti, Andrej Matrosov drži trofejni dvogled sa hladnom optikom u rukama, posmatrajući fašističku čeličnu lavinu koja se približava. Ima mnogo nacista i oni su neobično jaki. Čak je i pešadija na točkovima i oklopnim vozilima, izbegavajući vatru iz malokalibarskog oružja. Pokušavaju vrijedne pionire otjerati pozadi, ali ne žele da odu i traže puške za borbu.
  Oružja nema dovoljno za sve, iako su ovdašnja poletna i hrtova djeca ponijela lovačke puške, pa čak i sportske lukove. Plavooki i svijetlokosi dječak Oleg Rybachenko čak je napravio remen punjen domaćim granatama s originalnim punjenjem. On je jak pronalazač. A sama remena nije jednostavna, već iz mnogih debla - prava "Katyusha" napravljena od drveta pionirskim rukama. Inovativni momci su pravili eksplozive domaćim načinom, pa čak i protivavionske uređaje. Svi žele da se hrabro bore i pobede. Ali nećete moći umrijeti sa posljednjom mišlju na Svetu i nezamjenjivu domovinu.
  Major Andrej Matrosov naređuje:
  - Ne otvarajte vatru bez komande!
  Zaista, za ceo bataljon imaju samo tri predratna izdanja "četrdesetpetorice" (svo najnovije oružje hitno je prebačeno u moskovski pravac, ovde samo ono što su uspeli da izvuku na rezidualnoj osnovi), što znači da je jedina šansa pustiti Švabe da se približe.
  Ispred su, kao što je uobičajeno među nacistima, najzaštićenija vozila; tenkovi "Kraljevski tigar", "Lav" i samohodni top "Ferdinand"-2 sa topom kalibra 128 mm. Tipična taktika iz srednjeg vijeka je korištenje najjačih i najteksturnijih vitezova na vrhu klina. I ne može se reći da su Nemci bili loši ratnici. Čak je nekako opšteprihvaćeno smatrati Nemce rođenim ratnicima. I tehničari razaranja bez premca. To su njihove zamisli - automobili u koje se može probiti samo kalibar od najmanje 85 mm. Ferdinand-128 se svidio novom vršiocu dužnosti Firera Geringa i proizvodnja ove mašine je puštena u proizvodnju. I to ne samo u modifikaciji razarača tenkova, već i s jurišnim pištoljem. Istina, proizvodnja probojnih tenkova tek kreće. Trebalo bi da ustupe mesto lakšim vozilima i malo pešadije koja je zaostala od glavnine.
  Nacistički automobili i motocikli s vremena na vrijeme usporavaju, iz straha da ne napreduju...
  Ali bosonogi pionir Oleg Rybachenko dokazuje da su ovdje ostali s razlogom. Prvo je pogođen remen koji su pioniri napravili po crtežima briljantnog djeteta. Ispostavilo se da je u ovom slučaju prilično dalekosežna, kumulativni paketi eksploziva, poput klizaljki, cijepali su oklop i istiskivali polomljena tijela nacista spljoštenim šlemovima i uvrnutim mitraljezima. A za teža vozila postoji još hladnije oružje! Oskudna protutenkovska mina, premazana domaćim ljepilom, a na vrhu travnjak koji je čini nevidljivom pomiče se između panjeva uz pomoć žice, točno ispod staze Kraljevskog lava. Ovaj tenk čak izgleda vrlo zastrašujuće, tako veliki top od 128 mm, a grabežljiva, ljuta lica su oslikana sa obje strane kupole. Očigledno Nemci računaju na zastrašivanje sovjetskih vojnika.
  Čelične ploče gusjenica legle su na smrtonosnu sadašnjost uz škrgut zvuk. Eksplozija se ne čini prejaka, ali gusjenica je otrgnuta, a Hitlerov tenk počinje da se dimi poput dimnjaka i brzinom neočekivanom za takvo čudovište, vrti se poput ogromne kule sa deblom.
  Drugi dječaci pioniri koriste slične naprave, kao i eksplozive vlastitog porijekla, zavarene prema inovativnom receptu Olega Rybačenka. Budući da je njemačka pješadija kukavica, a tenkovi i samohodne topove bespomoćni ispred, onda će biti kažnjeni za to.
  Na primjer, najbolje je teški Ferdinand-128 pokriti katapultom, jer ništa ne može probiti oklop od 200 mm. I uzeće slabiji krov sa garancijom. Štaviše, briljantni Rybačenko je smislio kako da režira eksploziju. Da biste to učinili, dovoljno je koristiti uređaj od obične žarulje sa žarnom niti. Tada će vakuum usisati talas eksplozije i sva energija će otići u jednu tačku. Ova inovacija, zajedno sa specijalnim eksplozivom spravljenim s primjesom bilja i sušenih gljiva, omogućava čak i malo pakovanje eksploziva da izazove ozbiljno uništenje. A dječaci i djevojčice koriste najobičnije lukove i praćke sa samo tri žice da pucaju na čelična stvorenja Wehrmachta. Tako je "Kraljevski tigar" razbijen po gusenicama, a on, grabežljivac, nakon što je ranjen, histerično je zapucketao motorom i izbacio projektil gotovo na slepo.
  Čuveni "Vukodlak", niske siluete i snažnog oklopa, izgleda kao spljoštena kornjača. Ovaj samohodni top pojavio se nedavno na sovjetsko-njemačkom frontu. Zbog svojih dobrih voznih osobina, probojnosti haubice-topova na pristojnu udaljenost i preživljavanja u borbi, "Vukodlak" je odmah postao tema u gradu.
  No, tragovi su mu i dalje obični, doduše široki... Ipak, bilo bi još bolje da se dno automobila raznese i da rezervnim dijelovima ispljune unutrašnjost.
  Tada je to već kornjača, koju je moćni ruski orao bacio sa vrha planine. Iz koje puze polomljena crijeva i izmrvljene kosti ubijenih članova nacističke posade.
  Lyubov Markovna radije pogađa "Kraljevskog tigra" bacačem granata pod cijevi - meta je gusjenica, a da bi tenk izgubio sposobnost kretanja, pogon valjka mora biti prekinut. Plavokosa komsomolka, blago plave kose, vijugavih lokna, zavrtila je oružje u rukama i zarežala:
  - Ispeći ćeš se u veknu za ručak!
  Evo još jednog oštećenog Vukodlaka, poput gusarske fregate sa polomljenim kormilom, koji već klizi u stranu. Probija oklop i sudara se sa "Kraljevskim tigrom". I oba čelična lijesa na gusjenicama počinju svijetliti, a nekoliko trenutaka kasnije eksplodiraju zbog detonirajuće municije. Nekoliko lakih transportera se prevrće od eksplozije, a mitraljezi se guše, zaspu sa patronama i čaurama. Ovi izrešetani leševi se onda prevrću.
  Alesya Muravyova, koja je upravo natjerala "Pantera" koji je skočio naprijed da se prevrne, također spretno izrezavši klizalište, to je lijepo izrazila:
  - Snaga nije u ležećim mišićima, već u mozgovima u kojima nema miševa koji šuškaju!
  Ljubov Markovna, puna bacač granata i vaga ga u rukama, uznemirena je. Municija je mala, a neprijatelj jak, ali ipak, ne gubeći optimizam, kaže:
  - Hrastova glava i lik od livenog gvožđa znak su trulog panja posečenog u borbi!
  I dodaje:
  -I sa hrastovim telom, sa skraćenim razumevanjem, to je samo panj, ispod tuđeg sedišta!
  Desetak teških vozila se već zaustavilo. Polomljeni i bespomoćni rezervoari koji puše poput ostarjelih vulkana nisu nimalo zastrašujući. Zmaj je izgubio glavu i njegova oklopna koža će se prodavati kao suveniri.
  Ali ostali ih prate, posebno brojni oklopnici. Oduševljeni su junaci pioniri, neće pobjeći... Ovdje samohodnik "Ferdinand"-128 ubrzava i... S velikim treskom pada u kamufliranu rupu. Deblo prtljažnika je slomljeno, a samo široke gusjenice na vrhu vire i bespomoćno se kreću. A za njim je poletio okretni "panter". Njegova ružna, predugačka njuška se savila i iznutra je poput oklopne granate koja eksplodira. A onda je i sam toranj srušen... Kao nevidljiva ženska noga, agresivno je udario loptu. Jedna od ogromnih nemačkih tenkova bila je pocepana na pola... Odletela je čizma sa monogramom od dve srebrne munje, karakteristične za SS. Pao je metar od Olega Rybačenka. Pionir ga je podigao i primijetio:
  - Biće korisno za samovar, ali nama, iskusnim mladim lenjinistima, nema potrebe da cepamo cipele. - I uz urlik, oponašajući odraslog, dodao je. - Bolje da pocepamo tenkove!
  Evo još jednog iznenađenja, a lonac od livenog gvožđa gurnut parom odlomio je običnu šinu u plamenoj aroganciji i eksplodirao, zapalivši cijela tri vozila odjednom.
  Alesya Muravyova, čija zlatna kosa ne blijedi od prašine, vikala je:
  - Ali passaran (parola španskih komunista koja je postala legendarna - neće proći!)!
  Pionirke se raduju i, uprkos tragediji situacije, smiju se. Na nekim mjestima u iskopanim rupama krije se eksploziv domaće izrade. Napravljen je na starinski, zanatski način. Naravno, malo je slabiji od dinamita, ali je dovoljan da onesposobi šasiju. A osim toga, bosonogi dječak genije Oleg Rybachenko smislio je način da od obične piljevine, stajnjaka i sijena napravi destruktivnu mješavinu. Jeftino je i veselo! A kada eksplodira, Nobelove oči bi iskolačile iz glave od iznenađenja!
  Fricovi trpe velike gubitke, oklopni transporteri otkazuju, neki prolaze kroz opasne zone, ali ih dočekaju bacanjem granata i eksploziva.
  Ovdje su čak i pioniri opasniji od odraslih. Zato što su pametni, mladi vojnici pravili male parne baliste koje bacaju smrtonosne "poklone" brzinom bliskom brzini mitraljeza. Sam princip je klipni, ali motor rotira oštrice katapulta, koji velikom početnom brzinom izbacuju darove smrti. Izbacuju posebne vrećice destiliranog drvenog alkohola pomiješanog s domaćim eksplozivnim elementima - gotovo jednake razornoj moći nitroglicerina.
  Kada je pogođen, tanji oklop Hitlerovih transportera popušta, zbog čega posade plamte plavim plamenom. Izbezumljeni bolom, Švabe vrisnu srceparajuće i pobjegnu izobličenih od užasa.
  Neki od njih čak odustaju od tehnologije...
  Jedina šteta je što ima mnogo neprijatelja, čini se da je von Bock odlučio da ovdje zada glavni udarac. Pretrpevši značajne gubitke - neka od vozila su uglavnom bila američka ili francuska - izlivajući mitraljesku vatru na sve, približili su se rovovima.
  I naiđu na ježeve... U međuvremenu, Alena lako pokazuje četrdeset pet. Naravno, ne možete uzeti "Kraljevskog tigra", pa čak ni poboljšanog "Pantera", a posebno "Kraljevskog pantera" u čelo, ali možete probati sa strane. Štaviše, "Panter" na brodu je slab, ali zbog svoje brzine pokušava brže da se probije... Ovako udaraju nemački mitraljezi pokušavajući da uplaše. O oklopnim transporterima nema šta da se kaže. Sve nakaze će biti nokautirane i prisiljene da ispljuju krv po vrućim metalnim podovima!
  Lyubov Markovna, bacajući granatu na gusjenicu, viče:
  - Kljuckaćemo hijene sa sokolovima!
  Puška malog kalibra ima mnoge prednosti u odnosu na veliki - brzinu paljbe, lakoću kamuflaže. I znaju kako birati ciljeve.
  Čak i toliko hvaljeni Royal Lion, koji je izgledao pouzdano zaštićen od malokalibarskih topova, vozilo koje je postalo noćna mora za Ruse na Saratovskoj izbočini, može biti pogođen ako se kupola i trup precizno zalupe sa strane. Tu mu je najslabija tačka. A ako uđe u borbeni režim onda... Biće loše za Švabe!
  Alesya Muravyova im viče:
  - I dalje ćete imati Staljingrad! I sto puta gore od Staljingrada!
  Nacisti režu, žestoko poput hijena. A među sovjetskim momcima ima poginulih i ranjenih. Posebno je tragično kada umiru mladi vojnici koji su tek počeli da žive. Evo jedne vrlo male, ali hrabre pionirke, koja s mukom podiže paket eksploziva, baca se pod gusenice srednjeg tenka T-4 "L" (ova nakaza je još u službi! Dakle sa povećanom težinom i jačim motorom). Žao mi je devojke, ali ona mrzi fašizam više nego što voli život. Pionirka čvrsto zna da je njen čin herojski i da će Gospod Isus radosno otvoriti vrata neba onima koji su poginuli za svoju Otadžbinu. Ružna kutija sa dugim, ali naizgled tankim deblom iz ogromne maske skače i strga četvrtastu kulu.
  I vojnici su ponovo bacali granate, a vešto kamuflirani mitraljezi počeli su da pucaju na motocikle koji su puzali ka odmazdi. A glave Hitlerovih vojnika su pucale, kao zrele trešnje oborene gradom. A krv se širi čak i više nego sok od zgnječenih sočnih bobica.
  Polugoli Oleg Rybachenko dječak, izumitelj, zviždao mu je kroz nozdrve...
  - Vrijeme je da skupite kamenje od nekoga ko ne baci ni sekundu u vjetar!
  Ovo nije bio prvi put da je testirao svoje trikove na nacistima. Na primjer, automobilski motori usisavaju zrak za motore, ali šta je sa mješavinom klasificiranog uglja i nekoliko miješanih vrlo jedkih i bodljikavih biljaka s detonatorom praha?
  A rezervoari za gas velikih motocikala eksplodiraju, izbacujući potoke bijesne vatre. Čini se kao da se dešava pobuna paklenih duhova. Evo nekoliko oklopnih transportera koji se takođe pridružuju svojim nesrećnim kolegama. A od njih komadići oklopa lete stotinama metara dalje, nalazeći sve više žrtava.
  Alyonushka, pokazujući na "Vukodlaka", cilja na donji dio tijela. Teško je doći do tamo, ali ovo je jedina prilika da probijete nemilosrdni samohodni top. Glatko kretanje prsta, a zatim okretanje.
  Pištolj daje blagi trzaj, a fašistička mašina se prepolovi. I pocepana crvena zastava sa crnom svastikom na beloj pozadini pada u krvavo blato.
  Alyonushka šapuće mudre misli:
  - Pravda zahteva žrtvu, dobročinstvo zahteva donacije, a uspeh pravedne stvari zahteva žrtvu!
  Alesya Muravyova dodaje tešku granatu na stranu Pantera:
  - Samo neizbježne žrtve u ratu pomoći će da se izbjegnu neumoljive žrtve predaje!
  Oleg Rybačenko, ispuštajući još jedan oblak prašine iz baliste, zbog čega se histerično zakašljao, a onda je isti kašalj izazvao eksploziju i pucanje motora, i povikao:
  - Morate dati kusur protivniku, ali ne možete popustiti neprijatelju s kusurom!
  Okrenuvši se, artiljerka odmara gole, lepe noge kako bi što bolje osetila bioritmove Zemlje, i dah trave tabanima, i ponovo puca, pogodivši podmukli T-4 tačno ukošeno.
  Lijepa komsomolka se smiješi i viče:
  - Idi dođavola, stari!
  I upravo tada su dva sovjetska sijeda djeda odsječena rafalom iz mitraljeza. I pali su u udubinu, krvavi. Još jedan starac umotan u gomilu granata pao je ispod gusjenica tenka Panter. Na rastanku je viknuo:
  - Slava Staljinu!
  Aljoša Muravjova je nastavila sa naglaskom:
  - Slava herojima!
  Ljubov Markova, bacajući granatu svojom veoma fleksibilnom nogom, zaglušno je viknula:
  - Poštuj mrtve!
  Oleg Rybačenko, cereći se belim zubima, dodao je:
  - A pametni će biti počašćeni za života!
  Zaista pokušajte da se oduprete takvoj sili. Na primjer, ovdje možda još nema "Kraljevskog miša" - relativno novog tenka, ali naravno postoji i "Leopard" na kugli E-25. Ali Sherman juri... U ovom slučaju, iz nekog razloga, malo je američkih i britanskih tenkova, iako je upravo von Bock dobio velike količine strane opreme... Snalažljivi dječak Oleška je pomislio da je vjerovatno bilo problema sa razvoj posada ili sa zalihama.
  Ali mnogo je lakše preokrenuti Shermana... Visoki lutalica pregazi glineni lonac s eksplozivnom smjesom i... Samo snažan udar obori dobro oklopljenog gada.
  A iza njega je pokošen drugi američki tenk, riječ koja vodi u pakleno iskušenje je konoplja pod udarom srpa. U trećem, po inerciji, udara u oštećene kolege i takođe poraženi guseničarski duvalj se podiže.
  Dječak genije Oleg viče:
  - Samo tako nastavi i guraj!
  Ovo je zaista ruska herojska moć!
  Po povratku morate opravdati svoje dugo odsustvo.
  I za početak su uzeli jezik. Jednog od oficira tvrđave uhvatili su lasom, vezali i odvukli u štab.
  Seljački kralj je očigledno znao izvesnu tajnu kako brzo napraviti dete za mladu ženu i svoju ženu, i uspeo je da se vrati na veoma brzom konju. Artiljerija je bila zaglavljena u otopljenom proljetnom snijegu, i dok se vojska nije žurila da bez vatrene bitke juriša na značajnu tvrđavu.
  Emelyan Pugachev upitao je zatvorenika prijeteći:
  - Ko sam ja? Koga odaje počast?
  Zatvorenik je hrabro odgovorio:
  - Ti si lopov i varalica!
  Kozački car reče suho:
  - Stani!
  Shcherbatov je predložio:
  - Ili ga možda ispituje sa strašću?
  Pugačev je promrmljao:
  - Preduzmite akciju!
  Zarobljeni oficir odvučen je u mučilište. Međutim, šta bi on mogao znati? Osim tamo gde je sakrivena vojna riznica. Ili možda naznačite podzemni prolaz!
  Međutim, tortura je tako-tako...
  Pugačov ima više od dvije stotine dobrih pušaka i ona, naravno, želi stvar riješiti granatiranjem, a ne samo krenuti u juriš. A onda Ufa i put u Kazanj.
  Bivši osuđenik Khlopuša poslan je s gomilom i oružjem na Ural. Kralj ima još mnogo posla.
  Podigavši artiljeriju, Pugačovljeva vojska je počela granatirati. Zaurlale su teške puške. Topovske kugle su udarile i snaga topa je izbila.
  Dva zida su se već srušila... I Pugačevci su krenuli u juriš. Snage su bile nejednake i garnizon nije pružao gotovo nikakav otpor. Samo policajci nisu svi pokušali pucati i ubaciti se. Oleg Rybačenko je pukovniku i kapetanu raznio glavu. Vojnici su bacili oružje ispred nadmoćnijeg neprijatelja i pali na koljena.
  Pugačev je osvojio još jednu, relativno jednostavnu pobjedu i otišao dalje. Njegova vojska je brzo rasla, iako je bilo dosta zemlje kada se snijeg otopio. Općenito, kašnjenje kod Orenburga je imalo efekta.
  Međutim, pad ovog provincijskog centra podigao je Pugačovljev autoritet, a ljudi su mu se sada još spremnije pridružili. Naročito je trčalo mnogo stepskih ljudi.
  I ogromna horda, i bezbroj konjice. Ima mnogo hiljada boraca, sam Emelyan Ivanovič ima više od trideset hiljada, plus još petnaest hiljada od Čika i drugih zapovednika seljačkog kralja.
  Sam Pugačov je posetio grad Jaicki, u slatkom zagrljaju svoje mlade žene Ustinije. Napravio joj je dijete, po mogućnosti sina. Pošto je potreban naslednik, nikad se ne zna šta može da se desi u ratu. Niko nije zagarantovan od zalutalog metka ili topovskog đula. I tako ima ko da produži porodičnu lozu. Međutim, Pugačov već ima djecu od svoje bivše supruge Sofije.
  U samom gradu Jaicki, kozaci su čvrsto na mestu. Pokušaj neprijatelja da pobjegne je odbijen. Zarobljeno je nekoliko vojnika koji su potvrdili da je u tvrđavi glad, te da će se uskoro predati ili izumrijeti. Dakle, nema smisla jurišati.
  I Emelyan je, bez mnogo žaljenja, napustio grad na svom žustrom, čistokrvnom pastuvu.
  Pobunjenici su bili čvrsto u Čeljabinsku. Komandant Sibirskog korpusa Delong je saznao za pad Orenburga i žurno se povukao iz grada. Uglavnom je bio kukavica, napustio je ovaj centar kada su ga opkolili pobunjenici.
  Iako je u isto vrijeme upravo Delong nanio poraz Pugačovu u stvarnoj istoriji, pa ga čak i iznenadio. Vojska seljačkog kralja tada je izgubila četiri hiljade ubijenih i isto toliko zarobljenih. Ali sada se Delong povlači, a njegovi vojnici sve češće dezertiraju.
  Ali za sada se Kungur snažno brani, a kako bi brzo zauzeo ovaj grad, koji je od velike strateške važnosti, Emelyan Pugachev mu je poslao pukovnika Olega Rybačenka i kapetana Margaritu Korshunovu.
  Dječak i djevojčica, kao i uvijek, bosi i gotovo goli trče po proljetnom snijegu koji se topi.
  Brži su od najbržih konja u galopu, i što je najvažnije, otporniji. Mogu trčati mnogo sati bez usporavanja i bez trunke umora - njihova tijela su besmrtna, a samim tim i neranjiva.
  Oleg Rybačenko je, naravno, sumnjao da li je ispravno pomoći Pugačovu, ali je morao poraditi na svom vječnom, neranjivom tijelu. Čak i da je Katarina Druga bila dobra kraljica.
  Osvojila je mnogo, uključujući Krim i Bjelorusiju s dijelom Ukrajine.
  Ali ko zna, možda ako Emelyan pobijedi, Rusija postigne još više.
  Iako je ovo šok za carstvo uporediv sa Lenjinovim oktobarskim pučem i građanskim ratom koji je uslijedio. Zašto već nisu dovoljno isjekli ruski narod? Avaj, osmeh građanskog rata.
  Oleg Rybačenko trči u Kungur s Margaritom i razmišlja u sebi.
  Ipak, naravno, mnogo toga zavisi od sreće, a sreća može i prosječnog vladara učiniti velikim.
  I da je Nikolaj II očigledno bio superiorniji od Vladimira Putina po svojim sposobnostima i talentu. Ali potonji je imao fenomenalnu sreću, ne inferioran Džingis-kanu.
  Jedna sreća vodi drugoj i obrnuto. Terminator je trčao i razmišljao.
  Na primjer, hvatanje Salmana Radueva, pa čak i uoči ruskih predsjedničkih izbora, vrlo je malo vjerojatan događaj. Pa, stvarno, kakve su šanse za ovo, pogotovo što je riječ o rijetkom ološu. Ni jedan poznati vođa militanata nije kasnije zarobljen živ. Svi su umrli. Štaviše, Shamil Basayev je najvjerovatnije bio slučajan. Zapravo, ako je put teroriste broj jedan bio toliko poznat da je ispod njega postavljena mina, šta ga je onda sprečavalo da jednostavno ne bude pogođen vazdušnim napadom? Bilo bi mnogo pouzdanije! Ili čak isključiti gas i onda napraviti veliku predstavu od suđenja Basajevu?
  Ne, najvjerovatnije je i u ovom slučaju Putin imao sreće, pa je Šamil Basajev preminuo potpuno slučajno.
  Ali recimo da Salman Raduev umire tokom pritvora ili u potpunosti izbjegne zamku. Putinu nedostaje nekoliko posto glasova, a izbori se održavaju u dva kruga. Ovo je već poraz neprikosnovenog favorita i trijumf Zjuganova.
  I još uvijek se ne zna kako bi prošao drugi krug. U svakom slučaju, formiralo bi se protestno biračko tijelo, a Putin teško da bi pobijedio previše ubjedljivo. Ali najvažnije je da bi inauguracija bila mesec dana kasnije. A Putin ne bi imao vremena da na proljetnoj sjednici predloži reformu Vijeća Federacije. A na jesen bi se protiv njega formirala ozbiljna koalicija opozicionih snaga.
  Komunisti, zemljoradnici, Savez desnih snaga, OVR i Yabloko imali bi većinu i blokirali bi reformu Vijeća Federacije. Protivili bi se i nacionalizaciji NTV-a.
  Ponovila bi se teška konfrontacija između Dume i sadašnjeg predsednika, kao i sa Jeljcinom. A u takvim uslovima, Putin možda neće imati odlučnost da uhapsi Hodorkovskog i zada snažan udarac komunistima i SPS-u i Jabloku. Štaviše, pomak u istoriji utiče na mnogo toga. A da se situacija samo malo promijenila, onda se teroristički napad 11. septembra ne bi dogodio. I tada bi se Putin uključio u rat u Avganistanu, a moguće je da bi izdržao samo jedan mandat.
  A hvaljeni diktator bi otišao, popljuvan i sa nultim rejtingom, baš kao Jeljcin.
  Ovako se to dešava, ponekad od male nezgode. Ali za istog Nikolaja II, da admiral Makarov nije umro, imao bi pobjedu nad Japanom. I tada bi cijela Kina, naravno, postala ruska! I tada bi Njemačka i Austrougarska bile poražene.
  Da, možete vidjeti kako jedan neuspjeh dovodi do drugog.
  Deca Terminatora su trčala, bosih nogu prskajući po snegu. I Oleg Rybačenko, osećajući se nadahnuto, počeo je da peva sa entuzijazmom, komponujući dok je išao;
  Borimo se za bolju sudbinu
  Da olakšam život ljudima...
  I uništićemo prokletu hordu,
  Da bude manje zlih protivnika!
  
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Za slavu naše majke Rusije...
  Verujte mi, Rusi su nepobedivi,
  I učiniće sve na Zemlji ljepšim!
  
  Pruža nam se prilika da se borimo za našu domovinu,
  Braneći veličinu otadžbine...
  A život je ponekad samo film,
  Iako bi trebao biti odraz neba!
  
  Svako treba da ostvari svoje snove,
  Veruj mi mudro, komunizam...
  Da bude više sreće na Zemlji,
  A požari revanšizma nisu došli!
  
  Naš kralj je veliki genije Pugačev,
  Podigao je seljake na svetu borbu...
  Svaki posao će biti do ramena,
  I volim djevojku bosonogog dječaka!
  
  Postat ćemo još đavo jači,
  Kada pomerimo horizonte nauke...
  Zlikovac je smrvljen pod kopitima,
  Iako krv curi iz pokidane aorte!
  
  Da, naš cilj je pravedan, prijatelji,
  Možemo našu domovinu učiniti srećnijom...
  Vjerujte da su svi narodi jedna porodica,
  Velika, najblistavija Rusija!
  
  Ljudi hrabro gledaju u horizont,
  Neka zli oblaci ne prekriju nebo...
  Daćemo neprijatelju pobednički rezultat,
  I bićeš, srećni vitez u borbi!
  
  Ne znam reč kukavica
  Mi Rusi uopšte nismo inferiorni...
  Imamo Svaroga, belog Isusa,
  I zauvek ću uživati u maju!
  
  Djevojčice i momci u okruglom plesu,
  Mi bosonoge devojke ulazimo...
  Na kraju krajeva, svemogući Bog Rod je za nas,
  Ne budi papagaj bez mozga, dečko!
  
  I Lenjin nas je inspirisao da se borimo,
  Mudri Staljin je blagoslovio podvig...
  Moćni keruvim će raširiti svoja krila,
  A naši mišići su jednostavno napravljeni od čelika!
  
  Veličanstvo otadžbine će biti
  Da smo mi takvi ratnici za Boga...
  Potvrdimo svoju slavu čeličnim mačem,
  Koji je štit iskovan kod Svaroga!
  
  Ukratko, budi vjeran Gospodu,
  U slavu presvetle Rusije...
  Znamo samo vitezove orlove,
  Beli Bog Hristos Mesija je iza nas!
  Djeca su divno pjevala, glasovi su im bili puni i jasni. I istovremeno jaka, veličanstvena poput opere. Nekoliko vukova pokušalo je potjerati momke, ali su oni brzo zaostali. Besmrtni momci jure prebrzo. Oni ne poznaju slabost ili sumnju. Iako ne, ovo drugo je vjerovatno poznato. Sam Oleg Rybačenko snažno je sumnjao da li je vrijedno mijenjati Katarinu, sposobnu, ali nepismenu Kozaku. Međutim, šala je na njemu. Djeca su, kako bi se odvratila od dugog putovanja, počela sastavljati popularne aforizme. I uradili su to veoma mudro i lepo.
  Ovo su djeca;
  Rat je kao igra domina, samo slomljene domine se više ne mogu skupiti - zemlja drži!
   Sreća je nagrada za hrabrost, a kazna za brzopletost!
  Bik je jak, magarac je tvrdoglav, lav plemenit, a lisica lukava, ali ljudi su majstori!
  Tiranin voli intrige, ali ne voli spletke na izborima!
  Političar voli da vlada, ali voli da radi korektno!
  Da biste zauzeli mjesto lava, morate biti lisica na pravom mjestu!
  Ne budi magarac - povući će ti uši!
  Čovjek nije muva, ali je i podložan slatkom govoru!
  Dobro je imati šake od livenog gvožđa - gore od hrastove glave!
  Najnemoralniji političar voli da čita moral!
  Med iz usta političara nagriza čelični plug!
  Nije rat loš, loš je poraz!
  Rat ne donosi radost, ali pobeda donosi trofeje!
  Tiranin je često slatkozvučan, ali život s njim nije med!
  Oni se penju na visoki tron koristeći osnovne tehnike!
  Što je veći post, to je niži način primanja!
  Sladak govor političara odiše gorčinom razočarenja!
  Komandantova direktnost se obara!
  Najkrhkija pozicija je ona sa hrastovom glavom!
  Cipelu da ostavite golu!
  Političar previše priča, ali velike stvari se rade u tišini!
  Lisica može nadmudriti lava, ali ne može nahraniti miša!
  Diktator želi da bude orao, bez krila u snovima!
  Za čovjeka se novac, kao mlijeko od krave, ukiseli od škrtosti i nestaje od velikodušnosti!
  Bez poteškoća obećava, istina je, da! Ali onda, s kojom mukom sve radi nakon toga!
  Političara hrastove glave čeka ista sudbina kao i balvan!
  Što je veći lopov, to je manja kazna!
  Političar ne prezire ništa drugo nego da živi po svojoj savjesti!
  Političar ima malu savest, ali gigantske ambicije!
  Progon pretvara ratnika u krvnika, kukavicu u hrabrog, skromnog u drskog!
  Naučna fantastika je takmičenje apsurda i apsurda! Istovremeno, nema više naučnog i logičnog žanra!
  U ratu je kao u operi - svako pjeva svoje, samo sufler može biti špijun!
  Moderne žene opraštaju muškarcu sve - osim siromaštva!
  Znate li po čemu se špijuni razlikuju od obavještajnih službenika?
  Znam! Imamo samo obavještajce - svi su stranci špijuni!
  Šta je bolje sa praznom glavom ili praznim novčanikom? Naravno, sa praznom glavom - to nije tako primetno!
  Um je najbolji sakupljač bogatstva!
  Inteligencija i sreća: zaljubljeni par - rađaju uspjeh, bogatstvo, položaj, ali se brzo razdvajaju!
  Ponosnim muškarcima je lakše slušati savjete kada ih daje žena - osim ako nije njegova žena!
  Mudra žena vredi bogatstvo! A preduzimljiva žena može da ga tuži!
  Ko cijeni ličnost u osobi, a ko novac!
  Čovječanstvo mogu uništiti dvije stvari - kompjuteri i kompjuterski naučnici. Prvi će atrofirati um, drugi to neće moći iskoristiti!
  U ratu je granata drug!
  Općenito, šipak koji priča viceve je poput Fabergeovog jajeta kojim se razbijaju orasi!
  Talenat je kao duša: ne može se oduzeti, ali se može uništiti!
  Osveta nije vrijedna časti - odmazda pristojnosti!
  Zavist je klica zločina, sebičnost zalijeva, dokolica hrani!
  Lijenost je najgori od svih zločina!
  Bolje je dostojanstveno umrijeti od mača nego živjeti kao vol koji je bičem utjeran u štalu!
  U ratu, hrabrost može pobediti lukavstvo, ali lukavstvo nikada ne može pobediti hrabrost!
  Rat čini život strašnim, a smrt dostojnom i lijepom!
  Skromnost je rijetka osobina za komandanta, ali to ga čini još vrednijim!
  - Šakal je u skladu sa rečju kal!
  Lav ima samo jednu prednost u odnosu na šakala - priliku da umre dostojanstveno!
  Tehnologija je dželat hrabrosti!
  - Ali to nije istina! Zapravo, što je viši nivo tehnologije, potrebno je više inteligencije i snalažljivosti na bojnom polju!
  Gdje počinju interesi domovine, završava se lično blagostanje!
  Sloboda mora biti kombinovana sa disciplinom. Anarhija je antiteza slobode!
  Čvrsto pamćenje je najbolji mentor! Općenito, sloboda se može osvojiti mačem, ali samo uz pomoć razuma može se održati!
  - Kada jak ratnik spasi drugog, za ovo nije potrebna posebna počast!
  Na kraju krajeva, kada hrabrost gori u vašem srcu, podići ćete svoj štit u odbranu svojih robova!
  Podlost gada nije izgovor za poštenog čoveka, jer prisustvo prljavštine ne opravdava prljavog čoveka!
  Ljubav nikada nije jeftina - pogotovo ako ne plaćate novčanikom, već dušom!
  Jedina stvar koja može opravdati prolivanje krvi je ako zbog toga suze prestanu teći!
  Oni koji služe za novac nikada neće moći da se porede u borbi sa onima koje vodi hrabro srce i želja za slobodom!
  Dječija suza je opasna jer se pretvara u bijesnu bujicu koja pere civilizacije!
  Funkcija komandanta nije ekstra obrok, već dodatna odgovornost i težak teret!
  Ne zna se šta je važnije - nahraniti sve gladne ili obrisati suze jednom djetetu!
  Zlato je mekše od čelika, ali udara u srce!
  Nije oružje ono što vojnika čini jakim, već oružje vojnika!
  Zaista dug razgovor sa mitraljezom dovodi do pucanja u uvo!
  Seks je najrazornije oružje, posebno opasno zbog svoje dostupnosti!
  Učinkovitost svakog oružja ovisi o odabranoj žrtvi, a još više u seksu!
  Seks je najhumanije oružje, za razliku od drugih smrtonosnih oružja, ono daje život!
  Ljubav retko ubija, ali često boli!
  Ko dugo gleda u gole grudi, zaboravlja obrise grba!
  Bicikl sa pedalama je bolji od Mercedesa bez motora!
  Staro oružje je kao štaka, pouzdano, ali bez manevara!
  Hodanje nije brže, ali je jeftinije - posebno ćete uštedjeti na ljekarima!
  Novac je kao laksativ - sa njim, poštenje i hrabrost napuštaju čoveka!
  Bolje je izgubiti dan na istraživanju nego umrijeti u sekundi!
  U ratu je jurnjava - trčanje u grob!
  Većina zatvorenika je mnogo svetlije duše i čistijeg srca od onih koji ih čuvaju! Lanac ne može biti moralniji od zatvorenika!
  Malo tijelo je kao oštar nož, ali se ne može naoštriti!
  Ženske suze su bolje od bisera, svaka kap je zlatnik!
  Kamenu sjekiru i atomsku energiju treba primijeniti na dobro srce!
  Nema potrebe da se stidite siromaštva ako imate bogatu dušu i zlatno srce!
  Napredak prikriva praznovjerje!
  Preciznost učtivosti ubice i bezobrazluk kreditora!
  Jedan stražar ne košta više od baštenskog strašila!
  U ratu je poraz komandanta jednak pobedi!
  Nedovršeni neprijatelj je kao neliječena bolest - očekujte komplikacije!
  Plemenita mudrost je kao skupo vino - bolje je sakriti od nižih!
  Ako vam ispadnu dva novčića, prvo ne uzmite onaj veći, već onaj koji je skuplji! A ostatak dajte siromasima!
  Poraz je uvijek katastrofa, osim ako ne date puno novca zauzvrat!
  Samo bi nepopravljivi romantik bio zadovoljan da umre od ruke ljupke dame!
  Pragmatičar više voli da rađa novi život!
  Hrabrost može nadoknaditi nedovoljnu obuku, ali trening nikada ne nadoknađuje hrabrost!
  Talenat može zamijeniti obrazovanje, ali obrazovanje nikada neće zamijeniti talenat!
  Uzbuđenje i bijes su samo proteze hrabrosti i hrabrosti!
  Sreća će kao pčela sigurno doletjeti tamo gdje sazrijeva nektar mudrosti i truda!
  Crv, za razliku od orla, lako nestaje. Nisko je uvijek skriveno, ali uzvišeno je ranjivo!
  Ne drži ga toliko lanac u ropstvu koliko strah - slabost barem jedne karike daje hrabrost!
  Časno je umrijeti za Otadžbinu, Ženu, Roditelje, ali je još bolje živjeti za nju!
  U ratu je lakše steći prednost nego je ostvariti! Ovo drugo je slično lovu na muhe oko poraženog lava!
  Jezik je, uprkos svojoj maloj veličini, najjači član tijela. On pokreće milionske armije i smiruje bebu. Sposoban za uništavanje i spašavanje.
  Borac bez rane je kao bogataš bez džepa!
  Muškarcu je potrebna snaga da živi, a ženi da preživi!
  Čak se i ovan može popeti na vrh među ovcama, ali pokušajte postati lider među lavicama!
  Život je previše vrijedan za trgovanje!
  Čelik je oštar, ali ženski jezik je mnogo oštriji!
  Djelujte hrabro ako ne možete vješto!
  Dodavanje jednog civila u odred znači oduzimanje dva vojnika!
  Jedan amater svojom glupošću će pokriti korist od deset specijalista!
  Velika porodica je raj za srce, čistilište za novčanik, pakao za neprijatelje!
  Rastaviti kavez je ponekad teže nego otjerati okrutnog vlasnika!
  Za ruski narod, votka je gora od desetine Hitlera!
  San je izdajnik stvarnosti!
  Postojao bi razlog za ubijanje, ali bi uvijek postojao pištolj!
  Vodka je legalni terorista!
  Alkohol je najveći serijski ubica! Pa hajde da pijemo, ali neka nas ubiju samo alkoholom!
  Bez obzira koliko je mali elektronski čip, propovednik se popeo u njega sa ispruženom rukom!
  Mitraljez je najbolji argument za pokajanje!
  Pravi muškarac treba da bude hrabar u svađi, asertivan u ljubavi, duhovit u svađi!
  Nedovršena votka je kao nezadovoljna žena, ne možete izbjeći glavobolju, bolje je prepustiti se!
  Rat je najuzbudljivija igra, broj učesnika je neograničen, ali se stalno smanjuje!
  U ratu, za razliku od boksa, pobjeda na bodove je slična izdaji, ali sudija nije podmićen!
  Šah je logika i poezija oličena u jednostavnim figurama!
  Sloboda je kao pokvarena devojka, samo što je plaćaju ne novcem, već krvlju!
  Mladost je sestra oholosti, arogancija je sestra hrabrosti, ali samo srodstvom sa iskustvom starca može se roditi pobeda!
  Kad komandant ima svijetlu glavu, postaje mračno u očima neprijatelja!
  Osjećaj za vrijeme je nezamjenjiva osobina komandanta, nije uzalud da kazaljka minuta ima oštar kraj, udara jače od naoštrenog damast čelika!
  Zadovoljstvo i bol su antipodi, ali za neke je nanošenje bola najveće zadovoljstvo!
  Rat i seks pružaju zadovoljstvo, ali ne u mešavini, to je previše smrtonosna četka!
  Što je komad u trapu masniji, zubi za hvatanje bi trebali biti oštriji!
  Teže je uhvatiti zeca nego ubiti mamuta!
  Lijepim ubijanjem stvarate krvave mrtve prirode, ali znalci prebrzo odlaze u grob!
  Umjerenost je dobar kvalitet ako se ne odnosi na prihod! Težak novčanik je uvek lak!
  Kada žena kaže istinu, strast počinje da bledi, a kada laže, izdaja cveta!
  Nežni zagrljaji su gušeći, nema ničeg neumoljivijeg od ljupke omče!
  Dug je težak teret, pogotovo ako nemate čime platiti osim života. Zauzvrat, ne možete ga posuditi!
  Smrtni san je najdublji, ali ne i najslađi, posebno za one koji su zgriješili!
  Hajka je kruna pobede, a bez krune nema pobedničkog kraja!
  Ko zaostane moraće da sustiže do kraja života za jedan otkucaj srca!
  Neotpaljen vojnik, kao zeleno vino, dobiće snagu u bitkama, ali komandant koji ne želi da uči je kao stajnjak - neće sazreti, nego će samo istrunuti!
  Loš komandant uspeva da spase sopstvenu kožu, dobar komandant spasava svoje vojnike od smrti!
  Debi u borbi je važan jer ako izgubite, nećete dobiti bis!
  Ako drug umre, nemoj da se nerviraš, raj je obogaćen dobrim čovekom!
  Šta ako je loše? Tada je postalo lakše onima koji žive na zemlji.
  Istina je jedna, ali religija je mnogo, što znači da vernik ima veće šanse da pogreši nego ateista!
  Čak i ako je ateista u pravu, onda mu njegova istina neće donijeti profit, ali će vjernik, čak i ako se vara, dobiti srećan život i dostojanstvenu smrt!
  Postati ateista je kao ukrasti svoju dušu!
  Vjera je kao odjeća, teško se nosi i ne može se nositi gola! Možete ga promijeniti samo pranjem i odabirom modernog stila! Generalno, religija je kao žena, postaje dosadna i strašno je promijeniti se!
  Vjera je, kao upereni tučak, samo jedna i samo joj se budale smiju!
  Sreća je izbirljivi mladoženja koji ide samo sa slobodom!
  Zašto želiš da staviš zmiju na svoje srce - otvori vrata podzemlja!
  To je zato što pijuk i mišićave ruke zahtijevaju glavu!
  Komandir je sličan glumcu, samo što ponavljanja na bis ne nailaze na aplauz, već na šamare koji vas guraju u zemlju!
  Ljubav je poput oblaka, podložna hirovima i prolivanju suza!
  Milosrđe je osobina jakih, okrutnost se rađa iz neizvjesnosti, a neizvjesnost je slabost!
  Kažnjavanje zla je najvredniji vid dobra, za njega je potrebna duhovna čistoća i hrabrost!
  Odlučnost je nezamjenjiva osobina vladara, plahost uništava države i ostavlja ljude siročadima!
  Čiji bi blaster cvilio, a tvoj bi šutio!
  Ljubav zahteva žrtvu, ništa manje od mržnje!
  - Religija prije svega mora biti moralna, učiti dobroti i poslušnosti! Samo nemojte ljude pretvarati u krdo i spriječiti ih u razmišljanju!
  Revolucija ne treba da menja vrstu ropstva, njen cilj je duhovna sloboda sa jednim stavom - činiti dobro!
  Ništa ne ujedinjuje čovečanstvo kao prava religija, zasnovana na dobroti i zdravom razumu!
  - Samo konačna pobeda najviše istine može opravdati laž! Kao što cilj mira zahtijeva nasilje, lakše je mač odbiti mač nego štit!
  - Istina je uvijek u manjini, a manjina može pobijediti samo uz pomoć pameti i lukavstva! To znači lukavost i inteligencija, vjerni pratioci istine!
  Rob je pre svega kukavica, boji se da ne izgubi lanac!
  Tiranin ima tri kvalitete insekata: ubod škorpiona, šape ljepljive muhe, mrežu krvopija, ali nije mu suđeno da postane krilat!
  Ljepota duše, čistoća srca, snaga ljubavi - ne treba oskrnaviti pretjeranom odmazdom!
  Ako ste u pravu, pravda opravdava okrutnost, ali samo u onoj meri u kojoj žrtvu ne pretvori u dželata!
  Najvredniji kvalitet komandanta je da dostojanstveno prihvati poraz i uci iz njega!
  U modernom ratovanju ko leti pobeđuje, a ko puzi, neprijatelj pogađa!
  Uvreda je oružje nitkova i kukavice; u nastojanju da ponizi druge, on se snižava!
  Samo mrtvi ne griješe, osim ako naravno ne računate lokaciju raja!
  Praksa je majka vještine, u savezu sa talentom!
  Onaj ko je spreman da uči, imaće više koristi od poraza - nego samozadovoljni arogantan od pobede!
  Bolje je umrijeti lijepo nego živjeti ružno!
  Za lenjog čoveka sva vremena su loša, osim sna!
  U ratu je preuranjena radost sestra izdaje!
  Najsavršenija oštrica je uništena kosim rukama!
  Vrijeme u ratu je kao voda, troše dobrotu i ljudskost!
  Ratnik koji sjedi u zasjedi je kao pljačkaš, samo što želi da dobije život, a ne novčanik.
  Za dobrog komandanta važnije je spasiti svoje od ubijanja stranaca!
  Veliki broj grobara umijeća i hrabrosti! Ako želiš da postaneš heroj, ne marširaj poslušno!
  Laž je kao zmija na mjestu psa čuvara - jednom kad ugrize neprijatelja, drugi će te sigurno ugristi na tvojoj slaboj tački!
  Vitez može sve ustupiti dami, osim prava da prvi umre!
  Ruski vojnik može biti ubijen, ali ne može biti poražen!
  Džin nije onaj koji je velikog rasta, već onaj koji ima domet misli koji seže do neba!
  Nasilje stvara vanjsku pokornost i rasplamsava pobunu u duši!
  Zarobljeništvo je kao usijana kovačnica, stvrdne te ako nakon njega zaroniš u ledeni potok oslobođenja!
  Pravda je ponekad surova, ali uvijek mekša od samovolje!
  Sada bosonoga djeca trče do Kungura, moćne tvrđave u kojoj je šest stotina vojnika, pa čak i milicija. Uplašena približavanjem majora Vereščagina sa dve stotine vojnih vojnika, gomila od dve hiljade Pugačeva podigla je opsadu i povukla se.
  
  
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova stigli su do pobunjenika. U početku su bili skeptični prema momku u šortsu i devojčici u tunici. Ali dekret sa suverenovim pečatom uvjerio ih je da poslušaju pukovnika. Ali postalo je još pouzdanije kada je Oleg, zavezujući eksere golim nožnim prstima, bacio ih na poglavicu koji se počeo pojavljivati i prikovao ga za vrata za čep.
  Osim toga, već su doprle glasine o dječaku koji se ne boji hladnoće i trči brže od samog hrta.
  Dječak je primljen za komandanta. A onda je predložio plan. Oni, zajedno s Margaritom, prodiru u Kungur, pobiju sve oficire, a onda horda provali i dokrajči garnizon.
  Što je rado prihvaćeno.
  I dečak i devojčica, ova deca Terminatora požurili su u Kungur. I veliki odred pobunjenika krenuo je za njima.
  Oleg i Margarita su krenuli prema zidu bez daljeg odlaganja. Nekoliko stražara je posječeno. I hajde da posečemo oficire. Počela je panika. Major Vereščagin je pojurio u bitku i bio jedan od prvih koji je poginuo. Ubijena su i tri kapetana.
  Djeca su bacala oštro naoštrene diskove i sjekla sabljama od kaljenog čelika. Bacali su i domaće, ali vrlo moćne granate. Od koje je neprijatelj poleteo više i bio rastrgan u komade. I dobio sam ga od ove terminatorske djece.
  A onda su pobunjenici krenuli u bitku. I kako su počeli da seku i uništavaju. I već zbunjeni i bezglavi garnizon se predaje vojsci Pugačovljevih izaslanika.
  Djeca su završila zadatak. I zauzevši Kungur, pojurili su nazad, blizu Ufe, gdje se približavala ogromna vojska Emeljana Pugačeva.
  Dječak i djevojčica su trčali i pjevali;
  U domovini slavuji pjevaju psalam;
  U njemu blistavo sunce sviće...
  Donosi milost - mir, udobnost,
  I otvara vam oči - Gospodnja svjetlost!
  
  Gdje su đurđice, a gdje rojevi tratinčica,
  A plastovi sijena teku medom...
  Postat ćeš stvaran - poznaj heroja -
  Odlomite oštre rogove demona!
  
  Sad kroz polja trčiš bos,
  Samo mali dječak - mitraljez je težak!
  I hlade ti se pete pod rosom -
  Spremni za matiranje protivnika!
  
  Demijurg će oblikovati prirodu,
  Kreirajte šare u olujnom sjaju...
  Avaj, malo strogi Bog je hirurg -
  Ko ti ne da samo pet!
  
  Mi ljudi smo takođe strašni kreatori -
  Sposoban da prihvati vaš novi svijet!
  Nema potrebe da se pokazuje ovčiji stid -
  Onda će se vojska odmah okupiti za bitku!
  
  Pionir je sada u zarobljeništvu,
  Dželat ga je povukao na stalak i dao mu bič...
  Ali ljudi ne proklinju sotonu -
  Jer i kušnje su dar!
  
  Za svemir - putevi su svi u cveću,
  Imaju zanos čistog potoka...
  I treba da pobedimo podli strah -
  Bez skrivanja u kutiji sa agilnošću jegulje!
  
  Nažalost, cijela Zemlja je puna kovčega.
  Čak i ako im je to fetiš šou u tamnici...
  Videćemo to u Edenu -
  Uostalom, pred Bogom je mali heroj!
  
  Ali čovek je u suštini i Bog,
  Intelektualno, on je okretan džin...
  Brod napušta bujnu pećinu,
  Narod i vođa su jedno bez užasa!
  
  Karizma je takođe kapital,
  Neka ne bude lako pustiti u promet...
  I ako je neko imao iluzije,
  Lopov ga je već uštipnuo pajserom!
  
  Kada naš um dostigne svoj vrhunac,
  A mrtvi će vaskrsnuti naučnim napretkom...
  Pokriti će led tepihom cvijeća,
  A mi smo na maršu ka drugim svemirima!
  Oleg Rybačenko i Margarita sustigli su vepra na putu. Ubili su ga i pojeli sirovo meso. Ali šta je Tarzan jeo i zašto su gori?
  I meso su ponijeli sa sobom.
  Oleg je otrčao i pomislio:
  Da je serija o Tarzanu i dalje kul. Ali komponovao je i cool stvari. Ovo je zanimljiv prilog o džungli i divljim majmunima. Ali recimo sa devojkom?
  Ovo je još nevjerovatnije...
  Zatim su on i Margarita sastavili nekoliko aforizama kako bi bilo zabavnije;
  Političaru su svi putevi krivi, ali vode pravo ka cilju!
  Zlato je meko, ali ima moć drobljenja!
  Teški metal je zlato, ali zlato je lagano!
  Iako je zlato teški metal, u velikim količinama vas čini nepotopivim!
  Dželat radi rukama, ali se proizvod nosi nogama!
  Ako želite da preuzmete tron, imajte kralja u glavi!
  Ako hoćeš, on će dobiti mjesto lava, biti lisica u lukavstvu, a hijena u podlosti!
  Najuspješniji političar je lukava lisica i grabežljivi tigar, kao i majmun u korištenju tuđih trikova!
  Ko nije lisica u politici, magarac je u životu!
  Laskava lisica ima navike vuka!
  Vojno lukavstvo nije protivno časti, osim kada se okrene protiv vas!
  U ratu je nemar kao smola u medu, ima samo krv!
  Zaobilazni manevar liči na udicu, ne samo po formi, već i po rezultatu!
  Bez obzira koliko su jake ruke, bez glave one su ništa više od manekenke!
  Genijalnost se može porediti sa trećom rukom, samo sa mnogo većim zamahom!
  Revolucija krvari, što vodi poboljšanju naroda, sagorijeva salo, što obnavlja elitu!
  Najveće dividende na investicije dobiće oni koji ne štede majčino mleko za svoju decu!
  Bijela laž je istina izrečena na nov način!
  Žena je blago koje može podmititi najbogatije i oružje koje može srušiti najjače!
  Problemi su vječan pojam, čak ih i smrt samo prebacuje na najmilije pokojnika!
  Sreća je cvijet koji je oplođen kostima i zaliven krvlju!
  - Temelj pomešan sa krvlju je veoma klimav, pa samo u živom telu krv ima moć!
  Sve je podložno promjenama, osim osjećaja odgovornosti i dužnosti!
  Loše je izgubiti život, ali je mnogo gore izgubiti besmrtnost!
  Bolje je leteti jedan sat nego puzati sto godina!
  Snaga je sinonim za slobodu, sloboda je sinonim za dužnost, dužnost zahteva samopožrtvovanje i odricanje!
  Heroj slabe glave razlikuje se od manekena po tome što sam sebe sakati!
  Psihologija je ključ pobjede, samo trebate znati odabrati pravu bravu!
  Ne šalju svoja srca u izviđanje, ali im ne odsijecaju glave!
  Brzina rađa pobedu, brzina donosi sreću, brzina je druga sreća!
  Brzina rađa pobedu, brzina donosi sreću, brzina je druga sreća!
  Ledeni dah smrti tjera srce da drhti i trga crijeva kukavice. Ali hrabri iz blizine koščate starice sa naoštrenom kosom: dobija oštrinu reakcije, staloženost u borbi, oslobađa se viška sala!
  Temperament kod žena često koegzistira sa skromnošću - kao i hrabrost kod muškaraca!
  Tehnologija je koncept sa dvije oštrice - ne toleriše glupost!
  Najslađe voće je ono koje je najteže ubrati!
  Bezobzirnost je suprotnost hrabrosti, hrabrost i proračunatost samo u paru će roditi pobjedu! Čaša pobjede, kao boca votke, da bi se izbjegle nevolje, potrebne su tri stvari: sreća, inteligencija i hrabrost!
  Smrt nikada nije privremena, ali život je trajan!
  Ne postoji takva religija koja logično objašnjava postojeće stanje i prisustvo razuma!
  Ovdje ste u pravu, ali sam ljudski um nije najlogičnija stvar na našem svijetu. Ponekad se čak čini da ništa nije iracionalnije od logike!
  Rat bez krvi je kao život bez bola!
  Sposobnost samostalnog preživljavanja važnija je za ratnika od ubijanja neprijatelja! Svaki rat završava u miru, a život završava sahranom!
  Ljubav tinejdžera je poput stakla: previše krhka, lako se lomi i boli!
  Rob i kralj izlaze iz iste materice, ako su isti prije rođenja, zašto onda ne bi bili jednaki poslije!
  Naučni napredak bez razvoja morala je ravan pokušaju pušenja od nuklearne eksplozije!
  Bezbrižnost u ratu je majka zločina i sestra izdaje!
  ,Hleb ratni je najgorci: natopljen krvlju brace i suzama majcinim!
  Rađanje djece je mnogo ugodnije od rađanja leševa - iako i jedno i drugo zahtijeva vještinu i strast!
  Ropstvo počinje bez želje za učenjem i razmišljanjem!
  Mudre riječi su dobre - dobra djela su bolja!
  Život je uvijek briljantan, ali smrt je osrednja!
  Nauka nije sve, najnaprednije oružje zahtijeva vješte ruke i fleksibilan um! Duh pobeđuje materiju!
  Svaki trenutak prestaje da bude divan čim se smrzne, smrzne se kao komad leda!
  Kretanje je prava sreća!
  Domovina je nešto najvrednije što čovjek ima, bez nje život nema smisla!
  Čovek bez domovine je kao telo bez duše!
  Religija je utjeha za slabe - svaka nesreća izgleda beznačajna ako je privremena!
  Ako je tehnologija anđeo čuvar, onda je borbeni duh Bog rata!
  Lakše je pokupiti okean supenom kašikom nego se svađati sa ateistom!
  Kompjuter kao devojka voli mlade i uporne!
  Smrt se razlikuje od voljene po tome što uvijek pokušavaju odgoditi susret s njom!
  Smrt se razlikuje od ljubavnika po tome što uvek dođe u pogrešno vreme, ali niko je ne krivi što kasni!
  Oni koji štede na sigurnosti, švorc će na sahrani!
  Dobro hranjena vojska je ključ prosperiteta!
  U ratu je dobra priprema kao vazduh za pluća; loša mešavina gasova sakati i ubija!
  Kada osoba umjetno sebi daje zastrašujući izgled, to je siguran znak duhovne slabosti.
  Strašno je vuk u ovčijoj koži, a ne ovca u vučjoj koži!
  Za čovjeka nema ništa važnije, ratna umjetnost je sinonim za dostojan život! Bolja je smrt tigra od zivota psa!
  Smrt u ratu je opravdana samo kada je neprijatelj kupi po previsokoj ceni, a davanje poklona neprijatelju je jednako izdaji.
  Izviđani neprijatelj je skoro poražen, samo treba da ne dozvolite da vaše šanse propadnu!
  Leš neprijatelja je skup, ali živi neprijatelj će i dalje koštati više!
  Stealth je pobjednički kvalitet!
  Općenito, život bez poteškoća je kao supa bez začina: previše - gorkog je okusa, ali nedovoljno - ne ide vam u grlo!
  Čovjek mora ubiti i spasiti nekoga barem jednom u životu! Štaviše, ako prvi ima sreće, onda je drugi neizostavan test hrabrosti!
  Kompjuter je bolji od atomske bombe, to je najsigurniji način da se pokore narodi i nateraju da rade za pobednika! Osim toga, ne plašim se iskušenja! Svaka vjera onda nešto vrijedi ako se zna braniti!
  U mladosti krv teče brže, a "kotlić" toplije!
  Sporo magarac, gori od svinje, takođe smrdi, ali ne daje meso!
  Automatska vatra i huk granate su najbolje stvari koje treba zapamtiti!
  Vjera bez dokaza: da soko, bez krila, može ogrebati, ali mu neće dozvoliti da se uzdigne!
  Vjerska rasprava je najbesplodnija - jer obojica koji se svađaju nemaju pojma o temi o kojoj se svađaju!
  U trci između naučnog i tehnološkog napretka i morala, ovaj drugi je osuđen na ulogu autsajdera! Iako čovječanstvo rizikuje da padne u ponor između nauke i morala!
  Ko štedi na nauci, pljačka svoje potomke, a ko pljačka svoje potomke, zauvijek će ostati siromah!
  Pljačkajući potomke možete zaraditi kapital, ali se ne možete obogatiti!
  ! Politika je prljav posao koji se radi u čistim odijelima!
  Istina je uvijek višestruka, ali greška je jednolična!
  Ljepota je dijalektički pojam - samo je ružnoća univerzalna!
  Moderno oružje, za razliku od vina, voli mladost!
  Poštedjeti neprijatelja je kao sjediti na bodežu - čelik ne poznaje osjećaj empatije!
  Najbolje oružje je domišljatost, ne zahteva troškove, ali je skupo!
  Kada je broj leševa više od jednog, oni se iz tragedije pretvaraju u statistiku!
  Ubistvo je kao da prvi put izgubiš nevinost i boli, a onda sa svakim novim činom sve je više zadovoljstva!
  Loš izviđač je onaj koji ne može da predvidi izlaz u slučaju neuspjeha!
  U bilo kojoj drugoj oblasti, greška može koštati života i zdravlja, a samo kada griješite u vjeri rizikujete da izgubite svoju besmrtnost!
  Zvijer ima očnjake, čovjek ima pištolj, životinja se oslanja na mišiće, a čovjek na um! Iskušenja otupljuju zube, ali izoštravaju um - stoga je um besmrtan, napredak će, poput vječnog motora, dovesti do prosperiteta!
  Čak i najstrašnije vijesti postaju uobičajene zbog stalnog ponavljanja!
  Kada agent radi za dvije obavještajne agencije, dodijelivši djetetu koje pokušava da ugura dvije dude u usta, rizikuje da mu pocepa usta!
  Pokret je kiša pod kojom raste cvijeće zdravlja i motika koja iščupa korov bolesti!
  Slepi ne mogu da vide slepe - idu gde hoće!
  Ne može slijepac da izvede - kroz put vjernog prolaznika!
  Ali ne čekajte vidovitog putnika - pomozite jadnom slijepcu!
  Čovjek se lako lomi, teško potčinjava, a vrlo rijetko postiže ljubav od prirode!
  U kartama sreća dolazi do svijetle glave, okretnih prstiju i mirnog srca!
  Općenito, zločin nije čokolada; ako se uprljaš, nećeš živjeti slatkim životom, ali ćeš sigurno dobiti gojaznost srca!
  Nedostatak snage može nadoknaditi višak inteligencije, ali nikakav višak snage ne može nadoknaditi nedostatak inteligencije!
  Talenat može zamijeniti nedostatak obrazovanja, ali nikakvo obrazovanje ne može zamijeniti nedostatak talenta!
  Dijamant je dragulj bez poliranja, ali nikakvo poliranje neće pretvoriti ugalj u dijamant!
  Tuđa smrt je zabavna, ali tvoja sopstvena smrt čini da ti srce prsne i duša tone u tvoje čizme!
  Novac je kao prljavština, lepi se za krvave ruke i klizave duše!
  Od svih oblika fanatizma, religiozni je najiracionalniji i najsebičniji, pa je prvenstveno usmjeren na postizanje lične besmrtnosti!
  Ljubav se od silovanja razlikuje samo po obliku plaćanja - plaćanja u naturi za potonju radnju!
  Bolje je izgubiti u pravednosti nego dobiti u grijehu!
  Gubitak pravednika je dobitak na nebu, dobitak grešnika je pljačka duše!
  Negirajući Boga, komunisti su stavili ogroman teret na ljudska ramena! Želeći da zauzme mjesto Svemogućeg, čovjek nije mogao izdržati golgotski bol i đavolska iskušenja!
  Bez Isusove moći, ljudi su, umjesto da izgrade kraljevstvo dobrote i pravde, upali u bazen poroka!
  Bezbrojna blaga u ljudskoj duši, samo ako počnete da ih pljačkate, brzo će presušiti ne donoseći bogatstvo!
  Svaki seksualni čin, blago koje dijelite između dvoje i nijedan lopov neće vam ga ukrasti iz srca!
  Svaki čovjek ima nešto zajedničko sa primatom, dobro je ako je potencija, ali češće inteligencija!
  Bilo bi smiješno da nije istina!
  Nažalost, imamo više nego pristojnih ljudi i poštenih političara!
  Ko izda svoju dušu uvek ostaje na gubitku - on daje besmrtnost za smrtnika!
  Pobjeda nad jakim protivnikom obično košta više, ali je nećete dati uzalud!
  Ubistvo se ne može pravdati ličnim interesom i profitom - samo čast, sloboda i domovina su zagovornici nasilja!
  Dobro bi trebalo biti sa mitraljezom,
  Udari kao bijesni čelik!
  Tako da krv teče kao vodopad,
  Zlo nema milosti, pobijte sve!
  Od svih umjetničkih djela, upravo su vojna remek-djela najčvršće urezana u pamćenje ljudi i izazivaju najviše suza!
  - Slika naslikana krvlju: svjetlija od uljane slike i blijedi mnogo sporije!
  Pristojan čovek pravdu stavlja iznad porodice i prijateljstva! Mora postojati jedan zakon za neprijatelje i prijatelje, kao što muž ima za svoju ženu!
  Prisustvo različitih zakona pretvara pravdu u prostitutku!
  Jak protivnik jača vaše tijelo i volju, čini vas jačim - slab vam kvari dušu i slabi tijelo, čineći vas slabijim!
  Dakle, težak put donosi mnogo lakšu pobedu!
  Vojniku su date ruke da puca, a mozak da stane na vrijeme!
  Ubiti budalu: isto je kao da ga ubodeš iglom, pucati u pametnjaka je kao da ga udariš granatom!
  Priroda je majka čovjeka, a majka velikog pronalazača ne može biti potpuna budala! Iako joj nedostaje praktične domišljatosti!
  Metak je najefikasnija edukativna metoda u komunikaciji sa mladima, kao i sa starim ljudima!
  Samo se efikasnost uticaja smanjuje! Često ćete izgubiti autoritet, ali ako vas uhvate, morat ćete uzgajati zombije!
  Religija spušta oholu osobu na nivo životinje - dajući izbor između ovce i koze!
  Bolje je dati svoju kožu ljudima kao ovcama nego zauvek siktati kao zmija!
  Općenito, koncept rada s glavom uključuje ne samo doslovno tumačenje, čak i kada su u pitanju borilačke vještine!
  Ako želiš da se obogatiš, krsti se kao Jevrej; ako želiš da se razoriš, pozajmi od Jevreja!
  Olovo pomaže probavi, posebno ako je pilula u obliku patrone!
  Službenik koji ne prima mito je kao djevica prostitutka!
  Obično, da biste spasili jednog, morate ubiti drugog! Ovo je nesumnjivo okrutan zakon, ali vraća prirodnu ravnotežu vrsta!
  Nema boljeg borca na svijetu od ruskog vojnika, i nema većeg tiranina od ruskog generala!
  Pretjerani luksuz je znak lakomislenosti, lakomislenost je preteča neminovne propasti!
  Mudre riječi iz usta gada, kao fontana sa smetlišta!
  Vi imate prednost u dužini, ali ja imam prednost u umu!
  Ponekad možete ubiti, ali nikada ne možete oduzeti nadu!
  U ratu, ako propustiš sekundu, možeš izgubiti cijelu vječnost!
  Običan toranj je jadan među neboderima, ali veličanstven među kolibama!
  Čovjek se pokorava sili, poštuje okrutnost, prezire blagost i ne cijeni dobrotu!
  Seks je najbolji lijek za sve mentalne bolesti, ali je nažalost skup i teško dostupan!
  Ko ne voli seks, ne voli život i ne cijeni tjelesne radosti!
  Poeziji je zajedničko sa vinom to što njena vrijednost vremenom raste, ali ni vijekovi ne dopuštaju da stihovi izblijede niti da se ugase iskre!
  Vojnik je kao kompjuter - broji jedan ili nula, ali ratnik je prijatelj i neprijatelj!
  Čovjek se od životinja razlikuje po humanizmu, i sposobnosti da djeluje suprotno instinktima!
  Nasilje nad ženama ponekad proizvodi zdravu djecu, ali nasilje nad prirodom proizvodi samo čudovišta!
  Ako je majka okrutna, okrutna su i djeca! Kakva je priroda, takav je i njen potomak - čovjek!
  Prijateljstvo se traži od jakih, hrana od bogatih, a odanost se pokazuje neustrašivim!
  Napad je najbolji način da se neutrališe brojčana prednost neprijatelja - prisiljavanje na uzvrat je kao da im odsiječete polovinu ruku!
  .Za ženu ljubav je zadovoljstvo i prihod, za muškarce zadovoljstvo i trošak!
  Izmišljanje novog oružja za nemoralnu osobu je kao da otpiliš noge stolice kada ti je konopac omotan oko vrata!
  Po dolasku kod Ufe, momci su Pugačovu izvijestili o završetku zadatka.
  Seljački kralj je bio iznenađen što su djeca tako brzo radila. I naravno da ih je nagradio. Svakom je poklonio srebrni krst. I po dvije stotine rubalja.
  Zatim je uslijedio napad na Ufu. Margarita i Oleg, kao i uvijek, su u prvom planu i ubrzano napadaju.
  Seku neprijatelje sabljama i bacaju bombe.
  Garnizon Ufe je već bio slab od gladi, a pobede pobunjenika slomile su njihov duh.
  Osim toga, kozački kralj ima skoro pedeset hiljada vojnika - ogromnu snagu...
  Nakon što je Oleg Rybačenko usmrtio komandanta, preostali borci su se predali.
  Položene su zakletve, odrezane su im pletenice i ošišane su kozačke. Neki oficiri su odlučili da se pridruže Pugačovu. Je li omča bolja?
  Ukratko, Ufa je lako zauzeta. Čak je i kozački car zažalio što nije upao u grad Jaicki.
  Općenito, stvari su išle bolje za Pugačova. Sada se više trupa može poslati u fabrike Urala. A Beloborodov dobija instrukcije da zauzme sve gradove i Tobolsk.
  Definitivno je donesena odluka da se ide u Kazanj, a zatim u Moskvu. Emelyan Pugachev je čak izvijestio da se njegov sin carević Pavel sam pridružio kampanji i da će tron predati ocu. U svakom slučaju, mnogi su povjerovali u ovo.
  Pugačovljeva vojska je nastavila da raste. Stigle su vijesti o zauzimanju još nekoliko uralskih tvornica, te novih oružja, zaliha i baruta.
  Nakon toga je ogromna vojska krenula u pohod. Kretala se uz rijeku, uz obje obale prema Volgi.
  Car Emelyan Pugachev bio je veseo i zadovoljan. Za sada mu stvari idu jako dobro. Općenito, pobunjenici nikada nisu ozbiljno pretučeni. A ugled novog ruskog cara raste. I svaki dan mu se pridružuju hiljade novih ratnika.
  Samoproglašeni kralj ima i dosta konjice. I sve miriše na pravu pobedu.
  Deca čuvari trče ispred ostatka vojske. Veseli su i puno se smiju.
  Ovdje mladi ratnici napadaju husarsku patrolu. Prečica, par granata bačenih golim prstima. I borci su uništeni.
  Sljedeća je tvrđava Osa. U pravoj priči, popustila je bez borbe. Dakle, momci još nikog nisu upali ili ubili.
  Čak im je i postalo malo dosadno... Momci su pevali;
  Spartak je podigao robove na junačka djela,
  Da zbacim jaram omraženih prinčeva...
  Nesretnika je pretvorio u roj orlova -
  Poziv je jednostavan - proširite svoje snove!
  
  Izvucite mač boreći se,
  I nemilosrdno poseci svoje zle neprijatelje...
  Srećom, brzo ćeš otvoriti put kao borac,
  Pokojnik će zauvek živeti u granitu!
  
  Hajde da skinemo mesec sa neba, nema potrebe,
  Otvorićemo prostranstva Marsa kao kapije,
  I veruj u Veneru, doći ću...
  Cijeli Mliječni put će pasti pod mač heroja!
  
  Na nebu su zvezde i oči devojaka -
  Sjaju safirima i rubinima...
  I moje divlje misli lete -
  Kad je naš predak mijesio Mamajinu stranu!
  
  Smrtni Čelubej je uzviknuo u gomili -
  Ta Rus' će propasti pod kopitom vihora...
  Čudan je ludi krik - ubijte sve:
  Da su smeh i zvučne pesme utihnule!
  
  Odgovor iz Peresveta je dat glasno,
  Udarac koplja i neprijatelj u paklu noćne more...
  Zindan neće čekati ratnika -
  Pobijedićemo, vi ljudi vjerujete u to!
  
  Stijena je podmukla - ima dana u oblacima,
  Nije svaki put sreće i trofeja...
  A naši gradovi su vatra, svjetla,
  Očigledno ni mi nismo izdržali bitku!
  
  Ali znaj rusko mesto u trijumfu,
  Naš predak Cezar, strašni Makedonac...
  Planete će se uskoro pretvoriti u raj,
  Sir s čajem je vrlo ukusan Poshekhonsky!
  Tvrđava Osa se, kao iu stvarnoj istoriji, predala bez borbe. Garnizon i njegovi komandanti zakleli su se na vernost kozačkom kralju. I nakon toga je Pugačovljeva vojska krenula dalje. Marširajući pobjednički i pridruživši se hiljadama seljaka. Ogromna vojska koja brzo raste. Na istoku su Pugačevci zauzeli još nekoliko gradova i približili se Tobolsku, gdje se sklonio Delongov korpus.
  Pobunjenici su preuzeli gotovo sve fabrike Urala, a tu je i nova uprava. Na zapadu su zauzeli Samaru i tu se utvrdili. Sve više ljudi prati pobunjenike.
  A iza seljačkog kralja stoje velike snage. U samom Kazanju ima mnogo njegovih pristalica. Guverneru Kant, ovaj Nijemac se bukvalno trese od straha. Mali odred poslan u susret Pugačevovoj vojsci je zarobljen. Potemkin, koji se nalazi u Kazanskom Kremlju, takođe se trese od straha.
  Šta može protiv takve vojske...
  A Oleg Rybačenko i Margarita ponovo izvode podvige. Ovoga puta preselili su se u vrijeme Elizabete Petrovne. I uhvate Fridriha. Ali to je druga priča. Tamo su on i Margarita pokušali, a veliki kralj Njemačke je nakon poraza bio zarobljen. I njegovi stražari su ubijeni.
  Dječak i djevojčica proletjeli su kao uragan, pogotovo što je Fridrih ostao sa vrlo malom pratnjom. Ali ova djeca su sve isjekla i na ramenima komandanta donijela u ruski logor. Tako je Nemačka kapitulirala.
  I Rusija je anektirala Istočnu Prusku.
  I Elizabeta Druga je živjela duže u radosti. A nasljednik Petar je umro od hemoroidne kolike. Tako je Rusija uspela da sačuva svoje dobitke. Ali Njemačka se nikada nije ujedinila!
  A onda je Poljsko-Litvanski savez u potpunosti postao dio Rusije...
  Pa, Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova ostali su tamo vrlo kratko. I imaju novu tešku misiju!
  Ali za sada Pugačov može bez njih. Ima važnijih stvari koje treba uraditi.
   Evo ga Oleg Rybačenko, navodno sjajan, iako relativno mlad, sportista koji učestvuje za Rusiju na srednjovekovnim takmičenjima. Jedan protiv stotinu odabranih vitezova. Čak su mu i tegove vezali za noge, da bude iskrenije. Šta je sa Olegom Rybačenkom? U njemu su oduvek živele moći fantastičnog Supermena, jer ovo je i san i ne san, već nešto fazmogorično, gde se svi skriveni snovi ostvaruju.
  Na nebu je bilo čak sedam svjetala. I svaki je u boji duge.
  Pred njim je britanski princ Čarls, nadaren posebnim darom: da prašta i smiluje se onima koji stoje pred smrtničkim tunelom, kroz koji se otvara put u drugi svet.
  A ti si samo dječak koji se nalazi na mjestu gdje se odlučuje o posthumnoj sudbini velikog čovjeka.
  Olega Rybačenka je veoma bolno udario u nogu kada su se kačili dodatni okovi. Mladi pukovnik je jedva suzdržao usklik koji mu je izletio iz grudi.
  Njegovo tijelo je postalo još mlađe, baš kao srednjoškolac, a ne tako mišićavo kao prije.
  A princ je, pretvarajući se da se ništa nije dogodilo, viknuo zaglušno, s laganom promuklošću u glasu:
  - Dakle, sada ste ravnopravni... Subjekti kretanja brzih konja, marš!
  Publika koja je sjedila na tribinama počela je glasno da zviždi.
  Oleg Rybačenko, barem u paralelnoj viziji, supermen je najviše klase. Ovdje sam malo požalio što sam dozvolio da se pegle zakače za sebe. Na prvi pogled, dvadeset funti ili devet kilograma nije ništa; suparnici imaju oklop ništa manje težine. Ali ako su vezani posebno za noge, a udovi okovani, onda to nikome neće izgledati kao glupost.
  Teško se možete kretati sa svojim umanjenim tijelom.
  U prvoj rundi, svi protivnici Olega Rybačenka, koji je postao novajlija u novom svijetu, utrkivali su se u gotovo ujedinjenoj koloni načičkanoj šiljcima. Čak i tokom praktičnog testa, u stilu fantasy trke, borci su se ponašali gotovo prirodno prema ljudima.
  Dječak pisac se nije osjećao sasvim opušteno. A snaga nije nimalo ista kao prije... Nešto ga ne obuzima energijom. I vaše tijelo izgleda ne više od deset godina, ali bilo je dvanaest. A protivnici su mnogo veći od vas i bježe.
  Skakanje i usisavanje u stomaku, prilagođavanje čudnom
  uniforme, oružje i zagrevanje. Veliki, spoljni krug lista merio je osamsto pedeset metara i bio je položen sa tri različite naizmenične obloge: glatke kamene ploče, oštri šljunak (ponekad su krive bosonoge žene i tinejdžeri bili primorani da ih pregaze za kaznu), i uredno položen, nabijen okrugli šljunak.
  Oleg Rybačenko je sa uzbunom pomislio da će se možda nastaviti ovako smanjivati dok se ne pretvori u embrion i konačno nestane.
  Ili je ovo možda samo za vrijeme trajanja testa?
  Svaki pokrivač naišao je četiri puta, veća dužina je nađena na oštrom kamenju, pa je bilo nemoguće održavati ujednačen ritam trčanja na običan način.
  Oleg Rybačenko, koji je konačno postao dječak, jedini je trčao bos i osjećao bode golog potplata. Da, uslovi su očigledno nejednaki.
  Ali uz sve to, svaki učesnik smrtonosne trke, svete bitke za budućnost carstva, smatrao je sebe, ako ne najjačim borcem u svemiru, onda mnogo višim od nivoa glupih prosječnih seljaka. Pa, neki ruski gad im nije rival.
  I čak je ponižavajuće što se toliko njih okupilo protiv odrpanog dječaka.
  Oleg Rybačenko je, naravno, imao jake bolove u potkoljenici, koja je bila nagnječena udarcem malja. Nakon nemilosrdnog "krštenja", čak je postala otečena i poplavila. O, dželatu-kovaču, htio bih da te udarim zglobovima šake u tvoju tupu sljepoočnicu. Oboriti ga tako, ili još bolje, istim teškim maljem u obliku dijamanta! Međutim, nikad nije kasno! U ovom svemiru dječak je trčao bos, što je rijedak užitak za rođenog Moskovljanina i princa, posebno s njihovim pretjerano brižnim i primamljivim bontonom. Istina, sada je Oleg Rybachenko počeo izgledati još mlađe - ne stariji od deset, najviše jedanaest godina, a njegova dječačka bosonogost više nije djelovala neprirodno.
  Dečak pukovnik se razveselio i zapevao:
  - Ko je veseo, smeje se! Ko to želi, to će i postići! Ko traži uvek će naći!
  Osjećaji oštrine kamenja sada su se činili ugodnim i oštro prodornim u isto vrijeme. Ali ovo se samo okomilo na vječnog tinejdžera, odnosno dječaka.
  I energija koja se povukla počela je da se vraća u mlade mišiće.
  Nakon trećeg kruga, nekoliko srednjovjekovnih i vrlo jakih ratnika je gotovo histerično pokušalo, uz pomoć konjske drskosti, da prođe naprijed. Grdili su se dok su hodali i čak su počeli postepeno da sustižu Olega Rybačenka, koji nije imao posebne komplekse i još je išao na rep kolone.
  Dječak pukovnik je odlučio da još ne forsira stvari i da sačeka.
  Formacija se počela malo po malo rastezati, poput trbuha boa constrictora, a već u petom krugu svi su ratnici potrčali drugačije. Ne kao prije u masivnim potiljcima jednih drugih, već sa impresivnim razmakom.
  Metal je zveckao, škripao pod kovanim čizmama...
  Oštri i iskusni Oleg Rybačenko vidio je da se vojnici u oklopima znoje i sve teže dišu. Razumljivo je zašto su bosonogog dječaka objesili lance. Dječak laganog tijela, lako je mogao oboriti čitavu hordu starijih, težih boraca.
   Sada je jedan od njih, uz očajnički napor, stigao, s druge strane, do okretnog dječaka pukovnika. Oleg Rybačenko je izbegao pokušaj da ga koso poseče i zabio je mač u rogovu glavu. Udarac koji je okrenuo tijelo bio je toliko jak da je neprijateljski šlem puknuo i on je krvave glave pao u šljunak. Nekoliko djevojaka, bolničarki u bijelim mantilima i crnim papučama, zgrabilo je nesretnog ratnika.
  Ništa mu nije moglo pomoći!
  Oleg Rybachenko je, čuvši njihov iznenađeni usklik, filozofski primijetio:
  - Za jako dete je bolje da bude takvo kakvo jeste, a da izgleda kao jaka odrasla osoba uvek je bolje da izgleda drugačije od onakvog kakav jeste! Ali u svakom slučaju, bolje je da vladar nikada ne izgleda slab - čak i ako je njegova glavna snaga obmana!
  Nije li vrijeme za energičniji rad?
  Oleg Rybačenko, okrećući se na oštro kamenje koje je davalo podršku njegovim petama, zarezao je u oklop drugog. Pao je, ali je odmah skočio, a princ terminator je upotrijebio spinner i udario mu natučeno stopalo u glavu, koje je već zaraslo tokom trčanja. Neprijatelj nije očekivao tako brz napad, pa je, promašivši slepoočnicu pokrivenu šlemom, kao tele koje je ubio mesarska toljaga, pao je.
  Imalo se čime ponositi! Iako malo boli.
  Smrtonosni udarac, pogotovo jer je komad željeza povećao težinu udarca. Nakon toga Oleg Rybachenko je još neko vrijeme svirao publici i dopustio da ga sustigne treći - Comte de Lacafer. Mačevima je pogodio previsoko i sapleo se, što mu je zapravo slomilo nogu. Naravno, komadi željeza su vas spriječili da pobjegnete, ali s njima ste se osjećali kao da udarate sjekirom.
  Dječak pukovnik je isplazio jezik i skočio više, osjećajući sve više energije u sebi.
  Dakle, on, kao i Bruce Lee, Jackie Chan, Steven Seagal, a možda čak i bolji od svih njih zajedno, ima više vremena da razvije svoje vještine.
  Osim ako, naravno, nemilosrdno vrijeme ne odbaci zaborav. Ali postoji nada da će ga Margarita spasiti.
  I tek u devetom krugu mladi terminator-ratnik, prkosno poskakujući, povećava brzinu. Isprva je, jedan po jedan, poput plutače sa motornim čamcem, sustigao sve koji su bili malo iza, milosrdno ih ne udarajući. Istina, nekoliko njih, ne cijeneći dječakovu plemenitost, pojurilo je s obje strane, ali ih je poletni mlin posjekao, tako da su im glave odletjele. To je već smrt bez ikakve šanse.
  Oleg Rybačenko je prosiktao:
  - Rat, rat je!
  Nešto se dogodilo potomcima Vikinga i ratobornih Saksonaca; nisu se usudili masovno juriti, već su nastavili bježati. Možda je njihova brojčana superiornost diktirala takvu taktiku. Ili nepisana pravila smrtonosne igre? Oleg Rybachenko , ne žureći ni na koga, počeo je sustizati vođe tzv. Naravno, desetak drugih krunskih ratnika, pa čak i onih koji su posjedovali jedno ili drugo, nesumnjivo se nije moglo svidjeti ovakvom stanju stvari. Ali pošto su izgubili pet, iz nekog razloga niko nije požurio u osvetu. Očigledno su Rusi shvatili da neće poslati slabića na turnir Skopin-Shuisky koji će ga spasiti.
  Čak i ako je samo dečak u telu, on ima iskustvo iskusnog veterana iz različitih vekova.
  I ne samo u vojsci Emeljana Pugačeva.
  A kada je Oleg Rybačenko isplazio jezik i frustrirano su još više pojačali tempo. Ali teško disanje je sve ovo govorilo na kratko. Gdje bi trebali ići? Ali Vikinzi i Saksonci su jaki i tvrdoglavi. Kosti će položiti, ali svoje neće odustati. Dvadeset i jednu godinu Švedska se borila protiv ruskih trupa Petra Velikog, primoravši na kraju da mirovni sporazum bude formalizovan ne kao osvajanje, već kao kupovina. Oni su iscrpili rusku državu, smanjivši broj stanovnika za petinu tokom rata!
  Dječak pukovnik je skočio, izbjegavajući bacanje.
  A to je bilo kada su žene rađale desetoro djece po porodici!
  To zdravo potomstvo je ključ uspjeha svake moći.
  A Britanija je zapravo uspjela pobijediti u svom jedinom ratu s Rusijom, nakon što je okupirala veći dio Krima. Britanci su se tada pokazali jaki, prvi put u četvrt milenijuma, uspevši da odgrizu deo teritorije od Rusije.
  Dječak je udario po zaostalom ratniku, a tijelo bez glave se srušilo na kamenje. Ostali su počeli da dišu još teže, pokušavajući da pojačaju tempo.
  Ali ovoga puta, Oleg Rybačenko će ih istrošiti do iznemoglosti. Ne mogu se takmičiti s njim. Smetnja iscrpljivanja beskontaktnog napadača gotovo jednakim brzinama.
  Sjetio sam se intenzivne vatrene borbe sa snajperima u Čečeniji. Ovo je zaista rat nerava. Ovdje je mnogo lakše. I neprijatelju će sigurno doći kraj.
  Tako je dječak pukovnik držao svoje "zečiće" napetim čitava četiri kruga. Onda su jednostavno morali usporiti ovaj divljački tempo kako bi se oslobodili nepodnošljive napetosti. Moramo napraviti proračun snage, daj Bože, barem malo predaha. Oleg Rybačenko, koji je bio u šoku, čak je izbacio broj, bacio mačeve, napravio salto i ponovo ga uhvatio. Zatim je ponovo ponovio sličan akrobatski potez, rekavši:
  - Rusi progone Nemce, iskustvo neće pomoći! Idite dođavola kukavice - ljudsko mleveno meso!
  O, koliko energije i divlje snage ima u tijelu dječaka.
  Kada je strpljenje vojvode de Delongea bilo ispunjeno do vrha, glavni komandant je bijesno viknuo:
  - Borite se, zečevi sinovi!
  Iako su borci slabo reagovali na ovo.
  - U krvavu bitku! - Princ je glasno zalajao, umalo nije pokidao glasne žice.
  Zaista, kakva je sramota pobjeći od dječaka.
  Oleg Rybachenko se lukavo nasmiješio:
  - Konačno ima šta da se uradi!
  Pa, njegovo iskustvo je već toliko veliko da mu ne smeta što su mu protivnici mnogo veći.
  Zadihani, iscrpljeni ratnici iz redova običnih stražara naglo su zastali i brzo podigli oružje. Plemići koji su trčali za Olegom Rybačenkom odmah su se oživjeli: dvoboj s neprijateljem, čak i sa "svetcem" (da, on je svetac, plavokosi đavo!) nesumnjivo će morati gubiti dragocjeno vrijeme. Ovdje, uostalom, juri desetak ne najgorih boraca odjednom. Ili će čekati jako dugo, možda čak i dok ga ne sahranjuju u grob. A ako se nešto desi, "mali đavo" se odjednom nagomilava i zabija u kamen. Dodali su svoju taštinu i ponos.
  Neka brzina bude strmija i odmah su razočarano zarežali: začuo se dvostruki, kratak zveket metala, a nove žrtve svete bitke, mokre, padale su očajnički previjajući se na zemlju.
  Dječak je veoma brz, a njegova reakcija je brža nego kod kobre.
  Iskusni Oleg Rybačenko ubio je svog prvog protivnika jednostavnim udarcem u prepone. Banalno, ali efektno. Žao mi je momka, hoće li se moći razmnožavati nakon ovoga? Ali ne tako dramatično. Ipak, jeste, i na sreću ne momak, žrtva "kastracije" u svojim pedesetim. Pritom plemenita osoba, porodični grb sa rubin ružama. Drugi je dobio lakat za skakanje na nosu. Ima puno krvi i izgleda kao nokaut... To znači dodatni pokret tijela. A onda napadnite ostale.
  Brz si kao mungos. Vaši protivnici ne mogu pratiti.
  Jednog je dječak pukovnik odmah udario nogom u tijelo objema nogama. Oklop se savio, ugrušak krvi ispljunuo je iza usta, a drugi je bio zapanjen banalnim udarcem mača o tupi šlem sa krivim rogovima. I sljedeći protivnik je pogođen čeličnom ručkom u bradu. Dobro se isječe ako udarite u samu ivicu. Ostali su navalili na dječaka pukovnika.
  Čini se da je čopor medvjeda napao hrabrog vučića.
  Ali Oleg Rybachenko je sve ispravno izračunao, umorit će se i ostati bez para. A pokreti nisu isti i reakcija nije ista. Ratnici koji su fizički jako jaki mogu toliko trčati u oklopu, ali oni koji su navikli da se bore na konjima to ne mogu. Održali su se samo zahvaljujući svojim kvalitetima jake volje. Svaka cast.
  Dječak, međutim, uopće nije pokriven, ali zbog njegove fenomenalne reakcije lako pobjegne.
  Oleg Rybachenko , kao da razgovara s nekim, primijetio je, poput mladog Sokrata:
  - Dok je ludo herojski, vojnik ne čini glupost - glupost čini komandant, šaljući vojnike tamo gde herojstvo postaje ludo!
  Neprijatelji pokušavaju da se razvesele srceparajućim vriskom i rikom bikova.
  Ali ne možete prevariti svoje mišiće. A borci su sada lutali kao pospane muve, ometajući se jedni drugima. Osim toga, taktika udaranja je neuobičajena za evropske narode. Za to nisu razvijeni odbrambeni sistemi, to je kao kineska abeceda.
  I pogodite šta - nisu ni čuli za borilačke vještine!
  A brzi i uvijek svježi Oleg Rybachenko to koristi. Onda je počela predstava: udarci, mačevi, koljena, laktovi, ludom brzinom. Čak i najjednostavnija stvar - premlaćivanje mališana u oklopima. Deset moćnih muškaraca ostavljeno je ležati, izvijajući se, poput vijuna izbačenih daskom, na površinama lista, gdje su jurile djevojčice i mladići, odmah im je pružena jednostavna medicinska pomoć. A neko to nije ni morao, njihova duša je odletela u nebo. Ili u paklu, ovisno o tvojoj sreći. Iz nekog razloga, Oleg Rybachenko se sjetio poznatog hita Vysotskog - vaša je duša težila gore! Rodićeš se ponovo sa snom...
  Ali ako si živeo kao svinja, ostaćeš svinja!
  Ali onda je drugi tucet bijesnih žohara s mačevima umjesto čeljusti naletio na Olega Rybačenka. Od njih su samo tri titule, pod njihovim vođstvom ostale, gotovo dale dobro uigran otpor formiran po pravilima. Pokušali su da stanu u jedan red i pokušali, uprkos umoru, da se kreću što brže i što više. Ne dopuštajući napadnom malom pukovniku da ih odmah gurne na površinu stadiona.
  Ovde su borci iskusniji, mnogo veći od polugolog preplanulog dečaka u okovima, sa primetno polomljenim nogama.
  Ali Oleg Rybačenko je leteo tako da im nije dozvolio ni da se postroje; prva dvojica su pala na jednostavan trik, parirajući zamah u glavu, dobili su udarce u telo.
  Oleg Rybačenko se bavio mačevanjem još u dvadesetom veku, i to mu nije bilo strano.
  A oklop i rebra krckaju. I krv je prskala kao fontana iz slomljene jetre.
  Pao je na kamenje i zašištao poput kiseline.
  Onda je nemilosrdna, gola peta pronašla još jedan hram kod Barona de Mugasaka. Dječak pukovnik provukao se između vitezova, kao hrčak u rupu, i laktova i čeljusti jednom, dvaput. U kompjuterskim igricama, u raznim borilačkim vještinama, čak i lagani udarac u kraj brade, od desne točke vrha do lijeve strane, sposoban je potpuno onesposobiti najupornijeg borca.
  Pa, izgledati kao dječak ne znači biti naivan.
  Ostalo je još pet, ali Oleg Rybačenko ni ne pomišlja da stane. Vječiti dječak, pravi salto, stoji na rukama i udara nogom po hrskavici u njušku.
  Kosti i koža pucaju, krv prska.
  Prelijepa, čak ni Jackie Chan ne može bolje. Inače, jedna od oštrica mi je izgrebala sve po golim rebrima. Ali ovo je glupost. Tako će dečak-princ biti još ljutiji. Hvataš mačeve za noge, samo da se ne osakatiš. Što se više zagrevate, to snažnije buja moć u vama. Postrance, i jaka, bosa noga u vratu poslednjeg brojanja... Prokletstvo, vučji sin je bodežom udario u štampu, na stomaku Olega Ribačenka pojavile su se kapljice krvi.
  Bilo je neprijatno, naravno, ali snažni mišići nisu promašili ivicu.
  Dečak pukovnik kaže:
  -Rat, za razliku od šaha, nije bez žrtava, a šahovska partija, za razliku od rata, je bez rezultata!
  Dječak je otresao izmrvljene kapljice znoja pomiješane sa grimiznom tekućinom.
  Sve te rane bile su tako male stvari, pa je krvarenje prestalo kada su ušla još četvorica. Mačevi su bljesnuli, prva dva borca su parirala mehanički, a oštrice su se okrenule i pale u karotidne arterije.
  Oleg Rybačenko se nacerio kao tigrić koji prvi put hvata antilopu.
  I druge dvije noge na jednom najsenzualnijem mjestu. Nije estetski ugodan, ali efikasan zbog nedostatka vještine blokiranja.
  Dobro ide i puni ste inspiracije.
  Još pet protivnika. Olegu Rybačenku sve izgledaju kao pospane mušice. Pa, u rvanju se pojavljuje tehnika "rakova" "twist" i gomila malih, izbačenih vojnika. I završni skok do najtežeg borca na potiljku. On, padajući, nokautira ostale. Odličan posao!
  Dječak je udario nogom u lokvicu krvi.
  Ne mogu ni da izbroje do dvadeset!
  Oleg Rybačenko, njišući svojim izvajanim torzom i zveckajući lancima, pevao je:
  - Sve je nemoguće, znam sigurno!
  Za to vrijeme, desetak najjačih ratnika prošlo je mjesto okršaja poput kamena bačenog iz katapulta i galopiralo naprijed gotovo pola kruga. Oleg Rybačenko, krećući se spretno, morao je da obore još desetak obučenih boraca. Ali još bolje je ne odmarati se od borbe. Mišići su se zagrijali, posjekotina je nestala odmah na hodu borbenog pastuva. To je to, umorni su i trebali bi biti u prašini. Oleg Rybačenko upada i zavrti kao vadičep, okrećući se na nožnom prstu, na svu sreću savršeno klizi po mermernoj ploči, i ne spuštajući odmah nogu, udari četvoricu komada gvožđa u glavu.
  Kao vadičep - smrtonosni kvasac.
  Pa neka ga neko ipak pogodi bodežom u prsa. Koža se probila, zaglavila se u mišićima. Podižeš ovaj bodež golim prstima i baciš ga kao bumerang. Dvojici su zaklani. Krv prska. Još dva su posječena mačevima, a ostali drškama (koliko se može ubiti!). Uz to ne možete priložiti diplomu. Ali borite se bez povlačenja.
  Krv curi iz dječakovog mišićavog tijela. Potoci teku preko livenog reljefa.
  Oleg Rybachenko urla kao leopard i ponovo se probija kroz napadače. Kako kažu; Neka se žena boji svog muža, a muž anđela!
  On je ruski vitez - miljenik bogova!
  Ali u ovom slučaju, neka se tetka Smrt boji svog nećaka Života! Dječak pukovnik volio je bacati bodeže svojim neljudski fleksibilnim nožnim prstima. Ponovo se okreće, vadeći svoje grube protivnike, a sada je još jedan pandan poražen.
  Kako je postao mlađi, dječaku je samo dodao terminator mobilnosti.
  Tako je, morao je da pobedi zlu staricu kosom, a ona je već bila poražena. Sada je glavna stvar zaobići mačeve uništenja. U ratu nema poluprijatelja i polustranaca. Postoji samo sto posto insajdera i autsajdera. Mnogo je partnera-saveznika i još više neprijatelja.
  Dječak je sjeo u horizontalni raskol i odmah ustao.
  Možete prestići cijeli krug, prestići na takmičenju, možete zaokružiti svoj kapital u poslovnoj transakciji, ali ne možete postići uspjeh kada vam se stomak zaokruži, a domišljatost ravna! Neprijatelj nema namjernu taktiku. Tako je desetak boraca odlučilo baciti strelice na njega, a šestorica su pokušala, sudarajući se leđima. Oni misle da je to lukava zamka, ako je on sam htio da ih napadne.
  Dječak pukovnik je presreo strelicu i sam bacio udarno oružje golim prstima. Borac sa rupom u stomaku se srušio gušeći se krvlju.
  Oleg Rybačenko se nasmešio i počeo da peva, jer ovo je njegovo takmičenje - odlučujuća budućnost Rusije, gde vreme prolazi u diskontinuitetima i u neshvatljivim obrtima ili hronološkim obrtima;
  
  Zlatno klasje -
  Kao talas šuštanje usana povetarca...
  Napunit ćemo čaše razigranim
  Neka rijeka teče šampanjcem!
  
  Naša domovina, velikodušna Rusija,
  Gdje je jesenji pokrivač zlatan,
  Ne, veruj mi, domovina je lepša,
  Sipao nektar zrele jabuke!
  
  A zimi divan srebrnasti snijeg,
  Jezera su bila kristalno čista pod klizaljkama!
  Kako je ukusan naš mirisni hleb,
  A oštrica ruske sablje je oštra!
  
  Svaki list ima smaragdnu nit,
  Koral blista u svakom pupoljku...
  Solovjov sipa divnu pesmu,
  A na terenu je kao baršunasti zastoj.
  
  Dijamanti od kapi rose na travi,
  Maslačak gori kao zvezda!
  Ti si pravoslavna otadžbina,
  Živite zauvek na večnu slavu!
  
  Svet je lep, iako se ponekad ceri,
  I sudbina može biti okrutna,
  Ali sveta Rus je lepa,
  Otvorili smo vrata za sve goste!
  
  Oleg Rybačenko je srušio tri strelice svojim mačevima, a skočio još dvije, podigao ih golim nogama i bacio ih na vitezove koji su pucali, a mačevi su pali na vitezove pokušavajući da ih dosegnu. Mač ga je pogodio u rebra, ali su tada četiri odjednom pogođena u glavu, a još dva su pogođena strelicama u oči. Jedan desno, a drugi lijevo. Dječak pukovnik je napao šestorku koja se skrivala, nastavljajući da pjeva;
  
  Naučnik je pametno izmislio bombu,
  Šta je mislio glavom nominovanog?
  Uostalom, bez morala, čak je i mudar čovek magarac,
  Bar dobija stipendije za svoje ludilo!
  
  Drugi su dobili patente za pištolj,
  Šta satelit šalje u orbitu?
  Naučnik nije vojni impotentan,
  Nemojte lagati do kraja, gospodo!
  
  Ljudi moraju da rade za rat,
  Imaju loš odnos jedni prema drugima.
  Ne razumem zašto se ovo dešava,
  Da li neko radi nešto dobro?
  Jedan oslikava rezervoar akvarelima,
  Još jedna Katjuša će napraviti skicu.
  Od vrtića skuplja mitraljez,
  A naš tinejdžer voli marširati u paradnoj formaciji!
  
  Štitovi ne mogu pokriti cijelo tijelo, već samo manevriraju, stražari su samo olakšali neprijatelju da odsiječe slabo pokrivene noge, i to jednom trenutnom tehnikom "makaza". Takođe, usput, iz kompjuterskih igrica. Zatim se okrenite i napadnite ostale. Kako kažu, brzina. Nekoliko boraca i dalje pokušava da ga uhvati bacanjem, ali dječak pukovnik je prebrz. Neljudska brzina.
  To je kao gepard koji juri kroz klasove.
  I rezultat je bio srećan za onoga koji nije bio unakažen, već samo zapanjen
  Oleg Rybačenko je pomjerio neprijatelja lancem - mozak je prskao van.
  Kažu da onaj u polju nije ratnik. Međutim, usamljenik, naprotiv, ima niz prednosti u borbi. Na primjer, upravljivost, mala veličina, teško pogodna i neprimjetna. Neprijatelji su se nadali da će zgaziti Olega Rybačenka, ali nije bilo primjetno da je dječak pukovnik počeo čak i malo usporavati tempo.
  Ni rane ni intenzitet borbe nisu usporili dječaka.
  Naprotiv, borio se sve sigurnije i povećavao prednost u odnosu na iscrpljenog protivnika. Štaviše, on je i pevao.
  
  Uostalom, epolete su svijetle u snu,
  Za nas su ponekad zraci vredniji od sunca.
  Uostalom, nema mesta na jadnoj Zemlji,
  Gdje nečija krv grimizno ne teče!
  
  Uostalom, čovek je čoveku vuk,
  Pa, ponekad loš pas smrdi!
  Neće ti ni parče hljeba posuditi,
  Živi sam - okrutna sadašnjost!
  
  Kakve je ljude podigao Gospod Otac?
  Kako to da zlo vlada svijetom?
  Žestoki kralj je hrabar među ljudima,
  A moj glavni prijatelj je agresivni brat Cain!
  
  Gospod je odgovorio: to je tvoj izbor,
  Besplatno, teško, ali neophodno...
  Oštrije misli ako ih udariš u oko,
  Ljudi postaju glupi ako je svijet ujedinjen!
  
  Dakle, bitka je tvoja sudbina,
  Neću ti ništa mijenjati ovdje.
  Iako u bitci vlada pakleni haos,
  Nema nade za lak kruh i čudo!
  
  Ali moj cilj je da te čvrsto ojačam,
  Da gradim snove sa moćnim umom,
  Tako da konac postane jači od lanca,
  Tako da svako može biti poznat kao heroj u borbi!
  Vitez je usput rasuo još jednu gomilu viteških pasa. Ako je rat, ponašaj se kao da je rat.
  Budite poput vuka u borbi sa slonovima i imat ćete priliku pobijediti čopor.
  Bacaju ga bodežima, udarci mačevima prolaze, ali rane gotovo odmah nestaju, što je sjajnog pisca i pukovnika Olega Rybačenka jako ohrabrilo. Na kraju krajeva, on je zaista postao supermen, čak i u telu. Ili nešto poput Klona Viteza. Kako podrezuje gvozdeno grmlje, da nije imao tako čudesna blaga, mačevi ne bi izdržali toliki tempo. Čak se i Margarita iznervirala, gubila je glavnu ulogu u paru. Koje, međutim, nije imala! Uostalom, Oleg Rybachenko je sada nesumnjivi lider među žrtvama. Kako je dobar, pogotovo kad udara. Ovo je centimetar noge koji se izbacuje desnom nogom u letu tri, a pri doskoku lijevom nogom udara. Najmoćnija su četvorka, koju čine Ukočeni Jednooki, Anders Chirac, Balu Borka i jedan od najmoćnijih druidskih čarobnjaka u Skandinaviji.
  Potonji, čak i prije bitke, čak i oni koji su odabrali da piju bojni odvar koji povećava brzinu i izdržljivost. Brzina reakcije takođe. Iako je opasno piti takav napitak prečesto, nakon njega tri-četiri dana spavate kao mrtav. Da, i morate požuriti prije nego što lijek prestane djelovati. Sigurno je sedam snažnih vikinških ratnika već smislilo ovaj plan da bi njih četvorica lako mogli pobijediti svog natprirodnog protivnika.
  Međutim, dječaku pukovniku to nije smetalo.
  Oleg Rybačenko je, međutim, pojurio dalje, zaglušujući neprijatelja svojim pevanjem;
  
  Iako se čini da su nas pritisnuli u jarugu,
  Došla je strašna noćna mora.
  Mogu otpjevati sagu svom prijatelju -
  U kojoj je pakleni demon vaskrsao!
  
  Prijeteći alarm zvuči kao sirena,
  Kao da ovde gori vatra...
  Ne može svako da živi, verujte mi, bez Boga,
  Ali stvarno pojačajte učinak!
  
  Dečak je takođe ratnik od rođenja,
  Jer čelik i lava prskaju u njemu.
  Ali samo želim da zamolim za oproštaj,
  Da moja šaka nije pajser za protivnika!
  
  Iako je vjerovatnije samo hrabrost,
  Ponekad je neophodna borba.
  Ali ne bacaj to u smeće kao svoju savest,
  Nemojte se zanositi ovom paklenom igrom!
  
  Ko zna da li je život na ovom svetu
  Sve u našem svetu je istina: senka, fatamorgana.
  Privešćemo kriminalce pravdi
  Kada ćemo moći odmah da uhvatimo hrabrost!
  
  I ako izgubiš nešto u bitci,
  I nisi mogao da pobediš ološ...
  Svejedno ćemo ga otvoriti, vjerujte mi,
  I precrtajmo nule koje nedostaju!
  
  Svako definitivno može postići u borbi,
  Kad ima snage i puna pameti!
  I čak i bakarni peni će padati na zlo,
  Zemlja će himnama proslaviti hrabrog čovjeka!
  
  U snu, tačnije u paralelnom svemiru, Oleg Rybačenko je već bio toliko bijesan da je potpuno osedlao bijelog konja.
  Dječak sa umom iskusnog veterana je strašan i fantastičan!
  Ali neprijatelj ga neprestano napada. Navijajući sebe i svoje drugove, činilo se da ne primjećuju kako su ih nemilosrdno udarali mačevima ili brzim nogama dječaka pukovnika. Kako bi drugačije? Na kraju krajeva, kukavicama ili slabima nije dozvoljeno da se takmiče na ovom nivou. To je upravo boja viteštva. Ovdje je jedan urlik uspio spustiti mač, parirajući udarcu. Isjekao je kožu dječaku pukovniku. I šta?
  Mislite li da je ovo zaustavilo Olega Rybačenka?
  Nije ni osjetio bol, već se toliko navikao na rane. Gurnuo sam ga ponovo i bilo je potpuno zamračenje. Dakle, morate odgovoriti režanjem i šmrkanjem. To ga čini čak smiješnim do te mjere da zapanjuje! Ima li neprijatelja na tabli? Ali sada su ubrzali svoj trk i samo su sve bolji u naletu na mačeve. Dva diva su zalajala poput ranjenih medvjeda i smanjila udaljenost do dječaka ratnika.
  Kao da su talasi udarali o mol... Dečak je bljesnuo svojim bisernim zubima.
  Onda mi ih je bilo žao. Zakoračio im je pod noge tako da su se obojica sudarila čelima, iskre su bukvalno padale, ali ne iz očiju, već iz kaciga. Ali sise su se trznule i ućutale. Koliko je krvlju zasićena udaljenost bila oko sto četrdeset metara. Svaki ratnik treba da ima ovo, da ima veliko srce, ali malo straha i ogroman osećaj odgovornosti! Da, malo je nepošteno boriti se dok si besmrtan, ali, nažalost, čast je relativan pojam u ratu. Logično je: na kraju krajeva, dva medvjeda ne žive u istoj jazbini, ali dva morala savršeno koegzistiraju u jednoj osobi sa mentalnim sklopom grabljivica! Najbolji od preostalih deset sada su gotovo namjerno zaostajali, računajući da će istrošiti neprijatelja. Da, u stvarnosti bi mogli pružiti snažan otpor u okršaju. U tom trenutku su četiri "kralja lista", pojačana napitkom magične moći, očigledno htela da isplaniraju svoj napad.
  Poput velikih šakala, odlučili su da uhvate mladunče tigrića.
  Oleg Rybachenko je, naravno, to razumio, ali se nije bojao. Bez obzira čime se dete zabavlja, samo da se ne obesi. Ali i kakvi se lešinari pojavljuju na nebu. A ne zemaljski tipovi, iako se na planeti Zemlji vodi bitka. A evo, na primjer, stvorenje: prva trećina tijela je s iglama velikog ježa, druga je poput riblje ljuske, treća je s laticama različka. A krila odozdo su kao leptirova, a odozgo kao karte za igranje. Vau, i pobačaji su počeli.
  Vječiti dječak-pukovnik otresao je zaglavljenu vagu.
  Međutim, nemojte ga zastrašivati. I nije bilo govora o zavjeri genija, tipičnoj taktici Napoleonovog maršala Davouta. Uzmi ga i skoči ako je neprijatelj naivčina. Međutim, pomislio je dečak-pukovnik, možda je uzalud govorio o njima tako loše - bila je računica, ali za vojničku obuku, sreću i prirodnu uzajamnu pomoć.
  Pošto je ovaj svijet tako podmukao, budite tri puta oprezniji!
  Margarita je, čak podstičući, uzviknula:
  - Tigar u zasjedi je opasan dok ne uvije očnjake... a čovjek je bespomoćan dok ne zaiskri sjajnim izumom! - Oleg Rybačenko završio rečenicu za svog prijatelja!
  Dobro je imati podršku voljene osobe.
  Možda su nešto ciljali, ali žrtva je postala pravi ratnik. Čak i ako je u snu!
  Ili ne u snu, već negdje u međusvijetu, gdje duše ljudi traže svoje utočište.
  Ali opasni neprijatelji i dalje ostaju.
  Da, čim su pokušali spletke, mladić je ponovo krenuo, iz vedra neba. On je naglo, iako se to u principu činilo nemogućim, natjerao da pobjegne, a mačevi su već udarali tako da je nekoliko vitezova palo, iako ih ni oštrica nije dotakla. Sada mu je na putu stao gusar, takođe napunjen napitkom, Don Cesar de Bazan. On je, posebno pod uticajem magične droge, mogao pružiti ozbiljan otpor. Morski pljačkaš bacio je bodež na Olega Rybačenka, ali dečak pukovnik je odmah zgrabio oštricu golim prstima i bacio je nazad. Bodež je letio složenom putanjom i nasilnik mu nije mogao parirati kada je vrh probio ravno u solarni pleksus. Bačeni buzdovan je takođe presretnut.
  Mladi ratnik je nadčovjek i ima ogromno iskustvo.
  Dječak pukovnik sustigao je zaustavljene čarobnjake i, još u daljini, započeo taktički iznenadni brzi napad, bacivši zarobljenu toljagu, preko koje nije morao dugo njuškati. Ali svi su se vjerovatno isprva podsmijevali da će se morati boriti sa odrpanim prosjakom. Smrtonosno oružje imalo je tu posebnost da je bilo i začarano, a njegov razorni let je bilo lako propustiti. Ispostavilo se da je "granata" udarila u tijelo neprijatelja takvom snagom da je moćna metalna ploča pukla, a sam začarani ratnik je odbačen pet metara unazad, pavši kao bik u klaonici.
  Dečak je viknuo:
  - Slava otadžbini!
  Ovo je klasična klasa!
  Ali napad se nastavlja.
  U drugom trenutku, sledeći protivnik je pao na zemlju vičući sa slomljenom rukom i napuklim rebrima od udarca drugog mača. Da oklop nije bio kaljen na magičan način, moćni borac bi bio elegantno isječen na komade.
  Oleg Rybačenko se vrtio kao top.
  Da, tu im ni Bilan neće pomoći. A sve nemoguće je moguće!
  Kad seckate u punom zamahu - nemarno!
  A Oleg Rybačenko, na oduševljeni urlik publike, jurio je još brže. Ne možete reći da ste već pobijedili. Za razliku od ozloglašenih bersekata, nasilni trans nije čak ni potonuo u njega. Pomažući sebi da izravna put svojim mačevima, ubrzao je svoj trk do krajnjih granica. Mada, to se može smatrati granicom. Brzina svjetlosti, suprotno Ajnštajnovoj lažnoj teoriji, čak se mijenja, poštujući zakon sabiranja. Ali ubrzao je brže od fotona. Činilo se čak da je prestao da dodiruje najoštrije kamenje. I jednim potezom sustigao je sljedeću grupu, u kojoj su Čarobnjaci pokušali organizirati dostojan otpor.
  Bitka se otegla - dječakovo mišićavo, izvajano tijelo blistalo je mješavinom krvi i znoja.
  Naravno, svi preostali trkači imali su određenu misao: da malo zaostanu sa prednjim, a da se poguraju sa zadnjima i zgnječe prenapetog mladog anđela sa čitavom gomilom. Ali čak ni savjest nema veze s tim. Činilo se kao da je sama Majka Božja prisutna i da im to nikada neće dozvoliti. I na kraju krajeva, samo Božji narod može da se bori tako. Osoba to ne može učiniti! Pored ovoga, što je najvažnija istina od svega, zaustavila ih je još jedna pomisao: na kraju krajeva, svi su samo bježali, a plavokosi glupan ili anđeo morao se boriti, jedan po jedan i na veliko, sa cela vojska, najveštiji protivnici.
  Iako ih je dečko pukovnik prilično lako savladao, svaki pravi profesionalni ratnik odlično zna kako je preći iz iscrpljujućeg trčanja u žestoki okršaj, čak ni ne stati, već bez stražnjih nogu ponovo nastaviti jurnjavu. Odnosno, imali su priliku da poraze malog đavola sa licem anđela.
  Da, na kraju krajeva, sreća se menja!
  Oleg Rybachenko, naravno, nije tako mislio:
  - Svi se umaraju, samo lenjivci podležu umoru, samo mrtvi ne prolivaju kapi znoja!
  Dječak je izgovorio frazu!
  Stoga je bio željan da brzo završi borbu. Čak i ne čekajući neizbježan kraj, vitezovi su od straha škljocnuli zubima. I nema potrebe za komandom za borbu, preporučljivo je dobiti izgovor od kneza za predaju.
  Ali možete li očekivati ovo?
  Princ de Aregola je zaustavio svoju iscrpljenu grupu i pokušao da ih složi u vreću za metenje, kao da mami žrtvu u čelični kotao sa šiljcima.
  Koplja su bljesnula poput zuba barakude.
  Aleksej mu, međutim, nije dozvolio (bacivši se prsnim stilom u stilu Suvorovljevih napada), oni bi se postrojili.
  Dječak pukovnik bio je pun entuzijazma.
  Da, bilo je ljudi u naše vrijeme, a ne kao sadašnje pleme! Vi niste heroji! Ali više neće biti žrtava iz Moskve. Napoleon će također biti slomljen u Evropi; njegov genij mu neće pomoći. Da, za njegovu nominaciju ne bi bilo nikakve revolucije.
  I općenito ćemo svijet učiniti ujedinjenim i sigurnim!
  Bravo! Nećemo dozvoliti Borodinsku bitku! Završimo rat umjesto toga! Tada je žilavi Oleg Rybačenko uletio, skočio u stranu, oborio neprijateljske mačeve i bacio ga tijelom na zemlju. Uslijedio je nevjerovatno dug iskorak, koji čak ni gepard ne može. Da, Oleg Rybachenko je dobio, iako sa zakašnjenjem, udarac mačem u rame. Ali sa zakašnjenjem je mnogo uložio i sada je i sam De Aregola, uprkos napitku, zadobio snažan udarac u prsa, od čega je pao na leđa.
  Pokušaj skoka i mač u glavu. Iako je bio obavijen magičnim transom, i dalje nije mogao sam da ustane do kraja "svete bitke". A Aleksej je razvio holivudsku tehniku "bure", koja odvlači pažnju i pravi udarac do bolne tačke. Jedini u grupi, takođe druid, mrmljajući čarolije, otišao je u tako duboku odbranu da je jednostavno propustio trenutak kada je Oleg Terminator brzo skočio u stranu, a peti borac se prevrnuo - zanemeo, sa kacigom zgužvan kao školarac u mokrom upijaču .
  Dječak dostojanstvenik je podigao obje ruke i viknuo:
  - Pobjeda!
  Nakon čega se Oleg Rybačenko ponovo preselio tokom ustanka Pugačova. Imalo je još mnogo posla. Vojska seljačkog kralja upala je u Kazan. Snage su bile nejednake, pogotovo što branioci nisu bili previše željni borbe. Lokalni trgovci održali su sastanak sa kozačkim kraljem i najavili da će predati grad. Samo su se oficiri zaista opirali. Lokalna milicija je prešla na kraljevu stranu. Neki od oficira su i za Pugačova. Kozaci, naravno, takođe. A u stvarnoj istoriji, Kazan je zauzet. A ovdje su Pugačevci mnogo jači i nikada nisu bili stvarno poraženi.
  Padom Kazana otvorio se put ka Moskvi. Kremlj je odmah zarobljen, Oleg Ribačenko je bacio laso preko Potemkina. Ne onaj veliki, nego njegov drugi rođak. Zarobljen je general-pukovnik. I takođe guverner Kazana. I nekoliko pukovnika.
  Nakon čega je uslijedila presuda: brza i pravedna. Potemkin i guverner Kazana su obješeni. Dvojica pukovnika koji su pristali da se zakunu na vjernost Pugačovu su pomilovani. I ostali su također u petlji. Zarobili su veliku riznicu i mnogo zaliha.
  Više od četiri hiljade zatvorenika je oslobođeno i pridružilo se pobunjeničkoj vojsci. I zgrabili su oružje iz uralskih tvornica, spremnih za turski front.
  Pugačov je postigao veliki uspeh. Carica Katarina je već htjela da se nagodi sa Turcima. Ali, saznavši za velike uspjehe pobunjenika, zahtijevali su da Rusi napuste Balkan i Krim. I općenito, vratite sve što je osvojeno, a također odajte znatnu počast.
  Nakon pada Kazana, Pugačov je postao zaista opasan. Njegova vojska je krenula prema Moskvi. Kozodemyansk je postao moćna tvrđava, u koju je dovezeno mnogo robe. Melin je sa hiljadu vojnika i dve stotine konjanika dao bitku protiv Pugačova. Ali ga je porazila velika vojska sa topovima. A onda su Pugačevci na juriš zauzeli Kozodemjansk.
  Oleg Rybačenko i Margarita, kao i uvijek, predvode napad. Deca su veoma agresivna i nagli. I nemoguće je zadržati Kozodemyansk.
  Pugačovljeva vojska se već približavala sto hiljada vojnika, različitog kvaliteta.
  Uprkos svojoj raznolikosti, obilje oružja i trofeja učinilo je ovu armadu nepobjedivom.
  Pugačevci su postigli uspjeh i na drugim mjestima. Beloborodov je zauzeo poslednju fabriku na Uralu i utvrdio se. Pobunjenici su zauzeli većinu gradova i opkolili Tobolsk. I manastir, koji je tako dugo držao pobunjenike, pao je. Delong je pokušao dati bitku Beloborodovu, ali je upao u zamku, a njegov korpus je delimično poražen, a delimično zarobljen. General je jedva uspeo da pobegne. A ubrzo je pao i Tobolsk.
  Uspjesi su se nizali jedan za drugim... Pobunjenici su gotovo bez borbe zauzeli Saratov. I ovo je takođe postalo dostignuće, mnogi oficiri su prešli na njihovu stranu.
  Dio snaga iz Pugačovljeve vojske prešao je u Simbirsk, a dio snaga iz Samare došao je s juga. I trupe kozačkog kralja približile su se Nižnjem Novgorodu. Ovdje je orah bio tvrđi. Neke jedinice su uspjele stići u grad. Iako kasno.
  Ali Pugačov ima vojsku od sto hiljada i više od tri stotine pedeset pušaka i brojne topove. Plus Syzran je pao, a Penza gotovo bez borbe. Cijela Volga se pobunila, podržana od strane kozačkih trupa. Grad se sve više zaklinjao na odanost seljaku varalici. I sve češće su kraljičine trupe prelazile na njegovu stranu. Tako je Simbirsk zauzet uglavnom zahvaljujući izdaji trupa. Pobunjenici su krenuli prema Caricinu i Donu. Tu bi takođe bilo moguće prikupiti znatne snage. Emelyan Pugachev se osjećao sve sigurnije. Ipak, trebalo je uzeti Nižnji Novgorod. Grad je bio dobro utvrđen i imao je znatan garnizon.
  Međutim, kazanski trgovci su se dogovorili sa mještanima da milicija ne pruži otpor. Neki oficiri su takođe bili skloni savezu sa carem. Tako su se već u prvim minutama napada pojavile impresivne praznine u odbrani kraljičinih trupa. I naravno, sve to nije dobro za odbranu.
  Pugačovljeva vojska je velika. I vjera u kralja ojačala. Sa svakom pobjedom narod postaje sve jači i jači. I tako su ljudi i stanovnici stepe preplavili redute. I kozaci se bore samouvjereno, a među njima ima i donskih kozaka. Bivši vojnici, uralski radnici i druge snage bore se za Cara Oca. Bitka bjesni.
  Oleg Rybačenko i Margarita, kao i uvek, nalaze se na najtežem mestu, kao i uvek na čelu napada, i seku oficire i plemiće. Dječak i djevojčica su zaista terminatori.
  Pugačevov glasan glas zvuči:
  - Odustanite, djeco! Imaćete milosti!
  I vojnici bacaju oružje. I trgovačka milicija pridružila se Pugačevima.
  Oleg Rybačenko golim prstima baca naoštreni disk i ubija generala. Nakon čega dječak terminator urla:
  - Neka je slavljena moja sveta zemlja!
  Nakon čega rendžerka Margarita baca diskove. I opet je ubijen još jedan komandant. Da, oba mlada ratnika su u najboljem izdanju! I uništavaju svoje neprijatelje kao što su uništeni!
  Oleg Rybačenko je urlao:
  - Da, na Marsu ili na Veneri, svuda u Rusiji ste sa nama!
  I opet baca bombu golim prstima. Da, Catherinine kraljevske trupe će ga dobiti ovdje.
  Međutim, bitka se već gasi. Gotovo svi vojnici su bacili oružje i dokrajčuju samo pojedine oficire. Ali sve više njih prelazi na stranu Emeljana Pugačova. Mnogi ljudi i dalje misle: može li običan kozak biti takav komandant i zauzeti toliko gradova? Ne, jasno je da je kralj definitivno!
  Nižnji Novgorod je pao... i carska, kozačka i seljačka vojska ide dalje prema Moskvi. Za sada se nema čime posebno pokrivati glavni grad. Štaviše, mnogi gradovi se predaju bez borbe. Ovdje u Rjazanju postoji samo žarišni otpor. Nekoliko gardijskih bataljona se borilo, a ostali su se predali.
  Uspjesi prevaranta doveli su do činjenice da je prikupio više od dvije stotine hiljada vojnika za napad na Moskvu. A Majka Stolica je jedva pokrivena. Ima sedam hiljada redovnih vojnika, još dvadeset hiljada milicija, ali... Nepouzdano.
  Pugačevci su presreli nekoliko pukova koji su išli u odbranu Moskve. I gotovo bez borbe doveli su Emelyana na zakletvu u Tushino.
  Novi kralj ih je primio u službu. I dao je naređenje da se Moskva zauzme na juriš.
  Štaviše, trgovačka milicija nije htjela da se bori s kraljem, a lokalno stanovništvo je čekalo legitimnog cara.
  Još jedna vijest bilo je zauzimanje Caricina i prelazak kozačkih pukova na stranu pobunjenika. Začudo, grad Yaitski je još uvijek izdržao. Iako su Katarinini vojnici tamo umirali od gladi. Međutim, odatle su stigle dobre vijesti: Ustinya je definitivno trudna. To znači da će uskoro roditi nasljednika. Ili ćerka. Iako iskusne bake kažu da je najvjerovatnije sin.
  I Emelyan takođe ima radost!
  I pobunjeničke trupe su krenule u napad. Očekivano, trgovačka milicija nije pucala. Bacilo je oružje i predalo se. Vojnici su se takođe nevoljko borili, kao i mnogi oficiri. I nije bezbrojni potok Emelyan preplavio glavni grad.
  Samo je jedan od braće Orlov, koji je komandovao odbranom glavnog grada, pokušao da ustanovi nešto. Ali bacanje bodeža mu je probolo grlo. I ovaj ratnik je pao i našao se mrtav. Oleg Rybachenko se ponašao besprijekorno.
  Nakon čega je dječak terminator viknuo:
  - Za novu, rusku narudžbu!
  I opet je jurnuo u bitku. Tako se dječak žestoko borio. Sadrži mahnito uzbuđenje i najluđe rezultate.
  Odbrana Moskve bila je opsežna i zbog toga su zidovi bili slabo pokriveni. Najvažnije je bilo ne dozvoliti da se jedinice povuku u Kremlj, gdje su još mogle izdržati.
  Ali najodabranije jedinice kozaka stigle su u Kremlj ranije. I provalili su u tvrđavu. Mnogi vojnici, pa i oficiri su prešli na njihovu stranu. Čak i iz Semenovskog gardijskog puka. Ne baš, vojnici su htjeli umrijeti. I tako je Kremlj pao...
  Pugačov je zauzeo Maticu i na belom konju ujahao u prestonicu. Sada je skoro pravi kralj. I u luksuznoj odeći. A možda čak i biti krunisan. Većina garnizona je zarobljena. Od onih koji polažu zakletvu, ima čak nekoliko generala i mnogo oficira.
  Sada se Pugačov osjeća mnogo sigurnije. Iako je Sankt Peterburg tek pred nama, veliki uspjesi su već postignuti!
  Tokom parade, Oleg Rybačenko je skrenuo pažnju na jednog već sredovečnog, niskog, mršavog muškarca. Bilo je nešto poznato u njemu. Dječak mu je, naravno, pritrčao, takvu priliku ne treba propustiti.
  Čovek je skočio i podigao ga za kragnu, uzvikujući:
  - To ste vi Aleksandar Vasiljevič Suvorov! To je neko koga nisam očekivao da ću sresti!
  Čovjek u jednostavnoj odjeći klimnu glavom:
  - A ovo ste vi, pukovnik Rybachenko! Koliko brzo!
  Oleg Rybachenko je pojasnio:
  - Već general-major! A vi, Aleksandre Vasiljeviču, treba da budete feldmaršal!
  Suvorov je iskreno odgovorio:
  - Možda! Ako narod toliko voli Petra Trećeg, onda je tako!
  Oleg je klimnuo u znak slaganja:
  - Dođi na našu stranu! Neka vojska bude uz narod!
  Suvorov je uzviknuo:
  - O Bože... Da tvoj Emeljan nije toliko prirastao narodu, razmislio bih još tri puta! I tako! Moje tijelo će mu biti na usluzi!
  Tako je i Aleksandar Suvorov prešao na stranu pobunjenika i seljačkog kralja.
  Konačno, pala je i utvrđena oblast grada Yaitsky. Posljednji vojnici i oficiri su se predali. Na jugu, Astrakhan se zakleo na vjernost caru, predajući se gotovo bez borbe. Don je postao kolevka pobunjenika. Pugačevci su krenuli prema Sankt Peterburgu. Gotovo da nisu naišli na otpor. Sve više i više novih polica je predato.
  Emelyan Pugachev je trijumfom krenuo u trijumf. U Novgorodu je dočekan sa velikom čašću. I samo u samom Sankt Peterburgu su mogli odoljeti.
  Međutim, uslijedio je brzi napad. Grad su branili gardisti Preobraženskog puka. I neke milicije.
  Ali ima mnogo više Pugačevaca i genij Suvorova je na njihovoj strani. Gdje da odolim?
  I sama Katarina je pokušala da pobegne, ali je uhvaćena, a braća Orlov su ubijena tokom napada. Alekseja Orlova je na smrt hakovao Oleg Rybačenko. I Nikita Papin je prešao na stranu Pugačova.
  Katarina Druga je bila zatvorena u tamnici. Tada su u krpama i bosi odgovorili Emeljanu Pugačovu.
  Car seljak joj je obećao život i da će je pustiti u inostranstvo ako ga javno prizna za svog muža i cara Petra Trećeg. Inače, vješala nakon bičevanja.
  Catherine se složila. Život je vredniji. Prepoznala je Emelyana kao svog muža i kleknula. Pugačov je ipak naredio da se Katka temeljno išiba. Bivša kraljica je bičevana gola, pravo na trgu. A onda su proterani iz Rusije.
  Rumjancev i drugi komandanti priznali su Petra Trećeg za cara. Rat s Turskom se nastavio malo duže i završio mirom koji je bio naklonjen Rusiji. Emelyan Pugachev je proveo niz reformi u Rusiji. Oduzeo je zemlju zemljoposednicima, ukinuo kmetstvo i dao slobodne narode. Učinio je izbornim položaje guvernera i gradonačelnika i uveo zemstva.
  Rusija je postepeno postala buržoaska zemlja. Pod carem je postojao izborni savet, ali je imao isključivo savetodavnu funkciju. I tako je vlada bila autokratska.
  Nakon što se malo odmorio i reorganizirao vojsku, Petar Treći je započeo novi rat sa Turskom. U tu svrhu svu vlast nad trupama dobio je Aleksandar Suvorov. Osmansko carstvo je brzo poraženo i osvojeno. Rusija je uključila svoje teritorije u svoj sastav. Austrija je također zgrabila neke. Emelyan Pugachev je kasnije osvojio Egipat. A onda sjeverno od Afrike. Njegova vladavina je bila uspješna. Suvorov i njegovi drugovi su blistali. Revolucija u Francuskoj omogućila je Rusiji da osvoji i Evropu i Francusku. Do kraja osamnaestog veka, Emelyan Pugachev je osvojio čitavu Evropu. Tada je Rusija još vodila rat sa Britanijom, koji je završila ubjedljivom pobjedom. Pugačov je vladao do 1810. i tamo je umro i predao vlast Petru svom četvrtom sinu i Ustiniji.
  Rusija je krenula preko Afrike i Azije, osvojila Indiju i Kinu, a potom i Ameriku. Do kraja devetnaestog veka ceo svet je postao ruski. I čovjek je poletio u svemir davne 1899. godine! I odleteo je na Mars 1917.
  Ljudi su našli mir i sreću. Barem u ovom univerzumu. I općenito, strahovi Olega Rybačenka nisu potvrđeni.
  Ispostavilo se da je pobjeda Emelyan Pugacheva uvjerljiva i korisna za cijeli svijet. Rusija je bila slobodno carstvo, sa parlamentom i jakom carskom vladom.
  Štaviše, njena vojska, koju je reformisao Suvorov, nije imala premca.
  I bez kmetstva, industrija se razvijala ubrzanim tempom.
  I sve se ispostavilo, općenito, nije loše. A Rusija je imala sreće da je dinastija održala stabilnost vlasti. I da se zemlja nije raspala. I bilo je pobeda, jedna za drugom.
  Osim toga, postojala je i izborna demokratija guvernera, gradskih glavara i seoskih starješina. Ovo je također dalo ljudima priliku da izraze svoje mišljenje i imaju svoju punu moć.
  Ali kralj nije bio despot. I mišljenja ljudi su uzeta u obzir. I život je svima ubrzo postao toliko dobar da su ljudi zaboravili da mogu biti nezadovoljni. I malo ko je razmišljao o nezavisnosti. Zaista, jedinstvo čovječanstva je najvažnije!
  Rusko carstvo je sve ujedinilo... I nova religija je rođena. Koje su se ujedinile upijajući različita vjerovanja. I na kraju su se Buda, Magomed, Krist i Krišna pomirili. Svi su postali ujedinjeni i skoro ateisti!
  Ali onda su ljudi naučili i da vaskrsavaju mrtve, ali to je druga priča
  
  
  SPEER MIJENJA ISTORIJU
  Speer, ovaj genije organizacije, uspio je uvjeriti Firera da hitno razvije i pusti u proizvodnju lagani, jeftini, manevarski mlazni lovac sa samo dva vazdušna topa, ali najbolji na svijetu po karakteristikama leta.
  Tako je rođen HE-162, ne 6. decembra 1944. godine, kada je prvi put poleteo u vazduh, ali je već bilo prekasno, već 20. aprila 1943. godine, kada je Treći Rajh još bio pun snage i ovo je moglo uticati na tok rata. Na sreću, Yummo mlazni motor je već bio spreman za masovnu proizvodnju. Avion je bio gotovo u potpunosti napravljen od drveta, a samo oklop na čelu težio je pedeset kilograma. Ali auto je lagan, jeftin i vrlo upravljiv, lak za kontrolu. Njegova brzina je prelazila 900 kilometara na sat, a prazna težina lovca iznosila je samo 1.600 kilograma. Naoružanje su u početku dva avionska topa kalibra 20 mm - jači od Jak-9 i uporediv sa LAGG-5.
  Prilično laka mašina za rukovanje. Ukratko, narodni borac. Jeftiniji od ME-109 i lakši za proizvodnju, ali mnogo efikasniji.
  HE-162 se pokazao kao efikasno oružje. Već tokom Kurske bitke, nemački asovi su dobijali poene na njemu. Huffman se posebno istakao.
  Hitler je, naravno, bio zadovoljan i naredio je da se proizvodnja automobila poveća na pet hiljada mesečno. Ova brojka se nije mogla postići, ali se do kraja 1943. proizvodilo više od dvije hiljade vozila mjesečno.
  HE-162 je stvarao probleme SSSR-u u zraku i donekle usporio napredovanje sovjetskih trupa. Na Kurskoj izbočini gubici njemačkih tenkova bili su manji nego u stvarnoj istoriji; mnogi IL-2 su oboreni.
  Nemci su uspeli da odlože otpor i Harkov i Orel su pali mesec dana kasnije nego u stvarnoj istoriji.
  Ali i dalje je Crvena armija napredovala, iako sporije nego u stvarnoj istoriji. Zahvaljujući tome, Nijemci su uspjeli steći uporište na Dnjepru i tamo stvoriti moćnu odbranu. A onda je stigao i samohodni top E-10, vrlo uspješan razarač tenkova.
  Nemci su uspeli da stabilizuju front na istoku. Zimi, sovjetske trupe nisu mogle da pređu Dnjepar. Nemci su se takođe držali kod Lenjingrada.
  Iako su saveznici napredovali u Italiji. Ali po vrlo visokoj cijeni.
  Pošto se nije uspjela probiti kroz naciste, Crvena armija se preselila na Krim. I ovdje su bitke trajale duže nego u stvarnoj istoriji, ali su se završile porazom.
  Iskrcavanje saveznika u Normandiji završilo je porazom Britanije i Sjedinjenih Država. 22. juna sovjetske trupe su napale centar. Ali Nemci su uspeli da odbiju navalu sovjetskih snaga. Djelomično zbog uspješnog i jeftinog samohodnog topa E-10. Teško dvanaest tona, ovo vozilo imalo je prednji oklop od 82 milimetra pod uglom od 45 stepeni, neprobojan za sovjetsku tridesetčetverku, i top poput T-4. Ovo vozilo bi čak moglo probiti IS-2 u čelo iz neposredne blizine, imajući dobre šanse da rikošetira nagnuti oklop.
  Nova njemačka tehnologija je dobra u odbrani. A Švabe to iskorištavaju. Ali sovjetski automobili još uvijek nisu tako uspješni. T-34-85 ima dosta slab top i zaštitu, a visina je prevelika. A IS-2 je ranjiv na čelo kupole i donji dio trupa.
  Nemci su uspeli da se održe tako što su unapred koncentrisali svoje snage u centru i pogodili glavni pravac napada.
  Nakon poraza saveznika u Normandiji, u Sjedinjenim Državama i Britaniji se pojačalo antiratno raspoloženje. Štaviše, Amerikanci nisu imali sreće; prilikom pokušaja sletanja na Filipine, njihov transport su napali japanski bojni brodovi. I oni su se udavili. Mnogo je opreme i vojnika poginulo.
  Što je takođe ostavilo snažan utisak na američki narod.
  Nemci su, pošto su odbili napad u centru, prebacili deo svojih trupa u Italiju i tamo krenuli u ofanzivu.
  "Panter"-2 je učestvovao u borbama. Nemci su uspeli da zadrže masu na pedeset tona tako što su topovi cev 88 mm i 71 EL, a samo vozilo je imalo prednji oklop debljine 150 mm na kosinama.
  Panter 2, koji je bio lakši, ali sa snažnijim motorom, pokazao se kao odličan razarač tenkova.
  Nemci su uspeli da ponovo zauzmu Napulj i zarobe mnogo zarobljenika i trofeja. Saveznici su pobjegli nazad na Siciliju. Tamo su hteli da se sklone koristeći flotu.
  Njemački dizajneri su također lansirali E-25 u proizvodnju. Sovjetske trupe su ponovo pokušale da napadnu blizu Lenjingrada. Ali Nemci su tamo bili spremni. Općenito, njemačko izviđanje je dobro funkcioniralo, posebno zračno, budući da je Fritz imao mlazne mašine koje su letjele na velikim visinama i bile apsolutno neranjive za sovjetsku protivvazdušnu odbranu.
  Zimi su sovjetske trupe ponovo napale centar, ali su njihovi napadi bili predvidljivi. A u vazduhu su fašisti preuzeli potpunu dominaciju. Mnogo je izgubila i saveznička avijacija.
  U februaru su nacisti izveli operaciju na Siciliji i zarobili više od dvije stotine hiljada britanskih i američkih vojnika. A u martu su Nemci udarili na jug. Probili smo odbranu, napredujući noću, i napravili nekoliko kotlova.
  Sovjetske trupe su počele da se povlače.
  Nakon Ruzveltove smrti, Truman je Hitleru predložio primirje. Fašista broj jedan se složio. Ali u zamjenu je tražio nabavku naftnih derivata i povratak zarobljenika. Truman i Churchill su se složili s tim.
  Nemci su imali odriješene ruke na istoku. Dobili su i novi tenk, E-75. Gušći raspored - motor i mjenjač zajedno - i poprečni raspored omogućili su smanjenje visine vozila. Podsjećao je na mnogo naraslog Tiger-2, ali sa mnogo nižom siluetom.
  Sa mnogo debljim oklopom koji se nalazi pod većim uglovima, E-75 je bio težak 75 tona, sa motorom od 1250 konjskih snaga. Što ga je učinilo prilično mobilnim i pouzdanim. Britanski tenk je imao dvije vrste topova. 105 mm u 100 EL za borbu protiv neprijateljskih tenkova, i 128 mm u 55 EL, univerzalnijem topu. Kula je imala prednji kosi oklop debljine 252 mm i bočni i stražnji oklop debljine 170 mm, također kosi. Trup je imao 200 mm oklopa na vrhu pod uglom od 45 stepeni, a 160 mm na dnu pod uglom od 45 stepeni. Bočne stranice trupa su 120 mm, a štitovi još 90 mm.
  Tako su Nijemci s težinom od 75 tona stvorili vozilo koje nije inferiorno od Miša u oklopu i naoružanju, iako s jednim pištoljem.
  E-75 nije bio probijen sovjetskim protutenkovskim topovima, čak ni sa njegove strane, i nesumnjivo je dobio Hitlerov prioritet nad svim drugim tenkovima serije E.
  SSSR je do sada nabavio samo IS-3, koji je bolje zaštićen u prednjem dijelu kupole, ali je teži za proizvodnju. Tako je Staljin naredio da se IS-2 i T-34-85 za sada ne uklanjaju iz proizvodnje.
  U ljeto su se njemački tenkovi E-75 prvi put pojavili na frontu. Pokazale su se kao veoma efikasne mašine.
  Istovremeno, nacisti su imali lako vozilo ME-1010 sa krilima koja su mijenjala zamah, napredniji model ME-262 X, te naoružanije i brže i upravljivije vozilo XE-262. Narodni borac je zaslužio sve pohvale svojih dizajnera. A takođe i mlazni bombarder Yu-287, koji je pokazao ogroman akrobatski let. I takođe brend Arado.
  Nemci su uspeli da napreduju u Ukrajini u leto i ponovo zauzeli Donbas. Zatim su u jesen zauzeli Kursk i približili se Voronježu. Sovjetske trupe su se povukle preko Dona i pokušale tamo uspostaviti odbranu. Bližila se zima.
  Njemačke diplomate su nastojale uključiti Tursku u rat.
  Ovdje su kružili i obećavali zlatne planine.
  Staljin je, smatrajući da je SSSR-u teško odoljeti novoj njemačkoj tehnologiji, a stvaranje novog tenka T-54 naišlo na određene poteškoće, predložio je primirje nacistima.
  Hitler je kao odgovor tražio predaju Lenjingrada i Krima, kao i isporuku besplatnog hljeba, ulja i drugih sirovina! I vratiti ratne zarobljenike i prenijeti dio zlata u SSSR.
  Staljin je pristao na sve osim na predaju Lenjingrada.
  Nacisti su zimi napali Krim. Zauzeli su gotovo cijelo poluostrvo, osim Sevastopolja. Crvena armija je pokušala da napreduje u centru i na severu, ali opet bezuspešno, pretrpevši ogromne gubitke.
  U martu 1946. Firer je konačno pristao na primirje na period od tri godine. SSSR je, naravno, opskrbljivao Treći Rajh besplatnim sirovinama i prenio dio opreme vojnih tvornica.
  I nacisti su se okrenuli Zapadu. Atomska bomba još nije bila stvorena, a Japan se očajnički držao protiv Amerike. Žestoka bitka bjesnila je za svako ostrvo u Tihom okeanu.
  Za početak, Hitler je postigao sporazum sa Frankom i njemačke trupe su iznenadile Gibraltar. Zatim smo ušli u Maroko. Britansku bazu na Malti uništile su i zauzele desantne snage. Nacisti su otišli u Afriku.
  Njihovi piloti, Albina i Alvina, postali su veoma jaki. Devojke su uspele da prestignu Hafmana i prve savladaju barijeru od pet stotina oborenih letelica na istočnom frontu.
  A na Zapadu su potpuno golonogi đavoli u bikiniju postali oluja za američke i engleske automobile.
  A Gerda je sa svojom tenkovskom posadom putovala kroz Alžir u E-75. Djevojke su rekorderke po broju uništenih vozila na istočnom frontu, ispred Vitmannove.
  Ratnici su počeli da se bore sa Kurske izbočine i pokazali svoju klasu. Iako je ne baš pametan Hitler sumnjao da su žene sposobne za borbu. Ali Gerda, Charlotte, Christina i Magda učinile su čuda na Panteru. Ispostavilo se da su oni druga tenkarska posada nakon Wittmanna koja je dobila visoko priznanje: Viteški krst Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. I krst vojnih zasluga u zlatu i dijamantima.
  Djevojke jašu i pjevaju:
  - Uništićemo ceo svet bez Rajha,
  Do srži i onda...
  Izgradićemo novi, novi svet,
  Ko je bio niko postaće sve!
  Ratnici se takođe kikoću i pokazuju zube. I opet se upucaju...
  Nokautirali su engleski tenk i zaurlali:
  - Super smo!
  Gerda pritisne dugme džojstika golim prstima, otkine kupolu sa Shermana i viče:
  - Ja sam buduća boginja!
  Tada Christina golim prstima obara rezervoar i vrisne:
  - I ja sam super devojka!
  Onda ona puca, razbija Šarlotin auto i zaškripi:
  - Ali Pasaran!
  I sljedećom granatom Magda je dokrajčila Engleza. Devojke su zaista supermen.
  I da budem iskren, svi su poraženi bez izuzetka. Navikli smo da ubijamo sve naše neprijatelje, a mjesto je u paklu, naravno!
  Ratnice rade i pucaju. Svojim protivnicima ne daju ništa.
  Nekoliko hiljada Britanaca i Amerikanaca se predalo. Muškarci padaju na koljena i ljube bosa, prašnjava stopala djevojaka.
  Ovako teče borba... Alžir je pao, a Nemci su već u Libiji. Naravno, pobjeđuju igrajući. Za njih nema prepreka.
  Tokom ljeta 1946. Nijemci su zauzeli cijeli sjever Afrike i stigli do Sueckog kanala. Nacisti sada imaju strašno oružje: disk avione koji se ne mogu oboriti. I Britanci i Amerikanci su probili pod ovim.
  U jesen, Wehrmacht se preselio u Sudan i Bliski istok. Britanci i Amerikanci su pali kao slomljeni orasi.
  Tajno su pokušali da se dogovore sa Staljinom. Kao, otvori drugi front.
  Crveni diktator je odgovorio izbegavajuće... Tokom pada, Nemci su zauzeli ceo Bliski istok i veći deo Afrike, došavši do Kameruna. A zimi su se njemačke trupe preselile u Iran i dalje u Indiju. Osvojena je zemlja slonova. A onda su nacisti u proljeće napredovali do južne Afrike, konačno preuzeli kontrolu nad crnim kontinentom.
  U junu 1947. uslijedilo je iskrcavanje u Britaniju... U borbama su učestvovale odabrane snage Wehrmachta.
  Po prvi put je testiran piramidalni tenk koji je pokazao odličnu zaštitu iz svih uglova i veliku brzinu.
  U njemu se borila Gerdina tenkovska posada. Djevojke su ispale izuzetno cool i hrtovi...
  Nagomilali su gomilu tenkova i topova.
  Gerda je opalila, oborila engleski top i zapjevala:
  - Naši neprijatelji nas neće zaustaviti!
  I kako će se smejati!
  Charlotte će također pokazati zube i škripati:
  - Mi ćemo osvojiti pokrov svemira!
  I takođe će pomesti tenk.
  Sljedeća će je Christina ošamariti, bijesno režeći:
  - Čizme blistaju na maršu!
  I to će takođe pomesti kulu!
  Tada je Magda oborila englesku haubicu i zagrmila:
  - Trenutni let!
  Ratnici su na kolosalnoj visini.
  A Albina i Alvina jure u nebo i dovršavaju englesku i američku opremu. Slome Švabe svojim bosim, isklesanim nogama i pevaju u sebi:
  - Afrika je opasna, da, da, da!
  Afrika je strašna - da, da, da!
  Ne idite djeco! Idite u šetnju Afrikom!
  Tako je pogodio, u jednoj borbi, pedeset aviona između dva.
  Tako žene ratnice samouvjereno uništavaju svoje neprijatelje.
  Britanija je pala za dvije sedmice. I londonski garnizon je kapitulirao. Tako je Treći Rajh slomio svog opasnog neprijatelja.
  Ali SAD i dalje ostaje... Ujedinivši se sa Japancima i raspolažući velikim resursima, Nemci počinju da vrše pritisak na Amerikance... U avgustu 1947. godine nacisti su se iskrcali na Island i zauzeli ovo ostrvo, približavajući se Americi.
  Nije lako stići u SAD. Ali fašisti su stvorili mostobrane u Latinskoj Americi i jačaju svoje snage. Ali rat traje dugo. Zimi su se bitke vodile na moru i u vazduhu. A u proleće 1948. Nemci su pokušali da dođu do Grenlanda. I uspjeli su... U ljeto su nacisti već osvajali Kanadu. Ali borbe su bile žestoke...
  Sve bliže i bliže SAD. Ali sovjetske djevojke su također na oprezu.
  Pet devojaka Nataša, Mirabela, Anđelika, Svetlana, Olimpijada stigle su u Ameriku da se bore kao dobrovoljci protiv hordi Trećeg Rajha. Svih pet djevojaka su jako lijepe i govore engleski. Staljin-Putin je odbio da pošalje ceo ženski bataljon, jer bi to bilo u suprotnosti sa uslovima mira sklopljenog sa fašističkim carstvom. SSSR je trebao dobiti na vremenu po svaku cijenu dok su nacisti napali SAD.
  Pet djevojaka su dobrovoljci: prošli su gotovo cijeli rat, od Bresta i Buga do Orenburga. A oni se bore protiv nacista na drugoj strani Zemlje u glavnom gradu Hondurasa.
  Tegucigalpa je jedno od glavnih uporišta odbrane, u sukobu sa šarolikom hordom. I japanske i azijske horde ušle su u nevolje. Sami Nemci su se borili samo tenkovima, a pešadija je bila u potpunosti iz nearijskih naroda. Potjerali su Azijate, crnce i Arape naprijed.
  Nataša je opalila, odsjekla dvojicu Afrikanaca i cvrkutala:
  - Samo horda Džingis Kana!
  Zlatokosa Mirabela, nakon što je rafalom iz mitraljeza pokosila trojicu Indijanaca, podigla je svoje gole, preplanule noge do vrha. a ona je rekla:
  - Meljemo topovsko meso!
  Odleteo je komadić granate i udario Mirabelu-Zoju po goloj, okrugloj peti. Djevojke se tradicionalno tuku u bikiniju i bosonoge. A kad oštrim udari u grub, djevojački đon, malo zaboli.
  Ljepotica je namignula i ponovo opalila... Mirabela je veoma vitka, prosječne visine sa savršenom figurom.
  Nataša je viša, sa činom majora, pa čak i heroja Sovjetskog Saveza. Ali i gotovo gola, jedva pokrivena bikinijem. Veoma preplanula, ali kosa joj je bijela. A Nataša šutira veoma precizno. I voli da baca granate bosim nogama.
  Lijepa Anđelika rafalnom puca i ubija četvoricu Arapa. Kosa joj je crvena, odnosno bakrenocrvena, poput proleterskog barjaka. A kad pušu vjetrovi, to je kao zastava revolucije. Djevojka blista svojim smaragdnim očima, poput zvijezda. I brutalno briše neprijatelje.
  Svetlana je takođe plavuša. I puca iz mitraljeza. Djevojka je podmetnula bose noge i prasnula. Pet raznih boraca je bačeno, a grimizni izvori krvi izletjeli su iz grudi i stomaka njihovih protivnika.
  Svetlana je, oblizujući pune usne, cvrkutala:
  - Rat je vazduh za pluća...
  Djevojka, ležeći, baca bombu bosom nogom. Čuju se eksplozije. Nekoliko militanata odleti u različitim smjerovima.
  Olympias je veća, krupnija djevojka. Kosa joj je svijetlo smeđa. Tipična seljanka, mlada žena od krvi i mlijeka. Veoma je jaka fizički i dobro šutira.
  Evo opet red. I ubijeni fašistički plaćenici padaju.
  Olimpijada, dok puca, kaže:
  - Dobro, dobro, gde si bio? By baka! - Devojka je pucala, ubivši tri bradata nacista i dodala. - Šta si jeo - kašu! šta si pio? Mash!
  Devojke drže liniju. Ne puštaju fašiste naprijed. I prijateljske pjesme ore:
  - Uništićemo ceo svet nasilja,
  Do srži i onda...
  Izgradićemo novi, nebeski svet -
  Ko je bio niko postaće sve!
  Nataša ponovo baca bombu bosom nogom. Eksplozije napreduju pešadije. Definitivno postaje toplije. Ovdje dolazi ozloglašeni "Lav"-2. A pored njega je i napredniji E-50. Projektili su izbačeni. Crnom Amerikancu je otkinuta glava i ona se otkotrljala.
  Mirabela je stala na zapaljenu dasku, a njene otvrdnule noge jedva su osećale vrelinu plamena.
  Zlatokosa ljepotica snimi i prede:
  - A ko će zaustaviti tok krvavih, pobesnelih reka...
  Mirabela je ponovo opalila, srušivši Afrikanca s oklopa E-50 i cvrkutala.
  - Snop od blastera će ti pogoditi slepoočnicu, u zlu bljesku čovek je nestao!
  Devojka je ponovo pucala. Zabljesnula je svojim bosonogim, preplanulim, gracioznim stopalom kroz zrak. Granata je poletjela prema njoj. Ljepotica sa zlatnom kosom je svojim golim đonom, gotovo bez prašine, spretno otkucala poklon. Granata je poletela nazad. Uletjela je u redove militanata Trećeg Rajha. Izgledalo je kao da lubenice ispadaju iz kamiona i lome se. Toliko je krvi proliveno.
  Mirabela je tvitovala:
  - Devojka je pala na ispitu i došao je prokleti Rajh. Hitler je očigledno bio umoran od života, a njegova ljepota ga je slavno pojela!
  Anñelika je takođe ratnik bez gluposti. Puca u sebe iz mitraljeza i kaže, razbacujući leševe:
  - Za maminu kašiku! Za tatinu kašiku! A za Kobu kutlača! I na tvojoj strani u krevetu!
  Ljepotica bakrenocrvene kose bosom nogom lansira drveni avion. On leti pravo prema masivnom tenku German Lion. Sleti na cev topa od 105 mm i on eksplodira. Oružje pokvari.
  Nijemac se okreće i prisiljen je sramno pobjeći. Anñelika, trljajući nogu o komad zgrade, kaže:
  - Ako nemate snage, potrebna vam je pamet! Morat ćete napraviti buku!
  I opet devojka šutira veoma precizno. Njena crvena kosa je poput plamena olimpijske baklje. Atraktivna djevojka. Već se istakla u američkoj vojsci pokazujući bijesan temperament. Posebno je bio dobar u pravljenju nestašluka sa Afroamerikancima. Sa njima je tako neobično i lepo.
  Anđelika, međutim, uništava i crnce koji se bore u vojsci Trećeg Rajha. Zašto je Njemačka osvojila cijelu Afriku? Pokušajte zaustaviti takvu moć.
  E-50 je najnoviji tenk, sa gasnoturbinskim motorom i debelim bočnim i prednjim oklopom. Ne može se uzeti granatom. Anñelika je bacila poklon golom nogom, oborila nekoliko pešaka i cvrkutala:
  - Oh, tvoj tenkovski oklop je pouzdan, od nekoga ko namerava da ugrize... Samo znaj moć koju imaš... nja, možeš samo šutnuti čeličnog konja!
  Svetlana je takođe šutirala veoma precizno. I radije je bacala granate nogama. Njeni goli prsti su takođe vrteli čelični disk. Vrh je preletio i prerezao grkljane dvojici fašističkih militanata. Ispustili su mitraljez i sada je debeo rafal velikog kalibra probio lance horde. Čitav niz stranih boraca regrutovanih u napadima u vojsku Trećeg Rajha.
  Svetlana je tvitovala:
  - Sreća je nagrada za hrabrost! Jedna pesma je dovoljna! Neka pevaju samo o domu!
  Ali lepotica još nije stigla da propusti dom. Iako je u američkoj vojsci vrlo malo sovjetskih dobrovoljaca. Staljin-Putin nije želeo da blista, kako kasnije Hitleru ne bi dao povoda da optuži Rusiju za kršenje uslova "Slamnatog mira".
  Pet djevojaka, najboljih u ženskom bataljonu, upozoreno je da će ih se domovina, ako budu zarobljene, morati odreći. I u ovom slučaju, djevojke bi trebale kositi o trivijalnim plaćenicima koji su unajmljeni za novac.
  I Svetlana, i Nataša, i ostale devojke shvataju da ih čeka strašna mučenja, ako budu uhvaćeni. Stoga su odlučili, u svakom slučaju, da ih nacisti ne ubiju žive.
  Njemački jurišni avioni lete iznad položaja američkih trupa. Ne očekujući da će naići na tako tvrdoglav otpor u glavnom gradu Hondurasa, nacisti su se pomalo iznervirali.
  Mlazni i jurišni avioni su jaki. Lete rakete, pucaju topovi.
  Američki vojnici umiru. Olimpijada je takođe pogođena gelerima u njeno mesnato rame. Izašla je krv. Herojska djevojka je zubima izvukla komad čelika i ispljunula krv. A onda me je opet udarila glomaznom automatskom puškom. Strani plaćenici padaju. Ovdje su skoro svi domaći, samo su im komandanti Nijemci, a i tada ne uvijek. Istina, posade na najmodernijem tenku E-50 su u potpunosti njemačke. Auto ima pristojnu brzinu i upravljivost. Pa, ovo još nije najnaprednija modifikacija - teži sedamdeset pet tona. Zidovi se ruše ispod šina. Ovaj se obično proizvodi u tri verzije sa topom od 105 mm, jurišnim topom od 180 mm i raketnim bacačem od 400 mm.
  I svaka modifikacija ima svoj zadatak. Evo ovog tenka sa jurišnom puškom, pogodnijem za napad na gradove. I nije ga tako lako uništiti. Olimpijas se prekrsti i golim prstima hvata protutenkovsku granatu, svoju veliku, ali gracioznu, lijepo oblikovanu nogu. Sada trebate baciti poklon pravo na cijev da biste onemogućili mastodontovo oružje. Pet mitraljeza pokrivaju njemački moderni tenk i nije mu se tako lako približiti.
  Olimpija je veoma jaka, a njene konjske noge bacaju daleko granatu. Ali nije uvijek tačno. U svakom slučaju, pogoditi takvu metu kao što je cijev topa od 180 mm. Djevojka heroja sumnja. Šta ako promaši?
  Eh, da je s njima bio njihov dugogodišnji partner Oleg Rybačenko, ovaj hrabri pionir bi nešto smislio.
  Ali dječak je poginuo u bitkama za Voronjež. Devojke nisu znale njegovu dalju sudbinu. Ali sudbina pionira pronalazača je zaista bila nezavidna. U početku je Oleg Rybačenko bio brutalno mučen, pokušavajući da otme tajne. Nakon torture, jedanaestogodišnji dječak je završio u rudnicima. Posao je zastrašujući i izuzetno težak. Ali sovjetski pionir, mali, ali žilav, pokazao se uporan.
  Uspio je da preživi, a čak i kroz lavirinte rudnika odlučio je pobjeći. I Oleg Rybačenko je uspio da izađe. Dječak je neko vrijeme lutao po Balkanu dok se nije pridružio lokalnom partizanskom odredu. Tamo je postao veza i saboter.
  Na Balkanu je još uvijek bio prilično razvijen partizanski pokret. Delom i zbog toga što su okupacionu službu vršili Italijani, Rumuni, Bugari, Albanci - koji nisu bili borbeno spremni kao regularne jedinice Vermahta.
  Ali mnogi partizani su ipak poginuli. Posebno od zračnih napada. A patriote Jugoslavije su primorani da se kriju po planinama, šumama ili, u najboljem slučaju, malim selima. Veliki broj komandanata je već poginuo. Situaciju je pogoršao mir potpisan sa SSSR-om. Sada su nove kaznene divizije počele da pristižu na Balkan, organizujući masovne napade i čišćenje područja.
  Oleg Rybačenko je morao da se penje sve dublje u planine zajedno sa partizanima.
  Iako Olimpija nije znala za sudbinu svog sveopšteg favorita, teško je uzdahnula. Zatim je prstima svojih bosih djevojačkih stopala jače stisnula granatu i svom snagom je bacila na neprijateljski tenk. E-50 je upravo ispalio, ispustivši ubojitu granatu.
  Olimpijada se čak zatresla i pala je na koljena. Udarila ga je po glavi kaldrma otkinuta sa pločnika, a gola peta mu je opečena užarenim metalom. Djevojka je protrljala svoju zapanjenu glavu prašnjavom kosom.
  Granata je poletjela, gotovo dodirnuvši cijev, i pogodila nagnuto čelo automobila. Odjeknula je eksplozija... Ali naravno, 250 mm frontalnog oklopa, čak ni pod uglom, nije u stanju da probije granatu.
  Olimpijada je udarila šakom u prašinu, podigavši čitav oblak peska. Onda je zaurlala:
  - Ubij, ubij! Zabijte gol u gol!
  Djevojčica je kucnula potkoljenicom o napukli asfalt. Iver je zaboden u žuljeve pete. Koža na tabanima djevojčice bila je debela poput nilskog konja. Živjela je u siromašnoj porodici i skoro nikada nije nosila cipele od rođenja. Međutim, zbog toga njene noge nisu izgledale nimalo grube, već su bile preplanule, graciozne, zavodljive.
  Olimpijske igre su, međutim, bile pomalo zastrašujuće za muškarce sa svojom visokom visinom, snažnim mišićima i šakama sa izbočenim zglobovima. Ali junačka djevojka ima najljubazniji karakter, a široki bokovi kombinirani su s relativno tankim strukom i izvajanim trbušnjacima. Samo u odjeći Olimpija je mogla izgledati gojazna zbog svojih velikih grudi. U bikiniju izgleda kao prsata atletičarka.
  Djevojka je, frustrirana, ponovo bacila granatu, ovoga puta ciljajući na tragove. Ali smrtonosni dar je pogodio debeli, oklopni štit koji je pokrivao valjke.
  Olimpija se od frustracije udarila šakom u bradu. Od toga ju je boljela vilica. A devojka heroj je opsovala:
  - Sekao sam kao kosa!
  Svetlana je takođe pokušala da pogodi opasni tenk, ali je granata koju je bacila devojčina stopala blago promašila. I plavuša je počela da se približava autu. Ali onda su se pojavila još dva tenka - "Lav" i "Panter"-2, pucali su na sve prilaze iz mitraljeza. Morali smo biti izuzetno oprezni.
  Amerikanac Sherman pokušao je da se približi njemačkim vozilima. Imao je priliku da pogodi Panter 2, ali samo sa strane. Ali Nijemca nije tako lako prevariti. Štaviše, viša silueta Shermana čini ga uočljivim sa velike udaljenosti.
  "Panther" 2 je ispljunuo granatu i pogodio Amerikanca direktno u čelo. Visoki auto se razbio na pola. I gorjela je kao božićna svijeća.
  Svetlana je frustrirano rekla:
  - Oh, kako su ti slabi tenkovi... Bolje tehnički, postaćeš Jenki!
  Ali Nataša, iskusna ratnica, uspela je da se približi Panteru. Bacila je granatu... I duga cijev njemačkog automobila se uvila u ovnujski rog.
  Tenk "Panter" 2, pušten u proizvodnju 1943. godine. U najnovijoj najrasprostranjenijoj modifikaciji ima prednji oklop od 150 mm, bočni oklop od 82 mm pod uglom i top od 88 mm sa dužinom cijevi 71EL. Počevši od 1945. godine, trebalo je da bude ukinut u korist naprednijeg i bolje zaštićenog modela E-50. Ali za sada se ovaj tenk bori. Težak 51 tonu, automobil ima motor od 900 konjskih snaga, što mu omogućava dobre vozne performanse.
  A sada, nakon što je dobio štetu, Panther-2 se okreće i odlazi. Nataša uspeva da baci još jednu granatu bosom nogom. Polomio sam valjke. I brzina njemačkog automobila je primjetno usporila.
  Nataša radosnim pogledom kaže:
  - Kakav udarac! Moj udarac je dar od Boga!
  I djevojka je pokazala nos Nijemcima. Ali mitraljeska vatra je počela da izbija iz E-50. I meci su zviždali po Natašinoj bijeloj, pomalo umrljanoj kosi. Jedan od metaka je čak odsjekao pramen kose. Majorka se čak osjećala malo golicavo.
  Natasha je tvitovala:
  - Ako hoćeš da budeš kao slon, idi u ludnicu kao razbojnik!
  Djevojka je nožnim prstima podigla svoj odrezani pramen. Natašina kosa je svilenkasta, biserne boje, ali malo prašnjava. A opet tako mekan. Djevojka ih je vodila po tabanima. Malo škakljivo i prijatno.
  Nataša se sjetila kako ju je tip milovao. Ruke su mu takođe počinjale od tabana, dižući se više do butina i najosetljivijeg mesta. Kada te zgodan mladić pomiluje, to je veoma prijatno. Nataša ga je skoro volela. Voljela je ljubavnu igru, a uzbudio ju je dodir mišićavog muškog tijela. Ali Nataša nije imala pravu, romantičnu ljubav, kad poludiš za muškarcem. Već je promijenila dosta momaka. Mnogi od njegovih ljudi su poginuli u borbi.
  Čak je i ovo bilo prokletstvo rata. A ovdje u Americi ima mišićavih, crnih momaka. A kod njih je sve tako neobično.
  Nataša je pucala i srušila crnca. Bilo mi je malo žao afričkog dječaka. Ubila je čovjeka koji se borio za njemu tuđe interese. Uostalom, Nemci su rasisti. Na crnce gledaju kao na robove. Ali u isto vrijeme, Afrikanci se upisuju u strane divizije nabujalog Wehrmachta.
  Nataša je golim prstima napravila nešto poput smokve i pokazala nacistima. Da, nemačka nacija ovde ne trpi nikakvu štetu. Tenkovi imaju oklop koji je predebeo da bi ga probila granata ili baza. Ali domaće jedinice umiru.
  Nataša baca granatu na E-50. Zamahnula je golom, preplanulom nogom i bacila, izvijajući kukove. I granata je poletjela u visokom luku. Moji goli nožni prsti su me ostavili da osjetim dodir metala. A onda je granata eksplodirala.
  Nataša šapuće:
  - Bog nas blagoslovio!
  Na djevojku je duvao vruć vjetar, kao da ju je dotaknuo zgodan muškarac. Nataša je čitala knjigu o Tarzanu i zaista je želela da se ovaj čovek igra sa njom. Gladio bih svoje gole grudi snažnim rukama.
  Granata je pogodila cijev, ali je eksplodirala prekasno, odletjevši s metala. Fragmenti su zveketali kao grašak o oklop. Ostaju samo ogrebotine!
  Nataša je izvadila još jednu granatu. Ali video sam da je to bilo protivpešadijsko. A protivtenkovsko oružje je nestalo.
  Djevojka je frustrirano zarežala. Ali da ne bih gubio vrijeme, stavio sam ga u gole prste. Okrenula je nogu, savila torzo, zatim ga ispravila i bacila na pešadiju.
  Pola tuceta boraca poletelo je kao ping-pong loptice. Jedna od njih je odletjela, a krhotine su odletjele nekoliko stotina metara i preletjele Natašina leđa. Grudnjak je pukao, a prelijepe grudi glavne djevojke bile su otkrivene.
  Djevojka je automatski prekrila bradavice. Ali onda je shvatila koga treba da se plaši. I opet je protresla mitraljez. Okrenula se i lagano odmaknula.
  Američki pešadijac je ispalio bazuku. Granata je pogodila njemački tenk na kosoj strani, ali je oklop od 160 mm izdržao, odbijajući razornu energiju. Nijemac je uzvratio. Njegovo oružje velikog kalibra razbilo je zid.
  Nataša je pokušala da veže naramenice za grudnjak. Devojka je mislila da se Zoja Kosmodemjanska verovatno vozila po hladnoći u šortsu. U jednom sovjetskom filmu bila je prikazana u košulji ili čak nekoj vrsti haljine. Samo ovo je samo danak licemjerju. Naime, nacisti su je, da bi dodatno ponizili zarobljenu djevojku, vjerovatno skinuli do gola. A gladni nemački vojnici su verovatno želeli da vide lepu devojku sa oblinama golu.
  Tako u pravoj priči devojka junakinja nije mogla da pokrije grudi, pa su joj ruke bile vezane na leđima. Ali nije se stidela i gledala je ponosno. Nataša je dobro znala kako je hodati bos po snegu. Bila je izdržljiva i voljela je dodirivati snijeg golim tabanima. Nataši se svidelo i bilo joj je zadovoljstvo. Ali ovo je za nju, već prekaljenu godinama rata. A za mladu i urbanu Zoju, ovo je očigledno bolno. Na tabanima se osjeća kao da gori ugalj.
  Natasha je iznervirano bacila grudnjak i povikala:
  - Sramota je buržoaski koncept! Sovjetska žena se ničega ne boji i ne stidi se!
  Djevojka je ponovo počela da zakucava mitraljezom, tačnije mitraljezom. Metal se zagrejao, na kraju krajeva, Honduras je tropi, tamo može biti jako vruće u februaru. Natašini prsti postaju vrući. Moramo dati sve od sebe. Danas je 23. februar. To je dan sovjetske vojske i za to je potrebna borba sa svom mirnom i razumnom žestinom.
  Nataša je sasjekla još pet mecima i slučajno opekla obraz o vrući zatvarač mitraljeza. Naravno da je neprijatno, žulj je natečen.
  Nataša se zaklela:
  - Pa, Bože, zašto si napravio tolike probleme meni i mojoj zemlji!
  Žulj je svrbeo... Devojčičin obraz je veoma osetljivo mesto. Djevojčica je pokušala pronaći nešto hladno da nanese na natečenu loptu. Ali pokušajte pronaći nešto cool. U ovom vrućem gradu. Štaviše, vrijeme je bilo vedro i vjetar je duvao s juga.
  Nataši očigledno nije lako. Olimpijada baca granatu sa velike udaljenosti, ali opet neuspješno. A jurišnici već lete nebom. Njemačka vozila imaju jak oklop i veliku brzinu.
  Mlazni avioni dolaze u talasima i kao da seku trake lana.
  Nataša se sakrila u rupu. Odozgo su planule fragmentirane rakete. Devojčica je osetila komadi lomljenog kamena kako padaju odozgo iglama. Zagolicalo mi je goli vrat. Ljepotici su izbodene i bradavice.
  Nataša je šapnula:
  - Ovo je masaža... Ali ne i korsaž!
  Djevojčica je osjetila kako joj tijelo skoro počinje bolno da svrbi. Već je vruće, a eksplodirajuće rakete pojačavaju toplinu. A je li ovo kupatilo?
  Nataša se sjetila prirodnog ruskog kupatila sa smrekovim metlama. Kako je djevojka tada pretučena.
  To su bile tako egzotične senzacije.
  Nataša je pevala da se oraspoloži:
  - Ljubav i smrt! Dobro i zlo! Šta je sveto, šta je grešno! Predodređeni smo da razumemo!
  Djevojka je ustala, otresla svu ovu zalijepljenu prljavštinu i krhotine.
  Natasha je zarežala:
  - Oh, dobićete Hitlera na rogovima!
  A djevojka major je ispalila rafal na pješadije koji su pokušavali da se podignu u napad. Nekoliko militanata regrutovanih u napadu palo je. Nataša je obrisala svoje prljavo lice koje joj je peklo oči. Ratnica je pljunula i prekrstila se.
  Ponovo je otvorila vatru iz mitraljeza, a militanti su se uvlačili. I crvenokosa Anđelika je bosom nogom bacila granatu. Sadašnji je skočio i udario fašiste. Desetak ljudi je ubijeno.
  Crvenokosa je pevala:
  - Ima mnogo dobrog na svetu, ali je prekriveno snegom!
  A djevojka je otvorila vatru iz automatske puške, samo ne koristeći ruke, već spretne prste i bose noge.
  Anñelika je precizno pucala i urlala:
  -Hit! Hit! Još jedan udarac! Još jedan udarac i onda... Moćni demon, Božji dar, daje aperkat!
  A djevojka je rukama bacala krhotine stakla. Zadivila je fašiste i tvitovala:
  - A za one koji ne žele da žive u miru... Mi im radimo hara-kiri!
  Japanci su se zaista pojavili. Ovi uskooki borci. Pa, kako da ne uradiš takav hara-kiri?
  Nakon što je ispraznila kopču mitraljeza, Anñelika je golim prstima podigla granatu i bacila je na samuraja. Dobili su poklon, nekoliko osakaćenih Japanaca, i odletjeli u različitim smjerovima.
  Anñelika je isplazila jezik i promrmljala:
  - Ja sam super ratnik! I neprijatelj je ubio hiper!
  Kinezi, koje su Japanci regrutirali iz zarobljenih područja Nebeskog Carstva, krenuli su u bitku. Kineski ratnici su neustrašivo hodali, a djevojke su, nakon što su ispraznile svoje automatske puške, bile prisiljene da se povuku.
  Mirabel metal bosih stopala ulomci maltera i stakla. Ostale devojke su uradile isto. Postalo je veoma teško.
  Pojavio se Šturmljev, moćna mašina sa raketnim bacačem. Evo jednog koji će vas zeznuti - ne izgleda mnogo.
  Prvi pucanj je zagrmio... Svetlanu, Anđeliku i Olimpijasu bacio je udarni talas, kao fontana džinovskog kita. Djevojčice su preletjele nekoliko desetina metara i bosim nogama skočile pravo u vatru.
  Devojke su iskočile odatle, oparene i ispečene. Prskali su gole tabane po ugljevlju.
  Anñelika je ljutito prosiktala:
  - Bik se prvo stavi pod sekiru, a onda ispeče! I prvo smo bili sprženi, a onda pod sjekirom!
  A komsomolka se nasmijala! Ali tada je bila tužna. Sjetio sam se da je njena prijateljica zarobljena. Nemci su skinuli mladu devojku i počeli da nanose vatru na njena gola grudi. Tako užasan bol. Djevojka je vrištala, a njena nježna koža bila je ugljenisana. To su fašisti koji su ispali fanatici. Nisu ni postavljali pitanja, već su dodatno zapalili vatru pod bosim nogama zarobljenika. Komsomolac, na kraju, nije mogao podnijeti torturu i umro je od bolnog šoka.
  Anñelika, prisjetivši se ovoga, pljusnula je po užarenom ugljevlju. Olimpijske igre su bile ispred nje. Ova seljanka ima preplanulu kožu, i ne možete je izdržati sa lampom. Zašto ne supermen devojka? Na Olimpijadi se vidi bazuka sa granatom koju je bacio ubijeni američki vojnik. Podiže je nogom i baca je u naručje. I ubacuje se svom snagom.
  Granata leti i pogađa prisilne Kineze. Mnogo vriska i jauka. Masa leševa. I odsečenih udova.
  Olypiada je otpjevala drevnu pjesmu:
  - I samuraj je odleteo na zemlju! Pod pritiskom čelika i vatre!
  Djevojke su konačno istrčale iz uglja. Njihove graciozne, bose noge su to dobile.
  Svetlana se, kao i najnježnija od njih, trzala i trljala gole tabane, pokušavajući da ublaži svrab.
  Olimpijske igre, koje su od ranog djetinjstva trčale bosonoge po snijegu, nisu obraćale pažnju na takvu sitnicu.
  Djevojka heroj je pjevala:
  - Zamislite samo da smo uronili u sveže mleko... Nagrada je prava stvar!
  I ratnica je uzela nogom jedan odlomljeni i prilično težak komad crijepa. Čvrsto ga držeći golim, djevojačkim prstima, zavrtjela ga je i lansirala prema neprijatelju. Tri Kineza su bile žrtve sadašnjosti smrti, glave su im smrskane.
  Anñelika reče zadovoljno, pucajući u neprijatelja:
  - Mi smo cool žene!
  Svetlana je, kako bi malo ublažila svrab u svojim opečenim, tačnije opečenim nogama, zapjevala:
  - Ima žena u našoj otadžbini,
  Zašto voze avion iz šale?...
  Za njih je čast vrednija od života,
  On lako može ubiti svog protivnika!
  
  Rođeni su da pobjeđuju
  Da slavimo Rusiju vekovima!
  Uostalom, naši pradjedovi -
  Odmah sam okupio vojsku za njih!
  I Svetlana je počela da škraba iz mitraljeza. I to je uradila veoma majstorski. Da svi osete da je ovo boziji ratnik! Ako ne od Svemogućeg, onda sa Marsa sigurno!
  Natasha je takođe pucala. Zajedno sa Mirabelom, bili su primorani da se povuku, pokupivši snimke mrtvih američkih vojnika. Djevojke su padale na leđa i uzvratile nogama - tako im je to bilo bolje. I uradili su to tačno. Mješavina kineskih i afričkih trupa napredovala je na djevojčice. I ratnici su tukli.
  Nataša je pevala:
  - Svet nije šahovska tabla...
  Mirabela je pokupila ovaj prolaz, istrijebivši žute i crne plaćenike.
  - A brojke nisu okrugla nula!
  Nataša je dodala izrezanom redu žutih i crnih:
  - Melanholija nas napada!
  Mirabela je opalila preciznošću Robina Hooda i cvrkutala:
  - I konj juri u vatru!
  Djevojke su se, uzvraćajući vatru, povukle iza minskog polja. Kineski i afrički borci naišli su na poslastice. Počeli su da eksplodiraju, skočili su, raskomadali ih i to je postalo krvavi nered.
  Nekoliko tenkova Panther-2 pojavilo se u daljini. Pucaju, a plaše se da zabadaju nos. "Lav"-2 se kreće naprijed i također bljuje vatru. A evo i rezervoara za bacanje plamena Rhino, koji slini, sa snopovima plamena.
  Ali najstrašniji je "Sturmlev". Njegov raketni bacač nije posebno brzopaljiv, ali je pakleno destruktivan.
  Nataša šapuće:
  - Rusi, Rusi - nije mirna sudbina! Pa, zašto nam trebaju nevolje da bismo bili jači?
  Zaista, oni se bore daleko od Rusije. Ali jasno je da će se Wehrmacht, nakon što je osvojio SAD, vratiti da pritisne SSSR. A Amerikanci su tako slatki i dragi djevojkama.
  Nataša ponovo zakucava, njeni udarci kao da teraju bundeve i glave pucaju pod lopatama. Djevojčica je pogođena gelerom u nogu. Posjekotina mi otekne na potkoljenici. Ljepotica je krckala kost i cvrkutala:
  - Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je jasan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Verujem da ce se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sijati -
  Put koji osvjetljava komunizam!
  U tom trenutku Olimpijada je svom snagom bacila granatu na Šturmljeva. I sovjetske djevojke su konačno imale sreće. Oklopna kapa je pala nazad, sovjetski dar je odletio pravo u široku cijev. Na sekundu se sve smrzlo. A onda je eksplodirala. Kao da je bačena atomska bomba. I njemački tenkovi su se raspršili u različitim smjerovima.
  Nacisti su zauzeli Toronto i još su u jesen mogli ući na tu američku teritoriju sa sjevera.
  Amerikanci su polako ali sigurno popuštali. Često su se predavali i pokušavali zadržati svoje položaje.
  Ali Nemci su ih tukli i na kopnu i na moru.
  Sada u kasnu jesen Nemci okružuju Filadelfiju. Ostvaruju jednu pobjedu za drugom i urlaju kao pakao.
  Gerda i njena tenkovska posada su u najboljem izdanju, kao i uvijek. I cereći se zubima, razbijajući američke tenkove, peva:
  - tigrove kandže, moć čelika,
  erupcija...
  Vidimo nacizam u daljini,
  Iz Džingis-kanove Evrope!
  I golim nožnim prstima pritiska džojstik. I opet će pucati na Amerikance.
  Zatim Charlotte šutira, a njeni udarci su precizni. A iza nje je došla Magda, sa Christinom.
  Tako je Filadelfija pala. Nemci napreduju dalje i do zime su stigli do Njujorka. I tu su tukli neprijatelja. A sa TA-500 će se bacati bombe teške deset tona.
  Truman je, nakon što su Nijemci opkolili New York i Washington, ponudio mir. Kao odgovor, zahtjev za bezuslovnom predajom.
  Napad na Washington uslijedio je u januaru. Borili su se njemački piramidalni tenkovi.
  Četvrtog dana napada garnizon je kapitulirao. A pet dana kasnije, Sjedinjene Države su kapitulirali.
  Tako je završio rat na Zapadu... Tačnije, skoro završio. Nemci su nastavili napredovati sve dok nisu zauzeli celu Latinsku Ameriku...
  Primirje sa SSSR-om je i dalje bilo na snazi. Treći Rajh je probavio svoj plen i formirao nove divizije. Staljin je i dalje obnavljao uništenu ekonomiju i prikupljao snagu.
  Na polju izgradnje tenkova SSSR nije bio previše uspješan, stvorivši samo vozilo T-54 i mali broj tenkova IS-4. Dugo vremena nije bilo moguće nabaviti pristojan auto. A 20. aprila 1953., iskoristivši činjenicu da je Staljin umro 5. marta, Hitler je ponovo napao SSSR. Učinjen je pokušaj postizanja svjetske hegemonije.
  Bez Staljina, sovjetske trupe su pružale prilično slab otpor. A snage su bile nejednake. Osim toga, u rat su ušli i Japan i Turska.
  Mjesec dana kasnije, njemački piramidalni tenkovi opkolili su Moskvu i zauzeli Kavkaz. I tri mjeseca kasnije već smo bili na Uralu. Jao, snage su previše nejednake. Štaviše, postoje razlike u rukovodstvu SSSR-a.
  Ukratko, nakon pet mjeseci rata, SSSR je konačno okupiran od strane Trećeg Rajha i Japana.
  Tada se činilo da je čovečanstvo konačno pronašlo jedinstvo. Ali u svijetu postoje dvije supersile - Treći Rajh i Japan. I Hitler 20. aprila 1956. započinje novi rat. Napada Japan.
  I devojke učestvuju u bitci. Gerda je vještica koja napada samuraje.
  I devojke iz Crvene armije. Nataša, Alenka, Mirabela, Marija, Olimpijada, Svetlana, Augustina, Aurora. I tako dalje. Sve ove devojke imaju jednu zajedničku osobinu - tuku se bosonoge i u bikiniju.
  I to rade veoma efikasno. Slamaju Japan... Pod udarcima njemačkih i koalicionih palica, samuraji bježe i povlače se.
  Gerda i Charlotte se zajedno bore na piramidalnom rezervoaru. Devojke pucaju na Japance, razbijaju aute i pevaju:
  - Super smo, super šampioni! I uništićemo sve bube!
  Gerda je golim prstima pritisnula dugme džojstika, udarila u japanski auto i zašuštala:
  - Ja sam ratnik sa kompjuterom u glavi!
  Charlotte je također pucala, rasjekla samurajev auto i zacvilila:
  - A moja okolina neka bude najsjajnija i najsjajnija!
  A i kako će pokazati svoj jezik!
  Djevojke uništavaju Japan... Samuraji gube kolonije, brodove i tenkove.
  Japanska tehnologija se ne može porediti sa nemačkom tehnologijom. A nacisti imaju više vojnika. Dakle, oni prilično uspješno napreduju. A samuraji ne rade ništa osim da se raduju i pokazuju zube. Tačnije, tužni su, ali i dalje gole zube.
  Nekoliko mjeseci borbe, i Kina, Indokina i druge zemlje su ponovo zauzete. Nacisti su se iskrcali i u samom Japanu.
  Tu se bitka odvijala, a nacisti su upotrijebili nuklearno oružje. I toliko razaranja i razaranja.
  Da, samuraji nisu imali sreće! Oni su potpali pod takav klub. Potpuni kraj!
  I općenito sve izgleda izuzetno smiješno.
  Sovjetske djevojke stavljaju samuraje na koljena i tjeraju ih da im ljube bose noge.
  Ljepotice se sjećaju kako su ih nacisti iznevjerili. I ovo je jako cool.
  Alenka i Nataša pevaju:
  - Destrukcija je strast, ma kakva moć! Vlast je uvijek pila tuđu krv! Pa, ljubav caruje u srcu!
  I na isti način na koji su udarili samuraje. I dok pritiskaju, i sa mitraljezima, pokose niz.
  Ali Tokio je već pao... Rat je trajao šest mjeseci i završio se pobjedom Wehrmachta.
  I 1. januara 1957. Nemci su napali Tursku i porazili je i nju. Nakon čega su sve ostale zemlje svijeta uključene u Treći Rajh.
  Završeno je formiranje jedinstvenog carstva. Već 1947. godine Nemci su poleteli u svemir, a 1958. godine, 20. aprila, sleteli su na Mesec. Tako je započela era ekspanzije svemira. Hitler je umro 1959. godine, dva dana manje od svog sedamdesetog rođendana.
  Nedugo prije toga održan je referendum o uspostavljanju monarhije, a Firer je uspio da imenuje nasljednika. Postao je jedan od mnogih Hitlerovih sinova dobijenih vještačkom oplodnjom.
  Fašistički režim je bio okrutan, ali je uveo red na Zemlju. Postepeno je sve više ljudi dobijalo državljanstvo carstva.
  Planski se razvijajući i koristeći dostignuća nauke, Zemlja je postepeno rješavala problem gladi, epidemija i nezaposlenosti.
  Natalitet je kontrolisan, a kriminal se uspješno borio. Godine 1974. ljudi su letjeli na Mars. I godinu dana kasnije na Veneru. 1979. do Merkura. 1980. godine na Jupiterove mjesece. A 1987. godine sletjeli su na najdalju planetu Pluton. Istraživanja svemira su bila u toku.
  2000. godine, car Njemačke i cijele planete Zemlje, Fridrih Treći i Hitlerov sin, dodijelio je državljanstvo Trećeg Rajha svim ljudima na planeti Zemlji. I najavljena je formalna ravnopravnost svih rasa i naroda.
  A 2017. godine počela je prva međuzvjezdana ekspedicija u druge svjetove.
  2019. godine, Fridrih Treći je ubijen, a Franc je postao novi car. Njegova vladavina je bila kratka. Dvije godine kasnije dogodio se vojni udar i Hitlerova dinastija je konačno pala. I republikanci su došli na vlast.
  Najavljeno je oživljavanje demokratije i višestranačja. Nacizam je postepeno izumro.
  2030. godine pozvao je na izbor vrhovnog koordinatora ljudske moći. Bila je to Alenka, vještica ratnica koja je već imala preko sto godina. Ali djevojka uopće nije starila i nije se mijenjala tokom godina. Uvek mišićav i mlad, svež i lep.
  Naredila je uništenje svih spomenika Adolfu Hitleru i spaljivanje njegovih portreta.
  Nakon čega je Alenka nastavila ekspanziju u svemir... Za sto godina ljudi su se naselili po pola galaksije.
  Tada je izbio rat sa civilizacijom koja diše fluor. Ali to uopće nije toliko strašno. Zemljani su, sa naprednijom tehnologijom, pobijedili.
  I nakon nekoliko stoljeća, cijela galaksija je postala ljudska i nekoliko susjednih.
  A sada još sto godina, i otkrili su način putovanja kroz vrijeme. I izvući ljude iz njihove prošlosti prije nego umru. A zatim ih zamijenite biomodelima.
  Tako je Hitler izvađen prije smrti i prebačen u budućnost. Tu se odigralo suđenje najvećem diktatoru svih vremena i naroda. Odlučili su da ga proglase krivim za gnusne zločine i osude na milijardu godina zatvora, jer smrtna kazna ne može postojati u humanoj supercivilizaciji.
  Hitler je podmlađen, pretvorivši ga u dječaka od oko trinaest godina, i poslat u koloniju gdje su zatvarani drugi nacistički zločinci, koji su također postali djeca.
  Tamo su studirali, radili, živjeli iza rešetaka.
  Oni koji su se dobro ponašali dobijali su lakše uslove: vodili su ih na izlete i dobijali luksuzne obroke. Za mlade zatvorenike život je bio dobar: odvojene ćelije sa gravitacionim kamerama, kupatila i kompjuteri, teretane i slobodno vreme.
  Istina, bilo je malo slobodnog vremena i morao sam fizički raditi - radna terapija za kriminalce. Ali to nije strašno kod mladih tijela.
  Adolf Hitler je bio dječak i nije odrastao. Ali u isto vrijeme sam bio fizički zdrav, osjećao sam se odlično, imao sam odličan sto. Zatvorenici takođe imaju ljudska prava.
  S vremena na vrijeme, zbog dobrog ponašanja, bivšeg Firera su odvozili na zvjezdane brodove i dozvoljavali mu da posjećuje druge svjetove.
  Vremenom se radna terapija smanjila, a vrijeme zabave i igre se povećalo.
  Prolazili su vekovi. Čovječanstvo se proširilo po cijelom svemiru. I tako je konačno uslijedila amnestija i Firer je oslobođen. Uopšte nije patio, za razliku od svojih brojnih žrtava. Novi veliki rat upravo je počeo sa civilizacijom leptira iz drugog univerzuma, a bivši Firer se dobrovoljno prijavio u vojsku. A njegov zapovjednik bila je šarmantna Gerda, koja je, kao i svi stanovnici ljudskog, univerzalnog carstva, bila besmrtna i zauvijek mlada.
  
  
  GENERALNI SEKRETAR ŠELEPIN
  Istorija se malo pomaknula, a pokušaj atentata na Leonida Iljiča Brežnjeva dogodio se 1965. godine i pokazao se uspješnim. Mladi predsednik KGB-a Šelepin postao je generalni sekretar. Za sada je Kosigin ostao premijer. Šelepin je krenuo da zategne šrafove i dovede stvari u red. Radni dan je produžen, a uvedene su i strože kazne, uključujući i zatvor za kašnjenje na posao i nepoštovanje standarda rada.
  Staljin je rehabilitovan i obnovljen kult ličnosti. I puno drugih primjera zatezanja vijaka. Borba protiv pijanstva i Kosiginova reforma.
  A onda reforma cijena.
  SSSR se razvijao čak brže nego u stvarnoj istoriji pod Brežnjevom, a Šelepin je, kombinujući elemente tržišne ekonomije i oštrog staljinističkog biča, postigao značajne rezultate. Osim toga, Šelepin je, s obzirom na pad nataliteta, uveo drakonske poreze na neženja, porodice bez djece i porodice sa jednim djetetom. Abortus je bio zabranjen, a kontraceptivi se praktično nisu prodavali.
  Dječiji dodaci su povećani.
  To je također dovelo do većeg nataliteta, posebno u ruskim regijama SSSR-a. Rast stanovništva bio je mnogo veći nego u stvarnoj istoriji.
  Šelepin je također povećao svoj vojni potencijal, nadmašivši Sjedinjene Države u nuklearnoj snazi, ali iu konvencionalnom naoružanju. A tu je bio i Vijetnam... Autoritet Sjedinjenih Država u svijetu je pao, a unutar zemlje su bile kolosalne poteškoće.
  Počela je politika detanta... U SSSR-u je pratio brži ekonomski rast. Šelepinovo oštro upravljanje dalo je bolje rezultate od Brežnjevljevog tromog stila. I populacija je rasla brže...
  SSSR je sve više prodirao u Afriku, a 1979. je poslao trupe u Afganistan.
  A Olimpijske igre u Moskvi 1980. bile su kolosalan trijumf! Više od sto pedeset sovjetskih olimpijaca nagrađeno je zlatom.
  A onda je sovjetska vojska napala i Iran, gdje je Homeni preuzeo vlast.
  Oni su prilično brzo porazili Irance, ali su pretrpjeli neke gubitke.
  Dio Irana postao je dio SSSR-a. Tamo gdje su živjeli etnički Azerbejdžanci, pridružili su se Azerbejdžanu. Turkmenistan je dobio dio, a Kurdi su nakon referenduma postali sovjetska socijalistička republika.
  SSSR je proširio svoje granice prvi put od 1945. Dio Irana postao je Irak, a Sadam Husein se pridružio Varšavskom paktu.
  Tada je sjever Afganistana sa Uzbecima i Tadžicima ušao u sastav SSSR-a.
  Zatim je došlo do rata sa Pakistanom - SSSR-om i Indijom. Zauzeta je velika teritorija.
  Nekoliko godina kasnije održani su referendumi i Pakistan, kao i južni Iran i Afganistan, postali su dio SSSR-a.
  U Jugoslaviji je izbio građanski rat i okupirale su je sovjetske trupe, a potom i Albanija. Nakon čega su i ove zemlje ušle u Varšavski pakt.
  SAD su bile u krizi, posebno pod Reganom. Bilo je masovnih nemira među crncima i drugim obojenim ljudima. Ekonomija je dalje pala.
  Davne 1977. SSSR je usvojio novi ustav koji je oblik vlasti predstavljen položajem predsjedavajućeg SSSR-a učinio autoritarnijim. A odvajanje republika od Unije je zabranjeno.
  A 1988. održani su prvi predsednički izbori u istoriji Sovjetskog Carstva!
  Naravno, Šelepin ih je dobio... Postigavši skoro sto posto. SSSR je dostigao sam vrhunac razvoja. 1990. godine iračke trupe zauzele su Kuvajt, Saudijsku Arabiju, Brunej, Ujedinjene Arapske Emirate, Oman...
  Cijene nafte su naglo porasle...
  Kriza u Sjedinjenim Državama se pogoršala. Novi predsednik Buš se bukvalno kolebao pod udarcima sudbine. Crnci su se pobunili... A nakon izbora Billa Clintona 1992. godine, Sjedinjene Države su se potpuno podijelile...
  Počeo je građanski rat i masakri.
  Šelepin je 1993. ponovo pobijedio na predsjedničkim izborima u SSSR-u.
  Sovjetske trupe su 1995. okupirale Aljasku i mjesec dana kasnije tamo održale referendum o pridruživanju SSSR-u...
  Tako je ostvaren još jedan san - vratiti Aljasku, naravno, glupo prodatu, Rusiji.
  Činilo se da sve ide po planu... Sovjetske trupe su 1997. okupirale Finsku i tamo održale referendum o uključivanju u SSSR. Tako je organizovana još jedna sovjetska republika.
  Ipak je bilo nepristojno!
  Tada su se još vodile bitke u Saudijskoj Arabiji kada je izbila islamistička pobuna, ali su brzo ugušene.
  Šelepin je 1998. godine izabran za treći mandat.
  SSSR je napao Tursku, posebno nakon raspada NATO-a. I dodao ju je u svoj tim.
  Godine 2000. Šelepin je konačno živio dug i bogat život, vladao SSSR-om 35 godina - nadmašivši prethodni Staljinov rezultat i umro.
  Sistem vlasti je bio prilično stabilan i autoritaran. Potpredsjednik je naslijedio ovlaštenja do novih izbora. I to je postao Genady Zyuganov. Koji je napravio dobru hardversku karijeru.
  SSSR neko vreme nije vršio zaplene... Posle krize i sama Evropa je ušla u CMEA i Varšavski pakt.
  Ali odnosi sa Kinom su se pogoršali. Rivalstvo je postajalo sve jače.
  U samom SSSR-u, zahvaljujući demografskoj politici, natalitet je ostao veoma visok. Ali to je dovelo do prenaseljenosti i nestašice hrane.
  Planska privreda je već bila stalno u deficitu. I iako su u industriji razvoj tehnologije i izgradnja novih tvornica omogućili da se nekako izbori sa nestašicom robe, u poljoprivredi je mnogo teže povećati količine primjenom metoda prisile i traktora. Nije tako lako unaprijediti poljoprivredu.
  Na izborima 2003. Zjuganov je izabran sa više od devedeset devet posto. Ali bilo je nekih problema... Posebno sa hranom.
  A to se nema gdje kupiti - Evropa je postala socijalistička, SAD je zahvaćen građanskim ratom. U Brazilu i Argentini ne možete dobiti mnogo. Naravno da ima problema.
  SSSR se našao u maloj prehrambenoj krizi. Što je ubrzo postalo hronično, ali je 2008. Zjuganov ponovo izabran za predsednika. Pokazalo se da je pozicija diktatora stabilna. Ali nestašica hrane je postala akutnija... Godine 2011. smanjeni su dječiji dodaci u SSSR-u, a abortus je ponovo legalizovan.
  Počeli su da se bore protiv veoma visokog nataliteta, posebno u muslimanskim regijama SSSR-a. U isto vrijeme, sovjetska vojna mašina se borila u Africi i potiskivala Nebesko Carstvo iz Indokine. Godine 2013. Zjuganov je ponovo izabran.
  Ali ovaj put je postotak bio nešto manji. U SSSR-u se pojačala želja za demokratijom. Ljudi su želeli više slobode. Zjuganov je predložio:
  - Pustimo par utakmica!
  I još dvije su stvarno registrovane: LDPSS i SDPSS. Počeli su glumiti privid demokratije. Zjuganov je dao malo više slobode medijima.
  Na izborima 2018. protiv Zjuganova su se borila dva kandidata: Ksenija Sobčak i Vladimir Žirinovski. Po prvi put izbori su održani na alternativnoj osnovi. I neočekivano, Zjuganov je za dlaku izgubio od mlade Ksenije Sobčak - koja je dobila dvadeset i devet posto glasova - umalo iznudivši drugi krug.
  Nakon čega su svi bili uvjereni da u SSSR-u postoji demokratija. Na televizijskim ekranima pojavile su se gole djevojke i krvavi akcioni filmovi.
  U vanjskoj politici pogoršali su se odnosi sa jedinim stvarnim konkurentom SSSR-a, Kinom. Zašto se dvije ptice ne mogu slagati na istoj planeti?
  SAD su u dubokom padu i ne mogu igrati značajnu ulogu. A Aljaska je sovjetska. Sve je tako obustavljeno...
  SSSR je i dalje u nestašici i krizi hrane, iako vojno-industrijski kompleks radi veoma dobro.
  A sada, 2023. godine, u Rusiji se održavaju novi predsednički izbori... Još demokratskiji, a neočekivano ih pobeđuje... svetski šampion u boksu Sergej Kovaljov. Ali to je druga priča!
  
  
  
  
  
  
  ZJUGANOV - PREDSEDNIK RUSIJE
  U jednom od alternativnih razvoja istorije, na izborima 1996. treće mjesto nije zauzeo Lebed, već Vladimir Žirinovski. Pa, u suštini, u pravoj priči, to su svi očekivali.
  Ko bi pomislio, nakon neuspjeha KRO-a na čelu sa Lebedom na parlamentarnim izborima, da će tako snažno nastupiti na ruskim predsjedničkim izborima? Ali Žirinovski je ipak, u uslovima žestoke konkurencije, tada zauzeo drugo mesto i imao je najmanje deset odsto. Dakle... U svakoj pobjedi i porazu postoji element slučajnosti i sreće.
  Kao trijumf Zelenskog u Ukrajini, Lukašenka u Bjelorusiji i Putina u Rusiji. Baš kao i uspjeh samog Žirinovskog 1993. godine.
  Ali onda su se stvari za Labuda pogoršale. Osim toga, Žirinovski je oštro govorio na televizijskim debatama, pretio je da će Jeljcina obesiti, i rekao da će Duma poslušati samo njega. I on je sebe veoma povoljno uporedio sa Hitlerom - podsećajući na dostignuća ovog velikog diktatora!
  Kako je za sedam godina privreda porasla dva i po puta, nezaposlenost je nestala, a natalitet porastao jedan i po puta. Kriminal je trostruko smanjen. I tako će biti pod Žirinovskim! Što se tiče svega ostalog, Žirinovski neće organizovati genocid i neće se boriti sa Sjedinjenim Državama! A nuklearno oružje će vas zaštititi od svake agresije!
  Sve se to zbrojilo i Žirinovski je postigao petnaest posto, zauzevši treće mjesto sa velikom razlikom.
  A u Jeljcinovim redovima nastala je panika: pogrešili su se. sta da radim? Pokušali su da pridobiju Žirinovskog na svoju stranu. Ali komunisti su Vladimiru Volfoviču obećali mnogo više: za njega lično mjesto sekretara Savjeta bezbjednosti i pomoćnika predsjednika za vojna pitanja i još pet mjesta u vladi. Uključujući ministra vanjskih poslova za Mitrofanova i mjesto ministra unutrašnjih poslova za Abaltseva.
  Naravno, Jeljcin nije mogao toliko obećati. Previše postova je već plaćeno.
  Samo Lebed, koji je zauzeo peto mjesto, mogao je biti pozvan u Jeljcinov tim, ali Javlinski je bio protiv oba predsjednička kandidata.
  A onda je Jeljcin doživeo srčani udar od preopterećenja emocionalnim nemirima. Nema snage da se ustane i izvede revoluciju.
  Ukratko, Zjuganov je pobedio u drugom krugu i došlo je do promene vlasti. A inauguracija se poklopila sa napadom na glavni grad republike, Grozni, od strane Čečena.
  Ali militanti su bili zarobljeni. Većina njih je uništena tokom napada na Grozni. Nakon toga su militanti, predvođeni Yandarbievom, ponovo tražili milost. Ali Žirinovski je insistirao na nastavku rata. I Zjuganov je ovo odobrio. Gerilski rat je trajao nekoliko godina, ali su se teroristi postepeno gasili. U Rusiji, pod komunistima, počeo je uspon, ekonomija se počela ubrzano razvijati.
  Kombinacija planiranih metoda i tržišnih elemenata dala je impresivne rezultate. I ekonomija je brzo rasla. Zjuganov je lako izabran za sledeći mandat, a zatim je izmenio ustav, koji mu je omogućio da se neograničen broj puta kandiduje za predsednika. To je ono što je zapisano na referendumu. A 2004. godine Žirinovski je uhapšen, a njegova stranka zabranjena. Zjuganov se obračunao sa svojim političkim protivnicima. Odnosi sa Zapadom su prilično napeti. A 2014. Rusija je zauzela i Krim. Kao rezultat, Hladni rat je nastavljen. I Rusija je došla pod sankcije. Ali Zjuganov je takođe uključio jugoistok Ukrajine u sastav Rusije. I proširio carstvo. To je uzrok sudara. Nakon Trumpovog dolaska na vlast situacija se dodatno zakomplikovala. Rusija je vodila rat u Siriji i uspostavila bazu u Venecueli. Situacija je bila na ivici nuklearnog rata. Tada je Zapad ponudio opciju svrgavanja komunista s vlasti.
  Međutim, jednostavno uklanjanje Zjuganova je od male koristi. Moraš da ubaciš svog čoveka. A onda je Nataša Sokolova nominovana za predsedničke izbore 2020!
  Natasha Sokolovskaya je ona vrsta djevojke koja može pobijediti svakog protivnika. I nikada neće odustati. Da je neki starac Zjuganov protiv nje. Koji je očito bolestan i to isto govori već dvadeset pet godina.
  I tu postoji intriga. Štaviše, Nataša je četrdeset godina mlađa od Zjuganova i veoma lepa!
  A ruska ekonomija je ponovo u krizi i proizvodi se mnogo nepotrebne robe. Nataša je takođe heroj Ruske Federacije, kao ratnik. Ona se, naravno, može takmičiti sa starim, bolesnim, dosadnim diktatorom. Štaviše, Zjuganov je postao previše konzervativan i stisnuo privatne trgovce, tako da je mnogo toga nedostajalo. Pogotovo kada je privatna trgovina bila potisnuta. Čak su i puter i sapun postali rijetki, a ponovo su se pojavili kuponi za mnoge proizvode. Kako je Zjuganov rastao, postajao je sve vatreniji neprijatelj kapitalizma.
  I tražio je više socijalizma!
  Natasha Sokolovskaya je obećala da će vratiti obilje robe po niskim cijenama, konkurenciji i privatnom vlasništvu. I općenito, vratite pravu demokratiju, uključujući i prijenos lutke! Pa, narod, umoran od nedostatka tiranije cenzure, pod kontrolom medija, sve je to žestoko podržavao. A Nataša je lako prikupila dva miliona potpisa! U borbu je krenula pod sloganima: "Budi slobodan i obogati se!"
  Djevojka je bila veoma borbena, a na skup je došla samo u bikiniju i bosa.
  Ljepotica je, bljeskajući golim štiklama, cvrkutala:
  - Uklonimo komesare iz fabrika! Neka svaka fabrika pripada radnicima! A zemlja je za seljake!
  I ona je veoma napumpana devojka! A mišići su joj poput livenog čelika.
  I kako pjeva;
  Ja sam soko mira i rata,
  Rođen pod najsjajnijom zvezdom...
  Vjerni sinovi otadžbine -
  Ljubav - velika, prava!
  
  Stvorićemo prelep svet,
  U kome ce sada biti srece...
  Neka heruvim Sunce sija,
  Sveta, uzvišena Rusija!
  
  Ostvarićemo svoje snove
  Neće biti ljepše stvari u svemiru!
  Dečak će podići mač a ti,
  Neka sreća bude tvoje mjesto!
  
  I u svemiru lepota,
  Vrijeme je da moja velika Otadžbina zablista!
  Iako devojka trči bosa,
  Vjerujte mi, uskoro ćemo živjeti u komunizmu!
  
  Veličanstvo lepote visokih planina,
  I zlatne stepe sa mirisnim tepihom!
  Pomestićemo smeće iz svemira
  Vjerujte mi, nećemo požaliti svoje živote!
  
  I sve na svetu će biti dobro,
  Uostalom, komunizam će trijumfovati svuda!
  Ko ima dleto u rukama,
  Ko više voli mitraljez i metke!
  
  Ono što radimo trajaće zauvek,
  Gradimo gradove šaleći se na Marsu!
  Sloveni su strašno moćni,
  Reći ćemo ljudima svijeta - zdravo!
  
  Krv koja teče je za setvu,
  U koje raste sjeme ljubavi!
  Neka bude dobro za sve u sublunarnom svetu,
  Ne budi samo papagaj vitez!
  Nakon takvih pjesama možete plesati, skačući i skačući bosim nogama. A cura je generalno divna i super klasa! Ovdje je golim nožnim prstima pocijepala portret Zjuganova.
  Komunisti urlaju, a narod se raduje: svi hoće promjene! Više je demokratije i u ekonomiji i u politici.
  Tako da se možete rugati diktatorima i finansijskim velikašima u medijima. Komunistička partija Ruske Federacije takođe je postala omražena od strane ljudi. S nostalgijom su se prisjećali vremena Jeljcina, kada su prodavnice bile pune robe, a na televiziji su se prikazivale gole žene i zanimljive političke emisije. To je bilo tako dobro!
  Mnogi su se prisjetili zanimljive politike i turbulentnog parlamenta. Nije kao sada - kada su u Dumi samo komunisti i stalno glasaju za!
  Svi su bili umorni od Zjuganova, a ljudi koji su živeli sve gore i gore želeli su promene!
  Prelepa Nataša Sokolova je ovo obećala! Da će biti promjena i novih dostignuća. Da će Rusi ne samo prvi letjeti na Mars, već će i živjeti bolje nego u Sjedinjenim Državama. I da će pomjeriti planine! I planine će se istopiti i šume će gorjeti!
  Ali sada je predizborna kampanja već u toku. Djevojka dobija na zamahu. Pa čak i škripi:
  - Biću kao Gagarin! I obećava zlatne planine!
  I kako počinje da skače. Ukratko, održani su izbori i Natasha Sokolovskaya je postala nova predsjednica!
  Zjuganov je imao srčani udar! A Nataša je predložila:
  - Hajde da napravimo jedinstvenu državu sa Amerikom!
  I održani su referendumi i nastala je zajednička imperija!
  Tu se bajka završava, i bravo za one koji su slušali!
  CAR ALEKSEJ NIKOLAJEVIĆ - VELIKI
  Još jedna AI, kada je 5. januara 1905. izvršen pokušaj na cara Nikolaja II. A samo nekoliko centimetara nije bilo dovoljno da cara pogodi zrna. Ali ako samo malo... Car je umro, a njegov sin Aleksej Nikolajevič Romanov postao je nominalno monarh. I Nikolaj Aleksandrovič Romanov je imenovan za regenta pod njim. Čovek izuzetne inteligencije, čvrst i jake volje.
  Prvi koraci novog cara bili su da Kuropatkina zameni Brusilovim, a Roždestvenskog Nebogatovom.
  Položaj Rusije u ratu sa Japanom bio je težak. Port Arthur je već pao. Ali snage u Mandžuriji su i dalje značajne. Osim toga, kvalitet ruskih trupa se povećao dolaskom odabranih pukova iz evropskog dijela Rusije.
  Ali Japanci su, naprotiv, složili svoje najbolje pukove u prethodnim bitkama, i to kod Port Arthura.
  Tako je Kuropatkin imao sve šanse u bici kod Mukenda. Samo je Kuropatkin sam bio nevažan komandant.
  Ali Brusilov je zaista veliki vojni talenat. I spreman da se bori protiv neprijatelja približno jednake snage. Ali ruski vojnici imaju bolju pušku od japanskih, a i same trupe će biti bolje.
  Brusilov se dobro pripremio za bitku. Pokrio bokove i krenuo u defanzivu. I ojačao se. Njegov plan za bitku bio je jednostavan: iscrpiti Japance u defanzivi, a zatim, kada su iscrpljeni, riješiti stvar jednim kontranapadom.
  Brusilov je, naravno, strateg, ali Kuropatkin nije.
  A bitka je počela u februaru i trajala je dvije sedmice. Između ostalog, Brusilov je imao znanje, cijeli bataljon lijepih djevojaka. Užurbano je regrutovan od samaca i mladih ljepotica, treniran mjesec dana i bačen u bitku.
  Najzanimljivije je da su sve djevojke bile bose. I to im je dalo snagu od Majke Zemlje i učinilo ih neranjivim na metke i granate.
  Djevojčicama je komandovala Anastasija Orlova i njene četiri pomoćnice: Nataša, Zoja, Augustina i Svetlana.
  Zauzevši odbranu i iskopavši rovove, devojke čekaju Japance... A onda se samuraji uvlače u debele lance. Artiljerija počinje da puca.
  A djevojke su uzele pušku Mosin u ruke. I pucajmo iz daljine u Japance.
  Oni su oštri ratnici, mnogi od njih su sibirski lovci. Bore se golih nogu, uprkos februaru, u kratkim suknjama i otvorenih stomaka.
  Pucaju i pjevaju u sebi:
  - Rusija je vekovima poznata kao svetac,
  Naš veliki kralj je jednostavno Aleksej,
  Ti si vredan sin, znaj Nikolasa,
  A srce je još istinitije od uma!
  Ratnici precizno pucaju i iz daljine nokautiraju Japance.
  Anastasija puca i kaže:
  - Za domovinu, divan san!
  Sljedeća Natasha puca, nokautira Japance i viče:
  - Za našu svetu Rusiju!
  Zoja puca, obarajući neprijatelja i sikćući:
  - Ne, neprijatelj ima šansu!
  On precizno šutira, a Avgustin:
  - Za buduće generacije!
  Punč i Svetlana, obaraju dva Japanca:
  - Za sveta imena!
  Ratnici suvišno reći: stvarno super!
  A Japanci se prikradaju velikim gubicima. Iako su sve bliže. Ali djevojke pucaju precizno i bez prestanka. Pucaju i pucaju. Pucaju i pucaju. I ne iznevjeravaju me. A kada je samuraj prišao sasvim blizu, devojke su počele da bacaju granate bosim nogama. I demonstriraju svoju nefleksibilnost.
  I bose noge bacaju smrtonosne stvari na samuraje. A sada se Japanci prorijede u redute. Njihov impuls slabi. I dok se približavaju, ratnici ih dočekaju sa sabljama i bajonetima. Dokrajčili su posljednjeg samuraja.
  I pjevaju s vrlo entuzijastičnim pogledom.
  Iscrpivši Japance u odbrani, ruske trupe predvođene Brusilovim krenule su u odlučnu ofanzivu i otjerale Japance na jug. Brusilov je, za razliku od Kuropatkina, djelovao odlučno i tjerao samuraje bez zaustavljanja. I uspio je odmah zauzeti Port Arthur, pravo na ramena neprijatelja.
  U grad su uletele bosonoge devojke iz bataljona orlova Anastasije Orlove.
  Projurili su kroz Port Arthur i pucali i bacali granate na neprijatelja golim prstima.
  I razbili su Japance sabljama. Šta su mislili, da su zauzeli Port Arthur izdajom? Ali evo đavola dva! Ruski vojnici ponovo zauzimaju ovaj grad.
  I ako se naše žene svađaju! To općenito znači da vas neće iznevjeriti!
  I posjekli su Japance.
  A zatvorenici su prisiljeni da kleknu i ljube gole, prašnjave tabane ženskih stopala.
  Postaju poslušni i čak im se to sviđa.
  Jedan samuraj ne samo da je jezikom lizao Natašine tabane dok nisu zasjali, već se i podigao više. Djevojka mu je dozvolila da svojim jezikom tretira dijamant ženstvenosti.
  Nakon toga je predela kao mačka.
  Ratnici su odradili odličan posao. A sada se tjeraju kolone zarobljenika. Gde je nestao borbeni duh Japana?
  Port Arthur je pao. A onda se Brusilovljeva ruska vojska preselila u Koreju.
  A Anastasijin bataljon trči naprijed. Na putu hvataju samuraje, a djevojke ih tjeraju na koljena.
  I ljube svoje prašnjave pete i preplanule potkoljenice.
  Borbeni ratnici. I smiješno.
  Anastasija je, skačući i bacajući diskove golim prstima, upitala Natašu:
  Je li kul boriti se?
  Plavokosa devojka je iskreno odgovorila:
  - Koliko je dobro?
  Anastasija je namignula:
  - Kako je kada jezikom hvataš pičku?
  Nataša je iskreno odgovorila:
  - Super!
  Tako su uništili još jedan japanski bataljon. Vezali su zarobljenike.
  Nakon čega su im prstima bosih nogu dali pristojne šljive na nos!
  A djevojke slamaju vojsku samuraja i Brusilova, sve se nastavlja i povećava zamah.
  Ruska vojska stigla je do samog juga Koreje. I osvojio Poluostrvo.
  Dio ruske eskadrile potopljen je u Port Arthuru. I ruski inženjeri su počeli podizati brodove i obnavljati ih.
  Uprkos potpunom porazu samuraja na kopnu, rat se i dalje nastavio. Na moru su Japanci bili jači. Ali onda je došao Nebogatov. Usput je vještije vodio eskadrilu do Port Arthura. I tako je ruska armada ojačana. Ovdje je i eskadrila otišla sa Crnog mora.
  Nebogatov je bio inferioran u odnosu na Japance u snazi, ali ne previše. U stvarnosti, kvalitet ruskih brodova nije ništa lošiji. Ima ih nekoliko manje. Ali granate su više oklopne.
  Nebogatov je otišao na more. Togo je dao bitku. Ali pokazalo se da ne eksplodiraju sve ruske granate - barut je sirov! Vlažnost je visoka.
  Ali Nebogatov je na vrijeme vratio eskadrilu u Port Arthur i nije izgubio nijedan brod.
  Morali smo potrošiti vrijeme na zamjenu granata i popunjavanje snaga. Dok eskadrila ne stigne sa Crnog mora.
  Rat se odugovlačio, kao i troškovi. Obe strane su želele da sklope mir. Ali Japanci i dalje zauzimaju dominantan položaj na moru.
  Ali granate su zamijenjene, a Crnomorska flota je podignuta. A u isto vrijeme su se i bosonoge djevojke digle.
  I brod sa djevojkama krenuo je u bitku punom brzinom. Golonoge djevojke u bikiniju su skočile i kružile oko oružja. Uperili su puške i pucali.
  Ljepotice su pucale i sasjekle njemačke brodove. Uradili su to sa divljim bijesom. Ratnici su bili veoma seksi i mišićavi. Ništa se ne može porediti sa njima. Japanci ne mogu da se bore sa takvim devojkama.
  I cijevi pogođene granatama padaju.
  A ratnici skaču i vrište:
  - Mi smo devojke iz super klase!
  I pokazuju svoje jezike! I upucaju se, ne dopuštajući samuraju da pobjegne. Reaguju agresivno. Ali dobijaju odgovor od lepotica. Japanska krstarica već tone. A djevojke skaču i tresu bose noge. Oni su tako veliki kradljivci. Koje ništa ne može zaustaviti.
  Djevojke ratnice se bore i skaču. I obaraju samuraje projektilima. I u isto vrijeme i dalje cvile.
  Nataša viče:
  - Veliki car Aleksej! Biće veoma mudar!
  Zoja je, cereći se i ispaljivajući, dodala:
  - On je najmudriji na svetu! Biće veoma divno!
  Tako je Augustin, pucajući na Japance, pjevao:
  - Najmudriji će biti!
  Sljedeća je Svetlana ispalila, slamajući neprijatelje i režući:
  - Alexey je cool!
  Anastasija je ispalila i rekla:
  - Za Svetu Rusiju!
  A udariće i tebe! Devojke su tako neverovatno cool. I razbijaju samuraje u komade!
  A onda je japanski bojni brod potopljen. I postalo je veoma strašno za samuraje.
  A cure samo trčkaraju skoro gole i bose. I bljeskaju svojim prekrasnim nogama. Oni su generalno divni kradljivci.
  I izgledaju najzdravije i preplanule.
  Prebijaju samuraje...
  Još jedan bojni brod je također napadnut. To će biti korisno Togoanskoj floti, vrlo čvrsto. I crnomorski brodovi su se zaustavili. Bacaju projektil na neprijatelja.
  Nataša i Zoja uperile su svoje oružje od dvanaest inča. I kako će pucati od divljeg ludila. A bojni brod će podnijeti čak i jedan udarac i razbiti se.
  Nataša i Zoja skaču, tresu se bosim nogama i urlaju:
  - Mi smo veštice i nema lepših lepotica!
  I djevojke pokazuju jezik. I kako te sjebaju, postaje jako bolno.
  Pa su pucali na Togoov brod, oklop mu je puknuo, kao da je čelik proključao.
  I tako je brod preuzeo i potonuo.
  Nataša i Zoja su pevale:
  - Rus se smijao i plakao i pjevao! Zato je ona Sveta Rus!
  I opet će djevojke uzeti i skočiti!
  A onda će Augustin i Svetlana biti pogođeni kao iz topa od dvanaest inča. Dakle, brod će krenuti iz Toga, raspasti se i potonuti!
  Devojke pokazuju nos. Uhvatili su samog Toga. I tjerali su lijepe djevojke da im ljube bosa, isklesana stopala. Togo je udario ratnike golim petama i obliznuo usne. Očigledno mu se svidelo...
  Pa, cure su super, naravno!
  I generalno, vrhunska vekna! I namiguju neprijatelju govoreći da nam ne smeta da uradimo nešto ozbiljnije!
  Japanska flota je potopljena. I Brusilov i njegov tim počeli su sletati u sam Japan.
  Tako će Rusija imati još jednu veliku provinciju na ostrvima. I sam ruski vladar će postati japanski Mikado.
  U isto vrijeme, prijetnja iz Zemlje izlazećeg sunca bit će zauvijek eliminirana. A kraljevska će vojska biti popunjena ratobornim i hrabrim vojnicima.
  Dakle, postojao je razlog da se u potpunosti osvoji Japan. I trupe su prebačene u metropolu.
  Djevojke i njihov bataljon ušli su u bitku sa samurajima na kopnu. Djevojke su samuraja dočekale dobro nišanim hicima, sabljama i bacanjem granata bosim nogama.
  Lijepa Natasha bacila je limun bosom nogom i zacvilila:
  - Za cara i otadžbinu!
  I pucala je na Japance.
  Prelepa Zoja je takođe golim prstima bacila granatu i zacvilila:
  - Za Prvozvanu Rus!
  I udarila je samuraja.
  Tu je crvenokosi Avgustin lupio i zacvilio:
  - Slava Majci Kraljici!
  I probila je neprijatelja.
  Poludila je i Anastasija, bosim nogama bacivši čitavo bure eksploziva raspršivši Japance daleko:
  - Slava Velikog Ruskog Carstva!
  I Svetlana je udarila. Pomela je Japance i prepustila se razornom limunu golim petama.
  Uzviknula je iz sveg glasa:
  - Do novih granica!
  Natasha je prikovala Japanca i zacvilila:
  - Za večnu Rusiju!
  I udarila je na samuraja:
  Odlična Zoja je uzela i pogodila Japanca. Ona je bosom nogom bacila granatu na neprijatelja i zacvilila:
  - Za jedno i nedeljivo kraljevsko carstvo!
  I djevojka je zviždala. Bilo je jasno da je tinejdžerka postala mnogo veća, grudi su joj bile visoke, struk uzak, a bokovi mesnati. Već je imala lik odrasle, mišićave i zdrave i snažne žene. A lice je tako mlado. S mukom je djevojka potisnula želju za vođenjem ljubavi. Pustite ih da miluju. I bolje je sa drugom devojkom, bar neće uzeti svoju nevinost.
  Cool Zoya bosim nogama vrlo spretno baca granate na Japance. I radi vrlo uspješno.
  Avgustin je veoma crvenokosa i takođe veoma lepa. I općenito, u bataljonu ima tako divnih djevojaka, samo najveće uživanje.
  Augustin baci bombu bosom nogom i cvrkuće:
  - Neka se slavi Velika Rusija!
  I kako se okreće.
  Kakve devojke, kakve lepotice!
  Anastasija takođe skače. Ovako velika djevojka visoka je dva metra i teška sto trideset kilograma. Istovremeno, nije debela, sa rastopljenim mišićima i sapima teglećeg konja. Ona mnogo voli muškarce. Sanja o detetu. Ali još ne radi. Mnogi ljudi je se jednostavno plaše. I veoma agresivna devojka.
  Ne pitaju njeni muškarci, već ona sama ta koja drsko traži. Bez srama i srama.
  I sviđa joj se. Budite aktivna stranka.
  Istovremeno, Anastasia je divan ratnik. I postigla je mnoge podvige. Anastasija komanduje njihovim bataljonom.
  Baca i bombu bosom nogom i viče:
  - Biće svetla nad zemljom!
  Svetlana baci limun bosom nogom i šapuće:
  - Slava Velikog Ruskog Carstva!
  Veličanstvena Zoja takođe baca golim prstima i urla:
  - Za slavu Svete Otadžbine!
  Augustin vrišti:
  - Sa nezemaljskom tugom!
  A poklon bačen bosom nogom također leti.
  Tada Anastasija počinje da zavija. Također, bosim nogama baca čitavu gomilu granata.
  A djevojka heroj urla:
  - U ime Belog Boga!
  Nataša je takođe bacila bombu golim nožnim prstima i rekla:
  - U ime Hrista!
  I ispalila je nekoliko hitaca.
  I Anastasija je počela da puca iz mitraljeza. Uradila je to veoma pametno.
  Ukratko, devojka je zver.
  Golonoga Nataša je zacvilila od aplomba:
  - Ja sam zapravo supermen!
  I bacila je bombu bosom nogom.
  Pucala je i golonoga Zoja. Oborio Japance.
  Tweeted:
  - Slava Rusiji!
  I bosom nogom ispalila je granatu.
  Augustin je također zacvilio:
  - Za Svetu Rusiju!
  Anastasija je lansirala čitavu kutiju kod Japanaca. I uzela ga je i urlala od mahnitog bijesa:
  - Za Svaroga!
  Nataša ga je uzela i zacvilila:
  - Za novi sistem!
  I bacila je bombu bosom nogom!
  Svetlana je blejala:
  - Za čelične mišiće!
  Takođe je izbacila granatu golim nožnim prstima.
  Uzela ga je i golonoga Zoja i zacvilila:
  - Za ljubav i magiju!
  I bosih nogu u pokretu.
  Augustin crvenokosi đavo uzeo je i bacio kutiju granata i zacvilio:
  - Idi preko granica na Marsu!
  Anastasija će također pokrenuti bure dinamita i promrmljati:
  - Za svetski poredak Rusije.
  A Nataša je zalajala:
  - Za novi put do sreće!
  Nakon toga će se djevojke zajedno smijati.
  I to je tako sjajno! Devojke su divne!
  Trupe carske Rusije kretale su se prema Tokiju.
  Ruska vojska je upala u Tokio.
  Ispred su išli dječak i djevojčica: Oleg i Margarita.
  Djeca su istrijebila Japance i krenula prema carskoj palati. Mikado je svečano najavio da neće napustiti glavni grad i da će tu ostati zauvijek.
  Oleg je ispalio rafal na samuraja i bacio granatu bosom nogom, vičući u sebi:
  - Rus' se nikada neće predati!
  Margarita je također bosom nogom lansirala limun i graknula, pokazujući zube:
  - Pobijedićemo ili umrijeti!
  I bataljon devojaka probija se do Mikadove palate. Sve devojke su bile u uniformama, samo u gaćicama. A ove skoro gole se bore kao heroine.
  Anastasija baci bombu bosom nogom i zaškripi:
  - Nikolaj, ti si Mikado!
  Nataša je takođe golim udovima lansirala dar smrti i cičala, pokazujući zube:
  - Naš kralj je najbolji!
  I kako će blistati poput bisera! I tako sjajna devojka.
  Bosonoga Zoja također cvrkuće od oduševljenja i bosom nogom baca granatu:
  - Ja sam pobednik u psihologiji!
  I pokazala je svoj jezik.
  Uništava svog samuraja.
  Augustin, taj crvenokosi đavo, također puca. I on to radi tako precizno. Kosi Japance.
  I urla na sve strane svojih pluća:
  - Slava mojoj svetoj zemlji!
  I pokazuje zube!
  Svetlana, takođe herojska žena, lansiraće čitavu kutiju eksploziva.
  A Japanci su letjeli na sve strane.
  Djevojke kreću u ofanzivu, razbijajući svoje protivnice. Postizanje opipljivog uspjeha. Osjećaju prijeteću gracioznost, i neumoran pritisak, i odsustvo slabosti. A gole grudi su najbolja garancija nepobedivosti i nepotopivosti.
  Anastasija, odsecajući Japanca, cvrkuće:
  - Ruke od hrasta, glava od olova!
  I baca granatu bosom nogom. Rasipa samuraje.
  Puca i polugola Nataša.
  Slabi Japance. I razbija ih u fragmente.
  Sve bliže i bliže palati. A bosa noga baca granatu.
  Uplašeni Japanci se predaju. Razbijaju se na komade.
  Terminator Girl kaže:
  - Neka je Perun sa nama!
  Golonoga Zoja, veličanstvena terminatorka, puca u sebe i uništava militariste. Pokazala je zube.
  Djevojka je graknula:
  - Mi smo vitezovi najveće Rusije!
  Djevojka je bosom nogom bacila granatu. Raspršili neprijatelja.
  Cool Zoya ga je uzela i ponovo zapjevala:
  - Suvorov ga je naučio da gleda napred! A ako ustaneš, stani na smrt!
  I otkrila je zube u osmeh.
  Vatreni Avgustin je takođe pevao i lajao:
  - Do novih granica!
  I dodala je sa smiješkom:
  - A mi smo uvek ispred!
  Svetlana, junačka devojka, takođe je pogodila neprijatelja. Raspršila je carsku gardu i zacvilila:
  - Za dostignuća ere!
  I opet lete bombe bačene bosim nogama.
  Devojke pritiskaju neprijatelja. Sjećaju se herojske odbrane Port Arthura, koja se vekovima neće zaboraviti.
  Eh, kako bi takva vojska mogla izgubiti u stvarnoj istoriji, pa čak i od Japanaca?
  Kakva šteta.
  Anastasija baca bombu bosom nogom i zviždi:
  - Za rusku granicu!
  Nataša je takođe bosom nogom lansirala nešto smrtonosno i očajnički zacvilila, pokazujući zube:
  - Evo novih uspeha!
  I okrenula se Japancima.
  A evo, golim štiklama će i Zoya uzeti i pobijediti. A onda je bosom nogom uzela i ispalila granatu.
  A nakon toga je zapevala:
  - Nećemo podleći neprijateljskim diktatima!
  I ogolila je lice!
  Prelepa, veoma mlada devojka sa likom sportiste. I veoma hrabar.
  A Augustina će biti briga za Japance. On ih smrvi i vrlo spretno baci bombu bosom nogom.
  I razbacuje neprijatelje kao da flaše lete sa lopte.
  Djevojka urla:
  - Čokolada, to je naš način!
  Augustin zaista voli čokolade. A pod kraljem, pijace su pune robe. Šta možete reći o caru Nikoli? Sada se kralj gubitnik pred našim očima pretvara u velikog. Tačnije, kralj je umro, ali njegov sin Aleksej postaje veliki! A sve što je za to potrebno je da se djevojke bore na frontovima.
  I par djece heroja koji su spriječili Japance da zauzmu planinu Vysokaya. Kada se odlučivala o sudbini Port Arthura.
  Tako je Rusko Carstvo bilo poniženo.
  Svetlana je takođe lansirala bure ubistva i mitraljezom srušila spoljni zid carske palate.
  Sada djevojke trče po sobama. Rat je pred kraj.
  Anastasija oduševljeno kaže:
  - Verujem da me sreća čeka!
  I opet baca bombu bosom nogom.
  Nataša, puca ubilačku vatru. Dok veze protivnike, tvituje:
  - Svakako ću imati sreće!
  I opet poleti granata bačena bosom nogom.
  A onda će bosonogu Zoju pogoditi par vezanih bombi koje će izbaciti njene bose noge. I razbiće protivnike.
  Onda prasne u smeh:
  - Ja sam devojka iz komete.
  I opet izbacuje iz sebe vatrene jezike smrti.
  A onda Augustin, ova terminatorka, već juri. Kako je sve uzela i sve pomazala. Jednostavno super.
  Ratnik koji je pravi demijurg bitke.
  I cikne u sebi:
  - Naša posada ima najveću hrabrost!
  A onda se pojavila Svetlana. Tako kul i blistav. On zarazi sve svojom mahnitom energijom. Sposoban da pobijedi praktično svakog neprijatelja.
  I ratnica otkriva svoje biserne zube. I veće su od konja. Ovo je devojka.
  Svetlana se kikoće i urla:
  - Za patlidžane sa crnim kavijarom!
  A devojke su iz sveg glasa viknule:
  - Jabuke će procvjetati na Marsu!
  Mikado se nije usudio da počini harakiri i potpisao je predaju. Car Aleksej II je proglašen za novog cara Japana. Istovremeno, u Zemlji izlazećeg sunca pripremaju referendum o dobrovoljnom pristupanju Rusiji.
  Rat je skoro gotov. Posljednje jedinice slažu svoje oružje.
  Bataljon djevojaka je postrojio zarobljenike. Muškarci moraju kleknuti i poljubiti bose noge djevojaka. A Japanci to rade sa velikim entuzijazmom. I njima je ovo drago.
  Naravno da su takve lepotice. I u redu je što su im noge malo prašnjave. Još je ljepše i prirodnije. Pogotovo kada su preplanule. I tako grubo.
  Japanci im ljube gole tabane i oblizuju usne. I djevojci se sviđa.
  Anastasija sa patosom napominje:
  - Ko je rekao da rat nije za žene?
  Natasha se zahihotala u odgovoru:
  - Ne, rat je za nas najslađe vreme iščekivanja!
  I pokazala je svoj jezik. Kako je zaista sjajno ljubiti se na tako zaista ponižavajući način.
  Šljukaju Zojkinu golu okruglu petu. Djevojka sa oduševljenjem kaže, cičeći:
  - Ovo je tako sjajno! Voleo bih nastavak!
  Crveni Augustin je upozorio:
  - Zadrži nevinost do braka! I bićete srećni zbog toga!
  Golonoga Zoja se zakikota i reče:
  - Neka je slavljena moja Sveta zemlja! Ali nevinost samo boli!
  Djevojka se nacerila.
  Svetlana je ponosno primetila:
  - Radio sam u javnoj kući. I ne treba mi nevinost!
  Golonoga Zoja upitala je kikoćući se:
  - Kako ti se svidjelo?
  Svetlana je iskreno i odlučno izjavila:
  - Možda ne može biti bolje!
  Polugola Zoja je iskreno rekla:
  - Svake noći sanjam kako me muškarac preuzima. Tako je kul i lijepo. I ne želim ništa drugo.
  Svetlana je predložila djevojci:
  - Posle rata možete otići u najprestižniji bordel u Moskvi ili Sankt Peterburgu. Vjerujte mi, svidjet će vam se tamo!
  Polugola Zoja se nasmijala i primijetila:
  - Trebao bi razmisliti o ovome!
  Natasha je predložila:
  - Možda možemo da silujemo zatvorenike?
  Devojke su se smejale ovoj šali.
  Općenito, ljepotice ovdje su temperamentne. A voljeni su zastrašujući. Rat čini devojke agresivnim. Ratnici su nastavili da bosu svoje bose, prašnjave noge po zatvorenicima radi poljupca. Svidelo mi se.
  Zatim su počeli zanimljiviji nastupi. Posebno, vatromet je pucao u nebo. Prikazan je vatromet. I bilo je jako zabavno. Svirala je muzika i udarali bubnjevi.
  Carska Rusija je osvojila Japan. Što su, generalno, svi očekivali. Autoritet ruske vojske bio je veoma visok. Puno pjevanja i plesa golonogih Japanki.
  Sve je lepo i bogato... I u samoj Rusiji je slavlje zbog pobede. Naravno, nisu svi bili sretni. Za marksiste je ovo porazan udarac. Ojačao je kraljev autoritet. I njegove šanse su se povećale. Podrška u društvu je ogromna.
  Nakon osvajanja Japana, Rusija je nastavila svoju politiku ekspanzije na Kinu. Kineske regije su dobrovoljno održale referendume i pridružile se carstvu. Regent Nikolaj Romanov, vodio je veoma uspešnu politiku ruske ekspanzije na jugoistok. Kina je postepeno progutana.
  Ekonomija carskog carstva, pošto je izbjegla revolucionarne preokrete, doživjela je brz ekonomski rast. Gradila je puteve, fabrike, fabrike, mostove i još mnogo toga. Zemlja je prodavala kruh i mnoge proizvode.
  Proizveo je najmoćnije bombardere na svijetu: Ilya Muromets i Svyatogor, i najbrže lake tenkove, Luna-2. A postojala je ogromna vojska od tri miliona vojnika - mirnodopska vojska pet puta veća od nemačke.
  Ali Kajzer Vilhelm ga je ipak uzeo i probio glavu. Štaviše, ubistvo austrijskog prijestolonasljednika u Sarajevu postalo je povod za rat.
  A onda su Nemci odlučili da se bore na dva fronta.
  Careva vojska je krenula prema njima. Zbog kineskih regija, smanjenja mortaliteta uz održavanje visokog nataliteta, carska Rusija je imala ogromnu populaciju. I mogla je da mobiliše kolosalnu vojsku.
  Štaviše, populacija je pretežno mlada i agresivna.
  Austrougarska je, nakon što se našla pod udarima, odmah pukla. Carske trupe lako su slomile brojčano nadmoćnije Nijemce i zauzele istočnu Prusku i opkolile Kenigsberg.
  Hindenburg je pokušao udarcem poraziti Ruse, ali se brojčana nadmoć carske vojske pokazala prevelikom. Osim toga, mitraljezi, laki tenkovi "Luna"-2 pokazali su se kao vrlo efikasno oružje za kontranapade.
  Poražen, Hindenburg je pobegao. I ruske trupe su pojurile na Odru. Na jugu su odmah zauzeti Lvov i Pšemisl. Carska vojska je napredovala, a Austrijanci su u panici pobjegli i predali se.
  Ulazak Turske u rat malo je pomogao Nemcima. Iako je to odvratilo neke snage. Ali Rusi su nastavili napredovati u Austriju. A Nemci su tučeni kod Pariza.
  Samo u području rijeke Odre, ozbiljno oslabivši svoje trupe na zapadu, Nijemci su uspjeli zaustaviti napredovanje ruskih pukova.
  Ali na jugu je carska vojska otjerala neprijatelja. Feldmaršal Brusilov je kao i uvijek u svom najboljem izdanju.
  A onda je Budimpešta bila opkoljena... I zauzeti su Bratislava i Krakov. Ruske trupe se približavaju Pragu.
  Mala Azija je zauzeta na jugu, Bagdad je pao, Rusi su zauzeli Istanbul.
  Car Franz se obratio Vilhelmu sa zahtjevom za postizanje mira. Štaviše, Italija je već napala Austrijance i otvorila drugi front.
  Ali ruske trupe se ne mogu zaustaviti. Dakle, Prag je zauzet. A zimi su se kraljevski pukovi kretali preko leda u Berlin. A u februaru su završili opkoljavanje njemačkog glavnog grada. I provalili su u Beč, Austrougarska se raspala i bila poražena.
  23. februara 1915. Njemačka se predala. Ruske trupe su ponovo ušle u Berlin.
  Prvi svjetski rat je završio. Rusija je dobila mnogo teritorija. Granica je prolazila duž Odre. Rusija je u svoj sastav uključila i Alpe. Dio Austro-Ugarske je pripojen Italiji na jugu. I Jugoslavija je postala ruski vazal. Ugarsko i Češko kraljevstvo ušle su u sastav Rusije. Poljsko kraljevstvo uključivalo je Krakov i postalo ogromno. Kenigsberg je postao dio ruskih provincija, kao i Galicija i Bukovina. Transilvanija je postala rumunska. Turska prije Egipta, a zajedno sa Irakom, Sirija i arapske zemlje u Meki postale su ruska teritorija. Samo su Britanci uspjeli zauzeti Basru.
  Ruske trupe su ubrzo potpuno okupirale Saudijsku Arabiju. A Njemačkoj su nametnute kolosalne reparacije.
  Tako je nastala ruska hegemonija u Evroaziji. Nije bilo većih ratova nekoliko godina. Rusija i Britanija su dovršile Iran, uključujući u svom sastavu: sjever i centar Rusije, jug do Britanaca. Zatim Avganistan. Takođe severna i centralna Rusija, južna Britanija.
  Carsko carstvo je postalo moćno, ali Britanija je i dalje jaka. Rusi su se kretali preko Kine, dovršavajući njeno zauzimanje.
  Ekonomije širom svijeta su u procvatu... Ali 1929. godine izbila je Velika depresija.
  Na prestolu Rusije vlada car Aleksej II. Prerastao je svoju bolest i fizički je prilično jak. Novi kralj vlada zemljom sa deset miliona vojnika u mirnodopskim uslovima i skoro je progutao Kinu. A ekonomija, koja je manje patila od drugih tokom depresije, pretekla je Sjedinjene Države.
  I onda je car Rusije odlučio da se obračuna sa Amerikom? Zašto su Aljasku oduzeli carstvu za peni? Je li ovo pošteno? Možda je i ovo pljačka?
  Ukratko, car cele Rusije Aleksej II, koji je već 1933. godine nazvan velikim, 5. januara, tačno na dan ubistva njegovog oca Nikolaja II, započeo je novi rat. Protiv, naravno, Amerike, koja je dostigla vrhunac depresije.
  A druge zemlje još nisu mogle da se mešaju u Rusiju. Kažu da su Amerikanci varali i da za to moraju odgovarati.
  I tako je počeo napad na Aljasku. Upravo u to vrijeme počela je sa radom željeznica koju su izgradili ruski inženjeri do Čukotke.
  I ruska vojska se kretala kroz snijeg i snježne nanose.
  Uključujući pet vječnih djevojaka: Anastaziju, Natašu, Zoju, Augustinu i Svetlanu. To nisu obične djevojke, već domaće vještice. I stoga ne ostarjevši, već vječno mlad i besmrtan. A pošto su čarobnice, onda se zimi, u polarnoj noći i po divljem mrazu, bore samo bosi i u bikiniju.
  Ove devojke trče okolo, bacaju granate bosim nogama i pevaju:
  - Veliki car Aleksej,
  Ti si najmudriji na svijetu!
  I tako Anastasija baci bombu bosom nogom. Amerikanci lete od eksplozija.
  A djevojka puca iz mitraljeza i viče:
  - U ime Rusije!
  A onda i Nataša puca, takođe golim prstima izbacuje dar smrti i ciče:
  - Ostvarenje, veliki san!
  I on će to takođe uzeti i pokazati svoje zube.
  A onda bosa Zoja... Njene potpetice su grimizne od snježnih nanosa Aljaske. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - On će pobediti samo za veliku Rusiju!
  A leti i granata bačena bosom nogom.
  Sljedeći dolazi Augustin. Razbija Jenkije mitraljezima i baca granate golim prstima.
  I on takođe urla:
  - Veliki car Aleksej je ruski car!
  A onda Svetlana počinje da puca... I bosih nogu juri na Amerikance i ciče:
  - Sve će biti super!
  Pet djevojaka trče gotovo gole Aljaskom i tuku Amerikance. A evo i tenkova koji se kreću: Nikolaj-4, novi model sa topom i šest mitraljeza. A Amerikanci su temeljno pokošeni. A iza njih su "Alexandra"-3, koji su veoma moćni i smrtonosni. A ima čak deset mitraljeza.
  A djevojke su ispred cijele vojske, a polugole i lijepe. Žure sebi i pjevaju:
  - U ime svete Rusije careve, svi će biti srećniji - mudriji!
  I tako će razbiti još jednu bateriju Amerikanaca - bacajući na nju granate bosim nogama.
  Sve više i više Aljasku zauzimaju carske trupe. Zaista nema smisla zavaravati i grabiti takvu teritoriju u bescjenje.
  A ratnici se bore za sebe i kreću dublje u odbranu neprijatelja. I slome svog neprijatelja, snažno pritiskaju!
  Anastasija čak urla:
  - Neka naša zemlja bude velika i čista!
  I opet baca granatu bosom nogom!
  A onda je Nataša skrenula i prosiktala:
  - Neka je naša cool Rus' slavna!
  I na isti način će uzeti i pogoditi svoje neprijatelje.
  A limun bačen golim prstima leti.
  A onda će Zoja rafalom i cikom prekinuti Amerikance:
  - Da, budućnost će biti bedlam!
  I takođe lansiran bosim nogama devojke, dar smrti eksplodira!
  A onda će Augustin pucati iz mitraljeza. I on pokosi liniju, a onda zacvili na sav glas:
  - Od zore do sumraka!
  A onda agresivna Svetlana puca. I također koristi gole nožne prste i aktivno žvrlja:
  - Naše ludo carstvo!
  I opet, devojko, izvrni svoje neprijatelje! Pozdrav za heroinu.
  A kada su američki zarobljenici zarobljeni, moraju djevojkama da ljube pete dok kleče. A gde će oni ići? Oni se ljube i udaraju. I dalje oblizuju usne.
  I dalje to žele...
  Gde možeš protiv devojaka? Pustili su vojnike da se skinu i siluju. Vještice su zaista htjele seks. A zadovoljstvo je veliko i napunjeni ste energijom. Postajete mađioničari. I tako super klasa!
  Pa, devojke vole da ubijaju, to su devojke. I vole da siluju muškarce, ovako bi veštice to trebale da rade.
  Ali vještice su i dalje cool djevojke. I vole kada se obrađuju. I sviđa im se.
  Carska vojska je već zauzela Aljasku. I nije stala, već je ušla u Kanadu. sta se desava ovde? Kanada je formalno dominion Britanije. Pa, on baš ne poštuje pravila, pušta američke trupe da prođu kroz njega.
  Dakle, postoji razlog za štrajk. A ruskom flotom komanduje Kolčak. I već je otjerao Amerikance sa Filipina i Havaja. I tamo je zauzeo njegove baze.
  Pa, Jenkiji pritiskaju more. A ima tako lijepih djevojaka na brodovima. I što je najvažnije, ratnici su gotovo goli. I to je tako lijepo. Ako djevojke nose samo gaćice, onda je to super!
  Tako je lepo gledati ovakve devojke. I kad zaplene američke i kanadske brodove i tresu golim grudima. Ovo je apsolutno sjajno!
  A cure lupaju bosim nogama po vrućim palubama i seku sabljama Amerikance.
  Bilo koja sredstva su nemoćna protiv takvih devojaka. Na kraju krajeva, to su djevojke o kojima muškarci sanjaju. Šta možete protiv lepotice čije su grudi potpuno gole?
  Na kraju krajeva, to su djevojke u koje ćete zuriti satima. I nećeš okrenuti glavu. I hvataju zarobljenike i tjeraju ih da rade svojim jezicima, ugađajući njihovim pohotnim utrobama.
  I tako je lepo i prijatno! Sa ovakvim devojkama ne možete pogrešiti! Odsjeći će glave i prepiliti sve vene.
  Evo grupe od pet ljudi koji trče po Kanadi. Već je kraj aprila i sve cveta. A devojke su tako lepe. I posjekli su Amerikance svojim čarobnim mačevima. I bacaju diskove golim prstima.
  I zvižde u sebi:
  - Nema ljepše domovine Rusije,
  Borite se za nju i ne plašite se...
  Nema ljepše zemlje u svemiru -
  Ceo univerzum je baklja svetlosti, Rus'!
  Pa, devojke, i supermen! I bacaju na koljena izubijane neprijatelje. A onda te tjeraju da im ljubiš gole i prašnjave tabane. Ove devojke su apsolutno super!
  Krajem maja, ruske trupe, nakon što su zauzele veći dio Kanade, ušle su na teritoriju SAD-a. Borbe su izbile na samoj američkoj teritoriji.
  A pet djevojaka je napalo Amerikance, brutalno ih pritiskajući. Porazivši cijeli bataljon, ljepotice su se počele igrati sa zarobljenicima. Kada su se dovoljno zabavili s njim, napravili su roštilj.
  Jeli su svježe meso i pjevali sami sebi.
  Mnogo je loših puteva na svetu,
  Kao ciganska kosa - gomila staza!
  Otjeraju oltare preko praga,
  Kao gladno dijete - zlikovac!
  
  Mnogo račva, ponora, jaruge:
  Kao đavo na svakom putu!
  Ne poznaješ ni prijatelja ni neprijatelja -
  Svijet je podijeljen na pola!
  
  Dečak hoda bos po hladnoći,
  Sam snježni nanos zadovoljava glad...
  Ali verujem da si siromašan sa novcem,
  Bogati se bolje zagrijavaju u maju!
  
  Detelina raste, znaj za sve na zemlji,
  Kako se maslačak u proleće pozlati...
  Ako ste ljubazni - bajka je svuda,
  Međutim, grabežljivac misli da ste vi zeko!
  
  Ljudi nas bacaju novčiće
  Prekidanje grla je čista milost!
  Najjaci udarci za nas su iz ruke,
  Tako da se otvori drugi dah!
  
  Leto je gotovo - jesen dolazi,
  U njemu je velika vrućina, plamen i kiša!
  Očigledno nam je Svemogući otkrio rezultat,
  A umjetnik je skicirao kartu svijeta!
  
  Vidim brezu u haljini kraljeva,
  Zlato, jarke boje rubina...
  Ljudi neka imate dobra srca.
  I tek tada ćeš postati džin!
  
  Prosjaci su morali mnogo da gaze,
  Opet je snježna mećava i svaki prst gori...
  Neka mi bar los pomogne da se zagrijem,
  Kako je promrzli dječak poplavio!
  
  Zašto niko nije otvorio vrata?
  Ali zašto si potpuno podivljao...
  Jadno dete se smrzlo pod snegom...
  Vjerujem da će anđeli rastjerati snježne mećave!
  
  Heruvimi će te odvesti u raj,
  Sam Isus će vas zagrliti s ljubavlju!
  Biće, veruj mi, u večnoj sreći dete,
  Na kraju krajeva, Bog je išao na krst za njega!
  Devojke su pevale, jele i vraćale se u boj. Oni su ratnici takvog čeličnog praga.
  I uništavaju Amerikance. Bacanje diskova i granata bosim nogama.
  Već je kraj juna i ruske trupe su opkolile Filadelfiju. Već trećina kontinentalnih Sjedinjenih Država je pod kontrolom ruske, carske vojske.
  I već se u mnogim gradovima vijore zastave Ruskog carstva. I bore se bataljoni lepih devojaka iz carske vojske!
  A devojke su zaista tako divne i poletne. I opet su pobijedili sve svoje protivnike. A Amerikanci padaju.
  I evo tenka: "Aleksandar"-4, najnoviji! I njegovi protivnici mu se suprotstavljaju. I djevojke također idu u tenk: Elizabeta, Ekaterina, Elena, Aurora. I udaraju Amerikance u rogove.
  Kako će te strijeljati, kako će te strpati u lijes! Nije dovoljno ni za jednog borca!
  Oni samo dižu ruke i odustaju!
  A djevojke svojim gusjenicama lome neprijatelje. A Elizabetin tenk se kreće...
  A ispod je kao masa krvi, mesa, kostiju.
  A cure gaze na sebe, lome protivnike i pjevaju:
  - Car mudro vlada Rusijom,
  Izdaje uredbe, sudije sluge...
  Prijestolje ne podnosi galamu i lajanje,
  A ne metod za obuzdavanje straha!
  Ovako se kreću djevojke u borbi. A njihov borbeni duh nije kao da koriste sjekiru ispod klupe!
  Elizabeth reče s bijesom:
  - Za ruski tron!
  I kako puca! I on će izložiti brdo leševa!
  Ovo su devojke koje ne žele da prestanu. I pobjeđuju svoje neprijatelje i uništavaju Sjedinjene Države.
  A sada kraljevska vojska vodi kolonu zarobljenika. Te ruke iza vrata i spuštene glave.
  U međuvremenu je Hitler došao na vlast u Njemačkoj. Ali on je još uvijek preslab da bi predstavljao ozbiljnu prijetnju Rusiji. Ozbiljnija prijetnja je Musolinijeva Italija. Ali sa takvim čudovištem kao što je Rusija, ona se neće usuditi da uđe u rat.
  Dakle, za sada ruske trupe zauzimaju Ameriku i ostatke Kanade.
  Djevojke su bose i u bikiniju voze borbeni tenk. Veoma su moćni i jaki.
  Elizabeth je rezimirala:
  - Ko nam dođe sa bilo čim, umrijeće od toga!
  Elena je potvrdila:
  - Definitivno!
  I poslala je granatu u američku bateriju. Takva devojka sa sjajem.
  A onda Aurora izbaci školjku i progovori:
  - Želim da živim za Rusiju!
  I udarila je drugog Amerikanca. To su zaista djevojke na koje će se svaki agresor spotaknuti.
  A Britanija se, uprkos zarobljavanju Kanade, ne usuđuje da uđe u rat sa Rusijom - shvata da je ovo carstvo preteško za nju. A ako se pridruži, Rusi će sigurno lako oduzeti sve američke kolonije. Zato je bolje da ne ulazite u nevolje sa Rusijom, gde vlada Aleksej II!
  Kralj je postao potpuno zdrav i pokazao se kao izvanredan osvajač.
  I tako je pala Filadelfija... A sredinom jula ruski tenkovi se već približavaju Vašingtonu.
  Elizabeta je takođe veštica, bori se još od rusko-turskog rata za vreme Aleksandra II. A ova devojka sa važnim pogledom kaže:
  - Na čemu je Rus stajao!
  Elena je pucala na američki primitivni tenk i odgovorila:
  - Na hrabrosti ruskog vojnika!
  Cool Aurora je potvrdila:
  - Da, upravo na ovome! Plus i na izvanrednoj hrabrosti i organizaciji herojskog pozadi!
  Ekaterina veselo odgovori:
  - Slava herojima Rusije! Slava caru Alekseju!
  I opet je djevojka vrlo precizno pucala na neprijatelja.
  Ratnici su neponovljivi!
  I opet pucaju zbog svih svojih lijepih članova. Da, za takve devojke se definitivno može reći da vode carsku Rusiju do pobede.
  U njima je sunce maja i zora ljubavi.
  A kada bosim nogama pritisnu pedale, to je apsolutno divno.
  Zaista želite da volite i milujete ove devojke! Oni su jednostavno blistavo sunce nade. I imaju poeziju i hrabrost u slikama muzike i lirskih žica.
  Američka baterija se predala. A djevojke su terale američke vojnike da ljube čak ni svoje noge, već tragove bosih nogu na asfaltu. A muškarci ništa nisu uradili - gde su mogli da pobegnu od ovoga?
  A ratnici su djelovali sve hrabrije i bistrije.
  Ni Anastasija i njeni partneri nisu spavali. Kako puca, kako bježi. I sabljama će sasjeći Amerikance. Ona je jednostavno pjenušava djevojka i počinje na pola okreta.
  Ali Amerikanci su se loše ponašali prema sebi. Uhvatili su jednog ruskog obavještajca i počeli da ga muče. Skinuli su se, vezali za drvo i bakljom spalili golo telo tinejdžera.
  Dječak je pokušao suzdržati stenjanje. Ali na kraju je vrisnuo... Dječak je bio teško opečen.
  Djevojke su reagovale tako što su radile sisa za grom. A dželati su poliveni benzinom i zapaljeni. Da, ruske ljepotice su strašne u svom bijesu. I ne zadirkuj ruskog medveda.
  Ima i bitaka na nebu. Dva ruska pilota: Albina i Alvina uništavaju i istrijebe sve. Imaju veoma moćno naoružane avione. Sa avionskim topovima sposobnim da obore Amerikanca jednim pogotkom. I ove ratnice zaista pokazuju tako nešto. Ono što se ne može reći u bajci, ne može se opisati perom.
  Albina daje rafal, a desetak američkih aviona je oboreno. Ratnik je takođe skoro gol u samo gaćicama i ciči:
  - Neka carska Rusija bude velika!
  I tuče bukvalno sve borce za redom. Ovo je devojka.
  Ali Alvina nije inferiorna. I obara desetak aviona odjednom. Usitnjala ih je i zapjevala:
  - Za najveće zdravice!
  I kako je to ludo! Ova devojka ne radi ništa glupo! Ovo su borbe za sve borbe.
  Inače, da bi ubrzao probavu Kine i drugih zemalja podređenih Rusiji, mladi car Aleksej je uspostavio poligamiju u Rusiji! A ovo je snažan potez! Sada ruski vojnici uzimaju Kineskinje za žene i prave prelepu belu decu!
  Albina je sa osmehom primetila:
  - Zašto muškarac može imati četiri žene, a žena ne može imati četiri muža?
  I još jedan američki avion je oboren.
  Alvina logično odgovara:
  - Zato je ženi teže da nahrani tolike parazite!
  I obe devojke se smeju. One su tako divne i veličanstvene ljepotice.
  I čiste nebo od američkih aviona.
  Delovi ruske carske vojske već okružuju Njujork. Oni tjeraju Amerikance da izađu i predaju se. Devojke su veoma vesele i srećne.
  Tenk Alexander-4 uništio je američku bateriju. Reproducirao je mnoge leševe.
  Elizabeth je promrmljala golim zubima:
  - Mi smo ratnici koji divno služimo caru i otadžbini!
  Elena je pucala na neprijatelja i rekla:
  - Uskoro će biti ruska zlatna rublja!
  A devojka će se toliko smejati!
  I njeni zubi su biserni. A onda će i Aurora prasnuti od smijeha. Djevojke su silno uzbuđene i imaju takvu ljepotu da se riječima ne mogu opisati.
  I prisiljavaju vašingtonski garnizon da se preda!
  Ratnici su tako nepobedivi! A njihov tenkovski odred će čak i zgnječiti tiganj.
  Djevojke se tuku i pjevaju;
  Ruska zemlja je poznata,
  Svetom vlada komunizam...
  Polja su posuta zlatom -
  Idemo pravo gore, a ne dole!
  
  Naša srca gori za domovinu,
  Mi smo devojke - nema lepšeg univerzuma...
  Borićemo se sa našim neprijateljima do kraja,
  Naša vjera će vaskrsnuti u Rodnoveryju!
  
  Rus je jača od svih crvenih na svetu,
  Ona sija kao sunce u svemiru...
  Bori se za nju i ne boj se,
  Neka su odrasli i djeca u slavi!
  
  Rusija je najveća država,
  Kada otadžbinom vlada Leška...
  Takva je sudbina data sovjetskom narodu,
  Neka naš vitez bude prekaljen u borbi!
  
  U otadžbini je svako sada heroj,
  Sposoban da učini domovinu ljepšom...
  U ime naše svete majke,
  Beskrajna ruska strana Rusije!
  
  Učinićemo svakog ko je tiranin,
  Neće biti diktature nad zemljom...
  Neka se milioni zemalja pokore,
  I predsjednik Roosevelt!
  
  Neka vlada bijesni zmaj,
  On misli da je sposoban da spali Rusiju...
  Ali naciste čeka bijesan poraz,
  Zato što je vitez, znate, prilično svemoćan!
  
  Nikada se nećemo prepustiti Švabama,
  Ni Kinezi neće pobediti Ruse...
  Iznad nas sjajna zvijezda sija,
  Za Uskrs farbamo uskršnje kolače i jaja!
  
  Možete postići mnogo, borci,
  Ne postaje hladnije...
  Ponosni očevi su ponosni na nas,
  Jer mi gradimo mjesto na nebu!
  
  bosonoge devojke jure po snegu,
  Ne poznaju strah i prijekor...
  Ja sam komsomolac koji trči bos,
  Jer nema barijera, i nema roka!
  
  Tako da nikada nećemo pokleknuti pred devojkama,
  Nećemo pognuti glave pod sjekirama...
  Kad nevolja dođe u otadžbinu,
  Zgazimo ga bosim nogama!
  
  Ti voliš sestre mača,
  I Aleksej - Čast Isusu...
  Nema potrebe da sečete borce s ramena,
  Ako samo trebate trčati bosi!
  
  
  Mi smo devojke velike horde,
  Volimo da se borimo i ne povlačimo se...
  Iako ponekad kruže podle glasine,
  Pobjeda će biti u blistavom maju!
  
  I vjerujte mi, komunizam će doći sa snom,
  I neće biti moći novca na Zemlji...
  Dajemo sudbini grubi račun,
  Bez svakovrsnog nasilja i lijenosti!
  
  Ukratko, uskoro ćemo letjeti do zvijezda,
  I podići ćemo rusku zastavu nad svemirom...
  Raširi krila, crveni kerube,
  U ime porodice - Gospodar Rusije!
  Dok su devojke pevale, skoro svi Amerikanci su već bili pobijeni, a vašingtonski garnizon je počeo da baca bele zastave.
  Devojke su iskočile iz rezervoara i počele da plešu, prskajući bosim, isklesanim stopalima kroz lokve. A njihove grive kose vjetar je raznio. Ove devojke su tako divne lepotice.
  Sada su organizovali zabavu povodom proslave osvajanja glavnog grada Amerike. Peku ćevape i piju vino.
  Devojke ga jedu ukusno. I zvižde svakojake pesme u sebi. Ovo su tako divni ratnici, za njih se može reći - supermeni u gaćama.
  I ruski vojnici ti ljube koljena i stopala. A djevojke se vuku i stenju od orgazama.
  I škripe i skaču. Imaju takvo uzbuđenje i pametnu ljepotu zadivljujuće moći.
  Ali ratnici su vodili i ljubav sa crnim zarobljenicima i to se svidjelo objema stranama.
  Ali sada je praznik gotov i ruski tenkovi ponovo kreću na jug. Pao je i Njujork...
  Amerikanci se povlače. Milioni su dostupni za iznajmljivanje. Ruzvelt trči. Već se priča o predaji. Ruski narod pokazuje svoju veličinu.
  Posebno lijepe djevojke sa plavom i crvenom kosom.
  I stavljaju zatvorenike na koljena, i jako im je drago kada ih djevojke dodiruju i hvataju za nos i muška savršenstva golim prstima.
  Žene ratnice ruske vojske su zaista nepobedive!
  I evo bitke za Atlantu.
  Po prvi put, djevojke na Alexander 4 vide ogroman američki tenk Washington. Mašina teška sto sedamdeset tona, na gusjenicama. Zašto bi bilo dvostruko časno boriti se protiv nekog takvog?
  A djevojke pucaju iz daljine i pogađaju prednji oklop. I debeo sloj metala to može izdržati.
  Elizabeth uznemireno kaže:
  - Da, upali smo u nevolje!
  Elena je za utjehu primijetila:
  - Ali ni neprijatelj nas neće uzeti!
  I poslala je projektil na neprijatelja.
  A tu je i Aurora kao metak. I pogodit će metu vrlo precizno. I okrenuće neprijatelja.
  I provjerila je:
  - Ja sam najteži protivnik!
  Zapravo je pogodio cijev američkog tenka. A sada nasilnik može pogoditi samo sa osamnaest svojih mitraljeza. I "Aleksandar"-4 će jurnuti prema neprijatelju. I kako će početi da ubrzava, zveckajući svojim tragovima.
  Niko nikada neće zaustaviti takvog giganta.
  Njegova atletska snaga je bez premca.
  Katarina je pevala:
  - Akrobatika, moja smrtonosna posada!
  I na isti način će ga uzeti i pogoditi neprijatelja.
  A devojke ovde su poletne.
  Amerikanac je na kraju pogođen sa strane. I džinovski tenk se zapalio i njegove granate su počele da eksplodiraju.
  I kako je lud borbeni komplet! I oklop i sve ostalo će se skinuti...
  A devojke su uglas uzviknule:
  - Za ruski put!
  I oni će se smijati, pokazujući zube!
  Tako je Atlanta pala. A 7. septembra 1933. godine, ostaci američke vojske su se predali. I još jedan rat, pobjednički za Rusiju, je završen. I kako je to zaista sjajno!
  Nakon pobjede, Carsko Carstvo je održalo referendume u Sjedinjenim Državama i Kanadi o pridruživanju Carskom Ruskom Carstvu. I kraljevska zemlja se proširila. I općenito je dobro kada vladaju autokratija i apsolutna monarhija. Pred kraljem su svi jednaki i nema govornice - parlamenta.
  A carska Rusija je bila snažno i stabilno carstvo - jedinstveno u svojoj suštini.
  U međuvremenu je u Njemačkoj ojačao nacistički režim, koji je postavio kurs za stvaranje Wehrmachta i jake vojske. Istina, Hitler je stalno isticao svoje prijateljstvo prema carskoj Rusiji, iako je ona odsjekla najviše teritorije od Njemačke.
  Ali onda, da, sklopljen je vojni savez: Italija, Njemačka i Rusija. Štaviše, car Aleksej je pristao na pripajanje Austrije Trećem Rajhu.
  Pošto je Britanija ekonomski oslabila, a Francuska takođe, carska vlada se ozbiljno osvrnula na kolonije Francuske, Britanije i Holandije. U čisto vojnom smislu, ruska vojska je postala najveća - dvadeset miliona u mirnodopskim uslovima. I ogroman broj najboljih svjetskih tenkova, helikoptera, pa čak i mlaznih aviona. Ruska flota je također bila jača i brojnija od britanske, budući da oslabljena Engleska nije mogla konkurirati ekonomski moćnom carskom carstvu.
  Tako je sada veliki car Aleksej hteo da oduzme sve kolonije svojim bivšim saveznicima.
  I šta? Pokupiće ga!
  15. maja 1940. godine počeo je Drugi svjetski rat. Carska Rusija je premjestila trupe na jug Irana, Indije, Indokine i Egipta. A Wehrmacht je napao Francusku, Belgiju i Holandiju. Italija je prethodno zauzela Etiopiju, napala britansku Somaliju i premjestila pukove na jug Francuske.
  Evo djevojaka vještica koje se kreću po jugu Irana. Anastasija i njene četiri drugarice.
  Devojke su, kao i uvek, mlade i bose. Godine prolaze, a ljepotice samo cvjetaju, a ni jedna bora ni pukotina na koži i nijedna kap sala na njihovim gipsanim tijelima.
  Tako su počeli uništavati britanske kolonijalne trupe i to s velikim entuzijazmom.
  Anastasija, bacajući bosom nogom granatu na Persijance i urla:
  - Ratnici nemerljive moći!
  Nataša takođe ispaljuje rafal iz mitraljeza, dodaje bombu golim prstima i viče:
  - I nikada nećemo pokleknuti!
  Sljedeća Zoja puca, također pokosi Britance i Perzijance, i viče:
  - Pusti nas da vladamo!
  A onda će Aurora bosom nogom ošamariti neprijatelja i reći:
  - Procvat naše snage!
  I opet će zviždati!
  A onda će ga Svetlana dati i udariti te mitraljezom. A takođe će poslati granatu na neprijatelja golim prstima.
  I cvili:
  - Za prefinjene manire!
  A u Egiptu, djevojke iz Elizabethine posade napreduju na tenku. Nalazi se na najnovijem teškom tenku "Aleksandar"-6. Automobil ima nisku siluetu i težak je šezdeset pet tona. I pogađa bacačem bombe. Pogodniji za borbu protiv neprijateljskih utvrđenja.
  Britanska tenkovska flota je relativno slaba. A najbolji auto je "Matilda"-2. Ali "Nikolai"-7 se bori sa njom.
  Ima savršen protivtenkovski top. Koji pogađa sa velike udaljenosti.
  Djevojke djeluju brzo i lukavo. A njihov tenk puzi kroz pustinju. I on se upuca. A bacač bombe jako tutnji.
  Djevojke se smiju i cvrkuću:
  - Veoma je dobro na tronu! Mi smo supermeni!
  I opet će pucati i uništiti još jedan bunker, ili utvrđeni punkt u Britaniji.
  Britanci popuštaju i popuštaju...
  Sada se pred djevojkama pojavljuju egipatske piramide. Vide ih i namignu. Da li je zaista moguće zaustaviti takve ljepotice?
  Ali na nebu se Albina i Alvina bore oko Sredozemnog mora. Oni su takođe otkrili svoje biserne zube. I zvižde pjesme. Ove devojke imaju borbeni duh.
  Ratnici su, međutim, odlučni da se bore kao i uvijek, noseći samo gaćice i gole grudi.
  I pokazuju svoju kolosalnu borbenu klasu. Pucaju na sebe i pucaju iz vazdušnih topova. I tako devojke ništa ne može zaustaviti. Međutim, bitka se nastavlja, a Britanci bježe od ljepotica. Ne možete zaustaviti tako agresivne ljude.
  A devojke jednim rafalom obore desetak aviona i smeju se u sebi.
  Tako lete i lete. I pucnjava ne prestaje.
  Albina cvrkuće od smijeha:
  - Nepobeđen sam u svakom trenutku!
  Alvina, nastavljajući da puca, dodaje:
  - Pod Petrovom zastavom!
  Ratnici skaču i istovremeno obaraju neprijatelja.
  Kolone engleskih i lokalnih zatvorenika već se voze po Egiptu.
  Carske trupe su mnogo jače, a kolonijalne trupe, koje nemaju borbeni duh, pobjeđuju.
  Aleksandrija je pala. I vrlo je jednostavno. A sada se ruske trupe sastaju sa italijanskim.
  Zajednička parada. Vatromet, šarene povorke. I burni izrazi odanosti i prijateljstva.
  I Italijani su oduševljeni. Pogotovo kada ruske djevojke trče bosonoge kroz vruću pustinju...
  A na drugom mestu, Alenka i njen prvi puk ušli su u Delhi. Oseća se da sipaji ne žele da se bore sa ruskim pukovovima. I ta britanska kolonijalna sila je poražena i na ovoj indijskoj teritoriji.
  Mnoge tamnopute devojke okružuju ruske vojnike i pozdravljaju ih cvećem.
  Kako je ovde sve lepo. I puno cvijeća. I sve se odvija prilično lijepo i uredno.
  Ruske trupe se već približavaju Bombaju i bez većeg otpora ga zauzimaju.
  Alenka se ponaša veoma aktivno i grubo. Baca granate golim prstima i škripi:
  - Ja sam samo supermen u bikiniju!
  I kako je dobro da devojke trče polugole i u bikiniju. Izgledaju tako sjajno.
  U kolonijama je britanski otpor slab. Lokalne trupe ne mogu voditi žestoku borbu.
  U međuvremenu, Nemci uspešno napreduju. Prvo su namamili Britance u Belgiju. A onda su, bacanjem preko planina Ardena, uspjeli odsjeći engleske i francuske jedinice. Time je izvojevana impresivna pobjeda.
  I Belgija je zarobljena. A 22. juna, nakon zauzimanja Pariza, kapitulirala je Francuska, a nešto ranije i Holandija. Time je izvojevana impresivna pobjeda. I Nemci su postali primetno ponosni. A ruska vojska je zauzela Indiju, jug Irana, Burmu i Bangladeš. A takođe i čitava Indokina.
  Neprijatelj je očigledno gubio. I Nemci su provalili u Španiju i Portugal.
  Ruske trupe su se približile Južnoj Africi. Ometali su ih ne toliko otpor Britanije koliko razvučene komunikacije i vodovi snabdijevanja. A takođe i nedostatak puteva u Africi i neprohodne džungle.
  Ali carska vojska je ipak sve prošla. I kretao se kao titanijumski valjak. A neprijatelj je sve više odustajao i padao na koljena.
  Pukovi djevojaka kretali su se, po pravilu, bosi i tjerali zarobljenike da im ljube noge. Ponekad su djevojke dozvoljavale zarobljenicima da obasu svoje grudi poljupcima.
  Ali tada su Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana ušle u Australiju. Marširaju prema glavnom gradu Sidneju. I pevaju:
  - Rusiju, gde svako ima mnogo žena,
  Tamo gde je lep poziv dozvoljen...
  Gdje je svaki čovjek kao brat,
  Naš simbol, naš simbol je Kolovrat!
  I opet bosim nogama bacaju granate - razbacujući Britance i lokalno stanovništvo.
  Anastasija je sabljom skinula glavu britanskom generalu i cvrkutala:
  - Za slavu otadžbine!
  I Nataša je zabacivanjem bosih nogu rascijepila tenk. I pevaće:
  - Vau, ime Rusa je Svarog!
  I cure se pomaknu, Zoja ispali rafal iz mitraljeza, spusti Engleze i zacvili:
  - Za novu rusku narudžbu!
  Ovo su devojke! Da vole da ubijaju! I neće stati! I lica ljepotica blistaju!
  A ovdje je Augustin kao pucanj. Kako kosi Engleze i škripi:
  - Za Ruse date od rođenja!
  I Svetlana je zakuca. I bosom nogom baca ubilačku i smrtonosnu granatu.
  I takođe škripi:
  - Moja velika Rus'!
  I opet rafal... Pokosi Nemce, ubija ih bez ceremonije.
  Sada Sydney odustaje bez borbe. I vade se građani i vojni ključevi. I proglašavaju cara Alekseja svojim kraljem i carem.
  I ovaj kontinent se predaje...
  I ruski brodovi slijeću na Novi Zeland. Istovremeno, laki tenkovi "Peter"-8 ulaze u Pretoriju. I Južna Afrika takođe pada. I bataljon bosonogih djevojaka slijeće na Madagaskar.
  I veoma lijepe djevojke bacaju granate golim nogama i slijeću na neprijatelja. Madagaskar pada. A veći dio Afrike osvojili su ruski vojnici.
  Carska Rusija i Treći Rajh i Italija su skoro pobedili. Ali ostale su samo sama Britanija i Irska. I došla je jesen, pa zima. Nemci i ruski avioni bombardovali su Britance i pretvorili njihove gradove u ruševine. Ali Čerčil je tvrdoglavo odbijao da kapitulira.
  U maju 1941. uslijedio je desant. Prve su sletele bosonoge devojke iz divizije Tigrica. I neka unište britanske trupe. I baci ih prstima bosih nogu.
  Britance su bombardovale polugole devojke koje su nosile samo gaćice i drhtale grudi. I bilo je jako cool.
  A bitku su vodili tenkovi "Petar", "Nikolaj", "Aleksandar", "Ivan", koji su bukvalno slamali protivnike.
  A evo i najnovijeg rezervoara "Alesey"-1 piramidalnog oblika. Koji ima racionalne uglove nagiba iz svih uglova i ne može se probiti.
  U njoj su, zavaljene, Elizabet i njen tim devojaka sedele gotovo gole samo u gaćicama.
  Četiri prelepa ratnika, gotovo gola, pucaju na engleske topove i bukvalno su bačeni u vatru. A djevojke se pucaju i pune ih olovom iz mitraljeza. A Britanci leže okolo na stotine.
  A borbene ljepotice pokoše neprijatelja i bukvalno bacaju tenk preko leševa. I prostiru se tepisi ubijenih Engleza. A cure se voze u tenk. Uništavaju Matildu i Čerčila. Posljednji tenk može samo izgrebati vozilo carske vojske.
  I slijede ruske pobjede jedna za drugom. A Nemci napreduju. Ali njihovi tenkovi T-3 i T-4 su tako slabi u poređenju sa ruskim vozilima. I one male primitivne. I visok... I tenkovi carske vojske su zdepasti. I štap koriste za sebe, ne obraćajući pažnju na udarce.
  Dakle, Britanci bacaju bijele zastave. Nekoliko hiljada odabranih ruskih tenkova sletjelo je već u prvim satima, bukvalno provalivši u odbranu.
  Anastasija je dobila metak u golu petu i smejala se:
  - Masažar!
  Zatim je golim prstima uhvatila generala za nos i bacila ga preko sebe. Preletio je i sletio trbuhom na bajonete. I toliko je krvi proliveno.
  Anastasija je srceparajuće vrisnula:
  - Slava caru Alekseju!
  Nataša će takođe pomeriti cevanicu svog protivnika i zaurlati:
  - Za novi slovenski poredak!
  I on će gurnuti neprijatelju glavu. I on će rascijepiti svoju krhotinu. I cvili:
  - Kul cure, ljubiteljice slobode - borimo se za novi poredak!
  A onda Zoja puca iz dva mitraljeza odjednom, i bosim nogama baca grašak s eksplozivom.
  I to ide Britancima prvog dana. I nakon što su ga primili, borci carstva Maglovitog Albiona bacaju oružje i odlaze pravo u zarobljeništvo.
  I tu Aurora ulazi u bitku. Uništava neprijatelja oružjem. Ima specijalnu puškomitraljez sa tragajućim mecima. On mlati Engleze kao snop nunčaka.
  I ovdje Svetlana puca. I uništava neprijatelja.
  Puca smrtonosnom masom... I pokazuje zube.
  I urla na sve strane svojih pluća:
  - Ja sam žena, što je stvarno super!
  I on skoči i baci bombu bosom nogom. I puhnut će u sve dijelove i fragmente.
  I cvili:
  - Ja sam supermen golih grudi!
  A sada devojke gaze same sebe... Ulaze sve dublje u britansku teritoriju.
  Oleg Rybačenko, u tijelu dječaka ne starijeg od jedanaest godina, ali s naramenicama majora, iako je i sam bos i u kratkim hlačama, kosi Engleze. I ponaša se s pomamnim bijesom.
  Pali vatru i peva:
  - Doživljavamo zoru i najvišu boju.
  A s njim je bila i djevojčica Margarita, koja nikada nije postala punoljetna. Dobro za nju da bar nije postala starica!
  A ovo je mnogo gore nego biti devojka!
  Oni okružuju London. A sada mu prijete da će ga odvesti. I dosta neprijatelja se predaje. Samo kraljevi stražari ne popuštaju i ne odustaju. Ali oni su nemilosrdno uništeni. I provode totalno, nehumano istrebljenje. Ovo je vrsta potpunog uništenja koja se dešava. A mašine su veoma aktivne.
  A na nebu Albina i Alvina skupljaju račune. Djevojčica je već dobila svih sedam stepeni Georgijevskog krsta. Prvi stepen: Đurđevski krst, drugi - Đurđevski krst sa lukom! Treći je zlatni krst. Četvrti je zlatni krst sa lukom. Peti je zlatni krst sa dijamantima. Šesti je zlatni krst sa dijamantima i lukom. A sedmi je zlatni krst sa lukom i dijamantima!
  Ove devojke su u jednoj borbi oborile pedeset auta i pevaju u sebi:
  - Mi smo takve ljepotice da smo jednostavno super i hiper, i generalno divne ljepotice!
  I namignuće golim očnjakom.
  To su djevojke - Albina i Alvina... I vole silovati muškarce. I njima samima ne smeta da rade jezikom kada vide privlačno muško savršenstvo.
  I da su djevojke jednostavno oličenje požude i ljubavi i strasti!
  Kako vole pulsirajuće šipke od žada.
  Ratnici najviše klase...
  Ovdje Churchill bježi iz opkoljenog Londona. Pa su ga dobro pogodili.
  I odvukao joj je noge, odjurio u Brazil... Ali londonski garnizon je kapitulirao. I ruske trupe zauzele su Irsku gotovo bez otpora. Britanci su se već predavali uz ritam bubnjeva...
  Drugi svjetski rat završen je za godinu dana pobjedom sila Osovine. Većina Afrike je ruska. Međutim, i Njemačka i Italija su uspjele nešto ugrabiti.
  Pored toga, Treći Rajh je takođe uključivao Španiju i Portugal.
  Ruske snage su vladale u Britaniji i car Aleksej je takođe postao britanski monarh. Rusija je gotovo bez otpora okupirala i Švedsku, a Njemačka Norvešku i još ranije Dansku.
  Hitler je okupirao velike delove Evrope. Stvaranjem formacije tipa Treći Rajh sa protektoratom. A Rusija je ponovo stvorila carstvo i uključila ga u svoj sastav.
  Pojavila se privremeno krhka mirovna situacija. Što je za sada trajalo.
  Carska Rusija i Njemačka su probavljale svoje nabavke. Ovladali su kolonijama.
  Car Aleksej je bio još prilično mlad i nije mogao žuriti da osvoji ceo svet.
  Ali Hitler nekako nije mogao da odoli. Činilo mu se da je dobio premalo zemlje u Africi, da je Rusija prevelika. I zajedno sa Musolinijevim sinom mlađim započeli su rat protiv Rusije. Borbe su počele 20. aprila 1955. godine, na Firerov pedeseti rođendan.
  Nemci su razvili čitav niz tenkova za rat sa carskom Rusijom, i očigledno su na to uveliko računali.
  Panter 5 je postao glavni tenk razvijen za rat sa Rusijom.
  Sa težinom od 75 tona, ovaj automobil je bio cool.
  I općenito, top kalibra 128 mm na 100EL je zaista porazna snaga. A ako pobijedi, onda se ni carska vojska neće činiti dovoljnom.
  A postoji još snažniji tenk: "Tigar"-5, koji je još teži i oklopniji. I težak je oko sto tona!
  A u Rusiji, glavni tenk "Aleksej"-4 težak je samo pedeset tona i ima top kalibra samo 105 mm. Ali je mnogo napredniji, piramidalni i sa gasnoturbinskim motorom od 1800 konjskih snaga, odnosno vrlo pokretljiv.
  Nijemac je masivniji i moćniji. Posebno su strašni "Lavovi"-5, teški dvije stotine tona. Što, međutim, ne povećava mnogo Hitlerove šanse. Dakle, superteški tenkovi su preskupi i teški za transport. Iako postoje neke prednosti u korištenju i primjeni.
  U svakom slučaju, Hitler to nije mogao izdržati i odjurio je u carsku Rusiju. I bitke su počele.
  Moćne utvrđene zone ruske vojske zaustavile su napredovanje neprijatelja. I Nemci su zaglavili. I carska vojska je krenula u ofanzivu u Africi, gdje je imala mnogo više snage. I Italijani su osjetili prve udarce. Njihove trupe su preslabe i sa niskom disciplinom, sa mnogo zaostalijom tehnologijom da se odupru Rusiji.
  Nakon samo tri sedmice borbi, carska vojska je protjerala Italijane iz Somalije i Etiopije.
  Odlikovao sam devojke Anastasiju, Natašu, Zoju, Augustinu, Svetlanu. Još su mladi kao i prije pedeset godina kada su se borili protiv Japana. Car Aleksej već ima unuke, ali su devojke i dalje hrtovi, čvrsti, agresivni i hrabri.
  I tokom pedeset godina rata djevojke su ostale mlade. I nemaju niti jednu boru ili pukotinu na koži. Prelepe su i sveže kao cveće.
  Ali Oleg Rybačenko i njegova partnerka Margarita još su djeca - uopće nisu sazreli. Barem spolja. Ali trče brže od geparda. A ni bajonet ni metak ih ne mogu ubiti.
  Ova djeca vole da bacaju oštre diskove bosim nogama. Oni su generalno super borci!
  I svaka će moć pasti na koljena!
  Anastasija, Nataša, Zoja, Avgustina, Svetlana takođe su se borile sa Turcima pod Aleksandrom II. I zato su već stari više od stotinu godina. Ali ne stare jer su vještice. I zato što su besmrtni, u moći Rodnoverie.
  A predstavnici carske rase trče po Etiopiji i već kolju Talijane.
  I opet ih tjeraju da im ljube bose noge. A djevojke su, naravno, neopisive ljepote i sa žarkom strašću u duši. Ne mogu se ni na koji način omalovažiti. Oni su ono zbog čega zemlja izgleda sjajno. I pobjeđuju sa velikom garancijom.
  Rusko carsko carstvo bilo je uglavnom kontinentalno i jedinstveno za rusku naciju. Ruska nacija, mješavina mnogih naroda, a Rusija je poput lonca za topljenje, može progutati druge narode, postepeno ih asimilirajući, a ne tlačeći ih. Zbog toga je raslo kraljevsko carstvo. Polako, kraljevstvo po kraljevstvo... A sada je do globalne hegemonije ostalo jako malo. Rusija ima mnogo više stanovnika od Trećeg Rajha i Italije.
  Tako da ima sve šanse da to uhvati i probavi. Štaviše, s obzirom da su protivnici slabiji. I nisu svi zadovoljni Hitlerovim i Musolinijevim režimom.
  I u Africi mnoga lokalna plemena i kolonijalne jedinice podržavaju Ruse. Isto tako, ruska tehnologija je pogodnija za džunglu.
  Borbe su pokazale da Nemci imaju problema čak i sa Panterom-5, a ne samo sa Tigrom-5. Da, Švabe su primjetno odustale. Nakon što je carska vojska prošla kroz Etiopiju i udarila na Libiju, otplovile su i njemačke jedinice. U bitkama na nebu, međutim, nemački razvoj je iznenadio kraljevske asove - posebno sa uređajima u obliku diska. I uništavali su ruske automobile s pomamnim bijesom.
  Ali, naravno, Nijemci nisu par za brojke. A diskoteke su preskupe i ima ih relativno malo. I sami su neranjivi, ali ne mogu pucati , samo nabijaju laminarnim mlazom. A manevarska ruska vozila mogu pobjeći.
  Međutim, kraljevska vojska na nebu je jaka. A na moru je još jače. Iako Treći Rajh nije slab. Ali i dalje su snage nejednake.
  I po broju stanovnika i po ekonomskom potencijalu, Treći Rajh se ne može nositi sa Rusijom.
  A ako se tuku i veoma jake i lepe devojke, onda je potpuni kolaps.
  Elizabet i njen tim se bore protiv nemačkih čudovišta, pa čak i uspevaju da pobede. I nije ih sramota činjenica da nacisti imaju mnogo veća i teža vozila.
  Ovdje djevojke obilaze neprijateljske tenkove i udaraju ih pravo u stranu. I nemaju problema sa neprijateljem. Uništavaju svog neprijatelja i pevaju:
  - Besni građevinski odred! Besni građevinski odred!
  Hitler će biti mat! Hitler će biti mat!
  I uništavaju neprijatelja sa ogromnom lakoćom. A devojke ne mogu a da se ne smeju.
  Ali fašisti, nakon što su dobili šamar po zatiljku, povlače se. Već u Libiji se nekoliko italijanskih divizija predaje gotovo bez borbe. I vojnici kraljevske vojske napreduju. Švabe su snažnim udarcem izbačene iz Alpa, a carske trupe su marširali preko Italije. Bosonoge djevojke iz vojske Musolinija mlađeg pozdravljaju obojene trupe carske vojske. Milioni vojnika svih nacionalnosti pune Italiju. I deset hiljada mobilnih tenkova Alexey-4, koji su, teški pedeset tona, gotovo neprobojni kada se ispaljuju iz svih uglova.
  Italija, kao slabija karika u koaliciji, vrlo brzo umire... Carske trupe su 30. maja gotovo bez borbe zauzele Rim. I glavni grad Musolinijevog carstva je pao.
  I opet su djevojke iz ruske vojske natjerale svoje prašnjave, bose noge da ljube neprijatelja. Oni razumiju da neprijatelju treba pokazati njegov pravi status.
  Albina i Alvina, dok su prekucavale račune, prisjetile su se kako su se borile protiv vještica s Japancima dok je Aleksej ležao u kolevci. I bilo je vrlo smiješno.
  Djevojkama još nije dosta rata i obaraju Nijemce u zraku. Albina je čak primijetila:
  - Kada porazimo naciste, šta dalje?
  Alvina je samouvjereno izjavila:
  - Osvojimo Latinsku Ameriku!
  Albina je sa sumnjom primijetila:
  - Pa to je još dva-tri meseca! I onda?
  Alvina se zakikota i odgovori:
  - Supa sa mačkom!
  Albina je ljutito rekla:
  - Ne, mora da postoji neki realniji plan za život!
  Alvina je s entuzijazmom rekla:
  - Pa ćemo roditi gomilu dece!
  Albina je ovo odobrila:
  - Ovo je već bolje!
  Italija je već praktično zarobljena. Musolini mlađi bježi u Francusku... Ruske trupe okupiraju Siciliju. Sva imovina proizvođača tjestenine u Africi je već izgubljena. Ostale su samo nemačke enklave, ali carska vojska napada i njih. Prijetnja potpunog gubitka Afrike, u borbi sa jačim neprijateljem.
  Činilo se da su Nijemci pogrešno izračunali svoju snagu. A sada plove pod udarima kraljevskih trupa.
  A desetine hiljada tenkova su već na jugu Francuske i zauzeli Tulon... Djevojke u bikiniju skaču po gradu i padaju fašiste na koljena. Prisiljavaju se da ljube svoje gole pete i smiju se.
  Ali možete i poljubiti djevojku u grudi - njoj ne smeta!
  Toliko uspjeha. A na jugu Njemačke se probijaju i ruske divizije. I već su zauzeli Beč. I napreduju prema Minhenu. Fašisti podležu udarcima i dižu ruke uvis. I predaj se sebi!
  Oleg Rybachenko je, naravno, među onima koji se bore u prvom planu.
  I dječak lično zarobi tri njemačka generala. Za šta dobija posebnu nagradu od monarha.
  Istovremeno, vječiti dječak je bos i u kratkim hlačama.
  Car Aleksej se raduje pobedama. I šta se desilo? Sam Hitler đavo je ušao u omču. Njegovi tenkovi serije E ne mogu se porediti sa piramidalnim.
  Car Aleksej nagrađuje heroje i heroine. I on to radi sa velikom željom.
  Takvog oca kralja jedino se može voljeti i poštovati. Ruske trupe su već isterale Nemce iz Maroka. A skoro cijela Afrika je ruska teritorija. I šta? Tako da je postalo bolje!
  Car Aleksej nagradio je Albinu i Alvinu najboljim ženskim asovima Rusije novom nagradom. Zvijezda od platinastog Georgijevskog krsta sa lukom i dijamantima.
  Ratnici to zaista zaslužuju. I imaju takvu snagu. I tukli su svoje fašiste. I stižu do cilja. Carska vojska se već približava Rurskoj oblasti i tamo se vode žestoke borbe. Ne žele da popuste pred nacistima. A u Francuskoj već okružuju Pariz. Lokalno stanovništvo pozdravlja carsku vojsku i neće stati.
  Moglo bi se reći da je neprijatelj na nivou predaje. Hitler juri, a već je sredina jula. A pozicija Nijemaca je gotovo beznadežna.
  To je ono što znači kontaktirati tako kul kralja kao što je Aleksej Drugi, ili veliki.
  Konačno, ostaci trupa Wehrmachta u Africi već su se predali. Ruske trupe su marširale kroz Pariz. Situacija je postajala kritična za Nemce.
  Do kraja jula Ruhr je već bio potpuno zauzet. A ruske trupe se približavaju Baltičkom moru.
  Hitler bježi iz Berlina u Latinsku Ameriku. Kraljevske trupe su ušle u Dansku, a Norveška je još ranije oslobođena. Pal i Lisabon. U avgustu je usledio napad na Berlin. I glavni grad Trećeg Rajha je zauzet. Tada je carska vojska, nastavljajući ofanzivu, oslobodila Madrid.
  Posljednja je zauzeta tvrđava Gibraltar u septembru. Citadela je srušena... I još jedan rat je bio skoro gotov. Ispalo je nekako iznenađujuće kratko i lagano.
  Car Aleksej je dobio titulu najvećeg osvajača svih vremena.
  Ali Hitler je još uvek živ i uspeo je da pobegne. Šta učiniti sa ovim čudovištem? Začudo, Latinska Amerika nije htela da izruči ovog tiranina. A onda, 1. maja 1957. godine, počela je poslednja kampanja protiv Latinske Amerike i poslednji rat u istoriji planete Zemlje. Trupe su napredovale bez ikakvih problema. Lokalne snage su bile vojno previše slabe i nisu mogle da se odupru ruskim trupama.
  Elizabeth i njen tim upravo su oborili bateriju, a sada neprijatelji na putu samo odustaju.
  Devojka je uz cerekanje primetila:
  - Ovo je rat!
  Catherine je primijetila sa smiješkom:
  - Poslednji rat u ljudskoj istoriji!
  Elena je predložila:
  - Pa da nazdravimo za mir! I buduća kreacija!
  A devojke su se čak i ushićeno ljubile po bosim tabanima.
  E, tako sve ide kako treba...
  Anastasija i njen tim trče i bacaju granate na svoje protivnike golim prstima. Oni rasturaju svoje neprijatelje i pokazuju svoje zube.
  Nataša je pevala:
  - Ja sam devojka iz ogromnog sna!
  I kako lansirati granatu ubicu. Da, ne možeš biti slab sa takvim devojkama. Oni to neće oprostiti.
  I oni će napredovati prema sebi, ne dajući milosti fašistima. Neka u ovom slučaju nisu sasvim fašisti.
  Zoja takođe baca bombu bosom nogom i sikće:
  - Za pobedu nad neprijateljem!
  A onda Avgustin puca iz mitraljeza i baca granatu bosom nogom.
  I škripi:
  - Očajnički udarac!
  A onda će Svetlana vršiti pritisak na svoje protivnike i pojesti ih u pocepano testo.
  Ovo su devojke.
  A on brblja:
  - Car Aleksej je naš idol!
  Meksiko Siti je zauzet i Kuba je zarobljena. Ruske trupe se kreću sa sjevera na jug. I to vrlo uspješno rade. Nećeš ih zaustaviti. I biće velika pobeda.
  A Albina i Alvina vrlo uspješno postižu pogodak u zračnoj borbi. Oni su ratnici koji ne moraju da pokažu slabost. Obaraju avione koji su po nivou daleko iza ruskih. I što je najvažnije, bosonoge djevojke u bikiniju su na čelu. Da sve izmlate. I obaraju sve koji budu uhvaćeni u tuči.
  Već smo prošli Nikaragvu. Armada mašina carske vojske ne može se zaustaviti. I ruske trupe dolaze. I sve češće protivnici odustaju. I tjeraju neprijatelje kolonama zarobljenika. I padaju neprijatelja na koljena.
  Anastasija trči za sebe i tjera svoje protivnike da padaju ničice i ljube je u gole pete.
  Toliko neprijatelja se predalo. I mnogi od njih kapituliraju u ritmu bubnja. I podižu svoje šape.
  Ruske trupe su već stigle do Venecuele. Situacija postaje sve mirnija.
  Brazil je najveći neprijatelj i relativno lako se lomi. I prisiljena je na kapitulaciju.
  Devojke šetaju Rio de Žaneirom, a dečaci ljube svoje bose stope.
  Nataša uz cerekanje primećuje:
  - Ipak, život je dobar!
  Zoya je s određenom sumnjom primijetila:
  - Nije tako loše kada spavaš sa nogama uza zid!
  I djevojke će prasnuti od smijeha. Zaista ne mogu biti smješniji. Ali šta možeš sa njima...
  Ovdje se bori i dječak Oleg Rybachenko. U carskoj vojsci služi više od pedeset godina. Došao je do čina pukovnika, ima mnoga priznanja i još uvijek izgleda star oko jedanaest godina. A sa njim je i večna devojka Margarita. Bila je odrasla žena i jako se bojala starenja. I kao rezultat toga, zauvijek je ostala djevojka. Međutim, oni su postali djeca prije otprilike stotinjak godina. A onda im je obećano da će narasti do šesnaest godina - što je generalno dobro! Dječak, na primjer, neće morati ni da se brije!
  Momak i djevojka bosim nogama bacaju granate na neprijatelje i pjevaju:
  - Radost pobeda se širi,
  Hitler čeka vešala!
  Ovdje je posljednje uporište ruskih protivnika - Argentina. Hitler se tamo sakrio.
  U julu su ruske trupe ušle na teritoriju Argentine. Otpor je bio fokus. I tako je glavni grad pao gotovo bez borbe. I sam Hitler je pronađen u avgustu 1957. godine... kako visi u omči. Očigledno su uzeli svoje i objesili ih.
  Čile je takođe kapitulirao. Tako je završen posljednji rat u ljudskoj istoriji.
  Dvanaest djevojaka vještica - koje posjeduju vječnu mladost - proslavile su svoju pobjedu. Ali još jedan dječak, Oleg Rybačenko, djelovao je vrlo zadovoljno. Konačno, može da živi za svoje zadovoljstvo, koliko je godina proveo u vojsci.
  A Rusi su otišli u svemir već 1947. godine, a 1954. su odletjeli na Mjesec. I 1967. na Mars. I daljnja nova dostignuća. Sunčev sistem je postepeno osvajan. Godine 1975. Aleksej II, koji je bio na vlasti sedamdeset godina, srušio se u avionu. I tako je okončana vladavina najvećeg monarha svih vremena.
  I njegov sin je postao novi kralj: Mihail II. I Rusija je krenula u ekspanziju svemira.
  Oleg Rybačenko i Margarita šetaju Marsom 2005. Dečak primećuje:
  - Prošlo je već sto godina otkako sam postao dete. I zar nije vrijeme da narastem do šesnaest godina?
  Margarita, koja takođe izgleda kao devojčica, odgovara:
  - I ja moram da odrastem po dogovoru! Ali zašto ćemo ostati djeca?
  Oleg je slegnuo ramenima... Pred njima se iznenada pojavila slika anđela-demijurga sa krilima.
  Prelepo stvorenje je reklo:
  - Završili ste dio svoje misije.
  Ali sada vas čeka prostor! I svemirski svjetovi! Zato živi i bori se!
  Oleg Rybačenko je upitao sa smiješkom:
  - Obećao si nam tela sa šesnaest godina!
  Anđeo je klimnuo glavom sa osmehom:
  - Šta ti i Margarita želite?
  Margarita je odmahnula glavom u znak slaganja:
  - Čak više?
  Anđeo je klimnuo glavom sa cerekom bisernih zuba:
  - Ovo će biti za tebe! Ali da narasteš do šesnaest godina, odrastaćeš hiljadu godina! I onda ćeš zauvek ostati u mladosti!
  Oleg i Margarita su složno vrisnuli:
  - Nije pošteno!
  Angela je sa osmehom primetila:
  - Tolika je cena besmrtnosti! Ali pristanite da budete besmrtna djeca mnogo bolja od smrtnih staraca!
  Dečak i devojčica su se složili:
  - Da, mnogo bolje!
  I smijali smo se glasnije!
  Zaista, šta su ovi smrtnici? Čak je i najveći kralj svih vremena i naroda, Aleksej, preminuo. A pred njima je cijela vječnost, puna blistavih avantura.
  
  
  
  NAPOLEON NIJE OTIŠAO U RUSIJU!
  . Alternativna istorija, gde veliki car nije otišao u Rusiju, već je svoje pukove preselio u... Tursku! Pa, naravno, zašto ne? Zašto ne osloboditi Balkan od osmanske vlasti?
  A neprijatelj, naravno, nije prejak. A i prije toga su ga tukli Rusi.
  I Napoleonova vojska je krenula u prisilni marš. I hodala je gotovo bez otpora od Bosne do Istanbula. Jedna prepreka: planine, rijeke, tvrđave... I povremeni otpor. A stanovništvo pozdravlja Francuze i Evropljane kao oslobodioce.
  Napoleon je osvojio Istanbul 1812. Zatim se borio i u Maloj Aziji. Stigao do Indijskog okeana i Meke. Nakon toga su se Francuzi i njihovi plaćenici preselili u Egipat.
  Dok Napoleon nije otišao u Rusiju, osvojio je osmanske posjede. Možda su ga neke gatare upozorile na mogući neuspjeh u slučaju rata sa carskim carstvom.
  Britanci su pokušali da se iskrcaju u Španiji 1814. Napoleon se vratio u Pariz. I skupljajući snagu, brzo se preselio u Španiju i tamo porazio Britance. Nakon toga su Francuzi nešto ojačali u Pirinejima.
  Njihove trupe su stigle do Maroka i zauzele cijeli sjever Afrike i Sudana.
  Tako su uspostavili opštu dominaciju u Sredozemnom moru. Zauzet je i Gibraltar. I oni su također temeljno ojačani. Rat s Britanijom se nastavio s različitim uspjehom. Obje strane su bile umorne od okršaja na moru. Napoleon je, međutim, to želio uzeti brojevima. I sve više i više brodova se gradilo, mornari su obučavani. Postepeno, brojčana nadmoć Francuza, koji su imali velike ljudske i teritorijalne resurse, počela je uzimati danak.
  I iscrpljeni Britanci su počeli da pokleknu. Konačno, 1825. godine došlo je do iskrcavanja. I Napoleon je konačno zauzeo London. Tako je rat završio. I već ostarjeli car odlučio je da se odmori i upusti u mirnu gradnju. Jedino što su Francuzi nastavili da se kreću preko Afrike i osvajaju njen jug. Nikola Prvi je došao na vlast u Rusiji. Rusi su vodili rat sa Iranom, ali ga unatoč pobjedama nisu osvojili, već su se ograničili na umjerena teritorijalna osvajanja. Tada se Rusija suočila sa Šamilovim ratom na Kavkazu i našla se njime vezana dugo vremena.
  Napoleon je vladao do 1837. godine i imao je šezdeset osam godina kada je umro. Naslijedio ga je sin Napoleon II. Mladi dvadesetšestogodišnji plavokosi car je prethodno bio kralj Italije i Rimskog carstva. On je, naravno, želio da nadmaši slavu svog oca Napoleona Prvog.
  I Napoleon II je napravio svoj prvi pohod protiv Irana, a potom i protiv Indije. Naravno, najveća i najorganizovanija vojska na svijetu relativno brzo je osvojila i Iran i Indiju. Završeno je i osvajanje Afrike. Francuska je vodila ratove u Latinskoj Americi, pokušavajući da preuzme kontrolu nad kolonijama Španije i Portugala. Nekako nije bilo vreme za Rusiju. Ali Francuzi su, nakon dugih ratova, konačno stekli uporište u Latinskoj Americi. Napoleon II je umro 1856. godine, a njegov sin Napoleon III stupio je na tron. U to vrijeme imao je samo šesnaest godina. A 1858. Napoleon III je započeo svoju kampanju protiv Rusije.
  Odlučio je nadmašiti svog pradjeda. A u Rusiji i dalje postoji kmetstvo. A zemlja je, naravno, neuporediva po borbenoj snazi sa napoleonovskom Francuskom.
  Napoleon III je računao na pobedu. I dva miliona vojnika se kretalo širom Rusije. Marširali su u tri kolone: do Kijeva, Moskve i Sankt Peterburga. Ali Rusija nije imala svog Kutuzova.
  I car Aleksandar II je bio primoran da pobegne u Kazan. Moskva i Sankt Peterburg i Kijev su zarobljeni. Postojale su trupe širom svijeta i naprednije oružje protiv Rusije. Čak iu vojsci Napoleona III pojavili su se prvi laki tenkovi.
  Da, ne možete odoljeti takvoj moći. Car Aleksandar II ponudio je mir Francuzima. Ali Napoleon III je izjavio da mu je potrebna Rusija u cjelini.
  Ukratko, počeo je gerilski rat. Ali Napoleon ima mnogo trupa. Osim toga, Napoleon III je najavio ukidanje kmetstva. To je također pridobilo neke od ljudi na njegovu stranu. Rat je još uvijek bjesnio nekoliko godina, a Napoleonove trupe stigle su do Tihog okeana.
  Na kraju je pronađen kompromis. Napoleon III se oženio kćerkom Aleksandra II i krunisao se za kralja. I Rusija, kao dio ogromne imperije, dobila je određenu autonomiju.
  Napoleon III se još borio u Kini, njegove trupe su stigle do Australije i osvojile Indokinu. A 1877. je umro, a Napoleon Četvrti je stupio na tron. Mladić od četrnaest godina. Praunuk Napoleona Prvog i po majci potomak ruskih careva. Napoleon Četvrti je završio osvajanje svijeta - osvojivši SAD i sva druga ostrva... Nastala je svjetska imperija. Onda je preostalo samo da juriša u svemir.
  Ali tuge nije bilo, nego su đavoli kucali. Napoleon IV je umro 1894. Tačnije, umro je u lovu u Africi. A njegov tron je zauzeo dječak, Napoleon Peti, star oko četiri godine.
  Nekako se pokazalo da Napoleonovi potomci nisu bili baš uporni. I naravno, počele su nevolje. Sad u Latinskoj Americi, sad u Kini, sad u Rusiji.
  Ali trupe su suzbile nemire i separatiste. Napoleon Peti je odrastao i odlučno počeo da guši pobune. Nakon čega se nekako smirila planeta Zemlja. A 1914. prvi čovjek je poletio u svemir! Godine 1917. ljudi su sletjeli na Mjesec.
  Postepeno, čovečanstvo je steklo stabilnost. A sada ekspanzija u svemir. Do 1935. ljudi su posjetili sve planete Sunčevog sistema, a naselje je nastalo na Mjesecu. Napoleon Peti je vladao do 1960. - šezdeset i šest godina - rekord među Bonapartama, i umro je u slavi. I Napoleon Šesti je primio tron. U to vrijeme već su počeli uspješni eksperimenti na podmlađivanju ljudi. A 2000. godine ljudi su počeli prodirati u susjedne zvijezde. Do 2020. godine stvorena su prva ljudska naselja izvan planete Zemlje.
  
  IVAN GROZNI NIJE OTROVAN
  Međutim, Ivan Grozni nije otrovan 1584. godine (odakle im ideja da je uopće otrovan?), nego je živio neko vrijeme. Oženio je englesku princezu. A istovremeno je osvojio Sibir i tamo izgradio gradove. Godine 1590. dobio je sina Aleksandra sa engleskom princezom. Godine 1591. umro je sin Dmitrij, ali su Rusi vratili svoje godine Šveđanima. Godine 1592. zauzeli su Narvu.
  Zajednički rat Poljske i Rusije protiv Švedske završio se 1593. zauzećem Vyborga. I poraz u švedskom ratu 1594.
  Rusija je tako povratila gradove na baltičkoj obali, osnovane u Narvi, kao i Viborg. Godine 1595. Ivan Grozni naredio je izgradnju grada na ušću Neve. Tako je Aleksandrovsk nastao više od stotinu godina ranije. Godina je nazvana u čast sina Ivana Groznog i engleske princeze.
  Tada se Ivan Grozni nastavio kretati Sibirom. Njegovi ratnici su napredovali do rijeke Amur. Godine 1598., nakon oporavka od šezdeset pet godina - rekorda za Rusiju i jednog od najdužih trajanja kraljevstva u istoriji planete Zemlje, umro je Ivan Grozni. Iste godine je umro i njegov nasljednik Fedot. I Aleksandar Prvi je postao kralj. Imao je samo osam godina u vrijeme svog uspona na tron. Ali Boris Godunov je postao regent. I sve je prošlo manje-više. Istina, bilo je i gladnih godina. Zatim rat sa Poljskom 1605. Tada je prvi put sam Aleksandar komandovao vojskom. Poljaci su pokušali da opsjednu Smolensk, ali su potpuno poraženi. Rusi su krenuli u ofanzivu i zauzeli Kijev i Polotsk. Poljaci su ustupili zemlje duž Berezine i Kijeva lijevoobalnoj Ukrajini.
  Neko vrijeme vladala je tišina. Rusija je napredovala na istoku. Stigla je do Tihog okeana i tamo osnovala nove gradove.
  Zatim je uslijedio pohod na Krim, koji se poklopio sa slabljenjem Turske. Rusija je takođe osvojila Krimski kanat, zajedno sa Azovom.
  Tako je nastalo veliko carstvo. Nakon čega je došlo do novog rata sa Poljacima. Aleksandar je proglasio - ponovo ćemo osvojiti zemlje cele Kijevske Rusije.
  I dogodilo se. Ruske trupe pod vođstvom cara i velikog komandanta Skopina-Šujskog i dalje su bile u stanju da poraze Poljake i čak zauzele Varšavu.
  Nakon određenih kontroverzi, Poljska je prihvatila Aleksandra Prvog za cara. Nakon toga je nastala velika sila Slovena. Rusija je skrenula na jug 1630. Ratovi su počeli sa Turskom. Osmansko carstvo je bilo u padu i gubilo.
  Rusija je osvojila Balkan, pa čak i ušla u Carigrad. Osmanski tron je prebačen na cara Aleksandra. A sada su ruski pukovi stigli do Egipta. A 1640. osvojili su Meku i Irak sa Kuvajtom. Nakon što je formirao ogromno carstvo. U 1645-1647 došlo je do rata sa Iranom. I Persija se takođe potčinila Rusiji. Rat sa Mandžurskim carstvom završio je zauzimanjem sjeverne Kine.
  Car Aleksandar je, s obzirom na porast broja neruskog stanovništva, čak sazvao vaseljenski sabor. Pravoslavlje je izmijenjeno i dozvoljava četiri žene.
  Što je bilo posljedica želje da se muslimanima olakša prihvatanje pravoslavlja, te da se ubrza rusifikacija novoosvojenih zemalja.
  Godine 1658. umro je prvi car Aleksandar, koji je vladao šezdeset godina, a postao je i veliki Rjurikovič.
  Novi kralj je postao Mihail Prvi, sin Aleksandra Prvog. Novi kralj je imao već četrdeset godina. I nastavio je osvajačku politiku svog oca. Ruske trupe krenule su prema Indiji. Tamo su bili ratovi.
  Što se završilo uspostavljanjem ruske dominacije tamo. Tada je došlo do velikog rata sa Kinom. 1671. godine Mihail je umro. A rat je nastavio njegov sin Aleksej Prvi Rjurikovič. Mladi kralj, star oko trideset godina, energično je komandovao i ostvario velike pobede. Kina je osvojena nakon nekoliko godina rata.
  Tada je Rusija nastavila svoje kretanje prema istoku i jugu, osvajajući Indokinu. Dok nismo stigli u Singapur. Godine 1701. Aleksej je umro, a njegov sin Petar počeo je da gradi veliku flotu. Rusija se kretala kroz ostrva u Tihom okeanu i iskrcala se u Australiji.
  Istovremeno, postojala je želja za širenjem u Evropu. A 1715. godine počeo je rat sa Austrijom. Nadmoćne ruske trupe brzo su osvojile Austriju. Zatim su zauzeli Nemačku. Stigli smo do same Rajne. I osvojili su Italiju 1721. Tako je Petar Veliki otvorio prozor u Evropu. Zajedno sa Egiptom. Istovremeno, Rusi su okupirali Kanadu preko Aljaske. Godine 730. umro je Petar Veliki, a presto je nasledio njegov unuk Petar Drugi - Rurikovič.
  Njegova vladavina pokazala se aktivnom: mladić je započeo rat s Francuskom i osvojio Kanadu, a ruske trupe, koje su imale veću brojčanu nadmoć, zauzele su Pariz. Osvojena je i Holandija. Iako se tamo partizanski rat odugovlačio. Ali na kraju je i ona bila potisnuta.
  A kasnije 1745. godine pale su i Španija i Portugal. Ali i tamo je nekoliko godina bio gerilski rat. 1753. godine, nakon smrti Petra Drugog, na tron je stupio sin Petra Drugog, Petar Treći. Novi kralj je nastavio da se kreće po Africi i Americi. Rat je izbio 1761. sa posljednjom Velikom silom, Britanijom. Rusija u početku nije bila baš uspješna na moru.
  Ali onda, uz brojčanu nadmoć i iskusne komandante, Britanci su poraženi. I došlo je do sletanja. A 1767. pao je London.
  A 1780. godine umire i Petar Treći. Njegov dvadesetosmogodišnji sin, Pavle Prvi, popeo se na tron. Rusija više nije imala ozbiljnih protivnika i kretala se preko Afrike i Latinske Amerike. Do 1820. godine, kada je Pavle Prvi umro u dobi od šezdeset osam godina, Rusija je završila osvajanje cijelog svijeta. A Ivan Peti je stupio na prijesto sa četrdeset i dvije godine.
  Više se nije imalo s kim boriti. Ali nauka još nije stigla do tačke osvajanja prostranstva svemira. Ipak, Ivan je naredio letove na Mjesec. Kao, imperija treba da ide dalje. A 1833. čovjek je prvi put poletio u svemir. A 1845. godine Rusi su konačno sleteli na Mesec.
  Car Ivan Peti umro je 1847. Aleksandar II je nasledio presto. Širenje u svemir se nastavlja. Sletio na Mars 1861. A onda na svim planetama Sunčevog sistema.
  A onda su odleteli do drugih zvezda...
  
  DONALD TRUMP U ROOSVELTOVOM SJEDIŠTU
  Tako se Donald Tramp našao na Ruzveltovom mestu tokom Drugog svetskog rata. Ovo se zapravo pokazalo kao super šansa! Razmotrite greške vašeg prethodnika. I prva greška: dozvolili su da se SSSR uzdigne i postane supersila.
  Donald Tramp je razumeo bolje od bilo koga drugog: Rusiji ne treba dozvoliti da pobedi u Drugom svetskom ratu. Međutim, brza pobjeda Trećeg Rajha također je štetna za Ameriku.
  Najbolja opcija: neka se ubijaju što duže i što više.
  Pa, naravno, Donald Tramp je malo pomogao Rusiji, pre Staljingrada... I nije bilo nekih posebnih neslaganja sa istorijom. I otjerao Treći Rajh iz Afrike.
  A onda je Hitleru ponudio primirje u zamjenu za ukidanje antisemitskih zakona.
  Nakon Staljingrada, Nijemci su shvatili da zapravo mogu izgubiti Drugi svjetski rat i složili su se s Trumpom. Jevreji neće biti proganjani, ali... Trgovina se obnavlja...
  I zarobljenici se razmjenjuju. Tramp sam pravi atomsku bombu i dokrajči Japan. A Nemci, nakon što su prekinuli bombardovanje svoje teritorije i zatvorili drugi front, gomilaju snagu.
  Firer je nekoliko puta odlagao operaciju Citadela. A čak ni u julu nije krenuo u ofanzivu, jer je u borbi želio da testira Tiger-2, čudovišni tenk, a to znači "Lav" i "Miš". Osim toga, Nijemci su počeli formirati divizije od stranaca i gomilati snage.
  A Trump je savjetovao Firera da ne žuri, budući da su planovi njemačke ofanzive na Kursku izbočinu već poznati sovjetskoj komandi, a nema ništa gluplje nego napadati kada neprijatelj sazna za to.
  Firer je bio dovoljno pametan da posluša Trumpove mudre savjete. I postao je u defanzivi.
  Crvena armija je konačno krenula u ofanzivu 30. avgusta. I zaglavio u odbrani neprijatelja u dubini. Borbe su pokazale da je Panter veoma dobar u odbrani, sa svojim brzometnim topom, koji pogađa sa velike udaljenosti.
  I "Tigar" nije loš, pa čak i "Ferdinand". Posljednji samohodni top u odbrani je prilično jak. I savršeno odbija napade protivnika. A "Ferdinand" radi vrlo aktivno. Dok udara iz daljine, nećete moći ni da ispravite leđa.
  Nemci su ipak popustili, makar polako, ali na orlovskoj ivici. Ali sovjetska avijacija više nije dominirala nebom. Bez zapadnog fronta, Švabe su bile jake. Među njemačkim asovima posebno se istakao Marcel.
  Nije slučajno poginuo u bici na Mediteranu. I sada, kao as, broj jedan se borio na istoku. A ovaj najbolji as Luftvafea, koji je za kratko vreme postavio rekord na zapadnom frontu, koji niko u stvarnoj istoriji nije oborio, sada se borio na istoku.
  Marcel je pogodio sa distance i nije dozvolio da ga štipnu ili sruši. Postao je legenda među njemačkim i sovjetskim pilotima.
  I to bez ikakvog preterivanja. Oborio je i jurišne avione i lovce.
  Za stotinu i pedeset letjelica odlikovan je Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Kada je napravio dve stotine letelica, odlikovan je Ordenom nemačkog orla sa dijamantima. Kada je stigao do tri stotine aviona, dobio je za njega posebno ustanovljenu nagradu: Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Nakon što je oborio četiri stotine aviona, dobio je zlatno i dijamantsko raspelo vojnih zasluga i zlatni i dijamantski pehar Luftwaffea. Marseille je u padu oborio dvije stotine aviona iznad Mediterana. Tokom zime i marta oborio je još skoro stotinu automobila i prebačen na istočni front. Tamo je prešao tri stotine vozila još u maju 1943. godine.
  Zatim je u septembru 1943. dostigla brojku od četiri stotine vozila. I čak je postavio rekord nokautirajući četrnaest vozila u jednoj borbi.
  Naravno, sa takvim asom, Nemci su se osećali više nego samopouzdano na nebu.
  I mogli su da zadrže navalu Crvene armije tako što su unapred povukli snage. Ipak, sovjetske trupe su napredovale, iako vrlo sporo.
  Krajem oktobra, Crvena armija se približila Orlu. Fricovi su pokušali zadržati ovaj grad po svaku cijenu.
  Tenk Tiger-2 je prvi put korišten u borbi. Ovo vozilo se, međutim, dobro ponašalo u odbrani, ali se često kvarilo. "Lav" je ispao još gore. Slično odraslom "Tigru"-2, poznatijem kao kraljevski tigar, "Lav" je imao snažniji pištolj, koji je, međutim, bio nepotreban. Od Sovjetskog Saveza uzeta su 34 tenka sa njemačkim oružjem. Ali "Lav", težak devedeset tona, nije imao prednosti u odnosu na "Tigra" u smislu oklopa, ali je bio skuplji, manje pouzdan, a snažniji pištolj bio je inferioran u brzini paljbe.
  Samo pri gađanju sa velike udaljenosti "Lav" je imao prednosti, ali je od toga bilo malo koristi, jer je tridesetčetvorku bilo gotovo nemoguće pogoditi dok se kreće sa takve udaljenosti na kojoj je "Lav" imao prednosti.
  Borbe su pokazale da "Lav" nema nikakve prednosti u zaštiti bokova i čela trupa u odnosu na "Tiger"-2, a deblji oklop čela kupole samo usporava njenu rotaciju.
  Odnosno, pokazalo se da je "Lav", u praksi, čak i gori od "Tigra"-2. I za ono što se ispostavilo, dizajniran je.
  Ipak, Tigar-2 je bio relativno dobro zaštićen, bio je neprobojan čak i sa strane T-34-76, pa se pokazao kao efikasna, iako nespretna mašina.
  U isto vrijeme, dva pilota su se dobro pokazala u borbi: Albina i Alvina. Koja se sve vreme svađala bosa u bikiniju. I uradili su to veoma efikasno.
  Kao što Albina bosim nogama pritisne okidače, ona će oboriti sovjetskog pilota.
  A onda će i Alvina pritisnuti, svojim bosim, isklesanim nogama. I opet će srušiti neprijatelja.
  Djevojke su radile aktivno i sa panterom. Iako su početnici ratnici. Ali njihova tajna je da se tuku u bikiniju i bosi, onda te niko neće oboriti!
  Bitka kod Orola se otegla do kraja novembra. Nemci su držali grad, a Crvena armija ga je tvrdoglavo jurišala. Sam Staljin je pokazao tvrdoglavost u ovom pitanju. Grad je bio temeljno utvrđen od strane Švaba i nije dozvolio da bude opkoljen.
  Početkom decembra nastupilo je privremeno zatišje, samo su se borbe vodile na nebu. Marseille je premašio broj od pet stotina oborenih aviona i bio je drugi u Trećem Rajhu nakon Geringa koji je odlikovan Velikim krstom Gvozdenog krsta.
  Crvena armija je stala. Ali krajem decembra nastavila je ofanzivu. Nakon upornih borbi, Orel je konačno opkoljen. I onda uzmi. Nemci su još malo potisnuti u centar. Ali oni su bili spremni za zimu i žestoko su se borili.
  Fricovi su i dalje bili u stanju da odbiju ofanzivu kod Lenjingrada. Dijelom i zbog upozorenja Trumpa, koji se jako bojao poraza fašista.
  Odbivši napad na sjeveru, nacisti su nekako odbili navalu i preživjeli zimu... A u proljeće su počeli gomilati snagu.
  Crvena armija je takođe pretrpela štetu. Ali dobila je IS-2 i T-34-85. Počela je razmjena udaraca, a 22. juna 1944. Crvena armija je krenula u veliku ofanzivu na centar.
  Nemci su podlegli, ali polako... Sovjetske trupe napredovale su pedesetak kilometara za mesec i po dana na prilično širokom sektoru fronta. Nacisti su generalno donekle promenili svoju taktiku i pokušali da sačuvaju snagu bez napada.
  Tu je očigledno tu ulogu odigrao Tramp, koji nije želeo da pobede ni Rusija ni Nemačka. Ali on se bojao da će Rusi ipak pobijediti, i savjetovao je Firera da izgradi odbrambeni rat kako bi iscrpio resurse boljševika.
  Hitler je, uprkos svoj svojoj agresivnosti, ipak otišao u duboku odbranu. Štaviše, nemački tenkovi su nesavršeni. A "Miš" takođe nije opravdao očekivanja, i to samo u odbrani, manje-više se pokazao u kratkim kontranapadima.
  Nijemci još uvijek nisu uspjeli na pravi način u tehnologiji. Panther 2 bi mogao biti moćniji u naoružanju i oklopu, ali još nije bilo moguće učiniti ga težim od pedeset tona. Focke-Wulf je bio inferioran u upravljivosti i bio je nedovršen.
  Me-309 se pokazao moćnim u naoružanju i brzim, ali lošijim u manevriranju. TA-152 je bio bolji od Focke-Wulfa po karakteristikama leta i moćno naoružan, ali se pokazao i težim. Istina, Marseille je razvio dobru taktiku za avione koji su teži, ali naoružaniji i bolje zaštićeni.
  Nemci su do sada ne samo održavali prednost na nebu, već su je čak i povećavali zbog broja vozila. Iako je SSSR imao i Yak-3 i LAGG-7. Ali to još nije dalo prednost.
  Ali Nemci su razvili ME-262. Do juna, Luftvafe je već imao hiljadu ovih mlaznjaka sa četiri avionska topa kalibra 30 mm. Ali u borbi, ME-262 se pokazao nedovoljno manevarskim i efikasnim. Uključujući i zbog velike brzine. Jedino što je ME-262 jako teško oboriti, oklopljen je i preživi, teško ga je pogoditi zbog velike brzine, ali se sam lomi zbog ne baš pouzdanog motora.
  Dakle, Nemci su do sada bili samo relativno uspešni u primanju TA-152 i imali su modernizovani ME-109 "K", najpopularniji lovac u Drugom svetskom ratu.
  Porastao je i broj proizvedenih aviona, što je omogućilo održavanje superiornosti nad sovjetskim markama. Štaviše, nemačka vozila su bila znatno jača u naoružanju i snazi motora.
  Njemački Yu-288, koji je kombinirao veliku brzinu i veliko opterećenje bombom, pokazao se prilično uspješnim. I prvi serijski četvoromotorni bombarder, Yu-488, sposoban za bombardovanje na velikim udaljenostima. Vrhunac mu je bila relativno mala površina krila, što mu je davalo brzinu do 700 kilometara na sat, što je u to vrijeme bilo mnogo za bombarder.
  Nijemci nisu bili baš uspješni na polju izgradnje tenkova. Miš je dobar u odbrani, ali je još uvijek ranjiv iz zraka i težak za transport. "Jagdpanther" se pokazao uspješnijim. Proizvodio se u sve većim količinama i stekao je dobru reputaciju.
  Ovdje su, naravno, Nijemci skoro završili auto, ali u svakom slučaju dobro se okrenuo.
  Povećala se glavna količina njemačke opreme, što je omogućilo uspješniji otpor sovjetskim napadima. Uključujući i ofanzivu u avgustu na jugu.
  Došla je jesen 1944. godine, sovjetske trupe nisu ni zauzele Harkov, a još uvijek stoje u centru.
  Fritz se osjećao malo sigurnije... Staljin je nastavio da udara, ali bez pomoći Sjedinjenih Država nije mogao pobijediti u tehnološkoj trci protiv Njemačke.
  Imajući strane divizije i mnogo Hiwia, plus satelite i bivše sovjetske građane, Treći Rajh je mogao manje-više popuniti svoje snage i ostati u defanzivi. Strani radnici i robovski rad omogućili su proizvodnju mnogo opreme. I prije svega, mlazna avijacija.
  Projekt rakete V-1 i V-2 je napušten u korist mlaznih aviona i pojavili su se Arado bombarderi. Koji je savršeno bombardovao. A sovjetski avioni nisu mogli ni da ih sustignu.
  Hitler se sve više oslanjao na vazdušnu ofanzivu. Fricovi su se borili i zimi... Crvena armija je uspela da napreduje u centru tokom zime.
  Ovdje, iako su Nijemci očekivali napad, bili su šokirani radom artiljerije, posebno raketnog bacača Andryusha. Ali tada su brojne njemačke tenkovske divizije uspjele zaustaviti sovjetske trupe.
  Nove nemačke samohodne topove E-10 i E-25, male, ali okretne, pokazale su se posebno efikasnim.
  Pojavio se i Tiger-2 sa užom i manjom kupolom i snažnim motorom od 1000 konjskih snaga, koji se pokazao kao praktičnija mašina.
  Ukratko, počeo je rat sa zvjerinjak koji je bio profitabilniji za Nijemce.
  Hitler je zaista računao na tenkove serije E, jer su bili napredniji i imali nisku siluetu. Kod E-50 visina je generalno bila jedan metar niža od visine Tiger-2, što je omogućilo da se, uz jednak oklop, smanji težina tenka na pedeset tona sa motorom od 1200 konjskih snaga pri pojačavanju, a više oklopni i precizniji pištolj.
  Ovo je ispalo odlično! Automobil je dobio brzinu i brzinu proboja. I djevojke se bore na tome. I naravno, bosi i u bikiniju.
  Borbe su bile intenzivne, posebno u proleće, u maju. Nemci su počeli da pokušavaju da napadnu. Ali uspjeli su povratiti samo Belgorod, koji su ranije zauzele sovjetske trupe. Borbe su trajale dugo. U bitci je učestvovao i tenk E-100. Ovo vozilo, veoma dobro zaštićeno i sa snažnim naoružanjem, postalo je veliki problem za sovjetske trupe.
  Nakon pojave SU-100, Staljin je neočekivano odlučio promijeniti doktrinu izgradnje tenkova. I ovaj samohodni top počeo se proizvoditi u sve većim količinama.
  Privukla me je lakoća proizvodnje samohodnih topova i snažnije puške. A takođe i činjenica da je Staljin počeo razmišljati o spašavanju vojnika. U svakom slučaju, u ljeto 1945. samo su Nijemci napali. Mogli su da opkole samo Rostov na Donu i Orel, i to je bio stepen njihovog uspeha... Jesen, Švabe su sele u defanzivi, a Crvena armija je napredovala. I zimi... I samo je Belgorod mogao da uzvrati.
  Pa su obe armade usporile...
  Stigla je 1946. godina. Nemci su pokušali da napadnu ljeti tenkovima E-50 i E-100 i E-75. Protiv njih je Staljin imao samohodne topove SU-100, koje su praktično zamijenile sve druge vrste oružja. Nemci su se nadimali, ali skoro da nisu napredovali... A u jesen i zimu Crvena armija je napredovala...
  Ali opet nisam postigao ništa.
  Već je 1947. Nemci pritiskaju i napreduju, Rusi pritiskaju nazad i napreduju. Ništa nije uspjelo.
  Evo dolazi 1948. Pojavio se T-54, koji, međutim, nije postao široko rasprostranjen. SU-100 je i dalje u upotrebi. Istina, ovaj samohodni pištolj je pomalo zastario. Nemci imaju prvo mesto u seriji iznad E-75 sa gasnoturbinskim motorom. I već je bio dobro zaštićen sa strana...
  Ali Nijemci i dalje nisu uspjeli ostvariti pobjedu. IS-7 je proizveden u SSSR-u. Koji se uspešno borio protiv Nemaca.
  Zatim 1949... Linija fronta je nepomična, a udarci se razmjenjuju. Bokseri se ljuljaju i uništavaju jedni druge.
  Dakle, 1950. linija fronta lagano varira. Ali ništa značajno se ne dešava.
  I ide do 1951. godine, ista stvar. Nema promjena na istočnom frontu. Obje strane su bile prilično iscrpljene.
  Prošla je i 1952. godina. Poslednja puna godina Staljinove vladavine. Jedino što su Nemci imali su diskoteke koje su bile neranjive na vatru iz malokalibarskog oružja. SSSR ima najpopularnije vozilo: SU-122 sa dugom cijevi, koji je i dalje ocijenjen kao najbolji.
  I konačno, 1953... Staljin umire i onda ovo počinje. U Moskvi se vodi borba za vlast, a iskoristivši to, Nemci kreću u ofanzivu.
  A oni napreduju na Kavkazu. Turska konačno ulazi u rat.
  Zarobim ceo Kavkaz u proleće, leto i jesen i dobijem prednost...
  Ali ovdje se Trump već miješa. A 1. januara 1954. Sjedinjene Države počinju nuklearno bombardovanje teritorije Trećeg Rajha i... Rusije.
  Volim ovo! Tramp je intervenisao u Drugom svetskom ratu.
  I sve ispadne vrlo cool na svoj način! I donekle je cool!
  Tramp samouvereno pobeđuje svoje neprijatelje! A ovo je njegov pakleni PR!
  Ovaj američki diktator čak skače od sreće!
  
  LIJEPE DJEVOJKE PRAVE ISTORIJU
  Alternativna istorija u kojoj je Hitler ipak odlučio da prvo dokrajči Britaniju, a tek onda da napadne SSSR. Jedan od tih koraka bio je nakon zauzimanja Krita i napada na Maltu. Potonji je bio prilično uspješan i Firerove trupe su porazile Britance. Hitler je doneo odluku da završi sa Britanijom i tek onda ode u SSSR.
  Ovdje je na njega utjecale četiri djevojke vještice. Arijevske ljepotice: Gerda, Charlotte, Christina, Magda - uvjerile Firera da još ne ide u Rusiju! Čak su kleknuli i zakleli se da 1941. nije vrijeme za to. Osim djevojke, bosi su trčali po ugljevlju i obavili ritual kojim su potvrdili da je bolje ne ići u Rusiju. A četiri ljepotice su uvjerile Firera da je potrebno da se djevojke bore u Africi. Na šta smo dobili saglasnost.
  Britansku bazu napada Fritz armada;
  Najveća britanska baza zaista je izgledala kao pakao. Napalo ga je više od hiljadu bombardera sakupljenih sa celog istočnog fronta i stekli pristojno borbeno iskustvo, zajedno sa borcima u pratnji. Britanci su se, naravno, dugo borili, ali nisu očekivali tako snažan masovni napad. Zaista, ko bi vjerovao da bi Švabe odlučile da razotkriju front, čak i da se neprijatelj privremeno smirio. Ali britanske vojnike sada nemilosrdno tuku. Na primjer, njihove brodove napada Yu-87, čuvena "stvar". Ne baš brzo, ali posjedujući najveću (za svoje vrijeme) preciznost bombardiranja, muče britansku flotu skrivenu u zaljevima. Moderniji Focke-Wulfovi ne zaostaju daleko, uključujući čak i samog legendarnog von Rudela, kralja jurišnih aviona. Poznat po potonuću najmoćnijeg sovjetskog bojnog broda, bojnog broda Marat.
  Na primjer, kaplar Richard vidi lešinare kako se kotrljaju niz brdo poput saonica. Brojni njemački bombarderi izlaze iz ledene rupe poput riba grabežljivaca. Već zreli Englez uplašeno spušta slušalicu. Nikada nije video tako užasan prizor. Sirene se oglašavaju veoma kasno, nakon što su bombe eksplodirale. Talas eksplozije baca britanske vojnike, odsječene ruke i noge lete u različitim smjerovima. Jedna od gvozdenih kaciga se usijala i pogodila policajca u lice. I kako vrišti:
  - Churchill je kaput! Hitler je kul!
  Britanski protivvazdušni topovi nisu odmah počeli da pucaju, već tek kada su hiljade bombi pale odjednom. Neprijatelj je sve ispravno izračunao: ni jedna bomba ne bi trebala propasti. Zato razbijte neprijatelja i udarite. Svi sektori su unaprijed označeni na karti. Štaviše, drski Britanci se nisu ni maskirali kako treba. Mnogi od njihovih protivavionskih topova stoje na vidiku i prvi su odneseni.
  Ovdje je cijev protuavionskog topa kalibra 85 mm, dugačka trideset i dva metra, izbačena uvis i savijena u zrak poput volana. Nakon čega se srušio, smrskavši pet Engleza. Jednom od crnaca otvorio se stomak i ispala su mu crijeva.
  I padale su bombe, i sve je gorelo, tutnjalo je skladište goriva, počele su da eksplodiraju, rasipajući granate skoro po celom kosturu, onda je pogođeno drugo skladište. Povrh svega, sirene ugrađene u oklope Yu-87 i Focke-Wulf dosadno su urlale, izazivajući divlji užas među crncima i Arapima iz kolonijalnih trupa. Ali čini se da su bijelci jednako uplašeni.
  Na primjer, sudarile su se dvije britanske fregate, toliko da su kotlovi tutnjali. Čak su i ostaci fregata koje su poletele eksplodirale u vazduhu poput miniranih polja, a krstarica je jednostavno potonula na dno.
  Engleski tenk "Cromwell" s kratkom njuškom, ali pristojne brzine i prilično moćnog prednjeg oklopa, panično je ubrzao i zabio vlastito skladište, čak i smrskavši na putu desetak vlastitih izbezumljenih vojnika. Haos je rastao. Engleski nosač aviona počeo je da pada, a moćni drednout je otvorio vatru... na obalu, gde su se rojili njegovi vojnici.
  A u ovom podzemlju dvoje ljudi ostalo je potpuno neometano. Jedna od njih je bila Indijka, koja je polako palila lulu, a druga je bila žena, očigledno arapskog porijekla, ali u vojnoj uniformi. Njih dvoje ne obraćaju pažnju na hitnu smrt. Ili bolje rečeno, čitava horda konjanika uništenja igrala je neobičnu kartašku igru. Bila je to igra od pedeset i dve karte sa džokerima, čak i po pravilima koja je izmislio sam crvenokožac.
  Jedna Arapkinja je rekla:
  - Međutim, velika je buka! I zašto stvarati takvu paniku?
  Jedan od vojnika, sa leđima posečenim gelerima, zamalo je naleteo na Indijanca, ali je neoprezno odbačen kao mače. Kapljice krvi pale su na crvenoputo lice i on ih je lizao, smiješeći se. Onda je primetio:
  - Pravljenje buke je za slabe, bledolike ljude. Mi Apači razmišljamo ovako - ako nema neprijatelja, onda se pojavljuje neprijatelj - još bolje!
  Tamna žena je primetila:
  - To je tipična slabost onih koji ispovedaju veru Hristovu. Vole da pričaju o žrtvovanju, ali se ne žrtvuju.
  Indijac brzo klimnu glavom:
  - Red se gradi na temeljima gde je cement vera, a pesak volja! Vera je zlatno srce, a volja gvozdena pesnica! Samo bledi ljudi nemaju ni jedno ni drugo.
  Nekoliko zapaljenih britanskih vojnika pojurilo je u vodu da isperu plamen. Čak je i ključalo od ulaska u vodu, čuli su se vriskovi i divlji jauci. I krvavi krugovi puzali su po morskoj pjeni, isprva gusti, a zatim se postepeno širili i blijedili. A ratnici nekadašnjeg najvećeg i najopsežnijeg carstva na Zemlji gubili su svoj ljudski izgled. Arapkinja je prezrivo frknula:
  - A ovi nas tjeraju da nosimo burku!
  Crveni čovjek, lukavo žmireći, primijeti:
  - Očigledno ih plaši tvoj prijeteći pogled!
  Arapkinja je sarkastično pokazala zube i rekla:
  - Mekoća žene je slična čvrstini oklopa, samo mnogo ubojitija i svestranija u zaštiti!
  Nemci su radije odmah napali svom snagom, taktikom boksera koji, računajući na nepripremljenost neprijatelja, odmah juri svom snagom prema neprijatelju. Kada desetine neprijateljskih aviona gore na aerodromima, ne mogu da polete. Kada njihove vlastite bombe eksplodiraju unutar Lancastera, uništavajući sve oko sebe. Teška ali efikasna taktika. Tako je simfonija podzemlja dostigla vrhunac svoje moći, a zatim počela da jenjava.
  Ali tu, naravno, nije bio kraj, u akciju je stupila desantna divizija. Dok su Britanci nakon takvog tretmana, oni se uopće mogu uzimati mlaki. Na sreću, jedrilice su već proizvedene u potrebnim količinama, a metode za njihovu vuču su fino podešene. Možda najbolji na svijetu danas.
  Tako lete, ne kao zmajevi - sporije, ali dovoljno brzo, pa čak i uz muziku Wagnera - Hitlerovog omiljenog remek-dela. Ko se još živ sjeća filma "Apokalipsa", gdje su Amerikanci koristili ovu muziku kada su napadali Vijetnamce. Kako ih je to uplašilo. Dakle, ovdje je Wagner, i grmljavi motivi, kroz pojačala. Padobranci su namazali lica fosforom i ofarbali se; izgledaju jezivo, kao demoni njihovog podzemlja. Takođe se zasniva na psihološkom efektu. Plus, neki reagensi i neki magnezijumski čipovi su dodani fosforu da izazovu sjaj barem na kratko. Tako jezivo, posebno na pozadini zadimljenog sjaja i brojnih požara. Imaju čak i mitraljeze, također kamuflirane u obliku zmajevih usta. Zatim udaraju melodični njemački i zarobljeni mitraljezi. I pokošeni, pocepani redovi padaju na čizme pobednika. I mnogi jednostavno radije odustanu, uprkos činjenici da je mnogo više Britanaca nego Nijemaca.
  Indijac i Arapkinja sakrili su se u malu, pažljivo kamufliranu rupu. Crvenokožac je napomenuo:
  - Pa, preorali smo ih!
  Crnokosa žena je bila iznenađena:
  - Hoćeš da kažeš mi? Možda misliš na nas?
  Indijac je negativno odmahnuo glavom:
  - Ne! Bledoliki pobeđuju Britance i ovo je dobar znak! A kada dođe vrijeme, doći će i naš praznik! Kada će Indijanci osloboditi svoj kontinent!
  Arapkinja je prezrivo frknula:
  - Da li kojim slučajem polažete pravo na vlast nad svetom?
  Indijac se ljubazno, kao da objašnjava mentalno retardiranom djetetu, naceri:
  - Oni koji žele da dobiju previše obično ostaju bez ičega! Dakle, velika kašika je na usta!
  Firer, naravno, nije vidio šta rade njegovi sokoli i jastrebovi, ali je u principu nagađao da će njemačka vojna mašina sve točno razraditi. Općenito, njemačke vojne ofanzivne operacije do Kurske izbočine izvedene su na visokom profesionalnom nivou. Neki ih čak nazivaju standardnim. Čak je čudno da je takva mašina proklizala, a zatim se potpuno raspala.
  I sama četvorica su učestvovala u iskrcavanju na Maltu.
  Četiri djevojke bile su samo u bikiniju. I već u vazduhu su bosim nogama bacali granate na Britance. I veoma je lepa. Ovo su devojke.
  A u letu se bacaju oštro naoštreni diskovi. I desetak vratova je odjednom rastrgano. Jednom riječju - ljepotice super klase. I veoma seksi i mišićava. Ovo su ratnici. I jednim udarcem cepali su metal i cigle. Imaju tako mahnitu, uzavrelu moć. I neka skaču golim petama u brade engleskih vojnika. Tako su sjebani.
  A krv leti i prska na sve strane.
  Nakon toga su djevojke koristile svoje mačeve. I počeli su uništavati engleske redove. I u isto vrijeme pjevajte:
  - Bijeli vukovi hrle! Samo tada će trka opstati! Slabi ginu - ubijaju ih, čisteći svetu krv!
  Devojke ovde su tako cool. Jednostavno odlično!
  I posjekli su svakog engleskog vojnika sa dva mača. I bosim nogama bacaju kukaste krstove, ubijaju borce. I tako vatreni ratnici...
  A vazdušni napad na Maltu je veoma moćan. Firer je prikupljao avijaciju sa istočnog fronta. I Yu-88 se pokazao u svojoj slavi. I naravno, korišćen je i Yu-87, koji se i pored dominacije lovaca u vazduhu pokazao veoma efikasnim.
  A Švabe su veoma teško pobedile Britance. A bosonoge terminatorke su još jače. A ovdje su ratnici jednostavno klasa!
  Pa kako da se ne divite takvim devojkama? Ne djevojke - već jednostavno pantere!
  Uništavaju svoje protivnike. I pevaju:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti! Zli vukovi razdiru neprijatelja!
  Zli vukovi - pozdrav herojima!
  I opet seku... Međutim, Britanci se već predaju. I dižu ruke uvis.
  Gerda urla na engleskom:
  - Na kolena! I poljubi mi stopala!
  Muškarci padaju ničice i ljube bosa, pomalo prašnjava stopala djevojke.
  Tada ih Charlotte, crvenokosa zvijer, prisiljava da im ljube stopala. Kako je lijepa.
  Na vjetru njena bakrenocrvena kosa vijori kao borbena, proleterska zastava.
  I muškarci, a posebno mladići, ljube okrugle pete boginje. I ližu gruba stopala lepotice.
  Ljubili su bose noge i Christini i Magdi. Takođe i devojke akrobatike.
  A takvi su ratnici snažni i mišićavi. I što je najvažnije, bosa i slatka.
  I vitke figure, i trbušnjake! I ima nešto divno u njima, nešto borilačko i nešto lijepo.
  I svaki mišić igra, a mišićne lopte se kotrljaju ispod preplanule kože.
  Ove devojke su super klasa! Sadrže snagu ljutnje i plamen strasti! I samopouzdanje u pobedu.
  A Englezi obasipaju svoja bosa, graciozna stopala poljupcima!
  Malta je pala i postalo je mnogo lakše prebaciti trupe u Afriku. Firer se opametio, a glavna stvar koja mu je pala na pamet bila je logična misao: SSSR je totalitarna zemlja, što znači da je jaka. Skoro dvije stotine miliona ljudi je spojeno komunističkom ideologijom i ovo je moć!
  Ali u isto vrijeme, SSSR ima dovoljno zemlje i neće nikoga napadati.
  Dakle, da biste napali Rusiju, trebali biste se pripremiti.
  Kakve tenkove imaju Nemci? Iskreno slab! A Rusi su na prvomajskoj paradi vidjeli KV-2 sa topovima od 152 mm, i KV-1 sa topovima od 76 mm, i T-34, okretne tenkove takođe sa topovima koji prodiru u Nemce.
  I Firer je naredio: da stvore vlastita čudovišta kao protivtežu ruskim tenkovima. Konkretno, "Panteri", "Tigrovi", "Lavovi" i "Miševi". Dobri automobili za svoje vrijeme, ali preteški.
  I skupo i radno intenzivno! S druge strane, njemačka tehnologija bi u ovom slučaju mogla konkurirati sovjetskoj tehnologiji.
  Osim toga, Nijemci su se nadali da će uskoro imati cijelu Afriku i da će moći zauzeti važne svjetske resurse. I biće robova, i trupa, i borbenih jedinica...
  Generalno, ratnici Wehrmachta su jaki...
  A cure su predivne... I divne kradljivce!
  Na Malti su hodali i bili poznati po mučenju muškaraca. Žestoki ratnici. Skinuli su momke i silovali ih sa devojkama! Zašto ne zabava?
  Ratnici su mnogo pevali i vikali:
  - Niko nas neće zaustaviti, čak ni đavo ne može da nas pobedi!
  Gerda i njen tim napali su i engleski krstaš. Djevojke su hodale po njemu sa mačevima i sve su posjekle. A istovremeno su bosim nogama bacali naoštrene diskove.
  To su ratnici koji se brzo kreću koji se ne mogu lako i bez problema zaustaviti. Oni idu naprijed i uništavaju mornare. I mašu u sebi objema rukama. Pojavile su se ove četiri vještice. A Vještice su nemilosrdne, potpuno ubojite.
  Trče duž palube, bljeskaju svojim okruglim, ružičastim štiklama, i mašu mačevima poput oštrica propelera. Sjeku Engleze i pjevaju u sebi dok se smiju.
  - Nismo mi patetične devojke, naš glas je tako čist! Hrabro razbijamo Britance da ovdje ne bude tiho!
  A kako će jezici pokazati! Ovo su devojke... Pravi terminatori!
  I golim nožnim prstima bacaju diskove na sebe i nokautiraju svoje neprijatelje.
  Uradiće to veoma krvavo. I grla su im bila prerezana. I toliko je grla bilo otvoreno.
  Agresivni momci.
  I tačnije, djevojke, sa mišićima divljih životinja. I niko ih ne može obuzdati - takav je element.
  Djevojke su poletne i gotovo gole. I čak su otkrile svoje grudi kako bi izgledale ljepše.
  Gerda je pjevala:
  - I krstarica će biti uhvaćena - cure su poletne! Takav element, takav element!
  Devojke su zaista takve lepotice da ih ne možete zaustaviti odjednom.
  Izbezumljena, uzavrela energija mehuriće u njima. A to je jednostavno tako agresivan uragan i obilje plamena i vrućine.
  Ratnici su zaista divni. I mogu te udariti šakom u vilicu.
  Imaju tako agresivne skokove djevojčica koje su rođene sa krilima i očnjacima...
  Charlotte sječe Engleze i cikne u sebi:
  - Niko se ne može porediti sa nama u borbi! Ja sam vučica, kul vučica!
  A crvenokosa zver šamara i seče mačem...
  Tako je engleski admiral pao pod odmazdom djevojaka. Šta je on zapravo želio? Kome ste kontaktirali?
  Ratnici su ga uzeli i isjekli na komade!
  Christina je sa zadovoljstvom pjevala:
  - Biće narezanog ćevapa!
  I pokazala je svoj jezik.
  A onda je bosom nogom bacila disk oštrih ivica. I odmah je ubila pet Engleza.
  Magda je šutnula golom petom, a trojica Engleza su poletjela preko palube. Ova devojka je samo divljak!
  I sva četvorica će uzviknuti:
  - Slava našim bogovima!
  I opet će da seče... Stotine Engleza su već posečene. A preživjeli padaju na koljena i ljube lijepe djevojke, njihova snažna, isklesana, bosa stopala.
  
  
  RUSKI PREDSEDNIK VLADIMIR ZELENSKI
  Vladimir Zelenski je nakon inauguracije najavio raspuštanje Rade i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ovo se općenito očekivalo. Odnosi sa Rusijom su, međutim, ostali napeti. Vladimir Putin nije čestitao Zelenskom na pobjedi i nije priznao predsjedničke izbore u Ukrajini. Ali to je čak i koristilo novom mladom vođi. Nacionalisti, koji su ga gledali sa sumnjom, prepoznali su ga kao jednog od svojih. I Zapad je shvatio da je Putin zaista agresor. I pojačana podrška Ukrajini. Tako je počelo za zdravlje, a završilo za mir. Zelenski je to uzeo i nastupio izuzetno snažno na novim izborima za Radu. Uspeo da dobije skupštinsku većinu. A onda je održao nekoliko referenduma. Uključujući ustavnu reformu.
  Ovlašćenja predsjednika su značajno proširena. Naprotiv, Rada je ograničena. Nakon čega je Zelenski počeo odlučno provoditi reforme i modernizaciju.
  Istovremeno, u Donbasu je izmišljen lukav potez. Ratnici Anastasiji Orlovoj ponuđena je zanimljiva opcija. Uz podršku Ukrajine i zapadnih obavještajnih službi, ona će postati guverner Luganske i Donjecke oblasti. Tada će imati formalno članstvo u Ukrajini i novac za obnovu i veću ličnu moć. Čak i svoju vojsku. Odnosno, opcija Kadirova. Kada je Rusija zapravo dala nezavisnost Čečeniji, samo formalno zadržavši kontrolu nad njom.
  Anastasija Orlova, koja ima uticaj među komandantima na terenu, prihvatila je ovu opciju. Moram reći da je ova žena bila jako lijepa, plava, i obično je čak i po hladnoj zimi trčala bosa.
  Anastasija je objavila rat "krađu" rukovodstvu Nove Rusije. Ona je veoma militantna i autoritativna devojka. I osnovala je svoju rezidenciju u Novoazovsku. Podržao ju je dio naroda i milicije.
  Anastasija je sa bataljonom bosonogih devojaka izvršila nekoliko prepada i zauzela nekoliko gradova. Izbile su lokalne bitke. Došlo je do potezanja konopa.
  Anastasija je delovala prilično vešto i dobijala novac iz inostranstva. Osim toga, imala je podršku u Rusiji. Uključujući i od žena. Uspehu je doprinela i činjenica da je Putin bio bolestan. Očigledno se ambiciozni predsjednik Rusije previše naprezao. I pod tim uslovima, rukovodstvo u Rusiji je bilo podeljeno. Anastasija je to iskoristila i zauzela Donjeck. Dobivši ozbiljnu podršku.
  Rat je takođe počeo sa Luganskom. Ali ne previše energičan. Milicija zapravo nije htela da se ubija.
  Na kraju su održani izbori za predsednika Novorosije i Anastasija je pobedila. Odmah su ga priznale Sjedinjene Države i Kijev. A onda i druge zapadne zemlje, i cijeli svijet!
  Zelenski je održao svoju riječ, dajući Novorosiji poseban status u Ukrajini. A u Donjecku se ponovo zavijorila žuto-plava zastava.
  Dugo očekivani mir je stigao.
  Zelenski se aktivno borio protiv korupcije, pa čak i uveo smrtnu kaznu za privredni kriminal. Striktno i vješto vodeći i formirajući profesionalni tim, Vladimir Zelenski je Ukrajini omogućio visoke stope rasta. Zemlja se uzdizala, a moć novog vođe jačala. Odnosi sa Rusijom su se popravljali. Šta je doprinelo moždanom udaru koji je zahvatio Putina i učinio ga manje ambicioznim i agresivnim.
  U Rusiji je popularnost Zelenskog rasla. Bio je snažan govornik, šarmantna osoba, populista. I ne komunista, ali ni antikomunista. Popularan, kako među ljevicom tako i među ruskim oligarsima. Veoma popularan među ruskom omladinom. Intelektualac i momak. Čini se da je inteligentan, ali je osvojio trajnu moć. Da, definitivno lider, ali i džentlmen u isto vreme! Visoka kultura, ali razumljiva i voljena u narodu. Pravi talenat u menadžmentu. I odličan organizator.
  I tako, kada je prošlo pet godina prosperiteta i uspona Ukrajine, a moć Zelenskog konačno ojačala, uslijedio je senzacionalni prijedlog.
  Naime, da se ujedine sa Rusijom. Stvoriti jedinstvenu državu sa zajedničkim predsjednikom s velikom moći. Naravno, narodno izabrani.
  A u Rusiji je elita bila u šoku. Kakav potez! Do tog vremena, Putin je oslabio od teške bolesti i izgubio popularnost. To znači da se nije mogao boriti, barem ne u potpunosti. A sam Medvedev, generalno, nije borac i narod ga ne voli.
  I ovdje Zelenski očito želi da postane predsjednik savezne države i... Njegove šanse su realne! Prvo, Zapad bi želio da Vladimira Zelenskog vidi kao predsjednika Rusije i Ukrajine! Pokazao se kao potpuno prozapadni i evropski političar. Drugo, Zelenski je popularan u Rusiji, a posebno u Ukrajini. Treće, nema konkurenata na vidiku. Putin je teško bolestan, Medvedev je slab i nepopularan, Zjuganov i Žirinovski su prestari. Nema drugih lidera na vidiku. Štaviše, četvrto, postoji podrška oligarha Rusije i Zelenskog.
  Da, jasno je da se radi o veoma ozbiljnom kandidatu za predsednika Rusije. Ima snagu, harizmu i izvanredan govornički dar. A takođe i podršku zapadnih i ruskih medija. Plus popularnost novog u ruskoj politici, pod starim i dosadnim liderima.
  Ukratko, i nezgodno je odbiti i strašno prihvatiti ponudu. Putin je doživeo drugi moždani udar. Medvedev je postao vršilac dužnosti predsednika Rusije.
  Naravno, daleko je od činjenice da će Zelenski sigurno pobijediti. I zaista želim da pripojim Ukrajinu. Medvedev ima želju da nadmaši Putina! Ali da li se isplati rizikovati kao što su izbori sa Zelenskim?
  Međutim, narod Rusije je podržao ideju ujedinjenja sa Ukrajinom. Stotine hiljada ljudi izašlo je na ulice - tražeći: jedinstvo slovenske braće. U Moskvi su se demonstranti sukobili sa policijom. Mnogo ljudi je povrijeđeno. Talas protesta je počeo da se diže.
  Komunisti su konačno dobili Zjuganova, tačnije istrulili, a mlađe rukovodstvo je počelo da izvodi narod na ulice. Zahtjevajuća promjena režima.
  Istupili su i nacionalisti koji su imali svoje jake i ambiciozne vođe. Maidan je postajao sve moderniji. Na policiju je bačeno kamenje i molotovljevi kokteli. Dugo nagomilano nezadovoljstvo naroda počelo se sve više ispoljavati.
  Medvedev je održao savet bezbednosti.
  Većina članova bila je za ujedinjenje - pozivajući se na činjenicu da đavo nije tako strašan kako ga slikaju. A administrativni resursi i propaganda su ogromna snaga! I da se ljudima može temeljito isprati mozak, i oni će generalno glasati za stranku na vlasti.
  Ruski milijarderi su se takođe zakleli na vjernost Medvedevu, koji je bio predvidljiv, dugo je bio na vlasti i manje-više zadovoljio sve.
  Milijarder Deribasco je logično primetio:
  - Moramo voditi predizbornu kampanju u stilu: Medvedev je danas Putin, a nijedan Zelenski nije opasan za nas!
  Roman Abramovič je autoritativno primijetio:
  "Izvukli smo Jeljcina iz izborne jame sa četiri posto rejtinga, a izvući ćemo vas još više!" Naš novac i mediji su naša garancija!
  Prokhorov je potvrdio:
  - Ne želimo tako visoke poreze na bogate kao u Ukrajini i stajaćemo uz vas sve!
  Dmitrij Medvedev je udario pesnicom o sto i objavio:
  - Onda prihvatamo predlog integracije i ujedinjenja!
  Potpisan je sporazum o ujedinjenju između Ukrajine i Rusije. Odmah se promijenio odnos snaga. Predsjednički izbori bi se trebali održati u roku od tri mjeseca.
  Da biste se registrovali za predsednika, dovoljno je ili prikupiti sto hiljada potpisa, ili uplatiti devedeset hiljada dolara depozita, koji će vam biti vraćen tek ako uđete u drugi krug. Ovo su zaista smiješna pravila. Djelomično preuzeto iz ruskog, a dijelom iz ukrajinskog zakonodavstva.
  Naravno, predsjedničkih kandidata će biti mnogo; Medvedev tim je očito mislio da će im to biti još isplativije! Kažu da će mobilnost biračkog tijela dati prednost vlastima u prvom krugu. A u drugom će svi podržati Medvedeva. U svakom slučaju, na to je računao v.d. I počelo je...
  Anastasija Orlova, ova bosonoga Kleopatra, rekla je da će Zelenski biti protiv čitave stotine. I da je Lanselot protiv zmaja Putina i Medvedeva.
  Razvili su se žestoki napadi u štampi. Neki su bili na strani Zelenskog, drugi na strani Medvedeva.
  Počeo je period registracije kandidata. U Rusiji je bilo turbulencija. Sin Džohara Dudajeva pojavio se na Kavkazu i proglasio džihad. I dobio je široku podršku u islamskim regijama. Mnogi stručnjaci su sumnjali u uši CIA-e. Štaviše, Trampovo predsjedništvo je pri kraju i moramo izvojevati barem neke pobjede. A Zelenski na ruskom tronu je velika pobjeda! Mada, ima i skeptika koji tvrde da Zelenski može učiniti Rusiju velikom zemljom, mnogo jačom, posebno ekonomski, nego što je bila pod Putinom.
  Tako su i na Zapadu mišljenja podijeljena. Jedinstvena ukrajinsko-ruska država je, naravno, moćno udruženje i nije šala. Ovo bi zaista moglo biti čudovište. Naravno, i ruske snage sigurnosti su podržale ujedinjenje. Štaviše, Anastasija je kul žena. Ona je, zajedno sa bataljonom devojaka, sve lepotica, bosa i u bikiniju, prevrnula i pobedila ruske specijalce. Kada skupljaju prašinu da svrgnu previše vatrenog navijača Zelenskog.
  Devojke su pokazale da se basnoslovno tuku bose i u bikiniju! A specijalnu grupu "Vympel" porazile su zgodne žene. Kao rezultat toga, donesena je odluka da se ne miješa, a na vlast u Novorosiji došlo je proukrajinsko vodstvo.
  Anastasija je vodila kampanju za Zelenkog. U borbi, djevojka je znala bosim nogama bacati oštre, tanke diskove, bumerange i granate. Ratnici obučeni u bikini postali su legendarni. Cijeli puk djevojaka, svaka od njih vrijedi čitavu diviziju. Ovo je ogromna sila!
  Anastasija je jurila kroz sneg, a njene crvene, gole pete su sijale. Devojka je pevala:
  U prostranstvu svemira, verujte mi, postoji san,
  Ona je poput zraka sunca na nebu...
  U očima Svaroga je mir i čistoća,
  On je za nas kao što će Isus ponovo uskrsnuti!
  
  Rodit ćemo blistavu sudbinu,
  Ona će sijati kao sunce u maju...
  Ali ne razumijem koliko dugo nemrt može biti,
  Kako se zla sudbina igra sa nama!
  
  brani svoju otadžbinu, viteže,
  Neka zasja zvezda nebeska...
  Mi štitimo prostranstva naše rodne Zemlje,
  Neka planeta postane vječni raj!
  
  Ali šta može strašni komunizam?
  On će zastavu domovine učiniti svemoćnom...
  I bijesni fašizam će nestati u paklu,
  Probićemo neprijatelja veoma jakim udarcem!
  
  Dajte svoja srca našoj domovini,
  Da sija jako jakom toplotom...
  Proći ćemo našu bitku do kraja,
  I uništićemo Firera jednim udarcem!
  
  Drug Staljin je zamenio svog oca,
  Mi smo deca različitih generacija...
  Horda će nestati u paklu u ludilu,
  A genijalni Lenjin će pokazati put do Edena!
  
  U Rusiji je svaki dečak džin,
  A devojke su obučene da se bore...
  Gospod Svemogući Porodica je jedna za nas,
  Mi Rusi smo oduvek umeli da se borimo!
  
  Stići ćemo, vjerujem uskoro, postići ćemo sve,
  Ne postoji ništa više u univerzumu...
  Komsomolac je podigao veslo,
  I udari Firera na krov!
  
  Nema više komunizma, nema više ideja,
  Prelepe su i doneće sreću!
  A Firer je jednostavno zlikovac,
  Veoma podmukao, veoma crn!
  
  Ja sam devojka - veličina borca,
  Bosa, hrabro je trčala kroz hladnoću...
  Moja debela pletenica je od zlata,
  Napravio sam brzu ružu!
  
  Može se pojaviti milijardu ideja
  Kako urediti otadžbinu u komunizmu...
  Ako vidite Fritza, udarite ga jako,
  Tako da prokleti Adolf ne sjedi na prijestolju!
  
  Udari fašiste pesnicom,
  Još bolje, udarite ih maljem...
  Vozimo se Volgom uz povjetarac,
  Nama jednostavno ne smeta da drobimo koze!
  
  Podizaćemo vojnike za domovinu,
  Devojke jure u napad...
  Ljepotica je uperila mitraljez,
  Hitlerova odmazda će biti bolna!
  
  Niko ne može pobediti Ruse,
  Iako je vuk fašizma prekaljeni đavo...
  Ali ipak je njegov medvjed jači,
  Koji red gradi novi!
  
  Trči za domovinu, za Staljina,
  Komsomolci jure bosi...
  Nacisti su pobijeni kipućom vodom,
  Zato što su Velikorusi najkul!
  
  Ponosne devojke će ući u Berlin,
  Ostaviće otiske bosih stopala...
  Iznad njih je heruvim sa zlatnim krilima,
  I posrebre se kao biseri osa!
  Djevojka pjeva, ali kako se bori! Uostalom, upravo su ona i njena četiri partnera svojevremeno spasili miliciju od potpunog poraza kod Iolaiska.
  Tada je ušlo pet djevojaka u bikinijama i bosih sa cijelom vojskom.
  Da, bio je to pravi spektakl.
  Anastasija je puno pucala iz mitraljeza, odsijecajući neprijateljsku liniju, a zatim golim prstima odjednom bacila nekoliko tankih diskova. Te su glave odsječene.
  A Anastasija će pevati:
  - Za Svetu Rusiju!
  Nataša je takođe pucala, sasjekla neprijatelje i cvilila, bacajući granatu bosom nogom, obarajući tenk:
  - Za Svaroga!
  A onda na red dolazi zlatokosa Zoja. I bosom nogom baca dar smrti i viče:
  - Za budućnost Rodnoverie!
  A Aurora će ih pratiti što je prije moguće. I golom petom će osloboditi dar smrti, vičući:
  - Za velike granice!
  A onda će Svetlana ugurati. Daće rafal, a onda iz mitraljeza, i golim prstima će poslati uništenje...
  A golonoga lepotica viče:
  - Za povratak Romanovih!
  Da, Anastasija je bila obožavatelj obnove kraljevskog carstva. U stvari, u Rusiji je ionako car na vlasti. Pa zašto ne stvoriti legitimnu monarhiju? Štaviše, krv mnogih generacija evropskih kraljeva teče u venama Romanovih. Da li je ovo njihov pedigre? Kakva je porodica Putin, a posebno Lukašenko? Ko su oni da budu kraljevi? Ali Romanovi su Božji pomazanici!
  Anastasija i njene drugarice u bikiniju napravile su mnoga čuda. Borila se kao đavo. Ali onda se posvađala sa Putinom i stala na stranu Zelenskog. Generalno, Anastasija je videla da se Ukrajini čini nepravda, i imajući pojačan osećaj za pravdu, stala je na stranu slabih!
  Anastasija i njenih petoro odbili su napad na Novoazovsk kada su pokušali da je uhapse kao pobunjenika. Čitava kolona vladinih snaga je odsječena i razoružana.
  Nakon toga su zarobljenici pali ničice i poljubili Anastasiju i bosa, prašnjava stopala druge djevojke.
  Devojka je filozofski rekla zarobljenim vojnicima Novorosije:
  - Ne želim da te ubijem! Vi ste moja braća! I ja ću postati tvoja kraljica!
  Generalno, Novorosija je prihvatila Anastaziju bez velike štete ili velikih gubitaka. Istina, plavokosi terminator je odsjekao glavu guverneru Donjecke Republike i ubio njegove stražare, koji su se sastojali uglavnom od bijelaca.
  Anastasija je odavno legenda. Na Krimu je napravila takva čuda da je dobila zvijezdu Heroja Ruske Federacije. Bez nje to ne bi išlo tako glatko sa njenim partnerkama u bikiniju. Ali tada je Anastasija odvedena i lišena svih ruskih nagrada. Uključujući i ubistvo ruskih specijalaca u borbi, kada su pokušali da ga uklone. Čak je pokrenut i krivični postupak.
  Ali nisu se usudili da započnu veliki rat sa praktično nezavisnom Novorosijom. Štaviše, Putin se razbolio, a bez njega niko nije hteo da preuzme odgovornost.
  Pogotovo Medvedev, koji generalno nije vođa u svojoj utrobi i duhu. Ali upravo je to odgovaralo Medvedima ruskim oligarsima i Putinovoj pratnji - njima se lako može manipulisati.
  Kako god bilo, ogromna propagandna mašina podigla se protiv Zelenskog. Počeli su kriviti sve za sve. I da je navodno bio ovisnik o drogama, lopov i da je izvlačio milijarde preko ofšor kompanija i da je generalno bio gej.
  Pokrajina je otišla da piše. I naravno, bilo je svedoka i uveravanja raznih vrsta. Uključujući i optužbe za homoseksualnost. Registracija kandidata je tek počela, a blato već lije.
  Broj ljudi koji su bili voljni da učestvuju na izborima, kako Ukrajinaca, tako i Rusa, pokazao se kolosalan. I komunisti i nacionalisti su se popeli. Odjednom se čak i stari i bolesni Zjuganov pojavio da glasa. Iako je već napustio mjesto predsjednika Komunističke partije Ruske Federacije. Afonin, Udalcov i Grudinin su takođe izašli na izbore. I općenito postoji još gomila ljevičarskih kandidata, malo poznatih, ali hrtova. I toliko ljudi želi da se kandiduje za predsednika! Šta je sa devedeset hiljada dolara? Da li je ovo zaista tako velika količina po ruskim standardima?
  Kao da su tenkovi bili voljni da se penju. I biznismeni, i umjetnici, i pop ličnosti, i pisci. Da, aktivni su i pisci. Napravite reklamu za sebe. A devedeset hiljada dolara nije toliko. Tako je CIK primio stotine prijava.
  Pa izbori! Pa, kakva je to predstava ispala! Čak se i Ala Pugačov kandidovala za predsednika. Zašto ne? Alka je počela da zaboravlja, mogla bi da podseti na sebe! Od starih ljudi, Jurij Lužkov se popeo na mjesto predsjednika. Očigledno sam želio i sebe podsjetiti.
  Pa, naravno, takva predstava ne bi mogla bez Vladimira Volfoviča. Ali ovoga puta na izborima su učestvovali i njegov sin Igor Lebedev i njegova desna ruka Degtjarev. Na izbore su išli i u tri kolone.
  Krenuli su i nacionalisti. Naravno, za predsednika su se kandidovali legendarni Demuškin, koji je odležao u zatvoru, i, zanimljivo, "Pauk", vođa "Metal Corrosion", i šef rok grupe "Kolovrat" i mnogi drugi.
  Pa, naravno, i pop pjevačice su krenule u kampanju. Evo Filipa Kirkorova i Nikolaja Baškova. Oni takođe nemaju šta da izgube. Takva vojna straža raspoređena.
  I Timotej i Vitas, i uopšte mnogi ljudi su otišli u pohod.
  Naravno, ne slučajno! Medvedev je planirao da predloži ogroman broj kandidata koji bi mu prenijeli glasove u drugom krugu. Sve u svemu, plan je zanimljiv. Rejting Medvedeva je u početku niži od Zelenskog. A nemoguće je pobijediti bez lukavstva!
  Ali Jeljcin je takođe imao nulti rejting, ali je uspeo da pobedi Zjuganova. Istina, ovaj je izbore proveo kao invalid: namjerno izgubio!
  A u ovom slučaju, Medvedev je suprotstavljen izvanrednoj i veoma talentovanoj osobi.
  Dakle, mnogo se dešava ovde. Na Solovjovoj emisiji, Zelenskog su stalno gađali blatom. Istina, tada je djevojka prstima bosih nogu bacila sladoled Solovjovu u lice. I izbila je oko. Nakon čega je postalo jasno da nije bezbedno bacati blato na Zelenskog! Kao, ovaj tip je ukrajinski orao!
  Generalno, nije bilo jedinstva u ruskom društvu. Mnogo, mnogo ljudi je podržalo Zelenskog. Kao, stvarno mlada krv i uspjela je podići Ukrajinu bez visokih cijena nafte i plina! A šta je sa Medvedevom? Zemlja se bukvalno davi u dolarima za naftu i gas, a ekonomija je u potpunoj stagnaciji. Nema rasta, samo se povećava nezaposlenost.
  Medvedev generalno ima najveći antirejting među svim političarima. Iako je upravo zbog toga koristan oligarsima. Što više zavisimo od njih, to više kontrolišemo. Ruska vlada počela je užurbano podizati svima plate i penzije. A s vremena na vreme...
  Štaviše, Medvedev je čak predložio smanjenje starosne granice za odlazak u penziju za dvije godine. Kao, sve je za dobro naroda. I napravljeni su amandmani da se penzije povećaju i rad nakon penzionisanja računa u staž.
  Medvedev i zvaničnici nisu zaboravili. Pa da stanu i glasaju za njega. Konkretno, poništene su javne prijave prihoda, a dozvoljeni su pokloni do hiljadu dolara. Što se, naravno, svidjelo službeniku. Tako je i dozvola za posjedovanje nekretnina u inostranstvu, kao i računi.
  Da bi se pridobili pušači, zakon protiv duvana je značajno ublažen. Dozvoljena je noćna prodaja alkohola, a legalizovano je čak i kockanje. Ovo drugo su oligarsi pozdravili; zaista, zašto gubiti toliki prihod i uzimati ga u podzemlje.
  Program "Lutke" se vratio. Počeli su da prikazuju više erotike na televiziji.
  Medvedev je takođe proglasio amnestiju, pa čak i naredio isplatu novca za pomoć zatvorenicima. I ovo je takođe značajan procenat glasova. I sami zatvorenici i njihove porodice.
  Općenito, Medvedev je iznio slogan: više slobode! Zaista, Rusija je umorna od Putinovog despotizma. Kada golu ženu nećete vidjeti ni na TV-u!
  I naravno, bilo je pokušaja da se pokaže: život je postao slobodniji, život je postao zabavniji!
  Medvedev je također snizio cijene alkohola i dozvolio reklamiranje piva na televiziji. Zapravo, zašto ići predaleko.
  Ali na Kavkazu je izbijao rat. Nakon Putinovog odlaska, planinari su počeli da traže još više privilegija i prava. A njihove ambicije su samo rasle. Štaviše, Turska je počela da vrši aktivniji pritisak na Kavkaz, njihove ambicije su rasle, pogotovo jer je u Siriji Erdogan dobio premalo po njegovom mišljenju. Situaciju je pogoršao pad cijena nafte, a time i plina. Venecuela je bila ta koja je povećala proizvodnju nakon svrgavanja Madurovog režima. Sjedinjene Države i Iran su se konačno pomirili, a u Libiji je uspostavljena jedinstvena vlada.
  Pad cijena nafte urušio je rusku rublju, podstakao inflaciju i devalvirao povećanje plata i penzija.
  A sve veća aktivnost militanata na Kavkazu igrala je protiv Medvedeva.
  Rekli su da nije u stanju da sačuva Putinovo nasleđe. I šta općenito, kao što se često događa: superzvijezda je sebe postavio za slabog nasljednika.
  I SAD i arapske zemlje, pa čak i Iran podsticali su separatizam na Kavkazu. Ali došlo je do nesuglasica među snagama sigurnosti. Neki su i dalje želeli da Putinovog dugogodišnjeg partnera, Medvedeva, vide kao predsednika! A drugi su hteli da ubace mnogo popularnijeg Sergeja Šojgua.
  Ali ovo drugo nisu podržali oligarsi i industrijalci. Smatrali su ga previše ljevičarskim, a milijarderi su bili umorni od diktature jedne osobe. Svi su htjeli liberala na prijestolju i pomirenje sa Zapadom. Medvedev je, čekajući da se završi period registracije predsjedničkih kandidata, smijenio Šojgua. Šta je izazvalo nemir u vojsci.
  . POGLAVLJE br. 2.
  Tada je Medvedev dodijelio Šojguu davno obećani čin maršala i dao mu mjesto počasnog zamjenika premijera. Takođe populistički potez. Ali u svakom slučaju, predizborna situacija nije išla na ruku v.d.
  Zelensky je mlađi, uspješniji, elokventniji, postiže poene. Čak i kada je registrovan, više od dvije stotine predsjedničkih kandidata zadržalo je svoje neprikosnoveno vodstvo. Ali Medvedev je ipak morao da se bori za drugo mesto. Neočekivano, Alla Pugacheva je postala njegov konkurent za plasman u drugi krug. Ostarjela primadona, koja dugo nije nastupala i koja nije bila posebno entuzijastična za PR, iznenada je skočila na ljestvici.
  Možda je to bila reakcija na dosadne političare. Žirinovski i Zjuganov su, naprotiv, naglo pali u rejtingu. Narod je užasno umoran od oba ova političara. Štaviše, na njihovom izbornom polju pojavili su se mlađi i originalniji lideri.
  Demuškin, koji je u zatvoru dobio sliku mučenika, primjetno je dodao. Suraikin i dalje nije mogao da dobije rejting, ali drugi član njegove stranke, Sergej Kovaljov, najbolji ruski profesionalni bokser, takođe je počeo da dobija bodove.
  Generalno, Sergej Kovalev se pokazao kao zanimljiv momak. Kandidirao se za gradonačelnika Moskve i, neočekivano za sve, postao drugi. Pridružio se Ruskoj komunističkoj partiji. I takođe je počeo da poboljšava svoj rejting.
  Treba napomenuti da je Sergej Kovaljev vrlo sjajan bokser - najbolji među Rusima, čak i nadmašujući Kostju Tszyua.
  Sergej Kovaljev je stoga terminator i opasno je blizak Medvedevu.
  Istina, većina ruskih anketnih servisa ima ocjene i... O. predsjednik je bio precijenjen. Ali promocija je bila temeljna. Međutim, Medvedev nije imao sreće. Nakon Putina, bogatstvo je nekako postalo škrtije. Cijene nafte su nastavile da padaju, kurs rublje je također pao, a cijene su brzo rasle. Kavkaz je goreo sve aktivnije. Čak su i Kadirovci počeli da se bore na strani militanata. Ovo je situacija. A onda su talibani napali ruske trupe na granici sa Tadžikistanom.
  I kako se ispostavilo, ruske trupe nisu bile spremne. Medvedev se ponovo postavio. Osim toga, otkriven je skandal o krađi u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu finansija. Sjena je pala na dugogodišnje prijatelje Medvedeva. Pojavile su se i sumnje ko je ukrao stotine milijardi dolara iz Rusije. Takođe i sumnje. I mediji su postali drski...
  Zelenski je predizbornu kampanju vodio mirno, profesionalno, kao šou. Žirinovski je, kao i uvek, radio više za vlasti nego za sebe. Zjuganov je izviždan i gađan pokvarenim jajima. Pa opet incidenti...
  Naravno, Ksenia Sobchak je učestvovala na izborima i nije mogla a da ne izbaci konik. Uzela ga je i bacila tortu u lice Žirinovskom. I privukla je pažnju. Desilo se i prilično epski.
  Na izborima je učestvovao i Aleksandar Povetkin. Ruski bokser, nakon što je izgubio od Joshue, dugo nije mogao da se vrati, potom je imao par borbi sa prolaznim protivnicima, i prelomio u ozbiljnijoj. Nakon što je završio karijeru, otišao je u politiku i počeo stvarati nacionalističku stranku.
  Za sada bez većeg uspeha.
  Povetkin je, međutim, udario svog protivnika u lice tokom televizijske debate. Istakao se i to mu je malo podiglo rejting.
  Generalno, izbori su bili histerični.
  Održali su televizijske debate: dali su trideset sekundi za odgovor i došlo je do svađe. Žurke, tuče, skandali. Čitava farsa.
  Medvedev je besramno unapređen, ali njegov rejting praktično nije rastao. Izlazak u drugi krug je još uvijek pod znakom pitanja.
  Zelensky je bio ispred sa velikom razlikom. I nije ni čudo! Vladimir je za pet godina uspeo da okonča nezaposlenost i obnovi sve pogone i fabrike, te izgradi nove.
  Jedno od dostignuća Zelenskog bio je razvoj poljoprivrede i alternativnih izvora energije.
  U Ukrajini su se posebno pojavile elektrane koje rade i pune se od razlika atmosferskog pritiska. Kao i geotermalne elektrane. I mnogo više. Uključujući i korištenje energije jonosfere. Desilo se da je nauka krenula protiv nafte i gasa.
  Prava senzacija bila je pojava u Ukrajini fabrike koja proizvodi sintetičku hranu i isporučuje je u Kinu. A Rusija je smanjila izvoz hrane.
  Bilo je i nominiranih među Ukrajincima. Konkretno, Vladimir Kličko. Slavni bokser imao je tešku karijeru. Vratio se u ring: pobijedio Charra i Tysona Furyja. Ali u trećem revanšu protiv Joshue, opet je izgubio, ali je zaradio mnogo novca. I najavio je konačno povlačenje iz boksa.
  Ali onda se ponovo vratio. Borio se u Kijevu sa Gasijevim i pobedio. Nakon toga, imao je još jednu borbu i osvojio titulu redovnog svjetskog prvaka - konačno oborio i Foremanov i Joe Louisov rekord. Nakon čega je objavio svoju nominaciju za predsjednika ujedinjene Rusije i Ukrajine. I mora se reći da je Vladimir Kličko među Ukrajincima drugi nakon samog Zelenskog. I uprkos svojoj popriličnoj starosti u boksu, Vladimir Kličko je već tokom predizborne kampanje sproveo obaveznu odbranu od dvadeset godina mlađeg boksera. I opet je pobijedio nokautom.
  Nakon čega je rejting Vladimira Klička skočio i on se približio Medvedevu, stekavši šanse za drugi krug.
  Generalno, ovi izbori su imali jednog neospornog favorita: Zelenskog, i vodila se veoma tesna borba za drugo mesto. Alla Pugacheva, koja je nakratko nadmašila Medvedeva u borbi za drugo mjesto, počela je da se povlači. U principu, nije bila osvijetljena ničim svijetlim. A Vladimir Kličko je došao na drugo mesto. Ali njegovo biračko tijelo nije baš stabilno. U ringu se borio i Sergej Kovaljev, koji je nakon tri poraza uspio sakupiti sva četiri pojasa u poluteškoj kategoriji i ponovo osvojio titulu prvaka.
  I njegov rejting je ponovo skočio. Mogao bi i do drugog kruga. Drugi ukrajinski bokseri: Usik i Lomačenko podržali su Zelenskog, a predsjednici se nisu miješali. Iako obojica još nisu završili karijeru. Zašto bi završili? Usik je pobijedio Joshuu na bodove i postao neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji. Lomačenko luta iz jedne težinske kategorije u drugu, a plaćaju mu tako velike honorare da nerado završava karijeru.
  U SAD-u je i predizborna kampanja. Donald odlazi nakon dva mandata, a nije baš dovoljno zdrav da se kandiduje za treći. Mladi momci se kandiduju za predsednika. Od demokrata, vrlo lijepa guvernerka od trideset devet godina - vjerovatno najmlađa dama među predsjedničkim kandidatima. I od republikanaca, od mladih generala-heroja rata protiv Irana.
  Generacija političara u Sjedinjenim Državama se promijenila.
  U Rusiji je Putin možda mogao da pobedi Zelenskog, ali je očigledno izgoreo na poslu. Prenapon je učinio svoje! Ono što je želio je da precijeni svoju snagu i ne vjeruje svojoj okolini. Ili su možda i njega otrovali. Nakon što je Nazarbajev otišao, počeo je još jedan talas demokratizacije u ZND. Kazahstan je postao parlamentarna republika. U Bjelorusiji je Lukašenko nekako sumnjivo nestao. I predsjednik je također postao figura.
  Došao je još jedan talas. U Turskoj je parlament već ustao protiv Erdogana. Klatno se zanjihalo u drugom smjeru.
  Zelenski je zaista promijenio ustav u korist više autokratije, ali na Zapadu ga doživljavaju kao jednog od svojih! Da, i referendumi se održavaju stalno. I postoji prava sloboda govora.
  U svakom slučaju, Zelenski nema posebnih problema da pobedi u drugom krugu. Najvjerovatnije će Medvedev biti taj koji će proći u drugi krug - administrativni resursi mogu se prevazići niskom popularnošću i ne baš uspješnom vladavinom. Mnogi su primijetili sličnosti s izborima u Ukrajini - mnogi predsjednički kandidati, vodstvo Zelenskog, nizak rejting vlade i visok antirejting.
  Još uvijek je pitanje da li bi Zelenski mogao pobijediti Putina, ali Medvedev očigledno nije bio dorastao ulozi lidera nacije. A demokratija je ovdje igrala protiv vlasti.
  Medvedev nije mogao da se spremi za borbu. Njegov karakter nije isti. Nije pravi borac!
  Ali problem sa svim autokratijama je što nasljednici nisu baš dobri! Obično bi diktator na njegovo mjesto stavio slabića da ga ne sruši! Na primjer, Nazarbajevljev nasljednik bio je ograničen u moći. I nema ništa protiv - on je mekog tela!
  Ali Vladimir Zelenski je, u svakom slučaju, došao na vlast iz opozicije i nije slabić.
  Mora se reći da su Putina takođe smatrali mekanim i slabim, zbog čega su i postavljeni za predsednika, posle glasnog Jeljcina. Ali kako se ispostavilo, u tihoj močvari ima đavola!
  A onda se pokazalo da močvara ipak nije bila tako tiha. Ali Medvedev, čini se, nije vuk u ovčjoj koži, već zaista prirodna ovca. I ne može skupiti snagu.
  Žirinovski je vrijeđao Zelenskog nepristojnostima i kažnjen je. Nekoliko desetina predsjedničkih kandidata povuklo se u korist Medvedeva, ali to nije dalo gotovo ništa. Od poznatih ljudi koji su glumili bio je bokser Denis Lebedev. On je zapravo napredovao čisto tehnički. Bilo je i privrednika i manjih kulturnih ličnosti. Od pisaca, samo je Sergej Lukjanenko glumio u korist Medvedeva. Ostali su se željeli promovirati. I svi su vjerovali u sreću.
  Medvedev je prilično porastao. Ali postojala je nada da će vojska, zatvor i policija glasati kako je naređeno. Plus tu je i podmićivanje birača. I naravno prevremeno glasanje. I ovdje su sve šanse za uspjeh.
  Da, upravo je to podstaklo pojačanu aktivnost vlasti. Dajte rano glasanje. I tu, naravno, dolazi do falsifikovanja. I želja da glasate srcem.
  Za razliku od izbora 1996. godine, Medvedev nije mogao povećati svoj rejting. Jeljcin je, moram reći, takođe imao sreće. Konkretno, Džohar Dudajev je slučajno umro. Kakva ga je muva ujela, nije preduzeo uobičajene mere predostrožnosti tokom poziva. Uostalom, da se to dogodilo malo ranije, ne bi imali vremena za štrajk. A malo kasnije, samo bi antena bila pokrivena, a sam Dzhokhar bi bio na sigurnoj udaljenosti. Ovo je takva sreća u ratu i za propagandu.
  A sada ne možete dokrajčiti Dudajeva. I nema Radueva koji je tako glupo uhvaćen uoči ruskih predsjedničkih izbora. Ali Dudajev mlađi ne želi da umre tokom izbora. I generalno, očigledno se prekida trijumvirat naslednika: Jeljcin, Putin, Medvedev...
  Pokušaji podmićivanja birača su procurili i izazvali novi skandal. Patrijarh nije nikoga podržao, rezonujući: Božije je Božje, a ćesarovo je ćesarovo. Općenito, pod Jeljcinom je nekako bilo lakše. I iz nekog razloga, pravoslavna crkva je stala na stranu Jeljcina, koji je izgledao potpuno beznadežno. I industrijski krugovi.
  A onda su ruski oligarsi počeli da flertuju sa Zelenskim. Očigledno je nemoguće podići Medvedeva.
  I raspoloženje u medijima je počelo da se menja. Zelenskog su sve više hvalili. Žirinovski je već počeo da kaže da je njegov imenjak zapravo dijamantski čovek.
  Medvedev je ponovo udvostručio plate i penzije. Ali rublja je konačno propala. I počela je inflacija. Povećane su i tarife.
  Čak je morao da traži i zajam od MMF-a. A nafta i gas postaju sve jeftiniji i jeftiniji.
  Iran, Venecuela, Libija, Saudijska Arabija povećavaju izvoz. A u SAD-u je uveden novi način vađenja škriljaca. Troškovi su naglo pali.
  A onda dolazi do ekonomskog pada i nemira u Kini. Pa, jasno je - umoran sam od dominacije Komunističke partije. A Kinezi žele slobodu i višestranački sistem!
  U Indiji je došlo do male promjene na vlasti. Bilo je pokušaja državnog udara i uspostavljanja diktature.
  Konfrontacija na Kavkazu je naglo porasla. Nemiri su počeli i u Sibiru. Posebno su ojačali separatisti.
  U Britaniji je partija pobijedila na izborima: "Renesansa", međutim, u koaliciji s laburistima. Kraljica Elizabeta je još živa, ali je obećala da će se povući na stogodišnjicu, nakon čega će biti održan referendum o ukidanju monarhije. I osnivačko mjesto predsjednika Britanije.
  Francuska je nemirna. Pobijedila je Mary Lipen umjesto Makrona, a došlo je i do pokušaja uspostavljanja diktature. Ali sami Francuzi ne znaju šta hoće, oni su organizovali novi Majdan. Da, bez presedana po obimu. A Marija je bila prisiljena napustiti radikalne planove za protjerivanje Arapa i drugih. Zatim, još gore, Vrhovni sud je poništio predsjedničke izbore, a Mary je uhapšena.
  I u Francuskoj su raspisani prijevremeni izbori. Odnosno, kao i uvek, svuda je nered.
  U Bjelorusiji, kojima je dosta Lukašenkove tiranije, održali su referendum i potpuno ukinuli mjesto predsjednika. Republika je postala parlamentarna, a novi premijer je rekao da bi moglo doći do pripajanja Rusiji. Ali nakon predsjedničkih izbora tamo. Zelenski je veoma popularan u Belorusiji.
  U Kazahstanu su odnosi između predsjednika i parlamenta postali zategnuti. Postojala je prijetnja opozivom. Ali brzo su pristali, ali je moć šefa države bila dodatno ograničena.
  Medvedev je postajao sve nervozniji. Bližili su se izbori, a rejting Zelenskog je bio nekoliko puta veći. Istina, on ne pobjeđuje u prvoj rundi, ali u svakom slučaju Medvedev odustaje. Postoji samo kalkulacija prevariti ili nokautirati.
  Održano je tajno vijeće. Okupili su se ruski milijarderi.
  Medvedev je direktno rekao:
  - Da li želite da ukrajinski stranac dobije ogromnu moć predsednika imperije?
  Deribasco je logično primetio:
  - Hteli mi to ili ne, sa bilo kojom vlašću moramo da se složimo! Zelenski nije komunista, i... Ovo nije Zjuganov, koji nam nikako nije odgovarao!
  Medvedev je suvo rekao:
  - U Ukrajini je porez na dohodak mnogo veći nego u Rusiji!
  Roman Abramovič se nasmejao i primetio:
  - Ko zna i broji naše prihode! Osim toga, tamo su nedavno smanjeni i skoro izjednačeni sa našim!
  Prohorov je odgovorio sa osmehom:
  - Vlasti se mijenjaju. Mi ostajemo! Šta možete preporučiti?
  Medvedev je graknuo od bijesa:
  - Ne verujem da je Jeljcin pošteno pobedio!
  Deribasco je hladno odgovorio:
  - Da Jeljcinov rival nije bio Zjuganov, onda bi Borik zaista imao male šanse. Ali ljudi su ipak previše dobro pamtili "čari" komunističke vlasti. Naime: prazne police, kartice, kuponi, vizit karte, dugi redovi, plata od pet dolara mjesečno. Naravno, niko nije hteo da se vrati u ova paklena vremena. Štaviše, izgubiti spektakl, i političke emisije, kao i filmove sa seksom, i još mnogo toga. Narod je želio slobodu. I glasali su ne za Jeljcina, već protiv Strašila Zjuganova. Ali Zelenski neće uplašiti narod. Za razliku od Putina, on neće zatvoriti program "Lutke" i neće stavljati ljude na karte. Devedeset šesta godina se ne može ponoviti. Jeljcin je ukrao pet do šest posto, ali je pobedio sa trinaest razlike! Tako da je skoro fer!
  A Zelenski je ispred sa takvim vodstvom da ga nećete moći pobijediti!
  Medvedev je viknuo:
  - Bacili su me! Složili smo se!
  Roman Abramov je primetio:
  - Bar će nam sankcije biti skinute! A ti si medvjed... Već si zaradio penziju!
  Medvedev je prosiktao:
  - Trebao bi gorjeti u paklu!
  Prokhorov je logično primetio:
  - Ne postoji pakao! Postoji samo strašilo za prikupljanje novca!
  Medvedev zbunjeno upita:
  - Da? Šta ako Boga nema?
  Prohorov se nasmiješio i odgovorio:
  -Koji Bog? Oni to drugačije predstavljaju!
  Roman Abramovič je predložio:
  - Možda da napravim novu veru! Ko je bogat, Bog ga voli! Ko je najbogatiji, njega Svemogući najviše voli!
  Medvedev klimnu glavom:
  - Logično! Ali šta će narod reći?
  Roman Abramovič se nasmijao:
  - Ljudi se mogu obrazovati!
  Medvedev je progunđao:
  - Nadam se da ćemo ostati prijatelji!
  Nakon čega je napustio salu...
  Kaleidoskop događaja je nastavio da besni svetom. Vitalij Kličko se takođe vratio u ring i borio se na stadionu u Kijevu. Borio se sa Michaelom Tysonom. Dva staraca, veoma poznati i popularni. Pa, skupili su mnogo novca. Michael Tyson je, naravno, pristao na borbu, jer je bio gotovo prosjak.
  Čak i ako ga je Vitalij Kličko, koji je bio mlađi i, što je najvažnije, u mnogo boljoj formi, bukvalno pobedio. Vladimir Kličko je rekao da i dalje želi da osvoji titulu apsolutnog šampiona sveta i da se bori sa Usikom. Nakon čega će oboriti sve rekorde, postavši najstariji apsolutni šampion sveta... I može da se smiri. Šta još treba da pobedi? Joe Louis je već poražen, a Foreman je poražen i četiri puta je osvojio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.
  Vitali Kličko je zaradio mnogo novca od borbe, dodao je u svoju riznicu i slavu, i imao je relativno laku borbu.
  Zelenski je odlikovao Vitalija Klička Zlatnim ordenom Ilje Muromeca. I to mu je donelo dodatne simpatije.
  U svijetu politike, bokseri su postali popularni općenito. Floyd Maweather postao je kandidat za predsjednika SAD-a. Formalno nezavisna. I sa pristojnom ocjenom. A šta je sa milijarderom, i neporaženim bokserom, i crncem. Zašto ne kandidat?
  Floyd Maweizer je podržao predsjednika Zelenskog na izborima i obećao prijateljstvo.
  Malo je Floyda željelo revanš s Paquiom, a skupili su mnogo novca za to.
  Medvedev je očigledno gubio tlo pod nogama. Kako bi stvorio malo šokantne vrijednosti, imenovao je Anatolija Kašpirovskog za ministra zdravlja s rangom zamjenika premijera. Što je, naravno, snažan potez, ali nedovoljno. Inače, Anatolij Kašpirovski je postao najstariji ministar i potpredsednik vlade u čitavoj istoriji Rusije. Da, rekorder! Dmitrij Medvedev je takođe odlikovao englesku kraljicu Ordenom svetog Andreja Prvozvanog, a čak je Šojguu poklonio i zvezdu heroja. I lišio je Gorbačova njegovog najvišeg reda. Što, generalno, nije tako lijepo.
  Takođe je uzeo i vratio Beriju u čin maršala. Možda da privučem
  na njihovu stranu staljinista. A Boris Nemcov je posthumno odlikovan Ordenom za zasluge otadžbini prvog stepena. Nadalje, on je svojim dekretom preimenovao Volgograd u Staljingrad. Takođe flertuje sa staljinistima. Ali i sa liberalima. Novodvorskoj je posthumno dobio titulu Heroja Rusije i... Staljina!
  Medvedev je posthumno odlikovao i Orden Svetog Andreja Prvozvanog Jurija Gagarina. I vratio je Orden pobjede Leonidu Ilji Brežnjevu. Neočekivano, Medvedev je Gariju Kasparovu poklonio zlatnu zvezdu heroja Rusije.
  Takođe flertuje sa liberalima. I sa komunistima. I vaše i naše.
  Medvedev je papi Franji Prvom uručio i Orden svetog Andrije Prvozvanog.
  Takođe veoma velikodušni pokloni od "velikog vladara"! Osim toga, Medvedev je neočekivano ponovo snizio starosnu granicu za penzionisanje i za muškarce i za žene na pedeset pet godina. Što se pokazalo kao senzacija. I opet je povećao penzije.
  Šta možete učiniti uoči izbora?
  Osim toga, vršilac dužnosti predsjednika dodijelio je Vladimiru Žirinovskom čin general-pukovnika. Kao, za vjernu službu, uzmite ga s ramena gospodara. A njegov sin Igor Lebedev neočekivano je imenovan za ministra vanjskih poslova, umjesto starog i nevoljenog Lavrova na Zapadu.
  Medvedev je Demuškinu ponudio i mjesto šefa Ministarstva unutrašnjih poslova, ali je autoritativni nacionalista odbio. Od novih imenovanja, imenovanje Ksenije Sobčak za ministra kulture postalo je senzacija. Ona je, vidjevši da joj je rejting jako mali, pristala. Ali je tražila i mjesto potpredsjednice Vlade. Medvedev je pristao na ovo.
  Yavlinsky je također učestvovao na izborima, ali se potpuno razbolio i povukao se iz zdravstvenih razloga.
  Vršilac dužnosti predsjednika dodijelio mu je i zvijezdu Heroja Rusije.
  Mihail Kasjanov je dobio Orden za zasluge otadžbini prve klase i poziciju počasnog ekonomskog savetnika. Zašto se povukao u korist Medvedeva. Ali ovo je vrlo mali dio procenta.
  Sergeju Kovaljevu je ponuđen ministar sporta, ali mu se to činilo nedovoljno.
  Nastao je sukob sa predsjedavajućim ustavnog suda. Zorkin je konačno otišao. Ali kome da dam takav post? Po mogućnosti za ženu! I ponudili su to Alli Pugachevoj.
  Ali poznata pevačica je to odbila, navodeći da to nije za nju. Medvedev joj je ipak poklonio zvezdu Heroja Rusije. Iako je Alla odbila djelovati u njegovu korist.
  Ali ko će biti predsednik ustavnog suda? Pozicija je zaglavljena. Šojgu je takođe odbio - ne njegov profil!
  Neočekivano, Dima Bilan se složio. Mada naravno nije činjenica da je ovo njegov profil! I naravno, biti pjevač je isplativije i mnogo zabavnije nego biti predsjednik ustavnog suda.
  Medvedev se, u svakom slučaju, brzo uhvatio za to i dodijelio zvijezdu Heroju Rusije.
  Dima Bilan je, međutim, rekao da je ovo samo šala. Međutim, uz opšte odobravanje, Ljudmila Putina je imenovana za predsednika ustavnog suda. Ovo je bio snažan potez, s obzirom na Putinovu popularnost u Rusiji, ali je već pomalo zakasnio i nije mogao spasiti Medvedeva.
  Iako su uloženi titanski napori. Ali cijene su rasle, kurs rublje je padao, talibani su napredovali u Tadžikistanu i nije bilo ničega što bi uvjerilo birače.
  Genadij Zjuganov je u poslednjem trenutku imenovan za prvog potpredsednika vlade zaduženog za socijalni blok. Ali ovo je već oblog za mrtve.
  I sam Zjuganov je već potpuno izgubio svoje biračko tijelo.
  Degtjarev je imenovan za glavnog tužioca uoči glasanja. Također predsjednički kandidat iz Liberalno demokratske partije.
  Medvedev se preselio i tražio nove puteve. Jedan od spektakularnih izbornih poteza bilo je uručenje specijalne zlatne medalje Žukova svim veteranima Velikog otadžbinskog rata. I milion ruskih rubalja. Ali ostalo je vrlo malo veterana Velikog domovinskog rata.
  Medvedev je Tereškovoj odlikovao i Orden Svetog Andreja Prvozvanog. Dok postoji prilika, zašto je ne nagraditi? Dakle, Anatoliju Karpovu se može dati heroj Rusije. On je veliki šahista! I Aljehin, i Botvinik, i Tal i Spaski, Tigran - posthumno će dodeliti nagrade - uopšte nije loše!
  Zvijezde heroja Rusije - to je super!
  Lijepo je dodjeljivati nagrade i dijeliti medalje. A ako uspostavimo i red po imenu Putin. Postoje četiri nivoa: četvrti - bronzani, treći - srebrni, drugi - zlatni, prvi - zlatni sa dijamantima!
  To je ono što je Medvedev pronalazač.
  Međutim, ni to nije dovoljno. Zelenski takođe uspostavlja nove poretke. Orden, na primjer, Tarasa Ševčenka. Ili Taras Bulba! Ili Gogol! Zašto gubiti vrijeme na sitnice? I red nazvan po Kožedubu! Ovo je snažan potez Zelenskog da udovolji lijevim snagama. Generalno, naravno, Zelenski nije komunista, pa čak ni ljevičar. Tako da bi mogao imati problema. Ali komunisti u Rusiji nisu imali vođu.
  I takođe, Andrej Navaljni? Nekako su svi zaboravili na njega. Zar se zaista niste kandidovali za predsednika? Ali Andrej Navaljni već dugo radi u timu Zelenskog i već je učinio mnogo u borbi protiv korupcije u Ukrajini.
  Dakle, još niko nije umro! A u toku je proces spajanja dva bratska naroda i opšti izbor lidera nacije.
  Andrej Navaljni će takođe oprati Zelenskog... Kao i obično, on gori.
  I djeluje energično uz mahnit pritisak.
  I u isto vrijeme vrlo suptilno, kako ne bi uplašili birače. Uopšte nije u Trampovom stilu.
  A u svijet dolaze nova vremena - sigurnija i mirnija. U Saudijskoj Arabiji počinju demokratske i sekularne reforme, a općenito vjerski ekstremizam slabi. Zaista, mnogi mogu pročitati kontradikcije između Kurana i nauke na internetu i zapitati se: zašto to rade? Koji su razlozi da se Kuran i Biblija smatraju Božjom riječju?
  Kada ljudi počnu da razmišljaju i postavljaju pitanja, više nisu tako nagli. U stvari, zašto nastaje vek? Više kao strah od smrti! I tako se malo ljudi boji umrijeti dok se ne razbole!
  Uoči izbora, Medvedev je povećao plaćanja za bolovanje i naknade za osobe sa invaliditetom. Povećana je i proizvodnja tenkova...
  Medvedev je, da bi se pokazao kao patriota, značajno podigao ljestvicu vojnih izdataka. Tenk Bear, najteže od čudovišta, težak više od stotinu tona i s nuklearnim reaktorom umjesto motora, pušten je u masovnu proizvodnju.
  Projekat Bear je razvijen pod Putinom, po njegovom ličnom nalogu. Ideja je bila da se napravi čudovišni tenk za zastrašivanje. Ispostavilo se da je vozilo veoma teško i skupo, sa višeslojnim oklopom i dva raketna bacača u upotrebi.
  Posebnost automobila bila je njegova brzina od više od stotinu kilometara na sat, s težinom od sto pedeset tona i kolosalnom rezervom snage zahvaljujući nuklearnom reaktoru.
  Istina, tokom trčanja dogodio se još jedan nesretan incident - pukla je gusjenica. I opet se ispostavilo da je utisak pokvaren. Medvedev je bukvalno ismejan.
  A onda se dogodila još jedna epizoda s vršiocem dužnosti predsjednika - ne možete to namjerno zamisliti. Kada je Medvedev pokušao da sruši drvo pred drvosječama, ono je palo pravo na svečani sto sa hranom. Tako se nesrećni privremeni šef Rusije ponovo osramotio.
  Da, Medvedev zaista nije imao sreće. Takvo bogatstvo je hirovita: jednog nagrađuje, drugog vrijeđa. Da li je Nikolaj II zaista bio tako loš, na primjer, ali su ga više sile zaista uvrijedile. Dakle, Medvedev, generalno, pametna osoba, bukvalno se izvukao sa svime.
  Pokušaji da se nešto učini nailazili su na otpor i tvrdoglavost.
  Činilo se da se Medvedev trzao u tiganju. A onda su se pojavili drugi problemi. Vršilac dužnosti premijera je također bio umiješan u korupcionaški skandal.
  I ovdje, naravno, to se ne bi moglo dogoditi bez Andreja Navalnog. Ovaj momak će se uvek uklopiti!
  Dobio sam tako razorne inkriminirajuće dokaze o Medvedevu i njegovoj pratnji - skandal se pokazao nevjerovatnim. Ukratko, i Navaljni i oni koji su pali pod njegovim silovitim udarcem postali su poznati.
  A Medvedev je morao da se opravdava i da obriše pljuvačku. I sve se izlilo na njega. Ne izbori, samo užas.
  Na dan glasanja, Medvedev je stigao pod stražom. Bilo je jasno da je tmuran i nesiguran. Ruke su mi se tresle kada sam uzeo glasački listić. Svojom posljednjom naredbom vd predsjednika je utrostručio plate vojsci i policiji. I pet puta veća penzija!
  Anastasija Orlova se, međutim, duhovito nasmijala kandidatkinji za ulogu diktatora:
  - Teško je sedeti na bajonetima! Ovdje stavlja jastuk za novac!
  Nakon toga, djevojka terminator ga je uzela i pokazala golim prstima.
  Anastasija je, naravno, devojka koja svoje reči neće staviti u džep. Duhovit, snažan, hladan, harizmatičan.
  I toliko momaka se zaljubilo u nju. Štaviše, Anastasija je veoma temperamentna plavuša i ne ide u krevet, a da ne izabere novog muškarca za noć. Naravno, bira zgodnije, atletskije, mišićavije muškarce, ponekad čak i vrlo mlade. Ali definitivno drugačije. Očigledno da se napuni energijom. I niko ne smatra ovog strašnog ratnika kurvom.
  Naprotiv, za tako snažnu i mišićavu ženu to izgleda jako cool.
  I Anastasija je glasala, uzela glasački listić golim prstima svojih gracioznih stopala, a ovo je čitava rola, gde je teško naći prezime, i stavila ga za sebe bez nepotrebnih predrasuda. Pa jasno je za koga!
  Nakon čega je pokazala svoju krupnu figuru golim nožnim prstima!
  Vladimir Zelenski je došao da glasa na biciklu. Skočio je i zavrtio se. Kao i uvijek, borben je i temperamentan. Pravi Napoleon Bonaparte.
  I naravno, glasao sam žustro, kako se i očekivalo.
  Vladimir Kličko se nikada nije povukao sa izbora. I takođe je glasao za sebe i stisnuo pesnicu prema Medvedevu.
  U poslednjem trenutku Nikolaj Valuev je od Medvedeva dobio zvezdu heroja Rusije i mesto ministra unutrašnjih poslova. Jedva sam ga uspio snimiti. Iako je odbio da kaže za koga je glasao.
  Ovdje je glasalo mnogo ljudi: Alla Pugacheva i Suraikin...
  Žirinovski, naravno, nije mogao a da ne ostavi svoj trag. Uzeo ga je i pocepao portret Vladimira Zelenskog odmah na biračkom mestu i obećao da će ga sigurno pucati kada dođe na vlast.
  Dima Bilan je pevao tokom glasanja:
  - Sve je nemoguće, znam sigurno! Bilan će biti izabran, on je bezgrešan vitez!
  Tada su se pojavile druge zvijezde.
  Gari Kasparov je rekao da se vlast menja, i da će Medvedev otići i sa njim će se konačno završiti Putinova era.
  Istovremeno, bivši svetski šampion rekao je da nije protiv da nastavi šahovsku karijeru. I oboriti Steinitzov starosni rekord. I da će Rusija uskoro dobiti dostojnog i demokratskog lidera, a doba careva će konačno postati stvar prošlosti.
  I da je Gari Kasparov izmislio sopstveni šah, koji će uskoro steći popularnost u celom svetu.
  I demonstrirao ploču sa sto ćelija. U njemu su se pojavile nove figure. Po dva luda: pored kralja i kraljice. Štaviše, šala hoda kao kraljica, ali udara isključivo kao vitez. I dva strijelca na rubu umjesto pijuna. Strijelci se kreću kao pijuni, ali pucaju dijagonalno preko dva cijela polja. Istina, jer su na samoj ivici ploče, njihova vrijednost je donekle smanjena. Ali također se mogu pretvoriti u bilo koji oblik.
  Šah Garija Kasparova je nesumnjivo privukao pažnju ljudi i novinara.
  Navaljni je obećao da će Kasparov definitivno postati ministar.
  Glasao je i Anatolij Karpov. Ali on je već stari bivši šampion, pa je obećao samo da će savjetovati. I rekao je da, najvjerovatnije, dolaze velike promjene. A šta će biti bolje sutra nego juče!
  Medvedev je već na dan izbora najavio da se trajanje minimalnog odmora u Rusiji povećava na trideset radnih dana, te da će sve žene koje rode desetoro i više djece od njega dobiti nagradu: zvijezda Heroja Rusije Federacija.
  Novi populistički potez, i moram reći prilično snažan. Ali prekasno je. Pogotovo na dan izbora, jasno je da je to samo posao za javnost.
  Medvedev je očigledno gubio tlo pod nogama... Njegova stalna vlast je bila jako umorna od svega.
  Narod je hteo da iskoči iz Putinove kolotečine, a žeđ za promenama je bila zrela. Osim toga, ispostavilo se da je očigledna Medvedeva nesposobnost da bude jaka ličnost.
  Zelenski je, osvajajući bodove i djelujući bez nepotrebnog populizma i obećanja, samouvjereno krenuo naprijed.
  Ove ankete na izlazu su govorile da je on bio izraziti favorit. Ali da li će Medvedev proći u drugi krug još je pitanje! Za sada bi Vladimir Kličko i Sergej Kovaljov, kao i Grudinin, mogli da ga izazovu za ovo mesto.
  Zjuganov je glasao poslednji. Stari, bolesni, bivši predsjednik Komunističke partije Ruske Federacije prekrižio je ime Grudin i uzdahnuo. Da, nije lako postati prvi potpredsjednik ruske vlade sa skoro osamdeset godina. Da li mu treba?
  A Zjuganov je, teško dišući, graknuo:
  Opet ćemo u borbu
  Za moć Sovjeta...
  I kao jedan umrecemo -
  U borbi za to!
  I oteturao je iz kabine. Ne, on će uskoro dati ostavku.
  Vrijeme se bližilo, a prvi podaci o predsjedničkim izborima trebali su stizati. Rusija je bila na rubu ogromnih promjena. U Bjelorusiji je bilo i mitinga i zahtjeva za savez sa Rusijom . Sve je postajalo sve bjesnije i uzbudljivije.
  Izlaznost na ruskim predsjedničkim izborima dostigla je rekordan nivo u istoriji alternativnih izbora, skoro devedeset posto.
  A upravo su objavili da su glasačke kutije otvorene i da je počelo prebrojavanje glasova sa Dalekog istoka.
  . POGLAVLJE br. 3.
  Rezultati prvog kruga počeli su da stižu sa Dalekog istoka. Kako su govorila sva istraživanja javnog mnjenja, Zelenski je sigurno prednjačio. Medvedev još nije bio ni drugi. Grudinin i Vladimir Kličko borili su se za drugo mjesto. Na listi je bilo još oko dvije stotine kandidata, pa su se raspršili. Međutim, Zelenski je u Sibiru dobio skoro pedeset posto i mogao je čak računati na pobjedu u prvom krugu.
  Medvedev je rekao u svom srcu:
  - Hteli smo najbolje, ali glasali iz zabave!
  Zelenski je bio lakonski:
  - Istina je pobedila!
  Izborni podaci su se stalno mijenjali, ali je prvo mjesto Zelenskog sa velikom razlikom ostalo nepromijenjeno. Druga stvar je što su Grudinin i Kličko blago pokleknuli. I Medvedev je počeo da dolazi na drugo mesto, iako sa više od trostrukim zaostatkom od lidera. Vršilac dužnosti je najviše dobio u Čečeniji, u vojsci, u istražnom zatvoru. Pa jasno je. Posebno u istražnom zatvoru. Tamo je teže pratiti prebrojavanje glasova.
  Medvedev je, međutim, oslobodio mnogo zatvorenika i povećanje nije bilo toliko značajno koliko je očekivao.
  No, uz veliku muku, uspjeli smo se plasirati u drugi krug. Iako je Zelenski uzeo skoro četrdeset posto ukupno, Medvedev je jedva prikupio trinaest. Štaviše, podmićivanjem birača i prekršajima. Da, Dmitrij Anatoljevič se pokazao prilično slabim. Treći je bio Vladimir Kličko. Kakva mala senzacija, četvrti je Grudinin. Dima Bilan je takođe neočekivano bio peti. Sergej Kovaljev je bio šesti, iako je njegov rejting bio visok. Žirinovski se ovoga puta nije ni našao među prvih deset. Istina, Medvedev mu je odmah dodijelio čin general-pukovnika za vjernu službu i zvijezdu Heroja Rusije.
  Takva utješna nagrada za vašeg vjernog slugu. Nadalje, Dima Bilan dobio je zvijezdu Heroja Rusije i Orden za zasluge otadžbini prvog stepena.
  Ali Dima je rekao da i dalje neće podržati Medvedeva. Međutim, nejasan je i stav u vezi sa Zelenskim. Jedino je Vladimir Kličko otvoreno pozvao na glasanje u korist Zelenske. Štaviše, ovaj bokser je najavio da će se boriti u Moskvi sa olimpijskim šampionom 2020. I da mu razlika u godinama ne smeta. Da je Vladimir jači i motivisaniji nego ikad.
  Medvedev je, međutim, dodijelio zvijezdu heroja Rusije i Vladimiru Kličku i Vitaliju Kličku. Kao, on je pošten čovjek. Vi ste braćo mnogo učinili za boks, posebno Vladimir.
  Vitalij je rekao da je najodvratnija stvar na Majdanu to što zbog njega nije oborio Holmesov rekord. Ali imao je svaku priliku!
  I odjednom je Vitalij poželeo da se sastane sa Gasijevim u Kijevu. Što je izazvalo određenu pometnju. Zašto ne probati?
  Sergey Kovalev je također želio da nastavi karijeru, podsjetivši da je Hoppins, čak iu starijoj dobi, pobjeđivao svjetske prvake i ujedinjene titule. I da za sada ni Zelesky ni Medvedev ne planiraju raditi u vladi. I želi da se bori.
  Momci su zaista imali dovoljno motivacije. Od ostalih boksera, Dima Bivol je izrazio želju da se bori s Kovalevom.
  Medvedev je pregovarao sa Grudinom. Obećao mu je zlatne planine. Grudinin je želio ni manje ni više nego mjesto premijera. Neočekivano, stariji Zjuganov podržao je Medvedeva i pozvao Grudinina da se pridruži timu v.d. Ali tada su nastali problemi i raskol u redovima komunista. Što se nije svidjelo obojici kandidata.
  Ali Sergej Udalcov je govorio u korist Zelenkog. Kažu da između dva zla moramo izabrati koje još nismo znali!
  Nikolaj Valuev je predložio savez između Zelenskog i Medvedeva: predsednik Zelenski - premijer Medvedev. Šta se dopalo oligarsima! Štaviše, podsetili su da postoji neizrečena tačka ujedinjenja: da će različite zemlje imati premijere i predsednike od svojih.
  A pošto Zelenski pobjeđuje na predsjedničkim izborima, onda bi predstavnik Rusije trebao postati premijer. Ali Medvedev je i dalje u drugom krugu.
  Zelenski je, međutim, rekao da da, premijer će biti iz Rusije, ali ne i Medvedev! Jer Rusi su siti njegovog upravljanja. A potreban je neko sposobniji u ekonomiji i sa uspješnim iskustvom, a ne neuspjeh kao Medvedev!
  Podaci društvenih istraživanja pokazali su da većina Rusa ne želi da vidi Medvedeva kao premijera. Tačnije, skoro devedeset posto je bilo protiv.
  Rogozin se neočekivano vratio iz političkog zaborava i počeo se smatrati mogućim premijerom. Takođe, mnogi Rusi su želeli da vide Andreja Navaljnog kao svog premijera.
  Tako se točak istorije okretao sve brže i brže.
  U svijetu je, naravno, Zapad podržao Zelenskog, Kina je ostala neutralna. Većina zemalja je takođe za Zelenskog, kojeg su smatrali demokratom i zapadnjakom. Ali Medvedev je toliko dugo bio Putinov partner. Čak su razgovarali o tandemu dvojice lidera. I jasno je da Medvedev uopće nije tako bijel i pahuljast kako želi da izgleda. U SAD su i izbori. Takmičenje mladog republikanca i mlade demokratke. I to je šansa pedeset-pedeset. Promjene su moguće i u Kini, lider Xi ima zdravstvenih problema. I izgleda da postoji šansa da će ga naslijediti demokratskiji lider.
  Općenito, kineska oligarhija želi više slobode i demokratije, ali ljudi se ne zabavljaju dovoljno. Kakvi su to izbori kada se unapred zna njihov ishod?
  Moda za diktaturu je počela da nestaje. Svi su htjeli nešto više od toga da budu zupčanici.
  Zelenski je personificirao nove stvari i promjene, i to uspješne. A u Rusiji je to bilo pozitivno percipirano. Ljudi nisu željeli zatvore, logore ili opći strah.
  Promenila se generacija i svi žele promene. Čak i na Kubi, gdje je Castrov režim, kojeg narod mrzi, bio zapanjujući. Čak i ako je vlast bila pod drugim imenom. U Sjevernoj Koreji također postoji žeđ za promjenama. Štaviše, Korejci su često govorili: monarhija nije za komunizam! I da debeli diktator mora otići!
  Želja za promjenama širom svijeta je rasla, a Zelenski je bio u ovom talasu. I uspješno napredovao!
  A u Sjevernoj Koreji su bile protestne demonstracije. Koje je diktatorski režim pucao iz mitraljeza. Što je postalo još jedan pokazatelj varvarstva koje je vladalo na kontinentu.
  Trump je rekao da Sjedinjene Države mogu riješiti problem ove diktature silom. I da ih nuklearna bomba neće uplašiti. Trump je dalje rekao da Sjedinjene Države već testiraju takvo oružje da nikakva termonuklearna naboja neće biti opasna.
  Ali Trumpu je vrijeme istjecalo. I tako je najstariji od predsjednika. Štaviše, nakon Carterove smrti, čak je postao i najstariji među bivšim predsjednicima. Vau! A sreća voli mladost! Da je Tramp za protivnika imao mlađu ženu, malo je verovatno da bi je uopšte pobedio!
  Očigledno zakon karme kaže: sretno mladima! Čak i ako se ispostavi da je Ronald Reagan izuzetak od pravila!
  I pokazalo se da je relativno mladi Gorbačov bio promašaj. Čak i ako neko može da kaže da je Mihail Sergejevič pogrešio? Prvi vladar SSSR-a koji je govorio ljudskim jezikom. A narod ga nije razumeo! Ili možda čak ni ne narod, već elita!
  O, kakva sreća! Koliko je sreće imao Vladimir Vladimirovič Putin i koliko je postigao?
  A da je Nikolaj II imao malo više sreće - na primjer, da je admiral Makarov ostao živ, kako bi Rusija tada bila velika i moćna. Kina bi postala Žuta Rusija i ceo svet bi bio pognut!
  I tako su zauzeli Krim sami i bili uvučeni u konfrontaciju sa cijelim svijetom!
  I Nikolaj II, kao suptilan diplomata, uspeo je da pregovara o Carigradu i Maloj Aziji od svojih saveznika.
  Pa dobro, sad fenomenalni Zelenski postaje sve aktivniji. I drugi izbori se približavaju.
  U Ukrajini je sve više veselja i optimizma. Medvedev je naravno predložio televizijsku debatu. Iako ovo nema mnogo smisla. Pozicija vršioca dužnosti predsjednika Rusije nije jako jaka. I nema se čime hvaliti. Ni u ekonomiji, ni u politici ni u ratu. Situacija na Kavkazu se čak i pogoršala. I ništa se ne može učiniti. Ni sila ni diplomatija ne pobjeđuju. Odnosi sa Medvedevljevim okruženjem postaju sve neprijateljskiji. Niko ovde cara više ne shvata ozbiljno. Iako je kralj još uvijek na prijestolju.
  Oligarsi, generalno, nisu protiv Zelenskog. Nezadovoljne su samo snage sigurnosti, odnosno neke od njih!
  Tajno, Medvedev je sastavio savet bezbednosti. Razgovor se dotakao da li da se poništi drugi krug. Na primjer, da li je bilo kršenja? Naravno da jesu! I tome možete zamjeriti i poništiti rezultate izbora. Zašto bi tako nešto bilo potvrđeno preko Vrhovnog suda? Ideja se činila sasvim razumnom.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedev prisjetio se da je svojevremeno u maju 1999. Jeljcin raspravljao o planu vojnog udara i rasturanja Državne Dume!
  I skoro se dogodilo. Istina, ni tada nije bilo jedinstva među snagama sigurnosti. Neki su rekli da je bolja meka opcija: Vrhovni sud odbacuje proceduru opoziva zbog nepostojanja zakona o smjeni ruskog predsjednika. A dok se ovaj zakon ne usvoji, a ovo je ustavni zakon, potrebno je okupiti dvije trećine parlamenta i tri četvrtine Vijeća Federacije. I ovlasti Dume će isteći, kao i predsjednika.
  Snage sigurnosti su tada zapravo obećale da će raditi sa Vrhovnim sudom i riješiti problem mirnim putem. Jeljcin nije baš želio da ide na vojni udar sa dva posto rejtinga i pet srčanih udara. I snaga nije ista, a ni podrška nije ista. Štaviše, 1993. godine narod je još imao podršku za taj kurs. A 1999. više nije bila tu. A to se nije moglo dogoditi s takvim rezultatima.
  Dakle, da je proces opoziva prošao, najvjerovatnije bi se završio bez pucnjave.
  Medvedev se žalio Vrhovnom sudu da poništi izbore.
  Ali onda su, naravno, sudije počele da prigovaraju. Da će, kažu, čak i ako izbori budu poništeni, to ipak morati da se ponovi. I šanse Medvedeva će biti samo manje. I narodni nemiri će početi.
  Dakle, kažu, Dmitriju je bolje prihvatiti da će Zelenski postati predsjednik Rusije. I pokušaj da nađeš svoje mjesto.
  Štaviše, mnogi su rekli da ovaj klovn neće uspjeti u Ukrajini. Ali mora da je upalilo! I ne bi trebalo da pravite tragediju od krtičnjaka.
  Medvedev je, nakon razgovora sa sudijama i bezbednosnim zvaničnicima, doneo odluku: da ipak ide na izbore. I održati drugu rundu. I tako će to zaista i funkcionirati. Možda će se ipak dogoditi čudo. Ali ne? Tako da ga neće strpati u zatvor.
  Sa sastanka milijardera je takođe izraženo da nisu protiv demokratije. I da Zelenski nije levičar i odgovara njima. I dalje, da će konačno sve zapadne sankcije biti ukinute i da će se Rusija konačno vratiti u svjetsku zajednicu.
  Sada preostaje samo jedna stvar: održati televizijsku debatu. Zelenski se složio, ali samo na stadionu Lužnjiki. Naravno, ovo je prihvaćeno. To je veoma podsećalo na već pređenu fazu sa Porošenkom. Štaviše, razlika u prvom kolu bila je još veća. A Medvedevov antirejting je kolosalan.
  Ali TV debate su poput davljenika koji se drži za slamku. Posljednji sastanak je u petak, a izbori su u nedjelju.
  Medvedev se, generalno, pripremao. Ali činjenice nisu na njegovoj strani. A Porošenkovo iskustvo je pokazalo da ne možete promijeniti činjenice samo retorikom. Kao što nisu mogli da pobede gradonačelnika Lužkova, jedini put u čitavoj istoriji Moskve kada su centralni televizijski kanali radili protiv sadašnjeg šefa grada.
  Ali propaganda nije mogla nadmašiti ekonomska dostignuća moskovskog gradonačelnika. I ne glasajte za Kirijenka, autora zadane greške! Ali on je bio taj koji je najviše unapređen. Vjerovatno najuspješniji kandidat stavljen je protiv poslovnog direktora.
  Međutim, ruski mediji sada više vode kampanju za Zelenskog. Niko nije verovao u Medvedeva. Čak i Vrhovni sud nije bio voljan da sasluša slučaj poništenja izbora.
  Za sada je poenta da je stadion prepun do vrha. Bukvalno prepuna.
  I bilo je jasno da dolazi do ozbiljne kontroverze. Međutim, na licu Medvedeva bilo je jasno da se skoro pomirio s porazom. Ali mora se napraviti posljednji potez.
  Uoči debate, Medvedev je imenovao Vladimira Žirinovskog za ministra unutrašnjih poslova. Ovo je posljednji gest očaja. Ali Žirinovski, znajući da je više od osamdeset posto birača spremno glasati za Zelenskog, nije bio nimalo nestrpljiv da se svađa sa budućim šefom države. Iako je, naravno, shvatio da je malo vjerovatno da će naći mjesto u timu Zelenskog.
  Da, Vladimir Volfovich je star. Međutim, Anatolij Kašpirovski je još stariji ministar zdravlja i potpredsednik Vlade. Ali on takođe nije posebno željan da vodi kampanju za Medvedeva. Ipak, ima šansu da ostane u timu. Godine su velike, a to znači iskustvo. A moja fizička forma je vrlo dobra.
  Nije ni čudo što je Kašpirov fenomen.
  Debata na stadionu počela je razmjenom pozdrava. I duhovite primjedbe. Ali Zelenski je izgledao svježije, sigurnije, uvjerljivije i profesionalnije.
  Medvedev je bio veoma nervozan i počeo je da vrišti. Nije mogao biti uvjerljiv. A stvari su prilično loše u zemlji. Narod jasno podržava Zelenskog. Ovdje je sve tako napeto.
  Svaka reč Zelenskog je propraćena aplauzom, a Medvedev je izviždan. To jest, postoji pravi neuspjeh debate.
  Medvedev se trza i kaže:
  - Imam iskustva!
  Zelensky sa osmehom odgovara:
  - Sa takvim iskustvom idi samo kod domara!
  Medvedev je odgovorio:
  - Putin i ja smo zauzeli Krim!
  Zelensky je duhovito odgovorio:
  - Lopovski stisak i kratke ruke!
  I tako se debata nastavila, ali je Zelenski očito pobijedio. Bio je mnogo duhovitiji i ubedljiviji od Medvedeva i radovala se publika.
  Odmah nakon televizijske debate, vršilac dužnosti predsednika Rusije doneo je dekret kojim se plate povećavaju pet puta, a penzije sedam puta! Ali to je već izgledalo kao šala.
  Medvedevljevci su se samo smijali. Mada je bilo jasno da su uoči izbora radili nešto drugo!
  Medvedev je takođe odlučio da Ordenom Svetog Andreja Prvozvanog dodeli i Staljina i Lenjina. Za ovu odluku treba reći da je prilično mudra, ali zakasnela. Dmitrij Medvedev je očigledno želeo da pridobije komuniste. A posebno staljinisti. Ali u isto vrijeme, uzeo je i dodijelio zvijezdu heroju Tuhačevskom. Ovo je također izvanredan potez i pokušaj flertovanja od strane liberala.
  Medvedev se generalno trudio da zadovolji i naše i vaše. Odlikovao je Patrijarha, Papu i vođe hrišćanskih denominacija. Prvenstveno protestanti. Čak su i Jehovini svjedoci bili vraćeni u svoja prava, ali to nije bilo od velike koristi. Svejedno im je zabranjeno da glasaju, a generalno ova organizacija umire!
  Medvedev je odlikovao i muftije i lame. Pokušao je sve da pridobije na svoju stranu. Pljusak medalja i ordena bio je izvanredan. Istovremeno, vršilac dužnosti predsjednika dodijelio je svim poslanicima Državne dume bonus od milion dolara. Međutim, to ga je prije uplašilo nego privuklo ljude.
  Zatim je Medvedev pokušao da uspostavi nekoliko novih ordena: Orden Petra Velikog, Orden Ivana Groznog, Orden Aleksandra Oslobodioca, Orden Nikolaja II i Orden Brusilova. Vraćeni su i Orden Lenjina i Staljina.
  Medvedev je na ovaj način nastojao da privuče raznoliko biračko tijelo. I postupajući po principu: i vaše i naše! Ali u ovom slučaju je svejednost izazvala nepovjerenje u narod - kažu, političku prostitutku. Ljudi su kao da su zaboravili da je Putin takođe koketirao i sa levicom i sa desnicom. Takođe sam pokušao da budem svejed.
  Međutim, ono što je dozvoljeno Jupiteru nije dozvoljeno biku! Putin je nekako od samog početka, uprkos tragu narodom omraženog Jeljcina, uživao simpatije i naroda i elite. Čak su se i komunisti plašili da govore protiv njega i glasali su da ga potvrde za premijera bez borbe i cenjkanja.
  Ali Medvedev nikada nije bio posebno voljen. Očigledno je bio previše inteligentan i u Putinovoj senci. Niko ga nije doživljavao kao pravog borca i vladara. Generalno, nakon Putina, svaki nasljednik je nekako izgledao kao politički patuljak i nešto nije u redu. A Zelenskog su doživljavali kao harizmatičnog, poput princa iz bajke. I to više nije mačka u džaku, već uspješan vladar koji je Ukrajinu izvukao iz močvare, odnosno iz rupe.
  Naravno, Ukrajina je prije svega stradala zbog prekida veza sa Rusijom. I tu Porošenko možda nije toliko kriv. Da se ovako nešto dogodilo u Bjelorusiji, bio bi potpuni neuspjeh. Što se tiče profesionalizma, ukrajinska vlada je jaka! U Bjelorusiji, naprotiv, postoje samo ulizici i razbarušeni. Putin je ponekad imao jake ličnosti u svom timu, poput Rogozina ili Tkačeva, ali su brzo uklonjene.
  Medvedev je, u svakom slučaju, bio čovjek koji nije izgledao kao rođeni vladar, pa stoga ovaj car nije bio sasvim stvaran i na dvoru.
  Na neki način je ličio na Gorbačova, kojeg su obični ljudi na Zapadu voljeli, ali nisu voljeli među svojima. Delimično su, naravno, počeli da ne vole Gorbačova zbog njegove borbe sa pijanstvom. Alkoholičari i pijanice, naravno, nisu oprostili nedostatak votke. Bilo je vinskih nereda. A onda su cigarete nestale.
  Ne, Gorbačov je jasno da ga nisu voleli samo zbog njegove ćelavosti. Medvedev se kao premijer pokazao kao veoma slab ekonomista. A čak i bez Zelenskog, imao bi problema da bude izabran za novi mandat.
  Jednom je Putin povukao Medvedeva za uši.
  Ali sada je Putin ispao iz igre - narušio je svoje zdravlje, vozi ručno i napreže se hokejem. Da li je bilo potrebno penjati se na led u tako uglednim godinama? Pogotovo bez ikakvih vještina kada ste bili mladi?
  Putin je pregoreo, preterao se. A bez njega nema ko da zaustavi Zelenskog. Štaviše, sam Putin je vodio kadrovsku politiku na takav način da nije imao dostojnog nasljednika. Kao Staljin, koji je uspeo da ga nasledi Hruščov i bankrotirao. A ovdje Medvedev uopće nije adekvatan vođa ruskog carstva.
  U subotu uoči izbora svi ruski TV kanali emitovali su film o Zelenskom. Naravno, sa ciljem klevete. Ali izneseno je nekoliko činjenica. A propaganda je pokazala svoju bespomoćnost. I mnogi kanali su komentirali film.
  Medvedev je odlikovao mnoge generale. Opet pada zvijezda.
  Neočekivano, ustanovio je i novi Botvinikov orden, tri stepena: bronzani, srebrni i zlatni. A takođe i Orden Aljehina. I takođe bronza, srebro i zlato.
  Medvedev je dalje dekretom najavio da će Rusija preći na profesionalnu vojsku u roku od četiri godine. A vijek trajanja se smanjuje na šest mjeseci.
  Zatim je vršilac dužnosti predsjednika najavio da će ratnim veteranima i onima koji su služili na žarištu biti dodijeljena zvijezda Heroja Ruske Federacije. Ono što je postao korak koji nema analoga.
  Medvedev je očigledno tražio mesto u istoriji. Zatim je vršilac dužnosti predsednika posthumno odlikovao Vladimira Vladimiroviča Putina Ordenom pobede i Ordenom Svetog Andreja Prvozvanog i novoustanovljenom velikom dijamantskom zvezdom Heroja Ruske Federacije.
  Ovo je već bio posljednji pokušaj igranja na rejting bivšeg ruskog idola. Kao, ja sam Medvedev toliko godina zajedno sa Putinom - volite me svim srcem i dušom!
  Ali očigledno ljudi nisu previše željni da vole ovog potencijalnog diktatora.
  A u noći sa subote na nedjelju, Dmitrij Anatoljevič Medvedev je čak najavio i posthumnu dodjelu titule generalisimusa Vladimiru Vladimiroviču Putinu!
  Ovo je bilo stvarno super! Kao, dajem titulu idolu prethodnih godina!
  Međutim, hoće li to pomoći Medvedevu? Teško je uvjeriti ljude da glasaju za sebe samo hvaleći svoje bivše idole i nagrađujući ih ordenima. Koliko god da se obasipate nagradama, Putina nećete vratiti. I jasno je da je stari kralj otišao i da dolazi novi kralj iz Kijeva.
  Međutim, Zelenski nije spavao, a odlikovao je i Papu. Stariji Franjo Prvi blagoslovio je predsjednika Ukrajine za nova dostignuća.
  A u Bjelorusiji je proruska koalicija stranaka već završila prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o ujedinjenju s Rusijom. Očekuje se glasanje o ovom pitanju. Međutim, Medvedev nije zaslužan za to. I ovdje je glavna inicijativa potekla od Zelenskog, ovog milionskog idola.
  Dakle, sada je Vladimir Zelenski ulazio u cilj...
  Glasanje je počelo u Sibiru. Izlaznost je bila velika od početka. Ljudi su izlazili na birališta i smiješili se. Bilo je očito da dolaze zbog promjene. A ono što žele je novo. Svi su umorni i umorni od starog.
  Čak je i pesma zvučala ujutru:
  Naša srca zahtijevaju promjenu
  Naše oči zahtevaju promene...
  U našem smijehu i u našim suzama,
  I u pulsiranju vena!
  Promjena, čekamo promjene!
  Izbori su protekli mirno, ali je odaziv bio ogroman. Ljudi su masovno hrlili na izbore. Nikolaj Valuev je bio jedan od prvih koji je glasao. Bacio je listić u glasačku kutiju i rekao:
  - Hajde da glasamo za nešto novo!
  Sljedeći se pojavio Aleksandar Povetkin. I ja sam glasao i dao svoje mišljenje:
  - Za ruske bogove!
  Slijedilo je glasanje. Bacali su glasačke listiće u glasačke kutije. I Dima Bilan i Alla Pugacheva. Lev Leshchenko se također pojavio i najavio:
  - Hajde da glasamo za nešto novo!
  Nikolaj Baskov je pevao:
  - Ruski valcer, krila se dižu! Proljeće dolazi!
  I stavio je list u kantu za smeće.
  Onda su se pojavili drugi momci... Zelenski je došao da glasa na skuteru i napravio salto - izazvavši aplauz. Glasali su, pa čak i recitovali:
  Upoznajte pulsiranje srca i vena,
  Suze naše dece, majki...
  Kažu da želimo promjene
  Odbacite jaram teških lanaca!
  I gromoglasan aplauz! Iako pjesme nisu njegove, već poznatog pjesnika i pisca Olega Rybačenka. Ali sam Oleg Rybachenko se pretvorio u dječaka, a sada putuje u drugi svijet.
  Zatim su glasali drugi bokseri: Sergej Kovalej, Denis Lebedev. Poslednji je pokušao da se vrati posle pauze. Ali je pretučen i na kraju je otišao.
  Sofija Rotaru glasala je u Kijevu. I mnogo se nasmejala...
  Došao je i Vladimir Žirinovski. povikao je:
  - Za novi put!
  I bljesnuo je epolama general-pukovnika. Zjuganov je na izbore došao u invalidskim kolicima. I sve vreme je ćutao.
  Grudinin je glasao nasmejan...
  Gari Kasparov je odigrao simultanku i takođe dao svoj glas. Štaviše, rekao je da će odigrati meč sa Carlesonom. Tako je Anatolij Karpov održao sesiju simultane igre.
  Inače, Karpov je već odlikovan Zlatnim ordenom Mihaila Botvinika.
  Pa je drugo pitanje ko je ovde glavni i najbolji svetski šampion.
  Sigurno se dosta toga promijenilo...
  I Dmitrij Anatoljevič Medvedev je ponovo sve iznenadio. Saopšteno iz institucije, orden nazvan po "Oleg Rybachenko". Štaviše, postoje četiri stepena odjednom: četvrti stepen je bronza, treći stepen je srebro, drugi stepen je zlato, a prvi stepen je zlato sa dijamantima!
  Ovo je ispalo odlično!
  "Luciferov Armagedon" je već izašao u bioskope, a rekordi "Avatara" i "Ratova zvezda" već su oboreni. Oleg Rybachenko postaje prava književna superzvijezda!
  Medvedev je ustanovio i književnu nagradu po imenu Olega Rybačenka - sa nagradnim fondom deset puta većim od Nobelove nagrade.
  A ovo je generalno jako cool!
  Onda je sve više Medvedeva radio u nedelju. Odlikovao je Olega Ribačenka Ordenom Svetog Andreja Prvozvanog, i zvezdom Heroja Rusije, i velikom dijamantskom zvezdom Heroja Rusije, Ordenom pobede. Ovo je bio pokušaj da se promijeni tok istorije.
  Kao, ljubazno ću se odnositi prema Olegu Rybačenku i sve će biti sjajno! Ujedno ću i njemu i maršalu dodijeliti titulu Ruske Federacije!
  A dolazi nedjelja... Već su poznati prvi podaci anketa izvršne vlasti koji govore da Zelenski ima preko osamdeset posto.
  I protok informacija neće stati...
  Medvedev još neće glasati. Radi. Ovdje izdaje naredbu kojom se Vladimiru Volfoviču dodjeljuje čin generala vojske. Kao, budi mi veran.
  Iako je Žirinovski, izgleda, već prešao na drugu stranu.
  Lev Leščenko je postao ministar bez portfelja. Ali to više nije važno.
  U Kini vlada nemir. Narod hoće demokratiju - umoran je od despotizma! Čovek ne živi samo od hleba!
  Htio bih reći ne svom šefu! Koliko dugo možete održavati disciplinu štapom u dvadeset prvom vijeku?
  Stvari u Kini nisu išle baš najbolje. Nemoguće je pratiti šine komunizma i graditi kapitalizam u nedogled. Potrebne su neke promjene. A rukovodstvo je previše konzervativno.
  Osim toga, nova buržoazija želi demokratiju i kraj policijske brutalnosti.
  Uticao je i iscrpljenost staromodnih načina rada! Nema želje da budete zupčanici u sistemu. Da, u Kini nedjeljom značajni neredi potresaju sistem.
  A u Sjedinjenim Državama žena ima najveće šanse da postane predsjednica. Međutim, popularnost Floyda Mayweathera naglo je počela rasti. Ovaj nepobjedivi bokser već se popeo na vrh rejtinga.
  Očigledno su Sjedinjene Države propustile nove pobjede i nisu željele ni republikanca ni demokrata na prijestolju. I Floyd je također cool!
  A onda će biti još jedna TV debata.
  Već je nedjelja uveče. Biračka mjesta će se uskoro zatvoriti.
  U poslednjem trenutku se konačno pojavio Medvedev. Žurno je bacio listić u glasačku kutiju i otišao bez riječi. Sat je otkucao i glasanje je završeno.
  Za sada je predsjednik Medvedev napustio Kremlj i otišao u svoju rezidenciju u blizini Moskve.
  Sa njim su u kabini dve devojke. Barem malo zabave.
  Nataša, sedeći sa desne strane, upita:
  - Pa, šta je sa Dima? Sada će objaviti vaš konačni neuspjeh!
  Medvedev je primetio:
  - Ostalo je još dva meseca do inauguracije. Tako da sam za sada još uvek sve, a Zelenski je samo predsednik Ukrajine!
  Alenka, sedeći sa desne strane, primeti:
  - A inauguracija se može ubrzati! Vaša moć, Dmitrije Anatoljeviču, je gotova!
  Medvedev je molećivo upitao:
  - Ali vi devojke to možete!
  Nataša se namrštila i upitala:
  - Šta možemo?
  Medvedev je samouvereno izjavio:
  - Ometaj inauguraciju!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - I kako?
  Vd predsjednika je odlučno odgovorio:
  - Kao da ne poznaješ sebe!
  Nataša je ljutito odgovorila:
  - Nećemo ubiti Zelenskog!
  Medvedev se odmah usprotivio:
  - Pa, zašto ga ubiti! Samo se pobrini da se sam odrekne krune!
  . POGLAVLJE br. 4.
  Devojke su se uglas zakikotale...
  Alenka je sa cerekom upitala:
  - Šta predlažete da koristite hipnozu?
  Dmitrij Anatoljevič klimnu glavom:
  - To je to! Možeš ti to!
  Nataša je za drugaricu odgovorila:
  - Možemo, ali ne želimo!
  Medvedev je bio iznenađen:
  - Zašto je ovo?
  Nataša je iskreno odgovorila:
  - Zelenski je izabran! A vi, Dmitrije Anatoljeviču, niste sposobni da upravljate zemljom!
  Alenka je zlobno dodala:
  - I to je svima nama očigledno!
  Medvedev je s bijesom primijetio:
  - Zar ne shvatate da ćemo postati kolonija Zapada?
  Alenka je samouvereno odgovorila:
  - Nego će Zapad postati naša kolonija!
  Natasha je sarkastično dodala:
  - A s tobom, Miša, Rusija ionako neće biti sjajna!
  Medvedev je progunđao:
  - Daću vam orden pobede, orden svetog Andreja Prvozvanog, orden Nikolaja II i zlatnu zvezdu u dijamantima...
  Natasha se nasmijala i primijetila:
  - Ili možda i mi sami možemo da postanemo predsednici i da sebi damo tri stotine naloga?
  Alenka je napomenula:
  - Možemo vas hipnotizirati i postati generalisimosi.
  Nataša se zakikota i primeti:
  - Ili možda supergeneralisimosi!
  Devojke su prasnule od smeha...
  Alenka je pevala:
  - A ponekad je čak i neprijatelj vikao,
  Skrivajući strah - da sam ja kralj!
  Nataša je pokazala zube i cvrkutala:
  - Ne volim pozorišta i arene,
  Tamo se milion menja za rublju...
  Iako su pred nama velike promjene -
  Volim Beloboga i Staljina!
  A djevojka je svojim golim nožnim prstima stisnula nos predsjednika koji je izgubio.
  Brojevi su već objavljeni sa Dalekog istoka. 91 posto za Zelenskog, 7,5 posto za Medvedeva, samouvjereno vodstvo ukrajinskog predsjednika.
  Alenka je takođe golim prstima povukla Medvedeva za uvo i siktala:
  - Pa, šta je sa bivšim predsednikom, jesu li vam pomogle nagrade?
  Medvedev je napeto rekao:
  - Nisam još bivša! Prije inauguracije, ona prava!
  Djevojka je vrisnula:
  - Slava novom kralju!
  Vještice su odbile da pomognu Medvedevu kao posljednji adut. I sada, dok je v.d. još uvijek pokušavao pronaći izlaz iz bezizlazne situacije.
  Možda uticati na Vrhovni sud da poništi rezultate ruskih predsjedničkih izbora? Ovo je izgledalo kao veliko iskušenje. Ali u stvarnosti su šanse izgledale male.
  Šta ako izdamo dekret i svakom sudiji ponudimo milijardu dolara? Na kraju krajeva, on je predsjednik i ima moć kakvu čak ni carevi nisu sanjali! Tačnije, v.d. I zaista, ako ponudite cijelu milijardu dolara, sudije neće odoljeti.
  Zašto gubiti vrijeme na sitnice?
  Podaci su prenošeni preko radija. Dok je Zelenski imao devedeset posto, plus u Ukrajini se očekivalo da će dobiti skoro sto posto. Možda u zoni crvenog pojasa, zbog koketiranja Medvedeva sa komunistima, bude malo više, bilo je šansi na Kavkazu. Istina, čini se da je Ramzan Kadirov odlučio da stane na pobjedničku stranu. U vojsci se i dalje može zaraditi, iako vojska nema posebnu želju da služi, predsjednik koji pada nema želju.
  Generalno, nakon prvog kruga, Medvedeva je moć oslabila. A ako je i dalje mogao dijeliti nagrade, onda bi ga inače sve više ignorisali.
  Dmitrij Medvedev je stigao u njegovu kancelariju i pokušao da kontaktira centralnu banku. Poslužitelj ga je nevoljko povezao.
  Vršilac dužnosti predsjednika tražio je da mu se dodijeli novac za hitne potrebe.
  Šef Centralne banke je odgovorio:
  - Neću ništa učiniti dok ne dobijem potvrdu od novog predsjednika Zelenskog.
  Medvedev je urlao:
  -Jesi li lud? Ja sam još uvijek predsjednik inauguracije novog! Ako je tako, onda me morate poslušati!
  Šef centralne banke je napomenuo:
  - Po ustavu te ne slušam! I uostalom, zašto ti treba novac?
  Medvedev je odgovorio sa cerekom:
  - Da li su vam potrebne zemlje za vanredne situacije?
  Šef centralne banke je odgovorio strogim tonom:
  - Želiš li pobjeći?
  Medvedev je zalajao:
  - Uhapsiću te sada! Vojska me sluša! Vjerni Žirinovski je sa mnom!
  Šef Centralne banke je napomenuo:
  - Ovaj uvek uzima tortu! A u Moskvi je više od devedeset posto za Zelenskog. Tvoja moć je nad Mišom!
  Medvedev je urlao:
  - Ali tvoj nije počeo!
  I spustio je slušalicu. Sada je situacija postajala teška. Snage sigurnosti spremaju se odbiti poslušnost. Da, Žirinovski je lisica. Da li ga je vredelo imenovati za ministra unutrašnjih poslova? Dajte naređenje specijalnim snagama. Ili bismo ipak trebali pokušati koristiti Državnu Dumu?
  Jasno je da će Zelenski održati nove izbore, a mnogi poslanici neće dobiti svoje mandate. Tačnije, skoro sve.
  Ovdje je potrebno nešto drugačije. Ali malo je vjerovatno da će Državna duma ići protiv naroda. A vojska neće podržati direktan vojni udar. Generali u Rusiji nisu tipovi koji idu u građanski rat.
  Ostaje samo jedno - da se predsjednički izbori ponište na sudu. Ovo je jedina legitimna prilika da produžite svoju agoniju. Ali najvjerovatnije će se samo produžiti. Malo je vjerovatno da Medvedev ima realne šanse da bude ponovo izabran. Zapravo, njegov antirejting je kolosalan, čak i gori od onog Petra Porošenka.
  Medvedev je razmišljao i o drugoj opciji. Na primjer, fizički eliminirati Zelenskog? Ali ovo je čisti kriminal. Pognuti se tako? Štaviše, to će pokvariti Medvedeva. I u najboljem slučaju će dati odgodu. Jer narod neće oprostiti Medvedevu ovakav kolosalan neuspjeh na izborima.
  Ne, Dmitrij Anatoljevič neće uspjeti. Bez skupljanja čak deset posto glasova na izborima sigurno neće ostati na vlasti.
  Medvedev je prišao baru. Otvorio je, izvadio flašu i natočio sebi konjak.
  Skupo - "Napoleon", star dvije stotine godina!
  Vršilac dužnosti je popio čašu. Onda sam gricnula drugu s limunom.
  Želudac mi je bio topliji, a misli su mi brže jurile. Posle treće čaše, Medvedev se nasmešio i seo u stolicu. Malo se razveselio. Zapravo, zašto mu je potrebna ta moć? Potpuna odgovornost. Ni minute slobodnog vremena, ni sekunde mira. Uvek u pokretu, pod nadzorom video kamera. Plašite se reći previše.
  Posla ima puno, a zadovoljstva nema.
  I želim da ležim u krevetu sa devojkom. Igrajte rat na kompjuteru.
  U stvari, evo vam predsjednika, ali da biste započeli pravi rat dvaput ćete razmisliti. Ovako se strašni Tramp nije usudio da napadne Iran.
  Može se puno pričati o ratu, ali zapravo nije lako odlučiti se na to!
  Ali bori se protiv igre, bori se sa sobom!
  Medvedev je sjeo za kompjuter. Uključio sam svoj omiljeni Drugi svjetski rat. Dugo ga nije mogao svirati. Ovdje, kako se ne biste previše naprezali, koristite kod prevaranta. Volim ovo...
  A onda prolazite kroz tehnologiju uraganskim tempom. I već imate IS-7 koje lansirate u pukove, a samo T-1 protiv Nijemaca. Primjetna je razlika u snazi i sredstvima.
  Medvedev, koji gotovo nikada nije pio, takođe zbog lošeg zdravlja, primjetno se razveselio.
  Ovako na neprijatelja bacate najskuplji i najteži tenk Drugog svjetskog rata, IS-7. I razbijete ga bez većih poteškoća. Rat ide lako i pobjedonosno. Ti preuzimaš grad za gradom.
  Generalno, naravno, Staljin je dobro vodio zemlju i uspeo je da pobedi Treći Rajh za manje od četiri godine. Putin se duže borio sa ISIS-om. Ali Nemci imaju veoma kul tehnologiju.
  U igri, na primjer, njemački tenk E-75, samo se sovjetski IS-7 može boriti protiv njega ravnopravno, svi ostali tenkovi popuštaju. E E-75 ima veoma jak oklop. Čak je i pištolj superiorniji od sovjetskog IS-7 i blizak je po razornoj moći.
  I Nemci su 1945. planirali da ovaj tenk učine svojim glavnim. Šta je sa našim?
  Medvedev je uzdahnuo... Nisu uspjeli IS-7 da uvedu u masovnu proizvodnju u poslijeratnom periodu. Tako je rat trajao duže, niko ne zna ko je još pobedio.
  Dmitrij Anatoljevič, pijan, pjevao je:
  - Obožavam, braćo, volim! Volite živjeti, braćo! A naš ataman ne mora da se trudi.
  Medvedev je zaspao dok je igrao. Opuštajuće je...
  A sutradan su postali poznati konačni rezultati predsjedničkih izbora.
  Gotovo 92 posto birača glasalo je za Zelenskog zajedno s Ukrajinom, a 6,7 posto za Medvedeva. Tako se dogodila trijumfalna pobeda Zelenskog.
  Počelo je slavlje i veselje u zemlji. Konačno, dolazi novi, kako se mnogima činilo, svijetli život.
  Za sada, Dmitrij Anatoljevič Medvedev obavlja dužnost predsjednika tokom inauguracije.
  I čestitao je, naravno, pobjedniku. Gdje možeš ići? I nema šta da se računa šest posto.
  Ministar unutrašnjih poslova Vladimir Žirinovski je, međutim, posetio Medvedeva i tešio ga:
  - Glasao sam za vas Dmitry Anatolyevich!
  Vd predsjednika je tiho odgovorio:
  - Hvala ti!
  Žirinovski je predložio:
  - Možda da te stavimo na premijeru?
  Medvedev je odmahnuo oslikanom glavom:
  - Mislim da mi posle ovakvog poraza u drugom krugu neće dati premijera. Ovo više neće biti politički korektno.
  Žirinovski je logično primetio:
  - U svakom slučaju, trebalo bi da bude neko iz Rusije na vašem mestu. Pa ko ako ne ti?
  Medvedev je predložio:
  - Najverovatnije, Andrej Navaljni!
  Žirinovski je pokazao zube i zarežao:
  - Andrej Navaljni? Neka se ovo ne desi!
  Medvedev je slegnuo ramenima i zbunjeno primetio:
  -Gdje ideš?
  Žirinovski je viknuo:
  - Da, sve ću ih uhapsiti!
  Medvedev odmahnu rukom:
  - Dosta! Čini se da je naše vrijeme prošlo! Idem na odmor na Kanarska ostrva. šta ćeš da radiš?
  Žirinovski je, lukavo žmireći očima, odgovorio:
  - Lobirajte za interese vaših prijatelja! Sve dok Zelenski nije preuzeo dužnost predsjednika Rusije i Ukrajine!
  Medvedev je tužno primetio:
  - Nažalost, ovo nije tako jednostavno... Onda će vam skinuti tri kože!
  Žirinovski je, lukavo suzivši oči, upitao:
  - Molim vas, učinite me maršalom Ruske Federacije! Pa šta ti to vredi!
  Medvedev je razmislio nekoliko sekundi, a onda je objavio:
  - Dobro! Ne samo da ću vas učiniti maršalom, nego ću i Beriju vratiti u čin maršala! Biće pošteno!
  Žirinovski je klimnuo u znak slaganja:
  - U odnosu na Beriju, da!
  Medvedev suzi oči i upita:
  - A u odnosu na tebe?
  Žirinovski je iskreno odgovorio:
  - I tretiraj me kao kralja! Nagrađujem koga hoću!
  Medvedev je klimnuo u znak slaganja:
  - Da, neka bude!
  I naredio je pripremu oba dekreta o dodjeli maršala.
  Vršilac dužnosti predsjednika Rusije se razveselio. Misleći da sada može u potpunosti uživati u kompjuterskim igricama.
  I super ih je zabavno igrati...
  Ali zaista, zašto bi predsjednik radio nešto drugo? Sada se tehnologija toliko razvila da možete biti bilo ko. Čak i od Gospoda Boga. A posebno u igri za stvaranje univerzuma.
  Na primjer, u uredu vršioca dužnosti predsjednika postoji veliki broj različitih igara, uključujući i one najsavremenije.
  Medvedev odlučuje da igra strategiju u realnom vremenu. Njemačka 1939. Pa, zašto koristite kod prevaranta? Dodaješ sebi pet hiljada Pantera, tri hiljade tigrova i deset hiljada Focke-Wulfova. I rasporedite te snage protiv neprijatelja. A vi napadate Poljsku koja nema ni desetinu takvih snaga.
  A rat ide kako hoćete, sa jednim ciljem i pobjednički. Medvedev je, da budem iskren, ovde veliki osvajač. Slabi neprijatelja kao da šljive gnječi presom.
  Poljska je sravnjena lakše i brže nego u stvarnoj istoriji. Napadaš Francusku. Na nju lansiraš deset hiljada tenkova E-75 koristeći lažnu šifru. Suočimo se s tim, veličanstveni automobili. Koje su potpuno neranjive na francusko oružje, ali smrtonosne na velikim udaljenostima. Obaraju neprijateljska vozila.
  Medvedev čak skače od sreće. Kao iu igrici, brzo se kreće, i već uzima Pariz... A šta je onda sa sitnicama? Hajdemo u isto vreme da preuzmemo Španiju, da se Franko previše ne nervira.
  A za napad na Gibraltar koristićemo mlazne avione. Gde će Britanci?
  Naravno, u isto vrijeme sredstva koristimo za izgradnju bojnih brodova i nosača aviona. Za Britaniju će tada biti teško. Ovdje je stotinu nosača aviona i dvije stotine bojnih brodova. Ovo će biti kolosalna sila.
  A tu su i desantni brodovi. Takođe pravite tenkove serije "E"-U, dalju evoluciju "E". Ovdje bacite tenk "E"-50-U, takvu mašinu da ne možete probiti iz bilo kojeg ugla.
  I neka muči Britance. Evo dvije prelijepe djevojke unutar takvog tenka koje namiguju vd predsjednika Rusije.
  Medvedev im šalje poljubac kao odgovor.
  Ovako ćemo se igrati...
  I najnoviji tenkovi se približavaju Londonu. I bez ceremonije zauzimaju glavni grad Engleske.
  Medvedev je pevao:
  - Svet je dosadan! Svi ćemo pojesti mačku!
  Naravno, zanimljivo je i lako se igrati. Uzeo sam šifru za prevaru i pečatirao šta god želiš. Pa zarobite Balkan i idete u Afriku. Vi takođe pečat, a takođe i pešadija. Praviš vojsku, samo da imaš novca. I osvojena teritorija takođe daje novac. Pa probaj, prošetaj po Africi.
  SSSR i dalje otvara front. Trideset četiri protiv serije E-50-U, kojih je još deset hiljada pečatirano. Ako je E-50 vozilo sa približno istim oklopom kao Tiger-2, samo je racionalni nagib veći, a naoružanje je malo jače, a motor snažniji. E-50-U, sa istom težinom, uporediv je sa sovjetskim T-64, a ima čak i snažniji gasnoturbinski motor.
  Da, sile nisu jednake. Ovdje se bore različite generacije tenkova.
  A Medvedev, naravno, juri na crnom konju.
  Snage, naravno, nisu uporedive. Možete dodati i E-75-U, ovo je mašina za ubijanje u čučnju, neprobojna čak i brodskim topovima.
  I kako će sam sebe pogaziti. Ništa to ne može zaustaviti.
  Medvedev igra kao mali dečak. Eh, dobro, kako onda. I niko ne želi da ga vidi. Izgubio je, a vd predsjednika je zaboravljen.
  Svi vole samo pobednike.
  Dmitrij Anatoljevič je pjevao:
  I prkosimo olujama,
  Od cega i zasto...
  Živite u svetu bez iznenađenja,
  Nikome je to nemoguće
  Neka sretno, neuspjeh,
  Svi skokovi, gore i dole,
  Samo ovako, a nikako drugačije,
  Samo ovako, a nikako drugačije!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenadjenje! Iznenadjenje!
  Živjelo iznenađenje!
  Iznenadjenje! Iznenadjenje!
  Živjelo iznenađenje!
  I Medvedev je postao vedriji. Sada su njegove trupe okupirale Ukrajinu, Bjelorusiju i neumitno se približavaju Moskvi!
  Bivši ruski predsednik kaže:
  - Da je naš život igra!
  I osvaja glavni grad SSSR-a na juriš. Naravno, protiv vojske iz 1941. ima tenkove sa karakteristikama iz šezdesetih pa čak i sedamdesetih, a glavno je da ih ima dosta.
  Medvedev namiguje sebi... Glavni grad Moskva je zauzet. A sada možete preuzeti i Kavkaz... I u isto vrijeme zauzeti sebi jug Afrike. I preći će u Argentinu.
  I odatle napali SAD. On je kul komandant. Neprijatelj zaostaje i po količini i po kvalitetu trupa.
  Medvedev oduševljeno peva:
  - Mi ćemo hrabro u borbu! Za moć Sovjeta! I sve ćemo zbrisati u govno u borbi za ovo!
  Medvedev je privremeno udaljen sa utakmice. Zvao se ruski ministar odbrane, koji je zamijenio Šojgua Trubeckog. Pitao je i dalje v.d.
  - Kada ćemo položiti zakletvu novom lideru?
  Medvedev je kratko odgovorio:
  - Gde treba, na inauguraciji!
  Trubetskoy je primetio:
  - Novi predsednik ujedinjene zemlje želi da bude inaugurisan sledeće nedelje. Da nemaju vremena za krađu!
  Medvedev je zalajao:
  - Ovo nije po našem ustavu i zakonima!
  Trubetskoy je primetio:
  - I Jeljcin je usvojio ovaj ustav ne po zakonu i starom ustavu. U stvari, mnogi su mislili da će Putin predložiti novi ustav, ali to se nekako nije dogodilo!
  Medvedev je primetio:
  - Nije najbolja ideja da svaki novi predsednik donosi novi ustav!
  Trubetskoy se usprotivio:
  - Ali Putin bi mogao! Bio je hladniji od Jeljcina, a vi, Dmitrije Anatoljeviču!
  Medvedev je klimnuo glavom i složio se:
  - Hladniji i što je najvažnije sretniji! Bez Putina je sve krenulo naopako i Zelenski je preuzeo vlast u Rusiji.
  Trubetskoy je primetio:
  - I Lukašenko je imao šansu, ali je propustio svoje vreme. Trebali smo brže!
  Medvedev je logično primetio:
  - Lukašenko se plašio konkurentskih izbora u Rusiji. I Zelenski ne bi rizikovao da Putinovo srce to nije moglo izdržati. Toliko ručno upravljati državom je sagorelo! Putin je definitivno izgoreo na poslu!
  Trubetskoy je predložio:
  - Pa, da li da prihvatimo inauguraciju u bržem terminu ili ne?
  Medvedev je hrabro odgovorio:
  - Radi kako želiš! Više me nije briga! Otići ću u počasnu penziju i živjeti za svoje zadovoljstvo. Možda ću putovati oko svijeta! Ja sam već bio i predsednik i premijer u rekordnom periodu za Rusiju! Koliko dugo možeš da se držiš prestola?
  Trubetskoy se složio:
  - Pa, ako jeste, neka dođu promjene! Šta raditi sa Šojguom?
  Medvedev je hladno odgovorio:
  - Pusti ga da se odmori! Maršalova penzija je velika. Neka putuje po svetu. Dozvolio sam ti da imaš imovinu u inostranstvu!
  Trubetskoy je klimnuo glavom i primetio:
  - Putin je izolovao Rusiju od sveta! Iako smo riječima tugovali u dubini duše, radovali smo se njegovoj smrti! Što se Zelenskog tiče, videćemo! Mnogi od nas su željeli naređenja kao na Zapadu. Primajte kao u SAD, ali radite... Kao u SSSR-u!
  Medvedev je primetio:
  - Pa, pod Staljinom su službenici intenzivno radili! Nemojte misliti da su bile pune meda!
  Trubetskoy je pitao:
  - Šta ćeš uraditi?
  Medvedev je podsetio:
  - Bio sam predsednik i idem u penziju kao predsednik. Ona je velika... I ja ću uživati u životu! Zašto bih inače radio!
  Trubetskoy se prisjetio:
  - Zelenski vam može dati mesto savetnika kod njega!
  Medvedev je odmahnuo:
  - Ay! Dovoljno je pametan i bez mog saveta! Ukratko - izvršite inauguraciju! Dmitrij Anatoljevič je poslao svoje!
  Trubetskoy se složio:
  - Inauguracija da!
  Medvedev je prekinuo vezu. Odlučio sam da završim igru. Nešto za šta nikad ranije nisam imao vremena. I barem mentalno slomiti Sjedinjene Države.
  Tačnije u igrici. Međutim, američki Sherman je slab protiv E-75-U. Ali Sjedinjene Države imaju mnogo aviona, čak i ako nisu tako moćni kao njemački avioni.
  Ali kvaliteta, naravno, nije ista! Švabe postižu intenzivne rezultate. Posebno piloti: Albina i Alvina! A to su djevojke koje se odlikuju kolosalnim žarom.
  Medvedev napreduje na Ameriku sa juga. A u isto vrijeme njegovi tenkovi se kreću po Sibiru. On se zabavlja. Usput, zašto još ne osvojiti Japan? U ovoj igri možete ubijati i svoje saveznike. Napredna strategija. Primijenite šifru varalice i bit ćete jači od svog protivnika i po količini i po kvalitetu. Ne rat, već čisto zadovoljstvo. Evo mlaznih mašina bez repa, Amerikanci ne mogu ni da sustignu.
  Tačnije, stići tamo. I koristite radio-kontrolirane projektile! I maltretirati Amerikance. Medvedev zaista voli ovu igru. I pomerite trupe. Meksiko je zauzet. Američki gradovi padaju jedan za drugim. Takvo zadovoljstvo.
  A na istoku tenkovi serije "E"-U ulaze u Indiju. Ali šta im se Britanci mogu suprotstaviti? Štaviše, Treći Rajh je već akumulirao resurse i proizvodi najmoderniju tehnologiju bez lažnog koda.
  Ali Medvedev je odlučio da malo unapredi Panter. Evo prvog regularnog "Pantera" - prednji oklop od 80 - 110 mm, bočni oklop od 50 mm, top od 75 mm, dužina cijevi 70 EL, motor od 650 konjskih snaga. Ovdje je "Panther"-2 s prednjim oklopom od 120 do 150 milimetara, 60 mm bokova, 88 mm topom sa dužinom cijevi od 71 EL i motorom od 850 konjskih snaga. Da, ozbiljan auto. I teži je ne četrdeset pet, već pedeset tona i kraće je siluete.
  Ali "Panter"-3. Prednji oklop od 150 do 200 milimetara, bočne strane 82 milimetra, pištolj od 88 milimetara s dužinom cijevi od 100 EL i motorom od 1200 konjskih snaga - težina 55 tona. Slažem se, takav automobil je općenito super protiv Shermana.
  Ali postoji "Panther"-4. Ima prednji oklop od 200 do 250 mm na kosinama, a bočni oklop od 160 mm. top kalibra 105 mm sa dužinom cijevi od 100 EL. Ovo je već čudovište teško 65 tona i niske siluete. Gasnoturbinski motor od 1500 konjskih snaga. Naravno, odličan serijski razvoj, sposoban da se bori čak i sa sovjetskim IS-7. Štaviše, IS-7 nije bio masovno proizveden.
  Ali postoje jače mašine. Pokretanje "Panther"-5, prednji oklop trupa 250 pod uglom od 45 stepeni, čelo kupole 300 mm pod uglom, strana 210 pod uglom, top 128 mm na 100 EL, težina naprednijeg tenka 75 tona, 2000 konjskih snaga snaga gasne turbine motora . Mašina superiorna u odnosu na sve sovjetske i američke modele. Sposoban da probije IS-7 sa borbene udaljenosti i izdrži udarce u glavu. "Panther"-5 je generalno vrhunska tehnologija. SSSR nema ništa jače od IS-7. I Nemci takođe imaju pet vrsta tigrova.
  Nakon što je zauzeo veći dio američke teritorije, Medvedev je odlučio otjerati i Tigra. Pa, "Tigar" je prvi koji svi znaju. Prednji oklop je 100-110 milimetara gotovo bez nagiba, a bočni oklop je 82 milimetara bez nagiba. A top od 88 mm, dužine cijevi 56 EL, je zaista tenk koji zavija. Za razliku od "Pantera", gdje se zapravo borila samo prva serija, a postojali su uzorci druge. Tenk "Tigar"-2 poznatiji kao "Kraljevski tigar".
  Prednji oklop: 120-150 mm na prednjoj strani trupa pod uglom od 50 stepeni, 185 mm na prednjoj strani kupole pod blagim uglom i 82 mm na bočnoj strani pod uglom od 60 stepeni. Dobro je zaštićen u čelu, nešto bolji od Tigra sa strane i ima top od 88 mm sa dužinom cijevi 71 EL. Od proizvodnih tenkova Drugog svjetskog rata, najbolji u pogledu naoružanja i prednje zaštite, težine 68 tona, motora 700 konjskih snaga - prilično slab u voznim performansama.
  "Tigar"-3 je dizajnersko vozilo. Prednji oklop je 150-200 milimetara pod uglom od 45 stepeni, prednji deo kupole je 240 milimetara pod uglom. Stranice od 160 milimetara sa kosim štitovima. Tri vrste različitog oružja: top 88 mm 100 EL, top 105 mm 70 EL i top 105 mm 100 EL sa motorom od 1000 1200 konjskih snaga. Gušćeg rasporeda i težine od 75 tona. Da, auto je ozbiljan i veoma opasan. I još snažniji prednji oklop "Tiger"-4 250 - trup nagnut pod uglom od 45 stepeni, čelo nagnuto 300 milimetara, bočne strane 210 milimetara, top 128 milimetara, 100 EL dužina cijevi, ili 150 milimetara dužina cijevi 150 milimetara, težina cijevi 516 500 gasnoturbinski motor konjskih snaga. Veoma moćan tenk.
  Ali još hladniji je "Tiger"-5. Prednji oklop: čelo trupa 350 mm pod uglom od 45 stepeni, čelo kupole 400 mm pod uglom od 50 mm. Stranice su nagnute 300 mm. 150 mm 100 EL top, ili 174 mm 70 EL top, ili 210 mm 38 EL top. Težina 100 tona, gasnoturbinski motor 2500 konjskih snaga. Najmoćnija mašina neće ni probiti IS-7 i kantarion. Ovaj bi se mogao iskoristiti protiv Amerike. Iako se mora reći da "Tigar"-5 nije ni bio u projektima u stvarnoj istoriji. Ali niko nije kriv što se rat tako brzo završio.
  Ali virtualna tenk igra se može poboljšati.
  Medvedev je počeo da juriša na američku prestonicu Vašington i najveći grad Njujork. Ovdje zaista možete raditi i pobijediti.
  Iako virtuelno. Ovdje Vašington gori i njemački tenkovi voze duž njega. I niko ne može zaustaviti Tigrove-5.
  Medvedev završava tvrdoglavi napad na američke prestonice i čini se kao pobeda. Ali ispred nas je i Japan.
  . POGLAVLJE br. 5.
  Šta bih drugo mogao da radim u igri? Ali porodica tenkova Lev nikada nije ušla u proizvodnju. Ovo su zaista čudovišta ovdje. Ali u Drugom svjetskom ratu ove mašine kasnijih serija bile su čak i suvišne. A još više protiv Japana sa svojim malim i srednjim tenkovima.
  Ali Dmitrij Medvedev je odlučio da ih malo otjera.
  Ovdje je prvi Lev tenk, koji postoji samo u projektima, a samo djelomično oličen u metalu. Prednji oklop trupa je 120 milimetara pod uglom od 45 stepeni, prednji oklop kupole je 240 milimetara pod uglom, bokovi 82 milimetra, top 105 milimetara, dužina cijevi 70 EL, cijeli 80 tona, motor je 800 konjskih snaga. Općenito, automobil koji se mogao pojaviti zajedno s Tigrovima i Panterima na Kurskoj izbočini. Sa vrlo moćnim oružjem za svoje vrijeme i odličnom zaštitom čela kupole. Ali, srećom, nije se pojavila. Projektno vozilo "Lev"-2. Čelo trupa je nagnuto 250 milimetara, čelo kupole je 300 milimetara. Stranice su nagnute za 200 milimetara. Pištolj ili 128 mm 100 EL ili 210 mm 38 EL. Težina 100 tona, motor 1800 konjskih snaga. Nema premca u svojoj moći. Superioran od IS-7, koji ga može pogoditi samo sa strane. Ali onda vozite dalje i pojavljuje se "Lav"-3, koji također juri čudovište. Prednji oklop trupa je 350 mm, kupole su 450 mm, sa bočnim nagibom od 300 mm na kosinama, top 150 mm na 100 EL, odnosno 175 mm na 70 EL, ili 210 na 56 EL, ili raketni bacač na 400 -mm. Težina 120 tona, motor 2500 konjskih snaga.
  Da, ovo je ogromna sila.
  Tenk "Lav"-4 je još jedno super čudovište. Prednji oklop trupa je 450 mm, prednji oklop kupole je 500 mm. Bočne stranice trupa i kupole su nagnute za 400 mm. Top od 175 mm u 100 EL, top kalibra 210 mm u 70 EL, raketni bacač 500 mm. Težina automobila je 150 tona, motor je gas turbina od 3500 konjskih snaga. Sa velike udaljenosti prodire u sve tenkove, uključujući IS-7 i američki T-93. A čak ni mornaričke puške ne mogu da ga probiju. Ovo je moćna mašina i sa dodatnim topom.
  Ali još moćniji Lev-5 je kralj tenkova. Prednji oklop trupa je 600 mm pod uglom od 45 stepeni, kupola je debljine 800 mm, bočne strane su 550 mm pod uglom. Top kalibra 210 mm u kalibru 100 EL, top kalibra 300 mm u kalibru 70 EL, raketni bacač 600 mm. Težina mašine je 200 tona, gasnoturbinski motor proizvodi 5000 konjskih snaga. Neprobojna za skoro sve vrste oružja, osim za rakete velike snage , posebno topove i bombe velikog kalibra. Sposoban da puca na bojne brodove i nosače aviona. Zaista super tenk.
  Pa, ukratko, ima se šta igrati. Medvedev vrši pritisak na Japan.
  Ali opet je prekinut.
  Zove direktor FSB-a i kaže:
  - Dmitrije Anatoljeviču, hoćete li održati konferenciju za novinare?
  Medvedev je odlučno rekao:
  - Ne još!
  - Zašto?
  Vd predsjednika je odgovorio:
  - Imam pravo da dajem intervjue ili ne! Pa sam odlučio da ga još ne dam!
  Direktor FSB je klimnuo glavom:
  - Za sada možete biti mirni! Intervju neće nestati! Ali tražićemo drugo mesto!
  Medvedev je primetio:
  - Svi, smirite se! Ako ništa drugo, vaša generalska penzija je velika! Možete živjeti i bez rada!
  Direktor FSB je iznenađeno upitao:
  - Zar nije šteta rastati se sa tako ogromnom moći?
  Medvedev je iskreno odgovorio:
  - Šteta, naravno, ali čovek se pokorava neizbežnom!
  Medvedev se ponovo vratio u igru. Bivši predsjednik najveće i resursima najbogatije zemlje na svijetu konačno se snašao u tome. A zašto ne igrati ako sada mogu bez toga. Iako je vršilac dužnosti šefa države.
  Ali kako izbjeći iskušenje da se posječete u takvoj igri? Pa, nemačke trupe su stigle do Čukotke. Srećom, pomicanje opreme u igri je mnogo lakše nego u stvarnosti. I odlaze u Kinu. I tamo su ušli u bitku sa Japancima. Naravno, koristeći šifru za prevaru, Medvedev je izbacio tenkove Lev-5 i bacio ih na samuraje. A ovo su zaista automobili super klase.
  Kako su samuraji slomljeni. Ali još uvijek nije granica savršenstva.
  Ali zašto, dok se Drugi svjetski rat ne završi, nije moguće provući kroz nivoe najteži njemački tenk "Miš"?
  Ovo je zaista preraspodjela savršenstva i kruna ljepote. Tačnije, šta se može dogoditi ako gigantomanija evoluira.
  Medvedev je počeo da tjera miševe.
  Miš tenk, tenk koji zapravo postoji u metalu, najteži od onih koji su zapravo bili oličeni u metalu, vozio se, pa čak i borio. Prednji oklop "Miša" je 150 mm na dnu trupa, 200 mm na vrhu trupa, 250 mm na prednjoj strani kupole i 210 mm na bokovima. Kao što vidimo, tenk je čak i u svojoj prvoj verziji neprobojan za sve serijske sovjetske tenkove u čelo, pa čak i sa strane. IS-2 i SU-100 nisu mogli probiti ovaj tenk iz bilo kojeg ugla. Samo je IS-7 mogao stvoriti probleme Mausu i zapravo se boriti protiv ovog tenka. Ali IS-7 se pojavio tek nakon rata i nikada nije ušao u proizvodnju. A "Miševi" su se već 1943. mogli boriti na frontu. Ovaj tenk ima dva topa: kratkocevni 75 mm i 128 mm 55 EL, sposoban da probije sve sovjetske tenkove osim IS-7 frontalno. Štaviše, IS-2 sa velike udaljenosti. Postojao je i top od 150 mm.
  "Miš" je bio težak 188 tona i imao motor od 1250 konjskih snaga, što je ipak nedovoljno. Sve u svemu, automobil je najjači za svoje vrijeme i nema mu premca.
  "Miš"-2 je dizajnersko vozilo. Savršenije. U stvarnoj priči, automobil je trebalo da bude niže siluete i lakši. Ali u igri je, naravno, automobil postao savršeniji, niže siluete, gušćeg rasporeda, ali još teži. Prednji oklop trupa Mouse je 2 350 mm. Prednji oklop kupole je 450 milimetara. Stranice 300 mm. Topovi su 75 mm duge cijevi i 150 mm 70 EL, ili haubica 210 mm, ili raketni bacač 400 mm. Težina 200 tona. Gasnoturbinski motor 2000 konjskih snaga.
  Mašina za igru "Miš"-3. Savršeno takođe. Prednji oklop trupa je 600 mm, kupola 800 mm, bokovi 550 mm. Topovi 88 mm 100 EL, za borbu protiv neprijateljskih tenkova i 210 mm 70 EL. Ili raketni bacač kalibra 550 mm. Težina rezervoara je 250 tona, gasnoturbinski motor je 4000 konjskih snaga. Tenk je gotovo neprobojan sa gotovo svim oružjem, osim najjačim.
  "Miš"-4 je nova evolucija gigantomanije i naprednija. Prednji oklop trupa je 1000 mm pod uglom od 45 stepeni, prednji oklop kupole je 1200 mm pod uglom. Stranice su nagnute 850 mm. Naoružanje: top 105 mm 10EL za borbu protiv neprijateljskih tenkova i sasvim dovoljan protiv gotovo svih vrsta vozila. Oružje 300mm na 70 EL, za uništavanje utvrđenja i redundantno za tenkove. Ili umjesto toga, bacač raketa kalibra 750 mm.
  Težina vozila je 350 tona, što nije toliko za ovakav oklop i oružje. Čak ni topovi bojnog broda ne mogu probiti takvo vozilo direktno. Samo direktan pogodak moćne krstareće rakete ili veoma velike bombe može uništiti takvu mašinu. Iz svih uglova neprobojna je za sve tenkove i samohodne topove Drugog svetskog rata. Motor je gasnoturbinski od 6000 konjskih snaga.
  Pa, "Miš"-5 je najviši nivo ove serije. Prednji oklop čela trupa je 1600 mm pod uglom, čelo kupole je 2000 mm, bočne strane su 1500 mm pod uglom.
  Top od 128 mm sa 100 EL za borbu protiv svih tenkova, sasvim dovoljan protiv svih marki uključujući IS-7 i raketni bacač 900 mm. Ostali pištolji su nepraktični. Ima desetak mitraljeza. Težina rezervoara je 500 tona. Gasnoturbinski motor od 10.000 konjskih snaga. Auto je, recimo, sam po sebi savršenstvo. Skoro ništa ne može da te udari u čelo. Super tenk...
  Međutim, ako neko misli da je nemoguće smisliti nešto bolje od "Mouse"-5, onda to uopšte nije tačno. Mašta autora dobre igre o Drugom svjetskom ratu je neograničena.
  Na primjer, postoji i "Rat". U stvarnoj istoriji, ovaj tenk drži rekord po veličini među svim projektnim vozilima, a bio je čak i delimično oličen u metalu.
  Tenk "Rat" ima prednji oklop od 400 mm, a bočni oklop je takođe blago nagnut. Naoružanje: četiri topa 210 mm, odnosno jedan top 800 mm i dvije haubice 150 mm, jedanaest protivavionskih topova. Težina je 2000 tona, dizel motori imaju ukupnu snagu od 10.000 konjskih snaga.
  Tenk "Rat"-2 je evolucija dizajna vozila sa naprednijim rasporedom. Prednji i bilo koji oklop od 800 mm, sa velikim uglom racionalnog nagiba. Naoružanje je jedan top kalibra 1000 mm i četiri haubice od 150 mm, šesnaest protivavionskih topova sposobnih za gađanje kopnenih i vazdušnih ciljeva. Težina 3000 tona, gasnoturbinski motori, ukupne snage 20.000 konjskih snaga.
  "Rat"-3 je još snažnija i naprednija mašina. Oklop 1200 - milimetara pod uglom. Naoružanje: jedan top 1250 mm i šest haubica 150 mm. Dvadeset protivavionskih topova sposobnih da pucaju na vazdušne i kopnene ciljeve. Težina 4000 tona, gasnoturbinski motori, ukupne snage 35.000 konjskih snaga.
  "Rat"-4 je još snažnija i naprednija mašina.Oklop od 1600 mm pod uglom. Naoružanje - jedan top 1600 mm i devet haubica 150 mm, dvadeset pet protivavionskih topova sposobnih za gađanje vazdušnih i kopnenih ciljeva. Težina 5000 tona, gasnoturbinski motori, poboljšani, ukupne snage 50.000 konjskih snaga.
  "Rat"-5 je najhladniji rezervoar. Oklop od 2500 milimetara sa svih strana. Naoružanje: jedan top kalibra 2500 mm. I petnaest haubica od 150 mm. Četrdeset protivavionskih topova sposobnih za gađanje vazdušnih i zemaljskih ciljeva. Težina 10.000 tona. Nuklearni reaktor kao motor, snage preko 100.000 konjskih snaga.
  Tenk je zaista najkul u igrici. I po težini i drugim karakteristikama.
  Pa, juriš na Tokio možete povjeriti "Rat-u"-5. Istina, toliko je skup da morate nekoliko puta pokrenuti kod za prevaru.
  Ali generalno, Medvedev može biti zadovoljan. Odigrao je temeljno.
  I konačno sam gledao "Rat"-5 u virtuelnoj stvarnosti. Kako igrati nepošteno dobro.
  Ali onda ponovo zovu Medvedeva.
  Ovaj put prvi potpredsjednik Vlade i vršilac dužnosti premijera je Siluanov.
  Rekao je tužnim tonom:
  - Izgubili smo Dmitrija Anatoljeviča! Skoro svi glasački listići su već prebrojani!
  Medvedev je duhovito primetio:
  - Bolje je dobro izgubiti nego loše pobediti!
  Siluanov je bio iznenađen:
  - Kako je to moguće?
  Medvedev je objasnio:
  - Da je Vitalij Kličko prvi put izabran za gradonačelnika Kijeva, njegovog povratka u ring ne bi bilo. Umjesto velikog šampiona, gradonačelnik bi bio smiješak!
  Siluanov se složio sa ovim:
  - Da, u pravu ste, Dmitrije Anatoljeviču! Kličko je imao prednost da izgubi... Ali na žalost vama nije bilo ni traga od takve prednosti!
  Medvedev je pevao kao odgovor:
  - Slobodan sam, kao ptica na nebu,
  Slobodan sam, zaboravio sam šta znači strah...
  Slobodan sam kao divlji vetar
  Slobodan sam u stvarnosti, a ne u snu!
  Siluanov promrmlja:
  - Da, vi ste samo pesnik Dmitrij Anatoljevič! O tebi se može pisati stihove!
  Medvedev je ozbiljno odgovorio:
  - U svakom slučaju, sada mogu mirno da radim svoju omiljenu stvar - da igram kompjuterske igrice! A prije toga, već dvadeset godina ovo sam mogao priuštiti samo na mahove!
  Siluanov tupo promrmlja:
  - U igricama?
  Medvedev je potvrdio:
  - Tačno igre! A dobro bi ti bilo da proučiš neku vojno-ekonomsku strategiju!
  Prvi potpredsjednik Vlade nevoljko je primijetio:
  - Više volim vežbu!
  Medvedev je u odgovoru prosiktao:
  - Prokleta je zla stvarnost, može te izluditi!
  Siluanov je hladno odgovorio:
  - Da li želite da pobegnete od stvarnosti sa svetom igrica? Pohvalno!
  Bilo je ironije u riječima v.d.
  Medvedev je rekao:
  - Da i tebi okačim zvezdu heroja Rusije!
  Siluanov je savjetovao:
  - Obesite se, gospodine predsedniče!
  Medvedev se nasmejao i odgovorio:
  - Možda je ovo dobra ideja! Inače, Putin je odlikovan samo posthumno!
  Vd premijera je odgovorio:
  - Hvala, gospodine predsjedniče!
  Medvedev je melodično nastavio:
  - Za glupe prazne oci...
  Siluanov je pevao:
  - Zbog činjenice da je sve moguće...
  Medvedev je završio:
  - Ali ne možeš da živiš!
  Vd premijera je odgovorio:
  - Ali ozbiljno, najverovatnije će me ukloniti! Izgleda da ćemo morati da se borimo!
  Medvedev je hladno odgovorio:
  - Ima mnogo mesta na Zemlji!
  Siluanov klimnu glavom i progunđa:
  - Ukratko, gospodine predsedniče, obećali ste mi zvezdu heroja!
  Medvedev je iz sveg glasa viknuo:
  - Pripremi dekret!
  Donijeli su mu još jedan nagradni papir. Kao, napišite v.d.
  Istovremeno, Medvedev ju je nagradio gomili ljudi. Upoznaj naše!
  Eh, već je kasno, a vd predsjednika Rusije je zaspao.
  Sanjao je o drugoj alternativnoj istoriji. Carska vojska, predvođena Kuropatkinom, bori se da oslobodi Port Arthur. Ali sam Medvedev se pojavio na borbenom robotu, sa laserima i termokvark školjkama veličine makovog zrna, ali smrtonosnim koliko i bombe bačene na Hirošimu.
  I kako se Medvedev može boriti protiv Japanaca svojim borbenim robotom? Kako su samuraje rastrgane na hiljade. I kako su laseri i blasteri ušli u upotrebu.
  I klali su Japance, konkretno njih. I ispilio ga na komade. I to je uništilo njihove redove.
  Medvedev, koji je izgubio tron, uživao je u borbi. On kosi ove samuraje koji su se usudili da uzdrmaju sveti kraljevski tron.
  Ali da li je zaista loše, da kažem iskreno, da li je to bilo pod carem?
  Neka Bog podari svakoj zemlji takvog cara kao što je Nikolaj II. Ovo je pravi primjer inteligentnog vladara, a ujedno i intelektualca.
  Šteta što ga je iznevjerila takva nebića kao što je Kuropatkin. A sada je Medvedev preuzeo Japance. I hajde da ih mlatimo. A to je vrlo hrabro.
  A laserski zraci pokoše samuraje na hiljade. Još nekoliko minuta borbe, i
  Japanske vojske nema.
  Šta su jeli samurajski džentlmeni? A sada možda možemo početi raditi na vašim brodovima.
  Medvedev je podigao borbenog robota u vazduh i jurnuo na položaje flote Toga. Šta on misli da može učiniti sa ruskim vitezom?
  A ovako brzo juri termokvark robot. Sada je već iznad mora. I hajde da potopimo flotu Toga. Izrežite armadilose, krstarice i druga živa bića.
  Ovako... Šta ako bacimo i mini-termokvark bombu?
  I novi heroj je napušta. Talas se diže i tone brodove zemlje izlazećeg sunca.
  Medvedev iz sveg glasa viče:
  - Za Rusiju Nikola,
  Sve ću Japance raskomadati!
  I opet, vršilac dužnosti ruskog predsjednika pada u ekstazu.
  Sjajno je boriti se sa takvim robotom.
  Hajde da udavimo svoje samuraje... I neće biti Cushime, Japanci neće imati na čemu da se bore.
  Poslednji samurajski brodovi već tonu. Kakva je ovo pobeda!
  Ali još uvijek postoje dijelovi zemlje izlazećeg sunca koji blokiraju Port Arthur. Moramo se zaista pozabaviti njima. Da riješi sve protivnike carstva cara Nikole.
  Medvedev oduševljeno peva:
  - I samuraj je odleteo na zemlju,
  Pod pritiskom čelika i vatre!
  I hajde da uništimo trupe koje su opkolile Port Arthur. Zaista se dogodilo da je pala moćna tvrđava. A Rusija je dobila šamar. I što je najvažnije, bilo je gore od Krimskog rata. Tamo je carstvo cara Nikolaja II izgubilo od koalicije Engleske, Francuske, Turske i Kraljevine Sardinije. I izgubila je dostojanstveno. A evo i Japana kojeg niko nije smatrao ozbiljnim rivalom.
  Neka Rusija ne trpi poniženje. Možda je zbog toga Staljin, tako oprezan i suzdržan u vanjskoj politici, otvorio drugi front na Dalekom istoku protiv Japana. Zaista, samuraji su previše ponizili carsku Rusiju.
  Za to ih uništite sićušnim termokvark bombama i spalite ih laserima.
  Da se ne usuđujem da pobedim Rusiju! O, daj Bože da Zelenski bude uspešan kralj.
  Opet su Rusi i Ukrajinci ujedinjeni, a uskoro će im se pridružiti i Bjelorusi.
  I postojaće trojstvo Slovena!
  Medvedev je dokrajčio Japance kod Port Arthura, i pojurio dalje... Rusija je porazila Japan. Zauzela je Koreju, Mandžuriju, Kurilska ostrva i Tajvan. Takođe je primorala Japance da plate veliku odštetu.
  Car Nikolaj II je ojačao svoju poziciju, nije se pojavila revolucija i nepotrebna misao.
  Carska Rusija je nastavila da se kreće preko Kine. I njegova ekspanzija na istoku.
  Ali, Kajzerova Njemačka, uprkos činjenici da je carska Njemačka postajala velika sila i rasla još brže i više nego u stvarnoj povijesti, ipak je išla naprijed i ušla u Prvi svjetski rat.
  Da, na dva fronta.
  Pa, sada je Medvedev preuzeo zadatak da uništi Nemce. Nemaju razloga da vrijeđaju cara-oca.
  I kako pogađa neprijatelje laserima. I hajde da ih mlatimo u istočnoj Pruskoj kao uragan. Medvedev puca na njemačke trupe koristeći lasere i snopove gravitacijske energije.
  U isto vrijeme pojavile su se i djevojke. Naravno u bikiniju. Alenka i Nataša. I neka Švabe seku svjetlosnim mačevima.
  Da, caru Nikolaju Velikom, nacisti tako nešto nisu ni sanjali. Šta planiraju protiv vas, očevi?
  Medvedev peva agresivno:
  - dinje, lubenice, pšenične lepinje,
  Velikodušna, prosperitetna zemlja...
  I sjedi na tronu u Sankt Peterburgu,
  Oče caru Nikolaju!
  Datum inauguracije je ranije odgođen. A Medvedev je bio potpuno prepušten sam sebi. Kao, dok se družiš sa djetetom.
  Medvedev je takođe posthumno dodelio Andropovu zvezdu Heroja Rusije. Što je vjerovatno trebalo uraditi ranije. I izdao je dekret o izgradnji spomenika Andropovu.
  Istovremeno, vršilac dužnosti predsednika je takođe vratio Ježova i Jagodu. Zašto se ovde ceremonijal?
  Zatim je uspostavio novi red nazvan po Bobbyju Fišeru. Ali ne možete ništa reći da je bio sjajan šahista. I ne samo sjajan, već i skandalozan. Želeo je da bude iznad svih ne samo u šahu.
  I takođe tri stepena: bronzani, srebrni i zlatni!
  I naravno, pre svega, Dmitrij Medvedev je dodelio ovaj orden: Gariju Kasparovu, Anatoliju Karpovu i... braći Kličko!
  Istovremeno, Dmitrij Medvedev je ustanovio Orden Vladimira Klička. Takođe zanimljiv potez. Tri nivoa: bronza, srebro, zlato.
  A tu je i Svyatogorov red, briljantno rješenje.
  Medvedev upravlja i pedala. I opet izmišlja ovo. Ovo je medvjed. Medved svim medvedima.
  I ima nove ideje. Na primjer, svakom Rusu dajte novi auto.
  U međuvremenu idite i igrajte se na kompjuteru. Ono što je Medvedev najviše želeo. Dakle, sada je uključio novu strategiju. Rat različitih nivoa. To je ono o čemu je predsjednik, čak i bivši, želio da se igra.
  Počinjete sa pet radnika i po hiljadu jedinica: ugalj, gvožđe, kamenje, nafta, hrana, zlato.
  I hajde da prvo napravimo društveni centar za proizvodnju novih radnika. Tada počinjete da razvijate rudnike i poljoprivredu.
  Prije svega, naravno, nabavka hrane kako bi se što bolje prilagodili radnici.
  Medvedev ima najmoćniji, najmoderniji kompjuter. I možete proizvesti mnogo jedinica.
  Gradiš sebi grad i nove trgovačke centre. Novac, naravno, u početku predstavlja problem. Dok ne napravite kovnicu novca, pijacu, akademiju nauka, itd.
  Ali Medvedev zna univerzalan način da se obogati. Zaposlite više poljoprivrednih radnika i kupujte resurse za kruh. Tržište je veoma jeftino za izgradnju. A onda ste uštedjeli, kupili akademiju, napravili pilanu i napravili nove rudnike. A onda još... I poteklo je zlato - najskuplji proizvod. Pogotovo kada je to učinila kovnica. I tada će biti moguće poboljšati bunare. Ovako novac teče mnogo zabavnije. Može se koristiti za poboljšanje. Nove testere, nove poljoprivredne mašine, melioracije, istraživanja đubriva. Nova vrsta pluga...
  Dalje, produbljivanje bunara i ubacivanje novih radnika. Nove farme. Proizvodnja mesa. Izgradnja kuća. Do kuća doktora, policajaca, bunara, pijaca, arhitekata, vatrogasaca. I tako dalje... Naplata poreza. Nova poboljšanja u iskopavanju zlata. I razvoj novih prostornih i radnih zgrada.
  A novca je već sve više... Ima viškova i možete krenuti u izgradnju baraka.
  Igra je zanimljiva i izazovna. Grad raste. Još nema rata. Ovdje možete uspostaviti mirnodopsko vrijeme, a izabrati slabijeg neprijatelja... Zapravo, Medvedev još gomila snagu u vojno-ekonomskoj strategiji.
  Vojna akademija je izgrađena. I počinjete da formirate trupe. Konjica, pešadija, bacači plamena, minobacači i druge snage. Naravno , artiljerija. Ili čak opet, poboljšanjem bunara rezervoara. Prvi automobili su, naravno, lagani i primitivni, ali se mogu voziti.
  Medvedev se zaneo.
  Igra je progutala predsjednika. Gradite sebi sve više novih kuća. Oni uključuju školu pisara, biblioteku i zabavu različitih nivoa. Bilo da se radi o muzičarima, plesačima, žonglerima, senet igračima, zoološkim vrtovima. Ili neki drugi kazino.
  I, naravno, hramovi raznim bogovima.
  Da, postoji mnogo različitih religija u carstvu. Najbolje je graditi različite hramove.
  A ovdje je sve drugačije. I džamije, crkve, bogomolje, budistički hramovi, stupe, paganski bogovi.
  Da, bogata misija. Također gradite mostove kada prelazite rijeku.
  Ima puno posla. Također organizirajte festivale za različite religije kako se bogovi ne bi uvrijedili.
  I tako bez prekida. I rad na Akademiji nauka se nastavlja, sad jedno poboljšanje, pa drugo. Ili lijek protiv glodara ili protiv insekata - sve što poboljšava poljoprivredu, pojavljuju se traktori.
  Čak i bogovi šalju dobre žetve. Tako možete otjerati tenkove i fabrike aviona. Počevši od lakih aviona, možete doći do atomskih bombardera. A broj jedinica stalno raste. Već je dostigao sto hiljada.
  Medvedev igra i promoviše nove tehnologije. Još nema straha. Ne morate se boriti, možete podići indeks prosperiteta i kulture za svoj narod. I ovo je takođe važno. Ali sada ima dovoljno novca i sredstava.
  Ono što je još bolje u igri je da se bunari ne iscrpljuju. Možete zauvijek izvlačiti resurse.
  I izgradite nove gradove na mapi... Ili se čak prepustite piramidi ili nekom drugom svjetskom čudu.
  Medvedev takođe pravi nove kasarne. Istina, obilje trupa smanjuje indeks prosperiteta. Tu, naravno, nastaje problem. Ali za sada se nema s kim boriti... Ali mogu se uvesti nove tehnologije da tenkovi i avioni budu brži. I dovedite teške bombardere.
  Međutim, zašto, već posjedujući srednje tenkove, ne zarobiti neprijatelja na nivou srednjeg vijeka?
  A Medvedev, nakon što je proizveo više tenkova i istovremeno poboljšao njihove parametre, brzo napada susjednu zemlju.
  I avioni odozgo. I da bombardujemo neprijatelja svom snagom. Kišu napalmom na njega.
  I to nije igra po pravilima.
  Medvedev je uživao u uništenju srednjovjekovnog grada. A onda cijela zemlja sa svojom primitivnom vojskom. Uživao je i pobijedio, iako su njegovi avioni i tenkovi imali manja oštećenja. Ovako se pokazalo da je zahvat relativno lak. I onda opet gradiš grad na osvojenoj teritoriji...
  A tvoji tenkovi su već teški. Moguće je pričvrstiti i antinuklearnu zaštitu i aktivni oklop.
  Medvedev je već igrao deset sati, a oči su mu bile umorne i počele da se lepe. Vršilac dužnosti je zaspao.
  U početku se Medvedev vrtio okolo u nečemu nejasnom. Ali to nije dugo trajalo. A onda je ultramoderni tenk T-95 poleteo uzbrdo. Već je bila kasna jesen i kiše su udarale o oklop.
  Medvedev je rekao:
  - Odlučujući dan bitke za planinu Vysokaya! Ta planina koja je ključ cjelokupne odbrane Port Arthura. Danas je tačno 21. novembar, odnosno 4. decembar po novom stilu. - Profesor je bijesno udario šakom po oklopu i uzviknuo. - Ali neće biti zauzimanja planine Visoke! Pacifička eskadrila će živjeti!
  Japanci su skoro zauzeli planinu Vysokaya. Uvlačili su se kao mravi, u gustim potocima sa svih strana. T-95 je otvorio vatru iz brzometnog topa kalibra 152 mm.
  Alenka je pritisnula dugme džojstika, a automatski top pogodio je Japance kao protivavionski top. Snažne visokoeksplozivne fragmentacijske granate su jednim udarcem uništile stotine Japanaca.
  Nataša je zauzvrat pucala iz osam teških mitraljeza. Takođe sam radije koristio džojstik.
  Medvedev je vozio tenk, supermašina se samouvereno penjala po strmim padinama, a gusenice su slamale ratnike Zemlje izlazećeg sunca.
  Margarita je zviždala i rekla:
  - Mi stvaramo istoriju!
  Vršilac dužnosti predsjednika ljutito je potvrdio:
  - Svakako! Ni pod kojim okolnostima nećemo dozvoliti da se Port Arthur preda!
  Alenka je, pucajući iz pištolja, ispalila dvadeset metaka u minuti, ispljunuvši projektil povećane razorne snage težak pedeset kilograma. U jednoj minuti, tona metala i eksploziva eksplodirala je precizno.
  I devojka je pogodila veoma precizno.
  I mitraljezi, od kojih svaki ispaljuje pet hiljada metaka u minuti. Ili četrdeset hiljada velikih metaka, u kratkom vremenskom periodu. I kako su prihvatili samuraje? Kako su počeli da ih pritiskaju.
  Alenka je čak pevala:
  - I neprijateljsko jato polete na zemlju, pod pritiskom čelika i olova!
  Ruski tenk je radio agresivno. Ovdje je posjekao hiljadu Japanaca, evo drugog. Uklanjanje ih u slojevima.
  Nataša se kikotala i pevala:
  - Za slavu Rusije! Nikada ne zaboravimo Otadžbinu!
  I opet puca iz mitraljeza smrtonosnog kalibra. A hiljade Japanaca leže mrtvi.
  Medvedev je uzeo i prosiktao:
  - Car Nikola! Bićeš sjajan.
  I zgnječimo nedovršene samuraje pod gusjenicama.
  Margarita je logično primijetila:
  - Nikolaj II bi mogao biti najveći od careva. Imao je sve šanse da od Kine napravi rusku provinciju - Žuta Rusija!
  Medvedev je udario samuraje, pojurio preko njih kao gusjenice i rekao:
  - Neka bude tako!
  Granata za granatom je izletjela. Množili su se kao kvazi-materija, zahtijevajući mnogo manje energije od stvarnog povećanja atoma i molekula.
  Alenka je, pritiskajući dugmad džojstika svojim gracioznim prstima, čak uzviknula:
  - U ime ruskih careva!
  . POGLAVLJE br. 6.
  Pištolj je urlao i urlao. Iako, ne tako glasno, ali prigušeno, moglo se razgovarati.
  Margarita je pitala v.d.
  - Šta, broj granata je beskonačan?
  Medvedev je odgovorio:
  - Kvazimaterija ne zahteva mnogo energije za stvaranje. A punjenje termonuklearnog reaktora vodom je jednostavno kao ljuštenje krušaka!
  Margarita zviždi:
  - Da, ovo je briljantno! I na ovaj način možete napraviti čokoladni sladoled!
  Medvedev se usprotivio uz uzdah:
  - Ne još, ali vrlo brzo, da! Šteta što do sada dobijamo samo kvazi-materiju!
  Alenka, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, osmehujući se krupnim tigrica zubima, primeti:
  - Ova sposobnost stvaranja materije je takođe kvazibožanska!
  Medvedev se nasmejao. Sve je manje Japanaca bilo oko planine, a sve više leševa. Samuraj je pokušao da puca na tenk, ali uzalud. Granate su se odbijale od oklopa poput kapi kiše.
  Vršilac dužnosti predsjednika je primijetio:
  - A čovjek je stvoren na sliku i priliku Božiju.
  Alenka je, ispalivši smrtonosne granate, primijetila:
  - Ako je i dalje kreiran. Možda smo mi ljudi najinteligentnije, najjače i najmoćnije biće u svemiru!
  Medvedev je logično predložio:
  - Utoliko je potrebnija konsolidacija čovečanstva! Trebalo bi da se ujedinimo! Tada nećemo znati tugu i poraz!
  Natasha je samouvjereno izjavila:
  - Carsko carstvo je sposobno da ujedini sve! I ujedinite sve, bez izuzetka, u monolit!
  I djevojka je opet pucala iz mitraljeza. Nadjačavajući Japance koji pokušavaju da uđu sa lijevog boka. Granate nisu oštetile tenk T-95. A topovi su, također iz daljine, ili promašili, ili su im granate bile neefikasne. Štaviše, ni u jednoj zemlji na svijetu nema oklopnog oružja. A u takav tenk ne možete tako lako prodrijeti. Njegova odbrana je vrhunska.
  I mitraljezi kose, a granate se bacaju. I rade sve konkretno, i to vrlo smrtonosno.
  Nataša se zakikota i reče:
  - Mnogi Japanci će nestati!
  Alenka se složila sa ovim:
  - Jako puno!
  I bljesnula je svojim safirnim očima. I ima toliko različitih stvari o ovoj djevojci, pravom terminatoru.
  Ratnici pucaju. I samuraj krvari. Četrdeset hiljada metaka i tona granata u minuti, ovo je vrlo velika razorna sila.
  Natasha napominje:
  - Mi smo ratnici koji trpe tešku smrt!
  Alenka se složila sa ovim:
  - I ne samo smrt, već izvor moći u čitavom svemiru!
  Margarita je razborito primijetila:
  - Ako carska Rusija osvoji ceo svet, onda će svi ratovi u istoriji čovečanstva biti okončani jednom zauvek!
  Medvedev se složio:
  - Naravno bebo! Nikome nisu potrebni ratovi! Ali čovečanstvo se mora ujediniti!
  Nataša je prosiktala od radosti pantera koji ubija bika:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo!
  I pustila je iskre iz očiju! Ovo je devojka! Sadrži plamen vatre, leda i čelika.
  Ali sada poslednji Japanci umiru. I nema ko drugi da juriša na planinu. Više od pedeset hiljada ubijenih ratnika Zemlje izlazećeg sunca ostalo je ispod planine Visoke.
  Bitka je gotova.
  Četvorica su se smjestila na brdu, a Medvedev je primijetio:
  "Bolje da za sada ne razgovaramo sa garnizonom." Generalno, šta ćemo da radimo?
  Alenka je predložila:
  - Još uvek ima mnogo Japanaca. Hajde da uništimo celu Nogi vojsku.
  Margarita se spremno složila sa ovim:
  - To je to! Iscedićemo sve samuraje! I bit će sjajno!
  Medvedev se nacerio i primetio:
  - A naš tenk može i plivati pod vodom i ispaljivati granate. Potopimo japansku flotu!
  Nataša je zacvilila od oduševljenja:
  - To je to! Tako je, hajde da uzmemo i zbrišemo sve samuraje na moru.
  Japanska eskadrila je upravo započela svoj sljedeći napad bombardovanja. Granate su letjele, uključujući i topove od jedanaest i dvanaest inča. A ovo je, vidite, ozbiljno.
  Tenk je jurio prema obali. Alenka je, lupkajući prstima po karoseriji automobila, primetila:
  - Dobro, na more. Ali kako bismo mogli dati inicijativu Japancima na kopnu?
  Margarita, koja je imala neka saznanja o ratu, prisjetila se:
  - Imali smo mitraljeze, a puška Mosin je bila mnogo pouzdanija i efikasnija od japanske. A ako nije sve uspjelo na moru, onda na kopnu samuraj nije imao šanse!
  Alenka je ljutito pomicala bosom nogom po podu i promrmljala:
  - Izdaja! Trivijalna izdaja!
  Natasha je predložila:
  - Obesićemo sve!
  Cisterna je ušla u vodu. Sa strane su se pojavili propeleri koji su upravljali mašinom. Evo prve mete: japanski razarač. Natasha je svojim tankim prstima pritiskala dugmad džojstika.
  A granata je smrtonosnom snagom udarila u samo dno broda. Okrenuo je oklop.
  Razarač je dobio još jednu granatu. Nataša je ponovo pritisnula nožni prst.
  A onda se Japanac udavi.
  Alenka se zakikota:
  - Hajde da se naizmenično udavimo! Mitraljezi nisu baš efikasni pod vodom!
  I djevojka je pritisnula džojstik, ovoga puta poslala granatu u dno razarača.
  Margarita je sa osmehom odgovorila:
  - Pa, imamo dame!
  Nataša je ponovo poslala granatu i viknula:
  - U ime Rusije, neka je pobeda!
  Alenka je ispljunula školjke. Razrezala je dno broda Zemlje izlazećeg sunca i primetila:
  - Ipak, carska vlast u Rusiji nije bila tako loša kako je propaganda tvrdila.
  Margarita se složila sa tim i rado je progovorila, pogotovo što on ionako nije imao šta da radi.
  - Za vreme cara Nikolaja II Rusija je uvela zlatni standard novca. Valuta carstva postala je najčvršća i najstabilnija na svijetu. Cijene su također ostale praktično nepromijenjene. A za cara Nikole isplata je dostizala trideset sedam rubalja mjesečno. Zapravo, Rusija je postala jedna od vodećih zemalja u svijetu po životnom standardu. Industrijska proizvodnja je postala četvrta u svijetu.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedev je nakon spavanja počeo da se igra na računaru. U ovom slučaju, on se rezao kako bi nastavio sa strategijom. Ojačana snaga izvodila je napade. Vršilac dužnosti predsjednika Rusije bacio je tenkove u borbu.
  I teška.
  Još uvijek je dobra igra. Malo sam ga vozio i dobio tenkove teže od sto tona. Kada je bio predsednik, Medvedev je želeo da razvije tenkove teže od sto tona. Ali Putin to tada nije dao. Ali ideja je izgledala primamljivo. Super teška vozila. I šest vrsta automobila. Preko pet i sto tona.
  Ali sada Medvedev baca tenkove sa nuklearnim motorima u borbu. I razbija odbranu zemalja srednjeg nivoa. I opet hvatanja. Da, super... Da malo olakšaš, poveži vojnog savjetnika. I zajedno s njim vodite uništavanje neprijatelja. I njegovo hvatanje.
  Evo ti osvajaš još jedno carstvo... Ovdje je rat ozbiljniji, ali ga vodi vojni savjetnik Napoleonovog nivoa. Dakle, možete samo gledati i postaviti svoje carstvo sa ekonomistom Stolypinovog nivoa.
  A Medvedev je, nakon što je nekoliko sati sedeo za kompjuterom sa ogromnim ekranom, počeo da hrče.
  Predugo je bio neispavan.
  Alenka je pucala na Japance. Pošto je ovaj put potopila kruzer, pevala je:
  - Mi smo najjači na svetu,
  Potopićemo sve naše neprijatelje u toalet.
  Otadžbina suzama ne veruje,
  A mi ćemo zlim oligarsima dati mozak!
  I djevojka se nasmijala. I zubi su joj blistali od bisera!
  Medvedev je predložio:
  - Pošto se rat sa Japanom završi pobedom, ekonomski rast Rusije će biti još veći! I carsko carstvo će postati najbogatija zemlja!
  Alenka je potopila još jedan razarač i siktala:
  - Uvek smo bili bogati! Nije bilo dovoljno reda!
  Nataša je udarila u bojni brod Zemlje izlazećeg sunca i primetila:
  - Ni po čemu nismo bili inferiorni u odnosu na Nemce u Prvom svetskom ratu. Ali zbog pete kolone smo propustili pobjedu!
  Alenka je poslala još jednu granatu u oklopnikov trbuh i izjavila:
  - Svakako! Za sve je kriva peta kolona. Tokom Prvog svetskog rata Nemci nisu mogli ni da priđu Minsku i bili su potučeni u Galiciji. A pod Staljinom su već vidjeli Kremlj kroz dvogled. Šta to znači?
  Nataša je ispalila još jednu granatu na dno bojnog broda i promrmljala:
  - Izdaja! Nedostajala nam je ovakva pobeda!
  Margarita je također smatrala potrebnim podsjetiti:
  - Da nije bilo izdaje, dobili bismo u posed Carigrad i Malu Aziju, kao i izlaz na Sredozemno more. A toliko smo izgubili zbog izdaje i pete kolone!
  Alenka je ispalila još jedan projektil:
  - Da, ovo je peta kolona! Koliko nevolja ona izaziva! Rusko carstvo je jedinstvena cjelina koja bi se mogla proširiti na cijeli svijet i ujediniti čovječanstvo!
  Natasha je agresivno promrmljala:
  - Svakako! Mogao bih i sigurno bih uradio sve! I da čovječanstvo bude ujedinjeno i nepobjedivo!
  Djevojka je poslala još jednu granatu, nakon čega se bojni brod konačno razdvojio. I Japanci su se udavili.
  Margarita je s uzbunom u glasu primijetila:
  - Pogledaj šta se sada dešava u svetu? Rusija i SAD su na ivici rata. A Kina je prenaseljena i totalitarna. Nema reda i blagostanja na svijetu!
  Nataša je poslala novu granatu, ovog puta krstarici, i pristala:
  - Nema reda na svetu! Treba nam jedinstveno upravljanje!
  Alenka je ispalila granatu i klimnula u znak slaganja:
  - I takva vlada bi mogla postati carsko carstvo! Autokratija Rusije je garant globalne stabilnosti i prosperiteta!
  A djevojka je poslala još jednu granatu, koja je konačno rascijepila krstaš.
  Japanci su očigledno poludeli. Pucali su neselektivno, ne shvatajući ko ih davi.
  Treba napomenuti da na kopnu Japan nije imao veliku prednost u brojkama. Čak iu stvarnoj istoriji, izgubila je mnogo više među poginulima i ranjenima nego Rusija.
  No, na moru su brodovi Zemlje izlazećeg sunca, proizvedeni u Britaniji i SAD-u, bili nešto bolji od ruskih, uglavnom domaće proizvodnje.
  Ali čak i ovdje je kvalitativna superiornost Japanaca prilično beznačajna. A Rusi pucaju, možda, preciznije.
  Nataša je, ispaljivajući i potapajući još jedan razarač, uznemireno primijetila:
  - Zaista, Rusija je pobedila jače protivnike. Na primjer, Napoleon!
  Alenka je, nakon što je poslala granatu na oklopnu krstaricu, dodala:
  - O da! Napoleon je bio genije! I bio je jači, ali smo ga pobijedili!
  Margarita je teško uzdahnula i progunđala:
  - Izgubio od Japanaca. Ovo je tako dosadno i uvredljivo!
  Alenka se složila sa ovim:
  - Veoma dosadno! Nažalost, zbog toga je završila era dinastije Romanov. Epoha je slavna, herojska, sa osvajanjima i pobedama. I iako nismo imali svog Džingis-kana, mi smo se uzdizali još od vremena Ivana Kalite.
  A djevojka je poslala još jedan, vrlo smrtonosni projektil. I oklopna krstarica se podelila na dva dela.
  Nataša je nastavila i jednom granatom potopila drugi razarač. A samuraji imaju mnogo razarača.
  Ratnik je pitao momke:
  - Ali pitam se zašto u istoriji sveta nijedna od imperija nije postigla apsolutnu moć?
  Alenka je ponovo poslala granatu u stomak drugog razarača i izjavila:
  - Da, stvarno, zašto? Svi su pali. I Perzijsko carstvo, i Aleksandar Veliki, i Rimsko carstvo. Zašto niko nije ujedinio čovečanstvo?
  Nataša je frustrirano lupila nogom. Potopio drugi brod i rekao:
  - To je to! Džingis-kan je stvorio carstvo koje bi moglo slomiti cijeli svijet. Ali nakon njegove smrti, njegovi sinovi i unuci izveli su obračun i rasparčali carstvo. Samo je carska Rusija, sa svojim unitarnim sistemom, bila takva zemlja da je mogla postojati mnogo vekova i širiti se dok nije progutala čitav svet!
  Alenka je bljesnula očima i izjavila, potapajući još jedan razarač:
  - Slava velikom carstvu cara Nikole! Nećemo dati vlast nelegitimnim boljševicima i privremenoj vladi!
  Nataša je takođe poslala granatu u brod. Potopila je Japance i zapjevala:
  - Bože čuvaj kralja,
  Jaki suveren
  Vladaj za slavu,
  za našu slavu!
  Vladaj strahom svojih neprijatelja -
  pravoslavni caru!
  Vladaj slavom
  Na našu slavu!
  Djevojke su izgleda stvarno uzbuđene. Ovako su uništili samuraje, divićete se tome. A Medvedev je vozio svoj ubojiti podvodni rezervoar. Generalno, ovo je kul oružje. On potapa celu japansku flotu. Ali ovo je velika moć.
  Dvanaest, samo velikih oklopnih brodova, desetine manjih, uključujući i krstarice. Samo je više od šezdeset razarača. Potrebno je vrijeme da se sve ovo uništi.
  Natasha je, završavajući drugi brod, upitala Medvedeva:
  - Šta mislite, da li Bog postoji?
  Vršilac dužnosti se nacerio i odgovorio:
  - U kom smislu?
  Nataša je poslala novu granatu, dokrajčivši razarač, i napomenula:
  - Da, religije imaju mnogo verzija! Postoje i paganski i monoteistički! Ponekad počnete razmišljati o tome. A ti sumnjaš da Bog postoji kada je takva zbrka u učenjima!
  Alenka je razdvojila još jedan razarač i, kikoći se, primijetila:
  - Da, u tom smislu je teško povjerovati u Bibliju. Samo da se Bog tako ponaša. Čak je imao i favorite!
  Natasha je klimnula u znak slaganja:
  - To je to. Vjerujete da je jedan narod Božji narod? Ovo je očigledno nedostojno više inteligencije!
  Nakon toga, djevojka je počela potapati bojni brod velike tonaže. Ratnik je radio.
  Ali Margarita je izrazila svoje mišljenje:
  - Još uvek nije jasno kako je moguće da Bog pun ljubavi tako unakaže žene!
  Nataša je bila iznenađena:
  - Kako je ovo ruzno?
  Margarita je iskreno odgovorila:
  - Da, pretvara ih u starice! A šta može biti odvratnije od starice!
  Alenka je ispalila granatu u trbuh krstarice i izjavila:
  - Iz nekog razloga, po zemlji šetaju veoma gadne starice, što je i glupo i strašno ružno!
  Natasha je odmahnula glavom i podržala:
  - I nesimpatično! I nije estetski ugodan!
  Ratnik se nasmijao i namignuo svom partneru. Ona je tako cool i agresivna.
  Medvedev je ozbiljno primetio:
  - Zaista, starost je veoma loša. To ljude čini ružnim, slabim, ranjivim. Ali sa evolucijske tačke gledišta, ima neke prednosti!
  Alenka je bila iznenađena. Pogodivši još jedan razarač, upitala je:
  - Kakve bi prednosti mogle biti u ovom odvratnom stanju?
  Medvedev je ozbiljno odgovorio:
  - Ovo podstiče razvoj nauke i inteligencije. Da se osoba ne osjeća umorno, onda ne bi bilo potrebe da izmišlja automobil. Isto tako , slabost kandži i očnjaka dovela je do izuma noža. Hladna vremena i glacijalna vremena naučili su nas da palimo vatru. Bolesti su podstakle razvoj medicine. - Vršilac dužnosti je pogledao kako je Alenka pametno poslala još jedan japanski brod na dno, i nastavio. - Na mnogo načina, ljudske slabosti su stimulisale nauku. Nismo znali da letimo, ali smo pravili avione. I ovo je napredak!
  Nataša je poslala još jedan projektil i napomenula:
  - Napredak. Ali ipak, kada pogledate staricu, postaje tako odvratno. Zar je zaista nemoguće bez ljudske ružnoće?
  Alenka se složila sa ovim:
  - Čak i mladi ljudi mogu da izmisle avion. Zašto ispuniti prokletu starost? Ovo je strašno i odvratno!
  Margarita je pevala neumesno:
  - Neću se rastati od Komsomola! Biću zauvek mlad!
  A djevojka je pomjerila šaku po metalu.
  U međuvremenu, još jedan bojni brod je tonuo.
  Podmornički tenk je nastavio da potapa japansku flotu. Sam admiral Togo se našao u vodi i bio je primoran da pobjegne čamcem. Japan je imao veliku flotu, ali se suočio sa suštinski novim oružjem. A sada je bila potpuno poražena.
  Alenka je, nastavljajući da potapa japanske brodove, pokazala svoje zube, koji su bili veoma veliki i oštri, i predložila:
  - To je ono o čemu razmišljam. Naravno, mora postojati i estetika tijela. I nemoguće je da žene postanu ružne, mlohave kože i povijenih tijela.
  Nataša se, pošto je na dno poslala još jedan razarač, vrlo spremno složila sa ovim:
  - Naravno! To je ono na čemu nauka radi!
  Oba ratnika su bila veoma veselo raspoložena. Uspješno potapaju neprijateljsku flotu.
  Agresivne devojke su sposobne za velike podvige.
  Margarita je u međuvremenu izrazila svoju misao:
  - Religije su nastale i zbog slabosti čovjeka. Da je čovjek jači, ne bi bilo religija. I naravno, smrt i strah od smrti dovode do toga da čovjek traži utjehu za sebe!
  Alenka se prisjetila:
  - Učestvovao sam na seansi i video nešto neverovatno. Dakle, postoje parfemi!
  Natasha je, lukavo u glasu, primetila:
  - Nema ničeg iznenađujućeg u postojanju duhova! Na kraju krajeva, letimo u svojim snovima. To znači da postoji duša, i kao uspomena na letove!
  Medvedev je klimnuo u znak slaganja:
  - Da, postoji duša! U tom smislu, osoba je jedinstvena! Sada se možda možemo malo zabaviti!
  Japanska flota se topila. Podvodni rezervoar igrao je ulogu ubice. Margarita je bila malo tužna. Prvo se našla u ulozi statiste. I drugo, što je neugodno, ne možete sve dobro vidjeti kada ste pod vodom. Generalno, Petar je imao jake sumnje u Boga. Zapravo, zašto su nakon što su Rusi prihvatili hrišćanstvo, na njih pali razne nevolje. I mongolsko-tatarska invazija, a prije toga, feudalna rascjepkanost prinčeva. Ratovi između ruskog naroda.
  Tada je, konačno, od vremena Ivana Kalite, počeo preporod Rusije,
  Moskovija je jačala. Sve dok, na primjer, pod Ivanom Trećim konačno nije postala jedinstvena, centralizirana država. I zbacio tatarski jaram.
  Da, naravno, Rusija se uzdizala. Sve dok nisam naleteo u Japan.
  Ovo je označilo kraj istorije monarhije i dinastije Romanov.
  Međutim, monarhija je otišla, ali je autoritarizam ostao.
  Margarita je pažljivo pogladila Alenku po leđima. Djevojka je zadovoljno prednjala. Činilo se da uživa u tome.
  Medvedev je logično primetio:
  - Nema ništa loše u tome da muškarac voli devojku, a devojka voli muškarca. Ovo je sasvim prirodno. Ali u isto vrijeme, ljudi moraju održavati pristojnost.
  Margarita je nezadovoljno prigovorila:
  - Hajde da ne čitamo moral. Ne sviđa mi se ovo!
  Vršilac dužnosti predsjednika se nasmijao:
  - A ko voli! Ali moramo se suočiti sa istinom. Ljudi se u tom pogledu primjetno razlikuju od životinja!
  Margarita je klimnula u znak slaganja:
  - Da, veliki je jaz između nas!
  Alenka je sarkastično odgovorila:
  - I znaš, ja između tebe i majmuna ne primećujem veliku razliku!
  Margarita se nasmijala. Alenka je u međuvremenu potopila posljednji od dvanaest japanskih oklopnih brodova. Nakon toga, djevojka je primijetila:
  - Skoro smo završili sa neprijateljskom flotom!
  Medvedev se sarkastično nacerio:
  - Da, vi ste dobri radnici! A u stvari, sposobni su za mnogo! Općenito, volim djevojke ratnice - tako su seksi!
  Margarita se vrtela svojim tijelom i pjevala:
  - Delujem seksi, ja sam kao procesor! A ja se krećem kao robot - zvučni agresor!
  Nakon čega je student malo hrabrije pomilovao Alenku. Djevojka je dugim prstima pritiskala dugmad na džojstiku i izgledala je šarmantno.
  Kako su graciozni njeni pokreti.
  Margaritina mašta je prikazala princezu koja bosa hoda do odra. Ovo je tako romantično. A princeza je tako crvena. Skinuli su joj sav nakit i skupu haljinu. Ostala je samo kostrijet. Ali zatvorska uniforma dodatno ističe šarm njegovog slatkog, prijatnog, svježeg lica, poput ruže. I vatrena kosa. Kako je lijepa princeza koja ide na pogubljenje.
  A tamo se hiljade ljudi dave. Brodovi se raspadaju, stihije bjesne.
  I Japan trpi kolosalan, jedinstven poraz. Dakle, samuraji se očigledno moraju pokajati za svoje grijehe.
  Margarita je pomislila, u šta Japanci vjeruju? Koja je njihova religija? Oni su ipak pagani. Ali oni su porazili pravoslavnu Rusiju. Nakon ovoga razmislite čiji je Bog jači!
  I Mongoli su bili pagani, ali koliko su teritorija zauzeli.
  Margarita je pitala Alenku:
  - Reci mi, lepotice, kako ti se sviđa Rodnoverie?
  Djevojka se široko nasmiješi i, potopivši još jedan razarač, odgovori:
  - Vrlo dobra religija! Ima tako lepih bajki!
  Margarita je insinuirajuće upitala:
  - Misliš li na bajke? Ili možda svi ti ruski bogovi zaista postoje?
  Alenka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Možda postoje i vilenjaci i patuljci! Svašta se može dogoditi u našem svijetu. I teško je reći šta zaista postoji, a šta ne!
  Medvedev je logično primetio:
  - Donekle, sve u našem svijetu postoji. Sve naše misli, snovi, želje su ono što ostavljamo iza sebe. Imam vrlo zanimljivu teoriju o hipernoosferi, u kojoj postoji apsolutno sve što su ljudi ikada izmislili. To jest, misao postoji zauvek. A ona ostaje u nekim drugim, paralelnim svetovima.
  Dmitrij Medvedev se probudio iz sna. I ponovo je preuzeo svoj temeljni posao, tačnije izgradnju carstva.
  I opet osvajanja...
  Prvo sastavite novi tenk težak hiljadu tona i lansirajte ga na neprijateljske položaje. Ne, naravno, ne samo jedan, već veliki broj.
  I kreću se preko strane teritorije. A na vrhu su i avioni sa atomskim bombama. A šta ako otjeramo i bombe? I napraviti one za uništavanje?
  Dmitrij Medvedev je kao i svi ostali u ažuru.
  A sada druga zemlja pada u čizme diktatora. A osvajanja dolaze. Ali evo još jednog neprijatelja. I država je velika... Možete ga čak i programirati. Evo SSSR-a 1941. godine... Postoji invazija. Jedinice u Medvedevu su se automatski umnožile tokom mnogo sati igre, a njihova populacija je već više od milijardu. Protiv 196 miliona. I modernija tehnologija. A vojnici se mogu izbacivati iz kasarni ad infinitum.
  Na sreću, elektronski resursi su neiscrpni. I vršiti pritisak na neprijatelja, vršiti pritisak na njega.
  A tenkovi teški hiljadu tona šalju se u nuklearne reaktore širom Rusije pravo u Moskvu.
  I praktično ih je nemoguće ostaviti - ništa ne oduzima!
  Medvedev vodi strategiju i pjevuši sam sebi... Zatim zaustavlja tenkove na nuklearni pogon. I baca "Panther"-2 u bitku. Automobil koji je, međutim, još uvijek sposoban pobijediti trideset i četiri.
  Medvedev se igra sam sa sobom tako što učitava različite parametre kola... "Panter"-2... Kao da udara iz daljine. I probiti će sovjetski tenk.
  Nećete se tako probiti! Naročito u čelo, ali na brodu možete. Pucnjava je u punom jeku. I tridesetčetvorka odjuri... I umire pod udarima oružja...
  Vojska se ponovo kreće... I pojavili su se borbeni roboti. Koračaju sami. A granate se obaraju laserima. I to rade veoma pametno.
  I virtuelne devojke napadaju.
  Medvedev strastveno gleda na strategiju. Uzbudljiva bitka. Opet igrate sami, ili je predate vojnom savjetniku. I gledaš kako se bitka odvija.
  Oni vode svoje tenkove u ofanzivu.
  Ovdje možete krenuti naprijed piramidalne tenkove koji su manje ranjivi i neprobojni iz svih uglova. Kreću se kao klizalište.
  A djevojke trče bose... I pucaju na putu.
  Još jedan rat. Originalna igračka. A novac dolazi iz zlatnih bunara a da ne presuši. Kao u igri, sve je po planu, bez promašaja i bez pada u prirodi.
  Sve ne ponestaje, a resursi se ne smanjuju. Iako se to ne čini baš vjerojatnim.
  Medvedeva je prekinuo poziv. Slušalicu je podigao vd predsjednika:
  - Zdravo!
  Šef predsjedničke administracije je rekao:
  - Jeste li još u kancelariji, Dmitrije Anatoljeviču?
  Medvedev je oštro odgovorio:
  - Da! Ja sam i dalje predsednik!
  Šef administracije je rekao:
  - Zelenski traži da nakon inauguracije napustite rezidenciju.
  Medvedev je upitao dršćući:
  - A gde ću živeti?
  Načelnik uprave je odgovorio:
  - U mom stanu! Vaša vlast je prestala i morate napustiti sve prostorije!
  Medvedev je progutao šapatom:
  - Imam molbu novom predsedniku - neka mi ostavi kompjuter!
  Načelnik uprave je pitao:
  - Dajte mi orden Svetog Andreja Prvozvanog i zamoliću Zelenskog da vam nabavi kompjuter!
  Medvedev je klimnuo u znak slaganja:
  - Pa, moguće je!
  . POGLAVLJE br. 7
  I pozvao je svog pomoćnika da pripremi dekret. O dodjeli Ordena Svetog Andrije Prvozvanog načelniku uprave. Šablon je spreman i do sada sam potpisao odgovornost.
  Tada je Medvedev ponovo počeo da igra.
  Sada se njegovi virtuelni tenkovi približavaju Moskvi i kreću u juriš. Ovaj grad napadaju mašine teške dvije hiljade tona.
  Međutim, Medvedev u napad baca i "Rat"-5, ovo je čudovište, a ne tenk. Deset hiljada tona težine!
  Trupe se približavaju Kremlju... Dakle, Staljin bježi. A uhvate ga bosonoge djevojke u bikiniju. Hvataju nos golim prstima. I tjeraju Staljina da mu ljubi gole pete.
  Evo trupa virtuelnog carstva koje prolaze Moskvu i idu na Ural...
  I njega su uhvatili...
  Medvedev ponovo počinje da klima glavom i počinje da sanja.
  Margarita je sarkastično upitala:
  - Što je sa, na primjer, klasičnijom podjelom: raj i pakao?
  Medvedev je turobno primetio:
  - Ovo je najvjerovatnije primitivna ideja starih o odmazdi nakon smrti. U stvarnosti je, najvjerovatnije, sve nešto komplikovanije!
  Natasha je oduševljeno uzviknula dok je potapala jedan od posljednjih japanskih brodova:
  - Zakleti i drevni,
  Neprijatelj se ponovo kune
  Trljaj me
  Samljeti u prah.
  Ali anđeo ne spava,
  I sve će uspjeti. I sve će se dobro završiti!
  Djevojke su dokrajčile neprijateljsku flotu. Medvedev je ubrzao tenk, jureći samuraje. Da, uradili su dobar posao ovde. Zanimljivo je kako se istorija može ispraviti. Carska Rusija je bila moćna zemlja koja se uzdizala. Iako nisu svi ljudi dobro živjeli.
  Ali zemlja se uzdizala. Radni dan je skraćen. Pojavili su se novi praznici. Stvorena je lokalna samouprava. Plate su rasle uz stabilne cijene. Otvorene škole. Za vrijeme cara Nikole II, potrošnja na obrazovanje porasla je više od šest puta. Osnovno obrazovanje postalo je obavezno.
  Da, nije se sve promijenilo na bolje dovoljno brzo, ali koliko je zemlja izgubila zbog revolucije i građanskog rata. Koliko je pametnih ljudi umrlo i napustilo domovinu? A sada, u ovom dijelu svemira postoji šansa da se to spriječi.
  Aerodinamični rezervoar plutao je brzo i nečujno pod vodom. A sada je posljednji razarač Zemlje izlazećeg sunca potopljen.
  Nataša je sa oduševljenjem rekla:
  - Eto kako sam mlad!
  Alenka je ispravila djevojku, pojašnjavajući:
  - Kako smo svi ovde! Borili su se kao lavice!
  Margarita je uznemireno primijetila:
  - Ništa posebno! Jednostavno smo imali bolju tehnologiju!
  Alenka se zakikota i odgovori:
  - Ali sami smo ispalili topove!
  Natasha je podržala svog prijatelja:
  - I sami smo to uradili! A ovo je oštro oko...
  Margarita je odabrala:
  - Kose ruke!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - A ti si šarmantna devojka!
  Margarita je iskreno rekla:
  - Žao mi je Japanaca. Crtaju divne crtane filmove. Posebno volim hentai!
  Alenka se nasmijala i okrenula nogu u zrak:
  - Hentai, ovo je kul! Čak i veoma cool!
  Nataša je, uz osmeh devojke koja je probala džem, predložila:
  - A da možda i fašiste razbijemo!
  Medvedev je klimnuo glavom sa osmehom:
  - Dobra ideja. Ali hajde da prvo dokrajčimo japanske kopnene snage. A mi ćemo pomoći da se rat brže okonča. Tako da se fašizam ne pojavi u ovom svemiru.
  Devojke su u glas odgovorile:
  -I neće se pojaviti, a Kina će biti naša!
  Nakon što je japanska flota potopljena, supertenk T-95 je izbio na površinu.
  Tada je Medvedev počeo da sanja o svakojakim glupostima.
  Ratnica Alenka stala je u odbranu Rjazanja. Natasha je bila sa njom.
  Obe devojke su u lakim oklopima, sa sabljom u svakoj ruci. A ispod vaših nogu postoje posebni, tanki diskovi.
  Ogromna vojska Mongol-Tatara krenula je u juriš.
  Mnogo dugih stepenica istovremeno je prekrivalo zidove. Bili su različiti: pleteni od korijenskih trupaca, oborene borove šume s prečkama. Korištene su i teške ljestve sa redovima trupaca. Bedemi su se, zahvaljujući brzoj gradnji, pokazali višim nego što su Tatari očekivali; mnoge stepenice nisu dopirale do vrha. Ispred njih, Mongoli su otjerali nekoliko zarobljenih Urusa. Ruski narod je više volio smrt nego sramotu zatočeništva.
  Ali Mongoli su bili neumoljivi.
  Nemilosrdno gurajući naoštrenim kopljima, iznemogle ljude su podizali, nadajući se da će se ruski narod, ne želeći da ubija svoje, predati. Ili, pod okriljem zarobljenika, infiltrirati se u ledeni bedem. Neki od zarobljenika jurnuli su dolje vrišteći, klizeći niz zaleđeni led, obarajući omražene nukere, istrgnuvši im mačeve iz ruku i odmah padaju na komade. Ljudi su se brzo penjali uz stepenice; ne razumete koje vrste i pleme?
  Polugoli, u dronjcima, sa batinom u rukama, izbodenih i krvarenih leđa. Čovjek Vaul, obučen u oklop, već je podigao ogromnu sjekiru, kada su odozdo očajnički vrisnuli:
  -Ne uništavaj nas, viteže, mi smo svoji, Rusi!
  Vojvoda Dikoros je skočio do zida i viknuo:
  - Osećam da je naš!
  Očajnički krik je to potvrdio:
  -Čekaj da sečeš, tvoj! Među nama nema Mughlana!
  Vrlo pametna Alenka je viknula:
  -Ko se pravilno prekrsti taj je svoj!
  - Krstite se, pravoslavci!
  Zastrašujućim glasom konji su odjurili milju dalje, ričao je div Vaula-Morovin.
  Branioci Rjazanja su odobrili:
  -Tako je! Zaista!
  Jednoglasno su odjekivali na svim zidovima:
  -Hajde, braćo, prekrstite se!
  Stotine odrpanih zarobljenika, plavih od hladnoće, popeli su se preko bedema i pali, nastavljajući mehanički da se prekrsti. Neki su odmah pokupili prethodno položeno kamenje i bijesno ga bacili na Mongole. Mnogi stanovnici Rjazana prvi put su vidjeli Tatare, čak su se i mnogi tradicionalni protivnici, isti Kipčaci, presvukli u mongolsku odjeću.
  Neprijatelji su nosili dugačke bunde, tako dugačke da su se zapetljale u porubove. Odabrani nukeri imali su bakarne i željezne ploče obješene na grudima, a leđa su im bila otvorena. Da bi zastrašili Uruse, mnogi su krvlju farbali svoja ionako zla, ženstvena lica.
  Ali Urusi nisu ustuknuli, dočekavši neprijatelja mačevima i sjekirama. Od Vaulinog snažnog udarca, pet Mongola je ubijeno odjednom, drugi udarac i još tri! Drugi ratnici nisu se borili ništa gore. Tatari su se nespretno penjali uz klizavo okno, nisu se mogli kako treba pokriti štitovima ili seći sabljama. Kada je, po cijenu ogromnih gubitaka, mongolska vojska stigla do vrha, na njih je polila kipuća voda i strašno oružje: zapaljeni katran.
  Čak su i žene i mala djeca polivali vrelom vodom i bacali kamenje i blokove. Naročito su djelotvorne bile male praćke s otrovnim strijelama, iz kojih je moglo pucati čak i petogodišnje dijete, koje još nije moglo svojim malim rukama povući zategnutu tetivu luka. A promašiti kada pucate u tako gustu masu mnogo je teže nego pogoditi. Napad je očito gušio, unakaženi leševi su se kotrljali u velikim količinama.
  Kroz teleskop koji su vješto napravili Kinezi, Guyuk Khan je pomno pratio bitku. Oblizavao je usne i cvokoćao usne, s vremena na vrijeme, ispravljajući svoju zlatnu krznom podstavljenu kacigu, koja mu se tvrdoglavo i dosadno penjala na čelo. Zatim je od ljutnje bacio lulu.
  -Naši ratnici umiru! Burundai i žuta zmija dolaze k meni!
  Turgaudovi su žurno požurili da izvrše naređenje krunskog kagana. Guyuk se spremao da sjedne u izrezbarenu stolicu od slonovače kada mu je ruka nježno ležala na ramenu:
  -Ne brini, super! Smiri svoj divlji pogled!
  Predala je viskozna melodija, koja je poprilično podsjećala na ženski glas.
  Guyuk Khan se osjećao pospano i jedva je mogao ostati na nogama. Da, to je on. Ponovo se, poput duha, pred njim pojavila Žuta zmija - najstrašnija osoba u njegovoj vojsci, pakleni demon iz dalekog i nepristupačnog Japana.
  -Ti!
  Nasljednik Vrhovnog Khagana pokazao je glupim prstom! Žuta zmija se nastavila širiti, ponekad povećavajući, ponekad opadajući:
  -Ja! I vidim kroz tebe! Vrijeme je da ublažite svoj bijes! Pa, tačnije, uvedite sve svoje rezerve u bitku što prije! I pomoći ću vam, braćo, i pružiti takvo iznenađenje neprijatelju! Potpisni potez, vjerujte mi, bit će ispravan!
  -Dze, dze, dze! Baciću odabrani tumen u bitku pod komandom Burundaja! Zajedno ćete voditi napad!
  Japanac je bljesnuo očima, pokazujući svoje velike žute zube:
  -Ne postoje beli demoni, hoću da ubijem sebi jednake! Kao pravi nindža!
  Žuta zmija je bljesnula svojim talismanom, u ustima joj se neprimjetno pojavio zvižduk, a začula se svjetlucava melodija.
  Guyuk je mislio da mu se rugaju, ali nije imao ni snage ni želje da se svađa sa nindža čarobnjakom. U ovom trenutku, Turgaudi su grubo gurnuli Burundai, Guyuk Khan nije volio ovaj poslušni štićenik Subudai-Baghatura.
  -Ti meh za vino! Zar ne vidite da najbolji ratnici ginu pod zidinama glavnog grada Urusa? Odmah uzmite Berkute i, prošavši rijeku, nokautirajte Uruse udarcem ispod desnog zida.
  Iskusni Burundai se usudio da prigovori:
  -Led još nije jak, pod udarima hiljada kopita jednostavno će puknuti.
  Neočekivano, strašni Japanac je odgovorio za Guyuka.
  -Vaša briga je pohvalna. Ali vaš trud je uzaludan! Čarobni prah je vezao led na rijeci jače od vojnog čelika! Pa, samo napred, naredili smo vam!
  -Veliki nindža batyr zna šta govori! Jaši brže, ako savladaš tuču, daću jato konja za nagradu!
  Guyuk Khan je viknuo, tresući prstima. Burundai se više nije usuđivao da proturječi - bio je prepun smrti. Mongol sa jatom čupavih konjanika nestao je iz vida. Odjednom se približila senka, nad glavom se začula buka, a jak vazdušni talas je odleteo kaganu krunskog kagana:
  -Harakiri! Tako je Leptir zalepršao! Sada će Urusi imati "oparak".
  Džinovski zmaj lebdeo je iznad površine, njegova zlatna krila raznosila su snežne nanose, a vatreni jezici su izlazili iz njegova tri grabežljiva usta.
  -Divan mungos!
  Guyuk nije imao vremena ni da se uplaši:
  - On je u stanju da spali ceo Rjazanj.
  -Ne sve, ali će zapaliti zid. Samo napred, moj mali Godzila!
  Medvedev divan san se nastavio. Vršilac dužnosti predsjednika imao je kolosalnu maštu.
  Moćni zmaj, raspona krila od pedeset metara, uzletio je u zrak. Mongoli i šamani koji su ih pratili bijesno su urlali. Tumen, pod komandom Burundaija, poletno je poletio na led, nekoliko konja se spotaknulo, a njih i njihove jahače odmah je zgazila mahnita gvozdena masa. Troglavo čudovište je u međuvremenu glatko skočilo na zid. Wilderness je prije ostalih shvatio opasnost od zračnog napada. Pa, naravno, nisam želio unaprijed otkriti svoje adute, ali da bih spasio grad, morao bih koristiti nepoznato oružje do tog dana. Krilatom čudovištu se suprotstavilo mehaničko čudovište koje je nejasno ličilo na mješavinu pauka i čelične stonoge. Dim se već dizao iz parnog kotla. Bravo momci što ste ubacili ugalj unapred.
  Parni katapult je maestralna kombinacija tehnologija parne lokomotive, vitla, višenožnih balista, pa čak i... muzičke burmutije. A ova zvijer, iskovana od kaljenog čelika, mogla je baciti bilo koju štetnu stvar gotovo brzinom mitraljeza na udaljenosti do dvije milje. Djevojke ratnice bile su prve na svijetu koje su smislile da prilagode klipni motor za bacanje naboja. Dikoros je lično okrenuo polugu, vešto iskovana vrpca od lanaca počela je da se kreće, ubacujući kamenje u brzo rotirajuća sečiva.
  Budući da su Tatari jurili u gustu gomilu, promašaja gotovo nije bilo, naprotiv, svaka teška kaldrma, poskakujući, srušila je nekoliko pritisnutih konjanika. Jedna stvar je loša, nišanska skala je prilično slaba, još uvijek možete pogoditi Mongole, ali pokušajte, pogodite letećeg zmaja! Troglavo čudovište je okrenulo glavu i otvorilo svoje široke, očnjaste, dijamantske čeljusti.
  Plamen koji je bježao proletio je pored bedema i pogodio kuće. Čula se vriska i vriska, nekoliko poluslepih žena je trčalo niz ulicu, a kuće su se zapalile neprirodnom brzinom. Srećom, u pripravnosti su bili pijesak i teška burad s vodom, kao i vatrogasne ekipe. Neke od koliba, posebno one blizu zida, bile su prekrivene vatrootpornim azbestom. Pod prijateljskim pritiskom, grabežljivi vulkan je problijedio i, izgubivši snagu, pretvorio se u tokove blijedog dima.
  Ali zmaj očito nije želio odustati, izašavši iz ronjenja, okrenuo se gracioznošću preopterećenog jurišnika i ponovo srušio potoke vatrenog tornada. Tatari su već uspjeli doći do zida, pa je bijesni plamen zahvatio i njih. Među žrtvama je bio i strašni Burundai; njegova raskošna odjeća se zapalila i on je pojurio natrag uz riku ranjenog vepra. Ruski vojnici su također stradali, a dio leda se primjetno otopio, otkrivajući zemlju i trupce. Odeća na Dikorosu je tinjala, ali je borac Antonov koji je stajao na zidu uspeo da ga polije kantom vode, a para se digla iz usijane verige.
  -Kakva đavolja opsesija, šteta što nas cool Alenka ne vidi!
  Zmaj se ponovo okrenuo i pokušao da uđe u treći krug. Čarobnjak Savely je udario prste, uspio je lansirati malu vatrenu loptu, udarac je pogodio srednju glavu zmaja. Mala eksplozija nije prouzročila posebne gubitke troglavom čudovištu, ali ga je lagano izbacila s putanje, uslijed čega je zmaj ispalio prije vremena, vatreni vihor je pogodio nagomilane redove nukera. I opet mahnito zavijanje, neki od Tatara su se vratili. Tada je Dikoros primetio visoku mladu devojku, koja je poletno mašala sa dva mača sa dve oštrice. Neljudskom brzinom seckala je svoje protivnike na kupus, zadavala strašne udarce nogama, laktovima, pa čak i glavom, lepršajući kao leptir.
  Samo jedna, tačnije dvije osobe mogle su izazvati takvu pustoš:
  -Julijana! Crveni anđeo, jesi li to ti?!
  - Mirišeš cveće nosom! Sa tri metra visine!
  Alenka je odgovorila kroz smeh. Djevojka ratnica, brzinom pomahnitalog geparda, poletjela je na bedem, ostavljajući jedva primjetne krvave tragove na zidu.
  -Ne pričaj, sve je jasno! Moramo ugasiti krilatu baklju!
  Alenka je divlje zviždala, zmaj je, izjednačivši let, ušao u četvrti krug. Ratnik koji je stajao u blizini rekao joj je:
  -Upotrebi katapult, Alenka, obori ga kamenom.
  Djevojka ratnica je prijeteći zalajala.
  -Ja i sam bolje znam šta da koristim!
  Alenka je munjevitom brzinom pokupila tri vješto iskovana lanca. To je bila i ideja njihovih ratničkih djevojaka: spojiti dva-tri kamena, upucati dvije ili više balista i pokositi, osakatiti cijeli niz. Nakon što je pokrenula parni katapult, Alenka je skočila na oštricu i udarila ručicu. Bila je visoko izbačena, a već u letu ratnica je mahala rukama, majstorski rotirajući mačevima, usmjeravajući brzi pokret, i uspjela sletjeti na leđa zmaja, načičkana šiljcima. Čudovište je zadrhtalo i pokušalo da odbaci odvažnu djevojku-jahaču, ali vješto uvijeni lanci preplavili su ogromna usta - strašno čudovište je bilo potpuno osedlono.
  -Zašto ti trebaju tri glave? Da li jedan nedostaje? Pune su rupa, pa ću ih vezati lancima da ne izlete zadnji mozgovi!
  Djevojka ratnica se nasmijala njenoj nespretnoj šali. Zmaj je naglo dobio visinu, zatim reproducirao Nesterovljevu petlju, mišići ispod kože su se tresli, čudovište je očajnički pokušavalo da odbaci nepozvanog jahača. Vrele struje zraka duvale su po gigantskom tijelu, zmaj je jurio poput kamena izbačenog iz katapulta, ili, najvjerovatnije, meteora. Atmosferski talas izbacio je Tatare sa puta.
  Alenka gugutala:
  -Nije impresivno!
  Spavanje vršioca dužnosti predsednika se i dalje nastavilo. Gospodin Medvedev se malo raspao, možda čak i od tuge.
  Zaista, kakav je zmaj koji se trzao bio za djevojku terminatora kada je prošla kroz ekstremna opterećenja u dvanaest varijabilnih ravnina, ubrzavajući do sto pedeset gravitacije i odmah roneći u bestežinsko stanje, a zatim ponovo dostižući granicu subletalnog opterećenja. Svaki predstavnik flore i faune je crv pred ovim proizvodom genetskog inženjeringa.
  Čudovište je pokušalo da okrene glavu, strašno zveckajući svojim ogromnim ustima. Djevojka ratnica je svom snagom zarezala svojim legendarnim mačem, gađajući najosetljivije mjesto - nozdrvu. Prvi udarac bio je ravan, srebrnaste perle izletješe iz nozdrva, poput bisera blistaju na suncu:
  "Lijepa ti je šmrcva, zar ne, kažu da zmaj može da vrši nuždu zlata."
  Zmija je udarila svjetlom. Kao odgovor, lijepa i okretna Alenka je zasjekla vrhom, udarac je bio oštar i precizan, oštrica je malo pocrvenjela, a iz njenog ogromnog nosa pojavile su se kapljice rose od trešnje rubina. Smrzli su se u hodu, ispreplićući se u neobičan ukras.
  Djevojka se nasmijala:
  - Cool, hajde, ponovi trik!
  Čudovište se već trzalo, ali je nastavilo da raste, glavni grad Rjazan je postajao sve manji i manji. Evo ga u točku kolica, sad u tanjiru, a evo ga veličine makovog zrna, konačno nestaje iza oblaka. Nebo je bljesnulo crno, ispunjeno sjajnim zvijezdama, popeli su se u stratosferu, postalo je teško disati, ušao je hladan vakuum. Iako legendarna Alenka nije obična osoba, ona nikako ne može bez zraka. Ali, izgleda, i zmaj svrbi, reptil ima grčeve, bez daha, pa moramo smanjiti visinu. Jasno je da nema želje da se ponovi podvig Ruslana, koji je tri dana i tri noći držao Černomorecovu bradu. U glavi joj bljesne fraza sa dječije web stranice i iz nekog razloga zaista želi da je ponovi.
  A djevojka ratnica kaže:
  -Mi smo iste krvi, ti i ja!
  Činilo se da je zmaj shvatio značenje, zadrhtao je i zaustavio svoj let. Zatim je počeo polako da opada.
  Lijepa i mišićava ratnica je rekla:
  - Dobro misliš, brate moj krilati! Sa vama ćemo imati rezultate!
  Ispod je bio pravi masakr, Mongoli su se već otkotrljali sa zidina, a veličanstvena Nataša je odlučila da je došao optimalan trenutak za udar. Bravo, hrabra curo, vidi se odmah, tamo gde je prošla, ostaje krvavi put debelo popločan leševima. Ne samo njene noge i ruke, Natašine dvije izdužene pletenice zaudaraju na bodeže utkane u lance od kaljenog čelika.
  Alenka reče u sebi lupajući nogom:
  -Svakako ću napraviti takve lične stvari za sebe! Sada, zagrijmo Mughlane!
  Divlji plamen je izbio kao trostruki vulkan iz limenih grla, Tatari su se stisnuli previše čvrsto, i jednostavno su se spržili na stotine, izlivajući iz usta paklene vatre. Konji su bili posebno uplašeni, međutim, većina konja je već bila odbijena iznenadnim udarcem u leđa, samo je lična straža Guyuk Khana ostala ispod sedla. Erupcija se nastavila, odnijevši stotine i stotine boraca jednom salvom u vatrenom uraganu. Žuta zmija je suženih očiju posmatrala povratak svog malog zmaja.
  Borac sa istoka je urlao:
  -Izdajice! Svi ste vi predstavnici zmajeve porodice, uvek izdajete i služite onome ko je jači!
  Besan, nindža čarobnjak je pokušao da pobedi odvažnog jahača, bacajući pulsare brzinom mitraljeza. Mlada ratnica Alena se nacerila i glasno zapjevala:
  - Vatrenom vodom - prevrni čašu! Ti si kul stranac - bljuješ vatru!
  Ovo je devojka - vesela, sa humorom. A pulsari napravljeni od vatre je se ne boje.
  Alena ih je lako obarala, koristeći legendarno oružje i, s vremena na vrijeme, usmjeravajući zvijer prema neprijateljskim jedinicama. Ovaj bacač plamena sa krilima za višekratnu upotrebu bolji je od stotinu mehaničkih s konjskom vučom.
  Možda je čak i ovo hladnije od jurišnika, i kako ima toliko goriva, a zar ne istroši osigurač? Morat ćete proučiti čudovište u slobodno vrijeme i stvoriti novo, dosad neviđeno oružje! Strelice se odbijaju od guste, prelive boje oklopljene kože, svjetlucajući svim duginim bojama, poput prosa. Pogodci samo na trenutak mijenjaju boju: rubin crvena postaje lila ljubičasta. Lila-safir se, naprotiv, pretvara u grimizno-narandžastu, zlatnožutu i smaragdno zelenu. Ovo je jako lijepo, šteta što u žaru krvave bitke nema vremena za uživanje u nevjerojatnom spektaklu.
  Ruski ratnici i vojnici Bijele legije, formirane od djevojaka, već su pokosili većinu mongolske vojske. Posebno je jezivo postalo kada su u igru ušli mehanički bacači plamena; nijedna vojska nije mogla izdržati takav dvostruki udarac. Još minut i neredan let će početi. Žuta zmija je na trenutak oklevala.
  Batuova naredba je jasna, da se krunski kagan ubije u tišini, ali isplata je preniska. Ne, ubiće ga kasnije, ali za sada će ga izvaditi ispod ruskih mačeva koji su razbijali:
  -Hajde da se sklonimo, Kagan, ja ću te pokrivati!
  -Šta je sa troglavim mangusom? Neću mu dozvoliti da muči moju vojsku!
  Ninja je pucnuo prstom i iskre su počele da padaju:
  "Mogu baciti složenu čini i on će se vratiti u svoj svijet, ali tada ga neću moći prizvati sedam godina!" Ipak postoji opcija! Čarolija na nivou Halea!
  -Kako je to?
  Gujukovo lice, debelo i podbuhlo više od njegovih godina, ispružilo se. Ninja Killer je objasnio:
  -I tako! Ako ubijem njegovog bijelog mungosa, onda će zmaj biti moj, ako on ubije mene, onda će biti njegov!
  Japanski čarobnjak je šapnuo dugu mantru, talisman je svjetlucao jače od sunca. Ponesena uzbuđenjem istrebljenja, bosa Alenka je odjednom osetila kako ispod nje nestaju gipka, uglačana leđa moćnog i već poslušnog čudovišta. Našla se u vazduhu, leteći dole brzinom kamena. Pad nije bio prijatan, ali ni fatalan. Probio se kroz metar dug snježni nanos, ratnik terminator napao je Mongole bijesom ranjenog vepra. Posljednji organizirani otpor je pao, jadni ostaci ogromne vojske pohrlili su u masovni bijeg.
  Najlepše devojke, golonoge Alenka i Nataša, bukvalno su se takmičile u istrebljenju dezorijentisanih nukera. Guyuk Khan je u međuvremenu postao praktički nevidljiv, njegov konj hrt je rušio sve rekorde hipodroma, nasljedni kagan mislio je samo na svoju kožu.
  -Ne, ovo nije samuraj! Patetična kukavica. Kakva šteta poslužiti takvog mikadoa!
  Ninja je lajao.
  Žuta zmija je izvadila dvije moćne katane, prešla ih i naglo se trgnula, a svjetlucava ružičasta lopta se odvojila od oštrica. Čarobni pulsar je brzo poletio ka prelijepoj, polugoli Alenki.
  Ratnik terminator je uspeo da primeti pokret, sasjekao vatreni ugrušak u letu, mala eksplozija raspršena poput munje, raspršivši desetak-dva Mongola:
  -To je đavo! Samuraj podzemlja!
  Žuta zmija je viknula. Ninja se već spremao da pojuri u susret krvavoj bosonogoj Alenki, kada mu je u glavu pala elementarna misao. "Šta ako odmah ne ubije ovu najjaču borkinju, onda će joj se pridružiti plavokosa terminatorka Nataša, a onda će posljedice postati katastrofalne. Štaviše, ona je pokorila zmaja, a veliku zmiju može pokoriti samo veoma moćan ratnik. "
  Nindža je zagrmila:
  - Bežim ptičice! Odlazim da se vratim!
  Žuta zmija, razgrnuvši svoj bijeli ogrtač, zakopala se u snijeg. Zatim je, gušeći se, počeo da šapuće čaroliju pokreta.
  Golonoga Alenka nastavila je bijesnu poteru, žilava Nataša nije zaostajala. I pored sve žestine bitke, kraljevski šator krunskog kagana ni na trenutak nisu ispuštali iz vida.
  -Pobeći će, hajde da stignemo vođu!
  - predložila je golonoga Alenka. Bacajući disk bosom nogom, Nataša je ležerno odgovorila, nastavljajući brzim potezima da izravnava Mongole koji su bježali.
  -Zašto! Donijet ćemo dodatnu radost Batygi, a ovo je previše humano. Mač lako ubija, a džiangir će mu jednostavno otkinuti kožu.
  Alenka je, nakon što je jednim udarcem odsjekla četiri, prasnula u smijeh.
  -Ako Batu sam ne odlomi rogove! Hoćemo li ih voziti sve do logora ili šta?
  Nataša se zakikota i reče:
  -Batu se prilično usra u gaće, i što manje Mooglana preživi, to bolje!
  Djevojke terminatorice su ubrzale korak, to je podsjećalo na igru sustizanja, nukeri su očajnički bičevali konje, krvavo im kidali bokove. Uz očajničke napore, uspjeli su se lagano otrgnuti od Uru jahača, ali ne mogu pobjeći onima koji su dizajnirani brže od geparda!
  Probudivši se, Dmitrij, Anatoljevič Medvedev je radio vježbe i uključio TV. Povodom pobjede Zelenskog, održane su svenarodne proslave i proslave. Narod se iskreno radovao promjenama.
  Svi su htjeli živjeti na nov način i slobodnije. Bližila se inauguracija, a Zelenski je dobijao punu vlast. I to je također izazvalo entuzijazam i inspiraciju. Kao, sve će se promijeniti i biće bolje nego juče. I Sloveni će naći jedinstvo i Hladni rat će se završiti. Kao autoritarna noćna mora iz Putinovog perioda.
  A o Zelenskom su se već pevale lepe pesme... Svi su želeli nešto novo i lepo.
  I sam Zelenski najavio je da će svojim prvim dekretom ukinuti poslanički imunitet, a i očistiti oligarhovo perje. Zelenski je takođe obećao da će značajno povećati poreze bogatima. Kao, nemaju razloga da se goje!
  Općenito, bilo je mnogo toga planirano da se uradi. Uključujući i grandioznu izgradnju željeznice: Arhangelsk - Čukotka, a zatim podzemni tunel do Aljaske.
  Zašto Zelenski nije kralj? Njegovi projekti su grandiozni. A u SAD-u će se uskoro promijeniti vlast i doći će još jedna generacija političara. Koji takođe žele promjene.
  A sada se Zelenski opušta...
  Pre nego što je oduzet kompjuter, u igru je ušao Medvedev...
  Nakon osvajanja SSSR-a moguće je udružiti se sa SAD. Ali prvo, hajde da pokrenemo laserski odbrambeni sistem od raketa; imperija ovdje ima takve sposobnosti. Rat protiv SAD - 2008! Invazija počinje od Čukotke do Aljaske.
  U toku je prava borba.
  Abrams se bori protiv tenka Panther-7. Novi auto više nije toliko težak koliko je savršen. I pokazuje svoju apsolutnu klasu.
  I uništava Jenkije... Medvedevu je rat pomalo dosadio, pa je kontrolu predao vojnom savetniku klase Rokosovskog. I počeo je da se snalazi...
  Na primjer, izgradite nešto... Novi hramovi svaki sa sedam religija. Ili čak novi TV tornjevi. I bilo bi kul izgraditi piramidu. Visok kilometar i po. Da, to bi bilo zaista sjajno!
  Istovremeno, Medvedev podiže nivo blagostanja. Ne radi se samo o bacanju vojnih fabrika.
  Takođe možete proizvoditi televizore, frižidere, računare, laptopove. I izgraditi proizvodnju i napumpati borbene mišiće. Ali SAD je već nadmoćan... Imperija već ima više od dvije i po milijarde stanovnika i sasvim je spremna za rat protiv SAD-a. Medvedev pokazuje zube i peva:
  - Ja sam pravi uragan svih vekova! Onaj koji će doneti mnogo smrti!
  I opet vrši pritisak na Ameriku. Nuklearni udari se već razmjenjuju. Takva bitka raste.
  . POGLAVLJE br. 8
  Eh, hajde da ponovo poguramo jedinice. I kako ćemo pogoditi! Evo se kreću pješadijske djevojke. Svi bosi i u bikiniju. I kako Jenkiji bodu bajonetima, i kako bacaju granate bosim nogama. U njima postoji istinska energija. I sve svjetluca, poput živinih kuglica koje prolaze ispod preplanule kože. Devojke vole da ubijaju - to su devojke!
  I pevaju u sebi:
  Mi smo poletne komsomolke,
  Mi smo car Medvedev, veoma mudar car...
  I naravno imamo jasan glas,
  Bilo šta da se raspravljate - samo tako!
  I opet je bacao granate golim prstima. Ove devojke su bukvalno super. I Jenkiji se razbijaju, osvajaju Aljasku. A i sami sebi pjevaju:
  - Zli vukovi se okupljaju! Samo tada će trka opstati! Slabi ginu, ubijaju ih - čisteći svetu krv!
  I djevojke jurnu u napad gole zube. Ali protiv Amerikanaca tu su i "Tigrovi"-7, kakva neverovatna snaga. A takva čudovišta se ne mogu zaustaviti!
  "Tigar"-7 je specijalni top visokog pritiska sa početnom brzinom projektila od 2500 metara u sekundi. I čim je udari, ništa je neće spasiti. A Ambrami jure na sve strane. I sruši kulu od njih.
  A djevojka tjera vojnike da kleknu i ljube im bose noge.
  Amerikanci se ponovo predaju. A trupe Medvedevljeve vojske se približavaju Njujorku. A grad je već napadnut. Uhvaćen je bez ikakve ceremonije.
  Medvedev sebe smatra velikim komandantom: konačno je zauzeo Njujork.
  I moglo bi se reći da je najveći među osvajačima. A onda Washington.
  I Amerikanci se predaju. Američki predsednik je pao na lice i počeo da ljubi bose noge devojaka. Prvo jedan, pa drugi, redom.
  Tako je poljubio cijeli bataljon bosonogih djevojaka. Ovo je velika bitka!
  Medvedev se smeje... Pa je zarobio Ameriku. Ali Putin to nije mogao da uradi!
  Ovo je zaista borba - super! A onda u Meksiko.
  I opet grabe... A Meksikanke tjeraju Meksikance da kleknu, i ljube im gole pete. I urlaju:
  - Slava lepoticama!
  Da, kompjuter može da prikaže velike slike u boji devojaka, golih peta, koje ljube zatvorenici. I to je takvo uzbuđenje.
  Evo ih opet vode zatvorenike - ovaj put crnce. I takođe ljube bose noge devojaka.
  A i tenkovi puze piramidalno...
  Devojke se sele i ima ih mnogo... Uostalom, mlade možete izbaciti iz resursa. I odaberite da sve jedinice budu djevojke u bikiniju. A ovo je tako lijepo.
  Uglavnom su crvenokose i plavuše.
  I preuzimaju jednu zemlju za drugom. Tako cool ratnici. Carstva padaju pod bosim nogama.
  Medvedev igra sa zadovoljstvom... Pa čak i zviždi nešto ispod glasa.
  Kako eksplodira hidrogenska bomba? Monstruozno varvarstvo! I cijeli grad, kao da ga je krava jezikom polizala. Koliko više radijacije? A bosonoge djevojke trče kroz radioaktivnu prašinu. I njihove gole pete se opeku.
  Medvedev igra kao da piton guta drugu teritoriju.
  Evo još jedne moći osvojene u virtuelnom svijetu, a zastava je spuštena.
  Tenkovi su sada novi sa aktivnim oklopom i keramikom. Višeslojno i efikasno.
  A nosači aviona su moderni, a i sasvim prikladni. I kako avioni počinju da pucaju iz njih.
  Medvedev je, kao što vidimo, veoma pametan vršilac dužnosti predsednika.
  Dakle, sada razvoj dronova. I to je super. I takođe, letelice u obliku diska. Ovdje već idu u bitku kao NLO-i. A onda, piramidalni rezervoari.
  Američki predsjednik Trump, bistar um, naredio je da se automobil učini neranjivim i neprobojnim iz svih uglova. Tako se pojavio mastodont u obliku niske piramide. I takav automobil je pokazao odličnu zaštitu. Posebno protiv kinetičkih projektila.
  A sada se ovaj tenk pokazao toliko uspješnim da se ne može probiti, a još uvijek je u službi Sjedinjenih Država. Čak su ga tako zvali: Trampov tenk.
  I ludilo ponekad obuzme ljude kada vide da je auto neprobojan.
  Medvedev vodi neravnopravnu bitku, a njegove mašine su već uzele još jedan virtuelni kapital, pretvarajući ga u gomilu ruševina i uzavrelih kratera.
  Ali to nije dovoljno za robotsku djevojku. Ona počinje da razvija novu generaciju oružja: bombu za uništavanje. A ova bomba je četiri stotine puta snažnija od vodonične. Dakle, ako udari, nećete moći ni sakupiti pepeo!
  A rat se već kreće u svemir.
  Medvedev koristi brodove napravljene od nove legure jače i lakše od titanijuma. I zvjezdani brodovi lete u svemir, a borbeni roboti se bore. U podzemnim fabrikama već postoji mnogo različitih modela.
  A sada pada posljednje carstvo na planeti. I šta? Sada u duboki svemir!
  Počinje era Ratova zvijezda.
  Medvedev to shvata i snažno pritiska tastaturu. Ili možete pomicati prste ili kontrolirati svoje misli.
  Vršilac dužnosti predsjednika postupa mudro i gradi svemirsku flotu za sebe. I borba se nastavlja.
  U toku je razvoj još snažnije, posebno uništavajuće, termokvark bombe. I sto hiljada puta je moćniji od one za uništavanje.
  A onda se brodovi dižu u nebo. I hvataju satelite planete. A onda i susjedni sistemi. Oni to rade izuzetno brzo.
  A vršilac dužnosti predsjednika proizvodi terminatore u igri. Evo heroja terminatora. Ovo je putovanje kroz vrijeme, čak i ako je ograničeno.
  Medvedev je zacvilio:
  - Ljudi lupaju nogama o zemlju, šta je sa čizmama! Što je i glupo i užasno ružno!
  I Medvedev je postao mnogo vedriji. Eh, djeco, kako ste dobri. Pogotovo ako su postali svemirski ratnici.
  Zvezdana bitka se odvija. I ozbiljne razmene udaraca, kada trivijalni udarci u stomak. Tačnije, to je imaginativno razmišljanje.
  Medvedev nastavlja da napada:
  - Moji brodovi su ubojiti!
  I na njegovo mjesto postavlja nove svemirske komandante. A šta je tuča, tuča je.
  Ovde Medvedev komanduje sa svojim komandantima. Ovdje neprijateljska koalicija ustaje protiv toga. Kada se tako bezbrojna armada približi, to je zastrašujuće; izdaleka je izgledalo kao da puzi raznobojna, svjetlucava maglina. Štaviše, svaka iskra je demon izazvan magijom čarobnjaka nekromanta. Preko dvanaest i po miliona vojnih svemirskih brodova glavnih klasa i beskonačna mala "udobna kuća", uzimajući u obzir pojačanja koja su stalno pristizala, njihov broj se približavao dvjesto miliona. Prednji dio se protezao za nekoliko parseka; u takvim razmjerima, čak i vodeći ultra-bojni brodovi izgledaju kao zrnca pijeska u Sahari.
  Bliži se Generalna bitka: Vojska Medvedevljevog svemirskog carstva protiv višestruke "Koalicije potpunog spasa", koja je odlučila, umjesto stalne taktike uvijek kasne odbrane, da udari na flotu samog okrutnog agresora.
  Ovdje ima toliko mnogo brodova, sa neverovatnom raznolikošću, iako to u većini slučajeva samo ometa efikasnu borbu. Pa, na primjer, zvjezdani brod u obliku čembala, ili, s dugim njuškama umjesto žica, harfe, ili čak kontrabasa sa tenk kupolom iz Drugog svjetskog rata. Ovo može impresionirati one sa slabim srcem, ali je vjerovatnije da će izazvati smijeh nego strah.
  Njihov protivnik je imperija koja tvrdi da je univerzalna sila. Medvedev veliki svemirski emirat, gdje je sve stavljeno u službu rata, glavni slogan je efikasnost i svrsishodnost.
  Za razliku od koalicije, zvjezdani brodovi vršioca dužnosti predsjednika razlikuju se samo po veličini. A oblik je praktički isti, dubokomorska riba vrlo grabežljiva. Možda uz jedini izuzetak, izgledaju kao debeli bodeži koji svjetlucaju od čelika - grabe.
  Zvijezde u ovom dijelu svemira nisu previše gusto rasute po nebu, ali su šarene i jedinstvene u svom svjetlosnom spektru.
  Iz nekog razloga, gledajući ove svjetiljke, imate tužan osjećaj kao da gledate u oči anđela, koji osuđuju živa bića svemira zbog njihovog podlog, zaista divljačkog ponašanja.
  Vojska vršioca dužnosti nije žurila na sastanak, samo su pojedine mobilne jedinice, brzo, koristeći svoju superiornu brzinu, napale neprijatelja, nanijele štetu i povukle se. Kao odgovor, pokušali su ih dočekati baražnom vatrom, ali su bili spretniji i sa savršenom zaštitom bili su mnogo efikasniji.
  Mine, naizgled male u kosmičkim razmerama, bile su pocepane kao detonacijom, kao i krstarice i razarači. Ali uspjeli smo srušiti neku veliku utakmicu. Jedan od ogromnih bojnih brodova koalicije je bio pogođen, dimio se gusto, izobličio se i panika je planula na gigantskom zvjezdanom brodu, poput požara u suhoj šumi.
  Vanzemaljci, slični jerboima samo sa kandžama umjesto repa, bježe u strahu, vrišteći i skačući gore-dolje. Između njih postoje manje vrste koje izgledaju kao hibridi medvjeda i pataka. Kljunovi se uvijaju od divljeg užasa, čuju se kvocanje, razlijeću se, a perje se zapali. Ovdje se jedan od medvjeđih pataka okrenuo naopačke, pretvarajući glavu u vatrenu cijev. Tamo joj je pjena jurila pravo u grlo, stomak joj je odmah izuo cipele, a lešina ptice je pukla, prskajući krv sa ostacima mesa koji su izlazili iz djeteta.
  Jerboas se opeče i juri ka spasilačkim modulima, ali čini se da je sistem koji daje sablasnu nadu za preživljavanje beznadežno oštećen. Njihov general, Repna žohara, histerično škripi:
  - O bogovi kvadrature univerzalnog kruga, po...
  Nije bilo moguće završiti, plamen je prekrio njegovu nesrećnu ekselenciju. Meso inteligentnog glodara raspalo se u elementarne čestice.
  Bojni brod je izgorio, izbacivši mjehuriće zraka u vakuum, a zatim je eksplodirao, raspršivši se na mnoge krhotine.
  Medvedev je, nakon što je dovoljno igrao, napravio još nekoliko naloga. Takođe je posthumno odlikovao Novodvorskaju zvijezdom Heroja Rusije. Naredio je da se Olegu Rybačenku dodijele svi ordeni i medalje koje Rusija ima. A Donaldu Trampu je uručio Orden Svetog Andrije Prvozvanog. Nakon čega je Medvedev ponovo zaspao... Niko mu još nije smetao.
  Nakon takvog podviga, Alenka se primjetno razveselila. Kao i njen tim.
  Margarita je prva preuzela riječ:
  - Dokrajčimo Japan na moru i dokrajčimo njih na kopnu!
  Alenka je toplo podržala ovu ideju:
  - Svakako! Zašto dozvoliti smrt novih ruskih vojnika!
  Nataša je takođe progovorila:
  - Kuropatkin je previše neodlučan komandant. Dakle, nije činjenica da će moći pobijediti, čak i ako se uzme u obzir slabljenje Japanaca tokom napada na Port Arthur!
  Medvedev je to odlučno sažeo:
  - Napadnimo! Ovo je naša šansa, i šansa Rusije!
  Nakon toga se moćni i ultramoderni tenk počeo kretati. Da, Japan ima loš dan. I više puta će proklinjati trenutak kada im je palo na pamet da se bore sa Rusijom.
  Tenk se kretao prema japanskim trupama. Alenka je sa oduševljenjem rekla:
  - Imao sam tako neverovatan san. Kao da Nataša i ja branimo Rjazan od hordi Batu Kana.
  Margarita se ohrabrila:
  - Jesam li bio u snu?
  Alenka je negativno odmahnula glavom:
  - Ne! Samo nisi bio tamo!
  Djevojka je zastenjala od ozlojeđenosti:
  - Kakva šteta!
  Golonoga Alenka se nasmijala i primijetila:
  - Mogli biste nas samo ometati! Ali Natasha i ja smo bili tako cool!
  Plavokosa je iznenađeno upitala:
  - Jesi li bio cool?
  Bosonoga Alenka je spremno potvrdila:
  - Da, veoma kul! I čak sam jahao zmaja!
  Nataša se nasmijala i odgovorila:
  - Bila si veoma lepa na zmaju!
  Alenka je spremno potvrdila:
  - To je kao iz bajke! Gdje su zmajevi, i vilenjaci, i sve glamurozno!
  Margarita je sa iskrenim osećanjem odgovorila:
  - Veoma si lepa i bez zmaja! Samo vila, i čudo od čuda!
  Alenka je samouvjereno izjavila:
  - Pobediću sve! Sa i bez zmajeva!
  I ratnik je pokazao pesnicu.
  Prvi ruski tenk je napao Japance, koji su stajali u blizini zidina Port Arthura. I dalje ih je bilo dosta. Artiljerija je počela sa radom. Kao odgovor, pucali su top od 152 mm strašnog tenka, kao i osam smrtonosnih mitraljeza. I opet su samuraje počeli kositi na stotine.
  Mitraljezi - "Zmajevi", vrlo smrtonosna stvar. Pet hiljada metaka u minuti je samo neka zvijer.
  Japanci su pali, probodeni, rastrgani u komadiće, sa zgnječenim lobanjama. Trbusi su im se rasprsnuli, a tijela su poskočila, izbačena uvis od razornih udaraca vatre.
  Eksplodirale su i fragmentacijske granate sa kumulativnim punjenjem. Bili su odlični kako za gađanje pješadije tako i za prodor u dno brodova.
  Ovo su Terminatorke, a profesor je pravi genije. Tako su počeli mlatiti samuraje.
  Golonoga Alenka je uzviknula:
  - Neka se proslavi ruski duh!
  Nataša je, pritiskajući dugme džojstika golim prstima, poslala pljusak metaka i nastavila:
  - I naš car, Nikolaj II!
  Bosonoga Alenka nastavila je slati granatu za granatom. Svake tri sekunde izletjelo je smrtonosno oružje. I japanske baterije su utihnule. I žutoputi vojnici su umirali u velikom broju.
  Natasha, nakon što je pokosila nekoliko redova samuraja, podržala je:
  - Himna domovine peva u našim srcima.
  Golonoga Alenka, nastavljajući da pljuje školjke sa smrtonosnim punjenjem, a one su mnogo moćnije od plastida, nastavila je:
  "Nema ljepšeg od njega u cijelom svemiru."
  Natasha je, nemilosrdno pucajući golim prstima na Japance, dodala:
  - Čvršće stisnite viteški mitraljez.
  Bosonoga Alenka, olupina samuraja, završi:
  - Umri za Bogom danu Rusiju!
  Devojke su zaista takve, super! Veličanstvene ljepotice. Gledate ih i divite im se. Ali za Japance je ovo čista smrt. Tenk je prošao kroz baterije. Nokautirao posade. Uradio je to veoma, veoma brzo. Onda sam prošao kroz rovove. Mnoge je i pokosio. Tačnije , ne mnogo, već skoro sve. Istrebljenje se pokazalo totalnim. Ovdje je, naravno, sve funkcioniralo automatski. Ovako su Japanci uništeni.
  Alenka je uz cerekanje primetila, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima preplanulih nogu:
  - Mi smo više dželati nego ratnici!
  Nataša se zakikota i složi se:
  - Sloboda, genije i dželati slave!
  I opet puca u potocima. I razbija samuraja divljom silom.
  Margarita, koja je takođe precizno šutirala bosim nogama, racionalno je primetila:
  - Biće manje homoseksualaca, a u Japanu će nedostajati muškaraca!
  Golonoga Alenka je prasnula u smeh i ponovo zapucala:
  - Čuvajte se žena! Žene, čuvajte se!
  Ovo je, zaista, vrsta devojke koja granate, gelere i svaki metak odbija od nje. U svakom slučaju, djevojka je pravi terminator.
  Nataša ga je uzela i zapevala:
  - Legije marširaju,
  Njihovi bajoneti sijaju.
  Iza nas su milioni
  O ruski pukovi!
  Niko neće stati
  Niko nece prekidati...
  Ovaj potez otvara nove,
  Letimo brzo!
  I opet će padati kiša na neprijatelja. I ne dozvoljava im da se spuste na stoti dio ampera.
  Bosonoga Alenka, izbacujući školjke s monotonijom djetlića, siktala je tek podrugljivo pjevajući:
  - Jedan, napadač, dva napadač, on tetura.
  Natasha je, pucajući, potvrdila pjesmu:
  - Jedan udarac, dva udarca, on leži!
  Cool Alenka energično podržana:
  - Jednom daska, dvije daske - sagradi se kovčeg.
  Golonoga Nataša, nastavljajući da puca i nokautirajući neprijatelja rafalima mitraljeza, siktala je:
  - Jedna lopata, dvije lopate - kopa se rupa!
  A ratnica je namignula svojim safirnim očima. Ona je zaista tako draga.
  Golonoga Alenka je pomno pogledala pozicije. Tenk je radio brzo, a od vojske generala Nogija nije ostalo praktično ništa. Izgleda da je i sam komandant poginuo. Dokrajčimo posljednje Japance iz opsadne vojske.
  Medvedev je logično primetio:
  - Eto dokle je tehnologija stigla! Četiri muškarca ubila su više od osamdeset pet hiljada Japanaca za nekoliko sati.
  Polugola Alenka, zlobno se cereći, primeti:
  - Moramo uništiti i ostale! Ne ostavljajte nikoga!
  Nataša je pevala dok je pucala na poslednjih hiljadu samuraja:
  - Ne, planine neće biti zlatne, uskoro ćemo pobiti sve neprijatelje Rusije!
  Cool Margarita je dodala:
  - Ne, ne hemoroidi, uskoro ćeš biti mrtav protivnik!
  Nakon što su pokosile vojsku generala Nogija, devojke iz Terminatora su privremeno izašle iz tenka i bosonoge trčale po snegu. Pa, već je zima.
  Oni su već uništili više od sto pedeset hiljada pešaka. I plus japanska flota. Međutim, još preko dvjesto pedeset hiljada Japanaca stoji protiv vojske generala Kuropatkina.
  Medvedev je izašao iz sna sa hrastovom glavom. Prošetao malo okolo. Onda sam ponovo igrao na kompjuteru... Ratovi zvezda su super... Ali nešto nije išlo...
  Medvedev je počeo da ponavlja novu strategiju. Uključio sam istorijsku igru: Rusija u vreme Nikole II. I rat sa Japanom. Ovo je tako okrutan rat. Možete implementirati strategiju i izbaciti snage na računaru.
  Medvedev je igrao na laganom nivou, ali je propustio injekciju od Japanca i pretrpeo velike gubitke. Da, potrebno je graditi ne previše aktivno. Hajdemo ponovo pokrenuti.
  I opet igraš sebi... Kako se ispostavilo, na mestu Kuropatkina v.d predsednika ne blista previše... Sve vreme ima nekih kvarova, grešaka.
  Medvedev se tada okrenuo vojnom savetniku i stvari su išle glatko... I on je sam zadremao i zadremao u svojoj stolici.
  Prelepa Alenka , prskajući bose noge, upitala je Natašu:
  - Kako se osećaš kad si ubio toliko ljudi?
  Plavokosa devojka je iskreno odgovorila:
  - Ne znam! Čini se kao da je kompjuterska igrica! Ne osjećate nikakav bijes, ljutnju ili mnogo radosti!
  Golonoga Alenka se ljutito zakikota:
  - Ovo je rat!
  Nataša se izvrnula u salto. Njene crvene, okrugle potpetice bljeskale su. Općenito, ona je divna djevojka, sposobna da postigne mnogo bez mnogo truda. A ako ga ne operemo, samo ga vozimo.
  Djevojke su trčale po snijegu. Njihova tijela su vrlo izražajna. Grudi su velike, bokovi su raskošni, kao sapi konja, mišići su istaknuti. Ovo su ljepotice-heroji. Oni imaju najstvarniju žensku moć. Toliko milosti. A noge - loptice mišića koje se kotrljaju ispod preplanule kože.
  Naišla su na njih tri japanska izviđača.
  Djevojke su radile salto. I kako će golim petama udarati samuraje u bradu. I zapravo su slomili vilice. I izbili su im sve zube. Nakon toga su devojke zapevale:
  - Veličinu Rusa prepoznale su planete,
  Pouzdano jurimo prema gore.
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Narod cijele zemlje maršira ka komunizmu!
  I opet ljepotice namignuše smaragdnim očima. Izgledaju tako borbeno. Ratnici su aktivni. I opet džogiranje.
  Golonoga Alenka je skočila. Okrenula je vrtnju u zraku i primijetila:
  - Tako smo kul. Možemo osvojiti cijeli svijet!
  Nataša se zakikota i odgovori:
  - Carica planete Zemlje -
  Ovo je jako cool!
  I obje djevojke namignuše jedna drugoj. Nakon čega smo požurili nazad. Zapravo, svaki dan rata košta previše za riznicu carske Rusije. I vrijeme je da brzo završimo sa Japancima.
  Medvedev je devojke pozdravio sa blistavim osmehom:
  - Pa, jesi li trčao okolo?
  Golonoga Alenka je uz cerek rekla:
  - Trčimo i spremni smo za borbu!
  Natasha je agresivno primetila:
  - Sve ćemo pobiti!
  Medvedev je odmahnuo rukom i naredio:
  - Onda, idemo!
  Golonoga Alenka se nasmijala i odgovorila:
  - Naša četvorka su najsmrtonosnija na svetu!
  Nataša se tome usprotivila, lupajući bosom nogom:
  - Ne u svijetu, nego u svemiru!
  A moćni, agresivni i smrtonosni tenk vozio je svim brzinama. Više od dvije stotine pedeset hiljada Japanaca je ispred. Ali granata ima dovoljno za milijardu vojnika!
  Djevojke, profesor i student - ovo je ekipa koja će svakog zgnječiti i uvrnuti u ovnujski rog. I tenk leti prema japanskim trupama. Juri na sebe prijeteći. On želi sve da slomi.
  Golonoga Alenka je ushićeno pjevala:
  Prostranstva Rusije - prelepa, draga,
  Gdje su biseri snijega, bezgranične rijeke kristala,
  A ruski vojnik i general su jedno.
  Svet je simbol države - pravoslavni orao, naš kralj!
  A onda je brzi tenk zapravo poletio. Proleteo je kao borbeni avion. I našao se pred Japancima. Univerzalni top i zmajevi mitraljezi ponovo su počeli da rade . Djevojke su se vrlo željno latile posla. Bez daljeg odlaganja.
  Alenka je golim prstima pucala iz pištolja, nokautirala Japanca i pevala:
  - Slava mojoj Rusi, Staljinu i Lenjinu, jednoj porodici!
  A crvenokosi đavo blista smaragdnim očima. I kako je sjebao samuraja. Zaljubit ćeš se.
  A ni Natasha nije inferiorna. Razbija Japance.
  I pjeva:
  - Ne usporavajte na skretanjima. Naša sudbina je da pobedimo, devojke!
  Ratnik je bio u punom cvatu. I tako brzo, sipajući vatru na neprijatelja.
  I goli prsti pritiskaju dugme džojstika.
  Polugola Alenka, pucajući, primijetila je:
  - U Rusiji postoje dve nevolje...
  Margarita ju je ovdje prekinula:
  - Da su samo dva!
  Golonoga Alenka, pucajući, sa zadovoljstvom se složila:
  - Da, samo dva!
  Nataša, pucajući, polažući stotine Japanaca, uzela je i zapjevala:
  - Za dve, za dve zime. Za dva, u dva izvora!
  Golonoga Alenka, pucajući, dodala je:
  - Ubiću Japance i vratiti se!
  Nataša se zakikota i odgovori:
  - Port Arthur je naš! I nećemo dozvoliti nikome da uzme našu Mandžuriju!
  I ratnik je ponovo pretukao samuraja. Rusi neće izgubiti od Japanaca. Ovo još jednom dokazuje koliko je Rusija nepobediva!
  Golonoga Alenka razbila bateriju i zagugutala:
  - Rus' će biti slavna u najudaljenijim zemljama i vekovima!
  Natasha je takođe graknula:
  - I nikakve sile nas neće zaustaviti!
  I uništila je još par hiljada samuraja. Zatim je tenk krenuo naprijed i žetva se nastavila.
  Margarita je, gledajući ovo, izrazila svoje mišljenje:
  - Ako se rat dobije tako briljantno, šta će Rusija dalje?
  Medvedev je posmatrao devojke kako poletno kose Japance i predložio:
  - Biće rata, ili sa Nemcima ili sa Britancima! Ali u svakom slučaju, bitka sa Zemljom izlazećeg sunca nije posljednja!
  Alena je, nakon što je razbila još jednu bateriju, rekla:
  - Pa daćemo Nemcima, pa, daćemo im toliko da se neće činiti dovoljno!
  Natasha, razaračica samuraja, dodala je:
  - A Hitler neće imati koga da regrutuje u Vermaht!
  Alenka je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, agresivno izjavila:
  - Ali mi je žao Arijevaca. Toliko lepih belaca je umrlo!
  Nataša se složila sa ovim, tužno klimajući glavom:
  - Da, toliko dobrih ljudi je umrlo! I za šta?
  Djevojka je udarila Japanca i primijetila.
  - I Japanci su dobra nacija, ali smo primorani da se borimo sa njima! Mada ni ovo nije dobro!
  Margarita je logično primijetila:
  - A životinje? Zar se ne ubijaju jedni druge? Ali čovjek je samo životinja najvišeg reda!
  Medvedev se nacerio i prigovorio:
  - Čovek, za razliku od životinja, ima dušu! A njegova duša je zaista jedinstvena i besmrtna! Dakle, mi i životinje smo čitav ponor!
  Margarita je prigovorila na ovo:
  - A majmuni? Takođe imaju visok nivo inteligencije. Jedan od njih zna tri i po hiljade reči!
  Vd predsjednika je odgovorio:
  - Ali oni su naši rođaci!
  Golonoga Alenka je pucala na Japance i pevala:
  - Ja sam majmun! Takođe muškarac!
  Nataša, koseći samuraja, gugutala je:
  - Ne šetajte okolo noseći majmune vek!
  Supertenk je nastavio da kosi Japance. Zašto ne? On je stvarno luda zver
  koji ispaljuje četrdeset hiljada metaka u minuti. A njegov oklop je neprobojan za gotovo svaki projektil. I ne samo početkom dvadesetog veka.
  Golonoga Alenka, pucajući, agresivno izjavi:
  - Car Nikola je mnogo uradio za Rusiju, ali je ostao necenjen i potcenjen!
  Natasha, zasuvši vatru na Japance, složila se:
  - To je u redu! Kralj je ubijen. Naterali su sveštenika da se udalji od prestola! A šta je postalo bolje?
  Golonoga Alenka je opalila iz topa i dodala:
  - Postalo je još gore! A na vlast je došlo još podlijih ljudi!
  Nataša se zakikota, udari Japanca i reče:
  - Pa hajde da se borimo za bolju budućnost! I za slobodu Rusije!
  Polugola Alenka je, pucajući, rekla:
  - Za promenu i pobedu!
  Zatim je pokazala šaku. Ona je devojka koja ovo može. Tada ga se ni samuraj neće moći otarasiti. I mitraljezi rade. Svi kosu i kose.
  Oni zapravo probijaju čitave redove leševa. I ubistveno čiste prostor.
  General Kuropatkin je obavešten da se nešto čudno dešava sa Japancima. Pucnjava, eksplozije, neko ih je napao.
  . POGLAVLJE br. 9.
  Medvedev je, nakon što je malo odspavao, ponovo uzeo kompjuter. Nije se čak ni obrijao. I opet je počeo da svira na svoj način.
  Napad na Japan nakon lažnog koda tenkovima i avionima. Uključujući najboljeg bombardera Prvog svjetskog rata, Ilju Murometsa. Što se vrlo glasno izjasnilo. I udario je Japance kao gumeni udarac protiv muva.
  I naprijed u Tokio...
  Dmitrij Medvedev je, nakon što je osvojio Japan, sebe nazvao carom Mikado.
  A onda novi ratovi...
  Na primjer, možete igrati alternativnu historiju. Aleksandar II je rekao Bismarku 1875. da su njegove razlike sa Francuskom unutrašnja stvar između Njemačke i Francuza. Bizmark je preuzeo i napao Francusku 1876. U početku su Prusi imali sreće i stigli su do Pariza. Ali onda su usporili. I Britanija je ušla u rat... Sve bi bilo u redu, ali Britanci su dali bitku protiv Nemačke i bili poraženi. Tada su Prusi povukli svoje snage.
  Rat na Zapadu se odugovlačio. Francuzi su se očajnički branili. Engleska je prebacivala sve više i više snaga...
  U međuvremenu, Rusija je osvojila Tursku i Istanbul. Britanija i Francuska i Njemačka bile su upletene u rat. A carstvo cara Aleksandra je pripojilo mnoge zemlje, uključujući Irak, došavši do Indijskog okeana. I Palestina, i zemlje sve do Egipta. I tako su ruske trupe, predvođene Skobelevim, osvojile Meku, Medinu i druge gradove Saudijske Arabije.
  I formiran je južni dio Ruskog carstva. I Aleksandar II je postao veliki kralj. A rat između Njemačke protiv Francuske i Britanije trajao je deset godina.
  I završilo se praktičnim remijem.
  Aleksandar II vladao je do 1887. godine i postao je žrtva pokušaja atentata pod vođstvom Aleksandra Uljanova, Lenjinovog brata. Prestala je njegova slavna vladavina, pod kojom je Rusija izgradila mnoge puteve, osvojila mnoge zemlje i oslobodila seljake.
  Ova alternativa je bila kako se igra igrala. Aleksandar Treći, zajedno sa komandantom Skobelevim, osvojio je i Iran i Pakistan. Ali i on je umro - svijetla mala glava. Pod Nikolom II, Rusija je vodila rat sa Japanom koji je već imao flotu u Indijskom okeanu, koja je prilično brzo pritekla u pomoć Pacifiku. Rusi su relativno brzo porazili samuraje, a imali su mnogo više snage i na kopnu i na vodi.
  Osim toga, ruskom vojskom je komandovao briljantni ministar odbrane Skobeljev. I Rusija ne samo da je pobedila, već je uspela i da osvoji Japan. Štaviše, Sjedinjene Države još uvijek nisu izašle izvan zapadne hemisfere, a Britanija nije bila tako jaka. Štaviše, Rusija je bila u savezu sa Nemačkom. Ova potonja je zaostajala za Britanijom i Francuskom u borbi za Afriku. Carska Rusija je, nakon aneksije Japana i dijelova Kine, postala još jača. Gradio se put Delhi-Moskva.
  Kao što se iz ovoga vidi, planovi carske Rusije za ekspanziju na Indiju i Kinu bili su uspješno provedeni. Car Nikolaj II je tokom Prvog svetskog rata izabrao stranu Nemačke. Nemci su porazili Francusku i okupirali Belgiju, Holandiju, Dansku i Norvešku. Rusija je zauzela Egipat, većinu Afrike i Indokine. A takođe i pacifički posjedi Britanije. Čak i sletio u Australiju. I njena Australija je zarobljena.
  Nakon čega je rat završio iskrcavanjem i okupacijom Britanije. Prvi svjetski rat je završen. Ali, kajzeru Vilhelmu se činilo da je Rusija već osvojila previše zemlje, i to bez mnogo truda. I sanjao je o osveti. Rusija je zapravo osvojila ogromna područja - Australiju, cijelu Aziju, veći dio Afrike, Nijemci nisu toliko odgrizli, a još više od Portugala i Španije koje su okupirali. Austro-Ugarska je preuzela kontrolu nad Italijom i Libijom. Rusija je zauzela oko tri četvrtine Afrike, a zatim je nešto kasnije okupirala Etiopiju. Nemci su uspeli da odseku Maroko.
  Naravno, Njemačkoj to nije bilo dovoljno. Iako je zauzela Francusku, Belgiju, Holandiju i Norvešku, a Rusija je potčinila Švedsku.
  Počele su Vilhelmove pripreme za novi rat sa Rusijom. Kriza iz 1929. godine pogoršala je situaciju. Austrougarska i Njemačka kontrolisale su gotovo cijelu Evropu. I dio Afrike... I Britanije. Ali još su postojale SAD i Kanada. Vilhelm i Nikolaj II još nisu odlučili da ratuju jedan s drugim. Štaviše, Rusija se najmanje od svega željela boriti, probavljajući ogromne teritorije. Da bi ubrzao njihovu asimilaciju, car Nikolaj II je čak dozvolio Rusima da imaju četiri žene. Ono što je zapisano na Osmom vaseljenskom saboru.
  Slična odluka donesena je 1925. A 1926. godine Nikolaj II uzeo je sebi drugu ženu. Kako se ispostavilo, odluka nije bila glupa. Godine 1929. car je dobio još jednu kćer. I 25. novembra 1932. godine konačno je rođen zdrav sin. Nikola drugi ga je nazvao Petar. U čast Petra Velikog.
  A 1933. godine, 15. maja, počeo je novi rat. Njemačka je objavila rat Kanadi. Kao dominion Britanije. Dva mjeseca kasnije, Sjedinjene Države, predvođene Ruzveltom, uprkos ekonomskoj krizi, ušle su u rat sa Njemačkom. Nisu hteli da se odreknu Kanade.
  Već sredovečni, ali agresivan, Wilhelm je u početku pokušao da se bori sam, ne zahtevajući pomoć Rusije. Očekivao je da sve uradi sam. Ali nije tako lako osvojiti teritoriju odvojenu okeanom. Štaviše, Sjedinjene Države su brzo napravile tenkove i vojsku. I formirali su pukove... Rat je trajao cijelu godinu bez mnogo uspjeha za Nijemce. Koji je uspio zauzeti samo Island i Grenland. Ali u Kanadi to nisu mogli da se dokopaju.
  Vilhelm se obratio caru Nikolaju II: "Pomozi mi, kolega." Ti si moj rođak i brat. Sam Nikolaj II imao je planove za Aljasku i Kanadu. Pa, odlučio sam da nisu bogovi ti koji vajaju saksije. I uzeo ga je i 25. juna 1934. objavio rat SAD-u i Kanadi. Njegove trupe su se kretale kroz Aljasku, preko teritorije SAD.
  Do tog vremena, pruga do Čukotke je već bila izgrađena, a ruske trupe su uspješno napredovale. Na njihovoj strani je bila brojčana nadmoć i najbolji tenkovi na svijetu, laki, teški i srednji.
  Tako je Amerika morala da se nosi sa nejednakim snagama.
  A Nikolaj II, kao što vidimo, zaista je na belom konju. I jedna pobeda za drugom. Ruske trupe marširaju preko Aljaske. I uzimaju grad za gradom, selo za selom.
  Nemci pokušavaju da se iskrcaju na Kubi. Rat raste. Kajzer Vilhelm piše Nikolaju II:
  - Rusi i ja smo uvek bili i bićemo jedinstveni. I nikada se nećemo svađati. Pa neka se dokrajči Amerika.
  Zbog proširenih komunikacija napredak je bio nešto sporiji od planiranog. No, ruske carske trupe su ipak zauzele cijelu Aljasku za pet mjeseci borbi i ušle u Kanadu.
  Ruzvelt je čak ponudio mir Rusiji, obećavajući da će odustati od Aljaske, ali je bilo prekasno. Rat se nastavio divljim napuštanjem.
  U zimu 1935. godine, uprkos teškim vremenskim uslovima, ruske trupe su stigle do američkih granica na severu. Borbe su nastavljene u proleće... Ruske trupe su izvodile jednu za drugom operaciju, a do kraja jula zauzele su skoro celu Kanadu. A u avgustu su opkolili Filadelfiju.
  SAD se nalaze u veoma teškoj situaciji. Ali oni su se očajnički borili... Međutim, do kraja 1935. godine, više od trećine teritorije SAD-a je već bilo zarobljeno. A zimi su carski uspesi bili još veći... Početkom marta 1936. približili su se Vašingtonu i Njujorku.
  A u aprilu su oba grada zauzeta... Rat je trajao do avgusta sve dok nije bila okupirana cijela teritorija Sjedinjenih Država.
  Zatim je uslijedila ofanziva u Meksiku, i tako dalje, na cijeloj teritoriji.
  Vilhelm je predložio Nikoli II da dovrši podjelu cijelog svijeta. Nikolaj II se složio.
  Tokom 1937. godine ruske trupe su zauzele čitavu Latinsku Ameriku. Tako je Nikolaj II završio podelu sveta sa Nemcima. I preostala su samo tri carstva: najveće: Rusko, zatim njemačko i još dalje Austrougarsko.
  Rusija je tako postala svjetski hegemon, ali... Nikolaj II je i dalje veliki car, ali smrtnik. Umro u avgustu 1939. A stariji Vilhelm napao je Rusiju 1. septembra 1939. godine. Odlučio je da iskoristi činjenicu da je Petar Četvrti još bio dječak, nema ni sedam godina. I odlučio je da dok regenti vladaju Rusijom, najbolje je da udari. Dva dana kasnije u rat je ušla i Austrougarska. Sve zemlje širom sveta bile su uvučene u konfrontaciju. Počeo je poslednji rat u istoriji planete Zemlje.
  Carska vojska nije imala premca po broju i kvalitetu naoružanja. Ruski tenkovi i avioni su i dalje najbolji na svetu.
  I bitke su to pokazale. Kao i novi talentovani komandanti.
  Ali Austro-Ugarska se pokazala kao slaba karika od samog početka. I izgubila je skoro od prvih dana. Carska vojska je porazila Austrijance, zauzela Lvov, a zatim Peremil. Samo uklanjanjem dijela svojih snaga iz Poljske Nijemci su spasili Austrijance od potpunog poraza. Ali i ovo je bilo od male koristi. Pokušaj Kajzerove vojske da zauzme Varšavu je sramotno propao. A ruske trupe su ih silom potisnule više od dvije stotine kilometara.
  Nemci su teškom mukom zaustavili ruske trupe. Cijela zima je prošla u borbama. U proljeće su borbe također bile u punom jeku. Ruske trupe su postepeno preuzimale inicijativu. Imali su nekoliko puta više vojnika, pa su stoga do ljeta uspjeli u međusobnim okršajima Nijemce toliko iscrpiti da su se počeli predavati. Istovremeno je počela ofanziva na Austro-Ugarsku. U jesen Budimpešta je bila opkoljena. Osim toga, carska vojska je zauzela njemačke posjede u Kanadi. A u zimu 1940-1941, carska vojska je odsjekla istočnu Prusku. I do aprila 1941. stigla je do Odre.
  Položaj Nijemaca postao je izuzetno težak. U maju 1941. pao je Beč. A tokom ljeta, Rusi su stigli do Alpa i oslobodili Veneciju. Ušli smo u južne krajeve Njemačke.
  A u jesen su konačno zauzeli Italiju. Zimska ofanziva na Berlin završena je njegovim zauzimanjem 30. januara 1942. godine. Nakon toga je otpor Nijemaca, koji su već izgubili sve svoje posjede u Africi, oslabio. Rusi su stigli do Rajne do aprila. Nakon toga, 22. aprila, ostaci njemačkih snaga su kapitulirali.
  Tako je završen posljednji rat na planeti Zemlji. Završeno je pobjedom i uspjehom carske Rusije.
  Zatim je uslijedilo osvajanje svemira. Davne 1936. godine prvi Rus je poleteo u svemir. Letio oko planete Zemlje. A 1945. godine, 9. maja, Rusi su sleteli na Mesec.
  Odletjeli su na Mars 1967. Na Veneru 1969. Za Merkur 1972. godine . A na satelite Jupitera 1973. Čovek je sleteo na najdalju planetu Pluton već 1980. godine. A 2003. godine dogodio se prvi let van Sunčevog sistema u ljudskoj istoriji. Ruski brod je doleteo u Alaf Centauri i vratio se 2018.
  Od 2020. godine Rusijom i dalje vlada Petar Četvrti, koji, zahvaljujući dostignućima moderne medicine, nije nimalo starac. Petar Četvrti vlada osamdeset jednu godinu i njegova vladavina je najduža u istoriji svijeta. Gdje su, naravno, poznati tačni datumi vladavine.
  Pa, za sada je sve mirno na svetu, kao i uvek. Pa čak i pomalo dosadno... Ljudi imaju dobar život. Istina, postoje problemi sa prenaseljenošću. Ali ograničenja rađanja se ovdje već uvode.
  Pravoslavlje se moderniziralo. Sveštenici su bili obrijani i obučeni u uniforme sa naramenicama.
  Razvoj tehnologije je stvorio ogromnu nezaposlenost. Ali i ovaj problem je rešen. Hipernet se razvio.
  Istraživanja su u toku, a već su stvoreni svemirski brodovi sposobni da se kreću brže od brzine svjetlosti. Da, dobro za carsku Rusiju i ceo svet pod vlašću Romanovih. Ova najslavnija dinastija u istoriji čovečanstva.
  Otac car Nikola. Izgradite raj na planeti Zemlji!
  Dmitrij Medvedev je odbacio strategiju. Za ruske careve je osvojio ceo svet. Pokazao je svoje strateško razmišljanje. Postigao je veliki uspjeh i ponovo zaspao, obučen i sanjajući kao prije.
  Kuropatkin je izjavio:
  - Miran! Samo mir!
  General Linevič je s uzbunom primijetio:
  - Vaša Ekselencijo, možda možemo sada da napadnemo?
  General-ađutant Kuropatkin je izjavio:
  - Ne! Naravno da ne! To bi mogla biti japanska zamka!
  General Linevič je bojažljivo primijetio:
  - Ovo je naša šansa da konačno dobijemo ovaj rat!
  Kuropatkin drhtavim glasom izjavi:
  - Strpljenja, strpljenja i još strpljenja!
  Linevič se ljutitije usprotivio:
  - Ali Aleksandar Suvorov je rekao: trenutak daje pobedu!
  Kuropatkin je suvo promrmljao:
  - Ja ovde komandujem! A mi moramo prije svega sačuvati vojsku. I općenito, Japan će uskoro ostati bez para!
  Linevič je predložio:
  - Možda bi trebalo da napravimo malo izviđanja?
  Kuropatkin se nevoljko složio:
  - Ovo je moguće, samo budite oprezni!
  Linevič je agresivno zarežao:
  - U ime cara i otadžbine!
  U međuvremenu, supertenk je čistio Japance. Nokautirao ih, pucao na razne načine.
  Golonoga Alenka je, nemilosrdno pucajući, pitala v.d.
  - Je li ovo naša posljednja operacija?
  Medvedev je sa osmehom upitao:
  - Zašto tako misliš?
  Crvenokosa zver je primetila:
  - Japanci nemaju više velikih formacija!
  Zabijajući i pucajući u samuraja, Nataša se takođe složila:
  - Ali, u stvari, Japan nema sa čime da se bori!
  Medvedev je odgovorio pomalo nesigurnim pogledom:
  - Japan može prikupiti više novih trupa i kupiti nove brodove iz Amerike i Britanije. Dakle, da se razumijemo, rat još nije sasvim gotov!
  Polugola Alenka, pucajući u samuraja, primijetila je:
  - Šta ako Rusija ponudi mir Japanu pod umjerenim uslovima? Uzećemo samo Kurilski greben, a sve ostalo će ostati kako je bilo pre rata?
  Vršilac dužnosti predsjednika se složio:
  - U ovom slučaju, najverovatnije će biti mira!
  Margarita je ljutito primijetila:
  - Da nije bilo revolucije, Japanci bi i dalje bili poraženi. Ne bi nigde išli!
  Golonoga Natasha, koja je zasula vatru na samuraja, spremno je pristala:
  - Svakako! Ne bi nigde išli!
  Cool Alenka, kidajući Japance granatama, predložila je:
  - Uhvatimo Mikado!
  Nataša je agresivno skočila:
  - Uhvatiti Mikado? Pa, zanimljivo!
  Margarita je sa osmehom primetila:
  - Zar to ne bi bilo previše?
  Medvedev je takođe izrazio sumnju:
  - Nije li ovo previše? Uostalom, jedno je braniti svoje, a drugo se mešati sa Japanom, koji, da se razumemo, takođe ne ratuje na iskonskim ruskim zemljama!
  Zasiktala je golonoga Alenka, ponovo razbijajući Japance granatama:
  - Vrijedi li pokazati takvu milost?
  Natasha je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, klimnula:
  - Stvarno, zašto nam ovo treba? Možemo uhvatiti i Mikado!
  Margarita se nasmijala:
  - Ja sam na tebi kao da sam u ratu! I u ratu, kao na tebi!
  Medvedev je oštro odgovorio:
  - Morate znati kada stati! Mi nismo slučajni ljudi! Mi smo ti koji ozbiljno i svesno menjamo istoriju! Dakle, morate pokazati osjećaj, uključujući mjere!
  Golonoga Alenka je pucala i pevala:
  - Eh, mjeri, mjeri! Koliko ima kolere!
  Supertenk je aktivno radio. Više od sto dvadeset pet hiljada Japanaca je već uništeno. Pola lijevo.
  Nataša je pevala sa cerekom:
  - Uništićemo ceo svet nasilja,
  Dole na zemlju i onda
  Izgradićemo kul novi svet,
  Tako da nevolje i problemi u njemu ne postoje!
  Bosonoga Alenka, ispalivši vrlo smrtonosnu vatru, siktala je:
  - Za dobrog i pravednog kralja!
  Margarita je predložila:
  - Ili ćemo možda uzeti par trofejnih buradi sakea?
  Golonoga Alenka se otrovno nacerila:
  - Šta hoćeš da piješ?
  Margarita je negativno odmahnula glavom:
  - Sportisti ne piju!
  Golonoga Alenka se, nakon što je raznela još jednu bateriju, zakikotala:
  - Od malih posuđa!
  Natasha je predložila:
  - Hajde da popijemo palmino pivo. Zdravije je!
  I oborila je još Japanaca.
  Medvedev je odgovorio:
  - Prvo posao, zabava kasnije!
  Zar vd predsjednika to ne bi trebao znati? Nije li on uvijek bio zauzet i zauzet?
  Da, jedan od prvih ukaza vršioca dužnosti predsjednika Medvedeva bio je tri puta povećanje plata poslanika Državne dume. A šta je sa poslanicima? Odgodili su predsjedničke izbore. Tako je Medvedev dosta dugo bio vršilac dužnosti predsjednika Rusije.
  I ovo je čak postala jedinstvena situacija. Kada šef države tako dugo obavlja svoje dužnosti. Ali promjena ne dolazi. Tačnije, sve se promijenilo pod Medvedevom na gore. Kao da je sreća, koja je toliko volela Putina, odlučila da se osveti njegovom nasledniku. Šta mu je!
  Modernizirani tenk T-95 nastavio je uništavati samuraje u geometrijskoj progresiji. Ova mašina je pokazala svoju efikasnost. I negativna sila bijesa umnožavanja kvazi-materije.
  Polugola Alenka, pucajući na Japance, logično je primijetila:
  - Ipak, ovo nije sasvim tačno. Ispostavilo se da ne možemo ništa bez superoružja!
  Golonoga Nataša je ljutito odgovorila:
  - Neke više sile su sprečile Rusiju da dobije rat sa Japanom. Ali planirana je dobra stvar, evangelizacija Kine. I nije ispalo previše lijepo!
  Margarita je postavila očigledno pitanje:
  - Šta je onda sa Bogom? Zašto nije pomogao pravoslavlju?
  Gotovo gola Alenka, šaljući školjku za školjkom, primijetila je:
  - To je to! U stvari, dozvolite Japancima da osvoje pravoslavnu zemlju. Ovo je zaista takva izdaja ruske vere!
  Nataša je, sipajući vatru na Japance, ljutito primijetila:
  - Imperijalna religija ne bi trebalo da bude pacifistička. Može li se postati velika zemlja ako živiš po zapovijesti: ako te udare u desni obraz, okreni lijevi!
  Cool Alenka se spremno složila sa ovim, slamajući Japance:
  - Svakako! Nemamo potrebe za pacifizmom! Volite svog neprijatelja! Je li ovo zapovijest?
  Margarita je pevala sa oduševljenjem:
  Svako ko je čovek rođen je kao ratnik,
  Tako se i dogodilo - gorila je uzela kamen.
  Kada je živi osuđen na borbu,
  A vatra gori u srcu!
  
  Dečak u snu vidi mitraljez,
  Više voli tenk nego limuzinu.
  Ko želi da pretvori peni u novčić -
  Od rođenja razumije da moć vlada!
  Natasha je uzviknula, sipajući vatru na Japance s bijesom šumovitog vulkana:
  - Da, automatski! A snaga je glavna stvar! Moramo pobijediti!
  Golonoga Alenka siktala je od mahnita i bijesa, nokautirajući Japanca:
  - Ja sam ono što je rođeno da pobedim! I ništa manje. Naša pobjeda će biti naša!
  Nataša se složila, pritiskajući gole prste svojih mišićavih nogu na dugmad džojstika:
  - Biće najbolje ovako! Mi smo vladali i vladaćemo uvek! Mislim, Rusija!
  Golonoga Alenka, nokautirajući Japanca, zacvilila je:
  - Neću da lažem, hoću da vladam! Ali ne samo zarđala mašina, već čitavo carstvo!
  A djevojka je već odnijela posljednju bateriju Zemlje izlazećeg sunca. Tolika je ljepotica da bi trebala biti svjetska prvakinja. I nikada se nemojte prepustiti slabosti i plahovitosti.
  Nataša, pucajući, promrmlja:
  - Ja ću postati kraljica! Ili, još bolje, carica!
  Golonoga Alenka je nastavila:
  - Šta je sa ratom, šta sa ratom, ona je loša žena i kučka! Ali proizvodi zgodne momke, kaže - ubij kukavicu u sebi!
  Margarita je klimnula u znak slaganja:
  - Tako je, ubij kukavicu u sebi! Mislim da ako je Nikolaj II abdicirao sa trona, to uopšte nije bilo zbog kukavičluka!
  Polugola Alenka je odlučno izjavila:
  - Sad se neće odreći! Ojačaćemo kraljevski tron tako da će stajati vekovima!
  Natasha je uzviknula:
  - Budite veliki car Nikolaj II! Podržavamo vas! Neće biti revolucije - biće Velike Rusije!
  Konačno, ratnici su završili sa istrebljenjem vojske Zemlje izlazećeg sunca. Pobijeno je više od dvije stotine pedeset hiljada vojnika i oficira. Tako su uništene gotovo sve japanske kopnene snage. Kao što je mornarica prestala da postoji.
  Golonoga Alenka je uz cerek primetila:
  - Da li je vredelo truda? Znači, htela sam da kažem da poludim? Bez predugog otpora, vojska je uspela da pobedi Rusiju!
  Natasha je samouvjereno izjavila:
  - Rusija je izgubila isključivo zbog pete kolone. Inače bismo ionako pobijedili!
  Margarita je pitala v.d.
  - Šta ćemo da radimo? Hoćemo li se vratiti ili nastaviti?
  Medvedev, koji je gubio struju, uključio je kompjuter i rekao:
  - Sada ćemo dobiti prognozu daljeg razvoja carske Rusije. Ako sve prođe kako treba, vraćamo se.
  Čuo se prijatan ženski glas;
  Nakon potpunog uništenja japanskih kopnenih snaga i mornarice, Mikado je ponudio mir. SAD i Britanija su se složile da djeluju kao posrednici.
  Uslovi su bili povoljni za Rusiju. Zemlja je dobila Kurilski greben i Tajvan.
  Kao i kontrola nad Mandžurijom, Korejom, Mongolijom. Uz to, Japan je također platio odštetu od dvije stotine pedeset miliona zlatnih ruskih rubalja.
  Autoritet cara Nikolaja II je rastao, a revolucionarno raspoloženje je opadalo. Zemlja je započela brzi ekonomski oporavak. Želtorosija je nastala. Dio Kine dobrovoljno je postao dio Rusije, kao i Koreja i Mongolija. Carsko carstvo je postajalo sve veće i njegovo stanovništvo je raslo. Ekonomski rast je počeo ranije nego u stvarnoj istoriji i bio je jači.
  Državne dume nije bilo, a carska vlada se mogla bolje pripremiti za Prvi svjetski rat. U Rusiji su se pojavili prvi laki tenkovi na svijetu "Luna"-2 u masovnoj proizvodnji i četvoromotorni bombarderi "Ilja Muromets" i "Svyatogor". Prvi svjetski rat je ipak počeo, ali je bio uspješniji za Rusiju.
  Pošto je kralj imao veći broj stanovnika, privredu i vojsku. I unutrašnja pozicija je jača. Ne postoji Državna Duma - leglo pobune i vojnog udara.
  Sa promjenjivim uspjehom, ali, općenito, na inicijativu Rusije i pobjedom u većini bitaka, rat je završen 7. novembra 1915. godine predajom Njemačke. Austrougarska je propala i bila podijeljena. Galicija i Bukovina su postale ruske provincije. Krakov i okolne zemlje ušle su u Kraljevinu Poljsku, kao i Poznanj, Dancig i dio Istočne Pruske. I Klaipeda se pridružila Baltičkoj provinciji. Pojavila se Čehoslovačka - kraljevina unutar Rusije.
  Rumunija je anektirala Transilvaniju. Ugarska je postala nezavisna kraljevina, ali pod patronatom Rusije, a cara Nikole kao suvladara. Austrija je postala veoma mala zemlja. Jugoslavija je nastala, takođe pod patronatom Rusije i pod suvladarom Nikolom II.
  Turska je nestala sa političke karte svijeta. Irak i Palestina su postali dio Britanije, Sirija je postala dio Francuske, Mala Azija i Istanbul su postali ruske provincije. Tako je Rusija ponovo povećala svoju teritoriju. Ali tu nije bio kraj. Tada je Saudijsko poluostrvo osvojeno zajedno sa Francuzima i Britancima. A onda su Rusija i Britanija podijelile Iran i Afganistan. Sjever i centar postali su ruske provincije, a jug britanska kolonija.
  Činilo se da je svijet postao stabilan. Rat se nastavio samo u Kini. Ali 1929. godine izbila je ozbiljna ekonomska kriza koja je dovela do Velike depresije.
  Revolucionarna osećanja su ponovo rasla u Rusiji. Izbili su štrajkovi i protesti. Ali pokazalo se da kriza nije bila previše teška. Štaviše, 1931. godine ponovo je izbio rat sa Japanom.
  Samuraj je želio osvetu. Ali ovoga puta ruska vojska je bila jača u svakom pogledu. A admiral Kolčak je briljantan pomorski komandant.
  Japan nije samo poražen, već i zarobljen. Car Nikolaj II zvanično je krunisan za Mikado cara Japana u februaru 1932. Tako se Rusija još više proširila. I anektirala je gotovo cijelu Kinu.
  I po broju stanovnika i po teritoriji, Rusiji nije bilo premca. Štaviše, Britansko carstvo je slabilo. Hitler je došao na vlast u Nemačkoj 1933. godine, ali šta je mogao da uradi protiv Rusije? Nema veze. Car Nikolaj II umro je 1937. godine, uživajući u veoma uspješnoj vladavini, drugoj po dužini nakon Ivana Groznog. I to sa rekordnim osvajanjima po površini i broju stanovnika.
  Međutim, nije sve pošlo za rukom kralju u njegovom privatnom životu. Nasljednik Aleksej je umro mlad. Zbog neravnopravnog braka, mlađem bratu Mihailu oduzeto je pravo na ruski presto.
  Krunu je nasledio Kiril Romanov, koji je umro 1938. ne preživevši ni godinu dana. A njegov sin Vladimir Treći postao je novi kralj. On je krunisan, a monarh je sretno vladao do 1992. godine. A Rusija je prvo uzela kolonije od Francuske i Britanije, zajedno sa Nemačkom. Zatim je osvojila Njemačku. A onda ceo svet. Ukratko, novi car Đorđe Prvi postao je svjetski car 1992. godine.
  Medvedev je završio pregled i rekao:
  - Očigledno, dovoljno za ovaj univerzum! Vraćamo se!
  I sva četvorica viknu:
  - Slava caru Nikolaju II!
  . SREDNJI EPILOG
  Medvedev se probudio iz poziva... Obavijestili su ga da je inauguracija Zelenskog za predsjednika Rusije i Ukrajine već u toku. I da je, kažu, vrijeme da Dmitrij Anatoljevič napusti ured.
  Medvedev je nevoljko poslušao. Prije odlaska sam se obrijao i okupao.
  Zatim je napustio kancelariju. Prevezen je specijalnim vozilom. Usput su rekli da bi bilo najbolje da Medvedev odleti na Kanarska ostrva da se tamo odmori.
  A Zelenski je napravio još jednu predstavu svoje inauguracije. Kao i obično, šareno uz vatromet i skokove. Na dan inauguracije, Vitalij Kličko se borio sa Majklom Tajsonom na stadionu u Kijevu. Slavni američki bokser pristao je na borbu zbog velikih novčanih problema. Kličko je dominirao svih dvanaest rundi, ali diplomatski nije nokautirao Tajsona.
  Formalno je odigrana jedna od manjih verzija svjetskog prvaka.
  Nakon čega je Vitaliju Kličku dodijeljen dijamantski pojas.
  Vladimir Zelenski je primio čestitke iz svih zemalja svijeta - uključujući i Kinu. Štaviše, u Nebeskom carstvu su se pojačali narodni nemiri. Čovek ne živi samo od hleba. Ljudi su htjeli demokratiju i slobodu. Despotizam Komunističke partije Kine je bio siti; svi su htjeli slobodu.
  Zelenski je postao upravo takav simbol. Simbol demokratske snage, nakon pada diktature tajnih službi pod Putinom.
  Zelenski je mnogo govorio o promjenama, ekonomiji i novim dostignućima. U Rusiji je već raspisan konkurs za mjesto premijera. Bilo je nekoliko hiljada kandidata. Proces selekcije je bio veoma intenzivan. I izgledalo je sjajno.
  Do sada je sve išlo prilično glatko. Zelenski je čak napravio salto na svojoj inauguraciji. Dobio aplauz. Zatim je pokazao svoje znanje stranih jezika. Djelovao je vrlo aktivno i žustro.
  Konačno, Zelenski je to uzeo i održao još nekoliko govora.
  Dalje, nakon inauguracije uslijedila su kadrovska rješenja. Puno promjena i novih lica u Vladi.
  Postojala je prava selekcija "gvozdenih komesara". U Rusiji se odvijala kadrovska revolucija.
  Zelenski je izdao mnogo dekreta već prvih dana. Dozvoljena prodaja alkohola noću i na putnim mjestima. Uvedeni novi porezi na bogate. Ukinuo je imunitet poslanicima i sudijama. Povećana proizvodnja. Uvedene carine na trgovinu sa Kinom.
  U Bjelorusiji je održan referendum o ujedinjenju sa Rusijom. I to je išlo na zasluge Zelenskog. Većina Bjelorusa je podržavala ujedinjenje sa Rusijom.
  Zelenski se požalio da je Medvedev previše podigao zakrpe, ali je obećao da će se inflacija smiriti. I da se ništa loše neće dogoditi.
  Zaista, rast cijena je ubrzo stao. I ruska ekonomija je počela da raste. A na Kavkazu su militantne akcije nekako zamrle. Postalo je mnogo mirnije.
  Zelenski je konačno predložio kandidaturu za mjesto premijera Rusije. Postala je tridesetdvogodišnji doktor nauka Aleksej Bolšakov. On je veoma samopouzdano pobedio na takmičenju. I postao je premijer, najmlađi u ruskoj istoriji.
  Medvedev je odletio na Kanarska ostrva na odmor, i primio penziju bivšeg predsednika, samo se zabavljajući. Do sada nije imao nikakvih problema. Ali Šojgu je uhapšen i optužen za pokušaj državnog udara. Šta je hteo?
  Bilo je i dosta drugih rješenja... U Americi je pobijedila četrdesetjednogodišnja demokratka. Tako se promijenila vlast. I na vlast je došla žena i najmlađi kandidat u istoriji SAD. Era Trampa je završena . Ali prijateljstvo sa Rusijom je tek počelo da cveta. Naravno, protiv diktatorske Kine, Sjedinjene Države i novo Rusko Carstvo su sada bili prijatelji.
  Zelenski je čak održao referendum i uveo drugačije ime: umjesto toga Rusija - Kijevska Rus. Što je takođe mnogo govorilo. Bjelorusija se pridružila federaciji. I počelo je oživljavanje carstva... Na demokratskim osnovama.
  Nova žena predsjednica Sjedinjenih Država naslijedila je Trumpovo neprijateljstvo prema Kini i posvetila se stvaranju koalicije. Kijevska Rus se uspješno ekonomski razvijala pod Zelenskim. Rusija je donekle obuzdala Kinu. Tada je ušla u NATO. Ubrzo je na vlast u Kazahstanu došla proruska vlada i formirana je zajednička država. Rusi su istiskivali Centralnu Aziju od Kine. Konfrontacija je postajala sve veća.
  Zelenski je vodio kampanju protiv Staljina i Putina. Oduzeo je Staljinu i Putinu sve nagrade koje im je dao Medvedev.
  Ali sve je prošlo mirno. Iako su se komunisti bunili. Išli smo na skupove.
  I tamo je Lenjin konačno izveden iz mauzoleja. Neka vrsta radosti za mnoge. A pravoslavna crkva je kanonizirala Aleksandra II i Ivana Groznog, ruske careve. Povećan je i broj spomenika Nikoli II.
  Carizam i zapadnjaštvo su nekako postali moderni. Približili su se Evropi, a stranci su počeli primati mnoga mjesta. Rusija je postala dio zapadnog svijeta, a nakon Trampovog odlaska proces globalizacije se intenzivirao. A Kina je pala u izolaciju i suočila se sa unutrašnjim previranjima.
  Istovremeno, Zelenski je povećao natalitet u slavenskom carstvu. Dugo obećani let na Mjesec se konačno dogodio. I sve je ispalo nekako divno.
  Uspostavljeni su saveznički odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država, tačnije između Kijevske Rusije i Amerike.
  A konfrontacija je stvar prošlosti. Svijet je postajao sve globalniji i sigurniji. Iako je bilo ratova. Kijevska Rus je zajedno sa Sjedinjenim Državama izvela operaciju u Libiji, gdje su stavili tačku na islamiste. Zatim smo se bavili Bliskim istokom, stvarajući tamo baze zajedno sa Amerikom. Kijevska Rus i Sjedinjene Države zajedno su počele da naginju svijet i potiskuju Kinu iz Afrike. I tu ne možemo bez ratova. I kopnene operacije takođe.
  I Kijevska Rus i Sjedinjene Države su zajednički izvele zračne napade.
  Postepeno, Kinezi su protjerani iz cijelog svijeta. I nebesko carstvo je zapalo u duboku ekonomsku i političku krizu.
  I Kijevska Rus je sve više napredovala.
  Rusija nikada nije poznavala takve stope ekonomskog rasta. I da je Kina propala - Kijevska Rus se podigla. I brzo je rasla.
  Pruga do Čukotke izgrađena je u rekordnom roku. Što je samo po sebi veoma cool.
  I kopali su tunel ispod Aljaske. Amerikanci su takođe počeli da grade železnicu za povezivanje sa Rusijom. Gradila se i pruga do Delhija... Istovremeno su se kopali kanali iz Sibira za navodnjavanje srednje Azije.
  Sjedinjene Države i Kijevska Rusija izveli su zajedničku operaciju protiv Irana. I uspostavljen je zdrav sekularni režim. Nakon toga su počeli kopati kanal od Kaspijskog mora do Perzijskog zaljeva.
  NATO se proširio na arapske zemlje. U Saudijskoj Arabiji je podignut parlament. Žene su počele da skidaju burke. Počela je izgradnja sekularne države.
  U ruskim medijima svi su grdili Putina za ekstremizam i gađali ga blatom što je od Rusije zamalo napravio koloniju Kine, ali je, hvala Bogu, na vrijeme umro. Govorili su i oštrije riječi. Ali protiv Medvedeva je pokrenut krivični postupak. I to ne samo jedan.
  Staljin je izveden sa Kremljskog zida. Lenjin mnogo ranije iz mauzoleja.
  Mnogo toga se promijenilo u državnim simbolima. Pojavilo se nekoliko novih vrsta zastava. Ruskoj zastavi je dodana žuta, a svijetloplava je zamijenjena plavom.
  Ovo je također bilo zanimljivo. Promijenjen je grb... Došlo je i do monetarne reforme. Razmjenjivali su novac prema omjeru: jedan prema hiljadu. Pojavio se zlatni standard rublje Kijevske Rusije. Istovremeno je nastao novi i stari novac - peni - pola kopejke i pola - četvrtina penija.
  Sve uredno...
  Počele su da oživljavaju i titule... Pojavili su se prinčevi, baroni, grofovi, markizi, pa čak i vojvode. Konkretno, Zelenski je postao vojvoda. Moldavija je takođe postala deo Kijevske Rusije. Već je bilo reči o izboru kralja.
  Ali Zelenski je rekao da će predsjednika Kijevske Rusije birati samo narod. I to ne više od dva mandata.
  Štaviše, Zelenski je smanjio mandat ruskog predsjednika sa šest na pet godina. Istina, Zelenski je odslužio svoj prvi mandat šest godina.
  Do tada je završio pripajanje Centralne Azije Rusiji. I obnovio granice SSSR-a. Samo su baltičke države ostale neokupirane.
  Ali Amerikanci ga još nisu htjeli odustati. I tako su dali Centralnu Aziju i Kavkaz.
  Na Kavkazu je izbio novi rat između Jermenije i Azerbejdžana. I hodala je veoma okrutno. Tako je Rusija bila u mogućnosti da okupira ove republike i održi referendume o njihovoj aneksiji.
  Tako je Zelenski povratio Kavkaz, proširivši Kijevsku Rusiju. Suočimo se s tim, on je osvajač. Štaviše, on je i demokrata... Njegovo carstvo se dalje širilo...
  Dakle, Afganistan je već tokom drugog mandata vlade, a dio Irana postao dio Rusije.
  U Sjedinjenim Državama, predsjednica je osvojila drugi mandat. Do sada je bio uspješan u privredi, a što je najvažnije, uspio je nokautirati Kinu. Kakva velika pobeda. A Kijevska Rus je sada saveznik na čelu sa Zelenskim.
  Ali, naravno, moć Rusije raste prebrzo. Ona je već anektirala sjever Iraka.
  Borzo se ponaša. Kijevska Rus je prva zemlja na svijetu po stopama rasta! I prestigao je Sjedinjene Države po broju stanovnika. A već u Americi sa uzbunom gledaju - da li je Rusija postala previše jaka?
  Štaviše, carstvo Kijevske Rusije se širi. Sada su baltičke države već pod njegovom kontrolom. Da, ovo je zaista veliki problem za Amerikance. Zelenski je već prikupio sve bivše teritorije SSSR-a.
  I, poput ruskog cara, nastavlja svoju ekspanziju na jug. Sada su Iran i Irak u potpunosti postali dio Kijevske Rusije. A Zelenski je lako izabran za drugi mandat u prvom krugu.
  Iako je bilo mnogo predsjedničkih kandidata, izbori su bili demokratski.
  Zelenski je rekao da neće slijediti Lukašenkov primjer i vladati doživotno. Štaviše, okolnosti Lukašenkovog nestanka i dalje su bile nejasne. Možda i Rusiji i Zapadu on jednostavno više nije bio potreban. I nestao je... Ali Zelenski samo jača. I zaista, njegova vladavina u smislu uspjeha nadmašuje njegove prethodnike, uključujući Petra Velikog.
  Zapravo, nisu svi sposobni da obnove teritoriju SSSR-a, plus Afganistan, Iran i Irak.
  Ali Zelenski se tu ne zaustavlja. Sada su i Poljska i Finska na udaru - one su takođe nekada bile deo carskog carstva. I zaista se u tim zemljama održavaju referendumi i one se dobrovoljno pridružuju Kijevskoj Rusiji.
  Ima uspjeha i na naučnom planu. Dugo očekivani let na Mars se dogodio. Tamo su sleteli ruski kosmonauti. Uzeli su zemlju i ostavili zastavu, što je bio veliki trijumf.
  Istovremeno, Kijevska Rus je preuzela originalni Port Arthur iz Kine. I iskoristivši činjenicu da je u Kini počeo građanski rat, uzeli su Mandžuriju pod svoju zaštitu.
  U isto vrijeme, Kijevska Rus je anektirala dio Turske. One zemlje koje su ustupljene Rusiji prema Versajskom ugovoru. Što je takođe bio veoma snažan potez. Zelenski je dodatno proširio Kijevsku Rusiju kao carstvo. A u ekonomskom smislu, došao je na vrh, nadmašivši Sjedinjene Države.
  Pa, Kina je uronjena u noćnu moru građanskog rata i već je počela da se deli.
  Kijevska Rus je postala moćna država. A popularnost Zelenskog u zemlji je toliko porasla da su ljudi počeli da mole Vladimira na koljenima da ne ode. Okupilo se stotine hiljada ljudi.
  Zelenski je, kao izuzetak, održao referendum na kojem mu je omogućeno da se kandiduje za još jedan treći mandat na čelu Kijevske Rusije.
  Lider u SAD se promijenio. On je već postao republikanac. I ne više tako mlad - stariji od Zelenskog. Tako su se odnosi između Kijevske Rusije i Sjedinjenih Država ponovo počeli pogoršavati. Rusija je već postala bolno jača pod Zelenskim. Sjetili su se da je, zajedno s ukrajinskom vladavinom, Zelenskom ovo već četvrti mandat.
  Da, kažu, ovlasti ruskog predsjednika nisu smanjene. Jedino što je Zelenski uradio je da unese amandman na ustav prema kojem Državna duma ima pravo da smijeni pojedinog ministra dvotrećinskim glasovanjem ili prostom većinom dva puta izglasavanjem nepovjerenja.
  A ovaj amandman nije toliko značajan, jer je predsjednik zadržao pravo da imenuje sve ministre i utvrđuje strukturu vlade. A u Državnoj Dumi pristalice Zelenskog imaju ustavnu većinu.
  Značajnije je bilo uvođenje direktnih izbora u Vijeće Federacije, kao i omogućavanje zatvorenicima da glasaju.
  Ali, generalno, tu je prestalo ograničenje ovlasti predsjednika. Zadržano je pravo smjene guvernera. A u zakonodavnoj sferi se čak i proširio.
  U Sjedinjenim Državama Zelenskog su počeli optuživati za autoritarizam i da stranka "Sluga naroda" kontroliše gotovo sve funkcije u državi. LDPR i Komunistička partija Ruske Federacije prestale su postojati. Pojavila se stranka - "Pravedan svijet" s lijeve strane. Umjesto LDPR-a pojavili su se Patrioti Rusije. Ali stranka Sluga naroda potpuno je dominirala.
  Određene reforme uticale su i na crkvu. Pravoslavlje je legaliziralo pravo na četiri žene, približavajući se islamu. Pristup ikonama se donekle promijenio, a došlo je i do približavanja protestantizmu. Počeli su da govore više: da je Bog jedan, i da obični smrtnici nisu dostojni obožavanja Boga.
  U isto vrijeme, Trojstvo je ukinuto kao nebiblijski simbol i nerazumljivo za obične smrtnike.
  I uveli su: da je Bog Jedan, Bog Otac. Ali izraz Bog Sin ne postoji u Bibliji. Štaviše, ne postoji termin: Bog je Duh Sveti. Pa zašto ne pojednostaviti religiju.
  Štaviše, Bog koji visi na krstu ne uliva poverenje. Ako nije mogao da zaštiti sebe, kako će onda zaštititi ljude? Ukratko, prešli smo na monoteizam. I sama Biblija je bila pomiješana sa drevnim slovenskim mitovima. Nastalo je Velesovo jevanđelje.
  Intenzivirao se i ateizam - kažu, prestanite da se zanosite ljudskim bajkama. Imamo jednu planetu i ne trebaju joj ljudi da vjeruju u čuda, a pogotovo u smak svijeta.
  Neće biti kraja svijeta i ne bi ga trebalo biti. A čovječanstvo bi trebalo postati svemirsko carstvo i doći do samog ruba galaksije. Šta je sa galaksijama? Više kao univerzum. I kada ste stigli do ruba svemira, idite u drugi dio svemira. Na kraju krajeva, postoji bezbroj univerzuma. I tako možete letjeti iz jednog univerzuma u drugi. I s vremenom naučite stvarati sebe! I postojaće novi, neizmerni univerzumi u praktično celom svemiru.
  A planeta Zemlja je samo kolevka čovečanstva. I u budućnosti će postojati carstvo od sekstilion do sekstilion stepena univerzuma, i bez prestanka da se dalje širi i osvaja svemir.
  A šef i predsednik Kijevske Rusije Vladimir Zelenski, kao sjajno sunce nade izlazi na planetu!
  I njegova budućnost i budućnost Kijevske Rusije - neka je svijetla!
  
  VIŠA SILA KADA se SSSR BORIO BEZ SAVEZNIKA
  I tako je nastupio neodoljiv uticaj koji je zatvorio savezničke snage 1. januara 1943. godine. Romelov pohabani korpus zaustavio se na granici sa Libijom. I svako bombardovanje nacističke Nemačke je prestalo. Pokušaji letenja prema Londonu također su se pokazali neuspješnima. Nemački avioni se nisu srušili, već su vraćeni nazad. Dogodilo se čudo bez presedana, podjela svijeta teomagijskom moći.
  Međutim, u početku to Nijemcima nije mnogo pomoglo. Staljingrad, odnosno Paulusova grupa u njemu, možda se više nije moglo spasiti. I sovjetske trupe samouvjereno su krenule naprijed. Ofanziva u Voronježu i na drugim pravcima bila je uspješna. Gotovo kao u realnom vremenu, Crvena armija je oslobodila Kursk, Belgorod i Harkov.
  Međutim, nakon prebacivanja Rommelovih iskusnih divizija iz Afrike i onih snaga koje su u stvarnoj povijesti također bile bačene u alžirske i tuniške pustinje bez ikakve koristi, čuveni Mainsteinov kontranapad primjetno je dobio na snazi. Pošto je u njemu učestvovalo znatno više nemačkih snaga, posebno avijacije.
  A tridesetak potpuno novih "Tigrova" koji su bezuspješno zaglavili u Sahari, nisu bili nimalo suvišni.
  Tu se dogodilo prvo značajno neslaganje sa stvarnom istorijom. Mainstein je četiri dana ranije krenuo u kontranapad i, sa mnogo više snaga, napredovao je brže. Harkov je ponovo osvojen devet dana ranije, Belgorod dvanaest, a u pokretu, i što je najvažnije, zauzet je Kursk, koji u stvarnoj istoriji nije podlegao Fricovima.
  Uključen je značajan broj njemačkih snaga. Nemci su koristili prebačene rezerve iz Francuske, gotovo sve borbeno spremne tenkovske jedinice i glavnu avijaciju. Kako god da se kaže, gotovo polovina Luftwaffea bila je ometena Zapadnom frontom, tako da su se dodale značajne snage u neprijateljskom vazduhu. I to je rekao tokom nemačke kontraofanzive, koja je ličila na udar srpom.
  Da, i Mainstein je u stvarnoj povijesti nadigrao sovjetske generale, ali ovdje ima dvadeset divizija više kopnenih snaga i, uzimajući u obzir koncentraciju resursa, tri puta više aviona. A Focke-Wulf uopće nije loš ako se pravilno koristi: brzina je velika, oružje moćno. Ono što je značajno je da je F-190 efikasniji sa brojčanom superiornošću. Budući da mu moćno oružje omogućava da obori avion u jednom potezu, a može i pobjeći zbog velike brzine ronjenja.
  Sovjetske trupe su pretrpjele taktički poraz i napustile Kursk, mnogi vojnici i oficiri su bili opkoljeni. Neki su dijelom poginuli, drugi, iako je manjina zarobljena, mnogi su pobjegli, iako su izgubili opremu.
  Sovjetske trupe su pretrpjele ogromnu štetu i njihova ofanziva je zaustavljena. Ali njemački tenkovi nisu mogli nadograđivati svoj uspjeh zbog početka proljećnog odmrzavanja.
  Pojavio se privremeni odnos snaga.
  Međutim, u rat bi mogla ući i nova sila: Japan. Samurajima su takođe bile odvezane ruke. Amerika nije dostupna, ali ni ne napada. Istina je da jaka kopnena vojska Japana vrši pritisak na Kinu. Ovdje se Čang Kaj Šek suočio sa veoma teškom situacijom. Ili pokušajte da se dogovorite sa Japancima, ili se borite, ali više ne dobijate podršku novcem i oružjem iz SAD, Britanije i drugih zemalja.
  Naravno, Nijemci su čeznuli za otvaranjem drugog fronta kako bi skrenuli dio neprijateljskih snaga sa istoka. Ipak, pretrpjeli su značajne gubitke. Staljingrad je posebno oduzimao mnogo energije. Sovjetske trupe su također mnogo izgubile, a dio trupa završio je u Harkovskom i Kurskom kotlu.
  Nacisti su povećali proizvodnju oružja. Zahvaljujući nedostatku bombardovanja, Švabe su uspjele povećati proizvodnju tenkova za značajniju cifru, kao i avijacije. Bombardovanje je omelo naciste više nego što se obično veruje. Štaviše, u stvarnoj istoriji Nemačka je povećala proizvodnju opreme u velikoj meri zahvaljujući restrukturiranju privrede na ratnim osnovama i sve aktivnijoj upotrebi robovske radne snage, a ne zato što su bili slabo bombardovani.
  Za sada su Nemci čekali i pravili nove tenkove, obučavali posade, oslanjajući se na savremenu tehnologiju. Istovremeno, ostalo je otvoreno pitanje: odakle započeti ofanzivu? Kurska izbočina više nije postojala. A ovo je prirodan trag. I tako su i sami Nemci i Hitler oklevali. Postojala je ideja da se Lenjingrad zauzme na juriš. Iako bi u ovom slučaju bilo potrebno probiti moćna utvrđenja.
  Nemački generali nisu hteli ponovo da idu u Staljingrad. Ali, iskreno govoreći, izbor nije širok. Da li je moguće napasti samu Moskvu? Među fašističkim vođama došlo je do ozbiljnih nesuglasica. Mainstein, Guderian i Rommel su se čak oglasili u smislu da je bolje ne napadati uopšte, već pustiti Ruse da zabadaju nos i namame ih u zamku.
  Alternativni plan predviđao je pokretanje ofanzive sa Tamanskog poluostrva i Rostova na Donu; Frici su uspeli da brane ovaj dobro utvrđeni grad prebacivanjem pojačanja iz balkanske grupe, zamenjujući svoje okupacione trupe bugarskim i italijanskim.
  Firer, koji je volio operacije u kojima se trupe probijaju u konvergentnim pravcima, bio je sve skloniji ovom planu, ali je bio spor da ga provede. Konkretno, tenk Panther se pokazao hirovitim i često se kvario, pa su mu bile potrebne modifikacije. Neka dodatna obuka posade. I Firer je želio da pečati još "Tigrova".
  Staljinu je to na kraju dosadilo. U strahu da će drugi front otvoriti Japan, koji je postigao velike uspjehe u južnoj Kini, čija je kopnena vojska već premašila sedam miliona vojnika i podaci o rastućem vojnom potencijalu Trećeg Rajha, on je sam naredio pokretanje ofanzive u Kursk i Donbas pravac. Hitlerovo oklijevanje i Firerova želja da formira divizije sa stotinama Tigrova i Pantera doveli su do prednosti.
  Međutim, sovjetske trupe, otpočevši ofanzivu 7. jula 1943., same nisu imale odlučujuću prednost u snazi. 5,56 miliona njemačkih vojnika, oko milion dvjesta pedeset hiljada satelitskih vojnika, djelovalo je protiv 6,6 miliona sovjetskih vojnika i oficira. Mussolini je, nakon nestanka opasnosti od napada sa zapada i juga, značajno povećao broj talijanskih trupa na istoku. Porastao je i broj španskih jedinica. Salazar je poslao i diviziju "dobrovoljaca". Borile su se i francuske legije, Rumuni, aktivnije Mađari, Albanci i strane divizije u SS-u iz cijele Evrope.
  Dakle, sovjetska vojska nije imala brojčanu nadmoć, ali je heterogenost koalicije smanjila kvalitet neprijateljskih snaga. Crvena armija ima određenu brojčanu nadmoć u tenkovima i artiljeriji. Ali za sada, možda, "Tigrovi" i "Panteri" nemaju premca u pogledu vatrene moći i oklopa protivnika. I T-4 je stekao superiornost u vatrenoj moći u odnosu na T-34-76. Ali SSSR ima raketnu artiljeriju, a Nemci su, uprkos razvoju posebno gasnih lansera, to prilično slabo razvili.
  U avijaciji postoji približan brojčani paritet. Njemački lovci ME-109 "G", Focke-Wulf su, međutim, jači od sovjetskih aviona po naoružanju i brzini, ali nešto slabiji u upravljivosti. Ali Njemačka, nažalost, ima iskusnije i produktivnije asove. Bombarder Yu-188 je možda bolji po letnim karakteristikama od PE-2 i TU-3. I Yu-288 je počeo da ulazi u službu. Istina, tek je počeo da se predstavlja, poput ME-309.
  Ali u svakom slučaju, bez prednosti u snazi, Crvena armija je krenula u ofanzivu na prethodno pripremljenu odbranu neprijatelja. I suočila se sa tvrdoglavim otporom. Ali sovjetske trupe su bile odlučne u svojoj ofanzivi, bez obzira na gubitke, išle su naprijed. Iako se ispostavilo da je prosječan tempo napredovanja nizak, jedan do dva kilometra dnevno. Neprijatelj je pucao i ponovo je uspeo da se ukopa. Tempo ništa manje herojskog napredovanja se nastavio. Do sredine avgusta, po cenu velikih gubitaka, sovjetske trupe su napredovale i do sto kilometara, približile se Kursku i pokrenule tvrdoglave bitke za sam grad, približavajući se i Belgorodu.
  Japan je 19. avgusta 1943. godine, savladavši oklijevanje, otvorio front na Dalekom istoku. U to vrijeme, nakon što je pretrpio niz poraza, Chiang Kai-shekov režim je pristao na mir povoljan za samuraje. Japanci su stekli kontrolu nad važnim komunikacijama i bili su oslobođeni potrebe da vode težak gerilski rat sa slabo organiziranim, ali vrlo brojnim kineskim trupama. Ali Čang Kaj Šeku je obećana podrška u ratu sa Crvenom armijom Mao Cedunga. Japan već ima sva sredstva za rat sa SSSR-om. I odlučili su da ne čekaju kišnu jesen i oštru sibirsku zimu. Da ne spominjemo činjenicu da je Hitler još 1941. objavio rat Sjedinjenim Državama, ali ga samuraji nisu podržali. Otvaranje drugog fronta 1942. moglo je spasiti naciste od poraza kod Staljingrada.
  Odluka Japana bila je sasvim očekivana. Međutim, u napadu na Vladivostok samuraj je postigao taktičko iznenađenje i nanio ozbiljnu štetu Sovjetskoj Pacifičkoj floti.
  Krajem avgusta, Nemci su pokušali da izvrše kontranapad koristeći masu najnovijih tenkova. Ali njihov južni kontranapad mogao je postići samo relativan uspjeh. Sovjetska komanda je već predvidjela takvu mogućnost i povukla je svoje trupe na njihove prvobitne linije. Samo je kombinovana 31. armija pala u kotao i uglavnom je uništena.
  Međutim, sovjetske trupe nisu postigle svoj cilj i pretrpjele su vrlo značajne gubitke, ne uspjevši ponovo zauzeti teritoriju. Posebno je izgubljeno više od šest i po hiljada tenkova, protiv oko osam stotina njemačkih. U parku tenkova, brojčana prednost je prešla na naciste. U septembru su Nemci uspeli da sustignu SSSR u proizvodnji stotina aviona dnevno, au novembru, otprilike u automobilima, povećavši proizvodnju Pantera na 650-700 tenkova mesečno. Ovdje je veliku ulogu odigralo korištenje resursa iz okupiranih zemalja, prije svega Francuske, kao i Belgije i Holandije, gdje je uvedena radna obaveza.
  Nemci su, sa izvesnim zakašnjenjem, u septembru pokrenuli dugo planiranu ofanzivu od Rostova na Donu i Tamanskog poluostrva. I naišli su na tvrdoglavu sovjetsku odbranu. I Japan je pokrenuo ofanzivu na Mongoliju, zauzevši Ulan Bator i Primorje. Ali tu je napravljen mali napredak.
  To je preusmjerilo značajne rezerve i nakon mjesec i po dana žestokih borbi, njemačke grupe su se ujedinile. Ali gubici Fritza su se također pokazali vrlo značajnim, pa su bili prisiljeni prestati. Ali ovaj taktički uspjeh izazvao je ulazak Turske u rat i otvaranje trećeg fronta u Zakavkazju.
  Sada smo morali uzvratiti i u ovom pravcu.
  Do zime će se stabilizovati linija fronta na Dalekom istoku. Japanci su napredovali u oblasti Primorja od pedeset do sto dvadeset kilometara, zauzeli više od polovine Mongolije zajedno sa Ulan Batorom, ali je njihova ofanziva stala. Turci su se približili Jerevanu i napali Batumi, uspeli su da zauzmu dve trećine poslednjeg grada. Ni sami Nemci neće mnogo napredovati na jesen. I još nisu preuzeli inicijativu.
  Rat je postajao sve pozicioniraniji i dugotrajniji. Do iscrpljenosti i do tehnološke superiornosti. Tokom 1943. SSSR je povećao proizvodnju aviona za jedan i po puta sa 25 hiljada na 37 hiljada. Nacistička Njemačka sa preko 15 hiljada na 32 hiljade, više nego duplo. U posljednjim mjesecima godine, Nijemci su izjednačili svoje sovjetske proizvodne rezultate u avionima. I u tenkovima i samohodnim topovima - s kvalitativnom superiornošću. Ali SSSR se takođe mora boriti protiv Japana. Osim toga, određeni broj aviona i tenkova se proizvodi u Italiji i drugim satelitskim zemljama Trećeg Rajha. Čak i ako ne previše. Osim toga, Nemci su, iskoristivši odsustvo rata, počeli da vade i snabdevaju naftu iz Libije za svoje potrebe.
  Tako je postepeno nestašica energije u Trećem Rajhu slabila. Osim toga, afričko-francuski posjedi obećavali su da će biti dobar izvor sirovina.
  Da bi se nacisti mogli dobro snabdjeti. Kao odgovor, crveni dizajneri su pripremili nove tipove tenkova za Staljina sa topovima 85 mm i 122 mm. Nemci su donekle usporili rad na Panteru 2. Nije lako nabaviti tenk sa moćnim oružjem, jakim oklopom i relativnom pokretljivošću. A "Kraljevski tigar" se pokazao pretežak sa 68 tona. Jedino je modernizacija Pantera obećavala da će biti relativno uspješna. A tenk T-4 je, očigledno, iscrpio svoje mogućnosti. Postepeno, počevši od 1944. godine, proizvodnja ove mašine počela je da opada. Potpuno prestati u aprilu.
  Sovjetska komanda je tokom zime pokrenula nekoliko ofanzivnih operacija. I poluostrvo Taman, i u centru, i u pravcu Lenjingrada, i blizu Kurska. Ali nigde nije postignut značajan uspeh . Neprijatelj je već imao brojčanu nadmoć u ljudstvu i u tenkovima i u avionima. Samo strah od vremenskih prilika natjerao je Fritza da se pridržava defanzivne taktike.
  Negativnu ulogu odigrao je i povećan broj dezertera i izdajnika, kao i činjenica da su Nijemci razvili visinsku avijaciju, koja je bila efikasnija u izviđanju iz zraka.
  Osim toga, sovjetska komanda je donekle pogrešno pristupila procesu koncentracije snaga. Konkretno, sama taktika pokretanja sljedeće operacije na drugom području čak i prije završetka prethodne imala je smisla s obzirom na brojčanu nadmoć. Kao u Prvom svjetskom ratu, razvlačenje Nijemaca. Ali ako vas je neprijatelj brojčano nadmašio, to je otežavalo postizanje superiornosti u snagama na određenom području.
  Da je Staljin uspio da stvori nadmoć na posebnom dijelu fronta u otprilike omjeru tri prema jedan, tada bi možda i bio postignut taktički uspjeh.
  I tako na jednom sektoru ide ofanziva, na drugom se spremaju, ali u stvarnosti je Nijemcima i njihovim saveznicima lakše da se odbiju. Štaviše, Fritz je već imao visoke, brze izviđačke avione sa odličnom optikom, što im je omogućilo da prate kretanje trupa. A zimi je teže kamuflirati, a noć nije lijek, pa su njemački obavještajci nabavili uređaje za dobar noćni vid.
  "Kraljevski tigar" kao planirani probojni tenk je odgođen u serijskoj proizvodnji i nije bio u potpunosti uspješan. "Panter" -2, za koji je Hitler naredio da se ojača oklopom kako bi IS-2 bio neprobojan, i da se u njega ugradi motor od 900 konjskih snaga, težio je 51 tonu, čak i ako se uzme u obzir ugradnja kućišta od legure, čime je ušteđeno 800 kilograma. . Ali postalo je moguće ojačati bočni oklop do 82 milimetra pod racionalnim kutom. Zbog toga njemački tenk nije bio tako ranjiv sa strane kao prethodni modeli. Ali opet, "Panther"-2 i "Lion"-2 u naprednijoj shemi rasporeda još su samo u procesu razvoja.
  Ali tokom zime, Nemci su u potpunosti preuzeli kontrolu nad francuskim posedama u Africi, uključujući Nigersku petlju. A tu su i nafta, gas i boksit, i još veće rezerve uranijuma, posebno u Kongu. De Gaulle je uhvaćen - bez pomoći saveznika bio je bezvrijedan, a Scorrel je radio čisto i vješto.
  Tako su do maja 1944. problemi s naftom uglavnom bili riješeni. Sve zalihe su već stizale iz Libije, a preostalo je samo da se buši sve više bušotina.
  Ali u maju Nemci još nisu bili spremni za napad. Osim Tigera, koji je dizajnom zastario, nisu imali ozbiljan probojni tenk. Istina, "Tigar" je već bio u masovnoj proizvodnji i, zahvaljujući visokom kvalitetu oklopa i debljini bokova, kao i brzometnoj, preciznoj puški, mogao bi igrati ulogu, ako ne i idealnog , ali manje-više podnošljiv tenk, koji je prekinuo obrt trupa SSSR-a .
  Njemačka komanda se nakon niza sporova vratila na prethodni plan iz 1942. godine. Naime, krenuti u napad po bokovima. Uzmite Lenjingrad u dvostruki prsten i probijte se do Staljingrada. Štaviše, nakon što je Wehrmacht napustio uspon Ržev-Vjazemski, izgubljen je pogodan mostobran za napad na Moskvu. Dakle, relativno je daleko od glavnog grada.
  Plan nacista takođe nije optimalan, ali... U Švedskoj su održani prijevremeni parlamentarni izbori na kojima su nacisti ostvarili impresivnu pobjedu. Zemlja sa osam miliona stanovnika i razvijenom ekonomijom bila je spremna za rat protiv SSSR-a. Najpopularnija figura bio je Karlo Dvanaesti. Šveđani su čeznuli za osvetom za prethodne poraze i poniženja tokom ratova izgubljenih od Petra Velikog i Aleksandra Prvog. Tako se cijela Evropa već borila protiv SSSR-a. Štaviše, Franko i Salazar su odlučili službeno ući u rat kako bi preuzeli svoj dio plijena. Samo je Švicarska ostala formalno neutralna, ali je poslala i diviziju dobrovoljaca.
  Brojčana nadmoć bila je na strani nacističke koalicije. Osim toga, sredinom maja 1944. Nemci su već imali oko hiljadu mlaznih aviona ME-262 u upotrebi. Sam auto je prilično uspješan, ali sa nedovršenim motorima. Ali postupno su se motori poboljšali, postali snažniji, pouzdaniji i potrošnja goriva se smanjila.
  Ofanziva je počela na jugu. Fritz je pokušao ponoviti plan koji je izradio OKW za operaciju Blau u januaru 1942., ali ga je Hitler proizvoljno promijenio. Kada napadate Staljingrad i sa juga i sa severa, duž konvergentnih pravaca. Ali prvo su Nemci morali da se probiju do Dona. Fašistički Tigrovi su krenuli u napad, ali su se suočili sa jakom odbrambenom linijom. Ispostavilo se da je napredovanje Švaba sporo, zaglibili su u odbrani u dubini sovjetskih trupa. Prešavši samo 35-40 kilometara u pravcu Voronježa u prvih deset dana.
  Zatim, u dvije sedmice tvrdoglavih borbi, nacisti su napredovali samo deset kilometara i zbog velikih gubitaka bili primorani da se zaustave.
  Uspješnije se razvijala ofanziva na jugu. Tamo je manje sovjetskih trupa i teže se braniti. Brojni "panteri", "tigrovi", "ferdinandi" (ovaj samohodni top se pokazao rasprostranjenijim zbog nedostatka strateškog bombardovanja!) i prvi modeli "jagdtigera" i posebno efektnog "šturmtigera". Nemci su uspeli da probiju prve linije odbrane i dobiju operativni prostor.
  Istovremeno je i japanska vojska krenula u ofanzivu. Samuraji su povećali veličinu svoje tenkovske flote, a njihova nova vozila srednje težine praktički nisu bila inferiorna u naoružanju i voznim performansama u odnosu na T-34-76, a čak su bila superiornija u prednjem oklopu, iako inferiornija u zaštiti sa strane.
  Japan je vodio ofanzivu u Mongoliji, gdje je bilo mnogo teže održati odbranu. Sovjetska komanda bila je suočena sa nedostatkom rezervi, uzvraćajući na sva tri fronta. I gubici ljudstva tokom zimske ofanzive bili su znatni.
  Nemačka ofanziva na Tihvin, a Finci i Šveđani sa Belomorskog kanala, teško su odbijeni. Nacisti su napredovali polako, ali gotovo neprekidno. Sredinom juna, na jugu, Mainsteinove trupe provalile su u Staljingrad. Počela je druga bitka za Staljingrad. A početkom jula, nakon pada Tihvina i Volhova, Finci, Šveđani i Nemci su se ujedinili - formirajući drugi prsten oko grada Lenjina.
  Tako je nastala izuzetno teška situacija za sovjetske vojne snage.
  Ali Staljingrad nije popustio Majnštajnu. I to je spriječilo Nijemce da razviju ofanzivu u drugim smjerovima. Na jugu su, kao i 1942. godine, stigli samo do kapije Terek: zaglavili su kod Groznog i Ordžonikidzea. Nastavljene su teške borbe u pravcu Voronježa. Do septembra, sovjetske trupe su bile prisiljene da se povuku iza Dona. Ironija je sudbine da je do kraja oktobra linija fronta na jugu ponovila 1942. u vrijeme najvećeg napredovanja nacista.
  Gore je bilo na sjeveru, gdje se Lenjingrad našao u potpunoj opsadi. Osim toga, Nijemci, Finci i Šveđani uspjeli su probiti odbranu Crvene armije na Karelijskom poluostrvu, odsjekavši Murmansk kopnom od glavnog dijela SSSR-a.
  Izolovano je četrdesetak sovjetskih divizija. Međutim, njihov broj je bio daleko od normalnog. Švedska je izvela oko dvadeset pet prilično dobro opremljenih divizija. Zajedno sa iskusnim Fincima i njemačkim trupama, stekli su brojčanu nadmoć. I izuzetno je teško prenijeti rezerve na Karelijsko poluostrvo.
  Općenito, Crvena armija nije mogla primiti potrebna pojačanja, pa su se Japanci pokazali neočekivano jaki, njihov broj, zajedno s marionetskim trupama, premašio je pet miliona, a ovo je zapravo punopravni drugi front. Dakle, sve što je trebalo da uradimo je da se borimo protiv Nemaca i njihovih saveznika.
  Postupno se smanjivala zona kontrole sovjetskih trupa u Kareliji, a Murmansk je bio potpuno blokiran i praktički osuđen na propast. Dakle, neprijateljska flota, a posebno podmornice, dominirale su morem, pa se nije imalo čime snabdijevati.
  Nažalost, u novembru 1944. SSSR nije imao rezerve da ponovi prekretnicu iz 1942. godine. Gotovo sve je potrošeno da se spriječi gubitak Kavkaza. Osim toga, Nijemci su juriš na Staljingrad izveli profesionalnije, a rezerve su se morale stalno prebacivati tamo, kao u krater Tartarus. Staljin je naredio da se grad na Volgi drži po svaku cijenu. Ali s obzirom na dominaciju neprijateljskih aviona u vazduhu, ispostavilo se da je cena neverovatno visoka.
  Štaviše, Mainstein, za razliku od Paulusa, nije žurio i pazio je na vojnike. Kao rezultat toga, omjer gubitaka nije bio u korist Crvene armije.
  Hitler je požurio Meinsteina, ali lukavi feldmaršal znao je kako da izbjegne i izdrži pritisak.
  Jedna od najmoćnijih vrsta oružja bili su Sturmtigrovi. Imali su izuzetno moćne lansere bombi koji su ispaljivali projektile od tri stotine dvadeset kilograma. Štaviše, granate su na raketni pogon i mnogo snažnije od granata haubica. Možete ih nazvati dostojnim odgovorom na Katjušu, iako na tragovima. Osim toga, neki bacači bombi su ugrađeni i na kamione, sa većim dometom gađanja.
  Nemci su takođe koristili gasne lansere. I naravno mlazni bombarderi.
  U decembru su Japanci zauzeli gotovo cijelu Mongoliju i približili se Vladivostoku, djelimično zauzevši Primorje i Habarovsk. Ali general Frost ih je prisilio da stanu.
  Iskoristivši to, Crvena armija je organizovala niz kontranapada na nemačke bokove koji su pokušali da zauzmu ono što je ostalo od Staljingrada. Što, čak i mali dio grada održan je početkom 1945. godine. Nemci su 1944. postigli određene uspehe, ali nisu uspeli ni da osvoje Kavkaz i nabave Baku naftu. Istina, za svoje potrebe do sada su imali dovoljno iz Rumunije, Mađarske, Libije, Kameruna i Nigerije.
  Lenjingrad je i dalje bio pod opsadom. Unaprijed su stvorene velike zalihe hrane i municije, kako bi grad mogao preživjeti ovu zimu, nastavljajući prikovati značajne snage Wehrmachta i njegovih saveznika.
  Sovjetsko rukovodstvo je takođe uspelo da napravi strateške rezerve sirovina u gradu Lenjin za proizvodnju oružja. Tako da do sada ovo fašistima nije dalo previše.
  Ali Murmansk je bio potpuno blokiran. Od deset transporta koji su krenuli u grad, Švabe su završile devet.
  U januaru je sovjetska komanda pokušala da testira snagu Nemaca u centru. Međutim, nije bilo moguće poraziti veoma moćnu i tehnološki naprednu odbranu. Maksimalno napredovanje bilo je pet ili šest, u najboljem slučaju ne više od osam kilometara. A gubici sovjetskih divizija bili su veoma značajni. U većini dijelova do polovine sastava.
  Ali deo nemačkih snaga je bio ometen, što im je omogućilo da zadrže Staljingrad... U martu su sami Nemci krenuli u ofanzivu kod Terek kapije. Uspjeli su probiti liniju sovjetske odbrane i opkoliti Grozni i Ordžonikidze, ali su Fricovi zaglavili na liniji Vedeno, Shali i dalje kroz gradove.
  Sam grad Grozni ostao je u potpunoj opsadi do maja. U maju je Staljingrad konačno pao. Od grada i predgrađa, kao ni od fabrike tenkova, praktično nije ostalo ruševina.
  Njemačka koalicija je također bila na izmaku, ali Firer je želio pobjedu. U januaru su obavljena prva uspješna testiranja diska koji je dostigao brzinu do dvije brzine zvuka i popeo se na 18 kilometara u visinu. U maju je disketa već dostigla četiri brzine zvuka i skočila na visinu od 30 kilometara.
  Ali nova mašina, uza sve svoje jake, pa čak i jedinstvene karakteristike leta, pokazala se ranjivom na malu vatru i skupa. Problem ranjivosti ubrzo je riješen lansiranjem laminarnog pluga, ali je to povećalo potrošnju goriva i smanjilo vrijeme leta aviona. A sam disk avion, u svom laminarnom "kaputu", nije mogao efikasno pucati.
  Ali era "letećih tanjira" je počela. Osim toga, Nijemci su dobili snažan adut: tenkove nove generacije klase "E". Razlikovali su se sličnom težinom kao i "Kraljevski tigar" i "Panter", mnogo gušći i napredniji raspored, niska silueta i debeli oklop.
  U masovnoj proizvodnji i na bojnom polju, Panther-2 i Tiger-2, a zatim i Tiger-3, dobro su se pokazali. Potonje vozilo, gušćeg rasporeda i male kupole, imalo je jak oklop i motor od 1080 konjskih snaga. "Miš" se nikad nije uhvatio. Ali "Panther" modifikacija, "F", dobro se pokazala.
  Zbog nedostatka legirajućih elemenata, sovjetski tenkovi nisu imali vrlo kvalitetan oklop, a do sada se "Panther" prilično dobro nosio sa svojom ulogom čak i sa topom od 75 mm. A kosi prednji oklop od 120 mm ga je prilično pouzdano štitio od 85 mm sovjetskog topa T-34-85. Ali, možda se sovjetski samohodni top SU-100 pokazao kao dostojan protivnik poboljšanom oklopu Pantera. T-4 je već bio van proizvodnje. A od proizvodnih tenkova, Panther se pokazao najlakšim.
  Prvi napredni tenk u smislu svog rasporeda bio je serijski tenk "Lav". Kupola ovog tenka je pomaknuta unazad, a mjenjač, motor i mjenjač smješteni su u jednoj jedinici sprijeda. Kao rezultat toga, silueta vozila bila je niska, a oklop sa snažnim topom od 105 mm bio je uporediv sa "Kraljevskim tigrom", a prednji dio kupole bio je još snažniji.
  Pomicanje kupole unatrag također je dalo Lavu prednost da se pri kretanju kroz šumu cijev njegovog topa duge cijevi nije toliko prilijepila za stabla drveća.
  Nacisti su pokušali i sa drugim planovima, a takođe su bombardovali sovjetske položaje jakim avionima.
  Japan je takođe pokušao da napreduje i konačno odsjekao Vladivostok od kopna.
  Nemci su pokušali da se probiju do Moskve u junu i julu. Ali sovjetska linija odbrane pokazala se jakom, a nacisti su pretrpjeli ogromne gubitke. Čak ni tenk Lev nije u potpunosti adekvatan u ofanzivi, prvenstveno zbog nedovoljnog bočnog pokrivanja.
  Sovjetska komanda je sve aktivnije koristila topove kalibra 100 mm. Jasno je da SSSR nema resurse da porazi neprijateljske tenkove istim tenkovima, ali protivtenkovska artiljerija se može masovno koristiti.
  E-100 u originalnom modelu pokazao se pretežak sa 140 tona, a bočni oklop bio je 120 milimetara (čelo 240 milimetara!), čak i pod uglom. Ovo više nije bilo dovoljno. Da ne spominjemo činjenicu da Miševi beznadežno zaostaju u svom rasporedu.
  U stvarnosti, tenk Lion i samohodni topovi - E-10, E-25 bili su napredna njemačka vozila, gdje su kombinirani položaj motora, prijenosa i mjenjača. Međutim, Nijemci su proizveli dosta zaostale opreme. Na primjer, "Panteri", "Tigrovi", "Jagdtigrovi", "Jagdpanteri" sa prilično visokim siluetama koje zaostaju u razvoju.
  Ni "E"-70 nije bio sasvim uspješan. Vozilo je bilo opremljeno snažnim topom kalibra 128 mm i naprednim rasporedom, ali zbog želje da održi borbeno opterećenje od najmanje 80 metaka i ne prelazi 70 tona, njegova oklopna zaštita se pokazala usporedivom s "Royal". Tigar" - model 1944. i neadekvatan za proboj. "Tigar"-3 je još bolje zaštićen. Ali na E-70 je uspješno testiran motor s turbopunjačem snage 1200 konjskih snaga, što je omogućilo tenk da postigne brzinu od 60 kilometara na sat na autoputu.
  U svakom slučaju, njemački tenkovi su pretrpjeli velike gubitke, kao i pješadija. I strane divizije i sateliti Trećeg Rajha izgubili su mnogo.
  Do sredine avgusta, Nemci su napredovali samo 40-50 kilometara u centru i nisu bili u mogućnosti da dobiju operativni prostor. A gubici su se pokazali ogromnim. U septembru su nacisti krenuli u novu ofanzivu na jugu... Za mesec i po dana teških borbi, neprijatelj se probio do Kaspijskog mora, odsekavši Kavkaz kopnom.
  Ali sovjetska komanda uspjela je uspostaviti snabdijevanje morem, iako po cijenu velike štete. U novembru je Fric, po cenu ogromnog truda i velike štete, stigao do delte Volge. U decembru se linija fronta stabilizovala. Porastao je jaz između frontova Kavkaza i glavne sovjetske teritorije. Osim toga, Japanci su uspjeli odsjeći Vladivostok, stavljajući sovjetski grad pod opsadu.
  Uprkos blokadi, Murmansk je herojski izdržao do decembra 1945. Ali ipak je pao...
  Godine 1946. neprijateljstva su nastavljena... Položaj Grupe Sovjetske armije na Kavkazu pokazao se izuzetno teškim. Odsječeni su kopnom, a prijeti i konačni gubitak Bakua.
  Staljin je osjećao ekstremnu nervozu i fizičku iscrpljenost. Žestoke borbe su se odvijale u pravcu Tikhvina. Bilo je pokušaja da se spase opkoljeni Lenjingrad. U samom gradu zalihe hrane su ostavljene za manje od šest mjeseci, a kartice za hranu su ponovo urezane.
  U početku su sovjetske trupe probile liniju fronta, ali je onda neprijatelj, sa nadmoćnijim brojem tenkova, uspio izvesti protunapad i čak odsjeći dio sovjetskih trupa. Februar je protekao u žestokim borbama kako na sjeveru tako i na jugu, gdje su sovjetske trupe testirale neprijatelja i pokušavale da zauzmu Staljingrad. I ovo drugo je djelimično uspjelo. Sovjetski tenkovi su upali u grad, ali, nažalost, nisu mogli otjerati naciste odatle.
  Ali izbila je treća bitka za Staljingrad. Sovjetske trupe su također postigle relativno velike uspjehe kod Voronježa. Ali čak i tamo, Fritz su, koristeći veliki broj tenkovskih jedinica i njihovu tehnološku superiornost, uspjeli vratiti situaciju. U martu su helikopteri i diskete u obliku diska počeli da učestvuju u neprijateljstvima velikih razmjera. Nemci su napravili nekoliko poboljšanja letećih tanjira i sa njima su mogli da pokrenu raketne napade na sovjetske položaje. Ali u praksi, disk avion nije opravdao očekivanja kao čudotvorno oružje.
  Baš kao što se ispostavilo da je balistički projektil von Braun preskup i niske preciznosti da bi se opravdala njegova aktivna upotreba u borbi.
  No, Nijemci su nabavili bezrepe mlazne bombardere koji su mogli nositi do deset tona tereta i letjeti na udaljenosti do 16 hiljada kilometara (!).
  Nažalost, sovjetska mlazna avijacija je još uvijek zaostajala, a neprijatelj je gotovo u potpunosti dominirao u zraku. U svakom slučaju, avioni na propelerski pogon u principu ne mogu nadmašiti mlazne avione po karakteristikama leta. A naš razvoj je bio prekasno. A prelazak sa elisnih aviona na mlazne avione je previše bolan.
  A pilote treba preobučiti, produžiti piste i pripremiti posebnu vrstu goriva. Pa, sami motori se još uvijek testiraju i otklanjaju greške!
  Nemci su bili ometeni Staljingradom... Začudo, Treći Rajh i cela koalicija su bili na izmaku, a Crvena armija je bila kao ptica Feniks. I april i maj prošli su u žestokim borbama kod Staljingrada. Čak iu junu, Crvena armija je i dalje pokušavala da napreduje, sputavajući neprijatelja. Ali u julu, uprkos vrućini, nacisti su se i dalje kretali duž obale Kaspijskog mora u pravcu Bakua. Napredak je bio izuzetno spor. U prosjeku 1,5 kilometara dnevno. Dagestan se vratio... Sovjetske trupe su slomile Fritz i njihove saveznike na svim azimutima.
  Tukli su neprijatelja i u centru i na sjeveru. Nije im bilo dozvoljeno da se približe Arhangelsku... Ali u septembru je tempo nemačkog napredovanja na Kavkazu ubrzan. Snage Kavkaske grupe bile su jako iscrpljene, a more od deset transporta stiglo je u uslovima neprijateljske nadmoći u vazduhu od najviše dva-tri. Krajem oktobra fašisti su ipak ušli u Azerbejdžan. I u novembru su napredovali do Bakua. A početkom decembra, Švabe su se ujedinile sa Turcima u Gruziji...
  Čak i prije marta bilo je bitaka na Kavkazu, a Jerevan je uglavnom trajao do juna 1947.
  Cele zime Crvena armija je neumorno pokušavala da napreduje. Gadno su upropastili koaliciju. Iako su Japanci na kraju zauzeli Vladivostok u aprilu, to je samo omogućilo SSSR-u da stekne jače uporište preko Amura.
  Iako Crvena armija nije postigla opipljive uspehe svojim napadima zimi i u martu, ipak je dala poštenu lekciju koaliciji. Unutar njemačkih satelitskih zemalja situacija se sve više pogoršavala. Ljudski resursi su bili iscrpljeni, a gubici ogromni. Ekonomski teret je postajao potpuno nepodnošljiv. Čak su i uspjesi na frontovima sve manje prijali Evropljaninu na ulici. Želja za mirom je postajala sve jača.
  Ali Hitler je tvrdoglavo želio da dokrajči SSSR. Iako se nisu obistinile kalkulacije da će Crvena armija izgubiti svoju borbenu efikasnost nakon gubitka Bakua. Godine 1946. SSSR je proizveo rekordan broj oružja: oko 60 hiljada aviona i 40 hiljada tenkova i samohodnih topova, 250 hiljada topova i minobacača. Da, sovjetska avijacija je uglavnom lovac Jak-9, jurišni avion IL-2, koji je još u proizvodnji. Yak-3 i LA-7 proizvedeni su u malim količinama. Još uvijek su u proizvodnji PE-2 i TU-3. Da, avijacija se može smatrati zastarjelom protiv neprijateljskih mlaznih čudovišta, ali nije. Kao i T-34-85, IS-3 i SU-100, ostala vozila su u malim količinama.
  A 1947. godine T-54 je počeo ulaziti u službu, što je trebalo stati na kraj kvalitativnoj superiornosti njemačke tehnologije. Naravno, T-54, težak 36 tona, nije mogao biti jači od svih neprijateljskih tenkova, ali je lako mogao konkurirati Panterima i Tigrovima.
  Glavni njemački tenk bio je E-50, nazvan Lav-3. Vozilo je slično Lavu, ali sa snažnijim motorom od 1200 konjskih snaga i debelim oklopom. Sa težinom od 75 tona, debljina bočnog oklopa njemačkog tenka porasla je na 140 mm, a prednji je bio 240 mm sa topom od 105 mm i dužinom cijevi od 100 el. Novi njemački automobil trebao bi postati glavni. Po naoružanju i oklopu je superiorniji od sovjetskog, ali je više nego dvostruko teži.
  Međutim, T-54 tek počinje da ulazi u proizvodnju.
  Ali ljeto 1947. bilo je još toplije. Nemci ponovo pokušavaju da napadnu Moskvu. Probijaju se i do Saratova. Borbe traju do kasne jeseni. Fricovi ipak uspijevaju zauzeti Saratov. Ali u oblasti Moskve uspjeli su napredovati maksimalno šezdeset do sedamdeset kilometara. I Ržev i Vjazma, iako je potonji bio napola opkoljen, ostali su uz SSSR.
  Moskva nije osvojena, a nacisti i njihova brutalna koalicija moraju dočekati zimu u rovovima. Ovoga puta sovjetska komanda spašava ljude i gomila snagu. Konkretno, tenk T-54. A 31. decembra 1947. uspješno je testiran MIG-15, što bi trebalo okončati njemački monopol na mlazne avione u zraku.
  Istina, u februaru 1948. Lenjingrad je pao nakon višegodišnje opsade. Veoma težak udarac prestižu sovjetske vlasti.
  Položaj SSSR-a u maju 1948. postao je beznadežan. Nemci i njihova koalicija kontrolišu Kavkaz, zatim Volgu do Saratova i Tambov sa Voronježom. Zatim istočno od Orela, skoro pored Tule, pa u Vjazmi i blizu samog Rževa, sve do Arhangelska.
  Pa, šta se drugo može učiniti u takvoj situaciji? Osim toga, Japanci kontroliraju cijelo Primorje duž rijeke Amur i zarobili svog jedinog saveznika: Mongoliju.
  A tokom sedam godina rata izgubljene su zemlje na kojima je prije okupacije živjelo najmanje polovina stanovništva SSSR-a, a možda i više. Tokom sedam godina rata, Crvena armija je nepovratno izgubila najmanje dvadeset miliona vojnika i oficira. Ne računajući one koji su bili ranjeni ili osakaćeni. Ne računajući ogromne gubitke od masovnog bombardovanja, granatiranja i gladovanja.
  Čak i ako uzmemo u obzir evakuisane porodice, Staljin nije imao više od sto miliona ljudi koji su ostali pod svojom kontrolom, verovatno možda i manje. Od njih, svaki peti je pozvan u vojsku. Oko dvadeset miliona različitih vojnika. Deci od pet godina, penzionerima i invalidima prve i druge grupe dozvoljeno je korišćenje mašina.
  Zemlja je izuzetno mobilizirana. Proizvodnja oružja 1947. godine je neznatno opala... Dakle, prerano je stati na kraj zemlji Sovjeta!
  Sam Staljin, u svakom slučaju, nije tako mislio. A Hitler je takođe želeo da pritisne Rusiju - da dobije sve odjednom! Dakle, kompromisa uopšte nije bilo.
  U ljeto su Nijemci krenuli u novi napad na Moskvu. I dalje su se nadali da bi mogli razbiti glavni grad i okončati SSSR. Od Crvene armije, Moskvu je pokrivalo više od tri miliona vojnika i milicija. Bili su naoružani sa dvanaest hiljada tenkova i samohodnih topova. Istina, ima samo oko pet stotina T-54, uglavnom T-34-85 i SU-100. IS-3 je do tada već bio ukinut. Proizvedeno je vrlo malo tenkova IS-4 zbog tehnološke nepouzdanosti ovog mastodonta. Proizvedeno je šest tenkova IS-7, ali ovo vozilo nije ušlo u masovnu proizvodnju. Mada, verovatno uzalud. Mogao je da probije oklop od 240 mm Lev-3 od 75 tona sa svojim topom od 130 mm. Istina, Nijemci su imali napredniji tenk, Royal Lion, težak 100 tona s motorom od 1800 konjskih snaga i 128 mm s topom vrlo duge cijevi s početnom brzinom projektila od 1260 metara u sekundi.
  Ali Staljin je nekako izgubio interes za tešku opremu i preferirao je: po mogućnosti malu, ali udaljenu.
  Ali četiri ratnice: Zoja, Viktorija, Elena, Nadežda nisu tako mislile. I upravo su dobili tenk IS-7 pod svoju kontrolu. Štaviše, i na broju sedam. Dakle, ova četvorica su napravili ovaj auto o svom trošku. Djevojčice su pronašle zlatne poluge u Sibiru i donirale ih u fond Ministarstva odbrane. A sada su i sami hteli da pucaju iz ove divne mašine.
  A važan dan 22. juna 1948. upravo se približavao. Hitlerove trupe su samo vodile stanovništvo, pokušavajući zaobići i opkoliti sovjetski grad Ržev.
  A četiri ćerke ruskih bogova demijurga, kao i uvek, odlučile su da intervenišu u kritičnom trenutku za Rusiju! Uvek spasavaju svoju Otadžbinu - Rusiju - u pravo vreme i na pravom mestu!
  
  
  
  
  DA NIJE BILO ČELIČNE SPOJKE
  Općenito, čudno, u većini paralelnih univerzuma tok Drugog svjetskog rata i Velikog domovinskog rata bio je za Rusiju još gori od stvarnosti. Možda zato što je fašistički režim koji je preuzeo kontrolu nad Evropom imao mnogo više potencijala nego što je mogao da ostvari. Kombinacija brutalnog totalitarizma i tržišnih elemenata ekonomije efikasnija je od liberalnog kapitalizma Zapada i centralizovanog, birokratskog staljinističkog modela. Na sreću, iz više razloga, objektivnih i subjektivnih. Zbog velike sreće, nacisti nisu uspjeli iskoristiti svoje adute.
  Koliko je nemačkih špijuna propalo samo zato što su Nemci koristili strugač od nerđajućeg čelika u dokumentima, a Rusi jednostavno gvožđe? I kako je takva sitnica presudno utjecala na tok rata?
  U svakom slučaju, postojao je paralelni univerzum, gdje je već u oktobru 1941. godine jedan vrlo pedantan obavještajac slučajno otkrio ovu činjenicu. Pravi sovjetski dokumenti i lažni nemački su mokri i... Na sovjetskim dokumentima spajalica je zarđala i to je primetno, ali na nemačkim nije.
  Ovo je mala stvar, ali njen uticaj na tok Velikog domovinskog rata pokazao se veoma značajnim.
  Izbjegavajući neuspjehe i radeći pod kontrolom njemačkih agenata, otkrili su značajne dokaze pripreme sovjetskih trupa za ofanzivu kod Staljingrada. Toliko uvjerljivo da se tvrdoglavi Adolf Hitler složio s tim i dao naređenje da se nacističke trupe stacionirane na Volgi pregrupišu. I to je bilo važno.
  Ako tokom operacije Ržev-Sihov, Crvena armija, koja je imala više nego dvostruko više snaga od Wehrmachta, nije bila u stanju da probije njemačku odbranu, tada je kod Staljingrada odnos snaga bio povoljniji za naciste.
  A vrijeme 19. novembra 1942. nije bilo pogodno za ofanzivne operacije. Avijacija, posebno jurišna, nije mogla da poleti, a artiljerijsko bombardovanje je imalo izuzetno ograničen uticaj na razvijenu odbranu neprijatelja. Sovjetske trupe su, nakon što su krenule u ofanzivu, zaglibile. Čak ni raspoređivanje tenkovskog korpusa nije moglo probiti rupu u Hitlerovoj odbrani.
  Žestoke borbe izbile su i na pravcu Ržev-Sihov. Nastavili su i na Novu godinu. Tek tada, pretrpjevši ozbiljne gubitke, sovjetske trupe u oba smjera obustavljaju ofanzivu. Hitler je izdržao na Volgi, ali su Nemci počeli da budu tučeni u Africi. Čerčil je Montgomerijevu ofanzivu u Egiptu nazvao: kraj početka. Takođe je naveo da će sada saveznici samo pobeđivati.
  Zaista, Rommel, uprkos tekućem prebacivanju velikih snaga u Afriku, nije imao sreće i njegova vojska je trpjela poraz za porazom. Da bi osigurao vođenje rata na dva fronta, Treći Rajh je morao da proglasi potpunu mobilizaciju u februaru 1943.
  Štaviše, glavni ciljevi operacije Blau nisu postignuti. Međutim, u zimu 1942-1943, Wehrmacht je, za razliku od stvarne istorije, uspio izbjeći ozbiljan poraz na istoku. Krajem januara, sovjetske trupe su nastavile ofanzivu u centru: treća Rževsko-Sihovska operacija i blizu Staljingrada. Ali ne usuđuje se probiti neprijatelja koji se nalazi u jakoj odbrani. Bitke su sada podsjećale na Prvi svjetski rat. Odugovlačenje, pozicioniranje. Kada je onaj koji je napadao izgubio više od onog koji je branio.
  Operacija Iskra za oslobađanje Lenjingrada je odložena. Staljin je želio što prije odsjeći izbočinu Ržev i poraziti neprijatelja kod Staljingrada. Nijemci su se, prisjećajući se lekcija prošle zime, aktivno branili. I do sada su uspjeli odbiti navalu sovjetskih trupa. Kako se pokazalo, kada su Švabe spremni, nije lako probiti njihovu odbranu. A kvalitet njemačkih oružanih snaga je i dalje najbolji.
  Sovjetska ofanziva je trajala do kraja februara, ali nikada nije bila uspješna.
  Početkom marta sovjetska komanda je pokušala ofanzivu u pravcu Voronježa. Nakon početnih uspjeha, Crvena armija je došla pod Mainsteinov kontranapad. Velike sovjetske snage bile su opkoljene i prisiljene da se bore natrag. Gubici, posebno u tehnologiji, pokazali su se velikim, a Nijemci i njihovi saveznici uspjeli su se učvrstiti u ovom pravcu i potpuno zauzeli Voronjež i njegova predgrađa.
  Tokom Mainsteinovog kontranapada, "Panteri" i "Tigrovi" su prvi put učestvovali u borbi. Novi tenkovi djelimično su ispunili njihova očekivanja. Kada se pravilno koriste, bili su superiorniji od sovjetskih vozila u nadolazećoj borbi.
  Nastupilo je prolećno otopljenje i na istočnom frontu je zavladao mir. U Tunisu su besnele žestoke borbe.
  Firer je po svaku cijenu pokušao održati mostobran u Africi. Da bi to postigli, nacisti su čak odlučili poduzeti korak bez presedana. Franku su dali ultimatum: ili će pustiti njemačke trupe do Gibraltara, ili će biti svrgnut, poput Vichyjeve vlade. Generalisimus se ohladio i pristao. Istovremeno se obratio vladama Britanije i Sjedinjenih Država sa suznom molbom: da ne objavljuju rat Španiji, jer se to nije dogodilo po njegovoj volji!
  15. aprila 1943. Nemci su započeli napad na Gibraltar, ubacivši najnovije Tigrove i Pantere. Tvrđava je za dva dana pala pod napadima stotina tenkova. Napadom je komandovao Paulus, pozvan sa istočnog fronta. Ironično, Nemci su uspeli da zauzmu poslednje stanove, kuće Staljingrada i staljingradske fabrike tek do 1. aprila 1943. godine. Tako se Paulus djelomično rehabilitirao i dobio titulu feldmaršala i mačeve do hrastovog lišća viteškog križa za čizmu.
  Zauzimanje Gibraltara blokiralo je britanski i američki pristup sa zapada Mediteranu. Osim toga, sami nacisti su uspjeli invaziju na Maroko na najkraćoj udaljenosti, skrenuvši dio savezničkih snaga iz Tunisa.
  Pritisak na tuniski mostobran je oslabio, a onda je Rommel ponovo prebačen. Hitler je odlučio za sada zamrznuti vojne operacije na istoku i pokušati preuzeti kontrolu nad Sredozemnim morem.
  Sovjetska komanda je takođe počela da se pridržava taktike čekanja i gledanja. To je ono što je Staljin radio u stvarnoj istoriji, i to je ono što je odlučio da uradi sada. Neka kapitalisti iskrvare same budale. Neka se međusobno udaraju, a mi ćemo skupiti snagu i udariti kada se potpuno iscrpe.
  Nemci su i dalje držali severni Tunis, a trupe pod komandom novog feldmaršala Paulusa napredovale su na Kazablanku. Amerikanci su se suočili sa Tigrovima i Panterima. Ispostavilo se da je njihov Sherman bio slab protiv takvih tenkova, kao i moderniziranog T-4.
  A Čerčil je, nakon tri meseca oklevanja, ipak objavio rat Španiji. Međutim, u to vrijeme Nemci su već zauzeli cijeli Maroko i napali Alžir. Stoga Franka ovo nije šokiralo. Dana 25. jula, njemačke trupe su zauzele glavni grad Alžira i nanijele porazan poraz Britancima. Uspjeh je olakšan kontranapadom Rommela, te iznenadnim porazom i iskrcavanjem Kissilringa na Maltu.
  Istočni front je bio stabilan i miran. Staljin, čije su trupe pretrpjele velike gubitke u prethodnim bitkama, popunio je Crvenu armiju. Nemci su takođe formirali nove divizije i prebacili ih preko Gibraltarskog moreuza u Sredozemno more.
  Aktivnost njemačkih podmornica dovela je do činjenice da je tonaža američke i britanske flote počela opadati. I to također nije doprinijelo uspjehu u bitkama za najveće južno more u Evropi.
  Prijeteća situacija na Mediteranu dovela je do toga da je 6. augusta Churchill odlučio sletjeti u Francusku. Ali operacija se odvijala pod nepovoljnim vremenskim uslovima i bila je loše pripremljena.
  Dana 10. avgusta, Rommel i Paulus su se ujedinili, formirajući pozamašan kotao u istočnom Alžiru. A 19. avgusta, Mainstein, podmukli majstor zamki, odsjekao je savezničke trupe od obale.
  Uspjehu Fritza doprinijela je neodlučnost Amerikanaca, koji su iskrcavanje u Francuskoj 1943. smatrali preuranjenim, i akutni nedostatak desantnih plovila. Mirno na istočnom frontu. Osim toga, proizvodnja avijacije u Njemačkoj se više nego udvostručila 1943. godine, premašivši trideset dvije hiljade aviona godišnje - na sreću, Nijemci su imali više ljudstva i teritorije pod svojom kontrolom nego što je to bila stvarnost. A nova vozila Focke-Wulf sa jakim oklopom i oružjem, kao i topovima od 30 milimetara, nanijela su previše štete savezničkoj avijaciji.
  Katastrofa u Alžiru i Francuskoj učinila je avgust 1943. zaista crnim za saveznike.
  Staljin je čak bio zadovoljan takvim uspjesima. Ali Čerčilovo strpljenje je ponestalo. Na istoku su čak i zračne borbe praktički prestale, a aktivnost partizana je opala. Nijemci su formirali sve više i više novih korpusa od bivših sovjetskih građana i čak stvorili nešto poput marionetskih lokalnih samouprava. Dakle, odvojene brigade lokalnih nacionalista sa istoka već su se borile u Africi.
  Bugarski car Boris je također poslao tri svoje najbolje divizije u Tunis, očito nadajući se da će dobiti neke kolonije za sebe na mračnom kontinentu.
  U septembru je Rommel pokrenuo veliku ofanzivu u Egiptu. Uspio je, koristeći kvantitativnu i kvalitativnu nadmoć snaga, da zauzme Tripoli sedmicu nakon signala za napad.
  Britanci i Amerikanci trpjeli su poraz za porazom u Libiji. Pod tim uslovima, Čerčil je najavio obustavu svake isporuke pomoći boljševičkom SSSR-u i zahtevao hitno intenziviranje neprijateljstava. Staljin se pretvarao da ignoriše ultimatume. Iako su, naravno, vršene pripreme za ofanzivne akcije. Ali Koba je bio lukav i čak je pokušao da testira vode za separatni mir. Prvo, do kraja septembra, Nemci su zauzeli celu Libiju, uključujući Tolbuk, i čak se probili u Egipat do Aleksandrije.
  Paulus je uspio zaobići najvažniju englesku utvrđenu tačku i otići na jug do Nila. U stvari, ovo je značilo katastrofu za Britaniju u Egiptu. Tada bi Nemci mogli da odu do Sueckog kanala i idu u Irak, a zatim nedaleko od Bakua.
  Kašnjenje je postalo opasno, a Staljin je dao naređenje da se nastavi napad na Ržev, kao i da se ponovo zauzme Staljingrad, a istovremeno slomi neprijatelja na Severnom Kavkazu.
  To jest, u oktobru su neprijateljstva odmah nastavljena u tri pravca. A u novembru i na Lenjingradskom.
  Međutim, nije bilo lako probiti neprijatelja koji je bio dobro ukopan i imao moćne teške tenkove Panther i Tiger. Sovjetske trupe su se suočile sa dubokom pozicijskom odbranom. A u odbrani su se dobro pokazali novi njemački tenkovi i samohodne topove.
  Dakle, u oktobru i novembru nije bilo značajnijih pomaka. Osim ako nemačka ofanziva nije zaustavljena kod Sueckog kanala. A onda samo privremeno... Međutim, Paulus i Rommel su okrenuli svoje trupe u Sudan. I počeli su da osvajaju Afriku.
  Wehrmacht još nije spreman za napad zimi.
  Osim toga, Švabe su velike nade polagale na Panther-2 kao napredniju mašinu i Tiger-2 i Lion.
  Zima je prošla u pokušajima Crvene armije da probije odbranu Švaba. Ali nigdje nije bilo moguće postići veće uspjehe. Čak i ako je došlo do proboja, neprijatelj je povratio situaciju protunapadom.
  A situacija se pogoršavala. U Britaniji je, u pozadini vojnih poraza, nastala politička kriza. Čerčilovom kabinetu izglasano je nepovjerenje. Kako bi drugačije da je mudriji Paulus izbacio Englesku iz Sudana i Etiopije.
  Nova vlada ponudila je Njemačkoj separatni mir. S obzirom na veće gubitke SAD od njemačke podmorničke flote, Ruzvelt se nije protivio. Štaviše, njegov položaj u Americi je poljuljan. I Japanci su uspjeli izvojevati nekoliko malih pobjeda, usporavajući američki napredak. Dakle, tačka gledišta - naša koliba na ivici je trijumfovala.
  Hitler je, međutim, prvo iznio pretjerane uslove. Tada su kompromis bile francuske zemlje i Egipat, a vraćeno je i ono što je ranije pripadalo Italiji. Sudan također pada u posjed Trećeg Rajha, ali Suecki kanal upravlja zajednički.
  Tako je Firer, davši sebi odriješene ruke na Zapadu, svu svoju snagu bacio na Istok. Nacisti su započeli ofanzivu na Moskvu u maju. Zahvaljujući francuskim i engleskim kolonijama, Libija je već imala dovoljno nafte, a Hitler je želeo da pobedi što je brže moguće.
  Osim toga, Turska je otvorila i drugi front.
  Međutim, Crvena armija je već pokazala nevjerovatnu snagu i herojstvo u bitkama za sovjetsku prijestolnicu. U prosjeku, tempo njemačkog napredovanja nije prelazio jedan kilometar dnevno. Do kraja avgusta, nacisti su mogli napredovati maksimalno sto kilometara uz širinu proboja od nešto više od tri stotine.
  Približili su se Moskvi, ali su naletjeli na odbrambenu liniju Mozhaisk. Ovo su bili skromni rezultati. Osim toga, sovjetske trupe su neprestano napadale neprijatelja. U borbama su učestvovali novi sovjetski tenkovi T-34-85 i IS-2. Ne može se reći da su Nemci potpuno izgubili svoje prednosti, ali Crvena armija nije mirovala, kao ni nauka!
  Pojavili su se novi sovjetski lovci Jak-3 i LA-7, sposobni da se takmiče sa nemačkim avionima na propelerima. Istina, neprijatelj ima vrlo jake reaktivne adute zauzvrat. ME-262 i HE-162 nisu imali analoge u svijetu. Hitler je takođe odlučio da zabrani proizvodnju i razvoj tenkova lakših od pedeset tona. Kao rezultat toga, T-4 i Panter su odustali. Pokazalo se da je "Panther"-2 težak 50,2 tone i da ima moćan top s motorom od 900 konjskih snaga. "Kraljevski tigar" i "Lav" čak su premašili težinu čudovišta od 70 tona. Prema partijskoj rezoluciji, sovjetski automobili nisu težili 47 tona.
  Pošto nisu uspeli da zauzmu Moskvu, nacisti su skrenuli pažnju na Lenjingrad. Bilo im je muka od ovog grada. Masovno granatiranje počelo je u septembru. Oni su takođe uključivali topove kalibra 1000 mm i krilate robotske projektile.
  Hitler je naredio da se po svaku cenu zauzme Lenjingrad.
  Grad je uspio odbiti tri napada u septembru i oktobru. Međutim, Nijemci su uspjeli napredovati deset do dvadeset kilometara, a zauzeli su i mostobran Peterhof. Na nekim mjestima su njihove jedinice ušle u grad, pogoršavajući operativni položaj grupe. U novembru 1944., nakon što su nacisti pobijedili na parlamentarnim izborima, Švedska je također ušla u rat protiv SSSR-a.
  Aktivno je reklamirao slogan: osveta za poraze Petra Velikog i Aleksandra. Nove švedske divizije stigle su na front i zajedno sa Fincima započele napad na grad sa sjevera. A nacisti su nastavili napade koristeći, između ostalog, Sturmtiger i još moćniji Sturmaus, kao i tenk E-100, prvo serijsko čudovište na svijetu teško više od sto tona.
  Uprkos ogromnom herojstvu i otpornosti sovjetskih vojnika i milicija, kao i očajničkom kontranapadu na Novgorod, grad nije mogao biti spašen. Međutim, posljednja četvrtina je pala tek 27. januara 1945. godine, pokazujući primjer neograničene otpornosti. A sam grad je trajao čitav blok: 1270 dana! Vjerovatno najduža blokada grada u modernim ratovima.
  Iako su Nemci i njihovi saveznici pretrpeli ogromne gubitke, cilj je delimično postignut. Drugi najveći i najvažniji sovjetski grad je pao, a ruke najmoćnije neprijateljske grupe su oslobođene.
  Zimi su borbe bile žestoke. Nemci su svom snagom koristili serijske, mlazne avione. SSSR nije imao paritetnu moć protiv njih. To je otežalo postizanje prednosti u zraku. Naprotiv, neprijatelj je tu dominirao. Kao i dok su njemački tenkovi zadržali svoje prednosti. Čak su ih i povećali pojavom serije "E".
  U poređenju sa Tigrovima i Panterima, tenkovi E-serije imali su gušći raspored, nisku siluetu i kao rezultat toga, mnogo deblji oklop pod uglom.
  Odgovor sovjetske nauke do sada je bio samo IS-3, jača zaštita za čelo kupole. T-54 se još razvijao, a T-44 nije bio uspješniji.
  Hitler je, međutim, promijenio svoje planove u maju 1945. I ograničavajući se na pojedinačne napade, izveo je glavnu ofanzivu na Kavkazu. Tamo je bilo zgodnije boriti se. Dakle, nakon zauzimanja Staljingrada, snabdevanje sovjetske grupe pokazalo se teškim. Osim toga, u februaru su sovjetske trupe nanijele snažan poraz Osmanlijama u Zakavkazju, prisiljavajući Turke da pobjegnu iz Jerevana i oslobađajući regiju Kars.
  Nemci su probili odbranu i, prolazeći uz Volgu, stigli do Kaspijskog mora. Grozni je pao 15. juna nakon upornih borbi, Suhumi 23. juna, Zugdidi 29. istog meseca. Tbilisi je zauzet krajem jula zajedno sa Kutaisijem. U avgustu su fašistički lešinari konačno zauzeli Dagestan, kao i Poti, i stigli do Jermenije sa sjevera. U septembru su se ujedinili sa Turcima i počeo je napad na Baku. Ključni grad se održao do 6. novembra 1945. Neke borbe u planinama, posebno u Jerevanu, trajale su do kraja decembra.
  U centru su se vodile i žestoke borbe. Nemci su uspeli da se približe Tuli i čak zauzmu Kalinjin, ali su tada zaustavljeni. Međutim, linija fronta se približila, a od glavnog grada već nije ostalo više od osamdeset kilometara.
  1946. godina počela je vrućom zimom. Sovjetska komanda, želeći da preduhitri nemačku ofanzivu, očajnički je jurnula na neprijatelja.
  Avaj, neprijateljska prednost u vazduhu se samo povećavala. Luftwaffe mlazni avioni, nažalost, stalno su se usavršavali. Pojavile su se nove modifikacije ME-262, uključujući ultra-brzi. Takođe i snažan mlazni lovac TA-183, napredniji sa zamašenim krilima HE-262, i pravo remek-delo avionske tehnike ME-1010 sa kontrolisanim zamašenim krilima.
  A glavni lovac SSSR-a ostao je Jak-9. Auto je nekada bio nov, ali je sada očigledno zastario.
  Ali Luftvafe ima i Yu-287, a pojavio se i mlazni bombarder Yu-387, TA-400, TA-500. A jurišni avioni su mlazni. I HE-377 je reaktivan, a HE-477 je također reaktivan i višenamjenski.
  I serija E-70 sa tenkovima teškim kao i "kraljevski tigar", ali sa mnogo jačom zaštitom.
  A pravo remek-djelo bio je piramidalni tenk prikazan u metalu za Firerov rođendan 20. aprila 1946. godine. Hitler mu je lično dao ime "Carski lav".
  Vozilo je bilo u obliku izdužene, spljoštene piramide, sa malim valjcima koji su pokrivali cijelo dno rezervoara. Dakle, nije imao poslužavnik, što je značajno povećalo sposobnost trčanja. Osim toga, tenk nije imao krov, a njegov oklop iz svih uglova imao je visok kut racionalnog nagiba. Teško 99 tona, vozilo je bilo naoružano protivavionskim topom kalibra 128 mm s dužinom cijevi 100 EL, motorom od 1800 konjskih snaga i prednjim oklopom od 300 mm. Štaviše, ploče su pod velikim uglovima racionalnog nagiba, u prvoj čeonoj polovini i 250 milimetara u drugoj nagnutoj polovini. Tako se pokazalo da je to najmoćniji tenk na svijetu, neprobojan sa svih vatrenih tačaka i kada je napadnut bombama odozgo.
  Firer je odmah naredio da se što prije pusti u proizvodnju i da se u isto vrijeme napravi jurišna modifikacija s haubicom i bacačem bombe.
  Dakle, nacisti su se opskrbili, morali su biti razbijeni. Ali, nažalost, uhvaćen je vrlo tvrdoglav i tehnički jak neprijatelj. A krajem maja, po tradiciji, kada su se putevi osušili, počela je ofanziva.
  Fricovi su pokušali da zaobiđu Moskvu i Tulu. Borbe su besnele neviđenim intenzitetom i obimom. Ali sovjetske trupe su bile dostojne da se nazovu nepobedivim. U tri mjeseca neprekidnih borbi, nacisti su uspjeli samo opkoliti Tulu i doći do Kašine i približiti se Moskvi sa sjevera, djelimično prekinuvši komunikacije. Borbe su se već vodile na ulicama samog grada.
  Staljin je napustio glavni grad i evakuisao se u Kujbišev. Ali nacisti su započeli napad na Saratov u julu. Ovaj grad je pao 8. avgusta. Pošto se Kujbišev sada našao opasno blizu fronta, taj vrhovni komandant je premestio svoj štab u Sverdlovsk. Borbe u Moskvi nastavljene su u septembru. 18. Kašira je pala. Početkom oktobra glavni grad SSSR-a je bio skoro opkoljen, a 29., nakon tvrdoglavih borbi, pao je i Kujbišev. Osim toga, Nijemci su zauzeli Guryev i Uralsk.
  Novembar je bio pun strašnih borbi. Švabe su se 7. novembra probili do Kremlja, ali su očajničkim kontranapadom otjerani nazad. I tokom ove bitke poginuo je vršilac dužnosti komandanta Moskve, maršal Rokosovski!
  A poznati sovjetski pilot Kozhedub oborio je stoti njemački avion, postavši prva sovjetska osoba koja je četiri puta nagrađena titulom Heroja SSSR-a. I takođe 7. novembra 1946. godine.
  Dana 4. decembra, prsten blokade oko Moskve je konačno zatvoren. Ali glavni grad i ostaci njegovog herojskog garnizona borili su se do pravoslavnog Božića 7. januara 1947. godine.
  Napad na glavni grad vodio je Mainstein. Za to je odlikovan drugim Ordenom Velikog krsta Gvozdenog krsta posle Hermanna Geringa.
  Ali rat još nije gotov. Staljin iz Sverdlovska je obećao da će nastaviti borbu. Nemci su takođe bili prilično iscrpljeni. Na jugu su se njihove trupe približile Penzi i Uljanovsku i zaustavile se. U martu su Sovjeti krenuli u kontranapade. Ali u aprilu su ipak bili primorani da napuste Rjazanj. U maju su nacisti opkolili grad Gorki i probili se do Kazana s juga. U junu, Švabe su zauzele Orenburg i približile se Ufi. Otpor Crvenoj armiji je oslabio, moral je pao i počela su masovna dezertiranja. Međutim, oni su oduvijek bili tu, ali su se nakon pada glavnog grada višestruko intenzivirali. Niko nije imao želju da umre za Staljina. Ali ljudi su se borili protiv fašizma za svoju Otadžbinu.
  Pao je i autoritet sovjetske vlade. U julu, Nemci su provalili u Sverdlovsk. Staljin i njegova pratnja preselili su se u Novosibirsk. Na Uralu su borbe trajale sve do avgusta... Nemci su bili sputani zbog povučenosti komunikacija i aktivnih akcija partizana. Ali dalji rat je već izgubio smisao.
  Staljin se, međutim, ipak nečemu nadao. Nemci su u septembru provalili u Tobolsk. Ali odgodile su ih jake jesenje kiše. Dolazak zime zaustavio je ofanzivu u Sibiru, ali su nacisti uspjeli zauzeti cijelu Centralnu Aziju. Zimi se nisu usudili da odu u Novosibirsk. Ali i Staljinu nije bilo dobro, pa se preselio u topliji Vladivostok.
  Stigla je 1948. godina. Nacisti su već bili naoružani disketama. Osim toga, pojavili su se kompaktniji tenkovi s turbomlaznim motorima. Zapravo, nakon što postane toplije, ostaje im samo da pobjednički marširaju i zauzmu gradove.
  Ali Berija je otrovao već teško bolesnog Staljina i ponudio Trećem Rajhu predaju, pod uslovom očuvanja sovjetske vlasti u Sibiru.
  Hitler, koji je i sam bio prokleto umoran od rata, skoro je pristao, ali je prvo zauzeo Novosibirsk u maju 1948. A predaja je potpisana 22. juna 1948. godine, na simboličan datum - tačno sedam godina od trenutka napada na SSSR. Tako je završio Drugi svjetski rat. Sjedinjene Države su pobijedile Japan 1945. godine i testirale atomsku bombu. Dakle, Firer nema posla da ide u inostranstvo.
  Berija, međutim, nije dugo vladao. Najpoznatiji sovjetski as, maršal vazduhoplovstva i sedmostruki heroj SSSR-a Kožedub moći će da izvede vojni udar i svrgne nepopularnog predsednika Državnog komiteta za odbranu. Beria i nekoliko njegovih saučesnika su ubijeni. U samom Trećem Rajhu, marta 1953, patriote su dokrajčile Hitlera. A Gering je nešto ranije umro od zloupotrebe droge, dok je Himmler upucan zbog sumnje u zavjeru.
  Nastala je žestoka borba između SS-a, predvođenih Šelenbergom, i oružanih snaga, koje je predvodio generalisimus Mainstein. Sve je to rezultiralo građanskim ratom. Kao rezultat, Treći Rajh je propao. I smanjeni SSSR je počeo postepeno da obnavlja svoj uticaj. Istorija je ponovo ušla u spiralu. Fantastičan uspon Njemačke, nabujale više od carstva Džingis-kana, zatim smrt glavnog vođe - haos i izumiranje.
  I postepenim okupljanjem kneževina, samo je grad Bajkalsk postao glavni grad. SSSR, podijeljen na mnoge pokrajine s marionetskim provincijama koje su uspostavili Nijemci, ponovo je ujedinjen. Najveća pobjeda bila je aneksija Moskve, koja je zbacila nacistički jaram. Istina, Ukrajina, Bjelorusija i baltičke države, kao i Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan zadržale su svoj suverenitet. Nakon raspada Trećeg Rajha, Sjedinjene Države su postale svjetski hegemon. U Kini je također uspostavljena proamerička vlada.
  Ali postepeno je nebesko carstvo postajalo sve nezavisnije. U SSSR-u, nakon de facto diktature Kozheduba, uspostavljen je u suštini predsjednički ustav, ali s ograničenjem na dva mandata. Izbori su održani na alternativnoj osnovi, a mjesto predsjednika je imalo drugačiji naziv: narodni predsjedavajući.
  Zemlja je imala mješovitu ekonomiju koja se brzo razvijala.
  Ali evo kako se istorija promijenila od jedne spajalice. Izgubili su Drugi svjetski rat, iako su se hrabro borili. A rezultat je bio katastrofalan. Štaviše, Nemačka je bila u stanju da stekne veličinu samo neko vreme.
  A Sjedinjene Države su postepeno gubile utjecaj, svijet je postajao multipolaran, što znači da je u njemu bilo sve više i više haosa. Naprotiv, reda je manje. I otprilike isto kao u sadašnjem dvadeset prvom veku.
  Pa, zašto je čovječanstvo toliko privučeno fragmentacijom i haosom?
  
  
  TROCKY UMESTO STALJINA
  Kampanja Tuhačevskog protiv Varšave pokazala se neuspješnom prvenstveno zbog krivice Staljina - koji je umjesto da pokrije južni bok Crvenih trupa koje su napredovale na Varšavu. okrenuo Prvu konjičku armiju prema Galiciji. Štaviše, uprkos velikim snagama koje su bile pod Josifovom komandom, uspeo je da ga poraze Poljaci. Crvena armija je izgubila bitku kod Varšave. Poljaci su pokrenuli kontraofanzivu, okupirali teritoriju uključujući Slutsk i čak nekoliko dana okupirali Minsk.
  Međutim, Zapad se tada nije usudio financirati daljnji krvavi rat s boljševicima. Varšava je sklopila mir, a građanski rat se brzo završio.
  Ali postoji alternativni tok istorije i jedan od mnogih paralelnih univerzuma. Tamo je Lenjin naredio da se Staljin, koji nije bio baš nadaren za vojna pitanja i hiroviti, ukloni sa komande južnim krilom i uspostavio jedinstvo komande Tuhačevskog, zadržavajući Budjonija nad Prvom konjicom.
  U ovom slučaju, pokušaj kontranapada sa juga Varšave nije uspio, a nadahnuta Crvena armija je pobijedila u žestokoj borbi. Glavni grad Poljske je pao. Nakon što je tamo neko vrijeme stajao i primio dodatna pojačanja, Tuhačevski je prešao na Lavov i Krakov.
  Neko vrijeme nastavljene su borbe protiv Wrangela, a uz daljnji napad na Krim. Tada je Crvena armija okupirala baltičke države na sjeveru, a oslobodila Azerbejdžan, Jermeniju i Gruziju na jugu. Nastupilo je privremeno zatišje. Sovjetskoj Rusiji je bio potreban odmor i privremeni predah, što je NEP postao. Ali Trocki je i dalje insistirao na povratku svih zemalja carske Rusije. Kao rezultat toga, u ljeto 1921. godine, Crvena armija je okupirala Finsku, uz podršku Zapada.
  Godine 1922. osvojeno je Primorje, zatim sjeverni Sahalin. Trocki, čiji je autoritet kao predsedavajućeg Vojno-revolucionarnog saveta značajno ojačao, uspeo je da zauzme Lenjinovo mesto i smeni Staljina, koji je bio gurnut u sporednu ulogu.
  Čudno, kako je jačala lična moć, elementi kapitalizma su postajali sve jači u ekonomiji.
  Sam Trocki je postao ljevičar uglavnom zbog želje da postane svetiji od pape ili radikalniji od Staljina. Međutim, nakon što je stekao vlast, izuzetno talentovani Jevrej je nastavio svoju uravnoteženu spoljnu politiku. Ne napuštajući komunističke ideje, on je istovremeno pokušavao da usađuje tržišne elemente i obezbedi dobre odnose sa drugim kapitalističkim zemljama sveta.
  Hitlerov uspon na vlast u Njemačkoj nije proizveo temeljne promjene u svjetskoj politici. Firer je brzo postavljen na svoje mjesto - zabranivši bilo kakvo ukidanje versajskih ograničenja ili obnavljanje univerzalne vojne obaveze i vojne moći. Baš kao što je nacistima zabranjeno uvođenje antisemitskih zakona i još mnogo toga.
  Jedino što je pod Hitlerom njemačka ekonomija izašla iz krize, ali fašizam nikada nije poprimio radikalne oblike, ostajući umjereni nacionalizam sa nekim autoritarnim obilježjima i općim omladinskim organizacijama poput Hitlerjugenta.
  SSSR pod vodstvom Lava Trockog postao je ekonomski bogata sila sa razvijenom teškom industrijom.
  Privreda SSSR-a bila je više zasnovana na tržištu od Staljinove, ali je sadržavala i elemente planiranja u obliku petogodišnjih planova. Natalitet je visok, pogotovo što je Trocki zabranio i abortuse - kažu da u Rusiji ima toliko praznih zemalja i da nema razloga da zjape kao rupe.
  Budući da je broj njemačke vojske ostao ograničen na 100 hiljada, a Poljska se već pretvorila u sovjetsku, socijalističku republiku, neće se imati s kim boriti. Moldavija je vraćena Rusiji davne 1921. godine - povrativši kraljevske zemlje.
  Sam Trocki je pomalo podržavao svjetsku internacionalu, ali je cilj svjetske revolucije počeo da se prešućuje. Djelomično, kao pod Staljinom.
  Ali rat je ipak došao sa istoka. Japan je započeo vojnu akciju protiv Mongolije. Zemlja izlazećeg sunca, zajedno sa Italijom, postala je glavni svjetski osvajač. Istina, Musolini je bio prisiljen ograničiti svoje ambicije na zauzimanje Etiopije - jedine zemlje u Africi koja nije bila tuđa kolonija. Japan, koji se također još nije usudio da se bori sam sa Britanijom, a posebno sa Sjedinjenim Državama, popeo se u Kinu. I sve više je ulazila ovdje.
  Ima mnogo Kineza i, uprkos svoj svojoj fragmentaciji, oni su ozbiljan protivnik. A onda su samuraji ušli u Mongoliju... Tu su počele ozbiljne borbe u proleće 1941. godine.
  Trocki je odlučio da je SSSR već dovoljno jak da vodi potpuni rat sa samurajima. Osim toga, sovjetski diktator je želio da se osveti za poraz 1904-1905. Na kopnu je Crvena armija očito jača od Japanaca, posebno u tenkovima. Ali na moru, Pacifička flota još nije dostigla paritet. Ali Lev Davidovič nije mogao odustati od Mongolije.
  Crvena armija je u početku zaustavila napredovanje samuraja. Dana 20. avgusta 1941. godine došlo je do ofanzive na Khalkhin Gol, koja se završila pobjedom Crvene armije. Nakon čega je Trocki tražio da Japan vrati Južni Sahalin i Kurilska ostrva.
  Naravno, uslijedilo je odbijanje i počeo je rat velikih razmjera. Samo, za razliku od Velikog domovinskog rata, vođen je na stranoj teritoriji. Iako se ne može reći da je bilo malo krvoprolića.
  Borbe su bile pune, a Japanci su se žestoko opirali i nisu se predavali. Ali gotovo sve operacije sovjetskih trupa bile su uspješne. Odbrana je, nakon snažne artiljerijske baraža, probijena, a tenkovi, uključujući i najnoviji moćni T-34, LT (teški Leon Trocki!), savladali su žestoki jarak leševa i metala.
  Prvo su ratnici Zemlje izlazećeg sunca protjerani iz Mandžurije. Izvedeno je nekoliko uzastopnih operacija koje su trajale devet meseci od novembra 1941. do avgusta 1942. Sovjetske trupe su ušle u Severnu Koreju... Borbe su se vodile i na Sahalinu. Japanci su čak pokušali da napreduju - napredovali su tridesetak kilometara, ali su zaustavljeni i ugušili se krvlju.
  U septembru 1942. došlo je do napada na Port Arthur. Japanci su, koristeći podršku s mora, pokušali zadržati liniju. Sovjetske trupe su probile front, ali je neprijatelj uspio zaustaviti napredovanje izbacivanjem trupa.
  Ali samuraji nisu bili u stanju dugo izdržati svoj otpor. Sovjetska avijacija je preuzela i bombardovala brodove. Osim toga, Japanci su previše prezrivi prema svojim životima - nisu čak ni uzeli padobrane u bitku. Zbog toga je, nakon smrti glavnih zračnih elita, otpor samuraja na nebu osjetno oslabio. I sovjetska avijacija počela je pobjeđivati mnogo sigurnije.
  Osim toga, novi razvoji sovjetskih dizajnera postupno su negirali superiornost japanskih lovaca u manevriranju. U decembru 1942. godine, nakon još jednog žestokog napada, Port Arthur je zauzet, a Seul je pao istog mjeseca.
  Sljedeći mjesec 1943. počeo je januarskom ofanzivom na Južnu Koreju i zauzimanjem luke Busan.
  Japan je gubio kopnene bitke i trpio je sve veću štetu na nebu i na moru. U februaru 1943. godine, Peking su zauzele sovjetske trupe. A u martu, nakon žestokih borbi, oslobođen je Južni Sahalin. April i maj obilježile su nove pobjede sovjetskog naoružanja na moru... Posebno su djelotvorni bili povećana podmornička flota, avijacija i brodovi koji su pristizali sa Baltika.
  U junu 1943. sovjetske trupe su istjerale Japance iz Šangaja. Tako formiraju vlastitu zonu okupacije.
  U julu i avgustu, padobranci i mornari su oslobodili Kurilski greben od neprijatelja. Japan se našao u izuzetno teškoj situaciji. Sovjetska avijacija je povećala svoju udarnu moć i sve jače bombardovala, a pomorska flota Zemlje izlazećeg sunca se istopila. U oktobru 1943. Trocki je doneo odluku: da napadne Okinavu - generalna proba pred bitku za samu japansku metropolu. Borbe su bile žestoke, a samuraji su masovno koristili oružje: pilote kamikaze.
  Epska bitka je trajala dva meseca i nedelju dana, koja je konačno završena padom Okinave. I u januaru 1944. Tajvan je oslobođen.
  Japan je sada bio na ivici potpune vojne katastrofe. Hirohito je mogao računati samo na to da će Sjedinjene Države i Britanija ući u rat na njegovoj strani; fašistička Njemačka je u to vrijeme bila još preslaba vojno, a Musolini nije mogao lako doći do Trockog u Tihom okeanu.
  Ali SAD i Britanija su davale nagoveštaje, ali nisu žurile da uđu u rat. Štaviše, u Indiji je izbio veliki anti-britanski ustanak. Umjerenog Gandhija su gurnuli u stranu radikalniji nacionalisti i ljevičari. Kao rezultat, tamo je počeo pravi rat. Churchill, koji je zamijenio Chamberlaina, pokazao je tvrdoglavost i pokušao pod svaku cijenu zadržati Pakistan i Indiju pod svojom kontrolom. Što je dovelo do dugotrajnog i gorkog rata koji je vezao britanske snage.
  Amerikanci su u vanjskoj politici djelovali potpuno pasivno: moja koliba je na rubu!
  U martu 1944. sovjetske trupe, uprkos činjenici da vrijeme još nije bilo baš povoljno, iskrcale su se na Hokaido. Borbe su trajale tri sedmice i završene su porazom Japanaca. Ovaj uspjeh poljuljao je carevo povjerenje u nepristupačnost metropole.
  Borbe na kopnu i na moru trajale su do 11. maja 1944. godine, kada je iscrpljeni Japan konačno kapitulirao.
  Borbe uz učešće sovjetskih trupa trajale su od 10. aprila 1941. do 11. maja 1944. i trajale su tri godine i nešto više od mjesec dana. Gubici sovjetske vojske u poginulim i umrlim od rana iznosili su 960 hiljada vojnika i oficira. Poginulo je i nešto više od šezdeset hiljada civilnih sovjetskih građana. Od bombardovanja, artiljerijskog granatiranja, borbi na Sahalinu i na granici u Primorju. I oko tri miliona ljudi je povrijeđeno, od kojih je četiri stotine hiljada postalo invalidima.
  Generalno, SSSR je odneo veliku pobedu i uspeo je da uspostavi prosovjetske režime u Kini i Koreji i sa svojim trupama zauzeo sve posede Zemlje izlazećeg sunca.
  Autoritet druga Trockog dodatno je ojačan kako u zemlji tako i na međunarodnoj sceni.
  Godine 1946. u SSSR-u je izvršeno prvo lansiranje umjetnog satelita. A 1950. godine, prvi sovjetski kosmonaut je poslan oko svijeta. U Rumuniji je kralj Mihej pristao da zaključi vojni i ekonomski savez sa SSSR-om. Ubrzo se vlast u Mađarskoj promijenila. A u Čehoslovačkoj već dugo vladaju, doduše, ne baš komunisti, već ljevičarske prosovjetske snage.
  Godine 1951. izbio je rat između Turske i SSSR-a. U ovom trenutku, ni Sjedinjene Države ni Britanija nisu imale atomsku bombu, a započinjanje pravog masakra sa tako moćnim neprijateljem kao što su SSSR i njegovi saveznici bilo je samoubistvo za Zapad.
  Sovjetska vojska je porazila Tursku za manje od mjesec dana. Vidjevši da je reakcija Zapada krajnje troma... Shaved se dugo borila sa Indijancima, ali je na kraju izgubila stotine hiljada vojnika i izgubila kontrolu nad svojom najvećom kolonijom. U SAD je ekonomska kriza i crnci se bune.
  Trocki donosi odluku: i u roku od dva mjeseca Crvena armija preuzima kontrolu nad cijelim Bliskim istokom i Iranom, a na vlast u Egiptu dolazi prosovjetska vlada. Britanci i Francuzi dobijaju udarac po zubima. I Hitler staje na stranu SSSR-a i za to dobija priliku za anšlus Austrije.
  De Gaulle dolazi na vlast u Francuskoj. Veoma je nezadovoljan sovjetskom ekspanzijom i govori o krstaškom ratu na Istok, protiv boljševizma. Trocki, naprotiv, sanja o ekspanziji u Evropu, situacija se zahuktava.
  Adolf Hitler, koristeći činjenicu da je SSSR sada u uniji, počinje militarizaciju Njemačke. A u Alžiru i Maroku izbija veliki ustanak protiv Francuske.
  De Gaulle je bijesan i zahtijeva od Njemačke da prekine vojne pripreme. Kao odgovor, Firer zahtijeva obnovu granica iz 1914. i prijeti da će poslati narodnu miliciju protiv neprijatelja.
  Obje strane eskaliraju prijetnje i gomilaju trupe prema granicama. Lukavi Trocki ne ulazi u rat, već prodaje tenkove i avione Njemačkoj na kredit. Odvija se bitka između nacista i Francuza. Belgija ulazi u rat, ali to samo pogoršava položaj Francuske, koja je sputana pobunom u kolonijama i komunističkim aktivnostima na raznim frontovima. Nijemci, međutim, ne ostvaruju brzu pobjedu, već zaglave na Mangio Lineu, ali okupiraju Belgiju. Nakon godinu i po dana rata, nacisti su se približili Parizu.
  De Gaulle odlazi potpisati mir i vraća Elsarza i Lorraine Nijemcima. Belgija se također odvaja od dijela svoje teritorije. Firer jača svoj uticaj. 1955. SSSR testira nuklearnu bombu. Trocki uključuje Čehoslovačku u sastav SSSR-a. Istina, dio Sudeta pripada Nijemcima, ali mnogo manje etničkih granica. Ali nemaju razloga da ljuljaju čamac...
  Hitler je primoran da ponizi svoje ambicije i raduje se što je uspio da se proširi na Zapad i na račun Austrije. Nacisti također napadaju Dansku i također obnavljaju granice iz 1914. i sjever svog carstva.
  Trocki je umro 1960. godine, proslavivši svoj osamdeseti rođendan. Bez loših navika i održavanja fizičke kondicije, predsjedavajući SSSR-a je zadržao bistro razmišljanje do svojih posljednjih djela.
  Prepustio je mjesto predsjedavajućeg svom sinu Davidu, čime je osnovao prvu komunističku dinastiju na svijetu. Do tog vremena, SSSR je doživio povećanu centralizaciju i amandmane na ustav koji su zabranjivali povlačenje iz njega. Hitler je također prenio vlast na jednog od svojih sinova dobivenih umjetnom oplodnjom, ali na konkurentskoj osnovi.
  Međutim, sin je još premlad, a nakon Hitlerove smrti, nacisti su se podijelili, a ubrzo je na vlast došla lijevo krilo. Svijet je postao sigurniji, ali kolaps kolonijalnog sistema doveo je do novog rata nestabilnosti. Rješenje je bilo stvaranje komunističke koalicije. Pružala je međusobnu pomoć i pokušavala da izgradi socijalizam u uslovima mračnog kontinenta.
  Ali svjetski komunizam odlikovao se velikim brojem tržišnih elemenata i bio je kombinovani sistem.
  U međuvremenu su rasle kontradikcije unutar SSSR-a. Politička dominacija jedne stranke više nije odgovarala rastućoj oligarhiji. Poslovni ljudi crvenog talasa željeli su promjene i političku moć. Dosadašnji uspjesi planske ekonomije i politički dobici djelimično su kompenzirali opoziciono raspoloženje. Ali promjene su se dogodile u Sjedinjenim Državama. Pojavio se novi lider, koji je, razbijajući monopol dvije stranke: demokratske i republikanske, stvorio treću - patriotsku.
  I došavši na vlast, uspostavio je autokratiju. Istovremeno, započinjanje krstaškog rata protiv komunizma. David je umro, a nakon toga je počeo čitav niz zavjera i frakcijskih borbi. Kao rezultat toga, zemlja je bila potresena. Ali borba između frakcija završila je preuzimanjem mjesta predsjedavajućeg SSSR-a, a ljudi su se smirili.
  Došlo je do aktivnog širenja prostora. 2015. godine Pluton je postao posljednja planeta na koju je kročio ljudski astronaut. Za kratko vrijeme ljudi su mogli posjetiti površinu Jupitera. Istina, morali su ležati u posebnim aromatičnim kupkama.
  Unutar SSSR-a kapitalistički elementi su još više ojačali. Došlo je do raslojavanja između siromašnih i bogatih. Pojavili su se pravi milijarderi, a ujedno i članovi Politbiroa. Komunizam se sve više stapao sa oligarhijom finansija i postajao sve manje drugačiji od kapitalizma. Čak je i porez na dohodak postao linearan u SSSR-u i uveden je jedan postotak. To je, naravno, dovelo do nejasnog nezadovoljstva i dovelo do manjih nereda.
  Ali do sada situacija nije izmakla kontroli. Ali u stvarnosti, sa vanjskim atributima komunizma, socijalne garancije su sve više sužavane. Konkretno, medicina i obrazovanje su postali djelimično plaćeni, a pojavile su se i berze nezaposlenih i rada.
  Viktorija je stigla do Vilne i prestala da se seća paralelnog sveta. Sada je morala da nastavi da vodi rusku vojsku.
  Glavni grad Velikog vojvodstva Litvanije, Vilna, je pao, ali naprijed je bio pohod dalje na Grodno i Brest.
  Bjelorusi su se dobrovoljno pridružili ruskoj vojsci. Pao je, međutim, snijeg i srednjovjekovnoj vojsci je postalo teže da se kreće. Ipak, veliki knez Vasilij naredio je da se zauzme Grodno i tamo prezimi. Viktorija je trčala po okolnim zamkovima u potrazi za nekim koga bi posekao ili istrijebio.
  U njoj je kipila divlja žeđ za istrebljenjem, ali su se njeni protivnici sve češće predavali bez borbe.
  
  
  ORAKULA IZ MRAČNOG PAKA
  Postoje, naravno, različiti prediktori, korisni i opasni.
  Ali u jednoj od alternativnih stvarnosti bio je čarobnjak koji je nacisti rekao broj o tome kako vratiti moć da se prepričava ogledalo đavola. Kapljice grimizne krvi nedužnog djeteta pale su na reflektirajuću površinu. I odmah su se upijale, a samo ogledalo je počelo da sija, ponovo dobijajući svoje darove. I Firer je tada mnogo naučio.
  Ali čak i znajući budućnost, nije je uvijek moguće ispraviti. U Africi su, međutim, Nemci pregrupisali svoje trupe i uspeli da odbiju ofanzivu koju je Montgomery pokrenuo 23. oktobra.
  Iako s velikim poteškoćama, zaustavile su ih trupe sa superiornim brojem ljudstva i opreme. Međutim, poznavanje mjesta i vremena napada pomoglo je Rommelu da racionalno rasporedi svoje nekoliko jedinica i odbije napad. Britanci su pretrpjeli značajne gubitke i nakon dvije sedmice borbi bili su prisiljeni prekinuti.
  I njemačka podmornička flota uspjela je nanijeti veliku štetu, potopivši desetak brodova sa desantnim snagama koje su planirale sletjeti u Kazablanku i na obalu Maroka. Amerikanci su, uvidjevši nedostatak uspjeha u Egiptu i aktivnost "njemačkih vučjih čopora", odustali od operacije Baklja.
  Nemci su, zauzvrat, pokušali da pregrupišu svoje trupe kod Staljingrada da odbiju bočne napade sovjetskih trupa, i pripremili su se zakopavajući se u odbranu u centru.
  Zbog lošeg vremena 19. novembra 1942. sovjetske trupe nisu bile u mogućnosti da efikasno koriste avijaciju, uključujući i jurišne avione, a artiljerijska priprema postigla je izuzetno ograničen uspeh. Dakle, pregrupisavši svoje snage, Nemci i njihovi saveznici su uspeli da odbiju napredovanje sovjetskih trupa. Istina, to je odvratilo naciste od samog Staljingrada, dajući predah sovjetskim vojnicima koji su bili heroji u gradu. Iako je ostalo vrlo malo kuća pod kontrolom Crvene armije.
  Fricovi su se izdržali i u centru... Bitka kod Staljingrada se nastavila do kraja decembra. Pošto nije uspela da postigne proboj na frontu, Crvena armija je stala. Ali ni Nijemcima nije bilo lako. Izgubili su previše tokom napada na grad, a iako se u odbrani čini da je omjer gubitaka u njihovu korist, trupe su još uvijek iscrpljene.
  U januaru, uprkos predviđanju proročišta, Nemci nisu bili u stanju da se izdrže na severu tokom operacije Varnica. Istina, borbe su trajale više od tri nedelje i koštale su Crvenu armiju velikih gubitaka, ali su uspeli da se kopnom probiju do Staljingrada.
  Međutim, upozoreni Iblisovim ogledalom, Nemci su uspeli da odbiju ofanzivu kod Voronježa, ojačavajući svoje slabe saveznike: Italijane i Rumune. Inače bi odbrana tamo bila probijena.
  I treća operacija Rzhev-Sychov bila je neuspješna. Nemci su ponovo, iako ne bez poteškoća, odbili sovjetsku ofanzivu. U samom Staljingradu je bilo vruće, bile su borbe u januaru. Paulusa je zamijenio Mainstein i ovaj iskusniji feldmaršal uspio je zauzeti grad citadelu do 12. februara. Ali opet su Nemci platili ogromnu cenu za ovo. U februaru 1943., Rajhstag je morao biti sastavljen i potpuni rat objavljen. Produžite radni dan i koristite ropski rad aktivnije nego prije.
  Objava totalnog rata omogućila je povećanje proizvodnje oružja i formiranje novih divizija. Uključujući strance i Hiwi.
  Znajući kada Britanci i Amerikanci planiraju ući u Maroko, Nemci su, koristeći svoju veliku podmorničku flotu, zadavali bolne udarce desantnim brodovima - ometajući jedno iskrcavanje za drugim. To je omogućilo nacistima da lokaliziraju vojne operacije protiv Zapada i koncentrišu sve svoje glavne snage na istoku.
  Položaj Rommelovog korpusa ostao je težak, ali zahvaljujući ogledalu fašistička avijacija je počela djelovati efikasnije, a konvoji su poboljšali opskrbu afričke grupe.
  Montgomeryjeva nova ofanziva u martu 1943. bila je neuspješna. Ovoga puta, Rommel je, dobivši tačne podatke uz pomoć dijaboličke magije, namamio Britance u zamku i uspio im nanijeti porazan poraz! Istina, zbog brojčane nadmoći neprijatelja i zračne nadmoći nije bilo moguće potpuno poraziti Montgomeryja, ali je poraz Britanije bio primjetan. Posebno mnogo tenkova je izgubljeno, a značajan broj vozila je zarobljen kao trofeji.
  Britanci su povukli nekoliko odbrambenih linija i približili se Aleksandriji. Rommelu su bile potrebne nove rezerve, a nacisti su planirali da nastave ofanzivu u južnom pravcu. Staljingrad je pao i tada je bilo moguće napredovati duž Volge.
  U maju 1943. Švabe su prešle na operaciju Delfin. Njihove trupe su se, uprkos pomoći proročišta, suočile sa veoma jakim otporom Crvene armije. Napredak je bio spor po cijenu velikih gubitaka. Istina, pomoć gatare utjecala je na tok rata. Wehrmacht je očekivao kontranapade i izvodio sve više napada. Sredinom juna, nacisti su se već približili delti Volge i stigli do Kaspijskog mora.
  Položaj sovjetskih trupa na Kavkazu pogoršan je ulaskom Turske u rat 22. juna 1943. godine. A to je zapravo predodredilo ishod bitke za naftu u Bakuu.
  Saveznici nisu bili odlučni. Montgomery je prešao na aktivnu odbranu i više nije razmišljao o ofanzivi, a iskrcavanje u Maroku ostalo je nerealno.
  Dana 10. jula 1943. Čerčil je, da bi skrenuo deo nemačkih snaga sa istoka, pokušao da se iskrca u Francuskoj. Međutim, loše pripremljen desant, uz američku neodlučnost i činjenicu da su Nemci zahvaljujući proročanstvu znali sve detalje, samo je rezultiralo najvećim porazom Britanaca i Amerikanaca na kopnu u istoriji.
  Samo je zarobljeno više od šest stotina pedeset hiljada ljudi i dosta opreme. Ali to, nažalost, nije spriječilo napredovanje nacista na jugu. U avgustu su Nemci zauzeli ceo Dagestan, Turci su zauzeli skoro celu Jermeniju zajedno sa Jerevanom, a 27. su se nacisti i Osmanlije ujedinili, podelivši Zakavkaski front na dva dela.
  I opet, ofanzivni pokušaji sovjetskih snaga na drugim sektorima fronta završili su neuspjehom. Neprijatelj je bio previše svjestan planova sovjetske komande.
  Posebno je odeljenje u Crvenoj armiji divljalo, vršene su represije i masovne čistke. Čak nekoliko desetina generala i artiljerijskog maršala Kulika je strijeljano.
  Ali sve dok je neprijatelj imao đavolsko oružje, ništa mu neće pomoći.
  Septembar je prošao u teškim borbama, nacisti i Osmanlije su se približili Bakuu. A u oktobru su izbile borbe u samom gradu.
  Obalni grad se snabdijevao preko mora, a oni su očajnički pokušavali da ga zadrže. Borbe su se odugovlačile i do 7. novembra, kako je planirano, Švabe nisu uspele da ga zauzmu. Ali svi ostali gradovi na Kavkazu su do tada već bili izgubljeni. A u decembru, po cijenu kolosalnih gubitaka, legendarni je grad pao.
  Kavkaz je potpuno izgubljen, kao i najveće naftno polje razvijeno u to vrijeme u SSSR-u. Istina, budući da su sve naftne bušotine dignute u zrak i uništene, ni sami nacisti nisu mogli uskoro iskoristiti ovu prednost.
  Na istočnom frontu je nastupilo zatišje. Velike njemačke kopnene snage krenule su u Irak i dalje u Palestinu i Suecki kanal da pomognu Rommelu. Sovjetsko rukovodstvo je, međutim, odlučilo da iskoristi pauzu. Naftna polja su već razvijena na drugim mjestima, uključujući i Sibir. I sovjetski dizajneri su radili na novim tenkovima. IS-2 i T-34-85 su trebali biti odgovor na njemačke Pantere i Tigrove.
  Proizvodnja oružja u nacističkoj Njemačkoj bila je veća nego u stvarnoj istoriji. Jasno je da nacisti i robovi imaju više resursa, a bombardovanje demoralizovanih saveznika slabije. To znači da bi mogli proizvesti više željeza i kvalitetnijeg metala nego u stvarnosti. Time je plan proizvodnje za 600 Pantera mjesečno ostvaren, pa čak i premašen. Ali postojala su i druga ograničenja: vrijeme obuke za nove posade. Štaviše, "Panter" je, uz sve svoje nesumnjive prednosti: top sa visokim oklopom i brzinom paljbe, odličnom vidljivošću i optikom, kao i dobrom prednjom zaštitom i dobrim voznim performansama, imao slabu bočnu zaštitu i raspoređeni raspored. od valjaka.
  Pokazalo se da je Panther-2 napredniji i obećavajući razvoj. Zahvaljujući znatno gušćem rasporedu sa nešto većom težinom od 47 tona, Panter-2 je imao jak top od 88 mm sa dužinom cevi 71 EL i oklopom od 120 mm na prednjoj strani trupa, 60 strana pod uglom i 150 na čelu kupole, sa motorom od 900 konjskih snaga u duralumin kućištu.
  Takva mašina počela je da se proizvodi u novembru 1943. zajedno sa Tigrom-2. Međutim, Nemci su još uvek razvijali svoj automobil. I napredovali su na Bliskom istoku.
  U martu 1944. Nemci su zauzeli Kuvajt i stigli do Sueckog kanala.
  Proročište je moralo biti razbijeno kako nacisti ne bi imali nikakve prednosti. U ovom slučaju, djevojke su imale želju da to urade ranije, ali su ih uticala ograničenja u uticaju.
  Recimo, sada, umjesto djevojaka punih čarolija, 1. aprila 1944. frontom su se kretale dvije lijepe ljepotice. Nažalost, uz vrlo osrednje sposobnosti, utjecao je limiter skoka. Bilo je malo hladno čak i bosim nogama hodati po proljetnom tlu jedva izloženom snijegu. Sa leve strane devojaka je duboka Volga, severno od Kamišina, a ako idete dalje, stići ćete do nemačkih položaja kod Staljingrada. A zadatak ratnika je da postanu gotovo obične djevojke i izgube svoje nadljudske sposobnosti da neutraliziraju omraženo proročište... Međutim, ni to sada možda neće biti dovoljno. Uostalom, SSSR je izgubio teritoriju na kojoj je prije rata živjela polovina stanovništva i značajan dio svog industrijskog potencijala, uključujući, prije svega, naftu pogodnu za vađenje.
  Ima, naravno, mnogo drugih depozita, ali da bi oni radili punim kapacitetom, potrebno je i vrijeme i novac. Odnosno, situacija je takva da čak i ako Hitleru bude oduzeta moć Iblisovog ogledala, to se može pokazati bolno nedovoljnim. Štaviše, među saveznicima su se pojačala separatistička osjećanja. Posebno Amerikanci. Roosevelt je bolestan, Gallen je očito sklon lijevom pacifizmu, a izgledi za nove izbore nisu baš veseli.
  Podmornički rat ne ide dobro za saveznike. Broj njemačkih podmornica se stalno povećava, a njihove borbene kvalitete se poboljšavaju. Već su se pojavila toplotno vođena torpeda i podmornice na pogon vodonik-peroksida. A saveznička flota se prorjeđuje i slabi, pogotovo jer su tehnotronske ajkule Švabe naučile da ne izbijaju na površinu i da se ne otkrivaju.
  Osim toga, aktivnost nacističke podmorničke flote veća je nego u stvarnoj povijesti: opskrba gorivom je postala lakša, čak i tankeri stižu s libijskih polja. Osim toga, bombardovanje Rumunije je mnogo slabije. I proizvodnja sintetičkog goriva je veća.
  Saveznici su u šoku, a njihova situacija je nepovoljna. Posebno unutrašnje političke.
  Odnos snaga na Istočnom frontu 1. aprila 1944: SSSR 6,3 miliona vojnika i oficira, i oko 5,3 hiljade tenkova i samohodnih topova, 95 hiljada topova i minobacača, 7,7 hiljada aviona. Teški gubici u zimskim bitkama pri pokušaju poraza neprijatelja. Nemci su, uzimajući u obzir satelite, strane divizije, Hiwi pešadiju, sakupili više od 7,2 miliona, tenkove i samohodne topove već 8,8 hiljada, topove i minobacače oko 100 hiljada, avijaciju 16,5 hiljada vozila. S obzirom da su novi tenkovi IS-2 i T-34-85 tek počeli da ulaze u službu Crvene armije, superiornost neprijatelja u kvalitetu opreme je značajna. Tako je već promovisana proizvodnja "pantera" i "tigrova", koji čine više od polovine nemačke tenkovske flote.
  U vazduhoplovstvu, kvalitativne procjene nisu tako jasne. Njemačka vozila su superiornija od sovjetskih u brzini i naoružanju, ali inferiornija u horizontalnoj upravljivosti, dok su istovremeno superiornija u vertikalnoj upravljivosti. Ali što je najvažnije, u Fritzu su se pojavili mlazni avioni, prvenstveno ME-262. Od lovaca na propeler, najmoćniji u pogledu naoružanja i brzine bili su ME-309 i TA-152. Yu-488 i još ranije Yu-288 ušli su u serijsku proizvodnju. Ovi bombarderi nisu imali jednake po karakteristikama leta pod velikim opterećenjem.
  U svakom slučaju, ako uzmemo u obzir odnos snaga, onda se neprijatelj mora prepoznati kao moćniji. Osim toga, ako se završi operacija na Bliskom istoku, fašisti će postati još jači. A do njihove konačne pobjede tamo nije ostalo više od mjesec dana. pa...
  Tehnički potkovana Elena teško je uzdahnula i zapjevala:
  - Nema snage, nema snage... Goblin je očigledno popio previše! Samo je testerio koru i urlao bezobrazluke!
  Zoja, koja je zadržala svoju kulturu čak i u skromnoj seljačkoj haljini, odmahnula je prstom na prijateljicu:
  - Izbjegnimo vulgarnosti... Bolje da napravimo akcioni plan!
  Elena je slegnula ramenima. Bila je mršavija nego prije i nije bila tako atletska. Iako bi je možda mnogi muškarci smatrali još privlačnijom nego prije. Haljina djevojčice je jednostavna, platnena, bijela i čista. Nešto niže nego što je uobičajeno za seljanke, otkrivajući preplanule noge iznad koljena. Djevojke nisu imale ni oružja ni nakita. Ne postoji čak ni sat.
  Sada su tako rustikalni, previše preplanuli za mjesec april, ali ne tako brzi i jaki. Noge hodaju glinenim putem posutim šljunkom. Goli potplati, poput onih kod seljanki, grubi su i osjećaju se ugodno kada se kroči po bodljikavoj površini. Kad hodaš, ne duva tako hladno. Jutarnji mraz za mrazom se topi, a noge nisu tako utrnule i bolne.
  U svom prethodnom tijelu, općenito je bila ratnik, čak i na Antarktiku bez ikakvih problema. A sad su mi noge crvene od hladnoće, a grijem se na jutarnjem suncu odvratno bole.
  Elena, koja je već zaboravila da ljudsko tijelo može iskusiti neugodne senzacije od hladnoće i umora, uznemireno je rekla:
  - Da budem iskren, ne vidim smisao u takvoj ekspediciji. Bačeni smo u ovaj pakao, lišeni jake magije... Ostavljeni bosi i u jednostavnoj seljačkoj haljini, a ujedno, dužni spasiti čovječanstvo od fašizma!
  Zoya je logično odgovorila na sličan odlomak:
  "Ali to je ljepota toga!" Da ne bi bilo previše lako kada smo, koristeći naše čudesne sposobnosti, zauzeli Vilnu i druge gradove Litvanije. Mnogo je zanimljivije i što je najvažnije zahtijeva maštu da se neprijatelj pobijedi u jednostavnim tijelima i bez supermoći!
  Elena je po navici udarala bosom nogom u veliku kaldrmu koja je virila iz gline nasred puta. Ali umjesto da izleti od udarca, kamen je ostao na mjestu, a Mudra djevojka je vrištala od bola. Još uvijek dugi, graciozni prsti odmah su natekli i poplavili. A Zoya je čak morala nekoliko njih ispraviti. Ljubičaste falange su došle na svoje mjesto, a Elena je otresla suzu koja joj se stvorila na obrazu. Moraš da uradiš nešto tako glupo.
  Ćerka Beloboga osjetila je u sebi nalet simpatije, preplavio ju je talas empatije. A istovremeno se pojavio i osjećaj vlastite slabosti i ranjivosti. Nokat ispod Eleninog plavog mesa je napukao, a njena noga je takođe postala zaista dirljivo oštećena i ranjiva.
  Mudra je, sa simpatijom prema sebi, primetila:
  - Eto šta znači meso bez supermoći... Jednostavno postaješ niko!
  Zoya je uznemireno primijetila:
  - Ozdraviće ti nožice... Živećeš nekako!
  Devojke su ponovo krenule putem. Više nisu imali istu bezobzirnu veselost. Osim toga, što su duže hodali, to se više osjećala glad. Tu su se pojavile kolhozne njive... Na njima se već radilo.
  Muškarci, međutim, nisu bili vidljivi, samo su žene i djeca bili upregnuti, što u plug, što u motiku. Ljudi su ovde užasno mršavi, iscrpljenih lica. Istina, momci su se, videvši prelepe devojke, smeškali i mahali im, pozdravljajući ih žuljevitih, raširenih ruku.
  Zoya je ponudila pomoć Eleni u seljačkom radu. Svarogova ćerka je nevoljko pristala. Ona je lično želela podvige, a ne težak deo kolektivne farme. Ali nakon što je ozlijedila stopalo na kaldrmi, njeno ratoborno raspoloženje je odmah nestalo. Osim toga, trebali biste razmisliti o vlastitoj legalizaciji. Šta god da se kaže, završile su samo u haljinama i bez pastora.
  Da, NKVD ih može u svakom trenutku proglasiti špijunima i zbuniti ih. U suprotnom će ispasti samo izbjeglice koje su izgubile sve, uključujući i dokumenta. Njihove haljine nisu baš nove, a stil sa kraćom suknjom tipičan je za boljševičko selo. Možete jesti dovoljno da će povjerovati!
  Zoja je rođena u selu i njene ruke i telo su veoma spretni u patnji. Elena je gradska dama, ne samo Moskovljanka. Istina, ona ima iskustvo u obradivim radovima u zajednici Rodnover. Ali ipak pokreti nisu tako laki i poznati kao Zojini. Da, i slomljeni prsti na hladnom tlu odvratno bole.
  Međutim, mlade žene, dečaci i devojke su svi bosi, čak i ako je noću mraz i rizikujete da se skoro prehladite. Samo starije žene i starice u cipelama. Nema muškaraca na vidiku, a najstariji iznad svih je kovrdžavi, crvenkasti tinejdžer, ne stariji od petnaest godina, u visoko uređenim pantalonama, ali vrlo izražajnog pogleda i hrabre brade. Ovaj klinac sa komsomolskom značkom je najstariji među momcima i naređuje svima.
  Mladi komandant nije komentarisao to što su im se pridružile dve lepotice. Kao da je to tako, podrazumeva se. Klima Povolške regije je blaga i klima je u punom jeku, tako da dodatni par ruku neće škoditi.
  Elenu su ubrzo počela boljeti leđa i zatražila je da ode na plug. Dakle, prilično snažnom ženskom tijelu je lakše, ali samo trebate pažljivo zaroniti pete u rastresito tlo kako vam nožni prsti ne bi toliko iritirali. Ali pritisak na grudi dolazi pod drugačijim uglom, a leđa, nakon što se isprazne, ne osjećaju bol.
  Djevojčica je tada pomislila koliko ona zaista ima godina? Odavno je prešla sto! Smiješno! Ona je jedna od najstarijih žena u modernoj Rusiji, a istovremeno puna snage i zdravlja. Ali nakon što su bili lišeni svojih magijskih sposobnosti, mogli bi postati takve monstruoznosti!
  Elenu jeze od ove pomisli...
  Svi su radili sa entuzijazmom i bez pauze za ručak. Ili su tek kad je pao potpuno mrak, prilazili vatri kako bi se okrijepili. U blizini je bila rijeka Volga, au loncu je bilo ribe. Ali hleba ima samo toliko, i to nekako nije sasvim čisto, sa nečistoćama. Još jedan ukus luka.
  Hrana je jednostavna i ne previše, deluje kao poslastica za gladne stomake. Ranger Girls se nisu osjećale ovako umorno mnogo godina. Ne, i dalje je veoma bolno biti čovek bez supermoći. I umoriš se kao... magarac!
  Ali dobro je i da su organizmi mladi i zdravi. Djevojčice su same zaspale zajedno sa drugim ženama u štali. Jedan od dječaka naslonio je glavu na Zoeina visoka prsa. Rendžerka je pogladila njegove plave kovrče... I osetila snažnu melanholiju. Dobili su sve od života i od svojih zaštitnika, bogova Demijurga: vječnu mladost, moć, mogućnost da imaju bogatstvo, moć, čast i poštovanje, ali... Da bi zatrudnjeli, moraju spavati sa čovjekom jednakim njima po sposobnostima. A ovo nije nimalo lako pronaći.
  A ako postoje takvi momci, onda su oni na drugom nivou i u drugom univerzumu. Elena se sjetila pjesme o Gagarinu i zbog toga se još više rastužila;
  Znate li kakav je on tip bio...
  Ceo svet ga je nosio na rukama!
  ODLUČNOST TSINGOVOG BRATA SPASAVA IMPERIJU
  Brat cara Nikolaja II, Mihail, za razliku od stvarne istorije, postupio je odlučno. Carska garda je otvorila vatru na pobunjenike koji su pokušavali da upadnu u Zimski dvorac. Tada su u bitku ušli kozaci, favorizovani od strane suverena, i plemićki puk.
  Nekoliko stotina pobunjenika je ubijeno, a drugi su pobjegli. Policija je aktivno hvatala pobunjenike i njihove vođe. Predstavnici Državne Dume, kneževske porodice, trgovci i članovi finansijske elite požurili su da se zakunu na vjernost caru Nikoli i zakleli su se na lojalnost. Tokom bitke ubijeno je više od šest stotina pobunjenika, a hiljadu i po ranjeno. Stražari su izgubili dvadesetak ljudi, a Kozaci još pedesetak.
  Ozbiljan sukob, ali je autokratija opstala. Zaverenici na vrhu nisu imali ni jedno mišljenje ni jednog vođu. I općenito, mnogi od njih su vjerovali da je nemoguće promijeniti oblik vladavine tokom rata.
  Mnogo je nezadovoljnih carem Nikolom II, ali je teško ponuditi alternativu carskom režimu. Štaviše, bogati se ozbiljno plaše da će se republikanski oblik vlasti pokazati preslabim i labavim da zaštiti kapitaliste od gladnog i pobunjenog proletarijata, a zemljoposednike od seljaka.
  Ali sami ljudi neće organizovati ozbiljnu revoluciju. Boljševici su još preslabi i malobrojni, eseri većinom vjeruju da je revolucija dobra, ali bolje je prvo dobiti svjetski rat.
  Ukratko, došlo je do nereda i svi su izašli! Ponovilo se nešto poput krvavog vaskrsenja... I tišina!
  Nikolaj II je svog brata za njegovu odlučnost odlikovao ordenom Đorđa prvog stepena i unapredio ga u čin general-glavnog, postavljajući Mihaila da komanduje zapadnim frontom. A južni i rumunski front su bili potčinjeni Brusilovu.
  Veličina ruske vojske narasla je na skoro deset miliona ljudi, a njeno održavanje predstavljalo je težak teret za carstvo. Trebalo je napredovati.
  Čim su se putevi osušili, carska vojska je udarila u Galiciju. Brojčana nadmoć bila je na strani ruskih trupa. Austrijanci su oslabili u moralu, a pukovi koji su se sastojali od Slovena su masovno dezertirali ili su se predavali. Nije bilo dovoljno njemačkih jedinica da obuzdaju neprijatelja.
  Povrh svega, Sjedinjene Države su u aprilu ušle u rat protiv Centralnih sila. I tako je ishod sukoba već bio predodređen. Nijemci su pokušali povećati svoje snage na Zapadu kako bi porazili saveznike i nisu bili u mogućnosti pružiti značajnu pomoć Austro-Ugarskoj.
  Ruske trupe zauzele su Lavov i niz gradova u Galiciji. Nastalo je čak nekoliko malih kotlova. Austrijski, zakrpani, razbijeni front se prebrzo rušio, tako da su Nemci morali da pređu na slijepu odbranu na zapadu i da ubace trupe u pukotine koje su nastale.
  Razvijajući svoj uspjeh, Rusi su se približili Pšemislu i čak opkolili grad. Ali problemi sa opskrbom i uvođenje u bitku spremnijih njemačkih jedinica usporili su napredovanje. Ali rumunski front je krenuo u ofanzivu, a nakon nekog vremena i zapadni front. Potonji se suočio s teškim zadatkom: probiti moćnu, duboko ešaloniranu njemačku odbranu.
  Carev brat Mihail to nije smatrao sramotnim, naučio je od Brusilova i primenio sličnu taktiku. Počeo je pripremati ofanzivu odjednom na dvanaest različitih mjesta, tako da Nijemci nisu mogli odrediti smjer glavnog napada. Osim toga, aktivno su koristili dimnu zavjesu i ofanzivu noću.
  Ruske trupe na jugu oslobodile su Bukurešt, a napad na centar rezultirao je probojima južno od Vilne.
  Nijemci su morali još jednom ojačati svoj južni bok. Nemačke trupe koje su blokirale Rigu bile su pod pretnjom opkoljavanja. Pod tim uslovima, Kajzer je doneo tešku odluku da napusti baltičke države i povuče trupe na prusku odbrambenu liniju.
  Stvari nisu išle za uniju i Tursku. Rusi i Britanci su napredovali u Maloj Aziji, Francuzi su vršili pritisak na Palestinu u Siriji. Osmanlije su slabile i njihov pad nije bio daleko. Osim toga, Bugari su se promijenili. Shvativši da su Prusi već izgubili rat, a ruske trupe, oslobodivši veći dio Rumunije, stigle do granice, slovenski kralj je objavio rat Austriji, Turskoj i Njemačkoj.
  Naravno, to je Nemcima zadavalo još više glavobolje. Više nisu mogli da drže liniju fronta na istoku i bili su prisiljeni da se povuku do Visle. Nadajući se da će prirodna vodena barijera odgoditi ruske trupe.
  Saveznik na zapadu postigao je samo djelomične uspjehe, iako su već aktivnije koristili tenkove. Ali za sada je Nemačka držala front, iako je bila prinuđena da se malo pomeri unazad. Južni dio zahtijevao je mnogo truda.
  Pa, carska Rusija je u jesen i zimu prebacila teret borbi na Otomansko carstvo.
  Napad na Carigrad, i sa kopna i sa mora, završio se trijumfom ruskog oružja. Turska je pala, a sa njom Rusija je dobila velike teritorije, Carigrad i moreuz sa izlazom na Sredozemno more.
  Istina, 1917. godine nije bilo moguće okončati rat, ali dah pobjede su već svi osjetili, mnogo više nego 1916. godine.
  Zima je u Rusiji protekla uz male štrajkove i demonstracije, ali nije bilo ozbiljnijih sukoba, uprkos vojnim poteškoćama. Možda je rublja previše depresirala, ali je prerano govoriti o gladi.
  Međutim, došlo je vrijeme da se rat okonča i svi su to shvatili. Unaprijeđen u feldmaršala, Brusilov je predložio da se glavni udarac zada na jugu, gdje je neprijatelj bio slabiji, a zatim se okrene na sjever.
  Nemci su već imali svoje prve tenkove. Ali njihov broj je premali da bi imao značajan uticaj na tok rata. Rusija takođe ima svoja vozila, posebno tenkove Mendeljejev. Ali opet, carska industrija još ne može vršiti masovnu proizvodnju.
  Ali masovnu proizvodnju tenkova uspostavili su Britanci, Amerikanci i Francuzi. To znači da se pojavilo novo, moćno sredstvo za probijanje odbrane, koje bi trebalo da probije nemačke položaje.
  Saveznici također žele okončati razorni rat što je prije moguće. A od kraja marta počeli su da pokušavaju da probiju duboko ešaloniranu nemačku odbranu.
  Ofanziva ruskih trupa počela je čim su se putevi na jugu presušili. Ruske trupe su, nakon prethodnih pobjeda, oživjele, ali su se Austrijanci jedva izdržali. Budimpešta se našla u okruženju već početkom maja. Zatim je krenulo kretanje prema Beču i zaobilazeći rijeku Vislu.
  U ofanzivu su krenuli i Italijani. Čak je i Japan poslao ekspedicione snage u Evropu. Nemci su pritiskali sa svih strana.
  Kada su se ruske trupe već približile Beču, Austro-Ugarska je kapitulirala. Poslednji saveznik Nemačke je konačno pao. Na Zapadu, koristeći taktiku udara na različitim dijelovima fronta, saveznici su polako ali sigurno napredovali. Ruske trupe su ušle s juga u pozadinu njemačkog fronta pokrivajući Vislu.
  Pod tim uslovima, kancelar Wilhelm je, uviđajući potpunu, beznadežnu poziciju Njemačke, objavio prekid svih neprijateljstava 22. juna 1918. godine. U stvari, Nemci su kapitulirali.
  Austrougarska je prestala da postoji. Rusija je dobila Galiciju, oblast Krakov, Bukovinu, dio istočne Slovenije i Mađarsku. Rumunija Transilvanija. Od Austro-Ugarske je ostala samo mala Austrija i jako smanjena Mađarska. Čehoslovačka je nastala pod okriljem Rusije.
  Carsko carstvo je od Njemačke dobilo Klaipedu, Poznanj i pristup morima, odsijecajući Istočnu Prusku od same metropole preko Danciga.
  Nemačka je morala da se odrekne onoga što je prethodno osvojila u 19. veku Danskoj i Francuskoj. Osuđena je da plaća ogromne reparacije svake godine, a vojni potencijal ograničila je na sto hiljada ljudi.
  I naravno, kao u stvarnoj istoriji, demilitarizovana zona.
  Carska Rusija je proširila svoje posjede na jugu. Osmansko carstvo, kao i Austrijsko carstvo, prestalo je postojati. Britanija je zauzela Irak, Francusku, Siriju i, zajedno sa Britancima, Palestinu. Rusija je dobila Jermeniju, Malu Aziju i Carigrad.
  Bliski istok i Iran također su bili podijeljeni na sfere uticaja. Tako je carska Rusija ostvarila značajne materijalne nabavke.
  Ali rat je koštao života više od dva i po miliona vojnika, ne računajući mrtve civile, ogromnih troškova. Finansije su došle u nered, a zemlja u dugove.
  Istina, saveznici su popustljivo pristali da otpišu kamate na kredite, ali dug se ipak pokazao prilično velikim - oko deset milijardi zlatnih rubalja.
  Ali bilo je moguće nacionalizovati preduzeća koja su prethodno bila u vlasništvu Nemaca.
  Politička situacija u carskoj Rusiji se stabilizovala, a autoritet cara je rastao.
  Nikolaj II je to iskoristio tako što je otkazao vlastiti manifest u Državnoj Dumi. Autokratija je ponovo obnovljena, a zakonodavna vlast je u potpunosti prešla na cara.
  To je izazvalo samo stidljive pokušaje protesta. Zemlja je bila previše umorna od rata i nije željela nove šokove.
  I ekonomija je započela brzi, poslijeratni oporavak! Rast je u prosjeku iznosio oko devet posto godišnje i bio je veći nego u Sjedinjenim Državama.
  Stvorene su nove napredne industrije i razvijeno mašinstvo. Plate su rasle.
  Dužina radnog dana je carskim zakonom smanjena sa 11,5 sati na 10,5 sati. I predprazničnim danima i pred vikende do 9 sati. Takođe, radni dan je smanjen na devet sati, ako je barem dio bio noću.
  Nakon razmjene novca, uspostavljena je čvrsta zlatna bilanca rublje. Do 1929. plata radnika dostigla je 50 rubalja mjesečno, a cijena votke je bila 25 kopejki po boci. Odnosno 200 boca mjesečno. A ako ga uzmemo u zlatnom ekvivalentu, to je čak 37 grama čistog zlata.
  Zemlja je zauzela drugo mjesto, drugo nakon Sjedinjenih Država po industrijskoj proizvodnji. Izgledi za carstvo izgledali su vrlo ružičasto, ali... nastupila je velika depresija.
  Kolaps je pogodio cijeli svijet, uključujući i Rusiju. Istina je najviše oštetila Nemačku i SAD. Ali carska Rusija je bila previše ovisna o vanjskim pozajmicama i stoga nije mogla izbjeći šokove i recesiju.
  Boljševička partija je dvadesetih godina doživljavala krizu. Lenjin se zapravo povukao iz praktične, revolucionarne borbe uronivši se u teoriju...i pisajući naučnu fantastiku.
  Vladimir Iljič je upoznao Herberta Velsa u Britaniji i osetio ukus za naučnu fantastiku. Konkretno, iz pera Vladimira Iljiča izašao je veliki, futuristički roman: "Komunizam je put sreće"! I niz drugih radova. Lenjin je već dobro zarađivao od naučnofantastičnih radova.
  Boljševici su se podijelili na trockiste i staljiniste. Staljin je odlučio da se vrati taktici individualnog terora karakterističnoj za Narodnu volju. Trocki je zauzeo umjereniju poziciju.
  Eseri su i dalje aktivni, iako u dvadesetim godinama više nije bilo političkih ubistava visokog profila. Pozicije republikanaca i kadeta postepeno su jačale. Zaista, apsolutna monarhija je svima izgledala kao zastarjela relikvija. Tako su ponovo počeli nemiri, štrajkovi, demonstracije i kraljevski tron je počeo da se trese.
  Monarh je mogao mnogo toga da zapamti...
  Vlada Nikole II pronašla je rješenje...u ratu! Štaviše, generali su čeznuli za osvetom za poraz od Japana. I ovo je razumljivo...
  Nakon Prvog svjetskog rata, carska Rusija je izvela nekoliko manjih vojnih pohoda. Na Bliskom istoku, gdje su oni i njihovi saveznici upotpunili arapski svijet. U Avganistanu.... Tamo se rat vodio zajedno sa Britanijom. Rusija je preuzela sjeverne regije Avganistana, naseljene uglavnom Uzbecima i Tadžicima, kao i Herat. Britanci su, nakon brutalnih ratova, ipak pokorili jug. Samouprava je ostala u centru Afganistana.
  Iran je i dalje zadržao privid suvereniteta, ali ni njegova podjela nije bila daleko.
  Ali glavni sukob interesa dogodio se u Japanu. Štaviše, 1931. Japanci su stvorili marionetsku vladu u Mandžuriji i pokrenuli ofanzivu na Kinu.
  Što je postalo povod za novi rat.
  Do tog vremena, ruska vojska je uspjela da ažurira svoju tenkovsku flotu i stvori veoma jaku avijaciju. U vazduhu je Japan bio primetno inferioran, a ruska kopnena vojska mnogo brojnija i, možda, spremnija za borbu.
  Pacifičkom flotom je komandovao legendarni admiral Kolčak. Vitez Reda Svetog Andreje Prvozvanog Brusilov je u to vreme već bio umro, ali su ostali njegovi sposobni učenici.
  Rat je za Japan od samog početka bio neuspješan. Ruski generali: Denjikin, Vrangel, Kaleidin, pod ukupnom komandom carskog brata Mihaila Romanova, delovali su energično i vešto. Iskustvo Prvog svjetskog rata imalo je utjecaja, a u obzir su uzete i greške u sukobu 1904-1905.
  Prohorovljevi laki tenkovi, koji su jednostavno nezamjenjivi u manevarskom ratovanju, također su se pokazali prilično dobrim. U svakom slučaju, to je već bila druga ruska vojska i potpuno drugačiji rat.
  Međutim, tokom prve bitke sa samurajima, da je umjesto Kuropatkina bio talentiraniji i odlučniji zapovjednik, ishod rata bi, naravno, bio potpuno drugačiji.
  U svakom slučaju, u roku od dva mjeseca Port Arthur su opkolile ruske trupe, a Japanci su potučeni. Dva mjeseca kasnije, cijela Koreja je oslobođena, a grad citadela zauzela je oluja.
  Na moru su također bjesnile bitke s različitim uspjehom. Sve dok nisu stigle eskadrile sa Baltičkog i Crnog mora. Zemlja izlazećeg sunca je potpuno poražena, a čak su iskrcali trupe na Hokaido. Japan je bio primoran da potpiše ponižavajući mir. Vratite Mandžuriju, Port Arthur, neke posjede osvojene od Nijemaca, južni Sahalin i Kurilski greben. I u isto vrijeme platiti odštetu, urednu sumu - milijardu zlatnih rubalja.
  Pobjeda je privremeno ojačala poziciju autokratije, a onda je Velika depresija ustupila mjesto brzim ekonomskim usponima.
  U Nemačkoj je, kao iu stvarnoj istoriji, Hitler došao na vlast, ali mu nije bilo dozvoljeno da divlja. Konkretno, pokušaj obnavljanja opšte vojne obaveze naišao je na žestok otpor Rusije i Francuske. Iako su napravljeni manji ustupci u pogledu vojnog potencijala. Veličina vojske je bila dozvoljena da se poveća sa sto hiljada na dvesta pedeset. Osim toga, Hitler je vratio kontrolu nad demilitariziranom zonom Njemačkoj.
  A dinastički problemi su se spremali u carskoj Rusiji. Umro je prestolonaslednik carevič Aleksej... Carev brat Mihail Romanov je lišen naslednih prava. I Kiril Vladimirovič Romanov je zaista postao naslednik. Ali ovaj tip je zaglibljen u pijanstvu i razvratu. Potpuno degradirano...
  Pa ko će naslijediti cara Nikolaja II? Carev brat Mihail, nakon pobjede nad Japanom, dobio je čin generalisimosa i uživao ogromnu popularnost. Postao je prvi član kraljevske porodice u istoriji carske Rusije koji je dobio tako visok čin. I mnogi su željeli da ga vide na kraljevskom tronu.
  Istina, sam Nikolaj II - nepijanac, bez loših navika, koji se redovno bavio gimnastikom - i dalje je bio prilično jak i činilo se da će njegova vladavina biti najduža u ruskoj istoriji. Ali Staljin je smislio najambiciozniji pokušaj atentata od vremena Aleksandra II. Iako se činilo, koja je poenta?
  U svakom slučaju, 1937. se pokazala kao zloslutna godina. Car Nikolaj II je poginuo, a sa njim su umrla i dva ministra, kao i tri desetine dvorjana, a srušio se i dio Zimskog dvorca.
  Teroristi su koristili kanalizacioni sistem za miniranje i zasadili više od tone aminolona.
  Tako se u tok istorije umešao jedan agresivan incident. Tako je završena vladavina cara Nikolaja II. Monarh se nije počeo nazivati velikim ili strašnim. Oni koji nisu voleli cara nazivali su ga krvavim, jer je mnogo krvi proliveno u njegovo kraljevstvo. Ko se odnosi sa poštovanjem je Osvajač. Tako se povećao broj zemalja pod njim u Rusiji. U Kini se pojavila čak i velika provincija: Želtorosija.
  Ukupno je kraljevstvo trajalo 43 godine. Samo je Ivan Grozni vladao duže i nominalno. Ali s obzirom na to da je tron preuzeo tri godine, ispostavilo se da je stvarni period kontrole bio kraći.
  Ali legitimni naslednik Kiril Vladimirovič Romanov ipak je popeo na presto. Nije dugo vladao - oko godinu dana, ali je uspeo da izvrši određeni uticaj na tok istorije. Posebno je dozvolio Adolfu Hitleru da izvrši anšlus Austrije. Navodno se misli na pravo naroda na samoopredjeljenje i, navodno, tako će biti više reda. Pristao na anšlus Austrije i Musolinija.
  Tako se Njemačka proširila i njena populacija je premašila osamdeset miliona. Da ne spominjem da je Hitler podsticao rađanje. Pod Adolfom Demonijakom porastao je jedan i po puta.
  U Španiji je izbio građanski rat, ali je završio mnogo brže, jer nije postojao Sovjetski Savez koji je pružao pomoć lijevoj koaliciji u Madridu.
  Ali Franko je postao Firerov saveznik. I novi car Vladimir III se sudario sa Britanijom.
  Situacija je zaista komplikovana. Zagonetka prepuna Drugog svetskog rata. I nova runda sukoba. Iran nije podijeljen, a ovo je zapravo posljednja islamska država koja je formalno nezavisna. I Rusija i Britanija imaju planove za to. Stvari su veoma zbunjujuće na Bliskom istoku. Teritorije Rusije, Francuske i Britanije su mješovite i teško im je upravljati.
  Engleska ekonomski sve više zaostaje i za Rusijom i za sve moćnijom Njemačkom. Ali najveće kolonije su i dalje britanske. Ali moć lavlje krune slabi, Kanada je gotovo nezavisna. Južna Afrika je takođe dominion, poput Australije. U Indiji, britanska pozicija slabi. Naravno, postoji želja da se gurne lav.
  Hitler pokušava da igra na dva fronta. Ili će zatražiti podršku Francuske, Britanije, Italije i Japana. Da bi svi zajedno nagomilali carsku Rusiju i podelili njenu ogromnu imovinu.
  Ili tražiti teritorijalne akvizicije na Zapadu, ali u savezu sa Rusijom.
  Hitler je podli i neprincipijelni čovjek i, generalno, nije ga briga s kim ulazi u koaliciju sve dok mu je to od koristi.
  Novi mladi car Vladimir takođe sanja da uđe u istoriju kao veliki osvajač i želi da oduzme kolonije Britaniji i Francuskoj. Strogo govoreći, Nijemcima više nema šta da se uzme. Tako da je koalicija sa Nemačkom sasvim logična.
  Italija je zauzela Etiopiju i takođe želi nove podvige. Musolini je izuzetno ambiciozan. Nije ga briga da li ide na istok ili na zapad. Ali u Francuskoj nema velike želje među ljudima da se bore. Tamo vlada pacifizam, a vlada se bira. Ne postoji način da se stekne tako jak saveznik. A carska Rusija, sa svojom tradicionalno visokom stopom nataliteta i stopom smrtnosti koja se stalno smanjuje, veoma je jak protivnik. Stanovništvo carske Rusije već raste oko tri posto godišnje. Smrtnost novorođenčadi je smanjena, ali moda za velike porodice još nije prošla, a čak su i radne porodice plodne. Uzimajući u obzir teritorijalne akvizicije, uključujući gusto naseljenu Kinu i slabo naseljenu Mongoliju, te u Evropi i Turskoj, stanovništvo carske Rusije 1940. premašilo je 400 miliona u odnosu na 1913., kada je bilo 180 miliona. A ovo je kontinentalna sila... Britanija i Francuska imaju manje od 50 miliona u svojim metropolama, plus kolonije. Ali kolonijalne trupe su slabe u moralu i imaju malu borbenu sposobnost. Dakle, zapadne kopnene snage su mnogo slabije.
  Firer bira savez sa Rusijom protiv Zapada.
  1939. godine, Čehoslovačka je podijeljena. Njemačka je također uključivala Sudete. Nemci su ojačali vojsku i formirali tenkovske kolone. Carska Rusija takođe nije stajala mirno, imajući mirnodopsku armiju od pet miliona i pet stotina personalnih divizija.
  U carskoj Rusiji već dugo se proizvode teški tenkovi i strateški avioni, uključujući i avione sa osam motora. Francuska ima samo tridesetak teških tenkova, i oni su zastarjeli. Britanija nema teška vozila. Pa i Njemačka, nijedna teža od dvadeset tona. SAD ima nešto više od četiri stotine tenkova.
  Hitler je odlučio da ne vredi odlagati i udario je 15. maja 1940. godine. Vrijeme je jednostavno povoljno i sve je spremno. Ili manje-više spremni.
  Carska Rusija započela je napad na Indiju i druge kolonijalne posjede. Ruska vojska je napala slabo branjene položaje. Relativno je malo trupa koje se sastoje od samih etničkih Britanaca i Francuza, a kolonijalne jedinice zapravo ne žele umrijeti za ideju ili carstvo koje im je strano. U stvari, ko su za njih Englezi? Eksploatatori, robovi, razbojnici ili nevjernici. Malo je vjerovatno da su Rusi mnogo gori od njih, da bi ginuli zarad carstva Lava ili Pijetla.
  Dakle, carske trupe napreduju, savladavajući trom, žarišni otpor. Ali Nemci su takođe uspeli da pobede francuske, engleske, belgijske i holandske trupe za mesec i po dana.
  Time je Churchill izgubio podršku svojih glavnih saveznika. Očekivanje da će Sjedinjene Države ući u rat nije se ostvarilo. Ruzvelt se nimalo nije odlikovao odlučnošću Stenke Razina. A onda bi takve snage krenule protiv Amerike.
  Ruske trupe napredovale su preko Afrike i Azije u marševima; više problema dolazilo je od terena i pojasa komunikacija nego od neprijateljskih trupa. Uticao je i nedostatak puteva, posebno u Africi. Ali nepretenciozni ruski vojnik herojski i stoički savladava sve poteškoće.
  Nijemci samo teško mogu prebaciti trupe u Afriku. Napredovanje na Gibraltar je odgođeno zbog Frankovog tvrdoglavog otpora. I morali smo da prebacimo snage morem. Rusi su se probili do Afrike, preko Egipta i mnogo im je lakše. Italija takođe grabi sve što može, a po ovom pitanju Musolini ima stisak boa constrictor.
  Iskrcavanje na samu metropolu nije izvršeno 1940. godine. U zračnoj borbi, prvenstveno zbog pasivnosti Rusije, Britanija je opstala. Ali mora se reći da mudri car Vladimir Kirilovič nije želio da Britanija prije vremena kapitulira, već je sasvim racionalno namjeravao zauzeti sve svoje azijske i afričke kolonije.
  Gde će Britanija ići? Uostalom, nema rezervi, bez kolonija i sirovina - njegov pad je pitanje vremena.
  U zimu i martu 1941. ruske trupe su konačno stigle do Južne Afrike i porazile posljednju afričku dominaciju. Pokušaj Britanaca da se sjede na Madagaskaru također je propao, a u maju 1941. izvršen je desant uz naknadnu pobjedu.
  Japan se u ratu borio na strani Rusije, i uspio je nešto zgrabiti u Tihom okeanu. Leto 1941. bilo je period velike vazdušne ofanzive na britansku metropolu.
  Ruska i njemačka avijacija napala je London i druge gradove Engleske imperije. I 8. novembra, na godišnjicu minhenskog puča, konačno je izvršen desant.
  Borbe su trajale šesnaest dana i završene su pobjedom ruskih i njemačkih trupa.
  Time je, zapravo, okončan Drugi svjetski rat. Ispostavilo se da je manje krvavo i dugo nego u stvarnoj priči. I vrlo je značajno ojačao i proširio ruske posjede. Posebno u Africi i Aziji.
  Nastupio je relativno miran period. Rusija i Njemačka su varile vlastite teritorijalne dobitke. Treći Rajh je obuhvatao: Belgiju, Holandiju, skoro polovinu Francuske, kao i Maroko, deo Alžira i centralne posede. Istina, zbog Frankove pozicije i neke Hitlerove neodlučnosti, Nijemci nisu imali vremena da napreduju u ekvatorijalne posjede Francuske, pa su pali u ruke ruskih trupa.
  Ipak, Njemačka je i dalje dobila dobar komad afričke zemlje, koji je po površini premašio njenu teritoriju. Površina zemalja Trećeg Rajha, uzimajući u obzir evropske akvizicije, više se nego utrostručila. A ako računamo od granica od 1937. godine, uzimajući u obzir Austriju, Sudete i Češku kao protektorat, onda četiri puta.
  Dakle, Nemci su kao celina imali dovoljno za varenje, savladavanje i asimilaciju. Štaviše, Rusija je proširila svoje kolonijalne posjede i teško je sve to mogla kontrolirati.
  I Italija je dobila mnogo: na primjer, većinu Sudana, Somalije, Ugande i neke druge akvizicije, posebno Tunis.
  Time je za sada završena prepodjela svijeta. Ali kako kažu, s vremenom se ambicije počinju manifestirati.
  Sjedinjene Države nisu počele ozbiljno raditi na atomskom projektu. U fašističkoj Njemačkoj i Rusiji stav se također pokazao hladnim. Japan još nije dovoljno razvijen da to izvede, a Britanija i Francuska postale su vazalne zemlje Trećeg Rajha i Rusije.
  Tako je pojava nuklearnog oružja odgođena neko vrijeme.
  Ali napredak je, naravno, neumoljiv. Fizičari rade, teorija se razvija, kao i laboratorijski eksperimenti. Ali za nuklearni projekat potrebna je volja države. Carska Rusija je već imala previše briga i troškova vezanih za širenje svoje teritorije. Ali Hitler je iz nekog razloga bio ljut na takve ideje o nuklearnom programu i vjerovao je da bi atomski projekt samo protraćio mnogo novca.
  Osim toga, ruska kopnena vojska i avijacija bile su najjače i najbrojnije na svijetu, a jačala je i mornarica, posebno zbog ekonomskog rasta.
  Carski generali i maršali radije su razvijali izgradnju tenkova, grade avione, nosače aviona i bojne brodove. Zašto im trebaju bajke o nuklearnim bombama? Odnosno, i Nemci i Rusi su bili ravnodušni prema ovom problemu.
  Osim toga, bilo je dovoljno sirovina da ne morate brinuti o energetskim resursima, barem u bliskoj budućnosti.
  Dakle, uprkos svoj hladnoći Pentagona i Bijele kuće, inicijativa je nehotice prešla na Sjedinjene Države. Štaviše, nije riječ samo o strahu da će Rusi ili Nijemci otići dalje i izvršiti pritisak na Novi svijet, već i o ekonomiji.
  Izgubivši priliku da primaju naftu iz Azije, Afrike i Bliskog istoka, Sjedinjene Države su do sada imale vlastite bušotine u Teksasu, Florida, i započele razvoj na Aljasci.
  Ali stanovništvo SAD je raslo. Imigracija u Rusiju nije bila obeshrabrena, a stanovništvo je nastavilo brzo da raste. Crncima i Arapima je posebno voljno bilo dozvoljeno da odu u Sjedinjene Države.
  Američka ekonomija je također rasla, a automobila je bilo sve više.
  I počela je potraga za nuklearnim gorivom i atomskom reakcijom koja bi mogla pružiti kolosalnu energiju.
  Prošlo je deset godina od završetka Drugog svetskog rata. Hitlerova Nemačka je imala novo oružje: disk avione koji su sposobni ne samo da lete ogromnom brzinom, već i da praktično ostanu neranjivi od vatre iz malokalibarskog oružja.
  Pored toga, Nemci su uspeli da lansiraju veštački satelit iznad orbite, i što je najvažnije, u junu 1951. godine prvog čoveka u svemir.
  Carska Rusija je malo zakasnila i u potpunosti je napredovala tek u avgustu ove godine. U fašističkoj Italiji promjene su se dogodile iste godine. Preminuo je Benedito Musolini, kandidat za titulu Julija Cezara. Generalno, italijanski diktator je bio uspešan u vladanju. Uzimajući u obzir osvajanja u Africi, uključujući Etiopiju, teritorija pod kontrolom Italije porasla je skoro tri i po puta tokom njegove vladavine. Osim toga, Benedito je u Evropi uspio odsjeći dio Francuske zajedno sa Toulonom.
  Ali nisu ga pustili u Albaniju i Grčku - to su teritorije u sferi uticaja Ruskog carstva.
  Benedito bi se, naravno, mogao nazvati velikim i osvajačem, iako talijanska vojska nije previše blistala svojim podvizima. Ali njegov sin i nasljednik sebe nije smatrao lošijim od svog oca.
  I uzeo je jesen 1951. i napao Albaniju i Grčku... Nije ni čudo što kažu da svi veliki ratovi počinju kao iznenada.
  Vladimir Treći je bio čak i srećan zbog toga. Italijanski posjedi u Africi su veliki, čak i veći od njemačkog. Pa zašto ih ne pokupiti ako postoji dobar razlog?
  Ruske trupe počele su neprijateljstva 7. novembra 1951. napavši Etiopiju, Libiju i Sudan. Ruske jedinice su jače, brojnije i spremnije za borbu od italijanskih.
  Tako su brzo počeli da uništavaju pastu vojsku... Ali niko nije očekivao da će, bez ikakvog upozorenja, Adolf Hitler stati na stranu Musolinija mlađeg.
  Iako ako pogledate, ništa neočekivanije nije bilo.
  Njemačka je izgubila Prvi svjetski rat od Rusije i izgubila je većinu teritorija u Rusiji. I ako su Nemci sa kamatama uspeli da povrate ono što su izgubili na Zapadu, onda su na Istoku, iskreno govoreći, ostali bez ičega.
  Tako je Hitler zaista računao na svoje novo oružje, posebno diskoteke i leteće tanjire. Osim toga, Firer je vjerovao da će se ovoga puta lakše boriti s Rusijom nego u Prvom svjetskom ratu, jer će Njemačka i Italija voditi kompaniju bez drugog fronta.
  Računalo se i da će i Japan, uvrijeđen Rusima, ući u rat na Dalekom istoku i tamo vezati neprijatelja. Možda će se Portugal i Španija pridružiti koaliciji, poput Britanije i Francuske? Oni su mnogo bliži Nemačkoj nego Rusiji. A neke su nade polagale u SAD!
  Štaviše, Amerika je izgradila impresivnu mornaricu, mnoge nosače aviona i modernizirala svoju tenkovsku flotu - iako je još uvijek bila inferiornija po količini i kvalitetu u odnosu na vojna vozila Starog svijeta.
  Društveni sistem u carskoj Rusiji ostao je autokratski i apsolutna monarhija. Car i car cele Rusije imali su punu vlast: izvršnu, zakonodavnu i sudsku. Parlament je bio odsutan. Postojao je Državni savjet osoba koje je imenovao car, ali je imao samo savjetodavna prava. Sam kralj je izdavao zakone, kao i uredbe. Imao je i pravo na streljanje i pomilovanje, iako je, naravno, bilo i suđenja. Porota je ukinuta nakon ubistva Nikolaja II, tako da je i sudstvo postavljao i smjenjivao car ili činovnici koje je postavljao car.
  Ovaj sistem je imao i svoje prednosti i nedostatke. S jedne strane, car je mogao brzo riješiti ovaj ili onaj problem bez ikakvih sporova i dogovora, ali s druge strane, prevelika koncentracija moći u jednoj strani potiskivala je inicijativu i davala veće mogućnosti birokratiji. Rodilo je različite favorite i favorite. Vladimir se nije odlikovao pretjeranom licemjerjem i bračnom vjernošću. Iako žene nisu imale mnogo uticaja na njegovu politiku.
  U oblasti izgradnje tenkova, carska Rusija je imala mnogo moćnih i teških vozila. Međutim, iskustvo borbenih dejstava u Africi pokazalo je da su vozne karakteristike tenka izuzetno važne. Kao rezultat toga, glavni ruski tenk nije prelazio četrdeset pet tona. Budući da je veća težina stvarala probleme sa sposobnošću trčanja, čak i sa širokim stazama.
  Car je volio teške tenkove, ali su njegovi savjetnici odvratili cara da ih pusti u masovnu proizvodnju. Ali mašina od šezdeset tona bila je dostupna u dvije hiljade primjeraka. A najpopularniji tenk, "Nikolai" - 3, proizveden je u šezdeset i tri hiljade.
  A mašina je teška četrdeset pet tona, a pištolj ima kalibar 122 milimetra. Prednji oklop je dvjesto milimetara, stražnji i bočni 120 milimetara, raspored je klasičan.
  Hitler je bio ozbiljno zainteresovan za teške mašine. I želio sam imati superiornost nad Nikolajem u proizvodnom tenu. Njemački automobil je nabujao na 75 tona i to je već bila granica zbog činjenice da je veliku masu bilo izuzetno teško transportirati duž željezničkih pruga.
  Njemačko vozilo je bilo naoružano oružjem kalibra 128 mm, imalo je prednji oklop od 250 mm, a bočni i stražnji oklop od 180. Raspored je također blizak klasičnom.
  Brojčano, njemački tenk je bio tri puta inferiorniji od sovjetskog. Da ne spominjemo teškoće korištenja preteških mašina.
  Međutim, ruska oprema je raštrkana na širokim područjima, a na evropskom sektoru fronta postoji približna jednakost u broju vozila i pješadije. Iako je generalno ruska vojska mnogo brojnija od nemačke. A Rusija ima ogromnu populaciju: uključuje Indiju, Kinu, većinu Afrike, Bliski istok, Perziju, Indokinu i još mnogo toga.
  Naravno, Hitlerova odluka da napadne carsku Rusiju, čak i uzimajući u obzir da na svojoj strani ima Japan i Italiju, a možda i Francusku i Britaniju, je kolosalna kocka. Ali Firer je veliki avanturista.
  Treba napomenuti da disk avioni sa kojima je Treći Rajh polagao tako velike nade nisu baš efikasni u praksi. Stvaranje snažnog laminarnog mlaza dovelo je do enormne potrošnje goriva, a vrijeme leta letećih tanjira pokazalo se relativno kratkim. Tako su mogli djelovati, čak i uzimajući u obzir ogromnu brzinu na ne posebno značajnim udaljenostima. Osim toga, laminarni tok je štitio disk od malokalibarskog oružja, ali je zauzvrat spriječio pucanje iz letećeg tanjira.
  Tako su Nemci mogli samo da ispuštaju radio-kontrolisane projektile sa svojih disketa, i to pod uskim uglom, ili isključivanjem laminarnog toka, ali istovremeno postajući ranjivi.
  Ali, u svakom slučaju, Hitler je odlučio da napadne Rusiju i bacio svoje karte u igru. Osim toga, fašist se bojao da će i oni napasti njega, ako Italija bude poražena. Imao je brkove i nikome nije vjerovao.
  U početku su nacisti postigli uspjeh zahvaljujući iznenađenju napada i boljoj organizaciji svojih trupa. Ali, vrijeme napada odabrano je loše. Počeo je da pada snijeg i tenkovi su proklizali. Fricovi su mogli zauzeti dio Poljske, uključujući Krakov, ali su se zaglavili u blizini Varšave.
  Ruska vojna mašina se vrtela... Japan je, kako je Firer očekivao, ušao u rat, ali njegova flota nije imala nadmoć nad ruskom Pacifičkom flotom, a bitke su bile približno jednake. A Japan praktički nije odvraćao svoje kopnene snage sa zapadnog poprišta operacija. Osim toga, samuraji su bili inferiorni u odnosu na Ruse u zraku, i po broju i po kvaliteti. A Zemlja izlazećeg sunca uspela je da uhvati samo nekoliko malih ostrva.
  Oprezni Franko i Salazar nisu žurili da uđu u rat. Rusija je veoma jak neprijatelj. Moramo gledati i čekati. U stvarnoj istoriji, Franko se tokom Drugog svetskog rata ograničio na slanje plave divizije fašističkih dobrovoljaca.
  Sada je odnos snaga izgledao posebno nejednak u Africi.
  Italija je brzo izgubila svoje posjede na mračnom kontinentu.
  U proljeće 1952. carska vojska je započela ofanzivu na Istočnu Prusku i uspjela probiti neprijateljsku odbranu u dubini. Nacisti su imali poteškoća da odustanu od napredovanja carske vojske kod Konigsberga, ali su carske trupe počele napredovati na Sudete i Krakov.
  Pokazalo se da su spretniji ruski tenkovi bili prilično sposobni za borbu protiv teškog, ali manje okretnog neprijatelja. Kineske divizije pod komandom ruskih generala takođe su se dobro pokazale.
  Nemci su bili primorani da napuste Krakov... A onda su, zbog opasnosti od opkoljavanja, počeli da se povlače od Visle do Odre.
  Ne, ovo nije bio tok rata koji je opsjednuti Firer očekivao. Ali ja sam kriv. Štaviše, Francuzi i Britanci, nakon što su namirisali fašističku okupaciju, uopće nisu težili da umru za Firera. Dakle, dopuna je bila poremećena, a vazalne zemlje su htjele da trivijalno sjede.
  I gore stvari su išle za Nemce na frontu.
  Do zime, Nemci su izgubili svu svoju imovinu u Africi. A tokom zime, do proljeća, potpuno su se povukli na Odru. Ruske trupe su oslobodile Prag i Sudete i približile se Beču. Osim toga, porazili su Italiju i okupirali Rim, Napulj i Siciliju. Dakle, proljeće 1953. nije obećavalo ništa dobro za naciste. Međutim, 8. aprila 1953. Hitler je iznenada umro. Novo njemačko rukovodstvo očajnički traži mir.
  Vladimir Kirilovič Romanov se velikodušno složio. Ali Nemci su to skupo platili. Nova granica je sada prolazila duž Odre: Belgija, Holandija i Danska su dobile suverenitet, ali u okviru vazalne države Ruskog carstva. Francuska je povratila svoje ranije izgubljene posjede, ali je postala još više zavisna od Rusije.
  Italija i Njemačka izgubile su sve svoje kolonije, koje su sada postale vlasništvo kraljevske krune. Sama Italija je takođe dobila status ruskog vazala, a Sicilija i Sardinija direktno su postale deo carstva Vladimira III.
  Njemačka je također izgubila veliki dio svoje nezavisnosti i platila velike reparacije.
  Japan je također izgubio sve svoje posjede osim svoje teritorije i bio je primoran da postane vazalna država. I car Vladimir Kirilovič Romanov je takođe dobio titulu cara Japana.
  Naravno, pod rusku kontrolu došao je i onaj dio Australije koji je ranije pripadao Zemlji izlazećeg sunca.
  U avgustu 1953. Sjedinjene Države su konačno testirale atomsku bombu. Osam godina kasnije, nuklearni duh je izašao iz boce. U svakom slučaju, napredak se ne može zaustaviti. A pojava atomske bombe je neizbežna. U najekstremnijem scenariju, nuklearno oružje moglo bi se pojaviti najviše dvadeset godina kasnije nego u stvarnosti.
  Sa izvesnim zakašnjenjem, carska vlada je počela da razvija svoj odgovor.
  Do sada se Sjedinjene Države nisu mogle odlučiti za rat sa tako moćnom imperijom. Štaviše, nije tako lako doći do glavnih ruskih industrijskih i ekonomskih centara iz inostranstva.
  A proizvodnja nuklearnih punjenja zahtijevala je i vrijeme i novac! Sjedinjene Države su imale sredstva, ali vrijeme je istjecalo. Carska Rusija je svojim resursima i moćnim intelektualnim potencijalom vrlo brzo nadoknadila jaz u ovoj oblasti. A 1956. atomska bomba se pojavila i u Vladimiru III.
  Značajno inferiorni u odnosu na Rusiju po broju stanovnika i resursima, kapitalističke i demokratske SAD postepeno su gubile svoje adute.
  Jedino što su mogli da urade je da koriste nuklearno oružje kao sredstvo odvraćanja i pokušaju da potkopaju carsku Rusiju iznutra. Ali do sada nisu uspjeli.
  Vladimir Kirilovič nije imao muških potomaka od svoje prve žene i ponovo se oženio. I reproducirao je naslednika, nazvavši ga Džordž.
  Carska Rusija izvršila je ekspanziju svemira. Godine 1959. let s ljudskom posadom na Mjesec obavljen je otprilike godinu dana ranije od Amerikanaca. Zatim 1971. na Mars. Alternativni svijet je postao sigurniji od stvarnosti.
  Godine 1975. čovjek je sletio na Veneru. 1980. na Merkuru. 1981. na jednom od Jupiterovih satelita. A 1992. godine, baš u godini smrti Vladimira Kiriloviča Romanova, ruski kosmonaut je ponosno kročio na Pluton.
  Đorđe prvi je nasledio krunu sa osamnaest godina. I generalno, možemo reći da je Vladimir Treći, Veliki, veoma uspješno proveo svoju 54-godišnju vladavinu. A onda se nastavila dinastija Romanov.
  
  
  
  NIKOLA DRUGI NAJSLAVNIJI OD POTRAGA!
  Recimo da je car Aleksandar Treći, naprotiv, umro ranije: 1987. u pokušaju atentata koji je organizovao Lenjinov stariji brat: Aleksandar.
  Činilo bi se još gore. Ali ne baš. Nikolaj II je ranije postao car, a ranije se i oženio: da bi sina stavio na presto ako se nešto desi. Ali njegova žena je drugačija, a naslednik je zdrav, a Raspućina definitivno nema. I tako na početku, generalno, kao u stvarnoj istoriji: TRANSIB se gradi, privreda cveta - ekspanzija na Kinu. Istina, u Baltičkom moru se grade brodovi godinu dana ranije. I malo više uzdizanja, zbog ranijeg uspona finansijskog genija Vitea.
  Rat s Japanom nije počeo baš dobro, ali Varjag je uspio pobjeći, a admiral Makarov nije umro. Priča se malo pomaknula, i sve ide malo drugačije. Ali u stvarnoj istoriji, zapravo, Varjagu je ostalo samo malo vremena da pobegne, a smrt admirala Makarova je uglavnom bila slučajna i malo verovatna.
  Ruska flota, predvođena admiralom Makarovim, djelovala je prilično vješto i potopila japanske brodove. A onda, kada su dva japanska bojna broda dignuta u zrak na miru, Makarov je napao samuraje i potopio još desetak i pol brodova.
  Odnosno, sve je prošlo dobro. I Japan je izgubio superiornost na moru.
  Ali na kopnu, samuraj se pokazao slabiji. Kuropatkin je odbio sve japanske pokušaje napredovanja i nanio im veliku štetu. Međutim, nije postupio previše odlučno. Ali ubrzo su ruski brodovi stigli iz Baltičkog mora, a Makarov je konačno preuzeo kontrolu nad svim vodama.
  Rusi su čak počeli da iskrcavaju trupe na Tajvan, a potom i na Kurilski greben.
  Sve dok Teodor Ruzvelt nije intervenisao i ponudio posredovanje. Rusija je dobila Mandžuriju, Koreju, Mongoliju, Kurilski lanac i Tajvan.
  Pojavila se i Zheltorossiya. Tako je formirano novo carstvo.
  Međutim, kralj još nije postao previše drzak. Godine 1914. izbio je Drugi svjetski rat. Rusija je bolje pripremljena za ovaj rat: privreda je jača, teritorija i stanovništvo su veći i nema razmišljanja o tome. Štaviše, nije bilo recesije izazvane nemirima i takozvanom revolucijom.
  Prvi svjetski rat tekao je s različitim uspjehom. Bilo je grešaka i uspeha ruskih generala. Ali 1915. Nemci su uspeli da postignu manji uspeh, jer je carska vojska bila veća i bolje snabdevena. Ipak, Rusija je izgubila pola Poljske i Galicije. Ali Nijemci nisu mogli ući u Bjelorusiju i baltičke države - linija fronta je prolazila duž Visle.
  A šesnaeste godine carska vojska je već postigla veliki uspjeh protiv Austrije i Turske. Osmanlije su gotovo potpuno poražene. Baš kao što su Austrijanci zauzeli Przemysl i Krakov. Njemačka se uplašila. U proleće '17, Rusi su zauzeli Istanbul. Carska Rusija je takođe postigla značajne uspehe tokom letnje ofanzive protiv Austrije i Nemačke. A u jesen, kada su carske trupe već stigle do Odre, Njemačka je kapitulirala. Uslijedila je podjela Austro-Ugarske i Turske. Rusija je dobila Malu Aziju, sjeverni Irak i Istanbul. Galicija, Bukovina, Čehoslovačka i Ugarska kraljevina i Krakov. Plus Dancig, dio istočne Pruske, regija Klaipeda. Rusija je tako višestruko ojačala. I Njemačka je također platila ogromne reparacije.
  Car Nikolaj II nije žurio da uzme sve i svakoga. Ali Rusi, Britanci i Francuzi podijelili su Saudijsko poluostrvo. Tada su Britanci i Rusi podijelili i Iran i Afganistan. Završena podjela svijeta.
  Do 1929. cijeli svijet je bio u usponu, sve dok nije izbila Velika depresija. Japan je 1931. započeo rat protiv Rusije. I brzo je poražen i, zajedno sa svim pacifičkim posjedima, okupiran. A onda je došao referendum i uključivanje u Rusiju.
  Iskoristivši slabljenje Britanije, Francuske i Sjedinjenih Država, zahvaćenih Velikom depresijom, car Nikolaj II poveo je rat za osvajanje Kine. I ovo je postalo njegovo veliko osvajanje.
  Kako bi donekle ubrzao rusifikaciju, Nikolaj II je donio nepretencioznu odluku - službeno je uveo poligamiju u Rusiji - mijenjajući teologiju i dogme pravoslavne crkve. Ovako je usvojena reforma.
  I kralj je sebi uzeo drugu ženu. Ruse su ohrabrivali da se udaju za strance i imaju mnogo djece. Ogromna Kina je takođe morala biti rusifikovana. Koji je najbolji način da se ovo uradi? Oženite Kineskinje!
  U Njemačkoj Hitler nije došao na vlast. U ovoj priči mu je malo nedostajalo. Previše ekstremistički. Glavni iritant bio je fašista Musolini, koji je zauzeo Etiopiju. I san da postanem novi Cezar i Trojanac spojeni u jedno.
  U maju 1937. izbio je rat između Rusije i Italije. Ispostavilo se da je Musolini bio samoubistvo. Ruske trupe su za dva mjeseca zauzele cijelu Italiju, a za još tri sve kolonije države. Carska Rusija je konačno uključila i Rumuniju i Jugoslaviju, a nešto kasnije i Bugarsku. Nakon što je završena aneksija teritorija. U jesen 1939. umro je Nikolaj II. A njegov naslednik, potpuno zdravi Aleksej II, postao je novi car.
  U ovom slučaju, Nikolaj II je vladao pedeset i dvije godine - nadmašivši rezultat Ivana Groznog. A njegova vladavina se pokazala najuspješnijom u istoriji Rusije, a njegova osvajanja jednostavno su bila rekordna. Nijedan kralj nikada nije toliko zarobio. Rusija se konačno skrasila u Kini i ojačala u svim pravcima.
  Međutim, tada je pod Aleksejem Drugim započeo dug period mira. Francuska, Britanija i SAD nisu htele rat. Ali Njemačka je bila razoružana i nije imala snage. Tako je nastala situacija koja je postala mirna.
  Kolonijalna carstva su nastavila da postoje. Rusija je ostala najveća država, ali je Britanija formalno bila druga sila i bila je nešto inferiornija po površini od Carskog carstva. Međutim, Australija, Južna Afrika i Kanada bile su gotovo nezavisne dominione. A u Indiji... 1968. je izbio veliki ustanak u Indiji i nakon dvije godine rata Britanci su protjerani. Ali carska vojska je ušla na indijsku teritoriju i ugušila proteste. Nakon čega je Britanija izgubila ovu koloniju, a Rusija je stekla. Ubrzo je Rusija zauzela i jug Irana.
  Nakon Alekseja Drugog 1969. godine, tron je nasledio Nikolaj Treći. Carsko carstvo je bilo u usponu. Tako je Francuska izgubila kontrolu nad Indokinom i Tajlandom 1979. A tamo su došle i kraljevske trupe.
  A osamdesetih i devedesetih Afrika je došla pod kontrolu carske Rusije. Posle 2001. godine, Petar, četvrti sin Alekseja II, stupio je na ruski presto.
  Carska Rusija je u to vrijeme apsorbirala gotovo cijelu Afriku, Aziju i pokupila kolonije drugih zemalja, uključujući Indoneziju. Ali naravno nije išlo protiv Australije.
  Došao je period mira. SAD, Britanija i Francuska imale su nuklearno oružje, Njemačka je imala ekonomsku moć. Rusija ima ekonomsku moć, nuklearno oružje, najveću vojsku na svijetu i stanovništvo. I dalje apsolutna autokratska monarhija bez parlamenta. Amerikanci, kao druga sila, ili čak supersila, postavili su ovo pravo Rusiji.
  Međutim, nedostatak demokratije nije nimalo omeo razvoj napretka. Konkretno, davne 1943. godine, u carskoj Rusiji, prvi čovjek je poletio u svemir. I 1961. na Mjesec. Let na Mars obavljen je 1974. godine. I do 2000. godine, skoro sve planete Sunčevog sistema su bile posećene. Spremala se velika ekspedicija do zvijezda. Lansirala je 2018. i vratila se u Alpha Centauri.
  Dakle, carizam uopće nije spriječio nauku da se kreće. Petar Četvrti iz dinastije Romanov čak je izjavio da je prosvećeni apsolutizam bolji.
  Pogotovo u pozadini skandala koji su stalno potresali administraciju Donalda Trumpa.
  Nikolaj II se i dalje smatrao najvećim kraljem svih vremena i naroda. Carska Rusija na konju i svjetski hegemon. Predgrađa i kolonije postepeno se rusificiraju. Imperija dobija na zamahu. I cijeli svijet je postao bolje mjesto.
  I zašto? Hvala Aleksandru Uljanovu, Lenjinovom bratu, koji je pogubljen zbog kraljevoubistva. Sam Lenjin je ostao u inostranstvu. Upoznao je Vels i takođe se zainteresovao za pisanje naučne fantastike, od čega se veoma obogatio i stekao ime. I tako je postao slavan, slavan i slavan, i preveden je na mnoge jezike. Staljin je umro u zatvoru od tuberkuloze i općenito je ostao poznat samo specijalistima. Trocki se ubrzo uključio u revolucionarne aktivnosti i napravio dobru karijeru kao službenik, uzdigavši se do stvarnog tajnog savjetnika i zamjenika ministra. Voznesenski je postao ministar pod carem i postigao mnogo. Hruščov je ostao mali trgovac i nije stekao slavu. Brežnjev je dorastao do čina pukovnika. Andropov je služio u policiji i takođe je postao pukovnik. Gorbačov je postao veliki biznismen i šoumen. Jeljcin je ostao trgovac. Putin je dorastao do čina pukovnika u tajnoj policiji i časno se povukao. Medvedev je sitni funkcioner. Žirinovski, osnivač novina i šoumen. Zjuganov je pokušao da radi u podzemlju protiv cara. Dobio je zatvorsku kaznu, a zatim postao doušnik tajne policije. Penzionisan je sa činom kapetana. Žukov se popeo samo do čina majora. Vasilevski je postao general-potpukovnik, a Šapošnjikov general-potpukovnik. Kolčak veliki admiral i nosilac mnogih ordena. Makarov je postao i veliki admiral, jer se borio u Prvom svjetskom ratu. Međutim, ne u prvom, već jedinom svjetskom ratu, jer drugog svjetskog rata nije bilo. Proslavio se... Brusilov je postao feldmaršal i nosilac ordena Svetog Andreja Prvozvanog. Denjikin, Vrangel, Kornilov i Kuropatkin postali su feldmaršali.
  I život je bio dobar pod kraljevima. A cijene nisu porasle više od stotinu godina. A rublja je imala stabilnu zlatnu podlogu od 0,77 grama. I mnogi su narodi dobro živjeli pod kraljem.
  Svi su imali jednaka prava i mnogi su sebe nazivali Rusima, čak i Afrikancima. Stvari su išle dobro za sve pod carem. Samo za Jevreje nepravoslavne veroispovesti ostao je uslov prebivališta. Ali ovih je bilo sve manje i manje.
  Pod carem je, međutim, bilo nekih problema. Jedna od njih, visoka stopa nataliteta i niska smrtnost doveli su do prenaseljenosti. Ali to će se riješiti širenjem svemira. Osim toga, razvoj nauke i poljoprivrede omogućio je rješavanje problema gladi. Hrane je bilo dovoljno za sve. Ali rast stanovništva u carstvu je više od tri posto godišnje. A to je prijetilo nevoljama u budućnosti.
  Carska vlada je pronašla izlaz u širenju svemira. I izgledalo je razumno. I izgrađeni su novi zvjezdani brodovi i provedeno istraživanje superluminalnih brzina.
  
  
  
  PEDESET GODINA ALEKSANDRA TRI - VELIKI!
  Pokušaj atentata na Aleksandra II 1866. bio je uspješan. Kao rezultat toga, kralj oslobodilac je umro. I Aleksandar Treći se popeo na presto. Prednost je bila u tome što nisu imali vremena da prodaju Aljasku, a novi ruski car nije bio sklon da se odrekne nijedne zemlje. Čak i ako su udaljeni i još uvijek nisu mnogo vrijedni.
  Štaviše, izgradnja puta od Sibira do Vladivostoka počela je još ranije. I trebalo je da stigne do Čukotke!
  Car Aleksandar Treći bio je snažan, odlučan, jake volje, zdrav i fizički veoma jak. Vladao je čvrstom rukom, a pod njim je Rusija ušla u period najvećeg procvata i dostignuća!
  Zato je dobro da je veliki car počeo vladati petnaest godina ranije nego u stvarnoj istoriji!
  Za početak je oštro ugušio sve proteste revolucionara i Narodne Volje. Tada je počeo da reformiše vojsku i mornaricu. Sa dovođenjem stvari u red.
  Kralj je postigao mnogo. Izgrađeni su putevi, mostovi, fabrike, a zemlja je brzo razvijala kapitalizam. Održavajući autokratiju. Carska vlada je vodila male ratove, kretala se po Centralnoj Aziji i tamo širila svoj uticaj.
  Veliki rat je izbio sa Turskom 1977. Išlo je još bolje, brže, pobjednički sa manje gubitaka nego u stvarnoj istoriji. Genije Skobeleva je u njemu zablistao u punom svetlu!
  Ruske trupe su porazile Turke sa manje štete. I uspjeli su odmah zauzeti Istanbul. Pošto su tamo stigli prije engleske eskadre. Ovaj rat je bio toliko uspešan da je kralj-sveštenik dobio ime Pobedonosni Aleksandar! I Skobeljev je postao najmlađi feldmaršal u ruskoj istoriji.
  Turska je bila podijeljena. Britanci su okupirali Egipat i Sudan. Rusija je zauzela Irak, Palestinu, Siriju i dio Saudijske Arabije, Malu Aziju, cijelu Jermeniju i Balkan!
  Tako je Aleksandar Treći prilično brzo i relativno lako zauzeo veliku teritoriju. I nastavio je svoju ekspanziju na jug. Kretanje kroz Iran, Turkmenistan i dalje u Avganistan!
  Careva vojska je takođe našla na Indiji! Britanci su bili spremni za borbu. Nastao je savez Rusije, Njemačke, Austro-Ugarske protiv Francuske i Britanije.
  Njemačka je krenula u ofanzivu protiv Republike pijetla 1992. godine. Britanija je objavila rat Nemačkoj i Rusiji. Austro-Ugarska je osvojila Bosnu i Hercegovinu i napala Italiju.
  Rusija je započela kampanju protiv Indije, te francuskih posjeda i Indokine. Tako je zapravo počeo Prvi svjetski rat. Ali Rusija i Nemci su već zajedno!
  Rusija je napala i Egipat.
  Carske trupe, uz podršku lokalnog stanovništva, okupiraju Indiju i Iran. Oni dalje ulaze u Indokinu. I Prusi ponovo pobeđuju Francuze i okružuju Pariz.
  Nadalje, republikanci odbijaju odustati. I Pariz je napadnut, veoma uništen. Nemci takođe zauzimaju i Belgiju i Holandiju.
  Britanija je već neko vrijeme u ratu. Ruske trupe okupirale Egipat i Sudan. Na moru je rat. Ruska vojska se kreće preko Afrike. Sve do Južne Afrike. I skuplja kolonije za sebe. Nemci takođe grabe neke stvari.
  Ali Austro-Ugarska je zaglavila u ratu sa Italijom. Istina, 1894. godine Nijemci su pritekli u pomoć Austrijancima. I dovršavaju osvajanje Italije.
  Nakon čega se zemlja narandži dijeli među sobom.
  Rat se seli na more. I ovdje se manifestira genij mornaričkog zapovjednika admirala Makarova. Koji ostvaruje niz briljantnih pobjeda. Prisiljavanje gospodarice mora da kapitulira.
  Rusija je preuzela kontrolu nad Indijom, Indokinom, većinom Afrike, a takođe i Australijom, izbacivši Britance odatle. Ruske trupe su napustile Britaniju i Kanadu. Takodje osnivanje kolonije tamo. Tako je Britanija izgubila gotovo sve svoje kolonije, a Rusija ih je stekla. Zauzimanje Kanade olakšala je Rusija koja je zadržala kontrolu nad Aljaskom. I prisustvo veoma moćne flote. I genij admirala Makarova i Roždestvenskog.
  Pa, to nije sve. Rusija je krenula prema Kini. Takođe veoma uspešan. A 1904. godine počeo je rat sa Japanom.
  Ali za razliku od stvarne istorije, ovaj rat se pokazao ne teškim, već prilično brzim. Štaviše, japanska flota je bila prilično slaba, dok je ruska, naprotiv, bila veoma jaka. Porazivši Japance, ruske trupe su zauzele Tokio. A onda je održan referendum i ogromna većina Japanaca glasala je za pridruživanje Rusiji.
  Car Aleksandar III je odneo novu pobedu. Zatim je uslijedila dobrovoljna prisilna aneksija Kine. Dakle, regija za regijom, pokrajina za pokrajinom. Kraljevsko carstvo dostiglo je ogromne razmjere. Iz SAD-a, cijele Kanade i Aljaske, cijele Azije, Austrije, regije Pacifika. Južnoj Africi i njemačkom posjedu u zapadnoj Africi.
  Plus i Austrougarska. Tako ogromna moć.
  Ali, naravno, Nemci i Austrijanci su želeli više. Francuska je i dalje okupirana od strane Nemačke. Britanija, uvrijeđena Rusijom, također želi rat.
  Kajzer je uspeo da sastavi koaliciju: Španiju, Portugal, Nemačku, Austro-Ugarsku i Švedsku protiv gigantske Rusije. Nemci su takođe uspeli da zauzmu Dansku i Norvešku tokom rata sa Britanijom. Formirana je moćna koalicija.
  A rat je počeo 1. avgusta 1917. godine. Upravo u trenutku kada je Aleksandar Treći umro i kada je Nikolaj II stupio na tron. Računalo se da će bez tako velikog monarha kao što je Aleksandar Treći, koji se oporavio pedeset i jednu godinu, Rusija sigurno izgubiti.
  Ali Nikolaj II je imao trajnu i snažnu moć. Bez Rasputina i bolesnog naslednika. Da bi mogao da se bori sa koalicijom.
  I počeo je rat... Nemci su gazili kao tajfun. Ruske trupe su ih dočekale snažnim kontranapadima. Izbila je velika i žestoka tuča.
  Nikola II je, općenito, oslanjajući se na lanac tvrđava, temeljito iscrpio njemačke i austrijske jedinice. A onda je krenuo u kontraofanzivu. A u Africi su ruske trupe, koristeći prve lake tenkove na svijetu, potpuno porazile Austrijance i Nijemce. I očistili su mračni kontinent.
  I Švedska i Norveška su osvojene prilično brzo.
  Rat je trajao godinu i po dana i završio se tako što je ruska vojska, koja je bila brojnija i imala jače tenkove, zauzela cijelu Evropu. Onda je Britanija pala. Rusija je konačno uspostavila dominaciju nad istočnom hemisferom.
  I car Nikolaj II je takođe postao veliki osvajač. Mir je vladao do 1929. godine, kada je izbila Velika depresija. Opšta ekonomska kriza dovela je do toga da je 1931. godine, baš 1. maja, počeo rat između Rusije i poslednje velike supersile, SAD!
  Carska vojska Nikolaja II ušla je u granice Amerike. Snage su bile nejednake. Amerikanac skoro da nije imao tenkove i bio je slabo obučen. A Rusija je mnogo puta nadmašila Sjedinjene Države. Bolji su bili i komandanti carskog carstva. Dakle, rat je išao u jednom pravcu od samog početka. Rusija je pobjeđivala i napredovala. A 30. septembra, nakon zauzimanja New Yorka i Washingtona, SAD su kapitulirali. Tako je okrenuta još jedna stranica istorije. Godine 1934. Nikola II je pokrenuo invaziju na Meksiko, a zatim naviše u Latinsku Ameriku, osvajajući latinske države. Sve do pada poslednje nezavisne republike Čile u decembru 1936.
  Tako je Nikola II konačno završio priču. Carska Rusija je ujedinila sve zemlje i narode planete Zemlje.
  7. novembra 1937. godine, car cele planete Zemlje Nikolaj Veliki srušio se u avionu. I njegova vladavina je takođe okončana. Alesey II je postao kralj. Zdrav, mlad naslednik - oko trideset tri godine. Pod njim je počelo širenje svemira. Nove granice i novi letovi. Monarhija je bila nepokolebljiva. Čovječanstvo je ujedinjeno i osvaja svemir.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Komandant Port Arthura je umro, zapravo, u stvarnoj istoriji, bio je ranjen u glavu, ali fragment od nekoliko milimetara prošao je bliže mozgu. Ukratko, izdajnik koji je predao citadelu je umro, a njegovo mjesto je zauzeo junak odbrane Port Arthura, Kondratenko.
  Kako bi ojačao odbranu tvrđave, novi komandant je otpisao sve mornare i pomorsku artiljeriju na obalu, i razoružao eskadrilu, ali je ojačao Port Arthur.
  Kao rezultat toga, citadela je bila temeljito zaštićena, plus vješti postupci komandanta Kondratenka. Odbrana se uspješno izdržala. Kondratenko je na vrijeme ojačao odbranu tvrđave Visoka i Japanci je nisu uspjeli zauzeti.
  Do kraja decembra, samuraji su bili iscrpljeni od napada. U januaru je došlo do zatišja uzrokovanog Kuropatkinovim pokušajem da ga deblokira, ali nije bio baš uspješan.
  U februaru je uslijedio još jedan napad, koji je ponovo odbijen uz velike gubitke za Japance.
  Tokom odbrane, dječak Oleg Rybachenko ponašao se herojski. U vrijeme opsade, ovaj koliba je imao samo deset godina. Dijete se borilo zajedno sa odraslima i išlo u izviđačke misije.
  Pokazao se kao veoma hrabar i borben. I odbrana je izdržala. Sad je već stigao mart... Japanci su se ponovo povukli. Krvava nedelja se nije desila u Rusiji, jer je car Nikolaj, pošto je Port Arthur bio dobro raspoložen, izašao u narod. Ruska vojska se popunjavala i postajala sve veća i veća. Krajem marta Japanci su pokušali da napreduju, ali su Kuropatkinove snage imale preveliku brojčanu nadmoć i odbile sve napade.
  A još bolje, jedinice generala Legsa bile su okovane opsadom Port Arthura. Nakon velikih gubitaka, Japanci su se povukli. Ali Kuropatkin je opet oklevao.
  Krajem aprila uslijedio je novi juriš, koji je, međutim, također odbijen.
  A Oleg Rybačenko, ovaj hrabri dječak čak je zarobio japanskog pukovnika, koristeći zamku, naravno.
  Početkom maja došlo je do samo manjih okršaja, a 25. eskadrila Roždestvenskog konačno je ušla u Port Arthur. Čuveni admiral doveo je pedeset i jedan brod, prešavši tri okeana odjednom!
  Nakon čega je odbrana dobila pojačanje. A početkom juna uslijedio je posljednji napad na Port Arthur. Napad je očajan i žestok. Još jednom je odbijen uz ogromne gubitke za Japance. Car je konačno smijenio Kuropatkina i imenovao Lineviča. Sredinom jula 1905. Japanci su konačno poraženi. I herojska odbrana Port Arthura, koja je trajala više od godinu dana, završila se.
  Kondratenko je odlikovan Ordenom Svetog Andrije Prvozvanog. I dobio čin feldmaršala. Tada je eskadrila Roždestvenskog, zajedno sa Port Arthurom, porazila Japance na moru. Štaviše, i sam admiral Togo je poginuo u bici.
  Japan je bio primoran da sklopi mir sa Rusijom, uz posredovanje Sjedinjenih Država.
  Morali smo da ustupimo Kurilska ostrva i Tajvan. Rusija je osigurala protektorat nad Korejom, Mandžurijom i kontrolu nad Port Arthurom. Uz to, Japan je platio carskoj Rusiji ogromnu odštetu od milijardu zlatnih jena.
  Pobjeda je učvrstila poziciju cara Nikolaja II. Rusija je proširila svoje teritorije, a Želtorosija je počela da se formira zbog dobrovoljne aneksije kineskih regiona. Bez Državne Dume - Rusija je ostala apsolutna monarhija, bez parlamenta.
  Naravno, zahvaljujući pobjedi i političkoj stabilnosti, ekonomski rast je nastavljen ranije nego u stvarnoj istoriji i bio je jači.
  Prvi svjetski rat je počeo kao u stvarnoj istoriji. Ali to je bilo uspešnije za Rusiju. Koja je vojska bila veća i bolja, uključujući i zahvaljujući reformama feldmaršala Kondratenka, a ekonomija je bila jača, a autoritet cara veći.
  Rat je trajao nešto više od godinu dana i završio je raspadom Austro-Ugarske, te predajom Osmanskog carstva i Njemačke. A Bugarska je, videvši na šta miriše, stala na stranu Srbije i Rusije, kao, inače, Italije i Japana.
  Feldmaršal Kondratenko dobio je najviši čin - generalisimus. I postao je nosilac gotovo svih ordena, poput Suvorova. Brusilov je postao feldmaršal. Admiral Kolčak, Kornilov i Denjikin su napravili karijere. Carska Rusija je pripojila sebi: Galiciju, Bukovinu, Krakovsko vojvodstvo, Poznanjsku oblast, Klajpedu. Čehoslovačka je također postala dio Ruskog carstva. I Mala Azija sa Carigradom. I sjeverni Irak.
  Sve je, generalno, ispalo dobro. Japanci su podijelili njemačke kolonije s Rusijom u Tihom okeanu.
  Tada je Saudijska Arabija podijeljena između Rusije, Francuske i Britanije. Zatim, nakon kratkog rata, Rusija i Britanija su podijelile Iran.
  A onda i Avganistan. Istina, tu je bilo malo borbe. A Britanci u početku nisu imali sreće.
  Svijet je stekao stabilnost i prosperitet. Sve do Velike depresije 1929. Rusija je, nakon brzog rasta, takođe zapala u krizu.
  1931. Japan je napao Rusiju, tražeći osvetu za prethodne poraze.
  Ali ovaj put je to bilo samoubistvo. Carske trupe su porazile Japance. Admiral Kolčak nije nimalo star, pokazao je svoju genijalnost, uporedivu sa Ušakovom. Zemlja izlazećeg sunca je potpuno poražena na moru, a zatim okupirana. Nakon toga uslijedio je referendum na kojem je većina Japanaca glasala za priključenje Rusiji.
  Tako je car Nikolaj II ojačao svoju vlast u Tihom okeanu. Rusija je nastavila kretanje u Kinu. Oslabljene krizom, Britanija, Francuska i Sjedinjene Države nisu se miješale u preuzimanje kontrole nad Nebeskim Carstvom.
  1933. Hitler je došao na vlast u Njemačkoj. Počeo je da obnavlja nekadašnju moć bivšeg carstva. I naravno da se trudio da se ne svađa sa Rusijom.
  Musolini je u Italiji imao prijateljstvo sa Rusijom. I tiho je zauzeo Etiopiju, šireći svoje kolonije. Bilo je govora o stvaranju Trojnog saveza.
  Carska Rusija je htjela anektirati sve kolonije slabljenja Engleske i Francuske. Pa i Nemci i Italijani su razumljivi. SAD su imale svoje planove.
  1937. Njemačka se ujedinila s Austrijom, proizvevši Anschluss. A u novembru 1937. srušio se drugi avion iz Nikolajeva. Kraljevstvo je vrlo uspješno prekinuto. Nikola II je postigao kolosalne uspehe tokom svoje četrdeset tri godine vladavine.
  Zvali su ga Nikolajev Veliki! Pa čak i najveći, postali su viši od Petra Velikog.
  Pod Nikolom II radni dan je smanjen na deset sati, a sedam godina školovanja postalo je obavezno i besplatno. Prosečna plata u zemlji dostigla je 75 rubalja mesečno uz nultu inflaciju i zlatnu podršku rublje. Kraljevska valuta bila je najteža i najkonvertibilnija na svijetu.
  Rusija je imala najveću kopnenu vojsku na svijetu i nadmašila je Britaniju i Sjedinjene Države po veličini flote.
  Ruski tenkovi su bili najbolji na svetu, kao i avioni. A helikopteri su u to vrijeme bili praktično jedini na planeti Zemlji. Najbrojnija i najkvalitetnija podmornička flota. Najbolja artiljerija. Napredne tehnologije u televiziji i videu. Prvi svjetski bioskop u boji počeo je da se snima i u carskoj Rusiji. Uključujući i zahvaljujući strasti cara Nikolaja II prema fotografiji.
  Nakon aneksije Kine, Rusija je zauzela prvo mjesto u svijetu po broju stanovnika, pretekavši Britaniju sa svim njenim kolonijama.
  Car Nikolaj II je reformisao pravoslavlje i legalizovao poligamiju. Ovaj mudri suveren je uspeo da uradi mnogo toga. I preminuo je nepljuvan, ne gonjen, ne izgubivši Rusiju, već veliki čovek. A samo nekoliko milimetara pomeranja fragmenta imalo je takav uticaj na istoriju Rusije. A kažu i da u istoriji nema slučajnosti! Tako se to dešava. To su pokazali i Nikolaj II i fenomen generalisimusa Kondratenka.
  Ali nakon smrti cara Nikole, uslijedio je privremeni skok. Prvo, monarh Aleksej II je umro pre nego što je mogao da bude krunisan. Tada je umro i drugi naslednik, Kiril Vladimirovič Romanov. A Vladimir III je stupio na tron 1938. Car je mlad, ali generalno nije glup i prilično jake volje i ambiciozan.
  Pa, bacio se na posao! Rusija, Italija, Njemačka, protiv Britanije, Francuske i možda u budućnosti SAD. Ovdje je, naravno, Trojni savez mnogo jači.
  U maju 1940. Njemačka je napala Francusku, Belgiju, Holandiju i Britaniju. Rusija je napala francuske, engleske i holandske kolonije. Počelo je besceremonalno zauzimanje teritorija.
  Britanci i Francuzi nisu mogli odoljeti ruskoj vojsci. I za mesec i po dana Nemci su porazili i naterali Francusku, Belgiju i Holandiju na kapitulaciju.
  Zatim je Firer okupirao Španiju i Portugal, te zauzeo Dansku i Norvešku. Rusija je okupirala Švedsku.
  Rat je bio gotovo jednostran. Uz podršku lokalnog stanovništva, Rusija je zauzela Indiju, Indokinu, južni Afganistan, južni Iran, Bliski istok i ušla u Egipat.
  Naravno, kolonijalne trupe nisu mogle da se odupru carskoj vojsci, a nisu ni htele. Osvajanje Afrike je donekle odgođeno zbog nedostatka puteva i rastegnutih komunikacija. Nemci su se kretali preko Afrike preko Gibraltara i Maroka, Rusi preko Egipta, a zatim Sudana.
  Međutim, teren je bio više prepreka nego otpor britanskih ili francuskih trupa. Bilo ih je malo, a bili su i slabo naoružani, a uglavnom su bili lokalni starosjedioci. Koji nije ni znao ni hteo da se bori.
  1940. Hitler se nije usudio da sleti u Britaniju. Pokrenuo je vazdušnu ofanzivu, koja u početku nije bila baš uspešna. Ali u proleće 1941. ruski avioni su ušli u bitku, a Britanija je počela da se stavlja pod smrtni pritisak.
  A u avgustu je uslijedilo iskrcavanje zajedničkih njemačko-ruskih trupa, a nakon dvije sedmice tvrdoglavih borbi, zauzimanje Londona.
  Nakon toga je cijela istočna hemisfera, uključujući Australiju i Novi Zeland, postala ruska, njemačka i italijanska.
  Ali ipak su postojale SAD.
  Car Vladimir je odlučio da napadne Ameriku. Hitler i Musolini su ga podržali u ovoj odluci. Treći Rajh je preselio trupe na Island, a zatim na Grenland i Kanadu, a carska Rusija se preselila na Aljasku. Sile su, naravno, nejednake. Sjedinjene Države imaju prilično slabu tenkovsku flotu i mnogo manju populaciju od Rusije zajedno sa svim njenim kolonijama. Iako je privreda razvijena. Ali takvom čudovištu se ne može odoljeti.
  Nakon što je pokrenula ofanzivu 1943. godine, ruska vojska je brzo okupirala Aljasku u dva zimska mjeseca. A u proljeće su zajedno s Nijemcima zauzeli gotovo cijelu Kanadu.
  Brazil, Venecuela, Meksiko i druge zemlje objavile su rat Sjedinjenim Državama.
  Počelo je kretanje ruskih trupa preko sjevernih američkih država. Sile su, naravno, nejednake. Rusija i Njemačka su bolje i po kvalitetu i po kvantitetu.
  Devojčice Nataša, Zoja, Aurora i Svetlana bore se na najboljem tenku Kondratenko-3 na svetu, mobilnom vozilu sa dugocevnim i brzometnim topom. Veoma okretan, niske siluete.
  Težina tenka Kondratenko-3 je četrdesetak tona i dobro je zaštićen. A pištolj, uprkos svom malom kalibru od 76 mm, ima veliku početnu brzinu projektila.
  Shermans, ovaj tenk se ne može probiti iz bilo kojeg ugla. Dakle...
  Devojke, bose i u bikiniju, tuku jednostavno uništavaju Amerikance i mnogo se smeju.
  Posebno Nataša... I golim prstima pritiska džojstik, govoreći:
  - Slava mojoj Rusi!
  Zoya takođe šutira. On to radi golim nožnim prstima, pritiskajući dugmad na džojstiku i vičući:
  - I sva naša rodna zemlja!
  Zatim, Aurora puca. Udara neprijatelja i kaže, iskažući zube:
  - I više sile su iza nas!
  A i djevojka vrlo vatreno namiguje! Pritiska svoje gole nožne prste kao dugmad na džojstiku.
  A onda Svetlana puca. Tako oštra i blistava djevojka. Emituje sunčeve zrake iz njegovih usta. A takođe peva:
  - Ja sam svetska zvezda! Trčim brže čak i od sotone!
  Sa ovakvim devojkama ni sam đavo nije strašan. Tuče Amerikance, čvrsto okružujući Čikago.
  I ne puštajući nikoga odatle. Uništenje je, recimo, trivijalno. Ovo su devojke.
  I tako je garnizon Čikaga kapitulirao. Upoznaj naše!
  A ruski tenkovi se već približavaju Njujorku. Car Vladimir zadovoljno trlja ruke. Da li su Rusi ikada otišli tako daleko?
  I djevojke se hrabro bore u zraku. Na primjer, slatki par: Marija i Mirabela.
  Bosonoge i ljepotice obučene u bikini skupljaju račune. Bukvalno im se nema šta suprotstaviti. Devojke ovde su tako lepe i zaslepljujuće agresivne i tačne.
  Marija je ispalila hitac, oborila desetak aviona, u jednom rafalu i zapjevala:
  - Slava našoj rodnoj zemlji! U ime Rusije!
  I Mirabela je pucala i urlala:
  - Ali postoji vođa velike moći,
  Pozvaće Slovene u boj...
  Ne mogu da se nose sa Rusijom -
  Kad Vladimir zavlada kao kralj!
  
  Od tvrdog, jakog, sa gvozdenom voljom,
  A izgled je kao rezanje metala...
  Rusima ne treba bolji život -
  Ovo je samo ono o čemu su ljudi sanjali!
  Da, ove devojke su majstori borbe i pevanja...
  Inače, u jeku napada na Njujork, prvi ruski kosmonaut je poleteo u svemir i obleteo planetu Zemlju. I ovo je još jedno dostignuće carske Rusije od strane dinastije Romanov.
  A onda je garnizon New Yorka kapitulirao i Washington je ubrzo pao. A 3. septembra 1943. Sjedinjene Države su potpuno kapitulirale. Tako je završen Drugi svjetski rat, koji je počeo 15. maja 1940. godine. Rat je slavan i pobjednički za Rusiju.
  Naravno, i Hitler i Musolini su dobili mnogo od ovog rata. Oba diktatora stekla su posjede u Africi, neke u Evropi i SAD. Evropa je konačno podeljena između zemalja. I nakon referenduma, Bugarska je postala bugarsko kraljevstvo u sastavu Rusije.
  Čini se da je svijet ponovo preraspodijeljen i da se kolonije mogu probaviti. Ali Hitler, naravno, ne bi bio Hitler da ne želi više. Posebno poraziti Rusiju. I zauzeti njenu teritoriju.
  I naravno, Nemci su uveliko računali na nova, moćnija oružja. Tenkovi serije "E" i balističke rakete, posebno leteći tanjiri.
  Međutim, carska Rusija je bila znatno ispred Trećeg Rajha u balističkim projektilima i 1951. godine, 12. aprila, čak je odletjela na Mjesec.
  A tenkovi serije "E" nisu imali kvalitativnu superiornost u odnosu na ruske.
  I samo su leteći tanjiri bili misterija. Zahvaljujući laminarnom toku, ispostavilo se da su potpuno neranjivi na bilo koju vrstu malokalibarskog oružja. Ali u isto vrijeme oni sami nisu mogli pucati.
  Musolini je umro, a njegov sin je naslijedio prijestolje. Hitler je izvršio pritisak na njega i mladić je pristao da se bori sa Rusijom. 20. aprila 1955. godine počeo je novi, treći svjetski rat. Na Hitlerovoj strani su bili: Italija, Brazil, Argentina, Čile, Meksiko, ukratko, cijela Latinska Amerika, osim Kube koja je podržavala Rusiju. I više nije bilo drugih zemalja na svijetu! Treći svjetski rat počeo je 20. aprila 1955. godine. I car Vladimir se suočio s najozbiljnijim izazovom svoje vladavine.
  Jedino što bi ga moglo utješiti je da će ovaj rat biti posljednji u istoriji ratova na planeti Zemlji. Pošto u njemu učestvuju sve zemlje sveta!
  Pa, kad je rat počeo, mora se voditi! Hitlerov napad nije bio posebno neočekivan. Mađarska, Jugoslavija, dio Rusije sa ograničenom autonomijom, njihov kralj Vladimir III. Albaniju je zauzela Italija. Sve je uredno. Nemci pokušavaju da napreduju iz istočne Pruske, Austrije, Italije sa juga. A borbe se vode u Africi. I koalicija latinskih zemalja protiv SAD. Ali tamo nisu baš aktivni. Tek sada je objavljen rat.
  U međuvremenu, Hitler je prebacio svoje glavne snage u Evropu.
  I izbio je pakleni rat. Poslednji rat velikih razmera u ljudskoj istoriji.
  Nemci su glavni udarac zadali u Mađarskoj u pravcu Budimpešte. Tamo se borio Oleg Rybačenko. I dalje je ostao dječak od desetak godina. Istina, jako fizički jako, mišićavo, brzo i što je najvažnije, poput gorštaka, besmrtno. Da, pisac i pjesnik Oleg Rybachenko dobio je besmrtnost, ali pod uslovom da postane dječak od desetak godina i služi Rusiji u djetinjastom, ali vrlo snažnom i brzom tijelu. I on je dijete od 1. januara 1904. godine. Kada sam se pridružio Port Arthuru kao koliba. Pa nije on najmanji dječak, ali je od samog početka bio snažan i brz i odveden je na brod.
  Štaviše, kada su posumnjali da li je premali, Oleg Rybačenko je prstima savio bakreni novčić za opkladu. Nakon čega je, bez riječi, odveden na brod.
  Dječak je osvojio mnoga priznanja, učestvujući u svim ratovima. Postao oficir. Ali i dalje je izgledao kao dijete. Stoga, iako je nagrađivan za brojne podvige, vječiti dječak nije dobio ništa više od kapetana. A sada je Oleg Rybachenko u vojsci više od pola stoljeća. Odavno ste zaradili oficirsku penziju, ali ako je vaše zdravlje oklopno, zašto onda napuštate službu?
  Štaviše, bez kompjutera, igraćih konzola, televizije, nekako je dosadno. A u vojsci si kapetan, barem voziš vojnike. Da, vrijeme i dalje leti.
  Generalisimus Kondratenko je umro. Umro je i veliki admiral Kolčak, koji je nadmašio Ušakova. Mnogi ljudi s kojima je Oleg Rybačenko započeo više nisu u službi.
  Tačnije, od opsade Port Arthura, skoro svi veterani su poginuli. Ostala je samo Vovka. I on je tada bio koliba, a sada je već sedokosi deda. Istina i dalje služi. I iznenađen je što je Oleg ostao isti dječak, koji nema ni jedan ožiljak na tijelu. Ovo je fenomen poznat u cijeloj ruskoj, carskoj vojsci. Istina je da se jako dobro bori.
  Dječak Oleg je bos, njemu je ugodnije i okretnije. On cilja pištolj za pištoljem i puca na njemačke tenkove serije E. Nacistički automobili su jednostavno ogromni. I čini se da ih ništa ne zaustavlja.
  Ali vječiti dječak pogađa tako precizno da probija metal. On slika Švabe, ruši kule i pjeva.
  - Car Vladimir, ruski car...
  pravoslavni suvereno!
  Uskoro ćemo osvojiti svijet,
  Uostalom, heruvimi su iznad nas!
  Hitler će završiti
  I ko je slušao - bravo!
  A dječak baca granatu, bos, nogom svog djeteta. Sedobradi Vovka samo odmahuje glavom.
  Pisac i pjesnik Oleg Rybačenko proveo je više od pedeset godina ostajući dijete u dvadesetom vijeku. I moram priznati da sam mnogo toga vidio. Budući da je besmrtan, odavno je izgubio svaki osećaj straha. A rat ga je podsjetio na kompjutersku stratešku igru.
  Bilo je lako i zabavno igrati. A bilo je i zadovoljstvo boriti se. Dobro je kad ti je jutarnja rosa pod bosim nogama, a kupaš vječnog dječaka, a nisi obučen po pravilima u šorc!
  Olegu Rybačenku je dozvoljeno da trči okolo u kratkim hlačama i bosonog. Dječak je naučio hodati bez cipela čak i po hladnoći u Port Arthuru. Na kraju krajeva, besmrtno tijelo ne može se prehladiti ili razboljeti, a brzo se naviknete na hladnoću, koja ne nanosi štetu. Baš kao Petar Pan. I gotovo je ugodno trčati bosi po snijegu. Kada se krećete, hladnoća se praktično ne osjeća, samo kada sedite nepomično, bosa vam se stopala lagano ukoče! Ali za dječaka je ovo mala stvar.
  Ali tu su i veštice Nataša, Zoja, Aurora, Svetlana! Oni također učestvuju u ratu. Ali ne stalno, već u epizodama. Pomogao nam je da zadržimo planinu Vysokaya kada je bilo najteže. Tamo su se tukle bosonoge ljepotice, i to u bikiniju. Bacali su oštro naoštrene diskove golim prstima.
  I sekli su mačevima. I Oleg Rybačenko je tada pucao iz mitraljeza - ubili su njegove starije drugove. I kao rezultat toga, samurajev napad je nestao, a planina Visoka se pokazala nepokolebljivom!
  A djevojke su pokazale svoju najvišu klasu i akrobatiku Valkire.
  A sada su Nemci u defanzivi. Carska vojska je spremna za rat. Firer nije uspio postići taktičko iznenađenje.
  A ruske trupe se bore hrabro. Čini se da će se Hitler više puta prokleti zbog pokretanja takvog rata. Štaviše, uprkos činjenici da Firer ima dve trećine Evrope i trećinu Afrike pod oružjem, ali ipak
  on nije rival Rusiji.
  I broj vojnika takođe. I italijanske trupe su slabe. Zemlje Latinske Amerike sporo učestvuju u ratu. A njihova vojska, tehnički i organizaciono, nije baš dobra.
  Dakle, Rusija i dalje drži neprijatelja u odbrani u dubini.
  Tenk Kondratenko-6 je prilično sposoban za borbu protiv ove serije. A "Nikolai"-4 je teži i pokazuje se kao veoma jaka mašina.
  Rusi mogu da se bore sa težim nemačkim čudovištima.
  Posebno na "Nikolaju"-4 gde je ekipa Alenke, devojka je veoma lepa iu bikiniju.
  Pištolj kalibra 130 mm. Kako to pogađa fašiste. Uzalud je Hitler napao carsku Rusiju. Ovo za njega nije laka vožnja, već batina.
  Anyuta je golim prstima pritisnula dugme džojstika i zapjevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  A kako će se lepotica smejati!
  A onda će Augustin ispaliti projektil na neprijatelja. Rascepiće metal i zapevati:
  - Neka srca kucaju uglas!
  Takođe će pritisnuti dugmad džojstika golim prstima. Ovo je zaista kul devojka!
  I ovdje Maria lupa. I on će rascijepiti fašiste. I uništi neprijatelja.
  Istovremeno koristeći gole nožne prste. A pevaće i:
  - U ime naše Otadžbine, Svete! Neka borac bude jednostavno kul!
  I prasnut će u smijeh i pokazati zube!
  A onda će vas Olimpijske igre pogoditi teškim projektilom. Ona je upravo ono što vam treba, djevojke - najsočniji sok od jabuke!
  I opet su djevojke probile E-50, srušile toranj i smijale se.
  Alenka je poslala projektil, razbio E-100, probio se kroz njega. I koristeći gole nožne prste. Zašto je devojka pevala:
  - Slomite neprijatelja!
  A Anjuta se lupa bosim nogama i škripi:
  - Fritz su kaput!
  A onda će Augustin udariti. Također vrlo precizno i koristeći gole nožne prste, gugutanje:
  - Hitler je gotov!
  A onda će Marija dodati vrlo agresivno. Slomiće fašiste i škripati::
  - I ko je slušao, bravo!
  I pokazaće svoj jezik!
  A onda Olimpijada šalje projektil, ubijajući protivnike.
  I također koristeći bose noge i pjevajući:
  - Totalno rasprodano!
  I opet će djevojka uzeti svoj jezik i pokazati ga.
  Pa seku...
  Nemci su, nakon mesec dana borbe od početka ofanzive, napredovali od pedeset do sto kilometara, i pretrpeli velike, čak i ogromne gubitke. I Italijani u Africi našli su se potpuno u kotlu i opkoljeni. Njihove trupe su trivijalno poražene.
  Adolf Hitler je 21. maja naredio da se u vojsku pozovu svi sposobni da nose oružje od petnaest do šezdeset pete godine. Carska vojska je prikupljala rezerve.
  Kako se pokazalo, njemački disk avioni u praksi nisu toliko strašni. Istina, ruski avioni mogu da napadnu ovnovima. Ali to se može izbjeći zahvaljujući visokoj upravljivosti vozila carske vojske.
  A Hitlerova nada za neranjivo čudotvorno oružje se uopće nije ostvarila.
  Carska vojska se i dalje branila. Snažne linije odbrane, ukopane unapred, jaka odbrana. Neka Hitler ostane bez para. Ali u Africi možete izvršiti pritisak na slabijeg talijanskog saveznika.
  Da Firer nije odlučio da zarati sa carskom Rusijom, on bi nesumnjivo ušao u istoriju kao veliki, pa čak i najveći vođa Njemačke. I tako je demon želeo da vlada svetom, i šta je od toga proizašlo?
  Ruskinje su ipak najkul na svijetu.
  Oleg Rybachenko, kao i uvijek, je na čelu bitke. Ne mogu ga dodirnuti ni metak ni geler. On je tvrd i kul momak.
  Dječak u kratkim hlačama i bos, protiv nacista. I baca granate na njih, i trči po olovnoj kiši.
  Da, šteta što nema briljantnog Kondratenka, ali ima mladih i sposobnih komandanta. Konkretno, feldmaršal Vasilevski, koji se već istakao tokom Prvog svjetskog rata. I zapovijeda energično i vješto.
  A Fricovi, nailazeći na čvrstu odbranu, beznadežno su zaglibili u njoj. Ali i dalje pokušavaju da se probiju.
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak se smeje, pokazuje zube i peva:
  - Moja domovina! Moja sveta domovino!
  I isto tako kao bacanje granate bosim nogama.
  I tu su Nataša, Zoja, Aurora i Svetlana ušle u bitku. One su vječne vještice, sluge svetog Boga porodice. Ne bore se uvek, inače bi Rusija osvojila ceo svet. Ali uvijek je efektan i upečatljiv.
  Devojke vole da ubijaju: to su devojke!
  I kako će prošetati kroz fašiste, i kako će ih udariti...
  I golim prstima bacaju diskove, ubijajući Švabe.
  Nacisti su zaglibili i trpe sve veće gubitke. Veliki strateg Vasilevskog predlaže poraziti naciste i Italijane u Africi. Tako će ruski tenkovi, koji su okretniji i imaju bolju manevarsku sposobnost, imati prednost. A u Evropi neka se fašisti izvuku. Tako da bi potpuno iscrpili svoje resurse.
  Car Vladimir je prihvatio ovaj plan. I nove snage su prebačene u Afriku.
  Elizabeta i njena posada borili su se u Libiji, odsijecajući italijanske jedinice. Tamo je vruće i djevojka izgleda dobro u bikiniju. Imaju najnoviji tenk Kondratenko-6, u kojem ratnici zaobilaze pozicije Italijana i Fritzesa i samouvjereno ih pobjeđuju.
  Elizabeth puca u tenk iz Musolinijevog carstva i kaže:
  - Krzneni kaput i kaftan šetaju po morima, po talasima!
  I naravno, koristi svoje gole nožne prste.
  Dalje, Ekaterina puca. Probija nemački auto i urla:
  - U Rusiji je car Vladimir heroj!
  Elena je iza nje, tuče Fritzov samohod i cvrkuće:
  - Ura Hitleru za tvoju domovinu!
  I konačno, Olimpijske igre će pustiti projektil. Zgnječit će Švabe, zgnječiti ih i škripati:
  - Rezultat će biti odličan!
  A koristi i gole prste dječjih stopala.
  U Africi su krajem maja i početkom juna ruske trupe postigle značajne uspehe. Borbe su se proširile na teritoriju Libije i Etiopije. Tripoli je pao 12. juna. A 15. juna glavni grad Etiopije je zauzet u pokretu. Tako su vojnici Musolinija mlađeg počeli da izlijevaju. Nažalost, nije mogao da izdržava svog oca.
  I njegova slava kao osvajača. Ali Musolini je, nakon što je zauzeo dio engleskih i francuskih kolonija, sebe smatrao Cezarom. Ali čini se da je nemoguće nadmašiti Cezara.
  Oleg Rybačenko se borio dok je komandovao baterijom. I tako hrabro da su Nemci svakodnevno gubili desetine tenkova od njegove vatre. Njegov dječak je čak nagrađen još jednim zlatnim krstom. I konačno su mu dodijelili davno zasluženi čin majora.
  Ranije nije bio raspoređen jer izgleda kao dijete. Ali dječak je pokazao izvanredno herojstvo. I sposobnost borbe.
  22. juna 1955. godine ruske trupe u Africi konačno su zauzele italijansku Somaliju. A 25. juna 1955. godine kapitulirali su ostaci italijanskih trupa u Etiopiji.
  Carska armija je samouvereno pobedila. Mainstein, koji je smatran najboljim komandantom Trećeg rajha, napisao je u svom dnevniku:
  - Probudili smo paklenog medveda! Sada nas rasturaju!
  Do kraja juna, Nemci su pretrpeli tako teške gubitke da su bili primorani da obustave ofanzivu u Evropi.
  Car Vladimir je naredio pojačan pritisak u Africi. Prvo Mračni kontinent, pa sve ostalo - rekao je izvanredni monarh! 1. jula 1955. Nemci su pokušali da napreduju u Skandinaviji. Pojurili su prema Stockholmu, ali su naletjeli na vrlo gustu odbranu. I pretrpjeli su ogromnu štetu.
  Početkom jula 1955. godine ruske trupe su ušle u nemački Alžir.
  Libija je već bila pod kontrolom carske Rusije. Nigerska ofanziva i petlje su bile u toku.
  Elizabetina tenkovska posada bori se protiv nacista. Veoma je vruće i devojke su čak skinule grudnjake i sada nose samo gaćice u rezervoaru Kondratenko-6. Precizno pucaju na fašiste.
  I žele velike podvige.
  Carska Rusija je i dalje autokratska zemlja. I još uvijek nema parlament. I da se revolucija nije dogodila, a Duma nije uspostavljena. Sami kraljevi ne žele ograničiti svoju moć. Ali Firer i Duce su diktatori. Odnosno, postoji rat između dva sistema sa autoritarnim režimima.
  Ali za carsku Rusiju je to prirodnije. I dolazi do tvrdoglave i stalne bitke.
  Elizaveta golim nožnim prstima pritiska dugme džojstika i ispaljuje projektil. Prede za sebe:
  - Hajde da razbijemo naciste u komade!
  I Ekaterina je golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika i pustila ubicu, predeći:
  - Hajde da srušimo Hitlera!
  A Elena također bije, nokautira fašiste i škripi:
  - Rastrgat ćemo te!
  A i kako goli zube! I bosim nogama pritišće dugmad na džojstiku.
  A onda će te Olimpijada okrenuti naopačke, i kako će to biti glupo. Sve će izmrviti i grkljati:
  - Pakleni prolaz i posada!
  Ne zaboravite da pritisnete dugmad džojstika golim prstima. I porazite neprijatelja.
  Ratnici su zaista vrlo hrabri i blistavog karaktera.
  Oleg Rybačenko je u međuvremenu odbio još jedan napad Fritzovih i zapevao:
  - Za otadžbinu i cara Vladimira - ura!
  Da, u stvarnoj istoriji postojao je takav samoproglašeni car Rusije Vladimir III, šef kuće Romanovih. I zaista je počeo formalno vladati 1938. A onda se Vladimir pokazao kao pravi kralj i to sjajan! Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse da postane car cele Zemlje!
  Nakon pobjede, odnosno odbijanja napada, Oleg Rybachenko je počeo kartati sa svojim podređenima. Dječak u kratkim pantalonama, svijetle kose, vrlo mišićav i pocijepan, igrao se sa sedokosim borcima. Začudo, Oleg je stariji od svih njih. Ali ovaj dečak se poseče.
  Sjećanje na Port Arthur, herojsku odbranu iz koje je proizašla slava Rusije. Velika slava za ovo...
  Besmrtni dječak je primijetio:
  - Ovako ćemo riješiti sve naše probleme! Uskoro će doći trenutak kada se ljudi nikada neće ubijati!
  Vojnici i oficiri su se složili:
  - Naravno, gospodine majore! Neće ubiti!
  Oleg je pogledao vrpcu sa svojim brojnim medaljama. Da, već ima toliko naređenja, malo ih generala ima. I bilo bi lijepo dobiti i titulu. Kneže, grofe, vojvoda!
  Vojvoda Rybačenko - zvuči predivno!
  A dječak je skočio više i okrenuo se u gramofonu.
  Nemci su pokušali da napadnu, ali su ponovo odbijeni i pretrpeli kolosalnu nepopravljivu štetu.
  Tokom jula ruska vojska je postigla nove, velike uspehe u Africi. Dok je bila težina ofanzive carske vojske. Alžir ima mnogo najboljeg ruskog oružja. I do kraja mjeseca Nemci su opkoljeni i uništeni u kotlu.
  U avgustu su ruske trupe prodrle u Maroko. Devojke su se očajnički borile na tenk Kondratenko-6, probijajući se u gustinu.
  S vremena na vrijeme stizali su izvještaji o predaji Nijemaca i osvajanju gradova.
  Borbe su se vodile u Nigeriji i na različitim mjestima. Rusi su uzeli i brojčano, više mobilnih tehničara i podršku lokalnog stanovništva, koje su rasistički fašisti okrenuli protiv sebe.
  Afrika se zaista pokazala kao slaba karika u strategiji Hitlera i Musolinija mlađeg.
  Rusija je tu nadvladala... I u septembru, polako povlačeći snage, prešli su u Norvešku. Nacisti su pretrpjeli kolosalne gubitke. A Alenka i njena posada su se vozili na tenku. Najnoviji tenk "Nikolai"-5 je težak i pokazao se naprednijim od E serije.
  Čak i tako moćan tenk kao što je E-200 probio je pištolj carske mašine.
  Alenka je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, zadovoljno trljala ruke:
  - Ja sam ono što može slomiti Wehrmacht!
  Anyuta je takođe pritisnula dugme golim prstima, udarila nemački auto i potvrdila:
  - Obrisaćemo Wehrmacht u prašinu! Za moć carizma!
  Cool Augustin je ispalio i zacvilio:
  - A mi ćemo živeti pod komunizmom!
  Marija se spremno složila sa ovim:
  - Da, pod carskim komunizmom!
  I golim nožnim prstima pritiskala je dugmad džojstika. A u isto vrijeme će pogoditi i slomiti neprijatelja.
  A onda Marusja zacvili:
  - U punoj diplomi!
  I takođe pritiska dugme džojstika golim prstima.
  Ruske trupe su već opkolile Oslo. Za svaki grm i kuću vode se bitke.
  U centru, carska vojska ponovo odbija njemačku ofanzivu. Oleg Rybachenko, kao i uvijek, je na prvoj liniji i bori se samouvjereno. Ruska artiljerija radi kao sat.
  Sve je tačno i tačno...
  U oktobru su ruske trupe konačno odsjekle Afriku od opskrbe kopnom, oslobađajući Maroko. Nacisti su se našli u svojevrsnom kotlu.
  Čak i na mračnom kontinentu. Hitler se treso od bijesa, ali nije mogao ništa jesti za ručak.
  Da, došao je u Rusiju... Bližila se zima. Oleg Rybačenko, uprkos činjenici da pada snijeg, i dalje trči bos i u kratkim hlačama. Pa dečko - šta god da uzmeš! I potpuno neustrašiv tip.
  I baca granate golim prstima.
  I pjeva:
  - Neka trči nespretno,
  Oklopni tenkovi kroz lokve...
  A na krovu je mitraljez -
  Čeburaška topnik,
  Krokodil mitraljezac!
  Shakoklyak je u napadu!
  Dečak terminator je golim prstima bacio granatu, razbijajući naciste i pevao:
  - I igram se sa dinamitom,
  Na vidiku prolaznicima!
  Kako se Švabe klone slepih miševa!
  Svi leže, a ja idem!
  A dečko je zaista tako zabavan! Ali on je već u vojsci više od pedeset godina. I samo mali đavo! Čak i ako je plav!
  Oleg Rybačenko ponovo baca granatu bosom nogom i urla:
  - Slava Caru i Nikoli i Vladimiru Trećem!
  I mislio sam da ne treba mešati Vladimira Kiriloviča Romanova sa Vladimirom Putinom! Veliki carevi Romanovi su neverovatna porodica! Oni koji su od Rusije napravili najveću imperiju!
  I ne pokvareni srećom kao Putin!
  Ali ruske trupe odbijaju još jedan napad.
  Novembar dolazi. Nacisti ostaju bez para. Ali oni bacaju nove rezerve u bitku. U Africi ih već dokrajčuju. Fašistima je teško.
  Tako izbacuju svoj bijes na zatvorenike. Naišli su na prelijepu Nicolettu. Skinuli su je do gaća i vodili je kroz svježi novembarski snijeg.
  Devojka vezanih ruku, gotovo gola, hoda kroz snežne nanose, ostavljajući bosonoge, graciozne otiske stopala. Ona je tako lijepa. A Nemci je prate i bičuju. I tukli su sebe lepotom, pobedili su ih. Krv mu teče iz prugastih leđa.
  Nicoletta je samo jače stisnula zube. I ponosno diže glavu. A njena bakrenocrvena kosa vijori kao proleterski barjak.
  I njene bose noge su takođe postale grimizne, ali devojka ne podiže ni obrvu.
  To je ona fenomenalna hrabrost.
  Iako su ga nacisti već uzeli i zabili bakljom u svoja gola prsa. Ali čak i tada djevojka je samo zadrhtala, ali nije vrisnula.
  Ima tako veliku veru...
  Djevojčica je podignuta na stalku, a zglobovi su joj uvrnuti. Zatim pale vatru pod bosim nogama. Liže bosa ljepotice. I vrelim lancima biču nago telo lepotice.
  Nicoletta je pjevala kao odgovor;
  Ja sam Černobog, ćerka zlog Boga,
  Ja stvaram haos, sejem destrukciju...
  Moja veličina se ne može savladati,
  Samo bijesna osveta gori u mojoj duši!
  
  Kao dete, devojčica je želela dobre stvari,
  Pisala je pesme i hranila mačke...
  Ustao rano ujutro
  Nad njom su zalepršala krila heruvima!
  
  Ali naučio sam šta je zlo,
  Šta te na ovom svetu čini nesrećnim...
  Kako to misliš, dobro?
  Strastveno sam se zaljubio u destrukciju!
  
  I pokazao svoj devojački žar,
  Kakva je svetlucava ćerka Božija postala...
  Osvojićemo prostranstva svemira,
  Pokažimo snagu, veoma snažno!
  
  Veliki oče ovaj Černobog,
  On unosi haos, ratove u svemir...
  Moliš se Svarogu da pomogne,
  U stvari, dobijate nagradu!
  
  Pa sam rekao, Bog blagoslovio,
  Neka ljutnja bukti u tvom srcu...
  Gradimo sreću, verujem, na krvi,
  Neka se materica napuni do vrha!
  
  Volim lukavstvo, podlost i prevaru,
  Kako prevariti Staljina tiranina...
  Neće ga biti moguće izložiti,
  A koliko magle ima na svijetu!
  
  Zato je predložila snažan potez,
  Uništi zle jednim udarcem...
  Ali zaljubio sam se u veoma crnog Boga,
  U svim stvarima, i ovima i onima iza groba!
  
  Kako sam se navikao na zlo?
  A u mom srcu je bio bijes, izluđivanje...
  Nestala je čežnja za radošću, dobrotom,
  Čim je bijes prodro sa postolja!
  
  Ali šta je sa Staljinom - i on je zao,
  Ovde nema govora o Hitleru...
  Džingis Kan je bio tako kul razbojnik,
  A koliko je duša uspio da osakati!
  
  Zato kažem zašto čuvati dobre stvari,
  Ako u tome nema ni najmanjeg ličnog interesa...
  Kad si djetlić, tvoj um je dleto,
  A kad sam bio glup, misli su mi nestale!
  
  Ovo govorim sebi i drugima,
  Služi moć kao crno mastilo...
  Tada ćemo osvojiti prostranstvo svemira,
  Talasi će se raspršiti po svemiru!
  
  Učinićemo zlo tako jakim
  Daće besu besmrtnost,
  Oni koji su slabi duhom već su oduvani,
  A mi, najjači ljudi, vjerujemo u ovo!
  
  Ukratko, postaćemo jači od svih svuda,
  Podignimo mač krvi iznad univerzuma...
  I naš bes će biti sa njom,
  Primimo poziv pun sudbine!
  
  Ukratko, veran sam Černobogu,
  Služim ovoj mračnoj sili svim svojim srcem...
  Moja duša je kao krila orla,
  Oni koji su sa Crnim Bogom su nepobedivi!
  Rat između Rusije i Hitlerove koalicije se nastavio. Do decembra, ruske trupe su konačno dokrajčile Italijane, primoravši ih da kapituliraju u Africi, i tamo skoro dokrajčili Nemce. Norveška je takođe očišćena od Švaba.
  Sada je carska vojska krenula u ofanzivu 25. decembra. Izbile su žestoke borbe. Zimi su ruski tenkovi bili očigledno jači. I prodro kroz odbranu neprijatelja.
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak, trčao je bos i u kratkim hlačama po snegu, pevajući:
  - Ovo je naša poslednja i odlučujuća bitka! Umrijećemo za otadžbinu - vojnici su iza mene!
  Ruski tenkovi su veoma brzi sa gasnoturbinskim motorima. A fašisti ih ne mogu tako lako zaustaviti.
  Evo "Nikolai"-5 juri naprijed. Na njemu je pet djevojaka koje veselo pjevaju:
  - Niko nas neće zaustaviti, ruski svet se ne može pobediti!
  I on će puknuti iz topa! Ovo zapravo ispada odlično! Devojke su, uprkos hladnoći, u bikiniju i bose. I upucaju se i ne pomišljaju da stanu.
  Oni jednostavno imaju divlju, mahnitu moć.
  Alyonushka voli ne samo da puca, iako je golim prstima pritisnula dugme džojstika i pogodila Nemca, već i da piše priče.
  Na primjer, napisala je kako je djevojka otišla daleko da spasi mače. Trideset i tri dana hodao sam bos po kamenitom putu, od čega su mi nježna stopala krvarila.
  A ipak je uspjela pronaći životinju. Za to je vila ispunila svoju želju i djevojka se udala za princa.
  Alyonushka je, međutim, pomislila, zašto joj treba muž u ruskoj vojsci? Bolje je imati gomilu ljubavnika. I više novca i zadovoljstva. Na kraju krajeva, muškarci su tako različiti. I sa njima, naravno, doživljavate zadovoljstvo na različite načine. Šta je sa mužem? Brzo će vam dosaditi i dosaditi s njim!
  Ali mladić koji tek počinje da otkriva svijet odraslih mnogo je zanimljiviji.
  I Alenka ponovo puca, pogađa nemački E-100.
  I pomiče svoje prelijepe noge, poput onih u drevnoj grčkoj boginji.
  I onda Anyuta puca. Takođe sa golim nožnim prstima. I razbije nemački top.
  Nakon toga devojka kaže:
  - U Rusiji ima mnogo pametnih ljudi, ali car Vladimir je najbolji od careva!
  Augustin je primijetio:
  - I Nikolaj II nije bio loš! Oh, nismo znali kako da cijenimo kraljeve!
  Marija je pevala, pucajući na naciste golim prstima i cereći se:
  - Treba poslušati Ruse, čista srca i mudrije! I na slavu Nikole, on je veliki kralj nad kraljevima!
  A Marusja je nešto pevala... I još je igrala bosih nogu...
  Ruske trupe napreduju. Oleg Rybachenko se takođe bori. On je još desetogodišnji dječak. Tolika je cijena besmrtnosti. Da, ali kako se dobro i veselo osjeća! Ima toliko energije i uzavreli tok moći.
  Dječak baci bombu bosom nogom i zaškripi:
  - Ja sam tigar, ne mačka, sad živi u meni, ne Leopold, nego Leopard!
  Dječak-major, kao i uvijek, gori. Nacisti ga ne mogu zaustaviti.
  Prvog januara ruske trupe su već potpuno očistile svoju teritoriju od nemačkih i italijanskih trupa i ušle u posed Trećeg Rajha.
  Istovremeno su ruske jedinice ušle u Meksiko. Stigla je nova 1956. godina.
  Za Ruse je počelo novim pobjedama. Dana 7. januara, ostaci njemačkih trupa u Africi su kapitulirali. I cijeli Crni kontinent je postao ruski.
  Sada je opsjednuti Firer shvatio da je potpuno sjeban. I predložio je pregovore Rusiji.
  Na šta je car Vladimir odgovorio:
  - Razgovaraćemo samo o bezuslovnoj predaji Trećeg Rajha i Italije!
  Kakve mudre reči! I rat se nastavlja. Oleg Rybachenko je, naravno, na čelu napada. Ruske trupe su ušle u istočnu Prusku. Odbrambene linije su ovde jake. Morate se boriti da biste se probili, a nećete brzo napredovati.
  Jedno od sredstava za proboj bio je samohodni top sa bacačem bombe Aleksandar-4. Veoma moćno i smrtonosno oruđe.
  I lijepe djevojke slave ovdje. Oni lansiraju projektile koristeći gole nožne prste pritiskom na dugmad na džojstiku. I uništavaju neprijateljske bunkere i pištolje.
  Djevojke hrabro trče po snijegu - za to su Ruskinje. I bacaju Indijance i Kineze u bitku. Ovi već bukvalno svojim leševima zasipaju prilaze rovovima. Ali ipak uspevaju da ga uzmu.
  Ruska vojska ulazi.
  Međutim, strateg Vasilevsky glavni udarac prenosi na Italiju - koja je mnogo slabija. I tako ruski vojnici pobjeđuju jednu pobjedu za drugom.
  Januar se pokazao veoma uspešnim. Ruske trupe su zbacile Italijane i osedlale Alpe. A u februaru su okupirali Veneciju. I ušli su u Lorbandiniju. Zauzeli su i Poznanj. Nemci su se povlačili. 2. marta pala je Klajpeda. Ruske trupe su napredovale kroz istočnu Prusku sporo, odbrana je bila pregusta. Morali smo bukvalno zapaliti stazu granatama.
  Ali u Italiji je došlo do kolapsa tjestenine. I ruske trupe su pojurile u Rim. 30. marta 1956. počeo je napad na italijansku prestonicu. Tako je narod platio ambicije porodice Musolini.
  Glavni grad Italije, Rim, je na udaru. Borbe su žestoke. Iako Italijani sve više odustaju. Ovdje su djevojke koje se bore jako lijepe, i u bikiniju i bosonoge. Ratnici nogama bacaju granate i nokautiraju Musolinijeve vojnike.
  Devojke su ovde prelepe, i naravno veoma seksi. I sa mišićima titana. A način na koji bacaju granate bosim nogama je jednostavno nevjerovatan.
  Nataša ide naprijed i puca, režući:
  - Za prelijepu Otadžbinu u srcu mom ognjica blistava gori!
  Zoja, pucajući, pjeva uz:
  - Otvorimo vrata dostignućima! Naša vjera i kralj su monolit!
  A onda će Aurora, golim nožnim prstima, crvenokosa kučka pustiti diskove. I isečeni Italijani padaju.
  A onda Svetlana peva agresivno, pokazujući zube:
  - Sve ćemo pobiti! Sve ćemo zdrobiti!
  Oni bosim nogama bacaju diskove i melju fašiste. Tako je Musolini završio u rukama djevojaka. Aprilski napad 1956. godine bio je žestok i vrlo figurativan.
  A evo tenkovi voze, pakleni vatreni stubovi izbijaju iz njihovih debla.
  Djevojke napreduju i bosim nogama bacaju granate. I kako će pljunuti nešto krvavo.
  I smejaće se...
  Nataša je žarko pevala:
  - Care Vladimire, udari Hitlera u lice!
  I namignut će svojim safirnim očima. Tako divna devojka.
  Djevojke jure s divljim bijesom. Udarali su mitraljezima. Pokosili su neprijatelja i rastjerali fašiste. A onda Olimpijada traje. A u rukama moćnih, ženski heroj drži bacač plamena. I on će to uzeti i udariti te, ali onda će te udariti.
  Od fašista čipovi lete na sve strane. A ratnici mogu da se smeju koliko god žele.
  Zatim će zapevati:
  "Musolini će biti pretučen!" Naše prijateljstvo je monolitno!
  I opet, kao namig sa safirnim očima! I udariće fašiste.
  šta si hteo? Rim su svojevremeno zauzeli Sloveni pod Atilinim vođstvom. A sada ga Rusi uzimaju.
  Olimpijada, pržeći svoje protivnice žive bacačem grede, pevala je:
  - Jarko sunce nade,
  Opet se diže nad zemljom...
  Rus pobeđuje kao i pre -
  Ratnici Wehrmachta bivaju tučeni!
  
  ruski orao nad planetom,
  Raširivši krila poleteće...
  Neprijatelj će biti pozvan na odgovornost -
  On će biti poražen - slomljen!
  Nakon pada Rima, talijanske trupe su počele masovno da se predaju. Musolinijevo carstvo, ovaj mlađi vojni partner Trećeg Rajha, je izgaralo.
  Ruske trupe su gotovo bez otpora zauzele Napulj i iskrcale se na Siciliji. I tamo nisu naišli gotovo na nikakav otpor. A Hitler je bio histeričan.
  Do kraja maja Italija je bila gotova. Zarobljene su stotine hiljada zarobljenika.
  Ruskinje su ih stavljale na koljena i tjerale ih da im ljube bose noge. Poslušno su se mljackali usnama. Neki, posebno mladići, radili su to s entuzijazmom.
  Djevojke su zadovoljno prednjale.
  Vječiti dječak Oleg Rybačenko tjerao je svoje zarobljenike da mu ljube bosa, djetinjasta stopala.
  Oni su to radili sasvim voljno. Momci su bili veoma zgodni, mišićavi i plavi. Istina, on je još premali, a nije želio da radi nešto ozbiljnije sa damama. Ali kada se grube potpetice poškakljaju jezikom - lepo je!
  Oleg Rybačenko je uhvatio generala i dobio još jedno naređenje. Na šta sam bio prilično ponosan.
  Musolinija mlađeg izdala je vlastita pratnja, a carska Rusija je dobila još jednu pobjedu. Ali Benedito Musolini stariji nije doživio svoju sramotu i slom fašizma u Italiji. Međutim, ista sudbina čekala je naciste u Njemačkoj. Ruske trupe krenule su u ofanzivu početkom juna 1956. Glavni pravac napada bila je Austrija.
  Elizaveta i njena posada na Nikolaju-5 krenuli su protiv Nemaca. Ruske trupe su nastojale da opkole Beč.
  Firer se, naravno, našao u teškoj situaciji. Izgubljeni su posjedi Nijemaca u Africi, Skandinaviji i veći dio SAD-a. A sada se bitke odvijaju isključivo na teritoriji Trećeg Rajha. Što je, naravno, neprijatnije za Nemce. Ruske trupe su takođe ušle u Meksiko. Lejdi Grej de Monka komanduje tenkovskom posadom u ovoj zemlji.
  A Elizaveta vodi "Nikolaja"-5 po Beču. Njegov glavni protivnik je E-50, u koji Careva mašina prodire kao upijač.
  Elizabeth je opalila, koristeći svoje gole nožne prste da pritisne dugmad džojstika.
  Udarila je u njemački tenk i cvrkutala:
  - Daćemo svoja srca za Svetog Nikolu Rusa!
  Ekaterina je takođe pucala golim nožnim prstima i ispravljala svog partnera:
  - Verovatno je ispravnije reći Vladimir!
  Elizabeth je ponovo pucala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ali ipak, upravo je car Nikola, koji nam je dao stanovništvo Kine, taj koji je učinio Rusiju nepobedivom!
  Zaista, u pešadiji koja je poslata da juriša na nemačke položaje, front je bio u potpunosti kineski. Bukvalno su nas gađali leševima. Ali oni su se probili.
  Obično su se Rusi borili u avionima i tenkovima. Pešadija sastavljena od Kineza, Indijaca, Azijata. Ima mnogo Kineza. Osim toga, bistroglavi Nikolaj II uveo je poligamiju dok je reformirao pravoslavlje, a dodatni Kinezi su poslani u bitku. A Rusi uzimaju udovice i neudate Kineskinje za žene.
  Lukava strategija.
  A Kinezi napadaju, umiru i probijaju njemačku odbranu.
  Elena koristi svoje gole nožne prste da pritisne dugmad na džojstiku i ponovo udari Švabe.
  I peva:
  - Za svetu Rusiju, borićemo se hrabro!
  Nakon toga će ga djevojka uzeti i namignuti. I pokazuje svoje bijele zube! I tako je agresivna.
  A onda će se Olimpijske igre vratiti. I udariće vas golim nožnim prstima i zgnječiti.
  Onda će viknuti:
  - Ja sam smrtonosna kobra!
  Treba napomenuti da tenk E-50 može biti opasan. Njegov top kalibra 88 milimetara s dužinom cijevi od 100 EL je brzopaljen, dvanaest metaka u minuti i vrlo je precizan. Često pogađa oklop i može uzrokovati štetu.
  Stoga djevojke pokušavaju ne dozvoliti da se glavni njemački tenk približi. Posebno izbliza, njegova sposobnost prodiranja se naglo povećava. A jezgro njemačkog projektila je ili uranijum ili volfram. Istina, nakon gubitka Afrike i nalazišta uranijuma u Kongu, snaga njemačkih trupa počela je da presuši.
  A djevojke su tako lijepe i bosonoge i cool.
  Pevaju u sebi s entuzijazmom:
  - Sjaji kao zvezda nad celim svetom,
  Kroz tamu beznadežnog mraka...
  Veliki heroj caru Vladimiru,
  Ne poznaje ni bol ni strah!
  
  Neprijatelji se povlače pred tobom,
  Gomila ljudi se raduje...
  Rusija te prihvata -
  Moćna ruka vlada!
  Devojke koje se svađaju, ne možete ništa reći protiv njih. A noge su im tako gole i isklesane. Kada ih zarobljeni Nemci ljube, jasno je da se to sviđa i devojkama i muškarcima. A ratnici zadovoljno ciče.
  I goli su svoje biserne zube.
  Ovo su tako cool devojke. A golim nožnim prstima Elizabeth nokautira još jednog fašistu.
  Nakon čega viče:
  - Slava velikoj otadžbini!
  I tako će Catherine pucati. Nabirat će neprijateljski tenk, ubiti Fritzove i škripati:
  - Smrt neprijateljima!
  A tu i Elena udara nogama, koristeći gole nožne prste, pritiskajući njima dugmad džojstika. I cvrkuće:
  - Za otadžbinu u veličini!
  A onda će izvanredna Olimpijada, također plavuša, lansirati projektil. I dok cvrkuće:
  - Za veliku Rusiju!
  A djevojke su pune entuzijazma.
  Evo tenka E-75. Njegov pištolj je snažniji: 128 mm, i može uzrokovati više štete. Osim toga, ovaj tenk ima bolju zaštitu i deblji oklop.
  Ali Elizabeth je kao luda. I pustit će nešto smrtonosno, prodire iz daljine. A od Nemaca su ostali samo komadi pocepanog metala.
  A devojka će pevati:
  - Sveta lepotice i veliki san!
  Nakon toga će se pokazati jezik.
  Njemački tenkovi E-75 su nedavno postali rasprostranjeniji. Sada imaju top sa dužom cijevi, što im omogućava da se bore protiv ruskih tenkova, posebno onih lakših. I to čini Švabe opasnijim.
  Ali sovjetske djevojke se time ne stide. I zgnječe Švabe.
  I sami ratnici, posebno po vrućini, su u bikiniju i bosi. I bore se veoma samopouzdano.
  Pobjeđuju bez izuzetka.
  Catherine je pucala na naciste i pjevala:
  - Ali da budem iskren! Uništavam sve Švabe bez izuzetka!
  Elena je takođe pucala golim prstima i cvrkutala:
  - Pobedićemo sve i, naravno!
  I Olimpijske igre su bez sažaljenja pobijedile naciste. Ona je tako nepobjediva kučka.
  I uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Nataša i njen tim se bore na tenk Kondratenko-6. Ovaj automobil je malo lakši, ali mobilniji od Nikolaja. Naravno, uz manju težinu, kalibar je manji i oklop je malo tanji. To znači da je rizik od umiranja mnogo veći.
  Ali devojke se, moram reći, nimalo ne stide. I bore se kao divovi u borbi.
  Natasha pjeva, aktivno snima:
  - Biće to naša pobeda!
  I bosim nožnim prstima pritišće dugmad džojstika.
  Zoya takođe puca, koristeći svoje gole noge i škripi:
  - Car Vladimir napred!
  I sve devojke u horu su zalajale:
  - Slava palim herojima!
  Nakon čega je Aurora opalila, okrenula njemački tenk i rekla:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti!
  I ona se takođe tresla bosim nogama.
  A onda je Svetlana pokleknula, koristeći gole nožne prste, i zarežala do kraja:
  - Rusi se žestoko bore!
  I sve devojke su uglas uzviknule:
  - Vojnikova pesnica je jaka!
  I opet ljepotice hrle u bitku. Gađaju se precizno i precizno!
  Ali Janeine ekipe zadivljuju Meksikance. Dama je takođe veoma pametna i lepa.
  A djevojke u njenoj ekipi su bose i u bikiniju. Bore se s divljom i mirnom žestinom.
  Tada je Gertruda opalila golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ja sam devojka koja će sve uništiti u deliću sekunde!
  A onda Malanya kreće u akciju. I on će iz daljine razbiti latinski tenk.
  A onda će Matilda udarati noge golim prstima.
  I on će se smejati:
  - Ja sam zaista sjajna devojka!
  I ratnici najvišeg i najbjesnijeg reda. Ne osjećaju ni slabost ni ljutnju.
  Sjebaće te na isti način.
  I Alenka se bori veoma samouvereno.
  Do kraja juna Beč je opkoljen. Nemačkoj i njenom prestižu zadat je težak udarac. Istovremeno, ruske trupe napreduju prema Odri. Bacaju Kineze, Indijce i Arape u bitku. I probijaju odbranu Švaba.
  Hitler je, naravno, već u panici. Kako su ga cure ugurale u tenkove i avione.
  Ovdje su Albina i Alvina, dva ruska pilota. Takođe bosi i u bikiniju, obaraju fašiste kao kruške štapom sa grane. A za par bukvalno čine takva čuda.
  Albina je oborila pet aviona jednim rafalom iz svog lovca Petar Veliki i pevala:
  - Mi smo nebeski medvedi!
  Alvina je sa svog ratnog orla jednim rafalom oborila šest aviona i cvrkutala:
  - I sve ćemo razbiti!
  Na nebu je ovaj par već bio legendarni!
  Djevojčicama je dodijeljeno sedam stepeni Georgijevskog krsta: srebrni krst, srebrni krst sa lukom, zlatni krst, zlatni krst sa bankom. I takođe zlatni krst sa dijamantima, i zlatni krst sa dijamantima i mašnom. I zvijezda najvišeg stepena zlatnog krsta, sa dijamantskim lukom. Viša nagrada - velika zvijezda zlatnog krsta, sa dijamantima i lukom, ustanovljena je sasvim nedavno.
  Tako da su djevojke s pravom mogle biti ponosne na svoja postignuća. I uvijek, čak i na hladnoći, svađali su se samo u bikiniju i isključivo bosi.
  Tako divne devojke.
  Albina je pucala i pjevala:
  - Za naše najbolje pobede!
  Alvina je nastavila:
  - Neka se naši unuci i djedovi ponose nama!
  Ratnice su zaista devojke kolosalne klase!
  Tukli fašiste na nebu i pevaju:
  - Slava Rusiji, Slava! Naš car Vladimir je heroj! Biće moć u zoru! Zakopajte Hitlera u zemlju!
  Naravno, Vladimir Kirilovič Romanov može biti veoma zadovoljan svojim ratnicima.
  Čak i ako se bore, to je tako da ne možete podići koplje protiv njih!
  Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse da jednom zauvek okonča ratove!
  A fašisti se dršću pod udarima carske vojske...
  Opkoljeni Beč je brzo pao. Do sredine jula trupe carskog carstva stigle su do Odre na širokom frontu. I Koenigsberg je bio potpuno blokiran.
  I Nemci su se povukli iza Odre. I tamo su pokušali da naprave liniju odbrane. Temeljno se zaštitite. Ali u drugoj polovini jula, ruske trupe su započele napad na Hamburg... Nacisti su polako ali sigurno pokleknuli.
  Borbe su bile veoma žestoke. Neka sela su mijenjala vlasnika nekoliko puta. U borbama su učestvovali i novi njemački tenkovi naprednije serije AG - piramidalni. Imali su dobru odbranu iz svih uglova. Ali carska vojska je bila brojčano nadmoćnija.
  I veliki broj azijskih pešaka je poginuo na frontovima. Ali su mi dozvolili da se krećem.
  I ljudski resursi Nemaca su bili iscrpljeni. Do kraja avgusta, Hamburg je bio opkoljen, a Minhen je takođe bio blokiran.
  Nemci su izgubili značajnu teritoriju. I nisu imali čime da drže svoje pozicije.
  Oleg Rybachenko se borio u prvim redovima na teritoriji same Njemačke. A vječiti dječak se neprestano smiješio i pokazivao svoje biserne zube.
  I tamo je bacao granate svojim bosim, djetinjastim nogama. Lijepo je biti dijete - kako je prirodno biti na vrućini samo u kratkim hlačama. A pošto ste besmrtni, možete biti i polugoli zimi, a da ne rizikujete da se prehladite.
  Tako je dječak pjevao:
  - Bosi, samo bosi,
  Pod julskom grmljavinom i šumom daska!
  Bos, samo bos,
  Lako je dječaku biti kul kauboj!
  A mali major nastavlja da uništava ove fašiste za sebe. I očajnički idu u kontranapad.
  Već je septembar... Kiše počinju da padaju... Carske trupe, popunjavajući leševe Kineza, zauzele su Minhen i Hamburg i kreću se prema Rurskoj oblasti. Najvažnija stvar u njemačkoj industriji.
  A Nemci očajnički uzvraćaju.
  Natasha se bori na svom tenku i reži:
  - Nacistima će biti izuzetno teško!
  I pritisnite dugmad džojstika golim prstima. I ispaljivao bi granate na naciste.
  A onda će te Zoja ošamariti. I uz pomoć golih nožnih prstiju.
  A pevaće i:
  - Rusija je ono što je protiv Hitlera!
  A onda će Aurora napraviti agresivan potez. I također uz pomoć golih nožnih prstiju:
  - Za ruski put!
  A iza njih će i Svetlana ispaliti ubojiti projektil. Probit će njemački tenk i zaškripati:
  - Za cara Vladimira Kiriloviča!
  I on će takođe pokazati svoj jezik.
  Djevojke su ovdje podivljale.
  Alenka na teškom tenku takođe slama naciste. I pobjeđuje ih sa velike udaljenosti.
  Ratnik je pevao:
  - Pokorila sam pola svijeta svojim grudima!
  I Alenkine grudi sa grimiznim bradavicama.
  A onda će te Anjuta šutnuti golim nožnim prstima. Nabit će fašistički tenk i brbljati:
  - Ja sam superzvezda devojka! U istorijskim knjigama!
  I goliće zube...
  A onda će Augustin ispaliti ubojiti projektil. On će srušiti naciste i siktati:
  - Neka naša vojska bude najjača!
  A pomeriće i noge...
  A Marija će ih pratiti i tući naciste. Vrtiće se, agresivno brbljajući:
  - Mi smo velike agresivne devojke!
  A onda će Marusya osloboditi nešto izuzetno ubitačno i destruktivno na naciste. I to uz pomoć bosih, djevojačkih stopala.
  A onda peva:
  - Mi smo totalni poraz neprijatelja!
  Septembar je protekao u veoma žestokim borbama. Nemci su očajnički krenuli u kontranapad. Ali u oktobru, kada su kiše bile jače, carska vojska je ponovo stekla prednost. I počela je napredovati prema Ruru. Nakon žestokog napada, Kenigsberg je pao. Nacisti su dobili još jedan šamar.
  A na jugu Francuske, carske trupe su opkolile Toulon. Dakle, nacisti su se izuzetno loše proveli.
  Hitler je bjesnio, ali dok je bio u Berlinu. Ispostavilo se da je njegova pozicija slaba.
  Jasno je da niko nije hteo da sluša pregovore. Ali nacisti su se zaglavili kao muve.
  U novembru su se trupe carske armije borile da zauzmu veći dio Rurske regije, čime su Njemačku praktično lišile njene glavne proizvodne baze.
  U decembru je carska vojska okupirala čitav jug Francuske i ušla u Španiju. I na njemačkom frontu konačno je zauzela Ruhr. Štaviše, zarobljene su i druge nemačke zemlje. I carska vojska se takođe iskrcala u Dansku.
  Hitler je bjesnio kao đavo u kavezu, ali nije mogao ništa.
  Na katolički Božić, kraljevske trupe su krenule prema Parizu. Uprkos snegu i mrazu, Natašina ekipa je bila bosa i u bikiniju.
  Nemci su se sve češće predavali. A Francuzi uopšte nisu hteli da se bore protiv Rusa.
  Dok je razbijala njemačku bateriju, Natasha je primijetila:
  - Dakle, u stvari, na šta je opsednuti Adolf računao kada je počeo rat sa nama?
  Zlatokosa Zoja je logično primetila:
  - Valjda zato što ćemo, kada dođemo pod pritisak, ispasti kao novčići iz rupavog džepa!
  Aurora je golim prstima zdrobila orah. Zatim ga je bacila u usta i racionalno primijetila:
  - Istorija uči da ničemu ne uči!
  Svetlana je golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika. Nokautirala je još jedan njemački top i odgovorila:
  - Budimo veliki borci!
  Ratnici su, kao što vidite, zaista odlučni u borbi i pobjedi.
  Oleg Rybačenko, bosonogi dječak, juri u kratkim hlačama i golog mišićavog torza. Čak se njiše i urla:
  - Pobedićemo Švabe! Pobedićemo Švabe! I ispraši se!
  A dječak ima tako bijele, biserne zube! Samo mladi i nepopustljivi terminator.
  Oleg Rybachenko šutira dok trči. Ubija fašiste i peva:
  - Ruski duh je moć kraljeva, porazite Švabe!
  Dečak je bosom nogom bacio granatu i pevao:
  - Ruski valcer, zora izlazi - u slavu kralja!
  Zaista se pokazao kao veoma borben momak. I tuče fašiste do prvog dana.
  I djevojke se aktivno bore. Evo Mirabele... Takođe pilot vrhunske klase. Niko je ne može zaustaviti. Obara Švabe i peva, pokazujući zube:
  - Luda djevojka! Evo njenog znaka!
  I on će uzeti i lansirati raketu!
  Da, takve su žene ovdje! Kada se ruske djevojke bore, nijedna sila im ne može odoljeti.
  Mirabela je jednim rafalom od pet vazdušnih topova oborila sedam nemačkih aviona i cvrkutala:
  - Car Vladimir Kirilovič je naš Bog!
  A djevojka lupi bosim nogama po staklu.
  A također se Albina i Alvina bore na nebu.
  Bili su tako divni kradljivci. Prikuplja se sve više novih računa. I u isto vreme pevaju:
  - Na nebu smo savršenstvo! Mi smo asovi savršenstva! Od osmeha do gesta - za svaku pohvalu!
  Albina je jednim rafalom oborila četiri njemačka aviona i cvrkutala:
  - Oh, kakvo blaženstvo! Kakvo savršenstvo u borbi!
  Alvina je posjekla pet njemačkih aviona i nastavila:
  - Znaj savršenstvo u borbi! I cool idealno!
  Ratnici su pevali u horu, saseći fašiste:
  - Devojke! Cooler girls! cure! Cooler girls!
  Pokazali su svoj agresivni žar. Zapravo, nijedan od Hitlerovih asova nije bio prisiljen da se spusti.
  Ali fašisti su, naravno, pod divljim pritiskom.
  Hitler je u bunkeru u Berlinu i tamo ga bombarduju kao bubašvabu. Šta je hteo? Fašista broj jedan je gotov! On je krenuo protiv carske Rusije, a sada je i sam slomljen kao bubašvaba.
  Car Vladimir Kirilovič se trenutno odmara od zime na obalama Indijskog okeana. Pred njim plešu prelijepe djevojke različitih rasa i nacionalnosti.
  Međutim, kralju ne smeta da gleda borbe gladijatora. Na primjer, dvije djevojke protiv dvije ljepotice.
  Bore se plastičnim mačevima kako ne bi povrijedili jedni druge. Međutim, očajnički se bore.
  Ovo su ratnici. Dolazi do bijesne razmjene udaraca. Dve plavuše i dve crvenokose...
  Car Vladimir upita feldmaršala Vasilevskog:
  - Šta je najteže u ratu sa Nemcima?
  Feldmaršal je iskreno odgovorio:
  - Steknite samopouzdanje! Tek na samom početku, kada je neprijatelj počeo da napreduje, osećao sam se neprijatno. A sada smo počeli da pobeđujemo i sve je jasno sa našim neprijateljima! - Feldmaršal Vasiljevič, ovaj glavni strateg, pio je vino.
  Vladimir Kirilovič je logično primetio:
  - Izuzetno je teško pobeđivati sve vreme! Ali pokazali smo se sposobnima za mnogo! A sada će doći vrijeme i cijeli svijet će postati miran!
  Feldmaršal Vasilevski je potvrdio:
  - Ja verujem u to!
  Devojke su imale modrice po golim telima i izgledale su izuzetno nervozno.
  Borili su se, naravno, ne kao u doba starog Rima - trudili su se da sebi ne nanose mnogo štete. Ali oni su djelovali aktivno.
  U međuvremenu, borbe su se nastavile. U januaru su carske trupe u pokretu zauzele Pariz. Glavni grad Danske, Kopenhagen, je takođe zauzet. Nemačke trupe su slabile. Rusi su nastavili da napreduju u samu Nemačku. Fricovi su se očajnički borili, ali im je snaga bila slomljena.
  Oleg Rybačenko, ovaj besmrtni dječak, skočio je bos u snijeg i pojurio u napad ispred svih, potpuno bez straha od vatre. I dok zviždi:
  - Ko je navikao da se bori za pobedu,
  On će sigurno poraziti svoje neprijatelje...
  Veselo se smije i mnogo će postići,
  A Hitler će biti teško pretučen!
  A dječakova bosa noga baca granatu! I otkriva svoje biserne, krupne zube iznad svojih godina. Da, on već ima usta kao vuk. Pregrizaće svako grlo.
  A djevojke na tenkovima se kreću od juga ka sjeveru Njemačke. Upravo će izaći na more. A Švama će ostati samo zemlje u blizini Berlina i Pomeranije.
  Natasha je, obarajući fašističke tenkove, primetila:
  - A rat je zabavan na svoj način!
  Zoja se, pošto je razbila naciste, složila:
  - Koliko god je dobro! Pogotovo kada pobeđujemo!
  Aurora je, pucajući golim prstima, rekla:
  - Sve nemoguće je moguće u univerzumu, samo ne treba malo...
  A crvenokosa će se tako jako smijati!
  Ratnici se trzaju od pomahnitale radosti i bijesa. I razbijaju Nemce.
  Istovremeno, carske trupe napreduju preko Španije i već se približavaju Sevilji.
  Olga u oklopnom transporteru puca na Nemce i policijske trupe.
  Lokalni Španjolci gotovo da ne pružaju otpor. Još jedna zemlja pada pod sjekirom Rusije.
  Oleg je pucao i pjevao:
  - Akrobatika, biće bash na bash!
  A njen partner Alice je tvitovao:
  - Veličinu Rusa prepoznala je planeta,
  Fašizam je slomljen udarcem mača...
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Izdržimo veliki sveti carizam!
  A djevojke će šamarati i pritiskati gole nožne prste na džojstik.
  Rat između carskog carstva Vladimira Kiriloviča Romanova i fašističke Njemačke se nastavlja.
  Ruske trupe su gotovo u potpunosti oslobodile Francusku od nacističkih hordi. Februar 1957... Carska vojska oslobađa Portugal.
  Dana 23. februara ujedinile su se ruske jedinice iz Danske i same Njemačke.
  Oleg Rybačenko, ovaj vječiti dječak, prska po blatu bosim nogama. Dete major viče sebi iz sveg glasa:
  - Slava ruskom caru Vladimiru Trećem! Posjeću Hitlera, izmjeriću ga bičem!
  I dječak ponovo vrišti i golim prstima baca oštro naoštren disk. I udariće fašistu u grlo. A onda baci bumerang svojom golom, djetinjastom nogom i odmah presiječe grkljan pet Švaba.
  Da, Hitlerova loša ideja da napadne takvo carstvo.
  Natasha i njen tim dovršavaju posljednje Nijemce u Portugalu. Njihov tenk je neumoljiv u uništavanju.
  Takođe, golim prstima pritiskaju dugmad džojstika, čineći bijesna razaranja.
  Zoja je pucala, razbila nemački top i pevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  Aurora je, koristeći svoje gole nožne prste, šutnula nacistu i cvrkutala s aplombom:
  - Bože čuvaj kralja!
  I Svetlana se jebala, pritiskajući dugmad džojstika golim nožnim prstima i cvilila:
  - Jaki suveren!
  Djevojke pobjeđuju fašiste. Ali onda se pojavio novi Hitlerov tenk "Miš"-4. Vrlo moćan model - težak tri stotine tona i top od 310 mm. Može prodrijeti na velike udaljenosti, ali sam ima tako debeo oklop da ga tenk Kondratenko-6 neće uzeti iz bilo kojeg ugla.
  Nataša komanduje:
  - Djevojke, treba da priđemo i zabijemo u donji dio boka, između valjaka - ovo nam je jedina šansa!
  Zoja je golim nožnim prstima udarila njemački top i zapjevala:
  - Sudbina ti daje poslednju šansu, ali požuri! Po kiši, gradu i snijegu!
  Augustin je također kucnuo i cvrkutao:
  - Poslednja prilika, sudbina ti daje! Živjelo hodanje i svakodnevno trčanje!
  I tako sa golim nožnim prstima, i kako će se uvijati. I razbiće fašiste.
  Svetlana je urlala:
  - Za nove granice i sjajne pobjede!
  Ruski tenk je jurio, povećavajući brzinu. A devojke će uzeti i zapevati:
  - Silni suvereno, najslavnije doba, Care pravoslavni, caruj u slavu, za našu slavu!
  I opet su ubrzali, udaljavajući se od teškog projektila upućenog iz pištolja koji je imao njemački "Maus"-4. Djevojke su vrisnule:
  - Nemojmo se saginjati nad ovnujskim rogom! Tako da ti Hitler - umri!
  A njihov tenk ubrzava. To je kao da mali bokser napada velikog. Ali, naravno, šanse su pedeset-pedeset.
  Natasha, gledajući kretanje tenka, setila se kako je boksovala sa muškarcem u ringu. Promašivala je udarce i bila je tučena, ali je izdržala. A onda je samouvjereno pukla. I uhvatila je neprijateljski nadolazeći pokret i udarila ga u bradu. Izbačen!
  Dobila je hiljadu zlatnih rubalja. Tako borbena devojka. Ako ga da, daće!
  Natasha je zatresla golu nogu i zapjevala:
  - Ovo nije poslednja bitka, ali je odlučujuća! Za slavu Otadžbine, za Otadžbinu i čast!
  A onda im tenk proklizava sa strane i šalje granatu... I Zoja je koristila gole prste, tako zlatnokosa, a okretna kao majmun. I "Miš"-4 je počeo da eksplodira. Njegove granate su jasno detonirale. A onda će kule biti otkinute, a ona će poletjeti visoko u zrak!
  Djevojke uglas viču:
  - Pobjeda! Cool victory!
  I još jedan tenk na njihovoj listi!
  1. marta 1957. godine ruske trupe su počele da prelaze Elbu. Izgleda da su Hitlera zgazili.
  Dječak Oleg Rybačenko, bos, s dječjom nogom, bacio je granatu, potopio fašistički tenk i povikao:
  - Za nove, nepokolebljive granice!
  Alenkina tenkovska posada skreće na istok. Zapadna Njemačka i Francuska su već oslobođene. Samo su zemlje između Odre i Elbe ostale pod nacističkom kontrolom. Pa, takođe Britanija i Irska. Posljednje snage nacista su tu.
  Alenka, pucajući na fašističke baterije, kaže:
  - carević Nikolaj,
  Ako moraš da vladaš...
  Nikad ne zaboravi -
  Vojska se hrabro bori!
  A sada se šalje još jedna granata bosih nogu. I upao je u pištolj Fritz.
  Anyuta takođe puca golim prstima. Udara fašistu i urla na sve strane:
  - Ja sam tip devojke od koje Hitler povraća!
  Dalje, vatreni Augustinovi nokti. Ona je takođe mali đavo oštro pucajući i urla:
  - Do vrata pakla!
  I koristi bose noge.
  Marija puca iza nje. Na isti način na koji ga uzme i udari, i zacvili:
  - Niko me neće zaustaviti, tigricu, niko neće pobediti bosonogu devojku, a mene će bilo gde pobediti!
  A onda će Olimpijske igre eksplodirati. I on će nokautirati njemački tenk, otkinuvši mu kupolu kao klobuk pečuraka.
  I cereče:
  - Za nove, cool granice!
  I opet će pokazati jezik!
  Devojke se samo guraju i očajnički napreduju. A fašisti se dave pod njihovim udarcima.
  2. marta 1957. kapitulirali su posljednje nacističke snage u Portugalu. Postalo je jasno da zalazi zora fašizma. Tačnije, da li je zora? Nightmare sunset!
  A ruske trupe napreduju. Nemci sve više bacaju oružje i predaju se.
  Padaju na koljena. I ruske i kineske djevojke ljube bose noge.
  Izgleda tako cool i cool. A fašiste seku i seku.
  Natašina posada je već u vozu koji ide u borbu na sever, sa Švabama.
  Djevojke sjede u svom kupeu. Igraju karte držeći ih golim nožnim prstima.
  Natasha je primetila:
  - Interesantno, kad zauzmemo Berlin, šta je sledeće?
  Zoja je samouvereno odgovorila:
  - Sledeći će biti London!
  Vatrena Aurora se zakikota i ponovo upita:
  - I onda?
  Zoya je odlučno izjavila:
  - Latinska Amerika će biti naša! Nećemo se ceremonijali sa nacistima!
  Svetlana se složila sa ovim:
  - Naravno da nećemo! Osvojimo ceo svet!
  Natasha je oduševljeno potvrdila:
  - I tada će biti mira, širom sveta!
  Devojke su pevale u horu, komponujući dok su išle;
  Slava Velikoj Rusiji carizma,
  Gde Vladimir sedi na tronu...
  Zlomićemo horde zlog fašizma -
  Slava vojsci i monolitu nasoj!
  
  Srca su bila kaljena u velikoj vjeri,
  Naša Majka Zemlja svim našim srcima...
  Mi smo sinovi cara Nikole,
  I nisu uzalud umrli za njega!
  
  Domovino naša, ti si draža od svega,
  Hajde da bacimo krilati, nebeski vatromet...
  Boriš se i protiv otadžbine,
  Pa, neka svi nacisti umru!
  
  Hitler je hteo da dobije našu zemlju,
  I zli pas je pokušao da ubije kralja...
  Ali mi smo drski, to ne prihvatamo,
  Pa nas je fašizam uzalud napao!
  
  Kralj je ljubazan i mudar vladar,
  Planinski orao lebdi iznad planete...
  Vladimir će biti vladar horde,
  Naše prijateljstvo je kao čelični monolit!
  
  Izbijmo oslonac iz nogu Fricovih,
  neka se Hitler uguši u omči...
  Predaćemo okrutna pogubljenja na sramotu,
  Ko se ponaša kao zao na Zemlji!
  
  Kraljevska snaga i kraljevska mudrost,
  Uništiće fašiste bez mere...
  Verujte mi, Hitler je uradio nešto zaista glupo,
  A sada mu je život kao nit!
  
  Zato poštujte velike kraljeve,
  Nema hladnijih Romanova na Zemlji...
  U bici nacista, udari srca,
  Da otvorimo put ostvarenjima i snovima!
  
  
  Petar Veliki nas je odveo na more,
  Aleksandar je osvojio Pariz...
  Da, ponekad se desila tuga,
  Ali Rusiju je zaštitio heruvim!
  
  Kod nas je sve lepo,
  I cure i momci, vjerujte mi...
  Kralj vlada, znaš pravedno -
  Čak i ako zla zvijer zareža na pragu!
  
  Nema granica, veruj u savršenstvo,
  Uskoro će biti kraljevi komunizma...
  Otvorimo vrata blaženstvu,
  Prokleti fašizam uništen!
  
  Za Rusiju, prekretnica nije postavljena,
  Verujte mi, pobedićemo neprijatelja...
  Devojke su bose, kao u Sparti,
  Pa naš car Vladimir je sam!
  
  Vjerujemo u Roda - Velikog Boga,
  Šta je stvorilo savršene Slovene...
  Borimo se za čast i slobodu,
  Udaramo na nacizam!
  
  Vi ste najveća porodica Romanovih,
  Uvek će vladati Rusijom...
  Veliki kralj, najviši let,
  Sotona neće slomiti orla!
  
  Za ljubav prema velikoj Rusiji,
  Šaljemo vojnike u borbu...
  Proslavljamo lica svetaca sa ikona,
  Uostalom, svaki ratnik je i kralj!
  
  Naše srce gori za otadžbinu,
  Mi devojke smo jake u borbi...
  Otvorićemo vrata svemira, znaj
  I ubiću Adolfa kao kučku!
  
  Ostalo je još samo malo vremena do Berlina,
  Ući ćemo, noseći slavu kraljeva...
  Nama devojkama starost ne preti,
  Vjerujte mi, nećemo se proliti vodom!
  
  Sahranimo one koji su zli i podli,
  Zmaj će biti sjajno poražen...
  I imamo zlatne ikone,
  Rodnoverija je vječni zakon!
  
  
  
  
  Türkiye je UŠLA U DRUGI SVJETSKI RAT
  1. septembra 1942. Turska je ušla u rat protiv SSSR-a. Razlog je jasan - žeđ za osvetom za prethodne poraze i želja za osvajanjem Bakua. Osim toga, ulogu je odigrala i njemačka diplomatija, koja je Osmanlijama obećala zlatne planine. U svakom slučaju, Turci su zaključili da više nema smisla čekati, te da nisu smetlari, već da imaju vremena i za borbu.
  Kao rezultat toga, trideset turskih divizija napalo je sovjetsko Zakavkazje.
  Za nekoliko dana zauzeli su Batumi i mogli su opkoliti Jerevan.
  Kao odgovor, Staljin je bio prisiljen povući dio novonastalih rezervi i prebaciti ih u Zakavkazje.
  Sovjetska komanda je bila primorana da odloži ofanzivu na Staljingrad. Nemci su, zauzvrat, uspeli da postignu više u kavkaskom pravcu i zauzmu Ordžonikidze i Grozni. I samo povlačenjem u planine sovjetske trupe su mogle zaustaviti naciste.
  U isto vrijeme, Britanci su odgodili operaciju Torch, strahujući da će Tursku uvući u neprijateljstva protiv Britanije.
  Do kraja decembra 1942. nacisti su ipak zauzeli Staljingrad. Tamo su se naselili. Sovjetske trupe su napredovale, ali bez uspjeha u centru - operacija Rzhev-Sychov se pokazala preskupom. Međutim, Firer je ipak objavio potpuni rat, jer Treći Rajh nije imao dovoljno resursa.
  U februaru je Crvena armija skupila svoje snage i pokušala da napadne Nemce sa boka Staljingrada. Ali nacisti su već uspjeli da pregrupišu svoje snage i bili su spremni da odbiju udarce.
  Operacija Baklja je takođe počela u februaru. I Nemci su bili spremni, koji su nakon dve nedelje žestokih borbi zaustavili Britance.
  Amerikanci još nisu sletjeli u Kazablanku i Tunis. Borbe u Africi su ponovo prestale.
  Hitler je još gomilao snagu... U martu je Crvena armija po treći put izvela Rževsko-Sihovsku operaciju, borbe su trajale čitav mesec, bez većeg uspeha.
  U junu su nacisti skupili snagu i krenuli duž Volge, pokušavajući odsjeći sovjetske snage na Kavkazu i doći do Kaspijskog mora.
  U borbama su učestvovali novi njemački tenkovi: "Tigar", "Panter", "Lav".
  Kao i samohodni top "Ferdinand".
  Nemci su bili jači nego u stvarnoj istoriji, ne potučeni i sa svežim trupama.
  Sjedinjene Države praktički nisu bombardirale Treći Reich, što je omogućilo povećanje proizvodnje tenkova i samohodnih topova. Takođe lansirajte seriju "Lav". Međutim, ispostavilo se da je tenk preskup i težak, često se kvario i zaglavio. Ali njegov debeli bočni oklop od 100 mm učinio je vozilo dobrim vozilom za proboj. Prednost Lev tenka bio je njegov moćan top, ali nedostatak je bila težina od devedeset. Što je smanjilo mobilnost automobila.
  Borbe su pokazale da ovaj tenk i dalje može nešto da uradi na ravnom terenu.
  Panterov bočni oklop pokazao se slabim, što je povećalo gubitke. Tigar se pokazao kao najefikasniji probojni tenk. Njegove strane bile su prekrivene oklopom od 82 mm, što je četrdeset peticu činilo nemoćnom.
  Nemci su napredovali relativno sporo. Sovjetsko rukovodstvo u cjelini je očekivalo upravo takvu opciju i pripremilo, podiglo trupe.
  Istina, za razliku od Kurske izbočine, fašisti su mnogo jači i sigurniji.
  A teren je pogodniji za napad nego za odbranu. A Švabe takođe imaju više aviona, tenkova i pešadije. I nije lako snabdjeti sovjetske trupe preko Volge.
  Tako su nacisti, probijajući odbrambene linije, napredovali. Postizali smo uspjeh za uspjehom.
  Nakon tri mjeseca upornih borbi, stigli smo do Kaspijskog mora.
  Staljin je, našavši se u teškoj situaciji, želio započeti mirovne pregovore. Pošto je postalo očigledno da se Kavkaz ne može obuzdati. Ali izuzetno je teško postići dogovor sa Hitlerom. Fašisti traže previše. A ako im se prepustiš, poješće te. Šta je sa primirjem? Hitler to ne želi ovde. I naravno, saveznici su pasivni. Boje se odgoditi ekstra podjelu.
  Fritzovi su se kretali duž obale Kaspijskog mora. A onda su se konačno ujedinili sa Turcima. Kakva je to bila radost!
  Lijepe njemačke djevojke prisiljavale su sovjetske zatvorenike da im ljube bose noge. Uradili su to poslušno. I udarili su se po štiklama.
  Ovako je izvršeno hvatanje. I Nemci su razoružali sovjetske jedinice.
  Tada je Staljin ponudio Fireru mir - pristajući da se odrekne cijelog Kavkaza, pa čak i Lenjingrada i Karelije. Plus platiti sto godina reparacije.
  Firer je, nakon malo razmišljanja, prihvatio ponudu i mir je zaključen 7. decembra 1943. godine.
  Saveznici su ovo shvatili kao izdaju! I uveli su sankcije Staljinu i SSSR-u!
  A sovjetska propaganda predstavljala je stvarnu predaju kao veliku pobjedu. Kažu da su, nakon što su ih napustili saveznici, sačuvali sovjetsku državu, a Moskva nikada nije zauzeta.
  A nacisti su, naravno, pokrenuli ofanzivu od Kavkaza do Bliskog istoka i ojačali Rommelovu grupu. Do kraja marta 1943. nadmoćnije fašističke snage su zauzele cijeli Bliski istok i Egipat. Osim toga, bitke su pokazale da se Panter uspješno bori protiv Engleza Churchillsa i Cromwella, ali potonji ne mogu probiti u njega direktno.
  Osim toga, Nijemci su bili prekaljeni u borbama s Rusima i lako su pobijedili kolonijalne britanske trupe.
  U aprilu su se nacisti preselili u Sudan. I konačno su zauzeli Gibraltar, započevši okupaciju Maroka. Čerčil je takođe pokušao da testira vode za mir. Ali Hitler je, davši sebi odriješene ruke na istoku, rekao ne!
  I nacisti su se preselili preko Afrike. Više su ih kasnile proširene komunikacije, loši putevi ili njihovo potpuno odsustvo, teška klima i velike udaljenosti.
  Ipak, Nemci su napredovali. I kretali su se duž mračnog kontinenta. Iako su, naravno, njihovi tenkovi, posebno Tiger-2 i Lav, bili prilično tromi u džungli. Inače, Nemci su u svoju seriju uveli i laki "panter" težak dvadeset i šest tona, koji je bio preko potreban za rat u Africi.
  Kako su pokazala borbena djelovanja, takav tenk, međutim, nije imao nikakve temeljne prednosti u odnosu na T-4, osim snažnijeg motora, ali i kosih oklopnih ploča.
  Krajem 1944. godine Nemci su nabavili samohodni top E-10, težak dvanaest tona, veoma nisku siluetu i veoma nagnut oklop. Takva mašina je zaista neophodna za Afriku.
  Pogotovo ako se djevojke svađaju na tome. A cure su generalno super i otmjene.
  Gerda i Charlotte putuju kroz džunglu i uništavaju Britance i Amerikance. Ovo su zaista devojke koje vam trebaju! Ne možete naći ni hladnije u narednih stotinu milja teritorije. Devojke vole da ubijaju - to su cool devojke!
  Tako su uhvatili crne borce i natjerali ih da ljube bose noge ljepotica. Takođe je odmah vidljivo - teška krađa! I bore se za sebe, udarajući engleske automobile sa velike udaljenosti.
  Njihova samohodna puška već se približava Pretoriji, glavnom gradu Južne Afrike. Djevojke se upucaju, probodu Čerčila volframovim jezgrom i pjevaju:
  - U Africi ima ajkula, u Africi ima gorila, u Africi ima više krokodila! Grickaće te, tući i vrijeđati! Djeca ne idu u šetnju Afrikom! U Africi je razbojnik, u Africi je zlikovac, u Africi je strašni Barmaley! On će te gristi, tući i uvrijediti! A njegove devojke treba rastrgati!
  U februaru 1945. palo je posljednje uporište Britanaca u Africi na ostrvu Madagaskar.
  Tako je sada i Britanija izgubila oslonac i tamo. U isto vrijeme, Nijemci su zauzeli i Iran i Indiju. Pokazali su svoju fenomenalnu snagu.
  U maju 1945. nacisti su izvršili desant u Britaniju. Nakon tri sedmice tvrdoglavih borbi, London je pao. Mjesec dana kasnije, Irska je zarobljena.
  Na kopnu je nastupilo privremeno zatišje, ali se na moru rat nastavio. Sjedinjene Države su ostale same protiv Trećeg Rajha, njegovih saveznika i Japana. Ali za sada je Amerika u inostranstvu i ne možete to tako lako podnijeti.
  U Trećem Rajhu je uvedena univerzalna radna obaveza, a proizvodnja aviona i brodova počela je da raste.
  Izgrađeni su i bojni brodovi i nosači aviona. I naravno, podmornički rat je bio u punom jeku. I tada nije bilo milosti ni za koga sa američkih brodova.
  U jesen, tačnije, u novembru 1945. Nemci su hrabro zauzeli Island, a zatim stvorili mostobrane u Argentini. Međutim, rat na moru je trajao dugo. Bilo je potrebno mnogo desantnih brodova da stignu do Amerike. A brodovi se ne grade tako brzo. Ali kako god bilo, Treći Rajh je jačao. Četrdeset i šesta godina protekla je u razmjeni udaraca na moru. A 1947. Nemci su već prebacili vojne operacije na Grenland i zauzeli ga. A odatle nije daleko do Kanade!
  Nacisti su planirali kolosalna osvajanja. A 1948. počela je ofanziva protiv Kanade, i od Brazila do Venecuele zajedno sa Japancima. Borbe su se odvijale veoma žestoko.
  Nemci su napredovali polako ali sigurno. Njihovi tenkovi serije E bili su napredniji od američkih i pokazali su svoju prednost na bojnom polju. Ali uzgred, Yankeesi nisu tako jednostavni, i odolijevali su vrlo tvrdoglavo. I nisu pokušavali da odustanu.
  Iako je, naravno, bilo kotlova. Amerikanci su ušli u njih. Onda su odustali. A zatvorenici su ljubili bosa, prašnjava stopala arijevskih djevojaka.
  Ubrzo su pali Kvebek i Toronto, a zatim i drugi gradovi. Od maja do decembra 1948. Nemci su zauzeli skoro celu Kanadu, kao i Venecuelu, Nikaragvu i veći deo Meksika. Ovo je izuzetno teška situacija. Početkom 1949. Nemci su Sjedinjene Države držali u čeličnoj klešta. Zatim, 11. januara, Amerikanci su prvi put u istoriji pokušali da upotrebe nuklearno oružje. I nisu baš uspjeli. Od pet bombi, četiri su poginule u avionima koje su oborili nemački avioni, a jedna, kada je eksplodirala, nije nanela ozbiljnu štetu nemačkim trupama.
  Kao odgovor, Švabe su pojačale svoje bombardovanje američkih gradova i vojnih objekata.
  Tako se bitka nastavila sa stalnim uspjehom u korist Wehrmachta. Ko je imao bolju opremu i obuku trupa. Da, i veliki broj. Borbe su bile veoma žestoke. Početkom 1949. njemačke, strane i japanske divizije okupirale su ono što je ostalo od Meksika i ušle u Sjedinjene Države sa sjevera. Amerika je potpuno stisnuta. I postalo je jasno da su stvari loše za Sjedinjene Države. A do kraja ljeta, polovina teritorije orlovskog carstva, kao i Aljaska, već je bila zarobljena.
  Nemci su zauzeli Vašington i Njujork 8. novembra 1949. godine. A 7. decembra 1949. godine, ostaci američke vojske su se predali. Tako je završio Drugi svjetski rat. Najkrvaviji od svih ratova i trajao je više od deset godina!
  Činilo se da je dugo očekivani mir stigao. Ali Hitler nije želio da prihvati činjenicu da se hegemonija mora podijeliti s Japanom. A 20. aprila 1953. Treći Rajh je napao Zemlju izlazećeg sunca. Izbio je novi rat. Za svetsku hegemoniju.
  Kvantitativna superiornost je na strani Trećeg Rajha, a i kvalitativna. Ali Japanci se bore sa velikom žestinom i masovnim herojstvom.
  Međutim, nacisti i dalje prevladavaju. Međutim, rat je trajao skoro godinu dana. SSSR ostaje neutralan. Staljin je tamo umro i vodi se ozbiljna borba za vlast.
  Japan je na kraju okupirao Wehrmacht. Nekoliko mjeseci kasnije, nacisti su zauzeli i zemlje Latinske Amerike. Oni uspostavljaju svetsku hegemoniju.
  Reforme se dešavaju u samom Trećem Rajhu. Uvedena je nova religija koja će zamijeniti kršćanstvo. U njemu nema Trojstva, samo jedan vrhovni Bog i njegov glasnik - Adolf Hitler. Jedinstvena valutna marka, jedinstveno obrazovanje. A takođe i poligamija posvećena religijom. A genetska selekcija se još uvijek aktivno odvija. Ljudska rasa se unapređuje.
  SSSR i dalje postoji u skraćenom obliku i odaje počast nacistima. Nikita Hruščov vlada tamo i pokušava da ne maltretira zver. Ipak, Hitler je već podredio sebi ceo svet. I na Rusiju gleda kao na crvenu tačku. Ali čovjek pretpostavlja, a Bog raspolaže.. Firer je 20. aprila 1957. postao žrtva pokušaja atentata baš na svoj rođendan. A sa tačno šezdeset i osam godina vladavina divljeg tiranina je prekinuta. Koji je osvojio skoro ceo svet, a 22. juna ponovo hteo da napadne SSSR.
  Ali, kao što vidimo kod njega, nije išlo...
  Hitlera je naslijedio Šelenberg. Herman Gering je umro od zloupotrebe droga i proždrljivosti. Himler je pao u nemilost, a Hitler je prestao da mu veruje, a onda ga je uklonio. Šelenberg je naslijedio Himmlera i dobio mjesto nasljednika. Osim toga, Hitler je imao djecu dobijenu umjetnom oplodnjom. Ali najstariji od njih još nije imao četrnaest godina.
  Dakle, potomci Firera nisu imali vremena da naslijede. Hitler je tako postao car, ali bez dinastije. Šelenberg se nije usudio da ubije Firerovu decu, već ih je uklonio s vlasti. I sam je postao Firer i diktator.
  Borba za vlast trajala je nekoliko godina.
  I 1. maja 1961. nacistička Njemačka je ipak napala SSSR. Bilo je pokušaja da se postigne: jedna planeta - jedno carstvo!
  A Šelenbergove trupe su i dalje mogle da zauzmu Moskvu. Sovjetska vojska je bila previše inferiorna u količini i kvalitetu vojne opreme. Zauzimanje velikih gradova SSSR-a oteglo se šest mjeseci zbog velikih udaljenosti. A onda je partizanski rat trajao još deset godina.
  Međutim, stvari su se ubrzo smirile. Šelenberg je vodio relativno liberalnu politiku i 1981. svi Rusi su dobili državljanstvo Trećeg Rajha. Liberalizacija je postepeno napredovala. Šelenberg je ubrzo umro. I izbila je ozbiljna borba za vlast. Tada je, kao kompromis, monarhija obnovljena i direktni potomak Kajzera, Fridrik IV, stupio je na tron. 2001. godine održan je referendum na kojem su svi stanovnici planete Zemlje dobili državljanstvo i formalno jednaka prava. A 2017. godine ukinuta su posljednja ograničenja za Jevreje i Rome.
  Era nacionalsocijalizma je došla do kraja. Međutim, čovječanstvo je u jednom carstvu, federalnom i monarhijskom. Istražuje svemir.
  U njemu su svi formalno jednaki, a postoje i Senat i Bundestag, gdje poslanike bira cjelokupno stanovništvo Trećeg Rajha. A iznad njih je Kajzer, car cele planete Zemlje.
  Život, generalno, nije loš u materijalnom smislu. Stroga disciplina, razvoj nauke i tehnologije uz odličnu nemačku organizaciju dali su rezultate. Poljoprivreda je odlična, gladi nema, a hrane ima u izobilju čak iu siromašnim krajevima Afrike. Svi imaju posao, svi primaju platu i penzije. Obrazovanje i medicina su besplatni. Isto tako, besplatne jaslice i vrtići. Hrana košta peni, a cijene svih proizvoda su zamrznute dugi niz godina. Svuda, čak i u Africi, postoje putevi, skoro svako ima ili zaseban stan ili kuću. Svim mladencima se odmah daju najmanje tri sobe u stanu sa svim sadržajima. Možete uzeti auto ili bilo šta na kredit. Mnogi čak imaju i lične helikoptere.
  Internet je aktivan, svi imaju televizore i kompjutere, radni dan je samo četiri sata. Sve sportske sekcije su besplatne, a pohađanje istih plaćate.
  Daju znatan dodatak za svako dijete. Komunalne usluge i javni prijevoz su besplatni. Sve je postalo tako uredno i njegovano. Ulice su čiste, pojavilo se mnogo robota i automatike. Uzorni poredak. Cigarete su zabranjene, iako se alkohol i dalje prodaje, a pivo raznih vrsta je gotovo besplatno. Djeca u javnom ugostiteljstvu se također besplatno hrane.
  Mnogo besplatnih atrakcija i kompjuterskih soba.
  Ljudska naselja već postoje na Mjesecu, Marsu, Veneri, Merkuru i Jupiterovim mjesecima.
  Ljudi se spremaju za skok do zvijezda. Mnogo toga je već izmišljeno.
  Ukratko, sve je ispalo prilično dobro. I nije bilo potrebe da se toliko zamarate.
  KADA BI ZJUGANOV POKAZAO VIŠE HRABROSTI I PREDUZNOSTI
  U maju 1999. Zjuganov je odlučio da ne odobri Stepašinovu kandidaturu, već da ide na prijevremene izbore za Dumu. Komunisti i njihovi saveznici doneli su konsolidovanu odluku da glasaju protiv Stepašina. Štaviše, bili su uvrijeđeni i lišeni svojih pozicija u vladi. Takva odluka bi bila najizglednija u istoriji da Zjuganov nije bio trojanski konj u komunističkom taboru, koji je potkopavao i kompromitovao levičarske ideje.
  Prijevremeni parlamentarni izbori obećali su mnoge koristi za komuniste, između ostalog i zbog manjeg broja konkurenata i imidža mučenika.
  I to je pokazalo da se komunisti uopšte ne drže svojih fotelja, već su principijelniji.
  Drugi put Jeljcin je ponovo doveo Stepašina, a zatim treći put uzeo Aksenjenka. Duma opet nije odobrila, te je uzeta i raspuštena. Novi izbori zakazani su za septembar.
  Tvrdoglavost parlamenta donekle je promenila tok istorije. Bombardovanje Jugoslavije trajalo je duže - jer se Milošević nadao pomoći Rusije. A raspuštanje parlamenta dalo je šansu opoziciji da pobijedi.
  Komunisti su uspjeli ponovo staviti na glasanje Jeljcinov opoziv.
  I opet je bilo malo, ovaj put samo dva glasa. Poslanici su bili zabrinuti zbog blizine parlamentarnih izbora i opasnosti da na njima ne prođu.
  Duma je raspuštena, a Jeljcin je dekretom imenovao malo poznatog Aksenjenka za premijera.
  Generalno, Zjuganovljeve nade da će izbori biti održani bile su opravdane. Bolesni i oslabljen predsjednik nije se protivio ustavu. I nije rizikovao da prekorači svoja ovlaštenja s rejtingom od dva posto. Primakov je, videći da njegova koalicija nije stigla da se formira i registruje, stupio u savez sa komunistima. Na izbore su izašli Yabloko i Liberalno demokratska partija. Blok Jedinstvo nije imao vremena da se formira, a NDR je oslabio.
  Tu je i invazija militanata u Dagestan, te neodlučnost snaga sigurnosti tokom izbora.
  Komunisti su zajedno sa Primakovim i Lužkovim ostvarili kolosalnu pobedu. Dobili su više od pedeset i pet posto glasova. Drugi je bio blok Jabloko, koji je također dobro pokazao rast od petnaest posto. Neočekivano, LDPR se dobro pokazao, prikupivši više od dvanaest posto. NDR nije prešao barijeru od pet posto - potpuni poraz! Žirinovski je postao jedini prokremljovski lider u Dumi. Istina, konkurencija je bila slaba. Prema novom zakonu, stranke se moraju ponovo registrovati najkasnije godinu dana prije izbora, a mnoge nisu imale vremena.
  Parlamentom je ponovo dominirala lijeva opozicija, i Yabloko sa jednomandatnim mandatima i LDPR u manjini.
  I naravno došlo je do sukoba... Nakon izbora predsjednika Državne dume, izglasano je nepovjerenje vladi. I opet se pričalo o opozivu. Ovaj put dvije trećine, bilo bi lako prikupiti!
  Jeljcin je, nakon oklevanja, odlučio da vrati premijera Primakova i prvog potpredsednika vlade Masljukova u stolicu.
  Lijeva koalicija je pristala na to, ali su predsjednikova ovlaštenja privremeno smanjena. A do novih izbora nema skoro ništa. Nakon pregovora unutar koalicije, odlučeno je da se Primakov predloži za predsjednika. Lužkov je postao premijer. I Zjuganov je dobio mjesto šefa zakonodavne vlasti! To jest, Super Skipper! Što se tiče novog, trebalo je čak i usvojiti amandmane na ustav.
  Militanti su protjerani iz Dagestana. Ali nisu otišli u Čečeniju. Tamo je izbio građanski rat. Rusija je podržala Mashadova i Kadirova, protiv Basajeva i Radueva.
  Primakov je uspio pobijediti na ruskim predsjedničkim izborima u prvom krugu. Vlada je, međutim, dobila dodatna ovlaštenja. Kao i zakonodavna vlast pod komunističkom kontrolom.
  U Rusiji je nastavljen ekonomski rast, porasle su cijene nafte i plina, a industrija je oživjela.
  Amerikanci su se, općenito kao i u stvarnosti, nakon terorističkog napada 11. septembra umiješali u Afganistan i zaglibili u Iraku. Primakov je lako izabran za drugi mandat. Ali 2008. godine izgubio je mjesto od vrlo uspješnog premijera Jurija Lužkova.
  Novi predsjednik je nastavio dosadašnju politiku savezništva sa komunistima. Zjuganov je postao premijer.
  Neko vrijeme vanjska politika se odnosila na partnerstvo sa Zapadom i prijateljstvo sa Kinom. Janukovičev režim je ojačao u Ukrajini. Tako je Lužkov, za razliku od Putina, vodio više proukrajinsku politiku i cijenio uniju slovenskih država. Ukrajina je čak postala dio Evro-azijske unije 2016. Lužkov je služio dva mandata i dao ostavku. Zjuganov je konačno postao predsednik, takođe je prilično lako pobedio na izborima. Žirinovski je učestvovao sedmi put, sve od 1991. godine, i ponovo izgubio.
  U jesen 2015. Rusija se uključila u rat u Siriji i tamo bombardovala. Tramp je došao na vlast u Sjedinjenim Državama. Zjuganov je, uprkos formalnom komunizmu, nastavio svoj prethodni kurs ekonomije. Rusija je, uprkos formalnoj dominaciji Komunističke partije Ruske Federacije, ostala tržišna, demokratska i umjereno autoritarna zemlja.
  Partnerstvo sa Zapadom i umjerena konkurencija. Postoji savez sa Ukrajinom i Belorusijom, i Kazahstanom, ali takođe ne previše blizak. Zjuganov je 2020. izabran za drugi mandat. Općenito, malo snižavanje rezultata na rubu drugog kruga. A u Ukrajini, nakon što je Janukovič otišao, neočekivano je pobijedio nesistematični Zelenski. Nazarbajev je takođe otišao.
  Zjuganov je rekao da neće mijenjati ustav i da će otići nakon drugog mandata.
  Tako je lider Komunističke partije Ruske Federacije ipak uspio da vlada Rusijom, pokazujući malo više hrabrosti. I ispostavilo se da je svijet sigurniji i mirniji nego u stvarnosti.
  Ko je Putin? Kako se odvijala njegova karijera? Nakon što je Primakov postao premijer, Putin je smijenjen kao previše blizak Jeljcinu. Optužujući, posebno, da je FSB zeznuo invaziju militanata u Dagestan. Putin se neko vrijeme bavio politikom. Neuspješno se kandidovao za Državnu dumu. Zatim je postao gradonačelnik Sankt Peterburga.
  Ali onda je napustio politiku i zaposlio se u službi obezbeđenja jedne privatne kompanije. Tako da ga se malo ko više sjeća.
  Žirinovski je 2020. godine po osmi put izašao na predsjedničke izbore i opet izgubio skromnim rezultatom. Ali on još uvijek ima frakciju u Državnoj Dumi. Čak mu je i Zjuganov dodijelio čin general-majora nakon izbora 2020. godine. Donald Trump je neočekivano izgubio izbore od mladog demokratskog rivala. Merkel je ranije dala ostavku. A Lukašenkovo zdravlje se naglo pogoršalo.
  2021. godine ruski kosmonauti su konačno odletjeli na Mjesec. I tamo su postavili crvenu zastavu! Zjuganov je najavio Afonina za svog zvaničnog naslednika. Pa, generalno, život se opet okrenuo u krug.
  Kao što vidimo, kolaps Rusije se nije dogodio ni bez Putina. I svjetlo se nije upalilo.
  
  
  
  
  
  
  DA JE MENŠIKOV UBIO NIKOLIJA
  . U kojem je carska Rusija pobijedila u Krimskom ratu. Menšikov je poginuo od zalutalog metka, a na njegovo mjesto je došao sposobniji komandant. Odnosno, desila se nesreća i promenila tok istorije.
  Suprotno od onog s Makarovim. Francuzi i Britanci su poraženi po komadu. A Rusija je, nakon što je zarobila ogroman broj zarobljenika i trofeja, ponovo zauzela Krim.
  Turska je poražena u Zakavkazju. Dala je Rusiji Kars, Erzurum i skoro celu Jermeniju. Ruske trupe su okupirale Rumuniju. Međutim, nije bilo potrebe za nastavkom ofanzive. Sultan je tražio mir. U isto vrijeme Austrija je okupirala Bosnu i Hercegovinu.
  Turci su pristali da daju autonomiju Srbiji, Bugarska, Crna Gora, a Rumunija je postala ruski vazal. Istovremeno, Rusija je preuzela i Jermeniju: Kars, Erzerum, Tanrog, proširujući svoje posjede na jugu.
  U Francuskoj su izbili nemiri i počeo je građanski rat, a ona više nije mogla slati trupe. Britanija je takođe izašla iz sukoba. Sardinsko kraljevstvo je također oslabilo. Austrija je ojačala. Austrijanci su ubrzo osvojili Kraljevinu Sardiniju, učvršćujući svoju dominaciju nad Italijom.
  Ubrzo je Šamil uhvaćen, čime je okončan rat na Kavkazu. Rusija je sklopila profitabilan mir sa Kinom, oduzevši još više teritorija nego u stvarnoj istoriji, pa je autoritet ruskog oružja bio veći.
  Nikola Prvi nije podržao sjever u ratu protiv juga. Naprotiv, odlučio je da zajedno sa Britanijom pomogne južnjacima kako bi ojačali svoje pozicije na Aljasci.
  Rusija je počela graditi gradove i tvrđave na američkoj teritoriji. Bilo je čak i željezničkih projekata do Čukotke. Car Nikola je mnogo toga ocrtao. Ruske trupe su osvojile Centralnu Aziju. Ovaj monarh je umro 1867. Ostavljajući Rusiju moćnom i prosperitetnom. Njegov sin Aleksandar nije ukinuo kmetstvo, već je nastavio da se kreće na jug. Konkretno, vodio je pobjednički rat sa Turskom i pripojio Konstantinopolj Rusiji. Zatim Mesopotamija.
  Opet rat sa Britanijom i poraz Britanaca u Aziji. Aleksandar Drugi je vladao malo duže, bez značajnijih reformi, osim pravosuđa, i donekle poboljšanja sistema upravljanja.
  Ukidanje kmetstva nikada nije uslijedilo. Ali Rusija je anektirala Iran. Car je umro tačno dvadeset godina nakon Nikole Prvog 1887. Aleksandar Treći vladao je samo kratko, do 1894. godine, ali je uspeo da praktično celu Indiju pripoji Rusiji. I Nikola II je nastavio svoj pokret u Indokinu, i u samu Kinu.
  Bio je rat sa Japanom. Sveukupno pobjednički. I potpuno osvajanje Kine i Indokine. I prodor sve do Australije. Ali u Evropi se pokazalo da je situacija nešto drugačija.
  Austrijsko carstvo anektira jug Francuske. A onda je porazila Prusku, zauzevši južnu Njemačku. Austrija je postala svjetski hegemon. Francuska je bila jako oslabljena građanskim ratom. Pruska se nije mogla ujediniti. Austrijanci su na kraju zauzeli i zauzeli cijelu Prusku, kao i dijelove istočne Francuske. Formirano je veliko carstvo koje se proširilo u Afriku. Ubrzo su Austrijanci osvojili i Belgiju, Holandiju i mnogo zemlje u Africi. Zatim je došlo do rata između Austrije i Rusije protiv Britanije. Završilo se podjelom Afrike između Austrijanaca i Rusa.
  Car Franz je zaista postao najveći monarh, nadmašivši Napoleona Bonapartu osvojivši gotovo polovicu Afrike i veći dio Evrope. I Francuska je ubrzo potpuno zarobljena, zajedno sa Španijom i Portugalom. Da, sve je prošlo kako treba, ali...
  Naslednik cara Franca hteo je sebi da pripoji Srbiju! A 1920. godine počeo je veliki rat između Rusije Nikolaja II i Velikog austrijskog carstva.
  Cijela Evropa je na strani Austrije. Osim Britanije, koja nije jaka kao u stvarnoj istoriji, i skoro pola Afrike. Osim toga, Švedska se protivila Rusiji. A Norveška i Danska su zarobljene pod carem Francom.
  To je bilo pola nevolje. SAD su ostale podijeljene i mala sila. Ali Britanija je i dalje kontrolirala Kanadu i Austriju. I nakon prva dva mjeseca oklevanja, ušla je i u bitku na strani Austrije.
  Tako je izbio veliki rat. Austrija i Engleska protiv Rusije.
  Naravno, Oleg Rybačenko je tu. I bori se kao pravi i nepopustljivi heroj.
  Dječak puca na stranu vojsku iz mitraljeza i pjeva:
  - Himna domovine peva u našim srcima,
  Ne postoji lepša od nje u celom univerzumu...
  Stisnite jače viteški bacač grede -
  Umri za Bogom danu Rusiju!
  I tuče sebe, uništava mitraljezom vojsku iz cijele Evrope i dijelom iz Afrike.
  I dječak se ne predaje sebi. Ovdje baca bombu golim prstima i škripi:
  - Nećemo popustiti i nećemo odustati!
  I opet dječak ispaljuje smrtonosni i razorni rafal. On ne želi da popusti svom protivniku.
  I peva u sebi:
  - Niko nas neće zaustaviti! Čak ni lav ne može da pobedi!
  Dječak je pravi heroj. Nesavitljiv i nepobediv. Vitez vere! Čak i ako ne hrišćanin!
  I tako je austrijski napad odbijen.
  Austrijanci i Britanci imaju tenkove, ali i Rusija ima mastodonte.
  Nikola II i dalje ima mnogo veći broj stanovnika, uzimajući u obzir kolonije. Uzmite u obzir cijelu Aziju, istočnu Evropu, dio Balkana, više od polovine Afrike.
  Dakle, Rusija je superiornija u broju pešadije. I vojnici se bore veoma hrabro...
  A Austrijanci nisu mogli odoljeti i otjerani su iz Varšave. Tada su ruske trupe napredovale do Odre i zauzele istočnu Prusku. Pala je i Galicija, zajedno sa Lavovom. Pšemisl je bio opkoljen. Krakov je oslobođen.
  Tada se pokazalo da Sloveni ne žele da se bore sa Rusima i da su se masovno predavali.
  Borbe su takođe pokazale da su lakši, okretni ruski tenkovi efikasniji od težih, nespretnijih nemačkih tenkova. A u avijaciji je carska Rusija generalno za red veličine jača od kvaliteta Britanaca i Austrijanaca.
  Ruske trupe su nastavile ofanzivu nakon pauze. Uzeli su i broj i vještinu.
  Budimpešta je opkoljena i zauzeta. Na moru je admiral Kolčak porazio Britance i zauzeo Australiju. Na kopnu su ruske trupe opkolile i zauzele Berlin. A onda Beč.
  Austrijsko carstvo je takođe gubilo bitku u Africi. Poražen je i engleski korpus. Da, stvari su bile neprijatne za cara Adolfa.
  Zabio je glavu na pogrešno mjesto i počeo potpuno gubiti. Kako može da se odupre takvoj moći?
  Nakon pada Beča, otpor Austrijanaca je postao žarište. I ubrzo su Rusi okupirali cijelu Evropu i Afriku. Istovremeno je počeo napad na Kanadu sa Aljaske. Britanci su takođe izgubili.
  Britanija se našla u izolaciji i pokušala je sjediti na ostrvu.
  Ali jasno je da će Rusija prevladati pokretanjem vazdušne ofanzive.
  I bombardovala je skoro sve što je bilo na površini. A onda su desantne snage iskrcane na kopno, što je dovelo Britaniju do pokornosti.
  Tako je cijela istočna hemisfera, kao i Aljaska i Kanada, postala ruska.
  Sve u svemu, ovo je odlično! Nikolaj drugi je napravio privremenu pauzu, probavljajući imovinu. Sjedinjene Države su još uvijek podijeljene i ne baš jake, kao i druge države koje zavise od Rusije.
  1937. godine, car Nikolaj II se srušio u avionu. Presto je nasledio Aleksej II. Za razliku od prave priče, naslednik je bio prilično zdrav i veseo. A 1941. odlučio je da osvoji sve što njegovi preci nisu uspjeli zarobiti.
  Ako pustimo planetu, Zemlja će već biti jedno carstvo. I ruska vojska je krenula prvo u sjeverne američke države, a zatim u južne. Sjedinjene Države nisu bile jake i brzo su zarobljene. Ali pokazalo se da je Meksiko lakše osvojiti. Onda kreni gore. Jedan po jedan, hvatajući jednu zemlju za drugom. Najveći i najjači Brazil. Ali izdržala je manje od mjesec dana.
  I tako su osvojili Latinsku Ameriku i Novi Zeland. Alesej Drugi je ušao u istoriju kao konzumator svih ruskih osvajanja. A već 1947. godine ruski kosmonauti su kročili na Mjesec. I 1958. na Mars! 1961. na Veneru. 1972. na Merkur, a 1973. na mjesece Jupitera. 1975. godine, u 71. godini života, Aleksije II je umro. Nadimak Finisher. A njegov sin Nikola III postao je kralj. Godine 1980. čovjek je ušao na posljednju, najudaljeniju planetu Sunčevog sistema - Pluton. Nikola III nije dugo vladao. Umro 1985. A na tron je stupio njegov sin Aleksandar Četvrti. Mladi kralj star oko dvadeset sedam godina. I kralj je naredio da se pripreme za skok izvan Sunčevog sistema. I počeli su da grade zvjezdane brodove i fotonske rakete. I konačno, 2017. godine pokrenuta je prva međuzvjezdana ekspedicija.
  
  CAR NIKOLAJ II IMA SREĆU PREDSEDNIKA PUTINA
  Čuveni pisac i pjesnik Oleg Rybačenko osjećao je da u svijetu nešto nije u redu. Čovječanstvo ostaje fragmentirano kakvo je bilo. Broj zemalja na planeti Zemlji se samo povećava. A ako iko dobije uticaj, onda je to samo totalitarna, diktatorska Kina. A Rusija je, nakon završetka vladavine Vladimira Putina, upala u duboku krizu. Rat na Kavkazu ponovo bjesni, ljevičari i nacionalisti se bune. Ekonomija je ponovo u padu, a kriminal je u porastu. I Rusija počinje da se raspada.
  Uprkos svojoj fenomenalnoj sreći, Vladimir Putin nikada nije uspeo da stvori jak, stabilan politički sistem, ili stabilnu i brzo rastuću ekonomiju. Mnogi društveni i međunacionalni problemi nisu riješeni. Retka sreća omogućila je Putinu da zadrži izgled blagostanja. Ali čim je otišao, odjednom su se otvorili svi nezacijeljeni apscesi.
  Štaviše, prijeti opasnost od nuklearnog rata! Svijet je u haosu, Rusija ide u građanski rat velikih razmjera! Ovo treba hitno popraviti.
  Dječak je pročitao u knjizi da možete promijeniti sudbine ljudi, i promijeniti njihova mjesta! I postoji jedan moćni Ciganin koji to može učiniti bilo kojoj osobi.
  Zašto onda ne preokrenuti sreću i sreću Putina i Nikole II?
  Štaviše, ako Nikolaj II bude fenomenalno uspešan kao Putin, onda će se tok istorije promeniti. A u dvadeset prvom veku će Romanovi vladati Rusijom. To znači da Putinu neće trebati sreća. Ili barem Rusija ima Putinovu sreću.
  A u dvadesetom veku, sreća carske Rusije je veoma potrebna.
  Poznati pisac odlučio je da ode kod Ciganke. Srećom, na internetu je bila njena adresa, a razvijena intuicija je piscu i pjesniku govorila da ona uopće nije šarlatan.
  Zaista, Ciganin nije jednostavan. Živi u vili u Moskvi, i izgleda kao da ima dvadesetak godina, iako gata još od sovjetskih vremena. Odmah se vidi večita devojka sa crnom kovrdžavom kosom - ona je izvanredna!
  Oleg Rybachenko ju je upitao:
  - Uradi dobro delo! Promijenite sreću Vladimiru Putinu i Nikoli II!
  Zauvijek mlada ciganka pogledala je Olega Rybačenka i odgovorila:
  - Dobro je da niste egoista i da ćete odustati ne za sebe, već za zemlju Rusiju! A još je bolje da imate bogatu energiju i neviđenu, nevjerovatnu, nadljudsku maštu!
  Ciganin je namignuo i nastavio:
  - Toliko mijenjati istoriju čak ni meni nije lako! Ali ti, vlasnik najjače i najbogatije fantazije na svijetu, možeš mi pomoći!
  Oleg Rybačenko je klimnuo u znak slaganja:
  - Spreman sam na sve! I ispuniću svaki zahtev!
  Mladi Ciganin klimnu glavom i reče:
  -Pretvoriću te u dječaka od oko dvanaest godina, a ti ćeš rasti izuzetno sporo i nikada nećeš postati stariji od četrnaest godina. Poslaću te u paralelni svet, gde ćeš prvo postati rob!
  Oleg Rybachenko je složio:
  - Spreman sam!
  Ciganin je klimnuo glavom i nastavio:
  - Moraćete da mi nabavite devet artefakt kamenja: crno, belo, crveno, narandžasto, žuto, zeleno, plavo, indigo, ljubičasto. I pored ovoga, deseti artefakt je Koščejeva kruna!
  Teško je, ali imat ćete vječno mlado, brzo, snažno, otporno tijelo dječaka ratnika. I plus izvanredan intelekt i fenomenalan dar mašte. Prije ili kasnije, skupit ćete artefakte i vratiti se u svoj svijet. I zauvijek ćeš biti u tijelu fenomenalno snažnog i brzog dječaka od oko četrnaest godina i biće te nemoguće ubiti. Odnosno, dobićete i besmrtnost kao nagradu!
  Oleg Rybačenko je klimnuo u znak slaganja:
  - O ovome se može samo sanjati!
  Zauvijek mlada vještica je primijetila:
  - Ali deset artefakata su moji, i samo moji! Oni će mi dati takvu snagu da ćeš više nego zaslužiti besmrtnost! U međuvremenu ću te uspavati, a ti ćeš se probuditi kao rob u kamenolomima. A onda će vam vaša domišljatost reći kako da se izvučete iz ovoga!
  Kada se pomerite, moći ću da promenim sudbinu, sreću i sreću predsednika Putina i cara Nikolaja II. Vi ćete za mene skupljati artefakte iz različitih svetova, a u međuvremenu, od početka dvadesetog veka, istorija Rusije će ići drugačije. Odnosno, čak i ako ne sakupite artefakte - devet kamenova i Koščejevu krunu, ruski car Nikolaj II i dalje će dobiti sreću, sudbinu i sreću ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina!
  Oleg Rybačenko se široko nasmešio i odgovorio:
  -Ovo je dobro! U novom svijetu biću miran da se tok istorije konačno promijenio na bolje! I da će Rusija moći uspostaviti red u cijelom svijetu i postati hegemonistička zemlja! I apsolutni hegemon!
  Zauvijek mladi Ciganin je naredio:
  - Lezi na sofu!
  Oleg Rybačenko je legao.
  Čarobnica je prednjala:
  - Sad spavaj! Probudićeš se u drugom svetu.
  Olega Rybačenka su se zatvorile i on je skoro istog trenutka zaspao.
  Ciganin je izvadio iz posuda unapred pohranjene sastojke i počeo pripremati napitak. Upalila je gas ispod unapred pripremljenog kazana za magiju. I počela je tamo bacati razne stvari, bacajući čini. U isto vrijeme, vječita djevojka je iz džepa izvukla špil karata i zapjevala:
  - O, sudbine, sudbine, pomozi Nikolaju! Srećno od Putina, dođi caru Romanovu!
  Neka Romanov pobedi
  Pravila kao Džingis Kan...
  Neka ti donese sreću,
  Putin krađom poklona!
  
  Bolje je za Rusiju
  Nikola Veliki car...
  Džingis Kan će postati hladniji
  Budite kao Vladimir Putin!
  Kotao je počeo da ključa, a napitak je počeo da mjehuri u njemu. Ciganin je razložio karte, bacio čini i bacio špil u uzavrelu izmaglicu... Blisnuo je super-jaki blic, kao od hiljadu foto-blittova. Usnuli Oleg Rybačenko je nestao... A onda, nakon što je upalio, nestao je i kotao.
  Prostrana dvorana u kojoj je velika čarobnica bacila čaroliju postala je prazna i tiha!
  Zauvijek mlada vještica je rekla:
  - Pa! Promenio sam tok istorije i super je! A ako ovaj idealista bude imao sreće i skuplja artefakte, onda ću postati toliko moćan da će mi sam Sotona zavidjeti!
  A ciganska čarobnica blistala je smaragdnim očima!
  I dogodilo se čudo!
  Šta je zaista čekalo Nikolu II... Zaista, mnogo toga se promenilo. Tokom krunisanja nije bilo krvave tuče. I ekspanzija u Kinu je bila uspješna. Rat sa Japanom se, naravno, desio. Ovo je generalno istorijski bilo neizbežno. Jasno je da je čudovište u licu samuraja trebalo biti razoružano i uništeno. I od ovoga nema spasa. Ne možete ostaviti opasnost na svojim granicama.
  Japan je prvi započeo rat, ali je njegov pokušaj da napadne ruske brodove bio neuspješan. Rusi nisu zadobili značajnu štetu, a potopljeno je desetak razarača Zemlje izlazećeg sunca.
  "Varjag" je takođe uspeo da pobegne iz okruženja. Što se pokazalo kao veliki uspjeh. I admiral Makarov je brzo stigao na more i hajde da uništimo Japance. A general Kuropatkin je porazio samuraje na kopnu i potpuno okupirao cijelo Korejsko poluostrvo.
  Čak je i car Nikolaj II doneo odluku: morao je da ostane siguran od Japana zauvek! Ali kao? Da, iskrcati trupe i pripojiti ih u potpunosti Rusiji kao provinciji.
  A onda se dogodila odlučujuća bitka na moru, gdje je japansku flotu konačno dokrajčio admiral Makarov.
  U bitci su učestvovale i četiri devojke! Golih nogu i u bikiniju!
  Nataša, Zoja, Aurora, Svetlana. Četiri ljepotice koje se mašući sabljama ukrcavaju na najveći samurajski brod.
  Natasha seče Japanca i viče:
  - Bićeš umazan, suskooki!
  Zoja je posekla još jednog samuraja i primetila:
  - I tvoje oči su safirne!
  Nataša, koja je vodila mlin, potvrdila je:
  - Naravno da! Naravno da!
  A onda ga je Aurora ponovo uzela i golom petom udarila Japanca u bradu. Slomila mu je vilicu i zaurlala:
  - Ura za domovinu!
  Svetlana ga je uzela, odsekla samuraju glavu i rekla:
  - Za cara Nikolu II!
  Da, naravno, mnogo zavisi od sreće. Konkretno, admiral Makarov je ostao živ. I ispostavilo se da je on drugi Ushakov. Kako spretno komanduje. I sam je na mobilnom kruzeru, sve može pratiti. A Japanci, koji, inače, nisu imali veliku prednost u puškama, potučeni su po dijelovima i taktički.
  Vještina generala ili mornaričkog zapovjednika prevladava nad malom brojčanom prednošću.
  Štaviše, u to vrijeme Japanci su bili slabiji po broju. Dakle, Makarov ih razbija. Forsira blisku borbu, gdje su ruski brodovi s oklopnim granatama mnogo jači.
  I Japanci su poraženi. A djevojke zarobe još jedan samurajski brod. A na njemu se vijori zastava carskog carstva!
  Šta su Japanci? Zar nemaš baš sreće? Nikolaj II je dobio sreću Vladimira Putina i sve mu je išlo tako dobro!
  Šta je sa devojkama? Četiri ljepotice u bikiniju su vještice Rodnover koje su odlučile da se bore za kralja, iako obično nemaju nikakve veze s ovim svijetom.
  Ali u ovom slučaju potrebno je pomoći ruskom narodu. I to zbog Putinove sreće. Nikada ne bi zauzeo Krim a da nije ispalio metak, da nije bilo iste četiri veštice. Oni su pomogli da se dogodi čudo. Ali da li je Rusiji bilo potrebno da oduzme Krim bratskom narodu, i dalje je pitanje. Ali pripajanje Kine Ruskom carstvu je odlična ideja! Zamislite koliko će podanika imati ruski car - mogao bi da smrvi ceo svet!
  Ukratko, djevojke ovdje ne gube vrijeme. A novi bojni brod se već juriša.
  I opet je zarobljen. A sablje u rukama ljepotica samo bljeskaju, i tako su oštre. I toliko Japanaca je bilo pomiješano.
  Bitka na moru završila se konačnim potapanjem japanske eskadrile i zarobljavanjem Admirala Togoa.
  I sletanje je počelo. Nije bilo dovoljno parobroda i transporta. I koristili su duge čamce, prevozili ih na krstaricama i bojnim brodovima i radili mnogo drugih stvari. Car je naredio korištenje trgovačke flote prilikom iskrcavanja.
  Ruske trupe su odbile navalu samuraja koji su pokušali da ih zbace sa mostobrana. Ali carska vojska je hrabro izdržala. A masovni napad je odbijen uz velike gubitke.
  Tokom napada, veštice su sekle sabljama i bosim nogama bacale granate na neprijatelja.
  Oni su naravno na najopasnijim mjestima. I kako su počeli pucati iz mitraljeza. Svaki metak je na meti.
  Nataša je pucala, golim prstima bacila granatu i cvrkutala:
  - Niko nije kul od mene!
  Zoja je, pucajući iz mitraljeza, golim prstima bacila dar smrti i zacvilila:
  - Za cara Nikolu II!
  Aurora, nastavljajući da puca iz mitraljeza i skačući, pukne i reče:
  - Za Veliku Rusiju!
  Svetlana, nastavljajući da tuče neprijatelja, rekla je agresivno, pokazujući zube, bacajući bombu golom petom:
  - Za kraljevsko carstvo!
  Ratnici su nastavili da tuku i mlaću. Imaju takav nalet energije. Ubijaju se i uništavaju samuraje koji su napredovali.
  Već postoje hiljade, desetine hiljada Japanaca koje je on ubio.
  I poraženi samuraji bježe... Djevojke su vrlo smrtonosne protiv njih.
  A Rusi seku samuraje bajonetima...
  Napad je odbijen. I nove ruske trupe iskrcavaju se na obalu. Mostobran se širi. Nije loše, naravno, za carsko carstvo. Jedna pobeda za drugom. Admiral Makarov će također pomoći sa svojim oružjem. Pomete Japance.
  A sada se ruske trupe već kreću preko Japana. A njihova lavina se ne može zaustaviti. Seku neprijatelja na komade i bodu bajonetima.
  Nataša, napadajući samuraje i sekući ih sabljama, pjeva:
  - Bijeli vukovi hrle! Samo tada će trka opstati!
  I kako baca granatu golim prstima!
  Zoya pjeva uz žestoku agresiju. I takođe bacanje bosih nogu, nešto jedinstveno, smrtonosno:
  -Slabiji umiru, oni su ubijeni! Štiti sveto meso!
  Avgustina, pucajući na neprijatelja i sečeći sabljama, i bacajući bombe golim prstima, cvili:
  - U bujnoj šumi se vodi rat, pretnje stižu odasvud!
  Svetlana, pucajući i bosim nogama bacajući darove smrti, uzela je i zacvilila:
  - Ali mi uvek pobedimo neprijatelja! Bijeli vukovi pozdravljaju heroje!
  A djevojke u horu, uništavajući neprijatelja, pjevaju, bacajući smrtonosno oružje bosim nogama:
  - U svetom ratu! Biće to naša pobeda! Carska zastava napred! Slava palom heroju!
  I opet devojke pucaju i pevaju uz zaglušujući urlik:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti! Bijeli vukovi razbijaju neprijatelja! Bijeli vukovi - pozdrav herojima!
  Devojke hodaju i trče... A ruska vojska se kreće prema Tokiju. A Japanci se ubijaju, i koše ih. Ruska vojska se kreće. I jedna pobeda za drugom.
  Car Nikola je zaista izvukao sretnu kartu. Ruske trupe već počinju da jurišaju na japansku prestonicu. I sve je super.
  Devojke su ovde, naravno, ispred svih i njihov pritisak i podvizi su na velikoj visini.
  Pogotovo kada bacaju granate bosim nogama. To općenito izaziva šok i strahopoštovanje među samurajima.
  Ali evo ih penju na zid japanske prijestolnice. I seku ljude i konje u kupus. Razbili su svoje protivnike na komade. Djevojke dolaze, vrište i smiju se! I golim petama te udaraju u brade. Japanci lete naopačke. I padaju na svoje uloge.
  A ratnici mašu sabljama još snažnije.
  I samuraji trpe poraz za porazom. Tako su ruske trupe zauzele Tokio.
  Mikado bježi u strahu, ali ne može se nigdje sakriti. I tako ga djevojke zarobe i vežu!
  Velika pobeda! Japanski car potpisuje abdikaciju u korist Nikole II. Titula ruskog cara je značajno produžena. Koreja, Mongolija, Mandžurija, Kurilska ostrva, Tajvan i sam Japan postaju ruske provincije. Iako Japan ima malu, ograničenu autonomiju. Ali njen car je ruski, autokratski car!
  Nikolaj II ostaje apsolutni monarh, ničim neograničen. On je autokratski car!
  A sada i car Japana, Žuta Rusija, Bogdykhan, Khan, Kagan, i tako dalje, tako dalje, tako dalje...
  Da, više sreće. Zapazite da je sreća dozvolila Putinu da osvoji toliko toga! Dvadeset prvi vek, nažalost, nije baš pogodan za hvatanje!
  Kakvu korist Rusija ima od činjenice da je Putinov neprijatelj Mekejn umro od raka mozga? Sreća je, naravno, kolosalna, ne možete je ni zamisliti namjerno - da vaš neprijatelj umre tako lošom i neugodnom smrću!
  Ali specifičan povrat za Rusiju je nula.
  Ali za Nikolu II takva sreća i sreća Putina pretvorili su se u velike teritorijalne dobitke. Ali zaista, zašto bi sreća davala poklone Putinu? Pa, iz činjenice da je Sobčak umro u takvom trenutku i da mu nije bilo potrebno dati mjesto šefa ustavnog suda, kako je to dobro za Rusiju?
  A car cele Rusije Nikolaj II je izuzetna ličnost. Naravno, nakon tako velike pobjede njegova moć i autoritet su ojačali. To znači da se neke reforme mogu provesti. Posebno u pravoslavlju! Dozvolite plemićima da imaju četiri žene, kao u islamu. I takođe dati pravo na drugu ženu vojnicima kao nagradu za njihove podvige i vjernu službu.
  Dobra reforma! Budući da je broj ljudi drugih vjera i stranaca u carstvu porastao, onda se i ruski broj mora povećati. I kako to učiniti? Na račun žena drugih naroda. Uostalom, ako Rus uzme tri Kineskinje za žene, onda će od njih imati djecu, a ko će ta djeca biti po nacionalnosti?
  Naravno ruski sa očeve strane! I to je sjajno! Nikolaj II, koji je posjedovao progresivni um, bio je više religiozan nego u svojoj duši. I naravno, religiju je stavio u službu države, a ne obrnuto!
  Nikola II je tako ojačao svoj autoritet među elitom. Muškarci to žele dugo vremena. I ubrzao je rusifikaciju periferije.
  Pa, ni sveštenici nisu imali ništa protiv. Štaviše, vera je oslabila u dvadesetom veku. A religija je služila kralju, ne vjerujući stvarno u Boga!
  I vojne pobjede učinile su Nikolu popularnim među ljudima, a on, naviknut na autoritarnost, nije osobito želio promjene. Rusi nikada nisu poznavali drugu moć!
  A privreda cveta, plate rastu. Svake godine dolazi do deset posto povećanja. Zaista, zašto mijenjati?
  Car Nikola je 1913. godine, na tristogodišnjicu Romanovih, ponovo smanjio radni dan na 10,5 sati, a subotom i predprazničnim danima čak i na 8 sati. Povećan je i broj vikenda i praznika. Počeo je da se slavi kao slobodan dan i datum predaje Japana. I kraljev rođendan, i kraljičin rođendan, i dan krunisanja.
  Nakon što se ispostavilo da prestolonaslednik ima hemofiliju, car Nikolaj je sebi uzeo drugu ženu. Time je riješeno pitanje nasljeđivanja prijestolja.
  Ali približavao se veliki rat. Njemačka je sanjala o preoblikovanju svijeta. Međutim, carska Rusija je bila spremna za rat.
  Godine 1910. Rusi su anektirali Peking i proširili svoje carstvo. Britanija je pristala na ovo u zamjenu za savez protiv Njemačke.
  Kraljevska vojska bila je najbrojnija i najmoćnija. Njegov broj u mirnodopskim vremenima dostigao je tri miliona i hiljadu pukova. Njemačka je imala samo šest stotina hiljada u miru. Plus Austrougarska, ali njene trupe nisu borbeno spremne!
  Ali Nemci i dalje planiraju da se bore sa Francuskom i Britanijom. A gdje mogu nacrtati dva fronta?
  Rusi imaju prve lake tenkove na svetu "Luna"-2 u masovnoj proizvodnji. I četveromotorni bombarderi "Ilya Muromets" i lovci sa mitraljezima "Alexander" i još mnogo toga. I naravno moćna flota.
  Njemačka nema jednake snage.
  I Nemci su ipak odlučili da napadnu Belgiju i zaobiđu Pariz. Za njih ovdje nije bilo ništa.
  Ali rat je ipak počeo. Njemačka je napravila svoj fatalni potez. I njene trupe su se preselile u Belgiju. Samo su sile nejednake. Ruske trupe se već kreću preko Pruske i Austro-Ugarske. A tenk Luna-2 sa brzinom od 40 kilometara već je kolosalna sila.
  Štaviše, imajte na umu da je car Nikola imao sreće što je rat počeo. Sam car ne bi napao Nemačku. I tako na ruskoj strani postoji velika, ogromna nadmoć u snagama, tenkovima, nadmoć u artiljeriji i najbolja avijacija u količini i kvalitetu. I jača ekonomija, jer je bilo moguće izbjeći recesiju uzrokovanu revolucijom i porazom u ratu. I tako sve vrijeme postoji uspon i uspjeh za uspjehom.
  Očigledno je da su Nemci bili napadnuti. A onda su se i sami popeli sa glavnim snagama, protiv Francuske i Britanije. Gdje bi trebali ići?
  Uzmite Italiju i objavite rat Austrougarskoj! Jedini plus je što je Turska ušla u rat protiv Rusije. Ali ovo je još bolje za kralja, on konačno može sebi zauzeti Carigrad i moreuz! Dakle...
  I četiri veštice, večno mlade vernice Nataša, Zoja, Aurora, Svetlana u borbi! I već će te udariti! Pa udariće i na Nemce i na Turke!
  Pisac i pjesnik Oleg Rybačenko se probudio. Zauvijek je mlada vještica-čarobnica ispunila svoje obećanje, dajući Nikolaju II sreću Vladimira Putina, a sada Oleg Rybačenko mora ispuniti svoju. Buđenje nije bilo lako. Telo dječaka je udario tvrdim bičem. Dječak je skočio. Da, Oleg Rybačenko je sada mišićav dječak, okovan rukama i nogama. Možete vidjeti crno preplanulo, suho i žilava tijelo, sa istaknutim mišićima. Zaista snažan i izdržljiv rob, sa jakom kožom koja je toliko otvrdnuta da je nadglednikov batina ne može posjeći. Trčiš na doručak s ostalim dječacima, dižeš se sa šljunka gdje mladi robovi spavaju potpuno goli i bez ćebadi. Istina, ovdje je toplo, klima je kao u Egiptu. A dječak je sav gol, samo okovi. Međutim, prilično su dugi i praktički ne ometaju hodanje ili rad. Ali u njima ne možete napraviti veliki korak.
  Prije jela isperite ruke u mlazu. Dobijate obrok: pire pirinač i pokvareni komadi ribe. Međutim, gladnom dječaku-robu ovo izgleda kao poslastica. A onda ideš u rudnik. Sunce još nije izašlo ujutro i prilično je ugodno.
  Dječakova bosa stopala su toliko gruba i napaljena da oštri kamenčići uopće ne bole, čak i ugodno golicaju.
  Kamenolomi u kojima rade djeca do šesnaest godina. Naravno, imaju manje automobile i alate. Ali morate raditi petnaest, šesnaest sati, baš kao i odrasli.
  Smrdi, pa se prave nužde odmah kod uglja. Posao je jednostavan: sjeckati kamenje pijucima, a zatim ih nositi u korpama ili na nosilima. Ponekad morate gurati i kolica. Obično je dečaci guraju po dvoje i troje. Ali Oleg Rybačenko je izabran sam jer je veoma jak. I drži pijuk u rukama kao odrasla osoba. On treba da obavi mnogo veći zadatak od ostalih.
  Istina je da vam daju sve češće. Tri puta dnevno, ne dvaput.
  Dječak rob u čijem se tijelu nastanio Oleg Rybačenko, ovdje je već nekoliko godina. Poslušan, vrijedan, svi pokreti su uvježbani do automatizma. Zaista prokleto jak, otporan i praktički ne poznaje umor. Ali u isto vrijeme, dječak jedva raste, a sada ne izgleda više od dvanaest godina, sa prosječnom visinom za ovo doba.
  Ali snaga... Za nekoliko odraslih osoba. Mladi heroj. Koji, međutim, po svemu sudeći nikada neće postati punoljetan, i neće mu pustiti bradu.
  I hvala Bogu! Kao pisac i pjesnik, Oleg Rybachenko nije volio da se brije. Radite za sebe i lomite kamenje, drobite ga. I do kolica. Onda ga nosite do kolica. Teško ju je gurati, a djeca se naizmjenično rade.
  Dječaci su ovdje skoro crni, ali su im crte lica ili evropski, hinduistički ili arapski. Štaviše, evropskih ima mnogo više.
  Oleg ih pobliže pogleda. Robovima nije dozvoljeno da pričaju, tuku ih bičem.
  Oleg Rybačenko takođe za sada ćuti. I uči. Ovdje, pored muških nadzornika, ima i žena. Takođe su okrutni i tučeni bičem.
  Štaviše, nemaju svi dečaci tako jaku kožu kao Olegova. Mnogi ljudi pucaju i krvare. A stražari te mogu prebiti na smrt. Posao je veoma težak, a dečaci, posebno kada sunce izađe, počinju da se jako znoje.
  A ovdje nije jedno sunce, nego dva. I ovo čini dan veoma dugim. A posla ima puno. Dječaci nemaju vremena za spavanje i opuštanje. Ovo je za njih velika muka.
  Oleg Rybačenko je radio za sebe, mehanički sečeći i utovarujući. Promešao za sebe...
  I zamislio je sliku onoga što se dešavalo nakon što je Nikolaj II postigao uspeh ruskog predsednika Vladimira Putina.
  Nataša, Zoja, Aurora i Svetlana napadaju Austrijance u Pšemislu. Ruske trupe su odmah zauzele Lvov. I napadaju najjaču tvrđavu.
  Devojke su golih nogu i u bikiniju, brzo jure ulicama grada.
  Sjeku Austrijance i bosim nogama bacaju male diskove.
  U isto vreme devojke pevaju:
  - Car Nikola je naš mesija,
  Strašan vladar moćne Rusije...
  Ceo svet se trese - kuda ce
  Za Nikolaja sa pesmom napred!
  Nataša saseca Austrijance, baca bombu golim prstima i počinje da peva:
  - Za Rusiju!
  Zoya takođe slama svoje neprijatelje, i peva uz aplomb:
  - Za kraljevsko carstvo!
  A granata bačena njenom bosom nogom leti! Ovo je devojka ubica. Može ti zgnječiti vilicu i popiti more!
  A i Aurora golim prstima baca disk, razbacuje Austrijance i škripi:
  - Za veličinu Rusije!
  I otkriće svoje veoma oštre zube! Koje blistaju kao očnjaci.
  Svetlana takođe ne zaboravlja da se preda i urla:
  - Rus' Svetog i nepobedivog Nikole II!
  Djevojka pokazuje ogromnu strast. I bosih nogu baca sve i baca poklone!
  Nataša, pucajući i sjeckajući, i bacajući ubojito oružje bosim nogama, škripi:
  - Volim svoju Rus! Volim svoju Rus! I sve ću vas iseći!
  A Zoja također puca i zavija, bacajući golim prstima nešto eksplozivno:
  - Veliki car Nikola! Neka mu pripadaju i planine i mora!
  Aurora, vrišteći od divljeg, pomahnitalog bijesa i bacajući poklone golim prstima, zavija:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti! Hrabre djevojke slamaju neprijatelje bosim nogama i bosim petama!
  I opet su djevojke u divljoj gužvi. Oni hvataju Przemysl u pokretu i pjevaju, komponujući dok idu;
  Proslavljena je naša sveta Rus,
  Mnogo je budućih pobeda u tome...
  Djevojka trči bosa
  I nije ljepša na svijetu!
  
  Mi smo poletni Rodnoverki,
  Vještice su uvijek bose...
  Devojke veoma vole dečake
  Njegova žestoka ljepota!
  
  Nikada nećemo pokleknuti
  Nemojmo pokleknuti pred neprijateljima...
  Iako su nam stopala bosa,
  Biće mnogo modrica!
  
  Za devojke je lepše da žure
  Bosi na hladnoći...
  Mi smo zaista vučići
  Možemo ga udariti!
  
  Ne možemo biti zaustavljeni
  Ogromna horda Fritza...
  I ne nosimo cipele
  Sotona nas se boji!
  
  Devojke služe Bogu Rodu,
  Što je, naravno, odlično...
  Mi smo za slavu i slobodu,
  Kaiser će biti gadan dio!
  
  Za Rusiju, koja je ljepša od svih,
  Borci se dižu...
  Jeli smo masnu kašu
  Borci se ne savijajte!
  
  Niko nas ne može zaustaviti
  Moć devojaka je ogromna...
  I neće pustiti suzu,
  Jer mi smo talenat!
  
  Nijedna devojka ne može da se savije,
  uvek su jake...
  Oni se žestoko bore za otadžbinu,
  Neka vam se san ostvari!
  
  Biće sreće u univerzumu
  Sunce će biti iznad Zemlje...
  Svojom neiskvarenom mudrošću,
  Bajonet Kajzer!
  
  Sunce uvek obasjava ljude,
  Preko najprostranije zemlje,
  Srećni odrasli i deca,
  I svaki borac je heroj!
  
  Sreće nikad nije previše
  Verujem da cemo imati srece...
  Neka loše vrijeme nestane -
  I sramota za neprijatelje!
  
  Bog naše rase je tako vrhovni,
  Nema ljepšeg od Njega...
  Postat ćemo viši u duši,
  Pa da zao sve povrati!
  
  Pobijedimo naše neprijatelje, vjerujem
  Beli, ruski Bog je sa nama...
  Ideja će biti radost,
  Ne dozvolite da vam zlo uđe na prag!
  
  Pa, ukratko, Isusu,
  Uvek ćemo biti verni...
  On je ruski Bog, slušaj,
  On laže da je Jevrejin Sotona!
  
  Ne, u stvari, Bože svemogući,
  Naša presveta glavna porodica...
  Kako je pouzdan krov,
  I njegov Sin-Bog Svarog!
  
  Pa, ukratko, za Rusiju,
  Nije sramota umrijeti...
  A devojke su najlepše od svih,
  Žena ima snagu medveda!
  
  
  PLANOVI SE NISU PROMIJENILI
  Hitler jednostavno nije promenio plan OKW, a napad na Staljingrad su izvele i sa severa i sa juga, od strane grupa armija A i B. A napad je poveren Mainsteinu . Kao rezultat toga, Staljingrad je pao u roku od deset dana od napada sa svih strana. I sovjetske trupe su se našle potpuno opkoljene. Nakon čega je Wehrmacht krenuo duž obale Volge do Kaspijskog mora. Kako je Crvena armija odgovorila? Ofanziva na centar nije bila baš uspješna.
  Plus, Japan je dobio bitku kod Midveja, iako nije otvorio drugi front, ali je zauzeo Havajska ostrva. A u isto vrijeme, kopnene jedinice samuraja krenule su prema Indiji. Da bi zadržala ovu koloniju, Britanija je morala povući neke trupe iz Egipta, napuštajući operaciju Baklja.
  Nemci su držali inicijativu na istočnom frontu. Brzo zauzimanje Staljingrada srušilo je južni bok. Fric je kliznuo do Kaspijskog mora i odsjekao Kavkaz kopnom. A onda je Turska ušla u rat. Njena vojska, iako ne baš jaka, prilično je brojna i sposobna da se hrabro bori.
  Već prvih dana Turci su zauzeli Batumi i opkolili Jerevan. Da, njihova dostignuća su pristojna, pošto je Crvena armija prikovana nemačkim frontom.
  Treba napomenuti da su nacisti iskoristili činjenicu da su sovjetske trupe ušle u bitku direktno iz vozova i tukle ih u dijelovima. To se, naravno, negativno odrazilo na tok rata.
  Staljin je takođe bio nervozan i izbezumljen - zahtevao je da zadrži Kavkaz po svaku cenu.
  Ukratko, herojska odbrana Staljingrada nije uspjela i sve se raspalo. Čak ni odsustvo japanskih divizija na Dalekom istoku nije pomoglo.
  Nemci su se kretali duž obale Kaspijskog mora, u Dagestan. Da bi spriječili da skupljaju prašinu - ali snage su nejednake, osim toga, Crvena armija je imala velike poteškoće sa zalihama. I pokleknula je. I Švabe su bombardovale aktivno.
  Sjedinjene Države gotovo nisu ni dotakle Treći Rajh, ometene pobjedama Japana. Britanija je donekle oslabila, a takođe nije upala u nevolje! Sada su Nemci imali previše aviona i zaista su mogli da izvrše pritisak na njih.
  Staljin je pokazao svoje najgore kvalitete i prečesto je gubio živce i vikao, ali nije donosio najbolje odluke.
  Tako je gubitak Kavkaza postao neizbežan.
  Na granici sa Azerbejdžanom već se vodi bitka.
  Sovjetske devojke se očajnički bore. Ovdje se ljepotice očajnički bore.
  I ne povlače se i ne odustaju. I oni puze oko leđa.
  Nataša, Zoja, Augustina i Svetlana odvukle su njemačkog generala s leđa. Ovo je super. Djevojke su ga bacile na koljena i tjerale da im ljubi bose noge. Udarao ih je sa velikim entuzijazmom! I lizao je štikle djevojkama.
  Djevojke ratnice su općenito tako seksi i šarmantne. Onda su dali Fritz bitku.
  Nataša je rafalom posekla, presekavši naciste. Bacila je bombu bosom nogom i cvrkutala:
  - Za veliku slavu!
  Zoya je takođe opalila i zacvilila:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Uzela ga je i golim prstima bacila bombu. Raspršila je naciste i vrisnula:
  - Za SSSR!
  Devojke su tako lepe i neverovatne.
  Avgustin je takođe bosom nogom bacila bombu, pa je, pokazujući zube, uzela ju i siktala:
  - Tako se borim! Kao terminator!
  I Svetlana će golim nožnim prstima lansirati nešto tako smrtonosno i destruktivno. I opet će pevati:
  - Naše prijateljstvo je monolitno, i to ono što znači!
  Četiri, tako se svađaju - to su devojke! Smiješne ljepotice pokazuju svoje duge jezike kao odgovor.
  Ratnici najviše kategorije. I kako će te udarati, i kako će vikati na tebe.
  Presom gnječe Nemce kao bobice.
  Nataša je pucala, bosom nogom bacila granatu i pevala:
  - Mi smo ratnici svetlosti i crvenog barjaka!
  Zoya je također golim prstima lansirala ubicu i proklamirala:
  - I borićemo se za Lenjina!
  A onda je isjekla Augustina, pokazujući zube:
  - U ime velike radosti!
  A onda je Svetlana bosim nogama pucala i bacala granate, urlajući:
  - Preuzećemo ovo i preokrenuti!
  Četvorica aktivno rade i pucaju. Pa, to su ipak djevojke koje znaju mnogo o istrebljivanju. I ne bore se tako.
  I kako i treba da bude za prave terminatore... Visokoleteće ratnike. I imaju strast za uništavanjem.
  Nataša je ponovo bacila bombu bosom nogom i siktala:
  - Ja ovaj svijet savršeno shvatam kao zaoštravanje klasne borbe!
  Zoja je takođe siktala, bacivši golim prstima smrtonosnu granatu koja kida meso:
  - Koja će kuća imati crvenu zastavu!
  A onda je Augustin došla na red. Pokosila je naciste i bosom nogom bacila granatu - sikćući:
  - Super prostor, ovo je naša zemlja i svi mi!
  Ratnici su zaista sposobni pokidati čak i jastučić za grijanje.
  A onda Svetlana bosom nogom odbaci granatu, ispali rafal i bijesno kaže:
  - Vatra i konj koji se razbjesni su bijesni!
  Devojke će se, naravno, napaliti. I udaraju se u glavu.
  A na njemačkoj strani, Gerdova posada se bori na T-4. Opet, kada se pokrene, nećete se zagrijati i nećete moći potisnuti takav pritisak. Devojke imaju tako paklenu vatru u očima.
  Pucaju se i ne daju šanse za spas. I ne možete odoljeti njihovim bijelim, bisernim zubima.
  Ratnici su agresivni i urlaju:
  - Divlja aroma! Poslat ćemo sve neprijatelje u pakao!
  Gerda će opaliti, pogoditi trideset četiri i zaškripati:
  - Buduće pobede!
  Charlotte bosim nogama pritišće okidač i grguće:
  - Rastrgat ćemo te!
  I Magda je pucala, uništila T-26 i rekla:
  - Otkrićemo.
  I tresla je golim nožnim prstima.
  A i Christina bosim nogama pritiska pedale i sikće:
  - Živjeli za našu zabavu!
  Devojke su, naravno, gotovo gole u bikiniju i bose. I u isto vrijeme izuzetno seksi.
  I oni sprovode napade sa svojim ne baš savršenim, ali efikasnim T-4. I pucaju na neprijatelja. Ne popuštajte takvim devojkama ni u čemu! I kako su goli zube. I kako prave facu!
  Gerda urla u sebi, pucajući golim nožnim prstima:
  - Gerda voli da ubija, ova Gerda!
  I opet ispaljuje granate.
  A onda Charlotte puca naizmjenično i urla, nokautirajući trideset i četiri:
  - Raspariću im stomake!
  I bosih nogu će početi ponovo.
  A onda će Christina dodati ubicu. Takođe koristeći gole nožne prste.
  I zaurlaće:
  - Ja sam oličenje agresivnosti!
  Kakav struk ima, i izvajane trbušnjake!
  A onda će ga Magda uzeti, ošamariti i zaurlati:
  - Banzai!
  A i njene noge su gole i isklesane!
  Četiri Njemice se guraju i zaista pobjeđuju. Ona ima toliko agresivnosti i vitalnosti.
  Ratnici koriste štap i pucaju. Ne puštaju Crvenu armiju.
  I žene piloti se bore na nebu i to pokazuju. Da je njihov duh neizmjeran.
  Ovdje je najnoviji njemački Focke-Wulf. Gertrude je na tome. A ova djevojka pokazuje da je hladnija od muškaraca. Ovako mlati fašiste. Ne daje im ni najmanju milost. Gertruda je započela pravu borbu.
  I on obara sovjetskog jaka i vrišti:
  - Ja sam super devojka!
  Onda će ga uzeti i pokazati svoj jezik. I opet će se zauzeti za potpuno istrebljenje. Ovo je devojka. I bosonog i u bikiniju. A onda je LAGG oborio i ponovo zaurlao:
  - Pilot topac!
  I smijat će se do kraja. A onda će skinuti PE-2. Takva djevojka, najboljeg obima i klase. Zatim je ponovo izvela manevar i uništila Jak vazdušnim topovima. I to će pokušati.
  - Ja sam vučica neba!
  I kako on goli zube! I kako podivljati! Kakva baka! Baba svim ženama!
  Ali, naravno, fašisti pokušavaju da napadnu i na jugu.
  Tamo se, posebno, pilot Helga bori na ME-109. I tako uspješno da od Britanaca odlijeću fragmenti.
  Devojka udarila Mustang i pevala:
  - Iznad nas lebdi lila magla!
  Općenito, kako je dobro boriti se bosi i u bikiniju. Kako je ovo praktično! I veoma je zgodno.
  Helga je pilot. Firer je bio dovoljno pametan da posluša savjete i dopusti djevojkama u tenkovima, avionima i vojsci. I koliko je bolje prošlo Švabe.
  Ni same nisu očekivale da su ženska tijela tako efikasna. Ovdje Helga slavno dobija na zamahu i računima.
  Djevojka bosim nogama pritiska pedale i urla:
  - Ja sam tako divna mala krava!
  Helga obara još dva engleska aviona i škripi:
  - Iza mene su nemački vojnici u nizu!
  I oborila je bombarder! Kakva devojka! Za sve devojke, veliki i cool ratnik. Ako i istrijebi, to također čini bez ikakve ceremonije ili sažaljenja.
  Devojke ovde su tako seksi!
  A Rommelove trupe prodiru kroz pustinju, ne čekajući da stignu dodatne snage. Moramo da pobedimo, pa moramo. Legendarni komandant "Pustinjska lisica" već je bio navikao da se bori sa nadmoćnijim snagama. I njegovi vojnici su takvi. Evo, na primjer, odabrane čete SS ratnica. Prebačeni su početkom decembra, kada je front pucao, Nemci su se povlačili, a Britanci su se, naprotiv, probijali, oslobađajući Tolbuka, i preteći da će Wehrmacht izbaciti sa afričkog tla.
  Tada je opsjednuti Firer predložio: prebacivanje ženskog bataljona tigrica. Ne zato što će dame promeniti odnos snaga, već zato što će se muškarci, posebno Italijani, stideti i da će se boriti mnogo agresivnije i veštije. Uostalom, ako prednjače elitne djevojke, prekaljene teškim treninzima, onda će se muškarci jako posramiti.
  Ratnici su se borili samo u bikiniju, koristeći posebne kreme za zaštitu. Za šest meseci njihova bosa, devojačka stopala toliko su se napalila da se nisu plašile peska vrelog kao tiganj, a od preplanulog preplanulog lica njihova koža je dobila boju tamne čokolade. A mnogi već imaju desetine leševa iza sebe.
  Margo i Shella su dvije vrlo mlade, ali već prekaljene Arijeve. Najmlađi su u četi, ali su za šest mjeseci već zaslužili Gvozdeni krst prve klase (druge klase, svi u bataljonu su ga već imali), nemilosrdni su i ljubazni.
  Margot je imala kosu boje vatre, a Shella je bila snježnobijela plavuša s dozom meda. Ovdje se bore, odbijajući navalu britanskih tenkova u protunapadu. Matilde, sa svojim moćnim oklopom, idu naprijed. Slijede prohodni Cromwellovi s visokoeksplozivnim granatama i lakšim vozilima. Djevojke su se zakopali u pijesak. Beskorisno je pucati na takve tenkove direktno. Moramo da izbegnemo da budu primećeni, a onda...
  "Matilda" i "Kromvel" su teški tridesetak tona, a kada pređu preko rovova iskopanih u glinenom pesku, postaje jezivo. Slijeva se na tvoje gole, preplanule vratove i na sebi osjećaš užasnu težinu prokletih mašina. Evo istog "Cromwella", tipičnog gvožđa sa nagnutim oklopom od 70 mm, koji čak ni top od 88 mm ne može uvijek podnijeti. Miriše na britanski, vrlo oštar benzin i motorno ulje. Devojke imaju svoja iznenađenja, lake nevolje. Prvi modeli Faustpatronsa. Pošto muškarci, po običaju, prve puštaju dame, pa testiraju najnovije i očekivano perspektivno oružje.
  Ali i djevojke su, suprotno licemjernom sloganu nacizma: "rat je muški posao, mir za žene!", stavile u gustu stvari.
  Međutim, pešadija je zaostala, što znači da postoji šansa da sedne u rovove i pobedi.
  Shella kaže šapatom, bojeći se kihnuti od pijeska koji pada iz rova i začepljuje joj nozdrve:
  - Samo starenje na bojnom polju će vam omogućiti da izbjegnete fermentaciju šampanjca pobjede koji je istrunuo zbog propuštenih rokova!
  Margo se složila:
  - Ko nema izdržljivosti doživeće kiselo vino poraza i gorko piće gubitka!
  Ali Matilde, Kromveli i desetak lakih mungosa su već iza njih. Sada je došao čas žetve.
  Šela, čija je nekada biserna kosa posijedila od prašine, a bosim petama oslonila se na vreli pijesak, u mislima se okreće prema Djevici Mariji i drugim svecima govoreći, nemoj me iznevjeriti. Prst glatko pritiska papučicu tako da kumulativno punjenje ide direktno u rezervoar za gas.
  Margo povlači okidač sa sobom, također polako. Nakon toga su se obje djevojke udarile rukama. Punjenja pogađaju direktno u krmu, nakon čega eksplodiraju rezervoari za gas. Narandžasti plamen prska kao pjena od talasa kroz vazduh i čuju se nečije psovke.
  Zatim se kratke njuške britanskih tenkova savijaju udarcima u neobične cijevi.
  A tigrice hrabro bacaju granate na neprijatelje. A fragmenti lete na sve strane, razdirući oklop poput vatrene mačje šape, destruktivni tok kumulativnih čestica.
  Evo ženskog besa, koji kaže da nemačke žene nikako ne karakteriše staloženost. I znaju se boriti... I pustiti da se napad uguši.
  Mnogo je lakše odbiti juriš pješaštva, koji se po pravilu sastoji od Arapa i crnaca regrutiranih u napadima ili raznim obećanjima. Vidjevši da su tenkovi oboreni i da je ispred njih ozbiljan otpor, povukli su se nazad kod prvih gubitaka.
  Pa, onda se potpuno okreću opštem letu. Pošto je ovo stil - vrijeđajte slabe, neka bude i čudovištima!
  Kada je napad konačno prestao i devojke su nastavile trčanje kroz pustinju uveče, razgovarale su dok su hodale. Shella je pitala Margot:
  - Mislite li da ćemo još biti u Aleksandriji?
  Vatreni ratnik je samouvereno odgovorio:
  - Mislim da ćemo najkasnije u novembru, ili možda u oktobru, konačno okupirati Egipat.
  Shella je logično i ne obraćajući pažnju na svrab u žuljevitim tabanima, od vrućeg pijeska, sugerirala:
  - Kada se uništi ovaj ekser u našem podnožju, baza na Malti, snabdevanje postaje bolje, kako nove jedinice pristižu, neprijatelj više neće imati šanse.
  Margot je pogledala oko sebe da vidi koliko je vremena suncu ostalo do zalaska. Da konačno legnem i dobro se naspavam. Blizina crvenkaste zvezde horizontu smirila je ratnika. Lijeno je primetila:
  - Mislim da Firer neće propustiti da ponovi veličanstveni desant na Krit posle Peru-Habora i Midveja. Samo što će ovaj put zapravo srušiti Maltu.
  Shella je uz kletvu viknula u nebo:
  - Neka Svemogući pretvori sve britanske baze u pakao.
  Sunce se konačno sakrilo iza horizonta, završio je najhladniji dan u godini, 21. oktobar. I s njom je počela operacija Polarni medvjed. Zašto bela? Lukave dezinformacije koje natjeraju ljude da misle da je riječ o sjeveru, ali u stvari bokserov zamah je na jugu.
  Najveća britanska baza zaista je izgledala kao pakao. Napalo ga je više od hiljadu bombardera sakupljenih sa celog istočnog fronta i stekli pristojno borbeno iskustvo, zajedno sa borcima u pratnji. Britanci su se, naravno, dugo borili, ali nisu očekivali tako snažan masovni napad. Zaista, ko bi vjerovao da bi Švabe odlučile da razotkriju front, čak i da se neprijatelj privremeno smirio. Ali britanske vojnike sada nemilosrdno tuku. Na primjer, njihove brodove napada Yu-87, čuvena "stvar". Ne baš brzo, ali posjedujući najveću (za svoje vrijeme) preciznost bombardiranja, muče britansku flotu skrivenu u zaljevima. Moderniji Focke-Wulfovi ne zaostaju daleko, uključujući čak i samog legendarnog von Rudela, kralja jurišnih aviona. Poznat po potonuću najmoćnijeg sovjetskog bojnog broda, bojnog broda Marat.
  Na primjer, kaplar Richard vidi lešinare kako se kotrljaju niz brdo poput saonica. Brojni njemački bombarderi izlaze iz ledene rupe poput riba grabežljivaca. Već zreli Englez uplašeno spušta slušalicu. Nikada nije video tako užasan prizor. Sirene se oglašavaju veoma kasno, nakon što su bombe eksplodirale. Talas eksplozije baca britanske vojnike, odsječene ruke i noge lete u različitim smjerovima. Jedna od gvozdenih kaciga se usijala i pogodila policajca u lice. I kako vrišti:
  - Churchill je kaput! Hitler je kul!
  Britanski protivvazdušni topovi nisu odmah počeli da pucaju, već tek kada su hiljade bombi pale odjednom. Neprijatelj je sve ispravno izračunao: ni jedna bomba ne bi trebala propasti. Zato razbijte neprijatelja i udarite. Svi sektori su unaprijed označeni na karti. Štaviše, drski Britanci se nisu ni maskirali kako treba. Mnogi od njihovih protivavionskih topova stoje na vidiku i prvi su odneseni.
  Ovdje je cijev protuavionskog topa kalibra 85 mm, dugačka trideset i dva metra, izbačena uvis i savijena u zrak poput volana. Nakon čega se srušio, smrskavši pet Engleza. Jednom od crnaca otvorio se stomak i ispala su mu crijeva.
  I padale su bombe, i sve je gorelo, tutnjalo je skladište goriva, počele su da eksplodiraju, rasipajući granate skoro po celom kosturu, onda je pogođeno drugo skladište. Povrh svega, sirene ugrađene u oklope Yu-87 i Focke-Wulf dosadno su urlale, izazivajući divlji užas među crncima i Arapima iz kolonijalnih trupa. Ali čini se da su bijelci jednako uplašeni.
  Na primjer, sudarile su se dvije britanske fregate, toliko da su kotlovi tutnjali. Čak su i ostaci fregata koje su poletele eksplodirale u vazduhu poput miniranih polja, a krstarica je jednostavno potonula na dno.
  Engleski tenk "Cromwell" s kratkom njuškom, ali pristojne brzine i prilično moćnog prednjeg oklopa, panično je ubrzao i zabio vlastito skladište, čak i smrskavši na putu desetak vlastitih izbezumljenih vojnika. Haos je rastao. Engleski nosač aviona počeo je da pada, a moćni drednout je otvorio vatru... na obalu, gde su se rojili njegovi vojnici.
  A u ovom podzemlju dvoje ljudi ostalo je potpuno neometano. Jedna od njih je bila Indijka, koja je polako palila lulu, a druga je bila žena, očigledno arapskog porijekla, ali u vojnoj uniformi. Njih dvoje ne obraćaju pažnju na hitnu smrt. Ili bolje rečeno, čitava horda konjanika uništenja igrala je neobičnu kartašku igru. Bila je to igra od pedeset i dve karte sa džokerima, čak i po pravilima koja je izmislio sam crvenokožac.
  Jedna Arapkinja je rekla:
  - Međutim, velika je buka! I zašto stvarati takvu paniku?
  Jedan od vojnika, sa leđima posečenim gelerima, zamalo je naleteo na Indijanca, ali je neoprezno odbačen kao mače. Kapljice krvi pale su na crvenoputo lice i on ih je lizao, smiješeći se. Onda je primetio:
  - Pravljenje buke je za slabe, bledolike ljude. Mi Apači razmišljamo ovako - ako nema neprijatelja, onda se pojavljuje neprijatelj - još bolje!
  Tamna žena je primetila:
  - To je tipična slabost onih koji ispovedaju veru Hristovu. Vole da pričaju o žrtvovanju, ali se ne žrtvuju.
  Indijac brzo klimnu glavom:
  - Red se gradi na temeljima gde je cement vera, a pesak volja! Vera je zlatno srce, a volja gvozdena pesnica! Samo bledi ljudi nemaju ni jedno ni drugo.
  . POGLAVLJE br. 5
  A tu je i djevojka na njemačkom bombarderu. U ovom slučaju Viola. Veoma lijepa plavuša, a partner joj je Nicoletta. I obe devojke su veoma seksi. Bomba je bačena sa visine. A i ratnici su bosi i u bikiniju.
  Devojke urlaju u sebi:
  - Takvi smo kradljivci da smo supermeni!
  Nicoletta takođe izbacuje bombe iz trupa. I uništava neprijatelja. Britanci to tako shvataju.
  Viola će također lansirati bombu ubicu odozgo. I on će ubiti borce Lavove imperije.
  I takođe kako ide:
  - Ja ulivam strah u Britaniju!
  I trese bosom nogom. i pjevaj:
  - Rastrgat ćemo Churchilla!
  Devojke iz Yu-188 su veoma dobre u bacanju bombi. Njihov auto je nov i napredniji. Dizajn njegovog pištolja je vrlo brzo pucanje.
  Tako su oborene devojke i jedan engleski borac.
  Njihov avion je prilično brz. Ratnici ponovo koriste svoje bose noge kako bi oslobodili uništenje.
  Viola urla:
  - Uteraću sve svoje neprijatelje u kovčeg!
  Nicoletta zavija:
  - I bacam neprijatelja!
  A kako može uzeti i tresti bose noge!
  To su djevojke i kako tuku neprijatelje. I nemoj stati. Pravi Arijevci.
  I kad se uvijaju i tresu golim sisama.
  I ponovo bacaju bombe.
  A ima devojaka ovde, na drugim avionima. Evo Eve koja baca bombe. Uništava Engleze i peva:
  - Tako sam sjajan!
  I Eva pedalira bosim nogama.
  Ali Viola će ponovo baciti bombu i zaurlati:
  - Ja sam divlja devojka, želim deset muškaraca za sat vremena, što je veoma kul i neverovatno!
  Nekoliko zapaljenih britanskih vojnika pojurilo je u vodu da isperu plamen. Čak je i ključalo od ulaska u vodu, čuli su se vriskovi i divlji jauci. I krvavi krugovi puzali su po morskoj pjeni, isprva gusti, a zatim se postepeno širili i blijedili. A ratnici nekadašnjeg najvećeg i najopsežnijeg carstva na Zemlji gubili su svoj ljudski izgled. Arapkinja je prezrivo frknula:
  - A ovi nas tjeraju da nosimo burku!
  Crveni čovjek, lukavo žmireći, primijeti:
  - Očigledno ih plaši tvoj prijeteći pogled!
  Arapkinja je sarkastično pokazala zube i rekla:
  - Mekoća žene je slična čvrstini oklopa, samo mnogo ubojitija i svestranija u zaštiti!
  Nemci su radije odmah napali svom snagom, taktikom boksera koji, računajući na nepripremljenost neprijatelja, odmah juri svom snagom prema neprijatelju. Kada desetine neprijateljskih aviona gore na aerodromima, ne mogu da polete. Kada njihove vlastite bombe eksplodiraju unutar Lancastera, uništavajući sve oko sebe. Teška ali efikasna taktika. Tako je simfonija podzemlja dostigla vrhunac svoje moći, a zatim počela da jenjava.
  Ali tu, naravno, nije bio kraj, u akciju je stupila desantna divizija. Dok su Britanci nakon takvog tretmana, oni se uopće mogu uzimati mlaki. Na sreću, jedrilice su već proizvedene u potrebnim količinama, a metode za njihovu vuču su fino podešene. Možda najbolji na svijetu danas.
  Tako lete, ne kao zmajevi - sporije, ali dovoljno brzo, pa čak i uz muziku Wagnera - Hitlerovog omiljenog remek-dela. Ko se još živ sjeća filma "Apokalipsa", gdje su Amerikanci koristili ovu muziku kada su napadali Vijetnamce. Kako ih je to uplašilo. Dakle, ovdje je Wagner, i grmljavi motivi, kroz pojačala. Padobranci su namazali lica fosforom i ofarbali se; izgledaju jezivo, kao demoni njihovog podzemlja. Takođe se zasniva na psihološkom efektu. Plus, neki reagensi i neki magnezijumski čipovi su dodani fosforu da izazovu sjaj barem na kratko. Tako jezivo, posebno na pozadini zadimljenog sjaja i brojnih požara. Imaju čak i mitraljeze, također kamuflirane u obliku zmajevih usta. Zatim udaraju melodični njemački i zarobljeni mitraljezi. I pokošeni, pocepani redovi padaju na čizme pobednika. I mnogi jednostavno radije odustanu, uprkos činjenici da je mnogo više Britanaca nego Nijemaca.
  Indijac i Arapkinja sakrili su se u malu, pažljivo kamufliranu rupu. Crvenokožac je napomenuo:
  - Pa, preorali smo ih!
  Crnokosa žena je bila iznenađena:
  - Hoćeš da kažeš mi? Možda misliš na nas?
  Indijac je negativno odmahnuo glavom:
  - Ne! Bledoliki pobeđuju Britance i ovo je dobar znak! A kada dođe vrijeme, doći će i naš praznik! Kada će Indijanci osloboditi svoj kontinent!
  Arapkinja je prezrivo frknula:
  - Da li kojim slučajem polažete pravo na vlast nad svetom?
  Indijac se ljubazno, kao da objašnjava mentalno retardiranom djetetu, naceri:
  - Oni koji žele da dobiju previše obično ostaju bez ičega! Dakle, velika kašika je na usta!
  Firer, naravno, nije vidio šta rade njegovi sokoli i jastrebovi, ali je u principu nagađao da će njemačka vojna mašina sve točno razraditi. Općenito, njemačke vojne ofanzivne operacije do Kurske izbočine izvedene su na visokom profesionalnom nivou. Neki ih čak nazivaju standardnim. Čak je čudno da je takva mašina proklizala, a zatim se potpuno raspala.
  I devojke vide sličan san, neku vrstu proročke vizije, prekinutu teškom komandom - ustani!
  
  
  CAR MIHAIL DRUGI
  Nikolaj II bio je žrtva pokušaja atentata u Japanu. Čak i tada je umro kada je bio prestolonaslednik. Čuveni pokušaj atentata koji se dogodio u stvarnoj istoriji. Carević Nikola je ranjen, ali je čudom preživio.
  Ali nikakvo čudo se nije dogodilo. Ova sreća, za najnesrećnijeg cara u čitavoj istoriji Rusije. Nikola je umro... A sa njim je umro i veliki gubitnik, koji je, naravno, nesvesno, ali ipak uništio kraljevsko carstvo i dinastiju.
  A 1894. godine, u dobi od petnaest godina, na tron je stupio Mihailo II. Brat cara Nikole. Osoba uglavnom nije glupa, prilično čvrsta i hrabra. Mihail Aleksandrovič Romanov je komandovao divljom divizijom tokom Prvog svetskog rata i istakao se u borbi. Generalno, bio je čvršći čovjek od Nikolaja, viši, izražajnijeg lica. Da li je bio pametniji? Nikolaj II nije glupa, talentovana osoba. Ali još uvijek nedovoljno čvrst, jake volje i rođen da bude kralj. Plus, naravno, problemi Nikolaja II, posebno sa njegovom suprugom.
  Mihail nije gluplji od brata, a što je najvažnije, ima više sreće... Pa, Nikolaj, još uvek loš glas za careve. I Nikolaj je prvi propao. Od samog početka, pobuna decembrista. Zatim neuspješan početak rata sa Iranom. Pobjeda je izvojevana, ali nije bilo mnogo osvajanja. A Iran nije a priori rival Rusiji. Rat sa Turskom. Isto tako u početku ne baš uspješan. A pobjede su koštale mnogo krvi. I malo je osvajanja.
  A onda rat na Kavkazu skoro četrdeset godina sa Šamilom. A ovo je loše, ekspanzija je zamrznuta. I konačno, poraz u Krimskom ratu. A prema glasinama, car Nikola je prvi izvršio samoubistvo.
  Da, taj kralj nije imao sreće. Mihailo Prvi... Vladao u vreme nevolje. Spasio je Rusiju. Osvojio je nekoliko gradova od Poljske. Napravio je određeni napredak u Sibiru. Ipak, nije dugo poživeo. Ali kralj je generalno bio normalan. I to bez ozbiljnih uboda.
  Politika Mihaila Romanova bila je ista kao i politika Nikolaja II: ekspanzija na Kinu i Istok. Izgradnja Port Arthura. Diplomatija sa Nemačkom, priprema za rat sa Japanom. Naravno, bilo je očigledno da ne možemo bez rata sa Zemljom izlazećeg sunca. Šteta što se aktivno naoružavala. A mladi car je želeo slavu, želeo je osvajanje, hteo je da stvori Žutu Rusiju. Osim toga, bilo je očigledno da je Kina obećala da će u budućnosti postati kolosalna sila i da bi bilo bolje da je podijeli sada. Dok je fragmentiran.
  Japan je napao rusku eskadrilu u Port Arturu.
  Tada je poslan admiral Makarov. Ovaj put nije bilo smrti. Djelomično zato što Mihail nije dozvolio careviču Kirilu da ometa Makarova i nije bio na brodu. I ovo je malo promijenilo rutu.
  Admiral Makarov je obučavao eskadrilu. Zatim, kada su Japanci uhvaćeni u minama, mogao je da napadne Togoansku flotu.
  Pomorska bitka završena je ubjedljivom pobjedom ruske flote. Međutim, kasnije su Japanci ipak opkolili Port Arthur. Ali ne zadugo. Mihail je uklonio Kuropatkina, imenovavši mlađeg i sposobnijeg komandanta. I opet su pobjede izvojevane na kopnu.
  Japan je generalno poražen na moru. A onda su se trupe iskrcale.
  Samuraj se predao. Rusija je povratila Kurilska ostrva, zauzela Tajvan i Koreju.
  Nakon toga, određeni broj kineskih provincija dobrovoljno je postao dio carstva, formirajući Zheltorossiya. Kraljevsko carstvo se širilo i cvjetalo.
  Nema Dume, nema nepotrebne demokratije. Ne život, već milost! Brzi razvoj zemlje. Ali, naravno, Prvi svjetski rat je bio neizbježan. A sada je došao čas zmaja.
  Ali u to vrijeme Rusija je već imala lake tenkove "Luna"-2, teške tenkove "Petar Veliki", koje je dizajnirao Mendeljejevljev sin, i najmoćnije bombardere na svijetu: "Svyatogor" i "Ilya Muromets". Takva je moć već bila!
  I ruska vojska je počela pobjeđivati od prvih dana. A broj carskih trupa, zbog činjenice da je Kina već napola pripojena, bio je velik.
  Ruske trupe su porazile Nemce u istočnoj Pruskoj i opkolile Kenigsberg. Odmah su zauzeli i Lavov i Pšemisl. Rusija je imala previše vojnika i veliki broj lakih mobilnih tenkova. Koji nije imao premca i pokazao je nevjerovatnu snagu. Padale su jedna vojska za drugom.
  Ruska vojska je već zauzela Budimpeštu.
  Njemačka se našla u teškoj situaciji. Ruske trupe su se već približavale Odri. Italija je također objavila rat Austriji. Istina, Otomansko carstvo je ušlo u rat protiv Rusije. Ali to se pretvorilo samo u poraz i poraz na svim frontovima.
  Ruske trupe su već prešle Odru. A zimi su počeli jurišati na Berlin. Nije bilo ničega što bi moglo da drži grad. Dakle, Nemci još uvek imaju dosta snage vezane na Zapadu.
  I Wilhelm i njegov štab žurno su proglasili mir, odnosno predaju.
  Rat je trajao samo šest mjeseci. Ruske trupe su zauzele Istanbul. A Tursku je okupirala vojska cara Mihaila II.
  Nakon čega je sklopljen mir u Peterhofu. Austrougarska se raspala i prestala da postoji. Galicija i Bukovina su postale ruske provincije. Češka i Slovačka postale su kraljevine pod vodstvom cara Mihaila II. Mađarska je takođe priznala ruskog cara za svog monarha.
  Krakov i druge zemlje ušle su u Kraljevinu Poljsku. Istočna Pruska je odsječena, Dancig je postao ruski grad. Mala Azija i veći dio Iraka sa Bagdadom postali su ruski. Britanci su dobili samo provinciju Basru i Palestinu, a Francuska južnu Siriju.
  Formirana je i Kraljevina Jugoslavija u kojoj je Mihailo II postao suvladar. Ugrabio sam malo za sebe i Italiju. Tako je Rusija mogla postati veliki osvajač. I pretrpio male gubitke uz manje troškove. Ali Nemačka je i dalje morala da plati Rusiji većinu reparacija. Impresivna pobeda!
  . POGLAVLJE br. 2.
  Nakon toga bilo je još nekoliko malih ratova. Rusija je zauzela veći dio Avganistana - jug je pripao Britaniji, a dvije trećine Irana - jug je također bio britanski. Tada su carske, francuske i britanske trupe konačno podijelile Saudijsko poluostrvo. Hegemonija je nastala. Japan je takođe uspeo da prigrabi neke nemačke posede za sebe.
  Do 1929. godine ekonomski rast je opažen u cijelom svijetu - najjači u Rusiji. Ali uslijedila je Velika depresija. To je ono što je Hitlera dovelo na vlast u Njemačkoj.
  I u Rusiji je došlo do porasta revolucionarnih i štrajkačkih osjećaja. Ali 1931. izbio je novi rat sa Japanom zbog Kine. Rusija je bila jača, a flotom je zapovijedao dostojni nasljednik admirala Makarova - admiral Kolčak.
  Pobjeda, iskrcavanje i Japan sa svim svojim pacifičkim posjedima postao je provincija Rusije. I cara Mihaila II i cara Japana. Da, dobro je ispalo. Ali borba za svjetsku dominaciju nije prestala.
  Hitler je povećavao svoju snagu. I nastala je koalicija: Nemačka, Italija, Rusija, protiv Britanije, Francuske, Holandije, Belgije i SAD.
  Godine 1940. carska je vojska zapravo završila osvajanje Kine i naletjela na francuske, holandske i engleske posjede.
  Hitler je započeo rat 22. juna 1941. invazijom na Francusku. Firer je imao sjajan plan i genijalnost Mainsteina. Rusija je započela ofanzivu protiv britanskih i francuskih kolonija u Aziji i Africi. Ovo je tako okrutan rat.
  Rusija je već zauzimala prvo mjesto u svijetu po broju stanovnika, njena vojska je bila opremljena najboljim i najnaprednijim tenkovima i avionima. Helikopteri, lovci, jurišni avioni, bombarderi, uključujući mlazne avione, već su u masovnoj proizvodnji! Generalno, nekako sve ide odlično.
  Hitler je za mesec i po okupirao Francusku, Belgiju, Holandiju i Dansku! Carska Rusija okupirala je Norvešku i Švedsku. Kao i Indija, Indokina, južni Iran, Saudijsko poluostrvo i ušli u Egipat.
  Kolonijalne engleske i francuske trupe odlikovale su se svojom niskom borbenom sposobnošću i imale su vrlo slab vojnički duh - predavali su se praktično bez otpora.
  Hitler je sam želio da se preseli u Afriku, ali se Španija protivila Njemačkoj. Tada su fašisti napali Frankov režim i porazili ga. A onda Portugal. Nakon žestokog napada, Gibraltar je zauzet!
  Zatim su Rusija i Njemačka osvojile Afriku. Ovdje su veliki prostori, džungle, pustinje i nedostatak puteva bili više prepreka nego otpor slabih i zbunjenih kolonijalnih trupa Britanije, Francuske i Portugala.
  Došlo je do zauzimanja teritorija. Epizodne bitke, žarišni otpor. Ruski tenkovi su i dalje najbolji i sa dobrom upravljivošću, posebno srednji: "Nikolai", koji je dobio ime po careviču Nikolaju, kojeg su ubili Japanci.
  Međutim, da ste znali od kakve je zle sudbine samuraj Tsuda Sanzo spasio Rusiju, onda bi mu spomenik sa Ajfelovom kulom u Sankt Peterburgu bio srušen. Ili ste možda nazvali tenk po njemu.
  U svakom slučaju, "Nikolai"-3 je bio relativno lagan tenk - ispod trideset tona, mobilan sa dizel motorom. Brzina mu je bila veća od legendarne 34-ice, prednji oklop bio je deblji i nagnutiji, silueta niža, a imao je top s dužom cijevi, iako sličnog kalibra 76 mm.
  Kako god da kažete, Rusija je zauzela više od dvije trećine Afrike, ostalo je pripalo Njemačkoj i Italiji. A nakon masovnog bombardovanja u maju 1942., uslijedilo je zajedničko rusko i njemačko iskrcavanje trupa u Britaniju. Borbe su trajale samo dvije sedmice, a Engleska i Irska su bile okupirane.
  I mjesec dana kasnije okupirali su Irsku.
  Amerika se ponašala prilično pasivno, plašeći se da uđe u tako opasan rat, ali je ipak pomogla Britaniji resursima. Tako su Hitler, Musolini i Nikola II odlučili da dokrajče ekonomski najmoćniju silu.
  Štaviše, Rusija ima zajedničku granicu sa Amerikom duž Aljaske. I već su izgradili prugu do Čukotke - što je veoma korisno za rat!
  A sada će ruska, carska vojska krenuti... I ući na Aljasku. Ali američki tenkovi čak ni ne idu protiv Rusa. Evo šta se desilo.
  Ruske trupe su počele da se iskrcavaju na Aljasku 1. septembra 1942. godine... I vrlo uspešno su napredovale.
  Brzo širenje mostobrana. I kao i uvek, prelepe ruske devojke učestvuju u bitkama.
  Nalaze se na najnovijem tenku Nikolaj-4. Ratnici su bosi, samo u bikiniju. I imaju moćniji top od 85 mm duge cijevi: Sherman's thunder.
  Već je novembar, pao je sneg, ali prelepe devojke: Nataša, Marija, Aurora i Svetlana ne prepoznaju nikakvu odeću i tuku se skoro gole.
  Ovdje ratnici pucaju i razbijaju preciznim udarcem iz Shermanove granate. Goli su zube. Nataša je opalila i zaurlala:
  - Sve sam pobedio za kralja!
  I kako još pali!
  Tada će Marija pucati, i to tako precizno da će otkinuti kupolu Shermana.
  Uzela ga je i tvitovala:
  - Ja sam devojka koja seče metal!
  A onda će Aurora lansirati projektil. I takođe precizno i jasno.
  Ratnik škripi:
  - Najviši akrobatski let!
  A onda će vas Svetlana šutnuti svom svojom bijesnom snagom. Razarač plavuše. I cvili:
  - Ja sam demon pakla!
  I sva četvorica će krenuti svojim tokom, krećući se kroz južnu Aljasku.
  A evo i tenka Alexander-4, takođe najnoviji model sa prelepim devojkama. Snažan top duge cijevi kalibra 130 mm, čak osam mitraljeza i posada od pet lijepih djevojaka u bikiniju.
  Također idu i pucaju, nokautiraju Amerikance, prodiru u Shermane.
  Alenka je golim nožnim prstima pustila projektil i zapjevala:
  - Za slavu cara Mihaila!
  Dok je pucala, Anyuta je podržavala, koseći Amerikance:
  - Veliki kralj!
  Augustin je također udario, razbio Sherman, sikćući:
  - Za mir, rad, carstvo!
  Zatim je Mirabela otvorila vatru. Takođe je razbila neprijateljski oklop i siktala:
  - Za novi ruski poredak!
  A onda je Olimpijada ispalila projektil, dok je lupao i urlao:
  - Ja sam takva moć i bol za neprijatelja!
  Djevojke se dobro ponašaju i pucaju. U njihovim smaragdnim i safirnim očima plamen podzemlja.
  A najnoviji tenk Alexander-4, neprobojan iz svih uglova, ide naprijed i mlati Amerikance. Takvo je predstavljanje i bezuslovno uništenje.
  A devojke, smrzava se, a one su samo u bikiniju i skoro gole - prelepe! Vodimo mačku sa sobom!
  Alenka će ispaliti granatu na američki automobil. Kako ga nabija i peva:
  - Ja sam svetska zvezda!
  A onda će je Anyuta uzeti i pustiti, odsjeći neprijatelja i zasiktati:
  - I slava carstvu!
  A onda će Augustina pogoditi granata, pokositi neprijatelja, slomiti neprijateljski oklop i škripati:
  - Ja sam crvenokosa i bestidna devojka!
  A onda će Mirabela biti opančena. I on će ispaliti smrtonosni projektil na neprijatelja. Otkinut će toranj i vrisnuti:
  - Ram od ovna!
  A onda će se održati prekrasna Olimpijada heroja. Ispaliće najsmrtonosnije granate. Zlomiće neprijateljski tenk i vikati:
  - Sve ću pomesti!
  Ovdje dolazi tenk težak sedamdeset tona i uništava neprijateljske redute. I lako se kreće po snijegu - motor je najnoviji - plinska turbina! Ne možeš tako lako zaustaviti auto.
  Alenka pjeva:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti! Ruski vukovi razdiru neprijatelja! Ruski vukovi - pozdrav herojima!
  I opet, golim nožnim prstima, pritiskom na okidač, pogađa neprijatelja. Kakva devojka!
  Anyuta je također pala golim nogama i zacvilila:
  - I super sam!
  A onda Avgustin ispaljuje projektil i zavija:
  - Ja sam divlja devojka!
  A Mirabela će pustiti nešto potpuno ubitačno i urlati:
  - Do novih, nepokolebljivih granica!
  I pokazaće svoj jezik tako ružičast i dug.
  A onda će Olimpijske igre premlatiti i razbiti Amerikance, i to vrlo dobro.
  Pa generalno, vidljiva je čista pobjeda. Ova bitka je dobijena i ruske i carske trupe idu napred.
  Krajem decembra 1942. carska vojska je već zauzela cijelu Aljasku, a borbe su se vodile u Kanadi.
  Osim tenkova, pilotkinje se bore i u mlaznim avionima. SAD ima dosta avijacije, ali je njen kvalitet veoma loš. Ne može se porediti sa ruskim avionima. Koji razbijaju neprijatelja intenzitetom terminatora.
  A djevojke Anastasia i Margarita u svojim avionima "Ekaterina"-6 kako efikasno prikupljaju račune.
  Anastasija obara osam američkih aviona jednim rafalom od pet avionskih topova i vrišti:
  - Ja sam samo ratnik super klase!
  I bosim nogama pritiska pedale.
  Margarita u jednom rafalu obara deset američkih aviona i škripi:
  - A ja sam čak i za klasu više!
  Anastasija golim nožnim prstima pritiska okidače i puca na neprijatelja. Pogodit će sedam vozila američke vojske i zaškripati:
  - Ja sam takav ratnik da je kralj oduševljen!
  Margarita će također pustiti ubicu i zacviliti:
  - I ne samo kralj! Veoma smo lepi!
  Djevojke se tuku i udaraju u različite automobile. Izbacuju neprijatelja kao mrtve miševe u kantu za smeće. I uništavaju američke avione.
  Anastasia je oborila još nekoliko aviona i zarežala:
  - Za dvoglavog kraljevskog orla!
  Margarita je, ogolivši zube očnjaka, cvrkutala:
  - Za tako kul stvar!
  I udarila je u još desetak američkih automobila. Ovo su devojke. Devojke vole da ubijaju. I razdvojite ga!
  I ovaj par radi...
  Kreće se prema zemaljskim ciljevima. I idi sa Shermanima, probijajući ih pravo kroz njih. Kao metalna igla. I cijepanje najjačeg željeza i čelika. Ovako se dogodio njihov pad.
  Anastasija udari nekoliko Shermana i vrišti u sebi:
  - Ja sam devojka koja je sposobna za mnogo!
  Margarita također mlati Amerikance na kopnu i škripi:
  - Ali ništa me neće zaustaviti, i nikada me nije zaustavilo!
  Anastasija slama neprijatelja, obara tenkove i vrišti:
  - Za kralja, koji nije ni mudriji ni hladniji!
  Devojke su naravno prelepe! I što je najvažnije, samo u jednom bikiniju! I nepobjediv!
  Niko ne može da pobedi ili zaustavi devojke!
  Anastasija, pucajući, vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam devojka koja lomi čelik!
  Margarita, nastavljajući snimanje, dodaje:
  - I bilo koji metal!
  Devojke lete i pucaju... Iako je hladno i zima, to ih ne sprečava. U Kanadi se vode borbe.
  Anastasija ponovo puca i urla:
  - Ja sam kao dečak!
  Margarit aktivno potvrđuje i zakucava bijesom pantera:
  - Ja sam ta koja je smješnija i hladnija od svih ostalih!
  Devojke, kao što vidite, zaista mnogo računaju i imaju neopisivu sreću!
  Skupljaju polugole račune! I ne poznaju tugu, nema sumnje! Imaju mnogo različitih mišljenja!
  Ali, ukratko, lepotice su imale sreće. Uhvatili su i napali generala sa četiri zvjezdice vazdušnim napadom. Veličanstvene ljepotice. Sjebaće te na isti način!
  I opet se ruski i njemački tenkovi kreću preko Kanade.
  Ovdje je Gerdina posada, na njemačkom T-4. Auto je, iskreno, prilično slab u poređenju sa sovjetskim automobilima. Ali devojkama nije lako - bose se bose i u bikiniju po hladnoći. I to nešto govori!
  Da se razumijemo, takvi su ratnici cool! Ne poznaju sumnje i slabosti! Safiri i dijamanti gore u njihovim očima! Takve ljepote neće ustupiti neprijatelju ni pedalj zemlje! Oni su sveti i opaki u isto vrijeme.
  Pokreću se sa kolosalnom energijom.
  I ovako slamaju Amerikance.
  Gerda je pucala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ja sam divlja devojka! I uopšte ne djevica!
  I nakon toga prasne u smijeh.
  Charlotte je također pucala iz topa. Možda nije previše moćan, ali brzo puca:
  - Ja sam kao vrela pčela!
  Nakon čega će ljepotica uzeti i pokazati svoj dugi jezik!
  A onda Christina šamara i škripi:
  - I moj vokal! Klykov blow!
  A i on će pokazati svoje vučje zube i urlati:
  - Biće nova pobeda!
  Ratnici su zaista tako čvrsti i agresivni. I imaju toliko mišićne snage i mahnitog bijesa.
  I Magda će takođe pogoditi neprijatelja. Razbiće Shermana iz daljine, udarajući ga vrlo precizno od kraja do kraja i zaurlati:
  - Ja sam tako kul Nemac!
  Četvorka se, uprkos činjenici da auto nije najbolji, uspešno bori.
  I zašto? Jer nemaju gotovo nikakvu odjeću! A ratnici vrlo lijepo uništavaju neprijatelja.
  Gerda ponosno napominje:
  - Tako smo dostojni Firera!
  Nakon čega će ljepotica ponovo pucati i ogoliti svoje slatko lice.
  Ratnici ovdje imaju arijevski duh. I ne plaše se hladnoće. Iako je zima u zapadnoj Kanadi i dalje veoma hladna.
  Ali ništa - samo bosi i gotovo goli. Onda će biti sreće i pobede!
  Ovo su ratnici puni ponosnog duha.
  Ni sada Arijcima nema premca u upornosti. Osim Ruskinja.
  Ali Nataša na "Nikolaju"-3, takođe u bikiniju i bosa, pucala je, ispala i prošetala. Njen tenk je, međutim, bolji od njemačkog T-4. Borbe su ovde teške i veoma agresivne.
  Yankeesi pokušavaju da se vrate. Ali Nataša je srušila "vešticu" i siktala sa cerekom bisernih zuba:
  - Ja sam takva devojka da mi niko neće prići!
  A Marija je precizno pucala na američke tenkove. Probiće ih i siktaće golim zubima:
  - Nikakve snage nas ne mogu uhvatiti!
  A onda će Aurora također pucati redom. Sherman je uništen. Da devojko, to ti treba.
  I onda će Svetlana dati svoj doprinos... Kako će to boljeti Amerikance.
  Ima i bitaka na moru. Ruska flota zauzima Filipine.
  A ovdje je i ekipa: bosonoge mornarice. Takođe skoro gole lepotice, u bikiniju. Istina je da je vrijeme na Filipinima divno čak i zimi - toplo, jer je skoro ekvator.
  A djevojke uživaju u tuči i pucanju. I trčite okolo bljeskajući bosi, okrugle pete. Devojke su ovde jednostavno divne. Najbolje - super!
  Inače, vole da siluju zatvorenike! Vežu ih za sebe i onda ih jašu. I to toliko da zatvorenici gube svijest! I organizuju potpuno istrebljenje za sebe - ili bolje rečeno, ne za sebe, već za svoje neprijatelje.
  Tako kul ekipe polugolih devojaka. I ništa ih ne može zaustaviti ili slomiti!
  Ratnici se ukrcavaju na američku krstaricu. Uskaču gotovo goli, bosi, s mišićima koji se kotrljaju ispod njihove preplanule kože. I oni bijesno sjeku Amerikance. I ne daju ni najmanju šansu za preživljavanje.
  A sada su vidljive prelijepa Stela i njena partnerka Maša. Obe devojke su visoke, mišićave plavuše koje sve iseckaju. Ono što nije udarac je rezanje i kidanje tijela!
  Djevojke šetaju američkim brodom. Ako mašu udesno, to je ulica, ako mašu lijevo, to je uličica!
  I devojke neće stati! Ne ostavljaju protivnicima šansu! A šta ako zaurlaju i počnu da se tresu mišićima!
  I opet mašu mačevima i urlaju:
  - Mi smo devojke za cara, otadžbinu i Mihaila Romanova!
  I seckaju ga kao samurajski kupus. Stoga ga je Stella uzela i bosom nogom udarila američkog oficira u prepone. On će letjeti više i skočiti preko palube.
  Plavokosi terminator će dati:
  - Za moje udarce plaćaju honorare!
  I opet će pokazati svoje zube i bljesnuti svojim bisernim zubima! Kakva devojka! Najviše soka i arome!
  I devojke žure sebi. I prolaze kao plima tornada. Ne daju neprijatelju šansu. Imaju kolosalnu moć. Tama đavola i hiljade hiljada anđela.
  I dolazi Maša, koja sa dvije sablje seče tri glave odjednom! Ovo je devojka - devojka za sve devojke!
  Obe lepotice su sekle kao da mačevima zakucavaju eksere. I u njihovim postupcima nema slabosti ili sumnje. Krećite se sami, bez povlačenja ili odustajanja. Pravda zahtijeva ujedinjenje čovječanstva. Jedno carstvo, jedna kruna, jedan cilj i ekspanzija u svemir.
  Upravo u ovo vrijeme u orbitu se lansira prvi umjetni Zemljin satelit. Evo ga leti oko svijeta.
  A ruske devojke u bikiniju se bore za sebe. I nisu inferiorni od neprijatelja. A Amerikanci, isječeni ljepotama, padaju. Ipak, devojke najviše klase i veštine.
  Jedno vrijeme su uspjeli da se bore u Japanu. Borili su se i na visinama. I sam car je zarobljen. Pokazali su svoje kolosalne vještine. Imaju takvu strast i toliko mišićne snage. Naravno, takve devojke su čudo od čuda!
  Posjekli su samuraje u palati. I bili su skoro goli i bosi. Djevojke koje su mogle raditi stvari koje su iznenadile njihove neprijatelje.
  I isjekli su bilo koje meso i pokazali svoju umjetnost. Ratnici, bez ikakve sumnje, napreduju.
  Američkom admiralu odsječena je glava sabljom. I kako će se ljepotice smijati, ogolivši očnjake.
  I opet krenu u ofanzivu i poseku se. Takvi ratnici su prava čudovišta. A na tronu je car Mihailo. Sin Aleksandra Trećeg, ali ne taj. Sretniji, odlučniji, voljniji, a ujedno i talentovani vladar .
  Ali, naravno, sreća je važna, plus još veća čvrstina - Mihail je vodio neumoljivu borbu protiv korupcije, što je pozitivno uticalo na vojsku. Ali najefikasnije znanje je korištenje djevojaka u bikiniju u vojne svrhe. A devojke su jako lepe kada su skoro gole i bose.
  Dakle, bitke se odvijaju sa različitim stepenom uspeha. I lijepi ratnici pucaju vrlo precizno, bolje od muškaraca. I što je najvažnije, kada su djevojke gotovo gole, one su praktično neranjive. Ne pogađaju ih meci i granate. Veoma jaka vojska ratnika. To je kul. Bila je ideja cara Mihaila da se djevojke koriste gotovo gole i bose, i to je donijelo pobjedu.
  A djevojke su u bitkama također bacale granate i bodeže golim prstima. I pokazali su svoj divlji bijes.
  Djevojke su prilično hrabre. I veoma lijepa, razigrana i brza. Niko ih nije mogao zadržati.
  Ratnici su jako hrtovi... Bose noge djevojke su vrlo efikasno oružje. Ali šta oni mogu učiniti? Mnogo stvari. Sami goli tabani primali su energiju od zemlje, a prekrasni ratnici su bili razigrani.
  Moram da kazem da su devojke najlepse na svetu, da su obe divne i sa besom kobri!
  Američka krstarica je zarobljena. Zarobljeni ljudi pali su na lice. Nakon toga su im ratnici gurali noge u lice. I natjerali su me da se ljubim. I devojke su gugutale, a njihovi goli tabani, kada bi oblizali jezik, bili su prijatni i škakljivi.
  Ali ljepotice su uživale u tome što su im bose noge obasipane poljupcima i ljubljene pete.
  Nakon toga će se djevojke smijati. I gole zube!
  Ali bilo je bolje, cure su se malo gole sunčale i kupale. Ovo su tako prekrasni ratnici. Kako možeš uzeti takvu nogu i poljubiti je? I polizati svaki prst.
  Cure su odlične.
  Evo tenka Alexander-4 ponovo u borbi. Žurba je i februar već dolazi. Trupe idu dalje. Sve bliže i bliže teritoriji SAD. Devojke su tako cool.
  Ovdje Natasha šutira precizno. I pogađa veoma precizno.
  Djevojka puca izuzetno precizno i viče:
  - Slomićemo neprijatelja!
  Marija puca sledeća. Uzeo i porazio neprijatelja:
  - Super sam!
  Marija je veoma lepa devojka i veoma aktivna.
  A njene bose noge su veoma lepe i graciozne u svojoj erotičnosti:
  - Uništićemo neprijatelja!
  A Aurora je takva cura, i super je, sa golim stomacima i grudima, i tako natečenim grimiznim bradavicama:
  - Probiću se kroz neprijatelje i učiniti da bude super!
  I kako se trese svojom crvenom kosom!
  I opet će te šutnuti svojim bosim, isklesanim nogama. Takvi ratnici su veoma kul!
  A onda će Svetlana uzeti i pobijediti neprijatelja:
  "Volim Cara i objesit ću omču oko vrata svojim neprijateljima!"
  Devojke će se smejati. Kako su postali hrtovi i kul.
  Amerikanci beže od devojaka. Ili odustaju. Ili umru. Ratnici su tako lijepi, i vrlo bosi, a djevojke su tako divne. A borba samo u bikiniju je prijatna i efikasna. Djevojke ratnice su tako nevjerovatne.
  Natasha ponovo puca na Amerikance i sikće:
  - Ti si moj brat, a ja sam tvoj brat! Ili bolje rečeno moja sestra!
  I opet pokreće svoj dugi jezik. Agresivan recimo ratnik i lepotica!
  A onda Anyuta trese gole grudi. I vrisnut će i pokazati zube. I on će poslati granatu na Amerikance. I on će to uzeti i jebati.
  - Ljepotica ga je uništila! I škripi:
  - Ja sam tako super devojka!
  Prelepa devojka i voli seks. I ovo je lijepo!
  A djevojka je uzela i udarila je - zarežala je:
  - Pobedićemo i uništiti neprijatelja!
  I ovdje će Aurora šutirati i tući:
  - Ja sam kralj i kul devojka!
  Ratnik može biti pravi hrt.
  Devojke se smeju same sebi.
  Ali Svetlana je to prihvatila vrlo hladno. I davala je takve naknade za uništenje neprijatelja, i ljubila đavole:
  - Ovo je takav totalitarni akrobatik!
  Tenk je veoma okretan i smrtonosan. On pogađa slabog i visokog Shermana. Dakle, bitke su ovde u korist carske Rusije.
  Nataša je opet kao pucnjava. I guguta:
  - Za tvog idola!
  Marija je počela da puca. Devojka je veoma lepa i ima zlatnu kosu. Po izgledu.
  Cura se pojebala, i nanišanila golim nožnim prstima i zacvilila:
  - Ovo je ubistvo za kralja!
  I ovdje je Aurora pojebala Amerikanca. A djevojka je bila, recimo, zaista izuzetno agresivna i cvilila je:
  - Za pravi ukrcaj!
  A sada se djevojka pokazala kao jako jaka.
  A Svetlana je agresivna i borbena. Udarala je golom nogom i raskomadala neprijatelja.
  I ciknula je, pokazujući zube:
  - Ja sam dama koja leti kao orao!
  Tako su djevojke počele da se jebaju divljom silom. A takva agresija ljepotica se ne može zaustaviti. Bez povlačenja ili savijanja.
  Nataša je ponovo pucala i siktala:
  - Do potpunog uništenja!
  A Marija je, bez ikakvih eksera, mnogo više uspela da uništi svoje neprijatelje, i počela da lomi svoje protivnike.
  A onda ga je Aurora uzela i pogodila neprijatelja iz topa. I to vrlo uspješno, sa kolosalnim aplombom. I slomiti, slomiti neprijatelja. A otopljeni krhotine lete sa Shermana na sve strane.
  A Svetlana će takođe snimati i pevati:
  - Ja sam devojka velikih snova i velike lepote!
  Ratnici, zapravo, pokazuju izuzetnu volju za pobjedom.
  Nije za ništa što je carstvo postalo cool i veliko. Mogao nadmašiti dostignuća Džingis Kana.
  Ratnici se kreću prema sebi... I pucaju, pucaju i razbijaju neprijateljske položaje, kao da nožem kidaju. Ili bolje rečeno, vrlo oštar i kaljen bodež. A sada su ruske trupe zaista nepobedive. I kraljevstvo velikog carstva.
  Ako pogledate, bilo je mnogo ratova i teških perioda u istoriji Rusije. Ali Nikolaj II uglavnom nije imao sreće! Ispostavilo se da je promašaj. Ali taktika je od velike važnosti. Šta je pokazao veliki ruski šahista Aljehin. Kada je počeo da igra umesto svog protivnika, okrenuo tablu i pobedio. Genije je genije.
  Uz sve probleme carske Rusije, sam faktor golih djevojaka riješio je mnogo.
  U borbama učestvuju i helikopteri. Borbena vozila, a takođe i posade sa devojkama u bikiniju i bosonoge. Kakav je kvalitet vojske koju čine djevojke? Najistaknutiji. Ništa ne može zaustaviti ili poraziti takvu vojsku.
  Tako u ovoj vojsci ima bosih i skoro golih devojaka. Posada na helikopteru kapetana Varvare. Nije li ovo nevjerovatno? More će silovito nabujati! I kako će gađati avionski topovi. A tu su i rakete. Ove devojke su pravi uragani poput tornada.
  Ni u čemu nisu inferiorni od neprijatelja. Ruska vojska je spremna za borbe i velika dostignuća.
  Varvara je prelijepa djevojka smeđe kose i gotovo gola. Dok urla na sve strane:
  - Neprijatelji neće proći! I neće pobjeći!
  I on će ga uzeti i pustiti ubitačno pražnjenje iz svih mlaznica svoje najhladnije mašine. I leteće iznad neprijatelja. I on ga uzme i pokosi destruktivnim zavojem.
  Ali skromna Olga je uzela i ispalila raketu na američke položaje i siktala:
  - Borio sam se, ne sa cipelom, nego bos!
  I namignut će svojim safirnim očima. Da, ovo su devojke - tako neverovatno neverovatan akrobatik. Sa njim možete piti na planinu i nositi gole zmajeve.
  A noge su tako graciozne i jedinstvene! I strukovi su tanki, a tijela vrlo mišićava.
  Varvara razbija dupe i urla:
  - Mogu napraviti rupu u globusu za kralja!
  A on će se naceriti svojim malim licem i namignuti očima.
  Ratnici su ovdje u najboljem izdanju. Ovde će Tatjana, takođe devojka u bikiniju, uzeti to i zacviliti:
  - Neka bude kralj nad cijelom zemljom!
  I ona će zablistati svojim bisernim zubima. A iz helikoptera je ubitačno kao ekseri. I to će biti smrtonosno. I zaista će spržiti metal. I prouzrokovaće uništenje bunkera.
  Ovo su devojke - sve devojke su devojke! I onda kada dovedu zatvorenike, te djevojke se onda ljube i ližu bose noge. Ovo je općenito najsofisticiraniji način i ponižavanja i ohrabrivanja.
  
  INVINCIBLE ROMMEL
  U njemu je Romelova vojska u novembru i decembru 1941. uspela da odnese pobedu u Africi. To se dogodilo i zato što partner briljantnog Romela nije napravio one grube greške koje su se dešavale u stvarnoj istoriji.
  Kao rezultat toga, Nijemci su porazili Britance koji su napredovali i zadržali svoju teritoriju. U početku to nije utjecalo na tok bitaka; na istočnom frontu Nijemci su poraženi kod Moskve.
  Međutim, kasnije su se Firerovi planovi promijenili. Rommel je u to vrijeme uspio zauzeti Tolbuk i krenuti prema Egiptu. Hitler je odlučio da pređe na privremenu odbranu na istočnom frontu, i za sada koncentriše svoje napore u Africi i Bliskom istoku.
  Međutim, kako je ofanziva u Africi zahtijevala manje snaga, nacisti su izveli nekoliko operacija na istoku. Poražene sovjetske trupe u Kerču. Opkolili su nas blizu Harkova. Takođe su izvukli iver u pravcu Smolenska. Porazom je završena i ofanziva druge udarne armije generala Vlasova kod Lenjingrada.
  Sevastopolj je pao nakon opsade i napada. I Švabe su ojačale. Borbe su se vodile na ivici Ržev. Ovdje su nacisti uspjeli izdržati.
  Ali u Egiptu je Rommel, nakon što je dobio pojačanje, odnio uvjerljivu pobjedu. Nadovezujući se na svoj uspjeh, Nijemci su prešli Palestinu i zauzeli Irak i Kuvajt. A onda i cijeli Bliski istok - dobivši pristup nafti.
  Nakon čega su se fašisti okrenuli Sudanu i pokušali zauzeti cijelu Afriku.
  U isto vrijeme uslijedio je juriš na Gibraltar, te prodor njemačkih trupa u Maroko i dalje u afrička prostranstva.
  Ali uspjesi Nijemaca bili su olakšani energičnim radom u pozadini. Gde je i Hitler šta je uradio veštije nego u stvarnoj istoriji.
  Nakon što se probudio, Hitler Terminator se okupao sa devojkama, doručkovao salatom, kašom od karfiola i nekim drugim povrćem, dodajući nemasni višeslojni kozji sir i kavijar. Nakon toga je pozvao Speera, zvanično uručivši novom carskom ministru dokument potpisan zakonom o vanrednim ovlastima. Adolf je bio opsjednut i bio je vrlo korozivan:
  - Proizvodnja oružja u Trećem Rajhu je izuzetno niska! Zaostajemo ne samo za zaraćenom Britanijom, već i za totalitarnim SSSR-om. Ali potrebna nam je nadmoć u vazduhu, uz povećanje proizvodnje starog oružja i prelazak na nova. Posebno obećavajući mlazni bombarderi. Uostalom, njihova ogromna brzina i visok gornji plafon omogućavaju im da gotovo nekažnjeno uništavaju britanske gradove!
  Speer je zračio optimizmom:
  - U Njemačkoj i Poljskoj ima viška uglja, u Francuskoj ima željezne rude, a imamo dovoljno opreme da proizvedemo mnogo automobila. Uostalom, proizvodimo više aluminija i duraluminija nego sve zemlje svijeta zajedno!
  Opsjednuti Adolf je klimnuo:
  - Za sada! Britanija i SAD također promoviraju proizvodnju, a mi moramo zaštititi svaki gram metala. Neka i školarci i druga djeca od pet godina skupljaju metal. Osim toga, zašto krila i trup napraviti u potpunosti od duraluminija. Možete koristiti i drvo i platno. Na primjer, proizvodnja monoblok krila. I šta? Potreban nam je novi mlazni lovac težak ne više od dvije tone, lak za letenje, jednostavan za proizvodnju i jeftin! Broj montažnih dijelova treba svesti na minimum, a također treba pronaći mogućnosti da se što više smanji težina aviona i poboljšaju njegova aerodinamička svojstva. Sada će, inače, doći dizajneri aviona, mi ćemo ih obučiti.
  Speer se nasmiješio:
  - Naravno, Fireru. Koliko sam shvatio, vratićete sve visokokvalifikovane radnike iz vojske?
  Opsjednuti Adolf potvrdio:
  - Zapošljavaćemo samo visokokvalifikovane, obične radnike iz redova stranaca. Tako da je bolje da bude manje besposličara, a samim tim i partizana. Mi ćemo, naravno, smanjiti broj kopnenih snaga, ako ne bude rata sa SSSR-om, onda nam ne treba toliko pješadije, ali... Ne radikalno, pa planiram poraziti Gibraltar i Maltu u narednom mjeseci i zauzimaju cijeli sjever Afrike i dalje do Bliskog istoka. I dalje će nam trebati zemaljske jedinice. Osim toga, potrebno je izgraditi dodatna brodogradilišta kako u samoj Njemačkoj tako iu Francuskoj, Belgiji, Holandiji i Norveškoj. Potrebni su nam nosači aviona, bojni brodovi i transporteri. A Sredozemno more će se pretvoriti u, takoreći, unutarnjemačko jezero. Da li razumiješ?
  Speer se naklonio:
  - Da, moj Fireru! Već sam naručio izradu građevinskog programa...
  Lukavi Adolf je dodao:
  - Radni dan se može produžiti na 16 sati ako naši planovi za vanredne situacije to zahtijevaju. Proizvodnja aviona se za samo devet meseci mora povećati na sto letelica dnevno... Više od tri puta u odnosu na sadašnju, a nikako nije činjenica da će to biti dovoljno!
  Speer je požurio da ohrabri Firera:
  - Naši piloti su više klase od britanskih, tako da kvantitet nije sve. I naći ćemo nove načine da kujemo raonike u mačeve. Koliko sam shvatio, prioritet nam je avijacija?
  Firer je jače stisnuo pesnicu:
  - Prioritet nam je mlazni, bombarder, pa borbeni avion, plus puštanje nove opreme i razvoj čudotvornog oružja! Međutim, ne samo u oblasti avijacije, već i tenkova, artiljerije, prvenstveno mlazne artiljerije... O tome ćemo detaljnije.
  Začulo se zvono i u prostoriju su ušli vodeći dizajneri aviona Trećeg Rajha.
  Messerschmitt, relativno mlad sa visokim čelom, Heinkel, već ostario, ali vrlo okretan, atletski građen tenk, Lippisch i nekoliko manje poznatih.
  Adolf im je pokazao na stolice i naredio im da polože crteže na sto:
  - Vaš zadatak je stvoriti novo, vrlo moćno i moderno oružje. Njemačka ima više aerotunela od bilo koje druge zemlje na svijetu, a tehnologija mnogih aviona je veoma zaostala. Ali samo u Yu-88 možete značajno povećati brzinu dajući automobilu moderniji oblik. Konkretno, kokpit će dobiti kapljičasti, konveksni oblik, koji će poboljšati vidljivost i učiniti pilota prostranijim, a također će dodati brzinu poboljšanjem aerodinamike za dobrih pet kilometara. Osim toga, potrebno je dati aerodinamičan oblik vatrenim točkama i bombardera i lovaca, nosača bombi i zračnih kočnica u neradnom položaju.
  Ti zapiši šta ti kažem!
  Dizajneri su jednoglasno klimnuli:
  - Dakle, definitivno veliki Firer!
  Adolf je nastavio:
  - XE-129 - treba redizajnirati tako da sama kutija za oružje dobije aerodinamičan oblik i da se ugradi pokretni avionski top za zaštitu od napada sa zadnje i donje hemisfere. Osim toga, ovaj jurišni avion bi trebao biti opremljen sistemom za pojačavanje motora. Istovremeno sa perestrojkom potrebno je povećati proizvodnju ovakvih jurišnih aviona. Njihovi razorni zračni udari paraliziraju aktivnost Britanaca. Osim toga, ronilački bombarder Ju-87 trebao bi se koristiti u Britaniji. Pustićemo zastarele automobile u servis...
  Adolf je zastao. Dizajneri su ćutali. Firer je primijetio:
  Imam velike sumnje u vezi F -190. Ispostavilo se da je vozilo teško i nedovoljno manevarsko, a osim toga nema sistem za punjenje rezervoara inertnim gasovima koji zamenjuju iskorišćeno gorivo. Zbog toga se ovaj automobil može čak i srušiti jednim zapaljivim metkom. Šta će Tank reći na ovo?
  Čuveni SS dizajner, stojeći na oprezu, primetio je:
  - Ovo je naš nedostatak, veliki Fireru. Iako se postavljanje tenkova mora smatrati prilično uspješnim, oni su manje ranjivi na neprijateljsku vatru i istovremeno štite pilota. Što se tiče manevrisanja, onda... Jedan oklop je težak 120 kilograma i nije nam tako lako da ga olakšamo...
  Opsjednuti Adolf je predložio:
  - Pokušajte poboljšati aerodinamičke kvalitete Fokken-Wulfa. Prije svega zbog smanjenja težine, potrebno je savijati vrhove krila kako bi se povećala upravljivost i upravljivost vozila. Osim toga, ugradit će zaštitu za zadnju hemisferu... Što se tiče lokacije motora ispred pilotske kabine, to štiti pilota, ali zahtijeva da vozilo bude opremljeno uređajem za izbacivanje. Inače, sam oblik motora može se učiniti modernijim, što bi naši industrijalci svakako trebali uzeti u obzir. Usput, šta je sa radom na ME-309?
  Messerschmitt je bio pomalo šokiran:
  - Radimo na ovome, veliki Fireru. Proračunate karakteristike obećavaju povećanje brzine vozila, do 740 kilometara na sat, kada je naoružano sa sedam vatrenih tačaka! Ovo će biti najmoćnija smrt za Britance...
  Adolf je prekinuo:
  - Završnu obradu treba obaviti brže. A ti, Speer, ubrzavaš razvoj novog brzometnog 30-milimetarskog avionskog topa. Može se vrlo uspješno koristiti i za gađanje zemaljskih ciljeva i protiv neprijateljskih aviona! Novi ME-309 trebao bi zamijeniti prethodni ME-109. Što se tiče vaše mlazne mašine ME-262, nažalost, ona ima mnogo nedostataka: veliku težinu, nisku operativnu pouzdanost, preveliku stopu nezgoda... Sam ću napraviti skicu mlaznjaka koji nam treba.
  Adolf Hitler je počeo da crta automobil, koristeći svoje znanje o savremenim mlaznim lovcima. Međutim, ne najmodernije, već iz pedesetih godina, kako bi ih prilagodili sadašnjem nivou proizvodnje i tehnologije. Posebnu pažnju posvetio je tehnologiji promjene zamaha krila. Objašnjavajući sve prednosti takvog dizajna:
  - Prilikom sletanja i polijetanja, zamah će se smanjiti, a tokom leta će se povećati. Samo zahvaljujući tome, lovac sa modernim ME-262 motorom moći će da ubrza do 1.100 kilometara na sat. I njegova težina će biti znatno manja.
  Messerschmitt je pogledao dijagram, naborao svoje visoko ćelavo čelo i istisnuo:
  - Sjajno! Ali moj Fireru, odakle vam tako duboko znanje o aerodinamici?
  Opsjednuti Adolf lukavo suzi oči:
  - A aerodinamika? Nadarena osoba je obično nadarena za sve! A prosječnost je prosječnost i u Africi! Šta nije u redu sa Arado bombarderom? Pokaži mi dijagram?
  Fuhrer je brzo pogledao i negativno odmahnuo glavom:
  - Ne, to neće moći! Ideja sa kolicima nije dobra, zbog toga se avion neće okrenuti i srušiće se. Zahtijeva konvencionalni stajni trap koji se može uvlačiti. Razmotrite neke promjene dizajna za bolju aerodinamiku. Bez nepotrebne invencije, ali sa domišljatošću.
  Adolf je poludio i dao još nekoliko komentara:
  - Zrakoplov Gryphon Xe-177 ima izuzetno nepouzdanu elektranu. Treba ga odmah zamijeniti, s najnovijim klipnim motorima, u početku četiri odvojeno stoje. Zatim na najmodernije motore snage 2950 konjskih snaga. Što se tiče sposobnosti udara sa velikih visina i u ronjenju, onda... Počnite da razvijate Xe-277, ova mašina će takođe postati neprijateljsko oružje. Ali glavna stvar su mlazni bombarderi. Ovo je prioritetni zadatak. Na primjer, ovakav bi trebao biti Yu-287.
  Firer je ponovo napravio skicu sa naprijed zamašenim krilima, objašnjavajući dizajnerima određene nijanse. Adolf se ozbiljno zanio, pokazujući određene dijagrame. Posebno bezrepi bombarder. I da je dizajn mlazne mašine s letećim krilima više nego obećavajući. A u isto vrijeme, vozilo je sposobno bombardirati čak i teritoriju SAD-a. Direktno je ukazao da bi u rad trebali biti uključeni dizajneri iz cijele Evrope, pa čak i Jevreji. Konačno shvativši da su dizajneri već dovoljno zauzeti, milostivo ih je pustio, ostavljajući samo Lippishu. Firer je viknuo:
  - I molim te, Aleksandre, da ostaneš! Imaćete zadatak da kreirate novo, izuzetno efikasno oružje.
  Lippisch je bio iznenađen:
  - Biću ti zahvalan, Fireru!
  Hitler Terminator je počeo da objašnjava:
  - Vi, naravno, poznajete teoriju Wieselsbergera, koji je svojevremeno bio asistent profesoru Prandtlu u Getingenu. On je prvi razvio teoriju o uticaju ekrana na podlogu...
  Lippisch klimnu, smiješeći se:
  - Vi dobro znate, Fireru moj! Da, znam ovu teoriju!
  Opsjednuti Adolf je nastavio:
  - Moramo napraviti ekranoplan - svojevrsni hibrid torpednog čamca i hidroaviona. U stvari leti mnogo niže, nekih 20-40 centimetara od vode. U ovom slučaju, masa zraka koja podržava ekranoplan čamac sastoji se od dva dijela. Jedan je zaleđen potok ispod krila; drugi - prilično beznačajan - izlazi ispod krila u području zadnje ivice i stalno se nadopunjuje zrakom koji dolazi odozgo, s vrha krila.
  Lippisch je spremno potvrdio:
  - Zaista tako moj Fireru!
  Opsjednuti Adolf je nastavio:
  - Međutim, glavna masa zraka ostaje ispod nosive površine i tamo stvara pritisak koji je skoro jednak pritisku brzine. Igra ulogu svojevrsnog klizališta po kojem se ekranoplan čamac "kotrlja" kao sat! Prva osoba koja je ovo koristila u praksi bio je finski inženjer Kaario, koji je razvio jednostavne pravougaone saonice koje klize po snijegu pomoću paravana i čak je za to dobio patent. Nažalost, vojska nije na vrijeme cijenila takvo otkriće. Kažu da je slične eksperimente izvodio i ruski profesor Levkov... Odnosno, ovo bi moglo postati novo čudotvorno oružje, sposobno da isporuči bombe, torpeda i desantne trupe do obale Britanije, brzinom aviona i istovremeno nevidljiv za radar. Plus još razornih napada na engleske brodove! Slažem se?
  Lippisch je petljao rukom, uslužne konobarice su mu natočile sok... Nakon što je malo popio, dizajner je primijetio:
  - Da, ovo je bogata ideja, iako će biti tehničkih problema. Na primjer, održivost...
  Opsjednuti Adolf prijateljski je klimnuo glavom:
  - Nacrtaću vam okvirni dijagram, bolje je da to uradite, a sitne tehničke detalje ćete sami izglancati. Telo bi trebalo da bude dugačko, da podseća na trup aviona, da se uliva u nos kabine delfina, konveksna vetrobranska stakla i turbomlazni motori... Iako je moguće da će u prvim modelima raditi i klipni motori. A kada se ovaj kolos odvuče u otvorenu vodu, motori će zaglušno urlati, a usko grabežljivo tijelo eksplodiraće poput kita, bacajući oblak spreja. Imajte na umu, ovaj kolos je sposoban da juri kao borac nekoliko metara od površine vode.
  Lippisch je zviždao u iskrenom divljenju:
  - Imaš bogatu maštu, Fireru!
  Dashing Adolf je postao još više inspirisan:
  - Naravno da bi to bilo čudesno oružje. Uostalom, ekranoplani se ne plaše nikakvih oluja. Ne boje se leda - lete preko njega. Ne prijete im močvarna riječna ušća i obalne stijene o koje se obični brodovi mogu razbiti, a plićaci su uglavnom poput dječjeg ribnjaka. Oni su u stanju da iskrcaju trupe svuda: od afričke obale Skeleta sa svojim đavolskim grebenima, do obe obale Sjedinjenih Država, arktičkih zemalja Kanade i Aljaske. Postojalo bi nekoliko stotina ovih mašina, a Britanija bi pala za dva mjeseca.
  Lippisch je bojažljivo primijetio:
  - A mine?
  Firer se nasmijao:
  - To su upravo mine! Ne prijete ni ispod površine vode ni u plićaku! Kao i torpeda sa podmornica. I on sam je idealno oružje za borbu protiv najnaprednijih podmornica, gađajući ih dubinskim bombama. Osim toga, ekranoplani mogu ispaliti rakete i mine na neprijateljske brodove. Da, naravno, upoznaću vas sa dizajnom vođenih bombi. I naravno desant... Idealno sredstvo za isporuku desantnih snaga, ne samo pešadijom, već i tenkovima! Tada će se cijela priroda rata odjednom promijeniti! Razumijete li Lippischa, kojim poslom vam Firer vjeruje?
  Dizajner je pitao merkantilnije:
  - Šta je sa nagradama?
  Ozbiljni Adolf je potvrdio:
  - Naravno, oni najizdašniji, gvozdeni krst sa dijamantima, zemlje, kolonije, podanici! Ako osvojimo cijelu Afriku, bit će dovoljno zemlje za sve!
  Lippisch je izjavio:
  - Ako se da novac i sredstva, ekranoplan će biti gotov, ali... Imam i projekte za bezrepog lovca.
  Terminator Firer je požurio da uveri pronalazača:
  - Bezrepi mlazni bombarder, već sam ga skicirao, drugi će se pobrinuti za to. Kako zgodan i borac! Ekranoplani su važniji jer su suštinski novo oružje... Osim toga, kompanija Gotha ima veoma talentovane dizajnere koji će to raditi. U međuvremenu, rad na ekranoplanima. Uglavnom, sada imam dosta hitnih stvari, još treba da razgovaram sa generalima tenkova... Naređenje će vam biti izdato...
  Lipish je ostavio Firera veoma inspirisano. Adolf je pomislio da bi možda bilo bolje da prvo razgovara s nuklearnim fizičarima o stvaranju atomske, a u budućnosti i hidrogenske bombe, ali je odlučio da ne radi previše, opterećujući sebe i druge ljude odjednom.
  Bilo je nekoliko dizajnera, uključujući i najpoznatije: Porsche i Aders. Općenito, ako su Nijemci imali kvalitativnu superiornost nad Sovjetima u avijaciji i podmorničkoj floti (iako to ne priznaju svi!), onda je tenkovska flota Panzervalea zamjetno zaostajala. Konkretno, sovjetska vozila KV, T-28, T-34, bila su superiornija od njemačkih u oklopu i naoružanju, a T-34 i po voznim karakteristikama. Međutim, topovi njemačkih tenkova nisu dovoljno jaki za engleske Matilde i Cromwelle, a još manje za one koje su već razvili dizajneri Churchillsa i Challengera. Da ne spominjem slabosti oklopa nemačkih dizajna...
  Pozvavši goste da sjednu, Firer je počeo čitati moral:
  - Nažalost, Nemačka trenutno nema pouzdan protivtenkovski top... Opremljeni topom T-3 kalibra 50 mm, mogu samo da udare oklop Matilde ili KV... Ali Matilda je ušla u službu Britanije čak i prije početka Drugog svjetskog rata. Mi smo sami zarobili Matildu, čiji se prednji oklop ne može probiti. Pa, sovjetski KV-ovi ne mogu ni probiti bok ili trup. Maksimalno što naš auto može je probiti stazu! Odnosno, vi konstruktori ste nas doveli u takvu poziciju da su neprijateljski tenkovi mnogo jači od naših po oklopu, a novi američki "Grantovi" i "Šermani" spremni za masovnu proizvodnju superiorni su u naoružanju. O ruskim vozilima sa topom kalibra 76 mm da i ne govorimo. I kako izvršavate zadatak stvaranja novih tenkova, posebno s topom 88 mm.
  Porsche je zbunjeno odgovorio:
  - Naravno, mi radimo slične projekte, veliki Fireru. Uprava za naoružanje nam je 26. maja naručila tenk ViK -4501 od 45 tona. Trebalo bi da bude upravo ovako, sa protivavionskim topom od 88 mm preuređenim u tenkovsku kupolu. Već imamo preliminarne crteže. Možete se upoznati s njima, odlično.
  Firer je upitao:
  - Jeste li vi Aders?
  Ervin je klimnuo glavom:
  - Dalekih četrdesetih, vk -3001 je uspešno testiran. Novo teško vozilo, sa topom kalibra 75 mm. Slično oružje imamo u protutenkovskom modelu, ali ono još nije pušteno u masovnu proizvodnju. Osim toga, obavljeni su radovi na stvaranju T-6, težine do 65 tona. I lakši model od 36 tona. Pokušavamo velikog Firera.
  Adolf, zamišljajući sebe kao sveznalicu, počeo je brzo da pregledava crteže. Ovdje su prve skice strašnog "Tigra", najpoznatijeg njemačkog tenka iz Drugog svjetskog rata. Ovaj automobil je postao poznat tokom Kurske izbočine. U sovjetsko vrijeme, "Tigrovi" su općenito bili vrijeđani, ali je tada odnos prema ovom automobilu postao objektivniji. Za svoje vrijeme ovaj tenk, naravno, nije bio loš. Prilikom prvog većeg okršaja sa našim KV-ovima, tri Tigra su nokautirala deset sovjetskih vozila, a sami su se spasili bez oštećenja. Glavna prednost ovog vozila bila je njegov moćni top od 88 mm, koji dugo vremena nije imao dostojnog protivnika. Međutim, na Kurskoj izbočini, uprkos kvalitativnoj superiornosti u tehnologiji, nacisti su ipak poraženi... Statistika o borbenoj upotrebi ovog vozila, kao i omjer gubitaka, generalno govori o njemu kao o jednom od najboljih vozila Drugog svetskog rata. Ali nedostaci su vidljivi i golim okom. Teška težina od 56 tona, sa oklopom od samo 100 milimetara (samo 80 strana!), visoka visina, nedostatak racionalnih uglova nagiba oklopa i loše performanse vožnje. Generalno, tenk IS-2, težak deset tona manje, bio je superiorniji od tigra i po oklopu i po naoružanju... Ali ovaj tenk se pojavio tek u februaru 1944. godine. "Kraljevski tigar" je generalno težio 68 tona, sa prednjim oklopom od 180 milimetara... Naravno, takav tenk nije bio pogodan za rat u Africi, u pustinji, za desant, to je samo mašina poput glinenog uha sa stopala od gline. Ne, naravno, za svoje vrijeme "Kraljevski tigar" je bio vrlo efikasan, mogao je uništiti nekoliko neprijateljskih tenkova u borbi, a jednom je u roku od sat vremena nokautirao dvadeset pet "Šermana". Činilo se da postoje informacije o dvadeset tri tenka T-34 koje je Tigar uništio tokom jedne bitke. Ali u svakom slučaju, ovaj tenk je jednostavno oličenje neracionalne upotrebe snage i težine. Ali, na primjer, sovjetski tenk T-54... Neka vrsta oličenja uspješne racionalne upotrebe zapravo prethodnih tehnologija Drugog svjetskog rata.
  Firer je odlučno izjavio:
  - Ne, gospodo! Ovaj projekat nije prikladan! Napraviti vozilo teško pedeset i šest tona sa samo 100 milimetara oklopa... Gde je naša hvaljena nemačka efikasnost i racionalnost?
  Aders je stidljivo primijetio:
  - Francuski S-2, težine 70 tona, imao je oklop od 45 milimetara...
  Firer-Terminator je ljutito prekinuo:
  - Ovo je tenk iz vremena Prvog svetskog rata. Ali ruski KV-2 imao je haubicu od 152 milimetra i težio je 52 tone. Ali ovo je 152 milimetra, a ne 88.
  Stoga vam dajem zadatak 88 mm topa 71 kalibra, za tenk težine ne više od četrdeset tona i prednjeg oklopa od najmanje 180 milimetara, bokova i trupa od 150 milimetara, motora od šest stotina , sedam stotina konjskih snaga. A ovaj tenk bi trebao biti pušten u masovnu proizvodnju najkasnije za šest mjeseci.
  Njemački dizajneri su problijedili i ruke su im se tresle. Aleksandar ih je podrugljivo pogledao. Zadatak je zaista bio veoma težak; naoružanje i oklop tipičan za "Kraljevski tigar" model 1944., ali morate smanjiti težinu za 28 tona! Međutim, Adolf je ovo smatrao sasvim stvarnim, pa je čak i prijateljski udario Porschea po ramenu:
  - Ne uzrujavajte se, ja ću vam nacrtati optimalnu šemu u kojoj se možete snaći sa tako relativno malom težinom. Nisam tiranin, nego racionalista. Samo morate puno toga obnoviti. Konkretno, postavljanje mjenjača i motora zajedno.
  Aders je tužno primijetio:
  - To će nam stvoriti određene probleme. Konkretno, takav aranžman će imati sljedeće nedostatke...
  Čvrsti Adolf je prekinuo:
  - Naravno da će biti nekih problema, ali u principu se lako mogu otkloniti. Posebno u tehničkom smislu. Ali možete mnogo kompaktnije pozicionirati motor, pomjeriti ovjes i... Visinu tenka treba spustiti na dva metra, a posadu postaviti zavaljenu, tada će sve biti mnogo racionalnije.
  Firer je počeo da pravi skicu, neku vrstu crteža, tipa najpopularnijeg sovjetskog tenka posleratnog perioda, T-54. Ovo vozilo je bilo toliko uspješno da je lansirano 1947. godine i korišteno je tokom bitaka u Afganistanu s talibanima; iračke trupe su se borile sa američkom vojskom tokom Pustinjske oluje i operacije Šok i strahopoštovanje ili Iračka sloboda. " Ukupno je proizvedeno više od 70 hiljada ovih tenkova. I da je auto bio veoma uspešan. Sa težinom od 36 tona, prednjim oklopom od 200 milimetara, i topom kalibra 100 milimetara. Ovaj tip se uspješno borio i sa američkim Patonima i Pershingima tokom Korejskog rata. Dakle, za ovaj tehnološki nivo model je vrlo pogodan i realan za implementaciju. I prilično jednostavan za proizvodnju - jeftin... Što se tiče njemačkog 88 mm 71 El topa, bio je dovoljno prodoran za sve tenkove Drugog svjetskog rata (osim prednjeg oklopa IS-3 koji je ušao u službu maja 1945!). Šta je sa IS-3? Tenk je odličan što se tiče oklopa, kao i kupola koja je dobila oblik štuke. Istina, vozne performanse su bile loše, pa je ubrzo ukinut. Zatim je bilo još nekoliko modela, IS-4, i tako sve dok se nisu zaustavili na IS-10, preimenovanom u T-10 nakon Staljinove smrti. I ispostavilo se da je ovo posljednji sovjetski teški tenk. Hruščov je zabranio svaki razvoj teških vozila, a njegovi nasljednici to nisu revidirali!
  Generalno, da li Nemcima treba tenk teži od četrdeset tona, ako čak i na srednji tenk mogu da ugrade top koji može da probije 193 milimetara oklopa na udaljenosti od 1000 metara?
  Amerikanci su brzo napustili teške tenkove, a težina Pershinga nije prelazila 42 tone, a Shermana općenito 32. Ali nakon što je postalo očigledno da će izbiti rat sa SSSR-om, pojavilo se čudovište sa 120 mm pištolj kalibra i početna brzina projektila od skoro 1000 metara u sekundi. Međutim, Amerikanci su se ubrzo razočarali u ovaj tenk. Prije pojave IS-10, najpopularniji poslijeratni tenk bio je IS-4, sa prednjim oklopom od 250 milimetara i bočnim oklopom od 170... Pouzdano vozilo, iako je težilo više od 60 tona. U svakom slučaju, morate naručiti stvaranje teškog tenka za Njemačku, ali ne više od 50 tona. Recimo, IS-10 je imao samo 50 tona, imao je prednji oklop od 290 milimetara i top od 125 milimetara... Inače, koji je kalibar najuspješniji? Tokom rata, najpopularniji modeli Sherman i Churchill imali su oklop od 100 i 152 milimetra (frontalni). Pa, "Kraljevski tigrovi" su se prilično dobro nosili... Ali "Panter" je počeo malo zaostajati za kalibrom 75 mm, čak i ako je velika početna brzina projektila postala nedovoljna. Stoga su se pojavili "Panteri" sa puškama od 88 milimetara, iako tek na kraju rata, a bilo ih je samo nekoliko. Ali činjenica da Wehrmacht nije planirao naoružavanje tenkova i protutenkovskih topova većim kalibrom sugerira da je ovakvo stanje svima odgovaralo. Doista je postojao samohodni top Jagdtiger sa topom od 128 mm i prednjim oklopom od 250 mm, ali je proizveden samo njih 71 i u tako maloj količini nisu mogli utjecati na tok rata. Inače, ono što je zanimljivo je da su do predaje Jagdtigera ostala u službi još 43, što ukazuje na izuzetnu preživljavanje takve mašine.
  Inače, Staljin je naredio da se IS-2 odmah naoruža topom od 122 mm, iako je njegova prodorna snaga bila prevelika za njemačke tenkove (osim "Kraljevskog tigra", ali je proizvedeno samo 458 takvih tenkova). Mnogi su savjetovali diktatora da se ograniči na cijev od 100 mm. I zaista se samohodni top T-100 pokazao najboljim po svojim ukupnim borbenim karakteristikama. Uostalom, što je veći kalibar, to je manja zaliha granata, niža je brzina paljbe, početna brzina projektila, domet i preciznost paljbe... Ali Nemci su imali najmasovniji tenk, T- 4, a samohodni topovi zasnovani na njemu, težili su samo 22-24 tone. Panzer samohodni top, međutim, bio je vrlo uspješan: Panterovo naoružanje i prednji oklop bili su gotovo identični njegovim vlastitim, s tako malom težinom i visinom. Bit će potrebno naručiti puštanje u proizvodnju jednostavnijih i jeftinijih "pancera".
  A šta je sa kalibrom pištolja? Za protutenkovske topove, kalibar od 128 milimetara je prevelik, bolje ga je koristiti kao jurišno oružje, a odabrati srednji od 105 milimetara.
  Adolf je njemačkim dizajnerima pokazao dijagram:
  - Ovo je naše novo tajno oružje! Tenk bi trebao biti podvrgnut testiranju u narednim mjesecima. Njegova borbena upotreba biće 1943. godine. U međuvremenu imate i projekat izrade teškog tenka sa topovima kalibra 105 mm. Kao i lake samohodne topove. Pa na posao gospodo.
  Aders je stidljivo prigovorio:
  - Dizajn koji ste predložili izgleda atraktivno, ali problem je što ovaj tenk nije u duhu naše tradicije... I posadi će biti neugodno...
  Umjesto odgovora, Adolf je popio sok i predložio:
  - Možda možemo da ručamo, drugovi. Generalno, ovaj tenk se može proizvesti u velikim količinama i ne mislim da će Amerikanci i Britanci proizvesti nešto bolje prije kraja rata. A danas mozes pojesti malo mesa...
  Devojke su brzo postavile sto. Aleksandar, shvativši da Firerov stomak, odviknut od mesa, može da se razboli, odlučio je da ostane veran sebi i pojeo je samo malo jesetre, prisećajući se Sobakeviča iz njihovih "Mrtvih duša". Hmm, za sada se čini da sve radi kako treba. Postavlja privredu u ratno stanje, objavljuje totalni rat, donosi zakone koji su trebali biti usvojeni još 1939. godine... Hitlerova sporost sa militarizacijom dovela je do nestašice oružja, i to upravo u kvantitativnom smislu... Štaviše, čuveni poslanik- 44 jurišna puška... Odlična po svojim borbenim karakteristikama stvar koja je na neki način čak i bolja od prvih modela Kalašnjikova. Samo je malo težak... Možda bismo zaista mogli koristiti jurišnu pušku AKM kao osnovu? Eh, bilo bi lijepo napraviti oružje koje kombinuje preciznost američkog M-16 sa brzinom paljbe i pouzdanošću AKM-a. Generalno, napredak se razvija neravnomjerno. Na primjer, motori u tenkovima nisu dodavali puno snage, ali je kompjuter postao potpuno nedostupan. Ali on ima znanje o budućnosti, ali šta može ponuditi u smislu, na primjer, zamjene za ulje. Do sada, čak ni u Americi nisu naučili kako efikasno proizvesti benzin iz uglja! Uprkos rastu cijena nafte. Pa, šta drugo može da ponudi. Dinamička zaštita, turbogeneratorski motori... I to će se desiti, ali malo kasnije, da ne bismo žurili sa izlaganjem aduta. Za sedamdeset godina napredak je daleko napredovao, ali dok starost ne bude poražena i bolest, a čovjek nije Bog! Štaviše, na neki način postoji čak i nazadovanje... Na primjer, porast religioznosti, posebno u Rusiji i na postsovjetskom prostoru, kao i u islamskim zemljama. Ali veliki mislioci renesanse i modernog doba predviđali su da će religija postepeno izumrijeti!
  Ali, začudo, vjerski ekstremizam raste... A svećenici se sve više miješaju u državnu politiku. A u ovoj situaciji politika vlasti je neshvatljiva, da li oni zaista ozbiljno vjeruju da je istina u pravoslavlju ili islamu? Svi ti obrazovani i pametni ljudi? Ako ne, koja je onda svrha napuštanja sekularnog modela državnosti? Radi efikasnosti u upravljanju masama? Ali upravo je pravoslavlje dokazalo svoju neefikasnost kao državna religija... Činjenica je da, imajući formalnu osnovu za hrišćanstvo i pre svega Novi zavet, pravoslavlje za osnovu ima pacifističko učenje: ne opiri se zlo i voli svog neprijatelja! Ali u isto vrijeme, stvarna politika imperije je agresivna i zahtijeva nasilje i osvajanje. To je ono što dovodi do kontradikcije između forme i suštine. Čak i ako mnogi ljudi to svjesno ne razumiju, oni to podsvjesno osjećaju!
  Zbog toga je pravoslavno učenje nedelotvorno, lišeno logike, pokušavajući da bude imperijalno i hrišćansko u isto vreme. A hrišćanin znači Jevrejin i pacifista! Uostalom, Bibliju su gotovo u potpunosti napisali Židovi, a možda čak i u potpunosti, jer apostol Pavle kaže da je prednost Židova velika jer im je povjerena riječ Božja! To znači da Rus ne treba da veruje Bibliji! To znači da je potrebna druga vjera, ali više ne zasnovana na jevrejskom pismu... Koja? Trebali bi ga razviti iskusni profesionalci i psiholozi pod vodstvom FSB-a! Tada će mnoge kontradikcije biti uspješno riješene...
  Mora se reći da dijete koje čita Jevanđelje nikada neće postati snažan, hrabar, okrutan ratnik koji voli Rusiju! A koja je zemlja poznata u Bibliji? Izrael!
  Istina, i sam Adolf je opsjednut, ovaj igrač, koji se našao na Hitlerovom mjestu, uopće neće pooštriti progon Jevreja. Naprotiv, korisni Jevreji će uživati u beneficijama i raditi za Treći Rajh. Neće biti takve gluposti kao što je pucanje na jevrejske naučnike ili umjetnike! Ali prerano je ukidati antisemitske zakone. Prvo, ljudi mogu pogrešno shvatiti, a drugo, ovo je izvor bogatstva i vrlo solidan izvor! Ali, naravno, moguće je ublažiti antisemitsku politiku u zamjenu za jevrejsku podršku.
  Šta raditi s Papom? Odnosi sa Vatikanom su daleko od idealnih, ali otvoreni rat će u ovoj fazi donijeti samo štetu. To znači da treba tražiti podršku Vatikana, ali u isto vrijeme insistirati na svojim interesima... U idealnom slučaju, stavite svoju marionetu na Petrov tron i postepeno reformirajte religiju...
  Porsche je prekinuo Adolfove misli:
  - Veoma smo zadovoljni vašom večerom, Fireru!
  Opsjednuti Adolf se ljubazno nasmiješio:
  - Pa, za sada ću se sastati sa Himlerom, a onda neka dođe Hajnseberg. I pogledajte, momci: dali su vam vrlo stroge rokove!
  Firerova vojska se kretala preko Afrike. I držao je odbranu od SSSR-a.
  Zimi je Crvena armija krenula u ofanzivu na ivicu Ržev, ali su nacisti tamo čekali i uspjeli su odbiti udarac. Na jugu su se izdržali i Nemci, koji su se držali za orlovski i harkovski pravac. I samo u blizini Lenjingrada, sovjetske trupe su mogle da izvedu operaciju Iskra, ali bitke su trajale skoro mesec dana i pobeda je kupljena po izuzetno visokoj ceni.
  Švabe su nekako preživjele zimu '42 - '43.
  Ali u proljeće su oni već osvojili veći dio Afrike. A Firer testira vode mira sa Britanijom.
  Churchill je pomalo hladan po pitanju ovoga. Iako Britanija trpi poraz za porazom.
  Nije jasno ni sa Japanom - Bitku za Midvej je izgubila Amerika, a dok samuraji tuku veliku flotu Jenkija deo po deo. A Amerika ne može imati koristi od svoje brojčane nadmoći na moru i u zraku.
  Hitler želi da napadne SSSR, ali i nakon objave opće, totalne mobilizacije, ima premalo snage za to. Pošto su Švabe raštrkane po Africi.
  U ljeto je i sama Crvena armija spremna za napredovanje. Nacisti su, međutim, osvojili Afriku, formirali kolonijalne trupe. I dobijaju dodatna sredstva.
  Koriste se za proizvodnju tenkova Lav, Tigar i Panter. Međutim, podaci dati čudovište nisu bili sasvim uspješni. Preskupo, preteško. Istina, za odbranu Panter je dobar razarač tenkova, sa brzometnim topom.
  Ali najuspješniji je bio "Lav", težak, skup, ali ne baš efikasan. Pištolj je previše moćan protiv sovjetskih 34 i lakih tenkova, a brzina paljbe je mnogo niža od one kod Pantera i Tigra. A oklop je, međutim, bolji od onog kod "Tigra", a i na racionalnim padinama. "Lav" se pokazao kao veliki "panter" težak devedeset tona i motor od osam stotina konjskih snaga. Međutim, nešto brže nego u stvarnoj istoriji, "Tigar"-2, dvadeset i dve tone lakši, ušao je u proizvodnju. Po stepenu zaštite blizak "lavu", ali mobilniji, lakši. Pištolj je, međutim, kalibra 88 mm - naspram 105, ali sasvim dovoljan da uništi sve sovjetske tenkove. I ono što je značajno je veća brzina paljbe - osam hitaca naspram pet.
  Dakle, "Lav" je dijete njemačkog, sumornog genija koje nije zaživjelo.
  Nemci su tokom leta zauzeli celu Afriku, uključujući Madagaskar. Staljin je predugo čekao.
  Možda je i sam računao da će Nemci krenuti u ofanzivu. Posebno gledajući kako tenkovi Lav, Tigar i Panter stižu. Ali Švabe su još uvijek rješavale probleme na mračnom kontinentu.
  Staljin je propustio trenutak. Počela je ofanziva sovjetskih trupa u pravcu Orela i Harkova. Tamo gde su Nemci bili dobro pripremljeni. I nije bilo moguće postići taktičko iznenađenje. Već prve borbe pokazale su da Panter odlično igra u odbrani. Nije loš i "Ferdinand". I oni su dobri.
  A Tigar je produktivan tenk. I daje dobre golove. Nemci se aktivno brane. I izdržati neprijateljske udarce. Za tri meseca veoma tvrdoglavih borbi, Crvena armija je napredovala samo petnaestak kilometara. I njeni gubici su bili značajni.
  Dvadesetak engleskih aviona preletjelo je kamuflirane djevojke; one vjerovatno ništa nisu primijetile i već su počele nestajati iza horizonta, kada su se iznenada začuli novi sumnjivi zvuci. Madeleine je zapovjedila:
  - Svi lezite i ne mrdajte!
  Devojke su se ukočile, čekale su nešto. A onda su se iza dine pojavili laki transporteri i kamioni. Sudeći po dizajnu, proizvodi se u Engleskoj i Americi. Polako su se kretali prema glavnom gradu Tunisa. Madeleine je bila malo zbunjena. Vjerovala je da je linija fronta još uvijek daleko, što je značilo da Britanci još neće imati vremena da se pojave. Ili bolje rečeno, ne bi trebalo da se pojavljuju. I ovdje juri čitava kolona. Iako, možda, manje od bataljona... Ko su oni, neka borbena grupa, zaobišavši pustinje nimalo neprekidnog fronta, hoće da pretura po pozadini. Čini se logičnim, iako ih je uz tehnologiju lako uočiti u pustinji. U svakom slučaju, trebate radio sa prijateljima, ali ne otvarajte vatru. Štaviše, ima ih samo stotinu, a Britanaca je više od tri stotine!
  Gerda je šapnula Šarloti:
  - Ovo su Englezi! Ovo je prvi put da ih vidim tako blizu!
  Crvenokosa prijateljica, takođe prilično nervozna, odgovori:
  - Ništa posebno! A među njima ima toliko crnaca!
  Zaista, najmanje polovina Engleza su bili crnci. I kolona se polako kretala, a crnci su još urlali... Bili su sve bliže i bliže...
  Ovdje živci jedne od djevojaka nisu izdržali, pa je opalila iz automatske puške. Iste sekunde ostali su ratnici otvorili vatru, a Madeleine je zakašnjelo zalajala:
  - Vatra!
  Nekoliko desetina Engleza je pokošeno odjednom, jedan od kamiona se zapalio. Ostatak Britanaca je neselektivno otvorio vatru. Madeleine je, iskoristivši trenutak, viknula:
  - Bacajte napadne granate zajedno!
  Djevojke iz elitnog SS bataljona "Vučica" bacaju granate daleko i precizno. I da su obučavani od djetinjstva, te da su prošli i posebne tehnike. Ovo je kada trenirate sa strujnim udarom, malo ste spori sa bacanjem i šokirani ste. Gerda i Charlotte su također bacile svoje poklone. A Britanci su u glavi i naopačke... To je tako smiješno. Pucaju nasumice, a crnci i dalje vrište na nerazumljivom jeziku. To su definitivno đubre...
  A Gerda puca i baca, pritom pjevajući:
  - U esesovcima je noćna mora! Jedan skok - jedan pogodak! Mi smo vučice - naša metoda je jednostavna! Ne volimo da vučemo mačku za rep!
  Charlotte također zareža kao odgovor. Meci koje je ispalila razbijaju lobanju u fragmente. A onda im iskopaju oči. Evo jednog uplašenog crnca koji bajonetom ubode svog plavokosog partnera u bok. On će pljunuti krv kao odgovor. Charlotte pjeva uz:
  - Anđeli zvezdanog mračnog pakla! Čini se da će sve u svemiru biti uništeno! Treba da poletiš u nebo kao brzi soko! Da zaštitimo duše od uništenja!
  Britanci djeluju neorganizirano, većina njih su kolonijalni vojnici: crnci i Indijci, Arapi. Ili padaju, smrzavajući se, ili, naprotiv, naglo skoče i počinju trčati okolo poput ludih zečeva. Međutim, djevojke pucaju precizno, a iako granate ne lete daleko, fragmenti su debeli! Već je ostalo malo neprijatelja. Madeleine vrišti na engleskom, njen glas je tako zaglušujuće glasan da vam ne treba ni megafon:
  - Predajte se i poštedećemo vam živote! U zatočeništvu ćete imati dobru hranu, vino i seks!
  Upalilo je odmah i kada su odustali... Ruke gore i...
  Sakupili su pedeset zarobljenika, od kojih polovina ranjena. Madeleine je zapovjedila:
  - Dokrajči ranjenike!
  "Vučice" su bez ceremonije ispalile metke u slepoočnice onima koji nisu mogli da stoje na nogama, a ostali su utovareni u automobile i odvezeni u najbližu bazu.
  Nakon vrućeg pustinjskog pijeska, Gerdinim bosim nogama je veoma drago osjetiti meku gumu. Čak i blaženo stenje... Američki kamioni su veoma udobni i ne tresu se tokom putovanja. Nakon pobjede, djevojke su vesele. Charlotte je upitala Gerdu:
  - Koliko si ih ubio?
  Djevojka je zbunjeno slegnula ramenima:
  - Ne znam? Nisam ja jedini pucao... Ali mislim da ih je bilo mnogo!
  Charlotte je izračunala:
  - Ima nas stotinu, ubio je oko tri stotine, znači tri po bratu, odnosno po sestri! Impresivan početak rata!
  Gerda je ravnodušno odmahnula rukom:
  - Ovo mi nije važno! Glavna stvar je da nijedan prijatelj nije poginuo. Iako je ovo, naravno, statistika, tri stotine neprijatelja je uništeno, a sa naše strane samo su dva vukova ratnika lakše ranjena. Čak me čudi kako još nismo u potpunosti osvojili Afriku, sa ovakvim ratnicima.
  Charlotte je odmah pokvarila raspoloženje:
  - Pa izgubili smo od ovih nesretnih ratnika u osamnaestom!
  Gerda je ljutito odmahnula svojom svijetlom glavom, kao da je prekrivena novogodišnjim snijegom:
  - Ovo je zbog izdaje! Ali u stvari, bili smo bliži pobjedi nego ikad i to je bilo očigledno svima koji nisu slijepi! Avaj, prekinuti smo!
  Šarlot se složila, vešto se golim prstima počešavši iza levog uha:
  - Da, izdaja, sabotaža, osrednjost vojske... Ali mi smo ipak razbili Ruse, prisiljavajući ih da se predaju 1918.! Oh, bilo bi lepo prošetati prostranstvima Rusije, tamo je kul, a ovde je vruće!
  Gerda se veselo zakikota:
  - Ali u Rusiji su tako veliki mrazevi... Ali kada sam bos trčao po snegu u planinama, znam kakvo je to mučenje.
  Šarlot je pokazala zube:
  - Mala Gerda trči bosa kroz zapaljeni snijeg... Ovo je simbolično, kao u bajci... Bajke o čistom, još uvijek djetinjastom i nimalo sebičnom...
  Gerda je veselo namignula svojoj prijateljici:
  - Kao da moramo da idemo kod Firera?
  Charlotte je potvrdila:
  - Skoro! Samo vozimo, a ne trčimo bosi po vrućem pustinjskom pijesku. Pa čak i posle pobede.
  Vezani crnac promrmlja na njemačkom:
  - Strašni anđeli, spreman sam da vam služim! Ti si boginja, ja sam tvoj rob!
  Charlotte je pogladila smeđu kovrdžavu kosu crne zarobljenike svojim blago hrapavim stopalom:
  - Vi crnci ste već po prirodi robovi! Ovo je, naravno, s jedne strane dobro, neko mora da radi od zore do sumraka, da radi sitne poslove... Ali rob po svojoj prirodi, po svojoj podloj prirodi je izdajnik i ne moze mu se verovati oruzje . Mi Nemci smo, pak, najkulturnija i najorganizovanija nacija na Zemlji. Velika nacija ratnika, a nemački plaćenici nisu bez razloga služili u svim evropskim vojskama pa čak i u Rusiji, najčešće na komandnim pozicijama!
  Gerda je žestoko rekla:
  - Da, služićeš nam kao rob. Imamo posebne menažerije za crnce. A za sada sve što treba da uradite je...
  Charlotte je predložila:
  - Pusti ga da nam ljubi stopala. Na kraju krajeva, biće nam prijatno, a Niger će se poniziti.
  Gerda je energično odmahnula glavom:
  "Ne znam kako si, ali odvratno je ako Arijeva čista koža dodiruje usne smrdljivog Nigera." Dakle...
  Charlotte se nije složila:
  - Ne baš! Naprotiv, dopalo bi mi se. Pa pogledajte...
  Vatrena crvenokosa lepotica gurnula je svoju malu nogu u crnca. Oduševljeno je počeo da ljubi dugačke, glatke, isklesane prste boginje. A djevojka se samo nježno nasmiješila u odgovoru, crnčeve debele usne golicale su njegovu preplanulu kožu. Zatvorenik je jezikom prešao preko djevojčinog elastičnog, pomalo prašnjavog stopala. I dalje je lijepo kad poniziš snažnog čovjeka od skoro dva metra.
  Gerda je bila iznenađena:
  - Čudno je, ali zar se ne osećate gađenje?
  Charlotte se nasmiješila:
  - Ne baš! Zašto da se gadim?
  Gerda je odlučila da ćuti: zašto bi se mešala u stvari svog prijatelja? Zapravo, odgajani su da Njemica ne treba da bude samo ratnica, već i ljubavna, nježna supruga i zdrava majka. Ali ona sama još nije razmišljala o momcima, možda zbog teškog fizičkog napora, ili jednostavno još nije pronašla svog partnera. Međutim, čini se da je i Charlotte umorna od toga. Udarila je crnca svojim gležnjam u nos, toliko da mu je nos počeo curiti i predložila Gerdi:
  - Možda možemo da pevamo?
  Gerda je klimnula:
  - Naravno, pevaćemo! Inače postaje tužno!
  Devojke su počele da pevaju, a pridružile su se i njihove drugarice, tako da je pesma tekla kao vodopad:
  Draga moja i ja izlazimo iz gustina,
  Skrivajući nezemaljsku tugu!
  I hladnoća, goruća, hladna,
  Slomljeni motiv probijen!
  
  bosih nogu u snegu,
  Devojke postaju bele!
  Zle mećave riču kao vukovi,
  Ometanje jata ptica!
  
  Ali djevojka ne poznaje strah
  Ona je moćan borac!
  Košulja je jedva pokrivala meso,
  Definitivno ćemo pobijediti!
  
  Naš ratnik je najiskusniji,
  Ne možeš ga saviti maljem!
  Ovdje se javorovi lagano kreću,
  Pahulje vam padaju na grudi!
  
  Nije naš običaj da se plašimo,
  Da se nisi usudio da drhtiš od hladnoće!
  Protivnik je debeo sa volovskim vratom,
  Ljepljiv je i odvratan kao ljepilo!
  
  Narod ima takvu snagu
  Šta je sveti obred postigao!
  Za nas i vjeru i prirodu,
  Rezultat će biti pobjednički!
  
  Hristos nadahnjuje otadžbinu,
  Kaže nam da se borimo do kraja!
  Tako da planeta postane raj,
  Sva srca će biti hrabra!
  
  Ljudi će uskoro biti srećni
  Neka život ponekad bude težak krst!
  Meci su brutalno smrtonosni
  Ali onaj koji je pao već je ustao!
  
  Nauka nam daje besmrtnost,
  I umovi palih će biti vraćeni na dužnost!
  Ali ako se zezamo, vjeruj mi,
  Neprijatelj će odmah zeznuti rezultat!
  
  Zato se bar moli Bogu,
  Nema potrebe da pravite greške, budite lijeni!
  Sudija Svemogući je veoma strog,
  Bar ponekad može pomoći!
  
  Otadžbina mi je najdraža,
  Sveta, mudra zemlja!
  Naš vođo, drži čvršće uzde,
  Otadžbina je rođena da cveta!
  Devojke iz elitnog SS bataljona "Vučica" su tako lepo pevale, a reči su bile duboke. Općenito, postoji stereotip da esesovac znači krvnik! Ali to nije istina. Postojale su, naravno, specijalne kaznene jedinice, najčešće u sastavu sigurnosnih divizija koje su izvodile specijalne operacije, ali većina SS divizija je jednostavno bila elitna garda Wehrmachta. Generalno, mora se reći da crvena, totalitarna propaganda nije najpouzdaniji izvor informacija o Drugom svjetskom ratu. Uostalom, jasno je da komunistički lideri Agitpropa nisu mogli a da ne budu nepristrasni i objektivno izvještavaju o događajima. Dakle, pouzdano je teško procijeniti gdje je bilo prave istine o zvjerstvima nacista, a gdje fikcije. U svakom slučaju, oni koji se ozbiljno bave istorijskim istraživanjima prinuđeni su da priznaju da nije svaki SS ratnik dželat i čudovište. Osim toga, prije napada na SSSR; Nacisti su se općenito ponašali tolerantno na okupiranim teritorijama; zapadni izvori ne ukazuju na bilo kakve masovne zločine ili odmazde.
  A sada su djevojke pomogle zatvorenicima da izađu iz automobila; prijateljski su potapšali plašljive muškarce po širokim ramenima. Nakon čega su devojke pozvane da se osveže...
  Ručak je bio skroman, ali je u pustinji ustrijeljena zebra i svaka djevojka je dobila ćevap na arapski način. Općenito, Arapi su, barem spolja, bili prijateljski nastrojeni, a oni koji su znali njemački čak su pokušavali da se šale ili pažljivo maze djevojke po nogama.
  Gerda je odgurnula ljepljivog Arapina i rekla:
  - Nisam za tebe!
  Charlotte je slijedila primjer:
  - Nabavi sebi harem!
  Gerda se nasmiješila i predložila:
  - Ali reci mi, Šarlot, šta bi radila da postaneš sultanova žena?
  Crvenokosa prijateljica je sa sumnjom primijetila:
  - Ovo je zapravo sporna sreća... Mada zavisi od koje sultanove žene. Da je veliko Otomansko carstvo bilo na vrhuncu, onda... Bilo bi čak jako lijepo... Ja bih reformisao tursku vojsku, poboljšao naoružanje... I vjerovatno bih prvo okrenuo pogled na istok.
  Gerda se složila:
  - Dobro! Ali za Tursku je sramota što ni u svom vrhuncu nije mogla osvojiti Iran. Ovo je bilo sasvim realno, pogotovo jer je perzijska vojska bila zaostala. Pitam se, veliki Fireru, kakvu će odluku donijeti: osvojiti Tursku, ili ga uključiti u svoju koaliciju, bacivši Osmanlijama kost, uključujući i neke od ne baš vrijednih zemalja Irana?
  Charlotte je zbunjeno slegnula ramenima.
  - Ne znam! Zapravo, nedavno su se šuškale da ćemo napasti SSSR... Kažu da ruska bogatstva i bogate zemlje Ukrajine nisu baš potrebne!
  Gerda je prstima bosih nogu podigla šolju čaja i prilično je spretno podigla do svoje brade, ulivajući smeđu tečnost u sebe. U isto vreme, devojka je uspela da progovori:
  - Ukrajina ima veoma bogate, bogate zemlje. Pod mudrim njemačkim vodstvom i uz našu visoku poljoprivrednu kulturu, oni će dati rekordne žetve. I tada će naš kruh biti jeftiniji od vode. I to će biti za dobrobit samih Ukrajinaca, jer ih sovjetska vlast jednostavno pljačka, tjerajući ih da gladuju!
  Charlotte je klimnula.
  - Mi ćemo ove Slovene naučiti našoj velikoj germanskoj kulturi! Hajde da ih prosvetlimo!
  Ovdje je razgovor prekinut grubim povicima, vrijeme odmora je prošlo.
  Ali posle ručka devojke su ponovo postrojene i prisiljene da marširaju kroz pustinju. Nakon jela bilo je teško trčati, a djevojke su čak i lagano stenjale dok im se tijela, međutim, nisu zagrijala. I tako su odjurili kao jerboi.
  Ovo je virtuelna bitka... I Afrika postaje Nemačka... I sovjetsko-nemački front...
  Zimi je Crvena armija ponovo krenula u ofanzivu. Vode se tvrdoglave borbe.
  Christina, Magda, Margaret i Shella se bore u Panteru. Vozilo, iako nije idealno, ima brzu paljbu, dalekometno oružje, umjereno je okretno i ima dobar prednji oklop.
  Nemačke su bosonoge i u bikiniju, uprkos hladnoći. I vode manevarsku bitku.
  Ovdje Christina puca... Granata pogađa kupolu T-34-76 i probija je. Sovjetski tenk se zaustavlja, oboren.
  Devojke vrište iz sveg glasa:
  - Naši su ga uzeli!
  Onda Magda puca. Pogodila je i lepotica sa zlatnom kosom.
  Da, dakle, kupola tridesetčetvorke je otkinuta.
  Djevojke tigrice naizmjence pucaju. I veoma precizno. Tako su pogodili još jedan sovjetski tenk.
  Margaret je sljedeća. I pogodio je samohodni top SU-76. Spretno udario. I pevala je:
  - Naša paklena Njemačka je jaka, štiti svijet!
  A kako će se jezik pokazati!
  Zatim je pogodila Shell topom. Pogodio sovjetski tenk KV-1S. I djevojka je odradila dobar posao.
  Da, četiri ratnika u bikiniju se bore i ne boje se hladnoće. Nakon što su žene počele da se bore, stvari su krenule mnogo bolje za Treći Rajh.
  Evo pilota Albina i Alvina na nebu. Obe lepotice su u bikiniju i bose. Bore se na Focke-Wulfsu. A ovo je veoma ozbiljan auto.
  Albina, pucajući iz vazdušnih topova, kaže:
  - Aktivni kroket! Nemojte žaliti zbog riječi!
  I kako će zablistati blistavim osmijehom! I oborit će dva sovjetska aviona odjednom.
  I Alvina je sasjekla čak tri vazdušnim topovima i cvrkutala:
  - Moj ulazak će biti smrtonosan i mat!
  Nakon čega je djevojka pokazala zube i pokazala zube! Sva je šarm, i puna fenomenalnog šarma.
  Albina odsiječe još jedan avion Jak-9 i zaškripi:
  - Zašto su potrebni sovjetski piloti?
  Alvina obara LAGG-5 i samouvjereno kaže:
  - Pa da mi Nemci skupljamo račune!
  Predivan par devojaka. Kako su krenuli u prikupljanje nagrada za sebe. Protiv ovakvih ljepota zaista se ne možete raspravljati. Obaraju avione i gole zube.
  A glavna tajna je da na hladnoći devojke moraju da budu bose i u bikiniju. Tada će računi doći sami.
  I nikad se ne oblači. Protresite gole grudi i uvijek ćete biti cijenjeni!
  Albina je posjekla još jedan avion Crvene armije i zapjevala:
  - U velikoj visini i zvezdanoj čistoti!
  I namignula je, skačući i trzajući bosim nogama, urlajući:
  - U morskom talasu i bijesnoj vatri! I u bijesnoj i bijesnoj vatri!
  I opet djevojka obara avion energičnim pristupom.
  A onda Alvina napada neprijatelja. On to radi iza ugla, pokazuje zube i škripi:
  - Biću super svetski šampion!
  I opet pada auto koji je udarila djevojka. Da, Crvenoj armiji je to prilično loše.
  A Albina urla od divljeg zanosa:
  - Sada sam dželat, a ne pilot!
  Obara još jedan sovjetski avion i sikće:
  - Saginjem se nad nišan i projektili jure ka meti, pred nama je još jedan prilaz!
  Ratnik se ponaša izuzetno agresivno.
  Ovdje obje djevojke napadaju mete na zemlji. Albina udari trideset i četiri i zacvili:
  - Ovo će biti kraj!
  Alvina udara u SU-76 i šapuće:
  - Do potpunog uništenja!
  A kako se trese bosom nogom!
  Zimi, Crvena armija nije mogla postići značajnije uspjehe. Samo su u oblasti Rževa uspjeli napraviti blagi klin, ali su Nijemci uvođenjem rezervi obnovili situaciju. Švabe su zaista jake.
  A u svibnju 1944., popunivši svoje trupe novim tenkovima, uključujući napredniji i bolje zaštićeni Panther-2, krenuli su u ofanzivu na područje Kurska i Rostova na Donu.
  Ne bi sve bilo tako loše da u ofanzivi nije učestvovao veliki broj Arapa i crnaca. I što je najvažnije, i Turska je ušla u rat. Dakle, situacija je postala krajnje alarmantna.
  I Crvena armija, trpeći velike gubitke, povukla se pred nadmoćnijim snagama Wehrmachta.
  Ali hrabrih šest djevojaka, predvođenih Alenkom, žestoko se borilo sa Švabama. A snage su bile očigledno nejednake.
  Alenka se borila za Kursk, koji su nacisti upali. Očajna ljepotica je golim prstima bacila bombu i cvrkutala:
  - Slava Rusu i dragoj našoj!
  Tada je Nataša golim prstima bacila granatu i siktala:
  - Vodimo brigu o devojci bosi!
  Nakon toga, Anyuta je također poslala dar smrti prstima bosih nogu i osušila se:
  - Biće to divan udarac!
  Crvenokosa Augustina uzela je i poslala dar uništenja golim donjim udom i zacvilila:
  - Usmjeravam radar u nebo!
  A onda je zlatokosa Marija golim nogama dala smrt nacistima.
  I pevala je:
  - Na Madagaskaru, u pustinji i Sahari! Bio svuda, vidio svijet!
  A onda Marusja baca čitavu gomilu golih stopala i pjeva:
  - U Finskoj, Grčkoj, au Australiji, Švedskoj će vam reći da nema lepših devojaka od ovih!
  Da, šest djevojaka su se jako dobro borile. Ali Švabe su ipak zauzele Kursk...
  Ne, ne možete se oduprijeti takvim superiornim snagama. Fašisti su tvrdoglavi.
  A šta znači priprema čudovišta?
  Adolf Hitler je bio jednostavno lud: osjećao se kao pravi despot, kome se svi pokoravaju i drhte. Da, ako želite Staljinove uspjehe, onda morate biti poput Staljina, bez sažaljenja i zahtjeva prema drugima i sebi (upravo tako je Josif Vissarionovich razmišljao ovim redom!). Sada je šuštanje pristojno i auto će krenuti. Općenito, Njemačka, uzimajući u obzir svoje satelite, ima ogromnu prednost u odnosu na SSSR u količini industrijske opreme, kvalifikovanoj radnoj snazi i broju inženjera na svim nivoima. To je činjenica, ali proizvodnja oružja još uvijek nije na nivou! Njemačka je zaostajala za SSSR-om tokom cijelog rata, uprkos svim razaranjima u Rusiji. I od čega? Naravno, zbog određenog haosa koji je vladao u raznim resorima, a posebno u vojnoj industriji. Osim toga, negativnu ulogu igrao je nedostatak sirovina, kao i potcjenjivanje potencijala neprijatelja. Konkretno, 1940. godine proizvodnja oružja u Njemačkoj bila je manja nego 1939. (ako uzmemo u obzir ukupno uključujući municiju), i to uprkos činjenici da je rat već bio u toku, a Treći Rajh je preuzeo kontrolu nad velikim teritorijama sa ogromnim rezerve proizvodnih kapaciteta. Pa, šta možemo reći o Hitlerovim organizacionim sposobnostima? Ne previše, zablistao je u vojnoj industriji.
  Firer je u dugom govoru izjavio:
  - U pitanju nadzora vazduhoplovstva, Zaueru su data hitna ovlašćenja. Pomno će pratiti količinu proizvedene opreme i, ne manje važno, kvalitet. Osim toga, mnogi vaši prijatelji Gering, iako su nekada bili dobri asovi, nisu sposobni za liderski rad. Nije svaki dobar vojnik i izvanredan general, pa će umjesto obješenog Erika tehničku sferu voditi osoba iz redova profesionalnih poduzetnika koja je sposobna reformirati i preopremiti avijaciju. Uostalom, Britanija ne spava, povećava i kvantitet i kvalitet svojih oružanih snaga, a posebno avijacije. Moramo biti dvije glave ispred neprijatelja, desetak koraka, inače ćemo potpuno izgubiti superiornost nad neprijateljem. Stoga su potrebni kvalitativni koraci.
  Gering je stidljivo odgovorio:
  - Moji prijatelji, dokazani ljudi koji su dokazali svoju borbenu efikasnost i profesionalnost.
  Opsjednuti diktator je pobjesnio:
  - Ili sam možda, po vašem mišljenju, zaboravio ko je izgubio bitku za Britaniju? Ili ko je podbacio četvorogodišnji plan razvoja nacionalne ekonomije. Ili i vi želite da vas udare šipkama, pa čak i javno. Zato začepi usta i ćuti prije nego što se nabiješ na kolac!
  Gering je čak čučnuo od straha. Avaj, sa Firerom se ne smije šaliti. Onda se ponovo začula buka i još jedan mlaznjak ME-262 poleteo je u nebo. Automobil je bio masivan i imao je dva motora. Krila su blago zamašena, sam borac izgleda prilično prijeteći. Njegove brzinske karakteristike, za 1941. godinu, generalno su pristojne, a čak i po svjetskim standardima su rekordne. Istina, sama mašina još nije potpuno pouzdana i zahtijeva otklanjanje grešaka. Fašistički diktator je, međutim, već dao karakteristike novih, naprednijih lovaca... ME-262 teži više od šest tona, što znači da postoji preopterećenje. Borbeni avion mora biti mali, jeftin i okretan. U tom smislu, ME-163 bi mogao biti prilično dobar, ali njegov raketni motor je previše forsiran i radi samo šest minuta (tačnije, i dalje će raditi!), što znači da je domet samo u radijusu od sto kilometara . Kao bombarder u Blitz stilu ili lovac za prikrivanje za napade armade na Englesku, naravno, nije prikladan.
  Ali ME-262 može nositi tonu bombi, odnosno koliko i Pe-2, sovjetski frontalni avion. Odnosno, odlično rješenje kako za zahvate lovaca tako i za podršku trupama. Međutim, zašto ne stvoriti lovac u stilu komete ME-163, ali bez raketnog motora, ali sa turbomlaznim motorom? Pokušali su poboljšati "Kometu" i činilo se da su povećali vrijeme leta na 15 minuta (ovo je domet do 300 kilometara), što je općenito prihvatljivo za Bitku za Britaniju. Do Londona se ipak može iz Normandije... Iako nije sve tako očigledno, treba i njega bombardovati i vratiti se nazad, a petnaest minuta nije bilo tako brzo. U budućnosti su raketni i mlazni lovci prepoznati kao slijepa ulica u avijaciji. Ali dizajn "Kometa" je veoma zanimljiv, sa svojom malom veličinom i lakoćom, što znači da je jeftin i upravljiv.
  Osim toga, postoje i vrlo perspektivni lovci teški općenito 800 kilograma, takve jedrilice da se mogu koristiti u zračnim borbama. Istina, zbog njihovog malog dometa, letovi na njima mogu se izvoditi samo u odbrambenim borbama, ili dopremati u London na... transportima, a zatim uhvatiti pilote nazad. Morat ćete razmisliti o tome ovdje. U stvarnoj istoriji, jedrilice nikada nisu imale vremena za borbu, a iz nekog razloga u Koreji, sovjetski avijacijski generali nisu se usudili isprobati ovu ideju. Općenito, nije tužno, ali tokom Korejskog rata, američki pilot je prvi ostvario pobjede. Dakle, Yankeese ne treba potcijeniti.
  Nakon što je let završio, mlada plavokosa djevojka je iskočila iz pilotske kabine i punom brzinom dotrčala do Firera.
  Opsjednuti nacista broj jedan pružio joj je ruku za poljubac. Lijepo je kad te djevojke vole, a Firera, čini se, sasvim iskreno obožavaju svi Nijemci, odnosno gotovo svi osim nekoliko logoraša. Pilot je sa entuzijazmom rekao:
  - Ovo je jednostavno veličanstven avion, ima takvu brzinu i snagu. Pocepajmo sva mladunčad lavova kao termofor od surogata!
  Firer je odobrio djevojčin impuls:
  - Naravno da ćemo ga pokidati, ali... Otklanjanje grešaka na mašini treba da se vrši bržim tempom, a to se posebno odnosi na motore. Ovdje će, naravno, biti potrebne radikalne mjere za njihovo poboljšanje, ali ako išta, lider-dizajner će pomoći!
  Svi su uglas zalajali:
  - Slava velikom Fireru! Neka nam Proviđenje pomogne!
  Počela je da svira himna Trećeg Rajha i kolona mladih boraca iz Hitler Jugenta krenula je napred. Dječaci od četrnaest do sedamnaest godina su marširali do bubnja u posebnoj formaciji. A onda se dogodilo ono najzanimljivije: tinejdžerke iz Saveza njemačkih žena krenule su u marš. Bile su u kratkim suknjama, gole, bose noge ljepotica privlačile su poglede muškaraca. Devojke su pokušale da podignu noge više, ali su istovremeno povukle prste i pažljivo postavile pete. Zabavan prizor ljepotica sa besprijekornim figurama... Lica su bila zaista drugačija, a neki od mladih fašista su bili pomalo bezobrazni, gotovo muževni, a i izobličavali su ih. Pogotovo kada su spojile obrve.
  Esthete Adolf je primijetila:
  - Neophodno je da se dječaci i djevojčice u većem obimu osposobe. I znam da se dosta radi po ovom pitanju, posebno u Jungfolku, ali ono što je potrebno je inkluzivnost i usvajanje spartanskih metoda. Naravno, osim što podstiču krađu... Naši momci i devojčice moraju da odrastu u pristojne i u isto vreme nemilosrdne ljude.
  Vrhovni komandant je zastao. Generali su ćutali, verovatno se plašeći da prigovore, ali nisu želeli da potvrde očigledno. Firer je nastavio:
  - Rat nije šala, ali nemilosrdnost prema neprijateljima mora biti kombinovana sa uzajamnom pomoći i osjećajem bratstva prema drugovima. To je ono što moramo svima usaditi... Novi supermen je nemilosrdan prema drugima, ali još više mora biti nemilosrdan prema sebi. Jer inferiornost se prvo mora iskorijeniti u nečijoj duši, a onda će se podići slabo ljudsko tijelo!
  Još jedna pauza... Generali i projektanti su odjednom shvatili i počeli snažno aplaudirati. Firer je izgledao zadovoljan:
  - Ovo je bolje, ali sada bih voleo da vidim imitaciju vazdušne borbe. Tako strašno i sve destruktivno...
  Heinkel je bojažljivo upitao:
  - Sa bojevom municijom ili granatama, moj Fireru?
  Nacista broj jedan je klimnuo glavom:
  - Naravno, sa borbenim. Osim toga, želio bih razmotriti učinak uređaja za izbacivanje. Na kraju krajeva, vi radite na tome... - Firer je odmahnuo pesnicama. - Kada će, konačno, biti gotov i pušten u masovnu proizvodnju. Uostalom, iskusan pilot je iskusan pilot koji mora biti zaštićen za buduće bitke!
  Fuhrer-Terminator je ipak odlučio da dizajnerima pokaže moderniji dizajn uređaja za izbacivanje. Ovaj sistem bi trebao biti manje glomazan, jednostavniji i lakši. Pa, jeftina squib, koja je već ovladala njemačkom industrijom, sasvim je prikladna za ovu svrhu.
  Dijagram je morao biti nacrtan u hodu, ali Hitler je bio zaista dobar umjetnik i crtao je jasno, brzo, linije dijagrama i skretanja su bile ujednačene i jasne bez ikakvih ravnala ili šestara. Terminator je smatrao da je čudno, naravno, da su Nemci, generalno, imajući tako jaku i donekle naprednu ideologiju kao što su nacionalsocijalizam i totalitarni sistem, procurili rat do Rusa. Možda je to zbog činjenice da su ruski vojnici bili jači i otporniji od njemačkih i naučili se brže boriti.
  Općenito, ako pogledate tok rata u cjelini, onda su Rusi, odnosno sovjetska vojska, naučili da se bore, ali Nijemci kao da su zaboravili kako... Njihova komanda je donosila odluke na nivou prvog -razrednici, a možda i niži ako đak prvog razreda ima iskustva u vođenju vojnih operacija u strategijama u realnom vremenu. A činjenica da ponekad djeca od šest godina već tako spretno vode virtuelne vojske nešto je od čega oni i Žukov i Mainstein mogu naučiti. Međutim, neki istraživači smatraju i Žukova i Mainsteina mediokritetima. Postoje i kontradiktornosti u pogledu broja opreme, posebno zarobljene francuske opreme. Hitlerovo pamćenje (dobro pamćenje, pogotovo dok je još bio zdrav!) sugerira da je bilo 3600 zarobljenih tenkova zarobljenih od Francuza, što je vrlo impresivna brojka... Neki modeli, poput SiS-35, bili su superiorniji u svom oklopu od T-34 samo u prednjem oklopu. Dakle, ovaj tenk se lako može proizvesti u francuskim fabrikama, osim možda zamjenom oružja od 47 mm topom duge cijevi od 75 mm. U stvari, čak ni ovo možda neće biti dovoljno. Britanija i SAD općenito su uvijek najviše cijenile oklop u svojim tenkovima. Na primjer, Čerčil težak četrdeset tona imao je oklop od 152 milimetra naspram 120 za teški tenk IS-2.
  Firer je dizajnerima rekao nešto drugo:
  - Imamo dovoljno aerotunela, pa potražite optimalniji model aviona i kreirajte aerodinamične oblike, a da stvar ne dovedete do skupih testova, gde ginu i naši najbolji asovi. Na primjer, model letećeg krila aviona je vrlo efikasan, posebno ako se može promijeniti debljina i ugao nagiba. Već sam ti dao crtež, tako da bi bezrepi trebao biti spreman. Njegova procijenjena brzina će biti do 1100 kilometara na sat čak i sa Yumo motorom. Zato samo napred, ali ne budite drski!
  Adolf nesklad je također savjetovao kako povećati brzinu duvanja cijevi. Uhvatio je loše skrivenu ironiju u stavovima dizajnera: kako je običan kaplar znao toliko? Zar ne vjeruju u genijalnost Firera? Pa mi ćemo to shvatiti... ili ne, nećemo, ali ćemo im dokazati da smo obrazovani.
  Usledio je ručak na svežem vazduhu, sluškinje su rasporedile stolove i stolice. Lijepo... Ali koje reforme treba napraviti u nacionalsocijalizmu? Takve da što više smanjite broj neprijatelja i steknete prijatelje. Na primjer, nemojte veličati njemačku rasu na svakom koraku i možda čak prestati dijeliti narode na klase. Međutim, podjela nacija na inferiorne i arijevske još uvijek nije formalno legalizirana. Ovo pojednostavljuje stvari. Generalno, Hitler je započeo masovno istrebljenje Jevreja upravo nakon napada na SSSR. Zašto bi imao takve kiksove? Možda se nadao da će ga svjetski cionizam blagosloviti za rat s boljševizmom, a Zapad će ga podržati. A onda, kada su Britanija i SAD odlučno rekle, ne Wehrmachtu, Firer je postao bijesan? Da li je počeo da se sveti onim Jevrejima do kojih je mogao doći? Hitler je, naravno, idiot jer je izvršio holokaust i time diskreditovao ideju nacionalsocijalizma. Sada su riječi nacist i dželat postale sinonimi. Mnogi također brkaju nacionalizam i fašizam, možda zbog sazvučja riječi nacist. Ali to uopšte nije tačno. Fašizam, u principu, nema direktnu vezu sa nacionalsocijalizmom. U svojoj srži, koncept fašizma je nastao u Francuskoj u devetnaestom vijeku i imao je potpuno drugačije značenje.
  Svojevrsna suština učenja fašizma u originalnoj verziji svodila se na uspostavljanje korporativnog duha, osjećaja drugarstva među kapitalistima. Musolini je potom uveo učenje fašizma u svoje crnokošuljaše. Pa, naciste su prvi nazvali fašistima njihovi neprijatelji i politički konkurenti. Iskreno govoreći, nacisti su postupili okrutno, pa je taj fašist dobio uvredljivo, negativno značenje. U Rusiji su svojevremeno nacionalisti doživjeli određeni uspon, posebno početkom devedesetih, dostižući maksimum u 93-94. Zatim je rat u Čečeniji doveo do porasta pacifističkih osjećaja u društvu i privremenog pada nacionalizma. Rat u Jugoslaviji i bombardovanje Srbije doveli su do privremenog porasta patriotizma, ali je potom došlo do raskola u nacionalnom pokretu. U Rusiji su nacionalisti imali problem sa vođama... Nisu imali svog Firera... Istina, Žirinovskog su upoređivali sa Hitlerom, a on je u nečemu čak i nadmašio Adolfa. Na primjer, po brzini političkog uzleta, u roku od četiri godine od osnivanja stranke, zauzeti prvo mjesto na parlamentarnim izborima. Ali Žirinovski se ponašao nerazumno i nije uspio ne samo da razvije uspjeh, već čak ni da zadrži ono što je postigao. Ovdje moram reći, prije svega, njegova lična krivica. Nedovoljna disciplina u stranci, afere u koje se umešao. Ali pravi Hitler nikada nije sjedio u Rajhstagu i niko nije prikazivao njegove filmske napade bijesa na televiziji. A same televizije nije bilo. Iako je uspjeh Žirinovskog na izborima 1993. bio zasluga njegovog uspješnog rada sa televizijskom publikom.
  Prelijepa djevojka iz reda posluge sjela je do Firera i stavila njegovu ruku na njeno golo koleno. Cooed:
  - Razmišljate li o nečemu, Fireru moj?
  Nacistički diktator i istovremeno virtuelni igrač se oživeo. Primijetio je da još nije završio svoju supu od povrća i voćnu salatu. Firer je poljubio djevojku u usne, osjetivši njenu mladalačku, slatku aromu i rekao:
  - Ići ćeš u auto sa mnom. I svi na posao, vrijeme za jelo je prošlo.
  I opet su se zupčanici države, iako ne baš dobro podmazani mehanizam, počeli okretati. Na povratku, Firer je vodio ljubav sa lepoticom, pa se čak i iznenadio odakle mu toliko energije i snage. Uostalom, rekli su da je Firer impotentan i općenito navodno invalid, jer je imao sifilis (laž) i kastriran (potpuna fikcija!). Istina je da Hitler nije uspeo da dobije potomstvo... Pa, sutra će se sam pobrinuti za to... Ili ne, ipak će morati da pozove Himlera. Općenito, u stvarnoj istoriji, Firer je oštro ojačao ulogu SS-a. Očigledno će i on morati ići ovim putem u ovoj alternativi. I da je podređenost kriminalističke policije SS strukturi u cjelini razumna, sada će svi podaci i dosijei biti spojeni u jedan izvor. Osim toga, upotreba torture protiv kriminalaca i onih naprednih metoda ispitivanja koje su karakteristične za Gestapo i druge strukture tajne policije značajno će povećati stopu otkrivanja.
  Istina se može povećati i broj nevinih žrtava može porasti, ali... Velika većina esesovaca su pristojni ljudi, a iskusni istražitelj po pravilu odmah vidi da li neko laže ili govori istinu i on retko pravi greške. O tome se može suditi iz mnogih kriminalističkih hronika.
  Odlučivši još nekoliko aktuelnih afera i pozvao dve nove devojke da ugreju krevet, Firer je, naslonivši glavu na gole bujne grudi lepotice, zaspao...
  Ovaj put se vratio snu koji je ranije prekinuo, o grandioznoj svemirskoj bici. Opet u svom providnom borcu, a neprijatelj pokušava napasti redove vojske Velike Rusije. I Firer igre Hypernet, i njegova partnerica, punašna, ali istovremeno mišićava plavuša, pokušavaju djelovati, istovremeno pomažući jedno drugome. Ružni neprijateljski borci pokušavaju da preuzmu brojeve koristeći svoju brojčanu nadmoć. Disharmonija vojnih armada Dermostana postaje sve upadljivija. Njihovi brodovi izgledaju sve odvratnije. Kapetan Vladislav je tehnikom "kante" prilično uspješno izrezao auto u obliku krive cipele i rekao:
  - Nije uzalud i Hitler i Staljin imali oca koji je bio obućar!
  Kao odgovor, njegova plavokosa partnerka je bljesnula svojim golim, ružičastim štiklama:
  - Ne trebaju mi čizme ili druge cipele. Bosim nogama puno bolje osjećam i najmanju zakrivljenost vakuuma ili vibracije prostora! Oh moj Fireru, da li bi voleo da postaneš devojka?
  Vladislav se nasmejao u odgovoru:
  - Bilo bi zanimljivo na kratko. Svi kažu da žene imaju mnogo jače i duže orgazme od muškaraca, pa sam baš htela da proverim da li je to zaista istina?
  Plavuša se zakikota:
  - Napredak vam može dati priliku da i ovo doživite... Osim ako, naravno, ne izgubimo grandioznu svemirsku bitku. Previše je neprijatelja. Car Almaztiger 13, koji se još nije rodio, ali je već naš komandant, također može umrijeti.
  Osoba koja je udarila Firera je primijetila:
  - Veliki komandant, kao glava u ratu, što je veći, to je gubitak teži!
  Umesto odgovora, plavuša je počela da okreće svog borca. Napravio je perec, jedva izbjegavajući ovna, a onda vrlo precizno uzvratio. Neprijateljsko vozilo se zapalilo i počelo se cijepati na vrlo male plamene komade, poput makova zrna. Djevojka, podižući žvaku golim prstima i bacivši je tako spretno da joj je pala pravo na istureni jezik:
  - Divno! Kad žvačeš, onda jedi!
  Ali žilavi ratnik nije imao te sreće, bio je ponovo pogođen, čak i tangencijalno, a kapetan-ratnik je zarežao:
  - Kako mi je muka od ovih ženskih maženja!
  Oči plavuše su zaiskrile:
  -Zar niste zadovoljni milovanjem? Da li verovatno želite nešto ozbiljnije? Eto kako ste svi vi nestrpljivi, skloni izdaji!
  Vladislav se nasmijao i gotovo progutao oštar odgovor među borcima Dermostana. Slika bitke se donekle promijenila. Činilo se da je neprijatelj neiscrpan, unoseći u bitku sve više i više novih snaga. Posebno opasni bili su ultra-bojni brodovi; ogromni, poput asteroida, polako su izlazili iz vakuuma, kao da su nacrtani simpatičnim mastilom (koje se pojavilo kada ih obasjate lampom). Sranje je pokušao pre svega da savije bokove, da izvede manevar omotača, verovatno da stvori kotao u svemiru.
  Velikoruske trupe su se hrabro borile, a istovremeno nisu bježale od manevara. Tako je korišten način pokretne odbrane, kao i odvažnih manevara i ronjenja. Na primjer, bojne krstarice i grabilice svemirske vojske Velike Rusije ili su nestale ili su se, naprotiv, pojavile u stražnjem dijelu košmarnog protivnika. Podsjećalo je na lov ribe u ledenoj rupi - izronili su, zgrabili plijen (neku vrstu zimskog insekta, a ako je lovac bio som, onda ptica!) i vratili se u rupu. U ovom slučaju, brodovi Dermostana su se odmah izgubili, počeli da se zbijaju, ili čak otvorili vatru jedni na druge. Smiješna plazma erupcija sa spaljivanjem zvjezdanih brodova. Na primjer, čak je i ultra-bojni brod, koji je dobio nekoliko pogodaka od termalnih preon projektila, izbio u plavi i zeleni plamen. Tada je veliki ratnik (nastavljajući da uništava govnare koji su se lepili kao list za kupanje!) prijatelj ugledao sliku unutar plamtećeg ultra-bojnog broda. I kakav impresivan kolos, posada od čak dva miliona vojnika i pedeset miliona robota!
  Militanti unutar broda su razne vrste ološa: trolovi, goblini i nekoliko hibridnih tipova, na primjer najrašireniji: mješavina krpelja i cigareta, odnosno čak i opušaka! Pa, strašna stvorenja, kao iz horor filma koje je nacrtao narkoman.
  Stvorenja očajnički žele pobjeći, ali se u isto vrijeme sudaraju jedno s drugim, bodu, seku, grizu. Ovdje dolazi mašina za mačevanje, posebno stvorena za borbu ukrcavanja. I naoružana je kvazi plazma mačevima, ne ravnim, već zakrivljenim za razne manevre. Prva mašina za mačevanje udarila je u živi nered onih koji su isticali iz ogromnog broda koji je plamtio vatrom. Odmah su komadi isjeckanog mesa i spaljena tijela poletjeli na sve strane. Prijateljica se pojavila iza nje, izgledala je kao pauk, samo što je bilo najmanje trideset udova, i to u obliku potoka uništavanja, sposobnih da prepolovi čak i dinosaurusa.
  Jedan od dermostanskih oficira je viknuo:
  - Oh, nemoj me seći! Pijun je pojeo damu!
  Ali nije imao sreće, opušak cigarete sa šapama krpelja, samo još odvratniji, naletio je na antenu i visio probušen o nju. Međutim, način na koji je vrištao više se nije mogao čuti u toj najluđoj, sve jačoj kakofoniji. Jezici plamena princeps-plazme, pretežno plave i narandžaste boje, sustigli su užasnute borce Šitmostana i nanijeli im prženje. A mašine za mačevanje bile su mahom u ultra-bojnom brodu. Očigledno je bilo jasno utisnuto u njihov program: ubij, ubij i ponovo ubij! I nije im bitno ko. A u hodnicima je bila buka najstrašnije hipersobe.
  Međutim, ultra-plamen je već stigao do mašina za mačevanje, kao i do mnogih goblina i kandži - opušci su se već raspali u fotone. Tako se ultra-bojni brod počeo postepeno raspadati na nekoliko dijelova. Iako je do razlaza došlo sporo, nije se činilo ništa manje zloslutnim. Pogotovo na pozadini mnogih drugih, koje pale kao minijaturne supernove, ili, naprotiv, kao zvjezdani brodovi koji se smanjuju. Nažalost, ne samo Dermostana, već i Velike Rusije.
  Na primjer, krstarica sa amblemom srpa i čekića izgubila je kontrolu i zabila se u neprijateljski drednout. Kada se dvije mase sudare brzinom ispod svjetlosti, to je ekvivalentno udaru rakete za uništavanje. Povraća ogromnom snagom (ako se tako može reći, naravno). Eksplozija je procvjetala poput tulipana s raznobojnim laticama, odjednom progutavši sve što je postojalo na desetak kilometara. Vladislav-Adolf je to rekao:
  - A naši momci kao da su već u raju!
  Plavuša je filozofski primetila:
  - Raj je jedino dobro mesto gde se nikome ne žuri, čak i ako je na vrućini!
  Hitlerov hit se složio:
  - Ovo su paradoksi univerzuma. Ne želimo da završimo na dobrom mjestu, ali nas ono loše uvlači! Tako da nije ni jasno šta je bolje, život ili smrt.
  Devojka je filozofski primetila:
  - Život je uvek bolji od smrti. Nije uzalud skoro svi ljudi tako misle. Međutim, mišljenja ljudi, kao i sve u našem svijetu, su relativno.
  Firer je izveo još jedan prilično lukav zaokret, koji mu je omogućio da obori dvosjed, a samim tim i mnogo skuplji i bogatije naoružani lovac (kako je lijepo eksplodirao, kao da je planuo vatromet od složenih kombinacija pirotehničkih materijala), biseri od razbijena materija razbacana po vakuumu. Vladislav-Adolf je primetio:
  - Ideje ljudi i o prirodi i o Bogu su veoma kontradiktorne. Općenito, postoji čak i koncept reaktivnog, odnosno destruktivnog uma, koji tjera osobu da se ponaša na način koji uopće nije ono što bi trebali nalagati pragmatični instinkti i razmatranja svrsishodnosti.
  Plavuša, koja se teško oporavlja od brutalnog ronjenja (šta drugo da radiš kad sedam boraca odjednom juri na tebe), rekla je:
  - Prestanite s pragmatikom - uključite matematiku!
  - Nije smiješno! - uzvratio je Vladislav.
  Odjednom se ispred kapetana pomorske avijacije pojavila slika komandnog mjesta vojske Velike Rusije. Zaista, ovo je, naravno, dar - sposobnost da se pronikne u svetinju i čak prepozna, čak i ako ne tuđe planove, već vlastitu zapovijed.
  Evo ga, vodeći bojni brod, impresivni vodeći brod svemirske vojske Velike Rusije sa prečnikom od stotinu kilometara. I ovaj brod se naravno bori, jer desetine hiljada moćnih artiljerijskih cijevi ne mogu biti osuđene na nedjelovanje. Međutim, vodeći ultra-bojni brod pokušava da djeluje sinkronizirano s drugim velikim brodovima. Neprijatelju se ne može dati ni najmanja šansa da uništi vodeći brod, gdje se nalazi glavna komanda eskadrile svemirske vojske Velike Rusije.
  Iznenađujuće, generalni komandant i monarh su samo embrion koji leži u materici. Sama majka je uronjena u stanje suspendirane animacije, jer bi inače obavljanje njenih dužnosti bilo previše bolno. A funkcioniranje već dovoljno razvijenog embrionalnog monarha, koji ima udove i, što je najvažnije, prilično veliki mozak, osiguravaju brojne kibernetičke jedinice. Sam embrion, koji vlada Velikim ruskim carstvom, osjeća se prilično ugodno.
  Da, naravno, i opterećen je potrebom, već nekoliko godina je u svojoj majci. Može se samo sanjati da će se trčati ili nešto pomicati. A to su bolni snovi, jer rođenje znači trenutni nestanak. Embrion komunicira s vanjskim svijetom pomoću skenera. Naravno, oni ne prikazuju pravi izgled embrionalnog komandanta, već sliku koja je sposobnija da uliva poverenje. Konkretno, zgodan mladić se pojavljuje u obliku nerođenog kralja. On daje naređenja trupama jasnim, zapovedničkim glasom:
  - Koristite princip elastične odbrane. Kao i pre hiljadama godina, slabije sile, inferiorne po broju, koristile su nesumnjivu činjenicu da je manja masa mnogo pokretnija od velike. Pošto se oskudna masa odlikuje neznatnom inercijom!
  Devojka maršal je potvrdila:
  - Naravno... Sposobnost vojske za manevrisanje je ključ pobede. Naravno, krajnosti se moraju izbjegavati. Na kraju krajeva, mrav nije kralj zvijeri!
  Embrionalni komandant se nacerio:
  - Najsmrtonosnija stvorenja su bakterije. Iako ne, možda čak ni virusi! Iako primitivan organizam, efikasan je! Ovdje je neprijatelj okupio ogromne snage, iz gotovo cijelog svemira, što znači da je razotkrio preostala područja.
  Vilenjak maršal Fego sa ljubičastim i narandžastim pramenovima primetio je:
  - Ponekad je za pobedu dovoljna naizgled beznačajna prednost na ograničenom delu fronta. Ovo je čudan aksiom mnogih bitaka, različitih civilizacija!
  Fetalni Car se nasmijao kroz skenere:
  - U ovom slučaju gledate u koren.
  U međuvremenu, dermostanske armade pokušale su da se reorganizuju u pokretu. Vrlo značajna rezerva im se približila sa začelja. Hiljade velikih zvjezdanih brodova i milioni manjih brodova izašli su koristeći formaciju zvona. Kao rezultat toga, vatrena moć parazita se značajno povećala. Devojka maršal reče sa uzbuđenjem:
  - Evo još jednog aduta kojeg je bacio protivnik kopile. Ipak, naše izviđanje nije bilo na nivou, nije bila predviđena mogućnost uvođenja tako velikog broja snaga.
  Hologram cara u obliku dječaka udario je mač. Pogon je pogodio kapiju. Eksplodirao je skoro odmah. Prvo je bljesak koji izjeda oči, a zatim izrastanje ljubičaste pečurke koja uništava sve u dometu pištolja bojnog broda. Dečak s hologramom je rekao:
  - Ovo je fenomenalan gol! Pa neka protivnici daju sve od sebe. Spremam mu iznenađenje.
  Vilenjak Fego je sa sumnjom pogledao sliku bitke. Armada Dermostana izgledala je bolno strašno. Posebno ultra-bojni brodovi, čiji su promjeri dostizali dvjesto pedeset kilometara. Vilenjak se iznenada sjetio svoje rodne planete... Tamo je priroda idilična, nema čak ni insekata krvopija. A lavovi... Pa, ne baš lavovi, nego hibridi sa kukurikom. Općenito, ovo je prekrasna životinja: tijelo je cvijet različka, a zlatna griva se razvija na vjetru. Štaviše, različak menja nijansu... Ovde ima čiste ružnoće, usmerene i protiv ljudi i protiv vilenjaka.
  Plavokosi maršal je rekao:
  "Ne znamo koliko neprijatelj ima rezervi, ali čini mi se da je vrijeme da pomjerimo naš puk iz zasjede."
  Embrionalni car se usprotivio:
  - Nije vreme da pokažete svoje karte!
  Devojka maršal pokušala je da argumentuje:
  "Ako naši ljudi poginu, neće više imati s kim da se bori!"
  A onda je pronađen embrionalni komandant:
  "Ne možete dobiti rat bez žrtava." U šahu možete, ali u pravoj borbi ne možete! Nemilosrdni ratni zakon glasi da su gubici kao kiša koja navodnjava izdanke pobjede, samo treba paziti da se gubici ne razviju u pljusak koji spira izdanke! - Onda je hologram poslan iz materice odjednom postao ljubazniji u licu. - Ali nemojte misliti da, da biste smanjili gubitke, posebno od vatre ultra-bojnih brodova, pustite da se zvjezdani brodovi Velike Rusije povlače u spiralu.
  Vilenjački maršal je podržao komandanta embrija:
  - To je to, to je jedini način. Još se ne zna koliko će snaga neprijatelj moći izbaciti iz podzemlja.
  Zaista, zvjezdani brodovi Šitmostana pokušali su se kretati u gustom jatu. Pritom nisu nimalo štedjeli municiju, bacajući rakete na milione, ne mareći ni za preciznost pogotka. Činilo se kao da se milijarde šibica udaraju preko vakuuma kako bi buknule u hiperplazmu, spalile sve živo i pokretno, a zatim ugasile. Ruski ratnici pucaju mnogo preciznije, ali neprijateljski drednout je grmio, poput petarde, rasipajući krhotine poput konfeta. Smrtonosne konfete koje su oborile nekoliko brodova Dirmostana. A broj uništenih fregata civilizacije gad je potpuno nesaglediv. Istina je da ruski brodovi umiru. Ovdje je oštećena krstarica, u očaju, jurnula poput ruskog tenka na Kursku izbočinu i nabila neprijateljski ultra-bojni brod. Stotine hiljada života prekinute su odjednom, a vatra je gorjela, kao da je džinovska plinska cijev dignuta u zrak.
  Patuljasti maršal je turobno primijetio:
  - Savijaju nas, a mi ne odustajemo! - Komandant kvadrata je primetio (tačnije njegovu holografsku sliku, sam patuljak je bio na drugom brodu klase Gross-Dreadnought!). - Bilo bi potrebno pokrenuti barem neke kontranapade na neprijateljske komunikacije i linije snabdijevanja.
  Fetalni car se nacerio kroz svoj dečački hologram.
  - Šta sam, po tvom mišljenju, ja gubitnik!
  Patuljasti maršal zagunđa i raširi šape:
  "Ali oni uopće ne štede municiju." To znači da imaju dovoljno. Zar nije tako, gospodaru?
  Embrion Car se usprotivio:
  - Ne ne ovako! Veliki komandant je vredniji od glave, pa mu kaciga opreza i kamuflaža lukavstva neće škoditi! Ukratko, neprijatelj je još uvijek u slatkoj iluziji da je s njim sve u redu, a zapravo je naša pobjeda već blizu! Neočekivano udariti je jednako zamjeni šake mačem od legiranog čelika!
  
  
  WITTMAN JE ŽIV
  Mala promena u istoriji povezana sa velikim uspehom nacista tokom ofanzive na Ardene. Nacisti su napredovali brže, mogli su da prelaze mostove i zauzmu skladišta sa oružjem, municijom i gorivom. Uspjehu je doprinijelo i učešće Wittmanna u štrajku, koji, za razliku od prave priče, nije umro! I šta? Pravi heroji nikada ne umiru i besmrtni su! Wittman je nastavio da se bori i povećava rezultate. Nakon uništenja dvjestog tenka, postao je prvi i do sada jedini tanker koji je odlikovan Viteškim križem Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Vitmanov genij je malo pomerio tok istorije. I Nemci su se pokazali malo srećnijim, bržim, efikasnijim. I uspjeli su u onome što se zamalo dogodilo u stvarnoj priči, ali je nedostajalo samo nekoliko sati. I tako su skladišta bila zarobljena, a njemačka vojska je dobila poraznu moć. Kao rezultat toga, Brisel je zarobljen, a stotine hiljada britanskih i američkih vojnika su zarobljene.
  Staljin se još nije žurio s napadom, želeći da saveznici budu snažnije poraženi na Zapadu.
  Borbe su pokazale da je Tigar-2 veoma efikasno oružje i u smislu naoružanja i prednjeg oklopa. Nemci su, videvši da je Crvena armija pasivna na istoku , rasporedili dodatne jedinice u bitku i počeli da nadograđuju svoj uspeh. Fritz je nabavio i najnoviji samohodni top E-25, koji je bio male veličine i težine, ali je imao snažno oružje i dobar oklop, i što je najvažnije pokretljivost.
  Kao rezultat, nove pobjede... Sada su Švabe u Parizu. Ponovo zauzimaju glavni grad Francuske.
  A to je ono što Staljin želi - da se pobiju saveznici, a onda će SSSR dobiti cijelu Evropu.
  Staljin je lukava lisica... Ali ni Čerčil nije idiot. Kada je Ruzvelt umro, on i Truman potpisali su primirje sa Trećim Rajhom. Istovremeno, povlačenje ostataka poraženih trupa iz Francuske. I naravno uz potpunu razmjenu ratnih zarobljenika, pa čak i uz opskrbu gorivom i zalihama Trećeg Rajha.
  Njemačka je odgovorila ukidanjem antisemitskih zakona. Međutim, Jevreji su ostali u logorima, ali nisu spaljeni, samo su bili prisiljeni da rade, a Amerikanci su u logore slali konzerviranu hranu i žitarice.
  Nijemci su imali odriješene ruke u Francuskoj i Italiji. Sada je Staljin dao predlog za separatni mir. Ali Hitler je to odbio. U junu je počela Fritz ofanziva. Prvi tenkovi E-50 ušli su u seriju. Ali kako se ispostavilo, automobil nije bio sasvim uspješan. Njegova težina je ostala velika, skoro 65 tona, sa nižom siluetom od one kod Tiger-2, ali je oklop bio iste debljine, očito nedovoljan, posebno sa strane. Nešto boljim se pokazao top od 88 mm s dužinom cijevi od 100 EL. Opalila je dvanaest hitaca u minuti.
  Performanse vožnje dodao je snažniji motor koji je ubrzavao do 1200 konjskih snaga. Općenito, tenk se, naravno, poboljšao u odnosu na Tiger-2 i imao je nešto racionalniji nagib oklopa, ali je ostao ranjiv sa strane.
  E-100 je bio bolje zaštićen, ali je njegova velika težina otežavala transport i borbenu upotrebu. Najuspješniji je bio samohodni top E-25, sa vrlo niskom siluetom prednjeg oklopa od 120 mm, velikim nagibom i bočnim oklopom od 82 i topom za Tigar-2, bio je najbolji samohodni oklop. pogonski top iz Wehrmachta i Drugog svjetskog rata. Ubrzao je do sedamdeset kilometara na sat - motor od 700 konjskih snaga, pa čak i rikošetirao granate IS-2 u čelo.
  Nemci su glavni udarac zadali iz Mađarske, pokušavajući da spasu Budimpeštu, koja je još uvek bila u okruženju. Borbe su bile izuzetno žestoke.
  Ofanziva je počela 22. juna, a Crvena armija je izgradila veoma moćnu odbranu. Nijemci još uvijek imaju nekoliko tenkova E-serije, samo E-25 samohodne topove u prilično velikim količinama - prilično su jednostavni za proizvodnju i jeftini. Evo dvije djevojke u bikiniju koje leže u njemu. Vozilo je niže od jednog i po metra i zahvaljujući tome je tako dobro zaštićeno i naoružano relativno malom težinom.
  Dve devojke, Šarlot i Gerda, ležeći su pucale na sovjetske puške. Ispred njih su se kretala sićušna kola, kontrolisana preko radija, čisteći minska polja.
  Crvena Šarlot je opalila iz topa. Oborila je sovjetski pištolj i protresla grudi, jedva prekrivene tankom trakom tkanine. I zagugutala je:
  - Besna vatra hiperplazme!
  A onda će je Gerda ošamariti golim nožnim prstima. I cvrkuće:
  - Ja sam veoma kul devojka i nisam loša...
  Samohodna puška se sama kreće. I s vremena na vrijeme prestaje. Njen prednji oklop je pod velikim nagibom i to pruža dobru zaštitu. Granate sovjetskih topova su osjetljive na rikošet. I ništa ne prijeti takvom samohodnom pištolju. Još uvijek mogu udariti u stranu. Ali devojkama se ne žuri. Efikasna samohodna puška nadmašuje SU-100 u oklopnoj snazi, a također je bolje zaštićena, pokretljivija i istovremeno lakša.
  A Crvena armija nema dovoljno suve robe. Uglavnom tenk T-34-85, koji nije dovoljno moćan sa svojim topom i ima slab oklop. A njemački samohodni top E-25, inače, je lakši, mnogo jači u oklopu i puškama.
  Devojke se tuku... Jako lepe i mlade. A njihove samohodne topove bombarduju i bacaju...
  Fritz je na kraju uspio da se probije do Budimpešte. Ubjedljiva pobjeda, okružena sovjetskim jedinicama. Mnogi su zarobljeni i ubijeni.
  Istina je da su nacisti pretrpjeli značajne gubitke. I nema toliko snage. Pa, ako se oprema još uvijek proizvodi, onda ljudski resursi nisu dovoljni.
  I djeca i žene se regrutuju u vojsku. Ili stranci, ali nisu dovoljno pouzdani.
  Međutim, borbe se nastavljaju... Crvena armija pruža otpor vrlo tvrdoglavo, sa mnogo odbrambenih linija. Nemci napreduju još stotinu kilometara i zaustavljaju se. Nemam dovoljno snage. I sama Crvena armija ide u ofanzivu. Ali ni to nije baš uspješno i malo gura Nijemce u stranu.
  Dok ne dođe zima... Linija fronta se stabilizuje. U januaru 1946. Crvena armija će napredovati u Istočnoj Pruskoj i Poljskoj, ali je malo napredovala.
  Nemci zimi ne ljuljaju čamac. Borbe su krvave. Ali linija fronta je spora...
  I počinje period karakterističan za Prvi svjetski rat. Linija fronta postaje neaktivna. Ljeti napreduju njemačke i strane divizije, a zimi Crvena armija. I niko ne može postići značajan uspjeh.
  Godina za godinom rata traje. Nemci su nešto ispred SSSR-a u razvoju mlaznih aviona. SSSR je MIG-15 uveo u masovnu proizvodnju tek 1949. godine. Ali do tada su Nijemci imali ME-462 i XE-362. I što je najvažnije, disk avioni, koje je nemoguće oboriti iz moćnog laminarnog mlaza malim oružjem.
  Tenkovi imaju njemačku "E" seriju... Nasuprot tome, pojavili su se T-54 i IS-7. Ali Nemci su tada lansirali AG seriju - napredniju piramidalnu.
  Ali niko nije imao prednost. Linija fronta ostaje na mjestu.
  Sve dok Staljin nije umro u martu 1953.
  I ovdje su Nemci, iskoristivši konfuziju u partijskom vodstvu i borbu za vlast, uspjeli postići uspjeh. Ali onda, nakon hapšenja i pogubljenja Berije, imenovanje Vasilevskog, velikog stratega, za vrhovnog komandanta i jačanje šefa Državnog komiteta za odbranu Malenkova. Linija fronta se stabilizovala unutar granica Evrope.
  Dok je postojao period borbe za vlast u SSSR-u, Nemci su uspeli da dođu do Nemana i ponovo zauzmu Balkan, Rumuniju, Bugarsku, Slovačku, Grčku, Albaniju i povrate punu kontrolu nad Evropom.
  Ali linija fronta se ponovo stabilizovala već na granicama SSSR-a 1941.
  A onda decembar 1955... Crvena armija, po tradiciji, ponovo napreduje zimi. Koliko godina traje rat? Užas četrnaest i po! I ne nazire se kraj!
  Sve dok je Hitler živ, rat se neće završiti. Malenkov je sklon miru u istim granicama do 22. juna 1941. godine. Ali Hitler je tvrdoglav i želi da pobedi po svaku cenu!
  Crvena armija napreduje. Najnoviji tenk IS-12 kreće u borbu. Vozilo sa topom kalibra 203 mm. Veliki je, sa deset mitraljeza. I šest djevojaka - članova posade. Isprobaju prvi model tenka. Nije li prevelika i teška? Da li je mašina efikasna? Devojke su, uprkos Božiću 25. decembra i mrazu, samo u bikiniju. Istina, rezervoar ima najnoviji gasnoturbinski motor, i topao je. Osim toga, šest djevojaka same po sebi nisu jednostavne.
  Bore se od četrdeset prve. I navikli smo da budemo gotovo goli po svakom vremenu. U stvari, kada ste stalno u bikiniju, prestaje vam biti hladno. A koža postaje elastična i izdržljiva.
  Djevojke voze mašinu ubicu golih nogu. Zaista su slatke i prelijepe.
  Alenka je ovdje šef i komandir posade. Šta djevojka nije vidjela za četrnaest i po godina rata? Gdje je bila? Front je prošao od Bresta do Staljingrada, od Staljingrada do Visle, a sada napreduju u oblasti Bialystoka. Sam Bialystok još uvijek drže Nijemci. Linija fronta je postala stabilna. I iskopali su pristojnu količinu rovova.
  Dakle, u stvari, rat je beskrajan... I može trajati više od jedne godine. A šta hoće ovaj tvrdoglavi Hitler?
  I ovdje SAD i Britanija ne žele mir između SSSR-a i Trećeg Rajha. Žele da obe strane potpuno unište jedna drugu.
  Devojke na IS-12 idu napred. Prednji oklop tenka je 450 mm pod uglom. Projektili se odbijaju. A devojke uzvrate.
  Ali u SSSR-u do sada postoji samo jedan takav tenk. IS-10 je već u proizvodnji, ali je težak pedeset tona. IS-7 se i dalje proizvodi kao T-54. T-55 se također pojavio u masama, ali za sada tek ulazi u proizvodnju. Nemci imaju piramidalne tenkove. Takođe veoma jak i savršen. I topovi visokog pritiska sa kratkim cevima.
  Tako da je borba koja je pred nama najozbiljnija. Natasha i Anyuta pucaju iz moćne brodske puške i škripe:
  - Naša zastava će biti iznad Berlina!
  I goli su svoje bijele, biserne zube. I ne možeš zaustaviti djevojke sa minama.
  Dvije granate su pogodile prednji oklop... Rikošetiraju. Ne, IS-12 je ozbiljan automobil i ne možete ga tako lako podnijeti.
  Ali IS-7, koji se kreće desno od devojaka, izgleda da je dobio udarac iz topa visokog pritiska i stao. Oštetio zgodnog momka.
  Alenka, savijajući trbušne mišiće, pjeva:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svetu, Njutn otkrio da dva i dva čine četiri!
  Borbe i dalje traju nesmetano. Sovjetski top pogađa Nemce. Velika Marusya ubacuje čaure u zatvarač. Ovo je život i sudbina devojaka. I pevaju:
  - Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti! Ruski vukovi slamaju neprijatelja, Ruski vukovi - pozdrav herojima!
  Augustin, pucajući iz mitraljeza, kaže:
  - U svetom ratu! Biće to naša pobeda! Ruska zastava napred, slava palim herojima!
  I opet pištolj ubice urla i zvuči:
  - Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti! Ruski vukovi slamaju neprijatelja, imaju tvrdu ruku!
  Marija, ova devojka sa zlatnom kosom usmerava rezervoar i škripi:
  - Slomimo fašiste jako!
  Nemcima je teško, borbe se takođe vode na nebu. Ali do sada je MIG-15 inferiorniji u brzini i naoružanju od njemačkih marki. Bitka se odvija neravnopravno.
  Huffman, ovaj divni pilot-as, napravio je dobru karijeru tokom ratnih godina. Tačnije, divno i fantastično. Nakon što je stigao do tri stotine aviona, dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa mačevima od srebrnog hrastovog lista i dijamantima. Kada je stigao do četiri stotine oborenih aviona, dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za pet stotina aviona dobio je Orden nemačkog orla sa dijamantima, a posle hiljadu Viteški krst gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim lišćem mačevima i dijamantima. I pošto je stigao do dve hiljade aviona, dobio je Veliki krst Viteškog krsta.
  Jedinstveni pilot uspio je ostvariti mnoge zračne pobjede. I još je bio živ. Huffman je nedavno unapređen u čin generala. Ali i dalje je leteo kao privatni pilot.
  Kako kažu, ne gori u vatri i ne davi se u vodi. Tokom mnogo godina rata, Huffman je stekao instinkt lovca. Postao je super-legendarni pilot i veoma popularan. Ali imao je jakog konkurenta - Agavu, koja je također premašila brojku od dvije hiljade oborenih automobila. I sustizala je Huffmana. Ali ona je još vrlo mlada i još nije izgubila nijednog borca.
  Djevojka je bosim, isklesanim nogama pritisnula pedale i ispalila rafal iz vazdušnih topova. A sada su oborena četiri sovjetska vozila MIG-15.
  Agava se hihoće i kaže:
  - Donekle, svi smo mi kučke! Ali ja imam čelične živce!
  I opet se djevojka okreće. Obara sedam aviona SSSR-a u jednom rafalu - šest MiG-ova i jedan TU-4, i škripi:
  - Generalno, ako nisam super, onda sam hiper!
  Agava je, naravno, kučka. Pilot sa Lucifera. Veoma lijepa medena plavuša.
  Ovdje ispaljuje još jedan rafal i obara osam sovjetskih MIG-15 odjednom i pišta:
  - Ja sam najkreativniji i najreaktivniji!
  Devojka zaista nije glupa. On može sve i može sve. Ne možete je nazvati privatnom.
  A njene noge su tako preplanule, tako graciozne...
  Ali Mirabela se bori protiv nje... Kožedub je dugo bio najbolji sovjetski as. Sakupio je šest zlatnih zvijezda heroja SSSR-a, srušivši sto šezdeset i sedam aviona. Ali onda je umro. Tada niko nije mogao oboriti njegov rekord. I tek nedavno je Mirabela nadmašila Kožeduba. I srušivši preko sto osamdeset aviona, postala je sedmostruki heroj SSSR-a.
  Ovo je devojka iz Terminatora! Neko poput nje zaustavit će konja u galopu i ući u zapaljenu kolibu.
  I još hladnije.
  Mirabela je imala tešku sudbinu. Završio sam u dječijoj radnoj koloniji. Bosa i u sivom ogrtaču je sekla šumu i pilala debla. Bila je tako jaka i zdrava. Po jakim mrazevima hodala je bosa i u zatvorskoj pidžami. I bar jednom bih kihnuo.
  Naravno, ova pojava je zabilježena i na frontovima. Mirabela se dugo borila u pješadiji, a potom postala pilot. Prvo vatreno krštenje Mirabela je primila u bici kod Moskve, gde je otišla odmah nakon kolonije. I tu se pokazao kao cool.
  Borila se bosa i gotovo gola na jakom mrazu koji je bukvalno paralizirao Wehrmacht. Bila je tako prokleta, nepobjediva djevojka. I u tome je u potpunosti uspjela.
  Mirabela je vjerovala u skoru pobjedu SSSR-a. Ali vrijeme prolazi. Sve je više žrtava, ali pobjeda ne dolazi. I postaje zaista strašno.
  Mirabela sanja o pobjedama i postignućima. Ona ima sedam zvijezda SSSR-a - ovo je više od bilo koga drugog! I prokletstvo, ona zaslužuje svoje nagrade! I nastaviće da nosi vojni krst. Čak i ako je Staljin umro, njegov rad živi!
  Ulazi devojka i druži se... Obara nemački XE-362 i škripi:
  - Akrobatika! I prokleto nova posada!
  Zaista cool djevojka. Prava kobra je sposobna za mnogo.
  Mirabela je nova zvezda...
  Borbe traju nekoliko dana dok ne dođe nova godina... Sovjetski IS-12 je oštećen na valjcima i gusjenicama - popravlja se. Da, tako okrutan i nemilosrdan rat. I koliko će to trajati?
  A sve zato što je Wittman preživio bitke na Zapadu.
  Sam Wittmann se neko vrijeme borio u posadi tenkova. Dovodeći broj na tri stotine vozila, ne računajući topove, minobacače, kamione, motocikle i ostalo, odlikovan je: Viteškim križem Gvozdenog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima, te je unapređen u generala.
  Nakon čega se više nije borio. Ali on je komandovao šestom, SS tenkovskom armijom.
  Kurt Knipsel je postao najuspješniji tenkovski as Wehrmachta. Ali tek nakon petsto uništenih tenkova dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta.
  Nekako su mu oduzete nagrade. Istina, stigavši do hiljadu tenkova, konačno je dobio: viteški krst gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Kurt Knipsel je veoma efikasna borbena mašina. Borio se u različitim tenkovima. Bio je i topnik i komandant. Dugo sam išao ispred svih bez konkurencije.
  Ali prelijepa Gerda ga je već uspjela sustići. Devojke su se dobro borile. Ali onda su napravili pauzu. Sve četiri lepotice su zatrudnele i rodile par: sina i ćerku. Ali nakon pauze brzo su to nadoknadili.
  A sada je Gerda zaobišla Knisel.
  Kako mogu izbjeći kretanje? Bore se bosi i samo u bikiniju. Djevojčice su napravile još jednu pauzu, ponovo rađale djecu. A sada smo se približavali broju od dvije hiljade uništenih tenkova. I mogli su računati na nagradu bez presedana: zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Ovo su devojke!
  Gerda puca na sovjetski auto. Skida toranj i vrišti:
  - Ja sam prokleta stvar!
  I opet puca. Probija T-54. I škripi:
  - Domovina Njemačka!
  Djevojka se trza. I veoma je aktivna... Da, ona ima takav strateški trag. Već je 1956... Rat traje i traje... Ne žele da prestanu. Crvena armija pokušava da napreduje na različitim mestima. Ali budite oprezni, ostalo je malo ljudskih resursa.
  A Rusija krvari.
  Crvena armija pokušava da napreduje prema Rumuniji. A onda je uslijedila snažna artiljerijska baraža, pucnjava i ubijanje.
  Ali neprijatelj čeka. Nemci imaju najpopularniji tenk, AG-50. Nadmoćniji je od T-54 u zaštiti, posebno sa strane i, možda, u oklopnoj snazi topa, ali je teži. Istina, brzina Nijemca veća je zbog gasnoturbinskog motora.
  Njemački tenk puca i postiže pogodak.
  Margaretina posada se bori. Hladnokrvno se tuče. Nemačke devojke oborile sovjetski tenk. I škripe od zadovoljstva.
  Da, i ne možete proći ovdje...
  Disk kojim upravljaju Albina i Alvina kruži nebom. Dvije plavokose djevojke udarile su sovjetski automobili. I to rade majstorski. Potpuno neranjivi disk ovnovi Migi i Tu. Ubica auto. A ratnici pritiskaju svoje gole nožne prste. I ne daju Crvenoj armiji šansu na nebu.
  Disk avion je nešto što naučnici SSSR-a ne mogu kopirati. Ovo je nešto za šta nije pronađen protuotrov. I Nemci se osećaju veoma samopouzdano u vazduhu. I bore se kao čarobnjaci sa čarobnim štapićem.
  Albina, uperivši disk u neprijatelja, zacvilila je:
  - Ako postoji Bog, onda je Nemac!
  Alvina, slamajući neprijatelja, potvrdi:
  - Definitivno Nemac!
  I djevojka se nasmijala... Generalno, i ona je bila umorna od beskrajnog rata. Pa, Nemci i Rusi se međusobno ubijaju. Tačnije, Crvena armija i Wehrmacht. Ali linija fronta je i dalje nepomična... I nema kraja ni ivice na vidiku.
  Rat... Ovo je već realnost. Ratnici rođeni nakon početka rata bore se na nebu i na zemlji.
  Na primjer, Hans Feuer. Najmlađi dobitnik Ordena Gvozdenog krsta prve klase. I tada je postao najmlađi dobitnik Ordena Viteškog križa Gvozdenog križa za hvatanje sovjetskog generala.
  Da, ovo je zapravo jako cool.
  Hans Feuer je očajni borac. Dječak se bori kao džin, a zimi je hladno, samo u kratkim hlačama.
  Ovo je zaista super!
  Hans je postao slavan vekovima!
  I općenito, ovdje se vodi tako nevjerovatan i intenzivan rat... Svaki AI blijedi.
  A u Rumuniji, Crvena armija ne može probiti nemačku odbranu. Obje strane su pretrpjele gubitke. Januar otkucava... I svakim danom sve više ljudi gine i ranjeno.
  Nema početka ni kraja ludila.
  Agava je ponovo na nebu i obara sovjetska vozila. Ona je lovac i grabežljivac. Udara neprijatelja.
  Automobili koje je udarila padaju. A onda djevojka puca na kopnene snage. Nokautira IS-7. I on se smeje:
  - Ja sam najbolji! Ja sam devojka koja ubija neprijatelje!
  I opet se prenosi na vazdušne ciljeve. Ovo je razarač tenkova i svih vozila koja lete i pucaju.
  E, ovo je ono što ključa napred. A na domaćem planu, naučnici pokušavaju da stvore nešto smrtonosno. Iako ne ide najbolje.
  Ali ovdje je mali tenk AG-5. Mašina teška sedam tona. Polaganje borbenih testova. I grizu i grizu neprijatelja.
  A kada dođe vrijeme za pjevanje, niko nas neće zaustaviti ili pobijediti!
  AG-5 juri i puca dok ide. A takav tenk se ne može zaustaviti. I granate odbijaju.
  A u autu sjedi desetogodišnji dječak Friedrich i škripi:
  - I zaista ću biti super borac!
  I opet je pucao... I pogodio sam centar kule. A njegova razorna moć, iako je malog kalibra, je kolosalna.
  A na nebu se Helga bori. Bosonoga djevojka u bikiniju kuca račune. I raduje se njegovim fantastičnim uspjesima.
  A Agava napreduje... I tuče se.
  Već je februar 1956... Crvena armija nigde nije uspela da postigne uspeh. Ali ni Nijemci ne mogu napredovati. Ogromni podzemni tenkovi idu u bitku. Ali oni su čisto taktički.
  Devojke su pojurile u podzemlje, uništile bateriju sovjetskih topova i vratile se nazad.
  Istovremeno je zarobljeno nekoliko pionira. Devojke su skinule zarobljene dečake i počele da ih muče. Tukli su pionire žicom, a zatim im pekli gole pete na vatri. Onda su mi počeli lomiti nožne prste vrućim kleštima. Dječaci su urlali od divljeg bola. Na kraju, devojke su vrelim gvožđem spalile zvezde na grudima i čizmama smrskale svoja muška savršenstva. Posljednja stvar je dokrajčila pionire i oni su kolabirali od bolnog šoka.
  Djevojke su, ukratko, pokazale vrhunski učinak. Ali opet Nijemci nisu postigli ništa značajno.
  Snažni samohodni topovi: "Sturmmaus", gađani na sovjetske položaje. Izvršili su mnoga razaranja i razaranja. Ali sovjetski jurišni avion je oborio jedno od vozila, a Švabe su se vratile.
  Nacisti su pokušali koristiti diskete da razbiju sovjetske baterije. Protiv njih su korišteni ježevi i eksploziv. Došlo je do totalne razmene udaraca.
  Evo opet Albine i Alvine na svom letećem tanjiru. Oni pokazuju golim nožnim prstima pritiskajući dugmad na džojstiku i to rade izuzetno spretno.
  Djevojke, naravno, demonstriraju najviši akrobatiku. Povukli su svoje diskove i oboreno je desetak sovjetskih letećih mašina.
  Albina cvrkuće:
  - Besni građevinski odred! Doći će do pada zvijezda!
  I ponovo okreće auto. A devojke uništavaju Crvenu armiju. Štaviše, temeljno...
  Alvina također obara desetak sovjetskih aviona i škripi:
  - Lude devojke, a ne device!
  Ovo poslednje je tačno. Par se jako zabavljao sa muškarcima. I radila je svašta. Djevojke su voljele muškarce - to im je prijalo! A pogotovo ako radite jezikom.
  Devojka najvišeg ranga... Mučili su pionira... Prvo su ga svukli i u grlo mu prolili par kanti vode. Zatim su prinijeli vruće gvožđe na natečeni stomak. I kako su goreli! Pionir je vrisnuo od divljeg bola... Osjetio se miris paljevine.
  Alvina ga je vrelom žicom udarila po boku. A kako hoće da se smeje... Veoma je smešno.
  Onda je zapevala:
  - Umoran sam od drljanja pozadi - Hoću da zezam svoju sreću!
  I kako će se smejati! I otkriće svoje biserne zube! Ova devojka voli da ubija, kakva devojka!
  A noge djevojke su gole i graciozne. Voli da hoda bosa po ugljevlju. I takođe da otera zarobljene pionire. Toliko cvile kad im se sprže pete. Čak i Alvina to smatra vrlo smiješnim. A i Albina je djevojka, da se razumijemo - super! Kako udariti protivnika laktom u bradu. I on cvili:
  - Ja sam devojka najviše klase!
  I otkriva svoje biserne zube. Koje blistaju kao uglačane. A ratnik je impresivan! Ovo može biti nešto što se ne može reći u bajci ili opisati olovkom!
  Oba ratnika obaraju sovjetske MiG-ove na nebu. Ljepotice su aktivne. U njih nema ni najmanje sumnje. I tako divlja i ekstatična ljepota.
  Ratnici bosim nogama kontrolišu džojstik i napadaju ruske automobile. Dok budu pritiskali, smrskaće borce, kao da batinom udaraju u kristal. Djevojke su nemilosrdne i nemilosrdne. Oni sadrže snagu ljutnje i plamen strasti. I samopouzdanje u pobedu. Čak i ako rat traje već petnaest godina. Ali ni to ne želi da se završi. Albina i Alvina su na vrhuncu popularnosti. I ne žele da se povuku ili zaustave na trenutak. I kreću se prema sebi i zabijaju neprijatelja.
  Albina, obarajući sovjetske avione, vrišti:
  - Djevojka je umorna od plakanja, radije bih udavila cipelu!
  I kako se ceri i bljeska svojim bisernim zubima. I kako sada želi muškarca. Ona voli da siluje muškarce. Veoma je zadovoljna ovime. On će te uzeti i silovati.
  Albina urla:
  Seks za devojke je seks
  Evo velikog napretka!
  I ratnik će prasnuti od smijeha... I hajde da ponovo pobijemo sve naše neprijatelje. Ona ima puno energije. I pun mišićne snage.
  I Alvina će urlati:
  - Razbijmo neprijatelja u komadiće!
  I ratnik će se početi aktivno smijati! I zamišljao sam kako njeni momci šapaju. Ali recimo da je to lijepo.
  Mart je već pred nama... Sunce sve više sija. Prvog dana proleća ruski dečaci trče bosi kroz otopljeni sneg. Smeju se sami sebi, cere se sami sebi i pokazuju svoje smokve Nemcima.
  Pioniri sa crvenim kravatama, kratko ošišanim, neke čak i kraće. Trče i skaču. Njihove bose noge jedva da se hlade. Postali su veoma grubi. Trče i djevojčice, također bez cipela. Ružičaste, okrugle potpetice blistaju na suncu. Divne sovjetske devojke. Vitka, atletska, navikla da se snalazi sa malo.
  I svi se cere i cere na zube... Prvi dan proleća je prava radost i žeđ za svetlošću i stvaranjem!
  I na nebu je vazdušna bitka. Mirabela, ovo je sovjetski pilot broj jedan koji je oborio još jedan nemački avion. I kao i uvek, devojka nosi samo bikini. Zauvijek mlad i nikada ne blijedi. Takva je duhovna snaga skrivena u njoj.
  Mirabela, međutim, voli i kada je muškarci dodiruju. Zaista joj se sviđa. Zato je ona pilot... Kada muške ruke gnječe golo, mišićavo tijelo djevojke, to je pravo zadovoljstvo. I odlična zabava!
  Mirabela udari u drugi nacistički auto i sikće:
  - Ja sam oklopljena kučka!
  Djevojka čak udara golim, okruglim štiklama o kontrolnu ploču. Ona je predivna. I neponovljiv.
  Mirabela izlazi iz toga. I Agava leti prema njoj. Konačno, susrele su se dvije najuspješnije žene ratnice-pilotice. Pucaju jedni na druge iz kruga. Pokušavaju ga dobiti iz daljine. Ali ne ide baš dobro. Obe lepotice lete sa linije gađanja. I agresivno pokazuju zube. Pa, žene su kučke. Gledaju jedno drugom u oči. Tačnije, direktno i opet pucaju. Nemački ME-562 je ipak bolje naoružan od MIG-15, a sovjetsko vozilo je oboreno...
  Ali Mirabela uspeva da se katapultira, izgubivši svoj avion po prvi put u svojoj letačkoj karijeri. Najgore je što je završila na neprijateljskoj teritoriji. A ovo je loše. Da, takvi jedinstveni obrti sudbine. I 1. marta 1956. svijet se mijenja, ali vladavina Firera u kibernetičkoj igri ostaje.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"